Khamis, 17 Mac 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


House PK

Posted: 17 Mar 2011 01:20 PM PDT

Apa Yang Tersirat

Posted: 17 Mar 2011 01:11 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Apa yang Normala buat di Marang-Terengganu; Makruf ikut sama ke?

Posted: 17 Mar 2011 05:00 AM PDT

Kata Haji Hadi, malam ini jam 9.30 di perkarangan Masjid Rusila, Marang, Terengganu, Normala Sudirman, calon Pas yang tewas semasa PRK Tenang, ikut berceramah dan berkempen untuk partinya Pas.

Malang sungguh, di kawasan di mana bertandingpun, kalah, ini kan pula bertandang tempat orang.

Mungkin, Cikgu Mala akan beri tahu orang Marang, cara berkempen yang betul.

Semasa berkempen di PRK Tenang, Normala ke mana sahaja berkepit dengan Makruf, termasuk semasa banjir melanda kawasan DUN Tenang.

Hisham sahkan kontena berisi senjata pemusnah ditahan

Posted: 17 Mar 2011 12:24 AM PDT

KUALA LUMPUR 17 Mac - Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein hari ini mengesahkan bahawa pihak keselamatan negara menahan lebih daripada satu kontena yang dipercayai membawa senjata pemusnah di Pelabuhan Klang. – Utusan

Kepimpinan Musa Aman dalam kemelut?-Pandangan LDP perlu diambil kira

Posted: 16 Mar 2011 11:42 PM PDT

KOTA KINABALU,Ramai penganalisis politik tempatan beranggapan adalah tidak wajar bagi Datuk Peter Pang En Yin membawa bersamanya jawatan menteri negeri ke dalam Gerakan, oleh kerana parti itu tidak bertanding di Sabah dalam pilihan raya umum 2008, bersetuju dengan pandangan Ketua Publisiti LDP Albert Kok.

Dalam satu pengumuman oleh Ketua Menteri Sabah, Datuk Musa Aman, sebaik sahaja selesai mesyuarat kabinet semalam, Musa mengumumkan bahawa jawatan Timbalan Ketua Menteri yang disandang Peter Phang sebelum ini telah kosong serta merta, namun jawatan sebagai Menteri Belia dan Sukan Negeri tetap disandangnya.

Peter Phang pada Selesa di Sandakan, telah mengumumkan menyertai parti Gerakan salah satu kompnen BN Pusat dan berpusat di Semenanjung.

Ketua publisiti LDP Albert Kok ketika menyatakan rungutannya pada Rabu terhadap pengumuman bahawa Pang tidak lagi memegang jawatan timbalan ketua menteri, tetapi kekal sebagai Menteri Belia dan Sukan Negeri, berkata seharusnya jawatan menteri kabinet negeri diperuntukkan kepada LDP.

"LDP menyertai pilihan raya umum 2008 dan bertanding di tiga DUN iaitu Tanjung Kapor, Merotai dan Karamunting di samping satu kerusi parlimen iaitu Sandakan, di mana semua kerusi dimenangi di bawah pimpinan presiden Liew Vui Keong.

"LDP telah menyumbang kepada kemenangan Barisan Nasional (BN) Sabah dan LDP kemudian diberi jawatan menteri (Menteri Belia dan Sukan), yang disandang oleh Pang sebagaimana diperakukan oleh presiden parti.

"Kini Pang menyertai Gerakan, dan adalah tidak wajar beliau membawa jawatan itu bersamanya, kerana jawatan itu bukan milik Gerakan," katanya di sini.

"Ini adalah prinsip asas semangat setiakawan BN, dan saya yakin Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman sangat arif dan dapat melihat hal ini dengan jelas.

"Saya yakin beliau mampu mencapai keputusan adil demi kepentingan LDP," ujar Kok, tanpa mengulas lanjut mengenai jawatan timbalan Ketua Menteri.

Pang, Adun Karamunting - yang keluar dari LDP pada September tahun lalu berikutan kenyataan naib presiden LDP Chin Su Phin bahawa pimpinan parti itu tidak lagi boleh bekerjasama dengan Musa - memohon menyertai Gerakan semalam, bersama lebih 100 penyokongnya.

Musa mengumumkan hari semalam bahawa Pang tidak lagi menjadi Timbalan Ketua Menteri berkuatkuasa serta merta, tetapi kekal sebagai Menteri Belia dan Sukan Negeri.-- BERNAMA

Injil dalam bahasa Melayu- Para pemimpin beragama islam pun bengong apa lagi rakyat

Posted: 16 Mar 2011 08:55 PM PDT

Mufti Selangor, Datuk Tamyes Abd Wahid berkata 5,000 naskah kitab Injil berbahasa Melayu akan dilarang pengedaran di negeri itu kerana ia tertakluk kepada Enakmen Islam Selangor bersabit penggunaan kalimah Allah di dalam kitab suci Kristian itu, lapor Tv Selangor.

Tamyes sekali gus mengesahkan kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz bahawa tindakan kerajaan memansuhkan penahanan naskah Kitab Injil berbahasa Melayu tidak sah di sisi undang-undang syariah di Selangor.

Mufti Selangor itu berkata kebimbangan utama pihaknya terhadap arahan kerajaan pusat menarik balik penahanan itu adalah kesannya ke atas generasi muda umat Islam.

"Saya tetap berpandangan bahawa memang sewajarnya (pengedaran kitab Injil itu) dihalang, kerana terjemahannya mengandungi kalimah God yang diterjemahkan kepada Allah (dan) ini adalah bahaya dan mengelirukan kepada anak-anak muda khususnya," katanya kepada Tv Selangor.

Sepuluh negeri kecuali Sabah, Sarawak, Pulau Pinang dan Wilayah Persekutuan mempunyai undang-undang syariah yang menghalang penggunaan kalimah "Allah" sama ada secara lisan ataupun bertulis.

Selain 5,000 naskah di Pelabuhan Kelang, penahanan 30,000 naskah Kitab Injil yang sama di Kuching turut ditarik balik, mengikut pengumuman Menteri di Jabatan Perdana Menteri Idris Jala petang Selasa lalu.

Kenyataan bercanggah

Kenyataan Nazri dan Tamyes bersabit pengedaran Kitab Injil itu dijangka menambah kemelut susulan kenyataan-kenyataan yang bercanggah oleh Kementerian Dalam Negeri dan Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin bersabit isu itu.

Tamyes sendiri melahirkan rasa kesal kerana tidak ada penyelarasan dalam menangani isu kitab-kitab Injil berbahasa Melayu yang diimport dari Indonesia itu.

"Sepatutnya kita ni kalau nak buat keputusan biarlah ada persepakatan, kenapa pula seorang mengatakan boleh seorang mengatakan tidak," katanya.

Ahad lalu, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussein mengeluarkan kenyataan mendakwa pihaknya menunggu keputusan Peguam Negara sama ada penahanan 35,000 Kitab Injil di Pelabuhan Kuching dan Pelabuhan Klang boleh ditarik balik.

Menurut Hishamuddin, keputusan itu berkait dengan kes penggunaan kalimah Allah yang masih belum dibicarakan di Mahkamah Rayuan yang berlarutan sejak 2010.

Namun pada pagi Selasa, Muhyiddin berkata isu itu akan dibincangkan pada mesyuarat mingguan Kabinet esok. Katanya, Menteri harus membincangkan perkara itu sebelum sebarang keputusan dibuat.

Syarat KDN satu penghinaan

Ironinya, sebelah petang hari sama Idris Jala mengumumkan kesemua 35,000 naskah yang ditahan di Pelabuhan Kelang (sejak 2009) dan Pelabuhan Kuching (sejak Januari 2011) akan dibenarkan masuk ke negara ini.

Bagaimanapun KDN meletakkan dua syarat iaitu setiap naskah kitab suci itu harus mempunyai nombor bersiri dan cop "Hanya Untuk Penganut Kristian" sebelum dibenarkan pengedaran dan mesti bersertakan nombor siri.

Syarat itu, bagaimanapun ditolak oleh pihak gereja di Sarawak yang melihatnya sebagai satu penghinaan terhadap kesucian agama Kristian dan kekangan terhadap kerja-kerja dakwah yang dijalankan oleh gerakan mubaligh.

Paderi Goodnews Church, Jefferey Wei ketika dihubungi Tv Selangor menegaskan penganut Kristian tidak dapat menerima perkara yang merendahkan martabat kitab suci mereka.

"Saya rasa jika kita letak nombor siri dan cop atas Kitab Injil ini, kita seperti mencemarkan kitab suci kami dan menghina kedudukannya. Ia menjadikan seolah-olah seseorang yang memiliki kitab ini melakukan satu jenayah. Tiada penganut Kristian akan menerima perkara ini," katanya.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 17 Mar 2011 01:08 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! UMMI CABAR MAMAT BAGINDA MANGKUK!! Pernah main ke?

Posted: 17 Mar 2011 05:11 AM PDT


"Kalau betul dia pernah mengadakan hubungan seks dengan saya, tolong beritahu di mana terletaknya 'birthmark' yang ada di tubuh ini!"

Itulah cabaran yang dilontarkan oleh Ummi Hafilda Ali ketika ditanya Mynewshub.my berhubung dakwaan seorang ahli perniagaan yang mengancam untuk menjelajah ke seluruh negara bagi mendedahkan apa yang dikatakan "skandal" wanita itu di masa lalu.

Beginda Minda, yang mendakwa rakan niaga untuk projek berkaitan pembinaan Lapangan Terbang Antarangsa Kuala Lumpur (KLIA), berkata beliau tidak dapat menahan lagi dakwaan Ummi terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beginda mendakwa, ketika Ummi membuat pelbagai dakwaan, termasuk tentang moral ketua pembangkang itu, wanita itu sendiri mempunyai skandal dengannya di London.

"Saya tak nafikan yang saya memang mengenali Beginda, ini kerana dia sering hadir dengan bekas rakan perniagaan saya ketika itu, Datuk Sng Chee Hwa bila mana kami berbincang mengenai soal perniagaan yang kami usahakan.

"Sebenarnya ini bukan kali pertama dia membuat tuduhan itu, saya sendiri pernah membuat laporan polis sebelum ini mengenai fitnah yang dia taburkan.

"Sekarang ini dia muncul semula setelah sekian lama menghilang, dengan nama Allah saya hendak katakan di sini, saya tidak pernah melakukan hubungan seks dengan beliau dan saya bersedia untuk melakukan mubahalah (sumpah laknat) mengenainya," tegas Ummi Hafilda.

Kira-kira 10 tahun lalu, Beginda pernah menuduh Ummi Hafilda membuat perjanjian dengan bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin supaya membuat pengakuan yang menentang ketua pembangkang.

Beginda mendakwa perjanjian itu memerlukan Ummi berbohong di kandang saksi bagi membolehkan diberikan bahagian kecil dalam projek KLIA yang bernilai berbilion ringgit.

Justeru, Beginda mendakwa Ummi telah ditipu Daim yang menyebabkan dia tidak mendapat apa-apa dan terpaksa "menjaja" isu Mohd Saiful Bukhari Azlan bagi mendapatkan wang.

Mengulas lanjut, Ummi Hafilda berkata, beliau sekali lagi akan membuat laporan polis di atas segala fitnah dan nista yang Beginda nyatakan itu.

"Dia (Beginda) dengan bangganya menyatakan pernah membuat hubungan seks dengan saya tapi jangan kata bukti, gambar saya dengannya, dokumen perniagaan saya dengannya pun tak dapat dia kemukakan.

"Apakah dia tidak malu bercerita satu dunia termasuk keluarganya kerana membuat pengakuan terbuka telah bersetubuh dengan Ummi Hafilda, namun percayalah, saya tidak akan sama sekali gentar untuk terus berjuang melawan segala taktik licik ini.

"Dengan nama Allah, saya ingin menyatakan yang segala tuduhan tersebut palsu, dan saya sedikit pun tidak akan menyerah kalah terhadap mana-mana pihak yang cuba untuk menjatuhkan saya melalui kaedah yang menjijikkan ini," tegasnya.

The Unspinners

Mctheory:
Ada berani ke mamat mangkuk tu nak sambut cabaran!!

PAS PATUT SEMBAH JE LAGI DAP DAN ANWAR TU!! alahh bro.. macam tak biasa!!

Posted: 16 Mar 2011 11:05 PM PDT

carton ni Mc paling suka tengok!!


Oleh Tarmizi Md. Jam - Malaysia Instinct

Pertentangan pendapat antara PAS dan DAP tidak pernah selesai. Kalaupun ada isu yang selesai, pastinya setelah PAS akur dengan kehendak DAP. Tidak pernah sebaliknya. Jika tidak, ia pasti disenyapkan begitu saja menunggu masa yang 'sesuai' untuk dibangkitkan semula.

Terkini, isu judi loteri di Kelantan pula menjadi punca pertentangan pendapat antara PAS dan DAP.

DAP dan juga PKR tidak setuju dengan pengharaman judi di negeri itu.

Setakat ini, PAS masih tidak berganjak di mana Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan Kelantan, Datuk Takiyuddin Hassan dilaporkan berkata, kerajaan Kelantan tetap tidak berganjak dengan keputusan mengharamkan perjudian termasuk loteri kebajikan di negeri itu walaupun didesak supaya pengharamannya ditarik semula.

Dalam pada itu, Anwar pula dilaporkan berkata sepatutnya kerajaan Kelantan berbincang bersama dengan pemimpin parti lain sebelum melakukan sebarang perubahan dari segi undang-undang, peraturan atau pelaksanaan undang-undang di negeri itu.

Dan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula bersetuju dengan Anwar.

Dalam hal ini, kita memilih untuk setuju dengan Hadi Awang.

Seeloknya PAS tunduk sajalah pada DAP seperti biasa. Tidak perlulah PAS berselindung di sebalik agama lagi. Keluarlah dan tunjukkanlah warna diri yang sebenar iaitu Islam PAS tidak sampai ke mana pun – tidak berakar dan tidak pernah tumbuh subur.

Penulis masih ingat bagaimana hebatnya isu kilang arak di Selangor digunakan untuk menghentam UMNO sebagai kafir, jahil dan sebagainya. Jenuh penulis berdebat dengan puak-puak tegar PAS menjelaskan bahawa arak tersebut hanyalah untuk orang bukan Islam sahaja. Masih terngiang kata-kata mereka bahawa mereka akan menutup kilang tersebut sebaik saja berkuasa.

Kini, rakan kongsi PAS iaitu PKR telah menawan Selangor dan secara tiba-tiba saja kilang arak bukan lagi masalah bagi PAS.

Inilah buktinya yang PAS hipokrit dan semua yang diperkatakan atau diperhujahkan mereka mengenai Islam hanyalah retorik politik, sekadar untuk meraih undi, mengalihkan perhatian dan mencari publisiti semata-mata.

Oleh itu, kita setuju sangat agar PAS tarik balik pengharaman judi di Kelantan kalau sekadar perlaksanaannya hanyalah kerana bimbang dengan trend kemerosotan sokongan dari pengundi Islam.

Mungkin Hadi juga sudah letih berpura-pura alim. Mungkin dia juga melihat sudah sampai masanya PAS mengakui secara terbuka dan lantang bahawa PAS bukan lagi parti yang mendokong perjuangan ke arah Negara Islam, PAS tidak mungkin akan melaksanakan hudud dan PAS tidak ada bezanya dengan DAP dan PKR.

Setakat ini PAS sudah menjadi juara pelacuran, zina, cabul dan juga membela peliwat. Rasuah dan samseng pun sudah menjadi perkara biasa bagi PAS. Mencarut juga adalah harus.

Jadi, apalah sangat judi loteri jika dibandingkan dengan semua itu. Apalah sangat berjudi berbanding dengan mengeluarkan fatwa sesat hingga memecahbelahkan ummah dan mempercayai yang Nik Aziz punya kuasa untuk mengampunkan manusia lain?

Benarlah peringatan AlQuran bahawa kemiskinan itu menghampirkan manusia kepada kekufuran. Akibat miskinlah maka Kelantan menjadi caca-marba, celaru dan buntu. Tiada siapa yang dapat membantu rakyat Kelantan melainkan rakyat Kelantan sendiri yang sedar dan membantu diri mereka membuat perubahan dalam kerajaan. Jika tidak, kita pasti yang Kelantan akan terus tenggelam dalam kekufuran.

P/s: macam tak biasa.. sembah je la.. Dap tu...

Mctheory:
Pas kan kuda, babi atau anjing puak pakatan, biasa la tu..

TERGOLEK!! ORANG PAS TAK KISAH PUN KALAU ANWAR PELIWAT!!

Posted: 16 Mar 2011 06:33 PM PDT


Jangan menipu la, jangan nak membohong wahai puak Pas, jikalau anda semua kata Anwar bukan peliwat. Mc percaya blogger2 Pas yang banyak mengikuti pembicaraan, pasti akan tahu dimana kebenarannya. Setiap perjalanan, setiap detik pembicaraan mendedahkan kelakuan songsang Anwar. Apakah anda semua tidak berasa jijik bertuankan seorang Peliwat Tegar?

Malangnya tidak, Pas bukan lagi parti yang mengutamakan Islam, Pas bukan lagi parti yang wujudnya demi mempertahankan agama. Kiblat perjuangan Pas sudah lama diubah, dari Islam ke Harta. Wujudnya Pas sekarang, hanyalah untuk kuasa politik dan memenangi pilihanraya. Perjuangan menegakkan Islam? Mungkin dah lama tertutup dalam kamus hidup Pas.

Jika nak bandingkan harta dengan Agama, mana lebih penting?

Tapi bagi seorang blogger Pas, harta dunia lebih penting dari kemuliaan akhlak dan agama, sebab tu mangkuk ni sokong Anwar, walaupun dia tahu Anwar peliwat. Tak percaya klik SINI.

P/s: maksud D.U.I.T = Dunia Untuk Ingat Tuhan

Mctheory:
Sendiri fikir la ye..

THE FLYING KICK

Posted: 17 Mar 2011 01:04 PM PDT

THE FLYING KICK


BILA ORANG TAK PENTINGKAN PERTAHANAN NEGARA...MEMANG SOMETHING VERY WRONG LA!!!

Posted: 17 Mar 2011 08:01 AM PDT

HAAAAA... AMBIK HANG... BALAS DENDAM TIME!!!!

Posted: 17 Mar 2011 05:07 AM PDT

SATU DEMI SATU ANCAMAN DITERIMA!!!

Posted: 17 Mar 2011 03:45 AM PDT

SATU LAGI BUKTI KECERDIKAN PAS MENJAHANAMKAN NEGARA!!!

Posted: 17 Mar 2011 02:00 AM PDT

ANWAR KECUT PERUT DENGAN TAIB MAHMUD

Posted: 17 Mar 2011 01:15 AM PDT

ALAMAK!!! LUBANG SUDAH PECAH!

Posted: 17 Mar 2011 12:00 AM PDT

Petaka Di Negara Luar, Hasil Doa PAS!!!!

Posted: 16 Mar 2011 11:14 PM PDT

Apa citer perusuh2 di Libya?

Posted: 16 Mar 2011 10:00 PM PDT

ULAMA SPENDER KALER PINK!!!!

Posted: 16 Mar 2011 08:35 PM PDT

TAKUT ANWAR BUKAN KERANA AIR MANI DALAM BUNTUT TAPI....

Posted: 16 Mar 2011 06:30 PM PDT

MARI KITA TENGOK SIAPA YANG KENA!!!

Posted: 16 Mar 2011 03:00 PM PDT

DIMENSI

Posted: 17 Mar 2011 11:38 AM PDT

DIMENSI


Alkitab: Biar mati akidah, jangan mati berangan

Posted: 17 Mar 2011 08:00 AM PDT

They're coming..and they're looking for lost soul

"kepada semua muslimin muslimat yang saya hormati, aselamelikum walkaberahi walberakatu"

Injil: Kristian dakwa dua syarat 'hina', enggan terima naskhah dicap

"Ini bermakna kitab Injil dalam Bahasa Malaysia kini dilayan sebagai bahan larangan," kata beliau sambil menambah, ia tertakluk kepada kawalan manusia.
"Ini menyinggung penganut Kristian," kata Pengerusinya Biskop Ng Moon Hing dalam kenyataan dikeluarkan hari ini.

Pertubuhan itu menolak dakwaan kerajaan bahawa ia telah berkompromi.

Sebaliknya ia menegaskan bahawa tidak pernah bersetuju agar disahkan kitab itu hanya bagi orang Kristian.

Malah kata beliau, sesiapa sahaja yang menghormati kata-kata suci mana-mana agama akan tersinggung dengan tindakan seumpama itu.

Ng menambah, pihaknya tidak akan menerima sebarang tindakan sedemikian memandangkan ia adalah dokumen "suci bagi kami."

Selepas selesai isu kalimah allah kini ada pihak2 sekali lagi cuba menangguk di air keruh apabila menimbulkan kekalutan berkaitan naskah bible yang di tahan oleh pihak berkuasa daripada memasuki semenanjung.

Baru 1 surat dengan 2 syarat sudah di anggap menghina agama kristian. macam mana reaksi mereka agaknye kalau ada pihak yang sengaje mempermainkan surah dalam bible @ alkitab pulak. Tau pulak rase tersinggung. Tapi ada ker diorang memahami perasaan umat islam? Macam mana dengan ahli politik pembangkang yang sewenang2nya memetik surah dalam kitab suci al-quran. Bacaan pun main hentam kromo.

Tak cukup dengan surah, mereka terus mempersendakan islam apabila melangkah ke saf ke 2 dan bersenamrobik di kawasan masjid konon2 nak tunjuk diorang tu prihatin dan berkemungkinan akan memeluk agama islam la.

Dah banyak kali mereka cuba mencetuskan ketegangan agama. Yang peliknya Parti yang mendakwa memperjuangkan islam langsung tak amik port bila islam dipermainkan. Punye la hipokrit!..demi nak fofuler di pentas politik, islam di liwat komunis pun pasngok tak pedulik. Biar mati akidah, jangan mati berangan sebelum ke putrajaya.

Tengok aje la nanti di sarawak. Jangan terkejut bila roh2 PASngok akan bergentayangan dan bermati2an mempertahankan tindakan pihak2 yang mempergunakan agama sebagai modal untuk meraih undi, simpati dan membaham iman mereka yang senipis bawang.

harkkk ptuih!

Punaisihat takut dengan DNA sendiri..macam mana nak jadi PM?

Posted: 16 Mar 2011 06:15 PM PDT


Kerajaan Persekutuan tidak bersikap adil kepada negeri-negeri diperintah kerajaan Pakatan Rakyat (PR) dalam memberi peruntukan pembangunan, kata Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim. - Sinar Hairan

Kepale hotak lu la nuar!. Kelantan yang dah dapat peruntukan berbilion dalam tempoh 7 tahun dari kerajaan pusat lagi nak auta. klik sini. Ape yang wally slipor banggakan sangat dengan Bazar Tok garu yang sekangkang kera tu? Setakat nak buat ekspo cheng ho tapi kerajaan negeri plak kene bayar peserta ekspo..ape kehe? Nak kebas duit ke nak bakar duit?

Tu le padahnye kalau lantik punaisihat buat buku jinggay..Oppss citer, citer jugak..jangan lupe DNA lu braderrr!..kehkehkeh >|D

PEJUANG BANGSA

Posted: 17 Mar 2011 11:18 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Peniaga Melayu Queensbay mangsa terbaru penindasan rejim DAP P.Pinang

Posted: 17 Mar 2011 08:37 AM PDT''Apa nak jadi, jadilah. Kami akan terus berniaga di sini.''

Itulah kata seorang peniaga van bergerak di kawasan pantai Queensbay di sini, Amirul Mukminin Ibrahim, 32, yang mendakwa ditipu setelah dia bersama 17 lagi peniaga di kawasan itu diminta oleh dua wakil rakyat kerajaan DAP Pulau Pinang pergi ke Bahagian Pelesenan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) di Padang Kota Lama, jika mahu terus berniaga.

Kesemua maklumat peniaga berkenaan juga diambil oleh dua wakil rakyat tersebut kononnya untuk memudahkan urusan itu.

Bagaimanapun selepas menunggu hampir tiga jam di Bahagian Perlesenan MPPP, tiada seorang pun pegawai pihak berkuasa tempatan berkenaan datang menguruskan permohonan mereka.

Sebaliknya, MPPP telah mengambil kesempatan semasa ketiadaan peniaga-peniaga tersebut dengan menghantar penguat kuasanya pergi ke pantai Queensbay untuk memacak tiga papan tanda larangan menjaja dan membuat garisan kuning.

''Kami ingat mereka jujur ingin membantu supaya boleh terus berniaga. Rupa-rupanya mereka hanya mahu mengambil kesempatan semasa ketiadaan kami untuk melaksanakan agenda mereka.

''Kenapa baru hari ini mereka mahu pacak papan tanda dan membuat garisan kuning. Masa pilihan raya sanggup datang rumah kami, minta sokongan. Sekarang, seorang pun tak nampak batang hidung," kata Amirul Mukminin lagi sambil disokong oleh 17 peniaga lain di kawasan tersebut.

Isu peniaga-peniaga van bergerak di Pantai Queensbay itu semakin panas hari ini.

Kira-kira dua jam selepas memulakan operasi perniagaan mereka kira-kira pukul 2 petang, kelibat beberapa penguat kuasa MPPP dengan menaiki trak mula kelihatan.

Beberapa pegawai yang memakai baju seragam MPPP juga sibuk mengambil gambar peniaga dan van mereka yang kemudiannya mencetuskan kekecohan apabila tindakan tersebut dipertikai peniaga terlibat.

Mereka bertindak menghalang pegawai tersebut daripada memasuki kereta sebelum ia dileraikan beberapa anggota polis yang berada di kawasan berkenaan.

Menurut Amirul Mukminin, peniaga-peniaga di kawasan itu tidak lagi boleh bersabar melayan kerenah 'double standard' MPPP yang hanya menyebabkan mereka terus rugi sejak tiga minggu lalu.

''Dalam tempoh itu, setiap peniaga rugi hampir RM100 hingga RM150 sehari. Makanan kami rosak kerana apabila nampak sahaja kelibat MPPP, kami tutup van dan beredar." katanya.

Peniaga keropok, Che Hassan Harun, 61, pula menyifatkan tindakan kerajaan DAP Pulau Pinang yang terus mengancam peniaga Melayu di kawasan itu amat keterlaluan.

Katanya, sejak lima tahun berniaga di kawasan tersebut, perniagaannya tidak pernah diganggu sehinggalah kira-kira tiga minggu lalu apabila MPPP datang setiap hari dan cuba merampas barang-barang perniagaannya.

''Ketika mula-mula berniaga di sini hanya saya dengan seorang lagi rakan. Saya telah membeli 20 tong sampah menggunakan duit sendiri untuk memastikan kawasan ini bersih.


''Kemudian barulah rakan-rakan yang lain datang dan kami telah bermuafakat untuk terus menjaga kawasan ini dengan membersihkan segala sampah sebaik sahaja habis berniaga," katanya.

Menurut beliau, dalam keadaan sekarang, sepatutnya mereka ini dibantu, namun kerajaan negeri bertindak sebaliknya dengan terus memberi ancaman terhadap peniaga kecil terutama orang Melayu.

Edisi Padan muka :Malaysiakini & Baginda Minda disaman Umi Hafilda kerana artikel fitnah

Posted: 17 Mar 2011 12:16 AM PDTUmmi Hafilda hari ini failkan saman fitnah dan tuntut ganti rugi RM100j terhadap Baginda Minda & Malaysiakini berhubung artikel fitnah yang disiarkan 15/03.

Baginda merupakan agen anwar yang dibayar oleh Azmin. Manakala Malaysiakini dikhabarkan portal yang menerima bantuan dari Kumpulan Yahudi.Kini Ummi lebih serius dalam fokusnya membenamkan anwar dan kuncu-kuncunya.

sumber : warisan 2057 


Komen PB 

Agen Lelaki Y serta  portal propaganda mereka serta Malaysiakini harus diajar dengan cara ini . Mereka buat kerja jahat dan fitnah harus dibalas menggunakan saluran undang-undang. Artikel2 Fitnah dan pembohongan sudah menjadi makanan mereka bagi  menghasut rakyat membenci kerajaan.

Shorcut Anwar untuk jadi PM Malaysia , serah darah untuk ujian DNA

Posted: 16 Mar 2011 07:30 PM PDTHanya dengan setitik darah, Kerajaan Barisan Nasional boleh tumbang, dan impian Anwar nak bersemayam di Putrajaya boleh tercapai. Hanya dengan setitik darah yop!

Sebab itu teman semakin hairan dengan sikap berdolak-dalik manusia yang ditabal bininya sendiri yang membantah kepada permohonan Pendakwaraya supaya beliau memberikan darah beliau untuk dibuat ujian DNA sebagai perbandingan kepada DNA-Lelaki Y daripada airmani yang ditemui didalam dubur Saiful Bukhori Azlan. Peluang sudah terbuka luas untuk Anwar sekarang. Tetapi hairan bin ajaib teman nengok Anwar seolah-olah tidak berminat dengan haq dan kebenaran! Atau apakah semuanya demi politiking yang melampau sahaja?

Pertama yang kita semua perlu faham, tidak saperti kes dahulu (1998), kali ini DNA-Y yang ditemui adalah berdasarkan sumber DNA yang jelas iaitu airmani seseorang. Sumber DNA yang ditemui dalam dubur Saiful ialah airmani seseorang! Sedangkan didalam kes terdahulu (ingat lagi kes tilam), sumber DNA atas tilam itu tidak dapat disahihkan oleh pakar kimia Lim Kong Boon. Beliau hanya tahu diberikan 13 keratan tompok daripada tilam, dan menguji sumber DNA nya. Beliau sendiri tidak tahu secara sahih dan pasti sumber DNA itu. Dan bila ditanya mana sampel-sampel ujian utnuk DNA itu, beliau memberitahu telah memusnahkannya.

Itu adalah antara sebab mengapa mendiang YA Datuk Augustine Paul meminda pertuduhan kerana tiada bukti jelas apa sumber DNA tersebut diatas keratan tilam berkenaan. Dan kita perlu ingat kesan tompok diatas tilam itu berusia 5 tahun (kejadian 1993) semasa diuji (ujian 1998)!!

Tetapi didalam kes sekarang, sumber DNA didalam dubur Saiful itu dikenal pasti sebagai airmani seseorang. Masih fresh harum lagi yop, baru berusia 2 hari (liwat 26.06, pemeriksaan 28.06). Yang mengesahkannya adalah beberapa orang pakar perubatan, doktor, pakar forensik dan pakar kimia. Tak silap teman kesemuanya 5-7 orang pakar. Mereka ini semua adalah professional dan tidak kenal satu sama lain. Mustahil mereka boleh berpakat, dan tidak ada sebab mereka mahu berpakat. Dan kesemuanya mengesahkan sumber DNA itu adalah airmani seseorang dilabel sebagai Lelaki-Y.
Persoalan yang menjadi isu ialah siapa lelaki Y itu. Ada orang mendakwa airmani itu disumbat didalam dubor Saiful. Persoalannya siapa yang menyumbatnya? Pastilah ada seseorang, yang menyumbatnya; tak mungkin airmani itu boleh berjalan sendiri kot yop. Dan airmani akan berada didalam dubur seseorang (atau alat sulit wanita) hanya dengan satu cara sahaja, iaitu dengan perantaraan "spitol-air".

Dan tidak mungkin ada mana-mana pihak boleh memasukkan air mani Anwar kedalam dubur Saiful. Pertama mereka perlu dapatkan airmani itu dari Anwar. Kecuali Wan Azizah meminjamkannya kepada mana-mana orang, mustahil ada orang lain boleh dapatkannya! Takkan nak tuduh Wan Azizah pakat dengan Saiful kot? Dan Anwar sendiri mengesahkan dia tidak ada beri sampel airmani dia kepada sesiapa pun untuk ujian DNA atau apa-apa ujian, walaupun semasa ditahan polis.

Kedua, ada orang dakwa polis menggunakan DNA lama dalam kes 1998. Samada yang bercakap ni biol ataupun tak sekolah. Pertama, sampel DNA tahun 1998 telah pun dimusnahkan oleh ahli kimia Lim Kong Boon. Kedua, kalau betullah ada sampel DNA tu, dah kering lama dah pun yop. Sedangkan airmani yang ditemui didalam dubur Saiful adalah "barang fresh", mengikut kata pakar baru berusia beberapa hari. Jadi dakwaan ini ternyata tidak menasabah, apatah lagi menasarawak!

Pokok ceritanya, bagi Mahkamah untuk mengetahui identiti tuanpunya airmani didalam dubur Saiful itu yang dilabel sebagai Lelaki-Y, maka Mahkamah perlu mendapatkan DNA perbandingan. Kita boleh uji airmani seluruh lelaki yang ada di Malaysia ini untuk DNA perbandingan tersebut, tetapi kita mulakan dengan Anwar dahulu. Sebabnya mudah, Saiful mengadu Anwar yang "mengunyitkan" beliau. Maka sebab itulah pemberian sampel darah untuk ujian DNA oleh Anwar sangat penting.

Penting bukan kerana hendak membutikan Anwar "mengunyitkan" Saiful, tetapi penting kerana nak membuktikan yang hak dan kebenaran. Ada dua kemungkinan akan berlaku jika Anwar memberi sampel darah untuk ujian DNA perbandingan tersebut.

Jika ujian darah itu mendapati DNA Anwar menyamai DNA Lelaki-Y tersebut, ada kemungkinan Anwar akan bercuti panjang di Sg. Buloh Resort, mungkin lebih daripada 9 tahun. Kerana ketepatan ujian DNA adalah 99.95% benar dan betul.

Tetapi kalau ujian darah itu mendapati DNA Anwar tidak sama dengan DNA Lelaki-Y tersebut, maka bukan sahaja beliau mungkin dibebaskan daripada pertuduhan, silap-silap Kerajaan Barisan Nasional boleh tumbang yop. Kerana rakyat akan terus hilang kepercayaan!!!

Nah, kalau Anwar benar-benar yakin dia tidak "mengunyitkan" Saiful, tidakkah ini peluang terbaik untuk Anwar bukan sahaja untuk membersihkan namanya, malah untuk menumbangkan Kerajaan Barisan Nasional!?

Tak payah tipu-tipu, tak payah bohong-bohong, tak payah kelentong-kelentang, tak payah putar poosing, tak payah jual nama YDP Agong, tak payah lelong nama Panglima Angkatan Tentera, tak payah sogok Ahli Parlimen, tak payah kejor MP BN sampai ke Taiwan, tak payah pilihanraya, tak payah tiru Mesir atau Libya, pendekkata tak payah buat apa pun. Teman cukup yakin jika DNA itu tidak benar, rakyat sendiri akan bangkit menuntut Kerajaan dibubarkan. Malah tidak keterlaluan teman katakan rakyat sendiri akan mendokong Anwar dan diarak dari Mahkamah Jalan Duta ke mahkota Putrajaya!!! Bukankah itu jalan singkat ke Putrajaya; yang diidam-idamkan sangat oleh manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan!!!

Tapi risikonya besar yop. Jika DNA itu benar, teman cukup yakin bukan sahaja rakyat, para pak jangoat sendiri akan mendokong dan arak Anwar daripada Mahkamah Jalan Duta ke Penjara Sg. Buloh. Silap-silap haribulan mau Karpal pun tumpang sekaki yop!

Pendek story yop, semuanya terletak ditangan manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan ini. "To give or not to give - that's the question!"

Cuma teman nak landing dengan bertanya kepada segelintir pak jangoat yang berkiblatkan kepada manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan ini; tidakkah terdetik sedikit pun dihati kecil mike nak mintak Anwar supaya berikan setitik aje darahnya untuk ujian DNA itu. Apa yang susah sangat. Setitik darah yang boleh menentukan kebenaran dan kepalsuan, setitik darah yang menentukan syurga atau neraka bagi pengikutnya. Pikior-pikiorkanlah yop. Janganlah kita menjadi golongan 'summum buqmum umyum fahuum - Kaum PBB - Pekak, Bisu & Buta!

Pada teman Anwar tidak sepatutnya berselindung disebalik teknikaliti dan peruntukkan undang-undang. Anwar tidak sepatutnya menyorok disebalik jubah Karpal. Iya, Mahkamah akan membuat keputusan; mungkin Hakim akan suruh, mungkin Hakim akan tolak. Itu hak Hakim dan Mahkamah untuk membuat keputusan. Kita tidak boleh ganggu, apalagi mengacau prosiding Mahkamah.

Tetapi Anwar perlu ingat, Mahkamah Rakyat juga sedang menanti. Dan Mahkamah Rakyat hanya pentingkan haq dan kebenaran.

Cuma teman nak kabornya, umat dan rakyat sudah mula heran, kenapa manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan ini liat dan susah sangat nak bagi setitik darah kebenaran itu. Ada rahsia besar yang nak disembunyikan ke?

Dan jangan lupa Mahkamah ALLAH juga sedang menanti, dan Mahkamah ALLAH juga berpaksikan kepada haq dan kebenaran!

Pikior-pikiorlah yop; ALLAH bagi otak bukan suruh buat lauk masak lemak cili api, tapi untuk digunakan!!!

sumber : Zulkifli Nordin

Gempar ! Kerajaan DAP P.Pinang guna duit untuk tarik sokongan guru KAFA !

Posted: 16 Mar 2011 06:00 PM PDT
Apa dia ini ??  Nak duit dari kerajaan Guan Eng kena hadir majlis program .. baru boleh dapat.  

Inilah  kerja kerajaan DAP  yang nampak tak  ikhlas nak beri sumbangan kepada guru-guru KAFA.

Kerajaan BN ada ka buat lagu ini ....kalau nak beri sumbangan , berilah kepada semua dan barulah adil . Kalau guru KAFA itu sakit dan ada hal , adakah adil untuk mereka ?  Ternyata sumbangan kerajaan DAP P.Pinang pada hari Maulidul Rasul hanyalah seperti sogokan bagi memancing undi orang Melayu .

untuk keterangan lebih lanjut KLIK DI SINI


Rajahmas

Posted: 17 Mar 2011 11:07 AM PDT

Rajahmas


DNA Anwar jalan singkat ke Putra Jaya atau ke Penjara...

Posted: 17 Mar 2011 02:53 AM PDT

Zulkifli Nordin adalah bekas peguam kes liwat Anwar sewaktu masih bersama PKR... Berikut adalah ulasan menarik beliau tentang Anwar...Ahli Parlimen Bebas, (Kulim Bandar Baharu), Zulkifli Noordin berkata ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berada dalam kedudukan terbaik dan jalan singkat yang sebenarnya dalam merealisasikan "hajat" beliau menjadi sebagai Perdana Menteri dan menawan Putrajaya.

Menurut beliau jalan berkenaan ialah dengan memberikan DNA nya berhubung kes liwat yang dihadapi oleh Ketua Umum PKR itu yang sedang berjalan di Mahkamah bagi mencari kebenaran dan keadilan untuk kedua-dua pihak.

"Anwar menyatakan perkara itu dirancang....tetapi oleh sesiapa kita pun tidak tahu. Persoalannya siapa yang nak 'rancang' air mani yang baru di dalam dubur Saiful Bukhari Azlan. Keduanya kalau betul bagilah DNA....kalau Anwar dakwa yang DNA "Y" daripada kesan air mani itu bukan dia senang sahaja jawapan dia. Bagi sahajalah.

"Malahan sebenarnya ini adalah peluang terbaik Anwar untuk membuktikan kesuciannya. Jadi beri sahaja DNA. Apa yang masalah besar sangat..Dahlah sumpah pun tidak mahu. Kata Syeikh Yusuf Qardawi tidak bagi. Sekarang "Syeikh" Karpal pula tidak bagi. Ini soal mahu menentukan bersalah atau tidak.

"Bukan soal Mahkamah. Sepatutnya Anwar melompat ambil peluang sebagaimana Saifuddin Nasution melompat tunjuk cek dalam isu N.Gobalakrishnan dan sebagainya. Nampak "double standard". Beranilah..tunjukkan keberanian, kejujuran dan berdepan dengan kebenaran," katanya kepada UMNO-Online di Lobi Parlimen, di sini, hari ini.

Zulkifli seterusnya berpedapat kalau terbukti yang DNA Ketua Pembangkang terbabit tidak sama dengan DNA lelaki Y yang dijumpai dalam air mani dalam dubur Saifiul itu, ianmya boleh menumbangkan BN.

"Ini pada saya boleh tumbangkan BN sebab orang akan hilang kepercayaan kepada kerajaan. Lagi pun bukankah Anwar bercita-cita besar untuk jadi PM. Ini peluang terbaik beliau....kalau beliau betul....Persoalan sekarang , kenapa tidak berani.

"Ketidakberanian Anwar ini menimbulkan satu persepsi yang tidak baik menyebabkan rakyat memandang dengan negatif terhadap beliau," katanya

PKR lancar kempen secara HARAM di Kuching

Posted: 16 Mar 2011 05:41 PM PDT

Bandaraya Kuching – Rajahmas berharap pihak berkuasa tempatan di sini mengambil tindakan tegas terhadap golongan pembangkang yang semakin terdesak dengan kempen pilihanraya negeri sekalipun DUN Sarawak belum dibubarkan.

Sebelum ini PKR telah cuba menghidupkan demonstrasi di Water Front Kuching dan di Bandar Miri, namun mereka gagal mendapatkan bilangan peserta yang memuaskan untuk menjayakan rancangan mereka itu. Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin bertindak sebagai pencetus kebangkitan PKR terhadap Ketua Menteri Taib Mahmud memandangkan Nurhanim Mokshen (Ketua Wanita Sarawak) tidak berperanan seperti yang diharapkan kepimpinan partinya.

Minggu lepas ahli-ahli PKR telah menyebarkan naskah Selangorkini kepada jemaah selepas menunaikan solat fardu Jumaat di Masjid Jamek, Kuching. Naskah yang sama turut disebarkan dari rumah ke rumah di kawasan Satok beserta kertas nama calon PKR seperti yang ditunjukkan di bawah;

Kad dan kertas calon PKR yang disebarkan secara haram
Kegiatan menyebarkan surat propaganda seperti ini bertujuan untuk menghasut dan meracuni pemikiran rakyat. Inilah kaedah yang digunakan pembangkang untuk memecah-belahkan perpaduan rakyat Sarawak demi kedudukan politik ahli-ahli mereka.
 
Persoalan rajahmas, kenapa pemuda PBB kawasan lambat bertindak? Jika dibiarkan, PKR akan terus bermaharajalela sesuka-hati membuat perkara-perkara yang menyalahi undang-undang di negeri ini. Naskah Selangorkini tidak mempunyai lesen pengedaran yang sah di negeri Sarawak.

Begitu jelas PKR semakin terdesak sehingga sanggup mengambil tindakan sedemikian demi survival politik mereka. Jika beginilah cara mereka berkempen sehingga tidak menghormati orang lain dan tidak menghiraukan undang-undang, akan rosaklah negeri kita. Dengan akhlak buruk seperti ini, layakkah mereka menjadi pemimpin untuk rakyat di negeri Sarawak?

Ahmad Saabun

Posted: 17 Mar 2011 11:04 AM PDT

Ahmad Saabun


MAHKAMAH DNA...

Posted: 16 Mar 2011 11:44 PM PDT

Ada kalanya dalam hidup ini mahkamah tidak menyelesaikan semua perkara samada bagi menegakkan kebenaran ataupun mempertahankan kesalahan. Samada ianya mahkamah tinggi, rendah, persekutuan, rayuan, agong mahupun mahkamah syariah ianya masih satu proses yang dalamnya berbau berbagai kemungkinan. Bukan aku menolak mahkamah sebagai penyelesaian kebaikan dan kesalahan manusia, namun lebih daripada itu ada mahkamah lain yang lebih berkesan untuk membuktikan dua perkara tersebut.

Sebagai orang Islam sudah tentu kita mendambakan mahkamah Allah dalam menentukan segalanya, namun proses kearah itu kita semua kena tunggu di hari pengadilanNya nanti.

Bagi hidup yang sesingkat ini ada satu lagi mahkamah yang semakin dilupakan oleh kita, iaitu mahkamah rakyat, mahkamah kita semua. Kalau mengikut falsafah mahkamah agung atau mahkamah rayuan kita berpegang kepada prinsip, "seseorang itu tidak bersalah selagi mahkamah tidak mendapatinya bersalah". Betul la tu…tetapi jangan lupa pada mahkamah rakyat, mahkamah hidup seharian ini yang berpegang dengan prinsip alam, "berani kerana benar", "kalau tak buat kenapa mesti takut" dan "serahlah DNA kalau tak buat"….

Kita semua tahu dan akui mahkamah tinggi atau rendah belum tentu orang bersalah di hukum kerana ada pegangan yang dipertahankan "lebih baik melepaskan yang tidak bersalah dari menghukum yang bersalah". Ada orang bersalah tetapi terlepas kerana "masalah teknikal". Ada orang bersalah terlepas kerana hebatnya peguam yang dibayar dan ada yang tidak bersalah tetapi terhukum kerana "tidak wujud keraguan yang munasabah".

Seperkara lagi "mahkamah Allah" bersumpah dengan nama Allah. Ini juga mahkamah yang amat berkesan kerana bersalah atau tidak kita bersandarkan kepada nama Allah. Tidak ramai yang berani buat kerana tahu kesan segera dan tidak segera pada sumpah ini.


Tetapi mahkamah rakyat, mahkamah masyarakat mudah dan senang. Kalau tak buat kenapa mesti takut, mesti mengelak, mesti mengelat. Atau mungkin memang buat kerana yakin dan percaya boleh lepas di mahkamah.

IPOHMALAY

Posted: 17 Mar 2011 09:16 AM PDT

IPOHMALAY


Inilah Perangai Orang Kaya Di Malaysia

Posted: 17 Mar 2011 01:23 AM PDT

People? Seramai mana people? Seramai mana 'rakyat' yang mahu disebut oleh penduduk Bukit Bandaraya? Tanpa mempedulikan kos yang tinggi kerana saranan mereka yang mementingkan diri, orang-orang kaya di Bukit Bandaraya mahukan laluan MRT yang sejajar dengan Sprint Highway, dibina bawah tanah demi 'ketenteraman' mereka.

Lihatlah fenomena di sebuah kawasan yang dihuni orang-orang yang berduit. Mereka pada satu masa menjadi jaguh apabila memperkatakan tentang perbelanjaan yang berlebihan oleh kerajaan, tetapi apabila terkena di batang hidung sendiri, mereka akan menutup mata kepada 'perbelanjaan berlebihan' itu, demi punggung mereka sendiri.

Hubungan antara beratus ribu penduduk, malah mungkin mencapai jutaan, dari Sungai Buloh hingga Taman Tun Dr. Ismail dengan ibukota dan selatan ibukota, dipermahalkan oleh tindak-tanduk 50 penduduk Bukit Bandaraya yang mahu kos pembinaan MRT yang merentasi kawasan mereka dinaikkan berkali ganda melalui pembinaan terowong bawah tanah, atas nama 'ketenteraman orang-orang kaya'.

Padahal, pastikah mereka akan menggunakan MRT itu apabila ia siap kelak? Adakah Datuk-datuk, Datin-datin, Tan Sri-tan sri ini akan menaiki MRT? Jawapannya, anda sendiri tahu.

Barangkali satu Facebook Page mengkritik mereka-mereka ini perlu diwujudkan.

By FAZLEENA AZIZ
fazleena@thestar.com.my | Mar 17, 2011

Residents want MRT underground


Time to talk: Syed Hamid (second from left) chairing the meeting with the residents. With him are (from left) Spad CEO Mohd Nur Kamal, Spad chief development officer Azmi Abdul Aziz and Prasarana project manager Zulkifli Yusof.

About 50 residents from Bukit Bandaraya in Bangsar had a meeting with the authorities over the proposed Mass Rapid Transit (MRT) Sungai Buloh-Kajang line, particularly along the Sprint Highway stretch.

The Sprint stretch runs between Section 16 and Pusat Bandar Damansara along the back of townhouses in Jalan Medang Serai.

The residents said the line should be built underground instead of an elevated track as proposed and there should not be any land acquisition for the project.

The meeting was held together with Land Public Transport Commission (SPAD), Syarikat Prasarana Negara Bhd (Prasarana), MMC-Gamuda JV Sdn Bhd and Sprint Highway, where the residents were shown details of the MRT lines.

Bukit Bandar Raya Residents Association deputy chairman M. Ali said the whole MRT line should be realigned to avoid any inconvenience to the people.

Nanyang Siang Pau Akhbar Singapura?

Posted: 16 Mar 2011 06:55 PM PDT

Nanyang Siang Pau ni suratkhabar mana? Singapura kah? Mengapa ia mengiyakan sumber dari Singapura dan menghentam mantan PM, Tun M berhubung apa yang telah disebut beliau dalam buku terbaru beliau?

INGATAN TUN MAHATHIR LEMAH

AKHBAR Nanyang Siang Pau terbitan 12 Mac 2011 menyiarkan artikel tulisan pengkritik semasa, Huang Zi mengenai pelancaran buku memoir Tun Dr. Mahathir Mohamad bertajuk A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 8 Mac lalu.

Artikel yang disiarkan dalam ruangan Pendapat Yuanlun di halaman A13 akhbar berkenaan bertajuk 'Daya ingatan Pak Mahathir'.

Menurut penulis, kemampuan penakluk dari Perancis, Napoleon Bonaparte untuk mengingati satu persatu nama perajuritnya adalah kebolehan hebat. Malangnya, beliau meninggal dunia awal pada usia 52 tahun sehingga menyukarkan semua pihak mengetahui adakah kebolehan itu semakin hilang mengikut peredaran umurnya.

Kebiasaannya, apabila usia menjangkau 70 hingga 80 tahun, seseorang itu akan ingat kembali masa silamnya satu persatu dan pada masa sama akan lupa apa yang baru dicakap dan juga tidak ingat perbuatan yang baru dilakukan sebentar tadi.

Dalam hal berkaitan, otak dan pemikiran Tun Mahathir dikatakan masih sihat dan segar lagi. Pemikirannya juga didakwa masih hebat dan canggih.

Sejak beliau menyandang jawatan Perdana Menteri sehingga melepaskan jawatan itu, apa yang beliau cakap dan laungkan sama ada jasanya atau bercakap bohong sangat banyak telah diluahkan. Banyak cerita yang beliau dedahkan dan ia seperti bulu lembu (bidalan Cina bermaksud terlalu banyak). Orang hebat yang boleh mengaku diri sendiri hebat memang seorang yang hebat.

Selain itu, beliau juga menulis biografinya sendiri, supaya orang ramai dapat membaca 'inilah sejarah saya yang sebenar'. Mengikut Tun Mahathir dalam bukunya, beliau hanya mengikut arahan Yang di-Pertuan Agong supaya memecat Ketua Hakim Negara ketika itu, Tun Salleh Abas.

Tun Salleh yang begitu kecewa dan tidak mahu lukanya berdarah kembali, memilih tidak menjawab isu-isu yang dibangkitkan dalam buku itu. Ini menyebabkan kes berkenaan terus menjadi tanda tanya mengenai apa sebenarnya yang berlaku.

Menurut Tun Mahathir, beliau diberikan sambutan dingin semasa melawat Singapura semasa baru menjawat jawatan Perdana Menteri. Ketika ingin bertemu dengan Perdana Menteri republik itu, Lee Kuan Yew, beliau hanya disambut pegawai protokol dan Kuan Yew hanya muncul selepas 15 minit.

Dikatakan juga beliau berjumpa dengan Presiden Singapura, Benjamin Henry Sheares dan mereka berbincang selama 20 minit dan pembantu presiden didakwa menuangkan teh sebagai isyarat memaksa perbincangan itu ditamatkan segera.

Tetapi apa yang dijawab oleh Singapura adalah ketika lawatan itu, Kuan Yew sendiri menyambut Tun Mahathir di lapangan terbang. Pada masa itu, Sheares telah pun meninggal dunia dan beliau sebenarnya mengadakan perjumpaan dengan Presiden lain iaitu Devan Nair dalam satu majlis makan tengah hari.

Nampaknya, daya ingatan Tun Mahathir lebih teruk daripada Napoleon. Beliau tidak dapat lagi melawan usia yang semakin tua. Kesahihan daya ingatan beliau mengenai peristiwa silam boleh dipertikaikan dan perlu dikaji selidik untuk mencari kebenarannya.

Sebab itu, ungkapan 'sejarah saya' yang disebut Tun Mahathir sebenarnya hanya bertujuan menyedapkan telinga orang ramai sahaja.


Teman bukan anti-Singapore pun. Cuma cara penyampaian akhbar ini kepada masyarakat yang terlebih pro-Singapore. Elemen inilah yang dikatakan berunsur menghasut. Siapa setuju akhbar Cina ni penghasut, angkat tangan macam teman ni, dan undi di kanan atas blog ini.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 17 Mar 2011 03:41 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


Daphne Iking MASUK ISLAM, Bob Lokman MASUK PAS ... Siapa Yang Akan Masuk SYURGA ALLAH ??

Posted: 16 Mar 2011 09:21 PM PDT

Aku terbaca dalam beberapa blog sahabat-sahabat aku di cywar ni sejak semalam, mengatakan parti PAS sedang cuba menarik selebriti-selebriti (artis) untuk join PAS sepertimana yang pernah berlaku iaitu Akill Hayy Rawa, Ito Blues Gang, Radzi Melissa, PakLong (pencipta: Cinta Pantai Merdeka), Renggo (kumpulan ARROW) dan yang terbaru adalah juri Raja Lawak musim lalu - Bob Lokman.

Info terkini mengatakan PAS sedang dalam perancangan hebat untuk menarik artis kegemaran ramai di Malaysia iaitu Aznil Haji Nawawi.


Hmmmm ... Nampaknya satu perubahan radikal tahap gila dalam PAS sedang berlaku sekarang ni! (ianya mungkin idea songsang hasil tarbiyah oleh DAP & PKR , kot ? ...)

Takpa, itu mungkin cara mereka untuk menarik orang muda ke dalam PAS seterusnya men"dakwah"kan mereka-mereka yang muda itu dengan dakwah perjuangan songsang PAS yang sentiasa mengiyakan kata-kata "UNDI PAS MASUK SYURGA" ...

Persoalannnya : SYURGA ALLAH ke? atau "SYURGA PAS" ke ? ...

OK,
Berbalik kepada tajuk artikel AloQStaQBlog hari ni, "Daphne Iking MASUK ISLAM, Bob Lokman MASUK PAS ... Siapa Yang Akan Masuk SYURGA ALLAH ???"

Adakah BOB LOKMAN akan ke SYURGA ALLAH kerana beliau telahpun mendapat "hidayah" & "syafaat" sehingga sudah layak berpelukan dengan ulamak tersohor Kelantan : NIK AZIZ NIK MAT ??
Ataupun,
Daphne Iking dulunya (sekarang pun mungkin hampir sama saja) yang pasti akan melelehkan segala ayer dalam badan puak lelaki (normal) apabila melihat beliau bergambaq dengan penuh seksi dan penuh keghairahan, kini DAHLIA DAPHNE ELANOR IKING baru sahaja memeluk AGAMA ISLAM kerana nak bernikah.

ANTARA KEDUA-DUA ORANG ARTIS NI, SIAPA AKAN MASUK SYURGA ALLAH ????

Ini ada 2 jawapannya :

1.  KEDUA-DUANYA, TIDAK MASUK SYURGA ALLAH JIKA TIDAK BERIMAN DAN TIDAK MENGIKUT 100% AJARAN ISLAM SERTA PERINTAH ALLAH !

2.  DAN KEDUA-DUANYA, PASTI MASUK SYURGA ALLAH JIKA MEREKA BERIMAN DAN MELAKSANAKAN 100% AJARAN ISLAM SERTA PERINTAH ALLAH !

Dengan menganut Islam sahaja, masih tidak menjanjikan SYURGA ALLAH secara total BULAT-BULAT!

(walaupun ada Nas yang mengatakan Umat Islam akan semuanya pasti dimasukkan ke dalam Syurga Allah setelah menjalani hukuman & azab siksaan Allah di Akhirat kelak. Ini aku mohon kepada anda semua agar pegi belajaq ilmu agama sendiri untuk mencari jawapannya)

TETAPI, KALAU DENGAN HANYA DENGAN MASUK ISLAM / MENGANUTI AGAMA ISLAM TANPA MENGIKUT AJARAN ISLAM SERTA PERINTAH ALLAH , NERAKA TETAP MENANTI MU ...

LEBIH-LEBIH LAGI JIKA MASUK PARTI PAS ... IANYA LANGSUNG TIDAK MENJANJIKAN SEBARANG SYURGA ALLAH KEPADAMU ... SELAGI KAMU TIDAK MELAKUKAN SEGALA SURUHAN AGAMA ISLAM !

Tak kiralah engkau join parti PAS , mahupun parti UMNO , mahupun DAP , waima parti KOMUNIS sekalipun , jika kamu beriman dan melaksanakan segala perintah Allah ... Janji SYURGA ALLAH pasti tersedia untuk kamu bulat-bulat!

YANG PENTING ADALAH MENJADI ORANG ISLAM YANG BERIMAN. BUKAN ORANG ISLAM YANG MENGISI BORANG KEAHLIAN PAS!

TAK KIRALAH ENGKAU DAPHNE IKING atau BOB LOKMAN atau NIK AZIZ mahupun AMY SEARCH atau sesiapa juapun, engkau tak perlu join PAS untuk ke SYURGA ALLAH ...

Jikalau kamu telah dijanjikan oleh Nik Aziz dengan Menyokong PAS akan dimasukkan ke "SYURGA" dan "SYURGA PAS" itulah yang kamu kejar, eloklah kamu JOIN PAS pun sepertimana yang dilakukan oleh BOB LOKMAN ...


JANGAN SESEKALI ANDA TERPEDAYA DENGAN NAMA ISLAM PADA NAMA PARTI ... Kerna ianya tidak menjanjikan SYURGA ALLAH YANG SEBENAR kepadamu.

Ingat tu ?! ...


AloQStaQ
17 March 2011
12:21 TENGAHARI

bumiyang

Posted: 17 Mar 2011 03:34 AM PDT

bumiyang


Kerana Memfitnah Ummi Hafilda - Baginda Disaman!!!

Posted: 17 Mar 2011 01:42 AM PDT

Bayangkan Apa Berlaku Jika Negara Jepun Lenyap Dari Peta Dunia!!!

Posted: 16 Mar 2011 06:30 PM PDT

tunku

Posted: 17 Mar 2011 03:33 AM PDT

tunku


Dr Mahathir: Better not to have nuclear plant

Posted: 16 Mar 2011 09:30 AM PDT

CYBERJAYA: Former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad Wednesday reiterated his view on not having a nuclear power plant in this country.
"You know my view about it. We do not know enough about the reaction of this material," he told reporters here when asked on his views on building the plant.
Dr Mahathir said the radiation leaking from the stricken Japanese nuclear power plant due to the tsunami after the 9.0-magnitude earthquake seemed to lend support for his concern.
"Once it is activated, it becomes radioactive. People do not know how to get rid of the waste," he said.
He noted that during his premiership, the Government had decided on four fuel strategies, namely oil, gas, coal and hydro, and nuclear was not included.
"We have bad experience already with nuclear. I don't know whether people are aware about it or not," he said.
Asked whether he would advise Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak not to have nuclear power plant, Dr Mahathir said, "I'm not an advisor. That is why I use my blog."
Malaysia plans to build two nuclear power plants that will generate 1,000 megawatts each, with the first plant ready for operation in 2021 and the second plant, a year later.
It is part of the overall long-term plan to balance energy supply. - Bernama

tunku : i wonder what was the bad experience with nuclear malaysia had experienced? anyway i guess the country will be much better off without nuclear power.just imagine if we experience anything like explosion of nuke plant.....what will happen? may be the government should put nuke energy as the last resort.for now we should do without it or the authority must make sure and give assurance that the plant is SAFE for us.

Che Det

Posted: 17 Mar 2011 03:30 AM PDT

Che Det


IRON ORE

Posted: 17 Mar 2011 03:15 AM PDT

1. I read an advertisement in a Malaysian paper by a Malaysian Steel mill wanting to buy iron ore. I also know of another steel mill importing iron ore.

2. I think this is very strange. It is known that iron ore is being mined in Terengganu and Pahang right now. I understand that the iron ore is being exported. Without being processed in any order to add value.

3. Why cannot the people mining for iron ore in Malaysia sell the ore to Malaysian mills. The ore they have to buy comes from Australia or even Latin America. The price must be higher because of transportation cost. If Malaysian ore is sold to Malaysian mills, the profit would be higher for the miners as the transportation cost would be lower.

anakbukitgantang says

Posted: 17 Mar 2011 03:26 AM PDT

anakbukitgantang says


Pesanan Syeikh Nazim berkenaan bencana alam di Jepun

Posted: 16 Mar 2011 11:59 PM PDT

Manusia di zaman moden ini angkuh. Seringkali bencana alam diturunkan untuk mengingatkan manusia ada kuasa yang lebih besar iaitu kuasa Allah. Bahawa alam dan segala yang ada disini mempunyai empunya dan mengikut perintahNya. Ikutilah pesanan Maulana Syeikh Nazim pemimpin spriritual Nasyabandi mengenai Jepun, Pulau Cyprus, Laut Mediterranean, dan peringatan untuk manusia sejagat agar sentiasa bersiap siaga dan  beringat.

" Maulana Shaykh Nazim


11 Mac 2011, Lefke, Cyprus

Bismillahir Rahmanir Rahim

Allahu Akbar Allahu Akbar la ilaha illAllah, Allahu Akbar wa lillahil hamd..alfu salat alfu salam ala Sayydil awwalina wal aklhirin habibil Rabbil alamin, Sayyidil awalina wal akhirin..ya Sayyidi ya Rasulallah ishfa lana.. Audhu billahi minash shaitanir rajim, Bismillahir Rahmanir Rahim. Subhansin Sultansin ya Rabb. Maha Suci Engkau, Engkaulah Sultan Ya Tuhan!

Wahai manusia, pengunjung-pengunjung kami dari barat ke timur, dari utara ke selatan. Kami memohon kemuliaan Penutup Para Nabi dari Tuhan Syurgawi, Pencipta kami, kerana kita berada pada titik tersebut, jika kita berjalan di atasnya, kita akan terjerumus ke dalam neraka! Tiada satu pun yang dapat memberhentikannya, tapi selama mana kita diciptakan sebagai khalifah, pembantu, di planet ini, selama itulah kita mempunyai tanggungjawab. Dan sesiapa yang mempunyai tanggungjawab akan dipersoal, mereka akan disoal, " Apa yang telah kamu lakukan? Apa yang telah kamu pelajari? Apa yang kamu tahu?". Kita akan disoal kerana kita mempunyai tanggungjawab dan kita adalah semulia-mulia makhluk yang diciptakan, dan Allah Taala telah membusanai manusia dengan kemuliaan yang sangat tinggi yang bahkan Para Malaikat pun tidak mencapainya. Apabila Allah Taala menyatakan kepada penghuni syurga, kepada Para Malaikat, bahawa, "Aku akan mencipta sesuatu, yang menunjuk atau membawa ciptaan yang baru dalam kewujudan, yang baru. Dan Aku akan membusanai mereka dengan kemuliaan yang tinggi, dan Aku akan menjadikan mereka sebagai khalifah di Bumi." Dan Para Malaikat berfikir bahawa kemuliaan yang tinggi adalah milik mereka. Dan Allah Taala telah mengatakan, " Aku membawa sesuatu perkara yang lain yang sampai sekarang tidak ada yang mengetahui. Aku membawa mereka dan Aku membusanai mereka dengan sebuah kemuliaan yang tidak ada satu pun dari kalangan kamu yang mencapai kemuliaan itu."

Kita mesti kenal diri kita sendiri. Kita harus bertanya, "Siapakah aku?" Tetapi maaf kerana terpaksa mengatakan bahawa semua manusia pada hari ini tidak tertarik untuk mengenal dan mengetahui tentang diri mereka sendiri. Mereka berfikir bahawa mereka diciptakan hanya untuk berseronok dengan diri mereka melalui hal-hal keduniaan. Saya minta maaf untuk menyatakan ini, tetapi ini adalah hakikat yang sebenarnya, bahawa manusia tidak pernah tertarik pada diri mereka sendiri. Mereka melihat sekeliling mereka, di bawah tapak kaki mereka, apakah ia atau kepala mereka, apakah itu, tetapi tidak ada seorang pun yang tertarik terhadap diri mereka sendiri. Tidak ada seorang pun yang berkata, "Siapakah aku?" Itu adalah kesilapan terbesar manusia, meninggalkan diri mereka sendiri, dan lari jauh dari diri sendiri. Manusia lari daripada hakikat kejadian mereka. Lari jauh. Kenapa? Kenapa kamu tidak tertarik untuk mengenali siapakah diri kamu? Saya pada mulanya tiada dalam kewujudan, kemudian dikeluarkan daripada rahim ibu saya. Saya tidak tahu apa-apa. Dan selepas beberapa ketika saya cuba untuk keluar dan dengan banyaknya kesakitan datang pada ibu saya sehingga saya keluar. Siapa yang menciptakan saya di dalam rahim ibu saya? Bagaimana saya keluar? Saya masuk ke dalam rahim sebagai sel, satu sel..bagaimana saya menjadi manusia lengkap dengan segala-galanya dan meminta dan menjadikan ibu saya keluarkan saya? Dia (ibu) sangat gembira dengan saya berada di dalam. Tetapi saya ridak gembira dengan menendang pintu untuk dibuka. Saya keluar. Cukup di sini! Saya mesti keluar! Allahu Akbar..Allahu Akbar. Kita keluar, menangis, menangis…."

Siapakah itu? Siapakah yang menciptakan saya dan kesemua orang juga, yang datang dengan cara yang sama? Tidak pernah fikirkannya? Dan tanpa kehendak saya, saya dari hari ke hari membesar, membesar, tetapi tumbesaran saya mencapai pada satu titik dan kemudian berhenti. Apabila saya mencapai 1 ½ meter atau 2 meter, tetapi selepas itu tumbesaran saya terhenti. Siapa yang menjadikan saya untuk tidak membesar lagi?" Lailaha illallah. Manusia mabuk, manusia mabuk. Tidak pernah menggunakan pemikiran mereka. Kemudian pemahaman mereka semakin meluas, lagi dan lagi, dan mereka akan mengetahui tentang segala-galanya tetapi mereka terkecuali. Mereka cuba untuk mengetahui segalanya, tetapi mereka lupa. "Siapa yang menjadikan saya dan saya membesar, membesar dan kemudian semakin ke bawah, ke bawah dan satu hari nanti saya akan habis, tamat. Saya tidak lagi bernafas, saya tidak lagi melihat, saya tidak lagi makan atau minum, saya tidak lagi bekerja, saya tidak lagi melihat apa-apa." Hal-hal ini, mereka tidak lagi memikirkannya. Tiga juta atau lima juta orang dan kamu tidak dapat mencari apapun kecuali segelintir manusia yang memikirkannya dan semua orang tidak pernah berfikir. Lailaha illallah.

Wahai manusia, Tuhan Syugawi baru sahaja menyampaikan kepada kami sesuatu untuk memikirkan tentang permulaan dan pengakhiran kami. Dan dunia kita mempunyai permulaan dan ia tidak seperti seratus tahun atau seribu tahun yang lalu, dunia kita berubah, bergerak, berubah, dan tidak ada seorang pun yang bertanya apa yang telah terjadi kepada dunia. Terlalu banyak peristiwa yang tidak diketahui dan tidak dijangka yang akan datang, dan manusia sekarang seperti mabuk, alpa dengan teknologi mereka. Mereka berfikir bahawa teknologi sudah cukup untuk mereka atau jangkaan terakhir bagi mereka untuk mengawal segala-galanya melalui teknologi, kerana mereka adalah orang-orang yang mabuk. Teknologi tidak boleh diarahkan dengan kekuatan kita, dan ia mempunyai had. Selepas had tersebut, sangat mustahil untuk bergerak setapak lebih daripada itu. Kita berada di dalamnya sekarang. Wahai manusia, kita akan pergi ke dunia yang lain. Seperti kita berada di dalam dunia yang tidak diketahui dan kemudian datang ke sini, manusia, kesemua mereka, akan pergi ke tempat lain yang tidak diketahui. Itu adalah ilmu yang Tuhan Syurgawi, Pencipta kita memilih orang-orang tertentu untuk mengajar kita tentang apa yang akan berlaku kepada manusia, secara individual atau secara awam. Tetapi sekarang manusia mengejar teknologi dan mereka sangat gembira dan sangat bangga. Mereka berfikir bahawa teknologi sudah cukup bagi mereka dan segala-galanya.

Saya fikir bahawa setiap orang pada hari ini mendengar hal yang besar telah terjadi di Timur Jauh iaitu sebuah gempa bumi dan juga tsunami. Kaca itu yang mereka cipta (tv), menunjukkan kepada semua bangsa, kepada manusia, bahawa mereka nampak dan melihat gelombang yang besar daripada samudera, lautan melanda Jepun dan sangat banyak negara mengambilnya melalui teknologi mereka. Teknologi tidak pernah melakukan apa-apa, dan ianya lenyap. Saya bertanya, sebagai manusia yang bangga, dengan teknologi dan bom-bom kamu, dengan kamu mempunyai seratus atau seribu kuasa nuklear, bolehkah kamu memberhentikannya? Di mana masyarakat Eropah dan Amerika yang sangat bangga, itu berlaku di Timur Jauh, di Jepun, apakah titik tertinggi kuasa kamu, hanya menunjukkan kepada kamu yang kuasa kamu bukanlah apa-apa! "Jika saya memerintahkan untuk menggerakkan lautan ke atas kamu, dalam masa 24 jam, bukan sahaja Jepun atau tempat-tempat yang lain, Tsunami tersebut boleh meliputi 5 benua. Kesemua mereka akan dilanda." Ini adalah sangat penting. Tuhan Syurgawi mahu menunjukkan kepada makhluk-Nya yang terdiri daripada manusia. "Jika Aku mahu mengambil engkau, Aku akan mengambil engkau. Itu adalah hal yang sangat mudah, Tsunami. Aku juga boleh memerintahkan sebuah lagi untuk engkau juga, tidak dengan menggunakan penghuni langit, daripada engkau Aku memerintahkan seseorang dari kalangan kamu semua untuk menendang dunia ini seperti bola sepak dan ia akan lenyap, musnah."

Wahai manusia! Ke marilah dan dengar dan pelajarilah perintah-perintah langit dan turutilah undang-undang syurga yang Tuhan Syurgawi, Pencipta kamu, sampaikan kepada kamu atau satu hari nanti benua-benua tenggelam ke bawah atau Tsunami akan meninggi dan melanda kesemua mereka. Marhaban! Selamat datang! Jepun adalah negara teknologi nombor satu dan rakyatnya, pengikut-pengikutnya telah diambil. Dan undang-undang suci telah sampai kepada saya, dan saya hamba yang lemah memberi amaran kepada semua bangsa, dan saya juga memberi amaran kepada Gadafi, Tarwani, Syaitani, Jinni…jaga adab kamu, jaga keterbatasan kamu, dan jadilah hamba yang merendah diri! Jangan menjerit dengan suara yang lantang. Jaga adab kamu! Allah memerintahkan kamu untuk menjaga hamba-hamba-Nya, dan dia tidak melakukan yang terbaik kepada bangsanya untuk melakukan yang terbaik buat mereka. Dia cuba untuk melakukan hal-hal buruk bagi saudara-saudaranya, dan dia telah melakukan yang terbaik untuk dirinya sendiri, bukan untuk bangsanya, dan bangsanya bangkit mengatakan, "Kami tidak suka kepada kamu!" dan sangat banyak negara sekarang melalui Tunisia, Algeria, Mesir, melalui Iraq, melalui Turki…dan sangat banyak tirani mengatakan, "Aku tidak sukakan engkau," dan mengancam. Jaga batasan kamu! Jangan berkata, kami boleh berhentikannya, Tsunami, dan bahkan seorang sahaja (Wali Allah) boleh menenggelamkan China di bawah beberapa Tsunami. Jangan katakan, kami sejuta, dua juta orang, mereka boleh mengambil sehingga tiada seorang pun di sana.

Wahai manusia, bahawa amaran dari langit, berkata, "Wahai Manusia, datanglah kepada Islam:aslam taslam/ berserahlah kepada Islam dan selamatkanlah diri kamu. Sesiapa yang menjaga arahan syurga akan selamat di sini dan di Akhirat atau Aku akan menghantarkan kepada kamu pelbagai kutukan dan sumpahan untuk mengambil kamu!" Bangsa Cyprus salah satu yang meninggalkan agama mereka, mereka tidak menjaga agama Islam! Mereka melakukan semua hal-hal yang salah, semua hal-hal yang kotor! Saya memberi amaran kepada mereka bahawa mungkin saya akan meninggalkan negara ini dan mungkin negara ini akan diambil daripada Turki dan Greek. Masuklah ke dalam Islam, jagalah tatakarma kamu yang Allah busanakan kepada kamu, jangan jadi manusia yang kotor. Kamu mesti keluar dari tempat-tempat kotor atau Tsunami akan datang kepada kamu juga! Jangan katakan ia hanya datang dari lautan, tidak, daripada dalam juga ia boleh datang. Langit mungkin akan menjadikan pulau kamu berada di bawah laut! Jika mereka tidak melakukan itu, saya telah diperintahkan untuk meninggalkan Cyprus dan pergi ke tempat yang belum diketahui, dan apakah yang akan datang kepada mereka. Ini adalah untuk Bangsa Cypriot dan Greek, kerana mereka melakukan hal-hal yang dibenci. Mudah-mudahan Allah mengampuni saya, kerana dosa-dosa saya mungkin akan membawa mereka kepada kutukan. Saya harus pergi jauh.

Wahai manusia, sekarang kita telah sampai pada keterbatasan, had kehidupan manusia di atas planet ini dan sangat banyak tanda-tanda yang datang. Saya gembira dengan darwish-darwish kami, murid-murid, pengikut-pengikut kami dan di sana ada juga amaran untuk mereka. Jika apa sahaja berlaku melalui Laut Mediterranean, ia bermaksud Armageddon, kiamat akan tiba tidak lama lagi! Sesiapa yang hendak datang ke sini, mereka harus melihat pada keadaan. Dan jika mereka datang, 3 hari untuk berziarah, cukup. Tinggal di rumah kamu. Kamu mesti lihat jika sesuai untuk berziarah ke sini. Jangan berniat untuk berada di sini lebih daripada 3 hari. Kamu mesti menjaga rumah kamu, anak-anak kamu, keluarga kamu, dan kamu mesti membimbing mereka. 3 hari untuk beziarah ke sini, kemudia kamu mesti pergi kerana mungkin keadaan di sini tidak baik untuk kamu, datang dan jangan pergi atau mungkin kamu akan tenggelam ke bawah dan tidak naik ke atas lagi. 3 hari sahaja untuk berziarah ke sini, kerana apabila Armageddon bermula, tidak ada lagi kapal, tidak ada lagi pesawat untuk tinggalkan pulau ini untuk balik ke tempat kamu.

Ini adalah perintah yang baru untuk orang-orang syurgawi untuk membangunkan kamu. Jagalah diri kamu bersama keluarga kamu, dengan anak-anak kamu. Dan cubalah untuk berada di desa-desa, luar bandar kerana bandar-bandar besar berada di bawah paras bahaya yang sangat besar. Tempat yang selamat hanya di luar bandar. Bandar-bandar besar berada di bawah paras bahaya yang amat tinggi. Jagalah ia. Sehingga hari ini, saya masih menyambut, orang-orang boleh datang untuk berada di sini. Tetapi selepas malam tadi saya telah diperintahkan untuk memberitahu kepada saudara-saudara kita daripada negara-negara lain untuk lihat pada keadaan, kerana selepas satu jam kemungkinan ia selesai: tiada lagi kapal, tiada lagi pesawat. Jika perlu, 3 hari dan kamu habis, kamu mesti pergi untuk bersama keluarga kamu. Tawbah Ya Rabbi! Tawbah Ya Rabbi! Tawbah Ya Rabbi! Fatihah!

Jangan membazir, simpan sesuatu sekurang-sekurangnya ia cukup bagi kamu untuk 40 hari. Jangan membazir, jangan membazir. Pembaziran akan membawa manusia kepada bebanan yang berat, semoga Allah mengampuni kita bagi kemuliaan Pengkhatam Para Nabi SAW. Selawat dan salam ke atas Baginda. Fatihah!

PANEH MIANG

Posted: 17 Mar 2011 01:44 AM PDT

PANEH MIANG


SULIT: Agong SAMAN Kerajaan

Posted: 16 Mar 2011 08:11 PM PDT

1. Khabar yang diperolehi mengesahkan seorang mantan YDP Agong kini sedang bersiap sedia untuk menyaman kerajaan persekutuan Malaysia.

2. Kisahnya bermula apabila mantan Perdana Menteri Malaysia telah membuat pengesahan secara bertulis untuk mengurniakan sebidang tanah lebih kurang 1 ekar yang terletak di hadapan sebuah hotel ternama di Kuala Lumpur (lokasi terpaksa dirahsiakan) melalui proksi mantan YDP Agong bagi tujuan pembangunan.

3. Namun, pengurniaan tanah melalui proksi itu tidak dapat diteruskan kerana menantu dan kroni si mantan Perdana Menteri kononnya sudah buat projek lain di tanah tersebut sehingga menimbulkan kemurkaan mantan YDP Agong.

4. Perihal ini telah sampai ke pengetahuan Perdana Menteri Malaysia hari ini, dan beliau dikhabarkan telah memohon kepada mantan YDP Agong untuk menangguhkan hasrat menyaman kerajaan persekutuan serta diberikan tempoh bagi menyelesaikan secara dalaman kemelut yang sedang berlaku.

5. Nampaknya Najib tidak habis-habis dengan tugas menyelesaikan timbunan kerosakan yang telah ditinggalkan oleh mantan Perdana Menteri beserta menantu kesayangannya.

6. Dan lebih mengharukan apabila mantan Perdana Menteri itu hanya dibiarkan berlagak seolah tidak ada sebarang kesilapan pun yang pernah beliau lakukan. Hakikatnya, rakyat Malaysia hari ini berpecah belah kerana dasar serta polisi yang dibawanya, namun mantan Perdana Menteri tidak pernah mengakui, jauh sekali cuba memperbaiki kerosakan yang berlaku di sepanjang tempoh pentadbirannya.

7. Sidang Dewan Rakyat pun selalu ponteng, tapi elaun selaku Ahli Dewan Rakyat sebanyak RM6,508.59 tetap 'di sapu' setiap bulan.

8. Kami mengucapkan selamat maju jaya kepada Najib dalam menyelesaikan segala kemelut yang telah diwariskan rejim terdahulu.

9. Dan kalau boleh, Najib nasihatkanlah juga orang rumah tu supaya dok ontok-ontok serta jangan keluar kenyataan sembarangan sehingga boleh menjejaskan kredibiliti Najib selaku Perdana Menteri.

10. Amatlah malang seandainya Najib jatuh hanya disebabkan oleh orang rumahnya yang syok sendiri.

سڬالاڽ موڠكين

Posted: 17 Mar 2011 01:39 AM PDT

سڬالاڽ موڠكين


Jcorp Bertegas Tak Jual Kulim!

Posted: 16 Mar 2011 10:08 PM PDT

'JCorp dah lantik consultant utk jual Kulim, QSR, KFC dan Sindora, antara bakal pembeli ialah Genting Berhad. Ni semua syarikat yg paling power dlm JCorp. Tak sampai 2 bulan Tan Sri Ali di tendang keluar dari JCorp dia org dah start nak jual semua aset penting bumiputera dlm JCorp kpd bangsa asing. Mana pergi janji top politicians di Johor yg janji tak kan jual sykt2 ni? Betul ler mcm yg Tan Sri sebut kat dlm artikel di atas tu…

JIKA JADI JUAL, MAKNANYA SATU LAGI SYARIKAT BESAR BUMIPUTRA AKAN HILANG DITELAN KERAKUSAN ORG2 YG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB DAN AMANAH UTK MENJAGA SYARIKAT YG TELAH DIAMANAHKAN...' petikan daripada blog Sdr Arman Azha.Ketua Wira PERKASA Malaysia. klik di sini.

Dibawah saya sertakan petikan e-mail dari wakil JCorp yang jelas menyatakan bahawa khabar angin itu adalah tidak benar.Tidak ada konsultan yang telah dilantik untuk menjual Kulim, QSR, et al tetapi JCorp telah melantik CIMB dan Maybank sebagai penasihat untuk penstrukturan semula hutang JCorp.

Date: Tue, 15 Mar 2011 17:52:53 +0800
Subject: Kulim (Malaysia) Berhad Announcement]

Salam.
Append below is the announcement by Kulim in response to the instruction by Bursa Malaysia Securities Berhad as provided in the Main Market Listing Requirements.
As spoken, we do not want to fall under Star's trap. The Star may enticingly pull out baits in order to manipulate and sensationalise the matter.
In addition to this, the drafted release may have legal implications.

Thanks and regards,
Norishah Mohd Seth.
CCD- JCorp.

General Announcement
Reference No JC-110314-51182

Company Name : KULIM (MALAYSIA) BERHAD
Stock Name : KULIM
Date Announced :14/03/2011

Kulim (Malaysia) Berhad ("Kulim" or "the Company") Article – "JCorp Planning to Sell Kulim"

Announcement Details/Table Section :

The Company wishes to announce that at present Kulim is not aware of any of the above mentioned plan or proposal. Kulim is not the source of the statement as appeared in the articles of the local newspapers.

Baca juga petikan dari The Star January 8, 2011

"The group has "saleable assets" of RM2.1bil, Kamaruzzaman said, without elaborating.
JCorp's landbank and properties are largely in Johor and this includes up to RM2.5bil in commercial properties.At at March last year, it had about 2,000ha to be developed in the Iskandar Malaysia region."

"Kamaruzzaman said the group's remaining debt would be restructured via new loans or instruments.JCorp has appointed CIMB Bank and Maybank Investment Bhd as advisors for the restructuring.

Both banks are also the biggest lenders to JCorp which could probably mean that both banks own the bulk of the bonds due for maturity."

"JOHOR BARU: Johor Corp will sell a parcel of land it owns in Johor as part payment for the RM3.6bil debt that is due in July 2012, says president and chief executive officer Kamaruzzaman Abu Kassim.

He also said the land had a market value of more than RM2bil."

Menurut sumber itu, memang tidak ada asas langsung tuduhan yang JCorp memberi sebab perlu jual Kulim untuk menangani hutang, sedangkan Kamaruzzaman sendiri menyebut saleable assets yang berbentuk hartanah saja melebihi RM2.1 billion.

Bagi peminat-peminat yang ingin mendapat maklumat lanjut boleh membaca bacaan tambahan di bawah.

1. JCorp selling land to repay part of debt
2. JCORP: MAKES NO SENSE TO SELL OUR CORE BUSINESS
3. KULIM-QSR-KFC CREATING FALSE MARKETS?
4. SHAHRIR SAMAD: ALI HASHIM HAS TO GO
5. Chances of QSR, KFCH sale grow dimmer


Perkasa Johor akan mengikuti perkembangan ini daripada masa kesemasa.

Amir Hamzah b Mohamad
Setiausaha,
PERKASA Johor.

p/s Terima kasih kepada rakan-rakan daripada pejabat MB Johor

Tiada Demontrasi!

Posted: 16 Mar 2011 10:45 AM PDT

YDP Pertubuhan Pribumi Perkasa Johor, Dato' Abd.Rahman b Abu Bakar memberi jaminan bahawa tidak ada demontrasi yang akan dilakukan oleh pihak PERKASA berhubung isu pihak pengurusan JCorp yang dikatakan sedang merancang untuk menjual anak syarikatnya, Kulim (M) Bhd.(Kulim). YDP Perkasa Johor juga telah mengarahkan semua pengerusi-pengerusi PERKASA Daerah-daerah tidak membelakangkan PERKASA Negeri dalam mengambil tindakan yang tidak diketahui kesahihan berita dan sumber-sumber maklumat yang diperolehi.

Difahamkan ada maklumat mengatakan ada perancangan daripada pengurusan Jcorp untuk menjual Kulim Bhd (KFC)kepada Genting Berhad. Sumber itu juga mempertikaikan, mengapa tidak dijual kepada Tabung Haji atau FELDA untuk kepentingan ekonomi bumiputera. Maka satu demontrasi sedang dirancang untuk mengadakan perhimpunan di Johor Bahru.

Memandangkan isu ini melibatkan harga pasaran saham syarikat terbabit maka ada lebih baik jika ianya tidak digembar-gemburkan. Namun PERKASA Johor tetap berpegang kepada kenyataan Presiden dan Ketua Eksekutif JCorp, Kamaruzzaman Abu Kasim. Dalam kenyataannya di Utusan Malaysia pada 28/12/2010 yang lalu, beliau menyatakan Johor Corporation (JCorp) tidak berhasrat untuk menjual aset-aset berharga iaitu QSR Brands Bhd. (QSR) dan KFC Holdings (M) Bhd. (KFCH), yang dipegang melalui anak syarikatnya Kulim (M) Bhd. (Kulim). Malah katanya lagi, QSR dan KFCH akan kekal sebagai aset berharga dan strategik bagi JCorp. Klik di sini untuk laporan akhbar berkenaan.

PERKASA Johor mengharapkan Jcorp akan terus mengekalkan aset-aset yang mewakili kepentingan orang Melayu dan dalam masa yang sama, turut menyumbang membantu syarikat-syarikat Melayu yang lain. Di bawah pengurusan yang baru, diharap Jcorp dapat mengikis persepsi buruk daripada 'menelan' syarikat-syarikat Melayu kepada memayungi syarikat-syarikat kecil ini.

PERKASA Johor juga yakin dan percaya, pengurusan Jcorp yang baru akan dapat mencari jalan menangani beban hutang berjumlan 3.5 billion yang menjadi libaliti kepada Jcorp.

Amir Hamzah Hj Mohamad
Setiausaha,
PERKASA Johor.

HERO KECIK

Posted: 17 Mar 2011 01:35 AM PDT

HERO KECIK


PR DUN Sarawak: Lokasi Konvensyen diubah... Salah Siapa?

Posted: 16 Mar 2011 01:19 PM PDT

Siapa yang salah dan bertanggungjawab dalam hal ini dimana lokasi sebenar untuk diadakan konsvension diubah saat akhir. Siapa yang salah sekiranya tempahan sistem bunyi di batalkan saat2 akhir?

Salah siapa? Tiada siapa yang salah. Kalau tuan tanah tak bagi sewa tempat dia dan nak naikkan harga suka mak bapak dia... nak buat cam mana. Suka tuan tanah la.. Kenapa nak salahkan orang lain plak/ Kalau nak jugak buata kat situ... ikutla cakap tuan tanah.. Tuan tanah nk sewa 100 ribu ker 100 juta ker... suka dialaa. Kalau PKR nak gak, Bayarlaaa.. Apa susah.. INi boleh plak salahkan kononnya BN yang sabotaj... Bodoh punya kenyataan..

Pasal sistem bunyi pun jadi isu. Bayaraala... Difahamkan sebuah syarikat swasta membatalkan saat akhir tempahan. Itu pun salah BN ker. Apa kena mengena dengan BN. Semua salah BN... Apa nie...

Apa yang PKR perlu faham dfan simpan dalam kepala hotak... Di sabah dan Sarawak tak ada istilah PKR. Rakyat sarawak tidak memerlukan PKR. Sebab tu kena kencing jer.. Tahniah kepada orang sarawak kerana menolak PKR

PR DUN Sarawak: Calon Berintergriti atau Makan Hati

Posted: 16 Mar 2011 12:47 PM PDT

Pakatan akan melayakkan calon yang berintergriti atau calon yang akan makan hati nanti. Nampaknya PKR sudah membariskan calon yang berani mati di PR DUN Sarawak nanti. Barisan yang akan bertanding memperjuangkan keadilan Anwar Ibrahim demi kepentingan keluaragnya. Apa yang akan dapat orang sarawak ini.

Di Batang Ai sekiranya di imbas kembali. PKR tidak diterima langsung oleh orang sarawak yang mengunakan politik untuk kepentingan peribadinya dan orang sarawak anggap PKR parti di semananjung sahaja dan bukan di sarawak atau sabah. Oleh itu PKR tidak dialukan oleh orang sarawak. Macam mana PKR boleh sesuka hati menfklasifikasikan yang Konvensyennya berjaya.

Bagi Anwar Ibrahim,Pemimpin2nya yang keluar parti tu merupakan golongan yang lemah dan hina disisi perjuangannya. Bagi Pakatan mereka semua ini tidak diperlukan. Apa yang perlu orang sarawak faham akan perubahan yang dilakukan oleh PKR. Inilah perubahan yang akan membawa kehancuran bagi rakyat sarawak.

Isu sekaerang PKR cuba menyakinkan orang sarawak akan kebagusan PKR kerana Sabah dan sarawak tidak mengiktirakpun PKR. PKR parti yang bertanding di semananjung. Konsvensyen yang diadakan pada 12 feb lalu tu hanya syok sendiri.

PKR cuba mencetuskan kebangkitan rakyat di Tunisia dan Mesir dalam mencetuskan satu revolusi rakyat menjatuhkan kepimpinan Ketua Menteri Sarawak. Inilah yang akan di bawa oleh PKR di sarawak sedangkan PKR sekarang sedang berdepan dengan krisis kepimpinan dan juga kes liwat presidennya.

Apa Status Kes Anak Saya?

Posted: 16 Mar 2011 10:49 AM PDT

Karpal Singh dan peguam2 Anwar mempermainkan dan sentiasa menangguhkan kes liwatnya. Sampai bila nak selesaikan ini. Adakah kes ini sengala dipolitikkan oleh Pakatan demi mendapat perhatian Rakyat kononnya Anwar difitnah dan sengaja pihak Barisan Nasional mencari salah Anwar?

Sekiranya Anwar tidak bersalah dan Anwar memberikan kerjasama kepada Mahkamah mengenai kes ini, sudah pasti kes ini sudah lama selesai dan bagi keluarga Saiful mengetahui status dan jawapan terhadap kes liwat ini. Tapi sampai kehari ini jawapan belum diketahui dan sampai bila keluarga saiful mesti menunggu?

Siapakah yang mmepolitikkan kes ini. Adakah Karpal Singh dan Anwar yang mempolitikkan kes tuduhan liwat keatasnya sebagai politiknya dan cita2nay menjadi PM. Mencari simpati rakyat sehingga sanggup mempolitikkan kesnya. Apa kesudahanya.

Anwar cuma memberikan sample DNAnya sahaja, Susah sangat ker. Dulu Pakatan suka berdemo untuk mendapatkan kepentingannya. Bila orang lain berdemostrasi, melenting plak hingga mengheret Najib dan Rais supaya menyerahkan DNA bg kes altantuya dan kes rogol pembantu rumah. Kalau orang lain dis suruh bg DNA. Tapi bila kena batang hidung sendiri, tak nak bagi. Apapun bapak la ko nie Izah, apa punya laki Azizah la..

Berani kerana Benar dan takut kerana salah. saiful siap bersumpah lagi. Anwar haram tak buat apa pun? Adakah Anwar nie terlalu power dalam sistem kehakiman Malaysia.

Anwar Tersentak Demo Serah DNA

Posted: 16 Mar 2011 09:06 AM PDT

Pakatan Rakyat semakin bercelaru apabila isu DNA Anwar Ibrahim menjadi topik utama perbualan rakyat. Kenapa Anwar enggan memberikan DNAnya? Bacaan rakyat sangat senang. Berani kerana benar dan Takut kerana salah. Anwar diperingkat mana?

Anwar takut hendah bersumpah dan takut untuk serahkan DNA? Itulah Anwar yang seronok gamenya sehingga makan diri sendiri serta keluargannya. Anwar dan peguam2nya mempermainkan instutusi kehakiman sebaik mungkin sehingga instutusi ini dilihat mengikut sahaja kehendak peguam2nya.

Bagi Anwar kes fitnah 1 dan 2 ini sepatutnya digugurkan kerana pendakwa gagal membuktikan Anwar terbabit kerana bukti DNA yang diambil ditolak oleh Mahkamah. Kalau Anwar memberikan DNAnya.. sudah pasti siapa 'Y' akan terjawab. Jawapan tu ada pada Anwar. Sebab tu dia tak nak bg DNAnya.

Anwar sakit kepala apabila desakan demi desakan supaya diserahkan DNAnya. Siap demo lagi.. Semua kerja2 nie Pakatan yang suka buat. Demo sana n demo sini. Sekarang bila org berdemo agar diserahkan DNA,,, dia plak terkucil... Takut sehingga terpaksa cr idea alih pandangan plak.

Anwar cuba kaitkan kenapa DNA Najib tidak diambil kes altantuya dan DNA Rais juga tak diambil bila kes rogol pembantu rumah. Kesitu plak Anwar cuba nak mengelak atau cuba nak alih pandangan rakyat. Takder Idea dah Anwar rupanya..

Selepas ini Anwar akan canang DNA Najib n Rais seluruh negara agar DNAnya tidak lagi didesak oleh rakyat supaya diserahkan. Anwar sakit kepala apabila kes liwatnya menjadi buah mulut rakyat seluruh negara. Jadi Anwar akan canang plak DNA Najib n DNA Rais supaya rakyat menumpukan plak pada kes lain. Teerdesak dan hilang akal dah Anwar nie.

PAPA GOMO

Posted: 17 Mar 2011 01:32 AM PDT

PAPA GOMO


Wow....Rolls Royce Simpanan Taib Mahmud Ketua Menteri Sarawak?

Posted: 16 Mar 2011 10:35 PM PDT
Kecoh katanya Ketua Menteri Sarawak Taib Mahmud ni menghabiskan duit Rakyat Sarawak dengan berbelanja Mewah seperti mana Gambar di atas yang menunjukkan Taib Mahmud menggunakan Rolls Royce . Malah laporan juga memetik bukan setakat satu dua Rolls Royce tapi berpuluh biji Rolls Royce ada dalam simpanan Taib Mahmub Ketua Menteri Sarawak.

Apakah Benar Dakwaan Tersebut? Meh kita BONGKAR isu ini
READ MORE.....

Psssttt....Pru Sarawak semakin hampir......Kita Lawan sampai lunyai


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Altantuya Muncul Kembali Demi Menyelamatkan Kote Anwar Ibrahim

Posted: 16 Mar 2011 07:31 PM PDT


Altantuya.....


Hebat permainan PKR yang terkenal dengan modus operandi mereka dalam meliwat Rakyat Malaysia. Dah bertahun tahun mereka PKR ini gunakan bermacam macam propaganda dalam memainkan sentimen membenci kerajaan dan juga pemimpin Barisan Nasional terutama nya UMNO.

Semalam Gomo dapat maklumat bahawa Ibu Pejabat PKR yang di ketuai oleh Saifuddin Nasution akan mencetak risalah berkaitan Pembunuhan Altantuya yang di namakan sempena DNA Anwar Ibrahim dengan nama Datuk Najib Altantuya.

Risalah ini akan mula di sebarkan di seluruh Negara mulai minggu hadapan bagi mengalihkan isu sebenar DNA iaitu DNA Anwar Ibrahim yang mana kita tahu Anwar enggan menyerahkan DNA nya kepada pihak Mahkamah bagi menentukan pemilik DNA Y yang di temui dalam Dubur Saiful Bukhari.

Hebat PKR ini yang cuba menyelamatkan Tuan mereka Anwar Ibrahim. Saifuddin Nasution sekali lagi menjadi Mastermind sepertimana sebelum ini apabila beliau berceramah serata negara dengan Sehelai kertas kononya pemeriksaan Pusrawi mengesahkan Saiful Bukhari tidak di liwat dan Kes Liwat ini adalah Konspirasi.

Namun Gomo yakin dan tahu bahawa Rakyat Malaysia sudah celik dan peka dengan Dakyah Fitnah pakatan Pembangkang ini yang sememangnya sudah tidak mampu untuk mempertahankan Anwar Ibrahim dari di adili Mahkamah atas kesalahan nya.

Berani Buat Berani tanggung dan itulah akibat yang sebenarnya terpaksa di terima Anwar Ibrahim dek atas kesilapan Punai nya yang membaham Jubor Saiful Bukhari.

Psssttt.....Dah 4 tahun Gomo tunggu Gambar yang Anwar Brahim katakan ada padanya, gambar Dato Seri Najib dan Altantuya...mana gambarnya?


Gambar Ni Ke Yang Anwar Brahim Kata?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Nik Aziz MB Kelantan terlibat Dengan Projek Songlap Duit Kambing RM 6 Juta?

Posted: 16 Mar 2011 06:00 AM PDTHussam Musa nama yang tidak asing lagi dalam Politik Malaysia kerana nama ini lah yang di sebut sebut oleh Puak Edrogan untuk menggantikan Nik Ajis Nik Mat selaku Menteri Besar Kelantan. Hebat sangat kah Hussam Musa ni? Handal setakat mana?

Kalau Hussam Musang Handal Setakat Pakai PISTOL cuba nak menakut nakutkan orang tertentu baik tak payah lah. Jangan ingat dengan mengupah Gedebe Gedebe maka Hussam Musa di kira Hebat dan Kuat di mata Rakyat Kelantan.

Gomo dah berapa kali mengeluarkan isu megenai ROMPAKAN WANG RM6 Juta oleh Hussam Musa ini dalam artikel artikel sebelum nya. Wang yang mana sepatutnya di gunakan untuk Projek Kambing Janapari akhirnya di Songlap begitu sahaja oleh Hussam Musa dan keroni setelah selesai PRU 12 yang lalu.

Sebelum PRU 12 yang lalu Hussam Musa beriya iya dengan Projek Ternakan Kambing Janapari sehinggakan bersungguh si Hussam Musa mengatur langkah sampaikan Nik Ajis MB Kelantan pun termakan Helah Hussam Musa dengan Projek Kambing nya ini.

Ladang Kambing siap sepenuhnya, Kambing kambing Janapari juga penuh di sumbatkan di Kandang yang telah siap itu malah Baka baka kambing yang akan menyusul juga telah sampai dari Indonesia dan di tempatkan di Selangor bagi siap sedia untuk Projek Kambing Kelantan.

PRU 12 hampir tiba dan dengan terdesaknya Hussam Musa di tambah lagi dengan Puak puak PAS Kelantan yang tak tahu apa mengenai projek Kambing ini maka Kambing Kambing Janapari ini di Agihkan kepada para Pengundi Pengundi yang pastinya Berpaksikan PAS pro Hussam Musa.

Bukan semua Rakyat Kelantan menikmati hasil dari Projek Kambing Kelantan ini namun hanya Proksi Proksi Hussam Musa sahaja yang mendapat habuannya. Boleh tanya kepada Semua adun Adun PAS dalam negeri Kelantan mengenai hal ini. Ada yang dapat ada pula yang tidak dapat.

Paling ramai yang memperolehi Nikmat Kambing Percuma ini dalam kempen pilihanraya adalah para pengundi di Dun Salor tempat di mana Hussam Musa bertanding pada PRU12 yang lalu. Fuh.....hebat percaturan Hussam Musa dengan mematikan langkah lawan nya serta para musuh nya sendiri dalam PAS.

Kambing di jadikan Modal dalam meraih undi Pilihanraya. Gomo semakin tertarik dengan isu Kambing Janapari ini setelah di maklumkan oleh Rakan Tweeter. Susulan dari makluman beliau maka Gomo robek satu persatu dan selepas ini Gomo akan susuli dengan Pendedahan Bagaimana Hussam Musa membawa Rombongan Pro Edrogan nya ke Indonesia dalam projek Kambing Janapari ini.Psssttt.....Pelik macam mana isu ni Nik Ajis terlepas pandang? Atau Nik Ajis juga bersubahat?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

DNA = Don't Need Anwar

Posted: 16 Mar 2011 03:00 AM PDT


http://www.kitagempur.com/uploads/image/nuarbuku.gif

Ahli PKR di setiap Cabang sudah memberikan Nama baru
buat perkataan DNA

D =Don't
N =Need
A=Anwar
Kenyataan Media

Anwar melawan kehendak rakyat

GAPS terperanjat dengan politik mahkamah yang dimainkan oleh Anwar Ibrahim dalam bicara kes liwat 2 nya semalam.

Anwar Ibrahim memaksa rakyat untuk menutup mulut atas jenayah liwat yang dilakukan nya kepada seorang rakyat marhaen bernama Saiful Azlan Bukhari. Beliau cuba menggunakan kedudukannya sebagai ketua pembangkang di parlimen untuk menghalalkan perbuatan terkutuknya itu.

Beliau mengesa mereka yang membuat demontrasi itu dikenakan tindakan undang-undang. Kan selama ini yang dilaung-laungkan oleh anwar adalah kebebasan bersuara, bergerak dan berpersatuan. Bukan kah berdemontrasi itu adalah budaya yang anwar pupuk sejak di bangku universiti malaya ?

Kini bila rakyat bangun berdemonstran terhadapnya, rakyat itu dimarah pulak oleh anwar sebagai biadap dan kurang ajar. Salahkah rakyat bangun mendesak anwar memberikan sample darah untuk ujian DNA ?

Atau memang sudah lazim orang politik akan bersikap double standard bila perkara itu terkena batang hidungnya sendiri ? GAPS sedia merancang demontrasi dalam skala yang lebih besar bagi memastikan anwar tunduk kepada proses perundangan dinegara.

Perbuatan liwat Anwar adalah bukti beliau bukan anugerah Tuhan yang layak disembah bagai dewa dari kayangan. Meminjam ungkapan Karpal Singh - Anwar perlu bertaubat !

Hamidzun Khairuddin
Pengerusi
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

15 Mac 2011.


Psssttt.....Apa tunggu lagi wahai puak puak PKR?
Tak reti reti nak Tinggalkan parti Kian Rebah tu


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Aspirasi Bangsa

Posted: 17 Mar 2011 01:32 AM PDT

Aspirasi Bangsa


PKR TO P-GAY-R.. patutpun Anwar tak nak serah DNA!!!

Posted: 16 Mar 2011 09:05 PM PDT

Kerusi DUN Sarawak : Bukti PKR perlekehkan rakyat Sarawak!!!

Posted: 16 Mar 2011 04:18 PM PDT

RAPERA ..

Posted: 17 Mar 2011 01:22 AM PDT

RAPERA ..


Former Minister Returns RM200 million to Treasury: An Act Of Conscience.

Posted: 16 Mar 2011 02:53 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 17 Mar 2011 01:22 AM PDT

Taipingmali (tm)


Ummi saman Baginda RM 100 juta

Posted: 16 Mar 2011 11:40 PM PDT

Jom tinggalkan Pas

Posted: 16 Mar 2011 11:24 PM PDT

Tsunami

Posted: 16 Mar 2011 10:03 PM PDT

Fw: Kepada Pengurusi MAP Md Nasib...

Posted: 16 Mar 2011 09:59 PM PDT

Y2011M03D16 - Yb Pharolrozie Mintak Duit Kat Mangsa Puting Beliung bhg 1-2

Posted: 16 Mar 2011 02:47 PM PDT

Dap Umpan Wang Sogokan Ugut Guru Kafa Hadir Majlis Ketua Menteri

Posted: 16 Mar 2011 02:41 PM PDT

Sila Lucutkan Kerakyatan Mereka

Posted: 16 Mar 2011 02:32 PM PDT

Nasihat Taib Mahmud kepada Anwar

Posted: 16 Mar 2011 08:13 AM PDT

Suara Melayu Baru

Posted: 17 Mar 2011 01:18 AM PDT

Suara Melayu Baru


Liwat atau tidak : Fitrah manusia membuktikan Si Anwar sah seorang peliwat... Apa rasionalnya???

Posted: 16 Mar 2011 09:18 PM PDT

1.  Bilamana kita menuduh Dato' seri Anwar Ibrahim meliwat Saiful Bukhari, maka terkonyong-konyong lah puak PKR dan para penyokong yang tak ketahuan punca bangkit mempertahankan pemimpin 'Anugerah Tuhan' ini. Pelbagai cara digunakan oleh puak bebal ini hanya semata-mata untuk menegakkan benang yang basah. Ada yang berdemostrasi, ada yang mengeluarkan fatwa sendiri, ada yang mengaitkan dan memutar belitkan dari segi perundangan dan pelbagai cara lagi.

2.  Lebih menarik, apabila mereka menuduh pula UMNO cuba untuk mengaibkan dan menjatuhkan dengan cara menfitnah Si Anwar ini. Malah, mereka juga mendesak agar rakyat yang mahukan kebenaran agar ditangkap. Apa sebenarnya konsep keadilan yang mereka perjuangkan. Adakah keadilan untuk rakyat dan keadilan untuk insan kerdil seperti Saiful tidak termasuk dalam konsep keadilan yang mereka laung-laungkan?

3.  Perlu diingat, kes liwat yang membabitkan Anwar ini tidak timbul secara tiba-tiba atau wujud tanpa hujung pangkalnya. Liwat ini timbul setelah aduan dibuat oleh Saiful yang merupakan mangsa yang diliwat oleh Anwar. Aduan ini bukan dibuat oleh orang ketiga. Saiful mengadu bahawa dirinya sendiri telah diliwat oleh Anwar, bukan orang lain.

4.  Apatah lagi, aduan yang dibuat oleh Saiful turut disertakan bersama bukti dan laporan kesihatan yang bertauliah. Malah Saiful dengan yakin dan berani telah bersumpah laknat bahawa dirinya telah diliwat oleh insan bernama Anwar. Sumpah laknat dan akuan bersumpah adalah 2 perkara berbeza. Orang mungkin berani membuat akuan sumpah walaupun palsu, tetapi sebagai orang Islam, melafazkan sumpah laknat merupakan satu perkara yang sangat berat. Apatah lagi jika dirinya berada di pihak salah walaupun hanya sedikit percanggahan. Seseorang itu bakal berhadapan untuk dilaknat Allah di dunia dan akhirat jika sumpah yang dibuat palsu apatah lagi jika ia membabitkan pihak lain.

5.  Senarionya sekarang, laporan perubatan telah mengesahkan bahawa memang wujud aktiviti liwat terhadap Saiful samada secara sukarela atau paksa. Ini bermakna memang benar kemaluan seseorang telah dimasukkan ke dalam dubur Saiful dan telah meninggalkan cecair yakni air mani di dalam duburnya. Dalam konteks ini, Saiful telah menuduh bahawa kemaluan yang masuk ke dalam duburnya adalah milik individu bernama Anwar.

6.  Laporan perubatan juga mengesahkan bahawa cecair air mani yang tertinggal dalam dubur Saiful adalah milik individu yang dilabel sebagai 'male Y' walaupun tidak spesifik kepada Anwar. Baru-baru ini, pihak polis telah mengesahkan bahawa DNA 'male Y' sepadan dengan DNA milik Anwar. Ini berdasarkan sampel DNA yang diambil dari barangan peribadi yang pernah digunakan oleh Anwar sewaktu ditahan di lokap. Namun, Anwar berjaya mendapatkan perintah mahkamah untuk menolak sampel DNA tersebut kerana dikatakan ia diambil secara tidak sah.

7.  Baiklah, itu mungkin hak Anwar untuk menolak sampel tersebut. Bagi seseorang yang telah dituduh melakukan kesalahan, pastinya dia akan melakukan apa sahaja dengan apa jua cara bagi membuktikan bahawa dirinya tidak bersalah. Ini bertujuan untuk meletakkan diri di pihak yang benar dan untuk membersihkan nama yang telah tercemar akibat dari tuduhan tersebut. Ini akan berlaku jika diri yakin berada di pihak yang benar tidak kira siapa pun yang cuba mempersoalkannya. Orang yang tidak bersalah akan sentiasa mencari jalan untuk mempercepatkan usaha bagi membuktikan dirinya tak bersalah dan dengan yakin sedia menyerahkan diri untuk disiasat dengan apa jua cara kerana tidak mahu diri dan fikiran terus terbeban dengan perkara yang tidak pernah dilakukan.

8.  Lain halnya jika tahu bahawa pertuduhan yang dibuat terhadap diri seseorang adalah benar dan kesalahan yang dituduh memang telah dilakukan oleh individu tersebut. Menjadi fitrah manusia, apabila berada di pihak yang salah, seseorang itu akan hanya menafikan di mulut. Seseorang itu akan cuba mengelak dengan apa jua cara sekiranya ada usaha atau kaedah yang berpotensi untuk mensabitkan kesalahan. Orang yang bersalah tidak suka kesalahannya menjadi tumpuan dan dia cuba untuk mengaitkan hal lain atau orang lain yang tak berkaitan. Seseorang itu juga akan cuba melengahkan masa kerana biasanya seseorang yang sedang marah akan pudar kemarahannya lama kelamaan dan akhirnya pertuduhan yang dibuat yang selama ini menjadi priority tidak lagi menjadi keutamaan. Mangsa akan menjadi feed up dan tertuduh akan menerima kemaafan.

9.  Rasanya seluruh rakyat Malaysia boleh menilai di mana kedudukan Anwar Ibrahim. Hanya ada satu cara untuk menyelesaikan kes liwat ini iaitu melalui sampel DNA. Anwar mesti menyerahkan sampel DNA dirinya jika benar dan yakin bahawa dirinya tidak pernah meliwat Saiful. Peguam Anwar berhak untuk menyelia sepanjang siasatan bermula dari saat Anwar menyerahkan sampel DNA hinggalah keputusan rasmi dikeluarkan.

10.  Seseorang yang bercita-cita untuk menjadi seorang pemimpin apatah lagi seorang Perdana Menteri perlu membuktikan bahawa dirinya tidak pernah melakukan jenayah dan meletakkan diri bebas sebarang jenayah dan pertuduhan. Menjadi hak seluruh rakyat Malaysia untuk mengetahui samada pemimpin mereka terlibat dalam perlakuan jenayah atau tidak. Jadi tidak perlu menyalahkan rakyat Malaysia jika mereka bangkit hanya untuk mendapatkan kebenaran.


Anwar di persimpangan : Azizah pun tak mampu nak desak Si 'Anugerah Tuhan' untuk serah DNA...

Posted: 16 Mar 2011 02:26 AM PDT

Perbualan antara Wan Azizah dan suaminya yang juga merupakan 'Anugerah Tuhan', Anwar Ibrahim.

Lokasi   : Di dalam kereta sewaktu perjalanan pulang dari mahkamah setelah selesai perbicaraan kes liwat Anwar.

Anwar    : Tak guna betul... Tak habis-habis diorang nak menyusahkan aku.

Azizah    : I tak faham la dengan u satu perkara...

Anwar   : Apa yang u tak faham... U pun nak menyusahkan I jugak ke???

Azizah    : I bukan nak nyusahkan u... malah sampai sekarang I setia belakang U... Cuma yang I tak faham...  Kenapa susah sangat untuk U bagi DNA U tu?

Anwar   : I tak kan bagi sampel DNA I kat diorang. Kenapa I perlu tunduk dengan ugutan diorang??? I tak salah... Ataupun U yang sebenarnya dah hilang keyakinan kat I???

Azizah   : I sentiasa yakin dan percaya dengan U... Cuma, I takut kita akan hilang sokongan rakyat hanya disebabkan isu DNA ni... U sendiri pun sedar, rakyat mula menekan kita agar U serahkan sampel DNA U tu. Lagipun, apa yang U takutkan... kan kita di pihak yang benar???

Anwar    : I tetap tak kan serahkan DNA tu. Takkan U tak tahu, polis dan mahkamah semuanya milik UMNO. Mereka akan lakukan apa saja untuk kaitkan I dengan kes liwat ni. Mereka tak kan duduk senang selagi tak sumbat I dalam penjara. (dalam hati - nak mampus serah DNA. Terang-terang dalam bontot Si Saiful tu DNA aku)

Azizah    : Kalau macam tu, sampai bila pun kes ni takkan selesai. Apa kata kalau kita minta lawyer kita agar ikut je ke mana DNA U pergi... At least tak de orang yang boleh eksplotasikan DNA U tu. Setiap ujian yang dijalankan mesti disaksikan oleh lawyer kita... Biar lawyer ikut sampai kuar keputusan. Apa pendapat U???

Anwar    : No way. I tetap tak kan serahkan DNA I. U ingat I percaya sangat ke dengan semua lawyer I. Diorang bila-bila masa boleh dibeli oleh UMNO untuk kenakan I. (dalam hati - lagi bahaya macam tu... aku dah tak de peluang nak ngelak dan bagi alasan kalau lawyer aku sendiri jadi saksi sampai kuar keputusan)

Azizah    : Habis tu, apa yang U nak buat?

Anwar    : Macam biasa, I akan cari jalan untuk lengah-lengahkan kes ni...Kita bangkitkan isu lain asalkan boleh tutup kes I...Sampai PRU nanti, kita akan lawan sampai menang dan I jadi PM... masa tu kita boleh gugurkan kes liwat ni... I akan gunakan kuasa I sebagai PM masa tu dan kemudian I akan pastikan orang tua Si Che Det dan Si Najib tu disumbat dalam penjara sampai mampos...

Azizah    : Itu kalau U sempat jadi PM... U sendiri kata UMNO kan buat apa saja untuk kenakan U... Diorang akan gunakan kuasa mahkamah untuk desak U serahkan sampel DNA U tu...

Anwar    : I tau la apa I nak buat... U tunggu dan lihat je sudah... Dah lah... I penat ni... dah malas nak fikir... I nak rehat jap... Kejutkan I bila sampai PJ nanti...(dalam hati - ada bontot yang menanti di PJ...)

Azizah    : Ye lah... nanti I kejutkan U... (dalam hati - boleh percaya ke laki aku ni???)

Sahabat-Gunung

Posted: 17 Mar 2011 01:16 AM PDT

Sahabat-Gunung


Ketua Pembangkang Digantung, Siapa Pemangkunya?

Posted: 16 Mar 2011 11:48 PM PDT

Kuala Lumpur, 17 Mac – Selepas dua minggu sidang Dewan Rakyat berjalan, Pakatan Pembangkang masih tidak menamakan Pemangku Ketua Pembangkang bagi memangku jawatan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat selepas beliau digantung pada sidang sebelum ini.

Timbalan PengBolderusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata, sehingga hari ini beliau masih tertunggu-tunggu, siapa agaknya yang nak jadi Pemangku Ketua Pembangkang.

Sebab Ketua Pembangkang telah pun digantung. Sidang Parlimen sedang berjalan. Malah ketika membahaskan isu di Jepun sebentar tadi, saya tengok di barisan pembangkang, siapa sebenarnya yang mewakili pembangkang.

Soalnya mengapa Pas dan Dap ini tidak boleh duduk semeja untuk menentukan siapa yang sepatutnyan jadi Ketua Pembangkang. Kalaulah sudah tidak ada dalam PKR ini yang tidak layak jadi Ketua Pembangkang, kenapa tidak jawatan ini dipangku oleh DAP, Lim Kit Siang ke ataupun Datuk Seri Hadi Awang ke, kalau tidak sebagai Ketua Pembangkang, jadi Pemangku Ketua Pembangkang," ujarnya.

Ini membuktikan bahawa pakatan pembangkang ini diibaratkan sebagai 'Tidur sebantal, mimpi lain-lain'. Pas dengan DAP ini boleh berpura-pura baik kerana ada PKR. Kini bila PKR dah tiada, Ketua Pembangkang dari PKR ini dah tiada, mereka sendiri pun tidak boleh buat keputusan.

"Bayangkan, ini baru nak lantik Ketua Pembangkang, esok-esok kalau diizinkan mereka memerintah, bagaimana nak menentukan kepimpinan Negara, ia akan menimbulkan masalah.

Mereka ini hanya bercakap sahaja tetapi bila sampai pelaksanaannya, kita lihat mereka masih saling tidak mempercayai antara satu sama lain," ujarnya lagi.

Saya Yakin Wan Azizah Tahu- Aminah

Posted: 16 Mar 2011 05:34 PM PDT

....... Pengerusi GPMS Selangor, Mohd Faizal Mohd Salleh pula berpendapat, keengganan Anwar menyerahkan DNA membuktikan konsep memperjuangkan keadilan untuk rakyat selama ini hanyalah retorik.

Katanya, perjuangan PKR harus diperbetulkan kerana apa yang dilakukan Anwar ketika ini jelas menunjukkan keadilan yang diperjuangkannya hanya untuk kepentingan diri sendiri.

"Mengapa perlu dipanjangkan lagi perkara ini. Sekiranya bena beliau tidak bersalah, buktikannyan bukannya memberi pelbagai alasan yang tidak masuk akal.

Beliau harus sedar bahawa keadilan tidak seharusnya diperjuangkan untuk dirinya sahaja. Bagaimana pula dengan keadilan untuk Mohd Saiful Bukhari Azlan yang turut menerima tempias daripada perbicaraaan yang sengaja dilewat-lewatkan," ....
Baca seterusnya di Utusan Malaysia, (Khamis, 17 Mac 2011, mukasurat 3)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ketengah Anjur Festival Kenyir Bermula 8 April

Posted: 16 Mar 2011 04:37 PM PDT


Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (Ketengah) akan menganjurkan Festival Kenyir selama lima hari dengan menyediakan pelbagai acara menarik bermula 8 April ini dalam usaha menarik lebih ramai pengunjung ke kawasan tasik buatan manusia yang terbesar di Asia itu.

Festival itu dijangka dihadiri oleh 20,000 pengunjung dan akan dirasmikan oleh Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said.

Pengurus Besar Ketengah Hamzah Ngah berkata festival yang diadakan sempena ulang tahun ke-38 Ketengah itu juga diadakan sebagai langkah awal untuk mempersiapkan Tasik Kenyir sebagai kawasan bebas cukai tahun depan.

"Festival yang diadakan dengan kerjasama kerajaan negeri serta Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah itu bertujuan mempromosikan lagi Tasik Kenyir dengan pengenalan produk-produk baru.

"Ia termasuk program Island Hopping melibatkan pulau-pulau yang dibangunkan dengan Taman Rama-rama, Taman Herba, Taman Orkid, Taman Burung dan Taman Buah-buahan Tropika," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata antara acara menarik yang akan diadakan sepanjang festival itu termasuk pertandingan perahu naga, pertandingan Muay Thai, kejohanan jet ski, International Kenyir Lake Triathlon, pertandingan bot kawalan jauh, pertandingan motosikal dan kereta klasik, dan pertandingan ayam serama.

Katanya krew produksi dan pelakon siri kartun terkenal Upin dan Ipin juga akan diundang untuk memeriahkan festival itu bagi menarik pengunjung kanak-kanak selain pertandingan mewarna.

"Sebanyak 70 gerai pameran juga disediakan kepada pengunjung yang akan disertai oleh usahawan-usahawan Industri Kecil dan Sederhana, agensi kerajaan dan swasta," katanya.

Arman Kata Anwar Tak Layak Jadi AJK PIBG- "Saya Nak Uli-Uli Puting Arman ...."- Nuar

Posted: 16 Mar 2011 08:26 AM PDT

Akibat selalu membalun Anwar Ibrahim, Ketua Wira Perkasa Arman Azha kini dalam bahaya.... Khabarnya, Anwar bengang gila dengan Arman Azha .... Lebih-lebih lagi bila Arman kata (dalam sidang media petang tadi- Anwar tahu sebab Wartawan Malaysian Insider ada) .... Anwar tak jadi pemimpin, walaupun sekadar AJK PIBG Sekolah ....

Lawak, lawak !! ....

Apa yang Arman Kata Petang Tadi ???? .............

Ketua Wira PERKASA, Arman Azha Abu Hanifah berkata, perbuatan yang ditunjukkan Anwar itu membuktikan ketua pembangkang itu adalah pemimpin yang tidak menghormati rukun negara keempat iaitu `kedaulatan undang-undang'.

Katanya, sebagai pemimpin yang memperjuangkan keadilan dan keterbukaan, Anwar seharusnya bersikap terbuka apabila mahkamah memerintahkannya menyerahkan DNA untuk diuji bagi membandingkan profil DNA `Lelaki Y'.

"Tindakan Anwar ini menunjukkan beliau seorang pemimpin tidak menghormati undang-undang negara. Kita bimbang teladan yang ditunjukkan ini akan menjadi ikutan kepada mana-mana pesalah kes salah laku seks enggan menyerahkan sampel DNA," katanya.

Dalam masa yang sama, Arman berkata, Anwar hebat bila katakan pejuang kebebasan bersuara, hebat katanya pejuang kebebasan berhimpunan, hebat kata dasar keterbukaan, hebat berkata kebebasan bersuara tapi bila isu rakyat mahukan keadilan , bila rakyat berhimpun, bila rakyat mahukan ketulusan, bila rakyat mahukan keterbukaan, dia boleh pula minta ambil tindakan undang-undang,

"Maknanya apa yang beliau cakap dan laung selama ini hanya retorik politik untuk dapatkan sokongan, jelas kini beliau tidak layak jadi pemimpin negara, malah tidak layak jadi AJK PIBG sekolah sekalipun," tambahnya.

NGO Bersatu Terus Desak Anwar

Posted: 16 Mar 2011 08:19 AM PDT

Kuala Lumpur, 16 Mac: Sebanyak lapan lagi badan bukan kerajaan (NGO) mendesak Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyerahkan profil asid deoksiribonukleik (DNA) berhubung kes liwat membabitkan bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

NGO terbabit ialah Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Alumni Belia 4B, Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Persatuan Pekerja-pekerja Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (PPDBKL), Pertubuhan Profesional Melayu dan Pewaris Bangsa (PROWARIS), Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA), Pertubuhan Pemandu dan Pengusaha Teksi/Limousin dan Kereta Sewa Malaysia (PERTEKMA) dan Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM).

NGO yang dipimpin Badan NGO Malaysia menuntut Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu tidak mempolitikkan lagi perintah mahkamah ke atasnya menyerahkan sampel DNA untuk dianalisis supaya dapat dibandingkan dengan profil DNA `Lelaki Y' dalam perbicaraan kes liwat Anwar.

NGO terbabit menganggap tindak tanduk Anwar melewat-lewatkan menyerahkan sampel DNA hanya membazirkan wang rakyat kerana menyebabkan perbicaraan tuduhan liwat yang dihadapi Anwar berlarutan begitu lama.

Pengerusi Badan NGO Malaysia, Md Radzi Daud, berkata Anwar tidak perlu bimbang atau takut memberikan sampel DNA dirinya jika percaya tidak terbabit dalam perbuatan liwat atau salah laku seks.

"Jika Anwar yakin beliau tidak bersalah dalam tuduhan itu, mengapa beliau masih berlengah untuk memberi sampel DNA. Apakah status yang membezakan Anwar dengan orang lain di negara ini.

"Jika rakyat biasa enggan menyerahkan sampel DNA, sudah tentu orang itu `masuk dalam' (penjara)... tetapi apabila sampai masa Anwar, mengapa beliau boleh mengabaikan saja perintah mahkamah," katanya pada sidang media semalam.

Naib Presiden Persatuan Bekas Ahli Belia 4B Wilayah Persekutuan, Razali Latif berkata, sebagai bekas pemimpin belia, Anwar perlu sedar tindakannya berdolak dalih dalam menyerahkan sampel DNA itu hanya menyebabkan imejnya sebagai pemimpin semakin pudar kerana tidak menggambarkan keterampilannya selama ini.

"Beliau antara bekas pemimpin belia yang lantang memperjuangkan agama, bangsa dan bahasa. Tindakannya enggan menyerahkan sampel DNA ini membuktikan beliau tidak layak digelar pemimpin kerana amat berbeza dengan sikapnya ketika menjadi pemimpin belia," katanya.

Serah DNA: Jalan Singkat Anwar Ke Putrajaya

Posted: 16 Mar 2011 07:43 AM PDT

Hari nie, bekas peguam Anwar Ibrahim, Zulkifli Noordin yang juga Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, berkata bahawa ketua pembangkang yang juga bekas bosnya tersebut berada dalam kedudukan terbaik dan jalan singkat ke Putrajaya dalam merealisasikan impiannya menawan Putrajaya seterusnya menjadi Perdana Menteri Malaysia

Mudah sahaja, hanya memberikan DNA Anwar bagi membuktikan bahawa beliau bukanlah peLIWAT sebagaimana yang dimaklumkan sebelum ini..... Dengan hanya memberikan sample DNA, kebenaran akan muncul dan keadilan akan dinikmati kedua kedua-dua belah pihak.

"Anwar menyatakan perkara itu dirancang….tetapi oleh sesiapa kita pun tidak tahu. Persoalannya siapa yang nak 'rancang' air mani yang baru di dalam dubur Saiful Bukhari Azlan. Keduanya kalau betul bagilah DNA….kalau Anwar dakwa yang DNA "Y" daripada kesan air mani itu bukan dia senang sahaja jawapan dia. Bagi sahajalah.

"Malahan sebenarnya ini adalah peluang terbaik Anwar untuk membuktikan kesuciannya. Jadi beri sahaja DNA. Apa yang masalah besar sangat..Dahlah sumpah pun tidak mahu. Kata Syeikh Yusuf Qardawi tidak bagi. Sekarang "Syeikh" Karpal pula tidak bagi. Ini soal mahu menentukan bersalah atau tidak".

Baca seterusnya ulasan dan komen Zul Nordin ini di umno-online.

DNA: Anwar Jangan Berselindung Lagi – Ahmad Maslan

Posted: 16 Mar 2011 05:30 AM PDT

Kuala Lumpur, 16 Mac- Dulu rakyat membuat demostrasi untuk membela Penaishat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, tetapi kini sebaliknya pada kes kedua ini, apabila orang ramai termasuk NGO minta Anwar untuk berterus-terang.

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata, Anwar jangan berselindung lagi dengan isu DNA ini. Anwar perlu berpegang pada prinsip 'berani kerana benar, takut kerana salah'.

"Itu adalah ingatan nenek moyang kita sejak zaman berzaman. Tidak ada sebab untuk beliau tidak memberikan sample DNAnya, dan apabila pendakwa meminta mahkamah minta Anwar memberikan samplenya, tidak ada sebab untuk beliau mengelakkannya.

Yang berlaku di bawah itu (demostrasi rakyat mendesak Anwar memberikan sample DNAnya) adalah reaksi spontan daripada rakyat yang sudah meluat melihat kes ini, meluat melihat gelagat Anwar Ibrahim yang bersembunyi di sebalik tabir perundangan yang begitu dan menuduh konon ada konspirasi," ujarnya.

Dalam masa yang sama, Ahmad Maslan melihat orang-orang yang disekeliling Anwar turun-naik mahkamah kini, bukanlah orang yang bersama Anwar satu ketika dulu. Malah orang-orang yang pernah menjadi orang kuatnya satu ketika dulu bersama-sama berdemostrasi membela Anwar, kini sudah tidak menyokong dia lagi.

"Kini mereka sudah tidak menyokong dialah setelah orang mendesak Anwar memberikan sample DNAnya, saya pasti pasti orang-orang tersebut bukanlah orang-orang yang menyokong Anwar Ibrahim.

Ini dari bawah, dan UMNO tidak membuat perhimpunan-perhimpunan sebegini. Ia merupakan anjuran-anjuran NGO, dan kemungkinan ada ahli-ahli UMNO dalam perhimpunan tersebut, namun ia bukanlah arahan-arahan kepada UMNO di seluruh negara untuk membuat demostrasi. Ia adalah sentiment kebangkitan rakyat supaya kes ini segera selesai kerana muak dengan perangai Anwar Ibrahim yang menangguh-nangguh kes ini seklian lamanya," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, Anwar jangan fikir keadilan untuk dia sahaja, tetapi fikirkan juga keadilan untuk Saiful dan orang-orang lain. Jangan dia fikir dia orang besar maka keadilan untuk dia, orang kecil juga perlukan keadilan. Dalam kes ini, keadilan juga harus diberikan kepada Saiful.

Secara sinis, Ahmad Maslan mencadangkan kepada Anwar, kalaulah dia marah sangat kerana didesak memberikan DNA, dia boleh meludah sahaja, kerana DNA ini bukan hanya pada air mani, malah rambut, air ludah juga merupakan sample DNA yang boleh dikira pakai.

oyabun

Posted: 16 Mar 2011 11:30 PM PDT

oyabun


Kak Wan tahu hal sebenar dan perlu akhiri kemelut!

Posted: 16 Mar 2011 07:24 PM PDT

Wan Azizah Wan Ismail digesa supaya menasihati suaminya, Anwar Ibrahim agar menyerahkan DNA berhubung kes liwat agar kemelut yang menjejaskan maruah keluarga dan parti pimpinannya berakhir.

Bekas Ketua Pemuda PKR Terengganu, Fakhrul Azman Abu Bakar berkata, beliau yakin itulah cara terbaik untuk membersihkan nama baik Anwar sekiranya Penasihat PKR itu benar-benar tidak bersalah dan segala dakwaan tersebut hanya merupakan fitnah.

"Malah Wan Azizah juga adalah Presiden yang mempunyai hak untuk menggesa Anwar yang juga Penasihat PKR itu berbuat demikian jika beliau juga benar-benar yakin Anwar tidak melakukan perbuatan terkutuk itu," katanya di sini hari ini.

Fakhrul Azman berkata, beliau bersimpati dengan Wan Azizah yang terpaksa berhempas pulas mempertahankan suaminya itu tanpa asas yang kukuh.

Pihak pendakwa bagi kes liwat yang sedang dihadapi oleh Anwar baru-baru ini memohon perintah Mahkamah Tinggi supaya mengarahkan Anwar menyerahkan spesimen daripada tubuhnya bagi mendapatkan profil DNA untuk tujuan perbandingan.Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden sebelum ini berkata, permohonan itu dibuat mengikut Seksyen 73 dan Seksyen 165 Akta Keterangan bagi menentukan sama ada profil DNA yang ditemui dalam dubur Mohd. Saiful Bukhari Azlan adalah milik Anwar atau pun bukan.

Permohonan pendakwaan itu adalah yang pertama seumpamanya pernah dikemukakan di mahkamah negara ini. Sejak beberapa hari lalu, pelbagai pihak di beberapa negeri mengadakan himpunan secara aman mendesak Anwar yang juga Ketua Pembangkang menyerahkan DNA beliau.

Kata Fakhrul Azman, jika Anwar tidak bersalah, keputusan DNA itu nanti pastinya akan lebih menarik keyakinan rakyat untuk menyokong beliau dan seterusnya mampu memenuhi cita-cita politik Ketua Pembangkang itu.

Sementara itu : Saya yakin Wan Azizah tahu – Aminah

Wan Azizah Wan Ismail perlu menjelaskan kepada rakyat alasan suaminya enggan menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) kepada mahkamah. Bekas Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Aminah Abdullah berkata, beliau yakin Wan Azizah tahu sebab Datuk Seri Anwar Ibrahim enggan berbuat demikian.

"Di mana letaknya maruah beliau yang setia menemani Anwar ke mahkamah kerana saya yakin beliau mengetahui kegiatan suaminya sebagaimana yang turut diketahui Karpal Singh.

"Adakah semua tindakan Wan Azizah disebabkan beliau masih lagi mempunyai impian untuk menjadi 'wanita pertama' walaupun ternyata lakonan dan nafsu politiknya dipandang jijik oleh semua lapisan masyarakat. Kami mohon Wan Azizah segera bertaubat," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas keengganan Anwar menyerahkan DNA bagi melicinkan proses perbicaraan kes liwat beliau di mahkamah.Pengerusi Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) Selangor, Mohd. Faizal Mohd. Salleh pula berpendapat, keengganan Anwar menyerahkan DNA membuktikan konsep memperjuangkan keadilan untuk rakyat yang dibawa PKR selama ini hanyalah retorik.

Katanya, perjuangan PKR harus diperbetulkan kerana apa yang dilakukan Anwar ketika ini jelas menunjukkan keadilan yang diperjuangkan hanya untuk kepentingan sendiri.

"Mengapa perlu dipanjangkan lagi perkara ini. Sekiranya benar beliau tidak bersalah buktikan, bukannya memberi pelbagai alasan yang tidak masuk akal.

"Beliau harus sedar bahawa keadilan tidak seharusnya diperjuangkan untuk dirinya sahaja. Bagaimana pula dengan keadilan untuk Mohd. Saiful Bukhari Azlan yang turut menerima tempias daripada perbicaraan yang sengaja dilewat-lewatkan," katanya.

MACAMANA ANWAR..ADA BERANI KA?

Wasabi Oyabun..

The Unspinners

Posted: 16 Mar 2011 11:28 PM PDT

The Unspinners


PRU Sarawak: Bidayuh leaving sodomite party, PKR

Posted: 16 Mar 2011 08:31 AM PDT

PRU Sarawak: SNAP diliwat PKR yang bongkak

Posted: 16 Mar 2011 05:30 AM PDT

Kain rentang sambut kedatangan Mr Bean ke Johor

Posted: 16 Mar 2011 02:23 AM PDT

PRU Sarawak: Ummi kunci putarbelit Beginda

Posted: 16 Mar 2011 01:32 AM PDT