Rabu, 2 Mac 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 02 Mar 2011 01:10 PM PST

yang ku dengar dan ku lihat


Nama Tan Sri Aseh masih 'glamour'.

Posted: 01 Mar 2011 05:39 PM PST

Tan Sri Aseh Che Mat - Pengerusi POS Malaysia.

PUTRAJAYA sudah hampir dikuasai oleh Kerajaan Pakatan Rakyat (PR). Ini terjadi apabila ada ura-ura bahawa Dato' Mohd Najib Perdana Menteri Malaysia akan mengadakan Pilihanraya Umum Ke 13 diakhir tahun 2011. Zaman kegemilangan Kerajaan BN sudah hampir berakhir.

Siri jelajah DS Najib dan TS Muhyidden Yasin keseluruh negara bermula di Serawak pada awal Mac 2011 ini adalah tanda jelas bahawa BN sudah bersedia untuk membubarkan Parlimen dan diadakan PRU ke 13, satu jangka masa yang pendek bagi Dato' Najib menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Sekiranya betul PRU akan diadakan akhir tahun ini adalah satu detik hitam dalam sejarah negara seorang Perdana Menteri tak sempat merasai berkuasa sehingga tempoh penggal berakhir. Dan berjayalah para penasihat DS Najib untuk menyingkir beliau dengan cara yang halal mengikut amalan demokerasi.

Dalam keadaan rakyat masih belum yakin dengan kebersihan amalan Kerajaan BN dibawah pimpinan DS Najib tergamak pula BN nak adakan PRU, itu ertinya 'gantung diri' dalam perjuangan dan amatlah tidak cerdik kuasa yang ada hendak diserahkan kepada musuh dengan begitu cepat.

UMNO/BN nampaknya segar apabila Pilihanraya Kecil dimenangi dengan selesa, apakah mereka sedar daripada 14 pilihanraya kecil diadakan BN hanya baru menang 6 kerusi sedangkan PR menang 8, kalau pun PRK DUN Merlimau dan DUN Kerdau dimenangi oleh BN itu bererti baru seri 8 BN dan 8 PR.

Juga perlu diingat Kelantan, Kedah, Selangor, Pulau Pinang dan Wilayah Kuala Lumpur adalah dimiliki oleh PR sedangkan BN hanya dapat memerintah di Trengganu, Melaka, Johor, Negeri Sembilan dan Perlis manakala Perak yang sahnya adalah dimenangi oleh PR tapi oleh kerana BN tidak ada maruah tergamak dimilikinya secara pondan.

Sabah dan Serawak adalah sebagai bonus yang politiknya mengikut retak dan cari makan dimana terdapat tawaran yang baik disitulah diurungnya. Politik semut.

Diantara banyak perkara yang belum selesai yang masih menjadi persoalan dan tanadatanya oleh kakitangan awam yang menjadi asas penentu undi dalam PRU ialah kenapa DS Najib sayang sangat kepada Tan Sri Sidek, Ketua Setiausaha Negara, yang patut dah pencen tapi disambung bagi menyekat peluang Tan Sri Aseh Che Mat dan kenaikkan pangkat orang lain.

Diakhir-akhir ini gelagak Ketua Setiausaha Negara seperti 'Kepala Koli' dalam satu-satu projek bangunan, kalau nak marah tidak bertempat dan kadang-kadang marahnya kepada pegawai bawahan tidak padan dengan salah, tidak layak langsung sebagai KSN. Ini semua boleh menghakiskan sokongan kakitangan awam kepada kerajaan BN.

Kepincangan dalam perkhidamatan awam disebabkan penjawatnya tidak yakin kepada ketua yang mengepalai organisasinya, sekiranya kepala tidak mempunyai sifat yang bagus maka intergriti boleh dipertikaikan oleh itu akan terjadilah perkhidamatan awam di Malaysia boleh di ketogerikan sebagai 'kelas ketiga' dan ini amat parah.

Kemalasan DS Najib melihat isu Ketua Setiausaha Negara akan membawa padah kepada kerajaan BN, pengundi kakitangan awam dan keluarganya akan memulangkan 'paku buah keras' kepada DS Najib pada PRU ke 13, undi mereka akan berpihak kepada PR sekiranya nama Sidek masih menjawat jawatan sebagai Ketua Setiausaha Negara (KSN).

Nama Tan Sri Aseh masih jadi perbandingan dikalangan kakitangan awam.
THE FLYING KICK

Posted: 02 Mar 2011 01:05 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 02 Mar 2011 11:36 AM PST

PEJUANG BANGSA


Lelaki Y dah lain macam ...sudah cakap tak bermusuh dengan UMNO !

Posted: 02 Mar 2011 07:48 AM PST

Awat Pak Sheikh ni ... dah muka ubat ka ? Itu la dok naik turun mahkamah sangat sampai cakap pun berubah .  Tiba-tiba saja cakap Anwar sebenarnya tak bermusuh pun  dengan UMNO di PRK Merlimau ..   

Dulu pun bukan main lagi hang tibai dan fitnah UMNO dan ahli2 nya bermacam-macam .. sekarang ini sudah konar baring ka .  Untuk bagi konco2 sedap hati dari PAS & DAP ...  ketua pembangkang itu berkata beliau memusuhi pemimpin-pemimpin parti Melayu terbesar itu yang zalim kepada rakyat dan mengamalkan rasuah,.

Adakah kerana Anwar tahu Merlimau adalah kubu kuat UMNO ? Jadi supaya tidak membangkitkan kemarahan orang Melayu dalam UMNO dan atas pagar kepada beliau , Anwar tepaksa mengubah strategi mereka agar dapat menawan semula pengundi Melayu .


"Saya diberitahu Merlimau ini adalah kubu kuat Umno, saya dah tahu... saya tak masuk untuk bermusuh dengan orang, saya ambil keputusan untuk bersama (dalam politik) untuk menegakkan keadilan dan menentang kezaliman.


ini muka sapa ? ini lah bekas Ketua Pemuda UMNO Malaysia suatu ketika dahulu..gambar Pak Sheikh masih dikenang di Menara UMNO dan diletak
pulak sebelahrakan karib Datuk Najib . Mungkin itu Pak Sheikh tak nak bermusuh dengan UMNO sebab gambarnya dok ada lagi
bangunan keramat itu ..."Saya tak bermusuh dengan Umno, saya bermusuh dengan pemimpin yang zalim, yang tak selesaikan masalah rakyat dan mengamalkan rasuah," katanya ketika berceramah di Permatang Serai di Merlimau, Melaka, malam semalam.

Lagi seorang pelawok di Kerdau , Pak Jabit Hantu Kak Limah !

Posted: 01 Mar 2011 11:49 PM PST


Ini bukan gambar super impose ..tetapi ini betul2 .  Ini lah muka Man Kadir a.k.a Pak Jabit Hantu Kak Limah ...Beliau juga merupakan Setiausaha Kerja Biro Masyarakat Felda dan orang asli PKR Pusat.  

Artis pun sekarang ini dah sokong Pakatan Haram dan PRK Kerdau -  Merlimau ini  dijadikan pentas terbaik mereka menonjolkan kehandalan mengencingkan rakyat bersama pimpinan tertinggi PAS & PKR di samping terima duit MASYUK......
"Saya sebagai Setiusaha Biro Felda Parti Kencing Rakyat  ingin menyeru kepada
penduduk Felda Jengka ini  agar menolak BN yang zalim dan pilih calon
kita dari parti pejuangkan Islam iaitu  Hasanudin ..."" Ce citer Pak Jabit ...mengape kome jadi pelakon kepada parti Anugerah Tuhan  ni ?
Tak cukup lagi ke duit  buka warung ni & Abg Mamat kasi duit filem " - Usop

"Jabit , mengape la  kome pi masuk parti yang bertuankan Gay Tua
Cherok Tok Kun tu ...
Ce cite kat kite semua ..berape diorang bayar kamu pi tolong si Hasanudin di Kerdau ...."

Generasi muda Felda Jengka 23 tolak pembohongan Mazlan Aliman !

Posted: 01 Mar 2011 07:22 PM PST


ANAK pimpinan malaun Mazlan Aliman sudah checkmate la sekarang .. kehadiran Najib di Felda Jengka 22,23 pada Ahad lepas telah memberi penjelasan sebenar kebenaran  bahawa kerajaan menerusi FELDA tidak pernah pinggirkan semua peneroka .

Jadi,  bila golongan peneroka termasuk generasi ke kedua  dan ketiga sudah  tahu perkara sebenar, maka kena la pukulan maut sekali kepada ANAK pimpin Mazlan semasa berceramah di Jengka 23 . Ceramah Mazlan telah diganggu oleh 30 anak muda kawasan itu  yang tidak bersetuju dan protes berdekatan tempat beliau ceramah .

Mereka berjalan sambil  kain rentang dan kad manilla menyatakan protes terhadap Mazlan.

Tertulis di atas kain rentang dan Manilla Kad ayat-ayat tertulis "Mazlan Aliman - Kau Jahanam", "Kami kenang jasa Felda, Apa jasa ANAK?", "Pi balik la ... Mazlan Jahanam", "Apa yang ANAK boleh sumbangkan?", dll.

Bantahan ini membuktikan generasi kedua dan ketiga Felda pun sudah tahu pembohongan oleh Mazlan Aliman talibarut PAS yang cuba menabur fitnah terhadap kerajaan .  PAS sudah ditolak peneroka Felda dan PB harap di Kerdau juga kita kuburkan PAS seperti mana di Tenang, Hulu Selangor dan Galas .

PAS berangan jadi kerajaan negeri , dah guna poster logo kerajaan Pahang !

Posted: 01 Mar 2011 04:20 PM PSTDulu PAS kata negeri Pahang adalah negeri bangkrap kerana kewangan defisit ...tapi Allah nak tunjuk negeri yang dikatakan bangkrap ini juga digunakan logonya . Terbaru di Kerdau adalah PAS semakin bangkrap idea dan isu kerana  terpaksa guna logo kerajaan negeri Pahang di poster calon .

Apa kejadahnya pulak  Hasanuddin dan PAS guna logo kerajaan Pahang yang ditadbir kerajaan BN ? BN sendiri yang mengetuai kerajaan negeri pun tak guna logo kerajaan negeri ...inikan pulak parti  PAS ...hahaha

Sepanjang 15  PRK sejak PRU 12 ...tidak pernah pun poster calon diletakkan logo kerajaan negeri baik negeri ditadbir BN mahupun negeri Pakatan Haram . Pelik bin ajaib juga kali  ini Kerdau ...Adakah Tuan Ibrahim Tuan Man mahu buat kezutan dan kerja gila lain dari yang lain    ???

Yang lawak lagi ... semua orang tau PAS yang bertanding di Kerdau , tetapi mengapa pulak  ditulis UNDILAH CALON PAKATAN RAKYAT ?

Bila masa la  pulak parti pakatan haram ini berdaftar ??? kah kah kah ....  lepas tu letak pulak bendera2 parti lain yang tak bertanding ..

Ternyata PAS semakin terdesak di Kerdau .. ditambah lagi tiada langsung bantuan oleh jentera2 PKR seperti di pilihanraya kecil sebelum ini .


PAS BAKAL DIKUBURKAN DI KERDAU !!

Ahmad Saabun

Posted: 02 Mar 2011 11:16 AM PST

Ahmad Saabun


Posted: 02 Mar 2011 07:05 AM PST

Cubaan lagi. Kali ini aku perlu terus menulis...


- Posted using BlogPress from my iPad

Salam lagi...

Posted: 02 Mar 2011 07:00 AM PST

Aku sedang melakukan siri percubaan dari iPad aku ne....


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Shah Alam

SYABAS lancar Misi Bantuan Air Bersih ke Tenang

Posted: 01 Feb 2011 05:00 AM PST


Sungguhka

Posted: 02 Mar 2011 09:40 AM PST

Sungguhka


Padang Serai Oh Padang Serai.......

Posted: 01 Mar 2011 09:50 PM PST

Pedang Alif Ba Ta

Posted: 02 Mar 2011 07:33 AM PST

Pedang Alif Ba Ta


Calon Pas Merlimau Beristeri Tiga?

Posted: 02 Mar 2011 05:30 AM PST

NAMPAK BUKTINYA? AKU SAJA TARIK PERHATIAN PEMINAT GOSIP BIAR TAHU SIKIT CALON PAS DI KERDAU DAN MERLIMAU TAK MENGUNDI DI TEMPAT MEREKA JADI CALON.


Calon Pas Tidak Mengundi di Merlimau

Posted: 01 Mar 2011 06:16 PM PST

Apa dah jadi? PAS AKAN KALAH TERUK DI MERLIMAU


Dd i n b u n g a

Posted: 02 Mar 2011 07:31 AM PST

Dd i n b u n g a


PENDUDUK MELAYU KG MANJOI MENDAPAT TANAH LOT

Posted: 01 Mar 2011 10:07 PM PST


PENDUDUK JALAN DATO MANJOI MENYAMBUT DS HUSNI


PENDUDUK SETINGGAN JALAN DATO MANJOI BERSAMA SEPANDUK RIBUAN TERIMA KASIH YB DATO SERI AHMAD HUSNI DAN YB DATO NADZRI ISMAIL


DS HUSNI SEDANG MENYAMPAIKAN UCAPAN


DS HUSNI SEDANG MENYAMPAIKAN SURAT KELULUSAN TANAH

Gugusan Manjoi mempunyai 40,000 penduduk yang terdiri daripada orang Melayu, Gugusan Manjoi mempunyai beberapa kampung yang dirangkumkan dalam Gugusan Manjoi iaitu, Kg Manjoi, Kg Tengku Hussin, Kg Sungai Tapah, Kg. Dato Ahmad Said, Kg Dato Ahmad Said Tambahan 1, 2 & 3, Kg Jelapang Jaya dan Baru.

Keseluruhan Kampung dalam Gugusan Manjoi lahir berasaskan kawasan perlombongan yang telah tamat MC perlombongan secara berperingkat - peringkat akhirnya wujudlah sebuah kampung Melayu yang terbesar di Malaysia terutama di Ipoh atas usaha dan perjuangan pimpinan UMNO dan Kerajaan Negeri Perak dibawah BN sejak 40 tahun lalu hingga lah kini, kawasan - kawasan lombong di tambak dan dijadikan Rancangan Perkampungan Tersusun (RPT).

Kini Gugusan Manjoi bertambah maju dan pesat membangun, dalam kepesatan tersebut maka wujud juga sebahagian golongan penduduk yang mendirikan kediaman di tanah - tanah kosong milik Kerajaan dikalangan generasi kedua dan ketiga.

Bagi menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh mereka maka Ahli Parlimen Tambun, YB dato Seri Ahmad Husni Hanadzlah dan ADUN Manjoi, YB Dato Nadzri Ismail serta kepimpinan UMNO di Manjoi telah berusaha untuk menghalalkan penempatan mereka dengan membantu mereka untuk mendapatkan lot kediaman.

Di Jalan Dato Kg Manjoi terdapat 37 setinggan telah didirikan sejak 30 tahun lalu di tepian Sungai Pari diatas tanah tersepit berstatuskan tanah kerajaan diperjuangkan, bancian dan pelan tapak diusahakan oleh UMNO Cawangan Kg Manjoi dan JKKK Kg Manjoi.

Tetapi malang sejak pemerintahan 11 bulan Pakatan Pembangkang memerintah Negeri Perak usaha menjadikan kawasan tersebut lot kediaman terbantut apabila Ketua Kampung ketika itu yang juga Ketua ranting PKR Manjoi dan kepimpinan JKKK Pakatan Pembangkang telah menahan dan merombak kembali peserta yang dikalangannya penyokong UMNO dikeluarkan dari senarai dan dimasukkan nama - nama penyokong Pakatan Pembangkang yang bukan bersetinggan disitu, manakala setiap peserta dikehendaki membayar RM450.00 untuk mendapat lot tersebut selain premium dan cukai tanah, tiada duit tiada tanah.

Alhamdulillah, Perak kembali ketangan BN, atas bantuan YB DS Ahmad Husni dan YB Dato Nadzri setinggan jalan Dato dapat diselesaikan dan diberi kembali kepada penduduk - penduduk setinggan berjumlah 37 orang, pada 26Februari 2011 penduduk menerima berita baik, YB DS Ahmad Husni dan YB Dato Nadzri menyampaikan surat kelulusan lot dan borang 5A kepada mereka dengan kedua - dua Wakil Rakyat tersebut turun sendiri ke Jalan Dato.

Inilah pemimpin yang mendahulukan rakyat, pencapaian diberi keutamaan, masalah penduduk setinggan Jalan Dato akhirnya selesai dengan FOMULA KELULUSAN "IN SITU" bermaksud disitu rumah disitu lah lot yang diluluskan bagi memudahkan mereka tidak perlu berpindah, malah beberapa kawasan setinggan kecil di beberapa kampung seperti Jelapang baru, Kg Dato Ahmad Said Tambahan 2 juga telah dipanggil temuduga pada 28 Februari 2011 di Pejabat Tanah Ipoh dan akan juga menerima berita baik.

TAHNIAH PENDUDUK KG MANJOI, BARISAN NASIONAL BERSAMA MU

PELAJAR MESIR -JANGAN JADI SEPERTI "MELEPAS ANJING YANG TERSEPIT"

Posted: 01 Mar 2011 07:00 PM PST


Gambar Harian Metro

JANGAN SEPERTI PEPATAH "MELEPAS ANJING TERSEPIT", "HABIS MADU SEPAH DIBUANG", "HARAP PAGAR, PAGAR MAKAN PADI".

KITA HARUS INGAT AKAN JASA DAN BUDI ORANG YANG MULA- MULA MEMBANTU KITA DALAM SENANG DAN SUSAH, BARU LAH APA SAJA PERKARA YANG KITA LAKUKAN DIBERKATI OLEH ALLAH S.W.T. INSYAALLAH KITA AKAN BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT.

BIASISWA, PTPTN DAN SEBAGAINYA ATAS KEBIJAKSAAN KERAJAAN BN MENTADBIR URUS KEWANGAN NEGARA HINGGA MAMPU MENYEDIAKAN KEMUDAHAN KEWANGAN KEPADA KITA UNTUK DIHANTAR KE MESIR UNTUK BELAJAR, BUKAN MUDAH DIATAS KUTIPAN CUKAI YANG MAJORITINYA MENCAPAI LEBIHKURANG 60% CUKAI KOPERAT BERBANDING CUKAI INDIVIDU YANG TAK SEBERAPA MANA BANYAKNYA, KERAJAAN MENGURUS KEWANGAN HINGGA MAMPU MEMBERI BANTUAN KEPADA PELAJAR YANG 100% ANAK MELAYU DIHANTAR KE MESIR MENGGUNAKAN SUMBER KEWANGAN YANG DIURUS DENGAN CEKAP, APATAH LAGI CUKAI TERSEBUT DARI CUKAI KOPERAT MAJORITI DARI PENGUSAHA, PELABUR BERBANGSA LAIN.

PERGI DIBAYAR, BALIK DIJEMPUT, HANTAR DI TANGGUNG, MALAH DIBERI PULAK WANG, PELAJAR NEGARA LAIN TAK MERASA AKAN KEBAIKAN YANG KITA RASA ATAS KEBAIKAN SEBUAH KERAJAAN, BERSYUKUR LAH. INGAT ADA KERAJAAN NEGERI APABILA SEMUANYA SELESAI DENGAN JAYANYA BARU HENDAK MENGHULURKAN SEDIKIT BANTUAN.

MAKA INGATLAH JASA - JASA KERAJAAN BN, PULANG LAH DENGAN SEGULUNG IJAZAH DAN JADILAH WARGA YANG PENUH SIFAT KESYUKURAN DAN BERBAKTI LAH PADA AGAMA BANGSA DAN NEGARA JANGAN SELEPAS PULANG DENGAN SEGULUNG IJAZAH KELAK MENUNDING SEMUA YANG KERAJAAN LAKUKAN, SINI TAK BETUL, SANA TAK BETUL, SITU TAK BETUL, NUN TAK BETUL.

DAN INGAT LAH SYURGA NERAKA HAK MUTLAK ALLAH S.W.T, PADA NYA JUA KITA BERSERAH BERDASARKAN ILMU, AMALAN DAN BAKTI YANG KITA CURAHKAN DIDUNIA DAN DI AKHIRAT, IANYA BUKAN MILIK PARTI PAS.

bumiyang

Posted: 02 Mar 2011 03:33 AM PST

bumiyang


Liwat II: Saat Genting Untuk "Lelaki Y"???

Posted: 02 Mar 2011 01:13 AM PST

Kumpul 10 Tahun Punya Saman Mana Mampu Nak Bayar???

Posted: 01 Mar 2011 05:30 PM PST

Berita Baik!!! Diskaun Saman Trafik Disambung Sehingga 5/3/2011!!!

Posted: 01 Mar 2011 05:00 AM PST

anakbukitgantang says

Posted: 02 Mar 2011 03:24 AM PST

anakbukitgantang says


Melayu Bukan Pendatang

Posted: 01 Mar 2011 05:24 AM PST

Lewat ini ada suara sumbang yang mengatakan bahawa Melayu adalah bangsa pendatang di Malaya. Sejarah ketamadunan bangsa Melayu sebenarnya bermula lebih lama dari itu iaitu sejauh 1.83 billion tahun dulu.

Penemuan terbaharu di Bukit Bunuh , Lenggong , Perak menunjuukan bahawa 1.83 billion tahun dulu iaitu sebelum terjadinya hujan meteorit yang membunuh dinasour sudah ada tapak ketamadunan di kawasan tasek purba di Bukit Bunuh yang boleh menampung keperluan kehidupan masyarakat yang hidup setempat  dan membuat bengkel secara in situ bagi peralatan  berburu dan bertani. Malah penemuan itu juga bakal mencabar teori popular selama ini yang mengatakana bahawa manusia moden Homo Sapien Sapiens bermigrasi keluar dari benua Afrika (Out of Africa Theory)

Menurut salah seorang penyelidik yang saya temuramah, batuan yang dijumpai adalah jenis kuartzit dan di dapati pada tapak bekas tasek purba sebelum hentaman meteorit.

Detail dari tapak kajian ekskavasi menunjukkan bahawa sisa tulang dan gigi adalah sezaman dengan kapak genggam yang berusia 1.83 juta tahun. Bagaimanapun kesukarang carbon dating untuk menganalisa usia sebenar peralatan purba itu kerana  telah terlebur dgn serpihan meteorit tersebut.

Untuk pencerahan fakta juga kapak genggam berusia 1.83 juta tersebut telah wujud sebelum impak meteorit tersebut. Ini bermakna sudah ada manusia yg membuat penempatan sebelum impak meteorit tersebut. Ini dibuktikan jelas kerana kapak tersebut dibuat dari batu kuarzit bukannnya batu batu suevit (iaitu batu yg terhasil daripada impak meteorit tersebut).

Sumber di petik dari  USM archive

WORLD archaeology history could be rewritten due to several discoveries at the prehistoric settlement of Bukit Bunuh in northern Perak's Lenggong Valley.

For over a decade, a team of researchers from Universiti Sains Malaysia (USM) had been working in uncovering evidence which showed that it was inhabited from time to time since more than 1.83 million years ago.


USM Centre for Archaeological Research Malaysia director Assoc Prof Dr Mokhtar Saidin said the nomadic theory of the Paleolithic Age settlers was questioned with the discovery of over 200 stone tools including choppers and hand-axes in the terraced oil palm plantation in Bukit Bunuh.

"At least 1,000 people could have settled here based on the number of tools found. These findings show that the early settlers were not nomadic as most of their basic needs were available here," he said during a media tour at the plantation in Bukit Bunuh on Sunday.


Batuan purba di ladang kelapa sawit

Team penyelidik di ketuai Profesor Dr Mokhtar
Kapak genggam dari batuan kuartzit mengesahkan
teknologi advance sudah dimiliki masyarakat
tersebut 1.83 billion tahun sebelum hentaman meteorit


Teori Migrasi manusia moden "Out Of Africa" perlu diubah kepada Teori Out Of Nusantara


 Dr Mokhtar said a site complex discovered in the area had served as a workshop to make stone tools, according to chronometric dating.

He added that the area was well-suited for the settlers as it provided sufficient stone mate- rials as well as a lake filled with freshwater, flora and fauna to survive.

The researchers also found evidence of stone tools dating back 30,000 to 40,000 years.

Dr Mokhtar explained that the stone tools were embedded in suevite rock, which was formed as a result of a meteoroid impact in the area 1.83 million years ago.

He added that they had found bone structures on the suevite rocks last year after meticulous studying of the rock samples.

"We will chip out the bones from the rocks first and this will take two to three months. Then we will determine if they are human or animal origin.

"We are still looking for teeth evidence. However, there's less than 5% chance of finding bone or tooth remains as they could have melted in the high temperature during the meteoroid impact.

"Our next task is to find out who these early settlers in Bukit Bunuh were," he said.

It was reported that the unearthed hand-axes showed evidence of the early existence of Homo erectus in the South-East Asia region.

In a report in 2009, Dr Mokhtar had said it was possible that the findings of the hand-axes challenged the prevailing 'Out of Africa' theory, which stated that modern humans first evolved from one point in Africa and spread out around the globe.

The National Heritage Department had submitted a proposal to Unesco early this month to list Lenggong Valley in Perak as a world archaeological heritage site for having one of the oldest prehistoric settlements in the world after Africa.

Dr Mokhtar also enthralled the group with the story behind the strange name of Bukit Bunuh.

"According to legend, there was once an old couple who lived near the river. One night, the husband had a dream of finding treasure in the river but was told that he had to kill his wife in order to retrieve it.

"He told his wife about the dream and she agreed to be killed. The next day, the treasure emerged in the river and the man was overjoyed. But after remembering that his wife was dead, he committed suicide," he said.

(The Star, 17 February 2011, ms M2, News)


Ohpolitik!™

Posted: 02 Mar 2011 03:22 AM PST

Ohpolitik!™


Edisi Siasat : TERJAH ke Kuarters Guru Bini Yuhaizad

Posted: 02 Mar 2011 12:33 AM PST
Hari ini aku penyiasat. Destinasinya, kediaman Yuhaizad yang dialamatkan seperti dalam borang pencalonannya yakni Kuarters Guru. Bertempat disebelah Sekolah Menengah Teknik Jasin, rumah kuarters ini nampak suram. Hajat aku ingin berjumpa jiran tertangga Yuhaizad juga tidak kesampaian kerana mereka tiada di rumah kerna pergi bekerja. Rumah Yuhaizad juga turut sunyi sepi. Dimana difahamkan anak dan Isteri mungkin sibuk sedang berkempen buatnya. Difahamkan juga mereka semua bercuti bagi meraih undi untuk Yuhaizad.

Yuhaizad sebelum ini dengan sombong dan bongkak berkata :


"Saya mencabar Umno dan beliau (Muhyiddin) untuk buktikan kompleks (kuarters itu) dibina oleh Umno," katanya dalam satu sidang akhbar bersama di pusat operasi pilihan raya DAP, dekat pekan Merlimau. 
Jika tidak, kata Yuhaizad berkata, beliau akan terus tinggal di situ bersama isterinya.
Beliau bagaimanapun enggan mengulas kenyataan Muhyiddin bahawa kerajaan akan mengambil tindakan terhadap keluarganya.
Aku menjawab mudah. Ya, memang kuarters itu bukan dibina oleh UMNO. Namun kerajaan yang dipimpin oleh UMNO/BN inilah menyediakan kemudahan itu. Melalui keringat pemimpin UMNO/BNlah Yuhaizad dapat tinggal dibawah bumbung bangunan itu. Itu pun sebab isterinya guru. Kalu tak, tak tahula mana nak merempat, entah-entah jadi setinggan jalanan. Namun jika diambil tindakkan konfremla si Yuhaizad akan jadi setinggan di rumah mak bapak dia. Apapun inilah kisah manusia tak kenal dek untung. 

Ingat PAS mampu ke nak sediakan kuarters untuk penjawat awam. Cuba bagitau kat aku berapa banyak PAS bangunkan Kuarters untuk guru di Kelantan? 20 tahun perintah, apa dia buat?

GEMPAR!! CALON PAS DUN MERLIMAU, YUHAIZAD PENIPU!! SONGLAP 100K!!

Posted: 01 Mar 2011 10:10 PM PST


TERKINI DARI MERLIMAU : BAPA SAUDARA CALON PAS, DUN MERLIMAU, AHMAD ISMAIL MENDESAK YUHAIZAD TARIK DIRI DARI BERTANDING KERUSI DUN MERLIMAU!!!!!
 
Menurut Ahmad Ismail, YUHAIZAD telah menipu hampir 100K dalam perniagaan yang dikongsi bersamanya.  SEMUA DOKUMEN DAN RESIT BERKAITAN PENIPUAN ADE PADA USTAZ MAZLAN PAS MELAKA??? Aku sedang menyiasat berkenaan dengan isu ini.

Dari sumber cakap-cakap sekitar Chinchin, difahamkan Isteri Yuhaizad, Shakila juga sedang bercuti bersama anak-anaknya selama hari suaminya berkempen di DUN Merlimau ini. Namun tidak pula kelihatan kelibat isterinya disamping suami tercinta berkempen bersama-sama. Persoalan aku adalah, cuti apa yang diambil oleh isterinya? Adakah cuti sakit(MC)? Cuti kecemasan? Cuti separuh gaji? Cuti Tanpa Gaji? Dan dimanakah isteri dan anak-anaknya? Bersembunyi dari wartawan dan orang ramai? Atau bersama muslimah PAS raih undi?

Lagi kisah Yuhaizad ini, Mak saudaranya telah dikepung oleh jentera PAS. Difahamkan bahawa mak saudara Yuhaizad merupakan penyokong kuat UMNO dan mempunyai banyak maklumat mengenai penipuan Yuhaizad ini. Jesteru Jentera PAS sangat berhati-hati dengan sebarang pergerakkan oleh maksaudaranya ini.

TOLAK PENIPU..TOLAK ...PAS..bapak sedare sendiri ditipu,,apetah lagi rakyat!!!

Anwar Ajak Rakyat Merlimau Supaya Tiru Macam "DIA"

Posted: 01 Mar 2011 08:15 PM PST

Mangsa-mangsa gay Anwar Ibrahim


Anwar berjoget lagi. TERKINI di Merlimau, Anwar mendendangkan lagu "tiru macam saya". Nak tiru macam Anwar? Hehehe! Minta simpanglaa... Jom kita saksikan aksi Anwar dengan lagunya "tiru macam saya".

Pandanglah... Lihatlah..
Pinggangku nan ramping
Dan dadaku yang bidang
Marilah tuan2 dan nyonya
Sama-samalah pandang perempuan yang cantik
Bikin hati goyang

Pandanglah lihatlah
Rambutku nan ikal dan mataku yang hitam
Inilah selalu menjadikan
Orang hilanglah akal
Rumahtangga tak kekal
Gilakan bayangan

Perempuan tak pandai menjagalah badan
Suaminya tentu lekas menjadi bosan
Mengerbang rambut macam hantu dalam hutan
Suami memandang hampir pengsan

Perempuan kalau sayangkan suaminya
Pandang sini tirulah seperti saya
Jaga bentuk, jaga kulit dan jaga rupa
Senyum sayang kau berikan dia..
Pandanglah lihatlah..
Tiru macam saya..

Perempuan tak pandai menjagalah badan
Suaminya tentu lekas menjadi bosan
Mengerbang rambut macam hantu dalam hutan
Suami memandang hampir pengsan

Perempuan kalau sayangkan suaminya
Pandang sini tirulah seperti saya
Jaga bentuk, jaga kulit dan jaga rupa
Senyum sayang kau berikan dia..
Pandanglah lihatlah..
Tiru macam saya..

Edisi Pendedahan : Patutla PAS kuat 'TUT'

Posted: 01 Mar 2011 07:01 PM PST


Sama ada korang perasan atau tidak, jika korang pergi dengar ceramah PAS di mana saja seluruh negara tidak kira sewaktu berlangsungnya pilihanraya kecil atau tidak, PAStinya ada dicelah-celah peniaga kacang kuda dan air, baju PAS serta barang propaganda PAS peniaga ubat kuat 'ANU'. Pelbagai jenis dan cara peniaga ini mempromosikan ubat 'PENGERAS' ini tanpa diketahui mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan untuk mengamalkan. Kesannya jangka panjang juga turut tidak diketahui, yang tahu adalah untuk mendapatkan kepuasan sementara.

Ada juga peniaga yang mempamerkan objek dan 'gambar ANU' bagi membuktikan ubat mereka ini berkesan. Tanpa berselindung dan boleh dilihat siapa saja yang berjalan lalu-lalang. Dan dipercayai ramai Penganut PAS merupakan pengamal ubat ini. Sebabnya kebanyakkan dari mereka mahukan kepuasan kepada isteri-isteri mereka. Tidak hairanlah PAS ni kebanyakkannya beristeri lebih dari satu. Dikhabarkan juga Yuhaizad calon PAS juga mempunyai isteri lebih dari satu...erm...

Kantoi!! Pendedahan Operasi Skuad kamera PAS di Merlimau

Posted: 01 Mar 2011 06:30 PM PST


Jentera Pakatan Rakyat di Merlimau menubuhkan Skuad Kamera bagi memantau setiap kempen Umno BN yang didakwa berunsur ugutan kepada pengundi.
Pengarah Pilihan Raya PAS PRK Merlimau, Datuk Abdul Halim Abdul Rahman berkata, skuad ini telah menerima arahan semalam dan akan melaksanakan tugas mereka bermula hari ini.
Menurutnya, skuad ini akan mengekori ke mana sahaja pemimpin Umno BN berkempen dan mengambil gambar serta merakam pergerakan mereka.

Taipingmali (tm)

Posted: 02 Mar 2011 01:32 AM PST

Taipingmali (tm)


Air Mineral, Kacang Kuda Warnai Kempen Pelihan Raya Kecil Dun Merlimau (BERNAMA)

Posted: 02 Mar 2011 01:24 AM PST

Windfall For Felda Settlers In Jengka 23

Posted: 02 Mar 2011 01:20 AM PST

Suara Perkasa LMS Perak

Posted: 02 Mar 2011 01:11 AM PST

Kepada pehak keselamatan anda...

Posted: 01 Mar 2011 11:42 PM PST

Tempoh Bayaran Saman dilanjutkan

Posted: 01 Mar 2011 11:39 PM PST

Jawatan Kosong di USM

Posted: 01 Mar 2011 06:55 PM PST

Jawatan kosong dalam KDN

Posted: 01 Mar 2011 06:53 PM PST

PKR alarmed over surge in Perak postal voters

Posted: 01 Mar 2011 06:52 PM PST

Mangsa kejutan elektrik voltan tinggi semakin pulih

Posted: 01 Mar 2011 07:19 AM PST

Sah ! Pas Melaka tak belaga angin dengan Anwar dan Lim Kit Siang

Posted: 01 Mar 2011 06:42 AM PST

Pas kantoi lagi dalam cubaan menipu rakyat.

Posted: 01 Mar 2011 06:20 AM PST

'Walkabout' TPM dijadikan modal Pas untuk menghentam Umno

Posted: 01 Mar 2011 05:43 AM PST

NIZAR PATUT TALKIN DIRI SENDIRI LAH DOK MEREPAK ATAS KUBUR TU..

Posted: 01 Mar 2011 05:13 AM PST

Perak Today-Ucapan Ibrahim Ali Perkasa di Pasir Salak-Siri 2

Posted: 01 Mar 2011 04:58 AM PST

Solidarity Against UMNO's Racism

Posted: 01 Mar 2011 04:51 AM PST

Mempertikai Perlembagaan Negara,

Posted: 01 Mar 2011 03:11 AM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 02 Mar 2011 01:25 AM PST

Sahabat-Gunung


Kerdau: Kata Anak Tempatan, Mengapa Mengundi Kat Luar

Posted: 01 Mar 2011 11:34 PM PST

Kata anak tempatan, calon recycle plak .... Biasanya kalau anak tempatan mesti mengundi di sini.

Tapi lain ceritanya di Kerdau nie, calon Pas kata dianya calon anak tempatan tetapi hakikatnya, dia bukanlah pengundi di DUN Kerdau nie.

Alamak, camna nak menjaga hal kebajikan masyarakat Kerdau kalau diri sendiri pun tak mengundi di Kerdau. Itulah hakikatnya calon Pas nie, hanya berjanji dan terus berjanji hanya sekadar untuk menang Pilihan Raya. Habis PRK nie, batang hidung pun tak nampak

Menunaikan janji, jauh sekali .....

Husam Ganti Nik Aziz ??

Posted: 01 Mar 2011 11:30 PM PST

Dalam usia Nik Aziz sekarang nie, berapa lama lagi agaknya Nik Ajis boleh bertahan sebagai Menteri Besar Negeri Serambi Mekah nie.... aku agaklah, tak lama dah....

Persoalannya sekarang, jika Nik Ajis dah takde lagi, maksud aku bukan sebagai MB lagi .... siapa agaknya akan menjadi MB Kelantan?

Dalam hal nie, agak-agaknya siapa yang layak ganti Nik Ajis.... Kalau Husam ganti, okey tak? Aku rasa, pasti dapat sokongan 100% dari rakyat Kelantan....

Husam pun suka ke luar Negara untuk dapatkan pelaburan luar khususnya untuk di bawa ke Kelantan.... Dari sumber sahabat aku di Kelantan, Husam suka sangat ke China & Belanda khususnya untuk membawa pelaburan ke Kelantan.

Takde sape lagi yang layak melainkan Husam. Nak harap Adun Selising, Adun Perupok, Adun Semerak..... semuanya tak layak sebab semuanya ada skandal.

Husam je yang takder skandal. Husam je yang mampu bawa pelaburan ke Kelantan.

Jangan Mudah Terpedaya Dengan Dahyah Pas

Posted: 01 Mar 2011 10:32 PM PST

Kuala Krau: Peneroka di kawasan Dewan Undangan Negeri Kawasan Kerdau diingatkan tidak mudah terpedaya dengan tipu muslihat pembangkang yang menjadikan isu remeh-temeh untuk mencetuskan rasa tidak puas hati terhadap Felda.

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata, peneroka perlu berwaspada dengan permainan pembangkang itu bagi merosakkan perpaduan masyarakat peneroka di tanah rancangan Felda di negeri ini.

Katanya, warga peneroka tidak memerlukan 'orang luar' untuk menyelesaikan apa juga masalah yang dihadapi.

"Apatah lagi yang datang itu telah dikenali sebagai kelompok yang iri hati dengan kemajuan yang dinikmati sekarang. Peneroka tidak sewajarnya diganggu atau dipengaruhi supaya menentang Felda.

"Jangan hanya dengan isu remeh-temeh seperti perahan minyak sawit di kilang atau lain-lain masalah yang boleh diselesaikan di meja rundingan, mereka sanggup menuduh Felda dengan pelbagai tuduhan negatif malah ada yang menyaman agensi ini," katanya.

Hakikatnya, pihak pembangkang tahu FELDA adalah kubu kuat UMNO dan BN, oleh itu mereka ghairah mendekati peneroka dengan pelbagai isu direka dan dicipta bagi kurangkan keyakinan warga FELDA kepada kerajaan

Masyarakat peneroka harus mengetahui bahawa tindakan pembangkang itu hanya bersifat sementara dan bermusim terutama apabila tiba pilihan raya umum atau pun pilihan raya kecil.

Beliau berkata demikian selepas bertemu peneroka di Felda Jengka 22 di sini hari ini. Hadir sama, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Sentol.

Beliau menegaskan, peneroka perlu bermuhasabah diri dan bersyukur dengan kemajuan yang dicapai. Menurutnya, kawasan Felda Jengka suatu ketika dahulu merupakan hutan tebal sebelum berubah sebagai 'lubuk rezeki' apabila dibangunkan sebagai kawasan tanah rancangan.

"Jangan begitu mudah menuduh Felda penipu akibat terpengaruh dengan dakyah dan khabar angin yang tidak pasti daripada pihak yang diketahui sebagai 'musuh' Felda,

"Saya sedih dengan kerenah segelintir peneroka yang tidak berterima kasih setelah Felda melaksanakan pelbagai kemajuan semata-mata untuk mengangkat martabat warga Felda termasuk generasi baru," tambahnya lagi.

Tegasnya, amalan saman menyaman atau berdemonstrasi bukan menjadi budaya masyarakat peneroka kerana mereka dilatih supaya berfikiran rasional.

Beliau turut meminta peneroka menyuarakan rasa tidak puas hati kepada pengurusan Felda dan bukannya mengadu kepada pihak luar yang memang sentiasa 'menangguk di air keruh'.

Beliau mengingatkan bahawa pihak luar itu yang datang sekali sekala ke tanah rancangan hanya pandai berjanji tetapi pada hakikatnya hanya beretorik bagi menarik peneroka menyokong perjuangan politik sempit mereka.

Santai ..... Nik Ajis Tak Bangga Jadi Melayu

Posted: 01 Mar 2011 09:33 PM PST


Nik Ajis tak minta dilahirkan sebagai seorang Melayu.

Dia pernah kata bangsa itu datang secara automatik dan di dalam Islam, tiada bangsa yang lebih dan jika ada pun, ia adalah bangsa Arab.

Sebab itu, Pas Kelantan telah menghabiskan wang sebanyak RM7J untuk bina sebuah masjid reka bentuk Cina di Rantau Panjang serta adakan Pameran Cheng Ho, November tahun lepas yang disertai ramai peniaga Cina bagi menarik pelaburan dari Cina....

Kalau tak silap aku, nie kerja Husam Musa, yang membawa ramai pedagang-pedagang China untuk berdagang di Kelantan....

Pemimpin Pas Ziarah Muzium Seks Bukan Perkara Pelik

Posted: 01 Mar 2011 07:10 PM PST

KUALA KRAU 1 Mac – Bekas Ahli Jawatankuasa Dewan Ulama Pas, Prof Madya Mohd Noor Deris sedikit pun tidak terkejut, salah seorang pemimpin kanan kerajaan Pas Kelantan mengunjungi muzim seks di Amsterdam, Belanda.

"Pemimpin Pas juga manusia yang mempunyai nafsu … cuma sejauh mana kita berjaya mengawal nafsu berkenaan..tidak kiralah pakai kopiah atau serban kerana yang penting adalah hati dan jiwa yang bersih.

"Saya sama sekali tidak menuduh mana-mana pemimpin Pas, namun jika dakwaan di atas adalah benar dan berasas, ia adalah satu petunjuk Allah s.w.t kepada umat Islam di negara ini khususnya kepada penyokong "totok" mereka untuk melihat perangai serta penipuan pemimpin berkenaan," katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas pendedahan sebuah blog kidckfella yang mengatakan terdapat pemimpin Pas Kelantan yang merupakan seorang Exco kerajaan negeri telah mengunjungi muzium seks, di Amsterdam.

Ustaz Mohd Noor seterusnya percaya akan banyak lagi penipuan oleh pemimpin Pas akan terbongkar selepas ini terutama tindakan ,mereka menggunakan agama untuk kepentingan politik.

"Tengoklah nanti kerana jika kita ikhlas, baiklah akan hasilnya dan jika kita bermuka-muka dan sebagainya, tunggulah pembalasan Allah sama ada di dunia atau pun di akhirat," katanya.


Sumber: umno-online

Lawatan Ke Muzium SEX Sambil Belajar

Posted: 01 Mar 2011 04:30 PM PST

Wah, hebat pemimpin kanan (Exco Kelantan) nie ke Muzium Seks di Amsterdam, Belanda seperti yang didedahkan Kickdefella dalam blognyer...

Kalau macam tu, ini kira lawatan sambil belajarlah ..... baguslah, sekurang-kurangnya lawatan ini boleh mengubah landskap 'kampung Limau' di Kelantan, kena ubah dari pusat pelacuran kepada Museum yang boleh menarik pelancong dari dalam dan luar negara sebagaimana Pemimpin Kanan merangkap Exco Kanan Kelantan melancong ke Museum Sex di Ansterdam ...

Tapi yang menjadi persoalannya, siapa yang Kickdefella maksudkan ..... Siapa yang ke Museum Seks tu ...... ???

Dua Pemimpin Kanan Pas Kelantan Pengunjung Paling Awal Sex Museum, Amsterdam

Posted: 01 Mar 2011 07:22 AM PST

Diriwayatkan oleh bekas ahli Parlimen itu, awal-awal pagi lagi beliau telah keluar dari hotel dan berjalan ke Red Light District di Amsterdam. Bila tiba di hadapan Sex Museum beliau mendapati ia baru dibuka dan tiada sesiapa dilihat mengunjunginya kerana masih terlalu awal.

Diriwayatkan oleh bekas ahli Parlimen itu, awal-awal pagi lagi beliau telah keluar dari hotel dan berjalan ke Red Light District di Amsterdam. Bila tiba di hadapan Sex Museum beliau mendapati ia baru dibuka dan tiada sesiapa dilihat mengunjunginya kerana masih terlalu awal.

Jika anda tujukan tiga soalan kepada pemimpin PAS Kelantan, anda akan pasti mendapat 3 jawapan skema.

Soalan satu, kenapa masalah air di Kelantan tak selesai-selesai? Jawapannya ialah, di Mekah pun tak ada air.

Soalan ke dua, kenapa tidak berhenti menebang balak di Kelantan, cuaca di Kelantan dah banyak berubah dan semakin bertambah panas. Jawapan yang akan anda terima ialah, di Mekah pun panas jugak.

Soalan ke tiga, kenapa negeri Kelantan terus kotor walaupun dan 20 tahun pemerintahan berdasarkan Membangun Bersama Islam di laksanakan. Jawapan yang akan diberi ialah, di Mekah pun kotor jugak.

Baru-baru ini, apabila saya ketengahkan isu pelacuran dan maksiat yang berleluasa di Kota Bharu Bandar Raya Islam, saya dikejutkan dengan jawapan skema yang baru. Jawapannya ialah, apa pelik ada pelacuran di Kelantan, di Mekah pun ada pelacuran juga!

Sekarang saya sedar kenapa Kelantan di panggil Serambi Mekah. Rupanya supaya segala keburukan yang ada di Mekah dapat digunakan untuk membetulkan segala keburukan yang ada di Kelantan.

Baru-baru ini apabila kisah ADUN PAS berzina di atas keretapi tersebar luas di ruang siber, kita dikejutkan oleh kenyataan seorang yang mengaku menjadi saksi bahawa Nik Aziz berkata perbuatan ADUN tersebut sudah di maafkan oleh 'Allah taalla'.

Nik Aziz sering menyamakan dirinya dengan junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. apabila terjerat dengan perbuatan-perbuatan yang menyebabkan perbuatannya sebagai pemimpin di curigai.

Contohnya di dalam isu kronisme, Nik Aziz lantang mendakwa amalan kronisme adalah sunnah nabi bagi menjelaskan kenapa beliau melantik menantunya Abdul Ariffahmi sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Menteri

Besar Kelantan.

Boleh jadi sekiranya Nik Aziz di gasak oleh wartawan berhubung kesahihan zina seorang ADUN PAS di atas keretapi, Nik Aziz akan menjawab, 'Sahabat Nabi Muhammad pun ada yang berzina…."

Itu tidak mustahil. Mungkin ADUN PAS Perupok, YB. Dato' Omar boleh mula mencari-cari senarai sahabat Nabi Muhammad s.a.w yang boleh dihulurkan namanya dan insidennya kepada Nik Aziz, untuknya melepaskan diri daripada tuduhan-tuduhan seks menerusi telefon di antara beliau dengan seorang wanita sudah bersuami dan beranak satu yang sedang membara di ruang siber.

Benarkah di Mekah ada pelacuran? Saya tidak pernah tahu sebelum ini dan mereka yang kembali dari Mekah tidak pernah menceritakannya. Tetapi apabila pengikut-pengikut PAS bertegas mendakwa di Mekah pun ada pelacuran, ini menunjukkan mentaliti mereka. Mencari industri pelacuran di Mekah? Pelacuran Islam? Mutaah? Alhamdullillah.

Mengingatkan saya kisah dua orang ADUN PAS sekarang. Seorang ahli exco dan seorang bekas ahli Parlimen. Satu ketika kedua-dua mereka berkunjung ke Amsterdam bersama-sama.

Diriwayatkan oleh bekas ahli Parlimen itu, awal-awal pagi lagi beliau telah keluar dari hotel dan berjalan ke Red Light District di Amsterdam. Bila tiba di hadapan Sex Museum beliau mendapati ia baru dibuka dan tiada sesiapa dilihat mengunjunginya kerana masih terlalu awal. Bekas ahli Parlimen itupun segeralah masuk dan yakin dia tidak akan bertembung dengan sesiapa yang dikenalinya di dalam itu kerana masih di awal pembukaan muzium tersebut.

Alangkah terkejutnya beliau bila mendapati beliau bukanlah pelawat yang pertama tetapi yang kedua pada hari itu. Bila beliau asyik menikmati paparan di Sex Museum itu, beliau terserempak dengan pelawat pertama, dan orang itu tidak lain-tidak bukan adalah teman se hotelnya dari PAS Kelantan. Orang itu adalah ahli Exco Kerajaan Negeri Kelantan sekarang.

Sudah tentu jawapan dari pengikut PAS ialah melawat ke Sex Museum tidak pelik sebagaimana tidak pelik ada rumah pelacuran di Mekah dan di zaman Rasulullah s.a.w.

Cuma ia akan menjadi pelik jika Adnan Yaacob atau Ali Rustam yang melawat ke Sex Museum. Tentu pengsan Nasruddin Tantawi dan Nik Abduh berceramah soal orang UMNO masuk ke Sex Museum.

Tentu gugur jambang Khalid Samad kerana tidak berhenti buka tutup mulutnya berkata-kata mengeji perbuatan tersebut.

Semoga insiden-insiden ini di ambil iktibar oleh YB. Dato' Haji Omar dan dijadikan perangsang untuk menempuh hari-hari akan datang. Yakinlah Dato' Omar bahawa pemimpin-pemimpin PAS tidak mungkin boleh didakwa atas kesalahan moral kerana Nik Aziz ada nas bahawa kesalahan moral dunia hari ini, hanyalah untuk UMNO dan Barisan Nasional. Jika kesalahan moral itu dibuat oleh pimpinan PAS, itu kerana zaman Nabi dan para sahabat, ianya juga dilakukan mereka.


Sumber Asal: kickdefella.wordpress.com

443 Peneroka Terima Durian Runtuh

Posted: 01 Mar 2011 07:15 AM PST

Seramai 443 peneroka di Felda Jengka 23 dekat sini hari ini, menerima durian runtuh apabila kerajaan meluluskan rayuan mereka untuk menerima Skim Insentif Tanam Semula Sawit bernilai RM1,000 sehektar setiap peneroka.

Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Hamzah Zainuddin berkata kelulusan diberikan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semalam dalam satu perbincangan bersamanya dan Timbalan Menteri di Jabatan PerdanaMenteri Datuk Ahmad Maslan.

"Mereka ini sudah merayu sejak tahun lepas lagi, Perdana Menteri semalam panggil kami dan berbincang. Kemudian beliau (Perdana Menteri) meluluskannya," katanya kepada pemberita.

Katanya dengan keputusan itu, setiap peneroka terbabit akan menerima sekurang-kurangnya RM4,000 kerana secara purata mereka memiliki kira-kira empat hektar tanaman sawit.

"Apabila sampai tempoh perlu ditanam semula sawit, kita akan berikan insentif ini dengan syarat mereka melakukan proses tanaman semula dengan mengikut panduan yang ditetapkan kerajaan," katanya.

Hamzah berkata kerajaan dianggar membayar RM1.798 juta di bawah insentif itu.

"Pihak pengurusan Felda Jengka 23 akan menyiapkan semua dokumen membabitkan perkara ini dan jika sempat diserahkan esok pagi (Selasa) kita akan serah cek kepada Felda pada Jumaat.

"Para peneroka akan menerima wang mereka pada minggu depan," katanya. Hamzah sebelum itu mengumumkan insentif tersebut di hadapan 200 peneroka Felda Jengka 23.

Pada majlis itu juga, Hamzah turut diminta mempertimbangkan insentif tersebut untuk peneroka Felda Jengka 25 kerana mereka juga sudah hampir untuk memulakan fasa penanaman semula itu.

"Untuk Jengka 25, bulan April ini akan mula ditebang pokoknya. Sebaik selesai semua proses kita akan teliti dokumen dan kita akan berikan juga insentif ini,"katanya.

Calon PAS Kerdau Bakal Hilang Kelayakan Bertanding

Posted: 01 Mar 2011 06:50 AM PST


Haaaa .... mungkinkah calon Pas Kerdau bakal hilang kelayakan bertanding .... tengok jer posternya, dia calon Pakatan Rakyat .... Sejak bila dia menjadi calon Pakatan Rakyat ....

Pakatan Rakyat dah didaftarkan ker?


PAPA GOMO

Posted: 02 Mar 2011 01:23 AM PST

PAPA GOMO


Edisi PRK 18 SX - Team Nadi Rakyat Terlibat Dengan Risalah Gambar BURIT Di Merlimau?

Posted: 01 Mar 2011 11:33 PM PST


Kemaluan Mek Pah Skandal Adun PAS Perupok

Tak sudah sudah Pakatan Rakyat HARAM ni menabur Fitnah dan melakukanPropaganda Bodoh mereka di sepanjang Pilihanraya Kerdau Pahang dan Merlimau Melaka. Macam dah kehabisan Modal puak Puak PAS ni.

Gomo nak ulas mengenai gambar di atas, Gambar di atas merupakan Gambar yang telah di sunting oleh Encik Asam Keping dari gambar Asal. Gambar Asal menunjukkan Kemaluan yang sebenar dan sememangnya tidak mampu untuk Gomo pemerkan di dalam Blogg buat anda semua. Hanya yang Jumpa Gomo je Gomo bagi tengok he he he.Tapi dengan Risalah yang di edarkan di Merlimau Melaka ini Sah sah lah gambar yang telah di Buat sendiri oleh jentera PAS. Buktinya terdapat pada gambar yang mana mereka Puak PAS meletakkan gambar Nik Ajis di CELAH BEDAH Mek Pah. Walhalkan dalam Gambar yang asal Kami Nadi Rakyat meletakkan gambar Adun PAS Perupok di Celah Bedah Mek Pah.Ini lah mereka puak PAS yang Bodoh bila nak melakukan Propaganda, lagi kesian bila mereka sendiri menghina Nik Aziz selaku Tok Guru mereka dengan meletakkan gambar Nik Ajis di Kemaluan seorang Wanita. Isy isy isy...memang Bingai puak PAS ni.

Gomo nak cabar kepada Jentera PAS Merlimau yang menyebarkan gambar Kemaluan Mek Pah ni. Jika benar gambar tersebut di lakukan oleh Jentera BN maka sila keluarkan gambar ASLI BURIT MEK PAH di dalam Risalah anda. Kerana setahu Gomo yang hanya ada Gambar Asli Kemaluan Mek Pah ini hanya kami orang tertentu je dalam Nadi Rakyat.So Amacam Jentera PAS? Blogger PAS? Pencacai PAS? Pemimpin PAS? Ada berani??? Buktikan lah gambar gambar yang di sebarkan di Merlimau adalah datangnya dari Barisan Nasional.

Psssttt... sapa nak tengok gambar Asli Kemaluan Mek Pah? Kalau nak tengok sila jumpa Mek Pah dan mintak dia Tunjuk.....ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PAS Perbodohkan Pengundi Merlimau Dan Kerdau Bila Letak Calon Pengundi Luar

Posted: 01 Mar 2011 08:39 PM PST
Kecoh mengenai calon PAS yang bukannya pengundi Tempatan Dun Merlimau. Malam tadi banyak Blogg Blogg pro kerajaan memainkan isu ini dan satu haram pun Blogger dan facebookers Pembangkang tak dapat menangkis apa yang di Nyatakan mengenai Calon PAS Merlimau ini.
Kami sertakan dengan Bukti Sahih mengenai hal ini dan anda semua boleh lihat dengan jelas apa yang tertera pada Gambar di atas.


Emmm Gomo ingat selepas isu Normala KFC di PRK Tenang yang juga bukan Pengundi tempatan si pihak PAS beringat lah untuk meletakkan Calon Pengundi tempatan sebagai panduan di masa mendatang. Tapi HamPAS rupanya puak PAS ini mereka sudah kehabisan Calon anak tempatan yang berkaliber.Gomo ingat di Merlimau je lah Calon PAS merupakan Pengundi Luar, tapi rupa rupanya di KERDAU Pahang ini pun Calon PAS nya merupakan Pengundi Luar. Isy isy isy... Dasyat puak PAS ni. Calon PAS Kerdau ni dah 2 kali bertanding di Dun Kerdau dan sebanyak 2 kali jugalah Calon tersebut Kalah. Sepanjang 2 kali PRK yang di tandinginya sepanjang itu jugalah Calon PAS tak tukar rukar juga pusat mengundi nya. Apa nak jadi ni Calon PAS?

Sah sahlah di sini PAS sekadar meletakkan Calon yang tidak punya apa apa untuk di banggakan, apatahlagi untuk berkhidmat kepada rakyat. Jika Benar PAS Peka dan Prihatin dalam Pilihanraya ini sudah pasti bukan nya calon Bidang terjun seperti di Melaka di pilih untuk mewakili mereka. Malah di Kerdau juga bukan lah sesuai untuk Calon Kitar semula bertanding.

Psssttt.....PAS hanya ingin memperkotak Katik kan Rakyat Merlimau dan Kerdau.

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PRK KERDAU - Siapa Kata Anak Peneroka Tak Comel? Dapat Inisiatif Pulak Tu

Posted: 01 Mar 2011 05:36 PM PST


Hok Come Ni Hok Amno

Petang tadi bertempat di Felda Jengka 23 Dun Kerdau satu pengumuman Gembira di sampaikan oleh Dato Hamzah Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi kepada Peneroka Felda Jengka 23 yang seramai 443 orang.


Dato Hamzah Bin Zainudin

Turut hadir sama Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato Ahmad Maslan dan pegawai pegawai Felda serta MPOB yang lain.


Dato Ahmad Maslan @ Tok Mat

Pengumuman di buat bagi menyampaikan berita Gembira kepada 443 peneroka Felda Jengka 23 iaitu MPOB memberikan Bonus kepada peneroka Felda Jengka 23.

Setiap satu Hektar Ladang Kelapa sawit di berikan Inisiatif sebanyak RM1000 yang mana majoriti dari peneroka yang ada di Felda Jengka 23 mempunyai paling kurang 4 Hektar Ladang Kelapa Sawit. Syukur rezeki lagi buat Peneroka Felda.

Inisiatif ini bukan di berikan kepada semua Peneroka Felda seluruh Negara, malah Peneroka Felda 22, 24 dan 25 yang berada di dalam Dun Kerdau juga tidak menerima Inisiatif ini memandangkan hanya Felda Jengka 23 sahaja yang berjaya dengan Tanaman Semula.Namun demikian Inisiatif ini akan di teruskan di seluruh Malaysia apabila projek Tanaman Semula berjaya di usahakan oleh Peneroka Felda yang Komitmen dengan Ladang Kelapa Sawit mereka dan yang pastinya ini lah Hadiah dari Kerajaan buat para Peneroka.

Di antara 443 peneroka Felda Jengka 23 itu terdapat juga yang Berpaksikan parti PAS dan mereka juga layak menerima Inisiatif yang di berikan ini. Emmm Kalau Gomo lah jadi Orang PAS tu Tak akan ambil duit dari kerajaan BN. Halal ke Puak PAS nak ambil? Takut nanti Nik Ajis kata Haram makan duit BN.

Semoga Rakyat Malaysia sedar bahawa Komitmen Kerajaan Malaysia dalam meningkatkan taraf ekonomi terus di perjuangkan walaupun Fitnah pakatan pembangkang datang mencurah curah.Tahniah buat Peneroka Felda Jengka 23, kepada peneroka Felda yang lain di harapkan Bersama sama dengan Kerajaan BN bagi mendapat Inisitaf dan peluang buat anda dan Keluarga membina kehidupan yang lebih bermakna.

Pangkah PAS? Emmm Kat Kelantan pun Ladang rakyat tak mendapatkan hasil.....Renung renungkanlah....


Psssttt...Ladang Rakyat Kelantan apa cerita? Habis jahanam tanah orang Asli di rompak PAS.1 Malaysia

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Kg Desa Murni Lubuk WIFI

Posted: 01 Mar 2011 01:34 PM PST


Erk??? Blogg Papa Gomo???

Semalam berlangsungnya majlis Pelancaran WIFI Kg Desa Murni yang memberikan kg Desa Murni satu kemudahan Internet tampa wayar kepada para penduduk nya di situ.
Program yang di Rasmikan oleh Dato Seri Utama Rais Yatim turut di temani Isteri beliau dan juga EXCO Negeri Pahang dato Mohd Shahkar serta di hadiri seluruh penduduk Kg Desa Murni dan Kg sekitarnya.

Dato Seri Utama Rais Yatim dalam ucapannya menyatakan bahawa keperluan Internet jalur lebar ini mungkin tidak menjangkaui seluruh Dun Kerdau namun dengan adanya yang pertama di Kg Desa Murni ini memberikan peluang bagi kawasan yang lain untuk bersama sama menikmati hasil kemudahan yang di berikan kerajaan BN ini buat masa sekarang.

katanya lagi Kerajaan sedang melaksanakan pembangunan Internet Tampa Wayar ini ke seluruh Malaysia yang memberikan peluang berfaedah kepada rakyat Malaysia.

D.S.Rais Yatim juga meminta agar seluruh rakyat Malaysia yang mempunyai kemudahan Internet Tampa wayar ini untuk menfaatkan nya dengan sebaik mungkin.
Turut bersama dalam majlis petang semalam ialah para remaja dari Kg Desa Murni dan sekitarnya. Mereka yang di temubual memang berpuas hati dengan kemudahan baru yang terdapat di Kg mereka memandangkan waktu ini kemudahan internet amatlah penting dan bukan semua rumah penduduk di situ mempunyai kemudahan Internet ini.


Dato Mohd Shahkar dalam ucapannya juga menyatakan bahawa Kerajaan BN prihatin dan mampu membawa perubahan kepada negeri Pahang ini dalam era Teknologi yang ada selaras dengan peredaran masa.

Kemudahan Internet tampa Wayar yang pertama di Dun Kerdau ini di harapkan dapat di perluaskan lagi ke seluruh negeri Pahang agar kemudahan yang ada ini dapat di maanfaatkan oleh rakyat Pahang.

Semoga kemudahan sebegini akan terus di perluaskan ke seluruh Malaysia agar seluruh rakyat Malaysia mendapat lebih manfaat dari Internet Tampa Wayar WIFI ini.

Syabas kepada kerajaan Barisan Nasional yang sentiasa peka dengan kepentingan Dunia Globalisasi. Itu lah Keperihatinan Kerajaan yang kita harapkan. Amin.....


Psssttt...Jangan tengok cerita Porn udahle....macam puak puak PAS..huhuhu

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

GEMPAR - Beribu Ribu Orang Berdemo Di United Kingdom Anti-Taib

Posted: 01 Mar 2011 06:06 AM PSTBeribu ribu penunjuk perasaan telah hadir dalam menyuarakan Protes suara mereka ke atas Ketua Menteri Sarawak Taib Mahmud di United Kingdom. Sungguh luar biasa apa yang telah di lakukan oleh Anwar Ibrahim dalam cubaan nya menawan Sarawak dari Barisan Nasional. hebat kau Nuar..hebat.....

Lagi Gambar gambar Demonstrasi dan artikel Penuh KLIK DI SINI

Psssttt...Bila pula rakyat Kelantan nak demo suruh Nik Ajis letak Jawatan?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Ya Allah - "Kerana PAS Saya Sanggup MENGKAFIRKAN Bapa Mertua Saya"

Posted: 01 Mar 2011 02:32 AM PST
Bertempat di Kg Kerai, saudara Rashid Wahab yang juga orang kuat parti PAS suatu ketika dahulu, kini telah sedar dan meluahkan kekecewaan terhadap parti dan pemimpin PAS yang terus-terusan membohongi rakyat. Beliau juga membongkar segala penipuan dan pembohongan dalam parti PAS. "Saya masuk PAS kerana percaya masuk syurga. Dan kerana PAS juga saya menkafirkan bapa mertua saya !"

Lagi Selanjutnya KLIK DI SINI

Psssttt....Fuh....mujur sempat bertaubat dan kembali ke pangkal jalan, Bapak Mertua pun di kafirkannya.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PANEH MIANG

Posted: 02 Mar 2011 01:11 AM PST

PANEH MIANG


Bala...bala...

Posted: 02 Mar 2011 12:22 AM PST

Saya menerima surat dari Pejabat Kesihatan Seremban bertarikh 1 Mac 2011 dengan No Rujukan Bil (25)PKS 51/508/1 Jld 4 yang menyatakan terdapat beberapa taman perumahan di Senawang kini adalah lokaliti wabak Denggi dan potensi wabak Denggi. Antaranya ialah Taman Satria dan Taman Alamanda.

Justeru itu adalah diharapkan semua penduduk di Senawang ini agar menjaga kebersihan dalam rumah, halaman luar rumah serta longkang.

Diharapkan juga agar Pejabat Kesihatan Seremban supaya memberi amaran ini bukan hanya melalui surat yang selalunya ramai yang tidak tahu, tetapi mengeluarkan amaran melalui akhbar, radio dan televisyen. Jika tidak rakyat akan mengambil sikap sambil lewa untuk menjaga kebersihan rumah, halaman rumah dan kawasan perumahan mereka sendiri. Rakyat disibukkan dengan kempen pilihanraya di Merlimau dan Kerdau dalam TV, di akhbar dan radio, mereka tak tahu pun ada BALA Denggi di kawasan perumahan mereka.

Nak harapkan peringatan melalui Blog saya di http://waghih.blogspot.com/, tak ramai yang baca.

Diharapkan juga pihak Majlis Perbandaran Seremban mengambil tindakan yang lebih serius terhadap pembuangan sampah haram di tepi jalan, di kawasan perumahan oleh pihak yang bertanggungjawab. Banyak aduan telah dibuat, namun tindakan pro aktif tidak dilakukan seperti meletak penghadang besi untuk mencegah pembuangan sampah haram ini.

Diharapkan juga pihak Majlis Perbandaran Seremban lebih bersungguh-sungguh mengambil tindakan terhadap pemilik rumah yang membiarkan rumah mereka tidak berpenghuni, penuh semak samun, lalang dan pokok , mengenakan saman, menyita, mengambil tindakan mahkamah dan sebagainya.

Pihak Jabatan Kesihatan dan Majlis Perbandaran , Janganlah mengharapkan gotong royong dari penduduk semata-mata , kerana sukar untuk mengumpulkan penduduk pada satu-satu masa, kerana kebanyakan mereka sibuk mencari rezeki nak bayar saman ekor, bayar bil elektrik, bil air, bil IWK, cukai tanah, cukai pintu, yuran sekolah dan macam-macam lagi.

Kalau buat gotong royong, muka 2–3 kerat tu sahaja yang datang. Kalau nak ramai kerahkanlah Pelatih PLKN untuk gotong royong.

Sumber sini.

Panglima Perang Cyber

Posted: 01 Mar 2011 11:32 PM PST

Panglima Perang Cyber


Panasss : Gambar YB PAS Sabotaj Kempen Dengan Pakai Baju 1Malaysia !!!

Posted: 01 Mar 2011 10:14 PM PST

Gempar : Jom Tengok Video Anwar Mengamuk Di Merlimau Semalam !!!

Posted: 01 Mar 2011 05:08 PM PST
 Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Berita Video PRK Merlimau N27 - Harian Metro

Posted: 01 Mar 2011 04:47 PM PSTJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Teoh Beng Hock Terjun Bunuh Diri Dari Tingkat 14 ?

Posted: 01 Mar 2011 04:27 PM PST


Beng Hock terjun dari tingkat 14?

KUALA LUMPUR 1 Mac - Seorang pakar perubatan forensik hari ini mempertahankan pendapatnya bahawa Teoh Beng Hock berada dalam kedudukan mencangkung di birai tingkap sebelum terjun dan dijumpai mati di koridor tingkat lima, Plaza Masalam pada 16 Julai dua tahun lalu.

Dr. Prashant Naresh Samberkar semasa memberi keterangan pada prosiding suruhanjaya untuk menyiasat kematian setiausaha politik exco Selangor itu, mengekalkan teori tersebut berdasarkan kesan garisan lekuk pada dua belah tapak kasut milik mangsa yang sepadan dengan birai tingkap di tingkat 14.

Beliau yang merupakan pensyarah kanan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) turut menjalankan bedah siasat terhadap mayat Beng Hock berkata, ukuran birai selebar tiga milimeter dipadankan sendiri semasa melawat tempat kejadian untuk kali kedua.

"Berdasarkan kesan lekuk pada tapak kasut, si mati mencangkung di atas birai tingkap dan memegang tingkap sebelum terjun.

"Kalau si mati dicampak keluar tingkap, tidak mungkin dia dalam keadaan sedar dan tidak akan ada kesan lekuk birai tingkap di bahagian tapak kasut.

"Amat penting untuk memahami mekanisme kesan jatuh. Saya tahu keluarga si mati tidak dapat menerima pendapat ini, tetapi saya telah buat kajian tentang jatuh dari tempat tinggi sejak 10 tahun lalu. Sebab itu saya buat kesimpulan sebegitu,'' katanya.

Sementara itu, seorang lagi pakar perubatan forensik, Dr. Khairul Azman Ibrahim hari ini turut menegaskan bahawa tiada sebarang kesan kecederaan sebelum jatuh ditemui pada badan mahupun leher Beng Hock semasa mayat lelaki itu dibedah siasat untuk kali pertama.

Beliau turut menolak dakwaan pakar patologi dari Thailand, Dr. Pornthip Rojanasunand bahawa terdapat kesan kecederaan akibat dicekik pada leher, sebaliknya ia adalah impak akibat jatuh dari tempat tinggi.

"Saya tidak jumpa sebarang kesan cekik yang jelas. Kesan melecet tidak akan dijumpai sekiranya yang dicekik adalah kanak-kanak kerana mereka mungkin tidak melawan.

"Bagaimanapun sekiranya orang dewasa dicekik, dia pasti melawan dan berlaku pergelutan serta meninggalkan kesan melecet yang ketara,'' katanya.

Beliau juga berpendapat Beng Hock bukan sahaja masih hidup semasa jatuh, tetapi juga masih bernafas selama beberapa minit selepas badannya terhempas di koridor tingkat lima.

"Bila jatuh, si mati masih hidup sebab dia mencuba untuk melindungi diri dengan menjejakkan kaki dahulu ke lantai.

"Dia juga mungkin masih hidup selama beberapa minit selepas jatuh berdasarkan gelembung-gelembung gas dalam rongga dada yang menunjukkan dia masih bernafas,'' jelas beliau.

Terdahulu, pengerusi suruhanjaya, Tan Sri James Foong Cheng Yuen mengarahkan Khairul Azman meneliti pandangan Pornthip bagi memberi peluang kepada beliau untuk mempertahankan pendapatnya sebelum ini.

Beliau juga membenarkan pakar perunding dari Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang itu serta Prashant hadir mendengar keterangan Pornthip pada 15 dan 16 Mac ini.

Ketika kedua-dua pakar patologi itu memberi keterangan, suruhanjaya mengarahkan agar gambar-gambar bedah siasat tidak ditayangkan secara langsung melalui televisyen yang terdapat di luar mahkamah serta bilik media.

Arahan itu bertujuan menghormati keluarga Beng Hock selepas peguam mewakili Badan Peguam Malaysia, Christopher Leong mencadangkan ia tidak ditunjukkan kepada umum.

Turut memberi keterangan hari ini ialah Zurinawati Zulkifli, pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang ternampak beg sandang Beng Hock di tepi sofa pada pagi sebelum mayatnya ditemui.

Prosiding yang diadakan di Mahkamah NCvC di Kompleks Mahkamah di sini akan bersambung esok.

Beng Hock, 30, setiausaha politik kepada Ean Yong Hian Wah ditemui mati pada 16 Julai 2009 lalu selepas memberi keterangan di pejabat SPRM Selangor yang terletak di tingkat 14, Plaza Masalam.

Mahkamah Koroner pada 5 Januari lalu memutuskan hasil inkues menyiasat kematian lelaki itu sebagai keputusan terbuka (open verdict).
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah

Video Ceramah Isa Samad Sanggup Langkah Mayat Karpal Singh 30 Kali Di Merlimau !!!

Posted: 01 Mar 2011 07:24 AM PST

Hebat ceramah Tan Sri Isa Samad. Bab Negara Islam dihuraikan dengan ringkas dan memberi kesan.


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Pukulan KO : Calon PAS Bukan Pengundi Di Merlimau - Sebarkan !!!

Posted: 01 Mar 2011 05:59 AM PST
http://prkn27merlimau.blogspot.com/


Kes Normala berulang lagi di Merlimau. Kesian !!!

Atas kertas pun dah kalah sebab tak reti cari calon atau dah pupus calon ???Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Malaysiakini Serang BTN - Taktik Murahan Tarik Perhatian Di Merlimau !!!

Posted: 01 Mar 2011 04:21 AM PSTPlot Pertama : Buat Risalah Lucah letak gambar Nik Aziz

Plot Kedua   : Bakar Pentas ceramah

Plot Ketiga   : Cermin Kereta Kena Pecah

Plot Empat   : Serang BTN Dengan Tampal Gambar Jadual Palsu


Antara yang terbaik ialah :


tiada LAPORAN POLIS dibuat hingga kini  !!!

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Kemiskinan di Kerdau atau Kelantan Wahai Pemimpin PAS Sekelian ?

Posted: 01 Mar 2011 12:16 AM PST


PAS bijak cari rumah buruk untuk ditunjukkan dalam media. Namun sebijak mereka tidak dapat mengatasi kebijaksanaan Lim Kit Siang yang menggunakan Anwar dan Aziz untuk merosakkan Islam.

Semiskin mana pun penduduk Kerdau mereka dapat menikmati makanan tanpa kelaparan dan juga tidak pernah 'disondol' dari belakang. Tetapi sekaya mana pun Anwar dia dah dua kali kena bicara mahkamah kes 'sondol' belakang punggung budak jantan muda jambu.

Maka PAS perlu mengelakkan dari membuat isu sebegini kerana jelas PAS sendiri gagal di Kelantan untuk meningkatkan tahap kemiskinan atau membina masjid di sana.


Sebelum tengok Kerdau apa kata tengok dulu Kelantan wahai pemimpin PAS sekelian !!!


Lihat perbezaan Kelantan dan Melaka yang jauh bezanya seperti imej yang tertera.


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

PRK Merlimau : Sah Anwar Berada di Kondo Berdasar Gambar CCTV Ini !!!

Posted: 01 Mar 2011 12:00 AM PSTNampak macam tunduk malu jer ? Apasal ni Datuk Seri ? Sembunyikan muka ker ???

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

sekupangdua

Posted: 01 Mar 2011 11:27 PM PST

sekupangdua


DI MERLIMAU... A.I... KEMPEN HAK RAKYAT ATAU KES JUBORING!

Posted: 01 Mar 2011 09:51 PM PST

Merah Muka nya, Angin satu badan, nampaknya PRK bagi A.I bukan tempat menegak HAK Rakyat! Belum Habis kes JUBORING yang di jeritkan merata-rata, Lawan Tetap LAWAN! itu kata nya, udah kalau nak lawan udah ler... sapa yang nak lawan? dia ker atau nak suruh jadi pencacai tolong lawan? Rakyat masih menunggu apa yang nak diceritakan soal pembangunan Rakyat, hak Rakyat. bukan nak dengar kes Juboring yang dah makin MUAK dan tak lalu nak dengar, PKR macam parti ygang perjuangkan kes Juboring ler pulak.A.I sampai tak boleh cover marah diatas pentas berceramah... mula-mula ingat pasal khentam Kerajaan... Rupernya marah Isu Bontot-membontoti, tanggal 9.3.2011 ni nampaknya telah matang untuk PRU boleh di adakan kembali, nampaknya dari mula sampai la nak ke PRU 13, sebagai pemimpin tertinggi dalam Pakatan Ruyup ni perjuangkan soal peribadi Isu menjuburi jer,mungkin akan bersambung lima tahun lagi jika dia ada tempat, jadi tak payah la rakyat nak kisahkan perjuangan HAK RAKYAT, Baik la cerita sepanjang zaman soal kes JUBOR ni, Teman cukup tertarik dengan salah satu video yang di siarkan oleh blog Panglima Siber terfikir teman isu jubor ni memang menjadikan makin kusut dan makin rosakan Moral bangsa menjadikan Agama semakin diheret dengan kancah Politik. 
Cuba kita renungkan pada sesiapa yang usia seabad, perkataan LIWAT ini tidak pernah timbul dalam kamus bahasa MELAYU sebelum ini, menyebutnya pun sudah merasa jijik apatah lagi menterjemahkannya, tapi semenjak isu ini menjadi Agenda perjuangan A.I dengan PKR dan sebagai Pemimpin Pembangkang Nom 1 nampaknya tidak dapat lagi kita nak menyorokan isu ini yang mencalarkan adat dan budaya sopan melayu. Kanak-kanak sekecil umor 8 tahun sudah mula bertanya kepada si Ayah atau Ibu... Apa itu LIWAT? berkerut Ibu bapa nak menjawabnya, mana taknya di dada akhbar, di kedai kopi, di surau, masjid, malah di kenduri kendara disebabkan LIWAT ni bertelagah sesama sendiri dalam Melayu. Tak tahula berapa lama lagi A.I nak drag dan lewatkan kes ini, mungkin 5, 10, 20, 30 atau bertahun-tahun kalau boleh didelaykan. nampaknya selagi itu Melayu terpaksa menanggung AIB sepanjang zaman oleh sebab satu kes LIWAT yang nak di bagitau satu malaya dan satu dunia. dari sini juga sekarang kita boleh tengok dan dengar macam-macam sepupu sepapat LIWAT yang makin menjadi popular... Orang Melayu pulak tu, di laman-laman lucah tidak ada segan silu nak tayang body, zina, malah sehingga keperingkat sekolah menularnya. Anak bangsa makin rosak dan berani, malah rakaman video lucah dirakam sendiri dan di terbitkan di youtube, blog, VCD sehingga ke merata-rata Hand phone anak-anak bangsa di simpan. Layak kah Pemimpin tertinggi ini? (klik sini persoalannya)
Apapun sekupang mendoakan selagi cepat Kes ini dapat berakhir kerana lagi lama menjadikan lagi AIB bangsa melayu di rendahkan moral oleh orang lain. Apa yang besor sangat KES ni, macamana pulak Kes Sama yang orang Awam di hadapkan ke makamah... dah lama pun belayor (hukum) atau di bebaskan. Ater ngaper yang sekor ni pulak memanjang postpone nyer? ... iskkk takat nie dulu, RASA LOYA dan nak MUNTAH pulak nyebut kesah HARAM JADAH nie!!! 

DAP & PAS BUAT SURAT LAYANG PERKASA RAIH UNDI KAUM CINA!

Posted: 01 Mar 2011 01:30 AM PST

Sdr Arman telah pun menjawab pertanyaan serta pengesahan tentang Risalah yang bersifat PERKAUMAN yang tertera lambang PERKASA , cukup jelas mereka tidak terbabait menerbit dan mengedarkan kepada dua DUN Kerdau dan Merlimau, Belaiu dalam blognya telah menjawab persoalan serta teka-teki tentang risalah tersebut. (KLIK SINI)  Bagai telur tembelang yang pecah akhirnya memakan diri puak Pakatan Ruyup, PAS dan DAP melihat kedududkan mereka semakin tergugat telah merancang menerbit dan menyebarkan risalah-risalah yang berbaur perkauman agar mendapat sokongan dari kaum Cina, natijahnya... tentulah DAP punya kerojer, Pas sebagai tukang tepuk dan tukang sorak dengan harapan boleh menang, bukan kita tak tau demi kemenangan ni apa pun sanggup, agama di sandarkan inkan pulak soal kecik setakat Fitnah apa lah sangat PAS Darul Fitnah nak heran.
PERKASA buat LAPORAN POLIS!, DAP & PAS?
Rasionalnya kita tentu dapat menjangka apa kah tindakan seterusnya, tentunya LAPORAN POLIS akan dibuat jika ini kerja PERKASA oleh DAP dan PAS, sebaliknya PERKASA yang buat laporan tentang risalah misteri serta banner yang bukan hasil kerja terkutuk seperti PAS sanggup lakukan. DAP semacam punya peluru FITNAH yang dirangka memang diatur sebaliknya akan kononya mengedarkan pada semua kaum-kaum Cina memperlihatkan betapa sifat perkauman PERKASA kononnya, malah siap ikrar akan sebarkan pada kaum cina semua, pelik pulak! Banyak pulak stok Risalah nak di sebarkan kepada KAUM CINA! (cer tengok video nie) .... kantoi lagi, Tak masuk akai kalau dia nak Print baru lagi, habis tu tak ker bermakna dia sendiri yang buat? 

-Kalau kita fikirkan pun bukan sikit MODAL nak buat risalah dan hantar kat orang terutama Pengundi, 
-Yang peliknya kenapa di Kerdau dan Merlimau?, 
-Bodohkah sangat PERKASA seolah melangkah kaki kanan dalam jerat dengan menerbitkan Risalah sebegini dengan meletakan logo PERKASA sendiri, 
-Kenapa lak tulisan KAUM CINA ITU PENGLHIANAT dalam bahasa Cina, sedangkan PERKASA perjuangkan MELAYU. Mana banyaknya melayu tahu baca Tulisan CINA? (memang disasarkan pada kaum cina yang kebanyakan 'TAK TAU MALAYU WOO')
-Kenapa DAP & PAS tidak buat laporan Polis supaya merampas semua Risalah tersebut sebaliknya mahu mengedarkan kepada semua bangsa CINA  
-Statement dalam Ucapan di video yang akan mengedarkan utk semua orang Cina menunjukan mereka punya stock yang banyak atau dalam ertikata dah cetak sendiri tentu tau banyak mana stock simpanan
-Kenapa pulak cetakan risalah dalam bentuk warna sedangkan kita tahu PAS pasrti buat fitnah cara EKONOMI, selalunya takat Fhotostat jer, semua kerana nak menyamai imej PERKASA yang bukan kerja sambil lewa
-Kerja-kerja printing pamplet berwarna sebenarnya memakan masa, perancangan awal-awal lagi telah dibuat,  sedar tak kita yang risalah ini muncul sebelum penamaan calon, Biasanya masa sekarang perang Poster lah yang menjadi kerja utama.

Apapun teman mewakili kengkawan bloggers di perak ucap terima kasih kat Sdr Arman kerana menjawab persoalan tentang risalah HASIL KERJA haram jadah Pakatan Ronggeng darul Fitnah, demi kemenangan, Rakyat tahu PAS akan tergamak? Milage dan kemenangan sebenarnya DAP dan PAS dilihat sebagai status PENCACAI! 
The Unspinners

Posted: 01 Mar 2011 11:20 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 01 Mar 2011 11:13 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


N27 Merlimau: PAS bakal tumbang di Merlimau, ADUN Kuala Semantan berkempen untuk BN!!!

Posted: 01 Mar 2011 07:51 PM PST

YB PAS K.Semantan, Tn. Syed Hamid mulai bertaubat dan menjauhkan diri daripada dijadikan kuda tunggangan DAP!

Hidup, Hidup!
Hidup BN!!!
Hancur, Hancur!
Hancur PAS!!!
Takbir!!!

N27 Merlimau: Yuhaizad mencuri hati wanita Merlimau?!!

Posted: 01 Mar 2011 07:05 PM PSTCeramah...orang tak nak datang.
Lawatan rumah ke rumah...orang kampung tutup pintu.
Last-last DAP kata:

"Lu pigi bagi bunga sama amoi-amoi la Jat...olang talak suka tengok lu punya muka la...kalau kalah pilihanraya pun, kulang-kulang satu dua amoi misti sangkut punya! Lagi elok kalau dapat amoi olang! Balu lu punya standard sama macam you punya tok-tok gulu! "

BARANG NAIK? PART 2

Posted: 01 Mar 2011 06:44 PM PST


keja nak membantah aje. cuba pikir yang positif skett. inilah fakta yg pembangkang buat-buat tak nampak...

N27 Merlimau: Demi DAP laknat, PAS korban perjuangan Negara Islam & HUDUD!!!

Posted: 01 Mar 2011 07:00 AM PSTBaru Brader Kit berdehem kecil, terkincit-kincit Hadi berlari untuk menyembah kakinya...rasanya itulah perumpamaan yang paling tepat untuk menggambarkan betapa hina dan kejinya kedudukan PAS di mata rakan fuckatan riotnya, DAP. Jika suatu ketika dahulu, Barisan Alternatif (BA) boleh tumbang berkecai dek kerana tegasnya pendirian Allahyarham Ustaz Fadhil Noor untuk menegakkan Negara yang bertunjangkan Hukum Allah, tetapi kini itu semua hanya tinggal sejarah. PAS kini tidak lebih hanyalah seumpama pelacur tua yang tiada nilai dan hanya akan digunakan sekiranya terdesak. PAS kini umpama najis yang melukut di tepi tandas!

Disebabkan kerana itulah juga, ceramah-ceramah dan kempen-kempen PAS kini tidak lebih hanyalah siri-siri penyebaran fitnah dan hiburan-hiburan yang melalaikan dan tidak mendatangkan apa-apa manfaat kepada ummah. Jika semalam, Bob Lokman dengan lawak bodoh dan sesi karaoke sumbangnya bagi menarik perhatian rakyat Kerdau, si Yuhaizad Tanggang pula sibuk mengagih-agihkan bunga kepada wanita-wanita Merlimau. Punyalah busuk perangai puak-puak khawarij PAS ini, sampaikan sudah tidak mengenal lagi mana yang muhrim dan mana yang bukan, mana bini orang dan mana yang tidak. Agaknya inilah kesan dakwah kepada DAP yang dibangga-banggakan oleh tok syeikh-tok syeikh mereka selama ini. 

Kepada rakyat Merlimau, jadikanlah perkara ini sebagai iktibar. Hindarkan diri anda daripada menjadi mangsa fitnah dan penipuan makhluk berdarah hijau yang berbaur kafir DAP ini. Hanya dengan terus bersama BN sahaja akidah, iman dan masa depan kita dan anak-anak kekal terjamin. Takkanlah dek kerana perangai bangsat Khalid Samad, ada pula anak kita yang sembah Allah di gereja?!! Nauzubillah... Jadikanlah PAS sebagai musuh kesumat kita semua. Tekadkanlah iltizam bahawa...

PAS itu SESAT
dan SESAT itu PAS!!!

Hidup lebih makmur tanpa PAS!!! Pastikan RON27 sapu bersih undi Merlimau AHAD ini!  

Hidup, hidup...
Hidup BN!!!
Hancur, hancur...
Hancur PAS!!!


Quote of The Day.......Edisi Merlimau,

Posted: 01 Mar 2011 04:18 AM PST

PRK MERLIMAU : Tolong Perhatikan Isteri dan Saudara Perempuan Anda Di Merlimau

Posted: 01 Mar 2011 03:49 AM PST

Dalam entri sebelum ini, team kami membongkar sifat munafik PAS yang konon-kononnya menolak sambutan Hari Valentine tapi sebaliknya calonnya, Yuhaizad mengamalkan pemberian bunga kepada wanita-wanita bukan ajnabi.

Persoalannya, adakah memberikan bunga kepada wanita bukan ajnabi adalah SUNAH RASULULLAH? Tidak kah ianya menimbulkan fitnah sedangkan Islam menganjurkan umatnya supaya mengelakkan FITNAH. Tak tau la pulak Isle PAS macam mana.

Saksikan gambar-gambar Mat Romeo Merlimau yang cuba menjadi jejaka terhangat walaupun dah beristeri. Udah la gagal melaksanakan tanggungjawab sebagai suami untuk sediakan tempat tinggal kepada keluarga, menumpang hasil isteri, tergamak berpoya-poya semasa berkempen!

Mak orang pun jadik. Tolong bagi undi kat saya, tak dapat undi nombor telefon pon jadik.
 Cassanova tanpa mengira usia
 
Akulah Mat Bunga Merlimau.

*Cuma gua nak tanya sama Yuhaizad, selama lu kawin dengan bini lu, tumpang tui dengan bini lu....berapa kali lu bagi bunga dekat dia? Nampaknya PAS tak dapat dipisahkan dengan pelari anak dara orang dan perampas bini orang. Legend kaki perempuan macam Mat Sabu pun boleh jadi Naib Presiden.

KES LIWAT DSAI : Versi Omputeh....lebih detail..(sambungan sesi petang)

Posted: 01 Mar 2011 02:29 AM PST

2.30pm: PKR information chief Mohd Nor Manuty is present.

2.40pm:
Anwar arrives with Wan Azizah. Waiting for Karpal.
2.53pm: Karpal arrives in court.

2.56pm: Court starts.
2.58pm: Nik Yusmadi Nik Ismail, the prosecution's 18th witness, is called to the stand.
He is shown the lock-up visitors' book.

"I entered the entry and was working on the night of July 16."
3.02pm: Yusmadi says he wrote an entry that at 11.05pm on July 16, an OKT (Orang Kena Tuduh, the accused) was brought in. The person is "Datuk Seri Anwar Ibrahim".

The witness says prior to that, the cell was empty.
3.11pm: Lans Corporal Mohd Azri Mohd Taib is called in as the 19th prosecution witness.

3.09pm: There is a light moment when Yusmadi is asked to identify Anwar in court.
He looks high and low, getting up to stand at the witness stand, before looking at Anwar sitting in the dock and smiles.
There is laughter in the public gallery.

3.13pm: Mohd Azri says he was working at 1.30am on July 17, 2008, and verifies that Anwar was the only detainee.

He says he worked until 7.30am.

"Chief inspector Zulkifli Fajar came to inspect the cell at 7.25am.

"There was no other detainee," says Mohd Azri.

Karpal tells the court he has no questions for cross-examination.

3.17pm: 20th witness Lance Corporal Mohd Jasni Jaafar is called in.

He is stationed at the police' traffic department.
3.20pm: Mohd Azri says he was working on July 17 when Anwar was in the lock-up.

One officer came ACP Razali came with another ASP, asking Anwar about breakfast, says Mohd Azri.

"Anwar went to the toilet and I heard him brushing his teeth."

Witness says Anwar was removed from the cell at 8.10am.

"The lock-up cell was locked, and no one entered after that."

3.27pm: The witness says he entered a note in his pocket diary that he found a bath towel, small towel, soap and toothbrush in the cell belonging to Anwar.
The pocket diary tendered as evidence.
3.34pm: Mohd Azri is released from the stand.

Constable Adnan Safri Basri called in as 21st witness.

He shouts when taking his oath, causing many in the public gallery to laugh.
3.39pm: Adnan testifies that on July 17, 2008, he finished working 1pm. He tells the court he did not enter the cell or touch any of the items in the cell.

3.40pm: Amidon is recalled.

3.42pm: Amidon is called in to verify the toothbrush, towel and mineral water bottle, the prosecution wanting to admit it as exhibit.

Karpal objects to the admission of the items as evidence.

3.46pm: Karpal wants to exclude those items as evidence and has called for a trial within trial, claiming that the police had used unfair methods to retrieve the items.

"Anwar is willing to testify on this."

3.48pm: Judge says, 'We will continue tomorrow to hear submission.'
The submission on the trial-within-a-trial will be heard at 2.30pm tomorrow.

(sumber : Malaysiakini)

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 01 Mar 2011 11:11 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Rakyat Melopong Kalau PAS Menang Di Kerdau.

Posted: 01 Mar 2011 10:45 PM PST


Perayu undi pas akan menggunakan ayat yang sama setiap kali berlakunya pilihanraya kecil di negeri yang di kuasai oleh bn, ayat perayu undi pas "bagi la kami satu undi, kalau kami menang pun kerajaan bn tetap berkuasa" itu ayat standart perayu undi pas.

Buat apa nak bagi undi pada parti bukan pemerintah, bagi pas menang di kerdau bermakna memberikan hasanuddin gaji buta, bagi dia glamour dengan title yb, calon pas di mana-mana pilihanraya kecil di negeri yang di kuasai oleh bn tak akan buat kerja dan tak mampu buat kerja, percayalah segala-galanya nanti akan di selesaikan jugak oleh pemimpin umno/bn di kawasan itu.

Dah banyak contoh kegagalan pas kalau diberikan peluang memerintah, contoh terbaik di selangor, sebelum pilihanraya umum lepas, pas berjanji akan menegakan hukum islam di selangor, malah pas berjanji akan menutup 2 kilang arak di selangor, tapi apa dah jadi di selangor sekarang? pas hanya jadi kuda tunggangan dap dan pkr, segala apa keputusan yang dibuat oleh exco pas dan pesuruhjaya pas selangor di tentang dan ditolak bulat-bulat oleh kawan pas dalam pakatan haram, pas tak boleh bersuara dan tak boleh buat keputusan, pas hanya jadi tukang angguk di dun selangor.

Jadi masihkah pengundi kerdau nak mengundi pas? aku sarankan toksah la, buat apa buta-buta je bagi gaji free pada hasanuddin, setakat elaun adun 3-4 ribu nak selesaikan masaalah rakyat? silap-silap dia tukar kereta baru, rakyat kerdau juga yang melopong, lepas tu baru menyesal tak sudah macam yang berlaku di selangor, kerja tak buat, bergaya je lebih... pirahhh...

PAS Buat Serangan Suboh...

Posted: 01 Mar 2011 09:23 PM PST


Modius operandi pas berjaya di patahkan awal pagi tadi, bila mana seorang ustaz pas kantoi dan hampir-hampir di halau oleh penduduk kampung kerdau kerana memberi tazkirah politik di dalam surau di kampung itu.

Pas menyusup masuk ke kampung-kampung dengan berlakon kononnya nak beri kuliah agama , memang 10 minit pertama ustaz pas tu beri kuliah agama, tapi lepas 10 minit tu, dia mula balun kerajaan, sehingga kan dia tak boleh control diri dia, dia mula mengeluarkan kata-kata kesat kepada kerajaan.

Terkejut dengan kelakuan ustaz pas tu, orang kampun meminta secara baik supaya ustaz pas tu berhenti dari memberi kuliahnya, tapi ustaz pas tu masih berdegil, seorang penduduk kampung yang di kenali sebagai tok kali merampas mike dari ustaz itu dan terus menghalau ustaz pas keluar dari surau.

Hebat pas ni, celik-celik biji mata terus nak fitnah dan maki hamun orang, nasib baik lah orang kampung kerdau tak mudah terpengaruh dengan dakyah pas. di percayai pas semakin menggila melakukan serangan suboh di sekitar surau dan masjid di dun kerdau, selepas ceramah-ceramah mereka tidak mendapat sambutan, lalau di gunakan surau dan masjid dijadikan tempat berceramah.

Program Pemimpin Bersama Rakyat.

Posted: 01 Mar 2011 07:20 PM PST

Datuk ahmad maslan, timbalan menteri di jabatan perdana menteri hadir ke program bersama rakyat di felda jengka 23, banyak isu-isu mengenai felda dijawab dan di selesaikan oleh ahmad maslan, antara isu-isu yang dibangkitkan oleh peneroka petang semalam ialah isu, penanaman semula dan rumah untuk generasi kedua felda, menurut ahmad maslan, segala isu-isu yang dibangkitkan oleh peneroka dan pembangkang telah di selesaikan oleh felda dan perdana menteri sewaktu lawatanya ke felda jengka 23 kelmarin.
Datuk noh omar di seminar keusahawanan tekun nasional.Nasib Guru & Pendidik Lebih Terbela Di Bawah Pemerintahan BN.

Posted: 01 Mar 2011 06:46 PM PST

Nasib golongan pendidik lebih terbela di bawah pemerintahan kerajaan barisan nasional, itulah janji menteri pelajaran merangkap timbalan perdana menteri tan sri muhyiddin yasin, janji itu di buat oleh muhyiddin di sekolah menengah kebangsaan kerdau semalam.

Dalam majlis perjumpaan bersama warga guru semalam, muhyiddin menyatakan, tidak ada kerajaan lain yang mampu membela nasib guru-guru dan warga pendidik lain selain kerajaan barisan nasional, dalam majlis itu juga muhyiddin meluluskan berberapa permintaan dari persatuan ibu bapa dan guru (pibg) smk kerdau. muhyiddin juga memberikan berberapa contoh pembangkang kononnya nak bela nasib guru-guru seperti yang di tulis dalam buku jingga mereka, tapi segala apa yang di tulis dalam buku jingga itu hanyalah retorik pembangkang untuk meraih sokongan warga guru, tidak ada kerajaan yang lebih perihatin membela nasib guru selain dari kerajaan barisan nasional.

oyabun

Posted: 01 Mar 2011 11:10 PM PST

oyabun


PRK DUN Merlimau : 'Skuad kamera' pembangkang cenderung sebar fitnah!

Posted: 01 Mar 2011 12:10 AM PST

Tindakan PAS menubuhkan 'skuad kamera' untuk mengintip pergerakan calon dan peraih undi Barisan Nasional (BN) di Merlimau dan Kerdau hanya mendedahkan kelemahan jentera pilihan raya parti itu yang ketandusan isu untuk dimanipulasikan.

Malah, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, beliau cuma khuatir 'skuad' berkenaan akan lebih menjurus kepada gejala menabur fitnah dan dakyah yang amat dicela oleh Islam.

"Terima kasih kerana beritahu, kita akan senyum... tapi hakikatnya kita (BN) tumpu kepada strategi sebab kalau nak 'buat cerita', macam-macam fitnah dan dakyah akan berlaku.

"Macam insiden Nik Aziz ( beri duit kepada Orang Asli pada kempen pilihan raya kecil Galas tempoh hari ), itu kita serah kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), kita ada peraturan dan saya percaya semua parti faham akan peraturan ( berkempen ) ini," katanya.

Beliau ditemui pemberita selepas menyampaikan Anugerah Tawaran Baru kepada 586 guru besar sekolah rendah dalam Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) Pendidikan di SMK Tun Syed Zahiruddin, Merlimau di sini hari ini.

Muhyiddin mengulas kenyataan Ketua Pengarah Pilihan Raya Pas, Datuk Abdul Halim Abdul Rahman bahawa PAS telah menubuhkan 'skuad kamera' untuk mengintip pergerakan jentera pilihan raya BN.

Menurut Abdul Halim, gambar yang akan diambil termasuk jika wujud pergerakan elemen rasuah itu kemudian akan dicetak dan disebarkan sebagai modal kempen PAS pada saat-saat akhir pengundian Ahad ini.

Dalam pada itu mengulas tindakan isteri calon PAS, Shakila Mohamad yang juga seorang guru mengiringi suaminya, Yuhaizad Abdullah berkempen untuk meraih sokongan pengundi, Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata:

"Dia ada kelayakan dari segi jawatan (guru) dan dia bebas ke mana sahaja asalkan tidak melanggar peraturan perkhidmatan awam, kerajaan tidak akan berniat jahat terhadapnya."

Rupa-rupanya PAS dah fobia dengan apa yang berlaku di PRK DUN Galas tempohari!

Wasabi Oyabun..

My Longest Yard

Posted: 01 Mar 2011 11:10 PM PST

My Longest Yard


Klip video persenda Gaddafi

Posted: 01 Mar 2011 06:22 PM PSTSatu klip video yang mempersendakan pemimpin Libya, Muammar Gaddafi menjadi popular dalam laman perkongsian video YouTube di negara-negara Arab.

Klip video bertajuk Zenga Zenga itu dicipta oleh seorang wartawan muzik dan blogger dari Tel Aviv, Noy Alooshe.

Ia menunjukkan Gaddafi mengangkat tangannya di atas satu podium dalam ucapan yang dibuatnya pada minggu lalu.

Lagu berentak rap dan dance itu diubahsuai daripada sebuah lagu nyanyian Pitbull and T-Pain.

Namun, liriknya telah digantikan dengan ucapan Gaddafi. - Reuters

PISAU.NET

Posted: 01 Mar 2011 09:37 PM PST

PISAU.NET


Kerdau: Mazlan Kena Boo

Posted: 01 Mar 2011 08:19 PM PST


"Ini ANAK bukan anak yang soleh tapi anak haram jadah" itulah jeritan lebih 30 anak anak muda Felda Jengka 23 dihadapan ceramah Mazlan Aliman pengerusi ANAK.


Menghasut peneroka dengan niat untuk meraih undi dan sokongan,sebaliknya Anak anak muda secara terang terangan membawa bendera BN membantah dihadapan ceramah Mazlan Aliman.


Bantahan secara bersemuka membuktikan Mazlan bersama 'ANAK haram jadah' gagal meraih sokongan daripada peneroka,rata rata yang hadir ketika ceramah Mazlan adalah orang luar yang tidak mencecah 60 orang.


Jengka 23 menjadi serba tak menjadi buat Mazlan kerana klik di sini


Pisau kata " ada juga yang jenis tak kenang budi,fitnah "

Kerdau: Lagi YB PAS Kempen Untuk BN

Posted: 01 Mar 2011 04:30 PM PST

YB PAS Kuala Semantan Syed Hamid berkempen memakai batik 1Malaysia,beliau benar benar menghayati semangat 1Malaysia menolak perbezaan politik.

Kempen di Kerdau sekali lagi membuktikan YB dari PAS ini menyokong calon BN,ternyata ini membuktikan calon BN turut disokong oleh orang PAS.


Syed Hamid cukup tahu siapakah Hasannudin Calon PAS,yang banyak bermuka muka dan kaki kipas didalam PAS Pahang,beliau adalah kroni dan suruhan kepada Tuan Ibrahim. Buktinya ketika majlis sambutan Maulidur Rasul,Tuan Ibrahim mengarahkan Hasanudin keluar dari majlis tersebut hanya kerana ketika itu Syed Ibra membaca doa dan memberi tazkirah.


Pisau kata " tuan ibrahim memang tak puas hati dengan syed hamid"

Kerdau:Whelcha Pun Kerajaan BN Bantu

Posted: 01 Mar 2011 01:46 PM PST

Pelancaran Kampung Wifi.Menurut Ds Rais Yatim pelancaran kampung wifi adalah sebahagian daripada 738 di seluruh Pahang dan 11 di Kerdau.Orang kampung cukup beruntung dengan kemudahan yang diberikan oleh kerajaan BN.

Perkhidmatan Wifi diberikan secara percuma malah bukan itu saja netbook 1 Malaysia pun turut diberikan kepada murid murid sekolah.
bak kata usin Whelcha(kerusi roda) pun kerajaan bantu.


Pisau kata " untung anak anak kampung,kerajaan banyak membantu"

Kerdau:Durian runtuh buat 443 keluarga peneroka Felda

Posted: 01 Mar 2011 11:45 AM PST
Sebelum ini kalangan peneroka yang menjadi penyokong tegar PAS begitu yakin kononnya pihak Felda dan MPOB tidak akan mampu menunaikan janji.

Kata kata seorang penyokong PAS 2 hari lepas ternyata memakan diri,Abu Yazid mencabar rakannya dia berani kerat anu sekali lagi jika MPOB memberikan insentif SITS(Skim Intensif tanam semula)

Timbalan Perusahaan Perladangan & Komoditi,YB Datuk Hamzah Zainuddin bersama YB Datuk Ahmad Maslan berkunjung ke Felda 23 membawa amanat PM untuk merealisasikan janji untuk menyelesaikan masaalah SITS.

Setiap hektar akan dibayar RM1 ribu,ini bermakna bayaran minimun kepada peneroka berjumlah RM 4 ribu secara puratanya.

Pisau kata "untung dibawah Felda"

Merlimau:Menipu Satu Ibadah PAS?

Posted: 01 Mar 2011 05:00 AM PST


Banyak artikel Pisau sebelum ini mendedahkan pembohongan,fitnah dan kerja jahat khawarij PAS pada setiap pilihanraya kecil.Kesemua ini adalah produk produk kilang fitnah khawarij yang cukup terkenal dengan kerja jahatnya.


Merlimau tidak ketinggalan.Sejak sebelum penamaan calon, banyak blog telah mendedahkan beberapa risalah yang berbentuk rasis,kesalahan fakta dan luar dari etika kempen. Kesemua ini bertujuan untuk memburukkan BN.


BN yang semua orang tahu tidak sebodoh itu untuk membuat risalah yang akan memberi kesan kehilangan undi terhadap mereka. Sebaliknya Khawarij PAS yang cukup hebat dengan tipu daya bermain politik bangsat bertujuan untuk memberi imej buruk kepada jentera kempen BN.


Udah udah le tu ,taktik basi khawarij buang masa buang duit.Rakyat tak sebodoh itu nak percaya risalah risalah jahat.Ni semua ajaran Nik Aziz,politik cara gampangan adalah hasil tarbiah yang disuntik sedikit roh syaitan didalam hati khawarij PAS hingga menghalalkan cara asalkan matlamat tercapai.


Pisau kata "Setakat ni aku tengok BN bakal kurang majoriti di Merlimau"

Merlimau: Calon PAS Di Tampar ,Asam Pedas Lagi Sedap

Posted: 28 Feb 2011 11:30 PM PST


Beliau bersalaman dengan semua pengunjung di gerai-gerai makan di situ dan juga memasuki premis perniagaan di Bandar Merlimau yang dikenali juga sebagai Merlimau Lama.

Seorang pembantunya, dalam menarik perhatian pengundi, menggunakan taktik masakan yang sinonim dengan penduduk Melaka – asam pedas – ketika cuba meraih undi daripada seorang pemilik kedai di situ.

"Takkan hari-hari nak masak asam pedas kakak, kita tukarlah masakan lain, cuba dulu," katanya yang merujuk penguasaan BN di Merlimau sejak sekian lama.

Namun, cubaan itu dibalas oleh wanita pemilik kedai berkenaan yang berkata: "Lauk memang boleh tukar encik, tapi kalau kerajaan, biarlah yang ada ini (BN)."

Calon PAS itu kemudian meminta diri dan beredar meninggalkan kawasan itu untuk menghadiri satu program lain di Permatang Serai.-MinsiderNak jual minyak tapi dah tersilap langkah diri sendiri terbakar,itulah calon PAS Yuhaizad apabila cuba memperlekehkan masak asam pedas yang cukup laku di kedai tersebut.Mau nya tak tersembur apabila ditampar sebegitu teruk hingga cabut lari.

Moral of the story jangan sesekali memperlekehkan Asam Pedas Melaka hilang undi beb!

Pisau kata "Asam Pedas,walau pun orang tahu pedas lagi pedas lagi ada kick tak gitu."

tok gajah

Posted: 01 Mar 2011 09:29 PM PST

tok gajah


PAS rebah bersama DAP..........pimpinan Lebai Malang

Posted: 01 Mar 2011 10:24 AM PST

Setelah gagal menawan hati kaum melayu/Islam, PAS berpaling tadah kepada kaum kafir pula. Jika di suatu ketika dulu PAS mengharamkan melayu/Islam bersengkokol dengan kafir. Malang nya PAS yang di pimpin oleh Lebai Malang yang tua dan hampir nyanyuk ini sanggup pula menjadi kuda tunggangan kepada DAP dan PKR.

Sekarang kedudukan PAS semakin bertambah parah, kaum melayu/Islam sudah sedar bahawa PAS bukan parti yang se benar2 memperjuangkan Islam. Kaum melayu/Islam sudah berhenti menyokong PAS. Harapan untuk PAS kembali seperti pada PRU12 amat tipis.

Sokongan PAS dari kaum kafir tidak menyeluruh, PAS cuma di beri peluang di kawasan majoriti kaum melayu/Islam sahaja. Sebalik nya kawasan2 majoriti kaum cina sudah di monopoli oleh DAP dan PKR. PAS yang sudah hilang sokongan kaum melayu/Islam pasti menerima padah buruk.

PRK DUN Merlimau dan DUN Kerdau sekali lagi akan membukti bahawa PAS sudah di tolak oleh kaum melayu/Islam.

Neutral Daily

Posted: 01 Mar 2011 09:18 PM PST

Neutral Daily


Wanita VS Rama2.....

Posted: 01 Mar 2011 07:00 AM PST


alt

Melihat gelagat rama-rama membuatkan ramai orang menjadi suka, ceria dan terpesona. Ramai yang akan tersenyum melihat kecantikan rama-rama. Ia mengindahkan alam dan menyempurnakan sekuntum bunga. Pasti ada yang tidak kena jika ada bunga yang tidak dihinggapi rama-rama.

Ramai yang akan tertarik untuk menangkap rama-rama apabila melihat ia terbang berkeliaran di udara. Kecantikan rama-rama terletak pada warna dan corak sayapnya. Akan tetapi kecantikannya tidak akan kekal jika banyak tangan yang menyentuhnya.

Warna dan corak rama-rama pasti akan melekat pada jari jemari apabila kita menangkapnya. Selepas itu tiada sesiapa yang akan tertarik padanya lagi. Keindahan rama-rama telah hilang untuk dikagumi.

Rama-rama ibarat wanita. Wanita indah untuk disentuh, tetapi nilai dirinya akan merosot setiap kali ada tangan-tangan kotor mencemari tubuhnya. Harga diri dan maruah mudah tercemar jika tidak dijaga dengan sempurna.

Begitulah wanita. Kecantikan wanita bagaikan rama-rama yang terbang membawa keindahan corak pada dirinya. Ia akan membuatkan lelaki mudah tertarik pada wanita. Tetapi untuk menjaga harga diri seorang wanita, bukanlah dengan membiarkan kecantikannya disentuh, dipegang oleh semua yang tertarik padanya. Biarlah kecantikan pada wanita itu diperolehi melalui jalan yang diredhai Allah.

Wanita harus menjaga harga kecantikan dan keindahan seorang wanita menurut ketentuan dan panduan yang Allah ajarkan di dalam al-Quran yang telah di sampaikan oleh RasulNya. Hanya dengan menuruti perintah Allah, kemuliaan, harga diri, kecantikan, dan keindahan seorang wanita akan terjaga dan terpelihara.

Daripada Anas, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai." [Hadis Riwayat Ahmad]

Alangkah mudahnya jalan yang Allah hamparkan kepada seorang wanita untuk masuk Syurga Allah. Antaranya menjaga kehormatan diri setelah mendirikan solat dan berpuasa. Apabila telah tiba jodoh pertemuannya, maka taatilah suami dan mereka dimuliakan Allah dengan memberi keistimewaan untuk masuk Syurga dari mana-mana pintu yang dikehendakinya.

- Artikel iluvislam.com

Cara-cara mengatasi perut buncit.....

Posted: 01 Mar 2011 06:56 AM PST

alt

Sebelum saya berjinak-jinak dengan gym, saya sering kali tertekan dengan perut saya yang buncit walaupun saya kurus. Terdapat segilintir orang juga mengalami masalah yang sama. Mereka boleh menyembunyikan perut mereka ketika memakai pakaian, tetapi bila baju dibuka....jeng..jeng..jeng..

Berita baiknya masalah ini boleh diperbaiki tanpa perlu anda menjalani lipo suction. Pertama sekali anda perlu memahami bagaimana anda boleh membina perut yang buncit walaupun badan anda kurus.

1) Dalam tempoh beberapa tahun ini anda telah mengambil lebih banyak kalori daripada yang badan anda mampu bakar. Jadi kalori berlebihan ini akan disimpan di dalam perut anda sebagai lemak.

2) Selama ini anda telah mengambil makanan-makanan yang tidak sihat. Contohnya nasi lemak, roti canai, kentang goreng, pisang goreng, cucur udang, nasi goreng, burger goreng, ayam goreng, fast food, maggi, kepak ayam, pizza, teh tarik dan sebagainya. Makanan-makanan ini mengurangkan sensitiviti insulin anda dan akan terus disimpan di dalam perut anda yang buncit.

3) Anda tidak bersenam secara konsisten sepanjang minggu ataupun mungkin sepanjang tahun. Sekiranya anda mengamalkan 'kejap ada, kejap takda' secara berterusan, anda tidak akan mampu membina otot dan akhirnya memudahkan pengumpulan lemak di dalam badan anda.

4) Biasanya kebayakkan orang mudah terpengaruh dengan produk weight gainer dari kedai-kedai supplement atau iklan-iklan di TV. Jika anda mengambil weight gainer tetapi sekadar melakukan senaman dumbel dirumah sekali-sekala maka kalori berlebihan dari weight gainer itu akan turut tersimpan didalam perut anda.

Jadi saya harap kini anda sudah faham bagaimana masalah ini boleh berlaku. Ingat... walaupun anda kurus tidak bermakna anda boleh makan sesuka hati atau tidak bersenam terutamanya jika umur sudah meningkat.

Sama-samalah kita mengamalkan cara hidup yang sihat.

- Artikel iluvislam.com

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 01 Mar 2011 09:17 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


PAS Tidak Laksana Hudud

Posted: 28 Feb 2011 06:39 PM PST

Haji Hadi menyatakan PAS tidak akan melaksanakan hudud selepas 5 hari menang di Kedah. "Kita sudah perintah Kelantan 18 tahun tetapi belum laksana (hudud) dan Terengganu pun semasa kita memerintah, berapa orang sudah kena kerat tangan" kata Haji Hadi Awang, Utusan Malaysia, 13 Mac 2008. Kenyataan Haji Hadi ini memperlihatkan sikap sebenar PAS berhubung perlaksanaan hudud di negeri yang mereka menangi.


Ternyata PAS tidak mahu melaksanakan hudud di mana-mana negeri yang dimenanginya. Muslihat PAS ini terbongkar hanya selepas lima hari PAS menang di Kedah dan Kelantan dalam pilihanraya umum yang lepas. Mengikut Perlembagaan Persekutuan, PAS berhak untuk melaksanakan hudud di Kelantan dan Terengganu tetapi mereka enggan laksanakannya. Dalam manifesto pilihan raya umum ke-11, PAS telah menggugurkan agenda hudud semata-mata ingin memenuhi tuntutan Barisan Alternatif ketika itu.


Gobind Singh Deo membantah tindakan Nik Aziz ingin melaksanakan undang-undang Islam di Kedah dan Kelantan pada 14 April 2008. Ternyata bukan hanya bapanya yang menentang kuat PAS tetapi penentangan tersebut turut diwarisi oleh anak-anaknya yang menentang kuat PAS.

PAS sebenarnya takut dengan DAP yang mendominasi pakatan pembangkang. Demi menjaga kerjasama dengan DAP, PAS telah mengadaikan prinsipnya. PAS tolak ketepi prinsipnya bila memikirkan soal kerjasama dan hubungannya dengan DAP. Pengundi di Kerdau dan Merlimau boleh menilai apakah sikap sebenar parti PAS bila bersama dengan DAP.

Pengundi juga perlu menilai sikap DAP yang kuat menolak semua perundangan Islam di negara ini. Bukan sahaja hudud yang mahu dilaksanakan PAS yang ditentang tetapi perlaksanaan dan beberapa keputusan di Mahkamah Syariah juga menjadi pertikaian dari DAP. Inilah wajah DAP semasa mereka bergelar pembangkang bersama PAS dan PKR, kalau mereka dapat kuasa penuh, entah apa lagi akan berlaku. Sedarlah orang Islam tentang bahaya ini.