Selasa, 20 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Dd i n b u n g a

Posted: 20 Dec 2011 07:27 AM PST

Dd i n b u n g a


KOMENG MULUT BUSUK, PERANGAI SERUPA SETAN, BINI KASI KAYA!!!!

Posted: 19 Dec 2011 09:24 PM PST

PEJUANG RASUAH, PEJUANG BERSIH KEHKEHKEH


NI YANG DIKATAKAN KONONNYA BERSIH, PEJUANG RASUAH, YANG ASYIK MENUDUH UMNO DAN BN RASUAH, KRONI DAN BLA BLA BLA. TU NAMA YANG TERPAMPANG DALAM ROC TU SIAPA???????? BUKAN KER NAMA ISTERI AWAK!!!!! WONG SEOW CHING.

MENGGUNAKAN KEDUDUKAN SEBAGAI EXCO KANAN KERAJAAN NEGERI PERAK SEMASA 11 BULAN MEMERINTAH, DIKATAKAN MEMPENGARUHI DAN MENGARAHKAN DEWAN BANDARAYA IPOH AGAR TENDER TERSEBUT DI BERI KEPADA SYARIKAT BINI SENDIRI...WAHHH MANYAK LANGSI LA LU KOMENG... LU HANTAM BN RASUAH..LU LAGI CILAKAK.


HARGA TENDER PALING TINGGI LU PUNYA BINI BOLEH DAPAT..WAHHHH INI SUDAH LEBIH, LAGI 4 COMPANY MANYAK LENDAH PUNYA HARGA LU BOLEH TALAK KASI MUKA LOOOO...LU MANYAK LEBIH LANGSI LA KOMENG.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 20 Dec 2011 07:27 AM PST

Awekz Bukit Gantang


Ada Apa Dengan Si 'Adam Adli'

Posted: 19 Dec 2011 06:54 PM PST


Apa nak jadi lah dengan 'students' sekarang ni, lain yang disuruh, lain pula yang dibuat nya. Gempar seketika dengan tindakan yang dibuat oleh sekumpulan mahasiswa yang rata-rata telah tercemar pemikiran mereka dek agenda peribadi pemimpin yang entah di mana hebatnya! 

Awekz kesal dengan tindakan pelajar-pelajar ini yang rata-rata pelajar 'Melayu' yang dikudakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Adam Adli tiba-tiba mendapat liputan meluas akibat dari tindakan 'berani' nya menurunkan bendera Presiden UMNO di PWTC tempohari.

Dari bro Taipingmali dikhabarkan, Adam Adli ni bukanlah dari keluarga yang 'luar biasa'...Berkemungkinan, oleh kerana itu, dia mencari publisiti murahan malahan untuk mengangkat lagi maruah 'kepandaian'nya yang dikatakan mempunyai CGPA 2.5 saja! Kesian la Awekz tengok...sudah-sudahla adik...ada baik nya, masa yang ada di isi dengan mengulangkaji, kejar anugerah dekan dan sebagainya. Akibat tindakan tak berakal adik tu, akhirnya nanti, belajar entah kemana, 'politik' entah ke mana!!! Fikirkan keluarga yang bersusah payah untuk menghantar adik ke 'universiti'. Peluang tidak datang bergolek bukan???

Tabik spring buat pakcik ni atas tindakan berani untuk mengajar si Adam Adli yang 'KURANG AJAR' ! Awekz: Tak salah untuk menyuarakan pendapat, tapi adalah lebih baik dibuat dengan cara berhemah dan bukan mem'babi' buta. Perjalanan hidup adik-adik mahasiswa dan mahasiswi masih panjang lagi, jangan kerana perbuatan yang sedikit ini, masa depan sendiri menjadi korban. Fikir-fikirkan...

bumiyang

Posted: 20 Dec 2011 04:04 AM PST

bumiyang


Merdeka!!! Baru Habis Exam Semalam!!!

Posted: 19 Dec 2011 06:51 PM PST

Ohpolitik!™

Posted: 20 Dec 2011 03:48 AM PST

Ohpolitik!™


ADUN DAPIG Mati : PAS Buat solat Jenazah??

Posted: 19 Dec 2011 08:28 PM PST

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Gasing dari DAP, Edward Lee Poh Lin meninggal dunia awal pagi ini kerana penyakit kanser, kata seorang pemimpin veteran akar umbi DAP.

Mendiang berusia 61 tahun.

"Disahkan Edward Lee telah meninggal dunia pagi ini," kata pemimpin berkenaan apabila dihubungi. - BERNAMA

GHOSTWRITER :  Konfrem masuk SYURGA NIK AJIS...

Politik Harian

Posted: 20 Dec 2011 03:43 AM PST

Politik Harian


UMNO Mesti Berubah - Khairy

Posted: 20 Dec 2011 12:49 AM PST


Menulis di rembau.net Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin berkata dengan ini, saya ingin berkongsi bahagian yang paling penting ucapan dasar saya sebagai pemimpin Pemuda UMNO. Apa yang berikut adalah adaptasi sebahagian daripada ucapan yang saya rasa menerangkan momen kewujudan parti besar-besaran lama Malaysia mendapati dirinya di hari ini saya.

Saya bercakap perubahan generasi yang sedang berlaku di Malaysia. Yang diberikan oleh takrif, perubahan generasi berlaku setiap generasi tetapi perubahan yang kita lihat di sekeliling kita pada hari ini adalah sesuatu yang lebih dr jaman yg penting dan fundamental. Ia telah membawa dengan semangat baru, sikap baru yang ditakrifkan oleh keutamaan baru dan cara-cara baru untuk mewujudkan rangkaian sosial. Skala peralihan ini generasi memerlukan transformasi politik yang melampaui incrementalism dan Tweaker margin. Ia memerlukan semacam tiada apa-apa jua menulis semula beberapa DNA politik kita sendiri supaya kita lihat perkara-perkara yang berbeza daripada sebelumnya.

Perihal perubahan ini generasi yang sedang berlaku di Malaysia sebagai sesuatu yang mesti menggoncang UMNO teras asas yang direka untuk menyediakan asas intelektual untuk transformasi politik bahawa presiden parti sebagai perdana menteri telah diperkenalkan sejak beberapa bulan lepas. Dari memansuhkan dan meminda undang-undang lapuk untuk menamatkan sebuah negara kuno kecemasan, Najib telah memeluk perubahan generasi ini dengan melakukan apa yang sebelumnya tak terpikirkan.

Bagi sesetengah dalam UMNO, Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dilihat [salah] sebagai selimut keselamatan. Ia merupakan senjata yang paling berkuasa dalam senjata kerajaan, mampu untuk menahan pengganas sebenar dan musuh-musuh politik. Kuasa sewenang-wenangnya semata-mata yang telah dilihat sebagai sesuatu yang tidak boleh dipertikaikan, yang hanya orang bodoh mudah berputus asa.

Namun ia tidak lama lagi akan sejarah. Kepimpinan memimpin dan bukan dipimpin.Menyedari pergerakan seismik dalam masyarakat yang tidak lagi dilihat kebebasan awam dan hak asasi manusia sebagai agenda yang diimport dari Barat tetapi sesuatu yang asli dan penting kepada kewujudan setempat kita sendiri. Ini adalah tepat apa yang Perdana Menteri faham apabila dia membuat ucapan Hari Malaysia yang bersejarah yang telah memperkenalkan program transformasi politik yang sesuai dengan perubahan generasi yang berlaku di sekeliling kita.

Sudah tentu, apabila ia telah diumumkan bahawa ISA akan dimansuhkan semua orang yang paling dalam parti yang beratur untuk memuji keputusan itu. Ramai yang hanya hari sebelum mengangkat sumpah pelindung ISA menjadi juara semalaman kebebasan dan kebebasan, castigating pedang sekali dihargai perundangan mereka sebagai undang-undang yang anarki dan zalim. Saya gembira bahawa mereka dapat dengan program ini segera. Tetapi saya bimbang bahawa mereka tidak tahu apa yang mereka menyambut.

Untuk UMNO muncul dari peralihan generasi ini sebagai sebuah parti yang masih relevan untuk zaman kita, ia telah melampaui formaliti mudah berikut pemimpin. Ia mesti menunjukkan bahawa perubahan yang dibawa oleh Perdana Menteri untuk menghormati hak asasi, kebebasan jaminan dan meraikan kebebasan tertera kekal pada DNA politik kita. Kita mesti menghapuskan dari kesedaran kita bersama suatu pandangan yang berdasarkan logik yang mudah yang mungkin yang betul.

Pada masa lalu apabila berhadapan dengan masalah, tindak balas serta-merta adalah untuk menangkap dan menahan orang-orang yang tidak bersetuju dengan kami. Apabila berhadapan dengan cabaran yang intelektual, sumber-kritikan telah disenyapkan, diharamkan dan juga dibuang negeri. Mentaliti Perang Dingin ini mungkin telah berkhidmat dengan baik apabila rakyat Malaysia telah bersedia untuk berdagang beberapa kebebasan untuk kestabilan tetapi realiti peralihan generasi berlaku panggilan hari ini untuk pandangan baru.

A pandangan dunia baru melampaui menyokong pemansuhan ISA semata-mata kerana itu adalah apa yang bos mahu. Ia memahami rapat mengapa ISA perlu pergi. Ia meliputi bahawa penahanan pencegahan tanpa semakan kehakiman adalah melanggar hak asasi manusia - hak asasi manusia yang tidak Barat, tetapi hak-hak hanya manusia.

Ia sedar bahawa undang-undang yang ada sekarang ialah terlalu dalam lingkungan yang luas dan sering digunakan pada masa lalu bukan sahaja terhadap ancaman tulen terhadap keselamatan Persekutuan tetapi juga kepada orang-orang yang memberi cabaran politik. Sebagai contoh lain reformasi politik yang diumumkan oleh Perdana Menteri, pandangan dunia yang baru ini tidak lagi boleh mewajarkan menafikan kebebasan pelajar universiti untuk menyertai parti-parti politik dan menganut sokongan kepada parti pilihan mereka. Jika mereka boleh mengundi, sudah tentu mereka perlu politik bebas.

Dalam hal-hal ekonomi, pandangan dunia baru ini memecah membelenggu minda Melayu daripada bergantung sepenuhnya kepada pemberian kerajaan dan perlindungan yang berdasarkan merit, terbuka kepada kuasa pasaran dan bersedia untuk memberikan talian hayat kekal sehingga negeri itu.

Pendek kata, tanpa pandangan dunia baru ini yang menyokong mengapa kita perlu mengubah hari ini, transformasi politik Umno akan tidak mapan. Jika kita menukar atas sebab-sebab yang memainkan peranan penting iaitu untuk memenangi pilihan raya, kita melakukannya atas sebab-sebab yang salah. Kita mesti berubah untuk sebab-sebab intrinsik - kerana ini adalah perkara yang betul untuk dilakukan dan kita tahu perkara yang betul untuk dilakukan. Saya percaya Perdana Menteri memegang tujuan yang hakiki untuk bergerak ke arah yang perubahan. Ia adalah penting bahawa UMNO menyokong perubahan ini atas sebab-sebab yang betul.

Saya percaya bahawa cara paling pasti penyimenan ini trajektori transformasi baru untuk parti akan dalam pemilihan calon bagi pilihan raya umum yang akan datang.Ia bukan rahsia bahawa pengundi yang lebih arif hari ini menunjukkan parti kesetiaan kurang. Mereka akan melihat bukan sahaja pihak yang bertanding dan platform dasar, tetapi juga kredibiliti kepimpinan negara dan calon-calon yang menjawab.

Bagi UMNO, terdapat banyak bercakap calon "winnable" pada perhimpunan agung.Terdapat juga mendesak dari setiap sayap parti itu untuk perwakilan yang layak - daripada wanita dan belia. Sebagai ketua belia, ini sentiasa menjadi KPI penting: berapa banyak calon-calon dari Pemuda Umno yang anda boleh selamat?Memeluk semangat baru zaman kita, jawapan saya adalah mudah dan mungkin dari segi politik untuk membunuh diri: aku tak peduli untuk bilangan calon-calon yang datang dari Pemuda UMNO. Saya menjaga pandangan dunia mereka.

Saya mahu calon-calon dari sayap pemuda parti saya mengandungi pandangan dunia baru saya bercakap dari atas. Saya tidak mahu kita kesilapan perubahan dengan hanya menggantikan seorang pemimpin yang lebih tua dengan orang muda dalam usia tetapi sama dalam tinjauan. Saya tidak mahu pemimpin yang muda usia, tetapi purba dalam mentaliti dan pandangan dunia. Jika ia adalah suatu perkara yang mudah berubah-ubah kakitangan berdasarkan belia fizikal mereka, kita akan gagal untuk memahami perubahan yang diperlukan daripada pihak kami dan mengenakan merugikan mendalam ke atas pemimpin parti kita yang mengetahui dengan tepat di mana dia akan.

Adalah menjadi tanggungjawab saya untuk mengambil Pemuda Umno dengan dia.Bukan sahaja menjerit mantera perubahan dan burung nuri apa yang berfikir beberapa bergaya dan menjadi tren, tetapi pada asasnya melihat politik berbeza daripada apa yang kita telah diajar terlalu lama.

UMNO Must Change

UMNO general assemblies have tended to create the wrong sort of headlines for non-members. For those on the outside looking in, they are sometimes left exasperated by the speeches and sentiments aired during the most eagerly followed political party conference in Malaysia. But such is the nature of these meetings - and something perhaps unbeknownst to those who only get a sense of what transpired through headlines in online news portals - that speeches from the floor do not constitute the party's policies nor do they necessarily reflect the thinking of the leadership.

Rather what is more significant in terms of the party's future direction are the policy speeches that are made by the party president and the leaders of the three wings. Some may say that progressive speeches made by the leadership, when not echoed by the party faithful is meaningless. I do not think this to be true. I think leadership is about leading and not being led. I think that political leaders who want to bring about transformation and change must go against the grain even within his or her support base to bring about - in the words of UMNO's president Dato' Sri Najib Razak in his policy speech this year - a "game changing" environment.

With this in mind, I wanted to share the most salient part of my policy speech as leader of UMNO Youth. What follows is an adaptation of part of my speech which I feel describes the existential moment Malaysia's grand old party finds itself in today.

I spoke of a generational change that is taking place in Malaysia. Granted by definition, generational changes happen every generation but the change we see around us today is something more epochal and fundamental. It has brought with it a new spirit, a new attitude defined by new priorities and new ways to create social networks. The scale of this generational transition calls for political transformation that goes beyond incrementalism and tweaking the margins. It requires nothing sort of rewriting some of our own political DNA so that we see things differently than before.

My description of the present generational change that is taking place in Malaysia as something that must shake UMNO to its fundamental core was designed to provide intellectual basis to the political transformation that the party president as prime minister has introduced over the last few months. From repealing and amending outdated laws to ending an archaic state of emergency, Najib has embraced this generational change by doing what was previously unthinkable.

For some in UMNO, the Internal Security Act (ISA) was seen [wrongly] as a security blanket. It was the most powerful weapon in the government's arsenal, able to detain real terrorists and political opponents. Its sheer arbitrary power was seen as something sacrosanct, which only a fool would readily give up.

Yet it will soon be history. Leadership is about leading and not being led. Its about being aware of the seismic movements in society which no longer views civil liberties and human rights as imported agendas from the West but rather something indigenous and integral to our own localised existence. This is exactly what the prime minister understood when he made his historic Malaysia Day speech which introduced a program of political transformation worthy of the generational change unfolding around us.
Of course, when it was announced that the ISA would be repealed most everyone in the party lined up to applaud the decision. Many whom just the day before were sworn protectors of the ISA became overnight champions of freedom and liberty, castigating their once-cherished legislative sword as an anachronistic and tyrannical law. I am happy that they got with the programme immediately. But I am concerned that they know not what they celebrate.

For UMNO to emerge from this generational transition as a party that is still relevant for our times, it has to go beyond the simple formality of following the leader. It must demonstrate that the transformation brought about by the prime minister to respect rights, guarantee liberties and celebrate freedoms is imprinted permanently on our political DNA. We must delete from our collective consciousness a worldview that is based on the simple logic that might is right.

In the past when faced with problems, the immediate response was to arrest and detain those who disagreed with us. When confronted with intellectual challenges, the sources of these critiques were silenced, banned and even banished. This Cold War mentality might have served well when Malaysians were prepared to trade off some freedoms for stability but the reality of the generational shift happening today calls for a new worldview.

A new worldview goes beyond supporting the repeal of the ISA simply because that is what the boss wants. It understands intimately why the ISA needs to go. It comprehends that preventive detention without judicial review is a violation of basic human rights - not Western human rights, but just human rights.

It is aware that the legislation as it stands is too broad in its ambit and so often used in the past not just against genuine threats to the Federation's security but also to those who posed political challenges. For another example of political reform announced by the prime minister, this new worldview can no longer justify denying university students freedom to join political parties and professing support for parties of their choice. If they can vote, surely they should be politically free.

In economic matters, this new world view breaks the shackle of the Malay mind from being entirely dependent on government largesse and protection to one that is based on merit, open to market forces and prepared to give up the state's hitherto perpetual lifeline.

In short, without this new worldview that underpins why we need to change today, Umno's political transformation will be unsustainable. If we change for instrumental reasons namely to win an election, we are doing it for the wrong reasons. We must change for intrinsic reasons - because this is the right thing to do and we know its the right thing to do. I believe the prime minister holds an intrinsic purpose for moving in the direction for change. It is important that UMNO supports this change for the right reason.

I believe that the surest way of cementing this new transformational trajectory for the party would be in the selection of candidates for the next general elections. It is no secret that the more discerning voters of today demonstrate less party loyalty. They will look at not just the party contesting and its policy platform, but also the credibility of its national leadership and the candidates who are fielded.

For UMNO, there was much talk of "winnable" candidates at the general assembly. There was also clamouring from each of the party's wings for decent representation - from women and the youth. As youth chief, this has always been an important KPI: how many candidates from Umno Youth can you secure? Embracing the new spirit of our times, my reply was simple and perhaps politically suicidal: I care not for the number of candidates that come from UMNO Youth. I care for their world view.

I want candidates from my party's youth wing to embody the new world view I spoke of above. I do not want us to mistake change by simply replacing an older leader with someone younger in age but similar in outlook. I do not want leaders that are young in age, but ancient in mentality and world view. If it were a simple matter of changing personnel based on their physical youth, we would fail to understand the change needed from our party and inflict a profound disservice on our party leader who knows exactly where he is going.

It is my responsibility to take Umno Youth with him. Not just to shout the mantra of change and parrot what some think is fashionable and in vogue, but to fundamentally see politics differently from what we have been taught for far too long.

Riuh Satu Kampong... Azwan Nok Canang Abangnya Azmin Ali Bakal MB Selangor!

Posted: 19 Dec 2011 06:16 PM PST


INI kes syok sendiri, pengacara Azwan Ali, adik kepada Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali tweet kata dia dapat sumber sah, abangnya bila-bila masa akan jadi Menteri Besar Selangor yang baru.

Di laman sosial twitternya @azwanNur pada Ahad tulis begini "Slm. Ko MEROYAN lah 30 hari sebulan pun! Yg ptg (penting) ? AA dah dapat SUMBER SAH! @Azminali anytime New MB SGR! Yeayyyyyyyy! Ko hado?,"

Tweet tersebut bertarikh 18 Disember jam 8.24 malam.


Kawan pun mulanya tidak sedar, tapi bila timeline (garis masa) di twitter kawan asyik terbaca pasal Azwan buat self-proclamation abang dia hendak jadi MB, kawan pun tertarik juga hendak baca.

Apabila buka saja akuan twitter Azwan, baca tweet-tweet dia, terasa alahai...syok sendiri punya kaki.

Ada kawan-kawan yang turut baca tweet-tweet dia bagi macam-macam komen lucu yang rasanya tak perlu disebut di sini.

Selain tweet merencam tersebut, ada macam-macam tweet lagi termasuk yang mempersendakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri.

Kok ya pun nak sokong abang sendiri, tak payahlah guna bahasa bukan-bukan sampai menjatuhkan martabat sendiri sampai naik geli geleman orang membacanya.

Contoh tweetnya begini "Slm. MEDIA SOSIAL! Kata PM? IN DEMAND! Hellooo? Demand Satu Hal? Budaya BIADAP MAKI OWANG Direct mana mana Laman Owang? Ko buat Apa?"

Banyak lagi contoh, termasuk yang bahasanya kurang sopan.

Seorang kawan yang mulut lazer sikit kata mungkin Azwan dah 'miang politik' kot akhir-akhirnya pasal namanya sebagai pengacara makin tenggelam.

Ikut cakapnya dia cukup naik senak perut kalau tengok Azwan tampil di televisyen sebagai pengacara.

"Tah apa-apa melalut...," katanya.

Yang peliknya, abang dia tak malu ke tengok gelagat adik macam itu? atau abang pun syok juga sebab dicanang bakal MB baru oleh adik sendiri...

Tentu Tan Sri Khalid Ibrahim geli kena geletek.

-Agendadaily

Skandal Kontrak "Lounge Suit" Syarikat Isteri Nga Kor Ming

Posted: 19 Dec 2011 06:00 AM PST

NGA yang terkenal dengan kenyataan racist "Hitam Metalik" yang ditujukan kepada Menteri Besar Perak Dato Sri Zambry kini terpaksa berdiam diri kerana Si mulut becok itu menyeleweng wang kerajaan tempatan dengan mendapatkan tender menjahit baju kepada isterinya. Selama ini Nga yang tidak sayang mulut suka mengutuk Kerajaan Barisan Nasional kini terpaksa berdiam diri apabila bini sendirinya terperangkap dalam menyalahguna kuasa mendapatkan tender!

Ini bukti dokumen tender dan anehnya Ketua Geng Bubar DUN turut bersekongkol dengan NGA sewaktu memimpin Negeri Perak!Isteri Nga sebagai pengarah syarikat jahitan yang didaftarkan pada 23 – 4 – 2008 iaitu 42 hari selepas pilihan raya umum dimana Negeri Perak jatuh pada tangan Pakatan Rakyat. Bayangkan hanya dalam masa 42 hari mereka mampu buat apa sahaja untuk mengaut keuntungan dengan berkroni atas nama negara berkebajikan!


Surat lantikan dari pihak kerajaan negeri yang diketuai Ketua Geng Bubar DUN (kini bekas Menteri Besar) yang selama ini berceramah tentang "kebenaran" dan "keadilan" tapi sanggup mengadai maruh dan harga diri semata – mata untuk menguatkan sokongan dari DAP.


Syarikat isteri Nga yang mendapat kontrak menjahit lounge suit bukanlah dalam pilihan kedudukan pertama malah terakhir dalam keputusan tender! Namun tetapi Menteri Besar Perak (sekarang bekas) terpaksa meluluskan tender kepada bini Nga atas dasar kepentingan politik pakatan rakyat!

Kepada MB NIZAR dan NGA, Semata – mata nak jaga kepentingan politik masing – masing kamu berdua menyeleweng duit kerajaan negeri untuk songlap peruntukan! Peliknya selama ini kamu memekik yang Kerajaan Barisan Nasional Menyalahguna peruntukan tapi rupa – rupanya Nizar dan kroninya sepakat nak makan semua!

KALAU BOLEH SAYA MINTA MACC / SPRM TOLONG MASUK CAMPUR DAN SIASAT KES INI.

anakbukitgantang says

Posted: 20 Dec 2011 03:26 AM PST

anakbukitgantang says


jom sambut tahun baru 2012 dengan Syeikh Nuruddin Al Banjari

Posted: 19 Dec 2011 04:58 PM PST

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 20 Dec 2011 03:17 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Zuraidah mahu wanita dilayan seperti bola ragbi

Posted: 20 Dec 2011 01:25 AM PST


YB Zuraidah Kamaruddin, ahli Parlimen PKR untuk Ampang dijemput memberi ucapan dalam satu kursus program motivasi kepada bakal-nakal pengantin.

Imej Zuraidah agak tercemar sejak digelar blogger sebagai hantu Mak Lampir sebagai membayangkan karakter Ketua Wanita PKR yang aggresif dan lantang. Tetapi ramai tidak tahu bahawa Zuraidah adalah aktivis Islam dari perkumpulan Jemaah Islah Malaysia (JIM).

Sebagai aktivis wanita, Zuraidah memberi peringatan kepada bakal-bakal suami.

"Tuan-tuan pasti sayang bakal isteri tuan-tuan sekelian sekarang. Saya takut perasaan itu akan berubah mengikut masa dan keadaan dan tuan-tuan mula berubah anggapan terhadap wanita kemudiannya.

Katanya, "Tuan-tuan, wanita itu bukan TISU untuk anda sudah sedap lap hingus dan buang."

Tersentak hadirin mendengar pembukanya.

"Wanita itu bukan BAJU untuk setiap minggu anda mahu nak tukar yang baru. Wanita itu bukan PATUNG untuk anda layani dengan enteng setelah anda mendapatnya sebagai pasangan."

Zuraidah terus dengan kata-kata provokatifnya.

"Dan, wanita itu bukan PELACUR untuk anda guna, bayar dan tinggalkan saja!"

Pooh tersentak orang-orang bujang yang dengar. Terperanjat bercampur takut masing-masing.

Zuraidah meneruskan lagi, "Wanita itu bukan ROKOK untuk anda hisap dan dibiar dibuang dan pijak lepas habis dipakai. Wanita itu bukan TV untuk hanya sekadar untuk menghiburkan anda ketika kelapangan."

"Tuan-tuan dan puan-puan sekelian, wanita bukan itu semua.

"Jadikanlah wanita macam BOLA RAGBI. Apabila dapat, DILINDUNG...SAMPAI ke gol! Dan ketika tidak dapat, KEJAR SAMPAI DAPAT ..."


* Satu lagi dari sumber ilham ku Wayne Rossi.

Aspirasi Bangsa

Posted: 20 Dec 2011 01:49 AM PST

Aspirasi Bangsa


Nik Abduh : Harakah tidak berakhlak!!!

Posted: 19 Dec 2011 05:10 PM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 20 Dec 2011 01:36 AM PST

Taipingmali (tm)


Bon Jovi tak jadi mati

Posted: 20 Dec 2011 01:17 AM PST


Jon Bon Jovi Tweets Photo Proving He's Not Dead

Jon Bon Jovi not dead P
David Bergman / davidbergman.net

The Internet went into a frenzy Monday after a false report declared that the singer-turned-actor, who is on the big screen in "New Year's Eve," had suffered cardiac arrest and stopped breathing.

Jon Bon Jovi isn't dead after all.
The singer-turned-actor tweeted a photo Monday from his band Bon Jovi's account showing that he is still very much alive after the Internet went into a frenzy following an erroneous report announcing his death.
PHOTOS: Bon Jovi and the Top 25 Concert Tours of 2011
The picture shows him standing in front of a Christmas tree, holding a piece of paper that reads: "Heaven looks a lot like New Jersey dec. 19th 2011 6:00."
According to the tweet, fans can "rest assured that Jon is fine! This photo was just taken."
Rumors of Bon Jovi's death seem to have originated with the website "dailynewbloginternational," which reported that Bon Jovi was "pronounced dead today after paramedics found him in a coma at his Empress Hotel."
PHOTOS: 'New Year's Eve' Premiere Red Carpet Arrivals
The post claimed that a 911 call had been made from the rocker's home, and when paramedics arrived, he wasn't breathing. According to "sources," the paramedics performed CPR and Bon Jovi had suffered cardiac arrest.
The news spread through the Internet, with Jon Bon Jovi even becoming a trending topic on Twitter.
It's unclear what "dailynewblloginternational" is or from whom it originates; the Bon Jovi post is the only one on the site.
PHOTO: Lea Michele, Jon Bon Jovi Rock Out in 'New Year's Eve' Still
As the L.A. Times points out, the post actually copied some of the words from a 2009 Times story about the death of Michael Jackson, changing some details but also lifting some sentences verbatim.
The Times said it is not involved in the false report but is looking into the matter.
Bon Jovi is currently on the big screen as part of the A-list ensemble romantic comedy New Year's Eve.
Meanwhile, his band is coming off the highly successful 2011 Bon Jovi Live trek, which was the No. 2 biggest tour of the year. Over 68 dates, some without Richie Sambora, who entered rehab in April, the band grossed more than $192 million and played to 1.8 million fans.

PHOTO GALLERY:

ANWAR IBRAHIM “UNTUK APA BERSUMPAH” SEBAB SAYA MEMANG BENAR BERBOHONG.

Posted: 19 Dec 2011 10:49 PM PST

Anti-DAP Club wrote:

Apabila PKR membuat pendedahan berhubung tiga dokumen yang kononnya menunjukkan bukti Mahathir telah menulis surat memohon bantuan daripada Bank Dunia, maka sekalian penyokong Pakatan bertempik sorak. Kata mereka, Mahathir sudah terkena. Mahathir telah dibuktikan menipu dan kata mereka lagi Anwar telah berjaya CHECKMATE Mahathir.

Namun dalam banyak-banyak 'keseronokan' yang dipamerkan oleh sekalian penyokong Anwar Ibrahim, ada satu 'adegan' yang amat menarik perhatian. Saranan agar Tun Mahathir bersumpah laknat untuk menafikan kewujudan ketiga-tiga dokumen berkenaan sememangnya amat melucukan.

Tun Mahathir dalam kenyataannya meragui ketulenan dokumen berkenaan. Apatah lagi, dokumen tersebut dikeluarkan pada saat Anwar Ibrahim sedang meniti hari-hari terakhir sebagai seorang yang bebas.

Dalam sepanjang sejarah Anwar Ibrahim dan PKR, tidak ada satu perkara pun yang tulen membabitkan mereka. Anwar Ibrahim dan mata lebamnya, merupakan satu lakonan meminta simpati. Anwar Ibrahim, arsenik dan virus HIV-AIDS, merupakan pembohongan paling besar. Anwar Ibrahim dengan tengkuk berbalut dan wajah orang yang sudah nazak dihambat sakratul maut pada BERSIH 2.0 walaupun dia sekadar melanggar pintu kaca, merupakan lakonan yang memalukan Anwar Ibrahim sendiri. Dan Anwar Ibrahim dengan gas pemedih mata yang kononnya disasarkan untuk membunuhnya, merupakan cerita dongeng untuk tidur yang nyenyak.

Sekarang, Anwar menerusi budaknya yang bernama Rafizi Ramli mengeluarkan tiga dokumen tersebut, dan penyokong Anwar meminta agar Tun Mahathir bersumpah laknat menafikan ketiga-tiga dokumen berkenaan?

Sepatutnya bukan Tun Mahathir yang bersumpah laknat menafikan ketulenan dokumen tersebut, sebaliknya pihak yang mengeluarkannya. Sepatutnya bukan Tun Mahathir yang diminta membuktikan ketulenan dokumen itu, sebaliknya orang yang mengeluarkannya kerana mereka sudah terbiasa melakukan penipuan dan REVERSED PSYCHOLOGY sepertimana yang didakwa terhadap Tun Mahathir.

Apatah lagi, cubaan mereka untuk mengelirukan PINJAMAN BANK DUNIA dengan RESCUE PACKAGE IMF sangat jelas, terutama untuk membantu Anwar Ibrahim yang sememangnya diketahui memuji-muji pakej penjajahan IMF pada tahun 1997 yang kemudian ditolak bulat-bulat oleh Mahathir, sekaligus mengeluarkan Malaysia daripada kemelut serangan penyangak matawang dan menghumban Anwar Ibrahim ke dalam peti sejuk sekalipun jawatan yang dipegangnya pada waktu itu adalah Menteri Kewangan.

Heret tangan Anwar Ibrahim dan paksa dia bersumpah laknat untuk memperakui ketulenan dokumen berkenaan. Apa yang susahnya untuk memperakui ketulenan dokumen tersebut menerusi sumpah laknat, berbanding JAM OMEGA yang sehingga kini belum dipertontonkan kepada awam. Sumpah laknat itu jauh lebih mudah berbanding sumpah laknat menafikan dirinya di dalam video seks yang cuba diuar-uarkan sebagai video seks Anwar yang tidak dipercayai oleh rakyat Malaysia.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bon Jovi meninggal dunia

Posted: 19 Dec 2011 10:47 PM PST

Azfan Arisin shared the following link:

http://wp.me/p24wE4-9

Rockstar Jon Bon Jovi (John Francis Bongiovi, Jr) was pronounced dead today after paramedics found him in a coma at his Empress Hotel, city and law enforcement of Asbury Park, NJ sources told The T...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom sokong PM

Posted: 19 Dec 2011 08:21 PM PST

Jemputan ke Himpunan Aman Sokong PM - 21 Disember 2011 (Rabu) 2.30petang di hadapan bangunan baru KPT Putrajaya Presint 5 ( bersebelahan hotel Pullman dan Berdekatan PICC). Mahasiswa, Alumni, NGO di semua IPT dan seluruh Malaysia dijemput untuk menunjukkan sokongan kepada YAB DS Najib sebagai PM Malaysia bagi terus memimpin negara. Mari kita bersama-sama tunjukkan bahawa kita secara majoriti mahukan YAB DS Najib terus meneraju negara. -sebarkan kepada rakan seperjuangan. (Shahar Presiden ASPIRASI)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sedih bila mengenangkan nasib keluarga Adam

Posted: 19 Dec 2011 12:06 PM PST

TM menerima maklumat bahawa pelajar UPSI yang bertindak menyerang dan menurunkan bendera Najib bukanlah anak hartawan yang hidup mewah seperti Nurul Izzah MP Lembah Pantai.

Bapa Adam Adli hanya seorang pekerja KTM. Keluarganya menyewa rumah kampung di Permatang Bertam, Kepala Batas...

Sudah tentulah Adam anak harapan kepada keluarga pekerja KTM tetapi dengan perbuatan anaknya yang tiba-tiba menjadi berita utama sikit sebanyak telah memalukan keluarga dan paling menyedihkan apabila mengenangkan masa depan yang gelap untuk Adam.

Adam mungkin dibuang dari UPSI dan tidak lagi layak untuk berada dalam mana-mana IPT Awam dan mungkin akan kembali ke kampung sebagai tukang sepak kertas.

Sedih bila membayangkan air mata ibunya yang akan mengalir kerana sedih dan malu mengenangkan perbuatan anaknya.

Ayahnya mungkin akan mendapat penyakit kemurungan apabila mengenang nasib anaknya yang menjadi sandaran dihari tua kini berkecai umpama kaca yang jatuh ke tanah dan pecah berderai.

Atau memang Adam jenis anak rintik bapa borek kerana emak bapaknya adalah penyokong tegar pakatan.

DEMO DI DEPAN PINTU UPSI 

Isu mahasiswa koyak bendera: Saifuddin serah kepada polis

Posted: 19 Dec 2011 08:23 AM PST


19/12/2011 8:04pm


KUALA LUMPUR19 Dis. – Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah berkata, beliau menyerahkan kepada polis untuk menyiasat tindakan mahasiswa yang menurunkan bendera yang memaparkan wajah Perdana Menteri di perkarangan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada Sabtu lepas.

Beliau berkata, kementeriannya tidak akan melakukan sebarang tindakan ke atas mereka kerana insiden tersebut berlaku di luar kawasan kampus.

"Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (Bebas) perlu meminta maaf atas perbuatan mereka kerana ia merupakan satu tindakan yang terkutuk," katanya pada sidang media di lobi Parlimen di sini hari ini.

Sabtu lepas, Saifuddin menerima memorandum daripada Pengerusi Bebas, Muhd Safwan Anang@Talib yang antara lain menuntut pemansuhan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU).

Sebelum itu, Muhd. Safwan bersama kira-kira 200 orang penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) yang menganggotai Bebas telah ke pejabat Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) untuk menyerahkan memorandum kepada Pesuruhjaya Suhakam Muhammad Sha'ani Abdullah.

Seterusnya, mereka ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dan berjumpa Saifuddin untuk menyerahkan salinan memorandum yang sama. Selepas perjumpaan dengan Saifuddin, penuntut IPT itu menurunkan bendera yang memaparkan wajah Datuk Seri Najib Tun Razak digantikan dengan bendera Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (Bebas), bagaimanapun, mereka menaikkan semula bendera itu selepas ditegur pengawal keselamatan PWTC.

Saifuddin berkata beliau memutuskan untuk berjumpa ahli SMM dan Bebas selepas mendapat maklumat bahawa mereka sedang berarak ke PWTC dengan diiringi anggota polis.

"Saya berpendapat sekiranya saya menerima memorandum dari anggota SMM dan Bebas itu maka mereka akan bersurai dengan aman, terbukti jangkaan saya betul.

"Bagaimanapun, insiden menurunkan bendera wajah Perdana Menteri hanya berlaku kira-kira satu jam selepas saya meninggalkan kawasan PWTC itu, dan perkara itu diketahui menerusi Twitter," katanya.

Beliau berkata kementerian tidak menghalang kebebasan bersuara di kalangan penuntut IPT tetapi tindakan mereka amat dikesali dan berharap mereka segera meminta maaf kepada Perdana Menteri yang juga Presiden UMNO. - BERNAMA

Kenyataan yang keluar dari mulut anak setan

Posted: 19 Dec 2011 04:14 AM PST

KENYATAAN ADAM ADLI "SAYA TIDAK AKAN MINTA MAAF DGN PM" DLM YOUTUBE ATAS TINDAKAN MENURUNKAN BENDERA D PWTC, ADALAH SATU TINDAKAN KURANG HAJAR DAN MELAMPAU. PELAMPAU MAHASISWA INI HARUS DI AMBIL TINDAKAN, TERUTAMA PIHAK IPT UPSI KEATAS BELIAU. BELIAU BOLEH DI KATEGORIKAN SEBAGAI KALDAI BANGSAT YG DERHAKA.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lagi isu mahasiswa celaka

Posted: 19 Dec 2011 04:10 AM PST

Pada peringkat awal, bloggers pembangkang menuduh bahawa Umno menfitnah mahasiswa menurunkan bendera Najib tetapi sekarang Bard mengaku bahawa budak harami itu yang menurunkan bendera Najib.

Ternyata Gamis dan persatuan pelajar IPT yang mendesak supaya AUKU dihapuskan dan tuntutan kebebasan akademik.

Bebas apanya jika PKR sentiasa mendalangi mahasiswa dan mahukan mahasiswa boleh menyokong parti politik PKR.

Bard, Tian Chua memang kurang ajar kerana sentiasa menghasut pelajar, Wah nak ajak orang berdebat? Ini hanya satu helah, debat hanya perkara kecil, banyak lagi perkara besar yang akan dibawa oleh budak-budak hingus.

Malulah kepada Teresa Kok, malulah kepada Nga Kor Ming, kebanyakan ahli politik pembangkang dari Dap, mereka tidak langsung berpolitik semasa belajar di universiti. Bila keluar dan sesudah mendapat kedudukan yang baik mereka menjadi ahli DAP.

KEPADA BUDAK-BUDAK DALAM VIDEO INI KALAU BOLEH DAN KALAU DIIZINKAN DALAM SISTEM PERUNDANGAN NEGARA MAHU SAHAJA TAIPINGMALI HEMPUK DIPERDU DURIAN DAN BUBUH SARANG KERENGGA DI ATAS KEPALA MEREKA. PUNYA KURANG AJAR, BIADAP DAN TAK ADA AKAL...KALAU BERANI MAI SINI , AKU NAK AJAR SEKOR-SEKOR.

Adam Adli Mahasiswa Yang Bongkak

Posted: 19 Dec 2011 04:05 AM PST

Dah lama dah dia bela rupanya!!!

Posted: 19 Dec 2011 03:06 AM PST

Biodata Penuh Mahasiswa Biadap !

>> Monday, December 19, 2011


Adam Adli Abd Hamid
017-434 7317

Sape yang jumpa dia ..tak payah kencinkan dia tapi beliakkan mata jee..pasti budak ni menangis punyaa..

Adam Adli bin Abdul Hamid,
3862, Kampung Baru Penanga, Pulau Pinang.

No. telefon: 017-4347317.
DIA DAH TUTUP PHONE DIA, SEMUA CALL AKAN MASUK MAIL BOX

Kereta Myvi hitam no. WKE 3264.
Kelisa Gold WKE 3264
Antara Moderator LMP UPSI dalam FB selain Park Jung Din. Bilik gerakan dipercayai di Taman Bernam
Di Halang dari bertanding PRK (Pilihanraya Kampus ) UPSI tahun ini kerana terlibat dalam demo air di KL.
Search Youtube Adam Adli


Adam Adli bin Abd Halim, mahasiswa yang telah menurunkan bendera yang memamparkan gambar Presiden UMNO, YAB Dato' Sri Najib Tun Razak, dan menggantikannya dengan bendera kebebasan Akademik.

Gambar Adam bersama dengan Anwar Ibrahim.

Bukan sekali berjumpa, berulang kali berjumpa dengan Anwar Ibrahim. Apa agenda perjumpaan-perjumpaan ini?


Sidang Media Khas berkenaan isu Mahasiswa Turunkan Gambar PM Najib Razak dan menaikkan bendera Kebebasan Akademik di Ibu Pejabat UMNO di PWTC ketika Demonstasi Kebebasan Akademik pada 17 Disember 2011 yang lalu.

Tarikh :19 Disember 2011
(Isnin)Masa : 11 Pagi

Tempat : Kuala Lumpur Selangor Chinese Assembly Hall (KLSCAH).Anjuran : Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) dan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM)

Skim Gaji SBPA boleh menyebabkan BN kalah dalam PRU 13

Posted: 19 Dec 2011 02:02 AM PST

Apa yang TM perhatikan isu skim gaji baru telah mendapat bantahan daripada persatuan-persatuan sekerja yang bernaung di bawah CUEPACS.  Kakitangan kerajaan seramai 1.7 juta dan jika dicampur dengan anak isteri mereka ia memberi impak yang besar terhadap keputusan PRU 13.

Sebelum ini kita rasa rimas dengan rasa tidak puas hati kakitangan MAS apabila syarikat itu digabungkan dengan Air Asia. Media meramalkan BN akan kehilangan 40 undi jika isu ini berpanjangan.

Datuk Omar Presiden Cuepacs dalam sidang medianya minggu lepas nampak benar-benar kecewa kerana JPA tidak menjemput Cuepacs dalam rundingan bagi merangka sistem gaji  terbaru.

Cuepacs mendakwa setengah-setengah jabatan kerajaan sudah meminta kakitangannya untuk membuat pilihan. Minggu ini mungkin sudah ramai yang menurunkan  tanda tangan untuk bersetuju untuk menerima skim gaji baru ini.

Di kalangan guru-guru sekolah nampaknya skim gaji terbaru diterima baik, sudah banyak guru-guru menyatakan persetujuan mereka untuk menerima skim gaji ini. [ bagaimana esok TM akan buat survey dari kalangan warga pendidik untuk melihat reaksi mereka]


Cuepacs juga menyebut skim gaji baru merugikan pekerja peringkat bawahan dengan kenaikan yang kecil. Mahfuz Omar pula dalam blognya tidak bersetuju dengan cadangan kerajaan di peringkat JUSA A dan JUSA C.

Kita tidak mahu skim gaji baru ini menjadi pembunuh secara senyap kepada kerajaan. Walaupun kerajaan memberi bonus , memberi bantuan persekolahan, baucer buku teks, bantuan rakyat RM  500 kepada ketua keluarga yang berpendapatan bawah RM 3000.

Akan tetapi jika salah perhitungan dalam skim gaji baru ini, kakitangan kerajaan akan merana dan menyesal dan akibatnya mereka akan mengundi pembangkang.

Sebelum ini dalam kongres PKR di Johor, wakil MTUC Selangor telah mengkritik hebat sistem gaji baru ini.

Hairan kenapa pihak Cuepacs tidak dijemput untuk duduk semeja dalam merangka sistem gaji baru. Apakah ini satu cubaan untuk menjatuhkan kerajaan dari dalam?

Sila layari blog ini untuk maklumat lebih detail dalam rasa tidak puas hati pihak pekerja
 http://cuepacs.blogspot.com/bersambung/.....

Politik Matang Bukan Mengugut Meludah - Gerakan Mahasiswa.wmv

Posted: 19 Dec 2011 01:31 AM PSTTembelang Mahasiswa terdedah dengan sendirinya, Mereka sebenarnya menjadi alat oleh parti politik pembangkang, Pas dan Pkr.

Kita tahu Pas dan Pkr teramat sangat hendak berpidato atau berdebat dengan ahli-ahli politik kerajaan.

Mahasiswa akan mengaturkan program dan dalam pada masa yang sama mereka akan menggunakan flatform tersebut untuk mengebooo hujah-hujah pihak kerajaan.

Kita biasa lihat cubaan-cubaan debat yang dibuat oleh Pas dan Pas akan membawa penyokongnya untuk mengeboooo pihak lawan.

Mahasiswa yang berlagak pandai ini sebenarnya bodoh. Pengajian tak seberapa, kelulusan masuk universiti pun setakat cukup makan dan bidang yang mereka ambil pun bukan lah bidang kritikal.

Perangai budak-budak hingus bodoh ini jadi macam ini adalah kerana sogokan wang ringgit oleh pihak pembangkang. sebab itulah mereka hidup mewah dan mampu memiliki kereta dan gajet-gajet mewah.

Sahabat-Gunung

Posted: 20 Dec 2011 01:06 AM PST

Sahabat-Gunung


Mahasiswa Dan AUKU .....

Posted: 19 Dec 2011 07:45 PM PST

Sinis dari MyNewsHub …. Untuk renungan bersama…

Wahh!! Gambar ‘Panas’ Adam Adli Tersebar …

Posted: 19 Dec 2011 05:00 PM PST


Betul ke apa yang aku dengar…? gambar panas Adam Adli yang boleh menyebabkan Anwar Ibrahim meleleh air liur, dan Kak Wan meleleh air mata lagi sudah tersebar….

Aku tak sanggup nak bawa gambar tu kat blog aku, sebab aku bukan suka tengok mamat-mamat yang seksi nie, aku bukan jenis Anwar… hahahahaha.

Jom ke Empayar Pemuda tengok sendiri keseksian 'Adam'?

Aku tak pasti betul ke itu Adam, korang nilaikanlah sendiri ….

Confirm !! Anwar Confirm MeLIWAT Mereka

Posted: 19 Dec 2011 03:45 PM PST


Presiden Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) Ahmad Syukri Abdul Razab semalam menjelaskan, tindakan membuat kacau dan menurunkan Bendera tertera wajah DS Najib Razak di PWTC baru-baru ini merupakan lambang hilangnya keyakinan mereka terhadap kepimpinan perdana menteri. Katanya, ini ekoran agenda tranformasi yang diperkenalkan gagal meyakinkan rakyat.

Memanglah korang hilang keyakinan terhadap kepimpinan Perdana Menteri kerana terlalu banyak benih Anwar Ibrahim yang sudah memasuki diri korang dek asyik diliwat dari masa ke semasa ….

Kalau lelaki dan perempuan pun, kalau dek tiap-tiap hari balun, insya-Allah jadi budak gak….. samalah dengan korang, kalau dah tiap-tiap hari dek dibalun Anwar, lama-kelamaan ideology Anwar akan meresap dalam diri korang gak ….

Ikuti pandangan Pena Miang terhadap Syukri nie dan bukti-bukti Anwar 'Meliwat' si syukri ini ….

Penghujung 2011: Khalid Ibrahim Sibuk Mengemas Pejabatnya

Posted: 19 Dec 2011 03:00 PM PST

Esok dan hari-hari yang mendatang menjelangnya tahun baru 2012, Khalid Ibrahim serta Faekah mempunyai tugas-tugas berat untuk menggemas pejabat mereka (Pejabat Menteri Besar Selangor).

Ini memandangkan TS Khalid Ibrahim dan Setiausaha Politiknya harus mengosongkankan pejabat mereka memandangkan Selangor akan mendapat Menteri Besar yang baru menjelang tahun 2012 ini….

Berita gembira yang dikongsi keluarga terapat Azmin Ali mengakui sendiri bahawa Azmin Ali akan menjadi MB Selangor yang baru dalam masa terdekat nie ….

Tahniah Datuk Seri Azmin Ali…. Moga Selangorku terus Suksess di bawah kepimpinanmadumu…..

Hassan Ali, Ustaz Nasharuddin & Nik Abduh DIBELI UMNO?

Posted: 19 Dec 2011 11:15 AM PST

UMNO Yang Suruh Nik Abduh buat Status macam nie…. ??


Benarkah Datuk Hassan Ali & Ustaz Nasharuddin Mat Isa menjadi mangsa politik DAP yang mahukan dua pemimpin PAS nie ditolak keluar dari PAS?i

Nik Aziz boleh sesak nafas menghadapi saat-saat sukar dalam PAS hari nie, dalam meneruskan agenda 'Membangun Bersama Islam' atau Perjuangan Negara Berkebajikan yang dibangunkan bersama DAP dan PKR ….khususnya dalam usaha menolak BN dari terus bertahta di hati masyarakat ….

Terkini, benarkah anak Nik Aziz sendiri menyalahkan akhbar rasmi PAS, iaitu Harakah yang juga dilihat sebagai dalam perpecahan dalam PAS…. ?

Apa Nik Aziz yang JAWAB dalam soal nie? Mungkinkah UMNO sekali lagi akan dijadikan alasaan atau bahan – ataupun menuduh anaknya, Nik Mohamad Abduh telah dibeli UMNO?

AMARAN KERAS BUAT UPSI - SMM

Posted: 19 Dec 2011 09:45 AM PST


Pagi semalam kumpulan nie yang diketuai Syukri Abd Razak, Pengerusi Solidari Mahasiswa Malaysia (SMM) telah membuat kenyataan di hadapan beberapa media khususnya Media Pro-Pembangkang di bangunan Himpunan Cina Selangor/Kuala Lumpur bahawa AMARAN KERAS terhadap Universiti Perguruan Sultan Idris agar tidak menggenakan apa-apa tindakan terhadap sahabat mereka, Adam Adli terhadap perlakuan biadap dan samseng yang dilakukan di Ibu Pejabat UMNO, Sabtu lalu.

Jika sebarang tindakan dikenakan terhadap Adam Adli oleh UPSI atau pihak Kementerian, SMM akan menggerakkan MAHASISWA MALAYSIA untuk mengadakan mini demo …..

Oleh yang demikian, UPSI jangan sentuh Adam Adli, biarkan dia buat sapa sahaja…. Dalam Malaysia tiada undang-undang yang boleh menyekat Adam Adli. Dia MAHA Berkuasa…..

Bukti Adam Adli Cedera Parah Kena Tumbuk ......

Posted: 19 Dec 2011 08:22 AM PST


Hakikatnya, aku tak setuju gak dengan tindakan untuk meludah dan menumbuk si Adam Adli, mahasiswa UPSI yang kini lebih berminat berdemo, berpolitik dari menghabiskan pengajiannya di UPSI… dalam dalam masa yang sama, aku heran gak dengan tindakan puak-puak pembangkang yang hari nie heboh mengatakan bahawa Adam Adli ditumbuk ahli Pemuda UMNO di hadapan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman …

Weeeiiiiii …. Janganlah korang nak provokasi sangat, cukup-cukuplah tu menipu…. Muka Adam Adli tadi tak kena sentuh pun, kalau kenalah tadi, aku rasa dia dah tak bangun dah …..

Dalam masa yang sama, Abg Lan yang dikatakan telah 'menumbuk' Adam tadi bukanlah ahli Pemuda UMNO, sebaliknya dia hanyalah sekadar GURKA UMNO, orang biasa sahaja yang sayangkan UMNO, yang marah apabila Adam Adli menghina Datuk Seri Najib ….. itu sahaja…..

Dia takkan sampai hati menumbuk muka anak bangsa sendiri, tak seperti anjing-anjing PKR yang sanggup mengjadi hamba dan anjing kepada puak-puak DAP dan hamba 'seks' kepada Anwar Ibrahim ……

Menipu ! Menipu! Menipu! Atau korang memang sebenarnya mahu MUKA KAWAN korang nie betul-betul kena tumbuk…. Supaya senang nak korang jadikan alasan dan isu …..

Inilah bukti kononnya Adam Adli telah ditumbuk ….

Kalau betul dia kena tumbuk, aku nak tengok dia sendiri membuat laporan polis dalam masa yang terdekat ….. Nak tengok, kebenaran cerita sebenar dari orang 'yang kena tumbuk'……


Mamat Jambu Nie Memang 'Taste' Anwar ....

Posted: 19 Dec 2011 04:22 AM PST

Patutlah PKR mempertahankan mamat Adam Adli nie...

Mamat 'jambu' nie memang idaman dan taste Anwar Ibrahim beb ....

Sayanglah muka jambu nie kalau kena tumbuk ataupun kena ludah, nanti tak berselera plak Anwar kat mamat jambu nie ....

Agak-agaknya, mamat nie 'suka sama suka' tak dengan Anwar?? Ahak-ahak......

CikguBard Bagai Anjing Yang Berani Menyalak Sahaja

Posted: 19 Dec 2011 03:17 AM PST

Nie sekor lagi anjing yang pandai menyalak. Bila Adam Adli ditolak (bukan kena tumbuk pun) oleh seorang Gurka UMNO yang datang sorang-sorang, punyalah menyalak Is CikguBard takde telor nie pada anggota polis yang berhampiran -

"Hei polis. Takkan tengok ajer. Tangkaplah, tangkaplah dia nie..." Salakan yang ditujukan pada gurka UMNO yang bagi 'sikit hadiah' pada Adam Adli petang tadi.

Hei mangkuk, kau gak yang selalu kutuk polis, kata dan hina polis dengan berbagai gelaran.... Nie yang berharap pada polis plak...

Kenapa masa anjing bernama Tian Chua dulu mengigit telinga polis macam anjing tak plak kau suruh polis tangkap Tian Chua....

Bahlol punya CikguBard.......

oyabun

Posted: 20 Dec 2011 12:06 AM PST

oyabun


Layakkah dia mendapat gelaran Ketua Imam Khalifah Besar Seni Silat Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayong dan bercakap mengenai akhlak!

Posted: 19 Dec 2011 04:37 PM PST


Anwar kata kehebatan Melayu pada agama dan akhlaknya! Memang betul apa yang diperkatakan, tetapi adakah orang yang bercakap mengenainya mempunyai "akhlak" seperti itu sehingga menjadikan "dia" hebat!

Malah akibat "kehebatannya" maka dia dikurniakan dengan gelaran Ketua Imam Khalifah Besar Seni Silat Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayong! Layakkah dia mendapat gelaran tersebut?

Ketua Imam Khalifah Besar Seni Silat Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayong, Anwar Ibrahim mengingatkan pengamal ilmu persilatan supaya berada di landasan perjuangan yang betul dalam usaha memartabatkan agama Islam dan bangsa Melayu.

Anwar dalam ucapannya sama ada sedar atau tidak menuding jari terhadap dirinya sendiri dengan berkata, " budaya fitnah yang menular dalam kalangan masyarakat sejak sekian lama menjadi punca perpecahan sehingga terjatuhnya empayar Melayu yang satu ketika dahulu berdiri megah."!

Anwar juga turut menganjurkan kepada anak-anak gayong supaya kembali membaca hikayat sejarah perjuangan melibatkan Hang Tuah dan Hang Jebat yang mempopularkan "Raja Adil Raja Disembah, Raja Zalim Raja Disanggah".

Apa yang sebenarnya Anwar maksudkan dengan "Raja Adil Raja Disembah, Raja Zalim Raja Disanggah"? Setelah berjaya menghasut pelajar-pelajar universiti supaya membuat demo di Kuala Lumpur baru-baru ini, adakah ini satu lagi cara Anwar menghasut minda anak-anak gayung supaya bangkit menentang!

Amat malang apabila seorang yang digelar Ketua Imam Khalifah Besar Seni Silat Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayong, tetapi takut untuk bersumpah dengan menjunjung kitab suci Al-Quran!Apatah lagi dengan masalah moralnya yang hebat diperkatakan sekarang!


Sehingga kehari ini Anwar masih gagal menjawap 5 soalan yang ditanya oleh Datuk Eskay. Pertama, sejak dua tahun lalu berapa kali Anwar ke Thailand? Kedua, siapa yang menyambut Anwar di Thailand? Ketiga, di hotel mana Anwar menginap? Keempat, apa Anwar buat di bilik hotel tersebut? Dan kelima, siapa yang menyelesaikan semua bayaran tersebut?

Hebat sangatkah Penasihat Ekonomi Selangor yang bergaji RM 1.00 ini apabila rasa tertekan dengan masalah peribadinya cuba mengheret Tun Mahathir semula kekancah politik negara!Jika Anwar benar-benar merasakan dirinya HEBAT,BERSIH dan BERAKHLAK MULIA, sanggupkah dia "membersihkan" dirinya dengan melakukan sumpah dengan menjunjung kitab suci Al-Quran dimana-mana masjid pilihannya di dalam negara! Ada berani kah Anwar? Wallahuallam.

Wasabi Oyabun..

Panglima Perang Cyber

Posted: 19 Dec 2011 11:53 PM PST

Panglima Perang Cyber


Gempar : Hantu Pocong mirip @anwaribrahim Berjaya Dirakam Di Lunas Pahang Semalam - @SinarOnline

Posted: 19 Dec 2011 09:51 PM PST

Rujuk Berita Sinar Harian Edisi Pahang muka surat N7 hari ini beritanya.

Pertama kali Panglima baca patung hantu pocong diletakkan wajah mirip Anwar Ibrahim.

Kemarahan rakyat tanda makin memuncak.

Hingga sanggup mencipta patung hantu pocong wajah Ketua Pembangkang tersebut.

Perbuatan Anwar sememangnya lebih teruk dari hantu pocong.

Kerana tidak ada orang pernah dengar atau baca ada hantu pocong menipu,meliwat,main china doll di dada akhbar atau alam maya.

Bukankah ia benar wahai pembaca sekelian?

Tun Mahathir Pertikai Kenapa @anwaribrahim Baru Keluar Bukti Beliau Pinjam Bank Dunia ! Cc @NajibRazak

Posted: 19 Dec 2011 09:13 PM PST

Sumber : Sinar Harian Mukasurat N6 Edisi Pahang

Insiden Menurun Bendera Presiden UMNO Dato' Seri @NajibRazak Sejam Selepas Timbalan Menteri KPT Datuk @saifuddinabd Meninggalkan PWTC - Berita Harian

Posted: 19 Dec 2011 07:34 PM PST

Saifuddin serah kepada polis siasat insiden di PWTC


KUALA LUMPUR: Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah, berkata beliau menyerahkan kepada polis untuk menyiasat tindakan mahasiswa menurunkan bendera yang memaparkan wajah Perdana Menteri di perkarangan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Sabtu lalu. 


Beliau berkata, kementeriannya tidak akan melakukan sebarang tindakan ke atas mereka kerana insiden tersebut berlaku di luar kawasan kampus.

"Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) perlu meminta maaf atas perbuatan mereka kerana ia adalah satu tindakan yang terkutuk," katanya pada sidang media di lobi Parlimen, di sini, hari ini.

Sabtu lalu, Saifuddin menerima memorandum daripada Pengerusi BEBAS, Muhd Safwan Anang@Talib yang antara lain menuntut pemansuhan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU).


Sebelum itu, Muhd Safwan bersama kira-kira 200 orang penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) yang menganggotai BEBAS datangke pejabat Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (SUHAKAM) untuk menyerahkan memorandum kepada Pesuruhjaya Suhakam, Muhammad Sha'ani Abdullah.


Seterusnya, mereka ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dan berjumpa Saifuddin untuk menyerahkan salinan memorandum yang sama.


Selepas perjumpaan dengan Saifuddin, penuntut IPT itu menurunkan bendera yang memaparkan wajah Datuk Seri Najib Razak digantikan dengan bendera Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS). Bagaimanapun, mereka menaikkan semula bendera itu selepas ditegur pengawal keselamatan PWTC.

Saifuddin berkata, beliau memutuskan untuk berjumpa anggota SMM dan BEBAS selepas mendapat maklumat bahawa mereka sedang berarak ke PWTC dengan diiringi anggota polis.

"Saya berpendapat sekiranya saya menerima memorandum dari anggota SMM dan BEBAS itu, maka mereka akan bersurai dengan aman, terbukti jangkaan saya betul.

"Bagaimanapun, insiden menurunkan bendera wajah Perdana Menteri hanya berlaku kira-kira satu jam selepas saya meninggalkan kawasan PWTC itu dan perkara itu diketahui menerusi Twitter," katanya.

Beliau berkata, kementerian tidak menghalang kebebasan bersuara di kalangan penuntut IPT tetapi tindakan mereka amat dikesali dan berharap mereka segera meminta maaf kepada Perdana Menteri yang juga Presiden UMNO.

Sementara itu, ditanya mengenai sesi pertama perbincangan meja bulat pindaan AUKU, Saifuddin berkata, ia berjalan dengan baik dan akan disambung tahun depan kerana penuntut IPT kini sedang menjalani peperiksaan. - BERNAMA 

Sumber: http://www.bharian.com.my/bharian/articles/SaifuddinserahkepadapolissiasatinsidendiPWTC/Article

Terima kasih info di atas oleh Blogger Mahasiswa Utara

http://mahasiswa-utara.blogspot.com/2011/12/timbalan-menteri-menyesal-terima.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Pelancaran Jejak Perpaduan Step2Unity 2011 Negeri Pahang

Posted: 19 Dec 2011 07:06 PM PST

Sebentar tadi program berbasikal Jejak Perpaduan atau Step2Unity peringkat negeri Pahang sudah dilancarkan di Sg Ular Kuantan Pahang.

Kebetulan Panglima berada di sini dan sempat mengambil beberapa keping gambar program tersebut. Panglima ada urusan di sini dan sampai semalam.

Rupanya ia sudah berjalan sejak awal Disember yang lalu di Perlis dan akan berakhir di Putrajaya malam tahun baru nanti.

YAB Perdana Menteri dijangka menyambut rombongan jejak perpaduan ini.

Matlamat program ini adalah untuk memupuk perpaduan kalangan rakyat Malaysia.

Pemeriksaan kesihatan juga turut diadakan oleh Kolej Shahputra dan Panglima sempat memeriksa kandungan gula dan tekanan darah.

Alhamdulillah paras normal 6.2 untuk kandungan gula dan 130 tekanan darah Panglima.

Pasukan Pancaragam tentera dan kompang selain JPAM juga terlibat dalam menjayakan program ini.

Peserta berbasikal diiringi polis trafik yang mengiringi sepanjang perjalanan untuk kelancaran trafik dan keselamatan.

Sekian laporan dari Kuantan Pahang.

Watch Video "Turun Bendera Najib : Adam Hampir Ditumbuk" on YouTube cc@NajibRazak @anwaribrahim

Posted: 19 Dec 2011 05:00 PM PST


Pandangan Panglima cukup mudah :

Perbuatan Adam menurunkan bendera Presiden UMNO adalah SANGAT BIADAP. PERTAMA KALI DALAM SEJARAH seorang mahasiswa menyerbu pejabat UMNO yang ibarat kota pertahanan parti untk menurunkan bendera Presiden.

Semua tahun golongan pro pembangkang memang tidak beradab dari dulu hingga kini. Perhatikan semua video pemimpin Pakatan tentu ada perkataan bodoh, celaka dan babi. Video Azmin Ali sebut Babi ada dalam youtube jika anda mahu tengok.

MESKIPUN begitu Menteri dan Timbalan Menteri KPT tidak wajar dipersalahkan dalam insiden yang berlaku. Kerana mereka tidak mengajar anak muda membuat perkara sedemikian.

IBARAT ANAK BERKAWAN GOLONGAN JAHAT WALAU DILARANG MAK BAPAK, ADAKAH SALAH IBUBAPA JIKA ANAKNYA DITANGKAP?

Serangan terhadap Adam adalah bukti kemarahan rakyat kepada beliau yang sememangnya jelas menjadi alat kepada Pakatan untuk beberapa maksud (pada hemat panglima) antaranya :

1. Menenggelamkan berita liwat suka sama suka yang ditimbulkan oleh peguam Anwar Karpal Singh. Perkara ini jelas sangat merisaukan Anwar yang sedang buntu untuk menghadapi pilihanraya.

2. Menenggelamkan berita bantuan BR1M yang begitu hangat disambut oleh rakyat kerana ianya pertama kali diperkenalkan oleh Kerajaan dalam membantu golongan yang berada bawah paras kemiskinan.

3. Menenggelamkan konflik dalaman Pakatan sesama sendiri seperti isu Godfather Karpal dam Ramasamy, yang menjadi punca semakin ramai hilang kepercayaan sehingga  keluar parti samada PKR atau PAS.

4. Mewujudkan gelombang kebangkitan khususnya melalui mahasiswa yang mudah terpengaruh dengan tipu muslihat mereka.

Meskipun nampak seperti orang yang menyerang Adam orang dari Umno, kita jangan mudah percaya selagi belum ada bukti mengesahkannya.

Dalam situasi yang getir sehingga Azmin sanggup kata akan runtuhkan penjara, kita perlu sedar provokasi  mereka cipta untuk membuka pintu huru hara.

Boleh jadi lelaki tersebut orang mereka juga, Wallahu A'lam.

Bila huru hara berjaya dihidupkan, perbicaraan rakyat perosak negara sudah tentu akan berjalan seperti  mereka kehendaki :-)

Inilah mini revolusi dan kita akan lawan mereka sampai mati DEMI MALAYSIA  (BUKAN DEMI ANWAR)  YANG TERCINTA INI !!!!!!

Video 'herot mahasiswa' Adam Adli yang menurunkan bendera presiden yang nampak pucat lesi ada bawah ini

Agenda Daily Sentuh Twitter Azwan Ali Promosi Berita Abangnya @AzminAli Bakal MB

Posted: 19 Dec 2011 10:36 AM PST


http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/hebatazwan-ali-canang-azmin-ali-bakal-mb-selangor-yang-baru.html?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Apa Alexa Kata Tentang Blog Panglima

Posted: 19 Dec 2011 09:30 AM PST

Must Know : Different Between World Bank Vs IMF

Posted: 19 Dec 2011 05:12 AM PST

Lokasi Terkini Dan Pandangan Alexa Tentang Blog Panglima

Posted: 19 Dec 2011 04:28 AM PST

Malam ini menuju ke Pahang untuk satu misi sulit untuk negara!

Maaf tidak sempat mengajak saudara pembaca bersama kerana kesuntukan masa. Hehe

Selesai misi Panglima akan kembali ke ibukota.

Bersama kawan yang membantu mengemudi kereta, dapatlah panglima mengemaskini blog facebook dan twitter sepanjang perjalanan.

Kesempatan ini diharap dapat membantu menambah lagi bahan di alam maya untuk rujukan tuan puan semua.

Sebentar lagi beberapa dapatan Alexa tentang blog Panglima akan diterbitkan.

Antaranya umur pembaca blog Panglima lingkungan 35 tahun ke atas. Adakah ia bermakna blog ini diminati ramai  golongan dewasa?

Harap komen membina saudara saudari semua dalam setiap artikel walau tanpa nama.

SUARA ANDA PENTING DALAM MENCARI MASALAH YANG BERLAKU DAN JALAN PENYELESAINNYA.

Setakat ini komen-komen dilepas tanpa ditahan atau dipadam sedikitpun.

Suara anda akan bebas bagai awan di udara untuk dibaca pelbagai peringkat pembaca blog Panglima.

Ini jaminan blogger YDP Blogger Pembela Negara.

Must Read : Tun M Never Said Malaysia Did Not Receive World Bank Loans cc @anwaribrahim @NajibRazak

Posted: 19 Dec 2011 03:48 AM PST

World Bank

In 1999, Malaysia received technical assistance, social sector and education loans from the World Bank. In fact, Malaysia has received similar loans from the WB since the 1970s when the WB started to offer high value loans to developing countries.

Tun M never said Malaysia did not receive WB loans. In fact, we have also received loans and grants from the IMF. This has been going on for decades.

What Tun M refused to accept however was the financial crisis rescue package that both the WB and the IMF offered as the conditions that came with the package would have led to 'bloodshed on the streets'.

DSAI however was a big supporter of the IMF and WB and had tried to convince Tun M to take these loans.

Tun M never took the financial rescue package. He never wrote letters to WB asking for assistance. Challenge DSAI to produce the letter. As a consultant to WB, DSAI surely can get the letter.

Anwar KO di KO Enggan Sumpah

Posted: 19 Dec 2011 02:51 AM PST

Respon Menteri Jamil Khir Isu Pelajar Melayu Ariff Alfian Kahwin Sejenis

Posted: 19 Dec 2011 02:37 AM PST

FB Panglima Dibanjiri Komen Isu Twitter Azwan Bahawa @AzminAli Bakal MB Baru Selangor

Posted: 19 Dec 2011 01:53 AM PST

Twitter Azwan Ali Sahkan @AzminAli Bakal MB Selangor Yang Baru ?

Posted: 18 Dec 2011 11:54 PM PST

Kita tunggu penafian Azmin Ali tentang berita ini.

Belantan

Posted: 19 Dec 2011 11:42 PM PST

Belantan


Rentetan Peristiwa 16 Sept. Anwar Nak Jadi PM [3] : Malam D-Day kononnya nak berkuasa…Anwar tampil dengan ‘skrip baru’!

Posted: 19 Dec 2011 06:43 PM PST


Bagi kurang dari 10,000 penyokong pakatan pembangkang yang hadir di Stadium Kelana Jaya Isnin malam, malam tersebut adalah malam penentuan. Harapan mereka tinggi mengunung untuk mendengar bukti dan fakta 'yang boleh diterima akal' menjelang pengistiharan kerajaan 16 September.

Namun seperti yang sudah dijangkakan mereka semua tetap pulang melopong diambang kononnya barisan pembangkang akan tawan Putrajaya Selasa menerusi tindakan para Ahli Parlimen Barisan Nasional melompat parti.

Apapun Anwar Ibrahim tetap bergaya dan tidak menghampakan mereka apabila beliau tampil dengan 'skrip baru' yang dipercayai untuk menutup malunya tidak dapat mengotakan gembar-gembur yang sudah didendangkan selama enam bulan lamanya.

Beliau mengakui pelan 16 September untuk mengambil alih kerajaan terpaksa diubah.

Setelah sekian lama mendakwa beliau sudah ada 'the numbers' yakni jumlah Ahli Parlimen BN yang cukup, jalan cerita terbaru Penasihat PKR itu ialah beliau akan berjumpa Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi bagi meminta perubahan kuasa kepadanya dilakukan secara aman dan teratur.

Ini bermaksud kini kerajaan Barisan Nasional yang ada 140 kerusi di Parlimen berbanding 82 kerusi pembangkang terpaksa tunduk kepada kehendaknya. Jalan cerita itu tetap disertai dengan dakwaannya kononnya angka Ahli Parlimen BN yang diperlukan sudah cukup.

Bagaimanapun, dalam ucapannya hampir sejam di majlis Sambutan Hari Malaysia ke 45, itu, Anwar tidak menyebut langsung berapa jumlah ahli parlimen Barisan Nasional yang sudah set nak lompat dan siapa mereka.

Kata barisan pembangkang sudah menghantar surat kepada Perdana Menteri yang ditandatangan beliau, penasihat DAP, Lim Kit Siang serta Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang.

"Siang tadi (Isnin) wakil PAS, PKR dan DAP sudah ke Putrajaya ke pejabat PM dan serah surat minta pertemuan segera. Kita minta perundingan ini, kerana kita mahu perubahan ini dibuat dengan aman dan teratur.

"Kenapa saya dan ketiga-tiga kami berani menulis dan menandatangani surat bincang masa depan negara? Ini kerana kita sudah ada jumlah yang cukup dan sedia," katanya.

Anwar turut menjadikan pemergian para Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) ke Taiwan dan penahanan Ahli Parlimen DAP Seputeh yang juga Exco kerajaan Selangor, Teresa Kok di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sebagai alasan pelan 16 September tidak jadi kenyataan.

"Kenapa 16 (Sept) tak jadi, macam mana nak jadi, sebab mereka bawa pelari ke Taiwan, seorang masuk tahanan ISA, kita ada 82 (ahli parlimen) dah kurang satu..Teresa Kok hilang. Tapi saya nak jelaskan, kita ada cukup jumlah nak kalahkan BN," katanya.

Menurut Anwar, kenapa pembangkang tidak ubah kerajaan esok (16 Sept) adalah kerana tidak mahu memaksa mengheret mereka yakni kerajaan BN di Putrajaya turun.

"Sebab itu kita memilih untuk berunding dengan Datuk Dollah (Abdullah). Ini jumlahnya, ini kekuatan kita...bagaimana? ...nak seminggu (serah kerajaan)...nak dua minggu," katanya.

Anwar turut menabur janji akan menurunkan 30 sen harga minyak pada hari sama pembangkang mengambil alih kerajaan, membebaskan semua tahanan ISA manakala 20 peratus royalti minyak akan diserahkan kepada Sabah dan Sarawak.

Pembangkang juga katanya ada memberi cuti umum pada 16 September sempena sambutan Kebangsaan selain cuti umum 31 Ogos bagi sambutan Kemerdekaan.

Apa yang jelas, majlis malam tadi tidak lain dan tidak bukan digunakan Anwar bagi menjelaskan kenapa pelan 16 September atau 916 yang disebut Kit Siang tidak jadi kenyataan.

Walaupun mendapat tepukan gemuruh orang ramai di stadium yang boleh memuatkan 30,000 orang itu, yang jelas 60 peratus daripada kurang 10,000 yang hadir adalah masyarakat Cina. Ini mengingatkan pada apa yang pernah dikatakan Naib Presiden PAS, Mat Sabu sebelum ini, bahawa Anwar sebenarnya hanya berjaya menarik pengundi Cina dan India sahaja.

Satu ketika dalam ucapannya, Anwar menyatakan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng lebih taqwa berbanding orang UMNO. Maka tidak hairanlah apabila mereka yang jawab pertanyaan apa khabar oleh Anwar lebih ramai berbanding yang menjawab salamnya.

Majlis malam tadi walaupun atas nama Sambutan Hari Malaysia, tetapi tumpuan ucapan beberapa pemimpin pembangkang termasuk Anwar sendiri banyak berlegar soal mansuhkan ISA.

Kit Siang dan anaknya Lim Guan Eng umpamanya menyentuh mengenai Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim yang letak jawatan kerana tidak sokong kerajaan melaksanakan ISA. Sambil menyebut peribahasa masyarakat Tionghua mengenai 'tukar langit' , Kit Siang berkata, sudah tiba masa rakyat menukar kerajaan melalui pelan 916 bagi menghapuskan ISA.

Turut berucap di majlis itu Setiausaha Agung PAS, Datuk Kamaruddin Jaafar serta Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim selaku tuan rumah sambutan. Pihak penganjur telah menyediakan 1 juta bendera jalur gemilang dan 1 juta gelang tangan getah untuk diedarkan kepada mereka yang hadir.

Ikut ceritanya Anwar akan bagi sidang akhbar khas di ibupejabat PKR dekat Petaling Jaya pagi Selasa. Apa pula skripnya pada hari yang sepatutnya jadi D-Day iaitu 16 September ? - 15/9/2008

Suara Politik
Taminsari

Rentetan Peristiwa 16 Sept. Anwar Nak Jadi PM [2] : Mengarut…kata PM !

Posted: 19 Dec 2011 01:29 AM PST

Ketika Anwar Ibrahim berada di Stadium Kelana Jaya, Selangor pada majlis Hari Malaysia Isnin malam, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berada di majlis berbuka puasa bersama pemimpin dan rakyat di Masjid Abidin Kuala Terengganu.

Walaupun Penasihat Parti Keadilan Rakyat itu mendakwa kerajaan Barisan Nasional kini kena tunduk berunding untuk serah kuasa secara aman dan teratur kepadanya ,Perdana Menteri berkata di majlis itu rancangan pembangkang untuk menubuhkan kerajaan 16 September sebagai sesuatu perkara yang karut.

"Pembohongan ini menyebabkan keadaan menjadi kelam-kabut sehingga selepas berbuka dan Tarawih, bukan nak buat Taddarus tetapi yang dibincangkan ada hubungkait dengan pertukaran kerajaan.

"Sepatutnya kita guna bulan Ramadan ini untuk tingkatkan ibadah untuk kemuliaan di sisi Allah dan tidak digunakan bersembang perkara yang tidak akan berlaku," katanya dalam ucapan di majlis itu.

Perdana Menteri menegaskan pertukaran kerajaan baru seperti yang dicanangkan oleh Anwar tidak akan berlaku.

Sehubungan itu, beliau meminta semua pihak menghentikan daripada memperkatakan dan menyebarkan tentang perkara tersebut.

"Orang kita cepat sangat terkejut, tergempar, cepat sangat kelam kabut tentang soal pertukaran kerajaan.

Ketepikan semua perkara begini. Beri perhatian kepada perkara yang mendatangkan manfaat serta kebaikan dan bukan sembang kosong yang tidak beri manfaat.

"Kita suka sangat berhujah dan bersembang tentang perkara ini (pertukaran kerajaan). Perkara ini tidak akan berlaku," katanya.

Turut hadir isteri beliau, Datin Seri Jeanne Abdullah, Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Said, Menteri Penerangan Datuk Ahmad Shabery Cheek dan Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Abdullah bersama isteri, yang tiba di Lapangan Terbang Sultan Mahmud kira-kira pukul 6 petang , turut menunaikan solat jemaah Maghrib, Isyak dan Tarawih.- 15/9/2008


Anwar terkedu kerana yang hadir tidak seperti yang diharapkan..!!!

Suara Politik
Taminsari

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 19 Dec 2011 11:24 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Anwar Konfiden Giler Dia Akan Terlepas Hukuman...

Posted: 19 Dec 2011 11:00 PM PST


Dalam menghitung hari menjelang detik 9 Januari, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengamalkan taktik biasa yang seringkali dilakukannya iaitu mempamerkan watak 'cool' dan bercakap dengan nada 'konfiden giler'.

Sebenarnya teknik 'konfiden giler', pernah dilakukan pada 1 Julai 2008, selepas beliau keluar dari bersembunyi di kedutaan asing dan bercakap kepada pemberita berkenaan tuduhan liwat yang dikenakan kepadanya.

"Saya boleh beritahu anda..ini adalah konspirasi..ia (liwat) tidak berlaku..saya ada semua bukti dan alibi untuk sokong kes ini", katanya dengan 'konfiden giler', meskipun pada hakikatnya sehingga selesai hujah penggulungan bela diri 15 Disember lalu, tiada satu pun bukti dan alibi yang dikemukakannya.

Akhirnya kerana tiada alibi, ketua peguambelanya, Karpal Singh, mati akal dan hanya mampu bertahan dengan hujah logik akal, 'kenapa Mohd Saiful tidak melarikan diri', yang menjadi polemik di kalangan para penyokong Anwar sendiri. sambungan di AIDC

GEMPAR: Rakaman Tersembunyi Aksi Anwar Dan Pria Indon...

Posted: 19 Dec 2011 09:00 PM PST

Anwar masihkah kau ingat lagi wajah ini...??? pemuda yang pernah kau gasak lubang kunyitnya di jakarta suatu masa dulu???


Aksi bergini yang kau pernah buat pada setiap batang tubuh jantan yang kau ratah....


ohh rupenya kau mengikut dan mempraktikkan setiap posisi sex dalam buku kamasutra....

Saifuddin Abdullah Tak Pernah Hadir Meeting Pos Kabinet....???

Posted: 19 Dec 2011 06:00 PM PST


Itulah cerita yang kerap aku dengar dari kawan-kawan yang berada di pejabat kementerian pengajian tinggi, pudin tak pernah hadir meeting pos kabinet, malah apa segala meeting yang melibatkan kementerian yang dia menerima gaji bulanan, pudin tak pernah hadir...

Inilah namanya timbalan menteri makan gaji buta, lain orang suruh dia buat, lain benda yang dia buat, tak habis-habis dengan new politic bodoh yang dia kerap canang tu.... apa punya sial timbalan menteri macam nie...

Apa pun pudin adalah manusia yang gagal, dia gagal menjalankan tanggung jawabnya di kementerian dan gagal menjalankan tanggungjawabnya di kawasan parlimennya. orang temerloh boleh sahkan.

Lagi cerita pasal kegagalan dalam hidup pudin klik sini.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 19 Dec 2011 11:14 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


LIM KIT SIANG KATA NEGARA CHINA LEBIH BAIK DARI NEGARA MALAYSIA

Posted: 19 Dec 2011 10:30 PM PST
Punasihat DAP Lim Kit Siang berkata, sebab itu selepas negara ini merdeka selama 54 tahun ini, Pakatan Rakyat akan tubuhkan sebuah kerajaan baru, supaya orang-orang asing kembali semula ke Malaysia, sama-sama boleh membina negara ini, supaya semua kaum dapat menikmati kerakyatan dan kedudukan yang sama rata.


Lim Kit Siang juga berkata : "masalah rasuah di negeri China kini semakin bertambah baik, sebaliknya negara kita semakin memburuk, wang haram yang mengalir keluar negara pada tahun 2000 hingga tahun 2009 lebih daripada 1 trillion ringgit.

Ada sesiapa di luar sana boleh bagi Punasihat DAP ne fakta berapa juta orang Cina darei Negara China yang menipu datang Malaysia jadi pelajar dan tukang urut, kemudian bertukar kerjaya jadi pelacur dan China Doll Anwar Al-Juburi?

Dan, boleh beri Punasihat DAP angka berapa juta orang Cina dari negara China memohon Kerakyatan ke Malaysia, yang kahwin dengan rakyat Malaysia, yang Tak mahu kembali semula ke China, yang guna Kad Pengenalan orang mati, dan paling bagus beri dia fakta bahawa Rasuah Cina DAP yang paling banyak beri sumbangan menaikkan ranking rasuah Malaysia di dunia ini. Pembantu Timbalan Ketua Menteri Pualau Pinang kata Kerajaan DAP banyak rasuah...Hayya itu Penang sapa bapak dia??? Di sini 
http://www.papagomo.com/2011/12/hangat-ramasamy-bongkar-penyelewengan.html


Pembantu Dr. Ramasamy a/l Palanisamy telah menulis di Twitter ada berlakunya penyelewengan wang kerajaan dan isu duit kontraktor dan duit kontraktor oleh 2 wakil rakyat Pakatan Rakyat

PANAS. Malaysiakini Dedahkan Masih Ada Amalan Syirik Di Kelantan!

Posted: 19 Dec 2011 09:33 PM PST


Apa dah jadi dengan pemerintahan 20 tahun Nik Aziz? Masih tidur ke.*Sibuk tuduh UMNO syirik. Yang rakyat sendiri masih teruskan amalan syirik dan kurafat ni apa kes?

Kes Saman RBF. Husam Musa Dibelasah Blogger Pakatan.

Posted: 19 Dec 2011 08:32 PM PST


Saman Blogger: Tindakan Husam Bercanggah Dengan Aspirasi Anwar Dan Buku Jingga

PERLU diakui bahawa Datuk Husam Musa adalah antara pemimpin dalam PAS yang sering menjadi sasaran kecaman dan serangan peribadi oleh blog-blog pro UMNO dan Barisan Nasional atas pelbagai tuduhan berkaitan dengan salah laku dan penyelewengan dalam pentadbiran kerajaan negeri Kelantan.

Terutama sekali sejak blogger Syed Azidi Syed Abdul Aziz (Kickdafella) dipecat dari jawatannya di Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) kerana disyaki membocorkan maklumat dalaman berhubung dakwaan salahguna kuasa oleh bekas Pengarah Urusannya, Ariff Fahmi (juga menantu Tuan Guru Nik Abdul Aziz) kepada SPRM, imej Husam dikalangan para pengamal media baru menjadi semakin buruk sehingga sampai ke peringkat mengambil tindakan undang-undang dimahkamah.

Terbaru berkaitan perbicaraan tuntutan saman sebanyak RM 500,000 yang dikemukakan oleh Husam kepada Mohd Faizal Rohban Ahmad yang dikatakan memfitnah Husam melalui blognya, 'Ruangbicarafaisal Online' (Rbf). Sebelum ini Husam juga telah menyaman blogger Kickdafella sebanyak RM 5 juta berhubung satu artikel yang didakwa sebagai memfitnahnya.

Penulis tidak berminat untuk mengulas isu-isu yang membawa kepada tindakan saman oleh Datuk Husam ke atas blogger Rbf dan Kickdafella. Perkara itu biarlah mahkamah yang memutuskan, apatah lagi perbicaraan tuntutan saman ke atas blogger Rbf masih berjalan dan akan disambung pada Mac tahun depan. Campur tangan diperingkat ini hanya mendedahkan penulis kepada tindakan menghina mahkamah.

Cuma yang penulis ingin katakan pada hari ini ialah, apa pun justifikasi disebalik tindakan Husam menyaman blogger Rbf ini, yang nyata ia adalah satu pencabulan yang ketara ke atas prinsip-prinsip bersama Pakatan Rakyat yang dimeterai dan dirasmikan dalam Buku Jingga, terutama dalam hal untuk memberi kebebasan kepada rakyat menyatakan pandangan dari pelbagai arah termasuk Internet.

Buku Jingga pada halaman 7 dengan jelas menyatakan:-
Kebebasan rakyat untuk berkumpul dan menyatakan pandangan mereka juga disekat dari pelbagai arah; baik yang melibatkan rapat umum mahupun di laman internet. Ada ura-ura pentadbiran sedia ada mencari jalan untuk mengetatkan kawalan mereka terhadap internet, memandangkan ia satu-satunya jalan yang berkesan menyebarkan maklumat alternatif kepada rakyat.
Tindakan Husam ini jelas merencatkan intergriti buku Jingga yang sudah pun dicanang ke merata tempat dalam negara ini sebagai akujanji pimpinan Pakatan Rakyat untuk membawa Malaysia ke tahap yang lebih baru dalam hal kebebasan media, termasuk media baru seperti blog dan lain-lainnya.

Husam boleh mencontohi langkah Datuk Seri Anwar yang tidak pernah pun mengambil tindakan saman ke atas pengamal media baru seperti blogger walaupun beliau lebih teruk dipalitkan dengan pelbagai fitnah berkaitan moral dan seksual,. Satu saman yang difailkan Anwar ke atas Tun Dr. Mahathir pada 2008 bukan kerana tulisan Mahathir di dalam blog peribadinya 'chedet.cc' sebaliknya atas ucapan Mahathir dalam suatu majlis yang mencemar imej Anwar.

Saman itu bagaimanapun ditolak oleh mahkamah.

Bagaimanapun penolakan itu bukan isunya, isunya sekarang ialah tindakan Anwar tidak mengambil tindakan ke atas blogger ini bukan kerana takut tapi kerana Anwar sebagai pemimpin utama Pakatan Rakyat perlu menjaga intergriti Buku Jingga agar rakyat tidak melihat buku tersebut sebagai janji-janji kosong yang ditaburkan pimpinan Pakatan Rakyat untuk mendapat undi semata-mata.

Jika diikutkan dari pelbagai penipuan fakta yang dilakukan para blogger UMNO ke atasnya, Anwar boleh saja mengambil tindakan saman ke atas para blogger ini, terutama blogger 'papagomo.com' yang menyebar video seks yang konon membabitkan dirinya sebagai pelaku. Tapi itu jelasnya tidak berlaku, sebaliknya Anwar menyerahkan kepada polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) untuk mengambil tindakan yang sewajarnya ke atas blogger tersebut mengikut lunas undang-undang yang telah ditetapkan.

Justeru, penulis tidak faham kenapa Datuk Husam sebagai Naib Presiden PAS yang juga antara komponen utama Pakatan Rakyat, tidak boleh menjejaki langkah Anwar ini bila mana situasi yang dihadapinya adalah jauh lebih 'kurang mudarat' dibandingkan dengan situasi yang dihadapi Anwar.

Husam perlu mencontohi Anwar yang meletakkan sepenuh kepercayaan kepada para penyokong Pakatan Rakyat di alam siber ini yang bersedia pada bila-bila masa mempertahankannya dari gelombang fitnah blogger pro UMNO/BN. Yang lebih penting, mempertahankan intergriti buku Jingga dalam masa yang sama.

Penulis ingin mengingatkan Datuk Husam, intergriti Pakatan Rakyat melalui buku Jingga adalah jauh lebih penting dan bernilai daripada wang yang bakal diperolehi Husam jika memenangi saman ke atas blogger Rbf. Tanpa sedar, Husam sebenarnya telah meletakkan dirinya setaraf dengan pemimpin UMNO seperti Rais Yatim yang menyekat kebebasan bersuara rakyat di Internet melalui tindakan undang-undang di mahkamah.

http://suarapakatanrakyat.com/2011/12/saman-blogger-tindakan-husam-bercanggah-dengan-aspirasi-anwar-dan-buku-jingga/

*Pembangkang ni pandai cakap. Buat tak pandai. Janji dalam buku Jingga pun mereka tak mampu nak laksanakan. Macam mana ni?

Pembetulan. Bukan Adam Adli bin Abdul Hamid Tetapi Adam Adli bin Abdul Halim

Posted: 19 Dec 2011 07:36 PM PST

Sesetengah blogger melaporkan nama Adam Adli bin Abdul Hamid.

Yang betulnya adalah Adam Adli bin Abdul Halim. Ini buktinya.*MyMassa dah bagi jalan. Pandai-pandai la korang bila dah dapat IC mamat ni.

Berita Tergempar. ADUN DAP Meninggal Dunia

Posted: 19 Dec 2011 06:29 PM PST


ADUN DAP Bukit Gasing Edward Lee meninggal dunia
December 20, 2011


KUALA LUMPUR, 20 Dis — Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kerusi Bukit Gasing Edward Lee Poh Lin meninggal dunia hari ini, demikian menurut rakan-rakannya.

Ketika memaklumkan perkara itu menerusi mesej Twitter, Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi Nik Ahmad berkata, wakil rakyat DAP itu, yang bertarung dengan masalah kanser, meninggal dunia sekitar pukul 4 pagi tadi.

Lee (gambar), 61, berhadapan dengan masalah kanser sejak 2009.

"Saya dimaklumkan bahawa YB Edward Lee (DAP-Bukit Gasing) telah meninggal dunia. (Mendiang) seorang yang baik, saya rakan satu kelas dengan James, anak lelakinya di La Salle," kata Nik Nazmi yang juga ADUN Seti Setia.

Mendiang dimasukkan ke hospital pada 14 Disember lalu dan sepatutnya dibawa pulang ke rumah hari ini, tetapi telah meninggal dunia, kata seorang rakannya.

Lee, wakil rakyat penggal pertama, juga merupakan anggota Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (Selcat).

Pada pilihan raya umum 2008, beliau menang kerusi Bukit Gasing dengan majoriti 8,812 undi.

"Kami tahu beliau sakit tetapi kematian beliau adalah sesuatu yang mengejutkan," kata seorang pemimpin DAP kepada The Malaysian Insider.

Mendiang mendirikan rumah tangga dengan Christina Lee dan mempunyai tiga anak lelaki.

Sumber: Malaysian Insider

Nasrudin ingatkan Mustafa Ali yang Allah SWT itu wujud?!!

Posted: 19 Dec 2011 05:30 PM PST


Pas berjuang kerana Allah

KUALA LUMPUR 19 Dis. – Dewan Pemuda Pas Pusat mengingatkan kepada semua pemimpin serta ahli bahawa perjuangan parti itu adalah kerana Allah.

Ketuanya, Nasrudin Hassan berkata, matlamat penubuhan Pas adalah untuk mendaulatkan Islam dan mendidik ummah supaya bersatu pada tali Allah dan ingatan itu terkandung di dalam wahyu-Nya.

Justeru, beliau berkata, adalah amat diharapkan supaya polemik yang melibatkan beberapa pemimpin Pas ketika ini dihentikan segera dengan semua pihak ikhlas bekerjasama ke arahnya.

''Untuk itu, pihak Pemuda meminta supaya satu majlis mahabbah diadakan bagi menghentikan 'krisis' tersebut dengan mempertemukan pemimpin-pemimpin terbabit.

''Mereka ialah Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang; Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali; bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa dan bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali,'' katanya.

Beliau berkata demikian di dalam blognya di http:// www.eperjuangan. com/ hari ini.

Nasrudin berkata, sewajarnya 'perang mulut' dan 'perang media' di kalangan pemimpin parti itu dihentikan segera kerana ia langsung tidak memberi manfaat kepada parti.

Sebaliknya, beliau menegaskan bahawa perkembangan yang berlaku itu hanya mengundang persepsi negatif terhadap Pas di saat parti itu menuju kejayaan selain membuatkan ahli-ahli menjadi resah.

''Sesungguhnya tiada perkara yang tidak boleh diselesaikan. Sebaliknya apa yang penting, kesemua pihak mestilah ikhlas, berlapang dada, sedia berbincang, bersemuka dan berterus- terang.

''Realitinya, ini bukanlah masanya lagi untuk kepimpinan parti saling bertelagah antara satu sama lain,'' katanya.

Nasrudin berkata, langkah itu juga bertujuan untuk menjaga mood ahli parti yang gigih bekerja dan berjuang untuk mencari kemenangan.

Sedangkan, beliau berkata, pertelagahan seumpama itu hanya akan mendedah dan membongkarkan kelemahan serta kekurangan parti.

''Ini tidak baik untuk ahli-ahli yang berjuang di bawah, di samping boleh menghakis keyakinan rakyat kepada Pas serta boleh merosakkan reputasi parti di hadapan khalayak.

''Selesaikanlah dengan baik dan berbincanglah dengan penuh hikmah dan sabar. Dalam perkara ini, tiada siapa yang perlu menang sebagaimana tiada siapa pula yang perlu kalah. Tautkanlah kembali al-ukhuwwah Fillah.,'' katanya lagi.

Dalam pada itu, beliau percaya semua pemimpin serta ahli cintakan Islam dan sayangkan parti.

''Kami turut percaya bahawa polemik ini boleh diselesaikan dengan baik dan harmoni tanpa perlu siapa pun rasa rendah diri lalu meminggirkan dirinya daripada parti. Begitu juga tanpa perlu siapa pun rasa tersinggung lalu keluar meninggalkan Pas.

''Kami turut percaya bahawa tiada siapa yang perlu merasa dirinya hebat dan jaguh lalu menghalau dan mengherdik pihak lain. Kita semua adalah insan yang diamanahkan oleh Allah untuk memperjuangkan agamanya. Bersatulah! Semoga kemenangan berpihak kepada kita,'' katanya.

Apabila dua bekas pimpinan tertinggi PAS mengeluarkan kenyataan berlapik yang mereka amat kecewa dengan apa yang berlaku di dalam parti, ramai yang tertanya-tanya, apakah suara mereka itu sebenarnya manifestasi gelojak jiwa sebahagian besar ahli parti selama ini.

Kenyataan Pemuda PAS semalam sebenarnya telah membuktikan bahawa PAS kini berada diambang perpecahan dan kehancuran sekiranya golongan Islamis terus-terusan diketepikan. Selepas anak Nik Aziz, kini ketua pemuda mereka yang obes sendiri mengeluarkan kenyataan menempelak golongan erdogan dalam PAS.

Golongan erdogan diingatkan bahawa Pas berjuang untuk Islam. Kelakar sungguh kenyataan ini selepas sekian lama menghambakan diri di bawah kelangkang Ambiga yang memperjuangkan murtad dan seks bebas sehingga memungkinkan seorang anak Melayu melangsungkan perkahwinan sejenisnya di London baru-baru ini.Ini juga sebenarnya satu pengakuan ikhlas daripada Pemuda PAS sendiri bahawa golongan erdogan yang menguasai parti itu kini tidak meletakkan agama di depan, tetapi Anwar dan kenikmatan kuasa. Apakah ini petanda jelas bahawa Pas sedang menuju kehancurannya yang hakiki?

Apakah peristiwa darurat di Kelantan sekitar penghujung 70-an lalu bakal berulang kembali? Berdasarkan sifat semulajadi kepada Pas yang berpolitik 24-7 tanpa mengira tempat dan waktu, nampaknya dua kabilah khawarij bakal bertempur tidak lama lagi.

Adakah Mereka Ini Akan Bersyukur dan Berterima Kasih?

Posted: 19 Dec 2011 04:43 PM PST

7,079 GSTT Ditawarkan Ikuti Kursus Perguruan

PUTRAJAYA: Seramai 7,079 Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) akan ditawarkan mengikuti latihan dan kursus perguruan mulai Januari tahun depan, kata Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Wee Ka Siong.

Katanya, dari jumlah itu, seramai 4,433 GSTT akan mengikuti latihan di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) mulai Februari, manakala selebihnya di Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM), bermula 9 Januari.

Beliau berkata mereka itu merupakan antara 13,184 GSTT yang telah berkhidmat sejak Jun tahun lepas dan diberikan keutamaan kerana memenuhi syarat, antaranya telah berkhidmat sebagai GSST lebih dua tahun serta berusia tidak lebih 35 tahun pada 31 Dis 2010.

"Kementerian Pelajaran memang memandang serius apa jua pandangan dan keluhan berhubung GSTT. Timbalan Perdana Menteri (Tan Sri Muhyiddin Yassin) yang juga Menteri Pelajaran turut begitu prihatin dengan masalah yang dihadapi oleh GSTT. "Ini (pengumuman hari ini) menunjukkan komitmen dan janji Timbalan Perdana Menteri kepada 13,184 GSST yang berkhidmat dalam Kementerian Pelajaran dan dikotakan oleh beliau sendiri," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Khas Guru Sandaran di sini Isnin.

Daripada 13,184 GSTT, Wee berkata seramai 1,799 pula sedang mengikuti kursus dan latihan perguruan mod Kursus Dalam cuti (KDC) manakala 2,788 GSST pula tidak mengemukakan dokumen yang lengkap untuk dipertimbangkan bagi mengikuti kursus perguruan dan mereka diberi tempoh sehingga Isnin depan (26 Dis) untuk membuat rayuan.

"Mereka diberi tempoh sehingga 26 Disember untuk kemukakan dokumen asal dan kami akan terima mereka secara berperingkat," katanya.

Selain itu, beliau berkata sebanyak 2,928 GSTT pula tidak layak untuk mengikuti kursus perguruan kerana melebihi had umur serta tempoh berkhidmat kurang daripada dua tahun secara berturut-turut.

Bagaimanapun, katanya disebabkan kumpulan itu komited terhadap sistem pendidikan negara, maka kementerian menawarkan mereka meneruskan perkhidmatan secara "contract of service".

"Contract of service ini tidak dibuat untuk jangka panjang...secara berperingkat dan boleh diperbaharui mengikut keperluan pada ketika itu," katanya.

Wee turut memberi jaminan bahawa mereka yang berkhidmat secara "contract of service", pendapatan dan kebajikan mereka akan tetap sama seperti ketika menjadi GSTT.

Wee berkata Timbalan Perdana Menteri juga membuat keputusan bahawa kesemua GSST berkenaan, tidak perlu membayar balik gaji yang diterima mereka sejak Oktober lepas. "Dengan pengumuman hari ini, isu ini dianggap telah diselesaikan secara komprehensif dan jangan ada yang bangkitkannya lagi," katanya. - BERNAMA
*Jangan jadi macam Adam Adli dah le. Nak tau bagaimana cara bersyukur dan berterima kasih, sila ke blog otai ini (http://www.mazidulakmal.com/2011/12/adam-adli.html).

Pengumuman Khas Untuk Pemegang Unit Amanah ASB

Posted: 19 Dec 2011 03:27 PM PST

 
Pengerusi Permodalan Nasional Berhad (PNB) Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid (kiri) dan Presiden & Ketua Eksekutif Kumpulan PNB Tan Sri Hamad Kama Piah menunjukkan jumlah pengagihan pendapatan sebanyak 7.65 sen seunit dan bonus 1.15 sen seunit untuk Skim Amanah Saham Nasional Bumiputera (ASB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2011 di Menara PNB, Kuala Lumpur pada Isnin.

*ASB yang banyak memberi keuntungan dan kekayaan kepada Orang Melayu ini kini diharamkan oleh Kerajaan DAP Selangor. Apa maksudnya tu?

Anak Nik Aziz Serang HARAKAH!

Posted: 19 Dec 2011 08:07 AM PST

Apa dah jadi dengan media rasmi PAS?Mungkin kerana tak tahan dengan permainan politik geng ERDOGAN, Nik Abduh terpaksa bersuara.

*Dalam PAS dah bercakaran, kenapa UMNO tak ambil kesempatan?

Apa Korang Buat Bila Jumpa Hantu Pocong?

Posted: 19 Dec 2011 05:05 AM PST

Hati-hati kalau jumpa Pocong yang satu ni.Kuat pocong ni, siang pun dia boleh keluar.

*Jangan biarkan hidup anda di selubungi misteri.

Santai Petang: Amoi Ni Berbakat Jadi Model.

Posted: 19 Dec 2011 03:34 AM PSTBukan yang ini. Tetapi yang di bawah ini.*Cantik tak? Cantik lagi penutup bedak ni.

Ustaz Nasha Mengaku Dalam PAS Ada EKSTREMIS

Posted: 19 Dec 2011 01:01 AM PST

Sikap Keterlaluan Segelintir Pemimpin, Lemahkan PAS: Nasharudin

Oleh SIRA HABIBU

PETALING JAYA: Bekas Timbalan Presiden PAS Nasharudin Mat Isa membidas kenyataan golongan tertentu dalam parti itu yang bersikap keterlaluan sehingga melemahkan prinsip dan tradisi PAS.

Menurut beliau, sikap sedemikian amat membimbangkan kerana sudah menular dalam pentadbiran PAS pusat.

"Saya tidak kata pemimpin tidak boleh mengkritik. Kritikan amat dialu-alukan tetapi bukan sampai mengaibkan orang lain," katanya.

Nasharudin turut kecewa dengan sikap segelintir pemimpin parti itu yang mendahului Presiden apabila mengumumkan calon yang akan digugurkan pada Pilihan Raya Umum akan datang.

"Malah Presiden parti (Datuk Seri Abdul Hadi Awang) juga terkejut dengan pengumuman itu.

"Dalam PAS, Majlis Syura akan memilih calon berkelayakan manakala presiden akan memutuskan senarai akhir calon yang akan bertanding," katanya.

Keadaan menjadi semakin tegang apabila Nasharudin yang juga Ahli Parlimen Bachok dan Exco Kerajaan Selangor, Datuk Dr Hasan Ali didakwa antara calon yang akan digugurkan.

Kedua-dua pemimpin itu turut didakwa terperangkap dengan agenda UMNO untuk melemahkan PAS.

Dalam temu bual bersama sebuah akhbar semalam, Nasharudin berkata, parti itu telah menyimpang dari perjuangan asal.

Beliau dipetik sebagai berkata, masyarakat umum bukan saja menganggap parti itu tiada pendirian dalam beberapa perkara tetapi berbahaya.

Nasharudin, 49, pada Ahad berjanji akan kekal bersama PAS dan terus memperjuangkan prinsip parti.

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/12/19/mstar_berita/20111219104614&sec=mstar_berita

BAHAGIAN 3: PENYELEWENGAN WANG YB SENATOR PAS

Posted: 19 Dec 2011 12:00 AM PST


 YB SENATOR YUSUF HUSIN, BAPAK RASUAH MEMALI. MAT SABU AL-KOMUNIZ WALAUPUN TAHU AKTIVITI RASUAH DIARAH TUTUP MULUT & TUTUP CERITA INI.

Muka Surat 71 - 72 :

1. Menyebabkan kehilangan wang madrasah bernilai beribu ringgit tanpa memaklumkan kepada AJK Lembaga Tadbir Madrasah.

2. Menggunakan wang madrasah untuk membeli sebuah kereta peribadi

3. Memberi RM3,000.00 wang madrasah kepada seseorang tanpa pengetahuan AJK Lembaga Tadbir Madrasah

4. Membuang beberapa buku resit yang belum dioditkan terdiri dari salinan sumbangan orang ramai berjumlah lebih dari RM100,000.00 (Satu Ratus Ribu Ringgit)

5.Tidak menyerahgkan wang biasiswa darei Koperasi Al-Hilal kepada lima orang anak mangsa syuhada bernilai RM10,000.00

6.Tidak memberi wang dari Tabung Mangsa Memali kepada balu-balu syuhada pada sambutan hariraya aidil adha bulan Mac 2000 seperti yang dijanjikan dan tidak membiayai pendidikan anak syuhada seperti yang sepatutnya.

7. Mengarahkan Bengkel jahitan Memali ditutup tanpa keputusan ajk bengkel, juga menjual peralatan bengkel tanpa memaklumkan kepada bendahari bengkjel, iaitu Puan Solehah bt Husin.

The Unspinners

Posted: 19 Dec 2011 11:06 PM PST

AZLI SHUKRI

Posted: 19 Dec 2011 11:03 PM PST

AZLI SHUKRI


Dokumen Palsu Bank Dunia untuk Fitnah Mahathir

Posted: 19 Dec 2011 07:14 AM PST

PUTRAJAYA, 19 Dis – Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini sekali lagi menafikan bahawa beliau pernah meminta bantuan kewangan daripada Bank Dunia, sama ada semasa krisis kewangan tahun 1997 atau selepas itu.

Mengulas mengenai pendedahan Pengarah Strategik Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohd Rafizi Ramli hari ini yang mengemukakan tiga dokumen yang didakwa sebagai bukti beliau pernah membuat pinjaman itu, Dr Mahathir berkata beliau perlu membuat pengesahan dengan Bank Dunia untuk melihat sama ada dokumen itu asli atau tidak.

"Saya nak tengok... Saya nak pi (pergi) tanya World Bank betul ka ini... pasal sekarang ni taulah gambar manusia dengan badan lain pun boleh buat.

"Sepanjang yang saya ingat dan saya tidak lupa, saya tidak pernah menghantar sebarang permintaan bagi sebarang wang, tidak semasa krisis kewangan atau malah selepas itu. Saya (ketika itu) baru saja kecam World Bank, lepas tu nak minta duit kat dia buat apa? Bodohlah saya," katanya kepada pemberita selepas perjumpaan dengan 26 peserta program realiti Adik-Adikku di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini.

Dipetik Bernama Online, Dr Mahathir turut mempertikaikan mengapa dokumen seperti itu tiba-tiba muncul, sedangkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengatakan beliau tidak mempunyai dokumen itu sebelum ini.

"Kenapa baru hari ni, dah berapa tahun dah, baru keluar? Pasal politiklah, pasal pilihan raya, nak burukkan orang lain," katanya.

Anwar ketika berucap pada majlis makan malam membincangkan Program Transformasi Ekonomi (ETP) yang turut dihadiri wakil kedutaan asing baru-baru ini dilaporkan mendakwa Dr Mahathir ada menulis kepada Bank Dunia untuk bantuan dana semasa krisis kewangan.Dr Mahathir kemudiannya mencabar Anwar bersumpah dengan memegang al-Quran bagi membuktikan perkara itu.

Kasi Aje Jawatan Pegawai Khas atau Setiausaha Politik Kepada Adam Adli, Tutupla Mulutnya Nanti

Posted: 19 Dec 2011 04:46 AM PST

Tak Kutemui Kubur UMNO!

Posted: 19 Dec 2011 12:51 AM PST

If you have difficulty distinguishing the World Bank from the International Monetary Fund, you are not alone. Most people have only the vaguest idea of what these institutions do, and very few people indeed could, if pressed on the point, say why and how they differ. Even John Maynard Keynes, a founding father of the two institutions and considered by many the most brilliant economist of the twentieth century, admitted at the inaugural meeting of the International Monetary Fund that he was confused by the names: he thought the Fund should be called a bank, and the Bank should be called a fund. Confusion has reigned ever since.

Known collectively as the Bretton Woods Institutions after the remote village in New Hampshire, U.S.A., where they were founded by the delegates of 44 nations in July 1944, the Bank and the IMF are twin intergovernmental pillars supporting the structure of the world's economic and financial order. That there are two pillars rather than one is no accident. The international community was consciously trying to establish a division of labor in setting up the two agencies. Those who deal professionally with the IMF and Bank find them categorically distinct. To the rest of the world, the niceties of the division of labor are even more mysterious than are the activities of the two institutions.

Similarities between them do little to resolve the confusion. Superficially the Bank and IMF exhibit many common characteristics. Both are in a sense owned and directed by the governments of member nations. The People's Republic of China, by far the most populous state on earth, is a member, as is the world's largest industrial power (the United States). In fact, virtually every country on earth is a member of both institutions. Both institutions concern themselves with economic issues and concentrate their efforts on broadening and strengthening the economies of their member nations. Staff members of both the Bank and IMF often appear at international conferences, speaking the same recondite language of the economics and development professions, or are reported in the media to be negotiating involved and somewhat mystifying programs of economic adjustment with ministers of finance or other government officials. The two institutions hold joint annual meetings, which the news media cover extensively. Both have headquarters in Washington, D.C., where popular confusion over what they do and how they differ is about as pronounced as everywhere else. For many years both occupied the same building and even now, though located on opposite sides of a street very near the White House, they share a common library and other facilities, regularly exchange economic data, sometimes present joint seminars, daily hold informal meetings, and occasionally send out joint missions to member countries. (Sambung bacaan anda di sini).

PISAU.NET

Posted: 19 Dec 2011 09:44 PM PST

PISAU.NET


Anwar: Aksi Di Nikko Hotel,Jakarta?

Posted: 19 Dec 2011 09:26 PM PST

Nikko Hotel Jakarta ....tarikhnya 5/6/2010? Apa yang berlaku diantara Gaylord dengan Mas Yuli ni?

Pisau kata " dia makan bakso kat hotel tu kot? hehe "

ANTI AUKU : Mahasiswa Melayu saja yang ghairah berpolitik

Posted: 19 Dec 2011 05:00 PM PSTPisau kata " gila berpolitik tak mau belajar=melayu,gila belajar kurang politik=bukan melayu"

Turun Bendera Najib : Adam Hampir Ditumbuk

Posted: 19 Dec 2011 10:00 AM PST

"Isteri Saya Cuma Curi Sikit" :Pengakuan Ikhlas Nga

Posted: 19 Dec 2011 07:00 AM PST

"Isteri saya cuma rakan kongsi lelap"

Nga mengaku pembabitan isteri beliau manakala mantan MB Perak memerangkap lembu tunggangan DAP pula lebih sudu dari kuah mempertahankan isteri Nga. Nizar seperti takut melihat pendedahan yang dibuat oleh rakan blogger Perak kerana bakal memberi kesan terhadap politik DAP.


Petua nak masuk tender zaman sekarang ni kita mesti letak harga mahal mahal,comfirm nanti boleh menang tender.Serupa juga dalam skandal 76juta Guan Eng kawtim direct nego dengan ECK Sdn Bhd projek tambun tanah di Batu Kawan,syarikat lain yang masuk tender dengan harga yang jauh lebih rendah tak boleh menang ini semua disebabkan gaya pemerintahan pakatan yang mahal diutamakan ..sebab apa? korang paham paham sendiri lah yer...

Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming hari ini mencabar penulis blog pro-BN untuk membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia berhubung dakwaan rasuah melibatkan syarikat isterinya.

Beliau turut mengakui bahawa syarikat isterinya, Wong Seow Ching memenangi kontrak untuk membekalkan pakaian lounge suit kepada ahli majlis kerajaan tempatan Ipoh pada 2008.

Syarikat Ethan & Elton Sdn Bhd itu bagaimanapun mendapat kontrak berkenaan melalui proses tender terbuka melalui Majlis Bandaraya Ipoh, katanya yang menegaskan perkara itu berlaku dengan bersih dan telus.

Menteri besar pada waktu itu, Datuk Seri Mohamed Nizar Jamaluddin dan juga beliau sendiri tidak terlibat dalam lembaga tender, kata Nga.

Mereka juga tidak terlibat dalam proses membuat keputusan, katanya lagi ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.

Nga berkata syarikat yang membida untuk membuat pakaian berkenaan pada kadar RM650 sepasang itu diuruskan oleh rakan kongsi Wong.

"Isteri saya cuma rakan kongsi lelap," kata ahli exco Perak itu lagi

TENDER UNTUK BAJU SUT AHLI MAJLIS DEWAN BANDARAYA DICADANGKANG SEMASA PAKATAN RAKYAT MEMERINTAH ALA NAZI DI NEGERI PERAK SEBELUM INI, SEBAIK TENDER DIBUKA MAKA BERLAWAN BEBERAPA SYARIKAT UNTUK MEMENANGI TENDER TERSEBUT. KALAU DIPERHATIKAN SEMUA NAMA SYARIKAT DIMILIKI OLEH MEREKA YANG BUKAN BUMIPUTERA PUN,SEKALIPUN BANGSA DIA SENDIRI, MEMANG DIA LANSUNG TAK BAGI PELUANG LANSUNG, SERENDAH HARGA MANA PUN SYARIKAT LAIN YANG MENAWARKAN HARGA, DIA TAK BERI PELUANG, MENYAMUN TETAP MENYAMUN WALAUPUN TENDER DI BAWAH RM 20 RIBU SEKALI PUN!
KORANG TENGOK LER! BOLEH TARIK BALIK BAGI KAT YG TERMAHAL
SAMUN TETAP SAMUN!
selanjutnya klik sini
Pisau kata " makin dekat nak PRU makin banyak cerita panas akan keluar"

Kenapa Mr Gaylord Idola Siswa?

Posted: 19 Dec 2011 05:00 AM PST

Hasil didikan gaylord siswa sudah naik maqam ,politik lebih diutamakan daripada akademik.Berpolitik itu boleh tetapi gaya dan cara gaylord yang menghalalkan cara ternyata banyak memberi kerosakan kepada siswa.

Kita ambil contoh,Gaylord Anwar pun bukan bagus sangat dalam bidang akademik, dek kerana gila berdemo dan berpolitik ketika zaman pelajar, Gaylord Anwar nak dibandingkan dengan pemimpin lain Anwar boleh dikira lulusan universiti paling cikai...Itukah hasil yang kita mahu daripada siswa melayu? tak berkualiti, CGPA rendah akhirnya golongan ini gagal menempatkan diri didalam sektor swasta yang akhirnya mereka ini memenuhi ruang kekosongan didalam sektor kerajaan.Kemudian DAP pula hentam sektor kerajaan yang mereka gelar dipenuhi melayu melayu bodoh yang tak reti buat kerja hingga DAP mahu membuang mereka daripada sektor ini jika memerintah negara.

Politik diberi keutamaan daripada pencapaian akademik,wang ratusan juta dihabiskan tetapi hasilnya yang paling ramai tercorot dan hanya mendapat ijazah cukup makan adalah daripada golongan yang gila berpolitik.Semua orang tahu graduan cukup makan yang tak cemerlang paling ramai dari bangsa mana...Pisau rasakan jika inilah hasilnya adalah lebih baik biasiswa dibuka berdasarkan merit berbanding kepada kuota bangsa.Memandangkan budak melayu tak berminat belajar maka lebih baik kita berikan kepada anak cina dan india yang mahu belajar.

Soal Anwar yang mempengaruhi anak anak muda untuk cita cita politik beliau Pisau harus tabik.Ruang yang ada diambil sepenuhnya oleh gaylord dan kuncu kuncunya. Kepada Umno dan BN, ini semua harus diambil pengajaran dan teladan. Gunakan peluang sepenuhnya yang ada untuk mendekati pelajar.Kenapa harus menunding jari kepada mahasiswa sedangkan para pemimpin Umno dan BN sendiri tidak mengambil inisiatif untuk mendekati dan memberi penerangan kepada golongan ini.

Memang tindakan kurang ajar dan biadap budak budak ini menurunkan bendera presiden parti sebagai satu penghinaan dan tidak boleh diterima oleh semua orang. Puncanya sebab dah nama pun budak budak hingusan,senang dipengaruhi mestilah kurang matang dan mudah dipergunakan.Pisau kurang bersetuju dengan tindakan segelintir pemuda Umno yang mengugut untuk meludah pelajar.Inikah contoh yang mahu ditunjukkan kepada anak anak muda? Jangan marahkan budak budak walhal kita sendiri harus tunjukkan contoh yang baik.Banyak lagi cara yang lebih berhemah yang boleh dilakukan oleh kita.


Pakatan rakyat sudah lama mendampingi golongan mahasiswa,hasilnya nah..disetiap lapisan kementerian dan kakitangan awam lebih 70% pro kepada pakatan. Paling ketara adalah golongan pendidik,mereka ini sudah didekati sejak mereka dimenara gading.Apa perlunya kita menyalahkan mereka walhal kita sendiri tidak mendekati mereka?

Kelemahan kita menjadi kesalahan orang lain. Kepada yang kononnya mengelar diri mereka sebagai panglima atau pejuang cerminkan diri sendiri dulu dimana kekurangan, sedarlah Umno dan BN jauh meninggalkan pelajar,Dr Adham Baba pada waktu beliau menjadi exco pemuda yang kerap berdamping dengan siswa pada waktu itu ,selepas itu Pemuda Umno terus terusan tidor . Jangan salahkan padang tak rata jika kita sendiri tidak tahu bermain.

Cuba tanya mana mana MPP di seluruh negara,berapa ramai dari kalangan mereka tidak dilayan oleh pemimpin Umno dan BN .

Anak muda di menara gading tidak ada pilihan,Gaylord sahaja yang ada dipasaran,maka gaylordlah yang dipilih mereka.

Pisau kata " ada juga pemimpin politik BN berdamping dengan pelajar,tapi aku rasa tak cukup bagus lagi,kena dipertingkatkan"

Anwar Tewas di Tangan 2 Doktor

Posted: 18 Dec 2011 10:00 PM PST

Anwar Ibrahim,menjadi petualang yang mengadai negara kepada IMF. Cerita bagaimana petualang dan pengkhianat ini bersekongkol bersama IMF pun semua orang tahu.

Nah sekarang Anwar cuba menutup kencing beliau dengan kencing,untuk menutup perkara busuk dengan kebusukan sudah pasti akan tetap gagal juga,apatah lagi dibantu dengan portal KaldaianDaily yang cukup terkenal dengan pembohongan dan putar belit.

Malaysiakini turut sama cuba menutup kencing Anwar dengan kencing,akibatnya mereka semua kantoi berbohong.

Anwar dalam usaha terakhir sebelum berpindah ke Bambo River Resort cuba menyerang Tun Mahathir,apabila dicabar untuk bersumpah beliau bukan saja gagal malah cuba untuk alih kepada isu lain.

Dulu dia tewas di tangan Dr Mahathir,hari ini dia tewas ditangan Dr Novandri,Ikuti pendedahan pembohongan oleh Anwar dan KaldaianDaily:-

Di bawah adalah dokumen ucapan Anwar Ibrahim semasa mesyuarat tahunan WBG dan IMF di Hong Kong, China pada tahun 1997.

Tahun 1997 - 1998 adalah tahun yang membawa malapetaka kepada negara apabila spekulator wang seperti rakan karib Anwar Ibrahim, George Soros Yahudi, merobek ekonomi negara Asia Timur. Ianya juga dikenali sebagai Krisis Ekonomi Asia
1997-1998.

Anwar Ibrahim memuji IMF tinggi melambung kononnya katalis dan demonstrasi unik solidariti kawasan.

Tetapi akhirnya, negara-negara yang ditaja oleh IMF itu sengsara kecuali Malaysia! Terima kasih kepada Dr Mahathir!Puji-pujian Anwar Ibrahim kepada IMF yang akhirnya ditolak oleh Tun Dr Mahathir!


Satu lagi perkara yang amat memalukan ialah kenyataan terbaru yang disiarkan di dalam KeldaianDaily. Lihat di bawah :-


Keldaian Daily kononnya telah 'berjaya melondehkan' Dr Mahathir dengan 'bukti' yang mereka ambil daripada The World Bank

Dek 'bukti' itu, KeldaianDaily dengan bodohnya menulis :
Ini sekaligus membuktikan tohmahan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim kononnya ejen Barat dan perkakas Bank Dunia, tidak benar, sebaliknya Mahathir berbohong dan cuba memutar belit fakta sebenar seterusnya
Mari kita lihat kembali asal-usul polemik 'bantuan Bank Dunia' ini. KeldaianDaily mungkin buta dan tidak tahu, lihat kenyataan di bawah
.
Ketua Pembangkang DS Anwar Ibrahim membuat dakwaan mengejutkan terhadap 'bekas mentornya' Dr Mahathir Mohamad bahawa bekas perdana menteri ada menulis kepada Bank Dunia untuk bantuan dana semasa krisis kewangan 1999.


Satu perkara yang kita mesti faham ialah Krisis Kewangan Asia pada tahun 1997 - 1998 bukannya 1999 seperti yang dinyatakan!

Laporan Keldaian Daily KEADILAN dedah bukti Dr M buat 38 pinjaman Bank Dunia' pula ternyata keluar dari topik diskusi dan kontroversi.

'Bukti' yang ditunjukkan oleh KeldaianDaily itu menunjukkan projek-projek negara Malaysia yang mendapat pinjaman daripada The World Bank, satu prosedur biasa yang dilakukan oleh negara-negara lain dalam dunia ini termasuk Jepun, Amerika Syarikat, Singapura dan lain-lain lagi.

1. The World Bank tidak sama dengan IMF, agensi kewangan yang dipuja oleh Anwar Ibrahim.

2. Isu penolakan yang dimaksudkan ialah penolakan 'pakej ekonomi' IMF bukannya The World Bank.

Satu lagi perkara yang MiM ingin sampaikan ialah kerajaan Malaysia telah melangsaikan semua pinjaman negara! Satu pencapaian yang sangat baik. Lihat di bawah:-Kesimpulannya, polemiknya sekarang ialah semasa Krisis Kewangan Asia 1997-1998.

Isu penolakan yang dimaksudkan ialah penolakan 'pakej ekonomi' IMF bukannya The World Bank. sumber-Dr MIM
Pisau kata " dia dah makin meroyan"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 19 Dec 2011 09:24 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


NGA KOR MING MENGAKU BINI DIA REMBAT PROJEK !

Posted: 19 Dec 2011 08:00 PM PST

KULTUS. SUNGGUH GILA BABI...

Posted: 19 Dec 2011 07:00 PM PST

DUIT SAKAU..!

Posted: 19 Dec 2011 06:00 PM PST

ISU IMF DAN WORLD BANK : ANWAR MEMANG BEWAK !

Posted: 19 Dec 2011 05:00 PM PST

SYABAS ABANG LAN. ADAM ADLI LARI LINTANG PUKANG !

Posted: 19 Dec 2011 09:15 AM PST

PENIAGA CINA DAH KEPANASAN.

Posted: 19 Dec 2011 04:30 AM PST

ADAM ADLI : KAH KAH KAH PANIK GILA MUKA DIA SIOT !

Posted: 19 Dec 2011 02:32 AM PST

SAIFUDIN ABDULLAH PERLI NAJIB...??!

Posted: 18 Dec 2011 11:30 PM PST

EMAIL : ANWAR KENA SABOTAJ LAGI....

Posted: 18 Dec 2011 10:00 PM PST

tok gajah

Posted: 19 Dec 2011 09:10 PM PST

tok gajah


Bendung segera sebelum kudis jadi menjadi tokak...............................

Posted: 19 Dec 2011 05:14 PM PST

Insiden penurunan bendera potret PM Malaysia adalah satu perbuatan 'nakal' yang sangat serious. Walaupun ianya nampak kecil dan ringan tetapi tindakan ini boleh menyemarak kan api kebencian terhadap pemimpin2 negara. Tindakan yang tegas dan adil perlu di buat dengan segera.

Mahasisua adalah terdiri dari anak2 muda yang masih berfikiran mentah walaupun punyai 'pelajaran tinggi'. Cara mereka berfikir dan bertindak tidak sama dengan manusia yang sudah dewasa dan matang dalam segala2 nya. Mereka bertindak ikut perasaan dan dorongan dari sesuatu pehak.

Boleh juga di andaikan mereka sedang di pergunakan oleh pehak yang tidak bertanggungjawab untuk menggugat keamanan negara. Pehak2 yang tidak bertanggungjawab ini sentiasa menggunakan pelbagai cara untuk memporak perandakan keamanan negara.

Mahasiswa2 ini tahu bahawa segala masalah boleh di selesaikan melalui perundingan. Apa perlunya mengambil tindakan yang kurang bijak ini. Sebalik nya image mahasiswa juga boleh tercalar kerana tindakan ini. Selain dari itu mahasiswa yang terlibat secara langsung boleh juga di ambil tindakan.

Ibu bapa kepadamahasiswa juga patut memberi nasihat dan tunjuk ajar kepada anak2 mereka supaya menumpukan pembelajaran nya dengan sepenuhnya. Bukan nya turun ke jalan2 buat demo dan kerja2 yang menyalahi undang2.

Siapa ajar anak2 muda kita biadap?

Posted: 19 Dec 2011 05:39 AM PST

Biadap dan sungguh korang sopan perbuatan anak2 muda kita ini, mereka sanggup menurunkan panji2 agung pemimpin2 negara kita iatu PM Malaysia yang sedang berkuasa dengan mandat rakyaat. Jika anak2 kecil yang buat demikian kita boleh anggap anak2 itu masih belum cukup akal dan budak2.

Sepatutnya anak2 muda ini sudah dewasa dan matang akal fikiran nya. Mereka harus menjadi contoh yang terbaik kepada anak2 yang di bawahan nya. Kalau tok tak silap yang berani turunkan bendera tu adalah penuntut dari UPSI. Kebiasaan nya penuntut2 dari sini adalah bakal menjadi pendidik kepada anak2 sekolah.

Malang sungguh bagi negara yang punya pendidik yang bersipak 'nakal'. Tok kata demikian kerana perbuatan menurunkan bendera tanpa sebab (mungkin kemarahan) adalah satu perbuatan nakal. Perbuatan ini juga boleh di kategori perbuatan nakal (vedelisem). Ada akta yang boleh di kena kan terhadap perbuatan ini.

Tok rasa kesian bila fikirkan nasib masa depan pelajar ini. Kata kan lah ibu bapa nya bukan dari gulungan orang berada dan mengharafkan anak2 boleh membantu nya, ini boleh di anggap tragedi bagi keluarga ini. Sepatut nya pelajar ini fikir habis2 dulu sebelum melaku kan apa2 yang membuat ada orang tidak suka dan marah.

Cuba fikirkan bukan nya mudah untuk mendapat tempat belajar di mana2 pusat pengagian tinggi. Persaingan sangat tinggi, yang berjaya itu boleh lah di anggap bertuah. Sekarang tuah itu sudah di tolak. Bersedia lah untuk menghadapi masa hadapan yang sukar. Terlajak kereta boleh di undur, terlajak perbuatan terima lah padah nya.

Sri Tri Buana

Posted: 19 Dec 2011 07:43 PM PST

Sri Tri Buana


Anwar Makin Kehilangan Pengikut.

Posted: 19 Dec 2011 04:52 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 19 Dec 2011 04:11 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


ANWAR KETULAHAN DENGAN TUN M SEKALI LAGI....

Posted: 18 Dec 2011 09:03 PM PST

Anwar semakin tak pandai berbohong. Kemahiran berbohong, melakukan fitnah dan pendustaan yang selama-lamanya menjadi aset penting Anwar dalam pendakian ke puncak populariti semakin tidak menjadi akhir-akhir ini.

Kesilapan dan kelalaian terbaru Anwar dalam mencari sasaran mangsa pembohongan dan dusta ialah apabila dia cuba menjadikan Tun M sebagai subjek untuk dibolosi kredibiliti dan reputasinya.

Inilah rahsia kelemahan utama Anwar yang telah menyebabkan dia gagal terus-menerus di dalam pendakiannya untuk menjadi penguasa di negara tanah melayu ini.

Anwar gagal menjadi penguasa kerana dia sering mengambil jalan singkat, salah dan kotor untuk mendapat kuasa, iaitu dengan menjadikan pendekatan bohong, fitnah dan dusta sebagai rukun utama dalam perjuangannya.

Semasa di puncak sokongan dan simpati yang membuak rakyat hasil dari tempelengan dan tumbukan Rahim Noor pada tahun 1998 pun Anwar masih gagal untuk meruntuhkan kredibiliti dan reputasi Tun M, kenapa dalam keadaan yang semakin lemah dan tembelangnya yang sedang pecah satu demi satu ketika ini pun, Anwar masih cuba untuk meraih simpati dan sokongan dengan menjadikan Tun M sebagai subjek utamanya?

Ini yang saya katakan kelemahan ketara Anwar yang telah menyebabkan dia terus menerus gagal dalam usaha untuk mendaki ke puncak kuasa. Dia selalu melakukan "silap besar" dalam percaturannya.

Dia lupa bahawa pendekatannya yang meletakkan ayat al Quran di lidah dan sifat serigala di hatinya selama dia membawa perjuangannya, telah memakan korban yang bukan sedikit kepada diri dan keluarganya, malahan kesan perlakuan serigalanya telah menyebabkan malapetaka besar kepada agama, bangsa dan negaranya sendiri.

Lihatlah... Kemudahan Pakej Pinjaman World Bank yang disediakan untuk setiap negara di dunia ini untuk tujuan pembangunan pun cuba dikelirukan oleh Anwar sehingga rakyat tidak dapat membezakannya dengan pakej kewangan IMF yang ditolak mentah-mentah oleh Tun M sewaktu mengalami krisis kewangan pada tahun 1997/1998.

Lihatlah... Bagaimana Anwar mahu menggambarkan dia pernah menolak pinjaman world Bank pada tahun 1993!. Tahun 1993 bukankah tahun kemakmuran ekonomi yang berlaku di seluruh dunia? Bukankah limpahan kemakmuran ekonomi begitu dirasai oleh seluruh rakyat di negara ini pada ketika itu? 

Hantu mana yang nak pinjam duit waktu makmur? Waktu Anwqr menolak tawaran World Bank itu, bukankah Tun M juga yang jadi PM? Bukankah Tun M juga yang jadi PM sewaktu negara menolak mentah-mentah pakej kewangan IMF pada tahun 1998? 

Bukankah Anwar sedang merengkok di Sg Buluh pada tahun 1999, tahun di mana dikatakannya Tun M merayu pinjaman World Bank? Bukankah waktu itu kawalan RM telah dikuatkuasakan sebagai alternatif terhadap penolakan mentah-mentah pakej bailout yang dibuat oleh IMF? Apa perlunya Tun M merayu pinjaman lagi?

Tapi Anwar tetap Anwar. Disebabkan pembohongan, fitnah dan dusta sudah menjadi darah daging, dia tak tahu lagi mana satu cakapnya yang bohong dan yang tak bohong. Dia keliru sendiri kerana cakap-cakap bohongnya sudah bercanggah di antara satu sama lain.

melayuangkat

Posted: 19 Dec 2011 04:00 PM PST

melayuangkat


Perusuh Mesir Pijak gambar Mubarak, Pelajar Malaysia pijak gambar PM sendiri

Posted: 19 Dec 2011 07:19 AM PST

Melampau betul segelintir pelajar Melayu Islam Malaysia ni..Syukur Alhamdulillah bukan anak aku.  Walaupun aku hantar anak aku belajar ke menara gading 5 sen pun tanpa apa apa bantuan dari kerajaan Pusat, kerajaan negeri atau mana mana badan berkanun kami tetap bersyukur DS Najib PM kami dan hakikatnya kami rakyat Malaysia.

Kami tidak mahu apa apa pun, cukuplah dengan nikmat berada di bumi bertuah ini..Kami bebas mencari rezeki...kami bebas berIbadat dengan sepuasnya, menuntut Ilmu di mana pun yang kami suka.  Hidup harmoni dengan jiran berbilang kaum.  Malah kerana kemakmuran dan keamanan di negara kami dari kacau bilaulah yang menyebabkan ramai pendatang haram sanggup bergadai nyawa semata mata mahu 'menumpang' limpahan rezeki dari Allah swt ini.

Sedarlah wahai anak anak Melayu semua.  Perbuatan kamu amat keji.  Menghina PM yang sedang berusaha gigih siang malam mencarta masa hadapan negara untuk kebaikan kamu dan generasi yang akan datang.  Entah apalah nak jadi dengan pemuda pemuda Melayu..ada yang kahwin sejenis dengan bangga pula siap berbaju Melayu dan tanjaknya sekali...MALUnya...tak tahu mana nak taruk muka.  Ada peluang ke Universiti di sia siakan dihabiskan masa berpolitik pulak.  Bukan senang jadi PM pada orang Melayu.  Aku sikit pun tak cemburu pada DS Najib malah simpati, kesian tengok dia, sebab orang Melayu ni ramai yang sindrom "Anak ku Sazali"..

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 19 Dec 2011 03:25 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Amboi.., Amboii.., Amboi....!! Azwan Ali Syok Sendiri Ker..?

Posted: 19 Dec 2011 12:19 PM PST

INI kes syok sendiri, pengacara Azwan Ali, adik kepada Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali tweet kata dia dapat sumber sah, abang dia akan bila-bila masa akan jadi Menteri Besar Selangor yang baru.

Di laman sosial twitternya @azwanNur pada Ahad tulis begini "Slm. Ko MEROYAN lah 30 hari sebulan pun! Yg ptg (penting) ? AA dah dapat SUMBER SAH! @Azminali anytime New MB SGR! Yeayyyyyyyy! Ko hado?,"

Tweet tersebut bertarikh 18 Disember jam 8.24 pm.

Kawan pun mulanya tidak sedar, tapi bila timeline (garis masa) di twitter kawan asyik terbaca pasal Azwan buat self-proclamation abang dia hendak jadi MB, kawan pun tertarik juga hendak baca.

Bila buka saja akuan twitter Azwan, baca tweet-tweet dia, terasa alahai...syok sendiri punya kaki.

Ada kawan-kawan yang turut baca tweet-tweet dia bagi macam-macam komen lucu yang rasanya tak perlu disebut di sini.

Selain tweet merencam tersebut, ada macam-macam tweet lagi termasuk yang mempersendakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri.

Kok ya pun nak sokong abang sendiri, tak payahlah guna bahasa bukan-bukan sampai menjatuhkan martabat sendiri sampai naik geli geleman orang membacanya.

Contoh tweetnya begini "Slm. MEDIA SOSIAL! Kata PM? IN DEMAND! Hellooo? Demand Satu Hal? Budaya BIADAP MAKI OWANG Direct mana mana Laman Owang? Ko buat Apa?"

Banyak lagi contoh, termasuk yang bahasanya kurang sopan.

Seorang kawan yang mulut lazer sikit kata mungkin Azwan dah 'miang politik' kot akhir-akhirnya pasal namanya sebagai pengacara makin tenggelam.

Ikut cakapnya dia cukup naik semak perut kalau tengok Azwan tampil di televisyen sebagai pengacara.

"Tah apa-apa melalut...",katanya.

Yang peliknya, abang dia tak malu ke tengok gelagat adik macam itu? atau abang pun syok juga sebab dicanang bakal MB baru oleh adik sendiri...

Tentu Tan Sri Khalid Ibrahim geli kena geletek.

Agendadaily

Anwar Ibrahim Tanya.., " Untuk Apa Bersumpah..?"

Posted: 19 Dec 2011 06:08 AM PST

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim cuba mencari alasan untuk tidak menyahut cabaran Tun Dr. Mahathir Mohamad supaya bersumpah bagi membuktikan dakwaannya bekas Perdana Menteri itu pernah menulis surat kepada Bank Dunia bagi meminta bantuan semasa krisis kewangan pada 1999.

Menurutnya, perbuatan tersebut tidak perlu dilakukan kerana dakwaan yang dibuatnya adalah berdasarkan fakta dan laporan tahunan yang dikeluarkan oleh Bank Dunia sendiri.

"Untuk apa bersumpah? Ini soal rasuah, soal jenayah. Jawapannya bukan dengan bersumpah.

"Kita tahu hukum mufti. Ini bukan soal sumpah, soalnya bagi keterangan," katanya ketika ditemui pemberita di Konvensyen Pembangunan Ummah Pulau Pinang, di sini hari ini.

Semalam, Dr. Mahathir mencabar Ketua Pembangkang itu bersumpah dengan memegang al-Quran bagi membuktikan bekas Perdana Menteri tersebut pernah menulis surat kepada Bank Dunia untuk meminta bantuan semasa krisis kewangan pada 1999 seperti yang didakwa.

Dr. Mahathir berkata, beliau tidak pernah berbuat demikian sebaliknya menolak permintaan daripada Bank Dunia yang datang untuk menawarkan bantuan.

Anwar memberitahu, permintaan supaya surat yang dimaksudkan itu ditunjukkan pula, dianggapnya sebagai satu perangkap.

"Bukti ada, fakta pun ada. Nak cari surat yang dihantar oleh kerajaan, ini hanya helah saja. Mana saya ada simpan fail atau surat itu.

"Kalau saya bawa keluar nanti kena dakwa atas Akta Rahsia Rasmi (OSA) pula. Nanti Tun Dr. Mahathir dakwa saya pula," ujarnya.

Video Klip Ngeri...! Awang Hitam Dibelasah Penduduk Kg Medan....

Posted: 19 Dec 2011 01:24 AM PSTWarga Afrika yang dirakamkan sedang dibelasah teruk oleh orang ramai itu dikatakan ditangkap oleh orang ramai atas cubaan merompak dan menyamun dengan menggunakan senjata.

Mereka melakukan rompakan secara berkumpulan. Hanya seramai 3 orang warga Afrika tersebut yang berjaya ditangkap oleh orang ramai. Kejadian dikatakan berlaku di Kampung Medan.

Melaui video kelihatan orang ramai memijak-mijak memukul dengan berbagai alat dan ada juga yang menendang dan menekan dada warga Afrika tersebut dengan kaki. Ada yang lebih terror lagi apabila menyapu muka serta mulut warga Afrika itu yang berdarah dengan kakinya.

Ringkasnya mereka memukul bersambung-sambungan sesekali rancak dan sesekali rehat.

Nasib baik Warga Afrika tidak melawan, kalau dia menunjukkan reaksi melawan, sudah tentu lebih teruk lagi dia akan dibelasah dan berkemungkinan besar maut di tangan orang ramai....

Mereka yang berada di situ dan menyaksikan bagaimana warga Afrika melakukan cubaan merompak sudah tentu akan merasa berang dan menaruh dendam pada kumpulan tersebut dan apabila kumpulan itu tertangkap maka tidak hairanlah semua lupa diri membelasah bagi melepaskan geram...!!

Tetapi bagi mereka yang hanya melihat sekerat jalan dan tidak menyaksikan adengan meromppak yang dilakukan warga Afrika tersebut sudah pasti akan merasakan ianya agak brutal dan kejam tindakan orang ramai memperlakukan seorang manusia yang sedang terbaring tidak bermaya sebegitu.

Terlebih lagi jika ia disaksikan oleh bangsa yang sama dengan pemuda yang sedang dibelasah itu akan menimbulkan kemarahan mereka terhadap penduduk negara kita.

Begitu juga perasaan kita apabila melihat orang kita dibelasah oleh orang lain dari bangsa lain, sudah pasti kita akan menaruh dendam.

Secara teorinya elok kita berkas pesalah dan dibawa kemuka pengadilan untuk diadili dan jika didapati bersalah pihak yang berkuasa akan menjatuhkan hukuman yang setimpalnya terhadap para pesalah.

Itu hanyalah teori, bukan mudah untuk menahan diri apabila melihat peluang berada di depan mata melepaskan geram pada warga Afrika. Tambahan pula mereka semakin ramai dan biadab di negara kita...

Anwar Ibrahim Ada Berani...??

Posted: 18 Dec 2011 10:05 PM PST


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu bersara daripada politik dengan segera sebelum terus menjadikan rakyat dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebagai platform untuk melepaskan dendam terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim berkata, Penasihat PKR itu seharusnya bertindak gentlemen dengan menentang Dr. Mahathir secara peribadi kerana semua isu yang dicetuskan olehnya merupakan kisah-kisah lama antara beliau dengan bekas Perdana Menteri itu.

''Kalau kita tengok, segala isu yang Anwar cuba mainkan sangat bersifat dendam terhadap Dr. Mahathir, jadi buat apa lagi beliau duduk dalam politik ekoran beliau tidak pernah membangkitkan isu untuk kepentingan rakyat.

''Justeru dalam isu kononnya Dr. Mahathir menulis surat kepada Bank Dunia itu, telah terang dan jelas yang Anwar cuba memainkan isu peribadi. Jadi wajarlah beliau berhenti daripada politik," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Zahrain mengulas tindakan Dr. Mahathir yang mencabar Anwar memegang al-Quran bagi membuktikan bekas Perdana Menteri itu pernah menulis surat kepada Bank Dunia bagi meminta bantuan semasa krisis kewangan pada 1999 seperti yang didakwa.

Mengulas lanjut, beliau percaya, Anwar tidak akan menyahut cabaran tersebut memandangkan isu itu sememangnya tidak benar dan dakwaan tersebut hanya strategi untuk mengganggu kepercayaan rakyat terhadap Dr. Mahathir dan Barisan Nasional (BN).

Demo Anti AUKU Latheefa Koya Kurang Ajar Kat Peniaga Yang Marah...

Posted: 18 Dec 2011 05:35 PM PSTBERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 19 Dec 2011 03:06 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


BETAPA KEJI DAN JAHATNYA MALAYSIAKINI...

Posted: 18 Dec 2011 06:01 PM PST

YANG sebetulnya, untuk mencipta satu fitnah bukanlah susah. Hanya sepotong kecil ayat daripada keseluruhan teks dan kemudiannya dipanjangkan kepada bentuk perbincangan yang lebih meluas. Dari situ lahirlah satu fitnah yang hebat untuk merendah dan menjatuhkan imej seseorang.

Hakikat inilah yang sangat-sangat difahami MalaysiaKini sebagai anjing media belaan DAP dalam penulisannya.

Dalam memainkan pembohongan kononnya Perdana Menteri pulang awal dari menunaikan haji ke Mekah, MalaysiaKini telah menghubungi Mufti Perlis, Dr. Juanda Jaya untuk mendapatkan maklumat am mengenai tempoh yang dikatakan telah selesai menunaikan ibadah haji. Tanpa pengetahuan Dr. Juanda Jaya, maklumat ini telah digunakan MalaysiaKini untuk dikaitkan dengan twitter Perdana Menteri yang konon menyatakan telah selesai menunaikan semua rukun haji, 2 hari sebelum masa sebenar.

Walaupun telah dinafikan oleh Dr. Juanda Jaya yang kenyataan amnya itu merujuk kepada Perdana Menteri, MalaysiaKini tidak langsung berminat dengan kebenaran itu sebaliknya membiarkan salah tanggap itu berlegar dikalangan pembacanya tanpa pembetulan.

Kesumat MalaysiaKini terhadap Perdana Menteri tidak terhenti setakat itu.

Semalam, dalam ucapannya ketika merasmikan Majlis Perdana Ulama-ulama Dan Imam yang menghimpunkan para ulama dari seluruh negara, Perdana Menteri telah menyebut tentang perlunya para ulama mengelakkan dari menjadi taksub kepada politik kepartian, MalaysiaKini dengan sengaja telah membuat tafsiran sendiri yang merujukan Dr. Juanda sebagai pihak yang disebut Perdana Menteri dalam ucapannya itu.

Petikannya pembohongan MalaysiaKini adalah seperti dibawah:-
Dalam pada itu, Najib turut mengambil peluang untuk menyelar golongan ulama tertentu yang didakwa "taksub" dan "fanatik" dengan politik kepartian. Najib dipercayai berkata demikian dengan merujuk kenyataan mufti perlis, Dr Juanda Jaya sebelum ini yang mempersoalkan bagaimana perdana menteri dapat menamatkan hajinya lebih awal daripada jemaah lain.

Cuba perhatikan, bagaimana MalaysiaKini secara halus memfitnah Perdana Menteri dengan mengaitkan kenyataannya itu dengan Dr. Juanda. Dimana logiknya Dr. Juanda dikaitkan bila Dr. Juanda tidak langsung terlibat dengan politik kepartian?

Kalau nak diikutkan dengan golongan tertentu ulama yang taksub dengan politik kepartian, siapa lagi yang lebih layak dibandingkan kalau bukan si Nik Aziz, kalau tidak Hadi Awang. Kedua-dua ini adalah lebih dekat dengan kategori ulama yang dimaksudkan dalam ucapan Perdana Menteri kerana masing-masing terlibat sepenuh masa dengan politik kepartian sehingga melalaikan tanggungjawab sebagai ulama (kalau betul ulamaklah).

Tapi inilah yang penulis katakan sebagai usaha halus dan terancang MalaysiaKini mengambil tauladan daripada proses penciptaan fitnah oleh pihak pembangkang ke atas Perdana Menteri dalam banyak isu, antaranya pembunuhan model Mongolia, Altantunya Sharibu. Walaupun tak berkaitan, akan cuba dikaitkan juga.

Disatu sudut lain, diharapkan mana-mana pihak yang dihubungi MalaysiaKini untuk ditemubual atau ditanyakan pendapat, agar lebih berhati-hati kerana MalaysiaKini telah terbukti sebagai media penyebar pembohongan melalui putar belit kenyataan yag diberikan.

mykmu/adamyan

ANJING PUN MENANG...ANGKUH TU!

Posted: 18 Dec 2011 05:57 PM PST

Kata seorang pemimpin DAP seperti dilaporkan dalam salah sebuah akhbar berbahasa Cina…. Kalau mereka letak anjing sebagai calonnya pada pilihanraya umum akan datang, mereka tetap boleh menang. Begitulah angkuh, sombong dan biadapnya DAP.

Nampaknya mereka betul-betul yakin dengan kemampuan mereka. Setelah berpuluh tahun selepas menayangkan simbol penyapu pada satu perarakan kemenangan mereka di Kuala Lumpur pada tahun 1969, kenyataan letak calon anjing pun boleh menang adalah kenyataan berani yang cukup biadap dinyatakan DAP.

Mengapa mereka begitu berani, angkuh dan biadap mengeluarkan kenyataan itu?

Jawapannya mudah… mereka yakin jika mereka letakkan anjing sebagai calon mereka, anjing itu akan menang kerana ada anjing-anjing peliharaan mereka yang akan membantu kemenangan anjing tersebut.

Ini kerana DAP yang diketahui sebuah parti yang cukup rasis cukup percaya mereka kini mendapat sokongan sekurang-kurangnya 80 peratus dari pengundi Cina.

Apa yang perlu diusahakan adalah menarik sokongan pengundi bukan Cina khususnya orang Melayu pada pilihanraya umum akan datang.

Tugas DAP untuk memecah belahkan undi orang Melayu ini sekarang cukup mudah untuk dilakukan kerana DAP mempunyai keldai-keldai yang sanggup bermati-matian untuk menurut perintah mereka.

Sudah pasti tugas ini akan diserahkan ke bahu dan batu jemala PKR dan Pas.

Jadi kenyataan DAP bahawa mereka pasti menang dengan hanya meletakkan anjing sebagai calon pada pilihanraya umum akan datang adalah cukup berasas.

Ini kerana ada anjing-anjing peliharaan DAP yang sanggup menggadai nyawa bagi memastikan calon anjing DAP itu mencapai kemenangan.

Tok Cindai