Rabu, 11 Julai 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 11 Jul 2012 01:19 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Amok Putrajaya: Polis sudah kenal pasti individu hantar "Imam Mahadi"

Posted: 11 Jul 2012 04:49 AM PDT

Polis telah mengenal pasti individu yang bertanggungjawab menghantar seorang lelaki dan seorang wanita di luar perkarangan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM), Putrajaya, Isnin lepas sebelum mereka mengamuk.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, ACP Abdul Razak Abdul Majid berkata, individu tersebut dikesan melalui siasatan polis sejurus selepas kejadian itu.

Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan identiti individu terbabit kerana dikhuatiri akan menjejaskan siasatan.

Pada hari berkenaan, Khalil Afandi Hamid, 47, yang mengaku dirinya "Imam Mahadi" dan pasangannya yang bersenjatakan dua bilah pedang samurai dan sebilah pisau pemotong daging mengamuk di perkarangan Kompleks B, JPM di Putrajaya.

Dalam kejadian 2.30 petang itu, Khalil Afandi mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya selepas terkena tembakan di tangan dan bahagian ari-ari manakala wanita berkenaan, bekas penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, terkena tembakan di paha kanan dan dirawat di hospital sama.

Khalil dipercayaai seorang pro pembangkang, apabila mengikuti blognya jayanegara1234.blogspot.com yang hanya beroperasi Mei lalu.

Pasangan Khalil yang dikenali sebagai Muhdalina Ahmad merupakan surirumah beranak dua, dan masih bersuami.

Khalid Ibrahim takut betul bincang isu TALAM

Posted: 11 Jul 2012 03:39 AM PDT

Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim hari ini menolak berbincang berhubung jumlah penuh transaksi cabang pelaburan negeri Menteri Besar Incorporated (MBI) dalam isu penstrukturan semula hutang Talam Corporation dalam Dewan Undangan Negeri (DUN).

Khalid memberitahu DUN, perkara itu lebih baik dibincangkan oleh pakar supaya semua perkara terperinci boleh diteliti dengan baik.

Katanya, beliau tidak akan menjelaskan di situ kerana ia bukan tempatnya.

Berucap dalam sesi penggulungan belanjawan tambahan negeri, Khalid berkata, kerajaan negeri akan melantik lima firma perakaunan untuk meneliti dan mengeluarkan laporan berhubung transaksi MBI untuk mengelakkan sebarang salah faham.

Amok Putrajaya: Benarkah Pukau menguasai Muhdalina?

Posted: 10 Jul 2012 09:49 PM PDT

SURIRUMAH yang terlibat bersama Khalil Afandi Hamid mengamok di Kompleks B Putrajaya dua hari lalu dikatakan berkelakuan pelik, sejurus terkait dengan lelaki itu.

Walaupun perkenalan mereka hanya seminggu, menurut suami wanita itu yang mahu dikenali sebagai Yusof seorang pemandu-isterinya- Muhdalina Ahmad, 28 seorang graduan UIA dan beranak dua sangat obses terhadap lelaki itu.

Walaupun  mereka  berhubungan melalui blog dan talian, kelakuan pelik Muhdalina semakin menjadi-jadi.

Sebenarnya, baik suaminya mahupun ibubapa kepada surirumah itu, tidak mengetahui tindakan anak kedua mereka itu; sehinggalah mereka diberitahu dan diminta untuk melawat anak mereka itu di Hospital Putrajaya, kerana cedera, kesan tembakan tiga das polis, di mana sedas mengenai Muhdalina, manakala dua das lagi mengenai Khalil.

Pada kejadian kira-kira 2.30 petang pada Isnin, dipercayai Khalil dan Muhdalina dihantar oleh sebuah kereta di lokasi Kompleks B Jabatan Perdana Menteri, membawa samurai yang bertuliskan jawi dan parang pemotong daging.

Sebelum ditembak, Khalil sempat meletakan samurai ke leher salah seorang polis bantuan di pondok keselamatan di Kompleks itu, sebelum memasuki kawasan. Mereka juga sempat merosakan beberapa kenderaan kakitangan JPM sebelum, berjaya ditembak polis peronda.

Sebelum menembak mereka, polis telah berusaha untuk menenangkan mereka, namun kerana kesurupan, sambil melaungkan, beliau adalah IMAM MAHADI melibas-libaskan samurai ke arah polis. Untuk mempertahankan diri, polis terpaksa melepaskan tembakan ke arah bawah tubuh badan mereka, namun, malang bagi Khalil, kerana pendarahan yang banyak, dia mati di Hospital.

Pihak polis dengan cepat mengesahkan bahawa Khalil, merupakan penghidap mental- mungkin kenyataan itu            
mempunyai kebenaran, kerana jika membaca blog mangsa melalui www.jayanegara1234.blogspot.com, tulisan mangsa berubah-ubah, seolah tidak mempunyai matalamat dalam penulisan.

Hanya mereka yang mempunyai sakit mental sahaja berani bertindak, sepertimana yang dilakukan oleh Khalil; kerana jika ianya ada kaitan dengan ajaran sesat, biasanya tindakan akan dilakukan secara berkumpulan, umpamanya -kumpulan al-mauna, kumpulan ibrahim libya di mamali kedah.

Penglibatan Muhdalina, mungkin juga dia dipukau atau dia juga menghadapi sakit mental; sesuai dengan pengakuan keluarganya, bahawa dia berhenti sebagai penolong pengurus di syarikat swasta, tanpa memberitahu keluarganya.

Cucu Tok Selampit

Posted: 11 Jul 2012 01:18 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Cybertroppers Facebookers Pakatan Haram Kantoi Menipu Lagi

Posted: 11 Jul 2012 01:00 AM PDT

Kalau tidak menipu bukanlah namanya pemimpin-pemimpin Pakatan Haram. Sudah menjadi "trend" perangai buruk pemimpin-pemimpin mereka iaitu berbohong dan menipu akan diikuti oleh juak-juak mereka yang menjadi cybertroopers berbayar sama ada di blog, laman sosial Facebook maupun di Twitter.

Terbaru, pembohongan dan spin jahat yang cuba dilakukan ialah gambar sebuah jambatan gantung yang kononnya terdapat di Malaysia yang kononnya membahayakan pelajar-pelajar kita yang hendak ke sekolah.

Kalau melihatkan posting di atas yang dibuat oleh facebookers "Jom Lawan UMNO", sememangnya Kerajaan Malaysia pimpinan Barisan Nasional amat zalim dan tidak berperikemanusiaan. Pihak cybertroppers pembangkang terlupa bahawa maklumat di zaman maklumat hanya di hujung jari, bantuan Google adalah semudah ABC. Cuba lihat realiti di bawah:


Haish! Semakin hari lawak yang dibuat oleh Pakatan Haram sudah mencapai tahap lawak bodoh gaban!

Blogger Milosuam Perlu Jelaskan Hubungan Dengan Lelaki Amuk Di JPM

Posted: 10 Jul 2012 11:30 PM PDT


Setelah negara digemparkan dengan amukan samurai di Jabatan Perdana Menteri, kini blog-blog mula mempersoalkan tentang kaitan blogger pembangkang, terutamanya Blogger nombor 1 Pakatan Haram, Milosuam dengan arwah Khalil. Milosuam dikatakan blogger yang pertama memuatnaik video amukan tersebut dan kehadirannya di waktu dan tempat kejadian dengan siap sedia membawa kamera video amatlah mencurigakan. Lebih-lebih lagi apabila kedengaran percakapan telefon yang disyaki sebagai jurukamera sendiri, yang seolah-olah melaporkan kepada seseorang apabila arwah telah ditembak.  

Melayari blog Milosuam selepas kejadian menambahkan lagi kecurigaan kita apabila beliau seolah-olah mencuba sedaya upaya untuk mengalihkan persepsi kononnya arwah Khalil adalah penyokong kerajaan berdasarkan hanya satu ayat di blog arwah yang memuji Tun Dr. Mahathir sebagai seorang berjiwa besar. Sedangkan jika diteliti keseluruhan post arwah di blog beliau, mahupun kedua-dua akaun facebook beliau, tiada siapa yang dapat menafikan bahawa arwah lebih cenderung kepada pembangkang. Lihat saja senarai perkara yang diminati seperti yang dinyatakan di facebook beliau: 
"MRSM Pengkalan Chepa, Dr. Mahathir bin Mohamad, Lim Guan Eng, MiLo SuaM, Nik Abdul Aziz Nik Mat, Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din, Jomsedut.Org, Sultan Johor, Pertubuhan Kerabat Raja Jembal ( Wilayah Tengah), Harian Metro Online (HMO Blog), HarakahDaily Blog, Dr. MAZA for PM, Bersih 3.0 [Official ], Kami Benci Saiful Bukhari!, A. Samad Said, Aku sependapat dengan orang kat atas ni 100%, KELAB SAYANGI DYMM SULTAN SELANGOR, Sukatilah, Anak Johor Sayang Sultan, Aku-Macjay Blogspot, General Mahdi and the Last Generation Army, Blog Redzuan-Ridzand 7 more.."
Malah, blog Milosuam sendiri turut tersenarai. Justeru, mana mungkin Milosuam boleh mengelak mengatakan bahawa arwah adalah peminatnya. Blog paperwaris kemudiannya mengaitkan Milosuam dengan seorang yang bernama Hambali Idris yang juga merupakan orang yang 'disayangi' oleh arwah.  Ini adalah antara komen arwah kepada Hambali difacebooknya: 
"Patutlah aku sayang kamu Hambali Idris..... sebab kamu ni berani mengatakan kebenaran walaupun kebenaran itu sendiri pastinya membunuh kamu."
Jika benar Milosuam adalah Hambali maka ini bermakna blogger pembangkang ini agak kerap berhubung dengan arwah melalui facebook sebelum kematian beliau.  Tidak mustahil mereka juga ada berjumpa kerana dalam salah satu komen arwah, beliau ada mengajak Hambali berjumpa dan berborak. Dan tidak mustahil juga Milosuam mengetahui tentang rancangan 'serangan-bunuh-diri' oleh arwah. Dengan kepantasan Milosuam memuatnaik video tersebut dan kemudian mengaitkan arwah dengan Tun Dr. Mahathir, kita merasakan bahawa tidak mustahil juga bahawa arwah telah dipergunakan oleh blogger pembangkang ini untuk mencipta isu bagi mendapatkan sedikit keuntungan politik bagi pihak pembangkang.  

Selain itu, jika kita melayari blog arwah, kita akan mendapati bahawa dalam beberapa tulisan beliau, boleh dikatakan beliau seolah-olah kecewa kerana segala kepercayaannya telah dikhianati oleh seseorang. Dan beliau kemudiannya mengutuk fatwa bai'ah PAS. Maka, kita tertanya-tanya, mungkinkah beliau antara ahli-ahli taksub PAS yang terlalu kecewa dengan sikap cacamarba, fatwa sesat dan pendirian tunggang-terbalik PAS hari ini? Apapun punca kecelaruan pemikiran arwah dan apapun motif arwah menyerang JPM kini sudah tidak begitu penting lagi kerana arwah sudah tiada. Yang penting kini ialah mencari kaitan arwah atau pemikiran arwah dengan mana-mana pihak yang mungkin mempunyai kepentingan dengan insiden amuk ini.  

Dan yang penting juga, ialah untuk kita mengetahui apakah kaitan Milosuam dengan arwah dan apakah peranan Milosuam dalam kejadian ini. Apakah beliau merupakan sahabat, dalang, atau pemerhati yang sengaja tidak menghalang arwah menempah maut serta membahayakan kakitangan JPM, sedangkan beliau mengetahui akan rancangan arwah sejak awal lagi.

Rakyat Selangor Serbu Bangunan SUK Selangor Serah Memo Kepada MB Gagap

Posted: 10 Jul 2012 10:20 PM PDT
Satu bantahan diadakan oleh Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS) yang diketuai oleh Saudara Armand Azha di depan bangunan SUK Selangor pagi tadi untuk menyatakan bantahan rakyat Selangor terhadap pentadbiran kerajaan negeri Pakatan Haram. Ratusan Rakyat Selangor turun menyatakan bantahan mereka terhadap isu UNISEL, isu Yayasan Selangor, isu Padang PKNS dan beberapa penyelewengan yang berlaku di Selangor. Satu memorandum telah diserahkan kepada kerajaan negeri Pakatan Haram Selangor oleh Saudara Armand Azha.

Pengerusi JKKK Penang Mempamerkan Kemewahannya Di Facebook

Posted: 10 Jul 2012 06:30 PM PDT


Di sebelah kiri Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, YB Prof. Dr Ramasamy Palinasamy, adalah merupakan Pengerusi JKKK Penang. Beliau dikenali sebagai Siva Teluk Indah. Sumber CTS memberitahu, Siva adalah seorang penganggur dan diberitakan sebagai "samseng upahan" yang menjaga keselamatan Timbalan Ketua Menteri.

Baru-baru ini di laman sosial Facebook beliau, meliau telah mempamerkan anak kecilnya sedang memegang dan bermain-main dengan sejumlah wang. Terdapat 3 "pack" duit RM50 di tangan si kecil. Sekiranya satu "pack" wang berkenaan bersamaan 100 keping, maka terdapat RM15,000 kesemuanya. Beliau menamakan album di dalam Facebook berkenaan sebagai "My Little Boy Start Holding Money". Seorang ahli DAP berstatus Pengerusi JKKK Penang memaparkan kemewahan secara terbuka sedangkan beliau seorang penganggur? Masihkah kita yakin bahawa DAP Pulau Pinang tidak mengamalkan kronisme? Sekiranya seorang ahli DAP biasa boleh memiliki wang sebanyak itu untuk ditunjuk-tunjuk di khayalak ramai, berapakah pula pendapatan Bossnya yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang yang tidak kita ketahui? Dari mana datangnya wang berkenaan sedangkan Siva tidak bekerja dan hanya menerima elaun sebagai Pengerusi JKKK? Masihkah kita merasakan DAPig bersih? Haishh!

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 11 Jul 2012 01:10 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Apabila keputusan hakim tidak nampak adil?

Posted: 11 Jul 2012 04:18 AM PDT


Saranan Yang Amat Arif Ketua Hakim Negara, supaya rakyat memahami tugas dan tanggongjawab peranan hakim di Malaysia ini amat-amat dialu-alukan. "BOLEH KRITIK, TAPI BUKAN MENGHINA. pesanan yang sangat-sangat diminta supaya mengerti.

Memang tugas dan amanah para hakim teramat berat, keputusan kadang-kadang meranakan manusia, jadi adalah amat tepat permintaan Ketua Hakim Negara supaya sesiapa saja boleh mengkritik badan kehakiman tapi biarlah berasas dan bukan dengan niat menghina.

Walaupun ada peruntukan undang-undang bagi mempertahankan mahkamah tapi dengan ujudnya media baru tanpa sempadan, banyak kita dapati medan tersebut digunakan oleh mereka yang tidak berani untuk menghina badan kehakiman.

Persoalannya bagaimana dan isu berbentuk apa yang boleh dianggap menghina, apakah menzahirkan rasa tidak puas hati terhadap sesautu keputusan yang telah dibuat oleh hakim boleh dianggap menghina. Sebagai caontoh, rakyat biasa yang dituduh menerima rasuah RM200.00 telah didapati bersalah dijatuhkan hukuman 1 tahun penjara manakala bekas pembesar pula didapati bersalah kerana melakukan rasuah berjuta-juta juga dihukum selama 1 tahun juga. Apakah isu itu dianggap menghina atau mengkritik.

Dan apabila sesautu kritikan itu tidak diambil peduli oleh pihak yang berkenaan, maka orang ramai akan bercakap, setelah medan percakapan dibuka dikedai-kedai kopi tentulah ada perkataan yang tak puas hati terhadap badan kehakiman diperkatakan terutama kepada mereka yang pernah didapati bersalah oleh mahkamah.

Satu perkara yang harus diperbetulkan, apabila para hakim hanya dibenarkan terbang dengan ekonomi class, apakah ini bukan satu penghinaan terhadap hakim-hakim, apakah kerajaan sudah tidak ada wang untuk menanggong perbelanjaan perjalanan para hakim. Hakim harus dimartabatkan, bukan dibuat basahan.

Oleh itu pihak kerajaan juga harus kembalikan maruah badan kehakiman supaya rakyat penuh yakin kepada setiap keputusan yang dibuat oleh hakim, seperti dulu-dulu para hakim dihormati oleh masyarakat kerana keputusan yang dibuat oleh para hakim nampak adil walaupun kadang-kadang tidak berlaku adil.
THE FLYING KICK

Posted: 11 Jul 2012 01:05 PM PDT

THE FLYING KICK


PAKATAN RAKYAT KEMARUK DUIT RAKYAT, KINI RAMPAS TANAH 1000 EKAR DI TAMAN SAINS SELANGOR 2 PULAK!!!

Posted: 11 Jul 2012 08:45 AM PDT

BEKAS KEKASIH ELIZABETH WONG MUNCUL LAGI!!!

Posted: 11 Jul 2012 07:30 AM PDT

MAZLAN ALIMAN MENURUN TOK NENEK KAT KUBUR TUN RAZAK!!!

Posted: 11 Jul 2012 06:22 AM PDT

DI PUTRAJAYA, IMAM MAHDI PAKAI SAMURAI, DI KEDAH IMAM MAHDI PAKAI RESIT DERMA RM10!!!

Posted: 11 Jul 2012 05:00 AM PDT

PEMBUNUH ALTANTUYA DISURUH ORANG TERTENTU... BIJAKNYA!!!

Posted: 11 Jul 2012 03:00 AM PDT

BLOGGER MILOSUAM DITAHAN POLIS BERHUBUNG NINJA IMAM MAHDI?!!!

Posted: 11 Jul 2012 01:30 AM PDT

MANGSA ROMPAK DIBIARKAN MATI DI TENGAH-TENGAH JALAN DI PULAU PINANG!!!

Posted: 11 Jul 2012 12:30 AM PDT

NINJA 'IMAM MAHDI' SEBENARNYA PERANCANGAN JAHAT BN?!!!

Posted: 10 Jul 2012 11:11 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 11 Jul 2012 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


PANASSS..!!! FAKTA KETUANAN DAP YANG BUAT PAS DAN PKR TAK BOLEH TIDUR LENA..!!!

Posted: 11 Jul 2012 04:38 AM PDT

keldai dap

Nampaknya para pemimpin PAS dan PKR seolah-olah tidak percaya dengan desas-desus maklumat jangkaan yang menyatakan bahawa DAP akan bertanding di 90 buah kerusi Parlimen pada PRU ke-13 nanti.

Beberapa pemimpin Pakatan Haram seperti Dr Johari Mat dan Syed Shahir Syed Mohamud menganggap ia adalah propaganda pihak Barisan Nasional (BN) yang mahu menakut-nakutkan bangsa Melayu mengenai isu berkenaan.

Malah mereka juga menganggap dakwaan seperti itu adalah sesuatu yang amat mustahil untuk berlaku dan yakin bahawa DAP tidak akan meletakkan calon dengan jumlah tersebut.

Pada saya, ulasan para pemimpin Pakatan Haram berkenaan isu tersebut jelas menunjukkan mereka tidak peka dengan perkembangan semasa dan seolah-olah tertipu dengan cara lama yang tidak sedar tentang pergerakan rakan sekutu mereka itu.

Lagi pula, mereka yang memberi kenyataan itu bukanlah pemimpin utama parti yang bertikam lidah di dalam mesyuarat Pakatan Haram di mana setiap parti di dalam gabungan haram itu bertengkar mahu jumlah kerusi yang lebih.

Johari Mat dan Syed Syahir bukan pemimpin utama, mereka hanyalah senator Dewan Negara yang dilantik sahaja. Saya yakin, boleh dikatakan ramai rakyat Malaysia yang tidak pernah dengar nama mereka, bukan? Mungkin mereka ini spesis "katak di bawah tempurung"?

Sekiranya mereka melihat kepada sistem daftar pemilih pilihanraya yang terkini, mungkin mereka akan terkejut melihat pertambahan drastik yang tinggi dari kalangan para pengundi Cina di merata-rata kawasan di seluruh negara.

Bukankah DAP merupakan "johan" yang mendaftarkan jumlah pengundi baru paling ramai?

Seterusnya, "kuda-kuda kayu" PAS dan PKR yang tidak sedar diri itu perlu merujuk kepada statistik pemindahan kawasan mengundi di seluruh negara. Boleh dikatakan bahawa kawasan parlimen yang dimenangi oleh DAP dengan majoriti yang besar pada PRU 2008 dulu akan menyusut.
Kemana perginya nama-nama pengundi Cina itu?

Menurut maklumat, para pengundi Cina tersebut dipindahkan kawasan mengundi mereka di kawasan yang berpotensi untuk memberi kemenangan kepada calon-calon DAP. Ia dikhabarkan dibuat secara berkala pada setiap tiga bulan bermula selepas tahun 2008 lagi.

Cuba bayangkan berapa jumlah pengundi DAP dalam jarak masa tersebut yang telah berjaya dipindah kawasan mengundi mereka dan dicampur pula dengan jumlah pengundi baru dari DAP yang berjumlah ratusan ribu!

Rasanya puak-puak PAS dan PKR perlukan kalkulator untuk mengira jumlahnya.

Berdasarkan statistik dan bilangan pengundi itu jugalah DAP berani "demand" lebih kerusi Parlimen untuk diberikan kepada mereka pada PRU ke-13 nanti. Dan berdasarkan fakta itulah yang menyebabkan para pemimpin utama PAS dan PKR yang bermesyuarat terkedu tidak melawan!

DAP boleh mengugut PAS dan PKR sekiranya kedua parti itu tidak bersetuju dengan permintaan mereka, DAP boleh keluar dari Pakatan Haram serta merta dan menamatkan impian Anwar untuk menjadi PM dan PAS menjadi menteri kabinet.

Mahu atau tidak, PKR dan PAS dilihat tidak mempunyai pilihan lain selain dari bersetuju dengan DAP.

Itu belum lagi disebut mengenai gerakan DAP yang memancing ramai golongan Melayu untuk menyertai parti itu dengan menggula-gulakan mereka untuk dijadikan calon parti itu pada PRU ke-13 nanti. DAP mampu menang tanpa PAS dan PKR, dan parti itu mampu membentuk kerajaan!

Hakikatnya, perkara itulah yang tidak disedari oleh para pemimpin PAS dan PKR diperingkat bawahan dan diberikan sedikit jawatan kecil untuk diperbodoh-bodohkan secara naif. Agak menyedihkan, mereka termakan dengan "umpan" tersebut.

Begitulah sikap para pemimpin PAS dan PKR yang hanya menyokong Pakatan Haram secara membuta tuli dan malas untuk mencari maklumat sendiri. Golongan sepertinya begitu mudah "dikeldaikan" oleh rejim DAP. Tak hairanlah jika mereka sanggup tidur atas jalan kerana DAP!

Sumber: Mykmu.net

EKSKLUSIF OPS PUSAT HIBURAN KEDAH..!!! LADIES NITE DI ALOR MENGKUDU DUN PAS..!!! Part VI

Posted: 11 Jul 2012 03:05 AM PDT


Pada 4 Julai baru-baru ni, House Bar Of PAS KEDAH telah menganjurkan LADIES NITE..!!! Full house gua cakap luuuu..!!! Perghhh..!!! Dah tentu la...nama pun "ladies nite", kan? 

Aku terfikir, macamana la Kerajaan PAS Negeri Kedah boleh kata depa ni menuju dan membangun bersama Islam. Kalau ye pun, agak-agak la....

Dulu masa BN perintah memang BN benarkan semua ni sebab ikut permintaan golongan bukan Melayu (MCA, MIC dan sebagainya). Tapi terkawal laaa...

Tapi, PAS masa tu kutuk BN macam-macam...depa kata BN kerajaan "thoghuuut" (sesat) dan macam-macam PAS maki hamun BN. Sampai ada yang kafirkan UMNO sebab pusat-pusat hiburan macam ni...

Tapi bila PAS perintah Kedah...bukannya PAS tutup pun pusat-pusat hiburan ni. PAS Kedah luluskan lebih banyak lesen..!!! Perghhhh..!!! Sekarang, siapa yang "thoghuuut" dan siapa yang sesat? Siapa pulak yang kerajaan kafir..??? Taulan boleh jawap?

Ni gambar-gambar bukti Ladies Nite anjuran House Bar Of PAS KEDAH tu...
EKSKLUSIF KEDAH MEMBANGUN BERSAMA PAS KEDAH..!!! CRAZY PARTY DI ALOR MENGKUDU..!!! Part V

Posted: 11 Jul 2012 01:35 AM PDT

Gambar-gambar ini pula melibatkan CRAZY PARTY yang berlangsung di House Bar of PAS KEDAH, di Alor Mengkudu, pada 29 Jun lalu...

Pergghhh...!!! Hebat, kan?

Aku nak cadang la sikit. Lain kali, event-event macam ni sesuai jemput ADUN PAS Alor Mengkudu, Dr. Ismail Salleh untuk datang rasmi majlis...baru la ada "barakah" sikit...

Tak pun, ajak la Exco Agama, Taulan Rasul datang baca doa pembukaan CRAZY PARTY...Heh! Tu pun kalau dia nak datang la...Heh! Taulan mau datang?

Cuba bagi dia gambar-gambar CRAZY PARTY ni...rasanya mungkin pukul 8 malam pun dia dah terpacak kat Alor Mengkudu tunggu Dr. Ismail Salleh sampai...Heh! Kawan Phahrolrazi la tuuu..!!! Heh!EKSKLUSIF OPS PUSAT HIBURAN KEDAH..!!! PAS KEDAH ANJUR PERTANDINGAN CARI MODEL..??? Part IV

Posted: 11 Jul 2012 12:04 AM PDT


Pengumuman..!!! House Bar OF PAS KEDAH akan menganjurkan pertandingan cari model pusat hiburan tu bermula pada 17 Julai ni. Paling best, ORANG MELAYU PUN BOLEH SERTAI..!!!

Berdasarkan maklumat, Amber Chia akan jadi hakim pertandingan tu. Aku cadangkan pihak penganjur ajak sekali Exco Agama, Taulan Rasul, ADUN PAS Alor Mengkudu, Dr. Ismail Salleh dan Exco Kerajaan Tempatan, Phahrolrazi jadi HAKIM BERSAMA...

Kalau nak lebih cun, jemput Ustaz Azizan sebagai VVIP kehormat pertandingan. Alaaa...kira level macam "mursyidul am" pertandingan laaaaa...Heh!

Aku terbayang, kalau la anak dara Mahfuz ke..anak dara Taulan ke..anak dara Azizan ke..anak dara Phahrolrazi ke yang sertai pertandingan ni...agak-agak boleh menang tak? Errr...gerenti menang? Ceiiiisss...tak aci la macam tu...pilih kasih..!!! Heh!

Berikut adalah butiran pertandingan, ada sesiapa berminat?EKSKLUSIF OPS PUSAT HIBURAN DI KEDAH..!!! HOUSE BAR OF PAS KEDAH PALING PANASSSS..!!! Part III

Posted: 10 Jul 2012 10:35 PM PDT


Kali ni paling panasss..!!! House Bar OF PAS KEDAH full house malam tu..!!! Gambar-gambar ni dirakam pada malam bertarikh 6 Julai baru-baru ni. Dalam bulan ni jugak..masih panasss..!!!

Aku tak tau la macamana PAS Kedah nak jawab isu ni. Tapi, aku rasa depa kalau boleh nak menyorok dalam almari dapur kalau ditanya mengenai pusat-pusat hiburan semua ni...

Aku harap, dengan pendedahan panas seperti ini akan membuka mata rakyat Malaysia, khususnya umat Islam di Kedah, untuk melihat sendiri bukti kebobrokan PAS di Kedah, dan ke mana hala tuju "Kedah Sejahtera" yang depa laungkan selama ini...

Pusat hiburan tu hanya 1 km dari Pusat Khidmat ADUN PAS di Alor Mengkudu, Dr. Ismail Salleh, kawan baik Phahrolrazi dan aku kira, Taulan Rasul sebagai Exco Agama bertanggungjawab untuk menjawab isu ini dengan segera...

Tak payah la susah-susahkan Ustaz Azizan. Dia MB Kedah. Banyak lagi kerja dia nak buat. Kita tanya Exco dan ADUN kawasan tu sudah la...Lagi satu, apa Ahli Majlis lantikan PAS buat? Buat bodoh saja kaaa??? Tak pantau pun? Reti ke tidak ni buat kerja?

Aku tak salahkan pusat-pusat hiburan tu. Depa cari makan saja. Aku salahkan PAS yang membenarkan semua ni berlaku sedangkan depa melaungkan konsep "membangun bersama Islam". Lagu ni ke "membangun bersama Islam"?

Aku mohon pencerahan. Jangan salahkan House Bar. Salahkan PAS Kedah yang memerintah..!!! Islamik kononnnn...piirrrrahhhhhhh..!!!!
EKSKLUSIF OPS PUSAT HIBURAN KEDAH..!!! SIAPA GADIS MELAYU INI...??!!! Part II

Posted: 10 Jul 2012 09:09 PM PDT


Ini ialah gadis yang aku percaya dia Melayu dan bekerja di pusat hiburan tu. Nama manjanya Fyna Erna. Ada ke Cina, Siam atau India yang pakai nama macam tu?

Kalau tak silap aku, dia kerja sebagai reception atau cashier kat situ...House Bar Of PAS Kedah..!!! Heh!

Mungkin dia sebenarnya tak mau kerja kat situ kalau boleh. Kalau bukan perniagaan yang lebih baik, mungkin dia boleh mintak kerja kat tempat lain. Tapi buat masa ni..itulah kerjanya. Kita bersangka baik je la kat dia...kesian....

Cuma aku tertanya-tanya, ada ke PAS nak tolong Fyna ni? Kalau tolong ambik dia jadikan bini nombor 3 atau 4, baik tak payah! Heh! PAS ni pantang tengok pompuan lagu ni...boleh terbang serban depa..!!!

Kat bawah ni ada lagi gambar-gambar dia...
EKSKLUSIF TERPANAS 18SX DARI KEDAH..!!! BONGKAR PUSAT HIBURAN KEDAH Part I

Posted: 10 Jul 2012 07:38 PM PDT

Ini antara gambar yang sempat dirakam..!!!
Seperti yang dijanjikan, ni aku keluarkan "cara kerja PAS Kedah" yang pertama. Bukan cara Islam, tapi cara PAS...Takebeer..!!!

Tak siapa yang sedar bahawa gadis-gadis di atas pernah berada di Alor Setar, Kedah. Lebih hebat lagi, mereka hanya berada tidak lebih dari 1km dari Pusat Khidmat ADUN Alor Mengkudu, Dr. Ismail Salleh, seorang ADUN PAS..!!!

Aku nak tanya...sapa Exco Agama di Kedah ni? Heh! Patut pun Taulan kata tak mau bertanding dah di Pendang. Rupanya dia tak buat kerja cara Islam...! Heh!

Terkejut? Tak payah terkejut. Inilah kerja mengikut cara PAS di Kedah. Semoga anda buka mata. Bukan setakat ini saja, lebih banyak lagi bukti akan menyusul selepas ini..!!! Heh!

Lagi gambar yang dirakam malam tu...

Lagi gambar panas japanese dolls..K-Pop wehhh..!!!

Ni gambar iklan pusat hiburan tu nak tarik pelanggan..!!!
Lagi gambar iklan nak tarik orang pi pusat hiburan tu...heh!

Kena macam ni...boleh juling mata Taulan dan Dr. Ismail Salleh..!!!

Yang ni untuk Mat Sabu...kot..???

Yang ni reserve untuk Mahfuz Omar...heh!

OPS PUSAT HIBURAN DI KEDAH BERMULA PADA JAM 10.30 PAGI INI..!!!

Posted: 10 Jul 2012 07:07 PM PDT

Aku kasi sample gambar dulu..!!! Heh! Kasi korang panasssss..!!! Warm up bro..!!!
Bermula pada jam 10.30 pagi ini, aku akan mendedahkan aktiviti dan gambar-gambar panasss 18SX yang dirakam di sebuah pusat hiburan di Alor Mengkudu, yang berlokasi hanya 1km dari Pusat Khdimat ADUN PAS di kawasan itu, Dr. Ismail Salleh...

Pendedahan bersiri ini akan ada 6 posting semuanya dan sarat dengan gambar-gambar serta maklumat yang panassss..!!! Kalau lebai-lebai PAS tengok, aku rasa dah tentu juling biji mata dan terangkat lebai depa...

Aku nasihatkan agar sediakan ais banyak-banyak sebelum tengok gambar-gambar tu. Bukan apa...takut berdarah hidung pulak nanti...Heh!

So...tunggu dan bersedia. Dari pukul 10.30 pagi ni...sehingga pukul 6 petang...nantikanlah posting-posting yang akan mengegarkan Komplek PAS Kedah..!!! Heh! Tunggguuuu..!!!!!

LAWAK PAGI INI...GUAN ENG MELUTUT DEPAN BETTY KERANA "RAINBOW"..!!!

Posted: 10 Jul 2012 06:05 PM PDT

Tu diaaaa..!!! Depan reporter...garang bukan main..!!!

Tapi depan Betty...Guan Eng melutut merayu mintak ampun wooooo...!!!

Ni semua pasal "Rainbow" la niiii...Chai Hong...Ng Phaik Kheng...

Padan la Betty marah giler bila dengar nama Amoi tu disebut...

Kalau tak ada apa-apa..apsal nak marah lak?

PEJUANG BANGSA

Posted: 11 Jul 2012 11:37 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Polis telah kenal pasti suspek hantar Imam Mahdi !

Posted: 11 Jul 2012 08:58 AM PDTPolis telah mengenalpasti individu yang bertanggungjawab menghantar seorang lelaki dan seorang wanita di luar perkarangan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM), Putrajaya, Isnin lepas sebelum mereka mengamuk. Ketua Polis Daerah Putrajaya, ACP Abdul Razak Abdul Majid berkata individu tersebut dikesan melalui siasatan polis sejurus selepas kejadian itu.

 Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan identiti individu terbabit kerana dikhuatiri akan menjejaskan siasatan."Kita sekarang sedang mencari pemilik kenderaan yang menghantar pasangan itu. 

Kita juga turut menyiasat latar belakang lelaki dan wanita yang mengamuk itu," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini. Pada hari berkenaan, Khalil Afandi Hamid, 47, yang mengaku dirinya "Imam Mahadi" dan pasangannya yang bersenjatakan dua bilah pedang samurai dan sebilah pisau pemotong daging mengamuk di perkarangan Kompleks B, JPM di Putrajaya.

 Dalam kejadian 2.30 petang itu, Khalil Afandi mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya selepas terkena tembakan di tangan dan bahagian ari-ari manakala wanita berkenaan, bekas penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, terkena tembakan di paha kanan dan dirawat di hospital sama. - Bernama

Bila pengacara TV Al Hijrah tibai ostazah PAS Abby Abadi !!

Posted: 11 Jul 2012 05:10 AM PDTJuak2 Pakatan dikhabar mengamuk sakan kepada pengacara cun  TV Al Hijrah Finaz kerana memberi teguran direct kepada Ostazah PAS Abby Abadi yang semakin menggila menghina, mengeji  dan mengutuk pihak lawannya UMNO .

Memang betul apa yang ditulis di status facebooknya  kerana jelas Abby sendiri sepatutnya menghentikan menyerang  orang lain .

Tarian separa bogel produk baru kerajaan PAS Kedah !!

Posted: 11 Jul 2012 03:22 AM PDTGambar gambar kat atas tu hanya terdapat dalam pemerintahan Pas di Kedah.. Kelab Malam paling berprestij di Alor star ini diluluskan oleh Kerajaan Pas Kedah bagi memenuhi aktiviti SO 'SIAL' rakyat negeri Kedah yang majoritinya umat Islam..
Tarian separuh bogel dipersembahkan kepada pengunjung yang hadir serta promosi promosi arak dan beer menjadi keutamaan bagi premis hiburan ini..Inikah pemerintahan Islam yang diperjuangkan Pas ??Imej Kedah tercalar kerana perangai KEBABIAN pemimpin Pas Kedah yang bertanggungjawab keatas pertambahan pusat pusat hiburan di Kedah..

Mak Aiii.. tak sangka kat Kedah pun ada benda-benda macam ni?? Lepas ni geng lebai Pas yang selalu dok pi Danok tu tak payah pi sana dah la noo.. kat Kedah sekitar Alor Setar pun dah banyak dah..benda maksiat macam ni. - sumber

Wan Azizah bertanding kerusi PAS di Permatang Pasir ?

Posted: 11 Jul 2012 01:53 AM PDTGPB tak terkejut dengan berita terbaru Wan Azizah nak bertanding di DUN P.Pinang pulak pada PRU 13 akan datang.  Depa mana ada calon yang berkelayakan untuk menang dan kini terpaksa recycle balik Wan Azizah untuk bertanding di DUN .

Sudah tentunya kawasan yang bakal beliau tandingi adalah DUN di Parlimen Permatang  Pauh sendiri . 
Ini kerana mana ada tempat lain yang selamat untuk PKR bertanding di P.Pinang .haha.... 


Samada di DUN Penanti , Permatang Pasir dan Seberang Jaya .. Kalau benar  Wan Azizah nak ke tempat di mana beliau mendaftar mengundi , sudah tentunya di Permatang Pasir . Lihat di bawah ini daftar pemilih beliau . 

Apa kata juak2 PAS kalau PKR   nak rampas kerusi tradisi PAS yang tinggal satu sahaja di Permatang Pauh ini ???   Buat penat je buat himpunan lalat hijau ke Putrajaya kalau kerusi DUN sendiri terlepas ..hahaha


Setelah terpaksa berkorban kerusi Parlimen di Permatang Pauh kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim...kini Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail sedang serius mengintai untuk kembali jadi wakil . Namun kali ini bukan kerusi Parlimen tetapi sebuah kerusi Dewan Undangan Negeri.
Presiden PKR itu mengesahkan hasratnya dalam sidang akhbar di ibupejabat PKR Selasa.
Tempat mana ? Itu beliau tidak mahu beritahu.
Untuk berteka,Wan Azizah hanya membayangkan semestinya di kawasan dimana beliau adalah pengundi berdaftar.Katanya buat masa ini beliau akan mendapatkan maklum balas dulu.
Antaranya ialah faktor boleh menang atau tidak di kawasan yang diintai-10/7/2012AGENDA DAILYSPR tiada masalah Wan Azizah bertanding di DUN 

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, tiada halangan jika Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mahu bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

 Semalam, Wan Azizah mengatakan yang beliau sedang mempertimbangkan dengan "serius" untuk bertanding dan mengambil kira pelbagai aspek. Bagaimanapun, isteri Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ini tidak mengulas di kawasan dan negeri mana beliau akan bertanding. Sebaliknya, beliau berkata, akan berbincang terlebih dahulu sebelum memutuskan kawasan mana beliau akan bertanding.

 "Kita tidak ada sebarang halangan jika beliau mahu bertanding dalam kerusi Dun dan ia tidak menjadi masalah," ulas Abdul Aziz ditemui selepas Sesi Khas SPR Bersama Media-Demonstrasi Susun Atur Tempat Mengundi di sini, hari ini.

 Menurutnya, Dr Wan Azizah hanya meletakkan jawatan di peringkat kerusi Parlimen dan oleh itu, tiada halangan jika beliau mahu meneruskan niat bertanding di mana-mana kerusi Dun. "Beliau hanya tidak boleh bertanding di (kerusi) Parlimen saja, kerana mengikut undang-undang beliau memang tidak layak bertanding di Parlimen tetapi di Dun, tiada masalah,"

Terkini ! Anwar mengamuk pasal konvensyen PKR tak ada orang !

Posted: 10 Jul 2012 09:55 PM PDTBila Konvensyen PKR P.Pinang   pada hari Ahad lepas yang menyasarkan 4 ribu  hadir tapi cuma 200 orang je , dikhabarkan Anwar Ibrahim mengamuk sakan memarahi semua pemimpin negeri itu . KLIK DI SINI

Apa tidaknya malu la Pak Sheikh yang turun mai negerinya sendiri tiba-tiba tengok sambutan macam ini   Dewan boleh muatkan 4 ribu orang tapi yang mai 200 je ...kah kah kah ...

Persoalannya  , kalau macam ini la konvensyen sebuah parti nak hadapi PRU ...maknanya jentera akar umbinya negeri itu   tak ada la . Atas kertas je cakap ramai orang kuat di bawah tapi sebenarnya tak ada pun

Yang mai di situ pun harcore je la kot yang berjawatan termasuklah  Blogger totok Anwar iaitu  ASD .


Berapa la agaknya kos buat konvensyen yang anggarkan 3 - 4 ribu orang hadir ini ? Mesti puluhan ribu dibelanjakan...  maklumla  target ribuan tapi mai ciput je beb ..hahaha ...

Blogger ASD yang mai konvensyen ini mesti malu nak ambil gambar tak ada orang ni kan kerana lagi sikit dari ceramah Umi  & Konvensyen Media Sosial 1Malaysia P.Pinang ..


Terkini ! Bekas pegawai Guan Eng pulak akan dedahkan lagi skandal wanita ?

Posted: 10 Jul 2012 05:40 PM PDTSatu laporan terbaru tentang dakwaan skandal Lim Guan Eng DAP. Di antara lain, laporan di bawah mendakwa bahawa seorang bekas pegawai Guan Eng DAP akan mendedahkan lebih lanjut skandal yang mengegarkan kerajaan DAP Pulau Pinang. 

Laporan itu juga mendakwa bahawa individu itu rapat dengan Phaik Kheng, bekas pegawai Guan Eng DAP yang dikaitkan dengan skandal panas ini.

Sila baca laporan MNN :
Considering that Guan Eng, Betty Chew and Phaik Kheng do not want to provide any explanation regarding the crisis which hit them, most rakyat have came to the conclusion that Guan Eng's scandal with Phaik Kheng is true and the claim which Betty Chew had caused the injury on Guan Eng's forehead is also true.

The conclusion was made based on their response which they try to avoid the matter and that Betty Chew went berserk when asked about it.

But, rakyat may have another excuse to believe this scandal when a former officer to Lim Guan Eng is said to be revealing the matter in details.

The officer is said to be quite close to Phaik Kheng.

Sources said that the officer want to defend Phaik Kheng who is now often mocked by friends, supporters and those under Betty Chew.

According to the officer, Phaik Kheng should not be treated as such because Lim Guan Eng is to be blamed too.

When would it be done is still uncertain. Perhaps it would be revealed right before the coming General Election?

It is hard for us to predict because the officer was said to be worried for the response which would be given by the Chief Minister's office if the information is given.

However, sources also told that the officer is someone who do not have a strong stand and could easily give up.

Whatever it is, let us all wait and see how this pans out. We hope that Betty Chew and Guan Eng would remain calm when they see this news. - MNN
Lim Guan Eng juga pernah melenting tentang isu ini. Beliau bukan sahaja gagal menjawab secara profesional tetapi juga mengugut. Kesihan wartawan bangsa Cina yang menanyakan soalan tersebut.

Dan apakah cerita plaster di dahi Guan Eng DAP sebelum ini?


Phaik Kheng juga telah bersuara tentang perkara ini : KLIK SINI


Realitinya, Phaik Kheng patut juga dipertahankan oleh Betty Chew dan Lim Guan Eng DAP dan bukan hanya mereka berdua sahaja. Apa pun, kita mahukan jawapan dan kebenaran.


sumber : Dr MIM


Komen GPB

Habis la pembohongan Guan Eng dan Betty ...Chua Soi Lek tentu gembira dengan berita terbaru ini ..haha

IPOHMALAY

Posted: 11 Jul 2012 09:19 AM PDT

IPOHMALAY


UMNO, Anwar dan Arak

Posted: 11 Jul 2012 07:50 AM PDT


Bila disindir tentang kilang arak di Shah Alam, makan bertepek-tepeklah serangan dari puak PR bahawa kilang tersebut dibina semasa kerajaan UMNO berkuasa. Mak datuk, itu tahun berapa? Tahun tu Nik Aziz kahwin pun pakai tuksedo macam puak kafir. Bini dia pun tak pakai tudung. 

 Bila dibalas dengan " kenapa kau tak tolak Anwar yang terang-terang diangkat oleh UMNO dulu ", mereka kata itu kes lain. Sedangkan ketika Anwar masih menjawat TPM dulu, mereka tetap juga juak-juak PAS yang menyemarakkan permusuhan sesama Islam. 

 Kali ini bila arak dijual dengan promosi Ramadhan di Selangor, PAS yang menjadi rakan sekatil DAP dan PKR yang menguasai negeri tersebut bagaikan tertelan lidah sendiri.

Carlsberg tidak boleh dikaitkan dengan UMNO hari ini sebagaimana tidak boleh menyebut Anwar itu puak UMNO hari ini dan seperti mana menyebut Nik Aziz merestui persandingan ala Hindu-British yang dibuatnya dahulu.

Carlsberg yang dimasukkan dalam promosi Ramadhan sebuah pasaraya di Selangor

Anwar semasa menjadi TPM dan perasuah tegar dalam UMNO

Nik Aziz semasa perkahwinannya.


Inilah zaman arak berleluasa yang diimpikan oleh DAP untuk berulang kembali.

Akhbar Inggeris Negara Ini Lindungi Salah Laku Pengasas Gereja City Harvest

Posted: 11 Jul 2012 06:46 AM PDTAda wujud konspirasi Kristian, rasa-rasanya, di kalangan beberapa media utama bahasa Inggeris untuk sengaja menenggelamkan skandal gereja yang ada kaitan dengan Subang Jaya.

Penyelewengan berjuta-juta dolar Singapura oleh paderi Gereja City Harvest membabitkan cawangan Malaysianya yang beralamat di Subang Jaya.


Seorang kaunsilor Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) yang merupakan Pembantu Khas Hannah Yeoh juga pernah terlibat kegiatan rasminya, iaitu pendaftaran pemilih, yang diadakan di Gereja City Harvest Subang Jaya.

Hannah sendiri memberi sumbangan derma kepada gereja tersebut dengan mengambil daripada dana peruntukan kawasan DUNnya.


Lihat siapa yang berada di atas pentas – berdiri tiga dari kiri – sebaris dengan Reverend Kong Hee, pengasas Gereja City Harvest.

Sudah dua minggu skandal ini meletup di Singapura namun media bahasa Inggeris tempatan – yang mempunyai pembaca beragama Kristian – memilih untuk mendiam sahaja.

Sikap Bela Penjenayah Chua Jui Meng Yang Membabi Buta

Posted: 11 Jul 2012 12:09 AM PDT


Ketika ramai orang bersetuju dengan tindakan polis menembak mati dua manusia gila yang mahu menggulingkan pemerintah, dan dengan jelas dan terang, mahu membunuh sesiapa yang menentangnya, seekor babi , yang pernah menjawat jawatan Menteri Kesihatan paling boros dalam sejarah Malaysia, Chua Jui Meng, membela manusia gila ini.

Mungkin kerana usahanya memburukkan polis di mata masyarakat Cina di Johor selama ini tidak cukup perisa, ini pula dimodalkan untuk menjadi semangat untuk babi seekor yang kadangkala menjadi langau yang layak tersangkut di perangkap langau berkaran di kedai mamak.

Cukuplah dikatakan sekiranya dia sendiri disamun oleh penyamun yang mahu menetak kepalanya, apakah doa dia kepada Tua Pek Kong nya? Tentulah " Tok Nenek, kasi hantar polis please, tembak ini orang"

Tahukah bekas Menteri Kesihatan yang jaguh dengan perbelanjaan tidak berhemah ini bahawa ramai penjawat awam di Parcel B memuji langkah polis menembak dua orang gila ini? Tembakan pada kaki itu sebenarnya boleh dialihkan ke kepala jika polis yang mengendalikan hal ini bertindak tanpa mengikut prosedur.

Bayangkan babi bermisai ini sendiri yang ada di Parcel B pada ketika itu dan penyerang ini berlari menghayun pedang ke arahnya?

Chua Jui Meng seharusnya menghentikan politik 'blowjob konek Anwar' yang berlebih-lebihan dan tidak perlu menyokong penjenayah membabi buta. Ah, semuanya tak guna dibayangkan kerana Chua Jui Meng sendiri adalah babi tonyok tak sedar diri. Sekian.


Merdeka Center : Hanya 9% Penduduk Pulau Pinang 'Berhati Mulia'

Posted: 10 Jul 2012 10:53 PM PDTDi negeri yang dikuasai golongan oportunis yang rakus mentekedarah mana yang sempat, rakyatnya juga semakin berubah ke arah sikap yang terbawa-bawa oleh pemerintah mereka yang angkuh lagi sombong itu.
Ini menjadi penentu nasib seorang balu, Tan Kim Chuan yang dibiarkan pengsan tidak sedarkan diri selama 7 minit walaupun dia dilintasi oleh 10 pejalan kaki selepas dia pengsan di atas jalan pada ketika itu. 
Tan yang diragut dari belakang tersembam ke jalan raya dan hanya diselamatkan 7 minit kemudian oleh seseorang yang prihatin, mati 9 jam kemudian di Hospital Pulau Pinang.
Jika mengikut kaedah statistik Merdeka Center yang menjadi alat pembangkang berpropaganda, jelaslah di sini 1 dari 11 orang di Pulau Pinang sahaja yang layak digelar manusia. Ini memberi indikasi, hanya 9% orang baik di Pulau Pinang. Selebihnya, lu fikirlah sendiri.
Ini bukan telahan saya. Ini adalah bagaimana kaedah Merdeka Center yang menemubual beberapa kerat dan memakaikan statistiknya untuk 30 juta rakyat.
Dalam Islam, pemerintah adalah cerminan rakyat. Buruk kelakuan rakyatnya, maka buruklah sikap pemerintahnya. Dalam kes Pulau Pinang, ini nampaknya terserlah.

GEORGE TOWN: A 60-year-old widow, who had just moved into the Rifle Range flats two weeks ago, died nine hours after she was injured in a snatch theft. 
Tan Kim Chuan was walking alone by a road near Block J of the flats at around 6.02am when her handbag was snatched by a motorcyclist. 
A CCTV camera installed at one of the blocks showed the lone motorcyclist suddenly grabbing Tan's handbag from behind, causing her to fall and knock her head against the floor. 
The CCTV footage also revealed that 10 people walked past her but did nothing as she laid unconscious on the ground for seven minutes. A kind-hearted passer-by then alerted the police.
Although she was immediately rushed to Penang Hospital, Tan was pronounced dead at 3.45pm. 
George Town OCPD Asst Comm Gan Kong Meng, who confirmed the death, said police had located her next-of-kin, a 31-year-old nephew. 
ACP Gan said police had also obtained the CCTV recording from the Rifle Range Community Development and Security Committee to assist in their investigation. 
"We are zeroing in on the suspect. Those with information can contact the nearest police station," he said.

Kuala Lumpur, Peristiwa tragis dialami seorang janda tua di Malaysia. Wanita berumur 60 tahun itu meninggal hanya beberapa jam setelah terluka saat dirinya dijambret di jalanan. 
Wanita bernama Tan Kim Chuan tersebut sedang berjalan seorang diri dekat Blok J flat Rifle Range di George Town, Penang pada Selasa, 10 Juli sekitar pukul 6 pagi waktu setempat, ketika tiba-tiba tasnya dijambret seorang pria pengendara motor. 
Diketahui bahwa wanita itu seperti diberitakan harian Malaysia, The Star, Rabu (11/7/2012), baru saja pindah ke kawasan tersebut 2 pekan lalu. Duh! 
Kamera CCTV yang dipasang di salah satu blok kawasan tersebut memperlihatkan si pengendara motor tiba-tiba menarik tas Tan dari belakang. Hal itu menyebabkan wanita lanjut usia itu terjatuh dan kepalanya menghantam aspal. 
Parahnya, dari rekaman CCTV itu juga terlihat bahwa 10 orang pejalan kaki yang melintas dekat korban tidak melakukan apapun saat korban pingsan di jalanan selama sekitar 7 menit! Sampai akhirnya ada orang yang melapor ke polisi sehingga polisi pun bergegas menolong korban.

Setelah dilarikan ke umah Sakit Penang, Tan dinyatakan meninggal pada pukul 15.45 waktu setempat atau sekitar 9 jam setelah insiden pencopetan itu. 
Kepolisian George Town hingga kini belum mendapatkan petunjuk mengenai pelaku pencopetan tersebut. "Kami masih nihil mengenai tersangka. Mereka yang punya informasi bisa menghubungi kantor polisi terdekat," kata pejabat kepolisian George Town, Gan Kong Meng. 
Kepolisian telah mendapatkan rekaman CCTV di kawasan tersebut untuk digunakan dalam membantu penyelidikan atas kasus ini. 

Adakah FELDA Perlu Ambil Peneroka Baru?

Posted: 10 Jul 2012 07:49 PM PDT

Diketahui sejak 1991, kerajaan telah mengarahkan FELDA menghentikan pengambilan peneroka  kerana  FELDA dikatakan mula mengguna tanah yang diwartakan sebagai kawasan pertanian berkelompok yang diperuntukkan oleh kerajaan negeri untuk peneroka baru yang sepatutnya diberikan kepada peneroka, dengan menubuhkan satu entiti korporat yang bernama FELDA PLANTATION SDN BHD. 

Tetapi agak hairanlah mengapa pengambilan peneroka baru yang dihentikan. Bukannya pengambilan tanah oleh FELDA Plantation Sdn. Bhd. yang dihentikan.

Tetapi hari ini, FELDA yang semakin membesar dan gah seharusnya mengkaji semula sebab-sebab yang menyebabkan hasrat peladang muda terbantut. Kaedah-kaedah baru untuk memberi manfaat dengan lebih luas lagi kepada rakyat dengan kemakmuran hasil sawit di persada dunia hari ini perlu dicari. 

Di Ipoh, kedapatan mereka-mereka yang berpendidikan rendah hari ini terpaksa mengusahakan tanah kerajaan dengan selamba dan menanam sawit dengan penuh kepasrahan pada anggapan jika andai satu hari nanti tanaman mereka ditolak jentera untuk lain-lain projek, mereka terpaksa merelakan dan melihat tanah yang menyerap titik peluh mereka itu dibongkar punggah. 

Untunglah sebahagian mereka telah memulakan penerokaan ke atas tanah kerajaan yang hanya dibolehkan ditanam dengan tanaman bersifat sementara ini dengan menanam sawit lebih 5 tahun lalu dan telah membuahkan hasil. 

Namun, jauh di lubuk hati, mereka bimbang jika mereka tidak dapat memiliki tanah yang telah mereka usahakan, terlepas pula kepada pihak lain yang berkepentingan contohnya kepada perbadanan kemajuan ekonomi negeri yang akan menghuraikan sebab-sebab mereka tidak dibolehkan untuk terus mengusahakan 'ladang keringat tanpa bantuan kerajaan' milik mereka. 

Sememangnya kemakmuran hasil ekonomi dari tanaman sawit adalah usaha kerajaan yang berterusan dalam memastikan komoditi tersebut mempunyai nilai di pasaran dunia. 

Sebab itulah hari ini, semakin ramai anak muda yang berumur bawah 30 tahun semakin berminat meneroka tanah yang telah dikeluarkan dari rizab hutan simpan bagi tujuan pertanian. Bahkan, para pekerja awam gred bawah juga ramai yang berminat mengisi borang andai pengambilan peneroka baru FELDA dimulakan semula.

Ini adalah natijah dari penguatan harga sawit di pasaran yang telah diusahakan kerajaan selama ini.

Ironiknya, FELDA yang terkenal di seluruh dunia kini tidak lagi dilihat mampu membantu golongan muda yang bukan keturunan peneroka FELDA , yang benar-benar ingin memiliki perkebunan kelapa sawit dengan hasil yang besar. 

Adalah tidak sesuai untuk mengharapkan generasi kedua dan ketiga FELDA yang kebanyakannya lari untuk hidup dengan gaya bandar di kota-kota besar, kesan dari perubahan hidup semasa keluar menuntut ilmu di IPT. 

Tanah rancangan FELDA kini dikerjakan oleh pekerja asing pula walaupun keluarga peneroka asal tidaklah mempunyai generasi kedua yang hanya satu dua orang.

Seharusnyalah, FELDA memulakan kembali pengambilan peneroka baru dengan mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh kerajaan pusat dan ini membuka ruang kepada merealisasikan hala tuju negara berpendapatan tinggi dengan membuka lebih banyak ruang untuk rakyat marhaen menyertai pembukaan tanah rancangan.

Jika itu tidak mampu dilakukan, diharapkan agar pihak kerajaan menerusi FELDA dapat membantu peneroka-peneroka baru yang atas inisiatif mereka sendiri menyewa 'backhoe' meneroka tanah-tanah kerajaan di ceruk bukit yang terangkum atau tidak terangkum  dalam tanah yang diplotkan dengan label "confirmed plan" di pejabat tanah.

Antara Carlsberg UMNO dan Anwar UMNO

Posted: 10 Jul 2012 06:58 PM PDT

Bila disindir tentang kilang arak di Shah Alam, makan bertepek-tepeklah serangan dari puak PR bahawa kilang tersebut dibina semasa kerajaan UMNO berkuasa. Mak datuk, itu tahun berapa? Tahun tu Nik Aziz kahwin pun pakai tuksedo macam puak kafir. Bini dia pun tak pakai tudung. 

 Bila dibalas dengan " kenapa kau tak tolak Anwar yang terang-terang diangkat oleh UMNO dulu ", mereka kata itu kes lain. Sedangkan ketika Anwar masih menjawat TPM dulu, mereka tetap juga juak-juak PAS yang menyemarakkan permusuhan sesama Islam. 

 Kali ini bila arak dijual dengan promosi Ramadhan di Selangor, PAS yang menjadi rakan sekatil DAP dan PKR yang menguasai negeri tersebut bagaikan tertelan lidah sendiri.

Carlsberg tidak boleh dikaitkan dengan UMNO hari ini sebagaimana tidak boleh menyebut Anwar itu puak UMNO hari ini dan seperti mana menyebut Nik Aziz merestui persandingan ala Hindu-British yang dibuatnya dahulu.

Inilah zaman arak berleluasa yang diimpikan oleh DAP untuk berulang kembali.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 11 Jul 2012 07:16 AM PDT

Awekz Bukit Gantang


66 vs 90 ~ ISLAM DIMATA DAP

Posted: 10 Jul 2012 05:24 PM PDT
Islamkah PAS dan PKR apabila secara terang-terangan telah dipergunakan oleh DAP? Terkini, umum mengetahui pembahagian kerusi untuk PRU-13 nanti sekali lagi membuktikan DAP MENYANJUNG TINGGI KEPIMPINAN MELAYU ISLAM! Sudah terang lagi bersuluh apabila, untuk 222 kerusi Parlimen yang dipertandingkan nanti, DAP lebih dominan dengan 90 kerusi manakala PAS dan PKR masing- masing dengan 66 kerusi.

Adilkah pembahagian kuota ini? Mampukah PAS dan PKR terus berjuang di atas nama Melayu dan Islam di Malaysia atau akan lebih Islamkah kita nanti apabila DAP berkuasa seterusnya memerintah Malaysia?

Dimana suara kepimpinan PAS dan PKR apabila pembahagian ini dilakukan, hanya mengangguk tanda setuju, berpuas hati dengan bilangan yang diberikan walaupun jelas menunjukkan KETIDAKADILAN!!!

Sedih melihatkan pemimpin-pemimpin dikalangan PAS dan PKR yang selama ini begitu lantang bersuara kononnya memperjuangkan hak Melayu dan Islam akhirnya membisu seribu bahasa tanpa mampu berbuat apa. Jelas pembahagian yang dibuat ini hanya diAMINKAN oleh PAS dan PKR....

Ambo Tak Tahu ~ Achaner tu Pok Nik?

Posted: 10 Jul 2012 05:23 PM PDTSeperti sudah menjadi kebiasaan, apa saja persoalan yang diajukan lebih-lebih lagi yang menunjukkan kelemahan pentadbiran kerajaan Kelantan akan dijawab dengan "Ambo Tak Tahu". Namun, dalam tidak tahu itu juga, Pok Nik dengan angkuhnya berkata "Kita sedia disiasat dan saya berikan 25 jam ruang waktu untuk mereka siasat walaupun kita ada 24 jam tapi saya bagi 25 jam". 

Mampukah penyelewengan dalam KGT terus-terusan dikaburkan dengan penafian dari Pok Nik? Penyelewengan yang berlaku di dalam KGT ini jelas membuktikan Pok Nik gagal mentadbir. Andai organisasi  yang sebegini gagal untuk ditadbir, bagaimana pula dengan pentadbiran negeri itu sendiri? ACHANER TU POK NIK? 

anakbukitgantang says

Posted: 11 Jul 2012 03:52 AM PDT

anakbukitgantang says


The next stage of onslaught on Muslims in Malaysia

Posted: 10 Jul 2012 08:03 AM PDT

PRU12 saw the shocking defeat of UMNO- led Barisan Nasional in 5 states; Kelantan, Kedah, Penang, Selangor and Perak (for 11 months).

Trinity Corporation was Talam. Look at the logo that resembles a cross. Is there more than an underwater element to RM 1 billion bail out  fiasco by Selangor State government?

These defeat were credited to the "ingenuity" and uniformity of action by unsuspecting team of  Anwar- KJ. They were (and still are) from different camps yet they worked in tandem  to damage the fort of Malay Muslim political dominance from within and outside UMNO . In 2008 we were in the dark who was responsible for the demolishing of Fort Knox of UMNO political dominance in Malaysia. Now we know the individual  who worked to damage UMNO -led Barisan from within. He is non other than the then Prime Minister's son-in- law, KJ. Anwar meanwhile work to knock Barisan from outside. The once non -workable- loose- cohesion of  DAP-PAS-PKR won due to sweet promises, the weak administration of Pak Lah and betrayal from within.

The Illuminati already conduct their research and is well informed that Muslim Governance by the Malay can easily be defeated if all non-Malays united together towards the next polling box.

According to the CIA's 2004 information about Malaysia, the population as of 2004  consisted;   Malay 50.4%, Chinese 23.7%, indigenous 11%, Indian 7.1%, others 7.8%. By 2013  we the Malays will probably be outnumbered by non-Malays by a few percents.

The 50% Malays is further division by multiple political movements. Some supports UMNO, some went to PAS, others are worshiping the Statue of Brahma Anwar Ibrahim while the rests either stand on the fence or joined non-Malay based party such as DAP and other smaller parties in Sabah and  Sarawak.

Therefore in short, if all Chinese and Indian parties leave Barisan Nasional and join forces with DAP, then the non-Muslim league armed with strong financial provision will have enough strength to wrestle the political power from the Malays. And if that really happened then DAP will no longer need PAS and Anwar Ibrahim to fish the supports from the Malay Muslims population.

The blueprint revealed what will be done on or before 2013. After the completion of the first stage on the 12th General Election by which Anwar and KJ being pawned by Illuminati to cause the defeat of Barisan Nasional in 5 major states, the next stage will  no longer about winning the hearts of the Malay Muslim voters. Instead,  this is the critical stage of  winning the hearts of non-Malays voters.

This is supported by insiders information via  money audit trail that a huge amount of money -close to RM 8 billion-is being stashed in the hands of DAP Samsengs in Sarawak. Why the huge amount of money? To win the hearts of Dayaks-the Iban, Bidayuh and  Orang Ulu of  Sarawak? To further divide the Bumis into two camps of Muslim Bumis and Non Muslim Bumis?

In the next few years before the next general election we will witness this trend growing. DAP and the rest of opposition leaders (including their proxy  Anwar) will be vocal in the parliament in their attempt to be seen as the latest kung fu / tamil hero for the Chinese and Indian community. These issues of Ketuanan Melayu, Immigrant Cina, Isu Murtad, etc will be harped again and again and again with no sight at end. All Illuminist sleepers within UMNO and Barisan Nasional will carried out the mission in tandem with their colleagues in the Opposition.

In the Opposition camp,  PAS Illuminati cohorts with the likes of  Nik Aziz and Hadi Awang give out Wahhabi "fatwa"s to make HALAL the usage of Kalimah Allah to non Muslims. This is a concerted effort to further divide and weakened  the already embattled Muslims into two camps; the Sunni Muslims and  Wahhabis. Let me tell you that the Wahhabis are another product of Islam liberalisation via the deviated teachings of Ibn Tamiyyah!. 

For that reason, on UMNO camp. I am not too keen on the idea of fielding KJ and his cohorts- in- crime  as candidates in any constituency. They will become  political liabilities not winnable candidates! . I am also begging the Prime Minister to lend his ears and sack any non performing Barisan Minister. The first to come under guillotine is his own cousin Hishamuddin for opening the floodgate even wider after the first attempt during Pak Lah's time.

As predicted, UMNO will be abandoned by the Barisan coalition and all non-Malays. Some ungrateful and buta matahati   Malay Muslims who blame the government for being incompetent when handling the Bersih 1,2,3 riots- thanks to Hishamuddin who weaken the government from within and Wahhabi-Syiah -Islam liberated -team of Nik Aziz , Hadi Awang and Mat Sabu who lead the onslaught will be satistified that the UMNO- led Islamic government of Malaysia will be toppled like that of Uthmaniyah empire.  DAP will become the ruling party of Pakatan coalition, winning more than 2/3 majority-thanks to the stupidity of  Malay Muslims or shall I say the liberal Muslims with Syiah and Wahhabi Tok Gurus?

God forbids, nauzubillah,  after the 13th General Election, the Illuminati will finally control our beloved country. Due to our own stupidity we will have the first ever non-Malay Prime Minister. Secularism and separation of faith from governance will be initiated with the 2/3 Majority to amend the article 3(1) of the Constitution regarding Islam as official religion and due to secularism everywhere, our children will be tempted to worldly demands.
The situation will be completely different if DAP rule Malaysia. It does not matter how much money we have in the treasury, most of it will have to be spent on the prioritize Non-Malays first, which already consisting of 49.6% of the population (maybe more) and considering that Malaysia is large with 13 states and 3 Federal Territories to foot the bills, then one can imagine that there will not be much left as surplus to be spent on Malays and on Islamic Institutions. Further reading HERE

Already we are seing the bleeding of State coffers under PR- led Governments of Penang and Selangor. The Bayan Mutiara scandal is only the tip of iceberg. The main issue is to deny Malay Muslim  decent dwellings in Penang at affordable prices. This is proven by the latest statistics that some 18,000 Malay migrated out of Penang within a year period of 2009-2010  to escape high cost of living (Berita Harian, May 21, 2012).

Not to be outdone, the PR- led Selangor government deny UiTM the Semenyih campus. Yet the land which legally belong to Yayasan Basmi Kemiskinan Selangor was given as a site for the next Chinese vernacular school, another breeding ground for DAP to sow seed of hatred to young Malaysians of Chinese descent. The latest financial bleeding to hit once- rich- but- now- debt -ridden Selangor is  the RM 1 billion bail out of Talam Underwater Talam Trinity Land  and Selangor overpaid Trinity Corp for submerged land.

My question is why the bail out on Talam or better known these days as Trinity Corporation? Why make a loan  from CIMB of RM 392 million to cover the previous  RM 392 million of Trinity's debt? Why the land and asset swap from Trinity corporation to cover the second RM 392 million finds that most asset are "underwater". Why pay a much higher price for an asset which  has not been assessed its value by Ministry Of Finance. Why Selangor State Government deviated from  the standard procedure for all  state government!
Look again at the Trinity Corporation logo. Does the RM 1 billion bail out on Trinity Corporation is another underwater agenda to siphone state money for exclusive use of certain segment in Selangor that involves non Muslims?

Let me be bold here and say "Trinity" stands for coalition of Christians DAP-Liberal and Plural PKR - yet another liberal Wahhabi and Syiah PAS that make up the coalition government in Selangor!

Therefore it is my duty to call upon ALL Malay Muslims to bury their hacthed and let us STOP this damaging  domino effect....we can- by being united and reject politic based on hatred , divide and conquer of PAS , PKR and DAP!


Politik Harian

Posted: 11 Jul 2012 03:41 AM PDT

Politik Harian


Benarkah DAP Hanya Akan Bertanding 60 Kerusi?

Posted: 11 Jul 2012 12:20 AM PDT


Pengagihan kerusi pilihanraya bagi parti-parti sekutu dalam Pakatan Rakyat nampaknya masih kabur. Walhal, Ketua Pembangkang, iaitu Anwar Ibrahim sebelum ini telah menyatakan bahawa pembahagian kerusi PRU telah pun dimuktamadkan.

Dan nampaknya sekali lagi Anwar menipu.

Dari sumber-sumber tertentu, kita telah dimaklumkan bahawa PKR akan bertanding 66 kerusi. Manakala PAS sebelum ini ada mewar-warkan bahawa mereka akan bertanding 80 kerusi. Namun, mengikut perkiraan berdasarkan PRU yang lepas, PAS hanya mampu meletakkan 66 kerusi sahaja dan itupun hanya berjaya memenangi 22 kerusi.

Justeru, jika PAS ingin bertanding 80 kerusi menunjukkan betapa PAS itu akan tetap dengan angan-angan Mat Jeninnya.

Kita juga dapat membaca sikap berhati-hati Hadi Awang dalam memperkatakan soal kerusi, kerana Hadi hanya menyebut 'mungkin akan bertanding 80 kerusi' iaitu bukannya satu kepastian lagi.

Kita amat faham betapa hati Hadi Awang akan bergetar apabila menyebut nama DAP. Kerana itu, Hadi tidak berani meletakkan angka muktamad, tetapi hanya menganggarkan sahaja akan jumlah kerusi yang akan ditandingi PAS dalam PRU nanti. Tidak mungkin Hadi akan mengumumkan jumlah muktamad tanpa restu DAP terlebih dahulu.

Bagaimanapun, elok kita ketepikan angan-angan Mat Jenin PAS dan melihat dari segi logik. Logiknya, PAS hanya akan bertanding sekitar 66 kerusi, dan PKR telah pun memuktamadkan bertanding 66 kerusi juga, maka pastinya kerusi lebihan sebanyak 90 lagi adalah milik DAP.

Tidak mungkin DAP akan benar-benar bertanding 60 kerusi sahaja seperti kata Lim Kit Siang kepada Malaysian Insider, kerana jika benar, bermakna PR hanya akan bertanding 192 kerusi sahaja keseluruhannya.

Mungkin ada yang terpedaya dengan hujah DAP dan PAS bahawa ini hanyalah spekulasi jahat BN untuk memecahbelahkan PR, tetapi apa yang dinyatakan di sini adalah analisis berdasarkan logik dan bukannya angan-angan Mat Jenin.

Perlu diingatkan bahawa DAP telah bertanding 47 kerusi dalam PRU yang lepas dan memenangi 28 darinya, yang mana mengatasi jumlah yang dimenangi oleh kedua-dua rakan sekutunya. Maka tidak mungkin DAP akan mengalah meletakkan kerusi yang jauh lebih sedikit dari kedua-dua mereka dalam PRU kali ini.

Percayalah, seperti yang ditekankan oleh Lim Guan Eng secara tidak langsung dalam perdebatannya dengan Chua Soi Lek baru-baru ini, iaitu DAP tidak sekali-kali menerima konsep kerjasama dengan PAS dan PKR sepertimana UMNO-MCA-MIC. Sebaliknya DAP akan sentiasa memastikan kedudukannya jauh lebih tinggi dari sekutu-sekutu hapraknya.

Justeru, kesukaran DAP dan PAS menyatakan jumlah muktamad kerusi yang akan dipertandingkan dalam PRU nanti adalah bukti bahawa PR menghadapi krisis dalaman iaitu dilema antara sikap kiasu (DAP) dengan tekanan majoriti (pengundi Melayu).

Yang pasti, perkataan kiasu (takut kalah) itu sendiri sudah menyatakan segala-galanya iaitu DAP tidak akan sekali-kali beralah.

Blogger Milosuam Perlu Jelaskan Hubungan Dengan Lelaki Amuk Di JPM

Posted: 10 Jul 2012 11:15 PM PDT


Setelah negara digemparkan dengan amukan samurai di Jabatan Perdana Menteri, kini blog-blog mula mempersoalkan tentang kaitan blogger pembangkang, terutamanya Milosuam dengan arwah Khalil.

Milosuam dikatakan blogger yang pertama memuatnaik video amukan tersebut dan kehadirannya di waktu dan tempat kejadian dengan siap sedia membawa kamera video amatlah mencurigakan. Lebih-lebih lagi apabila kedengaran percakapan telefon yang disyaki sebagai jurukamera sendiri, yang seolah-olah melaporkan kepada seseorang apabila arwah telah ditembak.

Melayari blog Milosuam selepas kejadian menambahkan lagi kecurigaan kita apabila beliau seolah-olah mencuba sedaya upaya untuk mengalihkan persepsi kononnya arwah Khalil adalah penyokong kerajaan berdasarkan hanya satu ayat di blog arwah yang memuji Tun Dr. Mahathir sebagai seorang berjiwa besar.

Sedangkan jika diteliti keseluruhan post arwah di blog beliau, mahupun kedua-dua akaun facebook beliau, tiada siapa yang dapat menafikan bahawa arwah lebih cenderung kepada pembangkang. Lihat saja senarai perkara yang diminati seperti yang dinyatakan di facebook beliau:

"MRSM Pengkalan Chepa, Dr. Mahathir bin Mohamad, Lim Guan Eng, MiLo SuaM, Nik Abdul Aziz Nik Mat, Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din, Jomsedut.Org, Sultan Johor, Pertubuhan Kerabat Raja Jembal ( Wilayah Tengah), Harian Metro Online (HMO Blog), HarakahDaily Blog, Dr. MAZA for PM, Bersih 3.0 [Official ], Kami Benci Saiful Bukhari!, A. Samad Said, Aku sependapat dengan orang kat atas ni 100%, KELAB SAYANGI DYMM SULTAN SELANGOR, Sukatilah, Anak Johor Sayang Sultan, Aku-Macjay Blogspot, General Mahdi and the Last Generation Army, Blog Redzuan-Ridzand 7 more.."

Malah, blog Milosuam sendiri turut tersenarai. Justeru, mana mungkin Milosuam boleh mengelak mengatakan bahawa arwah adalah peminatnya.

Blog paperwaris kemudiannya mengaitkan Milosuam dengan seorang yang bernama Hambali Idris yang juga merupakan orang yang 'disayangi' oleh arwah. Ini adalah antara komen arwah kepada Hambali difacebooknya:

"Patutlah aku sayang kamu Hambali Idris..... sebab kamu ni berani mengatakan kebenaran walaupun kebenaran itu sendiri pastinya membunuh kamu."

Jika benar Milosuam adalah Hambali maka ini bermakna blogger pembangkang ini agak kerap berhubung dengan arwah melalui facebook sebelum kematian beliau. Tidak mustahil mereka juga ada berjumpa kerana dalam salah satu komen arwah, beliau ada mengajak Hambali berjumpa dan berborak.

Dan tidak mustahil juga Milosuam mengetahui tentang rancangan 'serangan-bunuh-diri' oleh arwah.

Dengan kepantasan Milosuam memuatnaik video tersebut dan kemudian mengaitkan arwah dengan Tun Dr. Mahathir, kita merasakan bahawa tidak mustahil juga bahawa arwah telah dipergunakan oleh blogger pembangkang ini untuk mencipta isu bagi mendapatkan sedikit keuntungan politik bagi pihak pembangkang.

Selain itu, jika kita melayari blog arwah, kita akan mendapati bahawa dalam beberapa tulisan beliau, boleh dikatakan beliau seolah-olah kecewa kerana segala kepercayaannya telah dikhianati oleh seseorang. Dan beliau kemudiannya mengutuk fatwa bai'ah PAS.

Maka, kita tertanya-tanya, mungkinkah beliau antara ahli-ahli taksub PAS yang terlalu kecewa dengan sikap cacamarba, fatwa sesat dan pendirian tunggang-terbalik PAS hari ini?

Apapun punca kecelaruan pemikiran arwah dan apapun motif arwah menyerang JPM kini sudah tidak begitu penting lagi kerana arwah sudah tiada. Yang penting kini ialah mencari kaitan arwah atau pemikiran arwah dengan mana-mana pihak yang mungkin mempunyai kepentingan dengan insiden amuk ini.

Dan yang penting juga, ialah untuk kita mengetahui apakah kaitan Milosuam dengan arwah dan apakah peranan Milosuam dalam kejadian ini. Apakah beliau merupakan sahabat, dalang, atau pemerhati yang sengaja tidak menghalang arwah menempah maut serta membahayakan kakitangan JPM, sedangkan beliau mengetahui akan rancangan arwah sejak awal lagi.

bumiyang

Posted: 11 Jul 2012 03:34 AM PDT

tunku

Posted: 11 Jul 2012 03:25 AM PDT

tunku


Milosuam Should Explain Relationship With Amocked Man At Prime Minister Department

Posted: 11 Jul 2012 01:22 AM PDT

After the country was hit with the story of a 'samurai attack' at the Prime Minister's Department, blogs are now beginning to question the relationship between an opposition blogger, Milosuam with Khalil.
Milosuam was said to be the first blogger to upload the video of the man going berserk, complete with video camera, at the right place, at the right time, which seems quite weird. Moreover, when we could hear the person who captured the video seemed to be reporting the incident to someone when the man was shot.
Browsing through Milosuam after the incident raised more doubt when he somehow tried to divert the perception that Khalil was a government supporter based on just a single phrase in Khalil's blog which complimented Tun Dr. Mahathir as a person with a big heart.
When the fact is, if we are to really look at Khalil's blog, or even two of his Facebook accounts, no one can deny that he is more towards the opposition. Just look at the list of things that he liked, as stated in his Facebook account:
"MRSM Pengkalan Chepa, Dr. Mahathir bin Mohamad, Lim Guan Eng, MiLo SuaM, Nik Abdul Aziz Nik Mat, Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din, Jomsedut.Org, Sultan Johor, Pertubuhan Kerabat Raja Jembal ( Wilayah Tengah), Harian Metro Online (HMO Blog), HarakahDaily Blog, Dr. MAZA for PM, Bersih 3.0 [Official ], Kami Benci Saiful Bukhari!, A. Samad Said, Aku sependapat dengan orang kat atas ni 100%, KELAB SAYANGI DYMM SULTAN SELANGOR, Sukatilah, Anak Johor Sayang Sultan, Aku-Macjay Blogspot, General Mahdi and the Last Generation Army, Blog Redzuan-Ridzand 7 more.."
Even Milosuam's was part of the list. So, how can Milosuam avoid the fact that Khalil was his fan?
Blog paperwaris then linked Milosuam with a man called Hambali Idris who is a person who was 'loved' by Khalil. This was few of the comments made to Hambali on his Facebook:
"No wonder I love you, Hambali Idris, you are brave to speak of the truth even though it might kill you."
If it is true that Milosuam is Hambali, this means that this opposition blogger had often been in contact with Khalil through Facebook prior to his death. It is not impossible that they might have met because in one of Khalil's comments, he did invite Hambali to meet up and have a chat.
it is also not impossible that Milosuam had known about the 'kamikaze attack' planned by Khalil.
With the video being uploaded in such short period of time, and linking Khalil with Tun Dr. Mahathir, we feel that it is not impossible that Khalil was used by this opposition blogger to create an issue to be used by the opposition.
Besides that, if we are to browse through Khalil's blog, we would find a few articles which we can then conclude that he seemed devastated because he was cheated. And he then mocked PAS's bai'ah fatwa.
So, it makes us wonder, perhaps Khalil were among PAS's extreme fans who have gotten tired of PAS's misguidance on fatwa and twisted stand?
Whatever the reason is or even his motives to attack PMO, that is not that important anymore because he is no longer alive. What is important here is that we need to find those who might have links with Khalil and that they have their interest in this incident.
And we also need to know what is the relationship between Milosuam and Khalil regarding this incident. Is he a friend? The mastermind? Or just an observer who did not stop Khalil from making the biggest mistake in his life and risking the lives of PMO staff because he might have been aware of Khalil's plan.

tunku : perhaps police should call him in for questioning. is it coincidence that he was there at the perfect time or he knew what khalil was going to do at that time.

Former Officer Wants To Reveal Phaik Kheng-Guan Eng R'ship

Posted: 10 Jul 2012 06:00 PM PDT

Considering that Guan Eng, Betty Chew and Phaik Kheng do not want to provide any explanation regarding the crisis which hit them, most rakyat have came to the conclusion that Guan Eng's scandal with Phaik Kheng is true and the claim which Betty Chew had caused the injury on Guan Eng's forehead is also true.
The conclusion was made based on their response which they try to avoid the matter and that Betty Chew went berserk when asked about it.
But, rakyat may have another excuse to believe this scandal when a former officer to Lim Guan Eng is said to be revealing the matter in details.
The officer is said to be quite close to Phaik Kheng.
Sources said that the officer want to defend Phaik Kheng who is now often mocked by friends, supporters and those under Betty Chew.
According to the officer, Phaik Kheng should not be treated as such because Lim Guan Eng is to be blamed too.
When would it be done is still uncertain. Perhaps it would be revealed right before the coming General Election?
It is hard for us to predict because the officer was said to be worried for the response which would be given by the Chief Minister's office if the information is given.
However, sources also told that the officer is someone who do not have a strong stand and could easily give up.
Whatever it is, let us all wait and see how this pans out. We hope that Betty Chew and Guan Eng would remain calm when they see this news.

tunku : interesting story coming soon. lge and betty can try their best to avoid or to fool people but eventually the truth will prevail.

Eloquence Is Not The Main Criteria To Lead

Posted: 10 Jul 2012 12:00 PM PDT

In schools and universities, we were exposed to debate to increase our self confidence and to train the mind to think critically. Hence, to have enough courage to speak in public and provide arguments to be shared through strong and valid points. So, we cannot deny that debating could shape leadership.
Today, debate seems to be a trend. Debates between political leaders like what is practiced in America is beginning to spread in Malaysia, the country with people who like to copy just about everything. But, Malaysian somehow do not know what do they need to copy it.
The problem when it comes to debates among politicians is not really the matter of solving issue, it is just about gaining publicity. This is because debate is seen as the best tool to increase or restore one's popularity. Just look at how the opposition still cheered for Lim Guan Eng who won the debate against Chua Soi Lek even though we could see that most of his arguments were empty.
People who talk a lot do not really act. That is just nature. Even Islam do not suggest us to talk because it never really bring anything, That is why most world leaders spend most of their time listening, thinking and working instead of talking.
The fact is, talking is not the main criteria for a person to become a leader. If that is so, we might end up making a mistake like how Indonesia made theirs with Sukarno, Uganda with Idi Amin or Philippines with Estrada, actors who managed to capture many once they open their mouth, If debaters could become leaders, university students might as well become the next Prime Minister.
Leaders should have various qualities in to ensure that all ideas would turn to reality.
A good PM should never fall into debates which never really end in anything because looking for publicity is not part of the job scope. If he needs to defend any of his policy or any matters, he could just ask the media to spread it.
He would not debate in TV just because the opponent do not have any better job to do.
However, we understand why the opposition are exited to see the debate between Anwar and Dato' Seri Najib because no one goes to PKR's ceramah or convention anymore. We do understand that Anwar is desperate for publicity now, And we do understand that Anwar is running out of issues to push the government down.
We hope that PM would not waste his time with Anwar. We need Dato' Seri Najib to work, not to debate, Let Anwar debate by himself because that is what he has been doing since the day he got sacked.
Rakyat are fully aware that Anwar is good when it comes to talking, but he do not know how to work. That is why rakyat is sick of his ceramah, they are tired of his arguments. Do not force us to listen to him because we are done.

tunku : normally a good speaker or orator mostly talks craps all the time. they just know how to talk but don't know how to work. look at anwar no doubt he's best at talking and to convince people to accept his liars but what has he done in selangor as the economic advisor? ZERO. same goes with lim guan eng. all the so called his achievements in penang is because the hard work of federal government.

Chua won't debate with Lim again, says a waste of time

Posted: 10 Jul 2012 07:48 AM PDT

KUALA LUMPUR: MCA president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek says he will not debate with DAP secretary-general Lim Guan Eng any more.
Dr Chua said the MCA presidential council decided Tuesday that he should not debate with Lim any more because they felt it was a waste of time.
"Lim Guan Eng was just using the debate to attack other people except Anwar (Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim) and does not participate in a healthy debate," he told a press conference after the MCA presidential meeting here.
Dr Chua said Lim used the platform only to rubbish other people's arguments and did not answer any questions posed to him.
"I also agree with my colleagues that I will not be accepting more debates from him," he said.

tunku : CSL made a good decision. indeed it is wasting of time to debate with such a great liar (LGE). LGE had failed to debate. he is not fit for debate. he fails to tell what achievement he has made and what dap can offer to the people.he was just attacking BN without any concrete evidence.

SENJALIZA

Posted: 11 Jul 2012 03:18 AM PDT

SENJALIZA


Keyakinan Umum.

Posted: 10 Jul 2012 03:57 AM PDT

Anwar-Nalla dulu merupakan sahabat akrab. Kini mereka seteru besar. Kenapa Anwar sering menjadi musuh kepada rakan akrabnya?
 Sukar dibayangkan kegetiran dan kepiluan yang diharungi dan akan diharungi DS Anwar Ibrahim dan keluarganya menghadapi kemelut politik yang melandanya selama dia menyunsung arus perjuangan asal politiknya. Benturan demi benturan besar melanda politik dan peribadinya. Amat berat dan mecabar.

Bermula dengan Sodomi I dan rasuah, diikuti Sodomi II yang dikuti tuduhan terlibat dengan video sex dengan China doll. Kini sodomi II kelihatan muncul lagi dalam mewarnai liku-liku politik sukar Anwar.

Terakhir muncul lagi skandal video sex 20,000 salinan yang dicetak konon di Thailand. yang dikhabarkan dengan alin pelakon dan berkaitan rapat dengan kandungan kes lama dalam  perbicaraan Sodomi I.

Umum mengetahui, jawaban mudah Anwar sudah diduga terlebih awal, yakni "semua itu fitnah politik murahan UMNO atau konspirasi politik jahat UMNO dan Perdana Menteri!", walaupun belum pasti UMNO dan Perdana Menteri terlibat dalam menghasilkan video tersebut.

 PRU13 di ambang waktu, kes-kes skandal yang menghantui moral ketua pemimpin pembangkang ini pastinya akan belegar di mata umum. Sejauh mana senjata atau jawaban "fitnah dan konspirasi UMNO Najib" berhasil menepis isu ini sehingga dapat menyelamatkan Anwar di mahkamah?. Apa yang pasti soal moral amat penting sebagai satu ciri kepimpinan yang didambakan rakyat dan negara.

Jika keruntuhan moral dihidangkan di hadapan mata rakyat, apakah Anwar masih mampu mempertahankan keyakinan umum/public confident? Apakah Anwar masih menjadi kepercayaan pemimpin-pemimpin dari rakan Pakatan Rakyat, PAS dan DAP?

"Politics of denial" tidak mampu bertahan lama. Anwar sudah membayangkan untuk bersara politik dan akan menjadi pensyarah di Universiti luar negara. jika keyakinan umum sudah luntur dan pudar, itu pertanda pengaruh politik juga merudum. Jika kali ini Anwar menghadapi kesukaran menolak kebenaran, lebih baik berundur dari politik.

Kekadang, pejuang pantang mengalah sebelum ajal, tetapi wisemen don't fight a losing battle.

(Menunggu perkembangan selanjutnya)...

Taipingmali (tm)

Posted: 11 Jul 2012 01:25 AM PDT

Taipingmali (tm)


Yusmadi Yusuf simpan cash dalam rumah?

Posted: 11 Jul 2012 01:18 AM PDT

Rumah ibu MP Balik Pulau kena rompak dan kerugian kira-kira RM 33 ribu.

Rantai, cincin telefon dan wang tunai RM 3 ribu hilang dilesapkan perompak.

Wahai Yusmadi, eloklah buat geriji yang kuat dan kebal perompak kalau nak simpan harta dalam rumah. Kesian kat mak lu, kena belasah sampai ceme mata kiri.

Rumah abang Non ada jaga, tak kan rumah hang tak ada jaga atau bubuhlah cctv sebiji dua. Baru sempoi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Blogger milo suam kena bubuh ais dah

Posted: 11 Jul 2012 01:03 AM PDT

Difahamkan blogger milo suam sudah jadi sejuk gedi kerana dicekup oleh polis dalam siasatan amukan pedang samurai di Putrajaya.

Mana mau lari beb! Putrajaya bandar yang lengkap dgn cctv. Dari arah mana dia datang, dimana mereka berjumpa, semua boleh dibuktikan.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mampuih Anwar kali ini

Posted: 11 Jul 2012 12:28 AM PDT

Pihak pendakwa kemukakan sembilan alasan untuk Mahkamah Rayuan sabitkan Anwar Ibrahim atas tuduhan meliwat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Blog Pro Kerajaan BN dah mula kena serang oleh puak pakatan haram

Posted: 10 Jul 2012 08:35 PM PDT


Abby Abadi dah mula kena serang

Posted: 10 Jul 2012 08:34 PM PDT


Puak-Puak Haram Jadah yang tidak menghormati undang-undang negara, elok berambus ke negara lain

Posted: 10 Jul 2012 10:48 AM PDT

Pengundi Lega Nizar Umum 'Angkat Kaki' Dari Parlimen Bukit Gantang.mov

Posted: 10 Jul 2012 10:34 AM PDT

Penduduk Kg Seberang Kuala Sepetang mendapat jejantas baru

Posted: 10 Jul 2012 08:42 AM PDT

Bendung Jenayah PDRM Minta Masyarakat Tampil Jadi Sukarelawan

Posted: 10 Jul 2012 08:39 AM PDT

Kes liwat Saiful: Pendakwa raya fail petisyen rayuan

Posted: 10 Jul 2012 01:58 AM PDTPUTRAJAYA 10 Julai - Jabatan Peguam Negara telah memfailkan petisyen rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang melepas dan membebaskan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Petisyen tersebut difailkan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Rayuan, Istana Kehakiman di sini pada petang semalam setelah pihak pendakwaan berpuas hati bahawa terdapat alasan munasabah untuk mengemukakan rayuan berkenaan, menurut Ketua Bahagian Perbicaraan dan Rayuan, Jabatan Peguam Negara, Datuk Kamaludin Md. Said. -

Sahabat-Gunung

Posted: 11 Jul 2012 01:16 AM PDT

Sahabat-Gunung


Khalid Terkencit Kot .... Hantar SU Sulit Sahaja Terima Memo GPRS

Posted: 11 Jul 2012 12:39 AM PDT


Pelbagai isu yang yang dihadapi oleh kerajaan Selangor pimpinan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyebabkan rakyat Selangor menjadi rimas dan semakin hilang kepercayaan. Selepas empat tahun mentadbir, kerajaan pakatan pembangkang ini bukan sahaja gagal melaksanakan janji-janji dalam manifesto pilihan raya, malah terlalu lemah daripada aspek pentadbiran sehingga menjuruskan negeri ini ke arah kemunduran. Malah tidak mustahil negeri yang disayangi ini akan hancur sekiranya tidak diselamatkan. 

Setiausaha Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS), Zubir Zainuddin berkata, inilah 'kehebatan' yang dimiliki oleh pemimpin pakatan pembangkang ini yang hanya mampu merosakkan Selangor dalam tempoh 4 tahun selepas dibina dan dimajukan oleh Barisan Nasional (BN) selama lebih 54 tahun.

"Semakin hari semakin terdedah tembelang kerajaan pakatan pembangkang ini sehingga menyebabkan rakyat semakin sesak nafas dan tidak tahan lagi.  Rakyat perlu bertindak menyuarakan bantahan dan rasa tidak puas hati. Demonstrasi demi demonstrasi diadakan sebagai bukti penolakan terhadap kepimpinan Abdul Khalid yang tidak lebih sebagai 'saudagar janji' sahaja dan lebih mengutamakan kroni.

Pada hari ini, kami, rakyat Selangor yang prihatin ingin menyampaikan bantahan dan rasa kesal kami terhadap tindakan kerajaan negeri yang mempolitikkan Universiti Selangor di Berjuntai Bestari, memejamkan mata terhadap penyelewengan Yayasan Selangor dan isu pembangunan projek komersial di padang kompleks sukan PKNS, Kelana Jaya," ujarnya kepada pemberita selepas menyerahkan memorandum GPRS kepada Menteri Besar Selangor, yang diterima oleh Setiausaha Sulit MB, Norzatun Aini Kasim tengahhari tadi.

Sehubungan dengan itu, GPRS mendesak Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim membersihkan Unisel dengan memecat individu politik dalam lembaga Pengarah Unisel bagi memastikan tiada campurtangan politik di universiti itu.

"GPRS juga mendesak Unisel melantik individu yang benar-benar layak sebagai Ahli Lembaga Pengarah, Naib Canselor dan Timbalan Naib Canselor bagi memastikan universiti tersebut terus berdaya saing dalam melahirkan graduan yang berkualiti tinggi selain mendedahkan laporan kewangan Unisel kerana difahamkan kewangan universiti itu sedang nazak dan mengalami kerugian serta menyatakan asset mana yang hendak dicairkan bagi menampung kos operasi Unisel.

Khalid Ibrahim juga harus menyatakan unjuran kemasukan dan jumlah pelajar dari tahun 2008 hingga 2012 kerana difahamkan jumlah pelajar semakin merosot," tambahnya.

Dalam masa yang sama, Khalid dan kerajaan negeri juga harus bertanggungjawab terhadap kerugian Yayasan Selangor dengan mengambil tindakan dengan memecat Ilham Marzuki yang mengaku melakukan kesilapan kerana meluluskan peruntukan RM1.4 juta untuk kegiatan tidak berfaedah serta tiada kaitan dengan fungsi yayasan itu sebagai institusi yang memberi tumpuan kepada pembangunan pendidikan.

"GPRS juga menuntut agar kerajaan negeri mengembalikan Padang PKNS kepada rakyat dengan membatalkan RPTJ2 kerana pindaan yang dilakukan tidak mengikut peraturan ditetapkan. Kekalkan Padang PKNS sebagai pusat rekreasi, bukan pusat pembangunan komersial.

Pengurus Besar PKNS, Othman Omar perlu tampil menjelaskan kepada rakyat mengapa PKNS lebih mengutamakan komersial daripada kepeluan rakyat. Abdul Khalid mesti mengaku dengan jujur bahawa beliau bukan individu yang mengarahkan agar padang itu ditukar status," tambahnya.

Mempolitikkan Unisel merupakan dosa paling besar Abdul Khalid sehingga menyebabkan universiti yang ditubuhkan pada 1999 untuk melahirkan modal insan di kalangan generasi muda di negeri ini bakal menjadi gajah putih. Pelantikan Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Husin, Ahli Parlimen Merbok dari PKR, Datuk Rashid Din dan Ahli Parlimen Hulu Langat dari Pas, Che Rosli Che Mat adalah bukti penguasaan orang politik dalam Lembaga Pengarah Unisel.

Selain itu, salah seorang Timbalan Naib Canselor juga merupakan aktiviti politik yang aktif dan pernah dilantik sebagai Jawatankuasa Pas Selangor. Tekanan politik juga menyebabkan bekas Naib Canselor, Datuk Dr Rosti Saruwono dan dua ahli Lembaga Pengarah, Datuk Adnan Alias dan Datuk Dr Mohammed Ariffin Aton meletak jawatan.

Penglibatan ahli politik dalam pengurusan Unisel tidak akan membawa apa-apa manfaat terhadap usaha membangunkan universiti itu sebagai pusat pengajian tinggi utama di Selangor. Sebaliknya, akan mencetuskan pertikaian dari aspek profesionalisme terutama dalam menentukan keputusan yang sudah tentu ada campur tangan politik kepartian. 

Bukan Takat Anwar Bersara, PAS & PKR Harus Dibubarkan .....

Posted: 11 Jul 2012 12:20 AM PDT


Belum lagi pilihan raya umum, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim, sudah mengangkat bendera putih.

Katanya mahu bersara daripada dunia politik sekiranya Pakatan Rakyat tewas menawan Putrajaya pada PRU-13 kelak.

Ada dua kemungkinan dalam senario ini - Anwar menerima hakikat bahawa Pakatan Rakyat akan kalah dan kenyataannya itu berupa satu amaran agar Pakatan Rakyat bekerja lebih keras atau ia satu lagi taktik Anwar untuk menarik simpati rakyat.

Apapun, anak beliau, Nurul Izzah, seperti yang dijangka mendesak agar ayahnya meneruskan perjuangan kerana PKR dan blok pembangkang masih memerlukan kepimpinannya.

Ini kerana tanpa Anwar, masa depan Nurul Izzah juga turut malap kerana kedudukannya sebagai Ahli Parlimen dan Naib Presiden PKR banyak bergantung kepada pengaruh ayah, bukan kebolehannya sebagai politikus.

Rakan kongsi PKR, PAS pula dilihat sebagai menangguk ikan di air keruh dengan membayangkan seolah-olah ia rela melepaskan Anwar daripada menerajui pakatan pembangkang dan menggantikan daripada kalangannya.

Bagi PAS (kecuali Nik Aziz), inilah peluang keemasan yang ditunggu bagi meletakkan parti itu sebagai penggerak utama Pakatan Rakyat setelah disisihkan oleh PKR dan DAP.

Parti rasis DAP pula tetap mahu Anwar mengepalai agenda 'Tawan Putrajaya' kerana mereka tahu beliau popular dengan pengundi Cina dan tanpanya parti itu akan kehilangan sokongan daripada kaum itu.

Jadi boleh disimpulkan, PAS dan DAP sebenarnya bukanlah rakan kongsi yang ikhlas menyokong Anwar kerana masing-masing mempunyai kepentingan dan agenda tersembunyi.

Sebenarnya, PAS dan DAP melihat sebagai tokoh yang tidak lagi relevan dalam arus politik negara yang semakin berubah.

Mereka hanya akan menyokong Anwar selagi beliau boleh menyumbang kepada sokongan tambahan serta meningkatkan populariti parti masing-masing.

Jika Anwar dianggap memperkudakan PAS dan DAP, tetapi sebaliknya kedua-dua parti itulah yang mempergunakan ia selama ini.

Mungkin juga kenyataan persaraan Anwar adalah satu lagi pembohongan besarnya kepada rakyat sebagaimana ia telah lakukan dalam isu 16 September 2008.

Anwar menyebabkan rakyat berasa gusar dan bimbang, malah pelabur juga merasa ragu-ragu disebabkan khabar angin bahawa akan berlaku peralihan kerajaan.

Akhirnya tembelang Anwar pecah dan episod yang memalukan itu telah menghakis kepercayaan dan keyakinan rakat terhadap pembangkang.

Pembangkang kini dianggap sebagai 'Pakatan Penipu' yang pandai memainkan emosi rakyat, mrnabur janji palsu serta memutar belitkan fakta.

Jika diikutkan, bukan sahaja Anwar yang patut bersara, malah isterinya Wan Azizah, termasuk juga Azmin Ali, Nik Aziz, Abdul Hadi wajib bersara daripada pentas politik.

Ini kerana kehadiran mereka dalam arena siasah tidak langsung menyumbang kepada pembangunan negara terutamanay perpaduan bangsa Melayu dan umat Islam.

Bangsa Melayu kini berpecah tiga angkara PAS dan PKR, dan apabila ini berlaku, kekuatan Melayu akan bertambah luntur dan pihak yang menggaut keuntungan ialah DAP.

Cukuplah 14 tahun Anwar menghuru harakan politik negara dan menggugat agenda 'Ketuanan Melayu'.

Apakah rakyat telah lupa, Anwar telah mengarahkan Wan Azizah sebagai Presiden PKR untuk menghapuskan Ketuanan Melayu dalam ucapannya pada konvensyen 2010 parti itu?

Inilah rancangan sebenar Anwar untuk menghapuskan kekuatan bangsa Melayu dengan melenyapkan institusi raja-raja serta kedudukan utama Islam dan membuka ruang seluas-luasnya kepada DAP untuk melaksanakan program Malaysian Malaysia mengikut acuan Singapura.

Oleh sebab itu bubar sahaja PAS dan PKR, baru kekuatan Melayu akan pulih dan Umno akan benar-benar dapat menumpukan fokus membela nasib agama, bangsa dan negara. – Haprak-Daily

Memorandum Bantahan GPRS

Posted: 10 Jul 2012 10:05 PM PDT

MEMORANDUM BANTAHAN

Daripada,
Rakyat Selangor Prihatin

Kepada,
Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim

Pelbagai isu yang yang dihadapi oleh kerajaan Selangor pimpinan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyebabkan rakyat Selangor menjadi rimas dan semakin hilang kepercayaan. Selepas empat tahun mentadbir, kerajaan pakatan pembangkang ini bukan sahaja gagal melaksanakan janji-janji dalam manifesto pilihan raya, malah terlalu lemah daripada aspek pentadbiran sehingga menjuruskan negeri ini ke arah kemunduran. Malah tidak mustahil negeri yang disayangi ini akan hancur sekiranya tidak diselamatkan.
Inilah 'kehebatan' yang dimiliki oleh pemimpin pakatan pembangkang ini yang hanya mampu merosakkan Selangor dalam tempoh 4 tahun selepas dibina dan dimajukan oleh Barisan Nasional (BN) selama lebih 54 tahun! Semakin hari semakin terdedah tembelang kerajaan pakatan pembangkang ini sehingga menyebabkan rakyat semakin sesak nafas dan tidak tahan lagi.
Rakyat perlu bertindak menyuarakan bantahan dan rasa tidak puas hati. Demonstrasi demi demonstrasi diadakan sebagai bukti penolakan terhadap kepimpinan Abdul Khalid yang tidak lebih sebagai 'saudagar janji' sahaja dan lebih mengutamakan kroni.
Pada hari ini, kami, rakyat Selangor yang prihatin ingin menyampaikan bantahan dan rasa kesal kami terhadap tindakan kerajaan negeri yang:
Mempolitikkan Universiti Selangor di Berjuntai Bestari
Memejamkan mata terhadap penyelewengan Yayasan Selangor
Isu pembangunan projek komersial di padang kompleks sukan PKNS, Kelana Jaya

Mempolitikkan Unisel
Inilah dosa paling besar Abdul Khalid apabila mempolitikkan Unisel sehingga menyebabkan universiti yang ditubuhkan pada 1999 untuk melahirkan modal insan di kalangan generasi muda di negeri ini bakal menjadi gajah putih. Pelantikan Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Husin, Ahli Parlimen Merbok dari PKR, Datuk Rashid Din dan Ahli Parlimen Hulu Langat dari Pas, Che Rosli Che Mat adalah bukti penguasaan orang politik dalam Lembaga Pengarah Unisel. Selain itu, salah seorang Timbalan Naib Canselor juga merupakan aktiviti politik yang aktif dan pernah dilantik sebagai Jawatankuasa Pas Selangor. Tekanan politik juga menyebabkan bekas Naib Canselor, Datuk Dr Rosti Saruwono dan dua ahli Lembaga Pengarah, Datuk Adnan Alias dan Datuk Dr Mohammed Ariffin Aton meletak jawatan. Penglibatan ahli politik dalam pengurusan Unisel tidak akan membawa apa-apa manfaat terhadap usaha membangunkan universiti itu sebagai pusat pengajian tinggi utama di Selangor. Sebaliknya, akan mencetuskan pertikaian dari aspek profesionalisme terutama dalam menentukan keputusan yang sudah tentu ada campur tangan politik kepartian. Ini juga bukan satu perkembangan yang sihat kepada pelajar sehingga ada di dakalangan mereka yang bertindak menen

Penyelewengan Yayasan Selangor
Laporan Audit setakat November 2012 menunjukkan bahawa institusi itu rugi sebanyak RM7.41 juta. Laporan juga menunjukkan terdapat 12 kes penyalahgunaan kuasa, pembaziran dan perlanggaran tatacara kewangan dan etika urus tadbir dilakukan Pengurus Besar yayasan Selangor, Ilham Marzuki. Malah Ilham juga turut mengaku di hadapan Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (Selcat) yang dipengerusikan Datuk Teng Chang Khim, namun sehingga kini tiada apa-apa tindakan diambil oleh Abdul Khalid terdapat individu yang bersalah itu. Ini adalah kerana Ilham Marzuki adalah kroni beliau yang dilantik tanpa melalui sesi temuduga untuk menjahanamkan Yayasan Selangor. Ilham sendiri mengakui melakukan kesilapan kerana meluluskan peruntukan RM1.4 juta untuk kegiatan tidak berfaedah serta tiada kaitan dengan fungsi yayasan itu sebagai institusi yang member tumpuan kepada pembangunan pendidikan. Sekiranya Abdul Khalid terus pejam mata, tidak mustahil Yayasan Selangor akan bankrupt dikerjakan kroni-kroninya. Selcat juga nampaknya tidak mahu menerima bahawa terdapat kelemahan dalam pentadbiran Yayasan Selangor, cuba menjadikan kerajaan negeri terdahulu sebagai 'kambing hitam'. Justeru kami ingin bertanya, apakah tujuan sebenar Selcat ditubuhkan selain untuk mengaburi mata rakyat terhadap penyelewengan dan kelemahan yang dilakukan kerajaan negeri? Selcat sepatutnya menyiasat dan mengambil tindakan terhadap individu berkaitan, bukan menuding jari kepada pihak lain. Selcat juga tidak ubah seperti 'mahkamah kanggaru' yang cuba menutup kelemahan kerajaan Selangor.

Rampas padang untuk projek komersial
Agak menghairankan apabila sebuah padang Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) di Seksyen 7 Kelana Jaya yang digazet sebagai kawasan lapang dan rekreasi pada 2011 telah bertukar menjadi tapak rancangan pembinaan perumahan bertingkat dan pusat komersial. Padang bersejarah yang pernah menjadi gelanggang perlawanan kriket Sukan Komanwel 1998 dan medan melahirkan jaguh bola sepak Negara, Allahyarham Mokhtar Dahari akan menjadi tapak pembangunan untuk 7 blok pangsapuri 35 tingkat dan sebuah kompleks perniagaan 15 tingkat. Ia yang terletak bersebelahan Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) dan berdekatan dengan sistem pengangkutan awam memiliki dua buah padang bola sepak, enam gelanggang tenis dan rumah kelab yang digunakan penduduk untuk mengadakan keramaian. Lebih mengelirukan apabila terdapat percanggahan dalam dokumen Rancangan Tempatan Petaling Jaya 2 (RTPJ2) yang dicetak Jabatan Perancang Bandar dan Desa (JPBD) negeri dan Majlis Perbandaran Petaling Jaya (MBPJ) berhubung status tapak tersebut. Pada Jun tahun lalu, lokasi ini diwartakan sebagai kawasan hijau yang bermaksud ia harus dikekalkan sebagai kawasan lapang bagi tujuan rekreasi seperti dalam dokumen RTPJ2. Tetapi dalam satu dokumen lain, lokasi sama telah bertukar menjadi warna biru yang membenarkan ia dibangunkan atas alasan komersial. Permasalahan ini turut dibawa ke hadapan Selcat namun gagal mencari punca sebenar walaupun nama Abdul Khalid dikaitkan dalam 'memberi arahan' pertukaran status itu.

Tuntutan kami
Abdul Khalid mesti:
Membersihkan Unisel dengan:
Memecat individu politik dalam lembaga Pengarah Unisel bagi memastikan tiada campurtangan politik di university itu.
Melantik individu yang benar-benar layak sebagai Ahli Lembaga Pengarah, Naib Canselor dan Timbalan Naib Canselor bagi memastikan university tersebut terus berdaya saing dalam melahirkan graduan yang berkualiti tinggi.
Mendedahkan laporan kewangan Unisel kerana difahamkan kewangan university itu sedang nazak dan mengalami kerugian serta menyatakan asset mana yang hendak dicairkan bagi menampung kos operasi Unisel.
Menyatakan unjuran kemasukan dan jumlah pelajar dari tahun 2008 hingga 2012 kerana difahamkan jumlah pelajar semakin merosot.
Bertanggungjawab terhadap kerugian Yayasan Selangor dengan:
Mengambil tindakan dengan memecat Ilham Marzuki yang mengaku melakukan kesilapan kerana meluluskan peruntukan RM1.4 juta untuk kegiatan tidak berfaedah serta tiada kaitan dengan fungsi yayasan itu sebagai institusi yang member tumpuan kepada pembangunan pendidikan.

Mengembalikan Padang PKNS kepada rakyat dengan:
Membatalkan RPTJ2 kerana pindaan yang dilakukan tidak mengikut peraturan ditetapkan.
Kekalkan Padang PKNS sebagai pusat rekreasi, bukan pusat pembangunan komersial.
Pengurus Besar PKNS, Othman Omar perlu tampil menjelaskan kepada rakyat mengapa PKNS lebih mengutamakan komersial daripada kepeluan rakyat.
Abdul Khalid mesti mengaku dengan jujur bahawa beliau bukan individu yang mengarahkan agar padang itu ditukar status.Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bekas Pegawai Mahu Dedah Hubungan Phaik Kheng-Guan Eng

Posted: 10 Jul 2012 08:36 PM PDT


Memandangkan pihak Guan Eng, Betty Chew dan Phaik Kheng sendiri enggan memberi penjelasan mengenai krisis yang melanda mereka, kebanyakan rakyat telah membuat kesimpulan sendiri bahawa skandal Guan Eng dengan Phaik Kheng adalah benar dan Betty Chew menyebabkan kecederaan di dahi Guan Eng juga benar. 

Kesimpulan ini dibuat berdasarkan sikap mereka yang mengelak malah Betty Chew yang meroyan apabila ditanya mengenainya. 

Namun, rakyat mungkin ada satu alasan lagi untuk mempercayai kisah skandal ini iaitu apabila seorang bekas pegawai Lim Guan Eng dikatakan akan tampil untuk menceritakannya secara terperinci. 

Pegawai ini dikatakan agak rapat dengan Phaik Kheng dan bersimpati dengan nasib beliau. 

Sumber-sumber menyatakan yang pegawai tersebut ingin membela Phaik Kheng yang kini dicemuh oleh rakan-rakan, penyokong dan pensimpati Betty Chew.   Menurutnya, Phaik Kheng tidak wajar diperlakukan sedemikian kerana yang bersalah juga adalah Lim Guan Eng. 

Malah Lim Guan Eng juga dikatakan sudah berhenti berusaha untuk menghubungi Phaik Kheng yang mana menyebabkan Phaik Kheng terpaksa menanggung cemuhan ini sendirian. 

Bila pendedahan akan dibuat dan bagaimana ia akan dibuat oleh pegawai tersebut tidak dapat dipastikan.  Mungkinkah ia bakal menjadi kejutan di saat-saat akhir sebelum pilihanraya berlangsung?    Sukar untuk diramalkan kerana pegawai tersebut juga dikatakan begitu bimbang akan tindakbalas dari pejabat Ketua Menteri sekiranya beliau benar-benar tampil membuat penjelasan. 

Bagaimanapun, sumber juga menyatakan bahawa pegawai tersebut adalah seorang yang berpendirian dan tidak mudah mengaku kalah. 

Apapun, kita tunggu dan lihat sahaja dengan tenang.  Kita harap, Betty Chew dan Guan Eng juga dapat bertenang dengan berita ini. 

Sumber: Haprak-Daily

Enggan Jelaskan Isu Talam Buat Rakyat Tambah Curiga

Posted: 10 Jul 2012 06:45 PM PDT


Penjelasan terperinci mengenai dakwaan isu penyelewengan RM1 bilion yang didedahkan oleh Pemuda MCA baru-baru perlu diberikan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim kerana membabitkan kepentingan rakyat.

Exco Wanita UMNO, Datuk Norhayati Tan Sri Onn berkata Menteri Besar seharusnya menyediakan satu laporan khas untuk perkara itu dan bukannya dengan menyediakan kertas putih sebagai lampiran dalam Bajet 2013.

"Adalah lebih baik Menteri Besar menjelasakan perkara itu kepada rakyat dan bukannya terpaksa menunggu sehingga pembentangan Bajet 2013, mengapa ingin menunggu pembentangan bajet untuk menjelaskan perkara itu

"Dengan tempoh pilihan raya semakin hampir, kita tidak tahu bila pembentangan bajet itu akan diadakan nanti, bajet itu mungkian hanya alasan mereka untuk mengelak daripada menjawab perkara berkenaan kerana mungkin selepas ini pentadbiran Selangor bertukar tangan," katanya di sini.

Menurutnya, penafian melalui media tidak mencukupi untuk menjawab persoalan yang ditimbulkan, sepatutnya mereka mempunyai laporan lengkap mengenai perkara itu jika dakwaan itu tidak benar seperti yang dinyatakan.

"Sebelum ini banyak perkara yang didedahkan contohnya seperti isu perlombongan pasir haram dan Yayasan Selangor,  sehingga kini tiada suatu jawapan khusus yang  mampu diberikan oleh kerajaan negeri.

"Begitu juga dengan isu tanah PKNS di Kelana Jaya yang masih tiada jawapannya, alasan yangs erring kita dengan daripada mereka untuk menutup perkara itu bahawa segala pendedahan dan dakwaan yang dibuat itu dalah niat jahat pihak tertentu untuk memburuk-burukkan kerajaan negeri yang diperintah pakatan pembangkang," katanya.

Norhayati yang juga Naib Ketua Wanita UMNO Selangor berkata sejak Selangor diperintah pakatan pembangkang, banyak perkara yang dilakukan telah menimbulkan pelbagai persoalan kepada rakyat dan apabila perkara itu dikemukakan, tiada suatu jawapan dan penjelasan khusus mampu diberikan oleh mereka.

"Ini bukan masalah untuk memburuk-burukkan mana-mana pihak, sebaliknya ingin mendapatkan penjelasan kerana sejak mereka perintah Selangor tiada perubahan yang dibuat seperti mana dijanjikan sebelum ini.

"Kononnya ingin mentadbir dengan telus, tetapi banyak perkara yang dilaksanakan menimbulkan kecurigaan, banyak perkara yang menimbulkan pelbagai persoalan, sebab itu kita mahukan satu penjelasan yang jelas dan bukannya sekadar buat penafian kepada pihak media sahaja," katanya.

Bukan Saja MB Selangor, Penasihat Ekonomi RM1 Juga Perlu Jawab Isu Talam

Posted: 10 Jul 2012 05:45 PM PDT


Isu berhubung membabitkan Talam Corporations bukan sahaja perlu dijawab oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim tetapi turut membabitkan Penasihat Ekonomi Selangor, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ketua Penerangan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Ruslan Kassim  berkata dakwaan itu bukan suatu boleh dipandang ringan dan kedua-dua individu terbabit harus bertanggungjawab terhadap apa yang berlaku sejajar dengan jawatan masing-masing sebagai Menteri Besar dan Penasihat Ekonomi.

"Memang menjadi tanggungjawab Menteri Besar untuk memberi penjelasan, tetapi Anwar juga terbabit dalam perkara ini sebagai Penasihat Ekonomi Negeri, beliau seharusnya tahu setiap apa jua yang ingin dilaksanakan terutama membabitkan suatu jumlah yang besar.

"Sebagai penasihat ekonomi, Anwar bertanggungjawab untuk memberi nasihat dan kepada Menteri Besar terhadap apa yang ingin dilaksanakan kerana ia membabitkan kepentingan awam, kepentingan rakyat Selangor," katanya di sini.

Menurutnya, jika benar dakwaan itu tidak benar seharusnya Anwar dan Khalid tampil memberikan penjelasan mengenai apa yang berlaku bukannya membiarkan orang ramai membuat tanggapan sendiri.

"Sehingga kini tiada sebarang ulasan daripada Anwar terhadap dakwaan berkenaan, sedangkan Khalid pula cuba berdolak dalik dengan mengatakan Kertas Putih mengenai perkara itu akan dibentang pada Bajet 2013 nanti.

"Mengapa perlu tunggu sehingga pembentangan Bajet 2013, cerita mengenai Kertas Putih bukanlah cerita baru, malah pernah diperkatakan pada 2010 tetapi sehingga kini ia masih tidak dibentangkan, apakah ini semua mempunyai agenda tertentu" katanya.

Ruslan berkata, kegagalan untuk menjawab dakwaan berkenaan mungkin mempunyai cerita disebaliknya, mereka khuatir jika perkara itu didedahkan akan membuka lebih banyak cerita tersembunyi yang tidak diketahui umum. 

Adun BN persoal kemerosotan pendapatan Unisel

Posted: 10 Jul 2012 04:30 PM PDT


Sulaiman Abdul Razak- BN Permatang

Seorang anggota pembangkang dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor semalam mempersoal kemerosotan perolehan pendapatan Universiti Selangor (Unisel) sejak pakatan PKR-PAS-DAP mengambil alih pentadbiran kerajaan negeri itu.
  
Sulaiman Abdul Razak (BN-Permatang) berkata pendapatan Unisel menurun sejak tiga tahun kebelakangan ini.
  
"Berdasarkan rekod pendapatan Unisel pada 2008 berjumlah RM94.4 juta dan jumlah itu merosot kepada RM93.51 juta pada 2009 dan menurun lagi kepada RM75.48 juta pada 2010," katanya ketika membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan Tambahan 2012 pada sidang DUN Selangor semalam.
  
Sulaiman turut mempersoalkan tindakan kerajaan negeri mempolitikkan Unisel yang disifatkan tidak memberi manfaat kepada hala tuju universiti itu pada masa depan, termasuk kepada para pelajarnya.
  
"Sepatutnya Unisel berusaha menambah baik kokurikulum mereka yang ada termasuklah pengurusannya," kata beliau.

Bercakap kepada pemberita ketika waktu rehat, Sulaiman berkata sekiranya BN dapat menawan kembali Selangor pada pilihan raya umum akan datang, beliau akan mencadangkan agar status Unisel dinaik taraf menjadi Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA).
  
Cadangan itu, katanya, adalah ekoran perkembangan Unisel ketika ini yang dilihat mengalami masalah dari segi prestasinya, khususnya dari segi pengurusan di mana pendapatan dan perbelanjaan yang tidak seimbang.
  
"Kita (BN) tidak mahu Unisel terus dalam keadaan yang mana prestasinya bermasalah. Jika BN menang, saya sendiri akan cadangkan supaya universiti ini dinaik taraf kepada IPTA.
  
"Kita mahu Unisel terus sejajar dengan IPTA lain dari segi pembangunan serta kualiti pendidikan tinggi di negara ini," katanya.

Dr Rani Pastinya Kecut Perut .... Jom Singgah Meru Malam nie .....

Posted: 10 Jul 2012 03:31 PM PDTAku terbaca blog Gerakan Anti PKR sebentar tadi ….. Ada banner Debat antara mantan dengan penyandang sekarang ….. Jawatan Pesuruhjaya PAS Selangor …. Siapa lagi kalau bukan Hassan Ali vs Dr Rani …

Persoalannya, berani ker Dr Rani nak datang …. Mahu kecut perut, telor hilang sebiji bebbbb ….

Ataupun dia hantar Khalid Gereja untuk berhadapan dengan bekas bosnya dalam PAS Selangor ….. Takpe, kita tunggu dan lihat perkembangan seterusnya PAS Selangor  nie  ……

Kejayaan Selangor Hanya Tabur Janji dan Pasang Papan Tanda

Posted: 10 Jul 2012 11:34 AM PDTKejayaan Kerajaan Selangor pimpinan Pakatan Rakyat (PR) sejak 2008 hanya setakat menabur janji dan memasang papan tanda untuk mencari publisiti, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar.


Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor itu berkata kegagalan kerajaan negeri itu menunaikan janji dan tanggungjawab telah membuka mata rakyat mengenai kredibiliti dan kebolehan mengurus negeri itu, berbanding Barisan Nasional (BN) yang memajukan negeri itu selama 50 tahun lalu.

Noh berucap pada majlis Jelajah Janji Ditepati peringkat negeri Selangor baru-baru ini, di Padang Kawad Lembaga Hasil Dalam Negeri di sini hari ini.  Program edisi ke-6 itu dilancarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Turut hadir isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor; Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia, Datuk Seri Mustapha Mohamed; Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Dr. Koh Tsu Koon; Presiden Parti Progresif Penduduk (PPP), Datuk Seri M. Kayveas; Ahli Parlimen Sepang merangkap koordinator BN Selangor, Datuk Seri Ir Mohd Zin; dan timbalan-timbalan menteri.

Katanya, dalam tempoh tiga tahun Najib menerajui negara ini, pelbagai janji diisytiharkan dan disusuli dengan pelaksanaan berkesan demi menjamin kesejahteraan dan masa depan rakyat.

Antaranya ialah Klinik 1Malaysia, bantuan pelajar RM100, baucer buku RM200, Bantuan Rakyat 1Malaysia (BRIM), Program Kebajikan Rakyat 1Malaysia, Program Perumahan Nelayan, Kedai Rakyat 1Malaysia dan yang terbaru bantuan Teksi Rakyat 1Malaysia.

"Tak ada dalam dunia ini dimana kerajaan sanggup memberi penghormatan kepada pemandu-pemandu teksi…bagi membela nasib pemandu-pemandu teksi," katanya.

Jelasnya, kerajaan di bawah pimpinan Najib benar-benar membela nasib semua lapisan rakyat di negara ini dengan mempunyai agenda dan hala tuju terancang.

Belantan

Posted: 10 Jul 2012 11:46 PM PDT

Belantan


Nampaknya Isu Air Di Selangor Makin Kompleks?

Posted: 10 Jul 2012 07:02 PM PDTIsu air di Selangor di lihat semakin hari semakin kompleks. Terbaru apabila pemegang saham minoriti mendesak Puncak Niaga menyaman Syabas. Walaupun bunyinya nampak pelik, tetapi itulah hakikatnya!

Apabila kepentingan sendiri sudah tidak dapat lagi pembelaan sewajarnya maka sesuatu yang drastik perlu dilakukan. Bila diamati punca masalah ini, ia berkait rapat dengan sikap kerajaan Pakatan Rakyat Selangor.

Kita lihat jika pentadbiran Pakatan Rakyat mendaulatkan keluhuran Perlembagaan dan kedaulatan undang-undang, semua masalah akan selesai dengan sendirinya. Tabiat suka 'lepas tangan' kerajaan Pakatan Rakyat Selangor adalah satu bentuk 'escapism' yang begitu mudah dan dangkal dalam mengetepikan kebertanggungjawaban demi sentimen politik semata-mata.


Walaupun perjanjian penswastaan air telah ditandatangani bersama kerajaan BN sebelum ini, kerajaan sekarang tidak boleh mengetepikannya begitu sekali. Jika tidak sudah tentulah segala projek pembangunan melibatkan manfaat rakyat akan sering tertangguh kerana tiadanya komitmen untuk melaksanakan tuntutan undang-undang atau perjanjian yang telah dimenterai.

Salah satu isu yang seringkali dibangkitkan kerajaan Pakatan Rakyat Selangor ialah penentangan habis-habisan terhadap kenaikan tarif air. Bukan niat menyokong usaha menaikkan tarif air, tetapi dimana-mana negara yang terdapat kelangsungan bekalan air terawat yang berkualiti tidak dapat tidak tarif air perlu disemak dari semasa ke semasa kerana kenaikan kos operasi seperti kegunaan elektrik dan bahan kimia.

Sepertimana yang kita ketahui, Ketua Menteri Pulau Pinang sendiri baru-baru ini menyatakan hasratnya untuk menaikkan tarif air kerana beberapa faktor seperti mengelak pembaziran dan menggalakkan penggunaan air secara berhemah dalam kalangan rakyatnya selain menjamin kelangsungan bekalan air yang mencukupi untuk rakyatnya. Yang peliknya mengapa MB Khalid tidak dapat berfikir seperti Lim Guan Eng?


Pelbagai lagi kemelut yang tidak berkesudahan seperti tindakan saman menyaman diantara kerajaan Selangor dengan Syabas serta sikap tuduh menuduh diantara Kerajaan Pusat dengan kerajaan negeri dan yang terbaru sekali desakan supaya Puncak Niaga menyaman Syabas kerana menangguhkan bayaran hampir lebih Rm1.09 billion menjadikan keadaan semakin gawat dan pengguna (rakyat) terus menerus menjadi mangsa.

Kepada rakyat Selangor, jadikanlah permasalahan isu air yang kita semua tanggung ini sebagai satu iktibar supaya kerajaan yang bakal dipilih selepas Pilihan Raya Umum ke-13 kelak adalah sebuah kerajaan yang bertanggungjawab, menepati janji dan terus menerus menjaga kebajikan rakyat tanpa mengheret rakyatnya kedalam satu kancah yang menyeksakan seperti sekarang.

Fikir-fikirkanlah. Jom tolak pembangkang dan sokong BN..!!!

Suara Politik
Taminsari

Terkini Kes Liwat II - Pejabat Peguam Negara Fail Notis Rayuan?

Posted: 10 Jul 2012 09:32 AM PDTPejabat Peguam Negara telah memfailkan notis rayuan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Rayuan terhadap pembebasan dan pelepasan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Seorang timbalan pendakwa raya kanan yang dihubungi Bernama pada Selasa mengesahkan bahawa rayuan itu difailkan tengah hari Isnin. Bagaimanapun, difahamkan bahawa mahkamah berkenaan tidak menetapkan tarikh untuk mendengar rayuan itu.

Isnin lepas, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menyerahkan rekod rayuan, termasuk penghakiman bertulis setebal 80 muka surat untuk memudahkan pihak pendakwaaan memfailkan rayuan.

Dalam penghakiman bertulis beliau, hakim perbicaraan Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah memutuskan bahawa mahkamah itu tidak boleh 100 peratus pasti tentang integriti sampel DNA yang diambil daripada pengadu (Mohd Saiful Bukhari).

Katanya sampel berkenaan boleh diusik sebelum sampai kepada Jabatan Kimia untuk dibuat analisis -Bernama

Suara Politik
Taminsari

Selamat Menyambut Hari Ulangtahun ke 87 Buat Ayahanda Tun Mahathir Mohammad!

Posted: 10 Jul 2012 06:51 AM PDTSelamat menyambut hari ulangtahun ke 87 buat ayahanda yang diingati lagi dikasihi, YABhg Tun Dr. Mahathir Mohammad.

Untuk pengetahuan, tarikh lahir Tun Mahathir yang dicatatkan secara rasmi ialah pada 10 July 1925 dan hari ini genap 87 tahun usia Tun Mahathir Mohammad. Manakala Tun Dr. Siti Hasmah pula lahir pada 12 July 1926.

Saya doakan semuga Allah s.w.t terus mengurniakan kesihatan, rahmat dan berkatnya kepada mereka berdua. Amin.

Suara Politik
Taminsari

Hinanya Aku Dek Anwar Ibrahim...!!!

Posted: 10 Jul 2012 04:42 AM PDT'SAJAK KITA TERTIPU LAGI'


Ketahuilah

Satu Malaysia ini, sekarang

Diperbodoh-bodohkan oleh Anwar Ibrahim

Kita semua rakyat Malaysia kononnya bodoh belaka

Apakah harus kita membenarkan diri diperbodohkan?Tak ada seorang pun pandai

Kecuali Anwar Ibrahim, dia anggap dirinya pandai

Lain semuanya tak guna

Tak layak jadi Perdana Menteri

Hinggakan dah jadi banduan pun masih nak jawatan itu

Pemimpin penyokongnya bebal membisu

Hati di dalam masih bernafsuSiapa orangnya?

Si hipokrit, Anwar Bin IbrahimAnwar kata dia seorang saja yang bijak dan layak

Sebab itu dalam penjara pun masih nak teriak

Kalau tidak siapa nak tegakkan keadilannnnn…

Orang lain tak mampu

Orang lain zalim

Orang lain ada kroni

Orang lain ada nafsu

Aku cuma ada topeng palsuSiapa orangnya?

Aku, Anwar Bin Ibrahim, paling wahid dalam menipuTak ada seorang pun layak jadi PM

Aku boleh dipercayai

Aku dimanjai

Aku cepat dapat jawatan tinggi

Tangan kananku indah terperi

Tak siapa tahu tangan di kiri

Banyak rahsia diam tersembunyiAnwar Ibrahim perbodohkan semua orang

Anwar Ibrahim menghina kita semua

Dia seorang saja yang maha bersih

Kalaulah dia tak ada, negara jadi hancur

Sebab itu Anwar Ibrahim tak boleh diduga

Nilainya di luar bukan di hati

Menjaja di sana sini perjuangan mimpi

Jangan disentuhnya sama sekaliSiapa orangnya?

Siapa penyokongnya?

Orang yang buta mata, buta akal dan buta hati

Mahukah kita ikut sekali?Begitulah Anwar Bin Ibrahim perbodohkan kita

Anwar Bin Ibrahim menghina kita semua

Apakah kita tidak terasa terhina?

Aku sangat rasa terhina.Suara Politik
Taminsari

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 10 Jul 2012 11:42 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Santai Pagi : Kartun Penangan Ceramah PAS

Posted: 10 Jul 2012 06:00 PM PDT*Layanzzz

MUTIARA KATA @MyMassa

Posted: 10 Jul 2012 04:00 PM PDT

Jangan sangka bahawa anda akan diberikan anugerah dalam segala hal tetapi yakinlah bahawa anda akan mendapat banyak kebaikan; jika anda berfikir bahawa anda akan mendapat seluruh anugerah dan pemberian maka hal itu adalah mustahil.

Hobi Baru Khalid Ibrahim

Posted: 10 Jul 2012 11:00 AM PDT

Main lilin.


*Mana pergi mufti Selangor?

Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil

Keputusan: 
Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil. Muzakarah telah memutuskan bahawa:
  1. Islam melarang umatnya daripada terlibat dalam apa jua amalan yang bersifat ritual atau upacara agama bukan Islam.
  2. Umat Islam dilarang menyertai aktiviti Candlelight Vigil kerana ia mengandungi unsur-unsur tasyabbuh dengan agama bukan Islam yang akan menjejaskan akidah umat Islam.

http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-penglibatan-orang-islam-dalam-aktiviti-candlelight-vigil

Gempar! Bukti Selangor Sambut Ramadan Dengan Konsert K-Pop!

Posted: 10 Jul 2012 08:00 AM PDT

Konsert MTV World Stage datang lagi ke Malaysia.Kali ini konsert tersebut akan diadakan pada 14 Julai 2012 di Sunway Lagoon.

Jom kita tengok artis mana yang akan buat persembahan kat konsert ini.

Dari laman web MTV World Stage Live In Malaysia: http://worldstage.mtvasia.com/lineup.php


Pergh. Artis K-Pop pun ada! Kalau yang tak kenal group KARA ni, boleh tengok video grup ni.MyMassa nak tanya sikit....SUNWAY LAGOON NI KAT NEGERI MANA YE?

MyMassa teringat dulu yang PEMUDA PAS pernah bantah konsert ni di buat di Selangor. Konon-konon nak tunjuk mereka pejuang Islam.

Kalau benar mereka pejuang, kenapa tak konsisten bantah BENDA MAKSIAT? Kenapa BERSIH boleh buat sampai versi 3.0 tapi untuk banteras maksiat MTV hanya sampai tahun lepas?
Pemuda PAS bantah Konsert MTV Word Stage

Harakahdaily, 31 Mei 2011

KUALA LUMPUR, 31 Mei: Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor (DPPNS) membantah penganjuran satu program hiburan bertaraf antarabangsa, Konsert MTV Word Stage di i-City, Seksyen 7 Shah Alam, 24 Julai depan yang dikatakan bertujuan mempromosi bandaraya Shah Alam di peringkat antarabangsa.

DPPNS mahu Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Mohd Jaafar Mohd Atan menarik balik kelulusan program tersebut kerana bertentangan dengan Enakmen Kawalan Hiburan Negeri Selangor.

Ketuanya, Hasbullah Ridzwan (gambar) berkata, pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) ataupun pengurusan i-City dapat mematuhi garis panduan hiburan yang telah ditetapkan oleh Kerajaan Negeri serta mencari kaedah yang lebih sesuai untuk mempromosi Bandaraya Shah Alam selain daripada menganjurkan konsert secara terbuka.

"Dewan Pemuda PAS Negri Selangor melahirkan rasa kecewa dan terkilan di atas kenyataan Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Mohd Jaafar Mohd Atan dalam satu sidang media pada 18 Mei lalu yang mengatakan konsert ini untuk memperkenalkan Bnadaraya Shah Alam di peringkat antarabangsa," kata beliau dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.
http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/3550-pemuda-pas-bantah-konsert-mtv-word-stage-

Walaupun konsert maksiat macam ni dibuat menjelang bulan Ramadhan, Pemuda PAS Selangor di bawah kepimpinan Dr. Rani tak berani nak bersuara. Ianya berbeza semasa Dr. Hassan Ali jadi Pesuruhjaya PAS Selangor.

Untuk menutup perlakuan PAS Selangor di bawah kepimpinan baru yang PRO KEMAKSIATAN, maka isu FELDA dimainkan untuk mengalih perhatian umum.Bagi mengukuhkan strategi mereka untuk alih fokus ahli dan penyokong PAS, satu perhimpunan OREN pula dibuat pada tarikh yang sama.Bila ahli dan penyokong sibuk berdemo di KL, maka mereka terlupa bahawa negeri yang ditadbir oleh PAS sendiri sedang berlangsung konsert K-POP sempena menyambut bulan Ramadan Al Mubarak.

Licik sungguh otak pemimpin PAS untuk menipu penyokong mereka. MyMassa nak tunggu komen Ustaz PAS, Azhar Idrus mengenai KONSERT K-POP di ambang Ramadan yang diluluskan oleh Kerajaan Negeri Selangor pimpinan PAS.


*Haram jadah sungguh pemimpin PAS ni. Demi kuasa, maksiat pun mereka 'halal'kan.


PANAS! Bukti PKR Guna Wan Azizah Untuk Hapuskan PAS di Pulau Pinang?

Posted: 10 Jul 2012 05:30 AM PDT

Berita dari Malaysian Insider.

Wan Azizah sahkan bertanding DUN

Oleh Amin Iskandar
July 10, 2012

PETALING JAYA, 10 Julai — Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, sahkan bakal bertanding kerusi DUN dalam pilihan raya umum ke 13 nanti.

Ketika ditanya selepas sidang akhbar mingguan mengenai jenayah, Dr Wan Azizah (gambar) mengatakan beliau hanya layak bertanding di kerusi DUN di mana beliau bakal mengundi.

"Saya hanya boleh bertanding di kerusi DUN dimana saya mendaftar sebagai pengundi," kata bekas ahli parlimen Permatang Pauh itu.

Dr Wan Azizah meletakkan jawatan sebegai ahli parlimen Permatang Pauh pada Ogos 2008 — memberikan laluan kepada suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding sekaligus menggantikan tempatnya sebagai Ketua Pembangkang.

"Langkah pertama perlu kenalpasti kawasan, kemudian pastikan kemenangan dan selepas itu baru putuskan sama ada akan ikut terbabit dalam pentadbiran negeri atau tidak," kata Dr Wan Azizah ketika ditanya mengenai khabar angin beliau bakal bakal dihantar oleh PKR untuk membantu negeri jika PR menang.

Sumber dalaman PKR mengatakan, Dr Wan Azizah adalah pengundi di negeri Selangor.

"Tidak pernah keluar gambar Kak Wan mengundi di Permatang Pauh sewaktu menjadi ahli parlimen dahulu," kata sumber itu lagi.

"Jadi beliau mungkin akan bertanding di kerusi DUN negeri Selangor dan jika menang bakal menjadi Exco untuk membantu pentadbiran Tan Sri Khalid Ibrahim."
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/wan-azizah-sahkan-bertanding-dun/

Untuk makluman pembaca, Amin Iskandar adalah aktivis PKR yang menjadi penulis di Malaysiakini dan The Malaysian Insider (TMI).

Amin Iskandar dan Chegu Bard

Jadi 'berita' yang dikeluarkan adalah hebahan propaganda PKR melalui TMI. Adakah Amin Iskandar terlalu bodoh sehingga tidak tahu di mana Wan Azizah mengundi?

Jika Amin dan penyokong PKR tidak tahu, biar MyMassa yang bongkarkannya.Nah! Wan Azizah adalah pengundi di satu-satunya kawasan kubu kuat PAS di Pulau Pinang! Kalau Salleh Man digantikan oleh Wan Azizah, ertinya Kerajaan yang dibentuk oleh Pakatan selepas ini hanya melibatkan PKR dan DAP.

Jadi cerita-cerita mengenai Wan Azizah akan menjadi Exco di Selangor hanyalah HELAH PKR untuk menjatuhkan PAS di Pulau Pinang. Apa yang dilakukan oleh Wan Azizah dan PKR tak jauh beza dengan helah Anwar semasa bertanding Timbalan Presiden UMNO. Untuk menjatuhkan Tun Ghafar, Anwar Ibrahim telah sedaya upaya menafikan bahawa dia akan bertanding untuk jawatan tersebut. Apabila musuhnya alpa, maka ketika itulah Anwar akan 'serang dari belakang' seterusnya menjatuhkan lawannya yang berjuang dalam platform yang sama.

Demi kuasa, pasangan Anwar dan Azizah ini sanggup buat apa sahaja.

*Menjelang PRU akan datang, lebih banyak taktik-taktik keji macam ni yang PKR gunakan untuk tikam belakang PAS.

Bukti Kerandot PAS Dipicit DAP di Selangor.

Posted: 10 Jul 2012 03:03 AM PDT

Berita dari Malaysiakini


http://www.malaysiakini.com/news/203224

DAP pun berani langgar undang-undang sedia ada yang mencegah maksiat. Apa yang PAS berani buat untuk tegur Ronnie Liu?

Itu tulur sudah kena picit maa....mana berani nak bukak mulut.

*PAS dah jadi Parti Alat Sulit kene picit....

AKAL RAFIZI SEMAKIN KOCOT

Posted: 10 Jul 2012 12:07 AM PDT

APA KEMAHIRAN KAMARUDIN J DAN SYARIKATNYA
Dakwaan Rafizi = PKR telah mendedahkan satu dokumen yang didakwanya membuktikan bahawa jawatankuasa peringkat tinggi yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah menganugerahkan projek sambungan LRT Ampang bernilai RM1.18 bilion kepada konsortium yang diketuai oleh George Kent Bhd.

Penjelasan = Sebagai pegawai kerajaan, memanglah YAB Perdana Menteri adalah Pengerusi dalam banyak Jawatankuasa yang penting. Contohnya PM adalah Pengerusi Mesyuarat Majlis Tanah Negara, PM juga adalah Pengerusi Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara,  PM sebagai Pengerusi Tadbir Urus dan macam-macam lagi. Jawatan itu adalah jawatan yang diluluskan di dalam Parlimen Malaysia.

Dan dalam Jawatankuasa itu diwakili oleh pakar-pakar daripada pelbagai bahagian yang akan bermesyuarat bukan sekali dua tetapi berkali-kali sehingga semua konsensus bersetuju. 

PERDANA MENTERI Tidak Membuat Keputusan Di Dalam Bilik Pejabat Perdana Menteri. Ianya diputuskan di dalam mesyuarat selepas semua aturan prosedur kerajaan dipatuhi. Bukannya seperti memberi tender pasir kepada syarikat kroni-kroni Anwar sekarang!

Dakwaan Rafizi = Dalam sidang akhbar hari ini, Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli berkata anugerah itu adalah pelik kerana George Kent dianggap sebagai "pembida lebih tinggi tidak berpengalaman" dalam tender tersebut.

Penjelasan = Yang peliknya ialah Rafizi tidak berada dalam Jawatankuasa tersebut dan tidak tahu mekanisme penganugerahan projek tersebut. Ianya sama seperti kes-kes Anwar Ibrahim sebagai Menteri Kewangan tetapi memberikan hampir 10 PROJEK BERNILAI MENCECAH RM2 BILLION KEPADA YB KAMARUIDN JAAFAR DAHULU.

KAMARUDIN JAAFAR LULUSAN APA? ADAKAH KAMARUDIN JAAFAR MEMILIKI IR dan CONSULTANT?, ADAKAH KAMARUDIN JAAFAR MEMILIKI KEPAKARAN DAN PENGALAMAN MEMBINA LRT? SO BAGAIMANA KAMARUDIN JAAFAR MEMBOLOT HAMPIR 10 PROJEK KETIKA ANWAR MENJADI MENTERI KEWANGAN? ORANG LAIN TAK LAYAKKAH...

Sampai hari ini Rafizi tak mampu menjawab ini http://mymassa.blogspot.com/2012/07/rafizi-so-what-now.html

Bersambung...

The Unspinners

Posted: 10 Jul 2012 11:37 PM PDT

sekupangdua

Posted: 10 Jul 2012 11:37 PM PDT

sekupangdua


LEMAN RAJA LAWAK HINA MUFTI HARUNSANI DAN MASITAH

Posted: 10 Jul 2012 12:58 AM PDT


DAH KALAU MEMANG MULUT BANGKAI BAU LONGKANG SI LEMAN RAJA LAWAK yang ke Siri berapa entah... (teman pun tak tau sebab tak ler glamour mana) selamba jer cam haram jadah perli serta hina Mufti dan Masitah dalam siri Ceramah Perdana Parti Ajaran Sesat PAS merangkap cai DAP semalam di markas PAS Pengkalan Pegoh

Dalam sessi ceramahnya, si leman nie bukan main mengutuk Mufti dan Dato' Dr Mashita, apa pasal saya tak boleh jadi peceramah depa nie kata saya tak ada tauliah untuk ceramah agama, pasai apa saya tak boleh ceramah, tak payah tauliah dan kelayakan Saya sebagai seorang Islam sudah cukup nak berucap atau ceramah agama, pasai apa kita mau tauliah, lagi elok kita cakap sapa dia harunsani dan mashita

tu yang teman nak bagi tau... sapa leman nie, yang beiya cakap nie macam orang politik, anak aku pun tak kenal sapa leman, sesuka bapak dia jer nak caci, bukan main dia mengutuk Ulama Dato Harunsani, Dato' Dr Mashita dan Ustaz Kazim yang dia caci semasa dalam cermahnya di Markas PAS Pengkalan Pegoh Ahad lalu
Sulaiman bin Ibrahim kata dema, rupanya anak pak Berahim... patutler spesis Berahim juga. macamana tak mulut cibai macam aljub...

Dalam ceramah tersebut Si Radhi Zainon yang meroyan macam Si Nizar macam dia yang dah jadi YB, Yb yang menentang keras pembinaan Sekolah Agama Rakyat pulak melalak kononnya kalau nak kaya dengan rasuah boleh lah masuk UMNO. YB Jenin ni nampaknya beriya nak cerita yang kononnya apa yang ditentang adalah UMNO kononnya yang akan gunakan dewan tersebut bila pilihanraya Umum 13 nanti, itu jeler sebab utama yang dia beriya menyokong si Lim Buncit yang menentang dan mahu bangunan tu dirutuhkan, lepas tu si Double Meroyan nie mula menyakinkan kepada Hadiran yang kali ini kemenangan kepada PAS, kononnya Teori RAHMAN secara tahyul nya mintak penangguk percaya kononnya N huruf terakhir dalam perkataan RAHMAN membawa erti NAJIB, PRU 13 Juga merupakan berakhirnya zaman UMNO, apa la bongok benor si Kapten bersara nie, jangan ler ajor yang berketayap tu dengan teori yang mendahuli takdir...

Teman tak berapa paham bila tetiba Dato Tarmizi Pengarang atau surat khabar yang berucap dulu dan memberikan Hairie OThman sebagai penceramah terakhir, Dalam ceramah si Tarmizi nie bukan main cerita pasal dia punya usaha tarik artis masuk PAS, Abby Abadi, Hairie Othman dan banyak lagi, nampaknya bukan setakat tu jer dia nie dah mula jual nama dia lah yang bawak artis dalam PAS dan dalam masa yang sama begitu juga ULAMA didakam PAS yang makin tersingkir... apa cerita Dato Hasan Ali? diakhir ucapannya si kadiaq ni buka satu lagi tembelang yang bakal ada artis baru yang bakal menyertai PAS. Dato Sharifah Aini dan Ning Baizura ler pulak dia kata dah jadik nak masuk PAS

Akhirnya ceramah yang kononnya di tunggu, tiba ler pelatkon Hairie Othman... teman bukan main ghairah nak rakam video ucapan dia, bila dia mula berucap... rupanya gagap ler pulak tersekat-sekat berucap buat teman ngantuk pakat angkat kaki cabut... baik layan tidor, apa pun yang teman nak bagi tau komer semua yang ceramah nie sekalipun bawak yang meroyan dan ra hebat cuma di hadiri lebih 200 orang jer pun... pukul 11.40 malam semua hadiran dah angkat kaki, elok sangat ler teman boleh mengroloh (tidor)

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 10 Jul 2012 11:33 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Kedah Negeri Pertama Tolak BUKU JINGGA...

Posted: 10 Jul 2012 03:00 AM PDT


Kedah jadi negeri pertama yang di perintah oleh pakatan haram menolak sekeras-kerasnya apa sahaja perkera yang terkandung dalam buku jingga, menurut azizan, apa yang terkandung dalam buku jingga itu tidak berlandaskan Al-Quran dan sunnah, buku itu di reka oleh mereka yang berfahaman liberal yang mana hak kebebesan menjadi tunjang utama syarat dan falsafah perjuang dalam buku jingga...

Perghhh... lepas nie keparit la azizan, mahposs gerenti tersenyum lebar, siapa sangka belajar takat form 3 LCE pun tak lulus boleh jadi mb...

Kerana Undi Sijil 3rd Class Terpaksa Di Iktiraf Jadi 1st Class...

Posted: 10 Jul 2012 01:00 AM PDT


Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata "kebodohan" orang Melayu menyebabkan kumpulan etnik majoriti terpaksa tunduk kepada tuntutan golongan minoriti, termasuk mengiktiraf sijil daripada Kolej Tuanku Abdul Rahman (TARC).

Dalam wawancara yang disiarkan Mingguan Malaysia hari ini, Mahathir membangkitkan perkara itu sebagai dilema baru orang Melayu.

Beliau mendakwa, golongan Melayu kini tidak mampu mempertahankan kaum mereka kerana takut dituduh rasis.

"Sampaikan tuntutan dibuat yang melanggar perjanjian kita dahulu tetapi kita tidak jawab. Bila tidak jawab maka mereka akan membuat lebih banyak lagi tuntutan.

"Jika dahulu untuk masuk kerja kerajaan diploma hanya melibatkan universiti awam tetapi sekarang ini diploma daripada Kolej Tuankua Abdul Rahman, kita kena terima.

"Ini semua kerana kita mahu undi. Semua perkara yang berlaku ini adala kerana kebodohan orang Melayu kerana kita tentukan perkara ini semasa kemerdekaan seupaya orang Melayu boleh menjadi majoriti.

"Namun kini sebaliknya, mereka sendiri yang menghancurkan majoriti mereka dengan berpecah belah," katanya.

Panglima Perang Cyber

Posted: 10 Jul 2012 11:24 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Gambar Kawan 'Imam Mahdi' Khalil Afandi Nama Ali Osman Idris Sudah Ditemui !!!

Posted: 10 Jul 2012 09:18 PM PDT


Selepas meneliti dan mengkaji blog yang terlibat dengan kes serangan 'Imam Mahdi' maka dengan izin Allah ada beberapa info yang ditemui.

Antaranya info rakan penyerang bernama Ali Osman Idris dan juga Muhdalena yang ditemui di blog dipercaya milik Muhdalena di sini http://9111tanyasamaituhudhud.blogspot.com/

Beberapa perkara telah dapat dikenalpasti antaranya :Nama sebenar rakan penyerang seperti yang ditulis di ruang komen blog di atas  ialah : Ali Osman bin Idris. Berdasarkan kad pengenalan miliknya yang ditulis di ruang komen blog - didapati beliau ialah pengundi di Parlimen Petaling Jaya Selatan dan DUN Taman Medan. Sama dengan 'Imam Mahdi' 


Antara yang ditulis oleh Ali Osman menggunakan nama gelaran  NamanAliOsman ialah :naman Ali Osman said...
Nurun Nur dan semua..

Kita berjanji hanya Allah Tuhan kita.. Jangan diambil selain dari Allah sebagai Tuhan dan jangan sekali2 disamakan, digandingkan dan disekufukan Dia dgn makhluk.. Kenali Allah dgn sebenar2nya.. Surah Al-Ikhlas cukup untuk manusia mengenaliNya. Allah itu Esa (Satu).. Semua makhluk berhajat (memerlukan) kepadaNya (berhajat kpd hidup, kebahagiaan dan semua keperluan sbg manusia) Tidak sekali2 Allah memerlukan makhluk untuk kesempurnaanNya.. Tidak sekali2 Nur Muhammad diperlukanNya.. Tidak Dia beranak dan tidak diperanakkan.. Tiada satu pun yang sekufu (untuk dibuat perbandingan)denganNya..Jangan disamakan Allah dgn makhluk. Itulah Allah Tuhan kamu. Jelas dan boleh difahami manusia.

Kita dihantar kedunia ini sebagai manusia untuk diuji, siapakah yg terbaik amalannya sebagai manusia dan khalifah Allah dimuka bumi ini..Panduannya diajar oleh nabi semasa diutuskan menjadi rasul.. Tujuan risalah nabi ialah membawa rahmat keseluruh alam, membuat kebaikan dan menentang kemungkaran. Iblis, dajjal dan nafsu adalah halangan manusia untuk ujian didunia ini. Iblis dengan perangkap2nya yg memesongkan akidah.. dajjal menghendaki manusia bertuhankan dia..dan nafsu dengan kehendaknya yg tidak ada penghujung untuk memperhambakan kita. Merdekakan diri dari ketiga2nya.

Kemudian berjuanglah bersama kami menyebarkan kebaikan dan rahmat keseluruh alam. Hapuskan kesengsaraan manusia yg sedang diperhambakan oleh kehidupan ciptaan iblis dan dajjal. Turunkan raja2 yg telah diberi amanah tetapi tidak menyempurnakannya.
naman Ali Osman said...
Rahsia sudah didedahkan.. Aku Ali Osman bin Idris 731209145059 akan sentiasa bersama dengan Khalil Afandi Bin Abd Hamid.. Pertembungan pasti akan berlaku.. Antara Dajjal dan kami.. Adakah cuma kami berdua?


Selepas diteliti rakan 'Imam Mahdi' bernama Ali Osman bin Idris  (nama pena Anak Penjual Kasut)  mempunyai rakan blogger bergelar Mat Indera Sipejuang yang ditemui di bawah :


Beliau telah mengikut (follow) blog tersebut berdasarkan imej di atas. Blog tersebut beralamat http://inderasipejuang.blogspot.com/ hari ini telah menyiar artikel terbaru tentang kenyataan Menteri KDN tidak akan kompromi keselamatan PM. 

Tulis beliau :

Jadi bagaimana pula tentang keselamatan Rakyat yang lain... beliau kena ingat beb... keselamatan yang paling utama ialah Keselamatan Rakyat tak kira siapa sama ada orang tersebut Perdana Menteri atau pun Rakyat Biasa... sebab itu Gua cakap beliau ni hanya layak nya jadi Menteri Wanita dan Pembangunan Keluarga... tapi malangnya DSHN pun sebok gak nak jadi Menteri Wanita... ialah untuk memudahkan Datin Seri Hajah Rosmah (DSHR) mewakili beliau sebagai Menteri Wanita disesuatu Majlis Rasmi Kerajaan... kah kah kah !.

Gaya penulisan blogger di atas, tidak ubah seperti Blogger PKR Tukar Tiub yang dapat dilihat dalam laras bahasa yang digunakan, menunjukkan golongan ini adalah puak yang begitu tebal kebencian mereka terhadap Kerajaan dan Menteri Kabinet. Perkataan 'sebok' juga menunjukkan penulisnya seorang yang sudah berusia kerana menggunakan ejaan lama zaman 60 - 70 an....

Adakah penulis blog tersebut Hishammuddin Rais ? atau mungkin anak didik beliau barangkali. Jika Khalil Afandi dilihat 'totok PAS' maka rakan beliau dilihat 'totok PKR' berdasarkan klu yang ditemui di atas.

Akhir tahun lepas isu Mat Indera telah dipopularkan oleh Mat Sabu dan hangat di seluruh negara ekoran tindakan beliau mempertahankan Mat Indera bukan komunis. Meskipun  yang jelas Mat Indera ialah pemberontak yang berjuang bawah parti komunis menurut pakar sejarah.

Selepas diperiksa blog yang baru mula dibuka pada Feb 2012 yang lalu, memaparkan wajah Ali Osman di ruang profile blog :

[naman.jpg]


Mungkin beliau sudah ditahan polis namun kita bimbang ramai lagi jaringan mereka yang masih bebas dan mungkin merancang sesuatu untuk membuat kacau ekoran kesempitan fahaman agama yang dipelajari dari guru yang tidak sahih ilmu dan pengajiannya. 

Lihat contoh kebencian yang disebarkan di dalam ceramah di Youtube dan tidak peliklah jika mereka yang menontonnya akan terpengaruh dan bertindak untuk menyerang Kerajaan dengan tujuan menggulingkannya.

Setakat ini jelas hanya PAS melalui Harakahdaily yang membela Mat Indera ini. Klik link http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/5301-kajian-mat-indera-bukan-komunis untuk maklumat lanjut.

Ia perlu dibaca dengan artikel di bawah ini berhubung dakwaan bahawa Mat Indera adalah komunis seperti kenyataan MB Johor di bawah pada September 2011


MB Johor dakwa Mat Indera komunis, rancang serangan Bukit Kepong

September 08, 2011
KUALA LUMPUR, 8 Sept — Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman menegaskan Ahmad Indera atau lebih dikenali sebagai "Mat Indera" telah merancang serangan ke atas Bukit Kepong pada 1950 selain mendakwa beliau berusaha keras mempengaruhi orang Melayu menyertai "kegiatan haramnya" dalam Parti Komunis Malaya (PKM).
Dalam berita muka depan Berita Harian hari ini, yang bersandarkan pada rencana khas Ghani sendiri, Menteri Besar juga mendakwa berdasarkan fakta sejarah peristiwa Bukit Kepong, Mat Indera dengan sengaja dan sedar menjadi anggota gerakan pertubuhan besar pengganas komunis PKM, sebagai Ketua Rejimen Ke-10, yang kejam serta zalim serta mengancam keselamatan dan ketenteraman orang awam pada ketika itu.
Mat Indera ketika ditangkap pada Oktober 1952 di Kampung Baru Seri Medan. — Foto ihsan Pengukir Nama Johor
Semalam, keluarga Mat Indera mempertahankan beliau bukan merupakan komunis dan mahu kerajaan membersihkan namanya.
"Dia bukan seorang 'pejuang' untuk mendapatkan kemerdekaan negara yang pada masa itu sedang diusahakan secara rundingan aman dan lebih berhemah serta bertamadun," kata Ghani lagi.
Ghani menulis, apabila pihak berkuasa British menguatkuasakan darurat pada 19 Jun 1948 semua parti politik berhaluan kiri seperti Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM), Angkatan Pemuda Insaf (API), Angkatan Wanita Sedar (Awas) dan PKM diharamkan dan ramai ahlinya mengambil tindakan sama ada berdiam diri, melarikan diri ke Singapura, bersatu dengan militan PKM ataupun meneruskan hasrat berjuang di atas platform lain termasuk menyertai Umno.
"Perjuangan melalui parti dan gerakan Umno yang sah itu adalah lebih teratur dan meluas dengan membabitkan pelbagai pertubuhan Melayu di Semenanjung, yang akhirnya berjaya menuntut kemerdekaan tanah air dan membina sejarah serta melangsungkan tamadun moden pascamerdeka di negara ini.
"Bagaimanapun, Mat Indera memilih untuk menjadi anggota gerakan komunis militan dan ganas dalam gerakan penentangan bersenjata PKM terhadap pentadbiran British," kata Ghani dalam rencananya.
Tulisan ini diterbitkan sehari selepas Ghani berkata, Mat Indera yang terlibat dengan gerakan menentang penjajah ketika negara diperintah oleh British, bukan seorang pejuang kemerdekaan sebaliknya pengganas yang kejam dan zalim.
Semalam, Ghani menegaskan, berdasarkan fakta sejarah peristiwa Bukit Kepong, Mat Indera adalah ahli PKM dengan pangkat sebagai Ketua Rejimen ke-10 yang kejam dan zalim serta mengancam keselamatan orang awam pada ketika itu.
Dalam tulisan hari ini, Ghani menambah, tindakan Mat Indera terus menyertai PKM dan menyertai gerakan militan adalah haram, tidak sah dan tidak benar dengan menggunakan taktik kekejaman dan kezaliman, sehingga menyebabkan dia termasuk dalam golongan yang bertindak secara salah dan terpesong.
"Ini berlainan daripada pemimpin haluan kiri yang lain seperti Dr Burhanuddin, Ahmad Boestamam, Ishak Muhammad ataupun Ibrahim Yaakub tidak memilih untuk bertindak secara militan.
"Kemuncak pembabitan Mat Indera dalam gerakan ganas dan kejam PKM itu ialah peristiwa serangan komunis ke atas balai polis Bukit Kepong, Muar pada 23 Februari 1950. Fakta yang diperoleh daripada pelbagai sumber oleh sebilangan penyelidik ilmiah mengenai peristiwa itu menunjukkan bahawa Mat Indera telah merancang operasi ganas itu terhadap pegawai polis British, tetapi telah diingkari oleh anggota di bawah kepemimpinannya yang menyerang dengan kejam semua sekali anggota polis dan keluarga mereka di balai polis Bukit Kepong," katanya lagi.
Ghani menulis, sebagai seorang daripada pemimpin Rejimen Ke-10 PKM, Mat Indera bertanggungjawab sepenuhnya terhadap serangan berkenaan.
"Natijahnya, dia telah dianggap oleh penduduk tempatan di kampungnya sebagai pengganas yang kejam dan zalim, sehingga mengancam ketenteraman dan keselamatan orang awam di tanah air.
"Sedangkan, ketika itu orang lain sedang bertungkus-lumus berjuang untuk mendapatkan kemerdekaan dengan kaedah yang lebih wajar, benar dan aman yakni melalui rundingan, bukan melalui kekejaman dan keganasan PKM yang memusnahkan nyawa, jiwa dan harta benda negara," katanya.
Malah kata beliau, Mat Indera juga didapati berusaha keras mempengaruhi dan mengajak rakyat Melayu untuk menyertai kegiatan haramnya dalam gerakan PKM yang mempunyai cita-cita yang lebih buruk daripada Malayan Union British sebelum itu.
Tambah beliau, komunis memang menentang pentadbiran British di Tanah Melayu secara militan bersenjata untuk menubuhkan People's Democratic Republic of Malaya yang membawa natijah penghapusan kedaulatan Melayu di tanah airnya dan penguasaan bangsa asing di negeri Melayu.
"Malaysia yang pada ketika itu dengan nama Persekutuan Tanah Melayu sangat-sangat bertuah kerana ramai penduduk tidak menyokong PKM, sebaliknya bersama-sama pasukan kerajaan membanteras kekejaman pengganas komunis.
"Itulah yang berlaku sehingga tertangkapnya Mat Indera apabila kepemimpinan peringkat masyarakat di Kampung Parit Baru, Seri Medan sendiri yang merancang dengan kerjasama polis untuk memerangkap dan memberkasnya ketika dia datang ke kampung berkenaan," katanya.
Mat Indera ditangkap dua tahun selepas tragedi Bukit Kepong.
Sehubungan itu kata beliau, akhirnya Mat Indera berjaya ditangkap dan dijatuhi hukuman mati kerana peranannya dalam tindakan ganas dan jenayah membunuh dengan kejam sebagai anggota pergerakan komunis militan dan pengganas yang diharamkan sehingga ke hari ini.
"Sokongan penduduk ini memberi sumbangan besar yang menyebabkan pengganas komunis gagal mencapai cita-cita mereka iaitu menubuhkan Republik Komunis Malaya.
"Dalam hal ini, sudah tentu perjuangan pengganas komunis amat berbeza sekali dengan perjuangan Umno yang diasaskan oleh Datuk Onn Jaafar dan diteruskan oleh Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj iaitu menuntut kemerdekaan melalui rundingan dan menubuhkan Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu Berdaulat berlandaskan Demokrasi Raja Berperlembagaan," katanya lagi,


Seterusnya maklumat Muhdalena :Menurut maklumat dari rakan FB Panglima yang mengaku belajar UIA sama dengan Muhdalena  :

muhdalina seorang pelajar uia, jurusan comparative religion, batch ambo, grad 2009 rasanya, asrama terakhir mahallah asma', tingkat 4, bilik 4.6 c...budak baik, tak aktif persatuan pelajar rasanya..wallahualam

Sementara itu dalam berita semalam disiarkan komen bapa beliau sendiri :

Ahmad Adam

PUTRAJAYA:"Saya kecewa dia belajar tinggi tapi jadi begini."


Demikian kata Ahmad Adam, 55, ayah Muhdalina, 28, yang ditembak polis ekoran kejadian amuk di Jabatan Perdana Menteri (JPM) di sini, semalam.


Menurutnya, suspek merupakan anak kedua dari empat beradik seorang yang peramah dan baik, malah sebelum ini bekerja sebagai penolong pengurus sebuah syarikat di Pelabuhan Utara, Klang sebelum berhenti hujung bulan lalu.


"Saya tidak sangka perkenalan Muhdalina dengan Khalil Afandi telah menyebabkan anaknya itu terjebak dengan perkara yang tidak masuk akal seumpama itu.


"Saya percaya ini ekoran sikapnya yang 'Gila Internet' malah kami sendiri tidak pernah mengenali Khalil Afandi dan hanya kenal dia dari surat akhbar hari ini malah percaya Muhdalina hanya mengenali lelaki tersebut melalui internet sahaja," katanya ketika ditemui di pekarangan Hospital Putrajaya, semalam.


Ahmad berkata, tiada sikap mencurigakan mengenai Ina melainkan dua hari sebelum kejadian dia menghantar dua anaknya ke rumah dan memaklumkan ada urusan untuk dua ke tiga hari malah, "kami tidak mengesyaki apa-apa."


"Dia tinggal bersama suami yang bekerja sebagai pemandu di syarikat yang sama di Rantau Panjang, Klang banyak menghabiskan masa dengan melayari Internet dan bukan dikategorikan sebagai seorang yang memiliki pengetahuan agama tinggi," katanya.


Ahmad yang datang bersama isteri, Siti Marliah Marjunit, 55, dua anak Muhdalina, Mohd Farish Khorizmi Yusof , 2, dan Mia Ratisya Yusof, 1, dengan ditemani anak sulungnya Ariffin.


Bagaimanapun tidak dapat melawat Muhdalina.


Ahmad yang juga seorang peniaga nasi lemak berkata, anggota polis yang mengawal Muhdalina memberikan alasan anaknya masih belum diambil keterangan dan tidak dibenarkan menerima pelawat.


"Kami sekeluarga amat terkejut dengan kejadian yang berlaku kerana dia seorang anak yang baik, peramah dan tidak pernah menimbulkan masalah kepada keluarga, malah dia juga berkelulusan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).


Menurut Ahmad, dia hanya mengetahui kejadian menimpa Muhdalina setelah dimaklumkan oleh anak sulung yang terbaca mengenai perkara itu di Internet kira-kira jam 5 petang (semalam) dan menyangka hanya rusuhan biasa


"Saya terus menghubungi telefon bimbit Muhdalina sebelum dijawab seorang lelaki yang memperkenalkan dirinya sebagai pegawai polis.


"Setelah dimaklumkan situasi Muhdalina oleh pegawai polis berkenaan, saya terus bergegas datang ke Hospital Putrajaya, namun gagal menemuinya, selepas itu saya ke Ibu Pejabat Polis (IPD) Putrajaya untuk mengetahui hal sebenar," katanya lagi.


Ahmad memaklumkan dia akan ke IPD Putrajaya untuk memohon kebenaran bagi melawat anaknya.


Difahamkan, Muhdalina sudah menjalani pembedahan bagi mengeluarkan peluru di kakinya dan keadaannya dilaporkan stabil.


Sementara itu, suami Muhdalina yang hanya dikenali sebagai Yusof berkata, dia yakin isterinya itu terlalu taksub dengan Khalil Afandi walaupun hanya mengenali lelaki itu melalui laman blog seminggu lalu.


Dia yang datang ke Hospital Putrajaya dengan ditemani seorang rakan hanya datang menyerahkan pakaian dan barang-barang keperluan isterinya kepada anggota polis yang berkawal.


Dalam kejadian kira-kira pukul 2.30 petang kelmarin, Muhdalina ditembak oleh anggota Unit Kereta Peronda (MPV) IPD Putrajaya selepas mengamuk bersama Khalil Afandi yang bersenjatakan pedang samurai, pisau lipat dan keris.

-sinarharian-

Beberapa persoalan sedang difikir oleh panglima :

- adakah ini satu 'konflik' ciptaan pihak pembangkang ? Berdasarkan video disiarkan oleh MiloSuam ternyata adegan tembak dapat dirakam dengan jelas oleh kamera yang sudah tentu siap sedia untuk merakamkan adegan tersebut. 

- Meskipun penulis turut berada di tempat kejadian namun suasana kelam kabut sukar membuka ruang untuk merakam adegan yang berlaku. Bukti jika tidak bersedia sudah tentu tidak akan mampu merakam aksi  kejadian.

- Pemilihan Parcel B yang tidak dilengkapi polis bersenjata, bukti ia dirancang kerana jika sasaran mereka pejabat PM di Parcel A sudah tentu polis yang bersenjata akan menghalang serangan tersebut dan ia perkara yang dilihat cuba dielakkan oleh 'Imam Mahdi' Khalil Afandi dan Muhdalena.

- Tindakan ini adakah permulaan kepada 'keganasan' selepas Pembangkang tidak lagi mampu memujuk rakyat untuk terus menyokong mereka ? Kita berharap 'kegilaan' berpolitik pihak pembangkang tidak akan sampai ke peringkat tersebut. Walaupun rakyat sudah pun muak dengan janji palsu mereka serta fitnah yang jijik yang dilontarkan kepada YAB Perdana Menteri dan juga pemimpin UMNO Barisan Nasional.

- Dengan menulis no IC di ruang komen blog Muhdalena, ia menunjukkan arwah 'Imam Mahdi' dan rakannya Ali Osman seperti ingin memudahkan orang ramai mendapatkan maklumat tentang diri mereka. Bukti mereka obses dengan alam siber untuk mencari perhatian dan suka membuat kontroversi. Perkara yang biasa dilakukan penyokong pembangkang seperti Adam Adli dan Aduka Taruna yang mahu mereka menjadi hero di hadapan rakyat jelata dengan mencipta sendiri insiden dipukul dan provokasi.

- Barangkali mereka tidak menyangka kegilaan mereka ini berakhir dengan serangan nekad 'Imam Mahdi' ke kompleks JPM Putrajaya dan penglibatan pihak tertentu mungkin menjadi faktor serangan ini dilakukan. Motif mereka seolah-olah untuk memberi amaran bahawa tindakan lebih keras mungkin akan dicetuskan jika mereka gagal mendapat kuasa menduduki Putrajaya. Selepas berpuluh juta sudah dilaburkan dengan bantuan luar dan dalam negara.

- Tragedi ini juga berlaku selepas penyerang gagal menyerah diri walaupun amaran tiga kali sudah dilakukan kepada beliau. Bukti SOP dipatuhi bukan sewenang-wenangnya nyawa rakyat digadaikan oleh pihak keselamatan. Seperti dakwaan Chua Jui Meng dalam twitter beliau.

Lihat tragedi demi tragedi kerusi kosong di majlis ceramah PKR barangkali dapat menyokong hipotesis ini : 

http://siemens-melayumaju.blogspot.com/2012/03/ceramah-pas-banyak-kerusi-kosong-sudah.html

http://jawaber6.blogspot.com/2012/04/kerusi-kosong-temani-ceramah-anak-dap.html

http://kedahkekl.blogspot.com/2012/01/tudiaa-umno-sabotaj-konvensyen-pakatan.html


Wallahu A'lam.

Zina Cuba Dihalalkan Dengan Kondom Perisa Zam-Zam Atau Untuk Keberkatan ?

Posted: 10 Jul 2012 10:07 AM PDT
baca lagi di blog sahabat panglima MKP 


Adakah ini tidak termasuk perbuatan menghina ke dengan menjadikan air suci zm-zam sebagai bahan untuk melariskan jualan kondom ? 

Mustahil juga ia dijadikan sebagai bahan untuk menambahkan keberkatan semasa persetubuhan. Kerana doa sebelum tidur sudah memadai untuk mengelak gangguan jin dan syaitan dengan tambahan 3 Qul dan Alkhlas hingga annas..

Pandangan anda ???

Jom Ke NZ Curry House Malam Ini

Posted: 10 Jul 2012 02:15 AM PDT

Rakan-rakan Blogger, Facebooker, Twitterer & Pengamal Media Sosial serta Media Cetak dijemput ke #LepakSantai Rempit United pada hari Selasa 10/7, jam 9:30 - 11:00 malam di NZ Curry House, Jalan Ampang.

Ketahui dengan lebih lanjut tentang Rempit United melalui sessi #LepakSantai bersama :-

1. Wazi Abdul Hamid, Presiden Rempit United, CEO Motorsports Malaysia, bekas pelumba profesional cub prix dan FIM Asia Road Racing Championship  
2. Stunt man - Moiz yang berjaya melalui Evolusi R  
3. Stunt girl - Alia
4. Artis-Artis - Adi Putra, Shezy Sam, Sari Yanti, Nora Danish dan Nurul Alis
5. Producer - David Teo 


Tolong sebarkan...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

oyabun

Posted: 10 Jul 2012 11:24 PM PDT

oyabun


Rakyat serbu SUK bantah pentadbiran kerajaan Regim MB Khalid?

Posted: 10 Jul 2012 10:47 PM PDTSHAH ALAM: Kira-kira 500 orang mengadakan demonstrasi aman di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor di sini, hari ini, bagi membantah pentadbiran regim Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang didakwa membenarkan penyelewengan berleluasa. Bantahan tersebut yang bermula berkumpul di Dataran Shah Alam adalah anjuran NGO, Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS).

Antara rasa tidak puas hati mereka, termasuk dakwaan salah tadbir urus melibatkan Universiti Industri Selangor (Unisel), Yayasan Selangor dan kemelut padang Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) di Kelana Jaya.


Kumpulan itu kemudiannya berarak menuju ke bangunan SUK bagi menyerahkan memorandum bantahan kepada Abdul Khalid dengan membawa sepanduk dan kain rentang tertera "Kami Benci Pakatan Rakyat".

Demonstrasi ini turut mendapat sokongan daripada beberapa NGO lain yang turut menyertainya. Antaranya, adalah Persatuan Bekas Veteran Tentera Malaysia, Waris Malaya, Belia 4B, Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) dan juga beberapa kumpulan pendesak India yang mendakwa masyarakat itu terus dipinggirkan mendapati mereka berang kerana mendakwa Abdul Khalid mengetepikan nasib kaum tersebut.


Sambil melaungkan "Khalid Bodoh" mereka mengegarkan pagar SUK dan melemparkan air botol minuman ke dalam kawasan SUK. Turut hadir pada demonstrasi ini adalah ADUN Kuang, Abdul Shukor Idrus dan ADUN Kuala Kubu Baharu, Wong Kun Mun.

Kumpulan itu bersurai apabila pada jam 11.36 pagi, ketuanya dibenarkan masuk bagi menyerahkan memorandum bantahan tersebut kepada wakil pejabat menteri besar.

Wasabi Oyabun

Tuntut RM1juta, Penjelasan MB Khalid?

Posted: 10 Jul 2012 09:12 AM PDTSebanyak enam peniaga yang beroperasi di Restoran Look Out Point Western Food Sdn. Bhd. hari ini menuntut ganti rugi lebih RM1 juta daripada kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor berikutan penutupan restoran itu dan pusat rekreasi di Menara Tinjau Hulu Langat di Bukit Ampang pada awal tahun lalu.

Wakil peniaga, E. Manuel berkata, tuntutan itu meliputi bayaran sewa para peniaga berjumlah kira-kira RM35,000 sebulan kepada kerajaan negeri melalui Pinang Harmoni Kembara Sdn. Bhd. selama enam tahun sejak 2006 hingga Januari lalu.

Beliau menjelaskan, selama enam tahun kumpulan peniaga terlibat dibenarkan berniaga di kawasan berbukit itu, namun secara tiba-tiba kerajaan negeri menerusi Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) menyatakan bahawa ia tidak selamat kerana tiada sijil layak menduduki (CF).

"Jika benar kawasan itu tiada CF, kenapa selama enam tahun kami dibenarkan berniaga di atas bukit itu. Adakah mereka tidak pernah membuat 'kerja rumah' mengenai keadaan di situ sebelum membenarkan kami menyewa kedai? Bagaimana pula dengan duit sewa yang kami bayar setiap bulan?

"Kami mahu Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menjawab isu ini secara terperinci. Kami perlukan jawapan. Kami berharap tidak dijadikan sebagai mangsa politik di Selangor," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Hadir sama, Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd. Ali Baharom.


Seorang lagi peniaga, Norhayati Khairuddin berkata, lebih membuatkan para peniaga kecewa apabila mendapati barangan serta perabot yang ditinggalkan di restoran berkenaan hilang setelah pusat rekreasi itu ditutup oleh pihak MPKj.

"Kami dimaklumkan bahawa MPKj terpaksa memperuntukkan sejumlah wang bagi meletakkan pegawai keselamatan di Menara Tinjau itu, tetapi bagaimana barangan kami boleh hilang? Siapa yang ingin bertanggungjawab ke atas kerosakan dan kehilangan aset kami?

"Tindakan Kerajaan PKR Selangor yang secara tiba-tiba mengarahkan kami menutup perniagaan membuatkan peniaga mengalami kerugian besar. Justeru kami minta Menteri Besar tampil menyelesaikan isu ini," katanya.

Dalam pada itu, Mohd. Ali yang hadir memberi sokongan kepada pihak peniaga menggesa kerajaan Selangor untuk tampil menjawab persoalan pihak peniaga yang terpinga-pinga kerana tidak dimaklumkan situasi sebenar.

Seharusnya, kata beliau, Abdul Khalid turun padang bagi melihat kawasan Menara Tinjau yang ditinggalkan tanpa penyeliaan sedangkan pusat rekreasi tersebut amat bersesuaian untuk orang ramai datang beriadah bersama keluarga.

"Kami berharap selain Menteri Besar, Exco Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan, Ronnie Liu juga bertanggungjawab ke atas nasib peniaga di sini. Adalah lebih baik mengadakan perbincangan dengan para peniaga," katanya.

Wasabi Oyabun..

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 10 Jul 2012 09:40 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


SELAMAT HARIJADI TUN M.

Posted: 10 Jul 2012 08:00 PM PDT

BAHTERA MALAYSIA.

Posted: 10 Jul 2012 06:04 PM PDT

DEBAT HASAN ALI DAN RANI MALAM NI.

Posted: 10 Jul 2012 11:28 AM PDT

SKANDAL LGE PLASTER MAN AKAN DIDEDAH.

Posted: 10 Jul 2012 06:12 AM PDT

LGE MAKIN MEMALUKAN DAP.

Posted: 10 Jul 2012 03:30 AM PDT

BUKTI 'IMAM MAHADI' ITU ADA KAITAN DENGAN BLOGERS MILO SUAM (PAKATAN).

Posted: 10 Jul 2012 12:07 AM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 10 Jul 2012 09:37 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Konsert K-Pop di Selangor Menjelang Ramadhan

Posted: 10 Jul 2012 08:00 PM PDTBaca selanjutnya butiran konsert tersebut di sini.

Skandal Transaksi RM1 Bilion Talam Mencurigakan

Posted: 10 Jul 2012 06:00 PM PDT


Habislah Azmin, Wan Azizah Hendak Bertanding di DUN Selangor

Posted: 10 Jul 2012 04:00 PM PDTGambar Ini Akan Buat Anwar Ibrahim Cemburu

Posted: 10 Jul 2012 09:30 AM PDT


Kedah Tolak Buku Jingga

Posted: 10 Jul 2012 07:00 AM PDT


Video Jelajah #JanjiDitepati Dato Seri @NajibRazak di Teras Jernang

Posted: 10 Jul 2012 05:00 AM PDT
Semua Pemimpin Pakatan Pembangkang Perlu Letak Jawatan

Posted: 10 Jul 2012 03:00 AM PDT
Bukan Datuk Seri Anwar Ibrahim sahaja yang patut meletakkan jawatan, tetapi kesemua pemimpin Pakatan Rakyat, seperti Datuk Nik Aziz, Haji Hadi, Lim Kit Siang dan Karpal Singh juga perlu meletakkan jawatan masing-masing sekiranya Pakatan Pembangkang kalah dalam PRU ke 13 akan datang ini.

Menurut Ahli Parlimen Kuala Lipis, Datuk Dr Mohamad Shahrum Osman, pemimpin Pakatan Pembangkang yang lain seperti Nik Aziz, Haji Hadi, Lim Kit Siang dan Karpal Singh perlu meletakkan jawatan bersama-sama Ketua Pembangkang sekiranya mereka kalah dalam PRU ke 13 ini.

Siapa Jaya Negara? Pengamuk di Kompleks B, Bangunan JPM?

Posted: 09 Jul 2012 10:30 PM PDT


Jaya Negara adalah nama blog yang dimiliki oleh Khalil Afandi. Jaya Negara turut mempunyai akaun facebook dan telah membuat posting yang dilihat ekstems dan bersifat subversif. 

Posting di bawah ini dilihat turut membela Ambiga, penganjur BERSIH 3.0. Apakah kaitan antara Jaya Negara dan kumpulan pembangkang ini? Siapa tulis "Saya sokong kamu (Ambiga)".
tok gajah

Posted: 10 Jul 2012 09:31 PM PDT

tok gajah


PAS kecut telo ngan natang ni..................

Posted: 10 Jul 2012 07:53 PM PDT


PAS memang takut ngan 'menggali murtad' ni (dah tak berserban). Sebelum ni si menggali ni ade sebut tentang anti negara Islam, PAS buat2 jadi bodoh kunun nye itu cume pendapat peribadi si menggali tu aje. Kemedian si menggali ni sebut pule tentang anti hukum hudud, pun PAS tongong ni kate itu pendapat peribadi nye juge.

Sekarang si menggali ni sebut pule tentang PM bukan melayu - maksud nye cina, hindu atau menggali boleh jadi PM Malaysia. Sebeno nye di zaman dulu2, semua 'natang2'(DAP) ni tak berani menyalak tapi semenjak dua menjak ni bila PAS mengenepikan perjuangan Islam nye dan menyokong natang2 ni, make si natang2 ni dah mule berani me nyalak2 macam anjing gile.

Tok memang dah agak dah bila PAS bersengkokol dengan natang2 ni PAS kecut telo. Sebab nye bukan ape, takut tak dapat sokongan natang2 ni. Kan ke Tn Guru Nik Aziz ade kate dia sanggup ber sahabat ngan setan asalkan boleh menolong nye menjahanam kan UMNO.

Para pemimpin2 atasan PAS ni semua nye tahu dan sedo bahawa sokongan natang2 ni terhadap PAS tidak jujur dan ikhlas. Semua natang2 ni anti Islam, mane mau nye suke ngan Islam. Tapi pade pandangan Tok, natang2 ni cume sokong 'islam PAS' bukan nye kepada Islam yang se beno2 nye.

Natang2 yang dah nyate anti Islam nye ni memang pandai berlakun, natang2 ni bijak sembunyikan anti melayu nye. Sebeno nye natang2 ni memang bencikan Islam dan melayu. Itu lah sebab nye natang2 ni terang2 tidak suke negara Islam dan tidak mahukan PM melayu.

PAS, talian hayat PKR

Posted: 10 Jul 2012 10:10 AM PDT


Tok yakin PKR pasti menerima nasib yang same seperti nasib parti Semangat 46 yang dah lame berkubor tu. Alasan Tok kate begini berdasarkan perhatian Tok tentang perkembangan di bahagian ranting2 PKR terutame nye di daerah Tok.

Daerah Tok ni berada dalam kawasan Parlimen Pasir Salak dan kawasan DUN nye Sungai Manik. Tok boleh katekan bahawa PKR di kawasan Tok dah lame mati meragan. Ini berdasarkan dari cerita ketua ranting nye sendiri. Dengo cerita nye PKR kawasan DUN Sg Manik tak pernah bermesyuarat sejak dari lepas PRU12.

Boleh di kate kan semua ranting2 PKR langsung tidak ade menganjurkan ape2 aktiviti selepas Mustafa Kamil di gugurkan. Penyokong2 nye pule dengan care diam2 dah kembali menyokong UMNO. Walaupun Anwar Ibrahim ade datang ceramah, itu pun di anjurkan oleh PAS.

Sebeno nye PKR tidak ade pentas atau penganjur ceramah nye sendiri. Cume PKR dapat menumpang berceramah diatas anjuran PAS sahaja. Make tidak hairan lah bile kite tengok yang hadir tu boleh di kate kan semua nye ber kepiah putih. Makna nye penyokong2 PAS aje, mungkin ade seko dua penyokong2 dari PKR.

Ade juge kedengaran suara2 subang dari penyokong2 PKR mempertikaikan wang kutipan derma jihat ketika Anwar Ibrahim ade berceramah. Yang ikut same berceramah Anwar Ibrahim, tapi wang derma jihat semua nye masuk kedalam tabung amal PAS.

Tok ade bertanya hal ni dengan sahabat PAS, jawapan nye mudah aje, PKR langsung  tak buat ape2 pun jadi tak de sebab mereka menerima ape imbuhan. Lagi pun dewan ceramah tu PAS yang punya. Sebenar nye PAS dan PKR ni tak pernah sebulu. PAS tahu dan sedar bahawa semua ahli2 dan penyokong PKR berasal dari UMNO.

PKR memang kantoi jika tidak mendapat sokongan dari PAS.