Khamis, 13 Oktober 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 13 Oct 2011 01:01 PM PDT

Duke of UMNO


Panasss..!!! Bob Lokman salahkan Sultan Selangor?!!!

Posted: 13 Oct 2011 01:09 AM PDT

Semalam, saya berkesempatan untuk bertemu dengan salah seorang Exco Kerajaan Negeri Selangor, seorang Exco yang terbuang yang bernama Hasan Ali. Ketika bertemu dengannya, maka adalah beberapa soalan yang diajukan kepadanya dari yang hadir…

Antara soalan yang diajukan ialah tentang bekas pelawak RTM terkenal, Bob Lokman yang kini kononnya sudah berubah menjadi orang "baik-baik" setelah menyertai PAS. Dan sebagaimana kita maklum, baru-baru ini Bob Lokman telah ditahan oleh Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (JAIS) yang berada di bawah portfolio, Hasan Ali.

Sebelum ini, Bob Lokman mengeluarkan kenyataan mempersoalkan tindakan JAIS yang menahannya selepas menyampaikan satu ceramah "agama" di sebuah masjid di negeri Selangor. Dalam kenyataannya, dia turut mempertikaikan penahanannya, "saya ditahan setelah jadi baik", katanya kepada media baru-baru ini.

Menariknya, Bob Lokman menyalahkan Kerajaan BN, terutamanya UMNO, yang kononnya sengaja menahan bekas pelawak itu menyampaikan ceramah "agama". Itu tohmahan dari seorang yang mendakwa dirinya cucu Tok Kenali, seorang tokoh ulama dari negeri Kelantan.

Kembali kepada Hasan Ali, bila ditanya mengenai soal Bob Lokman tersebut, bekas Pesuruhjaya PAS Selangor yang digulingkan itu menjelaskan bahawa memandangkan ramai ahli politik yang memberikan ceramah di masjid di negeri Selangor, suasana tersebut telah memanaskan situasi politik di negeri itu. Hasan Ali menggunakan perkataan "heat" untuk menggambarkan suasana tersebut.

Ekoran itu, pada 22 Jun yang lalu, JAIS telah menerima arahan secara langsung dari DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, yang melarang sebarang pentauliahan kepada ahli politik dari JAIS untuk menyampaikan sebarang bentuk ceramah, tazkirah atau yang sewaktu dengannya di negeri naungan Baginda. Mana-mana ahli politik yang sudah tamat pentauliahannya juga tidak akan diperbaharui tauliahnya, termasuk Pesuruhjaya PAS Selangor yang baru, Abdul Rani.

Hasan Ali berkata, justeru arahan tersebut, maka sudah menjadi amalan JAIS untuk tidak pernah menderhaka kepada DYMM Sultan Selangor dan mengimplimentasikan arahan tersebut berkuatkuasa serta merta. Jadi, dia mempertahankan tindakan JAIS tersebut yang menahan Bob Lokman baru-baru ini.

Dari penerangan tersebut, maka jelaslah Bob Lokman berada dipihak yang salah. Tiada pertikaian mengenai perkara itu. Muktamad. Lagipun, menurut Hasan Ali, JAIS sudah lama memantau aktiviti Bob Lokman yang menyampaikan ceramah "agama"nya di beberapa kawasan di sekitar Selangor dan tidak mampu lagi menahan sabar dengan kerenah Bob Lokman yang tak reti-reti bahasa, mahu juga memegang mikrofon dan berceramah…

Jadi, mengapa pula Bob Lokman secara tiba-tiba menyalahkan Kerajaan BN dan UMNO? Apa kena mengena BN dan UMNO dalam ini cerita? Yang menahannya ialah JAIS yang berada di bawah kuasa partinya sendiri, PAS. Tiba-tiba saja nak salahkan orang lain? Wajarkah begitu?

Seperkara lagi, apa dia fikir dengan berubah menyertai PAS maka dia fikir dia sudah jadi "baik"? Apa dengan berubah menukar identitinya yang dahulu berambut merah punk mohawk dan berdendan macam negro kepada iras penampilan datuknya, Tok Kenali, dengan berjubah lusuh, berserban sebakul dan bertongkat, maka dia boleh diiktiraf menjadi baik? Jadi "baik" jika sertai PAS? Biar betul? Makin sesat tu adalah…

Bob Lokman sepatutnya bermuhasabah diri. Tak baik dia mencemarkan nama baik datuknya itu. Tok Kenali dulu bukan berparti pun. Arwah tak campur langsung soal politik dan hanya bertumpu kepada pendidikan serta ilmu Islam sahaja. Apa dia fikir dengan takdirnya dia cucu Tok Kenali maka dia dapat "tauliah besar" untuk sampaikan ceramah "agama" ikut suka hati kepala hotak dia?

Bok Lokman sebelum ini mengakui bahawa dia baru baru berubah dan belajar "agama" dari PAS. Sudah la baru belajar, belajar tentang Islam dari golongan yang jual Islam pulak tu. Sepatutnya, Bob Lokman belajarlah dari agensi yang muktaraf seperti JAKIM, JAIS, MAIS, PERKIM atau yang sewaktu dengannya. Jika Bob Lokman belajar dari agensi-agensi tersebut, silap-silap dia lebih hebat ilmunya dari Ustaz Ridhuan Tee Abdullah…

Layakkah orang yang baru belajar "agama" PAS untuk mengajar umat Islam lain tentang Islam? Dia baru belajar, tapi nak ajar orang pulak? Bila orang tahan dia dan tak beri kebenaran kepadanya untuk mengajar, dia tuduh pula JAIS bersekongkol dengan UMNO. Bila masa pulak JAIS bersekongkol dengan UMNO? Masa UMNO berkuasa di Selangor dulu, Kerajaan UMNO memang berhubungan baik dengan JAIS, tapi tak pernah la pula UMNO nak politikkan JAIS atau paksa agensi di bawah naungan DYMM Sultan itu untuk menyebelahinya. JAIS dibiarkan neutral!

Janganlah macam tu, Bob! Yang tahan kamu itu ialah DYMM Sultan Selangor dan Hasan Ali, mantan Pesuruhjaya parti kamu sendiri. Yang kamu tuduh UMNO tu apahal?

Nampaknya Bob sudah salah "terkam". Kenyataannya sebelum ini menyatakan bahawa "dia ditahan setelah jadi baik". Perkataan "ditahan" menunjukkan dia telah "ditahan" oleh satu "pihak", iaitu pihak yang mengeluarkan arahan kepada JAIS. JAIS tidak boleh dipersalahkan kerana jabatan itu hanya menjalankan perintah dari "Ketua Tertinggi Agama Islam Negeri Selangor".

Maka, bolehlah disimpulkan bahawa Bob Lokman seolah-olah cuba memburuk-burukkan DYMM Sultan Selangor dalam kenyataan tersebut, seolah-olah Sultan Sharafuudin Idris Shah "zalim" kerana menahannya setelah dia sudah jadi "baik"! Setujukah Bob Lokman dan sudikah dia mengaku kesilapannya, sekaligus mengadap DYMM Tuanku Sultan Selangor untuk memohon ampun?

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya, Bob…

GEMPARRR..!!! PAS tolak hudud, Nik Aziz digesa letak jawatan segera..???!!!

Posted: 12 Oct 2011 09:48 PM PDT

Semalam, seorang kafir harbi yang diangkat oleh puak-puak PAS untuk menjadi "Khalifah" mereka di Pulau Pinang telah membuat kenyataan "lawak bodoh" yang cuba memperbodoh-bodohkan rakyat, terutamanya puak-puak PAS yang sememangnya sering diperbodohkan itu.

Dalam kenyataan bodoh berkenaan, Guan Eng memberitahu bahawa PAS dan DAP sudah mencapai kata sepakat untuk "bersetuju untuk tidak bersetuju" mengenai perlaksanaan undang-undang hudud di negara ini.

Apa punya berbelit lidah Guan Eng ni? Tak bolehkah kalau tak belit-belit kenyataan itu? "Straight to the point" lah! Cakap saja yang PAS dan DAP sepakat untuk tidak bersetuju melaksanakan hudud, habis cerita. Semua orang faham. Apa Guan Eng ingat dengan "bermain lidah" sebegitu maka dia boleh perbodoh-bodohkan rakyat untuk faham makna kenyataan itu? Nampaknya Guan Eng "under estimate" daya intelektual rakyat Malaysia…

"Khalifah" yang dianggap salah seorang "Khulafa Ur-Rasyidin" selepas Sayyidina Ali R.A itu memberi alasan pula bahawa agenda hudud tidak terkandung dan tidak diperbincangkan sama sekali dalam pertemuan antara kepimpinan DAP, PKR dan PAS, tidak terdapat dalam agenda buku Jing"gay", serta tidak wujud dalam rangka kerja dasar yang disepakati oleh para "mursyidul am" ketiga-tiga parti itu pada tahun 2009. Kerana itulah hudud tidak dipersetujui.

Jadi maknanya, selama ini PAS hanya syok sendiri? Begitu? Mursyidul Am PAS, seorang Tok Guru yang didewa-dewakan PAS itu hanya menipu puak-puak pengikutnya dengan memberi harapan nak laksanakan hudud, begitu? Jika benar, maka memang Nik Aziz dan PAS menipulah selama ini…

"Ni Pok Nik Ajiz, ambo nok pese sikek kok mu nih. Kalu mu raso mu dok se pertahe ke hudud tu, mako mu dok payoh la janji sano sini. Dok payoh lo mu dok buwitahu sano sini mu nok kerajaae BN tolok hudud. Padahe, mu sendighi ye tolok hudud nihhhh…!" (terpaksa ditulis dalam bahasa Melayu Kelantan supaya Nik Aziz faham…)

Selama ini, Nik Aziz canang di seluruh dunia mengatakan UMNO jahat, UMNO buruk, UMNO kafir, UMNO itu jahat belaka tiada yang jahat melainkan yang jahat belaka, dengan alasan bahawa UMNO tolak hudud! Padahal. Kebenarannya ialah UMNO tak pernah tolak hudud Islam! Yang ditolak ialah hudud ciptaan PAS kerana ianya tidak adil!

Dan sekarang terbukti sudah bahawa PAS SENDIRI MENOLAK HUDUD! Buktinya, di dalam kitab suci terbaru PAS, Al-Kitab Al-Jing"Gay", PAS tidak sertakan pun hudud di dalamnya. Dalam rangka dasar Pakatan Haram 2009, tidak ada sebarang dasar pun yang menyentuh soal hudud. Malah, dalam syura dengan para "Mursyidul Am DAP" baru-baru ini terbukti PAS sekali lagi menolak hudud dengan tidak mempersetujuinya, mengulangi apa yang diputuskan Hadi pada 28hb September lalu.

Justeru itu, usah lagi menyalak soal hudud dan memberikan harapan palsu kepada puak-puak PAS yang selalu kena tipu itu. Memberi harapan palsu sebegitu samalah seperti menipu dan berbohong. Apa Nik Aziz tidak tahu bahawa berbohong itu berdosa?

Apa? Tahaluf siyasi lagi? Macam perjanjian Hudaibiyah? Dalam perjanjian Hudaibiyah, tahaluf siyasi Rasulullah itu membawa keuntungan kepada umat Islam. Tapi tahalfu siyasi PAS dengan DAP ini jelas sangat merugikan Islam secara total! Nak tipu apa lagi? Tahaluf siyasi PAS yang bodoh dan merugikan…itu hakikatnya! Kalau Nik Aziz beri alasan "tahaluf siyasi" lagi, maka sekali lagi dia berbohong! Tambah dosa lagi?

Sudah-sudahlah Nik Aziz. Beri sajalah jawatan Mursyidul Am PAS itu kepada ustaz Harun Din Al-Hafiz. Beliau lebih layak! Puak-puak PAS pun sudah celik mata dan tak mahu lagi tertipu dengan tunduk wala' pada pemimpin yang merugikan PAS dari masa ke semasa. Sejak PAS berkawan dengan "setan" sudah banyak kali PAS dimalukan, dibisukan, rugi dan dikeldaikan sewenang-wenangnya oleh "setan-setan" dan "agen rejim Yahudi" itu…

Sampai bila nak bertongkatkan jawatan tu? Sampai mati?

THE FLYING KICK

Posted: 13 Oct 2011 01:01 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 13 Oct 2011 11:29 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Al Kisah 2 ekor Biawak cari kawannya di pejabat Komtar ..

Posted: 13 Oct 2011 09:07 AM PDT


Apa biawak ini buat Komtar ???   Tak pernah dalam sejarah binatang liar macam biawak ini masuk suka hati  ke bangunan kerajaan negeri .

Ada member GPB di SUK P.Pinang  cakap .. "  Dia nak cari la gengnya di Komtar sebab suka sangat bercakap seperti lidah biawak " katanya dengan ketawa ..


Memang malang betul apek chauvinis DAP sejak perintah negeri ini ..macam2 benda pelik berlaku ..mungkin selepas ini binatang seperti BIAWAK akan diharamkan kerajaan DAP kerana fobia betul haiwan ini ..haha


Prof Kangkung Aziz Bari dah konar baring, tak hina Raja tapi hanya persoal !

Posted: 13 Oct 2011 06:39 AM PDT

Lihatlah Pakar Perlembagaan dalam sekelip mata Konar Baring 360   cakap dirinya tak hina Sultan Selangor . Persoal titah seorang Raja itu tak nama kurang ajar ke Prof Kangkung Pakatan ??  Bila orang marah , sudah pusing cerita kot lain .... 


Dia ni sebijik macam lidah biawak Guan Eng ... macam haram ! 


Kalau sokong sangat DAP , PAS dan Anwar,  berhenti jadi Prof di UIA masuk Politik !!  Pakar Perlembagaan Malaysia Prof Dr Abdul Aziz Bari berkata beliau hanya mempersoal titah seorang Raja Melayu dan bukan menghina institusi Raja-Raja Melayu seperti yang didakwa media pro-Umno.


Pensyarah Universiti Islam Antarabangsa itu berkata Perlembangan memberinya hak untuk membincang titah tersebut dan mereka yang mengkritiknya sebenarnya tidak faham undang-undang.


" Saya tak kata pertikai Tuanku, tak ada. Saya tak kata dia tak ada kuasa. Saya kata kuasa tu memang ada, saya tak pertikaikan. Tiba soal kewajaran, soal keadilan dalam isu ni macam mana. Itu saja."


"Iyalah yang dakwa menghina itu dia. Kalau dia faham peruntukan perlembagaan itu dia tak kata begitu. Dia orang sudah melabel kita macam tu, saya nak buat macam mana."
Dr Aziz berkata demikian ketika dihubungi TV Selangor apabila diminta mengulas langkah beberapa Ahli Parlimen BN yang mendesak supaya tindakan tegas diambil ke atasnya ekoran rencananya semalam yang disiarkan di portal Malaysiakini yang berjudul "Tidak Salah Kritik Raja-raja".


Aziz dengan tegas menyatakan bahawa beliau tidak mempertikaikan kuasa ketua agama. Apa yang diperkatakan ialah kewajaran sesuatu tindakan itu dari segi undang-undang dan Perlembagaan.


"Saya dah kata, saya tak pertikaikan kuasa ketua agama. Saya cuma sebut soalnya adakah kewajarannya ada. Itu boleh. Kalau tengok akta hasutan pun jelas. Kalau kita setakat mencuba nak memperbaiki, nak improve kata orang apa salahnya."


Beliau kecewa kata-katanya telah dipusing oleh pihak-pihak tertentu bagi tujuan politik.


'Orang ni dah twist sentence.... Itu yang sedihnya. Kalau orang yang macam Zulkifli Nordin yang pernah jadi peguam fikir macam itu. Apa jadinya. Ini nak mengapi-api, nak menghasut namanya. Nak memanaskan keadaan yang tak panas."

Malaysiakini VS Malaysian Insider rebut siapa Portal Pembohong No 1

Posted: 13 Oct 2011 05:53 AM PDT
Malaysia Insider dan Malaysiakini dua portal pembelit,pembohong dan pakar temberang sedang berantakan membunuh sesama sendiri.

Pisau melihat ini satu lagi cubaan MalaysianInsider yang cuba merampas tahta portal pembohong nombor 1 dinegara ini.

Walau bagaimana pun Malaysiakini yang mahir dan boleh dikira otai dalam putar belit dilihat sekarang ini imejnya tercalar dengan amat teruk sekali apabila berpuluh kali dikantoikan oleh para blogger pro BN. Kredibiliti Malaysiakini sudah buruk dan ramai pembaca telah beralih arah ke Malaysian Insider memandangkan portal ini pembohonganya agak halus sedikit berbanding Malaysiakini.

Baguslah portal penipu tembak portal temberang.Mengelabah dengan tembakan MalaysianInsider ,untuk menafikan tiada kaitan dengan Umno.Premesh Chandran membuka pekung sendiri apabila mendedahkan Malaysiakini dibiayai oleh Media Development Loan Fund yang punyai kaitan dengan Soros dan CIA.
Tapi penafian itu tidak
bermakna apabila Bekas Editor Berita Malaysiakini, Chon Yen Long,
kemudiannya mendakwa bahawa Malaysiakini menerima wang sejumlah RM
188,000 daripada Media Development Loan Fund (MDLF) yang mana OSI milik
Soros menjadi penaja utamanya. klik sini
Dan perkara yang membuktikan Premesh
Chandran adalah seorang penipu yang mengatakan Malaysiakini langsung
tidak berkaitan dengan SEAPA dan MLDF serta Soros ialah laporan laporan
Janet Steele, The International Journal of Press/Politics 2009; 14; 91
bertajuk "Professionalism Online: How Malaysiakini Challenges
Authoritarianism", (klik di sini)
dia melaporkan Malaysiakini mendapat tajaan George Soros melalui Open
Society Institute yang turut menaja Southeast Asia Press Alliance
(SEAPA) dan Media Development Loan Fund (MDLF).
"Malaysiakini's
initial funding came from the Southeast Asia Press Allian(SEAPA). Later
they completed a private equity transaction with the Media Development
Loan Fund (MDLF) and set up a company with 5 million shares (Tong 2004: 306)"
"In
February 2001, the Far Eastern Economic Review quoted billionaire
George Soros as saying that his Open Society Institute funded several
media outlets in Asia, including Malaysiakini. Although FEER later
published a clarification stating that OSI funded the Southeast Asia
Press Alliance (SEAPA) and not Malaysiakini, this made little
difference to Malaysian authorities and local media, which continued to
use the purported connection with Soros to discredit the news
organization (Tong 2004)
Manakala Wikipedia Bahasa
Indonesia turut melaporkan Malaysiakini menerima dana 100,000 US Dollar
Amerika di awal penubuhannya dan begitu juga pihak Malaysiakini sendiri
mengakui perkara ini tahun lepas dan membuktikan Premesh Chandran
menipu mengenai perkara ini pada tahun 2001. Klik sini dan sini.
Perkara
di atas menyebabkan hal penafian mengenai Malaysiakini adalah tidak
berkaitan langsung dengan Soros adalah satu pembohongan dan mungkin
dilakukan untuk melindungi penaja mereka itu
serta ingin menggambarkan kononnya mereka benar-benar bebas tetapi
ternyata laporan mereka adalah pro kepada Anwar Ibrahim agen Amerika di
negara ini.
Malaysiakini, SEAPA ditaja NED organ CIA

Apa
yang Kumbang pasti Malaysiakini bukan sahaja ditaja Soros sahaja tetapi
turut berkaitan dengan NED,organisasi yang ditubuhkan Amerika untuk menggantikan CIA bagi menjalankan operasi rahsia mereka di seluruh dunia.
Mengikut laporan tahunan NED 2009, melaporkan mereka telah memberikan Mkini Dotcom Sdn Bhd, syarikat yang menjalankan operasi Malaysiakini dana sebanyak 100,000 US Dollar
untuk membantu Malaysiakini menyaingi arus media perdana. Perkara yang
membuktikan Malaysiakini mengikut telunjuk pihak barat dalam
penyampaian media mereka.- Selanjutnya klik sini

Laporan yang mendakwa bahawa Malaysiakini sedang mengadakan perbincangan bagi pertukaran saham dengan media yang kepentingan Umno adalah tidak benar, kata ketua pegawai eksekutif portal berita itu, Premesh Chandran.

"Tidak ada kebenaran dalam dakwaan bahawa Malaysiakini akan dijual kepada syarikat berkepentingan Umno," kata Premesh.

Menurut beliau, Malaysiakini telah beroperasi sejak tahun 1999 sebagai sebuah organisasi media yang bebas dan akan kekal sebegitu.

Khabar angin bertiup kencang apabila portal The Malaysian Insider mendakwa Malaysiakini akan membekalkan berita kepada akhbar Malay Mail sebagai pertukaran untuk ekuiti dalam tabloid berkenaan.

Berikutan itu, satu lagi portal online Malaysia Chronicle membuat andaian bahawa perjanjian pertukaran saham mungkin berlaku dan beberapa personaliti media yang rapat dengan Umno akan menguasai sidang pengarang Malaysiakini.

NONE"Kami telah meminta Malaysia Chronicle untuk menarik balik cerita mereka dengan segera," kata Premesh, sambil menambah bahawa portal berita itu tidak menghubungi Malaysiakini untuk pengesahan berita berkenaan.

Ketika berita ini ditulis, kedua-dua Malaysia Chronicle dan The Malaysian Insider telah mengemaskini laporan masing-masing berhubung penafian yang dibuat oleh Premesh.

Sepanjang lebih 12 tahun penubuhannya, Malaysiakini sering-kali dikaitkan dengan kepentingan politik dan perniagaan pihak tertentu yang tidak mempunyai sebarang asas.

Kepentingan majoriti Malaysiakini masih terletak di tangan kedua-dua pengasasnya, Steven Gan dan Premesh.

Pemegang saham kedua terbesar pula adalah sebuah pelabur media antarabangsa - Media Development Loan Fund atau Tabung Pinjaman Pembangunan Media - yang membeli hampir 30 peratus saham dalam Malaysiakini pada 2002.

Baki saham syarikat itu pula diagihkan kepada kakitangannya sejak beberapa tahun yang lalu, sebagai pengiktirafan sumbangan mereka kepada organisasi tersebut
.

Read more: http://www.pisau.net/2011/10/perang-portalmalaysian-insider-tembak.html#ixzz1afL4bDYs

Subjek Pendidikan Islam dimahsuhkan jika Pakatan menang PRU 13 ??

Posted: 13 Oct 2011 12:09 AM PDTGPB memang PANAS gile petang ni bila dapat tahu parti biaDAP dan Pakatan Rakyat nak hapuskan mata pelajaran Pendidikan Islam ini di sekolah kebangsaan dan sek jenis kebangsaan .  I


Mesti ini ini kerja parti DAP yang memang anti Islam dan parti-parti kuda tungangannya seperti PAS dan PKR hanya menurut perintah kerana gilakan KUASA 


Nampak jelas Agama Islam  akan dilanyak cukup-cukup oleh puak2 kafir dalam Pakatan bila mereka berkuasa.  Sekarang ini pun mereka  dah tunjuk belang  pertahan habis-habisan   gereja yang murtadkan orang Islam termasuk Prof bangang Aziz Bari . 


Sudah la gejala sosial semakin teruk , tiada lah  ilmu agama diajar di sekolah  maka lagi bertambah teruk la .
oleh : Utara news

Jangan terkejut jika Pakatan Rakyat berjaya mengambil alih kerajaan, perkara pertama yang akan dilakukan ialah menghapuskan matapelajaran Pendidikan Islam daripada semua sekolah kebangsaan dan sekolah jenis kebangsaan. Inilah dakwaan yang dibuat oleh seorang bekas pemimpin DAP Pulau Pinang kepada wakil Utaranews yang menemui beliau semalam.

Menurut bekas pemimpin DAP yang tidak mahu namanya disiarkan ini, sudah ada persetujuan untuk menghapuskan matapelajaran tersebut sebaik sahaja Pakatan Rakyat dapat menubuhkan kerajaan selepas PRU13 nanti.

Sekiranya matapelajaran Pendidikan Islam tidak dihapuskan dari sistem pembelajaran di sekolah rendah dan menengah, matapelajaran agama kaum lain haruslah diserap masuk ke modul pembelajaran sebagai balasan bagi menjamin hak kesamarataan kaum.

Beliau juga mendakwa, satu mesyuarat tertutup telah diadakan dan Ketua Umum Pakatan Rakyat juga telah menyatakan persetujuan dengan cadangan tersebut. Malah, beliau dikatakan bersedia untuk menukar modul pendidikan negara yang digunapakai sekarang ini kepada rangka modul yang bersesuaian dengan acuan Pakatan Rakyat jika Pakatan berjaya menawan Putrajaya.

Melihat kepada sistem pembelajaran yang ada sekarang, Pendidikan Islam merupakan satu subjek Teras yang wajib diajar kepada semua pelajar Islam di sekolah rendah serta menengah seluruh negara. Bahkan, jika di sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil terdapat pelajar Islam walaupun seorang, maka ustaz atau ustazah akan disediakan dan pembelajaran agama tetap berjalan.

Jika benarlah seperti apa yang didakwa oleh bekas pemimpin kanan DAP tersebut, ianya merupakan satu perkara yang amat mengejutkan. Islam merupakan agama rasmi di negara ini dan kesuciannya haruslah dipertahankan walau dengan apa cara sekalipun

Bila Guan Eng pijak bumi Johor , siapa yang malu ?

Posted: 12 Oct 2011 10:52 PM PDT


Lihat ratusan Cina Johor sambut  pemimpin besar DAP dari PP yang hina negeri mereka di sebuah  majlis dekat Segamat yang kecoh tu  .  Ini buktikan Guan Eng tak takut langsung gertakan Melayu Johor .

Beliau tak peduli pun demontrasi oleh penduduk Melayu Johor kerana yakin bangsanya akan beri  sokong kaut kepada dirinya dan  DAP . Sekarang siapa yang malu ?? sudah tentu Melayu Johor yang cakap berdegar2 haramkan Guan Eng pijak bumi Johor ...

Fikir-fikirkan lah .........

DIMENSI

Posted: 13 Oct 2011 11:08 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Harga Photoshop fuckatan bernilai RM berjuta2..

Posted: 13 Oct 2011 08:12 AM PDT

Photoshop fuckatan RM juta-juta

Photoshop kais pagi makan pagi jek >|D

IPOHMALAY

Posted: 13 Oct 2011 09:27 AM PDT

IPOHMALAY


Bali Digegar Gempa Kuat 11.16 pagi tadi

Posted: 12 Oct 2011 09:52 PM PDT


Seperti biasa, selepas Kedutaan Malaysia diserang, Indonesia akan dilanda gempa bumi (kebetulan yang menghairankan). Gempa pagi tadi berukuran 6.8 pada skala Richter kiraan Meteorologi Indonesia, tetapi hanya berukuran 6 pada skala Richter menurut USGS. Sejmlah ribuan pelancong Malaysia berada di Bali pada ketika ini dan belum ada laporan kemalangan jiwa berhubung kejadian ini.

Indonesia Nafi Malaysia Curi Wilayahnya Di Sarawak

Posted: 12 Oct 2011 06:30 PM PDT

Ical: Tidak Boleh Ada Sejengkal Tanah Indonesia yang Dicaplok
Rabu, 12/10/2011 15:05 WIB

Jakarta - Sebelum menjadi kontroversi yang berkepanjangan, kabar bahwa Malaysia mencaplok wilayah Indonesia di Camar Bulan dan Tanjung Datu, Kalimantan Barat, harus dipastikan kebenarannya. Pada prinsipnya setiap jengkal wilayah kadaulatan RI wajib dipertahankan.

"Periksa apakah betul dicaplok. Kalau menurut Pak Djoko (Menkopolhukam) kan tidak benar," ujar Ketua Umum Partai Golkar, Aburizal Bakrie, sebelum rapat fraksi Golkar di Gedung DPR, Senayan, Jakarta, Rabu (12/10/2011).

Kebiadapan sakai darat indon semalam..

Ical menegaskan batas wilayah kedaulatan dua negara bertetangga ini harus benar-benar jelas. Sehingga dapat diketahui secara cepat dan mudah bila memang terjadi pergeseran patok batas wilayah.

Lebih penting lagi adalah mempertahankan batas wilayah tersebut. "Tidak boleh ada sejengkal pun wilayah Indonesia dicaplok orang lain. Kita harus mengamankannya," ujar Ical

Seperti diberitakan, dari hasil kunjungan kerja kejanya, Komisi I DPR menemukan Malaysia telah mencaplok wilayah RI di Kalimantan Barat. Di Camar Bulan, tanah RI hilang 1.400 Ha dan di Tanjung Datu pantai RI hilang 80.000 meter persegi.

Mendagri Gamawan Fauzi menolak penggunaan istilah mencaplok. Dia menegaskan bahwa antara Indonesia dan Malaysia masih melakukan perundingan terkait wilayah perbatasan Camar Bulan dan Tanjung Datu.

"Saya menyarankan jangan buru-buru, jangan kita sebut itu mencaplok. Karena kita kan setiap saat berunding dengan Malaysia. Ini juga pernah kita bahas tahun 1978 di Semarang.," ucap Gamawan kemarin.

Direktur Jenderal Hukum dan Perjanjian Internasional Kementerian Luar Negeri (Kemlu), Linggawati Hakim ,mengatakan, wilayah perbatasan laut RI-Malaysia di Tanjung Datu, Kalimantan Barat, memang belum jelas. Di bagian Laut Cina Selatan itu, antara RI-Malaysia baru ada perjanjian Landas Kontinen 1969.

Belum ada perjanjian Laut Wilayah dan Zona Ekonomi Eksklusif (ZEE). Perundingan dengan Malaysia soal Laut Wilayah dan ZEE di Tanjung Datu baru akan dilaksanakan 16-18 Oktober mendatang.

Sementara, Menko Polhukam Djoko Suyanto mengaku heran atas adanya pemberitaan pencaplokan Tanjung Datu dan Camar Bulan. Menurut dia, koordinat perbatasan kedua negara di wilayah itu tidak ada yang berubah.

(her/lh)

Jelas sekali war war yang mengakibatkan serangan kedutaan Malaysia oleh kumpulan anarki Indonesia FBR adalah berpunca dari khabar angin yang dibakar panas mungkin sekali oleh puak-puak dikepalai Anwar Ibrahim yang gemar ke Indonesia dan menaja demonstrasi dan nasi bungkus kepada para penganggur.

Bahkan, cara berpolitik puak PR di negara ini juga 100% dicontek dari cara berpolitik ahli-ahli politik murahan Indonesia.

Jika sebelum ini mereka mengupah preman-preman jalanan atas nama Migrant Care, kali ini mereka gunakan puak-puak Forum Betawi Rempug yang terkenal dengan pergaduhan di sana-sini sekitar Jakarta.

Tindakan FBR juga disebabkan degar-degar pemimpin Indonesia yang juga terkenal dengan rendah tahap diplomasi mereka dan sering membawa emosi ke meja politik kerana inginkan perhatian. Murah dan meloyakan.

Tetapi siapa yang perlu disalahkan jika warganya sendiri kalau-kalau berkeinginan untuk menyertai Malaysia? Bak kata seorang poli-tikus mereka :

"Sebab yang kita temukan saat melakukan kunjungan ke daerah itu, ialah, Malaysia penduduknya berpendar cahaya. Sementara kita gelap gulita, kan itu jadi pilu, padahal itukan jadi halaman muka negeri ini," tutup Priyo.

Sungguhka

Posted: 13 Oct 2011 09:23 AM PDT

Sungguhka


UMNO Kedah Tidur Dalam Senyuman 3…….

Posted: 13 Oct 2011 05:00 AM PDT

Menghancurkan UMNO.

Posted: 12 Oct 2011 11:34 PM PDT

Politik Harian

Posted: 13 Oct 2011 03:25 AM PDT

Politik Harian


Sekitar Penyerahan Borang Keahlian UMNO Awie

Posted: 13 Oct 2011 02:30 AM PDT


Sidang media Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin bersama penyanyi rock tanah air Awie mengumumkan pertandingan musik BN Youth Music 2011 bagi mencari bakat baru yang terdiri dari golongan muda.


Penyanyi legenda rock tanah air yang juga merupakan pelakon popular, Ahmad Azhar Othman atau lebih dikenali sebagai Awie bersama beberapa artis terkemuka yang lain menyerahkan borang keahlian sebagai Pemuda UMNO petang tadi.


Perjumpaan KJ bersama Awie sebelum penyerahkan borang keahlian UMNO.

Menantu Nik Aziz Istihar Sertai UMNO!

Posted: 13 Oct 2011 12:00 AM PDT


Kalau tidak berkahwin dengan anak Nik Aziz belum tentu lagi menantu Nik Aziz Mohd Arifahmi Abdul Rahman menyertai parti PAS kerana beliau datang dari keluarga UMNO ,ayah beliau juga adalah ahli UMNO . Arifahmi yang juga merupakan CEO di Perbadanan Menteri Besar Kelantan ialah ahli UMNO Bahagian Macang dengan nombor keahlian 26666057 . Sebelum beliau bernikah dengan anak Nik Aziz , Arifahmi adalah merupakan orang yang kuat menentang PAS di Macang. Arifahmi sememangnya terkenal sebagai oportunist dan beliau mengambil kesempatan untuk jawatan tinggi di Perbadanan Menteri Besar Kelantan.

KAH! KAH! KAH! Itu cerita lama... sekarang dia dah sebati dengan PAS-PIS-PUS!

Korang jangan marah, aku saja bikin gempak sebab ada artis popular yang bakal sertai Pemuda UMNO petang ni... yang pastinya bukan ostaz segera!

Dah tau? hahaha ok lah kepada yang belum tahu lagi sila baca di sini....


Stay in touch with Bro Jinggo

300 Ahli PAS dan PKR Di Kelantan Sertai UMNO!

Posted: 12 Oct 2011 11:00 PM PDT


Kegagalan kerajaan Pas Kelantan menunaikan janji mereka untuk membantu rakyat dan membangunkan negeri ini menyebabkan semakin ramai penyokong tegar parti itu kini beralih kepada UMNO.

Terbaru, seramai 300 penyokong setia Pas di Ulu Kusial, dekat sini bertekad menyertai UMNO kerana merasa tertipu oleh Pas lebih-lebih lagi pemimpin tempatannya yang dianggap tidak cakna rakyat.

Penyerahan borang keahlian mereka diserahkan sendiri kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Mustapa Mohamed pada Majlis Selamat Tinggal Pas di Taman Perumahan Ulu Kusial, dekat sini malam tadi.

Turut hadir, Ketua UMNO Bahagian Tanah Merah, Datuk Ikmal Hisham Abdul Aziz.

Bekas Ketua Pas Cawangan Kampung Kusial Baharu, Zahari Mamat, 46, berkata, perjuangannya dalam Pas selama ini tidak berguna ekoran pemimpin parti itu yang tidak peka kepada masalah rakyat.

"Saya sudah menjadi ahli Pas ketika berumur 18 tahun dan memegang banyak jawatan dalam cawangan ini dan selama itulah setiap tahun saya akan kecewa dengan Pas.

"Apabila saya fikirkan semula, pemimpin UMNO lebih banyak buat kerja membantu rakyat di kawasan saya. Malah mereka lebih dikenali di sini berbanding pemimpin Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini," tegasnya.

Rakannya, Kamaruddin Abd. Halim, 48, mengingatkan rakan-rakannya yang taksub kepada Pas agar sedar dan meninggalkan parti itu demi kepentingan keluarga masing-masing.

"Sejak boleh mengundi pada umur 21 tahun, saya menjadi penyokong kuat Pas pada bila-bila sahaja pilihan raya dan kami akan lakukan apa sahaja untuk tewaskan UMNO.

"Tetapi untuk pilihan raya akan datang, kami akan berjuang memberi kemenangan kepada UMNO untuk memerintah negeri ini dan membawa kemajuan di Ulu Kusial," katanya.

Sementara itu, Mustapa ketika berucap pada majlis itu menyatakan kesyukuran dengan kesedaran ramai ahli Pas yang kini mula terbuka hati mereka untuk menyertai UMNO.

"Saya sangat gembira dengan keadaan ini, jika dahulu mereka menjauhi UMNO tetapi sekarang tidak lagi, mereka begitu berminat menyertai program yang kita anjurkan.

"Ribuan penyokong Pas pula menyertai UMNO yang membuktikan sokongan kepada UMNO semakin pulih dan kita akan pastikan nasib mereka terbela," katanya.

VIDEO EKSKLUSIF! Anwar Kantoi!

VIDEO EKSKLUSIF! Anwar Kantoi!

Posted: 12 Oct 2011 09:00 PM PDT


Jarang sekali kita tengok Anwar Kantoi! Tapi kali ini Mana Mau lari haaaaa!Waran Tangkap Bob Lokman

Posted: 12 Oct 2011 08:00 PM PDT


Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) akan mendapatkan perintah waran tangkap daripada mahkamah terhadap penulis lirik, pelakon dan pengacara terkenal, Bob Lokman seandainya masih berdegil enggan hadir memberi keterangan.

Pengarah Jais, Marzuki Hussin berkata, selebriti yang nama sebenarnya Muhammad Hakim Lokman, 47, itu juga melakukan kesalahan lain jika enggan mematuhi perintah hadir terhadapnya.

"Sepatutnya pagi tadi (semalam), dia hadir ke Ibu Pejabat Jais, tetapi dia gagal berbuat demikian.

"Dia (Bob Lokman) berdegil datang, Jais akan memohon waran tangkap," katanya ketika dihubungi mengulas kes Bob Lokman mengadakan ceramah tanpa tauliah di Masjid Sungai Lui, Hulu Langat, Isnin lalu.

Bob Lokman ditahan mengikut Seksyen 119 Enakmen Pentadbiran Islam (Negeri Selangor) 2003 iaitu ceramah tanpa tauliah.

Seksyen 119, Enakmen Pentadbiran Agama Islam (Negeri Selangor) 2003 menyebut: "Mana-mana orang yang mengajar agama Islam atau perkara mengenai agama Islam tanpa tauliah diberikan mengikut Seksyen 118 adalah melakukan kesalahan dan boleh didenda tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya jika sabit kesalahan." Disebabkan enggan hadir memberi keterangan dengan sengaja pula, selebriti itu melakukan kesalahan mengikut Seksyen 12B Enakmen Jenayah Syariah Selangor.

Jika disabitkan kesalahan mengikut Seksyen 12B Enakmen Jenayah Syariah Selangor itu, boleh didenda tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun.

Sementara itu, Bob Lokman ketika dihubungi enggan mengulas lanjut mengenai ketidakhadirannya ke pejabat Jais.

Malah, pengacara itu seterusnya mengeluarkan perkataan kesat kepada wartawan. Laporan muka depan Harian Metro, semalam menyiarkan bahawa Jais mengesahkan membuat tangkapan terhadap selebriti yang juga pelakon dan penulis lirik, Bob Lokman kerana mengadakan ceramah tanpa tauliah di Masjid Sungai Lui, Hulu Langat, pada Isnin lalu.

Marzuki dipetik berkata, Bob Lokman tidak memiliki tauliah dan tidak pernah memohon daripada Jais untuk memberikan ceramah. Laporan semalam turut memetik sumber Jais, selebriti itu bersama dua lagi iaitu Pengarah Pilihan Raya Pemuda Pas dan nazir masjid berkenaan ditahan Jais ketika berucap selepas solat Maghrib di hadapan 70 jemaah. Katanya, mereka dibawa ke balai polis berhampiran untuk diambil keterangan sebelum dilepaskan atas jaminan polis. Bagaimanapun, katanya, Bob Lokman dan dua lagi rakannya gagal hadir di Ibu Pejabat Jais di sini, walaupun diminta berbuat demikian.


Stay in touch with Bro Jinggo

Indon Serang Kedutaan Malaysia

Posted: 12 Oct 2011 06:00 PM PDT


JAKARTA: Jika tahun lalu, pejabat Kedutaan Besar Malaysia di Indonesia dilempar najis, hari ini ia sekali lagi menjadi mangsa kebiadaban penunjuk perasaan.

Aksi tunjuk perasaan yang dianjurkan oleh pertubuhan bukan kerajaan, Forum Betawi Rempug (FBR) mencetuskan ketegangan sehingga menyebabkan lampu pecah serta kerosakan di pagar bangunan tersebut di Jalan Rasuna Said di sini.

Perhimpunan yang berlangsung selama sejam setengah bermula pukul 1 tengah hari itu menyaksikan betapa liarnya sikap sebahagian daripada 650 penunjuk perasaan.

Tindakan tidak bertamadun penunjuk perasaan itu juga turut mencederakan sembilan anggota polis Indonesia selepas terkena balingan objek seperti batu, kayu dan buluh yang berusaha mengawal keadaan genting itu.

Penunjuk perasaan itu berhimpun di depan Kedutaan Besar Malaysia untuk menyatakan bantahan terhadap Malaysia yang kononnya didakwa mengambil tanah seluas lebih 1,000 hektar secara haram di Kalimantan Barat.

Para penunjuk perasaan yang dipimpin oleh Pengarah FBR, Edwan Hamidy itu turut membawa sepanduk bertulis 'FBR siap mengajari Malaysia cara-cara menjadi negara yang baik'.

Tidak ketinggalan, pelbagai kata-kata kurang manis diucapkan oleh beberapa pemimpin tertinggi FBR yang secara jelas mengecam dan menghina negara Malaysia.

Aksi tunjuk perasaan FBR itu sebenarnya tidak memberikan sebarang manfaat kepada organisasi berkenaan kerana hasrat untuk menyampaikan nota bantahan berkenaan tidak dilayan oleh pejabat Kedutaan Besar Malaysia.

Pejabat Kedutaan Besar Malaysia mempunyai sebab untuk tidak menerima sebarang nota bantahan itu memandangkan dakwaan FBR kononnya Malaysia menceroboh kedaulatan wilayah mereka tidak pernah berlaku.

Kemuncak kemarahan penunjuk rasa itu terjadi apabila penunjuk perasaan berkeras untuk memacakkan bendera FBR di pagar bangunan pejabat Kedutaan Besar Malaysia.

Polis yang cuba menghalang tindakan berkenaan dirempuh oleh sekumpulan penunjuk perasaan itu sehingga mencetuskan kacau-bilau.

Berikutan itu, polis terpaksa melepaskan gas pemedih mata ke arah peserta yang terlibat dalam demonstrasi itu kerana tindakan melampau mereka.

Isu ini tercetus berikutan kenyataan Naib Ketua Komisi 1, Dewan Perwakilan Rakyat (DPR), T.B. Hasanuddin yang mendakwa, Indonesia kehilangan 1,400 hektar di Camar Bulan serta 800 meter garis pantai di Tanjung Datu.

Susulan itu, empat menteri Indonesia menafikan dakwaan berkenaan yang disifatkan tidak memiliki sebarang asas yang kukuh.

Menteri Koordinasi Politik, Undang-Undang dan Hubungan Keselamatan, Djoko Suyanto bersama-sama dengan Menteri Luar, Marty Natalegawa, Menteri Dalam Negeri, Gamawan Fauzi dan Menteri Pertahanan, Purnomo Yusgiantoro tampil mempertahankan Malaysia

"Tidak timbul sebarang pertikaian sempadan antara Indonesia dan Malaysia kerana kedua-dua negara merujuk pada perjanjian persefahaman yang dibuat semasa era pemerintahan Belanda dan British pada tahun 1891, 1915 dan 1928," kata Marty Natalegawa pada sidang media itu.

Berdasarkan rekod sejarah, perjanjian yang ditandatangani antara Belanda dan Inggeris yang masing-masing menjajah Indonesia dan Malaysia, kata sepakat dicapai berhubung batas garis sempadan kedua-dua negara itu.

Sejak sekian lama kedua-dua Indonesia dan Malaysia sentiasa mematuhi perjanjian berkenaan dan tidak pernah ada sebarang pertikaian yang dibuat. - Utusan

Awie Sertai UMNO Petang Esok Di Pejabat Pemuda PWTC

Posted: 12 Oct 2011 08:51 AM PDT


Penyanyi legenda rock tanah air yang juga merupakan pelakon popular, Ahmad Azhar Othman atau lebih dikenali sebagai Awie bersama beberapa artis terkemuka yang lain dijadual akan menyerahkan borang keahlian sebagai Pemuda UMNO petang esok.

Majlis penyerahan borang keahlian tersebut akan disempurnakan oleh Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin esok, khamis pada jam 4.30 petang.

Majlis tersebut akan diadakan di Pejabat Pemuda, Menara Datuk Onn.

Media sebelum ini pernah melaporkan Datuk AC Mizal dan isterinya Datin Emylia Rosnaida menyertai UMNO Perak.

Juga di fahamkan pengarah filem, Mamat Khalid turut dilaporkan media akan menyertai UMNO Bahagian Gopeng.

Syabas Pemuda Umno!


Stay in touch with Bro Jinggo

Hot News: Rakyat Johor Halau Guan Eng di Segamat!

Posted: 12 Oct 2011 07:50 AM PDT


Beratus penduduk Segamat yang berkumpul sejak petang tadi melakukan demo aman dihadapan Restoran Siang Kee Kg Abdullah , Segamat bagi membantah kedatangan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guang Eng yang dijangka akan mengadakan ceramah malam ini.

Pada lewat petang tadi dilaporkan juga kekecohan tercetus antara para penduduk Segamat dan juga unit Amal PAS yang turut dibantu AMK dan juga ahli DAP Segamat dan Muar dalam menghalang pendemo dari memasuki perkarangan lokasi ceramah.

Pihak Polis turut menghantar FRU bagi mengawal keadaan dan sehingga ke jam ini keadaan masih lagi terkawal walaupun terdapat beberapa insiden membaling batu diantara kedua dua pihak.

Setakat ini Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guang Eng dilaporkan masih lagi belum sampai ke lokasi ceramah yang dijadualkan bermula pada jam 8.30 malam.Menurut pendemo yang berada dilokasi demo aman yang diadakan ini adalah bagi membantah kunjungan Lim Guang Eng dari menjejakkan kaki ke negeri Johor ekoran penghinaan yang dilakukan Ketua Menteri Pulau Pinang itu yang tersebar baru baru ini dalam memburuk burukkan negeri Johor dihadapan diplomat asing di Singapura.

Sumber : KL POS


Stay in touch with Bro Jinggo

Elaun Ahli Parlimen: Naik Tak Boleh Kaya, Tak Naik Boleh Kayap....

Posted: 12 Oct 2011 07:00 AM PDT


Sebagai bekas Ahli Parlimen selama dua penggal, saya dapat memahami perasaan rakan-rakan yang kini masih berkhidmat. Tentuny frust menonggeng apabila dengar pengumuman Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz bahawa cadangan nak naikkan elaun semua Ahli Parlimen DITARIK BALIK.

Sayang sikit ' Chief '- itu gelaran padanya oleh semua rakan-rakan Ahli Parlimen termasuk pembangkang - terikat tangan, tak boleh buat apa-apa nak bantu mereka.

Ini gara-gara bos-bos pakatan pembangkang nak tunjuk terror tak kena tempat menolak cadangan yang diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk naikkan elaun mereka yang sekarang ini ciput.

Kita bukan tak tau ini bukan apa sangat cuma sandiwara mereka nak tunjuk kononnya pembangkang sanggup ikat perut untuk berkhidmat.

Apa yang saya dapat tahu di sebalik ini banyak Ahli Parlimen pembangkang merungut diam-diam apabila bos-bos mereka buat keputusan itu tanpa bincang dulu dengan mereka.

Satu dunia tahu elaun Ahli Parlimen Malaysia RM6,500 sebulan cukup rendah, malah kalah kalau nak dibanding dengan apa yang Ahli Parlimen Singapura dapat yakni RM33,000 sebulan.Thailand pula RM12,000 manakala Indonesia RM18,111.

Perdana Menteri berniat baik untuk naikkan elaun dengan syarat semua sekali Ahli Parlimen termasuk pembangkang setuju.

Sebab itu beliau masukkan cadangan yang dibuat oleh Nazri dalam bajet 2012 yang dibentangkan pada 7 Oktober.

Kita faham mengapa Najib terpaksa bagi syarat semua kena setuju.Kalau tidak nanti pembangkang tuduh bukan-bukan.

Kalau mahu semua kena mahu.Tak aci kalau MALU TAPI MAHU.

Nak buat macam mana kalau bos-bos pembangkang bersikap biasa mereka - bangkang asal nak bangkang.

Dalam sidang akhbarnya untuk menerangkan keputusan kerajaan menarik balik usul bagi menyemak elaun ahli-ahli Parlimen, Nazri berkata tujuan menaikkan elaun tersebut tidak membolehkan seseorang menjadi kaya.

Sebaliknya, kenaikan tersebut adalah untuk menampung keperluan bagi perbagaiperbelanjaan ketika menjalankan tugas untuk rakyat.

Katanya, cadangan itu terpaksa ditarik balik daripada urusan mesyuarat yang sedang berlangsung kerana empat pemimpin utama parti pembangkang termasuk Datuk Seri Anwar menolak cadangan tersebut.

Alahai..terlajak perayu bolehlah berundur,terlajak kata... nak buat camno..?

Sepanjang ucapan pembentangan Belanjawan 2012 yang memakan masa selama dua jam itu, acapkali dewan persidangan mendapat tepukan apabila Perdana Menteri mengumumkan pelbagai faedah dan ganjaran yang meliputipelbagai macam masyarakat. Bagaimanapun, tepukan meja paling gemuruh adalah ketika Najib dengan senyuman meleret mengumumkan kesediaan kerajaan untuk menimbang kenaikan elaun berkenaan.

Malah, ucapan Perdana Menteri tersekat-sekat beberapa kali lantaran tepukan dan keterujaan ahli-ahli dewan. Kemuncak kepada kegembiraan ahli-ahli dewan itu tiba-tiba bertukar menjadi derai apabila beliau memberitahu pertimbangan akan hanya menjadi kenyataan sekiranya semua
ahli yang berhormat termasuk pembangkang dan bebas setuju dengan cadangan tersebut.

Anwar selaku Ketua Pembangkang tak tunggu lama.Dengan segera selepas pembentangan itu menegaskan tidak setuju. Begitu juga dengan Setiausaha Agung DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. Orang nombor dua PKR, Azmin Ali dan panglima perang PAS,
Salehudin Ayup turut membantah.

Ini memang lawak bin kartun.Betulkah semua ahli Parlimen pembangkang membantah.Ini kerana dalam jawatankusa yang membuat kajian mengenai kenaikan itu yang turut dianggotai Ahli Parlimen parti pembangkang mengesyorkan agar elaun dinaikkan.

Tapi atas nama politik, nampaknya mereka terpaksa berkorban pasal nak jaga hati bos.

Siapa sebenarnya yang tidak mahu? Kata, Nazri, Anwar Ibrahim dan Azmin Ali memanglah tidak hairan langsung mengenai kenaikan itu kerana mereka kaya raya.

Kesemuanya ada 222 orang Ahli Parlimen di Dewan Rakyat sekarang. Siapa di kalangan mereka yang mahu dan siapa pula yang tidak mahu! Khabarnya kerajaan dah sediakan peruntukan sebanyak RM30 juta untuk kenaikan tersebut yang merupakan 0.02 peratus daripada perbelanjaan
keseluruhan belanjawan tahun hadapan.

Sayangnya, kerana ingin mengambil hati pengundi kononnya, mereka sanggup 'control maco' dengan menolak kesediaan ikhlas kerajaan itu.

Berapa sebenarnya elaun ahli-ahli Parlimen kita.. Tak perlu tanya seorang demi seorang. Merekapun malu dan segan nak beritahu berapa yang mereka dapat. Biarlah saya sahaja yang berkongsi mengenainya.

Berdasarkan pencen yang saya diperolehi RM3,250 sebulan, bermakna, elaun penuh seorang YB kini adalah RM6,500. Mungkin ada yang tak mahu atau tak boleh percaya dengan kenyataan ini. Memang benar, itulah elaun mereka.

Semasa mula-mula menjadi MP pada tahun 1995, elaun bulanan hanyalah RM4,890. Tambahannya hanyalah RM300 untuk saraan pemandu. Mana ada pemandu nak kerja dengan gaji RM300 sebulan pada tahun 1990-an? Pada sekitar tahun 2000 elaun ini ditingkatkan sedikit, elaun pemandu juga
dinaikkan ke RM600 (kalau tak silap) di samping elaun telefon RM500.

Elaun penyelenggaraan pejabat juga diperkenalkan iaitu RM1,200 sebulan yang dikreditkan setahun sekali.

Seorang wartawan yang berkelulusan SPM dan baru berkhidmat kira-kira 15 tahun terkejut dengan jumlah itu kerana beliau sendiri dibayar RM4,400 sebulan. Saya katakan kepadanya, ada rakan yang sama-sama saya dahulu, juga berkelulusan SPM, kini membawa pulang RM7,500 sebulan.
Itu baru berkelulusan SPM dan wartawan biasa. Belum lagi yang memegang jawatan kanan!

Apakah yang YB boleh lakukan dengan RM6,500 sebulan...? Kakitangan pejabat kurang-kurang ada tiga orang. Jika dihitung RM800 seorang, bertiga dah terbang RM2,400.Telefon pejabat, bil api dan air pejabat dah berapa pula. Peruntukan RM1,200 sebulan mungkin cukup untuk bayar
sewa premis.

Hari Sabtu, Ahad dan cuti umum adalah 'hari gugur' bagi para wakil rakyat. Pada hari-hari berkenaan, selain daripada ada pelbagai acara yang memerlukan kehadiran mereka seperti merasmikan mesyuarat agung, sukaneka, pertandingan sukan dan memancing serta acara pertemuan
dengan rakyat, ada pula jemputan ke majlis-majlis perkahwinan.

Nak 'huloq' pun kena tengok siapa pula yang jemput. Kalau ketua pemuda atau ketua puteri yang kahwin, sampulnya tak sama dengan anak ketua cawangan atau ahli jawatankuasa bahagian. Macam ada hiraki pula. Nak hulur sebarangan tak boleh sebab tuan rumah akan letak sampul daripada
YB di poket baju melayu yang sebelah atas. Yang lain bercampur sahaja kerana dimasukkan dalam poket bawah dan apabila dah penuh disalinkan ke beg lain. Itu biasa...!

Apabila minum pagi dan petang, bagi YB-YB di kampung memilih di gerai sahaja kerana di sanalah senang menemui pengundi atau rakan-rakan. Mulu-mula semeja, kemudian datang lagi dan dalam zaman telekomunikasi canggih kini, jumlah meja boleh bersambung menjadi empat atau lima.
Dulu-dulu, sayapun berani 'open table' minum pagi atau petang sahaja.Makan malam...oooops tak larat bang...

Di pejabat banyak juga yang tiris. Ada yang datang bawa anak-anak kecil dengan cerita dah lima enam hari minum teh kosong sahaja dan makan roti canai dua keping berkongsi lima orang. Sanggup dan laratkah YB berpeluk tubuh sahaja tanpa membuka dompet? Kena tujuh
lapan kali sebulan, akhirnya dompet tak tak boleh dibuka lagi sebab tak tak ada isi.

Saya melalui pengalaman-pengalaman seperti ini. Nak mengadu pada siapa? Saya agak bernasib baik punyai cikgu semasa di kelas malam dahulu yang akhirnya sama-sama menjadi Ahli Parlimen. Nama cikgu itu, Ahmad Zahid Hamidi, ahli Parlimen Bagan Datoh yang kini Menteri Pertahanan. Ketika itu beliau adalah Ketua Pemuda UMNO.

Dengan tebal muka saya pinjam duit daripadanya. Pinjam RM2,000 bayar balik RM1,000 je.. Kena dua tiga kali tak apalah. Dia kata, "Bad.. kau kalau tak ada duit..tapi payah bayarlah " Saya senyum dan ucapkan terima kasih. Selepas tu,nak pinjam lagi dah malu tetapi dia seorang guru yang amat mengenali anak didiknya.

Pengalaman sebegini bukanlah asing, cuma jarang-jarang diceritakan kepada umum kerana 'air muka'. Di Dewan Rakyat ketika itu, selain saya ada beberapa lagi YB yang dikategorikan sebagai "YB marhain" Kami tidak ada pohon rendang untuk berteduh. Kami tetap bertuah kerana
Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan (BNBBC) ketika itu, Datuk Dr. Jamaluddin Jarjis (sekarang Duta ke Amerika) pemurah orangnya.

Tidak ramai yang tahu hal sebegini kerana umum menyangka YB-YB adalah Yang Berduit sedangkan sebenarnya YB bagi kami adalah Yang Broke atau Yang Bocor.

Ada orang sangka peruntukan yang diberi oleh kerajaan boleh digunakan. Oleh kerana kebanyakan YB berkereta Mercedes Benz, ada juga yang bertanya kepada saya bila nak dapat kereta mewah itu. Pada jangkaan mereka, kereta disediakan oleh kerajaan. Nak merasa guna Mercedes
Benz, saya beli juga sebuah tetapi model 300D bekas kereta sewa di Melaka Beli 300D kerana cukai jalan percuma. Kalau ada 500D mungkin saya beli juga sebab semakin tinggi ccnya, semakin murah sebab cukai jalan (bagi orang awam) sangat mahal.

Semasa memandu Mazda Bongo dan Pajero, beberapa kali saya tidak dibenarkan masuk ke kawasan letak kereta kerana yang jaga parkir tak percaya YB datang menaiki kenderaan sedemikian. Apabila Datuk Seri Rafidah Aziz yang ketika itu Menteri Perdagangan Antarbangsa dan
Industri beri AP (Permit Import) saya beli juga Mercedes besar dari United Kingdom dengan kos keseluruhannya hanyalah RM45,000.

Jadi dengan elaun RM6,500 sebulan, berapakah baki yang YB bawa pulang. Mungkin RM1,000 atau mungkin juga -RM1,500. Kalau jumlahnya negatif... maka terpaksalah cari sumber-sumber lain.

Maka haraplah elaun dinaikkan. Khabarnya, nak dinaikkan sehingga RM20,000 sebulan. Itu pun belum dapat lawan elaun Ahli Parlimen di Singapura.

Malangnya kerana beberapa karenah bos-bos pembangkang, yang lain termasuk anak-anak buah mereka terpaksa gigit jari. Betullah kata Nazri...ala naik elaunpun bukan boleh jadi kaya, tetapi yang pasti kalau terus tak naik, boleh jadi kayap..- OLEH DATUK BADRUL HISHAM ABDUL AZIZ,BEKAS AHLI PARLIMEN HULU LANGAT

Sumber: Agendadaily


Stay in touch with Bro Jinggo

bumiyang

Posted: 13 Oct 2011 03:13 AM PDT

tunku

Posted: 13 Oct 2011 03:05 AM PDT

tunku


PR Strategy Not To Dissolve State Assemblies In Four States?

Posted: 12 Oct 2011 09:00 AM PDT

PUTRAJAYA, Oct 12 (Bernama) - The Pakatan Rakyat (PR) may not dissolve the legislative assemblies in the states under its rule simultaneously with the dissolution of Parliament in conjunction with the 13th general election, said former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad.
He said this could be one of the strategies of the opposition pact to focus its attention and strength to the states under Barisan Nasional (BN) rule.
"The election at the state assembly level will depend on the respective state governments whether to dissolve the assembly or otherwise. If all the state legislative assemblies in the four states under the PR are not dissolved, we will see the election being confined only to the states under BN rule.
"As such, they (PR) already have four states under their rule. They will concentrate on the other states to expand their domination.
"However, if the general election is held too close to the expiry of the five-year mandate, they (PR) will have no choice (but to dissolve the state assemblies)," he told reporters after meeting with the organisers of the Sahara Run at the Perdana Leadership Foundation, here.
Suwaibah Mohd Nasir, a former Royal Malaysian Air Force (RMAF) personnel, will start the 1,112 kilometre solo run across the Sahara Desert from Aswan to Port Said for 35 days beginning Feb 1, next year.
Dr Mahathir said the BN government did not have to be hasty in holding the general election because the current mandate only expired in March 2013.

tunku : i agree that BN should not held the election now as it still has about 20 months more before the term expires.why do it now? BN should concentrate to implement all the transformation programmes that it has planned.let the opposition be exhausted waiting for the election.if BN dissolve the parliament now and if the opposition does not do that in the states they ruled, it will be a disadvantage to BN.

anakbukitgantang says

Posted: 13 Oct 2011 03:05 AM PDT

anakbukitgantang says


MASJID AL FALAH-KESESATAN WAHHABI DAN HIZBUT TAHRIR-

Posted: 12 Oct 2011 09:00 PM PDT

Pasca PRU12  dunia umat Islam di Malaysia digamatkan dengan fatwa Wahhabi di beberapa negeri. Fatwa berbaur wahhabi ini dikeluarkan oleh beberapa pemimpin politik yang bersembunyi di bawah selimut imuniti politik.


Kronologi isu yang dimainkan oleh Wahhabi ialah seperti berikut :
1) arahan perlahankan azan di masjid (Selangor),
2) kafir boleh guna kalimah Allah (Kelantan dan seluruh Malaysia),
3) kafir dibenar masuk ruang utama masjid dan boleh beri syarah (Selangor) ,
4) bacaan quran sebelum azan subuh dilarang atau disuruh perlahankan (Pulau Pinang),
5) Pelaksanaan Hukum Hudud oleh Wahhabi (Kelantan) .
Berkenaan pelaksanaan hudud oleh Wahhabi maka disertakan syarah di masjid Saidina Umar Bandar Tun Razak pada 27 Sept oleh Ustaz Abu Abdullah Haris Al-Asyary di mana beliau berkata bahawa hukum hudud yang nak dilaksanakan oleh mereka yang mujassimah /iaitu golongan Wahhabi tak sah. Pesannya lagi semoga umat Islam bersatu dan berdoa  agar kita buat undang-undang islam dengan ilmu yg benar bukan dgn ilmu sesat wahabi

Jelas umat Islam di Malaysia di serang dengan pelbagai isu yang tujuannya ialah untuk melemahkan kesatuan kita dan akhirnay satu satunya kuasa yang kita maseh ada iaitu kuasa politik diambil dari tangan kita.

Seeloknya kita dengar syarah KESESATAN WAHHABI dari Mufti Darul Fatwa Australia DR. AL-'ALLAAMAH ASY-SYEIKH SALIM 'ALWAN AL-HUSAINIY


Majlis Ilmu Bersama Ulama' Berketurunan Rasulullahi Muhammad Merangkap Mufti Darul Fatwa Australia DR. AL-'ALLAAMAH ASY-SYEIKH SALIM 'ALWAN AL-HUSAINIY (Pengerusi Darul Fatwa Australia)

Tajuk : KESATUAN UMMAH DALAM AQIDAH (Penjelasan WAHHABI dan HIZBU TAHRIR)  & ISU-ISU ISLAM SEMASA

Tempat: MASJID AL-FALAH USJ 9 Pusat Bandar USJ 9, Persiaran Kewajipan, 47630 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.

Tarikh : 13 OKTOBER 2011 (KHAMIS MALAM JUMAAT)

Masa : 7:30 MALAM (Selepas Solat Maghrib)

Maklumat selanjutnya: http://al-hanief.blogspot.com/2011/10/lambaian-taman-syurga-buat-anda.html


.

Asam Pedas

Posted: 13 Oct 2011 03:03 AM PDT

Asam Pedas


Datuk Azalina belasah Nurul Izzah

Posted: 15 Mar 2011 02:40 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 13 Oct 2011 01:43 AM PDT

Taipingmali (tm)


Durian runtuh buat penulis buku

Posted: 12 Oct 2011 11:32 PM PDT

Dana RM2j bagi galakkan penerbitan buku ilmiah sains & teknologi bertaraf ilmu tinggi dalam bahasa Melayu akan diwujudkan mulai 2012 - TPM
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Konon 7 buah bas bawa warga asing untuk dapatkan taraf warganegara.

Posted: 12 Oct 2011 01:06 PM PDT

Pas pengganas
Hari ini harakah membuat laporan paling bodoh dalam sejarah kewartawanan. wartawan harakah dan perisik Pas kononnya berjaya mengesan satu operasi memberikan warganegara kepada lebih 200 penduduk tetap di sebuah resort di Putrajaya.

Konon cerita Pas lagi, mereka dibawa dari Johor untuk diberi mykad di Putrajaya. Semua cerita bodoh ini adalah rekaan exco pemuda pas Mohd Adran Musa. [link 1]

Perisik Pas menunggu di Masjid Putrajaya dan bas tiba jam 7.00 pagi dan hanya 6 buah yang tiba. Selepas itu Pas mengekori bas sampai ke resort pula.[link 2]

TM_note:

 1. Persoalannya kenapa Pas tak tunjukkan gambar muka-muka penduduk tetap dalam harakah, apa punya baghal perisik Pas tak bawa kamera?
 2. Kenapa tidak ditahan atau dipukul sahaja mereka sewaktu berhenti di masjid Putrajaya. 
 3. Mana unit kamera video Pas yang rajin buat rakama dalam youtube.
 4. Kenapa sewaktu mengekori bas tersebut Pas yang begitu ramai tidak memintas dan menahan bas tersebut seperti yang Pas sering lakukan sewaktu pilihanraya.
 5. Pas kata mereka berkampung di resort, kenapa Pas tidak terjah sahaja seperti mana terjahan mereka dalam demo berShit 2.0.
 6. Kenapa perisik Pas tidak berkampun di resort tersebut dan menyamar menjadi pekerja resort tersebut, atau mempunyai kakitangan pro Pas yang boleh memberikan maklumat.
Oleh itu cerita yang dibuat oleh Pas hanya kerana mendapat maklumat daripada telefon buruk sahaja. Kalau pihak BN nak bagi kad pengenalan atau warganegara, apa perlunya membawa mereka datang ke Putrajaya.  Kalau betul BN nak buat kerja macam tu, lebih baik kad pengenalan dihantar terus ke Johor.

Pas kantoi kerana gagal menangkap dan membuktikan perkara sebenar, buat cerita baghal macam manjungmari, azhar idrus dan idris baghal...

Berhentilah Jadi Pensyarah, Jadilah Ahli Politik

Posted: 12 Oct 2011 11:17 AM PDT

Malaysia untuk bekerjasama untuk menyelesaikan isu-isu pendidikan Cina pasir bersama

Posted: 12 Oct 2011 09:17 AM PDT

马华人联携手合作 解决砂教育课题

(本报美里4日讯)马华总团长兼副教育部长拿督魏家祥透露,马华与砂人联党携手合作,共同解决砂州华教和高教升学的难题,确保砂州子民能够在教育问题上不会面对阻挠。
魏家祥强调,马华与人联都是国阵的成员党,无时无刻都以人民的利益为重,以人民的利益作为参政目的,所以会在所设下的合作平台下,共同为砂人民谋取福利。
砂人联党美里实务的国会联委会属下青年团和教育小组,与砂州华校董联会会务顾问许庆璋,昨早前往国会礼貌拜会副教育部长拿督魏家祥的仪式上,魏家祥在会上如是指出。
魏家祥在交流会上更赞扬砂人联党美里实务地国会联委属下青年团和教育小组,与砂华校董联会在华社课题及华社问题上表达高度关心态度,在收集各方面的资料下将问题整合,并且做足准备工作前来见他,并赞扬不已。
他说,人联与马华将保持更密切的联系,以协助本地华社解决悬而未决的课题。
交流会上双方探讨的课题包括:
(一)制度化拨款与增建华校;
(二)坚持华小正副校长、教师和书记须通晓华语;
(三)如何让大学资格教师(DG 41/44)担任小学正副校长的方案;
(四)检讨SAPS系统以减轻教师工作量;
(五)增加大学预科班(Matrikulasi)给予砂州华裔学子的名额;
(六)增加砂州华裔学子在本地大专的份额;
(七)1MDB基金需惠及砂州学子;
砂华校董联会会务顾问许庆璋代表众人移交华校课题的相关文件,给魏家祥以作进一步的跟进。
Utara Pasir Berita
(Berita Miri 4 akhbar) ketua jumlah MCA Naib Menteri Pelajaran, Datuk Weijia Xiang berkata parti MCA yang berkaitan dengan rakyat pasir bekerjasama untuk menyelesaikan pendidikan Sarawak Cina dan kajian pendidikan tinggi masalah, memastikan rakyat Sarawak untuk isu pendidikan tidak akan menghadapi halangan.

Weijia Xiang menekankan bahawa orang-orang yang dikaitkan dengan MCA adalah anggota Barisan Nasional parti, pada setiap masa untuk kepentingan rakyat, kepentingan rakyat dalam politik sebagai matlamat, ia akan ditetapkan dalam platform kerjasama bersama untuk manfaat rakyat pasir.

Sands orang bersama-sama dalam amalan AS Kongres pihak Jawatankuasa Bersama Pendidikan di bawah Liga Belia dan pengurus pasukan dengan Persekutuan China Penasihat Sarawak, Xuqing Zhang,

Semalam, awal pagi ihsan panggilan kepada Kongres, Naib Menteri majlis, Pendidikan, Datuk Weijia Xiang itu Weijia Xiang pada mesyuarat itu kes tersebut.

Weijia Xiang memuji pasir dalam pertukaran lebih ramai orang di pihak yang bersama-sama dalam amalan di Amerika Syarikat Suruhanjaya Kongres Bersama di bawah Belia dan Jawatankuasa Kecil Pendidikan, dan Majlis Persekutuan pasir di China, masyarakat Cina mengenai perkara ini dan masyarakat Cina sangat bimbang tentang sikap dinyatakan dalam semua aspek kutipan masalah integrasi data di bawah, dan mendapatkan bersedia untuk datang berjumpa dengannya, dan pujian tidak berkesudahan.

Beliau berkata orang ramai yang berkaitan dengan MCA akan mengekalkan hubungan erat dengan masyarakat Cina tempatan untuk membantu menyelesaikan isu.

Pertukaran pada kedua-dua pihak membincangkan topik termasuk:
(A) geran institusi dan oleh Jianhua sekolah;
(B) menepati pengetua kecil dan naib Cina, guru-guru dan setiausaha untuk menjadi mahir dalam bahasa Cina;
(C) bagaimana untuk membuat guru-guru yang berkelayakan universiti (KP 41/44) sebagai sebuah sekolah rendah timbalan utama program ini;
(D) untuk mengkaji semula sistem SAPS untuk mengurangkan beban kerja guru-guru;
(E) meningkatkan kursus pra-universiti (Matrikulasi) Sarawak pelajar Cina diberi beberapa tempat;
(F) meningkatkan pelajar kolej Sarawak Cina di bahagian tempatan;
(G) Kumpulan Wang 1MDB untuk pelajar manfaat Sarawak;
Penasihat, Majlis Persekutuan pasir Hua Xu Qingzhang Cina pemindahan isu sekolah bagi pihak semua dokumen yang berkaitan untuk Weijia Xiang untuk selanjutnya susulan.

Weijia Xiang- Wee Ka Siong

LAPORAN DEMONSTRASI DI LUAR KEDUTAAN BESAR MALAYSIA JAKARTA ATAS ISU PERSEMPADANAN NEGARA

Posted: 12 Oct 2011 05:20 AM PDT

Education Malaysia Indonesia ingin memaklumkan bahawa pada 12 Oktober 2011 bermula jam 1300 hrs (WIB) telah berlaku demonstrasi besar-besaran di hadapan Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta. Demonstrasi ini dipercayai disebabkan oleh isu pertindihan pemilikan tanah di sempadan Malaysia-Indonesia di Sarawak. Isu ini mula mendapat liputan besar-besaran di media massa Indonesia sejak minggu lalu dan mula memuncak pada hari ini.

Pelajar-pelajar Malaysia di seluruh Indonesia telah diingatkan untuk sentiasa berwaspada ketika berada di luar rumah bagi mengelakkan mereka terheret sama dalam kancah pertikaian isu ini. Terdapat aduan daripada pelajar yang sedang menjalankan ko-asisten (praktikal) di Hospital diprovokasi oleh para doktor dan jururawat. Manakala, aduan juga diterima dimana pelajar diprovokasi oleh pensyarah dan teman kuliah Indonesia.

Bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini, EM Indonesia telah meminta semua pelajar Malaysia supaya tidak menjawab atau memberi sebarang respon kepada rakyat Indonesia yang cuba membuat provokasi kepada mereka. Mereka juga diminta berada dalam kumpulan jika berada di luar rumah, mengelak dikenali melalui identiti berpakaian ketika menghadiri kuliah atau berada di luar rumah dan perlu berada di rumah sebelum menjelang tengah malam.

Selaras dengan keadaan ini, EM Indonesia telah meminta semua mahasiswa Malaysia di Indonesia mengaktifkan SOP bagi menghadapi situasi ini dan pemantauan 24 jam dibuat oleh EM Indonesia dengan kerjasama Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta. 

Sekian dimaklumkan terima kasih.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Daniel Arif

Posted: 13 Oct 2011 01:39 AM PDT

Daniel Arif


Store American Idol Performance Series Stereo Bass Enhanced Headphones

Posted: 13 Oct 2011 12:17 AM PDT

American Idol Performance Series Stereo Bass Enhanced Headphones

American Idol Performance Series Stereo Bass Enhanced Headphones

More images

Product Features

 • Inspired by the 1 TV show in the world American Idol
 • Soft, around ear stereo headphones, ideal for long listening sessions
 • State-of-the-art bass boosting technology for maximum sound quality
 • Unique and colorful design

Technical Details

 • Brand Name: American Idol
 • Model: AIPHONEWHITE
 • Color Name: White
 • Item Weight: 0.5 pounds

Read full description

 

American Idol Performance Series Stereo Bass Enhanced Headphones

Price: $28.63

Pyle Home PDIC81RD 8-Inch Two-Way In-Ceiling Speaker System in Ann Arbor

Posted: 12 Oct 2011 11:08 PM PDT

Price Pyle Home PDIC81RD 8-Inch Two-Way In-Ceiling Speaker System

Pyle Home PDIC81RD 8-Inch Two-Way In-Ceiling Speaker System

Zoom images

Product Features

 • Power handling: 250 watts
 • Features a 8-Inch woofer
 • Includes 1/2-Inch pivoting polymer dome tweeter
 • Frequency response: 50Hz-20kHz

Technical Details

 • Brand Name: Pyle
 • Model: PDIC81RD
 • Color Name: White
 • Speaker Type: Speaker
 • Speaker Amplification Type: Passive
 • Speakers Maximum Output Power: 250 Watts
 • Speaker Connectivity: Wired
 • Depth: 3.5 inches
 • Height: 10.5 inches
 • Weight: 8.95 pounds

Read full description

 

Pyle Home PDIC81RD 8-Inch Two-Way In-Ceiling Speaker System

Price: $39.79

Meade/Laserline VHS50TKD VHS/DVD Tower

Posted: 11 Oct 2011 05:00 PM PDT

Meade/Laserline VHS50TKD VHS/DVD Tower

Meade/Laserline VHS50TKD VHS/DVD Tower

More photos

Product Features

 • DVD and VHS storage tower
 • Holds up to 50 DVDs, VHS cases, or Disney cases
 • Space-saving design
 • 38.75 by 9.5 by 8 inches
 • Lifetime guarantee

Technical Details

 • Brand Name: Mead
 • Model: VHS50TDK
 • Device Type: Media storage
 • Width: 9 inches
 • Depth: 9.5 inches
 • Height: 21.5 inches
 • Weight: 7.1 pounds

Read full description

 

Meade/Laserline VHS50TKD VHS/DVD Tower

Price:

OmniMount PRO 37FM-F - Mounting kit ( wall mount ) for flat panel - steel - silver - mounting interface: 100 x 100 mm, 75 x 75 mm, 100 x 200 mm, 200 x 200 mm, 200 x 100 mm

Posted: 11 Oct 2011 04:38 PM PDT

Compare OmniMount PRO 37FM-F - Mounting kit ( wall mount ) for flat panel - steel - silver - mounting interface: 100 x 100 mm, 75 x 75 mm, 100 x 200 mm, 200 x 200 mm, 200 x 100 mm

OmniMount PRO 37FM-F - Mounting kit ( wall mount ) for flat panel - steel - silver - mounting interface: 100 x 100 mm, 75 x 75 mm, 100 x 200 mm, 200 x 200 mm, 200 x 100 mm

Zoom

 • Brand Name: OmniMount
 • Model: 37FM-F
 • Device Type: Mounting kit
 • Specific Uses For Product: Flat panel
 • Material Type: Steel
 • Width: 10.8 inches
 • Depth: 0.8 inches
 • Height: 9.1 inches
 • Item Package Quantity: 1

Read full description

 

OmniMount PRO 37FM-F - Mounting kit ( wall mount ) for flat panel - steel - silver - mounting interface: 100 x 100 mm, 75 x 75 mm, 100 x 200 mm, 200 x 200 mm, 200 x 100 mm

Price:

PANEH MIANG

Posted: 13 Oct 2011 01:21 AM PDT

PANEH MIANG


BTN berLOGOkan genital Anwar?

Posted: 12 Oct 2011 08:13 PM PDT


Berikut merupakan sebahagian petikan dari sini.

Sebenarnya ini bukanlah misteri besar kerana sememangnya ada pegawai pegawai kanan Kerajaan Persekutuan dan mereka yang baru bersara, memang cenderung kepada politik Pembangkang, terutama PAS dan perjuangan anti-nasionalis Anwar Ibrahim. Agensi seperti Biro Tata Negara yang satu masa dahulu menjadi 'alat' kepada Anwar untuk jangka tempoh yang cukup strategik, masih lagi dipenuhi oleh pegawai-pegawai yang taat kepada perjuangan yang didoktrinasikan oleh 'Saudara'.

Kementerian Kewangan juga terdapat pegawai pegawai tinggi yang masih simpati sekiranya tidak mendukung apa yang dibawa oleh Anwar, walaupun bekas Menteri Kewangan itu telah di'nyah' dari pejabat strategik itu 13 tahun dahulu. Pendoktrinasikan pegawai-pegawai kerajaan melalui agensi seperti BTN dari tempoh lewat 80an berterusan selama lebih 10 tahun, jauh menempatkan mereka yang kini berjawatan strategik dalam pelbagai kedudukan dan jawatan.

Ianya bermula sewaktu Anwar menjadi Menteri Pelajaran dan siri latihan oleh agensi seperti BTN lebih diintensifkan. Beliau menggunakan pengaruh dalam JPA untuk menentukan pegawai-pegawai yang dilihat sebagai berpotensi untuk menjadi loyalis disusun untuk kenaikan pangkat seterusnya dalam percaturan strategik ini. Ianya menjadi lebih ketara apabila beliau mengambil alih jawatan Timbalan Perdana Menteri pada lewat 1993.

Anwar menggunakan sepenuhnya segala sumber, kuasa dan pengaruh agensi seperti BTN sebagai agen pendoktrinasi 'Kadre Anwarista'.

Mereka sebenarnya bukan lagi 'Musang berbulu ayam'. Mereka sebenarnya 'Gunting dalam lipatan'. Guna-tenaga mereka dalam membantu perjuangan politik songsang Pembangkang adalah jelas. Anasir anasir ini yang perlu diberikan perhatian serius. Paranoia 'memburu jembalang' ini mungkin berasas kuat dan kita sebenarnya tidak ada masa lagi.

'Pertahanan Putrajaya' ini sebenarnya perlu datang daripada menentukan mereka dalam Putrajaya itu sendiri tidak belot dan bersubahat untuk menguntungkan mereka yang sebenarnya boneka Barat yang begitu ketagih mahukan kuasa.

*********

Benarkah perkhabaran bahawa kini 'sahabat' sudah terbahagi dua iaitu geng Kelab Warisan Malaysia (KERIS) yang menaungi Yayasan (Koperasi) Albitan, dan satu lagi ialah geng Pertubuhan Pergerakan Transformasi 1Malaysia (PERTAMA)? Melatih orang untuk bersatu tapi hakikatnya anggota BTN sendiri tak mampu bersatu?

Benarkah desas-desus yang mengatakan bahawa penggunaan Logo & Motto baru BTN yang kelihatan seumpama 'men genital' itu adalah untuk memalukan BTN dan Jabatan Perdana Menteri?

Adakah Unit Komunikasi Korporat & Inovasi BTN sedang mencipta gelombang atau terus hanyut dek gelombang? Just wondering...

Sahabat-Gunung

Posted: 13 Oct 2011 01:04 AM PDT

Sahabat-Gunung


Yayasan Selangor BOCOR Lagi .... ??

Posted: 13 Oct 2011 12:00 AM PDT

Apa lagi MASALAH Yayasan Selangor nie ….. banyak sangat penyelewengan, adakah ini yang dikatakan Anwar sebagai urus tadbir yang bagus ….

ENtahlah, dah berapa banyak duit Yayasan Selangor hilang dikerjakan dek puak-puak pakatan rakyat ini ….

Nantikan, pendedahan terbaru …. Penyelewengan yang berlaku dalam Yayasan Selangor petang ini …

Jika Betul DAP Ada Prinsip, Guan Eng Patut Letak Jawatan

Posted: 12 Oct 2011 11:02 PM PDT

Sudah terang lagi bersuluh. Disebabkan mahu menyelamatkan 'tengkuk' Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng daripada dikenakan sebarang tindakan disiplin ekoran desakan rakyat, DAP sanggup menjilat ludah sendiri sendiri dengan menarik balik penggantungan selama enam bulan terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah, M Manoharan.

Ketua UMNO Bahagian Pandan, Mejar (B) Mohd Iszeham a. Hamid berkata tindakap DAP ini sebenarnya sudah dijangka kerana mereka akan melakukan apa sahaja demi kepentingan politik walaupun terpaksa 'pejam mata' terhadap perkara tidak betul yang dilakukan oleh ahli mereka apatah lagi sekiranya membabitkan peringkat atasan parti tersebut.

"Guan Eng sebenarnya tidak layak menjawat jawatan Ketua Menteri kerana sikapnya yang bukan sahaja tidak tahu menghormati perasaan rakyat tetapi juga Sultan. Keceluparan mulutnya memburukkan negara sendiri amatlah tidak wajar dan melampau. Dia sepatutnya letak jawatan," ujarnya ketika diminta mengulas mengenai tindakan DAP yang menarik balik penggantungan terhadap ADUN Kota Alam Shah.

Katanya, untuk menarik balik hukuman yang dikenakan bukanlah semudah seperti yang dilakukan oleh parti itu.

Seharusnya tegas beliau ianya haruslah melalui lembaga disiplin dan beberapa prosedur lain yang telah ditetapkan.

Tambahnya ketidaktegasan parti DAP ini jelas menunjukkan bahawa parti ini tidak mempunyai pendirian. Hanya kerana mahu menyelamatkan Guan Eng dari dikenakan tindakan, keputusan yang telah diambil sebelum ini ditukar sekelip mata.

"Inilah contoh parti yang sama sekali tidak layak untuk disokong. Mereka hanya mementingkan kepentingan politik dan sanggup melindungi pemimpin mereka yang bersalah. Kreadibiliti Guan Eng sudah tercemar sama seperti rakan sekutunya Anwar Ibrahim.

"Sudahlah celupar, sikap rasis juga amat ketara dalam parti DAP. Lihatlah apa yang terjadi di Pulau Pinang. Nasib kaum India dan Melayu tidak terbela. Bukan di Pulau Pinang sahaja, di DUN Teratai yang dikuasai DAP juga menerima nasib yang sama" katanya . -MediaUMNO

Khalid Usah Putar Belit, Banyak Atau Sikit, Wang Zakat Tetap Wang Zakat

Posted: 12 Oct 2011 05:30 PM PDT

Sikit atau banyak, duit zakat tetap nama duit zakat dan bukannya nama lain. Pusing cerita macammana sekalipun, terserlah rupa-rupanya mereka yang sebelum ini begitu gah bercakap soal ketelusan dan tidak mengambil hak orang lain hanya sekadar cakap sahaja.

Mungkin pada waktu itu beliau tidak sedar dan belum lagi menikmati apa yang ada hari ini dan setelah menikmatinya, perkara itu bukan lagi menjadi penghalang untuk beliau mendapat segala-galanya, kata Ketua Pemuda UMNO Selangor, Ungku Salleh Ungku Jamal.

Beliau yang mengulas mengenai pendedahan serta pengakuan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad berhubung sumbangan Lembaga Zakat Selangor (LZS) bagi tujuan pembiayaan pelajaran anaknya di Jordan seterusnya menambah, ramai lagi anak Selangor lain yang sepatutnya menerima wang zakat berkenaan.

"Tidak kiralah jumlahnya sedikit atau banyak wang berkenaan kerana wang zakat tetap dipanggil wang zakat dan bukannya wang lain. Apakah anak beliau layak mendapat wang berkenaan dan saya bukannya mahu mempertikaikan apa yang telah berlaku itu tetapi status Khalid yang menimbulkan keraguan umum.

"Sebelum ini bukan main hebat jika perkara yang sama berlaku kepada orang lain khususnya kepada kepimpinan Barisan Nasional (BN). Nampaknya amat tepat perumpamaan ada menyebut umpama meludah ke langit akhirnya terkena kepada muka sendiri," katanya.

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad mengakui menerima sumbangan Lembaga Zakat Selangor (LZS) bagi tujuan pembiayaan pelajaran anaknya di Jordan.

Sebelum ini laporan laman blog, http://sel13.com yang mendakwa beliau yang juga Timbalan Pesuruhjaya III Pas Selangor menggunakan wang zakat untuk membiayai pengajian anaknya di Asia Barat.

Menurut laman blog itu, sebagai ahli Parlimen dan seorang jurutera, Khalid mampu menanggung pelajaran anaknya, tetapi oleh kerana sifat tamak haloba beliau tanpa malu-malu menggunakan wang LZS untuk tujuan tersebut.

Ungku yang juga Ketua Pemuda Serdang seterusnya menegaskan bukanlah sesuatu yang pelik dan janggal isu-isu berkenaan berlaku di Selangor.

Ini kerana apabila kuasa berada di tangan, segala-galanya boleh berlaku dan sebab itulah isu yang berbangkit itu langsung tidak menjadi kejutan.

"Saya tidak tuduh mana-mana pihak menyalahkan kuasa tetapi melihatkan kepada apa yang berlaku sejak akhir-akhir ini sejurus mendapat pengiktirafan daripada pengundi pada pilihan raya umum 2008 yang lalu, tidak mustahil berlaku.," katanya. - MediaUMNO

Prof Aziz Baru Dicabar Letak Jawatan- Mari Bersama Dalam Gelanggang Politik

Posted: 12 Oct 2011 11:04 AM PDT

Ahli Parlimen Lenggong, Datuk Shamsul Anuar Nasarah menyelar kenyataan yang dibuat oleh Prof Aziz Bari dalam sebuah portal pro pembangkang baru-baru ini dan mencabarnya meletakkan jawatan sebagai pensyarah di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dan mencereburi bidang politik secara sepenuh masa.

Ujarnya, kenyataan yang dibuat oleh Prof Aziz Bari merupakan satu kenyataan yang tidak bertanggungjawab, sebagai seorang ahli akademik, beliau sepatutnya faham tentang sejarah, latar belakang perlembagaan Negara.

"Tetapi berikutan kenyataan yang beliau buat ekoran daripada kenyataan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor, ia menampakkan bahawa beliau tidak faham akan perundangan Negara, apatah lagi kalau kita lihat kenyataan yang beliau buat hari ini lebih memihak kepada parti-parti politik tertentu.

Beliau nampaknya seorang professor yang ingin bermain politik, sebab itu saya cabar Prof Aziz Baru, kalau benar-benar ingin ahli politik, beliau sepatutnya meletakkan jawatannya sebagai pensyarah di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) dan berkecimpung sepenuh masa dalam politik," ujarnya di Parlimen pagi tadi.

Tambahnya, sebagai seorang ahli akademik, beliau mesti membuat kenyataan-kenyataan yang tidak berpihak. Kita bimbang pengaruh beliau sebagai seorang ahli akademik akan mempengaruhi rakyat khususnya mereka-mereka yang tidak faham tentang perundangan dan perlembagaan Negara.

"Daripada kenyataan yang beliau buat dalam portal pro-pembangkang, Malaysiakini, timbul kenyataan-kenyataan balas dari pembaca khususnya anak muda, kenyataan-kenyataan yang keluar itu jelas menunjukkan kenyataan yang menghina Institusi Raja-Raja Melayu.

Ini amat bahaya dan sudah tentu ia akan menyebabkan kreabikiti dan kewibaan Raja-Raja kita, direndahkan. Bagi membendung perkara ini daripada berterusan, saya berharap kerajaan mengambil tindakan-tindakan tertentu," ujarnya lagi.

APANAMA

Posted: 12 Oct 2011 11:55 PM PDT

APANAMA


Christian extremists and Cina Bukit

Posted: 12 Oct 2011 09:21 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 12 Oct 2011 11:52 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS! Peserta di DUMC Sahkan Ada Pemimpin PR Melayu Terlibat Murtad?

Posted: 12 Oct 2011 10:02 PM PDT

Apa kaitan Saari Sungip dan Fuziah Saleh dalam gerakan memurtadkan orang Islam.

Rasyidah
Baca pendedahan yang dibuat oleh salah seorang peserta di DUMC iaitu Rasyidah binti Ab Razak.


PENDEDAHAN KISAH GEREJA DAMANSARA UTAMA METHODIST CHURCH MEMURTADKAN 12 ORANG ISLAM YANG TERDESAK ATAS NAMA KEHIDUPAN 

Gerakan memurtadkan orang Islam terbongkar apabila pihak Jabatan Agama Islam Selangor membuat serbuan ke atas gereja Damansara Utama Methodist Church (DUMC). Disini kami ingin mendedahkan gerakan dan dalang di sebalik gerakan kristianisasi terhadap orang Islam, pendedahan ini telah di perolehi daripada 2 orang yang berada di waktu JAIS membuat serbuan pada malam Majlis Thanks Giving Dinner yang telah di adakan di Gereja tersebut.

Pendedahan yang di buat oleh - RASIDAH BT AB. RAZAK, Beliau telah mula di perkenalkan kepada saorang lelaki Cina yang bernama RAYMOND KOH dalang yang bertanggungjawab di atas kerja-kerja menyebarkan dakyah kristian pada orang-orang Islam, dia menjalankan kerja-kerja ini bersama isterinya yang bernama SUZANA@LIEW SOW YOKE kedua-dua mereka adalah ahli HARAPAN KOMUNITI yang menguruskan tapak kompleks gereja DUMC tersebut. Pasagan suami isteri ini meletakkan sasaran 1 hari 1 orang, mereka yang berjaya di kristiankan oleh mereka akan di peralatkan untuk mengenal pasti sasaran seterus nya untuk di pengarauhi. Juga di fahamkan bagi setiap orang Islam yang berjaya di kristianisasikan, pasangan ini akan menerima ganjaran berjumlah diantara RM30,000-RM40,000 ke dalam akuan peribadi mereka dari pertubuhan kristian berpengkalan di Austrialia.

Semenjak di kenalkan pada pasangan suami isteri ini pada tahun 2009, Rasyidah telah berjayan di pengaruhi oleh mereka, dan menyertai Harapan Komuniti dan sepajang penglibatan nya di dalam pertubuhan tersebut , pasangan suami isteri ini banyak membantu dari segi moral, spiritual dan kewangan. mengikut beliau, Raymond Koh adalah saorang yang pemurah dan sangat mudah untuk membantu dengan bantuan kewangan sehingga kehidupan beliau menjadi sangat selesa tanpa masaalah keawangan.

Dengan itu hubungan beliau terhadap pasangan suami isteri itu sangat rapat dan menjadi orang kepercayaan beliau, dan begitu juga beliau di anggap orang kepercayaan Raymond Koh dan isterinya. Pada pertengahan Tahun 2010, Rasyidah bersama 5 orang Islam telah dibaptiskan oleh Raymond Koh, isterinya Suzana dan saorang pastor yang tidak di kenali di sebuah kolam renang berhampiran kawasan perindustrian di Rawang, Selangor.

Mengikut pengalaman Rasyidah, pada setiap penghujung tahun, Raymond Koh bersama isterinya akan organise trip ke Genting Highland untuk mereka yang telah berjaya dipengaruhi di sebuah Villa yang di percayai milik Harapan Komuniti. Pada kebiasaan nya jumlah yang akan turut serta dalam rombangan ini lebih kurang 100 orang, dan 50% dari jumlah ini terdiri dari orang-orang Melayu. dan semas di situ ceramah-cerama mengenai fahaman kristian akan di adakan di sertai kupasan dan petikan dari kitab Injil.

Rasyidah telah di calunkan oleh Raymond Koh untuk menghadiri kursus menjadi pastor di Sabah yang akan berlansung pada bulan Oktober selama 3 bulan. 

Pendedahan yang kedua di perolehi daripada JOSHUA@ JAMALUDDIN BIN OTHMAN.  Beliau telah pertama kali menemui Raymond Koh semasa dia tinggal sementara di asrama FAR EASTERN BIBLE COLLEGE (FEBC) di Singapura bersama Raymond Koh ketika menghadiri persidangan 'OPERATION MOBILIZATION' (OM) di sana. Pada Dis 1985 hingga Mei 1986, Joshua@ Jamaluddin bin Othman selepas pulang ke Malaysia telah tinggal di rumah Raymond Koh selama 6 bulan di alamat, Jalan SS1/1B, Petalaing jaya, Selangor, yang juga merupakan pejabat OM Cawangan Malaysia.

Aktiviti-aktiviti Joshua semasa itu adalah membantu menjaga urusan OM seperti hantar surat dan menjual buku-buku kristian ke gereja-gereja di seluruh Kuala Lumpur dan Petaling Jaya dan juga menghadiri kelas 'PERHIMPUNAN DOA' yang di adakan setiap Malam Isnin yang dipimpini oleh Raymond Koh sendiri, antara agenda perhimpunan doa adalah nyanyian lagu rohani dan membaca bible. Mei 1986, Joshua berpindah keluar dari rumah setelah Raymond Raymond berkawin dan punyai anak.

Pendedahan ketiga – di buat oleh PHILIPS CHEONG @ CHENG AH KOW pada tahun 1984, sering mengadakan perjumpaan 'PRAYERS GROUP FOR NEGLECTED PEOPLE (NPs) di First Baptist Church, Jalan Pantai, Petaling Jaya, yang turut di hadiri oleh Raymond Koh dan pada tahun 1985 beliau telah di kenalkan kepada Joshua oleh Raymond Koh. Dan pada tahun 1986 di pelawa oleh Raymond Koh untuk memberi ceramah mengenai 'UNDERSTANDING ISLAM' di sebuah gereja di Batu Pahat, Johore.


KENYATAAN JOSHUA @ JAMALUDDIN OTHMAN, HILMY HJ. MOHAMED NOR DAN PHILIP CHEONG MENDAKWA 3 INDIVIDU DALAM ISU DUMC ANTARA MEREKA YANG TERLIBAT DALAM GERAKAN KRISTIANISASI. MEREKA IALAH :-1. RAYMOND KOH


2. SUZANA @ LIEW SOW YOKE (ISTERI RAYMOND KOH)


PASTOR DUMC DANIEL HO

KENALI DAN CAM LAH MUKA-MUKA DIATAS INI, SEKIRA ANDA DI HAMPIRI MEREKA ATAS DASAR MEMBERI BANTUAN, INGAT AKAN AGENDA YANG TERSIRAT UNTUK MEMURTADKAN UMAT ISLAM.

SASARAN

RAYMOND KOH - DALANG GERAKAN KRISTIANISASI KEATAS ORANG-ORANG  MELAYU ISLAM DAN MELETAKKAN SASARAN 1 HARI 1 ORANG.
SASARAN MEREKA IALAH :-

a)     IBU TUNGGAL,
b)     MUALAF,
c)     MISKIN,
d)     PENGIDAP HIV,
e)     MENGANDUNG TANPA BAPA ; DAN
f)      SESIAPA SAHAJA YANG  BOLEH DIEKSPLOIT DENGAN WANG RINGGIT.
 
PREMIS KRISTIANISASI DI SEKITAR PETALING JAYA DAN SUBANG JAYA, DI SELANGORNAGADAYA CONSTRUCTION SDN.BHD, NO. 1, JALAN SS4D/2, TAMAN DAGANG, PETALING JAYA, SELANGOR.


NO. 45, JALAN SS5/2, PETALING JAYA, SELANGOR


NO. 5, JALAN PJS 10/16, TAMAN SUBANG INDAH, SUBANG JAYA, SELANGOR


NO. 65, JALAN SS23/33, TAMAN MEGAH, PETALING JAYA, SELANGOR.

PASTOR DANIEL HO TIDAK BERSETUJU MCA YG BERCADANG UNTUK MENGADAKAN PROTES DI DUMC KERANA TIDAK BERMINAT DENGAN KUNJUNGAN PARTI ITU;

SEBAGAI LANGKAH UNTUK MELINDUNGI PENGLIBATAN PIHAK TERTENTU:-

i) WUJUD USAHA UNTUK MEMUJUK SULTAN SELANGOR    SUPAYA  MELIHAT  SECARA  SERIUS MASALAH  YANG  WUJUD EKORAN TINDAKAN JAIS  DAN BERPENDAPA  IA AKAN MEMBERI KEMENANGAN KEPADA KERAJAAN NEGERI  SELANGOR SEKIRANYA BAGINDA  'AT LEAST  MILDLY   REPRIMAND  THE   RECKLESS  JAIS  ACTION  AND INSTRUCT OFFICERS TO BE SENSITIVE" ;

ii) MEWUJUDKAN PORTFOLIO KEAGAMAAN DI BAWAH PEJABAT   MENTERI BESAR;

iii) INISIATIF MEMPROMOSI PERSEFAHAMAN ANTARA AGAMA DAN DIALOG ATAU AKTIVITI BERSAMA ANTARA ISLAM, KRISTIAN/BUDDHA DAN LAIN-LAIN AGAMA. SEBAGAI CONTOH PENGANJURAN SUKAN DI ANTARA AJK SURAU/MASJID DENGAN GEREJA ATAU AKTIVITI PERKHEMAHAN DISERTAI REMAJA ISLAM/KRISTIAN DAN DIPERTANGGONGJAWABKAN KEPADA SAARI SUNGIB DAN FUZIAH SALLEH. MELALUI INITIATIF ITU, PR BOLEH MENAPIS PERSEPSI NEGATIF YANG TIMBUL DAN PADA MASA SAMA MENUNJUKKAN PR MEMPUNYAI PENYELESAIAN JANGKA PANJANG TERHADAP MASALAH  TERSEBUT;


iv) PR MEMBUAT REFORMASI SECARA BERHATI-HATI TERHADAP SISTEM YANG ADA SEKARANG KHUSUSNYA BIDANGKUASA JAIS YANG BUKAN DIKUASAI OLEH KERAJAAN SELANGOR TETAPI DI BAWAH SULTAN SEBAGAI KETUA  AGAMA ISLAM; DAN


•         TERESA KOK BIMBANG TENTANG ISU GEREJA INI DAN BERPENDAPAT DAP TIDAK PERLU MENYATAKAN PENDIRIAN KERANA PADA AKHIRNYA IA AKAN MEMBERI KESAN KEPADA PR SECARA KESELURUHAN TERUTAMANYA DALAM ISU PENUKARAN AGAMA. PERKARA YANG TERBAIK BAGI DAP – PASS THE BUG TO PAS DAN PKR 'TO DO THE FIGHTING' ;

•         DUMC BERGERAK SECARA HARAM. PEMIMPIN PR SELANGOR TELAH MENGARAHKAN MPPJ SUPAYA MEMBATALKAN OPERASI MENYITA GEREJA. RONNIE LIU TURUT MENGUGUT AKAN MENUKAR KAKITANGAN PENGUATKUASAAN MPPJ SECARA BESAR-BESARAN SEKIRANYA OPERASI DITERUSKAN DAN ELIZABETH WONG MAHU MPPJ KELUAR KENYATAAN MENAFIKAN TENTANG OPERASI HARAM DUMC ;

•         PASTOR DANIEL HO BIMBANG MPPJ AKAN 'MENUTUP' PUSAT KOMUNITI MEREKA (DREAM CENTRE) ATAS ALASAN TIDAK MEMILIKI PERMIT. HAMPIR 80% GEREJA DI MALAYSIA TIDAK BERDAFTAR DAN SENASIB DENGAN DUMC DAN MEREKA SEDANG  'MELANCARKAN GERAKAN MENCARI' GEREJA-GEREJA TERSEBUT UNTUK DIJADIKAN FAKTA SOKONGAN KEWUJUDAN MEREKA  PADA MASA DEPAN ;

•         SEBAHAGIAN DARIPADA 12 ORANG MELAYU TERTEKAN SETELAH MAKLUMAT PERIBADI MEREKA DISIARKAN DALAM MEDIA MENYEBABKAN MEREKA TERPAKSA BERPINDAH KE TEMPAT LAIN. HARAPAN KOMUNITI BERUSAHA  MEMBANTU MEREKA MENCARI RUMAH SEWA ;

•         RAYMOND KOH BERCADANG UTK MEMINDAHKAN AHLI KELUARGANYA SELEPAS MELAPOR KEPADA POLIS SETELAH MENERIMA SURAT UGUTAN DAN PELURU ;

•         PIHAK GEREJA AKAN MENYEDIAKAN TEMPAT TINGGAL UTK SALAH SEORANG DARI 12, DENGAN MEMBIAYAI SEWA RUMAH DAN RM2 K SEBULAN SEMENTARA  MENUNGGU KEADAAN REDA ; DAN

•         SALAH SEORANG DARI 12 – TERTEKAN SETELAH ISU DUMC  DIDEDAHKAN KPD UMUM DAN BUTIRAN PERIBADI DIPAPARKAN DALAM LAMAN SESAWANG SEHINGGA DIKUTUK UMAT ISLAM. JUGA BIMBANG MEREKA AKAN MENJADI SASARAN UGUTAN BUNUH  OLEH ANASIR ATAU PELAMPAU AGAMA.


Tolong sebarkan maklumat ini kepada semua muslimin yang sayangkan agamanya.

Sumber dari blog ini (http://bahterasamudera.blogspot.com/2011/10/pendedahan-kisah-gereja-damansara-utama.html).

Patutlah pembangkang pada malam tadi bersetuju untuk tidak bersetuju melaksanakan HUDUD. Jika hudud dilaksanakan, apakah hukuman kepada orang yang murtad dan bersekongkol dengan agenda murtad sepert Saari Sungip (PAS) dan Fuziah Saleh (PKR)?

*HUDUD hanya mainan pembangkang untuk tutup kes murtad.

Pendedahan Ekslusif MyMassa: GERAKAN MURTAD di Parlimen Ampang!!!

Posted: 12 Oct 2011 09:03 PM PDT

Gerakan Murtad besar-besaran di Selangor adalah sebagai persediaan untuk para mubaligh Melayu bagi GEREJA Terbesar di Asia yang bakal siap tidak lama lagi di Parlimen SEPUTEH 


Dilaporkan sebuah pusat jagaan/rumah/asrama kebajikan anak yatim yang berpusat di AMPANG telah dikesan sedang giat meMURTADkan para penuntut di bawah jagaannya.

Perkara ini telah dibongkarkan oleh seorang warga Singapura yang kebetulan menyertai lawatan sekolahnya di pusat kebajikan tersebut. Beliau mendakwa kanak-kanak beragama Islam disitu mengeluh sedih kerana mereka telah DIPAKSA UNTUK MEMELUK AGAMA KRISTIAN oleh pihak pentadbir bagi mengelak dihalau keluar dari premis tersebut. Sehingga hari ini, kes ini masih lagi dalam pemerhatian dan siasatan Polis serta JAIS.

Selepas kes DUMC, nampaknya gerakan RIDDAH atau MURTAD ini semakin berleluasa di SELANGOR! Dan kes-kes seumpama ini dilaporkan menjadi lebih serius di kawasan-kawasan yang diwakili wakil rakyat fuckatan. Mengapa perkara ini boleh semakin menjadi-jadi di bawah pentadbiran Kerajaan Negeri Fuckatan?!!

Apa pula usaha Zuraida Mak Lampir untuk mempertahankan akidah ummah AMPANG sehingga kini?!! Atau masih lagi terlalu sibuk mempertahankan PELIWAT dan PENZINA agung?!!


Apakah benar wujud usaha memurtadkan orang Islam secara besar-besaran di Negeri Selangor bagi mengukuhkan cengkaman DAP?!!

Nantikan pendedahan Ekslusif MyMassa selanjutnya.

GEMPAR!!! WARAN tangkap untuk Ostad Boob kerana mendera anak?!!

Posted: 12 Oct 2011 08:11 PM PDT
Kedua-dua gambar di atas tiada kena mengena di antara satu sama lain. Jadi, waran tangkap ke atas Ostad Boob pun bukanlah sebab mendera anak ya! Kami bukan pemfitnah macam blogger fuckatan.

Namun, sedutan imej Filem "Sekali Lagi" ini membuktikan kepada kita semua bahawa zaman "JAHILIAH" yang Ostad Boob caci-makikan dalam tazkirah HARAMnya di Langat tempohari sebenarnya tidaklah terlalu lama sangat ditinggalkannya. Malah, kami juga ingin menasihatkan kepada Ostad Boob agar bermuhasabah diri dan tidak menganggap penyertaannya ke dalam hamPAS bakal menghapuskan dosa-dosanya yang telah lalu. Beliau perlu sedar bahawa betapa ramai pengikut Ayah Pin yang ingin mencuci dosa dengan Kerajaan Langit telah mati dalam keadaan sesat dan MURTAD!!! Nauzbillah...

Sesungguhnya berwuduk dengan tertib sebelum bersolat pun sebenarnya boleh menghapuskan dosa-dosa kecil kita yang telah lalu. Ostad kena sedar, Nik Aziz sendiri tidak dapat memberi SYAFAAT kepada kita di Hari Pengadilan kelak!

Rekod Malaysia : MB Kelantan Yang Paling Ramai Cucu.

Posted: 12 Oct 2011 07:06 PM PDT

Tahniah Nik Aziz kerana mendapat cucu yang ke-56.*MyMassa kesian kat cucu Nik Aziz kerana kurang kasih sayang dari seorang atuk yang sibuk berpolitik.Dah nasib nak pegang jawatan lama macam tu.

SelangorKU: PELAN Khalid Samad menunjukkan HASIL KEJAYAAN!!!

Posted: 12 Oct 2011 06:03 PM PDT


Ini yang Khalid Samad BANGGAkan semasa membuat lawatan "KERJA" ke kilang THANI tersebut:

Setelah selesai penerangan beliau, saya mula menceritakan hajat kunjungan kami ke kilang tersebut. Saya menjelaskan kepada Dato' bahawa kedudukan kilangnya amat strategik dan walaupun dahulunya ianya dikelilingi hutan, sekarang ianya bagaikan mercu tanda pintu masuk ke Bandar Raya Shah Alam. Saya bertanya samada pihak kilang mempunyai apa-apa rancangan 'extension' atau pembesaran dan samada rancangan itu mungkin terlaksana di tapak itu atau memerlukan tapak yang lebih luas. Saya menyebut bahawa sekiranya tapak yang lebih luas diperlukan, maka kemungkinan satu tapak di pelabuhan Klang, memandangkan 100% bahan keperluan Malt diimpot dan 50% bahan keluaran diekspot, boleh diusahakan. Sekiranya itu merupakan satu kemungkinan, maka tapak kilang itu hendaklah kita 'ear mark' atau cadangkan sebagai tapak Terminal Bas Shah Alam.
Nampaknya hasil lawatan dan hubungan strategik yang berjaya diwujudkan antara Khalid Samad dan pihak pengeluar minuman rekreasi tersebut telah pun membuahkan hasil kini. Anda tidak percaya? Tanyalah sendiri kepada Blogger Keris7Lok...Jom baca maklumat lanjut pencapaian NKRA Khalid Samad di sini----> Penjualan Arak Berleluasa Di Klang Angkara Siapa?
Eh, kenapa pula Bro Khalid yang sorang lagi nampak syugul sangat ini?!! Bukankah Khalid Samad sudah pun berjaya mencapai KPInya (yang ditetapkan DAP)??? Sekarang ini di Selangor, bukan setakat orang Islam Selangor sahaja berjaya dimurtadkan dengan perjuangan kalimah Allah For All dan Bible Melayu, bahkan kadar taburan peminum arak tempatan juga berjaya diperluaskan.

Ke takut DAP sudah kenal pasti BINTANG BARU mereka untuk calon MB Selangor yang seterusnya?

*Ayam yang berkokok lepas PRU-12 lalu dah lama kena sembelih. Tapi sampai sekarang belum nampak lagi seorang pun anggota Unit Amal PAS yang berani kunci pintu pagar Kilang Carlsberg di Shah Alam itu.

Edisi Kartun : Jika Ini Berlaku Kepada Guan Eng.

Posted: 12 Oct 2011 05:05 PM PDT

Kami kongsikan kartun yang kami ambil dari akhbar Utusan.*Tengah tunggu bila agaknya Guan Eng nak mintak maaf sebenarnya? Apa pendapat korang?

Info MyMassa : Sedikit Maklumat Mengenai MUFLIS

Posted: 12 Oct 2011 04:01 PM PDT

Informasi mengenai MUFLIS yang kami ambil dari akhbar KOSMO.*Kongsi-kongsikan.

Terima Kasih Kerajaan Barisan Nasional.

Posted: 12 Oct 2011 11:00 AM PDT

Terima Kasih Kerajaan BN kerana mengurangkan bilangan tol di Malaysia.Teruskan usaha murni untuk membantu rakyat seperti ini.

Orang Tua Masih Boleh Merogol.

Posted: 12 Oct 2011 09:31 AM PDT

Tak hairan kalau orang yang pernah kena hukuman penjara masih meliwat.

Yang atuk tua ni pun boleh rogol orang lagi.

Klik untuk besarkan imej.


Jenayah seksual tak mengenal usia.

*Kalau tak silap aku, umur Anwar pun 61 tahun kan! Kalau salah, tolong betulkan.

BERITA YANG TAKKAN KELUAR PORTAL BERITA PEMBANGKANG.

Posted: 12 Oct 2011 08:32 AM PDTMana-mana kejayaan Kerajaan Barisan Nasional sukar mendapat tempat di portal pro pembangkang.

Kejayaan Malaysia untuk berada di tangga ke 19 dalam sektor keselamatan seperti dipandang sepi.

Apa yang didedahkan oleh pembangkang adalah keburukan PDRM dan beberapa kes kecil yang boleh mewujudkan persepsi bahawa negara kita tidak selamat.

Kenapa mereka ambil tindakan macam tu? Mungkin sebab di sebelah pembangkang ramai peguam kes jenayah. Kalau negara kita selamat, macam mana mereka nak cari makan.

Lihatlah bagaimana Karpal terpaksa buka aib seorang hakim semata-mata nak selamatkan pengedar dadah.

Hakim Abdul Malik undur diri berikutan usul 'plagiat'
Hampir seminggu selepas seorang ahli parlimen mengemukakan usul di Dewan Rakyat bagi merujuk seorang hakim Makamah Rayuan ke tribunal kehakiman kerana didakwa memplagiat satu keputusan oleh Hakim Mahkamah Tinggi Singapura, beliau hari ini bersemuka dengan hakim itu.

NONEIa adalah pertemuan yang janggal bagi ahli parlimen itu, Karpal Singh yang juga seorang peguam terpaksa berdepan dengan panel tiga anggota hakim yang diketuai oleh Datuk Abdul Malik Ishak.

Sehubungan itu, Karpal meminta Abdul Malik (kanan) mengundurkan dirinya daripada membicarakan kes yang diwakilinya berkenaan dakwaan pengedaran dadah.

"Yang Arif, saya mohon Yang Arif Abdul Malik menarik diri daripada mendengar kes ini berikutan tindakan yang saya failkan di bawah Perkara 127 atas dakwaan salah laku kerana memplagiat penghakiman bertulis oleh hakim Singapura."

Hakim Abdul Malik, bagaimanapun berkata beliau telah menerima arahan dari Presiden Mahkamah Rayuan (Datuk Md Raus Sharif) untuk mempengerusikan panel itu.

Timbalan pendakwa raya Kwan Li Sa berkata pihak pendakwaan mempunyai keyakinan dengan panel tersebut.

Namun, Karpal mengingatkan akan timbul persoalan persepsi jika Hakim Abdul Malik memutuskan untuk terus mendengar kes itu.

Berikutan itu, Hakim Abdul Malik memutuskan untuk mengundurkan dirinya.

"Kes tersebut akan didengar pada 14 Nov di hadapan panel lain tanpa diri saya," katanya dengan tenang.

*Perasan tak korang sejak akhir-akhir ni pembangkang selalu membela penjenayah dan serang kredibiliti polis. Sampai kes arwah Aminur Rasyid dan Mendiang Kugan pun dipolitikkan.

Kawan Wan Azizah Keluarkan Buku Lucah? Cerita Pasal Anwar ke?

Posted: 12 Oct 2011 07:36 AM PDT

Kawan satu kelab iaitu Kelab Isteri Taat.

Gila betul la geng bekas isteri Abuya ni, terdesak sangat nak cari populariti sampai macam ni ke?Jangan lupa, Wan Azizah pun isteri taat juga. Nak tau tahap ketaatannya, sila tonton video ini.


DAP Bengang Bila Taktik Rahsia Mereka Terbongkar.

Posted: 12 Oct 2011 06:33 AM PDT

Pendedahan mantap dari pengarang Utusan yang menyebabkan pihak-pihak yang terbabit panas punggung.

Klik untuk besarkan imej.


Rupa-rupanya bukan bekas pegawai tinggi tentera sahaja yang bakal jadi calon DAP, bekas pegawai tinggi polis pun sama.

Tahniah kepada akhbar Utusan yang sentiasa membuat pendedahan-pendedahan panas macam ni.

*Tanpa Utusan, mudah untuk chauvinis menipu orang Melayu. Agak-agak pembaca MyMassa, anda dapat teka siapa yang dimaksudkan dalam artikel tersebut?

PKR Sendiri Mengaku Bahawa MB Selangor Adalah Liabiliti.

Posted: 12 Oct 2011 05:33 AM PDT

Kalau gagal tunai janji, maksudnya tak kompeten.

Klik imej untuk besarkannya.


Kenapa PKR nak kekalkan orang yang tak kompeten? Yang cakap MB ni gagal tunai janji ini pun orang Azmin jugak.


*Baik punya cover Azmin Ali. Dia suruh orang lain serang Khalid lepas tu dia cakap akar umbi yang nak tolak Khalid sebagai MB. Propa sama macam Azwan Ali.

Memang SAH Khalid Samad MUKA tidak tahu MALU!!!

Posted: 12 Oct 2011 04:24 AM PDTBikin panas betullah Khalid Gereja nih!!! Tau nak marah bila kita kata dia panglima Perang Salib, tapi reply tweet macam orang tak sekolah. Punyalah panjang lebar titah Tuanku, hanya part ini sahaja yang digunakan untuk pertahankan diri!

"...Merujuk kepada siasatan pihak JAIS, terdapat keterangan bahawa ada cubaan untuk memesongkan kepercayaan dan aqidah umat Islam. Tetapi keterangan yang diperolehi tidak mencukupi untuk tindakan undang-undang diambil. Oleh itu setelah meneliti dengan secara mendalam laporan oleh pihak JAIS dan setelah mendapat nasihat dari pakar-pakar agama dan undang-undang, Beta bersetuju tiada pendakwaan terhadap mana-mana pihak..."

Kenapa Khalid Samad tidak rujuk kepada niat sebenar Tuanku bertitah sedemikian rupa?!! Dan kenapa beliau tidak rujuk juga kenyataan berikut?

"...Beta amat berharap agar rakyat Negeri Selangor tanpa mengira bangsa dan agama tidak menyalahanggap dan mempertikaikan tindakan JAIS tersebut sebelum mengetahui dengan jelas fakta sebenar mengenai tindakan yang telah diambil oleh pihak JAIS..."

Adakah sebab beliau khuatir Tuanku akan terjumpa kenyataan bodohnya ini?


Puak-puak fuckatan ini sebenarnya terdiri daripada satu sub spesies manusia yang mempunyai sifat bodoh sombong yang MAHA dahsyat. Apa taknya, walaupun selepas DYMM Tuanku Sultan bertitah sedemikian rupa pun mereka masih lagi mahu menegakkan benang yang basah dan tidak mengakui kesilapan. Mereka ingat kita rakyat Malaysia ini semua ada penyakit amnesia ke?!!


Isu Murtad ini telah menyebabkan pertemuan keluarga Aidilfitri tahun ini bertukar menjadi medan perdebatan politik. Dan jika kita menjangkakan kebenaran yang Allah SWT tunjukkan kepada kita semua ini bakal menginsafkan puak fuckatan ini, kita sememangnya telah silap sama sekali!  Oleh kerana itu, apa kata kita soroti kembali rentetan peristiwa MURTAD 3 Ramadhan versi MYMASSA untuk kita semua jadikan pengajaran semasa memangkah kertas undi di PRU-13 nanti: 

Selangor Darul JESUS: JAIS engkar arahan Khalid Samad?!!

Isu Gereja Selangor : Khalid Ibrahim Dilaknat Sampai Mereng.

Murtad: Umat Islam Digoda Dengan RM1000!

Lagi Kisah Gerakan Murtad Kristian. PAS Tetap Membisu.

Selangor Darul MURTAD: GEMPAR!!! Hassan Ali sendiri didokong golongan MURTAD?!!

Murtad ; Senarai Tempat Dakyah Kristian.

Dakyah Halus Kristian Satu Ancaman Yang Nyata....

Selangor Darul KUFFAR: GERAKAN MURTAD Selangor didokongi PAS?!!

PAS Shah Alam Gelabah. Terpaksa Keluar Akhbar Propaganda

PAS dan Harakah Perakui Tokoh Mubaligh Kristian di Penang. Bagaimana Dengan Ulama?

Khalid Samad Terima Balasan?

PAS Dulu Dan Sekarang. Dulu Bantah Sekarang Ni Sokong Gerakan Murtad.

Video WAJIB TAYANG buat Khalid Samad dan kepimpinan PAS!

Wajib Baca : Punca Kuasa Serbuan Yang Dibuat Oleh JAIS - Full Version

Berita mengenai Kisah Murtad Di Akhbar Berita Harian Semalam.

Pembangkang Memang Menggunakan Isu Kristian Untuk Berkuasa

Mengapa ya Damansara Utama Methodist Church Menamakan Premis Yang Kononya di serbu sebagai "Dream Centre"

JAIS Serbu Bangunan Haram. Apa Masalahnya?

Isu JAIS dan DUMC: DR. ASRI Sila Baca Ni!

SelangorLeaks: Kisah sebenar Tragedi Murtad 3 Ogos 2011

ISU MURTAD - Menjawab Kenyataan Prof. Madya Dr. MAZA

MURTAD : Di zaman Khalifah Abu Bakar as-Siddiq

PEMIMPIN KRISTIAN PUN TAK SETUJU!

ISU JAIS : Akhbar Cina Suruh Hasan Ali Letak Jawatan.

Dalang Disebalik DUMC.

Info Terbaru : Satu Lagi Thanksgiving (Berbuka Puasa) di Gereja.

Sah : Memang Ada Tangan Ghaib Yang Menyokong DUMC.

Satu Lagi Kes Murtad : Kembali Ke Pangkal Jalan.

Fakta Mengenai DUMC yang BELUM Diketahui Umum

Gempar! Salah Seorang Peserta 'Berbuka' Di Gereja Orang Kelantan!

Gempar! Lagi Pendedahan Peserta Yang Dikesan JAIS di DUMC

WAJIB BACA!!! Dr. Ridhuan Tee Balun Cukup-Cukup Puak-Puak Ultra Kiasu..

Satu Lagi Pendedahan Mengenai Peserta Majlis di DUMC

Video Pemeriksaan JAIS Didedahkan Blog Screwkuat

12 Peserta Majlis Di DUMC Dikhabar Telah Temui JAIS

Kronologi Kes Kristianisasi di Malaysia

Gempar! Peserta di DUMC Bertudung?

Video Pemeriksaan JAIS Didedahkan Blog Screwkuat Bahagian 2

Isu Gereja : Jawapan Kepada Dr. Asri dan Wardina.

GEMPAR!!! BUKTI penglibatan DAP dalam meMURTADkan orang ISLAM!!!

Pendedahan Terakhir Wajah Peserta di DUMC.

Gempar! Paderi Muslim Dari Kelantan?

Pemuda PAS Takut Nak Bantah Aktiviti Murtad?

GEMPAR! BERSIH Dalang Gerakan Kristianisasi?

GEMPAR! 'BERBUKA' DI GEREJA ADALAH KONSPIRASI PAS!

Panas! Informasi Mengenai DUMC Yang Belum Anda Baca

Gempar! Nik Aziz DiSALIBkan!
Taktik Keji Karpal Singh Terbongkar!

Posted: 12 Oct 2011 02:58 AM PDT

Keji gila.

Bila dah tau bakal kalah dalam mempertahankan pesalah kes dadah, Karpal Singh sanggup buka aib hakim semata-mata hakim yang tegas tersebut ditukar.

Hakim Abdul Malik undur diri berikutan usul 'plagiat'
Hampir seminggu selepas seorang ahli parlimen mengemukakan usul di Dewan Rakyat bagi merujuk seorang hakim Makamah Rayuan ke tribunal kehakiman kerana didakwa memplagiat satu keputusan oleh Hakim Mahkamah Tinggi Singapura, beliau hari ini bersemuka dengan hakim itu.

NONEIa adalah pertemuan yang janggal bagi ahli parlimen itu, Karpal Singh yang juga seorang peguam terpaksa berdepan dengan panel tiga anggota hakim yang diketuai oleh Datuk Abdul Malik Ishak.

Sehubungan itu, Karpal meminta Abdul Malik (kanan) mengundurkan dirinya daripada membicarakan kes yang diwakilinya berkenaan dakwaan pengedaran dadah.

"Yang Arif, saya mohon Yang Arif Abdul Malik menarik diri daripada mendengar kes ini berikutan tindakan yang saya failkan di bawah Perkara 127 atas dakwaan salah laku kerana memplagiat penghakiman bertulis oleh hakim Singapura."

Hakim Abdul Malik, bagaimanapun berkata beliau telah menerima arahan dari Presiden Mahkamah Rayuan (Datuk Md Raus Sharif) untuk mempengerusikan panel itu.

Timbalan pendakwa raya Kwan Li Sa berkata pihak pendakwaan mempunyai keyakinan dengan panel tersebut.

Namun, Karpal mengingatkan akan timbul persoalan persepsi jika Hakim Abdul Malik memutuskan untuk terus mendengar kes itu.

Berikutan itu, Hakim Abdul Malik memutuskan untuk mengundurkan dirinya.

"Kes tersebut akan didengar pada 14 Nov di hadapan panel lain tanpa diri saya," katanya dengan tenang.

Rupa-rupanya macam nilah caranya peguam tua ni cari makan. Padanlah dia cuba nak tukarkan hakim kes Anwar banyak kali. Rupa-rupanya hakim kes tersebut memang susah Karpal nak POOSING.

Haram jadah punya peguam. Dah kaya sebab menang saman pun mau cari wang lagi. Tak cukup lagi ke?


Duit jadi peguam kepada penjenayah terhebat + elaun wakil rakyat tapi selalu ponteng sebab nak kejar kes mahkamah = DUIT HARAM.

Macam ni punya keji pun penyokong pembangkang boleh angkat jadi pemimpin.

*Kicik-kicik....lembu jaga, sudah besar penjenayah juga dia jaga.

Gempar! Pembangkang Edarkan Video KJ Balun Lelaki.

Posted: 12 Oct 2011 01:26 AM PDT


Jangan terkejut baca tajuk tu. Lelaki yang dibalun oleh KJ bukan sebarang tetapi Lelaki Y.

KJ balun lelaki Y pun dekat khalayak ramai iaitu dalam Parlimen. Bukan dalam bilik hotel atau bilik kondo macam lelaki Y buat.

Video ini disebarkan oleh Ahli Parlimen  DAP, Er Teck Hwa di sini (http://www.ustream.tv/recorded/17794306).

MyMassa telah edit bagi menfokuskan ucapan Ketua Pemuda UMNO sebagai Ahli Parlimen Rembau dalam membahas BAJET 2012.Kami rasa video ini sangat bagus untuk memberi penerangan mengenai perbezaan antara Bajet Kerajaan BN dan Bajet Bayangan Pembangkang.

MyMassa mohon maaf kerana kualiti video kurang kerana ianya diambil dari sumber asal seperti itu. Jika mana-mana pihak berminat untuk sebarkan video ini, eloklah cari kualiti yang lebih baik.

Mungkin video ini boleh disebarkan melalui CD, wayang pacak atau mana-mana Pemuda UMNO boleh play video ini melalui komputer tablet atau laptop masing-masing di mana-mana terutamanya kedai mamak. Boleh tengok ramai-ramai. Ucapan ini boleh kita jadikan modal mematikan hujah pencacai pembangkang.

*Kepada mana-mana pihak yang berharap MyMassa nak jatuhkan Ketua Pemuda, blog ini bukan tempatnya. Tajuk direka sebegitu hanya untuk menarik minat pembaca. Mohon maaf.

g a R a m a N i s

Posted: 12 Oct 2011 11:36 PM PDT

g a R a m a N i s


PANAS! Video Seks Anwar Bersama Wanita India Mungkin Juga Ada?

Posted: 12 Oct 2011 07:15 PM PDT

Yang lain saya tak berapa peduli sangat, tentang masalah duit dan lain-lain saya tak berapa peduli. Tetapi tuduhan yang mengejutkan saya ialah berkenaan womenize, ada hubungan seks dengan beberapa wanita, tuduhan bahawa ada percubaan untuk intact isteri orang dan yang dahsyat sekali ialah tuduhan bahawa telah meliwat seorang lelaki yang dulu menjadi driver kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Itu tuduhan yang dibuat oleh polis dan mereka mempunyai cukup bukti, apa statement-statement yang ditandatangani dan gambar-gambar yang mereka ambil tentang orang ini. 

Namun, saya masih tidak puas hati dan saya bagitahu kepada polis, bahawa saya sendiri nak tanya orang-orang ini dan saya berjumpa dengan orang ini satu persatu dan tanya, "Sama ada polis paksa mereka atau pun tidak?" 

Jawapan mereka, "Mereka tidak dipaksa." Saya tanya pula, "Sama ada mereka sanggup memberi – apa nama – keterangan dalam mahkamah kalau mereka dikehendaki menjadi saksi?" 

Mereka semua mengakui bahawa, "Mereka sanggup memberi penjelasan dalam mahkamah."

Orang pertama yang saya jumpa ialah seorang driver yang tidak fasih dalam bahasa Inggeris, bercakap bahasa Melayu sedikit sebanyak dan orang ini bercerita pada saya tentang bagaimana dia membawa Dato' Seri Anwar Ibrahim ke suatu bangunan dan dia juga bertanggungjawab disuruh mencuci dan menyiapkan bilik tidur dan juga membawa perempuan-perempuan Cina jalang, bawa untuk berjumpa Dato' Seri Anwar Ibrahim. 

Dan selepas itu, dia bawa balik perempuan-perempuan ini dan juga hantar. Kadang-kadang hantar Dato' Seri Anwar Ibrahim balik rumah dalam kereta yang cermin hitam, orang tidak nampak. 

Saya tanya, "Berapa kali benda ini berlaku?" Dia kata, "Banyak kali" dan "Siapa yang dibawa?". "Banyak perempuan Cina. Ada juga perempuan seorang Mexican," dia kata. 

Saya tak tahulah, sama ada dia tahu Mexican atau tak Mexican ke, itu dia kata. Itu daripada driver itu. 

Saya tanya dia berkali-kali, "Sama ada benar atau tidak benar? Sama ada dia sanggup membuat kenyataan ataupun tidak?" dia juga berkata, "Bahawa yang jahat ini ialah Datuk Nalla dan dia bekerja dengan Datuk Nalla." 

Datuk Nalla kadang-kadang tidak bayar gajinya. Dia kata, "Dato' Seri Anwar Ibrahim baik, yang menghasut Dato' Seri Anwar Ibrahim ialah Datuk Nalla."

Saya juga jumpa dengan seorang kerani dan dia bercerita bagaimana Dato' Seri Anwar cuba nak ada hubungan seks dengan dia. Dan dia tolak dan dia balik beritahu kepada ibu dia dan abang dia dan adik dia. 

Dan mereka itu berkata, jangan buat apa-apalah, pasal dia ini orang besar. Tidak buat laporan atau apakah.

Orang yang ketiga yang saya jumpa ialah seorang perempuan India yang juga membuat kenyataan bahawa dia berjumpa nak dilakukan hubungan seks oleh Dato' Seri Anwar dalam sebuah bilik dalam sebuah bangunan seperti itu dan dia juga menolak kerana katanya dia datang haid.

Wanita yang ketiga ialah seorang perempuan Melayu yang mengaku dia ada hubungan seks dengan Dato' Seri Anwar.

Kemudian saya berjumpa dengan driver yang bernama Azizan. Dia dulu bekerja dengan Dato' Seri Anwar. Lepas itu, dengan kerana Dato' Seri Anwar mengadakan hubungan songsang dan dia berasa malu dan berkali-kali buat dan dia berhenti kerja. Dan kemudian dia bekerja dengan Azmin. 

Sambung penjelasan Tun M tentang Anwar Ibrahim 

Kena tanya Papagomo mungkin dia boleh tolong dapatkan latest version video untuk simpanan arkib negara....

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 12 Oct 2011 11:32 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


VIDEO: Subhanallah Anwar Tak Reti Mengira...

Posted: 12 Oct 2011 10:03 PM PDT

Laa... anwar tak reti mengira rupenya, macam mana nak jadi peem ni..

VIDEO Zul Nordin: Anwar Butuhkan Khalid Samad...

Posted: 12 Oct 2011 07:00 PM PDT


The Unspinners

Posted: 12 Oct 2011 11:15 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 12 Oct 2011 11:07 PM PDT

Panglima Perang Cyber


300 Ahli Pas Pkr Di Kelantan & 100 Di Selangor Sertai Umno Semalam - Alhamdulillah !!!

Posted: 12 Oct 2011 04:32 PM PDT
Sokongan terhadap UMNO semakin pulih - Mustapa

TANAH MERAH 12 Okt. - Kegagalan kerajaan Pas Kelantan menunaikan janji mereka untuk membantu rakyat dan membangunkan negeri ini menyebabkan semakin ramai penyokong tegar parti itu kini beralih kepada UMNO.

Terbaru, seramai 300 penyokong setia Pas di Ulu Kusial, dekat sini bertekad menyertai UMNO kerana merasa tertipu oleh Pas lebih-lebih lagi pemimpin tempatannya yang dianggap tidak cakna rakyat.

Penyerahan borang keahlian mereka diserahkan sendiri kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Mustapa Mohamed pada Majlis Selamat Tinggal Pas di Taman Perumahan Ulu Kusial, dekat sini malam tadi.

Turut hadir, Ketua UMNO Bahagian Tanah Merah, Datuk Ikmal Hisham Abdul Aziz.

Bekas Ketua Pas Cawangan Kampung Kusial Baharu, Zahari Mamat, 46, berkata, perjuangannya dalam Pas selama ini tidak berguna ekoran pemimpin parti itu yang tidak peka kepada masalah rakyat.

"Saya sudah menjadi ahli Pas ketika berumur 18 tahun dan memegang banyak jawatan dalam cawangan ini dan selama itulah setiap tahun saya akan kecewa dengan Pas.

"Apabila saya fikirkan semula, pemimpin UMNO lebih banyak buat kerja membantu rakyat di kawasan saya. Malah mereka lebih dikenali di sini berbanding pemimpin Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini," tegasnya.

Rakannya, Kamaruddin Abd. Halim, 48, mengingatkan rakan-rakannya yang taksub kepada Pas agar sedar dan meninggalkan parti itu demi kepentingan keluarga masing-masing.

"Sejak boleh mengundi pada umur 21 tahun, saya menjadi penyokong kuat Pas pada bila-bila sahaja pilihan raya dan kami akan lakukan apa sahaja untuk tewaskan UMNO.

"Tetapi untuk pilihan raya akan datang, kami akan berjuang memberi kemenangan kepada UMNO untuk memerintah negeri ini dan membawa kemajuan di Ulu Kusial," katanya.

Sementara itu, Mustapa ketika berucap pada majlis itu menyatakan kesyukuran dengan kesedaran ramai ahli Pas yang kini mula terbuka hati mereka untuk menyertai UMNO.

"Saya sangat gembira dengan keadaan ini, jika dahulu mereka menjauhi UMNO tetapi sekarang tidak lagi, mereka begitu berminat menyertai program yang kita anjurkan.

"Ribuan penyokong Pas pula menyertai UMNO yang membuktikan sokongan kepada UMNO semakin pulih dan kita akan pastikan nasib mereka terbela," katanya.
Seramai 100 orang ahli PKR Cabang Taman Permata telah keluar parti pada malam ini dan menyertai UMNO Bahagian Gombak. Kumpulan ini diketuai oleh Sdra Mohd Jefri Salehuddin, AMK Taman Permata telah membawa ahli mereka berjumpa dengan Tuan Haji Rahim Kamarudin, Ketua UMNO Bahagian Gombak dan menyerahkan salinan Kad Pengenalan mereka untuk menyertai UMNO Gombak.
TAHNIAH DAN SYUKUR KEPADA ALLAH ATAS BIBIT KEMENANGAN INI,

MOHON KAWAN MEDIA BARU BANTU SEBARKAN MESEJ RAKYAT INI YANG SUDAH SEDAR MEREKA DITIPU OLE PAKATAN.

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Syarikat Produksi Upin dan Ipin Nafi Kaitan Dengan Parti Politik Pakatan

Posted: 12 Oct 2011 03:27 PM PDT


Sebuah laman blog mendakwa pihak produksi Upin Ipin, Les' Copaque telah bersekongkol dengan sebuah parti politik berhaluan anti kerajaan bagi menerbitkan sebuah animasi dalam usaha mempromosi pakatan tersebut kepada golongan muda. Dakwaan tersebut mendapat perhatian yang serius daripada Les Copaque Sdn Bhd yang menganggap tuduhan tersebut boleh mengugatkan kredibiliti mereka sebagai sebuah syarikat animasi bebas.
Pengarah Urusan Les' Copaque, Hj. Burhanuddin Md. Radzi menyatakan pendirian tegasnya melalui siaran media kepada OHBULAN! mengenai isu Upin Ipin & parti politik, sebentar tadi.
Kami ingin membuat kenyataan akhbar untuk memperbetulkan fakta berita yang dimuatkan didalam blog sel13.com pada 11hb Oktober 2011 bertajuk "Ahmad Idham dan Penerbit Upin Ipin Bersekongkol Dengan Pas Kelantan".
"Upin Ipin" adalah sebuah siri animasi kanak-kanak yang diterbitkan oleh kami khas untuk anak-anak kita, supaya mereka dapat membesar dengan minda yang tidak dipengaruhi oleh budaya barat. Siri tersebut sarat dengan pengajaran dan contoh yang baik untuk diikuti oleh anak-anak kita sambil menerapkan budaya ketimuran supaya apabila besar kelak mereka mempunyai rasa bangga dengan budaya mereka.
Atas faktor siri animasi ini untuk anak-anak, kami tidak pernah berhasrat untuk memasukkan sebarang unsur politik apatah lagi berbincang dengan mana-mana parti politik bagi menggunakan watak Upin dan Ipin untuk tujuan tersebut. Kami memohon semua kepada semua pihak supaya berhenti dari mengeluarkan sebarang berita dan kenyataan yang tidak benar yang boleh memberi pandangan negatif kepada syarikat kami dan menjejaskan perniagaan kami.
Les' Copaque Sdn Bhd adalah merupakan sebuah syarikat Bumiputra yang berjaya menerajui bidang perniagaan berlandaskan animasi sebagai teras perniagaan. Setakat ini, ia merupakan satu-satunya syarikat di Malaysia yang berjaya membangunkan harta intelek sendiri dengan menggunakan kepakaran tempatan 100% dan memberi peluang pekerjaan kepada anak muda yang sebahagian besarnya adalah Bumiputra.
Sememangnya kerajaan telah banyak membantu kami dari segi kewangan melalui geran MOSTI sebanyak RM 1juta dan galakkan pemasaran serta pembangunan modal insan. Bagaimanapun, kejayaan kami sehingga kini tidaklah semata-mata bergantung kepada pertolongan kerajaan, tetapi atas berkat usaha gigih kami untuk memajukan diri dan membuktikan bahawa Bumiputra pun boleh berniaga dan bersaing seperti kaum lain. Oleh itu, kami memohon kepada semua pihak, terutamanya Bumiputera, supaya menyokong usaha kami ini dan janganlah mengadakan berita yang boleh memudaratkan perniagaan kami.

Anak-anak Pangllima cukup minat watak Upin dan Ipin ini. Mereka turut menghadam nilai murni yang diselitkan.


Harap jangan ada lagi fitnah liar seperti ini dihamburkan kepada produksi bumiputera Upin dan Ipin.


Dengan penafian di atas maka diharap perjalanan syarikat Les Copaque Sdn Bhd akan lebih berjaya lagi di dalam memberi didikan berguna kepada anak anak kita.


Memang kartun medium berkesan dalam membina minda generasi bakal pelapis kita masa hadapan.

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Tulisan Bekas Ahli Parlimen Isu Elaun Ahli Parlimen - Agenda Daily

Posted: 12 Oct 2011 03:18 PM PDT


Sebagai bekas Ahli Parlimen selama dua penggal, saya dapat memahami perasaan rakan-rakan yang kini masih berkhidmat. Tentuny frust menonggeng apabila dengar pengumuman Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz bahawa cadangan nak naikkan elaun semua Ahli Parlimen DITARIK BALIK.

Sayang sikit ' Chief '- itu gelaran padanya oleh semua rakan-rakan Ahli Parlimen termasuk pembangkang - terikat tangan, tak boleh buat apa-apa nak bantu mereka.

Ini gara-gara bos-bos pakatan pembangkang nak tunjuk terror tak kena tempat menolak cadangan yang diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk naikkan elaun mereka yang sekarang ini ciput.

Kita bukan tak tau ini bukan apa sangat cuma sandiwara mereka nak tunjuk kononnya pembangkang sanggup ikat perut untuk berkhidmat.

Apa yang saya dapat tahu di sebalik ini banyak Ahli Parlimen pembangkang merungut diam-diam apabila bos-bos mereka buat keputusan itu tanpa bincang dulu dengan mereka.

Satu dunia tahu elaun Ahli Parlimen Malaysia RM6,500 sebulan cukup rendah, malah kalah kalau nak dibanding dengan apa yang Ahli Parlimen Singapura dapat yakni RM33,000 sebulan.Thailand pula RM12,000 manakala Indonesia RM18,111.

Perdana Menteri berniat baik untuk naikkan elaun dengan syarat semua sekali Ahli Parlimen termasuk pembangkang setuju.

Sebab itu beliau masukkan cadangan yang dibuat oleh Nazri dalam bajet 2012 yang dibentangkan pada 7 Oktober.

Kita faham mengapa Najib terpaksa bagi syarat semua kena setuju.Kalau tidak nanti pembangkang tuduh bukan-bukan.

Kalau mahu semua kena mahu.Tak aci kalau MALU TAPI MAHU.

Nak buat macam mana kalau bos-bos pembangkang bersikap biasa mereka - bangkang asal nak bangkang.

Dalam sidang akhbarnya untuk menerangkan keputusan kerajaan menarik balik usul bagi menyemak elaun ahli-ahli Parlimen, Nazri berkata tujuan menaikkan elaun tersebut tidak membolehkan seseorang menjadi kaya. 

Sebaliknya, kenaikan tersebut adalah untuk menampung keperluan bagi perbagaiperbelanjaan ketika menjalankan tugas untuk rakyat.

Katanya, cadangan itu terpaksa ditarik balik daripada urusan mesyuarat yang sedang berlangsung kerana empat pemimpin utama parti pembangkang termasuk Datuk Seri Anwar menolak cadangan tersebut. 

Alahai..terlajak perayu bolehlah berundur,terlajak kata... nak buat camno..?

Sepanjang ucapan pembentangan Belanjawan 2012 yang memakan masa selama dua jam itu, acapkali dewan persidangan mendapat tepukan apabila Perdana Menteri mengumumkan pelbagai faedah dan ganjaran yang meliputipelbagai macam masyarakat. Bagaimanapun, tepukan meja paling gemuruh adalah ketika Najib dengan senyuman meleret mengumumkan kesediaan kerajaan untuk menimbang kenaikan elaun berkenaan.

Malah, ucapan Perdana Menteri tersekat-sekat beberapa kali lantaran tepukan dan keterujaan ahli-ahli dewan. Kemuncak kepada kegembiraan ahli-ahli dewan itu tiba-tiba bertukar menjadi derai apabila beliau memberitahu pertimbangan akan hanya menjadi kenyataan sekiranya semua
ahli yang berhormat termasuk pembangkang dan bebas setuju dengan cadangan tersebut.

Anwar selaku Ketua Pembangkang tak tunggu lama.Dengan segera selepas pembentangan itu menegaskan tidak setuju. Begitu juga dengan Setiausaha Agung DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. Orang nombor dua PKR, Azmin Ali dan panglima perang PAS,
Salehudin Ayup turut membantah.

Ini memang lawak bin kartun.Betulkah semua ahli Parlimen pembangkang membantah.Ini kerana dalam jawatankusa yang membuat kajian mengenai kenaikan itu yang turut dianggotai Ahli Parlimen parti pembangkang mengesyorkan agar elaun dinaikkan.

Tapi atas nama politik, nampaknya mereka terpaksa berkorban pasal nak jaga hati bos.

Siapa sebenarnya yang tidak mahu? Kata, Nazri, Anwar Ibrahim dan Azmin Ali memanglah tidak hairan langsung mengenai kenaikan itu kerana mereka kaya raya.

Kesemuanya ada 222 orang Ahli Parlimen di Dewan Rakyat sekarang. Siapa di kalangan mereka yang mahu dan siapa pula yang tidak mahu! Khabarnya kerajaan dah sediakan peruntukan sebanyak RM30 juta untuk kenaikan tersebut yang merupakan 0.02 peratus daripada perbelanjaan
keseluruhan belanjawan tahun hadapan.

Sayangnya, kerana ingin mengambil hati pengundi kononnya, mereka sanggup 'control maco' dengan menolak kesediaan ikhlas kerajaan itu.

Berapa sebenarnya elaun ahli-ahli Parlimen kita.. Tak perlu tanya seorang demi seorang. Merekapun malu dan segan nak beritahu berapa yang mereka dapat. Biarlah saya sahaja yang berkongsi mengenainya.

Berdasarkan pencen yang saya diperolehi RM3,250 sebulan, bermakna, elaun penuh seorang YB kini adalah RM6,500. Mungkin ada yang tak mahu atau tak boleh percaya dengan kenyataan ini. Memang benar, itulah elaun mereka.

Semasa mula-mula menjadi MP pada tahun 1995, elaun bulanan hanyalah RM4,890. Tambahannya hanyalah RM300 untuk saraan pemandu. Mana ada pemandu nak kerja dengan gaji RM300 sebulan pada tahun 1990-an? Pada sekitar tahun 2000 elaun ini ditingkatkan sedikit, elaun pemandu juga
dinaikkan ke RM600 (kalau tak silap) di samping elaun telefon RM500.

Elaun penyelenggaraan pejabat juga diperkenalkan iaitu RM1,200 sebulan yang dikreditkan setahun sekali.

Seorang wartawan yang berkelulusan SPM dan baru berkhidmat kira-kira 15 tahun terkejut dengan jumlah itu kerana beliau sendiri dibayar RM4,400 sebulan. Saya katakan kepadanya, ada rakan yang sama-sama saya dahulu, juga berkelulusan SPM, kini membawa pulang RM7,500 sebulan.
Itu baru berkelulusan SPM dan wartawan biasa. Belum lagi yang memegang jawatan kanan!

Apakah yang YB boleh lakukan dengan RM6,500 sebulan...? Kakitangan pejabat kurang-kurang ada tiga orang. Jika dihitung RM800 seorang, bertiga dah terbang RM2,400.Telefon pejabat, bil api dan air pejabat dah berapa pula. Peruntukan RM1,200 sebulan mungkin cukup untuk bayar
sewa premis.

Hari Sabtu, Ahad dan cuti umum adalah 'hari gugur' bagi para wakil rakyat. Pada hari-hari berkenaan, selain daripada ada pelbagai acara yang memerlukan kehadiran mereka seperti merasmikan mesyuarat agung, sukaneka, pertandingan sukan dan memancing serta acara pertemuan
dengan rakyat, ada pula jemputan ke majlis-majlis perkahwinan.

Nak 'huloq' pun kena tengok siapa pula yang jemput. Kalau ketua pemuda atau ketua puteri yang kahwin, sampulnya tak sama dengan anak ketua cawangan atau ahli jawatankuasa bahagian. Macam ada hiraki pula. Nak hulur sebarangan tak boleh sebab tuan rumah akan letak sampul daripada
YB di poket baju melayu yang sebelah atas. Yang lain bercampur sahaja kerana dimasukkan dalam poket bawah dan apabila dah penuh disalinkan ke beg lain. Itu biasa...!

Apabila minum pagi dan petang, bagi YB-YB di kampung memilih di gerai sahaja kerana di sanalah senang menemui pengundi atau rakan-rakan. Mulu-mula semeja, kemudian datang lagi dan dalam zaman telekomunikasi canggih kini, jumlah meja boleh bersambung menjadi empat atau lima.
Dulu-dulu, sayapun berani 'open table' minum pagi atau petang sahaja.Makan malam...oooops tak larat bang...

Di pejabat banyak juga yang tiris. Ada yang datang bawa anak-anak kecil dengan cerita dah lima enam hari minum teh kosong sahaja dan makan roti canai dua keping berkongsi lima orang. Sanggup dan laratkah YB berpeluk tubuh sahaja tanpa membuka dompet? Kena tujuh
lapan kali sebulan, akhirnya dompet tak tak boleh dibuka lagi sebab tak tak ada isi.

Saya melalui pengalaman-pengalaman seperti ini. Nak mengadu pada siapa? Saya agak bernasib baik punyai cikgu semasa di kelas malam dahulu yang akhirnya sama-sama menjadi Ahli Parlimen. Nama cikgu itu, Ahmad Zahid Hamidi, ahli Parlimen Bagan Datoh yang kini Menteri Pertahanan. Ketika itu beliau adalah Ketua Pemuda UMNO.

Dengan tebal muka saya pinjam duit daripadanya. Pinjam RM2,000 bayar balik RM1,000 je.. Kena dua tiga kali tak apalah. Dia kata, "Bad.. kau kalau tak ada duit..tapi payah bayarlah " Saya senyum dan ucapkan terima kasih. Selepas tu,nak pinjam lagi dah malu tetapi dia seorang guru yang amat mengenali anak didiknya. 

Pengalaman sebegini bukanlah asing, cuma jarang-jarang diceritakan kepada umum kerana 'air muka'. Di Dewan Rakyat ketika itu, selain saya ada beberapa lagi YB yang dikategorikan sebagai "YB marhain" Kami tidak ada pohon rendang untuk berteduh. Kami tetap bertuah kerana
Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan (BNBBC) ketika itu, Datuk Dr. Jamaluddin Jarjis (sekarang Duta ke Amerika) pemurah orangnya.

Tidak ramai yang tahu hal sebegini kerana umum menyangka YB-YB adalah Yang Berduit sedangkan sebenarnya YB bagi kami adalah Yang Broke atau Yang Bocor.

Ada orang sangka peruntukan yang diberi oleh kerajaan boleh digunakan. Oleh kerana kebanyakan YB berkereta Mercedes Benz, ada juga yang bertanya kepada saya bila nak dapat kereta mewah itu. Pada jangkaan mereka, kereta disediakan oleh kerajaan. Nak merasa guna Mercedes
Benz, saya beli juga sebuah tetapi model 300D bekas kereta sewa di Melaka Beli 300D kerana cukai jalan percuma. Kalau ada 500D mungkin saya beli juga sebab semakin tinggi ccnya, semakin murah sebab cukai jalan (bagi orang awam) sangat mahal.

Semasa memandu Mazda Bongo dan Pajero, beberapa kali saya tidak dibenarkan masuk ke kawasan letak kereta kerana yang jaga parkir tak percaya YB datang menaiki kenderaan sedemikian. Apabila Datuk Seri Rafidah Aziz yang ketika itu Menteri Perdagangan Antarbangsa dan
Industri beri AP (Permit Import) saya beli juga Mercedes besar dari United Kingdom dengan kos keseluruhannya hanyalah RM45,000.

Jadi dengan elaun RM6,500 sebulan, berapakah baki yang YB bawa pulang. Mungkin RM1,000 atau mungkin juga -RM1,500. Kalau jumlahnya negatif... maka terpaksalah cari sumber-sumber lain. 

Maka haraplah elaun dinaikkan. Khabarnya, nak dinaikkan sehingga RM20,000 sebulan. Itu pun belum dapat lawan elaun Ahli Parlimen di Singapura.

Malangnya kerana beberapa karenah bos-bos pembangkang, yang lain termasuk anak-anak buah mereka terpaksa gigit jari. Betullah kata Nazri...ala naik elaunpun bukan boleh jadi kaya, tetapi yang pasti kalau terus tak naik, boleh jadi kayap..- OLEH DATUK BADRUL HISHAM ABDUL AZIZ,BEKAS AHLI PARLIMEN HULU LANGAT

Sumber: Agendadaily

Panglima fikir menaikkan elaun Ahli Parlimen akan memudahkan mereka berkhidmat kepada rakyat. Dalam keadaan sekarang kita faham setiap Ahli Parlimen pasti perlu berbelanja besar untuk mendekati rakyat. Seperti di kedai kopi atau saat kematian atau ketika mahu menunaikan haji, mereka akan memberi sedikit sumbangan kepada pengundi di kawasan mereka.

Dalam kehidupan hari ini tentu keadaan harga barang dan juga minyak yang ada sememangnya mendesak agar elaun mereka sebagai Ahli Parlimen perlu dinaikkan lebih tinggi berbanding sekarang. Namun kecerdikan Ahli Parlimen Pembangkang yang tidak mahu mengundi bersetuju atas cadangan kenaikan elaun tersebut umpama menabur pasir ke periuk sendiri.

Mereka tidak mahu memberi sokongan cadangan dikemukakan dan ini bukti pembangkang bukan mahu menjimatkan wang tetapi tidak mahu menerima wang elaun yang sebenarnya akan diguna untuk rakyat akhirnya. Rakyat tetapi akan bertanya dan menerima apa jua sumbangan dari Ahli Parlimen mereka meskipun elaun tidak dinaikkan.

Hanya kerana tidak mahu mengundi menyokong mereka menolak rezeki di hadapan mata. Rakyat tentu tidak akan bersetuju dengan tindakan menolak rezeki ini kerana mereka juga tentu mahu wakil mereka lebih lebat wangnya demi mengelak rasuah dan pecah amanah di dalam misi berbakti kepada rakyat.

Wallahu A'lam.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Pegawai Imigresen Mati Jatuh TIngkat 12 Semalam - Harian Metro

Posted: 12 Oct 2011 02:12 AM PDTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Pengebumian Datuk Ahmad Jais - Harian Metro

Posted: 12 Oct 2011 01:52 AM PDT


Al Fatihah kepada Allahyarham dan takziah kepada keluarga beliau... Semoga beliau ditempatkan di kalangan para Nabi dan Orang Soleh Insya Allah.

Mari kita bersiap sedia untuk menemui detik kematian dan menguatkan tekad berjuang.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

AZLI SHUKRI

Posted: 12 Oct 2011 11:03 PM PDT

AZLI SHUKRI


Jangan Panggil Aku Hantu!

Posted: 12 Oct 2011 06:07 PM PDT

Setelah ISA dimansuhkan, semakin berani rakyat Malaysia menghina dan merendah-rendahkan institusi raja. Yang terbaru Dr Aziz Bari cuba mengkritik dan seakan-akan merendah-rendahkan peranan sultan Selangor. Aziz Bari buat-buat tidak faham bahasa (baca di sini). Memang tidak salah mengkritik raja, tetapi yang salah ialah sikap mengkritik secara terbuka terhadap sultan Selangor dan sikap berat sebelah Aziz Bari dalam mengkritik kerajaan dan memejamkan mata serta memekakkan telinga terhadap penyelewengan pihak pembangkang, khususnya Pakatan Rakyat. Malang sungguh, tidak pula kedengaran komen Aziz Bari berhubung kes liwat Anwar Ibrahim yang tertangguh hampir 4 tahun - mengapa perkara seperti ini tidak diberi perhatian serius oleh Aziz Bari. Bukankah itu merupakan pembaziran wang rakyat?

Begitu juga dengan isu "lompat parti" yang berlaku di Perak - Aziz Bari mengkritik sikap wakil rakyat PR yang tidak menghormati pilihan rakyat sehingga tumbangnya kerajaan PR di negeri tersebut, tetapi pada masa yang sama beliau "memberi lampau hijau" kepada idea 16 September Anwar Ibrahim, bahawa kerajaan BN boleh ditumbangkan melalui penghijrahan 40 ahli parlimen BN menyertai Pakatan Rakyat, dan ia tidak boleh dianggap sebagai menodai pilihan rakyat. Bahkan perbuatan tersebut dianggap sah di sisi undang-undang, walaupun ia jelas tidak bermoral.

Maka, jelaslah tafsiran undang-undang yang sering dikemukakan oleh beliau kepada media, merupakan tafsiran perundangan yang bersifat memihak kepada golongan tertentu dan bukan berpaksikan kepada kebenaran. Dengan kata lain - Aziz Bari sudah boleh digolongkan sebagai ahli politik dan bukan lagi ahli akademik yang berpegang kepada integriti ilmu dan kebenaran ilmiah. Hujah perundangan beliu adalah hujah-hujah terpilih dan berkepentingan - bukan hujah kebenaran! Selayaknya beliau harus segera menanggalkan jubah akademiknya dan menyarungkan pula jubah politik. (klik di sini).

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 12 Oct 2011 09:48 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Anwar Ibrahim Memang Tidak Suka Khalid

Posted: 12 Oct 2011 07:48 AM PDT

11 Oktober 2011, Anwar Ibrahim akhirnya menyerlahkan melalui pengakuan bahawa beliau memang tidak menyukai Khalid Ibrahim. Anwar kata demokratik kalau ada ahli bantah MB dan Ketua Umum.

Cakap demokratik, tetapi kenapa bila ada satu pasukan lain hendak bertanding menentang Azmin, maka seluruh pasukan tersebut telah dikeluarkan dari PKR. Dibersihkan terus kerana melawan Azmin. Inikah yang dinamakan demokratik? Demokratik bagi Anwar hanya jika Azmin yang disayanginya itu menjadi Menteri Besar menggantikan Khalid.

Lim Guan Eng Kena Sindir Dengan Sinis

Posted: 11 Oct 2011 10:00 PM PDT


Berikut adalah satu lakaran kartun sinis yang tepat untuk menggambarkan sikap Guan Eng terhadap rakyat Johor. Sesudah mengeluarkan kenyataan mengecam Johor, Guan Eng hanya meminta maaf dengan cara yang tidak ikhlas.

Guan Eng masih lagi tidak mengaku dan menanggap pihak lain yang memanipulasikan kenyataannya sedangkan bukti yang jelas sudah ada menunjukkan Guan Eng sendiri yang mengeluarkan kenyataan tersebut. Guan Eng memang layak disindir sebegini. Guan Eng masih ada hutang, belum jelaskan lagi mengenasi bayaran bil hospital Mat Sabu. Terlupa kah?

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 12 Oct 2011 09:38 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


PSC DAH BUKAK LALUAN

Posted: 12 Oct 2011 08:00 PM PDT

PATUTLAH KEADAAN JALAN DI SELANGOR HANCOR !

Posted: 12 Oct 2011 05:00 PM PDT

Posted: 12 Oct 2011 12:30 AM PDT

BODOHNYA CARA GUAN ENG TAFSIR EKONOMI...

Posted: 11 Oct 2011 10:00 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 12 Oct 2011 09:03 PM PDT

PISAU.NET


Hapuskan Sekolah Vernakular

Posted: 12 Oct 2011 06:00 PM PDT


Pisau amat bersetuju dengan kenyataan Ds Zahrain,sebenarnya apa yang mahu dituntut oleh haprak pakatan terutamanya DAP sebuah bangsa Malaysia,mereka sendiri harus menerima sistem 1 sekolah tanpa perlu adanya sekolah vernakular.

Sekolah vernakular menjadi pusat mengasuh dan menternak generasi rasis,chauvanis dan ultra kiasu,produk produk ini yang didoktrin dengan fahaman DAP sudah menjadi barah kepada perpaduan kaum dinegara ini.

Berapa ramai yang bersekolah disana benar benar menguasai bahasa melayu dengan baik?Berapa ramai yang benar benar bergaul bersama kaum lain sejak dari kecil?

Mendesak dan mahu mengekalkan sekolah vernakular melambangkan sikap hipokrit DAP.Selagi mereka mahukan sekolah vernakular .
Polarisasi kaum: Kerajaan disaran hapus sekolah vernakular

KUALA LUMPUR 12 Okt – Ahli Parlimen Bebas bagi Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim hari ini menyarankan supaya sistem pendidikan negara diolah semula dengan menghapuskan sistem sekolah pelbagai aliran atau vernakular yang didakwanya menyebabkan polarisasi kaum di negara ini.

Justeru, beliau meminta kerajaan mewujudkan semula sekolah wawasan bagi memastikan murid-murid dididik dalam persekitaran majmuk dan seterusnya melahirkan generasi akan datang yang lebih bersatu padu dan tidak hanya memikirkan kepentingan kaum masing-masing.

"Malaysia bukan negara Cina, Malaysia bukan negara India dan Malaysia juga bukan negara Arab. Malaysia kita adalah satu negara majmuk dan seharusnya sistem pendidikan kita diolah kembali," katanya ketika membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2012 di Dewan Rakyat di sini.

Zahrain berkata, transformasi sistem persekolahan atau pendidikan peringkat sekolah rendah dan menengah kini pincang kerana sistem peninggalan penjajah menyebabkan kemunculan generasi yang rasis dan hanya memikirkan kepentingan kaum masing-masing.

Beliau juga merujuk kepada perbuatan pelakon dan penyanyi rap Wee Meng Chee atau Namewee yang didakwanya kurang ajar hingga mudah memaki hamun seorang wanita dalam klip video terbarunya.

"Saya pasti Namewee tidak akan bertindak sebegitu liar dan memaki hamun seorang wanita dalam klip video terbaru-nya jika beliau diasuh secara betul dalam persekitaran yang majmuk," katanya. – Bernama


Pisau kata "marcus anak GuanEng raba tek budak pompuan! Betty bayar 200k untuk tutup mulut"

Media:Najib Di Puji,Pakatan Cakap Tak Serupa Bikin

Posted: 12 Oct 2011 04:00 PM PDT

Bolehkah media massa mengharapkan layanan adil dan saksama daripada Pakatan Rakyat jika gagasan itu berjaya menawan Putrajaya?

Persoalan ini perlu ditanya dan diperinci susulan tindak tanduk pemimpin kanan gagasan itu melayan media yang "tidak menyokongnya"; dalam erti kata lain media arus perdana seperti Utusan Malaysia, TV3 dan New Straits Times.

NONEDi Pulau Pinang, Ketua Menteri Lim Guan Eng baru-baru ini mengarahkan krew TV3 untuk meninggalkan bilik sebelum meneruskan sidang akhbarnya.

Setiausaha Agung DAP itu bertindak memulau TV3 susulan pendedahan stesen berkenaan mengenai sebuah rakaman audio yang mensabitkan Lim sebagai mengkiritik Johor ketika berada di Singapura.

Di Kuala Lumpur, ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sekali lagi mendakwa media arus perdana diperalatkan oleh Umno bersabit isu hudud.

Banyak tuduhan seumpama itu dilemparkan oleh Lim dan Anwar serta pemimpin Pakatan lain, khususnya selepas kemenangan besar mereka pada pilihan raya umum ke-12 yang lalu.

Amalan membidas wartawan, menghalau mereka dari sidang akhbar atas alasan mereka ejen Umno-Barisan NN, semakin lumrah di kem pembangkang ketika negara di ambang demam pilihan raya yang ke-13.

khalid ibrahim visit empire shopping mall explosion scene 280911 01Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim (tiga dari kiri) juga kerap menggunakan kuasa eksekutifnya untuk menutup mulut ahli exco dan pegawai kerajaan apabila kerajaan negeri berhadapan dengan sesuatu krisis atau isu.

Kali terbaru Khalid berbuat demikian ialah ketika kontroversi pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) pada satu majlis makan malam di sebuah gereja di Damansara Utama, 3 Ogos lalu.

Selepas memohon maaf bagi pihak kerajaan negeri kerana operasi itu, Khalid berjanji memberikan penerangan penuh selepas menerima laporan JAIS tetapi kemudian menolak isu itu kepada Istana Selangor untuk diselesaikan.

Soalan-soalan sesetengah wartawan, termasuk petugas TV Selangor milik kerajaan negeri yang hendak ditujukan kepada Khalid pula kerap ditapis oleh setiausaha akhbar beliau bagi memastikan tiada soalan "sensitif" dikemukakan.

azlanTurut menjadi sasaran cemuhan pemimpin PKR ialah portal berita tertentu yang dituduh kononnya "tidak mempunyai apa-apa yang baik" untuk diperkatakan mengenai PKR.

Pakatan sering mencanang kebebasan media sebagai asas penting perjuangannya. Sejak awal lagi gagasan itu mengisytiharkan kesediaan memansuhkan undang- undang seperti Akta Penerbitan dan Mesin Cetak.

Meskipun begitu, tindak tanduk dan reaksi pemimpin kanan mereka terhadap media arus perdana harus mencetuskan kebimbangan rakyat yang beranggapan institusi media atau kewartawanan di negara ini akan bertambah subur jika berlaku perubahan kuasa di Putrajaya.

Pemimpin Pakatan tentunya menganggap tindakan mereka mengherdik, mencemuh dan memulau wartawan dari media arus perdana adalah tindak balas "sesuai dan patut" kerana mereka sering menjadi sasaran media itu.

Hakikatnya ialah, tindakan itu membelakangi komitmen mereka sendiri untuk menghormati prinsip kebebasan media dan hak wartawan untuk bertanya apa jua yang disifatkan sebagai kepentingan awam.

azlanJusteru itu tidak ada sebab TV3 tidak boleh menyoal Lim Guan Eng mengenai komen beliau bersabit tahap keselamatan di Johor.

Tidak ada sebab Khalid harus mengunci mulut exconya khususnya Datuk Hassan Ali bersabit isu pemeriksaan JAIS (yang kini ternyata betul seperti dititahkan Sultan Selangor).

Seharusnnya Khalid menjelaskan keperluan beliau meminta maaf mengenai tindakan JAIS itu, tanpa menunggu laporan penuh badan berkenaan.

Rasanya, wartawan juga tidak perlu diherdik jika mereka menuntut pendirian jelas Pakatan mengenai isu hudud dan bukannya pendapat peribadi pemimpin parti itu mengenai pelaksanaan hukum Islam itu.

Ini kerana setiap isu berkenaan membabitkan kepentingan awam, dan berkait rapat dengan masa depan dan hala tuju negara, kedudukan Islam di negara ini, hak rakyat bukan Islam dan sentimen pelabur asing (bersabit Johor).

azlanLayanan pemimpin Pakatan terhadap media yang tidak menyokong mereka sebenarnya membuka jendela kepada rakyat untuk menilai tahap kesungguhan dan keikhlasan gagasan itu dalam mendokong kebebasan bersuara.

Kebebasan media bermakna kesediaan pemimpin untuk menjawab setiap soalan panas dan tekal dengan keyakinan terhadap keupayaan rakyat untuk menilai apa yang diperkatakan oleh mereka -tidak kira mereka pemimpin kerajaan mahu pun pembangkang.

Banyak tuduhan dilemparkan kepada pimpinan Umno-BN yang lalu bersabit isu kebebasan media negara ini dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak turut tidak terkecuali daripada asakan Pakatan itu.

Pengharaman akhbar Suara Keadilan oleh Kementerian Dalam Negeri pada tahun lalu dikecam keras. Namun mungkin tidak ramai menyedari bahawa PKR masih bebas menerbitkan akhbar lain menggunakan pelbagai nama termasuk portal Keadilan Daily yang tentunya amat kritikal terhadap Najib dan kerajaannya.

azlanPada masa sama blog-blog bernada "anti-establishment" juga bercambah tanpa kongkongan walaupun ia menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan penyokong tegar Umno-BN kerana melemparkan kritikan-kritikan pedas.

Najib sendiri tidak cuba memulau media alternatif seperti Malaysiakini dan The Malaysian Insider yang sering membuat liputan majlis-majlis rasmi beliau.

Pada masa sama, Najib mengumumkan pindaan terhadap Akta Penerbitan dan Mesin Cetak bersabit pelesenan syarikat media yang berkuat kuasa dalam bentuk yang ada sekarang untuk sekian lama.

Ada pihak termasuk MCA mahukan Najib menimbang untuk memansuhkan terus akta itu dan meluaskan sempadan ruang kebebasan media supaya setanding dengan apa yang dinikmati oleh media alternatif internet.

NONESama ada undang-undang itu akan dimansuhkan sama sekali belum pasti. Tetapi yang nyata ialah Najib selaku Perdana Menteri menampakkan kesediaan untuk 'Berubah', slogan yang menjadi laungan Pakatan.

Beliau sudah memulakan rentak untuk membawa perubahan yang merentasi medan ekonomi, sosial dan politik negara.

Kebebasan media yang didahagakan oleh rakyat belum dicapai dalam erti kata sebenarnya namun perjalanan ke arah itu sudah bermula dan kian deras untuk mencapai matlamat yang diinginkan.

Namun misi ke arah pendemokrasian rakyat itu tentunya harus diimbangi dengan keperluan undang- undang bagi menjamin keharmonian rakyat majmuk yang masih terdedah kepada pengaruh fitnah dan dakyah yang boleh disebarkan menerusi media yang bebas dan bermaharajalela.

Sementara Najib bergerak di landasannya untuk melepaskan media daripada undang-undang lama, pemimpin-pemimpin Pakatan harus menilai sikap mereka sendiri terhadap wartawan tanpa mengira sama ada mereka bergaji dengan media arus perdana ataupun media alternatif.

Biarlah mereka menghayati erti kata kebebasan media dalam apa keadaan sekali pun.
-Jasbant Sing-Al-Jazeera

Pisau kata " Media dah mula boikot pakatan,paling ketara semasa majlis ulangtahun PAS ke 60,sampai nak buat sidang media wartawan tak muncul"

Moga Haron Din Cepat Sembuh

Posted: 12 Oct 2011 01:30 PM PDT

Pisau doakan agar Dr Haron Din cepat sembuh yang kini berada di wad CCU, Inst. Jantung Negara (IJN) ,moga beliau diberi kesihatan yang baik .

Pisau kata " Ostat Zizan sebenarnya 3 saluran jantung dia tersumbat,dia dah uzur tu..nak buat bypas tak boleh kencing manis,nak endoe pun tak boleh..bawak berehat sama ostat."

Pemimpin Pakatan Akui Video Perlakuan Seks Adalah Ds Omega Ibrahim.

Posted: 12 Oct 2011 10:11 AM PDT


Oleh Rosli Ismail, Agendadaily – N Surendran bukan seorang peguam yang kecik anak. Mungkin atas sebab itu beliau dilantik oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim jadi salah seorang Naib Presiden PKR. Banyak orang lain dalam parti itu yang merasa diri mereka lebih layak duduk kerusi itu dikatakan bengang dengan lantikan itu.

Ini mencetuskan cakap-cakap beliau diletak di situ untuk tidak lebih menjadi 'pagar' kepada bosnya yang kebelakangan ini berdepan dengan kemelut perundangan.

Surendran tentu cukup arif tentang selok belok undang-undang.Universiti yang mengajarnya hingga lulus dan berjaya menjadi peguam tentu sudah bagi kuliah secukupnya kalau dalam bab fitnah – saman saja.

Bukan setakat beliau, Anwar juga dipagari oleh sebilangan peguam hebat-hebat dan ternama lain. Sebut nama mereka termasuk Karpal Singh dan Sankara Nair, pasti mereka yang cuba 'ganggu' Anwar akan terketar berpeluh.

Hairan juga mereka nampaknya macam 'mati kaki' dalam isu pendedahan video seks yang didakwa melibatkan Anwar.

Ketua Pembangkang itu sendiri juga macam orang yang sudah habis cara nak bersilat dengan pendedahan ini. Ada ke jawab tidak mahu layan hal yang mengaibkan orang bila ditanya wartawan baru-baru ini.

Terbaru, Selasa, Surendran mengeluarkan satu kenyataan dinilai para pemerhati politik 'cukup lemah' untuk mempertahankan bosnya tentang pendedahan klip baru pemanas badan – aksi didakwa dirakam di Bangkok, Thailand.

Klip berkenaan memaparkan seorang lelaki yang didakwa Anwar di dalam sebuah bilik hotel sedang menunggu untuk mengadakan aksi seks.

Ikut ceritanya klip yang ditunggu-tunggu penyebaran itu melibatkan aksi 'satu pukul dua'.

Dalam kenyataanya Surendran hanya mendakwa tindakan terdesak itu cuma satu langkah untuk mengalih perhatian rakyat daripada Bajet 2012 .

"Ini sudah tentu bukan satu kebetulan kerana video baru ini muncul pada masa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan kerajaan bertungkus-lumus mempertahankan Bajet 2012 yang baru dibentangkan," katanya.

"Politik menumbangkan seseorang pemimpin dengan menggunakan video seks ini telah dimulakan oleh Umno-BN semasa pentadbiran (Tun Dr) Mahathir Mohamad. Banyak sumber-sumber negara diguna untuk mencipta pelbagai dakwaan seks luar biasa terhadap Anwar Ibrahim yang ketika itu adalah Timbalan Perdana Menteri.

"Meneruskan tradisi yang hina ini, Umno-BN kini cuba menyembunyikan salah urus ekonomi, penyalahgunaan kuasa dan amalan rasuah dengan mencipta video seks palsu," katanya.

Betulkah begitu?

Ramai yang bertanya apakah peguam hebat ini lupa yang klip video yang didakwa dirakam di sebuah apartmen di Ampang sudah disahkan 99.9 peratus tulin oleh pakar dari luar negara.

Eskay dan geng Datuk T masih goyang kaki belum disaman sampai hari ini.

Bagaimana pula tentang klip video CCTV yang baru-baru ini disebar mendedahkan kelibat dua lelaki sedang naik dan turun lif yang jelas macam DatuK Shazryl Eskay Abdullah dan Anwar.

CCTV itu selari waktunya dengan masa rakaman aksi seks dengan pelacur China.

Setakat ini belum dengar lagi Datuk Johari Abdul atau lain-lain pemimpin pembangkang kata itu lakonan makeup artis.

Sebelum ini ramai yang tertawa melihat gelagat Ahli Parlimen Sungai Petani itu bersusah payah ke Bangkok untuk cari pakar untuk makeup dirinya jadi macam P Ramlee untuk buktikan bosnya 'kena main'.

Kini AKAN DATANG klip video di Bangkok pula.

Apa kena mengena bajet negara dengan klip video ?

Lagipun isu pendedahan klip video ini sudah dibuat oleh Datuk T lama sebelum bajet.

Klip video Bangkok ini adalah lanjutan dari pendedahan itu yang dipercayai dibuat oleh pihak yang mendedahkannya untuk membuktikan apa yang mereka dakwa itu benar.

Satu boleh nafi…dua boleh nafi…tiga atau empat bagaimana?

Pakatan pembangkang kini cuba terus berlagak 'control malu' buat isu pendedahan macam tidak ada hal.

Mereka dikatakan cuma 'harap-harap' orang tidak percaya apa yang dilihat.

Maka tidak hairan timbul kenyataan lawak Presiden PAS Datuk Seri Haji Hadi Awang video besi tidak boleh dijadikan bahan bukti.

Ramai yang terasa diri mereka macam bodoh dan tidak ada otak mendengar kenyataan seumpama itu yang dibuat di Muktamar PAS tidak lama dulu.

Apa lagi isu pendedahan rakaman perbualan 'panas' didakwa antara Timbalan Presiden Mat Sabu dengan Normah masih rancak diperbualkan dan belum beres.

Pelik juga pembangkang yang rancak meminta tubuh Suruhanjaya Diraja siasat itu ini, sehingga hari ini terus kecut tidak berani meminta siasatan terbuka ke atas kes video didakwa libatkan Anwar dan rakaman didakwa libatkan Mat Sabu.

Dakwaan ini bukan 'cakap kosong'. Satu dunia boleh melihat video dan mendengar rakaman itu.

Ada berani? …

Kalau Surendran 'gayat'…apa kata Datuk Mahfuz Omar bentang usul tergempar di Dewan Rakyat yang sedang bersidang sekarang minta suruhanjaya itu ditubuh segera.

Tembok Bakal DiDakwa,Mat SabuJadi Saksi

Posted: 12 Oct 2011 12:12 AM PDT

Mat Sabu sanggup menjadi saksi siasatan awam SUHAKAM untuk mendakwa TEMBOK yang mencederakan kepala lututnya.

Insiden semasa pasca Bersih,beliau membonceng motosikal yang mengelak daripada pajero dan kereta waja yang akhirnya beliau terjatuh dan lututnya terhentak di TEMBOK.Akibat daripada itu ia boleh dijadikan kes kerana TEMBOK itu bersalah mencederakan kepala lutut Mat Sabu hingga menyebabkan beliau mengalami kecacatan kekal diotaknya.

Video dibawah akan dijadikan bukti kebenaran dakwan Mat Sabu .


Pisau kata " dia ni lah yang khawarij dok bangga sangat"