Khamis, 30 Jun 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 30 Jun 2011 02:00 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Kelohan & Delima Guru-Guru di Kelantan.

Posted: 30 Jun 2011 09:55 AM PDT

Pengarah Pendidikan Kelantan adalah kakitangan Kerajaan Pusat.

Sambut Najib.
Pada 2hb. Julai 2011.

JEBAT BERKOKOK

Posted: 30 Jun 2011 01:59 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


BERSIH: Kesian UMNO wehh

Posted: 30 Jun 2011 09:37 AM PDTBarisan Nasional terdiri daripada berapa parti komponen? Jawabnya: Banyakkkkkkkkk

Yang bekerja bagai nak rak setiap kali pilihanraya parti mana? Jawabnya: UMNOOOOOO

Yang menang banyak kerusi semasa Pilihanraya Umum 2008 parti mana? Jawabnya UMNOOOO

Yang kena balun dengan Pakatan Haram Jadah parti mana? Jawabnya: UMNOOOOO

Yang mempertahankan Barisan Nasional parti mana? Jawabnya: UMNOOOOO

Yang menggerakkan Patriot parti mana? Jawabnya: UMNOOOOO

Yang paling Nuar Berahim benci parti mana? Jawabnya UMNOOOOO

Yang bagai nak rak cuba menghalang BERSIH parti mana? Jawabnya: UMNOOOOO

Betul ke Barisan Nasional banyak parti komponen? Jawabnya: Rasa-rasanya macam banyak

MCA dan MIC...lu apa bikin?

p/s: Kalau ada puak sebelah sana yang kata UMNO merosakkan negara dan punca segalanya..Gua pulak jawab: Kepala abah kau!!!

Cucu Tok Selampit

Posted: 30 Jun 2011 01:56 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Ketua Polis Negara Harus Bersetuju Dengan Cadangan Ambiga Supaya Tentukan Laluan BERSIH

Posted: 30 Jun 2011 08:36 AM PDT


Hari ini, Pengerusi BERSIH, Amfibia opps! Ambiga Sreenevasan dengan bongkaknya mencadangkan kepada Ketua Polis Negara (KPN), Tan Sri Ismail Omar agar bersikap terbuka dan bekerjasama dengan peserta-peserta BERSIH, ketika perjumpaan mereka berdua di Balai Polis Bukit Aman. Beliau antara lain dipetik berkata,

"Kami telah memberitahu mereka pihak polis sekarang anda pilih satu lokasi di Kuala Lumpur ke Taman Jaya atau MANA-MANA. Anda pilih laluan. Kami akan ikut dan kami akan jalankan dengan aman."

Saya merasakan sudah sampai masanya KPN harus bersetuju dengan cadangan Ambiga agar beliau (KPN) sendiri yang menentukan laluan peserta-peserta BERSIH. Bagi membantu Tan Sri KPN yang kami sayangi, berikut disertakan beberapa laluan yang difikirkan sesuai bagi peserta-peserta BERSIH untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan aman:

1. Dari Tapah sehingga puncak Genting Highland.
2. Dari Tapah hingga ke Tanah Rata, Cameron Highland.
3. Mana-mana tempat di hutan Kalimantan di Sarawak.
4. Dari kaki Gunung Kinabalu, Sabah hingga ke puncaknya.
5. Dari Jabatan Pulau Pinang di Tanah Besar sehinggalah di Pejabat Lim Guan Eng di Komtar.
6. Keseluruhan Hutan Lipur Ulu Kinta dan berakhir di Hosital Bahagia, Tanjung Rambutan.
7.Menyusuri 12 tasik termasuk Tasik Chini di Sungai Pahang.
8. Bermula dari rumah DS Nizar Jamaluddin sehingga ke Kem Tahanan ISA Kemunting. (Kemasukan sukarela peserta-peserta BERSIH ke Kem Tahanan Kemunting amat dialu-alukan terutama Mat Sabu dan Ambiga)
9. Mana-mana tempat yang jauh dari peradaban manusia normal yang difikirkan sesuai oleh KPN.

Saya berharap Tan Sri KPN dapat mempertimbangkan permintaan Ambiga dengan serius dan memilih salah satu daripada laluan di atas agar peserta-peserta BERSIH dapat mengadakan perarakan dan perhimpunan yang mereka mahukan. Jangan pula apabila laluan telah dipilih, Ambiga banyak pula "cekadak"nya. Memang hendak kena "luku"kepala.

Duke of UMNO

Posted: 30 Jun 2011 01:43 PM PDT

Duke of UMNO


Gemparrr...!!! Pejabat UMNO Cheras & Bdr Tun Razak dilempar bangkai ayam, disimbah cat kuninggg..!!!

Posted: 30 Jun 2011 08:45 AM PDT


Mungkin hangin disebabkan 300 pemuda baju merah berkumpul depan ibupejabat PKR beri warning supaya batalkan sokongan pada Kotor 2.0, mereka membalas pula dengan menyembelih 10 ekor ayam dan mencampakkannya di pejabat UMNO!

Bukan itu saja, mereka juga bertindak menyimbah cat berwarna kuning di pejabat UMNO Bahagian tersebut. Hari ini, dilaporkan bahawa 4 ekor ayam yang berlumuran darah dilemparkan di pejabat UMNO Cheras dan 6 ekor ayam lagi di pejabat UMNO Bahagian Bandar Tun Razak! Rujuk di sini untuk berita tersebut.

Heh! Saya nak tanya, adakah ayam-ayam tersebut disembelih cara Islam? Kalau disembelih cara Islam, saya nak ucapkan terima kasih kerana memberi "rezeki terpijak" kepada kedua-dua UMNO Bahagian tersebut.

Namun, memandangkan saya was-was dengan status ayam-ayam tersebut, saya rasa, elok tidak di makan ayam-ayam itu. Manalah tahu...! Lagipun, UMNO Bahagian pun tidaklah "sengkek" sangat sampai tak mampu nak beli ayam...!!!

Pasal simbah cat kaler kuning. Kenapa kaler kuning? Sebab nak tunjuk korang sokong Kotor 2.0? Pasal korang pengotor? Korang yang kotor sudah laaa....jangan la nak kotorkan pejabat UMNO pulak..!!!

Rasanya, ini adalah tindakan pengecut oleh puak-puak Kotor 2.0. Tapi memandangkan diorang takde "teloq", maka diorang buat cara begitu. Heh! Budak-budak spesis blogger milosuam je yang buat kerja pondan macam tuuuu...kan? Heh! Nice try, loser!!!

Gemparrrr..!!! Lynas: Bukti Fuziah Salleh TIPU RAKYAT...!!!

Posted: 30 Jun 2011 07:00 AM PDT

Aku tak faham dengan Fuziah Salleh, bekas Ketua Penerangan PKR yang bermusuh dengan Azmin Ali ini. Sudah la tak reti apa-apa pasal sains nuklear, tapi nak jadi "bandit queen" bantah Lynas di Gebeng, Kuantan.

Kononnya, dia prihatin sangat pasal kepentingan rakyat. Padahal, dia tipu rakyat dengan menimbulkan persepsi bohong mengenai Lynas. Dia takut-takutkan rakyat, kononnya Lynas tu akan jadi macam loji nuklear yang meletup macam di Fukushima baru-baru ini.


Padahal, Lynas tu hanyalah macam kilang kimia biasa saja. Malah kilang elektronik kat Penang tu lebih banyak keluarkan radiasi berbanding Lynas. Itu pakar penguatkuasa kawalan tenaga atom yang cakap! Pakar tu bebbb! Bukan Fuziah Salleh yang tak tau apa-apa pasal sains nuklear...!

Si Fuziah ni asyik bantah saja. Benda takde ancaman, dia kata ada ancaman. Benda tak ada apa-apa, diada-adakan. Dia bukan ada fakta pun. Dia main bedal saja. Bila orang pakar panggil dia untuk taklimat penjelasan, dia tak pernah datang pun! Bukan baru orang panggil dia, dari 2008 sampai sekarang, sekali pun dia tak pernah hadir!

Elok rakyat di Parlimen Kuantan kasi ajar Fuziah Salleh ni. Ni...baca kat bawah ni fakta mengenai Lynas. Dari pakar...bukan dari Ahli Parlimen "cap ayam" dari Kuantan tu...!!!
Lynas Kilang Kimia Biasa, Bukan Nuklear KUALA LUMPUR – Lynas hanyalah merupakan sebuah kilang memproses kimia nadir asli (ore) dan bukannya sebuah loji nuklear sebagaimana yang digembar-gemburkan oleh sebilangan ahli politik pembangkang.

Pengarah Lembaga Perlesenan Tenaga Atom (AELB), Hasmadi Hassan berkata, Lynas bukanlah sebuah loji memproses nuklear sebagaimana di Fukushima, Jepun, dan tidak merbahaya sama sekali terhadap rakyat sekitarnya.

"Lynas bukan loji nuklear macam di Jepun, ia hanya proses 'ore' (nadir asli) yang tidak memberi sebarang ancaman kepada kehidupan sekitarnya.


"Salah faham ini ditimbulkan oleh Ahli Parlimen Kuantan (PKR) Fuziah Salleh, yang tak pernah turun ketika kami beri penjelasan mengenai Lynas," katanya pada sidang akhbar penjelasan khas berhubung isu Lynas, di sini hari ini.


Mengulas lanjut, beliau berkata, laporan penuh telah diberikan kepada Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Agensi Tenaga Atom Antarabangsa (IAEA) mengenai Lynas, malah mendapat sokongan penuh dari badan pemantau nuklear antarabangsa tersebut.


Hasmadi berkata, Malaysia menetapkan standard yang tinggi terhadap kawalan radiasi di Malaysia yang menetapkan hanya 1000 Bq per kg berbanding 20,000 Bq per kg di China dan 4,000,000 Bq per kg di Australia.


Bagaimanapun, Hasmadi menyatakan bahawa Lynas hanya memberikan 0.002 millisievert (mSv) setahun kepada penduduk tetap sekitar kilang tersebut.


"Paras ini adalah jauh lebih sedikit berbanding sinar radiasi yang dihasilkan oleh kilang-kilang elektronik dan bahan kimia sedia ada di Malaysia," jelasnya lagi.

Beliau berkata, pihaknya yang bertanggungjawab terhadap penguatkuasaan tenaga atom dan nuklear di negara ini telah menjalankan kajian terperinci mengenai 'ancaman' yang didakwa oleh Fuziah mengancam kesihatan penduduk sekitar Gebeng dan hasilnya menunjukkan dakwaan tersebut tidak benar sama sekali.

Hasmadi juga turut mengecam tentang andaian yang dibuat oleh segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab bahawa kematian seorang pegawai di Lynas baru-baru ini dikaitkan dengan kanser akibat kesan radiasi dari Lynas.

"Kilang Lynas itu belum pun siap strukturnya, bahan mentah pun tidak ada lagi dan masih dalam proses pembinaan.


"Bagaimana pula nak tuduh dia meninggal dunia disebabkan radiasi nuklear? Tak logiklah begitu, dia meninggal kerana sakit jantung," ujarnya lagi.


Hasmadi turut berharap agar pihak yang keliru atau sengaja mengelirukan isu berhubung Lynas agar mendengar penjelasan dari golongan pakar yang diiktiraf IEAE dan tidak membuat sebarang spekulasi yang tidak berasas mengenainya.

Isu pembinaan kilang Lynas dari Australia sebelum ini dibantah oleh beberapa ahli politik pembangkang atas dakwaan mengancam kesihatan penduduk setempat di daerah Gebeng, Kuantan.

Mereka juga turut mempersoalkan tentang kebimbangan mengenai kebocoran nuklear dan gas nuklear sebagaimana yang berlaku pada loji nuklear di Fukushima, Jepun, selepas dilanda gempa bumi serta tsunami baru-baru ini. -
mynewshub.my

Panassss..!!!! Misi Selamatkan "KJ"..!!! Pemuda berdemo depan Kedutaan US pulak esok..!!!

Posted: 30 Jun 2011 05:24 AM PDT


Dikhabarkan bahawa Pemuda UMNO esok akan berdemonstrasi depan US Embassy demi menyelamatkan "Abang Long" mereka yang sedang menuju ke Gaza bersama "Flotilla" bagi membantu warga Palestine.

Esok, selepas solat Jumaat, Pemuda UMNO akan menjerit-jerit dan menyerahkan surat warning kepada Duta US bagi membantah persetujuan NATO untuk membenarkan Israel menyekat perjalanan Flotilla ke Palestine.

Untuk pengetahuan semua, "Abang Long" Pemuda UMNO ini sedang dalam misi melarikan diri dari medan pertempuran di perhimpunan Kotor 2.0 pada 9 Julai ini.

Memandangkan "Abang Long" ini terlebih berani dan "berteloq 3 biji" dia meninggalkan medan pertempuran kecil pada 9 Julai ini kepada Razali Ibrahim, Rizal Merican dan beberapa panglima Pemuda UMNO untuk berhadapan dengan bala tentera bergajah Anvar Abraham...

"Abang Long" Pemuda UMNO ini lebih rela menghadapi "rakan baik"nya di Israel berbanding Ambigommok, Mat Sabun, Anvar, Sam Ketot, dan lain-lain lagi. Sekurang-kurangnya, "rakan baik"nya itu dijangka akan melayannya seperti diplomat berbanding Anvar yang "menolak pinangan"nya dahulu!

Pandai betul "Abang Long" Pemuda UMNO ni selamatkan diri. Dia isytihar nak berhimpun ramai-ramai lawan Kotor 2.0. Tiba-tiba dia blah macam tu je. Misi ke Gaza jadi alasan? Heh! Tak payah temberang laaaa...hahahahaaaaaa...

Gemparrr..!!! Rahsia 9 - 7 - 11 terbongkarrrr...!!! Mussssti bacaaa...!!!

Posted: 30 Jun 2011 04:00 AM PDT


Rupa-rupanya, ada rahsia di sebalik tarikh 9 - 7 - 11 yang dipilih Anwar untuk melancarkan huru-hara di ibu negara. Padanlah sampai ke Indonesia dia memikirkan untuk menetapkan tarikh perhimpunan itu. Rupanya, ada "rahsia" di sebalik nombor-nombor pada tarikh tersebut...

Nak tahu rahsianya, sila baca artikel di bawah sampai habis...
Baru-baru ini saya ada menulis artikel bertajuk "TUN ABDUL RAZAK & THE 13TH MAY RIOT" di blog saya http://afterdarkwrites.blogspot.com.

Saya menulis artikel tersebut kerana mengulas satu dokumentari yang saya rakam daripada National Geographic Channel mengenai enam tahun kepimpinan Tun Abdul Razak menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Salah satu segmen di dalam dokumentari tersebut adalah mengenai tragedi rusuhan 13 May 1969 yang mana Tun abdul razak telah menjadi Pengerusi Majlis Keselamatan Negara yang bertanggungjawab menamatkan rusuhan tersebut.

Terdapat beberapa perkara yang menarik mengenai peristiwa 13 Mei ini yang elok juga disentuh secara ringkas disini.

Yang pertama adalah dari sudut numerologi kerana nombor 13 merupakan nombor kegemaran Illuminati. Di dalam artikel tersebut saya telah memandang remeh tarikh 09 Julai 2011 iaitu tarikh perhimpunan haram BERSIH. Tidak sampai 20 minit saya menyiarkan artikel tersebut, seorang sahabat senegara daripada Watcher's Group menghantar pesanan SMS kepada saya menyuruh saya memperbetulkan artikel saya. Beliau menginngatkan saya bahawa nombor Illuminati adalah 3, 7, 9,11,13, 33, dan 39. Saya kemudian menepuk-nepuk kepala apabila menyedari bahawa saya selama ini terlepas pandang kepada tarikh perhimpunan bersih yang kesemuanya adalah nombor Illuminati iaitu 9-7-11 (09 Julai 2011). Patutlah Anwar Ibrahim sehingga landing di Indonesia untuk rancang perhimpunan ini, memang patut pun sebab tarikhnya adalah tarikh Freemason/Illuminati.

Dalam hal ini syabas diucapkan kepada DSAI kerana nombor yang beliau lebih cantik dari nombor bertuah serangan Pusat Dagangan New York pada 11-9-2001. Serangan tersebut pun tidak secantik tarikh perhimpunan BERSIH sebab 9-11-01 hanya ada dua nombor Illuminati iaitu 9 dan 11. Dato Seri Anwar pula ada tiga nombor bertuah iaitu 9-7-11!

Tahniah tahniah Dato! You're a genius in numerology! Saya pasti paderi-paderi Illuminati di New Yonrk jealous kat you!

Saya pun tak tahu kenapa selama ini saya tak perasan tiga nombor ini. Saya yang selalunya sekilas pandang boleh mengesan Illuminati ini pun boleh miss nombor keramat dato Seri Anwar ini. Nasib baiklah kebetulan semalam saya baca Al An'aam ayat 103 beberapa kali sebelum tido. Agaknya pasal tu saya ternampak perkara ini.

Anyway, saya terbaca juga mengenai 300 orang yang kononnya anggota Pemuda UMNO dikatakan berhimpun dan mengugut untuk membakar ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat. Melihat perangai mereka ini menyebabkan saya menyedari bahawa kesemua elemen yang sebelum ini berlaku semasa 13 Mei kini berulang semula.

Perlu diperingatkan disini bahawa walaupun peristiwa 13 Mei sebenarnya bermula lebih awal iaitu pada 09 Mei 1969 apabila 3000 penyokong cina LPM berkumpul dan berarak dari Kuala Lumpur ke Kepong, namun rusuhan tercetus pada 13 Mei 1969 apabila sekumpulan yang mendakwa anggota pemuda UMNO berkumpul di rumah Dato' Harun Haji Idris in Jalan Raja Muda menuntut agar orang-orang melayu turut berdemonstrasi menentang demonstrasi orang cina. Pertembungan demonstrasi melayu dan cina ini adalah pencetus pertumpahan darah pada 13 Mei 1969.

Dalam hal ini saya melihat bahawa dua Freemason terkemuka Malaysia sudah berjaya menjalankan tugas mereka. Anwar Ibrahim sebagai Freemason PKR menggerakkan penyokong pembangkang berarak dalam perarakan BERSIH. Khairy Jamaluddin sebagai Freemason UMNO pula menggerakkan kumpulan kedua untuk bertembung dengan kumpulan Anwar Ibrahim. Akibatnya nanti kedua-dua kumpulan berbunuhan dek angkara dua iblis bertopeng manusia ini.

Saya harap janganlah kita sebagai anggota UMNO tertipu dengan mana-mana usaha untuk menyemarakkan semula projek 13 Mei di negara ini. Kesianlah pada Allahyarham Tun Abdul Razak, penat beliau dan orang kanannya tun Haniff Omar menamatkan 13 Mei dahulu. Malahan sekiranya anda melihat documentari tersebut, Tun Haniff Omar mengatakan bahawa selepas peristiwa 13 Mei Tun Abdul Razak ditimpa phobia kerana sentiasa bimbang dirinya akan dibunuh oleh musuh negara.

(P/S: Pssst Tun Haniff Omar.. share share lah dengan kitaorang pengalaman you merembat anggota Freemason masuk pulau Jerejak masa 13 Mei dulu.. Kitaorang generasi muda pun nak tau juga)
Saya juga berdoa agar Perdana Menteri kita Dato Seri Najib dapat melaksanakan tugas secemerlang bapanya dahulu. Relaks la Dato Seri, lepas you selesaikan kesemua perusuh 09 Julai ni, you buat la macam arwah ayah you dulu. Tangkap ja semua musuh negara ni dan sumbat balik kat penjara Pulau Jerejak yang berhantu tu.

Dan mesej aku kepada keturunan-keturunan tentera selendang merah, kalau dah malas sangat nak suruh keris keris terbang tu berkerja semula, bagi ja kat aku. Daripada dibiarkan berkarat, baik aku suruh berjasa semula kepada bangsa dan negara macam masa 13 Mei dulu. - mykmu.net

Gemparrrr...!!! KJ akan ditangkap 4 Julai ini..?!!!

Posted: 30 Jun 2011 02:30 AM PDT


Usaha Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin, untuk memulihkan imejnya dengan menyertai "Freedom Flotilla II" mungkin menjadi boomerang yang lebih besar kepada beliau.

Khairy berharap dengan menyertai rombongan Freedom Flotilla II beliau akan berjaya memulihkan imej beliau di dalam negara serta mewujudkan jambatan hubungan yang lebih baik dengan Tun Dr. Mahathir.

Bagaimanapun masalah Khairy lebih besar ialah sama ada berjaya atau tidak misi kedua ini beliau tetap akan menghadapi kritikan sinis. Jika rombongan ini mendapat laluan dari Israel untuk masuk ke Palestin, Khairy mungkin menganggap ia satu kejayaan peribadi beliau. Namun bagi sebahagian orang akan melihat kejayaan tersebut membuktikan belia ada hubungan dengan Israel.

Jika rombongan tersebut gagal, Khairy akan menjatuhkan imej dan maruah Pemuda UMNO kerana gagal menjayakan misi kemanusiaan ini.

Jadi walau apa pun yang berlaku kepada Freedom Flotilla II ini, Khairy tetap akan berhadapan masalah imej dan persepsi yang serius.

Sekarang ini tersebar pula khabarnya bahawa Khairy merancang dan berpakat supaya beliau ditangkap oleh Israel pada 4 Julai 2011 nanti. Jika ini benar-benar berlaku ia merupakan satu tindakan pemulihan politik peribadi yang sangat terdesak.

Khairy mungkin melihat insiden antarabangsa ini akan membantu beliau menjadi hero kepada orang Islam di malaysia dan juga menonjolkan dirinya sebagai ahli politik muda di peringkat antarabangsa.

Namun ia juga tidak mustahil akan menjadi "boomerang" memandangkan terdapat begitu banyak tohmahan sebelum ini bahawa beliau merupakan agen luar yang dirancang untuk mengambil alih kepimpinan negara pada masa hadapan.

Sumber: myKMU.net

Gemparrr..!!! Rahsia pertemuan PKR - CIA terbongkar lagi..!!!

Posted: 30 Jun 2011 01:00 AM PDTLast month on May 24, the International Republican Institute (IRI) had a secret meeting with PKR at the Sunway Hotel (Seberang Jaya, Penang).

The IRI is a known 'agency' of the CIA in helping parties outside of the United States.

"Two Jewish characters came down from Bangkok. We have proof. I demand that PKR answer to this!" said Ir Shaik Hussin at Pentas Pemuda, Kampung Baru Alma in Bukit Mertajam, Penang.

In an earlier posting AIDCNews exposed how IRI was one of the four components under the NED (National Endowment for Democracy), which is a Jewish-sponsored organisation based in the U.S.

Last May 21, Datuk Seri Anwar Ibrahim's former private secretary, Muhamad Rahimi Osman had also revealed a letter written by his former employer, Anwar, in which he requested for funds from Carl Gershman, a Jewish fund manager who is also the NED president.The letter dated June 18, 2007 signed by Anwar, used his AIA office at 585, Grove Street, Suite 135, Hendon, Virginia, 20170.

"The allegation that Anwar is a CIA agent and a traitor to the country is considered by supporters of Pakatan, kampung folks and the common people as an accusation that is too extreme.

"Are you willing to accept the truth and reality that much of what is being believed by the ignorant folks have been nothing more than Anwar's political play…folks who have now become instruments of the Jews and the CIA to destroy the country?," said blogger Pisau.Net.

The blogger quoted NED's Allen Weinstein who confirmed the organisation's role and that of its components with that of the CIA.

"What is being done by the NED today is the same thing done by the CIA 25 years ago," said Weinstein in The Washington Post on September 22, 1991.

Anwar Ibrahim, the opposition leader in Malaysia is among those on the NED's panel. He was appointed in 2007.

The NED, especially the IRI were directly involved in propping up Anwar's political carrier in Malaysia, in particular during the 12th General Election.

Sumber: AIDC

Panasss..!!! Survey warga KL, rakyat marah Kotor 2.0..!!! Kalau PRU, rasanya BN menang besar..!!!

Posted: 29 Jun 2011 11:30 PM PDT


Semalam sebenarnya ialah hari off-day aku. Cuti. Seharian aku round KL buat tinjauan orang ramai mengenai perhimpunan Kotor 2.0. Bermula dari jam 11 pagi, sampai ke waktu Isyak, saja ja aku merayau buat survey sikit. Apa kata rakyat pasal perhimpunan 9 Julai tu...

Rupa-rupanya, dari makcik-makcik dan pakcik-pakcik, sampai la ke bebudak sekolah, diorang semua tak setuju dengan Kotor 2.0 tu. Menyusahkan diorang je, katanya...

Nak tahu sebab utama diorang marah sangat kat perhimpunan tu? Kata diorang, KL ni tiap-tiap hari jalan sesak. Jammed memanjang, terutamanya waktu puncak. Inikan pula 9 Julai nanti!

Diorang kata, mesti polis akan tutup banyak jalan-jalan di KL ni. Nak masuk KL tak boleh. Nak pegi SOGO tak boleh. Nak pegi Jalan TAR tak boleh. Nak lepak CM tak boleh. Nak lepak KLCC tak boleh. Camana nak pegi kalau semua jalan tutup..?!!!

Bila jalan tutup, jalan-jalan yang tak ditutup hanyalah sedikit dan sudah tentu akan menyebabkan kesesakan jalan yang sangat teruk berbanding biasa! Lagi la diorang hangin! Kotor 2.0 punya pasal, habis diorang tak bebas nak ke mana-mana! Tu sebab utama. Tinjauan tu aku buat kat area SOGO dan Jalan TAR semalam.

Lepas tu aku ke Kg Baru. Lepas solat zohor, aku pekena nasi campur kat situ. Sok sek sok sek kat Kg Baru pulak. Dari Masjid Jamek Kg Baru lagi aku dengar diorang merungut pasal Kotor 2.0 tu. Diorang punya la hangin sebab Kg Baru dipilih salah satu check point geng Kotor 2.0 tu!

Diorang kata, hari biasa pun Kg Baru ni sesak dengan kereta. Cuba bayangkan pada 9 Julai ni. Dah tentu diorang nak keluarkan kereta dari garaj rumah pun tak boleh! Pintu pagar dah kena block! Ada sorang pakcik tu, siap kata lagi, kalau dia ada kereta block pintu pagar rumah dia, gerenti dia akan pecahkan kereta tu habis-habisan! Hahahahaaaaa...terus aku ketawa depan dia!

Lepas makan kat Kg Baru, aku turun CM pulak. Saja lepak situ. Dah lama tak jengok brader-brader kat CM tu melukis! Borak punya borak, rupanya brader-brader tu pun hangin jugak dengan Kotor 2.0 ni. Bising dan huru-hara kata diorang! Habis hilang ilham diorang nak berkarya! Aku hanya mampu senyum sumbing...! Lepas solat asar, aku gerak ke tempat lain...

Jalan jammed teruk! Maklumlah...waktu puncak. Baru aku teringat rungutan orang ramai kat SOGO tadi. Dah masuk waktu maghrib, baru aku tiba di The Mall. Solat maghrib kat situ. Then, aku lepak minum kat Starbuck kat depan tu. Rupanya ada beberapa geng Patriot kat situ...

Aku dengar je diorang sembang. Rupanya, diorang kata, puak-puak cyberwar Kotor 2.0 dah turun ke KL. Kebanyakkannya budak-budak muda berbangsa Cina. Diorang tinggal di hotel-hotel area Jalan Raja Laut. Diorang ni katanya ditugaskan buat provokasi untuk Kotor 2.0. Tak tau la betul ke tidak kata diorang tu. Tapi tengok gayanya, betul la tu kot...beriya-iya je nampak cara bercerita!

Bosan lepak kat situ, aku terus move on. Letih punya pasal, aku drive terus balik rumah. Ermmm..rupanya Kotor 2.0 ni menyusahkan rakyat rupanya. Baru aku tauuuu..! Err...puak-puak Kotor tu tau ke diorang tu menyusahkan rakyat? Heh?!

p/s: Rakyat dah mula marah kat puak-puak Pakatan Haram. Rasanya kalau Datuk Seri Najib buat PRU time ni, silap-silap BN boleh menang besarrrr..!!! Hahahaaaaa..!!!

Panasss..!!! Bodoh Mahfuz yang terkini...!!! Tu pun ada hati nak cabar orang..!

Posted: 29 Jun 2011 10:00 PM PDT


Hahahahaaaaaa..!!! Memang sah Mahfuz Al-"Bean" seorang yang bodoh! Sebelum buat kenyataan, taknak buat researh dulu. Sebut pakai ikut sedap mulut saja! Dua orang lagi yang menyertai status kebodohan tahap Mahfuz itu ialah Tian Chua dan Kamaruddin Jaafar. Dah macam "three stooges" pulak aku tengok...!

Ini tiga ekor "three stooges" sudah cabar Hisyamuddin untuk buktikan Kotor 2.0 itu haram. Kata Mahfuz, semua pertubuhan dan NGO yang sertai Kotor 2.0 adalah berdaftar belaka, tidak ada yang tidak didaftarkan.

Then Mahfuz kata, perhimpunan Kotor 2.0 itu adalah perhimpunan aman yang sah di sisi undang-undang! Apa ke punya bengap MP Pokok Sena ni. Oppss...lupa pulak dia ni SRP pun tak pass, khabarnyaaa...!

Heh! Cuba check balik semua NGO atau pertubuhan yang sertai Kotor 2.0 tu. Aku gerenti, mesti ada yang tak daftar pada ROS. Baru-baru ni, aku ada attend satu sidang akhbar oleh Majlis Belia Malaysia.Presiden MBM yang confirm kat aku bahawa dia dah check NGO-NGO tu, termasuk persatuan-persatuan budak-budak mahasiswa bodoh tu.

Dia kata banyak yang haram dan tak berdaftar dengan ROS. Heh! Aku rasa, perkara ni tak payah Mahfuz cabar Hisyamuddin. Dia cabar Presiden MBM tu je, Mohamad Maliki namanya. Try la cabar! Aku nak tengok jugak muka Mahfuz tu jadi tebal setebal tembok Berlin!

Apa? Perhimpunan Kotor 2.0 tu sah di sisi undang-undang? Heh! Nampak sangat tak belajar undang-undang! Memang la buat perhimpunan secara aman adalah sah di sisi perlembagaan dan undang-undang. Tapi, nak buat perhimpunan kena mohon permit dulu! Kalau tak diberi permit, maka itu namanya perhimpunan haram! Tak kira lah aman atau tidak. Tapi kalau takde permit, ia tetap tidak sah disisi undang-undang!

Sebagai contoh, Mahfuz nak buka perniagaan jual KY Jelly. Dia kena tubuh syarikat dulu, kena mohon permit perniagaan dulu. Kalau lulus, baru boleh berniaga. Kalau permit tak diluluskan, maka tak boleh lah berniaga. Kalau Mahfuz nak berniaga jugak, maka ia menjadi perniagaan haram! Hang paham dak ni, Mahfuz???

Ni Mahfuz! Udah-udah la tu. Tok sah nak tunjuk hero sangat! Lagi hang tunjuk hero, lagi banyak bodoh hang yang orang nampak! Buat malu orang Pokok Sena je la! Hang berenti la jadi Ahli Parlimen. Balik pi motong getah lagi elok untuk hang! Bodo dah seperkara!

Mesti tonton..!!! Lagi best dari KL Gangster..!!!

Posted: 29 Jun 2011 08:30 PM PDTKahhhh..!!! Kahhhhh..!!! Kahhhhhh...!!!!! Hang memang hebat 1peluru! Hahahahaaaa...! Memang best video nihhh....kah! kah..! kahhh..!!! kahhh..!!!!

Panasss..!!! Krisis PAS - Anwar "Al-Juburi": PAS perlu hukum sebat ahlinya..!!!

Posted: 29 Jun 2011 07:00 PM PDT


Pas perlu menghukum ahlinya termasuk pimpinan mereka yang pernah menggelarkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai 'Al-Juburi'.

Ini kerana ramai para pemimpin Pas dengan tanpa segan silu pernah menuduh Anwar terlibat dengan kes homoseksual sewaktu bekas Timbalan Perdana Menteri itu masih bersama parti UMNO.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru, Datuk Zulkifli Noordin berkata, kalau Pas benar-benar ikhlas dan istiqamah dalam prinsip mengenai qazaf, maka parti berkenaan wajib menghukum pemimpin-pemimpin mereka dahulu dengan 80 kali sebatan.

Katanya, mereka ketika itu terang-terang melakukan fitnah dan tuduhan liar terhadap Anwar .

" Para pimpinan, penceramah, termasuk ustaz-ustaz Pas menuduh Anwar Ibrahim sebagai Al-Juburi, tanpa bukti, tanpa empat saksi, hanya dengan dakwaan daripada seorang punjabi tak berserban!

" Dalam ceramah, dalam kuliah, dalam tazkirah, dalam himpunan dan dibanyak tempat, label 'Anwar Al Juburi' bergema di seluruh pelusuk negara pada masa itu, diiringi dengan lolongan takbir dan derma jihad.

" Teman tak pernah dengar masa itu kepimpinan, ulamak dan ustaz-ustaz Pas berkata tentang qazaf, teman tak dengar langsung ustaz-ustaz Pas bercakap tentang fitnah, teman tak dengar langsung pada masa itu ulamak-ulamak PAS berfatwa mengenai hudud qazaf dan lain-lain, ketika itu mereka tiada empat saksi, mereka tidak ada bukti, mereka tidak ada apa-apa langsung!," tegasnya.

Beliau melontarkan persoalan tersebut dalam tulisan terbaru dalam blognya di http://zul4kulim.blogspot.com.

Menurut Zulkifli, dan sekarang apabila berhadapan dengan video klip seks, berdepan dengan saksi mata iaitu Datuk Eskay (yang ada ditempat kejadian), berdepan dengan pembuktian pakar dalam dan luar negara akan kesahihan videoklip tersebut, berdepan dengan pengesahan DNA, berdepan dengan kengganan Wan Azizah dan Anwar menunjukkan jam Omega, dan terlalu banyak bukti dan keterangan, para ulama, ustaz dan kepimpinan PAS bukan sahaja menolak secara membabi buta, malah mereka menjatuhkan hukuman qazaf dan mengisytiharkan ianya fitnah.

Katanya, dalam kuliah, tazkirah, ceramah, sampai mimbar Jumaat mereka menghukum qazaf semua orang demi membela seorang manusia yang mereka sendiri isytihar sebagai Al- Juburi beberapa tahun lepas

" Mengapa dengan bukti saksi mata, video klip, keterangan pakar, DNA, jam Omega dan lain-lain, tetiba keluar pula fatwa qazaf, hukum fitnah?

" Kesimpulannya mudah, ini semua adalah retorik dan sandiwara politik semata-mata…dengan memperkudakan ayat Al Quran dan hukum-hakam agama," katanya.

Kata Zulkifli lagi, kalau Pas beriya-iya mahukan hukum qazaf dan fitnah dalam isu video klip, adalah wajib Pas menghukum para kepimpinan, penceramah dan para ustaz mereka yang menuduh Anwar dengan label Al Juburi, jika tidak, parti itu akan dilihat sebagai tidak konsisten, tidak istiqamah dan memperkudakan agama hanya kerana habuan politik kepartian. - mynewshub.my

Lawak of The Day..!!!

Posted: 29 Jun 2011 05:30 PM PDT

THE FLYING KICK

Posted: 30 Jun 2011 01:43 PM PDT

Apa Yang Tersirat

Posted: 30 Jun 2011 01:39 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Wardina Safiyah berdalih

Posted: 30 Jun 2011 09:10 AM PDT

Ekoran tulisan blog anwaradic.com yang menulis bahawa selebreti TV3 itu kini terang-terangan menyokong pembangkang; Wardina Safiyah (gambar) berdalih, kononnya dia tidak tahu bahawa majlis yang dihadirinya yang juga turut dihadiri oleh Azmin Ali dan beberapa pemimpin Pembangkang lain adalah anjuran PKR.

Manusia kalau terperangkap apatah lagi menyangkut periuk nasi, semua alasan dapat diberi.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 30 Jun 2011 01:06 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! VIDEO PEMUDA UMNO MENGAMUK!!

Posted: 30 Jun 2011 11:18 AM PDT


Semangat anak muda. Siapa kata Anak muda benci UMNO? Anak muda yang tolol dan banggang saja yang menolak parti keramat orang Melayu ni. Orang kata UMNO busuk, busuk UMNO jijik lagi PKR.

McTheory:
Sekurang-kurangnya UMNO menjaga maruah Melayu Islam..

PANAS!! ANWAR ASYIK BERBOHONG TAK KENAL ESKAY!!

Posted: 30 Jun 2011 07:24 AM PDT
AIDCNews – 30/06/11 – Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim ketika diwawancara AIDC, di bangunan Parlimen, 23 Jun, menegaskan adalah satu pembohongan jika Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa beliau tidak mengenali Datuk Shazryl Eskay Abdullah, seorang ahli perniagaan yang dirakamkan CCTV bersama-sama di sebuah apartment, tempat rakaman video seks yang heboh diperkatakan.
Pada 24 Jun lalu, pihak polis telah mengemukakan bukti di mahkamah tentang satu rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan Anwar dan Eskay di lobi sebuah apartment di Ampang pada 21 Februari 2011, tarikh rakaman seks itu dilakukan.
"Dia (Anwar) berkawan dengan Datuk Eskay bukan hanya kawan (biasa). Dulu, masa dia jadi Timbalan Perdana Menteri, Menteri Kewangan, dia banyak tolong Datuk Eskay, projek-projek. Kami tahu.
"Tapi, kalau dia kata dia tak kenal, dia pembohong lah. Kami pernah tengok Datuk Eskay bersama dia. Tapi tak lah (nak) pergi tanya siapa dia. Tapi kami (pernah) tengok (jadi) kami cam lah", kata Zahrain.
Ikutilah wawancara itu sepenuhnya.
AIDC : Datuk kenal Datuk Shahzryl Eskay Abdullah?
YB Datuk Seri Zahrain : Saya tak kenal dia secara peribadi, tapi saya tahu dia.
(Maksud saya) Semasa Datuk aktif dalam PKR, datuk pernah berjumpa beliau?
Saya pernah lihat dia, pernah jumpa (dia). Saya tahu (Eskay), kami semua tahu pada masa itu. Dia (Eskay) (salah) seorang kawan Anwar Ibrahim. Anwar punya sahabat lah.
Adakah Datuk tahu Datuk Shahzryl merupakan pakar fisioterapi sakit tulang belakang Anwar pada masa itu ?
Itu saya tak tahu. Saya tak tahu kata dia (fisioterapi). Tapi (yang) saya tahu, (dia) kawan (Anwar) lah.
Bermakna, kalau Anwar kata dia tidak kenal Datuk Shahzryl Eskay, adakah itu bohong?
Itu bohong !
Saya mendengar daripada Datuk Nallakarupan..Anuar Shaari dan sebagainya mengesahkan bahawa Anwar berkawan dengan Datuk Shahzryl Eskay.
Dia (Anwar) berkawan dengan Datuk Eskay bukan hanya kawan (biasa). Dulu, masa dia jadi Timbalan Perdana Menteri, Menteri Kewangan, dia banyak tolong Datuk Eskay, projek-projek. Kami tahu.
Tapi, kalau dia kata dia tak kenal, dia pembohong lah. Kami pernah tengok Datuk Eskay bersama dia. Tapi tak lah (nak) pergi tanya siapa dia. Tapi kami (pernah) tengok (jadi) kami cam lah.
Seperti yang saya kata, saya tak kenal Datuk Eskay secara peribadi, tapi saya tahu dia.
Betulkah Datuk Eskay kecewa dengan Anwar apabila Anwar tak mahu jadi saksi untuk kes jambatan bengkok ?
Itu saya tak tahu. Saya tak boleh nak komen, not fair.
Adakah Datuk dilibatkan dalam perancangan 16 September?
Saya terlibat.. beberapa orang (ahli Parlimen) diminta kepada saya untuk saya bercakap dan menyampaikan pesanan Anwar kepada mereka.
Sebab saya dulu masa (dalam) UMNO, saya kenal lah kawan-kawan Anwar yang masih ada lagi (sebagai ahli parlimen).
Ada beberapa orang (ahli parlimen) yang saya ditugaskan untuk berbincang..bersembang dan kalau boleh tarik untuk menyokong Anwar Ibrahim.
Jadi, saya cuba lah. Beberapa orang yang saya kenal, MP (Ahli Parlimen). Tapi tak berhasil.
Sebab masa tu, 16 September, Anwar memang beritahu saya, 'you better tell (awak baik beritahu) dua..tiga (orang ahli parlimen) ni, mai (mari) cepat, sebab saya dah ada, 30 orang (ahli parlimen). Don't miss the boat(Jangan ketinggalan perahu)'. Ni, Anwar punya stail.
Bermakna, dia nak tekankan kepada mereka ni (supaya) masuk cepat, sign statutory declaration, tinggal Barisan (BN), menyertai dan menyokong pimpinan Pakatan Rakyat.
Jadi, itu mesej yang harus kita sampaikan dan katakan kepada mereka, 'nun ramai daripada Sabah..Sarawak, di Semenanjung pun dah ramai, dah bagi surat akuan'. Jadi, ini cara dia buat.
Pada masa itu kami percaya. Saya percaya sebab saya ditugaskan kepada dua..tiga orang (ahli Parlimen)…
Datuk antara orang yang percaya bahawa Anwar akan bentuk kerajaan 16 September ?
Ya. Sebab dia (Anwar) beritahu begitu. 'Tugas you dua..tiga orang ni'. Tak payah saya namakan sesiapa lah… 'Dua tiga orang ni, you target depa (mereka). Sebab I buat only 30 over surat akuan. 30 lebih akuan yang saya (sudah) ada, depa ni akan masuk (Pakatan). We take over the government, kalau dia tak join, dia akan tertinggal'.
Itu mesej saya kepada mereka.
Bila saya dengar arahan begitu daripada Anwar, percayalah, tak kan tak percaya.
Saya ceramah pun, turun bawah, saya cerita Anwar akan jadi Perdana Menteri Malaysia. Dan saya percaya kepada Anwar, saya kenal dia, 30 tahun. (Saya kenal) dia bukan kaki bohong. Atas dasar kepercayaan.
'16 September dia (Anwar) akan jadi Perdana Menteri'. Ini mesej kita turun ke bawah, kita beritahu (dalam) ceramah begitu. Begitu juga (saya beritahu) kepada MP-MP yang (ada) dalam BN.
Tak terlintas dalam fikiran, (bahawa) 16 September itu, pembohongan Anwar ?
Tak. (Sebab) Dia guna nama Agong. Dia guna nama Panglima Angkatan Tentera. Kalau adaproblem, army (tentera) dah backing(sokong). So, macam mana you tak percaya. Akhirnya, (selepas 16 September) baru tahu semua.
Tapi masa tu, hebat cara dia. Dia, luar biasa kan. Pandai.
(Anwar kata Yang DiPertuan) Agong dah setuju. Panglima Angkatan Tentera kalau adaproblem akan backup. Kami pun percayalah.
Sebab dia (Anwar) kata, dia nak table surat-surat akuan tu.
Oleh sebab itu, dia desak Perdana Menteri pada masa tu, Abdullah Badawi suruh buat persidangan Parlimen, dia nak bentang.
Persidangan Khas ?
Persidangan Khas untuk bentang itu, yang buat keputusan bawa (semua Ahli Parlimen yang bakal melompat) pergi kepada Agong. Tapi mana ada.
Dia tulis surat kat Abdullah Badawi tapi tak tunjuk surat akuan. Fotostat pun tak bagi.
Apa jadi pada tarikh 16 September ?
Tak ada apa. Semua senyap. Kami pada masa tu pun diarah tunggu keliling, jangan lebih daripada beberapa kilometer. Jangan pergi mana-mana, duduk sini. Kot ada persidangan Parlimen, terus datang Parlimen.
Tapi, tunggu-tunggu, telefon apa tak ada mai.
Lepas 16 September baru nilai (pembohongan Anwar) ?
Lepas (tarikh) tu, kita mula keraguan. Bila kita tanya dia…(dia kata) tak apa..tak apa..masih dalam perancangan, kita akan ambil alih. Sampai hari ini tak ada apa.
Saya keluar parti, (saya) ingat Februari 2009, beberapa bulan selepas itu. Memang saya dah ragu betul-betul.
Boleh saya simpulkan dua kejadian besar iaitu kes 16 September dan Saiful betul-betul mengugat keraguan Datuk?
Kes Saiful, kes 16 September dan penghinaan terhadap saya selepas saya tegur Lim Guan Eng di mana saya dirujuk ke Lembaga Dispilin.
Itu yang saya kata, keraguan mengatasi keyakinan. Hilang kepercayaan terus.

AIDC

PANAS!! RISALAH BERSIH 2.0 TONJOLKAN HASRAT SEBENAR!!

Posted: 30 Jun 2011 05:16 AM PDT


Inilah dia risalah yang disebarkan oleh juak pakatan pembangkang menghasut rakyat supaya kerajaan Malaysia di tumbangkan dalam perhimpunan yang akan diadakan pada 9 Julai ini.

Sudah terserlah hajat sebenar mereka apabila risalah tersebut disebarkan disekitar Wangsa Maju. Pakatan pembangkang sudah tidak mempedulikan lagi, menyelitkan isu agenda utama mereka inginkan tampuk pemerintahan, mabuk kuasa...!!! Ditinggalkan risalah tersebut disetiap cermin kereta yang diletakkan ditempat "parking" pada setiap penjuru perumahan berdekatan.

Semakin rancak pakatan haram ni ingin merencanakan perhimpunan haram pada 9 julai ini nanti. Pelbagai cara digunakan untuk menarik perhatian orang ramai untuk menyertai perhimpunan yang sudah pasti akan melumpuhkan segala kegiatan ditengah bandaraya.

Risalah itu telah menunjukkan "Hajat" dan sikap sebenar perhimpunan tersebut diedarkan oleh puak pembangkang yang tidak bertanggungjawab.

KL Boyz

PANAS!! AZIZ BARI KATA POLIS TAK BOLEH TANGKAP ORANG BERSIH!! Betul ke?

Posted: 30 Jun 2011 01:05 AM PDT


Semalam Hishamuddin memberi amaran sesiapa yang memakai baju T kuning Bersih adalah melakukan kesalahan dan boleh ditangkap.

Sementara Ismail pula menambah, sesiapa yang memakai kasut, menaiki kereta dan bas untuk mempromosikan perhimpunan itu juga akan ditahan kerana melakukan kegiatan menghasut.

Aziz berkata, kuasa untuk membuat undang-undang telah diletakkan di tangan parlimen.

"Menteri dan kakitangan awam seperti polis tidak mempunyai kuasa berbuat demikian. Jika ada pun kuasa itu ia mesti disebut secara jelas dalam akta yang berkenaan,".

"Apa yang dilakukan oleh menteri dan polis ialah membuat kesalahan atau jenayah baru yang di luar bidang kuasa mereka", kata pakar perlembagaan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia itu.

Kata Aziz lagi, tidak ada undang-undang yang meletakkan perkara itu sebagai perbuatan jenayah, seperti yang disebut oleh Hishamuddin dan Ismail.
Dengan itu, katanya, orang ramai bebas melakukan apa yang dilarang oleh mereka berdua. - Keldaian Daily

Wahai Aziz Bari atau Aziz barua meh nak habaq meh, rasanya polis membuat kerja mereka melalui laporan polis yang dibuat oleh seluruh rakyat Malaysia. Laporan polis terhadap bersih rasanya sudah mencapai hampir 2000 laporan.

Dalam laporan polis yang bertimbun-timbun itu juga menyatakan orang-orang Bersih tapi kotor ini ada agenda lain disebalik perhimpunan haram jadah itu. Malah jika di tanya kepada rakyat Malaysia yang cintakan keamanan, apakah mereka mahu penganjur Bersih ditangkap, Mc percaya pastinya perkataan 'Ya' akan keluar dari mulut mereka.

Polis juga rasanya mempunyai bukti yang menyatakan perhimpunan Bersih tapi Kotor ini hanyalah perhimpunan menghasut supaya rakyat menjatuhkan kerajaan.

Sebagai Polis yang menjaga keamanan negara, kami rakyat Malaysia menyokong Polis menangkap semua penganjur, penghasut dan semua yang ada kaitan dengan perhimpunan Bersih tapi kotor ini. Gunakan segala akta dan undang-undang yang ada untuk mengaitkan mereka dengan kesalahan bagi menjaga keamanan negara.

Mencegah lebih baik dari mengubati.

McTheory:
Tabik Polis di Raja Malaysia!!

PANAS!! JIN MENYERANG SOLAT HAJAT PAS!!

Posted: 29 Jun 2011 09:06 PM PDTNampaknya APCO mula menggunakan Jin serta Hantu yang diimport untuk menghalang niat murni pencacai-pencacai PAS melakukan solat hajat untuk doakan keselamatan Ambiga dan aktivis BERSIH.

Kononnya paku ditabur sekitar kawasan tempat letak kereta program solat hajat dan pidato khas sempena Himpunan Bersih 2.0 di Stadium Tertutup Melawati, Shah Alam yang berakhir tengah malam tadi.

Seorang aktivis PAS Shah Alam, Mohd Khairul Afandi Ibrahim memberitahu, mereka menemui ratusan paku dan benda tajam yang ditabur selepas aduan orang ramai. Malangnya, mereka tak dapat mengesan siapa yang melakukan kerja keji tersebut..

Menganggapnya sebagai sabotaj, dia berkata, mereka menghabiskan lebih sejam untuk membersihkan kawasan itu dan menempatkan Unit Amal yang pandai baca doa pelindung supaya gangguan tidak berlanjutan.


Ribuan hadir program yang menampilkan antaranya Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu, Khalid Samad (Ahli Parlimen Shah Alam); Charles Santiago (Ahli Parlimen Klang) dan Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hasan Tantawi serta wakil sekretariat Bersih, Arumugam. Cerita ni Mc ambil dari MPP

Wow! he he.. dahsyat Apco sekarang ni ye. Dah pandai pakai Jin main tabur-tabur paku. Setahu Mc, kalau mengunakan paku, itu termasuk dalam santau. Sejak bila agaknya Apco pandai main santau-santau ni. Atau ini hanyalah satu gimik bodoh dari unit amal Pas untuk menambahkan cerita?

Makin lama, makin bodoh pula tengok kelaku orang-orang Pas ni.. adoiyaii..

McTheory:
Nak bodohkan orang, rupanya diri sendiri yang bodoh!!

PANAS!! NIK AZIZ LARI SEBAB TAKUT DENGAN RUSUHAN??

Posted: 29 Jun 2011 06:03 PM PDTNik Abdul Aziz Nik Mat bersama rombongan akan berlepas ke Uzbekistan jam 11:00 di Lapangan Terbangan KLIA Kuala Lumpur. Beliau dan rombongan akan berlepas dari Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra Pengkalan Chepa jam 6:30 pagi.

Lawatan beliau ke negeri bekas jajahan Russia itu dalam rangka menziarahi makam Imam Bukhari dan Imam Termizi yang terletak di negara berkenaan. Imam Bukhari dan Imam Termizi adalah antara perawi hadith yang terkenal dan tergolong dalam hadith-hadith sahih.

Beberapa orang wakil rakyat mengikuti rombongan berkenaan antara mereka ialah Adun Limbongan, Drs Zainudin Awah Hamat, Adun Meranti Nasaruddin Daud yang juga Speaker Dun Kelantan, Adun Kemumin Mohd Amar Nik Abdullah yang juga Exco kerajaan Kelantan dan Adun Lanas, Abdullah Yaacob.

Rombongan Tok Guru dijangka akan berada di Uzbekistan selama dua hari sebelum berlepas ke Dubai untuk menujuk ke Madinah. Selepas mengerjakan umrah rombongan dijangka akan pulang pada 10 Julai sehari selepas himpunan Bersih. Ini bermakna Tok Guru Nik Aziz tidak akan menyertai himpunan Bersih. - Malaysia Instinct

Nik Aziz mushitdoll am Pas yang tersohor sudah melarikan diri dari tanah air. Apakah ini maknanya Nik Aziz takut untuk menolak perlawaan penganjur Bersih untuk turun bersama bagi membuat kacau di ibu kota? Atau Nik Aziz sudah mengetahui bahawa puak Bersih ni sebenarnya bukan nak berhimpun, tapi nak buat kacau, sebab tu demi menyelamatkan diri, Nik Aziz melarikan diri terlebih dahulu.

Jadi memang benarlah kekacauan akan berlaku pada 9 Julai ini. Maka inilah agenda sebenar Bersih tapi Kotor!

Err.. Mc nak tanya sikit ni, Nik Aziz and the geng keluar melancong tu, guna duit siapa ya? Duit sendiri ke, duit kerajaan negeri? he he..

McTheory:
lagi mau kata orang.. sendiri pun sama.

House PK

Posted: 30 Jun 2011 01:04 PM PDT

Rajahmas

Posted: 30 Jun 2011 11:56 AM PDT

Rajahmas


Rakyat Sarawak diingatkan tidak sertai BERSIH

Posted: 30 Jun 2011 02:43 AM PDT

KUCHING: Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) mengeluarkan peringatan tegas kepada rakyat Sarawak supaya tidak menyertai perhimpunan BERSIH 2.0 ekoran kebimbangan bahawa ia boleh mencetuskan huru-hara seperti di Timur Tengah.

Timbalan Setiausaha Agung SUPP Dato Sri Wong Soon Koh semalam mengingatkan bahawa kestabilan negara boleh terjejas jika perhimpunan seperti Bersih 2.0 menjadi keterlaluan.

"Jika demonstrasi ini melampaui batasan, ia akan menjejaskan sosial, ekonomi dan politik di negara kita dan ini tidak bagus untuk semua pihak.

"Ia akan menimbulkan situasi di mana semua orang akan menderita seperti di negara Timur Tengah bermula dari Tunisia, Mesir dan Syria," katanya pada sidang media di Dewan Undangan Negeri semalam.

"Mewakili SUPP, kami mahu menjelaskan pendirian kami iaitu kami tidak akan terlibat dengan demonstrasi haram BERSIH yang dijadualkan diadakan pada 9 Julai ini.

"Kami merayu kepada semua rakyat Sarawak yang mencintai keamanan supaya tidak menyertai demonstrasi ini," katanya yang juga merupakan Menteri Kewangan Kedua.

Selain itu beliau juga berkata keharmonian dan keamanan negara bukan kebetulan dalam sejarah kerana ia diwujudkan menerusi usaha gigih selama bertahun- tahun menerusi sistem politik Barisan Nasional (BN).

"Saya berharap keadaan ini akan berkekalan dan kita tidak akan membenarkan sesiapa khususnya golongan yang tidak bertanggungjawab dan berdemonstrasi untuk mengganggu keamanan yang kita nikmati kini," katanya.

Sehubungan itu, Wong turut memberitahu SUPP akan membuat laporan polis jika keadaan memaksa. - Borneopost

Pure Shiite

Posted: 30 Jun 2011 11:36 AM PDT

Pure Shiite


Anatomy of A High Risk Contentious Performance: Evaluating the Ninth of July

Posted: 30 Jun 2011 09:47 AM PDT

DIMENSI

Posted: 30 Jun 2011 11:22 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Bershit - Pasrael juara kencing siang malam

Posted: 30 Jun 2011 02:45 AM PDT


Reformasi pandikutti


Hindraf pandikutti


Bershit Pandikutti


"Kami mahu menewaskan kerajaan (Barisan Nasional) menerusi pilihan raya, bukan cara lain. Ini komitmen kami," - Mat sabun

Takde beza pun antara rusuhan reformasi 97, Hindraf dan Kini Bershit 2.0!..semuanya sama. Niat nak mengguling kerajaan melalui 'demokrasi jalanan'

Mat sabun: "Ini yang baru di nama demokrasi!"

JD: "demokrasi apa tuh?"

Mat Sabun: "demokrasi terpimpin!"

JD: "DEMOKRASI TERPIMPIN KEPALA HOTAK KAOOOO!"

kehkehkehkeh

Omegay: Pas mula di resapi semangat komunis?

Posted: 30 Jun 2011 12:10 AM PDT


Agensi-agensi perisikan antarabangsa termasuk National Intelligent Coordinating Agency (NICA) mengesahkan lelaki warga Filipina, Romeo Castillo adalah Timbalan Setiausaha Agung sebuah parti berhaluan kiri, Partido Lakas dan Massa (PLM) serta Organisasi Hadapan Komunis di Filipina.

Agensi-agensi itu berperanan menjalankan risikan dan perkongsian maklumat berhubung ancaman luar yang boleh menjejaskan keselamatan negara terbabit.

Menurut sumber, strategi politik parti PLM yang berkait rapat dengan parti bersenjata komunis adalah dengan mencetuskan semangat rakyat sebelum menggulingkan kerajaan kapitalis bertujuan untuk menubuhkan kerajaan rakyat. - Utusan Malaysiaku sayang

Terbukti Malaysia terlalu mengamalkan 'kebebasan' apabila membiarkan anasir2 subversif menyusup masuk dan menyebarkan fahaman2 politik berbahaya kepada rakyat!

Sebenarnya Bershit mempunyai rancangan 2 serampang. pertama - meniupkan semangat komunisma dan menjatuhkan kerajaan demokrasi berparlimen. Kedua - menyelamatkan anuwar dari tersepit.

of coz dengan bantuan fuckatan yang sememangnya kita tahu terlalu mengharapkan akan kembalinya BAPAK ketua komunis malaya (chin peng) suatu hari nanti, bakal menguatkan pengaruh komunisma yang di lihat mula bertapak sedikit demi sedikit di malaysia

Fuckatan semakin ghairah mencabar kedaulatan undang2 negara apabila menerima banyak bantuan dan sokongan luar untuk menggulingkan kerajaan. bagaimana pun selepas Polis menemui pelbagai risalah2 propaganda dan individu yang di percayai mempunyai kaitan rapat dengan parti komunis di luar negara, fuckatan masih cuba berdolak dalik untuk menyelamatkan misi Bershit dari tergendala.

Namun Ambigau tetap berdegil dan akan meneruskan perhimpunan haram Bershit ala2 komunis sekalipun mendapat bantahan rakyat!. Bagaimanapun jika pihak berkuasa mengambil keputusan untuk bertindak awal, fuckatan telah pun mempunyai pelan kontingensi lain seperti yang di dakwa oleh suhaimi raja pasir

Nampaknya fuckatan tak menghiraukan suara majoriti rakyat yang cintakan keamanan. Yang lebih penting adalah memastikan kerajaan dapat di tumbangkan melalui demo haram!.

tapi bagaimana dengan Pas? adakah mereka masih mau menyertai perhimpunan haram dan melihat kejatuhan kepimpinan islam di tangan komunis? harkkk ptuihhh!

Omegay: Dinsmen marah Seniman tak ikut kehendaknya

Posted: 29 Jun 2011 10:30 PM PDTSeniman Paksi Rakyat (Paksi) kesal dengan sikap segelintir seniman yang tidak bangkit membantah tindakan polis menyoal siasat Sasterawan Negara Datuk A Samad Said kelmarin berhubung Himpunan Bersih 2.0.

Kelmarin, Samad disoal siasat hanya kerana membaca puisi "Unggun Bersih" pada majlis pelancaran Himpunan Bersih 2.0 pada 19 Jun lalu di ibu negara.

Presiden Paksi, Che Shamsuddin Othman atau dikenali Dinsman berkata, beliau sedih apabila seniman lain hanya membiarkan Samad diperlakukan sedemikian.

"Kalau orang biasa itu, tiada masalah tetapi ini sasterawan sendiri. Mereka sudah ada nama. Kenapa tidak bangkit membantah?" katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Che Shamsuddin juga berkata, seniman-seniman lain seharusnya mempertahankan Samad.

Jelasnya, beliau merupakan aset dan khazanah yang perlu dimuliakan serta dibanggakan.

"Dia tidak patut dipersoalkan," ujarnya lagi.

"Walaupun saya mengharapkan kawan-kawan lain ikut sama pertahankan Samad, tetapi jika mereka tidak terima, itu hak mereka," kata Shamsuddin lagi.

Sementara itu, Samad berkata, beliau tidak mengharapkan apa-apa daripada seniman dan sasterawan lain.

"Saya tidak kisah mereka tidak membantah. Kalau perjuangan mereka selari dengan saya, mereka memberi sokongan. Jika tidak, tidak mengapalah," katanya.


kesiann sasterawan negara pun terpaksa jadi mangsa liwat!. sepatutnya dia boleh perjuangkan karya2 agung untuk membentuk minda anak2 muda ke arah nilai2 murni. tapi oleh kerana mengejar kemasyhuran, semua tu di tolak ketepi

Memang dia berhak nak meluahkan ketidakpuasan hati melalui syair, puisi atau apa saja tapi perlukah mereka menjebak seniman lain untuk turut serta menyokong ideologi sempit? perlukah Dinsman mengheret seniman yang benar2 ikhlas memertabatkan karya seni hanya semata2 nak memenuhi kepentingan individu tertentu?

Kerajaan dah lama mengiktiraf sumbangan samad terhadap dunia kesasteraan sehingga di angkat menjadi sasterawan negara. sudah tentu sumbangan beliau tak di sia2kan hinggakan koleksi karya beliau di jadikan bahan rujukan di sekolah2 dan Universiti

Itu bermakna kerajaan tak pernah melupakan jasa2 beliau. tapi beliau lah manusia yang mudah melupakan segala2nya setelah mendapat apa yang di hajati. lumrah manusia. bila dah terkenal mula nak besar kepala. bila tak sehaluan, mula anggap orang di sekeliling tak memperdulikannya lagi sedangkan dia yang membuat persepsi sendiri.

udah2 le tu Dinsman. tak perlu nak menangguk di air keruh. biarlah Seniman dan samad menentukan haluan masing2...jangan nak jadi batu api!

p/s: sepatutnya Dinsman marah kat Joe Pandikutti yang terang2 menghina dan mengheret nama seniman agung allahyarham Tan Sri P Ramlee ke kancah politik jumud!

Omegay: Negara Berkebajikan bermakna jilat ludah sendiri!

Posted: 29 Jun 2011 08:30 PM PDT


Kerajaan Pas Kelantan kaji tambah lesen arak - Takiyuddin

29/06/2011 9:34pm

KOTA BHARU 29 Jun - Kerajaan Pas Kelantan sedia mengkaji cadangan masyarakat Cina di negeri ini yang mahu menambahkan lesen perniagaan dan premis minuman arak di negeri ini, kata anggota Exco Kerajaan Negeri, Datuk Takiyuddin Hassan.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Kebudayaan dan Pelancongan Negeri berkata, kajian itu bergantung kepada kewajaran dan keperluan lesen itu dikeluarkan terutama di bandar Kota Bharu.

"Kita sedia mengkaji dan menimbang cadangan itu dan suatu perbincangan akan diadakan antara kerajaan negeri dan masyarakat Cina di negeri ini yang akan turut dihadiri Exco Kerajaan Negeri, Datuk Anuar Tan Abdullah, yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Kota Lama," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat mingguan Exco Negeri di sini hari ini.

Katanya, setakat ini MPKB telah mengeluarkan lebih 20 lesen premis menjual arak di sekitar bandar dan ini tidak termasuk yang diluluskan oleh 11 pihak berkuasa tempatan (PBT) di jajahan lain.

Dalam pada itu, Takiyuddin berkata, kerajaan Pas Kelantan menerima notis saman pemula yang difailkan tiga peniaga terhadap tindakan kerajaan negeri melalui Majlis Perbandaran Kota Baharu (MPKB) kerana mengharamkan penjualan tiket loteri kebajikan. - Bernama


kehkehkeh dari negara islam ke negara berkebajikan..dan Pas kali ini betul2 ingin menterjemahkannya!. kalau sebelum ni kelantan bermegah2 dengan status negeri serambi mekah, sering menuduh BN tak islamik, tak menurut perintah al-quran..nah sekarang diorang terpaksa la meludah ke muka sendiri!

Kerana arak, Pas terpaksa melutut juga. Sekarang baru Pas tau kenapa BN masih di terima rakyat dari pelbagai kaum. Dasar2 BN selama ni dah cukup berkesan dalam menangani pelbagai permasalahan rakyat yang berbilang kaum sekaligus memastikan keseimbangan dalam apa jua konteks yang membabitkan kepentingan semua kaum. malangnya Pas baru nak sedar!

Dulu sebelum Pas bersekongkol dengan DAP, memang sombong bongkak!. kerap mengugut kerajaan supaya tutup pusat perjudian, permis arak..atau mereka akan laksana hudud!..itu duluuuu. tapi sekarang bila dah berciom molot dengan DAP, sujud di kaki kit siyal, semua larangan di tarik balik.

Malahan lesen penjualan arak akan di perbanyakkan supaya kerajaan negeri di lihat sudah melaksana 'kebajikan' seperti yang di janjikan. Lepas ni mungkin tokey pusat2 rumah urut, nombor ekor pun akan meminta kerajaan negeri memberikan lesen serupa...Negeri Berkebajikan PAS 4 ALL!

Omegay: Fuckatan nak stat civil war!

Posted: 29 Jun 2011 05:30 PM PDT


Kepimpinan PKR menjangkakan pentadbiran Najib akan mengisytiharkan darurat di ibu negara sebagai jalan terakhir bagi menghalang Himpunan Bersih 2.0 yang dirancang untuk didakan awal bulan depan.

Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR Shuhaimi Shafiei berkata melihat pada perkembangan sejak beberapa hari lalu termasuk tindakan polis menahan aktivis Bersih 2.0 dan menyoal siasat pemimpin-pemimpin Bersih dan Pakatan Rakyat.

"Kita jangka mereka akan menggunakan apa juga cara termasuk mengenakan darurat," kata beliau pada sidang medis di sini hari ini.

Ketua Penerangan PKR Selangor itu berkata pihaknya yakin semua perkembangan semasa sedang menjurus ke arah Putrajaya akan mengambil tindakan terdesak ini.

"Kita sedang menjurus ke arah itu... ini tindakan mereka di Putrajaya, yang takut akan kehilangan kuasa.

sekor lagi pandikutti anuwar iaitu Suhaimi raja pasir memukul gendang perang terhadap Yang di Pertuan Agung! suhaimi pandikutti dakwa bn dalam ketakutan dan najib akan melaksanakan perintah darurat untuk menghalang perhimpunan haram zaderr Bershit.

dakwa suhaimi pandikutti lagi, rakyat akan turun ke jalanan melakukan demo konon2nya rakyat dah mengetahui hak mereka. weiii shhaimi dogol!..ape barang bn nak takut kat totey lembik anuwar? rakyat dah lama tau hak masing2 dan rakyat dah pun tunaikan hak mereka melalui pungutan suara laa badigol!

lagi pun ape keperluan kerajaan nak laksana darurat? setakat ni Malaysia aman damai sehingga lah fuckatan cuba mengocak keharmonian kaum sampai la ni! melainkan fuckatan benar2 terdesak dan mengharapkan peperangan saudara akan berlaku!

Sebenarnya fucktan yang tak berhak mempersoalkan keputusan rakyat yang telah pun memilih parti yang mereka suka. kalau mereka benar2 menghormati hak rakyat, mereka tak seharusnya terus menghasut, melaga2kan dan menyusahkan rakyat!

Fuckatan mempergunakan hak rakyat untuk mengajar rakyat bersifat kurang ajar, tak menghormati undang2 malah memandang rendah dan mencabar kedudukan institusi Raja sebagai penaung sesebuah negara/negeri.

fuckatan mengenepikan undang2. rakyat di ajar mengambil tindakan di tangan sendiri. rakyat di ajar bagaimana nak memulakan peperangan di tanah air sendiri. tanggapan mereka terhadap pihak keselamatan selalu di pesongkan walaupun ada antara mereka terkorban dalam menjalankan tugas demi keselamatan rakyat.

dengan alasan itu mereka menghalalkan apa saja tindakan rakyat kerana mereka telah menyediakan barisan peguam yang handal2 untuk membela rakyat. itu pun setelah mereka bejaya mengadu domba sesama rakyat.

wasapada lah wahai rakyat!. pembangkang sudah memalu gendang perang! perlukah kita mengharungi saat2 nestapa akibat hasutan pembangkang sekali lagi?

PEJUANG BANGSA

Posted: 30 Jun 2011 11:21 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Juak -juak BERSIH meroyan anak buah Rajagopal tak pakai baju jersi kuning !

Posted: 30 Jun 2011 04:26 AM PDTKalau setakat inilah standard  seorang Naib Ketua AMK PP Syed Mikael  , memang bangang la  pi lantik pemimpin seperti ini . Patut la  ramai orang  ahli depa sudah jadi  Anak Muda Keliru ( AMK)  kerana dapat ketua yang bangang seperti ini . 


Bila semalam team Malaysia menentang Taiwan , Syed Mikael bersama juak-juak Anak Muda Keliru AMK meroyan mengapa team Malaysia pakai jersi biru bukannya jersi kuning .

GPB tau la bila team Malaysia pakai baju kuning , sudah tentu depa akan cakap skuad Harimau Malaya ini sokong himpunan kotor BERSIH . 


Kenapa dulu semasa Malaysia juara PIALA AFF  2010  pakai baju biru   tidak pulak mereka mempertikaikan . 


Apa mereka ingat warna kuning itu BAPAK PANDIKUTTY  & betina AMBIGA punya ka ? 


Itu lah kedangkalan seorang pemimpin AMK a.k.a Anak muda keliru ..

PATRIOT cabar Saifuddin tunjuk bukti Pemuda UMNO nak bakar Ibu Pejabat PKR !

Posted: 30 Jun 2011 03:28 AM PDT


Polis terpaksa meleraikan pertembungan yang menyebabkan huru di perkarangan ibu pejabat PKR di Tropicana yang membabitkan Pemuda Umno dan Angkatan Muda Keadilan (AMK) tengah hari tadi.

Enam kereta polis yang turut berlegar-legar di kawasan ibu pejabat PKR itu.Ketua Balai Polis Damansara, Thomas Long kelihatan berbincang dengan Timbalan Ketua Angkatan Muda PKR (AMK) Khairul Anwar Ahmad Zainuddin.

Kekecohan bermula apabila sekumpulan ahli Pemuda Umno yang diketuai Ketua Penerangannya Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican bertembung dengan anggota AMK yang menunggu di hadapan ibu pejabat PKR. AMK pula melaungkan kata-kata provokasi kedatangan Pemuda Umno seperti 'mamak balik'.

Selepas itu, Pemuda Umno yang turut digelar 'Patriot' hadir jam 12.50 tengah hari, untuk membuat laporan polis di balai polis Tropicana.

Mereka diketuai oleh Exco Pemuda Umno, Exco Pemuda Lokman Adam dan turut serta Ketua Penerangan Pemuda Umno Malaysia-Datuk Seri Reezal Merican, Ketua Pemuda Wilayah Rizalman Mokhtar,ketua pemuda Selangor Ungku Salleh Ungku Jamal.

Laporan itu berhubung kenyataan Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismial yang mendakwa Pemuda Umno mengugut membakar ibu pejabat PKR.

"Saifuddin Nasution pada 27 Jun lalu kata saya berada di pejabat PKR dan keluarkan ugutan bahawa akan membakar pejabat terbabit.

"Beliau (Saifuddin) juga berkata kami (Pemuda) bertindak akan mencederakan (Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datuk S Ambiga sekiranya perhimpunan Bersih tetap diadakan,.


"Itu hanya fitnah dan saya diwakili peguam Kevin akan saman Saifuddin dengan jumlah 500,000.99 sen. 99 sen itu nilai diri Saifudin," katanya dalam sidang media ringkas selepas membuat laporan polis tersebut.

"Dalam ucapan saya pada malam itu tiada saya cakap nak bakar. Kenapa Saifuddin kata saya bagi arahan nak bakar? Saya cabar beliau keluarkan rakaman video seperti didakwa. Saya bagi dia lima hari buat rakaman seperti video (Datuk) Johari Abdul dan Anwar di Thailand," katanya yang turut mewakili badan bukan kerajaan NGO lain.


Reezal Merican yang ditemui pula kecewa dengan kata-kata provokasi yang sering dilaungkan anggota AMK iaitu 'mamak' dan disifatkannya sebagai satu penghinaan.

"Teriakan mamak satu provokasi. Kami datang ibu pejabat ini kenapa? Kerana niat Bersih yang menjadi petualang untuk gulingkan kerajaan dengan haram.

"Ketua AMK Shamsul Iskandar Md Akin pernah berkata jika tidak boleh gulingkan kerajaan secara pilihan raya kita akan guna jalan raya dan akan kuburkan perlembagaan," kata ketua penerangan Pemuda Umno itu.Menurut Reezal,'Patriot' akan tetap turun 9 Julai ini untuk mempertahankan tanah air.Selain Reezal dan Lokman, Ketua Pemuda Wilayah, Rizalman Mokhtar dan Ketua Pemuda Selangor, Ungku Salleh Ungku Jamal hadir sama. - fmt


Komen PB 


Di manakan Sam Ketot yang berani sangat nak gulingkan kerajaan di jalanraya ?   Cakap saja berani nak tempur dengan Pemuda UMNO ...tapi sekarang terus hilang .

Najib pun boleh kerah 3 juta ahli UMNO lawan puak-puak BERSIH

Posted: 30 Jun 2011 02:34 AM PDTJANGAN fikir PAS dan PKR saja boleh arah ahli sertai perhimpunan haram 9 Julai ini. Bayangkan apa jadi pada negara ini, jika UMNO, parti terbesar orang Melayu dengan ahli lebih tiga juta berbuat demikian.

UMNO bukan saja parti utama yang membentuk kerajaan, tetapi parti paling besar dan kaya, senang cerita kalau UMNO hendak buat mobilisasi besar-besaran, bukan satu perkara yang susah.

Sebab itu, Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Umno, jika ia mahu, mampu mengerahkan tiga juta anggotanya untuk menentang habis-habisan hasrat golongan yang mahu mewujudkan kekacauan melalui demonstrasi jalanan.

Bagaimanapun, kata Perdana Menteri, parti tidak akan berbuat demikian kerana ia bukannya cara yang bertanggungjawab dalam mencari penyelesaian.

"Kita (Umno) ada tiga juta ahli, tidak termasuk parti komponen (Barisan Nasional)...kita boleh kumpulkan tiga juta orang yang tunggu isyarat. Kalau semboyan dibunyi, mereka juga akan berjuang habis-habisan... tetapi apakah itu satu cara yang bertanggungjawab," katanya kepada kira-kira 15,000 hadirin yang menyambut kunjungan beliau di pekan pesisir pantai ini, kira-kira 150km ke selatan Kota Kinabalu pada Khamis.

Bernama melaporkan, Najib berkata kerajaan Barisan Nasional adalah kerajaan yang bertanggungjawab dan tidak mahukan kekerasan kerana menurutnya, "itu bukan cara kita selesaikan masalah di bumi Malaysia ini".

Menurutnya pilihan raya sentiasa diadakan di Malaysia apabila tiba waktunya dan semua pihak boleh ambil bahagian semasa kempen.

"Kita ada pilihan raya... nak kempen, kempen lah, nak berucap sampai tak larat lagi nak cakap, buatlah, nak bertempek pun, tempeklah," kata Najib yang sebelum itu berkunjung ke daerah pedalaman Tenom, di barat daya Sabah.

"Mereka kata bersih... belum tahu dia bersih. Dia (pembangkang) pun ada banyak masalah," kata Najib.

Perdana Menteri menegaskan Malaysia bukannya seperti negara tertentu di mana pemerintahnya menang 95 peratus undi semasa pilihan raya yang pastinya banyak pihak yang mencurigai keputusan pilihan raya.

"Di Malaysia tidak pernah berlaku seperti itu. Kita menang sebab rakyat support (sokong). Saya tak rela jadi Perdana Menteri atas penipuan. Saya nak jadi Perdana Menteri kerana rakyat sukakan kita (BN) dan rakyat percaya dan senang dengan BN," katanya.

Atas kepercayaan rakyat terhadap BN, kata beliau, kerajaan akan bekerja keras dan bersungguh-sungguh untuk perjuangkan nasib rakyat.

Najib berkata Malaysia kini berada di ambang transformasi ke arah menjadi negara yang lebih maju dan sejahtera dengan pelan pembangunan yang jelas dan hanya menunggu masa untuk melaksanakannya.

"Tetapi apakah ini harus dikorbankan semata-mata kerana hawa nafsu sesetengah pihak yang nak kejar jawatan Perdana Menteri, hendak menguasai Putrajaya?" katanya.

Najib mengingatkan bahawa demonstrasi jalanan seperti dirancang pada 9 Julai ini oleh kumpulan pengacau boleh membawa kecelakaan dengan sekelip mata, lebih-lebih lagi apabila pihak tertentu membakar emosi dan perasaan orang ramai.

Katanya jika ada pihak yang menjadi "tukang kipas, tukang bakar" emosi semasa perhimpunan haram itu, golongan yang bakal menjadi mangsa adalah juga "rakan kita, keluarga kita".

Beliau berkata apabila berlaku "psikologi samseng", orang yang baik akan tiba-tiba bertukar menjadi ganas dan tidak boleh dikawal sehingga tidak kira harta benda atau nyawa orang lain terancam.AGENDA DAILY

Rating Anwar jatuh , itu yang BERSIH perlu diadakan !

Posted: 29 Jun 2011 07:31 PM PDTPendedahan ini mengesahkan:(klik sini) mengapa PKR begitu bersungguh sungguh mahukan demo Bersih dilaksanakan. Tak lebih daripada mahu menutup kelemahan Anwar dan PKR.

Mereka bercakap kononnya mendapat sokongan rakyat,mereka sendiri berkata kononnya mereka mewakili suara seluruh rakyat Malaysia.Semua itu hanya omongan kosong dan retorik semata mata.

"  Dalam satu mesyuarat strategik yang dilaksanakan baru-baru ini; yang turut dihadiri oleh Ketua Umum PKR 


– antara perkara yang paling hangat diperbincangkan adalah 'rating' kepercayaan rakyat kepada Anwar. Baik dalam kes sodomi. Baik dalam kes video seks. Yang baik dengan PKR ini; adalah prinsip kejujuran dan boleh berkata benar di dalam mesyuarat tertutup adalah dilaksanakan sebaik mungkin. Jika satu ahli peringkat tertinggi tidak puas hati kepada Presiden, mahupun Ketua UMUM – dia boleh memperkatakan perkara itu TANPA dilabel sebagai pengkhianat dan tidak mengenang budi.


Budaya kejujuran ini tidak ada dalam UMNO. Bila depan boss, semua OK dan mantap! Baik depan Presiden; Timbalan Presiden mahupun Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri – semua OK dan mantap! Penyakit ini memang PKR sudah buang lama. Dalam mesyuarat PKR – mereka boleh saling mengkritik dan terbuka dengan kritikan dan tohmahan.


Salah seorang anggota pimpinan menyoal Setiausaha Agung mengenai 'rating' Anwar pada ketika ini. Untuk makluman, PKR dan Merdeka Centre memang melakukan kajian berkala (2 bulan sekali) mengenai level kepercayaan rakyat kepada Anwar. Responden dipastikan lebih 3,000. Bukan di kawasan yang sama; mengikut keperluan pemerhatian dan data.


Setiausaha Agung cuba bersilat – kononnya ini tidak melambangkan kepercayaan sebenar rakyat. Ceramah masih mendapat liputan baik. Kekuasaan di media baru juga masih lagi kuat dan teguh. Kita masih lagi punya kesempatan untuk mengembalikan kepercayaan. Saifuddin memang pandai bersilat.


Ahli pimpinan itu bertanya sekali lagi: 'Tuan Setiausaha Agung; saya bertanya peratusan'!!! Sila jawab!!!


Saifuddin dengan nada yang sangat 'sayu' lagi 'sedih' menyatakan – survey terakhir yang mereka jalankan – penerimaan rakyat kepada Anwar adalah di takat berikut:-


37 % Kawasan Luar Bandar – merangkumi kawasan Sabak Bernam, Sekinchan, Sungai Besar dan Jeram. Responden kawasan sama, tahap kepercayaan kepada PAS meningkat ke takat 57 %.


31 % Kawasan Urban/Bandar – merangkumi kawasan Shah Alam, Kota Damansara, PJ Selatan dan PJ Utara. Responden kawasan sama, tahap kepercayaan kepada PAS mencecah angka 61 %.


27 % di kalangan pengundi Cina (Selangor); PAS (46 %)
18 % di kalangan pengundi India (Selangor); PAS (23 %)

Ramai yang di dalam mesyuarat tersebut mengeluh. Ada juga yang bertanya mengenai apakah tindakan yang perlu diambil bagi memastikan 'rating' Anwar kembali berada di tampuk yang terbaik.
Argument Saifuddin:-

Tidak perlu risau dengan penurunan di kawasan luar bandar (kerana 'cells' Anwar di dalam PAS akan memastikan sokongan kepada PR tidak akan tergugat).

Tidak perlu risau dengan penurunan di kawasan bandar (kerana kepercayaan pengundi Cina di Selangor kepada DAP berada di tahap tertinggi; 67.8 %)

Kawasan urban – akan dipulihkan dengan kejayaan BERSIH 2.0

Tetapi pimpinan PKR masih lagi ragu kerana ini sekaligus memberi makna; mereka terlalu bergantung kepada kekuatan PAS dan DAP. Bagaimana dengan kekuatan parti sendiri? Apakah Anwar masih mampu menjadi seorang 'leader' yang efektif – sekiranya rating tersebut menggambarkan suasana sebenar.

Sebelum tamat mesyuarat tersebut; Saifuddin mengingatkan semua ahli bahawa data yang dinyatakan perlu dan WAJIB berakhir di dalam bilik itu sahaja. Morale seluruh jentera PKR perlu dijaga dan dipelihara. Confidence mereka jangan diganggu gugat.

Anwar yang hadir di mesyuarat tersebut nampak sugul dan lemah. Apakah Anwar masih ada 'command' dan 'aura'?

sumber : pisau.net

BERSIH agenda DAP mahu lihat Melayu porak poranda

Posted: 29 Jun 2011 04:55 PM PDT
Demonstrasi jalanan atas nama Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) hanyalah sandiwara DAP dalam usaha untuk mewujudkan pertelingkahan dalam bangsa Melayu bagi memudahkan mereka 'menangguk di air keruh', kata Ketua Pusat Pembangunan Anak Bangsa di Institut Pemikiran dan Kepimpinan Melayu (IMPAK), Profesor Datuk Dr. Abdul Halim Sidek.

Jelasnya, biarpun Bersih menggunakan NGO dan badan bebas tetapi semua pihak sedar bahawa ia mempunyai agenda politik kotor yang tentunya akan memberi kesan buruk pada rakyat dan negara sekiranya dibiarkan begitu sahaja.

Dalam hal Bersih, DAP lebih banyak 'diam' biarpun dalam jawatankuasanya ada anggotanya terlibat tetapi yang memainkan peranan adalah bekas pengerusi Majlis Peguam Ambiga Sreenevasan sebagai Pengerusinya yang dikatakan akrab dengan Presiden DAP, Karpal Singh selain para pemimpin Pas dan juga PKR," katanya kepada UMNO-Online.

Katanya, anggota pembangkang termasuk Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu lantang bersuara untuk menyeru rakyat turun dalam demonstrasi ini dan tentunya yang ramai terlibat adalah anggota Pas iaitu berbangsa Melayu.

"Malangnya kerajaan yang dicabar dan diperkotak-katikkan adalah UMNO yang didukung oleh bangsa Melayu, menjadi tunjang Barisan Nasional (BN) dan apabila berlaku pertelingkahan dalam bangsa Melayu secara tidak langsung akan ada pihak lain yang mengambil kesempatan atas kesulitan.


"Inilah tujuan utama mereka mengadakan demonstrasi iaitu untuk menghancurkan perpaduan bangsa dan menjadikan ibu kota porak-peranda," tegasnya.

Tambahnya lagi, formula tersebut telah digunapakai oleh para pemimpin DAP apabila mereka mahu menguasai Pulau Pinang sebelum Pilihan Raya ke-12 lalu iaitu memastikan rakyat lemah dan rapuh dari dalam bagi memudahkan mereka meresap masuk untuk mendominasi negeri terbabit.

"Bersih bukanlah satu perhimpunan yang telus sebagaimana apa yang mereka perjuangkan sebaliknya ia didalangi unsur politik yang digerakkan atas kepentingan peribadi antara satu sama lain.

"Siapakah individu yang benar-benar arif untuk melaksanakan demonstrasi di Malaysia malah sejak bergelar mahasiswa hinggalah ke hari ini, individu ini terlalu taksub mengejar pangkat dan kuasa hingga sanggup dijadikan kuda tunggangan dan menggadaikan bangsa, agama dan tanah air sendiri," katanya.

Beliau yang juga pensyarah di Fakulti Undang-undang Universiti Teknologi Mara (UiTM) turut membidas Ambiga sebagai watak dalam sandiwara DAP untuk mendapat kuasa.

"Sebagai seorang peguam yang mempunyai pendidikan dalam bidang perundangan tentunya beliau arif dan tahu apa yang benar dan apa yang salah tetapi beliau tetap mahu meneruskan demonstrasi tersebut biarpun tidak mendapat kebenaran.

"Beliau (Ambiga) bukan sahaja patut ditangkap tetapi telah mengaibkan profesionalisme perundangan yang sewajarnya mencari jalan penyelesaian bukan dijalanan sebaliknya menggunakan saluran perundingan atau di mahkamah." -

MediaUMNO

IPOHMALAY

Posted: 30 Jun 2011 09:50 AM PDT

IPOHMALAY


Siapa Bawa Masuk Penyakit Jiran?

Posted: 30 Jun 2011 07:44 AM PDT

Thailand membuktikan bahawa tajaan pihak Barat ke atas kumpulan baju kuning dapat menggulingkan sesebuah kerajaan. Setelah berjaya menaikkan Abishit, kumpulan baju kuning diam dan kumpulan baju merah mula menguasai jalan.

Sebelum itu mereka pernah bertempur dijalanan tetapi setelah Abishit naik, Thaksin menggunakan kumpulan baju merah untuk menjatuhkan Abishit.

Kumpulan baju kuning dan baju merah ini berjaya pula diekspot ke Malaysia dan perleluasaan baju kuning dilihat mendapat tajaan pihak Barat yang sama dengan wacana mereka di Thailand satu ketika dulu.

Amat malang untuk menyedari hakikatnya kita kembali dijajah saat masih merdeka dan sekali lagi tunduk pada agenda asing.

Kacau bilau yang mahu ditegakkan atas dasar demokrasi ini adalah usaha untuk membebaskan sesuatu yang jika dituruti melalui cara ini, sebarang isu agama akan turut dibawa ke jalanan oleh kaum minoriti.

Hindraf telah membuktikan kejahatannya dengan membawa isu agama dijalanan dan query ke atas peruntukan membina masjid acap kali dilaungkan chauvinis dalam DAP.

Namun, kumpulan Islam yang memakai nama dan pakaian Islam, menebalkan benci, menurut syaitan, dan mengikut kumpulan penentang Islam untuk meruntuhkan pemerintahan Islam sedia ada bagi penubuhan negara sekular sosialis, mengecewakan sekali!

Apa kepuasan bagi mereka untuk meniti jalan-jalan keluar dari Islamisasi buat Malaysia mengikut pimpinan puak sosialis yang 200% sekular?

Allah jua Maha Mengetahui.

Contoh 'Pengundi Hantu' Puak Hantu

Posted: 30 Jun 2011 05:30 AM PDT

Ada sorang kawan teman. Dia pencen gomen di Jalan Ipoh. Kini rumahnya di Pudu Ulu. Kerjanya bawak teksi KL. Pada tahun 2005, dia tunjuk IC dia kat teman yang menunjukkan rumahnya selepas pencen nanti. Satu baris dengan rumah teman.

Teman tak peduli pun. Sampai la dia bertembung dengan teman di sekolah belakang rumah teman pada PRU 2008. Dia balik Ipoh untuk mengundi je. Dan dia sokong siapa sahaja calon asalkan bukan UMNO. Dengan bangga dia menyebut undinya kepada PKR yang bertanding Parlimen Tambun dan DUN Hulu Kinta.

Kalau isu pengundi hantu adalah isu 'pengundi balik kampung untuk mengundi', apa jenis pengundi hantu pula PKR hantar ke tempat teman? Dia tak pernah hidup sebagai orang tempat teman pun.

Jelas sekali puak pembangkang negara ini mengotori sistem pilihanraya dan bagi mencegah tindak-tanduk mereka dikesan dan terbongkar, mereka terlebih dahulu membuat tuduhan ke pihak lagi satu.

Sungguhka

Posted: 30 Jun 2011 09:34 AM PDT

Sungguhka


Gangguan Sementara......

Posted: 30 Jun 2011 09:22 AM PDT

REVOLUSI

Posted: 30 Jun 2011 07:32 AM PDT

REVOLUSI


KEMBALI : REVO MOHON MAAF PADA SEMUA !!

Posted: 29 Jun 2011 09:56 PM PDT

Salam..
Salam Revolusi..

Revo mohon maaf kepada semua pembaca kerana sudah sangat lama revo tidak mengemaskini blog ini..
revo sejak kebelakangan ini amat sibuk dengan beberapa perkara lain.

mengambil kesempatan ini, revo ingin memohon maaf kepada semua..
terutama kepada Bloggers Pembela Negara, YDP BPN dan semua rakan2 BPN, seluruh pembaca setia merevolusikandiri.blogspot.com..

Sekiranya revo ada masa, insya allah revo akan kemas kini blog ini..

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 30 Jun 2011 07:21 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Perhimpunan Haram Bershit(Bersih)

Posted: 29 Jun 2011 09:39 AM PDT

Puak Tolol Dah Mula Nak Buat Huru-Hara, Yang Melayu PKR & PAS Pun Turut Serta Nak Menjahanamkan Tanah Melayu! Apa La Punya Umat Manusia! Perhimpunan Bershit(Bersih) Dahlah Di Taja Oleh Bukan Bangsa Melayu!

Mereka Yang Menyertai Bershit Ini, Memang Layak Di Gelar Pengkhianat Negara! Rasis! Dari Apa Yang Aku Dengar, Ambiga Sreenevasan Pun Dah Kata, Lulus Permit Ke Atau Tak, Tetap Perhimpunan Haram Ini Di Jalankan! Orang Melayu Kalau Fikir Secara Logik! Bangsa Bukan Islam Seperti Ambiga Ini, Jelas Mengambil Kesempatan Untuk Menjatuhkan Tanah Melayu(Malaysia) Atas Kepincangan Politik Orang Melayu! Emm..

Tujuan Bershit Di Adakah, Adalah Untuk Memastikan Sistem Pilihan Raya Menjadi Adil & Saksama, Di Dalamnya, Timbul Isu Pasal Dakwat Kekal Pada Kerta Undi, Pasal Undi Pos! Memang Sial! Kalau Pilihan Raya Tidak Telus & Demokrasi, KENAPA PAKATAN SIAL MASA PRU 12 DAPAT PEGANG 5 NEGERI-KUBU KUAT BN!!!

So, Kepada Rakan-Rakan Seperjuangan, Elakkan Dari Memakai Baju Berwarna Putih Pada 2-Julai-2011 Dan Baju Warna Kuning Pada 9-Julai-2011, Untuk Mengelakkan Dari Di Cekup Oleh Pihak Berkuasa!!!! Pakatan Bershit Ni ! Memang Tak Layak, Sambut Hari Kemerdekaan Negara! Komunis Dah Lama Kita Tentang & Hapuskan Di Tanah Melayu! Tapi Bershit Cuba Menghidupkan Semula Semangat Komunisme Chin Peng Di Malaysia!

tunku

Posted: 30 Jun 2011 03:36 AM PDT

tunku


Foreign Organisation Has Hidden Agenda To Fund Illegal Rally - Analyst

Posted: 29 Jun 2011 09:48 AM PDT

KUALA LUMPUR, June 29 (Bernama) -- The move by foreign organisation National Democratic Institute (NDI) to channel funds for the illegal rally scheduled on July 9, contains a hidden agenda, says political analyst Professor Dr Azmi Hassan.
The director (international studies) at the Centre for Technology Policy and International Studies, Universiti Teknologi Malaysia, said NDI was financing the illegal gathering with the aim of toppling the current government and replace it with its own "puppet" government.
"Its objective, perhaps, is to fight for democracy in countries under its assistance, but in Malaysia, it is not appropriate because democracy is alive and there is no restriction for the people and politicians," he said when contacted by Bernama Wednesday.
NDI is one of four branches of the National Endowment of Democracy (NED), a United States-based non-governmental organisation led by a Jew, Carl Gershman.
The other three NED branches are the International Republican Institute, American Center for International Labor Solidarity and the Center for International Private Enterprise.
Illegal rally chairman Datuk Ambiga Sreenevasan recently admitted to receiving some funds from NDI and the Open Society Institute, but said they were for other projects and not for the rally.
Azmi also did not rule out the possibility of NDI acting as a consultant for the organiser of the illegal rally.
Prior to this, Datuk Seri Anwar Ibrahim's former private secretary, Mohd Rahimi Osman, had exposed a letter from the Opposition leader, requesting for funds from NED for the 2008 general election.
NDI also confirmed having organised workshops, with the collaboration of a Malaysian non-governmental organisation headed by a DAP member of parliament, Liew Chin Tong.
This was confirmed by another of Anwar's former private secretary, Anuar Shaari.
"They finance party programmes, for politics or social, train young PKR (Parti Keadilan Rakyat) leaders, and also sponsor them for courses in the United States of America," he said.

tunku : millions have been spent on this illegal rally planning and millions more will be spend.from where the money is coming? of course some organization and individuals are sponsoring it.that shows clearly that this illegal rally is not to hand over memo to the King but more to out throw the present government thru illegal way. so police please take serious and tough action against those who participates.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 30 Jun 2011 03:28 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Perkasa kasi kacau aje

Posted: 29 Jun 2011 07:01 PM PDT

Politik Harian

Posted: 30 Jun 2011 03:25 AM PDT

Politik Harian


Pergaduhan Tercetus Di Hadapan Pejabat PKR Sekarang!!!

Posted: 29 Jun 2011 10:16 PM PDT

Sesiapa yang berdekatan sila terus ke HQ PKR... Keadaan tegang... Pergaduhan tercetus... Ada info mengatakan budak budak AMK bawa parang!!! Ayuh kita gempur!!!

Amaran Untuk AMK: Mungkin Ada Kejutan Kali Kedua Dihadapan HQ PKR Jam 12 Tengahari Ini

Posted: 29 Jun 2011 08:22 PM PDT


Dikhabarkan Kumpulan Pemuda PATRIOT akan hadir sekali lagi di Ibu Pejabat PKR jam 12 tengahari ini… Benar atau tidak, Angkatan Muda Keadilan disaran supaya berkubu di hadapan HQ mereka.

AMK Pertahankan HQ anda sekarang jangan jadi BACHOL, kalau berani bersedialah berhadapan dengan Pemuda UMNO!

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 30 Jun 2011 03:12 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


KejaMMM !! ... MB KEDAH - TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB Seandainya Ada RAKYAT KEDAH Ditangkap Di BERSIH 2.0 !!! ...

Posted: 29 Jun 2011 05:28 PM PDT

AloQStaQBlog nak ucapkan JUTAAN TAHNIAH yang tidak terperi kepada MB Kedah, Sahibus Samahah Dato' Seri Tuan Haji Ustaz Encik Azizan Abdul Razak yang telah menyatakan PERINGATAN dengan JELAS kepada sekalian rakyat Kedah khasnya kepada mereka-mereka yang "bengap" (yang akan menyertai perhimpunan Haram BERSIH 2.0) bahawa "Kerajaan Negeri Kedah tidak akan bertanggungjawab ke atas mana-mana individu rakyat Kedah yang DITANGKAP DI PERHIMPUNAN BERSIH 2.0 pada minggu hadapan !" ...

Yahooooooooooooooooooooo !!
Ingatan yang cukup KejaMMMM ! ...
Bravo !


(Sila Klik Untuk BESARKAN Gambar)

Inilah MB yang paling aku sanjungi ! Ha Ha !
Begitu cerdik sungguh MB Kedah ini ...

Secerdik MB Kelantan yang dah pun awal-awal lagi terbang jauh pegi keluar negara meninggalkan perjuangan sia-sia BERSIH 2.0 !!! Ha Ha Ha ! ....KEPADA PENYOKONG BAWAHAN (DARI PARTI PAS),
Padan Muka hangpa semua noooo !!! KORANG SOKONG LA BERSIH 2.0 YANG BODOH TU LAGI ! ... Pemimpin BESAR korang pun macam minat tak minat saja !

Cuma deorang tak cakap direct la, nanti dicop dan dituduh sebagai Ajen Kerajaang Perpaduang pulak ! hehe ....

Barangsiapa yang masih berhajat untuk menyertai demonstrasi bodoh BERSIH 2.0 nanti, dipersilakan pergi menjadi balaci jalanan ... Tapi, pikirlah baik-baik ya ! Dua orang MENTERI BESAR PAS sendiri dahpun tunjukkan macam diorang tak berapa mau amik peduli hal hangpa semua di BERSIH 2.0 nanti !

Bukan calang-calang manusia diorang tu !
Sorang tu Mursyidul Am PAS dan sorang lagi Pesuruhjaya PAS Negeri Kedah !
Kedua-dua tu MENTERI BESAR pulak tu ! ... Bukan kecik-kecik anak tu woiii ! .......

Hangpa puak balaci bawahan saja yang jadi bodoh dok pi terlompat-lompat macam beruk mak yeh demi mempertahankan si Anwar Peliwat Negara & si Ambiga Pro-MURTAD tu !...

Bagi aku, mana-mana orang Kedah yang join BERSIH 2.0 tu nanti, memang berotak khinzir ! dan memang BODOH macam khinzir !


FAKTA HAJI AZIZAN (MB KEDAH) TAK MAU BERTANGGUNGJAWAB (KLIK SINI)
FAKTA NIK AZIZ (MB KELANTAN) YANG SUDAH TINGGALKAN NEGARA INI  (KLIK SINI)


TAHNIAH Haji Azizan Razak ! Gua caya sama lu brooo !


Nota Tambahan: AloQStaQBlog petik artikel ni daripada SUMBER RASMI SETPOL MB KEDAH & MSO sendiri , sebab sumber macam tu saja yang puak PAS percaya pun!

Kalau aku petik dari UTUSAN, nanti korang cakap UTUSAN BUAT FITNAH pulak ! ... Ha Ha Ha !...AloQStaQ
30 06 2011
Khamis
8 : 28 Pagi

Taipingmali (tm)

Posted: 30 Jun 2011 02:11 AM PDT

Taipingmali (tm)


Bagaimana Anwar masuk Umno?

Posted: 30 Jun 2011 02:09 AM PDT

Agenda Pembangkang 9 Julai.

Posted: 29 Jun 2011 11:58 PM PDT

Perhimpunan haram 9 Julai ini bukan lagi perhimpunan 'civil society' tetapi lebih kepada politik, kata Timbalan Pengerusi SPR.beliau juga mengatakan bahawa SPR adalah badan untuk Pilihanraya bukan badan politik.SPR tidak pernah menyokong mana2 parti..kalau pilihanraya tidak bersih mengapa pembangkang memenangi 5 negeri pada 2008 ??? Tambah beliau..

2007 Pembangkang mengadakan Demo Jijij 1.0 dan dapat 5 negeri serta 80 MP. Kali ini Jijik 2.0 sasarannya ialah 11 negeri dan 70 MP Dap, 30 MP Pkr dan 11 MP Pas.

Bila dah berjaya menawan kerajaan barulah SPR bersih
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Juara Rakyat di Sabah

Posted: 29 Jun 2011 09:50 PM PDT

TENOM (Sabah): PM Najib Umum Peruntukan Lebih RM5 Juta Bagi Projek J/Raya, Rumah Panjang Di Kemabong
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lari kerana teman facebook

Posted: 29 Jun 2011 08:54 PM PDT

Schoolgirl missing after Facebook friendship
Published with Blogger-droid v1.7.1

Terkini :Gempa bumi

Posted: 29 Jun 2011 08:51 PM PDT

PM di Tenom

Posted: 29 Jun 2011 08:25 PM PDT

Program Juara Rakyat

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pemimpin lari, anak buah disuruh berontak!

Posted: 29 Jun 2011 07:32 PM PDT

BERSIH 2 : Usaha terakhir Pembangkang Merampas Putrajaya selepas gagal menang secara Demokrasi tahun 2008 dan gagal membeli Ahli Parlimen pada 16 September.

Tetapi yang pelik Nik Aziz masih hasut pengikut PAS supaya dewakan Ambiga dan suruh Pengikut PAS turun BERSHIT.
Dah hasut org turun jalanraya guling kerajaan, kini Nik Aziz lari ke Uzbekistan & kononnya umrah. Teringat saya masa anjur "Black 14" dulu, Menjelang 14 April je, Mahfuz yg dulu merupakan Ketua Pemuda PAS akan tempah tiket kapalterbang untuk buat program di Sabah atau Sarawak.

Masih sanjung PAS & ulamak pengecut yg tak bertanggung jawab? Renung-renungkan

badutrakyat.blogspot.com
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ministry waiting for Firefly’s application

Posted: 29 Jun 2011 06:18 PM PDT

SITIAWAN: The Transport Ministry is still waiting for Firefly's application to fly direct from Ipoh to Kota Baru, Phuket and Medan, Minister Datuk Seri Kong Cho Ha said.

He said he had encouraged the low-cost carrier to expand its routes to these destinations several months ago to complement the state's development.

"Connectivity is definitely good for the economy, bringing in more investment, tourists and a host of downstream activities.

"I have also discussed the matter with Mentri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir," Kong said here yesterday.

A report in The Star last Friday quoted Perak state executive councillor Datuk Dr Mah Hang Soon as saying that flights to these destinations could start by this year if the proposal received the green light.

"Firefly has to first submit its application to fly these routes," he said, adding that the ministry and state government were receptive to ideas for the state's development.

THE STAR
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Visual ( Video) kedua Johari Abdul

Posted: 29 Jun 2011 03:15 PM PDT

Dato Johari benar -benar panas bontot semalam setelah pendedahan dan pembohongan beliau didedahkan Selasa lalu.

Dato Johari juga mencabar agar didedahkan keseluruhan rakaman tanpa sedar itu dan berita itu disambut oleh Papa gomo.

Sabar Dato, don't worry. Siri berikutnya bakal disiarkann, sama samalah kita tunggu sambungan siri seterusnya .
Published with Blogger-droid v1.7.1

War Room Negeri Perak

Posted: 29 Jun 2011 08:42 AM PDT

DOA untuk LIM GUAN ENG 5

Posted: 29 Jun 2011 08:38 AM PDTMat sabu cakap tak cermin diri,,,,,sat lagi kita komen

Wardina - Nafi masuk parti politik

Posted: 29 Jun 2011 07:58 AM PDTLain kalau kalau tak mahu terlibat dengan politik jangan lah hadir ke dan bercakap dalam majlis...walaupun ceramah motivasi...Ia tetap perencanaan pihak PKR...

Secret tapes: My conscience is clear, says Johari

Posted: 29 Jun 2011 07:34 AM PDTJOOO ABDUL SUDAH PENING

Johari Abdul vs Papa Gomo

Posted: 29 Jun 2011 07:15 AM PDTKenapa Johari Abdul attack Papagomo....kenapa tak attack Datuk T

Jika pkr pandai bercakap tentang hak untuk bersuara, kerana marah dengan Papa Gomo. Kekalkan hak untuk Papa Gomo untuk berkarya dan bersuara.

Apakah PKR yang ramai penceramah takut dengan pendedahan yang dibuat oleh Papa Gomo.?

Selama ini Pkr, Pas menfitnah kerajaan BN dan Umno, tetapi Umno tetap cool.

Cuba teliti dua video ini...bahagian 1 dan bahagian 2. jelas menunjukkan Pkr cakap tak serupa bikin...

Police record Pakatan MPs' statements in Parliament

Posted: 29 Jun 2011 07:11 AM PDTJika ada prima facie, tahan saja di harami Azmin Ali

Ibrahim Ali: Bersih rally meant to rescue Anwar

Posted: 29 Jun 2011 06:34 AM PDT
MANA PEMIMPIN UMNO? TAK KAN DOK DIAM SAJA.....CUKUPKAH HANYA 3 ATAU 4 KERAT YANG PEMIMPIN UMNO YANG BERCAKAP......KALAU P.A.U. NAIK GELAP PWTC....

PDRM sila tangkap Suhaimi segera kerana mengajak 70 ribu orang menyertai demo jijik 2.0

Posted: 29 Jun 2011 06:21 AM PDTSuhaimi mahu penunjuk perasaan datang 2 hari lebih awal.

Double Y menceritakan hal Wardina.

Posted: 29 Jun 2011 05:37 AM PDT

Cuti Dua Bulan, Wardina Patut Minta Kerja di Pejabat PKR!

Ini bukan gambar silam Puan Wardina.. Harap maklum..kikiki..

Cerita artis Malaysia cenderung menyokong pembangkang bagi saya bukan perkara yang baru, malah saya berani katakan ramai artis dan juga pengacara stesen-stesen televisyen tertentu merupakan fanatik pembangkang.

Cuma ada dari kalangan mereka yang memberi sokongan secara sembunyi-sembunyi dan ada juga yang secara terbuka mengumumkan bahawa dirinya merupakan ahli parti politik tertentu.

Namun hari ini isu paling hangat diperkatakan ialah seorang pengacara sebuah rancangan popular di TV3 dikatakan ingin mengambil tindakan undang-undang terhadap blogger yang dikatakan memfitnah dirinya.

Kalau bab saman orang ini siapa lagi kalau bukan Wardina Saffiyah. Beliau ranking bawah sikit dari Anwar Ibrahim kalau bab saman - menyaman. Hehehehe..

Kalau hendak cerita pasal si Wardina Safiyyah yang secara terbuka di laman 'twitter'nya kadangkala dilihat mengkritik kerajaan, saya rasa sudah banyak kali. Dan yang paling segar dalam ingatan saya adalah ketika 'Hari Ibu' tempoh hari di mana beliau secara terbuka dilihat berbalas serangan 'twitter' dengan salah seorang Exco Pemuda UMNO iaitu Saudara Lokman Adam.

Masihkah kau ingat Wardina..?

Tapi hari ini disebabkan dirinya menjadi satu topik hangat di beberapa laman blog si Wardina Safiyyah dikatakan mengadakan sidang tergempar untuk menjawab kontroversi yang mengatakan bahawa beliau mempunyai hubungan rapat dengan pemimpin-pemimpin parti pembangkang sebagaimana tersiarnya sekeping gambar yang merupakan pencetus kepada kontroversi ini.

Ok dia nak berhubung rapat dengan siapa itu dia punya hak. Kita tiada hak untuk menghalang.

Yang saya tertarik sekali nak komen hari ini adalah, kenyataan beliau yang berbunyi:

"Malah saya lebih sedih apabila gambar-gambar lama saya tidak bertudung disiarkan menerusi bloq yang mana ia boleh memalukan saya dan keluarga sedangkan saya sudah berubah,"

Adakah Puan Wardina hendak saman blogger sebab gambar silam? atau sebab cerita yang ditulis tidak betul?

Kalau disebabkan Puan Wardina malu ekoran blogger terbabit menyiarkan gambar-gambar silam puan. Bagi saya eloklah sekiranya puan menyaman terlebih dahulu stesen televisyen tertentu (malas sebut nama)yang sehingga ke hari ini masih menyiarkan sitkom Spanar Jaya yang dilakonkan oleh puan dahulu.

Di mana dalam sitkom terbabit yang sekarang ini masih lagi diulang tayang, kerap kali saya terlihat babak puan tidak menutup aurat turut dipaparkan.

Tindakan ini dilihat lebih rasional daripada puan menyaman blogger yang memang kadangkala menulis berdasarkan apa yang dilihatnya.

Dalam kes puan ini blogger hanyalah menceritakan daripada apa yang dilihat dari sekeping gambar. Takkan perkara ini pun puan hendak melenting dan melompat? Gambar (atas) memaparkan puan bersama pemimpin politik pembangkang sudah tentulah orang mengatakan bahawa puan berminat menyertai politik.

Adakah blogger-blogger menabur pasir dalam periuk nasi puan? Bagi saya bukan blogger yang menabur pasir dalam periuk nasi puan. Tetapi puan sendiri bertindak menabur pasir dalam periuk nasi puan disebabkan keghairahan puan 'tweet' yang mana kadangkala melibatkan kenyataan berbaur politik.

'Tweet' berbaur politik, berada di majlis bersama pemimpin-pemimpin politik. Adakah puan mengharapkan cerita pasal filem baru lakonan puan akan keluar? Sudah tentulah orang mengaitkan puan dengan politik. Apa yang isu besarnya?

Kalau malu disebabkan dek gambar silam, sebagaimana saya kata sebelum ini eloklah puan saman stesen televisyen terlebih dahulu. Yang sering kali dok ulang tayang sitkom Spanar Jaya. Dalam sitkom tersebut kelihatan puan lebih 'over' daripada gambar yang dipaparkan blogger.

Kalau mental puan tidaklah sekuat mana, nasihat saya usahlah 'main' politik. Bila ceburi arena politik. Kita kena terima seseorang bercakap pasal diri kita, sama ada baik atau buruk.

Akhir sekali dua bulan bercuti ini, eloklah sekiranya puan mengintai tempat-tempat kosong di pentas pembangkang sebagai penceramah..


Double Y : Lawyer dia bagi masa dua minggu untuk turunkan gambar silam Puan Wardina..  cuba belek-belek stesen televisyen ni.. rasanya baru aje aku tengok si wardina tak bertudung dalam sitkom tu.. taknak saman ke wahai puan wardina?

PATRIOT – MALAYSIA TANAHAIRKU!

Posted: 29 Jun 2011 03:29 AM PDT

Semua rakyat Malaysia yang;

- Sayangkan negara dan sanggup melakukan apa saja untuk mempertahankan kedaulatan, maruah, nama baik, keamanan dan kemakmuran negara.

- Mengambil berat dan inginkan masa depan negara dan rakyat yang lebih baik

- Bersikap konstruktif, saling hormat menghormati dan mengutamakan permuafakatan dalam melaksanakan pembaharuan

- Menolak budaya politik jalanan dan hostile serta menyelar sebarang tindakan yang boleh menyebabkan ketidak selesaan terhadap rakyat dan mengakibatkan kekacauan melanda negara.

Kenapa? Matlamat?

Terdapat pihak yang sanggup melakukan dan mempolitikkan apa saja tanpa mengambil kira keamanan dan keamanan negara, keharmonian kaum dan agama, keselesaan rakyat, pendapatan pemandu teksi dan peniaga kecil, nama baik dan keyakinan terhadap ekonomi dalam negara demi mencapai maksud politik dan kumpulan yang sempit.

Patriot akan membantu negara dari segi memberi input yang baik bagi untuk memastikan kebajikan rakyat diutamakan dan usaha memaju dan memakmurkan negara dapat dilaksanakan oleh kerajaan, parti politik, NGO dan setiap rakyat Malaysia

Bagi tujuan 9 Julai 2011, matlamat utama Patriot adalah untuk;

Menghimpunkan seramai mungkin rakyat Malaysia yang sanggup melakukan apa saja demi untuk mempertahankan kedaulatan, maruah, nama baik, keamanan dan kemakmuran Negara

Membawa sebanyak mungkin suara rakyat Malaysia, terutama suara majoriti senyap agar pandangan dan kehendak mereka dapat dirasai oleh pemimpin dan rakyat negara ini

Himpunan PATRIOT 2011 secara rasmi akan terbatal jika perhimpunan BERSIH 2.0 dibatalkan!

http://patriotmalaysia.blogspot.com/

Biarlah bersih buat demo. Lgpun its good for the political lanskap in Malaysia

Posted: 29 Jun 2011 02:09 AM PDT

Tak payah kaji or bagi amaran . . . Yg patot kita kaji ialah mengapa rakyat malah ahli umno sndiri dah meluat dan menyampah kpd umno terutama pemimpin umno yg tak abis takbor dan bongkak dgn kedudukan dan kemewahan . Rakyat tidak bodoh utk menilai perjuangan pemimpin umno yg berkiblatkan kemewahan. . Rakyat dpandang sebelah mata. Dah 63 tahun lbh umno menguasai tp masih ramai yg merempat dan 2007 adalah manifestasi kpd suara rakyat yg memberi isyarat akan kegagalan umno. Mulai detik itu hingga hari ini. . Wat has umno change? Or done? Sekor berok tu pun umno tak boleh nk handle apatah lg berok2 yg akan bkumpul pd 9 july ni. . Umno fails to deliver perjuangan tp rakus mencari peluang . . Umno hanya mendengar mereka yg ada jawatan.tetapi umno lupa mereka yg berjawatan dan berkepentingan ini tidak betah utk mengangkat maruah perjuangan parti. Jongos2 mcm kita ni lah dpertanggungjawabkan utk mati atas nama perjuangan. . Mereka d atas. . . Telog pun takda utk berjuang tp kalu peluang. . Mereka yg wahid. Bersihkan umno yg tidak bersih perjuangannya bru lah bersihkan org lain. . Sepatah kata utk d renungkan. . Wat have we to löose. . . bcos. . . we have lost almost everything. . by Esdee. . .
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

HERO KECIK

Posted: 30 Jun 2011 01:52 AM PDT

HERO KECIK


BERSIH: Jual Baju BERSIH Utk Derma Anak Yatim?

Posted: 29 Jun 2011 03:07 AM PDT

Orang Pakatan cakap baju BERSIH yang dijual dengan harga RM10, RM 15 RM 25 ker yang dijual kepada orang ramai akan didermakan separuh kepada tabung rumah anak -anak yatim tahfiz.

Sebab tu diorg jual baju tu, dan baju tu bukan diberi percuma kepada orang ramai yang mahu join perhimpinan haram tu. Sambil datang uyusahkan diri sambil mendermala konon-kononya.

Semua benda yang dijual dari PKR ker DAP ker PAS ker adalah untuk kegunaan kebajikan, bagi rumah anak yatimla, bina masjid, derma org matila, derma nenek kawinla, duit kuning beranak depan umah nuar la... macam2 diaorg derma demi memperlihatkan mulianya kerja mereka tu..

Mereka cuba memperboodhkan rakyat dan penyokongnya agar pikir parti pakatan nie miskin tak seperti UMNO/BN yang kaya disebabkan curi duit rakyat.. Sebab tu setiap kali pakatan buat demo, pilihanraya ker... banyak gerai2 tumbuh tepi2 jalan mak bapak dia... nk jual2 baju ker apa ker... sebab nk derma. Buat ceramah minta derma sebab nk bayar duit penceramah yang datang ceramah naik kereta mewah..

Pemimpin Pakatan kaya raya.. penyokong miskin hina.. ok sangat la tu.. Politik laa kan..Dengar2 pengeluar besar baju bersih anak mat sabu... betul ker... banyak pahala dia dapat jaual baju derma kt anak yatimm.. Moga laris penjualan baju BERSIH... Mari sama2 BERSIHkan Baju.. DERMA sangatla kan

PAPA GOMO

Posted: 30 Jun 2011 01:37 AM PDT

PAPA GOMO


Ideologi Komunis Dalam BERSIH Bertujuan Merampas Kuasa - Rais Yatim

Posted: 29 Jun 2011 11:30 PM PDTSokong kenyataan Dato Seri Utama Rais Yatim bila menyatakan mengenai agenda mereka pihak BERSIH yang sebenarnya berniat Jahat terhadap keselamatan rakyat Malaysia.Rampasan Kuasa yang mereka sebenarnya inginkan dan ingatlah kita Rakyat Malaysia bahawa agenda BERSIH yang di naungi Kafir Kafir karbi adalah berniat nak mengulingkan Kerajaan ISLAM yang ada pada hari ini.


Psssttt...Elok kita siap sedia kerana pasti ada yang akan terkorban kelak


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Ekslusif - Papa Gomo Mohon Maaf Kepada Dato Johari Abdul

Posted: 29 Jun 2011 07:00 PM PDT


I'm Sorry Johari Abdul


Gomo dengan ini memohon Maaf tidak terhingga kepada Ahli Parlimen Sg Petani Dato Johari Abdul akibat dari Klip Video beliau yang Gomo keluarkan sebelum ini. Gomo memahami perasaan beliau yang pastinya Remuk dan dukacita dengan tindakan yang Gomo telah lakukan.

Siapa sangka Yb Johari Abdul yang baru berjinak jinak dalam bidang Pengacara telah di tamatkan Karier nya. Tidak sampai seminggu Video nya yang sedang mengacarakan Dokumentari Tempelan Muka membela Dato Seri Anwar Ibrahim tersebar akhirnya Ranap begitu sahaja akibat dari Video yang Gomo dedahkan bersama dengan angkatan Blogger Pro Kerajaan yang lain.


Bintang Pengacara Yang Malap Sekelip Mata

Pasti waktu ini hati YB Johari Abdul Remuk dengan tindakan Gomo dan sekali lagi Gomo mohon maaf. Tidak terlintas pun di hati Gomo untuk menutup periuk nasi nya dalam bidang Pengacara dan tidak juga terniat di hati nak memalukan beliau.

Malam tadi Beliau Dato Johari Abdul mencabar Gomo melalui berita TV3 agar mendedahkan Klip Video Penuh apa yang berlaku di bilik Hotel ketika beliau menyaksikan Klip Video Seks Dato Seri Anwar Ibrahim. Sungguh menyayat hati cabaran Johari Abdul kerana dari riak wajahnya beliau seolah patah hati dan Kecewa dengan apa yang terjadi.

Gomo sudi menyahut cabaran beliau Dato Johari Abdul dengan beberapa Syarat dan jika syarat yang Gomo pinta ini di tunaikan maka Gomo akan segera mengeluarkan Klip Video Penuh 2 jam yang di rakam Khas buat rakyat Malaysia. Klip Video tampa suntingan dan pastinya Sahih sama sekali.

Syarat Syarat nya:

Dato Johari Abdul mestilah -

1) Meminta Dato Seri Anwar Ibrahim Menyerahkan DNA kepada Pihak Polis bagi membantu mengenal pasti pemilik Jam tangan OMEGA yang kini berada di dalam simpanan Pihak Polis.

2) Meminta Dato Seri Anwar Ibrahim menjalankan ujian Poligraf bagi membuktikan beliau Jujur dalam menjawap soalan pegawai Penyiasat

3) Meminta Dato Seri Anwar Ibrahim Menunjukkan Jam Tangan Omega yang di dakwa Anwar Ibrahim dan Kak Wan berada di dalam simpanan mereka.

4) Mengesa Dato Seri Anwar Ibrahim melakukan Sumpah Lakhnat sebagaimana yang Dato Eskay lakukan

5 ) Meminta Dato Seri Anwar Ibrahim Menjalankan Tindakan SAMAN ke atas Tan Sri Rahim, Dato Eskay, Dato Shuib

Lima Syarat Syarat ini WAJIB di tunaikan oleh Dato Seri Anwar Ibrahim dan jika kelima lima permintaan Gomo ini di tunaikan maka bukan kata Rakaman Klip Video Penuh Dato Johari Abdul Gomo keluarkan malah Gomo akan beri Bonus Rakaman Klip Video Chegubard.


Gomo percaya bukan sahaja Gomo yang inginkan kelima lima permintaan di atas di tunaikan Dato Seri Anwar Ibrahim malah seluruh rakyat Malaysia juga senada dan sekata dengan Gomo dalam hal ini. Selagi kelima lima permintaan tersebut tidak di tunaikan maka selagi itulah isu Video Seks Dato Seri Anwar Ibrahim tidak selesai.

Ini perjuangan yang Gomo dan angkatan Blogger Pro Kerajaan lakukan, kami berani buat dan kami berani tanggung. Namun jauh di sudut hati kami semua nak menutup menyekat rezeki Yb Johari Abdul namun ini lah perjuangan yang perlu di hadapi semua pihak bila terjah ke dalam bidang Politik.

Buat Dato Johari Abdul Gomo sekali lagi memohon Maaf di atas keterlanjuran ini dan meminta agar Dato Johari Abdul menjalankan Solat Hajat Terbesar yang turut di hadiri seluruh Ahli dan Pemimpin PKR, PAS bagi mencari kebenaran yang perlu dalam isu ini.

Akhir kata dari Papa Gomo buat Dato Johari Abdul, Gomo dah menjumpai satu Iklan jawatan Kosong sebagai pengacara dan harapnya boleh lah Dato Johari Abdul mencuba nasib mana tahu sekali lagi peluang terbuka dalam menjadi Pengacara TV : )


Moga Johari Abdul Berjaya


Psssttt....Sorry Geng kalau gua buat lu orang sedih dengan artikel Gua....he he he


Kuat Betul YB Gelak

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Don't Worry Johari, There Will Be a Follow-Up Video

Posted: 29 Jun 2011 08:45 AM PDTby Aidil Syukri

KUALA LUMPUR, 29 JUNE, 2011: Blogger Papagomo in his response to Sungai Petani MP Datuk Johari Abdul's challenge today said Johari need not worry as there will be more follow-up video to be exposed in the near future.

According to Papagomo, before this he has taken up the challenge from the opposition to disclose the full video clip that is associated to the opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim, however, they are still questioning the authenticity of the video.

"Johari should not be afraid. There will be a follow-up video after this. Before this they (opposition) challenged bloggers to expose the full version of Anwar's sex video. I've put the full version on my blog but they still do not believe," said Papagomo when contacted by Malaysian Digest today.

Besides that the blogger also questioned Balik Pulau MP, Yusmadi Yusoff statement that urge the authorities to arrest him.

"Yusmadi want the authorities to arrest me, arrest me for what? They should sue the Datuk T if what was disclosed is not true," he said.

Sumber Malaysian DigestPsssttt.... Rileks beb...rileks......we have a Number...ha ha ha Part 1, part 2, Part 3.......DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Selepas Klip Video Johari Abdul Kini Klip Video Chegubard Pula Bakal Menyusul

Posted: 29 Jun 2011 05:02 AM PDT

Kecoh sehari dua mengenai Video Klip Dato Johari Abdul ketawa Besar ketika menyaksikan Video Seks Dato Seri Anwar Ibrahim. Gomo pun sebenarnya risau Rakaman Video Gomo turut ada sekali kerana Gomo juga salah seorang yang menyaksikan Video Seks Anwar Ibrahim di sebuah Hotel 2 sehari selepas Joe Bedul Kaki kencing ni menyaksikan video seks berkenaan.

Tapi tak mengapa kerana seingat Gomo sepanjang menyaksikan Video Seks Anwar tersebut Gomo tak putus putus menympah seranah Anwar Ibrahim kerana dah memang jelas dan nyata pelaku video seks adalah Dato Seri Anwar Bin Ibrahim.

Tapi bagaimana dengan Chegubard? Apakah kita semua masih ingat bahawa Chegubard juga merupakan salah seorang yang menyaksikan Video Seks Anwar Ibrahim selang beberapa jam Dato Johari Abdul menyaksikan video Seks berkenaan?

Video Chegubard Ketika menyaksikan Video Seks Lakonan Porno Dato Seri Anwar Ibrahim KLIK DI SINIPsssttt.....Banyak lagi lah video jawapnya....Anwar Ibrahim nak kata apa? Hu hu hu


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sahabat-Gunung

Posted: 30 Jun 2011 01:04 AM PDT

Sahabat-Gunung


GAPS selar MB Selangor biayai Rusuhan Bersih 9 Julai

Posted: 29 Jun 2011 08:54 PM PDT

Shah Alam, 30 Jun- Pengakuan Pengerusi Bersih, Ambiga Sreenevasan bahawa kerajaan Negeri Selangor akan membiayai perhimpunan haram dan rusuhan 9 Julai adalah bukti kukuh bahawa Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim adalah antara dalang yang terlibat dengan perancangan perhimpunan haram dan rusuhan di Kuala Lumpur itu.

Pengerusi Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin berkata, sekali lagi wang rakyat akan diselewengkan oleh kerajaan pakatan haram DAP, PAS dan Pas pimpinan Khalid Ibrahim dari Selangor ini.

"Rakyat masih ingat bagaimana hasil pasir negeri di selewengkan oleh Khalid, rakyat masih ingat bagaimana ratusan ribu ringgit di gunakan oleh Khalid untuk membiayai ahli perwakilan PKR di Hotel Armada dan rakyat masih ingat bagaimana ratusan ribu ringgit dibazirkan untuk membiayai penderhaka institusi Raja Melayu di Selangor.

Kini MB melangkah setapak lagi dengan membiayai kegiatan rusuhan yang bertujuan menumbangkan kerajaaan rakyat yang dipilih secara demokrasi melalui jalan raya. Dimanakah kali ini MB hendak menyembunyikan diri bila sipenerima wang itu mengakui dia akan dibiayai oleh pentadbirannya?," ujarnya dalam satu kenyataan kepada media sebentar tadi.

Tambahnya, tentunya pembiayaan itu bukan RM 1ribu, bukan RM 10ribu, bukannya RM100 ribu. Ada sumber menyebut pembiayaan itu puluhan juta ringgit. Kalau ini benar, ia merupakan pembaziran dan penyelewengan yang amat nyata pemerintahan seorang Menteri Besar di Selangor.

"Lebih buruk lagi sejarah akan mencatatkan yang hendak dibiayai adalah perhimpunan haram dan rusuhan yang akan membawa anarki kepada ibu negara Kuala Lumpur pada 9 Julai nanti.

Sebelum nasi menjadi bubur, GAPS menggesa pihak berkuasa mengheret MB Selangor untuk disiasat dan dibawa ke muka pengadilan kerana beliau membiayai perhimpunan haram dan rusuhan ini. Khalid Ibrahim kena bertanggungjawab diatas dokongan pentadbirannya menyokong Bersih yang kini nyata mirip pergerakan subversif dengan terbongkar dan tertangkapnya mereka-mereka yang mempunyai ideologi komunis yang mendalangi perhimpunan dan rusuhan 9 Julai," tambahnya lagi.

Lupakan Soal Kepartian, Tumpu Usaha Dekati Rakyat

Posted: 29 Jun 2011 03:11 AM PDT

HULU SELANGOR, 28 Jun – Ketua UMNO Bahagian Hulu Selangor, Datuk Mohamed Idris Abu Bakar mengingatkan semua ahli UMNO di bahagiannya agar melupakan soal politik buat seketika dan tumpukan pada usaha mendekati masyarakat.

Beliau menasihatkan agar ahli UMNO tidak leka dengan soal kepartian sehingga mengenepikan soal yang lebih penting iaitu kebajikan rakyat.

"Harus diingat, walaupun kita menang kesemua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Umum (PRU) yang lalu, tapi kita tewas merebut kerusi Parlimen dengan majoriti 198 sahaja.

"Oleh itu kita harus terus berusaha keras mendekati dan menjelaskan kepada rakyat bahawa Barisan Nasional (BN) amat menitik beratkan nasib rakyat. Kita sentiasa mendahulukan rakyat. Oleh itu, jangan mudah berasa selesa dengan apa yang telah kita lakukan. Kita harus terus berusaha agar BN dan UMNO terus diberi kepercayaan untuk mentadbir negara seterusnya merampas negeri Selangor ," ujarnya.

Dalam ucapan penangguhannya semasa Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Hulu Selangor baru-baru ini, beliau menyarankan ahli UMNO dan pemimpin harus turun padang mendekati rakyat dalam usaha merampas semula Selangor pada PRU akan datang.

Katanya, melalui cara ini sahaja, rakyat akan lebih faham perjuangan sebenar UMNO dan BN.

Rakyat jelas beliau lagi akan sedar bahawa sepanjang tiga tahun pakatan pembangkang menerajui Selangor, rakyat telah ditipu dengan pelbagai janji manis.

"Ramai rakyat Selangor sudah makin sedar dengan sikap bermuka-muka pembangkang. Segala janji mereka semasa PRU yang lalu masih tidak ditunaikan. Hidup rakyat juga semakin terhimpit tanpa pembelaan.

"Jika kita lihat, setelah tiga tahun memerintah, kerajaan negeri masih tidak memberi jawapan di atas isu pasir yang kononnya mampu mendatangkan kutipan sebanyak lebih RM100 juta setahun kepada kerajaan negeri. Mengenai isu duit Yayasan Selangor sebanyak RM80 juta yang hilang juga terus tinggal tanda tanya.

"Setelah mereka kaut semua keuntungan untuk poket sendiri, mereka minta derma kepada rakyat kononnya untuk menampung kos pilihan raya. Ini semua adalah putar alam mereka. Ahli UMNO perlu turun padang dan menerangkan mengenai semua janji kosong pembangkang ini. Fahamkan rakyat bahawa mereka telah diperalatkan," katanya.

Pada persidangan tersebut, seramai 900 perwakilan hadir dan ianya telah disempurnakan oleh Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein.-MediaUMNO


Jangan Jadi `Pondan’ Gulingkan Kerajaan Melalui Demostrasi Jalanan

Posted: 29 Jun 2011 01:24 AM PDT

Kuala Kumpur, 28 Jun- tak perlulah Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Mohd. Akin menghasut rakyat untuk mengulingkan kerajaan melalui demostrasi jalanan, sebaliknya jangan jadi bacul dan AMK Pondan untuk berlindung di sebalik demostrasi jalanan bagi melunaskan niat jahat dan kotor tersebut, ujar Penolong Setiausaha Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Megat Pirdaouz Megat Jonid.

"Negara kita ada pilihan raya, setiap penggal dalam lima tahun. Jadi tak perlulah jadi penakut guna demostrasi jalanan.

Kalau PKR yakin rakyat sokong dasar-dasar perjuangan peribadi mereka, maka jadilah anak jantan yang menggunakan proses demokrasi pilihan raya dalam membentuk kerajaan di peringkat kerajaan negeri mahupun kerajaan pusat sebagaimana mereka membentuk kerajaan Selangor yang melalui proses pilihan raya umum ke 12 yang lalu," ujarnya mengulas tindakan dan hasutan Ketua AMK yang mahu menggulingkan kerajaan melalui demostrasi jalanan.

Ujarnya, rakyat sudah tahu temberang PKR selama ini. Rakyat sudah sedar, pembangkang hanya temberang bila bercakap, tetapi bila dah diberi peluang, mereka tidak mampu membawa apa-apa kemajuan seperti apa yang berlaku di negeri Selangor.

"Sehubungan dengan itu, Pemuda UMNO tidak akan membiarkan kerajaan digulingkan melalui demostrasi jalanan. Pemuda UMNO dan Pemuda BN akan bersama-sama dengan majoriti rakyat yang neutral (silent majority) yang cintakan keamanan dan kedamaian akan berhadapan dengan AMK bagi memastikan cara "buruk" pembangkang ini tidak akan berjaya," ujarnya yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Subang.

Dalam masa yang sama, Ketua UMNO bahagian Kluang, Md Jais Sarday kecewa dengan sikap penganjur Bersih yang tetap mahu meneruskan perhimpunan tersebut.

"Kenapa pihak SPR panggil mereka, mereka tidak datang? Hakikatnya, tujuan penganjur Bersih pada dasarnya nak buat huru-hara sebagaimana yang berlaku di Thailand, Indonesia, Mesir dan negara-negara Asia Barat yang lain. Kalau benarlah mereka benar-benar ikhlas, buatlah di Stadium Melawati Shah Alam, jeritlah sepuas hati mereka asalkan tidak mengacau ketenteraman orang ramai yang ada urusan lain, dan berniaga dan sebagainya.

Kenapa tuntutan itu nak buat dalam demostrasi jalanan? Hantarlah wakil jumpa SPR, sejarah demokrasi jalanan, tidak pernah berakhir dengan aman," ujarnya ketika dihubungi sebentar tadi.

My Longest Yard

Posted: 29 Jun 2011 11:42 PM PDT

My Longest Yard


Parlimen dicemari anasir BERSHIT

Posted: 29 Jun 2011 08:22 PM PDTGambar di atas kami cilok dari SINI. Terima kasih.
Mangsa terbaru BERSHIT

Posted: 29 Jun 2011 06:46 PM PDT


Selepas penangguhan konsert "2 Raksaksa 2011" gabungan Blues Gang dan Sweet Charity, gara-gara demonstrasi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai depan, teater Mak Dara Nyonya turut mengambil langkah sama dengan membatalkan pementasannya pada tarikh tersebut.

Teater tersebut bakal dipentaskan di Pusat Pelancongan Malaysia (Matic), pada 6 hingga 12 Julai depan.

Namun, kata penerbit teater itu, Siti Rohayah Attan, atas nasihat pihak polis, tarikh pementasan pada 9 Julai perlu dibatalkan supaya tidak timbul masalah lain yang berkaitan dengan demonstrasi berkenaan. - Mstar