Rabu, 14 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 14 Dec 2011 01:49 PM PST

yang ku dengar dan ku lihat


UMNO tumPAS, rezeki untuk rakyat Malaysia.

Posted: 13 Dec 2011 08:22 PM PST

Dato' Seri Anwar Ibrahim,
Ketua UMUM Pakatan Rakyat.

Kes liwat (fitnah) Dato' Seri Anwar Ibrahim hampir sampai ke penghujung. Ke penjara atau pun tidak masa yang akan menentukan, Terpulang kepada hakim mahkamah sebab dunia hari ini banyak perkara tak boleh percaya. gagak hitam tiap-tiap hari tipu melayu, tiap-tiap hari masuk Malaysia secara bebas. Black Money masih bermaharaja lela.

Apakah lebih baik Dato' Seri Anwar Ibrahim masuk penjara daripada menghalang perilaku gagak hitam yang menipu rakyat Malaysia. Itu yang sedang diperhatikan oleh seluruh rakyat malaysia yang mahu melihat intergriti keadilan yang terdapat di malaysia.

Berapa kes yang telah dikaitkan dengan DSAI berhubung dengan rasuah, penyalahgunaan wang rakyat, menghimpun kekayaan semasa menjadi menteri kewangan lalu. Jawabnya tidak ada, habis kenapa DSAI harus ke penjara, tantulah ada sebabnya. Sebabnya telah menjadi rahsia umum.

Apabila Tun Mahathir bersuara, bila agaknya tarikh pilihanraya akan diumum dan bila masa yang sesuai untuk BN menang, itu tentu ada kaitan dengan kes mahkamah. Berapa bulan lagikah mahkamah akan memutuskan kes liwat DSAI itu dan tentunya selepas itu PRU13 akan diumumkan.

Tak mungkin PM Najib nak umum tarikh PRU13 sekiranya DSAI berada diluar penjara kerana PM Najib tak mahu terima beban kekalahan BN. Wajar diingat PRU13 adalah detik-detik akhir kepada kerajaan BN bertapak di PUTRAJAYA sekiranya DSAI cerah untuk dinobatkan sebagai Perdana Menteri Malaysia ke7, ertinya DSAI layak dan bersama turut berkempen pada PRU13.

Hanya UMNO dan BN akan lebih sedikit selesa apabila calun Perdana Menteri oleh Pakatan Rakya tidak aktif semasa PRU 13, maka ia boleh lah dijadikan isu bahawa PR tidak mampu istihar siapa Perdana Menteri mereka kerana DSAI dipenjara. Itu kata mereka tapi rakyat sekarang tidak pernah memikirkan calun Perdana Menteri tapi yang nyata rakyat mahu ubah Kerajaan BN kepada Kerajaan PR.

Apa yang diperhatikan, sekarang ini sudah terbalik, sekiranya dulu Dato' Ustaz Dasuki Ahmad, Bekas Setiausaha Politik Tun mMhathir berkata di Kelantan, PAS sudah tidak kuat tapi UMNO Kelantan 'tak say' nak menang, kini adakah UMNO dan BN dah nak tumPAS tapi PR masih 'AGah'.

Apa Yang Tersirat

Posted: 14 Dec 2011 01:40 PM PST

Apa Yang Tersirat


Media UK: Kalau Anwar kecundang sodomi II disebabkan oleh Najib

Posted: 14 Dec 2011 12:40 AM PST

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak diberi amaran amaran bahawa keputusan 'bersalah' yang dijatuhkan ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim pada perbicaraan liwat II akan menjejaskan reputasi Malaysia dari segi demokrasi.

Akhbar The Guardian dari United Kingdom, dalam kolumnya hari ini oleh penolong editor Simon Tidall, berkata orang yang harus dipersalahkan jika keputusan bersalah dijatuhkan adalah Najib.

Menurut Tidall bahawa "tanda-tanda tidak kelihatan baik" untuk Anwar apabila kes itu menghampiri penghujungnya.

Sambil membidas apa yang didakwanya sebagai "kecenderungan kuku besi" Najib dan usahanya "menakut-nakutkan rakyat secara terang-terangan", kolumnis hal ehwal luar negera itu menggesa sekutu barat di Malaysia, untuk "melihat dengan lebih dekat gelagat rakan mereka itu".

"Malaysia adalah rakan dagang yang penting, rakan pengawalan senjata dan juga anggota sekutu gabungan Afghanistan. Tetapi rekod hak asasi manusia kerajaannya dan amalan demokrasi negara itu perlu diberi lebih penelitian ...

"Apabila pengalaman pahit Anwar menghampiri kemuncaknya, nampaknya tidak mungkin bahawa penanda aras ini akan dipenuhi. Persoalan seterusnya ialah: apa yang akan rakyat Malaysia dan rakan-rakan mereka lakukan?"

Menurut Tidall, dakwaan liwat yang dilemparkan selepas Pakatan Rakyat mengambil alih lima negeri pada pilihan raya umum 2008, "seolah-olah bukan suatu kebetulan".

"Sebagai pemimpin berkarisma pakatan pembangkang, Anwar merupakan cabaran terbesar bagi Najib untuk terus berkuasa," katanya.

Pru-13: Jangan bebankan nasib pada Najib

Posted: 14 Dec 2011 12:05 AM PST

SEHARUSNYA pemimpin BN yang terkait dengan kontraversi, jangan bebankan nasib pada Perdana Menteri/Persiden Umno untuk menentukan nasib, apakah dicalonkan atau digugurkan.

Seharusnya mereka akur dengan situasi yang dihadapi mereka.

Rakyat kini dari Perlis hingga ke Sabah, sedang memantau semua gerak geri para pemimpin. Rakyat hanya perlu pemimpin yang tiada kontraversi yang mewakili mereka.

Masa kini, tiada lagi istilah pemimpin setempat, rakyat melihat Umno/Bn sebagai sebuah entiti, bukan partial.

Jangan kerana, di tempat asal pemimpin itu, rakyat masih menerimanya, namun berimpak negatif secara keseluruhan. Jika ini, berlaku, tiada guna kemenangan itu, kerana kawasan-kawasan lain kalah.

Janganlah menjadi seekor kerbau membawa lumpur yang lain terpalit.

Anak Tun Lim Chong Eu kembali pada Parti Gerakan

Posted: 13 Dec 2011 10:08 PM PST

Selepas meninggalkan parti yang tubuhkan oleh mendiang ayahnya pada tahun 1999, untuk masuk PKR, akhirnya, anak mantan Ketua Menteri Pulau Pinang itu- Lim Boo Chang kembali ke gagang.

Lim, memberi alasan, bahawa selama tiga tahun menyertai PKR, beliau menemui, bahawa parti itu hanya berorenatsikan kepada retorik,

Beliau, meminta mereka yang termakan janji-janji parti itu, supaya mempertimbang semula pendirian mereka sebelum terlambat.

Parti Gerakan kini, mengalami masalah dalaman, ekoran kekalahan teruk pada PRU-12 lalu.

Baru-baru ini Presiden Parti itu, telah mengumumkan tidak bertanding pada PRU-13.

Sodomi II: Berjayakah Karpal menimbulkan keraguan??

Posted: 13 Dec 2011 09:03 PM PST

Pada 12 Disember, penggulungan hujah barisan peguam Anwar, hanya menyerang kredibilti pengadu, kes sodomi II Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Sebagai tambahan kepada penghujahan mereka, barisan peguam Anwar menuduh bahawa kes sodomi II adalah konspirasi DS Najib terhadap Anwar untuk melenyapkan politik Anwar.

Barisan Peguam Anwar, tidakpun menepis bukti-bukti yang dikemukakan di mahkamah seperti DNA, rakaman CCTV, kehadiran Anwar ditempat kejadian dan sebab, kenapa Anwar tidak mahu disoalbalas semasa memberi keterangan.

Penghujahan peguam Anwar dan Anwar sendiri hanya berbentuk "penafian" semata-mata, gagal mengutarakan "versi" mereka mengenai pertuduhan.

Mereka berhujah, bahawa pertuduhan itu "hanya" khayalan, walaupun perbicaran Sodomi II berjalan hampir dua tahun.

Pada penghujaan Ketua pembela Anwar, Karpal Singh misalnya, secara tidak langsung mengakui bahawa perlakuan liwat berlaku, tetapi berasaskan suka sama suka, bukannya atas paksaan seperti mana pengakuan mangsa.

Malah, Karpal berhujah, bahawa mangsa mempunyai peluang untuk melepaskan diri daripada Anwar pada 26 Jun, 2008, akan tetapi mangsa tidak berbuat demikian. Berasaskan kepada keadaan itu, Karpal menyimpulkan bahawa kejadian liwat itu adalah atas sukarela, bukannya paksaan.

Sebaliknya semasa memberi keterangan di kandang tertuduh, Anwar dengan mutlak menafikan kejadian liwat itu, namun Anwar tidak memberi versinya sendiri, mengapa beliau berada pada lokasi di mana kejadian liwat itu berlaku. Anwar tidak mencabar sama sekali, keterangan mangsa, rakaman CCTV yang diperolehi di tempat kejadian sesuai dengan masa kejadian liwat itu berlaku.

Anwar juga dalam keterangannya, tidak membangkitkan "sakit" belakangnya, di mana menurut saksi albi Anwar-Dr Thomas Hoogland, bahawa Anwar tidak akan mampu melakukan liwat, atas sebab tidak dapat menduduk atau membongkokkan badan.

Peluang yang diberikan pada barisan peguam Anwar dan Anwar sendiri tidak digunakan untuk menimbulkan keraguan ke atas pertuduhan tersebut, sebaliknya penghujahan mereka berunsur "pidato" politik.

Bukti-bukti seperti DNA, rakaman CCTV, air mani tertuduh yang didapati didubur mangsa, tidak dihujah, malah diketepikan dalam pengulungan hujah pada Isnin.

Apa kah esok, semasa membalas pengulungan hujah peguamcara II-Datuk Yusof Zainal Abiden, dimana menurut peguam itu, terdapatnya prima facie terhadap Anwar berjaya disanggah? sama-sama kita tunggu.

Cucu Tok Selampit

Posted: 14 Dec 2011 01:31 PM PST

Cucu Tok Selampit


Penjelasan Lengkap Untuk Fitnah Surat Layang Dari "Pekerja LHDN" Untuk Memburukkan BR1M

Posted: 14 Dec 2011 01:50 AM PSTSurat layang di atas CTS terima daripada e-mail yang tersebar luas. Hasil tinjauan CTS di laman-laman sosial Facebook mendapati kebanyakan pengguna-pengguna Facebook pro Pakatan Haram telahpun menyebarkan surat layang berkenaan untuk memburukan bantuan RM500 yang diberikan Kerajaan Barisan Nasional melalui Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M). 

Sebelum ini, sudah ada tangan-tangan jahat untuk mengedarkan Borang BR1M palsu seperti di bawah. Awas! Borang palsu BR1M memerlukan nama Bank dan nombor akaun Bank. Borang asal tidak memerlukan maklumat tersebut. Sila klik laman web www.treasury.gov.my, di sini untuk mendapatkan borang yang sebenar.


Berikut adalah penjelasan penuh CTS untuk menangkis dakyah dan fitnah surat layang tak bertuan seperti di atas:

1. Bantuan RM500 untuk BR1M adalah secara "one off" atau sekali sahaja. Oleh itu, dakwaan mengatakan Kerajaan akan mengenakan cukai pendapatan seumur hidup adalah fitnah. Ini adalah kerana cukai pendapatan dikira berdasarkan pendapatan tahunan.

2. Dakwaan mengatakan orang yang berpendapatan kurang dari RM1,500 tidak akan mendapat bayaran juga adalah fitnah. Kerajaan akan membayar bantuan kepada mereka yang berpendapatan RM3,000 dan ke bawah serta cukup syarat-syaratnya.

3. Berdasarkan pengiraan yang CTS lakukan sekiranya bantuan RM500 ini dikenakan cukai sekalipun (setakat ini belum ada kenyataan dari Kerajaan bahawa bantuan RM500 ini akan dikenakan cukai), jumlah tambahan cukai berdasarkan "the next 3% yearly income" seperti di dalam jadual cukai pendapatan, seseorang itu hanya akan dikenakan tambahan cukai sebanyak RM15 sahaja. Adakah wajar kita mengatakan Kerajaan akan menipu Rakyat sekiranya bantuan yang diberi adalah RM500 dan kalau dikenakan cukai sekalipun hanya melibatkan jumlah RM15. Penipuan kepala hotak hangpa!

4. Betul ke dakwaan bantuan RM500 untuk membolehkan Kerajaan mengutip cukai tambahan? Apakah warga emas, Rakyat marhaen yang diberikan bantuan oleh Kerajaan dan beberapa golongan lagi yang layak di bawah skim ini dikenakan cukai oleh Kerajaan sebelum ini? Cakap guna otak dan jangan pakai kepala lutut boleh?

Bagi CTS, tulisan di atas ditulis oleh seseorang yang tidak berpelajaran tinggi (berdasarkan corak tulisan dan idea penulisannya), berniat jahat dan berunsur fitnah. Bagi CTS lagi, tiada paksaan dalam pemberian wang berkenaan. Sesiapa yang merasakan diri ditipu oleh Kerajaan Barisan Nasional tidak perlu memohon BR1M. Semudah itu!

PAS Cawangan Batu Berdakwah Hingga Ke Cambodia?

Posted: 13 Dec 2011 10:00 PM PST


Hambuihhh! Sampai ke Cambodia sekali PAS Cawangan Batu mengadakan dakwah. Ya lah. Nak berdakwah tu tak salah. Pergilah sampai ke kutub utara sekalipun. Cumanya, betul kah pergi ke Cambodia untuk berdakwah? Ke "hadiah" daripada pihak tertentu untuk Cawangan berkenaan untuk jalan-jalan cari makan? 

Dekat Malaysia ni dah habis ke tugas untuk berdakwah? Berapa orang yang dah masuk Islam hasil tarbiyah PAS? Karpal Singh sendiri dan DAP pun PAS gagal untuk berdakwah mengenai hukum Hudud. Sibuk nak berdakwah jauh-jauh. Berdakwah tu berdakwah juga. Nama negara orang tu ejaan tu biarlah betul. Cambodia bukan Combodia.

Siti Zailah MP Rantau Panjang - Contoh Pemimpin PAS Yang Tak Tahu Bersyukur

Posted: 13 Dec 2011 05:00 PM PST


Kalau namanya pembangkang, memang kerjanya membangkang. Walaupun dasar, bantuan dan polisi yang digunapakai memberi faedah terbanyak kepada Rakyat Malaysia keseluruhan, pembangkang tetap membangkang. Satu contoh terbaik adalah mengenai kenyataan seorang Ahli Parlimen PAS Rantau Panjang, Siti Zailah Mohd Yussuf, yang mempertikaikan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M). Walaupun juak-juak PAS berebut-rebut beratur untuk mengambil borang, namun bagi Yang Berkhidmat (YB) yang juga Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, beliau tetap bersangka buruk, berperasaan hasad dengki, tidak bersyukur dan tidak tahu berterima kasih. Kenyataannya yang dipetik dari Haprakdaily,
Siti Zailah juga berkata, rakyat terutamanya yang mempunyai tanggungan ramai tidak seharusnya terlalu teruja dengan jumlah RM500 itu kerana ianya tidak berbaloi dengan harga barang yang tinggi. "Rakyat kena celik sikit, pemberian cuma RM500. Kalau ada anak ramai, tak cukup pun hendak membeli keperluan sekolah dan sebagainya sedangkan dalam tempoh lima tahun lagi, terpaksa melalui masa-masa sukar," katanya yang juga Ahli Parlimen Rantau Panjang.
Buat pengetahuan YB Zailah, wang perbelanjaan persekolahan sudahpun diberikan kepada pelajar-pelajar sebelum mereka bercuti panjang tempoh hari. Wang bantuan berkenaan iaitu RM100 bagi seorang pelajar telah diperuntukkan oleh Kerajaan Barisan Nasional yang prihatin dengan masalah Rakyat. Sekiranya anak ramai seperti yang didakwa oleh YB Zailah, bukankah ianya telah dibantu? Seorang dapat RM100, kalau satu keluarga mempunyai 10 orang anak, bukankah keluarga berkenaan mendapat bantuan sebanyak RM1,000? Wakil Rakyat Rantau Panjang ni tahu mengira ataupun tidak?

Bantuan RM500 bukan sahaja untuk keluarga berpendapatan kurang dari RM3,000, malah ianya turut meliputi warga emas, warga kebajikan dan kelompok yang memerlukan bantuan. Selepas ini pula ada lagi bantuan untuk pelajar-pelajar Universiti. RM200 seorang akan diberikan untuk pelajar-pelajar berkenaan untuk kegunaan membeli buku-buku pelajaran. Bukankah Kerajaan Barisan Nasional prihatin kepada Rakyat? Nak harapkan Negara Berkebajikan PAS? Nak berjanji bolehlah. Nak merasa nikmat, jangan haraplah. Hampeeeeeeeh!

Rajahmas

Posted: 14 Dec 2011 12:51 PM PST

Rajahmas


Panas! Gambar Guan Eng sedang cari PUBLISITI MURAH...

Posted: 13 Dec 2011 10:26 PM PST

Publisiti semurah RM20 sahaja. Apabila Pakatan Rakyat mengatakan pemberian Bantuan Rakyat 1 Malaysia sebanyak RM500 sebagai rasuah kepada rakyat, kini mereka buat betul-betul macam sogok....

Tahniahlah Guan Eng.. Sekarang baru nampak real macam sogok wang kepada rakyat. Lebih real bila tak pakai sampul dan serah bulat-bulat depan kamera. Sebijik macam dalam wayang menteri korup dalam filem hindustan.

Inilah nilai bantuan kepada rakyat oleh DAP. Bagi duit pulak ikut tangan kiri.... 


Borang BR1M telah disabotaj Pakatan Rakyat?

Posted: 13 Dec 2011 05:40 PM PST

Cukuplah dengan pembohongan Pakatan Rakyat. Semasa kerajaan melancarkan Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M), Nurul Izzah dan Tony Puaka bagi berbagai helah kononnya produk KR1M tidak selamat digunakan.

Sekarang ada pembohongan lagi dibuat pembangkang bila kerajaan cuba bantu rakyat dengan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M). Borang telah diletakkan petak maklumat pengundi untuk diisi oleh pemohon pada bahagian atas borang tersebut.

Rujuk pada borang fitnah oleh pembangkang di bawah,


Borang sebenar adalah seperti berikut,Nampaknya pembohongan demi pembohongan untuk burukkan usaha kerajaan semakin hebat dilakukan kumpulan Dajjal celaka dalam negara kita.

Beginilah cara pembangkang untuk menunjukkan mereka lebih banyak membantu rakyat daripada apa yang kerajaan BN telah buat.

PEJUANG BANGSA

Posted: 14 Dec 2011 12:43 PM PST

PEJUANG BANGSA


Pakatan macam ah long , songlap duit ahli terima BR1M

Posted: 14 Dec 2011 09:39 AM PST

Khidmat pesanan ringkas (SMS) yang meminta anggota parti pembangkang yang menerima wang RM500 di bawah Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) supaya menderma RM100 kepada parti bagi membantu mereka untuk menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) dipersoalkan oleh beberapa pihak


Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan, berkata permintaan tersebut tidak sesuai kerana BR1M bertujuan membantu meringankan beban keluarga yang berpendapatan RM3,000 ke bawah dan bukan untuk tujuan lain."Wang itu sepatutnya digunakan untuk memperbaiki kehidupan, untuk membeli keperluan rumah bukannya untuk didermakan kembali kepada parti politik mereka," katanya.
Beliau berkata, walaupun perkara itu "terpulang kepada penerima untuk dermakan ke mana, tetapi dari segi moral mereka tidak menghargai bantuan kerajaan kerana sudah dapat bantuan, mereka nak beri derma pula pada parti."

Senator Ezam Mohd Nor pula menyifatkan ia satu tindakan tidak bertanggungjawab.

"Mereka ambil hak rakyat miskin yang memerlukan untuk tujuan politik parti. Saya cabar parti pembangkang buat penjelasan dan tarik balik tindakan yang amat tidak bersifat negarawan ini," katanya.

Presiden Pertubuhan Peribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali, berkata jika benar dakwaan yang SMS itu disebarkan oleh parti pembangkang, ia adalah perbuatan yang tidak bertanggungjawab kerana wang tersebut diberikan untuk meringankan beban rakyat.
"Jika ada yang berbuat demikian, mereka ini mengkhianati diri sendiri dan keluarga. Ia juga disifatkan tidak amanah atas pemberian ikhlas kerajaan," katanya.

Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar, bagaimanapun menafikan PAS ada menghantar SMS itu dan berkata parti pakatan pembangkang sudah mempunyai dana yang mencukupi untuk menghadapi pilihan raya umum itu.

"Kita tidak buat perkara sebegitu, duit kita semuanya cukup dan diharapkan mereka yang mendapat duit RM500 itu agar gunakannya untuk persekolahan anak-anak, pembangkang tak perlu duit tersebut," katanya.

AUKU nak pinda pun, mahasiswa pro Pakatan masih degil berdemo

Posted: 14 Dec 2011 05:44 AM PST

Seramai 15 orang mahasiswa ditahan polis ketika terbabit dalam perhimpunan flashmob di KL Sental dekat ibu negara bagi menuntut kebebasan akademik yang didakwa makin dikekang kerajaan.

Mereka antara kira-kira 30 orang yang menyertai bantahan senyap di depan pintu utama stesen transit itu, yang diketuai pengerusi perkumpulan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) Mohd Safwan Anang.

Namun, hanya beberapa minit selepas sempat berkumpul, kira-kira 25 mahu mereka bersurai tetapi ini tidak dihiraukan oleh mereka. Polis kemudian mula bertindak dan menangkap mereka.

15 daripada mereka dibawa ke balai polis berhampiran.

Kumpulan mahasiswa itu menuntut pemansuhan Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU) serta autonomi akademik dijamin pihak kerajaan.

Mereka membawa sepanduk dan poster yang berbunyi 'Kami bersatu untuk kebebasan akademik' dan 'Berikan autonomi keada universiti' dan juga kertas bersaiz A4 yang tertera perkataan 'bebas'.

Ketua polis daerah Brickfields Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid memberi mereka dua minit untuk menyampaikan mesej dan kemudiannya mengarahkan mahasiswa berkenaan supaya bersurai.

Pelajar pada mulanya hanya mendiamkan diri dan mengikuti Mohd Safwan yang secara tiba-tiba bergerak ke arah orang ramai.

Polis bertindakbalas dan dalam pergelutan kecil itu, sepanduk dan poster pelajar dirampas dan sebahagian daripada mereka ditangkap.

Wan Bari kemudian mengarahkan anggotanya membawa Black Maria. Tetapi tidak pasti sama ada mereka yang ditangkap itu dibawa ke tempat lain.

Adalah dipercayai mahasiswa itu mungkin didakwa mengikut Seksyen 27 Akta Polis.
Sementara itu, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Saifuddin Abdullah di laman Twitter berkata beliau sedang memantau kes itu.

Belum habis perbicaraan , Anwar diserang gila meroyan minta dibebaskan !

Posted: 14 Dec 2011 04:43 AM PST Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan beliau wajib dibebaskan dari tuduhan Fitnah II yang dihadapinya.

Menurut Anwar, kegagalan pendakwa raya mengemukakan bukti kukuh meskipun perbicaraan sudah memasuki peringkat penggulungan hujah, mewajarkan pembebasan beliau tanpa sebarang syarat.

"Bagi saya tidak ada fakta dan keterangan kukuh untuk mereka menghukum saya.

"Saya wajar dan wajib dibebaskan," kata Anwar selepas mahkamah ditangguhkan petang semalam.

Anwar dalam pada itu mempertahankan tindakannya memberi keterangan membela diri dari kandang tertuduh sewaktu diperintahkan membela diri.

"Saya memilih untuk bercakap dari kandang tertuduh kerana itulah satu-satunya peluang saya untuk mengkritik sistem," kata Anwar merujuk kepada sistem keadilan negara yang dilihat berat sebelah sepanjang perbicaraan Fitnah II berlangsung.

Bercakap lanjut, Anwar membidas pendakwa raya yang keupayaan saksi pakar pembelaan.

"Bagi saya kalau nak meremehkan keupayaan mereka (saksi pembelaan) tidak sukar.
"Itu sahaja yang mereka (pendakwa raya) lakukan," kata Anwar.

Petang semalam pendakwa raya selesai membentangkan hujah penggulungan mereka selepas peguam bela Anwar selesai berbuat demikian.

Air mani Anwar punya pasal , Guardian UK beri amaran kepada Najib

Posted: 14 Dec 2011 03:35 AM PST

GPB tidak terkejut langsung amaran oleh media2 barat seperti Guardian UK  yang mana  banyak menyebelahi Anwar & sering mengutuk demokrasi & pentadbiran Malaysia .   Anwar seperti kita sedia maklum selalu pergi ke luar negara memburukkan Najib dan negara sendiri  hingga semuanya dipandang  negatif  media di sana .

Tahniah kepada Anwar kerana anda membuktikan memang barua Yahudi dan Barat !  

Tak mustahil selepas ini media Jews di Israel pulak ramal Anwar bakal dipenjara dan salahkan Najib . Air mani Anwar sendiri masuk lubang dubur Saiful pun nak salahkan Najib ..hahaha

Perhatian rakyat Kedah ! Senarai janji-janji kerajaan PAS tak dibuat .

Posted: 14 Dec 2011 01:30 AM PSTSAYA amat tertarik dengan ucapan Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Tun Mahathir, semasa membahaskan usul ucapan Presiden UMNO pada Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini.

Dengan menggunakan loghat Kedah, beliau telah mengistilahkan kerajaan Pas di negeri Kedah sebagai 'kemereh'. Apa yang saya faham, sebagai anak jati Kedah, istilah 'kemereh' bermaksud pendek akal, cakap saja pandai tapi tak pandai buat kerja atau lekeh.

Dahulu semasa berkempen pada Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12), Pas Kedah berjanji pelbagai perkara dalam manifesto mereka. Orang tua, orang muda, petani, tok imam, bilal masjid, peniaga dan nelayan akan terbela di bawah tema 'Kedah Sejahtera'. Itulah ceritanya.

Lain pula jadinya selepas berkuasa. Kononnya hampir 82 peratus janji-janji dalam Manifesto 2008 sudah ditunai. Ingat orang Kedah ni bodoh sangatkah hendak ditipu sedemikian rupa?

Saya terpanggil untuk menyenaraikan beberapa perkara untuk menunjukkan betapa 'kemerehnya' kerajaan Pas Kedah yang cakap tak serupa bikin ini. Pelbagai janji yang dibuat semasa kempen pilihan raya belum ditunai. Antaranya:

* Janji memberi elaun kepada tok imam dan bilal masjid. Sampai sekarang belum beri.


* Janji untuk menubuhkan Institusi Ar-Rahn untuk golongan berpendapatan rendah. Sampai sekarang belum tubuh.


* Janji hendak tambah hasil penternak keli di bawah projek Kedah Agro. Sampai sekarang masih rugi.


* Janji ada Dana Teroka untuk peniaga Bumiputera. Sampai sekarang tidak tahu siapa yang dapat dana tersebut.


* Janji kemungkinan untuk menurunkan caj air demi kebajikan rakyat. Apa yang berlaku ialah rakyat kena bayar bil air di pejabat SADA sahaja. Juga masalah kekurangan air di Universiti Utara Malaysia (UUM) dan kadar caj air yang berbeza-beza di Kulim High Tech.


* Janji hendak beri perlindungan Takaful kepada warga emas tanpa mengira kaum. Sampai sekarang belum beri.


* Janji hendak membina kemudahan sukan khusus untuk wanita. Sampai sekarang belum bina.


* Janji hendak tingkat aktiviti pelancongan. Yang berlaku adalah kemerosotan pelancong dari luar yang berkunjung ke negeri Kedah.


* Janji henda beri cuti edah selama 30 hari kepada wanita yang kematian suami dan 14 hari untuk suami kematian isteri. Sampai sekarang belum ada berita.

Kalau hendak disenaraikan semua janji, memang banyak lagi. Realitinya, banyak sangat janji yang tidak ditunaikan. 'Kemereh' sungguh kerajaan Pas Kedah!

Yang bertambah di Kedah hanyalah pub, rumah urut, kedai nombor ekor, mesin slot dan pusat karaoke. Balak sebesar betis pun ditebang demi untuk menjana pendapatan kerajaan negeri. Madrasah yang sudah berusia lebih 100 tahun pun hendak diroboh demi hendak membina pusat beli belah.

Saya orang Kedah yang sedar segala penipuan ini, tidak mungkin saya akan mengundi calon-calon Pas di PRU ke-13 nanti.

sumber :  Forum Utusan 

PKR memang parti kian runtuh , Ketua PKR Cabang Bukit Gelugor keluar parti

Posted: 14 Dec 2011 12:26 AM PSTKetua PKR Cabang Bukit Gelugor Lim Boo Chang meletakkan semua jawatan dari parti itu dan kembali menyertai Gerakan yang pernah dianggotainya selama 15 tahun, iaitu daripada 1984 hingga 1999.

Surat perletakan jawatan dan keluar partinya itu diserahkan kepada presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Katanya, beliau pada mulanya tertarik dengan agenda pembaharuan PKR tetapi selepas tiga tahun, beliau mula hilang keyakinan kerana parti berkenaan gagal menunaikan janji-janjinya.

"Konflik antara anggota berterusan, jadi dengan hati yang berat, saya letak jawatan," katanya.

Beliau juga mengumumkan pengundurannya sebagai ahli majlis perbandaran Pulau Pinang, jawatan yang dilantik oleh PKR.

Gila kuasa ! Guan Eng & Kit Siang lantik diri sendiri panel siasat isu Godfather DAP

Posted: 13 Dec 2011 10:17 PM PSTAkhirnya DAP terpaksa bermain lagi satu lagi drama Tamil  dengan menubuhkan satu panel tiga anggota bagi menyelesaikan pertelingkahan antara Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh dan Timbalan Ketua DAP Pulau Pinang Dr P. Ramasamy.

Guan Eng terpaksa membuat keputusan mengejut ini selepas gagal menyelesaikan masalah besar membaitkan Ramasamy dengan Godfather besar DAP , Karpal Singh .

Menariknya jawatankuasa ini   akan dianggotai beliau sendiri, penasihat seumur hidup DAP Dr. Chen Man Hin dan pemimpin veteran Lim Kit Siang. Sepatutnya ia Guan Eng , Kit Siang tidak boleh sertai sebagai panel kerana mereka ini  berkepentingan dan dikatakan menyebelahi Karpal selaku Pengerusi DAP Kebangsaan .
Semuanya berbangsa Cina sahaja yang menjadi anggota panel ini , mana perginya bangsa lain dalam DAP ?


Satu lagi bukti bahawa DAP adalah parti anak beranak yang dikawal Dinasti LIM  sahaja  . Nama sahaja parti berbilang kaum , tapi semua keputusan dibuat oleh chauvinis Cina .

P.Pinang pun dah ada pelacur lelaki , satu lagi kejayaan kerajaan DAP !

Posted: 13 Dec 2011 06:36 PM PST

 

Semakin hebat negeri P.Pinang sejak diperintah kerajaan DAP . Dah ada pun ditawarkan pelacur lelaki lagi ! GPB pun baru tahu ada industri terbaru ini  . Minta dihindarlah segala bala  disebabkan aktiviti songsang saki baki spesis kaum Nabi Luth ini .Caj yang dikenakan adalah sekitar RM150-250 bagi satu sessi. Bayaran tambahan sebanyak RM100 pula akan dikenakan jika lelaki tersebut berasal dari negara barat.


Namun para pelacur lelaki ini bersedia untuk menurunkan harga sekiranya pelanggan tidak mampu.


Pelanggan juga diminta untuk membayar tambang teksi sekiranya perkhidmatan jantan kabaret itu diperlukan di luar hotel tempat pekerja seks ini menginap.KLIK DI SINI

Guan Eng kerah cybertroopers Pakatan lawan blogger Penang

Posted: 13 Dec 2011 05:09 PM PST


Bila Najib bikin Konvensyen Media Sosial 1 Malaysia ( KMS1M ) yang dihadiri 2000 orang bulan lepas di PWTC   , Guan Eng dan kerajaan DAP pun nampaknya cuba menciplak idea program untuk P.Pinang  .

Apa tujuan Guan Eng yang dilihat tergesa-gesa mengadakan konvenysen media seperti ini  ?  Adakah Guan Eng mahu rekrut  cybertrooper baru  untuk kerajaan DAP bagi melawan beberapa kerat blogger pro UMNO   di P.Pinang ( Dr MIM , Pisau, Generasi Pejuang Bangsa, Media Permatang Pauh , Empayar Pemuda , Mat Kilau Penang, Keris Pusaka )  yang gah menguasai media baru di negeri ini ?

Mungkin Guan Eng sudah tak tahan setiap hari kena balun & tibai oleh blogger pro kerajaan ini bila mana janji , pembohongan mereak didedahkan .  Nak harapkan Susan Loone Malaysiakini spin , beberapa kali dah beliau kantoi menipu dan ini  didedahkan blogger Penang . Mansor Othman buat perjumpaan dengan rakan facebook beliau pun baru-baru ini tidak mendapat sambutan .

Anak muda di P.Pinang kini  sudah ramai sedar akan kezaliman regim DAP . Malah  kajian oleh mereka sendiri pun buktikan mereka  bersetuju bahawa DAP mengancam bangsa Melayu . Mungkin itu yang mereka kalut sangat nak buat konvesyen ini

Kami barisan blogger Penang tidak gentar pun  dengan cybertrooper DAP ...kita nak tengok setakat mana depan boleh bertahan

50 buah bas geng penyokong Mazlan Aliman berdemo ugut Najib & Felda !

Posted: 13 Dec 2011 03:03 PM PSTKelmarin , Mazlan Aliman dan Anak  telah mengadakan satu demontrasi di depan pejabat Felda di Jalan Semarak .  Kehadiran peserta yang majoriti ahli PAS tidak sampai 50 orang  ini tidak lah ramai seperti yang digambarkan sebelum ini oleh  Mazlan Aliman .


Mereka  mendesak  Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak  mengembalikan jawatan Datuk Dzulkifli Abdul Wahab sebagai Pengarah Besar Felda atau berdepan protes peneroka pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

Itu antara tuntutan Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) dalam memorandum yang diserah kepada pengurusan Felda selepas mengadakan himpunan aman di depan bangunan itu di Jalan Semarak, dekat sini kira-kira jam 3.00 petang tadi.

Malah mereka mengugut Najib bahwa   pengundi Felda di 54 kerusi Parlimen dan 92 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) seluruh negara tleah   bersedia membuat transformasi politik yang bakal menggegarkan keputusan PRU ke-13 ini .

Dzulkifli 'dicutikan' selepas beliau didakwa  berbeza pendapat dengan Isa mengenai penyenaraian Felda Global Ventures Sdn Bhd ke Bursa Malaysia seperti diumum Najib pada pembentangan Bajet 2012, 7 Oktober lalu.

Ahmad Saabun

Posted: 14 Dec 2011 11:22 AM PST

Ahmad Saabun


Umno perlu konsisten. Jangan hangat-hangat tahi ayam

Posted: 13 Dec 2011 07:34 PM PST
1. Cerita Tol Batu Tiga dan Sungai Rasau di Shah Alam bukan cerita baru. Umno khususnya UMNO Shah Alam sudah lama memperjuangkannya agar Kerajaan Persekutuan membatal terus konsensi tersebut. Malah saban tahun bila persidangan bahagian usul ini pasti berbunyi.

2. Pada 11 Jun lepas sekali lagi isu ini "bergegar" dan seperti biasa satu memorandum diserah. Cuma ianya bertukar tangan dari Ketua UMNO Bahagian Shah Alam Dato Ahmad Nawawi ke tangan Setiausaha Politik Menteri Kerja Raya bila mana menterinya "kencing" last minute tidak dapat hadir.

3. Hari ini setelah hampir enam bulan memorandum itu berjalan jejaknya tidak dipasti berada di mana. Harap tidaklah masih di dalam bonet kereta bekas Ketua Pemuda UMNO Negeri Melaka itu.

4. Kalau Tol Jalan Kuching, Tol Cheras dan terbaru Tol lingkaran tengah boleh ditutup hanya dengan arahan Perdana Menteri kenapa tidak kedua-dua tol di Shah Alam ini juga dilakukan perkara yang sama.

5. Khabarnya perjanjian konsesi itu akan berakhir pertengahan tahun ini. Inilah masanya yang terbaik untuk kerajaan yang mendahukan rakyat bertindak sebelum rakyat bertindak menjelang hari pengundian Pilihan Raya ke 13 akan datang.

6. Semua orang tahu terutama pengguna lebuhraya Persekutuan ke Shah Alam, Klang dan Kuala Lumpur akan "ketidakadilan" kewujudan kedua-dua tol tersebut yang tidak lebih dari mengaut keuntongan setelah segala kos pembinaannya telah lama dikutip. Di tambah pula dengan kesesakan yang berpunca dari tol-tol tersebut.

7. Umno memang prihatin dalam banyak isu tetapi kerja buatnya tidak konsisten dan lebih tepat bagaikan "hangat-hangat tahi ayam". Baru dua tiga hari lepas Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad dan ADUN Batu Tiga Rodziah Ismail kembali menghangatkan isu pemansuhan tol tersebut. Sedangkan Umno Shah Alam terus tidur dan mungkin menunggu persidangan tahun hadapan untuk membangkitkan semula.

8. Apa akan jadi sekiranya Perdana Menteri tiba-tiba terfikir untuk mengambil hati pengundi Shah Alam, Petaling Jaya, Kelana Jaya, Klang, Kota Raja dengan mengumumkan pembatalan kedua tol tersebut, sudah pasti "isinya" PKR yang dapat dan "kuahnya" untuk Umno.

9. Isu tol ini satu dari beratus isu yang diperjuangkan oleh Umno dan dimulakan oleh Umno tetapi akhirnya orang lain yang meraih habuannya. Rakyat akan melihat siapa yang diakhir hasil itu yang memperjuangkannya dan bukannya siapa yang memulakannya.

10. Kalau Barisan Nasional hendak merampas semula Selangor isu Tol di Batu Tiga dan Sungai Rasau adalah satu dari lima isu utama di Selangor yang perlu diperjuang dan ditangani dengan bijak

Dd i n b u n g a

Posted: 14 Dec 2011 08:09 AM PST

Dd i n b u n g a


DR HASSAN ALI LEBIH SESUAI BERJUANG DIDALAM UMNO???????

Posted: 13 Dec 2011 06:45 PM PST


PENULIS SIMPATI DENGAN DATO DR HASSAN ALI, PERJUANGAN IKHLAS NYA DI PANDANG DURI DALAM DAGING OLEH PIMPINAN TINGGI PAS MALAH DIA DIANGGAP SEBAGAI MUSUH DALAM SELIMUT OLEH PEMIMPIN PAS NEGERI DAN PUSAT, MALAH MEREKA CURIGA AKAN KESETIAANNYA.

TEKANAN DEMI TEKANAN TERPAKSA DIHADAPI KESEORANGAN WALAUPUN BERSTATUS SEBAGAI PESURUHJAYA PAS NEGERI SELANGOR, HORMAT ORANG PAS PADA BELIAU SUDAH TIADA.

TERHEBAT APABILA HASSAN ALI MENGHADAPI TEKANAN DAHSYAT ISU SERBUAN JAIS KE GEREJA DAN ISU MURTAD DI SELANGOR, ISU JUALAN ARAK DI MINI MARKET, ISU KANDANG BABI, ISU PUSAT HIBURAN, ISU AZAN, ISU TANAH KUIL, BELIAU DI TEKAN OLEH DAPIG MALAH LEBIH MALANG TEKANAN DAPIG TERHADAP HASSAN DI SOKONG OLEH SEKUTU MEREKA PKR, PAS BERDIAM DIRI TANPA BERANI MEMBELA, BAGI MEREKA BIAR HILANG SEORANG RAKAN JANGAN SEKALI HILANG SEKUTU MEREKA DAPIG DAN PKR, KERANA PAS ADALAH PARTI BAYANGAN HITAM JAHAT YG MUNCUL DI TEMPAT TERANG AKAN HILANG DI TEMPAT GELAP.PADA HEMAT PENULIS, DR HASSAN ALI LEBIH SESUAI, LEBIH SENONIM, LEBIH TENANG BERJUANG DALAM UMNO, HASSAN ALI DILIHAT RELEVAN BERADA DALAM UMNO YANG TENTUNYA LEBIH MENGAMALKAN KETERBUKAAN DALAM MEMPERJUANG KAN BERBAGAI ISU TANPA SEBARANG TEKANAN DARI MANA MANA PARTI KOMPONEN UMNO KERANA UMNO JELAS MEMPERJUANGKAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA.

MALAH UMNO LEBIH BERSIKAP PROMOTION PARTI, PARTI YANG MEMBERI RUANG PADA MANA MANA PEMIMPIN YANG INGIN BERKHIDMAT, BUAT LAH TANPA SEKATAN SELAGI IANYA TIDAK MELANGGAR PERLEMBAGAAN PARTI DAN MEROSAKKAN PARTI TERUTAMA DEMI MEMBELA RAKYAT.

SOK...SEK.... SOK.... SEK... YANG TEMAN DENGAR KEMUNGKINAN YANG TEMAN UTARAKAN INI MUNGKIN MENJADI KENYATAAN. ZASSSSSSSS

anakbukitgantang says

Posted: 14 Dec 2011 03:57 AM PST

anakbukitgantang says


Muharram Bulan Taubat

Posted: 13 Dec 2011 03:43 AM PST

Al-Imam al-Tirmidhi Abu Isa dalam Kitab al-Sawm mengisnadkan dari 'Ali r.a., bahawa seorang lelaki bertanya Rasulullah saw:

 "Wahai Rasulullah, bulan apakah yang Tuan suruh saya puasa selain Ramadhan?

Nabi saw bersabda: "Sekiranya kamu mahu berpuasa sesudah Ramadhan , maka puasalah pada bulan Muharram, sesungguhnya ia bulan Allah, dalam bulan itu Allah menerima taubat satu kaum, dan menerima taubat kaum-kaum lain."

Berkata Abu 'Isa hadith, hadith hasan gharib, bab sawm al-muharram, hadith 741.

bumiyang

Posted: 14 Dec 2011 03:45 AM PST

Politik Harian

Posted: 14 Dec 2011 03:19 AM PST

Politik Harian


Ramalan Kes Liwat: Anwar Akan Didapati Bersalah !

Posted: 14 Dec 2011 01:03 AM PST


Anwar Ibrahim menggunakan media massa luar negara (Guardian UK) sebagai talian hayat terakhir bagi meraih simpati dari negara luar antarabangsa...

Anwar kini dilihat sudah terdesak dan mahu minta pertolongan dan bantuan dari negara asing untuk menyelamatkan dirinya.

Secara jelas menunjukkan bahawa mereka cuba mengheret kerajaaan yang kononnya telah merancang satu konspirasi untuk membunuh karier politik Anwar.

Kita tahu campur tangan asing ini amat berbahaya kepada negara kita. Kalau dilihat daripada sudut sejarah tanah Melayu, ia mendatangkan keburukan kepada negara kita.

Kita ingin melihat proses terhadap kes ini berjalan dengan lancar, adil dan saksama serta memberikan keadilan sepenuhnya kepada yang mendakwa dan yang didakwa.


Akhbar The Guardian dari United Kingdom, dalam kolumnya hari ini oleh penolong editor Simon Tidall, berkata orang yang harus dipersalahkan jika keputusan bersalah dijatuhkan adalah Najib.

Menurut Tidall bahawa "tanda-tanda tidak kelihatan baik" untuk Anwar apabila kes itu menghampiri penghujungnya.

Sambil membidas apa yang didakwanya sebagai "kecenderungan kuku besi" Najib dan usahanya "menakut-nakutkan rakyat secara terang-terangan", kolumnis hal ehwal luar negera itu menggesa sekutu barat di Malaysia, untuk "melihat dengan lebih dekat gelagat rakan mereka itu".

"Malaysia adalah rakan dagang yang penting, rakan pengawalan senjata dan juga anggota sekutu gabungan Afghanistan. Tetapi rekod hak asasi manusia kerajaannya dan amalan demokrasi negara itu perlu diberi lebih penelitian ...

"Apabila pengalaman pahit Anwar menghampiri kemuncaknya, nampaknya tidak mungkin bahawa penanda aras ini akan dipenuhi. Persoalan seterusnya ialah: apa yang akan rakyat Malaysia dan rakan-rakan mereka lakukan?"

Menurut Tidall, dakwaan liwat yang dilemparkan selepas Pakatan Rakyat mengambil alih lima negeri pada pilihan raya umum 2008, "seolah-olah bukan suatu kebetulan".

"Sebagai pemimpin berkarisma pakatan pembangkang, Anwar merupakan cabaran terbesar bagi Najib untuk terus berkuasa," katanya.

Biarlah kes ini berjalan dengan lancar. Pembangkang kena hormat kepada sistem perundangan negara dan harus yakin kepada undang-undang yang dibuat!

Husam Musa Dapat Malu Besar... Apabila Tersalah Saman Blogger !

Posted: 14 Dec 2011 12:00 AM PST


Husam Musa Exco Kerajaan PAS Kelantan, mendapat malu besar apabila beliau tersalah orang dalam menyaman Mohd Faisal yang dikatakan sebagai Blogger RBF Online.

Menyedari kelisapan tersebut, Husam meminta mahkamah supaya kes tersebut ditangguhkan kerana beliau mahu melantik peguam baru bagi menggantikan peguam sedia ada. Biasa... kalau dah malu, cover line la...

Lebih memalukan lagi apabila Husam di gelar Dayus!

"Husam Dayus"

KOTA BHARU – Exco Kanan kerajaan Pas Kelantan, Datuk Husam Musa disifatkan sebagai dayus dan penakut kerana secara tiba-tiba menukar peguam ketika perbicaraan kes samannya terhadap Mohd. Faisal Rohban Ahmad masuk ke fasa pembelaan.

Mohd. Faisal berkata, beliau sepatutnya memberikan keterangan sebagai saksi pertama defendan hari ini bagaimanapun secara tiba-tiba Husam mengambil keputusan untuk menukar peguamnya.

"Semalam penyokong-penyokong Husam menghukum saya lebih awal dalam laman facebook mereka berdasarkan laporan harakahdaily.net sedangkan mahkamah masih belum membuat sebarang keputusan yang mengatakan saya adalah pemilik blog ruangbiacarafaisal.

"Saya pun belum memberikan keterangan di mahkamah. Blog tersebut pun bukan milik saya, nama blog ruangbicarafaisal dan nama saya adalah Mohd. Faisal Rohban Ahmad. Pada 23 Oktober perkara yang sama juga dilakukan oleh harakahdaily.net dan Sinar Harian menyatakan saya pemilik blog sedangkan itu salah.

"Semalam semasa memberi keterangan Husam bukan main 'gedebe' kata saya dayus dan pengecut tetapi hari ini bila tiba giliran saya beri keterangan hari ini dia mohon untuk tukar peguam maknanya Husam tidak percaya pada peguamnya," katanya kepada detiperubahan.com di sini hari ini.

Pada prosiding kes saman tersebut, Husam telah meminta mahkamah supaya kes tersebut ditangguhkan kerana beliau akan melantik peguam baru bagi menggantikan peguam sedia ada.

Naib Presiden Pas itu menyaman Mohd. Faisal kerana mendakwa beliau adalah individu yang bertanggungjawab menyiarkan tulisan berunsur fitnah dalam blog ruangbicarafaisal.blogspot.com pada 3 Oktober 2009.

Rencana tersebut bertajuk "Husam dan Tamrin Balun Balak Kelantan RM15 juta."

Bagaimanapun sejak perbicaraan tersebut berlangsung, mahkamah belum memutuskan sama ada Mohd. Faisal pemilik atau individu yang bertanggungjawab dalam kes tersebut.

Mohd. Faisal berkata, lebih menghairankan tindakan Husam menukar peguam tersebut tidak disertakan dengan alasan yang kukuh.

"Semasa memberi keterangan bukan main berlagak kata saya ini dayus tetapi bila giliran saya nak beri keterangan sebagai saksi defendan pertama dia hendak tukar peguam sebab dia sudah malukan saya dalam mahkamah," katanya.

Mahkamah menetapkan pada 7 dan 8 Mac depan untuk menyambung perbicaraan kes tersebut.

Sumber: Detik Perubahan

Musa Hassan Saman Tiga Blog Pembangkang

Posted: 13 Dec 2011 10:00 PM PST


Tiga laman blog pembangkang yang disaman adalah freemalays.blogpot.com, pulakdah.blogspot.com dan abushahid.wordpress.com.

Sekarang sudah terbukti bahawa blogger puak Pakatan Pembangkang adalah penyebar fitnah yang paling dahsyat sekali! Oleh itu jangan mudah terpedaya dengan dakyah mereka!


"Laporan polis yang saya buat baru-baru ini untuk memulihkan imej dan maruah saya dan ahli keluarga yang terjejas," kata bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan.

Beliau yang difitnah berkahwin dengan seorang penyanyi, Syella Kamaruddin pertengahan bulan lalu meminta penulis-penulis blog yang memfitnahnya agar menghentikan perbuatan mereka.

Musa membuat laporan di Balai Polis Petaling Jaya pada 8 Disember lalu setelah mendawa dia difitnah beberapa penulis blog kononnya berkahwin dengan penyanyi tersebut.

"Ini semua (fitnah yang mengaitkan dirinya) adalah cerita palsu. Ia turut memberi kesan dan menjatuhkan maruah keluarga saya.

"Saya harap pihak bertanggungjawab akan menyiasat penyebaran blog berunsur fitnah ini termasuk beberapa lagi blog yang saya tidak namakan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Musa, 60, baru-baru ini menafikan tohmahan yang dilemparkan terhadapnya dalam beberapa blog bahawa beliau mendirikan rumahtangga dengan Syella atau Nurshid'la Ahmad Kamaruddin, 26.

Menurutnya, apa yang disiarkan dalam beberapa laman blog termasuk dakwaan beliau membelanjakan sejumlah RM15 juta untuk majlis perkahwinan itu sama sekali tidak mempunyai kaitan dengan dirinya.

Beberapa keping gambar perkahwinan Syella dengan pasangannya tersiar dalam beberapa laman blog.

Antara maklumat yang disiarkan dalam blog itu adalah belanja majlis perkahwinan tersebut dianggarkan sebanyak RM15 juta, selain Syella menerima hadiah banglo bernilai RM5 juta, kereta Audi R8 berharga RM800,000, wang hantaran RM111,111, mas kahwin RM1,000, telefon bimbit, set mandian, alat solek, al-Quran, sejadah, telekung dan tasbih.

Berikutan tersiarnya gambar majlis persandingan itu, beberapa komen antara lain turut menghina bekas Ketua Polis Negara itu.

Musa dalam pada itu berkata, beliau turut menamakan tiga laman blog dalam laporan polis yang dibuatnya.

Tiga laman blog itu adalah free malays.blogpot.com, pulakdah.blogspot.com dan abushahid.wordpress.com.

Ketua Cabang PKR Umum Keluar Parti

Posted: 13 Dec 2011 07:57 PM PST


Ketua PKR Cabang Bukit Gelugor Lim Boo Chang telah meletakkan semua jawatannya dari parti itu dan kembali menyertai Gerakan yang pernah dianggotainya selama 15 tahun, iaitu daripada 1984 hingga 1999.

Surat perletakan jawatan dan keluar partinya itu diserahkan kepada presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Katanya, beliau pada mulanya tertarik dengan agenda pembaharuan PKR tetapi selepas tiga tahun, beliau mula hilang keyakinan kerana parti berkenaan gagal menunaikan janji-janjinya.

"Konflik antara anggota berterusan, jadi dengan hati yang berat, saya letak jawatan," katanya.

Beliau juga mengumumkan pengundurannya sebagai ahli majlis perbandaran Pulau Pinang, jawatan yang dilantik oleh PKR.

Selepas ini dijangkakan akan ramai lagi Ketua cabang keluar dari parti PKR... Anwar is Dead!

Chegu Bard Mungkin Terminum Air Kencing AnuWar... Jadi Bodoh Seumur Hidup !

Posted: 13 Dec 2011 07:00 PM PST


Chegu Bard kaki kelentong masih cuba membuktikan dirinya adalah aset kepada PKR. Terbaru, Chegu Bard menubuhkan sebuah gerakan yang dipanggil Asal Bukan UMNO (ABU). Tujuan penubuhan gerakan ini tidak lain dan tidak bukan semata-mata untuk menjatuh dan memburukkan UMNO.

Jika dikaji kembali, agak banyak juga pertubuhan yang disertai oleh Chegu Bard untuk menjatuhkan UMNO. Antara yang paling popular ialah SAMM. Tetapi sayangnya kerana setiap pertubuhan tersebut masih tidak mencapai apa-apa kejayaan melainkan hanya ahlinya seperti Chegu Bard yang seronok sendiri.

Perlu diingatkan bahawa Chegu Bard semakin terdesak untuk membuktikan kehebatan dirinya kepada Anwar Ibrahim. Selepas ditolak mentah-mentah semasa pemilihan Ketua AMK yang lalu, Chegu Bard dilihat meroyan-royan seperti orang mabuk air ketum untuk mencari mangsa untuk difitnah.

Seharusnya Chegu Bard lebih sedar bahawa dirinya hanya "nobody" di dalam PKR yang semakin lama semakin rebah. Sampai bila agaknya Chegu Bard perlu sedar dengan situasi dirinya itu? Kesian juga apabila kita melihat orang seperti ini yang cuba untuk melakukan apa sahaja untuk membuktikan dirinya berguna. Tapi apakan daya, Chegu Bard telah membuktikan kebodohan dirinya kepada umum dengan menyertai PKR atau dengan kata lain pencacai Anwar Ibrahim. -N9kini

Berita terdahulu: ABU Bukti Pakatan Haram Takut UMNO !

Liwat II: Anwar Hanya Buat Penafian Kosong

Posted: 13 Dec 2011 06:00 PM PST


Kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim masuk ke fasa menarik Selasa bila Peguam Cara Negara II, Datuk Yusof Zainal Abiden mengulung hujah pihak pendakwa.

Beliau langsung tidak berundur setapak pun sekalipun pasukan peguam Ketua Umum PKR itu cuba macam-macam untuk pertikai kredibiliti saksi termasuk Saiful Bukhari Azlan.

Yusof nampak steady saja, beliau menyifatkan keterangan Anwar dari kandang tertuduh bahawa beliau tidak mempunyai hubungan seksual dengan Saiful hanya satu penafian kosong sementara kritikan.

Malah katanya komennya terhadap pengadu dan saksi-saksi pendakwaan lain ibarat satu pengakuan.

Yusof ketika membentangkan hujah di depan hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah berkata, keengganan Anwar menceritakan versinya sendiri mengenai kejadian yang didakwa berlaku serta tindakannya tidak mempertikaikan kehadirannya di tempat kejadian juga merupakan satu bukti.

"Tertuduh tidak langsung menafikan dia berada di tempat kejadian dan juga keretanya dilihat memasuki dan meninggalkan kondominium. Tertuduh juga tidak mempertikaikan dia dilihat memasuki lif di tingkat 5 kondominium tersebut dan meninggalkannya selepas kejadian.

"Tertuduh juga tidak mempertikaikan bahawa dia telah mengarahkan Ketua Stafnya untuk mengaturkan supaya satu dokumen dihantar kepadanya di kondominium tersebut dan Ketua Staf itu telah mengarahkan pengadu untuk menyampaikan dokumen itu kepada tertuduh.

"Tambahan lagi, tertuduh tidak mempertikaikan hakikat bahawa pengadu telah menyerahkan dokumen berkenaan kepadanya di tempat kejadian.

"Maka kegagalan tertuduh mempertikaikan atau menafikan bukti-bukti berkenaan membawa maksud kepada satu pengakuan terhadap fakta-fakta dibentangkan sebagai bukti terhadapnya," kata Yusof

Menurut Yusof, Anwar juga tidak pernah berusaha untuk menjelaskan bagaimana air maninya ditemui dalam dubur pengadu. Katanya, penemuan konklusif mengenai air mani itu tidak didebatkan atau dipertikaikan oleh tertuduh.

"Dalam keterangan dari kandang salah, tertuduh juga tidak pernah mengatakan insiden liwat tidak mungkin berlaku kerana kesakitan fizikal yang dialaminya.

"Keputusan tertuduh memberi keterangan dari kandang orang salah ibarat dia berdiam diri apabila dipanggil untuk membela diri, kerana tidak ada bahan atau bukti dibentangkan untuk dipertimbangkan oleh mahkamah. Maka, dengan ini tertuduh gagal menimbulkan sebarang keraguan terhadap dakwaan ini," tambahnya.

Mengenai tuduhan peguambela tuduhan kes liwat ke atas Anwar adalah konspirasi Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib untuk memusnahkan kariernya adalah tidak berasas.

"Isu konspirasi ini telah dihakis sendiri dalam affidavit tertuduh ketika membalas permohonan Perdana Menteri mengetepikan sapina terhadapnya. Dalam affidavitnya sendiri, tertuduh menegaskan bahawa dia tidak menuduh Perdana Menteri terbabit dalam sebarang konspirasi terhadapnya.

Yusof juga memulangkan paku buah keras terhadap pakar ortopedik, Dr Thomas Hoogland.

Menurut Yusof, Dr Hoogland menjalankan pemeriksaan ke atas tertuduh pada 5 September 2004 dan mengesahkan tertuduh mengalami slip-disc. Selepas itu pembedahan dilakukan keesokannya.

"Selepas tertuduh keluar daripada hospital, Dr Hoogland memeriksanya sekali lagi pada Februari 2005 dan mengesahkan kesihatan tertuduh jauh lebih baik dibandingkan sebelum pembedahan malah berupaya membongkok.

"Dr Hoogland tidak menemui tertuduh selama enam tahun selepas 2005 sehinggalah pada 8 September 2008, iaitu sebulan sebelum dia memberi keterangan di mahkamah. Adalah tidak logik apabila Dr Hoogland berkata, kondisi tertuduh semakin teruk selepas pembedahan 2004.

"Rakaman CCTV jelas menunjukkan tertuduh berupaya membongkok tanpa menunjukkan sebarang rasa sakit pada hari kejadian liwat didakwa berlaku.

Yusof berkata tuduhan Dr David Lawrence Wells dan Dr Mc Brian McDonald bahawa terdapat kemungkinan DNA tertuduh sengaja diletakkan oleh Pegawai Penyiasat (IO) di sampel adalah tidak berasas

"DNA tertuduh didapati daripada sperma sel. Di mana dalam dunia ini seorang Pegawai Penyiasat nak dapatkan air mani atau sel sperma tertuduh?," katanya.

Mengenai tindakan pendakwa mempertikaikan kewibawaan pakar forensik, Yusof berkata Dr Seah mempunyai Phd dalam forensik DNA dan selain mempunyai pengalaman luas, dia dan ahli kimia, Nor Aidora menjalani ujian kecekapan dua kali setahun.

"Dr Seah dan Nor Aidora diuji kecekapan pada tahun mereka melakukan ujian dan analisis. Malah mereka lebih cekap dibandingkan dengan McDonald yang kali terkahir mengambil ujian pada 2004."

Hakim menetapkan Khamis ini untuk pihak peguambela membuat hujah balas.

– Agendadaily

Nurul Izzah Mimpi Basah... Ajak DS Najib Bertanding Lawan Dia !

Posted: 13 Dec 2011 08:10 AM PST

China doll kata suluh lah muka kamu di cermin dulu Izzah...

Wah... garang anak papa.. cabar Perdana Menteri, Dato Seri Najib Razak supaya bertanding dalam PRU13 diluar dari parlimen Pekan yang mana komposisinya adalah 93% kaum melayu.

Aku tak terkejut dengan cabar Izzah ni... sebab pada aku... Izzah dah tahu papanya akan check in di Hotel Sg Buluh tak lama lagi... so dia perlu buat persiapan dari awal...


Langkah awal yang tergopoh gapah... Izzah mencabar PM untuk bertanding dengannya... Jelas kita lihat disini.. Izzah menaruh harapan yang tinggi rupanya...

Kononnya jika dia dapat mengalahkan Dato' Seri Najib, kelak dia dapat membebaskan papanya...

Ni dah kira salah guna kuasa! berpolitik semata-mata untuk papa bukan untuk berkhidmat kepada rakyat?

Apa-apa pun selesaikan dulu masalah rakyat di Kawasan Lembah Pantai sebelum nak cabar Dato' Seri Najib bertanding di PRU ke 13!

Bukan apa... Izzah sebenarnya tidak setanding dengan Dato' Seri Najib... malahan dengan Ketua Puteri Umno pun dia belum tentu boleh menang...

Matang lah sikit dalam politik ni Izzah... jangan nak main langgar saja... ukur kemampuan diri tu dulu... kalau terus terikut sifat dendam, marah dan terburu-buru dalam berpolitik ni... silap haribulan Izzah akan berkubur awal dari arena dunia politik ni... so... simpan aje lah hasrat untuk bertanding lawan dengan PM...

Tok sah la Izzah nak bermimpi basah disiang hari... buruk sangat rupanya...

Banjir di KL... Tiada Buaya Yang Timbul...

Posted: 13 Dec 2011 05:44 AM PST


BANJIR... Hujan lebat yang melanda beberapa lokasi di Lembah Klang, petang Selasa menyebabkan keadaan dinaiki air sehingga berlakunya kesesakan lalu lintas yang teruk di Jalan Tun Razak.


Walaupun Banjir kilat, demi tugas pihak polis sentiasa berhidmat mengawal kesesakan lalulintas.


Kesesakan di Jalan Tun Razak selepas berlaku banjir kilat...


Ini pula gambar banjir di Kajang minggu lepas... seekor buaya berenang renang di pekan Kajang... Itu buaya puaka Khalid Ibrahim... yang terlepas... macammana agak-agak Khalid dah dapat tangkap ke belom?

Kontroversi Perkahwinan Bekas KPN... Serah Polis, SKMM Siasat Blogger Penyebar Fitnah!

Posted: 13 Dec 2011 05:00 AM PST


Bekas inspektor Ketua Polis Musa Hassan telah membuat laporan polis terhadap penulis blog yang mendakwa bahawa dia telah berkahwin dengan seorang penyanyi dalam perkahwinan mewah.

Laporan itu telah dibuat pada Jumaat lepas di Ibu Pejabat Daerah Petaling Jaya untuk memudahkan tindakan undang-undang pada masa akan datang.

"Terpulanglah kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk menyiasat perkara itu.

"Apabila polis dan SKMM telah menamatkan siasatan mereka, saya akan memutuskan sama ada untuk memulakan prosiding undang-undang," beliau dipetik sebagai berkata.

Sebuah laman blog politik pro-pembangkang menimbulkan spekulasi liar dengan mengucapkan 'Selamat Pengantin Baru' kepada bekas Ketua Polis Negara itu dengan merujuk kepada gambar perkahwinan Syella di mana gambar pengantin lelaki telah dikaburkan.

Bloggers tersebut menyebarkan gambar perkahwinan yang mendakwa kepada Musa dan penyanyi Syella Kamaruddin, dalam satu majlis mereka yang dikatakan kos sehingga RM15 juta.

Musa telah menafikan dakwaan perkahwinan dan juga pernah mengetahui penyanyi.

"Itu bukan saya. Saya tidak terlibat dalam perkahwinan dan untuk pengetahuan umum, saya hanya mempunyai seorang isteri, Juriah Ahmad, "beliau berkata.

URTV majalah telah dipetik Syella sebagai mengesahkan bahawa perkahwinannya berlangsung di Kuala Lumpur dari 11 hingga 13 Nov.

Bagaimanapun, beliau enggan mendedahkan identiti suaminya, tetapi menafikan bahawa orang yang dikatakan berada di dalam gambar blog adalah suaminya.

#seratah#

Posted: 14 Dec 2011 03:10 AM PST

#seratah#


PEMBOHONGAN-PEMBOHONGAN PAS SELAMA INI

Posted: 13 Dec 2011 08:29 PM PST

SEJARAH PEMBOHONGAN PAS.

Peminpin-pemimpin Pas memang banyak berbohong sahingga rakyat telan bulat-bulat kata-kata pemimoin mereka.Hadi Awang dalam reaksi pertama semasa beliau pernah memegang Jawatan Menteri Besar Trengganu memberi tahu, kerjaannya akan melaksanakan sistem keadilan mengikut Islam.

Kata Hadi Sifat dendam tidak akan dilakukan didalam pemerentahannya. Rakyat menyambut baik kenyataan tersebut, sahingga ada yang menyatakan bahawa kini pemimpin Pas sungguh-sungguh akan kembali kapada Islam tulin.

Apa yang terjadi Hj. Hadi Menukar pegawai-pegawai kerjaan dan Imam-imam masjid, balai raya milik UMNO yang menempatkan kelas-kelas tadika dirampas, kanak-kanak belajar diluar dewan. Pemimpin Pas sebenarnya hampir seratus peratus bersikap "mulut manis" atau bersikap "Nifaq".

Selama memerantah Kelantan Pas gagal membina 'Izzah' (kemuliaan) bagi negeri Kelantan. Kelantan kekal sebagai negeri yang tidak boleh berdikari. Sekiranya Pas berjaya menjadikan Kelantan sebagai negeri yang dilaung-laungkan oleh Pas selama ini iaitu: "Baldatun-Tayibatun" dan Lafatahna alaihim Barakatun minasama" sudah pasti kerjaan Kelantan tidak perlu mengharapkan wang daripada kerjaan Pusat atau mana-mana.

Pas sebenarnya tidak ada kemahiran memerintah, yang ada hanya kemahiran berceramah dan memungut derma sahaja. Pas berbanga dengan kemenangannya, sepatutnya apabila negeri itu diperintah secara Islam maka negeri itu akan lebih maju dan makmur.

Sudah dua puluh tahun memerantah kelantan kita tidak nampak negeri Kelantan makmur, Pelabuhan di Kelantan tidak menunjukkan pertumbuhan yang membanggakan. Kelantan bukan pilihan utama pedagang, pengeksport atau pengimport kenapa terjadi sedemekian.

Kerana Pas hanya pandai berceramah dan bijak meniup semangat membenci puak yang tidak menyokong mereka. mereka juga berkemahiran dalam mengeksploitasi sesuatu isu kecil menjadi besar dan menjadi hangat. anak-ank muda terpaksa berhijrah keluar Kelantan untuk mencari pekerjaan, kerana Kerjaan Kelantan gagal menyediakan peluang perkerjaan untuk rakyatnya.

Sepatutnya kita sudah tau menelai demi kepentingan Melayu mesti kekal berkuasa.

Taipingmali (tm)

Posted: 14 Dec 2011 02:02 AM PST

Taipingmali (tm)


Jom Bogelkan Anwar

Posted: 13 Dec 2011 11:51 PM PST

Anwar Al Juburi akan dilondehkan YB Zul di Kelana Jaya malam ini! Jemput semua untuk hadir..bawa seluruh isi rumah! Tempat: Dewan Rukuntetangga SS5C Kelana Jaya (depan Kompleks Tabung Haji), Masa: 8.30malam, Tarikh: 14.12.2011. Sebarkan..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

FESTIVAL PUISI & LAGU RAKYAT ANTARABANGSA PANGKOR 2

Posted: 13 Dec 2011 08:16 PM PST

Festival "Puisi dan Lagu Rakyat Antarabangsa Pangkor 2" akan dianjurkan bersama oleh IDR (Institut Darul Ridzuan) dan YKKM (Yayasan Kampung Karyawan Malim), dan ditaja oleh Kerajaan Negeri. Beberapa jabatan dan agensi turut memberikan kerjasama iaitu; DBP Wilayah Utara, Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negeri, Majlis Perbandaran Manjung dan CIOFF Malaysia (International Council of Organisations of Folklore and Folk Arts).

2. Penaung Festival ialah Y.A.B. Dato Seri DiRaja Dr. Zambry Abd. Kadir, sementara Pengerusinya ialah Dato' Zainol Fadzi Haji Paharudin. Pengarah Festival ialah Malim Ghozali PK.

3. Seramai 100 orang peserta (penyair dan aktivis lagu rakyat) sudah mengesahkan penyertaan.

4. Pelajar-pelajar UPSI, ASWARA dan UKM akan turut memeriahkan Festival.

5. Festival akan dirasmikan oleh Y.A.B. Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Abd. Kadir dan perasmian penutup oleh DYTM Raja Muda Perak, Raja Nazrin Shah ibni Sultan Azlan Muhibbuddin Shah.

6. Negara-negara yang sudah mengesahkan pentyertaan ialah Thailand, Singapura, Indonesia, dan Negara Brunei Darussalam.

7. Antara penyair dan penggiat lagu rakyat yang akan membuat persembahan ialah:

 Abot
 Chai Loon Guan
 Lim Swee Tin
 Hashim Yaakob
 A. Rahman Shaari
 A. Rahim Abdullah
 SN Kemala
 Zaen Kasturi
 Zefri Ariff
 Dato' Rahim Razali
 Paul Nonggang
 Jaslani Matlani
 Viddy Daery
 Zainal Ariffin Aka
 Ratnawati Jamil
 Jasni Matlani

8. Mereka yang terlibat membaca puisi dan menyampaikan lagu puisi/lagu rakyat adalah seperti berikut:
 Siso
 Roslan Madun
 Jiji
 Aris Ariwatan
 Pustaka Indatu, Aceh, Indonesia
 Setanggi Timur, Medan, Indonesia
 Langkat, Indonesia
 Wayang Gedek, Thailand
 Grup Lagu Rakyat Orang Asli Tapah, Bah Loth
 Sekolah Kebangsaan Raja Perempuan Ipoh (persembahan choral speaking)

9. Selain itu Forum yang berjudul "Penyair sebagai penyambung suara generasi", iaitu tema festival pada kali ini akan berlangsung di Dewan Puteri Bayu, Pulau Pangkor pada petang 17/12/2011.

Moderator: Prof. Madya Arbak Othman (Universiti Putera Malaysia).

Panelis:

 Prof Datuk Dr. Ahmad Kamal Abdullah (Kemala) (Universiti Putra Malaysia)
 Prof Dr. Rahman Shaari (Universiti Malaya)
 Zefri Ariff (Universiti Brunei Darussalam)
 Drs. Zainal Ariffi Aka (Indonesia)

10. Bicara Buku "Suara Pelaut" karya Zambry A.K. juga akan diadakan di Dewan yang sama pada pagi 18.12.2011

Moderator: Dr. Abdullah Che Ya (Unibversiti Kebangsaan Malaysia)

Panelis:

 Prof Dr. Abdul Rahman Napiah (Mana Sikana) (Universiti Pendidikan Sultan Idris)
 Dr. Tatiana A. Denisova (Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya)
 Prof Dr. Sohaimi Aziz (Universiti Sains Malaysia)
 Mohamed Shahidan (Dewan Bahasa dan Pustaka)

11. Sukacita sekiranya tuan2 dan puan2 dari pihak media dapat hadir bagi memeriahkan lagi festival ini.

Saya dahului dengan berbanyak-banyak terima kasih.

Terima kasih.

Malim Ghozali PK
Felo Penyelidik Kanan
Institut Darul Ridzuan
Pengarah Festival
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Banjir Kilat di Kuala Lumpur

Posted: 13 Dec 2011 02:29 AM PST

Shahrul Kamar Eskay wrote:

kes banjir disekitar berhampiran PKOD Dang Wangi dlm jarak kurang 2km... Malangnya tiada maklumat dari 999. Respons dari maklumat orang awam.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jalan Tun Razak Banjir

Posted: 13 Dec 2011 02:05 AM PST

Jalan Tun Razak atau dikenali sebagai Jalan Pekeliling dahulu, petang ini banjir kilat akibat hujan lebat. Elakkan daripada jalan ini.

Sahabat-Gunung

Posted: 14 Dec 2011 01:51 AM PST

Sahabat-Gunung


(BR1M) Pun Nak Di Palsukan ....

Posted: 13 Dec 2011 10:49 PM PST

Borang PALSU


Borang ASLI


Apa jadahnya puak-puak pembangkang nie… dah habis idea ker untuk menambat hati rakyat…. Sampaikan apa yang kerajaan buat pun korang nak sabotaj…

Lihat sahajalah usaha memburukkan usaha kerajaan dalam menjaga kebajikan rakyat…

Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang dikeluarkan sejak 10 Disember lalu telah dipalsukan dan beredar di pasaran umum ….

Tolonglah, buatlah benda yang lebih baik untuk rakyat…. Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia tu tak kira pun rakyat tu sokong parti mana, BN atau PR …. Harapnya wujudlah persaingan yang sihat, PR juga kenalah bagi sesuatu untuk rakyat …. Barulah kedua-dua pihak akan membela dan memberikan khidmat bakti kepada RAKYAT.

Lihatlah perbezaan antara Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia yang asli dan yang palsu… Jangan tertipu yea …..

MB Perak Selepas PRU13?

Posted: 13 Dec 2011 02:57 PM PST

Zairil Khir Johari- `Anak Cina' Yang Nak Jadi `Melayu 100%'


Inikah MANUSIA yang dikatakan bakal menduduki kerusi Menteri Besar Perak jika Pakatan Rakyat atau lebih mudah lagi DAP menguasai negeri Perak dalam PRU13 akan datang…

Anak tiri yang kini menumpang kasih atas nama Khir Johari, yang kini sedang dipergunakan DAP untuk meraih seberapa banyak sokongan orang Melayu untuk memilih DAP dan rakan mereka PKR dan PAS dalam usaha untuk menguasai semula Perak.

Buat Nizar Jamaluddin, jangan beranganlah untuk kembali menduduki kerusi MB walaupun PR menang sekalipun, kerana DAP pastinya tidak akan mengulangi kesilapan membenarkan PAS duk sebagai Boneka MB di Perak.

Persoalannya, mahukah orang Perak membenarkan DAP menguasai Perak sekali lagi?

Tepuk dada, tanyalah hati masing-masing …jangan biarkan pisang berbuah dua kali, jangan biarkan nasi sudah menjadi bubur, kesal kemudian tiada gunanya …

Gobala Buat Hal lagi ....

Posted: 13 Dec 2011 06:57 AM PST

Kawan baik Anwar, Gobalakrisnan buat hal lagi …. Ikuti pendedahan KLPos yang sempat menangkap Gobala baru-baru ini….

Pendedahan berani mati, tapi macam biasa, Anwar akan kata konspirasi politik….. jawapan paling mudah kalau wartawan tanya beliau esok mengenai pendedahan terbaru Gobalakrisnan…. MP Padang Serai…

RM150-200 per shoot ….

Posted: 13 Dec 2011 05:26 AM PST

Gambar Hiasan Sahaja …..


Ada bran… bukan awek di atas yang aku maksudkan sebaliknya khidmat 'pelacur lelaki' yang berasal dari China, India, Thailand, Monaco, Australia dan New Zealand.

Inilah yang didedahkan Portal MyNewsHub baru-baru ini, khidmat seks 'pelacur lelaki' yang berleluasa di Pulau Pinang …

Aku bukan nak promote 'awak-awak' nie, sebaliknya nak tanya apa dah jadi dengan Negeri Pakatan Rakyat yang kononnya nak banteras judi, arak, maksiat dan macam-macamlah ….

Tapi nampaknya semakin teruk, khususnya di Pulau Pinang. Kat Pulau Pinang takde Parti PAS ker? Atau PAS sudah membutakan mata, memekakkan telinga, membisukan mulut untuk melihat kemungkaran yang dibuat oleh rakan-rakan sekutunya …

Persoalannya sekarang, tidak kira siapa pun, BN-UMNO-PAS-PKR ataupun mana-mana NGO untuk terus membiarkan perkara ini berleluasa.

Sampai bila?

Wisma BERNAMA Jadi Pusat Pusat ‘Pemindahan’ Mangsa Banjir

Posted: 13 Dec 2011 02:41 AM PST

Tajuk macam gempak, tapi itulah hakikat yang bakal dilalui para sahabat yang bertugas di Ibu Pejabat Bernama, Jalan Tun Razak yang bakal menjadi 'bahan berita' kerana menjadi mangsa banjir di KL hari nie ….

Bukan sahaja sahabat media BERNAMA, malah kakitangan Perpustakaan Negera juga bakal tido dalam opis ajerlah hari nie jika keadaan air masih pada paras merbahaya di sana ….

Esok, kita ramai-ramai ke Wisma Bernama untuk membuat liputan berita bagaimana keadaan mangsa-mangsa banjir di sana…

Aspirasi Bangsa

Posted: 14 Dec 2011 01:35 AM PST

Aspirasi Bangsa


Takut diliwat!!! Semakin ramai tinggalkan PKR

Posted: 13 Dec 2011 11:27 PM PST

Panas.. Anwar tidak nafikan perbuatan liwat!!!

Posted: 13 Dec 2011 09:29 PM PST

PANEH MIANG

Posted: 14 Dec 2011 01:24 AM PST

PANEH MIANG


Pasca Kehancuran PAS

Posted: 13 Dec 2011 08:14 PM PST

Pas kini di ambang kemusnahan fizikal politiking dan politiknya. Ternyata apabila tersingkirnya Hassan Ali, Nasaruddin Isa serta 25 orang lagi Otai Pas, telah melebarkan lagi pengaruh Syiah dan Khawarij Moden yang menjadi Dulang Rezeki Politik Pas masa kini.

Selangor akan terus dihurung oleh Komunis melalui DAP dan Freemasonary melalui PKR. Bapak Anwar Bin Ibrahim sebagai De facto leader PKR sedang mencanai muka-muka yang boleh disumbang-seleweng kepada proses pemusnahan Demokrasi Berparlimen Raja Berperlembagaan di Malaysia pada PRU-13.

DAP sedang berkumpul di Hotel Raffles Station, Singapura untuk beralaqi dengan De Facto Leadernya di Pulau Singa. Mereka sedang kaji bagaimana lagi kaedah berkesan yang boleh memuntahkan darah airmata anak Melayu di Tanah Melayu bernama Malaysia.

Pas sedang sibuk bermuzakarah di PUTIK untuk memutuskan calon-calon Syiah, Wahabi dan Khawarij yang boleh memimpin Pas Jahiliyyah Moden. Pak Sedaro difahamkan oleh risikan Pas di PUTIK, bahawa banyak kejutan akan dilakukan oleh Pas, antaranya meletakkan calon Cina & Kalinga yang bersimpati kepada Pas di kerusi DUN dan Parlimen.

Pas sedang menuntut kerusi sebanyak 97 buah, manakala DAP sedang guat melobi lebih ramai bekas Tentera berfahaman Komunis dan Zionis untuk bersatu dalam DAP. Nampaknya PRU kali ini ialah pertembungan ideologi Komunis, Freemasonary, Syiah dan Khawarij Moden yang bakal berhadapan dengan 1Malaysia. PRU ke-13 bukan lagi sengketa parti UMNO lawan Pas atau PKR atau DAP. PRU-13 ialah perang umpama Perang Mu'tah dan Perang Khandaq yang melibatkan kekuatan ideologi tegar masing-masing.

Andai UMNO dan pemimpinnya masih guringan, maka tidak mustahil mereka bakal ditelanjang dalam keadaan paling memalukan. Pasca JIHAD kini bermula...

AZLI SHUKRI

Posted: 14 Dec 2011 12:01 AM PST

AZLI SHUKRI


Husam Musa Saman Dua Bloggers UMNO

Posted: 13 Dec 2011 07:10 AM PST

KOTA BHARU, 13 Dis: Doktor pakar Hospital Raja Perempuan Zainab II, Dr Ahmad Shawani Mohd Sidek, 40 memberitahu mahkamah beliau pernah merawat bapa blogger Umno, Mohd Faisal Mohd Rohban Ahmad. Ketika memberitahu Mahkamah Tinggi hari ini katanya Roban Ahmad Samsir dirawat di wad pada 27 September hingga 4 November 2009 kerana menghidapi penyakit kencing manis.

Katanya, beliau boleh mengingati pesakit terbabit memandangkan namanya agak unik, dan kebetulan pula mendapat panggilan telefon anggota Exco kerajaan negeri, Datuk Husam Musa menanyakan nama pesakit terbabit.

"Sekadar memberi nama pesakit tidak menyalahi peraturan dan saya bukannya memberitahu lanjut jenis penyakit," katanya menjawab soalan peguam defendan Adly Abdul Manas," katanya.

Kes tersebut dibicarakan di hadapan Hakim Datuk Ahmad Zaidi Ibrahim. Husam diwakili peguam Hisham Fauzi turut dibantu Zainal Abidin Mustafa dan Rosilawati Zakaria. Bagaimanapun Zainal tidak hadir kerana ada kes lain di Putrajaya. Naib Presiden PAS itu menyaman Faisal kerana menyiarkan tulisan berunsur fitnah dalam blognya ruangbicarafaisal.blogspot.com pada 3 Oktober 2009.

Rencana tersebut bertajuk "Husam dan Tamrin Balun Balak Kelantan RM15 juta." Husam dalam pernyataan tuntutannya sebelum ini menjelaskan artikel disiarkan dalam blog defendan mengelirukan dan bermaksud memberi gambaran buruk serta tidak benar terhadapnya. Ekoran itu plaintif melalui peguam mengemukakan notis menuntut defendan memohon maaf secara terbuka dan membayar gantirugi.

Husam menuntut defendan memohon maaf secara bertulis tanpa syarat kepadanya, menyiar permohonan maaf dalam blognya, mengiklan permohonan maaf dalam akhbar harian utama dan membayar ganti rugi RM500,000. Faisal yang hadir bersama keluarganya dijangka menjadi saksi pihak defendan pada perbicaraan yang akan disambung pada 7 dan 8 Mac tahun hadapan.

Manakala prosiding kes Husam saman seorang lagi blogger mesra Umno, Kickdefella akan diadakan pada 18 Disember depan juga di Mahkamah Tinggi Kota Bharu. Pada pengurusan kes sebelum ini Kickdefella, nama sebenar Syed Azidi Syed Abdul Aziz memohon memindahkan kes tersebut ke Kuala Lumpur, namun dibantah plaintif.

Cukup...Cukup Zul...Panas Telinga Aku Dengarnya..

Posted: 13 Dec 2011 06:09 AM PST

Salam 2 all. Ahad lepas 15 Muharram n1433 bersamaan 11 Dis 2011, bersamaan dengan peristiwa gerhana bulan, Haji Hadi melancarkan "DOKUMEN NEGARA KEBAJIKAN", satu manifesto kaum Anwarinas dalam menghadapi PRU13 nanti. Dokumen yang sarat dengan pelbagai janji manis dan madah berhelah ni dijadikan modal terbaru kaum Anwarinas untuk mencapai nafsu serakah mereka ke Putrajaya!

Persoalan pokoknya ialah, bolehkah DONK ini dipercayai!?

Jangan lupa pada 12 Nov 2003, dalam menghadapi PRU ke 11, kaum Anwarinas mengemukakan "DOKUMEN NEGARA ISLAM" yang dilancarkan juga oleh Haji Hadi! Tujuannya masa itu adalah antara lain untuk menentang konsep "ISLAM HADHARI" yang dibawa oleh YAB Tun Abdullah Ahmad Badawi yang diterima baik oleh bukan sahaja umat Islam dalam dan luar negara, malah oleh bukan Islam. Ini dapat dilihat dalam ucapan-ucapan penerimaan oleh pemimpin MCA, MIC, Gerakan, PBS, dan lain-lain. Malah ianya diterima diperingkat antarabangsa sebagai satu gagasan yang dapat memartabatkan Islam dipersada dunia.

Pembangkang kini tertekan dengan konsep "Islam Wasathiyah" yang dibawa oleh YAB Perdana Menteri yang bertindak sebagai pemangkin kepada Gagasan 1-Malaysia dengan penekanan kepada dasar "Rakyat DiDahulukan, Pencapaian DiUtamakan". Konsep yang mengamalkan dasar Islam yang sederhana yang telah diterima baik oleh rakyat dan umat. Konsep ini bukan sekadar retorik politik, malahan telah dipraktikkan dan dilaksanakan dengan pelbagai program dan projek saperti "Klinik 1-Malaysia", "Kedai Rakyat 1-Malaysia", "Bantuan Rakyat 1-Malaysia", "Perumahan Rakyat 1-Malaysia" dan pelbagai lagi. Konsep 1-Malaysia berteraskan "Islam Wasathiyah" ini telah meletakkan Islam sebagai agama tauhid yang praktikal dan kontemporari!

Berbalik kepada "Dokumen Negara Kebajikan PAS", isu utama yang teman sebut ialah soal kebolehpercayaan! Betulkah mereka ini, atau ianya sekadar satu lagi "gorengan politik" untuk menyedapkan telinga mendengar dan membuaikan nafsu machiavelli mereka?

Teman menegaskan bahawa ini semua adalah sekadar retorik politik! Malahan ianya langsung tidak boleh dipercayai dan wajib dicampak didalam longkang sahaja!

Cuba ingat apa yang Haji Hadi dan pimpinan PAS sebut semasa pelancaran "Dokumen Negara Islam" pada 12 November 2003. Kalau mike lupa, biar teman ingatkan semula apa yang dijanjikan didalam "Dokumen Negara Islam":

"Konsep 'Membangun Bersama Islam' akan digarap dan dihayati untuk membina Negara Islam. Negara Islam menjamin kemajuan, kemakmuran dan kesejahteraan hidup"

(lihat Dokumen Negara Islam cetakan pertama Oktober 2003).

Dan cuba lihat kembali ucapan Haji Hadi semasa melancarkan "Dokumen Negara Islam" tersebut:

"Dengan terbitnya dokumen Negara Islam ini akan terjawablah segala tohmahan dan fitnah yang ditaburkan oleh musuh-musuh PAS kononnya PAS tidak akan menubuhkan Negara Islam; malah pernah dikatakan bahawa seluruh ahli-ahli PAS tidak pernah berniat sedikit pun untuk menubuhkan Negara Islam.

Sesungguhnya kewajipan menegakkan Negara Islam adalah sama penting dengan kewajipan melaksanakan ibadat-ibadat wajib yang lain berpandukan kaedah fiqh yang ma'ruf".

Satu janji dan ucapan yang bisa memukau golongan yang mudah terpukau.!!!

Tapi tengok apa yang terjadi setelah mereka bersekongkol dengan parti cauvinis dan rasis biaDAP, dan atas persekongkolan luar tabi'e dan songsang itu mereka diberi ALLAH sedikit habuan kuasa dan kedudukan serta jawatan!

Dalam Muktamar Agong PAS 2011, hanya lapan tahun selepas pelancaran "Dokumen Negara Islam", Haji Hadi membuat u-turn politik dengan pusingan 360 darjah membuang perjuangan menegakkan Negara Islam dengan kenyataan berikut":

"Kita mulakan dengan perlaksanaan negara kebajikan, itu (negara kebajikan) ada dalam Quran. Dia (Al Quran) tak sebut Negara Islam, dia (Al Quran) sebut Negara Kebajikan!!!".

Dalam satu nafas sahaja, tiba-tiba Dokumen Negara Islam dicampak kedalam longkang atas alasan "tidak ada didalam Al Quran!!!" Mereka nyang janjikan Negara Islam, mereka yang reka Dokumen Negara Islam, tiba-tiba mereka sendiri yang mentongsampahkan "perjuangan Negara Islam" dan "Dokumen Negara Islam" mereka!!!

Dan sekarang mereka rekayarsa pulak satu kitab baru dilabel sebagai "Dokumen Negara Kebajikan". Hanya untuk mengatasi Konsep Islam Wasathiyah yang menjadi teras Gagasan 1-Malaysia "Rakyat DiDahulukan, Pencapaian Di Utamakan"!

Persoalannya ialah, kalau mereka boleh buat u-turn pusingan 360 darjah membuang 'Dokumen Negara Islam' atas alasan tidak ada didalam Al Quran dan menggantikannya dengan 'Dokumen Negara Kebajikan', apakah yang akan menghalang mereka nanti untuk membuang 'Dokumen Negara Kebajikan' dan menggantikannya dengan dokumen negara entah apa kejadah lagi!?

Dan setelah berpuluh tahun ujud, setelah bertahun-tahun diberikan peluang menjadi Kertajaan Negeri, setelah diberi habuan menjadi YB-YB dan Ahli Parlimen, adakah yang mereka mampu lakukan hanya dengan sekadar mendatangkan buku dan dokumen sahaja? Dari 'Dokumen Negara Islam', kepada 'Buku Jinggay', kepada 'Dokumen Negara Kebajikan', dan entah apa lagi selepas ini. Adakah nanti bila parti biaDAP berkuasa, mereka akan melancarkan pulak buku 'Dokumen Negara Cauvinis', dan jika sosialis berjaya, mereka lancarkan pulak 'Dokumen Negara Kominis'. Dan apa jadi kalau Anwar Ibrahim ditabal sebagaio PM (na'uzubillah), adakah Haji Hadi akan lancarkan 'Dokumen Negara Sodom', 'Dokumen Negara Liwat', 'Dokumen Negara ChinaDOLL'?

Dan jika diambil 10 Point 'Dokumen Negara Kebajikan' itu, Haji Hadi dan kaum Anwarinas sudah gagal, fail dalam point pertama lagi, iaitu 'melahirkan kerajaan amanah'. Adakah mereka benar-benar amanah, bila mereka mengkhianati 'Dokumen Negara Islam' yang mereka sendiri reka dan cipta! Bila mereka sendiri yang buang perjuangan Negara Islam yang menjadi nadi dan jantung perjuangan PAS selama dilahirkan! Dan mereka menggunakan alasan 'Dokumen Negara Islam' dan 'Perjuangan Negara Islam' kononnya ianya "tidak ada dalam Al Quran". Mereka berselindung disebalik Al Quran untuk menghalalkan tindakan mereka membuang 'Dokumen Negara Islam!'.

Dan point kedua mereka, 'masyarakat menyayang' cukup membuktikan hipokritnya kaum ini. Begitu penyayang mereka sehingga memaki hamun dan menyumpah seranah bangsa dan saudara seagama sendiri. Pentas mereka dipergunakan oleh kaum biaDAP untuk melabel seorang pemimpin Melayu Islam sebagai 'black metallic haramjadah!!!". Inikah sikap 'masyarakat penyayang' mereka? Tengok cara mereka maki hamun anggota polis Melayu Islam yang mempertahankan negara dengan gelaran 'pengkhianat', 'talibarut penjajah' dan lain-lain!

Point ketiga mereka, untuk mengujud 'ekonomi mampan', apa yang kita dapat tengok Kedah sekarang? Betapa 'mampannya ekonomi' Kelantan, sampai bekalan air pun karat, kotor dan beracun!

Point keempat mereka untuk menyediakan 'pendidikan berkualiti', apa yang telah mereka buat selama lebih 20 tahun memerintah Kelantan? Yayasan Selangor, agensi yang ditubuh oleh Kerajaan UMNO untuk membantu anak-anak Melayu-Islam desa mendapat pelajaran berkualiti dibandar pun hendak dijual dan dihapuskan! Universiti mereka, Universiti Selangor yang dahulunya ditubuhkan oleh Kerajaan UMNO dengan bilangan pelajar yang ramai dan berkualiti, hari ini merosot akibat politiking melampau. Sehingga menyebabkan Naib Canselor dan pensyarah kanan berhenti. Lebih parah, mereka meletakkan pensyarah yang didakwa terbabit dengan kes rogol pelajar sebagai pentadbir Universiti! Para pensyarah yang menyokong mereka di IPTA dan IPTS lebih sibuk berpolitik daripada menjaga kebajikan dan prestasi akademik oelajar. Pelajar diperah dan dikerah sebagai tukang tampal poster mereka dan pemenuh demonstrasi jalanan!

Pointi kelima mereka 'perkhidmatan kesihatan yang cekap' sekadar lip service. Mana hospital yang pernah mereka bina selama 20 tahun memerintah. Jangankan klinik, masjid pun baru sebutir dibina selepas leboh 20 tahun memerintah! Kesihatan apa kalau rakyat tidak dibekalkan dengan air bersih, malah air yang kotor, berkarat dan beracun! Apa jadi dengan Pusat Kesihatan Kohilal mereka? Tanyalah mereka yang pernah mendapat khidmat kesihatan daripada kaum ni, pasti mike akan dapat jawapan yangmenjadikan pointi mereka ini sekadarpointi untuk lawak senario sahaja!

Point keenam mereka, 'kebajikan langsung', ni Apek Senario dengar pun akan gelak sampai pitam. Kebajikan apa yang dema dah buat. Bekalan air berkarat? Kotor? Kebajikan ahli Exco Agama mereka sendiri YB Datuk Hasan Ali mereka tidak jaga. Datuk Hasan Ali yang mahu mempertahankan Islam, memartabatkan ummah bukan sahaja tidak dijaga kebajikannya, malah menjadi habuan maki hamun dan sumpah seranah mereka. Hingga digugurkan sebagai calon untuk PRU 13 nanti! Kebajikan ahlinya sendiri tidak terjaga, ini mereka nak janjikan kebajikan untuk rakyat dan umat. Tanya mereka apa jadi dengan Tabung Kebajikan Memali? Tanya mereka apa jadi dengan kebajikan ahli PAS yang menabung di Kohlilal? Mana simpanan dan tabung mereka?

Point ketujuh mereka, menjanjikan 'keluarga harmoni' adalah bukti kehipokritan paling melampau kaum Anwarinas ini. Kelaurga harmoni apa kalau sampai sanggup berbai'ah sumpah talaq tiga, isteri sanggup diveraikan dengan talaq ba'in qubro semata-mata untuk menjaga kepentingan jawatan, kedudukan dan politik mereka. Keluarga harmoni apa kalau isteri yang cantik bertudung disuruh berbohong untuk menutup kemungakaran dan maksiat suami yang durjana!

Begitu jugalah dengan point-point lain mereka, 'pekerja produktif', 'kemudahan prasaran berkualiti', 'pemeliharaan alam sekitar', semua ini sekadar retorik politik yang layak menajdi bahan skrip untuk "Lawak Senario" sahaja. Pemuliharaan alam sekitar? Ni lawak apa ni? Dah lebih dua puluh tahun memerintah, apa jadi dengan kawasan hutan simpan Lojing? Dah hampir kering kotang dirakusi dengan kegiatan pembalakan? Pemuliharaan alam sekitar apa kalau bekalan air kepada rakyat kotor, karat dan beracun walaupun dah lebih dua [uluh tahun memerintah?

Ringkasnya yop, 'Dokumen Negara Kebajikan' ini hanya membuktikan satu perkara. Kaum Anwarinas ini adalah kaum yang sanggup menjadi parasit dan pelacur politik kalkatus murahan semata-mata untuk menghalalkan matlamat mereka untuk menduduki kerusi kekuasaan Putrajaya demi memenuhi nafsu serakah mereka. Jangan lupa yop, inilah kaum yang sama nak menjual dan melelong Putrajaya tidak berapa lama dulu!

Ketuk kepala, tanyalah kepala otak masing-masing yop. Berapa lama nak kena tipu dan dibohongi dengan putarbelit kaum ini yop!

Semoga ALLAH memelihara iman, aqidah dan akhlak kita semua yop!

Adios amigos, grasias senor.

Wallahua'lam dan wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Selasa
18 Muharram 1433
13 Oktober 2011

Belantan

Posted: 13 Dec 2011 11:59 PM PST

Belantan


Lepas Ijok, Orang Kelang Pula Kena Kencing Dengan MB Selangor!

Posted: 13 Dec 2011 09:43 PM PST

Kadang-kadang rasa kasihan pun ada dengan Menteri Besar Selangor ni. Di asak kiri dan kanan oleh pelbagai pihak. Asakan dari segi politik tak perlu kita cerita lagi. Memang akan sentiasa ada. Asakan daripada rakyat yang tertipu dengan sifat hipokrit makhluk-makhluk di dalam kerajaan negeri juga dipikul oleh beliau. Asakan daripada individu dalam kain juga perlu ditangkis.

Inilah nasib bila bergelar Menteri Besar. Cuma bezanya Menteri Besar Selangor ini berpaksikan kepada DAP yang banyak mempengaruhi setiap keputusan yang dibuat. Golongan dalam kain yang rasa terpinggir akan merasa tidak puas hati bilamana mereka seolah-olah tidak dipedulikan langsung. Walhal setiap masa golongan ini seboleh-bolehnya cuba mempertahankan setiap tindakan Menteri Besar.

Program 'Jom Shopping' yang dibuat oleh kerajaan negeri Selangor yang fokus kepada golongan warga emas dianggap oleh mereka satu program yang sangat baik kerana dapat beramah mesra dengan golongan yang berumur 60 tahun ke atas. Sebenarnya ada bagusnya program ini. Itu kita tidak boleh nafikan tetapi janganlah bersikap seperti Kera Dihutan Disusukan Anak Dirumah Mati Kelaparan.

ADUN Kota Alam Shah yang bukan daripada UMNO BN secara terang mengatakan bahawa program 'Jom Shopping' adalah satu program yang sia-sia. Pelik tetapi benar seorang ADUN dibawah kerajaan negeri Selangor mempertikaikan tindakan majikan sendiri.

Apa sebenarnya yang berlaku? Rupanya peruntukan untuk mengatasi masalah banjir gagal di salurkan oleh Khalid Gagap. Kenapa gagal disalurkan? Adakah kerana sibuk dengan duit untuk diberikan kepada warga emas atau sibuk dengan memberi gula-gula pilihanraya sehingga lupa kewajipan sebagai ketua kerajaan negeri?

Lebih menarik 20 surat dihantar kepada Menteri Besar mengadu tentang masalah banjir tetapi alasan yang diberi adalah tiada peruntukan. Lebih menyedihkan apabila Majlis Perbandaran Klang tidak mengendahkan langsung aduan tersebut. Hal ini kita kena tanya kepada Ronnie Liu kenapa aduan tidak diendahkan. Adakah beliau juga sibuk dengan pemberian gula-gula kepada pengundi?

Ahad lepas penduduk di Ijok menuntut Menteri Besar menunaikan janji yang sehingga sekarang masih gagal ditepati. Rupanya bukan di Ijok sahaja Khalid ini berjanji tetapi di Klang juga berjanji untuk memberikan RM 3 juta bagi mengatasi masalah banjir 2 minggu selepas sambutan Deepavali lalu. Seperti biasa janji hanya tinggal janji sahaja.

Yang peliknya duit dalam akaun kata ada sampai RM1.2 billion tetapi RM 3 juta untuk kemudahan dan kesenangan rakyat gagal untuk disalurkan. Apakah sebenarnya tujuan duit sebanyak itu? Adakah ianya sebagai persediaan untuk dana pilihanraya?

Sebelum terlambat, penulis nak ingatkan Khalid supaya uruskan wang sebanyak RM 1.2 billion itu untuk kesenangan rakyat dan bukannya untuk parti memperjuangan seorang 'Gay Tua'! Jangan fikir maklumat boleh dirahsiakan. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya akan jatuh ketanah jua. Ingat Pepatah Melayu ini!

Sedih dengan keadaan negeri Selangor sekarang. Kacau bilau punah ranah dikerjakan makhluk parasit yang berpaksikan seorang 'Gay Tua'. Jangan lupa tukar kerajaan bila sampai masanya nanti. Sematkan dalam hati masing-masing. InsyaAllah. - Beruang Sakti.

Suara Politik
Taminsari

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 13 Dec 2011 11:56 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS! Ada Apa Dengan Gambar Isteri Lim Kit Siang?

Posted: 13 Dec 2011 10:34 PM PST

Ada sesiapa yang tahu nama isteri Lim Kit Siang?

Ada sesiapa yang tahu nama emak Lim Guan Eng?

Carilah mana-mana sumber terbuka, anda tidak akan jumpa maklumat mengenai isteri Kit Siang @ ibu Guan Eng.

Tetapi MyMassa hanya jumpa gambar ini.

Wanita misteri yang menjadi isteri Kit Siang.

Kenapa MyMassa timbulkan isu ini? Sebabnya adalah kerana jika UMNO / BN pengamal politik kotor seperti yang dituduh oleh pembangkang, sudah pasti maklumat mengenai keluarga pembangkang yang keluar.

Namun yang suka menyerang pihak lawan dengan menggunakan isu keluarga sudah tentulah pembangkang. Sebelum ini mereka menyerang isteri YAB Perdana Menteri. Kini mereka menyerang suami dan anak-anak DS Shahrizat. Tapi dalam masa yang sama mereka tuduh UMNO amalkan politik kotor. Siapa sebenarnya yang amalkan politik kotor?


Macam haram. Nama isteri orang disebut dalam blog. Mana nama bini sendiri?

*Nama isteri Kit Siang memang susah nak jumpa, tapi nama 'perempuan simpanan' tu ada la. Ingatkah lagi anda dengan MUMMY FOO? Kalau tak ingat, boleh ke sini untuk membacanya (http://theunspinners.blogspot.com/2010/05/tergempar-identiti-mummy-foo-dikesan.html).

ARTIKEL SUMBANGAN: MALAYSIA DALAM KOTAK YAHUDIS: APA KAITAN ANWAR DAN HUSAM?

Posted: 13 Dec 2011 09:33 PM PST

*Artikel ini diambil dari blog ini (http://akhzaman.blogspot.com/2011/10/rahsia-tersembunyi-yang-amat-digeruni_6248.html).

Mohon maaf kepada empunya blog kerana pengirim e-mail ini tidak menyatakan sumber asal artikel.


RAHSIA TERSEMBUNYI YG AMAT DIGERUNI YAHUDI LAKNATULLAH
Malaysia Diambang Kemusnahan
Mungkin ada yang marah atau tertawa atau tersenyum sinis mendengar ungkapan ini. Untuk sementara waktu, lupakanlah sangkaan dan jauhilah permasalahan politik kerana ia lebih jauh dan rumit dari sangkaan itu.

Sukar untuk menelah apa sebenarnya yang bakal berlaku. Namun angin bertiup menjadi semakin kencang dan panas di negara hutan hujan tropika ini. Malaysia terselamat dari bencana alam yang dahsyat. Tiada gunung berapi ataupun lingkaran gempa bumi. Namun, bencana lain yang bakal melanda. Malah ia lebih bersifat kemusnahan "kemanusiaan". Bencana yang akan mengalirkan air mata berbaur darah. Sukar dimengerti sehinggalah ia benar-benar terjadi kelak. Bangsa yang hidup harmoni dan diperakui sebagai bangsa yang paling lembut bertoleransi ini bakal diregut dengan ganas atas kerakusan pengikut Dajjal. Malangnya ia didalangi oleh pengkhianat dari bangsa ini juga.
Kita toleh ke arah negara Arab seketika untuk cuba memahami situasi tersebut. Arab didorong untuk berbunuhan sesama sendiri, begitu juga Melayu akan dihasut untuk berbunuhan sesama Melayu. Fakta terbaik, kita boleh renungkan peristiwa Libya. Kesudahannya hampir pasti. Apa perasaan anda? Mungkin ada yang tidak pernah ambil peduli kerana ia masalah negara Arab. Ada sedikit yang rasa gembira kerana tumbangnya seorang pemimpin zalim (adakah benar?). Pendokong sekular bersorak kerana demokrasi sekular bakal menerajui Libya. Ada pula telah melupakannya atau menganggap ia hanyalah krisis biasa. Namun saya mengajak semua memikirkannya kembali sebagai iktibar.

LIBYA SEBENAR bukanlah seperti yang dilaporkan oleh media. Tangan Hitam telah menjadikan Gaddafi sebagai sasaran melalui perancangan yang cukup rapi. Membangunkan emosi orang Arab untuk membenci pemimpin mereka. Media antara bangsa dikerah untuk membuat liputan berat sebelah. Seluruh negara Arab bergolak (digolakkan) untuk memudahkan penipuan atau menyembunyikan "Hakikat Sebenar" matlamat mereka dari diketahui dunia. Perencanaan mereka untuk menghapus dua lagi musuh yang sangat menyusahkan mereka. Pemimpin Libya dan Syria. Musuh pertama telah pun dikuburkan iaitu Saddam Hussein.

Untuk mengelabui mata dunia, perancangan ini tidak menjurus terus kepada Libya dan Syria sebaliknya mengucar kacirkan beberapa negara lain terlebih dahulu termasuk juga kerajaan beraja. Ia sengaja diatur supaya kelihatan seperti gerakan revolusi rakyat menuntut kebebasan. Namun tindakan terhadap negara selain dari Libya dan Syria kelihatan amatlah berbeza. Kerajaan beraja Arab telah diselamatkan melalui beberapa kaedah yang pelik diterajui oleh kerajaan Wahhabiah Saud Arabia.

Setelah Tunisia, kekacauan meletus di Mesir pula. Semua ini adalah gimik dan Hosni Mubarak dijadikan "kambing Hitam" untuk menutup niat mereka sebenar. Tak perlu NATO atau boss mereka USA membuat serangan tentera menjatuhkan Hosni Mubarak. Cukup dengan peranan beberapa proksi sahaja.
Dalam waktu yang sama rakyat Libya dihasut melalui sentimen dan keghairahan untuk menukar kerajaan. Peristiwa di Mesir dijadikan contoh dan ikutan. Mereka dipacu oleh agen-agen rahsia CIA dan MOSSAD meniupkan sentimen anti pemerintah.

Kaedah yang digunakan seiras dengan apa yang telah digariskan dalam protokol zionis dan perancangan rahsia Illuminati. Malangnya rakyat Libya telah dikeliru malah begitu mudah dihasut melalui pelbagai maklumat palsu yang dibangunkan secara sistematik supaya membenci Gaddafi. Peranan Facebook dan media alternatif dipergunakan secara maksimum sebagai alat propaganda terbaik bagi menutup suara kerajaan. Media lain telah dilabel sebagai alat kerajaan dan hanya memuatkan berita yang memihak pemerintah atau alat propaganda pemerintah. Rakyat Libya disaran supaya mengabaikannya. Hal yang sama sedang menular di negara ini.

Senjata utama siri kejatuhan negara Islam ini ialah "PEMBOHONGAN". Pembohongan bermaksud "Dusta" itu adalah gelaran yang senonim dengan Dajjal Laknatullah. Fitnahnya berpaksikan pendustaan yang hebat sehingga orang beriman pun akan hilang kewarasannya.

Apabila terpengaruh dengan janji manis untuk hidup bebas (tanpa had) seperti masyarakat Barat, Demokrasi dimomokkan sebagai sesuatu yang amat indah, untuk itu rakyat Libya sanggup mengorbankan segalanya.

Seperti mana Iraq. Barat membina helah, membantu mempercepatkan kemusnahan dengan pelbagai sekatan dan ugutan. Bertujuan untuk melemahkan Gaddafi. Akibatnya rakyat menjadi mangsa. Hidup menderita dan mengalami kesusahan. Pada waktu ini terhamburlah janji "Gunung Roti" bakal dinikamati dan ia ditawarkan sebagai ganjaran jika membuang pemerintah sedia ada. Ingatlah mereka mencipta masalah diikuti tawaran penyelesaian. Bagi sesiapa yang sudah memahami perancangan zionis " The Protocols of the Elders of Zion" perkara ini bukanlan sesuatu yang ganjil.

Itulah keadaan sebenar yang berlaku yang tidak disedari oleh kebanyakan orang. Nasib yang sama bakal dilalui oleh semua negara Islam. Tidak terkecuali Malaysia dan Indonesia. Dajjal tidak akan membenarkan Islam dan segala sistemnya diketengahkan. Para pemimpin negara Islam yang degil haruslah bersedia untuk mati atau hidup dalam penjara kerana dunia kini milik Dajjal.

(Muammar Gaddafi bersama Presiden Mahmoud Abbas di dalam khemahnya)
Siapa Gaddafi sebenarnya?

Keburukan demi keburukan ditonjolkan bagi menutup setiap kebaikan yang dilakukannya untuk rakyat Libya. Begitulah kejahatan yang dilakukan oleh proksi Dajjal ini. Perkara yang paling digeruni ialah hasratnya memaksa Barat membeli minyak dan berurusan perdagangan dengan matawang baru yang bakal diperkenalkannya iaitu Dinar Emas. Usahanya hampir nerjaya dan diterima oleh sebahagian besar negara Afrika dan sebahagian dari negara Arab. Dinar emas akan menjadi nilai tukaran baru perdagangan menggantikan USD dan Euro.

Dari saat inilah Barat terdesak untuk mempercepatkan usaha membunuh Gaddafi, namun usaha tersebut gagal. Proksinya yang sekian lama tidak sealiran dengan Gaddafi diangkat sebagai pejuang dan dibantu secara rahsia. Perancangan diatur untuk melakukan sabotaj dan menabur peropaganda. Berita sebenar ditutup dari pengetahuan dunia.

Terima kasih diucapkan kepada sdr Zulkifli kerana membongkar rahsia yang terpendam ini untuk dihayati oleh pembaca yang tidak mengetahui atau telah dipesona oleh dusta tajaan Dajjal. Saya petik tulisan Zulkifli Nordin dari blognya.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, adalah satu nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba lihat apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:
1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!
2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;
3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';
4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;
5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;
6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;
7. Tidak ada bil elektrik di Libya;
8. Pendidikan adalah percumn;
9. Kemudahan perubatan adalah percuma;
10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;
11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;
12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;
13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;
14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.
15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.
16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;
17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);
18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;
19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!
Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la'natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na'zubillah min zalik.( DI MALAYSIA PAS SANGGUP DIPERKUDAKAN DEMI KAFIR HARBI DAP, ANWAR JANGAN CAKAPLAH DIA LEBIH DARI ITU)

Catatan tambahan:
Kolonel Muammar Muhammad al-Gaddafi[1] (Arab: مُعَمَّر القَذَّافِي‎ Muʿammar al-Qaḏḏāfī audio(bantuan·maklumat)) (lahir 7 Jun 1942) adalah seorang pemimpin politik dan revolusi Libya. Beliau telah menjadi Presiden Libya semenjak menggulingkan Raja Idris dalam rampasan kuasa tak berdarah pada 1969 dan menjadi pengasas Republik Sosialis Arab Libya.[2]. Tempoh pemerintahan yang kini hampir mencecah 42 tahun membuatkan beliau antara pemimpin terlama memerintah dalam sejarah.

Ideologi Gaddafi dipanggil Teori Antarabangsa Ketiga dan dihuraikan dalam Buku Hijau. Buku ini disebar ke seluruh dunia secara percuma. Gaddafi dikatakan pernah menaja beberapa kumpulan pemberontak termasuk Gerakan Moro di selatan Filipina. Enam hari selepas Amerika berjaya menangkap Saddam Hussein , Gaddafi berikrar memusnahkan senjata pemusnah WMD. Ekoran komitmen itu, pada 15 Mei 2006, Setiausaha AS, Condoleezza Rice mengumumkan pemulihan hubungan diplomatik AS-Libya.
Pada awal Februari 2011, bantahan politik besar, yang didorong bantahan di Tunisia, Mesir dan bahagian lain dunia Arab, meletus di Libya menentang kerajaan Gaddafi dan dengan cepat bertukar menjadi perang saudara. Gaddafi berikrar "mati syahid" jika perlu dalam perjuangannya menentang pemberontak dan kuasa luar, menyatakan yang mereka yang memberontak terhadap kerajaannya berhak mati. Pada 17 Mei 2011 Mahkamah Jenayah Antarabangsamengeluarkan permohonan waran tangkap terhadap Gaddafi atas sebab jenayah terhadap kemanusiaan;pada 27 Jun, pernohonan ini diterima dan waran dikeluarkan terhadap Gaddafi dan anaknya Saif al-Islam. Pada Ogos 2011, Gaddafi terus diburu oleh pemberontak tetapi beliau dan tujuh anak lelakinya berjaya melarikan diri.

Kehidupan awal
Gaddafi adalah anak bongsu dalam keluarga petani di padang pasir kering kontang di Oasis Hun,Sirte. Beliau keturunan suku Arab Badwi [Berber]] , Qadhadhfa. Datuknya, Abdessalam Bouminyar dikatakan mati syahid ketika menentang penjajahan Itali ke atas Libya di Khoms pada 1911.

Menerima pendidikan rendah agama tradisional dan sekolah persediaan Sebha di Fezzan dari 1956 hingga 1961. Gaddafi begitu kecewa apabila dunia Arab / Palestin kalah kepada Israel dalam perang 1948.
Pada akhirnya Gaddafi dan rakan-rakan dari sekolah ini telah menjadi kumpulan teras revolusi dan merampas kepimpinan negara Libya. Inspirasi Gaddafi ini adalah Gamal Abdel Nasser, Presiden Mesir yang telah menjatuhkan kerajaan monarki di Mesir. Pada 1961, Gaddafi telah keluar dari Sebha dan memulakan aktiviti politik secara aktif.

Kemudian, Gaddafi belajar undang-undang di Universiti Libya dan lulus dengan cemerlang. Selepas itu, beliau menyertai Akademi Tentera di Benghazi pada 1963. Di sini, beliau bersama sekumpulan yang lain telah membentuk kumpulan militan secara rahsia untuk membuang pemimpin Libya yang pro Barat. Selepas tamat belajar pada 1965, dia telah dihantar ke Britain untuk latihan lanjutan di Kolej Pegawai Turus Britsih (British Army Staff College) dan pulang pada 1966 dan berkhidmat sebagai pegawai komunikasi dalam Signal Corps.

Pada 1 September 1969, satu kumpulan kecil pegawai tentera yang dipimpin oleh Gaddafi telah melakukan rampasan kuasa terhadap Raja Idris 1 yang ketika itu menjalani rawatan perubatan di Turki. Sepatutnya anak saudara Raja Idris 1 yang bernama Tengku Mahkota Hasan as-Senussi ditabal sebagai raja pada 2 September apabila Raja Idris turun tahkta pada 4 Ogos 1969. Namun, pegawai-pegawai revolusi enggan menerima Hasan sebagai raja Libya yang baru. Sebelum 1 September 1969, kerajaan sedia ada dimansuhkan dan Tengku Mahkota Hasan telah dijadikan tahanan dalam rumah. Semua media merujuk Gaddafi sebagai "Pemimpin besar dan Pengasas Revolusi."

Tidak seperti pemimpin diktator tentera yang lain, Gaddafi mendakwa dirinya sebagai putera mahkota atau mendakwa sebagai pemimpin tentera yang memonopoli kuasa politik. Sebaliknya, beliau hanya kekal sebagai kolonel dan pangkat itu kekal hingga ke hari ini. Gaddafi sering melaungkan Libya "diperintah oleh rakyat" .Presiden Mesir Gamal Abdel Nasser kekal sebagai kolonel selepas merampas kuasa manakala Jerry Rawlings, bekas Presiden Ghana, tidak memegang pangkat tentera tinggi daripada leftenan udara.
Sementara di Republik El Salvador yang diperintahkan oleh Leftenan Colonel Oscar Osorio (1950 – 1956); Leftenan Kolonel José Marísatu Lemus (1956 -1960) dan Leftenan Kolonel Julio Adalberto Rivera (1962 – 1967).

Rejim tentera Gaddafi memiliki campuran semangat kebangsaan Arab , nasionalisme dan sosialisme berteraskan Islam. Gaddafi memanggil negara Libya sebagai negara kebajikan dengan sistem pemerintahan secara "langsung, popular demokrasi" dan lebih sesuai dikenali sebagai "Sosialisme Islam" . Libya kini membenarkan ekonomi dikawal oleh syarikat-syarikat kecil dengan kawalan minimum daripada kerajaan.
Gaddafi juga memmperkenalkan sistem moral Islam yang melarang minuman alkohol dan berjudi di kalangan rakyatnya. Falsafah politik beliau direncakan dalam sebuah buku rasmi Libya yang dinamakan 'Buku Hijau'. Buku Hijau ini merangkumi 3 jilid dan dicetak di antara 1975 dan 1979.
Bagaimanapun, dalam praktik pemerintahan , sistem politik yang dilaksanakan tidaklah idealis sebagaimana sepatutnya. Ini kerana Presiden Gaddafi berhadapan dengan kekangan dalam negeri dan terpaksa berhadapan dengan tekanan antarabangsa.

Jawatankuasa Revolusi memutuskan semua penentang Libya di luar negara hendaklah dibunuh. Berdasarkan keputusan tersebut skuad pembunuh telah dikirim ke luar negara. Sembilan rakyat Libya telah dibunuh dan lima daripadanya telah dibunuh di Itali.
__________________
Tidak mustahil rakyat Libya akan menderita sebagaimana nasib saudara mereka di Iraq. Itulah kebebasan dan keindahan demokrasi yang diidam oleh rakyat Libya. Mereka tidak belajar dari peristiwa Saddam Hussein dahulu malah bersedia dibutakan mata hanya dengan khayalan umpama filem Hollywood. Segala hasil negara bakal dipunggah keluar dan rakyat Libya dipaksa membayar kos perang NATO. Bahagiakah mereka? Kesah ini umpama hikayat Melayu, "Lebai Malang".

Demokrasi adalah Syaitan paling kejam yang nyata memanipulasi manusia di akhir zaman ini. Mampukah kita lari dari syaitan ini? Paling jauh kita hanya mampu berusaha agar syaitan ini tidak mudah membinasakan saki baki iman yang ada. Itu pun jika kita rasakan berada dikelompok manusia beriman. Untuk itu patuhilah saranan Rasulullah SAW mendindingi diri dari fitnah Dajjal. Dinasihatkan agar menghafal dan sering amalkan 10 ayat surah al Kahfi tanpa jemu. Kita akan diperlihatkan KafFaRa di "dahi" Dajjal ini. InsyaAllah.

Kita bernasib baik kerana kita diantara mangsa mereka yang terakhir, bukan yang terawal seperti Asia Tengah dan Asia Barat. Mungkin sememangnya Allah merencanakan begitu agar kita dapat bersedia sebelum terlambat. Pastinya doa para Aulia diperkenankan Allah SWT. Bersyukurlah. Segala kemelut politik dan sosial yang berlaku mutakhir ini sepatutnya segera mematangkan kita bukan sebaliknya.
Memandangkan kita sekian lama merangkul demokrasi sekular, halacara menjatuhkan pemerintahan sedia ada menjadi sedikit sukar. Namun melalui proksi mereka yang berjiwa kental dan liat, mereka masih berpeluang mengucar kacirkan negara ini. Walaupun starategi terpaksa diubah dan disesuaikan dengan keadaan, perancangan untuk menjatuhkan pemerintah Islam tetap akan dilaksana terutama yang melaksana sistem yang berbeza dengan apa yang mereka sarankan.

Malaysia juga diantara negara yang cuba popularkan "Dinar Emas" satu masa dahulu tetapi menenggelamkan hasrat tersebut setelah dapat menghidu bencana yang bakal dihadapi. Harus diingat, selain Malaysia negara yang cuba bangunkan projek "Dinar Emas" ini ialah Iraq dan Libya. Iraq dan Libya telah dihanguskan dan projek tersebut telah ditamatkan. Tidak mustahil pula Iraq dan Libya mempunyai rezab bijih emas di bawah perutbumi padang pasir yang luas itu. Sebab itu mereka berani menyuarakannya.

Apa yang berlaku kini, dinar dan dirham dikeluarkan di Malaysia hanya sebagai jualan "koleksi" bukan sebagai matawang rasmi. Ia tidak menggugat sistem kewangan antarabangsa. Zionis tetap mencurgainya dan bimbang Malaysia mengambil langkah drastik mengisytiharkan untuk menggantikan wang kertas satu masa nanti. Mereka tahu Malaysia antara negara yang berani membuat pilihan sendiri mengawal sistem kewangannya dan berupaya mengenepikan pandangan pakar IMF.

Rekod mengenai hasrat kerajaan Malaysia mahu menggunakan "Dinar Emas" sebagai forex atau tukaran perdagangan antarabangsa disatu masa dahulu masih tersimpan kemas dalam diari Illuminati dan zion, mereka masih tidak percaya Malaysia telah melupakan hasrat tersebut. Itulah mimpi ngeri bagi Illuminati yang sekian lama telah menipu dunia melalui terbitan "wang kertas" yang bersandarkan hutang (debt/riba) itu. Syarikat yang mencetak wang kertas ini juga milik mereka dan proksi mereka.

Untuk menghilangkan terus kemungkinan ini, pemerintah sekarang harus diganti dengan proksi mereka. Siapakah proksi mereka? Akan didedahkah sedikit waktu lagi bila masa mengizinkan. Mungkin bukan dalam blog ini kerana komputer peribadi saya sudah diintip dan perhubungan internet pula sering terganggu.
Jika rakyat negara ini masih siuman, ingatlah bahawa fitnah Dajjal itu amat menyesatkan dan mustahil umat yang kurang imannya dapat melepaskan diri. Setelah tumbangnya Syria (pembesaran Israel), Malaysia akan jadi medan baru jika Indonesia dapat ditawan secara aman.

Dalam pada itu jika pembaca meyakini kemungkinan ini bukan sekadar hipotesis, adalah dinasihatkan supaya segera mengumpul "dinar/dirham (emas dan perak) Malaysia" sekadar yang terdaya. Kerajaan negeri Kelantan juga telah mengeluarkannya. Secara tidak langsung ini menunjukkan kerajaan Kelantan juga telah mengetahui kemungkinan apa yang bakal terjadi atau mungkin hanya bertujuan menghidupkan kembali tradisi Kelantan sebelum dijajah British.

Kemerosotan nilai wang kertas akan menjadi semakin tenat sekiranya kesatuan negara Eropah gagal mengekang kejatuhan ekonomi negara anggotanya. Ditokok pula semakin lemah kepercayaan dunia terhadap kestabilan USD. Ringgit Malaysia juga tidak akan dapat melepaskan diri dari ikut tersungkur sama. Buat waktu ini, USA masih berupaya melindungi kejatuhan nilai dollarnya, tidaklah diketahui berapa lama lagi ia dapat bertahan. Mungkin setahun, dua tahun atau lima tahun sahaja lagi. Keadaannya dilapurkan sangat tenat.

Emas akan menpunyai nilai yang berkali-kali ganda dari nilainya sekarang bilamana nilar ringgit merosot kelak kerana ringgit juga masih berdiri atas nisbah tukaran antarabangsa yang dikuasai IMF. Semua wang kertas dunia bersandar kepada bon dan "debt" atau nama asalnya ialah RIBA. Inilah perusahaan Illuminati (anggota Dajjal) selama ini. Mereka mengumpul emas sebaliknya memaksa dunia menggunakan wang RIBA.

Tanah Melayu pernah digelar Semenanjung Emas. Pastinya emas menjadi nadi ekonomi penduduk purba Semenanjung Tanah Melayu. Sejarah ini telah berjaya ditutup rapat oleh British dan sejarah orang Melayu hanya bermula dari kewujudan Kesultanan Melaka..

Walaupun beratus tahun menjajah Tanah Melayu, namun atas kehendak Allah mereka masih gagal menemui simpanan emas kecuali simpanan terhad di Pahang. Pelbagai ekpedisi dilakukan hingga ke seluruh hutan rimba banjaran Titiwangsa. Di mana tempat tinggi mereka mendirikan penempatan dengan alasan sebagai kawasan rehat. Mereka tetap gagal mengesan simpanan emas di perut bumi Tanah Melayu ini. Apa yang diizinkan Allah untuk mereka hanyalah bijeh timah.

Tumpuan mereka hanya untuk menjajah Tanah Melayu dan bersedia pula melepaskan negeri Fathani kepada penguasaan Siam melalui satu triti. Tentu ada sebabnya. Dapatkah dibayangkan apa akan berlaku sekiranya mereka menemui simpanan emas yang banyak di sini? Keadaannya tentu sekali berbeza dari apa yang wujud sekarang.

Simpanan rezab emas "mentah" Tanah Melayu memang banyak, Illuminati dan talibarutnya telah lama mengetahuinya. Melalui kecanggihan teknologi yang mereka miliki, dalam diam mereka telah mengkaji, mengesan dan memantau secara rahsia kedudukan dan nilai rezab tersebut.
Kerajaan sekarang juga sudah lama mengetahuinya (sebab itu PM terdahulu pernah membayangkan penggunaan dinar emas sebagai sandaran perdagangan menggantikan USD). Menjadi tanggung jawab kerajaan untuk merahsiakannya dari pengetahuan umum demi keselamatan negara atas nasihat pakar strategik.

Sebab itu mereka (zion) akan cuba sedaya untuk menghalang kerajaan sekarang dari terus memerintah. Walaupun pemerintah negara ini tidaklah sebaik sepertimana yang semua orang diharapkan, namun sehingga kini mereka masih berupaya melepaskan diri dari perangkap Yahudi (zion/illuminati).
Allah masih belum izinkan mereka menjatuhkan pemerintah yang ada . Andai sebaliknya berlaku, proksi mereka akan mengambil alih pemerintahan dan dengan mudah semua rezab ini diangkut ke Jurussalem secara rahsia. Masa untuk mereka semakin suntuk. Usaha mereka selama ini masih belum menampakkan hasil. Kini dengan bantuan Jesuit (cawangan gerakan sulit zionis), mereka berharap keadaan akan berubah dan memihak kepada mereka. Sebagai makluman, Jesuit telah hampir berjaya menawan Indonesia melalui gerakan para proksinya. Gerakan Islam di sana semakin lemah dicemari LIBRALISMA kecuali Acheh.
Walau bagaimanapun, hanya Allah yang tahu untuk siapa rezab ini disimpan begitu lama. Perancangan Allah melangkaui tipudaya makhluk. Hakikatnya segala rahsia adalah "hak Mutlak" Allah Subhana Wa Taala. Wallahu A'lam.

*Artikel ini diambil dari blog ini (http://akhzaman.blogspot.com/2011/10/rahsia-tersembunyi-yang-amat-digeruni_6248.html).

Inilah Wajah Sebenar GODFATHER DAP.

Posted: 13 Dec 2011 08:33 PM PST

DAP selalu kata mereka parti pelbagai bangsa.

DAP selalu nafi mereka bukan parti bangsa Cina, tetapi bangsa Malaysia.

Jika benar dakwaan mereka, kenapa isu politik kaum India dalam DAP dibincangkan oleh pemimpin kaum Cina. Apa gunanya orang Melayu sebagai Naib Presiden DAP. Adakah hanya sebagai boneka Cina?


Inilah realiti dalam DAP. Parti MAFIA yang hanya memandang kaum Cina lebih tinggi dari kaum lain.

Dan ini pula wajah-wajah GODFATHER DAP yang menentukan siapa yang naik dan siapa yang akan turun dalam DAP.*DAP untuk semua. Kepala hotak korang la Lim & Sons.

Gempar! Kerajaan DAP Selangor Mengamuk. Lagi Tanah Orang Melayu Dirampas.

Posted: 13 Dec 2011 07:32 PM PST

Apa kejadahnya Kerajaan Selangor sekarang ni?


Haram jadah betul. Sepanjang mereka memerintah, asyik tanah orang Melayu je kena.

Kenapa kampung-kampung baru Cina yang haram (tiada geran dan atas tanah Kerajaan) tidak pula diambil tindakan yang sama?

Selangor ni negeri Melayu ke negeri Cina?

Santai. Video Jaringan Gol Harimau Muda Di Australia.

Posted: 13 Dec 2011 07:07 PM PST

Kapten Pasukan

3-0.

Satu jaringan yang agak besar dan mampu memberi suntikan semangat kepada pasukan Harimau Muda.

Jom tengok jaringan-jaringan yang telah dihasilkan.

*Tahniah.

Anwar Hanya Mampu Nafi (State Of Denial).

Posted: 13 Dec 2011 06:03 PM PST

Keterangan Anwar Hanya Penafian, Gagal Gugat Bukti Pendakwa


KUALA LUMPUR: Keterangan Datuk Seri Anwar Ibrahim dari kandang tertuduh ketika dipanggil membela diri adalah penafian semata-mata serta gagal menggugat bukti pendakwaan, Mahkamah Tinggi diberitahu pada Selasa.

Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden berkata adalah jelas sama sekali pihak pembelaan telah gagal menimbulkan sebarang keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan berdasarkan keseluruhan keterangan yang dikemukakan pada penutupan kes pembelaan.

Mohamed Yusof, yang mengetuai pasukan pendakwaan, berkata kesalahan tuduhan meliwat terhadap tertuduh (Anwar) telah dibuktikan dengan melangkaui keraguan munasabah.

Katanya Anwar dalam keterangan dari kandang tertuduh tidak memberi versinya mengenai dakwaan insiden itu bagi mematahkan keterangan saksi utama, Mohd Saiful Bukhari Azlan, yang menjadi pengadu dalam kes itu.

Katanya adalah penting untuk diambil perhatian bahawa tertuduh selain penafian mutlak mempunyai hubungan seksual dengan pengadu, tertuduh tidak sama sekali mempertikaikan bukti pihak pendakwaan.

Mohamed Yusof berkata Anwar dalam kenyataannya juga tidak sama sekali menafikan bahawa beliau berada di tempat yang didakwa berlaku kejadian itu pada masa dan tarikh tersebut.

Anwar juga tidak mempertikaikan bahawa keretanya dilihat memasuki dan keluar dari kawasan kondominium dan rakaman CCTV menunjukkan tertuduh tiba di tingkat lima kondominium berkenaan dan meninggalkan tempat itu selepas kejadian itu, katanya.

"Oleh itu, harus diambil perhatian bahawa kegagalan tertuduh menafikan bukti pendakwaan adalah jelas dan begitu sama kepada pengakuan kepada fakta bukti. Ini sudah pasti mendorong kepada keterangan menyokong terhadapnya," katanya.

Mohamed Yusof berhujah demikian di akhir kes pembelaan terhadap Anwar, 64, yang didakwa meliwat bekas pembantu peribadinya yang berusia 26 tahun itu di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99 Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Beliau juga berkata Anwar pada bila-bila masa tidak membuat sebarang cubaan untuk menjelaskan secara positif berhubung kehadiran spermanya dalam dubur Mohd Saiful.

"Akibatnya, penemuan secara konklusif sperma itu dibiarkan tanpa dicabar oleh pihak pembelaan," katanya.

Mohamed Yusof berhujah tidak ada mana-mana dalam keterangan Anwar dari kandang bahawa dia (Anwar) ada menyatakan insiden liwat seperti didakwa oleh Mohd Saiful tidak boleh terjadi kerana keadaan sakit fizikal yang boleh menghalang dirinya daripada melakukan perbuatan itu.

Beliau mengakui keterangan dari kandang itu sendiri adalah sama seperti Anwar kekal senyap ketika dipanggil membela diri kerana tiada bukti diusulkan untuk pertimbangan mahkamah.

Mengenai keterangan saksi pembelaan, pakar bedah ortopedik Dr Thomas Hoogland, Mohamed Yusof berkata ia tidak dipertikaikan bahawa pakar itu membuat spekualsi yang aneh untuk menyatakan pandangannya bahawa adalah sangat mustahil Anwar melakukan perbuatan itu ekoran daripada masalah tulang belakang tertuduh yang boleh menyebabkan kesakitan.

Katanya tidak ada keterangan daripada tertuduh sendiri bahawa dia tidak boleh melakukan aksi seksual itu dan bagaimana sesiapa sahaja boleh datang ke mahkamah dan menyatakan tertuduh tidak berupaya melakukan perbuatan itu.

Lebih-lebih lagi, perlu diambil perhatian bahawa Dr Hoogland tidak sama sekali memeriksa Anwar pada 2008 berbanding Datuk Dr S.Jeyaindran yang melakukan pemeriksaan terhadap Anwar tiga minggu selepas kejadian itu, kata Mohamed Yusof.

Katanya menurut doktor itu, Anwar tidak mengadu bahawa dia mengalami sakit tulang belakang dan dari pemerhatian doktor, pergerakan Anwar tidak dihalang oleh sebarang kesakitan bahagian belakang badan.

"Keterangan Dr Hoogland bahawa adalah mustahil untuk tertuduh melakukan perbuatan itu seperti digambarkan oleh pengadu adalah tekaan semata-mata dan bertentangan dengan fakta yang diasaskan berdasarkan keterangan Dr Jeyaindran," katanya.

Mohamed Yusof berkata adalah jelas gambaran yang diberikan oleh Mohd Saiful mengenai insiden itu bersama bukti para doktor dan ahli kimia mengatasi pandangan Dr Hoogland.

Penghujahan di hadapan Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah disambung Khamis ini bagi peguam utama Anwar, Karpal Singh membalas hujahan Mohamed Yusof. -BERNAMA

Apabila Pemimpin PKR Gagal Subjek Matematik.

Posted: 13 Dec 2011 05:06 PM PST

Elaun JKKKP hanya RM800.

Elaun Ahli Majlis PBT pula RM4,250 (elaun Ahli Majlis hanya RM500).

Dengan elaun Ahli Majlis sekarang ni boleh bayar 5 orang Pengerusi JKKKP (RM4,250 / RM800 = 5.3125).

Apa yang Ahli Majlis buat? Makan duit kontraktor. Sapu kontrak potong rumput, pungut sampah dan lain-lain.

Jalan masih berlubang. Longkang masih tersumbat. Sampah masih tak berangkat. Tetapi mereka tetap dapat RM4,250 sebulan.

Pengerusi JKKKP pula bertanggungjawab mengurus bantuan Kerajaan Persekutuan, sahkan sijil dan borang-borang serta penghubung masyarakat tempatan dengan Kerajaan Persekutuan. Tetapi mereka hanya dapat RM800 sahaja.

Jika anda sebagai rakyat Selangor, tidakkah tindakan Kerajaan Negeri beri elaun tinggi kepada Ahli Majlis adalah satu pembaziran wang rakyat?

*Bodoh sangat ke Tanggang DAP (Teoh Nie Ching) ni? Kena sumpah dengan mak dia sendiri agaknya.

Kehabisan Modal. PKR Ternak Kemudian Tangkap Tikus.

Posted: 13 Dec 2011 02:38 PM PST

Mula ternak tikus dengan membiarkan sampah tak terkutip. Walaupun berita ni di Petaling, sebenarnya seluruh tempat di Selangor mengalami masalah yang sama. Masalah ini bermula lepas PKR tukarkan ALAM FLORA dengan kroni mereka.


Lepas tu buat program tangkap tikus besar-besaran.


Ternak dan tangkap. Bila buat program macam ni, boleh masuk surat khabar. Politik murahan PKR.

*Tak habis-habis main wayang puak PKR ni.

Sah! Husam Bakal Terlepas Kerusi MB Kelantan.

Posted: 13 Dec 2011 03:32 AM PST


Cita-cita Husam Musa akan jadi angan-angan sebagaimana angan-angan 16 September Anwar Ibrahim.

Bakal calon PAS Kelantan 'dapat lampu hijau', Husam mungkin ke pusat

Fakta Menarik Mengenai Pertabalan DYMM Sultan Kedah Sebagai SPB YDP Agong.

Posted: 13 Dec 2011 02:06 AM PST

Kali pertama menjadi SPB YDP Agong, Perdana Menteri ketika itu adalah Tun Abdul Razak.


Kali kedua menjadi SPB YDP Agong, Perdana Menteri ketika ini adalah anak Tun Abdul Razak iaitu Dato' Sri Mohd Najib.

*Adakah ini suratan atau kebetulan?

BUKTI ANWAR

Posted: 13 Dec 2011 12:45 AM PST


Perenggan 9: "Ada bukti NGO ini cuba mengkucar-kacirkan kerajaan Malaysia dan mengembalikan kuasa kepada bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim".

Ini menunjukkan segala penyelidikan yang dibuat oleh AIDC di dalam dan di luar negara, bersama-sama orang PKR, bersama-sama YB PKR, bersama-sama mantan-mantan PKR, orang dalam PKR, orang luar PKR, semuanya adalah benar-benar belaka. Baca
http://www.anwaraidc.com/?s=NGO+YAHUDI+AMERIKA+BANTU+ANWAR
juga di
http://www.anwaraidc.com/?p=18359 dan banyak lagi.

10 Hujah Tawaran BN Lebih Baik Dari Negara Berkebajikan PAS.

Posted: 12 Dec 2011 11:33 PM PST

Fakta yang dikutip dari Berita Harian.*Sebar-sebarkan.

My Longest Yard

Posted: 13 Dec 2011 11:56 PM PST

My Longest Yard


DIALOG mengenai SBPA malam ini di TV1

Posted: 13 Dec 2011 11:12 PM PST

Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, akan menjadi tetamu khas Program DIALOG pada malam ini,14 Disember 2011.

Tajuk perbincangan ialah SARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM .

Rancangan ini akan disiarkan secara langsung di TV1 dari jam 10 hingga 11 malam.

"Saya orang Kedah yang sedar segala penipuan, tidak mungkin saya akan mengundi calon Pas di PRU ke-13 nanti"

Posted: 13 Dec 2011 06:37 PM PST

Dahulu semasa berkempen pada Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12), Pas Kedah berjanji pelbagai perkara dalam manifesto mereka. Orang tua, orang muda, petani, tok imam, bilal masjid, peniaga dan nelayan akan terbela di bawah tema 'Kedah Sejahtera'. Itulah ceritanya.

Lain pula jadinya selepas berkuasa. Kononnya hampir 82 peratus janji-janji dalam Manifesto 2008 sudah ditunai. Ingat orang Kedah ni bodoh sangatkah hendak ditipu sedemikian rupa?

Saya terpanggil untuk menyenaraikan beberapa perkara untuk menunjukkan betapa 'kemerehnya' kerajaan Pas Kedah yang cakap tak serupa bikin ini. Pelbagai janji yang dibuat semasa kempen pilihan raya belum ditunai. Antaranya:

* Janji memberi elaun kepada tok imam dan bilal masjid. Sampai sekarang belum beri.

* Janji untuk menubuhkan Institusi Ar-Rahn untuk golongan berpendapatan rendah. Sampai sekarang belum tubuh.

* Janji hendak tambah hasil penternak keli di bawah projek Kedah Agro. Sampai sekarang masih rugi.

* Janji ada Dana Teroka untuk peniaga Bumiputera. Sampai sekarang tidak tahu siapa yang dapat dana tersebut.

* Janji kemungkinan untuk menurunkan caj air demi kebajikan rakyat. Apa yang berlaku ialah rakyat kena bayar bil air di pejabat SADA sahaja. Juga masalah kekurangan air di Universiti Utara Malaysia (UUM) dan kadar caj air yang berbeza-beza di Kulim High Tech.

* Janji hendak beri perlindungan Takaful kepada warga emas tanpa mengira kaum. Sampai sekarang belum beri.

* Janji hendak membina kemudahan sukan khusus untuk wanita. Sampai sekarang belum bina.

* Janji hendak tingkat aktiviti pelancongan. Yang berlaku adalah kemerosotan pelancong dari luar yang berkunjung ke negeri Kedah.

* Janji henda beri cuti edah selama 30 hari kepada wanita yang kematian suami dan 14 hari untuk suami kematian isteri. Sampai sekarang belum ada berita.

Kalau hendak disenaraikan semua janji, memang banyak lagi. Realitinya, banyak sangat janji yang tidak ditunaikan. 'Kemereh' sungguh kerajaan Pas Kedah!

Yang bertambah di Kedah hanyalah pub, rumah urut, kedai nombor ekor, mesin slot dan pusat karaoke. Balak sebesar betis pun ditebang demi untuk menjana pendapatan kerajaan negeri. Madrasah yang sudah berusia lebih 100 tahun pun hendak diroboh demi hendak membina pusat beli belah.

Saya orang Kedah yang sedar segala penipuan ini, tidak mungkin saya akan mengundi calon-calon Pas di PRU ke-13 nanti.

Budak Taman Ria, Sungai Petani, KedahBantuan RM500 : Penjelasan Yang Mudah Difahami

Posted: 13 Dec 2011 04:39 PM PST"Anwar gagal", kata pihak Pendakwa.

Posted: 13 Dec 2011 05:13 AM PST


Datuk Seri Anwar Ibrahim gagal untuk mempertikaikan kesaksian penuduh beliau dalam perbicaraan Sodomi II, dan penafianpemimpin PKR itu adalah tidak mencukupi, tegas pihak pendakwaan.

Peguam Cara Negara II Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden berkata bahawa kenyataan Anwar yang menafikan mengenai kes liwat berkenaan dari kandang tertuduh gagal untuk menangkis testimoni Saiful Bukhari Azlan.

Pendakwa turut memberitahu, Anwar tidak mencabar kesahihan rakaman CCTV di Desa Damansara, yang mencatatkan kehadiran beliau di lokasi berkenaan pada 26 Jun.

Panglima Perang Cyber

Posted: 13 Dec 2011 11:39 PM PST

Panglima Perang Cyber


Jalan Tun Razak Banjir Kilat - Terima Kasih Terowong SMART !

Posted: 13 Dec 2011 07:18 PM PST

Petang semalam banjir kilat telah berlaku di Kuala Lumpur semalam.

Jalan Tun Razak berhampiran Perpustakaan Negara.

Hujan sangat lebat menyebabkan sungai berhampiran melimpah.

Mujur bandaraya kita tidak dilanda banjir terlalu teruk seperti negara jiran Thailand.

Kerana projek SMART banyak membantu walau kosnya juga sangat besar.

Namun kos tersebut berbaloi kerana banyak perkara dapat diselamatkan seperti harta benda dari dimusnahkan oleh banjir besar.

Juga dapat menjamin pelaburan pelabur luar dan dalam negara di ibukota akan terjamin dari bencana alam.

Makin ramai datang melabur maka makin makmurlah Malaysia.

Makin hebat Malaysia maka makin naiklah nama Islam yang menjadi agama rasmi negara kita yang tercinta ini.

Moga Allah pelihara Malaysia dengan berkat amalan soleh rakyat jelata berpayungkan naungan para ulama yang pewaris kenabiaan bukan penjahanam agama menggunakan topeng parti Islam.

Amin 6666x

Bisirril Fatihah.

Gambar dari group BBM

Tweet Kurang Ajar Hina Nabi dan Azan Agama Islam

Posted: 13 Dec 2011 07:50 AM PST

Polis barangkali boleh jejak siapa laknat ini.

Laknat siapa yang hina Nabi Muhammad saw.

Laknat juga siapa cuba kacau agama Islam.

Laknat Allah juga kepada orang yang putar belit ayat agama untuk keuntungan dunia !

Tolong sebarkan jangan diam jika anda ada kasih kepada Junjungan Mulia Nabi Muhammad saw.

The Unspinners

Posted: 13 Dec 2011 11:24 PM PST

The Unspinners


Dato Yusof buat Anwar betul mati pucuk

Posted: 13 Dec 2011 09:35 PM PST

13 Mei 1969: Bila Kit Siyal nak mintak maaf?

Posted: 13 Dec 2011 07:31 PM PST

ANAK tentang Felda, tapi pertahan GM Felda?

Posted: 13 Dec 2011 04:27 PM PST

Izzah tanding ... Blogger PKR nak garu telor je

Posted: 13 Dec 2011 07:29 AM PST

N.Ajis seolah anggap diri dah Nabi?

Posted: 13 Dec 2011 01:34 AM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 13 Dec 2011 11:24 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


PRU 13: Nik Ajis Kekal Bertanding, Husam Di Terajang Dari Kerusi DUN Salor.

Posted: 13 Dec 2011 11:00 PM PST


PAS Kelantan telah memuktamadkan senarai bakal calon yang akan diturunkan pada pilihan raya umum ke-13 termasuk kemungkinan membawa seorang pemimpin kanan negeri bertanding kerusi Parlimen.

Menurut Malaysian Insider, dewan harian PAS Kelantan yang bermesyuarat malam kelmarin telah bersetuju dengan nama-nama yang dikemukakan kepimpinan kawasan.

Hampir kesemua nama disyorkan telah diterima kelmarin. tiada yang ditolak,kata sumber dari Kelantan kepada The Malaysian Insider.

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau tetap akan bertanding kali ini. Nik Aziz, berkata tidak ada sebab untuk beliau berundur seperti desakan beberapa perwakilan semasa Perhimpunan Agung Umno baru-baru ini.

Kali ini, Kelantan memutuskan untuk mengurangkan calon luar bertanding... angka itu akan dikurangkan kali ini berbanding sebelum ini, Tiga ahli Parlimen dari Kelantan iaitu Salahuddin Ayub, Nasharudin Mat Isa dan Dr Hatta Ramli.

Kata sumber,buat masa ini Husam telah dinamakan sebaagi calon Parlimen, beliau akan bertanding di mana-mana kerusi Parlimen di Kelantan.

Husam Masam Kantoi Menipu, Peguam Bela Tarik Diri...

Posted: 13 Dec 2011 09:00 PM PST


Bak kata pepatah jawa, "kamu boleh menipu orang dalam satu masa, tapi kamu tak boleh menipu orang setiap masa" pepatah jawa tu cukup sesuai dengan husam masam, selepas dia terkantoi menipu dalam mahkamah, kini dia menggelupur pulak nak tukar peguam, menurut sumber, di sebabkan husam masam menipu mahkamah hari tu, peguamnya sudah tak mahu membelanya lagi, sudahlah dalam mahkamah pun husam masam sanggup tipu, malah segala keterangan yang dia berikan pada peguam yang nak bela dia pun semuanya tipu...

Baca cerita husam masam tukar peguam disini.

Jambu-Jambu Anwar Selepas Azmin Ali & Saiful....

Posted: 13 Dec 2011 06:00 PM PST

Inilah dia koleksi jambu-jambu anwar selepas saiful bukhari, seorang mamat indon dan seorang lagi macam biase, adalah staff di anwar di pejabat penasihat kewangan negeri selangor, masih banyak lagi koleksi gambar-gambar jambu anwar yang di simpan oleh pihak kami, hanya menunggu masa sahaja untuk di dedahkan, apa pun anwar kena jawab dulu, budak indon yang berposing atas moto tu dah berapa kali anwar dah toron dia, mengikut cerita, kesian budak tu beb, sampai kena jahit...klik sini


CONMAN Macam Nie Pun Kerajaan Nak Tolong Ke...???

Posted: 13 Dec 2011 04:35 AM PST


Pernah buat berjuta juta masa dapat kontrak sukan Komanwel dulu tapi dia buat cerita dia kena tipu dengan seorang anak bekas menteri yang dulunya tolong dia.tapi dalam dok kata dia kena tipu, mampu pulak dia beli Harley Davidson Road King yang sama dengan sultan Johor pakai tu.

Pernah dapat pertolongan dari kerajaan Barisan Nasional Selangor, lepas tu dia tuduh exco kanan Umno pulak yang tipu dia. 

Lepas tu dia dapat pulak kontrak berjuta-juta untuk pasang stesen TV 9, dah dapat berpuluh juta dia tuduh pula TV 9 tipu dia lagi. dalam dok kena tipu lagi tu, boleh pulak keluar  tiga kereta mewah iaitu MERCEDEZS BENZ dan dua biji BMW.

Dapat lagi kontrak dengan Telekom Malaysia untuk buat bisnes KU band, dan lepas tu dia tuduh pula TM nak rosakkan melayu sebab tak bagi kontrak besar pada dia. perghh... nak kontrak besar-besar aje.

Tahun 2010 pula, Razak dapat pula duit berpuluh juta dari Magic Telecom Sdn Bhd untuk selamatkan bisnes KU band dengan TM, lepas tu tanpa segan silu dia pun buat kerja yang sama, tuduh Magic Telecom tipu dia dan sapu duit Magic Telecom, lepas tu pergi mahkamah minta gulungkan Magic Telecom. Tup-tup dia beli Mecedes CLS baru.

Dia ni katanya penyokong kuat kerajaan, tapi bila kerajaan dah tolong dia macam-macam, apa dia buat? Dia pakat dengan pengkhianat Jeff Ooi yang saja nak hentam kerajaan? Sampai Jeff Ooi dan Mahfuz Omar bawak cerita dia dalam Parlimen, nak hentam kerajaan.

Ada yang kata yang dia ni sangat prihatin dengan bangsa melayu dan banyak berbakti pada bangsa kononnye la, tapi haram gaji pekerja-pekerja dia yang majoritinya melayu pun dia tak bayar sejak dari November 2010 sampailah sekarang. lampiran gaji klik sini... cerita lanjut mengenai conman ini klik sini dan sini.

komen aku: inilah contoh terbaik orang yang hidup dalam circle umno, masih banyak lagi orang-orang yang berperangai macam ni, inilah punca rakyat benci pada kerajaan adalah kerana orang macam ni, mereka menjadi kaya raya, mendapat kontrak dari kerajaan dan kemudiannya menipu rakyat.

Simbol GAY Untuk Kampen Demi Rakyat...

Posted: 13 Dec 2011 02:00 AM PST

malah logo pkr juga ada ciri-ciri simbol gay...

oyabun

Posted: 13 Dec 2011 11:20 PM PST

oyabun


Isu PR Desak Kerajaan Tamatkan Tol Batu Tiga - Sungai Rasau : Idea Basi!

Posted: 13 Dec 2011 12:05 AM PST


Nampaknya Pakatan Rakyat sudah kepanasan dengan mendesak kerajaan persekutuan agar tidak melanjutkan perjanjian konsesi tol yang melibatkan Plaza tol Batu Tiga dan Sungai Rasau di Lebuhraya Persekutuan yang bakal berakhir tidak lama lagi. Sini .

Kata mereka tumpuan diberikan kepada dua tol ini memandangkan ianya berada di kawasan Shah Alam dan setiap hari pengguna lebuhraya berhadapan dengan kesesakan lalu lintas sepanjang satu kilometer terutamanya di waktu puncak.

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad pula berkata perjanjian konsesi tol wajar ditamatkan memandangkan pihak konsesi sudah memperolehi keuntungan berlipat ganda berdasarkan perkiraan tempoh perjanjian yang dipersetujui sebelum ini.

"Kita mendesak Kerajaan Barisan Nasional untuk menamatkannya secepat mugkin kerana amat jelas 'que' menunggu untuk membuat pembayaran hampir satu kilometer panjang. Dahulu ianya dilakukan atas alasan untuk melancarkan lalu lintas dan sekarang kita nampak bahawa tol adalah punca utama kepada kesesakan lalu lintas berlaku," katanya.

Sementara itu, Adun Batu Tiga, Rodziah Ismail mengingatkan kerajaan persekutuan supaya tidak sama sekali melanjutkan perjanjian konsesi setelah ianya tamat sepenuhnya dalam tempoh terdekat. Katanya, bebanan kepada rakyat khususnya penduduk sekitar yang menggunakan kemudahan ini dapat dikurangkan hasil daripada pemansuhan tol ini.

Tetapi mereka sebenarnya telah lupa kerana sebelum ini pada bulan Jun lepas, UMNO Bahagian Shah Alam bersama lebih 20 badan bukan kerajaan (NGO) serta parti komponen Barisan Nasional (BN) telah membawa cadangan pemansuhan kutipan tol di Plaza Tol Batu Tiga dan Sungai Rasau ini untuk mendapat pertimbangan sewajarnya daripada kerajaan. Sini.

Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Shah Alam, Datuk Nawawi Md. Zin berkata, memorandum berhubung perkara itu, yang merupakan suara hati warga Shah Alam, sudah pun dikemukakan kepada Kementerian Kerja Raya pada 11 Jun lalu.

Menurutnya, setakat ini, pihaknya masih belum menerima maklum balas daripada kementerian berkenaan dan usaha sedang dilakukan untuk melakukan kunjungan hormat ke atas Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Shaziman Abu Mansor.

Beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Shah Alam berkata, kunjungan hormat itu disifatkan sebagai penting bagi mendapatkan reaksi awal kerajaan, selain boleh membincangkan cadangan dalam memorandum tersebut.

"Dalam keadaan ekonomi hari ini, UMNO Bahagian membawakan suara hati rakyat di negeri ini bersama pelbagai NGO dan amat berharap kerajaan dapat memenuhi permintaan itu.

"Jika sebelum ini, beberapa kutipan tol sudah ditamatkan dan kami harap tol di Batu Tiga dan Sungai Rasau juga dapat dimansuhkan," katanya kepada di sini sebelum ini.

Pada 11 Jun lalu, Nawawi menyerahkan memorandum memansuhkan tol tersebut kepada Shaziman bagi dikemukakan untuk pertimbangan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Memorandum tersebut diterima oleh Setiausaha Politik Menteri Kerja Raya, Datuk Ashaari Ibrahim yang mewakili Shaziman selepas merasmikan Mesyuarat Perwakilan UMNO bahagian tersebut.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Shah Alam, Azhari Shaari pula berkata, golongan muda sentiasa memberikan sokongan kepada usaha meringankan beban kewangan rakyat termasuk memansuhkan kutipan tol di Lebuh Raya Persekutuan yang telah beroperasi sejak lebih 20 tahun lalu.

"Dalam keadaan ekonomi sedang mengalami pemulihan, kami merayu agar kerajaan dapat menamatkan operasi kutipan tol di kedua-dua plaza tol tersebut," katanya.

Sementara itu, Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Anggerik, Kamaruddin Ahmad berkata, Lebuh raya Persekutuan adalah pintu masuk utama ke Shah Alam dan sewajarnya ia tidak 'dihiasi' dengan plaza tol.

"Mengikut perkiraan kita, syarikat konsesi lebuh raya itu sudah berjaya mengutip balik nilai pelaburan mereka bagi membangun dan menaik taraf lebuh raya berkenaan," katanya.

Adakah ini tuntutan bertindih dari kedua-dua pihak ( BN dan PR ) demi kebajikan rakyat! Adakah Pakatan Rakyat sebenarnya sudah terdesak untuk mendapat kepercayaan dari rakyat Selangor untuk terus mengundi mereka semula dalam PRU ke-13 nanti dengan meniru idea dari UMNO dan BN?

Adakah jika kerajaan benar-benar menghapuskan kutipan di kedua-dua tol ini nanti, maka Pakatan Rakyat akan mendabik dada dengan berkata ini adalah dari usaha mereka mendesak kerajaan Pusat walhal perkara itu sebenarnya sudah diperjuangkan oleh UMNO dan BN lebih awal!

Sama-samalah kita fikirkan siapa sebenarnya 'Juara Rakyat'!

Wasabi Oyabun..

tok gajah

Posted: 13 Dec 2011 10:08 PM PST

tok gajah


DSAI di penghujung jalan.........................

Posted: 13 Dec 2011 01:14 AM PST

Keputusan perbicaraan DSAI semakin tiba, jelas dan nyata kehibaan sedang menyelubungi wajah pejuang2 dan pencacai2 PKR. Keputusan 'mahkamah rakyat' sudah pun lama di umumkan - Anwar Ibrahim di dapati bersalah .............

Kini kita hanya tinggal menunggu keputusan mahkamah yang sebenar ya. Berdasarkan kepada hujah2 penggulungan terakhir perbicaraan, kita dah boleh agak2 sedikit tentang keputusan yang akan menimpa DSAI.

Kemana hala tuju PKR tanpa pimpinan DSAI? Akhir2 ini kedudukan PKR sudah berada di tahap 'lampu kuning', terlalu ramai pemimpin2 atasan nya sudah keluar tinggalkan parti itu. Penghijrahan ber ramai2 pemimpin PKR ini telah memberi gambaran buruk tentang PKR.

PKR bukan lagi dianggap sebagai pengancam kepada kerajaan BN, begitu juga dengan PAS dan DAP. Pakatan Rakyat sudah layu dan hampir kering, kaum melayu sedar tentang niat jahat DAP yang bersekutu dengan nya. PR sudah jadi musuh nombor 1 kepada kaum melayu yang sedar dan mahukan negara ini terus aman dan makmur.

PKR tajaan DSAI hampir sama dengan Semangat 46 yang sudah berkubur. Parti orang kecewa ini tidak boleh kekal bertahan lama. Ia ujud sebagai penacau ketenteraman parti pemerintah sahaja. PKR ujud sebagai petualang yang memecah belah kan perpadua kaum melayu. DSAI harus di rehatkan agar kaum melayu dapat bersatu semula.

PISAU.NET

Posted: 13 Dec 2011 09:52 PM PST

PISAU.NET


Skandal sPICE 1Billion, Ketua Cabang PKR Keluar Parti

Posted: 13 Dec 2011 09:28 PM PST


Skandal sPICE yang membabitkan ratusan juta ringgit menjadi punca Lim Boon Chang keluar dari parti PKR. Ketua Cabang PKR Bukit Gelugor ini diantara yang membuat bantahan mengenai projek sPICE kerana tindakan Lim Guan Eng dikatakan memberi projek tersebut secara runding terus(direct nego) kepada syarikat Eco-Meridian Sdn Bhd.

Dipercayai Guan Eng mempunyai kepentingan membabitkan projek yang menelan 300 juta wang rakyat dan dalam masa yang sama membabitkan kerugian 1 billion ringgit kepada kerajaan negeri.:klik sini

Bantahan Lim Boon Chang bermula apabila beliau sebagai salah seorang ahli majlis perbandaran Pulau Pinang langsung tidak diberi taklimat sehingga projek itu diberikan kepada Eco-Meridian S/B:klik sini

Adalah tidak mengejutkan jika Lim Boon Chang keluar dari parti PKR kerana beliau sedar bahawa terlalu banyak pembohongan,putar belit dan penyelewengan yang dibuat oleh regim DAP Pulau Pinang.

Klik artikel di bawah untuk pendedahan skandal sPICE.

Skandal sPICE: Kenapa Regim DAP Desak MPPP Luluskan Projek

Skandal Adun DAP! Pengakuan Budak Sekolah

Posted: 13 Dec 2011 12:01 AM PST

Adun DAP Seri Delima kantoi dengan budak sekolah,paling malang apabila gelagatnya disiarkan oleh Buletin Mutiara suara rasmi lidah bercabang regim DAP Pulau Pinang.

Ayoyo ini macha kantoi dengan budak sekolah,bayangkan budak sekolah pun tau berfikir berbeza sama sekali dengan haprak pencacai pakatan. Sudah pasti gambar Rayer akan dijaja diseluruh kawasan DUN beliau kononnya YB ini rajin turun padang...

Petikan dari blog MIM.

Jika sekali imbas, laporan di bawah menunjukkan Rayer adalah seorang wakil rakyat yang 'selalu turun padang' dan 'sering' bergotong royong untuk mencegah jangkitan denggi.

Tetapi ada satu perkara yang amat kelakar dan pasti memalukan ADUN hingusan DAP itu!! Lihat foto di bawah :-


Tagline foto itu menunjukkan bahawa 'Rayer sedang menyembur tayar-tayar buangan yang menjadi lokasi pembiakan nyamuk!' Anda nampakkah sesuatu yang pelik lagi bodoh?
Apabila MiM tunjukkan foto itu kepada seorang pelajar sekolah tingkatan
3, pelajar itu tergelak!

Katanya, "Kalau dah tahu itu tayar buangan, kenapa tak buang saja tayar itu? Buat apa mahu sembur-sembur lagi?"

MiM ketawa besar. Budak sekolah pun tahu yang Rayer itu telah memperbodoh-bodohkan diri beliau dengan 'menyembur tayar buangan'!
Budak budak pun tau Adun DAP buat kerja bodoh,inilah YB pakatan yang 'berkualiti' pilihan rakyat Pulau Pinang.

Pisau kata "awat mangkaq sangat"

Anwar Akan Di Bebaskan Kes Liwat Kerana Suka Sama Suka?

Posted: 12 Dec 2011 10:00 PM PST

Sankara Nair menyatakan bahawa Exhibit P22 menunjukkan tiada kesan tusukan dan koyakan. Kenyataannya itu bersandarkan kepada laporan Dr. Osman dan ianya berlawanan dengan laporan Dr. Seah. Sankara tegaskan bukti proforma.

Yang Sankara tidak beritahu, Dr. Osman sekadar melakukan pemeriksaan luaran dan kemudian merujukkan kes tersebut kepada doktor pakar. Dr. Seah adalah doktor pakar.

Sankara Nair pertikaikan tempoh yang diambil terlalu panjang untuk mendapatkan specimen (sperma) dari dubur Saiful di mana kemungkinan tidak lagi relevan dan ada elemen bakteria.

Sankara seolah-olah ingin membuktikan bahawa sperma tersebut tidak subur kerana telah tamat tempoh masa dan kerana tidak subur, maka ia tidak relevan tanpa sedikit pun mengambil kira tentang DNA yang terkandung pada sperma berkenaan.

Sankara mempertikaikan tentang tarikh/masa yang direkodkan di CCTV kerana menurutnya tiada bukti Anwar Ibrahim berada di unit berkenaan sewaktu kejadian dilaporkan. Sankara turut mempertikaikan tentang KY Jelly yang tidak pernah diuji!

Peguambela juga memetik kenyataan Dr. Thomas Hoogland, pakar Orthopedik yang merawat Anwar Ibrahim yang mendakwa individu yang mempunyai simptom tulang belakang dan arthritis, tidak mampu melakukan hubungan seks yang didakwa Saiful sebagai 'rakus dan laju'.

Saiful dipertikai kerana tidak melawan atau menolak pelawaan Anwar Ibrahim untuk diliwat meskipun dia mempunyai peluang untuk melarikan diri ketika itu.

Dia juga tidak mengadu kepada pemilik premis (Hasanuddin) walaupun boleh berbuat demikian.

Peguambela Anwar cuba menimbulkan kes tersebut sebagai SUKA SAMA SUKA dan cuba memperlihatkan liwat atas SUKA SAMA SUKA tidak salah seterusnya

Pisau kata " kalau dibebaskan sebab suka sama suka,mesti kaum puak haprak pakatan rasa lega sebab Anwar liwat bukan secara paksa"