Rabu, 20 April 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 20 Apr 2011 01:04 PM PDT

THE FLYING KICK


MISTERI KEMATIAN TEOH BENG HOCK MAKIN TERBONGKAR, DAP MUNGKIN PUNCA SEBENAR KEMATIANNYA!!!

Posted: 20 Apr 2011 08:30 AM PDT

BARU TAMBAH 3 KERUSI DUN SARAWAK, DAP DAH NAK JADI MAHARAJA!!!

Posted: 20 Apr 2011 07:22 AM PDT

Pemuda UMNO? Pemuda PAS? Depa Wujud Ka?

Posted: 20 Apr 2011 06:30 AM PDT

Bongok OMEGA Anwar Untuk Penjilatnya!!!

Posted: 20 Apr 2011 05:00 AM PDT

MARI PERANGI APEK PUAKA BERNAMA KIT SIANG!!!

Posted: 20 Apr 2011 03:30 AM PDT

HARTAL MELAYU-BUMIPUTERA PERLU DIGERAKKAN SEGERA!!!

Posted: 20 Apr 2011 02:30 AM PDT

Titah Sekadar Titah Sajalah.... Tak Ada Kesudahan!!!

Posted: 20 Apr 2011 01:30 AM PDT

Faedah Besar Cina Tak Sokong BN... ce citer!!!

Posted: 20 Apr 2011 12:45 AM PDT

PRU13 DAP Bakal Kuasai PARLIMEN!!!

Posted: 19 Apr 2011 11:36 PM PDT

ORANG YANG DITUDUH, TAK TAKUT TINDAKAN UNDANG-UNDANG, YANG MENUDUH PULA LARI LINTANG PUKANG!!!

Posted: 19 Apr 2011 10:00 PM PDT

NGEH KOR HAM MINTA TANAH USAHA MELAYU DI PERAK UNTUK CINA IKAN AROWANA!!!!

Posted: 19 Apr 2011 09:00 PM PDT

ASAL DIA CINA, DAN YANG PENTING ASAL DIA DAP!!!

Posted: 19 Apr 2011 07:00 PM PDT

RAZALI IBRAHIM PENING LAGI KERANA ADUN PAS?

Posted: 19 Apr 2011 03:00 PM PDT

Rajahmas

Posted: 20 Apr 2011 11:11 AM PDT

Rajahmas


Ketua Pemuda PBB Kidurong bersama 13 ahli letak jawatan..

Posted: 20 Apr 2011 07:16 AM PDT

Apa masalah PBB Kidurong sampai jadi begini? Apakah masalah ketidakpercayaan kepada Ketua Pemuda PBB, YB Datuk Fadillah hanya dialami oleh cawangan Kidurong sahaja?


Ketua Pemuda PBB Kidurong, 13 yang lain letak jawatan - Borneo Post


KUCHING: Ketua Pemuda PBB Kidurong Jeffri John mengetuai 13 ahli lain meletak jawatan masing-masing pada Isnin lepas, sehari selepas pilihan raya negeri ke-10.

Menurut sumber, peletakan jawatan itu berikutan hilang kepercayaan terhadap pucuk pimpinan Pemuda PBB, Datuk Fadillah Yusof yang juga Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi.

Sumber itu mendakwa Jeffri mengemukakan surat letak jawatan ke Ibu Pejabat PBB dan Fadillah sendiri.
Dipercayai beberapa ahli parti di peringkat ranting PBB telah berbuat demikian bagi membuktikan sokongan ter-hadap Jeffri.

Jeffri tidak dapat dihubungi bagi mendapatkan pengesahan.

Sumber : Borneopost

PAS Omegian nak bertanding pula Parlimen Sarawak...

Posted: 20 Apr 2011 03:11 AM PDT

PAS masih belum serik dengan kekalahan pilihanraya DUN di negeri Sarawak. Sudah 5 kerusi tewas teruk di tangan BN, termasuklah di Beting Maro (kubu kuat yang dikawal oleh orang-orang PAS).

Niat kali ini pula nak bertanding kerusi Parlimen di Sarawak. Agaknya mereka masih belum mendapat mesej daripada rakyat bahawa PAS ditolak dan tidak relevan di negeri ini.

Di bawah adalah surat terbuka yang diemailkan kepada rajahmas, menunjukkan sebab mengapa PAS harus diberikan tempat untuk bertanding kerusi Parlimen di Sarawak. Akhirnya PAS negeri mengakui sifat 'sombong dan tamak' Pakatan Rakyat telah menjadi punca kekalahan mereka Sabtu lepas.

Buat DAP dan PKR pusat, bacalah alasan mengapa mereka patut diberikan peluang bertanding kerusi parlimen itu...

Surat terbuka buat Pimpinan dan penyokong Pakatan Rakyat

Pas Miri telah memberi kerjasama yang penuh bersama pakatan rakyat di Miri semasa pilihanraya umum Sarawak yang baru berlalu. Sekarang tiba masanya untuk pakatan rakyat meningkatkan kerjasama yang kukuh agar impian dan harapan rakyat Malaysia untuk menawan putrajaya akan tercapai dalam pilihanraya ke 13 umum nanti. Pas Miri  ingin menyatakan hasrat ahli dan penyokong pakatan rakyat yang kami bersedia untuk menawan parliament Miri sekiranya diberi peluang dalam PR13 nanti.

Mengapa Pas Miri harus diberi peluang bertanding dalam kawasan Bandar dan majority kaum bukan Melayu dan Islam.

  1. Pas Miri ingin membuktikan bahawa Pas bukan parti eksterimis dan perkauman. 
  2. Pas Miri ingin buktikan bahawa semua masyarakat tanpa mengira bangsa dan agama dapat menerima Pas sebagai sebuah parti yang berjuang untuk semua. 
  3. Pas Miri ingin buktikan bahawa Islam yang dibawa oleh Pas bukan zalim dan ganas seperti yang digambarkan oleh Umno/Bn dan yang anti Islam. 
  4. Pas Miri ingin buktikan bahawa Islam mengajar supaya membantu orang susah tanpa mengira kaum dan agama. 
  5. Pas Miri ingin buktikan bahawa Islam agama yang mengajar kita saling hormat menghormati antara satu sama lain. 
  6. Pas Miri ingin buktikan bahawa Islam mengajar kita supaya jangan memaksa orang bukan Islam menganut agama Islam secara paksa. 
  7. Pas Miri ingin buktikan bahawa Islam menghormati agama lain dan mereka bebas mengamal ajaran agama masing-masing. 
  8. Pas Miri ingin buktikan bahawa Pas adil untuk semua tanpa mengira bangsa dan agama. 
  9. Pas Miri ingin buktikan bahawa Pas sebuah parti untuk semua golongan tanpa mengira bangsa dan agama dengan ujudnya dewan himpunan penyokong Pas. 
  10. Pas Miri ingin buktikan bahawa Pas tidak mengamalkan rasuah dan taat setia dengan kepimpinan.
Inilah sebahagian sebab mengapa Pas Miri harus diberi peluang bertanding dalam kawasan Bandar agar masyarakat umum akan dapat menilai sendiri apa tujuan Pas untuk bertanding dan apa maktlamat sebenar Pas bertanding dalam kawasan bandar.  Pas Miri yakin masyarakat Bandar lebih terbuka sebab mereka dapat maklumat terus dari pimpinan kalau dibandingkan dengan kawasan luar Bandar dimana kawasan luar Bandar masih bergantung harapan dengan Bn walaupun mereka tahu Bn banyak kali gagal menunaikan janji mereka.

Pas Miri berharap sangat agar semua rakan-rakan kita dalam Pakatan dapat memberi kerjasama penuh dengan Pas agar tujuan dan maktlamat kita yang sama untuk menganti kerajaan Umno/Bn akan tercapai. Hanya dengan kerjasama saja kita dapat menumbang kerajaan Bn, Ambilah pengajaran dari pilihanraya umum Sarawak yang lalu di mana akibat terlalu banyak perebutan kerusi impian rakyat untuk menumpas kerajaan Bn Sarawak gagal.

Kita tidak mahu perebutan kerusi berulang lagi dalamm PR13 nanti lebih-lebih lagi di saat-saat akhir dimana akibat dari perebutan dan penukaran kerusi menjejaskan sokongan rakyat terhadap pakatan rakyat Sarawak.

Pihak atasan seharusnya mendengar pandangan serta pendapat orang dibawah lebih-lebih lagi orang yang berada dalam kawasan tempat pengundian kerana mereka lebih tahu apa yang mereka kehendaki.
Jangan kita terlalu angkuh dan merasa terlalu kuat sehingga akhirnya kita kecundang.

Di harap semua pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat dapat berfikir sebaik-baiknya dan dapat menimbang pemohonan  yang kita sebut tadi. Sebelum pilihanraya umum Sarawak yang lalu sudah kita bagi tahu akibat dari perebutan kerusi pasti akan menberi peluang kepada Bn untuk memecah belahkan pakatan rakyat tetapi perkara ini dipandang remeh dan akhirnya Pakatan Rakyat gagal untuk menumpas Bn, ini sudah terbukti sekarang mengapa Pakatan Rakyat Sarawak gagal menawan Sarawak sebab berebut kerusi yang akhirnya impian rakyat hancur berkecai. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya.

Akhir sekali kita menyeru kepada semua pimpinan dan ahli serta penyokong pakatan Rakyat marilah kita ikhlas dalam perjuang kita untuk kebajikan rakyat, jangan kita sombong dan tamak yang akhirnya semua kita akan menanggung rugi . Jangan hampakan sekali lagi  harapan rakyat untuk melihat Pakatan Rakyat  Berjaya mengantikan BN dalam pilihanraya umum ke 13 nanti. Isy'Allah kita boleh berjaya dengan syaratnya kita bergabung dalam satu pakatan jangan berpecah belah.

Berjuanglah kerana Allah sesungguhnya orang yang berjuang kerana Allah dan rakyat pasti mencapai kemenangan tetapi mereka yang berjuang untuk kepentingan diri sendiri akhirnya menerima kerugian.

Sekian harap dapat perhatian dari semua pihak.

PAS Untuk Semua

Yang menjalankan amanah
Jofri Jaraiee
YDP Pas Miri merangkap Timbalan Pesuruhanjaya Pas Sarawak

Panas! Inilah wakil rakyat DAP Batu Kawa...

Posted: 19 Apr 2011 07:46 PM PDT


Standard wakil rakyat DAP yang dipilih sebagai pemimpin. Di pihak SUPP, wakil calon dipilih mengikut kriteria yang sesuai dengan kawasan dipertandingkan. Calon mereka juga terlibat dengan berbagai-bagai jenis kerja kemasyarakatan.

Berbalik kepada calon DAP Batu Kawa, Christina Chiew/Chiew Wang See, jika beginilah caranya dia mengupas isu, bermakna dia tidak tahu apa yang disampaikannya. Akhirnya DAP menjadi wakil rakyat seperti ayam belanda yang ikut berkokok ramai-ramai apabila salah satunya mula berkokok..

Apapun, rajahmas tidak hairan.. jika sentimen orang cina mesti pilih pemerintah cina dijadikan alasan dalam pilihanraya, maka inilah jadinya. Letak batu atau apa saja jadi calon DAP pun, mereka pasti menang...Sumber bahan: RBF - Lihat kualiti wakil rakyat DAP

PEJUANG BANGSA

Posted: 20 Apr 2011 11:10 AM PDT

PEJUANG BANGSA


DAP memang celaka bangsat !! Kaut projek guna syarikat Bumiputra ...

Posted: 20 Apr 2011 09:49 AM PDT
Kes kematian TBH yang sedang disoal dalam Suruhanjaya Diraja  hari ini mendedahkan kebenaran  kepada kita   bahawa DAP bangsat yang selama selalu menuduh pemimpin UMNO dan kroninya  kaut projek , rupa-rupanya mereka ini lagi petualang babi besar punya !

Puak-puak chauvinis ini rupa-rupanya guna syarikat Bumiputra yang menjadi barua mereka untuk  kaut segala  projek-projek  dari kerajaan negeri Pakatan seperti di Selangor . 

Selama ini mereka kata kerajaan BN zalim dengan hanya memberikan projek kelas F kepada syarikat Bumiputra. Tetapi rupanya syarikat barua mereka berstatus BumiDAP dok buat kerja ini di Selangor  dan tak diketahui umum  .

Sudahla syarikat-syarikat  ini dapat projek pun kecil  , di sapu lagi oleh DAP . Memang musibat tahap celaka puak-puak chauvinis DAP  ini .  Bukan setakat cekik darah , tetapi ini  cekik nak bagi mampuih terus syarikat Bumiputra !

PB minta SPRM siasat perkara ini  . Jika tiada campur tangan DAP ini , sudah tentu syarikat-syarikat ini tidak mahu terlibat dalam perkara hingga menjadi alat dan pekakas kepada parti chauvinis ini.

Selain itu ,  PB ingin persoalkan juga  adakah kerajaan DAP Pulau Pinang juga membuat kerja dan modus operandi seperti ini ?  Kerana sebelum ini Guan Eng cakap di media  bahawa kontraktor Melayu paling banyak dapat projek kerajaan negeri . 

Adakah mereka ini  syarikat BumiDAP yang kaut banyak  projek kerajaan negeri P.Pinang ?petikan dari satumatiga

Waktu Buletin Utama siarkan berita ni tadi, aku terus cari cerita dalam net. Dapat berita dilaporkan Bernama di sini. Cuba korang baca perenggan ni:


Beliau (Lee Wye Wing - ahli perniagaan DAP) menafikan dakwaan Muhammed Shafee bahawa syarikat milik isterinya iaitu WSK Services, dibiayai oleh ahli DAP dan menafikan beliau menggunakan syarikat Bumiputera untuk memperoleh projek bagi kontraktor Kelas F.

Syarikat bumiputera itu adalah MKMN Enterprise, MA Bina Melur Enterprise, Fizami Construction dan Aris Enterprise. Wye Wing bersetuju dengan Muhammed Shafee bahawa syarikat-syarikat berkenaan mendapat wang pendahuluan daripada DAP sebelum mendapat bayaran balik daripada Pejabat Tanah dan Daerah.


Beliau juga bersetuju dengan cadangan Muhammed Shafee bahawa isterinya dan seorang anak saudaranya mempunyai hubungan dengan pemimpin tertinggi DAP .

Takkan la bagi wang pendahuluan saja kot. Nak menipu pun agak-agak la. Tak payah dok nafi-nafi. Semua orang tau, itu memang projek korang. Projek yang hanya guna nama Bumiputra. Celaka la lu DAP. Lu memang kasi jahanam Melayu dalam diam-diam.

Sedar la wahai Bumiputra sekalian. Ini hanya salah satu cara yang DAP terkantoi. Derang ni memang sejak kita belum merdeka kali buat pelbagai cara untuk jahanamkan Melayu. Jangan la jadi bangang dok sokong DAP! DAP memang Anti-Melayu/Bumiputra sampai bila-bila!

Bapak Rasis DAP gerun gelombang 1 Melayu !!

Posted: 20 Apr 2011 05:54 AM PDT
 Seperti dijangka oleh PB , artikel hari ini di Utusan Malaysia oleh Pen Pengarang Kump Utusan , Zaini Hassan akan dikecam gila babi punya oleh puak-puak pengamal tegar  rasis dari DAP .  


Seruan penyatuan bangsa Melayu di  Semenanjung cukup ditakuti DAP kerana mereka cukup  bimbang pada PRU 13 datang akan menerima nasib yang sama seperti mana  di PRN Sarawak di mana parti PKR dan PAS kalah teruk di kawasan bukan majoriti kaum pribumi .  . 

Lihat lah kenyataan Bapak Rasis DAP yang meroyan bila dengar saja seruan Melayu supaya bersatu ....

 Wakil rakyat-wakil rakyat Pakatan Rakyat (PR) menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengambil tindakan terhadap Utusan Malaysia yang cuba mewujudkan ketegangan kaum dengan mencabar gagasan 1 Malaysia yang bersifat inklusif. 

Hari ini, Utusan Maaysia meminta pemilik akhbar itu supaya mengadakan gerakan yang boleh dikenali sebagai "1Melayu, 1Bumi" melibatkan kesemua parti Melayu sambil mendakwa DAP mahu menggulingkan kerajaan pimpinan Melayu.

Penasihat DAP Lim Kit Siang (gambar) berkata, tulisan terbaru Utusan Malaysia yang bersifat "antinasional" membuktikan yang gagasan 1 Malaysia bukan satu kempen yang bertujuan bina negara yang serius, tetapi hanya bertujuan memancing undi melibatkan "Kemeja 1 Malaysia, Tupperware 1 Malaysia, Air Galian  1 Malaysia, Burger 1 Malaysia, akaun e-mel 1M dan lain-lain yang memburu keuntungan menggunakan 1M."

Kata beliau, dalam membuat gesaan antikebangsaan yang tidak bertanggungjawab, Utusan Malaysia sebenarnya meletakkan Najib dalam ujian sama ada beliau bersedia untuk mengambil tindakan ke atas Utusan dan mereka secara terbuka mencabar dasar 1 MalaysiaBlog MIM bidas sikap double standard Guan Eng yang melenting wakil Cina kabinet Sarawak

Posted: 20 Apr 2011 12:07 AM PDT

Oleh DR. NOVANDRI HASAN BASRI


PENOLAKAN sebahagian besar kaum Cina Sarawak ke atas parti SUPP dan menyokong DAP telah menyebabkan kaum tersebut bertambah kurang wakil dalam Kerajaan Negeri Sarawak.


Sebelum ini, SUPP mempunyai dua menteri dan empat menteri muda dalam pentadbiran negeri tetapi kini tidak lagi.


Dengan menyokong DAP dan menyingkir wakil kaum Cina dalam kerajaan negeri sedia ada, apakah ini bermakna kaum Cina tidak mahu lagi Timbalan Ketua Menteri (TKM) Sarawak daripada kaum mereka?


Apakah kaum itu tidak mahu suara dan kemahuan mereka didengar di dalam kerajaan baru Sarawak? Apakah wakil rakyat DAP dapat membantu mereka selain daripada kesenangan dan kemudahan yang telah mereka kecapi selama ini di bawah pentadbiran BN Sarawak?


Dan jawapan kepada soalan terakhir itu ialah tidak mungkin!


Pendirian majoriti kaum Cina di kawasan bandar sungguh menarik untuk dibincangkan sama seperti kaum-kaum lain di negara ini. Tetapi dalam masa yang sama, kita perlu juga faham bahawa segala kemudahan dan infrastruktur telah dicurahkan ke kawasan-kawasan bandar. Maka, apa perlu lagi mereka mempunyai wakil rakyat yang duduk di dalam kerajaan negeri?


Kerana tanpa wakil di dalam kerajaan negeri pun, fokus bajet negeri masih tertumpu di kawasan bandar. Kawasan-kawasan tersebut akan tetap dimajukan serta infrastrukturnya diperhebatkan. Secara tidak langsung, kelangsungan ekonomi penduduk di kawasan bandar akan terus terjamin seperti sedia kala.


Tatkala itu, tidak mengapa untuk mereka memilih wakil rakyat di luar kerajaan negeri yang berkemungkinan tidak berfungsi untuk menambahbaik ekonomi mereka. Cukuplah sekadar wakil DUN yang akan membangkang atau memantau keputusan kerajaan negeri di Dewan DUN kelak! Maka, apa perlunya wakil di dalam kerajaan negeri?

Ironinya, Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng melenting terhadap kenyataan Awang Selamat di dalam Mingguan Malaysia. Di antara kenyataan Awang Selamat ialah Kabinet Sarawak mesti reflektif kepada keputusan dan sikap pengundi dan kerajaan negeri sewajarnya memberi lebih penghargaan kepada golongan yang menyokong Ketua Menteri Tan Sri Abdul Taib Mahmud dan BN.


Kenapakah Guan Eng melenting dan mahu menggunakan isu ini untuk menyerang Utusan Malaysia dan Taib Mahmud? Padahal, beliau sendiri telah mengguna pakai konsep tersebut di Pulau Pinang!


Kaum Melayu adalah kaum majoriti di Pulau Pinang tetapi apakah ia diterjemahkan dalam komposisi kabinet kerajaan beliau? Berapa kerat orang Melayu dalam kerajaan Guan Eng? Apakah ia reflektif kepada peratusan Melayu yang terbanyak di negeri tersebut? Sudah tentu tidak!


Malah, Guan Eng sendiri didakwa lebih memberi penghargaan kepada golongan yang menyokong beliau dan DAP apabila menyenaraihitamkan kontraktor-kontraktor Melayu yang kononnya bersekongkol dengan kerajaan BN negeri dahulu. Dan di manakah keadilan dan kesamarataan Guan Eng dalam isu merobohkan gerai-gerai di negeri pimpinannya?


Kita menghormati undi rakyat tetapi dalam masa yang sama, undi itu juga menentukan suara kita didengar di dalam kerajaan negeri dan pusat. Kelancaran hubungan di antara kerajaan negeri dan pusat adalah sangat penting untuk memastikan rakyat negeri terus dibela.

Pembohongan barua DAP dijawab ! DAP memang parti RASIS !!

Posted: 19 Apr 2011 08:53 PM PDTPenafian  barua  DAP & Guan Eg  , Zairil Khir Johari bahawa parti DAP tidak langsung memainkan sentimen perkauman di kempen PRN Sarawak hari ini telah dijawab dengan pendedahan rahsia kejayaan DAP di sana. 


Tenyata Zairil  bernama seperti Melayu tetapi muka macam geng ultra kiasu ini  berbohong sama sekali bagi membela bosnya Guan Eng dan parti DAP !!
 Tindakan DAP menuduh Barisan Nasional (BN) tidak membela nasib masyarakat Cina bertujuan mewujudkan sentimen perkauman semata-mata bagi mendapatkan undi kaum tersebut.


Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari (gambar) berkata, DAP turut mempergunakan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas untuk membawa sistem dua parti iaitu untuk Cina dan bukan Cina bagi memecah-belahkan undi Melayu.


"Dalam hal ini, saya lihat konsep dua parti yang cuba dibawa oleh Penasihat DAP, Lim Kit Siang pada Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 telah berjaya apabila ramai pengundi Cina menolak BN.


"Di Sarawak, DAP melabelkan BN sebagai parti yang tidak membela nasib orang Cina. Ini merupakan taktik mereka untuk menarik undi kaum itu secara total dan pada masa sama mereka juga menggunakan PKR serta Pas untuk memecahkan undi Melayu," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Anuar, isu utama pengundi Cina di Sarawak tidak memilih BN bukan kerana trend atau pola pengundian, tetapi ia kesan tindakan DAP membakar semangat perkauman serta kebencian kaum lain terhadap BN.


Lihat juga kenyataan seorang calon DAP yang pertikai KM Sarawak dari kaum Melanau . KLIK DI SINI

Pas pun rakus dan zalim halau orang Melayu di Pulau Pinang !

Posted: 19 Apr 2011 06:44 PM PDT

PB semalam mendapat call daripada rakan  Pemuda UMNO Tanjung bahawa ada sebuah   rumah orang Melayu di Jelutong nak dihalau .  Ingatkan pemaju perumahan ka yang buat kerja -kerja zalim  tetapi rupa-rupanya balaci kesayangan Guan Eng iaitu khawarij PAS melalui Kariah masjid yangi dipegang oleh mereka . 


PAS  yang angkuh  dengan jawatan kariah masjid ini nampaknya  sudah ikut jejak langkah  Khalifah  Guan Eng bagi menghalau habis orang Melayu di P.Pinang . Tetapi kelompok yang menjadi target utama  PAS atau KPI mereka  ialah rumah  ahli parti keris iaitu UMNO  kerana inilah parti yang menjadi musuh utama parti itu untuk menarik sokongan orang Melayu . 


Di tambah lagi tuan rumah terbabit adalah Ketua Pemuda UMNO Cawangan , lagi lah mereka gila nak roboh kerana sekarang ini Pemuda UMNO PP selalu menghentam kerajaan bos besar mereka iaitu  Guan Eng. 


Tak sangka juga Kariah masjid yang sepatutnya menjaga kebajikan anak kariah sudah menjadi seperti  gestapo kerajaan regim Guan Eng . Tetapi mereka ini lebih advance lagi dari pihak PBT dengan pergi roboh tanpa ada  sebarang notis atau surat bertulis pun . 


Menariknya , puak2 Isle PAS  siap dengan tolong bawa lori lagi bagi angkut semua barang . Zalim betul puak-puak balaci Guan Eng ini hingga nak halau orang macam halau lembu ! 
Zarolnizam Talib,36 adalah Ketua Pemuda UMNO Cawangan Kebun Lama,Bahagian Jelutong yang tinggal bersebelahan masjid kebun lama menerima panggilan sehari sebelum rumahnya bakal dirobohkan atas arahan kariah masjid berkenaan,untuk makluman rumah tersebut adalah rumah pusaka milik keluarganya lebih 50 tahun,Pada kesokan harinya beliau mendapati lori yang diupah oleh kariah untuk memunggah barang dari rumahnya sebelum dirobohkan.


Berikutan kejadian yang menghayat  hati tersebut beliau telah membuat laporan polis dibalai Datok Keramat.Menurutnya "jika mereka ambil tanah turun temurun yang pun  telah diwakafkan ini pasti hidup saya bersama isteri dan juga 4anaknya tidak tahu masa depan mereka".KLIK DI SINI SELANJUTNYA 
Adakah parti seperti ini nak diharapkan nak bela orang Melayu Pulau Pinang !!  Bagi PB ..puak-puak ini tak layak nak bela orang Melayu ...


Mereka ini lah sebenarnya barua kepada DAP  kafir  !  Kalau mereka cakap PAS ganti UMNO ...sebenarnya yang sepatutnya PAS GANTI DAP HALAU ORANG MELAYU !!

laporan polis dibuat ke atas tindakan jenayah oleh Kariah PAS yang  pecah masuk rumah orang sesuka hati ...PeranakSamaTuaran.

Posted: 20 Apr 2011 11:09 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


Taiwanese-style DAP campaign

Posted: 20 Apr 2011 02:16 AM PDT

Kota Kinabalu: Sabah Progressive Party (SAPP) on Tuesday said many people in Sarawak as well as in Sabah have been calling for the opposition to come up with a "straight fight" formula to fight the Barisan Nasional (BN).

Its Youth leader, Edward Dagul said a straight fight against the BN would boost confidence among the people and also synergise opposition campaigners. "If this had been applied, the opposition might have won Ngemah and Telang Usang and other marginal areas where the combined opposition votes outnumber that of BN," he said in a statement.

DAP's Obama-style "Ubah" campaign he said bore elements of the highly successful Taiwanese opposition green-wave in 2000. He said it was a contest between the brilliance and youthfulness of DAP versus the stale and lethargic SUPP, against a back ground of resentment against Chief Minister Tan Sri Abdul Taib Mahmud. Unfortunately, he said this campaign did not reach the rural areas.

He said that SNAP, the only local opposition party in Sarawak, was literally murdered by PKR, its "big brother" in the Pakatan coalition, by offering it only three or four seats of the 71 seats.
He said PKR leaders made blatant lies against SNAP, which are now proven to be completely false. Allegations that SNAP was flushed with funds from Umno were later confirmed to be false by PKR state chief Baru Bian, he said.

Sheer folly, greed or suspicious motives might have driven PKR to contest in all the seats targeted by SNAP, he claimed. The only SNAP seat not disturbed by PKR was Pakan, the seat contested by SPDP (Sarawak Progressive Democratic Party) President, and that was because the PKR candidate did not turn up on nomination day. SNAP on the other hand had backed out from Bakalelan and other areas to give way to the PKR to contest.

Wakakakaka... SAPP, (Sup Ayam Panas Panas.)

PKR the real spoilers: SAPP

Posted: 20 Apr 2011 02:10 AM PDT

Kota Kinabalu: Sabah Progressive Party (SAPP) said PKR no longer serves any purpose being in the Pakatan Rakyat opposition coalition because it is proven they could not deliver Bumiputera votes and rural seats. Former PKR leader, Datuk Nahalan Damsal, said the three seats won by PKR in the recent Sarawak election were due to other factors.

"The Bakalelan seat was won by Baru Bian due to his strong personality, good record and financial backing," he said. "Ali Biju won the Krian seat because of his good local networks, big family and strong financial resources. As for Batu Lintang, it was a gift from the DAP to the PKR," he said, adding that PKR virtually lost in the 46 seats it contested.

Nahalan was formerly PKR Batu Sapi division head and was PKR candidate for Sekong State constituency in the 2008 general elections. It was during the period that he came to know only few Bumiputeras actually supported PKR. "That is why I proposed to SAPP President Datuk Yong Teck Lee to contest in the Batu Sapi by-election last year," he said. "However, PKR broke the friendly agreement with SAPP due to greed.

PKR made a lot of promises to the people in Sandakan during the Batu Sapi by-election. But soon after the by-election, PKR suspended the Batu Sapi division," he said. In the Batu Sapi by-election that was won by the BN, Nahalan said the Bumiputera votes that PKR garnered were only half compared to that obtained by the SAPP. "The Chinese who had voted for me under PKR in 2008, had swung away from SAPP to PKR because of the last minute campaign against SAPP by top PKR and DAP leaders from Kuala Lumpur," he said.

On other developments, he said the culture of internal conflicts in PKR was still rampant. Citing the case of Dominique Ng, the founder of Sarawak PKR and the only PKR candidate who won in Sarawak election in 2006, he said Ng was humiliated when the party dropped him at the last minute. PKR leaders, he claimed, promised Ng candidacy for parliament.

But if the PKR don't consider Ng good enough as candidate for the state seat, "why would (they consider) he be good enough for Parliament?" he asked. Ng's is a case of dishonesty, divisive politics, internal conflicts and factionalism practised by PKR everywhere including in Sabah, he said. Nahalan said it is for this reason he strongly urged the people in Sabah, especially Bumiputeras to join forces in SAPP to fight BN in the coming general elections.

Meanwhile, Supreme Council member Dr Roland Chia said PKR would continue to gain inroads in Sarawak despite winning only three seats. He said PKR could take pride that it was represented by a multiracial setup with one seat each won by an Orang Ulu, an Iban and a Chinese. Also, almost half of the 55 seats won by the BN saw the margin of win decreasing. "These were mostly in the Iban and Orang Ulu areas," he said in a statement.
That itself was another wake-up call for the coalition, that it cannot take indigenous votes for granted.

"The Ibans, especially, are angry over the NCR or native customary rights land issue. Over the years, they feel they have been marginalised," he said The BN's share of the popular vote dipped to 55 per cent from 63 per cent in 2006, which meant that Pakatan Rakyat has more than 45 per cent of the popular vote in Sarawak, he said.

He said the margins by which some of its candidates in the Chinese seats lost to DAP and PKR were stagerring. "That was the extent of the Chinese frustration in Sarawak's urban centres."
In Padungan, an urban seat in Kuching, DAP's majority increased from 1,417 in the last election to 7,884 while in Batu Lintang contested by PKR has a majority of 8,381, the second highest after DAP state chairman Wong Ho Leng who retained his seat with a 8,827-vote majority.
"It was a protest vote against the leadership of Taib (Sarawak Chief Minister)," he said adding that they Chinese felt they had been pushed to the limit.

Dr Chia said the BN cannot be complacent despite its comfortable two-thirds majority. If the Sibu by-election last year was a signal of what would happen on April 16, then Saturday's outcome is a warning of what might happen in the general election, he said. "The urbanites especially the Chinese want to see change and reform in the government and that includes the exit of old faces in SUPP and of course the eventual retirement of Taib," he said. The changes, he said, would have to take place before the next general election.

The constituencies of Kuching and Sibu are already in DAP hands, he said adding that other parliamentary seats in danger are Sarikei, Miri, Lanang and Stampin. The shakiest is Sarikei in which Barisan won by only 51 votes in the 2008 general election, he said. Federal leadership he said cannot be blamed if it seems over-eager about pushing for a leadership transition in Sarawak. Sarawak's fixed deposit tag he said does not seem as secure as it used to be.
In retrospect, he said the election result in Sarawak will definitely see a greater gains by Pakatan Rakyat in Sabah.

Hahaha... yeaa, whateverlah, i thought these guys are born loser, a very-very bad loser!!

Sabah is different, says Tan

Posted: 20 Apr 2011 02:01 AM PDT

Kota Kinabalu: The Barisan Nasional (BN) should accept the decision by the people in Sarawak in the recent State election, especially in urban areas. Gerakan Vice-President Datuk Raymond Tan said it was more important to find out why the Chinese in urban areas decided to vote for the opposition.

DAP won 12 out of 15 seats that it fielded candidates in its best electoral performance in Sarawak. "They were very, very well prepared, what to say and what picture to put up. They planned everything. They did very well, were organised and very detailed," he said after representing Chief Minister Datuk Seri Musa Aman at the launching of the Transformational Leadership programme at Shangri-La's Tanjung Aru Resort and Spa, Tuesday.

However, the peninsula-based Gerakan believes the "winds of change" as demonstrated by the Chinese community there would not blow over to Sabah. "The party (Gerakan) had learnt well about what had transpired in Sarawak and, thus, will prepare for the general election that is expected to be held soon. "When the time comes for Sabah, we will know what to do," Tan said.

During his trips to Sarawak, Tan said he found that the people there understood the scenario not just in Sarawak but also issues and challenges in the country, especially in urban areas.
The people are more open-minded to issues both in the state and also nationwide. Hence, Sabah must learn about what transpired in its neighbouring State, he said. "This is something that we and I need to be aware of and learn from in order for us to prepare ourselves in the direction that we are going," he said.

Tan, who is also State Industrial Development Minister-cum-Tanjong Papat Assemblyman, said doing the routine during campaigning such as putting up posters, giving ceramah (public rally) and shaking hands with the constituents was not enough. "They could not claim that are already popular after doing all these. Each campaign process is different and they learn new things from it, he said, adding the Sarawak general election was no exception." People in the State, particularly in urban areas, he said, would draw comparisons to the scenario that took place in Sarawak. "So, if the people in Sarawak were discontented or unhappy with certain things there and the Government was not doing anything about it, and we face a similar situation, then we would probably end up in the same way," he said.

Thus, the party needs to be focused, he said, adding if certain things were raised by the people and not enough was done to address these, Sabah would probably face a similar fate.
From his observation, he said many people especially in Sarawak's urban areas are unhappy, discontented and also frustrated over some issues.

Certain things that the Government should have settled, he said, failed to be resolved.
However, Tan said the situation was not only faced by certain communities but felt across the board. It applied to the Chinese, Ibans and also Malays, he said, adding that it was not only confined to the Chinese.

It is for this reason that the opposition influence had spread from urban areas to rural areas.
"So, the Prime Minister was right in querying whether we are really in touch with the people and that if you are in touch with the people and know how to address their needs, you will get their support," he said.

He said that as leaders they could not just assume that the people would be contented after providing them with the necessities. "You could have done it but they would still be unhappy.
So, it is important that whatever you do, it touches them or that it gets to them," he said.

JomoSama nampak kenyataan ini lebih kepada perumpamaan yang menyebut`kalau tarik rambut dalam tepung, tepung tidak berselerak, rambutpun tidak putus." Kononnya nak jadi wira kaum CINA, sedangkan sudah mengetahui hala tuju kaum itu. Lebih kepada menjaga periuk nasi daripada betul-betul memperjuangkan nasib kaum mereka. Pada JomoSama, kalau orang CINA sudah buat keputusan tidak mahu sokong kerajaan, biarkan saja. Coarak pemikiran mereka sudah mulai kelihatan sejak PRU ke-13 yang lalu, kenapa nak berpura-pura lagi nakkan mereka sokong kerajaan. Kerajaan BN patut tumpukan perhatian pada kumpulan yang menyokong mereka, mendukung mereka untuk menjadi pemimpin parti dan negara.. kalau orang tak sudi, buat apa nak paksa??

Becoming harder to forgive Mahathir

Posted: 20 Apr 2011 01:55 AM PDT

Kota Kinabalu: Tun Dr Mahathir Mohamad stepping down as Prime Minister was enough for many in Sabah to forgive but his latest book and comments made it difficult to do this, according to Sabah DAP Chief, Jimmy Wong.

He said for the record, Mahathir's policy on Sabah had hurt many people, especially the non-Muslim Natives. The so-called much publicised book "Projek IC" by MD Mutalib where it was stated that hundreds of thousands of illegal immigrants were systematically legalised and entered into the electoral roll was the most outstanding legacy he (Mahathir) left behind for Sabah, he said in a statement, Tuesday.

Wong said Sabah DAP was not surprised with the former Prime Minister's statement saying that DAP is a racist party and that Sarawak has now been infected with the DAP racist virus.
Jimmy added that his latest book "A Doctor In The House" reflected on the inner side of Dr Mahathir.

The Sri Tanjung Assemblyman said he wanted to advise Mahathir that time is not on his side.
"People say we must repent and spend more time to get to know and get closer to our Creator as we grow older into our twilight," he said and believed Dr Mahathir should enjoy his retirement and grow old gracefully.

Apa yang telah DAP buat dikawasan yang mereka wakili..?? Habukpun tarakkk.... pengundi CINA memang tak mahu sokong orang Melayu jadi ketua mereka... kerana mereka sudah kaya, mereka sudah menguasai ekonomi negara.. buat apa lagi nak kawtow pada orang Melayu?? Tapi.. apakah kuasa majoriti tidak boleh menenggelamkan kuasa ekonomi?? Lu pikirrlah sendiri apekk......!!

BN not fully aware of Chinese needs: LDP

Posted: 20 Apr 2011 01:39 AM PDT

Kota Kinabalu: The recent Sarawak election showed that the Barisan Nasional (BN) is still not fully aware of the needs of the people, particularly the Chinese community. Liberal Democratic Party (LDP) Deputy President Datuk Chin Su Phin said despite retaining the two-third majority, Sarawak BN saw its votes dropping to 55 per cent from 65pc in the previous state election.

"This means almost half the popular votes went to the opposition," he said. "In the Chinese majority seats, about 80 per cent of the votes went to the opposition, particularly DAP which won 12 of the 15 seats that are concentrated in the urban areas. Even Parti Keadilan Rakyat won three seats of which one is a predominantly Dayak area," he said.

According to Chin, Sarawak Chief Minister Tan Sri Abdul Taib Mahmud should thank Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak and his deputy Tan Sri Muhyiddin Yassin as well as the entire Federal Cabinet who went all out campaigning for the BN during the election.

"It was the first time we saw both the PM and DPM campaign together for one week. If not for the two leaders the result would have been different and the BN might have failed to get a two-third majority," he said. On the defeat of SUPP President Tan Sri George Chan, he said the people there wanted Taib to step down as Chief Minister. "As a result, SUPP became the victim. Had the issue been settled before the election, SUPP would not have lost heavily," he said.
He claimed the same leadership issue was adversely affecting the Sabah BN coalition and that the Prime Minister should be brave enough to effect changes in the BN leadership in the two states.

Chin claimed the Sabah BN leadership exploited powers and influence to gain the support from the Chinese chambers of commerce and religious bodies. "It was sad that certain leaders from the Chinese chambers of commerce and religious bodies were involved in politics as well as issuing political statements to the media for their own agenda," he said.

"The Prime Minister should re-look the situation in Sabah and change the State BN leadership as soon as possible and not wait until the next general election. We believe Sabah Umno have adequate leaders from their own ranks to take over and effect the changes," he said. "Apart from the Chinese, many from the other communities are also unhappy with the present State BN leadership. We all see the problems in Sabah and I hope other BN component parties are brave enough to speak up," he said.

"In the 2008 general election, Gerakan almost lost all the seats it contested due to the political tsunami and today, SUPP was dealt the same fate, so there is a great urgency to resolve the pressing BN leadership issue in Sabah before the next general election comes," he said.
He said the Chinese community in Sabah is not anti-BN government and in fact appreciated the government contributions including the allocation of financial grants to schools and religious bodies.

"I believe the issues such as concerning the Bible and the illegal immigrants are not the reason for the people to vote the opposition in Sabah and Sarawak. The main reason is that they have lost confidence in the BN leadership of the State. "Another issue is the Chinese dislike for certain BN leaders who always raise sensitive issues in Parliament and to the media," he said, adding that he agreed with Umno Youth Chief, Khairy Jamaludin that "what we are facing now is the problem of leadership". "The LDP will bring up issues affecting the BN and the people of Sabah in the next BN supreme council meeting," said Chin.

JomoSama rasa kenyataan ini bukan mewakili kaum Cina di Malaysia, dan sudah pasti bukan suara kaum Cina di Sabah. LDP hanyalah sebuah parti yang ujud atas kertas sahaja, tetapi di alam nyata..mereka ni cuma merupakan beberapa orang CINA yang terpinggir oleh kaum mereka. Kaum sendiripun tidak pakai, apa lagi BARISAN NASIONAL SABAH secara amnya. Jadi... buat apa mahu peduli apa yang dia cakap.. sudah jelas orang CINA sokong PEMBANGKANG iaitu DAP.. parti-parti CINA dalam BN di Malaysia ni hanya sekelompok orang-orang CINA yang mengaku mempunyai pengikut yang ramai, tetapi pada hakikatnya.. menang kerana disokong oleh kaum BUMIPUTERA Malaysia. Biarlah orang CINA semua sokong PEMBANGKANG... adapun bagus, kalau tiadapun lagi bagus.

DIMENSI

Posted: 20 Apr 2011 11:04 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Penyokong gay semakin besar kepala

Posted: 20 Apr 2011 07:30 AM PDT


Malaysia's anti-gay camp violates law says minister

A camp set up to correct the effeminate behaviour of Muslim schoolboys violates the law and should be abolished, says Malaysia's women's minister.

Sixty-six schoolboys identified by teachers as effeminate began counselling this week to discourage them from being gay.

They are undergoing four days of religious and physical education.

An education official said the camp was meant to guide the boys back "to a proper path in life".

But the women's minister, Shahrizat Abdul Jalil, said singling out these children based on perceived feminine mannerisms was traumatising and harmful to their mental health.

The camp violates the Child Act, which protects children without prejudice, she said. Click here

Salah ke jika ada pihak2 yang secara sukarela nak memperbetulkan minda dan akhlak kanak2 dari tersasar lebih jauh sekiranya masih ada ibu bapa yang mengambil ringan tentang pendidikan agama serta kurangnya asuhan di peringkat awal?

Memang benar ibubapa harus menunjukkan contoh yang baik terhadap anak2. Bagaimanapun kita tak boleh salahkan 100% terhadap ibu bapa jika ada anak2 mereka menjadi liar atau silap pilih jalan hidup. Keadaan persekitaran juga memainkan peranan dalam membentuk minda mereka.

Sebagai contoh..jika sesebuah keluarga itu mempunyai ahli keluarga yang ramai. Kebetulan mereka mempunyai ramai anak perempuan dan mungkin sorang anak lelaki. di takdirkan anak lelaki itu lebih cenderung kepada sifat lemah lembut (nyah) di sebabkan pergaulan dengan kakak2nya. begitu juga sebaliknya.

Zaman dah berubah. dunia semakin canggih. Anak2 sekarang tak macam dulu. anak2 dulu main cap teh, galah panjang, batu sembat, polis sentry dan macam2 permainan tradisi lagi. Anak zaman sekarang main PS2, PSP, komputer dan tah hape2 lagi. Pokok pangkalnya mereka mudah terdedah dengan pelbagai budaya dan ideologi.

Berikutan dunia tanpa sempadan, pengaruh budaya luar begitu mudah meresap ke dalam jiwa anak2. Di sini lah ibu bapa harus memainkan peranan dengan lebih efektif. Perhatian dan pembentukan sahsiah begitu penting agar mereka tidak mudah tergoda dengan hawa nafsu. Tanpa kedua2nya anak2 kita boleh hanyut. Pengaruh gay adalah satu daripada gejala sosial yang sedang merebak di negara ni.

Kini sudah ada pihak2 yang berani tampil cuba mempertahankan kaum gay. Tambah pula ada di antara mereka tanpa segan silu mengakui tak kesal jadi gay. Mereka juga berani mencabar undang2 apabila membuka pusat urut dan spa khas untuk lelaki2 gay mendapatkan khidmat mereka.dasat2!..

Mereka di sokong oleh pihak2 luar terutama dari pemimpin2 politik gay terkenal seperti Peter Tatchell. Organisasi seperti merdeka seksualiti secara terang2an menyokong kebebasan hubungan gay. Mereka menganggap hubungan gay tidak menyalahi batasan norma manusia. Mereka tak memikirkan akan dosa atau pahala asalkan aktiviti songsang mereka terbela.

Mereka mahu kerajaan mendengar rintihan dan keperluan naluri mereka. Mereka mahu kerajaan tunduk kepada desakan mereka dan sekaligus mengiktiraf kegiatan songsang mereka. Mereka mahu Malaysia mengambil contoh kebebasan hubungan gay dari negara2 maju yang lebih terbuka. Mereka pentingkan hubungan sejenis dari hubungan halal

Semoga anak2 kita terlepas dari sebarang mala petaka omegay..nauzubillah

Dd i n b u n g a

Posted: 20 Apr 2011 07:36 AM PDT

Dd i n b u n g a


PERINGATAN - SAMPAI BILA KES SAIFUL NAK SELESAI???? HELAH ANU WAR UNTUK BEBAS HINGGA PRU13

Posted: 19 Apr 2011 11:49 PM PDT


PEACE 4 ANU AKU

Kerajaan umpama bekerja cubit sana sikit, cubit sini sikit, akhirnya satu apa pun tak selesai kalau nak selesai pun ambil masa lama, KERANA APA???? sebab terperangkap dengan berkemungkinan berperancangan atau secara kebetulan muncul lepas satu isu ke satu isu lain seperti contoh sedang bicara kes Saiful, muncul kes Video Seks, lepas tu muncul kes pendedahan Konspirasi Raja Petra akibat dari itu lahirlah beberapa kes untuk disiasat seperti Individu yang didakwa terlibat membuat cerita fitnah melibatkan beberapa orang tertentu seperti berpangkat Let Kol, Isu Sumpah bohong RPK ini tak termasuk kes saman menyaman antara Anu War terhadap individu2 lain yang belum diselesaikan kesnya.

Maka akhirnya Anu War berjaya melewat - lewatkan kes utama yang sedang dibicarakan di Mahkamah sekarang ini kerana Kerajaan dilihat hilang tumpuan hingga kes tersebut berlarutan dan berpanjangan tak berkesudahan sehingga Anu War bebas menyebar fitnahnya di merata Negeri dan Kampung.

PERSOALANNYA????? ADAKAH SENARIO INI AKAN BERLARUTAN SEHINGGA PRU13 KELAK YANG MUNGKIN DIADAKAN BILA2 MASA ATAU PUN PADA HUJUNG TAHUN 2011 ATAU PUN AWAL TAHUN 2012, BIAL TARIKHNYA BUKAN ISUNYA, TETAPI ADAKAH SEHINGGA TARIKH PRU 13 DIUMUMKAN ANU WAR MASIH BEBAS MENYEBAR FITNAH TAHYULNYA????.

ADA KAH TAK TERFIKIR KITA MENGENAI BEBERAPA STRATEGI INI BERKEMUNGKINAN JUGA IANYA SATU RANCANGAN JAHAT YANG DISENGAJA ATAU TAK SENGAJA UNTUK MELAMBAT - LAMBATKAN KES SAIFUL YANG DILIHAT TIDAK BERPIHAK KEPADA ANU WAR DENGAN MENGETENGAHKAN KES - KES BARU AGAR KERAJAAN TERLALAI SENTUH SANA TAK KENA, SENTUH SINI TAK KENA.

DS Nazri Tan Sri Yeop Aziz selaku Menteri Kehakiman dan DS Hishamuddin Tun Hussein selaku Menteri Dalam Negeri jangan terlalai dan seronok akan munculnya berbagai - bagai isu yang melibatkan Anu War hingga kita dibuai buaian nenek kebayan, duduk bersama - sama dan fikirkan langkah cepat, cekap dan tepat, AMBIL LAH TINDAKAN SEGERA AGAR ANU WAR TIDAK BEBAS MERACUN FIKIRAN RAKYAT.

LEBIH MOLEK JIKA KES SAIFUL BERKEPUTUSAN SEBELUM PRU13 DIUMUMKAN KERANA SEMUA PIHAK INGIN MENGETAHUI SIAPA BENAR DAN SALAH DENGAN KADAR SEGERA.

bumiyang

Posted: 20 Apr 2011 03:32 AM PDT

Ohpolitik!™

Posted: 20 Apr 2011 03:25 AM PDT

Ohpolitik!™


Selangor Air Free : Kelantan Air Berbayar dan Karat!!!

Posted: 19 Apr 2011 04:42 PM PDT


Rasanya bagi mereka yang penah ke ceramah Pakatan Rakyat biasa dengan kisah penceramahnya yang wajib akan memberitahu seperti berikut :

".....Pakatan Rakyat di Selangor kita bagi air percuma kepada rakyat, di sini ada?...."

Umpan ini dijawab dengan "...TIADA!!..." teriak pendengar ceramah yang merupakan toktok pakatan rakyat. Namun hakikatnya kisah ini dan sadiwara ini hanya keudara di luar negeri Kelantan, Kedah dan Pulau Pinang. Kenapa luar dari negeri ini?

Kerana hanya Selangor mendapat air percuma. Negeri yang memang maju, dan rakyat yang kaya mendapat air percuma. Hakikat yang perlu difikirkan sejenak. Persoalaan aku lagi kenapa?

Dan kisah ini aku panjangkan ke nergeri lain yang juga di bawah Pakatan Rakyat, di Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan tiada istilah air percuma. Ditambah pula kadar tarif air dinaikkan.


Kisah pula semakin meruncing di Kelantan, apabila negeri yang paling lama ditadbir Pakatan Rakyat masih belum mampu untuk menyalurkan air bersih yang berbayar. Bukan percuma. Aku ulang berbayar. Kini rakyat di Kelantan hanya mampu minum dan masak menggunakan air berbayar dan karat.

Sudahla berbayar, karat tekanan air pula rendah. Apakah ini yang dinamakan keadilan buat rakyat? Di Selangor rakyat kaya. Duduk di bawah Pakatan Rakyat tidak sampai setahun jagung, air percuma diberikan. Kelantan 20 tahun lebih di bawah Pakatan, di mana air bersih yang berbayar? Bukan percuma, tapi berbayar?

Inilah hakikat bagaimana Pakatan Rakyat mampu untuk mengambil apa jua yang dilihat tindakan perlu bagi membeli undi rakyat. Bukan untuk memperjuangkan untuk susahnya rakyat yang terpaksa membayar air karat yang disalurkan ke rumah.

anakbukitgantang says

Posted: 20 Apr 2011 03:20 AM PDT

anakbukitgantang says


Poem for the unsung heroes in Malaysia

Posted: 19 Apr 2011 08:32 PM PDT

Amids the recent brou ha ha made by one senior government officer  (TKSU) of a ministry  "caught wet between his ears" with his ex personal assistant at a hotel in Feringhi, Penang, I came across a poem written by another senior officer (yes, a retired TKSU ) of a neighboring ministry in Putrajaya. Let us all digest the poem.  To government officers out there, please remember, stop being rhetoric, focus on empathy and have courage to be honest.


Dearest friends and colleagues,


Be firm yet soft,like a french bread


Hard on the outside, soft on the inside


Learn how to feel what others feel


Focus on EMPATHYStop being rhetoric


Justice must not only seen or heard


Justice must be seen to be done


So focus on FAIRNESS


Do not just fold your hands


Or sit back tightlipped


Be PRINCIPLE CENTRED

Learn to speak up


Have COURAGE

Be consistent


Half truth is still a lie

Be honest


Because HONESTY is the best policy


Do not wait to be told


Be different, make a difference


Have INITIATIVE


Be CREATIVE


Face criticism


Have OPTIMISM


Never give up


Have PERSERVERENCE


Have a big heart


Respect everyone including your enemy

It reflect high self esteem


Respect do not come with the chair


RESPECT got to be EARNED


As you go up do not forget to look down


Avoid threats


TEACH, not punish


Punish build up low self esteem


Teach, build up CONFIDENCE


To be a true leader


Buildup leaders, not one but many


Know the difference


Between the forest from the trees


Then you know the difference between


RESPONSIBILITY and ACCOUNTABALITY
By Datuk Fauziah Bachik, ex TKSU, Kem Wilayah Persekutuan


tunku

Posted: 20 Apr 2011 03:08 AM PDT

tunku


Najib Tun Razak providing 'touch points'

Posted: 19 Apr 2011 05:00 PM PDT

Gerakan Vice-President Says BN Politicians Should Learn From PM's 'Touch Points'

KOTA KINABALU, April 19 (Bernama) -- Gerakan Vice-President Datuk Raymond Tan Shu Kiah said Barisan Nasional (BN) politicians should learn from the emphasis of Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on providing 'touch points' for the people to gain their support.
Najib's thought leadership, policies and presence in Sarawak were described as the major factors in helping BN retain a two-thirds majority in the recent state election.
"It is important that in whatever we do, it (the action) should reach out and touch them (the voters)," he told reporters here today when asked to comment on the results of the election.
Tan said BN politicians could learn a lot from the Sarawak election, especially in asking themselves whether they had done enough to resolve issues raised by the people.
"Probably, not enough. We cannot make assumptions that we have done enough," he added.
Tan said the decision by some voters in Sarawak to vote for Opposition parties should be accepted and that the swing in support for the Opposition had to do with dissatisfaction over unfulfilled needs of the people.
"We had seen a lot of things in our trips to Sarawak (during the campaign). At the back of my mind, there was a sentiment of unhappiness and frustration...that certain things that needed to be done, was not done," he said.
Tan, who is also Sabah Industrial Development Minister, noted that the wave favouring the Opposition did not just sweep over urban areas but also beyond such areas as could be seen from the sizeable number of votes obtained by the Opposition elsewhere.
"I don't want to single out the Chinese. It was across the board, every community, not just the Chinese voters.
"They (the voters) made their decision. There must be a reason for them to vote in this particular manner. They are not just looking at Sarawak (issues). Their mind was open, they were looking at various issues in the country."
But Tan also said that the Opposition capitalised on the people's frustration in an aggressive manner, literally.
"They (the Opposition) were also very well-prepared. They planned everything, were very organised, very detailed -- we should learn something from Sarawak. I learnt," he said.

tunku : bn leaders should learn the approaches by najib,especially going to the ground.going to the ground does not mean that you only walk and greet people,shake hands etc.it is more than that.feel the pulse of the people, what are their concerns,what are the problems they are facing and how to help them.if every bn leaders can do this, i am sure BN will win with great majority in the next GE. it is still not too late. those who are there for a long long time should go.go gracefully.don't wait till you are thrown out.we have seen many leaders thrown out, samy vellu one of them and recently george chan.there are more but they survive because they were lucky but will not remain lucky forever. BN should be on attack mode now.gone are the days BN always on the defensive mode. we should attack in order to defense.get rid of all the viruses in the party now.

1MALAYSIA EMAIL- Not Finance by the Government.

Posted: 19 Apr 2011 09:00 AM PDT

Official email account for each Malaysian adult

Initiative is to allow direct and secure communication between the public and the Government
PUTRAJAYA: All Malaysians who are 18 years old and above will be assigned an email account each in order to receive statements, bills and notices from the Government.
The initiative would allow direct and secure communication between the public and the Government, said Tricubes Bhd chief executive officer Khairun Zainal Mokhtar.
Tricubes Bhd is the company developing the 1Malaysia Email project in collaboration with Microsoft.
Khairun said Tricubes Bhd would also spearhead the development of a web portal which would include social networking services, online bill checking and payments.
"Currently, the company is still running stress test for the portal.
"Hopefully, we can get it ready by July this year," he told a press conference at the fifth progress update of the Economic Transformation Programme in here, Tuesday.
Meanwhile, the Performance Management and Delivery Unit (Pemandu), responding to queries on the project, said the 1Malaysia Email address would not be made compulsory.
"1Msia Email is a private sector-led initiative by Tricubes, with investment from the company and not the Government," a Pemandu source tweeted.

tunku: lim kit siang in his tweet and blog has started to poison the people's mind and condemn this project as though it is the government money.he is lying as usual to whole nation that government is spending money unnecessarily when it is not finance by the government.this is what dap is good at, lying and spinning.he should support and glad that such a project is being implemented.

PAPA GOMO

Posted: 20 Apr 2011 01:22 AM PDT

PAPA GOMO


Ustaz Nasarudin Mat Isa Sudah Menonton Video Seks Anwar Ibrahim Apa Komen Beliau?

Posted: 20 Apr 2011 12:01 AM PDT
Lain macam bila Puak PAS di lihat menyepi berhubung isu Video Seks Anwar Ibrahim. Malah kepimpinan PAS di lihat jarang bercakap mengenai Skandal Video Seks Anwar Ibrahim ini. Kenapa senyap? Kenapa membisu? Bukankah PAS WAJIB menyiasat kebenaran Video Seks Anwar Ibrahim Ketua Umum Pakatan Rakyat?

Gomo tidak mahu mengulas panjang namun untuk makluman semua Gomo boleh SAH kan bahawa di dalam kepimpinan PAS yang sudah melihat Video Seks Anwar Ibrahim adalah Timbalan Presiden PAS iaitu Ustaz Nasarudin Mat Isa.

Boleh sesiapa sahaja di dalam PAS berjumpa dengan Beliau dan bertanyakan apakah kebenaran dalam Video Seks Anwar Ibrahim itu.

Psssttt.... Siapa lagi di dalam PAS yang sudah melihat Video Seks tersebut? Akan di dedahkan kebenarannya kelak...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Terkini - Sidang Media Wan Azizah Berkenaan Logo Baru PKR Dalam Menghadapi PRU13

Posted: 19 Apr 2011 10:36 PM PDTKuala Lumpur 20 April . Kepimpinan PKR telah sebulat suara bersetuju untuk menggunakan lambang baru Parti Keadilan Rakyat. Logo di atas di cadangkan oleh Presidennya sendiri iaitu Wan Azizah dan di sokong oleh Nurul Izzah selaku Naib Presiden dan timbalan presiden Azmin Ali.

Pada pelancaran Logo bqru PKR itu juga Wan Azizah selaku presiden mengumumkan PKR akan menggunakan Logo baru ini pada PRU 13 dan bermula hari ini logo PKR yang ada di minta untuk di gantikan dengan logo yang baru seberapa cepat yang boleh.

Turut di fahamkan pada majlis pagi tadi, punaisihat PKR Anwar Ibrahim yang waktu ini berada di London sedang mendapatkan Sponsor dari syarikat Jam Tangan Omega bagi membantu kempen PKR pada PRU 13 nanti.


Pssssttt. Hehehe jam tangan omega makin laris sekarang ni
Published with Blogger-droid v1.6.7

Anwar Ibrahim Pemimpin Yang Tidak Bermoral Menyamai Iblis Syaitan

Posted: 19 Apr 2011 06:30 PM PDTPILIH PEMIMPIN BERMORAL

PENGENALAN

Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) telah melakukan pelbagai kesalahan sepanjang beliau berkecimpung dalam politik tanah air. Akibatnya, satu persatu pengikut dan sahabat setia beliau bertindak keluar parti dan menyertai Barisan Nasional (BN).

Antara kesalahan yang dilakukan oleh beliau termasuklah penyalahgunaan kuasa, politik wang, kronisme dan masalah moral yang kronik (seks luar tabii).Terkini beliau dikaitkan pula dengan satu lagi kesalahan seks iaitu melanggan pelacur di hotel sebuah negara jiran. Isu ini sedang hangat dan telah menjadi kes polis apabila ianya telah didedahkan oleh kumpulan Datuk " T " (Tan Sri Rahim Tamby Chik, Datuk Eskay Abdullah dan Shuib Lazim).PERANAN DSAI DALAM POLITIK TANAH AIR

Apabila DSAI dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO pada tahun 1998 akibat daripada isu moral yang dihadapi oleh beliau pada masa itu (seks luar tabii dan penyalahgunaan kuasa), beliau telah bertindak menggerakkan rakyat untuk bangkit menentang kerajaan Barisan Nasional (BN) yang kononnya dianggap melakukan kezaliman terhadap beliau. Dengan slogan "REFORMASI" beliau telah memimpin pakatan pembangkang (gabungan PAS, DAP dan PKR) untuk menentang BN dalam setiap kali pilihan raya diadakan. Dalam pilihan raya umum 1999 (PRU 1999) pakatan mereka digelar "Barisan Alternatif (BA)", PRU tahun 2004 pakatan mereka sangat kelam kabut dan kalah teruk. Namun pada PRU 2008 sekali lagi DSAI berperanan penting dalam pakatan pembangkang dengan penubuhan "Pakatan Rakyat (PR)" dan berjaya menang 82 kerusi Parlimen dan mengambil alih kerajaan negeri di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Perak disamping mengekalkan Kelantan di bawah PAS. Tetapi pada awal tahun 2009, Perak telah ditawan semula oleh BN apabila 5 ADUN PR memilih untuk menjadi ADUN Bebas dan bersama dengan BN akibat hilang keyakinan terhadap DSAI. Sehingga kini, DSAI adalah Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pengerusi Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat. Beliau bercita-cita besar untuk menumbangkan BN dan menjadi Perdana Menteri Malaysia.

PEMIMPIN DAN MASALAH MORAL

Aspek moral sangat dititik beratkan dalam ajaran Islam apatah lagi jika melibatkan seorang pemimpin kerana masalah kepimpinan adalah bersangkut paut dengan ibadat. Pemimpin diibaratkan sebagai seorang imam yang memimpin makmum melakukan ibadat kepada Allah SWT. Jika salah imam memimpin maka rosaklah makmum yang dipimpin. Jika buruk perangai imam maka buruklah akibat yang akan diperolehi oleh makmum. Hakikatnya umat Islam sepatutnya menjadi umat contoh kepada umat lain. Maka amat tidak wajar jika orang yang menawarkan diri sebagai pemimpin mempunyai masalah moral yang teruk.

Sebagai agama yang sesuai untuk sepanjang zaman,keadaan dan masyarakat, maka sifat-sifat universal ada pada agama Islam. Demikian, jika isu moral menjadi perkiraan penting dalam Islam, begitu jugalah dalam agama-agama lain yang juga mahukan pemimpin bermoral tinggi dan berperibadi mulia.

KESIMPULAN

Sebagai rakyat, kita berhak untuk memilih individu atau kumpulan yang benar-benar layak dan bermoral tinggi untuk diangkat sebagai pemimpin. Adalah amat tidak wajar sama sekali jika aspek moral tidak dijadikan asas penting dalam perhitungan kita memilih pemimpin. Jika isteri, anak-anak, saudara mara serta sahabat dan pengikut setia pun sanggup ditipu oleh DSAI, maka sangat tidak mustahil untuk beliau menipu kita. Justeru, individu sebegini serta parti dan pakatan yang beliau sertai mestilah ditolak agar kita tidak dibebani dengan masalah yang beliau hadapi sekaligus bakal menjadikan rakyat hidup dalam sengsara apabila terpaksa bergelut dengan krisis moral dan peribadi.


FREE VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM KLIK DI SINIPsssttt....Sudah nyata dan jelas Wajib kita nyahkan Anwar Ibrahim ini dengan segera

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Video Seks Anwar Ibrahim Lagu Thailand

Posted: 19 Apr 2011 06:38 AM PDTJawap lah Kau Nuar Al Juburi Sedikit Masa Lagi........ Aku tak sabar nak lihat reaksi Penyokong Al Juburi Bila Video Seks Penuh Tersebar!!!!


Psssttt....Anwar Pi Luar Negara Buat apa?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sahabat-Gunung

Posted: 20 Apr 2011 01:21 AM PDT

Sahabat-Gunung


Bukan Contoh Terbaik Buat Belia

Posted: 19 Apr 2011 08:38 PM PDT


Isu tangkap khalwat terhadap Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Belia Dan Sukan, Datuk Salim Parlan bersama setiausahanya, Nur Diayana Norslan sedang hangat diperkatakan...

Bagi aku, senang sahaja. Beliau yang juga Bekas Pengarah Penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan, dan kita berada di dalam sebuah kementerian yang pada dasarnya menjadi tempat anak-anak muda, belia remaja jangan dicemari dengan isu ini yang sebenarnya tidak memberi contoh yang baik kepada anak muda Malaysia hari nie.

Jangan kita sibuk ajak remaja elakkan masalah sosial, tetapi di dalam Kementerian Belia Dan Sukan sendiri, ada insan yang tergamak mencemari pendekatan dan matlamat kementerian tersebut sendiri.

Maka, Datuk Salim Parlan harus direhatkan seketika sehingga masalah sosial beliau diselesaikan walaupun katanya, dia susah mengahwini Nur Diayana di negara jiran ....

Anwar Ibrahim Sokong Pendekatan Tan Sri Muhyiddin

Posted: 19 Apr 2011 05:55 PM PDT

Berita gembira yang diterima oleh Anwar Ibrahim dan mungkin buat kali pertama Anwar akan gembira dengan dasar atau langkah kerajaan BN sejak beliau dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Ianya merupakan langkah dan pendekatan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang berharap sekolah-sekolah di Malaysia boleh mengadakan program pertukaran dengan Experimental High School di Beijing.

Ini berikutan sekolah yang terletak di bawah kelolaan Beijing Normal University menunjukkan prestasi cemerlang dan memenangi anugerah atas program pertukarannya di peringkat antarabangsa.

Muhyiddin berkata sekolah-sekolah di Malaysia boleh belajar daripada Experimental High School yang menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan sukan, untuk memperbaiki program sukan serta meningkatkan pencapaian keseluruhan pelajar di Malaysia.

Ini kerana Anwar dah lama suka sangat berhubungan dengan pihak dari sana. Dengan langkah ini, hubungan dua negara dapat dieratkan, malah Anwar juga gembira kerana ia akan dapat lebih ramai sahabat dan kenalan dari sana.

Menurut Muhyiddin lagi, bidang ini penting dan sekolah di Malaysia boleh belajar dari Experimental High School memandangkan Malaysia kini memulakan program 1Murid 1Sukan.

"Kita percaya penglibatan pelajar dalam aktiviti sukan akan meningkatkan kebolehan belajar mereka dan menyumbang kepada proses pembangunan diri," katanya.

Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata terdapat dua sekolah sukan di Malaysia dan kementerian berharap untuk menjalin pelbagai bentuk kerjasama antara sekolah-sekolah sukan di Malaysia dan Experimental High School.

Bila sahaja mendengar perkhabaran MOU ini, Anwar secara spontan berkata

.... Mau ! Mau! Mau

PKR Rebranding Lagi

Posted: 19 Apr 2011 04:41 PM PDT

Akibat daripada kegagalan mengubah Sarawak, 16 April lalu...khabarnya PKR akan rebranding lagi.... Tujuannya hanya satu, mahu mendapatkan semula sokongan dan simpati rakyat kepada PKR yang kini nampaknya tenggelam punca.

Bukan calang-calang punya rebranding, ianya mendapat nasihat dan dibuat di luar negara.... buat permulaan, logo PKR akan berubah dalam masa terdekat....

Bagi aku, ianya satu permulaan yang baik buat PKR dan penyokong-penyokongnya.

Proses rebrand PKR ini dibuat Anwar ketia kunjungannya ke luar negara sebelum PKR dimandikan di Sarawak, 16 April lalu walaupun sebelum itu, Anwar beria-ia mengatakan bahawa PKR dengan dibantu DAP, akan mengubah landskap politik Sarawak


Aspirasi Bangsa

Posted: 20 Apr 2011 01:12 AM PDT

Aspirasi Bangsa


BN sediakan 74,547 peluang pekerjaan, pembangkang pula?

Posted: 20 Apr 2011 12:59 AM PDT

Dalang Godam Laman Web Pembangkang sudah terdedah!!!

Posted: 19 Apr 2011 10:21 PM PDT

Iktibar sikap pengundi Melayu Singapura

Posted: 19 Apr 2011 08:03 PM PDT

PANEH MIANG

Posted: 20 Apr 2011 01:09 AM PDT

PANEH MIANG


Gereja ajak Melayu gaduh...

Posted: 19 Apr 2011 08:44 PM PDT

Kronologi ancaman Gereja untuk menghapuskan kedudukan istimewa Islam di Malaysia:-

1. Isu Artikel 121(1A) ekoran insiden kematian Muhammad Abdullah Moorthy dengan mengutarakan idea liberalisme bagi dijadikan kesempatan golongan bukan Islam untuk melemahkan kedudukan Islam dengan mencabar kuasa Mahkamah Syariah.

2. Penubuhan Inter Faith Council (IFC) yang dipelopori DAP dan PKR untuk menjejaskan kedaulatan Islam sebagai agama bagi Persekutuan (Perkara 3).

3. Isu murtad yang dimainkan golongan Muslim liberal melalui kerjasama NGO bukan Islam dengan menggunakan saluran undang-undang untuk memudahkan proses penukaran agama serta mencabar peruntukan undang-undang syarak dan sivil. Golongan ini disokong Majlis Peguam.

4. Penentangan terhadap konsep pelaksanaan syariat Islam dengan menolak pelaksanaan syariat Islam oleh parti DAP dan kebanyakan pemimpin dalam PKR.

5. Gerakan Feminisme Sisters In Islam dilihat menggunakan jaringan ahli politik, penggubal undang-undang dan media untuk menentang penggubalan Rang Undang-Undang Kekeluargaan (Wilayah Persekutuan, 2005)

6. Reformasi Kurikulum Institusi Pendidikan Islam mendakwa kononnya kurikulum pendidikan Islam yang ada sekarang kononnya bersifat jumud dan tidak relevan dengan zaman.

7. Isu Herald Tribune telah mengundang reaksi pelbagai pihak setelah Kementerian Dalam Negeri memutuskan untuk melarang penggunaan nama Allah oleh buletin tersebut, tetapi kini diberi lesen besar pula oleh Najib kepada puak kristian menggunakan nama Allah dalam bible bahasa Melayu.


Adakah pemimpin Melayu di Malaysia hari ini masih tidak sedar akan ANCAMAN fahaman pluralisme/liberalisme yang diperjuangkan gereja serta penganut kristian terhadap Aqidah dan kedudukan Islam di Malaysia?

Jelas wujud agenda terancang gereja dalam cubaan untuk menidakkan kedudukan istimewa Islam di negara ini.

Ada pepatah Melayu menyebut, "Mata lebih besar daripada Akal", TAPI "Semua pemimpin Melayu Malaysia ni buta ke apa?"

KOMUNIS Naik Nafsu Rakyat RAJA

Posted: 19 Apr 2011 04:07 AM PDT

Komentar dalam artikel Komunis kini KUASAI bandar & kota Malaysia oleh Anon pada 19 April 2011 0917hrs, dari 1 hingga 15 kecuali 12, Pak Sedaro nak bantu mauduk fikir insan-insan yang sekutu, seangkatan, satu sekolah/fikrah berfikir dan memberi ta'akul "school of thought", bermula dengan subjek komentar ke 12.

Pemimpin waktu itu bijaksana kerana tidak mahu terlibat dalam hukuman dan azab MAHA SEKSA dan PERIT di alam barzakh dan Padang Mahsyar. Semasa penghakiman di The Hague, hanya 2 daripada mereka bersetuju dan berpihak BAHAWA Batu Putih milik Negara Malaysia berasaskan fakta Ketuanan dan Kedaulatan kepada Sultan Johor. Yang lain sebab dah diberi makanan HARAM oleh Kerajaan Temasik Moden. Teknikal penghakiman pula tidak dirujuk secara bil-hikmah tanpa campurtangan ISTANA JOHOR. Batu Putih atau Pandra Blanca ialah tanah jajahan takluk Johor, rujuk artikel dalam Paneh Miang yang telah dibahas secara panjang lebar sebelum ini. Blog ini lebih terperinci perbahasan ilmiah dan pemikiran lateralnya berkenaan Pulau Batu Putih daripada hujah Anon. Kalau ketinggalan kapal terbang, beli tiket lain.

Perkara yang dihujah kononnya sebagai fakta oleh Anon merujuk komentar 1 hingga 11, disambung komentar 13 hingga 15 berkaitan dengan pembangunan ekonomi dan pembinaan kekayaan oleh kaum Cina keturunan Foo Chow dan Hakka; suka Pak Sedaro pesan bahawa saudara atau saudari Anon dan sesiapa jua yang terpercaya dengan komentar Anon itu, dijemput merujuk kepada beberapa dokumen yang digazet dalam hansard Parlimen bermula tahun 1980an lagi.

Semua yang diterbit oleh Anon ialah peristiwa yang menjadi bualan rakyat pada tahun 1981 hingga 2009. Pak Sedaro nak sambut gempita Anon dengan bertanya:

1. Setakat Anon makan nasi dan mencari peluang berniaga di tanahair ini, agak-agak siapa yang selesaikan masalah KONGSI KUASA, KONGSI KAYA, KONTRAK SOSIAL ini?

2. Agak-agak jika pemimpin UMNO dulu kaki pelingkup rakyat, kenapa mereka bersetuju untuk paksa Inggeris bubarkan Malayan Union pada 1 Julai 1946?

3. Agak-agak apa makna Perkara 153 kepada Anon jika Kerajaan Memerintah dan Mentadbir hari ini buat bill untuk "batalkan" Perkara 153?

4. Agak-agak jika tidak berlaku 13 Mei 1969, apakah Anon dan sekutunya boleh dan berani bercakap dan menulis seperti yang dibentangkan?

5. Agak-agak jika tiada manusia yang namanya Mahathir Mohamad, seorang doktor perubatan yang Allah takdirkan lahir dari keturunan Melayu bercampur Darah Keturunan Pakistan, yang ramai tidak suka dengan dia, apakah selama 22 tahun atau selama 53 tahun UMNO memerintah, Bumi Melayu akan ada anak rakyat RAJA menjadi pengemis jalanan? Kecualilah kalau itu pilihan sendiri, tidak mahu kerja, hisap dadah, hisap dada etc.

6. Agak-agak semasa proses yang berlaku dalam konteks Anon menulis, apakah Anon melihat daripada kaca mata seorang pejuang ekonomis atau anti-establishment seperti yang dipersembah oleh Saudara Anwar Ibrahim di Baling tahun 1974 bersamanya Ibrahim Ali dan ramai lagi.

7. Agak-agaknya, mengapa wacana Komunis kuasai Bandar & Kota ditulis selepas peristiwa 55 kerusi BN di Sarawak? Apakah begitu dangkal daya analisa saudara-saudari Anon bahawa saudara sendiri tidak menyaring maklumat sebagai fakta tulen atau pun fakta yang ditokok tambah bagi tujuan propaganda racist?

Pak Sedaro jemput saudara-saudari Anon ke Perpustakaan Parlimen kerana semua fakta yang Anon katakan dalam ruangan komentar itu digazet dalam hansard dan dibentangkan untuk diperbahaskan. Banyak campurtangan dan kesannya. Yang pasti, semua implikasi dan polemik ekonomi itu dek keputusan BODOH seorang Timbalan Presiden UMNO yang ketika itu menjawat Menteri Kewangan iaitu Anwar Ibrahim Al-Juburi yang sudah dirasuk dan diperkosa mindanya oleh Freemasonary.

Harus diingat bahawa saudara bercakap kepada seorang manusia opportunis yang hari ini menjadi pelarian hingga ke LONDON untuk bercakap di hadapan warga asing soal kenapa dia dihadap ke mahkamah. Fail cerita Anon, boleh lah akses secara perlahan-lahan dalam ruangan arkib blog ini kerana semuanya telah dibincang panjang lebar secara ilmiah dan berasas dalam blog permai Paneh Miang ini.

Tidak perlu YAB Perdana Menteri selaku Presiden UMNO jawab atau YAB Timbalan Perdana Menteri selaku Timbalan Presiden UMNO jawab. Insyaallah dengan kekuatan ilmu mantiq dan suluq warga Paneh Miang, apa-apa yang mengarut oleh kelompok Anon dan sekutu merepek DAP+PAS+PKR, kita akan bantu demi ketuanan Rakyat RAJA, demi Bumi Melayu, demi AGAMA ISLAM agama bagi Persekutuan Tanah/Wilayah/Bumi/Kedaulatan Melayu.

Allah hu akbar.

Taipingmali (tm)

Posted: 20 Apr 2011 01:09 AM PDT

Taipingmali (tm)


OKT mengaku tak bersalah

Posted: 20 Apr 2011 12:13 AM PDT

Menuntut Hak Bukan Begini Caranya

Posted: 19 Apr 2011 04:59 PM PDT

Rencana baru Lim Kit Siang yang tak malam malam

Posted: 19 Apr 2011 09:21 AM PDT

Fw: Kerana apa yang kita lihat PRU 12...

Posted: 19 Apr 2011 04:17 AM PDT

Kesian dengan mak bapak dia

Posted: 19 Apr 2011 04:15 AM PDT

Belantan

Posted: 19 Apr 2011 11:43 PM PDT

Belantan


Lagi skandal Yayasan Selangor - Kerugian terbesar didedahkan!

Posted: 19 Apr 2011 09:37 PM PDT

Yayasan Selangor Properties atau YS Properties telah menandatangani perjanjian usaha sama dengan TNB Engineering Corporation Sdn Bhd pada 31 Disember 1999 untuk menguruskan tanah Lesen Menduduki Sementara (TOL) di seksyen 26 Petaling Jaya untuk dijadikan tempat letak kereta.Tempoh perjanjian untuk penyewaan ini adalah selama 10 tahun dan telah tamat pada 31 Disember 2009 ketika era pemerintahan PKR aka Khalid Gagap. Untuk pengetahuan tanah ini berkeluasan 7334 meter persegi yang boleh menempatkan 270 petak letak kereta.

Pada tahun 2009, jumlah kutipan kasar keseluruhan adalah sebanyak RM1,953,316. Yayasan Selangor memperolehi 34% dari kutipan tersebut sebanyak RM666,862.18. Baki 66% sebanyak RM1,286,454 adalah menjadi hak milik TNB Engineering. Rekod kutipan kasar setiap bulan sepanjang tahun 2009 adalah seperti berikut:Yayasan Selangor telah mendapat kelulusan dari Pejabat Tanah Daerah Petaling (PTD) untuk melanjutkan tempoh TOL untuk 3 tahun bermula 16 November 2009 sehingga 31 Disember 2012. PTD Petaling telah melantik syarikat Secured Parking Sdn Bhd secara 'direct offer' untuk menguruskan tempat letak kereta tersebut melalui surat tawaran bertarikh 17 Februari 2010. Untuk maklumat Khalid Gagap pernah mengeluarkan kenyataan bahawa kerajaan negeri akan mengamalkan konsep tender terbuka untuk setiap projek yang ingin dilaksanakan. Klik sini . Merujuk kepada tarikh kenyataan beliau, jelas beliau telah berbohong kepada rakyat kerana tender direct offer ini telah dibuat pada 17 Februari 2010.

Tempoh kontrak tersebut adalah selama 3 tahun dengan tambahan lanjutan 2 tahun dengan prerogatif penuh kepada Yayasan Selangor. Tarikh kuatkuasa kontrak bermula apda 1 Mac 2010 sehingga 28 Feb 2013 dimana sewa bulanan dikenakan kepada syarikat Secured Parking Corporation adalah sebanyak RM250,000 sebulan.

Syarikat ini tidak bersetuju dengan harga yang telah ditetapkan oleh Yayasan Selangor dan pada 1 Jun 2010 satu surat daripada pejabat guaman Ranjit Ooi & Robert Low telah menamatkan pajakan kontrak kepada syarikat tersebut. Tarikh mengosongkan tapak berkenaan telah ditetapkan pada 15 Jun 2010 akan tetapi Secured Parking Corporation enggan berbuat demikian malah menjalankan operasi mengutip hasil seperti biasa.

Satu syarikat yang dikatakan syarikat kroni iaitu Feton Park Sdn Bhd melalui surat mereka bilangan Feton/1022-YS/2010 bertarikh 31 Mei 2010 telah membuat tawaran kepada YS untuk menggantikan tempat Secured Parking Corporation dan bersetuju dengan kadar sewaan sebanyak RM250,000 sebulan.

Yayasan Selangor melalui surat mereka bilangan (20)YS/PLB/02/TPT4/TOL JLD II bertarikh 7 Jun 2010 telah bersetuju dengan tawaran daripada Feton Park Sdn Bhd dengan syarat perjanjian sama dengan Secured Parking Corporation. YS juga telah menerima deposit sebulan untuk sewa bulanan berjumlah RM250,000 daripada Feton Park Sdn Bhd.

Selepas mendapati Secured Parking Corporation masih menjalankan operasinya dengan kadar sewaan sebanyak RM118,000 sebulan Feton Park Sdn Bhd.telah mengeluarkan surat menuntut wang deposit RM250,000 bilangan (20)YS/PLB/02/TPT4/TOL JLD II disebabkan kegagalan YS mengikuti perjanjian sewaan.

Sehingga tarikah audit dibuat iaitu pada Disember 2010, YS masih lagi gagal memulangkan deposit tersebut dan Secured Parking Corporation masih menjalankan operasi dengan kadar sewaans sebanyak RM118,99 sebulan. Ini bermakna YS telah kerugian sebanyak RM1,320,000 untuk tempoh Mac- Dis 2010 iaitu kerugian RM 132,000 sebulan kerana kelalain mereka mengambil tindakan diatas keengganan Secured Parking Corporation mengosongkan tapak tersebut.

Kita harus melihat kegagalan ini melalui beberapa sudut.

•Pengurus Besar Ilham Marzuki yang dipertahankan oleh Khalid Gagap GAGAL dalam memberi pulangan untuk setiap kemudahan ataupun projek dibawah pentadbiran Yayasan Selangor.

•Ilham Marzuki GAGAL mentadbir kewangan YS secara teratur dan berhemah.

•Apakah kreteria yang menyebabkan Khalid Gagap mahu mengekalkan Ilham Marzuki sebagai Pengurus Besar?

•Pembohongan Menteri Besar Gagap kepada rakyat harus dilihat sebagai satu sikap yang tidak jujur. Layakkan beliau mentadbir Selangor dengan sikap sedemikian?

•Kenaikkan sewa tapak daripada RM118,00 sebulan kepada RM225,000 akan menyebabkan kadar tarif letak kereta akan naik. Ini akan memberi bebanan baru kepada rakyat. Adakah kerajaan Selangor terlepas pandang perkara ini?

•Apakah rasionalnya kadar sewa dinaikkan kerana mengikut rekod, kutipan kasar bulanan adalah sebanyakRM200- RM250 ribu sebulan. Sekiranya kadar dinaikkan jelas secara automatik tarif letak kereta akan dinaikkan.

•Kerugian RM 132,000 sebulan adalah satu jumlah yang besar. Andai nilai tersebut diberikan kepada pelajar-pelajar dibawah Yayasan Selangor, ini akan memberi impak yang besar kepada mereka.

Fikir-fikirkanlah..!!!

Sumber : KitaGempur

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 19 Apr 2011 11:38 PM PDT

The Unspinners


Danger looming for PBB and SUPP

Posted: 19 Apr 2011 11:33 PM PDT

Sarawak Chinese infected by DAP racism, says Dr M

Posted: 19 Apr 2011 09:29 PM PDT

TBH RCI: DAP financed and profited from Government project

Posted: 19 Apr 2011 05:20 PM PDT

Chegu Bard pertahan blogger pro UMNO?

Posted: 19 Apr 2011 06:00 AM PDT

John Pang yang disebut RPK adalah "conman"

Posted: 19 Apr 2011 01:30 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 19 Apr 2011 11:10 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


UMNO JAHAT.... Yaaa Umno Perlu Jadi Jahat...

Posted: 19 Apr 2011 10:10 PM PDT


Ini hanyalah pendapat aku, tak ada kene mengena dengan orang lain.

Pada aku, sekarang sudah tiba masanya untuk umno yang jadi tulang belakang bn menunjukan sikap dan perangai yang selalu di katakan oleh pembangkang, iaitu "umno jahat," yaa... umno perlu jadi jahat dan kurang ajar demi memastikan tanah melayu tidak di rampas oleh si mata sepet dan memastikan agama islam tetap syumul di negara ini.

Untuk apa umno perlu menjadi orang baik sedangkan pas, pkr dan dap mengatakan umno itu jahat, racis dan macam-macam lagi, lagi umno buat baik kepada rakyat, lagi kuat tuduhan yang pakatan haram kata umno itu jahat, so pada aku, kalau orang dah kata umno jahat, maka jahat betullah umno jadinya.

Untuk apa umno perlu jadi baik, kebaikan yang dibuat oleh umno tidak di senenagi oleh pembangkang, segala kemewahan yang umno berikan untuk kaum pendatang si mata sepet mereka balas dengan undi pembangkang, hentikan lah beri mereka ruang dan peluang untuk berniaga, bila dah senang, bila dah kaya mereka sokong pembangkang, mungkin ada yang kata itulah demokrasi, bullshit demokrasi, kalau di amerika boleh la cerita pasal demokrasi, tapi ini tanah melayu beb... nak demokrasi pi hong kong atau macau, hatta negara cina dan singapore pun demokrasinya mati.

Si mata sepet sudah tolak bn yang banyak bagi kesenangan kepada mereka, so pilihanraya umum nanti, aku harap seluruh pimpinan umno jangan bagi tempat kepada si mata sapet ini, baik gerakan dan mca, pemimpin umno perlu pastikan kerusi yang majoriti melayu di tandingi oleh orang melayu juga, pergi jahanam dengan mca dan gerakan, pandai-pandai la depa nak hidup bila bertanding dengan dap dan pkr cina.

Apa nak diharap pada pas dan pkr untuk jaga agama islam, kalau lacurkan agama, serah pada mereka... umno perlu jadi jahat untuk pertahankan agama islam dan bangsa melayu, 500 tahun tanah melayu di jajah, takan kita nak tanah melayu di jajah sekali lagi oleh pendatang yang pernah kita bagi makan....

Aziz Bari Kata Hadi Awang Biawak Hidup...

Posted: 19 Apr 2011 01:53 AM PDT

Selama ni puak-puak pas mengambil bulat-bulat apa sahaja komen dari profesor kangkung "aziz bari" kalau komen dan cercaan itu kena pada umno atau memberi kelebihan kepada pas, malah ada dari ahli pas mengambil bulat-bulat apa yang dikatakan oleh aziz bari tampa memikir buruk baiknya....

Tapi hari ini segalanya bertukar, profesor yang di anggap dewa oleh pas kini dilihat semacam syaitan, apa bila aziz bari mengatakan hadi awang persiden pas itu sebagai biawak hidup (laibiliti) kecoh seluruh penyokong pas memaki hamun aziz bari.

Dalam malaysian insider, aziz bari menyifatkan hadi sebagai biawak hidup (liabiliti) kepada pakatan haram dan hadi lah punca kekalah demi kekalah pas dalam pilihanraya kecil dan pilihanraya negeri sarawak yang lepas, malah aziz juga mengatakan hadi lah punca kegagalan projek 16 sept.

Mungkinkah aziz bari di upah oleh seseorang untuk menghentam hadi awang??? aku rasa ya...

My Longest Yard

Posted: 19 Apr 2011 11:05 PM PDT

My Longest Yard


Lagi usaha menyemai sentimen kebencian terhadap kerajaan DS Najib

Posted: 19 Apr 2011 07:09 PM PDT

Gambar hiasan


Isu terbaru adalah mengenai projek email 1Malaysia. Dari semalam hingga ke hari ini iaitu sejurus selepas DS Najib lancar projek ETP berkenaan , DAP tak habis-habis spin dan mainkan sentimen kebencian.Kononnya, kos sebanyak RM50 juta untuk bina projek tersebut guna duit rakyat.


Punyalah hebat diaorang bakor sentimen..sampai bukak satu laman bodoh dalam FB '1M Malaysian who don't want Najib's 1Malaysia email' untuk kumpul ahli.


Orang yang bukak FB tu dan yang join pun sama bodoh jugak agaknya. Kerja macam bangla. Tak selidik dulu. Main taram saja.


Untuk makluman semua, DS Najib sendiri dah keluarkan kenyataan di sini bahawa "1Malaysia email adalah projek pihak swasta. Tiada wang rakyat yang terlibat."


Ternyata mereka mereka tidak boleh hidup dalam sehari tanpa 'aktiviti spin' minda rakyat.

Ca Ya Nun Alif mahu DAP takluk Putrajaya. Bersediakah anda?

Posted: 19 Apr 2011 12:58 AM PDT


Yam Seng ! Teresa Kok meraikan kejayaan DAP dan Pakatan Rakyat memenangi 15 kerusi dalam pilihanraya negeri Sarawak.

Dalam pada itu, DAP diberi sokongan penuh oleh para penyokong mereka dalam menakluk Putrajaya.


Tersebar berita bahawa operasi menambah pengundi baru dari kalangan belia cina dan penukaran alamat/kawasan mengundi sedang giat dijalankan oleh DAP. 43 kerusi parlimen di bandar dan di kota dalam perhatian mereka.


Panglima Perang Cyber

Posted: 19 Apr 2011 11:04 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Gambar Terbaru Menyakinkan Kita Siapa Pelakon Utama Video China Doll - Jom Layan

Posted: 19 Apr 2011 04:12 AM PDT

ANWAR SUDAH KANTOI !

Ini gambar dah dikeluarkan sebelum ini.
ini gambar terbaruIni pun gambar terbaru ditemui di blog JoeZuax klik sini http://joezuax.blogspot.com/

Jika tidak percaya juga maka mintalah petunjuka dari Yang Maha Esa !!!

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Gereja Terbesar Di Asia Mengatasi Masjid Negara - 'Hadiah' Pakatan Kepada Pengundi Khasnya Umat Islam !!!

Posted: 19 Apr 2011 03:59 AM PDT

LIHATLAH!! Tesergam indah pembinaan Gereja yang sedang dalam proses pembinaan di sekitar Negeri Selangor. Alangkah bertuahnya umat Kristian di Malaysia menikmati Rumah Ibadah sedemikian rupa. Salah siapa? Adakah ianya dibenarkan di dalam kriteria sesebuah Negeri yang penganutnya majoriti beragama Islam? Harus? Sunat? Ataupun Haram?

Bukan itu persoalannya. Hukum kadangkala akan memakan diri kedaulatan sesebuah Agama. Akan tetapi, inilah hasilnya apabila umat Islam yang diberikan pendidikan bertaraf dunia telah dicemari dengan mentaliti dan pemikiran Barat sehingga lupa akan Jihad memperkuat dan memperkukuhkan agama Islam.

Islam menerima Agama2 lain sebagai sahabat kita. Islam menerima Agama lain sebagai perkongsian kuasa. Malah kini, Islam menerima Agama lain sebagai saudara. Adakah selepas ini Islam menerima Agama lain sebagai Penganut Utama di Negara kita?FIKIRKANLAH!! Tidak kira siapa kita. Di mana kedudukan kita. Berapa umur kita. Ini adalah perkara yang amat serius untuk diambilkira. TOLONGLAH UMAT ISLAM!! Jangan biarkan kita dijajah Agama.

Panglima : ini balasannya dan ini yang perlu direnung oleh kita semua. Jangan sokong sejengkal pun Pakatan yang menggunakan orang Melayu untuk memerintah negara kita.

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Timbalan KSU KBS Yang Ditangkap Khalwat Sudah Berkahwin - Peguam

Posted: 19 Apr 2011 03:45 AM PDT


TIMBALAN Ketua Setiausaha (Strategik) Kementerian Belia dan Sukan, Datuk Salim Parlan, 51, (kanan) dan pasangannya Nur Diayana Norslan, 29, (tengah) keluar dari Mahkamah Rendah Syariah Timur Laut dekat Pulau Pinang, hari ini selepas membayar jaminan sebanyak RM2,000 setiap seorang. Salim dan Nur Diayana mengaku tidak bersalah atas tuduhan berkhalwat di sebuah hotel di Batu Feringghi, Sabtu lalu.

Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik), Kementerian Belia dan Sukan, Datuk Salim Parlan dan bekas pembantu peribadinya, Nur Diayana Norslan dihadapkan ke Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini atas tuduhan berkhalwat di sebuah bilik hotel di Batu Feringghi di sini Sabtu lalu.

Salim, 51, memakai kemeja biru dan berseluar hitam sementara Nur Diayana, 30, berbaju kurung putih berbunga merah jambu serta bertudung warna sama masing-masing mengaku tidak bersalah ketika pertuduhan dibacakan secara berasingan di hadapan Hakim Syarie, Nik Bukhari Hashimy Nik Yahya kira-kira pukul 10 pagi.

Kedua-dua mereka juga dilihat tenang sambil memandang antara satu sama lain serta berkata "tidak mengaku bersalah" ketika jurubahasa bertanyakan pengakuan mereka berdua berhubungan tuduhan yang didakwa.

Sebelum itu, Salim hadir ke mahkamah kira-kira pukul 8 pagi dengan ditemani isterinya manakala Nur Diayana kira-kira 1 jam selepas itu dengan menaiki Honda CRV kelabu.

Mengikut pertuduhan, Salim dan Nur Diayana yang bukan mahram didakwa berada bersama-sama dalam keadaan yang menimbulkan syak kira-kira pukul 5 pagi, 16 April lalu, di bilik No. 224, sebuah hotel di Batu Feringghi di sini.

Salim yang sebelum ini menjawat jawatan Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) didakwa mengikut Seksyen 27 (a) Enakmen Jenayah Syariah Pulau Pinang 1996 manakala Nur Diayana didakwa di bawah Seksyen 27 (b) enakmen sama.

Jika sabit kesalahan, setiap seorang boleh didenda maksimum RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya.

Terdahulu, Ketua Pendakwa Syarie, Mohd. Zulkhairi Aziz mencadangkan supaya kedua-dua tertuduh dibebaskan masing-masing dengan ikat jamin RM3,000 dengan seorang penjamin.

Bagaimanapun, peguam yang mewakili kedua-dua tertuduh Wan Faridulhadi Mohd. Yusoff memohon jumlah tersebut dikurangkan kepada hanya RM1,000 sahaja.

Nik Bukhari Hashimy menetapkan 20 Jun ini bagi sebutan semula kes.

Beliau membenarkan setiap tertuduh diikat jamin RM2,000 berserta seorang penjamin yang bermastautin di negeri ini bagi mengelak mereka menghilangkan diri semasa perbicaraan.

Sementara itu, ketika ditemui di luar mahkamah, Wan Faridulhadi memberitahu bahawa kedua-dua anak guamnya merupakan pasangan suami isteri.

"Mereka telah bernikah di luar negara dan sedang dalam proses untuk mendaftarkan perkahwinan tersebut di dalam negara ini. - UtusanJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Penjelasan Adik Perdana Menteri Nazim Razak Isu Naiktaraf RM 20 Juta Masjid Kg Baru Di Malaysiakini

Posted: 19 Apr 2011 01:08 AM PDT


 


Sebuah firma arkitek milik adik perdana menteri, Datuk Nazim Razak hari ini tampil dengan penjelasan bahawa perkhidmatannya menyediakan rekabentuk untuk projek naik taraf Masjid Kampung Baru disediakan secara sukarela.

NONE
Penjelasan itu timbul susulan tuntutan sebuah NGO anak muda yang menuntut perdana menteri Datuk Seri Najib Razak menerangkan isu berhubung pembabitan firma NRY Architects dalam projek naik taraf dengan nilai RM20 juta itu.

Seorang arkitek di firma berkenaan, Muhd Syafeeq Subhi berkata NRY Architects dilantik oleh jawatankuasa masjid berkenaan untuk menyediakan perkhidmatan rekabentuk bagi pembangunan semula masjid tersebut."Tiada sebarang konflik (kepentingan) kerana kami menyediakan perkhidmatan sukarela seperti yang diumumkan perdana menteri dan juga pengerusi masjid ketika majlis penyerahan cek," kata Muhd Syafeeq dalam satu penjelasan melalui e-mel kepada Malaysiakini.

Dalam majlis yang berlangsung pada awal Februari itu, perdana menteri mengumumkan peruntukan sebanyak RM20 juta bagi membiayai projek naik taraf masjid berkenaan.
Peruntukan bagi masjid itu akan disalurkan melalui syarikat pembangunan strategik milik kerajaan, 1Malaysia Development Berhad, kata perdana menteri.

Mengulas lanjut, Muhd Syafeeq turut menjelaskan bahawa NRY Associates juga sebelum ini telah menyediakan pelbagai perkhidmatan untuk pembangunan semula masjid berkenaan sejak lapan tahun lalu.
NONEPerkhidmatan itu termasuk kerja-kerja yang disediakan bagi pembinaan pintu gerbang dan astaka di pintu masuk masjid berkenaan, katanya lagi.


"Baru-baru ini kami menyediakan perkhidmatan untuk menara (masjid). Semua perkhidmatan ini adalah (secara) sukarela dan dibuat (untuk) amal jariah, kami tidak mengenakan bayaran untuk perkhidmatan (berkenaan).

"Sehubungan itu, berdasarkan pengalaman kami, jawatankuasa (masjid) bekerjasama dengan kami sekali lagi dan kami meneruskan untuk menyediakan perkhidmatan jariah kepada masjid itu," kata Muhd Syafeeq lagi.

Sebelum ini, NGO Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mengutus surat kepada Najib bagi meminta perdana menteri itu membuat penjelasan mengenai kaitan firma NRY Architects dengan projek naik taraf tersebut.


Salinan surat berkenaan, bertarikh 10 April, dimuatkan di laman blog pengerusi SAMM, Badrul Hisham Shaharin. ( Malaysiakini )Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Rakyat Kelantan Marah Nik Aziz Enggan Jumpa Mereka Selesai Isu Air Karat !!!

Posted: 19 Apr 2011 12:58 AM PDTHampir 200 penduduk daerah ini berpiket secara aman buat kali kedua di hadapan pejabat Air Kelantan Sdn. Bhd. (AKSB) dekat sini, petang semalam apabila tuntutan memorandum yang dihantar kepada Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 7 April lalu tidak mendapat maklum balas positif daripada pihak kerajaan negeri.

Mereka berkumpul selama setengah jam bermula pukul 4.00 petang dengan disertai Pengerusi Majlis Kebajikan dan Pembangunan Masyarakat (MKPM) Parlimen Pasir Puteh, Zawawi Othman.


Penduduk terbabit mengangkat sepanduk sinis "Terima Kasih kepada Kerajaan Negeri Kelantan Kami Rakyat Pasir Puteh bersyukur atas keprihatinan kerajaan mengatasi masalah air penduduk - Daripada Rakyat Jajahan Pasir Puteh," selain melaungkan "Kerajaan Negeri Bohong"

Zawawi berkata, kerajaan negeri sepatutnya menyuntik lebih banyak dana untuk meningkatkan perkhidmatan bekalan air bersih kepada penduduk, selain telus dalam perbelanjaan pinjaman mudah berjumlah RM510 juta yang disalurkan oleh Kerajaan Pusat bagi tujuan berkenaan.

"Saya mewakili rakyat Pasir Puteh mendesak Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) menjalankan siasatan terhadap penggunaan wang tersebut kerana bekalan air bersih sepatutnya tidak lagi bermasalah sekiranya peruntukan itu digunakan dengan sebaik mungkin," katanya.

Zawawi berkata, rakyat turut marah dengan cadangan kerajaan negeri menyediakan paip khas kepada peniaga di kalangan kroni pemimpin kerajaan, berbanding hospital dan sekolah yang lebih memerlukan bekalan air.

Sementara itu, Pengerusi Majlis Lembaga Pelawat Hospital Tengku Anis (HTA), Datuk Che Min Che Ahmad berkata, masalah air telah menjejaskan operasi di hospital kerana bekalan air lori yang disediakan oleh AKSB tidak mencukupi.

Bekas Ahli Parlimen Pasir Puteh itu berkata, pengurusan air di Kelantan sewajarnya diserahkan kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) kerana kerajaan negeri terbukti gagal menguruskan keperluan utama rakyat sejak sekian lama.

Pengarah Pelajaran Negeri, Hussain Awang ketika dihubungi pula mengesahkan masalah bekalan air berlaku di semua sekolah di daerah ini dan ia turut mengganggu pembelajaran di makmal sains, kantin, asrama dan tandas.

"AKSB perlu bertindak segera, jangan sampai Jabatan Pelajaran Negeri terpaksa mengambil keputusan memberi cuti sementara kepada beberapa sekolah yang berdepan masalah bekalan air paling kritikal," katanya.- utusanJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 
Kisah Benar - Selipar Panglima Bersama Blogger Jentayu Ke Mekah !!!

Posted: 19 Apr 2011 12:33 AM PDT
Sebentar tadi Panglima sempat menghantar Blogger Jentayu ke KLIA untuk terbang ke Mekah bagi menunaikan umrah. Kebetulan selipar yang dipakai tidak sah untuk orang memakai ihram maka selipar Panglima telah 'terpilih' untuk bersama beliau ke bumi suci Mekkah Al Mukarramah dan juga Madinah. Alhamdulillah !!!

Moga nur dan barakah kedua kota suci tersebut akan melekat di selipar Panglima lalu pulang dengan penuh aura untuk menjana semangat yang lebih hebat dalam misi mempertahankan alif ba ta. Lebih -lebih lagi kepada sahabat blogger Jentayu yang pasti mengharapkan keredhaan Allah mengiringi beliau di sana dan selepasnya...

Selamat berumrah untuk blogger Jentayu dan moga dapat umrah yang mabrur Insya Allah. Doa juga dikirimkan untuk beliau doa, agar Panglima akan dikurniakan anak lelaki selepas ini. Amin.

Jika ada rezeki apa kata dibuat rombongan bloggers ke Mekah bersama pemimpin BN untuk bermunajat memohon pertolongan Allah melawan musuh Islam dan Malaysia yang ingin merosakkan kita sebagai bangsa Melayu yang menjaga kemakmuran semua kaum sejak merdeka hingga sekarang, Ia boleh diusahakan selain untuk menghargai para bloggers yang gigih menangkis serangan fitnah pembangkang yang ingin merosakkan negara kita dengan fitnah mereka..

Dengan harapan agar kita lebih bersedia dari segi rohani dan jasmani untuk perang lebih hebat PRU 13 akan datang... Moga dimakbulkan...  Blog Jentayu klik sini http://jentayuabaka.blogspot.com/


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 19 Apr 2011 11:03 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


TAHNIAH DAP!!!

Posted: 19 Apr 2011 10:20 PM PDT


Inilah realiti di Sarawak. DAP cukup pandai. Mereka menipu PKR seolah-olah akan sokong Baru Bian jadi Ketua Menteri. Sebenarnya mereka tau awal-awal lagi prestasi PKR dalam pilihan raya kali ini. Tapi kenapa mereka nampak bersungguh-sungguh menyokong PKR?

Sebabnya, mereka nak matikan SNAP dalam pembangkang di Sarawak. Selama ini, SNAP lah menjadi tunjang pembangkang di Sarawak. Suara SNAP adalah suara alternatif kepada BN. Pejuang SNAP adalah pejuang asal peribumi Sarawak kerana SNAP juga pernah bersama-sama dalam Kerajaan. Akibat permainan licik DAP, SNAP kini sudah tidak dominan dalam pembangkang. Sedikit demi sedikit pengaruh SNAP di Sarawak dirampas oleh parti dari Semenanjung. Baru Bian yang sebelum ini bertanding mewakili SNAP di Ba'kelalan pada 2006 pun dah lompat masuk PKR. Dengan pengkhianatan Baru Bian kepada SNAP, SNAP kini dianggotai oleh orang veteran politik Sarawak. Yang muda-muda kebanyakkannya lebih suka kepada PKR.

Black Ops DAP dalam pilihan raya kali ini berjaya. Dengan menghasut PKR untuk bertanding banyak kerusi, DAP secara halus memaksa SNAP keluar dari pakatan pembangkang. Namun dalam proses ini, mereka langsung tidak kelihatan sebagai main player. Nampak seolah-olah cuma SNAP yang bergaduh dengan PKR.

Kini, setelah SNAP tumbang dengan begitu teruk, ada pulak ura-ura kononnya SNAP nak masuk DAP. Satu lagi propaganda DAP. Setelah menguasai kawasan bandar, DAP cuba nak aplikasikan kejayaan mereka merekrut BARUA-BARUA MELAYU ke dalam DAP di Semenanjung untuk Sarawak. Jika mereka berjaya, DAP berjaya menutup KERASISAN PARTI CHAUVINIS CINA ini. Jangan terkejut kalau lepas ni ada pulak BARUA DAP BUMIPUTERA yang dilantik memegang jawatan tertinggi dalam parti mereka.


*DAP semakin ganas berpropaganda......yang peliknya makin ramai Melayu / Bumiputra yang termakan. Fikir-fikirkan...

RAKYAT SARAWAK TOLAK PKR.

Posted: 19 Apr 2011 08:52 AM PDT


Kenalkah anda dengan lelaki di atas? Jika tidak, dia adalah Datuk John Tenewi Nuek. Salah seorang daripada Naib Presiden PKR.

Untuk Pilihan Raya Negeri Sarawak, Datuk John bertanding di DUN N.2 Tasik Biru dan kalah kepada Datuk Peter Nansian dengan majoriti 2072 undi. Bayangkan sebuah parti yang begitu bongkak dengan bertanding 49 kerusi dan kalah 46 kerusi termasuk Naib Presidennya. Tak malu ke kalau Naib Presiden parti kalah Pilihan Raya DUN dengan undi yang begitu tinggi. Bayangkan kalau Naib Presiden UMNO yang kalah pilihan raya, sebulan pun tak habis jadi modal berita Suara Keadilan dan Harakah. Tapi bila puak mereka yang kalah, langsung tiada liputan.

Datuk John ni pun ada cerita disebaliknya. Selepas pemilihan parti PKR, mula-mulanya Baru Bian dilantik sebagai Naib Presiden PKR. Namun Anu Tua Kutuk menukarnya kepada Datuk John dua hari selepas itu. Jadi, bayangkan nasib Baru Bian kalau PKR menang di Sarawak. Mungkin tempohnya jadi CM lebih pendek daripada itu kalau diikutkan perangai Anu Tua Kutuk yang suka memecat orang yang tak jambu macam Assmin Ali. Kerana kebijaksanaan rakyat Sarawak, mereka telah menolak PKR sebab mereka tau janji Raja Putar Alam hanya mimpi di siang hari. Yang terlupa mungkin kaum Lum Bawang yang teruja dengan janji Anu Tua Kutuk lalu memberikan undi mereka kepada Baru Bian.

*Tahniah kepada rakyat bumiputra Sarawak kerana menolak pembangkang. Jangan lupa kalau  pembangkang memerintah, anak jati negeri tu akan kehilangan semua keistimewaan mereka. Lihat saja di Pulau Pinang yang terpaksa berKETUA MENTERIkan orang MELAKA.

Neutral Daily

Posted: 19 Apr 2011 09:39 PM PDT

Neutral Daily


John Pang PENIPU?

Posted: 19 Apr 2011 04:29 AM PDT


Selain dari Nik Azmi (Bul), Dato Prof Din Merican dan Kol Azmi yang disebut Raja Petra dalam pendedahan mengenai penipuan tuduhan bunuh terhadap Najib dan Altantunya, dia ada menyebut John Pang sebagai perantara antaranya dengan Tengku Razalaiegh.

John Pang muncul di kalangan aktivis-aktivis politik yang menentang mantan Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi tidak lama sebelum Tengku Razaleigh mula menyuarakan hasrat untuk bertanding jawatan Presiden dalam kempen pemilihan UMNO pada tahun 2008.

John Pang mula kelihatan dalam satu Majlis berbuka puasa di rumah Tengku Razaleigh pada bulan Ramadan yang ada disebut dalam tulisan Raja Petra.

Selepas saja PRU2008, Raja Petra Kamaruddin telah kumpulkan aktivis-aktivis dalam satu perjumpaan dan perbincangan dengan Tengku Razaleigh untuk berbincang cara mengalahkan Abdullah Badawi.

Dalam tulisannya, RPK mengatakan ianya untuk jatuhkan Najib.

Aktivis yang dikumpulkan adalah "orang-orang UMNO" dan juga puak-puak haluan kiri. Antara puak-puak berhaluan kiri yang hadhir adalah seperti Harris Ibrahim, Malik Imtiaz, keluarga diraja Negeri Sembilan Tengku "Vic", Tricia Yeoh dari Asli, Khoo Kay Peng yang kononnya pemikir Gerakan, Adlan Benan Omar, dan blogger Bernard Zorro Khoo.

Sejak itu, John Pang kelihatan berperanan sebagai "public relation officer" kepada Tengku Razaleigh. John Pang dilihat membantu Tengku dalam hal-hal hubungan dengan press – mainstream dan alternative – ketika pemilihan dalam UMNO. Selepas pemilihan, dia kelihatan berperanan seperti "press secretary officer".

Agak pelik bagi Tengku Razaleigh mengggunakan seorang pegawai Cina bagi pemilihan UMNO. Namun begitu John Pang tidak dibawa Tengku untuk perbincangan-perbincangan penting mengenai politik UMNO. Tengku perlukan ia untuk "tujuan tertentu."

"Tujuan tertentu" itu adalah sebagai jambatan kepada kumpulan yang telah digambarkan sebagai kumpulan kiri dan pembangkang. John Pang bercondong liberal dan penyambung Tengku kepada kumpulan liberal dan kaum bukan Melayu.

Sejak kehadhiran John Pang, ucapan Tengku Razaleigh mula berubah menjadi agak 'liberal'. Perubahan ini dipercayai ada tangan-tangan John Pang. Ini disahkan oleh Khairy dalam satu laporan berita Malaysian Insiders dan Malaysian Chronicles bertarikh Julai 17, 2010 di mana Khairy dilaporkan berkata:

"I guess without John Pang tweeting liberal thoughts on his behalf, Tengku Razaleigh is still stuck in a bigoted, analogue worldview."

Dalam laporan yang sama, Khairy mendedahkan sesuatu mengenai Tengku Razaleigh bagi membalas kritikan Tengku terhadap Pemuda UMNO dan kepimpinan Khairy.
"Because I choose not to be part of a coup Tengku Razaleigh is trying to orchestrate, my support for the PM is dismissed as superficial."
Komen Khairy menunjukkan dia mengenali John Pang. Difahami John Pang sealiran dan bersetuju dengan pemikiran Khairy seacra am. Malahan dia cuba merapati Khairy tetapi tidak berjaya.

Latarbelakang John Pang merupakan satu misteri. Dia tinggal di Taman Tun Dr Ismail dan mempunyai anak lelaki yang sudah mencapai umur 20an dari isteri pertamanya yang telah bercerai. Dengan umurnya dalam 42 tahun, kemungkinan dia berkahwin ketika umur yang sangat muda.

Kerjaya John Pang sebelum itu satu misteri. Dia mendapat perhatian Tengku ketika dia bekerja dengan sebuah Bank. Dia pernah bekerja dengan Karim Raslan sebagai kononnya think tank tetapi ditendang kerja kerana menipu latarbelakang sebenarnya.

Pada April 2010, dia telah dilantik sebagai CEO untuk CIMB ASEAN Research Centre pada April 2010. Petikan press release mengumumkan berikut:
In addition, well-known management consultant and academic John Pang will be appointed Chief Executive Officer of CARI. Mr. Pang is currently a Senior Visiting Fellow at the Rajaratnam School of International Studies, Singapore. He has an interdisciplinary academic background in Philosophy of Economics, Political Philosophy and the Anthropology of Religion with postgraduate work at the London School of Economics and Stanford University.
Sumber memberitahu John Pang mendapat pendidikan dalam bidang ekonomi di sebuah Universiti di Timor Laut Amerika. Tidak tahu samada ianya untuk pengajian undergraduate.

Cuma diberitahu dia pernah menjalani program post-graduate di London School of Economics tetapi gagal separuh jalan.

Kndungan press release agak mencurigakan. Tidak mungkin dia adalah Senior Visiting Fellow di Rajaratnam School of International Studies, Singapore.

Berbanding dengan Dr Farish Noor yang hanya seorang fellow biasa, tidak satu pun penulisan dan hanya satu penyertaannya dalam majlis ilmu dijumpai dari sumber Internet.

John Pang ini seorang conman. Ketika namanya ditimbulkan oleh RPK, penafiannya ada terjumpa di Rocky Bru.

Bolehkah dipercayai penafian seorang Senior Visiting Fellow yang tidak ada tulis satu penulisan yang boleh dijumpai di Internet?

Dari yang didengar, dia akan ditendang oleh CIMB sebaik saja kontraknya lupus. Apa nak ditunggu CIMB, kalau dia membohongi latarbelakangnya, dia boleh dihentikan serta merta. Padanlah latarbelakangnya penuh misteri.

the unspinners

BN gemilang,PM turun padang.

Posted: 19 Apr 2011 04:27 AM PDT

Pilihanraya negeri Sarawak ini memang hangat, walaupun Tan Sri Taib Mahmud kata pilihanraya negeri tahun 1987 lebih hangat kerana ada undi tidak percaya ke atas kepimpinannya oleh sebilangan ADUN Barisan Nasional sendiri!!

Tapi berapa sangat ramai antara kita yang dah masuk politik masa tu? Penulis sendiri pun belum lagi berkhatan.

Jadi kita ambil yang terbaru ini sajalah sebagai perbandingan. Bagaimana kerja keras jentera pilihanraya parti dalam memastikan kejayaan BN. Paling ketara ialah bagaimana Perdana Menteri sendiri turun padang menjelaskan visi dan misi BN dalam membela nasib masyarakat Sarawak khasnya dan Malaysia amnya.

Menurut seorang rakan penulis yang berasal dari Kapit Sarawak, belum pernah dalam sejarah Perdana Menteri Malaysia turun ke Kapit bertemu rakyat, walau atas apa urusan pun sebelum ini. Penulis tidak pastilah kebenaran cakap-cakapnya itu, mungkin sejarah sepanjang hidupnyalah yang sekarang ini di awal 30-an.

Tapi Datuk Seri Najib memecah tradisi itu.

Natijahmya, bila Perdana Menteri sendiri turun padang kali ini ke banyak kawasan termasuk pendalaman di Sarawak, sedikit sebanyak isu-isu yang mencalar imej BN di Sarawak dapatlah dipulihkan, diputihkan kalau tak diwangikan.

Jangan lupa, pembangkang sudah berusaha keras sejak 2 tahun lepas menanam kebencian rakyat ke atas imej Ketua Menteri Sarawak dan perlu diakui bahawa mereka berjaya dalam usahanya itu, terutama sekali DAP.

Malah isu khalimah Allah dalam gereja dan Bible dalam bahasa Melayu juga adalah 2 isu yang disensasikan pembangkang semata-mata untuk membantu kempen mereka dalam pilihanraya negeri Sarawak yang baru lepas.

Bukan mudah nak menangani ancaman pembangkang kali ini, lebih lagi bila isu Ketua Menteri, agama dan perkauman dimainkan. Maka itu perlu seorang yang punya karisma hebat seperti Perdana Menteri untuk menangani ancaman ini.

Banyak pihak melihat kehadiran Perdana Menteri berkempen sendiri banyak membantu menaikkan kembali imej BN di mata rakyat Sarawak. Memang prestasi kali ini tidak sebaik 2006 tapi perlu diingat, pembangkang yang dihadapi sekarang tidak sesekali sama dengan yang 2006, kali ini mereka lebih agresif, lebih lagi bila mereka berjaya mencetus tsunami politik tahun 2008.

Pendek kata, keadaan dan persekitaran yang benar-benar berbeza.

Begitu hebat sekali momentum yang dibawa Perdana Menteri, pembangkang terpaksa menjadikan soal 'turun padang' ini sebagai isu politik, kononnya kekerapan Perdana Menteri turun padang ini tanda BN semakin terdesak untuk menang.

Walhal Perdana Menteri adalah bertanggungjawab ke atas semua negeri-negeri di dalam Malaysia, tidak terkecuali Sarawak. Dibandingkan dengan Lim Guan Eng dan Khalid Ibrahim yang punya tanggungjawab sebagai Ketua Eksekutif kerajaan negeri pimpinan masing-masing tapi masih turun berkempen di Sarawak, Perdana Menteri adalah mewakili seluruh rakyat Malaysia, jadi apa masalah beliau turun berjumpa rakyat di Sarawak?

Kenapa yang tidak berkenaan tidak dipersoalkan, yang berkenaan pula menjadi isu?

Tapi begitulah pembangkang, kebebalan dan kebodohan adalah ciri wajib ada kepada mereka. Apa pun ucapan tahniah dan terima kasih kepada Perdana Menteri kerana kejayaan mempertahankan kuasa BN di Sarawak.

mykmu

PISAU.NET

Posted: 19 Apr 2011 09:29 PM PDT

PISAU.NET


PAS Ikut Jejak Guan Eng Roboh Halau Melayu?

Posted: 19 Apr 2011 05:30 PM PDT


Sejak pemerintahan kerajaan sosialis dibawah ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri.Guan Eng telah mendidik anjing anjing suruhannya mengikut jejak langkah beliau yang rasis,chauvanist,zalim dan tidak berhati perut.


Khalifah rasis yang diangkat oleh wali selipar ini mahukan segala tindakan yang dilakukan haruslah mencerminkan dasar kerajaan sosialis rasis DAP.Kita tidak terkejut dengan kelakuan khawarij PAS yang menjadi tukang salak dan tunggangan DAP dalam setiap isu,malah anjing anjing ini bertindak sebagai badan pelaksana dalam mendisplinkan bangsa melayu Pulau Pinang.


Sejak pemerintahan chauvanist rasis DAP Pulau Pinang,kita digemparkan dengan ratusan rumah dari kampung kampung melayu dirobohkan. Menghalau melayu keluar dari Pulau Pinang adalah agenda utama.Atas hasil didikan seorang khalifah ,Khawarij PAS turut melakukan perkara yang sama sepertimana didedahkan oleh blogger mat kilau.


Bayangkan kariah masjid khawarij PAS melakukan kerja menghalau penduduk kampung dan berperanan dalam merobohkan rumah rumah melayu.Begitulah mudahnya Guan Eng hanya memetik jari segala arahan akan terlaksana.Hinggakan kariah masjid yang terdiri daripada khawarij turut menjadikan segala tindakan Guan Eng sebagai pedoman untuk menunjukkan ketuanan DAP.


Zarolnizam Talib,36 adalah Ketua Pemuda UMNO Cawangan Kebun Lama,Bahagian Jelutong yang tinggal bersebelahan masjid masjid kebun lama menerima panggilan sehari sebelum rumahnya bakal dirobohkan atas arahan kariah masjid berkenaan,untuk makluman rumah tersebut adalah rumah pusaka milik keluarganya lebih 50 tahun,Pada kesokan harinya beliau mendapati lori yang diupah oleh kariah untuk memunggah barang dari rumahnya sebelum dirobohkan.


Berikutan kejadian yang menghayat hati tersebut beliau telah membuat laporan polis dibalai Datok Keramat.Menurutnya "jika mereka ambil tanah turun temurun yang pun telah diwakafkan ini pasti hidup saya bersama isteri dan juga 4anaknya tidak tahu masa depan mereka".-klik sini


Hanya kerana mangsa seorang ahli Umno maka rumahnya harus dirobohkan,begitulah sikap paria dan anjing politik seperti khawarij PAS.


Pisau kata " anjing kalau tak berlesen elok ditembak jer,mengotorkan alam"

Skandal Yayasan Selangor- Kerugian Terbesar Di Dedahkan.

Posted: 19 Apr 2011 05:55 AM PDT

Yayasan Selangor Properties atau YS Properties telah menandatangani perjanjian usaha sama dengan TNB Engineering Corporation Sdn Bhd pada 31 Disember 1999 untuk menguruskan tanah Lesen Menduduki Sementara (TOL) di seksyen 26 Petaling Jaya untuk dijadikan tempat letak kereta.Tempoh perjanjian untuk penyewaan ini adalah selama 10 tahun dan telah tamat pada 31 Disember 2009 ketika era pemerintahan PKR aka Khalid Gagap. Untuk pengetahuan tanah ini berkeluasan 7334 meter persegi yang boleh menempatkan 270 petak letak kereta.

Pada tahun 2009, jumlah kutipan kasar keseluruhan adalah sebanyak RM1,953,316. Yayasan Selangor memperolehi 34% dari kutipan tersebut sebanyak RM666,862.18. Baki 66% sebanyak RM1,286,454 adalah menjadi hak milik TNB Engineering. Rekod kutipan kasar setiap bulan sepanjang tahun 2009 adalah seperti berikut

Bulan

Jutipan Kasar keseluruhan (RM) berdasarkan rekod Secured Parking dan TNEC

Perolehan YS (RM) berdasarkan perjanjian usahasama dengan TNEC

Januari 2009

148,573

51,043.45

Februari 2009

149,070

48,068.21

Mac 2009

160,194

55,747.18

April 2009

151,458

51,913.11

May 2009

163,666

57,424.54

Jun 2009

162,421

56,648.59

Julai 2009

167,232

58,087.84

Ogos 2009

162,896

56,271.92

September 2009

151,000

52025.80

Oktober 2009

166,164

57,861.21

November 2009

181,408

52,279.80

Disember 2009

189,207

69,490.53

Jumlah

1,953,316

666,862.18

Purata

162,776.33

55,571.85


Yayasan Selangor telah mendapat kelulusan dari Pejabat Tanah Daerah Petaling (PTD) untuk melanjutkan tempoh TOL untuk 3 tahun bermula 16 November 2009 sehingga 31 Disember 2012. PTD Petaling telah melantik syarikat Secured Parking Sdn Bhd secara 'direct offer' untuk menguruskan tempat letak kereta tersebut melalui surat tawaran bertarikh 17 Februari 2010. Untuk maklumat Khalid Gagap pernah mengeluarkan kenyataan bahawa kerajaan negeri akan mengamalkan konsep tender terbuka untuk setiap projek yang ingin dilaksanakan. KLIK SINI, SINI dan SINI. Merujuk kepada tarikh kenyataan beliau, jelas beliau telah berbohong kepada rakyat kerana tender direct offer ini telah dibuat pada 17 Februari 2010.-Selanjutnya klik sini


Pisau kata " pakatan bukan main promote Selangor masa kempen di Sarawak,nampak sangat puak tu penipu,nasib baik ramai yang tak termakan dengan dakyah pakatan"

Video Anwar Ori,Orang Tak Ori Pulak?

Posted: 19 Apr 2011 01:00 AM PDT

Suara Keldaian,suara rasmi kencing PKR sekali lagi memperbodohkan gerembolan pakatan,melompat kegirangan blog blog pencacai terutamanya dari khawarij PAS penjilat tegar Ds Omega Ibrahim apabila melihat spinning suara keldiaan yang menyatakan Bukan Omega Ibrahim terlibat melancarkan scud darat ke udara terhadap China Doll.

Download Video Anwar 3gp: sini
"Video: Polis sahkan bukan Anwar"

KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan bahawa lelaki di dalam video BUKAN Datuk' Seri Anwar Ibrahim seperti yang didakwa oleh BN dan media milik mereka.

Bernama melaporkan kenyataan Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani yang berkata bahawa siasatan mengenai video seks itu telah siap dan siasatan kini menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah.

"Bagi pihak kami (polis), siasatan telah lengkap dari setiap sudut menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan (kerana kesalahan mengedar bahan lucah).

"Terpulang kepada Peguam Negara untuk mengambil sebarang tindakan susulan terhadap kes ini dan sekiranya ada mana-mana perkara yang perlu disiasat semula (atas arahan Peguam Negara), kita akan siasatlah," kata Acryl seperti yang dipetik Bernama. Pengedar dan pemilik video lucah itu ialah bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim.

Dengan kenyataan ini, polis dengan sendirinya mengesahkan bahawa pelakon dalam video tersebut bukan Anwar.- KeadilanDaily

Tak percaya klik Link di sebelah : SuaraKeldaian ,


Jumpa artikel tu? eh dah hilang? dah terkantoi terus padam,itulah Suara Keldaian yang disaman 200juta oleh Dr Zambry kerana membuat fitnah dan cukup pandai berbohong.


Terima kasih pada pembaca blog pisau yang tinggalkan komen ,terbukti PKR sudah terkencing,blogger pakatan terminum sudah,eloklah yang sekor tu pembohong yang sekor lagi penjilat,dua dua haram sekupang pun tak bleh pakai.


Ingatlah video yang didedahkan baru 1minit 47 saat,ada lagi 20 minit,ada lagi 3 sudut daripada 4 kamera!


Pisau kata " pihak polis akan ambil tindakan terhadap Datuk T,bagus,lepas ni kita bleh tengok kat makhamah hehe tayangan pelancaran scud darat ke udara"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 19 Apr 2011 09:28 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 19 Apr 2011 09:22 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Ustaz Azizan Semakin Merapu

Posted: 19 Apr 2011 05:12 PM PDT

"Serahkan Universiti Utara Malaysia (UUM) kepada kerajaan negeri kalau dah tak mampu nak tadbir kewangannya," kata Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak (baca sini). Makin merapu sakan nampak MB PAS Kedah ini. Masalah sampah pun tak boleh selesai, air pun tak selesai, banjir di Kedah pun PAS gagal selesai (baca sini), itu pun hendak minta tadbir UUM.

PAS Kedah gagal mentadbir KUIN dengan baik, hinggakan Mahfuz Omar sendiri letak jawatan dalam syarikat yang membangunkan KUIN (baca sini). Kalau dapat UUM kat PAS, lingkup habis jadinya. Sewajarnya PAS berasa malu dengan Tun Mahathir yang membangunkan kawasan Sintok daripada sebuah kawasan yang terpencil menjadi sebuah universiti pengurusan. PAS hanya "reti" kutuk orang dan maki orang dalam ceramah.

Cek bernilai RM10,000 ditulis atas nama Pengarah Perhutanan Negeri Kedah. Tulis surat mohon tebang balak, kemudian bagi pelan lokasi balak dan beri cek RM10,000. Apa maksudnya? Rasuah balak di Kedah. Cara mudah PAS untuk dapatkan duit selain naikkan cukai tanah di UUM.

Apa yang PAS buat untuk tadbir Kedah menjadi lebih baik? Bila dapat perintah Kedah pada 2008, PAS jadi terkejut. Mereka tidak tahu mentadbir dengan baik. Cara mudah yang PAS boleh buat untuk dapatkan duit adalah dengan tebang balak (baca sini) dan naikkan cukai tanah. PAS melingkupkan masa depan rakyat di Kedah. Tolak PAS di Kedah.

Joezuax Dedahkan Gambar Terbaru Anwar Sepadan Dengan Lelaki Dalam Video

Posted: 19 Apr 2011 08:31 AM PDT


Pendedahan bergambar yang dibuat oleh joezuax.blogspot.com ini amat mengejutkan. Satu demi satu persamaan dijumpai pada imej lelaki dalam video yang didedahkan oleh Datuk T dengan orang yang bernama Anwar Ibrahim.

Pendedahan ini menunjukkan dengan jelas susuk tubuh dari tepi secara membongkok dan jelas kelihatan lengan yang sepadan dengan lelaki dalam gambar. Perut Anwar juga kelihatan buncit sama dengan perut dalam lelaki dalam video tersebut. Apa lagi alasan yang mahu diberi oleh Anwar Ibrahim. Tidak mahu mengaku lagi?

PAS Langgar Perlembagaan Sendiri

Posted: 19 Apr 2011 05:00 AM PDT

Pembangkang memainkan isu Taib Mahmud sebagai sudah lama di Sarawak. Isu ini akhirnya memakan diri kembali bila didapati bahawa Nik Aziz, Kit Siang, Karpal Singh dan Hadi Awang sendiri lebih lama memegang jawatan dalam politik dan tidak pernah berniat untuk berundur langsung.

Mengikut Perlembagaan PAS (Pindaan 2001), Fasal 7 (1), (6) "Seorang Ketua Majlis Syura 'Ulamak yang dikenali sebagai Mursyidul 'Am dan seorang Timbalannya yang dikenali sebagai Timbalan Mursyidul 'Am hendaklah dipilih di dalam dan dengan persetujuan mesyuarat Majlis Syura 'Ulamak tersebut dari kalangan ahli-ahlinya dan akan memegang jawatan itu selama lima tahun".

Buku Perlembagaan PAS (Pindaan 2009)


Ini bukan lagi lagi lima tahun, tetapi sudah berdekad lamanya PAS telah mencabuli perlembagaan parti mereka sendiri. Kepimpinan cara diktator telah memburukan reputasi PAS sebagai sebuah parti yang demokratik.Malah PAS juga turut melanggar Fasal 6, Perkara 6 yang menyebut "Menyertai dan bekerjasama dengan badan-badan, persatuan-persatuan atau pertubuhan-pertubuhan yang tidak berlawanan tujuannya dengan PAS". Bekerjasama dengan DAP yang jelas menentang Islam adalah jelas pertentangan dengan perlembagaan PAS. Riwayat PAS akan terkubur selagi masih berkawan baik dengan DAP.

Anwar Buat Pembedahan Perut di London

Posted: 18 Apr 2011 09:27 PM PDTTerbang jauh ke London, mencari Omega yang hilang.

Sudah menjadi tabiat Anwar, bila berdepan masalah sahaja, maka larilah ke luar negara. Ketika berdepan dengan pendedahan pembohongan 16 September 2008, Anwar terbang ke London. Bila PKR kalah teruk di Sarawak dan dihimpit isu video sex, Anwar sekali lagi terbang ke London pada 17 April 2011. Mencari jam Omega dan kempiskan perut.


Buat apa Anwar terbang ke London? Adakah hanya untuk menonton perlawanan Arsenal dan Liverpool sahaja? Kelibat Anwar Ibrahim didapati ada di klinik pembedahan 111 Harley St. London pada pagi 18 April 2011. Bimbang juga Anwar bila dicabar membuka perut oleh Gobalakrishnan (baca sini).

Gobala turut mendakwa Anwar memakai bekung di perut. Tummy Tuck Surgery di klinik 111 Harley St. London mampu mengempiskan perut yang buncit. Pembedahan bertaraf dunia di klinik tersebut hanya mengambil masa tiga jam sahaja. Bukan setakat Gobala, Rahimi yang rapat dengan Anwar juga mendakwa perut Anwar Ibrahim semakin berisi. Pandangan dari seorang yang menjaga "diari merah" Anwar Ibrahim.

"Saya memang tidak pernah melihat Anwar tidak berbaju, tetapi selalu berurusan ketika beliau memakai baju T. Memang jelas keadaan susuk tubuh Anwar berisi dan bukan tegap sebagaimana didakwa Wan Azizah," kata Rahimi Osman, bekas pembantu khas Anwar Ibrahim (baca sini). Anwar sudah kantoi. Terpaksalah pergi ke London untuk betulkan perut. Jauh Anwar terbang sampai ke London untuk mencari jam Omega dan kempiskan perut. Inilah jadinya bila orang yang buat salah tidak hendak mengaku salah. Putar seluruh alam untuk tutup kesalahan.