Selasa, 6 Mac 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 06 Mar 2012 01:26 PM PST

Cucu Tok Selampit


Pembaca Prihatin - Sila Hubungi Pihak Polis Sekiranya Menemui Anak Ini

Posted: 06 Mar 2012 05:28 AM PSTKanak-kanak berusia 5 tahun, Nurul Adhirah binti Abdullah, ini hilang dan dipercayai diculik pada 1hb Mac 2012 di bawah Blok A, Pangsapuri Sri Delima, Bandar Seri Alam, Masai, Johor Darul Takzim.


Sekiranya mempunyai sebarang maklumat mengenai kanak-kanak malang ini, hubungi Noor Rubeena Baharuddin ditalian 012-5997705 atau Hotline Kontinjen Johor ditalian 07-2254422. Semoga Allah memelihara anak ini dan mengembalikannya ke pangkuan keluarganya. Amin.

Mana Kompleks Sukan Dan Stadium Di Bukit Merbau Yang Dijanjikan Kerajaan PAS Kelantan?

Posted: 06 Mar 2012 04:22 AM PST


Pada satu kenyataan media yang dikeluarkan pada 18 Mei 2011, Menteri Besar Kelantan, Dato Nik Aziz Nik Mat telah mengumumkan  projek pembangunan Bandar Baru Bukit Merbau yang akan menempatkan sebuah Kompleks Sukan, termasuk sebuah stadium yang mempunyai 40,000 kapasiti tempat duduk. Kompleks yang berharga sekitar RM159 juta ini akan dibina di atas tanah seluas 123 ekar milik kerajaan Negeri di Bukit Merbau, Pasir Puteh, Kelantan.

Perincian projek kemudiannya dinyatakan oleh EXCO Kerajaan Negeri Kelantan, Dato Husam Musa, semasa Sidang DUN Kelantan (Bajet 2012) pada bulan Oktober tahun yang sama. Menurut beliau, Unit Perancang Ekonomi Negeri Kelantan (UPEN) telah menerima cadangan pembangunan yang berasaskan BOT (Bina, Urus dan Pindah) daripada empat (4) buah syarikat. Syarikat yang akan menjalankan projek berkenaan yang dijangka bermula pada Mac 2012, akan turut bakal membina projek komersial lain di kawasan berkenaan bagi membolehkan mereka mendapat dana untuk menampung kos.

Sekarang sudah masuk 6 hari di dalam bulan Mac 2012. Tiada tanda-tanda upacara pecah tanah akan dilakukan dalam masa terdekat. CTS merasakan semasa Kerajaan PAS mengumumkan projek berkenaan tahun lepas, Kerajaan PAS Kelantan menjangkakan Perdana Menteri akan membubarkan Dewan Rakyat dalam bulan Mac 2012. Oleh itu, mereka menjangkakan mereka boleh menipu Rakyat Kelantan dengan janji-janji manis mereka untuk mengundi PAS dan Pakatan Haram di dalam PRU13. Sekarang, tembelang dan kelentong mereka sudah pecah. Rakyat Kelantan seharusnya mendesak Kerajaan PAS Kelantan menunaikan janji-janji mereka. Jangan biar tertipu lagi!

Kriteria Golongan Parasit Di Dalam PAS

Posted: 05 Mar 2012 05:13 PM PST


Ada sesiapa yang hendak mengetahui ciri-ciri dan kriteria yang digariskan sebagai golongan parasit di dalam Parti Adat & Sukan (PAS). YB Gombak Setia, Dato'Dr. Hasan Ali di dalam ceramahnya di Gombak Setia malam tadi telah menyatakan ada 5 sifat ataupun ciri-ciri pemimpin Parasit dalam PAS, iaitu: 

1. Mendesak kepimpinan PAS menggugurkan nama Islam di dalam perjuangan PAS.

2. Sanggup diperkudakan oleh DAP dan PKR.

3. Menobatkan pejuang yang mengiktiraf negara Yahudi-Israel sebagai Perdana Menteri Malaysia.

4. Berfahaman liberalisme politik yg membolehkan bukan Islam menjadi Timbalan Presiden PAS.

5. Hendak menjadikan PAS seperti DAPig dan P"Gay"R yang diterima oleh orang-orang Cina dan India; dan,

6. Sentiasa berzikir Subhanallah, Walhamdulillah, Wallahuakbar, Putrajaya, Putrajaya, Putrajaya.

Apa Yang Tersirat

Posted: 06 Mar 2012 01:25 PM PST

Apa Yang Tersirat


Wajar KULI didesak berundur

Posted: 06 Mar 2012 03:50 AM PST

Tengku Razaleigh yang lebih mesra dengan panggilan "Ku Li", suatu ketika merupakan tokoh yang dihormati dan beliau merupakan Anggota Parlimen paling lama berkhidmat iaitu selama 43 tahun mulai 1969.

Namun tindakan mantan Menteri Kewangan tersebut akhir2 ini, seolah-olah kaki sebelah beliau sudah menyebelahi pembangkang.

Tindakan KULI, seebenarnnya mengelirukan ramai penyokong BN/Umno, kerana kenyataan2 Putra Kelantan itu, selalu bercanggah dengan hala tuju parti.

Akibat tindakan KULI itu, maka semalam enam belas pemimpin akar umbi Umno di kawasan Parlimen Gua Musang mendesak ahli parlimen mereka Tengku Razaleigh Hamzah yang juga ketua bahagian di situ supaya berundur secara terhormat dan tidak mempertahankan kerusinya pada pilihan raya umum akan datang.

Berita Harian dan Sinar Harian hari ini melaporkan bahawa desakan itu dibuat pada mesyuarat semalam yang dipengerusikan oleh Ketua Cawangan Umno Bandar Lama Ab Wahab Yunus dan dihadiri oleh tiga ketua bahagian, enam ketua cawangan dan wakil-wakil dari Kesedar serta Felda.

Ab Wahab mendakwa bahawa Tengku Razaleigh tidak lagi mempunyai pengaruh, sama ada di peringkat pusat tetapi juga di bahagian itu, dan bahawa bekas Menteri Kewangan itu seolah-olah telah hilang pendirian beliau mengenai Umno dan BN.

"Kita rasa kecewa dengan sikap kepemimpinan Tengku Razaleigh yang sejak kebelakangan ini bersuara tidak sehaluan dengan pucuk kepemimpinan parti seolah-olah sebelah kakinya sudah berada dalam pembangkang," katanya dipetik Berita Harian.

Sinar pula memetiknya berkata, kumpulannya terpaksa memberanikan diri membuat pendirian lebih tegas dengan mendesak Tengku Razaleigh berundur lebih awal kerana zaman sekarang bukan lagi sepadan dengan jiwa pemimpin veteran.

"Beliau dalam Umno pun banyak mengeluarkan berita-berita yang sensitif dengan perjuangan Umno dan seolah-olah lebih mirip kepada pembangkang, oleh itu adalah lebih baik dia berterus terang dengan pendirian sebenar.

"Kita sebagai pemimpin peringkat akar umbi kadang-kala malu dan sedih dengan kenyataan yang dikeluarkan Tengku Razaleigh kerana lebih banyak memihak kepada pembangkang termasuk isu royalti minyak serta penyenaraian Felda di Bursa Malaysia," katanya dipetik akhbar itu.

Ahli Jawatankuasa Umno bahagian Gua Musang, Ab Aziz Mohamad pula berkata ramai ahli parti dalam bahagian itu tidak sanggup lagi merestui Tengku Razaeligh sebagai pemimpin kerana banyak karenah serta mengejar cita-cita untuk menjadi pemimpin nombor satu negara.

Menurut Sinar lagi, Ab Aziz berkata pemimpin itu langsung tidak mengambil kisah masalah yang dihadapi rakyat termasuk juga peneroka Rancangan Kemajuan Tanah Kesedar yang dijanjikan untuk lupus hutan, namun sampai sekarang gagal dilaksanakan.

"Ini telah membuktikan kepada kita bahawa Tengku Razaliegh bukan lagi pemimpin yang harus kita puja seperti sebelum ini dan saya minta beliau berundurlah secara terhormat dan memberi laluan pula kepada pemimpin muda yang lebih berwibawa," katanya.

NGO penyokong Anwar dibayar Amerika untuk gulingkan kerajaan: Tun M

Posted: 05 Mar 2012 11:32 PM PST

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa badan bukan kerajaan (NGO) yang menyokong Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim telah dibayar oleh Amerika Syarikat (AS), bagi tujuan menggulingkan kerajaan yang dilihat tidak sebulu dengan kehendak mereka.

Menurut Dr Mahathir, tindakan AS di Asia Barat jelas menunjukkan bukti bahawa kuasa barat berkenaan sedang berusaha untuk menukar pemerintahan pemimpin yang tidak sebulu dengan mereka, dan melantik individu lain bagi membolehkan AS memperalatkan negara berkenaan.

"Campurtangan AS dalam gerakan untuk menjatuhkan kerajaan negara-negara yang tidak sebulu dengannya amatlah jelas.

Apa yang sedang dilakukan oleh Amerika Syarikat di negara Arab sudah tentu dilakukan juga di Malaysia.

NGO-NGO yang sedang menghasut dan memburukkan kerajaan supaya Anwar Ibrahim dapat menjadi Perdana Menteri tentu sekali mendapat bantuan kewangan dan media Amerika," katanya merujuk kepada penangkapan 10 rakyat AS di Mesir yang dipercayai ahli daripada beberapa NGO dari Amerika yang terlibat kononnya untuk membawa demokrasi kepada Mesir.

Di antara mereka yang ditangkap adalah ahli kepada National Democratic Institute (NDI), International Republican Institute (IRI) dan Freedom House, dan kesemua mereka menurut Newsweek telah "memperolehi dana daripada AS".

"Mereka kononnya tidak puas hati dengan dasar kerajaan berkenaan hak asasi manusia termasuk seksualiti bebas (menghalalkan zina, perkahwinan sejenis, menghapuskan institusi perkahwinan dan kekeluargaan dan liwat). Sebenarnya tujuan mereka ialah untuk menjayakan hasrat Amerika Syarikat untuk melakukan "regime change" supaya Malaysia menjadi alat Amerika Syarikat," katanya di dalam blog "Chedet" miliknya hari ini.

Jelas Dr Mahathir lagi, apabila Anwar mula berkuasa sebagai perdana menteri, segala tuntutan NGO berkenaaan akan dihalalkan dan berkemungkinan juga Ketua Umum PKR itu akan mengadakan hubungan diplomatik dengan Israel.

"Sudah tentu setelah Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia, tuntutan NGO-NGO berkenaan akan dihalalkan. Sebagai penyokong kuat Israel, AS tetap akan memujuk Anwar supaya mengadakan hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu," katanya lagi.

Tambah beliau, rakyat seharusnya bertindak bijak dengan menolak mana-mana pihak yang ditaja AS bagi mengelakkan negara dikongkong dan dijajah oleh mereka yang cuba menukar kerajaan secara haram.

"Malaysia merdeka. Tetapi apabila kuasa asing dapat menukar kerajaan dengan pelbagai cara yang haram, apakah Malaysia akan terus merdeka?" soalnya dan menambah terpulng kepada rakyat untuk membuat pilihan.

"Tetapi terpulanglah kepada rakyat Malaysia. Jika mereka suka Malaysia menjadi alat Amerika Syarikat (penyokong kuat Israel), sokonglah puak yang menerima bantuan dan sokongan Amerika Syarikat, tetapi jika kita ingin betul-betul merdeka, tidak dikongkong oleh Amerika Syarikat dan sekutunya, tolaklah mereka yang sanggup diperalatkan oleh Amerika Syarikat untuk menukar kerajaan," katanya dalam entri terbaru blognya yang bertajuk "Peperangan Mesir Melawan NGO".

PRU-13- Najib boleh bawah BN menang cemerlang: Daim

Posted: 05 Mar 2012 10:07 PM PST

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dilihat sudah bersedia untuk membawa negara ke hadapan setelah diuji dengan pelbagai dugaan serta ranjau yang paling sukar, kata bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin.

Beliau berkata, sejak 1976 sehingga kini, Najib telah menunjukkan kebolehan menyelusuri dan mengasah bakat dalam arena politik, berkemahiran, mempunyai kelebihan senioriti, pengalaman serta mempunyai rangkaian yang lebih baik berbanding mereka yang seusia mahupun yang lebih senior dengannya.

"Jika anda membezakan ciri-ciri antara kedua-dua pemimpin, Anwar (Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim) dan Najib, anda akan terdorong untuk memberi markah yang lebih tinggi kepada Najib. Najib pada hemat saya telah mendapat banyak manfaat sebagai anak kepada Tun Razak.

"Beliau telah berada dalam Pemuda Umno beberapa tahun sebelum kemasukan Anwar, beliau telah biasa dengan personaliti dan isu-isu yang melanda dan terbukti pemikirannya amat tajam di dalam mesyuarat tertutup, beliau sangat berkeyakinan dan mampu untuk berdepan dengan khalayak ramai," katanya dalam satu wawancara yang disiarkan oleh Mingguan Malaysia semalam.

Daim berkata demikian ketika diminta mengulas perkembangan politik tanah air pada tahun 2012.

Sambil melahirkan rasa optimis dengan suasana politik pada tahun ini, beliau berkata, pembaharuan politik yang diamalkan oleh kerajaan kelihatan lebih berkesan terutama dengan pemansuhan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

"Pihak kerajaan telah mengambil beberapa inisiatif dan tindakan yang dahulunya akan diambil oleh pihak Pakatan (Rakyat) seperti langkah memansuhkan ISA. Saya melihat Akta Perhimpunan Aman adalah pemangkin utama perubahan.

"Pada mulanya, ia mencetus pelbagai kritikan tetapi keputusan untuk membenarkan penyokong Anwar berkumpul di luar mahkamah pada 2 Jan lepas, dalam semangat akta baru yang pada ketika itu belum diwartakan, telah menyebabkan para pengkritik terdiam," katanya.

Daim, yang juga bekas Bendahari Umno selama 17 tahun, berkata isu paling penting pada masa ini adalah sama ada Barisan Nasional (BN) bersedia untuk bergerak ke hadapan bersama-sama Najib.

Mengenai pilihan raya umum ke-13, Daim berkata beliau percaya BN mempunyai kelebihan yang lebih baik untuk mendapat keputusan lebih cemerlang sekarang berbanding tahun-tahun sebelumnya.

"Jika anda menonton perlawanan tenis, maka saya akan berkata BN mempunyai kelebihan; ia adalah seperti Nadal vs Federer atau Nadal vs Djokovic. Ini adalah perlawanan hebat, yang pada akhirnya, siapa membuat kesilapan yang kurang akan memenangi perlawanan," katanya.

Mengenai kempen Anwar memburukkan kerajaan di luar negara, Daim berkata ia bukanlah perkara baru memandangkan Anwar telah berbuat demikian sejak zaman pentadbiran Tun Dr Mahathir Mohamad lagi.

"Di satu sudut, Najib-Anwar tidaklah membangkitkan satu situasi seperti mana banyaknya episod Mahathir-Anwar. Sebahagiannya kerana Najib tak ambil peduli pun untuk menyatakan sentimen yang kuat untuk menentang Anwar," katanya.

Daim berkata mungkin terdapat pelobi yang menjelajah ke luar negara untuk bercakap dari sudut berita Najib-Anwar untuk memastikan berita itu tidak surut. Bernama

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 06 Mar 2012 01:19 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


TUDIAA!! Dengar CD Ceramah Pas, boleh masuk Syurga!!

Posted: 06 Mar 2012 07:36 AM PSTSurat ini telahpun diedarkan kepada premis kedai dan pasaraya yang mempunyai konti bagi memberitahu sebarang kenyataan. samada benar atau tidak palsu atau tidak surat ini telah diedarkan dengan menggunakan kepala surat Majlis Perbandaran Kota Bharu.

Yang paling menarik adalah kenyataan di para 3 iaitu "Mendengar CD Ceramah Pas sahaja akan menjamin tuan masuk syurga"

Sambung baca cerita best kat sini


McTheory:
Gila Babis dah Pas Oink Oink nih..

PANASS!! Cabaran Buat Fuziah Rektor!

Posted: 06 Mar 2012 04:37 AM PST


Nampaknya Fuziah di cabar lagi.. ada berani?

TUDIAA!! Mahfuz Omar LETAK JAWATAN??

Posted: 06 Mar 2012 01:12 AM PSTMahfuz ni MP ka penyiasat persendirian? Main tuduh sesuka hati ja pun. Baik letak jawatan dari Mp. Buka syarikat siasatan Mahput Omaq. hehe..

Selepas membuat tuduhan kepada Dr Hasan Ali dan KBS pasal sponsor RM 30juta untuk siri jelajah Dr Hasan Ali..hari ni matpuz dengan gelabah bewaknya terpaksa meletakkan tanda tanya kepada KBS bagi memohon penjelasan tentang pekara itu setelah Dr Hasan Ali mahu menyamannya kerana kebodohan tahap SRP membuat tuduhan melulu kepada Kementerian Belia dan Sukan (KBS) dan Dr Hasan Ali.


Sebelum ni Dr Hasan Ali dan Menteri KBS Datuk Ahmad Shabery membuat penafian yang KBS terlibat terlibat dalam penganjuran diri jelajah JATI.

baca kenyataan Dr hasan Ali kat bawah

"Hasan Ali hari ini berkata akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Naib Presiden PAS,Mahfuz Omar, kerana memfitnah beliau menerima tajaan kementerian belia dan sukan.Sambil menafikan dakwaan Mahfuz, Hasan memberitahu saman tersebut akan difailkan dalam waktu terdekat dan peguamnya sedang meneliti perkara itu kerana menjejaskan kredibilitinya sebagai pemimpin politik, NGO serta pakar motivasi.

Mahfuz sebelum ini dalam satu sidang media menuduh NGO Melayu Jalur Tiga (JATI) yang diterajui Hasan Ali menerima tajaan RM30 juta dari kementerian belia dan sukan untuk membiayai 2,000 program latihan.

Dakwaan itu turut dikecam oleh Menteri Belia dan Sukan Datuk Ahmad Shabery yang menganggap Mahfuz berbohong dan kebudak-budakan.Suatu yang menarik bila Hasan Ali menyifatkan Mahfuz adalah "kuda tunggangan kumpulan parasit dalam PAS". Perkara tersebut seolah dibuktikan sendiri oleh Mahfuz berdasarkan beberapa kenyataan sebelum ini."

Kenyataan Matput selepas mahu di saman oleh Dr Hasan Ali

"Ikut dialah nak saman saya, saya bukan tuduh dia pun." Demikian kata Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar ketika mengulas kenyataan Datuk Dr Hasan Mohamed Ali semalam, mengumumkan mahu menyaman beliau berhubung dakwaan ditaja oleh Kementerian Belia dan Sukan.

Beliau menegaskan, kenyataannya bukan tuduhan melulu, tetapi cuma mahu Kementerian Belia dan Sukan memberi penjelasan tentang isu tajaan lebih 2,000 program ceramah Hasan.

"Saya bukan tuduh dia (Hasan), saya hanya minta KBS beri penjelasan dan mahu kes ini disiasat dan diaudit, kenapa dia pula yang nak melatah. Kalau yang nak saman pun bukan dia, dia tak ada hak nak saman sebab bukan saya cakap dia terima duit, tetapi program dia ditaja.

"Jika terniat nak saman pun KBS, bukan dia," kata beliau ketika dihubungi Sinar Harian Online.

Semalam, Hasan mengeluarkan kenyataan mahu menyaman Mahfuz berikutan tuduhan bahawa Kementerian Belia dan Sukan akan menaja lebih 2,000 program ceramahnya.Mahfuz berkata, Hasan hanya salah faham dan oleh itu, diminta jangan berperangai seperti orang yang mengalami histeria."Orang bukan tuduh dia ambil duit atau apa, kami minta penjelasan Kementerian Belia dan Sukan saja, kenapa perlu dia melatah sampai nak saman," katanya.McTheory:
mahfuz dah kecut teloq ka? ha ha ha..

TUDIAA!! Perempuan Melayu Bertudung Masuk Gereja??

Posted: 05 Mar 2012 10:12 PM PST

Khalid Samad dan PAS Selangor kata Dr. Hasan Ali menuduh tanpa bukti.

Khalid Samad dan PAS Selangor kata gerakan kristianisasi hanya ciptaan Dr. Hasan Ali dari JATI.

Khalid Samad dan PAS Selangor juga mempertahankan DUMC.
Khalid Samad dan PAS Selangor secara terang-terangan cuba menyembunyikan gerakan Kristianisasi.

Habis tu GAMBAR INI BUKAN BUKTI?


MyMassa harapkan rakan blogger sebarkan gambar ini terutamanya kepada facebook penyokong PAS yang masih menidakkan gerakan Kristianisasi dan percaya kepada tuduhan Khalid Samad terhadap Dr. Hasan Ali.

Akhir kata dari MyMassa, hayati doa Dr. Hasan Ali pada HIMPUN. Marilah kita sama-sama menyokong perjuangan HIMPUN dan JATI.*Khalid Samad dan kumpulan parasit sudah checkmate. Jangan lupa sebarkan gambar ini.

Sumber Mc ambil dari SINI

TERPANASS!! Keadaan Ostat Azizan umpama telur di hujung tanduk!!

Posted: 05 Mar 2012 07:12 PM PSTMenteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak akan mentadbir negeri ini tanpa sebarang kuasa mutlak kerana keputusan berkaitan kerajaan negeri perlu dirujuk kepada Jawatankuasa Pemandu Pas Pusat.

Langkah yang tidak pernah berlaku dalam sejarah Kedah itu menyaksikan Menteri Besar kehilangan sebahagian kuasanya apabila pihak luar boleh campur tangan dalam membuat keputusan melalui jawatankuasa tersebut.


Lebih serius, sumber memberitahu, langkah itu dikhuatiri boleh menyebabkan Menteri Besar dilihat seolah-olah boneka dalam keputusan tertentu jika tidak dipersetujui oleh Exco-exco.

Penubuhan jawatankuasa itu adalah salah satu daripada tiga keputusan Pas Pusat hari ini bagi menyelesaikan kemelut Pas Kedah ekoran dua Exconya, Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Dr. Ismail Salleh enggan menerima semula jawatan tersebut.

Segalanya terjadi apabila keputusan mesyuarat pergelutan Pas Kedah dicapai semalam.

Dibawah adalah perkara yang terjadi ketika mesyuarat!

Ketika mesyuarat yang bermula pukul 8 malam itu, salah seorang yang terlibat dalam perbalahan dengan Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak dikatakan membentangkan hujah dengan nada yang tinggi sehingga menimbulkan perasaan tidak senang pemimpin yang hadir.

Berikutan itu, mesyuarat kali kedua selepas ia diadakan kali pertama di Kuala Lumpur yang bertujuan menyelesaikan perbalahan antara Azizan dengan dua Exconya iaitu Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Dr. Ismail Salleh gagal mencapai penyelesaian muktamad.

Pas Pusat akan mengadakan sidang akhbar esok bagi mengumumkan hasil mesyuarat berkenaan.

Sumber memberitahu, keadaan itu berlaku kerana Pas Pusat dikatakan tidak dapat memenuhi syarat-syarat yang dikenakan oleh pihak-pihak yang bertelagah, antaranya mahu Phahrolrazi dilantik sebagai Pesuruhjaya Pas Kedah dan Azizan diminta berehat atau tidak bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13.

Sebagai timbal balas, kata sumber itu, Phahrolrazi dan Ismail perlu akur menerima semula pelantikan Exco yang sebelum ini ditolak oleh mereka.

"Tetapi persoalannya, adakah Azizan boleh bekerja dengan dua pemimpin yang dikatakan berpatah arang dengannya sebelum ini," kata sumber itu di sini hari ini.

Semasa mesyuarat berlangsung, kata sumber tersebut, Phahrolrazi 'menghamburkan' semua perkara yang terbuku di hatinya termasuk mempertikaikan kemampuan dan kewibawaan Azizan dari segi kesihatan, sokongan akar umbi serta kelemahan mengatur strategi pilihan raya.

"Azizan bagaimanapun memberi penjelasan dengan tenang tetapi dalam mesyuarat itu, ada pihak tertentu yang mahukan kuasa dengan mendesak beliau berundur segera sebelum pilihan raya, namun beberapa pemimpin Pas Pusat kelihatan tidak dapat menerima cadangan itu," kata sumber tersebut.

Berikutan itu, kata sumber berkenaan, Pas Pusat terlebih dahulu terpaksa memperhalusi beberapa perkara sebelum boleh membuat pengumuman rasmi.

''Ketika ini, beberapa kawasan Pas seperti Kuala Kedah menjadi kawasan hitam bagi Azizan dan begitu juga sebaliknya iaitu di beberapa kawasan yang menentang Phahrolrazi," kata sumber itu.

Sumber tersebut juga berkata, Azizan kemungkinan akan mengambil langkah tertentu ekoran 'diserang' oleh orang kepercayaan sendiri, antaranya melantik Exco tertentu sebagai pelapis kepimpinan Pas Kedah jika berlaku sesuatu. Ada sumber dan rujukan yang Mc ambil dari Utusan Malaysia.

Akibat dari itulah, sebuah jawatankuasa Pemandu untuk Azizan mentadbir Kedah.

Azizan mentadbir kerajaan Kedah dibawah 'pemanduan' Pas Pusat. Ini bermakna, Azizan tidak berkuasa dan untuk menentukan segala keputusan negeri. Kerana ia ditentukan dan di pandu oleh jawatankuasa pemandu Pas pusat.

Namun bagi Mc, kerajaan Kedah sekarang keadaannya amat rapuh dan hanya retak menanti belah. Jika ada tercuit dan tersadung, pasti akan berperang semula.

Apakah dalam situasi seperti ini pun, UMNO masih tidak mempunyai idea untuk melancarkan perang psikologi? tunggu apa lagi?


McTheory:
Benda nak runtuh, tolak pun jatuh!!

SOSIAL!! Pengalaman Pertama Amat Bermakna Bagi Seorang Gadis!!

Posted: 05 Mar 2012 04:34 PM PSTSebaik sahaja anda baring, anda mula merasakan otot-otot anda mula menegang. Anda cuba mengelak dengan cuba memberi alasan, tetapi dia enggan menerima alasan anda bahkan semakin merapati anda. Dia bertanyakan adakah anda takut. Tetapi anda dengan berani menggelengkan kepala. Jari-jemarinya mula meneroka untuk mencari apa yang dihajati. Dan kali pertama jarinya menyentuh tempat yang betul.


Semakin dalam dia menusuk semakin kuat anda mengerang. Tetapi dia masih dengan sikapnya dan melakukannya dengan selembut yang boleh sebagaimana yang telah dia janjikan. Dia merenung jauh ke dalam mata anda dan mahu anda percayakannya. Ini bukanlah kali pertama bagi dirinya.

Dia terus tersenyum dan anda mamberi lebih ruang masuk kepadanya. Anda mula merayu agar dia mempercepatkannya. Tetapi dia masih lagi melakukannya dengan perlahan agar anda merasakan kesakitan yang paling minimum. Semakin dalam tusukkannya semakin anda merasakan tisu-tisu anda koyak. Kesakitan makin terasa diikuti dengan sedikit darah mengalir.

Dia merenung kepada anda dan bertanyakan adakah ianya menyakitkan?. Mata anda digenangi dengan airmata tetapi anda menggelengkan kepala dan mahu dia terus melakukannya. Dia meneruskan dengan apa yang patut dilakukan. Terus keluar masuk. Tetapi anda sudah mula merasa kebas dan tidak lagi merasakan apa-apa.

Beberapa ketika kemudian anda merasakan sesuatu memancut dan dia mengeluarkannya dari anda. Anda terbaring dengan wajah yang pucat. Dia menghamparkan sekuntum senyuman kepada anda dan mengatakan anda adalah antara yang terdegil tetapi telah memberinya banyak pengalaman.

Anda hanya tersenyum tawar dan juga inilah pengalaman pertama anda. Dengan senyuman yang tawar anda pun mengucapkan terima kasih kepada doktor kerana mencabut gigi anda.


McTheory:
Cerita kasi ringan sikit kepala.. jangan fikir lain..

JEBAT BERKOKOK

Posted: 06 Mar 2012 01:15 PM PST

JEBAT BERKOKOK


"Ini kepala bapak kau, itu kepala bapak dia"..Bodohnya Melayu..

Posted: 06 Mar 2012 01:53 AM PSTMenteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan dikecam hebat di laman twitter kerana tindakan membatalkan konsert Erykah Badu. Sebab mengapa pembatalan itu dilakukan sudah pun dinyatakan di dalam artikel yang terdahulu.

Adalah amat malang kerana yang menghamburkan kata-kata kesat kepada Menteri itu rata-rata terdiri daripada anak-anak Melayu. Bukanlah Jebat ingin mempertahankan indvidu yang bernama Rais tetapi Jebat sekadar ingin anak-anak muda Melayu sedar bahawa cercaan dengan bahasa kesat yang mereka hamburkan adalah terhadap pemimpin Melayu dan apakah kita terlupa bahawa yang kita batalkan adalah disebabkan faktor kesucian agama?

Sedarlah bahawa hiburan dunia akan kekal di dunia tetapi amal kita di dalam mempertahankan kesucian agama akan dihitung di akhirat kelak.

Jika sekalipun nama Mat Sabu atau mana-mana pimpinan Pakatan disebut sebagai orang yang bertanggungjawab membatalkan konsert itu, Jebat pasti akan menyokong tindakan itu. Hal yang melibatkan soal keagamaan tidaklah seharusnya dijadikan permainan dan percaturan politik di dalam mencari populariti.

Entah di mana silapnya bilamana ada anak-anak Melayu yang seakan terlupa akan asal usul sehinggakan tergamak melemparkan kata-kata seperti 'muka seperti taik' kepada seorang tua yang bernama Rais yang sekadar menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan kepadanya. Adakah perkataan yang sama juga akan terpalit ke muka mana-mana indvidu sekiranya memegang portfolio yang sedang disandang Rais? 

Tidaklah ingin berburuk sangka tetapi jika diintai dari gaya penulisan dan kecenderungan tentulah ianya jelas menggambarkan bahawa ada agenda politik tersembunyi di dalam penulisan yang menghentam Rais. Sama ada ianya percaturan parasit dari dalam atau memang agenda sebelah sana yang bijak mengambil peluang di atas ruang yang terbuka.

Cuma Jebat terfikir, bukankah di dalam sidang medianya Rais sudah memaklumkan dengan jelas bahawa keputusan membatalkan konsert itu adalah keputusan jemaah Menteri?  Seharusnya sebagai rakyat Malaysia kita harus menghormati keputusan itu jika tidak kerana kerajaan sekalipun hormatlah undang-undang Islam yang sudah digunapakai sejak azali.

Permasalahan ini sekadar menampakkan betapa Melayu terpecah dan Melayu sendiri nampaknya yang sedang memijak-mijak kepala Melayu yang lain.

Siapa yang bodoh dan siapa pula yang bijak??

THE FLYING KICK

Posted: 06 Mar 2012 01:10 PM PST

THE FLYING KICK


PICIT NENEN DALAM KELAS... APA NAK JADI DENGAN BUDAK-BUDAK SEKARANG?

Posted: 06 Mar 2012 10:19 AM PST

JANGAN BAGI MAHFUZ OMAR BERNAFAS LAGI!!!

Posted: 06 Mar 2012 07:00 AM PST

PHAHROLRAZI ZAWAWI MAKIN MELAMPAU!!!

Posted: 06 Mar 2012 06:00 AM PST

VIDEO!!! BUDAK PEREMPUAN 17 TAHUN LAYAN SEKS 18 LELAKI DALAM KERETAPI!!!

Posted: 06 Mar 2012 04:30 AM PST

PADAH PERCAYA DENGAN ORANG YANG KELIHATAN ALIM, ANAK DARA DILARIKAN!!!

Posted: 06 Mar 2012 03:30 AM PST

LAGI GAMBAR BOGEL ARTIS INDONESIA TERSEBAR DI INTERNET!!!

Posted: 06 Mar 2012 02:00 AM PST

USTAZ PAS MENGAKU BERSALAH BUNUH PELAJAR TAHUN SATU!!!

Posted: 06 Mar 2012 12:45 AM PST

LAGI PELACUR CHINA DI PULAU PINANG DIBELA PEMIMPIN DAP KENA TANGKAP!!!

Posted: 05 Mar 2012 11:00 PM PST

SKANDAL PASIR SELANGOR, SELCAT JADI ALAT PEMBERSIH PAKATAN!!!

Posted: 05 Mar 2012 10:00 PM PST

BADROL AMIN TERTUNGGING LAGI!!!

Posted: 05 Mar 2012 08:30 PM PST

TOPI KELEDAR UNTUK AHLI-AHLI PAS!!!

Posted: 05 Mar 2012 06:59 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Mar 2012 12:01 PM PST

PEJUANG BANGSA


PANAS ! Mengapa Polis P.Pinang minta penduduk kampung sabar & bertenang ?

Posted: 06 Mar 2012 11:37 AM PSTPolis Pulau Pinang meminta penduduk di sekitar Teluk Bahang bertenang dan memberi masa kepada pihak polis menyelesaikan siasatan kes serangan balai polis di situ oleh kira-kira 100 orang kampung yang kurang senang dengan sikap seorang anggota polis ketika menjalankan tugas membanteras mat rempit.

Ketua Polis negeri, Datuk Ayub Yaakob berkata, anggota polis yang berpangkat lans koperal itu sudah ditukarkan ke unit lain dan siasatan terhadapnya masih dijalankan.

"Polis memandang serius perkara ini. Kita tidak berniat untuk menyembunyikan perkara ini daripada pengetahuan awam... sesiapa yang didapati bersalah pasti dikenakan tindakan undang-undang.

"Justeru, kita minta pihak yang mempunyai maklumat berhubung kes itu tampil memberi kenyataan untuk membantu siasatan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata, sehingga kini empat laporan polis dibuat berhubung kes itu.

Dalam kejadian kira-kira pukul 11 malam Sabtu, anggota polis itu didakwa membaling topi keledar ke arah sekumpulan mat rempit yang sedang menunggang motosikal sehingga menyebabkan lima daripada mereka terjatuh.

Dua daripada mereka yang parah dilaporkan berada dalam keadaan stabil dan mendapat rawatan di Hospital Pulau Pinang.— BERNAMA

Hero Vanilla Coklat lebih popular dari Anuwar di carian Google ?

Posted: 06 Mar 2012 10:42 AM PST Teraju utama lelaki drama bersiri Vanilla Coklat, Aiman Hakim Ridza (gambar), 23, yang dahulunya terkenal melalui rancangan realiti televisyen, Mentor menjadi subjek carian antara yang paling digemari oleh pelayar Google di negara ini sepanjang bulan Februari lalu.

Google Malaysia dalam satu kenyataan berkata, Aiman yang merupakan selebriti tunggal tempatan itu berada di tangga kesembilan daripada sepuluh carian tertinggi.

"Populariti pelakon muda itu mula meningkat naik disebabkan bakat lakonannya di dalam drama Vanilla Coklat selain gosip cintanya sudah tersebar di Internet sejak kebelakangan ini," menurut kenyataan itu yang dikeluarkan di sini semalam.


Komen GPB 

Hebat mana pun Anwar tak kira la di pentas ceramah , tapi populariti artis ternyata melebihi pemimpin politik dikalangan anak muda melalui kajian di carian google  .

 Itu yang DS Najib baru-baru ini sanggup turun konsert BN Youth Music yang dihoskan oleh artis cun kesayangan GPB iaitu Neelofa . Memang golongan artis ini wajar didampingi pemimpin kerajaan agar dapat menarik sokongan dalam bentuk undi nanti di PRU .

PANAS ! Nurul Izzah ikut jejak langkah bapanya dicabar untuk bersumpah !

Posted: 06 Mar 2012 08:37 AM PST
Kalau orang politik cabar orang politik bersumpah ia sudah jadi macam hal biasa.Namun lain ceritanya dalam kes ini bila seorang pegawai tinggi kerajaan mencabar orang politik bersumpah.

Rasanya belum pernah dengar lagi serakat ini.

Siapa yang tidak naik angin kalau dek kerana politik dan nak memancing undi segala fakta dan hakikat depan mata sudah tidak ambil peduli.

Datuk Bandar Kuala Lumpur Tan Sri Ahmad Fuad Ismail boleh masuk buku Malaysia Book Of Records bila beliau sebagai pegawai kerajaan,mencabar Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar agar bersumpah.

Beliau membuat cabaran ini dalam sidang akhbar Isnin untuk menjelaskan mengenai kontroversi projek lot banglo di Bukit Gasing yang terletak di sempadan Selangor dan Wilayah Persekutuan di Petaling Jaya.

Ahmad Fuad mahu Nurul Izzah bersumpah beliau tidak pernah jumpa pemaju projek itu,Gasing Meridien Sdn Bhd yang mendakwa pernah memberi penerangan terperinci kepadanya mengenai projek itu pada tahun 2009.

Ini kerana Nurul sudah backing bantahan penduduk kawasan itu mahu Dewan Bandaraya Kuala Lumpur menarik balik kebenaran projek berkenaan kerana mendakwa ia dibina di lereng bukit dan kawasan digazet kawasan hijau.

Datuk Bandar itu menjelaskan kawasan projek itu tidak termasuk dalam 52 hektar kawasan yang digazet kawasan hijau di Bukit Gasing.

Katanya kawasan projek itu adalah tanah persendirian dan pemiliknya berhak memajukan tanah itu.

Menurut beliau kelulusan projek itu diberi pada tahun 2008 dan jika ia dibatalkan Dewan Bandaraya kena bayar pampasan sebanyak RM135 juta kepada pemilik tanah.

Kata Ahad Fuad wajarkah Dewan Bandaraya bayar ganti rugi RM135 juta.

Beliau juga memberi jaminan Dewan Bandaraya tidak akan membenarkan sebarang pembangunan di kawasan hijau Bukit Gasing.

Pada hujung minggu lalu sebilangan penduduk berdekatan kawasan projek telah membuat piket bila melihat kerja-kerja pembangunan dijalankan di kawasan projek itu.

Soalnya apakah Nurul Izzah ambil kira semua fakta ini ?

Juga sanggupkah beliau bersumpah seperti dicabar Datuk Bandar kata tidak pernah ditemui pemaju untuk menjelaskan mengenai projek berkenaan?

Bapanya pernah dicabar bersumpah dalam kes dakwaan liwat dan video seks...tapi tak berani...apakah Nurul nak ikut jejak itu.

Lagi satu,jika beliau sendiri yang memegang jawatan Datuk Bandar,sanggupkah beliau membuat keputusan membayar gantirugi RM135juta kerana terpaksa membatalkan satu projek diatas tanah persendirian - yang pemiliknya sudah dapat kelulusan empat tahun lalu. AGENDA DAILY

Blog Pakatan desak Azizan dedah nama tauke cina serah duit kepada Pharolrazi ?

Posted: 06 Mar 2012 06:42 AM PST
DALAM mesyuarat yang diadakan pada Ahad di kediaman rasmi Menteri Besar Kedah untuk menyelesaikan konflik kepimpinan negeri tersebut, Datuk Seri Azizan Razak dilaporkan telah mengugut untuk mendedahkan nama 'taukeh cina' yang diketahui rapat dengan Datuk Phahrolrazi dan menghantar wang ke rumahnya hampir setiap malam.

Ini adalah sebagai balasan atas pelbagai projek dalam negeri Kedah yang kononnya telah diserahkan Phahrolrazi kepada individu tersebut.

Malangnya, sumber yang menyatakan hal ini kepada penulis tidak pula menyatakan sama ada Azizan ada menyebut nama individu yang dimaksudkan dalam mesyuarat itu.

Pada penulis, tuduhan ini serius kerana ia berkaitan dengan penyalahgunaan kuasa dan rasuah. Ditakuti boleh mengancam kestabilan kerajaan Kedah walaupun selepas penubuhan Jawatankuasa khas yang ditubuhkan oleh PAS pusat untuk mengawal selia keputusan dalam pentadbiran negeri Kedah.

Apatah lagi bila yang membuat tuduhan tersebut ialah Menteri Besar Kedah sendiri!!

Penulis harap Azizan berani melapurkan hal ini kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) jika ia benar-benar berlaku seperti mana yang didakwanya. Apatah lagi bila tuduhan tersebut di dengar oleh semua orang yang hadir dalam mesyuarat tersebut termasuk Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang dan Timbalan Mursyidul Am, Datuk Harun Dun.

Kegagalan melapurkan kepada SPRM akan menjadikan pemimpin lain yang turut sama dalam mesyuarat tersebut bersubahat dengan 'kesalahan yang didakwa Azizan dilakukan oleh Phahrolrazi itu.

Penulis ingin membangkitkan persoalan ini, kenapa Azizan menunggu sehingga mesyuarat seumpama itu diadakan untuk mendedahkan semua perkara tersebut kepada kepimpinan tertinggi PAS? Kenapa tidak dimaklumkan lebih awal jika benar seperti mana dakwaan Azizan dalam mesyuarat tersebut "saya tau semua tu ingat saya tak tau, nak saya dedah semua ka?".

Sebenarnya untuk pengetahuan pembaca, kami di suarapakatanrakyat.com tahu lebih banyak perkara yang berlaku dalam mesyuarat tersebut tapi kami akan dedahkan pada masa yang sesuai kerana jelasnya banyak perkara memalukan berlaku dalam mesyuarat itu yang tidak mahu dihebahkan kepada pihak luar.

Bukan niat kami untuk memalukan PAS tapi sebagai komponen penting dalam Pakatan Rakyat, penulis merasakan PAS perlu berubah bagi mengelakkan masalah yang sedemikian rupa berlaku di negeri-negeri lain yang kita sedang perintah.

sumber : Suara Pakatan Rakyat Komen GPB 

Memang panas   tuduhan Ostat  Jijan kepada musuhnya iaitu Pharolrazi yang didakwanya pernah  menerima duit dari tauke Cina.

GPB juga  harap Jijan mendedahkan nama tauke  terbabit jika beliau mahu membersihkan kerajaan pentadbirannya daripada najis  penyelewengan dan rasuah  !

Isu Khalwat Ostat Badrul lonjakkan Alexa Ranking blog Pro BN

Posted: 06 Mar 2012 05:19 AM PST


Terima kasih kepada blogger JENDELA MAYA yang mengeluarkan ranking terbaru Alexa Blog Pro BN untuk bulan Mac 2012 ini.  

Isu-isu panas di bulan Feb seperti khalwat Ostat Badrul Amin , demo Anti Lynas di Padang Kota , Anwar sokong Israel  serta krisis PAS Kedah ternyata melonjakkan ranking bloggger2 Pro BN .

Terima kasih kepada semua pembaca yang sudi melayari blog GPB tidak kira dari link FB ,twitter mahupun blog .

Mahfuz Bean sebenarnya yang histeria sebab terkejut Shabery nak saman !

Posted: 06 Mar 2012 04:17 AM PSTNaib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar memperli sikap Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Shabery Cheek yang didakwanya "seperti histeria" apabila kementeriannya didakwa menyediakan dana RM30 juta untuk program bekas exco Selangor Datuk Hasan Ali.

"Shabery mesti cool, jangan melenting.

"Kalau tidak nanti saya bawa Panadol ke parlimen," sindirnya yang mahu terus menunggu jawapan Shabery dalam sidang parlimen akan datang.

Mahfuz ketika membuat dakwaan itu pada 2 Mac lalu turut menuntut audit penuh dijalankan ke atas satu unit strategik di Kementerian Belia dan Sukan (KBS) yang didakwa menyediakan dana itu.

Pada hari yang sama, Shabery dalam SMS kepada Malaysiakini menyifatkan pemimpin PAS itu berbohong, kebudak-budakan, sakit dan perlukan rawatan kaunseling.

Manakala Shabery semalam dilapor mengikut jejak NGO Jalur Tiga (JATI) pimpinan Hasan apabila berkata, beliau mungkin menyaman Mahfuz kerana mendakwa (KBS menaja 2,000 program JATI.

Katanya, sebagai anggota parlimen Mahfuz sepatutnya faham banyak proses perlu dilalui untuk mendapatkan wang sebanyak itu.

Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Mahfuz berkata, menteri sepatutnya tidak mengancam untuk menyaman sebaliknya harus memberi penjelasan dan bersedia memanggil audit bebas bagi membuktikan ketelusannya.

"Kalau dia nak saman, samanlah. Carilah peguam kuat mana pun. Kita jumpa di mahkamah," kata anggota parlimen Pokok Sena itu.

Ditanya tentang tindakan Hasan yang turut mempertimbangkan untuk menyamannya, Mahfuz berkata beliau hairan dengan tindakan itu kerana beliau menyentuh peruntukan Kementerian Belia dan Sukan.

"Bukan (peruntukan) JATI," katanya lagi.

Pasal projek jutaan ringgit punca Phahrolrazi marah kepada Azizan !

Posted: 06 Mar 2012 03:02 AM PSTKrisis PAS Kedah meledak selepas Menteri Besar Datuk Seri Azizan Razak didakwa mahu memberikan sebuah projek yang dikatakan bernilai RM600 juta kepada syarikat yang dikaitkan dengan pemimpin Umno.

Perkara itu disahkan oleh Datuk Phahrolrazi Mohd Nawawi, seorang daripada dua exco yang menolak pelantikan semula mereka ke jawatan itu sebelum ini.

Ketika ditemui Malaysiakini semalam bagi mengesahkan dakwaan beliau pada mulanya menolak pelantikan semula kerana tidak puas hati dengan desakan Azizan, Phahrolrazi mengakuinya.

Sumber sebelum ini memberitahu Malaysiakini, projek yang dipertikaikan itu adalah berkenaan pembinaan jalan di negeri itu yang mahu diberikan oleh menteri besar kepada syarikat milik bekas pemimpin Umno bahagian di Kedah.

Phahrolrazi bagaimanapun tidak mendedahkan lebih lanjut berhubung perkara itu tetapi memberitahu ia projek usahasama dengan syarikat berkaitan kerajaan negeri (GLC).

ADUN Pengkalan Kundor itu juga mendakwa, projek berkenaan bernilai "beberapa juta ringgit".


"Saya tak setuju dengannya," dakwanya sambil berkata keputusan berkaitan biasanya dibuat pada mesyuarat exco.

Projek itu bagaimanapun kini belum dianugerahkan kepada mana-mana pihak, kata Phahrolrazi lagi ketika ditemui selepas sidang media di rumahnya di Alor Setar semalam.

Pada sesi itu, beliau dan seorang lagi exco Datuk Ismail Salleh mengumumkan menerima pelantikan sebagai exco selepas PAS membentuk jawatankuasa pemandu untuk menasihati pentadbiran negeri.

Ketika laporan ini ditulis, Malaysiakini masih belum dapat mendapatkan respons daripada pejabat menteri besar.

Seorang pembantu Azizan memberitahu, menteri besar itu mahu berehat dan tidak akan mengeluarkan kenyataan dalam masa terdekat.

Mampukah BN menawan Pulau Pinang daripada regim DAP di PRU 13 ?

Posted: 06 Mar 2012 01:55 AM PST Di mana-mana sahaja sekarang kita boleh mendengar soalan: "Bilakah pilihan raya umum?" dan ada yang menjawab "Terlalu hampir… the election is just round the corner".

Apakah yang penting dengan tarikh pilihan raya umum ke-13 itu dan kenapa ia menjadi spekulasi?
Sebenarnya hanya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sahaja yang tahu bilakah tarikh pembubaran parlimen bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum ke-13 ini sebelum disusuli oleh menteri besar dan ketua menteri bagi membubarkan DUN pula.Apa-apapun pilihan raya umum mempunyai tarikh wajib, iaitu sebelum 28 April 2013.
Bagi jentera BN mereka sebenarnya tidak harus menumpukan bila tarikh pilihan raya tetapi lebih penting daripada itu ialah soalan:

"Sudahkah anda bersiap sedia menghadapinya?

Bukan mustahil BN rampas semula

Menyingkap soalan Najib di Majlis Makan Malam Perdana di Sungai Petani baru-baru ini, Perdana Menteri bertanya: "Adakah anda semua sudah bersedia hadapi pilihan raya? Bersediakah jika pilihan raya bila-bila masa?".

Soalan itu membawa maksud semua jentera parti haruslah bersiap sedia pada bila-bila masa kerana Pengerusi BN itu pernah menyifatkan pilihan raya umum ke-13 ini adalah pilihan raya luar biasa, BN harus bekerja luar biasa untuk mendapatkan keputusan yang luar biasa.

Di Pulau Pinang, bukanlah sesuatu yang mustahil bagi BN untuk merampas semula kerusi yang 'hilang' kepada pakatan pembangkang kerana apa yang mereka perlu buat ialah kerja luar biasa.
Keputusan PRU-12 di Pulau Pinang menyaksikan BN cuma memenangi 11 daripada 40 kerusi DUN dan hanya menang dua daripada 13 kerusi Parlimen.

DAP mendominasi kesemua kerusi majoriti kaum Cina apabila memenangi kesemua 18 kerusi yang ditandingi oleh MCA dan Gerakan manakala PKR memenangi 10 kerusi DUN dan PAS memenangi satu kerusi sahaja.
Turun padang

Daripada 40 kerusi DUN di Pulau Pinang, Umno bertanding bagi 15 kerusi dan memenangi 11 daripadanya manakala Gerakan (12 kerusi), MCA (11 kerusi) dan MIC (2) dan kalah kesemuanya.
Mengikut atau secara teorinya, untuk membolehkan BN menawan semula Pulau Pinang, mereka haruslah merampas semula kerusi DUN majoriti pengundi Cina yang telah 'hilang' kepada pakatan pembangkang itu manakala MIC pula perlu menarik semula undi kaum India.

Bagaimanakah untuk MCA dan Gerakan mendapat semula undi kaum Cina? Itulah persoalan dan cabaran luar biasa besar bagi kedua-dua parti itu, bagi banyak pemerhati politik tanah air.

Antara kerja-kerja luar biasa yang perlu dilakukan itu ialah kerap turun padang untuk mendekati rakyat, bertanyakan apa kehendak rakyat, membuat transformasi politik termasuk memilih calon yang boleh menang atau 'winnable candidate'.

Pensyarah kanan Sains Politik Universiti Sains Malaysia (USM) Dr Sivamurugan Pandian berkata BN tidak lagi boleh menjadi parti yang retorik, mereka haruslah bekerja dan memahami hati rakyat dan tidak bertelagah sesama sendiri.

Krisis dalaman

Katanya krisis dalaman parti dan sabotaj antara satu sama lain adalah antara faktor yang menyumbang kekalahan MCA dan Gerakan dan jika perbuatan itu diulangi, BN tidak akan menawan semula Pulau Pinang sehingga bila-bila pun.

Beliau berkata MCA dan Gerakan harus merayu kepada kaum Cina untuk menyokong kembali mereka dan memberi kepercayaan untuk mengubah landskap politik.

Bagi menawan semula kerajaan negeri, jika Umno dapat mengekalkan 11 kerusi sedia ada, apa yang diperlukan oleh MCA dan Gerakan ialah masing-masing harus memenangi sekurang-kurangnya lima kerusi DUN daripada 11 dan 12 kerusi yang ditandingi.

MIC pula harus merampas semula sekurang-kurangnya satu daripada dua kerusi yang diperuntukan kepada parti itu dan atas kiraan itu, maka BN boleh membentuk kerajaan secara majoriti mudah iaitu memenangi 22 daripada 40 kerusi DUN.

Sebenarnya teori itu boleh menjadi kenyataan kerana terdapat beberapa buah kawasan DUN yang majoriti pengundi Cina tidak lagi memihak kepada pakatan pembangkang kerana wakil rakyatnya dikatakan sombong, angkuh, tidak bekerja dan hanya pandai berpidato sahaja.

Pengundi Cina

Gerakan boleh dianggap sebagai telah berjaya menyelesaikan masalah dalamannya dan presidennya Tan Sri Dr Koh Tsu Koon membuat kenyataan tidak akan bertanding pada pilihan raya umum ke-13 ini.

Parti pimpinan Dr Teng Hock Nan di peringkat negeri itu kini mula bergerak aktif untuk mendekati rakyat pelbagai kaum dengan menjalankan aktiviti turun padang 'lawatan mesra' pada hampir setiap minggu.
MCA Pulau Pinang yang kini diketuai oleh Menteri Pelancongan Datuk Seri Dr Ng Yen Yen perlulah lebih kerap turun padang dan merayu kaum Cina untuk kembali menyokong mereka.

Seorang pemimpin MCA di peringkat negeri yang hanya mahu dikenali sebagai Lee ketika ditemui berkata MCA sebelum ini tidak begitu bersungguh-sungguh kerana mereka hanya diberikan dua jawatan Adun walaupun pernah memenangi kesemua kerusi DUN.

Namun hakikatnya, mereka haruslah sedar bahawa mempunyai dua kerusi Exco itu jauh lebih baik berbanding dengan tiada langsung wakil rakyat daripada parti itu.

Pemimpin veteran MCA, yang juga Ketua Publisiti BN Selangor, Datuk Yap Pian Hon baru-baru ini berkata memandangkan MCA kini menyambut ulang tahun ke-63 perjuangannya dalam arena politik, parti itu perlu melakukan pembaharuan untuk memastikan ia terus relevan kepada masyarakat.

"MCA telah memainkan peranannya dalam pembinaan negara bersama parti komponen lain. Bagaimanapun, selepas pilihan raya umum 2008, arah aliran politik telah banyak berubah dan MCA perlu mengikuti perubahan yang berlaku ini," katanya.

Bernama

Agenda Pharolrazi berjaya , Pemandu PAS jadikan Azizan MB boneka !

Posted: 05 Mar 2012 08:26 PM PSTSemalam bila diumumkan keputusan Pas Pusat berhubung krisis dalam di Kedah , memang Azizan Razak kekal sebagai MB Kedah tetapi sebenarnya beliau telah hilang kuasa mutlak di mana yang berkuasa kini adalah Jawatankuasa Pemandu ditubuhkan PAS Pusat .

Hal ini kerana segala keputusan berkaitan kerajaan negeri perlu dirujuk kepada Jawatankuasa Pemandu Pas Pusat.  Siapa yang berada dalam jawatankuasa tersebut kiranya ibarat paling berkuasa la dan Azizan Razak dijadikan puppet /boneka la bagi meredahkan krisis PAS di sana.

Yang agak mengejutkan juga semalam  , seperti  meraikan kejayaan menjatuhkan kuasa Azizan ,  Phahrolrazi dan Dr Ismail Salleh  telah  mengadakan sidang akhbar berasingan yang turut disertai oleh penyokong-penyokong mereka. Tindakan terbabit  dilihat sebagai satu petanda pergaduhan dalam  kerajaan PAS Kedah  akan terus berlarutan .

GPB berpandangan  tindakan PAS Pusat yang campur tangan dalam keputusan kuasa seorang pemimpin tertinggi di sebuah negeri ditabdir merupakan sejarah dalam politik Malaysia ini .

Seorang pemimpin No 1 sebuah negeri hilang kuasa eksekutifnya kepada tangan ghaib PAS Pusat ...

HOT ! Biar betul , ada pemimpin keturunan Yahudi dalam DAP ?

Posted: 05 Mar 2012 06:33 PM PSTGPB terkejut juga pendedahan blogger otai MPP Online yang mendedahkan bahawa Teresa Kok , Exco Kerajaan Selangor yang juga MP Seputeh berketurunan Yahudi !Laman web NationMaster menulis, keturunan Teresa Kok Suh Sim adalah Chinese-Jewish.


"Teresa Kok Suh Sim (Chinese: 郭素沁) born 31 March 1964) became the first Chinese-Jewishwoman to be elected into the Malaysian parliament".


Jika perkara tidak benar , beliau wajib menyaman laman web terbabit  . Kalau diam itu bermakna tanda setuju ...
Buktinya, ada sebuah laman carian encyclopedia iaitu NationMaster.com yang mengesahkan dakwaan sahabat gua tu..


Laman web NationMaster menulis, keturunan Teresa Kok Suh Sim adalah Chinese-Jewish.


"Teresa Kok Suh Sim (Chinese: 郭素沁) born 31 March 1964) became the first Chinese-Jewishwoman to be elected into the Malaysian parliament".


Nak kata tipu pun susah beb sebab data laman web ni dikatakan diambil dari CIA World Factbook, UN, dan OECD..


Kalau benda ni tak betul.., Teressa Kok bolehlah saman NationMaster.com tu ataupun suruh dorang betulkan fakta..

Tun Mahathir bongkar lagi rahsia NGO sokong Anwar dibayar Amerika !

Posted: 05 Mar 2012 04:52 PM PST
Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa badan bukan kerajaan (NGO) yang menyokong Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim telah dibayar oleh Amerika Syarikat (AS), bagi tujuan menggulingkan kerajaan yang dilihat tidak sebulu dengan kehendak mereka.

Menurut Dr Mahathir, tindakan AS di Asia Barat jelas menunjukkan bukti bahawa kuasa barat berkenaan sedang berusaha untuk menukar pemerintahan pemimpin yang tidak sebulu dengan mereka, dan melantik individu lain bagi membolehkan AS memperalatkan negara berkenaan.

"Campurtangan AS dalam gerakan untuk menjatuhkan kerajaan negara-negara yang tidak sebulu dengannya amatlah jelas. Apa yang sedang dilakukan oleh Amerika Syarikat di negara Arab sudah tentu dilakukan juga di Malaysia.

NGO-NGO yang sedang menghasut dan memburukkan kerajaan supaya Anwar Ibrahim dapat menjadi Perdana Menteri tentu sekali mendapat bantuan kewangan dan media Amerika," katanya merujuk kepada penangkapan 10 rakyat AS di Mesir yang dipercayai ahli daripada beberapa NGO dari Amerika yang terlibat kononnya untuk membawa demokrasi kepada Mesir.

Di antara mereka yang ditangkap adalah ahli kepada National Democratic Institute (NDI), International Republican Institute (IRI) dan Freedom House, dan kesemua mereka menurut Newsweek telah "memperolehi dana daripada AS".

"Mereka kononnya tidak puas hati dengan dasar kerajaan berkenaan hak asasi manusia termasuk seksualiti bebas (menghalalkan zina, perkahwinan sejenis, menghapuskan institusi perkahwinan dan kekeluargaan dan liwat).

Sebenarnya tujuan mereka ialah untuk menjayakan hasrat Amerika Syarikat untuk melakukan "regime change" supaya Malaysia menjadi alat Amerika Syarikat," katanya di dalam blog "Chedet" miliknya hari ini.

Jelas Dr Mahathir lagi, apabila Anwar mula berkuasa sebagai perdana menteri, segala tuntutan NGO berkenaaan akan dihalalkan dan berkemungkinan juga Ketua Umum PKR itu akan mengadakan hubungan diplomatik dengan Israel.

"Sudah tentu setelah Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia, tuntutan NGO-NGO berkenaan akan dihalalkan. Sebagai penyokong kuat Israel, AS tetap akan memujuk Anwar supaya mengadakan hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu," katanya lagi.

Tambah beliau, rakyat seharusnya bertindak bijak dengan menolak mana-mana pihak yang ditaja AS bagi mengelakkan negara dikongkong dan dijajah oleh mereka yang cuba menukar kerajaan secara haram.

"Malaysia merdeka. Tetapi apabila kuasa asing dapat menukar kerajaan dengan pelbagai cara yang haram, apakah Malaysia akan terus merdeka?" soalnya dan menambah terpulng kepada rakyat untuk membuat pilihan.

"Tetapi terpulanglah kepada rakyat Malaysia. Jika mereka suka Malaysia menjadi alat Amerika Syarikat (penyokong kuat Israel), sokonglah puak yang menerima bantuan dan sokongan Amerika Syarikat, tetapi jika kita ingin betul-betul merdeka, tidak dikongkong oleh Amerika Syarikat dan sekutunya, tolaklah mereka yang sanggup diperalatkan oleh Amerika Syarikat untuk menukar kerajaan," katanya dalam entri terbaru blognya yang bertajuk "Peperangan Mesir Melawan NGO".

DIMENSI

Posted: 06 Mar 2012 11:44 AM PST

DIMENSI


Omegay: sah anuwar ephraim penjilat tegar yahudi!

Posted: 06 Mar 2012 08:00 AM PSTsila klik gambar untuk paparan lebey jelas

The letters shown here were sent to Soros through his address at the Soros Fund Management, 888, 7th Avenue, 33rd Floor New York, NY 10106.

Other than Soros Fund Management, the thieving currency trader who supports the progressive liberals also owns two other funds, namely the Open Society Institute (OSI) and Quantum Fund.

In Poland, Soros controls the Stefan Batory Foundation.

In the letter, Anwar in his capacity as the honorary president of AccountAbility seeks Soros's permission to see his (Anwar's) boss, Simon Zadek, who is the Chief Executive Officer of AccountAbility.

Both Zadek and Anwar are board members of the Advisory Board of Generation Investment Management (GIM), which is an investment company owned by Al Gore.

The purpose of the meeting was to discuss collaboration between AccountAbility and Soros Fund Management.

"I am convinced that your and AccountAbility's work are closely aligned and hope that you are of the same view.

"If so, might I suggest we take the conversation forward in exploring practical areas where collaboration might be appropriate," wrote Anwar. - sumber AIDC

Omegay: PEMANDU pas ade lesen terbang

Posted: 06 Mar 2012 05:30 AM PST


Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan adalah tidak wajar untuk beliau campur tangan soal pentadbiran kerajaan Kedah yang dilaporkan bergolak.

"Urusan Kedah untuk orang Kedah. Saya tidak mahu komen," katanya.

Meskipun didesak pemberita mengenai kemelut pentadbiran Kedah, Nik Aziz tetap dengan pendirian untuk tidak akan campur tangan sebaliknya menyerahkan kepada PAS Pusat untuk menangani soal tersebut.

Isu dalaman kerajaan Kedah memaksa PAS Pusat menubuhkan sebuah jawatankuasa pemandu yang akan bertanggungjawab memantau Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak mentadbir negeri itu - mstartengok ler sape plak yang menganggotai pas pusat! kehkehkehkeh


pasrashit! >XD

Omegay: Kes wally slipau otak sabut

Posted: 05 Mar 2012 11:00 PM PST


Aziz memperkatakan tentang pemimpin-pemimpin PAS yang seharusnya memperbetulkan hal ehwal pemerintahan agar bersesuaian dengan dasar Islam dan kehendak Allah Taala. Namun, kenyataan yang dikeluarkannya itu menyerlahkan tentang sifatnya yang tidak bertanggungjawab sebagai seorang pemimpin sebuah kerajaan. Bahkan ucapannya di Bachok itu, tidak lebih daripada ucapan seorang pemimpin parti politik yang kerjanya hanyalah berpolitik walaupun pada masa yang sama, dia adalah Menteri Besar yang bertanggungjawab memajukan negeri.
Katanya, wajib menggunakan parti, bahkan menolong parti dalam usaha memberi kemenangan kepada dasar Islam.
"Bagi mereka yang ada mulut, bercakap.  Ahli yang boleh memanjat pokok, panjat untuk menampal poster parti.
"Mereka yang ada wang, menderma.  Yang berkebolehan dalam internet, gunakan internet, semuanya untuk memberikan kemenangan kepada Islam dalam semua segi," ujarnya.
Mursyidul Am PAS itu juga berkata, antara langkah manusia bagi mengelak diri daripada api neraka di akhirat kelak ialah berusaha memperbetulkan urusan pemerintahan negeri dan negara. (SUMBER)

Kecil benar otak dan martabat fikir seseorang yang digelar sebagai Tok Guru oleh para pengikutnya. Yang dibanggakan adalah pujian kaum bukan Islam kerana kononnya tidak diganggu ibadat mereka. Sedangkan perkara yang sama, telah lama diamalkan oleh kerajaan Barisan Nasional, malahan sebelum merdeka lagi pun, tradisi yang sama telah dijalankan.
Walhal kewajipan setiap pemimpin yang menjalankan hal ehwal kerajaan adalah menyediakan peluang pekerjaan, meningkatkan taraf hidup, meningkatkan prasarana, melindungi punca pendapatan negeri atau negara dan sebagainya. Apabila sudah bergelar kerajaan, sembang-sembang seperti Nik Aziz sudah seharusnya dicampakkan ke dalam bakul.
Maka tidak hairanlah, walaupun telah menjadi kerajaan, Nik Aziz hanya mampu berceramah dan berkempen sambil mengajar agama politik di segala surau, masjid, madrasah dan majlis-majlis ilmu yang lain. Tidak ada ilmu dan kebaikan lain pada diri Nik Aziz kecuali politik. Barangkali dia terlalu taksub dengan pendapat agamanya dahulu bahawa POLITIK ADALAH SEGALA-GALANYA.
Itulah nasib yang sedang menanti rakyat Malaysia sekiranya golongan otak mati seperti Nik Aziz dibenarkan menjadi kerajaan dan memikul kuasa. Bukan sahaja mereka tidak mampu berfikir untuk kesejahteraan rakyat secara keseluruhannya, sebaliknya mereka lebih senang mencari jalan mudah iaitu 'rakyat yang berduit, perlu menderma'.
Dasar meminta sedekah dan mengemis telah dianggap sebagai satu keperluan dan kewajipan dalam Islam, padahal Islam lebih menggalakkan pemberian bukannya menerima. Bertentangan benar ajaran yang dibawa oleh Nik Aziz dan PAS dengan ajaran Islam tulen.
Maka tidak hairanlah mengapa Kelantan yang menjadi model untuk PAS berbangga-bangga dan mendabik dada, hanyalah sebuah negeri yang mengharapkan ehsan dan tidak mampu berdiri di atas kaki sendiri. Sebabnya, Menteri Besar Kelantan sudah berotak mati dan tidak mampu langsung berfikir bagaimana caranya untuk meningkatkan kehidupan rakyat Kelantan. Sebaliknya dia kerap menyalahkan Kerajaan Pusat kerana tidak memberikan bantuan yang lebih besar kepada Kelantan. Apabila ditanya tentang kebejatan otaknya untuk berfikir secara kreatif bagi meningkatkan pendapatan, sekali lagi Nik Aziz akan bercakap tentang duit dari Kerajaan Pusat dalam bentuk royalti minyak.
Tidak ada usaha langsung daripada Kerajaan Negeri Kelantan untuk menarik pelaburan dari luar secara giat ke negeri itu. Sebaliknya mereka berbangga kerana rakyat Kelantan terpaksa keluar dari Kelantan bagi mencari rezeki. Itulah perangai Kerajaan Negeri Kelantan. Sudahlah tidak berkemampuan, tetapi masih lagi bercakap tentang Islam dan dasar-dasar Islam.
Dasar Islam apa sebenarnya yang dibuat oleh PAS sepanjang 21 tahun memerintah Kelantan? Berkempen dan berceramah? Politik mendahului akidah?
sumber sel13 

Omegay: Tantaik cebuk bontot sendiri pun tak btol..lagi sibok nak cebok taik nuar! kehkehkeh >XD

Posted: 05 Mar 2012 07:30 PM PST

Dewan Pemuda Pas Pusat mempertikai keikhlasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memohon maaf kepada rakyat atas kesilapan Umno dan rakan komponennya pada masa-masa lalu sehingga membawa prestasi buruk Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum ke-12 empat tahun lalu.

Ketuanya, Nasrudin Hassan Tantawi berkata, tindakan Najib meminta maaf seolah-olah mengakui bahawa salah laku Umno selama ini adalah benar dan terbuti dakwaan Pas dan Pakatan Rakyat (PR) bukan fitnah. - SH


video ehsan sel13

anuwar tipu rakyat bulat2 sebelum jadi punaisihat. agak2 berani tak mamat gedempol ni suh anuwar mintak maap btol2 punye ikhlas??..kehkehkehkeh

IPOHMALAY

Posted: 06 Mar 2012 09:47 AM PST

IPOHMALAY


Seorang Profesor Yang Keliru Dengan Agamanya Sendiri

Posted: 06 Mar 2012 04:55 AM PST

Teman pernah terbaca Protokol Zionis yang mahu pegangan agama manusia dilonggarkan supaya boleh dicabut dengan memperkenalkan teori-teori matematik, formula-formula dan kajian kebudayaan dan sastera melalui alunan muzik dan bait-bait kata yang akhirnya melalaikan seseorang itu dari menggarap pemikirannya ke arah daya fikir dalam mengetahui lebih banyak lagi ilmu yang dianjurkan Allah.

Begitu juga dengan seorang profesor yang membuat komentar membidas Hasan Ali baru-baru ini.

PROF DR MOHAMAD TAJUDDIN MOHAMAD RASDI ialah ahli akademik veteran yang mengajar Senibina di UTM. Katanya :

'With respect to the third point, I hold to the personal view that all religious faiths are brethrens or siblings, Islam being the youngest in the family. Christianity and Judaism, I view as older brothers with Hinduism being the eldest to my knowledge. The reformative ideas of Buddhism stems from Hinduism and can be considered part of the same family of religions. I can't understand why Muslims hate to be viewed in this manner. My article on Malay-Muslims and the Perfect Religion Syndrome explains much of this view.'


Malang sungguh kita mempunyai ahli akademik yang menolak al-Quran bulat bulat seperti profesor sengal ini.

Ayatnya itu membawa maksud : Pada pendapat saya, semua agama adalah adik-beradik di mana Islam adalah yang paling muda manakala Kristian dan Yahudi adalah yang lebih tua manakala Hindu adalah yang paling tua. Buddha yang merupakan ciri reformasi Hindu bolehlah dikatakan datang dari kelompok yang sama. Saya tidak faham mengapa orang Islam sangat tidak suka melihat dari sudut ini. Artikel saya bertajuk "Muslim Melayu dan Sindrom Agama Paling Sempurna" menjelaskan ini secara lebih terperinci.

Teman heran bila ahli akademik bidang senibina tergila-gila mahu menunjukkan kekeliruannya ke atas agamanya sendiri (semoga beliau masih beragama Islam).


وَوَصَّىٰ بِهَا إِبْرَاهِيمُ بَنِيهِ وَيَعْقُوبُ يَا بَنِيَّ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَىٰ لَكُمُ الدِّينَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ
Dan Nabi Ibrahim pun berwasiat dengan ugama itu kepada anak-anaknya, dan (demikian juga) Nabi Yaakub (berwasiat kepada anak-anaknya) katanya: "Wahai anak-anakku! Sesungguhnya Allah telah memilih ugama (Islam) ini menjadi ikutan kamu, maka janganlah kamu mati melainkan kamu dalam keadaan Islam".
(Al-Baqarah : 132)


Walaupun kitab Hindu kuno kononnya telah wujud beribu-rubu tahun dahulu, ajaran nabi Ibrahim yang Islam, rukuk dan sujud hanya dipulihara semula oleh Islam bawaan Nabi Muhammad setelah kewujudan 'agama Yahudi' (yang hakikatnya bukanlah sebuah agama melainkan sebuah keturunan dari anak nabi Yaakub) dan 'agama Kristian' (yang juga bukanlah sebuah agama kerana Isa a.s. adalah nabi kepada umat Yahudi yang dikurniakan kitab) telah memesongkan ajaran nabi Ibrahim.

Menurut kajian yang dibuat berdasarkan bukti, Nabi Ibrahim hidup kira-kira 4500 tahun lalu dan semua agama atas muka bumi ini yang masih wujud hari ini ialah agama-agama yang wujud selepas zaman nabi Ibrahim.قُولُوا آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنزِلَ إِلَيْنَا وَمَا أُنزِلَ إِلَىٰ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَىٰ وَعِيسَىٰ وَمَا أُوتِيَ النَّبِيُّونَ مِن رَّبِّهِمْ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ
Katakanlah (wahai orang-orang yang beriman): "Kami beriman kepada Allah, dan kepada apa yang diturunkan kepada kami (Al-Quran), dan kepada apa yang diturunkan kepada Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail dan Nabi Ishak dan Nabi Yaakub serta anak-anaknya, dan juga kepada apa yang diberikan kepada Nabi Musa (Taurat) dan Nabi Isa (Injil), dan kepada apa yang diberikan kepada Nabi-nabi dari Tuhan mereka; kami tidak membeza-bezakan antara seseorang dari mereka (sebagaimana yang kamu - Yahudi dan Nasrani - membeza-bezakannya); dan kami semua adalah Islam (berserah diri, tunduk taat) kepada Allah semata-mata".
(Al Baqarah : 136)

Teman secara peribadinya, walaupun sekolah tak setinggi mana, dengan ini menasihati seorang profesor ini, supaya berhentilah berkata-kata soal agama kerana bukan semua bidang miker tahu. Adakalanya kepandaian miker yang sampai bergelar profesor itu tak memberi apa-apa manfaat pun sekiranya kebodohan miker juga yang miker ingin pertontonkan.

Kalau Rosmah Mansor Masuk Syurga Dulu Dari Nik Aziz, Siapa Yang Dapat Menafikan Urusan Allah?

Posted: 06 Mar 2012 12:26 AM PST


Ni la hantu yang dulu lagi selalu sakat teman di blog ni. Tapi kali ni dia dah tak kacau lah. Overdose balut agaknya sampai lupa URL blog teman.

Puak-puak jenis ini lah yang sangat 'betul' dalam kata-kata mereka. Mereka sangat 'lebih benar dari orang lain'. Tidak pedulilah rantai hippies tergantung di leher dan serkup rastaman di kepala.

Biar rambut dreadlock bau bangkai pun tak apa, diterima Allah asalkan tidak menyokong UMNO dan BN. Inilah dogma kafir ala DAP yang kini dianuti semua barisan manusia pencelaka bangsa di dalam kem pembangkang.

Bukan tidak terdapat pencelaka bangsa dalam kem kerajaan. Ada. Tetapi dalam kem pembangkang, mereka berlumba-lumba sesama ejen mereka dalam kem kerajaan dalam menjadi juara pencelaka bangsa.

Mereka tanpa segan silu disokong oleh 'ahli-ahli agama' yang membangkang kerajaan sedangka di hari akhirat kelak, mereka lupa bahawa barangkali Rosmah Mansor akan ke syurga terlebih dahulu setelah mengutip pahala umpat keji orang-orang yang amal ibadat mereka menjadi sia-sia kerana memilih untuk hidup sebagai pengumpat yang mencelakakan orang lain dengan mulut mereka.

Bahkah, kita bakal saksikan betapa ramai sekali orang yang kita sangkakan warak dan mudah urusan hitung amalnya, tetapi terlengah untuk melepasi 'clearence' di hari akhir kelak kerana kata-kata sebegini dari para pendosa yang hendak dihantar ke neraka :

" Ya saya memang banyak dosa dalam dunia dulu. Tetapi saya menyokong parti Islam. Mengapa mereka dari parti Islam tidak menasihati saya agar menjalani kehidupan seperti seorang yang Islam dan mengikuti sunnah, mendirikan solat dan membaca al-Quran. Mereka tidak pernah menegur saya. Mereka hanya mahukan undi saya. Mereka juga mesti ikut saya ke neraka! "

Semakin Ramai Penyokong Pembangkang Sakit Jiwa

Posted: 05 Mar 2012 09:59 PM PST


aku berkata...

KALO MELAYU TAK TUTUP AURAT....TOLAK HUKUM ALLAH....MEMPERSENDA SUNNAH...TUTUP KESALAHAN KRONI...FITNAH...BELI UNDI...RASUAH...TU NAK KIRE MCM MANA?...ISLAM KAH PEMIMPIM MALAYSIA NI?...KO PULAK...SEMAYANG CUKUP KE??...BAHKAN ORANG YANG SEMAYANG CUKUP PUN ADA DALAM NERAKA...BIAT BUTA MATA JANGAN BUTA HATI1. Aku tak kata Melayu tutup aurat itu tidak salah.

2. Aku tak kata tolak hukum Allah tak salah.

3. Aku tak kata mempersendakan sunnah itu betul.

4. Aku tak kata Islam sangat pemimpin-pemimpin Malaysia.

5. Aku tak berani kata 'negara kebajikan ala PAS' juga kaedah beli undi.

6. Aku tak berani kata balak di Kelantan gondol juga gara-gara rasuah.

7. Aku tak perlu menyebut berapa kali aku baca surah Al-Fatihah setiap hari termasuk 17 kali dalam solat wajib.

8. Agama aku tak ajar rendah amal ibadat orang lain.

Tapi 'aku' yang nak mempertunjukkan bahawa di Kulai Jaya, terdapat seorang manusia yang sasau seperti mamat ini, merasakan dirinya lebih mulia tinggi dan cukup sempurna dari segala segi.

Teman juga tidak akan membetulkan teguran orang ke atas aku dengan alasan 'kau pun sama' seperti si pengkomen berminda cetek ini. Bila dikatakan tentang hari ini, orang otak sengkek minda cetek ini akan bercakap tentang sesuatu yang telah berlalu.

Orang seperti ini tiada keimanan terhadap Tuhannya kerana dia tidak menganggap urusan taubat orang lain, amal orang lain, adalah bukan urusannya. Apa yang perlu diuruskan olehnya ialah dirinya semata-mata.

Orang Islam yang menempelak orang Islam demi membela perjuangan orang kafir yang menentang dasar-dasar Islam tidak lebih dari anjing kurap yang dipakaikan dengan pakaian indah dan disembur wangi-wangian. Padahal kurap nanahnya sangat hodoh terselindung dibalik baju indah sedekahan sang kafirin.

Orang-orang macam inilah yang buatkan aku benci giler pada pembangkang walaupun rasa menyampah aku pada UMNO itu sentiasa ada.

Antara Melayu Manjoi, Yahudi dan Teresa Kok

Posted: 05 Mar 2012 08:29 PM PST


Diketahuilah hari ini bahawa Cina-Yahudi bernama Teresa Kok Suh Sim yang memenangi kerusi Parlimen Siputeh (yang dipenuhi oleh pengundi Cina) sejak sekian lama ini adalah hanya taktik puak Israel di negara ini yang mahu memastikan kehadiran mereka di negara ini menyerap ke Dewan Rakyat.

Perempuan jahat ini bukan sahaja pernah tidak bertanggungjawab atas FITNAH nya terhadap kerajaan ketika isu ketuk ketampi kononnya warga China dianiaya, malah setelah terbukti yang diarahkan melakukan ketuk ketampi itu ialah seorang gadis Melayu. Malah perempuan jahat berketurunan Yahudi ini sedikitpun tidak meminta maaf kepada publik apatah lagi kepada kerajaan yang terpaksa menghadap Kerajaan China berikutan isu ini.

Ketuk ketampi ialah prosedur biasa bagi mengeluarkan apa-apa yang disembunyikan dalam faraj- terutamanya dadah. Dunia jenayah tidak boleh dilihat dari persepsi muka semata-mata.

Bulan lepas perempuan Cina-Yahudi ini mempromosikan makan di kedai Cina kepada orang Islam dan menyebut bahawa konsep sayur-sayuran adalah halal. Mengapakah Cina-yahudi ini meletakkan dirinya sebagai seorang yang layak untuk menentukan halal dan haram?

Berikut adalah petikan dari Nation Master (yang bermaksud Tuan Negara) yang menjelaskan sifat perempuan Cina-Yahudi andartu berusia 48 tahun ini.


Encyclopedia > Teresa Kok Suh Sim

Teresa Kok Suh Sim (Chinese: 郭素沁) born 31 March 1964) became the first Chinese-Jewish woman to be elected into the Malaysian parliament. She is a graduate from University Malaya and has a degree in philosophy. She has remained unmarried, saying she wanted to be committed as a full time politician. She has always been a long critic of anti-semitism advocated by the Malaysian press. She has always advocated for Malaysia to establish diplomatic and trade ties with the State of Israel.


Tetapi, Cina yang kafir terhadap ayat Allah, jika nak mengaku Yahudi , Majusi, Bahai sekalipun, lantaklah dengan mereka. Tetapi bagaimanapula orang Melayu Yahudi yang berjuang di atas platform DAP seperti dibawah ini :-

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 06 Mar 2012 07:33 AM PST

Tugu Bangsa Tembok Negara


Jangan gadai agama dan bangsa kerana politik?

Posted: 05 Mar 2012 10:36 AM PST

Satu pesanan dari Menteri Pertahanan dan juga Naib Presiden UMNO – jangan gadai agama dan bangsa demi politik? Apa komen anda semua. Adakah tidak benar kenyataan tersebut – berhubung dengan kenyataan PAS - Dr Dzulkefli Ahmad bahawa Pas bersedia menerima pemimpin bukan Islam bagi mengisi jawatan timbalan presiden sekiranya keadaan memerlukan.

Dd i n b u n g a

Posted: 06 Mar 2012 07:12 AM PST

Dd i n b u n g a


RAGAM KEHIDUPAN : NI A JIZ SKONDENG PELANCONG EROPAH PAKAI COLI DAN SPENDAR

Posted: 05 Mar 2012 07:09 PM PST


TOK GURU NI A JIZ TERKEJUT RAMAI PELANCONG EROPAH PAKAI COLI DAN SELUAR DALAM SEMASA BELIAU PERGI SKONDING DI NEGERI SEBELAH UTARA, TANDA TANYA NEGERI SEBELAH UTARA TU NEGERI MANA?????, KENAPA TAK SEBUT TERUS TERANG SAJA TOK NIK NI???? KENAPA BERSELINDUNG, ADAKAH KERANA NAK JAGA HATI PEMIMPIN NEGERI TERSEBUT ATAU NAK SEMBUNYI KELEMAHAN KEPIMPINAN NEGERI SAHABAT SEPUSAT SEPUSING.

KEDAH KER ATAU PULAU PINANG ATAU PERLIS TAPI TAK MUNGKIN SEBAB PERLIS TIADA PANTAI PERKELAHAN, KEDAH BERKEMUNGKINAN KERANA ADA LANGKAWI, TETAPI PULAU PINANG CONFIRM.

TOK NI AJIZ TERLUPA KER!!! BAHAWA ANUWAR KE LUAR NEGARA MEMBUAT PROMOSI TAHUN MELAWAT NEGERI - NEGERI PAKATAN PEMBANGKANG TERMASUK LER KELANTAN, MEREKA BOLEH MELAWAT PAKAI COLI DAN SPENDAR, NEGARA KAMI KEARAH NEGARA SEKS BEBAS.

MASA KAN ANU WAR MEMBUAT KRITIKAN DI LUAR NEGARA BAHAWA UNDANG - UNDANG GAY DI MALAYSIA SUDAH LAPUK.

MASA KAN ANU WAR BOLEH IKHTIRAF KESELAMATAN NEGARA ISRAEL.

MASA KAN BERLAKU BERBAGAI GEJALA SEPERTI AL LIWATI DAN AL KHALWATI YANG BERLAKU DI KALANGAN PEMIMPIN YANG MENONJOLKAN IMEJ ISLAM.

MASA KAN BERLAKU KES - KES HIV DAN SUMBANG MUHRIM TINGGI DI KELANTAN.

KENAPA NI A JIZ MEMBISU MALAH MEMPERTAHANKAN PEMIMPIN YANG SEPUAK DENGAN TOK GURU SEKIRANYA TERLIBAT DENGAN GEJALA AL LIWATI DAN AL KHALWATI.

SEKIRA NYA ITU SEMUA BERMULUTKAN POLITIK SAJA, JANGAN DI RESAH KAN APABILA PELANCONG MEMAKAI COLI DAN SPENDAR, ADA MATA TENGOK, ADA MULUT JELIR, ADA HATI SAPU AJER.bumiyang

Posted: 06 Mar 2012 03:44 AM PST

bumiyang


Nik Aziz Marah Najib Ejek Dasar "Islam"???

Posted: 05 Mar 2012 06:04 PM PST

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 06 Mar 2012 03:30 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


BR1M dan Barakah

Posted: 05 Mar 2012 06:24 PM PST


Husin melihat episod pembangkang mempolitikkan isu BR1M dengan kisah orang Arab yang jarang merasa hujan.

Bila satu isu telah dipolitikkan, sebarang hujah ada saja jawabnya. Kalau gini, gini jawabnya. Kalau gitu, begitu pula jawabnya.

Begitu juga isu pemberiaan RM500 dari kerajaan kepada setiap rakyat yang jumlah pencarian sebulan untuk seisi rumah yang bawah RM3,000. Tujuan adalah membantu untuk meringankan perbelanjaan dari kenaikkan harga barang. Sepnuhnya tidak dapat, tapi sebahagian.

Masalaah kenaikkan minyak dan harga barang tidak boleh ditahan lagi, pasaran komoditi dan minyak dunia dah naik dan jumlah subsidi dah terlalu banyak. Kita menipu diri kita untuk percaya ianya boleh diturunkan atas sebab ketirisan saja. APa langsung dia memerintah ketirisan boleh turun ke taraf sifar?

Nak tunggu Meodel Ekonomi Baru berdasarkan pendapatan yang tnggi belum lagi menjadi, hanya di peringkat atas-atas saja. Peringkat bawah perlu justifikasi kenaikkan produktiviti tapi belah atas lagi rugi lagi naik pangkat dalam Khazanah dan GLC.

Kita pergi dulu ke kisah hujan turun disebuah negeri Arab.

Hujan jarang turun di negeri Arab tapi bila turun sangatlah lebat. Berlarilah orang Arab mencari teduh melainkan orang Malaysia yang dah lama rindukan hujan seperti di Malaysia.

Orang Malaysia siap bermain dalam hujan. Mereka pergi ke teduhan yang ramai dengan orang Arab dan kutuk mereka.

"Apalah ente ini semua? Hujan itu air saja. Air membawa rahmat kepada kamu. Hasil pertanian subur. Cuaca kurang panas. BUat minuman menyambung hidup.

"Kenapa ente semua lari dari rahmat?" tanya orang Malaysia.

Lama orang Arab itu berdiam. Akhirnya dia bersuara, "Ya Sheikh ...

"Ana bukan lari dari berkat dan rezeki. ANa tak mahu memijak barkat dan rezeki dari Allah. Maka ana tidak mahu memijak berkat dan rahmat dari Allah."

Baik punya spin Pak Arab ni. Apa sekali kita kata, ada jawabnya. Itulah politik. Banyak hujah tapi fakta ellekkk ....

Reaksi dari pembangkang terhadap BR1M pun bagai dijangka macam arab berlindung bawah hujan. Padahal mereka yang berslogan "merakyatkan ekonomi" dan bukannya seperti BN yang bukan memberi ikan tapi membantu rakyat mengail ikan selama-lamanya.

Ada antara mereka kata BR1M ini rasuah, jangan ambil. Ada kata dikasi ambil, tapi undi belum tahu. Itu fatwa Nik Aziz membolehkan ambil rasuah.

Tak kasi nanti dikata kerajaan macam-macam. Bila kasi macam-macam pula mereka berdalih. Memang betul macam kisah Arab lari dari hujan.

Takpe biasalah pembangkang. Itu pasal dengar tak apa tapi ikut jangan pembangkang ini. Tak akan selesai masaalah, menambah adalah.

Namun bagaimana pun, banyak-banyak dalih pembangkang, tidak tak sehebat satu puak yang suruh ambil BR1M, tapi kasi sebahagian kepada parti.

Ini bukan pandai dalih tapi baruah punya kerja.

anakbukitgantang says

Posted: 06 Mar 2012 03:30 AM PST

anakbukitgantang says


welcome to land fraud in Penang!

Posted: 05 Mar 2012 10:55 PM PST

From now on Penang will be forever associated with Malaysia's most controversial land frauds.

First Case Adorna Vs. Boonsom Booyanit
Adorna vs Boon Soon was first brought to court in Penang. The case involved a Thai citizen who had  lost her land in Tanjung Bungah, Penang  through fraudulent land transaction. In this case the land ownership was transfered when her signature was fraudulently copied. 9 years later the High Court reversed the case and consequently Section 340 of The National Land Code was amended to prevent further land transaction via fraud SEC 340 NLC AMENDED.

Second case -involving the purchase of land in Penang by the late Datuk Sosilawati

The late Datuk Sosilawati  had forked out huge amount of money to buy a piece of land in Penang. The poor Datuk hired a DAP lawyer to assist her in buying a piece of land in Bukit Jambul, Penang. The case, ever since the untimely demise of the late cosmestic tycoon  (she had been brutally chopped, charred and the remains thrown into a river) -the case has been investigated by Commercial Crime Unit, Bukit Aman Datuk Sosilawati and land purchase in Penang. The DAP lawyers and his accomplices has been tried and penalised.

Reclaimed land or land with "Sea frontage" such as Bayan Mutiara is prohibited to be sold under Provisio 70 National Land Code. The lease of such land is only 99 years.
The third case- LGE ultra vying Proviso 70 of The National Land Code by selling Bayan Mutiara, a reclaimed foreshore, to Ivory Properties

I wish to refresh the memory of my beloved readers by re-inserting a quotation by lawyer Agatha Foo;

"lawyer Agatha Foo pointed out a proviso in section 76 of the NLC, which Lim had overlooked in his reply to the state assembly. Foo noted that the proviso expressly prohibits the state from disposing of 'any part of the foreshore or sea-bed for a period exceeding ninety-nine years'. The proviso had been inserted when section 76 was amended in Parliament in 1985. 'Consequentially, the said proviso would also prohibit the state from re-alienating or converting any part of the reclaimed foreshore or sea-bed to freehold land. Any subsequent attempt by the state to re-alienate or convert any part of the foreshore or sea-bed to freehold, notwithstanding that the foreshore or sea-bed have now been reclaimed, would tantamount to a circumvention of the prohibition in section 76 and hence be ultra vires the NLC".     

So the first issue is  the land was not meant to be alienated (sold). Under Penang Development Corporation (PDC) 2007 Annual Report the land was earmarked for affordable homes project to serve the mass poor in Penang.             

The second issue involved is the nature of the "open tender" being carried out. Lest we forget the procedures can be uploaded at The Treasury.

The third issue involved the manner in which the Tender was appraised and awarded to Ivory which is best explained in this self admitted press statement by Ivory spokeman and the chart below which shows the irregularities in the said tender.

 Ivory press_release "In a related development on the Bayan Mutiara issue, Low clarified that the word 'negotiations' used in the circular refers to the period after the open competitive tender was successfully secured on July 25, 2011. The reference to the word 'negotiations' was only conducted with the state government after the highest tender price was accepted".


The chart below  shows the irregularities to a normal "open tender" based on SOP from The Treasury which should be followed by ALL federal agencies  and State Governments :

What raised the eyebrows of many learned people in the industry is the fact that in  Open Tender system, after the closing date.....it will be a CLARIFICATION  followed by APPRAISAL processes, not a NEGOTIATION process !

So in an eagerness to explain to their shareholders , Ivory Property spokeperson mentioned the word NEGOTIATION.   For the readers information, "Negotiation" in Tender Procedures meant the company admitted to being the player of a CLOSED TENDER! There is no such thing as NEGOTIATION in an  OPEN TENDER...and this is the Standard Operation Procedures for ALL Federal and State government agencies involving mega projects!.


If at all it was a negotiated tender, then it brings to question the promise by Guan Eng, (soon after the 2008 general election) that all future projects that are above RM50,000 would undergo an open tender system.

The freshly elected LGE( then) had said that the tenders would be opened for public viewing and there would be a two-week window period for public objections.
"As far as the Bayan Mutiara project is concerned, Penangites can't recall any public viewing at all. What has happened to the promise that Penang's administration would be guided by the principles of Competency, Accountability and Transparency (CAT).
If at all such a viewing is held, at least the people can have their voices heard. They would have a platform to voice their grouses.
Certainly massive development will take place on the massive 41 hectare site and certainly there will be massive disruption to traffic conditions and certainly the people will be affected.
However with all these potential problems confronting the people, Guan Eng has not come out in the open to clarify point by point on the various questions that is lingering in the minds of the people, especially among Penangites with regards to the Bayan Mutiara issue.

Until today, he had not been able to produce a comprehensive plan for the road dispersal system in Penang to solve the traffic woes and yet with the stroke of his pen has created an even higher density for the Bayan Baru folks which is within the Bayan Mutiara vicinity.

And yet today, we see massive mega projects taking shape in the heart of Batu Ferringhi (towering super condos and luxury bungalows), Teluk Bahang (the approval of a 44-acre RM120mil theme park project) and in the pipeline a RM800 million one-stop centre in Jelutong which is already confronted with unresolved traffic congestion.

These projects will certainly contribute to the already unresolved congestion. We will also see cost of living in Penang going up with all the mega projects taking place.

Since Penang has not built a single low-cost unit after the 2008 elections, the land in Bayan Mutiara could have been put to better use by building affordable homes for the people."
Say TAK NAK to Bayan Mutiara sales

I wonder why The Bar Council has been sitting very silent on this!

Politik Harian

Posted: 06 Mar 2012 03:11 AM PST

Politik Harian


Datuk Bandar Cabar Nurul Izzah Bersumpah...

Posted: 05 Mar 2012 07:30 PM PST


Kalau orang politik cabar orang politik bersumpah ia sudah jadi macam hal biasa.Namun lain ceritanya dalam kes ini bila seorang pegawai tinggi kerajaan mencabar orang politik bersumpah.
Rasanya belum pernah dengar lagi serakat ini.

Siapa yang tidak naik angin kalau dek kerana politik dan nak memancing undi segala fakta dan hakikat depan mata sudah tidak ambil peduli.

Datuk Bandar Kuala Lumpur Tan Sri Ahmad Fuad Ismail boleh masuk buku Malaysia Book Of Records bila beliau sebagai pegawai kerajaan,mencabar Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar agar bersumpah.

Beliau membuat cabaran ini dalam sidang akhbar Isnin untuk menjelaskan mengenai kontroversi projek lot banglo di Bukit Gasing yang terletak di sempadan Selangor dan Wilayah Persekutuan di Petaling Jaya.

Ahmad Fuad mahu Nurul Izzah bersumpah beliau tidak pernah jumpa pemaju projek itu,Gasing Meridien Sdn Bhd yang mendakwa pernah memberi penerangan terperinci kepadanya mengenai projek itu pada tahun 2009.

Ini kerana Nurul sudah backing bantahan penduduk kawasan itu mahu Dewan Bandaraya Kuala Lumpur menarik balik kebenaran projek berkenaan kerana mendakwa ia dibina di lereng bukit dan kawasan digazet kawasan hijau.

Datuk Bandar itu menjelaskan kawasan projek itu tidak termasuk dalam 52 hektar kawasan yang digazet kawasan hijau di Bukit Gasing.

Katanya kawasan projek itu adalah tanah persendirian dan pemiliknya berhak memajukan tanah itu.

Menurut beliau kelulusan projek itu diberi pada tahun 2008 dan jika ia dibatalkan Dewan Bandaraya kena bayar pampasan sebanyak RM135 juta kepada pemilik tanah.

Kata Ahad Fuad wajarkah Dewan Bandaraya bayar ganti rugi RM135 juta.

Beliau juga memberi jaminan Dewan Bandaraya tidak akan membenarkan sebarang pembangunan di kawasan hijau Bukit Gasing.

Pada hujung minggu lalu sebilangan penduduk berdekatan kawasan projek telah membuat piket bila melihat kerja-kerja pembangunan dijalankan di kawasan projek itu.

Soalnya apakah Nurul Izzah ambil kira semua fakta ini ?

Juga sanggupkah beliau bersumpah seperti dicabar Datuk Bandar kata tidak pernah ditemui pemaju untuk menjelaskan mengenai projek berkenaan?

Bapanya pernah dicabar bersumpah dalam kes dakwaan liwat dan video seks...tapi tak berani...apakah Nurul nak ikut jejak itu.

Lagi satu,jika beliau sendiri yang memegang jawatan Datuk Bandar,sanggupkah beliau membuat keputusan membayar gantirugi RM135juta kerana terpaksa membatalkan satu projek diatas tanah persendirian - yang pemiliknya sudah dapat kelulusan empat tahun lalu. - Agendadaily

Sahabat-Gunung

Posted: 06 Mar 2012 01:39 AM PST

Sahabat-Gunung


18SX: Gelek Tak Tahan Buat Kopiah Puak Pas Melayang ....

Posted: 05 Mar 2012 03:45 PM PST

Aduhhhh !!! Aduuuhhh Abe, hambe dah tak tahan, dah berbulan-bulan, abe tidak datang ….

Adduhhh abe sayang, hamba dah tak tahan …. Dah beberapa bulan hambe tido sore (sorang) mana abe hilang ….Perrghhh …. Lirik lagu, geleknya membuatkan hulamak-hulamak PAS Kelate nie tak tahan ….. tu yang sampai dalam keretapi pun layan gelek, hingga tak sedar geleknya diperhatikan …. Heheheh … jangan mare yea …

Kena plak kena yang baju merah nie, lagilah buatkan puak-puak PAS nie tak tido malam .... kena plak tang pusat merah ..... Jangan cakapkan Mat Sabu, habis si Badutt Amin pun panggil kaunseling jam 3 pagi kalau macam nie ....
Gara-gara “Parasit” Nie, Blogger GAP Dibelasah Penyokong Yahudi

Posted: 05 Mar 2012 10:33 AM PSTWah !! Angkara video ini, blogger GAP dibelasahpenyokong-penyokong Yahudi yang mempertahankan Al-Jub, tali barut Yahudi diMalaysia …

Adakah Ustaz Nasaruddin Parasit dalam PAS yang dimaksudkan HassanAli …. Semesti tidak sebaliknya Ustaz Nasha merupakan seorang tokoh yangberpegang pada prinsip….

Kita cari lagi Siapa Parasit Dalam PAS … akan didedahkan sedikitmasa lagi walaupun hakikatnya, ramai dah tahu sape parasit yang dimaksudkan …..

Dah Tahu Nak Di'Bogel' Di Indera Mahkota- Azan Nak Jadi MB Terengganu plak

Posted: 05 Mar 2012 09:55 AM PST


Ceeehhhh !!! Berangan nak jadi MB ler tu. Yelah, dah tahu nakbakal terlungkup kat Indera Mahkota…. Kini si Bekas Bendahari Agung GPMS nienak jadi MB Terengganu plak …..

Opsss !!! ye ker? Aku rasa tak lah kot …. Menurut Azan Ismail yangmerupakan Pengerusi PKR Terengganu, PKR berhasrat bertanding di tiga kerusiParlimen dan 11 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13(PRU-13).

Takkan 11 kerusi DUN, PKR boleh menjadi MB …. Mana nak letak mukaHadi Awang plak dan yang lebih penting, di mana kekuatan PKR di negeri Terengganunie …

Aku sempat jugalah berborak dengan beberapa orang Ganu hari nietermasuk beberapa orang yang 'simpati' pada perjuangan Pakatan Pembangkang, danpeluang untuk bertanyakan tentang permintaan PKR Terengganu nie … semuanyamenolak dan memperlekehkan permintaan ini kerana PKR tidak ada asas pun disini, bukan seperti PAS yang jelas dan nyata mempunyai kekuatan tersendiri.

Oleh tu, Azan tak yah nak berangan nak jadi MB,apatah lagi untuk mendapatkan 14 kerusi untuk PKR kerana rakyat malah penyokongPR Terengganu sendiri muak dan tidak menerima PKR- Pemimpin Kote Rakus dinegeri ini……

Krisis Pas Kedah : Silap Azizan Kerana Tidak Mahu Tunduk Perintah DAP, PKR

Posted: 05 Mar 2012 06:11 AM PST


Krisis dalaman kerajaan Kedah pimpinan Datuk Seri AzizanRazak  nampaknya makin kusut walapun Paspada dasarnya cuba menunjukkan krisis berkenaan hampir sampai ke penghujungnya.

Pelbagai pihak menimbulkan persoalan apakah krisis tersebutgara-gara sikap keras Azizan yang tidak tunduk dengan sekutunya DAP dan PKRatau terdapatnya permainan lain daripada luar yang cuba mencampuri urusanpentadbiran negeri berkenaan.

Apakah seandainya Azizan menuruti kehendak golongan berkenaan atausekurang-kurangnya "beri muka" kepada DAP dan PKR, beliau akan selamat daripadapercaturan yang cuba mejatuhkannya secara halus itu.

Bagi Exco Pemuda UMNO Malaysia yang juga Ketua Pemuda Alor Star,Datuk Zubir Zabidi melihat persoalan berkenaan ada kemungkinannya dan beliauenggan mengulas lebih mendalam perkara berkenaan.

"Apa pun saya penuh yakin sekiranya kedua-dua Exco yang enggandilantik semula itu menerima jawatan selepas ini, penerimaan berkenaan adalahsecara "paksa rela" dan krisis dalaman akan berterusan dan mungkin menjadi"nanah" kelak.

"Dan saya juga melihat Azizan tidak akan selesa di kerusi MenteriBesar sebaliknya akan terus ditekan dan akan terus diasak daripada pelbagaipenjuru oleh mereka yang berkepentingan. Saya tidak kata sesiapa cumanyarenung-renungkanlah apa yang berlaku," katanya di sini.

Pas  mengumumkan hari inibahawa dua orang anggota exco kerajaan Kedah, Datuk Phahrolrazi Zawawi danDatuk Dr Ismail Salleh, perlu menerima semula jawatan berkenaan.

Setiausaha agung Pas, Datuk Mustafa Ali berkata, isu tersebutdiputuskan demikian dalam mesyuarat khas di antara pemimpin berkenaan Sabtulalu, termasuk bersama pesuruhjaya negeri itu, Datuk Seri Azizan Abdul Razak.

Mesyuarat tertutup itu diadakan untuk membincangkan krisis dalamanparti itu di Kedah selepas mesyuarat khas Pas di Kuala Lumpur Khamis lalu gagalmenemui jalan penyelesaian.

Zubir seterusnya menambah, rakyat Kedah perlu melihat dengan jelasbagaimana sebuah kerajaan yang terumbang-ambing dengan masalah kepimpinan bakalmemberi impak dan kesan kepada mereka.

Justeru katanya adalah lebih baik rakyat negeri itu berfikirdengan sebaik mungkin selepas ini agar perkara yang sama tidak berulang denganmembuat pilihan yang sewajarnya untuk kepentingan mereka dan negeri Kedah itusendiri.

"Bagaimana nak bela rakyat kalau asyik bergaduh sesama sendiri.Mana kepentingan rakyat yang seharusnya diutamakan dan bukannya kepentinganmana-mana individu atau pun parti. Rakyat perlu diutamakan," katanya.-MediaUMNO

HERO KECIK

Posted: 06 Mar 2012 01:26 AM PST

HERO KECIK


Menteri KBS Saman Mahfuz

Posted: 06 Mar 2012 12:17 AM PST

Menteri KBS

Menteri KBS akan menyaman Mahfuz kerana dengan suka-suka menyatakan kementerian belia dan sukan (KBS) menaja sebanyak 30 juta kepada bekas exco selangor Datuk Hasan Ali. 

Sebelum ini Menteri KBS dah menafikan dakwaan tersebut yang KBS tidak menaja Datuk Hasan Ali. Tapi Mahfuz cakap Menteri tu menipu. Nampaknya bersungguh2 benar Mahfuz nie menuduh KBS terlibat menggunakan sewenang2nya wang kerajaan taja Datuk Hasan Ali berceramah diseluruh negara.

Kenapa dengan Mahfuz nie... memang keturunan suka fitnah ker. Suka cari publisiti murahan cam artis tempatan nk kereta artis bercermin gelap.. sesungguhnya Koya dan Perasan tahap Gaban..

Apa lagi Menteri KBS saman jer la... Jangan tunggu lagi.. Saman saja.. Orang cam tu memang kena ajar sikit. Orang macam ini tidak perluada di bumi Malaysia. Perosak bangsa sebab suka fitnah.. Kat Mahkamah boleh citer... tengok sapa salah dan sapa benar
KB salah ker atau dahwaan mahfuz tu betul... 

Lari Sekatan Polis, Langgar Pembahagi Jalan, Cedera Parah= Polis Yang Salah.... Memang Cibai

Posted: 05 Mar 2012 11:33 PM PST
Kalau bab nie Polis yang kejam, Polis yang salah dan Kerajaan Zalim. Budak cina nie tak pakai helmet dan langgar sekatan yang dibuat oleh Polis. Difahamkan umur budak tu 15 tahun dan bawa motor tak pakai helmet. Confirm salah lesen tak ada bawa moto tak pakai helmet n langgar sekatan. Mak Bapak budak nie tak ajar ker. Langsung tak pikir keselamatan anggota polis yang bertugas. Main langgar jerr..Berapa ramai anggota polis yang kena langgar oleh pemandu kenderaan motor nie...Berapa ramai yang cedera dan masuk hospital... Ada korang kesahh..

Kalau budak tu brenti.. paling tidak kena saman dan pastinya polis tak terajang motor anak cina tu.Bila dah jatuh cedera parah... salahkan polis pulak... memang sialll... Kaum keluarga mangsa tu mengdakwa anggota polis tu terajang moto anaknya tu sebab tak berenti sekatan jalanraya.

Anak cina tu cuba melepasi sekatan jalan raya dengan cuba melarikan diri dan melanggar pembahagi jalan lalu  terjatuh. Cedera di kepala akibat tak pakai helmet. Sendiri cari penyakit lepas tu salahkan orang lain.... Namun telah di putarbelitkan oleh keluarga mangsa kata polis tu terajang motor tersebut. Sendiri salah lepas tu campak kat polis... polis disalahkan dan kerajaan bagi pampasan. Langsung dijadikan permainan politik DAP.. Sungguh keji dan hina perbuatan tersebut. Tuduhan awal kakak mangsa memang tak betul, apapun tunggu laporan dan siasitan polis dulu... Ini main tuduhhh jer....Memang Sial dan Sial....

Semua nak salahkan Polis. sendiri punya salah nak campak kat orang lain. Memang Sial..

Perasan Glamour : Kereta Cermin Gelap Utk Artis

Posted: 05 Mar 2012 11:02 PM PST

Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) kemukakan tiga usul kepada kerajaan dalam memorandum yang diserahkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan juga Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Maglin Dennis D'Cruz pada ahad lalu.

Antara usul yang dicadangkan adalah kebenaran menggunakan cermin gelap kereta untuk golongan artis atas faktor keselamatan.Bernama Radio24.

Sesungguhnya amat perasan golongan artis kat Malaysia nie.. Siapa artis Malaysia sehingga nak pasang cermin gelap atas dasar keselamatan. Tak der sapa nk pedulu pun artis Malaysia nie. Ko ada ker tak ada ker orang tak kesah pun.

Malaysia nie dah tak aman ker sampai nk bercermin gelap atas dasar keselamatan. Tak pernah artis kena serbu kat peminat hingga artis tu cedera ker hapa. Ini antara perkara yang paling Bodo pernah diorg minta nie. Semua giler glamour, Perasan Bagus....

Skaldal Baru PKR.. RM 249 Juta

Posted: 05 Mar 2012 07:01 PM PST

Bangkai Babi seekor Habis Busuk Chempaka

Posted: 05 Mar 2012 06:45 PM PST


Hatinya terlalu benci terhadap Umno sehingga apa jua yang dilakukan oleh Umno semuanya salah. Baginya tiada satu pun orang Umno yang dipercayainya.. Baginya Umno tidak boleh menegakkan islam. Baginya Umno nie rasuah dan baginya Umno nie perosak bangsa melayu dan islam.

Tapi baginya amat mempercayai Nuar Brahim, Baginya Nuar Brahim adalah penyelamat bangsa dan agama. Baginya Nuar Brahim boleh memberikan kuasa kepadanya. Baginya Nuar Brahim seorang yang mulia. Baginya Nuar Brahim adala segala-galanya di Negara ini.

Kenapa ini semua berlaku.... disebabkan seorang yang sudah di pengaruhi kebencian dan benci tu orang cakap budi pekerti syaitan sanggup menjual bangsa dan agama. Seorang yang terlalu membenci kepada Umno sanggup gadai agama bangsa dan negara.Hanya seorang yang hatinya sudah rosak, sudah bertukar dari hati yang suci kepada Amarah hingga bangsa dan agama di lacurkan demi kuasa dan kepuasan hati.

Macam ini punya orang pun ada...disebabkan sorang nie....semua jadi rosak.. Bak kata orang tua disebabkan Bangkai Babi seekor  Habis Busuk Chempaka....

Aspirasi Bangsa

Posted: 06 Mar 2012 01:08 AM PST

Aspirasi Bangsa


Terima Kasih BN...

Posted: 05 Mar 2012 08:26 PM PST

Jangan salahkan orang : Nik Aziz yang perlekeh Islam

Posted: 05 Mar 2012 04:51 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Mar 2012 11:34 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


WARDINA OH WARDINA NYATAKAN PENDIRIAN SEBENARMU...

Posted: 05 Mar 2012 06:20 PM PSTSudah pasti ramai yang cukup mengenali wajah salah seorang pengacara siaran pagi di TV3, Malaysia Hari Ini [MHI]. Wajah wanita bertudung diatas itu adalah Wardina Safiyyah….
Wardina Safiyyah 32 tahun, mula melonjakkan namanya ketika melakonkan watak dalam siri sitcom telivsyen "Spanar Jaya" bersama Opie Zami anak Allahyarham Zami Ismail.
Ketika itu Wardina belum lagi bertudung…, membawa imej gadis seksi dan memiliki wajah kacukan….
Mutakhir ini, kemunculan Wardina hanya boleh kita tatapi setiap pagi menerusi slot MHI di saluran TV3 yang dikuasai pengurusannya oleh Media Prima.
Baru baru ini Wardina pernah menggemparkan pentas politik media maya menerusi perang Facebook, Tweeter dan Blog apabila tercetusnya cerita Wardina secara sinis mahu aktif politik tetapi bukan bersama komponen kerajaan BN….
Semalam semakin terserlah apabila tersebar beberapa gambar gambar Wardina menyertai program PKR yang "berselindung" disebalik nama program pemimpin kerajaan negeri bersama rakyat, tetapi… hakikat sebenarnya program untuk mempromosikan BERSIH…
Gambar hadirin yang datang dengan mengenakan warna kuning, lihat dengan teliti beberapa krew penganjur pentas yang memakai T Shirt BERSIH….
Gambar di bawah ini pula…, Wardina sedang berucap dalam majlis tersebut…!!
Manakala gambar di atas ini pula, Wardina bersantai untuk duduk minum minum dengan pimpinan PKR, Azmin Ali dan Nik Nazmi. Malah yang duduk bertentangan dengan Wardina dengan jelas mengenakan pakaian T Shirt BERSIH…
Seronoknya hidup yang sedang dinikmati oleh Wardina! Beliau dicurahkan dengan bayaran mewah oleh TV3 tetapi secara terbuka sudah berani menunjukkan sokongannya terhadap Pakatan Pembangkang. 
Apakah Wardina akan menjejaki tapak tapak kaki Ustaz Bob Lokman tak lama lagi..? Dengan segala bukti ini, adakah pihak Media Prima dan TV3 hanya akan berdiam diri…??
Semoga apa yang berlaku sewaktu siaran Maharajalawak tidak berulang… Masih ingat lagi bagaimana ketika itu Bob Lokman hadir dengan memakai jubah membuat pengumuman secara live yang tidak ada langsung dalam skrip penerbit….
Mana tahu nanti tiba tiba Wardina Safiyyah akan lakukan perkara yang serupa..?

NGO NDI ROSAKKAN MESIR, NGO NDI ADA DI MALAYSIA JUGA...

Posted: 05 Mar 2012 05:24 PM PST


 KEROSAKAN DI MESIR KERANA NGO SEPERTI NDI (NATIONAL DEMOCRATIC INSTITUTE), DI MALAYSIA ANWAR ADALAH PENGGERAK UTAMA NDI MALAYSIA

Egypt's War on NGOs

Just after noon on Dec. 29, Julie Hughes, the Egypt country director of the U.S.-based National Democratic Institute (NDI), got a phone call saying police were raiding the group's office in the south. Thirty seconds later, over a dozen men, roughly half of them armed with AK-47s, burst into her Cairo headquarters, while other teams assaulted the NDI's offices in Assiut and Alexandria. "It was impressive logistically," Hughes recalls. As the officers piled in, she immediately called the NDI's local lawyer, then the American Embassy. A man in dark glasses commanded her to hang up. Hughes told him she was an American citizen. "Hang up the phone or we'll take that too," he snapped. They wouldn't tell her who ordered the raid, only that they called him "Mr. Prosecutor." NDI staffers were herded into the office's conference room as men rifled through everything in the office, loading up files, computers, and phones. They took cash from the office safe and Skype video-conferencing equipment. The raid lasted six hours. Afterward, the police asked Hughes if she had any big boxes to help them cart the stuff away.

That day, 10 civil-society organizations operating in Egypt were raided, including U.S. pro-democracy groups International Republican Institute (IRI) and Freedom House, which, like NDI, receive U.S. government funding. The Ministry of Justice launched an investigation into the groups and interrogated employees; Hughes's own questioning lasted four and a half hours. At least seven Americans, including Hughes and IRI country director Sam LaHood, son of U.S. Transportation Secretary Ray LaHood, have been banned from leaving Egypt.

With Egypt still wracked by pro-democracy protests a year after the uprising that overthrew Hosni Mubarak, the ruling Supreme Council for the Armed Forces (SCAF) has taken to blaming "foreign hands" for the continued unrest. In their search for scapegoats, they've launched a full-scale investigation into civil-society groups. But storming NGOs, interrogating U.S. citizens, and banning them from leaving the country has strained U.S.-Egypt relations, and threatened the sacrosanct $1.3 billion in military aid from the U.S. that SCAF thrives on.

The vilification campaign against supposedly foreign-backed rabble-rousers has resonated with a suspicious Egyptian public. And over the summer, the generals unleashed the country's biggest enemy of foreign funding and civil society: Minister of International Cooperation Fayza Abul-Naga. One of the few ministers from Mubarak's government to hold on to her cabinet seat, Abul-Naga has been a dogged campaigner against human-rights organizations and their foreign sources of funding since her appointment in 2004. But never had she been given so much leeway to go after them.

Egyptian soldiers stand guard during a raid on the US National Democratic Institute, an NGO operating in Cairo., Filippo Monteforte / AFP

Foreign funding has always been a sensitive issue for Egypt. But the raiding and closing down of local and international NGOs puts SCAF on an unprecedented collision course with new U.S. legislation that ties ongoing military aid to the Egyptian Army's commitment to a democratic transition. "The fact that it's threatening to interrupt that assistance to military aid, inevitably that's a real threat to the U.S.-Egypt relationship more broadly," says Stephen McInerney, executive director of the Project on Middle East Democracy in Washington.

Egypt's authoritarian government has had a stormy relationship with the NGOs that operate outside of its control. In the 1990s, the government laid down stringent conditions for NGO registration, forcing many to register as civic companies instead, which left them vulnerable to crackdowns whenever it was politically expedient. Based on the regime's interpretation of a 2002 law, any group working in civil society and receiving foreign money should register with the Ministry of Social Solidarity for approval or risk being branded a foreign agent—as may happen to the groups now under investigation.

At first, U.S. administrations sought approval from the Egyptian government over which NGOs to fund. But in 2004, Congress agreed that U.S. assistance should not be subject to the prior approval of the Egyptian government. From 2005, the United States Agency for International Development (USAID) in Egypt began distributing "direct grants" to NGOs, registered or unregistered, sparking fierce backlash from Abul-Naga over national sovereignty.

When U.S. President Barack Obama took office, his administration decided to try to improve relations with a number of Middle Eastern countries. "The government of Egypt said privately during the transition ... one thing you could do to remove tension from the relationship is to go back to the old way of handling NGO grants," says Michele Dunne, director of the Rafik Hariri Center for the Middle East at the Atlantic Council in Washington, and a former specialist on Middle East affairs at the U.S. Department of State and the White House.

Rahsia 'Kebijaksanaan' Mahfuz Omar Dibongkar.

Posted: 05 Mar 2012 10:02 AM PST


Simpan dalam tong sampah rupanya otak Mahfuz Omar ni. Sebab otak simpan dalam tong sampahlah dia ni spin isu macam ni.

Mahfuz: 'Hak Hasan Ali kalau nak saman'
NURUL NADIA MOHD KAMARUZAMAN
4 Mac 2012
Mahfuz Omar
SHAH ALAM – "Ikut dialah nak saman saya, saya bukan tuduh dia pun." Demikian kata Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar ketika mengulas kenyataan Datuk Dr Hasan Mohamed Ali semalam, mengumumkan mahu menyaman beliau berhubung dakwaan ditaja oleh Kementerian Belia dan Sukan.
Beliau menegaskan, kenyataannya bukan tuduhan melulu, tetapi cuma mahu Kementerian Belia dan Sukan memberi penjelasan tentang isu tajaan lebih 2,000 program ceramah Hasan.


http://www.sinarharian.com.my/nasional/mahfuz-hak-hasan-ali-kalau-nak-saman-1.29336

Kalau sebelum ini Khalid Samad cakap kenyataannya bersumberkan kedai kopi, Mahfuz pulak spin bahawa dia hanya tanya, bukan tuduh. Kalau buat kenyataan yang program Dr. Hasan Ali ditaja tanpa bukti, itu bukan tuduh ke?*Pembaca MyMassa nilai sendiri betapa fed upnya rakyat dengan pemimpin PAS macam Mahfuz bila berak tengah jalan tapi tak mengaku.

Benarkah @anwaribrahim Diugut Bunuh Supaya Sokong Israel?

Posted: 05 Mar 2012 07:06 AM PST

Siapa tahu bahawa ada Perdana Menteri Israel yang dibunuh oleh rakyatnya semata-mata mahu berdamai dengan Palestin?

Kalau tak tahu, sila baca maklumat yang MyMassa dapat dari pembaca blog ini. Pengirim e-mail ini adalah individu yang sama mengirim bahan untuk artikel sebelum ini.

Artikel di atas adalah keratan akhbar Jerusalem Post bertarikh 5 November 1995, berkenaan kenyataan pembunuh Perdana Menteri Israel Yitzzhak Rabin. Bekas Perdana Menteri itu dibunuh oleh seorang "awam" bernama Yigal Amir. Yigal Amir adalah seorang yang tiada rekod jenayah atau seorang yang bertugas sebagai anggota tentera kecuali mendapat latihan semasa Latihan Khidmat Negara Israel (wajib untuk setiap Yahudi Israel  untuk mempertahankan keselamatan Israel)

Bagi generasi sekarang ramai tak tahu kenapa Yitzhak Rabin dibunuh. Punca utama adalah dengan bersetuju dengan pelan damai antarabangsa dengan Palestine. Akibat persetujuan tersebut, majoriti Yahudi di Israel bangkit menentang Kerajaan sehinggalah berlakunya pembunuhan tersebut.

Kenyataan pembunuh Rabin adalah "GOD TOLD ME TOO KILL RABIN" adalah sesuatu yang tidak dapat diterima. Isu utama adalah MENJAGA KESELAMATAN ISRAEL ADALAH DENGAN MENINDAS PALESTINE. TIDAK WUJUD ISTILAH ANWAR IBRAHIM MENYOKONG KESELAMATAN ISRAEL SEKIRANYA HAK-HAK PALESTINE DIPENUHI DULU.
-Anti Israel

Info ini mungkin boleh membantu kita memahami bahawa ada tangan ghaib yang sememangnya tidak mahu supaya Palestin dan Israel berdamai.

Hakikat ini diakui sendiri oleh HAMAS dan kerana itulah mereka menolak untuk berdamai dengan Israel. Tangan ghaib ini juga cuba menggerakkan pemimpin-pemimpin Islam yang mudah diperkudakan untuk menyokong pelan damai yang mengiktiraf negara Yahudi.

Jika Perdana Menteri Yahudi dibunuh kerana menyokong pelan damai, pemimpin seperti Anwar Ibrahim tidak perlu diugut bunuh. Cukuplah untuk menjanjikannya dana yang mencukupi bagi menjadikan dia sebagai Perdana Menteri. Bukti kaitan Anwar Ibrahim dengan penyumbang dana berbangsa Yahudi adalah Anwar Ibrahim terpaksa melakukan Apology Tour selepas dia membangkitkan isu Israel di Malaysia.

Semoga pembongkaran mengenai tangan ghaib ini mampu membuka mata kita kenapa HAMAS sesekali tidak akan berdamai dan mengiktiraf negara Israel. Kalau PM mereka sendiri pun mereka sanggup bunuh......

*Anwar Ibrahim diugut bunuh? Kalau benar dia diugut, mesti sampai sekarang tak keluar dari Kedutaan Turki.

Gempar! Surat @anwaribrahim Dalam Tulisan Hebrew?

Posted: 05 Mar 2012 05:34 AM PST

Dokumen ini dibekalkan kepada Mymassa oleh seorang pengirim yang menggelarkan dirinya sebagai Anti Israel. Bukan surat Anwar Ibrahim tetapi satu dokumen yang menjadi bukti bahawa ideologi yang di bawa oleh Pakatan Pembangkang sama seperti ideologi penubuhan negara Israel.Di atas adalah ucapan Perdana Menteri Israel Ben Gurion pada 14 May tahun 1948. Ben Gurion memainkan peranan penting dalam mewujudkan sebuah negara baru yang diberi nama Israel.

Ucapan di atas menerangkan betapa pentingnya negara Israel kepada Yahudi.

pada perenggan ke 3

"impelled by this historic and traditional attachment, Jews strove in every successive generation to re-establish themselves in their ancient homeland. in recent decades they returned in their masses. pioneers, immigrants coming to the land of Israel despite ristrict legislation, and defenders, they made desert bloom, revived the Hebrew languange, built villages and towns, and created thriving community controlling its own economy and its own culture, loving peace but knowing how to defend itself, bringing the blessings of progress to all the country's inhabitants, and aspiring towards independent nationhood. In the year 5657 (1897), answering the call of the spiritual father of the Jewish State, Theodor Herzl, The First Zionist Congress convened and proclaimed the right of the Jeweish people to the national rebirth in its own country."

pada perenggan ke 7
"on 29 November 1947, The United Nations General Assembly  passed a resolution calling for the establishment of a Jewish State in Eretz Israel...the General Assembly required the inhabitants of Eretz Israel to take such steps as were necssary for the implementation of that resolution. this recognistionby the United Nations of the right of the Jewish peoples which founded the United Nations."

perenggan ke 10
"The State of Israel will be open to the Jewish immigration and the ingathering of the exiles will foster the development of the country for the benefit of all its inhabitants, will be based on freedom, justice and peace as envisaged by the prophet of Israel; will ensure complete equality of social and political rights too all its inhabitants irrespective of religion, and will be faithfull to the principles of the Charter of the United Nations.


Macam pernah dengar...equality? open to all, ikut charter United Nations? Dalam petikan tersebut kalau korang boleh berundur masa sebentar semasa Singapura dikeluarkan dari Malaysia. Kebanyakan ideologi kemerdekaan Israel semua digunakan oleh Singapura, terutama ideologi equality (walaupun tidak diaplikasikan oleh Israel ataupun Singapura sendiri).

Di Malaysia pihak mana lagi yang menjanjikan kesamarataan kalau tak PKR dan DAP. PAS tidak begitu perjuangkan kesamarataan tapi apa boleh buat sebab dah jadi keldai.

Dari isu menyokong keselamatan israel kepada mengamalkan ideologinya kini - tidak mustahil Pembangkang boleh mengaplikasikan semuanya sekiranya dapat memegang tampuk pemerintahan negara.

-Anti Israel.


Terima kasih Anti Israel. Kalau tak kerana pendedahan ini mungkin kita tak tahu mana asal usulnya perjuangan pembangkang menuntut KESAMARATAAN berbanding KESAKSAMAAN yang diamalkan oleh Kerajaan sedia ada.

Kalau ikut keadilan dalam Islam, sudah pasti ianya merujuk kepada KESAKSAMAAN iaitu meletakkan sesuatu pada haknya. Kalau ikut pembangkang, sudah pasti mereka berkiblatkan asas penubuhan negara Yahudi.

Jadi terserah pada anda sama ada mahu memilih KESAKSAMAAN atau KESAMARATAAN.


*Jangan lupa dalam pemimpin pembangkang sekarang ni ada keturunan Yahudi sehingga diangkat menjadi EXCO Negeri.

Wajib Baca! Wawasan Ketuanan Cina Akan Tercapai Tidak Lama Lagi.

Posted: 05 Mar 2012 04:33 AM PST


Mungkin ada yang pernah baca. Mungkin ada yang tidak.

Semoga perkongsian artikel dari blog unit media siber ini akan membuka mata kita semua.

TULISAN ini diterbitkan oleh sebuah majalah di London dan telah dialihbahasakan oleh seorang penuntut Melayu dan ianya ditulis oleh seorang doktor berbangsa Cina cukup menarik untuk kita semua bertanggungjawab merenungkannya tentang nasib bangsa kita menjeleng pilihanraya akan datang.

Tidak mustahil dalam jangka masa dua penggal pilihanraya akan datang, segala hasrat dan cita-cita tersebut seperti yang dinukilkan dalam rencana ini akan dapat dibuktikan memandangkan jumlah pengundi di Malaysia sekarang ini seramai 7 juta itu, separuh darinya terdiri dari bangsa Cina.

Andainya kita anak pribumi Malaysia Jati, wajiblah menginsafi dan bertindak cepat sebelum nasi menjadi bubur. Sedar, insaf dan bangkit bersatu demi mempertahankan Melayu serta peribumi daripada berdepan dengan kehancuran agama, bangsa dan tanah air.

Jangan biarkan generasi merempat di tanah sendiri, Jangan biarkan ayam mati kelaparan di kepuk sendiri dan itik kehausan di kolam sendiri. Jangan satu ketika nanti kubur kita menjadi tandas awam untuk dikencing oleh anak cucu kita.

Mari kita renungkan bersama tulisan ini..`BERSATULAH KAUM CINA' dan sebarkanlah..!

KITA semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita, samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita. Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus. Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu.

Tetapi kita sedar di bidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut. Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik.

Kerja LKS makin mudah...

Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah pastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu Alam dan lain-lain mata pelajaran, baikpun di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah. Kita mesti mengajar anak-anak dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata atas kebolehan.

Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain. Dari kesannya jiwa rancangan ini, orang Melayu yang dulunya merupakan 19% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja.

Lagi mudah bila Melayu rakus..

Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan iaitu mana-mana bentuk yang kerajaan suka dan fikirkan, pasti mereka terima, sebabnya orang Melayu di sana tiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menumui kegagalan.

Sebagai orang Cina tulin, saya juga berbangga dengan cara yang dilakukan oleh En. Lim Chong Eu di Pulau Pinang untuk memecah belahkan orang-orang Melayu di sana. Beliau telah berjaya mengambil tanah-tanah orang-orang Melayu dan memajukannya sebagai kawasan perumahan dan perindustrian.

Oleh kerana harga rumah-rumah itu terlalu tinggi bagi orang Melayu, mereka tiada keupayaan langsung untuk memiliki rumah-rumah tersebut. Polisi ini tidak sahaja harus dilakukan di Pulau Pinang, tetapi juga di lain-lain tempat selain bandar-bandar besar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Seremban, Melaka, Johor Baharu dan Kuantan. Kita orang Cina harus mara ke Alor Setar, Kangar, Kota Baharu dan Kuala Terengganu.

Tujuan kita ialah untuk menguasai segala kegiatan perdagangan yang berkaitan dengan bahan makanan, enjin, bank-bank serta pertanian. Alasan yang munasabah perlu dicari dan dikemukakan kepada kerajaan untuk menaikkan harga barang-barang keperluan harian. Inilah yang kita akan terus gunakan untuk mendapatkan kekuasaan politik di Malaysia.

Oleh kerana kita telah kukuh di bidang Antarabangsa, kita mesti menganggap bahawa saluran penyebaran am yang ada pada kita. Setakat ini, dunia menganggap bahawa kerajaan Malaysia sekarang adalah anti Cina dan Pro-Melayu dan juga kita orang Cina ditindas. Orang Cina tersingkir dari kebanyakan peluang, itulah anggapan mereka. Juga bahawa kepakaran dan titik peluh kita telah tidak diberi dan mendapat ganjaran yang sepatutnya.

Walau bagaimanapun, kebelakangan ini terdapat langkah-langkah yang diambil oleh elit-elit Melayu untuk mengubah gambaran ini dan menyuarakan apa yang sebenarnya berlaku. Kita sebaliknya mematahkan langkah-langkah itu sebelum ianya berjaya dilaksanakan.

BN perlu dipecahkan..!

Dalam bidang politik, orang-orang Cina haruslah bergembira dengan perpecahan demi perpecahan terlibat di kalangan orang-orang Melayu dengan keluarannya Pas dari Barisan Nasional, keluarnya ahli UMNO ke parti KeAdilan dan semakin perpecahan itu menguntungkan kita. Saya sebagai orang Cina, sangatlah bergembira untuk memberitahu anda bahawa salah satu sebab penyingkiran itu adalah jarum dan tindak-tanduk teman-teman kita Gerakan dan MCA di dalam Barisan Nasional dan DAP dari luar. Sekarang tibalah masanya untuk kita menanam perasaan benci di kalangan orang-orang Melayu terhadap pemimpin mereka.

Kalau kita bijak menjalankan operasi kita, kita akan berjaya mengasingkan Perdana Menteri sekarang ini yang terlalu jujur menjadi seorang ahli politik. Kalau kita orang-orang Cina bersatu, kita berjaya memecah belahkan Dato' Sri Dr.Mahathir Mohammad dengan Dato' Sri Anwar Ibrahim, kumpulan Abdullah Ahmad Badawi dengan Kumpulan Najib Tun Razak. Kita juga boleh mendedahkan kegiatan-kegiatan malam pemimpin-pemimpin UMNO dengan kata-kata sindiran dan kenyataan yang mengandungi makna tersirat.

Apabila British meninggalkan Malaysia, pemerintahan adalah di tangan beberapa orang Melayu pilihan. Kita ketahui bahawa pemimpin-pemimpin Melayu ini kiranya disukai oleh orang Melayu sendiri. Pada keseluruhannya, mereka dalah orang-orang miskin tetapi bernafsu besar. Kita berkeupayaan memberikan apa yang mereka mahu. Kita akan terus mendapat apa yang kita kehendaki dari mereka. Kemudian sesudah kita memberi mereka secukupnya, kita akan mendedahkan mereka ini. Kita akan meminta mereka supaya dilucutkan daripada jawatan-jawatan mereka. Kita tidak akan rugi apa-apa dengan pemecahan itu, malah menguntungkan orang-orang Cina.

Pekerjaan ini mesti dijalankan dengan licin, supaya intelek-intelek Melayu tidak akan menyedarinya. Setakat ini kawan-kawan kita di bidang perniagaan telah berjaya mengenepikan Dr Mahathir, Dr Abdul Rahman Yaakob dn semua pelampau-pelampau dalam UMNO termasuk juga sektor kerajaan. Kita akan kekalkan mereka yang rasuah kerana mereka akan tetap mengikut telunjuk kita.

Kita orang-orang Cina harus bangga kerana orang-orang Melayu yang menerima rasuah ini telah diletakkan di badan-badan berkanun. Di UDA kita telah mendapat keuntungan yang banyak walaupun orang kita nombor dua di situ. Mereka yang tidak mempunyai pandangan yang kuat akan terus sanggup menjual orang-orang dari bangsanya sendiri, kiranya mereka diberi apa yang mereka kehendaki dan kita pula hendaklah menggunakan kelemahan mereka ini untuk kepentingan diri kita.

Kita akan gagalkan mereka dengan Tentera Darat, Laut dan Udara. Kita akan terus gagalkan mereka dalam polis. Kita telah buktikan bahawa tanpa kita orang-orang Cina, mereka tidak akan mendapat apa-apa maklumat berkenaan dengan kegiatan Komunis. Kita juga perlu bekerjasama dengan pergerakan di bawah tanah kerana tujuan kita adalah sama iaitu menguasai Malaysia. Kepada kita, caranya tidak lain sama ada menerusi politik atau perjuangan bersenjata.

Satu perkara lagi yang patut kita gunakan adalah kebencian yang ada pada orang-orang Melayu dengan Sultan-Sultan mereka. Kita mesti menguatkan lagi kebencian ini supaya apabila orang-orang Melayu tidak mempunyai kepercayaan terhadap Sultan-Sultan mereka, mereka akan hilang suatu simbol perpaduan dan kita dengan mudah sahaja dapat membawa mereka kepada kemusnahan mereka sendiri.

Untuk membuktikan apa yang saya katakan, sebagai seorang Cina, kita tahu kerajaan Malaysia sekarang lemah. Kelemahan ini terbukti dengan kegagalan mengawal harga barang-barang keperluan. Kita boleh menurun mana-mana cukai dengan menurunnya harga buah oren menjelang Tahun Baru Cina, tetapi kerajaan tidak berbuat demikian apabila tiba Hari Raya orang-orang Melayu kerana saya tidak pernag ingat harga buah kurma diturunkan menjelang Hari Raya.

Pemimpin-pemimpin Melayu bertujuan untuk menolong orang-orang Melayu dalam rancangan Malaysia ke-7. Kita orang-orang Cina harus menunjukkan sokongan kita terhadap rancangan ini kerana kita tahu mereka tidak akan mencapai matlamatnya. Di sebaliknya, apabila mereka tidak memajukan rancangan Felda, kita orang-orang Cina akan mendapat keuntungan melalui pembinaan jalan, pembinaan bangunan, pembinaan rumah-rumah, parit, pemotongan pokok, penyediaan tanah dan lain-lain.

Segala bentuk pembangunan membawa keuntungan kepada orang-orang Cina, yang juga bermakna kejayaan serta kekayaan orang-orang Cina akan bertambah. Sekarang ini saya percaya, orang-orang Cina sudahpun memegang 60% daripada kekayaan negeri ini termasuklah tanah. Sebaliknya orang-orang Melayu hanya memegang 3% berbanding 4% kepunyaan asing.

Kita tidak boleh berpuas hati. Kita orang Cina hendaklah mendapatkan kekayaan orang-orang asing ini sebelum ianya jatuh ke tangan orang-orang Melayu. Taktik kita memberi saham kosong kepada orang-orang Melayu hendaklah disambung terus kepada orang-orang Melayu ini dan akan mengenepikan orang-orang Melayu lain daripada memasuki bidang kewangan terutamanya sebagai akauntan.

Di bidang pelajaran kita mesti mewujudkan Universiti Merdeka secepat mungkin. Kita mesti terus menghantar beribu-ribu anak-anak kita ke Hong Kong, Taiwan, Amerika atau di mana-mana di dunia ini. Apabila mereka pulang kita akan memasukkan mereka di sektor-sektor swasta yang mengandungi 80% daripada peluang pekerjaan. Oleh kerana keadaan ini, kerajaan sekarang ini yang pro-Melayu tidak akan berjaya menguasai keadaan pasaran.

Petani-petani yang terdiri dari 75% orang-orang Melayu terus tidak bertanah. Nelayan akan tetap miskin oleh kerana pegawai-pegawai kerajaan mereka sendiri sudah tidak boleh dipercayai lagi. Orang Cina harus menolong untuk memusnahkan segelintir pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi dengan membawa mereka ke golongan kita. Kita dengan demikian diharapkan akan membuat mereka gagal dalam tujuan asal mereka.

Ini kita pastikan lakukan dengan usaha bersama antara sektor swasta atau kerajaan. Beberapa di kalangan Cina mungkin bertanya sama ada boleh atau tidak mengambil alih negara ini dengan pasukan tentera. Saya menjawab, mereka hanya general-general *****. Lihatlah sahaja kelulusan mereka dan pengalaman mereka dan lihat pula apa yang berlaku di Indonesia. Di Indonesia mereka semua boleh dibeli. Jadi, setelah kita memegang kuasa politik, kita boleh ketepikan pasukan tentera ini.

Kita orang-orang Cina mempunyai kebolehan untuk bermuka manis dan dipercayai oleh orang-orang Melayu dan kita harus memainkan peranan kita dengan baik. Kita akan terus bermanis muka dengan berkawan bersama mereka kerana waktu ini kita belum boleh menunjukkan niat dan belang kita yang sebenar. Contoh yang paling konkrit kita mengalami kekalahan teruk dalam peristiwa 13 Mei yang lalu.

Saya mempunyai hubungan dengan pihak atasan dan saya tahu apa yang ada di dalam otak mereka, dan apa yang difikirkan. Pada keseluruhannya, pemimpin-pemimpin sekarang sedang takut menemui pengundi mereka. Kita mesti mengumpulkan tenaga dan usaha mematahkan mereka dengan cara perlahan-lahan. Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengenepikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Ini kerana terlalu jelas ketidakstabilan dan kemiskinan masyarakatnya. Akhirnya diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir yang menentukannya.

Kita akan membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka kerana orang-orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.

Sumber: http://unitmediasiber.blogspot.com/2012/03/bersatulah-orang-orang-cina-kita-bakal.html

*Sebar-sebarkan.

Santai Petang : Kartun Kaunseling Ala Wak Badrul.

Posted: 05 Mar 2012 03:07 AM PST

Kaunseling oh kaunseling.Punya popular perkataan tu sampai Erykah Badu pun nak kena kaunseling.

*Mana pergi Wak Badrul sekarang. Dengar cerita Anwar dah sembunyikannya kat luar negara.

RAHSIA DAP :NEGARA BERKEBAJIKAN DAP UNTUK LAHIRKAN MUSLIM MALAS

Posted: 05 Mar 2012 01:00 AM PST

BERITA di atas memberi gambaran kesan yang akan dialami rakyat apabila konsep Negara Kebajikan yang dicadangkan oleh DAP kemudian dipassingkan melalui PKR dan dicakapmuluti oleh PAS dalam Buku Jinggay PR.

Sebenarnya konsep Negara Kebajikan ini idea lama, yang dibarukan oleh PR. Idea ini idea orientalis Barat. Tujuan DAP memaksa PAS mengikutinya melalui desakan halus PKR, adalah untuk mematikan PAS secara halus juga. Sebab itulah PAS hari ini sudah tidak lagi Islamik, tetapi semakin Sekular. Bukankah hampir 70% pemimpin PAS sekarang sekularis. Maka mudahlah DAP menambahkan lagi ramuan sosialis mereka di dalam otak sekular PAS ini.

Nasib baiklah Haji Hadi cepat sedar dengan mengarahkan JATI ditubuhkan, dengan pemimpin-pemimpin kanan yang Pro Ulama digunakan untuk menyekat sekular-sekular PAS seperti Dr Dzulkefly, Khalid Gereja, Mat Sabu Burruti dan yang sewaktu dengannya. Pernahkah anda mendengar Haji Hadi memarahi, mengutuk, mencaci dan memburuk-burukkan JATI?.


BANG EMG PINJAM 1JUTA

Posted: 04 Mar 2012 11:30 PM PST

1 JUTA : GIVE AND TAKE 

Sambungan...

"Man, macamana ne adddoi rahsia kite dah tercium ne"

"Tu la ko,nak pi Solat Jumaat, hang suruh musafir"

"Eh ko diamlah, bbburit mulut hang kang naya pulak"

Wajahnya semakin merah panas membakar. Sesaat duduk, sesaat berdiri. Tak kan aku nak mintak tolong bang anuwar, dia pung kaki juburit jugak, kata hatinya.

"Yes yes yes, idea idea idea"

Sambil menekan hp baru, beliau menekan 0194553... he he

"Bang Emg, please tolong gua dalam kesosahan ne"

" Apa lagi bang Dut, kan dah enjoy, nak lagi ker"

" Bukan tu, addoi bang Emg, tulun lah, aku perlu 1Juta".

"Apppppaaaaaa...1Jutttttaaaaaaaaa" buat apa Dut".

bla bla bla bla bla...

"OK lu mesti ingat ar, give and take"

"ok ok ok no poblem bang tq tq tq".

" Lu misti ingat ar give and take arr".

bersambung lagi hehehe....

The Unspinners

Posted: 05 Mar 2012 11:31 PM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 05 Mar 2012 11:29 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Tol Cheras-Kajang Dah Dapat Diskaun, Tol Batu Tiga-Sungai Rasau Bila Lagi...???

Posted: 05 Mar 2012 09:00 PM PST

Beruntung la penduduk sungai long, kajang dan kawasan sekitarnya dapat diskaun bayar tol, usaha wakil rakyat semenyih dari bn tak sia-sia apa bila minggu lepas, pm najib mengumumkan diskaun 50 peratus keatas kutipan tol tu.

Cerita tol cheras-kajang dah selesai, bagai mana pulak permintaan umno bahagian shah alam kepada pm? mereka juga minta tol batu tiga dan tol sungai rasau di tutup, kalau tak dapat tutup dua-dua sekali, tutup salah satu pun jadi la, pasal tol batu tiga dah beroperasi lebih 20 tahun begitu juga dengan tol sungai rasau.

Setiap hari penduduk klang terpaksa membayar RM 2.10 pergi dan RM 2.10 balik, jumlahnya RM 4.20, tapi bayaran sebanyak tu tak berbaloi kerana selepas sahaja melalui tol batu tiga, menghala ke kuala lumpur, kesesakan lalu lintas sangat teruk, jadi buat apa kutip tol?

Jadi aku harap pm najib boleh selesaikan masaalah penduduk di klang, shah alam dan kawasan sekitarnya macam mana najib selesaikan masaalah penduduk sungai long, kajang dan semenyih.

Sah Ke Sembahyang Jumaat Jemaah Tu...???

Posted: 05 Mar 2012 06:00 PM PST

Perghhh... gambar Khalid Samad tengah baca khutbah Yang aku cedok dari blog gap

Sebagai ulang kaji, Khalid Samad lah manusia Yang membenarkan, menghalalkan dan menyokong penggunaan kalimah ALLAH untuk gereja, kitab bible dan dalam upacara keagamaan agama kristian

Malah Khalid Samad juga kuat menyokong pertubuhan kristian dalam usaha mereka mengedarkan kitab bible dalam bahasa Melayu, yang selama ini di larang keras pengedarannya oleh kementerian dalam negeri.

So itulah sedikit sebanyak jasa-jasa Khalid Samad terhadap penyebaran agama kristian, so korang fikir sendiri la apa jadi dengan sembahyang jumaat makmum tu, ingat mendengar khutbah adalah salah satu sayarat sah sembahyang jumaat, kalau yang khutbah tu pun tak berapa nak betul, sah ke sembahyang jumaat depa tu...?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Belantan

Posted: 05 Mar 2012 11:22 PM PST

Belantan


Mat Sabu hanya 'berkhalwat'?

Posted: 05 Mar 2012 09:46 PM PST

Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu atau lebih dikenali dengan panggilan Mat Sabu tidak pernah terlepas daripada perhatian ramai. Ada sahaja isu dan kontroversi membabitkan beliau.

Salah satu isu yang pernah mengemparkan tanahair mengaitkan beliau dengan seorang suri rumah beberapa tahun lalu, hangat kembali diperkatakan kebelakangan ini. Ini ekoran tersiarnya menerusi blog apa yang dikatakan sebagai 'rakaman perbualan berbau seks' antara beliau dan wanita berkenaan.

Perbualan Mat sabu dengan seorang wanita yang dikenal pasti Normah Halim, iaitu isteri Mat Sabu yang sah sekarang. Namun rekod perbualan tersebut berlaku semasa Normah Halim masih lagi menjadi isteri orang. Juga terdapat transkrip perbualan antara lelaki dan wanita berkenaan agar diketahui apa diperbualkan mereka. Menurut maklumat disiarkan dalam rakaman itu, ia melibatkan kejadian pada tahun 1994, di Kelantan.

Ketika mereka berdua ditangkap atas tuduhan berkhalwat, akhbar rasmi PAS, Harakah juga telah menyiarkan 'berita' yang mengejutkan itu! Apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan 'Mat Sabu hanya berkhalwat'! Adakah memang SAH beliau berkhalwat, tetapi terlepas disebabkan kesalahan teknikal? Mungkin Mat Sabu bernasib baik kerana jika beliau disabitkan dengan kesalahan 'berkhalwat' maka beliaulah pemimpin PAS yang pertama bakal menjalani hukuman HUDUD di Kelantan ketika itu!

Mungkin ramai terutama orang muda telah mengikuti rakaman tersebut. Mereka terkejut. Isu itu cukup serius dan jika benar, ia boleh memburukkan lagi imej PAS. Apatah lagi Mat Sabu merupakan orang nombor dua dalam parti yang berlabel Islam.Setakat ini, kelihatan tiada reaksi daripada Mat Sabu. Beliau diam membisu dan sepatutnya beliau berhak dan perlu diberi peluang untuk mempertahankan diri. Maka sewajarnya Mat Sabu tampil membersihkan namanya. Apakah pendedahan rakaman perbualan itu suatu fitnah atau konspirasi - jawapan yang selalu digunakan oleh pemimpin pembangkang? Atau mungkin juga mereka akan mengatakan ini semua kerja UMNO!

Apa sahaja kenyataan beliau pasti ditunggu-tunggu untuk dinilai oleh orang ramai. Dalam ceramah-ceramahnya, beliau selalu menyentuh tentang tanggungjawab moral kepada rakyat dan integriti. Ramai tahu Mat Sabu merupakan Timbalan Pengerusi sekretariat penganjuran Bersih 2.0 yang telah mengadakan perhimpunan haram tahun lalu.

Yang menjadi bos atau pengerusinya bagi sekretariat itu adalah S. Ambiga. Sudah tentu beliau lebih dituntut untuk kelihatan bersih termasuk daripada dakwaan skandal dan isu akhlak.

Mat Sabu mungkin tidak akan lupa peristiwa yang berlaku pada tahun 1996 di Hotel dalam bilik bernombor 121 di Kelantan! Ketika tu, Anwar Ibrahim jadi Timbalan Perdana Menteri telah menggunakan segala jentera media kerajaan khususnya media elektronik untuk mengaibkan Mat Sabu dan menggelar Mat Sabu sebagai ROMEO dalam PAS.

Untuk balas balik tuduhan Anwar, Mat Sabu telah mengadakan satu roadshow ke seluruh negara dan semasa itulah gelaran AL JUBURI telah dilabelkan oleh Mat Sabu kepada Anwar..?

Pelik jugakan mengapa sampai hari ini beliau tidak menangkis dakwaan tersebut? Adakah oleh kerana Normah Halim sudah menjadi isteri Mat Sabu yang sah sekarang, maka adalah lebih baik untuk beliau berdiam diri! Mengelak daripada menjawab dan berdiam juga boleh ditafsir oleh rakyat bahawa dakwaan itu benar. Mat Sabu tentu lebih faham. Wallahuallam.

PAS kata : Mengundi Anwar Ibarat Menempah Bilik Neraka!

Suara Politik
Taminsari

Panglima Perang Cyber

Posted: 05 Mar 2012 11:14 PM PST

Panglima Perang Cyber


Kesian Anak-Anak Kecil Berhimpit Dalam Kereta Beca Pergi Ke Sekolah

Posted: 05 Mar 2012 11:00 PM PST


Syukur rasanya anak-anak kita tidak melalui situasi seteruk gambar di atas. 

Siapa perintah Malaysia ? 

oh ye !  Barisan Nasional rupanya...

Kekalkan Kerajaan sedia ada bukan meruntuhkannya...Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Siapa Boleh Lawan Pemilik Kereta GPS Terbanyak Ini ?

Posted: 05 Mar 2012 10:00 PM PSTgambar FB


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kerana Internet Jimmy Shanley Bercerai Dengan Isteri

Posted: 05 Mar 2012 08:57 PM PST


Leka layan rakan, Jimmy tampar isteri ketika bulan madu
Jimmy Shanley, Nursuhaila ElianiSHAH ALAM 5 Mac - Pengacara Jimmy Shanley hari ini mengakui menampar isterinya Nursuhaila Eliani Suhaimy ketika mereka sedang berbulan madu di Pulau Koh Samui, Thailand pada 19 Oktober 2010.

Jimmy yang memberi keterangan di Mahkamah Rendah Syariah di sini berkata, kejadian itu berlaku selepas mereka berselisih faham berikutan isterinya yang leka melayan rakan-rakan melalui laman web sosial di Internet sehingga pukul 1 pagi dan mengabaikannya.

"Walaupun jauh daripada rakan-rakan, dia masih berhubung dengan mereka melalui Internet dan pada 18 Oktober 2010 saya ajak dia tidur tapi pelawaan saya ditolak dan saya telah pujuknya berkali-kali tapi tidak diendahkan.

"Untuk elak saya lafaz perkara yang tidak sepatutnya dan tidak mahu ada kekasaran, saya bertindak menyewa bilik bersebelahan bilik kami....

Moralnya : jangan abaikan tugas sebagai suami atau isteri kerana leka dengan internet. Ramai sudah bercerai kerana internet dan perlu kita berhati-hati menggunakannya.Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Sah Hukum Hudud Tidak Disebut Dalam Al Quran dan Ust Azhar Idrus Juga Setuju Hudud PAS Tidak Islam ? cc @NajibRazak

Posted: 05 Mar 2012 08:46 PM PST


Sebelum itu Ustaz Fathul Bari Pengerusi ILMU telah dilihat mengkufurkan Tun Mahathir atas kenyataan beliau yang disalah anggap ramai pihak termasuk ustaz tersebut berhubung isu hudud.

Lihat kenyataan Ust Fathul Bari di sini :

SHAH ALAM, 5 MAC: Kenyataan mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengenai Hukum Hudud yang cuba dilaksanakan oleh Pas di beberapa negeri yang pernah ditadbirnya dianggap sebagai kenyataan dari seorang yang jahil tentang agama.

Menurut Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Umno (ILMU), Ustaz Fathul Bari dalam satu ceramah yang dimuatnaik di laman sosial you tube baru-baru ini berkata sekiranya orang yang mengeluarkan kenyataan tersebut merupakan orang yang mempunyai ilmu, maka ia boleh mengakibatkan kekufuran.

"Kenyataan saya sangat jelas, di mana kalau ia keluar daripada lisan orang-orang yang mengetahui, yang ada ilmu, ia boleh membawa kepada kekufuran.

"Ini adalah kenyataan yang bahaya sebab ia bukan ciptaan ahli fiqah, ia adalah ciptaan Allah," menurut Fathul Bari.

Kata Fathul Bari, Hudud dalam Al-Quran banyak kali disebut secara umum dan perkataan Hudud itu adalah satu terminilogi bagi hukum Allah.

"Perkataan Hudud ini adalah satu terminilogi yang diguna pakai oleh ulama-ulama fiqh dalam memberikan takrifan, nak berikan perkataan sebab nak bagi mudah.

"Hakikatnya sama saja, hukum zina, hukum atas pencuri dan lain-lain, ianya adalah hudud.

"Mungkin benda-benda ni berlaku, satu, dari sudut kejahilan atau kedua berlaku disebabkan tekanan-tekanan politik yang berlaku," kata beliau lagi.

Beliau turut menegur pihak yang bertanyakan soalan berkenaan Hudud kepada pihak yang dianggap tidak mengetahui pengetahuan mendalam dalam isu yang disoal.

"Satu lagi, kalau kita nak tanya tanyalah pada orang yang tahu.

"Kalau kita nak tanya orang yang pakar ugama, yang alim ulamak tentang enjin motor, 'jammedlah' dia.

"Jangan tanya ustaz dalam carburator motor tu ada berapa skru? Mampuslah dia nak jawab," beritahunya lagi.

Kenyataan beliau itu yang dimuatnaik di laman sosial agendsai.blogspot.comNamun Ustaz Fathul Bari perlu membaca penjelasan di bawah ini tentang kenyataan yang disebut oleh Tun Mahathir.


Hukum Hudud tidak disebut dalam Al-Quran ?


1. Semenjak 2 hari ini, ruangan alam maya di Malaysia mungkin sibuk dan hangat mengenai kenyataan Tun Dr. Mahathir apabila ditanya mengenai hukum hudud.

2. Perlu ditekankan bahawa, kenyataan Tun Dr. Mahathir itu adalah untuk menjawab soalan seorang peserta seminar.

3. Terdapat dua isu utama yang disebutkan oleh Tun Dr. Mahathir iaitu, hukum hudud tidak disebut dalam Al-Quran dan pentingnya konsep keadilan dalam undang-undang islam.

4. Didalam Al-Quran, perkataan hukum hudud yang merujuk kepada kesalahan-kesalahan jenayah tidak ada disebut. Diulang sekali lagi, perkataan hukum hudud yang merujuk kepada kesalahan jenayah tidak pernah disebut.

5. Perkataan hudud disebut dalam AL-Quran sebanyak 14 kali yang menyentuh perkara berikut :-

a. berkenaan hubungan suami isteri di dalam bulan puasa (disebut 1 kali) - pada surah 2 ayat 187

b. berkenaan perceraian (disebut sebanyak 8 kali) - 4 kali pada surah 2 ayat 229, 2 kali pada surah 2 ayat 230 dan 2 kali pada surah 65 ayat 1.

c. berkenaan faraid (disebut sebanyak 1 kali) - pada surah 4 ayat 13

d. berkenaan perkara umum (3 kali) - pada surah 4 ayat 14, surah 9 ayat 97 dan surah 9 ayat 112.

e. berkenaan adat zihar (1 kali) - pada surah 58 ayat 4. 

Semuanya berjumlah 14 kali.

6. Dalam kesemua sebutan perkataan hudud di 14 kali tersebut, tiada satupun yang merujuk kepada kesalahan jenayah (mencuri, berzina, tuduhan berzina, merompak, murtad dan ditambah dengan minum arak dan pemberontakan).

7. Inilah yang dimaksudkan oleh Tun Dr. Mahathir bahawa dalam Al-Quran tidak disebut hukuman hudud terhadap jenayah-jenayah tersebut secara literal.

8. Ini sama juga dengan kenyataan Hadi Awang apabila beliau mengatakan bahawa dalam Al-Quran tidak disebut negara islam. Sudah semestinya perkataan islam banyak kali disebut, tetapi tidak ada satupun yang merujuk kepada negara islam secara literal. Tetapi konsep keseluruhan sistem perundangan dan pentadbiran menurut pandangan Al-Quran ada. Yang tiada adalah perkataan negara islam.

9. Oleh itu, ada kebenaran bahawa perkataan hukum hudud utk jenayah tertentu tidak disebut dalam Al-Quran seperti yang dinyatakan oleh Tun Dr. Mahathir.

10. Dalam isu kedua pula, Tun Dr. Mahathir menekankan betapa pentingnya keadilan dalam undang-undang islam.

11. Ini adalah benar kerana keadilan amat dituntut. Sebab itulah, Tun Dr. Mahathir mengatakan bahawa undang-undang hudud PAS bukanlah undang-undang islam kerana ianya tidak adil. Undang-undang hudud PAS hanya dikenakan keatas orang islam sahaja maka disini timbul konflik keadilan dimana satu kesalahan yang sama dilakukan oleh dua orang yang berbeza agama akan menerima hukuman yang berbeza. Ini tidak melambangkan keadilan sedangkan Islam menitikberatkan keadilan.

12. Kenyataan Tun Dr. Mahathir mengenai konsep keadilan ini adalah konsisten dengan kenyataan beliau pada tahun 1993 apabila menjawab surat Menteri Besar Kelantan, Nik Aziz. Pada masa itu lagi Tun Dr. Mahathir telah membangkitkan konsep keadilan ini dan mengapa undang-undang hudud PAS tidak berketepatan dengan perinsip keadilan dalam Islam.

Sumber: http://chewal.blogspot.com/2012/03/hukum-hudud-tidak-disebut-dalam-al.html

Panglima sendiri telah menulis tentang isu ini di mana maksud Tun Mahathir ialah hudud PAS tidak sama seperti yang ada di dala Al Quran. Berdasarkan kenyataan Tun Mahathir beliau menekankan hukum Islam yang perlu difahami berkait rapat dengan konsep keadilan yang gagal dipenuhi dalam hudud tajaan Pas. Bukan mengatakan sebaliknya. Paling besar bukan Islam dikecualikan dari hudud sedangkan menurut Ulama semua pihak perlu terlibat dalam perlaksanaan hukum hudud.

Kenyataan ini disahkan Ustaz Azhar Idrus yang menyatakan bukan Islam juga terlibat dalam HUDUD berdasarkan keputusan Mahkamah iaitu Hakim.
Baca juga kupasan lengkap isu ini di sini http://www.mykmu.net/?p=13573 

PAS sendiri berdolak dalik dalam melaksanakan hukuman ini seperti kenyataan pemimpin mereka pada 16 Nov 2011 berbunyi :

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah negeri, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah berkata, biarpun Enakmen Hudud telah diluluskan pada 1993, tetapi ia tidak dapat dilaksanakan kerana ada pendapat mengatakan bahawa Perlembagaan Persekutuan perlu dipinda terlebih dahulu.

Justeru, katanya, sebuah jawatankuasa perlu ditubuhkan untuk melihat semula perkara tersebut supaya ia dapat dilaksanakan.

"Isu sekarang kita bukan hendak tengok enakmen, tetapi daripada segi pelaksanaan, sebab dahulu kita berhenti (untuk melaksana) disebabkan perlu ada pindaan Perlembagaan tetapi dalam tempoh kebelakangan ini ada pandangan bahawa hudud boleh dilaksanakan tanpa meminda Perlembagaan. Jadi kita hendak tengok benda baharu ini.


Maknanya : PAS TIDAK BERSUNGGUH SEBENARNYA MAHU LAKSANAKAN HUDUD TETAPI SEKADAR MAHU MENCARI UNDI KEKAL KUASA UNTUK PILIHANRAYA.

MAKA JANGAN GUNAKAN ISU HUDUD UNTUK UNDI TETAPI FAHAMILAH REALITI MALAYSIA DI MANA KUASANYA DIKONGSI DENGAN BUKAN ISLAM DAN SUKAR MELAKSANAKAN HUDUD JIKA BERKONGSI KUASA.

TIDAK MAMPU MELAKSANAKAN HUDUD TIDAK BERMAKNA MENOLAKNTA.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Isu NFC Ada Kaitan Dengan Pasaran Daging Halal Bukan Politik Semata-Mata ??? Patutlah Akhbar Cina Mahu Beliau Undur Segera !!!

Posted: 05 Mar 2012 07:05 PM PST

Kenapa hampir semua akhbar berbahasa Cina nak sangat Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil ditamatkan jawatan senator yang akan berakhir bulan depan.


Apakah ini ada kaitan dengan desakan persatuan pemborong daging mentah supaya Shahrizat yang berjaya melahirkan NFC yang sedikit sebanyak menutup rezeki mereka.


Sejak isu NFC dipolitikkan desakan demi desakan daripada persatuan pemborong daging mentah yang dimonopoli oleh kaum Cina sentiasa menjadikan akhbar berbahasa cina tempat mereka mendedahkan segala kepincangan NFC. Mereka juga menggunakan DAP sebagai kumpulan pendesak kepada pihak pembangkang bagi memfitnah segala macam mengenai NFC.
Sebenarnya dalang dalam isu NFC ini adalah DAP yang mempergunakan pemimpin PKR untuk memfitnah Shahrizat supaya Shahrizat berundur.


Bagi mereka selagi NFC wujud selagi itulah halangan untuk mereka untuk menipu umat Islam dengan memasarkan daging yang diragui status halalnya.


Dengan adanya Ladang Lembu terbesar di Malaysia NFC rezeki mereka menjadi semakin sempit.


Jawatan Senator Shahrizat yang juga Ketua Pergerakan Wanita UMNO akan tamat tempoh penggal beliau sebagai senator yang akan berakhir bulan depan.


Perlu diingatkan samada Shahrizat letak jawatan atau tidak, samada disambung senator ayau tidak, isu NFC tidak akan dihentikan oleh pembangkang, adalah lebih baik Shahrizat dikekal demi untuk berhadapan dengan pembangkang yang sentiasa memfitnah NFC dipentas politik daripada Shahrizat menjawab apabila beliau hanya menjadi suri rumah.PANGLIMA : PROJEK NFC JUGA AKAN MENGELUARKAN GELATIN HALAL YANG SANGAT DIPERLUKAN 1.8 BILION UMAT ISLAM SELURUH DUNIA. BAYANGKAN KEUNTUNGAN MALAYSIA BAKAL PEROLEHI HASIL PROJEK INI...KERANA ITU RAMAI BENAR MAHUKAN NFC BUNGKUS AGAR MEREKA AKAN DAPAT MENGHALANG NFC DARI MENGGANGGU BISNES MEREKA.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kisah Erykah Badu - Malcom X - Five Percenters - Witness Jehovah Oleh Pewaris-Wasiat cc @NajibRazak

Posted: 05 Mar 2012 06:46 PM PST


Asalam to all,

Hampir 2 hari Pewaris Wasiat tak jengah Blog sendiri, sibuk di Pantai Timur dengan "Special Task" dapat gak dok Hotel BerSTAR tapi bukan di Swiss Garden...Hehehee

Ok, Terlebih dahulu Pewaris Wasiat ucapkan SYABAS pada Pak Menteri kita Rais Yatim yang berana bersuara serta mengeluarkan arahan PEMBATALAN konsert ERYKAH BADU, kali ni mari kita berkongsi kongsi pengetahuan dan cerita dengan kawan kawan semua, walaupun agak lambat Pewaris menulis tentang ini tetapi bagus juga bagi mereka yang nak tahu siapakah Erykah Badu dan Apakah Five Percenter serta siapakah pengamal pangamal atau penggikut ajaran Agama ini.

Pengalaman Pewaris Wasiat selama 3 tahun lebih bersama orang orang kulit hitam diNigeria Africa ada hubungkaitnya dengan beberapa fahaman Agama, bermula dari Islam, Kristian Khatolik, Kristian Protestan, Witnees Jehovah dan bermacam agama atau Amalan Nenek Moyang mereka.

Dan Pewaris masih ada menyimpan "Surat Jemputan Gereja" yang dihantar oleh Senior Pastor Moses Wilkie kepada Pewaris Wasiat untuk membaca "Nine Lesson and Carol"pada Hari Minggu diGereja Escalet...jangan salah FAHAM....mereka tahu yang Pewaris Wasiat ni Islam atau MOSLEM ...Tetapi ini lah sebahagian daripada Serpihan Agama yang Pewaris tuliskan dibawah....Selama 3 tahun lebih bersama mereka dan
dijemput untuk "Nine Lesson and Carol Service"Siapakah Five Percenters
Dan Apakah Five Percenter
Tattoo dan Logo Five Percenter


 

Mereka atau kumpulan ini bukan golongan yang menganuti Islam yang sebenarnya, Five Percenters adalah kumpulan serpihan yang berpecah dariNation of Islam (NOI) pada tahun 1964 akibat dari Penafian dan Penolakan tentang Ketuhanan di bawah kepimpinan Clarence "Pudding" 13X. 


Clarence "Pudding" 13XNama Five Percenter ini berasal dari kepercayaan bahawa mereka adalah yang telah dipilihsebanyak Lima peratus daripada umat manusia yang hidup dalam Kejahilan, Hipokrik dan Tidak Jujur dan mereka Five Percenter hidup "dalam Islam yang Benar" dan dengan itumereka telah dimanifestasikan sebagai 'Yang kudus" iaitu mereka lah orang orang kulit hitam penghuni sebenar didunia ini dan dipanggil Allah atau Tuhan.Clarence Pudding 13X adalah bekas anak murid Malcom X pemimpin Kulit Hitam America diawal tahun 1960an, yang mana beliu telah keluar dan meninggal kan Masjid di kawasan mereka iaitu Harlem di Mahathan, New York akibat dari pandangan dan fahaman nya yang tidak setuju dengan sifat Ketuhanan yang disampaikan pada masa itu. Beliu lah yang bertanggungjawab terhadap penyebaran, mempopularkan dan reinterpreting"Lessons" atau ajaran Elijah Muhammad di kalangan generasi remaja tahun enam puluhan di kawasan metropolitan New York. 


Malcom X

Elijah MuhamadPenggikut atau penganut Five Precenter mempercayai dan mengajar bahawa...
1.Orang Kulit Hitam adalah penduduk asal planet bumi.
2.Orang Kulit Hitam adalah bapa dan ibu-ibu tamadun.
3.Pengetahuan Sains Matematik adalah kunci untuk memahami hubungan manusia denganalam semesta.
4.Islam adalah cara hidup semula jadi dan bukan nya Agama.
5.Manusia harus dibentuk untuk membolehkan berdikari sebagai satu bangsa.
6.Masing-masing perlu mengajar mengikut pengetahuan mereka.
7.Orang Kulit Hitam adalah tuhan dan nama yang betul adalah ALLAH. Lengan, kaki, kaki,lengan, Ketua.
8.Anak-anak kita adalah hubungan untuk masa depan dan mereka perlu dipupuk,dihormati, disayangi, dilindungi dan dididik.
9.Hanya keluarga Orang Kulit Hitam yang bersatu dapat membangun negara.


Harlem - Mahathan, New YorkSejak 25 tahun kebelakangan ini, pengaruh Nation Five Percenter atau NegaraTuhan dan Bumi (seperti yang dikenali sekarang) berkembang dengan pesat naya dalam banyak lirik lagu dan dalam muzik Rap kontemporari, ianya menonjolkan rujukan secara langsung atau kiasan yang kuat tentang Five Percenter Ideologi. Superstar Rapper seperti Erykah Badu, Srand Nubian, Black Cream, Jay Z, Busta Rhymes dan ramai lagi yang tidak mendedahkan anutan dan kefahaman mereka.

Pssst : Jangan main ikut sedap kepala jer Agama ni...semuga Generasi kita kekal dalam Agama yang Benar... Islam yang suci murni....!!!! Wallahwaalam.......... 


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Teh Tarik Bersama YB di NZ Garden Bersama Datuk Nasir Safar Semalam

Posted: 05 Mar 2012 06:28 PM PSTLaporan lanjut klik blog sahabat Panglima Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Cabaran Untuk @Fuziah99 Oleh @tilianker Isu #Lynas

Posted: 05 Mar 2012 02:25 PM PST

Tolong sebarkan


Published with Blogger-droid v2.0.2

Video Jawapan Menteri KPT Isu VC UiTM @datosahol Muktamad - Tiada Kesalahan Beliau Lakukan cc @NajibRazak

Posted: 05 Mar 2012 07:39 AM PST

Terima kasih Minaq Jinggo atas video di atas.


Published with Blogger-droid v2.0.2

MyMassa Dedah Exco Pakatan Keturunan Cina-Yahudi Pertama... cc @NajibRazak

Posted: 05 Mar 2012 06:41 AM PST
*Jangan lupa dalam pemimpin pembangkang sekarang ni ada keturunan Yahudi sehingga diangkat menjadi EXCO Negeri.Baca lagi

http://mymassa.blogspot.com/2012/03/gempar-surat-anwaribrahim-dalam-tulisan.html


Sent from my Samsung Galaxy Tab

31 MAC NANTI ULAMA KETURUNAN NABI BERKUMPUL DI MASJID PUTRA - PUTRAJAYA CC @NAJIBRAZAK

Posted: 05 Mar 2012 05:29 AM PST


TOLONG SEBARKANNYA...

ULAMA AHLI BAIT (KELUARGA NABI) ADALAH PETUNJUK UMMAT DI AKHIR ZAMAN DAN MARI KITA PROMOSIKAN MEREKA AGAR TETAP KITA SENTIASA ATAS LANDASAN HIDAYAT ALLAH HINGGA AKHIRAT SANA.

ULAMA HAQIQI SAUDARAKAN MANUSIA ATAS MAHABBAH DAN KASIH SAYANG.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar-Gambar Kereta Panglima Yang Rosak Teruk Akibat Kemalangan Sabtu Lalu

Posted: 05 Mar 2012 01:48 AM PST


Sebentar tadi Panglima baru pulang dari bengkel baiki kereta di KL tempat kereta Mazda Cronos V6 Panglima disimpan selepas kemalangan.


Kereta yang dibeli dengan harga 19 k dengan kawan yang menjualnya kerana memerlukan wang, mungkin tidak lagi boleh digunakan kerana 'total lost' menurut syarikat bengkel yang ditemui tadi.

Namun penilaian terakhir akan diputuskan oleh insuran katanya dan moga ada rezeki lagi untuk memiliki kereta yang sebaik kereta tersebut walau murah sahaja harganya.

Kereta tersebut dibeli menggunakan loan peribadi dengan Bank Rakyat dan masih panjang tempoh bayar balik pinjamannya. 

Meskipun kerosakan teruk, Panglima merasa sangat bersyukur kerana dipelihara Allah tanpa sebarang kecederaan dan patah tulang. Hanya terseliuh jari kelingking sahaja.

Lebih syukur apabila Panglima masih lagi mampu mencurah idea di alam maya demi memastikan alif ba ta tetap terpelihara sehingga selamanya.

Terima kasih kepada sahabat maya yang rajin doakan Panglima. 

Oh ye tasbih juga telah ditemui kembali dalam kereta tadi, tidak hilang walau ia bernilai tinggi di sisi ahli zikir namun tidak dipandang oleh ahli kikir.

Tasbih kayu koka Panglima jika dijual harga pasaran masih mencecah RM 200 - 300 dan syukurlah ia tidak dicuri walau tidak ditemui semasa malam kejadian.Lihat gambar tasbih ditemui sebelah kasut anak panglima.

Ada orang sanggup membeli handphone 2 ribu ringgit namun tidak pula sudi mengeluarkan duit untuk tasbih berharga hanya dua ratus ringgit.

Berkat khatamanNubuwwah juga barangkali (lihat gambar atas roadtax) yang menjadi asbab perlindungan Allah kerana tulisan cop mohor Kenabian Nabi yang terukir di belakang badan baginda, ada dilekatkan di cermin kereta sebelah kiri, dengan niat memohon tabarruk (ambil berkat) cop kenabian Nabi kita bukan untuk syirikkanNya.

Konsep tabarruk hanya ditolak golongan bukan Ahli Sunnah Wal Jamaah sahaja (baca : wahabi). Seperti ayat quran yang digantung di rumah juga berdasarkan konsep yang sama.

Sekali lagi segala puji bagi Allah atas keselamatan dan perlindungaNya kepada kita dan mari kita selalu memohon perlindungan Allah dari gangguan Jin dan manusia dengan banyak berzikir dan berselawat kepada kekasihNya. Amin.

Wassalam.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 05 Mar 2012 09:33 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Dana Zionis Lebih Hebat Dari Nik Aziz

Posted: 05 Mar 2012 09:30 PM PST

5 Mac 2012, Tun Mahathir menyatakan bahawa dana daripada NGO asing telah membiayai Anwar Ibrahim. Dana asing dipercayai masuk ke negara ini melalui Anwar sejak pembebasannya pada 2004. Kelibat Anwar Ibrahim di luar negara bersama denga Wolfowitz dan Dr Otto Graflambsdorff, Pengerusi Friedrich Naumann Stiftung (FNS). 

Juga dana daripada NED yang dipercayai turut sama membiayai beberapa NGO yang bertopeng demokrasi (baca sini). Kini kita semakin faham kenapa Anwar Ibrahim begitu degil hendak menarik balik kenyataannya dalam Wall Street Journal (WSJ) berhubung sokongannya terhadap Israel. Dana asing tersebut lebih kuat peranannya berbanding amaran Nik Aziz.

Susah Sangat Hendak Minta DAP Mohon Maaf

Posted: 05 Mar 2012 08:12 PM PST


PAS Makan Duit Yang Diharamkan Mereka

Posted: 05 Mar 2012 05:30 PM PST

Dulu PAS kata duit BR1M haram, kemudian PAS kutip semula duit bantuan itu 10% untuk tabung PAS. Memang PAS kemaruk dan memakan kembali duit yang mereka kata haram tersebut. 

Apakah wang RM100 yang diberi oleh DAP di Pulau Pinang itu tidak haram diterima oleh PAS? Mungkin PAS terlupa, duit BR1M pun mereka hendak sapu. Apa tidaknya duit Tabung Memali pun sebelum ini mereka kebas, inikan pula duit pemberian kerajaan BN.

Tun Mahathir: NGO Luar Sokong Anwar Ibrahim

Posted: 05 Mar 2012 03:00 PM PST

"Sudah tentu setelah Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia, tuntutan NGO-NGO berkenaan akan dihalalkan. Sebagai penyokong kuat Israel, AS tetap akan memujuk Anwar supaya mengadakan hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu," kata Tun Mahathir. 

Kebimbangan Tun Mahathir ini adalah kerana beberapa NGO asing yang bertopeng demokrasi telah menggunakan taktik yang sama di Mesir. NGO terbabit kini mahu menggunakan Anwar Ibrahim untuk menjayakan misi mereka. Apakah kita mahu negara ini ditadbir oleh tangan yang menjadi sekutu rapat Israel?

Dengar VCD PAS Masuk Syurga?

Posted: 05 Mar 2012 05:52 AM PST

Surat ini telahpun diedarkan kepada premis kedai dan pasaraya yang mempunyai konti bagi memberitahu sebarang kenyataan. samada benar atau tidak palsu atau tidak surat ini telah diedarkan dengan menggunakan kepala surat Majlis Perbandaran Kota Bharu.

Yang paling menarik adalah kenyataan di para 3 iaitu "Mendengar CD Ceramah Pas sahaja akan menjamin tuan masuk syurga"


Seterusnya : Klik Sini

PRK : Pelajar Pro Pembangkang Kantoi Bahan Lucah

Posted: 05 Mar 2012 01:00 AM PST


Bayan Mutiara : Guan Eng Menipu Rakyat

Posted: 04 Mar 2012 11:00 PM PST

Ada sesuatu yang tidak kena dengan pembangunan tanah di Bayan Mutiara. Guan Eng masih lagi tidak menjawab persoalan yang dikemukakan berhubung projek tersebut. Kenapa tidak mahu jawab? (baca lanjut)

Nambkei : Sokongan Makin Meningkat Kepada BN

Posted: 04 Mar 2012 09:30 PM PST

Presiden MIC Datuk Seri G. Palanivel yakin sokongan masyarakat India di Pulau Pinang terhadap Barisan Nasional (BN) semakin meningkat berdasarkan maklum balas yang diterima.

Beliau berkata masyarakat India dipercayai akan menentukan kemenangan beberapa kerusi penting di negeri itu pada pilihan raya umum ke-13.

"Siang dan malam MIC bekerja di Pulau Pinang untuk kembalikan sokongan rakyat kepada BN," katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian sumbangan kepada pelajar cemerlang Ujian Pencapaian Sekolah Rendah tahun 2011, di sini.

Palanivel yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, berkata apa yang penting ketika ini ialah untuk memenangi semula dua kerusi MIC di negeri itu dan menambah bilangan kerusi BN pada pilihan raya akan datang.

Mengenai calon yang akan bertanding pada pilihan raya umum ke-13, beliau berkata ia akan diumum selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak membubarkan Parlimen.

-- BERNAMA

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 Mar 2012 09:14 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


SELANGOR BANGKIT : MALAYSIAKINI CUBA TIMBULKAN PERGESERAN KAUM.

Posted: 05 Mar 2012 09:00 PM PST

MALAM NI KAT KAJANG..

Posted: 05 Mar 2012 08:00 PM PST

PESTA PAKAIAN BERAGAM PKR.

Posted: 05 Mar 2012 06:18 PM PST

FARID REDZUAN BERMULUT LONGKANG ??

Posted: 05 Mar 2012 04:30 PM PST

MANIPULASI KEWANGAN SELANGOR.

Posted: 05 Mar 2012 11:05 AM PST

NASA DAH MULA BALUN ANWAR ! PARASIT PANAS.

Posted: 04 Mar 2012 11:00 PM PST

PISAU.NET

Posted: 05 Mar 2012 09:10 PM PST

PISAU.NET


Lepak Pasaraya Boleh Masuk Syurga-PAS

Posted: 05 Mar 2012 05:00 PM PST

Selepas ni lebih ramai kaum puak khawarij PAS akan mengunjungi pasaraya berbanding masjid masjid.Ini kerana kelebihan pergi ke pasaraya berbanding masjid kerana sambil membeli belah pengunjung dapat mendengar ceramah PAS.


"Mendengar CD Ceramah Pas sahaja akan menjamin tuan masuk syurga"
Pisau kata "dah makin teruk"

KitSiang Ajar Anak Curi 10billion Tak Mohon Maaf Pun?

Posted: 05 Mar 2012 05:00 AM PST


Banyak kes penyelewengan,salah laku,rasuah yang membabitkan berbillion ringgit membabitkan Lim Guan Eng ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP Pulau Pinang.

Siapa yang ajar Guan Eng mencuri jika bukan papanya,Guan Eng seorang anak yang amat patuh kepada papanya,setiap perancangan dan gerakan parti DAP yang dilakukan oleh Guan Eng adalah hasil asuhan daripada Kit Siang,begitu juga cara cara mencuri,seleweng wang rakyat,tipu dan fitnah.

Kit Siang hari ini menyindir Ds Najib apabila Perdana Menteri dengan rendah hati mengakui kerajaan dan pemimpin BN sebelum ini banyak melakukan kesilapan.Sikap Ds Najib mencerminkan beliau adalah seorang pemimpin yang berjiwa besar,boleh ditegur dan boleh menerima pendapat orang lain.

Ini amat berbeza sekali dengan Kit Siang & DAP.Pernahkah kita mendengar Kit Siang memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia terutamanya kepada bangsa melayu apabila beliau terlibat secara langsung dalam tragedi rusuhan kaum 13Mei 1969?


Pergerakan Pemuda UMNO negeri membidas kenyataan Penasihat DAP, Lim Kit Siang yang mengibaratkan permohonan maaf Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai 'cek kosong'.

Ketuanya, Shaik Hussein Mydin berkata, kenyataan tersebut jelas menunjukkan DAP memang parti yang cauvinis dan rasis.

Beliau menambah, tindakan Kit Siang itu juga tidak ubah umpama 'orang tua tidak cukup ajar'.

"Pemuda UMNO ingin tahu sama ada DAP sedia memohon maaf kepada rakyat Pulau Pinang terhadap apa yang dibuat anaknya, Lim Guan Eng yang juga Ketua Menteri ketika mentadbir Pulau Pinang," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Semalam, Najib memohon maaf bagi pihak Barisan Nasional (BN) atas kesilapan lalu sehingga kalah banyak kerusi dan beberapa negeri pada pilihan raya umum 2008.

Perdana Menteri berjanji akan membetulkannya dengan memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat.

Shaik Hussein berkata, tindakan Najib itu disifatkan sebagai mulia dan terpuji bagi seseorang berjawatan tinggi dalam hierarki parti dan negara.
Pisau kata " ramai kaum cina dah buka mata,GuanEng akan jatuh dengan skandal 10billion"

BR1M,PAS Raih Untung Duit Haram?

Posted: 04 Mar 2012 11:54 PM PST


Seluruh negara Ahli PAS dikerah untuk menerima BR1M,bantuan kerajaan berjumlah RM500 adalah hasil inisiatif kerajaan untuk mengurangkan beban rakyat.

Dalam masa yang sama PAS juga bermain politik dengan mendakwa bahawa duit tersebut adalah haram di sisi agama PAS.

Berita terkini,dalam masa mengertak rakyat mengenai BR1M,PAS turut berbisik kepada penyokong sendiri untuk menginfaqkan sedikit wang BR1M sebanyak 10% untuk kegunaan aktiviti parti.

Sifat munafik amat nyata,dalam masa didepan orang ramai mereka kata wang BR1M haram untuk dimakan,tapi PAS kebulur duit tersebut dari penyokong sendiri.

Tindakan Pas yang didakwa meminta ahlinya menyerahkan 10 peratus daripada wang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang diterima disifatkan sebagai perbuatan memalukan sekali gus membuktikan prinsip parti itu yang didakwa memperjuangkan kebajikan rakyat hanya sandiwara.
Pisau kata " sokong PAS = sokong DAP"

Guan Eng:Selepas Gengster,DAP Terlibat Biayai Pengganas Pula.

Posted: 04 Mar 2012 10:00 PM PST


Semalam Pisau berada bersama beberapa orang kuat DAP di Bagan, sambil ciaq kopi dan roti telur,banyak cerita berkisar masaalah dalaman parti.

Paling menarik perhatian Pisau, tengah rancak berbual mengenai beberapa kes kroni DAP makan besaq di SUK terkeluarlah cerita mengenai P Ramasamy TKM2 dan DAP dikaitkan dengan pengganas apabila rakan Pisau menunjukkan messege yang baru masuk dalam blackberry beliau.

Untung ada kawan jadi orang kuat DAP,diforwardnya messege pada Pisau..Sebentar tadi Pisau rujuk dengan sumber DAP dan beliau turut mengesahkan memang kes ini sedang panas dikalangan pemimpin atasan.

"DAP collected RM100,000 from Indians across d country in 2009 for Sri Lanka Tamil War Victims Relief Fund. D money was deposited to a London-based Sri Lankan, Patmanaban, personal account. D Sri Lankan has been detained by British authorities 4 having links with terrorists n money laundering. D DAP relief fund was headed by DCM Ramasamy. It was Ramasamy wu deposited d money into Patmanaban account. Ramasamy f directly sponsored terrorism n involved in illegal money laundering with public funds. DAP supremo Lim Kit Siang, sec gen Lim Guan Eng, Ramasamy must now explain publicly 2 d Indian community abt d misappropriation of Sri Lankan relief funds.
Kit Siang,Guan Eng dan Ramasamy kena jawap,kenapa DAP boleh terlibat dengan pengganas Tamil Tiger dari Sri Lanka?

Pisau kata " Mr 10billion dolar man,busy buat kertas tender palsu ka?"