Sabtu, 17 Mac 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 17 Mar 2012 01:24 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


MAMPUIH DAHH!! Video Perompak KANTOI!!

Posted: 17 Mar 2012 10:12 AM PDT


Tajuk video ni tidak bersesuaian. Sepatutnya ia tidak boleh dikaitkan dengan bangsa. Kerana, setiap bangsa ada masalahnya tersendiri. Memang perompak tu Melayu, tapi ramai juga perompak cina. Inilah masalah di Malaysia, apabila kita suka merujuk sesuatu masalah keatas bangsa. Tak kira melayu, cina atau india, semua pun sama.

Bila la nak berubah..

PANASS!! Hasan Ali Mengamuk Kerana Parasit Dalam Pas!!

Posted: 17 Mar 2012 08:12 AM PDT


Siapa agaknya parasit-parasit dalam Pas tu?? he he.. cuba teka laa..

PANASS!! Video Datuk Tajul Pulak Naik Angin Dengan Pas!!

Posted: 17 Mar 2012 05:36 AM PDTVideo ini menunjukkan betapa Datuk Tajul memberi amaran kepada musuh politik beliau, samaada di dalam parti UMNO ataupun parti lawan. Jangan menganggu tugas beliau sebagai Ketua Bahagian UMNO Merbuk. Pada musuh beliau didalam parti sendiri, Mc rasa, dari sabotaj parti, baik pergi bunuh diri lagu bagus. Tak menyusahkan orang lain.

Pada puak Pakatan Haram, terutamanya Pas. Percayalah anda semua akan berdepan saingan paling sengit dari UMNO Merbok. Tunggu dan lihat..

TUDIAA!! PAS Halal Anwar Bersahabat dengan Yahudi!!

Posted: 17 Mar 2012 02:12 AM PDT


Tudiaa.. fatwa Pas dah keluar dah..bila Pas mula nak selamatkan pungkoq Anwar dari terus kena pukui, macam biasa la mulalah Pas keluarkan fatwa, mengatakan halal berkawan dengan yahudi. Sampaikan, berkawan dengan Yahudi pun depa dah kata ok. Mampuih dahh..

Dulu depa dok kutuk UMNO macam-macam, UMNO-APCO la, UMNO yahudi la. Mai kena muka Anwar. Pandai pulak depa dok bela, sampai sanggup keluar fatwa.


Itulah kerja Pas. Menghalalkan apa yang haram. Kalau kena kita haram, kalau kena depa halal. Kerja macam ni memang Pas dah buat sejak azali lagi.

Dulu puak ni juga dok hentam kerajaan pasal kapal Israel, walaupun itu satu fitnah, namun mereka kutuk habis-habisan seumpama cerita tu betul. Sedangkan kalau mengikut fatwa mereka sekarang ni, kerajaan pusat halal berkawan kerana ia satu perniagaan.

Apa punya mangkuk la puak Pas ni. Pendirian tak pernah tetap. Sebab tu negeri yang Pas perintah tak pernah maju dan makmur. Sebab kepimpinannya lemah. Flip flop dan mengikut cuaca, takdak pendirian tetap. Kalau puak ni perintah negara, mau bankrup Malaysia kerana gagal dalam pelaburan dunia.

Atas sebab itu jugalah, Anwar dan Dap boleh KUDAKAN Pas sesuka hati. Sebab puak Pas ni lemah otak, mudah kena tipu.

Melayu macam ni la yang selalu kena jual ni.McTheory:
Sampai ke mati la puak Pas dok cuci pungkoq Anwar..

TUDIAA AIHH!! Ah Long Kena Pukui Dengan Orang Kampung!!

Posted: 16 Mar 2012 10:40 PM PDTAkibat nak tunjuk teraa.. akhirnya gugur satu per satu konco2 Ah Long..

PANASS!! Bahayanya Projek Solar Pulau Pinang Kepada Rakyatnya!!

Posted: 16 Mar 2012 08:40 PM PDTRamai yang membantah pembinaan loji pemprosesan nadir bumi Lynas di Pahang, namun mereka tidak mengetahui nasib yang bakal menimpa 100,000 penduduk di Batu Kawan apabila sebuah kilang yang mengeluarkan toksik dibina di negeri ini.

Ketua Biro Perkhidmatan Awam Pemuda Gerakan Pulau Pinang, Rich Too berkata, mereka menuntut penjelasan Ketua Menteri, Lim Guan Eng mengenai pembinaan kilang berkenaan yang dikendalikan sebuah syarikat dari Jerman.


"Kita tidak menentang teknologi solar tetapi proses untuk menghasilkannya boleh mencemarkan alam sekitar. Ia juga akan mengancam kehidupan jika pembuangan sisa toksik tidak dikendalikan dengan betul.

"Sehingga kini tiada sebarang penjelasan diberikan Kerajaan Negeri kepada umum mengenai projek yang akan dijalankan itu," katanya kepada media semalam.

Menurutnya, orang ramai yang menyokong Guan Eng kerana membantah pembinaan loji Lynas sebenarnya tidak sedar bahawa sebuah kilang yang mengeluarkan toksik akan berada di Batu Kawan.Sehubungan itu, mereka menuntut Guan Eng memaklumkan lokasi tepat serta mengemukakan laporan awal penilaian kesan alam sekitar (EIA) kilang berkenaan.

"Kita mahu penjelasan tentang kaedah yang digunakan untuk mengendalikan bahan berbahaya seperti toksik yang dikeluarkan oleh loji itu kelak.

"Guan Eng juga perlu maklumkan langkah pencegahan jika berlaku kecemasan atau kemalangan sekiranya loji itu dibina bersebelahan taman perumahan," katanya.

Difahamkan, loji pengeluaran panel solar berkenaan akan dibina di Batu Kawan dengan pelaburan RM2.2 bilion.Syarikat dari luar negara itu dikatakan sudah memulakan proses pembelian tanah seluas 32 hektar di kawasan berkenaan.

Rich berkata, Guan Eng dilihat tidak mengambil kira pandangan umum khususnya penduduk di situ terlebih dahulu sebelum meluluskan pembinaannya.


"Pembinaan loji ini boleh disifatkan sebagai penganiayaan kepada bakal penduduk yang hanya menunggu rumah mereka siap untuk diduduki.

"Loji ini memerlukan kawasan luas untuk mengawal sembilan jenis gas beracun yang dihasilkannya," katanya. Artikel khas dari  Mypenangonline.


Kat bawah ni Mc ambil kesan atau bahaya yang boleh dihasilkan dari Loji Kilang Solar!! Sumber dari MKP


KESAN BAHAYA RADIASI ELEKTROMAGNET INI MENYAMAI KESAN BAHAYA MENGGUNAKAN HANDPHONE DENGAN KADAR MASA YANG LAMA.

Beberapa minit paparan radiasi elektromagnetik dapat mengubah 5% sel kanser aktif berubah kepada 95% sel kanser aktif,

1- Penyakit Alzheimer's, Multiple Sclerosis & Parkinson's

2-2minit pancaran radiasi elektromagnetik, dapat melemahkan sel darah, sehingga protein dan racun/toksin bocor dan kemudian masuk ke dalam otak. Inilah yang membuka jalan bagi berkembangnya berbagai penyakit seperti Penyakit Alzheimer's, Multiple Sclerosis & Parkinson's

3. Jantung dan Batu Ginjal
Radiasi elektromagnetik dapat menyebabkan kebocoran hemoglobin yang berperanan sebagai pembawa oksigen ke seluruh tubuh bermula dari sel darah merah.Hal ini berakibat pada timbulnya sakit jantung dan batu ginjal.

4. Bayi Cacat

Radiasi elektromagnetik juga dikaitkan dengan bahaya terhadap ibu hamil dan janin yang dikandungnnya. Kajian di USA ada menunjukkan bahwa radiasi elektromagnetik menyebabkan cacat pada emberio ayam.

5. Kerosakan Sistem Pertahanan Tubuh dan DNA

Beberapa kajian lalu menunjukkan bahawa radiasi elektromagnetik telah menyebabkan kerosakan DNA dalam sel tubuh. Radiasi elektromagnetik dapat melemahkan sistem pertahanan tubuh yang bertugas melawan infeksi dan penyakit.

6. Tekanan Darah Naik Secara Tiba-tiba ( mendadak)

Di Jerman sendiri ,media Lancet pada tahun 1998, menyatakan tekanan darah pada subjek yang diteliti meningkat 5-10Hg .Peningkatan ini boleh menyebabkan stroke atau serangan jantung pada individu yang berisiko tinggi.

Kebanyakan radiasi suria merupakan radiasi elektromagnetik ( BACA BETUL BETUL YANG INI .....), matahari turut menghasilkan radiasi zarah, zarah suria, yang berbeza dengan kitaran suria. Ia kebanyakannya merupakan proton; ia amat rendah dari segi perbandingan tenaga (10-100 keV). Purata komposisi menyerupai Matahari itu sendiri. Ini mewakili zarah tenaga jauh lebih rendah daripada yang datang dalam bentuk pancaran kosmik.

Zarah suria amat luas dari segi julat kekuatan dan spektrum, meningkat kekuatan selepas kejadian suria seperti julangan suria. Tambahan lagi, peningkatan dalam kekuatan sinaran kosmik suria sering kali diikuti dengan pengurangan dalam pancaran kosmik galaktik, dikenali sebagai pengurangan Forbush sempena penemunya, pakar fizik Scott Forbush.

Pengurangan ini diakibatkan oleh angin suria yang membawa medan magnetik matahari lebih jauh bagi melindungi bumi lebih menyeluruh dari radiasi kosmik. Komponen mengion radiasi suria boleh diabaikan berbanding bentuk radiasi lain pada permukaan Bumi.

Kalau nak ikutkan. Kilang Solar kat Pulau Pinang ni lagi bahaya dari Lynas kat Gebeng, Pahang tu. Kalau Gebeng dibuat kat tanah lapang dan kawasan terpencil. Kilang Solar kat Pulau Pinang ni, dibuat berdekatan dengan Taman Perumahan.

Kenapa agaknya Guan Eng tak boleh buat Kilang Solar ni di kawasan perindustrian? Kenapa nak kena buat dekat kawasan perumahan? Tentu ada yang tak kena. Kalau Pakatan selalu bising pasal Lynas, rasanya yang ni lagi teruk. Mc rasa rakyat patut buat bantahan untuk Kilang Solar di Pulau Pinang ni!!McTheory:
Buat himpunan HIJAU untuk bantah Kilang Solar pulak, ada berani??

EKSKLUSIF DAN PANASS!! Sejarah 13 Mei Bakal Berulang? (Wajib Baca)

Posted: 16 Mar 2012 05:34 PM PDT

13 Mei - SATU SEJARAH atau SEJARAH BERULANG

13 Mei adalah satu tarikh yang akan berulang setiap tahun selagi dunia ini belum kiamat. Bagi tarikh ini hanya tahun dan hari yang berubah. Tiap-tiap tarikh 13 Mei berbagai peristiwa dan kejadian akan berlaku. Ada yang sama dan ada yang tidak sama antara tarikh-tarikh ini. Dan peristiwa yang paling diingati ialah 13 Mei menjadi tarikh lahir atau tarikh perkahwinan seseorang. Pada tarikh ini pasti ada saja sambutan atau keraian yang perlu dilakukan bagi mengingati peristiwa penting yang berlaku.

Diantara peristiwa-peristiwa yang berlaku pada tarikh ini ialah Peristiwa Berdarah yang menimpa Malaysia pada tahun 1969. Peristiwa ini menjadi sejarah hitam bagi negara Malaysia. Keamanan dan kedamaian hidup rakyat sejak Merdeka pada tahun 1957 telah terganggu dan tergugat.Banyak nyawa terkorban. Hubungan antara kaum menjadi tidak lagi harmonis. Perasaan curiga mencurigai membalut pemikiran dan perasaan antara kaum. Perasaan dendam dan marah menguasai diri. Namun masih ada sekumpulan manusia yang tersenyum gembira atas kejadian ini.Apakah pula tindakan Kerajaan pada ketika itu? Adakah peristiwa itu direstui oleh kerajaan?

Sebenarnya kejadian malang ini tidak dijangka oleh pemerintah. Apapun tindakan tegas dan pantas telah dilaksanakan oleh kerajaan bagi membendong kejadian ini dari merebak ke seluruh negara. Perintah MAGERAN (Majlis Gerakan Negara) telah dikenakan diseluruh negara. Perintah berkurung dilaksanakan. Pasukan Keselamatan diarah melaksanakan perintah ini sehingga negara kembali aman.

Apakah punca atau punca-punca yang mendorong tercetusnya 13 Mei 1969?

Adakah peristiwa pahit ini menjadi pengajaran agar ia tidak berulang di masa hadapan?. Apakah jaminannya? atau Adakah ia perlu berulang sebagai pengajaran kepada golongan yang sengaja tidak mahu memahaminya?.

Untuk membantu mencari jawapan , mari kita lihat punca-punca berlakunya 13 Mei 1969 dengan suasana semasa di dalam negara kita.


Pertama
13 Mei 1969 - Peristiwa hitam ini berlaku ada kaitannya dengan Pilihanraya Umum pada 10 Mei 1969.Pada 17-11-1967 di Pulau Pinang, Gerakan Belia Mao Tze Tong telah melancarkan "hartal" (mogok umum) apabila kerajaan menurunkan nilai matawang lama. Tetapi hartal ini tidak merebak ke seluruh negara sekaligus percubaan ini gagal.Pada masa ini penduduk-penduduk Cina di Malaysia masih kuat berkiblatkan Mao Tze Tong dan idelisma Parti Komunis Cina.

Semasa - Apakah semangat kaum Cina Malaysia sudah hilang semangat keCinaannya dan terkiblatkan undang-undang dan peraturan hidup di Malysia?


Kedua
13 Mei 1969 - Pada Jun 1968, satu tunjuk perasaan kaum Cina berlaku membantah hukuman gantung keatas 11 orang Cina dari Johor yang prokomunis setelah membantu pihak Soekarno (Indonesia) menyerang selatan Malaysia dan 2 orang Melayu dari Perak yang menderhaka kepada Malaysia.Tarikh hukuman gantung telah tiba setelah Baginda Sultan Johor dan Baginda Sultan Perak tidak mengurniakan keampunan kepada mereka. Dr Tan Chee Koon anggota Parlimen Parti Buruh dari Parlimen Batu telah mengetuai misi pengampunan ini. Di luar pintu penjara Pudu dan sepanjang jalan menuju ke penjara telah berlaku tunjuk perasaan. Kenderaan yang lalu lalang di kawasan ini dibaling dengan batu oleh penun juk perasaan yang dianggotai oleh Belia Komunis. Tunku A. Rahman (Perdana Menteri) akhirnya mengadap Sultan Johor dan Sultan Perak bagi memohon keampunan demi mengelak berlakunya huru hara dalam negara. Akhirnya pesalah-pesalah ini dihukum penjara seumur hidup.
Keadaan Sekarang
Apakah kini tidak ada rakyat yang mempersoalkan dan tidak mengendahkan titah Tuanku Sultan sambil menyerlah tidakan kurang ajar pada Institusi Raja?
Bagaimana dengan kematian Teoh Beng Hock?Apakah masyarakat Cina dapat menerima hakikat kematian beliau?
Bagaimana pula dengan bidang kuasa kehakiman yang menjatuh hukum keatas individu-individu tertentu tidak dipersoal dan diterima oleh golongan berkenaan?Ketiga
13 Mei 1969 - Pada 5 April 1969 adalah hari Penamaan Calon dan 10 Mei 1969
adalah hari Mengundi bagi Pilihanraya 1969.

  Enam buah parti berikut :
· Parti Perikatan (UMNO, MCA dan MIC)
· Parti Islam Se Tanah Melayu (PAS) parti yang memerintah Kelantan dengan 9 orang Ahli Parlimen
· Parti Gerakan (dipimpin oleh Syed Hussein Al Atas, Dr Lim Chong Eu dan V David
· Parti Tindakan Demokrat (DAP) pimpinan Goh Hock Guan cawangan Parti Tindakan Rakyat (PAP) Singapura
· Parti Progresif Rakyat (PPP) pimpinan S.P Seenivasagam
· Pertubuhan Cina Malaysia Bersatu (UMCO) Presidennya Chin See Yin (parti baru dari Seremban)

Bertanding bagi merebut 113 kerusi Parlimen selain kerusi-kerusi Dewan Undangan Negeri. Jangkamasa kempen selama tujuh minggu diperuntukan. Suasana kempen menjadi sangat panas apabila Parti PAS menggunakan sentiment Melayu bagi meraih sokongan orang Melayu sementara Parti DAP dengan sentiment Cina bagi memenangi undi orang Cina. Keadaan bercelaru ini diambil kesempatan oleh Parti Komunis menghasut pemuda-pemuda Cina yang pertama kali mengundi.

Ahli-ahli Kongsi Gelap Cina dilantik menjadi wakil calon kepada calon Cina. Modus operandi mereka ialah menakut-nakutkan pengundi dan mengugut. Isu-isu panas yang dimainkan oleh parti Cina ialah menentang Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan. Mereka juga menuntut supaya diadakan sekolah berasingan untuk orang Cina dengan bahasa ibunda Cina sebagai bahasa pengantar dan diadakan hospital berasingan bagi kaum Cina dengan alas an makanan babi tidak dihidangkan disekolah dan hospital.

Sementara PAS pula mencemar dan mencaci UMNO dengan menanam rasa takut orang Melayu terhadap UMNO dengan beranggapan UMNO pro-Cina. Tunku A Rahman dikatakan bangsa Siam dan beragama Buddha sementara gambar Khir Johari yang berpakaian Cina (untuk berseloroh dengan sahabat Cina) dijadikan bukti UMNO procina.

Dari seberang Tmbak Johor, sentiment Malaysian Malaysia diimpot bagi menuntut kesamarataan rakyat pelbagai kaum. Pada masa yang sama PAS telah menerima bantuan wang daripada komunis untuk menjatuhkan UMNO dan Parti Gerakan menjatuhkan MCA. Ini terbukti apabila pada 17 Jun 1969 sebuah akhbar Hong Kong "The Star" telah melaporkan bahawa Bank of China di Singapura tidak dapat mengimbangkan penyata kewangannya kerana Malaysia.

Bahang panas kempen pilihanraya Malaysia 1969 tiba kemuncaknya apabila seorang pekerja parti UMNO dari Jelutong, P Pinang telah dipukul hingga mati oleh sekumpulan pemuda Cina semasa beliau dalam perjalanan pulang ke rumah . Pemuda-pemuda Cina ini sedang menconteng papan-papan tanda dengan cat merah sebagai tanda menyokong idealism komunis pada malam 24 April 1969. Demi menjaga keamanan Negara kematian pemuda Melayu Kassim bin Omar telah dirahsiakan.

Perasaan benci pada pemerintah bukan berakhir dengan terkorbannya nyawa Kassim bin Omar.Ianya lebih disemarakkan dengan kematian Lim Soon Seng pada 4 Mei 1969. Dalam peristiwa ini sekumpulan pemuda Cina sedang mengecat dengan cat merah diatas jalanraya. Apabila dilihat oleh 3 orang polis yang sedang meronda dan setelah memperkenalkan diri, polis tadi diserang oleh kumpulan pemuda Cina sehingga pihak polis terpaksa melepaskan tembakan bagi mempertahankan diri. Akhirnya salah seorang pemuda Cina Lim Soon Seng telah mati di hospital.

Disinilah ujudnya kesempatan yang sangat baik kepada penganut-penganut komunis menggunakan isu pengkebumian Lim Soon Seng pada 10 Mei 1969. Mayat Lim disimpan di rumah mayat Jalan Sultan (Bandar Cina yang paling sibok di K Lumpur) yang sepatutnya dibawa pulang ke Kepong saja. Lim akan disanjung sebagai "pahlawan" dan pengkebumiannya harus dijalankan dengan sebaik mungkin dan secara besar-besaran. Mayat ini telah diarak sekeliling K Lumpur walaupun kebenaran polis hanya melalui jalan-jalan tertentu dengan tidak mengganggu lalu lintas dan juga orang ramai.

Perarakan mayat telah bertukar menjadi perarakan politik yang diterajui oleh parti dan penyokong komunis. Semangat kebencian kepada kerajaan dan orang Melayu paling memuncak.Dalam suasana beginilah Pengundian Pilihanraya 1969 berlangsung.
Keadaan Sekarang

Tidakkah sekarang juga berlaku conteng menconteng poster parti politik?
Tidakkah sekarang juga berlaku ugut mengugut pengundi pada hari mengundi?
Tidakkah sekarang ada kumpulan yang mempersoal Perlembagaan Negara?
Tidakkah sekarang juga berlaku tuntutan berlebihan dari sekolah Cina?
Tidakkah sekarang kegiatan Ah Long berleluasa?
Tidakkah sekarang berlaku bantuan wang dari luar?
Bagaimana dengan demonstrasi ganas Lynas, Tol Cheras Bersih,901?
Adakah pihak polis dan pasukan keselamatan yang menjaga keamanan Negara dihormati?Keempat - Keputusan Pilihanraya 1969

Tidak memeranjatkan keputusan Pilihanraya 1969 bila hari mengundi bersamaan hari pengkebumian Lim Soon Seng. Berbekalkan semangat kebencian yang meluap-luap terhadap pemerintah dan orang Melayu, UMNO telah kehilangan undi Cina MCA. Lebih parah P Pinang jatuh ketangan pembangkang Gerakan sementara Kelantan jatu kepada pembangkang PAS. Parti Perikatan hamper-hampir hilang negeri Perak. Di Selangor Perikatan memperolehi kerusi sama banyak dengan Pembangkang. Kerusi Bebas menjadi PENENTU dalam pembentukan Kerajaan.

Sementara kerusi Parlimen, Perikatan telah kehilangan 13 kerusi dari 89 kepada 76. DAP menambah kerusi kepada 13, PAS kepada 12, Gerakan 8 dan PPP 4Kelima - Perayaan Kemenangan Pilihanraya 1969.

Pada 12 Mei 1969, Dr Tan Chee Khoon , Setiausaha Agong Parti Gerakan telah memohon permit mengadakan perarakan kemenangan. Permohonan diluluskan dengan ,membenar perarakan melalui jalan-jalan tertentu sahaja. Masa perarakan juga ditetapkan. Namun dengan semangat kemenangan yang tidak terkawal rombongan perarakan telah melanggar semua syarat polis.

Perarakan juga telah berubah dari perarakan kemenangan kepada perarakan provokasi. Meraka telah berpecah kepada kumpulan yang lebih kecil dan memasuki kawasan-kawasan yang tidak diluluskan dan masuk ke Kampoing Baru. Kampong Baru adalah kawasan penempatan orang Melayu. Mereka menjerit perkataan-perkataan yang menimbulkan kemarahan orang Melayu seperti "Melayu Bodoh", "Melayu Mati", "Melayu sudah tiada kuasa".

Pada masa sama satu lagi kumpulan yang diketuai oleh Yeoh Teck Chye mula berarak di Jalan Bukit Bintang dan satu lagi kumpulan berarak dari Petaling Jaya yang diketuai oleh V David. Perarakan tanpa permit berlarutan hingga 13 Mei. Tanpa disedari Parti DAP juga telah bergabung dengan perarakan asal dan keadaan menjadi lebih panas dan tidak terkawal. Kata-kata provokasi lebih hebat dan pasukan perarakan ini telah bergabung dengan kumpulan kaum India dari Brickfields. Tindakan kumpulan perarakan begitu ganas dan kurang ajar. Mereka membawa penyapu diatas lori, seolah-olah mahu menyapu orang Melayu dari K Lumpur.

Orang Melayu K Lumpur yang tertekan terutama dari Kg Baru telah hilang kesabaran setelah dihina bertindak memohon kebenaran polis untuk mengadakan Perarakan Kemenangan pada 13 Mei petang yang diketuai oleh Menteri Besar Selangor Datuk Harun Idris. Perarakan akan bermula dari rumah Datuk Harun di Kg Baru. Baru saja perarakan Melayu nak bermula kelihatan asap hitam menyelubungi K Lumpur setelah rumah-rumah dan kenderaan telah dibakar disana sini.. Keadaan sudah tidak terkawal dan Pasukan Keselamatan bertindak mengadakan perintah berkurung mulai jam 7 malam 13 Mei 1969.


Daripada paparan yang diutaran, beberapa soalan timbul dibenak kita.

1. Apakah isu-isu yang timbul pada hari ini yang berbentuk provokasi yang berlebih merupakan ulangan kepada    isu dan provokasi tahun 1969?

2. Tidakkah isu-isu ini yang mencetuskan pergaduhan kaum pada 1969?

3. Adakah tindakan menimbulkan kembali isu-isu ini disengajakan?

4. Apakah peristiwa hitam 13 Mei satu sejarah atau sejarah berulang?


"BEING A MALAY IS JUST NOT ENOUGH"


McTheory:
Jika Bangsa Melayu LEMAH, tak mustahil benda yang sama akan berulang!!

Duke of UMNO

Posted: 17 Mar 2012 01:21 PM PDT

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! ANWAR TERKULAI DI DEPAN FAEKAH SETPOL KHALID GAGAP..!!!?

Posted: 17 Mar 2012 05:38 AM PDT


Tuuu diaaaa..!!! Aku ingat Anwar ni POWER sangat...! Rupanya terkulai jugak di depan Faekah..!!! Heh! Kat anak dara tua tu pun Anwar kalah ke..???? Muahahahaaaaa...

Sahabat aku di sini menyatakan bahawa Faekah mengarahkan "punaisihat" ekonomi Selangor tu melaporkan setiap perbelanjaan pejabatnya kepada Setiausaha Politik Khalid 'tak reti sikat rambut' tu..heh! Kalau tidak, bajet tak lulus..!!! Perggghhh..!!! Jangan memain dengan Faekah...dia minum "power root" kot? Heh!

Bukan Anwar je yang kena. Ketua Penerangan Negeri Selangor, Badrul Amin, yang hari tu kasi "kaunseling" kat bini orang secara eksklusif pukul 2-3 pagi tu pun kena jugak bagi laporan begitu. Sentap gila la "ostat" bodek "Imam Mahdi" tuuu...heh!

Betapa "power root"nya Faekah, dia dikatakan telah membuli pihak pengurusan TV Selangor sehingga menyebabkan ramai kepimpinan media rasmi kerajaan pimpinan Khalid gagap tu letak jawatan beramai-ramai dan membawa 2/3 staff mereka keluar bersama. TV Selangor hampir "lumpuh" dikerjakan Faekah! Heh!!!

Camana ni Faekah? Biro Politik PKR dah sebulat suara nak tamatkan kontrak hang ni? Kena buang ke? Heh! Lepas ni boleh balik jadi lawyer la nampaknya...kan? Kalau takde partner, hang boleh join Zaid Ibrahim..dia pun lawyer gak tu..heh!

Ke nak lawan Anwar? Dengar kata, punya hangin dengan Faekah, Anwar kutuk Setpol Khalid gagap tu depan Kak Wan. Sedap ke tak sedap ke apa yang dikata Anwar tu kena tanya Kak Wan la...heh! Camana? Nak lawan Anwar? Lawan tetap lawan? Muahahaaaaa..!!!

SOALAN SAYA KEPADA DATUK AHMAD SABRI FGVH...

Posted: 16 Mar 2012 10:19 PM PDT


Saya dapat tahu bahawa CEO FGVH, Datuk Ahmad Sabri akan menyampaikan satu taklimat mengenai penyenaraian FGVH kepada beberapa rakan media petang ni di sebuah hotel di ibunegara.

Malangnya, mungkin saya tidak dapat hadir ke majlis itu ketika beliau menyampaikan taklimat tersebut. Justeru, saya ada beberapa soalan yang rasanya wajar saya ajukan kepadanya sekiranya saya berada di majlis tersebut.

Soalan-soalan saya adalah...

1. Kalau setiap kali PRU, para ADUN dan MP boleh berkampung di kawasan Felda dan siang malam bermesra bersama para peneroka, mengapa kini YB-YB ini dilihat tidak berbuat demikian bagi membantu menyuarakan suara hati para peneroka yang mahukan penyenaraian FGVH di Bursa Malaysia?

Pada pandangan saya, situasi "tidur" YB-YB ini boleh menyebabkan BN kehilangan undi dari peti-peti undi kawasan "fix-deposit" tersebut. Boleh tak FGVH dan Felda "kejut"kan YB-YB ini untuk "bangun dari tidur" mereka?

2. Baru-baru ni, Mazlan Aliman menunjukkan beberapa dokumen yang dikatakan sebagai "laporan mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah Felda". Dan sebelum ini juga 'penghasut yang berniat jahat' itu menunjuk-nunjuk beberapa dokumen sulit Felda yang lain.

Soalannya, macamana 'bekas tahanan lokap' tu boleh dapat dokumen dari board meeting tu? Siapa 'hantu' di dalam board of director Felda yang berikan maklumat sulit tu pada Mazlan Aliman?

Dengan maklumat sulit itu, musuh peneroka Felda nombor wahid itu boleh memanipulasi apa saja sesedap mulut dan sesuka hati busuknya kepada umum. Ini akan memburukkan pihak pengurusan Felda dan FGVH.

Jadi, apakah FGVH dan Felda tidak melakukan apa-apa tindakan terhadap kebocoran maklumat itu? Sebelum-sebelum ni dah berlaku dan mengapa ia terus berlaku sehingga kini?

Takkanlah tak ada tindakan dari pihak pengurusan tertinggi terhadap 'kebocoran' yang mengancam keharmonian antara Felda dengan para peneroka? Kalau ada tindakan, apakah tindakan tersebut dan nyatakan...

Sekian, terima kasih.

LAWAK PAGI INI...POK NIK TAK SEDAR SEDANG DITUNGGANG PARASIT..!!!

Posted: 16 Mar 2012 06:07 PM PDT


Parasit? Masalahnya Pok Nik tahu ke parasit tu apa ke benda nya? Heh! Silap-silap Pok Nik pikir parasit tu lebih kurang macam air sirap..heh!

Cuba la keluar sikit dari tempurung tu Pok Nik oiii..!!! Dunia dah berkembang. Sebelum ka akhirat kena jumpa dunia dulu, kan? Heh!

Selamatkan la PAS tu dari golongan parasit..lain la kalau Pok Nik sendiri pun dah jadi 'parasit" dalam PAS PIS PUSSSSS..!!! Heh!

Apa Yang Tersirat

Posted: 17 Mar 2012 01:18 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Apa kah "copgate" akan jadi skandal baru bagi kerajaan?

Posted: 17 Mar 2012 08:43 AM PDT

DAKWAAN malaysiakini bahawa kononnya ada beberapa anggota polis yang masih berkhidmat akan tampil secara sukarela memberi keterangan mengenai salahlaku mantan IGP Tan Sri Musa Hassan dan AG Tan Sri Gani Patail, jika satu tribunal ditubuhkan menyiasat perkara itu.Keterangan tersebut, tegas mereka, akan melampaui dakwaan wujudnya pakatan sulit antara kedua-duanya dengan penjenayah.

Jika benar dakwaan malaysiakini itu, maka pihak kerajaan perlu melihatnya secara serius.

Isu salahlaku Musa dan Gani, bermula apabila bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Perdagangan (CCID), Datuk Ramli Yusuff, mendakwa Gani bersama dengan Musa dan Badan Pencegah Rasuah (BPR) ketika itu, telah menganiayainya dan orang-orangnya.

Malaysiakini telah menyiarkan satu siri laporan sejak seminggu lalu mengenai dakwaan bahawa pasukan polis bersekongkol dengan penjenayah.

Tuduhan terhadap Ramli dan orang2nya berasal daripada siasatan mereka terhadap Goh Cheng Poh atau Tengku Goh, seorang penjenayah dari Johor yang didakwa mendapat sokongan Musa.

Tengku Goh ditangkap oleh Ramli pada 1 Ogos 2007 tetapi dibebaskan empat bulan kemudian.

Ketika dakwaan semakin menggunung, Musa kemudiannya disiasat dan dibersihkan oleh Abdul Gani dan BPR, manakala kontrak perkhidmatannya sebagai Ketua Polis Negara disambung sehingga persaraannya pada 2010.

Campur tangan asing: PKR perlu jawab pendedahan Zaharin

Posted: 17 Mar 2012 05:14 AM PDT

Parti Keadilan Rakyat (PKR) dicabar supaya menafikan dakwaan kononnya wujud kerjasama mereka dengan dua badan asing berkaitan Yahudi bagi membentuk gerak kerja pilihan raya bagi menentang Barisan Nasional (BN).

Datuk Seri Zahrain Mohamrd Hashim (Bebas-Bayan Baru) memberitahu persidangan Dewan Rakyat dua hari lalu bahawa beliau mempunyai bukti mengenai penglibatan pihak luar itu dalam politik tempatan, yang didakwanya mula berlaku sejak beberapa pilihan raya kecil sebelum ini dan pada pilihan raya negeri Sarawak tahun lepas.

"Kedua-dua badan yang nyata mempunyai hubungan yang begitu akrab dengan pelobi Yahudi antarabangsa berperanan menyediakan 'operating procedure' atau gerak kerja (bagi pembangkang) untuk menghadapi pilihan raya yang akan datang.

"Wakil beberapa NGO tempatan serta parti politik juga telah dilatih di negara luar mengenai cara-cara untuk menentang kerajaan. Salah satu latihan khusus mereka ialah bagaimana untuk menimbulkan kebencian rakyat terhadap kerajaan," katanya ketika membahaskan usul Menjunjung Kasih Titah Diraja pada persidangan Dewan Rakyat di sini.

Sebuah akhbar tempatan semalam melaporkan wujud kerjasama antara PKR dan dua buah badan asing yang mempunyai kaitan Yahudi, iaitu Konrad Adeneur Foundation (KAF) dan National Democratic Institute for International Affairs (NDI), yang didedahkan oleh BN Selangor.

Zahrain, yang juga bekas anggota PKR, berharap Kementerian Dalam Negeri (KDN) tidak mengambil mudah mengenai perkara itu.

Beliau mencadangkan agar satu badan khas diwujudkan bagi menyiasat penglibatan "orang asing" dalam politik tanah air. - BERNAMA

Kerjasama dengan bangsa yahudi dibenarkan: Hadi Awang

Posted: 17 Mar 2012 04:53 AM PDT

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata kerjasama dengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkan tetapi ia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis.

"Pendekatan kita (ialah) boleh bekerjasama dan berniaga dengan bukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi ia mestilah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis ," katanya dalam sesi-soal jawab di majlis makan malam bersama Pemimpin PAS anjuran Dewan Muslimat PAS Malaysia di Shah Alam malam tadi.

Pendirian Hadi sekaligus menolak tomahan segelitir pemimpin Pas yang mengeritik hubungan dagang antara swasta Malaysia dan negera yahudi, Israel.

Turut hadir Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang juga menteri besar Kelantan.

Abdul Hadi berkata demikian ketika menjawab soalan yang dikemukakan oleh seorang pimpinan PAS yang mengajukan soalan berhubung proses perhubungan antara kerajaan PAS ataupun pakatan pembangkang untuk memisahkan hubungan perniagaan dengan bangsa Yahudi sekiranya menguasai kerajaan persekutuan suatu hari nanti.- Bernama

Tarkih PRU-13 menurut analisis BERNAMA

Posted: 17 Mar 2012 04:23 AM PDT

Bila tarikh Parlimen akan dibubarkan bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum ke-13 diadakan terus menjadi topik perbincangan dan bahan spekulasi menarik banyak pihak.

Baru-baru ini apabila Datuk Seri Najib Tun Razak membuat lawatan rasmi ke Sabah, beliau mengadakan satu perjumpaan tertutup dengan pemimpin Barisan Nasional Sabah.

Seorang pemimpin yang ditemui pemberita berkata Perdana Menteri mengingatkan bahawa pilihan raya semakin dekat.

Bagi anggota parti sama ada Umno atau parti komponen Barisan Nasional (BN), kata-kata Najib yang juga Pengerusi BN sebenarnya lebih berupa peringatan kepada jentera parti BN di Sabah dan juga negeri-negeri lain supaya bersedia untuk menghadapi pilihan raya pada bila-bila masa pun.

Namun ungkapan 'semakin dekat' itu jelas memberi isyarat pilihan raya umum bakal diadakan pada bila-bila masa dari sekarang. Bahkan dalam kalangan rakyat cakap-cakap mengenai pilihan raya umum ke-13 kini menjadi perbualan harian apatah lagi bila pemimpin negara semakin kerap turun padang ke merata pelosok negeri bertemu rakyat.

Menurut pemerhati politik ada beberapa fakta mungkin memberi petanda bahawa kemungkinan besar Parlimen dibubarkan pada Mei atau Jun, dan seterusnya dalam tempoh 60 hari selepas pembubaran satu pilihan raya umum diadakan.

Pemerhati politik menggariskan beberapa fakta kebarangkalian bagi menyokong telahan mereka bahawa Mei atau Jun bakal menyaksikan pilihan raya umum ke-13 Malaysia diadakan.

Fakta pertama ialah terungkainya kemelut gaji baru penjawat awam dengan pengumuman Najib pada 8 Mac lepas bahawa skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dibatalkan dan mengembalikan Sistem Saraan Malaysia (SSM) yang ditambah baik.

Kemelut ini sangat penting diselesaikan terlebih dahulu kerana penjawat awam bukan membabitkan jumlah yang kecil, tetapi kira-kira 1.4 juta orang di seluruh negara, yang memainkan peranan penting untuk melaksana dan menjayakan pelbagai dasar transformasi dan penambahbaikan yang dilakukan kerajaan untuk rakyat.

Fakta kedua menurut pemerhati politik adalah Perdana Menteri dan Timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin, secara mantap dan terancang menjelajah ke seluruh negara setiap hujung minggu untuk bertemu rakyat, seperti yang dijanjikan pada satu sidang akhbar sebaik Perhimpunan Agung Umno 2010 tamat.

Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan juga semakin galak mahu semua jentera pilihan raya BN khususnya Umno bergerak pada kelajuan 'gear lima' bagi menghadapi pilihan raya umum yang 'semakin dekat' ini.

Beliau dipetik sebagai berkata pilihan raya jarang-jarang melebihi empat tahun lebih, oleh itu ia mungkin tinggal satu, dua, tiga, empat atau lima bulan sahaja lagi.

Fakta bahawa pilihan raya hanya dilakukan selepas tempoh mandat kerajaan berakhir juga sangat jarang-jarang berlaku. Mandat kerajaan sekarang akan berakhir pada 28 April 2013.

Fakta ketiga, Umno juga awal-awal lagi sudah menangguhkan pemilihan parti selama 18 bulan, iaitu sehingga September 2013, dari tarikh kali terakhir diadakan pada Mac 2009, bagi mengukuhkan parti dan mengelakkan pergelutan jawatan di dalam parti demi untuk menghadapi pilihan raya umum dengan mantap dan sepadu.

Fakta keempat, yang juga petanda positif pilihan raya Mei atau Jun adalah ekonomi Malaysia berada pada kedudukan yang baik untuk meneruskan kemajuan pada 2012 seperti laporan Oxford Business Group (OBG), firma penerbitan, penyelidikan dan perundingan risikan ekonomi global.

Laporan itu menunjukkan pelaburan langsung asing (FDI) Malaysia meningkat, inflasi terkawal dan sektor kewangan teguh. Menurut laporan itu hasil prestasi kukuh di kebanyakan sektor ekonomi dalam tempoh 12 bulan lalu, Malaysia dijangka dapat mencapai prestasi lebih baik dalam 2012.

Fakta seterusnya tertumpu kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang dilihat banyak pemerhati sebagai telah memberi bayangan Parlimen mungkin dibubarkan seawal Mei 2012 bagi membolehkan pilihan raya umum ke-13 diadakan.

Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata Perdana Menteri tidak mungkin membubarkan Parlimen dalam masa terdekat kerana Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen Berhubung Dengan Penambahbaikkan Proses Pilihan Raya hanya dijangka selesai mengemukakan semua cadangannya ke Dewan Rakyat pada April.

Sebagai persediaan awal, SPR sudah menjelajah ke seluruh negara untuk memberi taklimat kepada para petugas pilihan raya.

Seorang petugas yang dilantik SPR memberitahu Bernama bahawa pegawai SPR menyatakan sekiranya pilihan raya tidak diadakan dalam masa terdekat, satu lagi taklimat akan diberikan untuk melancarkan operasi dalam sistem pilihan raya kelak.

Pemimpin parti-parti politik terutamanya pembangkang dilihat sudah lama bersedia untuk menghadapi pilihan raya umum.

Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub berkata masa terbaik untuk mengadakan pilihan raya umum ke-13 ialah awal Jun pada cuti sekolah.

"Ini kerana perbahasan Parlimen kali ini akan membentangkan beberapa rang undang-undang penting seperti pindaan kepada Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU), Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang memang telah dijanjikan pada persidangan kali ini," katanya.

Katanya sekiranya pilihan raya tidak diadakan Jun ini, mungkin Perdana Menteri akan menunggu sehingga tamat penggal ke-12 mandat kerajaan pada tahun depan.

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar pula berkata tiada masalah untuk mengadakan perasmian persidangan Parlimen yang baru selepas pilihan raya umum walaupun perasmian baru sahaja disempurnakan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah pada 12 Mac lepas.

"Apa sahaja yang belum habis, Rang Undang-undang yang dibentangkan, usul dan sebagainya boleh dibawa ke persidangan Dewan Rakyat pada penggal yang baru untuk dihabiskan, jadi tidak timbul masalah," katanya kepada Bernama.- Bernama

Pembunuh Zara Eleena Omar Peter- adalah kekasihnya

Posted: 16 Mar 2012 08:29 PM PDT

Barang kemas yang bernilai RM100,000 milik ibu Zara Eleena Omar Peter, 23, yang dibunuh bersama bapanya di rumahnya di Taman Kinrara, Puchong, di sini, turut dilarikan suspek dalam kejadian Ahad lalu.

Polis menemui semula sebahagian barang kemas itu yang dijual di kedai emas di Ampang manakala sebahagiannya tidak dijual kerana barang kemas tiruan.

Polis juga menemui semula kereta Perodua Kenari milik mangsa di Kedah yang dilaporkan hilang pada malam kejadian dan beberapa barangan peribadi mangsa seperti telefon bimbit.

Semua barangan itu ditemui selepas polis menahan enam lelaki berusia 19 tahun hingga 23 tahun yang juga pelajar kolej swasta di Cheras dan Ampang bermula Isnin lalu hingga kelmarin.

Suspek yang ditahan dipercayai pelajar mangsa dan belajar di kolej sama tempat mangsa mengajar.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin berkata, polis percaya kes pembunuhan berkenaan dapat diselesaikan dengan penahanan semua suspek.

Menurutnya, seorang daripada suspek dipercayai mempunyai hubungan rapat dengan mangsa dan juga pelajar kolej sama tempat mangsa mengajar.

Mohd Bakri berkata, motif pembunuhan dipercayai masalah peribadi antara mangsa dengan seorang daripada suspek yang dipercayai mempunyai hubungan rapat dengan mangsa.

"Sewaktu kejadian, tiada kesan rumah mangsa dipecah masuk dan ini menunjukkan mangsa mengenali suspek.

"Bagaimanapun bukti giat dikumpul dan daripada bukti yang diperoleh barulah motif sebenar dapat dikenalpasti dan siasatan dapat dilengkapkan," katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor, semalam.

tun faisal dot com

Posted: 17 Mar 2012 01:08 PM PDT

tun faisal dot com


[Video] @BicaraRakyat TV1: Media Sosial - Peranan dan Tanggungjawab

Posted: 16 Mar 2012 10:09 PM PDT 

Live - Pengerusi UMB Dalam Bicara Rakyat 
TV1 

Jam 9.00 malam tadi telah bersiaran secara langsung rancangan forum BICARA RAKYAT yang turut mengundang Pengerusi Unit Media Baru PPUM, TUN FAISAL ISMAIL AZIZ sebagai salah seorang panelis. Rancangan yang diantarakan oleh SAYED MUNAWAR SM MUSTAR itu turut mengundang panelis lain iaitu PROF MADYA DR ISMAIL SUALMAN dan PROF MADYA DR ABU HASSAN HASBULLAH.

BICARA RAKYAT malam tadi memfokuskan kepada topik "MEDIA SOSIAL - PERANAN & TANGGUNGJAWAB". Saksikan rakaman penuh dalam video di bawah... VIVA UMB!!


Cucu Tok Selampit

Posted: 17 Mar 2012 01:06 PM PDT

Cucu Tok Selampit


A Stunning Admission From PAS : We're Losing Malay Support

Posted: 16 Mar 2012 09:32 PM PDT

Ahead of GE13 and the prospect of a Pakatan defeat, it seems PAS is getting its excuses in early.


The party's research chief Dzulkefly Ahmad has astonishingly admitted that his party is "finding the Malay vote a big challenge". Since Pakatan will rely on PAS to maintain and expand its gains in 2008 if it is to take Putrajaya, this is the worst possible news for the opposition coalition.


Dzulkefly implausibly blames Umno scare tactics for the loss of support, accusing it of "alarmist tactics of using the threat of Christianisation against Islam". Perhaps he is referring to his own colleague Hasan "Solar-Power Bibles" Ali?


If what he really means is that Islamic voters are worried about the influence of DAP's Christian and secular forces within a Pakatan government, then he is almost certainly correct.


"Politics in Malaysia is in transition. PR will bring real Islamic governance but people don't understand it," he said.


Indeed, this Islamic governance will be a real surprise to Anwar Ibrahim, Karpal Singh and Lim Kit Siang who have repeatedly vowed to prevent PAS from imposing an Islamist agenda in a Pakatan government. The problem that Dzulkefly has unwittingly identified is that PAS's loss of influence in Pakatan is the real reason the party is losing support.


Hadi Awang is nowhere to be seen, and some have speculated that Anwar wants to weaken him and take over PAS.


The other reason of course, is that voters don't want to be governed by a party that can't govern itself. Since Hasan Ali's trouble making and expulsion we have witnessed the leadership crisis in Kedah (still unresolved under a fragile cease-fire) and the painfully visible erosion of party Hadi Awang's authority.


Not to mention Nik Aziz and his uncertainty over whether to contest a seat or not. "Shall I stay or shall I go?" could be the new Nik Aziz spiritual anthem.


Dzulkefly also blamed the decline of PAS's appeal on the government's "cash handouts to low-income households", conveniently forgetting that his party last year failed in an attempt rebrand itself as the "welfare state" party with nothing but hand-outs.


Vote-buying handouts were the centrepiece of the misguided Negara Berkebajikan strategy. Was Dzulkefly the architect of that failed PAS policy idea?


The dire premonition from a senior PAS manwas delivered at a forum entitled "Analysis of the Post GE-13 Political Direction" where Dzulkefly painted a picture of a Pakatan government with less than half its MPs Malay (as it stands exactly half of Pakatan's 76 seats are Malay). In that scenario PAS could be in power as part of a coalition but with less influence than it now has in opposition. Dzulkefly has seen the future, and it's unremittingly grim. He has no idea, really, of how grim it will be when voters consider and reflect upon the mess that is PAS today.


PAS is in critical condition and, as far as GE13 is concerned the condition could prove terminal – that's nothing new.


PAS could take a terrible beating at GE13. That seems a distinct possibility. What is new is that someone from within PAS is publicly admitting it with an election on the horizon.


What Dzulkefly seems to be doing by blaming Umno of scare tactics and admitting the weakness of PAS is getting his excuses in early so when Pakatan loses, he can at least say can say "I told you so." -thechoice.my


Published with Blogger-droid v2.0.4

waadat

Posted: 17 Mar 2012 01:03 PM PDT

waadat


Usaha Najib menipu peneroka sebelum pilihanraya

Posted: 17 Mar 2012 10:10 AM PDTDemang cukup hairan dengan PAS yang terlalu percaya dengan budak FELDA tak sedar diri yang kononnya memperjuangkan nasib peneroka.

Demang sendiri anak peneroka yang membesar di bawah terik mentari tanah Felda lantaran kurangnya pokok pelindung ketika di awal pembukaan tanah rancangan tersebut sekitar 1970an.

Demang merasai sendiri susah payah berjalan kaki merentas paya untuk ke sekolah dek kerana inginkan jalan pintas yang lebih dekat.

Demang dan kawan-kawan berendam dalam sungai, meredah belukar mengutip buah rotan dan menyusup di padang lalang kerana itulah sahaja keseronokan kami.

Hari ini, setelah lebih 30 tahun berlalu negara sudah mengalami terlalu banyak perubahan ekoran kemajuan pesat dunia.

Pertambahan penduduk dunia sekaligus meningkatkan permintaan terhadap bahan mentah.

Justeru ini adalah satu kesempatan untuk Felda memasuki fasa baru dan merebut peluang yang ada.

Peluang bukan sekadar ditunggu bahkan perlu dicipta. Justeru Felda kini sedang melangkah ke persada antarabangsa membuka ladang-ladang di serata dunia seperti Myamar, Indonesia, India, sehingga ke Afrika.

Pengalaman Petronas menakluki dunia akan dituruti melalui sektor perladangan pula.

Namun kenapa usaha ini hendak disabotaj dengan pelbagai alasan negatif seolah kerajaan itu tidak ada kerja lain selain daripada hendak menipu peneroka? Apa untungnya Najib untuk menipu peneroka yang akan menjadi pengundi beliau?

Siapa yang pernah mengenali secara dekat Mazlan Aliman pasti tahu apa 'jasa' budak haprak itu di Felda dulu.

Busuk, bro!

posted from Bloggeroid

Khalid disuruh pecat setpol

Posted: 17 Mar 2012 02:56 AM PDT

Kelam kabut + kacau bilau + huru hara dsb.

Inilah akibat perjuangan tanpa asas yang jelas.

http://medan-info-kita.blogspot.com/2012/03/bocor-dari-pejabat-khalid-gagap-faekah.html?m=1

posted from Bloggeroid

Beza yahudi dengan zionist

Posted: 16 Mar 2012 11:01 PM PDTPresiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, kerjasama dengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkan tetapi ia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis.

"Pendekatan kita (ialah) boleh bekerjasama dan berniaga dengan bukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi ia mestilah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis ," katanya dalam sesi soal jawab pada majlis makan malam bersama Pemimpin Pas anjuran Dewan Muslimat Pas Malaysia di sini, malam tadi.

Abdul Hadi berkata demikian ketika menjawab soalan yang dikemukakan oleh seorang pimpinan Pas yang mengajukan soalan berhubung proses perhubungan antara kerajaan Pas ataupun pakatan pembangkang untuk memisahkan hubungan perniagaan dengan bangsa Yahudi sekiranya menguasai kerajaan persekutuan suatu hari nanti.

Demang nak tanya, apa beza Yahudi dengan Zionist?

Yahudi adalah bangsanya manakala zionist adalah perjuangan mereka.

Jika demikian kita perlu siasat adakah si yahudi yang kita berurusan tersebut ada link dengan zionist.

Perlu dicatat di sini bahawa zionist bukan badan perniaagaan tetapi bagaimana mereka memperolehi dana bagi membiayai perjuangan?

Toksah nak kaleh la Pok Di.

posted from Bloggeroid

PEJUANG BANGSA

Posted: 17 Mar 2012 11:19 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Anak Melayu pertama jadi tauke minyak di Kazakhstan

Posted: 17 Mar 2012 10:20 AM PDT
 Melihat beliau berselipar di dalam pejabat milik sendiri dan lebih selesa memakai baju kemeja lengan panjang tanpa bertali leher, mengingatkan saya kepada mentornya, Tun Daim Zainuddin.

Ternyata Tan Sri Halim Saad, bekas orang kuat Kumpulan Renong kini jauh berbeza sekali berbanding pada satu ketika dahulu.

Menurut Halim, beliau lebih senang berkeadaan low profile dan menafikan pandangan sesetengah pihak bahawa beliau 'merajuk' untuk bergiat dalam dunia korporat tempatan.

"Mana ada saya merajuk, saya hanya low profile sahaja dan saya lebih senang begini.

"Saya masih berniaga kecil-kecilan,'' katanya dengan cukup merendah diri kepada Utusan Malaysia dalam pertemuan di pejabatnya di sini.
Namun begitu, perniagaan beliau masih bukan 'kecil-kecil anak' kerana Halim kini merupakan rakyat Malaysia pertama memiliki medan minyak di Kazakhstan.

Berbeza di Malaysia dan negara-negara lain di dunia, di negara tersebut, sumber hasil bumi adalah milik sesiapa sahaja yang mempunyai wang dan peluang.

Halim melalui syarikat miliknya Markmore Sdn. Bhd. menjadikan sektor minyak dan gas serta makanan, sebagai sasaran tumpuan perniagaannya terutamanya di luar negara.

Kesibukannya mengurus perniagaan menyebabkan ramai yang menyangka kehadiran sekali sekala dalam arena korporat tempatan sebagai satu kemunculan semula.

Halim berkata, berniaga di luar negara lebih mudah berbanding di Malaysia kerana di sini perlu bersaing dengan syarikat-syarikat milik kerajaan (GLC).

Sambil berseloroh, bekas Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Renong Bhd. itu berkata: "Perniagaan saya bukan besar pun, tidak seperti Petronas untuk bersaing dengan GLC, nanti sukar bagi perniagaan saya hidup."

Beliau mengakui bahawa sungguhpun sukar untuk memulakan perniagaan di luar negara tetapi perkara berkenaan tidak mematahkan semangatnya.

"Saya adalah seorang yang akan berusaha sekiranya berkehendakkan sesuatu. Saya akan cuba sehingga dapat.

"Dan, saya sudah berjaya membuktikan bahawa saya menjadi rakyat Malaysia pertama memiliki medan minyak di Kazakhstan," kata Halim yang mempunyai pemegang-pemegang saham dan orang kanan yang cukup berkaliber tetapi kurang dikenali di dalam negara.

Ditanya tentang detik awal pembabitannya di negara yang memiliki rizab minyak ke-11 terbesar di dunia, Halim berkata, ia mengambil masa setahun untuk mendapatkan konsesi medan minyak di Rakushechnoye yang memiliki 47 telaga.

Kini medan minyak atas darat itu berjaya mengeluarkan 1,000 tong sehari dan ia dijangka meningkat kepada 3,000 tong sehari dalam masa lapan tahun.

Lebih mengagumkan beliau berjaya bertapak di negara asing itu tanpa bantuan pembiayaan mana-mana bank, sebaliknya dengan usaha sendiri.

"Mana ada bank asing mahu memberikan pinjaman kepada saya kerana mereka tidak mengenali siapa itu Halim Saad.

"Saya pergi ke sana dengan bawa kad kredit sahaja,'' ujar tokoh korporat yang sudah mencecah 58 tahun sambil tersenyum penuh makna.

Namun kepayahan yang dilalui itu berbaloi kerana beliau kini sedang mengintai peluang untuk menguasai sebahagian besar telaga minyak di Kazakhstan.

Menurut Halim, selain minyak dan gas, beliau juga teruja dalam perniagaan makanan dan kini sudah membeli tanah seluas sejuta hektar di Kemboja, membabitkan pelaburan RM1 bilion.

"Tanah itu akan dijadikan pusat tanaman makanan seperti jagung, kopi, getah, soya dan tebu. Hasilnya nanti akan dibawa semula ke Malaysia,'' katanya.

Jelasnya, perniagaan makanan mempunyai prospek cukup baik dan atas alasan itu beliau meneroka bidang tersebut.

Ketika ditanya tentang kegagalannya memiliki QSR Brands Bhd. pada 2010 sehingga mendorong beliau beralih kepada perniagaan tani, dengan nada selamba beliau berkata: "Sudah tiada rezeki di situ (QSR), tapi kita boleh cuba yang lain."Komen GPB 

Siapa kata orang Melayu yang boleh maju dan bersaing dengan bangsa lain di dunia ...sekarang terbukti sudah ada anak Melayu jadi tauke Minyak di negara asing ..

Kalau beliau buka syarikat minyak di Malaysia , nanti pembangkang celaka ini tuduh ini kroni UMNO la

Nah.. sekarang TS Halim Saad berjaya walaupun mencari rezeki  di negara asing ..

Guan Eng lupa apa dicakapnya, arahkan orang lain untuk jawab !

Posted: 17 Mar 2012 05:02 AM PDTKelmarin di dalam akhbar Sinar Harian , KP UMNO P.Pinang  Ir Shaik Hussein mendedahkan bahawa Guan Eng dalam satu majlis telah mengeluarkan kenyataan bahawa kerajaan DAP hanya memerlukan 90 % pengundi Cina dan 40 % pengundi Melayu untuk menang di PRU 13 tanpa menyebut pengundi kaum India .

Lebih mengejutkan lagi , beliau juga mendakwa di dalam majlis tersebut tidak dihadiri 3 wakil rakyat kerajaan DAP dari kaum India .

" Adakah mereka semua berasa kecewa keranan Guan Eng tidak dapat membela kaum India yang membuatkan ketiga-tiga wakil rakyat itu kecewa ?  


Malah dikuatkan lagi dengan ucapan Guan Eng yang hanya memerlukan undi kaum Cina dan Melayu sahaja, adakah dia sudah tidak mahu sokongan kaum India ?' katanya kepada Sinar Harian 


kenyataan Ir Shaik Hussein di SH  ..


Hari ini yang kelakar tu bila baca di Sinar Harian ,   orang kanannya Zairil  yang ditugaskan  menjawab bagi pihak bos.

 Lu mahu lari ka apek ?? Sendiri cakap lepas itu suruh budak suruhan jawab ...haha
Seperti biasa la kenyataan jurucakap rasmi   regim DAP yang terkenal dengan sifat rasis dan ultra kiasunya melabel terus Ir Shaik Hussein cuba mengapi-apikan sentimen perkauman khususnya dikalangan kaum India .

Kepada orang kanan Guan Eng iaitu si Zairil , GPB cabar kalau betul ini satu fitnah tolong tunjuk bukti video ucapan Guan Eng di majlis berkenaan. Jangan dok buat kenyataan transkrip seperti ini kerana siapa pun boleh buat last minutes untuk nak tipu.


Persoalannya di sini ,  kenapa  orang yang bercakap itu   sendiri tak berani jawab tiba -tiba yang lain disuruh jelaskan ??

Ah Beng lu sudah lupa ka apa lu cakap ?? Itu la selalu label orang lain sebagai orang tua ...sekarang lu sendiri sudah nyanyok dan tak ingat apa lu cakap ...

Jika benar dakwaan Ir Shaik Hussein apa yang diungkapkan oleh ketua menteri celaka ini , maka jelasnya kaum India akan terus dipinggirkan oleh kerajaan regim DAP termasuk  sekali  majoriti Melayu 60 % .

Pembohongan Anwar tentang UMNO tak iktiraf Hamas kantoi !

Posted: 17 Mar 2012 03:44 AM PDTKunjungan hormat delegasi Hamas yang diketuai oleh Osama Hamdan selaku Ketua Bahagian Hubungan Antarabangsa Hamas kepada Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor di Ibu Pejabat UMNO, petang tadi secara tidak langsung telah menjawab tohmahan pembangkang selama ini.
Semalam, di Parlimen isu sokongan kepada Israel dibangkitkan dan UMNO/Barisan Nasional (BN) telah dituduh tidak mengiktiraf perjuangan Hamas dan gagal menjalin hubungan dengan pihak terbabit.

"UMNO sentiasa menyokong perjuangan Hamas dalam menentang keganasan dan memastikan kemerdekaan rakyat Palestin dan tuduhan pembangkang terhadap kerajaan sengaja diada-adakan bagi menimbulkan persepsi kononnya UMNO dan BN tidak berbuat demikian," jelas Tengku Adnan.

Dalam pertemuan tersebut, beliau telah meminta agar Hamas dan Fatah dapat mengenepikan idealogi masing-masing dan bersatu dalam menentang keganasan yang dilakukan oleh Israel.

"Kami sentiasa mendoakan kesejahteraan dan keselamatan saudara-saudara Islam kami di Palestin dan berharap agar Hamas dan Fatah dapat bersatu kerana apabila berpecah, pelbagai kekacauan boleh berlaku dan anasir-anasir luar akan mudah mengambil kesempatan.

"Di Malaysia juga, kita percaya pada kesatuan dan ia diaplikasikan dengan menyatukan pelbagai kaum, pelbagai etnik yang berbeza budaya dan agama bagi memastikan keamanan negara terpelihara," katanya.

Terang Tengku Adnan lagi, situasi politik tempatan turut dikaitkan dengan keadaan di peringkat antarabangsa termasuklah hubungan dengan Hamas dan manipulasi pembangkang terhadap Israel sendiri.

"Ketua pembangkang sendiri iaitu Anwar Ibrahim pernah bersama-sama dalam UMNO dan tahu mengenai gerak kerja kita tetapi dia sendiri boleh melemparkan tuduhan sedangkan kerajaan Malaysia sentiasa menolak keganasan dan menyokong perjuangan rakyat Palestin," katanya.

Timbalan Presiden PKR juga dilaporkan berkata bahawa keengganan UMNO untuk mengiktiraf Hamas sekali gus menafikan suara dan aspirasi rakyat Palestin, namun dengan kunjungan tersebut telah terbukti bahawa dakwaannya adalah tidak benar.

Dalam ucapan balasnya, Osama memaklumkan rasa penghargaan terhadap kerajaan Malaysia dan UMNO yang sentiasa memberikan sokongan padu kepada rakyat Palestin.

"Alhamdulillah, negara-negara Islam termasuklah Malaysia memberi sokongan terhadap perjuangan rakyat Palestin dan ini secara tidak langsung memberi kekuatan kepada kami," katanya.

Turut serta dalam kunjungan hormat seramai enam orang ini adalah Pengerusi Badan Kebudayaan Palestin di Malaysia, Mohamad Husin. – MediaUMN

Pejabat komrad baru siap dibina , yang lama dituduh UMNO bakar !

Posted: 17 Mar 2012 02:07 AM PDT


Memang celaka puak-puak parti rasis dan chauvinis DAP ini . Dulu semasa pejabat buruk DAP di Jalan Telepon dibakar , dituduhnya UMNO yang lakukan bagi menutup isu larangan  bacaan Al Quran waktu Subuh yang heboh ketika itu .

Hari ini pejabat komrad DAP yang baru megah dibina di P.Pinang . Pejabat lama kononnya dibakar dituduhnya   Melayu lakukan   sebagai senjata untuk cetuskan sentimen  perkauman .

Korang dah tengok gambar ibu pejabat DAP kan? Hah! ingat lagi tak kes Lim Guan Eng lidah biawak bercabang tuduh Umno bakar ibu pejabat DAP? Sedangkan ibu pejabat terletak di Jalan Rangoon dan menurut saksi pejabat buruk tersebut dibakar oleh seorang lelaki cina.
Meh kita flashback.

Pisau pernah menulis bahawa sebenarnya DAP lah yang sendiri membakar pejabat mereka di Jalan Telepon:Klik sini.DAP penuh dengan tipu daya awal awal lagi telah menuduh Umno dan ekstremis Islam telah membakar "ibu pejabat DAP Penang"


Kemudian di seluruh negara DAP telah menyebarkan api kebencian kononnya mereka teranaiya oleh tentangan ekstremis melayu Yang Rasis!

Ini gambaran persepsi yang cuba diterapkan.

Anda nak tahu kebenaran di sebalik kejadian kebakaran pada minggu lepas?
Ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri Pulau Pinang memerangkap Setiausaha Agung DAP bukan saja berbohong kepada seluruh rakyat Malaysia malah beliau turut berbohong kepada penyokong partinya sendiri

Ahli DAP dan haprak pakatan harus tahu lidah biawak berbohong dan media haprak turut terlibat membuat fitnah. Di Depan ahli DAP lidah biawak kata insiden bakar pejabat dap di Jalan Telepon pada 18 ogos adalah kerana iri hati dan bertujuan membakar sentimen perkauman.

Haram jadah ni tak bagi tau bahawa ada saksi nampak Pejabat Dap tu di bakar oleh lelaki cina Dan dia tak bagitau pejabat Dap dah pindah ke Jalan Rangoon!Mana yang dikatakan ibu pejabat Dap dibakar?

Siapa yang tipu dan nak cetuskan sentimen perkauman!


DRAMA GUAN ENG KANTOI. Anda boleh ke Jalan Telepon tanya jiran disekitar kawasan tersebut,semua orang tahu yang membakar pejabat dap adalah seorang lelaki CINA.!


sumber :   http://www.pisau.net

Tok Mat tibai PAS dan Dap bisu PKR terima bantuan NGO Yahudi

Posted: 16 Mar 2012 10:13 PM PDT
Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan membidas tindakan PAS dan DAP yang terus membisu berhubung dakwaan kononnya wujud kerjasama antara Parti Keadilan Nasional (PKR) dan dua badan asing berkaitan Yahudi. Beliau berkata sehingga kini pemimpin kedua-dua parti itu masih menyepi dan belum mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung isu berkenaan.

"Kita tidak terperanjat dengan apa yang berlaku tetapi kita hendak dengar pandangan daripada rakan kongsi (PKR).. PAS dan DAP," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Ceramah Perdana di sini, malam tadi.

Sebuah akhbar tempatan baru-baru ini melaporkan wujud kerjasama antara PKR dan dua buah badan asing yang mempunyai kaitan Yahudi, iaitu Konrad Adeneur Foundation (KAF) dan National Democratic Institute for International Affairs (NDI), yang didedahkan oleh BN Selangor.


Beliau berkata sekiranya dakwaan itu benar, ia adalah satu perkara besar yang perlu diberi perhatian dan disiasat. Ahmad Maslan turut menyifatkan pakatan pembangkang sebagai pakatan yang rapuh umpama 'perkahwinan sementara'. "Pada pandangan saya pemimpin-pemimpin PAS kalau bukan kerana pilihan raya mereka mungkin mengkaji semula hubungan dengan PKR dan DAP tetapi hanya kerana pilihan raya mereka terpaksa (bersama)," katanya. - Bernama

- Posted using BlogPress from my iPad

PAS tak akan kerjasama dengan Yahudi Zionis seperti PKR ?

Posted: 16 Mar 2012 08:27 PM PDTPas tidak akan menjalinkan kerjasama dengan negara yang mengamalkan kefahaman zionis jika diberikan mandat dalam menawan Putrajaya.Pendirian itu disampaikan presidennya, Datuk Hadi Awang, yang menegaskan bahawa terdapat perbezaan antara Yahudi dan Yahudi Zionis.

Beliau turut memberi contoh masyarakat Yahudi ketika ini adalah seperti bangsa Cina dan India yang ada di negara.Berbeza pula dengan Yahudi Zionis yang mengamalkan sifat zalim tanpa mengambil kira kepentingan bangsa atau negara lain.

"Yahudi satu bangsa zionis kefahaman, kita menolak zionis. Zionis ialah kefahaman anarki Yahudi yang menganggap bangsa Yahudi bangsa yang mulia dan menganggap bangsa lain adalah binatang. (Manakala) bangsa Yahudi kita boleh bekerjasama kerana nabi juga menjalankan kerjasama bersama mereka. Kita boleh berniaga dengan mereka tapi dengan zionis tak boleh."

Beliau berkata demikian bagi menjawab soalan daripada tetamu yang hadir semasa sesi dialog dalam majlis makan malam bersama pemimpin bagi mengutip dana untuk menghadapi pilihan raya umum ke-13 yang diadakan di Shah Alam Convention Centre malam tadi.

Bulan lalu Pas dihambat oleh isu Israel ekoran kenyataan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mengiktiraf negara Israel dan menidakkan perjuangan rakyat Palestin untuk membebaskan tanah airnya daripada cengkaman Israel yang zalim itu.

Namun perkara tersebut seolah-olah dianggap 'selesai' selepas Nik Aziz mengadakan perjumpaan bersama Anwar dan menganggap laporan akhbar Wall Street Journal (WSJ) itu telah dimanipulasi oleh media tempatan.

Selepas itu pula timbul surat bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad kepada tiga Perdana Menteri Israel, namun perkara itu gagal dimanipulasikan oleh pembangkang demi kepentingan politik mereka.

Dalam pada itu beliau turut memberitahu bahawa Pas tidak mempunyai masalah untuk menerima pemimpin bukan Islam untuk menyandang jawatan dalam mana-mana kerajaan di bawah Pakatan Rakyat asalkan mereka memahami dasar yang dibawa Pas.

"Oleh itu dewan ulama kita (Pas) telah buat keputusan untuk meletakkan calon bukan Islam dalam pilihan raya akan datang."

Ujarnya orang bukan Melayu kini terbuka dan dapat menerima parti itu untuk memimpin mereka yang percaya terhadap dasar yang diperjuangkan Pas.

Majlis tersebut turut dihadiri oleh Menteri Besar Kelantan Datuk Seri Nik Aziz Nik Mat, Ketua Dewan Muslimat Pas Zailah Mohd Yusof, Timbalan Dewan Muslimat Pas Dr Mariah Mahmud dan pimpinan Pas pusat yang lain.

Pendedahan Rahimi buktikan tindak tanduk Anwar bahayakan keselamatan negara ?

Posted: 16 Mar 2012 05:07 PM PDTPENDEDAHAN Rahimi Osman, bekas pembantu Anwar Ibrahim selama tiga tahun mengenai campur tangan berbentuk dana asing dalam politik dan pilihan raya di Malaysia adalah sesuatu yang amat serius. Dia menyatakan sejak 2007, surat yang ditulis kepada Presiden National Endowmwnt for Democracy (NED), Carl Creshman dan George Soros adalah benar.

Kata Rahimi , badan perisikan antarabangsa turut menghantar lima utusan khas bagi membantu pembangkang. Bermula 2007 seorang warganegara Amerika Syarikat, Aasil Kazi Ahmad dibayar sehingga AS$30,000 sebulan dan dia yang dibantu oleh tiga lagi lelaki asing merangka gerak kerja, perang saraf serta latihan kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) termasuk bagaimana maklumat dalam sistem Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) diceroboh.

''Aasil Kazi ialah utusan khas yang dikirim oleh agensi perisikan antarabangsa tersebut bagi membantu menjayakan misi menabalkan Anwar sebagai Perdana Menteri.

''Rancangan besar pihak asing turut menyalurkan dana dalam jumlah mencecah beratus-ratus juta dolar Amerika. Hasil dana tersebut membolehkan Anwar membayar wang deposit kepada semua calon PKR dan Rahimi bertanggungjawab memasukkan wang tersebut ke dalam akaun calon masing-masing,'' dakwa Rahimi.

Mengenali tugas Rahimi di pejabat Anwar suatu ketika dulu, memang dia tahu apa yang berlaku kepada Anwar. Sebab itu kenyataan detailnya dalam AIDC News yang pernah penulis baca membayangkan lebih daripada itu termasuk soal moral dan hubungan baiknya dengan Saiful.

Rahimi tahu apa yang berlaku kepada Mohd. Saiful Bukhari Azlan, kerana dia yang memperkenalkan Mohd. Saiful kepada Anwar dan Mohd. Saiful memberitahu kepadanya apa yang terjadi antaranya dengan Anwar.

Bila Rahimi 'ditahan' suatu ketika di Hotel Quality, Shah Alam selama beberapa hari atas arahan Anwar tentu ada sesuatu yang tak kena kerana Mohd. Saiful sudah membuat aduan polis kerana kesnya.

Apabila Rahimi disuruh membuat Akuan Bersumpah palsu mengenai sesuatu ia menimbulkan syak yang tinggi mengapa ia berlaku.

Apa yang didedahkan oleh Rahimi menyentuh keselamatan negara secara langsung. Kalau ia berlaku pada 2007/2008 sewaktu Pilihan Raya Ke-12, seperti dakwaan Rahimi, sudah tentu ia boleh berlaku semula pada Pilihan Raya Umum Ke- 13 yang bakal menjelang.

Hubungan Anwar dengan agen-agen berkenaan bukan bersifat hubungan diplomatik atau kerajaan dengan kerajaan tetapi ia adalah hubungan jauh dari itu.

Kalau George Soros yang dianggap oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai penyangak mata wang yang merosakkan ekonomi sesebuah negara mengapa pula Anwar berkawan dan menulis surat kepada Soros. Untuk maksud apa Anwar berbuat demikian. Apakah Anwar mempunyai maksud udang di sebalik batu?

Pada hemat penulis, kerajaan dan pihak keselamatan negara harus bertindak tegas dan cepat supaya maruah negara tidak menjadi rosak dan politik negara menjadi kucar-kacir akibat campur tangan politik dan dana asing yang boleh menjahanamkan keselamatan dan kestabilan negara.

Rahimi harus dipanggil untuk mendapatkan maklumat yang lengkap kerana beliau tidak akan berani berkata sesuatu sekira di tangannya tidak ada bukti.

Peruntukan undang-undang mengenai keselamatan negara harus digunakan dengan adil supaya agen-agen perosak keselamatan negara dapat dibanteras sebelum ia bermaharajalela.

Kuasa-kuasa luar yang berkepentingan memang amat suka menggunakan tokoh-tokoh berkepentingan untuk niatnya sendiri. Kejatuhan sesebuah negara pada masa lalu terdapat hubungan dengan agensi asing yang menyalurkan maklumat yang dibocori dan dana yang banyak untuk menjatuhkan sesebuah kerajaan atau nama demokrasi dan menghormati hak asasi manusia.

Slogan ini dijadikan alasan hingga menyebabkan kerajaan berubah dan kuasa asing akan menjadikan tokoh yang berkaitan sebagai boneka untuk mengikuti telunjuk kuasa asing tersebut.

Isu Anwar dengan kuasa asing yang dipaparkan di media perdana dan media baru semakin menjadi-jadi. Anwar tidak pula menafikannya dan tidak pula mahu menyaman media perdana tersebut.

Tuntutan Majlis Syura Pas supaya Anwar menyaman Wall Street Journal kerana kenyataannya mengenai sokongan Anwar terhadap keselamatan negara Israel juga tidak dipedulikan.

Anwar bercita-cita besar untuk sampai ke Putrajaya selepas PRU-13 yang bakal menjelang. Anwar semakin pupus kredibilitinya dan tidak menghiraukan pandangan banyak pihak tentang apa yang telah berlaku dan apa yang sedang dilakukannya.

Faham pluralisme, librealisme yang cuba dikembangkannya, kenyataannya mengenai LGBT yang dikecam oleh banyak pihak, isu moral yang masih belum selesai ditambah pula hubung-kaitnya dengan agensi asing yang kontroversi semacam bukan isu baginya.

Dalam kalangan pengikut tegarnya walaupun ramai sudah meninggalkannya dan partinya, namun terdapat sebilangan pengikut tegar yang menghadapi sindrom "mental-block', tidak mahu mendengar pandangan orang lain, memiliki kemampuan menganalisis secara ilmiah juga tidak dapat melakukannya, kalangan yang menganggap Anwar itu "maksum" sehingga kebenaran tidak ada pada orang lain, hanya ada pada Anwar.

Sebab itu pendedahan Rahimi menambah lagi bukti tentang siapa Anwar sebenarnya. Terlalu banyak yang didedahkan oleh Raja Petra Kamaruddin dalam blognya, Chandra Muzaffar dalam kenyataannya, Datuk S. Nalakaruppan dalam dakwaanya, Datuk Zulkifli Noordin dalam analisisnya dan Ummi Hafilda dalam ceramahnya, Ezam Mohd. Nor dalam pengalamannya dan ramai lagi.

Orang yang dinyatakan itu semuanya ialah kerabat Anwar suatu ketika dulu. Mereka tidak saja pernah menjadi pengikut dan pengagum Anwar tetapi sangat dekat dengan perjuangan Anwar.

Kalau mengatakan mereka ini dibeli oleh pihak lain kerana sesuatu maksud apabila meninggalkan Anwar, tidak ada pula bukti yang ditunjukkan. Ia hanya sekadar dakwaan seperti dakwaan beliau bahawa kes Anwar- Saiful adalah suatu konspirasi.

Anwar nampaknya sedang melatih orang baru yang masih belum tahu siapa sebenarnya Anwar. Orang ABIM dalam PKR sudah tidak ramai. Tinggal Dr. Mohd. Nor Manuty dan beberapa lain. Musatafa Kamil Ayub yang tewas dengan Azmin Ali semacam menarik diri. Pengorbanan Mustafa Kamil sangat tinggi dalam PKR tetapi kerana Azmin, Mustafa Kamil terpinggir malah peranannya di PKR Perak pun semacam tidak ada lagi.

Begitulah nasib kawan-kawan Anwar. Belum habis manis sepah dibuang. Kalau itu boleh berlaku kepada kawan lama ia juga akan berlaku kepada kawan-kawan baru Anwar yang masih hingus dalam sepak terajang politik dan masih tidak kenal Anwar lagi.

Suatu ketika nanti mereka akan menjadi orang tidak perlu kerana akan ada orang lain yang sudi pula membantu Anwar. Itulah taktik Anwar memcatur langkah politiknya untuk sampai ke Putrajaya.

Oleh itu pendedahan Rahimi harus menjadi pembuka mata kepada rakyat supaya lebih peka mengenai Anwar dan kaitannya dengan agensi asing yang mempunyai kepentingan politik dan kuasa bagi negara kita.

Rakyat Malaysia sudah tentu tidak rela politik demokrasinya dipercaturkan oleh pihak lain sehingga kepimpinan negara ini adalah di bawah telunjuk kuasa asing.

Keris Pusaka Melayu

Posted: 17 Mar 2012 11:10 AM PDT

Keris Pusaka Melayu


Edisi Lawak – KEMBAR DUA TIGA EMPAT DAN SEVEN ELEVEN

Posted: 17 Mar 2012 03:49 AM PDT

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka…Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, "Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.""Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas," kata lelaki yang pertama dengan riangnya.

Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, "Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!""Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.

Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, "Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat" kata jururawat itu dengan tenang."Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel," kata lelaki ketiga dengan gembira.

Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya, "Apakah yang merunsingkan awak?"Dengan perasaan gelisah dia menjawab "Saya bekerja di Seven Eleven."


DIMENSI

Posted: 17 Mar 2012 11:05 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Terbukti pasrael pun iktiraf yahudi

Posted: 17 Mar 2012 01:22 AM PDT


kehkehkeh pasrael ni mmg ske bikin lawak hujung minggu. minggu lepas wally slipau nak jadi artis. minggu ni hj hadi pun teringin nak jadi artis gak. terkini hj hadi terpakse kuar fatwa baru bagi membolehkan orang islam berdagang dengan yahudi sedangkan sebelum ni mereka lah pihak yang  menentang keras jika malaysia berurusan dengan syarikat yang berkaitan dengan yahudi.

hj hadi mengulas sedemikian jika pakatan berjaya mengambil alih tampuk pemerintahan!.ini bermakna pasrael cakap tak serupa bikin. mereka menentang kerajaan kerana haram bagi BN berurusan dengan pihak2 yang ada kaitan dgn syarikat yahudi tapi sebaliknya HALAL bagi mereka jika bekuasa!

utusan malaysiaku sayang


persoalan seterusnya..bagaimana pasrael dapat membezakan syarikat mana yang menyokong zionis? bukankah ada baiknya jika hj hadi mengenal pasti terlebih dulu penyokong2 zionis tegar di antara rakan2 pakatan haramnya yang sebelum ni kuat mempertahankan keselamatan israel sebelum bercita2 nak ke putrajaya huhuhuhu

Sungguhka

Posted: 17 Mar 2012 09:50 AM PDT

Sungguhka


PAS Takut Peneroka Untung, Takut BN Semakin Kukuh di Felda.

Posted: 16 Mar 2012 10:00 PM PDT

Anwar Snubs RPK In WikiLeaks Forum.......?

Posted: 16 Mar 2012 12:30 PM PDT

IPOHMALAY

Posted: 17 Mar 2012 09:11 AM PDT

IPOHMALAY


Isu Malaysia Hantar Pulang Penghina Nabi Kecoh Di Indonesia

Posted: 13 Feb 2012 11:28 PM PST


Dikecam Soal Deportasi Penghina Nabi Muhammad, Malaysia Membela Diri
Rita Uli Hutapea - detikNews
Senin, 13/02/2012 16:54 WIB

Kuala Lumpur - Pemerintah Malaysia dikecam sejumlah pihak karena mendeportasi jurnalis Arab Saudi yang terancam hukuman mati karena menghina Nabi Muhammad lewat Twitter. Namun pemerintah Malaysia membela keputusannya itu. Ditegaskan bahwa Malaysia bukan tempat persembunyian bagi para buronan.

"Jangan lihat Malaysia sebagai negara transit yang aman atau tempat persembunyian bagi mereka yang diburu oleh negara asal mereka," tegas Menteri Dalam Negeri Malaysia Hishammuddin Hussein pada konferensi pers di Kuala Lumpur.

"Saya tak akan berkompromi. Jangan pikir Anda bisa datang dan keluar Malaysia begitu saja. Jangan pernah memandang Malaysia sebagai negara transit yang aman," imbuhnya seperti dilansir AFP, Senin (13/2/2012).

Hamza Kashgari, jurnalis Saudi tersebut, ditahan di Malaysia setelah kabur dari negaranya. Pria tersebut ditangkap setibanya di Malaysia. Pemuda berumur 23 tahun itu pergi meninggalkan Saudi karena khawatir akan keselamatan dirinya usai menuai kemarahan publik lewat kicauannya di Twitter.

Postingannya di Twitter, yang bertepatan dengan Hari Maulud Nabi belum lama ini, dianggap menghina Nabi Muhammad. "Saya mengasihi hal-hal tentang Anda dan saya membenci hal-hal tentang Anda dan ada banyak yang tidak saya mengerti tentang Anda. Saya tak akan berdoa untuk Anda," demikian kicauan Kashgari.

Di Saudi, tindakan menghina Nabi Muhammad bisa diancam dengan hukuman pancung.

Kelompok-kelompok HAM sebelumnya mencetuskan, mendeportasi Kashgari sama dengan menghukum mati. Malaysia pun sempat didesak untuk membebaskan Kashgari. Namun pria muda itu dipulangkan ke negeri asalnya pada Minggu, 12 Februari lalu.

Malaysia tak memiliki perjanjian ekstradisi resmi dengan Saudi. Tak ayal, deportasi itu pun menuai kecaman dari kelompok-kelompok HAM.

Organisasi Human Rights Watch mencetuskan, deportasi itu merupakan kegagalan pemerintah Malaysia untuk menghormati hak-hak standad manusia. "Dan jika dia menghadapi eksekusi di Arab Saudi, berarti tangan pemerintah Malaysia akan berlumuran darah," tegas Human Rights Watch.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 17 Mar 2012 07:10 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


TERKINI.!!! - PRU 13 akan diadakan pada 3 Jun ??

Posted: 16 Mar 2012 11:32 AM PDT

16/3/2012 - Kerajaan Pusat sedang mempertimbangkan kemungkinan mengadakan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) pada Mei atau Jun ini, lapor Bloomberg hari ini.

Dengan memetik empat sumber yang tidak mahu namanya didedahkan, Bloomberg melaporkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijadual bercakap di hadapan sekitar 4,000 orang kakitangan Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, khususnya dari Jabatan Penerangan, yang akan membantu menyelia perjalanan pilihan raya yang akan dikendalikan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Salah satu tarikh yang disyorkan ialah 3 Jun, demikian menurut tiga pegawai dipetik laporan portal Bloomberg.

"Kesemua petanda menuju ke arah pilihan raya pada akhir Mei atau awal Jun ini," kata Ong Kian Ming, penganalisis politik dari UCSI.

"Ia adalah masa yang sesuai bagi Najib," katanya.

Kian Ming juga berkata, "jika beliau menunggu lebih lama, skandal-skandal lain akan muncul."

Sehubungan itu katanya, jika keadaan sedemikian wujud, ia sudah pasti akan menjejaskan segala 'suasana mesra' BN yang wujud sekarang, yang antara lain disumbangkan oleh pengagihan bantuan dijanjikan dalam Bajet 2012.

Dalam kenyataan kepada Sinar Harian Online awal minggu ini, Timbalan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata, pada pandangan beliau tempoh yang sesuai yang ada sebelum sesi Parlimen Julai ini ialah dua minggu pertama Mei dan dua minggu kedua Jun.

Kisah Amir Mendapat Perhatian

Posted: 16 Mar 2012 10:33 AM PDT


KUALA SELANGOR: "Saya akan mulakan hidup baru dengan emak di sini dan berharap dengan kerja baru ini, saya dapat membalas jasanya," kata kata Amir Mohd Omar, 27, pemuda yang terpaksa meninggalkan ibunya, Faridah Maulud, 66, di sebuah hotel bajet, di Jalan Raja Muda di sini, minggu lalu.

Amir berkata demikian selepas menerima pekerjaan ditawarkan seorang usahawan besi keluli, Datuk Jamhuri Abdul Rahman, 43, di Kuala Selangor, semalam selain turut disediakan kereta dan sebuah rumah yang sudah dibayar sewa setahun untuk dia tinggal bersama ibunya.

Menurut Amir, dia amat menghargai kesudian Jamhuri untuk mengambilnya bekerja serta menyediakan tempat tinggal bersama ibunya dan kemudahan itu sama sekali tidak pernah terlintas di fikirannya.

"Semuanya bagaikan mimpi. Saya tidak tahu hendak kata apa. Yang pasti, tumpuan saya sekarang hanyalah untuk membawa mak tinggal bersama.

"Selain itu, saya juga akan bekerja dengan sebaik mungkin bagi membalas kepercayaan majikan yang memberi peluang kepada saya," katanya ketika mengadakan pertemuan bersama Jamhuri di sini yang diatur Harian Metro, semalam.

Kisah Amir mendapat perhatian ramai selepas Harian Metro dalam laporannya 9 Mac lalu mendedahkan kisah ibunya yang lumpuh kebingungan apabila ditinggalkan bersendirian oleh Amir di sebuah hotel bajet selama empat hari hingga terpaksa dijaga kakitangan hotel berkenaan.

Berikutan laporan berita itu, Jabatan Kebajikan Masyarakat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKMWPKL) membawa Faridah keluar dari hotel berkenaan dan menempatkannya di Pusat Sehenti JKM Sungai Buloh bagi membolehkan dia diberi penjagaan sewajarnya.

Persoalan mengenai tindakan Amir itu terjawab apabila Harian Metro berjaya menjejaknya dan dalam pertemuan dengan wartawan akhbar ini, Amir berkata dia bertindak sedemikian selepas hilang pertimbangan dan buntu berikutan masalah kesihatan dialaminya, selain tertekan dengan masalah kewangan berikutan pendapatannya sebagai pegawai pemasaran yang tidak seberapa.

Sehari kemudian, Harian Metro berjaya mempertemukan dua beranak itu di Pusat Sehenti JKM Sungai Buloh hasil kerjasama pengarah JKMWPKL, Noormah Abdul Rauf.

Sementara itu, Jamhuri berkata, dia terpanggil untuk mengambil Amir bekerja di kilangnya kerana mahu pemuda itu mengubah kehidupannya kepada yang lebih baik dan tidak mengabaikan ibunya.

Menurutnya, selepas membaca laporan Harian Metro minggu lalu dia menghubungi JKM untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Amir dan ibunya sebelum dihubungi wartawan bagi mengaturkan pertemuan.

"Saya berharap dengan peluang yang ada ini, Amir akan dapat mengubah tahap hidupnya selain menjaga ibu seperti dihajatinya," katanya.

bumiyang

Posted: 17 Mar 2012 03:44 AM PDT

bumiyang


Nik Aziz Saya Tak Ambil Duit Elaun!!!

Posted: 16 Mar 2012 05:08 PM PDT

PKR Terima Dana dan Kepakaran Israel Untuk Menjatuhkan Kerajaan???

Posted: 16 Mar 2012 03:38 AM PDT

tunku

Posted: 17 Mar 2012 03:04 AM PDT

tunku


MB Khalid meets water operators from France, UK

Posted: 16 Mar 2012 09:55 AM PDT

SHAH ALAM: Mentri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim has met two international water operators from France and United Kingdom to seek their views on an efficient water management model for Selangor.
Khalid said both operators, French-based Suez Environment and UK's Wessex Water, have expressed their readiness to share their expertise in water management to ensure that the state's model will not only be efficient and effective but offers a competitive tariff.
"The stand-off on the negotiation for the state to take over the water services industry from the concessionaires as demanded in the Water Services Act 2006 should not stop the state from making the relevant preparations.
"The current privatisation model has not brought any improvement to the industry which is now infested with various problems including non-holistic water planning and management system, ineffective regulatory structures, inefficient operations and high non-revenue water.
"As such, we are happy that these experts are willing to share their technological know-how with us," he said in a statement Friday.
The statement did not mention when the two meetings were held.
Khalid said the meeting with Suez Environment was held in Marseille, France led by its senior executive vice-president of water coordination research and development, Bernard Guirkinger.
In London, Khalid met Wessex's executive chairman Colin Skellett and Dave Elliott, who is the director of planning and asset management, to discuss the importance of a holistic water management.
Khalid stressed that any bilateral co-operation between the two operators would go through a transparent and accountable process to ensure value-for-money services. BERNAMA

tunku : this is just a way for an arrogant mb to make some money out of new deal or hiring foreign expertise. by doing this pakatan will surely get some kickback from it .hope the deal won't long last as the GE is around the corner.we have expertise at home why need from abroad?

Taipingmali (tm)

Posted: 17 Mar 2012 01:14 AM PDT

Taipingmali (tm)


Bila Minaq Jinggo bersuara terasa bahang panas nya

Posted: 16 Mar 2012 09:09 PM PDT

Tan Sri Mohd Sidek Hasan yang berdiri di tengah ketika majlis Istiadat Pembukaan Mesyuarat Pertama Penggal Kelima Persidangan Parlimen ke-12 pada 12/3/2012KUALA LUMPUR 16 Mac - Desakan agar Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd. Sidek Hassan dan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Abu Bakar Abdullah menyegerakan persaraan mereka kini semakin lantang.

Terbaru, Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang pula membuat desakan itu ekoran kontroversi Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) sehingga ia terpaksa dibatalkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Pengerusinya, Datuk Musa Sheikh Fadzir berkata, Mohd. Sidek dan Abu Bakar perlu mengambil tanggung jawab ekoran kontroversi itu dan bukannya mendiamkan diri.

Katanya, mereka perlu mencontohi Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang mengambil tanggung jawab atas kontroversi membabitkan suaminya apabila mengumumkan peletakan jawatan sebagai menteri mulai 8 April ini.

P.S Bukan saja pembangkang yang mendesak, orang UMNO dan dari kalangan penyokong kerajaan pun dah mendesak ... Ini sudah menjadi pembakaran sampah secara terbuka... Apa lagi selepas ini?? Tak ada cara lain nak menyampai kan kepada Perdana Menteri ke??

PKR buat-buat lupa kisah lama mereka.

Posted: 16 Mar 2012 08:39 PM PDT


Mungkin ada yang masih ingat pada PRU 1999 dan 2004, ramai pengundi yang balik ke kampung tetapi gagal untuk mengundi. Riuh rendah dalam berita di TV1 dan TV3.

Pengundi yang tak dapat membuang undi bercakap kepada media mereka hairan kenapa nama mereka tiada dalam daftar mengundi sedangkan sebelum-sebelum ini mereka sudah beberapa kali balik untuk mengundi dan mereka menyalahkan SPR.

Untuk maklumat umum, SPR tidak bersalah dan yang bersalah ialah PKR. Mereka lah yang mengucar kacirkan daftar pengundi dengan memindahkan pengundi-pengundi ke luar kawasan yang jauh-jauh dan tanpa pengetahuan pengundi itu sendiri.

Salah seorang orang kuat Anwar yang kini sudah berpaling tadah kepada Umno telah memaklumkan kepada TM bahawa mereka yang memindahkan pengundi untuk menimbulkan kemarahan rakyat dan mengurangkan undi majoriti BN.

Apa yang berlaku dan menjadi isu oleh Fuziah Toron ialah lokaliti bukan persempadanan semula yang memerlukan 2/3 undi di parlimen.

Lokaliti selalunya melibatkan taman-taman perumahan yang tumbuh macam cendawan selepas hujan. Apalah lah Si Toron ini.. bodoh tak habis-habis...

Walaupun pengundi berpindah tempat mengundi ia akan tetap sokong calonnya. Jika dahulu pengundi itu mengundi di dewan orang ramai, kemungkinan kali ini dia mengundi di  sekolah kebangsaan. Itu sahaja..

Toron....Toron,,,,,,memang kau tak layak jadi wakil rakyat laaahh.. kalau awak tak percaya cakap TM bahawa PKR  telah memindahkan ramai pengundi sila jumpa Saudara Hamdan Taha..Muhammad Faizal, 16 Mac 2012
PETALING JAYA, 16 Mac: PKR hari ini membidas tindakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang didakwa membuat pertukaran tempat mengundi 'secara senyap-senyap' dan tanpa kebenaran.

Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh berkata ianya bukan sahaja melibatkan kes Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim malah 31,294 pengundi lain yang didapati turut terlibat.

Tindakan tersebut katanya bercanggah mengikut Akta Pilihan Raya 1958 dan kesalahan yang dilakukan SPR itu adalah serius.

"Khalid telah dipindahkan tempat mengundi ke Lembah Pantai sedangkan alamatnya di tempat lain, dan beliau tidak pernah membuat permohonan untuk menukarkan tempat mengundi.

"Apa yang kita persoalkan jika ingin membuat perpindahan tempat mengundi maka ia perlu melakukan persempadanan semula bukannya dibuat sesuka hati," katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR hari ini.

Dalam kes Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang didedahkan sebelum ini, semakan dalam web SPR mendapati tempat mengundinya telah ditukar tanpa pengetahuannya.

Khalid kini merupakan pengundi di kawasan pilihan raya Lembah Pantai, Kuala Lumpur dan bukan lagi di Parlimen Petaling Jaya Selatan, Selangor seperti pada PRU 2008 lalu.

Lokaliti mengundi beliau disenaraikan sebagai Rumah Kakitangan Universiti Malaya di bawah daerah mengundi Universiti.

Fuziah memberitahu, untuk melakukan persempadanan semula memerlukan majoriti 2/3 di Parlimen bagi mendapat kelulusan.

"Tanpa majoriti 2/3 di Parlimen SPR tidak boleh sesuka hati membuat perpindahan dan ini merupakan kerja-kerja tersembunyi SPR untuk memenangkan Umno-Barisan Nasional.

"Kita mahukan penjelasan dari SPR berhubung perkara ini kenapa ia dilakukan tanpa kebenaran pengundi, dalam pada itu bagaimanakah SPR ingin memaklumkan kepada pengudi yang seramai itu bahawa mereka telah dipindahkan ke tempat lain," kata Fuziah lagi.

Sehubungan itu juga, beliau menyeru kesemua 31,294 pengundi yang terlibat dengan pertukaran tempat mengundi tanpa kebenaran itu, tampil membuat laporan polis terhadap SPR.

"Saya berharap 31,294 pengundi tampil membuat laporan kepada pihak polis atas tindakan tersebut agar ia menjadi pengajaran kepada SPR," katanya.

Rasis nya puak-puak ini

Posted: 16 Mar 2012 08:12 PM PDT

Parti politik ini dok kempen kata Umno rasis dan mereka tidak. Cuba tengok gambar ini , ada muka orang Melayu. India dan lain-lain?

Tak nampak sekoq pun. yang ada geng depa semua. Gambar menunjukkan cyber trooper depa sedang berbengkel pada pagi ini....

DAP buat kecoh dan kurang ajar di pejabat SPRM Kuching

Posted: 16 Mar 2012 07:55 PM PDTCubaan Frusis Lebi, seorang pekebun kurang upaya untuk membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terganggu apabila berlaku pergelutan ketika pengawal keselamatan menghalang kumpulan itu daripada memasuki Bangunan Sultan Iskandar di Kuching.

ADUN Padungan Wong King Wei berkata kumpulan itu telah dihalang daripada memasuki bangunan yang menempatkan ibu pejabat SPRM Sarawak, atas alasan bahawa wakil yang mengiringi beliau memakai baju yang tertera logo DAP.

"Saya ditolak dan dihalang masuk oleh pengawal keselamatan di pintu masuk Bangunan Sultan Iskandar ... Pintu utama juga ditutup kepada ahli-ahli DAP dan orang ramai.

"Mengapa? Apabila saya bertanya kepada mereka, orang yang bertanggungjawab berkata ia adalah kerana logo berkenaan adalah dilarang, iaitu logo roket," katanya dalam satu tulisan di Twitter .

Turut mengiringi Frusis adalah ADUN Batu Kawah Christina Chew dan Ketua DAP cawangan Sri Aman Leon Jimat Donald.

Ketika dihubungi, Leon ( kanan ) berkata, kejadian itu berlaku pada kira-kira jam 10:30 pagi apabila ahli kumpulan itu 'dikasari' selepas berkeras untuk memasuki bangunan itu bagi membuat laporan SPRM.

"Seorang pengawal keselamatan itu menolak bahu saya dan kami dihalau keluar dengan arahan supaya tunggu di luar," katanya.

Kumpulan itu, katanya, hanya dibenarkan masuk ke dalam bangunan itu dengan iringan pengawal keselamatan selepas lebih daripada 15 minit pertengkaran hangat.

"Kami mahu buat laporan tetapi apabila kita bertemu dengan pegawai itu, dia kata bahawa mereka sendiri sedang menyiasat perkara itu dan tidak ada keperluan untuk membuat laporan tambahan," kata Leon.

Laporan berkenaan adalah berhubung dakwaan penyalahgunaan kuasa oleh Menteri Muda Pertanian Sarawak Datuk Mong Dagang yang mengakui beliau mengarahkan bantuan subsidi pertanian Frusis dihentikan kerana menyokong pembangkang.

Sementara itu, penolong setiausaha publisiti DAP, Teo Nie Ching ( kiri ) yang melancarkan tabung mengumpul dana menerusi internet selama tujuh hari bagi membantu pekebun kurang upaya itu pada 8 Mac lalu, ketika dihubungi, berkata lebih daripada RM10,000 berjaya dikumpulkan.

Menurut Teo, jumlah sebenar dari kempen yang berakhir semalam akan disiarkan dalam masa terdekat, tetapi menegaskan bahawa ia sangat berjaya walaupun hanya dilakukan menerusi internet.

"Ini membuktikan bahawa rakyat Malaysia kebanyakannya lebih mengambil berat terhadap golongan miskin dan yang memerlukan daripada pentadbiran BN.

"Ini juga membuktikan bahawa walaupun dilabelkan sebagai 'samseng', kebanyakan pengguna internet adalah berfikir secara logik dan rasional. Mereka tahu bagaimana untuk menggunakan platform ini untuk memberi manfaat kepada rakyat," katanya.

Penyata akaun untuk kempen derma itu akan disiarkan minggu depan, kata beliau.

Sambil menambah bahawa kejadian itu masih jauh daripda berakhir, Teo berkata Mong mesti meletakkan jawatan atas tindakannya dan segera mengembalikan subsidi pertanian kepada Frusis.

Nota: Perenggan kedua telah dipinda untuk menjelaskan bahawa pejabat SPRM Sarawak itu terletak di dalam Bangunan Sultan Iskandar di Kuching.- YAHOO NEWS

TM NOTE;
DAP MEMANG SAMSENG.

Guilty verdict in Rutgers webcam spying case

Posted: 16 Mar 2012 10:55 AM PDT(CNN) -- A former Rutgers University student accused of spying on and intimidating his gay roommate by use of a hidden webcam was found guilty on all counts, including invasion of privacy and the more severe charges of bias intimidation, in a case that thrust cyberbullying into the national spotlight.

Dharun Ravi, 20, could face up to 10 years in jail and deportation to his native India. He was also found guilty of witness tampering, hindering apprehension and tampering of physical evidence.

The jury was confronted with a series of questions on each charge. Though it found Ravi not guilty on several questions within the verdict sheet, because he was found guilty on at least one question on each count, he could now face the maximum penalty.

His roommate, Tyler Clementi, an 18-year-old freshman, killed himself in September 2010 by jumping off the George Washington Bridge into the Hudson River after learning that Ravi had secretly spied on his sexual encounter with another man.

Clementi's death stirred discussion about bullying, with President Barack Obama releasing a videotaped message less than a month later condemning it. A few months later, New Jersey legislators enacted stricter laws to protect against bullying in schools.

The most serious charges in the Rutgers case centered on whether Ravi's actions had constituted bias intimidation, meaning he was motivated to inspire fear in the Ridgewood, New Jersey, native because of his sexual orientation.

Prosecutors have said that Ravi tried to embarrass Clementi because he was gay.

"These acts were purposeful, they were intentional, and they were planned," prosecutor Julia L. McClure told the jury on the first day of the trial. Ravi "was bothered by Tyler Clementi's sexual orientation," she later said more bluntly.

Ravi's attorneys have argued their client acted thoughtlessly, portraying him as an immature college student who made a mistake, and that his actions were not based on homophobia.

"He hasn't lived long enough to have any experience with homosexuality or gays," attorney Steven Altman said in closing arguments this week. "He doesn't know anything about it. He just graduated high school."

Ravi and fellow student Molly Wei -- who admitted joining Ravi to watch the surreptitious webcam encounter that others were alerted to via social media -- were charged in the wake of Clementi's suicide. They were not, however, charged directly with his death.

Facing two counts of invasion of privacy, Wei reached a plea deal in May that required her to testify against her friend and former high school classmate as well as to complete a three-year program on cyberbullying and do 300 hours of community service.

Ravi turned down a plea deal offered by Middlesex County prosecutors that would have allowed him to avoid jail time in exchange for undergoing counseling, doing 600 hours of community service and disposing of any information that could identify the man who appeared in the Web video with Clementi.

Prosecutors also offered to help Ravi avoid deportation, though they said they could not guarantee it. Ravi, who had been studying on a visa at the New Jersey university, did not testify on his own behalf.

During the prosecution's phase of the trial, the man whom Clementi was intimate with, identified only as "M.B.," told jurors that he had noticed a Web camera aimed directly at Clementi's bed.

The 32-year-old man testified that he met Clementi on a social-networking site for gay men and that they eventually met three times in the student's dorm room. The two conversed online, exchanged text messages and later had sex, he said.

Wei testified that she watched a sexual liaison involving M.B. and Clementi after Ravi had secretly set up the webcam in his and Clementi's dormitory room.

Ravi's attorney, Altman, has argued his client had initially switched on the webcam to monitor his personal items because he did not trust his roommate's visitor.

In Twitter messages from that day, Ravi wrote that he'd gone into a friend's room, "turned on my webcam" and saw his roommate "making out with a dude."

On September 22, 2010, Clementi took a train to New York and posted a mobile status update on his Facebook page that read, "Jumping off the gw bridge sorry," before killing himself.

Ravi had apparently tried to make amends with his estranged roommate that same night, according to text messages revealed in court.

"I've known you were gay and I have no problem with it," Ravi wrote in messages after he apparently learned his roommate had requested a dormitory room change. It is not clear whether Clementi ever viewed the message

Matta Fair Ipoh,Perak

Posted: 16 Mar 2012 10:07 AM PDT


Date : 16th -18th March 2012
Venue :
Stadium Indera Mulia, Ipoh, Perak
Time :
10.00am – 10.00pm

NDI: Kisahnya, PKRlah Sebenarnya Yang Guna Khidmat Nasihat Yahudi

Posted: 16 Mar 2012 09:22 AM PDT

 

SIAPA masih ingat isu APCO? Ala, APCO Worldwide yang konon ada kaitan dengan Yahudi itulah, yang buat Anwar terpaksa mengadakan 'apologize road tour' di USA sebab terbabas cakap mengutuk Yahudi lebih-lebih. Dek 'keterbabasan' yang sama juga, Mossad memasukkan nama Anwar dalam 'killing list' mereka untuk 2011.

Itu yang buat Anwar ketar lutut tu sebab Mossad banyak bantu dia selama ini tapi bila dah berjaya sikit, mula nak melawan tauke.

Tapi sebenarnya dan rupanya, PKR yang sibuk pasal APCO Worldwide itulah yang sebenarnya menggunakan agensi ada kaitan dengan yahudi dalam aktviti mereka iaitu National Democratic Institute for International Affairs (NDI).

Kaitan NDI dengan Yahudi ini bersepah-kepah dalam internet, paling jelas hubungannya dengan Israel Democratic Institute (IDI) – nama pun hampir nak sama.

Malah sebelum ini pun dah lama disebut tapi kurang atau jarang orang nak ambil peduli. Pada macai Pakatan haram, kalau Anwar di gambar berpeluk dan bercium dengan Benjamin Nentanyahu atau Shimon Peres, itu baru ada kaitan dengan Israel.

Walhal ada beribu cara untuk Anwar berkaitan dengan Israel, bukan semestinya berpeluk bercium dengan Nentanyahu.

Jadi tidak hairan kenapa penyokong pembangkang sekarang tidak mampu lagi menafikan pembabitan NDI dalam aktiviti dan propaganda kempen mereka, malah mereka bangga mengakuinya dan menyifatkan tindakan tersebut adalah UNTUK MENCARI ILMU BARU.

Seperti sedutan dalam FB penyokong pembangkang di bawah:-Cari ilmu baru memang dituntut tapi berguru dengan Yahudi untuk menjatuhkan negara Islam Malaysia?

Apa dah tidak ada firma perunding lain ke yang boleh di cara Anwar untuk memantapkan kempen politik mereka? Terpaksa juga nak mencari firma Yahudi. Bila bercakap tentang firma Yahudi dan politik ini, apa lagi matlamat utama mereka kalau bukan nak lemah kan atau jatuh kan negara Islam!!

Anwar perlu jelaskan ini, atau saman pihak mana yang menuduh itu.

Kita katakan saman sebab Anwar punya trend memang begitu. Pada dia, untuk mengatakan dia betul dalam satu perkara salah yang disebut oleh orang lain ialah dengan tindakan saman. Semua pencacai dia pun dah terikut begitu juga, "kalau salah apa aku cakap, samanlah".

Yang pencacai ini lupa, bukan semua benda yang buruk orang cakap pasal Anwar, berakhir dengan tindakan saman. Eskay, Datuk Zul Nordin, Zahrain, Ummi Hafilda Ali dan banyak lagi sampai sekarang tidak disaman oleh Anwar walaupun dah berbuih mulut masing-masing bercakap yang 'buruk' (pada pandangan mata penyokong PKR) pasal Anwar.

Agama Islam melarang umatnya memfitnah sesiapa sebab selain dosa, fitnah itu akan kembali semula kepada siapa yang membuatnya. Dan terbukti dalam hal ini fitnah PKR mengenai UMNO menggunakan firma Yahudi APCO Wolrdwide itu telah berbalik kepada dirinya semula apabila menggunakan khidmat NDI ini.

Tak usah lah nak mengalihkan isu kepada mencari ilmu baru dan sebagainya, kami rakyat Malaysia bukan bodoh.

Ranking Alexa, hanya suka-suka

Posted: 16 Mar 2012 09:10 AM PDT

MyKMU
Perak Today

Perak News

Penjenayah curi kereta serah diri pada polis

Posted: 16 Mar 2012 08:33 AM PDT


GOMBAK: pemilik sebuah gudang di Taiping, Perak, di mana beribu-ribu enjin kenderaan yang dicuri telah dirampas tiga minggu lalu, telah ditangkap pada Selasa.

Ketua Polis Daerah Gombak, ACP Abdul Rahim Abdullah berkata suspek yang berusia 48 tahun menyerah diri di ibu pejabat polis daerah Brickfields pada pukul 4 petang.

"Kami percaya suspek telah di nasihatkan oleh keluarganya untuk menyerahkan selepas dia hilang. Adalah difahamkan bahawa dia pergi ke bersembunyi di Kuala Lumpur, "kata Abdul Rahim.

Dengan penangkapan itu, polis telah menyelesaikan kes yang melibatkan kenderaan sindiket curi enjin dan kenderaan terbesar di Selangor.

Kes itu telah dipindahkan ke Gombak, suspek ditahan reman sehingga Sabtu. Penangkapan itu membawa beberapa suspek ditahan hingga 15 orang.

Polis menemui semula 43 enjin yang dicuri dari gudang. Dua puluh enam daripada kenderaan yang dilaporkan dicuri di Selangor, 10 di Kuala Lumpur, lima di Perak dan masing-masing satu di Pulau Pinang dan Kedah.

Enjin yang telah dipadamkan nombor siri telah dibawa ke ibu pejabat polis daerah Gombak.

Pada 20 Feb, polis menumpaskan sindiket curi kenderaan yang berusia 10 tahun dan mendapati cache besar kenderaan dicuri diceraikan dan bahagian atas lot 2ha di Taiping.

Dua belas suspek ditahan.

Adalah dipercayai sindiket itu mencakar ke dalam kira-kira RM100 juta keuntungan daripada operasi mereka 10 tahun.
- Google translate

 http://www.hmetro.com.my/articles/Ladangenjincuri/Article

Nurul Izzah

Posted: 16 Mar 2012 07:02 AM PDTNurul Izzah binti Anwar (born November 19, 1980) is a Malaysian politician from Parti Keadilan Rakyat (PKR), and is the current Member of Parliament for Lembah Pantai. She is the daughter of Anwar Ibrahim, a former Malaysian Deputy Prime Minister and the current de facto opposition leader and of the PKR.[1] Her mother, Wan Azizah Wan Ismail, is the President of PKR
Kahwin tergesa-gesa pada usia 23 tahun
Nurul Izzah attended Sekolah Kebangsaan Bukit Damansara for her primary education, and then Sekolah Menengah Sri Hartamas, both in Kuala Lumpur. She later attended Assunta Secondary School in Petaling Jaya. In 2004, she graduated with a Bachelor in Electrical and Electronics Engineering from Universiti Tenaga Nasional, and in May 2007 graduated from Johns Hopkins University with a Masters in International Relations.[2]Nurul Izzah berkahwin dengan Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim dan menerima seorang anak perempuan bernama Nur Safiyah. Raja Ahmad Shahrir Iskandar merupakan bekas pelajar "Bukit Bintang Boys School" dan juga bekas penuntut Universiti Cambridge.

Kini, Shahrir bekerja di sebuah bank korporat. Nurul Izzah dan Shahrir mula berkenalan ketika bertemu di Institut Kajian Dasar (satu institusi yang ditubuhkan oleh Anwar Ibrahim semasa menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dahulu).

Perkahwinan mereka diadakan pada Mei 2003 ketika Anwar Ibrahim masih berada di dalam Penjara Sungai Buluh. Penjara Malaysia telah membenarkan Anwar Ibrahim keluar dari penjara untuk menjadi wali kepada anaknya, Nurul Izzah.

Turut hadir dalam majlis perkahwinan tersebut ialah Tan Sri Azizan Zainul Abidin, Tan Sri Hassan Merican dan Datuk Seri Nazri Aziz. Sultan Terengganu iaitu Sultan Mizan Zainal Abidin turut hadir ketika itu. Anwar Ibrahim dibebaskan sepenuhnya dari penjara pada September 2004 ketika Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menjadi Perdana Menteri Malaysia.[2][3]Nurul Izzah Anwar is the eldest daughter of Datuk Seri Anwar Ibrahim ex-Deputy Prime Minister and Finance Minister of Malaysia who was sacked by the mahadoctor in 1998.

D.O.B
19th November, 1980

Home
NO 8 JALAN SETIA MURNI 1, BUKIT DAMANSARA, 50490 KUALA LUMPUR.

Phone
103 and ask the operator in charge.

Hobby
Reading

Education
Assunta Girl's Sec. Sch. ( Form 4 & 5 ) - 1st Grade in SPM with 8 Aggregade
One semester at Universiti Teknologi Petronas taking Chemical Engineering.
Now studying at Universiti Tenaga (UNITEN) taking Electrical Engineering.
Let us all pray for her sucsess in the near future as she is sacrificing alot for the sake of the country and especially for her beloved Mum.

Fav. Colour
Green

Political Idol
Datuk Seri Anwar Ibrahim

Fav. Food
Nasi Ayam

Status
Single
"Sebenarnya, Izzah tak terfikir lagi tentang itu. Yang penting, pelajaran Izzah. Biarlah Izzah capai cita-cita. Lagipun, banyak commitment lain yang perlu Izzah bereskan." - Nurul Izzah

Life Principal
Perjuangan Ikhlas Kerana Allah S.W.T

Family

Parent:Datuk Seri Anwar Ibrahim and Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail
Siblings:Nurul Izzah 20, Nurul Nuha 17, Mohd. Ehsan 16, Nurul Ilham 14, Nurul Iman 11, Nurul Hana 9.

Tanggung malu nasi hujan panas kena kebas ; Ini cerita betul , bukan main-main

Posted: 16 Mar 2012 04:48 AM PDT

GEORGETWOWN: "Saya dan isteri terpaksa menanggung malu kepada rombongan pengantin perempuan yang tiba dari Terengganu, penduduk kampung serta jemputan," kata Md Saad Hasan, 68, mengulas tindakan seorang lelaki yang dikatakan pemimpin parti pembangkang, melarikan satu periuk nasi majlis kenduri kahwin dua anak lelakinya di Kampung Pulau Betong, di sini, 4 Mac lalu.

Menurutnya, hingga kini penduduk kampung masih bercakap mengenai kegagalannya menyediakan sajian istimewa iaitu nasi hujan panas yang sepatutnya dihidangkan untuk rombongan keluarga pengantin perempuan yang tiba dengan sebuah bas.

Md Saad berkata, dia kesal dan kecewa dengan tindakan pemimpin parti pembangkang Kampung Terang yang sanggup melarikan periuk nasi ketika majlis kenduri itu tanpa berjumpa dengannya terlebih dulu.

"Saya difahamkan, mereka mengambil nasi terbabit untuk dihidangkan kepada tetamu yang datang untuk satu program anjuran kerajaan negeri di kampung ini.Mereka melarikan periuk berisi nasi itu menggunakan sebuah lori yang siap menunggu," katanya yang ditemui di sini, semalam.

 Warga emas itu berkata, ketika itu dia bersama isteri dan ahli keluarga lain sibuk melayan tetamu apabila dimaklumkan tukang masak bahawa satu periuk nasi dilarikan lelaki berkenaan. "Keadaan menjadi kelam kabut dan saya serta isteri bergegas ke dapur.

Keadaan menjadi kecoh kerana tiada nasi boleh diganti untuk dihidangkan kepada tetamu."Ketika itu juga rombongan keluarga pengantin perempuan terdiri daripada 50 orang tiba dengan sebuah bas dan saya kecewa apabila mereka terpaksa pulang dalam keadaan lapar," katanya.

"Sikap pemimpin parti itu menunjukkan dia hanya mementingkan diri tanpa memikirkan perasaan orang lain menyebabkan majlis kenduri yang dirancang dengan baik menjadi kelam kabut," katanya.Menurutnya, dia kemudian bertemu dengan pemimpin berkenaan untuk meminta kepastian berhubung tindakannya melarikan periuk nasi itu.

"Ketika bertemu dengannya, dia meminta maaf dan mengakui kesalahannya kerana mendakwa nasi yang dimasak di lokasi mereka melakukan program ketika itu mentah, biarpun sudah dua kali masak.

 "Dia mendakwa terpaksa mengambil nasi di rumah saya untuk memastikan program yang dilaksanakan berjalan lancar," katanya.Md Saad yang tidak berpuas hati dan rasa dirinya dimalukan pemimpin berkenaan membuat laporan di Balai Polis Balik Pulau, kelmarin.

Honda kuasai pasaran hibrid

Posted: 16 Mar 2012 04:35 AM PDT
HONDA Malaysia Sdn Bhd (Honda Malaysia) mengunjurkan jualan model terbaru Honda Jazz Hibrid sebanyak 3,000 unit tahun ini dengan sasaran jualan keseluruhan model hibrid sebanyak 10,000 unit.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Yoichiro Ueno berkata, jumlah jualan kenderaan hibrid tahun lalu kira-kira 8,400 unit dengan model Honda Insight muncul model paling laris dengan jualan sebanyak 4,568 unit.


Beliau berkata, Honda kini menguasai pasaran kenderaan hibrid sebanyak 55 peratus di negara ini disumbangkan menerusi tempahan sebanyak 1,000 unit model CR-Z yang dilancarkan baru-baru ini.

"Kami yakin ia akan membawa keseronokan memiliki dan memandu kenderaan hibrid. Honda komited untuk membangunkan kereta berteknologi tinggi yang mesra alam," katanya selepas melancarkan Jazz hibrid di Kepong, semalam.

Giant manta raised from the depths off Africa by ship's anchor

Posted: 16 Mar 2012 04:21 AM PDT


By: Pete Thomas, GrindTV.com

There are few details, but images posted this week to a Nairaland website forum starkly illustrate a story about a giant manta being hauled aboard an oil-rig servicing ship after becoming entangled in its anchor line in the South Atlantic. The unusual catch off Nigeria's Bonny Island involves one of the largest and most docile marine species. Giant mantas, which are found in temperate regions around the planet, can measure nearly 30 feet across and weigh more than a ton. A brief description of the catch, from a forum contributor named Pharrod, is posted between the accompanying images, and it should be noted that plankton-eating giant mantas do not possess stinging spines, contrary to what's stated in the description."The stinging Manta ray was killed when the oil rig servicing ship anchored at the middle of ocean near Bonny Island. The anchor of the ship brought the stinging ray up while the ship was about to sail. The stinging Manta ray was killed while resting at the ocean floor.

"But guess what? It was sold to fishermen that was around when it was killed at the amount of five thousand naira only. It could have been preserved. My friend is one of the people on the ship deck."

Majlis Pelancaran Program Transformasi Lima Tahun YBK

Posted: 16 Mar 2012 01:38 AM PDT
Shah Alam- Selasa -13 Mac 2012 - YAB Dato Seri Najib Razak melancarkan Program Transformasi Lima Tahun YBK sempena ulang tahun ke-22 yayasan itu di sini..

Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) mampu menjadi rakan strategik kepada kerajaan Persekutuan dalam usahanya membasmi kemiskinan rakyat.

Antara objektif program itu ialah meningkat kan kapasiti Asrama Kasih YBK di Serendah kepada 1,250 pelajar pada 2016 berbanding 1,000 pelajar sekarang dan juga meningkat kan pengambilan pelajar di Pusat Latihan YBK daripada 1,161 pelatih kepada 9,111 dalam tempoh yang sama.

Pada majlis ini juga, Perdana Menteri menyaksikan pertukaran memorandum persefahaman antara Akademi Kemahiran YBK dengan syarikat MIGHT METEOR Advanced Manufacturing Sdn Bhd dan Akademi Mutiara YBK Sdn Bhd dengan A.H. Razali Sdn Bhd, Manpower Addition Sdn Bhd, R.B.H Enterprise, Pancaran Asas Sdn Bhd, BBS Tas Con Enterprise Sdn Bhd dan Zedcon Engineering (M) Sdn Bhd.

Najib juga turut menyaksikan anak syarikat YBK, YBK Usaha sama Sdn Bhd menerima surat tawaran kemudahan pembiayaan bernilai RM31.9 juta daripada Malaysia Building Society Bhd bagi pembiayaan sebahagian kos pembinaan Universiti Teknologi MARA Jasin.

Anwar Kantoi, Tak Terjawab Bab Israel

Posted: 16 Mar 2012 01:15 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 17 Mar 2012 01:05 AM PDT

Sahabat-Gunung


Kunjungan Hamas Buktikan Pembangkang Putar Belit

Posted: 17 Mar 2012 12:47 AM PDTKunjungan hormat delegasi Hamas yang diketuai oleh Osama Hamdanselaku Ketua Bahagian Hubungan Antarabangsa Hamas kepada Setiausaha Agung UMNO,Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor di Ibu Pejabat UMNO, petang semalam secaratidak langsung telah menjawab tohmahan pembangkang selama ini.

Semalam, di Parlimen isu sokongan kepada Israel dibangkitkan danUMNO/Barisan Nasional (BN) telah dituduh tidak mengiktiraf perjuangan Hamas dangagal menjalin hubungan dengan pihak terbabit.

"UMNO sentiasa menyokong perjuangan Hamas dalam menentangkeganasan dan memastikan kemerdekaan rakyat Palestin dan tuduhan pembangkangterhadap kerajaan sengaja diada-adakan bagi menimbulkan persepsi kononnya UMNOdan BN tidak berbuat demikian," jelas Tengku Adnan.

Dalam pertemuan tersebut, beliau telah meminta agar Hamas danFatah dapat mengenepikan idealogi masing-masing dan bersatu dalam menentangkeganasan yang dilakukan oleh Israel.

"Kami sentiasa mendoakan kesejahteraan dan keselamatansaudara-saudara Islam kami di Palestin dan berharap agar Hamas dan Fatah dapatbersatu kerana apabila berpecah, pelbagai kekacauan boleh berlaku dananasir-anasir luar akan mudah mengambil kesempatan.

"Di Malaysia juga, kita percaya pada kesatuan dan ia diaplikasikandengan menyatukan pelbagai kaum, pelbagai etnik yang berbeza budaya dan agama bagimemastikan keamanan negara terpelihara," katanya.

Terang Tengku Adnan lagi, situasi politik tempatan turut dikaitkandengan keadaan di peringkat antarabangsa termasuklah hubungan dengan Hamas danmanipulasi pembangkang terhadap Israel sendiri.

"Ketua pembangkang sendiri iaitu Anwar Ibrahim pernah bersama-samadalam UMNO dan tahu mengenai gerak kerja kita tetapi dia sendiri bolehmelemparkan tuduhan sedangkan kerajaan Malaysia sentiasa menolak keganasan danmenyokong perjuangan rakyat Palestin," katanya.

Timbalan Presiden PKR juga dilaporkan berkata bahawa keenggananUMNO untuk mengiktiraf Hamas sekali gus menafikan suara dan aspirasi rakyatPalestin, namun dengan kunjungan tersebut telah terbukti bahawa dakwaannyaadalah tidak benar.

Dalam ucapan balasnya, Osama memaklumkan rasa penghargaan terhadapkerajaan Malaysia dan UMNO yang sentiasa memberikan sokongan padu kepada rakyatPalestin.

"Alhamdulillah, negara-negara Islam termasuklah Malaysia memberisokongan terhadap perjuangan rakyat Palestin dan ini secara tidak langsungmemberi kekuatan kepada kami," katanya.

Turut serta dalam kunjungan hormat seramai enam orang ini adalahPengerusi Badan Kebudayaan Palestin di Malaysia, Mohamad Husin. 

Sedarlah- Sebahagian Keuntungan Syarikat Yahudi Disumbangkan Semula Bagi Daulatkan Negara Israel

Posted: 16 Mar 2012 11:35 PM PDT


Allah swt dengan jelas menegah umat Islambersekongkol dengan Yahudi-Nasrani. Hatta atas dasar kerjasama yang dibenarkansekalipun, Islam perlu berada di kedudukan yang menentukan keputusan terakhir dan lebihberkuasa seperti dalam Piagam Madinah, ujar Presiden Pertubuhan ProfesionalMelayu Dan Pewaris Bangsa (PROWARIS), Feriz Omar.

"Kita tidak perlu pergi jauh sehingga berniaga spt disaran HadiAwang, malah gabungan PAS-DAP itu pun ditegah Allah swt. Sudah terang lagibersuluh, DAP memperjuangkan wawasan untuk menubuhkan negara sekularsepertimana termaktub dalam perlembagaan DAP dan sebagai parti yang kononnyaperjuangkan Islam itu pun, PAS sudah mengengkari tuntutan Allah swt dan sanggupmemperjudikan Islam demi politik.

Atas alasan apa jua pun, PAS telah mengorbankan kesyumulan Islammalah kalau ia dikatakan 'helah' sekalipun, Gabungan DAP-PAS adalah tidakseimbang. Sepatutnya PAS mengawal DAP, tetapi yg berlaku adalah sebaliknya. Inimungkin berlaku kerana kantung PAS untuk PRU13 semakin 'kering' lagi 'kosong',"ujarnya mengulas kenyataan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa kerjasamadengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkan tetapiia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis.

Sehubuhan dengan itu, tambahnya niat untuk berniaga dengan Yahudipun baiklah dilupakan. Kita mesti ingat bahawa semua keuntungan mana-manasyarikat kepunyaan Yahudi sebahagiannya disumbangkan semula bagi mendaulatkanNegara Israel dan meranapkan Negara Palestine!

"Menghimbau kembali sirah Rasulullah saw di peringkat awalpenghijrahan ke Madinah, Rasulullah seru agar semua telaga dan perigi airkepunyaan Yahudi dibeli semula oleh umat Islam.

Kita perlu ingat bahawa Yahudi secara keseluruhan (tidak kiraZionis atau tidak) adalah lintah darat yang jika diberi betis nak peha danberperangai seperti Belanda dapat tanah. Ini bukan saya saja yang kata tetapiseperti disimpulkan dalam Al-Quran dan sirah Rasulullah saw," tambahnya lagi.

Terdahulu, Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkatakerjasama dengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkantetapi ia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahamanZionis.

Pendekatan kita (ialah) boleh bekerjasama dan berniaga denganbukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi ia mestilah terhad kepada kaum itu sahajadan bukannya dengan fahaman Zionis, katanya dalam sesi soal jawab pada majlismakan malam bersama Pemimpin PAS anjuran Dewan Muslimat PAS Malaysia di ShahAlam, malam tadi.

Tak Perlu Lagi “Kempen Boikot Barangan Yahudi”

Posted: 16 Mar 2012 11:00 PM PDT


Nak cakap apa lagi…

Memang sudah terbukti, PAS & PKR selain Anwar Ibrahim mendapat'ilmu' daripada Zionis. Puak-puak nie nampaknya dalam diam membiarkan danmerelakan diri mereka diperkuda Israel.

Okeylah, mulai hari nie, aku nak sarankan kepada puak-puak pakatanharam jadah, agar jangan lagi membuat kempen-kempen boikot seperti :-

Kempen boikot barangan Israel dari Blog pinkturtle2.


KEMPEN BOIKOT BARANGAN YAHUDI !!!


Ini memandangkan Presiden PAS sendiri, mengakui bahawa kerjasamadengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkan tetapiia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis.

Buat blogger, penulis-penulis dalam kelompok PAS seperti "pinkturtle2",korang tariklah balik kempen-kempen boikot barangan Yahudi korang dari blog,nanti korang dikatakan tak sealiran plak dengan pendirian dan pandanganPresiden orang sendiri.

Cuma satu yang aku kesalkan, sendiri pernah dengan rela hati menyokong kempen-kempen puak PAS niedalam usaha mereka memboikot barangan Israel yang nyata-nyata menindas rakyatPalestin.

Hari nie aku nak mempersoalkan Hadi Awang, sejauhmana keyakinan beliauuntuk memastikan pelaburan dan duit kita hasil kerjasama dengan pihak Yahudidalam perniagaan tidak akan disalurkan kepada kempen-kempen ketenteraan Israeluntuk membunuh rakyat Palestin?

Itu jer aku nak tanya kepada Presiden PAS nie....


Ini Dulu......Sekarang macam nie plak.....

BR1M Haram: Tapi Bila Tak Dapat, Buat Report Polis

Posted: 16 Mar 2012 10:15 PM PDT


Tq Semut Hitam

Apa cerrr nie PAS? Lu kata duit BR1M haramtapi ramai pemimpin-pemimpin akar umbi ko termasuklah pakcik aku sendiriterhegeh-hegeh menunggu di awal pagi, malah bangga jadi orang pertama di pintudewan dan di pejabat UMNO Cawangan menuntut duit BR1M tu...

Abaaikan dulu bab pemimpin-pemimpin danpakcik aku yang menerima BR1M nie sebab pemberian BR1M nie tidak kira siapa,parti mana asalkan layak, sudah menjadi kewajipan untuk mereka menerimanya.

Tapi ada seorang calon PAS nie, dah mohon,dah merayu dan kita membuat laporan polis kerana dia tak dapat BR1M. Ruapanyabegitu besar sumbangan BR1M kepada mamat nie sehinggakan terpaksa membuatlaporan polis.

Dia nampaknya begitu teruja dengan 'duitharam' yang dia sendiri kata. Bersungguh-sungguh betul dia mahu menikmati 'duitharam' tersebut.

Ikuti pendedahan sahabat blogger, Semut Hitamdi sini & di sini mengenai bakal ADUN yang juga YDP PAS Kawasan di sebuahdaerah di Pahang.

Amanat Haji Hadi Yang Baru: Boleh Berniaga Dengan Bangsa Yahudi

Posted: 16 Mar 2012 09:05 PM PDTPresiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkatakerjasama dengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkantetapi ia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahamanZionis.

"Pendekatan kita (ialah) bolehbekerjasama dan berniaga dengan bukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi iamestilah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis," katanya dalam sesi soal jawab pada majlis makan malam bersama PemimpinPAS anjuran Dewan Muslimat PAS Malaysia di sini, malam tadi.


Turut hadir Mursyidul Am PAS Datuk Nik AbdulAziz Nik Mat yang juga Menteri Besar Kelantan.

Abdul Hadi berkata demikian ketika menjawabsoalan yang dikemukakan oleh seorang pimpinan PAS yang mengajukan soalanberhubung proses perhubungan antara kerajaan PAS ataupun pakatan pembangkanguntuk memisahkan hubungan perniagaan dengan bangsa Yahudi sekiranya menguasaikerajaan persekutuan suatu hari nanti.

6 Isu rakyat belenggu PKR Selangor

Posted: 16 Mar 2012 08:42 PM PDT


Sebahagian mangsa banjir kilat di Kampung Bukit Sungai Puteh, Ampang, Selangor mendapatkan air yang
dibekalkan oleh Syabas, baru-baru ini. - Gambar hiasan
 

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim boleh bercakap apasahaja. Antaranya, pemerintahan pakatan pembangkang itu di Selangor lebih baik40 tahun daripada pentadbiran BN. Negara berkebajikan yang ditadbir kerajaanPKR Selangor kononnya tidak akan bankrap selagi ditadbir dengan baik, telus danadil.

Itu kataKhalid Ibrahim bulan lepas. Kata beliau, ia berdasarkan penyata kewanganSelangor pada 31 Disember 2011. Sedangkan hakikatnya tidaklah sedemikian -indah khabar daripada rupa.

Cuba perhatikan dan rakyat Selangor boleh membuat penilaiansendiri.

Tilik-tilikkanlah:

1. ISU RUMAH RAKYAT

Di dalam manifesto pilihan raya 2008, pakatan pembangkang telahberjanji untuk membantu setiap rakyat Selangor untuk memiliki rumah sendiri.(Rujuk Manifesto).

Memang benar kerajaan PKR Selangor melalui PKNS ada membina rumahuntuk rakyat. Namun pada hakikatnya rumah yang dibina itu tidak termampu untuksetiap rakyat Selangor memilikinya. Antaranya, projek pembinaan apartment milikPKNS di Seksyen 7 Shah Alam. Harga minimum setiap unit yang berkeluasan 1,100kaki persegi itu bernilai RM300,000 ke atas.

Jadi, bagaimana caranya untuk rakyat menikmati janji yang pakatanpembangkang canangkan sekiranya setiap rumah itu nilaiannya mencecah ratusanribu.

Dahulu kerajaan BN dituduh sebagai kejam kerana merobohkanpenempatan setinggan. Namun hakikatnya tidak begitu.Perobohan setiap kampungsetinggan itu sebenarnya telah digantikan dengan rumah yang mampu milik.Keadaan ini sebenarnya telah memberikan peluang sama rata kepada setiap rakyatSelangor untuk memiliki rumah kerana harga yang ditawarkan jauh lebih murah danmampu dimiliki oleh setiap rakyat yang berpendapatan sederhana.

2. ISU SAMPAH

Bukti jelas kerajaan PKR Selangor gagal mengurus negeri denganbaik.

Merekamenamatkan khidmat Alam Flora dan menyerahkan kepada pihak berkuasa tempatankononnya bagi menjimatkan kos. Namun, hakikatnya yang berlaku hari ini Selangormenjadi negeri 'Darul Sampah'.

Nampaknya dari sehari ke sehari, masalah sampah di seluruh Selangorsedang berhadapan dengan situasi yang amat kritikal. Kontraktor-kontraktor yangbaru dilantik oleh setiap PBT di seluruh Selangor nampaknya telah gagalmenjalankan tugas yang diamanahkan secara berkesan. Bertentangan denganpendapat kerajaan negeri, pemecatan dan penyingkiran Alam Flora Sdn. Bhd (AFSB)akan menambahbaikkan perkhidmatan pembersihan dan sisa pepejal di seluruhSelangor.

Perlu diingat bahawa pembersihan dan sisa pepejal menerimaperuntukan daripada Kerajaan Pusat. PBT dan Kerajaan Negeri Selangor menerimaperuntukan melebihi RM500 juta setiap tahun. Jumlah itu cukup banyak danpeluang pakatan pembangkang untuk menukar peruntukan tersebut sebagai danapilihan raya dan aktiviti mereka di Selangor sangat besar.

Kalau Alam Flora mampu melaksanakan tugasnya dengan baik, mengapakhidmat mereka perlu dihentikan. Apalah gunanya menyerahkan kuasa menguruskepada PBT, tetapi gagal menguruskan masalah sampah dengan sempurna.

3. MASALAH AIR DAN UiTM

Ini satu lagi masalah ciptaan pakatan pembangkang yang membelengguSelangor. Sedangkan kerajaan Pahang sudah bersetuju untuk menjual air kepadaSelangor memandangkan Selangor dijangka berdepan dengan krisis air menjelang2014.

Kini terowong bagi menyalurkan air yang dibina dari Pahang sedanggiat dijalankan. Cuma yang menjadi masalahnya adalah pembinaan loji airberkenaan masih lagi terkandas kerana kerajaan Selangor enggan memberikerjasama iaitu berhubung penyediaan tapak.

Loji air berkenaan dicadang untuk dibina di Hulu Langat dengan kosRM2 bilion yang ditanggung kerajaan pusat. Persoalannya mengapa kerajaan negeritidak mahu memberi tanah kerana mereka ingin menguasai pengurusan air diSelangor. Inilah masalahnya.Sudah dua tahun projek ini tergendala.

PKR Selangor hanya memikir kepentingannya, tetapi mereka luparakyat yang mengalami kerugian akibat kerenah mereka. Misalnya, kalau semuamasih ingat akan keengganan memberi tanah oleh Khalid jugalah mengakibatkancadangan pembinaan UiTM di Serendah terpaksa berpindah ke Melaka.

Cuba kita bayangkan projek yang bernilai ratusan juta yang mampumemberi nikmat ekonomi kepada rakyat setempat sepatutnya menjadi milik Selangorterpaksa diberikan kepada Melaka kerana politik sempit kerajaan PKR Selangor.

4. ISU EKONOMI

Sebenarnya kerajaan PKR Selangor beruntung kerana mereka mengambilkerajaan yang mempunyai kewangan kukuh sewaktu pentadbiran BN. Sejak memenangiSelangor pada 2008, pakatan pembangkang menjanjikan kononnya peningkatanekonomi lebih baik. Namun, hari ini kita boleh menilai sendiri apa yangdijanjikan mereka itu.

Hari ini kerajaan negeri kononnya melaungkan pertumbuhan ekonominegeri Selangor adalah menggalakkan. Namun kerajaan ini jugalah yang melakukanpenindasan terhadap peniaga di Selangor.

Bukti yang cukup jelas ialah bagaimana rintihan peniaga bumiputerakepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ke Selangor baru-baru iniberhubung kenaikan 100 peratus kadar sewa di kompleks PKNS. Bayangkanlah apayang kerajaan 'berkebajikan' kononnya lakukan terhadap peniaga di Selangor.

Berapa banyak premis perniagaan baru kerajaan negeri bina kepadarakyat Selangor seperti mana dijanjikan dalam manifesto pilihan raya.Sebaliknya, premis perniagaan yang ada kini ingin dirobohkan pula kerajaannegeri.

5. ISU PENDIDIKAN

Sejak kerajaan pakatan memenangi Selangor, bukan saja banyakmasalah yang timbul, malah semua agensi ingin dipolitikan termasuk institusipengajian tinggi. Cuba rakyat Selangor lihat bagaimana perletakkan jawatan NaibCanselor UNISEL kerana campur tangan politik.

Hari ini UNISEL yang ditubuhkan semasa kerajaan negeri di bawah BNkini menghadapi kerugian berjuta-juta ringgit ekoran kemerosotan jumlahpendaftaran baru pelajar ke universiti itu. Maklum balas diterima bahawa ibubapa kini berasa tidak selesa untuk menghantar anak-anak mereka ke UNISELberikutan pengaruh fahaman politik yang menguasai kampus dan pentadbirannya.

Justeru pentadbiran Khalid perlu memberi penjelasan berhubungperkara ini seperti mana diperkatakan mereka baru-baru ini yang sediamendedahkan kewangan UNISEL.

Begitu juga dengan nasib anak-anak Selangor yang mendapat tajaanYayasan Selangor ditempatkan di Asrama Toh Puan Norashikin dan Tun Dr Ismail diKampung Pandan, Kuala Lumpur. Cuma apa yang menyedihkan kini adalah pihakpengurusan Yayasan Selangor mahu merobohkan kedua-dua asrama itu danmembangunkan tapak asrama itu bagi projek komersil.

Begitu juga dengan aspek pengagihan bantuan kewangan kepadasekolah di Selangor. Sekolah Jenis Kebangsaan Cina mendapat peruntukkansebanyak RM6 juta, Sek. Ren. Agama juga RM6 juta dan Sekolah Jenis Keb. Tamilhanya diperuntukan sebanyak RM4 juta.

Persoalannya, atas alasan apa agihan ini diberi tidak sama ratajika benar pakatan pembangkang mengutamakan keadilan. Ini bermakna terdapatdiskriminasi sedangkan Sekolah Tamil di Selangor mempunyai 97 buah berbandingSek. Jenis Keb. Cina 109 buah dan Sek. Ren. Agama 500 buah.

6. ISU PASIR

Skandal pasir di Selangor sebenarnya tidak akan tamat selagikerajaan PKR memerintah. Mengapa dikatakan begitu? Kerana pasir Selangor adalahantara sumber dana terbesar untuk kerajaan negeri kerana kegagalan mereka untukmenjana ekonomi daripada sumber lain.

Tidak perlulah mendabik dada di atas jumlah simpanan tetapkerajaan negeri kerana semua duit itu adalah hasil penjualan aset-aset yangada. Kenapa dengan duit kerajaan negeri yang berbillion itu tidak dibelanjakanuntuk rakyat Selangor? Apakah ia akan digunakan sebagai dana pilihan raya.

Untuk meredakan isu pasir ini mudah. Pertama, dua pemimpin PKRyang dikaitkan seperti mana didedahkan Raja Petra Kamaruddin (RPK) perlumenyaman RPK sekiranya dakwaan itu tidak benar dan menubuhkan suruhanjayadiraja bagi menyiasat penyelewengan berkenaan.

Jika sesuatuisu membabitkan BN, pembangkang tahu pula begitu lantang mahu suruhanjayadiraja ditubuhkan secepat mungkin. Namun, bila terkena batang hidung sendiri,semuanya 'menikus' ketakutan. Dengan kata lain, kerajaan PKR Selangor sepertitikus membaiki labu.
Dokumen Yang Buatkan Khalid Ibrahim & Ng Sue Lim Tak Tido Malam

Posted: 16 Mar 2012 06:30 PM PDTBaru-baru baru umum sahaja yang Noh Omar akan saman KerajaanNegeri dan ADUN Sekinchan, Ng Sue Lim serta akhbar rasmi kerajaan negeriSelangor .... Selangor Kini.

Kini, dokumen dah dikeluarkan... Mungkin Khalid & Ng Sue Lim hanyaakan cakap Noh hanya berani cakap nak saman sahaja, tapi dia takkan saman....

Hahahaa.... ini bukti, dokumen yang menyebabkan Khalid & NgSue Lim susah atau tak mungkin dapat tido malam .... Sabarlah, takat RM20Jsahaja, dana asing banyak lagi yan belum disalurkan untuk bantu pakatanrakyat.... RM20J tu ibarat taik gigi jer buat 'anasir-anasir luar' tu....UMNO Bahagian Ampang Bersama Rakyat Rasai Keperitan Bencana Alam

Posted: 16 Mar 2012 10:30 AM PDT


Jentera UMNO di semua peringkat sentiasa bersedia menghulurkanbantuan khususnya apabila bencana menimpa dan ini terbukti apabila berlakunyatragedi banjir yang melanda di sekitar Lembah Kelang baru-baru ini.

Ketua UMNO Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo yang turun padangdan merasai sendiri keperitan masyarakat tempatan dalam berdepan bencana bajirtersebut amat menghargai dan berterima kasih kepada semua pihak yang telahmenghulurkan bantuan dan bertungkus-lumus membantu membersihkan kawasanterbabit.

"Bantuan segera dibuat oleh UMNO Bahagian selepas sahaja mengetahubencana tersebut berlaku yang bermula selepas maghrib ekoran hujan lebat iaitudengan memindahkan penduduk-oenduduk yang terlibat ke penempatan sementaralantas bantuan makanan diberikan," maklumnya.

Jelasnya, perkara pertama yang dilakukan apabila para pendudukterbabit dikumpulakn ialah mengadakan bancian bagi megetahui jumlah sebenarmangsa terlibat agar bantuan dapat disalurkan dengan segera.

"Bancian tiap-tiap rumah dilakukan tanpa mengambil kira sama adarumah sendiri atau penyewa yang kesemuanya melibatkan sejumlah 466 penduduk,"ujarnya yang menjelaskan antara kawasan terlibat terdiri dari Kampung LembahJaya Utara, Bukit Sungai Seputih, Kampung Melayu, Kampung Seri Melur, JalanEnggang dan kawasan sekitarnya.

Tambah beliau, bagi memudahkan urusan dan aduan dibuat maka bilikgerakan Barisan Nasional (BN) yang diketuai oleh beliau sendiri telah dibukasejak hari bencana berlaku sehinggalah hari ini dan akan dilaksanakanberterusan bagi memastikan keadaan benar-benar pulih.

"Melalui pergerakan UMNO Bahagian maka kita telah meminta bantuansemua pihak sama ada dari pihak badan bukan kerajaan dankementerian-kementerian bagi menghulurkan sumbangan dalam pelbagai aspek samaada barangan, makanan dan juga tenaga kerja.

"Selepas banjir surut maka kita telah menggerakkan untukmengadakan gotong-royong bagi membersihkan kawasan sekitar yang dipenuhi denganselut dan kotoran dan alhamdulillah melalui gerak kerja bersama melibatkanjentera UMNO Bahagaian, kakitangan Syabas, NGO's, golongan belia dan angkatantentera maka sekitar seribu orang telah berhimpun dan bersama-sama membantupara penduduk," katanya.

Selain itu, beliau menjelaskan bahawa punca berlakunya bencanatersebut telah dikenalpasti dan aduan telah dibuat kepada pihakbertanggungjawab agar tindakan segera dapat dilakukan.

"Melalui UMNO Bahagian, bantuan bantuan berupa 331 dapor dan jugatong gas sumbangan TEKUN diberikan selain bantuan alatan memasak,peralatan asasseperti tilam dan pakaian," katanya.

Menara Taming Sari, Melaka

Posted: 16 Mar 2012 07:30 AM PDT
Tidak dapat digambarkan dengan kata-kata, betapa indahnyapemandangan Bandar Melaka dari udara…. Dari Menara Taming Sari yang terletak diJalan Merdeka, Bandar Hilir.

Saksikanlah panorama Indah dan keseluruhan tempat bersejarah diMelaka Bandaraya Warisan Dunia UNESCO pada ketinggian 80 meter. Menara TamingSari. Anda pastinya akan teruja melihat keindagan dan keunikan tempatbersejarah seperti Bukit St Paul,Dataran Pahlawan, Sg Melaka dan Selat Melaka.

Disamping itu, anda bepeluang melihat kepesatan pembangunan dinegeri Melaka, Bandaraya Warisan Dunia.

Pastinya pengalaman anda ke Melaka akan menjadi kenangan yangtidak akan dilupakan.

Menara yang mempunyai ketinggian 110 meter ini, berpusing dalammasa 10 minit ini boleh memuatkan 66 orang penumpang dalam satu-satu masa,dibuka dari jam 10 pagi hingga 10 malam.

~ * ~

Sahabat-Gunung: Tq Bro Minaq-Jinggo atas pic-pic yang menarik di sepanjang rombongan sahabat blogger ke Melaka baru-baru ini.

Israel: Bila Ketua Pemuda UMNO Malaysia “membalun dan dibalun…”

Posted: 16 Mar 2012 02:35 AM PDTAlahai Anwar, baru kena sikit tak tahan ….. boleh plak dia cakap ….."janganangkuh sangat. Jangan sombong sangat."

Dia boleh plak angkuh dan sombong bila bercakap soal kehebatan diamasa memimpin Pemuda dulu…. Hahahahah! Kesian tengok bro Nuar nie..

Inilah yang dinamakan
Ketua Pemuda UMNO Malaysia "Membalun& Dibalun"

NGO Jangan Salah Gunakan Parlimen Untuk Adakan Sidang Media-Bung Moktar Radin

Posted: 16 Mar 2012 01:45 AM PDT


Timbalan Pengerusi Majlis Ahli Parlimen BarisanNasional Malaysia (BNBBC), Datuk Bung Mokhtar Radin kesal dengan tindakan dansikap beberapa Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) serta pemimpin pembangkang yang berselindungdi sebalik NGO menyalahgunaan lobi Dewan Rakyat untuk mengadakan sidang mediauntuk apa tujuan sekalipun sedangkan ruang tersebut dikhususkan kepadamana-mana Menteri, Ahli Parlimen dari BN mahupun dari pakatan pembangkang untukmengadakan sidang media.

"Sebenarnya ini bukan perkara baru, dulu pun pernah berlaku kekecohandi mana ada NGO membuat sidang media di lobi dan ruang sidang media Parlimen,bertelagah dengan BNBBC. Masalahnya, sehingga hari ini masih wujud kejadiansebegini, di mana ada pemimpin pembangkang bersama-sama NGO daripada luar, kitapun tak tahu NGO dari mana membuat sidang media.

Seharusnya ruang tersebut untuk ahli-ahli Parlimen dan paramenteri untuk membuat sidang media. Jadi ini pada saya merupakan satupelanggaran susila peraturan Dewan Rakyat ini," ujarnya mengulas dengantindakan pihak-pihak tertentu yang sewenang-wenangnya menggunakan ruang sidang mediaParlimen sehinggakan menyusahkan para menteri dan ahli parlimen mengadakan sidangmedia mereka.

Sehubungan dengan itu, beliau menggesa Speaker Dewan Rakyatmeneliti perkara ini seterusnya mengambil tindakan yang sewajarnya termasukmenghalang mana-mana individu atau NGO menggunakan lobi Dewan Rakyat untukmengadakan sidang media.

"Sidang media yang bermacam-amacam, memaki hamun kerajaan, membuatfitnah dan sebagainya. Seharusnya mereka carilah lokasi lain yang sesuai, tidakperlu menggunakan Dewan Rakyat untuk membuat sidang media mereka yang tidakmembawa apa-apa faedahnya kepada rakyat.

Saya sebagai Timbalan Pengerusi BNBBC memang tidak bersetujudengan amalan-amalan yang tidak bersopan ini dilakukan oleh pihak-pihaktertentu untuk merosakkan imej Dewan Rakyat itu sendiri. Saya juga akan membawaisu ini dalam hujah saya minggu depan agar Dewan Rakyat mengambil tindakan danpendekatan yang sewajarnya untuk memberhentikan aktiviti-aktiviti negative sepertiini," tambahnya yang juga Ahli Parlimen Kinabatangan, Sabah.

Ustaz Moden's Weblog

Posted: 16 Mar 2012 11:40 PM PDT

Ustaz Moden's Weblog


Dr Uthman El Muhammady Hurai Erti Asobiyyah Positif

Posted: 16 Mar 2012 01:11 AM PDT

 


Belantan

Posted: 16 Mar 2012 11:39 PM PDT

Belantan


Terkini..Panassss!!! Kenyataan terdesak dari Presiden Pas - Boleh kerjasama, berniaga dengan Yahudi bukan Zionis?

Posted: 16 Mar 2012 10:24 PM PDT


Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, kerjasama dengan bangsa Yahudi, terutama dalam bidang perniagaan adalah dibenarkan tetapi ia adalah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis.

"Pendekatan kita (ialah) boleh bekerjasama dan berniaga dengan bukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi ia mestilah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis ," katanya dalam sesi soal jawab pada majlis makan malam bersama Pemimpin Pas anjuran Dewan Muslimat Pas Malaysia di sini, malam tadi.

Abdul Hadi berkata demikian ketika menjawab soalan yang dikemukakan oleh seorang pimpinan Pas yang mengajukan soalan berhubung proses perhubungan antara kerajaan Pas ataupun pakatan pembangkang untuk memisahkan hubungan perniagaan dengan bangsa Yahudi sekiranya menguasai kerajaan persekutuan suatu hari nanti.

Matlamat menghalalkan cara..? Kita tunggu penjelasan dari Pok Nik dalam masa terdekat!!

Suara Politik
Taminsari

Buku bertemu Ruas - Anwar takut berdebat dengan Raja Petra?

Posted: 16 Mar 2012 10:17 AM PDT

Apabila buku bertemu ruas, memang sah Anwar 'kecut teloq' kerana takut hendak berdebat dengan Raja Petra! Diberitakan yang Anwar Ibrahim enggan berkongsi pentas dengan blogger Raja Petra Kamaruddin dalam satu forum anjuran Wikileaks untuk membincangkan senario politik global.

Berikutan permintaan dari Anwar, Raja Petra atau lebih dikenali sebagai RPK telah diketepikan dari menyertai forum berkenaan. Forum itu dijadual akan diadakan Sabtu ini di Kent, England dan perbincangan di forum itu pada asalnya dirancangkan disertai oleh RPK, Anwar dan pengasas Wikileaks, Julian Assange.

Anwar dirancangkan menyertai forum itu melalui perhubungan komunikasi menggunakan Skype dan perbincangan berkenaan akan dirakamkan bagi satu dokumentari untuk Wikileaks, bagaimanapun selepas keengganan Anwar meyertainya jika RPK turut diundang sama menyaksikan foum berkenaan hanya disertai oleh beliau dan Assange.

Dalam pada itu, RPK dilaporkan sebagai berkata kepada sebuah akhbar portal, Free Malaysia Today (FMT)," Saya mendapat panggilan dari Wikileaks bahawa Anwar tidak bersetuju saya menyertai forum itu."

Beliau seterusnya membidas Anwar kerana mendakwa beliau (Anwar) gentar berhadapan dengannya di perbincangan berkenaan yang juga merangkumi keadaan semasa arena politik di Malaysia.

"Bagaimana Anwar mahu berdebat dengan Najib jika dia terlalu takut untuk berhadapan dengan saya ? Dia sepatutnya mencuba dulu dengan saya sebelum berhadapan dengan Najib," persoalnya lagi.

"Juga ia menunjukkan Anwar tidak menghormati dan menerima kebebasan media dan bantahan atau perbezaan pendapat," katanya lagi.

"Dia (Anwar) hanya berurusan dengan mereka yang menyokongnya dan bersetuju dengannya. Jika inilah Anwar sebagai pemimpin pembangkang, saya menggigil memikirkan bagaimana rupanya jika dia menjadi PM (Perdana Menteri)," beliau dipetik berkata kepada media portal berkenaan.

RPK, mendedahkan portalnya Malaysia Today telah mengadakan persetujuan dengan Wikileaks bagi membolehkan blognya menyiarkan semua pendedahan berkaitan Malaysia. Kontrak berhubung persetujuan berkaitan telah ditandatangani beberapa minggu lalu.

Sebelum ini, RPK merupakan penyokong kuat Anwar bermula sejak zaman awal Reformasi, bagaimanapun sejak beberapa bulan lalu beliau telah mengkritik Anwar secara terbuka kerana mendakwa Anwar tidak memiliki visi untuk Partinya, Part Keadilan Rakyat (PKR) dan Pakatan Rakyat.

Kenapa Anwar tolak cabaran berdebat dengan Raja Petra? Takut ke dengan bekas teman sebantal? Takut semua rahsia didedahkan ke? Kesian ya! Mana 'kejantanan Anwar' yang diwar-warkan selama ini oleh Azmin? Kenapa Anwar kelam kabut hubungi Wikileaks memberi syarat yang dia tidak akan sertai debat itu jika Raja Petra turut serta..Kalau dah takut dan salah tu faham-faham je lah..Wallahuallam..!!!

Suara Politik
Taminsari

Panglima Perang Cyber

Posted: 16 Mar 2012 11:33 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Tahukah Anda Kad Ahli UMNO Boleh Lepas Bayar Tol ? cc @NajibRazak @TengkuAdnanReal

Posted: 16 Mar 2012 11:23 PM PDT

Sebenarnya sudah lama kad keahlian UMNO boleh digunakan bayar tol ganti Touch n Go.

Kad yang lama juga boleh digunakan untuk tujuan yang sama. Seperti mana IC boleh digunakan sebagai Touch n Go.

Makna tak perlu bayar tapi kena sentuh sahaja. Bayar ketika 'reload'.

Ini bukti bagaimana teknologi terkini sentiasa digunakan oleh parti Melayu Islam seiring dengan peredaran zaman.

PAS ada kad macam ni? PKR DAP ?

Kalau bab yang kecil ini gagal diambil berat maka bagaimana pula bab yang lain.

Syabas UMNO atas pencapaian ini.

Nota : lokasi gambar di Tol Sg Besi sebentar tadi.

Pengerusi UMB @tunfaisal Di Bicara Rakyat TV1 Semalam cc @NajibRazak @HishammuddinH2O

Posted: 16 Mar 2012 08:20 PM PDT

Ahli Panel :


TUN FAISAL ISMAIL AZIZ

PROF MADYA DR ISMAIL SUALMAN

PROF MADYA DR ABU HASSAN HASBULLAH


Perantara :SAYED MUNAWAR SM MUSTAR


16 Mac 2012 - 9.00 malam


Published with Blogger-droid v2.0.2

Khatam Quran Pagi Ini

Posted: 16 Mar 2012 05:09 PM PDT

Sebentar lagi Panglima akan mengendalikan acara khatam Al Quran anakanda dan juga sepupunya - kesemua empat orang - sebelum ke KL untuk program blogger.

Maklumat lengkap kaedah mengkhatamkan Al Quran klik di sini

http://www.imranshamsir.com/al-quran/kaedah-khatam-al-quran/

Antara fadilat khatam ialah doa dimakbulkan dan para malaikat akan memenuhi majlis seperti ini.

Marilah kita khatamkan baca Al Quran sebulan sekali Insya Allah. Walaupun Imam Syafei sehari sekali mengkhatamkannya.

Al Quran panduan yang sangat hebat dan memerlukan hati bersih dari karat untuk menikmati rahsia di dalamnya.

Allahumma solli wasallim wabaarik 'ala Saidina Muhammad waalihi wasallim.

Gambar Tuan Guru Haron Din dan Dr Hassan Ali - Amaran Kepada Anwar Ibrahim dan DAP ???

Posted: 16 Mar 2012 06:16 AM PDT

 

video Tuan Guru Haron Din dihina Anwar Ibrahim klik sini 


http://anginperubahan.blogspot.com/2012/03/gambar-ini-paling-ditakuti-parasit-pas.html 
Mari kita doakan umat Islam Malaysia bersatu untuk agama,bangsa dan negara Malaysia.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Benarkah Anwar Kecut Perut Dengan RPK Minta Gugur Forum Wikileaks ? @NajibRazak

Posted: 16 Mar 2012 03:55 AM PDT

Betul ke cerita ni???

Dulu Raja Petra Kamarudin blogger yang paling vokal menyokong ketua pembangkang DS Anwar Ibrahim dan memburukkan kerajaan sebab tak bagi dia kebebasan bersuara di media.

Tapi sekarang apa dah jadi??

http://www.freemalaysiatoday.com/2012/03/16/anwar-snubs-rpk-in-wikileaks-forum/Ternyata RPK dan DSAI dah tak sebulu lagi. Kononnya RPK dan DSAI dijadualkan untuk muncul dalam forum antarabangsa Sabtu ni bersama dengan pengasas Wikileaks, Julian Assange.

Tapi nampaknya RPK sudah ditendang keluar dari forum tersebut, atas permintaan DSAI sendiri. 

DSAI yang lantang mengatakan kerajaan tak beri hak bersuara telah menyekat hak RPK untuk bersuara!

Apa yang DSAI takut sangat nak berdepan dengan RPK ni? Sedangkan dulu boleh dikatakan mereka ni tidur sebantal, makan sepinggan? (kiasan saja, bukan tuduhan ye!)

Apa yang DSAI takutkan sangat dengan RPK sampai dia memaksa Wikileaks untuk menarik balik jemputan dari RPK?

RPK sendiri berkata: "How is Anwar going to debate Najib when he is too chicken to face me?" (Macam mana Anwar nak berdebat dengan Najib kalau dia sendiri takut nak bersemuka dengan saya?)

Bukankah DSAI baru je berucap di Public Relations World Congress awal minggu ni? Dia ajar orang buat gag order ke?? 

Bukan ke ni satu auta DSAI yang dah biasa kita lihat? Depan orang lain, cakap lain!! 

Cakap memang tak serupa bikin!!!

Kata perlu pembebasan media, tuduh kerajaan tak beri kebebasan bersuara, tapi dia sendiri buat gag order! 

Kalau DSAI rasa dia betul sangat, biarla RPK muncul sama kat forum tu.Buktikan siapa betul, siapa salah!

Sebarkan kepada kawan2 di twitter, facebook, blog dll. Tweet kat kawan-kawan Anwar dalam DAP dan PAS, mintak diaorang bagi penjelasan. 

Bongkarkan sifat bermuka-muka Anwar Ibrahim!!

 sumber : email
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Video Ketua Pemuda UMNO @khairykj Buat Anwar Ibrahim Mengamuk Di Parlimen Isu Sokong Negara Israel cc @NajibRazak

Posted: 16 Mar 2012 12:56 AM PDTSyabas Ketua Pemuda UMNO Malaysia kerana berjaya menyerang Ketua Pembangkang di Parlimen isu sokong Negara Israel.

Menggelepar nampaknya Anwar kena hentam akibat kesilapannya sendiri menyokong Israel.

Siapa sokong Anwar bermakna bersetuju pembunuhan kanak-kanak Palestin ini

 


Dulu Anwar juga kantoi bila disergah KJ 
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Malaysiakini : SPR Nafi Tukar Tempat Mengundi @Khalid_Ibrahim cc @NajibRazak

Posted: 16 Mar 2012 12:46 AM PDT


SPR: Zon mengundi sama, sempadan p'raya diperbetul
kuala terengganu parliament by election spr ec announcement 051208 wan ahmad wan omarSuruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini menjelaskan bahawa Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kini merupakan pengundi di Lembah Pantai, walaupun sebelum ini mengundi di kerusi parlimen bersebelahan, ekoran langkah pembetulan sempadan kawasan pilihan raya.


Menurut Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar,
langkah tersebut dibuat pada awal tahun 2010 selaras dengan keputusan SPR untuk menyelaraskan peta pilihan raya dengan peta rasmi negara.Beliau berkata menteri besar Selangor telah didaftarkan sebagai pengundi di Jalan 16/2 di Seksyen 16, Petaling Jaya, yang telah tersilap dimasukkan sebagai sebahagian daripada kawasan Petaling Jaya Selatan sebelum pembetulan sempadan itu dibuat.

Apabila peta pilihan raya dan peta rasmi itu diselaraskan dengan menggunakan sistem geografi, didapati Jalan 16/2 sebenarnya berada di bawah zon mengundi Rumah Kakitangan Universiti, di bawah kawasan Lembah Pantai."Beliau tidak dipindahkan. Beliau masih didaftarkan di alamat yang sama, tetapi sempadan telah diperbetulkan selaras dengan Akta Pilihan Raya 1958," kata Wan Ahmad ketika dihubungi.Kes yang sama di Hulu SelangorMenurut Wan Omar, pembetulan sempadan itu juga menjadi sebab 228 pengundi yang mengundi di Hulu Selangor sebelumnya, mendapati mereka menjadi pengundi dikawasan Selayang sewaktu pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor."Terdapat banyak kekeliruan dan parti-parti politik telah mengeksploitasi kekeliruan ini. Jadi kami membuat keputusan pada tahun 2011 untuk membekukan pembetulan sempadan itu," katanya.Wan Ahmad berkata pembetulan sempadan akan dilakukan serentak dengan persempadanan semula kawasan pilihan raya yang dijadualkan selepas pilihan raya umum ke-13."Pada ketika itu, kita akan mempamerkan semua perubahan yang dibuat dan pengundi terlibat boleh membuat bantahan."Kita perlu membuat perubahan itu, atau jika tidak pengundi akan terus mengundi di kawasan pilihan raya yang salah," katanyaWan Ahmad berkata, selain Selangor, beberapa negeri lain telah melakukan pembetulan sempadan sebelum ia dibekukan, termasuk Kelantan dan Perak.Malaysiakini melaporkan awal hari ini bahawa Khalid hairan tentang perubahan kawasan mengundinya sedangkan beliau tidak memohon untuk pertukaran alamat dan alamat pada kad pengenalan beliau kekal di Pasir Tuntung di Kuala Selangor, yang merupakan bandar kelahirannya.Panglima : penjelasan SPR jangan diputarbelitkan. MB Khalid Ibrahim beruntung beliau telah disedarkan terlebih dahulu sebelum PRU. Bayangkan jika tidak tentu banyak masalah akan berlaku. Bantahlah jika tidak mahu mengundi di Lembah Pantai.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Siapa Mahu Lihat HP Kalis Air Tahan Hentak G-Shock ?

Posted: 16 Mar 2012 12:29 AM PDT

 Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 16 Mar 2012 11:30 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Confirm Faekah Kena Terajang Dari Pejabat MB Selangor.

Posted: 16 Mar 2012 10:00 PM PDT

Mana ada setiausaha politik (supol) pakai baju istiadat dress no1, gila ke apa betina sekor nie...
Ini berita yang dilaporkan oleh sahabat minaq-jinggo dalam blognya...

Semalam semasa menghadiri sidang media oleh Ronnie Liew, saya telah diberitahu oleh kenalan saya di Pejabat MB bahawa Biro Politik PKR yang bermesyuarat minggu sudah dengan sebulat suara telah meluluskan usul untuk meminta Menteri Besar Selangor menamatkan khidmat Cik Faekah sebagai Setiausaha Politik.

Alasan yang diberitahu kepada saya ialah Cik Faekah ini terlalu gemar mencampuri segala urusan yang tiada kena mengena dengan tugasan beliau sebagai Setiausaha Politik. Semenjak beliau menjawat jawatan tersebut pelbagai pihak telah 'dipaksa' tunduk dan menurut arahan beliau. Antaranya pengurusan TV Selangor sehingga menyebabkan pengurusan kanan berhenti dan membawa keluar hampir sepertiga kakitangan nya keluar. Badrul Amin yang diminta memberi perincian segala perbelanjaan aktiviti beliau sebagai Ketua Penerangan Kerajaan Negeri Selangor sehingga menyebabkan Badrul 'menyentap' dan menyepikan diri seberapa ketika. Semua ini dilakukan diluar bidang tugasan beliau. Beliau dianggap terlebih sudu dari kuah.

Tapi yang panas sekali ialah Penasihat Ekonomi kepada Kerajaan Selangor yang terpaksa melaporkan segala perbelanjaan pejabat Penasihat kepada Faekah. Bajet semua mesti mendapat kelulusan melalui Faekah.

Semasa mesyuarat Biro Politik saya difahamkan bahawa Kak Wan keberatan hendak meluluskan usul tersebut tetapi akur setelah didesak oleh Anwar yang begitu imosional sehingga mengeluarkan hamburan ayat yang tidak berapa enak kepada Faekah.

Apakah perjalanan pengurusan Pejabat Menteri Besar akan bertambah cekap dan effisien setelah Faekah dipecat? Adakah ini komplot untuk mengasingkan dan menghakiskan terus kuasa Khalid sebagai Menteri Besar? Banyak persoalan yang bermain difikiran saya setelah mendapat berita ini.

Apa yang anda semua terfikirkan??

ini berita yang aku dapat malam tadi oleh kawan yang berkerja di suk.

Confirm bro, faekah akan di tendang keluar dari pejabat suk, bagus la bro, senang sikit kerja kalau dia tak ada, banyak songeh la pompuan tu, sampaikan oder kertas A4 paper pun dia nak masuk campur, payahla macam nie.

Himpunan Bersih Adalah Idea Yahudi Zionis Kawan Anwar...

Posted: 16 Mar 2012 07:00 PM PDT

Sama tak..?? sama kan....

Memang Anwar Barua Dan Minta Pertolongan Pada Yahudi Zionis...

Posted: 16 Mar 2012 05:43 AM PDT


Memang anwar seorang barua yahudi zionis yang supply perempuan islam untuk ditiduri oleh sahabat baiknya Paul Wolfowitz, tidak pasti sama ada anwar test dulu perempuan tu sebelum di serahkan pada paul atau tidak, tetapi mengikut telahan det mungkin anwar telah test dulu pompuan tu se-round dua kut, kalau isteri azmin ali boleh dia gasak sampai bunting ini kan pula shaha ali riza, ape ada hal ye tak...

Anwar menjadi pengerusi kepada Foundation for The Future, mengikut sejarahnya foundation for the future ini adalah salah satu cabang NED (National Endowment for Democracy) NED adalah sebuah agensi separuh kerajaan yang didanai oleh Kongres AS dan beberapa individu yang berkiblatkan yahudi zionis, yang tujuannya adalah untuk menyokong dan mendokong organisasi di luar AS yang pro polisi luar negara dan segala polisi luar AS yang pro kepada yahudi zionis. Hal ini disebut secara terang dalam laman rasmi NED bahawa penubuhannya sejak 1980.

Saiapa yang tubuhkan NED ini? penubuhan NED sebenarnya ialah untuk menjadi organisasi muka hadapan CIA dalam mencampuri urusan negara lain. antara sayap-sayap NED ialah, National Democratic Institute, NDI, International Republican Institute, IRI, Foundation for The Future dan ada berberapa lagi ngo di malaysia yang mendapat dana terus dari NED. masihkah kita ingat perhimpunan BERSIH? pernah ke kita terfikir siapa yang memberikan mereka dana untuk membuat perhimpunan itu, mana mereka dapat duit untuk buat laman web? memanggil ribuan orang untuk berkumpul, memanggil media luar negara terutama cnn, bbc dan lain-lain media pro yahudi zionis, apa ingat hebat sangat ke perhimpunan BERSIH tu sampai mendapat liputan press dari luar, sebenarnya kesemua press itu mendapat jemputan melalui NED mereka datang untuk memberi liputan terbaik untuk barua mereka yang bernama anwar ibrahim.

Selamat Pengantin Baru Badrolamin Toron...

Posted: 16 Mar 2012 03:07 AM PDT


Menurut sumber yang aku baru dapat tadi ketika aku melepak di media hotel dekat pejabat pkr yang tiga kali kena serang tu, badrolamin penasihat agama kepada menteri besar selangor akan melangsungkan perkahwinannya dengan bini orang yang dia toron dua minggu lepas.

Menurut sumber itu, badrol dijangka melangsungkan perkahwinan itu pada bulan hadapan, tapi bila ditanya tarikhnya bila, sumber kata nanti dia bagi tau..

Published with Blogger-droid v2.0.4 

APANAMA

Posted: 16 Mar 2012 11:30 PM PDT

APANAMA


Transparency, Freedom of Speech and Democracy ... Anwar's style.

Posted: 16 Mar 2012 02:12 AM PDT

The Unspinners

Posted: 16 Mar 2012 11:16 PM PDT

The Unspinners


SELCAT! Cepat tutup skandal pasar borong Selayang!

Posted: 16 Mar 2012 08:25 PM PDT

Anwar tacut berdepan RPK muahaha ...

Posted: 16 Mar 2012 05:20 PM PDT

Haram bersekongkol dengan pro Zionis Yahudi

Posted: 16 Mar 2012 07:30 AM PDT

NDI dan IRI 'trojan horse' CIA

Posted: 16 Mar 2012 05:28 AM PDT

Friedrich Nauman Stiftung mengatur senario lepas 'regime change"

Posted: 16 Mar 2012 01:25 AM PDT

Ada gambar ... apa lagi Azmin nak nafi

Posted: 15 Mar 2012 11:25 PM PDT

oyabun

Posted: 16 Mar 2012 11:09 PM PDT

oyabun


Anwar 'kecut teloq' takut nak berdebat dengan Raja Petra?

Posted: 16 Mar 2012 09:38 AM PDT

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim enggan berkongsi pentas dengan blogger Raja Petra Kamaruddin dalam satu forum anjuran Wikileaks untuk membincangkan senario politik global.

Berikuatan permintaan dari Anwar, Raja Petra, atau lebih dikenali sebagai RPK telah diketepikan dari menyertai forum berkenaan. Forum itu dijadual akan diadakan Sabtu ini di Kent, England dan perbincangan di forum itu pada asalnya dirancangkan disertai oleh RPK, Anwar dan pengasas Wikileaks, Julian Assange.

Anwar dirancangkan menyertai forum itu melalui perhubungan komunikasi menggunakan Skype dan perbincangan berkenaan akan dirakamkan bagi satu dokumentari untuk Wikileaks, bagaimanapun selepas keengganan Anwar meyertainya jika RPK turut diundang sama menyaksikan foum berkenaan hanya disertai oleh beliau dan Assange.

Dalam pada itu, RPK dilaporkan sebagai berkata kepada sebuah akhbar portal, Free Malaysia Today (FMT)," Saya mendapat panggilan dari Wikileaks bahawa Anwar tidak bersetuju saya menyertai forum itu."

Beliau seterusnya membidas Anwar kerana mendakwa beliau (Anwar) gentar berhadapan dengannya di perbincangan berkenaan yang juga merangkumi keadaan semasa arena politik di Malaysia.

"Bagaimana Anwar mahu berdebat dengan Najib jika dia terlalu takut untuk berhadapan dengan saya ? Dia sepatutnya mencuba dulu dengan saya sebelum berhadapan dengan Najib," persoalnya lagi.

"Juga ia menunjukkan Anwar tidak menghormati dan menerima kebebasan media dan bantahan atau perbezaan pendapat," katanya lagi.

"Dia (Anwar) hanya berurusan dengan mereka yang menyokongnya dan bersetuju dengannya. Jika inilah Anwar sebagai pemimpin pembangkang, saya menggigil memikirkan bagaimana rupanya jika dia menjadi PM (Perdana Menteri)," beliau dipetik berkata kepada media portal berkenaan.

RPK, mendedahkan portalnya Malaysia Today telah mengadakan persetujuan dengan Wikileaks bagi membolehkan blognya menyiarkan semua pendedahan berkaitan Malaysia. Kontrak berhubung persetujuan berkaitan telah ditandatangani beberapa minggu lalu.

Sebelum ini, RPK merupakan penyokong kuat Anwar bermula sejak zaman awal Reformasi, bagaimanapun sejak beberapa bulan lalu beliau telah mengkritik Anwar secara terbuka kerana mendakwa Anwar tidak memiliki visi untuk Partinya, Part Keadilan Rakyat (PKR) dan Pakatan Rakyat.

Kenapa Anwar tolak cabaran berdebat dengan Raja Petra? Takut ke dengan bekas teman sebantal? Takut semua rahsia didedahkan ke? Kesian ya! Mana 'kejantanan Anwar' yang diwar-warkan selama ini oleh Azmin? Kenapa Anwar kelam kabut hubungi Wikileaks memberi syarat yang dia tidak akan sertai debat itu jika Raja Petra turut serta..hehe kalau dah takut dan salah tu faham-faham je lah..Wallahuallam..!!!

Wasabi Oyabun..

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 16 Mar 2012 11:04 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Ce qui passe

Posted: 16 Mar 2012 08:41 AM PDT

J’aime cette agronomique le silence est d’or. Je pense que cela s’applique, Laisse les morts enterrer leurs morts. C’est ma fades sur casino eldorado en ligne. Commençons par comparer des oranges avec des oranges car il est vraiment minime si. Donnez à juste idée un tourbillon, Tout est cette dans l’amour et la guerre. Je vais salariés ces secrets. Avez-vous télécharger des photos de votre ligne casino jack imdb pour l’amusement de vos amis ? Je pourrais vivre sans cela. C’est tradition séculaire cherche excellent site casino internet. Nous avons besoin de donner suite à ce sujet.

Je suis prêt à pour le soir. Cela correspond bien, celui qui hésite est perdu.

Je soupçonne que vous affirmer siège soupçons.

J’ai, en apparence, être nécessaire agrandissement sonder jeux gratuit lemone.

Je suppose une cela fait que montagne d’une taupinière. Vous devez vous assurer que vous avez confiance de la société qui fait backgammon en ligne gratuit sans inscription. Let’s avec Connect hypothèse. Allez-y! Il était temps que je ambiance po

C’est pourquoi, comme mon partenaire aime à dire sur jeux de hasard gratuit machine a sous sans telechargement, Un mystique début fait une bonne fin.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 16 Mar 2012 11:03 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Jom tengok macamana Ulama' Suu' RIAK dan TAKABBUR!

Posted: 16 Mar 2012 10:40 PM PDTMasya Allah riaknya Tuan Guru Nik Aziz kita ini ya? Habis semua kebaikan dirinya diungkit untuk mengangkat dirinya sendiri. Kalau baca kenyataannya, memang menitik air matalah. Manakan tidak, jadi MB sampai nyanyuk dengan niat fisabilillah semata-mata.
Buat mereka yang dungu dan menerima bulat-bulat kenyataan Nik Aziz ini, maka keluarlah segala puji-pujian seperti di bawah ini:


Malah, ada juga yang tidak pasal-pasal mencemuh Datuk Najib pula.

Kalau 22 tahun tidak ambil gaji dan elaun sebagai MB, maka siapa yang ambil gaji dan elaun MB Kelantan yang baru dinaikkan?!!

Mungkinkah kesemua elaun dan gaji tersebut Nik Aziz sudah amanahkan kepada menantunya untuk membeli kek harijadi?!!

Berkenaan rumah Nik Aziz pula, rajin-rajinlah kita jenguk banglo mewah di belah belakangnya. Kerana rumah buruk itu hanyalah semata-mata digunakan untuk berlakon zuhud di depan rakyat jelata. Satu skil kemahiran yang tidak dimiliki oleh para pemimpin UMNO negeri.

GEMPAR!!! Penyokong PAS kata Dr. Haron DIN SYAITAN?!!

Posted: 16 Mar 2012 08:23 PM PDT

Inilah jadinya apabila yang tinggal menyokong PAS kini merupakan mereka yang menjadi boneka kafiruun dan Yahudi. Ulama' sendiri pun boleh dilabelkan sebagai SYAITAN! Maka jika inilah kata mereka, apakah DAP itu pula boleh dianggap sebagai malaikat?!!

Gambar di atas yang dirakamkan oleh Datuk Dr. Hasan Ali adalah sebagai kenang-kenangan sebelum sahabatnya itu berlepas ke luar negara untuk menjalani rawatan jantung.

"Menziarahi tokoh ulama yang paling saya sanjung Al Fadhil Tuan Guru Dato Dr Haron Din di kediaman beliau. Beliau akan pergi ke California besok untuk menjalani rawatan jantung. Semoga Allah SWT melindungi beliau dan mengurniakan kesihatan yang berpanjangangan. Fi Syafahullah.."

Adakah ini akhlak penyokong PAS yang kononnya memperjuangkan Islam?!!

Jikalau suatu masa dahulu mereka pernah mengherdik Tun M kerana kononnya mempertikaikan sunnah Rasulullah SAW, maka apakah tindakan mereka melabelkan para ulama' sebagai SYAITAN ini dibolehkan pula?!! Masya' Allah!!! Inilah tanda-tandanya PAS kini berada dalam kesesatan yang nyata dan jauh menyimpang dari perjuangan asal mereka.

Adakah kita masih lagi mahu memberikan sokongan terhadap parti politik yang menggunakan nama Islam tetapi mencemuh dan membuang semua ulama' pewaris nabi?!!

Renung-renungkanlah...


* Demi Islam dan masa depan anak-anak kita, ayuh bangkit sedarlah wahai umat Islam sekalian dan bersatulah kita semua kembali dalam wadah asal kita iaitu UMNO!

Demi Anwar, PAS akhirnya keluarkan FATWA HALALkan hubungan dengan YAHUDI.

Posted: 16 Mar 2012 06:03 PM PDTSebenarnya kami sudah agak yang lambat-laun, kenyataan atau fatwa seperti ini akan dikeluarkan oleh PAS jua. Yalah, apalah sangat fatwa halalkan hubungan dengan yahudi berbanding dengan menjamin tiket ke syurga dan mengampunkan dosa-dosa manusia?!!

Namun, fatwa yang dikeluarkan kali ini sangat bijak diselindungkan. PAS membahagikan dahulu yahudi kepada dua sebelum mereka boleh menghalalkannnya demi Anwar. Mungkin persediaan buat juak-juak mereka sekiranya disoal dalam kubur kelak agaknya.Dan jikalau PAS boleh membahagikan yahudi kepada dua iaitu zionis (harbi) dan bangsa yang biasa, mengapa mereka tidak dapat membezakan antara kafir harbi (DAP) dan zimmi (MCA-MIC-GERAKAN) di Malaysia ini untuk berkawan?!! Malah ketika ini adalah sangat tepat jika dikatakan PAS hanya setaraf penchacai dan keldai tunggangan buat kafir harbi yang mereka anggap kawan tersebut!

Bagaimana pula mereka ingin membezakan di antara yahudi yang boleh dibuat kawan atau yahudi-zionis?!! Adakah apa-apa tanda atau sebarang dokumen yang menandakan dan membezakan mereka dengan jelas?!! Kalau sekarang ini pun tidak tahu membezakan di antara kafir zimmi dan harbi, apakah selepas ini umat Islam boleh berharap yang PAS dapat membezakan di antara zionis dan yahudi biasa?!!Namun kami juga terfikir, apakah tujuan sebenar PAS mengeluarkan fatwa seperti ini?!! Adakah Hadi Awang dan PAS tolong Kerajaan untuk menjawab hubungan dagang tidak langsung Malaysia (melalui MNC) dengan Israel?!!

*Macam sudah jadi SOP PAS, bila hendak halalkan sesuatu dosa, nama Rasulullah SAW pula dieksploitasi.

Selangor Diancam Pencemaran. Mana Pergi NGO Himpunan Hijau 2.0?

Posted: 16 Mar 2012 09:05 AM PDTBila kena batang hidung sendiri, apa agaknya tindakan HIMPUNAN HIJAU 2.0?

Mungkin sebab kilang ni kepunyaan KAUM DAP, maka nasib penduduk di Meru tak perlu dipertahankan.

Mereka hanya berjuang jika yang buat salah itu bukan KAUM DAP. Kalau yang buat salah tu KAUM DAP, buat apa nak tutup periuk nasi kaum sendiri.

Betul tak?

*Ptuuihh......Sesuka hati guna nama Alam Sekitar untuk kepentingan KAUM DAP. Pesuruhjaya PAS yang orang Klang pun tak berani nak pertahankan hak rakyat bila berdepan dengan pemilik kilang KAUM DAP.

Pembangkang Makan Makanan Haram? Kenapa Rafizi Tak Bising

Posted: 16 Mar 2012 07:35 AM PDT

Dalam dok sibuk PKR bongkar majlis pihak lawan, rupa-rupanya majlis diorang sendiri dihidangkan dengan nasi yang dicuri dari kenduri kahwin.

Sumber : Harian Metro


*Kalau betul-betul Rafizi nak tegakkan keadilan, keadilan pakcik ni pun kena perjuangkan. Terdesak sangat PKR ni sampai buat majlis pun curi nasi orang.

Bangangnya Kerajaan Selangor!

Posted: 16 Mar 2012 06:05 AM PDT

Kerajaan Selangor Beli 50 Lori Sampah

SHAH ALAM 15 MAC : Kerajaan Selangor membeli 50 lori sampah untuk membantu semua 12 Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di negeri itu dalam pengendalian kutipan sampah.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan negeri, Ronnie Liu Thian Kiew berkata lori sampah berkenaan akan disewa kepada PBT atau kontraktor yang memerlukan.

"Kita akan beli secara berperingkat dan bagi peringkat pertama kita tempah 50 buah lori yang mana kita jangka akan terima selewat-lewatnya April ini," katanya pada sidang akhbar di sini Khamis.

Beliau berkata langkah berkenaan adalah bagi menyelesaikan masalah dihadapi sesetengah kontraktor yang dilantik PBT yang berdepan dengan kesukaran dalam pengutipan sampah berikutan kekurangan lori sampah.

Liu berkata operasi tapak pelupusan sampah di Jeram dekat sini dilanjutkan sehingga 11 malam. - BERNAMA

Lawak siot. Dah tau kontraktor pungut sampah tu tak cukup lori, kenapa nak lantik?

Nampak unsur penyelewengan kat sini.

Selalu dalam penawaran kontrak, yang paling kompetitif dari segi harga dan kemampuan yang akan dipilih. Kalau dah tak mampu kenapa nak pilih. Terpaksalah guna duit rakyat untuk beli lori untuk kroni buat bisnes.

Patutlah sampah kat Selangor makin teruk sejak Alam Flora ditukarkan dengan kontraktor PBT.

*Sampah betul PKR dan DAP sebab kontrak sampah pun diorang nak selewengkan.

Kartun: Krisis Kedah Masih Belum Selesai

Posted: 16 Mar 2012 04:37 AM PDT

Kartun dari Juragan di Harian Metro.


BERCUTI Stail pemimpin yang ada  masalah untuk selesaikan masalah mereka.

*Kalau masalah tak selesai, berapa lama agaknya pemimpin ini akan bercuti?

Bila agaknya ANAK hendak perjuang nasib peneroka LADANG RAKYAT?!!

Posted: 16 Mar 2012 03:18 AM PDTHari ini Mazlan Aliman meroyan lagi. Boleh pula dia kata Timbalan Menteri, Datuk Ahmad Maslan nak menipu peneroka dengan penyenaraian FGVH. Agakya lama sangat anak Jawa seekor ini tidak makan ubat.

Ada sesiapa boleh bagitahu kami tidak, apa sebenarnya yang ingin diperjuangkan oleh ANAK ini? Dulu sibuk tuntut Felda beri milik tanah kepada generasi kedua dan ketiga. Mula-mula ramailah yang melompat-lompat menyokong, tetapi setelah buat kira-kira tolak darab bahagi, rupa-rupanya seorang sepongkes tanah pun tidak sampai.
Kini sibuk pula menentang usaha Kerajaan BN untuk menaik taraf pendapatan peneroka. Apa masalahnya? Bukankah Kerajaan telah memberikan jaminan bahawa hak milik tanah peneroka dan pegangan mereka dalam KPF tidak akan tergugat dengan penyenaraian FGVH? Mengapa puak-puak fuckatan ini begitu kuat menentang setiap usaha Kerajaan untuk membela nasib rakyat?!!

Adakah mereka takut yang apabila penyenaraian FGVH berjaya kelak, dan peneroka menikmati durian runtuh seperti yang dijanjikan (tidak ada durian runtuh pun, setiap tahun PM umum bonus kepada peneroka), maka fuckatan akan hancur di tanah-tanah rancangan?!! Jangan risau wahai Mazlan, selagi wujud nafsu dalam hati manusia, penyokong anda akan tetap ada di kalangan manusia yang tamak dan tidak tahu bersyukur!!!

Satu perkara lagi, bila lagi ANAK ini hendak perjuangkan nasib peneroka Ladang Rakyat Di Kelantan yang ditipu hidup-hidup oleh PAS?!! Jangan kata durian runtuh, tanah hulu yang susah payah dibuka dahulu pun habis dirampas oleh syaitan-syaitan PAS dan kroni mereka!!!

1Amah, 1Tugas: Alasan untuk berbini satu lagi!

Posted: 16 Mar 2012 01:58 AM PDT
Apa pendapat anda tentang berita di atas?!! Kalau inilah hasil rundingan task force peringkat Kerajaan Malaysia, maka terus teranglah kami kata pegawai-pegawai Kerajaan kita tidak mempunyai kemahiran perundingan yang baik.

Kalau seorang amah hanya melakukan satu tugas sahaja untuk satu kos gaji, maka, amah tersebut tidak layak untuk menggunakan gelaran amah lagi. Sepatutnya TKI tersebut diberi gelaran "Tukang Masak Indon", "Pengasuh anak Indon", "Pengemas Rumah Indon" atau "Tukang Dobi Indon". Yalah, setiap tugas boleh dicaj secara berasingan pula ketika ini!

Sepatutnya jikalau persetujuan dicapai dengan cara begini, maka pihak majikan juga boleh mengenakan caj sewa rumah+bil api-air-telefon dan makanan kepada amah itu kembali! Ini baru lebih adil!

Namun, jika dilihat dari sudut yang positif, perkara ini merupakan satu perkembangan yang baik. Ia bakal menarik minat lebih ramai anak gadis tempatan untuk menceburi bidang amah-mengamah ini. Cuba kiralah betapa lumayan gaji mereka jika mereka melakukan kesemua tugas-tugas amah ini? Bulan-bulan tidak kurang RM2,500 boleh dapat!

Namun, kami rasa kalau dapat amah yang macam gambar di atas itu, RM1000 satu tugas pun sanggup bapa-bapa kita bayar, bukan?!! Jadi, dalam pada kita menghadapi kenaikan kos kehidupan seharian ini dan mengawal aliran wang tunai keluar negara, adalah dicadangkan agar para bapa mencari seorang lagi isteri yang tidak bekerja untuk dijadikan suri rumah sepenuh masa.

Selain menjimatkan kos belanja isi rumah bulanan, ia juga menggalakkan lebih ramai gadis yang bujang mendapat teman hidup. Setuju tak?!!

Wow. Encemnya Abang Sabu.

Posted: 16 Mar 2012 12:40 AM PDT

Kehenseman Abang Sabu sampai boleh jadi model vespa.


Terima kasih blog Kelateloni (http://kelateloni.blogspot.com/2012/03/gempar-ayah-pin-sudah-dijumpai-di.html).

*Kalau jatuh motor, jangan tuduh polis lagi ye.