Jumaat, 9 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


MUSLI OLI

Posted: 09 Dec 2011 01:03 PM PST

MUSLI OLI


PALING RAMAI KM, PALING MISKIN DAN PALING RAMAI PENGANGGUR...

Posted: 09 Dec 2011 09:47 AM PST


Ketua Menteri Sabah yang pertama ialah Presiden UPKO, Donald Stephens pada 1963. Pada 1965 Kerajaan Pusat arah Stephens meletakkan jawatan kerana tindakannya mendesak kedudukan Sabah dan Malaysia Agreement 1963 dikaji semula setelah Singapura keluar dari Persekutuan.

Stephens menggantikan tempat Peter Lo sebagai Minister Of Sabah Affair di peringkat Pusat. Peter Lo dari SCA dilantik sebagai KM Sabah yang ke -2  dalam interim government sebelum pilihan raya umum negeri yang pertama 1967.

Tun Mustapha adalah KM Sabah yang ketiga setelah USNO mengatasi jumlah kerusi UPKO. Tapi pada  1975, kerana Tun Mustapha enggan setuju royalti minyak 5%, KL tubuhkan parti baru jatuhkan kerajaan Tun Mustapha.

Tun Razak meminta Tunku memujuk Tun Mustapha berundur dan meletakkan jawatan sebagai KM Sabah. Dan berjanji akan membubar BERJAYA dan mengekalkan kerajaan USNO.

Timbalan Presiden USNO, Tun Mohd Said dilantik KM Sabah yang keempat, kira-kira 8 bulan sebelum pilihan raya negeri 1976. BERJAYA tidak dibubarkan KL.

USNO kalah kepada parti BERJAYA pimpinan Tun Mohd Fuad (Donald Stephens) dan TunStephens kali kedua dilantik sebagai KM Sabah yang ke 5.

Pada 6-6-1976, Tun Stephens terbunuh dalam nahas kapal terbang. Timbalan Presiden BERJAYA, Tan Sri Harris Salleh dilantik sebagai KM Sabah yang ke-6.

Pilihan raya negeri 1985, BERJAYA kalah kepada parti PBS dan Datuk Pairin Kitingan dilantik KM Sabah yang ke 7.

Pada pilihanraya 1994, PBS  menang tipis tetapi kerajaan Pairin tumbang setelah beberapa orang wakil rakyatnya menyertai BN.

Tun Sakaran Dandai dilantik KM Sabah yang ke lapan. Beliau memegang jawatan itu tak sampai 8 bulan untuk dilantik sebagai TYT Sabah.

Datuk Seri Salleh Said dilantik sebagai KM yang kesembilan menyambung tempuh Tun Sakaran. Selepas 16 bulan Salleh diarah KL untuk memberi laluan kepada presiden SAPP, Datuk Yong Teck Lee sebagai KM Sabah yang ke-10.

Selepas dua tahun, tempat Teck Lee diambil alih Tan Sri Bernard Dompok mewakili parti UPKO. Dompok adalah KM Sabah yang ke-11. Malangnya, Dompok, hanya menjadi KM selama 8 bulan kerana tewas pada pilihanraya negeri 1999 di kawasan DUN Moyog.

Datuk Osu Sukam menggantikan Dompok sebagai KM Sabah yang ke-12. Selepas 2 tahun tempat Osu diambil alih presiden LDP, Tan Sri Chong Kah Kiat pada 2001.

Pada 2003, Datuk Musa Aman menjadi KM Sabah yang ke - 13 hingga sekarang.... 

Sejumlah 13 KM Sabah. Jumlah yang paling ramai berbanding negeri-negeri lain di Malaysia.  Dua orang hilang jawatan KM kerana kerajaan pimpinan kalah, Tun Said (USNO) 1976 dan Harris Salleh (BERJAYA).

Manakala dua KM hilang jawatan kerana kalah walaupun parti menang dan kerajaan mereka menang. Peter Lo (SCA-Perikatan) 1967 dan Dompok (UPKO-BN) 1999.

Hanya seorang mati dalam jawatan, Tun Fuad Stephens.

Manakala 8 KM Sabah yang lain hilang jawatan kerana arahan Kuala Lumpur! 

UMNO DALANG PERISTIWA 13 MEI DI SABAH!!!

Posted: 08 Dec 2011 04:21 PM PSTTun Mohd Fuad Stephens-Seorang negarawan, freedom fighter dan pejuang kemerdekaan Sabah.

Dari awal lagi Tun Stephens dan Peter Mojuntin telah melahirkan rasa tidak puas hati dan mendedahkan campurtangan pemimpin-pemimpin Kuala Lumpur untuk mengawal Sabah secara direk.

KL cuba  menghapuskan autonomy yang telah ditandatangani dengan hati yang berat di London dalam Malaysia Agreements 1963. Tapi pemimpin Pusat bijak melindungi perbuatan itu dengan berselindung disebalik USNO-SCA.

Dalam kenyataan pada 26 September 1967, Mojuntin bertanya "Is It not true that the USNO activities at HQ level are under the control of UMNO boys and lawyers from Malaya?...Even USNO members have heard to complain about this…." (ms 237 Herman Luping, Sabah's Delimma)

Keputusan pilihanraya umum pertama 1967, USNO-14, UPKO-12, SCA-5 dan Bebas-1.

Pilihnaraya 1967 adalah friendly contest antara tiga anggota Sabah Alliance Party. Free for all berlaku kerana perebutan kerusi bumiputera antara USNO dan UPKO tidak dapat diputuskan.

Pengerusi Sabah Alliance atau Perikatan Sabah ialah Tun Stephens. Stephens juga Presiden UPKO dan Menteri Hal Ehwal Sabah diperingkat Pusat. Pada PRN 1967, Stephens dinasihat jangan bertanding dan dijanjikan jawatan sebagai Pesuruh Jaya Malaysia ke New Zealand atau Australia. Tun Stephens patuh nasihat KL itu.

Setelah keputusan pilihan raya 1967 diumumkan. Tun Mustapha memanggil mesyuarat Sabah Alliance di rumahnya di Tanjung Aru. Pada masa itu diketahui beberapa orang wakil dari KL iaitu pegawai-pegawai UMNO telah berada di rumah tersebut.

Sebenarnya Tun Mustapha bukan pengerusi Sabah Alliance tetapi oleh kerana USNO mendapat 2 kerusi lebih, maka dia memanggil mesyuarat. Mesyuarat itu diwakili semua pemimpin kanan UPKO termasuk Tun Stephens. Kehadiran orang luar yang kononnya sebagai penasihat USNO menjadikan mesyuarat agak panas dan tegang.

Tun Mustapha atas nasihat Kuala Lumpur tidak melantik seorang pun wakil UPKO dalam kabinet. Dia menubuhkan kabinet kecil lima anggota sahaja. Dua menteri dari USNO, iaitu Harris Salleh dan Mohd Said Keruak, dua dari SCA, Khoo Siak Chew dan Pang Tet Tsung. Empat lagi jawatan menteri akan dilantik kemudian.

Keputusan Tun Mustapha atas nasihat UMNO itu hampir mencetus rusuhan kaum di Sabah. Peristiwa yang mencetusnya berlaku pada tarikh "13 MEI 1967".

Tun Stephens sebagai Pengerusi Sabah Alliance Party mengarah Setiusaha Sabah Alliance Party, Abdul Mumin Kalakhan untuk memanggil mesyuarat pada jam 7 malam, 13 Mei, 1967.

Setelah tiba di pejabat Sabah alliance di Gaya Street, pejabat itu telah dikunci dan semua lampu di padam. Pemimpin UPKO merasakan tindakan USNO tersebut sebagai usaha untuk menghina UPKO dan pemimpin Huguon Siou mereka.

Sekumpulan pemuda UPKO dan Peter Mojuntin merancang untuk bertindak balas tetapi sebagai seorang negarawan yang berjiwa besar Tun Stephens menasihati mereka supaya bersabar.

Akhirnya pada 15 Mei 1967 parti UPKO keluar dari Sabah Alliance dalam satu mesyuarat khas di Penampang. Bertitik tolak dari hari itu parti UMNO dan KL telah berjaya memecah belahkan perpaduan bumiputera Sabah.

Jika dulu Divide and Rule diamalkan dengan hanya menghantar "penasihat" atau wakil UMNO. Sekarang UMNO telah bertapak di bumi Sabah!! DIMENSI

Posted: 09 Dec 2011 12:12 PM PST

DIMENSI


Omegay: MSO di saman

Posted: 09 Dec 2011 01:56 AM PST


Zaid saman penulis, pengarang dan penerbit Buletin Rakyat

2011/12/09

Beliau menamakan penulis artikel, Mohd Sayuti Omar, pengarang akhbar, Norzah Kepol dan penerbit yang juga pemilik akhbar itu, Kantung Network Sdn Bhd, sebagai defendan pertama hingga ketiga.
Dalam pernyataan tuntutannya, Zaid mendakwa penerbitan artikel bertajuk "Zaid Terus Hanyut Dalam Keegoannya" memfitnah dan membawa maksud bahawa beliau memiliki moral politik yang rendah, seorang yang ego, bersikap autokratik, menggunakan kekayaan untuk memaksa orang tunduk kepadanya dan tidak memiliki ketinggian budi pekerti. 

Zaid menuntut satu perintah menghalang kesemua defendan daripada menerbitkan kata-kata fitnah berkenaan di dalam akhbar dan internet, satu perintah supaya defendan mengambil langkah menarik balik atau memadamkan kata-kata fitnah itu dan defendan perlu menerbitkan atau menyiarkan permohonan maaf di akhbar itu secara berterusan selama dua bulan atau tempoh yang dianggap wajar oleh mahkamah. 

Beliau turut menuntut ganti rugi am RM10 juta daripada setiap defendan, ganti rugi khas, ganti rugi teruk dan ganti rugi teladan. 

Selain itu, pada tarikh sama Zaid turut memfailkan satu injunksi untuk menghalang ketiga-tiga defendan daripada menerbitkan kata-kata fitnah tersebut dan memohon perintah interim supaya defendan mengambil langkah menarik balik atau memadam kata-kata berkenaan yang terdapat di akhbar dan internet dengan serta-merta. 

Sementara itu, Hakim Mahkamah Tinggi, Datin Zabariah Mohd Yusof, hari ini yang mendengar kes itu di dalam kamar menetapkan 14 Disember untuk pengurusan kes. - BERNAMA 

Omegay: Cakap2 Khalid gereja - 10 patah ayat keluar dari mulut dia, seme tak bleh pakai! >|D

Posted: 08 Dec 2011 07:30 PM PST


''DAP (letakkan calon Melayu di kerusi majoriti Melayu) kerana mereka mahu pecahkan imej daripada parti satu kaum kepada parti semua kaum tetapi langkah ini memerlukan masa.

''Namun, kita rasa langkah ini tidak wajar dan kita tidak tunduk kepada tuntutan DAP," katanya kepada pemberita di sini, hari ini. - Utusan Malaysiaku sayang

tidak tunduk kepada deaayypig?? podaaahhh!..jangan cepat terpedaya beb!!..Pasrael dalam perancangan gunakan strategi simpati. pasrael sebenarnya rela kerusi mereka di korbankan untuk menarik perhatian pengundi bukan islam. mungkin dengan cara mengorbankan beberapa kerusi untuk memperolehi sokongan padu di kerusi2 yang di lihat lebih terjamin sambil menunjukkan bahwa pasrael bersedia 'terkorban' demi memenuhi tuntutan pengundi cina kerana sedar kemenangan terdahulu hasil dari sokongan mereka juga

Ini hanyalah percaturan awal Pasrael menghadapi pihak BN. Dengan berkompromi menyerahkan beberapa kerusi kepada deeayypig maka terbukti Pasrael tak dapat menolak gejolak nafsu ke putrajaya mengatasi segala2nya. Pasrael tak kira sama ada deeayypig bleh menang atau tidak di kawasan majoriti melayu kerana yang penting bagi mereka adalah mendapatkan sokongan pengundi cina selain cuba meraih undi simpati dari kalangan orang melayu.

sebagaimana deeayypig melakukan pecah dan perintah di kawasan majoriti melayu di Pulau pinang begitu juga mereka akan lakukan di selangor. pasrael akan terus di asak agar bersetuju menyerahkan beberapa kerusi lagi dengan alasan konon2nya pengaruh dan sokongan pengundi cina deeayypig lbey menyerlah jika di bandingkan sokongan pengundi melayu terhadap pasrael yang di lihat semakin merosot.

Deeayypig hanya memberi arahan tentang yang perlu di lakukan oleh pasrael adalah 'go with the flow'. jadi pak turut!. maka tidak timbul masalah siapa yang akan menang atau kalah kerana mereka sama2 akan terus menjaja cerita2 dongeng dan fitnah dan dalam hal ini pasrael di lihat lebih menonjol!. itu lah tugas khalid yang 'membunuh' islam dan orang melayu dari dalam..

itu belum termasuk cerita hikayat dari parti peegayrar lagi! kehkehkeh

Omegay: Titah sultan dah berkali2 - Pasrael masih tak paham2 lagi??

Posted: 08 Dec 2011 04:30 PM PST


Sultan Selangor titah MAIS pertahan imej Islam

2011/12/08

SHAH ALAM: Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah baginda tidak rela melihat agama Islam dipermain-mainkan oleh orang lain yang cuba menjatuhkan imej dan nama baik agama itu. 

Sehubungan itu, baginda selaku ketua agama Islam negeri, meminta anggota Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) supaya mempertahankan kesucian dan nama baik agama Islam.

"Ahli-ahli MAIS mempunyai peranan yang penting dalam mengubah dan mentransformasikan badan itu ke arah yang lebih cemerlang supaya dipandang tinggi dan dihormati oleh semua masyarakat," titah baginda pada majlis pengurniaan watikah pelantikan kepada 20 anggota MAIS bagi sesi 2012-2014 di Istana Bukit Kayangan di sini, hari ini.
Baginda juga mahukan rakyat terus memberi kepercayaan dan penghormatan mereka terhadap institusi Islam di negeri ini terutamanya MAIS. 

"Beta tidak mahu ada pihak yang memperkecilkan kemampuan institusi ini dalam mentadbir dan memajukan ekonomi masyarakat Islam sehingga mereka yang tidak sepatutnya campur tangan dalam urusan agama Islam turut terlibat demi kepentingan politik atau kepentingan peribadi mereka," titah Baginda. 

Sultan Selangor bertitah keadaan ini secara tidak langsung akan mengelirukan dan meresahkan umat Islam di negeri Selangor serta menjadikan kepercayaan umat Islam terhadap institusi agama Islam berkurangan. 

Baginda juga mengingatkan anggota MAIS bahawa pihak yang cuba menjatuhkan Islam akan sentiasa berusaha mencari kelemahan yang ada pada institusi Islam untuk didedahkan kepada masyarakat agar agama itu dipandang sebagai agama yang tidak boleh membawa kemajuan dan kesejahteraan. 
"Justeru itu, ahli-ahli MAIS dan seluruh umat Islam di Selangor perlu berwaspada dan sentiasa ingat mengingati supaya umat Islam sentiasa bersatu padu dan bekerjasama untuk menaikkan syiar Islam supaya dipandang mulia dan dihormati," titah baginda. 

Sultan Sharafuddin bertitah rakyat berbilang kaum di negeri ini harus hidup dalam keadaan aman dan makmur serta mengecapi kekayaannya bersama-sama dan mendapat apa yang mereka perlukan untuk kehidupan seharian. 

Baginda berharap rakyat Selangor menghormati Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Tubuh Negeri Selangor yang memperuntukkan bahawa Islam adalah agama Persekutuan dan negeri tetapi penganut agama-agama lain bebas untuk menjalankan aktiviti keagamaan masing-masing. 

"Justeru itu, Beta menyeru dan menasihatkan supaya perkara-perkara yang menyentuh tentang agama tidak dipolitikkan supaya rakyat boleh hidup dalam suasana saling hormat-menghormati dan harmoni," titah baginda. 

Sultan Selangor juga berpuas hati dengan khidmat dan sumbangan anggota-anggota MAIS, yang membawa institusi Islam di Selangor ke arah kemajuan dan pembangunan lestari. - BERNAMA 

Baginda sultan dah bertitah..sebenarnya tanggungjawab mempertahankan kesucian islam bukan saja terletak di bahu jabatan atau persatuan tertentu tapi ia adalah tanggungjawab semua umat islam. setiap individu yang beragama islam lah yang wajib memikul tugas bagi memastikan maruah islam di pandang tinggi

Kebimbangan baginda ada asasnya. Sebagai ketua agama sudah tentu baginda mengambil berat dan cuba memelihara kesucian islam. bererti baginda peka dengan keadaan semasa. ini berikutan sudah ada pihak2 tanpa segan silu mengambil kesempatan mencemar kesucian agama islam sehingga memaksa baginda bersuara. Bukan sekali tapi dah berkali2 baginda menasihati pihak yang cuba memperlekeh islam dengan sewenang2nya

Apa dah jadi dengan MB selangor? di mana tanggungjawab beliau sebagai MB beragama islam dan orang melayu tapi tak mampu melakukan apa2 untuk mempertahankan maruah dan kesucian islam?? adakah dengan 'kow tow' di depan 'rakan2 dagang' mampu menyelamatkan islam dari menjadi mangsa pemesongan akidah di masa akan datang??

Bagai mana dengan pemimpin2 pasrael yang lain? takde rasa malu ker dengan datuk hasan ali yang berseorangan mempertahankan akidah umat islam? sebenarnya pasrael tak mampu bertindak memelihara kesucian islam di sebabkan terlalu memikirkan sokongan bukan islam walhal tanggungjawab itu wajib di pikul oleh mereka sebagai rakan PR yang memerintah.

Ada pepatah orang tua berkata.."bulat air kerana pembentung..bulat manusia kerana muafakat". tapi dalam kes pasrael berlainan sket.."anwar telanjang bulat kerana meliwat..bendera pas bulat kerana otak kosong" kehkehkehkeh


p/s: masih ingat wally slipau perlekeh kat baginda sultan yang tak mahu institusi mesjid di jadikan tempat berpolitik...harkkkk ptuihhh!!

PEJUANG BANGSA

Posted: 09 Dec 2011 11:43 AM PST

PEJUANG BANGSA


Awang Import kembali sertai Liga Super Malaysia 2012

Posted: 09 Dec 2011 11:41 AM PSTNama Penuh: Brendan Gan
Tarikh Lahir: 3 June 1988 (1988-06-03) (age 22)
Tempat Lahir : Sutherland Shire, Australia
Tinggi : 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi: Attacking Midfielder
Kelab Sekarang:   Sabah FA  
Kelab dahulu   :  Sydney FC


 Zacharia Simukonda bekas penyerang Perlis kembali 
semula ke Liga Super menyertai T Team 


 Lamin Conteh Jr sertai semua skuad Perlis 


 Bekas bintang MPPJ , Bruno Martelotto memilih pasukan 
B Sathianathan iaitu ATM  

Marlon tidak diterima Wan Jamak sebab faktor usia 
 ATM pulak sambar pemenang  Kasut Emas
Liga Super ini 


Lazar Popovic , bekas penyerang Serbia U-23 
memilik pasukan Cikgu Jan iaitu Perak FA 


 Bintang Lebanon , Muhamad Ghaddar memilih Juara 
Liga Super , Kelantan 


Denny Antwi dari Ghana  memilih Kelantan 

Senarai pemain import Liga Malaysia 2012

Kelantan FA
1. Mohamed Ghaddar (Lubnan)
2. Emmanuel Okine (Ghana)
3. Denny Antwi (Ghana)
4. Zakaria Charara (Lubnan)

Terengganu FA
1. Jusio Nunis (Brazil)
2. Sibi Gwar (Nigeria)

Selangor FA
1. Ramez Dayoub (Lubnan)
2. Lelo Mbele (Congo)

Kedah FA
1. Daniel Baroni (Brazil)
2. Danilo Rafael (Brazil)

Angkatan Tentera Malaysia (ATM)
1. Marlon Alex James (St Vincent & Grenadines)
2. Bruno Martelotto (Argentina)

Perak FA
1. Lazar Popovic (Serbia)
2. Michal Kubala (Slovakia)

Negeri Sembilan
1. Marquem Goncalves (Brazil)
2. Emmanuel Owona (Cameroon)

T-Team FC
1. Zacharia Simukonda (Zambia)
2. Bojan Petrit (Bosnia)

Sabah FA
1. Brendan Gan (Australia)
2. Michael Baird (Australia)

Sarawak FA
1. Kalle Sone (Cameroon)
2. Guy Bwelle (Cameroon)

PKNS FC
1. Dawood Nicoise (Perancis)

Perlis FA
1. Lamin Conteh Jr (Sierra Leone)
2. Lewis Henry (Sierra Leone)

Apa nasihat PM DS Najib kepada Khairul Fahmi Apek ??

Posted: 09 Dec 2011 10:55 AM PST


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mencadangkan penambahan bayaran Skim Hadiah Kemenangan Sukan (SHAKAM) daripada RM10,000 kepada RM20,000 bagi emas pertama yang dimenangi atlit negara dalam Sukan SEA akan datang.

Selain itu, beliau berkata, bagi pingat emas seterusnya, bayaran RM10,000 akan diberikan kepada atlit terbabit, berbanding RM5 ribu ketika ini.

Terima kasih PM dan kerajaan BN !

TANAH TUMPAH DARAHKU ..................

Dunia tak kiamat pada 2012 - Pakar

Posted: 09 Dec 2011 10:29 AM PSTPALENQUE, Mexico, 9 Dis — Jika anda bimbang bahawa dunia ini akan berakhir penghujung tahun depan berdasarkan kalendar kaum Maya — bertenang kerana tarikhnya masih jauh daripada ramalan.

Itu penegasan pakar-pakar Maya yang mengetepikan sebarang kepercayaan bahawa kaum Maya purbakala telah meramalkan dunia akan kiamat dengan malapetaka buruk pada Disember 2012.

Perkara itu juga telah digambarkan menerusi filem "2012" mengenai bagaimana dunia akan menjadi alam yang berbeza akibat kemusnahan dunia yang berlaku dua tahun lalu.

Dalam filem berkenaan kalendar kaum Maya berusia 5,125 akan tamat pada 21 Disember 2012.

Tamadun ini yang pernah wujud kira-kira 200 tahun sebelum masihi memiliki ilmu astronomi yang maju dan mereka berjaya mengesan pergerakan matahari dan planet sejak beberapa ribu tahun lalu. Ia mempunyai 22 kalendar yang merangkumi kitaran masa cakerawala dan sistem solar.

Pada tanggal 21 Disember 2012 bumi dikatakan akan berada sebaris dengan pusat Galaksi Bima Sakti buat kali pertama sejak 25,800 tahun menyebabkan polar magnet bumi berganjak sekali gus mencetuskan gempa bumi, banjir dan letupan gunung berapi.

Kalendar Maya kuno dikatakan amat tepat terutama membabitkan perubahan pada planet.

Kalendar itu menyebut bahawa detik itu akan membawa kembali Bolon Yokte, dewa Maya yang dikaitkan dengan perang dan penciptaan.

Penulis Jose Arguelles merumuskan tarikh penghujung masa "yang kita ketahui" dalam buku 1987, yang spekulasinya menjurus kepada akhiran pergolakan dahsyat.

Bagaimanapun pakar-pakar yang mengadakan mesyuarat mereka di bandar raya Maya di selatan Mexico menjelaskan, ia hanya menggambarkan pengakhiran satu tempoh penciptaan dan permulaan kepada yang baru.

"Kita kena jelas mengenai ini. Tidak ada ramalan bagi 2012," kata Erik Velasquez, pakar dari National Autonomous University of Mexico.

"Ia hanya falasi pemasaran," kata beliau.

National Institute of Anthropological History yang berpejabat di Mexico sedang cuba untuk menghilangkan rasa ragu-ragu siri ramalan mengenai pergolakan dahsyat yang akan membawa kiamat.

"Pemikiran muluk-muluk Barat telah memutarbelitkan pandangan dunia tentangan dunia ketamadunan purbakala seperti (kaum) Maya," kata institut itu dalam satu kenyataan yang dipetik oleh Reuters.

Kajian dakwa Blogger Pro BN masih bersifat defensif , salah siapa ?

Posted: 09 Dec 2011 09:21 AM PSTDATUK Seri Najib Tun Razak dalam Perhimpunan Agung UMNO Ke-62 dan pertemuan dengan para ahli media sosial di Konvensyen Media Sosial baru-baru ini menyatakan bahawa alam maya bakal menjadi ruang yang boleh mempengaruhi pola pengundian dalam Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13.

Selepas keputusan Pilihan Raya Umum Ke-12 diketahui umum, BN dikatakan membuat kesilapan yang paling besar kerana bertanggapan suratkhabar dan televisyen lebih penting tetapi generasi muda lebih mempercayai SMS dan blog.

Banyak persoalan timbul apabila menganalisis hubungan media sosial dengan politik kepartian negara. Antaranya peranan media sosial ke atas pengguna yang melayari beberapa elemen media sosial; keberkesanan media sosial dalam melahirkan keyakinan dan kepercayaan; bagaimana untuk memenangi perang psikologi di alam maya; agenda setting isu atau pemasaran politik yang bagaimanakah mampu mendekati pengguna.

Soal sama ada gerombolan pemilikan media sosial BN masih di takuk yang sama berbanding dengan tahun 2008; adakah pelayar dikenali profilnya; apakah isu yang dibawa hanya bersifat pusat dan bagaimana pula isu tempatan yang berbeza mengikut 222 kawasan Parlimen?

Kesemua ini adalah cangkuman persoalan faktor penolak dan penarik dalam pembentukan iStrategi@ strategi di alam maya sebagai persiapan BN di PRU 13.

Media sosial merangkumi blog dan blog mikro (twitter), jaringan sosial (facebook), projek kerjasama (Wikipedia), kandungan komuniti (YouTube), Dunia Permainan Virtual (World of Warcraft) dan Dunia Social Virtual (Second Life). Yang dominan dan sering mencuri tumpuan kini adalah facebook, blog dan twitter yang telah melahirkan wartawan dalam kalangan rakyat.

Jika ini persoalannya, di manakah blog pro- BN hari ini? Adakah media sosial pro-BN mampu berhadapan dengan pro-barisan pembangkang yang sudah mula bertapak 12 tahun yang lalu dan mengadakan konvensyen ke atas ICT dan media alam maya ini sebulan lalu?

Bolehkah populariti dijadikan sebagai 'penanda aras' bahawa sokongan sudah kembali? Adakah media sosial kuasaan BN dianggap gah?

Malaysia merupakan antara negara yang dilihat begitu pantas dalam mengekori perkembangan teknologi global.

Mengikut halaman website www.socialbakers.com yang melakukan analisis statistik ke atas halaman website yang popular mengikut negara, kini, terdapat hampir 11,816,200 orang yang memiliki akaun dalam portal facebook meletakkan Malaysia di tangga ke-17 dalam kedudukan pengguna facebook dunia; laman paling popular di Malaysia diikuti dengan YouTube di tangga ke-3 dan Twitter di tangga ke-11.

Dalam kategori, penjenamaan, lima jenama yang paling popular adalah AirAsia (1,213,444), McDonalds Malaysia (904,058), 1Malaysia (794, 956), Golden Screen Cinemas (573,983) dan Pizza Hut Malaysia (519,014). Empat jenama ini semenangnya sudah lama dikenali dalam industri masing-masing tetapi yang menariknya, 1Malaysia yang baru berumur 31 bulan sudah bertapak dalam jenama dunia.

Statistik jaringan sosial halaman ini juga mendapati kemasukan ke facebook adalah 45.17 peratus (%) daripada jumlah populasi negara ini dan 69.91% dari pengguna Internet. Dari faktor demografi pula, kumpulan yang aktif adalah yang berumur antara 18-24 tahun (34%) diikuti dengan kumpulan berumur 25-34 tahun (28%). Dari kumpulan gender, 53% adalah pengguna lelaki dan 47% adalah wanita.

Dari konteks blog pula, ranking yang dikeluarkan oleh www.alexa.com menunjukkan bahawa 65% adalah blog yang condong kepada BN manakala 35% pula kepada PR. Walau bagaimanapun, dalam kelompok lima teratas, ia berpihak kepada barisan pembangkang walaupun dengan tangga pertama dan keempat milik BN [ (papagomo (BN), milosuam (PR), tukartiub (PR), novandri (BN), amenoworld (PR)].

Jika dibandingkan dengan Alexa ranking untuk blog tahun 2010; Tukar Tiub dilihat konsisten dengan berada di tempat keempat manakala House PK@Parpukari di tempat ketiga; PapaGomo di tangga ke-15 dan Dr. Novandri di tangga ke-14. Milo Suam pula ditangga ke-19.

Jika dibandingkan dengan 2008, diakui army cybertroopers BN sudah jauh meningkat tetapi dilemanya adalah sama ada ia akan diterjemah kepada sokongan atau tidak kepada BN. Ini kerana kemunculan armycybertroopers sememangnya jauh bertambah tetapi isu yang dibawa masih bersaing hebat dengan media sosial pro-PR kerana pro-BN ada masanya terlalu bersifat defensif.

Malahan ada sebilangan yang menjadi 'musuh dalam selimut' yang boleh memain peranan merobohkan apa yang sudah terbina hampir 43 bulan sejak Mac 2008. Peruntukan menjadi isu. Blogger perlu dijaga kebajikan; apa berlaku jika mereka kecewa dan berpaling arah?

Berbanding dengan facebook dan blog, twitter dikatakan masih kecil kumpulan pengguna dan pelanggannya. Barangkali, anggaran penggunaan adalah sekitar 800,000 orang.

Tidak dinafikan media sosial mempunyai peranan yang bermakna dan diakui oleh kedua-dua pihak, parti pemerintah mahupun pembangkang. Ia telah mengubah kaedah komunikasi antara parti, calon dengan pengikut tetapi bersifat selektif kerana tidak semua mampu melayarinya secara menyeluruh.

Twitter adalah niche yang semakin hari penggunaannya meningkat. Walaupun begitu, pool Twitter masih sekitar 800,000 pengguna; jauh sedikit daripada 28 juta orang penduduk. Baik BN ataupun pakatan pembangkang, masing-masing sudah menerokai penggunaan facebook sebagai alat kempen dengan memasukkan perbualan melalui video, gambar dan isu dasar.

Blog pula penting dalam komunikasi politik terutama ketika PRU untuk memberikan ruang alternatif kepada penyiaran dalam media konvensional.

Kelemahan lain yang ketara adalah kekurangan blog yang menonjolkan berita dalam bahasa Inggeris untuk mendekati kelompok bukan Melayu dan pengundi bandar kelas atasan dan pertengahan menyebabkan kelompok ini lebih gemar mendekati portal berita seperti Malaysiakini (1), Malaysian Insider (5), Free Malaysia Today, Nutgraph (30), harakahdaily.net (6) dan tranungkite.net (9).

Perang di zon alam maya bukan lagi untuk mencari kebenaran ataupun kesalahan tetapi lebih bersifat untuk membina kepercayaan dalam kalangan pelayar dan pengguna.

Skil manipulasi dan hebahan berterusan digunakan apatah lagi sesiapa yang memiliki informasi dianggap mempunyai kelebihan. Kebanyakan isu dibawa oleh kepimpinan dan dasar BN sendiri sehingga blog-blog ini terpaksa mempertahankan tindakan yang kadang-kadang 'sukar' dipertahankan sehingga 'backfire' kepada mereka.

Jika pun sesuatu isu itu mungkin tidak benar dan bersifat spekulasi, pembohongan dan persepsi semata-mata tetapi ia tetap mempunyai 'nilai' kerana dalam konteks hari ini, ada yang bertanggapan sesiapa yang bijak berbohong akan muncul sebagai wira dan hero sebenar.

Berita atau isu seperti akan dibawa ke sana sini untuk memastikan mendapat hebahan dan publisiti meluas kerana percaya ia boleh mempengaruhi minda, hati dan emosi pengundi.

Yang di bandar akan membawa ke luar bandar; yang anak edar kepada keluarga; yang kawan kepada rakan yang lain. Ia merebak seperti skil cepat kaya piramid.

Apa yang perlu dilakukan apabila kita tidak tahu sama ada ranking menggambarkan 'kepercayaan' sudah dibina dan akan menterjemah kepada sokongan ke atas parti? Barangkali, pengundi yang setia kepada parti akan kembali tetapi media sosial wajar mendekati 'pengundi atas pagar'.

iStrategi merupakan pendekatan holistik untuk proses peremajaan BN dalam PRU Ke- 13. Maka, media sosialnya perlu mengenali tujuan blog dilancar; siapa pelayar; apakah isu yang dekat kepada pelayar; bagaimana membawa keyakinan hati, minda dan emosi; dan di manakah lokasi strategik untuk memastikan kemenangan.

oleh: Dr Sivamurugan Pandian 

Akibat pertahan agama, Hassan Ali ditendang dari menjadi calon PRU 13

Posted: 09 Dec 2011 08:42 AM PSTGame beberapa orang Anwarinas dalam PAS semakin berjaya ...  Hassan Ali menjadi mangsa pertama mereka untuk dicantas sebagai calon parti bagi mempertahankan kerusi dimenangi semasa PRU 12.

Beberapa isu berkaitan JAIS dan agama Islam di negeri Selangor yang mana pandangan  Hassan Ali selaku Exco Agama jelas bercanggah dengan pendirian parti di pusat.  Selepas  panas isu  murtad di   gereja DUMC sehingga kehadiran beliau di HIMPUN semakin memungkinkan PAS akan cantas beliau dari bertanding di PRU akan datang .

GPB simpati sekali nasib seorang yang pemimpin PAS yang cuba pertahan agamanya & umatnya tetapi terus dikenakan tindakan sedemikian .   PAS ternyata semakin menyimpang jauh dari landasar sebenar mereka menegakkan syiar Islam dek kerana jaga undi bukan Islam dari parti DAP -PKR.

Kerana ABU lah , UMNO boleh berkuasa sejak Merdeka !

Posted: 09 Dec 2011 07:27 AM PST

Bila Chegubard dengan SAMM pencacai Anwar lancar gerakan ABU ( Asal Bukan UMNO )  , ini membuktikan PKR semakin takut gelombang bahawa rakyat semakin menolak Pakatan .

ABU bukan gerakan rakyat tapi propaganda Pakatan menipu rakyat  seperti mana PRU 12 dulu.

Tetapi ABU Chegubard masih lagi tak mampu melawan   ABU parti keramat ini   iaitu " Allah bersama UMNO "  .  ABU ini juga la menyebabkan Chegubard tewas kepada seterunya Khairy Jamaluddin di Rembau .Kalau tiada ABU ini , sudah lama parti BN hilang kuasa iaitu  semasa PRU 12 lalu  . Kini menjelang  PRU 13 , UMNO dan BN sudah kembali bersedia  dibantu ramai anak muda yang sudah declare AKU BUDAK UMNO !

Tunggu saja insyarat semboyan perang ... kita lawan demi pertahankan Putrajaya !


Ramasamy VS Rayer , bukti DAP bergolak gara-gara Godfather !

Posted: 09 Dec 2011 06:33 AM PSTOrang Penang kalau bab gaduh memang sempoi punya ... Kali ini kita usha geng India dalam DAP dok bergaduh pasal rebut jadi calon & juga campurtangan Godfather Agung , Karpal Singah .

Ramasamy tetap mahu tambah calon India untuk kerusi DAP ,tapi ia dibantah oleh Godfather Agung  Karpal Singh. Bila dihentam Karpal , mula mengamuk la orang kanannya si Rayer Seri Delima .

Memang isu ini tengah hangat dan hot di P.Pinang ..TV3 pula tadi main isu ni di Buletin Utama pulak . Gempak lagi la ..

DAP sedang bercakaran sesama sendiri untuk rebut menjadi  calon . Maklum lah sudah berkuasa, semua kaum dalam parti itu hendak .

Kita lihat la   macamana nasib kaum India dalam jadi ahli  parti rasis chauvinis Cina ni selepas ini .. Apa yang GPB nampak semua ni akan kena kelentong terbaik punya seperti mana penduduk Kg Buah Pala ..

Adun PAS & Harakah bakal disaman kerana fitnah MB Terengganu !

Posted: 09 Dec 2011 05:32 AM PSTMenteri Besar Datuk Seri Ahmad Said akan menyaman seorang wakil rakyat pembangkang yang didakwa memfitnah beliau berkaitan bantuan sekolah berjumlah RM30 juta.

Ahmad memberitahu persidangan Dewan Undangan Negeri Terengganu pada Khamis bahawa tindakan undang-undang terhadap Syed Azman Syed Ahmad Nawawi (Pas-Batu Buruk) akan diambil segera kerana dakwaannya itu telah menjejaskan nama baik beliau dan kerajaan negeri.

"Dia mendakwa telah berlaku salah laku dan penyelewengan serta kebocoran dalam kontrak bekalan pakaian sekolah kepada satu syarikat bernilai hampir RM10 juta, setiap tahun selama tiga tahun dengan jumlah keseluruhan kontrak RM28.47 juta dan dikecualikan daripada proses tender, sedangkan dalam laporan Ketua Audit Negara, kontrak hanya satu tahun sahaja iaitu 2009.

"Nilai kontrak sebenar RM7.995 juta sahaja bukannya RM10 juta seperti yang dibohongi itu," katanya ketika menggulung perbahasan Bajet 2012 yang dibentang oleh beliau Isnin lepas.

Bernama melaporkan Ahmad berkata bahawa bantuan pakaian sekolah hanya diberi pada 2009 sedangkan pada 2008 dan 2010 bantuan adalah dalam bentuk wang tunai.

Beliau berkata pembohongan itu turut disiarkan dalam kolum Syed Azman, 'Ganu Kite' dalam akhbar Pas, Harakah, edisi 11-13 Nov lepas.

Selain Syed Azman, tindakan serupa juga akan diambil terhadap Harakah, pengerusi dan penerbit Harakah dan semua yang terlibat.

"Saya sudah menghubungi peguam dan tindakan (saman) ini akan diambil dalam masa terdekat," katanya.-8/12/2011

Rupanya Guan Eng takut, terpaksa ajak kawan temankan naik kapal selam !

Posted: 09 Dec 2011 04:12 AM PST

Datuk Seri Zahid tenangkan apek ni sebab terlampau takut sangat ..hahaha 


Zahid Hamidi semalam  ajak ketua regim DAP ini saja naik kapal selam KD Tun Razak  , tapi macamana ada 2 orang  lagi iaitu Mansor & Ramasamy boleh  selit  naik pulak .

Rupanya baru GPB tahu  bahawa apek rasis DAP yang selalu hebat skill putar belitnya di sidang media , sebenarnya  penakut  orangnya  .  Apa tidaknya terpaksa ajak member Pakatan ( Mansor - Ramasamy )   untuk teman dalam kapal selam yang semuanya adalah tentera Melayu a.k.a Bani Jawi .

Adakah Guan Eng takut  duduk bersama   tentera di dalam kapal selam itu  ? Maklum lah DAP merupakan parti paling kuat  kutuk , hina ,fitnah  di ceramah2 dan portal pro mereka pasal kapal selam ini .

Apapun ...Zahid Hamidi sudah berjaya checkmate ketua regim DAP  paling rasis ini !  Tak boleh selam ye , sekarang sudah terbukti kan boleh selam . Bila Zahid mula ajak Guan Eng , beliau tidak boleh menyatakan menolak kerana malu lah nanti  seorang CM takut naik kapal selam .

Sekarang Lu Kena Beb !!


duduk dalam kapal selama sejam pun ajak member sekali
 ..kah kah kah ....


Seperti yang dijanjikan Lim Guan Eng datang ke pameran LIMA di Langkawi petang Jumaat dan dibawa untuk menyelam dengan kapal selam Scorpene KD Tun Razak.Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menemuinya di lapangan terbang (gambar) .Bagaimanapun beliau tidak dapat turut serta menyelam bersama Ketua Menteri Pulau Pinang itu kerana terpaksa menghadiri satu acara lain.


Guan Eng menyelam bersama dua Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang Datuk Dr Mansor Othman dan P Ramasamy.Memang muka takut gile punya ..tak ada teloq betul puak2 rasis ni !
kutuk askar kita bukan main lagi,  tapi bila ajak naik muka pucat  siot ..
Sebelum itu pada jamuan tengah hari bersama media yang membuat liputan LIMA '11,Zahid berkata isu berkaitan aset pertahanan negara tidak sepatutnya dijadikan debat secara terbuka oleh mana-mana pihak terutama pembangkang.


"Negara lain pun ada masalah itu juga. Boleh persoal harga atau spesifikasi aset itu tetapi jangan pertikaikan kemampuan aset negara dalam mempertahankan negara," katanya.


Untuk itu, katanya, beliau akan terus mempelawa anggota pembangkang yang mempertikaikan kemampuan aset pertahanan negara untuk melihat sendiri kemampuan aset pertahanan tersebut, sekali gus menyanggah tohmahan yang dibuat mereka.


"Siapa yang cakap banyak, mereka yang pertama akan dijemput. Seperti kapal selam, ahli politik sebenarnya tidak boleh menaikinya tetapi bagi membersihkan nama baik ATM (Angkatan Tentera Malaysia) bahawa aset pertahanan negara boleh digunakan, saya terpaksa buat pengecualian," katanya.


Beliau berkata Guan Eng dan dua timbalannya dibawa menaiki kapal selam KD Tun Razak petang ini bagi mengalami sendiri kebolehan kapal selam itu.


"Dua (wakil) DAP dan seorang Parti Keadilan Rakyat (PKR). Kapal selam itu akan bergerak lima jam untuk sampai ke satu kawasan yang dalam untuk menyelam. PAS kita akan jemput ke Sepanggar, Sabah (pangkalan kapal selam).


"Bagi Tony Pua (Anggota Parlimen DAP Petaling Jaya Utara) kita akan jemput dia naik kapal selam dari Langkawi ke Teluk Sepanggar yang makan masa tiga hari tiga malam. Biar dia tahu susah naik kapal selam. Dia yang paling bising, paling banyak cakap," katanya.- 9/12/2011Tahi orang lain punya , UMNO P.Pinang jadi mangsa fitnah !

Posted: 09 Dec 2011 03:14 AM PST


Apa hal pulak UMNO P.Pinang perlu mohon maaf terhadap ketua regim DAP ini ???  Itu replika tahi bukan UMNO punya , tapi  oleh pihak NGO   dan diakui sendiri oleh mereka.

Mengapa PAS pulak yang terlebih sudu  nak menuduh UMNO dalam hal ini ??  Pandai betul puak2 ni ..semua benda jadi kepada khalifah mereka ini dituduhnya  UMNO  sepertimana  isu pejabat DAP dibakar dulu .

Adakah PAS pun sanggup  disaman  UMNO PP gara-gara tuduhan fitnah seperti ini  ???


UMNO PP saman Guan Eng gara-gara tuduhan fitnah cubaan 
membakar pejabat DAP 
Mana dia pemimpin UMNO Negeri di sini ?? Hanya NGO
diketuai Ghani Jiman saja yang beri hadian kepada lidah biawak 

Bukti gemilangnya pemerintahan kerajaan DAP di P.Pinang

Posted: 08 Dec 2011 11:48 PM PSTPusat Hiburan Diserbu 10 Kali Masih Tawar Khidmat GRO China 

 Sebuah pusat hiburan di sini yang diserbu lebih 10 kali kerana mengupah wanita warga asing sebagai pelayan pelanggan (GRO), didapati terus mengulangi kesalahan itu malam tadi.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Gan Kong Meng, berkata dalam operasi pada pukul 10.30 malam itu, 17 wanita warga China berusia antara 20an dan 30-an diberkas sepasukan anggota Cawangan Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap daripada Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut.

"Beberapa orang daripada mereka cuba meloloskan diri dan bersembunyi dalam bilik tetapi usaha mereka gagal kerana pusat hiburan itu sudah dikepung," katanya kepada pemberita di sini Jumaat.

Polis turut menahan seorang lelaki yang dipercayai penjaga premis itu.

Gan berkata serbuan itu dilakukan selepas pemantauan mendapati pusat hiburan itu masih menyediakan khidmat GRO warga asing.

Katanya operasi berkenaan juga bertujuan membanteras kegiatan maksiat dan penyalahgunaan dadah di pusat hiburan.

"Siasatan lanjut akan dilakukan untuk mengenal pasti pihak yang terbabit dalam kegiatan membekalkan warga asing ke pusat hiburan itu selain mengesan pemilik premis itu," kata Gan.

Katanya pemantauan dan pemeriksaan akan diteruskan bagi memastikan kegiatan mengupah wanita warga asing untuk bekerja sebagai GRO dapat dibendung. - BERNAMA

Propaganda ABU diaktifkan , bukti Pakatan terdesak tarik undi Melayu

Posted: 08 Dec 2011 10:47 PM PST


Dulu PRU 12 , propaganda ABU a.k.a Asal Bukan UMNO  memang mengena dan ramai pengundi terutama generasi muda terpengaruh  hingga mengundi Pakatan . Dulu ABU berkesan kerana ketika itu  tiada media baru  menyokong kerajaan  serta pelbagai  lagi  isu besar  seperti kenaikan harga minyak .

Tapi kini ia sudah berubah .  Dulu sebelum PRU 12 parti Pakatan tidak mempunyai kuasa , tapi kini mereka sudah mempunyai kerajaan . Rakyat dah  menilai janji mereka yang hanya cakap tak serupa bikin selama lebih 4 tahun memerintah di 4 buah negeri .

Media baru pun kini sudah seimbang dan jika mengikut ranking blogger pro UMNO kini menguasai media blog ini .

Penggunaan semula propaganda kitar semula ABU merupakan langkah terdesak Pakatan selepas kajian mereka mendapati pengundi Melayu terutama pengundi muda kini  mula beralih arah kepada BN .

 Biar lah Pakatan Haram ini buat la apa pun , blogger Pro Kerajaan akan terus dedahkan penyelewengan ,penipuan , kezaliman regim Pakatan .** GPB dengar gelombang  "Asal Bukan Pakatan  ( APB ) "  sedang  dalam pembikinan .....

Letak calon Melayu , bukti DAP ganti PAS memang sah !!

Posted: 08 Dec 2011 06:26 PM PSTPas Selangor menyifatkan cadangan DAP yang berkemungkinan meletakkan calon Melayu bertanding di kerusi majoriti Melayu dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti sebagai satu langkah yang tidak wajar.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, pihaknya tidak akan tunduk kepada tuntutan itu kerana langkah tersebut masih belum dapat diterima oleh masyarakat selain ia bukan satu jaminan DAP akan memperoleh kemenangan dalam PRU13.

Beliau yang mengakui bahawa cadangan DAP tersebut ada dibincangkan dalam mesyuarat bersama Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), namun pihaknya beranggapan ia sukar dilaksanakan dan memerlukan masa.

''DAP (letakkan calon Melayu di kerusi majoriti Melayu) kerana mereka mahu pecahkan imej daripada parti satu kaum kepada parti semua kaum tetapi langkah ini memerlukan masa.

''Namun, kita rasa langkah ini tidak wajar dan kita tidak tunduk kepada tuntutan DAP," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Milo Suam geli replika kek tahi, tapi Bos main lubang tahi tak jijik !

Posted: 08 Dec 2011 05:03 PM PSTMilo Suam pencacai Anwar meroyan giler pasal geng Ghanis Jiman hantar replika tahu kepada ketua regim Guan Eng . Jijik ke bro ?? Ketua hang main lubang taik tak jijik ke ???


Di bawah GPB petik artikel dari memberi blogger MPP ...memang kaw lu kena tibai...

Gua betul-betul gelak besar bila blogger-blogger pencacai Pakatan meroyan marah pasal khalifah agung dorang di Penang dihadiahkan replika tahi..


Ramai dikalangan puak-puak kambeng tu mendakwa dorang berasa geli dan malu bila tahi dijadikan bahan politik untuk memburukkan pemimpin dorang.


Kononnya..., perbuatan tersebut (menghantar replika tahi) adalah di luar batasan susila orang Melayu dan Islam.


Kononnya..., apa yang dibuat tu tak beradab, memalukan bangsa melayu dan juga negara Malaysia... Sungguh tak sedar diri punya statement dari gerombolan Pakatan..


Cuba korang fikir satu perkara.., blogger-blogger pencacai kambeng Pakatan tu semuanya kata geli dengan tahi.., tapi dalam masa yang sama, dorang sokong dan baekk punya jilat Ketua yang suka main lubang tahi..


Dan ketua yang menjadikan lubang tahi sebagai satu kegemaran tu telah dipuja.., diangkat.., diagungkan.., serta didewakan sehingga dianggap manusia anugerah Tuhan oleh puak-puak blogger Pakatan yang mengaku geli tengok tahi tu..


Wat de fak beb !!! Ni lah yang dikatakan perangai tak sedar diri puak-puak tolol Pakatan.


So.., itulah perangai sebenar pencacai penyokong Anwar Ibrahim. Dorang selalu perasan yang dorang tu suci murni tanpa dorang sedar badan dorang bau tahi..


Ghani Jiman yang bagi replika tahi kat Guan Eng tu lagi mulia rasanya dari pencacai Pakatan yang sokong ketuanya sondol lobang tahi..

KEMBARA DI PERJALANAN INI

Posted: 09 Dec 2011 08:09 AM PST

KEMBARA DI PERJALANAN INI


MAT INDERA ITU KOMINIS BUKAN PEJUANG NEGARA, JGN BIKIN MALU ORG ISLAMLAH

Posted: 08 Dec 2011 03:13 PM PST

Saya terpanggil untuk menulis di blog ini kerana lewat diskusi saya dengan beberapa rakan di FB mengundang persoalan ini. Bukan main hujah dangkal mereka mempertahankan Mat Indera kononnya pejuang negara kerana melawan British walaupun terang lagi bersuluh Mat Indera ini bersekongkol dan berdajal dengan kominis. Mereka menyebut akan ilmu agama Mat Indera dan sebagainya, tetapi mereka lupa bahawa Mat Indera ini sanggup membunuh sesama Islam, malah anak-anak kecil dan perempuan lemah pun dibantai dengan kejam tanpa perikemanusiaan..Apakah ini caranya orang beragama lakukan?..Atas nama apakah perlakuan itu?..Jika bukan atas nama KEKUFURAN dan KEZALIMAN kepada sesama Islam dan PENGKHIANATAN kepada agama dan negara?...Jangan jadikan ilmu agama Mat Indera sebagai hujah, ilmu sahaja tidak mampu menjadikan seorang itu beriman dan bertaqwa kerana Yahudi sendiri ada yang hafal al quran dan menjadi ulamak palsu mengabui mata org ISlam seperti yang berlaku di Acheh ...

Saya kongsikan dengan pembaca semua satu artikel dari blog yang saya kira sangat memberi info mengenai hal ini, beliau menceritakan betapa DANGKALnya pemikiran org melayu yang menyokong kominis seperti Mat Indera ini sebagai pejuang dan pahlawan negara dengan membawa kita mengimbau sejarah kominis di Indonesia yang anggotanya adalah melayu Islam yang merupakan serpihan dari parti Islam yang diberi nama Sarikat Islam...Saya berdoa muga parti Islam di Malaysia ini tidak mengikut jejak langkah Sarikat Islam di Indonesia utk menjadi BARUA KOMINIS di tanah Melayu berdaulat ini.

Apapun, saya C & P apa kata salah seorang pembaca di blog tersebut tentang PAS.

Dari laci SB, parti PAS ditubuhkan utk "destabilization agenda and factor" oleh pihak british. The fact that PAS was set up by British and not by PAS member. Ahmad Fuad was the perfect candidate for the destabilization in the mood for independence. Modus operandi Lawrence dipakai jika outcome tidak menguntungkan British. Perkara sama terjadi disemua bekas commonwealth. The rest was history.

By fact PAS is a British Party, setup, registered and constitution based on British ideology with Islamic brand. Sifat assabiyah kenegerian diberatkan supaya mudah dikawal bila agenda tak menjadi. Pecah belah dilaksana.

Enough revealing ...

Kita dapat lihat banyaknya auta british dalam pemikiran PAS.


Kepada semua pembaca, sila klik pada link di bawah untuk membaca artikel tersebut.

MALU BESAR MELAYU TAHUN 2011

Selamat membaca.

bumiyang

Posted: 09 Dec 2011 03:29 AM PST

Politik Harian

Posted: 09 Dec 2011 03:12 AM PST

Politik Harian


Nurul Izzah Merajuk Tak Dapat Menyelam Dengan Scorpene

Posted: 09 Dec 2011 01:00 AM PST

Malunya... mana nak suruk muka ni PAPA? 

Lim Guan Eng, dan dua orang timbalannya, Datuk Mansor Othman dan P Ramasamy akan menaiki kapal selam Scorpene hari ini.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, telah mengatur lawatan tersebut untuk pembangkang melihat sendiri bahawa kapal selam KD Tun Razak itu mampu menyelam.

Zahid berkata ia bertujuan untuk membolehkan pihak pembangkang menyaksikan keadaan kapal selam tersebut.


"Kami lakukan ini untuk DAP dan PKR sekarang. Jika PAS mahu melawat, kami akan atur (untuk mereka)"

Selain Guan Eng, pemimpin parti pembangkang lain yang dihantar surat jemputan, seorang sahaja yang jawab iaitu Nurul Izzah Anwar (Ahli Parlimen Lembah Pantai) memaklumkan beliau tidak boleh datang. Yang lain banyak cakap tetapi tidak berani nak menyelam...

Izzah tak nak datang sebab dia sudah termalu....

Itu lah lain kali jangan lah beriya-iya sangat nak tabur fitnah... Nurul Izzah Anwar yang berterusan mahu mempolitikkan isu pembelian kapal selam akhirnya memalukan diri sendiri....

Apa pun tak boleh!

Hasan Ali Disabotaj... Digugurkan Sebagai Calon...

Posted: 08 Dec 2011 11:12 PM PST


Seperti yang dijangkakan... Hasan Ali tidak akan dapat bertanding pada PRU ke-13 dan usaha untuk mensabotaj beliau telah pun bermula... Ini juga kerana terdapat beberapa pihak yang kurang senang dengan pendiriannya dalam beberapa perkara sering bercanggah keputusan kerajaan Pakatan Selangor.

Hari ini PAS Selangor telah mengesahkan bahawa bekas pesuruhjayanya, Datuk Hasan Ali tidak menerima pencalonan yang mencukupi daripada cawangan untuk mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia.

Ketua Penerangan PAS negeri, Saari Sungib berkata, cawangan di setiap kawasan akan mengemukakan nama tiga calon, yang akan dipertimbangkan oleh kepimpinan pusat parti.

"Hasan menerima pencalonan, tetapi kurang daripada tiga individu yang lain. Ia tidak mencukupi, bukan tak dapat langsung," katanya.

Oleh itu, di peringkat kepimpinan negeri, nama Hasan Ali tidak ada dalam senarai calon, tetapi Saari berkata kepimpinan pusat boleh memasukkan namanya dalam senarai kemudian.

Ditanya mengenai kemungkinan Hasan Ali diletak bertanding di tempat lain, Saari membayang kemungkinan agak tipis.

Hasan Ali, yang pernah menerajui PAS Selangor, kini merupakan exco kerajaan negeri bagi halehwal agama manakala exco DAP di lihat lebih berkuasa di Selangor.

DAP Pijak Kepala PAS!!

Posted: 08 Dec 2011 07:45 PM PST


DAP sekarang semakin Rasis dan Besar Kepala... secara terang dan jelas dengan selambanya DAP pijak kepala PAS! Setakat PAS apa da hal.... PAS duduk dibawah telunjuk DAP saja... 

Pas Selangor menyifatkan cadangan DAP yang berkemungkinan meletakkan calon Melayu bertanding di kerusi majoriti Melayu dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti sebagai satu langkah yang tidak wajar.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, pihaknya tidak akan tunduk kepada tuntutan itu kerana langkah tersebut masih belum dapat diterima oleh masyarakat selain ia bukan satu jaminan DAP akan memperoleh kemenangan dalam PRU13.

Beliau yang mengakui bahawa cadangan DAP tersebut ada dibincangkan dalam mesyuarat bersama Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), namun pihaknya beranggapan ia sukar dilaksanakan dan memerlukan masa.

''DAP (letakkan calon Melayu di kerusi majoriti Melayu) kerana mereka mahu pecahkan imej daripada parti satu kaum kepada parti semua kaum tetapi langkah ini memerlukan masa.

''Namun, kita rasa langkah ini tidak wajar dan kita tidak tunduk kepada tuntutan DAP," katanya semalam.


Setakat berlakon boleh la Khalid Samad! Sekali kena sergah terus bagi kerusi kat DAP! Macam tak biasa....

Apa Komen PAS Berhubung "Sexy Dance Competition 2011 Voodoo Penang" ?

Posted: 08 Dec 2011 06:00 PM PSTMeh tengok video Sexy Dance Competition 2011 Voodoo Penang... Berani tak PAS tegur DAP Penang??? Atau PAS mahu subahat sekali.... masyallah... mana Ajis? mana Hadi? mana Tantawiiiii? Apa sudah jadi lah...

Sokong lah... sokong lah... Hidup Guan Eng!!! dia cina, dia peduli apa... Ugama dia kata ok maa... janji ala untung... ramai orang masuk clubbing...

Lu melayu PAS balik tonsan la... Ini Penang DAP yang punya... PAS tak berani usik punya....!! Baru kena jentik telo sikit... Hudud terus tutup buku maaa! tiada lagi HUDUD dalam menifesto PAS akan datang!

Ini syaitan DAP banyak kuat punya maaa.... lu berani.. lu usik laaa...Nang bo ti nang kui bo ti kui

Skandal Sekatil Sebulu Chegu Bard Di Dedahkan!!

Posted: 08 Dec 2011 09:20 AM PST

Siapa Mek yang di peluk erat oleh Chegu Bard ni... ? 

Kan dah tersebar meluas di internet skandal sekatil sebulu dengan Chegu Bard...  Hah... tu la.. lain kali mulut tu tutup sikit, jangan nak sibuk jaja fitnah lord of the ring sana sinun... kot ya pun agak-agak la... tempayan pun reti tutup mulut bro...

Dengar cerita video seks Chegu Bard akan di tayangkan melalui You tube tak lama lagi... ambikk ko... !

Harap Bard dapat memberi penjelasan dengan segera!!!

Penganjur Flashmob Diberi Amaran Melalui Facebook !

Posted: 08 Dec 2011 06:58 AM PST


Kuala Lumpur City Park Bhd, KLCC Urusharta Sdn Bhd dan Suria KLCC Sdn Bhd, telah memberi amaran untuk mengambil perintah mahkamah terhadap penganjur "Flashmob 1000 Malaysians Apreciate Christmas Tree'.

Ini ekoran surat dari firma guaman Zul Rafique & Partners, yang mewakili ketiga-tiga syarikat yang beroperasi Kuala Lumpur City Centre (KLCC) itu.

Ia dialamatkan kepada pensyarah Universiti Monash, Wong Chin
Huat, dan diserahkan melalui tangan dan juga kepadanya dan enam yang lain melalui Facebook bahawa perintah mahkamah mungkin diperolehi terhadap mereka berhubung penganjuran acara itu pada hari Sabtu di KLCC park.

Selain Wong, mereka yang menerima notis melalui Facebook itu ialah Vienna Looi, Hew Li Huang, Chom Lee, Jason Tan, Ducky Charis Siah dan Aduka Seri Perkasa. Dipercayai ini adalah kali pertama notis seumpama itu dihantar oleh firma guaman melalui Facebook.

KilltheBill.org, yang merupakan anggota Kempen Jom Ke Jalan, terkejut menerima surat peguam yang mewakili KLCC untuk memohon perintah mahkamah itu.

Haha! Lain kali buat lah lagi perangai tak senonoh kat KLCC.. Orang ramai pun dah naik meluat dengan perangai puak tak cukup akal ni...

Flash mob (atau flashmob) ialah sekumpulan besar orang ramai yang berhimpun secara mengejut di tempat awam untuk melakukan persembahan yang aneh dan tidak bererti untuk seketika, kemudian bersurai.-wikipedia

PANEH MIANG

Posted: 09 Dec 2011 01:45 AM PST

PANEH MIANG


Cacamarba Parlimen Seremban

Posted: 08 Dec 2011 05:11 PM PST

Analisis 6 bulan sebelum PRU-13, melihat Parlimen Seremban kini sedang diancam tsunami gelojoh UMNO-BN.

Ketua Bahagian UMNO Seremban dilihat tidak bekerja untuk parti lagi. Ishak Ismail dilihat sering bergentayangan di tapak parkir Bukit Aman. Tidak berperanan sebagai Ketua Bahagian UMNO yang meletak dirinya sebagai Najib Favorite Man. Inilah stigma dalam kepala Ishak Ismail. Sukalah Paneh Miang maklumkan bahawa YAB Presiden UMNO sudah tahu tembelang Ishak ini. Ishak tiada tempat lagi sebagai calon wakil rakyat. Ishak akan diarahkan fokus kepada gerak kerja memenangkan Calon UMNO di Parlimen Seremban. Di fahamkan juga kerusi Parlimen Seremban akan diberikan kepad UMNO-BN. Siapa calonnya? Dia ini proksi kuat Najib semasa Najib di Petronas dulu.

ADUN Ampangan menjadi bahan lelucon rakyat. Wan Salwati Abdullah sedang sibuk melolosi halangan politik, belum cukup dengan pemidato UMNO terbaik, Wan Salwati dilihat meneroka rongga-rongga lompong yang dicipta oleh Ishak Ismail. Suka Paneh Miang fahamkan bahawa Wan Salwati bukanlah winnable candidate di Ampangan. Dia perlu berguru dan perbaiki perwatakan yang gila publisiti, barulah selesai imejnya untuk pencalonan DUN Ampangan. Nama yang hit antaranya bekas wakil rakyat, Zakaria Nordin. Juga mungkin orang Ampangan yang bergelumang dengan rakyat sejak kecil di Masjid Jalan Jelebu.

ADUN Sikamat menjadi satu lagi bahan kajian siapa yang layak? Yang pasti anak-anak kariah Masjid Sikamat dan taman perumahan awal di lokaliti Sikamat seperti Temiang Jaya, Ulu Temiang, Rashibah Indah, Bukit Temiang, merupakan calon wibawa menang UMNO.

ADUN Lenggeng ternyata perlu tukar. Nampaknya calon baru akan memberi impak kepada DUN Ampangan, Sikamat, Lenggeng, Temiang (perlu UMNO) dan Parlimen UMNO-BN. Kenapa? Inilah makna besar Transformasi Politik yang ditaja oleh UMNO-BN. UMNO perlu kembali kepada Kuasa Asal agar Negara Aman Damai. UMNO kekal sebagai pembida terbaik kemerdekaan dan kenegaraan. UMNO ialah pemberi ehsan kepada MCA dan MIC.

Persoalannya kini, ada beranikah Najib Razak dan Mohamad Hassan melakukan transformasi besar-besaran?

Taipingmali (tm)

Posted: 09 Dec 2011 01:13 AM PST

Taipingmali (tm)


Jahat dan jahil puak DAP

Posted: 09 Dec 2011 12:39 AM PST

Tembelang PAS sudah terbongkar, semasa Anwar dalam Umno, dia dicerca, begitu juga dengan Ku Li dan Rais Yatim. Bila bersama Pas mereka disanjung. Kini Anwar pula dijunjung, Rais dan Ku Li dihina.

YB Dato Zulkifli, Ezam Mat Nor, dan ramai lagi dari PKR dihina setelah keluar parti.

Dap pun semakin pecah telur tembelangnya. Dap ingin menguasai pentadbiran negara dan menjadikan negara ini sebagai sekular. Islam disisih dan sistem beraja dibuang jauh ketepi. Bahasa Melayu bukan lagi bahasa rasmi. Semuanya akan berubah dibawah Dap.

Tembelang Dap terdedah lagi. Kakitangan kerajaan terutama melayu akan dikurangkan. Ketua jabatan bukan lagi Melayu Islam. Tiada lagi perkhidmatan perubatan percuma. Tidak lagi sekolah kerajaan dan tiada lagi hak menggundi buat tentera dan polis.

Di Sarawak orang semenanjung seperti guru, polis, tentera, kastam tidak lagi dibenarkan mengundi. Sebaliknya rakyat Sarawak yang menetap di Vancouver, melbourne, London dibenarkan mengundi.

Mereka lupa bahawa ramai Dap adalah datang dari Mainland China dan mereka datang bukan setongkang tetapi ribuan tongkang dan jumlah mereka mengatasi penduduk asal atau peribumi.

Dahulu mereka menyokong kerajaan kerana mahukan pembangunan, kini setelah semua kekayaan diraub oleh mereka, mereka mahu kuasa politik pula. Bumiputra Sarawak nak letak mana? Awas jangan sampai Rentap mengamuk lagi! Buruk padahnya.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BLOGGER PAS SEMAKIN TAK SEMIAK

Posted: 08 Dec 2011 11:46 PM PST

Blogger Pas sudah semestinya orang Islam. Orang Islam semestinya takut dosa dan elak daripada menfitnah dan mengaibkan orang. Baru boleh jadi dan mengaku Islam.

Tetapi akhir-akhir ini blogger Pas macam Nik Aziz juga. Nik sudah lah wajahnya mirip setan. pengikutnya juga macam setan..

UMNO walaupun akronim Inggeris tetapi menggunakan ejaan jawi atau huruf yang terdapat dalam Quran. Alif Mim Nun Wau... Ulama terdahulu mereka cipta logo Pas dengan huruf jawi wajar kita kekalkan. Elakkan daripada mengubahsuai , apa lagi meletakkan gambar kambing atau menjadikan huruf-huruf tersebut berwajah setan.

Blogger Pas sanggup melakukannya asalkan nafsu serakah mereka puas. tak percaya [klik di sini.] Harap ada pihak buat laporan polis terhadap manusia berwajah dan berhati setan ini,

Perak sasar 5juta pelancong sempena Tahun Melawat Perak 2012

Posted: 08 Dec 2011 11:18 PM PST

Pembangkang sabotaj kerajaan

Posted: 08 Dec 2011 09:42 PM PST

Jika diteliti apa yang dipamerkan dalam gambar ini ia merujuk kepada pembelian oleh jabatan-jabatan kerajaan.

Jabatan menerima peruntukan setiap tahun dari kementerian atau perbendaharaan negara.

Ketua-ketua jabatan atau kakitangan mereka yang membuat pembelian secara berkala atau setiap awal tahun.

Selalunya barang-barang dibeli melalui egen yang datang sendiri untuk menawarkan produk mereka dengan harga mereka sendiri dan selalunya ia lebih mahal dari yang dijual dipasaran.

Andainya syarikat yang menjual ialah syarikat bumiputra maka harga boleh lebih tinggi daripada harga yang ditawarkan kepada bukan bumiputra.

Biasanya sebarang pesanan dibawah RM 50 ribu tidak perlu tender atau sebut harga. Cukup sekadar menggunakan Local Order atau pesanan tempatan.

Di sini lah kebiasaannya penyelewengan berlaku diantara penjual dan ketua jabatan atau sesiapa sahaja yang dipertanggungjawabkan untuk membuat pesanan.

Hari ini ramai kakitangan kerajaan adalah penyokong pembangkang dan pembekal juga ramai dari puak-puak pembangkang.

Tidak mustahil wujudnya komplot kenyang-kenyang antara pembekal dan pegawai kerajaan. Tambahan pula jika ada dikalangan ketua jabatan jenis periuk besar atau dapur lebih dari satu.

Mereka jenis hidup berlagak dan jenis makan komisyen, maka wujudlah apa yang dipanggil mark up price. Barang RM 100 jadi RM 500 dan ada kuantiti kurang daripada apa yang direkod dalam LO. Pesanan 1000 unit dan yang datang hanya 700 unit sahaja.
Inilah jenis pegawai kerajaan yang tidak amanah dalam melaksanakan tugas mereka dalam urusan bekalan dan perkhidmatan.

Begitu juga dengan kontrak-kontrak pembinaan atau projek naik taraf bangunan.
Seperti kisah membina lantai dari simen biasa kepada jenis tile. Seorang kontraktor baru telah buat sebut harga RM 5000 dan bila sampai kepada ketua jabatan ia diubah menjadi RM 15 000. Siapa yang salah? Kerajaan BN atau pegawai kerajaan yang haprak. Hal ini berlaku dalam pangkalan tentera. Mungkin Laksamana Pertama (B) yang jadi orang kuat Pas tahu akan hal ini.

Kini pembangkang meletakkan kesalahan kepada parti politik yang memerintah. Ini amat dikesali.

Pembangkang memang gemar menjahanamkan kerajaan.

LAWAK PAGI JUMAAT: KISAH GUAN ENG TERKUCIL DALAM SCORPENE

Posted: 08 Dec 2011 02:42 PM PST

Lim Guan Eng akan kecut dalam kapal selam

Pelawaan YB Dato Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengajak YB Lim Guan Eng merasa pengalaman menaiki Kapal Selam KD Tun Razak petang ini memberi impak yang bercampur-campur kepada Guan Eng.

Guan Eng takut dalam teruja!

Teruja kerana terasa dirinya lebih berharga daripada Tony Pua,  Mat Sabu, Hadi Awang, Anwar Ibrahim dan lain-lain daripada parti pembangkang.

Guan Eng juga berasa takut seandainya kapal selam yang menyelam dan tidak dapat timbul semula, maka berakhirlah riwayat Lim Guan Eng yang mengidamkan jawatan Perdana Menteri Malaysia yang pertama.

Apa pun petang ini, Guan Eng akan memberanikan diri untuk menerima pelawaan Zahid Hamidi. Guan Eng akan dibekalkan beberapa gajet oleh kroninya untuk mengintip peralatan-peralatan canggih yang berada dalam kapal selam tersebut.

Tetapi sayang apabila nak masuk ke dalam kapal selam, Guan Eng dikehendaki menukar pakaian lain dan meninggalkan segala-gala gajet di atas, pemeriksaan rapi terpaksa dilakukan sebelum dibenarkan memasuki kapal tersebut.

Setelah berada di dalam kapal dan menyelam sedalam 50 meter, tiba-tiba satu kerosakan teknikal berlaku dan kapal gagal berhubung dengan pihak luar, berlaku masalah elektrik dan hilang tenaga secara tiba-tiba.  Zahid terus menunaikan solat hajat dan membaca surah yassin, manakala Guan Eng terus jadi sewel dan hilang akal, terkucil dan hilang akal buat selama-lamanya.

Setelah segala kerosakan yang disengajakan selesai, kapal selam kembali ke permukaan dan Guan Eng terus sewel dan ditempatkan di hospital wad gila.

Pas menangis mengenangkan pemimpin yang mereka sayangi sudah tidak betul lagi,,,,

Memang celaka puak Pas malam ni kacau forum perdana

Posted: 08 Dec 2011 06:59 AM PST

Sekarang sedang berlangsung forum perdana, tiba-tiba puak Pas masuk dalam facebook dan tuduh Perlembagaan Negara dibuat oleh orang asing ( orang luar) .

Memang baghal puak Pas ini kerana sengaja ingin mencemarkan majlis.

Kalau bodoh macam tu tak payah tanya lah. Syabas kepada panel yang berjaya mengetuk kembali hidung si bahalol secara halus. Padan mukaa hang.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MESTI BACA: Scorpene Berjaya Buktikan Sifat Buruk Pembangkang Yang Takut Pada Kebenaran.

Posted: 08 Dec 2011 06:54 AM PST

Anti-DAP Club wrote:


Hari ini, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memberitahu media bahawa beliau telah menghantar surat jemputan rasmi kepada para pemimpin utama pembangkang untuk sama-sama merasai pengalaman menaiki dan menyelam bersama kapal selam negara, KD Tun Razak bersempena Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi 2011 (LIMA '11).

Malangnya, dari ramai-ramai yang dijemput, hanya seorang saja yang berani tampil untuk menerima jemputan tersebut. Satu-satunya pemimpin pembangkang itu ialah Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, yang dijadualkan akan hadir pada jam 3 petang, Jumaat ini bagi memenuhi jemputan itu.

Menurutnya lagi, selain Guan Eng, hanya Nurul Izzah yang memberikan respon terhadap jemputan itu. Itu pun, Izzah dilaporkan menolak pelawaan itu. Mungkin takut dirinya dimalukan dikhalayak ramai, barangkali…

Lihatlah rakyat Malaysia. Ketika mana Kerajaan berhabis meningkatkan keupayaan pertahanan negara dengan pembelian kedua kapal delam tersebut, para pemimpin pembangkang berceramah di sana sini, keliling negara memburuk-burukkan negara.

Kononnya, kapal selam Scorpene yang dibeli itu tidak mampu menyelam, bocor dan rosak di sana sini. Kononnya, Kerajaan BN hanya membazirkan wang rakyat membeli kapal-kapal selam tersebut. Malah, difitnahnya pula pemimpin Kerajaan kononnya menerima komisyen melalui pembelian kapal selam tersebut.

Meskipun dakwaan tersebut telah diperjelas dan dijawab secara terperinci oleh Perdana Menteri dan para kabinetnya, puak-puak pembangkang tetap menolak dan memekakkan telinga seolah-olah dungu dan bodoh! Lebih menyakitkan hati lagi, mereka menyebarkan tohmahan memburuk-burukkan Kerajaan kepada rakyat. Walhal, semua yang diperkatakan itu dusta semata-mata dan mereka seolah bangga pula bila berbohong kepada rakyat…

Selain itu, pembangkang juga mempersoalkan harga kapal selam yang dikatakan terlalu tinggi berbanding harga pasaran. Ishhh..!!! Kerajaan bukannya beli sampan! Kerajaan beli kapal selam lah! Lagi pun, harga sesebuah kapal selam bergantung kepada spesifikasi yang dimuatkan dalam pakej tersebut. Lebih canggih, maka lebih mahallah harganya. Janganlah nak bandingkan dengan harga kapal selam lain kerana kapal selam dibina berdasarkan permintaan pembeli!

Kalau nak tahu sangat sebab-sebab kapal selam itu mahal, terimalah jemputan nak kapal selam tu. Boleh tengok secara terperinci dan tanya Zahid Hamidi mengenai harga setiap "parts" yang ada pada kapal selam tu. Tanya beliau harga kipas sebilah berapa ringgit, harga tangga, harga teropong, harga skru dan sebagainya…kasi puas hati sendiri..!!!

Kini, setelah puas ditohmah, Kerajaan sekali lagi menjemput mereka-mereka yang bodoh sombong itu untuk menyaksikan sendiri kapal selam yang selama ini dikutuk mereka itu. Mana Tony Pua? Mana Anwar? Mana Mahfuz? Dan mengapa pula Nurul Izzah menolak jemputan untuk membuktikan kebenaran yang cuba dibuktikan Kerajaan itu?

Memang benar mereka takut! Takut kerana Kerajaan telah berjaya membuktikan pembohongan mereka selama ini. Takut kerana tembelang mereka sudah pecah. Takut kerana segala penipuan mereka selama ini begitu senang ditangkis oleh Kerajaan. Takut kerana mereka risau rakyat tahu bahawa merekalah penabur fitnah paling berjaya abad ini!

Begitulah perihal para pemimpin pembangkang. Dijualnya pembohongan kepada rakyat, dan bila dibuktikan mereka berbohong, mereka terkucil-kucil lari dari kebenaran. Saya pasti, rakyat sememangnya celik untuk menilai kebobrokan pembangkang yang gemar memanipulasi dan menjaja fitnah kepada mereka.

Mereka akhirnya akan sedar bahawa Kerajaan Barisan Nasional adalah "permata berharga", manakala pembangkang jelas sekali "kaca yang hina". InsyaAllah, Allah akan buktikan semuanya menjelang PRU 13 nanti. Agar kita tidak silap memilih lagi…
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

g a R a m a N i s

Posted: 09 Dec 2011 12:01 AM PST

g a R a m a N i s


Ingat Semula.....Khalid Kata Buang Masa Tinjau Masalah Rakyat

Posted: 08 Dec 2011 04:35 PM PST

SHAH ALAM 7 Sept. - Ahli Parlimen Kapar, S. Manikavasagam marah dan kecewa dengan kenyataan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang menganggap lawatan untuk meninjau keadaan mangsa ribut di beberapa kampung di Klang dan Kapar sebagai membuang masa dan membazirkan wang.

Ahli Parlimen PKR itu memberi amaran bahawa Abdul Khalid bakal menerima kesan pada pilihan raya umum lima tahun akan datang ekoran kenyataannya yang menyinggung hati ramai penduduk kampung terlibat.

"Saya puji tindakan pantas UMNO apabila Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib turun dengan cepat melawat mangsa bencana alam ini dan menghulurkan bantuan.

"Mana pemimpin kerajaan negeri? Sebagai Ahli Parlimen Kapar, saya sungguh kecewa apabila tidak ada yang tunjuk muka. Saya tidak takut jika pucuk pimpinan parti mahu mengambil apa- apa tindakan terhadap saya kerana saya berpendirian tegas dalam hal ini.

"Saya terima banyak aduan, ramai yang pelik dan tidak suka dengan kenyataan Menteri Besar, kenapa dia cakap macam itu, memang peliklah dengan cara dia," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Semalam, Abdul Khalid Ibrahim mempertahankan tindakannya tidak turun padang untuk meninjau keadaan mangsa ribut di beberapa kampung di Klang dan Kapar dengan menganggap perbuatan tersebut sebagai membuang masa dan membazir wang.

Menurut Menteri Besar itu, walaupun pakatan pembangkang sering melaung-laungkan konsep negara berkebajikan, ia tidak bermakna beliau perlu menunjukkan muka kepada rakyat ketika mereka berdepan kesusahan seperti bencana alam.

Dalam kejadian pukul 3 petang pada 1 September lalu, lebih 1,000 keluarga dari beberapa kampung seperti Kampung Sungai Udang serta Kampung Sungai Bertek di Teluk Pulai dan Kampung Rantau Panjang di Kapar menjadi mangsa ribut.

Sebelum ini, Manikavasagam mendakwa Abdul Khalid seolah-olah tidak mengambil berat dengan nasib mangsa ribut apabila tidak menghantar bantuan segera kepada mangsa yang menghadapi pelbagai kesusahan.

Kritikan itu dibuat selepas Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib melawat mangsa dan menyerahkan bantuan RM300 kepada 340 keluarga yang rumah mereka rosak teruk sehari selepas kejadian.

Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC) turut menyumbangkan RM100,000 untuk membeli dan menggantikan atap rumah yang rosak.

Mengulas lanjut, Manikavasagam memberitahu, beliau boleh menerima jika hanya berlaku bencana kecil seperti kebakaran membabitkan 10 rumah tetapi kejadian ribut yang berlaku Isnin lalu boleh dianggap sebagai bencana negara.

Menurutnya, sebagai Menteri Besar, Abdul Khalid perlu meninggalkan mentaliti dunia korporat apabila menganggap tindakan sedemikian hanya membuang masa tanpa mengambil kira kesan ekoran kenyataan seperti itu.

Selain itu, ekoran tindakannya mengkritik Abdul Khalid sebelum ini, beliau menerima banyak ugutan daripada beberapa pihak yang tidak menyenangi kelantangannya bersuara sehingga terpaksa membuat laporan polis.

p/s: Sudah dibilang...agenda PKR hanya untuk Anwar Ibrahim bukan untuk rakyat....

Panas! SAMM Akui Video Seks Anwar Adalah Tulen

Posted: 07 Dec 2011 11:45 PM PST

Chegu Bard mengesahkan bahawa secara personal dia telah menonton video seks Anwar Ibrahim. Walaupun kenyataannya di Malaysiakini dibaca agar tidak menampakkan dia bersetuju pelakon video itu adalah bossnya tetapi siapa yang tahu bahawa dia yakin itu adalah Anwar Ibrahim.

Dimata PKR, Chegu Bard mahu dilihat senada dengan Johari Abdul bahawa semua itu adalah fitnah tehadap Anwar Ibrahim tetapi dalam kelompok SAMM, mereka menyakini itu adalah Anwar Ibrahim.

Pada siapa yang berada dalam kelompok SAMM seperti Sani, Ketua AMK Rembau, Habib, Ketua AMK Sik dan blogger Edy dari edyesdotcom, video seks Anwar Ibrahim adalah kisah benar dan bukan bahan tempered untuk diada-adakan. Pendek kata, SAMM tahu pelakon video itu adalah komfom pelakonnya Anwar Ibrahim.

SAMM mengakui video itu tulen dan kerap menjadi bahan lawak dalam inner circle kelompok SAMM. Semasa rapat pengurusan di sebuah banglo di Shah Alam, topik video seks Anwar antara bahan santai sebelum berendam di swimming pool belakang banglo.

Semua orang tahu betapa konsistennya Chegu Bard mengadakan program santai petang seluruh Malaysia untuk menjual buku Fitnah dan Imelda Rosmah. Konsistensi ini adalah selaras dengan cita-citanya untuk bertanding di Rembau berhadapan dengan Khairy Jamaluddin. 

Bagi Chegu Bard, kejayaanya untuk menumbangkan KJ adalah kejayaan anak muda menumbangkan kesombongan menantu Pak Lah. Itu yang diimpikan Chegu Bard.

Berbalik kepada video pengakuan Chegu Bard, tiada siapa yang tahu bahawa Chegu Bard secara peribadi mengesahkan itu adalah Anwar Ibrahim kerana diakui pada saat Chegu Bard dijemput untuk menonton, Datuk Eskay telah siap sedia dengan 'gadjet' keramatnya.

Itu yang Johari Abdul terkena.

Seperti yang didedahkan Papagomo, pasti ada cerita hangat yang mahu dikongsi berkenaan pengakuan Chegu Bard. Bimbang didedahkan makanya cita-cita Chegu Bard untuk pergi lebih jauh dalam PKR pasti diperhatikan dengan curiga.

Dalam hal ini, dimana standi Chegu Bard yang memuja pemimpin tidak bermoral sebagai harapan baru untuk Malaysia?

Panglima Perang Cyber

Posted: 09 Dec 2011 12:00 AM PST

Panglima Perang Cyber


Khutbah Jumaat JAIS Hari Ini Tajuk ' Raja Berperlembagaan'

Posted: 08 Dec 2011 09:31 PM PST

Ingat - Masalah Wahabi Bukan Khilaf Fekah Tetapi Berkait Akidah - Ust Abu Syafiq Al-Asy'ary !!!

Posted: 08 Dec 2011 08:30 PM PST
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mari Layah Drama 'Musim Hudud'

Posted: 08 Dec 2011 08:13 PM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Pengerusi UMB @tunfaisal Belasah Hj Hadi dan Nik Aziz Isu Hudud PAS

Posted: 08 Dec 2011 08:12 PM PST[Nota: Pas sudah kafir? Sejak menjadi Parti Abdi Sosialis nampaknya Pas sudah lupakan semua perjuangan sebelum ini. Betulkah Pas sudah jadi abdi sosialis? lihatlah kenyataan Nik Aziz di bawah.]


Hudud Tiada Dalam Manifesto PAS

PAS tidak akan memasukkan pelaksanaan undang-undang hudud dalam manifesto pilihan raya pakatan pembangkang. Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membayangkan demikian dengan berkata, manifesto tidak perlu disebut secara terperinci.

"Bila sebut konsep yang adil, mencegah kemungkaran, ia isu yang sudah berkait dengan pelaksanaan undang-undang jenayah syariah," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) pada 7 Disember 2011.

Oleh itu, perkataan hudud ini hanya untuk menyedapkan hati pengundi dan hanya mahu digunakan untuk meraih undi sahaja. Mungkin sebab itulah jawatankuasa hudud yang ditubuhkan pun masih belum lagi bermesyuarat. Malah Ketua Polis Kelantan sendiri belum lagi menerima surat perlantikan sebagai jawatankuasa tersebut. Untuk apa tubuh jawatankuasa tersebut jika hudud sudah tiada lagi dalam manifesto PAS? Bukankah itu satu retorik.

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Beruk Pun Gelakkan Nik Aziz Isu 'Ustaz Budak' Anggap Nabi ???

Posted: 08 Dec 2011 08:08 PM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

PAS Tegas Tidak Akan Tundak DAP Tanding Majoriti Melayu Di Selangor

Posted: 08 Dec 2011 08:02 PM PST


SHAH ALAM 8 Dis. - Pas Selangor menyifatkan cadangan DAP yang berkemungkinan meletakkan calon Melayu bertanding di kerusi majoriti Melayu dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti sebagai satu langkah yang tidak wajar.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, pihaknya tidak akan tunduk kepada tuntutan itu kerana langkah tersebut masih belum dapat diterima oleh masyarakat selain ia bukan satu jaminan DAP akan memperoleh kemenangan dalam PRU13.


Beliau yang mengakui bahawa cadangan DAP tersebut ada dibincangkan dalam mesyuarat bersama Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), namun pihaknya beranggapan ia sukar dilaksanakan dan memerlukan masa.

''DAP (letakkan calon Melayu di kerusi majoriti Melayu) kerana mereka mahu pecahkan imej daripada parti satu kaum kepada parti semua kaum tetapi langkah ini memerlukan masa.

''Namun, kita rasa langkah ini tidak wajar dan kita tidak tunduk kepada tuntutan DAP," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.Dalam pada itu, Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam ketika di minta mengulas mengenai artikel dalam ruangan Cuit yang ditulis oleh Datuk Zaini Hassan dalam Utusan Malaysia yang menganggap bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohamed Ali sebagai faktor penyelamat kepada perpaduan dan penyatuan orang Melayu, Khalid berkata, ia adalah pandangan peribadi penulis.

Mengenai Hasan yang dikatakan akan dikurniakan pingat kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor (D.P.M.S), beliau berkata, ia adalah perkenan baginda Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah atas sumbangan yang diberikan oleh Hasan yang juga Exco kerajaan negeri.

''Namun pada saya penganugerahan darjah kebesaran ini dilakukan oleh baginda mengikut giliran kerana Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim telah dianugerahkan darjah kebesaran Seri Paduka Mahkota Selangor (SPMS) manakala Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Datuk Teng Chang Khim turut menerima darjah kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor (DPMS) pada tahun lalu.

''Saya melihat baginda adalah adil dan anugerah serta darjah kebesaran diberikan mengikut giliran iaitu Menteri Besar (Abdul Khalid) kebetulan daripada PKR, Speaker DUN (Chang Khim) daripada DAP dan seterusnya kali ini Pas (Hasan)," katanya. - UTUSAN ONLINE
Apa dah jadi ? 
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kapal Selam KD Tun Razak Bawa Lim Guan Eng Jam 3 Petang Ini Bersama DS Zahid Hamidi

Posted: 08 Dec 2011 07:54 PM PST

Berikut tulisan dipetik dari Yahoogroups tentang isu pelawaan Menteri Pertahanan naik kapal selam kepada pembangkang yang hanya disambut oleh Lim Guan Eng.
Ke mana Anwar ? Mana Hj Hadi? Mana pergi Karpal Singh? Kenapa takut nak menyelam?
Hari ini, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memberitahu media bahawa beliau telah menghantar surat jemputan rasmi kepada para pemimpin utama pembangkang untuk sama-sama merasai pengalaman menaiki dan menyelam bersama kapal selam negara, KD Tun Razak bersempena Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi 2011 (LIMA '11).
Malangnya, dari ramai-ramai yang dijemput, hanya seorang saja yang berani tampil untuk menerima jemputan tersebut. Satu-satunya pemimpin pembangkang itu ialah Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, yang dijadualkan akan hadir pada jam 3 petang, Jumaat ini bagi memenuhi jemputan itu.

Menurutnya lagi, selain Guan Eng, hanya Nurul Izzah yang memberikan respon terhadap jemputan itu. Itu pun, Izzah dilaporkan menolak pelawaan itu. Mungkin takut dirinya dimalukan dikhalayak ramai, barangkali…
Lihatlah rakyat Malaysia. Ketika mana Kerajaan berhabis meningkatkan keupayaan pertahanan negara dengan pembelian kedua kapal delam tersebut, para pemimpin pembangkang berceramah di sana sini, keliling negara memburuk-burukkan negara.Kononnya, kapal selam Scorpene yang dibeli itu tidak mampu menyelam, bocor dan rosak di sana sini. Kononnya, Kerajaan BN hanya membazirkan wang rakyat membeli kapal-kapal selam tersebut. Malah, difitnahnya pula pemimpin Kerajaan kononnya menerima komisyen melalui pembelian kapal selam tersebut.
Meskipun dakwaan tersebut telah diperjelas dan dijawab secara terperinci oleh Perdana Menteri dan para kabinetnya, puak-puak pembangkang tetap menolak dan memekakkan telinga seolah-olah dungu dan bodoh! Lebih menyakitkan hati lagi, mereka menyebarkan tohmahan memburuk-burukkan Kerajaan kepada rakyat. Walhal, semua yang diperkatakan itu dusta semata-mata dan mereka seolah bangga pula bila berbohong kepada rakyat…
Selain itu, pembangkang juga mempersoalkan harga kapal selam yang dikatakan terlalu tinggi berbanding harga pasaran. Ishhh..!!! Kerajaan bukannya beli sampan! Kerajaan beli kapal selam lah! Lagi pun, harga sesebuah kapal selam bergantung kepada spesifikasi yang dimuatkan dalam pakej tersebut. Lebih canggih, maka lebih mahallah harganya. Janganlah nak bandingkan dengan harga kapal selam lain kerana kapal selam dibina berdasarkan permintaan pembeli!
Kalau nak tahu sangat sebab-sebab kapal selam itu mahal, terimalah jemputan nak kapal selam tu. Boleh tengok secara terperinci dan tanya Zahid Hamidi mengenai harga setiap "parts" yang ada pada kapal selam tu. Tanya beliau harga kipas sebilah berapa ringgit, harga tangga, harga teropong, harga skru dan sebagainya…kasi puas hati sendiri..!!!
Kini, setelah puas ditohmah, Kerajaan sekali lagi menjemput mereka-mereka yang bodoh sombong itu untuk menyaksikan sendiri kapal selam yang selama ini dikutuk mereka itu. Mana Tony Pua? Mana Anwar? Mana Mahfuz? Dan mengapa pula Nurul Izzah menolak jemputan untuk membuktikan kebenaran yang cuba dibuktikan Kerajaan itu?
Memang benar mereka takut! Takut kerana Kerajaan telah berjaya membuktikan pembohongan mereka selama ini. Takut kerana tembelang mereka sudah pecah. Takut kerana segala penipuan mereka selama ini begitu senang ditangkis oleh Kerajaan. Takut kerana mereka risau rakyat tahu bahawa merekalah penabur fitnah paling berjaya abad ini!
Begitulah perihal para pemimpin pembangkang. Dijualnya pembohongan kepada rakyat, dan bila dibuktikan mereka berbohong, mereka terkucil-kucil lari dari kebenaran. Saya pasti, rakyat sememangnya celik untuk menilai kebobrokan pembangkang yang gemar memanipulasi dan menjaja fitnah kepada mereka.
Mereka akhirnya akan sedar bahawa Kerajaan Barisan Nasional adalah "permata berharga", manakala pembangkang jelas sekali "kaca yang hina". InsyaAllah, Allah akan buktikan semuanya menjelang PRU 13 nanti. Agar kita tidak silap memilih lagi…
Sumber : yahoogroups Perisik Rakyat
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ada Blogger Pro Kerajaan Ahli Pas Seumur Hidup ?

Posted: 08 Dec 2011 06:08 PM PSTLink terjumpa di blog Keris7Lok 


http://keris7lok.blogspot.com/2011/12/kenapa-perlu-pencetus-perbalahan-usik.html


Kita tak tahu sebenarnya adakah benar atau tidak fakta di atas.


Tetapi mungkin pihak keselamatan memeriksa latar belakang blogger yang sering diajak ke sana ke mari bertemu Menteri. 


Takut ada talam dua muka iaitu menjadi Umno di parti Umno dan menjadi Pas di majlis Pas.


Jenis macam ni memang suka mengadu-domba dan perlu dihalang segera.


Maaf artikel ini satu peringatan bersama bukan memburukkan sesiapa.


Perjuangan perlu diteruskan dan elakkan dari mencari lawan....


Sepandai-pandai tupai melompat akan jatuh ke tanah jua.


Pejuang UMNO sebenar bukan mencari gaduh tetapi membaiki pergaduhan agar wujud perpaduan.


Jika anda mahu berpuak-puak demi sesuatu habuan dunia anda akan dapat perpecahan dalaman dan juga luaran.


Buanglah dunia dan kejarlah ganjaran Allah Taala...
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mesti Gempar : Bukti PKR Tasek Gelugor Iktiraf Komunis Pejuang Sebenar Kemerdekaan !!!

Posted: 08 Dec 2011 05:27 PM PST


gambar ini diambil dari Group Facebooker 1Malaysia...

Apa dah jadi puak Pakatan ini ?

Tak abis lagi nak angkat komunis dan hina pejuang tanah air.

Jangan main api. Kelak terbakar diri.

Ayuh kita kuburkan Pakatan Illuminati ini dengan undi kita PRU akan datang.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Ahli PKR Tentu Keluar Parti Tengok Video Ini - PKR = Freemason Illuminati Dajjal

Posted: 08 Dec 2011 07:55 AM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Illuminat In Simpsons's and PKR In Malaysia

Posted: 08 Dec 2011 07:50 AM PST


Tengok juga Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Imam Masjidil Haram Hampir Dipukul Depan Kaabah - Mesti Tengok

Posted: 08 Dec 2011 07:29 AM PST

Maaf video kena tengok link yang disedia di bawah.


Sebab itu PM diberi kawalan ketat semasa buat haji

takut ada 'orang pendek akal' menyerang YAB PM di Rumah Allah.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambaran Pembangunan Hebat Mekkah 2020 (Video)

Posted: 08 Dec 2011 07:05 AM PST


Mekkah pun guna tarikh 2020 sama seperti Malaysia. 

Masih tidak bangga ?


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Surau Nak Diroboh Di Selangor - Umat Islam Perlu Terima Hakikatnya

Posted: 08 Dec 2011 06:54 AM PST

Hakikatnya : Islam dihina apabila Parti Iselam membiarkannya dihina.


Hakikatnya : Islam dilambangkan dengan persepsi baru politik peralat agama.


Hakikatnya : ulama palsu dilabel ulama dan orang islam dianggap munafik dan kafir nauzubillah.


Hakikatnya : tentera dajjal sudah menguasai kumpulan iselam negara kita.


Hakikatnya : ketaatan kepada Ulil Amri YAB Perdana Menteri diperkecilkan hingga umat Islam dihina Allah dan menjadi sangat lemah...


Hakikatnya : Islam dihina kerana orang perjuang Islam membiarkannya...
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Tentera Dihina Nurul Izzah @n_izzah

Posted: 08 Dec 2011 01:02 AM PST
Bila RT (retweet) bermakna nurul IZzah anak Pak Nuar seperti mengiyakan gambar di atas.

Adakah ini bermaksud beliau ingin mewujudkan persepsi tentera juga pengundi hantu?

Barangkali beliau sendiri tidak tahu bahawa IC tentera diurus oleh Jabatan Pendaftaran Negara.

Kalau benda macam ni pun tak tahu macam mana boleh jadi MP (ahli Parlimen)

Tengok muka dah tahu ni budak baru jadi tentera.

Oh ye lupa, dia anak Pak Anwar.

Sama seperti Dap dan Pas yang ada kaum kerabat jadi pemimpin dalam parti.

Kalau Umno tak boleh pula !

Kalau anda pun nak jadi MP jangan haraplah kecuali masuk Pakatan.

Mereka buka ruang sesiapa sahaja walau tak berapa pandai. Jurugambar pun boleh jadi Ahli Parlimen. Seperti jururakam video VK Lingam.

Moral tidak dikisahkan selagi anda sokong agenda mereka.

Kalau pandai bercakap macam penjual ubat seperti Mat Sabu, anda tentu ada harapan.

Harapan untuk meranapkan impian rakyat Malaysia yang ingin kemajuan sebenarnya.

AZLI SHUKRI

Posted: 08 Dec 2011 11:32 PM PST

AZLI SHUKRI


Isu Ustaz Azhar Idrus Dihalang Mengajar Di Kelantan : PAS Diingat Jangan Kekalkan Undang-undang Jahiliah UMNO

Posted: 08 Dec 2011 07:49 AM PST

Sejak bila pula puak-puak PAS ini mementingkan soal tauliah? Bukankah dahulu puak-puak inilah yang mengamuk apabila para penceramah mereka tidak dibenarkan mengajar agama di negeri-negeri tertentu? Kononnya Islam tidak pernah menetapkan tauliah dalam menyampaikan ilmu Allah - tetapi apabila terkena batang hidung sendiri, baru tahu nak cari tauliah? Mengapa MAIK masih mengekalkan undang-undang jahiliah UMNO yang selama ini sangat dimusuhi oleh puak-puak PAS? Tanyalah kepada para penceramah PAS, semuanya membenci kalau tauliah dikenakan sebagai pra syarat untuk berceramah atau mengajar agama di masjid atau surau. Dan sekarang..apabila Nik Aziz mula dikritik oleh Ustaz Azhar Idrus..maka timbullah isu Ustaz Azhar tiada tauliah untuk mengajar agama di Kelantan, dan...undang-undang zalim UMNO juga yang diambil akhirnya...Hipokrit!

Buku Terbaru Lee Kuan Yew Diharamkan!

Posted: 08 Dec 2011 12:53 AM PST


Lepas ini pasti "riuh" satu negara berkenaan pengharaman buku bapak segala rasis ini...Sudah tentu muka-muka seperti Ambiga, Anwar Ibrahim dan para pejuang kebebasan bersuara akan menyalak ke hulu dan ke hilir menyalahkan pihak kerajaan ekoran pengharaman buku terbaru tulisan Lee Kuan Yew itu. Tidak lupa juga..akan muncul pula para akademik agamawan yang bertaraf profesor atau profesor madya yang lantang mempertikaikan keputusan terkini Jakim tersebut dan akan menganggapnya sebagai satu tindakan yang kolot. Pada hemat saya, sekiranya isu penguatkuasaan terhadap gejala murtad dan ajaran Syiah pun golongan ini berani mempertikaikan tindakan pihak berkuasa agama. Apatah lagi dalam isu seperti ini - sudah tentulah mereka akan bertempik dan melolong menyergah kerajaan, kononnya pihak kerajaan tidak bersikap bebas dan demokratik. Kita tunggu dan lihat - apakah pendirian DAP, PAS dan Anwar Ibrahim dalam soal ini?

KUALA LUMPUR, 8 Dis – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) mengharamkan buku terbaru bapa pengasas Singapura, Lee Kuan Yew, yang menggesa agar Muslim republik itu supaya tidak terlalu "ketat" dalam amalan prinsip-prinsip Islam.

Buku "Lee Kuan Yew: Hard Truths to Keep Singapore Going" yang merupakan koleksi temu bual dengan beliau, diterbitkan Januari lalu, disenaraikan sebagai antara 15 terbitan yang "diperakukan haram" oleh Jakim dua bulan lalu. Perakuan itu akan dibawa ke Kementerian Dalam Negeri untuk membuat keputusan.

Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Jakim mengesahkan keputusan itu diputuskan pada mesyuarat jawatankuasa penapisan bahan-bahan penerbitan berunsur Islam Jakim, Oktober lalu. Pengarah bahagian itu dan juga ketua pengarah Jakim tidak respons kepada pertanyaan The Malaysian Insider berkenaan sebab keputusan itu diambil selepas sembilan bulan buku berkenaan berada di pasaran Malaysia.

Pada 9 Februari lalu, Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz, ketika itu ketua pengarah Jakim berkata, Lee sememangnya seorang negarawan yang hebat kerana berjaya memajukan Singapura. Malangnya, kata Wan Mohamad Sheikh, beliau kurang berjaya dalam membangunkan minda keseluruhan rakyat kerana masih terpengaruh dengan landskap 1960-an yang penuh dengan prejudis dan prasangka terhadap penganut Islam.

"Sudah tentu Lee Kuan Yew juga tidak tergamak merosakkan agenda dan pendekatan harmoni yang sedang dibawa oleh Perdana Menteri Singapura sekarang.

"Di samping itu, zaman menyimpan perasaan cemburu tidak berasas kepada negara jiran sudah pun berlalu dan tidak perlu dibangkitkan kerana zaman Lee Kuan Yew juga sudah menjadi sejarah. Sisa usia yang berbaki elok dimanfaatkan untuk mewujudkan rantau yang harmoni," katanya lagi.

Lee, 88, yang pernah berkhidmat sebagai perdana menteri yang pertama, menteri kanan dan menteri mentor Singapura sebelum bersara Mei lalu berkata dalam buku itu bahawa Muslim di Singapura, dari segi sosial, telah berpisah dan menjauhkan diri mereka dan oleh itu, mereka perlu kurang "ketat" dalam amalan mereka demi membantu integrasi dan proses bina negara negara pulau itu.

Pandangan itu mencetuskan rasa tidak senang di kalangan masyarakat Melayu dan umat Islam di Singapura dan juga di Malaysia. Ekoran protes itu, beliau menarik kenyataannya Mac lalu - beberapa bulan sebelum pilihan raya umum.

Anaknya, Lee Hsien Loong yang kini mengetuai parti pemerintah Parti Tindakan Rakyat (PAP) hanya memperoleh undi kurang kurang 60 peratus pada pilihan raya umum tahun ini, keputusan paling buruk dalam sejarah negara itu.

Mengikut senarai diperoleh The Malaysian Insider, buku yang turut diperakukan untuk diharamkan ialah 1000 Hikmat (Ali Zulfakar), Methodologi Fiqih Islam Kotemporeri (Dr Ir Muhammad Shahrur), 70 Amalan Benteng Diri, Keluarga dan Kediaman Daripada Manusia dan Jin (Sharhan Shafie), Senjata Mukmin (Abu Mazaya Al-Hafiz), Detik-detik Pembongkaran Agama (NurKhalik Ridzuan), 1001 Mutiara Hikmah dan Hikmah dan Kata Nasihat (Kasmuri Selamat MA), Sebongkah Batu Di Kuala Berang (Faisal Tehrani), Commentary and Translation of the Holy Quran (Hasrath Kambam P.M Peer Muhammad Baghavy), Islam, Kemordenan dan Keindonesiaan (Dr Nurcholish Madjid) dan Islam dan Iman: Aturan-aturan Pokok (Dr Ir Muhammad Shahrur).

Lain-lain ialah Mengenal Diri: Ilmu Peninggalan Tok Kenali (Mohd Yusof Che Wook), The Teachings of the Quran (H.U. Weltbrecht Stanton), Sabda Rasullah S.A.W: Mahdi Aku Ada Dua Tanda (Mohd Zain Hassan) dan Nomad, From Islam to America: A Personal Journey Through the Clash of Civilizations (Ayaan Hirsi Ali).

The Unspinners

Posted: 08 Dec 2011 11:31 PM PST

The Unspinners


Lagi cerita pasal Rozali Ismail

Posted: 08 Dec 2011 11:00 PM PST

Chegu Bart Simpson terperangkap macam Jo Bedul?

Posted: 08 Dec 2011 05:31 PM PST

Bantuan BR1M tak perlu ambik di To' Kong

Posted: 08 Dec 2011 06:26 AM PST

Putarbelit LGE: Tak belanja kata jimat

Posted: 08 Dec 2011 05:30 AM PST

PAS tak rela Anwar jadi PM

Posted: 08 Dec 2011 03:30 AM PST

sekupangdua

Posted: 08 Dec 2011 11:28 PM PST

sekupangdua


Anwar Ibrahim WWE Vs Dolly Made in China hahaha

Posted: 08 Dec 2011 09:02 PM PSTSIJUBRI ON WWE! hahaha... Vs THE GREAT DOLLY MADE IN CHINA!... hahahahaLu Orang jangan harap tengok habis, berdosa bro tengok benda lucah, gua dah sensor yg lain hahaha

My Longest Yard

Posted: 08 Dec 2011 11:11 PM PST

My Longest Yard


Aksi cium mulut Lelaki Y !!

Posted: 08 Dec 2011 06:50 PM PST

Rehat dari berita politik jap. Ni ada cerita lebih menarik dan santai.


Ada satu video klip telah ditonton oleh hampir 1 juta orang. Video ini menayangkan aksi 'cium mulut' antara pemain bola sepak dalam permainan video FIFA 2012. Ia melibatkan penjaga gol Arsenal dan penyerang Liverpool-Andy Carroll.

Kejadian aneh ini berlaku apabila Andy Carrol menjaringkan gol mahu meraikannya. Namun dia terus merangkul dan mencium mulut penjaga gol Arsenal yang berada disebelahnya.

Ia adalah salah satu penemuan paling lucu dalam permainan X-Box dan Playstation setakat ini.FITNAH BERSIRI

Posted: 08 Dec 2011 05:58 PM PST

MB Terengganu nekad untuk menyaman ADUN Batu Buruk bagi menghentikan 'fitnah bersiri' yang melampau. Malah tindakan saman juga akan dikemukakan kepada lidah rasmi PAS iaitu Harakah. Ini berikutan dakwaan kononnya berlaku penyelewangan peruntukan RM30 juta pembekalan pakaian seragam sekolah.

Well done MB! Berani kerana benar, takut kerana salah. Kasi ajar ejen-ejen pemfitnah ni.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 08 Dec 2011 11:08 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


BERITA PETANG JUMAAT: MEREKA MINTA PEGAWAI-PEGAWAI TPM SAMPAIKAN PERMINTAAN INI

Posted: 08 Dec 2011 11:00 PM PST1. Group Mymassa dalam lawatan kerja ke beberapa daerah khususnya di bandaraya Johor Bahru dan Melaka, telah menerima feedback daripada ibu bapa supaya kerajaan turut memberikan RM100 kepada murid-murid Tadika yang akan naik ke Tahun 1 dan juga pelajar Tingkatan 6.

2. Mymassa berpendapat kerajaan perlun mendengar rintihan mereka ini kerana bantuan RM100 juga diberikan kepada 500,000 pelajar sekolah swasta, sekolah agama rakyat, sekolah bantuan kerajaan, sekolah persendirian, Maktab MARA, Maktab MTD. Bantuan RM100 walaupun kecil namun bagi mereka yang tidak bekerja dan berada di bawah paras kemiskinan, ianya sangat besar nilainya ketika sesi persekolahan hampir bermula.

Jika kepada Menteri Rasis DAP Tony Puaka, atau group Orang Kaya-Raya PKR Anwar-Azmin-Khalid Ibrahim memanglah tak perlukan wang RM100 tersebut. Kalau geng-geng Rasis seperti LGE-LKS not RM100 tu dia buang aje dalam tong sampah. Tak mengapalah, kita berikan kepada rakyat marhaen yang amat memerlukan.

3. Kita berharap kerajaan akan mengambil perhatian akan perkara ini.

Satu Lagi Kejayaan Guan Eng - Maksiat.

Posted: 08 Dec 2011 09:27 PM PST

Pusat Hiburan Diserbu 10 Kali Masih Tawar Khidmat GRO China

GEORGE TOWN: Sebuah pusat hiburan di sini yang diserbu lebih 10 kali kerana mengupah wanita warga asing sebagai pelayan pelanggan (GRO), didapati terus mengulangi kesalahan itu malam tadi.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Gan Kong Meng, berkata dalam operasi pada pukul 10.30 malam itu, 17 wanita warga China berusia antara 20an dan 30-an diberkas sepasukan anggota Cawangan Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap daripada Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut.

"Beberapa orang daripada mereka cuba meloloskan diri dan bersembunyi dalam bilik tetapi usaha mereka gagal kerana pusat hiburan itu sudah dikepung," katanya kepada pemberita di sini Jumaat.

Polis turut menahan seorang lelaki yang dipercayai penjaga premis itu.

Gan berkata serbuan itu dilakukan selepas pemantauan mendapati pusat hiburan itu masih menyediakan khidmat GRO warga asing.

Katanya operasi berkenaan juga bertujuan membanteras kegiatan maksiat dan penyalahgunaan dadah di pusat hiburan.

"Siasatan lanjut akan dilakukan untuk mengenal pasti pihak yang terbabit dalam kegiatan membekalkan warga asing ke pusat hiburan itu selain mengesan pemilik premis itu," kata Gan.

Katanya pemantauan dan pemeriksaan akan diteruskan bagi memastikan kegiatan mengupah wanita warga asing untuk bekerja sebagai GRO dapat dibendung. - BERNAMASelagi Kerajaan Negeri Pulau Pinang melalui PBT tak tutup pusat hiburan yang 'kebal' macam ni, selagi itulah kejadian seperti ini berterusan. Kesian polis, buatlah serbuan beratus kali, kalau Kerajaan Negeri 'menghalalkan' pusat hiburan, usaha mereka sia-sia.Lihatlah video ini. Dah ada promo kat Youtube pun Pemuda PAS Pulau Pinang boleh buat bodoh. Cuba perkara macam ni berlaku di negeri BN, habis satu negara kecoh.

Macam ni punya teruk Pulau Pinang di bawah Guan Eng, PAS tetap panggil dia KHALIFAH.

*Khalifah taik kucing!

UPDATES: AKHIRNYA PENDERHAKA RAJA TINGGALKAN UIA

Posted: 08 Dec 2011 07:11 PM PST

Profesor Dr Abdul Aziz Bari dengan majikannya, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), berakhir apabila beliau mengambil keputusan untuk meninggalkan universiti berkenaan.
Abdul Aziz berkata, keputusan itu dibuat kerana beliau kini berasa tidak lagi sesuai untuk terus berkhidmat di universiti itu.

Menurutnya, beliau telah cuba untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai ahli akademik yang prihatin de­ngan masalah masyarakat, apabila melontarkan beberapa pandangan terhadap isu yang kritikal, namun pesekitaran di universiti berkenaan menyebabkan niatnya itu dianggap sesuatu yang ganjil, sekali gus gagal untuk menjadi seorang ahli akademik ideal.

"Saya terpaksa tinggalkan UIAM kerana dalam keadaan sekarang, saya tak nampak ada ruang sesuai untuk saya terus berkhidmat di universiti itu mahupun di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang lain," katanya ketika ditemui selepas menghadiri majlis minum petang bersama pertubuhan bukan kerajaan, Waris Badan Bertindak Pewaris Bumi Malaysia di Mayang Sari Resort di sini, petang semalam.

Ketika ditanya apakah beliau akan menyertai politik selepas meninggalkan UIAM, Abdul Aziz yang juga seorang kolumnis Sinar Harian berkata, beliau lebih suka memilih bidang akademik sebagai kerjaya dan buat masa ini, tidak berhasrat untuk menyertai parti politik sama ada kerajaan ataupun pembangkang.

SIRI TERJEMAHAN AKHBAR CINA: MENGUGUT CALON PKR

Posted: 08 Dec 2011 07:03 PM PST
Nanyang Siangpau, 8 Disember 2011 

Tanda Tangan Perjanjian Sumpah Kesetiaan

7hb Johor Bahru,  pengerusi  PKR negeri Johor  Datuk Chua Jee Ming memberitahu,  parti itu telah serahkan nama-nama calon negeri Johor ke pusat, supaya pusat dapat memutuskannya, setiap kerusi ada 4 hingga 5 calon yang diserahkan kepada pusat.

Tegah Politik Katak

Chua berkata, calon-calon yang dipilih telah melalui proses temuduga(KETAKUTAN), setiap calon perlu tanda tangan satu perjanjian(PAKSAAN & UGUTAN) kesetiaan pada parti, tidak kira sama ada pada PRU akan datang mereka dapat bertanding ataupun tidak, mereka perlu bantu parti sepenuhnya, supaya tidak berlaku isu katak melompat.
Kami sangat ambil berat terhadap isu ini, jika mereka yang tidak dicalonkan mahu membuat kecoh dan buat hal, kami akan adakan sidang wartawan menunjukkan surat yang mereka telah tanda tangan itu.(UGUTAN NE)

Chua berkata demikian semasa adakan majlis makan bersama pihak media malam semalam. Yang hadir termasuk presiden serta timbalan presiden PKR negeri Johor, pemuda PKR, ketua kempen PRU serta ketua hal ehwal kerajaan tempatan PKR.

Kendali Calon Bertanding Di Johor Jaya Secara Dinamik

Pengerusi PKR negeri Johor Chua Jui Ming menegaskan, kerusi DUN di  Johor Jaya kepunyaan PKR, tetapi dalam PRU akan datang ini kerusi itu boleh berubah secara dinamik.

Jui Ming berkata, bagi calon yang akan bertanding dalam gabungan PKR tidak kira mana-mana kerusi, Pakatan Rakyat ada kira-kiranya tersendiri, semua ahli gabungan sudah faham situasi itu.

Beliau berkata demikian kepada pemberita malam semalam apabila menghuraikan calon pasti menang yang diusul oleh pengerusi DAP negeri Johor Boo Cheng Hau jika parti itu bertanding di Johor Jaya boleh menang.

Jui Ming berkata beliau faham tentang baru-baru ini Boo Cheng Hau hadapi masalah beberapa isu dari dalaman parti beliau (ADA MASALAH BESAR DAP JOHOR NE), tetapi saya dengan Boo Cheng Hau duduk di dalam satu kapal, dan semua orang sama-sama mengayuh sampan, chua berkata, berkata beliau tidak mahu bebankan rakan-rakan.

Menafikan Bertanding Di Parlimen Gelang Patah

Khabar angin Chua Jui Ming akan bertanding kerusi parlimen Gelang Patah, Chua menjelaskan ini adalah khabar angin sahaja, ada juga orang berkata, beliau akan bertanding di Segamat ataupun di Bakri.

Beliau berkata Pakatan Rakyat ada had-had peraturan dan disiplinnya, mana-mana gabungan parti dalam Pakatan Rakyat tidak boleh umumkan calon bertanding walaupun di dalam mana-mana laman blog. Walaupun UMNO berbuat demikian juga, sebaliknya Pakatan Rakyat akan ambil tindakan disiplin.

NIK AZIZ BACUL! PAS Kelantan Hanya Berani Dengan Perempuan.

Posted: 08 Dec 2011 06:03 PM PST

DENDA RM250 Kerana Pakai Baju LENGAN PENDEK

KELANTAN - Konsisten menerapkan syariat Islam, Kelantan baru-baru ini telah mendenda seorang pekerja wanita Islam di sebuah kedai kopi tersebut kerana bekerja dengan mengenakan baju lengan pendek

Menurut Sin Chew Daily, China Press dan Nanyang Siang , selepas dikesan dalam serbuan pada Isnin lalu olah Majlis Perbandaran Kota Baru, mereka didapati melakukan kesalahan kerana "menunjukkan lengan adalah menyalahi tata cara berpakaian bagi pekerja wanita." Sesuai aturan syariah, kaum wanita Islam wajib menutup aurat.

Pekerja itu diwajibkan membayar denda RM 250.

Dalam pembelaan, pengendali kedai makan tersebut Loo Siew Lian menyatakan mereka mengenakan 'sarung tangan panjang' untuk menutup lengan sampai pergelangan tangannya. "Saya terkejut ketika dimaklumkan telah melanggar peraturan," katanya.

Dia menambah semua pekerja perempuan akan menyingsing lengan baju mereka dan tidak memakai sarung tangan ketika mencuci pinggan dan melakukan kerja-kerja di dapur. "Namun, mereka kemudiannya akan memakai semula sarung tangan panjang ketika menyajikan makanan."

"Pegawai sepatutnya perlu lebih bertimbang rasa kerana pekerja saya melakukan kesalah untuk kali pertama. Amaran sepatutnya sudah mencukupi," katanya.

Seorang ahli Majlis Perbandaran Kota Baru berkata beliau akan cuba menyelesaikan isu itu.

"Niat kami adalah untuk mengingatkan pekerja-pekerja Islam untuk mematuhi kod pakaian undang-undang kecil," katanya.

Lihatlah bagaimana PAS cuba berlagak alim dengan mengambil tindakan terhadap perempuan. Yang menjadi isu, perempuan bukan Islam turut dikenakan tindakan.

Bagaimana pula dengan ini?Perhatikan banner program ini. Siap ada gambar Nik Aziz. Ini bermakna Kerajaan Kelantan bukan sahaja tidak ambil tindakan malah menganjurkan pertandingan buka aurat. Mana perginya kod pakaian undang-undang kecil?

Sebab itulah MyMassa cakap Nik Aziz ni BACUL. Hanya berani ambil tindakan terhadap wanita tetapi membiarkan lelaki BERBOGEL atas pentas. Ini ke KEADILAN DALAM ISLAM MENURUT PAS? Lelaki boleh melakukan apa sahaja sedangkan perempuan pula didenda.

Kalau undang-undang kecil macam ni pun PAS Kelantan tak boleh berlaku adil, macam mana pula dengan HUDUD PAS. Sampai sekarang ADUN PAS yang berzina masih tiada tindakan yang diambil.

*Adil kepala hotak Nik Aziz!

PANAS: Pembangkang Yang Kantoi Besar! (Tambahan)

Posted: 08 Dec 2011 05:03 PM PST
Apa yang MyMassa paparkan di atas adalah salah satu komen pencacai pembangkang yang sangat-sangat anti kepada keturunan MAMAK. MyMassa pun pelik, kenapa puak-puak pembangkang termasuk pemimpin mereka amat anti kepada MAMAK.

Menurut pemerhatian MyMassa, trend ini bermula selepas pemecatan Anwar Ibrahim dari jawatan TPM. Sejak itu, sentimen anti mamak dimainkan secara meluas termasuk dalam Harakah. Pelbagai gelaran diberikan kepada Tun Mahathir seperti MAMAK BENDAHARA, MAMAK PADUKANG dan lain-lain lagi.

Walaupun Tun Mahathir telah bersara, sentimen tersebut tidak pernah padam. Mana-mana pemimpin UMNO yang mempunyai ciri-ciri keturunan MAMAK akan dihentam dengan gelaran yang sama. Dan jangan terkejut jika gelaran hitam metalik yang dilemparkan kepada YAB Menteri Besar Perak sebenarnya datang dari pemimpin PAS Perak yang kemudian gelaran tersebut 'dipinjam' pula oleh pemimpin DAP. Yang kena pemimpin DAP, pemimpin PAS terlepas.

MyMassa rasa sudah tiba masanya untuk blog ini mengkantoikan sebahagian besar pemimpin dan penyokong pembangkang. Cuba tengok apa yang kami jumpa.

Sumber : http://en.wikipedia.org/wiki/Anwar_Ibrahim


Nah! Anwar Ibrahim pun mamak jugak. Kalau Anwar Ibrahim seorang MAMAK yang berkulit putih, kenapa sentimen MAMAK dimainkan secara meluas oleh pembangkang sedangkan mereka pun berketuakan seorang MAMAK!


Inilah mamak paling hina dalam sejarah keturunan peranakan. Dia sanggup menuduh Tun Mahathir sebagai mamak dan membiarkan pengikutnya menghina keturunannya sendiri!

Jadi, MyMassa harap pembongkaran yang blog ini buat mampu menutup mulut busuk pembangkang yang menghina keturunan MAMAK. MyMassa sendiri bukan seorang berketurunan MAMAK tetapi meluat dengan cara permainan kotor pemimpin dan penyokong pembangkang yang mengejek keturunan orang lain. Macam budak kecil. Lain kali kalau ada di antara kita yang perasan pemimpin atau penyokong pembangkang yang mainkan isu MAMAK, mudah sahaja jawapannya.....ANWAR IBRAHIM PUN MAMAK JUGAK.

* Tambah skit lagi...

KATEGORI TERANG-TERANGAN


Woi agak-agak le nak maki MAMAK pun.. aku pun 2 kali 8 jugak - Latheefa Koya

Malik Kassim aka Malik Itik

KATEGORI 'STATUS MERAGUKAN'

Zakaria Ahmad - (Abang)

Idris Ahmad (Adik)

*Sebar-sebarkan.

MEREKA KATA "ANWAR IBAHIM ADALAH PENYELAMAT SYAITAN"

Posted: 08 Dec 2011 01:56 PM PST


AIDCNews – 07/12/11 – Kenapa editor sebuah majalah mingguan yang berpengkalan di Amerika Syarikat (AS), Executive Intelligence Review (EIR), Anton Chaitkin mendedahkan penglibatan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan satu pertubuhan yang asing kepada masyarakat Malaysia, the Mont Pelerin Society selepas 4 bulan Pilihan Raya Umum Ke-12 ?
Kenapakah wartawan AS itu mencatatkan Anwar adalah proksi George Soros yang dikaitkan dengan IMF (International Monetary Fund) dan the Mont Pelerin Society.
Seolah-olah wartawan Barat itu ingin memberitahu bahawa pertubuhan the Mont Pelerin Society sama pentingnya dengan IMF yang kedua-duanya berada dalam lingkaran Soros.
Apa itu the Mont Pelerin Society dan apakah asas wartawan Barat itu begitu yakin bahawa Anwar terlibat dengan pertubuhan itu?
Persoalan-persoalan di atas adalah mukadimah sambungan pendedahan "Awasi Senjata Terakhir Anwar Siri I".
Rangkaian Anwar
Seperti didedahkan seorang lagi wartawan EIR, Mike Billington dalam empat rencananya berkenaan Anwar Ibrahim ketika menetap dan bekerja di AS selama hampir dua tahun di bawah regim Presiden Bush, merumuskan bahawa Ketua Umum PKR itu adalah agen kepada oleh trio-Zionis; George Soros, Al Gore dan Paul Wolfowitz.
"Dalam kebanyakan negara di seluruh dunia, banyak di antaranya yang ditakluk kerana ketidakstabilan politik berpunca dari British dan aset mereka iaitu George Soros yang merupakan pencatur dan penaja kepada Pejabat Luar British yang bersembunyi di belakang topeng kuasa "demokrasi" pembangkang (hidden behind the facade of "democratic" opposition).
"Mereka meminta perubahan rejim (regime change) disebabkan isu tempatan, mengalih perhatian daripada kejatuhan kewangan global dan perang dunia merentasi muka bumi.
"Tidak seperti di Malaysia, bekas jajahan British, seorang agen yang mengaku dirinya sebagai agen dasar ekonomi dan strategik empayar baru British (agent of the economic, and strategic policies of the new British Empire), dan agen utama di dalam neo-konservatif Amerika(agents in the U.S. neoconservative) serta gerakan fasis-hijau (green-fascist movements), secara terbuka mengisytiharkan dirinya sebagai Penyelamat Baru Malaysia (the new savior of Malaysia).
"Penyelamat syaitan ini (satanic savior), dibiayai sepenuhnya setelah beberapa tahun mendapat jawatan yang menguntungkan dalam badan kumpulan pemikir neocon, universiti-unversiti di Washington dan London, serta jawatan subsidi di dalam Bank Dunia, telah mengumumkan hasratnya untuk membayar ("memujuk") sebilangan Ahli Parlimen yang mencukupi untuk menyertai pakatan pembangkangnya serta mengambil alih kerajaan, yang kemudian menjadikannya sebagai Perdana Menteri Malaysia", dedah Billington dalam rencananya, "British Empire Tool To Recolonize Malaysia".
Baca tiga lagi pendedahan Billington tentang Anwar Ibrahim, "Malaysia's Anwar Ibrahim: Wolfowitz's Knife in Asia's Back" (29 April 2005), "Anwar Ibrahim Defends Asia's Colonial Masters" (29 April 2005) dan "Gore's Racist Assault Against Malaysia" (11 April 2008), berkemungkinan besar kita akan dapat menemui jawapan kenapa wartawan Barat di EIR begitu yakin Anwar terlibat dalam rangkaian Soros, IMF, NED dan the Mont Pelerin Society.
Green-Fascist
Menariknya, apabila Billington menggambarkan siapakah Anwar, wartawan itu merumuskan 'Anwar Ibrahim adalah seorang agen yang disokong oleh dua 'pertubuhan rahsia antarabangsa' iaitu neo-konservatif (Zionis) di AS dan rangkaian gerakan fasis-hijau di Eropah.
Mengikut kaca mata wartawan Barat itu, Anwar Ibrahim bukanlah penyelamat baru bagi Malaysia, sebaliknya Ketua Pembangkang itu adalah 'penyelamat syaitan'.
Kita telah didedahkan secara meluas bukti-bukti penglibatan Anwar dengan kumpulan neocon AS, tetapi kita jarang mendengar penglibatan Anwar dengan gerakan fasis-hijau.
Apakah itu green-fascist movements ?
Menurut schillerinstitute.org dalam rencananya, "The Historical Roots Of Green Fascism", gerakan fasis-hijau adalah satu rangkaian kumpulan yang dicetuskan oleh oligarkis di London dan New York, untuk mewujudkan 'Hitler bentuk baru', warisan dari Jerman.
Di Jerman hari ini rangkaian fasis hijau membentuk satu parti yang dinamakan The Greens (Die Grünen) yang berakar umbi kepada persoalan persekitaran hidup (environmentalism), liberalisme sosial (social liberalism), masyarakat awam (civil liberties), hak-hak wanita (feminism), keadilan sosial (social justice), hak-hak LGBT dan akar umbi demokrasi.
Di Malaysia, Goethe Institut bekerjasama dengan Merdeka Center untuk projek kaji selidik dan dalam masa sama bekerjasama dengan The Annexe Gallery untuk membina tapak kewujudan Seksualiti Merdeka.
Berdasarkan latar belakang tersebut, maka tidak menghairankan apabila Dr. Thomas Gambke dari The Greens sentiasa mengambil berat tentang perkembangan Anwar di Malaysia. Klik di sini dan sini
Akar aliran gerakan fasis-hijau adalah kebebasan, liberal dan hak asasi, maka tidak hairan ia juga termasuk dalam kerangka the Mont Pelerin Society.
Mont Pelerin Society
Mont Pelerin Society (MPS) adalah sebuah organisasi antarabangsa yang memperjuangkan idea-idea Libertarianism (hak kebebasan individu), political freedom (politik kebebasan), open society (masyarakat terbuka) dan free market economy (ekonomi pasaran bebas).
Menurut wikipedia, MPS ditubuhkan pada 10 April 1947 dalam persidangan yang dianjurkan oleh Friedrich Hayek (Friedrich August von Hayek) yang dinamakan bersempena dengan nama resort Switzerland di mana persidangan pertama itu diadakan.
Pada mulanya organisasi itu mahu dinamakan 'Acton-Tocqueville Society' iaitu merujuk kepada dua tokoh liberal, John Dalberg-Acton dan Alexis de Tocqueville selaras dengan visi dan misi organisasi itu, namun nama asal itu telah dibantah atas alasan tersirat.
Walaupun pengasas MPS, Friedrich Hayek mendakwa tidak berkaitan politik, namun salah seorang ahlinya, Antony Fisher giat mempromosikan pemikiran politik.
Antony Fisher adalah pengasas the Institute of Economic Affairs -IEA (London), the Heritage Foundation (Washington), the Manhattan Institute for Policy Research (New York) dan the Atlas Economic Research Foundation (AS).
Melalui the Atlas Economic Research Foundation atau ringkasnya Atlas Network, ditubuhkan pula lebih 400 badan pemikir bebas di seluruh negara, antaranya; the Fraser Institute (Kanada), the Manhattan Institute for Policy Research (New York), The National Center for Policy Analysis -NCPA (Washington), The Pacific Research Institute – PRI (California), The Buckeye Institute (Ohio), The Centre for Independent Studies (CIS), The Lion Rock Institute (Hong Kong), The Centre for Civil Society – CSS (New Delhi), The Adam Smith Institute-ASI (London), The Association for Liberal Thinking (Turki) dan lain-lain.
Di Malaysia, Atlas Network menaja Institute for Democracy & Economic Affairs (IDEAS).
Menurut thinktank-watch, MPS mempunyai hubungan rapat dengan majoriti rangkaian pemikir yang ditaja oleh Atlas Network itu.Ucapan Anwar mengenai Islam Moden Islam ala Amerika (Pluralisme): http://www.forum2000.cz/transcripts/pokus/#anwar_ibrahim
Anda boleh terjemahkan dan berikan kepada TG Nik Aziz supaya dia faham Islam apa yang Anwar nak bawa di Malaysia ini. Selamat membaca.

KUA KIA SONG SUARAM WAKIL PBB MENJELANG PENGHAKIMAN

Posted: 08 Dec 2011 07:00 AM PST


CUBA TEKA BERAPA BILLION DIA DAPAT UNTUK HANCURKAN NEGARA KITA ???


1.Tajuk ini http://www.malaysiakini.com/news/183556 dan ini http://www.malaysiakini.com/news/183523 dan banyak lagi menunjukkan serangan ke atas negara kita (bukan sahaja kerajaan kita) semakin diperkuatkan menjelang keputusan kes Anwar Ibrahim beberapa jam lagi http://www.anwaraidc.com/?p=19582.

2. NATO bukannya Mossad, Singapura bukannya Amerika, PBB bukannya OIC semuanya digunakan untuk menghancurkan Mesir, Yamen, Iraq, Iran, sekarang Syria dan mereka sudah starting to manage our country melalui tekanan-tekanan atas nama Human Rights dan Hak Asasi.

3. Mereka lupa, di Malaysia, anda tidak boleh berbogel beramai-ramai di Pantai Lido, tetapi di Amerika boleh. Di Malaysia perkahwinan sesama jenis diharamkan tetapi di negara lain silakan, di Malaysia anda tidak boleh memakai kasut apabila masuk ke rumah orang Melayu kerana nanti kamu kena penyapu.

4. Kua Kia Song walaupun kelihatan akademik tetapi tidak dapat mengulas Kenapa YB Tian Chua dibenarkan terus menjadi YB sedangkan dia membuat Super Impose gambar Altantunya makan semeja dengan Perdana Menteri Malaysia. Apakah ini juga Hak Asasi Manusia untuk bercakap bohong, berbohong dan Menipu apa sahaja asal dapatkan mengubah negara ini. Apakah kerana YBTian Chua berbangsa Cina dan DS Najib berbangsa Melayu, maka Kua Kia Song memberi 10/10 markah kepada YB Tian Chua.

YANG INI PULA BERAPA EJEN SINGAPURA BERI??

Bagaimana pula Ngar Kurang Ajar yang bercakap Hitam Metalik dan Darul Kartun? Apakah itu juga hak asasi manusia? Maka itulah kalau mereka bertiga makan babi maka suara di mulut mereka juga berbau babi! Kua Kia Song tidak berani mengulas isu hitam metalik dan darul kartun sebab mereka satu bab!

5. Kesimpulannya, jika Kua Kia Song tinggal di Singapura, dia sudah dihukum penjara 25 Tahun kerana Mengkritik Perdana Menteri!

Anda boleh selidik siapa di belakang SUARAM yang mencurigakan itu?http://www.anwaraidc.com/?p=14600 Semak dana mereka? http://musramrakunman.blogspot.com/2011/07/suaram-jadikan-scorpene-kambing-hitam.htmlMetaforanya ialah ternyata mereka tidak mampu menyanyikan Lagu Negaraku dengan baik? Pernahkah kamu mendengar Kua Kia Song menyanyi Lagu Negaraku?

Menteri Besar mana yang guna Air LUDAH untuk jaga kulit muka?!!

Posted: 08 Dec 2011 05:40 AM PST


1. Ditengking oleh orang Melayu Shah Alam kerana membina kuil di kawasan perumahan mereka. Punyalah dekat kena maki, memang basah kuyup muka disirami tempias.2.  Dimaki oleh orang India Ijok kerana mungkir janji hendak beri geran tanah jikalau menang pilihanraya. Kali ini tempias perisa kari pula.

Sebab itulah masa PRK Ijok tahun 2007, Khalid Ibrahim minta rakyat undi BN!!! Siapa yang boleh tahan woo...


Khalid Ibrahim selamanya akan dikenang sebagai MB Melayu Lembu GAGAP belaan DAP PERTAMA dalam DUNIA yang paling kerap kena maki dengan rakyat!!! Itu belum campur demo depan SUK.Sampaikan apa benda yang hendak diumumkan kepada media pun perlu dipantau teliti oleh Ketua Kongsi Gelap, Ronnie Liu.

Belum pernah dalam sejarah mencatatkan mana-mana pemimpin BN, baik peringkat pusat mahu pun negeri dilayan rakyat seperti yang Khalid rasa. Lepas ini kita kira pula berapa banyak KEK HITAM dan TAHI yang Guan Eng kumpul sepanjang jadi KM Penang.

Jadi kepada semua rakyat Selangor, kasihanilah MB anda. Bukankah beliau seorang yang Kelainan Upaya dari segi tutur kata?!! Ikutilah nasihat beliau. UNDILAH BN untuk perubahan yang lebih baik!!!

Sayangi Selangor! Yakini BN!!!

Khalid Samad Yang Gila Babi. Dr. Hasan Ali Dapat Pingat Pun Dia Dengki.

Posted: 08 Dec 2011 04:35 AM PSTApa kejadah dendam Khalid Samad terhadap Datuk Dr. Hasan Ali? Sampaikan Dr Hasan dapat pingat pun dia nak pertikaikan.

Tu la Khalid. Orang macam kau jangan harap la nak dapat Datuk. Asyik pertahankan gereja dan kilang arak. Sepanjang jadi wakil rakyat satu jasa pun kau takde. Dah la jalan raya kat Shah Alam berlubang-lubang macam kau punya kepala botak.

MyMassa amat hairan dengan tahap keprihatinan Khalid Samad dengan Dr. Hasan Ali. Kalau ada isu yang melibatkan Dr. Hasan, mesti mamat gereja ni yang bersuara. Pesuruhjaya PAS Negeri pun tak nak komen, dia pula lebih sudu dari kuah.

Sudahlah Khalid Samad. Kami tahu apa yang anda lakukan semasa muktamar PAS yang lalu. Macam mana kau sabotaj Dr. Hasan Ali dalam pemilihan. Ini ke akhlak pemimpin parti Islam sampai sabo mensabo antara satu sama lain.


*MyMassa rasa tiada wakil rakyat yang kena makan sumpah macam Khalid Samad. Setiap kali orang Shah Alam langgar lobang yang besar-besar di Shah Alam mesti akan cakap 'Celaka punya Khalid Samad. Asyik berpolitik sampai tak turun kawasan.

What is Malaysian Malaysia? The correct and true understanding.

Posted: 08 Dec 2011 03:22 AM PST


Malaysian Malaysia was a system of legal racial separation which dominated the Republic of Penang from 2008 until now. Under Malaysian Malaysia, various races were separated into different regions, and discrimination against people of race was not only acceptable, but legally entrenched, with minority chinese having priority housing, jobs, education, and political power. Although Penang was heavily criticized for the system, it was not until the 13th General Election can the legal system of Malaysian Malaysia is possible to be broken down. The term is also used more generally around the world to refer to systemic racism which is tolerated, rather than confronted.

Malaysian Malaysia is an English word meaning "just for all, and no special priviledge for majority Muslim and Malay" and one of the first pieces of Malaysian Malaysia legislation was the abolition of DEB in 2008, which segregated living spaces, concentrating chinese in the cities and forcing Malay and Indians into rural areas or the urban fringes. In addition to separating chinese from nonchinese, Malaysian Malaysia also dividing muslims, and fraternization between Penangites of different race and religion is frowned upon. Chinese and nonchinese held different jobs, lived in different regions, and were subject to different levels of pay, education, and health care. Malaysian Malaysia paid no attention to former social or residential status, dividing people up by race.

When nonchinese were pushed out of the urban areas, most of them were shuffled into Tanah Besar, or "Malay Kampongs." Because they were made citizens of the Tanah Besar, Malay Penangites were not allowed to participate in the state government of Penang, and were forced out of business and obey unfair local laws if they wanted to continue their normal lives. The homelands were also established on land which was largely unusable, and were heavily reliant on Penang DAP Government for assistance. Along the fringes of the cities, Malay Penangites lived in massive, terrible slums, often separated from their families because only one family member could get a chance to live in the city.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 08 Dec 2011 09:39 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


MALAYSIAKINI MULA SERANG PAS.

Posted: 08 Dec 2011 05:00 AM PST

KARPAL SINGH MATI KUTU NAK PERTAHAN ANWAR.

Posted: 08 Dec 2011 03:00 AM PST

KRISIS DAP : RAMASAMY BAKAL JADI 'THE NEXT GOBALAKRISHNAN' !

Posted: 07 Dec 2011 11:13 PM PST

tok gajah

Posted: 08 Dec 2011 09:18 PM PST

tok gajah


UMNO P Pinang jangan keterlaluan ~~~

Posted: 08 Dec 2011 08:52 AM PST

Tindakan UMNO P Pinang menghadiah kan 'tahi' adalah satu perbuatan yang kurang bijak. Jika juak2 UMNO ini berasa tidak puas hati tentang pemerintahan DAP P Pinang, ada banyak lagi perkara lain yang boleh di lakukan.

Sepatutnya juak2 UMNO ini berkerja keras memajukan dan mengukuh kan perjuangan UMNO di P Pinang - bukan nya bermain dengan 'tahi'. Perbuatan ini sangat memalukan UMNO. Bayangkan pula bagaimana perasaan pekerja2 melayu/islam yang terpaksa menyambut hadiah 'tahi' itu.

Manusia jijik sahaja yang berfikiran jijik dan membuat kerja2 jijik. Dari kaca mata kaum bukan melayu/islam perbuatan ini sangat jijik - jijik kepada yang melakukan nya. Dengan secara langsung image UMNO jadi jijik. Harapan UMNO untuk menawan kembali P Pinang tinggal angan2 kosong sahaja.

Tok sangat sayang UMNO - jangan kotorkan UMNO dengan perbuatan yang nampak kotor ini. Sebab setitik nila rosak susu sebelanga.

PISAU.NET

Posted: 08 Dec 2011 09:03 PM PST

PISAU.NET


Tembelang PAS Tak Bina Masjid Di Dedahkan!

Posted: 08 Dec 2011 09:00 PM PST

Kelmarin heboh apabila kerajaan khawarij PAS Kelantan mengakui semenjak memerintah selama 20 tahun mereka hanya mendirikan 1 masjid.

Pengakuan khawarij PAS yang ber"nabi"kan seorang kepala khawarij ini mencetuskan kegemparan oleh juak haprak pakatan malah mereka mempertahankan tindakan kerajaan negeri.

Setelah diselidiki barulah kita faham kenapa khawarij PAS Kelantan tidak mendirikan masjid kerana Nik Aziz sudah menjanjikan syurga untuk mereka yang mengundi khawarij PAS.Justeru apa perlunya untuk bersolat jika syurga dan pahala sudah dijanjikan asalkan menyokong PAS.

Kesimpulannya kerajaan khawarij memang berhemah didalam perbelanjaannya mereka tidak perlu untuk menghabiskan jutaan ringgit untuk membina masjid.Cukup sekadar mencetak tiket dan borang ke syurga.

https://lh6.googleusercontent.com/-qdCt_a_yy2U/TXOmhUSJM7I/AAAAAAAABos/31hGhJDYYPY/syurga_pas.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_4-qYjUiSLWE/TTyGGte_7VI/AAAAAAAAAEc/0hKFkQDHjEA/s400/tiket-syurga-pas.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_KjCYcXuMfHY/TT4RKSts65I/AAAAAAAACrE/GyaXrKHrroE/s400/tiket_syurga_ditangan_pas.jpg

Pisau kata " patutlah tak buat masjid,dah comfirm masuk syurga"

Nurul Izzah Buktikan Umno Yang Bakar Rumah Di Pantai Dalam?

Posted: 08 Dec 2011 05:00 PM PST

Kemana lagi jika kuah tidak tumpah ke nasi,melainkan kalau dibuang lah. Nurul Izzah anak kepada Ds Omega Ibrahim sejak akhir akhir ini bukan saja mengidap sindrom bangang malah turut mempunyai masaalah untuk bercakap benar.

Dikhabarkan sindrom dan tanda tanda perilaku ini disebabkan faktor genetik ber-dna-kan Brother Anwar B Ibrahim(B.A.B.I) sebab itulah segala persoalan yang beliau bangkitkan pasti akan ada pembohongan,putar belit dan paling tidak pun statement bangang.

Rakan blogger lembah pantai mendedahkan Nurul Izzah begitu sibuk berceramah untuk DAP di Sarawak sedangkan beliau tidak mempedulikan nasib rakyat yang ditimpa bencana apabila beberapa rumah penduduk di Lembah Pantai terbakar.

Dalam masa beliau berceramah,Anak B.A.B.I ini masih sempat lagi berbohong kononnya ahli PKR bertungkus lumus membantu mangsa kebakaranUntuk baca pendedahan sindrom bangang dan pembohongan Nurul Izzah selanjutnya klik sini

Pisau kata " kesian kat nurul,sudah lah bangang,dapat husband pun bangang jugak,kalau anda nak tau si husband nurul ni suka dok cerita hal dalam kain beliau dan nurul kat kawan kawan! puiih! bertuah sungguh si menanti anwar"

HaprakDaily Di Sahkan Fitnah, Di Denda Lagi

Posted: 08 Dec 2011 05:00 AM PST

Inilah kitab rujukan rasmi para khawarij PAS yang penuh dengan penipuan,fitnah dan putar belit. Lidah bercabang rasmi khawarij PAS ini sudah terlalu banyak kali kalah kantoi dan didapati bersalah membuat fitnah. Sebelum ini SuaraKaldaian milik PKR dan MalaysianInsider turut didapati fitnah kesemuanya dikenakan denda yang amat tinggi.

http://1.bp.blogspot.com/-wI4r6TtVbJc/Th1GcD1OPPI/AAAAAAAAA48/f4RD2kbCFqg/s400/harakah+penipuPUTRAJAYA 7 Dis. - Mahkamah Rayuan hari ini memerintahkan Syarikat Prema membayar ganti rugi am sebanyak RM50,000 kepada Ummi Hafilda Ali kerana memfitnah ahli perniagaan itu melalui rencana yang disiarkan dalam akhbar Harakah, 12 tahun lalu.

Panel tiga hakim diketuai oleh Datuk Sulaiman Daud yang bersidang bersama Hakim Datuk Ramly Ali dan Hakim Datuk Syed Ahmad Helmy Syed Ahmad sebulat suara membenarkan sebahagian rayuan syarikat kilang cetak tersebut iaitu terhadap jumlah ganti rugi.

Dengan keputusan itu, sidang berkenaan mengurangkan separuh daripada jumlah asal ganti rugi am iaitu sebanyak RM100,000 yang diputuskan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 7 Jun 2006.
Bagaimanapun, Ummi Hafilda tetap mendapat ganti rugi am berjumlah RM150,000 selepas tiga pihak lain yang dinamakan sebagai defendan-defendan dalam kes saman tersebut kekal diperintah membayar ganti rugi berjumlah RM100,00.

Ini kerana ketiga-tiga defendan tersebut iaitu Pas, bekas pemegang permit Harakah, Halim Arshat dan bekas Ketua Pengarang akhbar itu, Mustapha Ali setakat ini tidak merayu terhadap keputusan Mahkamah Tinggi. - Utusan


Pisau kata "HaprakDaily tak kisah sangat kalau letak cerita tipu sebab beruk saja yang baca"

20 Tahun 1 Masjid,Kejayaan Kerajaan Khawarij Kelantan

Posted: 08 Dec 2011 01:00 AM PST

Inilah salah satu sebab kenapa nabi khawarij PAS masih nak bertanding PRU13 nanti!


Kerajaan PAS Kelantan mengakui hanya membina sebuah masjid, iaitu Masjid Jubli Emas Sultan Ismail Petra, di Rantau Panjang daripada wang sendiri tanpa bantuan kerajaan pusat sejak mentadbir negeri itu lebih 20 tahun lepas.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun berkata masjid lain di seluruh negeri dibina oleh kerajaan pusat.

"Masjid Jubli Emas atau lebih dikenali Masjid China yang menjadi kebanggaan PAS ini dibina dengan perbelanjaan kerajaan negeri sendiri, tanpa satu sen dari kerajaan pusat," katanya kepada Bernama hari ini.

Katanya, bagi masjid mukim yang lain di seluruh negeri, kerajaan negeri hanya bertanggungjawab mengeluarkan peruntukan untuk kerja-kerja pembaikan dan pengubahsuaian.

Beliau berkata demikian sebagai menjawab dakwaan pemimpin parti pembangkang di Kelantan, bahawa sejak mentadbir negeri ini lebih 20 tahun, PAS tidak membina sebuah masjid pun di negeri itu.

Malah, mereka mendakwa semua masjid yang ada di negeri ini dibina oleh kerajaan persekutuan atau peninggalan pembangunan yang dibawa oleh Barisan Nasional ketika mentadbir negeri itu pada 1978-1990.

Abdul Fatah berkata, Masjid Jubli Emas yang berharga RM9.5 juta itu dibina pada 2005 dan siap sepenuhnya pada 2009 hasil ilham Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, selepas melawat Beijing, China sebelum itu.

- Bernama

'

Pisau kata "nak kata apa dah nabi khawarij PAS memang macam tu"

Ng Wei Aik Hentak Tong Gas Pertahankan Akhbar Cina Rasis

Posted: 07 Dec 2011 11:08 PM PST

http://2.bp.blogspot.com/_jLPyrrG8cRw/TS63vY0ghhI/AAAAAAAADPo/ZUrB4Xzj-Bk/s1600/Chauvanis.jpg

Ng Wei Aik gengster DAP Komtar banyak kali menyerang rakyat atas dasar perkauman,beberapa kali didedahkan dalam rakaman video bahawa si haprak chauvanis rasis ultrakiasu ini menghina dan turut menghalau peniaga Islam.Malah beliau dikhabarkan turut menggunakan khidmat gengster untuk permudahkan kerja beliau.

DAP akan membuat apa saja demi mempertahankan geng ultrakiasu,rasis dan chauvanis.Sebab itulah Ng Wei Aik mempertahankan 2 akhbar berbahasa cina yang membuat fitnah terhadap pemimpin Umno.:klik sini bukti fitnah

DAP & akhbar akhbar cina seringkali menghasut sentimen perkauman,berbohong dan dalam masa yang sama mereka bebas mengkritik bangsa lain sesuka hati.Ini ciri ciri ultrakiasu,apabila mereka menegur,menghina dan campur tangan hal melayu ,haram jadah ni tidak pula dikatakan rasis,sebaliknya melayu bercakap soal hak dan kepentingan bangsa melayu sendiri dituduh sebagai rasis.

Apabila Dato Musa menuntut 2 akhbar cina yang rasis ini agar memohon maaf atas fitnah,Ng Wei Aik bangkit mempertahankan dengan cara putar belit dan mengalihkan isu.

Sialan chauvanis ini sibuk apa dengan parti komponen BN,sedangkan MCA dan Gerakan sudah dijelaskan dengan kenyataan Datuk Musa dan mereka menerima dengan baik penjelasan tersebut.

Tindakan si rasis Ng Wei Aik kononnya mau berlagak hero mempertahankan kaum cina BN,sedangkan si celaka ini sebenarnya mahu menunjukkan kepada rakyat kononnya didalam BN tidak punyai persefahaman.

Ng Wei Aik lu punya parti sendiri rasis,Kaum India pun lu layan second class apahal lu mau sibuk dengan BN.Pisau kata "Ng Wei Aik dah banyak kali halau melayu keluar dari penang! Ini budak suruhan Guan Eng dah banyak kali ditangkap melakukan perbuatan perkauman.Tapi apa boleh buat anjing anjing melayu pakatan mesti akan pertahankan si haram jadah ni"

Guan Eng Bakal Di Tenggelamkan Oleh Zahid

Posted: 07 Dec 2011 10:00 PM PST

Kempen kencing dan pembohongan kepada rakyat oleh haprak pakatan mengenai kapal selam ternyata kalangan mereka terpaksa menjilat kembali segala najis fitnah.

Nah sekarang siapa yang terhegeh hegeh nak menyelam dengan aset paling mahal negara ini? Guan Eng sanggup menenggelamkan diri beliau apabila merayu kepada Menhan Ds Zahid Hamidi.

Nah, Zahid bukan saja jemput Guan Eng seorang malah beliau turut menjemput hampir keseluruhan pemimpin haprak pakatan untuk hadir dan turut sama menaiki kapal selam tersebut.

Apa jadi selepas tu? Jawapannya mereka pakat pakat ramai ramai menolak jemputan tersebut dek kerana termalu untuk menjilat kembali kencing kotor mereka dihadapan khalayak dunia.

Kepada Krew KD Tun Razak harus berhati hati dengan Guan Eng dan koncu koncunya,haprak chauvanis ultrakiasu rasis ni adalah agen Singapura,nanti diambil gambar dan rakaman untuk Singapura pulak!


Zahid Tenggelamkan Pemimpin Pakatan!

Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi akan membawa Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menaiki kapal selam KD Tun Razak Jumaat ini bagi membuktikan bahawa dakwaan pembangkang yang kapal selam negara tidak boleh menyelam adalah tidak betul.

Ahmad Zahid berkata beliau dan Lim yang juga Setiausaha Agung DAP akan menaiki kapal selam itu di pusat pameran maritim sempena Pameran Maritim dan Udara Antarabangsa Langkawi (LIMA '11) di Awana Porto Malai pada pukul 3 petang.

Beliau berkata ini merupakan pendekatan Kementerian Pertahanan untuk memperlihatkan aset itu yang dikatakan tidak boleh menyelam.

"Guan Eng ada telefon saya semalam untuk datang ke sini. Walaupun kapal selam itu untuk LIMA kali ini hanya membuat pertunjukan statik tetapi saya akan minta kapal selam itu menyelam untuk membawa Guan Eng," katanya pada sidang akhbar di Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC) di Langkawi hari ini.

Ahmad Zahid berkata beliau turut menghantar surat jemputan kepada semua Anggota Parlimen dan Anggota Dewan Negara termasuk daripada parti pembangkang untuk menaiki dan menyelam bersama kapal selam negara.

"(Selain Lim) Pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain, hanya Nurul Izzah Anwar (Anggota Parlimen Lembah Pantai) yang memberi respons tak boleh datang. Yang lain cakap je banyak tetapi tak berani menyelam (dengan kapal selam)," katanya.

Mengenai LIMA '11, Ahmad Zahid (atas, kanan) berkata sehingga kini, tujuh kontrak telah dimeterai dan beliau menjangkakan keseluruhannya 15 kontrak akan dimeterai selepas berakhirnya LIMA '11 Sabtu ini.

- Bernama
Lihat keratan akhbar dibawah,ini adalah sebahagian fitnah haprak pakatan yang disebarkan diseluruh negara. Dah terbukti haprak pakatan pembohong tapi apakan daya kencing dan najis fitnah hidangan pemimpin pakatan dirasakan amat enak buat penyokong mereka hingga habis dihadam!
Pisau kata "Hati hati dengan Guan Eng,dia tu kuat pembohong,nanti dia kata kapal selam tak ada kualiti pulak"

PenangWasabi

Posted: 08 Dec 2011 09:03 PM PST

PenangWasabi


Rupanya ada sistem Kasta & Rasis dalam DAP!

Posted: 08 Dec 2011 12:29 AM PST


Sistem kasta dan rasis sememangnya cukup kuat diamalkan didalam parti rasis DAP,masakan tidak baru baru ini M Kulasegeran Ahli Parlimen Ipoh Barat bertindak mengugut untuk keluar parti apabila diperlakukan bagaikan paria didalam DAP.

Begitu juga Ahli dewan undangan negeri Malim Nawar, Perak, Keshvinder Singh dan Hee Yit Fong Adun Jelapang dari DAP mereka juga mendakwa menjadi mangsa tindakan rasis dan double standart didalam DAP.

Didalam DAP mereka yang bukan kristian dan juga bukan dari kalangan evengelis hanya menjadi golongan kelas kedua didalam hirarki parti. Sebab itulah memang wujud kelompok daripada kaum cina yang bukan kristian dan india tidak menjadi pemimpin utama didalam DAP.

Cuba anda perhatikan senarai pimpinan kanan DAP,kalangan mereka hampir 90% adalah golongan ekstremis evengelis . Di manakah yang dikatakan demokrasi didalam parti hinggakan kalangan yang tidak setaraf atau sealiran agama dibelakangkan.


P.Ramasamy diarahkan untuk memohon maaf kepada Karpal Singh hanya kerana menyebut 'warlord' dan "godfather" yang menentukan siapakah yang bakal menjadi calon DAP pada PRU13 nanti. Sedangkan semua orang tahu Godfather didalam DAP adalah Kit Siang& Karpal dan juga Guan Eng.

Mereka ini yang menentukan kroni kroni didalam parti sahaja yang akan mendapat tempat untuk menjadi calon.Tidak ada mana mana ahli DAP yang berani menyangkal bahawa barisan pemimpin yang ada sekarang ini kesemuanya adalah kroni kroni godfather DAP.

Adalah tidak mengejutkan kaum India dan cina bukan kristian paling ramai meninggalkan DAP sejak akhir akhir ini.

Sumber : www.pisau.net

Penang Wasabi..

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 08 Dec 2011 03:33 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Tan Sri Khalid Percaya Kalau PR Kalah Di Selangor..., Anwar Ibrahim Adalah Punca Segala2nya....

Posted: 08 Dec 2011 05:37 AM PST

Tidak semua yang hadir di Rapat Rakyat (Shah Alam) itu penyokong kuat Anwar. Tak juga. Sebab itu, bersungguh sangat PKR Selangor memastikan Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Tuan Guru Haji Hadi pun turut hadir. Ramai penyokong PAS yang datang daripada Tanjung Karang, Sekinchan, Sabak Bernam dan Jeram; turut bersama hadir.

Mereka hadir, tapi duduk di belakang. Mereka pun tidak mahu sangat nak dekat dengan PKR Selangor. Pada mereka, kalangan pemimpin PKR Selangor adalah kalangan 'elitis' di dalam Pakatan Rakyat.

Ucapan setengah jam Anwar misalnya, ramai kalangan ahli PAS yang keluar dan menghisap rokok. Penulis menegur beberapa orang ahli PAS, kenapa tidak bersama mendengar ucapan Anwar – 'mereka kata benda dah biasa dengar…malas nak dengar'. Kami datang sebab Nik Aziz. Bukan Anwar.

Demikianlah sebenarnya suasana dan pandangan di kalangan penyokong Pakatan Rakyat. Mereka sendiri tidak bersama. Masih berpecah. PAS Selangor selalu rasa tertinggal daripada permainan politik Negeri.

Kalangan wakil rakyat PAS tidak dilayani dengan baik. Selalu kena minta derma dengan orang PKR. Mereka pun tak tahan.

Anwar banyak mengungkap mengenai pandangan Malek Bennabi di dalam ceramahnya. Asas: 'inner struggle of conscience'. Orang PAS yang sedikit educated – mula bertanya; 'Anwar ada ke struggle of conscience'? Ada ke?

Kebanyakan orang PAS yang ditemui kecewa kerana Anwar gagal mengurus diri dan kembali terjebak dalam perlakuan Zina. Ini adalah sangat nyata. Level of respect orang PAS kepada Anwar sudah mula berkurangan.

Mereka tidak menganggap Anwar sebagai peneraju dalam Pakatan Rakyat. Kepada mereka – zaman Anwar sudah berlalu.

Sebab itu, apabila sahaja Anwar menggunakan nama Malek Bennabi, Malcom x sebagai sumber kekuatan ucapan – mereka menganggap Anwar sudah semakin desperate dan terdesak.

Dalam keadaan terdesak, Anwar akan menggunakan apa sahaja cara untuk menguatkan hujahnya. Soalnya, apakah Anwar tidak berasa malu bila bercakap mengenai Malek Bennabi – tapi dia sendiri rebah dalam dakapan China Doll dan lelaki muda???

Anwar sebenarnya sangat CEMAS dengan data sokongan orang Melayu kepada PR di Selangor. Sangat CEMAS. Walaupun angka tidak menggambarkan segala-galanya, Anwar berhak berasa risau kerana Selangor adalah battlefield paling hebat dalam PRU akan datang.

Blog Gelagat Anwar

Raja Lelong Cincin USD24 Juta Pun Jenis Curang Punya Kaki...? Awek Debab Mana Chegu Bard Peluk Tu...??

Posted: 08 Dec 2011 12:38 AM PST

Full story..., please click here

Amboi Tok Guru...! Ulama Boleh Main Gesel Gesel Ker...??

Posted: 07 Dec 2011 09:00 PM PST

Isshh...!! Tak Percayer La Anwar Ibrahim Tu Berani....

Posted: 07 Dec 2011 05:26 PM PST

Puak-puak pembangkang dikhabarkan telah merancang untuk mengadakan satu debat diantara DS Najib dan juga Ketua Umum Pakatan, Anwar Ibrahim. Kata mereka, tujuan debat tersebut ialah untuk mendapatkan penjelasan tentang kebebasan Akademik dalam negara.

Selain itu, debat tersebut bertujuan untuk melihat bagaimana kebebasan Akademik dapat membentuk pelajar serta Mahasiswa lebih baik.

Ia sekaligus dikatakan dapat menyelesaikan segala permasalahan yang timbul akibat dari desakan pelajar untuk menceburi politik.

Kalau melihatkan tujuan debat yang dirancangkan itu, nampak memang baik niatnya. Tapi rasanya kalau debat mengenai Akademik ini, tak perlu DS Najib yang menjadi pemidatonya.

Wajar tugas berdebat mengenai isu tersebut diberikan kepada Menteri Pengajian Tinggi kerana beliau lebih arif.

Apa perlunya Perdana Menteri berdebat mengenai isu tersebut jika beliau selama ini mempunyai barisan pemimpin yang dipertanggung jawabkan menangani hal ehwal berkenaan didalam negara? Perlukah DS Najib mengikut rentak pembangkang hanya kerana mereka mahukan populariti mudah?

Mungkin pemimpin pembangkang serta pengikutnya akan menuduh Perdana Menteri sebagai penakut kerana menolak tawaran debat dari mereka. Namun yang sebenar penakutnya ialah pembangkang sendiri kerana melakukan sesuatu perkara yang tak menguntungkan negara.

Lagipun, bagaimanakah mereka yakin Anwar akan berani berhadapan dengan DS Najib untuk berdebat? Takkan lah pihak pembangkang tak menyedari bahawa Anwar amat terkenal dengan sikap penakutnya selama ini?

Kalau hendak bersumpah di masjid dan mengangkat sumpah di Mahkamah pun Anwar tak berani, sanggupkah dia bersedia untuk berdebat dengan Perdana Menteri?

Silap-silap haribulan, Anwar akan sekali lagi lari menyorok di Kedutaan Turki sebagaimana yang dilakukan di awal kes Saiful Bukhari dahulu.

Satu nasihat buat Anwar serta pengikut-pengikutnya.., daripada sibuk-sibuk hendak berdebat dengan DS Najib, lebih elok rasanya mereka pergi berdebat dengan rakyat di negeri-negeri jajahan Pakatan.

Rakyat disana tertunggu-tunggu bilakah janji-janji manis Pakatan pada PRU12 dahulu hendak ditunaikan.

Tak perlulah puak-puak nak berdebat atau mengadakan segala macam cabaran yang bertujuan membuang masa pemimpin kerajaan. Jangan ingat rakyat tak tahu, Anwar dan pembangkang sengaja mahu mencari populariti murahan dan sengaja nak cari glamour masuk TV dan akhbar.

Inilah jadinya kalau dapat Ketua pembangkang yang malas nak buat kerja. Asyik nak cari jalan mudah untuk terkenal dan popular tanpa mahu bersusah payah. Cuba bayangkan kalau mereka ini diberikan peluang untuk mentadbir negara.., hancur jadinya Malaysia!!

myKMU.net

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 08 Dec 2011 03:13 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


HADIAH "TAHI" BUKAN UNTUK PEGAWAI KERAJAAN, KHAS UNTUK GUAN ENG!

Posted: 08 Dec 2011 05:24 AM PST

Hadiah najis yang ditaja oleh golongan-golongan DAP (secara protes senyap) sendiri itu kepada Lim Guan Eng cuba di "spin" ceritanya bagi meraih simpati masyarakat luar.

Hadiah tersebut memang direct ditujukan kepada Lim Guan Eng dan tidak kepada pegawai-pegawai kerajaan negeri. Setiausah Politik Lim terpaksa mencipta ayat-ayat syahdu bagi meredakan kemaluan Lim Guan Eng yang tegang panas!
Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dalam reaksi spontan menganggap tindakan pembangkang itu menghina kakitangan kerajaan serta kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat.

"Jika berdendam dengan Ketua Menteri sekalipun, tidak perlulah sampai menghina kakitangan kerajaan sama ada Melayu atau bukan Melayu dengan memberi hadiah ('tahi manusia') sebegitu.
Lim Guan Eng sekali lagi dihadiahkan kek hitam tanda sialnya beliau berada di Pulau Pinang. Selamat Hari Jadi Tailo...!

SUKU SAKAT PAS ADA YANG SUDAH JEMU DENGAN ANWAR...

Posted: 08 Dec 2011 01:27 AM PST

Di bawah adalah cerita dalaman yang berlaku semasa Rapat Rakyat di Shah Alam baru-baru ini. Artikel oleh Gelagat Anwar.

Sila baca:-
Tidak semua yang hadir di Rapat Rakyat (Shah Alam) itu penyokong kuat Anwar. Tak juga. Sebab itu, bersungguh sangat PKR Selangor memastikan Tuan Guru Nik Abdul Aziz dan Tuan Guru Haji Hadi pun turut hadir.

Ramai penyokong PAS yang datang daripada Tanjung Karang, Sekinchan, Sabak Bernam dan Jeram; turut bersama hadir. Mereka hadir, tapi duduk di belakang.

Mereka pun tidak mahu sangat nak dekat dengan PKR Selangor. Pada mereka, kalangan pemimpin PKR Selangor adalah kalangan 'elitis' di dalam Pakatan Rakyat.

Ucapan setengah jam Anwar misalnya, ramai kalangan ahli PAS yang keluar dan menghisap rokok.

Penulis menegur beberapa orang ahli PAS, kenapa tidak bersama mendengar ucapan Anwar – 'mereka kata benda dah biasa dengar…malas nak dengar'. Kami datang sebab Nik Aziz. Bukan Anwar.

Demikianlah sebenarnya suasana dan pandangan di kalangan penyokong Pakatan Rakyat. Mereka sendiri tidak bersama. Masih berpecah. PAS Selangor selalu rasa tertinggal daripada permainan politik Negeri.

Kalangan wakil rakyat PAS tidak dilayani dengan baik. Selalu kena minta derma dengan orang PKR. Mereka pun tak tahan.

Anwar banyak mengungkap mengenai pandangan Malek Bennabi di dalam ceramahnya. Asas: 'inner struggle of conscience'.

Orang PAS yang sedikit educated – mula bertanya; 'Anwar ada ke struggle of conscience'? Ada ke?
Kebanyakan orang PAS yang ditemui kecewa kerana Anwar gagal mengurus diri dan kembali terjebak dalam perlakuan Zina. Ini adalah sangat nyata. Level of respect orang PAS kepada Anwar sudah mula berkurangan.

Mereka tidak menganggap Anwar sebagai peneraju dalam Pakatan Rakyat.

Kepada mereka – zaman Anwar sudah berlalu.

Sebab itu, apabila sahaja Anwar menggunakan nama Malek Bennabi, Malcom x sebagai sumber kekuatan ucapan – mereka menganggap Anwar sudah semakin desperate dan terdesak.

Dalam keadaan terdesak, Anwar akan menggunakan apa sahaja cara untuk menguatkan hujahnya.

Soalnya, apakah Anwar tidak berasa malu bila bercakap mengenai Malek Bennabi – tapi dia sendiri rebah dalam dakapan China Doll dan lelaki muda???

Anwar sebenarnya sangat CEMAS dengan data sokongan orang Melayu kepada PR di Selangor.

Sangat CEMAS.

Walaupun angka tidak menggambarkan segala-galanya, Anwar berhak berasa risau kerana Selangor adalah battlefield paling hebat dalam PRU akan datang.

Dr MiM

KETAQ, LEMBIK LUTUT...ITU SEMUA FITNAH - CHEGU BARD!

Posted: 08 Dec 2011 12:42 AM PST

Pelik benar melihat reaksi yang ditunjukkan oleh Chegu Bard apabila sahabat Blogger, PAPAGOMO membayangkan videonya akan dikeluarkan. Secara tiba-tiba dan secara panjang lebar, dia cuba memberikan penjelasan bagaimana dia 'TIDAK BERSALAH' dan semuanya adalah semata-mata FITNAH. (DI SINI)

Apa agaknya yang terkandung di dalam video yang diuar-uarkan oleh Papagomo sehingga menyebabkan Chegu Bard memberi reaksi pantas dan begitu terperinci?

Melihat kepada reaksi yang ditunjukkannya dan butiran yang diberikannya, Chegu Bard cuba memberikan alasan kewajaran responsnya ketika menonton video seks membabitkan Anwar Ibrahim dan China Doll. Kata Chegu Bard, dia hanya 'BERLAKON' dan mahu menimbulkan rasa percaya kepada Eskay agar menyerahkan kepadanya salinan video tersebut untuk ditunjukkan kepada Wan Azizah.

Mengapa alasan BERLAKON yang diberikan? Ia seperti alasan seorang kanak-kanak yang terkencing malam di atas tilam dengan menyatakan, itu bukan air kencing, sebaliknya peluh!

Reaksi Chegu Bard dalam tulisannya itu menjelaskan sesuatu. Tolak ke tepilah lambungan FITNAH yang sudah sebati dengan mulutnya. Dia sendiri menjuarai FITNAH dan FITNAH PEMBUNUHAN ALTANTUYA yang dia sendiri tidak memiliki sebarang bukti dan fakta, kekal menjadi hujah-hujahnya setiap kali berceramah.

Reaksi kalut yang ditunjukkannya membuktikan omongan tentang responsnya bukan kosong dan bukan karut. Hanya setelah sekian lama, dan setelah memikirkan alasan yang dirasakan terbaik, barulah Chegu Bard mampu menulisnya walhal reaksi spontan yang dipertontonkan sewaktu kali pertama dia melihat, sudah cukup untuk menceritakan apa sebenar yang ada dalam lipatan hatinya.

Orang yang paling kuat melompat dan mengatakan orang lain melakukan fitnah, orang itulah sebenarnya yang terlalu kuat menfitnah. Itu adalah lumrah... perhatikan sahajalah bagaimana Anwar Ibrahim menggerakkan seluruh jentera penerangan partinya untuk melabelkan perbuatannya sendiri sebagai fitnah UMNO dan Barisan Nasional.

Dan Chegu Bard juga nampaknya terpaksa menggunakan kaedah yang sama... bezanya, reaksi yang diberikan terlalu ketara sebagai DIBUAT-BUAT!!!

The Flying Kick

TERESA KOK MEMBERI CONTOH TERBAIK BETAPA RASISNYA DAP

Posted: 08 Dec 2011 12:30 AM PST

Baru-baru ini kecoh di dada akhbar mengenai DAP yang dikatakan sebagai sebuah parti yang mengamalkan dasar perkauman yang tebal di negara berbilang bangsa ini. Dalam ertikata lain, DAP lebih menyebelahi kaum Cina di dalam apa saja aspek dasar mereka.

Mungkin pemimpin-pemimpin DAP akan tampil menafikan dakwaan itu meskipun dalil dan bukti menunjukkan yang sebaliknya.

Sebagai contoh, Kampung Tengah yang berada di dalam kawasan DUN Kinrara di bawah penguasaan DAP melalui ADUNnya, Teresa Kok, sedang menghadapi masalah besar ekoran sebuah jambatan di kampung tersebut hampir roboh.
Menurut sumber, penduduk kampung berkenaan telah pergi bertemu sendiri dengan Teresa Kok dan pembantu peribadinya bagi memohon agar jambatan tersebut diperbaiki segera. Mereka bimbang sekiranya jambatan tersebut runtuh dan mengakibat kemalangan kepada penduduk kampung tersebut.
Namun, sehingga kini, dikhabarkan tiada tindakan pun yang diambil oleh Teresa bagi menyelesaikan masalah tersebut.

Kemana Teresa Kok sebenarnya?

Rupanya Teresa Kok sedang sebok melayan kaum Cina di kawasannya…
Baru-baru ini di dalam blognya, Teresa Kok menceritakan bagaimana "sebok"nya dia mengunjungi seorang budak Cina berumur 10 tahun yang sakit "scoliosis". Mungkin nak tunjuk prihatin dan banyak duit, Teresa Kok menulis cheque kepada budak tersebut. Tak mengapalah. Baguslah sebab dia tolong budak Cina itu…
Semalam pula, dia "sebok" lagi! Kali ini, Teresa Kok "sebok" mengiringi "boypren"nya, MB Selangor, Khalid "gagap", merasmikan majlis pecah tanah di SJK Cina Sin Ming bagi menambah lagi blok sekolah Cina tersebut. Syabas! Untuk kaum "Cina" lagi…

Bagaimana dengan jambatan di Kampung Tengah? Menurut sumber, Teresa Kok mahupun wakilnya tidak langsung berkunjung ke kampung itu untuk meninjau keadaan jambatan yang rosak tersebut. Apakah kerana kampung itu kampung orang Melayu maka Teresa Kok enggan melayan permintaan rakyat di kawasannya?
Apakah Teresa mahu menunggu beberapa orang penduduk Melayu di kampung itu meninggal dunia akibat jambatan runtuh maka barulah dia terhegeh-hegeh menunjukkan muka di Kampung Tengah?

Saya percaya, sekiranya kampung berkenaan merupakan sebuah perkampungan kaum Cina, tak payah diminta pun Teresa Kok akan datang membetulkan jambatan tersebut. Tak payah suruh pun, Teresa Kok akan sukarela dan berbangga menolong kaumnya sendiri.

Itulah sifat dan sikap yang ada pada pemimpin DAP. Sekiranya ianya menyentuh soal bangsa Melayu, maka ia akan diperlambat-lambatkan. Namun sekiranya ia bersangkutan dengan kepentingan masyarakat Cina, tengah malam pun mereka sanggup datang hulur bantuan!

Jika orang mendakwa DAP parti rasis dan tebal perkaumannya, maka pemimpin parti itu akan melatah dan menafikan. Namun realiti apa yang berlaku jelas menunjukkan bahawa memang benar DAP parti rasis! Apa lagi yang mahu dinafikan?

Taklimat dari Cuepacs - Pekeliling Rasmi SBPA secara rasminya boleh dimuat turun

Posted: 07 Dec 2011 07:00 PM PST


Depa kata pekeliling SBPA Rasmi sudah keluaq! Pekeliling ni kalau baca buat pening kepala ja dengan terma-terma yang depa tulis ikut paham depa. Yang dok makan gaji tu bukannya dia paham benda-benda yang depa tulis dalam tuh.

Mau tulis ringkas depa tau la, berapa ringgit dapat, berapa ringgit naik, hahahaha...

Anyway, tahniah kepada semua penjawat awam yang bakal menikmati kenaikan istimewa ini. Jangan juga lupa SBPA bukan hanya pada kenaikan gaji semata-mata, tetapi salah langkah kerajaan untuk merialisasikan impian negara menjadikan rakyatnya berpendatan tinggi pada tahun 2020.

Hayati intipati SBPA yang sebenar...insyaallah kita akan membantu negara mencapai kejayaan!

Detail pasal Pekeliling Rasmi ni korang boleh klik SINI