Isnin, 19 Mac 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 19 Mar 2012 01:25 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Khalid Ibrahim Mengkianati Rakyat Selangor!

Posted: 19 Mar 2012 12:00 AM PDT


Tan Sri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor semalam mengadakan perjumpaan dengan dua operator air antarabangsa - Suez Environment yang berpangkalan di Perancis dan Wessex Water dari United Kingdom. Tujuan perjumpaan ini adalah untuk mendapatkan pandangan pengurusan air yang cekap sebagai persediaan Kerajaan Negeri mengambilalih industri air.

Jika ini bukan bukti mentaliti dijajah yang masih membelenggu fikiran pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat (PR), maka ia adalah bukti bahawa PR mempunyai agenda tersembunyi dan dengan sengaja menolak mentah-mentah penyelesaian yang boleh dicapai yang ditawarkan oleh kerajaan pusat tetapi meminta 'nasihat' pakar asing bagi mengatasi masalah ini.

Pakar asing tersebut dikatakan bersedia berkongsi kepakaran dalam pengurusan air bagi memastikan model kerajaan Negeri bukan saja cekap dan berkesan malah boleh dibekalkan pada tarif yang munasabah.

Logiknya, tidak mungkin mereka tidak 'bersedia' untuk apa saja jika ia bermakna membawa keuntungan kepada syarikat mereka.

Tindakan Khalid ini bukan sahaja menimbulkan kesangsian di kalangan rakyat Selangor tetapi ia juga dilihat sebagai pengkhianatan terhadap negara kerana beliau secara terang-terangan menggambarkan kepada pakar luar tersebut bahawa kerajaan pusat bersikap tidak telus dan syarikat pengurusan air yang ada di negara ini tidak mahir belaka.

Malah beliau dengan 'khianatnya' berkata "kes di Selangor bukan soal apa yang anda boleh lakukan tetapi siapa yang anda kenal."

Pakar-pakar tempatan telah membentangkan masalah air yang bakal melanda Selangor jauh lebih awal sebelum ini. Lanjutan dari itu, kerajaan pusat telah mengambil langkah-langkah tertentu untuk menangani masalah ini.

Untuk tujuan itu, fasa awal projek air bernilai RM8.65 bilion itu telah diluluskan oleh kerajaan Selangor semasa di bawah perintah Barisan Nasional, tetapi fasa berikutnya terhenti selepas Pakatan Rakyat menguasai Selangor dalam pilihan raya umum 2008.

Kerajaan negeri Selangor menawarkan sebanyak RM5.7 bilion untuk membeli kesemua syer-syer bukan milik kerajaan negeri dalam SYABAS, Puncak Niaga, SPLASH dan ABBAS dan berjanji untuk menurunkan tarif air sebanyak 24%. Logiknya bagaimana kerajaan negeri mahu menurunkan tarif sebanyak 24% sedangkan untuk membeli keseluruhan aset ini sahaja kerajaan negeri perlu membuat pinjaman sebanyak RM5.7 bilion?

Kerajaan negeri Selangor juga telah mengadakan perbincangan dengan syarikat dari Timur Tengah sebagai pilihan untuk menguruskan air Selangor dan syarikat tersebut bersedia menawarkan sehingga RM20 bilion bagi mengambil alih pengurusan air di lembah Klang. Tetapi, ini pasti bermakna tariff air akan meningkat dengan drastik sekali. Tidak mungkin kerajaan negeri dapat membekalkan air dengan murah setelah menghabiskan RM20 billion untuk tujuan itu?

Kerajaan Persekutuan telah membayar pampasan bagi pengambilan tanah untuk menampung penyaluran air mentah dari Pahang dan semua syarat permohonan telah dipenuhi. Untuk itu, kerajaan Persekutuan memerlukan kebenaran kerajaan Selangor untuk memulakan kerja-kerja pembinaan melalui empat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) termasuk Majlis Perbandaran Kajang, Majlis Perbandaran Ampang, Majlis Perbandaran Petaling Jaya dan Majlis Perbandaran Subang.

Kerajaan Pusat juga telah beberapa kali membuat rundingan dengan kerajaan Selangor mengenai isu berkenaan termasuk mengenai pelan pengambilan tanah untuk pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 untuk Projek Penyaluran Air Mentah dari Pahang ke Selangor tetapi masih tidak dipersetujui oleh kerajaan negeri Selangor.

Khianatnya kerajaan negeri Selangor ini sehingga mereka sanggup mengarahkan semua Majlis Perbandaran dan Pejabat Tanah supaya menghalang sebarang kerja-kerja pembinaan laluan paip penyaluran air dari negeri Pahang dilakukan.

Kerana ingin mengaut keuntungan licik, sama ada melalui perlantikan pakar asing atau apa saja, Khalid sanggup membiarkan rakyat Selangor menderita sedangkan beliau tahu yang bekalan air akan terus susut sehingga 13.4% jika penyelesaian tidak dilakukan dengan segera iaitu menyiapkan projek kerajaan pusat tersebut sebelum Jun 2014.

Justeru, tidak ada cara lain untuk rakyat Selangor menyelamatkan diri dari terus dikhianati oleh Menteri Besar sendiri. Caranya ialah mengembalikan Selangor ini kepada kerajaan pusat melalui pilihanraya nanti.

Mungkin ada yang menganggap artikel ini sebagai bahan kempen pilihanraya namun, sama ada ia bahan kempen atau tidak, ia hanya membawa fakta kebenaran semata-mata. Sesungguhnya nasib rakyat Selangor berada di tangan sendiri.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Obama Dan Anwar Ibrahim Bercakap Lingo Yang Sama Dengan Menyokong Israel

Posted: 18 Mar 2012 10:38 PM PDT


Pada 4 Mach lalu, Presiden Amerika Syarikat, Barack Hussein Obama, ketika berucap pada Persidangan Dasar AIPAC di Pusat Konvensyen mengatakan Washington terus komited mempertahankan keselamatan Israel, walaupun negara itu melakukan penindasan ke atas penduduk Palestin.Obama, bahkan menganggap isu keselamatan Israel adalah suatu yang suci dan mulia atau 'sacrosanct'. 

Awal daripada kenyataan Obama tersebut yang dibuat dihadapn ribuan tokoh Zionis-Yahudi dari seluruh Amerika Syarikat dan Israel, Ketua Pembangkang Malaysia, Anwar Ibrahim juga membuat kenyataan yang 100 peratus sama kepada sebuah akhbar milik Yahudi. Ketika ditemuramah dan ditanya mengenai pendapat beliau megenai isu keselamatan Israel dalam konteks konflik Palestin-Israel oleh Wall Street Journal pada 26 Januari 2012, Anwar dengan bangganya berkata:"I support all efforts to protect the security of the state of Israel...," yang bermaksud "Saya menyokong semua usaha untuk menjamin keselamatan negara Israel..."

Apa yang disebut oleh Obama mempertahankan negara haram Israel sememangnya telah dijangka kerana Israel adalah negara satelit Amerika Syarikat di rantau Timur Tengah. Amerika Syarikat yang bertindak sebagai 'ayah angkat' kepada Israel akan berbuat apa sahaja untuk mempertahankan negara itu dari segenap aspek kewujudannya termasuk kewangan, subsidi, ketenteraan, bantuan ekonomi dan sebagainya.

AIPAC pula merupakan satu badan pelobi Zionis-Yahudi yang berpusat di washington bagi menjamin segala dasar Amerika Syarikat terhadap Israel wajiblah menguntungkan negara itu.Jadi apabila dikaji kenyataan Anwar yang saling tidak tumpah dengan apa yang disebut oleh Obama maka timbul persoalan asas dalam fikiran umat Islam di Malaysia, apakah bekas Timbalan Perdana Menteri itu juga berkongsi pentas dengan Amerika Syarikat mempertahankan Israel?

Jawapannya boleh dilihat daripada sikap yang diambil oleh Anwar sendiri apabila beliau digasak bertalu-talu oleh umat Islam di negara ini berhubung kenyataan beliau itu.Bukan hanya beliau terlalu bongkak dan sombong untuk memohon maaf kerana melukakann perasaan umat Islam di Malaysia, Palestin malah diseluruh dunia, bahkan Anwar tetap mempertahankan pendirian menyokong Israel, walaupun 'Israel menindas penduduk Palestin' seperti mana yang disebut oleh Obama dalam ucapannya.

Yang lebih mengejutkan ialah sikap Anwar ang menolak mentah-mentah keputusan Majlis Syura PAS yang mendesaknya menarik balik kenyataan beliau atau menyaman WSJ jika kenyataan beliau tersebut telah disalahertikan oleh akhbar itu. Anwar tidak mahu menarik balik kenyataannya mahupun menyaman WSJ.Kini terbongkar pula dakwaan bahawa Anwar dan pemimpin-pemimpin PKR menerima dana dan bantuan kewangan daripada badan-badan bukan kerajaan yang berpengkalan samada di Amerika Syarikat atau Eropah.

Apakah hubungkaitnya sebuah parti yang didaftarkan di negara ini dengan pertubuhan-pertubuhan yang kononnya mempromasi demokrasi, keadilan dan ketelusan. Tidak lain tidak bukan NGO-NGO ini adalah pertubuhan yang didalangi oleh gerakan Zionis antarabangsa untuk melemahkan negara-negara Islam seperti Malaysia dengan menerapkan nilai-nilai demokrasi ala Barat.Pertubuhan yang melimpah ruah  dengan dana ini dengan mudahnya sekali menyalurkan bantuan kewangan untuk mendokong aktiviti-aktiviti mana-mana organisasi di negara ini untuk menjayakan agenda tersembunyi mereka.

PKR adalah antara penerima dana-dana tersebut sejak ia bergerak aktif pada 1998.Oleh sebab itulah mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengatakan tujuan dana yang diterima oleh PKR dan parti-parti politik pembangkang adalah dengan matlamat untuk menjatuhkan kerajaan. Agenda menjatuhkan kerajaan bererti rancangan untuk membinasakan sistem politik negara yang berteraskan kepada dominasi politik bangsa Melayu dengan Islam sebagai asasnya.

Nyata kenyataan Obama dan Anwar berhubung Israel merupakan skrip lumrah yang mesti diucapkan oleh mana-mana tokoh yang pro-Israel apabila memperkatakan tentang isu keselamatannya."...support all efforts to protect the security of the State of Israel" adalah mantra suci yang mesti dilafazkan samada oleh Obama atau Anwar atau mana-mana individu yang tergolong dalam kategori 'friend of the West'. - Beruang Biru.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Lagi Himpunan Haram Diadakan - Himpunan Bebaskan 'Imam' Biadap

Posted: 18 Mar 2012 09:01 PM PDT


Selepas Himpunan Hijau 2.0 dan semalam Himpunan Wanita Suara Perubahan, Pakatan Haram meneruskan tradisi dengan mengadakan kebih banyak perhimpunan dan perarakan haram dengan bertujuan untuk melumpuhkan ekonomi Negara dan menghilangkan kepercayaan Rakyat kepada Kerajaan yang sedia ada.

CTS menjangkakan lebih banyak perhimpunan haram akan terus diadakan untuk tujuan ini. Kemuncak perhimpunan haram adalah Himpunan BERSIH 3.0 yang dijangkakan akan diadakan bilamana Parlimen dibubarkan.

Pada 24 Mac 2012 ini, Pakatan Haram akan sekali lagi mengadakan perhimpunan haram. Kali ini mereka akan cuba berhimpun dan berarak secara haram dari Masjid Negara hingga ke Istana Negara untuk menyerahkan memorandum untuk pembebasan 'Imam' kurang ajar, Hoslan Hussin dari penjara.

Bayangkan apa akan jadi kepada negara sekiranya setiap penjenayah boleh dibebaskan dengan diadakan himpunan haram dan demonstrasi jalanan secara haram. Apakah undang-undang Negara tertakluk kepada keputusan minoriti menetukan siapa yang bersalah, siapa yang tidak. Siapa yang layak dipenjarakan dan siapa yang tidak. Pakatan Haram akan menjalankan undang-undang rimba sekiranya mereka memerintah.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Apa Yang Tersirat

Posted: 19 Mar 2012 01:25 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Kerajaan kukuh lebih mustahak berbanding kuasa 2/3 parlimen: Najib

Posted: 19 Mar 2012 01:19 PM PDT

Kerajaan kukuh lebih mustahak berbanding kuasa 2/3 parlimen, demikian pandangan Perdana Menteri, semasa Q&A perlancaran Foreign Correspondence Club Malaysia (FCCM.

Menurut Najib dalam dunia modern sekarang, siapa sahaja perdana menteri di dunia, akan berbahagia jika menang dengan majoriti mudah.

Dunia kini menurut Najib telah berubah, suasana telah berubah. Saluran maklmut sukar dibendung. Rakyat semakin bijak. Berdepan dengan keadaan demikian, maka pada sebarang pilihanraya, jika kerajaan menang dengan majoriti mudah, sudah cukup membanggakan; namun dalam konteks Malaysia, BN berusaha mencapai kuasa 2/3, kuasa tradisinya sebelum PRU-2008.

BN menurut Najib, tidak mustahil mendapat kuasa 2/3 pada PRU-13 akan datang, melalui kerja keras.

Siapa musang berbulu ayam di felda?

Posted: 19 Mar 2012 08:53 AM PDT

Bagaimana minit mesyuarat Felda yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri boleh jatuh ke tangan pembangkang? Siapa musang berbulu ayam dalam felda?

Tan Sri Isa Samad, perlu menyiasat perkara ini, kerana musang sudah berkeliaran di reban ayam.

Anwar sokong Israel: Fatwa Nik Aziz versus Fatwa Hadi Awang

Posted: 19 Mar 2012 06:15 AM PDT

Dua tokoh Pas Nik Aziz dan Hadi Awang, mengeluarkan Fatwa yang bercanggah, berpunca daripada pendirian Anwar yang menyokong Israel- sekutu mereka dalam Pakatan Rakyat.

Nik Aziz dalam kenyataan media rasminya yang disiarkan oleh Harakahdaily selepas bertemu enam mata  dengan Anwar (Tuan Ibrahim turut sama) bagi memperjelaskan sokongan PKR kepada perlindungan dan pengiktirafan parti itu terhadap kewujudan negara Israel telah mengeluarkan kenyataan seperti berikut…
"Justeru pada saya, adalah haram bersekongkol dengan pihak Israel dalam apa bentuk hubungan sekalipun". -Nik Abdul Aziz Nik Mat.
PNB Darby Park, Kuala Lumpur. 29 Rabi'ul Awal 1433 H | 22 Februari 2012
Melalui kenyataan tersebut, adalah jelas sekali bahawa Mursyidul Am PAS itu bertegas dan menyimpulkan fatwanya bahawa adalah HARAM untuk terlibat dengan pihak Israel dalam apa sebarang bentuk, cara atau modus operandi apapun dengan pihak Israel.

Dalam kenyataan tersebut, Nik Aziz langsung tidak meletakkan sebarang terma secara spesifik sama ada Israel, Zionis atau apa jenis bangsa Israel sekali pun. Dalam ertikata lain, umat PAS dilarang sama sekali terlibat dengan suku sakat yang bersangkut paut dengan nama Israel.

Kebiasaannya, "fatwa" dari Mursyidul Am PAS ini adalah muktamad bagi para penganut agama PAS dan sebarang penolakan atau bantahan terhadap "fatwa" dari pemimpin tertinggi parti itu boleh dipecat serta merta dan "ditarik balik tiket ke syurga"nya.

Namun, kenyataan tersebut jelas bercanggah dan sangat bertentangan dengan kenyataan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang, yang juga merupakan seorang lagi "tuan guru agama PAS", yang dilaporkan Malaysiakini telah berkata…
"Pendekatan kita (ialah) boleh bekerjasama dan berniaga dengan bukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi ia mestilah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis,"
-Abdul Hadi Awang, SACC, Shah Alam. 17 Mac 2012
Dengan "fatwa" dari pemimpin "second level" PAS ini, ia secara automatiknya dilihat cuba membatalkan atau 'menasakh mansukhkan fatwa" yang telah dikeluarkan oleh pemimpin nombor wahid PAS, iaitu Nik Aziz Nik Mat.

Persoalannya, apakah "fatwa" pemimpin yang tahapnya lebih bawah dari pemimpin tertinggi PAS itu mampu membatalkan "fatwa Nabi PAS"? Mustahil bukan?

Perumpamaannya, Rasulullah SAW tidak pernah pun membatalkan kalamullah atau firman Allah SWT di dalam kitab suci Al-Quran. Itu perkara jelas yang tidak perlu dipertikaikan.

Namun memandangkan perkara tersebut telah berlaku, dikhabarkan bahawa kedua pemimpin PAS itu sedang di dalam keadaan "terkunci". Masing-masing dikatakan takut sekiranya isu perbalahan "fatwa" ini dapat dikesan…. Posting asal disini

Anak gadis berumur 15 tahun diculik di Kuantan

Posted: 19 Mar 2012 05:10 AM PDT

KUANTAN: Seorang suri rumah kini berada dalam keadaan tertekan apabila anak gadisnya Siti Nur Fatihah Mahadi, 15, hilang sejak tengah hari Ahad dipercayai diculik tiga individu dalam kejadian di Taman Tas dekat sini.

Nor Mala Mohd Lazin, 34, berkata, kejadian berlaku ketika anak sulungnya itu ke kedai telefon berhampiran rumah mereka bersama dua adiknya Siti Nurul Aishah dan Mohd Shahmi Aiman yang masing-masing berusia 11 tahun.

"Saya terkejut apabila kedua-dua anak saya pulang tergesa-gesa ke rumah sambil menangis tanpa kakaknya dan apabila ditanya mengapa menangis, mereka memberitahu kakak Fatihah dilarikan orang," katanya kepada pemberita, di rumahnya di sini, Isnin.

Katanya, beliau diberitahu Nurul Aishah bahawa kakaknya dilarikan dengan sebuah kereta bercermin gelap dipandu seorang wanita yang turut dinaiki dua lelaki.

"Kereta tersebut tiba-tiba berhenti berhampiran mereka sebelum seorang lelaki yang duduk di belakang membuka pintu dan menarik Fatihah. Kedua-dua adiknya itu sempat menarik kakak mereka namun terlepas," katanya.

Beliau berkata, Fatihah yang merupakan pelajar tingkatan tiga Sekolah Menengah Kebangsaan Pandan di sini, adalah anak yang baik dan tidak akan ke mana-mana tanpa keluarga.

"Saya betul-betul risaukan Fatihah," katanya lagi.

Sementara itu Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuantan, Deputi Superitendan Kamaruzzaman Jaafar mengesahkan pihaknya ada menerima laporan berkenaan kes tersebut kira-kira pukul 4 petang Ahad.

Polis sedang menyiasat kes itu termasuk sama ada mangsa mengenali suspek, katanya. "Kes disiasat di bawah Seksyen 363 Kanun Keseksaan di atas kesalahan menculik daripada penjaga yang sah," katanya. - BERNAMA

Kerajaan tolak tubuh tribunal siasat Gani dan Musa

Posted: 19 Mar 2012 04:55 AM PDT

Kerajaan menolak desakan bagi menubuhkan sebuah tribunal untuk menyiasat dakwaan bahawa Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail dan bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan telah menyalahgunakan kuasa mereka 'menganiaya' beberapa pegawai polis yang sedang menyiasat seorang tokoh kongsi gelap.

Menurut Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz, bahawa beliau telahpun menjawab mengenai perkara ini di parlimen, pada tahun 2009. Tiada tribunal akan ditubuhkan untuk menyiasat Gani dan Musa.

Malaysiakini minggu lalu melaporkan bahawa Timbalan Menteri Dalam Negeri ketika itu Datuk Johari Baharom mengarahkan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Datuk Ramli Yusuff untuk menyiasat kumpulan kongsi gelap Johor yang diketuai oleh Goh Cheng Poh yang didakwa terbabit dengan wang haram.

Menurut Ramli, siasatan berkenaan mendedahkan bahawa Musa bersekongkol dengan Goh dan didakwa melindungi tokoh kongsi gelap itu.

Abdul Gani pula didakwa mempergunakan BPR bagi mengakses fail sulit berhubung kes berkenaan.

Pemberi maklumat berhubung kes Goh itu kemudiannya dikatakan diburu dan mereka dipaksa menukar kenyataan bersumnpah mereka untuk memalitkan pihak polis.

Berikutan ini, pasukan siasatan Ramli pula didakwa memalsukan bukti terhadap Goh.

Anwar tipu rakyat Malaysia lagi

Posted: 19 Mar 2012 12:48 AM PDT

Beginilah cara Anwar menipu rakyat negara ini. Melalui twit itu, semua pencacai Anwar akan menyebarkan seluas-luasnya bahawa beliau adalah yang bepegang teguh pada agama. 


serta gambar-gambar ini

Akhirnya Tan Sri Abdul Kadir keluar UMNO

Posted: 18 Mar 2012 11:07 PM PDT

Pemimpin veteran Umno, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir akhirnya membuat keputusan untuk meninggalkan parti itu.

"Saya baru saja menghantar surat kepada Setiausaha Agung Umno, peletakan jawatan selaku ahli Umno akan berkuat kuasa hari ini (Isnin)," kata Abdul Kadir dalam satu kenyataan.

Beliau turut memberitahu telah meletak jawatan selaku Bendahari Umno Bahagian Kulim/Bandar Baharu pada minggu lalu.

Abdul Kadir merupakan bekas Ahli Majlis Tertinggi Umno dan menteri kabinet di bawah Barisan Nasional.

Pada minggu lalu, beliau dicabar untuk meletak jawatan ekoran dakwaannya berhubung budaya rasuah di dalam parti.

Abdul Kadir walau bagaimanapun tidak menjelaskan mengapa beliau berbuat demikian.

Pemimpin berusia 73 tahun itu menjadi ahli Umno dan memegang jawatan dalam parti berkenaan sejak tahun 1956 sehingga sekarang - selama 56 tahun.

Beliau pernah menjadi exco pemuda Umno selama 10 tahun dan ahli majlis tertinggi Umno selama 24 tahun di samping jawatan-jawatan lain seperti ketua pemuda Umno negeri Kedah dan sebagainya.

Beliau juga menjadi ahli pentadbiran kerajaan Malaysia sekitar 30 tahun, selaku setiausaha politik, setiausaha parlimen, timbalan menteri dan menteri. Antara kementerian yang pernah diterajuinya termasuk kementerian penerangan dan pelancongan.

Beliau kini adalah timbalan presiden Angkatan Amanah Merdeka (AMANAH) yang diterajui seorang lagi pemimpin veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah.

Abdul Kadir sering mengeluarkan kenyataan yang membidas Umno, termasuk dakwaan BN membeli undi dan tiada kebebasan bersuara dalam parti itu.

17 Mac lalu, Setiausaha Agung parti Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata Lembaga Disiplin Umno sedang mengumpul maklumat dan bukti berhubung dakwaan Abdul Kadir dan akan bertindak ke atasnya.

Saya jadi ADUN Bebas kerana dipecat daripada PAS bukan kerana Liwat: Hassan Ali

Posted: 18 Mar 2012 09:03 PM PDT

ADUN Gombak Setia Datuk Hasan Ali hari ini tampil kali pertama ke sidang DUN Selangor sebagai wakil bebas dan yakin tidak akan menghadapi masalah dengan situasi baru itu.

"Saya tiada masalah. Saya dipecat sebagai ahli PAS dengan bermaruah. Saya bukan rasuah, saya bukan liwat,"

Bercakap kepada pemberita selepas pembukaan sidang DUN dirasmikan oleh Sultan Selangor, Hasan berkata beliau akan terus membangkitkan isu Islam, Melayu dan Raja sepanjang dewan yang akan bersidang dua minggu itu..

PRU-13: BN masih berkuasa?

Posted: 18 Mar 2012 05:42 PM PDT

PRU-13 diambang pintu. Ramai yang meneka-neka apakah keputusannya? apakah BN masih berkuasa ataukah PR yang mahu mencuba merampas kerajaan akan diberi mandat?

Keputusan PRU-12 walaupun hanya menjadi rujukan; dimana BN kehilangan kuasa 2/3; namun ianya boleh menjadi iktibar.

Setiap pilihanraya berlainan suasana, berlainan mode, berlainan isu. Demikian juga pada PRU-13, suasana yang berbeza dengan PRU-12.

Mengenai parti mana yang akan menang; tergantung kepada siapa yang bercakap. Namun, pendapat yang mempunyai merit adalah pendapat mereka yang berada di atas pagar.

Pada PRU-13, dianggarkan kira2 2 juta pengundi baru akan ikut merancakkan pilihanraya. Parti mana sahaja yang mereka sokong akan menentukan keputusan pilihanraya.

Ramai penganalisis menganggarkan "swing" 10% pengundi atas pagar ini akan menentukan keputusan.

Melihat undi popular BN pada PRU2 lalu; PRU-1995-BN mendapat 65%, 1999-57%; 2004-64% dan tahun 2008-51%.

Tahun 2008-undi popular BN menjunam 13% berbanding tahun 1995. Pada PRU itu Pembangkang mendapat 83 kerusi berbanding BN 139 daripada 222 jumlah kerusi parlimen.

Daripada 139 kerusi yang dimenangi BN, 55 daripada Sabah, Sarawak dan Labuan; manakala 81 kerusi PR semuanya daripada semenjanung dan masing2 1 daripada Sabah dan Sarawak.

Bagi kerusi PR, 54 daripada 83-hanya dimenangi dengan majoriti kurang 10%; apabila berlaku "swing" 10%, maka PR hanya mungkin menang 29 kerusi.

Di pihak BN pula, daripada 139 kerusi, 56 kerusi dimenangi dengan majoriti kurang 10%, jika berlaku "swing" pengundi 10%; maka berimpak besar kepada BN.

Berasaskan keputusan PRU-12, maka terdapat 110 kerusi yang ditentukan oleh "swing votes"; kemenangan mudah memerlukan 112 kerusi.

Jika melihat keputusan PRU-12, kerusi2 yang dimenangi PR 82% memperlihatkan trend pengundian yang terbagi antara melayu dan bukan melayu. PR menang kerana mendapat 50% undi melayu; 90% undi india dan 70% undi cina.

Pada PRU-13, kemungkinan peratusan ini berubah di kawasan2 yang dimenangi PR itu. Menurut persepsi semasa; undi melayu kepada BN bertambah 5% kepada 55%, sementara india 50:50 antara BN dan PR, undi kaum cina pula meningkat kepada 80%.

Ini bermakna, sekurang-kurangnya 68 kerusi yang dimenangi PR pada PRU-12 lalu sudah tidak selamat. Manakala kerusi marjinal BN (56); akan terselamat kerana berubahan pola pengundian.

Berasaskan kepada trend ini, PR sukar mendapat semula kerusi yang dimenangi pada PRU-12, yakni 83. Adalah memadai mereka akan menang antara 40-46 kerusi, itupun disumbangkan oleh parti DAP dan sedikit daripada parti PAS. PKR adalah parti yang menyumbangkan kepada kekalahan teruk PR. walaupun kerusi tradisi seperti Permatang Pauh, mungkin masih dimenangi dan kawasan cina yang meletekan calon daripada kaum cina.

Walaupun PR mendapat undi popular 51% pada tahun 2008 di Semenanjung; namun kali ini; undi popular itu akan menjunam; sebaliknya undi popular parti itu di Sabah dan Sarawak mungkin meningkat.

Keputusan PRU-13 akan menyaksikan bahawa PR hanya mendapat antara 29-32 kerusi di Semenanjung, sementara di Sarawak 7-10, manakala Sabah 4.

Berasaskan kepada analsis ini, BN merupakan pemenang pada PRU-13 dengan mandat yang kuat daripada rakyat. Tahniah.

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 19 Mar 2012 01:17 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Hanya bertiga.

Posted: 19 Mar 2012 03:10 AM PDT

YAB Tok Guru, Dato' Spekar Negeri Kelantan dan Saya.

Ceramah di DUN Cempaka dalam Parlimen Pengkalan Chepa bersama YAB Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan dan Dato' Nasaruddin, Spekar Dewan Undangan Negeri Kelantan. DUN Cempaka dalah kawasan yang diwakili oleh TGNA.

Penghargaan yang diberi oleh YAB Tuan Guru Nik Ab.Aziz Nik Mat berceramah bersama beliau didalam Kawasan beliau sendiri amat-amat mengembirakan saya, tambahan lagi saya dapat menceritakan kepada rakyat Cempaka kenapa saya tubik UMNO dan menyertai PAS kerana menjadi kewajipan kepada Rakyat Kelantan harus mempertahankan kepimpinan YAB Tok Guru dari digugat oleh pemimpin UMNO Kelantan yang berjuang kerana kepentingan diri bukan untuk rakyat dan ugama.

tun faisal dot com

Posted: 19 Mar 2012 01:15 PM PDT

tun faisal dot com


#NFC: Kepincangan pelaksanaan oleh Kementerian punca projek terjejas?

Posted: 19 Mar 2012 05:34 AM PDT

NFCorp Jelaskan Mengapa Bayaran Semula Pinjaman Mereka Tertangguh

KUALA LUMPUR: Perbadanan Fidlot Kebangsaan atau NFCorp menjelaskan pada Isnin, bahawa mereka telah memohon kepada kerajaan untuk menangguhkan dahulu pembayaran semula pinjaman dalam sepucuk surat bertarikh 27 Oktober 2009.

NFCorp dalam satu kenyataan menjelaskan penangguhan itu dipohon memandangkan kerajaan telah turut menangguhkan pembinaan sebuah pusat penyembelihan lembu bertaraf antarabangsa sebagaimana yang diperlukan oleh mereka.

Keputusan itu juga kata NFCorp ada kena mengena dengan keputusan pihak ketiga untuk menarik diri daripada menyediakan infrastruktur di Pusat Fidlot Nasional (PFN) di Gemas, Negeri Sembilan.

Perkara ini semua kata NFCorp telah pun dibangkitkan sebagaimana yang terkandung dalam Laporan Ketua Audit Negara bagi tahun 2010.

Kata NFCorp lagi, jika mengikut perjanjian yang dicapai dengan kerajaan, sebuah pusat penyembelihan bertaraf antarabangsa akan dibina pada tahun 2008 dan kemudiannya disewakan kepada NFCorp bagi memenuhi sasaran pengeluaran daging lembu negara.

Bagaimanapun, pembinaan pusat penyembelihan itu telah tertangguh dan sehingga sekarang belum lagi dibina.

Ini termasuklah penagguhan ke atas pembinaan kemudahan infra dalam bentuk pembinaan jalan sepanjang 7.5 km menuju ke PFN dan lain-lain kemudahan seperti sistem pengaliran air serta kolam.

Kesemua ini, menurut NFCorp telah menjejaskan sasaran pengeluaran daging lembu kebangsaan termasuklah unjuran pendapatan NFCorp.

NFCorp turut menjelaskan bahawa kerajaan telah membuat peruntukan berasingan untuk Jabatan Perkhidmatan Veterinari membina pusat penyembelihan tersebut dan oleh yang demikian mereka (NFCorp) tidak boleh menggunakan peruntukkan daripada dana pinjaman yang diberikan kepada mereka untuk tujuan yang sama.

Oleh yang demikian, NFCorp telah menulis kepada Kerajaan memohon agar bayaran semula pinjaman mereka ditangguhkan sehinggalah pusat penyembelihan berkenaan dibina oleh jabatan yang berkaitan.

NFCorp membuat penjelasan ini berikutan kenyataan yang dibuat oleh Pengerusi Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC), Datuk Seri Azmi Khalid pada awal Isnin yang menyebut NFCorp masih belum memulangkan ansuran pembayaran pinjaman dana awam bernilai RM250 juta bagi tujuan pembinaan PFN yang mereka terima pada 2008.

Menurut Azmi, pihaknya dimaklumkan bahawa NFCorp sepatutnya mula membuat pembayaran pinjaman itu Januari lalu.

"Belum...belum bayar lagi. Berdasarkan apa yang dimaklumkan, pembayaran masih belum dibuat. Sepatutnya pembayaran mula dibuat pada Januari tahun ini," katanya pada sidang media di bangunan Parlimen di sini, Isnin.

Bagaimanapun menurut Azmi, kelewatan pembayaran balik pinjaman berkenaan mungkin disebabkan oleh masalah yang dihadapi NFCorp.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Khir Toyo: RM1.9b simpanan PR sebab #MBmalas dan gersang idea? #saveSgor

Posted: 18 Mar 2012 11:30 PM PDT 


Di sebalik Dakwaan Simpanan RM 1.9 Bilion

1. Saya tertarik dengan komen saudara Muhazam Mustapha dalam artikel saya sebelum ini. Seingat saya, tidak pernah menyatakan kerajaan negeri mempunyai simpanan sebanyak RM 1.8 bilion. Saya ada menyatakan bahawa simpanan kerajaan negeri ketika Pakatan mengambil alih ialah sekitar sekitar RM 1.4 bilion [Sila baca tulisan saya pada 2009 bertajuk:Bajet Selangor: Bangkai Gajah Mahu Ditutup Dengan Nyiru. Jumlah yang tepat jika tidak silap saya ialah RM 1.386.7 bilion mengikut akaun kerajaan negeri pada akhir 2007.

2. Manakala wang tunai yang ditinggalkan oleh Barisan Nasional bagi akaun Kerajaan Negeri Selangor yang berakhir pada 2007 ialah sekitar RM 770 juta.

3. Saya difahamkan sekarang ini jumlah tunai kerajaan negeri hanya tinggal sekitar RM 390 juta sahaja pada tahun 2011.

4. Menurut maklumat yang saya terima baru-baru ini, jumlah RM 1.9 bilion yang diumumkan oleh Kerajaan Negeri baru-baru ini sebagai kebanggaan pengurusan negeri oleh Pakatan sebenarnya termasuk RM 800 juta pampasan yang dibayar oleh Kerajaan Persekutuan kepada Kerajaan Negeri untuk pengambilalihan Putrajaya.

5. Kerajaan Negeri juga menerima peruntukan sekitar RM 600 juta setahun daripada Kerajaan Persekutuan. Jika kedua-dua ini tidak dibelanjakan maka tidak ada apalah yang menghairankan jika jumlah simpanan mencecah RM 1.9 bilion.

6. Berdasarkan fakta-fakta ini, saudara/i nilaikanlah sendiri kenyataan Pejabat Menteri Besar Selangor sebelum ini mengenai jumlah simpanan RM 1.9 bilion.

7. Sebagai penutup ingatlah pantun lama,

Siakap senohong, gelama ikan duri,
cakap bohong, lagi lama jadi Menteri

Nota: Terdapat cakap-cakap kedai kopi bahawa simpanan RM 1.9 bilion sebenarnya bukan savings atau penjimatan, tetapi jumlah dana terkumpul selepas kerajaan PR Selangor menjual aset dan tanah (baca sini), termasuk tanah dan aset Yayasan Selangor dan anak syarikat yang lain, hasil jualan `pasir yang dicuri', kerajaan PR Selangor malas, tidak cekap dan tidak melaksanakan pebagai projek untuk rakyat, termasuk tidak membaiki jalan yang berlubang dan rosak, tidak membayar hutang kepada Syabas, hasil aktiviti judi dan maksiat tanpa lesen dan penjimatan akibat kerajaan PR tidak menunaikan janji-janji pilihan raya 4 tahun yang lalu. Benar atau tidak, saya tidak pasti, tetapi itulah persepsi rakyat mengenainya. Maka menjadi tanggung jawab kerajaan PR Selangor untuk membersihkan persepsi ini.    

Jadi eloklah sangat, mereka menjawab cabaran Datuk Seri Khir Toyo untuk membayar tunggakan selama 4 tahun janji-janji pilihan raya mereka dulu yang antaranya ialah:
a. RM 75 sebulan untuk bayaran anak ke Nuseri (RM 75 x 12 bulan x 4 tahun)
b. RM 50 sebulan untuk bantuan kanak-kanak pra-sekolah
c. RM 600 sebulan elaun Ibu tunggal

Selain itu, memandangkan kerajaan PR Selangor mempunyai RM 1.9 bilion, maka elok juga kerajaan PR Selangor membantu meringankan beban rakyat dengan mengurangkan harga barangan seperti yang dikehendaki oleh Buku Jinggay melalui pengenalan subsidi dan sistem rebat ke atas barangan tertentu seperti:

1. Petrol dan Diesel 
2. Gula
3. Tepung
4. Minyak masak

Demi untuk melaksanakan hasrat Buku Jinggay, kitab baru golongan Anwarinas, mungkin elok kerajaan PR Selagor memberikan subsidi atau rebat kepada semua rakyat Selangor. Misalnya, kerajaan Selangor boleh membayar subsidi sebanyak 90 sen seliter bagi Petrol RON 97 dan 95. Atau, memberi rebat sebanyak 50 sen terhadap pembelian setiap kilo gula di dalam negeri Selangor. Ada berani? 


@HuanPCM bayangkan Guan Eng ibarat Napoleon, si khinzir dalam Animal Farm?

Posted: 18 Mar 2012 05:30 PM PDT


 Saya penah menulis tentang kenyataan angkuh Lim Guan Eng selepas memegang kuasa pada tahun 2009 tentang Akta Rahsia Rasmi atau OSA yang sebelum ini ditentang oleh pembangkang. Katanya, "I wish to remind all civil servants that they are under Official Secrets Act (OSA) oath and they should know that they must not leak ...". - Lim Guan Eng, Penang Chief Minister, 13 May 2009.

Dulu waktu di sekolah rendah, cikgu bahasa Inggeris saya ada memberikan saya sebuah novel satira politik bertajuk Animal Farm, tulisan George Orwell. Animal Farm diterbitkan pada 17 August 1945. Satira ini merupakan kritik terhadap kejadian dan peristiwa yang berlaku sebelum Perang Dunia kedua yang melahirkan negara komunis di zaman Joseph Stalin. Saya masih mengingati kandungan novel tersebut kerana jalan ceritanya yang menarik dan watak utamanya dalam cerita ini adalah golongan babi.

Walaupun tidak 100 peratus sama, tetapi nampaknya ada sedikit persamaan sebelum Tsunami politik Malaysia 2008 dan selepas DAP memegang kuasa di Pulau Pinang. Hmmm .. `look who's talking?'


 


Big plans, even bigger dreams

Insight
By Joceline Tan

http://thestar.com.my/columnists/story.asp?file=/2012/3/18/columnists/joceline/10938525&sec=joceline 

DAP has asked Penangites to deliver 'telor', meaning eggs or zero seats, to Barisan Nasional. But is this state, once known for its taste for check-and-balance in government, prepared to put more power in the hands of DAP?
LIM Guan Eng was not exaggerating when he claimed to have the support of 90% of the Chinese in Penang.
The Chinese did make up about 90% of those who paid between RM60 and RM100 per head to attend the DAP's election fund-raising dinner on Tuesday night.
The Chief Minister also claimed that 90% of Indians in Penang are with him, although that was not so apparent.
The Chinese have the money power in Penang and the dinner, whose organising chairman was Guan Eng's younger sister Hui Ying, raised RM500,000. Every DAP wakil rakyat had to bring in RM15,000, and Jelutong MP Jeff Ooi upped the ante and raised a cool RM30,000.
Power overload: DAP is building a war chest to defend its hold on Penang and the fund-raising dinner of which Guan Eng's younger sister Hui Ying was the organising chairman raised a whopping RM500,000 last week.
After years of playing underdog to Barisan Nasional, this general election will see DAP at its most confident in history. It is positioned to win the most seats among the Pakatan Rakyat parties. The party has access to state government facilities, it is much better organised and, according to Ooi, there has been a three-fold increase in the number of branches.
The party may be on the way to being more powerful than it already is but, said Penang politician Huan Cheng Guan, its leaders have become too cocky.
"Before 308 (March 8 election), they were down-to-earth; you could talk to them like they are your neighbour. Now their heads are so big because they have all this Chinese support. Just listen to the way they talk – so action (boastful)," said Huan, who is vice-president of Parti Cinta Malaysia (PCM).
PCM is one of those mosquito parties but Huan is no mosquito going by his Tweets and Facebook. He has opinions which he delivers with a punchy flair.
It looks like DAP is no different from its Barisan counterparts when the latter was in power. All that power has gone to the head. DAP holds 19 of the 31 state seats that Pakatan won. It is the "big bro" of Penang Pakatan and that may explain why some of its leaders have become "so action", as Huan put it.
Karpal: Visibly absent at the DAP's election fund-raiser in Penang.
"Guan Eng is asking Penang people to give Barisan telor (eggs), that means kosong(zero seats). You wait and see, they will be even more action after that," said Huan.
The DAP fund-raiser also saw the return of Deputy Chief Minister Dr P. Ramasamy who had, just a day earlier, been cleared of breaching discipline in the "Warlord versus Godfather" dispute with party chairman Karpal Singh.
Banners outside the dinner venue featured Karpal alongside that of other Pakatan leaders but the man himself was conspicuously missing that night. He claimed he had a court case in Shah Alam but everyone knew he was cheesed off that Dr Ramasamy had been let off by the disciplinary committee.
To rub salt into injury, Dr Ramasamy was asked to fill in Karpal's speaking slot – ouch! The Warlord-Godfather issue is far from over because two of Karpal's boys, assemblymen R.S.N. Rayer and A. Thanasekharan, have appealed against the decision.
It will take a miracle for the party to get 90% of the Indian vote for as long as this issue hangs over the party.
The dinner was also seen as a debut event for Zairil Khir Johari, whose father is former Umno veteran Tan Sri Khir Johari. Zairil is being touted as the new Malay DAP face.
He is being groomed to contest the general election and he demonstrated his trilingual skills as the emcee that evening.
Zairil joined the party last year and was made special officer to the Chief Minister. Earlier this month, the 29-year-old was appointed CEO of the state think-tank, Penang Institute.
Dr Goh: 'Don't make assumptions about the Indian vote.'
But parachute politicians tend to evoke jealousy in a political party and they are calling him "teacher's pet" behind his back. They agree that he is sweet and likeable but is too much of a "yes-sir!" type of chap.
The Malay faction in the party calls himbudak mentah (greenhorn) and resents the preferential treatment that he has been getting.
"How many Rocket (newsletters) has he sold? Has he brought in members, set up a branch? He does not go down to the ground but he has a nice air-cond room in the CM's office. Zero contribution and we're told he's going to be a candidate," said one Malay party official.
DAP is less confident about the Malay support. But one DAP leader claimed they could secure 45% Malay support in the polls. It sounds like hot air because that would mean Umno strongholds like Kepala Batas and Tasik Gelugor will fall – and no one can see that happening.
"People in leadership should not make this kind of declaration. Where is the data coming from? But they are not wrong about Chinese support although it is probably not as high as 90%. There is what I call the 'teacher-mentality' among Penang voters, people who don't like to rock the boat, and we should not make assumptions about the Indian vote this time," said Dr Goh Ban Lee, a research fellow in a Penang think-tank.
He said the Chinese support is high not because DAP is doing such a fantastic job but because they are still angry with Umno.
Guan Eng's Malay dilemma in Penang is like that of Datuk Seri Najib Tun Razak's Chinese dilemma – their support among the two respective groups stand at roughly 20%. The Malays cannot relate to Guan Eng while the Chinese still have issues with Umno.
Ooi: 'Higher quality of candidates needed in the next round.'
"The other side tortures him till today and his Chinese base rallies around him because of that," said Dr Goh.
DAP's Ooi claimed that the party has built up a strong support base after four years in Penang.
"You could say some of our supporters don't care about issues, they are blindly loyal to us. Penang voters will give us two terms but they will be very hard on us in the third term," said Ooi.
All of this is pretty ironic because Penang has a reputation for voting in the opposition for a check-and-balance in government.
Last weekend, the party moved one step towards the sorting out of seats. The party's central leadership finally caved in to Karpal's demand on the "one man one seat" policy in the polls. The only exceptions are Guan Eng and the candidates in Sabah and Sarawak.
This will affect dual seat holders Dr Rama­samy (Batu Kawan and Prai) and state chairman and exco member Chow Kon Yeow (Tanjong and Padang Kota). It is understood that national Wanita chief and Bukit Mertajam MP Chong Eng will go for a state seat and be appointed to the state exco in recognition for her loyal service.
Karpal may have lost out to Dr Ramasamy in their recent dispute, but he is in the elite three-man committee that also includes Guan Eng and Kit Siang which will decide on the final selection of candidates. The elderly lawyer will have a lot of say about who gets to contest and who will be dropped.
Guan Eng is still learning to be Chief Minister. He is good at attacking, opposing and criticising but he does not take criticism well.
"They have become too powerful. They say the people are the boss but they are behaving like the big boss," said Huan.
Huan: 'Power and position have made DAP leaders big-headed.'
Guan Eng is also sensitive about the fact that he is not a Penangite. He is from Batu Pahat, made his political mark in Malacca and is still unable to master the sing-song Penang-style Hokkien. Penangites like to joke that when southerners like him try to speak Hokkien, it sounds like two chopsticks clicking.
Some think ordinary Malays in Penang have trouble warming up to him because he is from Johor. The Malays like hometown boys as their wakil rakyat, what more, their Chief Minister. Moreover, they are still getting used to the DAP's politics of confrontation after the gentle mien of Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.
Power is a great feeling and DAP supporters mean to hold on to it whatever it takes. The pro-DAP cybertroopers are among the most active and belligerent on the Internet.
The Consumers' Association of Penang president S.M. Mohd Idris found himself the target of racist and abusive commentary by these cybertroopers after he objected to the Chief Minister's proposal of the mega projects. People like Idris do not mind being criticised or corrected but they do not deserve insult and abuse.
The party has built up immense expectation among their rank and file about the general election. The stage is set for another Pakatan victory in Penang but most analysts are of the view that Pakatan will have to struggle to maintain its two-thirds majority. They think that PKR and PAS will not be able to deliver the Malay seats.
But that has not stopped Guan Eng from talking about taking over Putrajaya.
"Penang has changed, the people have changed, the Chief Minister has changed. But Penang is not enough, we must win the whole nation, the whole of Malaysia," he said, as the dinner crowd roared and applauded.
He also used the occasion to get the crowd to get on their feet and endorse the mega projects that he is proposing for Penang. It was his way of telling critics of the controversial project – look, the people support my idea.
Is Pakatan on its way to an even more stunning victory and, as Huan put it, "too much power"? Or is it about to be humbled?

Duke of UMNO

Posted: 19 Mar 2012 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


SELAMAT JALAN KADIAQ...SYUKUR ALHAMDULILLAH...ADA SAPA NAK BUAT KENDURI KESYUKURAN..? HEH!

Posted: 19 Mar 2012 07:46 AM PDT

Kadiaq "bow"...kaler rambut...pakai bedak banyak-banyak...kelabuuu..!!! heh!

Alhamdulillah, sebagaimana yang dijangka dan didesak sebelum ini, akhirnya bekas Menteri Penerangan di zaman Pak Lah, Tan Sri Abdul Kadir Syeikh Fadzir, meletak jawatan dan keluar dari menjadi ahli UMNO. Pada saya, tindakannya keluar dari UMNO hari ini merupakan satu rahmat dari Allah SWT kepada parti yang memimpin Kerajaan itu.

Minta maaflah. Saya berpendapat bahawa UMNO tidak rugi apa-apa ekoran tindakan Kadiaq. Malah, lebih merugikan bagi UMNO untuk memiliki seorang ahli yang memiliki sifat oportunis dan hipokrit sepertinya…

Sebelum keluar UMNO, dia dilihat sangat intim dengan Anwar dan kepimpinan Pakatan Haram. Dia adalah satu-satunya tokoh UMNO yang hadir dalam kamar mahkamah ketika Hakim melepaskan Anwar dari tuduhan meliwat Saiful Bukhari. Seronok sungguh dia menyambut pembebasan Anwar…

Dia juga mendakwa kononnya BN memberikan wang sebanyak RM250 hingga RM300 untuk membeli undi pada setiap kali pilihanraya berlangsung. Menipu sangat la tu. Setahu saya, setelah 4 kali mengundi, sekali pun saya tidak menerima apa-apa wang atau imbuhan memujuk saya untuk mengundi BN. Tapi, ada la jiran saya yang dapat beras, gula, teh, kopi, kain pelekat, kain batik dan "angpow" yang mempunyai lambang "bulan" (PAS)…"sedekah..," katanya…

Sebenarnya, boleh dikatakan hampir semua orang-orang kuat UMNO Kulim-Bandar Baru tahu "cara kerja" Kadiaq ketika dia "di puncak" dahulu. Menurut cerita mereka, ketika Kadiaq mahu bertanding sebagai Ketua Bahagian dan MT UMNO dahulu, depa dapat "sesuatu" darinya. Apa bentuk "sesuatu" itu, para pembaca perlu pergi bertanya otai-otai UMNO di Bahagian itu…

Dikala UMNO memerlukan "pemulihan" dan transformasi ke arah yang lebih baik, rasanya kita tidak memerlukan seorang individu seperti Kadiaq. Individu sepertinya hanya akan terus menyemarakkan budaya yang ditinggalkan Anwar di dalam UMNO, iaitu budaya politik wang.

Saya mendapat tahu dari seorang rakan baru-baru ini bahawa Kadiaq mempunyai sebab tersendiri untuk berubah hala menyokong Anwar. Sumber memberitahu bahawa salah sebuah syarikat Kadiaq telah mendapat kontrak dari PKNS hasil bantuan dari Anwar. Projek mewah tersebut dikatakan telah menjadikan Kadiaq rasa terhutang budi kepada Anwar dan berubah menyokong pihak pembangkang.

Dikatakan juga bahawa sebagai timbal balas dari kontrak yang diperoleh Kadiaq itu, Anwar meminta agar Kadiaq menyerang UMNO. Disebabkan timbal balas itulah juga maka Kadiaq menyerang dan memfitnah UMNO/BN melalui Harakah, Malaysiakini dan Malaysian Insider yang terang-terang berpihak kepada pembangkang.

Tak mengapalah. Itu hal Kadiaq dan itu rezeki dia. Tak tahulah kerana rezeki itu juga menyebabkan dia sanggup menjual perjuangan demi Islam, Melayu dan tanahair. Dan saya tak tahulah apa lagi yang akan dia gadaikan setelah keluar dari UMNO. Mungkin lepas ni dia gadaikan "bow"nya pula, siapa tahu..?

Pada saya, saya amat-amat berharap agar pengkhianat yang berada di dalam UMNO agar keluar segera dari parti ini, sekiranya ada. Dan saya juga mengharapkan agar tidak ada lagi ahli UMNO atau BN yang akan mengikut jejak langkah individu-individu seperti Kadiaq, insyaallah…


Sumber: Klik sini

SERIUS KANTOI..!!! SIAPA AHLI PARLIMEN YANG BUAT TAK PEDULI KAWASANNYA BANJIR TERUKKKK..???!!!

Posted: 19 Mar 2012 05:32 AM PDT


Banjir yang melanda Ampang dan Hulu Langat telah meninggalkan kesan yang mendalam kepada penduduk di kedua-dua kawasan berkenaan. Sudahlah dirundung malang, wakil-wakil rakyat yang dipilih mewakili suara mereka di peringkat negeri terlalu lambat memberi bantuan.

Mujur, Barisan Nasional telah mengerahkan petugas-petugas mereka dengan pantas, demi membantu mangsa-mangsa berkenaan. Sedikit sebanyak, ianya bertindak sebagai kumpulan sokongan dan sekaligus memberi tautan rasa kepada rakyat, bahawa denyut nadi mereka sentiasa berlegar-legar di hati sanubari Barisan Nasional.

Itulah komitmen petugas-petugas Barisan Nasional, yang mendepani cabaran demi rakyat.

Berbeza pula ceritanya, apabila di Ampang, kelibat Zuraidah Kamaruddin langsung tidak kelihatan. Suara ngilainya sering berkumandang dalam isu NFC dan lebih spesifik, menyerang segenap ruang yang ada pada Shahrizat.

Rupa-rupanya itulah yang mampu dibuat oleh Zuraidah, sedangkan sebagai ahli Parlimen, beliau juga punya tanggungjawab terhadap pengundi di kawasannya. Banjir di Ampang menyaksikan ngilaian Zuraidah kelam, tiada langsung usaha darinya dilihat pada hari kejadian 8hb dan 9hb yang lalu.

Di manakah Zuraidah sebenarnya?

Kehilangan Zuraidah tidak terjawab, malah penduduk dikejutkan pula dengan kehadiran badut PKR, yang kononnya cuba untuk "merawat" hati mangsa yang sedang sedih. Lucu, apakah itu sahaja kemampuan sebuah kerajaan negeri? Wakil rakyat yang diharapkan, badut pula yang dihantar! Memang dasar kerajaan "badut"!

Pengundi Ampang mungkin tidak tahu bahawa Zuraidah sebenarnya lebih suka mencari populariti dari membantu rakyat. Buktinya, "kehilangannya" pada hari kejadian dan 9hb punya jawapan tersendiri.

Atau, apakah Zuraidah mengalami "Aquaphobia" (ketakutan melampau terhadap air)? Mungkin juga, andai dinilai dari penampilannya yang sering kelihatan seperti orang yang tidak mandi pagi. Serabai!

Apa yang perlu difokuskan ialah, di saat penduduk berduka, berpenat lelah untuk membersihkan kawasan rumah yang terjejas teruk akibat banjir, Zuraidah sebenarnya berada di Meru untuk memberi ceramah politik pada 9hb yang lalu! Foto dibawah menceritakan segala-galanya.

Inilah sikap pemimpin PKR yang hanya pandai berpolitik, yang berlindung disebalik slogan negeri berkebajikan. Betapa kejamnya hati Zuraidah dengan membiarkan penduduk Ampang menderita, manakala beliau pula bersenang lenang menjual "obat" kepada parasit-parasit Meru yang diketuai oleh Pesuruhjayanya!


Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! BRO HISYAMUDDIN TUN HUSSIEN LETAK JAWATAN MENTERI SERTA MERTA SEBAB SAM KETOT..???!!!

Posted: 19 Mar 2012 03:07 AM PDT


Muahahahahahaaa..!!! Aku ketawa guling-guling bila dengar Sam Ketot kata dia nak jadi Menteri KDN..!!! Kah! Kah! Kah..!!! Siap ngaku terpilih jadi calon PRU13 lak tuuu..!!! Heh! Budak ketot niii....Muahahahahaaaaaa..!!!

Err..aku rasa, Sam Ketot perlu ukur dulu ketinggiannya dan bukaan bidang dadanya. Sam Ketot perlu ambil tali tape dan kira dulu ukur lilit perutnya yang bulat tuuu...heh!

Dan yang paling penting. Tengok dulu keberaniannya. Dia nak jadi boss PDRM? Kah!Kah!Kah! Aku risau dia terkencing dalam seluar je bila jumpa "sarjan misai" nanti...Muahahahahaaaaaa..!!!

Budak Ketot penakut macam tu nak jadi Menteri KDN? Sekali orang bersin je dia dah lari nyorok bawah meja...

Menteri KDN..???!!! Kah! Kah! Kahhhh! Kahh! Kahhhh! Kioookkkk..!!! Kalau cam ni Menteri KDN, teruk la digelakkan abang-abang polis kita tuuuu..! Muahahahahahaaaa..!!!

Aku wonder..mana dia dapat idea nak jadi Menteri? Bukan apa..kalau dia jadi Menteri, payah la sikit. Selalunya, rostrum kat KDN tu agak tinggi. Microfon tu pun di letak agak tinggi...

Aku takut dia tak sampai..nampak sikit je kepala botak tengah dia tu kat rostrum tu..lepas tu suara dia yang kedengaran..tapi orangnya tak nampak langsung...heh!

Begini la Sam. Lu balik rumah, lu cermin diri lu. Lu tanya betul-betul cermin tu..lu layak ke jadi menteri? kalau cermin tu diam je, maknanya lu memang tak layak la tu.

Sebab...cermin memang tak boleh cakap pun..dan lu memang bodoh sebab tunggu cermin tu jawab soalan lu..! Muahahahahahaaaa...!!! Sebab tu lu tak layak bebbb..!!!

PANASSS..!!! TIPS TERBAIK UNTUK KELAB PENYOKONG KERAJAAN PAS NEGERI KELANTAN..!!!

Posted: 19 Mar 2012 01:04 AM PDT


BARU-BARU ini Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Kelantan, Abdullah Ya'kub marah-marah pada Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mustapah Mohamad kerana membezakan bantuan Kerajaan Pusat dengan bantuan dari Kerajaan Negeri Kelantan.

Katanya tak adil kerana Kerajaan Pusat adalah "bapa" dan Kerajaan Negeri adalah "anak". Menurutnya, "Bapa" banyak duit dan kuasa, manakala "anak" berpendapatan rendah dan tiada kedudukan.

Pada saya, memang benar tidak adil sekiranya dibandingkan begitu. Tapi, rasanya Abdullah tidak memahami maksud kenyataan Tok Pa kerana dia memiliki tahap pemikiran dan IQ yang agak rendah…

Tok Pa mengatakan bahawa Kerajaan Pusat menyalurkan sebanyak RM84.5 juta kepada rakyat miskin Kelantan dan Kerajaan Negeri pula hanya memberikan RM7.4 juta sahaja kepada rakyatnya.

Memang kantung perbendaharaan Kerajaan Pusat jauh lebih besar dari Kerajaan Kelantan. Tapi, lebih besar kantungnya, lebih besarlah kawasan yang perlu diberikan perhatian.

Kerajaan Pusat yang besar kantungnya bertanggungjawab kepada rakyat miskin di 14 buah negeri di seluruh negara. Tapi Kerajaan Kelantan hanya perlu mengambil kira satu negeri saja. Adilla begitu! Di mana pula yang tidak adilnya? Lainlah kalau Kerajaan Pusat hanya kena jaga satu negeri saja…

Setiap tahun, Kerajaan Pusat memperuntukan sejumlah RM ratusan juta bagi setiap negeri tanpa mengira parti kerajaan tersebut sama ada BN atau Pakatan Haram. Malah, adakalanya peruntukan tersebut ditambah dari masa ke semasa dan dilaporkan Kerajaan Kelantan sering dapat lebih dari Kerajaan Negeri yang dipimpin oleh BN.

Persoalannya, mengapa Kerajaan Kelantan masih ditakuk lama dan tiada peningkatan ekonomi yang setanding dengan negeri-negeri lain di bawah BN?

Rakyat Kelantan memang terkenal bijak berniaga dan perniagaan merupakan sumber rezeki paling mewah yang mampu membawa pulangan besar. Persoalannya, mengapa para peniaga dari Kelantan keluar dari negeri itu untuk mencari peluang ekonomi di negeri-negeri lain?

Sepatutnya, Kelantan lebih hebat ekonominya berbanding Selangor kerana kajian menunjukkan bahawa rakyat Kelantan lebih ramai berniaga berbanding rakyat Selangor. Tapi, mengapa pula rakyat Kelantan memilih untuk berniaga di Selangor dan tidak di Kelantan sendiri?

Sebab ekonomi di Kelantan lembab dan Kerajaan Negeri tidak bijak menyusun serta mengambil kesempatan terhadap kebijaksanaan rakyatnya yang pandai berniaga. Tiada kuasa membeli di sana juga menyebabkan rakyatnya memilih negeri lain untuk berniaga.

Ini bukan hujah saya, tapi saya diberitahu begini oleh ramai rakan-rakan dari Kelantan yang enggan pulang ke negeri mereka dan membuka perniagaan di sana. Mereka tidak mengutuk Kelantan, tapi mereka kesal dengan Kerajaan Negeri yang merencatkan pertumbuhan sosio-ekonomi negeri itu. Lagi pun, mereka memang ahli PAS pun…

Sebab itulah Kerajaan Kelantan dilihat Tok Pa sebagai gagal membantu ekonomi rakyatnya sehingga Kerajaan Pusat terpaksa berbelanja besar bagi membantu rakan-rakan di Kelantan sana untuk memajukan ekonomi dan kehidupan mereka.

Sebenarnya pada saya, Tok Pa hanya bersinis terhadap Kerajaan Negeri yang sememangnya gagal dalam serba-serbi tentang hal pembangunan ekonomi dan membantu rakyat miskin. Salahkah Tok Pa menyindir pemimpin di negeri yang menjadi tanah tumpah darahnya?

Lebih 20 tahun memerintah Kelantan, tapi negeri pimpinan Nik Aziz itu hanya "champion" sebagai negeri paling banyak penghidap AIDS sahaja. Tak malukah sebuah negeri serambi Mekah yang kononnya dipimpin oleh seorang "Tok Guru" menjadi juara penghidap AIDS paling ramai. Itu pun Nik Aziz nak salahkan UMNO jugak?

Pada saya, kepimpinan Nik Aziz di Kelantan tidak memberikan kesan positif kepada rakyat. Nik Aziz tidak wajar menjadi MB. Dia sangat molek jika diberikan jawatan Tok Guru Pondok saja yang menguruskan tentang kelas tajwid dan bacaan Al-Quran. Itu saja layaknya.

Bukan mahu menghina, tapi tugas sebagai MB adalah membangunkan sesebuah negeri dan bukannya bersandar di dinding membaca kitab semata-mata. Itu tugas muallim atau ustaz. Seorang MB perlu tahu serba serbi mengenai cara-cara membangunkan negeri, khususnya ekonomi rakyat dan kerajaan negeri.

Misalnya, pemimpin yang punya kebolehan sebegitu ialah Tun Dr. Mahathir Mohamad. Beliau boleh suruh jurukamera mengambil gambarnya masuk ke dalam masjid dan bersolat sunat, berdoa sambil bercucuran airmata dan menghirup kuah di pinggan nasi. Tapi itu bukan cara Tun M.

Tun M sembunyikan ibadahnya pada Allah SWT kerana takutkan sikap riak atau ujub. Dan beliau begitu hebat menguruskan pembangunan negara dengan belajar serba serbi mengenai cara-cara mentadbir. Begitu juga dengan MB-MB BN yang lain seperti Datuk Seri Ali Rustam, Datuk Seri Zambry Abdul Kadir dan yang lain-lain.

Harap, Abdullah Ya'kub dapat pencerahan sewajarnya mengenai maksud tersirat Tok Pa dan menasihati MB Kelantan yang mahu pegang jawatan sampai ke akhir hayat itu. Kalau rasa tak mampu tadbir Kelantan, serahlah pada BN kembali yang terbukti lebih berpengalaman dan mementingkan kepentingan rakyatnya.


Sumber: Perak Today

PANASSS..!!! MAHFUZ PERLU JADI PM UNTUK BANTU ABIDIN JAHANAMKAN FELDA..???

Posted: 18 Mar 2012 11:09 PM PDT

mahfuz pm

Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar yang terkenal dengan gelaran "Mr. Bean PAS" mahu bercakap soal Felda dan menyerang kepimpinan Pengerusi Felda, Tan Sri Isa Samad, dengan mempersoalkan kedudukan Timbalan Pengarah Felda, Abidin Abdul Rahman ke Jabatan Perdana Menteri (JPM).

Katanya, Timbalan Pengarah Felda itu dijadikan 'budak cutting paper' di JPM atas arahan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, dan ia merupakan satu penghinaan kepada 'penjawat awam' yang kononnya Abidin bertaraf Jusa B.

Sebelum itu, Mahfuz juga membuat spekulasi sendiri menyatakan Pengarah Besar Felda, Datuk Dzulkifli Abdul Wahab membantah perlantikan Tan Sri Isa Samad sebagai Pengerusi Felda dan diarahkan untuk bercuti selama 9 bulan.

Persoalannya, siapa Mahfuz mahu mengatur jawatan seseorang di dalam agensi kerajaan? Dia Perdana Menteri, kah? Saya tahulah Mahfuz baru-baru ini meluahkan hasratnya bercita-cita mahu menjadi Perdana Menteri…

Hak untuk menentukan jawatan di dalam Felda adalah terletak di tangan Perdana Menteri. Sebarang keputusan berkaitan Felda selalunya dikemukakan kepada beliau untuk persetujuan sebelum dilaksanakan.

Kalau Mahfuz mahu menentukan kedudukan Abidin atau Dzulkifli di dalam agensi Felda, Mahfuz perlu menjadi Perdana Menteri dulu untuk berbuat demikian. Cuma, kalau betul pun Pakatan Haram menang Pilihanraya Umum, apakah Mahfuz akan dilantik menjadi PM? Tunggu sampai kiamat pun tak mungkin, kot…

Abidin ditempatkan di Jabatan Perdana Menteri dan dikatakan bertugas mengumpul keratan-keratan dan kenyataan-kenyataan akhbar berhubung Felda. Apa yang hinanya kerja sebegitu? Halal, kan? Abidin disuruh mencuri atau merompak ke?

Itu sudah cukup baik Abidin tidak dianiaya dan diserap masuk di JPM. Gajinya tidak hilang dan tidak kurang, manakala kerjanya pula kurang tekanan serta lebih senang berbanding di Felda. Apa yang salahnya?

Kalau Abidin tak mahu jawatan tersebut, saya percaya bahawa ramai lagi yang mahu bekerja di JPM tersebut dengan gaji setinggi yang diberikan kepadanya. Saya pun mahu..! Kalau tak suka jawatan tu, Abidin boleh berhenti kerja dan saya pula yang memohon kekosongan jawatan tersebut, boleh?

Begitu juga dengan Dzulkifli yang diarahkan sambung belajar. Aik? Salah ke suruh sambung belajar secara percuma? Rasulullah SAW suruh dan galakkan umatnya belajar dan mencari ilmu seumur hidup. Suruh belajar pun berdosa? Mazhab mana Mahfuz pakai?

Lainlah kalau Mahfuz memang menggalakkan agar Abidin dan Dzulkifli "sayangkan jawatan"! Kalau "sayangkan jawatan" memanglah tak boleh tukar ke mana-mana pun. Pegang jawatan macam Nik Aziz yang mahu jadi MB Kelantan seumur hidup…begitu?

Abidin dan Dzulkifli perlu akur bahawa Felda bukan hak milik mereka. Setelah berkuasa di Felda sekian lama dang mengawal projek-projek di Felda dan Koperasi Permodalan Felda (KPF), mereka perlu tahu bahawa tidak selamanya mereka "beraja" di Felda.

Jangan ingat kisah Dzulkifli dan "3 beradik" yang sering menjadi bualan hangat di kalangan kakitangan Felda di ibu pejabat syarikat perladangan terbesar di dunia itu tidak sampai ke pengetahuan Perdana Menteri…

Kalau Abidin, Dzulkifli atau Mahfuz sendiri membantah perlantikan Isa Samad sebagai Pengerusi Felda, rasanya saya syorkan mereka bertanding sebagai calon PRU ke-13 nanti di mana-mana kawasan Parlimen.

Manalah tahu kalau di kalangan mereka ada yang akan menang dan dilantik menjadi PM. Kalau BN menang, memang tak dapatlah jadi PM. Sebab BN memang sepakat mahu Najib terus menjadi PM.

Kalau Pakatan Haram menang, mereka perlu "bunuh" Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Karpal, Wan Azizah, Nurul Izzah, Azmin Ali, Hadi Awang, Mat Sabu, dan ramai lagi untuk menjadi PM. Itu pun kalau Abidin, Dzulkifli dan Mahfuz berani la…


Sumber: Klik sini...

PANASSS..!!! PAKATAN HARAM PERLU LANGKAH MAYAT RAKYAT DULU SEBELUM BERKUASA...

Posted: 18 Mar 2012 09:03 PM PDTSedang PAS dilanda kemelut Jawatankuasa Pemandu yang disogok golongan Anwarinas kepada Menteri Besar Kedah, Azizan Razak, diam tak diam perbalahan dalaman di dalam DAP yang membabitkan Pengerusinya, Karpal Singh dan Timbalan Setiausaha Agungnya, P. Ramasamy terselak kembali.

Siapa kata pertelingkahan di antara "Singh is King" dan Profesor tersebut sudah selesai? Tak selesai-selesai jugak…

Terbaru, Karpal yang terkenal dengan kediktatoran dan kepimpinan seumur hidupnya itu menempelak ahli jawatankuasa disiplin parti DAP kerana melepaskan Ramasamy dari dikenakan tindakan disiplin.

Ramasamy pada Disember tahun lalu dituduh menjadi dalang di sebalik demonstrasi ahli-ahli DAP Pulau Pinang yang berhimpun di luar Hotel Pearl View tempat kepimpinan parti itu mengadakan konvensyen.

Demontrasi tersebut diadakan bagi menunjukkan ketidakpuasan hati dan tanda protes terhadap pucuk pimpinan DAP, khususnya RSN Rayer dan A Thanasekharan.

Dalam kenyataannya hari ini, Karpal menuduh jawatankuasa disiplin parti itu sebagai tidak layak untuk menghakimi kes disiplin membabitkan Ramasamy memandangkan Timbalan Setiausaha Agung DAP itu juga merupakan salah seorang dari ahli jawatankuasa tersebut.

Menurut bapa kepada Gobind Singh ini, jawatankuasa disiplin DAP sedia ada sepatutnya berundur dari mengendalikan kes tersebut dari awal dan menyerahkannya kepada sebuah jawatankuasa baru bagi mengendalikannya. Kononnya, ia adalah untuk mengelak "conflict of interest" berhubung kes itu.

Pelik benar sikap Karpal. Dendamnya terhadap Ramasamy nampaknya memang dalam. Mungkin orang tua itu rasa sangat tersinggung pada kenyataan Ramasamy sebelum ini yang menghadiahkan gelaran "god father" kepadanya. Salahkah kenyataan Ramasamy itu? Karpal "god father" kepada siapa agaknya? Gobind? Atau beberapa kroninya di dalam kepimpinan DAP?

Mungkin Karpal mahu Ramasamy dipecat dari parti sebagaimana yang berlaku terhadap Hasan Ali yang dipecat PAS, Zulkifli Noordin yang dipecat dari PKR dan Wee Choo Keong yang dipecat partinya sebelum ini. Siapa tahu? Lagipun, Ramasamy memang serang Karpal habis-habisan sebelum ini.

"Apa nak jadi..jadilah..!," kata Ramasamy berhubung perbalahannya dengan Karpal.

Persoalannya, PAS sedang huru-hara ekoran pemecatan serta merta kerana melawan Anwarinas dan Parasit. PKR sudah tentu sentiasa huru-hara akibat Ketua Umumnya yang memang huru-hara dan disyaki 'mental breakdown' serta dikatakan mempunyai masalah seks luar biasa.

Dan kini, DAP melengkapkan "3 samdol" di dalam arena politik pembangkang dan membuktikan bahawa mereka memang tidak "fit" untuk dipilih menjadi kerajaan.

Macamana nak jadi kerajaan kalau asyik bergaduh saja? Itu pergaduhan yang kita nampak terang-terangan dan bagaimana pula dengan pergaduhan yang kita tak nampak di dalam? Parti masing-masing pun huru-hara, macamana nak berpakat nak pilih PM nanti? Alamatnya mahu bergaduh teruk laaa!

Saya tak sabar nak melihat Anwar "meliwat" Hadi atau Nik Aziz. Saya ternanti-nanti menunggu saat Hadi dan Nik Aziz membelit leher Karpal dan Kit Siang dengan serban mereka. Dan saya tak sabar-sabar menunggu masa Karpal baling kerusi rodanya pada Anwar dan Kit Siang beri "flying kick tendangan tanpa bayang" ala-ala Wong Fei Hong pada "Imam Mahdi"! Pasti menarik..!!!

Menjelang PRU ke-13 yang dikatakan bakal berlangsung tidak lama lagi, Allah SWT telah membuka segala kepalsuan dan kebatilan yang wujud di dalam Pakatan Haram di mata rakyat. Biar rakyat negara ini menilai sebaik-baiknya tentang kebobrokan dan betapa busuknya hati perut ketiga-tiga parti pembangkang itu.

UMNO/BN? Ya, kita kian gagah dan makin utuh memperbaiki diri dari masa ke semasa berkat pimpinan Presiden UMNO/BN, Datuk Seri Najib Tun Razak. Tidak dinafikan UMNO/BN dahulu agak 'sakit'. Namun, formula 'ubat'nya telah ditemui oleh Najib yang melakukan transformasi besar-besaran 'mengubati penyakit' yang dideritai pihak kerajaan.

Alhamdulillah, rakyat pun sudah membuka mata mereka dan berupaya membandingkan keikhlasan UMNO/BN. Bangsa Melayu khususnya sudah tidak sabar-sabar mengajar DAP yang rasis. Kaum India pula tak sabar mahu "melingkupkan" Anwar dan kaum Cina pula mula yakin kepada peningkatan prestasi ekonomi yang kukuh dipacu Kerajaan BN.

Tentang DAP, PKR dan PAS? Biarlah Luncai-Luncai itu terjun dengan labu-labunya. Mungkin mereka akan menang sedikit di beberapa kerusi di kubu kuat mereka seperti biasa. Namun untuk memenangi PRU ke-13, rasanya mereka perlu langkah mayat rakyat dahulu untuk berbuat demikian…


Sumber: Klik sini

SEPERTI YANG DIJANJIKAN SEMALAM..TERIMALAH..! PERIHAL VIDEO ANWAR VS. DUA SIAM DOLLS..!!!

Posted: 18 Mar 2012 07:04 PM PDT

Versi China Doll yang belum terjawab sehingga kini..Versi Kembar Siam Dolls bakal menyusul...bila ditanya, Anwar marah-marah...

Sebagaimana yang dinyatakan semalam di sini, saya akan mendedahkan mengenai dakwaan wujudnya skandal video aksi seks panas terbaru yang dikaitkan dengan pemimpin yang mahu diangkat menjadi PM oleh pembangkang, Anwar Ibrahim bersama dua Siam Dolls di bilik yang sama..!!!

Menurut sumber yang kukuh, rakaman tersebut lebih berkualiti mutunya (tapi saya tak tahulah sama ada ia berbentuk HD atau tidak!).

Apa yang panas? Sumber memberitahu bahawa di dalam video tersebut, Anwar dikatakan telah melanggan dua orang Siam Dolls. Ada adegan "urutan" dan ada juga aksi "seperti video terdahulu" (video China Doll).

Bagaimanapun, sumber menegaskan bahawa dia tidak akan mendedahkan video tersebut selagi belum tiba waktunya. Namun, dia menyatakan bahawa SAHIH, video itu ada padanya...

Pakar Forensik Visual negara Uncle Sam mengesahkan lelaki ini 99% Anwar...apa lagi penafian Anwar? Kalaulah lelaki dalam video tu Tun Dr. Mahathir..dah tentu Anwar keliling dunia hebahkan...!!!

Walaupun, ada dikalangan kami yang meminta agar beliau menayangkan video tersebut bagi meyakinkan lagi kesahihannya, beliau sekadar tertawa dan menyatakan "sorry" dan tetap dengan pendiriannya untuk menyimpan video tersebut sebagai "reserved ammunation" yang akan digunakan pada masa yang sesuai kelak.

Adeh laaaa...kami dah tanya..tapi Anwar marahhhh.. Takpe..nanti kami tanya dan ingatkan Anwar lagi yer...heh!

Selain itu, beliau mahu kami terus mendesak agar Anwar menjawab tentang isu video seks pertama Anwar Vs. China Doll sebagaimana yang didedahkan Datuk T sebelum ini.

Namun yang pasti, beliau memberi jaminan bahawa video yang dimilikinya itu jauh lebih "panas" dan "mengghairahkan" berbanding video Anwar-China Doll milik Datuk T tersebut...

Menurut beliau lagi, Anwar memang mempunyai nafsu seks luar biasa dan aktif mengadakan hubungan haram tersebut. Tak tahulah, mungkin Anwar terlalu "gersang" kot akibat Kak Wan yang mungkin sudah "monopause" dan tak mahu lagi melayan Anwar...

Anwar menjolok-jolok lubang bontot sendiri..dah kemaruk sangat ke Pak Syeikhhh..???

Sehingga kini, beliau mendakwa bahawa Anwar memang bi-seksual dan dia sanggup menjadi saksi di depan Allah diakhirat tentang dakwaannya itu...

Heh! Amacam? Ada orang yang nak lari masuk Kedutaan Turki lagi sekali ke? Atau memang dia takkan balik-balik lagi ke Malaysia (dengar kata dia berada di India sekarang)...

Misteri Jam Omega..bukti simple macam ni pun Anwar tak mampu nak tunjuk..kalau dia tunjuk jam Omega tu..dah tentu Datuk T checkmate dulu...kan? Itu pun Anwar tak boleh buktikan...abih tu camana kami nak caya kat dia..?

Tentang siapa "sumber" tersebut, tak payah la kami dedahkan buat masa sekarang. Biarlah dia yang mengaku nanti. Namun kami pasti dia tidak berbohong kerana kami percaya kepada sumpah yang bersaksikan nama Allah...

Apa pun, kita tunggu saja. Nanti bila beliau nak dedahkan video tersebut, kita all out kasi dedah habis-habisan tentang hobi yang Anwar minat sejak di bangku sekolah ini...

Agak-agak, Anwar ada terbayang muka Kak Wan tak masa main dengan China Doll tu? Kesian Kak Wan...ketaatannya ternoda..ada jugak wanita macam ni ek? Camana jiwa dan perasaannya? Tak sedih dan kecewa ke? Atau Kak Wan merelakan..??? Apa pula kata Izzah?

Cuma yang saya risaukan, sampai bila Anwar nak terus jadi begini? Tak ingat Allah, kah? Tak terbayang wajah Kak Wan, Nurul Izzah dan anak-anak yang lain ke? Saya kasihan pada Anwar atas tabiat buruknya yang dilihat sukar dikikis itu...

Mungkin Anwar akan kata ini semua satu lagi konspirasi dari pihak UMNO atau Kerajaan. Tapi kami berani jamin, semua ini tidak ada kena mengena dengan politik. Ia adalah sebab moral...

Dan yang paling penting...KAMI TAK MAHU BERPERDANA MENTERIKAN SEORANG BISEKSUAL YANG SANGAT TIDAK BERMORAL SEPERTINYA...

Khabarnya, agen-agen US dan Yahudi yang selama ini rapat dengannya dah lama tahu hal ini dan Anwar dikatakan telah dicucuk hidung oleh mereka dan melakukan ikut kemahuan mereka...

Dan sebab itulah Anwar membodek Israel baru-baru ini yang membuatkan Hamas memutuskan hubungan dengan "Imam Mahdi" versi Yahudi itu...

Biar apapun, mengenai isu moral ini, saya serahkan kepada Allah SWT yang lebih layak merencanakan hidayahNya kepada Anwar. Semoga Anwar bertaubat sebelum terlambat. Selamatkanlah Anwar dari api neraka...Astagfirullahil'azimmmm...Wallahua'alam.

LAWAK PAGI INI...PASCA PENDEDAHAN TENTANG VIDEO SEKS ANWAR-DUA SIAM DOLLS PUKUL 10 PAGI NANTI..!!!

Posted: 18 Mar 2012 05:31 PM PDT

"Aku tengah layan Twitter peminat la time tu..," mungkin itu jawapan Anwar berkenaan video seks yang didedahkan Datuk T sebelum ini...

Tapi kali ini siapakah pula yang bertanggungjawab dan memiliki video terbaru skandal seks panas Anwar "mengerjakan" dua orang Siam Dolls..??? Heh..!!!

Apa pun, nantikan pendedahannya pada jam 10 pagi nanti...heh! Get ready..you got 1 1/2 hours from now..!!! Heh!

P/s: Tu tak sabor le tuhhhh...heh! Jaga nafsu...jangan jadi cam Anwarrr..!!!

waadat

Posted: 19 Mar 2012 01:05 PM PDT

waadat


Anwar dan Salman Rushdie

Posted: 19 Mar 2012 06:45 AM PDT

Video seks terbaru mula disebar

Posted: 18 Mar 2012 05:32 PM PDTBeberapa hari lalu Demang sudah menghidu perkhabaran sebuah lagi video yang dikaitkan dengan seorang pemimpin sudah berada di 'pasaran'.

Demang katakan 'di pasaran' kerana ia akan 'dibeli' oleh pelbagai pihak untuk kepentingan masing-masing.

Ada yang membelinya kerana ingin tahu, untuk keseronokan, dan ada yang akan menjadikannya sebagai senjata pemusnah di masa depan.

Bagi Demang, daripada kita susah payah dengan mengambil risiko besar mempunyai pemimpin seperti itu, lebih baik kita kekalkan yang sedia ada.

Namun, layakkah Najib jadi pemimpin?

Lihat info di...
http://pancapersada.blogspot.com/2010/05/keturunan-orang-kaya-indera-shahbandar.html?m=1

Faktor genetik tu penting, bro. Itu sebab para rasul pun diambil dalam satu jurai keturunan yang sama.

posted from Bloggeroid

PEJUANG BANGSA

Posted: 19 Mar 2012 11:55 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Gambar Al Quran tertua di dunia masih lagi disimpan dengan baik ..

Posted: 19 Mar 2012 09:56 AM PDT


Tahukah anda Al Quran yang asal dikumpul  dari zaman pemerintah khalifah Ar Rasyidin ketiga , Saidina Usman B Affan masih lagi ada dan disimpan dengab baik  . Ia mungkin merupakan Al Quran yang tertua sekali di dunia .


Di sebuah sudut gelap di ibukota negara Uzbekistan, Tashkent, terdapat satu peninggalan paling bersejarah bagi umat Islam, yaitu Al-Qur'an tertua di dunia. Al-Qur'an ini berasal dari masa pemerintahan khalifah ketiga yaitu Utsman bin Affan.

Utsman bin Affan merupakan perintis pembukuan Alquran pertama, setelah sebelumnya Al-Qur'an hanya dihafal atau ditulis di atas lembaran kayu dan tulang unta. Pembukuan Al-Qur'an pertama ini dilakukan Utsman bin Affan ketika berada di Madinah.

Pembukuan Al-Qur'an ini selesai pada tahun 651 atau 19 tahun setelah meninggalnya Rasulullah SAW. Disebutkan bahwa Khalifah Utsman membuat lima salinan dari Al-Qur'an ini dan menyebarkannya ke berbagai wilayah Islam.

Selain yang ada di Tashkent, salinan lainnya juga masih tersimpan di Topkapi Palace di Istanbul, Turki.SETERUSNYA ..


Benarkah tugu demokrasi kerajaan DAP meniru simbol Freemason ??

Posted: 19 Mar 2012 09:02 AM PDT


Gambar di atas ini adalah tugu demokrasi & kebebasan yang  dibina oleh kerajaan regim DAP di parlimen  pemimpin agung mereka iaitu  Guan Eng lahanat .  Kos untuk buat tugu ini didakwa berjumlah RM 700 ribu .

Blog  Pisau.net mendedahkan tugu ini dibina oleh GAMUDA BERHAD !


"Tugu Kebebasan Demokrasi" dibina di Parlimen Bagan,kawasan yang diwakili oleh Lim Guan Eng sendiri.Di tampung sepenuhnya oleh pihak Gamuda Bhd kontraktor utama projek landasan berkembar.


Taman Tugu Demokrasi dibina di Taman Cantik,Butterworth dan dirasmikan oleh rasis chauvanis ultra kiasu Lim Guan Eng awal tahun ini .Majlis perasmian ketika itu turut dihadiri oleh Lim Kit Siang .


Yang menghairankan kenapa pihak Gamuda diminta membuat taman tugu dikawasan parlimen Bagan yang diwakili oleh Guan Eng jika benar dikatakan sebagai satu tanggungjawab sosial korporat.


Kenapa pihak Gamuda tidak diarahkan membayar ganti rugi kepada mangsa banjir dikawasan Simpang Empat Tasek(klik sini) yang terlibat dengan banjir yang teruk?


Pisau lihat kenyataan Guan Eng kononnya mengugut agar mengambil tindakan terhadap Gamuda hanyalah satu lakonan semata mata,kononnya beliau tegas terhadap pihak Gamuda.Ada perkiraan dibelakang tabir yang tidak diketahui rakyat? Atau memang pengasas Gamuda sendiri adalah kroni dan penyumbang kepada perjuangan DAP?Inilah   stail pemerintahan regim DAP bila berkuasa .  Mula-mula ugut pemaju/syarikat kononnya tunjuk bela rakyat , tapi rupa-rupanya sudah ada kawtim dibelakang .  Tiba-tiba dah  siap tugu di tengah-tengah taman perumahan di Bagan . Kalau dibina di tempat tumpuan ramai rakyat di Seberang Perai ok la juga tapi ini tak dibuat dekat rumah orang .

Cuma yang GPB musykil sekali bila melihat rekaan  binaan tugu ini .  Mengapa ada 4 tiang yang seakan mengelilingi objek berada di tengah   ?    Mengapa tiang itu tak lurus dan membengkok  seperti  perbuatan  menyembah ??

GPB ada jumpa gambar 4 tiang seperti di atas iaitu salah satu simbol masonic / freemason.  Adakah ia 4 TIANG itu diletakkan untuk  mengikut seperti simbol  pertubuhan rahsia Yahudi  ini atau pun mungkin  ianya  secara kebetulan ??

Mengapa di Speaker Corner Padang Kota tiada pun tugu pelik  seperti ini ?
Laungan P.Pinang sudah berubah oleh Guan Eng satu pembohongan !! ..

Posted: 19 Mar 2012 07:46 AM PDTMEMANG begitulah perangai Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng pada malam Isnin lalu yang masih berterusan dengan riaknya. Nada angkuhnya untuk memberikan 'telur kosong' kepada Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang pada pilihan raya umum nanti bagaimanapun harus menjadi pembakar semangat kepada BN negeri itu.

Biarkanlah Guan Eng terus 'terjun dengan labunya'. Sedangkan kalau hendak dikira, terlalu banyak kekeliruan dalam pembangunan di Pulau Pinang. Dan kerana itu Guan Eng tidak sepatutnya bongkak dengan mengharapkan rakyat negeri itu terutamanya golongan profesional tidak kira daripada bangsa apa pun akan terus memberikan keselesaan kepada DAP untuk memerintah Pulau Pinang dengan majoriti dua pertiga.

Atau barangkali jugalah Guan Eng yang mendapat jolokan 'Khalifah Umar Abdul Aziz' ini 'dibakar' semangatnya setelah memperoleh sokongan penuh Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu pada malam pelancaran kempen baru pakatan pembangkang yang menampilkan maskot burung kenyalang 'Ubah' - yang mana DAP Pulau Pinang kini serius mengumpul dana untuk jentera pilihan raya umumnya.

Berkata Mat Sabu pada majlis itu: "Saya lebih suka mempunyai saudara seperti Guan Eng, daripada ahli UMNO yang 'korup'."

Sebelum pergi jauh, marilah Guan Eng yang datang jauh dari Melaka, Mat Sabu dan Lim Kit Siang singkap perihal Pulau Mutiara yang cantik dan indah ini. Pulau ini ada kawasan bukit dan lembah. Ada pulau, laut dan darat, ada orang kaya, sederhana dan melarat. Ekonomi Pulau Pinang telah berkembang dengan pesat. Dahulu kawasan pertanian dan perkhidmatan interport, sekarang pula berkembangnya industri sektor pembuatan dan perkhidmatan.


Dahulu sebelum merdeka, daripada 10 orang, tujuh atau lapan orang golongan miskin di kampung bertani berbanding nelayan. Cuma dua atau tiga orang bergaji tetap seperti guru, kerani dan pekerja am. Hanya dalam masa 50 tahun, kerajaan BN berjaya meningkatkan taraf hidup rakyat di Pulau Pinang. Kalau daripada 10 orang, masih terdapat satu atau dua orang susah dan miskin, tetapi lapan orang lagi telah hidup selesa sederhana atau keluar daripada paras kemiskinan.

Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) Pulau Pinang untuk 1970 hanyalah RM1.25 bilion meningkat ke RM17 bilion pada 2002, yakni dalam masa 30 tahun. Ia meningkat 30 kali ganda kepada RM32 bilion pada 2008 di bawah kerajaan BN. Bukan mudah memacu pertumbuhan ekonomi - 30 kali ganda dalam 40 tahun. Kalau kita tengok pelaburan asing, tahun 80-an > RM4 bilion, 90-an > RM20 bilion, tahun 2000 hingga 2008 > RM 40 bilion.

Sejak 1995, Pulau Pinang mencatat kedudukan antara 10 bandar raya terbaik Asia untuk didiami - bukan mudah nak dicapai tahap ini. Di bawah BN, ia berusaha selama 12 tahun tidak henti-henti sebelum mendapat pengiktirafan UNESCO sebagai bandar raya Warisan.

Ini adalah hasil daripada kejayaan menyediakan infrastruktur untuk kemudahan rakyat dan perniagaan. Di Pulau Pinang, kedapatan lapangan terbang dan pelabuhan bertaraf antarabangsa, pengangkutan darat yang cukup baik dengan lebuh raya. Demikian juga dengan jambatan Pulau Pinang dan jalan-jalan negeri dan persekutuan yang meliputi semua kawasan dan pasaran pekerja tempatan yang baik dan mudah didapati.

Di bawah Penang Skill Development Centre semasa ditadbir kerajaan negeri dahulu sejak 20 tahun, sudah dilatih 150,000 tenaga profesional untuk keperluan industri. Juga dipergiatkan latihan anak-anak muda dalam bidang vokasional dan teknikal di Perda Tech dan 14 Giatmara yang ada di setiap kawasan Parlimen di Pulau Pinang.

Di Pulau Mutiara ini, BN mencapai 100 peratus tenaga kerja yang digaji. Pekerjaan ada untuk semua asalkan tidak memilih kerja.

Dari segi perumahan pula, dalam masa 18 tahun sejak 1990 di bawah Kerajaan negeri dahulu, BN membina dan meluluskan untuk pembinaan 69,275 rumah kos rendah dan kos sederhana untuk rakyat di samping 4,614 untuk disewakan bagi yang kurang mampu.

Dalam membicarakan lebih menyeluruh mengenai kepincangan DAP di Pulau Pinang, penulis turut mendapatkan pandangan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Zainal Abidin Osman.

Kata beliau: "Cuma, masalah besar yang dihadapi rakyat Pulau Pinang hari ini adalah kerajaan DAP negeri itu yang seperti meletakkan keadaan Pulau Pinang tidak berubah. Tahun 2012 sama seperti tahun 2008. Time Stood Still. Waktu seperti tidak bergerak."

Zainal Abidin mendedahkan bahawa dari segi perumahan selama empat tahun ini, tiada sebuah rumah kos rendah atau kos sederhana rendah dibina atau siap dibina oleh kerajaan DAP. Kelulusan projek perumahan baru tidak diwajibkan lagi untuk membina 30 peratus komponen kos rendah seperti dipraktikkan dulu.

"Kerajaan DAP Pulau Pinang hari ini hanya minat berpolitik. Setiap hari modalnya adalah menanam kebencian terhadap UMNO. Mereka yakin dengan terus mengajak rakyat membenci UMNO mereka akan terus berkuasa.


"Laporan Audit Negara 2010 menyebut Pejabat Ketua Menteri dan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri hanya belanja 54 peratus peruntukan dan 46 peratus lagi tidak dibelanja, 23 projek ditangguh tidak siap seperti 6 projek besarkan masjid dan Sekolah Agama, 3 projek kubur orang Islam, 6 projek rumah murah, 2 projek mahkamah syariah dan lain-lain. Macam inikah kerajaan negeri yang rakyat mahukan?," kata Zainal Abidin.

Yang ketara ialah kerajaan DAP Pulau Pinang menyerah bulat-bulat pembangunan negeri Pulau Pinang kepada kerajaan Pusat. Mereka hanya berpolitik dan memaki hamun. Sedangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sangat pentingkan rakyat Pulau Pinang.

"UMNO dan BN Pulau Pinang memohon meminta projek-projek untuk kemudahan rakyat tidak ditangguh hanya disebabkan UMNO dan BN tewas. Rakyat masih memerlukan pembangunan dan Kerajaan Pusat bersetuju bahawa semua projek pembangunan mesti berjalan seperti biasa seperti yang dirancang bersama kerajaan negeri dulu," kata Zainal Abidin lagi.

Hakikatnya, untuk empat tahun ini sahaja sejak 2008 hingga sekarang, Kerajaan Persekutuan BN telah membelanjakan peruntukan sejumlah RM22.5 bilion untuk Pulau Pinang, seperti berikut:


- Projek- projek bawah RMK-9 > RM4 billion


- 1st rolling plan RMK-10 > RM1 billion


- Projek Mega Persekutuan berjumlah RM9.1 bilion melibatkan Jambatan Pulau Pinang Kedua (RM4.5 bilion), Landasan berkembar KTMB (RM2.7 bilion), Empangan Mengkuang (RM1.2 bilion) pembesaran lapangan terbang (RM0.3 billion), pelebaran Jambatan Pulau Pinang (RM0.4 bilion)


- Projek-projek kecil Persekutuan PIA dan PIAS > RM71.1juta.


- Projek Khas PM dan TPM (masjid, dewan, jeti, jambatan, rumah ibadat, gerai, sukan dan lain-lain > RM249 juta.


- Bayaran elaun guru Kafa, takmir, imam, penyelaras masjid dan lain-lain pentadbir ugama >RM40.8 juta


- Projek-projek bantuan rumah dan penjanaan pendapatan di bawah program pembasmian kemiskinan > RM12 juta.


-Pelbagai Belanja Mengurus Persekutuan untuk 86 Jabatan dan Agensi Persekutuan yang beroperasi di Pulau Pinang > RM8 bilion (RM2.2 bilion setahun dari 2008 hingga 2011).
Oleh sebab itulah, kerajaan DAP tidak wajar mendabik dada menyatakan pelaburan asing sudah masuk RM10 bilion ke negeri itu. Sedangkan sebahagian besar daripadanya adalah hasil Kerajaan Persekutuan menarik pelaburan di bawah MITI dan Mida dan prasarana infrastruktur yang dibina oleh Kerajaan Pusat.

Dalam ceramah dan majlis kerajaan DAP, parti itu acap kali menyatakan mereka jaga rakyat daripada belum lahir sampai ke hujung usia. Dengan memberi RM200 kepada mereka baru lahir dan RM100 kepada warga emas, kemudian RM1,000 apabila meninggal dunia, maka mudahnya mereka berpolitik.

Padahal, daripada bayi sampai ke hujung usia, siapa yang tanggung dan biaya? Itupun diberi kepada pengundi di Pulau Pinang sahaja, bukannya rakyat atau penduduk Pulau Pinang. Semuanya - mereka asaskan kepada kepentingan politik bukannya untuk kepentingan rakyat.Apapun, penampilan Zairil Khir Johari pada malam Isnin lepas yang kononnya seorang setiausha  politik berbangsa Melayu hanyalah gimik. Umum mengetahui siapa zairil dan kuasanya berbanding Ng Wei Aik, dituruti pula dengan kenyataan syok sendiri Kit Siang mengenai Nurul Izzah yang kononnya bakal Perdana Menteri Malaysia.
Ketidakhadiran tiga wakil rakyat India iaitu Karpal, Rayer dan Tanasekaran ke majlis tersebut juga menimbulkan pelbagai persoalan. Adakah Guan Eng tidak dapat membela nasib kaum India yang membuatkan ketiga-tiga wakil rakyat India tersebut kecewa. Ini diperkuatkan lagi dengan ucapan Guan Eng pada malam itu yang menurutnya pakatan pembangkang memerlukan sokongan 90 peratus pengundi Cina dan 40 peratus Melayu tanpa menyebut sokongan kaum India. Adakah Guan Eng sudah tidak mahu sokongan kaum India. Kehadiran Prof. Rama mungkin kerana sudah takut dengan tindakan disiplin lagi.

Guan Eng perlu faham bahawa laungan CAT hanya slogan tanpa mempraktikkannya bakal membuatkan dia dan DAP tidak dapat memberikan 'telur kosong' kepada BN. Malah dengan sifat sombong dan bongkak inilah, Guan Eng akan membuatkan lebih ramai wakil rakyat BN Pulau Pinang mendapat sokongan rakyat negeri itu pada pilihan raya umum kali ini. UTUSAN 

Anwar ada berani ke dakwa Nalakaruppan yang gelarkannya biseksual ?

Posted: 19 Mar 2012 06:46 AM PDT


Senator Datuk KS Nallakaruppan muncul semula hari ini dan mendakwa Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah seorang biseksual dan beliau pernah melihat Anwar 'beraksi' dalam satu sidang media di pejabat Perkasa, Kuala Lumpur.

Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MUIP) itu turut mencabar Anwar untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya jika dakwaan itu tidak benar.

Nallakarupan yang berulang kali menyatakan beliau kawan Anwar selama 30 tahun mahu Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat mengeluarkan fatwa membenarkan seorang biseksual menjadi ketua pembangkang.

Beliau sebelum itu menyatakan hairan mengapa Pakatan Rakyat melantik Anwar, seorang biseksual menurut beliau, untuk menjadi ketua pembangkang.

"Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah seorang biseksual. Dia tidak berhenti walaupun selepas dia keluar dari penjara. Saya meninggalkan dia kerana dia masih meneruskan aktiviti itu, "kata Nalla.

"Orang ramai menganggap beliau adalah seorang Muslim yang baik, tetapi ia tidak. Saya mencabar beliau, jika dia anak jantan, bawa saya ke mahkamah," tambah beliau.

"Dia boleh menipu orang ramai, tetapi hakikatnya ialah beliau mahu merosakkan negara. Jika dia berani, panggil saya keluar (ke mahkamah) . Saya boleh mendedahkan di mahkamah siapa budak yang dia telah liwat. Saya cabar Anwar on this matter, bisexual," katanya lagi.

Menurut beliau, jika Anwar menghadapkannya ke mahkamah, beliau akan mendedahkan lebih banyak perkara mengenai Ahli Parlimen Permatang Pauh itu kerana setakat ini pendedahan yang telah beliau buat hanya 30 peratus sahaja.

"Nik Aziz juga harus mengeluarkan fatwa untuk membenarkan biseksual menjadi ketua pembangkang. Mengapa mereka (Pakatan Rakyat) tidak mengambil tindakan ke atas beliau? Mereka mesti mengambil tindakan terhadap perilakunya. Terdapat begitu ramai pemimpin pembangkang, mengapa meletakkan lelaki biseksual (untuk menjadi ketua pembangkang)? " Tanya Nalla.

"Dengan ini saya katakan yang Anwar seorang biseksual dan saya cabar Anwar saman saya di atas kenyataan ini. Anwar doesn't want to face the truth, dia bukan anak jantan.


"Dia (Anwar) tidak ada prinsip. Beliau mahu menjadi Perdana Menteri, itu sahaja. Beliau akan merosakkan apa-apa untuk menjadi Perdana Menteri, "katanya.

Beliau juga memberitahu telah mengatakan pertemuan dengan pemimpin utama PAS untuk mendedahkan siapakah Anwar.

"Saya bersedia jumpa Nik Aziz untuk tujuan yang sama," katanya.

Ditanya apakah sebabnya beliau 'muncul' semula menyerang Anwar, kata Nallakarupan, beliau terpaksa, kerana Anwar 'pusing' Malaysia untuk membohongi rakyat Malaysia.

"Sebagai orang yang kenal Anwar, saya perlu mengatakan kepada rakyat bahawa Anwar adalah manusia lidah bercabang, seorang biseksual," katanya-19/3/2012 AGENDA DAILY 


Komen GPB

Bukan setakat biseksual ,  Nalakaruppan juga dalam Buletin Utama sebentar tadi dakwa  tahu bini orang mana yang dibawanya  ke Tivolli Villa untuk diratah oleh orang yang gila nak jadi PM ini .

Selamat jalan Anwarinas Kadiaq ...UMNO tak heran pun hang keluar parti !!

Posted: 19 Mar 2012 12:06 AM PDT
Lepas sapu dan kenyang bersama UMNO , hari ini Kadiaq  buat keputusan paling keluar dari parti UMNO . Kita jangan terkejut lepas ini Kadiaq kemungkinan akan sertai  parti baru seperti pemimpin2 sebelum ini seperti Zaid Ibrahim .

Cuma yang GPB lihat beza antara Hassan Ali yang dipecat partinya dengan Kadiaq yang umum hari ini keluar parti . Hassan Ali disanjung ke mana beliau pergi tapi Kadiaq keluar parti pulak macam tak dipedulikan pulak ..hahaha

Kini yang masih tinggal dalam UMNO yang meneruskan perjuangan  dari  keluarga  Kadiaq adalah adiknya iaitu Musa Sheikh Fadzir dan  Aziz Sheik Fadzir .

Pemimpin veteran Umno, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir akhirnya membuat keputusan untuk meninggalkan parti itu.

"Saya baru saja menghantar surat kepada Setiausaha Agung Umno, peletakan jawatan selaku ahli Umno akan berkuat kuasa hari ini (Isnin)," kata Abdul Kadir dalam satu kenyataan.

Beliau turut memberitahu telah meletak jawatan selaku Bendahari Umno Bahagian Kulim/Bandar Baharu pada minggu lalu.Abdul Kadir merupakan bekas Ahli Majlis Tertinggi Umno dan menteri kabinet di bawah Barisan Nasional.

Pada minggu lalu, beliau dicabar untuk meletak jawatan ekoran dakwaannya berhubung budaya rasuah di dalam parti.Abdul Kadir walau bagaimanapun tidak menjelaskan mengapa beliau berbuat demikian.

Pemimpin berusia 73 tahun itu menjadi ahli Umno dan memegang jawatan dalam parti berkenaan sejak tahun 1956 sehingga sekarang - selama 56 tahun.

Hot !! Gobalakrishnan londeh rahsia Anwar dan Azmin ada harta di luar negara

Posted: 18 Mar 2012 08:59 PM PDTBekas aktivis PKR, YB N Gobalakrisnan, Ahli Parlimen Padang Serai mendakwa Datuk Seri Anwar Ibrahim menyimpan dana peribadi wang kertas RM1000 yang kesemuanya bernilai RM10 juta di luar negara.

"Saya terima satu dokumen melalui pos yang menyatakan bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim simpan RM10 juta di luar negara. Jadi bila Dr Mahathir haramkan penggunaan duit RM1000 di negara ini membuktikan bekas Perdana Menteri itu sudah tahu Anwar menyimpan banyak wang di luar negara.

"Sebab itu, beliau (Dr Mahathir) halang wang itu masuk ke dalam negara ini", katanya.

Gobala mempercayai Anwar mempunyai banyak wang peribadi yang disimpan di luar negara.

"Dengan bisnes di Amerika Syarikat (AS).. (syarikat) Anwar Ibrahim Consulting..Azmin Ali juga simpan wang di luar negara..Singapura.

"Dr Syed Husin Ali..secara peribadi memberitahu saya..Azmin mempunyai jutaan wang di Singapura..Syed Husin adalah manusia yang berprinsip..dia menyatakan demikian", katanya.

Katanya lagi, semua ini membuktikan kepimpinan PKR juga dibelenggu oleh masalah korupsi.

Baru-baru ini, pengendali portal berita Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin (RPK) mendedahkan Datuk John Soh Chee Wen, individu yang merupakan key person telah membelanjakan RM20-RM30 juta untuk memastikan kebangkitan Anwar Ibrahim dan partinya sejak dari tahun 1998.

Anwar dan John Soh mula bercanggah pendapat tentang pembentukan kerajaan baru 16 September 2008, di mana menurut Anwar wang sebanyak RM300 juta adalah penting untuk membeli 30 ahli parlimen Barisan Nasional (BN), namun John Soh tidak bersetuju mengeluarkan dana itu kecuali Anwar mampu membuktikan bahawa beliau benar-benar berjaya dalam rancangannya.

"Apabila mereka akhirnya bertemu, Anwar dan John Soh mula bertengkar. Apabila Anwar berkata John Soh harus dipersalahkan kerana kegagalan 16 September, John Soh membidas, "Jika awak begitu yakin rancangan awak berjaya mengapa awak tidak membiayai dengan wang awak sendiri? Pulangkan semula beberapa bilion wang yang awak sembunyikan di luar negara dan bayar (balik) RM300 juta dari poket awak sendiri!"katanya, dalam kolum The Corridors of Power .- AIDC 


Rahsia mengapa penyenaraian FGVH dihentam Pakatan terbongkar !!

Posted: 18 Mar 2012 05:07 PM PDTTimbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan, berkata penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) di Bursa Saham kelak hanya akan merugikan pihak pembangkang, bukan warga Felda.

Menurutnya, pembangkang mengetahui undi di kalangan warga Felda akan merosot sebaik sahaja FGVH disenaraikan berikutan pelbagai hasil dan keuntungan yang akan dinikmati warga Felda hasil penyenaraian itu.

"Itu sebab mereka (pembangkang) memomokkan warga Felda dengan pelbagai tohmahan mengenai penyenairaian FGVH sebab mereka mahu rakyat menolak kerajaan pada pilihan raya umum akan datang," katanya lagi.

"Isu ini (FGVH) hanya dipolitikkan pembangkang, semata-mata untuk memecahkan undi warga Felda, sebab mereka tahu Felda merupakan kubu kuat Barisan Nasional (BN)," jelasnya lagi.

Beliau berkata demikian kepada wartawan selepas berucap pada Majlis Ramah Mesra dan Taklimat Isu Semasa bersama warga Felda Panching Selatan, di sini hari ini.

Ahmad yang juga Ketua Penerangan BN berkata pembangkang terdesak menggunakan isu FGVH untuk meraih undi warga Felda kerana mereka merangkumi 25 peratus undi daripada 222 kerusi di Parlimen, justeru, pembangkang perlukan jumlah undi itu untuk memerintah.

Bagi menyangkal segala tohmahan pembangkang mengenai isu itu, kerajaan katanya akan terus mengadakan 'roadshow' ke semua tanah rancangan Felda di negara ini bagi menerangkan kepada warga Felda mengenai keuntungan dan faedah yang akan diterima mereka termasuk jumlah durian runtuh yang bakal diumum Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bulan depan.

"Jumlahnya tidak kurang dari BR1M, mungkin juga ribu-ribu, tapi tidaklah sampai puluhan ribu, yang penting warga Felda tidak akan rugi satu sen pun dari penyenaraian itu, malah macam-macam faedah dan keuntungan yang akan dinikmati kelak," katanya.

Kitab Injil lama dijumpai, terkandung ramalan Nabi Isa tentang kedatangan Rasulullah !

Posted: 18 Mar 2012 11:51 AM PDT


Penemuan kitab Injil lama yang didakwa berusia 1,500 tahun di Turki  sudah tentu akan menunjukan kebenaran mengenai ramalan Nabi Isa tentang kedatangan   Nabi Muhammad   kepada semua penganut Kristian  ini .  Allah Maha Besar dan akhirnya hari ia diberi petunjuk kebenaran.ANKARA: Satu naskhah kitab Injil berusia 1,500 tahun yang mengandungi ramalan Nabi Isa mengenai kedatangan Nabi Muhammad menarik perhatian Vatican apabila pemimpin agama Roman Katolik, Pope Benedict XVI, dilaporkan meminta untuk melihat kitab itu, yang disembunyikan di Turki sejak 12 tahun lalu.

Menteri Kebudayaan dan Pelancongan Turki Ertugrul Gunay, memberitahu akhbar Daily Mail, naskhah yang dianggarkan bernilai AS$22 juta (RM66 juta) itu mengandungi ramalan Nabi Isa mengenai kedatangan Muhammad.

Bagaimanapun Gereja Kristian menghalang maklumat itu daripada disebarkan dan diketahui ramai selama bertahun-tahun, berikutan persamaannya dengan pandangan Islam mengenai Nabi Isa, katanya.

Dalam Islam, Nabi Isa dilayan sebagai manusia, bukan Tuhan. Ia menolak idea Holy Trinity dan penyaliban serta mendedahkan ramalan Nabi Isa mengenai kedatangan Nabi Muhammad.

Dalam satu versi kitab Injil itu, Nabi Isa dikatakan bercakap dengan paderi:


Bagaimana hendak memanggil penyelamat itu? Dia Mohammed adalah nama diberkati.

Dalam satu lagi catatan, Nabi Isa menafikan beliau adalah penyelamat sebaliknya orang itu datang dari golongan Ismaili merujuk kepada bangsa Arab keturunan Nabi Ismail.

Menurut laporan, umat Islam mendakwa naskhah itu, yang dikatakan ramai ialah Injil Saint Barnabas, adalah tambahan kepada Injil asli Mark, Matthew, Luke dan John.

Saint Barnabas secara tradisi dikenali sebagai pengasas Gereja Cypriot dan seorang mubaligh era awal perkembangan agama Kristian.

Gunay berkata, kitab Injil berkenaan ditulis tangan di atas kulit haiwan dengan emas menggunakan bahasa Aramaik (dipercayai hampir serupa dengan bahasa Hebrew).

Beliau berkata, Vatican secara rasmi meminta untuk melihat buku itu, yang ditemui Turki ketika operasi anti penyeludupan pada 2000. Kumpulan samseng dilaporkan menyeludup pelbagai artifak purba.

Ia dikawal ketat oleh pihak berkuasa sebelum diserahkan kepada Muzium Etnografi Ankara dan akan dipamerkan tidak lama lagi. Salinan muka surat tunggal yang ditulis Nabi Isa dilaporkan bernilai AS$2.4 juta (RM7.2 juta).

Bagaimanapun, keraguan mengenai keaslian manuskrip bertulis tangan itu mula timbul. Paderi Protestan, Ihsan Ozbek, berkata buku versi itu dikatakan dari abad kelima atau keenam, manakala Saint Barbanas hidup pada abad pertama sebagai seorang daripada pesuruh Nabi Isa. - Agensi

DIMENSI

Posted: 19 Mar 2012 11:36 AM PDT

DIMENSI


Omegay: minggu telow berlaga

Posted: 19 Mar 2012 05:32 AM PDTtop story..

wally slipau macam biasak..potpet! potpet! tanpa sebarang rumusan terus pertahan kenyataan hj hadi..akhirnya nabi palsu benar2 di kurniakan dengan mukjizat iaitu bleh kenal sape zionis dan sape yahudi..pencapaian terhebat wally slipay dekad ini..hallelujahhh!!

sultan selangor dah bertitah agar tanah rizab melayu terus di pertahankan..khalid dah berlaga telow..kat mane lagi nak korek pasir??..mane?? mane???

anuwar terus bersikap bacul..buah kerandut sejuk..ajak berdebat dengan RPK pun takut...datuk nalla mintak di saman pun tak berani!

khalid gagap pun mula sakit telow dalam 6 bulan mendatang..takut nak bubar DUN sebab semua janji pru 2008 masih banyak tak tertunai..opss silap!..lom habis kikis hasil masyhul harta kerajaan negeri sebelum kena tendang!

kadiaq bowtie letak jawatan..aminnnnnn >XD

AbangTuah

Posted: 19 Mar 2012 11:30 AM PDT

AbangTuah


Cukai Pendapatan Individu Bakal Dihapuskan Selepas PRU 13???

Posted: 19 Mar 2012 04:56 AM PDT


Sekiranya kerajaan BN tidak mahu menggunakannya sebagai salah satu manefesto mereka dalam PRU 13 nanti, penulis percaya pihak Pakatan Rakyaat pasti meminatinya.

Di antara alasan2 penulis adalah seperti berikut;

1) Kakitangan awam yang sesetangah skala gaji mereka kini lebih tinggi berbanding kakitangan sektor swasta menikmati pengecualian cukai pendapatan untuk sesetengah elaun tetap mereka seperti elaun perumahan dan cola berbanding kesemua elaun kakitangan swasta dikenakan cukai. Adakah ini adil?

2) Pihak LHDN lebih tertumpu kepada golongan pekerja yang makan gaji sahaja, sebaliknya mereka yang bekerja sendiri "terlepas" begitu sahaja. Adakah ianya adil???

3) Ramai mereka yang bekerja sendiri dan golongan peniaga hanya mengemukakan cukai taksiran yang jauh lebih rendah berbanding perolehan mereka. Sebagai contoh, mereka yang berniaga kedai runcit dan golongan pekedai lain, klinik persendirian, peraih ikan, sayur2an malahan penjual di pasar2 malam dan penjual nasi lemak samada gagal mengemukakan taksiran cukai pendapatan mereka ataupun mengemukakan nilai pendapatan yang jauh lebih rendah.

Sebagai contoh, penulis pernah bertanyakan kepada sesetengah peraih sayur2an dan mereka mengaku boleh memperolehi jumlah keuntungan sehingga RM 50 ribu sepanjang bulan Ramadhan dan purata pendapatan bulanan biasa pula adalah sekitar RM 20-25 ribu. Ramai daripada mereka ini yang langsung tidak membayar cukai. Adakah pihak LHDN "mengejar" mereka??? Adakah ini adil buat golongan pekerja???

Bagaimana pula dengan golongan peniaga runcit yang kebanyakkannya dimonopoli oleh golongan Tionghua??? Adakah jumlah taksiran yang mereka kemukakan diselidiki oleh pihak LHDN???

Bagaimana pula dengan klinik2 swasta yang cuma mengemukakan taksiran pendapatan di antara RM 100-200 ribu setahun??? Adakah ianya diselidiki oleh pihak LHDN??? Bagaimana pula dengan pemilik2 restoran???

3) Golongan peneroka2 Felda dan Felcra yang dahulunya dikenali sebagai golongan "susah" kini telah memperolehi pendapatan sekitar RM 4-5 ribu ketika ladang2 mereka mengeluarkan hasil, adakah mereka ini membayar cukai pendapatan???

Jestru penulis berharap agar pihak kerajaan ataupun pihak Pakatan dapat mempertimbangkan cadangan penulis ini. Hapuskan sahaja cukai pendapatan untuk golongan pekerja dan individu dan sebaliknya tingkatkan penguatkuasaan oleh pihak LHDN untuk mempastikan golongan pengusaha dan peniaga supaya melaksanakan tanggung-jawab mereka.

Bayangkan telah berapa banyak wang yang sepatutnya dapat dikutip oleh negara sekiranya LHDN "mengejar" pengusaha2 dan pekedai2 ini berbanding mengejar golongan "pekerja"???

Selain golongan pekerja juga akan membayar cukai secara tidak langsung apabila mereka berbelanja, pihak majikan mereka juga tertakluk kepada cukai pendapatan. Jadi berapa kali kerajaan mahu mengenakan cukai??? Tidak kah ianya membebankan???

Bukankah lebih baik sekiranya segenap kakitangan dan sumber tenaga di LHDN dapat digunakan untuk mempastikan agar pihak majikan, pengusaha dan peniaga membayar cukai pendapatan mereka dengan sewajarnya??? Yang jelas jumlah mereka ini jauh lebih rendah berbanding jumlah golongan pekerja dan sewajarnya ianya lebih mudah untuk diperhatikan dan disiasat. Bahkan jumlah kutipan pula pastinya akan jauh lebih tinggi berbanding kutipan cukai terhadap golongan pekerja.

Sekiranya pihak kerajaan masih mahu mengenakan cukai pendapatan terhadap golongan pekerja, mungkin mereka yang berpendapatan RM 200 ribu setahun dan ke atas sahaja yang perlu dikenakan cukai sehingga 23%/setahun dan cukai terhadap pekerja2 lain bolehlah dihapuskan. Sekiranya ini boleh dilakukan, mungkin jumlah kakitangan LHDN juga boleh diminimakan begitu juga dengan ruangan pejabat, bil lampu dan penghawa dingin yang diperlukan. Tidakkah ini akan menjadikan tindakkan "menang-menang" ???

Artikel ini pernah disiarkan disini.

IPOHMALAY

Posted: 19 Mar 2012 09:21 AM PDT

IPOHMALAY


Kadiaq Oh Kadiaq

Posted: 19 Mar 2012 02:07 AM PDT

Kadir Sheikh Fadzir umum keluar UMNO


2012/03/19

pix_gal0
KUALA LUMPUR: Pemimpin veteran UMNO yang juga bekas menteri kabinet, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir hari ini mengumumkan meletakkan jawatannya selaku ahli UMNO.

"Pada hari ini saya telah pun mengirim surat kepada Setiausaha Agong UMNO Malaysia untuk meletakkan jawatan selaku ahli UMNO mulai hari ini," katanya dalam satu kenyataan ringkas empat perenggan.
Beliau bagaimanapun tidak menyatakan sebarang sebab tindakannya keluar parti.
Abdul Kadir menjadi ahli UMNO dan memegang pelbagai jawatan dalam parti sejak tahun 1956 dan pernah menjadi Menteri Penerangan dan Menteri Pelancongan.

"Pada minggu sudah saya telah meletakkan jawatan selaku Bendahari UMNO Bahagian Kulim/Bandar Baharu, jawatan yang akhir dalam UMNO yang saya menjawat," katanya dalam kenyataan itu.

Abdul Kadir pernah menjadi Exco Pemuda UMNO selama 10 tahun dan Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO selama 24 tahun, di samping jawatan lain seperti Ketua Pemuda UMNO Negeri Kedah.

Beliau menjadi Ahli Pentadbiran Kerajaan Malaysia sekitar 30 tahun, selaku Setiausaha Politik, Setiausaha Parlimen, Timbalan Menteri dan Menteri.

Ulasan

UMNO nampaknya memerlukan hampir 1 dekad untuk menunggu saat ini di mana ahlinya serta pemimpinnya, boleh menghela nafas lega dengan keluarnya biawak hidup yang ditanggung oleh parti selama hampir 1 dekad sejak kes 'lembaga hitam' , Norrita Shamsuddin dan Hanif Basree Abdul Rahman yang menjadi buah mulut orang ramai selama bertahun-tahun hingga pihak kerajaan takut untuk mengetengahkan Kadiaq sebagai tokoh politik yang layak untuk masyarakat.

Kadiaq letak jawatan atau keluar UMNO atau apa jua sekali pun, tidak bermakna jika mulut kelupasnya tidak berhenti dari bersifat capoi hanya semata-mata menganggap orang ramai melupakan pandangan sinis ke atasnya satu ketika dahulu.

Tidak! Tidak mungkin itu dilupakan kerana ianya sangat menggemparkan negara. Terbabit atau tidak, namanya tidak pernah dibersihkan oleh dirinya sendiri pada ketika itu sehinggalah hari ini.

Ke mana lagi kalau kulat-kulat cendawan yang menghodohkan UMNO akan pergi sekiranya mereka disorak saat keluar meninggalkan UMNO?

Tentulah ke hadapan Anwar Ibrahim jugalah mereka bersujud tiarap dan apa bezanya PKR dengan perangkap sampah Sg. Klang?

Bila tahi yang diteran keluar oleh umno ditadah dengan tangan oleh PKR, parti mana yang kotor sebenarnya? Hahaha.

Masa Untuk Mengecaj Amah Indonesia Pulak!

Posted: 18 Mar 2012 09:18 PM PDT

Ada kawan teman kata, dia tak kisah pun amah Indonesia 1 kerja kena bayar Rm700. Kaya bebenor ke dia sampai tak kisah? Heboh satu negara orang menentang, tapi kawan teman kata tak kisah!

Kata dia, amah Indon dia buat kerja kemas rumah dan maintain lanskap serta mencuci segala benda periuk belanga dan kain baju. Maknanya dia kena bayar amah tu RM1400. Sebab suruh amah tu buat dua kerja.

Kaya sungguh! Tapi bukan begitu maksud dia. Mulai saat ni juga, dia akan mengecas sewa bilik sebanyak RM400 , cas elektrik dan air RM200, cas permit RM200 dan cas layanan baik RM200.

Akhirnya si amah bawak balik RM400 jugak. Padan dengan muka demer kata dia. Teman tak tahu la tindakan dia tu legal atau tak. tapi apa yang teman rasa, memang munasabah je.

Saya Bukan Ahli UMNO

Posted: 18 Mar 2012 07:08 PM PDT

Sempena sorang blogger buat confession dia yang merajuk dengan UMNO, teman pun nak jugak lah ngepost macam dia. Nada-nada kecewa teman dengan UMNO. Tapi teman memilih rentak yang berbeza.

Blogger sorang tu dikenali oleh puak pembangkang sebagai blogger UMPORNO kerana di sebalik posting-posting menyokong kerajaan sebelum ini, diselit juga posting 18SX. Selepas meluahkan kekecewaan dia pada UMNO, dia menyebut mahu menyertahi DAP atau PKR.

Meh teman citer kisah teman. Teman mula nampal poster masa darjah 6. PRU-8 1990. Masa tu Tambun diwakili calon UMNO bernama Nawawi Mat Awin. Lawannya Semangat 46. Suka-suka. Dapat gam, dapat poster, hancor kebun.

Tahun 1995 Ahmad Husni Hanadzlah mula bertanding di parlimen Tambun. Baru lepas zaman pemuda. Jiwa kobar-kobar. Walaupun Tambun pernah jadi kubu kuat Parti Sosialis , kemudian PPP , Husni menang bergaya dalam single pertamanya. Terjual berpuluh ribu unit.

Masa teman belajar peringkat Diploma, teman di ajak oleh abang kawan teman, nama dia Nasir Ismail untuk bersama-sama memperkukuhkan UMNO Cawangan. Nasir Ismail merupakan Ketua Pemuda Tambun, pernah menjadi Ketua Pemuda Perak sebelum dicantas oleh Dr. Zambry Abdul Kadir dalam tahun 1997.

Maka teman pun isi lah borang keahlian UMNO. Apa statusnya teman tak pernah tanya. Dari tahun 1999 sampai 2011 teman aktif membantu program-program pemuda cawangan. Pada tahun 2002 teman pernah dipaksa suruh menumbangkan Ketua Pemuda Cawangan tapi teman tak mahu.

Pada tahun 2011, teman diminta lagi menggantikan Ketua Pemuda Cawangan oleh pemuda-pemuda belia-belia di cawangan teman. Tapi kali ini teman bertindak memeriksa status keahlian teman. Hasilnya, TEMAN TIDAK PERNAH MENJADI AHLI UMNO pun.

Mainan belaka. Walaupun Suhaimi Din (DDinbunga) teruja tengok teman berucap seawal umur 23 depan khalayak perwakilan pemuda Tambun , hakikatnya baru teman sedor, teman bukan sapa-sapa malah bukan ahli UMNO langsung.

Teman salahkan cawangan teman je la. Selepas 2 kali isi borang dan fotostat IC, dan 1 pendaftaran online (yang kemudiannya dibatalkan oleh UMNO), teman masih belum jadi ahli.

Nasir Ismail, baru-baru ini meletak semua jawatan politiknya dan langkah itu diambil ketika dia menjawat Setiausaha UMNO Bahagian Tambun. Teman tak tahu apa halnya. Cah keting, depan kata lain belakang kata lain, tarik muka, dabik dada adalah lumrah dalam UMNO Tambun.

Teman angin, teman marah, teman malu, teman rasa tak ada maruah bila selama 4 tahun memperjuangkan UMNO di dunia blog, rupa-rupanya teman bukan ahli UMNO pun. Selepas berperang dalam internet sejak zaman MiRC tahun 1999 dalam channel #politik lagi menegakkan kerajaan memerintah, rupa-rupanya teman bukan ahli UMNO!

Maka untuk apa pada umur sematang ini baru teman terhegeh-hegeh nak isi borang? Bior mampos je demer dengan parti demer.

Biar bukan jadi ahli UMNO kerana dengan itu, Ahli Parlimen Tambun akan bersegera mendengar kata-kata kritik daripada menjadi ahli yang asyik dihentam di arah di hambat sang ketua.

Semalam, Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, mengadakan acara minum petang bersama remaja dan pemuda di Taman Perpaduan. Teman sibuk nebas marking tanah nak tanam sawit. Kompleks Komuniti Taman Perpaduan lesu dan sendu. Tiada kumpulan pemuda Taman Perpaduan memberi sambutan. Yang ada jemputan-jemputan dari entah mana-mana, termasuk remaja-remaja orang asli.

Semasa teman keluar dari kebun, teman ditegur kawan teman orang asli Sg. Choh yang baru balik dari majlis tersebut. Dia tercari-cari teman. Tapi teman tak sior ngadap. Dia kata ramai jugak orang asli kat situ. Teman kata, "Baguih, mintak YB letrik ke kampung korang. Kampung dekat dengan bandar pun tak boleh nak provide untuk pengundi kemudahan. yang dia tau, Manjoi, Manjoi, Manjoi. Ada YB pun telinga kuali." Dia hanya tersenyum.

Taman Perpaduan, kerana nama keramatnya, kami tak menjadikan agenda rebut jawatan sebagai perisa yang perlu dinikmati hingga baling kerusi meja. Di Manjoi, Chepor, Klebang, tahap 'geragok' jawatan tu sangat tinggi hingga nyaris bertumbuk tampar.

Taman Perpaduan, yang pada PRU 12, masih dikuasai sokongan ke atas BN amatlah santai. Hari ini, tiada siapa yang teringin untuk menjadi Ketua Pemuda Cawangan. Masing-masing menolak. Mengelak. Teman tak hairan. Tengok sahaja sapa yang duduk di peringkat bahagian. Hidung tegak , dada kembang.

Tapi teman belum rasa ada parti lain yang seburuk UMNO. TAPI YANG LEBIH BURUK BANYAK!

Jadi, jangan la kata teman nak memilih yang sangat buruk sebab teman tak suka yang buruk, macam sorang bloggers tu.

Sungguhka

Posted: 19 Mar 2012 09:20 AM PDT

Sungguhka


Kes Tutup Atau Katup Masih Berterusan di KHTP.......?

Posted: 19 Mar 2012 12:30 AM PDT

Ayuh Anwar Dan Penyokong Tegar.......

Posted: 18 Mar 2012 07:00 PM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 19 Mar 2012 07:50 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Pemandu sebabkan kematian Rafizi dihadap ke mahkamah

Posted: 18 Mar 2012 09:41 PM PDT

KL - Pemandu yang menyebabkan kematian ahli Kelab Basikal Le Tua dalam kemalangan di Jalan Lingkaran Tengah II dekat Taman Melawati pagi semalam dijangka dituduh di mahkamah hari ini jika Tim. Pendakwaraya menerima kertas siasatan yang telah dilengkapkan.

Ketua Polis Derah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin berkata, pemuda berusia 20 tahun yang telah dibebaskan dengan jaminan polis semalam bakal dituduh kerana menyebabkan kematian Rafizi Hamdan, 37, di tempat kejadian pada pukul 7.50 pagi.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Muhyiddin Mahu Jentera Sokong Siapa Saja Calon BN

Posted: 18 Mar 2012 12:20 PM PDT

KUALA LUMPUR (18/3/2012) - Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mahu jentera parti komponen Barisan Nasional (BN) memberi sokongan padu kepada siapa sahaja yang dipilih sebagai calon BN pada pilihan raya umum akan datang.

Katanya ini kerana kemenangan calon yang dipilih pucuk pimpinan amat bergantung kepada sokongan jentera parti dan apa yang penting ialah kemenangan parti, bukannya calon yang bertanding.

"Bila sampai masanya pucuk pimpinan membuat keputusan siapa calon yang akan diletakkan di kawasan kita, tentulah keputusan itu tidak dibuat dengan terburu-buru dan pastinya ia pilihan yang terbaik.

"Walaupun kawasan itu kawasan yang bukan UMNO, kemenangan rakan-rakan kita dalam BN menentukan kemenangan parti kita walaupun yang bertanding itu MCA atau Gerakan (misalnya), kita harus menyokong parti yang bertanding kerana mereka bertanding atas tiket BN dan kemenangan itu kelak adalah kemenangan BN," katanya.

Muhyiddin, yang juga Pengerusi BN Wilayah Persekutuan (WP), berkata demikian ketika melancarkan jentera pilihan raya Wilayah Persekutuan di sini.

Berucap di hadapan lebih 3,000 anggota UMNO WP, Muhyiddin berkata memandangkan pilihan raya umum dijangka diadakan dalam waktu terdekat, jentera parti WP juga perlu menggiatkan usaha untuk menemui seberapa ramai pengundi bagi mendapatkan sokongan mereka.

"Yang penting dalam pilihan raya adalah pengundi, pengundi itu adalah raja, pengundi yang menentukan nasib kita. Kekalahan kita yang lalu adalah mungkin kerana pengundi melihat kita tidak berusaha dan tidak mengambil langkah proaktif untuk membela mereka," katanya.

Beliau juga percaya senario politik pada masa ini lebih menyebelahi BN hasil program transformasi yang diperkenalkan kerajaan yang banyak membantu mengurangkan beban rakyat.

"Saya yakin di Wilayah Persekutuan, bukan saja beberapa kerusi yang kita berikan tumpuan boleh menang, tidak mustahil untuk kita memenangi kawasan-kawasan yang dikatakan hitam...tapi dengan syarat kita bekerja lebih bersungguh-sungguh," katanya.

Selain itu, Muhyiddin berkata anggota UMNO WP perlu memperkukuhkan perpaduan dan kerjasama untuk memastikan kemenangan BN.

"Kalau ada masalah, kita harus akui ada masalah dan mesti ambil langkah segera untuk membetulkan kelemahan dan mengenepikan segala perselisihan faham yang wujud antara kita," katanya.

Dalam sidang akhbar selepas itu, Muhyiddin berkata beliau sudah selesai membuat lawatan ke setiap negeri bagi mengetahui kedudukan kawasan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) dalam menghadapi pilihan raya.

"Kami telah diberikan laporan lengkap mengenai perkara itu dan pada umumnya persiapan di peringkat negeri dan bahagian sudah pun ada.

"Cuma yang saya nak tegaskan dalam tempoh beberapa bulan ini kita nak perkemaskan lagi terutama di kawasan tumpuan yang kita fikir kita akan mendapat kemenangan tapi memerlukan tumpuan yang agak khusus," katanya.

Ditanya mengenai prestasi pihak pembangkang yang hampir empat tahun mentadbir negeri Selangor, Muhyiddin berkata daripada tinjauan dan laporan yang beliau terima, rakyat di negeri itu berdepan dengan banyak masalah.

Beliau berkata pembangkang lebih mementingkan politik daripada pentadbiran selain membuat perubahan dasar yang menyulitkan rakyat negeri itu.

"Segala usaha yang dibuat BN menerusi kerajaan pusat juga mereka anggap tidak memberi faedah kepada rakyat Selangor, contohnya saya telah dimaklumkan oleh pengarah bahagian pembangunan Kementerian Pelajaran bahawa pembangkang tak mahu melepaskan tanah-tanah untuk kita majukan bagi tujuan sekolah, mereka kata tanah itu adalah rizab kerajaan negeri," katanya.

Pondan Ini Sanggup Bogel Di Jalanraya??

Posted: 18 Mar 2012 11:01 AM PDT

KUALA LUMPUR (18/3/2012) - "Saya terkejut melihat rakaman dalam kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan seorang 'wanita' berambut panjang tanpa seurat benang di laluan itu sebelum keluar dari bilik kawalan untuk menyelamatkannya tetapi bila didekati, dia sebenarnya lelaki," kata Anuar Borohan, 40, menceritakan kejadian seorang pondan bogel merayau berhampiran Plaza Tol Batu Lebuhraya Duta-Ulu Klang (Duke), di sini, semalam.

Anuar yang juga petugas bilik kawalan trafik Duke berkata, dia menerima panggilan daripada pengguna lebuh raya berkenaan yang mengadu ternampak kelibat pondan terbabit yang berbogel di Kilometer 3 arah timur, jam 1.45 tengah hari.

"Pengguna memaklumkan, ada orang jalan kaki memasuki lebuh raya dari Jalan Duta arah ke Sentul tanpa memakai baju sebelum saya memeriksa rakaman CCTV di laluan itu.

"Saya segera keluar dari bilik kawalan yang terletak tidak jauh dari tempat pondan terbabit merayau untuk menyelamatkannya kerana bimbang dia dilanggar kereta," katanya.

Menurutnya, sebaik keluar, dia segera memujuk pondan terbabit supaya keluar dari lebuh raya.

"Bagaimanapun, dia bukan saja enggan, malah menumbuk saya tiga kali menyebabkan bibir saya berdarah.

"Walaupun kesakitan, saya meneruskan usaha memujuknya sebelum dia melibas kaki saya dengan besi penghadang jalan," katanya.

Katanya, dia terpaksa bergelut dengan lelaki itu sehingga pakaiannya koyak direntap dan terpaksa meminta bantuan pengguna lebuh raya untuk menangkapnya.

"Mujur seorang pemandu memberhentikan keretanya dan membantu saya menangkap pondan terbabit. Dia juga menawarkan kenderaannya untuk menghantar pondan itu ke Plaza Tol Air Panas.

"Di plaza tol itu, pondan itu dipakaikan selimut untuk menutup tubuhnya sebelum diserahkan kepada polis peronda," katanya.

Anuar berkata, kejadian itu kali pertama berlaku sejak tiga tahun bekerja dengan Duke dan akan dikenang sebagai pengalaman berharga.

Mudahkan Dasar Transformasi, PM Mahu Negeri PR Ditawan Semula

Posted: 18 Mar 2012 09:28 AM PDT

SHAH ALAM, (18/3/2012) - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak mahu merampas kembali kesemua negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat agar dasar transformasi yang mahu dilakukan di negara tercapai.

Menurutnya, adalah penting negeri-negeri di bawah Pakatan rakyat itu kembali dipimpin oleh Barisan Nasional (BN) supaya semua program transformasi tiu dapat dilaksanakan sepenuhnya demi kesejahteraan dan kebaikan rakyat di negara ini.

"Yang penting bahawa dasar dan transformasi negara kita ni yang kita nak lakukan dan perjuangkan tidak akan tercapai melainkan negeri-negeri ini (negeri PR) akan ditadbir BN." ujarnya.

Najib menambah, jika ada penyertaan dari semua negeri di negara ini, secara tidak langsung pelaksanaan dasar dan transformasi itu akan menjadi lebih mudah dan memberikan kesan kepada pembangunan di negara ini..

"Tsunami politik, 5 negeri kalah termasuk yang saya rasa amat terkilan dan terkedu, negeri Selangor ni kalah. Bukan saya nak perkecil negeri lain, tetapi dari sudut kekayaan dan strategiknya, Selangorlah yang merupakan negeri yang amat strategik, sebab itulah walau macam mana sekali pun kita mesti kembalikan Selangor ini ke pangkuan BN." katanya lagi.

Justeru itu beliau meminta bekas pegawai kerajaan dan pesara yang hadir untuk membantu BN dalam mengembalikan Selangor.

"Tolong cakap baik pasal kerajaan, ini cara kita untuk tolong kerajaan. Bila kita berkumpul dalam majlis seperti ini, cuba kita pertahankan kerajaan BN. Cuba jadi juru cakap dan pembela kita (BN)."

Beliau berkata demikian di hadapan hampir 1000 bekas pegawai kerajaan dan pesara dalam majlis sepetang bersama perdana menteri di Hotel D' Palma Shah Alam, di sini, hari ini

Jelasnya terlalu banyak sebab mengapa BN mahu mendapatkan kembali Selangor daripada Pakatan Rakyat yang diumpamakan 'cakap tidak serupa bikin'.

"Mereka (Pakatan Rakyat) cakap tentang keadilan tapi mereka tak lakukan keadilan. Mereka cakap tentang bersih, bersih sangatkan ke mereka itu? Mereka cakap tentang moral, (tapi isu) jam Omega masih tak jawab.", katanya lagi

Najib turut berkata secara beseloroh sejak mengambil alih tugas daripada mantan Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad, ia merupakan satu tanggungjawab yang besar di mana mahu membawa Malaysia untuk mencapai negara maju.

Ujarnya sejak beliau mengambil alih tampuk pemerintahan kerajaan pada April 2009 lalu, terdapat dua cabaran yang mendepani tugasnya iaitu dalam bidang ekonomi dan politik.

Pedang Alif Ba Ta

Posted: 19 Mar 2012 07:47 AM PDT

Pedang Alif Ba Ta


Khalid Ibrahim Jumpa Suez dan Wessex Urus Air Bukti Penting Kenapa PR Wajar Ditolak Rakyat PRU 13

Posted: 19 Mar 2012 01:33 AM PDT

Tan Sri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor semalam mengadakan perjumpaan dengan dua operator air antarabangsa – Suez Environment yang berpangkalan di Perancis dan Wessex Water dari United Kingdom. Tujuan perjumpaan ini adalah untuk mendapatkan pandangan pengurusan air yang cekap sebagai persediaan Kerajaan Negeri mengambilalih industri air.

Jika ini bukan bukti mentaliti dijajah yang masih membelenggu fikiran pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat (PR), maka ia adalah bukti bahawa PR mempunyai agenda tersembunyi dan dengan sengaja menolak mentah-mentah penyelesaian yang boleh dicapai yang ditawarkan oleh kerajaan pusat tetapi meminta 'nasihat' pakar asing bagi mengatasi masalah ini.

Pakar asing tersebut dikatakan bersedia berkongsi kepakaran dalam pengurusan air bagi memastikan model kerajaan Negeri bukan saja cekap dan berkesan malah boleh dibekalkan pada tarif yang munasabah.

Logiknya, tidak mungkin mereka tidak 'bersedia' untuk apa saja jika ia bermakna membawa keuntungan kepada syarikat mereka.

Tindakan Khalid ini bukan sahaja menimbulkan kesangsian di kalangan rakyat Selangor tetapi ia juga dilihat sebagai pengkhianatan kepada negara kerana beliau secara terang-terangan menggambarkan kepada pakar luar tersebut bahawa kerajaan pusat bersikap tidak telus dan syarikat pengurusan air yang ada di negara ini tidak mahir belaka.

Malah beliau dengan 'khianatnya' berkata "kes di Selangor bukan soal apa yang anda boleh lakukan tetapi siapa yang anda kenal.”

Pakar-pakar tempatan telah membentangkan masalah air yang bakal melanda Selangor jauh lebih awal sebelum ini. Lanjutan dari itu, kerajaan pusat telah mengambil langkah-langkah tertentu untuk menangani masalah ini.

Untuk tujuan itu, fasa awal projek air bernilai RM8.65 bilion itu telah diluluskan oleh kerajaan Selangor semasa di bawah perintah Barisan Nasional, tetapi fasa berikutnya terhenti selepas Pakatan Rakyat menguasai Selangor dalam pilihan raya umum 2008.

Kerajaan negeri Selangor menawarkan sebanyak RM5.7 bilion untuk membeli kesemua syer-syer bukan milik kerajaan negeri dalam SYABAS, Puncak Niaga, SPLASH dan ABBAS dan berjanji untuk menurunkan tarif air sebanyak 24%.

Logiknya bagaimana kerajaan negeri mahu menurunkan tarif sebanyak 24% sedangkan untuk membeli keseluruhan aset ini sahaja kerajaan negeri perlu membuat pinjaman sebanyak RM5.7 bilion?
Kerajaan negeri Selangor juga telah mengadakan perbincangan dengan syarikat dari Timur Tengah sebagai pilihan untuk menguruskan air Selangor dan syarikat tersebut bersedia menawarkan sehingga RM20 bilion bagi mengambil alih pengurusan air di lembah Klang. Tetapi, ini pasti bermakna tariff air akan meningkat dengan drastik sekali. Tidak mungkin kerajaan negeri dapat membekalkan air dengan murah setelah menghabiskan RM20 billion untuk tujuan itu?

Kerajaan Persekutuan telah membayar pampasan bagi pengambilan tanah untuk menampung penyaluran air mentah dari Pahang dan semua syarat permohonan telah dipenuhi. Untuk itu, kerajaan Persekutuan memerlukan kebenaran kerajaan Selangor untuk memulakan kerja-kerja pembinaan melalui empat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) termasuk Majlis Perbandaran Kajang, Majlis Perbandaran Ampang, Majlis Perbandaran Petaling Jaya dan Majlis Perbandaran Subang.

Kerajaan Pusat juga telah beberapa kali membuat rundingan dengan kerajaan Selangor mengenai isu berkenaan termasuk mengenai pelan pengambilan tanah untuk pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 untuk Projek Penyaluran Air Mentah dari Pahang ke Selangor tetapi masih tidak dipersetujui oleh kerajaan negeri Selangor.

Khianatnya kerajaan negeri Selangor ini sehingga mereka sanggup mengarahkan semua Majlis Perbandaran dan Pejabat Tanah supaya menghalang sebarang kerja-kerja pembinaan laluan paip penyaluran air dari negeri Pahang dilakukan.

Kerana ingin mengaut keuntungan licik, sama ada melalui perlantikan pakar asing atau apa saja, Khalid sanggup membiarkan rakyat Selangor menderita sedangkan beliau tahu yang bekalan air akan terus susut sehingga 13.4% jika penyelesaian tidak dilakukan dengan segera iaitu menyiapkan projek kerajaan pusat tersebut sebelum Jun 2014.

Justeru, tidak ada cara lain untuk rakyat Selangor menyelamatkan diri dari terus dikhianati oleh Menteri Besar sendiri. Caranya ialah mengembalikan Selangor ini kepada kerajaan pusat melalui pilihanraya nanti.

Mungkin ada yang menganggap artikel ini sebagai bahan kempen pilihanraya namun, sama ada ia bahan kempen atau tidak, ia hanya membawa fakta kebenaran semata-mata.

Sesungguhnya nasib rakyat Selangor berada di tangan sendiri.

Sumber : Kiriman email


bumiyang

Posted: 19 Mar 2012 03:47 AM PDT

bumiyang


Debat RPK Vs Anwar Penting???

Posted: 19 Mar 2012 01:30 AM PDT

Seperti Pepatah, "Hanya Pencuri Yang Boleh Menangkap Pencuri"???

Posted: 18 Mar 2012 10:00 PM PDT

Asobiyyah kah Aku Kerana Mempertahankan Melayu???

Posted: 18 Mar 2012 05:30 PM PDT

RIDHUAN TEE

Posted: 19 Mar 2012 03:31 AM PDT

RIDHUAN TEE


Jangan jahil dalam politik

Posted: 18 Mar 2012 04:26 AM PDT

(Sinar Harian 19 Mac 2012)

Lanjutan artikel saya yang disiarkan minggu lalu, seorang ahli parlimen di utara Perak yang juga mempunyai doktor falfasah dan juga Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, menuduh saya bodoh dan menjadi penulis upahan Umno. Tuduhan tanpa bukti ini agar sukar untuk saya terima kerana datang daripada seorang pemimpin Pas yang mendakwa memperjuangkan Islam. Islam yang sudah sinonim dengan parti ini, tidak disertai dengan akhlak Islam pemimpinnya. Akhlak sebeginilah sebenarnya yang akan menjahanamkan imej Islam.

Namun, saya tidak hairan akan ketidakmatangannya, kerana beliau hanya mengkhusus dalam bidang kajian organisasi, bukan bidang politik dan kerajaan. Jika dia tuduh saya bodoh, saya yakin dia lebih bodoh. Kejahilan beliau begitu terserlah. Setelah sekian lama menceburkan diri dalam politik, sepatutnya beliau menjadi lebih alim, tetapi tulisannya menserlahkan kejahilannya.

Fokus tulisan saya adalah beza antara parti politik dan kerajaan. Parti politik bersifat sementara, manakala kerajaan akan terus kekal selagi ada negara. Parti politik tidak boleh menjadi kerajaan. Parti politik hanya ruling party kepada kerajaan. Kerajaan telah wujud dalam sebuah negara berdaulat, sebelum wujud parti politik. Tidak ada sebuah parti politikpun yang boleh menjadikan kerajaan itu seolah-olah kepunyaan bapaknya walaupun mungkin parti itu memperolehi majoriti untuk menguasai kerajaan. Asas-asas ini perlu difahami. Jika tidak, sia-sia sahaja menceburi bidang politik. Pemikiran sebegini bukan sahaja tidak layak beliau mentadbir negara, apatah lagi untuk diundikan dalam PRU 13 akan datang.

Inilah sikap sebahagian pemimpin ektrim Islam yang rakus untuk berkuasa. Mereka tidak membaca sepenuhnya artikel yang ditulis. Saya tidak hanya mengkritik Pas, tetapi turut mengkritik Umno dan BN. Saya turut mencadangkan agar Umno dan BN memberikan hak royalti minyak kepada rakyat Kelantan. Namun, beliau mengatakan saya hanya memberikan pandangan sebelah pihak. Saya harap hatinya tidak menjadi buta disebabkan oleh fanatik kepartian. Buatlah lebih banyak pengajian dan penyelidikan supaya tidak menampakkan kebodohan selaku seorang ahli parlimen.

Selaku seorang pemimpin Islam berpengalaman, sepatutnya kita menerima kritikan secara terbuka. Pandangan saya perlu dijadikan muhasabah diri. Ini tidak, pantang dikritik sedikit, ibarat cacing kepanasan. Inikah sikap anak kepada seorang ulamak dan pemimpin tertinggi Pas? Sepatutnya beliau mewarisi sikap lunak perjuangan Allahyarham bapanya. Namun, sebaliknya berlaku. Malang sungguh Pas mempunyai pemimpin seperti ini.

Jika masih tidak faham biar saya ulang. Parti yang menguasai kerajaan hanya berlaku dalam negara komunis. Saya tidak kata Pas itu komunis. Kecuali yang makan cili… Saya hanya persoalkan, kenapa Kerajaan Kedah perlukan Pas sebagai penasihat sedangkan kerajaan Kedah adalah kerajaan rakyat? Jika sudah tidak ada locus standi, kenapa perlu membuang masa dan tenaga? Bukankah semua exco Kedah itu warak-warak belaka? Adakah kita masih tidak mempercayai mereka?

Lagipun kerajaan tersebut adalah kerajaan negeri rakyat Kedah, bukan kerajaan Pas? Apa kata wakil-wakil rakyat lain yang bukan Pas? Jika ahli parlimen Pas tersebut masih tidak faham, biar saya jelaskan. Terdapat beberapa jenis parti politik dunia hari ini yang menjalankan urusan pentadbiran kerajaan. Parti politik tersebut dibahagikan kepada empat jenis iaitu, sistem satu parti (parti komunis), sistem dwi parti (seperti yang diamalkan Amerika dan Britain), sistem pelbagai parti (Malaysia) dan sistem parti dominan (Singapura). Malaysia boleh jatuh dalam dua kategori, sistem pelbagai parti dan parti yang dominan (Umno).

Kebiasaannya, parti-parti politik bertanding dan mendapat majoriti akan menguasai kerajaan. Parti politik yang mempunyai majoriti di parlimen atau DUN berkuasa untuk melantik menteri atau exco kerajaan negara/negerinya. Menteri/exco yang dilantik berkuasa untuk menentukan hala tuju kementerian dalam kerajaan yang diterajuinya.

Begitu juga terdapat perbezaan antara parlimen dan kerajaan. Parlimen juga bukan kerajaan. Insitusi Parlimen mewakili rakyat. Wakil rakyat yang dipilih rakyat hanya menjalankan urusan kerajaan. Namun, jika sesebuah parti tidak mendapat majoriti dalam parlimen, mereka mesti menghormati parti-parti politik lain yang turut dipilih rakyat dan membentuk kerajaan campuran. Dalam kata lain, wakil rakyat hanya mengisi kerusi di Parlimen bagi memboleh urusan kerajaan berjalan.

Pemimpin kerajaan adalah Perdana Menteri. Perdana Menteri akan memilih jawatan kuasa atau kebinet yang akan membantunya. Kerajaan juga berbeza dengan mereka yang memenangi pilihan raya mewakili parti politik. Berasaskan kepada hujah-hujah inilah saya masih bertegas, jawatankuasa yang diwujudkan tidak ada hak untuk memantau atau memberi nasihat kepada kerajaan negeri.

Minggu lalu, Pas telah melantik seorang pemimpin berasal dari Kelantan untuk mengetuai panel lima orang dalam jawatankuasa pemandunya bagi memantau pelaksanaan manifesto di negeri-negeri yang dipimpin Pakatan Rakyat. Menurut Pas, jawatankuasa berkenaan tidak mencampuri urusan negeri dan hanya akan memberi teguran kepada pemimpin negeri tersebut mengikut saluran parti. Antara isu yang akan ditekan jawatankuasa berkenaan ialah sikap kerajaan Kedah dalam isu Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU). Persoalan saya, adakah Pas kekurangan cerdik pandai dan ulamak kalangan orang Kedah untuk mengetuai jawatankuasa tersebut? Tidakkah orang Kedah lebih faham keadaan politik negeri Kedah?

Persoalan siapakah yang memberikan mandat atau legitimasikan kepada jawatankuasa pemandu ini untuk memberi nasihat kepada kerajaan yang diwakili oleh wakil-wakil rakyat terdiri dari pelbagai parti dan latar belakang berbeza? Ia hanya boleh berlaku jika hanya satu parti yang berkuasa seperti yang berlaku dalam kerajaan komunis.

Justeru, saya menyeru kepada pimpinan Pas supaya berfikir dua kali. Jika kita mengatakan orang lain tidak betul, maka tunjukkanlah bezanya antara kita dengan orang lain itu. Tidak rugi sebenarnya melakukan muhasabah dan mengakui kelemahan sendiri. Kecualilah jika terlalu taksub, kita hanya yang betul, orang lain semua salah.

Prof Madya Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia

tunku

Posted: 19 Mar 2012 03:31 AM PDT

tunku


Abdul Kadir resigns from Umno

Posted: 18 Mar 2012 11:23 PM PDT

PETALING JAYA: Umno veteran Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir has quit the party.
"I have just sent a letter to the Umno secretary-general, resigning as an Umno member with effect from today (Monday)," Abdul Kadir said in a statement.
He added that he had, last week, resigned from his post as treasurer to the Kulim/Bandar Baru Umno division.
Abdul Kadir was formerly an Umno supreme council member and Cabinet minister under the Barisan Nasional administration.
Last week, he was challenged to resign following his allegations of corrupt practices in the party.

tunku : thank you pak kadiaq. you have made it easier for Umno.another "expired" person out from Umno. now please join pkr asap and you can stand for the coming election under their ticket in Kulim. Let us see whether the people there still loves you.

Analisa Kumbang

Posted: 19 Mar 2012 03:12 AM PDT

DR 1221

Posted: 19 Mar 2012 01:40 AM PDT

DR 1221


[196]Thailand Teen Sex In The Car

Posted: 18 Mar 2012 06:06 PM PDT

[200]Thailand Super Star Film Porn Movies

Posted: 18 Mar 2012 06:05 PM PDT

[201] Whit under Wear

Posted: 18 Mar 2012 06:04 PM PDT[202] Thai sexy girl dance for You

Posted: 18 Mar 2012 05:58 PM PDT

HERO KECIK

Posted: 19 Mar 2012 01:37 AM PDT

HERO KECIK


SMM Akan Turun Padang

Posted: 18 Mar 2012 08:17 PM PDT

Tidak berpuas hati dengan keputusan Menteri Besar Trengganu menarik balik bantuan pinjaman pengajian. Walaupun terlibat dengan perhimpunan haram. Dah buat salah marah orang plak. Hukuman tersebut terlalu berat la hapa la.

Solidariti Mahasiswa Malaysia (SSM) tidak menolak akan turun kejalanan untuk protes keptusan yang dibuat oleh Menteri Besar Terengganu. Turun ke jalanan lagi, inila yang disukai oleh mereka, nak tunjuk terre sangat, berarak di jalanan hingga nyusahkan orang. Kalau nak berarak juga berarahlah, startla dari tol jalan duta sampai tol Bukit Kayu Hitam. Berjalan la korang sampai bila-bila pun. Kalau kena langgor lagi bagus...

Tak payahla nk desak nak buat protes kat kerajaan negerila, Protes pilihanraya ka, memeng korang tak akan sokong kerajaan pun. Jadi kalau SSM bagus sangat, korang kumpul la duit sama ahli2 korang tu.. bagi kat student tu.. tak pun minta duit ngan mak bapak korang bagi kat diaorang tu. Lagi best kalau minta PKR sponsor diaorng tu.

kalau dah buat salah mestila kena hukum. kalau toron jantan sama jantan, nabi tak ngaku umat, kalau berzina ada hukumnya.. Mereka ni buat salah... ada hukumannya.. kenapa plak nak marah kalau mereka kena hukum. Nak tunjuk prihatin la konon... pergi jahanam la ko punya prihatin...

Tarik Balik Tarik Balik

Posted: 18 Mar 2012 07:52 PM PDT


Masalah student kita apabila nak berlagak pandai dan suara mahasiswa power telah memakan diri sendiri. Mana tidaknya kerajaan Terengganu telah menarik balik pinjaman kepada 6 anak negeri yang belajar di Mesir apabila mereka menyertai perhimpunan haram tahun lalu.

Keputusan dibuat setelah mereka gagal menjelaskan surat tunjuk sebab yang telah dikeluarkan oleh Kerajaan Terengganu. Bala-bala tak abis bala. nak sangat tunjuk pandai sampai bantuan pun kena tarik. sapa yang susah, Mak bapak korang juga yang susah. Tapi tak tahula kalau mak bapak korang banyak duit. Tak pun bantuan daripada penganjur perhimpunan yang akan support pengajian korang plak pas nie.

Ketegasan Kerejaan Terengganu dilihat baik kerana memberi pengajaran kepada mereka yang lain, jangan tak tunjuk besar kepala sangat. Habiskan dulu study...Tapi Kerajaan masih lagi baik dan berlembut kerana memberi peluang kepada mereka semua membuat rayuan. Buatla rayuan.

Aspirasi Bangsa

Posted: 19 Mar 2012 01:20 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Umum keluar UMNO - Kadiq tewas dalam dakapan Aljuburi..

Posted: 18 Mar 2012 10:47 PM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 19 Mar 2012 01:19 AM PDT

Sahabat-Gunung


Khalid Ibrahim Khianati Rakyat Selangor

Posted: 19 Mar 2012 12:09 AM PDT


TanSri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor semalam mengadakan perjumpaan dengan duaoperator air antarabangsa - Suez Environment yang berpangkalan di Perancis danWessex Water dari United Kingdom. Tujuan perjumpaan ini adalah untukmendapatkan pandangan pengurusan air yang cekap sebagai persediaan KerajaanNegeri mengambilalih industri air.

Jikaini bukan bukti mentaliti dijajah yang masih membelenggu fikiranpemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat (PR), maka ia adalah bukti bahawa PR mempunyaiagenda tersembunyi dan dengan sengaja menolak mentah-mentah penyelesaian yangboleh dicapai yang ditawarkan oleh kerajaan pusat tetapi meminta 'nasihat'pakar asing bagi mengatasi masalah ini.

Pakarasing tersebut dikatakan bersedia berkongsi kepakaran dalam pengurusan air bagi memastikanmodel kerajaan Negeri bukan saja cekap dan berkesan malah boleh dibekalkan padatarif yang munasabah.

Logiknya,tidak mungkin mereka tidak 'bersedia' untuk apa saja jika ia bermakna membawakeuntungan kepada syarikat mereka.

TindakanKhalid ini bukan sahaja menimbulkan kesangsian di kalangan rakyat Selangortetapi ia juga dilihat sebagai pengkhianatan terhadap negara kerana beliausecara terang-terangan menggambarkan kepada pakar luar tersebut bahawa kerajaanpusat bersikap tidak telus dan syarikat pengurusan air yang ada di negara initidak mahir belaka.

 Malahbeliau dengan 'khianatnya' berkata "kes di Selangor bukan soal apa yang andaboleh lakukan tetapi siapa yang anda kenal."

Sampah Selangor: Lambang Pengkhianatan Khalid Ibrahim

Pakar-pakartempatan telah membentangkan masalah air yang bakal melanda Selangor jauh lebihawal sebelum ini. Lanjutan dari itu, kerajaan pusat telah mengambillangkah-langkah tertentu untuk menangani masalah ini.

Untuk tujuan itu, fasa awal projek air bernilai RM8.65 bilionitu telah diluluskan oleh kerajaan Selangor semasa di bawah perintah BarisanNasional, tetapi fasa berikutnya terhenti selepas Pakatan Rakyat menguasaiSelangor dalam pilihan raya umum 2008.
Kerajaan negeri Selangormenawarkan sebanyak RM5.7 bilion untuk membeli kesemua syer-syer bukan milikkerajaan negeri dalam SYABAS, Puncak Niaga, SPLASH dan ABBAS dan berjanji untukmenurunkan tarif air sebanyak 24%. Logiknya bagaimana kerajaan negeri mahumenurunkan tarif sebanyak 24% sedangkan untuk membeli keseluruhan aset inisahaja kerajaan negeri perlu membuat pinjaman sebanyak RM5.7 bilion?

Kerajaan negeri Selangor juga telahmengadakan perbincangan dengan syarikat dari Timur Tengah sebagai pilihan untukmenguruskan air Selangor dan syarikat tersebut bersedia menawarkan sehinggaRM20 bilion bagi mengambil alih pengurusan air di lembah Klang.

Tetapi, ini pasti bermakna tariff airakan meningkat dengan drastik sekali. Tidak mungkin kerajaan negeri dapatmembekalkan air dengan murah setelah menghabiskan RM20 billion untuk tujuanitu?

Kerajaan Persekutuan telah membayarpampasan bagi pengambilan tanah untuk menampung penyaluran air mentah dariPahang dan semua syarat permohonan telah dipenuhi. Untuk itu, kerajaanPersekutuan memerlukan kebenaran kerajaan Selangor untuk memulakan kerja-kerjapembinaan melalui empat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) termasuk MajlisPerbandaran Kajang, Majlis Perbandaran Ampang, Majlis Perbandaran Petaling Jayadan Majlis Perbandaran Subang.

Kerajaan Pusat juga telah beberapakali membuat rundingan dengan kerajaan Selangor mengenai isu berkenaan termasukmengenai pelan pengambilan tanah untuk pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2untuk Projek Penyaluran Air Mentah dari Pahang ke Selangor tetapi masih tidakdipersetujui oleh kerajaan negeri Selangor.

Khianatnya kerajaan negeri Selangorini sehingga mereka sanggup mengarahkan semua Majlis Perbandaran dan PejabatTanah supaya menghalang sebarang kerja-kerja pembinaan laluan paip penyaluranair dari negeri Pahang dilakukan.

Kerana ingin mengaut keuntunganlicik, sama ada melalui perlantikan pakar asing atau apa saja, Khalid sanggupmembiarkan rakyat Selangor menderita sedangkan beliau tahu yang bekalan airakan terus susut sehingga 13.4% jika penyelesaian tidak dilakukan dengan segeraiaitu menyiapkan projek kerajaan pusat tersebut sebelum Jun 2014.

Justeru, tidak ada cara lain untukrakyat Selangor menyelamatkan diri dari terus dikhianati oleh Menteri Besarsendiri. Caranya ialah mengembalikan Selangor ini kepada kerajaan pusat melaluipilihanraya nanti.

Mungkin ada yang menganggap artikelini sebagai bahan kempen pilihanraya namun, sama ada ia bahan kempen atautidak, ia hanya membawa fakta kebenaran semata-mata. Sesungguhnya nasib rakyat Selangorberada di tangan sendiri.

Tanah Rizab Melayu: Kerajaan Negeri Jangan Pandang Remeh Titah Tuanku Sultan - Satim

Posted: 18 Mar 2012 11:36 PM PDTKerajaan negeri Selangordiingatkan agar tidak mengambil sikap sambil lewa terhadap titah SultanSelangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah yang mahu tanah rizab Melayudipertahankan.

Ketua Pembangkang Selangor , Datuk Mohd.Satim Diman berkata, ingatan tersebut diberikan memandangkan ranah rizab Melayudi negeri ini merupakan khazanah untuk kepentingan orang Melayu yang tidakboleh sewenang-wenangkan dipindah atau dijual kepada mana-mana pihak yang tidakmewakili kepentingan kaum itu.

"Usaha untuk memelihara, melindungi sertamempertahankan tanah rizab Melayu adalah termaktub dalam PerlembagaanPersekutuan.

Justeru, kita mahu kerajaan negeri ambilperhatian khusus mengenai perkara ini. Kerajaan negeri tidak boleh memandangmudah akan perkara ini seperti mana yang dijelaskan oleh Sultan Selangor,"katanya ketika ditemui selepas majlis perasmian pembukaan Sidang Dewan UndanganNegeri (DUN) Selangor di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika dimintamengulas titah Sutan Selangor sempena majlis pembukaan sidang DUN Selangor bagipenggal ke-12 hari ini yang menegaskan tidak mahu mana-mana pihak termasukkerajaan negeri memindahkan mana-mana tanah rizab Melayu kepada individu atausyarikat bukan Melayu di negeri ini.

Menurut baginda, tanah rizab Melayu perludipertahankan memandangkan ianya merupakan khazanah serta amanah untukkepentingan generasi akan datang di negeri ini manakala apa jua perkara ataukeputusan melibatkan tanah rizab Melayu harus mematuhi peruntukan PerlembagaanPersekutuan yang telah ditetapkan.

Pada masa yang sama, beliau menyifatkan titahbaginda mengenai perkara itu menunjukkan bahawa Sultan Selangor sebenarnyasentiasa memandang berat mengenai perkembangan pentadbiran di negeri ini.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri(ADUN) Sri Serdang itu berkata, pihaknya melihat titah Sultan Selangor ituturut sebagai 'luar biasa' memandangkan baginda sendiri memberi penekanan penuhdalam usaha memelihara dan mempertahankan tanah rizab Melayu di negeri ini.

"Berdasarkan penegasan baginda dalamsoal itu, apakah mungkin wujudnya aktiviti-aktiviti pemindahan status ataupenjualan tanah rizab Melayu di Selangor ini. Maka, kita mahu kerajaan negerimemberi penjelaskan lanjut mengenai isu ini seperti mana yang ditegaskan olehbaginda," ujarnya.

Sementara itu, pandangan yang sama turutdiberikan oleh ADUN Kuang, Abdul Shukor Idrus yang turut mahu kerajaan negerimemberikan maklum balas mengenai kedudukan semasa tanah rizab Melayu di negeriini.

Maklum balas itu katanya harus melibatkanjuga tanah-tanah lain termasuk kawasan hutan simpan seperti Taman Botani NegaraShah Alam (TBNSA) yang difahamkan bahawa kerajaan negeri bercadang menjualsebahagian tanah TBNSA seluas 40 hektar untuk menampung kos operasipengambilalihan pengurusan TBNSA daripada Kementerian Pertanian dan IndustriAsas Tani.

Boleh Berniaga Dengan Yahudi: Apa Kepentingan Hadi Awang Sebenarnya?

Posted: 18 Mar 2012 10:56 PM PDT


Pergerakan Pemuda UMNOSelangor yakin dan berpendapat bahawa masih ada bangsa Yahudi yang baik,  iaitu mereka yang dari mula memang tak setujudengan peperangan dan penindasan terhadap rakyat Palestin, ujar ketuanya, UngkuSalleh Ungku Jamal.

"Namun apa yang kita tentang ialah NegaraIsrael, yang kita labelkan sebagai Zionis. Maka kalau kita nak bekerjasama denganYahudi adalah sukar bagi kita untuk mengenalpasti samada mereka dari golongan yangmana, maka adalah lebih baik kita hindarkan sebaik mungkin perhubungan denganmereka sehingga mereka meletakkan senjata dan mengikhtiraf kewujudan Negara Palestin.

Sehubungan dengan itu, kenyataan Hadi Awangbaru-baru ini bahawa boleh bekerjasama termasuk dalam bidang perniagaan adalahterlalu umum dan seolah-olah seperti untuk mengambil hati Yahudi yang zionisdan dalam masa yang sama mengaburkan mata rakyat malaysia supaya Pas nampaklebih rasional dalam isu ini," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNOBahagian  Serdang kepada UMNO-Onlinemengulas kenyataan Presiden PAS baru-baru ini bahawa boleh menjalankankerjasama dengan Yahudi termasuk dalam bidang perniagaa.

Tambahnya, dunia perlu memberi tekanan kepadaseluruh Yahudi supaya `Yahudi yang baik' juga akan bersungguh-sungguh untukmenekan Israel zionis. Hanya Yahudi lebih memahami Yahudi.

"Maka saya bagi pihak Pemuda UMNO Selangormendesak agar Presiden PAS, Abd Hadi Awang bertaubat, selain meminta memintamaaf kepada rakyat Palestin kerana dia secara tidak langsung telah mengikhtirafYahudi yang melancarkan peperangan terhadap Palestin."

Dalam masa yang sama, Pergerakan Pemuda UMNOBahagian Ampang melihat kerjasama dengan Yahudi dan Zionis sememangnya duaperkara yang berbeza tetapi dalam konteks yang cuba disembunyikan oleh PresidenPAS, Datuk Seri Abd Hadi Awang ialah hubungan antara Ketua pembangkang, DatukSeri Anwar Ibrahim dengan pertubuhan-pertubuhan yang telah disahkan sebagaijentera propaganda zionis iaitu NDI dan KAF

Ketuanya, Safarizul Mustafa berkata, justeruinisiatif yang cuba dilakukan oleh ketua Agama seperti Hadi Awang denganmengatakan boleh bekerjasama dengan Yahudi dalam bidang perniagaan baru-baru  ini semakin mengesahkan kewujudan AnwarIbrahim sebagai barua Zionism, cumanya Hadi Awang cuba mengelirukan rakyatdengan Yahudi serta Zionis.

"Sejauh mana keyakinan Hadi sendiri,perniagan yang berjalan dengan pihak Yahudi ini, keuntungannya tidak akandisalurkan kepada tentera Zionis bagi meneruskan kempen perangnya terhadaprakyat Palestin.

Kesimpulannya, tidak boleh ada sebaranghubungan dua hala dengan Israel dan Yahudi kerana majoritinya mereka adalahpenyokong regim Zionist," ujarnya yang juga Ketua Penerangan Pergerakan PemudaUMNO Negeri Selangor.

Video Panas Pemimpin NGO Bakal Meletup…

Posted: 18 Mar 2012 05:11 PM PDT


Wah, aku baru menerima maklumat bahawa akan meletus satu videopanas melibatkan seorang pemimpin NGO yang cukup terkenal sekarang nie.

Namanya masih dirahsiakan, namun menurut sumber…. Aksi-aksi panastersebut memang panas, selain beberapa keeping pic antara pemimpin NGO tersebutbersama pasangannya turut akan dihebahkan kepada semua melalui alam siber tidaklama lagi.

Khabarnya, pemimpin tersebut sedang melobi untuk bertanding dalamPRU13 nie, jawatan yang diidamkannya cukup besar dan susah nak terjangkau kalauvideo dan pic-pic tersebut tersebar dalam masa yang terdekat nie…..

Tunggu….

BN Terengganu mampu tawan lima DUN dikuasai pembangkang

Posted: 18 Mar 2012 01:39 AM PDT


Hiasan sahaja: BN Mampu Tawan 5 kerusi PAS selain mempertahankan
24 kerusi DUN Yang  Disandang BN Terengganu
Barisan Nasional (BN) yakin mampu menawan lima kawasan DewanUndangan Negeri (Dun) yang dikuasai parti pembangkang dalam Pilihan Raya UmumKe-13 (PRU-13) akan datang.

Menteri Besar, merangkap Pengerusi Barisan Nasional (BN)Terengganu, Dato' Seri Haji Ahmad Said berkata, berdasarkan analisis yangdibuat, lima Dun iaitu Ladang, Batu Buruk, Bukit Payong, Bukit Tunggal danManir mempunyai harapan untuk dirampas kembali," katanya.

"Dalam PRU-12, parti pembangkang hanya menang tipis padakelima-lima Dun ini dan kita yakin mampu ambil balik dengan dibantu jenteraWanita," katanya di majlis Mesra Menteri Besar bersama Jalinan Rakyat (JR)Wanita Umno Bahagian Setiu di Sekolah Menengah Tengku Ibrahim, petang semalam.

Hadir sama, Ahli Parlimen merangkap Ketua Umno Bahagian Setiu,Dato' Haji Mohd Jidin Shafee; Timbalan Ketua Umno merangkap Ahli Dewan UndanganNegeri (Adun) Langkap, YB Haji Ashaari Idris; Adun Permaisuri, YB Haji HalimJusoh; Adun Jabi, YB Haji Ramlan Ali.

Turut serta, Ketua Pergerakan Wanita Umno Perhubungan Terengganu,Datuk Hajah Fatimah Hamat dan Ketua Pergerakan Wanita Umno Bahagian Setiu,Hajah Wan Maznah Wan Nong serta lebih 4,000 jentera JR dari empat Dun iaituBatu Rakit, Langkap, Permaisuri dan Jabi.

Katanya, BN menaruh harapan kepada jentera wanita membantu partimemenangI dalam pilihan raya nanti dan keyakinan ini berdasar gerak kerja yangdilakukan tanpa jemu sejak dulu.

"Jentera wanita sejak dulu memang tidak pernah menghampakan parti,sedia dikerah dalam apa juga situasi dan keadaan, " katanya.

Menurutnya, sejak kebelakangan ini ramai pengundi di kawasan yangdikuasai pembangkang sudah mula sedar bahawa pemimpin pembangkang tidak mampumembantu mereka dalam segala segi.

Dato' Seri Haji Ahmad kemudiannya mengingatkan semua jentera terusmengerah tenaga untuk memenangkan parti serta jangan jadikan calon sebagai isumalah terimalah sesiapa saja yang dipilih pucuk pimpinan tertinggi parti keranayang penting BN perlu menjadi pentadbir negeri dan negara.

Menteri Besar kemudiannya telah menyampaikan Anugerah SekalungBudi kepada empat tokoh wanita berjasa iaitu Hajah Kalsom Saamah (Permaisuri),Hajah Hasnah Ismail (Langkap), Hajah Wan Aminah Wan Deraman (Batu Rakit) danPuan Wan Zainab Wan Yaakub (Jabi)

Taipingmali (tm)

Posted: 19 Mar 2012 01:11 AM PDT

Taipingmali (tm)


Serang Hakim… Anwar Patut Dikenakan Tindakan Menghina Mahkamah

Posted: 18 Mar 2012 06:26 PM PDT

KUALA LUMPUR, 6 Okt. – Tindakan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menuduh Hakim Mahkamah Rayuan, Datuk Abdul Malik Ishak bersikap politik dalam penghakiman yang ditulisnya adalah satu penghinaan mahkamah, kata Penasihat Undang-undang UMNO Datuk Mohd Hafarizam Harun.


Kenyataan tersebut dibuat selepas Mahkamah Persekutuan menolak rayuan akhir Anwar berhubung permohonan kali ketiganya agar Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah menarik diri daripada terus mendengar prosiding kes liwat yang dihadapinya.

"Dari sudut perundangan Datuk Seri Anwar Ibrahim telah melakukan 'penghinaan Mahkamah' (contempt of court) dan beliau tidak patut dibiarkan membuat tuduhan melulu apatah lagi menghina sebegini," katanya.

Anwar telah menyatakan bahawa Datuk Abdul Malik Ishak bersifat menyerang dan menghina beliau selain menunjukkan sikap politik keterlaluan seorang hakim Mahkamah Rayuan walaupun kes terbabit masih berlangsung.

Antara lain, Anwar juga menyatakan bahawa terdapat campur tangan politik dalam kes terbabit.

"Dalam hal ini hakim patut dimaklumkan apa yang Datuk Seri Anwar Ibrahim katakan berkenaan beliau dan juga pihak pendakwaan perlu kemukakan notis usul bahawa telah berlakunya 'penghinaan di hadapan mahkamah' (contempt in the face of court).

"Mahkamah tidak boleh dijadikan sebagai tempat untuk melepaskan kekecewaan kerana mahkamah adalah suatu institusi yang membentuk sistem demokrasi iaitu Eksekutif, Legislatif dan kehakiman," tegas beliau.

Anwar sedang membela diri atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd. Saiful Bukhari Azlan, 26, di Unit 11-5-1, Kondomonium Desa Damansara, No. 99, Jalan Setia kasih, Bukit Damansara, di ibu negara di antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Pada 6 Jun lalu, Hakim Mohamad Zabidin menolak permohonan ketiga Anwar agar beliau menarik diri sebagai hakim setelah mendapati alasan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu bahawa beliau membuat pra-penghakiman dan berat sebelah dalam keputusannya di akhir kes pendakwaan, tidak mempunyai merit.

WQX 3796 Perodua Viva di larikan perompak

Posted: 18 Mar 2012 11:05 AM PDTPls help!! My sis in law just got robbed 10.00pm infront of d hse gate.. 4 Indian guys with knives, n took her car away Produa viva WQX 3796. If u c d car inform me pls... Tx ! 


Parang was at her neck and stomach infront of d gate.... Mom was in d house.. In PJ area..


 Maznah Zulkifli the woman biker
  • zolkiflimaznah@yahoo.com

Buku Jingay Pakatan Rakyat

Posted: 18 Mar 2012 10:29 AM PDT


Janji PR: Satu daripada janji pembangkang ialah untuk meningkat kan pendapatan isi rumah kepada tahap RM 4,000 dalam tempoh lima tahun ,menjelang 2015. Untuk melaksana kan janji ini, mereka memerlukan sekurang kurangnya RM 93.9 bilion setahun untuk diagihkan kepada 3.8 juta isi rumah berpendapatan rendah dengan kadar imbuhan purata RM 2,045 bagi seorang isi rumah.

Ulasan : Berdasarkan analisis yang dijalankan oleh Pemandu (Perfomance Management &Delivery Unit), Institut Kajian Strategik dan Antara bangsa (ISIS), dan Kementerian Kewangan terhadap segala janji pembangkang dalam buku Jingga, negara akan mengalami bajet defisit sebanyak 27.5 % daripada KDNK bagi tahun pertama pelaksanaan janji janji tersebut. Kerajaan perlu membelanjakan RM 199 bilion lagi wang pembayar cukai untuk memenuhi belanjawan itu dan seterusnya akan melonjakkan lagi hutang kerajaan kepada RM 617.1 bilion. Jika ini berlaku, cukuplah dua tahun sahaja untuk hancur ekonomi Malaysia dan Malaysia muflis.

Kesimpulan : janji akan tinggal janji kerana puak pembangkang tidak pernah memikirkan kepentingan rakyat. Segalanya adalah retorik dan sekadar menarik undi. Kuasa telah melampaui batasan akidah dan kepentingan rakyat- Oleh Ariffin Hussin

20120318 Rodziah Ismail Wanita Suara Perubahan

Posted: 18 Mar 2012 09:06 AM PDTHEHEHEHEH!!!! Rodziah Ismail lupa bahawa wanita perlu menjaga isteri-isteri YB dan isteri-isteri supaya berhati-hati apabila mendapatkan khidmat kaunseling terutama kepada yang menawarkan khidmat kaunseling jam 3.00 pagi .

Rodziah juga lupa untuk membela nasib China Dolls yang bersepah di Selangor yang terpaksa sedekah baree kepada pemimpin politik pembangkang lebih-lebih lagi kes yang melihat Datuk T.

Rodziah perlu mengawasi ustazah atau bini orang supaya tidak dibalun oleh ustaz Pas dalam keretapi..

Rodziah perlu menasihatkan dan mentarbiahkan Elizabeth Bukit Talanjan, pujuk supaya Helmi dibawa balik ke Malaysia untuk mendedahkan skandal mereka berdua, Helmi adalah teman lelaki Elizabeth yang boleh dikatakan bersekududukan.

Anwar Takut RPK Bocor Rahsia - Muhyiddin Yassin 18/3/2012

Posted: 18 Mar 2012 08:57 AM PDT
Uploaded by klposdotcom on Mar 18, 2012

Timbalan Perdana Menteri,Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai penakut kerana meminta penganjur forum Wikileaks mengeluarkan nama Raja Petra Kamarudin (RPK) dari senarai peserta forum itu.Muhyiddin berkata, keengganan ketua pembangkang itu untuk berdepan dengan pengendali portal MalaysiaToday menunjukkan bahawa Anwar bimbang Raja Petra akan membocorkan segala rahsianya.

Beliau Berkata Demikian Selepas Merasmikan Jentera Piliharaya Barisan Nasional Bahagian Wilayah Persekutuan.Seramai 4000 Yang Hadir Pada Majlis Tersebut

Maklumat Lanjut Layari
http://www.klpos.com/

Bendera UMNO BN di Bakar di Taman Malinja Semeling Merbok

Posted: 18 Mar 2012 08:46 AM PDTPAS Kedah telah jadi Yahudi kerana membakar bendera BN dan Umno. Pas yang menyokong Yahudi memang sesat dan menyesatkan

Hadi Awang: PAS rejects Zionism, not Jews

Posted: 18 Mar 2012 02:03 AM PDT


View PhotoHadi Awang: PAS rejects Zionism, not Jews
By Lisa J. Ariffin

KUALA LUMPUR, March 17 — PAS rejects Zionism but is prepared to co-operate with Jews, party president Datuk Seri Abdul Hadi Awang has said.

"PAS rejects Zionism because it is a fanatical ideology of the [Jewish] race," he was quoted as saying today by Bernama Online.

Zionists are Israeli nationalists who uphold the precepts of a sovereign Jewish state and exclusive racial identity.

However, Abdul Hadi said co-operation with Jews in commerce was allowed as trading with non-Muslims has been practised all this while.

In January, Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim drew criticism from Umno and its media following an interview with the Wall Street Journal, where he expressed support for "all efforts to protect the security of the state of Israel."

But the opposition leader has since clarified his remarks by saying he was referring to a "two-state solution", and that his support was also contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians.

Following the report, former prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad accused Anwar of being a Jewish sympathiser and a leader who disregarded the plight of the Palestinians.

The former premier had also alleged that the US and Israel were conspiring to cause a regime change in Malaysia through a "puppet government" to be led by Anwar.

Dr Mahathir claimed it was the US government's hope that the new leadership under Anwar, his long-time arch-nemesis, would establish diplomatic relations with Israel and distance itself from the Palestinian struggle.

Muslim-majority Malaysia is a staunch supporter of Palestine and has no diplomatic ties with Israel.

Muslim politicians have long vied for support from Malays by denouncing what they say are inhumane acts of aggression by Israel towards its neighbour.

Anwar has previously been attacked as a supporter of the Zionist movement due to his interaction with prominent Jewish figures in the West.

But the opposition leader turned the tables on Umno and Barisan Nasional in 2010 when he claimed public relations firm APCO Worldwide, then contracted by Putrajaya, was responsible for both the 1 Malaysia and 1 Israel campaigns.

M'SIAN MAN DIES IN ACCIDENT INVOLVING TAXI AT SINGAPORE'S BUDGET TERMINAL

Posted: 18 Mar 2012 01:51 AM PDTSINGAPORE, March 17 (Bernama) -- A 34-year old Malaysian man died after being hit by a taxi llegedly driven by a passenger at Singapore''s Budget Terminal this morning.

Local television Channel NewsAsia (CNA) reported, Chandra Morgan, 34, who worked as a cleaner at the terminal, was pronounced dead at the scene.

His family is in Johor and he has four children, aged between three months and 10 years. CNA said Police had arrested the suspect, who is a 30-year-old Chinese national.

It quoted the police as saying that they received a call at about 6.50am saying there was a dispute between a CityCab driver and his passenger.

Police said the caller reported that a passenger had allegedly assaulted a 57-year-old taxi driver at the road side along the stretch of Airport Boulevard, in front of SATS In-flight Catering Centre 1.

Police added moments later, the same taxi was involved in a traffic accident when it hit the cleaner at the driveway in front of the Budget Terminal.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 18 Mar 2012 11:31 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


10 Ribu Masyarakat India Sambut Najib Semalam...

Posted: 18 Mar 2012 10:08 PM PDT

Kira-kira 10 ribu masyarakat india menyambut kedatangan najib di sekolah kebangsaan vivekananda pj, mereka menunggu najib seawal jam 7 pagi walaupun mereka tahu yang najib akan datang sekitar jam 11 pagi.

Najib di jemput untuk meraikan ulang tahun ke 30 sri murugan centre, sebuah pusat kecemerlangan untuk kaum india.

sekupangdua

Posted: 18 Mar 2012 11:17 PM PDT

sekupangdua


BAEK PUNYA Fr GOMO : VISI INTERNATIONAL, MADE IN THAILAND

Posted: 18 Mar 2012 10:43 PM PDTSEBELUM TERLAMBAT BOOKING! TAKUT DI SAPU BERSIH OLEH OSTAD BAD & MAT TABOOO kenaler booking awal kot tiket habis,Video ni jugak bakal melariskan ubat kuat yang diiklankan di portal Harukah, Suara Dajal kEADILAN Dan Maliysiakinon yang semenjak dua ni bila cita BOXOFFICE BALUN AMOI MADE IN CHINA berlambak iklan ubat kuat kat blog dema berdekah berdekah... berdekah.

Apapun HERO Aljubri ni telah pun menghalalkan segala depan belakang, jantan betina kepada semua puak lebai Parti Ajaran Sesat sekali pun dema menafikan dalam filem yang diketegorikan ancok wok,  tak tau ler ngaper, kata dema sengaja jer sebab boleh buat alasan untuk tengok lagi, ada gak yang kata dema harap ada yang baru BAEK PUNYA yang baru nanti... jadi bila dah ada COMING SOON ni terjawabler di pentas ceramah dema dan pastinya penafian akan berlaku lagi dengan harapan ada lagi VERSI Made in negara- negara lain  pulak, almaklumler  bukan satu negara yg dia pergi, negara orang putih, negara India, negara Australia, negara Arab dan tak mustahil ada pulak Made In Israel.... hehehe kata dema sebagai balas dendam kena tikam israel... berdekah berdekah..... and berdekah

So kita tunggu cita ini soon, dengor khabor nyer hebatnya dia sorang lawan dua ker pulak? tunggguuuuu...

Belantan

Posted: 18 Mar 2012 11:15 PM PDT

Belantan


Selepas bangunan PKNS dijual,Taman Pertanian Bukit Cerakah juga bakal menjadi mangsa seterusnya?

Posted: 18 Mar 2012 09:40 AM PDT

Adakah tanah Taman Cahaya ini bakal dijual kepada pemaju!

Pada tahun 2004, pihak pembangkang memperbesarkan isu pembangunan tanah-tanah dipinggiran Taman Pertanian di Bukit Cerakah yang telah merosakkan alam sekitar.

Ketika itu, mereka menentang pembangunan perumahan berdekatan taman tersebut. Bagaikan roda yang berputar kembali, sudah timbul ura-ura bahawa perkara sama akan dilakukan oleh kerajaan negeri Pakatan Rakyat Selangor yang ada.

Kononnya kerajaan negeri mahu mengambilalih dan menguruskan sendiri Taman Botani Negara Shah Alam (TBNSA) kerana kurang peruntukan dari kerajaan pusat untuk membiayai taman tersebut.

Namun, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar mendedahkan ada sumber memberitahu bahawa tujuan sebenar adalah untuk menjual sebahagian tanah tersebut kepada pemaju.

Menurut Noh Omar, tiada isu kerajaan pusat tidak berikan peruntukan kerana ada memperuntukan sebanyak RM161 juta untuk mengurus TBNSA.

Tidak perlu untuk kerajaan negeri yang serba kekurangan wang mengambilalih. Lebih baik disalurkan wang kerajaan negeri untuk selesaikan masaalah sampah. Rancangan Kerajaan Pusat sudah ada dan peruntukan kira-kira RM161 juta itu akan digunakan untuk menjadikannya sebuah pusat agro pelancongan utama negara.


Menurut Noh Omar, sumber maklumatnya memberitahu kerajaan negeri sudah berbincang untuk mengambil alih pengurusan Taman Botani menggunakan alasan peruntukan yang disalurkan oleh kerajaan pusat bagi tujuan membangunkan taman pertanian ini tidak mencukupi.

Tetapi ada pula rancangan ntuk menjual tanah TBNSA seluas 40 hektar bagi mencari dana berjumlah RM100 juta bagi menampung kos operasi taman itu sekiranya mereka mengambil alih pengurusannya.

Sehubungan itu, Noh meminta kerajaan negeri segera menandatangani perjanjian pajakan untuk tempoh 60 tahun bagi membolehkan kementerian membangun dan mengurus taman botani itu.

Kerajaan negeri terdahulu (BN) bersetuju memajakkan tanah itu seperti mana yang terkandung dalam perjanjian persefahaman (MoU) yang dimeterai antara kementerian dan kerajaan negeri pada 2006 untuk membangunkan TBNSA.

Dalam MoU itu, kerajaan Selangor antara lain boleh memberikan kelulusan kepada kementerian menyambung tempoh pajakan tanah selama 60 tahun untuk mengendalikan taman pertanian itu tetapi belum ada sebarang perjanjian seumpama itu ditandatagani sehingga kini.


Kerajaan Pusat sudah membelanjakan RM236.04 juta bagi membiayai pembangunan dan menampung kos pengurusan taman itu sejak ditubuhkan pada 1986 ketika dikenali sebagai Taman Pertanian Bukit Cerakah.

Tidak menolak kemungkinan, kerajaan Selangor tiada rancangan untuk menampung pembiyaan taman tersebut langsung.

Ini hanya alasan untuk ambilalih dan jual tanah kawasan tersebut yang strategik dan bernilai tinggi untuk diberikan kepada PKNS atau pemaju swasta untuk dijual sebagai pembangunan hartanah bernilai tinggi.

Lama kelamaan, kesemua Taman Pertanian akan dijadikan kawasan pembangunan nilai tinggi tanpa ada perumahan murah untuk yang kurang berpendapatan.


Suara Politik
Torashah

Selepas bangunan PKNS di jual, Taman Pertanian Bukit Cerakah juga akan menjadi mangsa seterusnya!

Posted: 12 Mar 2012 03:46 AM PDT

Adakah tanah Taman Cahaya ini bakal dijual kepada pemaju!

Pada lebih kurang tahun 2004, pihak pembangkang membesarkan isu pembangunan tanah-tanah dipinggiran Taman Pertanian di Bukit Cerakah yang telah merosakkan alam sekitar.

Ketika itu, mereka menentang pembangunan perumahan berdekatan taman tersebut. Bagaikan roda yang berputar kembali, sudah timbul ura-ura bahawa perkara sama akan dilakukan oleh kerajaan negeri Pakatan Rakyat Selangor yang ada.

Kononnya kerajaan negeri mahu mengambilalih dan menguruskan sendiri Taman Botani Negara Shah Alam (TBNSA) kerana kurang peruntukan dari kerajaan pusat untuk membiayai taman tersebut.

Namun, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar mendedahkan ada sumber memberitahu bahawa tujuan sebenar adalah untuk menjual sebahagian tanah tersebut kepada pemaju.

Menurut Noh Omar, tiada isu kerajaan pusat tidak berikan peruntukan kerana ada memperuntukan sebanyak RM161 juta untuk mengurus TBNSA.

Tidak perlu untuk kerajaan negeri yang serba kekurangan wang mengambilalih. Lebih baik disalurkan wang kerajaan negeri untuk selesaikan masaalah sampah. Rancangan Kerajaan Pusat sudah ada dan peruntukan kira-kira RM161 juta itu akan digunakan untuk menjadikannya sebuah pusat agro pelancongan utama negara.


Menurut Noh Omar, sumber maklumatnya memberitahu kerajaan negeri sudah berbincang untuk mengambil alih pengurusan Taman Botani menggunakan alasan peruntukan yang disalurkan oleh kerajaan pusat bagi tujuan membangunkan taman pertanian ini tidak mencukupi.

Tetapi ada pula rancangan ntuk menjual tanah TBNSA seluas 40 hektar bagi mencari dana berjumlah RM100 juta bagi menampung kos operasi taman itu sekiranya mereka mengambil alih pengurusannya.

Sehubungan itu, Noh meminta kerajaan negeri segera menandatangani perjanjian pajakan untuk tempoh 60 tahun bagi membolehkan kementerian membangun dan mengurus taman botani itu.

Kerajaan negeri terdahulu (BN) bersetuju memajakkan tanah itu seperti mana yang terkandung dalam perjanjian persefahaman (MoU) yang dimeterai antara kementerian dan kerajaan negeri pada 2006 untuk membangunkan TBNSA.

Dalam MoU itu, kerajaan Selangor antara lain boleh memberikan kelulusan kepada kementerian menyambung tempoh pajakan tanah selama 60 tahun untuk mengendalikan taman pertanian itu tetapi belum ada sebarang perjanjian seumpama itu ditandatagani sehingga kini.


Kerajaan Pusat sudah membelanjakan RM236.04 juta bagi membiayai pembangunan dan menampung kos pengurusan taman itu sejak ditubuhkan pada 1986 ketika dikenali sebagai Taman Pertanian Bukit Cerakah.

Tidak menolak kemungkinan, kerajaan Selangor tiada rancangan untuk menampung pembiyaan taman tersebut langsung.

Ini hanya alasan untuk ambilalih dan jual tanah kawasan tersebut yang strategik dan bernilai tinggi untuk diberikan kepada PKNS atau pemaju swasta untuk dijual sebagai pembangunan hartanah bernilai tinggi.

Lama kelamaan, kesemua Taman Pertanian akan dijadikan kawasan pembangunan nilai tinggi tanpa ada perumahan murah untuk yang kurang berpendapatan.


Suara Politik
Torashah