Rabu, 23 Mac 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 23 Mar 2011 01:21 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 23 Mar 2011 01:21 PM PDT

Duke of UMNO


Datuk T salah, "pelakon video seks" tak salah..???!!!

Posted: 23 Mar 2011 03:52 AM PDT


Dari segi perundangan, sememangnya ketiga-tiga "Datuk T" perlu ditahan kerana memiliki dan menayangkan video seks. Salah tetap salah. Itu dari segi perundangan.

Namun, kita lihat pula kepada tujuan atau motif pendedahan dan penayangan video berkenaan, apakah ianya bertujuan untuk "cari makan" sebagaimana yang diamalkan oleh pengedar-pengedar dvd lucah?

Pada saya, tujuan utama video tersebut dimiliki, disimpan dan ditayangkan oleh Datuk T adalah untuk mendedahkan sesuatu yang pada mereka adalah SALAH DI SEGI MORAL. Apakah undang-undang Malaysia akan mengambil tindakan terhadap pesalah moral yang "berlakon" di dalam video seks tersebut?

Pelbagai persoalan perlu dijawab setelah video seks tersebut didedahkan.

Antaranya, di antara "pemilik/penayang" dengan "pelakon seks" video berkenaan, siapakah yang lebih berdosa? Siapakah yang lebih bersalah? Dan siapakah yang paling ditolak di sisi Allah?

Apakah dosa seorang "pelakon seks" itu lebih ringan dari mereka-mereka yang memiliki dan menayangkan video tersebut?

Saya tidak menuduh Anwar sebagai "pelakon seks" di dalam video tersebut. Namun, saya lebih suka sebuah Suruhanjaya DiRaja ditubuhkan bagi menjawab persoalan ini dan biarlah rakyat tahu tentang kesahihannya.

Pendakwaan skandal seks ini bukan perkara kecil yang boleh didiamkan begitu saja. Ianya melibatkan seorang pemimpin "Anugerah Tuhan". Untuk keadilan, perkara ini perlu disiasat dengan adil.

Seperkara lagi, meskipun ketiga-tiga bahan bukti DNA Anwar diterima semula oleh mahkamah (reversed decision), saya fikir adalah lebih wajar jika Anwar diperintahkan mahkamah untuk menyerahkan DNAnya secara sukarela.

p/s: Teruk betul Anwar, nak buktikan dirinya tak bersalah pun sampai kena paksa beri DNA...ada sesuatu di sebalik DNA???

"Datuk T" sudah mengaku, Polis disaran tahan mereka segera...!

Posted: 23 Mar 2011 01:24 AM PDT


Nah! Sekarang semua sudah jelas. Puas hati? "Datuk T" yang dimaksudkan selama ini ialah Tan Sri Rahim Tamby Chik, Datuk Shazryl Eskay dan Datuk Shuib Lazim. Semua orang sudah tahu bahawa "Datuk T" atau "Datuk Trio" itu mewakili ketiga-tiga mereka.

Semua sudah jelas, bukan? Anwar sudah membuat laporan polis, dan pihak polis berhak untuk menahan ketiga-tiga "trio" berkenaan untuk siasatan lanjut. Mohon pihak berkuasa bertindak segera.

Sebelum ini, Datuk-Datuk tersebut memaklumkan bahawa mereka sedia untuk bekerjasama dan menyerahkan video seks "original" yang didakawa mereka sebagai "tulen" dan tidak diubah suai kepada pihak berkuasa untuk disiasat ketulenannya.

Berikutan itu, pada saya, biarlah pihak polis siasat dahulu.Selanjutnya, jika ada yang tidak puas hati dengan hasil siasatan dan ingin mencabarnya, maka sebagaimana kes Teoh Beng Hock, sebuah jawatankuasa inkues perlu ditubuhkan.

Kemudian, jika tidak berpuas hati juga dengan hasil inkues, maka sebuah Suruhanjaya DiRaja perlu pula ditubuhkan. Itu pun belum pasti isu kesahihan video itu akan selesai.

Jika hasil semua proses tersebut menyebelahi Datuk T, maka pembangkang akan mendakwa ini semua "konspirasi peringkat tertinggi". Dan jika keputusannya menyebelahi Anwar pula, ketiga-tiga "trio" ini pastinya akan memprotes dan menyatakan bahawa mereka dipihak yang benar.

Pada saya, usah buang masa dengan 2-3 proses, cukuplah dengan satu proses sahaja. Tubuhkan Suruhanjaya DiRaja secepat mungkin dan siasat. Masing-masing hantar wakil masing-masing, termasuk wakil Anwar sendiri.

Kemudian, wujudkan syarat bahawa apa jua hasil Suruhanjaya tersebut tidak boleh dipertikaikan oleh mana-mana pihak, sama ada pihak pembangkang yang mewakili Anwar, mahupun "Datuk T" bertiga.

Ada pendapat lain? Nyatakan cepat, kalau tidak, korang kata tak adil pulak...!!!

Apa Yang Tersirat

Posted: 23 Mar 2011 01:13 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Saya simpan jam omega Anwar: Eskay

Posted: 23 Mar 2011 09:51 AM PDT

Datuk Eskay Shazryl Abdullah petang semlam tampil dalam sidang media bersama bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik bagi menjelaskan persoalan berhubung identiti Datuk T.

Menariknya, Rahim menjelaskan, Datuk T bukanlah individu, sebaliknya merujuk kepada tiga kawan baik.

"T ini (merujuk pada) trio, three," kata Rahim sambil menambah seorang lagi adalah Datuk Shuib Lazim yang juga bendahari Pertubuhan Pribumi Perkara PERKASA.

Ditanya mengenai siapakah Datuk T yang sebelum ini dilaporkan masuk mengambil jam yang didakwa milik Anwar dalam bilik hotel, tempat adegan itu didakwa berlaku, Eskay Shazryl mengakui orang itu adalah dirinya.

Bercakap dalam sidang media di sebuah hotel di ibu negara petang tadi, Rahim mendakwa mereka bertiga - yang disifatkan sebagai "sahabat setiakawan" - tampil mendedahkan video itu kepada media memandangkan Anwar merupakan pemimpin tinggi dalam politik negara.

"Dia pemimpin tinggi, hendak jadi PM. Jadi kita mesti lihat akhlaknya," kata Rahim sambil mendakwa cuma mahu menegakkan kebenaran.

Walaupun memperoleh video itu kira-kira dua minggu lalu, mereka berkata hanya menayangkannya kelmarin kerana baru menemui tempat yang sesuai, dengan mempertimbangkan aspek "keselamatan".

Shazryl mengakui menyimpan video "tunggal" itu manakala Rahim pula mengaku menguruskan tempat tayangannya di sebuah hotel mewah di ibu negara.

Video Lucah Anwar: Rahim & Co we are the ones!!!

Posted: 23 Mar 2011 03:39 AM PDT

Tan Sri Rahim Thamby Chik pada Rabu mengesahkan beliau, Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Datuk Shuib Lazim adalah Datuk 'T' yang terlibat dalam mendedahkan skandal video seks kepada media Isnin lalu.

Bercakap kepada pemberita di Hotel Impiana, beliau turut menggesa kerajaan Persekutuan agar segera menubuhkan sebuah suruhanjaya diraja bagi menyiasat ketulenan video seks tersebut.

Rahim yang juga Pengerusi Risda berkata, isu ini perlu segera disiasat kerana ia telah menjadi polemik negara.

Turut hadir di sidang akhbar yang diadakan itu ialah seorang lagi anggota 'Datuk T' - pendekan bagi perkataan Trio - ialah ahli perniagaan Shazryl Eskay Abdullah.

Aggota ketiga - bendahari PERKASA dan bekas senator, Datuk Shuib Lazim - tidak hadir.

Rahim akui beliau, Shazryl dedah rakaman video seks

Posted: 23 Mar 2011 02:08 AM PDT

KUALA LUMPUR, 23 Mac — Bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik mengaku ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay adalah lelaki misteri "Datuk T" yang mendedahkan rakaman video seks, yang didakwa melibatkan seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat kepada media kelmarin.

Selain itu, beliau dan Shazryl adalah pihak yang bertanggungjawab mendedahkan rakaman video tersebut.

Kenyataan Akhbar Datuk Johari Abdul

Posted: 23 Mar 2011 12:44 AM PDT

Saya dihubungi oleh seorang kenalan yang sangat rapat bermula sejak 15 Mac 2011 untuk berjumpa dengannya mengenai sesuatu yang penting. Pada hari Isnin 21 Mac 2011 lebih kurang jam 12.20 tengahari, saya mengesahkan bahawa saya ada ruang untuk bertemu beliau.

Saya berjumpa dengannya di Hotel De Palma Ampang jam 4 petang hari itu, sebelum dibawa di dalam sebuah kereta yang lain. Kereta itu dipandu oleh dua orang yang saya tidak kenali.

Saya dibawa ke Hotel Flamingo Ampang, seterusnya dibawa ke sebuah bilik junior suite. Saya bertemu Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Dato' Eskay Shazril Abdullah yang telah menunggu di dalam bilik tersebut. Saya turut disertai oleh kenalan saya tadi.

Saya duduk di depan Tan Sri Rahim Thamby Chik sementara Dato' Eskay Shazril Abdullah duduk di sebelah saya. Kenalan saya tadi duduk di atas katil di belakang di dalam bilik tersebut.

Dato' Eskay Shazril Abdullah mula bercakap dan mengatakan bahawa saya ("Johari Abdul") adalah ahli Parlimen yang pertama akan menyaksikan tayangan video yang sedang mula dimainkan itu. Dia juga meminta pandangan saya mengenai Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Sepanjang tayangan video tersebut, Dato' Eskay Shazril Abdullah menjadi suara latar menerangkan beberapa perkara. Contohnya, dia menyentuh bagaimana cara individu terbabit menanggalkan kondom selepas perlakuan berakhir mempunyai risiko air mani akan terpercik ke kawasan yang besar. Menurutnya, tabiat itulah yang menyebabkan Dato' Seri Anwar Ibrahim sering meninggalkan bahan bukti seperti yang berlaku dalam kes liwat pertama tahun 1998 dulu.

Dia juga mendakwa bahawa dia selalu membawa Dato' Seri Anwar Ibrahim ke club house di mana berlakunya kejadian itu dan tempat-tempat lain di Thailand seolah-olah ini perkara yang kerapkali dibuat oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim. Menurutnya, setiap kali dia membawa Dato' Seri Anwar Ibrahim ke tempat itu, bilik itulah (yang dirakamkan) yang digunakan Dato' Seri Anwar Ibrahim sementara dia (Dato' Eskay) menggunakan bilik bersebelahan. Dalam percakapan seterusnya, dia menyatakan kebimbangan kononnya rakaman-rakaman video seperti itu telah dipunyai oleh pihak perisikan Thai.

Sepanjang penayangan video tersebut, Tan Sri Rahim Thamby Chik kerap mencelah dan membuat komen pendek yang memburukkan Dato' Seri Anwar Ibrahim. Saya percaya beliau cuba meyakinkan saya bahawa Dato' Seri Anwar Ibrahim adalah seorang yang tidak bermoral dan tidak layak menjadi seorang pemimpin.

Selepas penayangan video tersebut, Tan Sri Rahim Thamby Chik mula bercakap. Dia memujuk supaya saya meninggalkan KEADILAN dan Dato' Seri Anwar Ibrahim. Dia berjanji untuk bawa saya berjumpa dengan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak. Tan Sri Rahim Thamby Chik juga menyebut bahawa dia akan uruskan segala keperluan kewangan dan keselamatan saya.

Tan Sri Rahim Thamby Chik juga cuba meyakinkan saya untuk membawa dan memujuk lebih ramai Ahli Parlimen KEADILAN berjumpanya, supaya dapat dipujuk keluar parti. Dia meminta saya mengepalai kumpulan Ahli-ahli Parlimen KEADILAN ini. Saya tidak memberikan komitmen, selain mendengar komen-komen yang dibuat.

Selepas itu, saya keluar dan diiringi oleh kenalan rapat saya itu. Di dalam lif, saya memeluknya dan memberitahu beliau, bahawa setelah menonton keseluruhan video tersebut, saya yakin bahawa orang di dalam video itu bukanlah Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Saya berkeyakinan bahawa pelakon itu bukan Dato' Seri Anwar Ibrahim berlandaskan faktor berikut:

1. Pada awal rakaman, terdapat seorang lelaki lain yang sedang menguruskan rakaman video pada ketika orang yang mirip Dato' Seri Anwar Ibrahim masuk ke dalam bilik. Sewajarnya orang itu (yang mirip Dato' Seri Anwar Ibrahim) sedar bahawa perlakuannya akan dirakam. Mustahil sesiapa yang waras akan melakukan adegan sedemikian kecuali dia diupah.

2. Tempoh masa rakaman yang menunjukkan muka si pelaku adalah terlalu pendek. Ditambah dengan rakaman yang dibuat di dalam hitam putih; menyukarkan untuk betul-betul mengesahkan identiti si pelaku.

3. Bahu si pelaku terlalu lebar dan tegap berbanding bahu Dato' Seri Anwar Ibrahim.

4. Bahagian belakang si pelaku (punggong) juga berisi dan jelas berbeza dengan tubuh badan Dato' Seri Anwar Ibrahim.

5. Di akhir adegan, si pelaku bangun dan tubuh badannya dirakam dengan jelas. Perutnya adalah buncit dan terlalu besar jika dibandingkan dengan perut Dato' Seri Anwar Ibrahim.

6. Warna kulitnya adalah terlalu cerah dan hampir tidak dapat dibezakan dengan warna kulit wanita terlibat.

Selepas itu, saya menyatakan kesediaan untuk membawa beberapa orang ahli Parlimen KEADILAN agar mereka juga dapat menonton video dan berjumpa dengan Tan Sri Rahim Thamby Chik. Saya dimaklumkan sessi tayangan seterusnya akan dibuat kepada ahli-ahli Parlimen KEADILAN pada jam 330 petang 22 Mac 2011. Kami hadir semalam di Hotel Flamingo Ampang dan menunggu hingga jam 530 petang, oleh kerana mereka telah sahkan bahawa perjumpaa akan berlaku. Walau bagaimana pun, perjumpaan itu dibatalkan oleh pihak mereka.

Saya mengambil risiko membuat kenyataan ini diluar Dewan Rakyat kerana saya yakin bahawa episod terbaru ini adalah satu lagi rencana jahat untuk memfitnah Dato' Seri Anwar Ibrahim.

DATO' JOHARI ABDUL
AHLI PARLIMEN SG PETANI
AHLI MAJLIS PIMPINAN PUSAT KEADILAN
23 MAC 2011

Datuk T itu adalah Datuk Shazryl Eskay Abdullah?

Posted: 22 Mar 2011 11:17 PM PDT

Wakil rakyat Sungai Petani Kedah-Datuk Johari Abdul daripada PKR mendakwa bahawa Datuk T itu adalah Datuk Shazryl Eskay Abdullah (gambar).

Menurut Johari, dia bersama pamannya ke Hotel Flamingo Ampang, sejurus tayangan Video lucah yang memaparkan "Anwar" sebagai pelakon utama, melakukan hubungan sex dengan seorang perempuan dipercayai berbangsa cina di sebuah hotel.

Tayangan Video lucah itu yang berlangsung di sebuah bilik di Carsosa negara pada pagi Isnin, mengundang berbagai reaksi, baik Anwar sendiri, yang dikatakan bahawa pelakon lelaki berperut buncit itu mirip wajahnya.

Anwar telah membuat laporan polis mengenai video lucah itu. Pihak polis akan menyiasat laporan Anwar itu melalui seksyen 292 CPC.

Dalam perkembangan yang sama, Johari Abdul mendakwa, bahawa tayangan video lucah itu didalangi oleh Pengerusi RISDA Tan Sri Rahim Thamby Chik.

Menurut Johari, di Hotel Flamingo, dia bertemu dengan Datuk T dan Tan Sri Rahim Thamby Chik.

Anwar tuduh Hakim Mohd Zabidien Mohd Dia ditekan! Siapa yang tekan?

Posted: 22 Mar 2011 09:36 PM PDT

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur- Hakim Mohd Zabidin Mohd Diah menarik keputusannya dalam TWT berhubung barang bukti yang diperolehi daripada lokap di mana Anwar ditahan reman pada 16 Julai,2008.

Menurut Hakim, keputusan TWT terpaksa disemak, atas sebab penahanan Anwar adalah sah disisi undang-undang.

Mendengar keputusan tersebut hari ini, OKT Anwar menuduh bahawa Hakim terpaksa menyemak semula keputusannya, kerana Hakim itu dalam keadaan tertekan, daripada pihak DS Najib.

Berasaskan kepada keputusan Hakim tersebut, maka tiga barang bukti-sebatang berus gigi berwarna putih, sehelai tuala good morning dan sebotol kecil air berjenama cactus, diterima sebagai barang bukti mahkamah.

Pada tiga barang bukti tersebut, telah dikenalpasti bahawa DNA Lelaki Y yang dijumpai pada anus Saiful, adalah sepadan dengan DNA yang dijumpai pada tiga barang bukti tersebut.

Anwar dituduh meliwat Saiful pada 26 Jun,2008 di sebuah kondominum, di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara antara pukul 3.01 hingga 4.30 petang hari yang sama.

Anwar dituduh dibawah 377B CPC, dan jika sabit kesalahan boleh dihukum sehingga 20 tahun dan sebatan.

Esok, pihak pendakwaan akan memanggil ahli kimia Dr Aidora Saedon dan Supt Amidon Anan untuk mengemukakan tiga barang tersebut.

Mahkamah Jalan Duta: Keputusan TWT diubah-terima barang bukti, Tetapi Pemohonan- Anwar serah DNA- ditolak

Posted: 22 Mar 2011 07:30 PM PDT

Mahkamah Tinggi hari ini mengubah keputusan dibuat dua minggu lalu dengan membenarkan tiga barang dan sampel DAN diterima sebagai bukti dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Hakim Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah juga memutuskan bahawa penahanan Anwar pada 16 Julai 2008 adalah sah.

Esok ahli kimia Dr Aidora Saedon akan menanda tiga barang bukti sebatang berus gigi berwarna putih, sehelai tuala kecil good morning dan sebotol air jenama cactus.

Permohonan pendakwa menggunakan Akta Bukti 1950, Seksyen 73, meminta mahkamah agar Anwar menyerahkan DNA bagaimanapun ditolak.

Video Lucah: Datuk T boleh dipenjara dibawah seksyen 292 CPC

Posted: 22 Mar 2011 04:11 PM PDT

Polis sedang menyiasat laporan yang dibuat oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkenaan klip video aksi seks di bawah Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata laporan polis telah diterima di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pagi Selasa.

Mengikut peruntukan Seksyen 292 Kanun Keseksaan, jika sabit kesalahan berkaitan tindakan itu, mereka yang didapati bersalah boleh membawa kepada hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda atau kedua-duanya.

Anwar membuat laporan di Ibu pejabat polis Dang Wangi di Kuala Lumpur pagi ini berhubung video yang telah dipertontonkan kepada beberapa wakil media di Carcosa Seri Negara pada pagi Isnin.

Dalam laporan itu, di mana salinan diedarkan kepada media, Anwar menafikan penglibatannya dalam video lucah itu.

Satu kumpulan yang enggan dikenali mendakwa mereka memiliki klip video hitam putih yang memaparkan aksi seks seorang pemimpin pembangkang dengan seorang pelacur wanita di sebuah hotel di sini yang menawarkan perkhidmatan seks.

Kumpulan itu, yang diketuai seorang lelaki yang memperkenalkan dirinya hanya sebagai Datuk T, berkata semalam, bahawa dia tidak bersedia menyerahkan pita video itu kepada baik kepada polis atau pemimpin pembangkang tersebut dan isterinya dalam masa seminggu ini sepertimana dijanjikan.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 23 Mar 2011 01:08 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! SIAPAKAH DATUK 'T'? Loyer, Majestret atau ...... apa!? ahli musik? teng teng teng..

Posted: 23 Mar 2011 08:13 AM PDT

Geng Dato 'T'

Ni orang kuat Anwar ni.. geng RPK jugak!!

Identiti datuk T , sebenarnya adalah Datuk Rahim Tambi Chik bersama orang kuat Anwar Ibrahim, Datuk Shazryl Eskay dan Datuk Shuib Lazim. Tudia.. dah pecah habih dah.. Nampaknya datuk T ada tiga orang, T bermakna 'TRIO'. Blog Papagomo ada menerangkan perkara ini dengan panjang lebar. Makin berserabut, makin celaru.

Dengar kata Wan Azizah ada sms Datuk-datuk T ni minta video lucah tersebut. Untuk apa ek? Untuk kenal pasti sudut-sudut tertentu ka? he he he..

P/s: wan azizah nak belek-belek tempat tertentu ke?

Mctheory:
kak Jijah nak tengok 20 min 2 kali ke?

ANWAR PRIA TERHEBAT, MELAYU ATAS CINA, DEPAN DAN BELAKANG PUN SAPU!!

Posted: 23 Mar 2011 04:41 AM PDT


Oleh Satu Hala

Artikel ni Mc petik dari Malaysia Instinct, tulisan satu hala. Tulisannya agak nakal tapi sedap untuk dibaca.. he he he.. Selamat membaca!!

Satu Hala tidak pernah menduga akan datang satu hari di mana diri ini terpaksa memuji Anwar Ibrahim....

Selama ini Anwar memang manusia yang tak guna....tapi hari semalam....hari penayangan video.... mengubah beberapa aspek dalam jiwa Satu Hala....

Kali ini...Satu Hala sudah tidak ada pilihan melainkan menyatakan apa yang hak dan benar...."Kau memang hebat.....bang Nuar...kau memang hebat"

Iyelah....masakan kita hendak kutuk atau merendahkan beliau....Anwar pada usia lebih 60 tahun mampu pancut dua kali dalam 20 minit....habis dikerjakan seorang amoi Cina pelacur yang datang daripada mana entah....

Anwar berjaya membuktikan ketuanan Melayu ke atas Cina.....dua round dalam 20 minit....dengar kata aksi main Anwar duduk atas pun ada...jadi benarlah Anwar meletakan ketuanan Melayu atas Cina...

Dua kali dalam masa 20 minit.....cakap kalau anda boleh mencapai tahap ini....ada berani? Ada orang yang boleh buat....tidak dinafikan....dan Anwar salah seorang daripadanya....

Bukti video yang jelas tanpa ditapis dan tulen membuktikan Anwar mampu mencapai tahap ini....memang Anwar ada stamina yang kuat sebab itu dia mampu bergerak ke seluruh negara sepanjang masa dan menghadiri perbicaraan mahkamah dengan penuh keyakinan walaupun baru mengharungi perjalanan menaiki kapal terbang selama belasan jam....

Ini baru stamina seorang pemimpin.....teringat Pak Lah dan stamina dia pulak tetiba....

Anwar memang hebat....jangan ada sesiapa yang cuba menafikan perkara ini....kerana ada bukti video bagi hal itu.....ini bukan gebang atau cakap kosong kawan kita yang kononnya sangat hebat di ranjang.....diulangi....dalam kes ini...Anwar ada bukti video....

Sesiapa yang menafikan kehebatan Anwar memang cari penyakit...dan memang bodoh....patut pergi mampus....dalam isu ini, kita tidak ada pilihan selain mengiktiraf kehebatan Anwar....dua kali pancut dalam 20 minit.....mamat ni memang anugerah tuhan......anu dia memang anu yang hebat...sebab itu nama dia pun ada bunyi anu (Anwar boleh juga disebut Anuwar)...anugerah tuhan juga ada perkataan anu diawalnya...

Selama ini kita tidak sedar....kehebatan Anwar adalah pada anunya....anu yang terulung....

Selepas ini, andai klip video Anwar tersebar....mungkin kita boleh melihat panjang anu Anwar pun....kot melepasi tahap 8 inci...mana tau....memang kau hebat bang Nuar...kau memang hebat....dari segi ini kaulah idolaku.....(segi ini ajelah....segi toron jantan mintak simpang
malaikat 44)....

Mctheory:
Anwar memang hebat..

VIDEO SEKS!! TERBAIK DARI MAHFUZ! BODOH SIMPAN LA SORANG-SORANG!!

Posted: 22 Mar 2011 11:06 PM PDT

Mahfuz Rasta!!

Dalam pada semua orang sibuk-sibuk memperkatakan tentang pendedahan video seks seorang pemimpin kanan Pakatan, muncul pulak seorang mangkuk hayun dari parti yang kononnya lebih islam dari yang lain memberikan komen kurang cerdiknya.

Orang lain sibuk membuat spekulasi sama ada video itu benar ataupun tidak, tetapi Mahfuz Omar wakil PAS dari Pokok Sena dengan bangganya mengatakan ianya adalah superimposed. Mahfuz ni tahu ke apa yang dimaksudkan dengan superimposed tu?

Inilah yang dikatakan bodoh tak boleh diajar, pandai pula tak boleh dijadikan ikutan. Kalau gambar tu bolehlah juga diterima ianya di superimposed kan, tapi tak pula pernah didengar video boleh dilakukan teknik yang serupa.

Untuk pengetahuan Mahfuz, sehingga sekarang ni tak ada lagi teknologi yang boleh melakukan teknik superimposed pada video bergerak. 20 tahun lagi tak tahulah pula bagaimana teknologinya.
Tetapi yang sahihnya sekarang, superimposed hanya boleh dilakukan kepada gambar berstatus "still" saja.

Satu nasihat untuk Mahfuz, kalau bodoh tu kenalah belajar. Jangan sampai orang gelakkan anda sebab anda tu adalah ahli Parlimen Malaysia. Malu kat ahli politik luar negara kalau mereka tahu di Malaysia ada ahli Parlimen macam Mahfuz ni.

Kalau Mahfuz nak membela idola pengikut-pengikut PAS pun agak-agaklah. Jangan asyik wala' membuta tuli sampaikan tunjuk kebodohan sendiri. Mahfuz kena ingat sama pada pengundi di Pokok Sena yang mengundinya sampai dia merasa untuk jadi ahli Parlimen. Kesianlah pada mereka semua.
Kalau Mahfuz selalu sangat menunjukkan kekurangan akal didalam kepala tu, mana pengundi-pengundi PAS di Pokok Sena nak sorokkan muka? Mesti mereka malu kerana mempunyai seorang wakil rakyat yang IQnya tak memenuhi KPI seorang ahli Parlimen.

Dan mahukah Mahfuz jika semua pengundinya insaf serta kembali ke pangkal jalan dengan mengundi UMNO/ Barisan Nasional pada PRU akan datang?
Jadi adalah lebih baik Mahfuz duduk diam-diam daripada membuat sebarang kenyataan hilang akal hanya kerana mahu membodek seorang manusia bertaraf anugerah Tuhan. Sesungguhnya diam itu adalah lebih baik buat Mahfuz.

Malulah sikit apabila dah tua-tua pun Mahfuz masih lagi mahu tunjukkan perangai budak-budaknya pada orang lain. Bukan saja akhirnya akan memalukan diri Mahfuz sendiri, tetapi Nik Aziz pun mesti malu juga.

Pak Long - MyKMU

P/s: Terbaikkkk dari ladangg.. kah kah kah...

Mctheory:
Mahfuz tu bodoh tak boleh di ajar, bodoh nak tunjuk kat orang.. hambik ubat!! kah kah kah..

KEDAHSYATAN DAN KEHEBATAN ORANG PAS YANG TIDAK ADA TOLOK TANDINGAN!!

Posted: 22 Mar 2011 08:09 PM PDT


Mc memang respect gila dengan pemimpin Pas, ahli dan penyokong-penyokongnya. Mereka ini mempunyai kelebihan dalam menilai dan memberi jawapan kepada sesuatu jawapan yang mereka tidak nampak. Malah mereka ini yakin dengan jawapan mereka walaupun mereka haram taktau hujung dan pangkalnya. Itulah kelebihan yang Allah berikan kepada orang-orang Pas ini, termasuklah pemimpin, ahli atau penyokong Pas.

Mungkinkah jika kita menyertai parti Pas, tuhan akan kurniakan kita deria keenam? Deria keenam dikatakan dapat melihat apa yang manusia lain tidak boleh lihat. Malah ada keistimewaannya tersendiri, apakah orang-orang Pas dapat deria keenam ini? Hanya mereka saja yang tahu. Tapi jika melihat tingkah laku dan gayanya, mereka ini seperti mempunyai deria ke enam.

Kenapa Mc kata begitu?

Lihatlah mereka memberi komen mengenai video lucah (disyaki pelakon lucahnya ialah Anwar), mereka memberi komen seolah-olah mereka telah pun melihat video tersebut. Malah selepas beberapa jam video itu ditayangkan hanya kepada editor dan pemberita (harakah takdak ok) Harakahdaily dengan lantangnya mengeluarkan artikel Fitnah Video Lucah Anwar! Mana diorang tau benda ni fitnah? Tengok pun belum dah keluar artikel fitnah, sebab tu Mc kata, orang-orang Pas ni hebat, hebat sampai tak kena tempat.

Malah kehebatan dan kebebalan puak Pas ni pulak dah berjangkit dengan rakan-rakan banggang mereka dalam pakatan. Belum apa-apa dah tuduh ini semua konspirasi BN, kerja kerajaan pusat jahat nak jatuhkan Anwar. Terbaru Anwar tuduh DS Najib tahu mengenai hal video lucah ini. Sedangkan hakikatnya, menteri-menteri, MP dan Adun sendiri masuk surf internet nak cari video lucah tersebut, nak tengok dengan mata dan kepala sendiri.

Macam mana puak Pakatan kata ini kerja kerajaan pusat? Sedangkan kerajaan sendiri pun taktau. Malah penafian Anwar tempohari, dilakonkan seolah-olah dia sudah pun melihat video tersebut dan pasti bahawa dia bukan individu dalam video tersebut. Sampai tahu pulak ye, perut buncit dengan tak buncit.

Yelah.. kalau dah buat salah, siapa yang nak mengaku. Tapi lambat laun kebenaran akan terbongkar jua. Suruhanjaya penyiasat akan menyiasat video lucah itu untuk mengenal pasti ketulenannya. Soal video lucah, biar polis yang siasat, masalahnya sekarang, puak Pas yang menafikan dan memfitnah dengan membuta tuli, itu yang menjadi persoalannya sekarang.

Belum pun tahu cerita sebenar, Pas terus beri pendapat kata ini semua fitnah jahat terhadap Anwar. Mana korang tahu wahai pemimpin Pas? Allah bagi korang mukjizat deria kenam ke? Hairan benar Mc dengan puak Pas yang takdak otak ni. Main hentam membabi buta. Kalau macam ni la stail politik orang Pas, nampaknya Pas akan terus diperbodohkan oleh Pakatan, macam mana tak bodoh, nampak sangat bodoh dan bebalnya, asyik mengikut je tanpa sebab.

P/s: kan bagus duduk tunggu dan lihat..

Mctheory:
Kes Liwat Anwar yang lebih penting dari kes video seks..

KANTOI LAGI!! PENEMUAN TWITTER! ANWAR HILANG DUA JAM SEMASA VIDEO SEKS DIRAKAMKAN!

Posted: 22 Mar 2011 04:05 PM PDTApakah Anwar Ibrahim berbohong mengenai lokasi beliau tatkala tarikh dan masa video seks 18SX dirakam?

Inilah persoalan yang timbul apabila semasa kenyataan akhbar dilakukan, difahamkan bahawa tidak ada satu pun yang mengaku berada bersama-sama beliau ketika itu. Malah, Wan Azizah hanya menjawab ringkas dengan mengatakan rasa terkejut beliau dengan skandal terbaru suami beliau

Wan Azizah sendiri tidak menyatakan sama ada beliau bersama Anwar ketika itu. Malah, keterangan Anwar Ibrahim yang mengatakan bahawa beliau sedang mengakses laman sosial 'Tweeter' pada hari dan waktu itu juga menimbulkan persoalan besar!

Untuk pengetahuan semua, rakaman video itu tertera tarikh 21 Februari dari pukul 10.23 malam hingga 10.45 malam. Persoalannya, apakah benar Anwar Ibrahim sedang menggunapakai tweeter ketika itu? sambung baca SINI

p/s: kantoi lagi Pak Syiekh.. nak pusing mana lagi..

Mctheory:
Mana mau lari haa?? Kantoi beradab..

PEJUANG BANGSA

Posted: 23 Mar 2011 11:46 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Video panas trio Datuk T yang bakal hancurkan PKR !

Posted: 23 Mar 2011 07:13 AM PDT

Siapa Datuk T ini semua sudah terjawab  .  Di bawah adalah rakaman sidang akhbar Datuk T atau Datuk Trio yang terdiri daripada DS Rahim Tamby Chik, Shuib Lazim dan Datuk Shazryl Eskay Abdullah.

Ketiga-tiga mereka ini  mengesahkan kesahihan video lucah tersebut adalah Anwar Ibrahim. Lebih menarik lagi mengapa Wan Azizah mahu sangat  menonton video dari Datuk Shazryl   kerana beliau sendiri mengaku bersama Anwar ,keluarga dan cucu ketika masa dan tarik 21 Feb 2011 !

Puzzle dan hint bahawa  Anwar berada di tempat kejadian juga semakin dipersoalkan apabila penemuan di  Tweeter Anwar yang senyap ketika antara 9.20 pm - 11 .38 pm pada malam 21 Feb 2011 . KLIK DI SINI

Saksikan video terpanas 2011 ini !

Johari Abdul minta habuan jutaan ringgit , tanda pemimpin PKR semua gila duit !

Posted: 23 Mar 2011 06:50 AM PDT


Tuduh menuduh ekoran penayangan video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim, berpanjangan apabila pemimpin PKR pula didakwa mahukan RM100,000 sebagai "pelincir" untuk membawa lebih ramai ahli parlimen Pakatan Rakyat menonton video itu.

Ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah yang sebelum ini dianggap sebagai Datuk T mendakwa, ahli parlimen PKR, Datuk Johari Abdul membuat permintaan itu selepas menonton video kontroversi itu.

Beliau juga mendakwa Johari meminta RM1 juta untuk setiap seorang bagi tujuh anggota parlimen yang akan dibawanya untuk menonton video itu, menjadikan jumlah keseluruhan yang perlu dibayar sebanyak RM7 juta.

"Bila (permintaan sebegini) ini berlaku, kita pun buat keputusan tolak (permintaan Johari)," kata seorang lagi anggota Datuk T - bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik.

Seorang lagi anggota Datuk T atau Datuk Trio (bertiga) itu didakwa Datuk Shuaib Lazim. Beliau juga bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) bagaimanapun tidak hadir.

Bercakap dalam sidang media di sebuah hotel di ibu negara bagi mendedahkan identiti Datuk T dan tujuan mereka menayangkan video kontroversi itu, Rahim menyifatkan dakwaan Johari pagi tadi sebagai "tohmahan" semata-mata.

"YB ini yang kata, (video) itu benar. Ini si fulan itu, ini ketua PKR," dakwa Rahim mengulas kenyataan Johari yang mendakwa orang dalam video itu bukan Anwar.

Menurut mereka, selain Johari dan wartawan, terdapat beberapa anggota parlimen yang dekat dengan mereka telah menonton video itu. Bagaimanapun identiti pihak terbabit tidak didedahkan.

Pagi tadi, Johari mengakui terdapat percubaan menggunakan video seks sebagai umpan memberi anggota parlimen Pakatan, seperti didakwa Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution dalam sidang media bersama mereka.

Ditanya kenapa Johari dipanggil bagi menonton video itu, Shazryl menjelaskan, ia ekoran ahli jawatankuasa Majlis Pimpinan Pusat PKR itu merupakan anak saudara kepada Shuaib.

Sementara itu, Shazryl turut mendakwa terdapat usaha mendapatkan video "tunggal" tersebut daripada oleh Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Ismail yang juga isteri Anwar.


Ditanya pemberita kenapa ia tidak diserahkan, Shazryl bertanya kembali: "Kalau kamu, kamu serah?"


Seorang pemberita menjawab: "tidak".


"Tidak (akan serah pada Wan Azizah)," Shazryl cuma mengulang jawapan ringkas itu.

malaysiakini

Datuk Shazryl Eskay Abdullah a.k.a Datuk T adalah rakan baik dan funder Anwar Ibrahim !

Posted: 23 Mar 2011 04:47 AM PDT

Tan Sri Rahim Tamby Chik mengakui bahawa beliau bersama Datuk Shazryl Eskay ( Orang Kepercayaan Anwar ) dan Datuk Shuib Lazim adalah Datuk T atau Trio dalam kekecohan mengenai Video Porno yang tersebar.

Rahim Tamby Chik mengaku tayangan Video di Caracosa Negara baru baru ini di atur oleh beliau dan dua rakannya.

Video Porno ini sebelum nya telah di pertontonkan kepada MP Sg Petani Datuk Johari Abdul dan Akibat kerana permintaan Melampau sehingga mencecah RM 20 juta maka Trio ini tidak melayan kehendak Johari Abdul.

Datuk Shazryl Eskay orang kanan Anwar satu ketika dulu. Bertegas dan mengakui Klip Video tersebut TULEN dan wajah beliau sendiri terdapat pada rakaman Video tersebut.

Ketiga tiga Datuk Trio mintan agar Suruhanjaya Di Raja yang di anggotai pemimpin Parti Pembangkang, NGO. Bagi menyelesaikan isu Video porno tersebut dan mengesahkan siapakah pelaku Porno yang ada dalam Klip Video berkenaan.

Datuk Shazrly Eskay mengesahkan hanya mereka bertiga yang terlibat dalam pendedahan Video Porno Tersebut tampa melibatkan mana mana pihak lain termasuk Parti Dan kerajaan.

Dato Johari mintak Wang Pelincir RM 100 ribu bagi membawa ahli PKR lain keluar dari pakatan dan 1 Juta 1 kepala bagi komisyen! Dan apabila ini berlaku maka ianya telah di tolak oleh ketiga tiga dari mereka! Wang bukan matlamat mereka dalam menegakkan kebenaran.

Menurut Datuk Eskay Wan Azizah mengirim sms kepada beliau untuk meminta salinan rakaman Video Porno Anwar Ibrahim. Wow apa Kak Wan nak buat?

sumber : papa gomo

Rajahmas

Posted: 23 Mar 2011 11:34 AM PDT

Rajahmas


Pelakon Porno - Respon Anwar Ibrahim dalam dua keadaan..

Posted: 23 Mar 2011 08:31 AM PDT

 
Tersenyum lebar Anwar bila Datuk T (lelaki dalam video porno) itu adalah Datuk Shazryl Eskay. Semua media telah dipanggil untuk buktikan dirinya difitnah. Ia kemudiannya disusuli dengan membuat laporan polis... Kini kita nampak kesungguhan Anwar kerana hendak membuktikan dirinya tidak bersalah.

Tetapi lain halnya bila ditanya berkenaan kes liwatnya.. Apabila ditanya sebab keengganannya untuk bersumpah dan nenyerahkan sampel DNA, Anwar mengelak dengan segala macam helah. Dua keadaan yang kita nampak akan perbezaan tindakan Anwar berhubung tuduhan liwat dan skandal video seks.

Puak juak PKR mungkin menyangka dengan pendedahan siapa sebenarnya Datuk T itu, telah membersihkan nama Anwar daripada segala tuduhan termasuklah kes liwatnya sebelum ini. Begitu mudah mereka menuduh DS Najib terlibat dalam konspirasi yang mungkin telah dirancangkan Anwar dari awal lagi...

Kita tunggulah nanti dan lihat siapa sebenarnya yang bersalah..Terlepas daripada tuduhan berzina dengan pelacur tidak semestinya terlepas daripada tuduhan liwat. Sesungguhnya Allah tidak akan membiarkan umat kaum nabi Lut menjadi pemimpin kepada sebuah negara Islam.

Pilihanraya DUN Sarawak - Pertarungan sengit BN menentang SNAP dan Pakatan

Posted: 23 Mar 2011 01:58 AM PDT

PBB akan menampilkan beberapa muka baru untuk piliharaya DUN pada kali ini. Beberapa nama telah disahkan tidak bertanding antaranya,

ADUN N36 Semop – YB. Dato Seri Mohd Asfia
ADUN N19 Kedup – YB. Federick Bayoi
ADUN N49 Nangka – YB. Dato Awang Bemee
ADUN N30 Saribas – YB. Dr. Wahbi
ADUN N4 Demak Laut – YB. Dato Rauf


Namun ada lagi satu nama yang akan mengundurkan diri ialah ADUN N67 Telang Usang iaitu YB Lihan Jok.

Ura-ura mengatakan beliau mungkin akan digantikan oleh Dr. Derus Ngau. Pengunduran beliau juga atas sebab kerana ingin memberi peluang kepada muka baru seperti yang dibuat oleh ADUN di atas.

Sementara di pihak pembangkang, SNAP menentang BN meletakkan calon di 27 kawasan dan hanya perlu mengumumkan 12 lagi calon yang akan diketengahkan bagi mencukupkan jumlah 40 calon yang dicadangkan mereka. Desas desus menyatakan SNAP berminat untuk meletakkan 40 orang calon menentang BN. Ia menyamai bilangan kerusi yang disasarkan oleh PKR bagi pihak Pakatan Rakyat sebelum ini.

Pada kali ini dijangkakan BN akan menghadapi rintangan yang sengit daripada SNAP dan juga Pakatan Rakyat, berkemungkinan akan menyaksikan pertarungan 3 penjuru di kebanyakan kawasan DUN negeri Sarawak. Apa yang pasti, kita akan melihat ramai calon-calon baru menawarkan diri sebagai wakil rakyat biarpun daripada segi kapasiti calon, BN mempunyai kelebihan sebagai penaung kepada kerajaan pusat.

Skandal seks Anwar Ibrahim. Tanpa 4 saksi, dia tidak bersalah.. Video?

Posted: 22 Mar 2011 09:00 PM PDT

Lagi 4 saksi diperlukan untuk membuktikan perlakuan seks...

Bukanlah taktik kotor seperti yang dikatakan Presidan PAS, Hadi Awang.. Kalau betul kawan tu ada buat, takkanlah dia nak biarkan atau redha.. Kalau Anwar tidak bersalah, jangan pula memfitnah ia angkara pemimpin-pemimpin BN. Dalam kes video Anwar, biarlah mahkamah dunia menentukan.

Membuat kenyataan berpihak ini tidak adil untuk seorang pemimpin bergelar ulama. Bayangkanlah apa pula kenyataannya jika Anwar adalah orang UMNO?Anwar melenting apabila ditanya soalan berkenaan sumpah oleh wartawan

Anwar Ibrahim cuba mengelak apabila ditanya wartawan sama ada beliau berani bersumpah individu yang dikatakan terbabit dalam skandal video seks yang sedang hangat diperkatakan sekarang bukan dia.

Seorang wartawan bertanya adakah Datuk Seri akan bersumpah bahawa Datuk Seri tidak terlibat dalam video ini? "Awak ni asyik tanya sumpah, sumpah, sumpah tak ada soalan lain ker," jawabnya dengan nada yang amat marah apabila diajukan soalan itu semasa sidang media selepas mesyuarat Pakatan Rakyat di bangunan Parlimen, petang Selasa.

Malah, Anwar tidak perlu bercakap banyak kerana Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang duduk disebelah terus membelanya dengan mencelah bahawa hanya mahkamah syariah yang boleh memutuskan siapa yang boleh bersumpah.

"Sebelum awak nak dia bersumpah, saya tanya awak, tayang video ini dibuat di mana? Di dalam hotel. Ia hanya satu drama. Jika awak nak dia bersumpah, kena ikut undang-undang syariah. Hanya mahkamah syariah yang boleh tentukan sama ada dia boleh bersumpah. Saya menyeru kes ini dibawa ke mahkamah syariah," katanya.

"Sekadar rakaman video tidak boleh dijadikan bahan bukti. Kena hadirkan empat orang saksi. Kita kena siasat siapa jurukameranya, apakah peralatan yang digunakan, siapakah pelakon sebenar, dan penerbitnya? Selagi tidak ada benda-benda ini dia dianggap tidak bersalah, jawab Hadi untuk melindungi Anwar.

Penasihat DAP, Lim Kit Siang pun sempat mencelah mempertahankan Anwar dan berkata rakyat Malaysia patut meluahkan rasa kemarahan ke atas tuduhan yang dilemparkan ke atas Anwar.

Pautan artikel : pengundisetiasungairapat.blogspot.com

Bob Lokman sudah taraf Ulama?

Posted: 22 Mar 2011 05:28 PM PDTDia gelar dirinya B.O.B. Katanya itu singkatan Bulan Oh Bulan.. Taksubnya Bob sampai nama pun nak dikaitkan dengan parti PAS. Agaknya itulah pasal dia boleh buat ceramah seperti 'ulama PAS in the making' sekarang.

Makna B.O.B tu banyak kalau kita nak sebut.. Pilih mana sesuai - Bangang Oh Bangang ataupun Bahlul Oh Bahlul, Bodoh Or Bahlul...

Kita umat yang lemah iman, banyak dosa, tak lepas dari berbuat perkara munkar. Memang betul kata Bob, Allah tak suka umat yang sombong dan tidak mahu bertaubat. Allah suka pada umat yang banyak berdoa dan meminta-minta daripadaNya, tetapi bukan doa pecah perut kepada umat seagama yang lain.

Apabila ada umat jahil berperanan sebagai pendidik nilai-nilai agama dalam diri (kepada khalayak), tentu akan berlaku kesilapan dan salah tafsir dalam penampaiannya… Bahayanya ilmu ini jika tersalah, umat boleh menjadi sesat. Lagi berat kalau ada yang beriktikad dengan apa yang kita kata sebagai amalan dalam hidupnya.. Bukankah yang nak bertaubat itu sepatutnya belajar agama bukannya mengajar?

Sedih bila pemimpin kita dilabelkan dalam kategori sombong seperti ini. Maksudnya ulil amri yang bukan daripada kelompok PAS itu fasik belaka kerana tidak menyokong sistem parti PAS yang lebih bersifat keLembuan dan keKambingan kepada DAP.

Siapa sombong sebenarnya? Kelompok mana, cuba jawab wahai Bob Lokman...

Siapa yang merasakan ibadah mereka lebih afdal daripada orang lain, PAS atau UMNO? Siapa yang merasakan mereka di pihak yang benar, sementara yang tidak sehaluan mereka itu golongan fasik, PAS atau UMNO? Siapa yang tidak mahu berimamkan orang pro-kerajaan, bersolat dua imam dalam satu masjid, PAS atau UMNO?

Ada banyak lagi jenis-jenis kesombongan PAS itu jika kita nak senaraikan.. Alhamdulillah, tidak pula rakyat yang beragama Islam menolak UMNO dan Barisan Nasional walaupun selalu diburuk-burukkan oleh Mursidual Amnya dan Ostat-Ostat mereka.

Kita pun musykil dengan penampilan diri Bob sekarang, macam nak fofular di pentas politik saja... Ini lebih dari sekadar nak bertaubat.. ada pasang niat nak jadi calon PRU nanti ke?

Pilihanraya Negeri Sarawak kelak, harap janganlah ada bekas-bekas artis macam ni dipergunakan untuk memecah-belahkan perpaduan sesama umat di sini. Kita perlu tahu Parti PAS bukanlah parti yang membawa cahaya keimanan kepada umat Islam, ia adalah api perpecahan yang mengajar orang Islam budaya syak-wasangka dan bersangka buruk di antara satu dengan yang lain….

DIMENSI

Posted: 23 Mar 2011 11:10 AM PDT

DIMENSI


Sayang Sarawak: Cerita Di sebalik Jam Omega

Posted: 23 Mar 2011 09:00 AM PDT

anuwar einstein

..tapi sebelum kita pulak terkesima dengan benda ni semua apa kata kita baca dulu artikel brader RBF dan AIDC sebelum kita buat rumusan seterusnya. Kita tak kan nampak benda yang kabur selagi kita tak melihat dengan lebih dekat kecuali kita memiliki teropong ajaib makjun salasa (pinjam teropong laksmana doremi daa). Buka la minda seluas2nya >:]

Sayang Sarawak: Terkesima punye pasal..

Posted: 23 Mar 2011 07:30 AM PDT

wow!..betulla dia..

Akibat pendedahan Dato Trio, ada yang cukup terkesima..

1) Jijah terpaksa berdrama sewaktu PC anuwar tapi terkesima untuk mengetahui lebih lanjut kandungan video tersebut sehingga terpaksa menghantar SMS kepada Datuk Shazly Eskay dan sanggup pula menghantar perwakilan untuk datang mengambilnya

2) Jijah bertambah terkesima nak tau sape pompan cina yang begitu hebat melayani lelaki Y itu sehingga berjaya memancutkan air duit 2 kali dalam jarak masa yang singkat

4) Dato Johari Abdul terkesima bila melihat adegan seks apabila secara spontan menjerit BETUL LAH DIA! mengiyakan itu memang lelaki Y

5) Dato Johari Abdul bertambah terkesimanya bila dia merasakan inilah peluang dia nak kaya cepat dan sanggup jadi raja katak

6) Dato Johari Abdul telah mencapai terkesima tahap gaban apabila meminta wang pelincir beribu riban dan berjuta2 dan mula gelap mata

7) Dato Johari Abdul dah terkesima tahap melampau apabila permintaan dia untuk mendapatkan wang pelincir tak di layan dan akhirnya terpaksa membuat tuduhan bahwa Datuk T nak kenakan lelaki Y

8) Dan pasti ramai puak fuckatan akan rasa TERLIWAT dengan perangai Dato Johari Abdul apabila sebelum ini kerap menuduh UMNO 'membeli' ahli pembangkang yang keluar parti

9) Isu moral lelaki Y akan terus mengeget kepala puak fuckatan yang terpaksa berhempas pulas mempertahankan kegiatan tak bermaruahnya. Ditambah pula rasa terkesima dan bengang pasti meluap2 apabila video tersebut bakal menemui penonton tak lama lagi

dan pasti puak fuckatan lahabau akan lebih terkesima dgn tertubuhnya suruhanjaya bebas untuk mengendalikan kes ini kelak....gud bye lelaki Y! >:]

Sayang Sarawak: PASngok berani bila kat belakang bontot DAPngok

Posted: 23 Mar 2011 02:13 AM PDTPas tidak tunduk kepada DAP isu pengharaman judi

23/03/2011 4:11pm

RANTAU PANJANG 23 Mac - Pas mendakwa ia tidak tunduk kepada rakan sekutunya, DAP, walaupun ia bersedia mengkaji semula larangan terhadap aktiviti perjudian di Kelantan.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Kewangan, Ekonomi dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun berkata, kajian itu hanya bagi menentukan bidang kuasa pihak berkuasa kerajaan tempatan dalam mengambil tindakan terhadap mana-mana pihak yang menjual tiket judi di luar premis perniagaan.

"Undang-undang kecil pihak berkuasa tempatan jelas tidak membenarkan kegiatan perjudian dilakukan dalam premis di kawasan pihak berkuasa kerajaan tempatan, sebagaimana mengikut Akta Kerajaan Tempatan.

"Tidak timbul soal kita tunduk kepada tekanan mana-mana pihak menyebabkan kerajaan negeri bercadang mengkaji semula undang-undang melarang kegiatan perjudian di negeri ini," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, dua minggu lepas berkata beliau akan meminta Penasihat Undang-Undang mengkaji semula dari segi undang-undang dalam pengharaman kegiatan perjudian di negeri ini.

DAP sebelum ini mahu kerajaan Pas Kelantan mengkaji semula tindakannya merampas tiket loteri kebajikan di tiga premis perniagaan di bandar ini supaya tidak menjejaskan sokongan masyarakat Cina pada pilihan raya umum ke-13 nanti. - Bernama

kehkehkeh setakat tu je lerr yg PASngok bley buat..tunggu King padam dulu

Sayang Sarawak: Identiti Dato T terbongkar..Anuwar kecut sampai terpancut awal?

Posted: 23 Mar 2011 01:30 AM PDT


meoww..auwwww


Businessman's tale of how he won 'crooked bridge' deal

By Yow Hong Chieh


KUALA LUMPUR, March 10 - A businessman offered a glimpse into how government contracts are secured when he told the High Court today his access to senior officials and influential ministers secured him the rights to theMalaysia-Singapore International Gateway bridge project, better known as the "crooked bridge".


"It was all based on my effort," Datuk Shazryl Eskay Abdullah told the court today.


Shazryl Eskay said that, in addition to approaching the late Tan Sri Megat Junid Megat Ayub for help, he had also helped second defendant, Datuk Yahya A. Jalil, gain access to then-deputy prime minister Datuk Seri Anwar Ibrahim.


But Shazryl Eskay was quick to stress that he did not have any power over either Megat Junid or Anwar, and insisted that he got the contract through the merits of the project and the companies involved.


"I did not influence them, but convinced them," Shazryl Eskay said.


He had filed a lawsuit in January 2002, claiming breach of contract by Merong Mahawangsa Sdn Bhd and Yahya for failing to pay him RM20 million after he procured the project for them.


In his statement of claim, Shazryl Eskay said Yahya, executive director and major shareholder of Merong Mahawangsa, had enlisted his help to procure the project from the government and to secure RM640 million in foreign funds for the project.


He claimed the second defendant had sought his help for his "discretion and good relations" with the government.


Shazryl Eskay said the second defendant suggested RM20 million in remunerations for his services, which has not been paid.


The "crooked bridge" project was terminated by the Abdullah administration in 2006.


Shazryl Eskay is seeking a RM20 million payment from the defendants as well as interest, costs and other relief deemed fit by the court.


Yahya, however, in his defence statement denied using the plaintiff's close ties with the government and Megat Junid's family as it was "against public policy, wild and illegal".


The court was also told today that Shazryl Eskay and Yahya had started talks to settle the matter out of court to avoid "embarrassing some personalities involved".


Justice VT Singham, however, ordered the trial to continue until such a settlement is reached.


He also rejected a request by Yahya's lawyer to adjourn the matter until the latter returns from a business trip to Jeddah with former prime minister Tun Abdullah Ahmad Badawi. - TMI


gambar sekadar hiasan saje..adakah mamat nih bintang blue tu?


Lelaki dalam adegan seks tu hanya 'mirip' saje. Kalau ade tukang mekap yang handal kemungkinan boleh jadi. ala2 mcm citer mission impossible tuhh. Adegan terjumpa jam omega tu pun mcm dah di rancang. Mula2 tu kena la seluk sana, seluk sini dulu. Pastu baru le seluk kt tempat sebenar.."eh ape nih? video blue?" huhuhu..muhh..


Pemanipulasi atau Terrr ejakulasi? mungkinkah ada seseorang yang telah terpedaya dengan kata2 manis? atau seseorang yang telah silap percaturan dalam game yang mereka mainkan sendiri? artikel di atas adalah sedikit dari kisah silam untuk sekadar renungan >:]


Juga baca artikel menarik satd di sini

Sayang Sarawak: Gempar..Dato T dah di ketahui?

Posted: 22 Mar 2011 11:45 PM PDTPERTAMA MEMBOCORKAN SIAPA DATU T KENYATAAN AKHBAR Saya dihubungi oleh seorang kenalan yang sangat rapat bermula sejak 15 Mac 2011 untuk berjumpa dengannya mengenai sesuatu yang penting. Pada hari Isnin 21 Mac 2011 lebih kurang jam 12.20 tengahari, saya mengesahkan bahawa saya ada ruang untuk bertemu beliau. Saya berjumpa dengannya di Hotel De Palma Ampang jam 4 petang hari itu, sebelum dibawa di dalam sebuah kereta yang lain. Kereta itu dipandu oleh dua orang yang saya tidak kenali. Saya dibawa ke Hotel Flamingo Ampang, seterusnya dibawa ke sebuah bilik junior suite. Saya bertemu Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Dato' Eskay Shazril Abdullah yang telah menunggu di dalam bilik tersebut. Saya turut disertai oleh kenalan saya tadi. - di petik dari Neutraldaily. Klik sini untuk selanjutnya

hmmm..timbul lagi kemusykilan..

1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 23 Mar 2011 09:07 AM PDT

1MalAySia BlogPoLitik


Datuk T kawan rapat Jantan-Y kot!!

Posted: 23 Mar 2011 03:37 AM PDT

Aku suka statement dari YB Zul ni :


Bolehkah mike percaya isu Jantan-X menyudu dalam videoseks tu dikatakan perbuatan kerajaan. Masuk akai ke yop? Berapa lama nak kena bohong dan kelentong yop? Orang yang menamakan diri dia Datuk T tu kata dia kawan Anwar. Dia yang diminta Anwar ambil jam yang tertinggal dalam bilik hotel tempat menyudu" tersebut. Kawan Anwar ni yang jumpa video tu. Kawan Anwar ni yang buat kenyataan akhbar tu. Kawan Anwar ni yang tunjuk videoseks itu kepada wartawan. Kawan Anwar ni yang ugut Anwar supaya letak jawatan. Kawan Anwar ni juga yang kata setelah melihat video itu dia yakin Anwar tidak layak menjadi pemimpin. Kawan Anwar ni yang desak dia dan bini dia supaya berundur. Itu semua dibuat oleh Datuk T iaitu kawan Anwar sendiri. Takde kena mengena dengan sesiapa pun, apatah lagi Kerajaan.

Macam dalam kes Saiful. Dia yang interbiu Saiful. Dia yang bagi kerja kat Saiful. Dia yang bayar gaji Saiful. Dia yang bawak Saiful ke Hong Kong, Bangkok dan Singapura. Dia yang yang didakwa "mengunyitkan" Saiful. Tup..tup..YAB Dato' Sri Najib yang salah. Cakap tu biarlah pakai otak sikit yop. ALLAH bagi otak bukan suruh buat sup, tapi suruh berpikior yop oi!!! Pakailah otak tu sikit.

Rakaman Video Aksi Seks Pemimpin Politik : Komen Umum

Posted: 22 Mar 2011 05:59 PM PDT

1. Zaid Ibrahim : Seorang bekas pemimpin kanan PKR berpendapat masih belum terlewat bagi parti pembangkang terutama PAS untuk mengkaji semula hubungan pakatan dengan PKR yang kini berdepan dengan
isu video lucah membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Datuk Zaid Ibrahim berkata sewajarnya hubungan itu perlu dikaji semula kerana sudah terlalu banyak isu integriti membabitkan Ketua Umum PKR itu dipertikaikan termasuk isu video lucah itu.

2. Dr Khir Toyo : Dr Khir berkata jika ada lelaki lain yang hampir seiras dengan Anwar mengaku beliau lelaki dalam video berkenaan maka, ia boleh menukar persepsi ramai. "Malahan jika terbukti kemudiannya lelaki dalam video tersebut bukan Anwar, maka beliau akan menggunakan isu ini untuk menjustifikasikan segala tuduhan lain terhadap beliau termasuk kes mahkamah beliau sebagai fitnah dan konspirasi. 

3. Zulkifli Noordin : "Jangan kita terperangkap. Tiada siapa tuduh Anwar, tetapi dalam masa kira-kira tiga jam selepas pendedahan itu, beliau mampu buat sidang akhbar mendakwa bukan 'pelakon' video tersebut selain kata perut buncit. Dia kata tidak tengok, tetapi mana dapat maklumat? "Selain itu, pagi ini beliau membuat laporan polis, perkara yang tidak pernah dilakukannya dalam tuduhan-tuduhan sebelum ini. Pada saya, kecepatan dan ketangkasan beliau bertindak sangat meragukan. Soalnya, mengapa dalam soal ini cepat bertindak, isu DNA pula lambat?" 

4. Zahrain Mohamed Hashim : "Anwar dalam keadaan terdesak dan terpaksa mengalih isu. Apatah lagi keputusan permohonan pihak pendakwaan meminta Mahkamah Tinggi menggunakan kuasanya untuk mengarahkan Anwar menyerahkan sampel DNA ditentukan esok.

IPOHMALAY

Posted: 23 Mar 2011 09:03 AM PDT

IPOHMALAY


18 Video Seks Anwar Menanti Masa Menemui Kita?

Posted: 23 Mar 2011 02:21 AM PDT

In Alor Star, Umi Hafilda Ali, a key witness in Anwar's sodomy and abuse of power trials more than a decade ago, claimed there were 18 sex videos involving the opposition leader.

"The videos involved Anwar with a man, a prostitute and someone else's wife," she said, adding that the videos were being kept by someone whom she did not want to name.

Umi, the sister of PKR deputy president Azmin Ali, claimed she knew about the videos 13 years ago.18 video lucah? Wau. Ahli politik pornografi terulung ini bakal berhadapan krisis gila babi jika pemegang video-video ini bertindak memalukan dirinya.

Betapa mereka yang tidak sehaluan dengannya masih lagi menghormatinya dan tidak mahu menonjolkan aibnya walaupun pemegang video seks itu mungkin seorang bukan Islam.

Tetapi Anwar yang jahat ini, yang memuji Tun M pada Perhimpunan Agung UMNO 1998, bertindak memaki hamun dan mencemuh Tun M beberapa bulan kemudian selepas dipecat dihadapan puluhan ribu penyokongnya di Dataran Merdeka.

Menteri Perhutanan Indonesia Yang Kurang Cerdik

Posted: 23 Mar 2011 12:49 AM PDT

Sama ada bodoh atau sengaja, semalam, Menteri Perhutanan Indon, Zulkifli Hassan mengeluarkan kenyataan berikut di Riau :

"Kalau ternyata Malaysia menjual jenis kayu tersebut, jelas itu merupakan perdagangan ilegal. Karena jenis kayu Meranti dan Merbau hanya terdapat di negara kita. Inilah penting kerjasama tersebut. Namun dalam kerjasama ini, kita belum melakukan kerjasama dengan Malaysia dan Singapura," kata Zulkifli.


Punyalah banyak meranti dan merbau tumbuh di hutan kita. Macam mana pulak Zulkifli Hassan ni boleh kata merbau dan meranti hanya wujud di Indon? Sama ada nak cari gaduh, atau nak tunjuk bodoh, kita tak tahu.

Apakah Merbau dan Meranti hanya tumbuh di Indonesia? Habis, bagaimana pulak nama tempat 'Pulau Meranti' di Selangor dan 'Lubuk Merbau' di Perak boleh wujud? Kedua-dua tempat ni kat Indonesia ke?

Jangan terlalu terlalu nasionalis bilabicara isu melibatkan negara lain sangat sampai akhirnya yang terpampang adalah kebodohan sendiri.

Heran yer. Zaman moden macam ni pun sebuah negara 'besar' boleh menaikkan seorang yang bodoh untuk menjadi Menteri.

Bacaan lanjut, klik SINI

Bila Hakim Terjangkit Virus Pusing

Posted: 22 Mar 2011 11:36 PM PDT

Kalau hakim pun dah kejap yer, kejap tidak, kejap boleh, kejap tidak, kejap salah, kejap tidak, apa ke hei nyer?

Sekarang, bukti-bukti yang dahulunya ditolak, diterima pulak. Maka untuk itu Anwar tidak perlu menyerahkan DNA.

Sebenarnya, mahkamah dikatakan tidak mempunyai kuasa untuk meminta tertuduh menyerahkan DNA nya. Ini seolah-olah bermakna, untuk kes-kes lain selepas ini, kajian DNA tidak penting sangatlah untuk siasatan.

Maka ks-kes bunuh secara misteri, jubor-menjubor, rogol bunuh bakar lempor akan menjadi sesuatu yang sukar dirungkai kerana mahkamah tiada kuasa mengarahkan tertuduh menyerahkan bukti DNA. DNA diambil ikut merata dan jer.

Begitulah gamaknya. Segalanya bergantung kepada bukti-bukti DNA yang diambil secara tanpa rela dan bersifat taktikal. Itu pun kalau tak menjadi pertikaian.

Ini sudah tentu memberi peluang kepada Raja Pusing untuk menyebut, DNA itu bukan miliknya.

Dan ini juga akan membolehkan kes ini tidak akan selesai sehingga matahari terbit dari Barat.

Nampaknya hakim tersebut sendiri tidak memenuhi kehendak rakyat dan tidak gunalah perundangan di negara ini yang sekian lama diketahui bukanlah membela rakyat sangat pun.

Jangan sampai satu hari nanti akan jadi kes.. " kamu di dapati bersalah kerana mengedar dadah dan dijatuhi hukuman... eh, sorry.. kamu tidak bersalah kerana kamu.... eh, nanti... kamu sebenarnya bersalah, tapi... eh.. macam mana nak cakap yer?"

Awekz Bukit Gantang

Posted: 23 Mar 2011 07:07 AM PDT

Awekz Bukit Gantang


PRU SARAWAK

Posted: 22 Mar 2011 09:40 PM PDTSPR sebentar tadi telah menetapkan Penamaan Calon Pilihanraya Sarawak pada 6 April 2011 manakala Hari Pengundian pada 16 April 2011.

Melayu Oh Melayu...

Posted: 22 Mar 2011 07:03 PM PDT

Sekadar berkongsi nukilan rasa Tun Dr. Mahathir...1. Saya sedih. Saya amat sedih apabila mendengar seorang orang Melayu yang mendakwa dia kecewa kerana dianya dilahir berbangsa Melayu.

2. Kekecewaannya disebabkan dia tidak dilahir hanya sebagai orang Islam.

3. Sesungguhnya tidak ada manusia yang dilahir tidak berbangsa. Mungkin ada yang tidak bernegara (stateless) tetapi mereka juga mempunyai bangsa, walaupun tidak diiktiraf oleh negara mereka sendiri. Jika dianya daripada kaum pendatang maka dianya akan menjadi bangsa kaum pendatang.

4. Jika dianya dilahir dalam masyarakat Orang Asli sekalipun dia tidak dapat lari daripada menjadi anggota suku kaum berkenaan.

5. Sesuatu bangsa itu dikenali dengan tempat tinggalnya, atau tempat dan negara asalnya, bahasanya dan budayanya. Anutan agama tidak selalunya dikaitkan dengan bangsa.


6. Demikian ada orang Arab yang beragama Kristian, walaupun majoriti beragama Islam. Demikian juga orang Cina ada yang beragama Islam walaupun majoriti beragama Buddha.

7. Justeru itu kelahiran seseorang tetap berbangsa walaupun tidak tetap agamanya. Sebaliknya orang yang dilahirkan kepada keluarga Islam tidak semestinya berbangsa tertentu. Majoriti daripada mereka berbangsa yang berlainan.

8. Walaupun demikian dalam dunia ini terdapat dua bangsa yang bangsanya ditentukan oleh agama Islamnya. Bangsa-bangsa ini ialah bangsa Maldives dan Melayu. Seseorang yang dilahir dalam keluarga Melayu tetap Islam kerana keluarga itu tidak akan berbangsa Melayu jika mereka tidak Islam.

9. Justeru itu berbahagialah seseorang yang dilahir dalam keluarga Melayu kerana dia tetap menjadi penganut agama Islam. Jika dia dilahir kepada keluarga Arab, atau Indonesia, atau Pakistan, belum tentu dia beragama Islam.

10. Sebab itulah seorang Melayu harus bersyukur kerana dilahir berbangsa Melayu. Apabila orang Melayu berasa dia kecewa kerana berbangsa Melayu, maka ini bermakna dia tidak menghargai nasibnya yang baik kerana dia dilahir sebagai orang Islam. Jika tidak kemungkinan besar dia tidak akan terima agama Islam.

11. Kenapakah kita berbangsa-bangsa? Al-Quran menyebut yang kita manusia terdiri daripada berbagai-bagai bangsa. Jika bangsa adalah sesuatu yang bertentangan dengan ajaran Islam, tentu sekali Tuhan tidak akan menjadikan manusia berbagai bangsa.

12. Yang terbaik daripada manusia bukankah kerana bangsanya tetapi kerana dia bertakwa kepada Allah s.w.t. Yang terbaik atau yang terburuk dikalangan orang Melayu bukanlah kerana bangsanya tetapi kerana dia bertakwa dan mengikuti ajaran Islam atau tidak mengamalkan ajaran Islam. Tidak disebut bahawa yang terbaik ialah orang Islam yang tidak daripada apa-apa bangsa.

13. Justeru itu berbangsa apa pun, Arab atau Ajam, tidak menidak ke-Islamannya. Yang menidak ke-Islaman ialah perbuatan yang bercanggah dengan ajaran Islam.

14. Ini yang harus disoal oleh seorang orang Islam dan bukan menidakkan bangsanya. Lagipun kalau dianya beragama Islam kebaikannya tidak terjamin. Ramai benar orang Islam yang melanggar ajaran Islam dan membuat dosa. Sebaliknya yang berbangsa Melayu dan beragama Islam, ramai yang menurut ajaran Islam dan mengelak daripada berbuat dosa.

15. Mentaati dan bersetia kepada bangsa Melayu, iaitu bangsa yang hanya Melayu jika dianya Islam, tidak bermakna menolak agama Islam. Sebaliknya kesetiaan dan ketaatan orang Melayu kepada agama Islam lebih terjamin. Walaupun biasa terdengar ada orang Melayu yang tinggalkan agama Islam, tetapi tidak ada bukti yang jelas berkenaan dengan adanya orang ini. Lagipun jika dia meninggalkan agama Islam dia tidak Melayu lagi. 

Awekz:  Bersyukur dilahirkan sebagai Orang Melayu yang beragama Islam...Alhamdulillah...Fikir-fikirkan!!!

anakbukitgantang says

Posted: 23 Mar 2011 03:25 AM PDT

anakbukitgantang says


Atlantis yang tenggelam berada di Nusantara

Posted: 23 Mar 2011 02:38 AM PDT

Saya sambung lagi posting terdahulu yang dibuat secara bersiri. Tujuan saya hanya satu bahawa orang Melayu tahu jatidiri serta sejarah nenek moyang mereka. Ini penting kerana pada bahu orang Melayu Islam terletaknya AMANAT penting untuk membangkitkan Islam dari Timur. Dan atas sebab itulah Nabi Muhammad S.A.W telah memerintahkan para sahabatnya mengIslamkan Raja Raja Melayu pada kurun ke 3 Hijrah iaitu sewaktu baginda maseh hidup lagi.

Kesah pengIslaman Raja Raja Melayu,   itu termaktub dalam kitab Hikayat Si Merah Silu, Kesah Raja Samudra Pasai yang bermimpi mengucapkan  2 kalimah  syahadah beberapa hari sebelum dia benar benar memeluk Islam dengan bantuan pelayar berbangsa Arab seperti yang dicatatkan oleh Tun Sri Lanang di Sejarah-Melayu

Atlantis dan Teori Out Of Nusantara (Out Of Sundaland)

Hari ini yang tinggal dari Sundaland benua ajaib yang memegang peradaban pertama dunia hanyalah kepingan plat tectonic benua yang dipanggil plat Sunda. Di atas plat Sunda ini diapungkan beberapa pulau yang dulunya tenggelam akibat Banjir Besar di zaman Nabi Nuh. Pulau pulau itu adalah Semenanjung Tanah Melayu, Pulau Sumatera, Jawa, Singapura,Bali,Sulawesi, Maluku, Borneo, Filipina dan Papua New Guinea.

Kajian geologi, genetik, arkeologi, linguistik menunjukkan manusia yang beroeradaban tinggi bermigrasi keluar dari Sundaland atau Nusantara

Keberadaan Peradaban di Sundaland, dikemukakan Profesor Aryso Santos dari Brasil, melalui bukunya Atlantis, The Lost Continent Finally Found, The Definitive Localization of Plato's Lost Civilization (2005). Di dalam bukunya itu, Profesor Santos menyatakan, Sundaland adalah benua Atlantis, yang disebut-sebut Plato di dalam tulisannya Timeus dan Critias.

Sebelumnya pada tahun 1998, Oppenheimer menerbitkan buku berjudul,"Eden in the East : The Drowned Continent of Southeast Asia". Secara singkat, buku ini mengajukan thesis bahwa Sundaland pernah menjadi suatu kawasan berbudaya tinggi, tetapi kemudian tenggelam, dan para penghuninya migrasi  ke tempat lain (out of Sundaland), yang pada akhirnya menurunkan ras-ras baru di bumi.

Hipotesis ini ia bangun berdasarkan penelitian atas geologi, arkeologi, genetika, linguistk, dan folklore atau mitologi. Berdasarkan geologi, Oppenheimer mencatat bahwa telah terjadi kenaikan permukaan laut dengan menyurutnya Zaman Ais terakhir. Laut naik setinggi 500 kaki pada periode 14.000-7.000 tahun yang lalu dan telah menenggelamkan Sundaland. Arkeologi membuktikan bahwa Sundaland mempunyai kebudayaan yang tinggi sebelum banjir terjadi. Kenaikan permukaan laut ini telah menyebabkan manusia penghuni Sundaland menyebar ke mana-mana mencari daerah yang tinggi.


Gambaran Atlantis

Sokongan bagi hipotesis Oppenheimer (1998), datang dari sekelompok peneliti arkeogenetika yang sebahagian merupakan rakan sejawat Oppenheimer. Kelompok penyelidik dari University of Oxford dan University of Leeds ini mengumumkan hasil peneltiannya, melalui jurnal berjudul "Molecular Biology and Evolution" edisi Mac dan Mei 2008, yakni pada makalah berjudul "Climate Change and Postglacial Human Dispersals in Southeast Asia" (Soares et al., 2008) dan "New DNA Evidence Overturns Population Migration Theory in Island Southeast Asia" (Richards et al., 2008).

Menurut Richards et al. (2008) berdasarkan penelitian DNA menentang teori konvensional saat ini bahwa penduduk Asia Tenggara (Filipina, Indonesia, dan Malaysia) datang dari Taiwan 4000 (Neolithikum) tahun yang lalu. Pasukan Penyelidik  menunjukkan apa yang terjadi adalah sebaliknya, bahwa penduduk Taiwan berasal dari penduduk Sundaland, yang bermigrasi akibat Banjir Besar di Sundaland.

Ciri garis-garis DNA menunjukkan penyebaran populasi pada saat yang bersamaan dengan naiknya permukaan laut di wilayah ini, dan juga menunjukkan migrasi ke Taiwan, ke timur (New Guinea dan Pasifik), dan ke barat (daratan utama Asia Tenggara), terjadi dalam masa sekitar 10.000 tahun yang lalu.

Sementara itu Soares et al. (2008) menunjukkan bahwa haplogroup E, yang merupakan komponen penting dalam keanekaragaman mtDNA (DNA mitokondria), secara dramatik tiba-tiba menyebar ke seluruh pulau-pulau Asia Tenggara pada periode sekitar awal Holosen, pada saat yang bersamaan dengan tenggelamnya Sundaland menjadi laut-laut Jawa, Melaka, dan sekitarnya.

Lalu komponen ini mencapai Taiwan dan Oceania, pada sekitar 8.000 tahun yang lalu. Ini membuktikan bahwa global warming dan sea-level rises pada ujung Zaman Es 14.000–7.000 tahun yang lalu, sebagai penggerak utama human diversity di wilayah ini (Sumber : mail-archive).


Orang Melayu sudah mempunyai peradaban tinggi 9000 tahun dulu 

Kemunculan buku Eden In The East karya Prof. Dr. Stephen Oppenheimer, seorang ahli genetika & struktur DNA manusia dari Oxford University, Inggeris membuktikan keistimewaan bangsa Melayu yang merangkumi semua ras ras Melayu di Nusantara ini. Oppenheimer Theory yang dengan tegas menyatakan bahwa nenek moyang dari induk peradaban manusia modern (Mesir, Mediterania dan Mesopotamia) adalah berasal dari Tanah Melayu yang sering disebut dengan Sundaland.!Eden In The East mendasarkan kesimpulannya kepada penelitian yang dilakukan selama puluhan tahun. Dokter ahli genetik dengan struktur DNA manusia tersebut melakukan riset struktur DNA manusia sejak manusia modern ada selama ribuan tahun yang lalu hingga saat ini. Guru Besar dari Oxford University ini menguasai filosofi pendekatan dasar yang digunakan disiplin keilmuan kedoktoran, geologi, linguistik, antropologi, arkeologi, linguistik, folklore.

Lebih lanjut, Prof. Dr. Stephen Oppenhenheimer yang menjadi peneliti ahli sekaligus penulis tetap Oxford Science Review tersebut dan juga telah menulis The Origin Of The British (Asal Mula Nenek Moyang Orang-Orang Inggris) menegaskan bahwa orang-orang Polinesia (penghuni Benua Amerika) bukan berasal dari Cina sebagaimana yang terpampang dalam setiap teks sejarah buku pelajaran, melainkan dari orang-orang yang datang dari dataran yang hilang dari pulau-pulau di Asia Tenggara. Penyebaran kebudayaan dan peradaban tersebut disebabkan "banjir besar" yang melanda permukaan bumi pada 30.000 tahun yang lalu. Hal tersebut diperkuat oleh catatan-catatan cerita masyarakat Asia Tenggara yang banyak sekali tersimpan di museum purbakala mengenai banjir besar di periode tersebut.

Tidak berhenti sampai di situ, Oppenheimer yang teori nya didukung oleh scientist dari Oxford University dan Leeds University tersebut mengatakan bahwa budi daya bercocok tanam /penanaman padi pertama kali bukan berasal dari Cina atau India melainkan penduduk di Semenanjung Tanah Malayu pada 9000 tahun yang lalu. Teori penyebaran budaya dan peradaban dunia yang berasal dari Tanah Melayu tersebut bahkan dikuatkan oleh research tahunan yang dilakukan Dr. Joanna Nichols yang berakhir pada kesimpulan besar, bahwa arus migrasi besar-besaran dunia berasal dari masyarakat Semenanjung Melayu menuju Cina selanjutnya menyebar ke tempat lain bukan sebaliknya sebagaimana teori yang menyebutkan bahwa nenek moyang Asia Tenggara berasal dari Cina.

Temuan tersebut memperkuat buku lain yang telah muncul sebelumnya Atlantis, The Lost Contiennt Finally Found karya Prof. Arysio Santos dengan sejumlah argumentasi ilmiah yang juga melakukan pendekatan dari berbagai disiplin ilmu. Baik Prof. Arysio Santos dan Prof. Dr.Stephen Oppenheimer memperlihatkan dengan jelas bagaimana sebuah pendekatan multi disiplin sangat penting digunakan untuk merekontruksi sebuah missing link yang hilang dalam sejarah peradaban manusia modern.

Team ekspedisi Berekofen dan Hans Berekofen, selama lebih dari 15 tahun terakhir telah menyusuri Semenanjung Melayu (Indonesia, Malaysia dan Singapura) untuk mengumpulkan bukti-bukti lapangan yang menunjukkan bahwa pusat peradaban dunia terkubur di bawah puluhan meter permukaan tanah Semenanjung Melayu http://atlantissunda.wordpress.com/2010/10/20/diskusi-%E2%80%9Catlantis-sunda-land%E2%80%9D-dan-%E2%80%9Ceden-in-the-east%E2%80%9D-di-gedung-lipi-28-oktober-2010/.


Sebagai satu bangsa besar satu masa dulu, orang Melayu/Bani Jawi perlu berjiwa besar  dan memberi respons positif  dan proaktif  yang akan berpengaruhi sebahagian besar kehidupan di dunia ini.


The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 23 Mar 2011 03:25 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Di mana anda ketika itu?

Posted: 22 Mar 2011 05:26 PM PDT


Orang Amerika ada satu tabiat yang menarik. Mereka suka bertanya dimanakah anda semasa sesuatu kejadian utama sedang berlaku.

Contohnya, dimanakah anda ketika John F Kennedy ditembak Dealey Plaza, Dallas, Texas pada pukul 12:30 tengahhari pada hari Jumaat November 22, 1963?

Atau dimanakah anda ketika John Lennon ditembak di The Dakota, New York pada Disember 8hb, tahun 1980?

Apakah anda sedang lakukan ketika Apolla 11 mendarat di bulan pada July 20, 1969?

Ianya seolah-olah satu mistik buat orang Amerika untuk menghubung kaitkan diri mereka dengan kejadian-kejadian penting sebegini.

Sekarang satu persoalan besar di Malaysia tetapi tidak mistik untuk mencari siapa sebenarnya orang dalam video seks.

Di manakah anda pada tarikh 21 Februari dari pukul 10.23 hingga 10.45 malam?

Anwar kata dia sedang main Twitter, kononnya. Bukanlah dia.

Ini bermakna dia tuduh orang lain si buncit itu.

SMS kata bukan Dato Thajudeeen Wahab sebagai Dato T ataupun yang hilang jam Omega. Dia berada di Yemen membantu pelajar-pelajar yang berhadapan dengan negara tidak aman ketika itu.

Husin tidak twitter atau pun blogging masa itu tetapi tidor di rumah. Ana tunggu video tersebar luas kelak.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 23 Mar 2011 03:24 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


HAJI HADI MEMBUKTIKAN PAKATAN RAKYAT = PAKATAN MAKSIAT

Posted: 23 Mar 2011 01:05 AM PDT

 
Telah aku katakan sebelum ini dalam posting lalu, PAS mesti tak kesah punyalah apa saja maksiat yang Anwar buat.


Baik dia meliwat, menyontot, menyundal, menyondol, menyonyot dan menembak dalam mana-mana lubang sekalipun ... PAS confirmed tak kesah punya !

Mahunya depa nak kesah pasai skandal Anwar??... PRU13 dah dekat sangat, depa dok nampak & dok aim nak jadi menteri itu, menteri ini , jawatan itu, jawatan ini ... saat-saat genting macam ni, mana buleh lawan tokey ... yer tak??? ...

Berbeda dengan perjuangan PAS zaman dahulu yang menidakkan langsung setiap maksiat, kini PAS dah tumpang kedua-dua kakinya di dalam lubuk maksiat dan telah bersama-sama merenangi lubuk maksiat itu dengan PKR dan DAP laknatullah !

Memetik kata-kata Hadi Awang dalam mempertahankan Anwar dalam kes video sex dengan pelacur China;
"Islam mewajibkan 4 orang saksi yang adil bermaruah untuk dikemukakan.

Kita perlu perlu meneliti gambar dan peralatan dan individu yang membawa bukti itu sama ada ia mempunyai sifat jahat dan bohong.

Sekiranya wujud, ia tak layak untuk dijadikan maklumat yang betul,"

Hadi juga berkata, sebarang tuduhan yang melibatkan maruah dan moral seseorang itu perlu ditolak sekiranya wujud kekeliruan, apatah lagi sekiranya berita itu datangnya dari orang yang diragui kebenaran percakapannya.

Hadi menuntut rakyat Malaysia untuk menolak taktik kotor dan usaha pihak tertentu yang menyebarkan FITNAH untuk menjatuhkan lawan politik mereka.


Hadi juga berkata ;

"Yang akan menentukan siapa yang perlu bersumpah ditentukan oleh mahkamah, bukannya media,"

Nampak tak percanggahan kata-kata Hadi di atas , demi mempertahankan Anwar ???

1. Hadi berkata, Islam mewajibkan 4 orang saksi yang adil bermaruah untuk dikemukakan.

tapi dalam majlis yang sama ... apa hal pulak dengan ayat bawah ni ? sila fahami :

2. Hadi menuntut rakyat Malaysia untuk menolak taktik kotor dan usaha pihak tertentu yang menyebarkan FITNAH untuk menjatuhkan lawan politik mereka.
CUBA LIHAT DENGAN JELAS ... dalam hal ini, Hadi telah bermaksud untuk menuduh UMNO (yakni pihak lawan kepada politik Anwar) sebagai telah memFITNAH.

Padahal , Haji Hadi ada tak 4 saksi yang adil bermaruah boleh Hadi bawakan untuk mengatakan BAHAWA VIDEO SEX TERSEBUT UMNO/BN YANG TELAH MENJADI DALANGNYA ???????????????????????

... Memang Kepala But*h betoi la Hadi ni !! ...

Hang main-main sungguh nooo dengan hukum agama !...


Hang putaq hukum , hang amik sekerat-sekerat untuk kegunaan puak-puak hang, dan yang sekerat lagi hang tinggalkan sebab ianya bukan kepentingan untuk puak hang !! ..... Tak guna betoi ! khiaqqq tuihhhhhhh !.........

Untuk kepentingan puak-puak hang, hang kononnya gunakan pendekatan hukum Islam sebagai alasan untuk membela mereka , tapi untuk tibai UMNO pulak , hang tuduh ikut suka , ikut sedap hati mak sepupu tok menakan hang aja nooo !!? ... 

Hang kata UMNO MEMFITNAH la, BUAT KONSPIRASI la, MEREKACIPTA la, PEMBUNUHAN KAREKTOR la ...


Macam-macam hang tuduh UMNO/BN selama ni, TANPA SEKALI PUN HANG BAWAK BUKTI SERTA 4 ORANG SAKSI ADIL & BERMARUAH (hang sendiri yang sebut,kan?) UNTUK MENGESAHKAN BAHAWA ITU ADALAH HASIL KERJA FITNAH UMNO/BN ! ...


Selama ni hang dok main tuduhhhh aja ! .... Pasaipa hang tak guna hukum Islam pulak waktu menuduh UMNO ni ?!  ... aaaa! Ni saya ada bawak saksi dan bukti kukuh menunjukkan bahawa video seks tu dilakukan oleh bebudak UMNO, balaci-balaci UMNO ... ni dia bukti-bukti dan saksi-saksinya (ada 4 orang) yang ADIL & BERMARUAH boleh membuktikannya ! ....


ADA PERNAH LU BUAT MACAM NI HADI OIII ??? ........... MEMANG SIALAN LU PAK AJI !


AloQStaQ
23 March 2011
4:05 Ptg

DNA LELAKI 'Y' & ANWAR TAK SEPADAN ??? - Aiyaaa !!! Apa Yang Blogger UMNO Akan Lakukan Selepas Nieee ???

Posted: 22 Mar 2011 08:11 PM PDT


Alhamdulillah Syukur Kepada hadrat Ilahi, KEBENARAN kian hampir terserlah !!... Jutaan Terima Kasih kepada semua rakyat Malaysia yang tak henti-henti berdoa saban hari, saban masa untuk dipertontonkan KEBENARAN dalam kes liwat Saiful Bukhari oleh LELAKI Y.

Terima kasih juga yang tidak terhingga juga kepada seluruh ahli-ahli PAS yang sebelom ini telah banyak kali membuat majlis SOLAT HAJAT memohon petunjuk Allah dalam memberikan kebenaran kes liwat ini.

Sehinggakan ada penganjurannya secara besar-besaran di serata tempat sejurus pada awal kes liwat tersebut dilaporkan kepada polis oleh Saiful Bukhari Azlan (Jun 2008) dulu.

Hari ini, KEBENARAN itu telah mula terserlah ... aku memetik siaran artikel dari laman blog Big Dog pagi ini, Mahkamah membuat keputusan seperti berikut :
"The court allowed that any sample obtained from the D9 lock-up which was produced during the trial as the arrest (warrant of arrest issued) and detention of former-abuse-of-power-convict Anwar "Mat King Leather" Ibrahim is legal and according to procedure.

After the appeal by DPP Solicitor General Dato' Mohd. Yusof Zainal Abidin, Justice Zabidin also reversed all decision that were made during 'Trial-within-trial', which include the sample of his blood. Zabidin has earlier ruled that DNA samples from three key evidence – a towel, mineral water bottle and toothbrush – were inadmissible as they were unfairly obtained."
-BigDogDotCom.
Jadi, DNA yang kita dok suruh Anwar beri secara sukarela tu, tak perlulah Anwar nak susah-susah lagi membelit di sana sini.
Hakim dah membuat keputusan pagi ini untuk membolehkan pihak Pendakwaan menggunapakai 3 bahan bukti (botol air mineral, tuala & berus gigi) menghasilkan sample DNA Anwar yang telah diambil sewaktu Anwar dilokap 2008. 

Syukur ! ......... Sama-samalah kita mengetahui KEBENARANnya ... tak lama dahhhh !

>>> Siapakah LELAKI 'Y' itu? (tuan punya sperma dalam dubur Saiful Bukhari) ... ??

>>> Adakah Sepadan Atau Tidak Sepadan dengan DNA Anwar (dari 3 bahan bukti yang diperolehi dari Lokap) ???
  • Kalaulah DNA TERSEBUT TIDAK SEPADAN DENGAN LELAKI Y ... Aku akan mohon AMPUN dan MAAF SECARA TERBUKA kepada Datuk Seri "Anugerah Tohan" Anwar Bin Ibrahim. Secara ikhlasnya .... :-)
  • TAPI AWAS !!! ... Kalau DNA TERSEBUT ADALAH SEPADAN DENGAN LELAKI Y ... Kita semua perlu sedar bahawa Allah sudah tunjukkan KEBENARAN SEBENAR Anwar itu adalah PELIWAT ... PELIWAT !! dan MEMANG PELIWAT TEGAR !!
Dengan itu, segeralah kita membanteras Anwar Anugerah Tohan ni dari kancah politik tanahair Malaysia, semoga ianya tidak akan lagi menjahanamkan masadepan negara kita yang tercinta.

DNA LELAKI Y & ANWAR TAK SEPADAN ??? ...

hehehe ... Ia amatlah MUSTAHIL brooo !


AloQStaQ
23 March 2011
11:11 Pagi

#seratah#

Posted: 23 Mar 2011 03:15 AM PDT

#seratah#


MELAYU PERLU SEDAR

Posted: 22 Mar 2011 09:02 PM PDT

Deklarasi Setapak' - 29 Julai 1967 Jamuan Makan Malam
Tahunan Pertama DAP.


Perwakilan DAP secara asasnya bersetuju.DAP berpegang kuat kapada ideologio satu negara Malaysia yang bebas, demokratik dan berfahaman sosialis, berdasarkan prinsip-prinsip keadilan kaum serta kesaksamaan sosial ekonomi berasaskan institusi demokrasi berperlimen.


DAP menerima pengunaan bahasa Melayu dan mengakui statusnya sebagai bahasa rasmi tetapi turut menekankan kebebasan pengunaan bahasa lain dalam masyarakat, ia mendesak agar bahasa Cina, Tamil dan Inggeris turut diberi peranan dalam pentadbiran, pendidikan, dan media massa.DAP memperjuangkan persamaan hak dan mengkritik pengeksplotasian keatas tenaga manusia berdasarkan kaum, ekonomi, sosial, dan kawasan bandar dengan luar bandar.


Sahingga hari ini DAP masih berpegang kapada Deklarasi Setapak 1967.


Hari ini ahli DAP dan Keadilan menguasai didalam Majlis Peguam Malaysia, yang pertikaikan perlembagaan Persekutuan.


* KEDUDUKAN ISTIMEWA RAJA-RAJA
* KEDUDUKAN ORANG MELAYU
* KEDUDUKAN AGAMA ISLAM.


PKR KEDAH DENGAN KERJASAMA Institute For Democracy & Economic Affairs ( IDEAS) & Frederic Naumann Foundation. Mengadakan penerangan mengenai Undang-undang pada Julai 2010.


* Keritikan Terhadap Perlembagaan Persekutuan & Didakwa tidak sesuai digunakan pada masa kini.


* Tidak Keseragaman Antara Kerjaan Persekutuan & Negeri


* Gesaan Guna Hak Sebagai Rakyat Untuk Pinda Perlembagaan.
Dalam pakatan Pembangkang PAS banyak pekara tertingal dalam pakatan tersebut diantara DAP dan PKR, dalam hal ini seharusnya orang melayu terutama dari Pas mesti memikirkan kedudukan orang melayu masa kini dan akan datang, adakah Melayu masih mampu menerajui negara ini seandainya orang Melayu berpecah belah.

bumiyang

Posted: 23 Mar 2011 03:15 AM PDT

bumiyang


Tidak Konsisten - Bukti Karpal Memang Dah Nyanyuk Ataupun Sememangnya Berat Sebelah!!!

Posted: 22 Mar 2011 06:00 PM PDT

Cekalnya Mereka...

Posted: 21 Mar 2011 07:45 PM PDT

SENJALIZA

Posted: 23 Mar 2011 03:11 AM PDT

SENJALIZA


MORAL WATAK YANG "BUNCIT PERUT" ITU YANG UTAMA.

Posted: 23 Mar 2011 03:10 AM PDT

IKAN BESAR DAH MAKAN PANCING!. BERSEDIALAH UNTUK DILAPAH.
"Pembohong punya manusia.. Bala dah turun"

Kalo tak buka baju memang sukar dilihat samada buncit sedikit atau tidak.  Bagaimanapun, soal buncit atau tidak bukan persoalan pokok. Soalnya ialah MORAL PELAKU AGEDAN DALAM VIDEO XXX itu.

Ok Dato T sudah dikenalpasti. Kita boleh tanya Dato T: sejak bila si Buncit Perut itu buat kerja jahanam ini? "Nyanyat" kernana ramai yang percaya dia "umat pilihan" (yang palsu).

Dalam hal ini siapa pasang wayar dan CCTV itu isu lain. Siapa yang KERJANYA TIDAK BERMORAL DAN "berenang di Laut CINA Selatan" itu bermoral terlalu buruk dan keji. Nak ajak pula orang ramai untuk menipu, membohong dan yang sewaktu dengannya.

Sudah lama diarah BERTAUBAT tak juga TAUBAT TAUBAT...na'ujubillah!

Sahabat-Gunung

Posted: 23 Mar 2011 01:34 AM PDT

Sahabat-Gunung


GEMPAR: Filem Seks 'Lelaki Y': RTC Desak Suruhanjaya Di Raja

Posted: 23 Mar 2011 01:21 AM PDT

RTC desak kerajaan tubuhkan Suruhanjaya Diraja Berkaitan isu video DSAI. RTC cadangkan ia dianggotai pemimpin utama PR - Wan Azizah, Hadi, Kit Siang, NGO dan Media untuk menyiasat kesahihan video tersebut
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Merekalah Datuk T

Posted: 23 Mar 2011 01:14 AM PDT

Sekarang Datuk Rahim Tamby Chik sedang mengadakan sidang media mengenai video Lucah Anwar...

Datuk T maksudnya Datuk Trio- iaitu Datuk Rahim Tamby Chik, Datuk SK dan Datuk Shuib...

Bagaimana kesudahan filem ini...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Datuk T - Datuk TRIO

Posted: 23 Mar 2011 01:08 AM PDT

Rahim Tamby Chik, akhirnya akui dia salah seorang Datuk T yang sedang dicari...

RTC sedang adakan sidang media di Impiana Hotel, KL

Berita Selanjutnya Selepas Ini.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Afifa Semakin Dekat Dengan Persoalan Siapa Bapanya Yang Sebenar?

Posted: 22 Mar 2011 10:30 PM PDT

KUALA LUMPUR, 23 Mac – Mahkamah Tinggi hari ini membenarkan permohonan pendakwaan untuk menerima tiga barang kes; botol air mineral, sebatang berus gigi dan sehelai tuala Good Morning, tetapi menolak permohonan kedua untuk memaksa Datuk Seri Anwar Ibrahim menyediakan sampel DNAnya bagi perbandingan.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah membuat keputusan itu apabila beliau pada keputusan awalnya selepas perbicaraan-dalam-perbicaraan, mahkamah tidak mempunyai testimoni pegawai siasatan (IO) Supt Judy Blacious Pereira dan pegawai penangkapan Supt Ahmad Taufik Abdullah yang mengesahkan bahawa tangkapan itu pada 16 Julai, 2008 adalah sah.

"Saya memutuskan untuk mengecualikan barang kes itu oleh kerana pendakwaan tidak dapat mengemukakannya pada masa itu (perbicaraan-dalam-perbicaraan) dan oleh kerana permohonan ini dibuat setelah keterangan IO menyokong pendakwaan, kini bersetuju dengan keterangan mereka bahawa tangkapan terhadap tertuduh adalah sah," kata Mohamad Zabidin. – UMNO-Online

Takbir ! Takbir! Takbir! – inilah permainan sebenar yang dirancang Anwar sekian lama, kini semakin menemui jalan buntu. Kepuasan yang dinikmatinya tidak lama.

Kini dia terus diasak sehingga ke sudut sukar. Tiada lagi bantuan hayat boleh membebaskan Anwar melainkan kuasa Allah.

Yea !!! Anwar `Anugerah Tuhan'. Tetapi jangan lupa, kita semua juga adalah `Anugerah Tuhan'....

Persoalannya kini, selepas Saiful hampir menemui jalan kebenaran dan keadilan, seorang lagi insan kerdil juga bakal menemui kebenaran, siapa bapa kandungnya yang sebenar.

Hakikatnya, aku tak mahu membabitkan Afifa dalam kemelut DNA Anwar Ibrahim nie, namun sedikit sebanyak, pendedahan demi pendedahan yang dibuat Ummi Hafilda Ali, perlu juga disiasat dan diberi keadilan yang sewajarnya….

Anwar kini semakin ketaq lutut….

Misi Ke Jepun Bukti Keikhlasan Rakyat Malaysia Bantu Rakan

Posted: 22 Mar 2011 09:37 PM PDT

Gambar Hiasan: Misi Ke Jepun Bukti Keikhlasan Rakyat Malaysia Bantu Rakan

Kuala Lumpur: Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan misi bantuan kemanusiaan ke Jepun sebagai tanda penghargaan terhadap hubungan dua hala yang terjalin sejak sekian lama antara Malaysia dan Jepun.

Perdana Menteri berkata, misi bantuan itu juga adalah satu manifestasi keikhlasan dan kesanggupan rakyat di negara ini membantu rakyat Jepun yang sedang menghadapi kesengsaraan berikutan bencana gempa bumi dan tsunami yang melanda negara itu dua minggu lepas.

"Jepun sebagai sebuah negara yang akrab persahabatannya dengan Malaysia yang telah banyak membantu dalam pembangunan ekonomi Malaysia sejak dulu lagi, maka adalah amat wajar dan tepat sekali kita melakukan apa saja yang mampu untuk membantu mereka dalam saat-saat yang begini mencabar yang sedang dihadapi oleh rakyat Jepun.

"Saya yakin dan percaya bahawa bantuan ini akan dapat sikit sebanyak meringankan beban rakyat Jepun, dan lebih daripada itu, menguatkan semangat mereka untuk pulih daripada keadaan ini kerana mereka akan menyedari bahawa dunia menyokong mereka dalam apa saja yang dilakukan oleh negara-negara seperti Malaysia ini," katanya kepada pemberita selepas majlis penyerahan bantuan gempa bumi/tsunami Jepun di Pejabat Putera 1Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata Malaysia juga bersedia untuk memberikan bantuan tambahan sekiranya diminta berbuat demikian oleh rakyat di Jepun.

Pilihan Raya Negeri Sarawak ke-10

Posted: 22 Mar 2011 09:31 PM PDTSuruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan pilihan raya negeri Sarawak yang ke-10 diadakan pada 16 April, manakala penamaan calon ditetapkan pada 6 April.

Habislah Anwar

Posted: 22 Mar 2011 07:05 PM PDT


Terkini dari Mahkamah Tinggi: Mahkamah Tinggi KL hari ini menerima semula 3 bahan bukti dalam kes liwat melibatkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim...

Eerrmmm.... Kalau macam tu, menggigil baliklah Anwar selepas nie.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Siapa Akan di Kambing Hitamkan Pak Syeikh?

Posted: 22 Mar 2011 05:00 PM PDT

Hari nie hari panas kepada Anwar .... sahabat aku si GAP kata, DNA ini maksudnya Dilemma Nuar Azizah .... Mungkin benar, jikalah Nuar terbukti membalun Saiful, apa perasaan si Jijah, bagaimana pula anak angkat yang kini sedang dijaga Azmin ... Kes itu masih belum selesai lagi tu.....

Bila video yang kononnya melibatkan dia sebagai pelakon utama, dia sanggup nafi dan membuat laporan polis sendiri, bagaimana dengan kenyataan-kenyataan pedas Ummi Hafilda selama ini yang mengatakan berbagai-bagai tuduhan dan dakwaan terhadap beliau, apa tindakannya?

Tidak ada satu laporan polis pun dibuat samaada oleh Anwar sendiri ataupun juak-juaknya yang menjilatnya ....

Kalau benar dia tidak bersalah, apalagi samanlah Ummi, buatlah laporan pada pihak berkuasa bahawa dia difitnah dengan tujuan untuk menghapuskan karier politiknya ...

Ini bila tentang video lucah Lelaki Y dengan seorang perempuan Cina tu, cepat-cepat dia nafi, adakah dia dah tengok video tu? Adakah Nik Nazmi dah tengok, macammana tahu pelakonnya buncit ..... Dan dia sendiri plak boleh buat laporan polis terhadap satu video yang belum pasti melibatkan dirinya.....

Anwar pastinya akan mencari seekor lagi kambing hitam hari nie, untuk terus menyelamatkan dirinya dari tuduhan meliwat.... Siapa `kambing hitam' tersebut?

GEMPA BUMI LANDA PANTAI TIMUR HONSHU DI JEPUN

Posted: 22 Mar 2011 12:10 PM PDT

Gempa bumi kuat dengan magnitud 6.0 pada skala Richter berlaku berhampiran pantai timur Honshu, Jepun pada 9.50 malam ini.

Menurut kenyataan Jabatan Meteorologi Malaysia, gempa itu dicatatkan pada
173km timur laut Tokyo dan 4,090km timur laut Kudat, Sabah.

Bagaimanapun, gempa bumi itu tidak membawa ancaman tsunami.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Japan site still leaks radiation, source unclear-IAEA

Posted: 22 Mar 2011 12:09 PM PDT

VIENNA, March 22 (Reuters) - Radiation is continuing to be emitted from Japan's disaster-hit nuclear site but it is unclear exactly what the source of it is, a senior U.N. atomic agency official said on Tuesday.

"We continue to see radiation coming from the site ... and the question is where exactly is that coming from?" James Lyons, a senior official of the International Atomic Energy Agency
(IAEA), told a news conference.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Israeli air strike kills four militants in Gaza- Hamas

Posted: 22 Mar 2011 12:07 PM PDT

GAZA, March 22 (Reuters) - An Israeli air strike killed four Palestinians militants in Gaza on Tuesday, Hamas officials said
after four Palestinians were killed in a separate Israeli shelling of the territory.

The Israeli military had no immediate comment. Israel has stepped up strikes against Gaza militants in response to a surge in rocket and mortar firings at Israel in the past few days.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Jaga Anak Teruna Anda .... Lelaki `Y' Pasti Akan Merayau

Posted: 22 Mar 2011 10:18 AM PDT


Jaga-jaga anak teruna anda, dia akan datang tak lama lagi ..... Lelaki Y akan berkeliaran di kawasan perumahan anda. Dia akan datang dengan semangat baru, jiwa yang baru...

Tengok sahaja renungan matanya, boleh cair dibuatnya.... Bukan takat renungan kasanova, nie renungan abang jantanlah ....

Walaupun malam nie tidonya agak kurang lena, namun pemikirannya melayang sampai ke Kuching, Sibu dan Miri, malah tidak mustahil ke seluruh Sarawak mencari anak-anak ikan baru untuk dilapah, disalai buat mengisi jiwa yang kosong ....

Bila Pilihan Raya Sarawak?

Posted: 22 Mar 2011 10:00 AM PDT


Dewan Undangan Negeri Sarawak sudah dibubarkan...... persoalan kini, bila tarikh Pilihan Raya Negeri Sarawak bakal berlangsung. Bila Hari Penamaan Calon dan bila tarikh langsungnya Pilihan Raya tersebut....

Pada ramalan aku, kita ikut tarikh yang pernah disebut-sebutkan oleh sahabat-sahabat di Sarawak baru-baru nie..... Tarikh Penamaan 9 April, hari mengundi 16 April...Seminggu cukuplah berkempen.... Nak buat apa layan permintaan Jembalang & Polong yang datang ke Sarawak untuk membuat kacau .....

Di harap rakyat Sarawak akan menolak sama sekali jembalang dan polong yang datang nak buat kacau kat sana yea.... Biarkan mereka terus terkapai-kapai nak minta undi...

Kalau bapa jembalang bernama Al-Jub datang ke sana, ramai-ramailah minta DNA dier.... Minta dia buktikan dia bukan peliwat !!!!

Filem `Y' Sekadar Kaburi DNA Lelaki Y

Posted: 22 Mar 2011 08:30 AM PDT


Pendedahan rakaman video sex membabitkan pemimpin tertinggi pembangkang seperti dilaporkan media adalah suatu perancangan politik dalam usaha mengaburi orang ramai berhubung kes yang sedang dihadapi oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru, Zulkifli Nordin menyifatkan apa yang berlaku antara usaha Anwar untuk mengalihkan tumpuan masyarakat terhadap beliau berhubung desakan masyarakat kepadanya supaya menyerahkan DNA untuk dianalisa bagi merungkai kemelut indentiti `Lelaki Y'.

"Apa yang berlaku semacam satu `ploy' (perancangan), dia (Anwar) begitu cepat tindakannya menafikan rakaman itu, dia sendiri yang menyatakan individu bukan dirinya sedangkan tiada siapa yang mendedahkannya, tindakan ini suatu yang meragukan.

"Dari apa saya kenali, Anwar tak pernah buat laporan polis, tapi dalam hal ini dia sendiri yang buat laporan polis, itu sebab ada keraguan berhubung pendedahan video sex ini," katanya ketika mengadakan sidang di lobi Parlimen.

Menurutnya, jika benar ingin membersihkan namanya, beliau tidak perlu bersusah payah hanya perlu serahkan sampel DNA kepada pihak berkuasa dan itu lebih mudah daripada membabitkan rakaman video itu.

"Yang peliknya, dia begitu cepat nafikan pembabitkannya dengan rakaman video itu, sedangkang bila minta DNA tak mahu bagi, mengapa nak menyorok di belakang Karpal Singh. Hanya setitik darah dia mampu bersihkan namanya.

"Yang penting ialah besok, mengenai DNAnya, tetapi kita dikejutkan dengan satu lagi cerita sehinggga cerita mengenai DNA tengelam, isu yang dihadapi oleh Anwar adalah DNA," katanya.

Beliau berkata, apa yang berlaku itu mungkin turut membabitkan desakan daripada pemimpin-pemimpin Pas supaya Anwar menyerahkan DNA kepada mahkamah untuk dinalisa.

"Apa yang saya dengari, kepimpinan Pas ada mengadakan pertemuan dengan Anwar dan desak dia serahkan DNAnya, kalau tidak, Pas akan mengkaji semula hubungan mereka dalam Pakatan Rakyat.

"Ini antara sebab yang timbulnya kes video sex, ini semua hendak alihkan perhatian, dia kini berada dalam keadaan tertekan," katanya.

Zulkifli berkata, dari apa yang berlaku itu ia bagaikan dirancang, bermula dengan pendedahan, kira-kira tiga jam kemudian Anwar buat penafian melalui sidang media dan beliau tidak membuat laporan polis.

Menurutnya, dalam sidang media itu Anwar menyatakan bahawa beliau belum lagi melihat rakaman video berkenaan tetapi apa yang peliknya Anwar mengatakan susuk badan individu dalam video berkenaan adalah berbeza dengan dirinya.

"Turutan apa yang berlaku serta yang dinyatakan oleh Anwar ketika sidang media adalah meragukan dan seperti ada perancangan.

"Saya tidak melihat video itu dan saya tidak berminat untuk melihatnya, tapi dari apa yang saya ketahui dari orang menyaksikan video berkenaan membabitkan seseorang yang berprofil tinggi," katanya. -MediaUMNO.

Akulah Datuk T... Kenapa? Nak Pinjam Jam Ker?

Posted: 22 Mar 2011 08:01 AM PDT

Kenapa ramai yang nak cari aku nie. Okeylah, akulah Datuk T yang kau cari-cari dari semalam...

Video? Video apa? Rakaman apa?.... Agrhhh!! Aku sesaja je suka-suka nak buat havoc semalam....

Bestkan, tengok filem sandiwara pakatan rapuh berusaha nak selamatkan diri....

Tapi kesian gak Nuar semalam, pucat lesi muka dier?

Esok, tambah pucatlah .... Pasti desakan untuk beri sample DNA akan kembali berkumandang.....

Korang kalau nak pinjam jam OMEGA aku, sori yea sebab aku dah bagi kat bini aku.... Aku suruh dia simpan.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Memantap Kepimpinan Pemuda Pulau Pinang

Posted: 22 Mar 2011 04:28 AM PDT

Dalam usaha Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia memantapkan struktur organisasi dan kepimpinan di peringkat Pemuda bagi menghadapi Pilihanraya Umum ke-13 akan datang, Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin telah membuat rombakan kecil kepimpinan Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Pulau Pinang.

"Saya telah melantik Saudara Shaikh Hussein Bin Mydin, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Bagan sebagai Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Pulau Pinang yang akan dibantu oleh Saudara Norman Bin Zahalan, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Bayan Baru sebagai Naib Ketua Pemuda UMNO Negeri Pulau Pinang," ujarnya dalam satu kenyataan kepada pihak media sebentar tadi.

Perubahan kepimpinan ini adalah untuk menstrukturkan serta memantapkan organisasi Pemuda UMNO Pulau Pinang dalam mempersiapkan jentera di seluruh Bahagian bagi menghadapi Pilihanraya Umum ke-13 yang akan datang.

Kepimpinan baru ini diharapkan dapat memberi komitmen dan kerjasama yang baik kepada Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang untuk mengekalkan serta merampas semula kerusi-kerusi yang diwakili oleh BN di Pulau Pinang.

"Kepimpinan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian-Bahagian di Pulau Pinang diharapkan dapat memberi kerjasama dan terus bekerja dengan memperbanyakkan program-program di peringkat Pemuda bagi mendekati pengundi muda pada setiap masa," ujarnya lagi

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Transformasi BN Sarawak Petanda Baik- Ahmad Maslan

Posted: 22 Mar 2011 03:02 AM PDT


KUALA LUMPUR, 22 Mac – Barisan Nasional (BN) kini mempunyai peluang lebih cerah untuk menang besar dan membawa lebih banyak kemajuan di Sarawak berikutan sambutan baik pelbagai lapisan masyarakat negeri itu terhadap perubahan dan transformasi BN dan komponennya.

Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Datuk Ahmad Maslan, berkata sementara pakatan pembangkang semakin caca merba, pelaksanaan perubahan dan transformasi BN Sarawak untuk mengetengahkan ramai muka baru pada Pilihan Raya Negeri Sarawak kini berjaya membuktikan pembaharuan dan meningkatkan keyakinan rakyat kepada BN.

"Isu antara Snap (Parti Kebangsaan Sarawak) dan PKR di Sarawak cukup untuk menunjukkan pembangkan tiada kesepakatan. Pelbagai perbezaan dalam pakatan pembangkang, percanggahan Pas dan Dap membuktikan pakatan itu caca merba, ia hanya pakatan caca merba, ketuanya caca merba sehingga pembangkang tidak mampu membawa untung, malah sia-sia kepada rakyat.

"Mereka caca merba sehingga pakatan pembangkang tidak boleh dicontohi, ketuanya bermasalah dan caca merba hingga tidak boleh dicontohi juga.

"Jadi kesepakatan, perubahan dan transformasi untuk penampilan pemimpin pelapis yang dilaksanakan oleh BN Sarawak dan komponen-komponennya mudah-mudahan akan membawa kemenangan besar.

"Rakyat tentunya menerima dan menyakini transformasi ini dan masa depan akan lebih cerah untuk menikmati pembaharuan dan kemajuan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Persatuan Kontraktor Bumiputera Kelas F Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, beliau berharap semua jentera BN yang sudah pun mengikuti kursus parti, dapat menggunakan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk bekerja kuat dan memenangi Pilihan Raya Negeri Sarawak.

Beliau berkata, Jabatan Penerangan UMNO Malaysia akan bekerjasama dengan Penerangan BN Sarawak dan semua jentera penerangan komponen BN di sana untuk berkempen memenangi pilihan raya itu.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Suara Melayu Baru

Posted: 23 Mar 2011 01:12 AM PDT

Suara Melayu Baru


BERSEDIA !!! Anwar Ibrahim sedia melakukan 'Sumpah Laknat' bagi menafikan skandal seksnya... (Tidak termasuk kes liwat)

Posted: 22 Mar 2011 12:33 PM PDT

1.  Ppppeeerrrrggghhhh... syabas wahai Si Anwar Ibrahim. Dalam keadaan dirinya yang dikatakan bakal mengahadapi jalan buntu... Bbboooommmm... meletup isu pendedahan aksi seks yang dikatakan melibatkan diri Anwar sendiri dengan seorang pelacur China. Pendedahan eksklusif ini dibuat oleh seorang yang menggelar dirinya sebagai Dato' T.

2.  Susulan itu, dengan begitu yakin, Anwar bersama isteri dan para penyokongnya terus membuat laporan polis kononnya dirinya dianiaya. Anwar juga mendesak agar PM dan Menteri KDN mengeluarkan kenyataan berhubung isu ini. Perlu diingat, kali ini, Anwar membuat laporan polis tanpa berlengah, berbanding dengan isu liwatnya dengan Saiful yang mana Anwar pada mulanya hanya menafi tanpa sebarang laporan polis.

3.  Lebih menarik, Dato' T yang membuat pendedahan tersebut telah menyatakan bahawa dia tidak berminat untuk membuat laporan polis berhubung skandal seks ini. Dia lebih berminat mendedahkan skandal ini kepada para wartawan, pada mulanya, dan bakal disusuli pendedahan kepada seluruh rakyat Malaysia. Timbul jua ura-ura yang mana mendedahkan bahawa Anwar bakal mendesak agar ditubuhkan Suruhanjaya DiRaja untuk menyiasat skandal ini.

4.  Begitulah hebatnya mainan bangsawan yang diterajui Anwar bersama-barisan konco-konconya. Panggung Opera kembali dibuka. Skrip dan jalan cerita sudah ditentukan dek Anwar. Walaupun peringkat awalnya Anwar dijadikan mangsa, tapi percayalah, di penghujung jalan ceritanya, Anwar akan diangkat sebagai hero di mata rakyat mahupun dunia. Dan, watak antagonisnya, seperti biasa, PM dan pihak kerajaan.

5.  Anwar berjaya menghidupkan watak Dato' T di pemula cerita dan Carcosa Seri Negara sebagai prop. Manakala watak China Doll diperkuatkan dengan pelbagai aksi ghairah dengan dirinya selaku watak utama. Kamera-kamera tersembunyi kononnya diletakkan untuk menjadikan ianya lebih real manakala jam tangan kononnya milik Anwar yang tertinggal membantu menghidupkan skrip dramanya.

6.  Dan, Anwar menjerit... ACTION... Matlamatnya satu, mengalihkan tumpuan rakyat dari isu liwatnya dengan Saiful dan desakan bertubi-tubi terhadap dirinya agar menyerahkan DNA nya. Laporan polis yang dibuatnya bertujuan untuk menekan pihak polis agar menjalankan siasatan terhadap skandal seksnya. Memandangkan dirinya memang tidak bersalah, Anwar hanya menanti keputusan siasatan polis yang mengatakan dirinya tidak bersalah dan susulannya, Anwar akan terus menghantam kerajaan kononnya cuba mewujudkan konspirasi untuk menjatuhkan dirinya, mengharapkan simpati rakyat kononnya dia dianiya.

7.  Dan dengan ini juga, Anwar akan menggunakan alasan untuk tidak memberikan sampel DNA nya dan terus menuduh bahawa kes liwatnya juga adalah satu konspirasi dan tidak ada alasan untuk dirinya memberi DNA. Anwar akan memainkan sentimen rakyat kononnya dia dianiaya oleh kerajaan untuk menjatuhkan maruahnya dalam kedua-dua kes, liwat dan skandal seks. Lihatlah sekarang, secara tiba-tiba, isu DNA nya tenggelam manakala isu skandal seks ciptaannya menjadi topik utama. Selangkah Anwar sudah berjaya.

8.  Percayalah, tidak mustahil, malah SMB sangat yakin, Anwar dengan begitu yakin bersedia melakukan sumpah laknat untuk menafikan bahawa dirinya tidak terlibat dalam skandal seks bersama pelacur China. Dan pada ketika itu, rakyat yang sebelum ini mendesak akan DNA nya akan mula berasa simpati dan percaya bahawa wujud konspirasi yang kononnya didalangi oleh kerajaan untuk menjatuhkan dirinya.

9.  SMB mengharapkan agar kali ini seluruh rakyat Malaysia tidak terpengaruh dengan mainan politik Anwar. Perlu diingat, inilah style Anwar untuk spin kan sesuatu isu bagi menutup kelemahannya. Cuma kali ini, jalan ceritanya berbeza. Malah Anwar sanggup memperjudikan maruahnya untuk merealisasikan skandal seks ciptaannya.

10.  Kenapa skandal ini timbul tatkala seluruh rakyat sedang menantikan DNA nya? Kenapa kerajaan begitu bodoh mewujudkan konspirasi ini (jika benar seperti dakwaan Anwar) sekarang sedangkan jelas Anwar yang sedang ditekan dengan isu DNA nya, bukan kerajaan yang tertekan? Lihat sahaja tindakan Anwar bila mana dia berada di kedudukan tidak bersalah dimana Anwar terus membuat laporan polis, mendesak Suruhanjaya Di Raja, mendesak PM dan Menteri KDN. Bandingkan betapa telungkupnya muka Anwar bila Saiful mendedahkan kes liwatnya. Dan kenapa Dato' T tidak berminat membuat laporan polis walhal jika benar ini konspirasi kerajaan pastinya Dato' T tidak was was untuk membuat laporan memandangkan dirinya akan mendapat sokongan dari konspirasinya.

11.  Percayalah, skandal ini memang satu konspirasi tetapi bukan dari kerajaan. ia konspirasi Anwar dan konconya dalam usaha mencari jalan mendapatkan simpati rakyat, mengelakkan dirinya dari menyerahkan DNA, mencari bonus tatkala PRU semakin hampir dan lebih penting untuk melepaskan diri dari kes liwatnya dengan cara membuat tuduhan kepada kerajaan. Percayalah juga, Dato' T adalah salah seorang pencacainya yang dibayar bagi memulakan jalan cerita.

12.  Kepada pihak kerajaan, PM dan para pemimpin BN, jangan terlalu cepat menghentam dan menuduh Anwar berkaitan skandal seks ini. Anwar memang mahu semua pemimpin kerajaan menghentamnya sekarang kerana semua ini akan digunakan akhirnya bagi menuduh bahawa pihak kerajaan memang sedang berusaha menganiayainya dengan pelbagai cara. Pemimpin BN hanya perlu diam dan menyaksikan setiap lakonan ciptaan Anwar tanpa perlu mengeluarkan sebarang kenyataan apatah lagi melenting. Anwar akan lebih susah hati bila melihat pemimpin Bn hanya berdiam diri kerana dia tahu lakonannya akan gagal.

PAPA GOMO

Posted: 23 Mar 2011 01:08 AM PDT

PAPA GOMO


Video Porno Datuk T Rupanya Rakan Karib Anwar Ibrahim

Posted: 23 Mar 2011 12:24 AM PDTDatuk T merupakan orang kuat Anwar Ibrahim yang banyak memperolehi Projek Mega dari Anwar Ibrahim. Projek Dubai juga di berikan Anwar Ibrahim kepadanya!Datuk T ini jugalah yang melarikan Raja Petra ke London bagi mengelakkan diri dari pertuduhan Mahkamah ke atas nya.Kenapa Datuk T mengeluarkan Video Porno tersebut? Hehehe kena tanya pada tuan badan dan kita juga mintak Video Porno tersebut di Release kan kepada Rakyat bagi melihat siapakah pelakon hebat itu!2 Kali Pancut sapa pun nak tengok beb!!! Gomo dapat maklumat Dalam sehari dua Video tersebut akan tersebar! So harap bersabar!Psssttt.... Anwar Chekmate!

Duta Jepun Terharu Di Atas Bantuan Yang Di Hulurkan Dato Seri Najib Perdana Menteri Malaysia

Posted: 22 Mar 2011 10:46 PM PDT

Pagi tadi bertempat di Kg Atap hadapan pejabat Kelab Putra 1 Malaysia berlangsungnya majlis penyerahan bantuan makanan,perubatan,keperluan asas bagi penduduk Jepun yang di landa Tsunami.

penyampaian bantuan di sampaikan oleh Dato Seri Najib Perdana Menteri Malaysia kepada Duta Besar Jepun di Malaysia yang turut di saksikan Dato Seri Hanifah Aman Menteri Luar dan Dato Azeez Pengerusi Kelab Putra 1 Malaysia.

Turut sama pada program pagi tadi ahli Kelab Putra 1 Malaysia yang terdiri dari pelbagai kaum yang mana di anggarkan lebih kurang 1000 orang kesemuanya.

Bantuan keperluan yang di hantar ke Jepun sebelum ini di maklumkan sebanyak 1000 Tan namun atas keperihatinan Rakyat Malaysia yang berbilang kaum sebanyak 2500 Tan berjaya di perolehi dalam pelbagai bentuk bantuan.

Antara bantuan yang di hulurkan buat mangsa Tsunami Jepun merupakan 100 ribu air mineral, blanket buat 20 ribu keluarga, kasut, makanan dan sebagainya.

Dalam misi bantuan ke Jepun seramai 50 orang ahli Kelab Putra 1 Malaysia akan ke sana dalan menjalankan misi yang boleh kita katakan merbahaya memandangkan pasukan bantuan terpaksa berhadapan dengan risiko Gempa bumi, Tsunami dan radiasi Nuklear.

Pasukan pertama misi Bantuan dari Kelab Putra 1 Malaysia akan berlepas esok dan pasukan kedua pada hari Ahad nanti.

Duta Jepun mengucapkan ribuan terima kasih kepada Dato Seri Najib atas keperihatinan terhadap apa yang berlaku di Jepun sehingga membawa usul ke dalam Parlimen atas malapetaka yang berlaku. Duta Jepun juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kelab Putra 1 Malaysia di atas bantuan yang sungguh bermakna buat rakyat Jepun yang memerlukan bantuan dari pelbagai pihak.

Duta Jepun juga melahirkan rasa bangga di atas sokongan Rakyat Malaysia yang begitu prihatin dengan nasib yang di alami mangsa Tsunami Dan Negara Jepun.

Tahniah kepada Kelab Putra 1 Malaysia di atas misi bantuan ke negara Matahari Terbit yang mana pengorbanan dan bantuan anda dalam mewakili rakyat Malaysia amat bermakna sama sekali. Semoga pemergian anda selamat tiba dan selamat sampai.

Kelab Putra 1 Malaysia We Care
Published with Blogger-droid v1.6.7

Syukur, Hakim Masih Waras Dalam Perbicaraan Liwat Ini

Posted: 22 Mar 2011 09:05 PM PDTMahkamah Tinggi di sini hari ini memutuskan tuala kecil `Good Morning', berus gigi dan botol minuman jenama Cactus serta segala hasil ujian asid deoksiribonukleik (DNA) yang dilakukan ke atas barangan tersebut boleh diterima masuk sebagai bukti.

Keputusan itu dibuat selepas mendengar keterangan Pegawai Penyiasat, Supritendan Judy Blacious Pereira menunjukkan penahanan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 17 Julai 2008 adalah sah dan mengikut undang-undang.

Ekoran keputusan itu, Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamad Yusof Zainal Abiden memaklumkan akan memanggil semula dua orang saksi iaitu Ahli Kimia, Nor Aidora Saedon dan Pakar Forensik, Amidon Anan untuk mengemukakan bukti dan hasil ujian DNA yang dibuat ke atas barangan tersebut.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah bagaimanapun menolak permohonan pihak pendakwaan untuk mengarahkan Anwar memberi sampel DNA kerana tiada peruntukan undang-undang untuk berbuat demikian.

- PETIKAN UTUSAN MALAYSIA

GOMO: Syukur, Allah Maha Besar
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saiful Bukhari Ke Makkah Anwar Ibrahim Ke Sg Buloh

Posted: 22 Mar 2011 06:00 PM PDTSalam perjuangan buat semua rakyat Malaysia, Hari ini Penentuan sama ada Mahkamah akan Memutuskan Apakah Anwar Ibrahim akan di arahkan Menyerahkan DNA nya bagi Menegakkan Keadilan mengenai DNA Siapa yang Berada di dalam Dubur Saiful Bukhari.


Gomo pinta agar pihak Mahkamah untuk mengarahkan Anwar Ibrahim menyerahkan DNA nya kepada pihak Mahkamah di dalam Kamar Mahkamah hadapan Hakim, Peguambela, Pendakwaraya dalam kes liwat ini. Biar penyerahan DNA Anwar Ibrahim juga kalau boleh di jalankan prosesnya di situ juga bagi membuktikan Ketulusan dalam perbicaraan ini.

Sama sama kita berdoa kepada Allah agar Keadilan buat Mangsa Liwat
Saiful Bukhari Azlan akan di tegakkan demi Agama dan bangsa.

Yang Hak Pasti Berdiri
Yang Bathil Pasti Jatuh


Psssttt...Gua nak pi Court..layan si Nuar Berahi ni....Celako lu Nuar


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Taib Mahmud Tidak Layak Mentadbir Sarawak! Serahkan Saja Kepada Maling Maling Pakatan Rakyat

Posted: 22 Mar 2011 06:29 AM PDT


Maling Maling Pencacai

Taib Mahmud Mesti berundur, Taib Mahmud sudah lama Pegang Jawatan, Taib Mahmud Sudah Tua, Taib Mahmud arghhhhh banyak lah puak puak Pembangkang cuba mainkan isu sentimen Taib Mahmud ni. Semua tempat di canang nya Taib Mahmud Ketua Menteri Sarawak sudah tidak laku lagi. Tapi Hakikatnya?

Taib Mahmud sudah ada Enjin baru yang lebih Power dan bertenaga, Itu lah buktinya Taib Mahmud masih Kuat dan Gagah berbanding dengan Kit Siang, Karpal Singh, Nik Ajis dan Anwar..Ops..Anwar Pancut dua kali tak boleh cakap dia tak Kuat.,.he he he.

Sempena Pilihanraya Sarawak ini pembangkang sudah semakin Agresif menyebarkan Risalah Propaganda kononya Taib Mahmud sudah tidak layak memegang Jawatan Ketua Menteri dan taib mahmud mesti di singkirkan. Malah di khabarkan juga ramai yang berhajat menentang taib Mahmud pada PR Sarawak di di kerusi yang akan di pertahankan Taib Mahmud. Wow.....begitu terdesak sekali nampaknya mereka Pakatan Pembangkang PAS,DAP,PKR dan SNAP di Sarawak ini.Tapi mereka sebenarnya tidak sedar bahawa sepanjang tempoh Taib Mahmud mentadbir Sarawak begitu banyak pembangunan dan kesejahteraan di bawa untuk Rakyat Sarawak. Malah pelaburan dari luar datang mencurah curah ke dalam negeri Sarawak memberikan peluang pekerjaan dan meningkatkan Ekonomi rakyat Sarawak.

Baik dari kaum Iban, Dayak, Melanau, Melayu, Cina semua memperolehi Nikmat dari pembangunan yang di bawakan oleh Taib Mahmud ini. Boleh lihat seluruh Sarawak bagaimana pesatnya pembangunan dan peluang pendapatan buat rakyat juga semakin berkembang.

Jadi macam mana pulak Pembangkang kata Taib mahmud tidak layak memegang Jawatan Ketua Menteri? Ada Logik akal ka? Pembangkang kata mereka lebih layak mentadbir Sarawak, merekalah yang berkemampuan dalam pelbagai aspek. Wow hebat betul pembangkang ni. Benar ke?

Meh sini nak Khabar.....

KELANTAN
22 Tahun di bawah Pentadbiran PAS Kelantan dan kita sendiri boleh lihat bagaimana Mundur nya negeri Kelantan berbanding negeri negeri lain. Malah Sarawak lebih maju dengan pelbagai Pelaburan datang mencurah curah di bawah kepimpinan Taib mahmud. Nik Ajis MB Kelantan bawa masuk apa selama 22 tahun? Ops....Ada satu yang Kerajaan PAS bawa masuk dalam melabur ke Kelantan iaitu TESCO.

Bayangkan kalau PAS Mentadbir Sarawak? Fuh.....Ada TESCO je lah jawapnya....

SELANGOR
Belum pun sepenggal mereka kerajaan Pakatan Rakyat Haram mentadbir sudah bermacam macam isu timbul dan semuanya berkaitan secara Besar besaran. Malah sudah ada beberapa pertuduhan Penyelewengan dan Rompakan Wang Rakyat RASUAH dan SALAH GUNAKUASA ke atas pemimpin dan pegawai dalam Kerajaan Negeri.

Pembangunan yang cuba di bawa oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor? Langsung tidak ada melainkan mereka hanya mengguna pakai apa yang telah wujud yang sebelum ini di bangunkan oleh Kerajaan BN.

Jadi di mana kemampuan mereka untuk Mentadbir Sarawak dan rakyatnya? Janji itu ini di Sarawak semua boleh Janji tapi Kerajaan yang Prihatin dan Peka masaalah Rakyat sudah pasti Barisan Nasional di bawah kepimpinan Taib Mahmud Ketua Menteri Sarawak.

KEDAH
Ni Kes sama juga macam Kelantan, dan Selangor, tidak ada apa pun yang di bangunkan malah sejak mereka mentadbir sudah berapa buah Kilang terpaksa di tutup ekoran Pelabur keluar dari terus melabur dalam negeri yang di kuasai Pakatan rakyat.

Macam mana nak Percaya pada mereka PAS,DAP,PKR ni?

PULAU PINANG
Ini paling menarik jika nak di bandingkan dengan Negeri Sarawak. P.Pinang kita lihat di kuasai oleh Peniaga Bangsa Cina dan ianya juga sama seperti di Bandar bandar Sarawak yang mana pada PR Sarawak kali ini di katakan DAP akan bertanding di semua kawasan Bandar kerana undi Kaum Cina.

DI Bawah pentadbiran taib Mahmud kaum Cina terus maju meninggalkan bangsa bangsa lain dalam Negeri Sarawak, apa sahaja pasti ianya lebih kepada kaum Cina. Jadi macam mana kaum Cina kata Taib mahmud tidak Layak Menjadi Ketua Menteri dan DAP layak Mentadbir?P.Pinang sampai ke hari ini tidak ada satu pun masaalah yang selesai, Jika masih ingat bagaimana DAP berkempen menjanjikan Esok Menang Pilihanraya DAP mentadbir Pulau Pinang maka Tol Jambatan Pulau Pinang akan di hapuskan. Fuh....Hebat punya kempen!!

Tapi sampai sekarang ni Tol Masih lagi berbayar malah lebih terok lagi Pelaburan dari luar juga semakin ramai yang keluar kerana sikap DAP yang hanya mementingkan Keroni keroni sahaja. Malah peniaga Melayu di pinggirkan dan di Halau tapi Peniaga cina di kekalkan menunjukkan sikap RACIST nya DAP ini.

Apakah Bangsa lain di Sarawak ingin menjadi seperti nasib Melayu Pulau Pinang? Iban nak di Halau? Dayak nak di Halau? Melanau dan Melayu nak di Halau? Sampai ke hari ini di Sarawak masyarakatnya Hidup aman walaupun berbilang bangsa dan jangan hal seperti di Pulau Pinang terjadi di Sarawak yang menyebabkan agenda RACIST DAP Tersebar.

Taib Mahmud perlu ada dalam menyeimbangkan apa yang ada dalam Negeri Sarawak. Taib Mahmud yang boleh merapatkan hubungan antara semua kaum dalam Negeri Sarawak. Taib Mahmud sudah terbukti berjaya membangunkan Sarawak sehingga Sarawak mempunyai pelbagai kemudahan malah lebih elok dari negara negara lain luar Malaysia.

Tak di Nafikan ada juga pembangunan yang belum sempat sampai di kawasan pendalaman namun sejak bertahun lamanya masaalah ini di atasi mengikut peringkat yang begitu suksess sehinggakan satu ketika Kawasan yang di pendalaman beratus Kilometer tiada Elektrik dan Air kini mempunyai segala kemudahan sama seperti di bandar bandar.

Hanya Kerajaan Barisan Nasional yang mampu membela Rakyat Sarawak!!! renung renungkanlah........

Sarawak We Care


Psssttt....Gomo pernah sampai Sibu dan memang Hebat silaturahim antara kaum di sana.
DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Raja Porno Usah Gentar Jika Bukan Anda Dalam Aksi Porno - Nazri Aziz

Posted: 22 Mar 2011 03:42 AM PDT
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz dilihat tampil mempertahankan lelaki misteri 'Datuk T' yang menayangkan video seks yang didakwa melibatkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Ada pepatah menyebut, jangan bunuh pembawa berita," katanya merujuk kepada banyak persoalan berkaitan kesan undang-undang terhadap pihak yang menganjurkan "tayangan meletup" itu semalam.

"Jadi jangan bangkitkan isu yang bukan pokok. Pembangkang selalu mendakwa ini semua kerja BN... kamu ada masalah dalam parti sendiri, selesaikanlah," katanya kepada pemberita di pejabatnya di bangunan Parlimen hari ini.

Katanya, dengan mengatakan BN mengambil tindakan sebegitu, ia sebenarnya menggambarkan apa yang boleh dilakukan pembangkang.

Daripada memberikan masa kepada ahli politik bagi membersihkan dirinya, Nazri mendesak 'Datuk T' segera membuat laporan polis berhubung perkara itu.

Mengulas penayangan video seks itu di sebuah hotel semalam, menteri yang bertanggungjawab dalam bidang undang-undang itu berkata bukanlah sesuatu yang salah untuk pihak di belakang semua itu menunjukkan video kepada wartawan dan penyunting.

"Kamu beritahu saya apa yang salah. Semua kata ia bertentangan dengan undang-undang, tetapi beritahu saya, undang-undang mana? Sesiapa yang maklum patut datang ke depan untuk maklumkan kepada kita," katanya.

Sumber Bernama

GOMO: Mantap Chief dalam menjelaskan kepada rakyat Malaysia terutama puak Pakatan Pembangkang yang nampaknya cuba menyalahkan kerajaan Malaysia berhubung Video Porno Anwar Ibrahim ini.

Isu yang sebenar adalah siapa pelakon Porno dalam rakaman tersebut dan bukannya Dato T. Takkan lah puak Pakatan tak nampak atau pun buat buat buta? Hehehe

Gomo juga cadangkan Agar Suruhanjaya Siasatan Di Raja di tubuhkan bagi menyiasat dan menjelaskan kepada rakyat Malaysia berhubung Video Porno Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim.

Apa pun isu yang penting adalah DNA Anwar Ibrahim yang akan di putuskan oleh mahkamah esok. Sama sama kita mendoakan agar Mahkamah adil dalam menegakan keadilan buat Mangsa Liwat.

Gomo cadangkan agar DNA Anwar Ibrahim di serahkan di dalam Mahkamah di hadapan Hakim. Malah Proses Ujian DNA juga Gomo pinta di lakukan pada waktu juga di hadapan Hakim, Pendakwaraya, Peguambela, Tertuduh dan juga saksi agar ianya Telus dan tidak boleh di pertikaikan oleh mana mana pihak sekalipun.

Psssttt Anwar Ibrahim semakin Kecut Game Over
Published with Blogger-droid v1.6.7

HERO KECIK

Posted: 23 Mar 2011 01:07 AM PDT

HERO KECIK


Anwar Ibrahim: Tuala, Berus Gigi dan Botol Air Jadi Bukti

Posted: 22 Mar 2011 08:32 PM PDT

Apa lagi helah Anwar Ibrahim untuk mengelak daripada menyerahkan DNAnya apabila ketiga2 bahan bukti tersebut dikemukakan sebagai bukti perbicaraan.

"Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah juga berkata tangkapan ke atas Anwar oleh pengawai penyiasat DSP Jude Blacious Pereira adalah sah dan sehubungan itu, barangan berkenaan perlu diterima.
"Selepas mempertimbangkan bukti dengan kenyataan dari IO (pegawai penyiasat) dan pegawai yang menangkap (Supt Ahmad Taufik Abdullah) saya memutuskan bahawa tangkapan itu adalah sah.""Dengan itu, barangan yang diperolehi dari sel - (botol air minuman, berus gigi dan tuala) boleh diterima sebagai bukti," katanya." Malaysiakini.com

Kalau tak nak bagi DNA secara sukarela pun tak pa. Kita guna bukti yang ada. Akhirnya Anwar hilang akal apabila dia sendiri terlupa dia sendiri telah meninggalkan DNAnya pada ketiga2 barang tersebut. so apa lagi yang Anwar cuba mengelak dan cuba tangguhkan perbicaraan liwatnya.

Isu DNA dan perbicaraannya sedang berjalan dan rakyat tidak sabar untuk menunggu keputusan tersebut. walaupun sekutunya PAS dan DAP mengetahui lebih awal tapi, keputusan mahkamah lebih penting. Dunia mahu tahu siapa Anwar Ibrahim.

Ianya akan dikatakan konspirasi oleh Anwar Ibrahim.. Muak asik konspirasi jer yg dia tahu. Pengikut tegar hanya tahu konpirasi sahaja. Macam mana isu Video Seksnya. Adakah itu kospirasi..satu dunia akan tahu apabila disebarkan dalam youtube nanti.

Apa komen keluargan Anwar, komen tokgurunya Nik Aziz berhubung isu ini.

PANEH MIANG

Posted: 23 Mar 2011 01:04 AM PDT

PANEH MIANG


Church protecting the perpetrators

Posted: 22 Mar 2011 08:22 PM PDT

As everyone now knows, for decades church superiors repeatedly chose to ignore complaints about pedophile priests.

In many instances, accused clerics were quietly bundled off to distant congregations where they could prey anew upon the children of unsuspecting parishioners. This practice of denial and concealment has been so consistently pursued in diocese after diocese, nation after nation, as to leave the impression of being a deliberate policy set by church authorities.

And indeed it has been. Instructions coming directly from Rome have required every bishop and cardinal to keep matters secret. These instructions were themselves kept secret; the cover-up was itself covered up. Then in 2002, Pope John Paul II put it in writing, specifically mandating that all charges against priests were to be reported secretly to the Vatican and hearings were to be held in camera, a procedure that directly defies state criminal codes.

Rather than being defrocked, many ousted pedophile priests have been allowed to advance into well-positioned posts as administrators, vicars, and parochial school officials - repeatedly accused by their victims while repeatedly promoted by their superiors.

Church spokesmen employ a vocabulary of compassion and healing - not for the victims but for the victimizers. They treat the child rapist as a sinner who confesses his transgression and vows to mend his ways. Instead of incarceration, there is repentance and absolution.

While this forgiving approach might bring comfort to some malefactors, it proves to be of little therapeutic efficacy when dealing with the darker appetites of pedophiles. A far more effective deterrent is the danger of getting caught and sent to prison.

Absent any threat of punishment, the perpetrator is restrained only by the limits of his own appetite and the availability of opportunities.

SAMAN EKOR MENDERA RAKYAT

Posted: 22 Mar 2011 06:25 AM PDT

Kalau tok guru koncing bediri, dah tontu pongikut koncing menari-nari. Itulah yang tersirat dalam Haprakdaily yang Atok sompek baco tadi. Saman ekor yang dibuek kek PDRM selamo ni hanyolah untuk mendoro rakyat jelata bukan eh nak mendidik. Peh tu kato Haprakdaily, kutip saman bojuta-juta.

Apokah ini deh orang yang nak momorentah Tanah Melayu ni?
Apokah ini deh orang yang nak menyebarkan syiar Islam?
Apokah ini deh orang yang nak mentemadunkan pemikiran rakyat Tanah Melayu ni?
Apokah ini deh orang yang nak mengIslamkan Tanah Melayu ni?

Cubo tanyo kek budak tadika tu:

Bawak moto tak pakai tupi keledar, salah tak?
Bawak keto tak belesen, salah tak?
Naik keto tak pakai tali pinggang keledar, salah tak?
Bawak keto laju-laju macam polosit, salah tak?
Langgar lampu merah, bodoso tak?
Motong kek garisan lurus, salah tak? (bukan eh motong gotah doh!)

Yang sebonar eh, nilah yang dikato an pomikiran sekular. Momikirkan hanyo semayang dan poso tu sajo yang dipanggil ibadah. Bawak keto laju-laju tu di koba an hal dunio. Kok mati orang dilanggar eh, tu hal dunio. Buleh claim insuran jo. Itulah ajaran sekular yang diajar sojak dulu olih PasPisPus.

Atok bukan eh nak bokotubah doh, tapi tuan-tuan dan puan-puan yang bijaksana sini cubo-cubo bawak pikirlah. Sokironyo inilah ngoman pemimpin Pas yang nak di kotongahkan menjadi pemimpin Tanah Melayu ni, mako apobilo diorang momorentah, pasti akan diwujudkan satu laie cabang ioitu "Jabatan Mongutip Mayat" yang bogolempangan di sepanjang lebuhraya atau mano-mano jalan disobabkan bawak tolobih laju. Sodangkan ado undang-undang mencogahpun masih ramai yang mati, inikan pulak bulih bawak laju sosuko hati.

Eee wah, macam bocoramah pulak Atok kali ni.

Taipingmali (tm)

Posted: 23 Mar 2011 01:04 AM PDT

Taipingmali (tm)


Dah tangkap Dato T ?

Posted: 22 Mar 2011 10:01 PM PDT

PRU Sarawak

Posted: 22 Mar 2011 09:33 PM PDT

Posted: 22 Mar 2011 09:31 PM PDT

DAP sebat komsiyen dari kerja tak wujud - DAP Kaut 30% Komisen?

Posted: 22 Mar 2011 09:16 PM PDT

Kerajaan Umno Haram Duit Halal.

Posted: 22 Mar 2011 09:13 PM PDT

DNA Anwar dan DNA Afifa

Posted: 22 Mar 2011 07:57 PM PDT

Court delivers blow to Anwar, crucial evidence allowed

Posted: 22 Mar 2011 07:13 PM PDT

Keputusan SPM

Posted: 22 Mar 2011 07:11 PM PDT

Bila Anwar akan buat report polis terhadap Ummi ?

Posted: 22 Mar 2011 07:40 AM PDT

Umno Taiping Ketua Pemuda

Posted: 22 Mar 2011 07:07 AM PDT

Umno Taiping Dato Shalimin

Posted: 22 Mar 2011 06:31 AM PDT

Y2011M03D22 - Pesanan Ummi Hafilda untuk Generasi Muda

Posted: 22 Mar 2011 05:45 AM PDT

Banjir di Bukit Merah

Posted: 22 Mar 2011 04:46 AM PDT

Suruhanjaya Diraja perlu ditubuh segera untuk menyiasat ketulinan video lucah yang melibatkan Anwar Ibrahim

Posted: 22 Mar 2011 02:53 AM PDT

Anwar lodges police report on sex video

Posted: 22 Mar 2011 02:35 AM PDT

Anwar sudah siap untuk ngayap Sarawak

Posted: 22 Mar 2011 02:18 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 22 Mar 2011 11:19 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Di Mana Anwar Ketika Rakaman Video Seks Dirakam Antara Last Twitter 9.20 pm - Sambung 11.39 pm Hari Kejadian ?

Posted: 22 Mar 2011 07:08 PM PDT


Tahniah kepada sahabat Minda Intelek Melayu (MIM) yang membongkar perkara di atas. Kehebatan ini wajar dipuji sebagai seorang yang rakan yang gembira melihat sahabatnya berjaya mendedahkan penipuan Anwar ini sebagai seorang blogger yang gigih pertahan negara di alam maya.

Anwar semasa memberitahu sidang media menafikan video tersebut dengan alasan beliau ada menulis twitter. Maka blogger MIM telah membuat analisa dan terbukti selama 2 jam 19 minit beliau tidak mengemaskini twitter miliknya. 

Sila lihat gambar MIM siarkan dan fikirkan kebenaran yang nampaknya seperti cuba disembunyikan.
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 


Blog MIM di sini http://novandri.blogspot.com/2011/03/gempar-penemuan-tweeter-di-mana-anwar.html

Artikel Menarik Untuk Bantu Pemuisi OKU Dari Blogger MSO

Posted: 22 Mar 2011 06:50 PM PDT


Saya tidak benci seseorang kerana peribadinya. Tetapi kerana aliran pemikiran dan dasarnya. Maka perkara yang baik saya akan akui tidak kira ia datang dari sesiapa waima penentang pegangan politik saya. Benci jangan terlalu benci dan sayang jangan terlalu sayang. Kerasionalan menjadi asas utama bagi diri saya agar tidak emosi tanpa batasan sepanjang masa. Artikel ini saya yakin lahir dari kesungguhan beliau untuk membantu penyair OKU ini. Ramai OKU di negara kita dan mereka juga ada kelebihan tertentu dianugerah Maha Esa. Jom kita baca apakah yang ditulis oleh MSO ( Mohd Sayuti Omar) ini.


KERAP sangat saya berselisih dengannya dijalanan. Dia melilau dengan motorhandycapnya, motor honda bertayar empat. Kelajuannya boleh tahan juga. Ikhlas saya katakan kadang-kadang saya mendesis sendiri melihat dia menunggang motosikal istimewanya itu yang ada kalanya memotong laku kenderaan saya.

Saya tidak pernah mempedulikan siapa dia, melainkan dia seorang yang kurang upaya. Tetapi melihat dia menjajah jalan hingga kadang-kadang sampai ke Jalan Genting - Klang yang sibuk menggambarkan dia seorang berdikari. Dia melakukan sendiri untuknya tanpa mengharap atau dibantu sesiapa.

Terfikir dalam hati dia ni bukan sembarangan. Kalau dia mempunyai sekeping hati yang penakut dia tidak mampu menggerakkan dirinya dalam keadaan kurang upaya itu sejauh itu. Namun itu apabila sesekali dia berlegar di luar kawasan menjelaskan akan kemampuannya - kelemahan fizikal tidak mengurangkan jiwanya.

Kerana kerap berselisihan di persimpangan jalan untuk ke kediaman saya, di Jalan Wangsa Melawati, terfikir dia ini tinggal tidak jauh dari rumah saya. Mungkin sekitar ini saja. Kalau ia dari kawasan lain, untuk apa dia selalu berlegar dan berdecun dengan motornya di lokasi-lokasi di Wangsa Melawati dan AU.

Sebenarnya jauh tersandar dalam minda saya bahawa dia seorang insan yang bukan saja istimewa tetapi mempunyai kebolehan yang menajubkan. Itu selalu terjadi dalam hidup ini tersalah jangka dari sangka. Semua itu mengajar kita supaya tidak menuduh sebelum menyaksi sesuatu dengan mata kepala sendiri. Kata orang tidak kenal disebabkan itu tidak cinta.

Lelaki berbadan gempar dan bergerak menggunakan motisikal istimewa ini sebenarnya seorang penyair yang hebat. Di sebalik ketidak mampuannya untuk bergerak, bercakap dan menulis seperti sastera sempurna fizikal lain, tetapi dia memiliki bakat yang besar. Lebih sesuai kalau dikatakan memilik sekeping hati perasa yang jauh dan bisa menujahkan isu dengan bahasa hati yang sungguh menggertarkan.

Bertuah sungguh rasanya kerana dapat bertemu dengannya pagi ini, minum kopi dan menerima sebuah antologi yang dihasilkannya yang diberi judul "Tajam Fotomorgana". Lelaki yang istimewa itu ialah Mohd Roslan Shariff.

Mencerita bagaimana pertemuan berlaku apabila beliau menghubungi menerusi Fb kelamrin. Dia menceritakan keadaan dirinya dan setelah itu baru saya terperasaan bahawa dia selalu saya lihat dan dia juga selalu melihat saya cuma tidak terbetik untuk menyapa. Akuinya bukan kerana apa, kerana keadaanya dalam kekurangan. Pertuturannya tidak jelas yang dirasakan sukar untuk difahami.

Sebenarnya itu tidak ada masalah buat saya, sebab saya bukan saja berkawan dengan menteri ataupun wakil rakyat tetapi lama sebelum kenal wakil rakyat atau menteri saya sudah mempunyai 36 orang teman yang buta. Jadi untuk berhubung dengan mereka yang kurang upaya serta melayani cerewet mereka sudah menjadi perkara biasa.

Ternyata kebolehan dan bakat Roslan terpancar dari antologi berkenaan. Kesempurna, kualiti dan tatautur antologi itu yang cantik dan menarik menggambarkan siapa Roslan sebenarnya. Antologi itu menjalinkan kesempurnaan beliau seorang hamba yang sebenarnya.

InsyaAllah saya akan menyorot antologi berkenaan dan akan disiarkan dalam ruangan Sastera dan Budaya dalam Siasah. Cuma di sini apa nak dikatakan puisi-puisi Roslan menarik dan mempunyai kekuatan puitis yang tidak terkalah dan ia perlu dibaca dan dihayati dengan jiwa kemanusiaan.

Antologi itu mempunyai 73 buah puisi dengan berbagai tema yang dijual dengan harga RM23 bagi Semanjung dan RM25 Sabah dan Sarawak. Harga ini tidak mahal dan bukan nilai sebenarnya untuk rumpun puisi berkenaan.

Mengikut catatan credit page antologi ini diterbitkan oleh sebuah syarikat yang saya kira sangat prihatin kepada nasib orang kurang upaya di negara ini.

Tahniah kepada Roslan dengan doa diberikan Allah ilham dan kekuatan untuk terus berkarya. Setidak-tidaknya dengan terbitnya antologi Tajam Fotomorgana membuktikan bahawa anda sudah berada di dunia ini dan berbakti kepada-Nya menerusi puisi.[wm.kl.10:15 am 20/03/11]

Sini blog MSO http://msomelayu.blogspot.com/2011/03/isitmewa-ahad.htmlJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Beberapa Jam Diperlukan Untuk Kempiskan Perut Dengan Smartlipo Laser : Blogger Anak Bukit Gantang !!!

Posted: 22 Mar 2011 04:56 PM PDT

Berita Gempar : Blogger Bakal Jadi YB Di Sarawak !!!

Posted: 22 Mar 2011 04:25 PM PDT


Pembangkang sudah meletakkan blogger sebagai calon mereka dan sudah pun menjadi wakil rakyat. Keberkesanan media baru menyebabkan pemilik atau pengendalinya diangkat menjadi wakil rakyat kerana urusan dengan rakyat perlu diurus dengan cepat dan pantas dan media baru adalah penyelesaian terbaik kepadanya tanpa melibatkan kos yang besar.

Walaupun begitu yang memalukan kita ialah wakil rakyat pembangkang yang mewakili golongan blogger tidak pula berjaya menjadi wakil rakyat yang berkesan. Puncanya kerana mereka dinaungi Fuckatan Rosak yang hanya pandai berjanji tetapi gagal melaksanakannya.

Blogger Anak Merdeka aka Hilbert dari Sarawak membawa kisah bahawa blogger bakal menjadi YB di Sarawak. Berita ini tentu menggembirakan kita semua dan tidak mustahil di Semenanjung seperti rakan baik Panglima Mr Gerakan Anti PKR (GAP) atau Papagomo boleh menjadi YB di Selangor PRU akan datang !!! 

Ikuti tulisan Hilbert di sini

http://hilbertmontell-anakmerdeka.blogspot.com/2011/03/blogger-antara-muka-baru-yang-akan.html

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Edisi Bongkar : Ini Gambar Bomoh Benggali Dibawa Anwar dan Karpal Singh ?

Posted: 22 Mar 2011 12:33 AM PDT

Blog KAM (Kitaanakmelayu) ada menyebut nama bomoh benggali yang dikenali 
Pajam Singh di blog beliau.

The Unspinners juga menyebut tentang bomoh ini di sini 

Adakah ini faktor kejayaan 'penundaan' yang sudah berpuluh kali oleh Karpal Singh ?

Harap bomoh hebat juga melindungi Hakim dan Pendakwaraya dari sihir dan guna-guna agar kezaliman terhadap Saiful Bukhari yang tertunda akan segera berakhir !!!

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Panasss : Gambar Datuk T Yang Dipercayai Pemilik Kondo Tivolli Villa Ada Di AIDC !!!

Posted: 21 Mar 2011 11:43 PM PDTAIDC menulis :


Projek pembinaan Tivoli Villa diusahakan oleh kawan rapat Anwar, iaitu Datuk Lim Thian Kiat (T.K.Lim), Pengarah Multi Purpose Holding Berhad (MPHB). Datuk T. K. Lim juga merupakan pemilik syarikat judi Magnum Corporation, tempat Dato Nalla menjadi Director Eksekutifnya.

Sukma (2)Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 22 Mar 2011 11:17 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR!!! BUKTI SAHIH KONSPIRASI VIDEO LUCAH MILIK PEMBANGKANG!

Posted: 22 Mar 2011 12:50 AM PDT


Beberapa blog pro-BN mula sedar dengan konspirasi video seks terbaru Anu War. Rata-rata blog pro-BN mengakui bahawa konspirasi kali ini dicipta oleh pembangkang setelah mereka menemui jalan buntu dalam Kes Liwat II. Esok, rela atau tidak, Anu War wajib memberikan sample DNAnya kepada mahkamah.

Secara jelas, Malaysiakini dan Malaysian Insider adalah dua entiti perang siber berpihak kepada pembangkang. Sekiranya konspirasi kali dicipta oleh pihak lain, kedua-dua portal media ini akan memandang sepi berita tersebut. Tapi kali ni, kedua-duanya seperti ayam sabung yang masing-masing berebut-rebut untuk menyiarkan berita ini terlebih dahulu walaupun ketika itu, mereka belum menonton video tersebut.

Anehnya, kali ini Anu War tidak lari ke mana-mana. Seperti sedia bersedia, binatang politik ini dengan tenang membuat sidang media sambil menunjukkan perutnya yang telah berjaya dikempiskan. Sedangkan, sebelum ini, perutnya juga boroi seperti mana-mana lelaki tua. Keesokkan harinya, Bro Anu dengan penuh bersedia membuat laporan polis. Berbeza dengan sebelum ini, kekalutan Anu dan Jijah dalam menjawab dalam sidang media sehinggakan Jijah tersilap jawab soalan wartawan, manakala Anu pulak berlari ke Kedutaan Turki.

Mari kita sama-sama pantau kedua-dua portal media tersebut dalam tempoh seminggu. Kita mungkin akan melihat liputan berita mengenai video lucah melebih liputan kes liwat Anu War. Inilah caranya pembangkang untuk divert isu yang mampu mengcheck matekan mereka.

*Satu perancangan yang sangat hebat....The Orchestrated Psychological War.

oyabun

Posted: 22 Mar 2011 11:16 PM PDT

oyabun


YB Zulkifli pun bersependapat : Anwar cuba alih isu DNA!

Posted: 22 Mar 2011 05:47 PM PDT

Kepimpinan Pas di kalangan kumpulan ulama dipercayai telah memberi kata dua kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim agar menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) bagi membuktikan kebenaran.

Dua ahli Parlimen Bebas, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim dan Zulkifli Noordin mendakwa, maklumat yang diperoleh mereka juga memaklumkan jika Anwar enggan, maka kumpulan ulama itu akan mendesak Pas mengkaji semula hubungan dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Menurut Zulkifli, maklumat itu diterima mereka daripada rakan lama dalam PKR yang amat diyakini dan dipercayai kerana pernah beberapa kali memberi maklumat tepat sebelum ini.

"Oleh itu, Anwar dalam keadaan terdesak dan terpaksa mengalih isu. Apatah lagi keputusan permohonan pihak pendakwaan meminta Mahkamah Tinggi menggunakan kuasanya untuk mengarahkan Anwar menyerahkan sampel DNA ditentukan esok.

"Di sinilah video itu memainkan peranan," katanya pada sidang akhbar di lobi Parlimen hari ini.

Beliau mengulas mengenai rakaman video aksi seks seorang pemimpin pembangkang dengan seorang pelacur asing di sebuah hotel di ibu kota seperti didedahkan akhbar hari ini.

Anwar telah mengadakan sidang media untuk menafikan pembabitannya dalam video berkenaan dan juga membuat laporan polis berhubung kes itu.

"Jangan kita terperangkap. Tiada siapa tuduh Anwar, tetapi dalam masa kira-kira tiga jam selepas pendedahan itu, beliau mampu buat sidang akhbar mendakwa bukan 'pelakon' video tersebut selain kata perut buncit. Dia kata tidak tengok, tetapi mana dapat maklumat?

"Selain itu, pagi ini beliau membuat laporan polis, perkara yang tidak pernah dilakukannya dalam tuduhan-tuduhan sebelum ini. Pada saya, kecepatan dan ketangkasan beliau bertindak sangat meragukan. Soalnya, mengapa dalam soal ini cepat bertindak, isu DNA pula lambat?" katanya.

Justeru, beliau mencabar Anwar untuk turut sama bertindak pantas menyerahkan sampel DNAnya bagi menyelesaikan misteri lelaki 'Y'.

Sementara itu, Zahrain mempersoalkan kenyataan Anwar semalam yang mendakwa video seks itu timbul kerana beliau telah menang di mahkamah dalam kes liwat.

"Bukankah itu merupakan tindakan menghina mahkamah? Bagi saya, beliau bersikap double standard kerana pernah menggesa agar polis menangkap individu mendesak beliau menyerahkan DNA," katanya.

Ada berani ke Anwar? Walau bagaimanapun kita tunggu keputusan dari mahkamah hari ini samada Anwar perlu lakukan ujian DNA bagi membantu perbicaraan liwat beliau sekarang ataupun tidak. Anwar tak perlu banyak bersandiwara dan putar belit lagi? Rakyat sebenarnya dah bosan dan agak sukar menerima seorang bekas banduan untuk menjadi pemimpin besar negara!

Anwar tidak perlu menuduh ini semua adalah komplot dari kerajaan BN untuk menjatuhkan beliau kerana sebenarnya ia adalah konspirasi dari Anwar sendiri untuk melawan hawa nafsu beliau yang membuak-buak?

Wasabi Oyabun..