Khamis, 10 November 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 10 Nov 2011 01:39 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! LEMBU BOLEH BERCAKAPPPP..!!!!!

Posted: 10 Nov 2011 06:32 AM PST


Saifuddin Nasution, Rafizi Ramli dan Zuraidah "Mak Lampir", memang payah nak mengajar "lembu-lembu" ini untuk memahami isu sebenar di sebalik kemelut ladang lembu National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC). Sebaliknya ketiga-tiga ekor "lembu" ini memilih untuk terus menjadi dungu dari memilih untuk berfikir secara adil dan rasional.

Ketiga-tiga ekor "lembu" itu marah-marah dan membuat kenyataan akhbar mengenai kemelut NFC di lobi Parlimen baru-baru ini. Dalam kenyataan mereka tersebut, mereka menyalahkan kerajaan kononnya mengamalkan krosnisme dan nepotisme kerana memberikan kelulusan projek bernilai lebih RM250 juta itu kepada suami dan keluarga Datuk Seri Shahrizat Jalil.

Kemudian, mereka mempersoalkan tentang jumlah pinjaman (soft loan) sebanyak RM250 juta yang diberikan kepada NFC. Kononnya, jumlah tersebut terlalu banyak dan melibatkan wang rakyat. Tanpa disedari, tuduhan itu dilakukan di lobi parlimen dan sekiranya tidak benar, maka ia bakal mendedahkan ketiga-tiga ekor "lembu" itu kepada tindakan undang-undang, terutamanya dari Sharizat sendiri mahupun dari NFC.

Sekiranya dirujuk kepada Laporan Audit Negara 2010, ia memberitahu bahawa...

"Program tersebut telah berjaya mencapai sasaran yang ditetapkan oleh kementerian. (RUJUK MUKA SURAT 138 LAPORAN YANG SAMA). Geran pelancaran projek PFN berjumlah RM13 juta kepada NFC telah diluluskan pada 3 Oktober 2007 bagi penyediaan infrastruktur. Sejumlah RM6.52 juta telah dibayar kepada NFC pada 25 Oktober 2007 dan Kementerian memutuskan baki geran pelancaran hanya akan dibayar setelah perjanjian perlaksanaan ditandatangani.

Selain daripada geran pelancaran, Kementerian Kewangan juga telah meluluskan pinjaman mudah (soft loan) berjumlah RM250 juta kepada NFC dengan kadar faedah 2% setahun bagi tujuan pembiayaan kos pembangunan dan operasi PFN. Pinjaman mudah ini telah ditandatangani di antara Kementerian Kewangan dan NFC pada 6 Disember 2007 dan sehingga akhr tahun 2010, sejumlah RM134.72 juta telah disalurkan kepada NFC.

Bagi tahun 2007 sehingga 2010, sejumlah RM48.71 juta (66.1%) telah dibelanjakan daripada peruntukan keseluruhan berjumlah RM73.64 juta untuk membangunkan projek PFN.

Kesemua perbelanjaan ini melibatkan pembangunan infrastruktur yang sebenarnya turut melibatkan sebuah syarikat lain iaitu APT Equity Sdn. Bhd menerusi tender terbuka bagi perlaksaan merekabentuk, membina, membersihkan kawasan, menanam rumput dan membangunkan infrastruktur pengairan melibatkan keluasan tanah 5,000 ekar bagi tempoh 28 Disember 2006 sehingga 27 Jun 2007.

Bagaimanapun, syarikat berkenaan gagal menyiapkan kerja-kerja mereka pada tarikh yang ditetapkan sebaliknya hanya mampu menyiapkan kerja-kerja mereka pada 17 Januari 2008 melibatkan 3 lanjutan masa selama 204 hari. Begitu juga dengan kerja-kerja pembinaan pagar berangkai dan jalan ladang melibatkan keluasan tanah seluas 2000 ekar. -dipetik dari Sel13.com"

Pertamanya, adalah tidak wajar untuk menyalahkan Datuk Seri Shahrizat Jalil dalam hal ini memandangkan ketika itu beliau tidak punya sebarang jawatan dalam kerajaan. Ketika itu dia baru saja kalah pilihanraya ditangan Izzah di Parlimen Lembah Pantai.

Lagipun, projek tersebut dibentangkan oleh NFC sendiri kepada Kementerian Pertanian yang ketika itu di bawah Tan Sri Muhyiddin Yassin. Memandangkan NFC ketika itu punya kepakaran Dr. Rosli Mailam dan kerjasama dengan pembekal lembu dari Australia Lambert Agriculture Trade (M), maka permohonan pinjaman itu berjaya meyakinkan Muhyiddin untuk meluluskannya.

Tambahan pula, ketika itu negara ini sedang dalam usaha mempertingkatkan industri "livestock" memandangkan permintaan yang tinggi, maka tidak salah untuk memberikan pinjaman tersebut kepada yang layak. Apatah lagi ketika itu juga industri berkenaan dimonopoli oleh sebilangan "tauke" bukan Bumiputera dan bukan Islam sering memanipulasi harga daging mentah dinegara ini, maka usaha dari sebuah syarikat Bumiputera Islam seperti NFC perlu digalakkan. Salahkah kerajaan meluluskan kepada yang layak atas merit?

Seperkara yang perlu ketiga-tiga ekor "lembu" itu faham ialah pinjaman tersebut adalah sebuah pinjaman biasa yang dibuat oleh sebuah syarikat swasta kepada kerajaan. Ada perjanjian dan ada kontrak yang perlu ditandatangani. Syarikat itu juga perlu membayar pinjaman tersebut mengikut jadual. Sama ada syarikat itu gagal buat keuntungan atau mengalami kerugian, ia tiada kena mengena dengan kerajaan selepas perjanjian pinjaman ditandatangani.

Sepatutnya, NFC yang tampil menjawab segala pertikaian ketiga-tiga ekor "lembu" tersebut mengenai perkara ini. Sebaiknya, ketiga-tiga ekor "lembu" itu pergi ke pejabat NFC dan berjumpa dengan pengarah-pengarahnya tentang perkara itu. Itu pun kalau mereka nak layan "lembu-lembu" itulah!

Sebenarnya, kemelut ini adalah ibarat sebuah syarikat meminta pinjaman dari sebuah bank untuk memulakan perniagaan. Setelah bank puas hati dengan "presentation" yang meyakinkan, maka pinjaman diluluskan. Namun, sekiranya syarikat itu gagal dan rugi, atau tak mampu nak bayar balik pinjaman tersebut, maka mungkin bank diberi kuasa untuk mengambil alih syarikat tersebut, melelongnya, menyaman syarikat tersebut dan sebagainya.

Dalam kes NFC ini, kerajaan mungkin boleh mengenakan denda kepada NFC dan mengambil alih projek tersebut di bawah mana-mana GLCnya, termasuk FELDA. Itu saja isunya dan tiada kena mengena dengan politik pun.

Jelas sekali ketiga-tiga ekor "lembu" itu sengaja mengambil kesempatan untuk mempolitikkan perkara ini dan memburuk-burukkan kerajaan, terutamanya Datuk Seri Shahrizat Jalil. Niat jijik dan busuk perut mereka itu jelas berlawanan dengan usaha meningkatkan ekonomi negara, khususnya Bumiputera Islam.

Perlu diingatkan bahawa NFC telah meletakkan sasaran 8,000 ekor lembu setahun memandangkan sasaran awal 60,000 ekor setahun untuk dipasarkan adalah terlalu tinggi untuk syarikat tersebut. Apatah lagi perniagaan syarikat itu mendapat saingan hebat dari "tauke-tauke" yang memonopoli industri "livestock" itu.

Difahamkan, "tauke-tauke" itu mendapatkan bekalan lembu dari negara Thailand yang jauh lebih murah dan "kurus" berbanding lembu-lembu NFC yang diperoleh dari Australia yang lebih mahal dan lebih banyak dagingnya. Persaingan itu turut menjadikan NFC terpaksa bergelut dengan pasaran semasa yang mahukan daging yang lebih murah. Itu hakikatnya.

Justeru itu, tidak wajar sekali kita mempolitikkan perkara ini. Kerajaan dan Shahrizat tidak wajar dipersalahkan. NFC perlu dibantu dan perlu diberi galakan sewajarnya untuk memecahkan monopoli industri "livestock" yang dikuasai oleh bukan muslim. Salahkah kita membantu syarikat bumiputera muslim yang mahu berusaha sedemikian? Mereka bukan buka rumah pelacuran atau rumah urut pun...Sumber: klik sini

PANASSS..!!! DEMI IZZANA...AKAN KU PERTAHANKAN MAMI IJAT SEKELUARGA..!!! CHEWWWAHHH..!!!!

Posted: 10 Nov 2011 04:31 AM PST

Memang aku marah dan bengang dengan Rafizi Ramli sejak kebelakangan ini. Ada ke patut dia serang keluarga Mami Ijat? Dah la gitu, dia tak tahu ke betapa teruknya aku nak memujuk "anak mami Ijat" yang sorang tu?

Chiissss..!!! Memang cari pasal la "anak ikan" Anwar Berahim ni..!!! Berani betul dia kacau family Mami Ijat...siap la ko lepas ni...!!! Tak pe Mami Ijat, saya takkan biarkan Mami Ijat diserang sewenang-wenangnya...(ishhh..ayat bodek ke nih? Heh?!)...

Apa Rafizi ingat dia best student MCGayGay tu aku takut sangat ke? Poddaaah laaa..!!! Macam la kitorang tak tau apa yang Nuar Berahim buat kat ko masa kat Leeds dulu tuuu... Nak kitorang pecah rahsia ke??? Heh?

Actually, kisah ladang lembu Feedlot tu dah dihuraikan panjang lebar dengan fakta-fakta kukuh dari beberapa sahabat blogger. Noh Omar pun dan jawab dah kes ni. Mami Ijat pun dah jawab dah..lagi mau pertikai ka?

Setahu aku, penjelasan yang Mami Ijat buat tu dah menjawab segalanya. Tapi memandangkang kebengapan "the best anak ikan" Nuar Berahim tu, dia mungkin tak paham bahasa dan tak mau terima kebenaran tersebut.

Seterusnya, sahabat blogger saya, Sanggul Kerambit, pun dah jawab panjang lebar tentang hal ni. Bukan satu entry, 3 entry dia buat untuk jawab semua tohmahan Rafizi. Kalau nak baca, sila ke blog Sanggul Kerambit, the only blogger yang hebat dari Wanita UMNO..!!!

GEMPARRR..!!! PAKATAN HARAM TETAP "TAK HALAL"..!!!

Posted: 10 Nov 2011 02:16 AM PST
Kalau dah dasar pembohong tu, pembohong jugaklah dia. Sudahlah berbohong, disalahkan pula pihak lain. Kalau dah haram tu, haram jugaklah ia. Sudahlah haram, memang haram jadah betul la Pakatan Haram tu!

Hari ini, Pengarah Pendaftar Pertubuhan (ROS), mendedahkan pembohongan yang dilakukan oleh pemimpin Pakatan Haram, Saifuddin Nasution, Anthony Loke dan Dr. Hatta Ramli yang kononnya ROS sengaja tak mahu luluskan pendaftaran pakatan DAP, PKR dan PAS sebagai satu parti dibawah "Pakatan Rakyat".

Ketiga-tiga pembohong ini mendakwa kononnya ROS mempunyai "muslihat politik" untuk tidak meluluskan permohonan tersebut.

Kepala hotak dia..!!! Apa dia tak pergi sekolah ke..??? Dia tak tahu ke syarat mendaftar yang menetapkan bahawa sekiranya wakil atau individu yang memohon tersebut tidak lagi menjadi ahli pertubuhan atau parti maka permohonan tersebut terbatal secara automatik?

Dalam kes ini, permohonan tersebut dilakukan oleh Zaid Ibrahim yang kemudiannya keluar parti dan tidak lagi menjadi sebahagian dari ahli gabungan DAP, PKR dan PAS. Maka ia terbatal secara automatik. Tak wujud lagi locus standi..! Takkan itu pun tak paham???

Kemudian, ketiga-tiga beruk mat yeh yang cuba tipu rakyat itu menyatakan bahawa mereka menugaskan Kamaruddin Jaafar untuk membuat permohonan baru. Persoalannya, bila masanya Kamaruddin Jaafar pergi ke ROS dan buat permohonan baru tersebut???

Menurut Pengarah ROS itu, dia dah check dengan semua staf ROS dan mendapati Kamaruddin Jaafar tak pernah mohon pun pendaftaran baru untuk gabungan parti pembohong itu. Jangankan mendaftar, bayang pun tak pernah nampak di ROS..!!!

Jelas sangat puak-puak haram jadah ni memang tak serius nak jadikan pakatan mereka itu berstatus "halal"! Sebab tu la saya kata, kalau dah haram tu, memang haram jadah la Pakatan Haram tu...!!! Dah la bohong sana sini..tak sedar diri yang diorang tu memang haram jadah..!!!


- Posted using BlogPress from my iPad

US NAK BUNUH BASHAR AL-ASSAD, ANWAR NAK BUNUH NAJIB BAGI PIHAK US PULA???

Posted: 10 Nov 2011 12:09 AM PST


Hari ini, Kerajaan US dengan bongkaknya menyatakan bahawa pemerintahan Presiden Syiria, Bashar Al-Asad akan berakhir tidak lama lagi.

Setelah berjaya mengguling dan membunuh Presiden Libya, Muammar Gaddafi, melalui proksinya iaitu para penunjuk perasaan, US mahu melenyapkan pemimpin beragama Islam yang dianggapnya sebagai 'proksi kejahatan', selain Korea Utara.

Kita tahu, Allhayarham Saddam Hussein, Allahyarham Muammar Gaddafi dan kini, Bashar Al-Asad adalah antara pemimpin Islam yang enggan tunduk kepada kekuasaan US, apatah lagi menurut kehendak mereka.

Justeru itu adalah disyaki bahawa US telah menggunakan kaedah "mencucuk" rakyat negara-negara itu sendiri untuk bangkit menentang pemimpin mereka sendiri melalui propaganda pemimpin mereka zalim dan perlu digulingkan secara kekerasan dan demonstrasi ganas.

US mungkin tidak mahu lagi menghantar tenteranya sendiri untuk menghancurkan Bashar Al-Asad memandangkan ia memerlukan kos yang sangat tinggi selain mengelak untuk dikecam secara langsung.

Selain itu, saya percaya dengan firman Allah yang menyatakan bahawa puak-puak yahudi dan nasrani itu tidak akan redha kepada mana-mana pihak selagi mereka tidak tunduk kepada kehendak puak-puak laknatullah itu.

Dunia pernah menyaksikan bagaimana US membantu Saddam dahulu dengan membekalkan peralatan ketenteraan dan senjata untuk menewaskan musuh mereka, Iran, ketika berperang dengan Iraq dahulu.

Justeru itu, saya memohon kepada rakyat negara ini supaya berhati-hati dengan propaganda pihak-pihak di negara ini yang rapat dengan tokoh yahudi seperti AlGore, Medaline Albright, Soros, Wolfowitz dan sebagainya.

Adalah tidak mustahil untuk individu seperti ini mendapat sokongan dari tokoh-tokoh yahudi ini untuk menjatuhkan kepimpinan negara ini yang kadangkala menyakitkan hati puak-puak yahudi, terutamanya kenyataan-kenyataan pedas mantan PM, Tun Dr. Mahathir terhadap mereka.

Sebelum ini, mereka dipercayai cuba menjadikan Dataran Merdeka seperti Dataran Tahrir ketika himpunan Bershit 2.0. Buktinya, Sam Ketot dan Izzah pernah berceramah mahu menjadikan demonstrasi itu "berdarah" dan ganas seperti yang berlaku di negara-negara tersebut.

Apa yang kita perlu tahu, sekiranya tidak mampu mengalahkan kerajaan sedia ada dengan cara demokrasi, saya percaya bahawa mereka akan menggunakan cara ganas dan tidak bertamadun untuk memastikan kuasa mereka dan kuasa yahudi US mampu menguasai negara ini.

Ini adalah corak penjajahan baru Yahudi melalui proksi sebagaimana yang dikatakan oleh Tun M selama ini. Persoalannya, mahukah kita membiarkan proksi zionis yahudi seperti Anwar ini menguasai Tanah Melayu?

PANASSS..!!! APA HUKUM KAFIR HARBI EDAR, SENTUH DAGING KORBAN..???

Posted: 09 Nov 2011 10:06 PM PST

Daging korban sewaktu Aidiladha hanya dikhaskan buat umat Islam sahaja. Ada larangan supaya ia jangan diberikan kepada kaum kafir kerana korban semasa Aidiladha ialah satu ibadah, bukannya suka-suka dilakukan seperti di majlis kenduri kahwin.

Tetapi, tidak pernah terdengar pula hukum melarang kaum kafir hadir sewaktu upacara korban dilakukan. Mungkin dari segi adab dan juga sikap hormat menghormati sesama agama, kaum kafir selama ini tidak pernah melibatkan diri didalam upacara keagamaan umat Islam yang satu ini.

Namun apa yang menyedihkan, pada Aidiladha kali ini, ibadah korban seolah-olah dicemari dengan pembabitan Ahli Parlimen Batu iaitu Tian Chua bergambar semasa melapah daging korban. Begitu juga dengan pengagihan daging korban oleh wakil DAP Teressa Kok kepada umat Islam di Parlimen Seputeh.

Selama berpuluh tahun ibadah korban dilakukan di Malaysia, tidak pernah kedengaran perkara seperti ini berlaku. Tetapi semenjak PAS berkawan baik dengan kafirun didalam DAP dan PKR, perkara-perkara jijik ini muncul secara tiba-tiba.

Dari satu segi, mungkin pihak PAS akan berkata bahawa kehadiran Tian Chua serta Teressa Kok ini membuktikan keberkesanan dakwah mereka kepada bukan Islam. Tapi dari satu sudut yang lain, ianya menunjukkan bahawa umat Islam amat pelahap hinggakan sanggup mengenepikan tradisi kesucian ibadah korban demi politik.

Hanya kerana dambakan kuasa politik, umat Islam didalam Pakatan sanggup membenarkan kaum kafir menyertai ibadah korban mereka. Bukan itu sahaja, kafir juga diberikan peluang untuk turut serta melapah daging serta mengagih-agihkan daging korban tersebut kepada umat islam lainnya.

Secara jujur, PAS kini membuka peluang kepada kaum kafir mempersendakan adat serta budaya bangsa melayu didalam negara. Malah, ibadat umat Islam juga telah dihalalkan untuk dipolitikkan oleh DAP bagi meraih sokongan dari bangsa melayu di negara ini.

Jangan lupa bagaimana sebelum ini Teo Nie Ching memberikan Tazkirah di mimbar Surau. Jangan lupa juga bagaimana sebelum ini Nga Kor Ming mempersendakan ayat Quran diatas pentas ceramah PAS. Kini, giliran Tian Chua dan Teressa Kok pula melakukan perkara yang sama.

Sanggupkah kita sebagai umat Islam dan juga bangsa melayu, melihat adat, budaya serta agama kita dipersendakan sebegini rupa? Pakatan pembangkang melalui PAS menjadikan semuanya halal demi politik jijik mereka.

Mungkin bagi penganut-penganut PAS ia tidak menjadi masalah, tetapi bagaimana dengan kita? Tepuk dada tanyalah iman…Sumber: klik sini

GEMPARRR..!!! DYMM SULTAN TARIK SERTA MERTA GELARAN "DATUK" PADA AMBIGA...???!!!

Posted: 09 Nov 2011 08:08 PM PST


Rata-rata rakyat Malaysia yang beragama Islam dan berbangsa Melayu memang marah pada Ambiga Sreevenasan. Dia dilabel sebagai seorang yang tidak sensitif terhadap sentimen keagamaan, khususnya yang membabitkan agama Islam di negara ini.

Dia dikait rapat dengan pelbagai aktiviti seperti menyokong kes murtad, IFC, Bershit 2.0 dan banyak lagi perkara yang mencetuskan kemarahan umum. Terbaru, dia diibaratkan bagai "ratu" oleh golongan LGBT yang mahu dia merasmikan program Seksualiti Merdeka..semua orang tahu.

Melihat pembabitan dirinya sebagai seorang yang sering mencetus kekeliruan dan kekecohan yang mampu mengancam keselamatan negara, saya berpendapat adalah wajar untuk gelaran "Datuk" yang disandangnya itu ditarik balik serta merta.

Kalau tidak silap saya, Ambiga memperolehi gelaran tersebut dari DYMM Sultan Pahang. Ampunkan patik kalau patik tersilap informasi, Tuanku. Namun sekiranya benar maklumat tersebut, patik menjunjung kasih Tuanku memohon pertimbangan sewajarnya untuk Tuanku menarik balik gelaran tersebut dengan segera.

Itu saja permintaan patik. Besarlah harapan agar Tuanku berkenan untuk memenuhi permintaan patik ini. Ambiga tidak wajar mengotorkan gelaran kebesaran tersebut memandangkan ia adalah darjah kemuliaan yang dikurnia oleh Institusi Raja-Raja Melayu yang berdaulat. Ampun Tuanku.

LAWAK GEMPARRRR PAGI INI..!!! AMBIGA JADI CALON PKR...???

Posted: 09 Nov 2011 06:07 PM PST

Khabarnya, Ambiga marah sangat sebab projek LGBT yang diarahkan Anwar kepadanya telah digagalkan. Betul ke?

Dan kemarahan itu menyebabkan dia nekad untuk bertanding sebagai calon pada PRU ke-13? Betul ke?

Amacam Anwar? Ada berani jadikan Ambiga sebagai calon PKR?

THE FLYING KICK

Posted: 10 Nov 2011 01:24 PM PST

tun faisal dot com

Posted: 10 Nov 2011 01:23 PM PST

tun faisal dot com


#TeaterJutaJutaPutrajaya malam pertama lancar!

Posted: 10 Nov 2011 10:51 AM PST


[Nota: Alhamdulillah, persembahan malam pertama berjalan dengan lancar. Walaupun ada sedikit masalah teknikal tetapi gabungan Fazleena Hishamuddin, Aloy Paradoks, Anas Ridzuan, Fasyali Fadzly dan pasukan tidak mengecewakan! Tahniah juga kepada penerbit yang bekerja begitu keras Shawn Amer!

Ramai yang ditanya tadi datang sama ada dari Shah Alam atau dari Presint 5 Putrajaya. Wah ada khalayak teater rupanya di Presint 5. Satu perkembangan yang menarik...

Jangan ingat stage manager dan pelakon saja yang risau, saya pun sama juga. Malam pertama yang baik. Rata-rata penonton enjoy dan ketawa. Ada yang tidak tahu pun sebab apa mereka ketawa, tapi tetap ketawa sebab memang sentiasa ada sesuatu yang menggeletek hati mereka; mungkin tentang apa yang mereka tahu tentang industri teater di Malaysia, mungkin tentang gelagat pelakon dan tidak kurang yang ketawa kerana apa yang ditutur dan dipentaskan adalah tentang mereka.

Bagi saya yang penting mereka enjoy, ketawa dan berfikir mengenainya. Jadi bagi yang masih belum menonton Teater Juta Juta, JOM saksikan Teater Juta Juta ke Putrajaya!

Kepada semua pembaca pas masuk berharga RM20 boleh ditempah sekarang dengan menghubungi Hilal di talian 019 - 357 2093. Jangan lupa untuk `like' page rasmi Teater Juta-Juta untuk dapatkan maklumat terkini. Bagi yang menggunakan Twitter, ikuti perkembangan terkini kami di #teaterjutajutaPUTRAJAYA.

Tontoni dan buktikan saya silap membawa Teater Juta Juta ke Putrajaya!]


Dari blog 1peluru

MEREALISASIKAN PUTRAJAYA SEBAGAI HUB KESENIAN! #teaterjutajutaputrajaya


Kira-kira jam 10.30 tadi usailah persembahan pembukaan yang kreatif dan menghiburkan di Panggung Eksperimen Mawar Sari, Presint 3 Putrajaya.

TEATER JUTA-JUTA ke Putrajaya, merintis dimensi baru kepada kota pentadbiran ini dalam usaha Majlis Belia Kawasan (MBK) Putrajaya menjadikannya sebagai sebuah hub kesenian, kesusasteraan & kebudayaan.

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan persembahan teater ini malam esok (Jumaat) dan malam penutup lusa (Sabtu) [Nota: penutup pada malam Ahad sebenarnya] bermula jam 8.30 malam. Nantikan ulasan gua mengenai teater ini dari sudut politikal yang diserap secara halus dalam naskah alternatif ini esok!

lagi gambar di blog 1peluru

Sudah berani? Daftar sini untuk Pidato Politik Piala Perdana Menteri Pemuda BN

Posted: 10 Nov 2011 12:08 AM PST

LATEST UPDATES!!!!

BERIKUT ADALAH TARIKH DAN LOKASI
PERTANDINGAN PIDATO POLITIK
PIALA PERDANA MENTERI 2011

ZON TENGAH
13 Nov 9.00am - Dewan Seminar HEA, Menara UITM (SAAS) Shah Alam

ZON PANTAI TIMUR
19 Nov 9.00am - Dewan Kediaman Rasmi YAB Menteri Besar Pahang, Jalan Telok Sisek, 25000 Kuantan, Pahang

ZON BORNEO
20 Nov, 9.00am - Tkt 2, Agatis Room, Sabah Oriental Hotel, Lorong Kemajuan, Kota Kinabalu, Sabah

ZON SELATAN
25 Nov, 5.00pm - Persada Johor, Jln Abdullah Ibrahim, Johor Baharu

ZON UTARA
26 Nov, 9.00am - Dewan Cengal 2, Tkt 1, Sunway Hotel, seberang Jaya, Pulau Pinang

SEPARUH AKHIR
28 Nov, 9.00am - Dewan Seri Hendon, Tingkat 23, PWTC

AKHIR
29 Nov, 9.00am - Dewan Tun Razak 1, PWTC

Untuk keterangan lanjut, sila lawati www.pidatopemudaBN.blogspot.com

Atau hubungi :

0123320000/0355113726/Twitter : @LokmanAdam /BB Pin 280BF393

@Arman_PJU/ BB Pin 2700149D/+60122277266

@sinatra_Z/2312BF05/0192220145.

Saringan Peringkat Zon juga akan menerima saguhati sebanyak RM200 berserta Piala Iringan. Manakala penonton berpeluang membawa pulang Telefon Bimbit dan Hamper. JANGAN LEPASKAN PELUANG!!! JOM KITA HADIR RAMAI2

Ada berani?!!! Ini geng yang berani daftar untuk Pidato Politik Piala Perdana Menteri Pemuda BN

Posted: 09 Nov 2011 08:40 PM PST

TAHNIAH KEPADA ABANG-ABANG MACHO INI YANG TELAH MENYAHUT CABARAN PERTANDINGAN PIDATO POLITIK PIALA PERDANA MENTERI. ADA LAGI YANG BERANI?

Mohd Nur Hidayat Bin Khaidir Osman
Mohd Fauzi Bin Zulkifli
Hafizzuddin Bin Ismail
Azur binti Ibrahim
Mohd Zul Rusdi B. Mohamad Ghazali
Norhafis Nordin
Nur Asyiqin binti Mohamed Aini
Hasbullah bin Awang Chik
Muhammad Iqram bin Zulkifli
Ainol Azmi bin anuar
Ismahalil BIN AB Hamid
S. Gobi Krishnan
Rahimie Abdul Rahim
Ahmad Wafi bin sahedan
Mohamad Suji Bilang Bin Mohd Nordin
Wong Loke Suan
Badrul Hisyam bin Ali
Mohd Adeeb B Mohd Noordin
Mohd Shukri bin Samsudin
Amuutha Valli a/p Nadarajah
Nurulazma Shafiqah BT Khairul Azhar
Amerul Azry bin Abdul Aziz
Muhamad Hamizi Bin Shaharudin
Nadzirah Muktar
Muhammad Aminuddin bin Dzali
Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
Nazilah HJ Idris
Mohd Zuhdi Zakaria
Razie B. Nasarruddin
Mohd Saffri bin Hashm
Khairul Anuar bin Mohd Yusof
Nor Shahida Abdul Halim
Zairul Hisyam b. Zainal
Mohd Saffri bin Hashim
Syafiqah bt Mohamad Yusof
Ahmad Shukri Bin Saidin
Mohd Fadhuni Bin Abd Ghani
Muhammad Najib bin Mohd Taib
Ahmad Shukri Bin Saidin
Mohd Fadhuni Bin Abd Ghani
Madzalifah bin Abu Kasim
Hakim hamzah
Fairuz Bin Osman
Sivaananthan Silvarass
Rich Too Seng Shin
Muhamad Faiz B. Muhamad Halil
Anies Suzana Azhan Bt Ahamad
Rozita binti Mohd Jaafar
Azmi Bin Ismail
Norzyah BT Sabri
Muhamad Faiz B. Muhamad Halil
Madzalifah bin Abu kasim
Muhamad Fadzli BIN Yasin
Norafandi b Jamaian
Mohamad Isamuddin BIN Mohamad Isa
Mohd Syes Mohamed
Haziqah Nasirah Zol Bahari
Mohd Fikri bin Mohd Jumat
Jufazli Shi Ahmad
Fandyi Sanizan BIN Jurup
Khairulnizam Ryan Lasio
Mahdir bin Bahar
Norazmie Ramin
Muhammad Faiz Bin Hashim
Ahmad Faiza Bin Mansor
Mohamad Khairulnizam Bakeri
Muhammad Harith b. Ahmad Shater
Khairul Anuar bin Che Ee 
Ainol Azmi bin Anuar  
Shameerul Abd Samad
Mohamad Yusri bin Bakir
Moohamad Faizal bin Abd Raub
Zaihasri bin Jaafar
Mohd Nurshaffiq Mohd Khairi
Mohd Nur Hidayat bin Khadir Osman
Mohd Syamsul bin Salleh
Muhd Daniel bin Baharudin
M. Ezzad Emir

Malam ni jangan lupa - JOM #TeaterJutaJutaPutrajaya

Posted: 09 Nov 2011 07:11 PM PST

JOM tonton Teater Juta Juta ke Putrajaya malam ni pukul 830 malam di Panggung Eksperimen Mawar Sari Presint 3 Putrajaya. Macam mana nak pergi? Cari Bangunan Perbadanan Putrajaya, nampak Maybank, ke depan sikit nampak Permodalan Nasional Berhad (PNB) dan Malaysia Airlines. Bangunan tu la.... :)

Pagi tadi crew Teater Juta Juta ke Putrajaya di Malaysia Hari Ini, TV3; pukul 1 petang nanti di RTM, TV1.

Teater Juta Juta ke Putrajaya dipersembahkan oleh Majlis Belia Kawasan Putrajaya (MBKPj) dan MASK Team dengan kerjasama Perbadananan Putrajaya, Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).

Terima kasih dan penghargaan kepada Ahli Parlimen Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Khaled Nordin, Menteri Wilayah dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Seri Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin di atas sokongan yang diberikan.

Jumpa di sana - nikmati teater daripada orang muda untuk orang muda dan yang masih ingin terus rasa muda.

Enjoy the show! :)

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 10 Nov 2011 01:06 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


MAMPUIH!! Awek Nak Bunuh Diri Sampai Terkencing-Kencing!!

Posted: 10 Nov 2011 10:21 AM PST

Ha ha ha.. lawak tengah malam.. kononnya nak bunuh diri la.. tapi takut sampai terkencing-kencing.. apa pun tur.. pengotor seh..


Macam ni punya orang pun ada ka? Lain kali sebelum nak bunuh diri, pergi tandas dulu. malu kat orang weh..

MISTERI!! Bayi Berumur 1 Tahun Sudah Mengandung??

Posted: 10 Nov 2011 07:48 AM PST
Dunia memang makin pelik dan makin banyak misteri manusia yang tidak masuk akal. Yang ini benar - benar budak 1 tahun tetapi hamil. Awalnya Mc tidak percaya dan Mc menganggap ini spekulasi, tetapi setelah melihat hasil analisa pasukan doktor lengkap dengan gambar - gambarnya, seperti sukar untuk tidak dipercayai. Ini benar - benar fakta unik dan misteri kehidupan.

Budak berusia satu tahun ditemui hamil di Arab Saudi. Doktor mengatakan ini kes yang unik bagi dunia ini. Laporan Ilmu Perubatan mengatakan: " Apabila ibu kanak-kanak ini hamil, dia mempunyai 2 janin dalam dirinya.

Tapi salah satu janin tumbuh di dalam yang lain, inilah mengapa gadis ini lahir dengan janin dalam rahimnya. Pasukan Doktor Arab memastikan ini boleh saja terjadi dari sudut perubatan


Seram sejuk bila baca berita ni.. dunia sudah akhir zaman, apa-apa pun boleh jadi..

McTheory:
Allah Maha Kuasa!!..

PANAS!! Apabila Bob Lokman MURTADkan Rakyat Johor!!

Posted: 10 Nov 2011 04:38 AM PST
Cerita ni Mc ambil dari blog Pisau.net

Apa nak jadi dengan Bob Lokman ni? Senang-senang nak murtadkan orang? Dia ada bukti ke orang yang kerja kat Singapore tu tak sembahyang subuh? Dah teruk nampaknya si Bob ni, dah tahap berani keluarkan fatwa sendiri dah.

Siapa dia nak murtadkan orang? Layak kah dia untuk menilai tahap keislaman orang lain?

Dulu Guan Eng hina orang Johor, kini Bob Lokman pula. Mereka ini marah kerana Johor kubu kuat UMNO/BN. Sebab tu mereka mencerca dan menghina orang Johor dengan pelbagai gelaran.

Biasa la orang meroyan gila nak menang, memang macam tu la. Rasanya orang Johor perlu ajar puak-puak ni. Jangan bagi muka langsung kat dorang yang selalu hina dan kutuk orang Johor.

Nak tengok muka-muka ni datang buat baik, tunggu masa kempen PRU 13 nanti. Kaki orang Johor pun puak ni sanggup sembah. Nak pancing undila katakan.McTheory:
Dap sudah, Pas pun sudah, Pkr bila lagi nak kutuk orang Johor?

GEMPAR!! KEDAH NEGERI KEBAJIKAN!! BIL AYAQ RM7,610 sebulan!!?

Posted: 10 Nov 2011 12:37 AM PST


Penoreh terkejut dapat bil air RM7,610

Seorang penoreh getah, Md. Ghazali Md. Hussin, 59, dari Kampung Padang Che Mas Mukim Pulai di sini, terkejut apabila menerima bil air sebanyak RM7,610 untuk bacaan pada bulan lalu.

Menurutnya, jumlah tersebut tidak masuk akal kerana dia yang tinggal bersama isteri, Siti Aminah Abdullah, 56, dan anak mereka, Shahruddin, 30, sebelum ini hanya membayar bil air antara RM10 hingga RM15 setiap bulan kepada Syarikat Air Darul Aman (SADA).

Katanya, bil yang diterima untuk penggunaan air pada Oktober lalu mencatatkan jumlah sebanyak RM7,610 selepas meter air ditukar baru.

"Biasanya saya hanya perlu membayar antara RM10 hingga RM15 setiap bulan, jadi saya cukup terkejut apabila menerima bil minggu lalu yang berjumlah RM7,610 dan saya percaya ia adalah kesilapan pihak berkenaan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Menurutnya, dia kemudiannya membawa bil itu ke pejabat SADA di pekan Baling, namun dimaklumkan tiada pegawai yang bertanggungjawab untuk menjelaskan mengenai catatan jumlah tersebut kepadanya.

Katanya, dia ke pejabat berkenaan sebelum Hari Raya Aidiladha lalu, namun sehingga hari ini pihak berkenaan belum menemuinya.

Berikutan bil yang diterimanya itu, dia sekeluarga terpaksa menutup kunci meter air kerana tidak berani lagi menggunakan air paip kerana bimbang bil akan naik lebih tinggi lagi.

Ekoran itu, dia dan keluarganya terpaksa menggunakan air telaga yang terletak kira-kira 100 meter dari rumahnya untuk kegunaan harian seperti minum, membasuh dan mandi.

"Saya dan keluarga tidak lagi berani menggunakan air paip, takut bil terus melambung tinggi, lebih baik saya gunakan air perigi dulu," katanya.

Menurut Md. Ghazali, dia tidak mampu untuk menjelaskan bayaran sebanyak itu malah dia sekeluarga tidak pernah menggunakan bekalan air yang banyak untuk kegunaan harian.

Katanya, sejak menggunakan bekalan air paip sejak 20 tahun lalu bil di rumahnya tidak pernah mencatatkan jumlah seperti itu kerana dia dan keluarga sering berjimat cermat dalam menggunakan air.

Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam SADA, Rofedi Sulaiman ketika dihubungi enggan mengulas lanjut dan hanya berkata, pihaknya akan meneliti perkara tersebut.

PMK
SESUAI DENGAN SLOGAN SETITIS AIR AMAT BERHARGA.

BANGANG!! Malaysiakini patut tukar nama jadi Yahudikini!!

Posted: 09 Nov 2011 10:07 PM PST
Inilah yang dikatakan Malaysiakini liabiliti kepada pakatan , yang dikatakan sikap bacul baling batu sembunyi tangan,sebijik macam Lim Guan Eng lidah bercabang. Dari sebesar besar pemimpin sampailah kepada pencacai haprak memang semua kuat kencing.

Sudahlah putar belit,bohong dan fitnah,sedap sedap fitnah dan burukkan persepsi sekarang dia nak mintak maaf? Apa punya bangsat Malaysiakini !

Artikel kat bawah adalah kencing Salhan yang menglembukan pembaca Malaysiakini

Terkini kenyataan Datuk Seri Syahrizat diputar belit. Ds Syarizat difitnah kononnya beliau berkata family 'berhak mendapat projek (deserves the project)'. Walhal kenyataan sebenar Dia . Dia kata 'family tak patut diserang (does not deserve to be attacked). Sambung baca SINI.

Putar belit, menipu, membohong, memfitnah memang kerja portal yahudi ni la. Patut saja tukar nama dari Malaysiakini ke Yahudikini baru ngam.. Dah dasar yahudi, memang kerja nak merosakkan orang Islam selalu la.

McTheory:
Puak pencacai pakatan pun jadi lembu.. percaya semua kena kencing!!

KASI HEMPUK!! SAMM SEBAR RISALAH FITNAH 'BERNIAT' JAHAT!!

Posted: 09 Nov 2011 07:15 PM PST

klik untuk baca


klik untuk baca

SIANG TADI ADA SEORANG WANITA SEPARUH UMUR SEDANG MENGEDARKAN RISALAH KENYATAAN MEDIA OLEH SAMM..PMK HAIRAN,KENYATAAN MEDIA YANG SI PENGECUT TU BACA PUN NAK EDARKAN..?TAK KAN TAK POPULAR LAGI KOT.SAMPAI KENYATAAN MEDIA PUN NAK EDAR DEKAT ORANG AWAM..

DALAM KENYATAAN TU PUN FITNAH DARI BETUL. MALAH CARA KENYATAAN TU DIBUAT SEOLAH-OLAH SAMM BERNIAT JAHAT UNTUK MENGHURU-HARAKAN NEGARA!!

DAH LA MEMPERGUNAKAN KUDRAT WARGA EMAS EDAR SURAT TU..DAH TAK ADA ORANG MUDA DALAM SAMM KA YANG NAK BUAT KERJA..NAMA SAJA SOLIDARITI ANAK MUDA MALAYSIA..BUAT MALU SAJA..PMK CABAR SI CHE BAD TU KALO BERANI TURUN EDAR SENDIRI LAH..KENYATAAN MEDIA PASAL BERSHIT TU..DAH 4 BULAN BERLALU BARU NAK BUAT KENYATAAN MEDIA KE??

BILA SAMM NAK BUAT PC PASAL SEKSUALITI MERDEKA PULAK??BERSIH 2.0 SAMM SOKONG 100%...SEKSUALITI MERDEKA MACAMANA PULA?

PMK
SAMM GILA GLAM GILA BABI!

KONTROVERSI!! MB Kedah Ustaz Azizan Kaki Pukul Bini??

Posted: 09 Nov 2011 05:08 PM PSTTergamam juga bila Mc baca cerita ni pada satu blog yang diberi nama Kedah Senget. Nampak gaya blog ini bukan blog pro UMNO. Namun pendedahan yang blog ni lakukan amat tragik. Baca artikel dibawah,

Azizan sering menengking, memaki . memukul dan menampar isterinya sebelum bergelar Toh Puan (kak Faiqah). Lebih dari 10 kali, kak Faiqah lari dari rumah untuk meyelamatkan diri atau mendapat rawatan. Pernah kak Faiqah berlindung di rumah Allahyarham Ustaz Fadzil Nor selama 3 hari. Kadang kadang lari kerumah saudara di Lorong Keriang, Alor Setar dan kerap juga ke rumah Mad Daud Alor Gelenggang. Kak Faiqah ada juga lari balik ke Bangi tampa pengtahuan DIA. Nasib baik masa itu Azizan ada balucinya (Mad Daud), yang siap siaga kemana saja mencari dan memujuk kak Faiqah. Mad Daud terpaksa membawa baju kak Faiqah dan paku kerumah Tuan Guru Haji Jusuh Pendang minta dijampi untuk memulih kak Faiqah. Masa itu, Azizan masih pakai Tok Guru .

Pernah kak Faiqah kerumah Allahyarham Ustaz Azhari A Razak, menyatakan beliau lebih senang jika Azizan melepaskan beliau. " saya tak ingin nak jadi isteri MB", ujar kak Faiqah penuh kesal. Azizan masa itu pun, masa Allahyarham Ustaz Fadzil masih ada, sudah bercadang dan beria ia mencanang mau jadi MB.


Kak Faiqah terlalu tertekan dengan sikap Azizan sehingga pernah memohon diceraikan di Mahkamah Syari'ah Alor Setar dan dibicarakan. Azizan juga tergamak mendakwa kak Faiqah, main kayu tiga..dengan bekas S/U kerja PAS Jerai. Sedangkan bekas S/U kerja inilah tempat kak Faiqah mengadu tak puas hatinya terhadap Azizan. Beliau juga menjadi tukang masak kepada anak anak Azizan bila kak Faiqah lari.

AZIZAN DAN ISTERI KE 2.

Ustazah Shamsiah, dibawa balik ke Kedah setelah kak Faiqah berkeras tak mau lagi tinggal di Padang Lumat. Kesian ustazah, beliau terpaksa mengambil 1 minggu MC selepas ditampar dan ditendang oleh Azizan. Ekoran dari itu ustazah Shamsiah bercadang untuk menceritakan hal Azizan kepada UMNO dan mendedah perangai Azizan kepada media massa. Nasib menyebelahi PAS. ustazah membatalkan hasratnya selepas ditenang dan dipujuk oleh Dr Hamdan Khalib (sekarang EXCO).

Tindakkan Azizan memukul dan menengking isteri berlanjutan hingga selepas bergelar Dato' Seri. Tok siak masjid Pekan Guar Chempedak terpaksa memujuk ustazah supaya jangan tidur dalam masjid……. bahaya… dan meminta ustazah tidur di dalam kereka spectra dia dalam kawasan masjid. Ustazah bawa diri, tinggal anak….mungkin Dato' Seri buat hal lama.

Boleh sambung baca SINI

Tragik betul cerita ni. Mula-mula Mc pun agak kurang percaya, tapi bila tanya dua tiga orang yang kenal rapat dengan Ustaz ni. Mereka sendiri pun mengaku memang Ustaz ni 'cenggeih' sikit. Tapi agak-agak la, takkan la sampai balun bini teruk macam tu. Sabar Ustaz.. sabar.. bawa mengucap..


McTheory:
Astafirullahhallazim.. apakah pukul bini adalah kewajipan baru orang Pas?

Apa Yang Tersirat

Posted: 10 Nov 2011 01:02 PM PST

Apa Yang Tersirat


Nampaknya kita perlu menunggu sebulan lagi keputusan Sodomi II Anwar

Posted: 10 Nov 2011 04:04 AM PST

SEPATUTNYA penghujaan sodomi II akan berlangsung dua hari pada bulan ini, yaitu 23 dan 24 November, namun atas permintaan peguambela Anwar, maka Hakim Mohd Zabidin Md Diah bersetuju, agar penghujaan ditangguh pada 8 dan 9 Disember.

Anwar, 64, dibicarakan atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan, 26, di unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Rakyat Malaysia menunggu keputusan yang bakal dibuat oleh Hakim Mohd Zabidin, walaupun Anwar bermain psikologi, bahawa keputusan telahpun dibuat lebih awal, bahawa dia akan didapati bersalah.

Anwar pada awal bulan ini pernah berkata, bahawa mantan TPM itu tidak kisah jika sabit kesalahan, kerana yakin PR akan menguasai Putrajaya pada PRU-13.

Jika PR membentuk kerajaan, maka Anwar akan diampunkan, dan PRK akan diadakan untuk membolehkan dia bertanding, seterusnya bakal ditabal sebagai Perdana Menteri Ke-8 Malaysia.

Setidak-tidaknya itulah keyakinan Anwar. Walau bagaimanapun, hanya rakyat yang menentukan siapa yang bakal menerajui negara seterusnya, apakah masih mempertahankan BN atau memberi peluang kepada PR.

Namun bagi AYT, jangan curahkan air di tempayan, walaupun mendengar guruh di langit.

BN masih diperlukan oleh rakyat, asalkan kerajaan mentadbir dengan telus, jangan berulang kes PKFZ dan isu NFC atau perwaja ke-dua.

Buku-kesilapan-kesilapan Najib beredar

Posted: 10 Nov 2011 02:11 AM PST

Sebuah buku berjudul 'Kesilapan-kesilapan Najib' yang memaparkan apa yang didakwa sebagai kegagalan Datuk Seri Najib Razak selaku presiden Umno dan sebagai Perdana Menteri kini berada di pasaran.

Buku yang ditulis bekas pemimpin Umno, Wangsa Maju, Shahbudin Husin menuntut supaya Najib mengorbankan dirinya dan meletakkan jawatan sebelum pilihan raya umum ke-13 diadakan.

Buku itu menunjukkan ada percubaan menikam Najib dari kalangan dalaman Umno serta menjatuhkannya.

Melalui peneribatan buku itu, antara kesilapan yang didakwa dilakukan oleh Najib adalah pengenalan dasar 1Malaysia, menghapuskan Kementerian Usahawan Pembangunan, mempunyai jemaah menteri yang lemah dan dianggotai terlalu ramai senator, mengurangkan subsidi dan melantik Apco.

Penulis buku itu turut membidas kegagalan Najib mengawal gaya hidup mewah isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor, gagal menangani secara berkesan gelagat parti-parti komponen dan jemaah menteri serta keputusan 'flip-flop'.

Benar kah dana NFC diguna beli kondo mewah?- Sharizat patut tidak berselindung

Posted: 09 Nov 2011 10:19 PM PST

TIADA pilihan bagi kerjaan pimpinan DS Najib berhubung NFC- mesti bertindak dan meminta pihak SPRM menyiasat isu itu.

Isu NFC menjadi bahan pembangkang menghentam kerajaan akibat pendedahan melalui laporan Ketua Audit Negara dan kedua pendedahan oleh pihak pembangkang, bahawa dana tersebut yang berasal daripada geran awal Kerajaan melalui Kementerian Pertanian dan Asas Tani itu, disalahguna termasuk membeli kondominum.

Didedahkan juga dana sebanyak RM84 juta telah dipindahkan ke akaun syarikat yang dikawal oleh suami dan anak-anak Datuk Sharizat Jalil, dan sebahgian wang itu digunakan membeli sebuah kondominum di Bangsar dengan harga RM9.8 juta.

Didedahkan juga, bahawa pembayaran kondo itu dilakukan pada bulan Desimber,2009.

Satu jawapan perlu diberikan oleh kerajaan, apa kah hubungan kondominum dengan peternakan lembu?

Ternyata darpada laporan yang didedahkan, memang wujud salah guna wang kerajaan, untuk itu pihak yang terlibat menyalahgunakan itu perlu disiasat dan di kemukakan ke muka pengadilan, demi memerlihara imej kerajaan.

Yang bersalah di sini adalah mereka yang diberi amanah, akan tetapi menyalah gunakan amanah itu.

Kerajaan mempunyai niat yang betul apabila menyediakan geran untuk membina NFC, demi kecukupan daging negara, namun niat murni kerajaan tersebut disalahguna.

Didedahkan juga, bahawa pengeluaran NFC bagi keperluan daging negara jauh di bawah target yang diperlukan.

Najib perlu bertindak dengan segera, sebelum isu ini berlarutan dan memburukkan lagi keadaan.

Jangan biarkan nila setitik merosak susu sebelanga. Sharizat tidak patut berselindung, jika keluargannyapun terlibat, demi ketelusan, seharusnya, beliaulah orang pertama mendedah kesilapan tersebut, demi negara, bukannya memerlihara kepentingan peribadi.

Sharizat tiada pilihan, mesti mengosongkan jawatan kabinet, agar supaya kelseluruhan kabinet tidak terpalit.

MB Terengganu mengalami tekanan emosi kerana isu khalwat

Posted: 09 Nov 2011 08:50 PM PST

Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said dalam satu kenyataan mengatakan bahawa dirinya dan keluarganya dalam keadaan tertekan dan emosi kerana isu khalwat yang konon membabitkan dirinya.

Bulan lalu ada beberapa blog menulis, kononnya MB Terengganu itu ditangkap khalwat di sebuah hotel lima bintang di Kuala Lumpur.

Ahmad berkata cerita beliau ditangkap khalwat itu diketahuinya sejak tiga bulan lalu, namun hanya mendiamkan diri kerana menganggap ia asam garam orang politik yang perlu berhadapan dengan pelbagai cabaran termasuk ditohmah.

"Saya sedih dan dukacita apabila blog hari ini memfitnah saya secara membabi buta," kata beliau dipetik Berita Harian.

Ahmad dilantik sebagai menteri besar Terengganu pada Mac 2008.

"Bagaimanapun, apabila mengenangkan anak saya apabila balik dari belajar menangis depan saya, selepas membaca blog yang menuduh saya macam-macam.

"Jadi, saya ambil keputusan akan saman mereka yang buat fitnah ini dan pemblog-pemblog ini kerap memfitnah saya dengan mengatakan saya kena tangkap basah (khalwat) dan sebagainya," kata Ahmad.

"Katanya (dalam blog) saya kena tangkap basah, kena tangkap khalwat. Macam-macam versinya, ada kena tangkap dengan pelajar ITM, ada kata pramugari, ada kata dengan budak Besut, ada kata budak Pasir Panjang, ada kata budak Batu Buruk, macam-macam," katanya sambil menyifatkan pemblog yang membuat fitnah sebagai manusia "bertopeng khinzir."

Beliau berkata laporan polis mengenai fitnah yang tidak berasas itu juga akan dibuat dalam masa terdekat selepas berbincang dengan peguamnya.

Ahmad berkata setakat ini pihaknya telah mengesan beberapa blog yang terlibat dalam menyebarkan fitnah itu.

"Saya nak beri nasihatlah kepada mereka yang memfitnah ini supaya menghentikan, kalau tidak kita akan heret sama ke muka pengadilan... saya harap-harap, saya akan jadi jutawan selepas ni," katanya.

Keris Pusaka Melayu

Posted: 10 Nov 2011 11:52 AM PST

Keris Pusaka Melayu


4 Perkara Penting Mesti Blogger Baca

Posted: 09 Nov 2011 06:42 PM PST

1. TO ALL Bloggers/FB/Twitter/Portal/etc. Please mention about this. We must keep alive the issues of :

A- Hudud,
B- Murtad,
C- Sexsuality Merdeka and
D- Reduction of Civil Servant.

All these are headaches for the enemy, Pakatan Rakyat.

2. Anwar Ibrahim, is trying hard to overcome the components of Pakatan Rakyat from making Stupid Mistakes within Pakatan Rakyat.

3. We must not let these issues go away. We shud keep finding new ways raising these in Twitter, FB, and blogs.

4. Bravo so far. Keep it up. We are doing ok even if we started late.

TQVM


PEJUANG BANGSA

Posted: 10 Nov 2011 11:34 AM PST

PEJUANG BANGSA


PANAS !! Zarina berang kat pihak yang dengki akan aset teteknya

Posted: 10 Nov 2011 09:01 AM PST


Amboi mulut tak insurance langsung artis ini ... bila heboh gambar seksinya  di Majalah FHM Indonesia edisi Oktober dalam beberapa aksi yang menghairahkan di dalam blog ,   Zarina Anjoulie telah dikecam, tak kurang juga yang memuji akan aksi beraninya melalui ruangan sosial seperti Twitter & Facebook.

 Tapi selamba badak je dia ni dan nampak macam bangga je bila isu teteknya yang montok itu mendapat perhatian . Korang baca la kenyataan yang GPB pickup dari blog hiburan ..

Bagaimanapun, Zarina Anjoulie yang dikenali kebal dengan pelbagai kecaman telah berkongsi satu tips agar payudara kelihatan mantap seperti yang dimilikinya.

Dalam satu kenyataannya di laman Twitter @Zarina_anjoulie, dia menyebut, "Girls pegi La Senza beli push up bra maximum double layer, SETTLE THE BATTLE."

Zarina dalam gaya bersahaja turut mempersoalkan isu dedah payudara yang menjadi kecaman ramai pihak yang pernah menyaksikan foto berkenaan.

"All I hear frm yesterday is tetek this tetek that.. Apa dosa sial tetek aku kat org.. Masing2 ada tetek nk kacau tetek org." – @Zarina_anjoulie.

Foto terbitan FHM Indonesia itu tidak seseksi manapun kerana sudah ramai yang melihat aset milik aktres ini dalam versi yang lebih terbuka. Google it! -OhBulan

Gaji & bonus Pengurus PKNS sampai RM 1.4 juta , lebih besar daripada PM

Posted: 10 Nov 2011 08:02 AM PSTKetua Pembangkang Selangor, Datuk Mohamad Satim Diman mempertikaikan pembayaran gaji dan bonus Pengurus Besar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) yang berjumlah RM1.4 juta dalam tempoh dua tahun yang disifatkan melampau dan tidak masuk akal.

Pembayaran bonus tersebut dilihat tidak wajar kerana ia seolah-olah menunjukkan pengurusan kewangan yang tidak terkawal berbanding dengan prestasi PKNS yang dikatakan tidak begitu memberangsangkan sebelum ini.


"Berdasarkan perangkaan yang diperolehi pada tahun 2009, Pengurus Besar PKNS menerima gaji dan bonus yang keseluruhannya berjumlah RM640,000 manakala pada tahun 2010 menerima gaji dan bonus sebanyak RM760,000. Jadi yang angka gaji dan bonus yang tercatat diterima oleh Pengurus Besar PKNS ini ialah sebanyak RM1.4 juta.

"Apakah ini menunjukkan satu pengurusan kewangan yang berhemah yang sebenarnya ditunjukan oleh kerajaan negeri. Maka sebab itulah barangkali jawatan Pengurus Besar ini amat istimewa. Jumlah ini juga adalah jauh lebih besar daripada gaji yang diterima oleh Perdana Menteri mahupun Menteri Besar sendiri," katanya selepas Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor di sini hari ini.

Tambahnya, selain bayaran gaji dan bonus yang tidak masuk akal, kerajaan negeri melalui PKNS juga gagal melaksanakan agenda sosial rakyat dengan mengadakan lebih banyak projek perumahan kos rendah dan sederhana di negeri ini meskipun dilihat sering kali mengaitkan dasar pentadbiran mereka dengan konsep kebajikan.

Sebaliknya, PKNS lebih banyak menumpukan kepada projek-projek mewah dan untuk mencapai keuntungan seperti projek Datum Jelatek di Pusat Bandar Keramat yang didakwa mungkin untuk membolehkan bayaran bonus yang tinggi kepada kakitangan dan Pengurus Besar PKNS.

"Kalau dahulu ketika pentadbiran BN, kita ada juga jalankan projek kos rendah dan sederhana untuk rakyat yang selaras dengan objektif PKNS untuk mewujudkan keseimbangan sosial. Tetapi kerajaan negeri sekarang ini tidak ada perkara itu buat," ujarnya.

Terdahulu, Mohamad Satim ketika memberikan ucapan membahaskan Bajet Selangor 2012 turut mempertikaikan kenyataan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam Bajet Selangor 2009 menyatakan kerajaan negeri tidak lagi memberikan memberikan projek-projek hartanah secara usahasama dan pengswastaan.

Malah katanya, kerajaan negeri turut mengarahkan PKNS supaya menghentikan projek-projek pengswastaan serta merta. -MediaUMNO

Bekas suami Nabila tak mahu lihat gambar panasnya di Pulau Tioman

Posted: 10 Nov 2011 05:42 AM PST "Saya sayang bekas isteri saya 200 peratus, kalau dia berubah saya bersedia menerimanya dengan hati terbuka," kata Zaidy Zailani, 30, bekas suami pelakon kontroversi, Nabila Huda Suhaimi, 27, ketika ditanya mengenai gambar bekas isterinya bercium dengan seorang lelaki di sebuah pulau peranginan yang tersebar di Internet.Aksi Nabila dalam gambar itu dicemuh dan dikritik hebat peminat tambahan pula Nabila baru saja bercerai dengan Zaidy pertengahan Oktober lalu.

Zaidy ketika dihubungi semalam, berkata dia terkejut dengan penyebaran gambar itu dan kurang senang dengan perlakuan Nabila.

"Saya terkejut selepas dimaklumkan rakan mengenai gambar itu dan saya tidak mahu melihatnya," katanya sambil memberitahu Nabila sudah lama dia tidak berhubung dan berjumpa dengannya serta anak mereka, Keisha Laila yang berusia setahun lebih.

Menurut Zaidy, selepas bercerai dengan isterinya pertengahan Oktober lalu, dia mengambil alih menjaga puteri kesayangannya itu walaupun perlu bekerja seharian.

Ibadat haji : Bukan salah Najib , tapi pegawainya yang bangang !

Posted: 10 Nov 2011 04:34 AM PSTCubaan portal dan blog pro pembangkang nak jadikan isu soal ibadat Haji Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijawab hari ini.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom Khamis menjelaskan bahawa kenyataan daripada Twitter Datuk Seri Najib Tun Razak pada Ahad lepas yang beliau selesai menunaikan ibadah haji sedangkan masih ada rukun haji yang belum dilaksanakan ketika itu, telah disalah tafsir.

Sambil menolak sebarang andaian kononnya Perdana Menteri dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor serta beberapa kenamaan lain tidak selesai mengerjakan ibadah haji, beliau berkata sebagai tetamu diraja kerajaan Arab Saudi, Perdana Menteri serta jemputan yang lain dapat menjalankan ibadah dengan baik.

Bercakap kepada pemberita sejurus tiba dari Tanah Suci di KLIA, Jamil Khir berkata Perdana Menteri dan rombongan telah mendapat kawalan yang baik dan teratur bagi menyempurnakan semua ibadah semasa mengerjakan haji.

"Yang dimaksudkan (dalam Twitter Perdana Menteri), bukan selesai ibadat haji (tetapi) selesai wukuf. Wukuf ini dari Zohor 9 Zulhijjah sehingga Maghrib hari yang sama. Jadi yang dimaksudkan selesai itu, selesai wukuf.


"PM selesai (menunaikan ibadah haji). Haji ialah kita mesti pergi di Arafah. Kalau kita tidak berada di Arafah, maka tiadalah haji itu.


"Jadi pada petang itu mungkin...barangkali soalan itu ditanya petang itu...selesai itu, selesai arafah. Haji itu belum selesai lagi.

"Kita masih ada untuk nak melontar selama tiga hari pada hari-hari Tasyrik. Jadi ini yang mungkin disilap faham," kata beliau.

Sebelum ini, sebuah portal pro pembangkang menyiarkan memetik Mufti Perlis Dr Juanda Jaya menafikan merasa terkejut dengan ibadah haji seperti yang disiarkan PM.

Dr Juanda memberitahu beliau dihubungi oleh portal berkenaan untuk mendapat penjelasan mengenai Haji yang paling awal boleh dibuat sahaja tanpa mengaitkan dengan Perdana menteri dan isteri serta rombongannya.

Mufti Perlis tersebut kemudiannya meminta portal berita tersebut memperbetulkan kenyataannya bagi mengelakkan persepsi buruk-10/11/2011


Komen GPB 

Bukan salah Najib , tapi salah pegawai-pegawai medianya yang bangang dalam menasihat .  Sudah la makan gaji buta  dan lepas itu cakap kat PM  mereka lah paling hebat dan pakar dalam dunia media  ! 

Lain kali nak tweet apa dia pun , pikiaq dulu ayat itu sebelum Malaysiakini kaki putar belit dapat cari ... .

PANAS ! Pegawai kerajaan DAP memang biadap , orang kurang upaya (OKU) pulak dimaki !!

Posted: 10 Nov 2011 03:30 AM PST


Apa kejadahnya pegawai kerajaan regim DAP ini suka hati maki hamun rakyat gara-gara insiden kecil kemalangan ?  Yang dikesalkan ialah   yang dihina itu adalah orang kurang upaya ( OKU)  .

Pegawai kerajaan DAP  itu ingat dengan berbaju kot dan menggunakan kereta kerajaan negeri sebagai lesen besar untuk bikin jalan ini seperti Guan Eng punya .  Boleh suka hati pergi langgar motorsikal rakyat marhaen yang cacat .

Kalau ikut undang-undang , siapa yang langgar belakang kenderaan  di depan itu  yang salah .  Sudah la tak ada adab betul pegawai kerajaan DAP ini dengan tidak memohon maaf , lepas itu pergi maki pulak . BACA SINI

Macam ini ka kerajaan yang Guan Eng dok laung berjiwa rakyat ???  POORAH !!

Aaron Aziz a.k.a Seth kembali berlakon bersama Nora Elena

Posted: 10 Nov 2011 02:00 AM PST
Aaron juga telah mengorak langkah dengan mula mengarah drama. Drama yang diarahkan Aaron berjudul Kekasih Awal dan Akhir telah ditayangkan di TV9 malam semalam. Turut berlakon dalam drama ini ialah Siti Saleha yang juga merupakan pasangan Aaron untuk drama Nora Elena dan juga Fouziah Gous. Malangnya kami tak sempat menonton drama ini.

Kalau korang dah tengok, apa kata kongsikan bersama kami, best ke drama tu? Lagi 12 keping gambar boleh anda dapati dengan membaca gosip ini sepenuhnya. KLIK DISINI

Tun M nasihat Ku Li guna blog sebagai saluran untuk bersuara

Posted: 10 Nov 2011 12:53 AM PSTIni pandangan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengenai kenyataan veteran UMNO Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li) bahawa dia tubuh NGO sebab tak ada ruang untuknya bersuara dalam parti.

Kata Dr Mahathir, saluran alternatif seperti blog harus dijadikan platform pemimpin parti politik untuk bersuara, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Kita boleh guna blog untuk bersuara. Kalau tidak boleh bersuara dalam parti, kita guna blog. Dalam parti, kadang-kala dia (pemimpin) pun tak berapa dengar.


"Kita ada kebebasan bersuara. Jadi, kita boleh bersuara tetapi kalau orang lain tak berapa dengar, kita tak boleh buat apa-apa," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ucapan bertajuk 'Dilema Ekonomi Bangsa Malaysia' di Universiti Putra Malaysia Rabu.

Semalam, Ku Li, yang juga Presiden AMANAH, berkata pertubuhan itu bebas dianggotai pelbagai fahaman politik untuk menyuarakan apa saja pandangan berhubung kepentingan rakyat.

Selain kenyataan Ku Li, Dr Mahathir juga ditanya pemberita mengenai cadangan DAP mengurangkan kakitangan awam.

Menurutnya, berdasarkan pertambahan populasi di Malaysia, maka lebih ramai penjawat awam diperlukan.

"Untuk mengurangkan bilangan kakitangan awam dengan memecat mereka, itu sangat teruk.

"Ketika saya mengambil alih jawatan Perdana Menteri, kita mempunyai kira-kira 13 juta rakyat, namun apabila saya mengundurkan diri, populasi kita meningkat kepada 26 juta. Populasi bertambah jadi kita memerlukan lebih ramai kakitangan awam," katanya sambil menambah penswastaan dapat menyerap kakitangan awam ke sektor swasta dan mengurangkan perbelanjaan kerajaan.

Sebelum itu, Dr Mahathir berkata kerajaan harus memastikan pengagihan pendapatan yang adil dan saksama di kalangan rakyat pelbagai kaum bagi mencapai status negara maju.

"Kalau kita sedar pentingnya imbangan antara miskin dan kaya supaya jurang tidak terlalu jauh, maka kita akan mencapai kemajuan. Kita tidak boleh terlalu mengejar kemajuan tanpa mengambil kira mereka yang mungkin tertinggal di belakang.

"Inilah dilema ekonomi Malaysia. Namun demikian, kita dapat menyediakan rakyat kita supaya dapat merebut peluang yang wujud dalam negara yang stabil dan tumbuh dengan pesatnya," katanya.

Selain itu, Dr Mahathir menyarankan rakyat Malaysia agar memahami dilema kerajaan untuk mencapai status negara berpendapatan tinggi, yang akan 'disertai' kos perbelanjaan serta sara hidup tinggi.

"Maka, kerajaan perlu bijak menangani agar tidak berlakunya rusuhan untuk menjatuhkan kerajaan," katanya.

Beliau turut meminta rakyat Malaysia agar tidak cerewet dan terlalu memilih pekerjaan demi kepentingan ekonomi negara.

Dr Mahathir berkata kebanjiran pekerja asing di negara ini menjadikan golongan itu cekap dalam sesuatu bidang, dan pada masa yang sama, pendapatan mereka meningkat serta menyebabkan pengaliran wang ke luar negara meningkat.

"Ini (pengaliran wang ke luar negara) secara tidak langsung menyebabkan negara kita akan menjadi miskin," katanya.-9/11/2011 AGENDA DAILY

Najib sahkan hanya pilih calon boleh menang, umur & had sebagai YB tak diambil kira

Posted: 10 Nov 2011 12:04 AM PSTBarisan Nasional (BN) tidak meletakkan had umur dan juga tanpa mengira berapa kali menjadi wakil rakyat bagi calonnya pada pilihan raya umum ke-13 asalkan calon berkenaan boleh menang, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Sambil mengakui pilihan raya umum akan datang sebagai sengit, Perdana Menteri berkata apa yang penting ialah individu berkenaan adalah calon terbaik untuk Barisan Nasional (BN).

"Calon boleh menang ini boleh merangkumi semua, tidak kira muda atau tua, tidak ada had umur, tidak ada had berapa kali menjadi wakil rakyat. Kesimpulannya, calon boleh menang.

"Tidak kira umur, tidak kira berapa kali jadi wakil rakyat, tidak kira jika orang kata kitar semula, yang penting sekali ialah calon boleh menang, sebab kita nak BN menang dengan cemerlang dalam pilihan raya umum nanti," katanya ketika menyampaikan amanat pada majlis bersama ahli Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) di Seri Perdana di sini, pada Rabu.

Turut hadir Presiden Mubarak Datuk Seri Abdul Aziz Rahman dan Ketua Penerangan Mubarak yang juga Pengerusi Bernama Datuk Abdul Rahman Sulaiman. -

Masa depan penjawat awam gelap jika undi Pakatan pada PRU 13

Posted: 09 Nov 2011 10:00 PM PST
Kakitangan awam diminta menolak pembangkang kerana kenya­taan awal DAP sebelum ini berhasrat mengurangkan mereka jika diberi mandat memerintah negara.
Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan berkata, hasrat itu membuka tembelang DAP.

Menurutnya, tindakan sedemikian akan menyebabkan 1.2 juta kakitangan awam terjejas, sekali gus 5 juta rakyat bergantung kepada gaji yang diberikan Kerajaan Pusat.

"Majoriti kakitangan awam adalah Melayu dan ia tidak disenangi pembangkang. Nampak sangat mereka (DAP) tidak menghormati pegawai kerajaan.

"Kita tahu mereka tidak akan masuk perkhidmatan kerajaan kerana gaji yang ditawarkan kecil, tetapi mereka perlu melakukan kerja yang banyak," katanya ketika dihubungi, semalam.

Bagaimanapun, Tony Pua dalam kenyataannya baru-baru ini menyelar pihak yang mengecam cadangan parti itu mahu memperkemaskan perkhidmatan awam menerusi pendekatan mengurangkan saiz tenaga kerja dengan sengaja menjadikannya isu perkauman kerana ia bukan satu idea janggal, malah pernah disentuh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Ahmad berkata, kakitangan awam berkorban walaupun gaji kecil, tetapi tidak dihargai pembangkang.

"Masa depan kakitangan awam bersama pembangkang gelap. Saya harap kakitangan awam menolak mereka," katanya.

Shahrizat diugut Zuraida PKR, letak jawatan atau diserang isu projek Fidlot ?

Posted: 09 Nov 2011 08:30 PM PSTKetua Wanita PKR menggesa Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil agar meninggalkan politik dan letak jawatan jika benar-benar mengambil berat tentang Pergerakan Wanita Umno ekoran pendedahan masalah berkaitan projek ternakan lembu Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC).
Zuraida Kamaruddin, yang juga Ahli Parlimen Ampang berkata, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat itu seharusnya mengutamakan kepentingan Barisan Nasional (BN) dan wajar menunjukkan bahawa wanita lebih berwibawa dan berintegriti.

"Tindakan paling hormat untuk beliau lakukan adalah berhenti daripada kerajaan dan meninggalkan politik kerana tidak akan ada lagi pendedahan berkenaan projek ini," kata beliau pada sidang media hari ini.

Katanya, hanya tindakan meletak jawatan boleh menyelamatkan imej ahli-ahli Wanita Umno yang turut berhadapan dengan skandal tersebut, yang didedahkan oleh Laporan Ketua Audit Negara 2010.

Komen GPB 

Habis la karier  politik Ketua Wanita UMNO Malaysia  ....haha ..

Terpalit kerana projek suami dan anak-anak je ... Imej kegagalan projek  lembu Fidlot akan terus diserang oleh PKR berterusan terhadap Shahrizat .

Ke mana Shahrizat pergi termasuk bertanding dalam PRU  13  akan  terus diburu pakar-pakar lembu PKR ..haha

Itu lah dulu Kak Ijat kutuk sangat  blogger Penang sebab  bongkarkan kes raba  anak VVIP Penang kononnya jangan serang keluarga , tapi sekarang beliau sendiri yang kena .

Bersiap sedia la Kak Ijat  dan kroni-kroninya  itu ...nak pilih politik ka atau nak pertahankan  keluarganya  berhak dapat projek itu ..


Harus diingatkan juga  "  Winable Candidate " ala  Najib  tak boleh terpalit isu lembu seperti ini ..haha

Kenyataan paling bangang seorang wakil rakyat Pakatan Rakyat

Posted: 09 Nov 2011 06:47 PM PST
Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M ) tak habis-habis dihentam kira dan kanan oleh puak2 Pakatan . Mereka seolah-olah dengki bila mana kedai ini menjual harga murah daripada harga pasaran .

Semalam Tony PuaKA dan Nurul Ijah sanggup menjadi barua kepada pemborong2 lintah darat dengan menghentam KR1M dengan membawa sampel produk kedai terbabit dan mendakwa ia tidak murah seperti disangka .

Perbezaan harga jauh lebih rendah daripada dakwaan antara 30 hingga 50 peratus bagi kebanyakan produk," kata ahli parlimen DAP bagi Petaling Jaya Utara, Tony Pua pada sidang akhbar di lobi parlimen hari ini.

 "Kunjungan ke sebuah pasar raya besar seperti Carrefour dan membeli produk seperti krimer, sardin, cecair pencuci akan segera menunjukkan bahawa hakikat adalah jauh daripada keadaan sebenarnya seperti yang didakwa oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan serta Perdana Menteri"A
pa yang Tony PuaKA ini tak puas hati ??  Rakyat tak peduli la dia  nak cakap produk  cecair pencuci  ini murah sikit ka dari Carrefour , tapi apa yang penting ia MURAH !!

Murah 20 % ,30 % ,40 % ....apa yang penting ia murah . Cuma yang GPB ingin persoalkan apek DAP ini mengapa dia tak cerita tentang 9 barang keperluan seperti tepung , gula dan beras yang jauh lebih dari cecari pencuci ini ??

Rakyat tak beli pun cecair pencuci setiap hari dan cukup bangang la seorang MP DAP kononnya  nak tunjuk produk sebegitu sebagai BUKTI .hahaha .......

MASTER DEDAH

Posted: 10 Nov 2011 11:27 AM PST

MASTER DEDAH


TIAN CHUA KANTOIKAN SAIFUD DIN NASUITON

Posted: 09 Nov 2011 01:35 PM PST


SAIFUDDIN KANTOI DENGAN TIAN CHUA...
HAHAHA...KAU PUN TERINGIN KAT ANAK ANWAR YA...

DULU MASA IZZAH SINGLE..KAU TAK DAPAT SEBAB EZAM ADA
SEKARANG NI...KAU PULAK NAK SEBAT IZZAH...

CELAKE PUNYE PUDIN...TQ TIAN CHUA ATAS GAMBAR NI..
KAU PUNYA SAMA TIAN CHUA..KAU SEBAT ELI BAIK PUNYA...

bumiyang

Posted: 10 Nov 2011 03:44 AM PST

bumiyang


Inikah Wajah PM Malaysia Yang Anda Inginkan???

Posted: 10 Nov 2011 12:30 AM PST

Siapa Kata di Kelantan Ada Masalah Bekalan Air Bersih???

Posted: 09 Nov 2011 08:41 PM PST

Hudud - Pas Atau Orang Melayu Yang Kena Kencing???

Posted: 09 Nov 2011 04:30 PM PST

Penasihat Ekonomi "RM1", Memfitnah Lagi???

Posted: 09 Nov 2011 05:00 AM PST

Bola sepak Sukan SEA: Malaysia 2, Thailand 1.

Posted: 09 Nov 2011 03:10 AM PST

Politik Harian

Posted: 10 Nov 2011 03:11 AM PST

Politik Harian


Senarai Saringan Zon Pertanding Pidato Politik Piala Perdana Menteri Pemuda BN!

Posted: 10 Nov 2011 01:11 AM PST


Jika Anda Fikir Anda Hebat! Tunggu Apa Lagi?

JOHAN            : RM 5,000 BERSERTA PIALA IRINGAN
NAIB JOHAN : RM 3,000 BERSERTA PIALA IRINGAN
KETIGA          : RM 1,000 BERSERTA PIALA IRINGAN
10 FINALIS    : RM 500 BERSERTA PIALA IRINGAN

ZON TENGAH
13 Nov 9.00am - Dewan Seminar HEA, Menara UITM (SAAS) Shah Alam

ZON PANTAI TIMUR
19 Nov 9.00am - Dewan Kediaman Rasmi YAB Menteri Besar Pahang, Jalan Telok Sisek, 25000 Kuantan, Pahang

ZON BORNEO
20 Nov, 9.00am - Tkt 2, Agatis Room, Sabah Oriental Hotel, Lorong Kemajuan, Kota Kinabalu, Sabah

ZON SELATAN
25 Nov, 5.00pm - Persada Johor, Jln Abdullah Ibrahim, Johor Baharu

ZON UTARA
26 Nov, 9.00am - Dewan Cengal 2, Tkt 1, Sunway Hotel, seberang Jaya, Pulau Pinang

SEPARUH AKHIR
28 Nov, 9.00am - Dewan Seri Hendon, Tingkat 23, PWTC

AKHIR
29 Nov, 9.00am - Dewan Tun Razak 1, PWTC

Untuk keterangan lanjut, sila lawati www.pidatopemudaBN.blogspot.com

Atau hubungi :

0123320000 / 0355113726/Twitter : @LokmanAdam /BB Pin 280BF393

@Arman_PJU/ BB Pin 2700149D/+60122277266

@sinatra_Z/2312BF05 / 0192220145.

Saringan Peringkat Zon juga akan menerima saguhati sebanyak RM200 berserta Piala Iringan. Manakala penonton berpeluang membawa pulang Telefon Bimbit dan Hamper. JANGAN LEPASKAN PELUANG!!! JOM KITA HADIR RAMAI2

Senarai Nama Peserta Pertandingan Pidato Politik Piala Perdana Menteri Klik di sini...

PRU-13 :DS Najib Letak Calon Terbaik...Asalkan Calon Boleh Menang!

Posted: 09 Nov 2011 11:44 PM PST


Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata Barisan Nasional (BN) tidak meletakkan had umur dan juga tanpa mengira berapa kali menjadi wakil rakyat bagi calonnya pada pilihan raya umum ke-13 asalkan calon berkenaan boleh menang!

Sambil mengakui pilihan raya umum akan datang sebagai sengit, Perdana Menteri berkata, apa yang penting ialah individu berkenaan adalah calon terbaik untuk Barisan Nasional (BN).

"Calon boleh menang ini boleh merangkumi semua, tidak kira muda atau tua, tidak ada had umur, tidak ada had berapa kali menjadi wakil rakyat.

Kesimpulannya, calon boleh menang.

"Tidak kira umur, tidak kira berapa kali jadi wakil rakyat, tidak kira jika orang kata kitar semula, yang penting sekali ialah calon boleh menang, sebab kita nak BN menang dengan cemerlang dalam pilihan raya umum nanti," katanya ketika menyampaikan amanat pada majlis bersama ahli Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) di Seri Perdana.

Sedia Gempur!!!!

Dasar Letak Wakil Parti Dalam Jawatankuasa Tender Dipersoal

Posted: 09 Nov 2011 10:06 PM PST


Kerajaan pakatan pembangkang Selangor dipersoal kerana meletakkan anggota majlis daripada kalangan wakil parti politik dalam jawatankuasa tender dan sebut harga pihak berkuasa tempatan (PBT).

Sambil mempersoalkan ketelusan kerajaan negeri itu, Datuk Mohd Isa Abu Kasim (BN-Batang Kali) berkata, ini kerana tindakan tersebut dilihat menimbulkan banyak keraguan termasuklah kemungkinan wujudnya campur tangan politik terhadap keputusan PBT dalam menetapkan sebut harga atau tender sesuatu projek pembangunan dan sebagainya.

"Saya masih ingat sebelum ini kerajaan negeri mengatakan mahu mengamalkan ketelusan dalam pentadbiran termasuklah di peringkat PBT.

"Akan tetapi, apa perlunya anggota majlis daripada wakil parti politik (DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas) duduk dalam jawatankuasa tender dan sebut harga PBT," katanya dalam soalan tambahan kepada Exco Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan negeri, Ronnie Liu Tian Khiew mengenai wujudnya pilih kasih dalam pentadbiran PBT di negeri ini pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) hari ini.

Mengulas lanjut, Mohd Isa berkata, dasar kerajaan negeri yang meletakkan anggota majlis dalam jawatankuasa tender dan sebut harga PBT itu juga dilihat seolah-olah satu bentuk ketidakpercayaan kerajaan negeri terhadap pegawai PBT dalam menjalankan tugas mereka.

Bagaimanapun, Ronnie berkata, langkah meletakkan anggota majlis dalam jawatankuasa tender dan sebut harga PBT adalah satu perkara biasa.

Beliau berkata, anggota majlis dalam jawatankuasa berkenaan hanyalah bertindak sebagai pemerhati selain mendakwa langkah sedemikian turut disambut baik oleh yang dipertua dan pegawai PBT. – Bernama

DJ Red-FM Mabuk, Berbogel di Konti, Adakah Dia Linora Low?

Posted: 09 Nov 2011 08:15 PM PST


Apa motif wanita yang dikatakan DJ sebuah radio warna 'tomato' ni berbogel sememangnya kurang pasti. Mungkin dia 'kepanasan' agaknya hingga sanggup menanggalkan bajunya untuk tatapan lelaki.. ataupun mungkin dia mabuk sakan hingga lupa dunia dan akhirat! Allahualam...


Harap pihak berkenaan seperti SKMM akan menyiasat dan mengambil tindakan jika benar kejadian di sebuah stesyen radio Malaysia kerana tindakan ini semestinya terlalu bercanggah dengan etika moral.... Mungkin Linora Low atau RedFM patut tampil ke hadapan memberi penjelasan jika ini bukan dirinya, bukan berlaku di konti RedFM.


Info- Maya De'JendelaUpdate
Pembetulan kesilapan dari informasi, gambar seorang gadis sedang berbogel di konti radio yang didakwa oleh kebanyakan blog sebagai Linora Low, DJ RedFM adalah satu kesilapan... identiti sebenar gadis itu adalah seorang artis lucah dari Filipina, Maui Taylor.

Info- Maya De'Jendela

Khairy Sifatkan Tuduhan Pembangkang Mengenai NFC Liar

Posted: 09 Nov 2011 06:00 PM PST


Pemuda dan Wanita UMNO menyifatkan tuduhan pihak pembangkang berhubung Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) adalah liar demi menagih perhatian umum bagi menutup kepincangan pembangkang yang kini terumbang-ambing menghadapi pilihan raya umum.

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin berkata dakwaan bahawa NFC telah menyalurkan wang sejumlah RM81.2 juta kepada National Livestock & Meat Corporation Sdn Bhd (NLMC), syarikat sekutu NFC dan memberi diskaun hampir RM3 juta kepada sebuah lagi syarikat sekutu Real Food Company Sdn Bhd (RFC) adalah tidak benar.

"Tuduhan yang dibuat ada banyak kelemahan dari segi fakta, hujah dan dasar kerana tidak membawa apa-apa kebenaran di mana saya sendiri telah membuat penyelidikan yang dibuat melalui laman web dan temu ramah dengan pihak berkaitan.

"RM81.2 juta itu bukan sahaja bertujuan menghasilkan daging mentah tetapi juga untuk membina kemampuan dari aspek pemasaran, perancangan operasi, kewangan, perancangan organisasi dan pengurusan sumber manusia," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen semalam.

Katanya NLMC juga dipertanggungjawabkan untuk membina rangkaian penawaran, membina pasaran untuk produk fidlot serta membeli hasil dari ladang satelit.

"Ia juga berperanan untuk memajukan operasi sistem lojistik dan penghantaran serta membina pasaran bagi produk Pusat Fidlot Nasional sebagai pengeluar daging yang konsisten dan berkualiti tinggi di dalam proses persediaan untuk Program Pembangunan Usahawan," katanya.

Manakala berhubung dengan dakwaaan tentang pemberian diskaun, anggota Parlimen Rembau itu berkata RFC berperanan sebagai pengedar daging keluaran NFC dan diskaun yang diberi itu kemudiannya disalurkan kepada kesemua pembeli-pembeli daging.

"Ini termasuklah hypermarket besar di negara ini seperti Jusco, Carrefour, Cold Storage dan Giant, pasar-pasar tani di seluruh negara dan juga pasaran hotel-restaurant-catering'," katanya lagi.

Dakwaan Pembangkang Mengenai NFC Adalah Satu Agenda Politik – Shahrizat

Posted: 09 Nov 2011 05:00 PM PSTMenteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata isu berkaitan syarikat National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) yang dikaitkan dengan anggota keluarganya merupakan satu agenda politik oleh pihak pembangkang.

Shahrizat berkata dakwaan pembangkang bahawa kerajaan telah berbohong mengenai jumlah peruntukan yang telah disalurkan kepada projek NFC melalui Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani adalah tidak benar.

"Serangan ini merupa percubaan dari pihak pembangkang untuk melemahkan semangat saya. Saya rasa isu NFC ini telahpun dijawab dengan panjang lebar oleh Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar," katanya.

Pembangkang bukan berminat terhadap isu NFC tetapi menggunakan isu NFC untuk menyerang dirinya selaku Ketua Wanita UMNO dan Pengerusi Wanita Barisan Nasional (BN), katanya selepas merasmikan Pameran Raja'ah : Seni, Idea dan Kreativiti Sulaiman Esa Dari 1950an-2011 di Balai Seni Visual Negara, di sini, hari ini.

"Saya ingin tegaskan, kami (keluarga Shahrizat) bukannya begitu lemah…saya rasa keluarga saya tidak sepatutnya dilemparkan dengan tuduhan sebegini kerana keluarga saya telah bekerja keras, tetapi itu bukan perkara pokoknya.

"Perkara pokoknya ialah Noh Omar dah jawab mengenai isu berkenaan dan saya rasa gembira kerana pihak Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani akan memantau kejayaaan projek itu," katanya

Sementara itu ketika ditanya mengenai persiapan kementeriannya dalam menghadapi banjir di seluruh negara, Menteri itu berkata Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) telah melipatgandakan persediaan dan perancangan dalam menghadapi situasi banjir.

JKM telah mengenal pasti pusat-pusat pemindahan banjir, merangka satu mekanisme bagi memastikan kelancaran pengagihan makanan dan bagaimana untuk bekerjasama dengan agensi-agensi kerajaan lain dalam menghadapi banjir kelak, katanya.

Dalam perkembangan lain, Shahrizat menasihati rakyat Malaysia agar menjaga dan tidak mengabaikan ibu bapa walaupun mereka sibuk bekerja mencari rezeki.

"Kementerian tidak mahu warga emas diabaikan dan tidak diberi perhatian akhirnya menjadi gelandangan (kutu rayau) dan pengemis jalanan dan sekiranya mereka tidak mampu menjaga orang tua mereka akibat kemiskinan, mereka perlu merujuk dan meminta bantuan dengan JKM," katanya.

Zarina Ann Julie Beraksi Seksi di Majalah FHM Indonesia

Posted: 09 Nov 2011 07:44 AM PSTZarina Ann Julie yang pernah gemparkan Malaysia dengan gambar bogelnya dengan pakwe dulu kini kembali lagi dengan aksi panas di Majalah FHM Indonesia. Nampaknya Zarina tidak pernah serik untuk melakukan aksi-aksi berahi yang bakal mengugat keriernya. Terdahulu Zarina menyepikan diri setelah isu gambar pakai bikini di tepi kolam renang tersebar. Kini nama Zarina baru nak naik kembali, dah buat hal balik....

Apa nak jadi lah minah ni?

Gambar terdahulu, berahi di tepi kolam...

Gambar-gambar yang mengundang kontrolversi panas!!

Bob Lokman Akan Didakwa 14 Feb Kerana Memberi Ceramah Tanpa Tauliah

Posted: 09 Nov 2011 06:00 AM PST


Pelakon yang menyertai parti PAS Bob Lokman hari ini memberi keterangan kepada Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) kerana didakwa menyampaikan ceramah agama tanpa tauliah di Masjid Sungai Lui, Hulu Langat Selangor pada 10 Oktober lalu.

Beliau memberi keterangan selepas pegawai JAIS berjaya mengesan lokasinya. Beliau dikatakan memberi keterangan selama sejam bermula pukul 10 pagi.

Menurut Bob katanya perbicaraan akan berlangsung pada 14 Februari depan.

Sebelum ini dilaporkan jabatan berkenaan telah mendapat waran tangkap kerana Bob engan memberi kerjasama.

Beliau enggan menghadirkan diri selepas diarahkan oleh jabatan berkenaan memberi keterangan berhubung perkara tersebut.

Mengikut Seksyen 119 (1) Enakmen Pentadbiran Islam (Negeri Selangor) 2003, yang jika sabit kesalahan boleh didenda tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun.

Beliau boleh dituduh melakukan kesalahan mengikut Seksyen 12B Enakmen Jenayah Syariah Selangor jika gagal memberi keterangan dengan sengaja dan tertuduh boleh didenda tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun jika sabit kesalahan.

Apa celop Bob!

Terkini: Kenyataan Media Dan Respon YB Khairy Jamaluddin Berhubung Isu National Feedlot Corporation

Posted: 09 Nov 2011 04:58 AM PST


Kenyataan Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin berhubung isu National Feedlot Corporation yang mana terbahagi kepada dua, iaitu bahagian satu yang merangkumi kenyataan akhbar yang telah saya buat di parlimen dan juga respon serta jawapan Khairy kepada kenyataan YB Machang, yang terkandung dalam kenyataan beliau, di bahagian dua.

Bahagian 1: Kenyataan YB Rembau – National Feedlot Corporation atau Pusat Fidlot Nasional.

Bahagian 2: Jawapan Khairy yang terkandung di dalam kenyataan YB Machang bertajuk "Skandal Fidlot: Barisan Nasional Mengelak Dari Isu Penyelewengan Wang Rakyat"

Sila baca kenyataan penuh YB Khairy Jamaluddin di sini...

SENJALIZA

Posted: 10 Nov 2011 03:10 AM PST

SENJALIZA


RAFIZI: Dah besao Tandok da

Posted: 10 Nov 2011 01:01 AM PST

Lembu ini nama timangannya ialah RAFIZI. Rafizi dah besar tanduk. 
Dah nak menanduk dah. Apapun Rafizi tetap juga lembu..Klik di sini

Taipingmali (tm)

Posted: 10 Nov 2011 02:24 AM PST

Taipingmali (tm)


Jika jenayah siber tidak dikawal?

Posted: 10 Nov 2011 12:30 AM PST

Negara mungkin rugi sebanyak RM2.73 bilion bagi tempoh 5 tahun akan dtg sekiranya jenayah siber tidak ditangani dgn baik - YB Dato Fadillah Yusof
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MEREKA INI TELAH MENYAHUT CABARAN PERTANDINGAN PIDATO POLITIK

Posted: 10 Nov 2011 12:06 AM PST

PIALA PERDANA MENTERI. ADA LAGI YANG BERANI?
Mohd Nur Hidayat Bin Khaidir Osman
Mohd Fauzi Bin Zulkifli
Hafizzuddin Bin Ismail
Azur binti Ibrahim
Mohd Zul Rusdi B. Mohamad Ghazali
Norhafis Nordin
Nur Asyiqin binti Mohamed Aini
Hasbullah bin Awang Chik
Muhammad Iqram bin Zulkifli
Ainol Azmi bin anuar
Ismahalil BIN AB Hamid
S. Gobi Krishnan
Rahimie Abdul Rahim
Ahmad Wafi bin sahedan
Mohamad Suji Bilang Bin Mohd Nordin
Wong Loke Suan
Badrul Hisyam bin Ali
Mohd Adeeb B Mohd Noordin
Mohd Shukri bin Samsudin
Amuutha Valli a/p Nadarajah
Nurulazma Shafiqah BT Khairul Azhar
Amerul Azry bin Abdul Aziz
Muhamad Hamizi Bin Shaharudin
Nadzirah Muktar
Muhammad Aminuddin bin Dzali
Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
Nazilah HJ Idris
Mohd Zuhdi Zakaria
Razie B. Nasarruddin
Mohd Saffri bin Hashm
Khairul Anuar bin Mohd Yusof
Nor Shahida Abdul Halim
Zairul Hisyam b. Zainal
Mohd Saffri bin Hashim
Syafiqah bt Mohamad Yusof
Ahmad Shukri Bin Saidin
Mohd Fadhuni Bin Abd Ghani
Muhammad Najib bin Mohd Taib
Ahmad Shukri Bin Saidin
Mohd Fadhuni Bin Abd Ghani
Madzalifah bin Abu Kasim
Hakim hamzah
Fairuz Bin Osman
Sivaananthan Silvarass
Rich Too Seng Shin
Muhamad Faiz B. Muhamad Halil
Anies Suzana Azhan Bt Ahamad
Rozita binti Mohd Jaafar
Azmi Bin Ismail
Norzyah BT Sabri
Muhamad Faiz B. Muhamad Halil
Madzalifah bin Abu kasim
Muhamad Fadzli BIN Yasin
Norafandi b Jamaian
Mohamad Isamuddin BIN Mohamad Isa
Mohd Syes Mohamed
Haziqah Nasirah Zol Bahari
Mohd Fikri bin Mohd Jumat
Jufazli Shi Ahmad
Fandyi Sanizan BIN Jurup
Khairulnizam Ryan Lasio
Mahdir bin Bahar
Norazmie Ramin
Muhammad Faiz Bin Hashim
Ahmad Faiza Bin Mansor
Mohamad Khairulnizam Bakeri
Muhammad Harith b. Ahmad Shater
Khairul Anuar bin Che Ee 
Ainol Azmi bin Anuar  
Shameerul Abd Samad
Mohamad Yusri bin Bakir
Moohamad Faizal bin Abd Raub
Zaihasri bin Jaafar
Mohd Nurshaffiq Mohd Khairi
Mohd Nur Hidayat bin Khadir Osman
Mohd Syamsul bin Salleh
Muhd Daniel bin Baharudin
M. Ezzad Emir

LATEST UPDATES!!!!

BERIKUT ADALAH TARIKH DAN LOKASI
PERTANDINGAN PIDATO POLITIK
PIALA PERDANA MENTERI 2011

ZON TENGAH
13 Nov 9.00am - Dewan Seminar HEA, Menara UITM (SAAS) Shah Alam

ZON PANTAI TIMUR
19 Nov 9.00am - Dewan Kediaman Rasmi YAB Menteri Besar Pahang, Jalan Telok Sisek, 25000 Kuantan, Pahang

ZON BORNEO
20 Nov, 9.00am - Tkt 2, Agatis Room, Sabah Oriental Hotel, Lorong Kemajuan, Kota Kinabalu, Sabah

ZON SELATAN
25 Nov, 5.00pm - Persada Johor, Jln Abdullah Ibrahim, Johor Baharu

ZON UTARA
26 Nov, 9.00am - Dewan Cengal 2, Tkt 1, Sunway Hotel, seberang Jaya, Pulau Pinang

SEPARUH AKHIR
28 Nov, 9.00am - Dewan Seri Hendon, Tingkat 23, PWTC

AKHIR
29 Nov, 9.00am - Dewan Tun Razak 1, PWTC

Untuk keterangan lanjut, sila lawati www.pidatopemudaBN.blogspot.com

Atau hubungi :

0123320000/0355113726/Twitter : @LokmanAdam /BB Pin 280BF393

@Arman_PJU/ BB Pin 2700149D/+60122277266

@sinatra_Z/2312BF05/0192220145.

Saringan Peringkat Zon juga akan menerima saguhati sebanyak RM200 berserta Piala Iringan. Manakala penonton berpeluang membawa pulang Telefon Bimbit dan Hamper. JANGAN LEPASKAN PELUANG!!! JOM KITA HADIR RAMAI2
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

'Extraordinary honour' for Malaysia, says Najib

Posted: 09 Nov 2011 10:56 PM PST


Share
By Koi Kye Lee
New Straits Times
Thursday, Nov 10, 2011

SEPANG: Malaysia was given an "extraordinary honour" by the Saudi Arabian government when Datuk Seri Najib Razak was there to perform his haj. The prime minister said never in its history was Malaysia given such a recognition.

This was given further credence when the Minister in the Prime Minister's Department Datuk Seri Jamil Khir Baharom had the honour of giving a speech at Mina Palace.

The minister's speech received praises from those present, Najib said.

He was also given an opportunity to speak to Saudi's King Abdullah Abdul Aziz Al-Saud who was in Riyadh. During his 25-minute telephone conversation with King Abdullah, the Saudi king expressed his full support to Najib's leadership in Malaysia.

The prime minister was also the first government leader to meet the new Saudi Arabian Crown Prince, Prince Naif Abdul Aziz, who is also the Saudi Arabian Deputy Prime Minister and Home Minister, in a meeting on Tuesday night.

"The meeting with him lasted half an hour and it showed that the Saudi government, especially King Abdullah, who is the custodian of the holy mosque and the overall Islamic leadership of the Saudi government looked highly upon Malaysia and our government," Najib said on his arrival at the Bunga Raya Complex at the Kuala Lumpur International Airport (KLIA) yesterday.

He said the strong support from the Saudi government would only strengthen the Malaysian government's determination and spirit to continue with the struggle in showing that it was on the right track.

"Let us pray together for everything that we are doing today and also for our leadership to have the continued blessings from Allah."

Najib also expressed his gratitude and appreciation to Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin for running the country's administration smoothly during his absence.

"Also, thank you to those who are here today to greet the arrival of my wife and our entourage. Alhamdulilah, we have completed our pilgrimage and may Allah accept our prayers as 'haji mabrur'.

"We will continue with our struggle with spirit, strength, and faith so that we can ensure that our goals and ambitions will be achieved."

The prime minister and his entourage arrived at 3.25pm yesterday from Mecca after completing their pilgrimage. He was accompanied by his mother, Tun Rahah Mohamad Noah, and Najib's younger brother, Datuk Mohamed Nazim, as well as Perak Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Najib and his entourage left for Medina, Saudi Arabia, to perform their pilgrimage on Oct 31. Present to welcome Najib's return were Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin and his wife, Puan Sri Norainee Abdul Rahman

Penarafan bintang

Posted: 09 Nov 2011 10:30 PM PST

TPM saran BNM & DBP lakukan audit bahasa menerusi penarafan bintang bagi pastikan penggunaan bahasa kebangsaan di semua institusi kewangan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ronnie Liew Menipu - Johan Abdul Aziz 10/11/2011

Posted: 09 Nov 2011 10:28 PM PST

Sam Kemetot Di Ampangan

Posted: 09 Nov 2011 10:24 PM PST
Sham ketot menghasut rakyat agar membuat demonstrasi ganas
di jalanan bagi merampas kerajaan. Mereka tahu mereka gagal
merampas melalui demokrasi kerana rakyat tidak menyokong mereka.
Ini buktinya.

Pas Larut munapek.

Posted: 09 Nov 2011 03:29 PM PST

Jahatnya Pas
Pas yang nak take over


Dalam masa yang sama Pas juga menganjurkan pertandingan Karaoke,,

Bajet 'Klon' Kerajaan Selangor - YB Satim Diman Ketua Pembangkang Selangor

Posted: 09 Nov 2011 07:17 AM PST

DS Zambry selamat tiba selamat menunaikan Haji

Posted: 09 Nov 2011 07:09 AM PST

Shahrizat menjawab tuduhan Mak Lampir dan Rafizi Ramle

Posted: 09 Nov 2011 06:11 AM PST

 
Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, serangan hari ini terhadap beliau lebih RM74 juta Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC) adalah agenda politik untuk "memusnahkan Wanita Umno."

Menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat kepada pemberita bahawa keluarganya, yang menjalankan projek ternak pertanian negara, "tidak berhak mendapat perkara-perkara yang dikatakan oleh pembangkang kerana mereka bekerja keras."

"Ini adalah agenda politik oleh parti-parti pembangkang untuk melemahkan Wanita Umno. Tetapi kita tidak yang mudah musnah.

"Saya malu bahawa terdapat seorang wanita Malaysia seperti ketua Wanita PKR," kata senator itu, merujuk kepada Ampang MP Zuraida Kamaruddin yang mendakwa bahawa NFC telah gagal walaupun diberikan pinjaman mudah sebanyak RM250 juta dan plot 5000 ekar tanah.

PKR juga mendakwa semalam bahawa lebih RM84 juta telah disalurkan dari NFC kepada syarikat-syarikat yang dikawal oleh suami, Shahrizat, Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail, dan anak-anaknya, Izran Mohamad Salleh dan Izmir Mohamad Salleh.

Laporan Ketua Audit Negara yang dikeluarkan bulan lepas telah mengkritik NFC, menunjukkan bahawa ia kini "dalam keadaan kucar-kacir".

Menurut laporan itu, pengeluaran pada tahun 2010 adalah hanya 3.289 kepala lembu atau 41.1 peratus daripada sasaran.

Tetapi Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar berkata pada 31 Oktober bahawa projek itu adalah satu kejayaan dan telah menemui sasaran "sebagai jumlah bilangan lembu yang dibawa masuk ke dalam ladang adalah 8016 antara 2008 dan 2010."

Beliau juga telah berkata bahawa separuh daripada geran RM13 juta dan RM115 juta pinjaman lembut, dibayar balik pada dua peratus kadar faedah lebih daripada 17 tahun, telah tidak dikeluarkan kepada NFC.

"Beliau telah menjawab dengan panjang lebar dan jelas. Saya gembira bahawa kementerian akan terus memantau kejayaan projek ini, "kata Shahrizat hari ini.

PANEH MIANG

Posted: 10 Nov 2011 02:01 AM PST

PANEH MIANG


Woi LEMBU!!!

Posted: 09 Nov 2011 06:59 AM PST

WOI NFC...kenapa kau tak bentangkan saja laporan kewangan syarikat dan tataurus projek lembu Gemas kepada umum. Jangan kau main lawyer untuk sorok kegiatan keparat kau. Rakyat berhak tahu sebab korang guna duit rakyat! Itu projek lembu untuk rakyat...bukan untuk KEPARAT!

WOI SHAHRIZAT...kenapa kerabat kau tak bagi wartawan, media dan orang ramai masuk ke ladang lembu keluarga kau? Apa yang kau takut? Tunjukkan kepada rakyat bahawa projek yang kau kata (atau Noh yang kata) kononnya berjaya. Kasi BUKTI la jika benar tiada unsur KONSPIRASI (liwat lembu)!!

WOI PERDANA MENTERI (Paklah sebenarnya) DAN MENTERI PERTANIAN...macamana projek besar kerajaan boleh bagi pada kaum kerabat MENTERI KABINET in the first place?? Bukankah ini yang dinamakan conflict of interest??? Bukankah ini yang dipanggil Kronisme & Nepotisme tahap tertinggi (pinjam ayat Al-Juburi)????

WOI BARISAN NASIONAL...KORANG SEMUA NAK MENANG PILIHANRAYA KA ATAU MEMANG DAH NIAT NAK JADI PEMBANGKANG LEPAS PRU-13???

WOI PEMIMPIN MALAYSIA...ADAKAH KORANG MEMANG SPESIS BUTA, TULI, KAYU, BAHLOL?

KASI JAWAB LA...

Aspirasi Bangsa

Posted: 10 Nov 2011 01:32 AM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 10 Nov 2011 01:29 AM PST

Sahabat-Gunung


EXCO Dicabar Turun Padang Siasat Percambahan Pusat-pusat Hiburan Di Semenyih- ADUN Semenyih

Posted: 09 Nov 2011 10:45 PM PST

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semenyih, Datuk Johan Abdul Aziz mencabar Exco Kerajaan Tempatan, Penyelidikan dan Pembangunan negeri, Ronnie Liu menyiasat sendiri lambakan pusat snuker dan hiburan di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih.

Cabaran itu dibuat ekoran pertambahan operasi pusat snuker dan hiburan berbentuk karaoke dibuka seperti cendawan tumbuh selepas hujan seolah-olah tiada sebarang pemeriksaan dan pemantauan daripada Majlis Perbandaran Kajang (MPKj).

"Sebagai contoh, di Kampung Melayu Sentosa, Semenyih, ada sebuah pusat karaoke yang dibuka di gerai yang dikawal selia MPK telah merisaukan masyarakat terutama ibu bapa apabila ramai remaja mengunjungi pusat itu yang beroperasi lebih masa.

"Saya sendiri telah membuat laporan kepada pihak MPkj tetapi tiada sebarang tindakan diambil," katanya ketika sesi pertanyaan mulut mengenai isu tersebut pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor di sini hari ini.

Tambahnya, paling membimbangkan ialah pertambahan pusat-pusat sedemikian dikatakan ada antaranya dijadikan pusat judi sehingga menimbulkan rasa kurang senang di kalangan penduduk setempat apabila ramai anak muda mengunjungi tempat berkenaan.

Sementara itu, Ronnie ketika menjawab soalan tersebut menafikan wujudnya lambakan pusat snuker dan di kawasan Semenyih. Sebaliknya, beliau menyatakan hanya terdapat empat buah pusat hiburan di kawasan DUN berkenaan yang mana satu daripadanya ialah pusat hiburan keluarga, pusat karaoke (1 buah) dan dua buah pub.

"Jabatan Penguatkuasaan MPK sentiasa membuat pemeriksaan serta tindakan undang-undang dan untuk rekod dari Januari hingga Oktober 2011, sebanyak lima pusat snuker telah dibanci dan tiga daripadanya tiada lesen," katanya.

Bagaimanapun, Johan ketika ditemui di luar dewan menyangkal angka pusat hiburan yang dikemukakan oleh Ronnie itu berjumlah empat buah di kawasan DUN Semenyih.

Beliau mendakwa, berdasarkan pemantau yang dibuat sebanyak 18 buah pusat hiburan dikenalpasti telah wujud di kawasan DUN berkenaan yang Johan semasa ditemui di lobi dewan menambah, berdasarkan pemantauannya, terdapat kira-kira 18 pusat hiburan di kawasan Semenyih yang tidak diketahui status lesennya sehingga ke hari ini.

Malah, beliau sebelum ini telah mengadakan ialog dengan pihak polis mengenai perkara itu bagaimanapun, pihak berkuasa itu tidak boleh mengambil sebarang tindakan kerana adalah di bawah bidang kuasa Pihak Berkuasa Tempatan.

Bajet 2012 Adalah Retorik Daripada Bajet 2009- Ketua Pembangkang Selangor

Posted: 09 Nov 2011 09:34 PM PST

Ketua Pembangkang Selangor, YB Datuk Satim Diman berkata, Bajet 2012 yang dibentangkan oleh YAB Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim adalah retorik daripada Bajet 2009 yang dibentangkan oleh YAB Menteri Besar pada 20 Oktober 2008, iaitu bajet pertama Kerajaan Pakatan Pembangkang yang menjadi landasan penting hala tuju pentadbiran Kerajaan Pakatan Pembangkang dan bajet-bajet berikutnya pada 2010, 2011 dan 2012.

"Dalam konteks ini, saya ingin memfokus kepada satu isu asas iaitu Manifesto PRU 12 dan penekanan ketiga-tiga bajet 2009 – 2011 untuk mewujudkan pentadbiran yang telus, bertanggungjawab selaras dengan prinsip-prinsip urustadbir baik 'good governance' dengan izin. YAB Menteri Besar sendiri, dengan imej tokoh korporat tersohor negara, selalu menggembar-gemburkan pentadbiran berwibawa, telus, adil selaras dengan prinsip tadbir urusbaik.

Dalam Bajet 2009, YAB Menteri Besar telah mempersoalkan sumbangan Kerajaan Barisan Nasional. Dalam menjadikan negeri Selangor Negeri Maju pada 2005, menuduh pentadbiran Kerajaan Barisan Nasional tidak telus, ikhlas dan bertanggungjawab, memberi kontrak kepada syarikat-syarikat kroni, mengamalkan dasar penswastaan yang berat sebelah kepada syarikat-syarikat swasta dan tidak cekap dalam menguruskan perbelanjaan Kerajaan negeri," ujarnya ketika membahaskan Belanjawan 2012 di Sidang DUN Selangor pagi tadi.

Tambahnya, akhirnya selepas memerintah selama 3 tahun 7 bulan, cakap tak serupa bikin. Terdapat banyak kes-kes dan keputusan-keputusan YAB Menteri Besar sendiri boleh dipersoalkan tahap integriti dan kewibawaannya.

"Antaranya penyalahgunaan kuasa dan penyelewengan di PKNS dan Yayasan Selangor. Penyalahgunaan kuasa, penyelewengan dan ketidakcekapan dalam pengurusan industri pasir oleh syarikat Kerajaan negeri – Kumpulan Semesta Sdn. Bhd.

Prestasi dan masalah pengurusan Universiti Industri Selangor (UNISEL). Penyelesaian pinjaman TALAM Corporation sebanyak RM391 million. Isu tanah Yayasan Basmi Kemiskinan, perlantikan dan peranan Pasukan Perunding dan Penasihat Kerajaan dan Agensi-agensi Kerajaan Negeri, isu perlantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, dan baru-baru ini isu kontroversial – pemeriksaan Gereja Methodist Damansara Utama oleh Jabatan Agama Islam Selangor," ujarnya yang juga ADUN Seri Serdang.

Tambahnya, rakyat Selangor masih menunggu dan menuntut janji-janji YAB Menteri Besar Selangor untuk mengeluarkan Kertas Putih mengenai isu TALAM CORPORATION, Tanah Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK), pengisytiharaan umum aset-aset ahli-ahli Exco serta laporan isu rakaman video di pejabat Menteri Besar yang telah luput tempoh dan sehingga sekarang tidak ada sebarang berita.

"Inikah contoh pemerintahan yang telus, ikhlas dan bertanggungjawab seperti yang selalu digembar-gemburkan. Kami cabar dan beri tempoh kepada YAB Menteri Besar untuk menuntut janji-jani tersebut sehingga akhir Disember tahun ini. Kalau gagal, Terb ukti YAB Menteri Besar seorang pemimpin yang tidak bertanggungjawab dan pembohong. Cakap tak serupa bikin," ujarnya lagi.

ADUN BN Persoal Dasar letak Ahli Majlis dalam jawatankuasa tender, sebut harga PBT Terdiri Daripada Parti Politik

Posted: 09 Nov 2011 07:56 PM PST

Shah Alam 10 Nov. - Datuk Mohd. Isa Abu Kasim (BN-Batang Kali) mempersoalkan ketelusan kerajaan negeri yang meletakkan ahli majlis daripada wakil parti politik dalam jawatankuasa tender dan sebut harga pihak berkuasa tempatan (PBT).

Ujarnya, tindakan tersebut dilihat menimbulkan banyak keraguan termasuklah kemungkinan wujudnya campur tangan politik terhadap keputusan PBT dalam menetapkan sebut harga atau tender sesuatu projek pembangunan dan sebagainya.

"Saya masih ingat sebelum ini kerajaan negeri mengatakan mahu mengamalkan ketelusan dalam pentadbiran termasuklah di peringkat PBT. Akan tetapi, apa perlunya Ahli Majlis daripada wakil parti politik (DAP, PKR dan Pas) duduk dalam jawatankuasa tender dan sebut harga PBT.

Apakah ini satu ketelusan yang diamalkan oleh kerajaan negeri," katanya dalam Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika bertanyakan soalan tambahan kepada Ronnie Liu Tan Khiew (DAP-Pandamaran) mengenai kenapa wujudnya pilih kasih dalam pentadbiran PBT di negeri ini.

Tambah Mohd. Isa, dasar kerajaan negeri yang meletakkan Ahli Majlis dalam jawatankuasa tender dan sebut harga PBT itu juga dilihat seolah-olah satu bentuk ketidakpercayaan kerajaan negeri terdapat para pegawai PBT dalam menjalankan tugas mereka.

RAPERA ..

Posted: 10 Nov 2011 01:26 AM PST

RAPERA ..


ERASE RACISM !!!

Posted: 09 Nov 2011 07:01 AM PST

Panglima Perang Cyber

Posted: 09 Nov 2011 11:53 PM PST

Panglima Perang Cyber


Kenapa Tian Chua Tweet Gambar Saifuddin Nasution Renung Nurul Izzah ?

Posted: 09 Nov 2011 10:34 PM PST

Dalam PC oleh Nurul Izzah sebentar tadi Tian Chua telah memuat naik gambar Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail sedang merenung Nurul Izzah.


Sekali imbas tidak ada apa-apa tetapi dua kali tengok kita akan dapat lihat seperti ada sesuatu cuba ditunjukkan.


Adakah ia satu tindakan memalukan Saiffuddin Nasution oleh Tian Chua ? 


Wallahu A'lam.


Sekadar satu pandangan. Dalam politik perebutan jawatan biasa terjadi dan sebagai Setiausaha Agung Saifuddin Nasution paling berkuasa dalam PKR sekarang ini selepas Presiden.


Sidang media di atas oleh Pakatan tersebut dibuat berhubung senarai pengundi yang didakwa meragukan. 


Untuk makluman anda sebelum ini sebanyak 42,051 nama suda disiar oleh SPR (berita klik sini http://umno-online.com/ )  selama seminggu bermula 29 Oktober sehingga 3 November 2011 untuk disemak. 


Berita seperti di bawah :KUALA LUMPUR, 25 Okt - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mempamerkan senarai 42,051 nama pemilih yang rekodnya tidak dapat disahkan kesahihan maklumatnya selama seminggu bermula Khamis ini.
Menurut kenyataan SPR pada Selasa, nama pemilih berkenaan akan dipamerkan bersama daftar pemilih tambahan suku ketiga tahun ini di 987 tempat pameran seluruh negara.
"Senarai nama pemilih yang rekodnya meragukan bukan untuk tujuan tuntutan atau bantahan sebaliknya untuk pengesahan daripada pemilih berkenaan atau waris kepada nama-nama yang dipamerkan.
"Jika nama pemilih itu ada dalam senarai berkenaan, maka beliau perlu hadir ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) untuk mengenal pasti masalah berhubung rekod nombor kad pengenalannya sebelum merujuk kepada SPR untuk urusan berkaitan pendaftaran pemilihnya," menurut kenyataan itu.
Dalam tempoh yang sama, SPR akan turut mempamerkan senarai 264,404 permohonan pendaftaran sebagai pemilih baru dan 52,215 permohonan untuk pertukaran alamat pusat mengundi daripada pemilih yang sedia berdaftar dengan SPR dalam tempoh urusan pendaftaran pemilih Suku Tahun Ketiga 2011 bermula Julai hingga September lepas.
Menurut SPR, mana-mana warganegara yang baru mendaftar sebagai pemilih tetapi mendapati nama mereka tidak tersenarai di dalam Rang Daftar Pemilih Tambahan Suku Tahun Ketiga 2011 itu boleh membuat tuntutan dengan menggunakan Borang B dengan menyerahkan borang tersebut kepada Pendaftar, iaitu Pengarah Pilihan Raya Negeri masing-masing dalam tempoh tujuh hari dari tarikh ia dipamerkan.
Bantahan ke atas kemasukan nama mana-mana orang di dalam daftar pemilih yang dipamerkan boleh dilakukan dengan menggunakan Borang C.
SPR menasihatkan mereka yang ingin membuat bantahan memastikan bantahan adalah berdasarkan kepada alasan kukuh dan tidak dibuat secara melulu.
Selain daripada mempamerkan nama-nama pemilih baru dan pemilih berdaftar yang memohon untuk bertukar alamat pusat mengundi, SPR juga mempamerkan nama-nama pemilih yang akan dikeluarkan daripada daftar pemilih.
"Asas SPR mengeluarkan nama pemilih berkenaan daripada Daftar Pemilih ialah kerana mereka ini didapati telah meninggal dunia, lucut hak warganegara, telah bersara daripada angkatan tentera dan polis yang bermakna mereka telah hilang kelayakan sebagai seorang pemilih pos dan sebagainya," menurut kenyataan itu.
Bagi tempoh Julai hingga 15 Sept lepas, SPR mengeluarkan 69,293 nama daripada rekod pemilih berdaftar setelah disahkan meninggal dunia.
Dalam tempoh berkenaan, SPR memotong 1,068 nama pemilih berdaftar yang disahkan telah dilucutkan kewarganegaraan oleh JPN.Justeru itu tidak wajar jika isu senarai meragukan terus dibangkit oleh Pakatan jika mereka menggunakan senarai yang telah diedar oleh SPR di atas.


Kecualilah jika mereka ada niat lain untuk merosakkan reputasi SPR demi mengelakkan Pakatan menanggung malu jika kalah pada PRU akan datang.


Apa komen anda tentang isu ini ? 


Anda mungkin ada pandangan lebih bernas !


Silakan tulis dalam kotak komen di bawah yang terbuka luas untuk diisi.Sidang Media oleh Pakatan tentang isu nama pengundi yang diragui
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mari Kira Berapa Jumlah Subsidi Rakyat Terima Dari Kebajikan Kerajaan Barisan Nasional

Posted: 09 Nov 2011 07:53 PM PST

Rupanya banyak yang kita terima dan sudah lama rupanya kita merasa jutaan nilai nilai 'kebajikan' dari Barisan Nasional.

Cuma ramai antara kita tidak sedar kerana ia tidak diwar-warkan oleh Kerajaan.

Adakah perlu diubah Kerajaan kita hari ini seperti kehendak pembangkang?

Adakah prestasi mereka kita boleh harapkan untuk menerajui negara yang aman makmur ini?

Jangan termakan najis fitnah yang dilempar oleh pembangkang.

Jangan sesekali atau kita akan menyesal di kemudian hari.

Sesal sekarang masih ada gunanya tetapi sesal terlajak undi sesallah selama-lamanya.

Sekian mohon disebarkan.

4 Perkara Penting Fokus Utama Kepada Semua CyberWarrior

Posted: 09 Nov 2011 06:17 PM PST

1. TO ALL Bloggers/FB/Twitter/Portal/etc. Please mention about this. We must keep alive the issues of :

A- Hudud,
B- Murtad,
C- Sexsuality Merdeka and
D- Reduction of Civil Servant.

All these are headaches for the enemy, Pakatan Rakyat.

2. Anwar Ibrahim, is trying hard to overcome the components of Pakatan Rakyat from making Stupid Mistakes within Pakatan Rakyat.

3. We must not let these issues go away. We shud keep finding new ways raising these in Twitter, FB, and blogs.

4. Bravo so far. Keep it up. We are doing ok even if we started late.

TQVM


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SOKONG, TERBABIT HUBUNGAN SEJENIS BOLEH JADI MURTAD: MUFTI

Posted: 09 Nov 2011 12:52 AM PST

PEKAN: Mufti Pahang, Datuk Abdul Rahman Osman, berkata sebarang kegiatan songsang yang bertentangan dengan agama Islam terutama membabitkan hubungan sejenis boleh menjurus seseorang muslim itu kepada murtad.

Beliau berkata, hubungan sejenis atau songsang amat ditegah dalam Islam kerana ia membawa kepada pupusnya manusia sejagat. "Kegiatan bertentangan dengan agama membawa seseorang itu kepada murtad," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Abdul Rahman mengulas penganjuran Seksualiti Merdeka 2011 yang dikecam dan mendapat bantahan meluas pelbagai pihak termasuk wakil-wakil agama di dalam negara.

Beliau menasihatkan umat Islam menghindari perilaku songsang, malah, katanya menyokong program sedemikian pun dilarang sama sekali.

"Hubungan sejenis tidak dibenarkan Islam dan di Pahang ini tidak mahu adanya kumpulan lelaki yang menolak perempuan dan sebaliknya," tambah beliau.

Abdul Rahman menasihatkan semua pihak termasuk ibu bapa menjaga anak-anak daripada terbabit dengan perkara-perkara yang boleh memesongkan akidah. -

BERNAMA, 9 November 2011

Belantan

Posted: 09 Nov 2011 11:39 PM PST

Belantan


Rendahnya mentaliti Tuan Speaker - ADUN BN diarah keluar Dewan!

Posted: 09 Nov 2011 06:27 PM PSTHanya setengah jam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor berlangsung, Mohd. Isa Abu Kassim (BN-Batang Kali) dikenakan tindakan keluar dewan dan digantung daripada persidangan hari ini.

Speaker DUN, Teng Chang Khim memutuskan tindakan itu di bawah Peraturan 44 (2) Peraturan Tetap Dewan apabila Mohd. Isa tidak berpuas hati dengan jawapan yang dikemukakan kepada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim (PKR-Ijok) mengenai program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) khusus kepada para penjawat awam negeri.

Dalam sesi soalan lisan, Mohd. Isa mengemukakan soalan tambahan kepada Abdul Khalid yang juga Menteri Besar mengenai perkara itu, namun beliau dikatakan tidak menjawab soalan tersebut dan hanya menyatakan program MES membabitkan semua rakyat termasuk penjawat awam negeri.

Bagaimanapun, Mohd. Isa kemudiannya bangkit dan menyatakan Abdul Khalid tidak menjawab soalan tersebut tetapi Chang Khim sejurus selepas itu menyatakan kepada Mohd. Isa bahawa soalan tersebut telah dijawab oleh Abdul Khalid.

Namun, Mohd. Isa tetap dengan pendiriannya bahawa soalan tersebut tidak dijawab selain terus menuntut jawapan daripada Abdul Khalid sehingga menyebabkan Chang Khim pada pukul 10.30 pagi ini mengarahkankannya keluar dewan dan digantung sehari daripada menghadiri sidang DUN pada hari ini.

Mohd. Isa ketika ditemui di luar dewan berkata, beliau kesal dengan tindakan yang dikenakan ke atasnya kerana beliau hanya menuntut Abdul Khalid menjawab soalan tersebut.

Bagaimanapun katanya, Abdul Khalid tidak menjawab soalan berkenaan dan ia menimbulkan pelbagai persoalan terhadap keberkesanan program MES dan kesungguhan kerajaan negeri dalam membantu meningkatkan taraf para penjawat di negeri ini.

"Saya hanya tanya kepada Ijok (Abdul Khalid) mengenai program MES kepada penjawat awam, dia tak jawab. Saya dianiaya dan dikatakan tidak menghormati beliau (Speaker).

"Ijok tidak menyatakan apakah programnya untuk penjawat awam, adakah beliau sama dengan DAP untuk buang kakitangan awam," katanya.Suara Politik
Taminsari

Duit habis di kebas, rumah tidak boleh diduduki!

Posted: 09 Nov 2011 12:12 AM PST

Sebahagian pembeli pangsapuri kos rendah menunjukkan surat penawaran pembelian rumah dan mendesak kerajaan campur tangan di Klang, semalam.


Seramai lebih 600 pembeli projek pangsapuri kos rendah di beberapa daerah di negeri ini terpaksa berputih mata apabila orang tengah bergelar 'Haji Mohd. Yatim' yang menguruskan urusan jual beli kediaman itu menghilangkan diri tanpa dapat dikesan sehingga kini.

Apa yang menyedihkan pembeli malang tersebut, pangsapuri kos rendah tersebut sudah siap tetapi sehingga kini proses penyerahan kunci kediaman tersebut gagal dilakukan.

Berdasarkan surat tawaran pembelian pangsapuri kos rendah melibatkan projek rumah kos rendah di Selayang Mulia Selayang, Taman Botanic Klang, Taman Harmoni Balakong dan Taman Cheras Intan Cheras, kesemuanya telah sah diperuntukkan kepada mereka.

Seorang pembeli, Azlan Lam, 38, yang memilih pangsapuri Taman Harmoni Balakong berkata, pada awal 2009, dia telah membayar pendahuluan lima peratus berjumlah RM2,100 kepada orang tengah tersebut yang dikatakan mempunyai hubungan dengan seorang Exco kerajaan negeri.

"Sepatutnya, selepas pembayaran lima peratus dibuat rumah tersebut perlu diserahkan kepada kami namun penyerahan ditunda beberapa kali atas alasan Exco kerajaan negeri pergi umrah dan sebagainya.

"Kami bersetuju membayar lima peratus tersebut kepada pihak tersebut kerana beliau mempunyai kunci unit-unit rumah yang dikatakan sebagai kuota politik dan kami dibawa melihat sendiri unit-unit tersebut sebagai bukti," katanya kepada pemberita di kawasan perumahan kos rendah Taman Botanic di sini hari ini.

Hadir sama Pengerusi Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin dan wakil Gabungan Angkatan Pembela Anak Selangor (GAPAS) , Durrani Izam.

Azlan berkata, setelah beberapa kali penyerahan pangsapuri kos rendah tersebut ditunda dan Haji Mohd. Yatim pula gagal dihubungi, para pembeli mengambil tindakan bertemu sendiri dengan wakil Menteri Besar di pihak pejabat Menteri Besar di Shah Alam.

"Dalam pertemuan itu, wakil Menteri Besar mengakui kewujudan unit-unit pangsapuri kos rendah tersebut, namun jika para pembeli mahu memiliki kediaman itu mereka perlu memohon pinjaman daripada bank dan bukan membeli secara sewa beli.

"Sedangkan dengan pendapatan sebanyak RM1,500 bagaimana bank mahu meluluskan pinjaman kami, ada antara kami yang sudah lanjut usia sudah pasti permohonan tidak akan diluluskan.

Seorang lagi pembeli Hasbullah Ismail,40, berkata, dia pada mulanya langsung tidak meragui kesahihan transaksi jual-beli rumah tersebut kerana Haji Mohd. Yatim telah memberi resit bukti pembayaran dan surat-menyurat menggunakan kepala surat Permodalan Negeri Selangor Bhd. (PNSB) dan Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS).

"Apa yang kami persoalkan ialah wakil Menteri Besar menyatakan, jika kami mahukan rumah yang telah dibayar lima peratus tersebut kami perlu membuat pinjaman bank.

"Sedangkan, semasa kami ditawarkan unit rumah kos rendah tersebut, kami diminta membayar secara sewa beli tanpa faedah kerana sebagai golongan berpendapatan rendah kami tidak mampu membayar faedah bank yang tinggi," katanya.

Justeru katanya, para pembeli menggesa agar Menteri Besar campur tangan bagi menyelesaikan masalah yang menghantui pembeli yang teraniaya kerana pihak yang terlibat mengutip wang lima peratus hampir RM1.37 juta dari lebih 600 pembeli jelas mewakili agensi Kerajaan PKR Selangor.

Suara Politik
Taminsari

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 09 Nov 2011 11:37 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Rafizi Bakal Bankrup Di Saman NFC...

Posted: 09 Nov 2011 09:00 PM PST


Permainan play safe saifuddin akan membuatkan dirinya terselamat dalam isu NFC, fitnah dan tuduhan yang dilemparkan oleh saifuddin nasution dalam parlimen tampa membuat sebarang home work hanya akan menimbulkan persepsi buruk rakyat terhadap kerajaan dan menjatuhkan image peniaga melayu.


Fitnah sudah menjadi permainan pkr dalam parlimen, kerana apa sahaja yang dikatakan dalam perlimen tidak boleh didakwa dimahkamah, maka dalam isu NFC ni saifuddin terselamat walaupun segala apa yang dia kata dalam parlimen tu, bohong belaka.

Yang bodoh adalah rafizi, dek kerana taksub dan cuba nak tonjolkan diri untuk jadi calon pilihanraya, dia lupa yang semalam para peguam yang mewakili NFC telah bersetuju untuk memfailkan saman terhadapnya. segala apa yang di katakan oleh rafizi masa sidang media yang dia buat semalam, telah di quot satu persatu oleh para peguam NFC, jelas banyak sangat fitnah, cerita merapu dan kesalahan fakta yang rafizi terima bulat-bulat dari saifuddin atau sumber dalaman mereka (kononnya nye la)


Maka, rafizi kau tunggu je la surat saman dari NFC, tak pasal-pasal je ko kena saman, yang selamat dalam hal ni ialah saifuddin. baca selanjutnya di blog GAP.

Cara Cina Sabotaj Ekonomi Umat Islam...

Posted: 09 Nov 2011 07:30 PM PST


Tony pua kata barangan di kedai rakyat 1malaysia tak semurah seperti di pasaraya carrefour, pada aku tony pua memang bingai dan bodoh, harga kedai runcit nak di bandangkan dengan harga pasaraya...

Kenapa tony pua kata macam tu, pasal kedai rakyat 1malaysia di run oleh oleh peniaga islam iaitu kumpulan mydin, jadi modius operandi tony pua senang je, burukan perniagaan orang islam dan gembar-gemburkan bertapa murah dan berkualitinya pasaraya peniaga bukan islam, padahal sama je kualitinya.

Malah barangan yang di jual di carrefour tu ada juga yang mahal dari kedai kr1m, tony pua dan dua ekor lembu yang duduk di sebelahnya tu hanya memilih barang yang mahal di kedai kr1m dan memilih yang murah di carrefour, kenapa tony dan dua ekor lembu tu tak cari barang yang mahal di carrefour dan bandingkan.

Lagi satu kedai kr1m banyak jual produk-produk keluaran iks dari pengusaha melayu/bumiputra, maka jika tony dan dua ekor lembu tu burukan kedai kr1m, bila orang dah tak nak pergi berbelanja di kedai kr1m, susahla pengusaha iks nak cari makan, lalu mereka salahkan la pulak kerajaan kerana tak bantu pengusaha iks, tak ke sial namanye tu...

Rekayasa Malaysiakini Membantu Shahrizat Dalam Isu NFC

Posted: 09 Nov 2011 06:00 PM PST

Pemimpin pembangkan mungkin tak sedar, malaysiakini membantu shahrizat menghadapi segala tomahan yang dilemparkan, cara penyampaian berita malaysiakini yang over kill membuatkan rakyat ingin juga mengetahui apa cerita di sebalik cerita, pemimpin pembangkang menyerang NFC dan shahrizat tampa beliau mampu mempertahankan diri, malaysiakini menjadi alat untuk mereka meneruskan serangan menggila itu, akhirnya terkantoi sudah.

Teringat kata guan eng, "kamu boleh serang saya, tapi jangan kacau anak dan keluarga saya" nah sekarang apa cerita...

The Unspinners

Posted: 09 Nov 2011 11:33 PM PST

The Unspinners


Gempar! Adun Pakatan Rakyat Pertikai lagi Sultan Selangor

Posted: 09 Nov 2011 08:30 PM PST

Panas! Bob Lokman Tuduh Orang Islam Johor Murtad?

Posted: 09 Nov 2011 04:28 PM PST

DAP parti malaikat?

Posted: 09 Nov 2011 04:37 AM PST

Khalid Gagap Jawab! RM1.37 Juta pergi mana?

Posted: 09 Nov 2011 12:24 AM PST

oyabun

Posted: 09 Nov 2011 11:27 PM PST

oyabun


Pesanan khas dari Anwar Omegay buat PAS : Hudud tak ada tempat dalam dasar Pakatan!

Posted: 09 Nov 2011 05:20 PM PST

Walaupun PAS berkeras untuk melaksanakan undang-undang hudud di Kelantan, tetapi ketua umum PKR, Anwar Ibrahim memberi jaminan kepada masyarakat Cina bahawa undang-undang kontroversi itu tidak ada tempat sama ada dalam konsensus atau dasar Pakatan Rakyat.

Semasa berdialog dengan lebih 200 pemimpin masyarakat daripada
kira-kira 65 persatuan dan dewan perniagaan Cina di Subang Jaya malam tadi, ketua pembangkang itu berjanji untuk menyampaikan kebimbangan masyarakat berkenaan mengenai perkara itu kepada parti Islam tersebut.

Anwar mengulangi bahawa Pakatan berfungsi atas dasar bahawa sebarang keputusan mesti mendapat konsensus kesemua ketiga-tiga parti komponennya dan mengikut perlembagaan persekutuan, atau jika tidak, ia tidak akan dilaksanakan.

Katanya, apabila orang bertanya tentang pendiriannya mengenai undang-undang hudud, beliau memberitahu mereka bahawa pendirian PKR dan Pakatan Rakyat adalah untuk menyokong perlembagaan.

"Tetapi apabila orang bertanya pendirian peribadi saya sebagai seorang Muslim, ini adalah satu soalan 'tricky'. Jika anda menjawab 'tidak', maka anda mati. Tetapi jika anda menjawab 'ya', maka tajuk berita New Straits Times esok akan menjadi 'Anwar sokong undang-undang hudud'," katanya.

Sebagai seorang Muslim, ahli parlimen Permatang Pauh itu berkata, beliau mesti menerima Al-Quran yang memperuntukkan undang-undang hudud. Tetapi pelaksanaan dan konsensus Pakatan mengenainya adalah isu yang berasingan.

Menjawab komen dari hadirin bahawa pemimpin PAS perlu memahami bahawa undang-undang hudud terus menjadi kebimbangan masyarakat tersebut, Anwar memberi jaminan beliau akan sampaikan mesej itu kepada Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat dalam mesyuarat Pakatan yang dijadual semalam.

Anwar menegaskan bahawa, sepertimana perasaan orang Cina berhubung kenyataan mengenai Islam, masyarakat Melayu-Islam juga bimbang dengan komen-komen yang dibuat oleh beberapa pemimpin muda DAP.

Anwar juga menyentuh tentang kenyataan yang disensasikan oleh akhbar-akhbar berbahasa Melayu yang Pakatan akan mengurangkan jumlah penjawat awam jika gabungan itu memerintah.

Sehubungan itu, katanya, beliau telah meminta pemimpin gabungan itu supaya membuat pembetulan bahawa Pakatan tidak akan mengganggu penjawat awam, kerana mereka (penjawat awam) bimbang mungkin diberhenti dan menganggur jika Pakatan mengambil alih kerajaan pusat.

Mungkin kita masih ingat ketika Anwar ditemuramah oleh Yahoo pada awal tahun ini, skrip yang sama :

Semasa temuramah dengan Yahoo sebelum ini..!!

Adakah PAS menerima apa yang dikatakan oleh Anwar Omegay ini?

11:53 Yahoo! Malaysia Editor: Could Lesbians, Gays, Bi-Sexuals and Transgenders (LGBTs) look forward to a non-discriminatory environment - specific to them and not other minorities - if Pakatan were to take Putrajaya? Would this move be possible with PAS a part of the federal government? (Yahoo! Newsroom (Malaysia)

Thursday May 19, 2011 11:53 Yahoo! Malaysia Editor!

11:55 Anwar Ibrahim: We recognize importance of family and the institution of marriage. But we should not unduly harass or discriminate others. The answer is through education and PAS accept this view...!!!

Sekali dua Anwar bolehlah menipu, kalau dah banyak kali macam ni..fikir-fikirkan lah...!!!

Wasabi Oyabun..

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 09 Nov 2011 11:24 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Tidak habis-habis fuckatan dengan LEMBU mereka!

Posted: 09 Nov 2011 09:24 PM PST


ISU NATIONAL FEEDLOT CORPORATION
  
Kenyataan saya berhubung isu National Feedlot Corporation yang mana terbahagi kepada dua, iaitu bahagian satu yang merangkumi kenyataan akhbar yang telah saya buat di parlimen dan juga respon serta jawapan saya kepada kenyataan YB Machang, yang terkandung dalam kenyataan beliau, di bahagian dua.

Bahagian 1: Kenyataan YB Rembau – National Feedlot Corporation atau Pusat Fidlot Nasional

Baru-baru ini pihak pembangkang telah membuat kenyataan berhubung National Feedlot Corporation (NFC) atau Pusat Fidlot Nasional dengan pelbagai tuduhan dan tohmahan bahawa projek tersebut adalah gagal.

Pihak kami ingin menyatakan bahawa tuduhan tersebut bersifat liar demi menagih perhatian umum bagi menutup kepincangan pembangkang yang kini terumbang-ambing menghadapi pilihanraya dengan pertelagahan dalaman sesama umpama retak menunggu belah.

Terdapat beberapa kepincangan daripada tuduhan mereka yang mana bersifat melulu dan kejahilan yang sangat nyata: -

[1] Pembangkang menuduh bahawa pihak NFC mendapat tanah seluas 5,000 ekar secara percuma

Ini adalah satu kepalsuan kerana NFC tidak diberi tanah sebanyak 5000 ekar; sebaliknya, sebagai integrator Pusat Fidlot Negara (PFN), NFC ditawarkan untuk menjayakan projek PFN di atas tanah seluas 1500 ekar secara pajakan daripada Perbadanan Menteri Besar Negeri Sembilan (MBI). Maknanya bukan sahaja tanah itu lebih kecil iaitu 70% lebih kecil daripada yang didakwa malahan tanah itu adallah tanah pajakan.

[2] Dakwaan bahawa daging mentah keluaran NFC dijual kepada restoran Meatworks, Senor Santos dan Brawn yang beroperasi di Singapura.

Ia bukan sahaja tidak masuk akal bahkan mustahil kerana NFC beroperasi di Semenanjung Malaysia dan Kerajaan Singapura tidak membenarkan sebarang pengimportan daging mentah daripada Semenanjung Malaysia akibat kerisauan risiko penyakit kaki dan mulut (foot and mouth disease).

[3] Tuduhan bahawa projek fidlot tersebut gagal menepati sasaran asal Rancangan Malaysia Kesembilan iaitu 60,000 ekor lembu setahun

Perlu diteliti bahawa projek ini hanya bermula lewat tahun 2008, iaitu dua tahun selepas bermulanya Rancangan Malaysia Kesembilan, kerana kelewatan pembangunan infrastruktur dan rantaian penawaran di mana telah membawa kepada penyemakan semula sasaran pengeluaran sebanyak 8,000 ekor pada tahun 2010, dengan sasaran tahunan bermula dari 2011.

Laporan Ketua Audit Negara 2010 tidak menyatakan bahawa NFC gagal mencapai matlamat. Di mukasurat 138, tercatat bahawa "sasaran 8,000 ekor lembu pada tahun 2010 sebenarnya tercapai."
Mengikut laporan yang sama, jumlah sebenar yang dibawa ke ladang Pusat Fidlot Nasional adalah 8016 ekor bagi tempoh 2008 – 2010, dan daripada jumlah tersebut, 5,742 telah disembelih sehingga akhir bulan November 2010. Oleh itu, sasaran 8,000 ekor lembu pada tahun 2010 sebenarnya telah tercapai.

[4] Pembangkang menuduh Kerajaan berbohong apabila menyatakan bahawa tidak semua daripada jumlah pinjaman RM250 juta yang diberi telah dibayar bagi kegunaan NFC.

Pembangkang membuat tohmahan berasaskan kepada laporan penyata kewangan tahunan NFC bagi tahun berakhir 31 Disember 2009, yang telah difailkan ke Suruhanjaya Syarikat Malaysia yang mana telah menunjukkan hutang jangka panjang sejumlah RM256,082,518 yang terdiri daripada pinjaman daripada Kerajaan sebanyak RM250,000,000 dan geran Kerajaan sejumlah RM6,082,518.

Dengan laporan tersebut, pembangkang mendakwa bahawa jumlah pinjaman tersebut telah disalurkan sepenuhnya untuk digunakan oleh NFC.

Ini adalah satu pembohongan dan kecuaian. Ini kerana mereka mengambil sikap untuk langsung mengabaikan laporan Ketua Audit Negara 2010, yang mana sedang hangat dijaja mereka, yanga mana laporan itu menyatakan jelas menunjukkan terdapat baki pinjaman di dalam akaun berjumlah RM115.28 juta.

Berdasarkan laporan audit tersebut, sebanyak RM134.72 juta telah diserahkan kepada syarikat terlibat dan angka-angka itu direkodkan sehingga Disember 2010. Oleh itu, laporan audit itu telah mengesahkan masih terdapat baki pinjaman.

Jika laporan Ketua Audit Negara bagi kedudukan Disember 2010 menyatakan bahawa masih ada baki masakan pembangkang boleh terus mengatakan bahawa pada Disember 2009, kesemuanya telah disalurkan. Ini menunjukkan kecuaian dan sikap mereka mendiskriminasi dan memusingkan fakta untuk kepentingan politik.

Disamping itu, ingin dijelaskan bahawa sejurus selepas kelulusan daripada Kementerian Kewangan untuk pinjaman sejumlah RM250 juta itu. Ia telah dimasukkan kedalam sebuah akaun khas di atas nama NFC namun dikawal selia dengan ketat oleh Kerajaan. Bagi tujuan sebarang pengeluaran, pihak NFC hendaklah membuat kertas kerja dan justifikasi untuk dibentangkan kepada Jawatankuasa Teknikal (Authorised Technical Commitee dibawah Jabatan Veterinar) yang telah ditubuhkan khas bagi mengawal selia dan menantau projek fidlot ini. Setelah Jawatankuasa Teknikal berpuas hati maka ia akan mengeluarkan kelulusan untuk pertimbangan Kementerian Kewangan, yang mana mempunyai keputusan akhir pengeluaran wang dari akaun khas tersebut.

Setelah kesemua proses itu meluluskan keperluan pengeluaran maka pihak Kerajaan, yang mana merupakan salah satu daripada penandatangan akaun bank tersebut, akan menandatangani pengeluaran dana yang dipohon.

Ia satu proses yang ketat.

Apa yang ingin diketengahkan adalah proses kawal selia dan pemantauan di mana pinjaman itu walaupun sudah diluluskan mesti melalui proses pengeluaran yang ketat. Yang kedua, tuduhan yang mana kesemua wang tersebut telah disalurkan untuk diguna NFC adalah satu penipuan dan menampakkan sikap pembangkang yang bukan sahaja mendiskriminasi bahkan sengaja mengenepikan laporan Ketua Audit Negara 2010 bila dirasakan tidak menguntungkan mereka.

Berdasarkan status terkini, jumlah pengeluaran terkumpul adalah sebanyak RM180.5 juta.

[5] Pengeluaran wang serta pemberian diskaun kepada syarikat sekutu

Pihak pembangkang mendedahkan bahawa NFC telah menyalurkan wang sejumlah RM81.2 juta kepada National Livestock & Meat Corporation Sdn Bhd (NLMC), syarikat sekutu NFC dan juga memberikan diskaun hampir RM3 juta kepada sebuah lagi syarikat sekutunya iaitu Real Food Company Sdn Bhd (RFC).

Perlu dijelaskan bahawa tujuan projek fidlot ini mempunyai pelbagai objektif sebagaiaman di bawah dan bukannya sekadar menghasilkan daging mentah:

a) Pembangunan infrastruktur ternakan seperti kandang, kilang, makmal dan sebagainya yang boleh menampung keperluan keseluruhan projek ini

b) Memenuhi konsep pembangunan PFN yang telah ditetapkan oleh Jawatankuasa Pemilihan Integrator PFN meliputi rangkaian pengeluaran, pemprosesan, pemasaran dan bekalan input secara bersepadu, serta membeli hasil peladang kontrak atau ladang satelit, sebagai integrator

c) Membina kemampuan dari aspek pemasaran, perancangan operasi, kewangan, perancangan organisasi dan pengurusan sumber manusia

d) Menjanakan kapasiti membangunkan industri pedaging negara dari aspek penghasilan produk termasuk hasil hilirannya, membawa dan mengadaptasikan teknologi penghasilan ternakan, menjalankan penyelidikan dan pembangunan dalam system pengeluaran dan juga pemprosesan, dan melaksanakan pemindahan teknologi baru dalam pengeluaran ternakan rangkaian PFN.

Di dalam aspek ini, NLMC telah dipertanggungjawabkan untuk membina rangkaian penawaran, membina pasaran untuk produk fidlot serta membeli hasil dari ladang satelit. Pada masa yang sama ia juga berperanan untuk memaju operasi sistem lojistik dan penghantaran serta membina pasaran bagi produk Pusat Fidlot Nasional sebagai pengeluar daging yang konsisten dan berkualiti tinggi di dalam proses persediaan untuk Entrepreneur Development Program.

Ia adalah salah satu teras objektif projek ini iaitu bagi membina ekosistem industri fidlot.

Berhubung dakwaan tentang pemberian diskaun, RFC berperanan sebagai pengedar daging keluaran NFC dan diskaun yang diberi itu kemudiannya disalurkan kepada kesemua pembeli-pembeli daging melalui RFC seperti hypermarket besar di negara, termasuk Jusco, Carrefour, Cold Storage dan Giant, pasar-pasar tani seluruh negara, dan juga pasaran 'horeca' (hotel-restaurant-catering) dan syarikat-syarikat pengeluar makanan downstream seperti burger dan hotdog.


Jelas kini fuckatan semakin terdesak untuk mencari isu bagi mengalih tumpuan rakyat terhadap kelemahan dan penyelewengan mereka.

Semua yang bersama BN ditohmah sebagai penyeleweng dan perompak harta rakyat. Sampaikan ada di kalangan penjawat awam sendiri yang termakan dengan dakyah seperti ini.

Tetapi pelik sungguh ya apabila umat Islam dimurtadkan, mereka diam seribu bahasa. Malah ada GAG ORDER lagi.

Malah ketika ura-ura CINA DAP untuk buang separuh Melayu yang kerja dengan Kerajaan juga cuba disenyapkan daripada pengetahuan umum.

Alih-alih timbul pula isu lembu sebagai fitnah terbaru mereka.

Sekarang ada tidak pengadu domba yang bercadang untuk minta ampun kepada Datuk Seri Shahrizat Jalil sebelum muflis kena SAMAN?!!

PASBERG. Pemimpin PAS Yang Mabuk!

Posted: 09 Nov 2011 07:58 PM PST

Mabuk ke pemimpin PAS ni?Media mana yang main isu ni sebenarnya?


Sinchew Daily News m/s 9
1 November 2011 (Selasa)


Jika Pakatan Rakyat Memerintah Kakitangan Awam Akan Dikurangkan Separuh
Setiap Tahun Akan Dikurangkan  Ikut Peringkat: Tony Pua Kiam Wee

'Pakatan Rakyat akan melalui kakitangan awam yang sudah berusia dipercepatkan bersara, termasuk ambil contoh cara negeri China kurangkan kakitangan awam yang berlebihan, dengan adanya satu sistem untuk kakitangan awam yang kurang berkesan menjalankan tugas, akan ditempatkan di rumah dan diberi separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan perbelanjaan yang begitu besar untuk kakitangan awamnya.'

31hb JB, setiausaha bahagian penerangan DAP Tony Pua Kiam Wee berkata,  jika Pakatan Rakyat dapat memerintah kerajaan pusat sahaja, akan kemukakan satu projek yang dinamakan "Projek Khas Mengurangkan Kakitangan Awam" untuk mengurangkan bilangan kakitangan awam berperingkat-peringkat setiap tahun.

Tony Pua berkata, bagi mengurangkan jumlah dan bilangan kakitangan awam ia adalah satu cabaran besar bagi Pakatan Rakyat, oleh kerana mungkin akan dapat bantahan daripada kakitangan awam itu sendiri, selepas Pakatan Rakyat memerintah, Pakatan Rakyat tidak akan laksanakannya projek itu secara mengejut.

"Pakatan Rakyat tidak akan gunakan budaya lama yang dilakukan oleh kerajaan membuat pengambilan graduan universiti untuk dimuatkan ke dalam sektor kerajaan, pada masa sama mungkin Pakatan Rakyat akan buat penambahan kakitangan awam, tetapi penambahan itu perlu yang berkualiti tinggi, dan memilih kakitangan awam yang punyai daya saing."

Kakitangan Awam Yang Sudah Berusia Dibiar Bersara Cepat

Tony Pua berkata, Pakatan Rakyat akan menggalakkan kakitangan awam yang sudah tua dinasihatkan berhenti kerja.  Ia akan ambil contoh cara negeri China bagaimana mereka kurangkan kakitangan awam termasuk kakitangan awam yang kurang berprestasi, kakitangan awam yang diberhentikan ini akan mendapat pampasan separuh gaji, supaya pihak kerajaan dapat kurangkan bebanan dan tanggungan kos untuk membayar gaji kakitangan awamnya.

Tony Pua Kiam Wee berkata demikian semasa menghadiri seminar bertajuk "ke mana perginya wang titik peluh kita? Beranikan diri untuk bentangkan bajet 2012" yang diajurkan oleh pemuda DAP negeri Johor, ucapan dalam seminar politik itu, sebagai membalas soalan-soalan dari orang ramai terhadap kakitangan awam negara ini yang berlebihan itu,  sebagai menjawab soalan-soalan itu Tony Pua berkata demikian.

Dalam sesi soal jawab seminar itu, yang hadir Tony Pua Kiam Wee, Teo Nie Ching Timbalan setiausaha penerangan DAP, ketua pemuda DAP negeri Johor dan setiausaha DAP negeri Johor, mereka dapat mengumpulkan seramai 200 peserta yang hadir yang ambil berat tentang bajet tahun 2012, atur acara  majlis itu diusahakan oleh setiausaha penerangan pemuda DAP negeri Johor puan Liau Yu Fei (terjemah Mandarin).

Tony Pua Kiam Wee juga berkata, buat masa ini kakitangan awam yang berjumlah 1.3 juta orang di negara ini, dengan nisbah 4.6 peratus daripada penduduk Negara kita; jika dibandingkan dengan negara jiran seperti Thailand, Indonesia, Filipina dan Korea, bilangan kakitangan awam mereka hanya 2 peratus daripada jumlah penduduk negara tersebut.

Bila masa akhbar Cina jadi media BN? Itulah taktik lapuk pembangkang. Semua benda disalahkan kepada pihak lawan. Dah ada bukti keratan akhbar ni pun nak salahkan BN lagi ke? Dalam kenyataan Tony Pua, dia merujuk kepada DAP atau Pakatan Rakyat?

*Mabuk ke pemimpin PAS ni.

Urut Ping Pong Di Selangor.

Posted: 09 Nov 2011 07:05 PM PST


Sumber berita adalah dari akhbar Sinar Harian.

Makin menjadi-jadi industri 'seronok-seronok' di Selangor. Tahniah Negeri Berkebajikan Selangor Darul Ehsan.

MB Selangor memang pandai jaga kebajikan para lelaki berhidung belang di Selangor.

*Takkan PAS Selangor duduk diam je. Mana pergi Unit Amal?

SPECIAL ANNOUNCEMENT FROM MYMASSA

Posted: 09 Nov 2011 06:06 PM PST

1. TO ALL Bloggers/FB/Twitter/Portal/etc. Please mention about this. We must keep alive the issues of Hudud, Murtad, Sexsuality Merdeka and Reduction of Civil Servant. All these are headaches for the enemy, Pakatan Rakyat.

2. Anwar Ibrahim, is trying hard to overcome the components of Pakatan Rakyat from making Stupid Mistakes within Pakatan Rakyat.

3. We must not let these issues go away. We shud keep finding new ways raising these in Twitter, FB, and blogs.

4. Bravo so far. Keep it up. We are doing ok even if we started late.

TQVM.

Gempar! Blogger Hebat Pembangkang Bakal Disaman?

Posted: 09 Nov 2011 05:30 PM PST

Fitnah mengenai MB dari negeri BN ditangkap khalwat dimainkan oleh blogger pembangkang beberapa minggu yang lepas.

MyMassa ada tengok-tengokkan isu ini.

Alhamdulillah, kebenaran terbukti juga. MB yang difitnah akan ambil tindakan yang sewajarnya.

MB Saman Penulis Blog Fitnah
KUALA TERENGGANU: Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said akan mengambil tindakan undang-undang terhadap beberapa penulis blog yang dikatakan memfitnah beliau ditangkap khalwat.

Ahmad berkata cerita beliau ditangkap khalwat itu diketahuinya sejak tiga bulan lalu namun beliau hanya mendiamkan diri kerana menganggap ia asam garam orang politik yang perlu berhadapan dengan pelbagai cabaran termasuk ditohmah.

"Tapi apabila mengenangkan anak saya bila balik belajar, menangis depan saya mengatakan blog tulis macam-macam pasal saya, jadi saya ambil keputusan untuk saman penulis blog-blog yang telah memfitnah saya mengatakan saya kena tangkap basah dan sebagainya.

"Katanya (dalam blog) saya kena tangkap basah, kena tangkap khalwat. Macam-macam versinya, ada kena tangkap dengan pelajar ITM, ada kata pramugari, ada kata dengan budak Besut, ada kata budak Pasir Panjang, ada kata budak Batu Buruk, macam-macam," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Exco kerajaan negeri di sini, pada Rabu.
Beliau berkata laporan polis mengenai fitnah yang tidak berasas itu juga akan dibuat dalam masa terdekat selepas berbincang dengan peguamnya.
Ahmad berkata setakat ini pihaknya telah mengesan beberapa blog yang terlibat dalam menyebarkan fitnah itu.

"Saya nak beri nasihatlah kepada mereka yang memfitnah ini supaya menghentikan, kalau tidak kita akan heret sama ke muka pengadilan...saya harap-harap, saya akan jadi jutawan selepas ni," katanya. - BERNAMA

Nak tau siapa blogger hebat pembangkang yang mainkan isu ini....Dari blog inilah cerita mengenai MB ditangkap khalwat bermain di'pick up' oleh cybertrooper pembangkang kemudiannya diletakkan di Tranungkite Online.Nampaknya cybertrooper pembangkang makin tak releven. Otai macam MSO pun boleh kantoi.

*Tahniah MB Terengganu. MyMassa berharap YAB PM juga ambil tindakan yang sama terhadap penfitnah beliau.

Tahniah DS Najib! Satu Lagi Kejayaan Malaysia. Kini Di Tangga 17

Posted: 09 Nov 2011 04:31 PM PST

0Tuduhan-tuduhan pembangkang dapat kita jelaskan dengan statistik-statistik yang dikeluarkan oleh pihak luar yang mengiktiraf Malaysia sebagai negara yang kompetitif di dunia. Tidak kira dalam apa bidang sekali pun.

Yang terbaru, Malaysia berjaya menduduki tangga ke 17 dari 110 negara dalam indeks kemakmuran yang dikeluarkan oleh Institut Legatum.Moga informasi ini disebarluaskan supaya rakyat mengetahu fakta sebenar seterusnya menolak fitnah pembangkang.

*Sebar-sebarkan.

Isu sPICE Masih Belum Reda.

Posted: 09 Nov 2011 02:00 PM PST

Jika sebelum ini pemimpin BN yang bersuara, kini rakyat Pulau Pinang sendiri yang tidak berpuas hati dengan projek DAP.Cuma MyMassa harap ini bukan satu wayang Cina. Bunyi pom pom pom pom tetapi tetap beri undi kepada DAP.

*MyMassa masih lagi berprejudis dalam hal ini.

Edisi Santai : Kebolehan Yang Sukar Ditiru.

Posted: 09 Nov 2011 09:00 AM PST

Ada berani nak tiru aksi ini?*Buat besar lubang hidung je beraksi macam ni.

PKR Kata Khalid Ibrahim Bakal Mempertahankan Kerusinya.

Posted: 09 Nov 2011 07:33 AM PST

Simulasi yang dibuat oleh PKR dan disiarkan oleh Suara Keadilan.Kalau macam ni punya kuat, melepaslah Azmin Ali nak jadi Menteri Besar Selangor seterusnya.

Cuma MyMassa tak paham simulasi yang PKR buat. Takkan harapkan pidato boleh tambat hati rakyat.

*Nasib baik pidato tu bukan Khalid Ibrahim yang sampaikan. Kalau tititi....dadadak.....

Pembangkang Diupah Oleh Peniaga Tamak Untuk Burukkan Kedai 1 Malaysia?

Posted: 09 Nov 2011 06:31 AM PST


Berita di atas seperti mengesahkan apa yang dibincangkan dalam video di bawah.Video tersebut menonjolkan bagaimana peniaga-peniaga tamak menaikkan harga untuk menekan Kerajaan. Seperti biasa, yang turut meraih keuntungan adalah parti pembangkang yang menjaja bahawa Kerajaan tidak prihatin nasib rakyat.

Bila Kerajaan buat Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M), pada mulanya ia ditentang keras oleh peniaga Cina kerana takut mereka akan rugi besar. Kemudian isu tersebut senyap seketika. Tiba-tiba hari ini pembangkang pula bersuara bagi pihak peniaga yang tamak yang tidak dapat mengaut keuntungan berlebihan akibat pembukaan KR1M.

Ini ke pejuang untuk kebajikan rakyat? Bila Kerajaan telah berbuat sesuatu mereka tetap mengkritik tanpa memberikan alternatif yang lebih baik.

*Ada ke bezakan harga KR1M dengan pasaraya besar. Ada ke pasaraya besar nak buka di luar bandar? KR1M sudah tentu akan diperluaskan ke kawasan luar bandar.

PANAS 18 SX!!! Inilah sebabnya Anwar sokong SEKSUALITI MERDEKA!!!

Posted: 09 Nov 2011 05:02 AM PST

Gambar persetubuhan Anak Puntianak bersama Jembalang Tanah di atas disebarkan kepada umum kira-kira tiga tahun yang lalu. Adakah ini juga boleh dikatakan sebagai Seksualiti Merdeka: Queer Without Fear?!!


Bebas melakukan seks dengan sesiapa sahaja dan bangga pula lagi untuk merakamkannya sebagai kenang-kenangan. Mungkin kerana Anwar sendiri sebagai IDOLA Lagenda telah menggesa umum agar golongan pelaku ZINA dan maksiat seperti Anak Puntianak ini tidak dicemuh dan dihina. Malah diberikan ruang lagi sesama mereka untuk bertemu dan berbincang. HAHAHA!

Agaknya sebab itulah juga Zarina Ann ini masih lagi LIGAT walaupun setelah di ban beberapa kali oleh media tempatan!!! Taubat jauh sekali.
Jika kebenjotan moral seorang artis yang menjadi tumpuan masyarakat pun disokong oleh pemimpin, apalah agaknya hendak jadi dengan masa depan anak cucu kita kelak?!!

Yang pastinya, selain Anak Puntianak, rupanya banyak juga hantu di Malaysia ini yang gemar dirakam ketika beraksi ya!

* Makin menjadi-jadi pula BESARnya...


RAHSIA DAP TERBONGKAR LAGI!!!!!!!

Posted: 09 Nov 2011 04:03 AM PST

Nauzubillah logo apa ini!

Tak lama dulu Monaharan DAPig bising-bising pasai nak tukaq bendera Malaysia. Gambaq ni aku jumpa dalam simpanan seorang ahli DAP kawan baik aku di Penang. Terkezut aku bila tengok inilah bakal bendera baru Republik Rakyat Malaysia yang akan diperkenalkan oleh Fuckatan jika mereka dapat memerintah Malaysia


Alahai Raja Melayu depa nak buang

Islam depa dah tendang

Penjawat Awam depa plan nak kurang

Melayu depa dah tolak longkang

Apa lagi depa nak buat????????

Tercapailah cita-cita Nuar jadi Presiden Malaysia (PM) pertama Malaysia tu pun kalau Allah izinkan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Info MyMassa : Fakta Berkenaan Dengan APEC

Posted: 09 Nov 2011 02:45 AM PSTSumber : Metro

ANWAR SUDAH BERSETUJU : NO MORE QUESTION, PLEASE DON'T MAKE A COMMENT

Posted: 09 Nov 2011 01:19 AM PSTANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU =
(Bab 2 : Bentuk Hukuman Yang Dikenakan Ke Atas Penjenayah
Mengikut peruntukan hukum syara` yang disebutkan di dalam Al-Qur'an dan Al-Hadith dan yang dikuatkuasakan dalam undang-undang jinayah syar`iyyah, penjenayah-penjenayah yang didakwa di bawah kes jinayah syar`iyyah apabila sabit kesalahannya di dalam mahkamah wajib dikenakan hukuman hudud, qisas, diyat atau ta`zir.
Hukuman-hukuman ini adalah tertakluk kepada kesalahan-kesalahan yang dilakukan oleh penjenayah-penjenayah tersebut.


1. Hukuman Hudud
Hukuman hudud adalah hukuman yang telah ditentukan dan ditetapkan Allah di dalam Al-Qur'an dan Al-Hadith. Hukuman hudud ini adalah hak Allah yang bukan sahaja tidak boleh ditukar ganti hukumannya atau diubahsuai atau dipinda malah tidak boleh dimaafkan oleh sesiapapun di dunia ini. Mereka yang melanggar ketetapan hukum Allah yang telah ditentukan oleh Allah dan RasulNya adalah termasuk dalam golongan orang yang zalim. Firman Allah s.w.t. yang bermaksud:
"Dan sesiapa yang melanggar aturan-aturan hukum Allah maka mereka itulah orang-orang yang zalim." (Surah Al-Baqarah, 2:229).
Kesalahan-kesalahan yang wajib dikenakan hukuman hudud ialah:

(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)
a) Berzina, iaitu melakukan persetubuhan tanpa nikah yang sah mengikut hukum syara`.

ANWAR IBRAHIM SETUJU = AKTIVITI LIWAT ADALAH HAK PERIBADI, KEBEBASAN INDIVIDU, HUMAN RIGHT, RAKYAT MALAYSIA MESTI MENGHORMATI HAK ASASI SEMUA ORANG.

(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)
b) Menuduh orang berzina (qazaf), iaitu membuat tuduhan zina ke atas orang yang baik lagi suci atau menafikan keturunannya dan tuduhannya tidak dapat dibuktikan dengan empat orang saksi.

ANWAR IBRAHIM SETUJU = KALIMAH ALLAH SWT HENDAKLAH BEBAS DIGUNAKAN SAMA ADA OLEH ORANG KRITIAN DAN DI DALAM GEREJA-GEREJA, MEREKA PUN BERHAK ATAS NAMA PLURALISME (TUHAN YANG SATU)

(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)
c) Minum arak atau minuman yang memabukkan sama ada sedikit atau banyak, mabuk ataupun tidak.

ANWAR IBRAHIM SETUJU = NEGARA INI MENGAMALKAN SISTEM DEMOKRASI YANG BEBAS, SESIAPA PUN BOLEH MENGAMALKAN APA YANG MEREKA HENDAK LAKUKAN, BERLARI SECARA BOGEL, BERJALAN SECARA BERBOGEL, ITU ADALAH HAK ASASI RAKYAT MALAYSIA.

(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)
d) Mencuri, iaitu memindahkan secara sembunyi harta alih dari jagaan atau milik tuannya tanpa persetujuan tuannya dengan niat untuk menghilangkan harta itu dari jagaan atau milik tuannya.

ANWAR IBRAHIM SETUJU = SEKSUALITI MERDEKA HENDAKLAH DITERUSKAN, HORMATI HAK KAUM GAY LESBIAN DAN SEUMPAMANYA MELAKSANAKAN AKTIVITI MEREKA KERANA ITU ADALAH SEBAHAGIAN DARIPADA SENI, KATA ANWAR.
(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)
e) Murtad, iaitu orang yang keluar dari agama Islam, sama ada dengan perbuatan atau dengan perkataan, atau dengan i`tiqad kepercayaan.

ANWAR IBRAHIM SETUJU = MURTAD ADALAH HAK INDIVIDU SESEORANG UNTUK MENGAMALKAN APA AGAMA YANG MEREKA HENDAK AMALKAN. ANWAR IBRAHIM TIDAK MEMBANTAH TUNTUTAN IFC KEBEBASAN BERUGAMA HATTA MEREKA YANG BERAGAMA ISLAM.

(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)
f) Merompak (hirabah), iiatu keluar seorang atau sekumpulan yang bertujuan untuk mengambil harta atau membunuh atau menakutkan dengan cara kekerasan.

ANWAR IBRAHIM SETUJU = SEKSUALITI MERDEKA HENDAKLAH DITERUSKAN, HORMATI HAK KAUM GAY LESBIAN DAN SEUMPAMANYA MELAKSANAKAN AKTIVITI MEREKA KERANA ITU ADALAH SEBAHAGIAN DARIPADA SENI, KATA ANWAR.

(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)
g) Penderhaka (bughat), iaitu segolongan umat Islam yang melawan atau menderhaka kepada pemerintah yang menjalankan syari`at Islam dan hukum-hukum Islam.

ANWAR IBRAHIM SETUJU = INSTITUSI SULTAN YANG MENJAGA KESUCIAN AGAMA ISLAM ADALAH MENYUSAHKAN, TIDAK SESUAI LAGI, SEBALIKNYA SISTEM REPUBLIK MALAYSIA LEBIH SESUAI DENGAN ANWAR IBRAHIM MENJADI PRESIDEN REPUBLIK MALAYSIA YANG PERTAMA.
 
(ANWAR IBRAHIM TIDAK SETUJU)

PKR Selangor Buat Lawak. Ini Yang Dikatakan Golongan Yang Memerlukan?

Posted: 09 Nov 2011 12:30 AM PST

Gambar yang MyMassa ambil dari Suara Keadilan.

Rumah dua tingkat pun masuk kategori golongan yang memerlukan?

Sekali pandang, MyMassa nampak ada yang tak kena dengan gambar ini.

Macam biasa, magik yang PKR buat. Sumbangan bagi dekat ahli parti tetapi warwarkan sebagai golongan yang memerlukan. Banyak lagi rakyat Selangor yang memerlukan bantuan Kerajaan Negeri. Ada yang sampai minta bantuan dari GEREJA DUMC! Yang peliknya, golongan yang mempunyai rumah dua tingkat jugak diberi pertolongan.

PKR tolong jangan buat lawak. Nak kencing rakyat pun agak-agak la.

*PKR = Parti Kencing Rakyat.

My Longest Yard

Posted: 09 Nov 2011 11:19 PM PST

My Longest Yard


Adakah baju bid ini layak dipakai oleh 'media pembelit' pada Persidangan UMNO 2011?

Posted: 09 Nov 2011 10:54 PM PST

Setiausaha Kerja UMNO menunjukkan baju bid yang akan dipakai oleh jurufoto dan krew televisyen sepanjang Perhimpunan Agung UMNO 2011.

Soalan kami, adakah baju bid berkenaan layak diberikan kepada 'media pembelit' terutamanya Malaysiakini untuk membuat liputan Persidangan UMNO?


Kebangkitan Harimau Malaya. Gajah Putih dibaham.

Posted: 09 Nov 2011 04:33 PM PST


Keputusan Penuh : Malaysia 2 - 1 Thailand

Live Streaming : Malaysia vs Thailand

Posted: 09 Nov 2011 12:55 AM PST


Untuk menonton perlawanan bolasepak Sukan Sea peringkat kumpulan antara Malaysia dan Thailand,

KLIK SINI

Kick Off : 5 petang waktu tempatan

AZLI SHUKRI

Posted: 09 Nov 2011 11:04 PM PST

AZLI SHUKRI


Tahniah Tan Sri!

Posted: 09 Nov 2011 10:39 PM PST

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dianugerahkan BrandLaureate Legendary Brand ICON Leadership Award 2011, di sini malam tadi. Turut menerima anugerah utama pada majlis anjuran BrandLaureate tersebut adalah Pengerusi Berjaya Corp., Tan Sri Vincent Tan (The BrandLaureate Man of the Year) dan Pengerusi K&N Kenanga Holdings Bhd., Datuk Noor Zakiah (The BrandLaureate Woman of the Year).

Presiden The BrandLaureate, Dr. KK Johan berkata, terdapat ramai pemimpin yang hebat di dunia hari ini tetapi antara mereka yang layak digelar ikon adalah sedikit. ''Ikon bermaksud tahap tertinggi dalam sesuatu bidang, berani mengambil risiko dan mengubah budaya pemikiran untuk menjadi lebih baik.

''Sejarah telah membuktikan pemenang hari ini memiliki keunikan luar biasa dalam bidang masing-masing dan berada di kelas tersendiri,'' katanya di dalam ucapan pembukaan majlis penyampaian anugerah tersebut malam ini. Turut hadir pada malam tersebut adalah 37 pemenang lain dan dimeriahkan lebih 500 orang tetamu. Antara penerima anugerah kategori The BrandLaureate Premier adalah Pengerusi Top Glove Corp. Bhd., Tan Sri Lim Wee Chai dan Presiden Public Bank Bhd., Tan Sri Teh Hong Piow.

Sementara itu Presiden dan Ketua Eksekutif Permodalan Nasional Bhd., (PNB) Tan Sri Hamad Kama Piah Che Othman telah dianugerahkan The BrandLaureate Most Eminent. Manakala Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Maybank, Datuk Seri Wahid Omar dan Ketua Pegawai Eksekutif Tenaga Nasional Bhd., (TNB) Datuk Seri Che Khalib Mohamad Noh dianugerahkan the BrandLaureate Transformational Corporate Leader.

Turut memenangi anugerah yang sama adalah Pengarah Urusan Bank Islam Bhd., Datuk Seri Zukri Samat dan Pengarah Urusan Kumpulan, Proton Holdings Bhd., Datuk Seri Syed Zainal Abidin Mohamed Tahir.

Sayuti Omar Disaman?

Posted: 09 Nov 2011 07:13 PM PST

KUALA TERENGGANU 9 Nov. - Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said akan memfailkan saman ke atas dua pemilik laman blog yang menyebar fitnah kononnya dia ditangkap basah sebelum ini. Ahmad berkata, dua pemilik blog yang mengendalikan blog http://msomelayu.blogspot.com dan guanopulok.blogspot.com telah memfitnah beliau sejak tiga bulan lalu.

"Kita kenal pasti pemilik blog msomelayu dan pemilik blog guanopulok masih disiasat kerana blog tersebut dipercayai didaftar di California," katanya. Beliau berkata demikian pada sidang akhbar media selepas majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) antara Yayasan Pembangunan Keluarga dan SME Bank di Wisma Darul Iman di sini, hari ini.

Dalam laporan 4 Oktober lalu, pemilik blog guanopulok.blogspot.com mendakwa Menteri Besar itu telah 'ditangkap' oleh seseorang di Hilton Sentral. Ahmad menyifatkan penulis blog tersebut seperti manusia bertopengkan khinzir kerana sanggup mengaibkan orang lain demi kepuasan diri sendiri. Jelasnya, sebelum ini beliau hanya mendiamkan diri kerana tidak mahu memperbesarkan isu tersebut yang nyata tidak menjejaskan kepimpinannya.

Bagaimanapun, ujarnya, beliau kesal apabila isu tersebut memberi kesan mendalam kepada ahli keluarga.

"Apa yang menyedihkan, ketika sambutan Aidiladha baru-baru ini, anak saya menangis ekoran fitnah itu kerana tidak tahan dengan kata-kata orang.

''Itu membuatkan saya tampil membuat laporan polis dan menyaman individu berkaitan,'' katanya. Beliau menambah, sebagai ahli politik, dia mampu bertahan dengan apa jua tuduhan tetapi tidak bagi ahli keluarganya yang terlalu kecewa dan sedih. Ahmad berkata, beliau menyerahkan kepada pihak polis untuk menyiasat dan berharap undang-undang sedia ada dipinda bagi memberikan hukuman lebih berat kepada mereka yang menyalahgunakan media baru.

Hipokrit Betul Korang Semua Nie...

Posted: 09 Nov 2011 07:06 AM PST

Lepas Ini..Jom Kita Bela Pula Hak Penagih Dadah..Perompak..Pencuri..

Posted: 09 Nov 2011 04:20 AM PST

Saya dapat maklumat ada pejuang Human Rights bermati-matian memperjuangkan hak golongan lesbian, gay dan biseksual ini biarpun majoriti penduduk dalam negara ini menganggap ia adalah perbuatan yang keji dan bertentangan dengan fitrah. Mereka perjuangkan atas nama Human Rights kononnya, tetapi anehnya saya tidak pernah pula mendengar golongan pejuang Human Rights memperjuangkan hak penagih dadah untuk mengambil dadah seperlu mereka. Rasanya penagih dadah juga mahu menghisap dadah dengan aman dan tenang tanpa gangguan. Mana hak mereka? Kenapa tidak dipertahan dan diperjuangkan hak mereka untuk mendapatkan dadah? (Sambung bacaan anda di sini).

Kami Tahu Anwar Penipu..Tapi Kami Tetap Mahu Bersama Dia

Posted: 09 Nov 2011 03:53 AM PST

Semalam ketika berdialog dengan lebih 200 pemimpin masyarakat Cina di Subang Jaya, Datuk Seri Anwar Ibrahim, seperti yang dijangka, sekali lagi memberi jaminan hudud bukan sebahagian daripada konsensus atau dasar Pakatan Rakyat.


NONEJawapan itu adalah lebih kurang sama dengan apa yang dinyatakan Anwar bulan lalu selepas Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat berkata kerajaan negeri Kelantan tetap bertekad melaksanakan hudud kerana ia dituntut oleh Islam.

Malah kerajaan negeri pimpinan Nik Aziz kini menubuhkan sebuah jawatankuasa untuk meneliti sama ada hudud boleh dilaksanakan tanpa meminda perlembagaan negara sekaligus mencemaskan DAP, parti komponennya dalam Pakatan Rakyat.

Pada bulan lalu juga, Anwar memberitahu pemberita bahawa beliau secara peribadi, menyokong pelaksanaan hudud di Kelantan.

Semalam, di depan pemimpin Cina pada majlis dialog di Subang Jaya itu, Anwar memilih untuk berdiam diri, dengan alasan media arus perdana akan memutarbelitkan jawapannya.

NONE"Apabila orang bertanya pendirian peribadi saya sebagai seorang Muslim, ini adalah satu soalan 'tricky'. Jika anda menjawab 'tidak', maka anda mati. Tetapi jika anda menjawab 'ya', maka tajuk berita New Straits Times esok akan menjadi 'Anwar sokong undang-undang hudud," beliau dipetik berkata oleh Malaysiakini.

Apapun, jelas persoalan hudud tetap menjadi isu yang amat meresahkan masyarakat Cina dan penjelasan Anwar semalam tidak meredakan keresahan itu.

Malah jawapan Anwar yang berdolak dalih, bergantung kepada kaum mana yang berdialog dengan beliau, hanya mengusutkan keadaan dan menimbulkan lebih banyak tanda tanya mengenai konsep permuafakatan Pakatan Rakyat.

Gugurkan agenda

Tidak keterlaluan merumuskan bahawa wujud segmen pengundi bukan Melayu yang tidak keberatan memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat dengan syarat gabungan pembangkang itu, khususnya Anwar, lebih tulus dan ikhlas bersabit isu hudud.

Jika mengikut Anwar, pelaksanaan hudud bukan dalam persetujuan bersama PAS, PKR dan DAP, maka kenapa PAS enggan bersetuju untuk menggugurkan agenda hududnya sekalipun Pakatan menawan Putrajaya?

azlanJika PAS menghormati apa yang dipersetujui dalam dasar Pakatan itu, seperti yang diuar-uarkan oleh DAP dan Anwar, kenapa parti itu begitu agresif dalam pelaksanaan hukum hudud di Kelantan, sehingga mencari ruang untuk melaksanakannya tanpa pindaan perlembagaan?

Fakta ini juga perlu diambil kira - walaupun Anwar menyatakan sokongan peribadi kepada hukum hudud apabila berdepan dengan masyarakat Islam, beliau tidak menyatakan secara rasmi sama ada PKR menolak atau menerima cadangan PAS.

Buat masa ini, PKR rasa selamat dengan berselindung di sebalik alasan hudud tiada dalam Buku Jingga atas dasar bersama Pakatan.

Persoalan yang berlegar di minda pengundi bukan Islam ialah, apa akan berlaku jika PAS menubuhkan kerajaan di beberapa negeri selepas PRU ke -13 dan mahu menegakkan undang-undang Islam?

Jadi minoriti

Apakah yang akan dilakukan oleh DAP dan PKR ketika itu, khususnya jika mereka menjadi minoriti dalam jumlah kerusi yang dimenangi?

NONESegala persoalan ini akan terungkai dengan mudah jika PAS dan PKR memberi penjelasan yang tuntas dan jelas serta meyakinkan mengenai pelaksanaan hukum hudud sama ada di peringkat nasional mahupun di peringkat negeri.

Hanya DAP yang bingkas menyatakan pendiriannya secara jelas - bahawa ia menentang hukum hudud dalam apa bentuk sekali pun.

Namun suara tunggal itu tidak bermakna jika ia tidak didokong atau disahut oleh PAS dan PKR.

Sebaliknya perbedaan pendapat yang disalut dengan agenda politik kepartian masing-masing hanya menyerlahkan Pakatan sebagai satu permuafakatan yang rapuh dan bersifat sementara.

Seolah-olah ia hanya sebuah kerjasama politik untuk memenangi pilihanraya tetapi bukan sebuah wadah yang mempunyai hala tuju jelas bersabit isu-isu kepentingan bersama rakyat.

NONEApabila pilihan raya umum makin hampir, Anwar sudah tentu akan meningkatkan siri ceramah di kalangan bukan Islam dan Islam. Biarlah mesej yang dibawa oleh beliau khususnya bersabit hukum hudud adalah sama dan senada tanpa mengira latar belakang hadirin.

Hanya sifat ikhlas sebegitu akan menyumbang kepada kredibiliti Pakatan di mata pengundi.(Klik di sini)

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 09 Nov 2011 09:49 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


RAFIZI..BARUA PENIAGA CINA !

Posted: 09 Nov 2011 08:20 PM PST

MALANG SUNGGUH NASIB RAFIZI.

Posted: 09 Nov 2011 07:00 PM PST

BANGUNAN SUK SELANGOR PANAS PETANG INI.

Posted: 09 Nov 2011 06:00 PM PST

FITNAH SHAHRIZAT : MALAYSIAKINI MENGAKU SALAH !

Posted: 09 Nov 2011 11:59 AM PST

MALAYSIAKINI SEMAKIN MEMBANTU KITA.

Posted: 09 Nov 2011 09:43 AM PST

HAI OBAT HAI OBAT !

Posted: 09 Nov 2011 06:46 AM PST

SPEAKER DUN SELAMATKAN KALID GAGAP.

Posted: 09 Nov 2011 05:38 AM PST

KENAPA DAP ITU LAKNATULLAH ?

Posted: 09 Nov 2011 04:00 AM PST

SEA GAMES.

Posted: 09 Nov 2011 03:00 AM PST

SAH..NYAWA POLITIK RAFIZI ,SAIFUDIN DAN MAK LAMPIR BAKAL BERKUBUR !

Posted: 08 Nov 2011 11:00 PM PST