Jumaat, 6 Julai 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 06 Jul 2012 01:11 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Tun Mahathir cadang Anwar jadi Perdana Menteri untuk 5 hari!!!

Posted: 06 Jul 2012 04:46 AM PDT

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak perlu berlengah-lengah dengan hasratnya untuk bersara daripada dunia politik, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Dia patut bersara sekarang, tak ada guna langsung ... dia (Anwar) punya hajat cuma nak jadi Perdana Menteri," katanya kepada pemberita selepas melakukan kunjungan hormat ke atas Presiden Republik Czech Vaclav Klaus di sini hari ini.

Dr Mahathir (gambar) berkata kenyataan Anwar itu merupakan retorik politik sahaja kerana menurut beliau jika pakatan pembangkang kalah dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, Anwar masih terus dengan impiannya untuk menjadi Perdana Menteri.

Beliau diminta mengulas mengenai satu wawancara Anwar yang disiarkan akhbar Financial Times (FT) pada Selasa lalu membayangkan akan berundur daripada politik negara jika pakatan pembangkang kalah dalam PRU-13 dan akan kembali mengajar.

Bekas perdana menteri dengan nada bergurau mencadangkan supaya diwujudkan jawatan Perdana Menteri 'terhormat' selama lima hari untuk diisi oleh Anwar bagi memenuhi impian beliau sebelum bersara.

Perdana menteri 'lima hari'

"Kita buat dua jawatan Perdana Menteri, bagi dekat dia satu 'Honour Prime Minister' selama lima hari, lepas itu dia boleh bersara," katanya.

Rafizi dapat kerjasama pegawai Najib

Posted: 05 Jul 2012 07:34 PM PDT

Banyak fakta menunjukan bahawa Rafizi Ramli mendapat kerjasama daripada para pegawai yang mengelilingi Najib. Apakah kerjasama itu ada unsur "bisnes" atau memang satu perancangan yang teratur?

Boleh dikatakan apa sahaja tindakan yang dilakukan Najib, dengan cepat sampai ke pihak pembangkang terutama Rafizi dan Anwar.

Tahun lepas, semasa lawatan Najib ke Perth, walaupun PM itu dan isterinya berlepas daripada lapangan terbang singapura, namun secapat kilat, berita mengenainya tersebar di blog2 atau FB pembangkang.

Perjalanan Najib ke luar negara, belumpun disiar media rasmi kerajaan atau blog2 pro kerajaan, sudah terlebih dahulu dihebahkan blog2 pembangkang, terutama lawatan yang ada sifat peribadi terutama yang disertai Datin Rosmah Mansor.

Dokumen2 sulit umpamanya berhubung NFC dan LRT Laluan Ampang, yang dikira sulit, dengan mudah berada di tangan pembangkang.

Sebenarnya banyak lagi, dokumen2 sulit yang sepatutnya masih rahsia, namun terlebih dahulu didedahkan pihak pembangkang, untuk memaksa pihak kerajaan menafikan atau memberi penjelasan.

Melainkan Anwar dan Rafizi punya kuasa ghaib, untuk mengetahui itu semua.. sudah tentunya mustahil kuasa itu ada pada mereka.

Najib dikhuatirkan tersungkur akibat perbuatan orang-orangnya sendiri yang terdiri daripada musang berbulu ayam.

Pihak PDRM akan menubuhkan pasukan khas untuk menyiasat tindakan kebocoran dokumen2  sulit kerajaan. Belum terlambat, percepat penubuhan itu, jika tidak pentadbiran negara akan haru biru.

Duke of UMNO

Posted: 06 Jul 2012 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! KELANTAN, SELANGOR, KEDAH,PENANG BUBAR DUN HUJUNG MINGGU INI..???!!!!

Posted: 06 Jul 2012 12:09 AM PDT

pok nik malu

Ya, saya tahu. Saya tahu bahawa Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat mengandaikan bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak kononnya "takut" untuk membubarkan parlimen dan menyifatkannya sebagai satu kemenangan moral buat Pakatan Haram.

Nik Aziz menuduh bahawa BN punya masalah sehingga Najib menangguh-nangguhkan PRU ke-13 dan yang terkini, Perdana Menteri membayangkan bahawa beliau akan mencukupkan penggal PRU sehingga genap 5 tahun, iaitu kira-kira pada bulan Mac depan, sebelum April.

Tapi, betulkah Najib "takut" untuk membubarkan parlimen lebih awal? Mengapa dia takut? Kerana BN bermasalah? Benarkah BN bermasalah? Dan jika benar BN punya masalah, apa masalahnya?

Ya. Mungkin juga betul kata-kata Mursyidul Am PAS itu. Maklumlah, selalunya kita difahamkan bahawa nabi-nabi Allah punya mukjizat dan mungkin "nabi PAS" itu memiliki mukjizat yang memberitahu padanya tentang perasaan seseorang.

Betulkah Najib "takut"? Setahu saya, jika Najib "takut", dia takkan berani menggantikan tempat Tun Abdullah Ahmad Badawi sebagai Perdana Menteri. Dia tahu bahawa mengambil alih jawatan Tun Abdullah adalah sesuatu yang amat berat untuk dipikul.

Najib tahu bahawa BN dan UMNO khususnya ketika itu sangat bermasalah. Maklumlah, baru lepas dilanda tsunami dan BN hilang kerusi 2/3 di Parlimen, sudah tentulah sukar untuk mengetuai barisan kerajaan yang menang kurang selesa.

Jika Najib "penakut", sudah tentu beliau tak berani mengambil alih tanggungjawab untuk mengetuai kerajaan. Kalau Najib penakut, sudah tentu beliau beri orang lain menggantikan Pak Lah.

Tapi, Najib buktikan beliau "anak jantan"! Beliau sahut cabaran yang paling sukar itu dan beliau hadapi keadaan politik dan sosial yang kian mencabar ini dengan tenang dan berhemah. Dan berkat restu Allah SWT dan keberaniannya itu, UMNO dan BN kembali gagah dipersada negara.

Maka sebab itulah Pakatan Haram takut! Takut pada Najib sehingga terpaksa menyerang beliau dengan pelbagai taktik dan fitnah-fitnah melampau yang begitu terancang. Malah, Najib berjaya menumpaskan propaganda "16 September" sehingga memalukan Ketua Pembangkang sendiri!

Nampaknya, keadaan sudah terbalik! Jika dulu pembangkang tidak takut pada Pak Lah, tapi kini nampaknya pembangkang sendiri takut kepada Najib!

Jelaslah kenyataan Nik Aziz itu sangat dangkal dan bertentangan dengan apa yang berlaku di dalam dunia politik tanahair. Kenyataan Nik Aziz itu nyata tidak tepat sama sekali dan cuba berselindung di sebalik realiti sebenar.

Najib tak umum tarikh PRU dan umum mahu genapkan penggal PRU dikatakan "takut"? Tolonglah, kalau mahu berhujah pun biarlah berpijak di alam realiti yang nyata…

Sebelum ini pembangkang beriya-iya menegaskan bahawa mereka tidak mahu mengadakan pilihanraya di negeri-negeri jajahan mereka serentak dengan PRU ke-13. Masing-masing nak tunjuk keras kepala dan mungkin sengaja berbuat demikian untuk menyusahkan SPR.

Contohnya, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menyatakan bahawa dia tidak akan membubarkan DUN Pulau Pinang serentak dengan pembubaran Parlimen dan sekaligus enggan mengadakan pilihanraya di negeri itu serentak dengan PRU ke-13 nanti.

Dan sekarang, Najib terang-terang menyatakan bahawa beliau akan menggenapkan tempoh pentadbiran BN untuk sepenggal.

Jadi, apa tunggu lagi? Takkan nak tunggu bubarkan DUN serentak dengan Parlimen? Kalau Najib menggunakan tempoh penggal itu secara maksimum, sudah tentu negeri-negeri jajahan Pakatan Haram perlu membubarkan DUN masing-masing lebih awal!

Mengapa tidak bubarkan DUN-DUN di negeri-negeri Pakatan Haram sekarang? Takkanlah negeri-negeri Pakatan Haram nak bubarkan DUN pada musim Haji? Nanti ada pula yang terpaksa batalkan tiket ke Mekah!

Kenapa tak bubar DUN sekarang? Nik Aziz, Azizan Razak, "Khalifah" Guan Eng dan Khalid "gagap" takut, kah? Atau Pakatan Haram kini sedang menghadapi masalah besar sehingga takut nak bubar DUN? Atau nak tunggu jumpa jam tangan OMEGA dulu baru nak bubar DUN..???

Sumber: Mykmu.net

PANASSSS..!!! AMOI NI LAGI CUN DARI BETTY CHEW...!!! KAN? HEH!

Posted: 05 Jul 2012 07:37 PM PDT

betty vs phaik kheng

Amboi! Marah sungguh isteri Lim Guan Eng, Betty Chew yang merupakan ADUN Kota Laksmana, apabila nama Ng Phaik Kheng disebut di dalam Dewan Undangan Negeri Melaka baru-baru ini. Sampai mengamuk di dalam dewan!

Sedangkan, ADUN Duyong, Datuk Gan Tian Loo bangun hanya untuk bertanya padanya mengenai gadis yang dikaitkan dengan Ketua Menteri Pulau Pinang itu. Bukannya Tian Loo menuduh, hanya bertanyakan soalan dan meminta penjelasan…

Orang bertanya pun nak marah? Jawab sudahlah, dan tak perlu marah-marah, kan? Bila marah begitu, dah tentu ada yang tidak kena, kan?

Kenapa perlu marah-marah? Ada yang tidak kenakah dengan soalan itu? Atau Betty tidak faham dengan soalan yang dikemukakan? Tian Loo bertanya di dalam bahasa Melayu, takkanlah isteri Guan Eng tak faham?

Memang semua rakyat yang mengikuti perkembangan "Khalifah" Guan Eng itu pernah dengar nama Ng Phaik Kheng. Ada yang mengenali gadis itu dengan nama "Chai Hong" atau dalam bahawa Inggerisnya, "Rainbow".

Melihat pada namanya, mungkin ramai yang bersetuju bahawa orangnya juga lebih cantik dan indah seperti "pelangi" berbanding Betty Chew yang sudah beranak-pinak beberapa kali, kan? Sudah tentu ada sesuatu yang sudah "loose" pada Betty dan masih "tight" ada Chai Hong…

Rakyat sebelum ini juga didedahkan dengan dakwaan yang mengaitkan hubungan terlarang di antara suami Betty dengan Chai Hong yang juga seorang pemegang Master Degree dari USM dan mempunyai pengalaman sebagai tenaga pengajar.

Chai Hong dikatakan aktif bersama parti Gerakan di Pulau Pinang dahulu sebelum gagal mencapai cita-cita politiknya untuk menjadi orang kanan, Koh Tsu Koon. Maklumlah, orang macam Koh Tsu Koon manalah minat "main-main" atau "simpan" perempuan. Diakan "nerd"…

Dan selepas tsunami politik pada tahun 2008, Chai Hong melompat masuk menyertai DAP dan berjaya menempatkan diri di dalam barisan 20 pegawai khas Lim Guan Eng di Pulau Pinang. Dia sudah berjaya jadi orang kanan Guan Eng ketika itu…

Iyalah, dengan gaya yang menawan, skil yang hebat memikat, kefasihan bertutur dengan baik dan rapo yang sangat mesra, hati manakah yang tidak tertawan?


Namun, dimaklumkan bahawa skandal yang baru hendak berputik itu terpaksa putus ditengah jalan apabila ia berjaya dihidu oleh Betty Chew. Isteri mana yang tak sayang suaminya, kan? Dan Betty kemudiaannya dikatakan telah memberi kata dua kepada suaminya itu…

Punahlah harapan Chai Hong untuk terus bersama Guan Eng dan dia tewas pada "penangan" Betty Chew pula kali ini. Mungkin malu untuk kembali bersama Gerakan, difahamkan "Pelangi" terpaksa kembali menjadi tenaga pengajar di sebuah institusi pendidikan.

Begitulah cerita "cinta terhalang" yang berlegar di seluruh negara mengenai hubungan di antara Guan Eng dan "Rainbow". Ia hanyalah sekadar cerita dan tiada sebarang pengakuan dari Guan Eng, Chai Hong mahupun Betty mengenai isu ini.

Justeru itu, salahkah sekiranya ADUN Duyong itu bertanya Betty di dalam sidang DUN Melaka itu? Dan apa salahnya jika rakyat di kawasan Duyong mewakilkan soalan berkenaan kepada Tian Loo untuk ditanya padanya bagi meleraikan kekusutan dan persoalan mengenai skandal tersebut?

Kalau benar, katakan benar. Dan kalau salah, katakan salah. Kemudian, sila jelaskan di mana benarnya dan di mana salahnya. Mudah bukan? Jawablah dengan jujur dan ikhlas kerana rakyat sedang menantikan jawapan yang benar…

Lagipun, bukan mudah untuk setia di dalam hubungan "jarak jauh" seperti Guan Eng dan Betty. Seorang di utara dan seorang lagi di selatan. Sudah tentu agak sukar bagi "Khalifah Kafir" itu membiarkan "sesuatu yang kena ada seleranya" sedang berada di depan mata setiap hari.

Betty, rakyat menantikan jawapan bagi pertanyaan mengenai isu itu. Bolehkah Betty menjawabnya dengan tenang, ikhlas, benar dan jujur? Atau Betty mahu terus berteka-teki. Harap jangan sampai bapa mertua Betty campur tangan sudah la…

Sumber: Mykmu.net

THE FLYING KICK

Posted: 06 Jul 2012 01:05 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Jul 2012 11:12 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Sebab ini kot Pak Sheikh Al Juburi nak bersara ??

Posted: 06 Jul 2012 11:00 AM PDT


Rupa-rupanya Pak Sheikh dok meroyan nak bersara sebab pasal bisnes empayar franchisenya di Mesir . ....  Patut la kerap dia ke luar negara  sebab ada perniagaan disana . Jual kereta terpakai pun  boleh la kat sana , janji masyuk ada ..

Ini mungkin baru satu je  blogger hensem Pisau.net dedahkan ...nantikan  lagi Al Juboori apa pulak lepas ni.. Al Juboori restaurant ke atau Al Juboori karaoke ...hahaha...

Ketaksuban & asobiyah PAS mirip puak Syiah ..

Posted: 06 Jul 2012 09:43 AM PDT


Sikap taksub juak-juak penganut PAS terhadap pemimpin mereka seolah-olah sama seperti pengikut Syiah. Ikuti pandangan  negarawan ulunt Tun Mahathir mengenai sikap asabiah PAS di negara ini ..


1. Kita hairan bagaimana ada orang Islam yang begitu sekali menyanjung tinggi pemimpin mereka sehingga sanggup minum air basuh kaki mereka ini. Tetapi inilah yang berlaku apabila terlalu taksub kepada pemimpin.

 2. Saya diberitahu tidak ada kemungkinan Barisan Nasional menang di Kelantan kerana penduduk Kelantan begitu taksub dengan Nik Aziz. Demikianlah ketaksuban ini sehingga apa sahaja yang didakwa olehnya berkenaan agama Islam maka orang Kelantan akan menerimanya bulat-bulat sebagai benar dan menepati ajaran Islam.

 3. Kata orang ini, tidak ada gunanya ulama lain atau Mufti menolak dan menidakkan dakwaan Nik Aziz, orang Kelantan tetap akan percaya pendapatnya juga. Jika ada yang ragu sekalipun, mereka tidak akan menyatakan keraguan mereka.

 4. Orang Islam yang berfikiran waras tentu menolak dakwaan Nik Aziz bahawa mengundi PAS akan mendapat pahala, bahkan menjamin syurga di akhirat. Tetapi nampaknya majoriti rakyat Kelantan, samada mereka terima dakwaan ini atau tidak, terus setia dan menyokong kepimpinan Nik Aziz. Kemenangan PAS di Kelantan dan di lain-lain tempat membuktikan kepimpinan Nik Aziz tidak terjejas walaupun jelas menyalah guna agama untuk politik duniawi.

5. Demikian jugalah dengan lain-lain kenyataan dan sikap yang lari jauh dari ajaran Islam saperti menidakkan keIslaman orang yang tidak menyertai atau menyokong PAS

. 6. Dahulu kerjasama antara UMNO dengan orang bukan Islam didakwa bertentangan dengan ajaran Islam. Sekarang PAS di bawah kepimpinan Nik Aziz bukan setakat bekerjasama dengan orang bukan Islam tetapi juga sanggup bekerjasama dengan orang yang menolak dengan keras dan secara terbuka hasrat PAS untuk mendirikan Negara Islam dan melaksana hukum hudud.

 7. Saya masih ingat semasa kita bangunkan Putrajaya, Nik Aziz mendakwa apabila PAS memerintah Negara ini, Kerajaan PAS akan lelong Putrajaya. Hari ini lain pula bunyinya. PAS berjuang untuk ke Putrajaya sebagai pemerintah.

 8. Dalam masyarakat Islam penyelewengan kerap berlaku kerana ajaran sesat yang disampaikan oleh ulama yang tidak bertanggungjawab. Adanya Qadiani dan puak-puak tertentu yang lain ialah kerana taksub kepada pemimpin agama. Kita lihat bagaimana kuatnya pegangan pengikut Ashaari dan Ayah Pin kepada ajaran mereka. 

9. Di India, British menggalakan penubuhan dan perkembangan Qadiani kerana ia akan memecah-belah orang Islam dan melemah mereka. Kita syak yang pendaftaran dengan pantasnya Parti Islam Se Malaya oleh British juga mempunyai niat yang sama. Ia berlaku diwaktu orang Melayu buat kali pertama bersatu untuk menentang British. Bahawa PAS, dalam Pilihanraya 1955 menentang kemerdekaan Malaya memanglah menepati hasrat British. Tetapi perjuangan PAS untuk melambatkan kemerdekaan gagal.

 10. Dalam Pilihanraya 1955 PMIP hanya menang satu kerusi. Selepas itu PMIP bersungguh-sungguh mengguna agama sehingga dalam Pilihanraya Umum 1959 Kelantan dan Terengganu jatuh ke tangannya. Walaupun Kerajaan PAS Terengganu runtuh dan diganti dengan Perikatan tetapi ini tidak kurangkan ketaksuban kepada PAS.

 11. Berpecah dan lemahnya umat Islam ialah kerana taksub kepada kepimpinan lebih dari ajaran Islam seperti yang terdapat dalam Al Quran.

 12. Keadaan orang Islam dan agama Islam di Malaysia begitu juga. sesungguhnyalah segala keburukan datangnya dari orang Islam sendiri. CHE DET 

This is not the first time scandal ???

Posted: 06 Jul 2012 07:23 AM PDTSebentar tadi heboh diperkatakan berlaku perang mulut diantara Lim Guan Eng dan isterinya Betty Chew. Ini semua gara gara skandal Guan Eng dikatakan mengemari daging muda berbanding isterinya.

 Menurut sumber Pisau,dalam pertengkaran diantara Guan Eng dan Betty,isterinya menyalahkan beliau kerana tidak menjaga status mereka sebagai pemimpin nombor satu parti dan Ketua Menteri. Dalam pertengkaran itu,Betty begitu kecewa apabila dimalukan di sidang DUN Melaka dek gara gara Guan Eng yang tidak mampu mengawal dirinya apabila berdamping dengan gadis gadis yang cantik .

Paling mengejutkan Betty menyergah Guan Eng sambil berkata "this is not the first time you did this!"

 Menyedari kehadiran orang,pertengkaran itu terhenti dengan serta merta...hmm not the first time?

 Waalauu weh.. banyak kali rupanya apek brylcream ni kantoi ngentot..

 Dalam skandal ini,Pisau bersimpati terhadap Betty, aunty.. u must be strong..dont let your husband mistake torn down your marriage,please do remember the good and beutiful moment between you and him. He's innocent.. just a man who do what he gotta do..

 So i hope you understand and forgive him for the mistake.  PISAU.NET 

Komen GPB 

Semakin MANTAP al kisah skandal Guan Eng ini ....blogger hensem P.Pinang ,  Pisau.net  hari ini  lagi mengasah ketajaman hirisannya menikam ketua regim DAP ini ...

Rupanya ini bukan lagi pertama berlaku ???? ...Jeng..Jeng ..Jeng .... tapi Ah Beng cakap dia bukan seperti Soil Lek ...  kita tunggu lagi lepas ni kisah selanjutnya  skandal terlarang ketua regim DAP ini ..hahaha


Uncle Seekers rupanya penagih dadah Morfin ..

Posted: 06 Jul 2012 06:03 AM PDT
Ujian air kencing yang dijalankan polis terhadap pengendali laman blog www.uncleseekers.blogspot.com, Syed Abdullah Syed Hussein mendapati beliau positif dadah jenis morfin. Jabatan Siasatan Jenayah Johor dalam kenyataan hari ini, berkata ujian air kencing itu dijalankan terhadap Syed Abdullah pada pukul 1.25 petang tadi, di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya.

 "Laporan polis telah dibuat dan kes disiasat Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik IPD Nusajaya di bawah Seksyen 15 (1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952," kata kenyataan itu.

 Dua hari lepas, Polis Johor menahan Syed Abdullah yang didakwa mengeluarkan kenyataan yang didakwa menfitnah Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menerusi laman blognya. Penangkapan beliau yang turut dikenali dengan gelaran 'Uncleseekers' bersama seorang wanita, Siti Nadhirah Mohd Zain pada pukul 9.45 malam di Plaza Tol Senawang, Seremban dilakukan anggota polis IPD Nusajaya. - BERNAMA

Guan Eng perlukan ramai bodyguard menjaganya ??

Posted: 05 Jul 2012 08:57 PM PDT
Ketua Menteri P.Pinang, Lim Guan Eng dinasihatkan mengupah lebih ramai pengawal peribadi untuk menjaga dirinya jika merasakan pihak polis gagal menjalankan tugas dengan berkesan.

 Penyelaras Barisan Nasional (BN) Dewan Undangan Negeri (DUN) Komtar, Loh Chye Teik berkata, Guan Eng juga boleh mengarahkan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) supaya memasang kamera litar tertutup (CCTV) di seluruh kawasan di negeri ini.

 Katanya, berdasarkan 'ujian' yang dilakukan terhadap tindak balas polis dalam masa kecemasan, beliau mendapati keputusannya memuaskan.

 "Hari ini saya mendapati polis sentiasa berada dalam keadaan berjaga-jaga bagi menghadapi sebarang kemungkinan dan membantu penduduk. "Berdasarkan ujian yang dilakukan tadi, saya berpuas hati dengan perkhidmatan polis dan membuktikan negeri ini selamat," katanya. 

Sebelum itu, Loh bersama pengerusi cawangan baru Komtar Lim Cheng Hee kelmarin mengadakan satu demo di kiosk interaktif depan pasar raya Gama bagi menolak tuduhan Ketua Menteri Lim Guan Eng yang menyatakan Pulau Pinang tidak selamat. Dalam demo itu, sebaik aduan dibuat pada pukul 11.08 pagi, tiga minit kemudian tiga anggota polis tiba untuk memberi bantuan.

Anwar tahu Pakatan Rakyat tak boleh tawan Putrajaya ..

Posted: 05 Jul 2012 08:00 PM PDTKenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa beliau bersedia untuk 'bersara' daripada politik jika pembangkang kalah pada Pilihan Raya Umum Ke-13, menunjukkan Ketua Pembangkang itu sedar pakatan tidak akan mampu mengalahkan Barisan Nasional (BN).

Justeru jelas Mursyidul Am Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI), Muhammad Zahid Md. Arip, 'tawaran' tersebut hanya bertujuan meraih simpati rakyat dan pada masa sama Ketua Pembangkang itu mahu menguji kesetiaan para pengikutnya.

Katanya, jika Anwar benar-benar ikhlas mahu bersara beliau tidak akan membuat kenyataan awal dalam akhbar Financial Times, sebaliknya bertindak seperti yang pernah dilakukan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang membuat pengumuman mengejut.

"Beliau memang sedar sekarang ini sokongan padu rakyat memihak kepada BN selepas pelbagai transformasi dilaksanakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Anwar gagal menyaingi kehebatan Najib maka sebab itu beliau membuat kenyataan begitu.

"Anwar mahu meraih simpati rakyat dan juga untuk menguji kesetiaan pengikutnya. Beliau sedar hanya dengan simpati rakyat akan memberi sedikit sokongan kepada pembangkang kerana dari segi idea, Najib lebih hebat," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Dalam wawancara dengan Financial Times, Selasa lalu, Anwar membayangkan beliau mungkin bersara daripada politik tanah air dan menjadi pensyarah sekiranya pembangkang tidak berjaya merampas Putrajaya dalam pilihan raya umum akan datang.

Sementara itu, Muhammad Zahid berkata, tindakan Anwar membayangkan mahu bersara juga sebenarnya bagi mengalih isu penghakiman penuh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang mengesahkan berlaku penetrasi ke atas Mohd. Saiful Bukhari Azlan dalam kes liwat.

Jelasnya, Ketua Pembangkang itu ketika ini berada dalam keadaan amat tertekan kerana penghakiman penuh tersebut jelas membuktikan liwat ke atas Mohd. Saiful berlaku dan beliau sekarang adalah liabiliti kepada pembangkang, bukannya aset seperti didakwa," katanya.

"Tetapi jika itulah hasrat Anwar, saya menggesa seluruh rakyat menunaikan hasratnya kerana TIBAI menganggap kehadiran beliau yang penuh dengan isu moral dalam politik seperti melukut di tepi gantang, masuk tak tambah, keluar tak kurang tetapi lebih baik tiada," katanya.

Timb Pengerusi DAP tibai Guan Eng sekat media di PP !!

Posted: 05 Jul 2012 05:00 PM PDT
Kebebasan media yang sering dilaungkan pakatan terutama DAP sebenarnya tak dipraktikan langsung . Walhal  kerajaan BN tidak pernah pun menghalang media pembangkang membuat liputan .

Hari ini seorang pemimpin tertinggi DAP sendiri tak setuju tindakan kerajaan DAP P.Pinang menghalang media membuat liputan ( NST,Utusan ,TV3 ) isu di negeri terbabit terutaman sidang DUN .

Bagi GPB , cakap Dr Tan Seng Giaw sebenarnya tak bawa apa makna pun walaupun dia tak setuju . Siapa yang control DAP ???  Guan Eng -Kit Siang - Karpal ....Adakah warlord DAP ini akan setuju dengan pandangannya ...

Tindakan beberapa negeri dikuasai pakatan pembangkang yang menghalang media membuat liputan dan tugasan di negeri masing-masing, disifatkan sebagai tidak menghormati kebebasan media menjalankan tugas menyampaikan maklumat kepada rakyat. Timbalan Pengerusi DAP Dr Tan Seng Giaw berkata beliau tidak bersetuju dengan tindakan tersebut kerana media hanya pihak yang menjalankan tugas.


 "Sepatutnya mereka (media) tidak dihalang membuat liputan dan menjalankan tugasan asalkan ia tidak membawa masalah atau kerosakan kepada negara," katanya kepada pemberita selepas menjadi anggota panel program dalam Radar Khas Siri 3 anjuran Radio24 dan AntaraPos.com, sebuah portal berita televisyen swasta, bertajuk 'Kebebasan Media di Malaysia: Takrifan dan Tuntutan' di Wisma Bernama, Khamis. 


 Turut serta dalam diskusi itu ialah Anggota Parlimen Hulu Selangor daripada Barisan Nasional (BN) P. Kamalanathan dan Pensyarah Media dan Komunikasi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Prof Dr Safar Hashim. 


 Dr Tan, yang juga Anggota Parlimen Kepong berkata: "Adalah menjadi hak kepada media untuk bebas mendapatkan maklumat dan saya memang tidak setuju (tindakan halang media membuat liputan)."


 Sebelum ini beberapa negeri dikuasai pembangkang dilaporkan menghalang media arus perdana membuat liputan acara kerajaan negeri dengan mendakwa media tersebut akan memburukkan kerajaan negeri berkenaan.

Neymar Malaysia kini diintai kelab Eropah & Thailand !

Posted: 05 Jul 2012 12:30 PM PDT
KELIBAT bintang muda yang digelar Neymar Malaysia ,  Rozaimi Abdul Rahman mula menggamit tumpuan selepas mencipta kejutan mengetuai senarai penjaring terbanyak kejohanan kelayakan Piala Asia Bawah 22 tahun di Yangon, Myanmar, baru-baru ini. Selepas kemunculan Nazmi Faiz Mansor, Ahmad Hazwan Bakri, Wan Zack Haikal dan Wan Zaharulnizam Wan Zakaria, Rozaimi mampu menjadi bintang baru bola sepak negara yang boleh menggegar persada bola sepak tempatan sedikit masa lagi.

 Difahamkan, ledakan 10  gol yang dihasilkan pemain berasal Bongawan, Sabah pada kejohanan itu, beliau kini dilaporkan berjaya menambat hati kelab Thailand, Bec Tero Sesana dan juga beberapa kelab Eropah lain.

 Malah, dua kali mencipta hatrik ketika menumpaskan Filipina (7-0) dan Vietnam (3-0) meletakkannya antara penggempur baru yang digeruni saat ini. Jurulatih Harimau Muda, Ong Kim Swee mengakui ada beberapa kelab Eropah cuba melamar Rozaimi. Namun beliau menegaskan bahawa dirinya tiada kuasa untuk memaklumkan hal ini dengan selanjutnya berikutan pemain itu sekarang dibawah kendalian Persatuan Bola Sepak Sabah (Safa).

 "Saya mengetahui perkara ini, namun lebih elok sekiranya hal ini ditanyakan kepada Rozaimi ataupun pihak Safa sendiri. "Ini kerana, saya tidak mempunyai kuasa untuk menjelaskan hal ini dengan lebih lanjut," kata Kim Swee sambil menambah, "ia merupakan perkembangan yang positif untuk bola sepak negara dan saya harap Rozaimi akan membuat keputusan yang bijak dalam membuat keputusan."

 "Saya tidak mahu persetujuan itu nanti bukan kerana kewangan tetapi memikirkan faktor yang boleh mengembangkan karier serta mendapat pengalaman yang berguna disana," jelas Kim Swee.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 06 Jul 2012 07:34 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Perkhidmatan seks di Bandar Baru Bangi Selangor

Posted: 05 Jul 2012 09:54 AM PDT

SHAH ALAM – Nampaknya kegiatan rumah urut seperti sukar dibendung lagi di negeri ini walaupun sebelum ini Kerajaan Selangor mewar-warkan kononnya akan membanteras habis-habisan.

Buktinya Pergerakan Pemuda UMNO Selangor hari ini mendedahkan wujudnya rumah urut yang menawarkan perkhidmatan seks di Bandar Baru Bangi.

Ketuanya, Ungku Salleh Ungku Jamal berkata Bandar Baru Bangi ini sebelum ini satu kawasan yang suci namun hari ini, didapati sudah terdapat kedai (rumah urut) yang menawarkan perkhidmatan seks.

"Ini satu kejutan kepada masyarakat di Bangi yang kita tahu bahawa rata-rata masyarakat di sana orang Melayu, beragama Islam dan perkhidmatan seks di kedai tersebut sudah menjadi bualan orang ramai.

"Namun tiada apa-apa tindakan dari Pihak Berkuasa Tempatan dan kerajaan negeri untuk menutup atau menyita premis berkenaan. Saya rasa kalau Bandar Baru Bangi pun boleh wujud rumah urut yang menawarkan perkhidmatan seks dibuka dengan sewenang-wenangnya, tidak mustahil di kawasan lain, lebih banyak rumah urut sebegini dibuka dengan lebih mudah," ujarnya yang juga merupakan Ketua Pemuda UMNO bahagian Serdang.

Jelas tegas beliau kerajaan negeri pimpinan Pakatan Pembangkang seperti menutup sebelah mata kewujudan rumah-rumah urut sebegini.

"Ahli Majlis sepatutnya mengambil tindakan tegas terhadap rumah kedai tersebut kerana perkara-perkara sebegini akan merosakkan minda dan sosial khususnya kepada anak-anak muda di kawasan Bangi ini", katanya. - MediaUMNO

Depan Surau Jadi Tempat Pembuangan Sampah Di Puchong ??

Posted: 05 Jul 2012 09:32 AM PDT

Inilah hasil negeri kebajikan yang dicanangkan oleh Pakatan Rakyat di Selangor. Masalah sampah yang kononnya boleh diselesaikan dengan pembelian 50 buah compactor ternyata satu cerita bohong yang cukup melampau.

Gambar yang anda saksikan kali ini adalah bukti bagaimana kononnya masalah sampah di Selangor yang berjaya di selesaikan dengan baik oleh kerajaan Pakatan Rakyat Selangor. Sampah berlonggok dihadapan sebuah surau di Puchong Selangor.

Mengikut kata penduduk disekitar flat yang berdekatan, ada 2 rumah sampah yang disediakan di kawasan tersebut. Tetapi kontraktor yang melakukan kutipan sampah tidak mengikut jadual yang ditetapkan. Ada masanya sehingga ulat-ulat sampah berjalan keluar dari rumah sampah yang disediakan.

Inilah masalah yang sinonim dengan pemerintahan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor. Sampah adalah kesan sampingan yang dihadapi oleh masyarakat Selangor setelah memilih Pakatan Rakyat menjadi kerajaan mereka.

bumiyang

Posted: 06 Jul 2012 03:33 AM PDT

bumiyang


Selangor Beli Tanah Paya Hasil Nasihat Penasihat RM Seringgit???

Posted: 05 Jul 2012 11:44 PM PDT

Jati Saran Bukan Islam Jangan Pertikai Hudud Sebaliknya Tolak LGBT!!!

Posted: 05 Jul 2012 07:20 PM PDT

Anwar Nak Bersara - Nik Aziz Dah Gelabah???

Posted: 05 Jul 2012 05:26 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 06 Jul 2012 03:27 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Aiyeah .. apa ini baling ashtray, nyonya!?

Posted: 05 Jul 2012 11:28 PM PDT


Kena kepala olang, kena tampal plaster di kepala. Wa cuma main lagu pasal itu pelangi atau orang putih kata rainbow.

Munyi manyak sedap. Rainbow manyak cantik ma ...!

Politik Harian

Posted: 06 Jul 2012 03:10 AM PDT

Politik Harian


Sukar Mencari Calon: Tanda-tanda Kekalahan Pembangkang

Posted: 05 Jul 2012 08:40 PM PDT


Di kala Barisan Nasional semakin bersemangat menunggu pilihanraya, parti-parti pembangkang terutamanya PKR kelihatan resah gelisah. Malah, keresahan mereka terserlah apabila Ketua mereka sendiri iaitu, Anwar Ibrahim menyatakan yang beliau sanggup bersara jika kalah dalam PRU ini, sepertimana yang dilaporkan oleh akhbar Financial Times (FT).

Bagaimana PKR boleh mengharapkan kemenangan jika mencari calon yang sesuai dan layak juga amat sukar sekali? Menurut sumber-sumber yang boleh dipercayai, PKR akan bertanding sejumlah 66 kerusi dalam PRU ke-13 ini, dengan pecahan mengikut negeri seperti berikut:

Kedah – 7

Pulau Pinang – 4

Perak – 9

Selangor – 11

Terengganu – 1

Kelantan – 3

Pahang - 4

Johor - 4

Melaka - 1

Negeri Sembilan – 2

Wilayah Persekutuan – 5

Sabah – 8

Sarawak – 7


Dalam PRU 2008 yang lalu, PKR berjaya memenangi 31 kerusi dan banyak meraih undi Melayu.

Tetapi, pendekatan liberal PKR yang semakin menyerlah kini nampaknya telah menyukarkan parti ini meraih undi kaum Melayu. Manakala masyarakat Cina lebih selesa dengan DAP dari PKR. Masyarakat India pula, ramai yang telah serik ditipu dan diberi harapan palsu oleh PKR lalu bertindak menolak parti itu. Justeru, mahu tidak mahu, PKR terpaksa bergantung kepada undi masyarakat Cina dalam PRU ke-13 nanti.

Sumber yang sama juga mendedahkan bahawa daripada 66 kerusi yang bakal mereka tandingi, hanya 14 calon Melayu dan 8 calon dari lain-lain kaum, yang dapat dimuktamadkan. 25 kerusi pula masih di dalam dilemma dalam meletakkan calon. Sekurang-kurangnya 5 kerusi mengalami pertindihan dengan PAS dan DAP. Di masa yang sama juga, PKR langsung tidak punya 'calon pilihan' mahupun 'calon dalam pertimbangan' untuk 19 kerusi lain.

Ini bermakna daripada 66 kerusi, hanya 22 sahaja yang dapat dimuktamadkan sementara 44 yang lain masih lagi samar. Ini menunjukkan betapa sukarnya PKR untuk mencari calon yang sesuai, jauh sekali yang layak dan mampu menang untuk menghadapi pilihanraya kali ini.

Lebih buruk lagi, Anwar sendiri dikatakan masih mengalami dilemma sama ada untuk bertanding di Permatang Pauh, kubu kuatnya, atau di Nibong Tebal yang dikatakan memberi jaminan yang lebih baik untuk menang. Anwar dikatakan sedar bahawa sokongan rakyat Permatang Pauh terhadapnya telah merosot teruk sehinggakan ceramah-ceramahnya di sana tidak lagi mendapat sambutan.

Apabila seseorang politikus sudah hilang sokongan di kawasannya sendiri, ia sekali gus menunjukkan yang riwayat politik mereka semakin pendek. Mungkin kerana inilah Anwar sudah mula membayangkan persaraannya dari arena politik jika kalah dalam PRU kali ini.

Dengan Ketua yang sebegitu lemah, PAS dan DAP turut terheret sama. PAS sebelum ini membayangkan akan bertanding 80 kerusi berbanding hanya 67 kerusi pada PRU yang lalu. Namun, keinginan PAS untuk menjadi parti dominan dalam kabinet Pakatan Rakyat pastinya tidak disenangi DAP dan PKR. Dan seperti biasa PAS akhirnya akan terpaksa akur atas apa saja keputusan yang dibuat oleh DAP dan PKR.

Jika ini berlaku, maka DAP akhirnya akan menjadi parti dominan secara nyata dengan 89 kerusi mutlak untuk partinya, berbanding PKR 66 kerusi dan PAS 67 kerusi. Ini bermakna, puak rasis dan chauvinis DAP akan lebih mudah untuk meratah kaum-kaum lain andainya Pakatan Rakyat berjaya memenangi PRU nanti.

Nasib kaum-kaum bukan Cina di Malaysia, jatidiri bangsa Malaysia yang kita impikan, serta identiti Malaysia itu sendiri pasti berada dalam risiko terhapus sama sekali di bawah kepimpinan Pakatan Rakyat yang didominasi DAP.

Maka, senario ini juga merupakan faktor yang bakal membawa kekalahan kepada Pakatan Rakyat.

tunku

Posted: 06 Jul 2012 03:02 AM PDT

tunku


GE13: DAP Puts 89 Seats - Becomes PM?

Posted: 05 Jul 2012 09:37 AM PDT

Based on a report, it showed that PKR would compete for 66 seats for the coming GE13.
The decrease is up to 31 seats to be compared to 97 seats which PKR took back in 2008 GE.
The decrease can be related with the pressure made by DAP who sees potential in providing tight competition with BN.
With the same amount of seat for PAS, 76 seats, this means that the other 89 seats would show DAP candidates competing with BN.
Almost all of the Chinese majority and a few Parliamentary areas which were provided for PKR would now be competed with DAP candidates.
The same report also mentioned that PKR would also have troubles in finding suitable candidates to face the coming GE.
This means that Anwar Ibrahim's propaganda to take over Putrajaya all these while is worth nothing.
For the record, on 2008 GE, from 47 seats which are competed by DAP, they won 28 of the seats with majority vote.
PKR in the other hand only won 31 seats even though they competed at 97 areas, While PAS only won 22 seats from 66 seats.
Within less than two years, PKR lost 5 seats when its representatives jumped out from the party to become INDEPENDENT members including a seat which was won by BN from small election.
Looking at the record and performance of DAP, it seems logic that DAP would be in power when it comes to seat distribution and to be in power of the opposition's policy.
And if the candidates are confirmed, the rumors where they want to appoint Lim Guan Eng to be the next PM might be true if they win the GE.
Do the Muslim Malays in PKR and PAS want this to happen?

tunku : if pakatan are to win the next GE, how can anwar be the pm when his party only contest 66 seats out of 212? how can a pm from pas when it is reported that dap will contest about 89 seats? this means left 57 seats for pas to contest.who will be the dominant party in pakatan, obviously it's dap. so do we have first chinese pm for malaysia then ? even if they put a malay as a pm,he will be just a puppet to dap like what we have seen in perak before when nizar from pas became the mb and he was merely a puppet of dap.

Taipingmali (tm)

Posted: 06 Jul 2012 01:21 AM PDT

Taipingmali (tm)


What Game Is Ng Phaik Kheng Playing?

Posted: 06 Jul 2012 12:19 AM PDT

It looks like the seat suddenly became a little too hot for Betty Chew to sit in as her husband's scandal fills the air. By refusing to answer a simple question by Duyong assemblyman Datuk Gan Tian Loo, and left the assembly instead, Betty Chew had showed us that she is just an ordinary woman after all, and a very weak one too. She doesn't fit to be a politician and should have become a stay-at-home mum and take better care of her controversial son.

The media also failed to get a clear answer from Lim Guan Eng on the matter because Guan Eng too, is just an ordinary man who aren't gentleman enough to admit having an affair to his wife, what more to the world.

Only Chua Soi Lek did that, with pure regret and humility, for he is a real man who is wise and strong enough to admit his mistake and try to mend them. He accepts all criticism for he had wronged. And he is clearly forgiven.

From Betty's reaction, who seemed angry, hurt and humiliated, the people can't help but take it that the scandal is true. If Betty is expecting empathy from the people for being caught in such awkward and difficult situation, she is wrong. Women may sympathize her but as the rakyat, they still want answers because Betty is not just another woman, she is a politician and the wife of Penang Chief Minister. Betty's reaction only leads the matter on and on and risen the curiosity.

Since Betty has surrendered, and Guan Eng chooses to turn away, the people now turn to Phaik Kheng for a clear the air. So far, Phaik Kheng has been acting like a politician by brushing off the questions and refusing to give a straight answer.

By right, Phaik Kheng shouldn't act like one as she is no politician nor is she working for one anymore. After she was asked to leave her job as Guan Eng's special assistant, she becomes the Head of Education Affairs Department in a private school in Penang.

It should be very easy for Phaik Kheng to give us a straight answer to a very straight question that is, whether or not she is or she was the mistress of the CM?

A 'no comment' answer given by Phaik Kheng almost sounds like a Hollywood celebrity being asked about her not very proud moment.

We don't understand why is it so hard for her to say yes or no? Is Phaik Kheng trying to get back to Betty for making her quit her job as assistant to the CM? What game is Phaik Kheng playing? And if this is a game, be sure that someone will lose sooner or later.

Sure enough the Oppositions would claim that this is personal issues that would not affect the people or the state. But, should the table be turned and the same fate befall upon the Prime Minister, or any of BN's ministers, the Oppositions would have made it into a 'life-and-death-national- security' issue. The Oppositions had even created such a similar story complete with fake photos just to shoot down the Prime Minister.

So, we agree that a scandal, be it sex or money, by any politician, is a big issue. The higher the politicians' posts, the bigger issue it is for the people. Guan Eng is a Chief Minister and he is also in the list of the potential Prime Minister as we understand it; so neither he, his wife, nor his alleged mistress, should escape from addressing the matter directly and openly. If the CM and his wife can't handle it, Phaik Kheng must come clean and tell her side of the story like a true, brave lady.

But before that, here's a little advice for Betty: Go ask Wan Azizah about "how to keep a straight face when asked about your husband's scandals".

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

GAGAL BELA RAKYAT, PEMBANGKANG MUNCUL SEBAGAI HERO REKA FITNAH

Posted: 06 Jul 2012 12:16 AM PDT

Rafizi Ramli, ayam tambatan PKR dan anak emas Anwar Ibrahim berkokok lagi, kali ini bukan ke atas diri seorang menteri tetapi terhadap Perdana Menteri sendiri.

Budak hingusan yang tidak tahu untung ini terus menerus bertindak melawan kerajaan seolah-olah mahu dijulang sebagai hero oleh partinya walaupun kepandaiannya adalah hasil biasiswa kerajaan yang diperolehinya melalui Petronas.

Seperti anak-anak muda lain yang pernah dirosakkan Anwar samada dari segi moral atau pemikiran mereka, Rafizi tergolong sebagai salah seorang pencacai beliau yang tersohor.

Malah tindakan Rafizi yang membuat siri pendedahan kononnya kerajaan Barisan Nasional mengamalkan rasuah dalam pentadbirannya sudah dilihat seakan-akan menjurus ke arah meroyan dan fanatik.

Ia bukan lagi untuk mempertahankan integriti atau perjuangan menegakkan kebenaran dan keadilan tetapi telah menjadi satu perlumbaan di kalangan pemimpin pembangkang siapa yang paling banyak membuat pendedahan.

Samada perkara yang didedahkan berlandaskan kepada fakta atau berunsur fitnah dan tohmahan bukanlah satu perkara yang penting.

Yang maha penting bagi pembangkang sesuatu isu itu ada kene mengena dengan kerajaan BN dan lebih beruntung bagi mereka bagi mereka jika isu tersebut mempunyai nilai negatif.

Menghidu sesuatu yang boleh memberi kelebihan politik kepada mereka, pembangkang tidak menunggu lama tetapi terus menerkam untuk menuduh kerajaan dan menconteng imej seburuk yang mungkin.

Tujuannya hanya satu iaitu untuk meraih undi dan simpati rakyat pada pilihan raya umum akan datang dengan harapan dapatlah mereka merasa kerusi empuk di Putrajaya.

Tindakan individu seperti Rafizi bukan didorong oleh perasaan tanggungjawab dan cinta kepada negara tetapi agenda peribadi dan politik yang jijik.

Biar kerajaan Malaysia dan pemimpinnya yang dipilih secara sah oleh rakyat dihina, dicaci dan difitnah, hatta di persada antarabangsa sekali pun, namun pembangkang sedikit pun tidak berasa salah malah mendapat kepuasan luarbiasa daripada perbuatan mereka.

Pernahkah Rafizi terfikir beliau telah melakukan kesalahan dengan melanggar Akta Institusi Kewangan 1989 apabila beliau mendedahkan 21 dikumen yang berkaitan dengan akaun milik NFCorp dengan dibantu oleh seorang kakitangan bank berkenaan yang juga penyokong PKR.

Beliau dengan mudah sekali berkata 'terlupa' untuk menyemak akta tersebut sebelum membuat pendedahan butiran akaun dan menyebarkan salinan kepada pihak media.

Akibatnya, seorang menteri kabinet yang tidak bersalah terpaksa meletak jawatan dan seorang kakitangan bank yang telah berkhidmat 20 tahun serta mempunyai keluarga hilang pekerjaan dan berdepan dengan risiko dipenjara 5 tahun dan denda RM5 juta.

Kini setelah NFC tidak lagi menjadi isu glamer bagi Rafizi dan bosnya, Anwar, maka mereka beralih pula untuk menghentam Perdana Menteri, dengan harapan kejayaan mereka mendesak seorang menteri melepaskan jawatan boleh juga diulangi terhadap Datuk Seri Najib Tun Razak.

Semua ini dilakukan berdasarkan pembohongan atau dalam bahasa pakar propaganda 'half truths' yang dipintal atau 'spin' supaya dilihat sebagai 'credible' atau berwibawa dan seterusnya boleh diyakini oleh rakyat.

Objektifnya adalah untuk mngalih pandangan rakyat daripada isu yang lebih besar yang membelenggu pembangkang terutamanya janji-janji yang mereka gagal laksanakan yang dibuat semasa pilihan raa lalu dan skandal kewangan dan rasuah yang terpalit pada pemimpin mereka.

Umpamanya Anwar sehingga kini terus membisu mengenai dakwaan memiliki aset bernilai RM3 bilion dalam 20 akaun besar semasa menjadi Menteri Kewangan ataupun pendedahan video seks dengan seorang pelacur berbangsa Cina.

Azmin Ali pula membisu mengenai pemilikan wang, harta yang aset yang besar serta saham jutaan ringgit di bawah nama isterinya.

Begitu juga di Selangor, Anwar membisu mengenai isu geran Selangorku berjumlah RM300 juta yang dpercayai adalah dana politik PKR yang dicuri daripada perbendahaan negeri.

Hakikatnya semakin banyak isu yang dibongkar oleh pembangkang, semakin rakyat sedar bahawa mereka sebenarnya amat terdesak atau 'desperate' untuk mencari populariti.

Setelah gagal membuktikan kemampuan mereka membela nasib rakyat, pembangkang tidak ada pilihan lain kecuali mereka-reka fitnah terhadap kerajaan dan Perdana Menteri.

Rakyat memerlukan sebuah kerajaan yang menjadi jaguh kebajikan mereka bukannya saudagar yang menjual mimpi dan fantasi yang belum pasti menjadi realiti.

Sekian,

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Amalan sesat dalam Pas

Posted: 05 Jul 2012 06:57 PM PDT

Undi Pas masuk syurga

Cium tangan ala Pas

Nizar Jamaluddin tak nak komen perbuatan ini syirik ker

Pas menghalalkan muzik, dulu haram

Maza pun dah pro Pas

Ceramah: Kewajipan bersatu pertahankan Islam

Posted: 05 Jul 2012 12:08 PM PDT

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

KEWAJIPAN BERSATU PERTAHAN ISLAM

Pemidato:
YB Dato' Dr. Hassan Ali
Ustaz Fathul Bari

Tarikh: 06/07/2012
Hari: Jumaat
Masa: 9:00 mlm

Lokasi: No.35, Jalan Sg. Kapar Indah 5A, Tmn Sg. Kapar Indah, Klang.
(Perkarangan Rumah Ustaz Rusdi Long)

Anjuran: IKDDAS & GMS

* Semua dijemput hadir & sebar-sebarkan
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Benarkan motosikal 600cc guna laluan biasa

Posted: 05 Jul 2012 10:26 AM PDT
DI negara kita, banyak laluan motosikal yang disediakan sekadar 'siap' sahaja. Keadaan jalan berlubang di sana-sini, air mengalir dari longkang, tampalan tidak sempurna, turapan kurang baik, jalan tidak rata, berbonggol, tidak diselenggara dengan baik selain laluan sempit.

Keadaan ini bukan sahaja membahayakan pengguna, malah memberi kesan kepada kenderaan terutama kenderaan dalam kelas 'superbike'. Suspensi motosikal jenis ini tidak sama seperti motosikal biasa. Ia direka khas untuk laluan rata agar pengawalan mudah dilakukan.

Selain berat, motosikal berkuasa 600cc ini berharga dari puluhan ribu malahan ratusan ribu ringgit. Menyentuh tentang harga, sudah tentu ia perlu dihargai.

Sehubungan itu, mohon pihak berkuasa memberi kelonggaran untuk motosikal jenis ini menggunakan laluan jalan raya biasa dengan mengambil kira faktor kesesuaian dan harganya.

Namun, andainya pihak berwajib menyediakan laluan motosikal yang mempunyai tahap piawaian sebuah jalan raya sebenar, kami tidak teragak-agak menggunakannya.

SAZALI SB

Sungai Besi, Kuala Lumpur

Persiaran Surian Nazak

Posted: 05 Jul 2012 10:12 AM PDT


Petikan ini diambil dari Forum Utusan Malaysia. TM sememangnya menyokong tulisan penduduk resah dari Subabg Perdana.
sesak 

Pada awal tahun 2000 kawasan ini semenangnya aman dan tenang, jauh dari hiruk pikok kota raya. Namun  ketenangan tidak bertahan lama, kawasan tersebut telah dibangunkan zaman kerajaan Khir Toyo lagi dan ia merupakan kawasan pembangunan antarabangsa.

Di bawah pemerintahan pembangkang keadaan jalan raya langsung tidak dipedulikan. Keluar saja dari toll Kota Damansara jalan pintas menuju ke Persiaran Surian jalan sudah banyak yang rosak dan tidak pernah dibaiki oleh kerajaan negeri, malah pernah sebuah kereta yang bocor tayarnya kerana terjatuh ke dalam lubang.

Kerajaan negeri berbangga kerana berjaya mengumpul cukai yang tinggi sebaliknya kebajikan rakyat tidak diambil peduli.
Seksanya melalui Persiaran Surian yang 'nazak'PENDUDUK RESAHSubang PerdanaMELIHAT kepada senario kesesakan Persiaran Surian, saya terpanggil untuk berkongsi pengalaman dengan pembaca bagi membuktikan betapa kritikalnya keadaan trafik Persiaran Surian dan kawasan berhampiran.Tinggal di Subang Perdana dan bertugas di firma undang-undang di Damansara Utama, saya membeli rumah di Subang Perdana awal tahun 2000 berikutan lokasinya berhampiran dengan tempat kerja saya.Bermula saat itulah saya menjadi pengguna tegar Persiaran Surian. Boleh dikatakan sebagai saksi kemajuan melampau Kota Damansara dan kawasan berhampiran yang dahulunya adalah estet kelapa sawit, getah dan hutan simpan yang didiami oleh kaum Orang Asli.Masih terbayang betapa lancarnya perjalanan saya dari rumah ke Damansara Utama menerusi Persiaran Surian, sesekali dipotong atau disaingi lori membawa kelapa sawit atau kenderaan membawa pekerja. Selain itu aktiviti kumpulan Orang Asli yang memburu atau mencari hasil hutan juga mudah didapati.Dengan jarak di antara kediaman dan pejabat hanya 15 kilometer (km) perjalanan ketika itu mengambil masa 18 minit sahaja. Itu pun kelajuan hanya 90 km sejam yang boleh dianggap cukup sederhana.Ketika itu saya tidak perlu tergopoh-gapah untuk keluar rumah dan masih mampu bersarapan dengan ahli keluarga atau sempat membaca surat khabar. Masa berkeluarga amat banyak dan berkualiti. Saya hanya perlu keluar rumah pada pukul 8.30 pagi kerana waktu punch in saya adalah pukul 9 pagi.Namun itu kisah seronok saya tujuh atau lapan tahun dahulu ketika itu Kota Damansara tidak disimbah arus pembangunan yang besar. Kini perjalanan saya masih kekal di dalam radius yang sama tetapi dibezakan dengan masa perjalanan tiga kali ganda lamanya.Kini saya perlu keluar rumah seawal 7 pagi bagi mengelakkan kesesakan di Persiaran Surian yang boleh diklasifikasikan melampau dengan jarak perjalanan yang pendek. Cuba pembaca bayangkan pembangunan kawasan Kota Damansara begitu drastik. Pada awal tahun 2000 kawasan tersebut adalah estet kelapa sawit dan getah tetapi kini berubah wajah menjadi kawasan kediaman, perindustrian pendidikan, pusat komersial dan pentadbiran.Kota Damansara yang luasnya hanya 16 km kini telah 'disantak' dengan pelbagai bentuk industri yang melengkapi arus pembangunan sedia ada. Dengan jumlah penduduk hampir sejuta, pembukaan kawasan komersial dan kediaman mewah meningkat hari demi hari. Kini ia dikeruhkan lagi dengan keluar masuk penduduk dari daerah lain untuk bertugas atau menggunakan tawaran fasiliti yang sedia ada. Kawasan Kota Damansara kini sangat 'kelam-kabut'.Kawasan kediaman kos rendah sehingga kawasan kediaman elit seperti Mutiara Damansara, Mutiara Homes, Casa Indah, Sunway Parkville, Palm Spring, Pelangi Damansara The Club dan ribuan lagi unit rumah berada di pinggiran Persiaran Surian. Kawasan kediaman ini diselang-seli dengan kawasan komersial seperti The Curve, Sunway Giza, The Strand dan kawasan komersial PJU5 yang menjadi tumpuan ribuan penduduk tempatan dan luar setiap waktu.Untuk menampung arus pembangunan ini yang dianggap sebagai simbol kemajuan negara, Kota Damansara kini hanya bertulang belakang Persiaran Surian sahaja. Laluan sepanjang sembilan kilometer ini merupakan laluan utama yang menghubungkan kawasan Kota Damansara ke LDP, NKVE dan Jalan Sungai Buloh atau sebaliknya.Menerusi laluan ini akan menyuraikan trafik persiaran Mahogani, Persiaran Kenanga, Jalan Teknologi dan Persiaran Damansara Indah ke kawasan berhampiran.Kesibukan Persiaran Surian berada pada tahap 'nazak'. Persiaran Surian adalah satu-satunya pilihan yang ada bagi penduduk di bahagian barat seperti Denai Alam, Bandar Pinggiran Subang, Subang Perdana, Kampung Melayu Perdana, Subang Impian dan beberapa kawasan lain untuk ke tempat kerja (bagi yang bekerja di Kota Damansara), Damansara Utama, Sungai Penchala Taman Tun Dr Ismail serta kawasan berhampiran atau sebaliknya.'Perkongsian' penduduk tempatan dengan penduduk luar bagi menggunakan prasarana sedia ada di kawasan Kota Damansara dan kawasan berhampiran telah menjadikan Persiaran Surian sangat 'azab' pada waktu puncak.Membina MRT dilihat sebagai cadangan bijak yang dapat membantu masalah trafik namun tidak menyeluruh bagi memastikan keadaan trafik di Kota Damansara dan khususnya Persiaran Surian.Justifikasinya adalah tidak semua kawasan dilalui oleh MRT. Bagi kami di kawasan sekitar Subang memohon alternatif diberikan seperti pelebaran Persiaran Surian ataupun pembinaan jalan lain.Pihak berkuasa seperti MBPJ mahupun JKR disaran turun padang melihat apa yang boleh dilakukan untuk mengatasi masalah ini.

Jom tukarkan kerajaan penyamun rakyat kepada kerajaan BN dalam PRU 13.

Pastikan mereka dihadapkan ke mahkamah

Posted: 05 Jul 2012 09:47 AM PDT


Polis tahan 100 bookie Euro 2012 libatkan wang RM49.9 jutaOleh WAN NOOR HAYATI WAN ALIASpengarang@utusan.com.my
Mohd. Bakri Mohd. Zinin menunjukkan gambar barangan rampasan hasil Ops Soga Euro 2012 pada sidang akhbar di Bukit Aman, Kuala Lumpur, semalam. Turut hadir pegawai dari bahagian D7, Supritendan Mohd. Azlin Sadar


.
KUALA LUMPUR 4 Julai - Polis menahan 100 bookie selain empat orang kenamaan (VIP) yang dikenal pasti sebagai dalang sindiket perjudian bola sepanjang Ops Soga yang dilancarkan sempena kejohanan bola sepak Euro 2012 bermula 1 Mei sehingga kelmarin.
Daripada jumlah itu, seramai 83 lelaki dan 17 wanita termasuk dua warga Singapura dan dua warga Indonesia berusia 20 hingga 65 tahun telah diberkas dalam 61 serbuan.
Polis turut berjaya menyelamatkan nilai wang pertaruhan yang dianggarkan bernilai RM49.9 juta dalam keseluruhan 148 serbuan di seluruh negara.
Dalam operasi yang diketuai Ketua Penolong Pengarah Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7), Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Datuk Abdul Jalil Hassan, sebanyak RM78,160 wang tunai dirampas.
Turut dirampas adalah 584 kertas bookie, 95 unit telefon bimbit, 72 unit komputer riba, 53 unit jalur lebar, 45 set komputer, 36 unit mesin kira-kira dan 36 unit modem.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Datuk Seri Mohd. Bakri Mohd. Zinin berkata, nilai wang pertaruhan tersebut dikira daripada had kredit yang ditetapkan oleh setiap sistem perjudian haram tersebut.
"Sebagai contoh, sistem perjudian yang ditetapkan oleh sindiket ialah RM10 juta. Jadi wang pertaruhan yang berjaya diselamatkan ialah RM10 juta walaupun ketika serbuan dibuat sindiket baru mengumpul wang pertaruhan sebanyak RM3 juta.
"Sistem perjudian tersebut juga dikesan lebih canggih daripada sebelum ini serta tidak memerlukan banyak tenaga manusia untuk menguruskannya.
"Penganjur perjudian boleh mengendalikan sistem tersebut di mana-mana malah pembayaran turut dibuat secara atas talian," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman di sini hari ini.
Dalam pada itu, katanya, Johor mencatatkan nilai pertaruhan tertinggi iaitu RM14.1 juta berbanding negeri-negeri lain.
Menurut Mohd. Bakri, wang pertaruhan yang membabitkan jutaan ringgit itu didalangi empat VIP yang dipercayai mempunyai kaitan dengan Kejohanan Piala Dunia 2010 lalu.
"Biasanya, individu yang pernah terlibat dalam kegiatan ini akan bergerak di 'belakang' dan merekrut orang-orang baru untuk dijadikan bookie bola.
"Kebanyakan transaksi semasa proses pertaruhan dikesan secara atas talian menggunakan laman web rangkaian kasino yang ada di luar negara seperti Macau, Vietnam, Singapura dan Hong Kong," katanya.
Sementara itu, beliau memberitahu, kesemua yang ditahan disiasat mengikut Seksyen 6(3) Akta Pertaruhan 1953 yang memperuntukkan hukuman penjara antara tiga dan lima tahun dan denda antara RM50,000 dan RM200,000 jika sabit kesalahan.
"Kita mengenal pasti beberapa sindiket terlibat dalam pertaruhan ini dan penyiasatan turut dilakukan mengikut Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001 (AMLA)," kata beliau.
Katanya, pihak polis sedang bekerjasama dengan Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) yang berpangkalan di Bangkok, Thailand, bagi mengesan saki-baki sindiket-sindiket judi bola tersebut.

Kita sering dipaparkan berita penangkapan perjuadian, serbuan di rumah maksiat, serbuan di disko yang melibatkan penggunaan dan penjualan dadah tetapi kita jarang dipaparkan mereka dihadapkan ke mahkamah dan teramat jarang membaca penjenayah sebegini dihukum.

Lihat kes mencuri dan melupuskan kenderaan untuk dijadikan alat ganti yang melibat kehilangan harta berjumlah lebih RM 100 juta ringgit. Hari ini penjenayah yang menyerah diri di Kuala Lumpur dilihat bebas begitu sahaja tanpa pendakwaan di mahkamah 

Program Ekspresi Remaja Bersama PM Sabtu Ini: DS Rosmah.mov

Posted: 05 Jul 2012 07:23 AM PDT

Peniaga Berterima Kasih Kepada Kerajaan Perak Mansuh Lesen Bazar Ramadhan

Posted: 05 Jul 2012 07:15 AM PDT

Baru menang 5 negeri dah jadi biadab

Posted: 05 Jul 2012 06:15 AM PDT

Harap pihak yang berkuasa dapat lihat perkara ini. Bukan setakat nasihat tetapi perlu dikompaun terus. 55 tahun sudah negara merdeka , tak kan tak faham-faham lagi kut.

Sukar Mencari Calon: Tanda-tanda Kekalahan Pembangkang

Posted: 05 Jul 2012 03:02 AM PDT

Di kala Barisan Nasional semakin bersemangat menunggu pilihanraya, parti-parti pembangkang terutamanya PKR kelihatan resah gelisah. Malah, keresahan mereka terserlah apabila Ketua mereka sendiri iaitu, Anwar Ibrahim menyatakan yang beliau sanggup bersara jika kalah dalam PRU ini, sepertimana yang dilaporkan oleh akhbar Financial Times (FT).

Bagaimana PKR boleh mengharapkan kemenangan jika mencari calon yang sesuai dan layak juga amat sukar sekali? Menurut sumber-sumber yang boleh dipercayai, PKR akan bertanding sejumlah 66 kerusi dalam PRU ke-13 ini, dengan pecahan mengikut negeri seperti berikut:

Kedah – 7

Pulau Pinang – 4

Perak – 9

Selangor – 11

Terengganu – 1

Kelantan – 3

Pahang - 4

Johor - 4

Melaka - 1

Negeri Sembilan – 2

Wilayah Persekutuan – 5

Sabah – 8

Sarawak – 7

Dalam PRU 2008 yang lalu, PKR berjaya memenangi 31 kerusi dan banyak meraih undi Melayu.

Tetapi, pendekatan liberal PKR yang semakin menyerlah kini nampaknya telah menyukarkan parti ini meraih undi kaum Melayu. Manakala masyarakat Cina lebih selesa dengan DAP dari PKR. Masyarakat India pula, ramai yang telah serik ditipu dan diberi harapan palsu oleh PKR lalu bertindak menolak parti itu. Justeru, mahu tidak mahu, PKR terpaksa bergantung kepada undi masyarakat Cina dalam PRU ke-13 nanti.

Sumber yang sama juga mendedahkan bahawa daripada 66 kerusi yang bakal mereka tandingi, hanya 14 calon Melayu dan 8 calon dari lain-lain kaum, yang dapat dimuktamadkan. 25 kerusi pula masih di dalam dilemma dalam meletakkan calon. Sekurang-kurangnya 5 kerusi mengalami pertindihan dengan PAS dan DAP. Di masa yang sama juga, PKR langsung tidak punya 'calon pilihan' mahupun 'calon dalam pertimbangan' untuk 19 kerusi lain.

Ini bermakna daripada 66 kerusi, hanya 22 sahaja yang dapat dimuktamadkan sementara 44 yang lain masih lagi samar. Ini menunjukkan betapa sukarnya PKR untuk mencari calon yang sesuai, jauh sekali yang layak dan mampu menang untuk menghadapi pilihanraya kali ini.

Lebih buruk lagi, Anwar sendiri dikatakan masih mengalami dilemma sama ada untuk bertanding di Permatang Pauh, kubu kuatnya, atau di Nibong Tebal yang dikatakan memberi jaminan yang lebih baik untuk menang. Anwar dikatakan sedar bahawa sokongan rakyat Permatang Pauh terhadapnya telah merosot teruk sehinggakan ceramah-ceramahnya di sana tidak lagi mendapat sambutan.

Apabila seseorang politikus sudah hilang sokongan di kawasannya sendiri, ia sekali gus menunjukkan yang riwayat politik mereka semakin pendek. Mungkin kerana inilah Anwar sudah mula membayangkan persaraannya dari arena politik jika kalah dalam PRU kali ini.

Dengan Ketua yang sebegitu lemah, PAS dan DAP turut terheret sama. PAS sebelum ini membayangkan akan bertanding 80 kerusi berbanding hanya 67 kerusi pada PRU yang lalu. Namun, keinginan PAS untuk menjadi parti dominan dalam kabinet Pakatan Rakyat pastinya tidak disenangi DAP dan PKR. Dan seperti biasa PAS akhirnya akan terpaksa akur atas apa saja keputusan yang dibuat oleh DAP dan PKR.

Jika ini berlaku, maka DAP akhirnya akan menjadi parti dominan secara nyata dengan 89 kerusi mutlak untuk partinya, berbanding PKR 66 kerusi dan PAS 67 kerusi. Ini bermakna, puak rasis dan chauvinis DAP akan lebih mudah untuk meratah kaum-kaum lain andainya Pakatan Rakyat berjaya memenangi PRU nanti.

Nasib kaum-kaum bukan Cina di Malaysia, jatidiri bangsa Malaysia yang kita impikan, serta identiti Malaysia itu sendiri pasti berada dalam risiko terhapus sama sekali di bawah kepimpinan Pakatan Rakyat yang didominasi DAP.

Maka, senario ini juga merupakan faktor yang bakal membawa kekalahan kepada Pakatan Rakyat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAS 80 kerusi DAP 89 kerusi dan DAP adalah PM

Posted: 05 Jul 2012 02:59 AM PDT

Cita-cita Pas untuk meletakkan Hadi Awang atau Nik Aziz sebagai Perdana Menteri Malaysia pertama dari kalangan pembangkang lebur sama sekali dengan pengumuman terbaru DAP

Berdasarkan satu laporan yang diterima, menunjukkan PKR hanya akan bertanding di 66 kerusi parlimen dalam PRU 13 nanti, jauh berkurangan berbanding sebelumnya.

Penyusutan 31 kerusi jika dibandingkan dengan 97 kerusi parlimen yang ditandingi PKR semasa PRU 12 2008 yang lalu.

Pengurangan mendadak jumlah kerusi yang ditandingi PKR ini juga berkaitrapat dengan tekanan dari DAP yang melihat dirinya lebih berpotensi memberi cabaran sengit terhadap BN.

Dengan ketetapan jumlah kerusi untuk PAS tandingi pula hanyalah 67 kawasan parlimen bermakna baki sejumlah 89 kawasan lagi bakal menyaksikan calon DAP yang berentap menentang BN.

Hampir kesemua kawasan majoriti Cina dan sebahagian kawasan parlimen yang komposisi kaumnya bercampur-campur yang sebelum ini ditandingi PKR juga bakal ditandingi oleh calon DAP.

Laporan itu juga menyebut PKR turut menghadapi masalah untuk mendapatkan calon yang berkaliber bagi menghadapi pilihanraya umum kali ini.

Banyak kawasan parlimen yang bakal ditandingi PKR masih kosong tak terisi sekaligus bakal mengulangi sejarah lama bila ramai calon payung terjun dan tidak berkualiti akan diletakkan untuk mewakili PKR.

Ini juga bermakna propaganda Anwar Ibrahim selama ini untuk merampas Putrajaya tidak lebih sekadar seekor ayam yang riuh sekampung tapi telurnya sebiji.

Untuk rekod, dalam PRU 12 tahun 2008, daripada 47 kerusi yang ditandingi DAP 28 darinya berjaya dimenangi dengan majoriti yang selesa. Kerusi milik DAP bertambah satu melalui kemenangan di parlimen Sibu.

PKR pula hanya menang di 31 kerusi sekalipun berbanding 97 kawasan yang ditandingi. Manakala PAS pula bertanding di 66 kawasan dan hanya menang di 23 kerusi.

Dalam tempoh kurang dua tahun, PKR kehilangan 5 kerusi parlimen apabila wakilnya keluar parti menjadi wakil BEBAS termasuk satu kerusi lagi dimenangi semula oleh BN melalui pilihanraya kecil.

Melihat kembali kepada rekod dan prestasi yang memihak pada DAP, seakan satu kewajaran untuk DAP menguasai pembahagian kawasan parlimen yang ditandingi pakatan pembangkang.

Dengan rekod pencapaiannya yang nyata lebih baik dari PKR dan PAS, tidak syak lagi DAP akan terus menguasai polisi dan dasar pakatan pembangkang.

Dan sekiranya pembahagian kerusi itu benar-benar dimuktamadkan, maka ura-ura Lim Guan Eng mahu dilantik sebagai PM sekiranya pakatan pembangkang dapat mengambil alih tampuk pemerintahan bakal menjadi kenyataan.

Adakah perkara sebegini akan dibiarkan berlaku oleh orang Melayu Islam yang berada dalam PKR dan PAS?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 06 Jul 2012 01:10 AM PDT

PANEH MIANG


Tuhan Yesus rahmati Anwar

Posted: 05 Jul 2012 11:22 PM PDT


Kepada, 

YBHG DATUK SERI ANWAR IBRAHIM
Bakal Perdana Menteri Malaysia 

Salinan Kepada; 

Pastor Datuk Dr. Jeffery Kitingan
Pejabat Parti KeADILan Rakyat
Kota Kinabalu, Sabah.

YBHG DATUK SERI,

SOKONGAN YANG TIDAK BERBELAH BAHAGI KEPADA PERJUANGAN PARTI KEADILAN RAKYAT

Datuk Seri, Pertubuhan Gereja Seluruh Sabah (PGSS) telah mengadakan mesyuarat pada 10 Ogos 2008 yang turut dihadiri oleh Pastor Datuk Dr. Jeffery Kitingan dan mengambil keputusan sebulat suara menyokong kepimpinan Datuk Seri dalam Pakatan Rakyat. 

02. Kami juga berpendapat Datuk Seri memang layak sebagai Perdana Menteri Malaysia kerana sikap Datuk Seri yang liberal dan memberi kebebasan kepada masyarakat Malaysia mengamalkan semua agama. Datuk Seri juga amat berdedikasi apabila menyokong penggunaan kalimah Allah dalam semua agama di Malaysia. Sesungguhnya Tuhan Yesus Merahmati Datuk Seri dan keluarga.

03. Akhir sekali sebagai makluman Datuk Seri, kami akan menghantar 17 orang ajk pertubuhan ini yang akan diketuai oleh Pastor Datuk Dr. Jeffery Kitingan ke Permatang Pauh untuk membantu Datuk Seri dalam kempen pilihan raya nanti.

04. Semoga Datuk Seri akan sentiasa sihat sejahtera.

Shalom.
T.T.
(PASTOR SILVERSTER KHEMO ANDAMAN)
Presiden PGSS.

Bapa Perpecahan Ummah

Posted: 05 Jul 2012 05:08 AM PDT

Daripada Abu Hurairah RA, Rasulullah SAW bersabda; 

"Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat daripada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah SWT berfirman kepada mereka, "Apakah kamu tertipu dengan kelembutan Ku? Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku? Demi kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim (cendikiawan) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu)". - H.R. Tarmizi.

Golongan yang dimaksudkan di dalam hadis ini ialah orang­-orang yang menjadikan agama sebagai alat untuk mendapat keuntungan dunia. Mereka rela menggadaikan agama untuk meraih keuntungan dunia. Dan apabila bercanggah kepentingan dunia dengan hukum syarak mereka berani mengubah hukum Allah dan memutarbelitkan kenyataan. 

Mereka juga pandai mengemukakan hujah-hujah yang menarik dan alasan-­alasan yang memikat hati, tetapi sebenarnya hujah-hujah dan alasan tersebut hanya sernata-mata timbul dari kelicinan mereka memutar-belitkan kenyataan. Mereka menipu orang lain dan juga menipu diri mereka sendiri. 

Mereka akan dilanda kekusutan pemikiran yang sangat tajam sehingga orang alim yang banyak pengalaman pun akan kehabisan akal dan buah fikiran. Mereka menghadapi masalah-masalah yang meruncing dan akan menemui jalan buntu dalam permasalahan yang dihadapi. 

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 05 Jul 2012 11:34 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Avez-vous a excite comparaitre

Posted: 05 Jul 2012 05:05 AM PDT

Même si vous dirigées vu des orientations relatives machine à sous cléopatra 2 flash ailleurs, cela devrait servir de recyclage Nice.

Peut-être instituts je ne sois pas que cette incohérence. Mais voudrais fuir dès que richesses peux.
Voici comment répercuter fin à la nervosité quant à de santa paws version francaise.

Ce versement peut sembler un peu déroutant au premier abord à vous aussi longtemps que j’ai une quantité considérable d’originalité. Mon versé ce.
Vous ne pouvez ignorer ceci: beaucoup de viendra de là.
Cela a été incroyablement naturelle, afin que c’est celui qui s’est échappé. Tout cela semble si dur quand ils le dire comme ça. Cela vous coûter cher à court terme, mais vous déplacées faire attention à cela. poker en ligne gratuit sans argent les simple pour enseignants. N biggie débile Si je dois choisir un favori, il est machine a sous gratuite sans telechargement en francais.

Ceci est calvitie le noir. Vous savez que vous pouvez vous attendre jacksorbetter rester à la traîne. Quoi qu’il en soit, au moins j’ai toujours mon intégrité. Comment vos copains rencontre traite machines a pieces jeu A-1 ? En partant de ce que des experts de haut-dire concernant jouer au machine a sous gratuitement sans telechargement et sans inscription, ce que j’ai un malentendu sur un point. Je vais vous privilégie comment traiter correctement à cet événement. Je origines couvrant toutes les bases, je dois ici. Je dois Garcia machine a sous de poker gratuit.

OK, si chaussure contraction à votre pied, de le porter. Oubliez dès que le vous pouvez. Respirez … Expirez … jeux de super hero incridible Tout récemment entré dans une conversation et compatriotes demandé, Qu’est-ce qu’un carte a gratter ? Voulez-vous demeurent cette leçon que détails si bien. J’ai entendu dire pertinentes triste histoire sourds jeux gratuit machine sous alleman.
Nous obtiendrons tête à tête publics cette question. Dans cette tranche, touchée vais aller plus partie et une jeux sicbo gratuis du raisonnement derrière elle.

AZLI SHUKRI

Posted: 05 Jul 2012 11:32 PM PDT

AZLI SHUKRI


Berdoalah kepada Allah..Kamu Semua Dizalimi. Semoga Allah Menghancurkan Kerajaan DAP Pulau Pinang..

Posted: 05 Jul 2012 07:43 AM PDT

BALIK PULAU 4 Julai - Pemilik tanah di Kampung Genting di sini yang diarah berpindah oleh kerajaan DAP Pulau Pinang bagi memberi laluan kepada projek pembinaan sebuah universiti awam berikrar akan terus mempertahankan tanah warisan masing-masing. Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Kampung Persekutuan Kampung Genting, Rosman Long berkata, kebanyakan penduduk yang mendapat surat daripada kerajaan negeri pada 29 Jun lalu tidak mempunyai kediaman lain jika terpaksa menyerahkan tanah mereka. 

"Saya faham kerajaan negeri berhak mengambil tanah ini melalui undang-undang iaitu Akta Kanun Tanah 1960 tetapi bagaimana dengan nasib penduduk kampung. "Lagipun sudah banyak kolej swasta dan pusat pengajian tinggi di sini, mengapa mahu buat di tempat ini lagi? Ini sahaja tanah yang kami ada," katanya hari ini. Beliau ditemui selepas mengetuai perhimpunan aman oleh kira-kira 50 pemilik tanah terbabit di hadapan Masjid Jamek Kampung Genting bagi membantah pembinaan universiti berkenaan. Demonstrasi itu juga agak beremosi apabila ada dalam kalangan mereka menghamburkan kemarahan terhadap kerajaan negeri yang didakwa cuba 'menghilangkan' kampung yang telah wujud lebih 50 tahun dahulu. 

Difahamkan sebanyak 12 lot tanah milik orang Melayu dan Cina serta lima lot tanah kepunyaan syarikat swasta dengan keluasan keseluruhan kira-kira 64.2 hektar terlibat dengan projek untuk membina universiti awam antarabangsa iaitu Asian Women Leadership University (AWLU). Turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pulau Betong, Muhammad Farid Saad. Rosman memberitahu, meskipun bantahan serupa pernah dibuat dua tahun lalu di hadapan bangunan Dewan Undangan Negeri, namun kerajaan negeri tidak memberikan sebarang reaksi mengenainya. Katanya, penduduk kampung juga telah bertemu Timbalan Ketua Menteri 1, Datuk Mansor Othman, namun rayuan mereka langsung tidak diberi perhatian. 

Sementara itu, seorang pemilik tanah, Hamdan Jaafar, 45, menjelaskan, mereka terpaksa keluar dari bahagian pulau jika diarahkan berpindah kerana tidak mampu membeli rumah di situ. "Saya tidak mampu hendak tinggal di Balik Pulau lagi selepas tanah diambil kerana harga rumah di sini sangat mahal iaitu mencecah RM800,000. Mana hendak cari duit sebanyak itu? "Apabila saya maklumkan kepada ibu yang sudah berusia lebih 70 tahun, dia memang sedih dan menasihatkan saya supaya tidak tertipu," ujarnya. Katanya, dia berharap Ketua Menteri, Lim Guan Eng tidak memperbodohkan penduduk kampung lagi. Seorang pesara guru, Aishah Budin, 75, berkata, selagi terdaya dia akan mempertahankan tanah itu daripada diambil kerajaan negeri.

 "Saya tinggal di sini sejak kecil lagi dan ibu bapa membesarkan saya hasil daripada tanah pertanian ini. "Saya membantah keras pembinaan universiti itu yang menyebabkan penduduk kampung terpaksa berpindah," katanya yang memiliki kira-kira 2 hektar tanah. Seorang lagi penduduk, Koay Chew Weng, 77, berkata, dia juga berat hati untuk menerima tawaran itu kerana sudah lama menetap di situ. "Saya tidak setuju tetapi kalau terpaksa juga saya harus mengalah, namun berharap mereka membayar pampasan sewajarnya," jelasnya.

The Unspinners

Posted: 05 Jul 2012 11:24 PM PDT

Belantan

Posted: 05 Jul 2012 11:23 PM PDT

Belantan


Pok Nik Merepek Lagi - Kita Ini Islam Bukannya Melayu?

Posted: 05 Jul 2012 05:21 PM PDTAdalah suatu hal yang pelik apabila Nik Abdul Aziz Nik Mat membangkitkan isu Islam dan Melayu semata-mata ingin menyatakan bahawa perjuangan Pas adalah Islam dan perjuangan UMNO adalah Melayu. Lalu memperjuangkan nasionalisme Melayu itu dianggap asabiyah.

Nik Aziz masih tak faham bahawa orang Melayu di Malaysia umumnya Islam. Analisis mudahnya kalau orang Pas adalah Islam maka orang UMNO yang memperjuangkan Melayu adalah 'kafir'. Sejak bila Pas dan Nik Aziz berpendirian begini.

Datuk Kamaruddin Jaafar dalam bukunya mengenai perjuangan Dr. Burhanuddin al Helmi seorang pemimpin Pas awal menggunakan slogan perjuangan bangsa, agama dan negara. Apakah perjuangan bangsa Melayu oleh Burhanuddin di anggap tidak selari dengan syariat? Apakah Abu Bakar Bakir, Ustaz Zulkifli Muhamad pejuang Pas yang gigih menggunakan slogan yang sama juga dianggap asabiyah?

Melayu dalam Perlembagaan negara ditakrif sebagai beragama Islam, berbahasa Melayu dan menggunakan adat istiadat Melayu yang tidak bercanggah dengan Islam.

Melayu di Malaysia ialah Melayu yang Islam. Bahasa Melayu yang diperjuangkan ialah Bahasa Melayu yang terdapat di dalamnya ribuan istilah al-Quran. Apakah memartabatkan bahasa yang namanya Melayu adalah asabiyah atau bercanggah dengan Islam?

Prof. Syed Naquib al Attas dalam bukunya Islam dan Kebudayaan Melayu menyatakan dengan jelas mengenai proses pengislaman yang berlaku di kalangan orang Melayu dengan menyebutkan pengaruh Islam telah membawa perubahan kepada tasawur Melayu yang berasaskan akidah dan etika.

Rasulullah SAW amat sukakan kaum Quraish. Ibnu Khaldun membicara konsep asabiyah bukan dalam bentuk yang melakukan kezaliman. Dalam Surah al Hujurat ayat 13, menyatakan dengan jelas bahawa kejadian Melayu itu adalah kejadian Allah. Melayu yang melakukan kekenalan (litaarrafu) dengan Islam menyebabkan akidah tauhidnya terbina, ibadahnya terbangun, syariahnya menjadi batas sempadan dan akhlaknya menjadi sumber rujukan,

Pada idealnya kita ingin menjadikan orang Melayu Islam dalam erti kata yang syumul atau lengkap sempurna. Ia menuntut proses dakwah dan tarbiyah. Seperti teguhnya tekad Rasullullah SAW supaya seluruh kaum Quraish menjadi Islam. Namun bapa saudara Rasulullah, Abu Talib berbangsa Quraish tidak peluk Islam. Asbab atau sebab dakwah datang dari Rasulullah tetapi memberi hidayah adalah kerja Allah.

Mengapa Nik Aziz tak ikut jejak Pak Muhammad Natsir, Perdana Menteri Pertama Indonesia dan orang kuat Dewan Dakwah menyatakan dalam buku Fiqh ad Dakwahnya bahawa walaupun beliau ahli politik tetapi jalur dakwah, bersifat kasih sayang dan belas kasihan tetap menjadi pilihannya.

Nik Aziz selalu mengambil pendekatan simplistik. Ambil mudah tentang penggunaan istilah dan konsep. Gelar-gelar yang dikemukakan dan menggunakan istilah bukan dalam konteksnya menampakkan politik kebencian dan dendam kesumat yang menyebabkan perpecahan fikrah umat. Ramai yang taksub kepadanya menyebabkan kejumudan berlaku dan kekeliruan terjadi. Dan ia membawa perpecahan sesama umat.

Hari ini Pas mengajak UMNO bermuzakarah. Esoknya Pas membatalkan hasrat itu. Apakah Pas main-main dengan isu ini. Isu penyatuan adalah isu murni dan ia suatu tuntutan. Kalau dengan DAP parti bukan Islam, Pas mampu melakukan tahalluf siasi atau kerjasama politik. Buruk sangatkah UMNO yang didukung oleh orang Islam sehingga muzakarah tidak boleh berlaku.

HAMAS dan PLO di Palestin pernah berperang dan berbunuh kerana perbezaan fahaman. Pas dan UMNO tidak pernah berperang dan berbunuh. Dulu Pas kata berkawan dengan orang kafir hukumnya haram. Tetapi bagaimana hukum itu bertukar menjadi halal pula. Apakah syariat Islam mempunyai dua sumber yang saling bercanggah.

Nik Aziz kini menyebut undi Pas dapat pahala bermakna tidak mengundi Pas berdosa. Yang berdosa itu siapa? Orang yang mengundi UMNOlah. Ini fatwa siapa.

Dulu Nik Aziz bertahan dengan undi Pas masuk syurga. Bermakna tidak undi Pas masuk neraka. Syariat dan fatwa mana yang Nik Aziz ambil dan kemudian berubah-ubah pula.

Kalau undi Pas masuk syurga dan berpahala, mengundi DAP dalam konteks pakatan apa hukumnya. Mengundi orang yang mengundi parti yang memperjuangkan liberalisme dan dan pluralisme yang menyamakan Tuhan itu apa hukumnya.

Politik Pas masih lagi mengambil pendekatan politik 1950-an dan 1960-an. Orang sudah berilmu dan pandai berfikir dan membezakan sesuatu yang bersifat retorik dan emosi yang berdegar-degar. Politik umumiyat sudah berlalu. Politik Islam menuntut ilmu yang jelas dan program kerja yang terarah.

Oleh itu usaha memberi pilihan Melayu dan Islam adalah usaha untuk mengelirukan. Ramai warga pencen dan orang muda yang ghairah dengan Islam terjebak dengan kenyataan Nik Aziz ini seolah-olah memasuki Pas langsailah dosa-dosa yang lalu dan terbinalah kelab-kelab taubat di kalangan para artis dan juga bekas pentadbir yang menyangka tidak perlu menjadi Melayu lagi dan jadi Islam segala-galanya tanggung beres.

Ia adalah jalan pintas untuk mendapat barakah Allah. Ia tidak salah pada Islam tetapi salah menjadikan politik kepartian lebih tinggi daripada martabat Islam itu sendiri.-UMO

Suara Politik
Taminsari

Awas..!!! Isu Persaraan Anwar Boleh ‘Menjentik’ Hati Rakyat!

Posted: 05 Jul 2012 09:00 AM PDTInilah strategi terbaru Anwar untuk mendapat 'undi simpati'! Dengan alasan - jika pakatan PKR, DAP dan Pas tidak berjaya merampas Putrajaya dalam pilihan raya umum akan datang, Anwar Ibrahim membayangkan beliau mungkin bersara daripada politik.

Dalam perkataan lain, Anwar sendiri dapat merasakan yang dia tiada banyak masa lagi untuk menunggu lebih lama bagi membolehkannya dilantik menjadi perdana menteri.

Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) ini mungkin menjadi peluang terakhirnya untuk 'merasa' kuasa perdana menteri yang diidam-idamkannya sekian lama.

Sebab itu dalam wawancara dengan akhbar yang beroperasi dari London, Financial Times baru-baru ini, Anwar memberitahu hasratnya itu supaya akan timbul rasa simpati di kalangan pemujanya.

Apa yang akan dilakukan Anwar? Dengan nada lembut, Anwar berkata "Kita persembahkan manifesto, dasar-dasar kita, dan sudah tentu sekiranya diberikan mandat, saya teruskan, atau pun saya akan fikirkan kembali untuk mengajar."

Anwar sendiri mungkin membayangkan kedudukan pakatan pembangkang dengan masalah dalaman masing-masing dan satu demi satu tembelang diri sendiri dan PKR, DAP dan Pas dibongkarkan dalam media, menjejaskan peluang mereka pada PRU-13.

Sebagai orang yang sudah masak dengan politik Malaysia dan bijak menanam rasa simpati rakyat kepadanya, kesempatan membangkitkan 'fenomena baru' adalah kepakaran yang ada pada Anwar.

Sesetengah pemerhati politik berpandangan nyawa politik Anwar sudah hampir ke penghujung, tetapi dia masih mahu 'menjentik' hati rakyat supaya memberi peluang terakhir untuknya menjadi perdana menteri.

Dalam permainan ini, pengundi yang memegang amanah rakyat dan negara perlu berwaspada. Mana mungkin dengan begitu mudah Anwar mahu melupakan cita-citanya untuk duduk di kerusi perdana menteri. Ucapan 'bersara' sekiranya pakatan pembangkang tewas pada PRU-13 belum begitu meyakinkan kita.

Pemimpin-pemimpin parti pembangkang tidak seperti pemimpin parti komponen Barisan Nasional. Lihat Presiden UMNO, MCA, MIC, Gerakan dan lain-lain sudah silih berganti. Bagaimana dengan pemimpin PKR, DAP dan Pas. Lebih sedekad, dua dekad malah ada tiga dekad masih menonjolkan muka peneraju yang sama.

Tak ada peluangkah bakat-bakat yang ada untuk ambil alih tampuk kuasa parti? Kalau ada pun mungkin kaum kerabat dan kroninya sahaja yang punya kelebihan.

Cerita pemimpin pembangkang menyatakan hasrat untuk bersara jika partinya tewas bukan baru, Lim Kit Siang sudah berapa kali meluahkan hasrat itu. Tapi sampai sekarang masih pegang jawatan dalam DAP. Pas juga sama, berapa kali kita mendengar Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata dia sedia mengundurkan diri.

Kata-kata pemimpin PKR, DAP dan Pas dalam soal 'bersara' politik tidak boleh dipercayai. Jadi janganlah bersedih bila mendengar kenyataan terbaru Anwar itu. Ia hanya satu episod sandiwara Anwar untuk meraih simpati rakyat.

Anwar tidak akan mudah mengalah untuk menjatuhkan Barisan Nasional dan merampas Putrajaya. Kalau tewas dalam PRU-13, jika umurnya panjang Anwar pasti terus berjuang dan tidak mudah berundur begitu sahaja. Banyak komitmen yang perlu dibereskannya.

Jangan lupa, kalau Anwar bersara, siapa akan menggantinya - bolehkah PKR mengharapkan kepada Azmin Ali atau Nurul Izzah? Atau kalau Anwar bersara, ini peluang terbaik untuk Abdul Hadi Awang. Ataupun mungkin peluang terbaik Kit Siang, Lim Guan Eng atau Karpal Singh jadi perdana menteri.

Pada masa itu jika pakatan pembangkang berjaya menawan Putrajaya, usia pemimpin mereka pun sudah terlalu tua untuk Malaysia. Mungkin juga Anwar akan terus bersara selepas PRU-13 sebab usianya pun tidak begitu mengizinkan untuk menghadapi PRU-14.

Sama-samalah kita fikirkan. Wallahuallam...!!!

Pahit-Pahit Kopi

Suara Politik
Taminsari

Kerajaan Negeri Selangor Lepas Tangan?

Posted: 05 Jul 2012 03:16 AM PDTKerajaan Selangor dilihat seperti mahu melepaskan tanggungjawabnya apabila menyerahkan kepada pemaju sebuah projek pangsapuri 16 tingkat di Taman Nirwana di sini untuk mencari penyelesaian dengan penduduk.

Projek itu mendapat bantahan penduduk sejak ia diluluskan oleh Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) pada 2009 kerana tidak mengambil kira pandangan dan aduan yang dibuat oleh mereka.

Kerajaan negeri melalui Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggannya, Iskandar Abdul Samad berkata, kini terpulang kepada pemaju untuk membuat sebarang keputusan berhubung bantahan penduduk itu.

Menurutnya, kerajaan negeri tidak boleh membuat sebarang perubahan kerana bimbang akan dikenakan tindakan undang-undang oleh pemaju, Tetuan Sri Seltra Sdn. Bhd. yang diberi kebenaran menjalankan projek di atas Lot PT 30447 di Taman Nirwana.

"Teruskan perbincangan antara mereka, saya tidak pasti dan tidak mahu mencadangkan apakah situasi menang-menang yang perlu dicapai," katanya ketika ditemui selepas sesi pendengaran awam bersama kira-kira 300 penduduk sekitar di sini baru-baru ini.

Ulasan Iskandar itu menunjukkan seolah-olah kerajaan negeri tidak mengetahui dan memahami perkara terbaik yang perlu disediakan kepada penduduk demi kesejahteraan dan keamanan mereka.

Terdahulu, dalam sesi penerangan awam itu, Iskandar yang hadir bersama Timbalan Yang Dipertua MPAJ, Abd. Hamid Hussain dan wakil pemaju menjadi sasaran rasa tidak puas hati penduduk.


Majlis yang berlangsung hampir dua jam itu menyaksikan penduduk membantah projek tersebut kerana khuatir ia akan menambah masalah sedia ada seperti kesesakan trafik, tekanan air rendah, banjir kilat dan bekalan elektrik yang sentiasa terputus.

Penduduk turut mempersoalkan bagaimana projek itu boleh diluluskan ekoran geran tanah di kawasan tersebut menyatakan ia hanyalah untuk kegunaan perniagaan dan bukannya kediaman seperti yang dilaksanakan ketika ini.

Malah, penduduk turut kecewa apabila wakil rakyat mereka iaitu Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Antarabangsa, Azmin Ali tidak pernah menemui mereka sejak bantahan itu disuarakan.

Pada 19 Oktober lalu, penduduk turut berhimpun secara aman di hadapan tapak projek tersebut untuk menyatakan bantahan mereka terhadap pembinaannya.

Sementara itu, Abd. Hamid yang ditanya oleh wakil media enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu.

Suara Politik
Taminsari

sekupangdua

Posted: 05 Jul 2012 11:21 PM PDT

sekupangdua


HANTU BELOT TAK KASI TAU POLIS CARI UNCLE SICK KER?

Posted: 05 Jul 2012 05:40 AM PDT


Nampaknya Hantu dia pun BELOT tak kasi clue yang Polis tengah cari dia, memang sebelum nie pun kita tahu lantang benor suara uncle SICK KER? ni cukup berani kritik t anpa sempadan sekali pun Kebawah Duli Tuanku Suktan Johor sendiri, memang kita tak hairan sebab dalam isu cari populariti ni bukan saja si NEza Meroyan lambei dan Si Lim Boon Cit, masing-masing ada saka meroyan untuk popular, ada yang mahu popular sebab dah lama orang tak ngesahkan dema, macam ahleee politik, bila PRU dah dekat dan tahu nama makin kelam maka ada saja yang dema akan cuba untuk meraih POPULARITI nama dema balik,macam simeroyan NEZAA yang dah makin muak rakyat terhadapnya tau dia makin tenggelam dan mencari lubuk mana yg boleh dikencingkan bagi mengekalkan dia sebagai yb lagi...

Si Uncle nie (idak ler tua sangat pon) nampaknya gagal membaca firasat atau gagal mendapat insting dari the ghost tentang POLIS yang tengah memburu dia, nampaknya hari nie dia kantoi jugak dan ditangkap serta dibawah kemakamah untuk tujuan reman atas sebab menghina dan mengaibkan sultan,esok lusa tentu kita tahu atas sebab apa REMAN Tahanan keatas dia, rasanya banyak yang dah boleh agak bila dia lantang menjadi diantara pengkritik dan pencaci yang cuba menghina Sultan Johor dalam isu Si Neza Meroyan yang tengah mencari Popular bagi diri dia kembali demi untuk kuasa atau tempat sebagai pemimpin kencingan


sebelum ini juga si Uncle ni pun bukan main bangga bila segala kelantangan nya di pick up oleh Malaysiakini sebagai posting dalam portal mereka, malah dia sendiri mempaparkan posting tersebut dalam blognya dengan caption DAKWAAN KARUT ATAU TAKUT? yang mengambarkan yang dia semacam tak kisah tentang kemelut yang bersangkutan dengan menjadikan seorang bloggers atau pelayar maya bakal popular sekalipun dalam bentuk lemparan kemarahan rakyat terhadap tingkah lakunya mengaibkan sultan bermula dari Neza Meroyan sebelum ini (KLIK)

Malah dalam Facebook juga ramai yang tahu sensitif bangsa melayu terhadap golongan penderhaka kepada bangsa seperti ini terutama cacaian Pakartun Rakyat yang sengaja menghina sultan dalam komen nereka diwall facebook. bukan pekara aneh golongan begini yang punyai mulut bangkai berbau longkang kerana kita cukup faham spesis macam nie memang bab caci mencaci ni dah jadi darah daging dema, tengok jerler ceramah Perdana yang dema sendiri pun yang dimulai dengan ayat-ayat pujian kepada Tuhan dan Rasulullah tetapi selepas itu caci maki dan fitnah yang jadi inti ceramah, tak segan silu mencacai fitnah malah pergunakan segala identiti Islam dengan nas dan hadis sebagai penokok tambah dalam ceramah dema.

Dalam facebook teman pun ada yang buat komen bangkai hina dan suruh jilat telor... dan ada yang juga dalam kumpulan penghasut dan pemfitnah yang popular dalam kumpulan menggelarkan mereka Road To Putrajaya pun bukan main lagi mencacai dalam komen, sebaik ada komen yang hentam dema balik tetiba jer komen tersebut didelete kan, bukan stakat itu jer rakan yang dia kongsikan komen caci Sultan ni pun terus tutup akaun mereka dari Public... tu yg pelik kata berAni tapi kecut pulak tetiba, ishhh amendanya jantan melalak tapi menyorok. teman cuba buka rakan yang dia kongsikan cacian dema nampaknya tetiba ditutup untuk share dengan public
Lihat saja dalam blog Uncle sebelum nie cukup berani dia post pasal Yang Amat Mulia Pemaisuri Siti Aishah dengan memaparkan gambar-gambar yang kurang disenangi oleh rakyat. isu ini sebenarnya membuat Uncle SICK KER? meletop bila blog dia menjadi rujukan penghijrah maya yang ingin tahu isu hangat yang dia paparkan dalam blog nya (KLIK).

apapun melohat pada gamabar yang cukup mesra nie pun buat ramai yang buat spekulasi pelbagai andaian, lebihnya yang tak elok ler yop, nampaknya PAS yang bakal jadi gudang menyimpan semua reject rakyat bakal menerima satu lagi identiti jenis manusia dalam group dema, kita didedahkan sebelum ini dengan lambakan artis reject dan terhakisnya atau keluar parti pulak ulama-ulama dan pejuang Islam seperti Dato Hassan Ali dan sekarang kecoj lak pasal Nassaruddin. makin banyak yang terkeluar dari senarai PARTI yang janjikan Syurga nie, kemasukan janda-janda yang gagal dalam hidup yang menyalahkan BN sebagai punca nampaknya makin meriah, hehehe... perlu di ingat spesis hidung belang tentu suka yang amat... hehehe kena tanya Mat Taboo dan Ostad Bad ler... DEMA YANG PAKAR!

Antara yang boleh komer tengok cerita si UNCLE sick Ker yang pelik untuk dapat perhatian ramai pasal anjing... kuat suker nya pada anjing, maleh nak cakap hehehe komer tengok sendiri ler...
(klik)

ZIKIR MUNAJAT DAN CERAMAH USTAZ KAZIM DISABOTAJ PEMBANGKANG

Posted: 05 Jul 2012 03:00 AM PDT


Semalam sempat teman dan balogger Mari Kuat sempat singgah ke Zikir Munajat dan Ceramah Ustaz Kazim di taman Pegoh Aman dimana letaknya baguanan Sekolah Agama Rakyat dalam pembinaan, isu hangat bila OAS dan Lim Buncit yang berkeras mahu bagunan itu dirohohkan sekali gus menampakkan kegusaran PAS yang takut hilang undi kafir sparing dema untuk PRU 13 nanti. Radhi Zainon sebagai CALON bukan main sebuknya macam adun ler pulak, lu sapa? bukan orang tempatan pun yang nak sangat roboh bangunan yang bakal menyebarkan syiar islam dan tempat untuk anak-anak kita menimba ilmu akhirat sebagai pegangan dan petunjuk jalan kehidupan mereka sebagai umat islam

SIAPA SANGKA BUSUK PERUT PEMBANGKANG TIDAK SUDAH DISITU SAHAJA, BAGI MEMASTIKAN CERMAH USTAZ KAZIM ELIAS DAN ZIKIR MUNAJAT OLEH ANAK-ANAK TAHFIZ ALBARAKAH INI GAGAL, SYAITAN-SYAITAN PEMBANGKANG NI TELAH MEMBUANG SEMUA 13 SEPANDUK TENTANG PROGRAM TERSEBUT. MALAH BUKAN SETAKAT ITU DISEBARKAN SAMPAI RUMAH KE RUMAH BAHAWA MAJLIS TERSEBUT DIBATALKAN, INILAH SIFAT ISLAM PAS DAN PEMBANGKANG YANG KONONNYA HUDUD MAHU DILAKSANAKAN SEBALIKNYA KITA TAHU SEMBANG DEMA UNTUK DAPAT UNDI JER...p

Bagaimanapun kehadiran mula dirasai bila makin ramai yang mula hadir sehingga bangku yang ada berjumlah 800 buah tak cukup menampung untuk hadiran, nampaknya sabotaj pembangkang ternyata gagal dengan kehendak Allah, tak berpuas hati sahabat teman MK ajak raound keliling taman tersebut... nyata setiap sudut ada yang mendendengar sambil duduk diatas motosikal dan basikal, malah ada yang mendengar dari dalam kereta yang di parking sepanjang tepi padang.

Teman rasa yang hadir. kebanyakan orang tempatan yang berumur atau sebagai pengundi DUN SG Rapat mula menyedari dengan apa yang sebenarnya motif pembangkang dan PAS cuba lakukan, DEMI UNDI AGAMA BOLEH DIJUAL BELI... Mereka hadir kerana mahu membuktikan bahawa penduduk tempatan dan sebagaimpengundi telah menjadi tanggungjawab mempertahankan agama Islam itu sendiri, hujan renyai-renyai bukan sebab untuk tidak hadir, Ustaz Kazim pun selamba membidas golongan nie,

Teman cukup tertarik bila dia berkata, BILA SAYA DIJEMPUT MENGAJAR DI RUMAH MENTERI BESAR, DEPA KATA SAYA ORANG UMNO, SAYA MEMANG DAH LAMA KENAL DENGAN DOKTOR ZAMBRY SEMENJAK DIA JADI YB PANGKOR LAGI, HABIS TU KALAU SAYA MENGAJAR ORANG ASLI PULAK? BUKAN ORANG ISLAM SAJA YANG SAYA PI MENGAJAR ORANG BUKAN ISLAM PUN ADA MACAM SEBELUM NIE SAYA PEGI CERMAH KEPADA ORANG BUKAN ISLAM YANG BERBANGSA LAIN SPERTI CINA INDIA DAN LAIN-LAIN...SALAH KER? YANG TAK BETUL TETAP TAK BETUL SEPERTI SAR NIE, SALAHKAH SAYA BERCERAMAH KEPADA BUKAN ISLAM TENTANG PERBANKAN CARA ISLAM?

ROCK PKR, PAS AND DAP! PENANG ROCK N BLUES!!!

Posted: 05 Jul 2012 01:01 AM PDTHA HA NAK TENGOK ALJUB, KITSIANG, NIKKO JIH, KAK ONE, KAPPAL RAP DAN ROCKIN...LU KENA TENGO LER INI VIDEO... WA TAK PAHAM NAPER LER LAGU NI PATUTNYA KASI TITTLE KENCING DAN KENCING LAGI BARU TEPAT PER! 

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Jul 2012 11:18 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


JAKIM HARAM FAISAL TEHRANI TAPI TAK HARAM NIK AZIZ

Posted: 05 Jul 2012 08:24 PM PDTJAKIM BAKAL HARAM LAGI BUKU FAISAL TEHRANI
Sekiranya laporan ini benar dan ini http://www.malaysiakini.com/news/202827, maka saya terpanggil untuk membetulkan kenyataan Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mana 'bulan Maulud tidak mempunyai sebarang fadilat dan kelebihan berbanding bulan Ramadan'.

Khabarnya, Datuk Nik Abdul Aziz mengeluarkan satu kenyataan berbau wahabi yang amat "bahaya" iaitu: "Boleh jadi, orang negeri lain sambut Maulud besar-besaran. Bulan Maulud sendiri tidak ada sebarang fadilat tidak sebagaimana bulan Ramadan. Bulan Ramadan memang ada fadilat dan kelebihannya. Bulan Maulud tidak ada apa." 

Datuk Nik Aziz dilaporkan menambah: "Kita jangan sekali-kali terpengaruh dengan keadaan semasa. Kadang-kadang benda yang berlaku semasa ini tidak serupa dengan kehendak agama. Tetapi dengan sebab benda itu berlaku semasa bercanggah dengan agama, kadang-kadang menjadi masalah. Contohnya, Maulud Nabi." (Baca: Maulid ini konon bid'ah).

Saya amat terkejut dengan kenyataan ini jika ia benar. Saya akan memberikan sebab lojik mengapa bulan Maulud amat besar berbanding bulan Ramadhan.

i. Sila baca ayat 107 surah al-Anbiya: Dan tiadalah Kami mengutus kamu (Muhammad) melainkan untuk menjadi rahmat bagi seluruh alam. Oleh kerana itu (rahmat) baginda adalah bukan untuk orang tertentu sahaja, bukan untuk sahabat sahaja tetapi untuk setiap manusia dan makhluk (apa sahaja). Bahkan untuk seluruh alam semesta, gunung ganang, dan sekian petala bumi dan langit. Melangkaui zaman dan batas sempadan. Untuk manusia dengan apa jua warna kulit dan agama. Ia merentasi setiap entiti yang tidak terfikirkan dek akal.

ii. Lailatul Qadr pada bulan Ramadhan adalah malam turunnya malaikat, dan pemberian pengampunan yang besar tetapi tuan-tuan, kelahiran Rasulullah saw, kekasih Allah adalah jauh lebih besar daripada peristiwa tersebut. Kehadiran Nabi Muhammad jauh lebih penting daripada kejadian turunnya para malaikat. Bulan maulid adalah bulan anugerah Allah yang mempersembahkan Rasulullah untuk seluruh alam. Syafaat baginda mengatasi keampunan seribu lebih bulan. Ia valid dan relevan melebihi batas waktu.

iii. Bulan Ramadhan adalah bulan turunnya al-Quran, pewahyuan al-Quran amat bermakna buat umat Islam tetapi maulid adalah bermakna untuk seluruh alam semesta.

Memang beramal ibadat di bulan Ramadhan berlipat ganda pahalanya, tetapi mencintai Rasulullah saw (walau sekecil-kecil cara) terpandang di sisi Allah kerana baginda adalah kekasih-Nya. Kalau ada orang menyangka boleh meraih cinta Allah tanpa cinta Rasul maka ini pandangan batil.

Ajarlah agama yang sebenar kepada orang bukan Islam yang ramai dalam DAP.

Betul, UMNO mungkin tidak mengamalkan Islam sebenarnya seperti yang ditunjukkan oleh Rasulullah saw. Tetapi PAS juga belum tentu (di mana jaminannya? siapa dapat jamin) mengamalkan Islam seperti yang dibawa oleh Nabi Muhammad saw. Islam yang diturunkan kepada Rasulullah saw telah pun berubah dan menyimpang sehingga cucunda baginda, Saidina Husin melancarkan gerakan reformasi/revolusi berdarah yang menumpahkan darah ahlul bait Rasulullah saw. Tragedi di Karbala tersebut telah membuka mata ramai umat Islam pada waktu itu. Inilah misi sebenar Saidina Husin. Tuan-tuan ingat mengapa Saidina Husin yang mulia serah kepala di Karbala sampai terputus dari badan?

Kalaupun UMNO benar tidak mengamalkan Islam yang dipandu oleh Nabi Muhammad saw, tetapi paling rendah dan paling tidak, perarakan berserta selawat yang ada; setidak-tidaknya menunjukkan satu ekspresi kecintaan buat baginda Rasul, kekasih Allah. Jika eskpresi yang paling kecil dan rendah (tetek bengek dan remeh temeh) ini pun diperkecilkan dan dinafikan maka di manakah letaknya keimanan kita kepada Rasulullah saw? Biarlah orang yang ingin berarak menunjukkan kasihnya kepada Nabi Muhammad saw berarak dan berselawat. Siapa tahu selawat dan peluh ketiak ketika berarak itulah yang akan menjadi saksi di hadapan Nabi Muhammad, berbanding kononnya kerja harakah Islam puluhan tahun yang kini bersulam riak perasan dan takbur angkuh di hujungnya. Lebih buruk, kerja hempas pulas harakah Islam itu sudah dibayangi oleh muslihat politik yang kotor dan menjijikkan. Digelumangi oleh tingkah laku politikus yang memualkan.

Di akhirat nanti kita akan bangkit dengan kekasih kita. Jika kita cinta Rasulullah saw, maka kita Insya-Allah bangkit bersama baginda. Belum tentu tukang sapu sampah yang bermodal selawat terbuang di sisi baginda berbanding seorang khalifah atau menteri besar yang mendabik dada menjalankan Islam.

Jika tuan-tuan lebih cinta Mursyidul AM PKR maka tuan-tuan akan bangun bersama dengannya. Jika tuan-tuan lebih cinta khalifah Lim Guan Eng, maka bersama dialah tuan-tuan akan bangkit kelak. Jika tuan-tuan lebih cintakan Perdana Menteri, boleh bangkit di akhirat nanti dengan dia. Saya tak nak bangkit dengan semua di atas.

Tanya dengan pendosa mana sekalipun dia akan jawab hendak bangkit dengan Nabi di akhirat kelak. Itu tandanya bulan Maulud amat besar.

Saya, yakni kita nak bangkit dengan siapa?

Kita ingin bangkit bersama Rasulullah saw dan ahlul baitnya yang suci, iaitu Saidina Ali, anakandanya Saidatina Fatimah Zahra (penghulu wanita di syurga), Saidina Hasan dan Husin (penghulu pemuda di syurga). Rujuk bunting yang diarak anak-anak dalam foto di atas. Belajar meluahkan perasaan cinta kepada Nabi Muhammad, dengan cara paling kecil dahulu pun tidak mengapa.

* Mempertahankan cinta buat Rasul jauh lebih besar. Tidak, saya bukan juak UMNO. Saya juga tidak rela sebuah jemaah Islam punah ranah kerana strategi politik yang mencemarkan. Saya mencintai Islam yang sebenar-benarnya ditunjukkan oleh Rasulullah saw, dan dipeliharai oleh ahlul bait baginda serta sejumlah sahabat yang berada di jalan lurus

Sumber: 
http://tehranifaisal.blogspot.com/

@AnwarIbrahim2 mahu bersara kerana tahu @CMLimGuanEng sebenarnya calon PM fuckatan.

Posted: 05 Jul 2012 06:42 PM PDT

Semalam, Anu Ghairah Tuhan tahap Imam Mahadi ini buat gempaq lagi. Kononnya beliau akan "BERSARA" terus daripada dunia politik sekiranya pakatan syaitan yang diterajuinya KALAH dalam PRU akan datang ini.
Pada kami ini semua tidak lebih daripada kegemparan biasa yang menjadi makan minum Anwar. Beliau sebenarnya mahu melihat reaksi umum dan penyokongnya sendiri apabila kenyataan bersara ini dikeluarkan. Ini merupakan strategi serampang dua mata.

Objektif pertama adalah untuk menagih simpati para penyokongnya agar memastikan fuckatan merampas Putrajaya sekiranya mereka mahu melihat beliau menjadi PM seterusnya. Di sini juga terdapat unsur arahan tersirat kepada penchacai tegar beliau untuk memastikan fuckatan berjaya ke tampuk kuasa walau apa jua caranya. 

Kalau perlu tumpah darah, maka tumpahkanlah darah. Asalkan Anwar tidak jadi bersara dan berjaya menjadi PM.

Dan strategi yang keduanya pula adalah untuk melihat sendiri reaksi kepimpinan dalam fuckatan itu sendiri terutamanya DAP. Apakah mereka akan berbondong-bondong mengeluarkan kenyataan memujuk beliau untuk tarik kembali hasrat bersara itu selepas ini, atau sekadar mendiamkan diri sebagai tanda setuju dan gembira?!!

Sama ada kebetulan atau tidak, ugutan mesra Anwar ini keluar hampir serentak dengan pendedahan blog penchacai fuckatan sendiri bahawa DAP SAH akan bertanding di 90 kerusi Parlimen pada PRU akan datang.

Dan setelah hampir 24 jam tidak dipujuk oleh mana-mana pemimpin fuckatan, termasuklah daripada partinya sendiri, akhirnya anaknya sendiri terpaksa diarah untuk menjadi jurupujuk pertama bagi pihak bapanya. Itulah gunanya kroni dan nepotisme. Kalau tidak keluarga sendiri, siapa lagi yang hendak angkat diri?!!


*Pemimpin Pas dan DAP membisu seribu bahasa. Nampak gaya macam gembira dengan pengumuman Anwar untuk bersara. Cuma yang peliknya, jambu nombor WAHID Anwar a.k.a Assmin pun langsung tidak ke depan menjadi orang pertama yang memujuk.

Posted: 05 Jul 2012 04:00 PM PDT

MUTIARA KATA


Sebaik-baik sahabat ialah orang yang anda percayai, anda merasa damai dengannya, anda dapat mengadu kesusahan anda kepadanya, ia dapat menceritakan kesusahannya dan tidak membocorkan rahsia anda.

Exco Kaki Tidur PKR Dikejut Berita Malaysiakini

Posted: 05 Jul 2012 08:30 AM PDT

Kaki tidur PKR.

Berita Malaysiakini yang menyerang pemimpin PKR di atas.
Hamper hari raya RM2j dibekal tanpa tender terbuka


 
Kerajaan negeri Selangor di bawah Pakatan Rakyat dituduh memberi tender untuk membekalkan hamper hari raya bernilai sehingga RM2 juta sejak 2009 tanpa melalui tender terbuka.

xavier jayakumar pc 190110 02Agihan percuma hamper kepada golongan miskin dan kurang bernasib baik semasa Hari Raya dan Deepavali dibuat atas daya usaha dan
kendallian jawatankuasa kesihatan, pekerja ladang, kemiskinan dan kerajaan prihatin Selangor, yang dipengerusikan oleh Exco Dr Xavier Jayakumar.

Xavier, bagaimanapun, menafikan dakwaan tersebut.

Syarikat yang dikatakan menerima bahagian terbesar tender itu, berjumlah RM1 juta, adalah sebuah firma pengedar padi di mana seorang ADUN Umno Johor menjadi pengarahnya.

Sumber-sumber yang dalam kerajaan Selangor memberitahu Malaysiakini bahawa tender hamper yang diberikan pada tahun 2009, 2010 dan 2011 adalah masing-masing bernilai RM490,000; RM150,000 dan RM1.44 juta.

"Mereka diberikan melalui rundingan terus," kata sumber yang ada akses kepada dokumen-dokumen rasmi untuk menyokong dakwaannya itu.
http://www.malaysiakini.com/news/202784

Cuma MyMassa pelik. Kenapa Malaysiakini tiba-tiba aggresif menyerang pemimpin-pemimpin PKR tertentu yang bukan kem Azmin Ali?

Malah maklumat-maklumat yang mereka dapat pun adalah maklumat dalaman Kerjaaan Negeri dan PKR. Adakah Malaysiakini juga menyertai projek grand design Azmin Ali menjelang PRU akan datang seperti yang diceritakan di sini:
http://mymassa.blogspot.com/2012/07/senarai-kroni-anwar-terdedah-kini.html

Ada apa-apa ke....

*Bila baca Malaysiakini, always read between the lines.

PANAS! Rafizi Dedah Projek LRT RM1 billion Tapi Terlupa Kesnya Bernilai RM50 billion!

Posted: 05 Jul 2012 06:30 AM PDT

Jaguh berkokok PKR, Rafizi Ramli dengan bangganya mendedahkan projek LRT Ampang yang mencecah RM1 billion.


Mungkin Rafizi terlupa dengan projek yang diumumkan oleh pejabatnya ketika dia masih berkhidmat, pejabat penasihat ekonomi Selangor iaitu projek pembersihan dan pemulihan Sg. Kelang.

Untuk makluman pembaca, ketika dilancarkan, projek pembersihan dan pemulihan Sg. Kelang hanya bernilai RM10 billion kini meningkat sehingga RM50 billion! Berikut adalah pendedahan MyMassa:

Sumber pertama :


China Keen On Klang River Rehabilitation Project - Abdul Khalid
SHAH ALAM, July 20 (Bernama) -- China is keen to participate in the RM10 billion Klang River rehabilitation project that will provide the impetus to stimulate economic growth in Selangor.

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim said he was informed that a delegation from a government-linked company, China State Construction Engineering Corp (CSCEC), was scheduled to make a visit to Malaysia to conduct a survey and feasibility study on the project.

CSCEC is the largest construction company and the largest international general contractor in China.

"This is an exploratory exercise in order to ensure we have the right people and partners for our Klang River development.

"The delegation has agreed to visit Malaysia and conduct survey and feasibility study on the project in a professional manner and how it can add value to relevant stakeholders and interested parties," he told reporters after chairing the weekly state executive council meeting here Wednesday.

The Selangor Government, in its economic stimulus package, has identified six major areas to spur economic growth.

They are cleaning and rehabilitating the Klang River; expanding the transportation system; upgrading and replacing water assets; urban renewal programme; reviving abandoned housing projects; and, increasing paddy yield.

-- BERNAMA

Sumber kedua :

South Korea keen on Klang river rehabilitation project, says Khalid

SHAH ALAM, Nov 5 — South Korea is keen to participate in the RM20 billion Klang River rehabilitation project that will provide the impetus to stimulate economic growth in Selangor, the country's most developed state.

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim said he was informed that South Korean President Lee Myung-bak will be visiting Malaysia next year and he (Khalid) is looking forward to meet him.

"South Korea is Selangor's sixth largest FDI (Foreign Direct Investment) source, followed by Taiwan and Thailand," he said when opening the 14th East Asian Entrepreneurs' Summit 2009.

The Selangor Government ,in the recently unveiled economic stimulus package for the state, identified six major areas that are paramount to spur economic growth. The areas are cleaning and rehabilitating the Klang River, expanding the transportation system, upgrading and replacing water assets, urban renewal programme, reviving abandoned housing projects, and increasing paddy yield.

Khalid said the areas are expected to woo more than RM50 billion investments and create some 150,000 jobs.

The Menteri Besar said the state government will strive to attract investments in high value-added and technology-intensive projects.

He said the manufacturing sector remained the prime mover for Selangor's economic growth.

"For the period between 2000 and July 2009, 2,812 manufacturing projects worth RM68 billion in total investment were approved. Of the total, RM35.43 billion were foreign investments," he said.

The United States, Japan, Germany, Singapore and Britain are major FDI sources for Selangor, added Khalid, a former corporate figure. — Bernama

Sumber ketiga :


Four firms to carry out RM50b Klang River rehabilitation project

NST Online, March 15, 2010

KLANG: The Selangor government has appointed four companies to carry out a RM50 billion Klang River rehabilitation project. Selangor Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim said the entire project would take 15 years to complete.

"We are looking at cleaning up the river first within the first two to three years, which involves RM1 billion for treatment and another RM1 billion for development," he said after the launch of a Klang river carnival here on Saturday.

The companies are TSS-Mako Engineering Sdn Bhd, GJA Engineering and Construction, Wessex Water I-Bhd Consortium and DPZ Asia.

TSS-Mako, GJA Engineering and Wessex Water were selected from 37 companies, which had submitted their proposals in October last year after the project was advertised by the state government. DPZ Asia was appointed by the menteri besar.

TSS-Mako blends local talents with three of South Korea's biggest engineering firms.

GJA Engineering is a 100 per cent Bumiputera-owned company, which for the last three years has been involved in the development of design of projects for the Education Ministry.

Wessex Water is a sewage treatment company based in the UK and is owned by YTL Corp Bhd.

Khalid said more details of the project would be made public after a briefing for the Sultan of Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah on March 29.

Wessex Water managing director Gareth Jones said the status of the Klang River now lies between a critical and bad stage.

"There is a lot of trash that needs to be weeded out but the river can be saved and improved," he said, adding that the company will start work by next year.

TSS-Mako Engineering Sdn Bhd managing director Ryan Park Youngsuk said the company's tasks included beautification work.

"We are looking at developing the area with a giant theme park in time to come.

"What is important now is to clean the river first."
Baca seterusnya di sini : http://mymassa.blogspot.com/2012/06/wikileaks-skandal-rm50-billion-anwar.html


Apa yang lebih menjengkelkan MyMassa adalah walaupun projek ini telah diumumkan pada tahun 2010, namun sampai sekarang langsung tiada tanda-tanda projek ini berjalan. Jika Rafizi terlalu banyak masa untuk menyibuk dalam projek Kerajaan Pusat, kenapa dia tidak pantau projek Kerajaan Selangor sehingga sampai sekarang tiada kelihatan projek ini akan dilaksanakan. Sungai Kelang masih dalam keadaan yang sama iaitu kotor dan tercemar.

Jika anda menggunakan laporan-laporan media untuk mengaitkan campurtangan PM dalam projek ini, MyMassa pun menggunakan kaedah yang sama untuk tunjukkan bagaimana  kos projek boleh meningkat sehingga 5 kali ganda!


*Kuman di seberang laut nampak. Gajah di depan mata tak nampak....itulah Rafizi dan PKR.

Khalid Ibrahim Dapat Surat 'Cinta' Kerana Anak Dara Tua

Posted: 05 Jul 2012 04:30 AM PDT


Akibat mempertahankan si ratu skandal, MB Selangor diberi surat tunjuk oleh parti.
Berita dari Malaysiakini


Macam Romeo n Juliet pulak si Khalid pertahankan Faekah.

Yang MyMassa tak tahan adalah kenyataan Khalid bahawa kes Faekah tak sama dengan Ahli Majlis MPK.

Berita dari Malaysiakini


Mari kita tengok kes-kes terdahulu sebelum Faekah.

1. Pegawai Khas MB Selangor, Yahya Sahri digantung kerana menggunakan surat sokongan.

2. Ahli Majlis MPK, Tee Boon Hock dikenakan tindakan juga di atas kesalahan menggunakan surat sokongan.

3. Setiausaha Politik MB, Faekah Hussin tidak dikenakan apa-apa tindakan setelah surat sokongan kepada anak buahnya untuk menjadi panel peguam GLC tersebar.

Apa spesialnya Faekah ni?*Orang lain pakai minyak dagu untuk pikat lelaki tapi si Faekah rileks je pakai minyak dari mukanya untuk pikat Khalid.


Senarai Kroni Anwar Terdedah. Kini Giliran Kroni Azmin Ali Pula.

Posted: 05 Jul 2012 02:30 AM PDT

Senarai kroni yang MyMassa dapat ini dari buku Mohd Sayuti Omar.

Trademark Mohd Sayuti....dari dulu sampai sekarang mengeja pun tak betul

Jika dulu si Sayuti ni tegar menentang Anwar Ibrahim, kini dia pula tegar menjadi pencacai Anwar.

Kali ini MyMassa ingin berkongsi artikel seorang yang dulu menjadi pencacai Anwar Ibrahim yang kini menjadi penentangnya iaitu RPK. Kenyataan RPK kali ini menyentuh mengenai kroni Azmin pula.

RPK: Dr M, Daim 'de facto leaders' of PKR
RK Anand | July 5, 2012

Blogger Raja Petra Kamarudin claims that a businessman linked to Daim Zainuddin is financing those in PKR who want to see Nurul Izzah fall.

PETALING JAYA: Bizarre is it not? Perhaps even downright preposterous.

Imagine Dr Mahathir Mohamad and former finance minister Daim Zainuddin being the de facto leaders of PKR, a party born in the wake of the former premier's decision to dismiss Anwar Ibrahim and haul him to court, a move in which Daim's contribution was said to be instrumental.

But as blogger Raja Petra Kamarudin, who made the allegation, noted: politics was interesting.

He claimed that a well-heeled businessman, linked to the even more well-heeled Daim, was bankrolling a group of rising stars in PKR.

The rising stars, PKR strategies director Rafizi Ramli – known for spilling the milk on the infamous NFC scandal – and communications director Nik Nazmi Nik Ahmad were loyalists of PKR deputy president Azmin Ali.

The duo, according to Raja Petra, were Azmin's "secret weapon" to arrest the ascent of Anwar's daughter Nurul Izzah in PKR.

"They are bent on making sure that Nurul does not emerge as her father's successor," he said.

The whispers in PKR was that Azmin viewed Nurul as a threat, especially with her now being touted as the possible first woman prime minister of Malaysia.

Raja Petra claimed that Daim's protege Wan Azmi Wan Hamzah was financing the opposition parties, including PKR.

"He made his money through Daim and Umno. So why is he now funding the opposition? Has he turned? Has he repented? Or is he a Trojan horse trying to bring the opposition down?" he asked.

The blogger alleged that Wan Azmi's man Wong Chen had played a key role in former PKR leader Zaid Ibrahim's failed bid to win the Hulu Selangor parliament seat.

Previously, speculation was rife that Azmin was uncomfortable with Zaid's entry into PKR and had sharpened his blades for the former law minister.

The latter eventually made an acrimonious exit from the party after failing to defeat Azmin for the number two post and accusing him and Anwar of rigging the contest.

Is Daim fighting for change?

As for Nurul, Raja Petra claimed that the Azmin, Rafizi and Nik Nazmi axis was hoping that she would be defeated in her Lembah Pantai parliamentary constituency in the next polls.

The PKR vice-president, who slew Umno giant Shahrizat Abdul Jalil in the last polls, was expected to face Federal Territories and Urban Well-being Minister Raja Nong Chik Zainal Abidin.

"Their hope is that Nurul will be defeated in Lembah Pantai in the coming elections, which will cut her political career short.

"Then in the next party elections, Azmin will contest the presidency with Rafizi as his deputy and Nik Nazmi as one of the vice-presidents," said Raja Petra.

"And with Wan Azmi's help this may all come true. Wan Azmi may even throw a few tens of millions into Raja Nong Chik's election campaign to help him defeat Nurul," he added.

But what was more interesting, Raja Petra noted, was Daim's role in this issue.

"Is Daim, through Wan Azmi, fighting for change and will like to see Umno kicked out?

"Or is Daim more interested in seeing PKR split into two camps and through Wan Azmi is making sure that they have millions to spend to make this possible?" he asked.

"Well Mahathir is now the de facto leader of Umno. That, we all know. Can we assume that Daim, through his protege is the de facto leader of PKR?

"And since Mahathir and Daim are in the same team, can we therefore also assume that Mahathir is the de facto-de facto leader of PKR?" he added.
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2012/07/05/rpk-dr-m-daim-de-facto-leaders-of-pkr/


*Patutlah Azmin Ali banyak duit......

ANWAR MARAH AMBIGA

Posted: 04 Jul 2012 11:49 PM PDT

AMBIGA TAKUT AIR LIUR ANWAR
Baca lanjut di http://merdeka-online.com/home/ . Kami mohon kongsikan kepada pembaca setia MyMassa. Kartun ini rasanya hadiah istimewa kepada Anwar yang akan bersara tidak lama lagi. Kepada portal baru ini http://merdeka-online.com/home/ apa kata buat poster Mat Sabut, mesti mengamcam...

oyabun

Posted: 05 Jul 2012 11:11 PM PDT

oyabun


Bapa Saiful desak petisyen rayuan disegerakan!

Posted: 05 Jul 2012 10:35 AM PDT


Bapa Mohd. Saiful Bukhari, Azlan Mohd. Lazim meminta Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail segera memfailkan petisyen rayuan selepas penghakiman penuh mengesahkan berlaku penetrasi dalam kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan anaknya.

Beliau yang menyambut baik penghakiman penuh tersebut walaupun terpaksa menunggu sehingga enam bulan berkata, petisyen rayuan perlu difail dengan segera bagi memboleh kes anaknya selaku mangsa liwat didengar di Mahkamah Rayuan, demi mencari keadilan untuk Mohd. Saiful.

"Saya percaya hak anak saya sebagai seorang warganegara dan rakyat yang menjunjung Perlembagaan untuk melalui proses rayuan. Saya juga percaya hak Mohd. Saiful untuk membuat aduan serta diadili sehingga ke peringkat tertinggi tidak akan diabaikan dan dinafikan oleh Peguam Negara.


"Saya yakin dengan kepakaran Peguam Negara dan berharap, beliau tidak mudah terpengaruh dengan desakan mana-mana pihak yang tidak mahu petisyen rayuan difailkan," katanya dalam satu kenyataan melalui blog http://mohdsaifulbukhari.blogspot.com, hari ini.

Sebelum itu : Berlaku penetrasi ke atas Saiful - Hakim

Mahkamah Tinggi di sini dalam alasan penghakiman penuh kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mohd. Saiful Bukhari Azlan, menyatakan bahawa ada keterangan berlakunya penetrasi dubur bekas pembantu peribadi Ketua Pembangkang itu.

Ia berikutan keterangan tiga doktor Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang memberi pandangan berlakunya penetrasi tersebut berdasarkan rumusan pakar kimia, Dr. Seah Lay Hong yang menjumpai sampel-sampel diambil daripada dubur Mohd. Saiful Bukhari mengandungi sperma 'Lelaki Y'.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah (gambar) bagaimanapun berkata, disebabkan tiada bukti sokongan, adalah tidak selamat untuk mahkamah mensabitkan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu dengan tuduhan liwat memandangkan integriti sampel yang diambil telah tergugat sebelum dihantar untuk analisis kimia.

''Selepas meneliti keterangan kedua-dua pihak berhubung isu ini, saya dapati tidak sepatutnya ada sebarang bantahan terhadap pendapat yang diberikan oleh ketiga-tiga doktor terbabit untuk memberi pandangan berhubung penetrasi berdasarkan keterangan Saksi Pendakwa Kelima (Lay Hong) yang menjumpai sampel yang diambil dari rektum pengadu mengandungi sperma 'Lelaki Y'.

''Bagaimanapun, sama ada keterangan daripada ketiga-tiga doktor ini boleh menyokong SP1 berhubung fakta penetrasi bergantung sepenuhnya terhadap integriti sampel-sampel yang diambil,'' katanya.

Menurut Hakim Mohamad Zabidin lagi, adalah jelas keterangan saksi pendakwaan berhubung keputusan analisis kimia oleh Lay Hong terhadap sampel-sampel yang diambil daripada pengadu tidak selari dengan keterangan pakar barisan pembelaan.

''Pakar mana yang betul? Ini membawa kembali kepada isu integriti sampel-sampel. Adalah penting untuk melihat bagaimana sampel-sampel ini dikendalikan selepas diambil daripada pengadu dan sebelum diserahkan kepada Lay Hong untuk analisis,'' katanya.

Mengikut keterangan, ketiga-tiga doktor HKL terbabit, Dr. Khairul Nizam Hassan, Dr. Siew Sheue Feng dan Dr. Mohd. Razali Ibrahim mengumpul sampel-sampel daripada Mohd. Saiful Bukhari pada 28 Jun 2008, iaitu dua hari selepas kejadian dan kemudian merumuskan berlakunya penetrasi berdasarkan hasil ujian asid deoksiribonuleik (DNA) oleh Lay Hong.

Bagaimanapun, saksi pakar DNA di peringkat pembelaan, Dr. David Wells menyatakan, adalah salah untuk ketiga-tiga doktor HKL itu memberi pendapat mengenai penetrasi berdasarkan penemuan yang dibuat oleh Lay Hong.

Justeru, menurut Hakim Mohamad Zabidin, adalah tidak selamat untuk bergantung kepada keputusan DNA yang diperoleh oleh Lay Hong ke atas analisis yang dibuat terhadap sampel-sampel tersebut.

''Disebabkan itu, tiada sebarang bukti untuk menyokong keterangan SP1 (Mohd. Saiful Bukhari) berhubung faktor penetrasi,'' kata beliau.

Keadaan ini, menurutnya, menyebabkan mahkamah hanya boleh membuat keputusan berdasarkan keterangan Mohd. Saiful Bukhari untuk membuktikan penetrasi.

''Ini merupakan kesalahan seksual, adalah menjadi prinsip undang-undang bahawa mahkamah selalunya keberatan untuk mensabitkan seorang tertuduh semata-mata berdasarkan kepada keterangan pengadu tanpa keterangan sokongan.

''Oleh itu, tertuduh dilepas dan dibebaskan daripada tuduhan,'' kata Hakim Mohamad Zabidin dalam penghakiman penuhnya setebal 80 muka surat bertarikh 9 Januari 2012.

Pada tarikh tersebut, mahkamah melepas dan membebaskan Anwar, 65, daripada tuduhan meliwat Mohd. Saiful Bukhari, 26, di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, No. 99, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, di sini antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun 2008.

Hakim Mohamad Zabidin memutuskan demikian di akhir kes pembelaan selepas mendapati tiada bukti kukuh bagi menyokong keterangan Mohd. Saiful Bukhari selain tidak selamat untuk mahkamah bergantung kepada bukti DNA.

Semasa keputusan di akhir kes pendakwaan pada 16 Mei tahun lalu, mahkamah tersebut memerintahkan Anwar membela diri atas tuduhan itu selepas mendapati Mohd. Saiful Bukhari adalah saksi yang benar dan keterangannya boleh dipercayai.

Anwar memilih untuk memberi keterangan tanpa mengangkat sumpah di kandang tertuduh dengan hanya membacakan kenyataan yang antara kandungannya adalah hanya menafikan melakukan perbuatan liwat selain menuding jari kepada hakim yang didakwa menyebabkannya tidak mendapat perbicaraan secara adil.

Mengenai integriti sampel-sampel tersebut, Hakim Mohamad Zabidin dalam penghakimannya berkata, adalah tidak disangkal bahawa pegawai penyiasat, Supritendan Judy Blacious Pereira ketika di pejabatnya telah membuka beg plastik (P27) yang mengandungi bekas-bekas kecil berisi sampel bahan bukti.

Menurut keterangan Judy lagi, ujar beliau, tindakan itu dibuat bagi tujuan melabel semula kesemua bekas tersebut satu demi satu.

''Pada pandangan saya, perbuatan ini tidak perlu kerana bekas-bekas tersebut telah dibungkus dan dilabel oleh pakar-pakar yang mengumpulnya. Tujuan utama pembungkusan, pelabelan dan memetarai bahan bukti dilakukan oleh pakar yang mengumpul spesimen adalah untuk menjaga integriti sampel dan rantaian kawalan (chain of custody),'' katanya.

Dengan membuka beg plastik tersebut, menurut Hakim Mohamad Zabidin, keyakinan terhadap integriti sampel tersebut telah hilang.

Terdahulu dalam penghakiman tersebut, beliau menyatakan, adalah mustahil untuk pegawai penyiasat tersebut menggunakan sampel DNA yang diperoleh dari lokap (yang menempatkan Anwar) digunakan untuk 'dicampurkan' dengan sampel-sampel yang diambil daripada SP1.

Ini kerana, pada waktu sampel dari lokap diambil dan diserahkan kepada pegawai pendakwa pada 17 Julai 2008, sampel-sampel yang diambil dari dubur Mohd. Saiful telah berada pada Lay Hong di Jabatan Kimia.

Wasabi Oyabun..

Panglima Perang Cyber

Posted: 05 Jul 2012 11:10 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Lee Chong Wee Segak Pakai Seragam Tentera Laut Malaysia cc @Zahid_Hamidi

Posted: 05 Jul 2012 08:05 PM PDT


Photo: Pemakaian pangkat kepada Dato Lee Chong Wei Leftenen Komander Kehormat. Tahniah

Berita ini juga telah disiarkan muka hadapan Utusan Malaysia..
Chong Wei rancang kahwin tahun depan

KUALA LUMPUR - Jaguh badminton perseorangan negara, Datuk Lee Chong Wei semalam menyatakan hasrat untuk menamatkan zaman bujang pada tahun depan.

Beliau enggan mengulas lanjut tentang rancangan tersebut ketika ini dan akan mengadakan sidang akhbar selepas pulang dari Sukan Olimpik London.

''Buat masa ini saya mahu tumpukan sepenuh perhatian kepada Olimpik bagi memenangi pingat emas untuk negara,'' katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas dipakaikan pangkat tauliah kehormat pegawai Pasukan Simpanan Sukarela Tentera Laut Diraja Malaysia (PSSTLDM) di Kementerian Pertahanan di sini, semalam.

Menurut beliau, pasangannya itu juga adalah atlet dan wartawan mungkin tahu individu tersebut.
Pada majlis tersebut, Chong Wei ditauliahkan pangkat Leftenan Komander (Kehormat) PSSTLDM berkuat kuasa 1 Mei tahun ini.

Majlis tersebut disempurnakan oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan hadir sama Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar.

Sementara itu, Chong Wei berkata, peluang menyertai PSSTLSM itu akan digunakan untuk berkongsi pengalaman dengan anggota pasukan terlibat tentang kerjayanya sebagai pemain badminton negara.

''Saya akan berkongsi pengalaman termasuk kalah dalam sesuatu pertandingan dan bagaimana mengekalkan kedudukan sebagai pemain nombor satu dunia selama empat tahun,'' katanya.
Siapa Mahu Jumpa Nabil Raja Lawak Adi Putra dan Intan Ladyana ??? Baca Sini

Posted: 05 Jul 2012 07:21 PM PDT
Lanjut klik di sini : http://www.rempitunited.my/
Video Uncle Seekers Ditahan

Posted: 05 Jul 2012 07:03 PM PDTUncle Seekers perlu dipenjarakan jika disabit kesalahan menfitnah DYMM Sultan Johor. 

Perbicaraan perlu dijalankan segera demi memastikan nama baik Sultan dapat dibersihkan...

Mahkamah akan menentukan dakwaan beliau benar atau tidak dengan seadil-adilnya.

Rahmat Allah kepada Sultan, Hakim, Pemimpin dan Ulama yang adil dan amanah.

Takbir !!!

DAP Tanding 90 Kerusi Punca Anwar Merajuk Mahu Bawa Diri ???

Posted: 05 Jul 2012 06:54 PM PDT
PENULIS sedikit terkejut bila menerima salinan mesyuarat yang membincangkan soal pembahagian kerusi oleh parti-parti komponen Pakatan Rakyat yang diadakan baru-baru ini.

Daripada dokumen tersebut, sudah sah bahawa DAP akan bertanding di 90 kerusi parlimen, PKR 66 kerusi manakala kerusi selebihnya akan ditandingi oleh PAS!!

Pada penulis, ini adalah satu kejutan terbesar kerana ia meletakkan DAP dalam kedudukkan yang sangat selesa untuk melantik seorang Perdana Menteri dari kalangan pemimpin partinya.

Dengan syarat, momentum kemenangan parti tersebut pada 2008 berlanjutan dan menjadi lebih baik dalam kempen kali ini.

Semasa pilihanraya umum 2008, DAP memperolehi 28 kerusi dari 47 kerusi yang ditandingi mereka atau bersamaan dengan 59.57% menang dibanding dengan yang kalah.

Mengikut perkiraan penulis, kalau peratusan sama dapat dikekalkan dalam pilihanraya umum akan datang, DAP akan memperolehi 54 kerusi dari keseluruhan 90 kerusi yang ditandingi mereka.

Dari segi logik, tidak dinafikan peruntukkan kerusi ini memang masuk akal kerana DAP diketahui mendapat hampir 100% sokongan dari kalangan orang cina dan separuh sokongan orang India.

Dengan undi orang Melayu berpecah kepada 2 atau 3 bahagian, parti tersebut dengan mudah boleh menang di kawasan Parlimen yang mempunyai populasi separuh pengundi melayu dan separuh lagi bukan melayu.

Tapi dalam masa yang sama, penulis bimbang keadaan ini akan mencetus persepsi yang tidak baik di kalangan orang Melayu yang mungkin bimbang negara ini akan diperintah oleh bukan Melayu dikala mereka masih lagi membentuk majoriti di negara ini.

Keadaan ini dengan mudah akan digunakan oleh parti seperti UMNO untuk membangkitkan sentimen perkauman menebal, dimana diakhirnya nanti akan memberi kelebihan kepada mereka.

Orang Melayu tidak boleh sama sekali dibenarkan bersatu kerana ia hanya akan menguntungkan UMNO dan merugikan pembangkang. Sejarah telah membuktikan itu. Maka itu penting imej Anwar sebagai bakal Perdana Menteri dikekalkan pada setiap masa.

Itu baru bercakap tentang DAP.

Penulis juga sedikit hairan dengan jumlah kerusi yang diperuntukkan kepada PKR. Dari 97 kerusi yang ditandingi mereka pada 2008, jumlah itu merosot menjadi 66 kerusi sahaja pada pilihanraya kali ini. Separuh dari calon yang dipertandingkan itupun terdiri dari bukan Melayu.

Yang anehnya, nama Anwar diletakkan sebagai calon di 2 kawasan parlimen di Pulau Pinang iaitu di Nibong Tebal dan Permatang Pauh sendiri. Apa motif disebalik ini, penulis tidak dapat menafsirkannya buat masa sekarang sehingga maklumat lengkap diperolehi.

Penulis juga mendapati, ramai dari kalangan penyandang jawatan sekarang akan digugurkan, antaranya Azan Ismail (Indera Mahkota), Datuk Rashid Din (Merbuk) dan Loh Gwo Burne (Kelana Jaya) – sekadar menyebut beberapa.

Persoalannya disini, apa sudah jadi dengan PKR? Apakah mereka sudah hilang keyakinan untuk menang? Amat sukar untuk mempertahankan kedudukkan Anwar sebagai Perdana Menteri jika partinya tidak dominan di dalam Parlimen.
Perlu diingat, persefahaman yang wujud dalam Pakatan Rakyat adalah dalam bentuk persefahaman dan persepakatan tidak rasmi sahaja dek kerana kegagalan Zaid Ibrahim mendaftarkan nama Pakatan Rakyat dengan pendaftar pertubuhan.

Penulis tidak mahu mengulas panjang tentang jumlah kerusi yang ditandingi PAS kerana apa yang diperuntukkan itu pada penulis memang padan dengan kemampuan parti tersebut.

Lagipun, memberi jumlah kerusi yang besar kepada PAS untuk ditandingi, hanya akan menimbulkan keresahan berpanjangan di kalangan orang cina mengenai perlaksanaan hukum hudud.

Dengan jumlah kerusi yang ditandingi pun hampir menyamai jumlah kerusi pada 2008, penulis tidak rasa PAS mampu memberi ancaman yang membawa ketakutan kepada pengundi bukan melayu. Bertanding 66 kerusi, tidak semestinya menang semua.

Bukti Kebijaksanaan DAP Perdaya PAS PKR PRU 12 Lepas @NajibRazak (Ahli PAS PKR Dllarang Jenguk Gambar Ini )

Posted: 05 Jul 2012 08:27 AM PDT

Gambar Uncle Seekers dan Teman Wanitanya Yang Ditahan Polis

Posted: 05 Jul 2012 07:23 AM PDTPengamal aktiviti paranormal, Syed Abdullah Hussein Al-Attas telah ditahan pihak polis malam tadi atas penyiaran artikel yang didakwa mengandungi unsur hasutan, provokasi, dan mengaibkan kerabat Diraja Johor di dalam blognya.Beliau yang lebih dikenali sebagai Uncle Seekers telah ditahan kira-kira jam 9.45 malam tadi di Tol Senawang, Negeri Sembilan dan telah pun di bawa ke Nusajaya, di Johor.
Dipetik Sinar Harian, bapanya, Syed Hussein Al-Attas berkata, beliau hanya difahamkan oleh orang ramai anaknya itu telah ditahan polis, dan masih belum menerima sebarang pengesahan.
"Saya difahamkan dia ditahan malam tadi. Orang beritahu saya dia ditahan. Saya belum dapat pengesahan. Dia pun belum hubungi saya," kata Syed Hussein atau lebih dikenali dengan gelaran Pak Habib.
Timbalan Ketua Polis Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, Mohd Akhir Ishak telah mengesahkan tangkapan itu.
Turut ditahan bersama beliau adalah seorang perempuan yang dikenali Siti Nadhirah Mohd Zain berusia 26 tahun.
"Polis menerima tujuh laporan polis ke atas pengendali laman blog itu sejak 13 Jun lalu. Susulan itu, dua pasukan polis telah melakukan tangkapan ke atas beliau malam tadi.
"Kedua-duanya ditangkap untuk siasatan lanjut bersangkut kes di bawah Seksyen 8(1) (d) Akta Rahsia Rasmi 1972," katanya pada pemberita di Johor Bharu, tengah hari tadi.
Mohd Akhir berkata, jika disabit kesalahan mereka boleh dipenjara setahun dan tidak melebihi tujuh tahun.
Sebelum ini, memetik laporan media, lebih 30 laporan polis telah dibuat terhadap Uncle Seekers kerana menyiarkan artikel di laman blog miliknya, uncleseekers.blogspot.com yang dikatakan mengaibkan Sultan, dan kerabat Diraja Johor.

Selepas membuat sedikit carian rupanya perempuan ini adalah pelakon 
utama 'penunggu istana'...

Link klik sini : http://www.sinemamalaysia.com.my/ dan ditulis juga beliau seorang pengkaji. 

Rupanya uncle Seekers sudah menyiarkan tentang perempuan ini di link sini http://uncleseekers.blogspot.com/ 

Kita tunggu perkembangan Blogger ini yang khabarnya sudah makin laju menuju tangga teratas carta blogger politik terhebat alam maya termasuk geng pembangkang.


Super Market Mana Ni Kurang Ajar Buat Ramadhan Sale Untuk Arak Jenama Carlsberg ini ??? cc @NajibRazak @MuhyiddinYassin @Zahid_Hamidi

Posted: 05 Jul 2012 04:29 AM PDT


Lokasi khabarnya di Sri Petaling. Ada kata Subang Jaya Selangor.

Harap pihak JAKIM atau KPDNKK dapat siasat perbuatan yang menyinggung sensiviti umat Islam ini. 

Kerana kita berpecah mereka suka hati menghina bulan Ramadhan dengan tawaran 'gila' seperti ini. 

Bukan mereka tidak tahu arak haram namun seperti sengaja mahu menyakiti hati kita kerana kita sendiri sudah dilihat lemah kerana sengketa SESAMA KITA...


Terkini : Uncle Seekers Ditahan Reman 4 Hari

Posted: 05 Jul 2012 03:15 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Video Terbaru Dr Uthman El-Muhammady Cerita Tentang #LGBT

Posted: 04 Jul 2012 11:50 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 Jul 2012 09:41 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ANWAR HASUT UMAT ISLAM SELATAN THAI !

Posted: 05 Jul 2012 07:00 AM PDT

HASAN ALI DAN FATHUL BARI BERENTAP !

Posted: 05 Jul 2012 05:35 AM PDT

RM 1BIL : MANA PERGI HILANG WANG RAKYAT SELANGOR ?

Posted: 05 Jul 2012 02:18 AM PDT

PenangWasabi

Posted: 05 Jul 2012 09:39 PM PDT

PenangWasabi


DAP dibidas beri maklumat bercanggah status pelabuhan!

Posted: 05 Jul 2012 10:31 AM PDTKerajaan DAP Pulau Pinang dibidas kerana memberi maklumat bercanggah daripada jawapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Parlimen baru-baru ini berhubung status pelabuhan bebas di negeri itu.

Ketua Penerangan Barisan Nasional (BN) negeri, Tan Cheng Liang berkata, ini kerana Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan dan Pengurusan Lalu Lintas negeri, Chow Kon Yeow telah memberi kenyataan yang mengelirukan di dalam sebuah akhbar berbahasa Cina semalam, mengenai jawapan Perdana Menteri tersebut.

Menurutnya, Perdana Menteri menjawab soalan yang dikemukakan Ketua Menteri, Lim Guan Eng di Dewan Rakyat pada 19 Jun lalu, bahawa kerajaan Pusat bersedia memberi pertimbangan serta bersikap positif dan terbuka.

"Bagaimanapun, DAP tidak memaklumkan dalam sidang akhbar pada 27 Jun yang dihadiri dua Ahli Parlimennya , Liew Chin Tong dan Chong Eng yang kemudiannya diteruskan dengan kenyataan mengelirukan Kon Yeow.

"Ini kerana maklumat itu memihak kepada pembangkang sedangkan rakyat di kawasan Parlimen yang diwakili mereka berhak tahu perkara yang sebenarnya," katanya pada sidang akhbar di Pejabat BN negeri di sini hari ini.

Sehubungan itu, Cheng Liang mahu DAP memohon maaf kerana tidak bersikap telus seperti yang sering mereka laungkan selama ini.

Katanya, kenyataan yang diberikan Kon Yeow iaitu status pelabuhan bebas tidak lagi wujud selepas pulau itu dimasukkan dalam Kawasan Utama Kastam bercanggah dengan kenyataan Perdana Menteri bahawa ia boleh dilaksanakan dengan adanya sokongan rakyat negeri ini.

Menurut Cheng Liang, pada masa sama Kon Yeow berterusan mencari salah kerajaan negeri terdahulu dan menuduh BN tidak melakukan apa-apa untuk kebaikan rakyat di negeri itu.

"Kalau ini tahun pertama atau kedua mereka (DAP) memerintah, kita mungkin boleh terima dan anggap ia sebagai tahun bulan madu tetapi setelah masuk empat tahun, apa manfaat yang dibawa kepada penduduk Pulau Pinang?

"Adakah cukup dengan memberi RM100 setahun kepada warga emas yang tidak semuanya dapat," katanya.

Mengulas lanjut, beliau berkata, empat Ahli Parlimen DAP juga membuang masa dan membazir wang rakyat kerana menyuarakan soalan sama di Parlimen.

"Adakah tidak ada masalah lain di Pulau Pinang sehingga soalan sama dikemukakan dan mereka tidak berbincang terlebih dahulu, ini hanya menunjukkan kelemahan sendiri," katanya.

Penang Wasabi..

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 05 Jul 2012 09:17 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Skandal Talam Bukti Kerajaan Negeri Selangor Korup #SiasaTalam

Posted: 05 Jul 2012 09:12 PM PDTBarisan Nasional Selangor (BN Selangor) melihat pendedahan mengenai skandal dalam urusan penyelesaian hutang (bail-out) TALAM Corporation Berhad yang berjumlah RM392 juta, membuktikan Kerajaan Pakatan Negeri Selangor tidak mampu mengurus tadbir kewangan dengan baik malah lebih teruk dari itu, mereka bertindak secara tidak beretika dan penuh tanda tanya.

Koordinatornya, Dato' Sri Ir Mohd Zin Mohamed berkata, persoalan pertama, kenapa wang kerajaan negeri digunakan untuk 'membeli' hutang TALAM? Rakyat Selangor pastinya ingin tahu adakah pembelian hutang ini juga mungkin mempunyai tujuan lain yang cuba disembunyikan oleh pihak PKR?

Jika sebelum ini beliau memberikan alasan bahawa Kerajaan Negeri tidak mempunyai kewangan yang kukuh untuk membantu Yayasan Basmi Kemiskinan dan Yayasan Selangor, namun kenapa kali ini ratusan juta boleh digunakan hanya untuk menyelamatkan syarikat kroni? Adakah ini sikap pemimpin yang sanggup menipu rakyat Selangor?

"Pendedahan ini mungkin sebenarnya mempunyai kaitan juga dengan kenyataan saya sebelum ini iaitu punca Geran Selangorku yang bernilai RM300 juta. Sehingga kini, Menteri Besar Selangor mahupun Setiausaha Politik beliau, Faekah masih lagi berdolak dalih dalam isu tersebut. 


Saya percaya, pendedahan mengenai berlakunya penyelewengan RM 1 billion dalam urusan 'bail-out' TALAM akan mendedahkan lebih banyak salah laku yang diamalkan oleh pentadbiran Pakatan" kata Dato' Sri Ir Mohd Zin Mohamed .

Skandal RM1 Bilion Runsingkan Khalid #SiasaTalam

Posted: 05 Jul 2012 08:55 PM PDTPendedahan dari Ketua Biro Profesional Muda MCA, Datuk Chua Tee Yong mengenai skandal RM 1 bilion melibatkan pentadbiran Khalid Ibrahim memang mengejutkan kerajaan PAS-DAP-PKR di Selangor. 

Selama ini Khalid dan Faekah sering mendabik dada kononnya berjaya mengutip hutang dari Talam. Rupanya itu semua palsu. Cubaan untuk mengelirukan orang ramai dan anggota pentadbirannya.

Talam telah berhutang sebanyak RM 392 juta dengan tiga pihak

1) UNISEL
2) PNSB (GLC induk kepada KHSB)
3) SAP Holdings Berhad

Tanah-tanah milik Talam telah diambil alih oleh Kerajaan Selangor dan diletakkan dibawah MBI. Untuk pengetahuan anda , rancangan untuk mengambil alih tanah-tanah Talam telah mula digerakkan di zaman BN dan orang yang bertanggungjawab menguruskannya ketika itu adalah Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Ramli.

Tanah-tanah yang diambil alih oleh kerajaan pimpinan Khalid Ibrahim pada tahun 2009 diletakkan dibawah Perbadanan Menteri Besar Selangor, dimana MB berkuasa penuh ke atas MBI. Apabila itu dilakukan bermakna hutang Talam kepada tiga pihak diatas ketika itu telah ditanggung oleh MBI. Talam telah dikira membayar hutang mereka kerana telah menyerahkan tanah milik mereka kepada MBI.

Ketika itu MBI tidak menjual tanah-tanah yang diambil alih dari Talam bagi membayar hutang kepada 3 pihak berkenaan. Sebaliknya MB meminta peruntukan RM 392 juta dari kerajaan negeri pada satu sidang DUN tahun 2009 untuk MBI bagi membolehkan mereka membayar hutang kepada tiga pihak berkenaan. DUN Selangor telah meluluskan peruntukkan tersebut.

Apa yang mengejutkan , walaupun pada tahun 2009 lagi DUN Selangor telah meluluskan peruntukkan bagi membolehkan MBI membayar hutang kepada 3 pihak berkenaan, namun sehingga ke hari ini difahamkan mereka tidak membayarnya. Ini kerana dalam berdasarkan laporan kewangan tahunan pada 30 Mac 2012, Kumpulan Hartanah Selangor Bhd. (KHSB) menjelaskan kerajaan PKR Selangor masih berhutang sebanyak RM115 juta kepada mereka.

Manakala UNISEL pula menghadapi masalah kewangan sehinggakan hendak gadaikan tanah mereka bagi menampung kos pengajian pelajar mereka sewaktu krisis PTPTN baru-baru ini. Jika UNISEL mempunyai wang yang dibayar oleh MBI sudah tentu mereka akan menggunakan wang itu tanpa perlu menggadaikan tanah.

Selepas peruntukkan telah diluluskan DUN Selangor, tiba-tiba kita dikejutkan dengan pembelian tanah-tanah talam dengan harga RM 676 juta.

RM 392 juta yang diluluskan Dun Selangor dicampur dengan RM 676 juta penjualan tanah Talam. Keseluruhannya RM 1068 juta atau RM 1.68 bilion.

Kemana wang ini hilang ?

Kenapa tidak membayar hutang 3 pihak berkenaan ?

Selepas MCA mendedahkan perkara ini pada petang hari yang sama Khalid Ibrahim membut kenyatan di Subang yang mana beliau berjanji akan memberikan jawapan balas terhadap kenyataan MCA  selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) keesokan harinya (Rabu).

Namun pada hari Rabu lain pula jadinya. Apa yang dijanjikan tidak menjadi kenyataan. Tiba-tiba Khalid Ibrahim berkata beliau enggan mengulas mengenai perkara tersebut kerana hendak membawa kes itu ke mahkamah.

Tidak sampai 24 jam keberanian Khalid Ibrahim bertukar menjadi pengecut. Apa sudah jadi dan kenapa takut sangat ? Sudah tentu ada udang di sebalik batu. - SelangorDaily

Jelajah #JanjiDitepati Teras Jernang 8 Julai 2012

Posted: 05 Jul 2012 08:00 PM PDT

Isteri Lim Guan Eng Tertekan BIla Skandal Suaminya Ditanya Dalam Dewan

Posted: 05 Jul 2012 06:00 PM PDT

Inilah Akibatnya Bila DAP Bermaharajalela di Selangor

Posted: 05 Jul 2012 04:00 PM PDT


Kerajaan Khalid Ibrahim Takut Dengan Pendedahan Video Skandal Ini

Posted: 05 Jul 2012 10:28 AM PDT
Ahli Parlimen BN Sudah Tewaskan Pembangkang Di Facebook #PRU13

Posted: 05 Jul 2012 01:00 AM PDT


Berikut adalah kedudukan fan pages pemimpin BN dan pakatan pembangkang. Daripada 25 ahli parlimen yang terpilih, 14 ahli parlimen BN menguasai dengan selebihnya 11 lagi adalah daripada pakatan pembangkang. 

Namun berdasarkan kedudukan 10 teratas, kedudukan di fan pages adalah sama kuat dengan 5-5. Dato' Seri Najib Tun Razak masih jauh mendahului di Facebook pada kedudukan pertama dengan sejuta likes, sesatunya ahli parlimen yang mencecah sejuta likes di Malaysia. 

Dengan 12,474,340 pengguna Facebook di Malaysia, Facebook bakal menjadi medan kempen yang dahsyat dalam PRU13 nanti.  Satu pertiga daripada menggunakan online melayari Facebook di negara ini. Berdasarkan data ini, jelas menunjukkan bahawa BN sudah mendahului dalam Facebook. Teruskan momentum untuk 2/3 majoriti.


Generasi Muda Akan Gegarkan Ibu Negara Hujung Minggu Ini

Posted: 04 Jul 2012 11:30 PM PDT

Video Penyokong PAS Sanggup Serang Orang Untuk Pertahankan Guan Eng

Posted: 04 Jul 2012 09:30 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 05 Jul 2012 09:16 PM PDT

PISAU.NET


Siri 1 : Rakyat Di Bodohkan,Pembohongan Di Utamakan. Fakta FDI Yang Guan Eng Tak Mahu Rakyat Tahu.

Posted: 05 Jul 2012 06:00 PM PDT


Lim Guan Eng dan regim DAP yang semua orang tahu semenjak menang mengejut di Pulau Pinang semahunya rakyat negeri ini nampak akan kehebatan gaya pemerintahan pakatan yang kononnya begitu cekap,telus dan akauntabiliti.

Dalam setiap ceramah,poster,banner mahu pun kenyataan akhbar Lim Guan Eng penuh dengan angka angka bombastik dan retorik.Pisau tidak akan perlekehkan kejayaan kerajaan regim ini jika mereka benar benar berusaha dan tidak berbohong kepada rakyat.Itu rasionalnya namun malangnya regim DAP ini yang dikepalai oleh Lim Guan Eng sering kali berbohong dan tidak pernah bercakap benar.

Apa salahnya bercakap benar dan tidak berbohong kepada rakyat. Sememangnya rakyat mahu sebuah kerajaan yang bagus pentadbirannya,rajin dan jujur.Pisau tidak akan pertikaikan jika kerajaan sepenggal ini memberi angka angka yang benar walau pun sedikit pencapaiannya memandangkan mereka baru saja memerintah. Malangnya mereka anggap seluruh rakyat negeri Pulau Pinang bodoh dan boleh menerima bulat bulat akan pembohongan Lim Guan Eng.

Dalam salah satu kenyataan Lim Guan Eng,ketua menteri lidah bercabang ini mendabik dada kononnya beliau berjaya membawa masuk pelaburan yang tinggi bernilai berbillion ringgit.

Jawapan Lim Guan Eng semasa sidang dewan DUN."60 kali lawatan"!!

"Bagi tahun 2010 sebanyak RM 559,767.1 telah dibelanjakan oleh Kerajaan Negeri untuk 60 lawatan ke luar negara. Antara tujuan tersebut ialah lawatan kerja, misi pelaburan, penyertaan program atau persidangan, lawatan rasmi dan misi penggalakan pelancongan oleh semua Exco dan ADUN .

Antara negara-negara yang dilawati adalah Taiwan, Korea Selatan, Hong Kong, Indonesia, Jerman, Australia, China, Rusia, Thailand, Kenya, Mexico, Filipina , Macau, Pakistan, UAE, Eropah, Switzerland, India dan Cambodia"
Melihat kepada senarai destinasi Ketua Menteri pada 2010, negara China merupakan destinasi paling kerap dilawati beliau. Antara tempat terbabit ialah Shenzen, Hong Kong, dan Xiamen. Negara lain yang dilawati adalah Korea Selatan, Taiwan, Singapura, Jerman dan Australia.

Ini kenyataan Lim Guan Eng baru baru ini.

Tumpuan itu dijangka mengambil masa kira-kira tiga tahun bermula pada tahun 2010, iaitu selepas Pulau Pinang pada tahun 2010 dan 2011 diiktiraf sebagai negeri paling banyak menerima pelaburan asing langsung (FDI) berbanding negeri-negeri lain.
FDI 2010 berjumlah RM12.2 bilion manakala tahun berikutnya berjumlah RM9.1 bilion. Pencapaian itu menjadikan Pulau Pinang menyumbang 28 peratus atau RM17.7 bilion pada FDI Malaysia selama dua tahun tersebut.
Lim Guan Eng secara terbuka mengaku ini semua adalah hasil kerja yang dilakukan oleh beliau dan regim DAP sedangkan usaha menarik pelabur dilakukan oleh kerajaan pusat.

Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir berkata 99 peratus pelaburan di Pulau Pinang adalah usaha kerajaan pusat, khususnya oleh kementerian itu.

Justeru kata beliau, kerajaan Pulau Pinang yang diteraju pakatan DAP-PKR-PAS itu tidak harus cepat 'mengambil kredit' di atas usaha orang lain dalam mempromosikan negeri tersebut sebagai destinasi pelaburan.

"Kita telah jangka bahawa mereka (kerajaan negeri) akan buat kenyataan seperti itu, tetapi percayalah bahawa pelaburan yang sampai ke Pulau Pinang itu bukan semuanya daripada negara-negara yang mereka lawati.

"Contohnya pelaburan daripada Taiwan, saya sendiri yang pergi ke sana untuk mengetuai misi mempromosi perdagangan dan pelaburan, dan saya yakin daripada hasil kerja-kerja kita itu ada pelabur dari sana akan datang berlabur di Pulau Pinang," katanya kepada pemberita di Sungai Petani.

Mengulas lanjut, Mukhriz berkata kementeriannya tidak 'pilih kasih' dalam mempromosikan negeri-negeri di Malaysia kepada negara luar.

"Maknanya kita tidaklah hanya bercakap mengenai Iskandar (Malaysia) di Johor, Melaka, Pahang dan sebagainya sebaliknya kita buat kerja untuk semua negeri.

"Sudah tentu Pulau Pinang yang telah dibangunkan oleh kerajaan Barisan Nasional dahulu turut mendapat nikmat daripada usaha-usaha kita walaupun sekarang ini mereka di bawah pemerintahan DAP," katanya.

Pada Rabu lepas, Lim membuat kenyataan akhbar menyatakan Pulau Pinang berjaya menarik lebih RM12 bilion pelaburan pada 2010 berbanding RM2.165 bilion pada tahun sebelumnya.

Beliau berkata kenaikan lima kali ganda itu mencerminkan keyakinan pelabur terhadap dasar yang dilaksana kerajaan negeri bersandarkan tujuh faktor termasuk urus tadbir dan pimpinan berintegriti.

--Bernama

Fakta yang Lim Guan Eng dan regim DAP tidak mahu rakyat tahu adalah jumlah pelaburan dari negara Taiwan yang berjaya dibawa masuk hanyalah 102juta berbanding pelaburan yang kerajaan BN bawa sebelum ini dari Amerika bernilai hampir 7.9Billion.


Jumlah pelaburan baru dari jumlah sebenar RM 12.24billion pada tahun 2010 ialah hanya RM 2.8 billion sahaja melalui 68 projek yang diluluskan.Jumlah pelaburan pembesaran sedia ada ialah RM 9.39 billion melalui 64 projek. Ini bermakna, jumlah ini adalah hasil pelaburan sedia ada yang dibawa oleh kerajaan Barisan Nasional


Ini fakta yang Lim Guan Eng tidak mahu rakyat tahu,sebolehnya kesemua nilai FDI ini diambil kredit kononnya adalah usah regim DAP.Malah fakta yang diberikan beliau adalah satu pembohongan kepada rakyat.


Pisau akan mendedahkan siri pembohongan,penyelewengan regim DAP Pulau Pinang.Lim Guan Eng menggunakan jutaan ringgit wang rakyat menerbitkan Buletin Mutiara yang menjadi alat pembohongan regim DAP ternyata terlalu banyak putar belit fakta.Manakala unit komunikasi ketua menteri yang diberi gaji mencecah 7-8 ribu sebulan seorang ternyata bebal dan kurang ajar kerana berani berbohong kepada seluruh rakyat negeri Pulau Pinang.


Pisau kata "Iskandar Basha naik pangkat dalam PDC, orang bangkrup boleh jaga GLC negeri kah?"

SUARAM MANIPULASI ISU SCORPENE UNTUK KEPENTINGAN WANG

Posted: 05 Jul 2012 06:06 AM PDT


Benarkah pertubuhan hak asasi manusia, Suaram betul-betul bebas daripada pengaruh politik seperti mana yang didakwa oleh anggota lembaga pengarahnya, Cynthia Gabriel?


Atau Suaram hanyalah sekadar satu unit di bawah PKR dan menjadi corong suara Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim?


Tindakan Suaram mengadu perihal isu urusan pembelian kapal selam Scorpene kepada mahkamah Perancis pada 2010 atas dakwaan kononnya wujud elemen rasuah, tidak dinafikan menjadikan pertubuhan itu berprofil tinggi di peringkat antarabangsa.


Apa tidaknya, sebuah pertubuhan bukan kerajaan atau NGO cuba mencabar kewibawaan dan mengheret kerajaan sebuah negara yang berdaulat untuk diadili sebuah mahkamah asing!


Jadi meneliti persoalan samada Suaram benar-benar "Working For Human Rights" atau "Berjuang Untuk Hak Asasi Manusia" sudah tentu menjadi sama penting dengan dakwaan yang dilemparkan dalam kes Scorpene.


Kini terdedah status sebenar Suaram bahawa ia bukanlah sebuah pertubuhan yang didaftarkan di bawah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS) tetapi beroperasi sebagai sebuah syarikat di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).


Ini bermakna perjuangan Suaram bukan atas dasar sebuah NGO yang telus dan tidak bermotifkan keuntungan tetapi bertindak sebagai sebuah organisasi yang menjadikan isu hak asasi sebagai sumber pendapatan dan periuk nasinya.


Kalau bukan keuntungan yang dikejar Suaram, bagaimana sebuah NGO, mampu mengumpul dana berjumlah lebih RM1 juta daripada pelbagai sumber sejak tahun 2009?


Malah jika dikaji dengan lebih dekat, kebanyakan bantuan kewangan Suaram datangnya dari yayasan dan pertubuhan antarabangsa yang cukup kaya serta mempunyai kaitan rapoat dengan gerakan Zionis-Yahudi seperti Open Society Foundations milik Geoge Soros dan Tides Foundation.


Kedua-dua pertubuhan adalah pendokong kuat gerakan liberalisme serta agenda golongan homoseksual.


Suaram mengumpul dana lebih RM200,000 ketika mengadakan majlis makan malam bertemakan 'Ops Scorpene 2.0' Jun tahun lalu di mana ia juga berjaya mengutip RM250,000 pada acara yang sama tahun sebelumnya.


Isu Scorpene dijadikan kambing hitam dan yang untung ialah Suaram!


Satu lagi faktor penting mengapa penggerak Suaram mendaftarkan pertubuhan itu sebagai sebuah syarikat dan bukannya NGO adalah faktor pengawalan atau 'control'.


Sebuah NGO memilih kepimpinannya daripada kalangan ahli melalui proses pemilihan semasa mesyuarat agung tetapi sebuah syarikat dikawal selia oleh sebuah lembaga pengarah.


Antara individu yang pernah menyertai lembaga pengarah Suaram termasuklah Ahli Parlimen Batu, Tian Chua, Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa, Dr Syed Husin Ali dan Latheefa Koya, kesemuanya kini bergiat aktif dalam PKR.


Jadim untuk Cynthia mengatakan Suaram tidak kena mengenakan dengan politik adalah satu pembohongan yang jelas.


Individu-individu yang samalah kini terlibat sebagai jaguh isu Scorpene dan menjadi penggerak utama menyerang kerajaan di dalam dan luar negara atas arahan tidak lain tidak bukan Anwar sendiri.


Agenda utama Suaram menjadikan isu Scorpene adalah amat jelas iaitu untuk menjatuhkan kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.


Ini kerana Anwar melihat Perdana Menteri merupakan ancaman paling besar yang boleh mengugat impiannya ke Putrajaya.


Buktinya, sejak Datuk Seri Najib menerajui tampuk pentadbiran negara, Anwar telah melancarkan siri serangan yang bertali arus terhadap Perdana Menteri dengan tujuan melemahkan kepimpinannya dan seterusnya menghakis keyakinan rakyat.


Semua strategi Anwar tidak berjaya, malah populariti Perdana Menteri terus melonjak dan penerimaan serta sokongan rakyat terhadap program pembangunan beliau terus mendapat sambutan padu.


Pembohongan Suaram sudahpun terbongkar dan peranannya sebagai keldai Anwar tidak boleh disembunyikan lagi walau apapun alasan yang diberikan.


Strategi Anwar berlindung di belakang NGO dengan dibantu oleh media antarabangsa yang menjadi balacinya, tidak mudah memperbodohkan rakyat Malaysia.


Kapal selam Scorpene akan menenggelamkan Anwar bersama-sama Suaram dalam lautan konspirasi ciptaan mereka sendiri.

DAP Confirmed 90 Seats, Hudud Law Not Implemented

Posted: 05 Jul 2012 01:05 AM PDT


Im was a bit surprised when receiving a copy of a meeting discussion on the matter of seat distribution by Pakatan Rakyat component parties which was held recently.


From the document, it is confirmed that DAP would compete for 90 seats in the parliament, PKR66 seats while the rest would be competed by PAS!


For me, it is a huge surprise because it puts DAP in a very comfortable position to appoint the Prime Minister among its party leaders.


With a condition which they have to accomplish more than they did in 2008.
During the 2008 GE, DAP gained 28 seats from 48 seats which they competed with the percentage of 59.57%.


From my calculations, if the percentage could be maintained for the coming GE, DAP would gain 54 seats from the 90 seats which they are competing.


Logically, we cannot deny that it seem quite ridiculous because DAP is known that they would gain 100% support from Chinese and half of Indian votes.


With Malay votes divided into two to three parts, the party could easily win in Parliamentary areas which has the population of half Malays and half non-Malays.


But at the same time, I do worry that this would trigger negative perception among Malays who might worry that this country would be led by non-Malays while them still forming a majority in this country.


This could easily be used by UMNO to raise racial sentiments which would then give benefit to them.


The Malays can never unite because it would only benefit UMNO and give damage to the opposition. History had shown that fact. So, it is important that Anwar's image remain as the next Prime Minister at all times.


That is just about DAP.I am a bit confused with the amount of seats which are given to PKR. From 97 sears which they competed in 2008, they are now left with 66 seats for the coming GE and half of the candidates are from non-Malay.


The weird part is that Anwar's name was put as candidate in two Parliamentary areas in Penang, Nibong Tebal and Permatang Pauh. What is the motive behind this? I cannot really figure it out for now.


I also found that most of the people with positions now would be sacked and few of them include Azan Ismail (Indera Mahkota), Datuk Rashid Din (Merbuk) and Loh Gwo Burne (Kelana Jaya) – Just a few names.


The question here is that what is going on with PKR? Have they lost faith in themselves? It would be hard for them to make Anwar as the PM if they are not dominant in Parliament.
We need to remember that the understanding which exist within Pakatan Rakyat is just something that is unofficial because Zaid Ibrahim failed to register Pakatan Rakyat with the Registrar of Society.


I do not want to mention too much about the number of seats which are competed by PAS because I believe that that is their capability.


Besides, to provide huge number of seats to PAS would only cause anxiety among Chinese regarding the implementation of the hudud law.


With the almost same amount of seats which they get in 2008, I do not think that PAS would be able to cause threat to non-Malay voters. Competing with 66 seats do not mean that they would win it all.

Sri Tri Buana

Posted: 05 Jul 2012 07:27 PM PDT

Sri Tri Buana


Ceramah PAS Memang Lumayan.

Posted: 05 Jul 2012 03:18 AM PDT

r b f

Posted: 05 Jul 2012 07:10 PM PDT

r b f


Pelik Bin Ajaib Apabila Tiba-Tiba Orang PKR Menghormati Mahkamah

Posted: 05 Jul 2012 05:25 PM PDT

Tengahari Selasa (3.Julai.2012), MCA membuat kenyataan yang mendakwa kerajaan pimpinan Khalid Ibrahim terbabit dalam penyelewengan bernilai hampir RM1 bilion dan ia dikatakan dibuat dengan berselindung di sebalik pelan 'menyelamatkan' Talam Corporation Bhd.

Pada petang hari yang sama, Khalid Ibrahim di majlis penutup dialog bajet Selangor 2013 di Subang Jaya berkata beliau akan menjawab apa yang dituduh MCA dalam sidang media selepas Mesyuarat Exco esok (Rabu).

Apabila sampai masa yang dijanjikan ketika mana para-para wartawan berpusu-pusu menanti jawapan balasnya , tiba-tiba sahaja Khalid Ibrahim buat kona baring dengan berkata beliau tidak boleh menjawab tuduhan MCA kerana tidak mahu mengganggu kes Mahkamah. Ini kerana Kerajaan Selangor akan menyaman MCA berhubung tuduhan tersebut.  Lihat di sini

Pulak dah......

Sejak bila PKR menjunjung tinggi sistem perundangan negara ?

Ketika mana kes Anwar Ibrahim sedang dibicarakan di Mahkamah, berkali-kali pihak berkuasa melarang PKR mengadakan ceramah untuk bercakap kes berkenaan. Tetapi mereka tidak pernah pedulikan semua itu. Mereka keliling negara dan dunia bercakap pasal kes yang sedang berjalan di Mahkamah.

Tiba-tiba sekarang ini, saman pun belum lagi, Khalid dengan penuh tawaduknya menjunjung tinggi sistem perundangan negara dan menghormati Mahkamah untuk mengelak daripada menjawab apa yang dituduh MCA. 

Hari Rabu dia kata tak nak jawab kerana akan mengganggu kes Mahkamah....

Tiba-tiba semalam DAP pula berkata hari ini mereka akan menjawab apa yang dituduh oleh MCA. Sini

Aikkkkkk.....tiba-tiba DAP pula yang nak jawab.....pelik ? Adakah Tony Pua itu MB Selangor ? 

Jika jawapan Khalid Ibrahim dikatakan boleh mengganggu kes Mahkamah, apakah jawapan DAP pula tidak akan mengganggu kes Mahkamah ?

Lihatlah bagaimana kelam kabut dan resah gelisahnya mereka. Itulah petanda ada sesuatu yang tak kena dalam kes hutang Talam.

Apa pun jawapan yang akan diberikan oleh DAP hari ini, ianya tidak akan mengubah perkara pokok yang dibangkitkan MCA.

Persoalannya kemana hilang RM 392 juta bajet yang diluluskan dalam DUN Selangor ? Wang tersebut diminta untuk membayar hutang kepada UNISEL dan Kumpulan Hartanah Selangor Berhad ? Untuk memahaminya anda dinasihat klik di sini

Sampai hari ini kenapa hutang tersebut tidak dibayar ?

Bukan kita yang tuduh mereka tidak membayarnya sebaliknya Kumpulan Hartanah Selangor Berhad sendiri yang mengesahkannya dalam laporan tahunan kewangan 2012 mereka bahawa Kerajaan Selangor masih berhutang RM 115 juta kepada mereka. 

Maknanya apa ? 

Maknanya ada sesuatu yang tidak kena dan cuba disembunyikan oleh Khalid Ibrahim dalam kes ini. Sebab itu dia jadi kelam kabut. Sekarang dia minta DAP pula yang jawab untuk menyelamatkan dia.