Khamis, 10 Mei 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 10 May 2012 01:03 PM PDT

THE FLYING KICK


Malaysian Lawyers Are Cowards?

Posted: 10 May 2012 12:00 PM PDT

MARINA MAHATHIR, TERJERAT ATAU SEDANG MENJERAT PEMBANGKANG?

Posted: 10 May 2012 10:00 AM PDT

APA DENGKI SANGAT KHIR TOYO KEPADA AZMIN ALI NI?

Posted: 10 May 2012 08:30 AM PDT

SAIFUDDIN NASUTION, SUDAHLAH BURUK MUKANYA, PENDEK PULA 'ANUNYA'!!!

Posted: 10 May 2012 07:00 AM PDT

KEPALA BAPAK KAU LER, AMBIGA!!!

Posted: 10 May 2012 05:00 AM PDT

INDUSTRI PELACURAN TERUS MAJU DI SELANGOR DENGAN PENANGKAPAN GRO SNOOKER PULAK DI KELANG!!!

Posted: 10 May 2012 03:20 AM PDT

AZMIN ALI SAMBUT HARI IBU BERSAMA-SAMA IBUNYA SEBAGAI BATU DERHAKA!!!

Posted: 10 May 2012 02:23 AM PDT

ADUHAI KHALID IBRAHIM OIII... PENSTRUKTURAN AIR TAKDAK KENA-MENGENA DENGAN BEKALAN AIR LAAA!!!

Posted: 10 May 2012 01:20 AM PDT

NIK AZIZ LEBIH HEBAT RUJUKANNYA BERBANDING MAJLIS FATWA KEBANGSAAN?!!!

Posted: 09 May 2012 11:45 PM PDT

KETUA PAS GOMBAK SETIA NAK SOLAT HAJAT LAKNAT TUJUH KETURUNAN ANGGOTA POLIS!!!

Posted: 09 May 2012 10:12 PM PDT

MAAF CAKAPLAH... MACAM NI CARA NAK AJAR MUALLAF TENTANG ISLAM YANG BETUL?

Posted: 09 May 2012 05:30 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 10 May 2012 01:03 PM PDT

Duke of UMNO


PANASSS..!!! NAMEWEE KATA "PUK*M*K" KAT KORANG..!!! APA KORANG NAK BUAT KAT DIA..???

Posted: 10 May 2012 04:07 AM PDT

namewee
Nampaknya pengarah filem yang pernah menghina Malaysia dengan mempersendakan lagu Negaraku, Namewee, kali ini mencari nahas dari seluruh rakyat Malaysia. Terbaru, dia memaki hamun rakyat Malaysia yang tidak menyokong Bershit 3.0 dengan panggilan kesat, "PU**MAK!".

Dalam video terbarunya yang dirakam khas untuk memaki hamun rakyat Malaysia yang tidak menyertai himpunan ganas Bershit pada 28 April lalu, Namewee selamba mencarut dan memuatkan kata-kata keji di dalamnya.

Persoalannya, apakah Namewee sedar bahawa hanya sekitar 20 ribu orang sahaja yang turun berhimpun untuk Bershit 3.0 tempohari?

Dan dalam jumlah tersebut, ia juga termasuk ratusan wartawan, ratusan jurugambar, ribuan pihak berkuasa dan orang awam yang bekerja di sekitar kawasan tersebut yang tidak menyokong himpunan itu.

Untuk rekod, dipercayai ramai juga penyokong pembangkang yang tidak turun buat kacau di Dataran Merdeka tempohari, termasuk Timbalan Pengerusi DAP, ibu bapa Namewee, Tan Sri Harussani, Datuk Dr. Haron Din dan ramai lagi saudara maranya sendiri.

Jika ditolak tambah dengan jumlah rakyat Malaysia, ia bermaksud bahawa Namewee menujukan perkataan "PU**MAK" itu kepada lebih 27 bilion rakyat negara ini yang tidak menyokong Bershit! Namewee nak "mampos" cepat ke?

Siapa Namewee untuk mencarut dan memaki hamun rakyat Malaysia? Di mana letaknya tatasusila budak Cina kurang ajar itu sebagai rakyat Malaysia?

Namewee memang terkenal dengan sikapnya yang kurang ajar, biadap dan melampau sebelum ini. Dia pernah memohon maaf mengenai kes menghina lagu Negaraku suatu ketika dahulu.

Namun kemudian, dia buat perangai lagi dengan merakamkan video-video yang menghina, memaki hamun dan mengeluarkan kata-kata nista dan dimuatkan di dalam Youtube untuk tontonan segenap lapisan.
Dia pernah memaki hamun TNB, Lynas dan dilihat begitu condong menyokong agenda pembangkang. Tapi, bila dia mahu meminta bantuan kewangan dari kerajaan untuk menghasilkan filem, dia mengaku kononnya dia adalah penyokong tegar Gagasan 1Malaysia! Nampak sangat menipunya…

Sebagai warganegara yang bersikap rasional dan waras, saya tidak marah sekiranya Namewee memilih untuk menyokong Bershit atau parti politik pembangkang. Itu normal dan membuktikan satu amalan demokrasi sihat.

Namun, dengan mengeluarkan perkataan kesat dan mencarut begitu rupa, saya rasa dia sudah melampau dan perlu diberi pengajaran yang setimpal.

Pada saya, jika dia memohon maaf kali ini pun saya tidak akan percaya dan dapat menerimanya lagi selagi dia tidak dihukum dengan kebiadapan dan keceluparan melampaunya itu.

Pada saya, FINAS perlu menggantung segala hak penyiaran mana-mana karya seni Namewee dalam apa bentuk sekalipun di negara ini untuk jangkamasa 10 tahun. Semua karyanya perlu diharamkan dan sesiapa yang menyiarkannya perlu dihukum.

Selain itu, budak kurang ajar ini perlu dihukum sewajarnya dari sudut perundangan kerana dia mampu menyebabkan rakyat marah dan tidak mustahil sekiranya ada seseorang yang tidak dapat mengawal kemarahan serta menyerang pengarah biadap itu.

Saya yakin, sekiranya Ahmad Idham, David Teo atau Khabir Bakhtiar membuat filem atau rakaman pendek memaki hamun dan mencarut sesuka hati, sudah tentu pihak kerajaan akan mengambil tindakan terhadap mereka.

Jadi, apa lebihnya Namewee untuk dibiarkan terus menyalak berkurang ajar dan mencarut terhadap rakyat? Nak tunggu rakyat mengamuk dan pukul Namewee baru nak ambil tindakan?

Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! AZMIN ALI PAKWE ARTIS SEKSI INDON INI..???

Posted: 10 May 2012 02:03 AM PDT

 Pakwe Artis Seksi Indonesia, Syahrini, Orang Malaysia Rupanya...

Pakwe Artis Seksi Indonesia, Syahrini, Orang Malaysia Rupanya…

Status kerakyatan teman lelaki baru Syahrini terjawab apabila pengurusnya, Reindhy mengesahkan individu berkenaan adalah orang Malaysia. 

Pengesahan ini sekaligus menamatkan spekulasi mengenai hubungan cintanya bersama komposer terkenal, Anang yang dikaitkan sejak berduet bersama untuk lagu 'Jangan Memilih Aku'

Reindhy juga menolak dakwaan bahawa teman lelaki yang dikenali sebagai Bubu ini adalah skandal yang sengaja diada-adakan kerana hubungan mereka telah lama terjalin.


"Saya tegaskan disini bahawa segala informasi mengenai Bubu adalah seorang kekasih 'coverline' adalah tidak benar sama sekali. Mereka sudah lama berpacaran," ujarnya.

Tambahnya lagi, "Kasihan pula Syahrini sebab dia selalu berasa serba salah kerana ramai orang memandang sinis dengan hubungannya."

Syahrini yang ditemubual ketika majlis pernikahan adiknya berteka-teki sekiranya jodohnya bertemu dengan Bubu kerana setiap perkara yang berlaku itu adalah takdir tuhan.

"Siapa jodohku juga kan belum tentu dia (Bubu). Wallahu alam. Semua hanya takdir Allah, kuasa Allah."

PANASSS DARI KEDAHH..!!! BUKTI KHUTBAH JUMAAT DITUKAR JADI KEMPEN CERAMAH POLITIK..!!! #saveKedah

Posted: 10 May 2012 12:09 AM PDT


Aku beri amaran kepada PAS PIS PUS di Kedah. Lebih banyak pendedahan akan dibuat bagi membuktikan bagaimana PAS menggunakan khutbah Jumaat di masjid-masjid sebagai ceramah politiknya.

Khutbah Jumaat yang sepatutnya menjadi medan menyampaikan tentang Islam, tapi PAS tukar kepada kempen ceramah politik pulak! Aku nak tanya, hangpa suka kah khutbah di bida'ahkan begitu?

Kalau ia bida'ah hasanah, mungkin boleh diterima. Masalahnya perangai macam tu dah masuk kategori bida'ah dholaalah! Ia mampu memecah belahkan umat Islam, khususnya yang berada dimasjid itu!

Aku bagi last warning. Aku difahamkan rakaman audio di atas sedang disiasat oleh pihak berkuasa dan tindakan bakal diambil jika terbukti menyalahi etika MAIK. Menjawab la hangpa..!!!

PANASSS..!!! PEMIMPIN PAKATAN HARAM DI KUALA KEDAH DISERANG LAGI..!!! PENGOTORRRR...#SAVEKEDAH

Posted: 09 May 2012 10:07 PM PDT


KUALA KEDAH – Walaupun mengaku bahawa kebersihan adalah sebahagian dari amalan Islam yang menjadi pegangan Kerajaan PAS Negeri Kedah, keadaan Pasar Kuala Kedah yang kotor tidak terjaga dan dibiarkan tanpa penyelanggaraan begitu menyakitkan setiap mata yang memandang.

Namun bagi para penduduk di kawasan ini, mereka tidak punya pilihan lain untuk mendapatkan keperluan harian lain dan terpaksa menahan busuk untuk pergi ke pasar yang kian tidak terurus di Jalan Kuala Kedah itu.

Pasar Kuala Kedah dibina ketika di era pentadbiran bekas Menteri Besar Kedah, Allahyarham Datuk Seri Syed Abdul Razak dan sehingga tahun 2008, pasar tersebut dijaga dengan baik, bersih dan teratur untuk kegunaan peniaga serta masyarakat setempat.

Namun rupa pasar yang menjadi tumpuan utama rakyat di sekitar kawasan Kuala Kedah itu bertukar rupa setelah negeri Kedah jatuh ke tangan PAS yang memenangi pilihanraya pada tahun 2008.
Sejak itu, para peniaga dan penduduk di kawasan berkenaan sering merungut dengan keadaan pasar yang semakin teruk dari hari ke hari.

Melihat keadaan itu, ADUN Kubang Rotan, Mohd Nasir Mustafa pernah sekali melawat pasar itu dan mengakui tentang keadaannya yang semakin mendukacitakan.

Dia menyatakan bahawa pihak Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) sedang dalam perancangan untuk memperbaiki pasar tersebut selain hanya mencadangkan agar diadakan program gotong royong di pasar tersebut.

Difahamkan oleh para peniaga di situ bahawa hanya sekali itulah Nasir melawat pasar tersebut dan tiada lagi lawatan selepas itu. Malah tiada pihak pun yang tampil memperbaiki atau menyelenggara pasar berkenaan atau mengadakan gotong royong di situ.

Berdasarkan aduan beberapa peniaga yang sempat ditemui, keadaan pasar tersebut semakin teruk di mana sumber bekalan air bersihnya hampir tidak berfungsi, bekalan elektrik yang tidak sempurna dan sampah sarap yang tidak diuruskan atau dipantau oleh Pihak Berkuasa Tempatan (PBT).
Sikap Ahli Parlimen Kuala Kedah, Ahmad Kassim turut dibidas oleh beberapa pengunjung pasar berkenaan di mana dia dikatakan tidak membuat sebarang kerja di kawasan yang diwakilinya.

Dia juga dikatakan lebih banyak menghabiskan masanya di Kuala Lumpur dari meninjau kawasan Parlimen Kuala Kedah dan tidak menjalankan tugas yang diamanahkan rakyat di situ.

"Kalau dia balik ke sini pun, dia balik untuk ceramah politik saja. Tak pun, dia akan balik sini kalau Anwar Ibrahim datang ke Kedah. Kalau tidak, memang dia takdak di kawasan," kata seorang peniaga yang enggan dirakamkan gambarnya.

Desas-desus memperkatakan bahawa Ahmad Kassim enggan menjalankan tugas di kawasan ini disebabkan PAS Kedah yang dikatakan mahu mengambil alih kerusi Parlimen Kuala Kedah yang kini di bawah penguasaan PKR.
Pun begitu, ada juga desas desus yang menyatakan bahawa masalah Pasar Kuala Kedah itu sengaja dibiarkan berlarutan oleh Exco Kerajaan Tempatan, Taulan Rasul, kerana mahu "membalas dendam" kepada pentadbiran Menteri Besar Kedah, Azizan Razak, yang "tidak mesra Exco".

Apa yang dikesali oleh para penduduk setempat dan peniaga di sini ialah sikap permainan politik yang melibatkan Mohd Nasir, Ahmad Kassim, Taulan Rasul dan Azizan Razak telah menyebabkan mereka menjadi mangsa keadaan.

Kawasan Kuala Kedah terbiar dan tanggungjawab menjaga kesejahteraannya "dikuis-kuis" bagaikan bola di mana para pemimpin yang diberi kuasa pada PRU12 yang lalu saling tolak menolak antara satu sama lain.

Persoalannya, Pilihanraya Umum ke-13 menjelang tiba dan apakah masalah-masalah yang dihadapi oleh rakyat Kuala Kedah akan terus terbiar tanpa pembelaan begitu? Siapa yang perlu dipertanggungjawab? - Kedahan69ers.com

MEMALUKAN..!!! KETUA PKR LANGKAWI DIHALAU DARI RUMAH SEBAB TAK BAYAR SEWA..!!! #SAVEKEDAH

Posted: 09 May 2012 08:08 PM PDTBerita ini mungkin sudah agak ketinggalan memandangkan kejadian berlaku pada 26 April lalu. 

Namun apabila ianya membabitkan seorang pemimpin parti politik yang ketika berkempen bukan main lagi menceritakan tentang kejujuran, ketelusan dan amanah yang perlu dipertanggungjawabkan kepada setiap orang pemimpin. 

Dan kononnya, pemimpin UMNO dan Barisan Nasional pun, tiada seorang pun yang dapat menandingi pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat. 

Kalau dengar cerita daripada penyokong-penyokong Ketua PKR Kedah, Wan Salleh Wan Isa,  maka yang menyita rumahnya dan memotong bekalan air serta elektrik adalah orang UMNO yang sakit hati dengannya.

Kononnya, UMNO sudah terdesak serta sangat takut dengan kekuatan PKR serta pengaruh Wan Salleh Wan Isa yang sedang berkembang di Kedah, khususnya di Langkawi. 

Namun hakikatnya, yang menyita rumahnya, yang memotong bekalan air dan elektrik ke rumah yang didiami oleh Wan Salleh Wan Isa adalah PEMILIK SEBENAR RUMAH berkenaan. 

Wan Salleh Wan Omar hanyalah penyewa di rumah tersebut. Bagaimanapun, sikap yang ditunjukkan oleh Wan Salleh Wan Isa tidak seperti seorang penyewa sebaliknya tidak ubah seperti seorang lanun yang kerjanya hanya ingin menyamun, merompak dan merampas hak orang lain. 

Pemilik rumah berkenaan bernama Puan Rodhiah binti Abdul Rahman. Rumah yang digunakan oleh Wan Salleh Wan Isa untuk 'menyimpan' isteri keduanya dan seorang anaknya beralamat di Lot 31C, Taman Indah Fasa 3, Kuah, Langkawi. 

Tindakan menyita dan memotong bekalan elektrik serta air selain beberapa barangan berharga lain di rumah tersebut terpaksa dilakukan oleh Puan Rodhiah kerana kegagalan Wan Salleh mengikut terma perjanjian lisan berkaitaan sewaan bulanan selain pelbagai alasan serta kerenah yang dilakukan oleh Wan Salleh apabila tiba waktu pembayaran sewa bulanan berjumlah RM800.

Kerenah Wan Salleh membuatkan pemilik rumah itu berasa dia seperti seorang peminta sedekah. Masalah bermula dari Disember 2008 sehinggalah awal 2012.

Justeru, tindakan mengusir Wan Salleh dan keluarganya dari rumah itu terpaksa dilakukan berikutan tanggungan hutang bil elektrik sebanyak RM1693.87, bil air sebanyak RM277.45 selain sewa bulanan rumah yang langsung tidak dijelaskan oleh Wan Salleh. 

Wan Salleh cuba mengungkit tentang ketiadaan sebarang surat perjanjian sekaligus menyebabkan tindakan yang dilakukan oleh tuan rumah dituduh sebagai keterlaluan. 

Tuan rumah sebaliknya mengingatkan Wan Salleh bahawa dia telah bertolak ansur walaupun sepatutnya sebelum memasuki rumah itu, Wan Salleh perlu membayar deposit dua bulan sewa tetapi dia hanya membayar RM800 sahaja.
Perjanjian bertulis pula tidak dibuat memandangkan Wan Salleh memberi jaminan dan tegaskan kepada pemilik bahawa DIA ADA NAMA dan tidak mungkin akan lari daripada membayar sewa bulanan. 
Walaupun pelbagai rayuan, janji dan alasan diberikan oleh Wan Salleh dan isterinya, ternyata tuan rumah tidak dapat berlembut lagi. Wan Salleh dan keluarga keduanya itu tetap diminta keluar dari rumah tersebut. 

Campurtangan dan jaminan dari pihak ketiga melembutkan sedikit hati pemilik rumah. Puan Rodhiah akhirnya membenarkan Wan Salleh dan keluarga keduanya tinggal di rumah itu sehingga 28 April dengan jaminan, tiada sebarang kerosakan dilakukan ke atas rumah berkenaan.

Seandainya terdapat kerosakan atau mana-mana bahagian atau peralatan di rumah tersebut dipecahkan, maka tuan rumah berhak mengusir Wan Salleh dan keluarga keduanya itu secara serta-merta dan tanpa budi bicara. 
Menariknya, walaupun gagal membayar sewa, gagal menjelaskan bil elektrik dan bil air, Wan Salleh masih lagi menganggap dia dan keluarga keduanya berhak tinggal di rumah tersebut selama tiga bulan lagi secara PERCUMA!!! - Kedahan69ers.com

LAWAK PAGI INI...ANWAR ADA BERAKSI DENGAN MA*IA OZ***..???

Posted: 09 May 2012 06:06 PM PDT


Satu pagi yang harmoni...Azmin datang bertemu Anwar untuk bertanyakan tentang video Nalla...

Malangnya dia dimarahi Anwar...!!! Kesian Azmin...dah tak kenal Anwar ke? 

Biasa la kalau video seks Anwar didedahkan. Takkan tak tau? Anwar tu glemer sebagai pelakon porno sampai di Jepun...! Err...takde ke video yang Anwar partner dengan Ma*ia Oz***? Heh!!!

DIMENSI

Posted: 10 May 2012 11:43 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Hudud - Hj Hadi lempang lagi kepala wally slipau!..asyik hududdd jek!!!

Posted: 09 May 2012 05:25 PM PDT


Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata hukum hudud bukan sesuatu yang menjadi keutamaan walaupun ia akan dilaksanakan sekiranya Pakatan Pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan
negara.

Menurutnya, hudud akan dilaksanakan terlebih dahulu kepada umat Islam sementara bukan Islam diberi pilihan (untuk menerimanya atau tidak). 

"Bagaimanapun, ia mesti dilaksanakan mengikut proses demokrasi. Kita dahulukan yang mana dahulu, kita selesaikan masalah, atasi kemiskinan dahulu. 

"Hukum hudud tidak boleh dilaksanakan, hukum mencuri tidak boleh dijatuhkan sekiranya gaji minimum tidak dilaksanakan. 

"Sebagai contoh, gaji minimum kena ada, kalau dia mencuri sebab gaji tak cukup, ia (hudud) tak boleh dilaksanakan sebab tak cukup syarat nak laksana hukum ini, itu kena faham.

"Masalah pengangguran diselesaikan dulu baru (hudud) dilaksanakan," katanya.   

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mengadakan ceramah Pra-Bubar Parlimen di Kuala Berang, di sini, semalam. - Bernama

aha lerr...selama 22 tahun rakyat kelantan bernaung di bawah kebijaksanaan wally slipau dan masih terkial2 nak atasi kemiskinan dan kedaifan sehingga kini...dapat duit dari kerajaan pusat pun sapu bawah kapet. ade duit sikit bukan nak buat amal jariah kat rakyat tapi belanje perusuh jadi samseng merosakkan harta benda kepunyaan rakyat..lepas tu salahkan kerajaan membazir duit rakyat

takper lerr kalau penganut2 taksubnye nak terus berpegang kepada fatwa songsang murshitdolnye..yang penting hadi dah mula percayakan gaya kepimpinan najib yang terbukti telah melaksanakan proses demokrasi tulen dan seimbang antara dunia dan akhirat seperti apa yang di hasratkan selama ni. najib umum gaji minimum pun dia dah setuju. cuma hj hadi segan nak jatuh hukum pada orang yang suke meliwat atau makan ais krim dan sebab tu sampai bile2 pun pasrael tak akan berani nak laksana hudud >:]

hj hadi tau pasrael tak boleh laksanakan hudud kerana tak cukup kerusi nak menang dan mengakui sukar nak dapat undi dari pengundi melayu terutama di luar bandar. pasrael tak ade kemampuan nak sediakan prasarana dan kemudahan untuk rakyat sebab semua duit masuk akaun poket masing2..bayangkan lah kalau hudud di laksanakan dan adun2 mereka plak kantol dengan rasuah!..bertambah pening ler kepale wally slipau

ini bermakna pas mengharapkan sebelum fuckatan menakluk kerajaan, hadi meminta najib meneruskan agenda transformasi yang ada supaya apabile kerajaan baru masuk pejabat nanti cuma cuci tangan dan memudahkan urusan pentadbiran mereka tanpa buat perubahan dasar yang ketara. 

sama lah macam sewaktu mereka menang dan mengambilalih kerajaan negeri lepas pru12. janji tinggal janji. kecuali lah kalau anuwar dan kit siyal berniat nak menambah pusat maksiat dan menghapuskan kesultanan dan raja2 melayu. masa tu anuwar atau kit siyal dah bleh berangan2 nak jadi presiden..haa mase tu kite akan tengok pasrael bakal senyap macam tikus jatuh dalam beras. hudud ke mane wally slipau tah hidup lagi ke tak. persoalannya kita tak tau ler hj hadi nak jadi ape??.. wallahualamm kehkehkehPEJUANG BANGSA

Posted: 10 May 2012 11:19 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Tahniah Ronnie liu ,pakej Snuker + Vietnam Doll di Selangor !

Posted: 10 May 2012 10:30 AM PDTKLANG: Pakej snuker GRO. Itu tarikan istimewa sebuah premis berselindung di sebalik papan tanda kononnya beroperasi sebagai kafe di Bandar Botanic, di sini, yang menyediakan khidmat pelayan pelanggan (GRO) untuk hiburan pelanggan di samping bermain snuker.

 Tarikan itu menyebabkan premis berkenaan menjadi tumpuan pengunjung lelaki hidung belang untuk berhibur dengan wanita GRO yang kebanyakannya warga asing. Bagaimanapun, taktik itu terbongkar apabila premis itu diserbu dalam Ops Noda oleh sepasukan polis Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor bermula jam 11.45 malam, kelmarin.

 Ketua operasi, Inspektor Othman Mahat ketika ditemui di lokasi selepas serbuan itu berkata, 12 GRO warga asing ditahan. "Sembilan daripada GRO yang ditahan itu warga Vietnam manakala tiga lagi warga Thailand yang berumur 25 hingga 37 tahun. "Ops Noda ini dilaksanakan selepas risikan dibuat selain aduan awam. Kami dapati premis itu sudah beroperasi lebih kurang empat bulan.

 "Kami sudah membuat intipan ke atas premis ini selama empat hari untuk mengenal pasti pekerja dan pelanggan kelab itu sebelum menyerbu premis terbabit," katanya. Menurutnya, pemeriksaan terhadap GRO itu mendapati semua mereka masuk ke Malaysia menggunakan pas lawatan dan tidak mempunyai pasport. Turut ditahan ialah seorang lelaki dipercayai penjaga premis itu, warga tempatan berumur 35 tahun. "Dalam operasi itu juga, lebih 30 pelanggan berumur 22 hingga 55 tahun yang melanggan GRO dalam premis itu ditahan sementara untuk diambil keterangan.

 "Semua GRO dan penjaga premis yang ditahan itu dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan untuk siasatan lanjut," katanya. Othman berkata, semua GRO itu disiasat mengikut Seksyen 39 (b) Peraturan-peraturan Imigresen 1963 kerana menyalahgunakan pas lawatan sosial.

 "Penjaga premis itu pula disiasat mengikut Seksyen 55 (b) Akta Imigresen 1959/63 dan Seksyen 6 (1) Enakmen Hiburan dan Tempat-Tempat Hiburan (Selangor) 1995 Pindaan 1998, 2001 kerana menjalankan aktiviti perniagaan hiburan tanpa lesen daripada pihak berkuasa," katanya.

BN masih lagi mendapat sokongan majoriti rakyat - UMCEDEL

Posted: 10 May 2012 08:00 AM PDT
Sejumlah 49 peratus rakyat di negara ini dijangka memilih untuk mengundi Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang berbanding 21 peratus yang memilih Pakatan Rakyat. Sementara 30 peratus lagi masih belum menetapkan sokongan dan merupakan pengundi atas pagar yang selalunya akan membuat keputusan pada saat akhir.

 Begitulah hasil tinjauan Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL). Kajian itu melibatkan 2,282 responden dan dilakukan secara bersemuka dengan etnik Melayu, Cina, India dan lain-lain. Ia dijalankan di antara tarikh 31 Mac hingga 15 April lalu, dengan satu margin ralat kira-kira 2.1% .

 Sebanyak 55 peratus yang ditemuramah merupakan responden lelaki manakala selebihnya adalah wanita. Hasil kajian ini menunjukkan Pakatan Rakyat masih perlu menempuh perjalanan yang 'sangat jauh' sebelum mereka dapat menawan Putrajaya seperti mana yang diidamkan.

 Ia juga menunjukkan pengundi atas pagar akan memainkan peranan penting dalam pilihan raya akan datang. 

Selain itu, pelbagai dasar yang diperkenalkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak nampaknya telah berjaya menarik sokongan yang cukup luas dengan dua pertiga daripada responden menyatakan sokongan terhadap pemerintah.

 Dalam kajian itu, responden juga ditanya sama ada pelbagai program yang diperkenalkan oleh Najib akan menambahkan sokongan mereka terhadap BN atau sebaliknya. Untuk itu, 68 peratus daripada responden menyatakan sokongan mereka dengan program Kedai Rakyat 1Malaysia manakala 74 peratus lagi bersetuju dengan program Klinik 1Malaysia.

 Keputusan kajian tersebut sekali gus menunjukan betapa sukarnya Pakatan Rakyat untuk menubuhkan kerajaan persekutuan selepas pilihan raya umum akan datang memandangkan penerimaan baik pengundi terhadap pelbagai inisiatif yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri itu. Dalam perkembangan yang sama, kajian itu mendapati majoriti masyarakat Cina dan India dijangka mengundi untuk Pakatan Rakyat di Selangor manakala sokongan orang Melayu di negeri itu terbahagi sama rata di antara Pakatan dan BN.

 Seramai 60 peratus responden di kalangan orang India dan 49 peratus responden Cina berkata mereka akan menyokong Pakatan Rakyat di negeri berkenaan, berbanding hanya 20 peratus (India) dan 16 peratus (Cina) yang memihak BN. Bagaimanapun, kedua-dua parti mempunyai sokongan yang sama banyak di kalangan orang Melayu, dengan BN mempunyai kelebihan sebanyak 34 peratus berbanding dengan Pakatan iaitu 33 peratus.

 Manakala di Perak, Pakatan Rakyat bakal berhadapan dengan 'pertempuran besar' untuk menawan semula negeri yang dimenangi mereka pada tahun 2008, sebelum BN merampas kembali pada tahun 2009 itu. BN mendapat sokongan majoriti setiap kaum, terutamanya dengan sokongan paling tinggi daripada orang India iaitu 67 peratus. Berbeza pula dengan Pakatan yang hanya mampu meraih 5 peratus daripada sokongan orang India. BN juga mempunyai kelebihan dengan 36 peratus pengundi Melayu dan 35 peratus pengundi Cina menyokong mereka berbanding Pakatan yang hanya mempunyai 30 peratus sokongan bagi kedua-dua kaum. Begitupun, 34 peratus pengundi Melayu dan 35 peratus pengundi Cina masih tidak dapat membuat keputusan. Ia sekali gus menunjukkan bahawa Pakatan masih mempunyai peluang untuk menguasai semula negeri itu pada pilihan raya umum akan datang.


 Kaji selidik itu juga mendapati yang Pakatan akan mengekalkan sokongan di Kelantan, dengan 44 peratus daripada responden memihak kepada mereka berbanding dengan 27 peratus yang memilih BN. Di Kedah, Pakatan memperolehi sokongan majoriti daripada responden Cina dan Melayu, manakala BN jauh lebih popular di kalangan orang India. Kaji selidik itu telah dijalankan ke atas 2,282 responden yang dipilih secara rawak menurut kadar perpecahan kaum di negara ini.Gambar Tun Mahathir & Najib di Majlis Tahlil Sambutan UMNO ke 66

Posted: 10 May 2012 07:00 AM PDT


Sebentar tadi telah  diadakan majlis tahlil oleh UMNO Malaysia di surau PWTC Aras 3 sempena sambutan UMNO ke 66 tahun .

Turut sama hadir adalah Presiden UMNO , DS Najib  Tun Razak , Timbalan Presiden UMNO TS Muhyiddin Yassin ,dan  bekas Perdana Menteri   Tun Dr Mahathir Mohamad .


Guan Eng sengaja bakar semangat perkauman kaum India benci UMNO ..

Posted: 10 May 2012 06:21 AM PDTIsu ketua regim DAP  , Guan Eng mengeluarkan kata-kata berbaur perkauman dan hasutan bagi membakar hati kaum India di Sidang DUN PP  terus dikecam . Ramai menganggap sikap rasis yang menebal dalam dirinya cukup merbahaya kerana beliau adalah seorang ketua menteri di sebuah negeri yang mempunyai rakyat yang berbilang kaum dan agama .

Adun BN Seberang Jaya, Datuk Arif Shah Omar Shah menganggap Guan Eng tak layak menjadi seorang Ketua Menteri .
 "Kita rasa kadang-kadang amat jelik dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang sengaja apabila melihat kaum-kaum India mula menyokong Barisan Nasional (BN) khususnya di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak, dia sengaja bawakan isu-isu perkauman.

 "Sehinggakan di dalam Dewan Undangan Negeri baru-baru ini... (dia) sengaja untuk membakarkan satu semangat perkauman yang berbau hasutan menyatakan bahawa apabila UMNO memerintah banyak kuil-kuil akan terancam dan sebagainya," ujar Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Jaya, Datuk Arif Shah Omar Shah dalam satu wawancara khas bersama UMNO-Online di sini.

 Katanya, tindakan Guan Eng adalah sesuatu yang harus diambil tindakan kerana orang yang seperti Lim Guan Eng ini adalah orang yang sengaja mendapatkan kejayaan melalui memainkan isu-isu yang berunsur perkauman dan sebagainya.

 "Saya sendiri berbahas di dalam dewan (DUN) dengan menyatakan bahawa UMNO terutamanya dalam kawasan saya, begitu banyak kuil yang kita perjuangkan termasuk saya sendiri pernah mempertahankan kuil yang hendak dirobohkan oleh Pejabat Daerah dan sebagainya," katanya. 

 Sebelum ini, Guan Eng telah mencelah ucapan perbahawan usul Tanasekharan Audherapady (DAP-Bagan Dalam) dengan menyatakan bahawa 'Sekiranya UMNO kembali berkuasa, saya rasa semua kuil Hindu terancam'.

 Kenyataan Guan Eng ini telah menyebabkan kesemua 11 ADUN (BN) bertindak keluar dewan sebagai membantah kenyataan Guan Eng yang disifatkan menghasut dan berbaur perkauman.

 "Jadi, kita berpendapat bukan sahaja Lim Guan Eng ini bersikap perkauman tetapi sehinggakan Speaker juga bersikap tidak adil apabila kita kalau mengikut 'standing order' mengusulkan satu usul mengikut apa yang telah tercatit iaitu seorang cadang dan 10 orang menyokong telahpun kita patuhi tetapi Speaker tidak memberi peluang untuk kita berbahas.

 "Dan ini adalah sesuatu yang tidak adil yang menunjukkan sikap berat sebelah Speaker yang sengaja ingin menyokong dan bersubahat dengan Guan Eng dan kita merasa amat kecewa sebab itulah pada hari persidangan tersebut ke 11 kami ADUN-ADUN (BN) keluar dewan kerana membantah sikap dan perkataan yang menghasut yang dibawa oleh Lim Guan Eng iatu seorang ketua Menteri yang perkauman," jelasnya lagi.

Banglo mewah Ambiga jadi sasaran pihak tak puas hati BERSIH !

Posted: 10 May 2012 04:29 AM PDT
Sekumpulan 30 orang peniaga sekitar bandar Kuala Lumpur bercadang untuk 'menerjah' rumah Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) Datuk Ambiga Sreenevasan di Bukit Damansara jam 2 petang ini. Dikenali sebagai Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (IKHLAS), kumpulan peniaga itu mahu menuntut gantirugi yang didakwa dialami mereka sewaktu himpunan Bersih 28 April lalu.

 "Kita mahu tuntut kerugian dan mahu dia jawab. Siapa lagi yang mahu bayar ganti rugi kepada peniaga yang miskin ini?" kata presidennya Mohd Ridzuan Abdullah. Ikhlas adalah kumpulan peniaga yang sama yang berdemo di hadapan Kompleks Pertama 5 Mei lalu menuntut Kementerian Dalam Negeri mengambil tindakan terhadap Ambiga. - FMT.
Kita di sini hendak menuntut ganti rugi terhadap kerugian yang dialami oleh peniaga-peniaga semasa BERSIH 3.0. "Kami beri masa selama dua minggu. Jika Ambiga tidak respons kita tidak akan mendirikan lebih banyak lagi gerai di sepanjang jalan ini," katanya pada sidang media hari ini.


Guan Eng marah gambarnya dikalung bunga kematian ..

Posted: 10 May 2012 01:33 AM PDT70 anggota Pertubuhan Peribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) negeri hari ini berhimpun secara aman di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) bagi mendesak Ketua Menteri Lim Guan Eng meletak jawatan kerana didakwa gagal menjaga kepentingan rakyat negeri ini. Ada di antaranya menaiki motosikal dan menyebarkan 4,000 keping poster dengan tulisan "Lim Guan Eng AntiMelayu" di sepanjang jalan bermula dari kediaman Lim di Jalan Pinhorn sebelum berkumpul di Komtar pagi Khamis.

Mereka juga menggantung gambar Lim dengan kalungan bunga di hadapan pagar rumah pemimpin itu sebagai simbolik menolak pemerintahan Lim di negeri ini. Mereka berhimpun di hadapan Komtar selama 30 minit dan mengangkat kain rentang yang mempersoalkan keenganan ketua menteri itu memenuhi tujuh tuntutan mereka.Ketua Wira Perkasa Pulau Pinang Mohd Rizuad Mohd Azudin berkata mereka menggesa DAP memilih keturunan Cina rakyat tempatan bagi jawatan Ketua Menteri kerana Lim bukan anak tempatan dan tidak memahami masalah dan mentaliti penduduk negeri ini. Lim juga harus meletak jawatan kerana enggan mendengar permasalahan rakyat dan bersikap tidak rasional dengan mencampur adukkan hal ehwal politik dan kepentingan rakyat, katanya kepada pemberita.

Katanya, pertubuhan itu telah membuat tujuh tuntutan dalam beberapa siri demonstrasi sebelum ini namun Lim enggan berjumpa dengan mereka untuk berbincang. Antara tuntutan itu ialah berhubung isu tapak masjid di Bayan Mutiara, isu perumahan rakyat, bayaran ganti rugi kepada pemilik gerai yang dirobohkan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) dan isu mengenai tahap keselamatan kilang solar di Batu Kawan. -BERNAMA

Cabaran Guan Eng disambut , laporan polis dibuat hari ini ...

Posted: 09 May 2012 10:40 PM PDT
Sifat rasis dalam diri Guan Eng memang merbahaya apatah lagi dia adalah Ketua Menteri di sebuah negeri yang mempunyai penduduk berbilang kaum dan agama.  Api pergaduhan dinyalakan oleh kenyataan seperti ini lah yang amat-amat tidak bertanggungjawab .

Hari ini Adun BN telah membuat laporan polis diatas kenyataan berbaur hasutan & perkauman ini .- Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penaga, Datuk Azhar Ibrahim hari ini membuat laporan polis terhadap Ketua Menteri, Lim Guan Eng berhubung kenyataan yang didakwa berbaur perkauman dan hasutan semasa Persidangan Dewan Undangan Negeri Isnin lepas. Azhar berkata, kenyataan Lim menimbulkan kegelisahan di kalangan rakyat dan boleh berlaku perbalahan kaum serta mengancam keharmonian negara. 


 "Saya buat laporan polis hari ini atas nama ADUN Penaga dan saya mahu polis menyiasat kenyataan yang telah dibuat Ketua Menteri Pulau Pinang kerana ia merupakan satu hasutan," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di Balai Polis Lebuh Pantai di sini, hari ini. 


 Yang turut hadir peguam Azhar, Abu Bakar Sidek dan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir dan ADUN-ADUN UMNO. Guan Eng sebelum ini dipetik sebagai berkata: 


"Sekiranya UMNO kembali berkuasa, saya rasa semua kuil Hindu terancam". 


 Ketua Menteri itu bagaimanapun berkata, beliau membuat kenyataan itu bagi merujuk kepada insiden perobohan rumah berhala yang terletak dalam kawasan Pelabuhan Pulau Pinang oleh Penang Port Sdn Bhd (PPSB) baru-baru ini. 


 Azhar berkata ayat "terancam" yang digunakan oleh Guan Eng adalah sesuatu yang sangat berbahaya dan berunsur hasutan kepada kaum India agar membenci orang UMNO iaitu orang Melayu. 


 "Walaupun kenyataan itu dibuat semasa Persidangan DUN dan Guan Eng mempunyai imuniti, tetapi ia telah didengar secara langsung oleh orang ramai dan kenyataan berkenaan berbaur hasutan.


 "Perkara ini bukan boleh dimain-main kerana ia melibatkan hasutan dan kita serahkan kepada polis untuk menyiasat berhubung kenyataan Guan Eng," katanya. - BERNAMA

Pemuda UMNO masih lagi perlukan Khairy ?

Posted: 09 May 2012 09:19 PM PDT

Khairy Jamaluddin menawarkan diri untuk memimpin Pergerakan Pemuda Umno satu lagi penggal - bertanding mempertahankan jawatannya pada pemilihan yang dijangka diadakan selepas Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
Khairy, 36, yang menerajui pergerakan itu sejak Mac 2009 menyatakan hasrat beliau menerusi mesej Twitter.
"Saya rasa, saya mahu menawarkan diri untuk satu lagi penggal sebagai Ketua Pemuda (Umno)," kata beliau dalam reaksinya kepada seorang pengikut akaun Twitternya.
Umno yang sepatutnya mengadakan pemilihan tahun ini, tetapi ditangguhkan sehingga selesai PRU13.
Pada pemilihan jawatan Ketua Pemuda Umno Mac 2009, Khairy menewaskan Datuk Mukhriz Mahathir dan Dr Mohamad Khir Toyo.
Khairy yang juga Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN) dan Ahli Parlimen Rembau melahirkan pendirian ini susulan ideanya agar umur penyandang jawatan Ketua Pemuda Umno dihadkan 40 tahun.Katanya, beliau akan membuat cadangan itu apabila beliau melepaskan jawatannya kelak.

Komen GPB
Keputusan yang tepat , Pemuda UMNO masih lagi perlukan KJ untuk menerajui sayap utama parti keramat ini. Tiada lagi calon yang layak menggantikan beliau buat masa ini .... bravo !

Rakyat lenguh badan, kerajaan DAP prihatin lulus 29 rumah urut baru !

Posted: 09 May 2012 06:40 PM PDT


Mungkin sebab faktor keperluan/permintaan   ramai penyokong tegar kerajaan Pakatan  yang sakit-sakit badan di P.Pinang  , maka 29 rumah urut baru telah diluluskan . Ini merupakan satu lagi bukti kerajaan diketuai Guan Eng cukup prihatin dan berjiwa rakyat .

Mungkin pusat urut sedia ada tak mampu menampung permintaan , jadi ia perlu ditambah sementara masih lagi kerajaan DAP memerintah .

Berdasarkan kepada angka dikeluarkan , daerah  SPU merupakan kelulusan yang  tertinggi di mana  14 lesen tempat urut baru dikeluarkan .  Kawasan majoriti Melayu juga menjadi target regim DAP untuk mengembangkan bisnes urutan  ini .

Apa kata Salleh Man mengenai 29 lesen baru rumah urut diluluskan ini ?  Diamkan je atau nak salahkan UMNO juga pasal benda ni . ...

antara rumah urut baru dibuka sejak regim DAP memerintah ..
ini di Nibong tebal ....
Siapa ugut & ancam pasangan bekas murtad yang didedahkan Hassan Ali ?

Posted: 09 May 2012 05:30 PM PDT

Mengapa bekas pasangan yang murtad dan telah kembali kepada Islam ini diugut dan diancam  ?

Adakah mereka takut kegiatan mereka mengkristiankan umat Islam yang didedahkan Datuk Dr Hassan Ali terbongkar ? Siapakah mereka ini ? Bukan main samseng dan gengster lagi hingga berani ugut orang  .

GPB yakin dalang yang buat kerja ini adalah mereka yang mengenali pasangan bekas murtad terbabit . Bagi menutup mulut mereka , ugutan harus dilakukan .  Harap pihak JATI membuat laporan polis mengenai ugutan jenayah ini seperti ini kerana mereka ini adalah saksi utama kepada puak-puak yang dok kristiankan umat Islam yang PAS tak mahu percaya ini .

Perjuangan pertahankan akidah dan Islam nampaknya  berdepan pelbagai rintangan dan ancaman ..tapi pertolongan Allah kepada orang yang beriman di jalanNYA  tetap mereka tak boleh lawan ..

Dalam video tersebut, pasangan berkenaan antara lainnya menimbulkan dakwaan mengenai kegiatan gereja tertentu yang berlaku secara rahsia dan juga secara terang-terangan. 


 "Mereka memang telah pun dibaptis, telah masuk Kristian dan dimurtadkan, mereka kembali semula kepada Islam dengan bantuan Lembaga Zakat Selangor, dengan bimbingan JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor) dan MAIS (Majlis Agama Islam Selangor). 


 "Siapa yang berkehendakkan (video itu) kita akan dedahkannya," katanya lagi dalam sidang media selepas pelancaran NGO tersebut di Shah Alam kelmarin. Video berkenaan akan didedahkan oleh Unit Selamatkan Akidah, satu unit yang sebelum ini diletakkan di bawah portfolio beliau, kata bekas exco hal ehwal agama Selangor itu lagi.


** Ugutan seperti pernah berlaku kepada bekas pemimpin DAP yang bongkarkan beberapa paderi berikrar mahu jadikan kristian sebagai agama rasmi negara ini .Model Playboy panaskan debat Presiden Mexico !

Posted: 09 May 2012 12:30 PM PDT

BANDARAYA MEXICO: Perdebatan pertama Presiden Mexico tidak memberikan kemenangan kepada mana-mana calon apabila orang ramai lebih memberi tumpuan kepada model menggiurkan berpakaian gaun ketat yang tiba-tiba muncul di atas pentas tidak sampai 20 saat ketika acara rancak diadakan.

Julia Orayen yang pernah beraksi untuk majalah lucah Playboy muncul dengan berpakaian seksi Ahad lalu sambil membawa bekas dipenuhi kertas arahan yang perlu diperkatakan calon.

Tumpuan penonton segera beralih kepada Orayen yang memakai baju ketat berwarna putih, terbuka luas di bahagian depan mendedahkan lurah payudara. Imej itu disiarkan di muka depan akhbar dan laman web di negara itu."Calon terbaik ialah wanita berpakaian putih yang nampak jelas lurah payudara pada permulaan," kata bekas Menteri Luar Mexico, Jorge Castaneda, dalam akaun Twitter.

Nama Orayen menjadi popular sepanjang hari itu di kalangan penduduk Mexico yang mempunyai akaun Twitter dan mendedahkan kerjanya sebelum ini termasuk imej separuh bogel ketika meraikan Hari Kemerdekaan negara itu.

IPOHMALAY

Posted: 10 May 2012 09:11 AM PDT

IPOHMALAY


Tragedi pesawat baru Sukhoi rempuh gunung di Indonesia

Posted: 10 May 2012 04:14 AM PDT


Dunia gempar apabila syarikat pembuat pesawat tempur Sukhoi yang kita kenali, yang baru mengeluarkan versi penumpang Superjet 100 , hancur melanggar gunung pada ketinggian Genting Highlands di Bogor, Jakarta. Ia melanggar Gunung Salak, sebuah gunung berapi setinggi 2,200 meter yang kali terakhir meletus pada 1935, pada ketinggian 1800 meter dan dikhuatiri 45 penumpang yang terdiri dari wakil syarikat Sukhoi, wakil syarikat penerbangan, wakil media dan ahli politik, terbunuh.

Pesawat tersebut dengan siri promosi keluaran terbarunya dalam strategi pemasaran dan Indonesia merupakan destinasi keempat sebelum dijadualkan ke Laos dan Vietnam. Pesawat terbarunya itu memiliki kesemua kelengkapan penerbangan moden yang ada pada Boeing dan Airbus.

Ia melanggar gunung tersebut petang semalam Rabu 9.5.2012 selepas dikatakan terbang untuk kali kedua tanpa mengisi bahan bakar dan lebih awal dari jadual asal. Misteri sebenar kejadian ini tentunya mengapa jika benar berlaku rampasan, sudah tentu juruterbang akan menghubungi pusat kawalan kecemasan yang boleh dikesan oleh Australia Singapura dan Malaysia. Bukan misteri seperti di bawah.

Misteri Kabut Gunung Salak yang Menjadi Hantu Bagi Para Penerbang

Indra Subagja - detikNews

Kamis, 10/05/2012 17:19 WIB

Jakarta Untuk kesekian kalinya, pesawat udara mengalami kecelakaan di Gunung Salak. Cerita takhyul dan mistik pun mengemuka. Ada kabut misterius yang selalu 'menjebak' pesawat yang melintas. Percayakah Anda?

"Secara logika semua mengetahui, pegunungan itu berkabut. Apalagi Gunung Salak, ini khas, mulai jam 14.00 WIB itu, kabut sudah turun. Bogor itu kan daerah hujan," jelas Kepala Pentak Lanud Atang Sendjaja, Mayor Ali Lubis, saat dikonfirmasi detikcom, Kamis (10/5/2012) pukul 16.30 WIB.

Ali meminta agar urusan mistik tidak dikait-kaitkan. Dia menjelaskan, para penerbang di Lanud Atang Sendjaja pun sudah menyadari soal kabut itu. Karenanya, kalau sudah di bawah pukul 14.00 WIB, kawasan itu mesti dihindari.

"Jadi benar-benar harus diperhatikan cuaca, benar-benar dicek. Dan kalau cuaca buruk atau berkabut jangan sekali-kali mendekati wilayah itu," imbuhnya.

Kabut memang berbahaya. Ali menambahkan, penerbangan yang dilakukan melintas di pegunungan mesti benar-benar berhati-hati. Tidak perlu berbicara urusan mistik, semua didasarkan pada logika saja.

"Jadi kalau ada yang mengait-ngaitkan dengan mistik, saya no comment saja," tuturnya.

Seperti diketahui, pesawat Sukhoi Superjet 100 melakukan joy flight di atas Gunung Salak setelah pukul 14.00 WIB, Rabu (9/5/2012) kemarin. Pada jam itu, kemungkinan besar kawasan gunung Salak sudah berkabut. Pesawat dengan jumlah 45 orang di dalamnya akhirnya menabrak gunung dan meledak.


Sumber Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya UM Meragukan

Posted: 10 May 2012 03:24 AM PDT


Dengan hanya 2,282 pengundi mereka terjemahkan kononnya suara 12,000,000 pengundi di Malaysia.
Dengan perkembangan itu, pengundi atas pagar dilihat mengalami peningkatan kali ini berbanding PRU12 dan dijangkakan akan memainkan peranan penting dalam menentukan kemenangan sesebuah parti.
Kajian itu dikendalikan oleh Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya UM antara 31 Mac dan 15 April lalu melibatkan 2,282 pengundi dari Semenanjung. Kajian tidak dikendalikan melibatkan pengundi Sabah dan Sarawak.
"Kumpulan 30 peratus ini, pada pandangan kami, yang akan menentukan siapa dan parti mana yang akan memperoleh kemenangan dalam PRU13 kelak," kata Penyelidik Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya UM, Amer Saifude Ghazali ketika membentangkan hasil kajian pada Wacana Politik dan Persepsi Semasa Pengundi Menjelang PRU13, hari ini.
Menurut beliau, arah aliran sokongan 30 peratus pengundi atas pagar itu akan menentukan parti atau perikatan yang bakal menguasai PRU13.
"Kadar ini boleh memihak kepada BN atau PR, bergantung pada strategi yang parti-parti politik. Jika parti politik bijak menggunakan strategi, mereka boleh menawan sokongan 30 peratus pengundi ini," kata Amer Saifude.
Paras 30 peratus yang tidak pasti ini juga sama di peringkat negeri.
Misalnya, di peringkat Selangor, 34 peratus pengundi Melayu menyatakan bahawa BN menjadi keutamaan berbanding 33 peratus memilih PR dan 33 peratus lagi pula tidak pasti.
Di kalangan pengundi Cina, 16 peratus sokong BN berbanding 49 peratus memilih PR dan 20 peratus tidak pasti.
Seramai 20 peratus pengundi kalangan kaum India di Selangor memilih BN dan 60 peratus cenderung kepada PR dan 20 peratus lagi berada dalam kategori tidak pasti.
Di Perak, 36 peratus pengundi Melayu memilih BN sebagai parti pilihan mereka dan masing-masing 30 peratus condong ke arah PR dan 34 peratus tidak pasti.
Berbanding di Selangor, 67 peratus pengundi India di Perak memilih BN dan hanya lima peratus memihak kepada PR tetapi yang tidak pasti pula 28 peratus.
Di Kedah juga, senario itu tidak jauh berbeza tetapi bilangan pengundi yang tidak pasti lebih kecil iaitu 24 peratus di kalangan pengundi Melayu, Cina (12 peratus) dan India (25 peratus).
Di negeri itu juga, 33 peratus pengundi Melayu memilih BN manakala kalangan Cina dan India pula masing-masing 38 peratus dan 65 peratus. Seramai 43 peratus orang Melayu, 50 peratus Cina dan 10 peratus India memilih PR.
Bagaimanapun senario agak berbeza membabitkan Kelantan, yang dipimpin oleh Pas sejak 1990, kerana 44 peratus pengundi memilih PR berbanding 27 peratus melahirkan sokongan kepada BN. Seramai 29 peratus pengundi berada dalam kumpulan tidak pasti.
Menurut Amer, ia menunjukkan bahawa senario di Kelantan adalah agak berlainan.
Ketika ditanya mengenai signifikan bilangan pengundi tidak pasti dalam PRU13, Amer berkata, meskipun 30 peratus pengundi mengatakan tidak pasti, sebenarnya penemuan juga menunjukkan bahawa sebahagian besar sudah membuat keputusan.
"Cuma mereka tidak mahu memberitahu parti yang menjadi keutamaan mereka secara terbuka. Pendirian mereka, kami dapat kenal pasti menerusi jawapan kepada soalan-soalan lain berkaitan, ada yang menentang dasar kerajaan, misalnya," katanya lagi.
Berkenaan dengan keutamaan pilihan antara parti dan calon, 37 peratus pengundi berkata, mereka akan membuat pemilihan berdasarkan calon manakala 51 peratus lagi memilih dengan mempertimbangkan aspek parti. Seramai 12 peratus lagi tidak pasti.
Dari segi kaum, masing-masing 50 peratus pengundi Melayu, 54 peratus (Cina) dan 57 peratus (India) mengutamakan soal parti.

Media Russia Dakwa Tragedi Pesawat Penumpang Sukhoi Langgar Gunung di Jakarta Angkara Perampas

Posted: 10 May 2012 02:42 AM PDT


Russia's Sukhoi SuperJet-100 goes off radars in Jakarta, hijacking not ruled out

Published: 09 May, 2012, 14:15
Edited: 10 May, 2012, 01:24
Photo Sergey Dolya / @dolyasergey
(31.0Mb)embed video

A Russian jet carrying 50 passengers has disappeared from the radars during a demonstration flight for potential buyers in the Indonesian capital. Hijacking and a high-altitude crash into a mountain have not been ruled out.Artikel ini dalam bahasa Inggeris. Rajin-rajinlah pakai google translate..
Due to low visibility and fog the helicopters had to stop the search and return to base. The rescue operation is now restricted to a ground search. The search will continue throughout the night. 
"Now we are mobilizing ground teams in coordination with the local police and military units to find the aircraft's whereabouts," the Indonesian Search and Rescue Agency chief, Vice Marshal Daryatmo told the Jakarta Post.
Rescuers have updated the plane's last-known coordinates and narrowed the search area. In the morning, five helicopters are expected to join the rescue operation. According to Russian diplomats, connection with the plane was lost as it passed over the western end of Java. The search mission is concentrating around Mount Salak, a 2,200-meter-high volcano about 50 km from the airport. 
Indonesia's Transport Ministry is still considering the plane as "missing," as a crash has not been confirmed.
The latest reports suggest the mobile phones of several passengers might still be working. Blogger and traveler Sergey Dolya, who was on a previous flight on the same aircraft, tweeted that he has been trying to call his Russian friends for several hours. 
"Sometimes the calls go through, sometimes they get rejected. But no one picks up. Locals do not know how to locate [the phone's position]," a recent tweet by Dolya says. Dolya has also tweeted that he sent a short message to each of the phones and is now waiting to receive delivery notifications.
Earlier, the director of Angkasa Aviation magazine said he was calling his two employees onboard the missing plane and nobody was answering, though a "call waiting tone" could be heard.
The plane went missing 20 minutes into its demonstration flight. The aircraft did not return to the airport at the scheduled time following takeoff.  By that time, the fuel should have been totally spent. 
Shortly before going off the radar, the crew of the aircraft had asked for permission to descend. It got permission to descend from an altitude of 10,000 feet to 6,000, after which radio contact was lost.
The Sukhoi SuperJet-100 is a modern regional jet with a passenger capacity of up to 100 people. It was designed by the Russian aerospace company Sukhoi in co-operation with Alenia Aeronautica. It is the first civil aircraft developed in post-soviet Russia. The aircraft conducted its maiden flight on May 19, 2008. In January 2011 the plane was certified by the Interstate Aviation Committee.  It was subsequently certified by the European Aviation Safety Agency in February 2012. The Sukhoi Superjet 100 flies at a Maximum Operating Speed of Mach 0.81and can reach an altitude of 40,000 feet. The operating range for the basic version is 3,048 km and 4,578 km for the long range version. Since its first commercial flight on April 2011, SuperJet has performed over 3300 flights. Currently there are eight jets operated by Armavia and Aeroflot.
There were 50 people onboard, including 8 Russians, two Italians, a French, an American, and 38 Indonesians – mostly representatives from major airline companies.
The aircraft was operated by a Russian crew: senior test-pilot Aleksandr Yablontsev and co-pilot Aleksandr Kochetkov.
RIA Novosti also released the names of six other Russian nationals. Aero navigator Oleg Shvetsov, flight engineer Aleksey Kirkin, leading test flight engineer Dennis Rakhmanov, test flight deputy head Nikolay Martyshenko, "Sukhoi" company Sales Director Evgeny Grebenshchikov, and contract manager Kristina Kurzhukova were all reportedly on board.
Indonesian authorities have called in a crisis group comprising local authorities and Russian embassy employees. Russian Prime Minister Dmitry Medvedev has ordered the Foreign Ministry, the Ministry of Industry and the airplane manufacturer to investigate the incident.

Sukhoi's Asian expo tour

The Russian aircraft arrived in Indonesia on May 9 – the fourth stop on its Asian demonstrative tour, which includes six countries in total. The plane had previously visited Myanmar, Pakistan and Kazakhstan. After Jakarta it was supposed to go to two more Asian countries – Laos and Vietnam.
The aircraft has already made one half-hour long demonstration flight in Jakarta. The first time it took to the skies, flight attendants from the Sky Aviation airliner, representatives from "VEB-Leasing" company, and others from a Russian insurance agency were on board.  
During its second flight, the aircraft took the potential buyers – representatives from Indonesia's Batavia, Pelita, Air Aviastar, and Sriwijaya Air. 
Olga Kulikova, press-secretary for Russia's "United Aircraft Corporation", told RT the first flight went without a hitch and there were no signs of trouble the second time around.   
"Both flights were carried out from the same airport in Jakarta. Before the second flight, the plane underwent required maintenance and was technically in good order."

Hardware failure, human error or hijacking?

Shortly before going off the radar, the crew of the aircraft had asked for permission to descend. They received permission to lower from an altitude of 10,000 feet to 6,000, after which radio contact was lost. There is a 6,200 foot-high mountain in the area where the plane went missing. Rescuers fear the plane may have crashed into it.
The plane's alleged trajectory is shown on a photo tweeted by blogger Sergey Dolya from the emergency operation center. The plane flew around the mountain, then sharply changed course as it began descending near a point marked with black arrows. 
Photo Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo Sergey Dolya / @dolyasergey
That part of Jakarta has very rough terrain, former test pilot Magomed Tolboev, who used to fly there, told RT. "There is a mountain 6,158 feet high, it's very difficult," he said. "The pilot must have seen the mountain because the plane is very modern. It is equipped with all the latest aviation equipment."
Pilot Martin Medic agrees that properly-working ground proximity warning systems would have warned the plane's crew in time enough to "avoid any kind of collision with terrain."
However, Indonesian aviation authorities have not ruled out the possibility that the aircraft was hijacked. They say that in the case of a crash, an emergency beacon should have immediately gone off, which did not happen.
But Chris Yates, an aviation expert, rejects the hijacking scenario because in that case, some kind of "radar blip on the screen" would indicate where the aircraft might be.
Meanwhile, David Learmount, formerly of the aviation news website Flightglobal, believes that the fact that this particular flight was a demonstration for prospective customers could be a significant part of the equation. Quite a large number of flight accidents take place purely because the aircraft are being shown off right up to the edges of their potential, he told RT.
"It was a display flight, it was a demonstration flight," Learmount said. "Sometimes the pilots or the crews deliberately take the aircraft right to their limits. And they do that sometimes when the aircraft is quite close to the ground. That is what a demonstration flight is often like. Sometimes they push the limits just too far. And that might have happened."
Meanwhile, witnesses living near Salak Mountain say they heard and saw the missing aircraft flying over the Gunung Halimun Salak National Park, the park's management told the Jakarta Post. So far the park authorities have failed to locate the plane.
Superjet-100 (RIA Novosti / Iliya Pitalev)
Superjet-100 (RIA Novosti / Iliya Pitalev)

Incident history 

Since the SuperJet-100 was accepted into service, there have been several minor incidents involving the aircraft. None of the incidents resulted in injury or death. 
  • On May 6, 2012, an SSJ-100 shortly veered off of a runway upon landing at the Airport in Kazan.
  • On March 16, 2012, a jet had to make a u-turn and return to Moscow during a flight to Astrakhan after the crew discovered the landing gear had not been fully retracted. 
  • On December 25, 2011, the flight of an SSJ-95 modification of a SuperJet from Minsk was cancelled due to a landing gear failure. The aircraft returned to Moscow without passengers.
Sukhoi SuperJet being inspected before its demo flight (Image from fotografersha.livejournal.com)
Sukhoi SuperJet being inspected before its demo flight (Image from fotografersha.livejournal.com)
Emergency operation center (Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey)
Emergency operation center (Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey)
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
Photo by Sergey Dolya / @dolyasergey
 +25  (57 votes)

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 10 May 2012 07:47 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Geram rugi masa Bersih 3.0...peniaga pacak gerai burger depan rumah Ambiga

Posted: 10 May 2012 06:00 AM PDT

Jangan ingat awak seorang saja boleh suka hati buat demo menyusah dan jejaskan periuk nasi orang lain.

Sebagai tanda protes seorang peniaga burger yang terjejas pendapatan masa demo Bersih 3.0 pada 28 April lalu pacak gerai burger di depan rumah bos Bersih,Datuk s Ambiga di Bukit Damansara,Kuala Lumpur.

Peniaga itu adalah salah seorang dari empat wakil peniaga sekitar kawasan terlibat demo Bersih yang menyertai protes selama hampir sejam di situ mulai jam 2 petang Khamis.

Protes itu dinaungi oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) IKLHAS yang hendak menyampaikan memorendum kepada Ambiga bagi menuntut ganti rugi dan minta maaf darinya atas kerugian dialami oleh para peniaga kerana demo anjuranya.
Mereka dapat bertemu dengan Ambiga yang kebetulan ada di rumah waktu itu.

Para peniaga mahu Bersih membayar ganti rugi yang dialami semasa Bersih 2.0 dan Bersih 3.0.

Presiden IKHLAS memberitahu gerai burger itu dipacak di depan rumah Ambiga sebagai lambang untuk membela nasib peniaga sekitar Jalan Tunku Abdul Rahman yang kerugian akibat demo Bersih.

Ambiga bagaimanapun mahu mereka membawa hal itu ke mahkamah.

Katanya beliau hanya akan penuhi tuntutan mereka jika mahkamah memutuskan demikian.

Boleh percaya ke?...Namun ini yang dikata oleh Ambiga sendiri pasal protes itu.Beliau anggap ia tindakan tidak matang kerana ganggu ketenteraman beliau dan jirannya.

Cantik sekali ayat dari penganjur himpunan yang cetuskan kekecohan dan gugat keamanan sekitar Dataran Merdeka dan jalan-jalan sekitarnya.

Sebelum itu keadaan agak tegang sikit bila ada wanita geng Ambiga nak tunjuk marah pada tindakan protes itu.

Semasa protes itu burger yang dimasak telah diedarkan kepada sebahagian mereka yang hadir termasuk wartawan.

Wakil peniaga dan IKHLAS telah bersurai menjelang jam 3 petang tidak lama selepas bertemu Ambiga.

30% Atas Pagar - UMCEDEL Kenalpasti hampir 50% Pengundi Pro BN.

Posted: 10 May 2012 02:51 AM PDT

Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaysia (UMCEDEL) mengenalpasti seramai 49% rakyat Malaysia yang berdaftar sebagai pengundi bakal memilih Barisan Nasional (BN) untuk kekal mentadbir Kerajaan Pusat di Negara ini.

Keputusan hasil analisis ini juga menggambarkan peluang Pakatan hasil kerjasama DAP, PKR dan PAS dalam merampas Kerajaan sedia ada pada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13) agak tipis dengan jumlah sokongan pengundi sekadar 21% sahaja.

Manakala tinjauan UMCEDEL juga telah mendapati sejumlah 30% pengundi masih tidak pasti untuk memilih parti pilihan di kawasan masing-masing seterusnya memimpin Kerajaan Persekutuan pada Pilihan Raya Umum akan datang. Sebelum ini, Merdeka Center turut membuat analisis hasil tinjauan yang dilihat memihak kepada BN pada PRU13 kelak. Hasil kajian mendapati kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi faktor pendorong peningkatan sokongan berbanding PRU12 yang lalu.

Tinjauan mendapati, di peringkat persekutuan, BN mendapat sokongan 49 peratus, Pakatan 21 peratus manakala 30 peratus lagi tidak pasti.

Raikan Sambutan Hari UMNO Dengan Semangat Perjuangan

Posted: 09 May 2012 08:47 AM PDT

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor menyeru ahli-ahli UMNO yang berjumlah lebih 3.3 juta orang agar menghayati perjuangannya sempena ulang tahun yang ke 66 pada 11 Mei ini.

Katanya, UMNO telah lahir pada 11 Mei 1946 dan dengan usianya yang ke-66 tahun maka sewajarnya ahli-ahli UMNO akan terus memberikan semangat dan jiwa telus supaya memahami perjuangan UMNO yang sebenarnya.

"Kita telah pun berjaya untuk mengekalkan keamanan dan kestabilan dan juga dapat membantu rakyat dalam segala keperluan-keperluan rakyat selama ini," katanya.

Jelasnya, sambutan Hari UMNO yang telah pun bermula dengan Larian Bendera di tiap-tiap bahagian dan cawangan perlu dimeriahkan dengan kibaran bendera parti disemua kawasan.

"Saya menyeru semua bahagian-bahagian dan cawangan-cawangan untuk mengibarkan bendera UMNO sepanjang bulan Mei ini."

Dalam masa yang sama, beliau menyeru ahli-ahli UMNO termasuklah masyarakat pelbagai kaum agar dapat bersama-sama memeriahkan Stadium Bukit Jalil dengan acara kemuncak sambutan akan diadakan pada 11 Mei ini.

"Marilah kita sama-sama menghayati perjuangan UMNO dan kita perlu bersyukur kehadrat Allah SWT kerana parti kita telah pun menjangkau 66 tahun dengan terus gagah dan kukuh."

bumiyang

Posted: 10 May 2012 03:30 AM PDT

Politik Harian

Posted: 10 May 2012 03:25 AM PDT

Politik Harian


Power Siot! 'Protes burger' Depan Rumah Ambiga

Posted: 10 May 2012 01:00 AM PDT


Sekumpulan peniaga sekitar bandar Kuala Lumpur menerjah' rumah Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) Datuk Ambiga Sreenevasan di Bukit Damansara dengan membuka gerai burger.


Dikenali sebagai Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (IKHLAS), kumpulan peniaga itu mahu menuntut gantirugi yang didakwa dialami mereka sewaktu himpunan Bersih 28 April lalu.

"Kita mahu tuntut kerugian dan mahu dia jawab. Siapa lagi yang mahu bayar ganti rugi kepada peniaga yang miskin ini?" kata presidennya Mohd Ridzuan Abdullah.

Ikhlas adalah kumpulan peniaga yang sama yang berdemo di hadapan Kompleks Pertama 5 Mei lalu menuntut Kementerian Dalam Negeri mengambil tindakan terhadap Ambiga.

Hahaha! Caya la der..... Jom Protes Bantah Duduk Depan Rumah Ambiga!!

4 Lagi Perusuh Bersih 3.0 Ditahan

Posted: 10 May 2012 12:35 AM PDT


Polis menahan empat lagi peserta perhimpunan anjuran badan bukan kerajaan (NGO) disokong pembangkang, yang gambar mereka disiarkan di dalam media menjadikan jumlah keseluruhan 16 yang ditahan sehingga awal pagi ini.

Pegawai Jabatan Siasatan Jenayah D7A, IPK Kuala Lumpur, Asisten Superintendan Azmi Aziz ketika dihubungi Bernama berkata empat peserta yang ditahan masing-masing berusia antara 20 dan 50 tahun.

"Keempat-empat mereka ditahan di lokasi berasingan antaranya di Pulau Pinang, Seremban, dan Batu Pahat," katanya.

Beliau berkata keempat-empat peserta perhimpunan itu ditahan di Ibu Pejabat Daerah Dang Wangi bagi membantu siasatan berhubung dakwaan terbabit dalam insiden kekacauan pada 28 April lepas.

Sebelum ini, media melaporkan daripada 141 gambar yang disiarkan dalam media, hanya 12 ditahan dan daripada 12 orang itu, lapan telah didakwa sementara empat lagi dibebaskan.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Ku Chin Wah mengesahkan penahanan berkenaan namun enggan mengulas lanjut. - Bernama


Permintaan: Minta Pak Janggut Buat Puisi Untuk Perusuh Yang Duduk Dalam Lokap Pulak.....

'Bapak Kafir': Nik Aziz Merestui BERSIH 3.0 Tapi Mempertikai Fatwa Ulamak

Posted: 09 May 2012 10:00 PM PDT


Marah bebenor penyokong PAS bila bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor memberi gelaran kepada Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat sebagai 'Bapak kafir' berikutan kenyataan terbuka Nik Aziz yang mewajibkan orang awam menyertai demonstrasi BERSIH 3.0.

Kenyataan Rahim itu berkait rapat dengan reaksi negatif Nik Aziz yang mempertikaikan keputusan Jawatankuasa majlis Fatwa Kebangsaan yang menetapkan haram bagi umat Islam menyertai atau menyokong demonstrasi yang impaknya buruk terhadap ketenteraman - termasuklah demonstrasi BERSIH 3.0.

Dalam kenyataannya sebelum ini, Nik Aziz menganggap semua anggota Jawatankuasa Fatwa telah membuat kesilapan kerana melihat isu BERSIH 3.0 hanya dengan sebelah mata - satu penyataan yang sengaja memperlekehkan kelayakan para Ulama yang emnganggotai jawatankuasa tersebut.

Dan bila Rahim tiba-tiba tampil ke depan menemplek kembali kenyataan Nik Aziz itu, memang termanggu seketika penyokong PAS dibuatnya. Sampaikan Nik Aziz sendiri yang selama ini amat gemar komplen sana sini mempertikaikan akidah dan tahap ilmu orang lain pun kelu lidah tak mampu komen apa-apa.

Mungkin melihat Nik Aziz terpana seketika dengan tujahan keras tepat atas dahinya itulah mendorong penyokong PAS dan ramai pimpinan PAS yang lain cuba cover malu yang terpalit atas dahi Nik Aziz. Walhal sebenarnya ramai kalangan mereka hanya baca tajuk sahaja dan tak mustahil sebahagian besar yang lain hanya mendengar dari pihak yang ketiga.

Rupanya penyokong dan pemimpin PAS tahu juga apa rasanya bila telinga panas dan rasa marah serta geram bila kena tujah atas dahi oleh orang lain.

Sebelum ini tatkala penyokong UMNO dikafirkan dan dipersenda akidahnya oleh pemimpin PAS, ada pernah orang PAS ambil kisah? Bila Nik Aziz memuliakan syaitan sebagai kawan semata-mata untuk menghalalkan hubungan PAS dengan kafir harbi DAP, ada orang PAS terfikir untuk menegur keterlanjuran kata Nik Aziz?

Jawabnya tiada... Sebabnya?... Kerana hati nurani penyokong PAS sudah hitam kelam dan buta tuli mengiakan saja dengan segala macam ucap keji dari mulut Nik Aziz sekalipun tahu hakikatnya Nik Aziz hanyalah seorang politikus yang mencari duniawi dengan menjual agamanya.

Walaupun penulis tidaklah bersetuju sepenuhnya dengan kenyataan Rahim menganggap Nik Aziz adalah BAPAK KAFIR (Father Of Kafir) namun sekali sekala ada orang dengan selamba saja balun Nik Aziz elok juga, kena pula yang membalun itu non-politician memang cair tahi telinga penyokong PAS dibuatnya.

KJ Tawar Teraju Pemuda Umno Sepenggal Lagi

Posted: 09 May 2012 08:33 PM PDT


Khairy Jamaluddin menawarkan diri untuk memimpin Pergerakan Pemuda Umno satu lagi penggal - bertanding mempertahankan jawatannya pada pemilihan yang dijangka diadakan selepas Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Khairy, 36, yang menerajui pergerakan itu sejak Mac 2009 menyatakan hasrat beliau menerusi mesej Twitter.

"Saya rasa, saya mahu menawarkan diri untuk satu lagi penggal sebagai Ketua Pemuda (Umno)," kata beliau dalam reaksinya kepada seorang pengikut akaun Twitternya.

Umno yang sepatutnya mengadakan pemilihan tahun ini, tetapi ditangguhkan sehingga selesai PRU13.

Pada pemilihan jawatan Ketua Pemuda Umno Mac 2009, Khairy menewaskan Datuk Mukhriz Mahathir dan Dr Mohamad Khir Toyo.

Khairy yang juga Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN) dan Ahli Parlimen Rembau melahirkan pendirian ini susulan ideanya agar umur penyandang jawatan Ketua Pemuda Umno dihadkan 40 tahun.

Katanya, beliau akan membuat cadangan itu apabila beliau melepaskan jawatannya kelak.
-SH

Bersih 3.0: Usaha Terakhir Pembangkang Sebelum Berkubur

Posted: 09 May 2012 08:00 AM PDT


Rakyat semakin hari semakin marah kepada penganjur Bersih 3.0 dan pihak pembangkang yang berperanan menyebabkan rusuhan di Kuala Lumpur pada perhimpunan 28 April lalu.

Walaupun mereka cuba membersihkan diri mereka daripada sebarang ketanggungjawaban terhadap kecederaan yang dialami oleh anggota keselamatan, petugas media serta orang awam dan kerosakan kenderaan polis, namun paparan video menerusi media arus perdana telah berjaya mendedahkan peranan mereka yang sebenar.

Dalam hal ini DAP cuba mengalihkan punca sebenar rusuhan semasa perhimpunan itu kepada pihak kerajaan.

Dikatanya antara faktor rusuhan dan kekecohan pada hari itu disebabkan tindakan kerajaan mengarahkan supaya stesen-stesen LRT ditutup kepada penumpang.

Ianya dilakukan atas dasar keselamatan kerana tidak mahu orang ramai menyerbu stesen-stesen LRT ang berhampiran dengan kawasan perhimpuran untuk menghindarkan daripada sebarang kejadian yang tidak diingini.

Yang peliknya sehingga kini DAP mahupun PKR dan PAS tidak perniah mahu memberi jawapan kepada rakyat mengapa mereka tidak mahu menerima tawaran kerajaan supaya perhimpunan tersebut diadakan di Stadium Merdeka.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata faktor penolakan inilah yang menjadi punca utama kepada rusuhan yang berlaku.

Pembangkang sengaja menolak menganjurkan perhimpunan itu di stadium kerana mereka sudah merancang dari awal untuk mencetuskan keganasan jalanan.

Jika ini berlaku maka berjayalah agenda mereka untuk memburuk-burukkan kerajaan Malaysia di mata masyarakat dunia seolah-olah tidak ada amalan demokrasi di negara ini.

Inilah tujuan sebenar mereka apatah lagi dengan kehadiran ratusan petugas media dari dalam dan luar negara, pembangkang semenangnya merancang untuk mengeksploitasi situasi tersebut.

Tambahan pula tindakan pembangkang membawa sekumpulan'pemantau' dari negara luar adalah sebahagian daripada rancangan jahat mereka.

Dengan rusuhan yang didalangi pembangkang berlaku di jalanraya-jalanraya Kuala Lumpur serta liputan agensi antarabangsa yang disiarkan di seluruh dunia, mereka bertujuan untuk menumbangkan kerajaan pada hari ini.

Lebih-lebih lagi kumpulan 'pemantau' yang dibiayai sepenuhnya oleh pembangkang akan mengeluarkan kenyataan dan laporan berunsur negatif mengikut selera dan agenda tersembunyi untuk mengutuk kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib.

PKR, PAS dan DAP adalah tiga serangkai pakatan jahat untuk menjatuhkan sebuah kerajaan yang dipilih secara sah melalui proses pilihanraya yang sah, telus dan adil.

Pembangkang yang diketuai oleh Anwar Ibrahim kini kecewa kerana mengetahui rakyat tidak lagi menerima budaya politik berasaskan fitnah dan tohmahan yang di bawa oleh mereka.

Apabila melihat strategi ini tidak boleh mempengaruhi minda rakyat, Anwar merancang pula melalui pendekatan demonstrasi dan perhimpunan haram yang didorong ke arah rusuhan dan keganasan.

Metod ini tidak berubah dengan cara Anwar mengeksploitasi isu kemiskinan di daerah Baling, Kedah pada awal tahun 1970an dahulu dengan mengapi-apikan pelajar universiti dan penduduk tempatan mengadakan demonstrasi.

Kalau ketika itu beliau cuba menumbangkan kerajaan pimpinan Perdana Menteri Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein, kini Anwar sekali lagi membuat onar mahu menumbangkan pimpinan Datuk Seri Najib.

Apapun yang usaha yang dilakukan oleh Anwar dan gerombolan pembangkang yang diterajui untuk meraih simpati dan undi rakyat pada pilihanraya umum nanti tidak akan memberi apa-apa kesan lagi.

Tembelang mereka sudah pecah dan pembohongan pembangkang sudah nyata.

Bersih 3.0 adalah tanda jelas saat mereka dikuburkan sudah amat hampir.

Masalah Kewangan KUIN: Kerajaan Kedah Patut Bayar Yuran Tambahan

Posted: 09 May 2012 07:00 AM PDT


Jangankan satu negera, satu negeri juga tak mampu ditadbir oleh Pakatan Rakyat. Jangankan memberi pendidikan percuma kepada semua, satu kolej pun tidak mampu dijaga.

Kolej Universiti Insaniah (KUIN) di Kedah tidak habis-habis dilanda masalah apabila kepimpinan negeri bertukar tangan. Kolej itu sebelum ini menjadi kontroversi apabila pelajarnya mengadakan demonstrasi membantah kewujudan Sekolah Insan Bestari di kawasan Kolej Kediaman Ar-Razi.

Dan rupanya, bukan sekadar masalah pentadbiran, KUIN juga menghadapi masalah kewangan sehingga memaksa kolej tersebut membekukan perkhidmatan bayaran rawatan kakitangan KUIN kepada klinik panelnya. Menurut sumber, tunggakan hutang kepada klinik tersebut telah mencecah RM60,000.

Selain itu, KUIN juga mempunyai hutang mencecah ratusan juta ringgit membabitkan pinjaman dengan Bank Islam dan juga berhadapan dengan saman sebuah syarikat yang menuntut bayaran bagi menyediakan 300 katil untuk penginapan pelajar.

Semua masalah ini dikatakan berpunca dari pengurusan yang lemah yang gagal menyediakan belanjawan yang realistik di mana ada di kalangan pensyarah yang menerima gaji setinggi RM35,000.

Itu hanya antara yang kelemahan yang berjaya dihidu oleh orang luar. Siapa tahu entah apa lagi masalah dalaman yang kelihatan remeh tetapi membawa kepada impak yang besar.

Kerajaan Negeri Kedah bagaimanapun terus menafikan bahawa KUIN menghadapi masalah. Ini bukan mengejutkan kerana kerajaan negeri Kedah, atau PR khasnya tidak pernah mengakui apa-apa kelemahan atau keburukan mereka walaupun ia begitu nyata.

Jika benar bahawa tiada masalah di KUIN, Dato' Seri Azizan Razak seharusnya menjelaskan secara terperinci dan bukan hanya membuat penafian 'atas angin' sahaja. Kita sudah muak mendengar penafian dan alasan bahawa semuanya berpunca dari kerajaan terdahulu.

Masa depan pelajar-pelajar KUIN tidak wajar dipolitikkan. Kerajaan Kedah harus lebih bertanggungjawab mengakui kelemahan dan bertindak pantas untuk mengatasinya.

Menurut maklumbalas dari KUIN sendiri, Kolej itu adalah antara IPTS yang mengenakan bayaran yang terendah kepada pelajarnya berbanding dengan IPTS lain. Yuran pelajar diploma hanya RM48 bagi satu jam kredit, manakala untuk ijazah pula RM60 satu jam kredit. Sedangkan IPTS lain ada yang meletakkan harga sehingga RM250 untuk satu jam kredit.

Ini dikatakan antara sebab kenapa KUIN mengalami masalah kewangan yang teruk. Oleh yang demikian, kita menyarankan kepada kerajaan negeri Kedah agar membantu membayar yuran tambahan bagi pihak pelajar bagi mengatasi masalah kewangan KUIN. Tindakan ini juga akan dilihat sebagai langkah awal ke arah merealisasikan aspirasi PR untuk menyediakan pendidikan percuma. Selain itu, tindakan ini juga adalah selaras dengan perjuangan Negara Kebajikan PAS.

Bersih 3.0: Ranjit Mahukan Kebenaran Dari Majlis Peguam

Posted: 09 May 2012 06:00 AM PDT


Salah seorang daripada ahli Majlis Peguam (Bar Council) telah muncul di YouTube dan meminta agar Majlis Peguam memberi sebab terhadap segala keganasan yang berlaku ketika perhimpunan Bersih 3.0 didalam laporan mereka.

Dalam video selama tujuh minit tersebut yang dimuatnaik pada tiga hari yang lalu, peguam, Ranjit Singh Dhillon berkata bahawa Pengerusi badan tersebut, Lim Chee Wee telah 'termakan senjata sendiri' melalui kenyataan bercanggah yang dibuat terhadap provokasi kepada pihak polis yang dilakukan oleh peserta-peserta.

"Dia (Lim) adalah seorang ketua terhadap sebuah badan professional dan didalam laporan dsebanyak 26 mukasurat tersebut, segala apa yang ditulis adalah bercanggah.

"Undang-undang adalah sesuatu yang khusus. Kita sepatutnya berkhidmat untuk rakyat. Laporkan apa yang sebenarnya berlaku dan serahkan kepada rakyat untuk menilai," kata Ranjit terhadap laporan tersebut.

Beliau berkata bahawa pada peringkat awal laporan tersebut, Majlis Peguam menyatakan bahawa tiada provokasi dilakukan terhadap pihak polis pada awalnya. Provokasi hanya dilakukan di saat-saat akhir perhimpunan.

Ranjit menyatakan bahawa beliau agak terkejut apabila Lim tidak menyatakan apa-apa terhadap apa yang menyebabkan berlakunya keganasan di Dataran Merdeka ketika perhimpunan tersebut, dan dengan dakwaan yang mengatakan bahawa walaupun setelah penghadang polis dimusnahkan, pihak polis tidak berganjak sehingga peserta masuk sejauh 50 meter dari penghadang tersebut.


Laporan tersebut adalah berdasarkan pemerhatian 78 sukarelawan dari majlis tersebut dan mereka memerhatikan perhimpunan tersebut dari enam penjuru.

Mereka memfokuskan bahawa keganasan pihak polis adalah lebih teruk berbanding dengan tindakan mereka pada perhimpunan yang sebelumnya, Bersih 2.0.

Ranjit berkata, kebebasan untuk berhimpun di negara-negara demokrasi perlu ada batas dan syarat-syarat tertentu.
Apabila membandingkan kedua-dua perhimpunan, beliau berkata bahawa peserta Bersih 2.0 merempuh masuk ke Dataran Merdeka walaupun kawasan tersebut tidak meluluskan permit mereka untuk berhimpun di kawasan tersebut.

Bagaimanapun, penganjur Bersih 3.0 masih mahukan Dataran Merdeka walaupun pihak berkuasa telah menawarkan Stadium Merdeka kepada mereka.

Beliau bersetuju bahawa perhimpunan Bersih adalah satu perhimpunan antara NGO-NGO, tetapi, beliau berkata bahawa perhimpunan seperti itu akan sering disertai oleh pemimpin-pemimpin politik yang mahu berkerjasama dengan pihak penganjur.

tunku

Posted: 10 May 2012 03:13 AM PDT

tunku


Selangor DAP to quiz rep over ‘comedy of errors’ letter

Posted: 09 May 2012 08:17 PM PDT

SHAH ALAM: Selangor DAP will meet Damansara Utama assemblyman Dr Cheah Wing Yin to determine the accuracy of his letter, where he allegedly described Pakatan Rakyat's rule in Selangor as a comedy of errors.
"The Selangor state committee will be meeting Dr Cheah very soon to determine the veracity of the letter and discuss other related issues," Selangor DAP chairman Teresa Kok said here.
Kok claimed the letter was carried by The Star yesterday without the permission and confirmation of Dr Cheah and the DAP leadership.
The 12-page letter that was made available to The Star was addressed to DAP advisers Dr Chen Man Hin and Lim Kit Siang, national chairman Karpal Singh and party secretary-general Lim Guan Eng.
The contents of the letter included a string of complaints against the Petaling Jaya City Council (MBPJ) and a certain powerful MP who apparently had the final say.
It was also alleged, in the letter, that the city councillors from the DAP had failed to respond to complaints and had not attended council meetings to address problems of his or her constituents.
However, Kok denied the allegations and offered her support to the MBPJ councillors.
In a related development, Kuala Kubu Baru assemblyman Wong Koon Mun said the letter, purportedly written by Dr Cheah, was a tell-all of Pakatan Rakyat's incompetence.
"Pakatan is being hypocritical. It is doing exactly what it criticised Barisan Nasional of.
"It has apparently created dissatisfaction among its own ranks," Wong said in a statement yesterday.
"It is apparent through this letter that many of Selangor's Pakatan-aligned councillors are inept and irresponsible, and the fact that some are being reappointed is blatant proof of cronyism and nepotism."
On another matter, Beliawanis MCA national chief Tee Hooi Ling said PAS did not care about the anxieties of non-Muslims especially the women when insisting on implementing the hudud law.
Tee claimed in a statement that women would be the first to be subjugated as their rights would be diminished, despite PAS' claim to promote a welfare state.

tunku : it is so obvious that pakatan's rules in selangor and in other states too as comedy of errors. there are corruption, nepotism and all the "ism' and "tion" you can name for. dr cheah is wasting his time with the 12 pages letter as they will be swept under the carpet as soon as it gets to the top leaders.

HERO KECIK

Posted: 10 May 2012 01:39 AM PDT

HERO KECIK


Piala FA Kel vs Sime Darby di Bukit Jalil

Posted: 10 May 2012 12:05 AM PDT

KELANA JAYA - Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) telah memutuskan venue perlawanan akhir Piala FA - pertemuan antara Sime Darby dan Kelantan - di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur, 19 Mei ini.

Sentiasa Berwaspada

Posted: 09 May 2012 11:25 PM PDT

.Jika anda melihat seorang lelaki (terutamanya India) yang menunggang motosikal dengan tangan yang berdarah, dia mengetuk tingkap kereta meminta anda untuk berhenti serta merayu untuk beri kertas tisu bagi membersihkan darah mereka apabila anda sedang memandu kereta..


Ingat!!! JANGAN sesekali memberhentikan kereta anda. Walaupun dia cuba merosakkan dan menghimpit kereta anda, JANGAN menghentikan kereta tetapi teruskan memandu ke balai polis yang terdekat.
Taktik jenayah seperti ini telah dilaporkan dalam kira-kira 40 kes di Seremban, K. Lumpur, Shah Alam, P. Jaya dan stesen Polis Daerah Klang Town (sebenarnya di sekitar seluruh negara).

Lelaki-lelaki ini adalah penjenayah samseng terutamanya dari bangsa India, Mereka bekerja dalam kumpulan dan berani untuk melakukan jenayah ini walaupun di kawasan-kawasan sesak yg mana tiada siapa yang akan berani memberhentikan kereta untuk membantu anda.

Tujuan utama taktik ini kotor adalah untuk merompak anda atau bahkan mereka akan merogol jika anda pemandu wanita memandu berseorangan.

Keselesaan Dan Keselamatan Diutamakan

Posted: 09 May 2012 11:13 PM PDT


Sebuah pesawat MAS MH0017 dari Amsterdam terpaksa mendarat cemas di KLIA jam 6.20 pagi tadi selepas beberapa penumpang mengadu terhidu bahan kimia.

Sebaik mendarat, semua penumpang dan anak kapal diarahkan meninggalkan pesawat terbabit untuk langkah keselamatan.

Pengarah Bomba dan Penyelamat Selangor, Othman Abdullah berkata, pada masa sama, sepasukan 24, anggota Bomba dan Penyelamat dari Balai Bomba KLIA dan HAZMAT Shah Alam dikejarkan ke situ untuk melakukan pemeriksaan lanjut.

MAS mengesahkan pesawat membawa empat jenis bahan kimia dalam bahagian kargo tetapi difahamkan ia tidak tumpah. Bernama

Jgn Sekali kali Hino Keluarga FAM

Posted: 09 May 2012 11:08 PM PDT


Selepas Safee Sali, Mohd. Safiq Rahim dan Muhd. Ariff Zulkifly berjaya mengharumkan nama negara di arena bola sepak antarabangsa, kini tiba giliran pemain tengah skuad Harimau Muda, Mohd. Nazmi Faiz Mansor.

Dia baru-baru ini dilamar kelab Divisyen 1 Portugal, S.C Beira-Mar untuk beraksi dengan pasukan yang menduduki tangga ke-12 Premiera Liga Portugal itu.

Kemampuan Nazmi Faiz dihidu oleh seorang ejen bola sepak Portugal semasa aksi pemain berusia 17 tahun itu dalam Liga Singapura bersama Harimau Muda A baru-baru ini.

Dalam pada itu, Ketua Jurulatih Harimau Muda, Ong Kim Swee yang gembira dengan perkembangan ini berkata Pemilihan pemain Malaysia untuk jalani latihan dengan kelab luar negara jelas membuktikan bahawa bakat pemain negara semakin dihargai.

Jgn Biar Hati Ayah Hancur Setelah Ibu Kecewa..

Posted: 09 May 2012 10:29 PM PDT


APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH

Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita? 

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jangan minum ais!".Tapi tahukah kamu bahawa ayah sangat risau.??
Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga. Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya.

Maka kita telah melanggar kepercayaannya...Maka ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau.. Setelah kita dewasa,ayah telah menghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..
Di saat kita memerlukan ini-itu, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dengan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayah pun tersenyum bahagia..

Apa kita tahu,bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis? Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yg sesekali dtg untuk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yang tak lagi kuat untuk menjaga kita

Nik Aziz Diam jer ker

Posted: 09 May 2012 10:25 PM PDT

Pertubuhan Kebajikan dan Sosial Malaysia (Perbak Malaysia) buat laporan polis mengenai klip video yang dimuat naik ke laman web perkongsian video Youtube berjudul "Ahmad's Dream", sebuah drama yang memaparkan kisah seorang lelaki tempatan menerima wahyu.

Pengerusi Tetapnya Muhammad Khairul Hafiz Abdullah berkata berkata drama yang dibahagikan kepada beberapa episod itu dilihat mengajar bagaimana cara hendak menjadi murtad, dan menurutnya ia dimuat naik kira-kira tiga tahun lalu, dengan jumlah penontonnya sehingga kini melebihi 22,000 orang.

Katanya laporan itu dibuat bagi mendesak polis, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM); menyiasat dan menyekat penyebaran video itu, di samping mengambil tindakan ke atas para pelakon yang terbabit. Bernama

Pesanan dari PDRM

Posted: 09 May 2012 10:14 PM PDT

Pesanan dari PDRM,

Jika korang memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan pasang wiper atau pancut air .
Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga korang tiba ditempat selamat. Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan korang yang akan memaksa korang berhenti.

Disitulah korang akan menjadi mangsa perompak. Inilah teknik baru yg digunakan oleh perompak dijalanan . Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia . 

Taipingmali (tm)

Posted: 10 May 2012 01:24 AM PDT

Taipingmali (tm)


Addin marah Papa Gomo dalam Isu Ibrahim Libya

Posted: 09 May 2012 07:05 PM PDT

Pembohongan Pas tentang kematian Ibrahim Libya dan pengikutnya dikatakan syahid. Alasannya ialah kematian mereka mempertahankan Islam. Kubur mereka kononnya sentiasa berbau harum, seharum kasturi atau setanggi.

Pendedahan orang Pas sendiri seperti cikgu Non penulis buku Air mata Memali dan ustaz Omar Khalid penulis kitab tafsir mubin mendakwa kubur yang dilabelkan sebagai kubur syuhada adalah pembohongan Pas. Setiap pagi selepas subuh orang suruhan Pas dikehendaki menjirus air mawar atau air haruman supaya pelawat akan percaya bahawa itu adalah kubur syahid.

Blogger Addin menyifatkan Papa Gomo makin sesat.

Eh! Lantaklah Papa Gomo nak cakap apa pun, itu hak asasi manusia, setiap warga diberi kebebasan untuk bercakap. Sama lah hak asasi untuk berhimpun di dataran merdeka seperti yang dituntut oleh Puak-puak Pas dan lain-lain.

Blog Papa Gomo juga dilabelkan sebagai blog Porno. Macam mana yang dikatakan Porno? Harap Pas yang arif tentang porno dapat memberi jawapan.

Apakah maksud porno sama seperti pendedahan salah laku seks mirip pemimpin pembangkang seperti Anwar, Azmin, Din Pudu, Adun Selising dan Adun Perupok?

Kalau itu yang dimaksudkan, memang hebat pemimpin Pas, Pkr dan Dap.

Dalam persilatan, kalau bergaduh antara dua pendekar, mereka akan gunakan akal untuk menjatuhkan kawan.

Sama juga dalam Pas dan Pkr, sesama mereka ingin menjatuhkan antara satu sama lain. So berperanglah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pesuruhjaya Pas Perak tak habis-habis bodooo

Posted: 09 May 2012 04:44 PM PDT

TM hairan sungguh dengan Pas Perak, seolah-olah ketandusan pemimpin, Abu Bakar Hussain ni...dari mula pegang jawatan sampai sekarang tak pernah celik akal, bahkan semakin hari semakin bebal dan mamun.

Inilah jadinya kalau otak dah berkarat, jumud, bodoh supaa tuulaa [ kata ore Kelantan].

Kenyataan terbarunya nya mengkritik PDRM dalam menangani dajal, iblis dan setan dalam Demo Bersih 3.0 telah mendedahkan akan kebodohan beliau.

Tak reti sungguh lah, negara bersistem, raja berpelembagaan, demokrasi berparlimen. Yang pi dok sokong Anwar Ibrahim dan LGBT Ambiga tu buat apa. Kata parti Islam tetapi tindak tanduk sebiji badawi zaman jahilliliah.

Tak percaya meh tengok kenyataan bodoh dia,,,,salah orang lain dia nampak , salah sendiri tak nampak.

The Unspinners

Posted: 09 May 2012 11:44 PM PDT

sekupangdua

Posted: 09 May 2012 11:35 PM PDT

sekupangdua


JOM KITA RUNGKAI KENAPA VIDEO BALUN MADE IN CHINA, NUAR TAK SAMAN?

Posted: 09 May 2012 09:49 PM PDT


Mungkin ramai yang tak sedar atau pun tak tau lansung kenapa kes Video Balun AMOI made in china tidak lansung menjadikan aljubri jadi marah dan bertindak dengan tegas seperti sesiapa sahaja yang tidak bersalah. Kalau teman sekali pun bukan soal bersumpah laknat tetapi demi kerana KEBENARAN tentunya akan tetap dipertahankan. Kita tak buat apa nak takut, apatah lagi kalau benarlah itu fitnah, cara terbaik tentunya berdoa didepan Ka'bah mohon petunjuk dan setidak-tidaknya bagi orang Melayu yang beragama Islam ialah percaya 100% dengan kebenaran, apatah lagi bila umat islam sememangnya tahu setiap pekara PELIK terjadi disana adalah kehendak Allah sebagai petunjuk malah pembalasan, bak kata orang melayu 'MEKAH LER TEMPAT PEMBALASAN YANG PALING CEPAT DARI ALLAH'

Menjadi tradisi bagi orang melayu setiap kali nak ketanah suci, maka akan keliling kampung lah dema berjumpa sanak saudara, jiran serta yang tinggal sekampung, semua itu dengan satu tujuan sahaja iaitu memohon maaf dan menlangsai segala hutang piutang, resmi begini hingga kini masih lagi hidup menjadi adat bagi orang Melayu yang beragama Islam.

Bukan setakat itu sahaja, bila musim haji datang, muka-muka yang musibat, yang paling jahat dikampung akan sorok muka selagi boleh! Kerana apa? Kerana masa inilah samseng kampung tak kan dapat jawab bila soalannya berbunyi begini... MIKE TAK NAIK HAJI KER? Bagai soalan yang tentunya tak terjawab sekalipun hamba Allah tu punya kemampuan untuk mengerjakan haji sampai 3 atau 4 kali.

Berbalik kepada Ajubri yang tidak lansung mengambil tindakan keras demi maruahnya, keluarga dan penyokong cacaian nya, menjadi tanda soal kenapa tidak ada sebarang tindakan sehingga kini... Nak kata tak marah pun tak boleh... Mana taknya selepas box office macam pisang panas kisah balun Made in China menjadikan aljubri orang yang paling kuat dan banyak menumbuk dan menampar Rostrum dengan muka merah macam babi kena panggang. MARAH ler tu..., kalau tak, tentu pecah perut dia gelak GULING PERING ATAU LENTANG NERAP (geli hati atau perbuatan yang terlampau)kata orang Perak.

Yang paling bertambah pelik sekali pun terjerit-jerit dalam ceramahnya macam kera disental belacan, memekak macam lotong bergayut, bersembur air lior dan macam-macam aksi yang tak dapat menahan marah... Sampai la nie tak ada apa-apa tindakan, agaknya kenapa yer?


Bila video ini tersebar? Kalau kita sorot semula... Video Box Office ni meletup bila kurang seminggu PRN Sarawak baru-baru nie. Video yang tersebar luas serata negara sebenarnya boleh dicabar untuk membuktikan kesahihan video tersebut, malah boleh dijadikan modal jika iannya tak berlaku bermakna FITNAH BN untuk jatuhkan PUKi 'R'. Inilah senjata paling baik untuk membukti dan menarik penggundi untuknya.

Tak susah mana pun, kemasjid dan sumpah laknat membuktikan berani kerana benar, kalau nak bagi KO terus pun lagi senang, terus sahaja ke MEKAH dan berdoa dipintu ka'bah. Rasanya tentu BN pasti kalah teruk. Memang itu sepatutnya, dan tidak munasabah kalau aljubri tak terfikir lansung untuk tindakan begini....

Tapi kenapa Aljubri tidak bertindak begini? Senang jer kesimpulannya, penyelesaian terbaik adalah 'DIAM'... Kerana apa diam adalah lebih baik. DIAM dapat sembunyikan segala kepincangan dan keburukan selain dapat menyelamatkan dari di malu, kenapa malu?
Sebenarnya tsunami Pakatan Rakyat terutama PUKe 'R' adalah diantara sebab Utama akjubri terus senyap atau diam, PKR terutamanya kalah teruk malah Tsunami paling dahsyat memperlihakan kejatuhan malah kehancuran PR membuat aljubri bergetap gigi, sekali pun boleh untung dan PUkatan rakyat boleh menang dengan mudah sekali dengan hanya bersumpah lanat di masjid...

Hancur dan tumbang Puke 'R' diselamatkan Oleh video nie, aljubri meletakan bertanding di 49 kerusi dan menjadi rekod dicipta diSarawak,Parti yang paling baru tetapi bertanding paling banyak kerusi DUN. Sehingga kini PBB parti yang menjadi kerajaan sebelum ini pun hanya bertanding di30 buah kerusi DUN sahaja... Dan menang semua sekali. Aljubri sebenarnya menyasarkan kemenangan besar, kemenangan diperlukan bagi menjadi tagan di PRU 13 disemenanjung, menang disana amat membantu DI pRU 13. Sebaliknya tsunami yang sepuluh kali ganda dari BN di PRU 12 yang lalu

Memalukan bila hanya menang 3 kerusi dengan majoriti yang tipis, malah BARU BIAN yang kononnya bakal dilantik sebagai CM atau Ketua Menteri Sarawak hanya menang tak sampai 2 ratus undi sahaja selain Ali Biju menang diatas faktor protes calon.. Keputusan ini jelas Rakyat menolak PKR disana, Aljubri memang malu besar malah isu ini bakal melarat disemenajung yang tentunya sekali gus boleh lenyapkan terus PKR atau istilah pakat Aruah ler...

JADI ISU VIDEO INI SEBENARNYA MENYELAMATKAN PARTI REJIM ALJUBRI DARI HAMPIR-HAMPIR DIKAFANKAN ATAU DITALKINKAN. ALJUBRI NAMPAKNYA TIADA PILIHAN DAN TERPAKSA MENANGGUNG MERAH MUKA YANG TAK LER SEBERAT KESALAHAN MAIN JUBUR, lagi pun tak lama mana dia rasa mampu menyalak dan merah tangan menumbuk dan menampar rostrum yang jadi mangsa

PAS TUDUH POLIS PUKUL WARTAWAN DENGAN KEJAM!

Posted: 09 May 2012 09:16 AM PDT


POLIS BRUTAL... PUKUL WARTAWAN DENGAN GANAS! Dibayangkan POLIS pukul dengan kejam tanpa peri kemanusiaan lansung, kononya POLIS lah pengganas Malaysia serti yang dilaporkan dalam Akhbar pembohong nomBor satu di Malaysia iaitu HARAKAH & SUARA KELDAIAN. Sampai sekarang disumbatnya mulut pembaca penuh satu mulut dengan Fitnah terancang atau kebih tepat lagi pembohongan

Mungkin asing atau pelik bagi kita bila cerita begini masih ada yang boleh percaya bulat-bulat walhal budak sekolah pun lagi tinggi mentalnya boleh menilai yang mana benar dan yang mana pulak yang bohong. Bahaya juga ketaksuban begini jelas Cacaian mereka cukup mudah diheret dengan guna tali yang dicucuk hidung Lembu

Kedua-kedua akhbar lidah syaitan ini memaksa menerima apa-apa sahaja yang mereka kelintong walaupun yang tak masuk akal. Bukan setakat itu sahaja demi mahu membuktikannya tak heranlah bila ada gambar-gambar yang bersih dulu (2.0) untuk menunjukan betapa GANAS dan KEJAMnya POLIS, lagipun rasanya kali ini mereka gagal, terbaik sebelum BERSIH sediakan bahan awal-awal lagi

LIHAT SAJA VIDEO DIBAWAH, BAGAIMANA MEREKA YANG PUKUL POLIS, HANCURKAN KERETA POLIS, SEGALA BENDA YANG DILEMPAR KEPADA KERETA POLIS SEHINGGA OBJEK BATU ATAU BENDA KERAS TEPAT KESASARAN (PEMANDU) YANG MENYEBABKAN DIA PENGSAN SEBELUM KERETA TERBABAS TANPA KAWALAN

PALING JIJIK DAN JELAS KITA BOLEH TENGOK VIDEO INI BAGAIMANA BACUL TANPA TELOR ATAU JANTAN BERAMAI MEMUKUL WARTAWAN YANG CUBA MENYELAMATKAN POLIS TERSEBUT... RAMAI BOLEH LER TUNJUK HEBAT TAPI INGAT BERANI KALAU ONE BY ONE... HEHEHE PAKAT BASAH LER SELUAR MENGIGILSiapa sebenarnya yang pukul dan sapa pulak yang dituduh pukul? Bukan kah dalam video ni pencacai haram jadah BERSIH yang amai-ramai pukul wartawan seorang diri, pukul Polis dari belakang, tengok sendiri pengakuan wartawan tersebut yang cedera parah akibat dipukul pengikut bontot Ambabiga dan Aljubri


Sekupang sebenarnya rasa Rakyat akan setuju dengan pendapat teman, rasanya POLIS sepatutnya tak perlu berhemah, belasah jer cukup-cukup dan jangan bagi peluang kat Pengganas yang Rakyat tidak sokong gerakan tajaan Yahudi bernama Bersih. Alang-alang dituduh ganas dan kejam sekalipun cukup berhemah POLIS keatas pengganas seperti ini...

Paling lembut POLIS Malaysia dalam dunia ni, yang ditangkap dapat makan, solat, rehat dan dilayan dengan baik sekali, yang paling respek bila POLIS tak bawa senjata tidak macam Negara Luar menagani ISU begini... Silap-silap dapat FREE tapak kai dimuka ataupun bontot M-16 tang belikat, baru ada akai!

Panglima Perang Cyber

Posted: 09 May 2012 11:35 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video MB Selangor @Khalid_Ibrahim Ahli Umno Kuala Selangor Suruh Undi Barisan Nasional - Sungguh Tak Tipu cc @NajibRazak

Posted: 09 May 2012 08:37 AM PDTParti Keadilan Rakyat (PKR) dicabar agar mendesak Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meletakkan jawatannya sebagai Menteri Besar Selangor dan keahliannya daripada parti itu kerana masih berstatus ahli UMNO.

Setiausaha Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (Gagasan) Selangor, Mohd. Faizal Mohd. Salleh berkata, berdasarkan sebuah laman blog, sahabat-gunung.com, Abdul Khalid yang bernombor kad pengenalan 461214-10-5273 adalah ahli UMNO yang memegang nombor keahlian 01791393 bagi cawangan Pasir Tuntong yang terletak di bawah UMNO Bahagian Kuala Selangor.

"Justeru, kita cabar PKR supaya mendesak Abdul Khalid meletak jawatannya termasuk keahlian dalam parti pembangkang itu. Jika sebelum ini PKR mendesak Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meletak jawatan atas tuduhan kononnya mereka ahli UMNO, kenapa mereka tidak mempersoalkan kedudukan Abdul Khalid dengan parti pemerintah itu," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tambahnya, pihaknya kesal dengan sikap pemimpin pembangkang yang dikatakan sering menyebarkan fitnah khususnya kepada generasi muda untuk mencapai agenda politik mereka. Katanya, tidak cukup dengan dakyah yang cuba diserap dalam perhimpunan Bersih 3.0 baru-baru ini, pembangkang juga turut melakukan serangan terhadap SPR yang mengaitkan Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dan Timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar dengan UMNO.

"Apa yang mereka (pembangkang) lakukan itu adalah sangat tidak bertanggungjawab. Kita lihatlah hari ini bagaimana Bersih 3.0 dicemari dengan insiden keganasan yang telah menyusahkan pelbagai pihak. Begitu juga dengan tuduhan mereka kononnya Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR adalah ahli UMNO sebenarnya terbukti adalah fitnah semata-mata," jelasnya.

Ini kerana berdasarkan laporan media, tuduhan mereka terhadap Abdul Aziz dan Wan Ahmad itu disahkan tidak benar sama sekali - Utusan.
Mungkin sisa perjuangan sebagai ahli Umno sebelum ini menjadikan beliau tetap berceramah untuk minta rakyat undi Barisan Nasional.  Minta jangan gelak kerana ini bukan video lawak hehe...

Video Terbaru PM @NajibRazak Sempena Rumah Terbuka Vaisakhi 2012

Posted: 09 May 2012 05:19 AM PDT

Rukun Negara Bakal Dihancurkan Melalui #Bersih Ambiga

Posted: 09 May 2012 04:37 AM PDTLima prinsip Rukun Negara yang dibina bakal runtuh
Oleh Hassan Mohd. Noor

JAWATANKUASA Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia memutuskan haram untuk umat Islam menyertai perhimpunan atau demonstrasi yang bertujuan tidak baik, melanggar undang-undang serta mencetus huru-hara dan kekacauan dalam negara. Adakah orang politik beragama Islam yang terlibat sama ada secara langsung atau tidak langsung dalam perhimpunan seumpama itu seperti Bersih 3.0 peduli dengan kenyataan itu?

Dalam politik, perangai manusia tidak boleh dijangka. Ada yang sanggup menjilat ludah sendiri, bertindak meludah ke langit atau menepuk air di dulang. Tidak kurang juga yang membuka pekung di dada di khalayak. Begitulah sikap sesetengah pemain politik hari ini disebabkan kuasa. Pastinya orang seperti Nik Abdul Aziz Nik Mat, Abdul Hadi Awang dan Mohamad Sabu @ Mat Sabu tidak dapat menerima keputusan jawatankuasa itu. Mereka dan rakan-rakan lain yang sependapat akan mencari jalan untuk 'menghalalkan' perhimpunan itu walaupun sudah jelas ia melampaui batasan agama seperti menyusahkan sesama umat, memusnahkan harta awam, mencederakan manusia dan memberi gelaran tidak baik terhadap insan yang menjalankan amanah dan tanggungjawab menjaga ketenteraman awam dan keselamatan negara.Semuanya ini memperlihatkan bagaimana tindakan 'ganas' orang Islam dan mengesahkan pandangan sesetengah pihak di barat selepas kejadian 11 September. Maka tidak mustahil musuh Islam akan mengambil kesempatan memperkudakan orang Islam untuk mencapai matlamat mereka. Lebih mudah jika ada yang bersedia menjadi kuda tunggangan.

Pada masa yang sama, ada juga suara yang mahu menukar perlembagaan negara. Semuanya ini tidak mustahil kerana Pas yang dulunya tegas mempertahankan negara Islam secara perlahan-lahan sudah mengubah haluan. Tentunya langkah ini bagi memudahkan Pas berkongsi kuasa dengan DAP yang suatu masa dulu pemimpinnya pernah mencabar supaya langkah mayatnya dahulu sebelum melaksanakan negara Islam. Jika dulu Pas bersendirian di atas 'kapal'nya tetapi kini sudah ada tiga kapten - Pas, DAP dan PKR. Maka haluan kapal akan sentiasa berubah asalkan ia sampai ke matlamat yang dituju. Sebagai anggota di dalam kapal yang sedang dalam pelayaran, ketiga-tiga parti ini pastinya tidak mahu 'karam' di tengah lautan sebelum sampai ke destinasi. Maka apa juga tindakan yang boleh 'menyelamatkan' kapal itu akan dituruti walaupun langkah itu bertentangan dengan adat, budaya dan agama.

Dalam hubungan ini juga, soal agama diletak sebelah kerana pada fikiran mereka, tindakan seperti menyertai perhimpunan Bersih 3.0 itu satu perjuangan menentang kemungkaran. Hakikatnya merekalah yang melakukan kemungkaran. Kemungkaran itu tidak akan berlaku jika ia tidak didorong oleh manusia yang mengingkari peraturan dan undang-undang negara. Apa yang berlaku pada hari tersebut disebabkan kegagalan manusia yang berakal bertindak secara berhemah dengan mematuhi undang-undang negara. Kemungkinan kemungkaran di jalanan tidak berlaku jika perhimpunan berlangsung di stadium.

Justeru dalam hal ini seorang sahabat bertanya, apakah tindak tanduk di sekitar Dataran Merdeka baru-baru ini dan jika diselak kembali beberapa isu lain sebelum ini akhirnya akan meruntuhkan Rukun Negara? Adakah Rukun Negara tidak lagi relevan? Penulis hanya menjawab jika ajaran dan nasihat agama pun mereka sanggup ketepikan, diri sendiri diperkudakan, inikan pula Rukun Negara ciptaan manusia.

Apa pun pertanyaan sahabat ini perlu direnungi bersama. Adakah Rukun Negara sekadar ikrar? Masihkah ia relevan.

Eloklah diselak kembali lima prinsip Rukun Negara yang dibentuk pada 31 Ogos 1970 oleh Majlis Gerakan Negara, setahun selepas tragedi 13 Mei 1969 yang menghancurkan perpaduan negara.

Secara ringkas lima prinsip itu ialah:

1. Kepercayaan kepada Tuhan

Bangsa dan negara ini diwujudkan atas kepercayaan yang kukuh kepada Tuhan. Melalui kepercayaan beragama ini menjadikan bangsa dan negara ini satu bangsa dan negara yang berdaulat. Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan Islam ialah agama rasmi Persekutuan, tetapi agama dan kepercayaan lain boleh diamalkan. Jawatankuasa penggubal Rukun Negara menyedari pentingnya agama dan kepercayaan kepada Tuhan dalam kehidupan. Ketiadaan agama boleh meruntuhkan keperibadian seseorang, bangsa dan negara.

2. Kesetiaan Kepada Raja dan Negara

Malaysia mengamalkan Sistem Demokrasi Berparlimen dan Raja Berperlembagaan dengan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong sebagai Ketua Negara. Sistem beraja juga diamalkan di setiap negeri dan Yang Dipertua Negeri bagi negeri yang tidak beraja. Seri Paduka, raja-raja dan Yang Dipertua Negeri adalah lambang perpaduan rakyat. Setiap warganegara hendaklah menumpukan taat setia, jujur dan ikhlas kepada Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. Begitu juga di peringkat negeri.

3. Keluhuran Perlembagaan

Rakyat perlu menerima, mematuhi dan mempertahankan keluhuran atau kemuliaan Perlembagaan Negara. Perlembagaan adalah sumber perundangan tertinggi. Fungsinya untuk memberi perlindungan kepada rakyat akan hak dan keistimewaan mereka sebagai warganegara. Setiap warganegara dikehendaki menghormati, menghargai serta memahami maksud dan kandungan serta latar belakang sejarah pembentukan Perlembagaan Negara. Perlembagaan ini digubal berasaskan kesepakatan semua kaum dan semua pihak di negara ini. Ia merupakan kontrak sosial rakyat yang tidak boleh dipersoal dan diganggu gugat.

4. Kedaulatan Undang-Undang

Keadilan diasaskan atas kedaulatan undang-undang. Tanpa undang-undang, hidup bermasyarakat dan bernegara tidak aman. Setiap negara memerlukan undang-undang untuk mengawal dan mewujudkan masyarakat yang aman, stabil dan makmur. Kewujudan undang-undang akan menjamin kehidupan masyarakat bergerak dengan licin dan teratur tanpa kekacauan. Hak rakyat boleh diamalkan dengan bebas asalkan tidak melanggar undang-undang. Hak dari kebebasan yang dijamin Perlembagaan tidak termasuk hak menggulingkan kerajaan sama ada dengan kekerasan atau cara yang tidak menurut Perlembagaan.

5. Kesopanan dan Kesusilaan

Prinsip ini menekankan perkembangan personaliti dan tingkah laku seseorang. Tujuannya untuk membentuk warganegara yang bersopan santun dan bersusila. Sifat ini paling bermakna dan amat penting dalam konteks perhubungan antara satu sama lain dalam masyarakat pelbagai kaum. Tatasusila ini membenci dan mengutuk tingkah laku atau perbuatan yang angkuh atau menyinggung perasaan seseorang atau golongan. Tingkah laku sopan juga mengandungi darjah kesusilaan yang tinggi dalam kehidupan persendirian dan bernegara. Prinsip ini menjadi panduan supaya perilaku masyarakat sentiasa terpelihara.

Persoalannya, adakah rakyat Malaysia masih berpegang kepada lima prinsip ini?

Kenyataan @PDRMsia Video Bayi Didera Ibunya Di Media Sosial - Sudah Dipenjara 18 Bulan @NajibRazak

Posted: 09 May 2012 04:19 AM PDTSTATUS VIDEO PENDERAAN BAYI :

Berhubung dengan penyebaran video penderaan bayi melalui media sosial tadi, PDRM telah menerima hampir 300 aduan dan komen daripada orang ramai yang rata-rata bersimpati dan prihatin dengan nasib bayi tersebut.

Untuk makluman, kes tersebut telah dilaporkan di IPD Petaling Jaya pada 29 Mei 2011 dan tangkapan telah dibuat pada hari yang sama. Pelaku merupakan ibu kandung kepada bayi perempuan yang didera.

Wanita tersebut kini sedang menjalani hukuman penjara selama 18 bulan bermula pada tarikh tangkapan di bawah Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.


http://pengundibaharu.blogspot.com/2012/05/pdrm-status-video-penderaan-bayi.html

Belantan

Posted: 09 May 2012 11:29 PM PDT

Belantan


Projek Air Mentah 2014 : Mengapa Selangor masih 'bermain tarik tali' dengan Persekutuan sehinggakan Sultan sendiri yang menegur?

Posted: 09 May 2012 11:38 AM PDT


Peter Chin Fah Kui bersama Duta Jepun ke Malaysia, Masahiko Horie (duduk empat dari kiri) berlatar belakang Tunnel Boring Machine di Hulu Langat.

Kenyataan akhbar pada 10 November 2010:

Penggunaan mesin pengorek terowong khas, Tunnel Boring Machine (TBM) menambah keyakinan kerajaan untuk menyiapkan Projek Penyaluran Air Mentah dari Pahang ke Selangor menjelang 2014.

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Seri Peter Chin Fah Kui berkata, mesin yang didatangkan dari Amerika Syarikat (AS) itu mempunyai kelajuan tinggi menyebabkan pasukan projek berkenaan menetapkan sasaran tinggi untuk mengorek sejauh 1,000 meter sebulan.

"Projek ini melibatkan penggunaan tiga TBM yang telah pun tiba di sini. Ia menggunakan teknologi terkini iaitu gerudi dan letup yang menjimatkan penggunaan tenaga serta mampu mengorek lebih pantas berbanding gerudi biasa.

"Ia jelas menunjukkan komitmen Kerajaan Persekutuan dalam menangani masalah bekalan air yang dijangka berlaku di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya pada masa depan," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas melancarkan TBM3 yang dinamakan Tiara Midori di tapak permulaan kerja mesin itu di Adit 4, Batu 14, Hulu Langat, dekat sini, hari ini.

Pemilihan nama itu berdasarkan rupa bentuk bahagian hadapan mesin berkenaan yang menyerupai tiara manakala 'midori' diambil daripada perkataan Jepun bermaksud hijau yang sinonim dengan alam sekitar dan kementerian berkenaan.

Dua lagi mesin iaitu TBM1 dan TBM2 dinamakan Kamila yang bermaksud sempurna dalam bahasa Arab dan Selpah yang diambil daripada singkatan Selangor-Pahang.

Mengulas mengenai Tiara Midori, pengarah projek berkenaan, Datuk Ir. Ismail Mat Noor berkata, ia dijadualkan mula menjalankan kerja-kerja mengorek pada 22 November depan.

Jelasnya, Tiara Midori bakal menjalankan kerja mengorek sejauh 11.6 kilometer dari Hulu Langat ke Sungai Congkak dan merupakan yang pertama beroperasi berbanding Kamila dan Selpah.

"Terowong dikorek Tiara Midori mempunyai kedalaman 58 meter dari aras bumi dengan ketinggian 7.9 meter dan 11 meter lebar serta akan bersambung dengan terowong utama sepanjang 44.6 kilometer,'' jelasnya.


Jika mengambil kira jarak yang sepatutnya dikorek adalah sejauh 11.6 kilometer dengan kelajuan TBM 1000 meter sebulan dan kerja-kerja mengorek bermula pada November 2010, ini bermakna kerja mengorek terowong tersebut sudah hampir selesai sekarang?

Adakah kerja-kerja mengorek terowong masih diteruskan atau tergendala begitu sahaja sekarang? Hanya MB Khalid sahaja yang ada jawapannya. Kata putus meneruskan projek disebelah Selangor terletak ditangan beliau.

Kepada kerajaan negeri Selangor?

Sekadar ingin bertanya soalan. Apa agaknya tindakan kerajaan negeri Selangor jika pembekal air di negeri itu adalah milik kerajaan negeri seperti PBAPP dan SADA? Mungkin sahaja tarif air akan dinaikkan dengan alasan 'mendidik rakyat berjimat cermat dan membayar hutang'.

Memang kita semua tidak suka dengan sebarang kenaikan terutama semasa kos hidup yang belum stabil. Tetapi kita juga berdepan dengan realiti untuk membayar kos bagi memastikan kehidupan masa depan yang lebih baik dan berkualiti.

Yang penting, kerajaan negeri harus mengambil inisiatif berkesan untuk mendidik pengguna supaya mengubah tabiat membazir air. Selangor tidak selama-lamanya akan dianugerahkan dengan sumber air yang mewah. Jangan jadi seperti pasir, tersilap unjuran!

Entah berapa kali Lembah Klang diancam kemarau dengan loji serta empangan air hampir kontang. Ramai tak mengambil iktibar apabila air terpaksa dicatu dan beratur panjang bagi mendapatkan bekalan yang dihantar melalui lori tangki. Kesedaran berjimat air tak ubah seperti fenomena El Nino yang datang dan pergi.

Apa yang dilihat sekarang adalah kerajaan negeri berusaha menjadikan air sebagai komoditi politik! Selangor yang kini seperti mengeluh kerana terpaksa membelanjakan lebih RM12 juta sebulan sebagai menunaikan janji pilihan raya membekalkan air percuma, mahu menguasai pula industri air di Lembah Klang.

Air percuma bagi 20 merter padu yang bernilai RM11.40 ini pun dijaja keliling kampung sebagai simbol kerajaan berjiwa rakyat. Memang ia bagus, siapa yang tidak mahu benda percuma. Tetapi anehnya, apabila ada pihak mahu menggunakan wang air percuma itu untuk membantu pengguna yang mengalami bil tertunggak, kerajaan negeri menyifatkannya sebagai merampas hak rakyat pula.

Apa salahnya, jika kakitangan Syabas, syarikat konsesi bekalan air bersih Selangor yang merasakan diri mereka mampu, membantu rakyat miskin yang terbeban dengan bil air. Lagi pun bukan semua rakyat Selangor menikmati air percuma itu yang dimulakan sejak 1 Jun 2008. Terdapat ribuan penghuni pangsapuri yang menggunakan meter pukal terpaksa berputih mata dengan imbuhan RM11.40 sebulan itu.

Sepatutnya langkah membantu rakyat iaitu golongan sasaran yang benar-benar memerlukan bantuan disokong. Tetapi itulah kerana kepentingan politik yang tidak memihak kepada mereka, usaha membantu rakyat seperti itu dimusuhi.

Kerajaan negeri, dengan segala alasan mengelirukan bukan sahaja memusuhi syarikat konsesi tetapi juga Kerajaan Persekutuan. Kroni, rasuah dan salah guna kuasa yang disimpulkan sebagai merampas hak rakyat dijadikan alasan untuk menghalalkan usaha menguasai industri air Selangor.

Benarkah? Jika bekalan air di bawah penguasaan kerajaan negeri dapat menjamin hak rakyat (dengan tarif yang rendah), mengapa hak itu tidak dipertahankan di Kedah dan Pulau Pinang? Cuba analisis alasan mereka. Yang di Pulau Pinang memperkenalkan surcaj bagi mendidik pengguna berjimat air. Maknanya, tarif dinaikkan supaya pengguna berjimat cermat. Yang di Kedah, untuk membayar hutang kepada Kerajaan Persekutuan.

Tetapi sebaliknya rakan pakatan pembangkang di Selangor enggan berkompromi dengan penstrukturan semula industri air. Mereka tidak peduli hutang yang ditanggung oleh syarikat konsesi. Yang mereka mahu hanyalah untuk menguasai industri air Selangor!

Pemimpin mereka lebih selesa menyalahkan syarikat konsesi dan Kerajaan Pusat. Malah amaran krisis bekalan air pada 2014 yang bakal menjejaskan kehidupan penduduk Lembah Klang diperlekehkan. Kerajaan negeri nampak cukup yakin dengan memberi unjuran krisis itu hanya akan tiba pada 2019 - sembilan tahun lagi. Malah MB Khalid dalam kenyataan terbaru mengatakan akan menggunakan sumber air lombong bagi mengatasi masalah air di Lembah Kelang nanti!

Mengapa kerajaan negeri Selangor masih lagi mahu menangguhkan kelulusan Projek Langat 2! Di lihat industri bekalan air di Selangor dan Lembah Kelang nampaknya semakin kompleks sekarang. Sinarnya semakin suram bukannya terang benderang. Menteri Besar Selangor masih bertegas mahu menubuhkan sebuah suruhanjaya untuk mengkaji semula tahap perbekalan air di negeri itu kerana tidak yakin dengan laporan yang dikeluarkan Syabas dan juga laporan menteri yang bertanggungjawab berkaitan air.

Para pengguna air kesemuanya mahukan bekalan air bersih yang berterusan tanpa gangguan. Masalah utama sekarang adalah paip-paip lama yang belum dapat ditukar penyebab banyak paip bocor di sana sini. Lagi lama ia tidak ditukar maka lagi cepat bekalan air habis lebih-lebih lagi jika berlaku kemarau yang berpanjangan.

Penduduk KL dan Selangor yang pernah terbabit dalam kemelut bekalan air kronik 10 tahun dulu seboleh-bolehnya tidak mahu lagi hidup dalam igauan buruk itu sekali lagi. Jadi, janganlah berterusan menjadikan air sebagai alat politik. Cukuplah semasa kempen pilihan raya lalu. Berundinglah dan bertolak-ansur demi kesejahteraan lebih 3 juta penduduk Lembah Klang.

Yang sudah tu sudahlah. Nasihat penulis kepada Tan Sri MB, usahlah terus bertelagah dengan kerajaan Pusat dan anggaplah nasihat TPM, menteri air dan operator bekalan air sebagai peringatan ikhlas yang mahu memastikan kami sebagai pengguna air tidak menjadi mangsa keadaan yang tragis kelak.

Malah Sultan Selangor sendiri sudah menegur kerajaan negeri supaya tidak mempolitikkan isu air demi kepentingan rakyat!

Lebih awal kita mempersiapkan diri lebih baik. Dalam hidup ini semuanya jangkaan sahaja, namun ketentuan Allah swt mengatasi segalanya. Cuma satu sahaja pesanan penulis sebagai pengguna air, 'sediakan payung sebelum hujan' kerana bila dah basah kuyup kena hujan, maka tempoh untuk mengeringkan pakaian akan mengambil masa yang panjang. Itulah kiasan untuk kita renung-renungkan bersama.

Tepuk dada, tanya selera. Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

Tak cukup dengan BERSIH 2.0, kenyataan Irene berniat jahat, amat jahil - Anifah Aman!

Posted: 09 May 2012 01:46 AM PDT

Pengarah Eksekutif Tenaganita, Irene Fernandez berniat jahat apabila mengeluarkan kenyataan bahawa Malaysia tidak selamat untuk pekerja Indonesia, kata Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman.

Menyifatkan kenyataan itu sebagai tidak bertanggungjawab dan jahil, beliau berkata, Irene membuat kenyataan itu dengan motif untuk memperlekeh hubungan dan kerjasama Malaysia dengan negara jiran berkenaan.

"Kenyataan itu amat jahil atau ignorance tentang kerjasama dan usaha yang telah dilaksanakan oleh kedua-dua kerajaan berhubung pengambilan tenaga kerja termasuk pembantu rumah," katanya pada sidang akhbar di Institut Diplomasi dan Hubungan Luar Negeri di sini semalam.

Anifah berkata, kenyataan Irene juga tidak berasas kerana Malaysia sememangnya mematuhi mekanisme dua hala seperti yang termaktub dalam Akta Asean dan Pertubuhan Buruh Antarabangsa, selain menghormati hak pekerja.

"Malaysia dan Indonesia mempunyai MOU (memorandum persefahaman) yang ditandatangani pada Sidang Kemuncak Asean 2007 berhubung kerjasama dalam pengambilan pekerja iaitu mekanisme dua hala.

"Perkara ini diberi perhatian oleh kedua-dua negara kerana ia menguntungkan (Malaysia dan Indonesia)," katanya.

Apa muslihat Ambiga & Irene Fernandez

Untuk pengetahuan, Irene Fernandez inilah orangnya yang beria-ria benar mahu menggunakan khalimah Allah untuk orang Kristian di negara ini!


Ambiga menyatakan BERSIH 2 bukanlah untuk Anwar Ibrahim. "Sorry, PKR, civil society will lead the assembly." kata Ambiga dalam satu majlis pelancaran BERSIH 2. PAS berjanji akan menghantar 300,000 orang untuk BERSIH 2. Benarkah Ambiga BERSIH dari sebarang parti politik? Rasaya tidak.

Taktik menggunakan penganjuran yang diketuai oleh Ambiga adalah semata-mata untuk mengabui mata rakyat sahaja. Cuba lihat dalam gambar di atas, wanita yang berada di sebelah Ambiga itu adalah Irene Fernandez (bekas Timbalan Ketua Wanita PKR).

Pada 27 Disember 2007, dalam satu majlis sambutan hari Krismas di Klang, Irene Fernandez (Bekas Timbalan Ketua Wanita PKR) mempersoalkan kenapa 'Allah' tidak boleh digunakan dalam akhbar Herald Tribune edisi Bahasa Inggeris.

Ambiga dan Irene mendokong fahaman pluralisme yang sama. Irene bertegas mahu kalimah Allah SWT digunakan dalam Herald, manakala Ambiga pula bertegas mahu memansuhkan artikel 121 (1A) dalam Perlembagaan Persekutuan. Kedua-dua mereka dalah nadi utama BERSIH 2.

Malangnya, 300,000 orang ahli PAS sanggup membutakan mata dan hati mereka untuk menjadikan dua-dua orang tonggak pluralisme ini sebagai ketua mereka dalam BERSIH 2. Ambiga dan Irene mahu mempergunakan orang Islam untuk mengkucar kacirkan negara ini. Misi pluralisme mereka akan tercapai dengan bantuan tangan-tangan orang PAS.

Jika sebelum ini dalam BERSIH 2.0 & 3.0, Ambiga dan Irene berjaya menggunakan PAS untuk mengkucar-kacirkan umat Islam di negara ini, apakah kali ini lebih besar nafsu Irene untuk melihat dua negara Islam ini bergaduh? Fikir-fikirkanlah..!!!

Suara Politik
Taminsari

APANAMA

Posted: 09 May 2012 11:15 PM PDT

APANAMA


It's NOT Bersih!

Posted: 09 May 2012 04:31 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 09 May 2012 11:14 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Adun DAP Tibai Kerajaan Pakatan Selangor...

Posted: 09 May 2012 10:00 PM PDT

Terkejut juga bila aku baca kenyataan dari pada seorang adun dap pasal dia tak puas hati cara pentadbiran kerajaan pakatan haram selangor.

Dalam suratnya tu, adun tu kata rasuah dan penyelewengan berlaku malah bertambah parah di saat kerajaan pakatan haram membawa slogan cekap, akauntabiliti dan telus, padanya slogan itu hanyalah untuk memancing pengundi pada pilihan raya dan langsung tidak diamalkan parti itu.

Malah tambahnya lagi, ahli-ahli majlis yang dipilih oleh dap ada yang tak reti berbahasa melayu dengan fasih, ada ahli majlis yang kerap ponteng mesyuarat dan ada ahli parlimen yang berkuasa mutlak keatas majlis perbandaran, segala keputusannya tidak merujuk kepada mesyuarat...

Surat adun itu setebal 12 muka surat telah di hantar ke seluruh pimpinan tertinggi dap, soalannya ialah, mahu ke dap mendengar segala kritikan adunnya itu? takut-takut adun nie akan menimpa nasib yang sama seperti tengku abdul aziz yang tidak si sambung jawatan senatornya...

Majlis Sambutan Ulangtahun UMNO Ke 66 Peringkat Negeri Selangor...

Posted: 09 May 2012 07:00 PM PDT

Majlis sambutan ulangtahun umno yang ke 66 peringkat negeri selangor di adakan di perkarangan bangunan umno malam semalam. tetamu kehormat yang di jemput ialah datuk seri zahid hamidi, naib presiden umno.
Shamsidar: Lantaklah Azmin Nak Beromen Dengan Sape Pun, Yang Penting Kami Bahagia...

Posted: 09 May 2012 06:00 AM PDT

Kenyataan yang keluar dari mulut shamsidar isteri azmin ali dan juga skandal anwar ibrahim ketika di tanya oleh wartawan freemalaysiakini.

Kalau benarlah bagai dikata, aku tak heran cerita yang mengatakan shamsidar pernah di pakai bergilir-gilir itu benar.

sumber: klik sini

Wajah-wajah Kera Yang Berdemo Di Mekah Dan Madinah...

Posted: 09 May 2012 12:00 AM PDT

Ini lah wajah-wajah kera belaan nik ajis yang berdemo di tanah suci mekah dan madinah, dek kerana perangai kera mereka tu, kerajaan arab saudi berkemungkinan akan mengenakan sekatan atau menggantung jemaah haji dan umrah dari malaysia.

Lepas ni sapa nak buat haji boleh la pi pulau melaka, korang boleh tawaf kat depan pintu rumah nik aziz dan pi melontar di jkr 10.

Wajah-wajah bahalul dan detailnya korang klik sini.oyabun

Posted: 09 May 2012 11:12 PM PDT

oyabun


Isu air Selangor : Kedegilan MB Khalid membuatkan Sultan tegur kerajaan negeri!

Posted: 09 May 2012 09:50 PM PDT


Kira-kira 70 peratus projek perumahan baru di Selangor dikhuatiri tidak dapat dilaksanakan akibat krisis bekalan air dan akan menimbulkan masalah kepada rakyat di samping merugikan Selangor kata Noh Omar.

"Bila air tiada, projek perumahan baru tidak dapat dibuat kerana jika nak buat rumah baru, kena ada air. Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) hanya bekalkan air dan bukan loji air,"

Itu komen Noh Omar sebagai mengulas titah Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah semalam yang mengingatkan kerajaan Selangor supaya tidak mempolitikkan isu air demi kepentingan rakyat dan pembangunan Selangor.

Tindakan mempolitikkan isu air akan menyebabkan negeri Selangor rugi dan tidak dapat membangun seperti dirancang jelas menyokong kenyataan Sultan Selangor.

Akibat keengganan kerajaan negeri memberi persetujuan kepada projek pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2, 129 projek pekilangan yang menawarkan lebih 12,000 peluang pekerjaan di Selangor juga mungkin tidak dapat dilaksanakan.

"Kerana bekalan air tidak mencukupi, kilang-kilang itu tidak dapat memulakan pembinaannya. Maka kerajaan negeri rugi pelaburan sebanyak RM3.8 bilion,"

Apa Khalid Gagap nak jawap bila RM3.8 billion pelaburan tak dapat dilaksanakan di Selangor? Adakah cukup dengan simpanan 1 billion hasil jualan harta-harta dan tanah kepunyaan kerajaan negeri?

Lihatlah video di bawah ini! Jahanam punya Pakatan Rakyat..!!!Wasabi Oyabun

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 09 May 2012 11:09 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR!!! Identiti Mahasewel Malaysia PERTAMA yang BAKAL DIPANCUNG di Arab Saudi didedahkan!

Posted: 09 May 2012 10:10 PM PDT


"Cubaan atau mengadakan tunjuk perasaan atau demonstrasi di Makkah dianggap sebagai bughah kepada Kerajaan Arab Saudi. Sekalipun yang melakukannya adalah rakyat negara asing tetapi apabila berada di Makkah, mereka akan dianggap sebagai 'tetamu yang dilindungi'.

Tetamu itu bagaimanapun tidak akan terlepas dari undang-undang bughah yang merupakan salah satu dari hukuman yang terdapat dalam hudud. Pesalah bughah biasanya dipancung. Tiada sebarang alasan yang boleh diberikan termasuklah tunjuk perasaan yang diadakan bukan untuk Kerajaan Saudi sebaliknya untuk kerajaan negara masing-masing. Sebaliknya Arab Saudi akan menjatuhkan hukuman yang sama kepada warga asing yang melakukan demonstrasi di Makkah atau mana-mana bahagian di negara tersebut atas nama bughah..."
- The Flying Kick

Jutaan tahniah kepada PAS dan fuckatan kerana anda semua bukan sahaja menyebabkan seorang mahasewel kader mereka kini menjadi buruan pihak berkuasa Arab Saudi (kerana kesalahan "BUGHAH" yang membawa kepada hukuman mati), bahkan "menaik taraf" perbuatan pencemaran kesucian rumah Allah SWT di peringkat nasional ke tahap francais antarabangsa sehingga ke Tanah Haram! 

US dan Yahudi Zionis pun tidak pernah berjaya meletakkan penchacai mereka berdemo dan membuat kecoh di Masjid Nabi seperti ini! Tidakkah ini semua membuktikan kehebatan Anwar Ibrahim sebagai boneka dajjal Yahudi yang ulung?!!

Tahniah PAS sekali lagi kerana berjaya melahirkan germbolan penchacai dungu yang sentiasa wala' untuk menjahanamkan Islam atas nama agama!


SERAHKAN HOSPITAL SERDANG

Posted: 09 May 2012 02:00 AM PDT


Semasa lawatan kerja mymassa di sekitar Selangor, mymassa ternampak beberapa kakitangan Kesatuan Kakitangan Am UPM (KEPERTAMA) sedang memasang banner di atas. Permintaan mereka amat mudah, mereka meminta pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menyerahkan Hospital Serdang kepada Universiti Putra Malaysia (UPM).

Dalam hal ini, mymassa bersetuju supaya Rundingan yang sudah pun dimulakan di antara KKM dengan UPM mengenai pengambilalihan Hospital Serdang kepada UPM dipercepatkan. Bagi kita, isu ini amat mudah diselesaikan kerana kedua-dua pihak iaitu KKM dan UPM di bawah Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) boleh menyelesaikan isu dengan bijak, demi kebaikan kakitangan di kedua-dua belah pihak.

Sebagaimana Mymassa dimaklumkan, Fakulti Perubatan di UPM sudah lebih 10 tahun diwujudkan dan telahpun melahirkan doktor-doktor perubatan yang kini berkhidmat di seluruh negara. Sekiranya pengambilalihan ini berjaya, maka negara kita akan meningkat ke satu anak tangga lagi dalam bidang perubatan dengan kewujudan Hospital Universiti Putra Malaysa (HUPM) atau Pusat Perubatan UPM (PPUPM), selepas kewujudan Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dan Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

Kemelut ini mesti diselesaikan dengan segera kerana kewujudan sepanduk di atas menunjukkan keinginan yang amat tinggi Kesatuan KEPERTAMA untuk memiliki Hospital Serdang yang rasanya sudah beroperasi lebih 5 tahun sebagai Hospital KKM.

Mymassa percaya, pihak KKM perlu lebih proaktif dalam menyelesaikan isu tersebut kerana penyelesaian muktamad perlu disegerakan demi kebaikan kedua-dua pihak. Sebagai antara sebuah universiti tertua di Malaysia, kita semua yakin akan kemampuan UPM dalam melatih dan melahirkan para doktor yang terbaik sekiranya mempunyai Hospital sendiri. Sememangnya Fakulti Perubatan UPM perlu mempunyai Hospital sendiri sebagaimana di UM dan UKM.

UPM sudah tentu mempunyai perancangan jangka panjangnya, ingin mempunyai management yang berbeza sesuai dengan kepakaran mereka, sudah tentu berbeza dengan management di KKM, kerana sebagai sebuah Universiti Peneyelidikan, UPM nampaknya terbantut dan terbatas dalam menjalankan kerja-kerja penyelidikan, perubatan dan sebagainya di dalam bidang perubatan. 

Dengan sedikit bantuan mymassa ini, kita harap KKM tidak berdiam diri dan menyelesaikan masalah ini dengan segera. Kita rasa tidak perlulah sampai PM dan TPM campur tangan barulah kedua-dua pihak hendak bertindak.

Perlukah warga UPM menggunakan cara YB Elizabeth dengan mendesak MB Selangor menyerahkan sebidang tanah Yayasan Selangor untuk kegunaan sebuah kuil?


Realiti Penyokong #bersih 3.0. Layakkah Mereka Jadi Rakyat Malaysia.

Posted: 09 May 2012 12:11 AM PDT


Nyanyi lagu Negaraku pun tak tau!

Layak ke orang macam tu jadi rakyat Malaysia?

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 09 May 2012 09:46 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


RM1.689 Bilion Untuk Peneroka Felda

Posted: 09 May 2012 08:00 PM PDT 
Video Mahasiswa Islam Jelas Melakukan Perbuatan Syirik

Posted: 09 May 2012 07:00 PM PDT

DAP Patut Gugurkan Nama Demokrasi Dari Partinya

Posted: 09 May 2012 06:00 PM PDTKalau demokrasi, sesuatu pandangan akan diterima dengan baik. Kalau demokrasi, mana ada sesuatu jawatan itu diwarisi dari bapa kepada anak. Kalau demokrasi kenapa keluarga Kit Siang dan Karpal sahaja yang dominasi DAP?

Kalau demokrasi mengapa bila ada seseorang memberikan pandangan terus digugurkan jawatan sebagai Senator? Mengapa diketepikan seorang Prof hanya kerana tidak sehaluan dengan anak Godfather? 

Inilah demokrasi dalam parti yang mengaku mereka lebih demokrasi berbanding parti lain.  Buang sahaja nama demokrasi itu, ini cara pemerintahan komunis. Kuku besi.

Video Khalid Ibrahim Bersandiwara Biarpun Ditegur Sultan Selangor

Posted: 09 May 2012 04:00 PM PDT

Video Amaran Terakhir Buat Perusuh #BERSIH3

Posted: 09 May 2012 09:05 AM PDT

ADUN DAP Dedah Skandal Pakatan Rakyat di Selangor

Posted: 09 May 2012 08:22 AM PDT


#BERSIH3 Boleh Cemarkan Statistik Ini

Posted: 09 May 2012 02:30 AM PDT


"Melayu Celup Kopi" : Kenyataan Biadap Guan Eng

Posted: 09 May 2012 12:30 AM PDT


Angkara #BERSIH3 Jemaah Haji & Umrah Malaysia Alami Kesulitan

Posted: 08 May 2012 11:30 PM PDT


Adik Exco Kedah Salahguna PTPTN Beli Tanah

Posted: 08 May 2012 10:00 PM PDT


GERAKAN ANTI PKR

Posted: 09 May 2012 09:16 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


SELANGOR BANGKIT : RUMAH FLAT 5 TINGKAT DIPERBUAT DARIPADA POLYSTREN LULUS DI SELANGOR !

Posted: 09 May 2012 09:00 PM PDT

SELANGOR BANGKIT : PENDEDAHAN HOT !

Posted: 09 May 2012 08:00 PM PDT

DEMO BERSIH TANAH SUCI : IDENTITI DALANG KE 2 DIDEDAHKAN ! (ARTIKEL PANAS JAM 12 TENGAHARI INI )

Posted: 09 May 2012 04:00 PM PDT

ACARA DAN KERJAYA SEMPENA HARI BELIA NEGARA. (ARTIKEL PANAS JAM 12 TENGAHARI INI )

Posted: 09 May 2012 01:00 PM PDT

TANGGANG MODEN. (ARTIKEL PANAS JAM 12 TENGAHARI INI )

Posted: 09 May 2012 10:13 AM PDT

BERSIH GAGAL : MINYAK RAMBUT GUAN ENG ALTERNATIF KY JELLY, KATA ANWAR !

Posted: 09 May 2012 07:00 AM PDT

RUSUHAN BERSIH : STRAITS TIMES SINGAPURA PRO PERUSUH !

Posted: 09 May 2012 03:00 AM PDT

FOTO :MENGIKAT KELDAI BERNAMA PAS.

Posted: 08 May 2012 11:31 PM PDT

KENAPA BERSIH PERLU DILAKSANAKAN ?

Posted: 08 May 2012 09:30 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 09 May 2012 09:09 PM PDT

PISAU.NET


Pilihanraya PBT ,Hasrat DAP Akhirnya Berjaya.

Posted: 09 May 2012 06:00 PM PDT

Untuk pengetahuan anda,sejarah 1965 sudah berulang, ketika itu Barisan Sosialis menguasai pentadbiran Majlis Bandar Raya George Town walaupun pentadbiran negeri dikuasai Parti Perikatan.


Seperti biasa,melayu melayu haprak pakatan tidak akan berani bersuara malah langsung tidak akan berani mempersoalkan tindakan Guan Eng,semuanya akan dihalalkan .Guan Eng lebih banyak mengunakan masanya berpolitiking dan mengaut kekuasaan autokratik,harapan DAP adalah untuk mendapatkan kuasa secara total dari kerajaan negeri hinggalah kepada PBT.


Kesimpulanya mudah, usaha ini dilakukan secara berperingkat,pertama mendapatkan hak autonomi:klik sini kemudian apabila kesemua perancangan hagemoni berjaya langkah seterusnya adalah menguasai sepanjang pantai Barat dari Pulau Pinang hinggalah Singapura.Jika anda perhatikan seluruh pantai barat dikuasai oleh DUN yang dikuasai oleh DAP.


DUN P Pinang lulus RUU p'raya k'jaan tempatan


Dewan Undangan Negeri (DUN) hari ini meluluskan rang Undang-undang Pilihan Raya Kerajaan Tempatan (Pulau Pinang dan Seberang Perai) bagi membolehkan anggota-anggota majlis perbandaran di negeri ini dipilih oleh rakyat menerusi pilihan raya.


Enakmen yang dikenali sebagai Undang-undang Pilihan raya Kerajaan Tempatan itu dibentangkan oleh Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan dan Pengurusan Lalu Lintas negeri Chow Kon Yeow.


"Kelulusan enakmen ini akan membolehkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengadakan pilihan raya bagi memilih ahli majlis pihak berkuasa tempatan (PBT) iaitu Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) dan Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP)," katanya.


Beliau berkata pilihan raya kerajaan tempatan itu tidak bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan dan kerajaan negeri berharap SPR akan bekerjasama menjayakan pilihan raya itu kelak.


Enakmen itu diluluskan tanpa kehadiran kesemua sebelas wakil rakyat Barisan Nasional (BN) yang bertindak memulau sidang DUN hari ini.


Persidangan DUN ditangguhkan kepada satu tarikh yang akan ditetapkan kemudian.


-Bernama


Pisau kata "Sikit sikit dia ambik..kita tengok saja?"

Nazmi Faiz bakal bermain di Liga Portugal.

Posted: 09 May 2012 12:03 PM PDT

PETALING JAYA - Pemain tengah skuad Harimau Muda A Mohd Nazmi Faiz Mansor akan menjalani latihan pemilihan di kelab divisyen satu Liga Portugal, S.C Beira-Mar, selama seminggu mulai Isnin depan.


Mohd Nazmi Faiz, yang akan bertolak ke Portugal Ahad ini bersama bapanya Mansor Mustapha, berkata beliau tidak mahu mempersia-siakan peluang bermain di benua Eropah meskipun bakal berhadapan dengan cabaran seperti gaya permainan ala Samba yang banyak digunakan pemain dalam liga berkenaan dan keadaan cuaca.


"Saya akan mempamerkan aksi terbaik saya sepanjang berada di sana untuk memastikan saya menjadi pemain pertama negara yang mewakili kelab Eropah," katanya dalam sidang media di Wisma Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) di sini hari ini.


Ketua Jurulatih Harimau Muda A Ong Kim Swee yang turut hadir pada sidang media itu berkata beliau dimaklumkan Mohd Nazmi Faiz mendapat tawaran itu setelah seorang ejen bebas bola sepak dari Portugal tertarik melihat aksi pemain berusia 17 tahun dalam satu perlawanan membabitkan skuad Harimau Muda A di Liga Singapura baru-baru ini.


Ong berkata Mohd Nazmi Faiz berpeluang ditawarkan kontrak untuk bermain dengan kelab yang berpangkalan di bandar Aveiro, Portugal itu sekiranya beliau mampu memikat pengurusan kelab tersebut sewaktu sesi latihan itu.


"Semuanya (terma-terma kontrak) akan diketahui selepas berakhirnya sesi latihan itu," katanya.


Mohd Nazmi Faiz yang masih menuntut di Sekolah Sukan Bukit Jalil merupakan pemain ketiga negara yang terpilih menjalani latihan di luar negara selepas pemain Pelita Jaya Mohd Safee Sali dan pemain Selangor Mohd Safiq Rahim mencuba nasib menjalani latihan selama dua minggu di Kelab Kejuaraan Divisyen satu Liga Inggeris, Cardiff City pada tahun lepas.


Harapan untuk menyaksikan kedua-dua pemain itu untuk beraksi dalam kelab yang dimiliki bersama oleh ahli perniagaan dari Malaysia Datuk Chan Tien Ghee dan Tan Sri Vincent Tan itu bagaimanapun tidak kesampaian selepas peraturan negara tersebut yang mensyaratkan pemain dari ranking bawah 70 dunia sahaja yang boleh beraksi dalam liga bola sepak negara itu.


"Pemilihan pemain kita untuk menjalani latihan dengan kelab bola sepak luar negara sejak kebelakangan ini jelas membuktikan bahawa bakat pemain negara kita semakin dihargai oleh pasukan luar," kata Ong. - Bernama

Freedom of Speech?Tunku Abdul Aziz Di Anjingkan Dalam DAP.

Posted: 09 May 2012 06:00 AM PDT


Sebelum ini Pisau pernah dedahkan bahawa Tunku Abdul Aziz akan dipecat oleh Diktaktor rasis chauvanis ultrakiasu Lim Guan Eng menjadi kenyataan. Tunku Abdul Aziz menyanggah demo Bersih kerana ia mengundang kekacauan dan juga keganasan.


Akibat kenyataan daripada Tunku Abdul Aziz beliau bagaikan diherdik oleh Guan Eng sehari selepas itu yang mengulangi bahawa DAP tetap menyokong rusuhan Bersih dan mengesa lebih ramai turun ke jalan raya.


Tidak disambung tempoh perkhidmatan beliau sebagai senator adalah salah satu insyarat sebelum beliau di bawa ke jawatankuasa displin bakal diambil tindakan.Berbeza sama sekali apabila beberapa pemimpin cina DAP termasuklah Guan Eng sendiri tidak diberi amaran.


Guan Eng sendiri banyak kali membuat kenyataan bohong dan juga hasutan tetapi tidak diambil tindakan.Ng Wei Aik yang menghina melayu dan juga umat Islam juga tidak diambil tindakan.Ngeh dan Nga juga tidak diambil tindakan malah ramai lagi rasis chauvanis ultrakiasu didalam DAP tidak diambil tindakan.

Inilah yang dikatakan double standart sebab orang itu bukan Chinese Anglo Saxon namanya Tunku Abdul Aziz seorang MELAYU!

"Difahamkan bahawa Naib Presiden DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim akan digugurkan daripada jawatan senator, dan tempohnya yang berakhir pada 30 Mei depan, tidak akan diperbaharui.

Tunku Abdul Aziz dijangka berdepan dengan tindakan displin daripada DAP selepas kenyataannya menolak perhimpunan duduk bantah BERSIH 3.0 pada 28 April lalu di Kuala Lumpur.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng secara terbuka membidas Tunku Aziz, dengan berkata bahawa kenyataan naib presiden DAP itu telah meletakkan parti itu dalam "kedudukan yang memalukan" sedang parti itu menyokong BERSIH yang menuntut pilihan raya yang bersih dan adil."Bersih told to look into the mirror before blaming others

KUALA LUMPUR: Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim who said the Bersih 3.0 organisers "are not a group of angels descended from heaven who are completely blameless", chastised them for allowing politicians to hijack the rally ended in violence last Saturday.

In strongly worded criticisms, the DAP vice chairman said the Bersih organisers should look at themselves first before being so quick to blame the police for last Saturday's violence.

Tunku Abdul Aziz also took the Bersih 3.0 organisers to task for not accepting the fact that any rallies would always end up in violence.

Speaking to The Mole Tunku Abdul Aziz said: "The Bersih organisers should take a look at themselves over what had happened and accept that there are substantial elements within the rally from people whose intentions were to create havoc and cause chaos as long as it is possible."

"Instead of shifting all the blame on the police, they need to realise that they are at fault too. Besides, they are not a group of angels descended from heaven who are completely blameless," he added.

The only Malay leader holding a senior position in the DAP, Tunku Abdul Aziz also said: "Bersih leader must answer to this question - who allowed the rally to be hijacked by people with a political agenda?"

"I am not denying that there were people who participated in Bersih 3.0 that were genuinely asking for electoral reforms and expecting a peaceful rally. But as evident, there were people who thought differently."

"Bersih 3.0 has lost control of their own agenda because their agenda was hijacked."


Tunku Abdul Aziz also found it was totally absurd and unfair for Bersih leaders and politicians to solely blame the police for the violence that took place among protesters and the police.

He said: "Bersih leader should have realised that this is how it (Bersih 3.0) was going to end."

"But since it has ended in violence, it is always the police who will be blamed for acting against unruly mob."

Tunku Abdul Aziz broke his rank with Pakatan Rakyat and DAP leadership for his remarks against Bersih on Dewan Negara last week, saying the rally would only pave way for people to break the law.

The Penang senator whose decision to join DAP in 2008 was lauded by many DAP leader including its national publicity secretary Tony Pua, who once wrote getting Tunku Abdul Aziz, whom many regard as a towering Malaysian in the party as a big catch.

However due to his remarks aganist the rally, Tunku Abdul Aziz was called an embarrassment to the DAP by the party's secretary general Lim Guan Eng.

The Mole reported on Tuesday that DAP had no plan for any disciplinary action against Tunku Abdul Aziz.

Tunku Abdul Aziz who is a former vice chairman for Transparency International (Malaysia) also said he was not surprised with the alleged cases of police brutality.

"Police-bashing is a feature in almost all of demonstrations all over the world. I must say I was not particularly surprised to learn that it happened. After all, they (policemen) are human beings too."

Not giving any excuse for police alleged brutality, Tunku Abdul Aziz however added, "the issue of police brutality will be highlighted by some people just to put the authorities in a bad light."

"Never mind the fact that the police have worked since the night and before and showed complete restraint until the barricade was broken."

"What's more important to some is to show how bad the authority is."


Source: MOLE


Pisau kata " dah sanggup jadi barua DAP memang layak dilayan begitu"

Lawyer questions Bar Council’s impartiality

Posted: 09 May 2012 01:00 AM PDT


Peguam Ranjit Singh Dhillon mendedahkan Bar Council menyembunyikan fakta yang sebenar bahawa pihak polis di provoke,dicaci maki .

Dalam laporan yang tidak didedahkan kepada umum Ranjit Singh mengesa presiden Bar Counsil agar bercakap benar dan tidak melibatkan badan profesional ini didalam politik.A lawyer has openly questioned the Bar Council's impartiality and professionalism in its reaction to the Bersih 3.0 rally in a video that is now being circulated online.

The lawyer, Ranjit Singh Dhillon, singled out Bar Council president Lim Chee Wee, reminding him that the council was not a political body and asked if it was being "hijacked".

Referring to an interim report of council's monitoring teams on the April 28 sit-in protest, Ranjit questioned why was there a need to publish it so soon.

"…the haste in which the report was churned out, frankly speaking, I don't know what the rush was for. This is an issue of national interest. We, as a professional body, should take time to coordinate with the relevant agencies and come out with a detailed report. Is the Bar Council a professional body or is it being hijacked by certain others?" asked the criminal lawyer.

Ranjit said that Lim had "shot himself in the foot" when the report mentions that police were "not provoked" but on another page, it was recorded that the police were taunted.

"Now what is the Bar Council president talking about? He is the leader of a professional body, and yet in the space of 26 pages, he has contradicted himself.

"Next, he has completely kept quiet about what started the stampede. Are we professionals? Are we lawyers, Mr president? Please give us the full picture of what happened that day."

Ranjit also defended the police, saying that they been "patient" when protesters initially barged through the barricades at Dataran Merdeka.

It was only when the crowd became "unruly" and "property was damage" that they acted, he said.

He also commended the police for admitting that there are a few bad apples in the force.

"Are we in the Bar Council honest enough to admit there are a few rotten apples on top of the heap? Please give us an answer. We are members of this professional body. We don't want to be trapped into a cesspool of your [Lim's] creation."

Ranjit also said that the Bar Council seems to have been strangely silent on who instigated the breaching of the barricades.

"Law is technical… we owe a duty to the Ahmads, Ah Chongs and Muniandys in the streets to paint a full picture of what happened and let them judge. We are not a political body, let us remind ourselves of that."

'Don't let us down'

Ranjit also called for a proper report based on an "exhaustive" study of the whole situation. "You are the only professional body we can count on, don't let us down."

Meanwhile, when contacted, Lim said he has not seen the video but has been informed of its existence and contents.

"I urge this member to attend the extraordinary general meeting [this Friday] to air his view there for debate. This EGM on police misconduct is no different from those held in 1998 after the reformasi rally crackdown and the arrest of legal aid lawyers in 2009. The council welcomes debate and dissenting views," Lim told FMT.

On May 1, the Bar Council's interim report was critical of the police, saying that brutality against protesters during Bersih 3.0 was worse than Bersih 2.0.

The interim report was a compilation of reports from 78 of the council's volunteer observers positioned at six locations on the ground.

Lim had reportedly said that a breach of the barricades did not justify the disproportionate force used by police that went against international standards.

Bersih 3.0 saw some 80,000 people turning up in the streets of Kuala Lumpur demanding election reforms.

The rally turned ugly when some protesters breached the barricades at Dataran Merdeka, declared off limits by the government. The police fired tear gas and water cannon at protesters and arrested about 500 protesters.

Police have been accused of using excessive violence on protesters, and even media personnel, while protesters also have been blamed for the chaos.-FMT

Pisau kata " haramkan jer bar council tu"

Ketua Pemuda PAS Puas Hati Jika Umat Islam Tak Boleh Tunai Haji Dan Umrah.

Posted: 08 May 2012 11:00 PM PDT

Ketua Pemuda PAS anggap tidak ada masaalah demo Bersih di Madinah dan Mekah. Paling banggang dia nak salahkan Umno BN jika kerajaan Arab Saudi kurangkan kuota disebabkan demo haprak Bersih di sana.

Baling batu sembunyi tangan,perangai Nasrudin tak ubah berak tengah jalan tak mengaku taik sendiri.Nasrudin Tantawi bersama timbalannya Nik Abduh baru baru terlibat secara langsung melancarkan Bersih di Madinah dan Mekah.

2 ekor khawarij ini mengotori tanah suci dengan agenda Anwar Israel dan Ambiga LGBT.

Korang puas hati jika umat Islam Malaysia tak boleh tunai Haji dan Umrah hanya nak puaskan hati Anwar & Ambiga?

Nasrudin dihentam teruk hingga tak boleh nak jawap dalam wall FB..
Pisau kata "bodoh tak boleh diajar"

r b f

Posted: 09 May 2012 07:45 PM PDT

r b f


Selangor:Ahli Majlis Yang Dilantik Tidak Tahu Membaca

Posted: 09 May 2012 06:35 AM PDT


BN dan Umno sering dituduh mengamalkan kroni , rasuah dan sebagainya. Kononnya mereka suci dan maksum dari sebarang dosa. Sedangkan mereka yang lagi teruk.

Berita dari Petaling Jaya ini sungguh mengejutkan. Didedahkan sendiri oleh Adun mereka. Demi kerana nak mengutamakan kroni untuk dilantik sebagai ahli majlis, orang yang tidak boleh membaca pun dilantik juga. Sehinggakan orang berkenaan tidak boleh mengangkat sumpah sebagai ahli majlis kerana tidak tahu membaca. 

Sel13.com ada menulis tentang perkara berkenaan. Selanjutnya ada boleh klik di sini....

Nah ! Sekarang rakyat Selangor boleh nilai sendiri betapa teruknya orang yang menggegarkan pentas ceramah setiap malam kononnya BN dan Umno mengamalkan kroni serta rasuah.


Wan Azizah Salah Seorang Dalang Untuk Bunuh Karier Politik Azmin ?

Posted: 08 May 2012 08:20 PM PDT

Terus terang saya katakan, setiap kali saya menonton video dibawah air mata saya akan menitis. Terutamanya pada minit 2.10 dan minit 8.05 yang betul-betul menyentuh perasaan.  Kata Mak Tom dari kecil beliau bersama suaminya mendidik anak dengan secukupnya, kemudian bila dah besar-besar lain jadinya.

Mak tom sudah habis ikhtiar untuk menyatukan anak-anaknya sebelum beliau memejamkan mata. Akhirnya beliau terpaksa muncul dalam media untuk meluahkan apa yang terbuku dihatinya sekian lama.

Namun apa yang mengecewakan apabila penyokong-penyokong pak-khatan rakyat sanggup menghemburkan pelbagai kata-kata nista dan hina kepada ibu tua tersebut yang berjuang untuk memastikan anaknya yang dididik sejak kecil kembali ke pangkal jalan.

Malah ada yang sanggup berkata ibu tua tersebut sebagai pelacur di zaman Jepun. Sehingga ke hari ini Azmin sendiri tidak pernah melarang atau menasihat penyokong-penyokong pak-khatan supaya jangan menghina ibunya.


Sebaliknya Azmin yang menjadi punca ibunya dihina kerana dia menuduh apa yang dilakukan oleh ibunya adalah kerja Umno. Dia sendiri yang merendahkan martabat ibunya. Kemudian keluar kenyataan kata dia selalu mendoakan ibunya. Tidak ada ibu dalam dunia ini yang gila yang sanggup dirinya diguna untuk mengaibkan anak sendiri. Tetapi ada abang yang sanggup bawa lelaki dan kemudiannya suruh lelaki itu mengaku kepada umum yang dia telah meniduri dan melakukan hubungan seks dengan adik perempuannya.

Puak-puak pembangkang tetap menuduh Umno disebalik apa yang Mak Tom lakukan.Bagi saya pula , saya nampak PKR di sebalik itu semua. 
Mak Tom muncul dikaca TV pada hari Sabtu malam Ahad, dan orang yang pertama mengulas pasal isu itu pada hari Ahad bukannya orang Umno, bukan orang Pas, bukan orang DAP, sebaliknya Presiden PKR.

Selalunya jika ada apa-apa musibab yang berlaku keatas puak-puak mereka kebiasaannya mereka bersepakat menepis dan menuduh Umno. Tetapi apa yang Presiden PKR lakukan kali ini lain macam. Dia tidak tepis, dia tidak tolak, dia tidak kata itu kerja Umno , sebaliknya dia sendiri yang minta Azmin pergi ziarah ibunya. Itu beerti apa yang dikatakan oleh Mak Tom, apa yang disiarkan TV, Mingguan Malaysia dan lain-lain semuanya benar dan bukan fitnah dari Umno. Apa lagi nak dikatakan jika Presiden PKR sendiri telah mengesahkan ?


Laporan dari freemalaysiatoday.com
SHAH ALAM: Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menasihati Timbalan Presiden Mohamed Azmin Ali agar menjalankan tanggungjawab sebagai anak untuk menziarahi ibunya yang kini mulai melahirkan rasa kecewa terhadap pemimpin kanan parti tersebut.

Menurut Wan Azizah beliau sentiasa bertemu dengan ibu Azmin, Che Tom Yahaya di rumah wanita terbabit.

"Eloklah sebagai anak dia (Azmin) pergi melawat dan ziarahi ibu dia…itukan tanggungjawab anak. Saya biasa jumpa ibu Azmin dirumah dia sendiri," katanya ketika ditemui di majlis Makan Malam bersama Pemimpin Pakatan Rakyat di i-City malam tadi.

Wan Azizah sendiri mengakui dia SENTIASA bertemu Mak Tom. Maknanya Wan Azizah telah tahu semua cerita dan tidak mustahil sekiranya Wan Azizah yang mendorong Mak Tom muncul di media.

Untuk tujuan apa Wan Azizah sentiasa bertemu ibu Azmin ? Mak Tom bukannya Ketua Wanita PKR, bukan AJK PKR dan bukannya besan Wan Azizah ?

Dan persoalan yang paling besar sekali kenapa Wan Azizah dengan begitu cepat mengesahkan apa yang dilaporkan oleh media yang selama ini mereka cop sebagai media-media Umno adalah betul ?

Sepertimana yang saya katakan minggu lepas berhubung rakaman video skandal Azmin, satu gerakan cara halus sedang dilakukan oleh orang-orang PKR sendiri untuk menjatuhkan Azmin. Tidak mustahil Wan Azizah adalah salah seorang dalangnya. Kenyataan Wan Azizah tentang ibu Azmin sudah cukup untuk membunuh Azmin. Tindakan Wan Azizah selalu berjumpa dengan ibu Azmin juga perlu diragui. Apa yang beliau cari dengan ibu Azmin ?

Sri Tri Buana

Posted: 09 May 2012 07:07 PM PDT

Sri Tri Buana


Himpunan Belia Negara,

Posted: 09 May 2012 05:31 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 09 May 2012 03:54 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


AKHIRNYA HJ HADI & PAS TUNDUK DENGAN TUN M!!!

Posted: 09 May 2012 10:23 AM PDT

Keratan daru artikel dinturtle

Kali ni haji Hadi kata Hudud hanya dilaksana jika cukup syarat.  Hukum hudud bukan sesuatu yang menjadi keutamaan walaupun ia akan dilaksanakan sekiranya Pakatan Pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan negara.

Menurutnya, hudud akan dilaksanakan terlebih dahulu kepada umat Islam sementara bukan Islam diberi pilihan (untuk menerimanya atau tidak). 

"Bagaimanapun, ia mesti dilaksanakan mengikut proses demokrasi. Kita dahulukan yang mana dahulu, kita selesaikan masalah, atasi kemiskinan dahulu. 

"Hukum hudud tidak boleh dilaksanakan, hukum mencuri tidak boleh dijatuhkan sekiranya gaji minimum tidak dilaksanakan. 

Sebagai contoh, gaji minimum kena ada, kalau dia mencuri sebab gaji tak cukup, ia (hudud) tak boleh dilaksanakan sebab tak cukup syarat nak laksana hukum ini, itu kena faham.

"Masalah pengangguran diselesaikan dulu baru (hudud) dilaksanakan," 

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas mengadakan ceramah Pra-Bubar Parlimen di Kuala Berang, di sini, semalam.

                                           **************************
Mari tilik semula Fatwa Hj Hadi 30 tahun yang lalu, berbunyi;

"Saudara-saudara sekelian percayalah,

Kita menentang UMNO, bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka.

Percayalah saudara-saudara sekelian,

Perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad. Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalahIslam. Kita tidak perlu masuk Buddha, Kita tidak perlu masuk Hindu, Kita tidak perlu masuk Kristian, Tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan 'politik suku, agama suku'."

Komen Kepal Nasi;
1. Pindaan pandangan dan kaedah perjuangan Islam mutakhir yang dibawa oleh PAS ini tidak lebih dari tindakan ulangan dalam mempermainkan segala hukum Allah dan uslub pendekatan Islam.
2. Pindaan prinsip perjuangan Islam ini juga memberi makna bahawa PAS mengakui selama ini secara tersirat akan kebenaran prinsip pendekatan Islam yang dibawa oleh UMNO kerana itulah yang selama ini telah dan sedang diamalkan oleh UMNO.
3. Dengan pindaan ini, maka Fatwa politik suku agama suku Hj Hadi secara automatik telah menjatuhkan kafir terhadap prinsip perjuangan PAS yang terbaru ini. Bermakna, hanya setelah 30 tahun fatwa ini dikeluarkan, barulah Allah membalikkan semula tuduhan kafir terhadap orang lain kepada si penuduh.
4. Semua ini membuktikan betapa adil dan maha kuasanya Allah.

RM15k untuk 112000 peserta FELDA dan 100000 peserta BERSIH3!!

Posted: 08 May 2012 05:41 PM PDT


PM Najib umum RM15000 untuk setiap peserta Rancangan FELDA seramai 112000 peserta hasil dari penyenaraian FGV. Manakala kira-kira 100000 peserta BERSIH 3 yang dikerah ke jalan-jalanraya oleh pemimpin pembangkang masih menunggu pengumuman yang bakal dibuat oleh DS Anwar untuk menyambung demonstrasi jalanan pada 23 Mei sempena hari belia ini melalui platform HINDRAF.

Sekian berita dari kepal nasi.