Ahad, 8 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 08 May 2011 01:40 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Huru-hara dalam negara-anasir komunis terlibat: Perkasa

Posted: 08 May 2011 08:41 AM PDT

Presiden Perkasa-Ibrahim Ali mendakwa anasir komunis telah menyusup masuk melalui NGO, badan-badan agama serta parti politik dalam negara ini bertujuan mengujudkan hura-hara dalam negara.

Memetik laporan Utusan Malaysia bahawa sekumpulan paderi tempatan dan asing berkumpul di sebuah hotel di Pulau Pinang, berikar menggantikan agama islam sebagai agama rasmi negara dan seterusnya melantik Perdana Menteri yang beragama kristian.

Laporan Utusan tersebut bersumber daripada tulisan dua blog marahku.blogspot.com dan bigdogdotcom.wordpress.com

Tujuan anasir komunis tersebut adalah agar perpaduan kaum yang selama ini wujud di negara ini tergugat. Kegagalan komunis bertapak di negara ini, kerana terbentur kepada kuatnya pegangan agama rakyat negara ini, sehingga fahaman komunis sukar menembusnya. Pihak PKM telah membubarkan perjuangan parti itu pada tahun 1989 dan seterusnya meletakan senjata mereka.

Berasaskan keadaan semasa, terutama pada PRN Sarawak, pihak DAP mengapi-apikan bahawa kerajaan BN adalah anti kristian. Walaupun dakwaan tersebut sangat sensitif, hingga kini belum ada siasatan atau tangkapan yang dibuat walaupun tuduhan seumpama itu boleh merosakan kesefahman antara agama dalam negara.

Namun apabila Utusan membuat laporan bahawa DAP menjadi dalang untuk menggantikan agama rasmi negara daripada islam kepada kristian, Utusan pula menjadi sasaran dan seterusnya menuduh Umno gagal mengawal akhbar miliknya tersebut. Malah pemimpin DAP beranggapan dengan laporan Utusan tersebut, media milik Umno tersebut telah membakar 1Malaysia.

Bukan sahaja pihak DAP yang membidas Utusan, malah pemimpin Pas menggelar laporan Utusan tersebut adalah laporan melampau.

Seharusnya pihak kerajaan terutama Kementerian Dalam Negeri di mana PDRM adalah salah satu agensi di bawahnya, tidak perlu membiarkan perkara ini berlarutan, kerana semakin membiarkannya, maka ianya akan menjadi barah tahap akhir.

KDN jangan fikir soal sokongan rakyat terhadap parti politik, sebaliknnya perlu memikirkan soal keharmonian dalam negara. Tindakan awal amat perlu. Biarlah tindakan tersebut tidak popular, namun dapat menyelamatkan sebuah negara berdaulat.

Sementara itu pihak Perkasa memberi masa dua minggu kepada KDN untuk menyiasat laporan Utusan tersebut, apa kah ada kebenarnya atau sebaliknya. Kepada KDN jangan tunggu lama-lama nanti dikebas orang!!!

Perpecahan kaum sangat tebal ketika ini: Tun M

Posted: 08 May 2011 02:41 AM PDT

Tahun 1999 merupakan tahun yang sangat mencabar bagi BN, kerana isu mata lebam dan pemecatan Anwar Ibrahim pada September 1998, sebagai Timbalan Perdana Menteri juga daripada Umno.

Namun pada PRU tersebut, BN masih mampu mendapatkan kuasa 2/3 di dewan rakyat. Pada masa itu, sesetengah kaum melayu telah mengundi Pembangkang kerana protes akibat pemeceatan Anwar. Namun, kaum cina menyokong BN, bukan kerana apa, sokongan kaum cina, adalah berasaskan kejayaan kerajaan mengatasi krisis kewangan pada masa itu. Malah, ramai kalangan peniaga kaum cina sangat berterima kasih kepada usaha kerajaan dalam menyelematkan perniagaan mereka.

Pada PRU-12 yang lalu, BN kehilangan kuasa 2/3 di dewan rakyat, atas sebab kelemahan kepimpinan negara. Rakyat telah memberikan mandat yang sangat kuat pada PRU-2004, namun kerajaan gagal menterjemahkan sokongan tersebut; atas sebab itu pada PRU-12 pada tahun 2008, rakyat menghukum barisan nasional, sehingga kehilangan Pulau Pinag, Kedah, Selangor dan Perak dan seterusnya mempertahankan Kelantan.

Tun Mahathir berpendapat, kerajaan belum perlu mengadakan pilianraya tahun ini, atas sebab; beliau risau dengan perpecahan di kalangan rakyat yang hampir mencapai kemuncak.

Bagaimanapun PRU tergantung kepada Perdana Menteri-DS Najib.

Kerajaan masih mempunyai masa, dan eloklah PRU diadakan setidak-tidaknya pada tahun 2012" demikian kata Tun M.

Moral Anwar: Wan Azizah dalam dilema

Posted: 07 May 2011 09:06 PM PDT

Wan Azizah berhadapan dengan peribahasa: Ditelan mati emak, diluah mati bapa; dalam menghadapi moral suaminya.

Walaupun Wan Azizah dalam hatinya-merasakan bahawa moral suaminya sangat buruk, namun beliau terpaksa mempertahankannya demi keutuhan politik golongan tertentu.

Sekiranya, Wan Azizah tidak terperangkap dengan keadaan politik, wanita mana mampu bertahan berhadapan dengan moral suami sedemikian.

Anwar sebelum ini disahkan sebagai Lelaki Y dalam perbicaraan meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan, dan 25 Mei merupakan hari penentuan, samada Anwar diminta untuk membela diri mengenai pertuduhan meliwat pembantunya tersebut pada 26 Jun 2008, di sebuah Kondominum di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, Kuala Lumpur.

Pada 21 Mac lalu satu lagi pendedahan mengenai moral Anwar diketahui umum, apabila trio Datuk T mendedahkan satu rakaman seks yang melibatkan Anwar dengan wanita muda cina.

Video seks selama 21 minit tersebut, telah dimuat turun oleh seseorang di laman Youtube pada 28 April. Pada 29 April, individu yang bertanggungjawab mendedahkan rakaman video seks Anwar tersebut- Eskay Abdullah-telah bersumpah laknat-mengatakan-bahawa lelaki dalam video tersebut adalah dirinya dan Anwar, dan pelaku seks tersebut adalah Anwar sendiri.

Setakat ini, Anwar hanya berdalih, bahawa lelaki tersebut bukanlah dirinya, kerana perut lelaki pelaku seks tersebut berperut buncit, sedangkan perutnya tidak buncit.

Anwar juga, sehingga kini belum berani bersumpah atau memberi kenyataan bahawa Eskay adalah pembohong dan video seks tersebut adalah fitnah; sebaliknya Anwar menghentam berbagai pihak termasuk DS Najib, Polis dan Hishamuddin, kononnya terlibat dalam pendedahan video seks tersebut untuk menguburkan kerjaya politiknya.

Melalui kenyataan Anwar, seolah-olah beliau mengaku bahawa pelaku dalam video seks tersebut adalah dirinya, atas sebab itu beliau menyalahkan mereka yang terlibat mendedahkan video tersebut.

Wan Azizah dalam menghadapi moralnya suaminya berada dipersimpangan jalan- memperatahankan keutuhan rumahtangga dan parti yang diketuainya atau menjaga maruah wanitanya. Nampaknya Wan Azizah memilih yang pertama, terpaksa menelan jadam dan duri. Apa kah percaturan Wan Azizah ini berbaloi? Hanya Wan Azizah sendiri yang mempunyai jawapannya.

Elemen kejutan penting dalam memilih tarikh PRU-13: Tun M

Posted: 07 May 2011 07:27 PM PDT

Sesama sidang akhbar semalam di Kota Kinabalu, sebelum ceramah Perdana Tun Mahathir, sempena AGM MUBARAK, Tun Dr Mahathir berkata elemen kejutan dalam penentuan tarikh pilihanraya amat penting. Oleh kerana itu, Kerajaannya tidaklah perlu menunggu sehingga tamatnya mandat yang berakhir pada 2013. Akan tetapi, sambung mantan Perdana Menteri itu, PRU-13 tidak sesuai diadakan tahun ini, atas sebab banyak lagi perkara-perkara yang perlu dijelaskan kepada rakyat.

Kerajaan yang ada sekarang perlu memberi penerangan kepada rakyat demi pentingnya memilih pemimpin yang baik; sebab katanya-masih ada setengah rakyat yang masih menyokong pemimpin secara memabi buta yang sebenarnya mereka tahu, bahawa pemimpin itu berperangai buruk dan bermoral jelek.

Kerajaan perlu mencari masa yang sesuai dan bila keadaan itu tiba dan kerajaan yakin menang, maka masa itu lah yang sesuai diadakan PRU-13.

ISLAM MAJU,MELAYU MAJU!

Posted: 08 May 2011 01:39 PM PDT

ISLAM MAJU,MELAYU MAJU!


TOLONGLAH BERHENTI!!SAYA MERAYU!!!

Posted: 08 May 2011 10:55 AM PDT

 • ISU AGAMA KRISTIAN GANTI AGAMA ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI DI MALAYSIA NI SEMAKIN HANGAT.RAMAI YANG BAGI SPEKULASI YANG BERBAGAI-BAGAI,SAMPAI SAYA SENDIRI TERTANYA-TANYA ADAKAH BETUL GERAKKAN INI AKAN BERLAKU.SEMUA SUDAH MAKLUM IAITU ISU AGAMA ADALAH SANGAT SENSITIF,SANGAT-SANGAT SENSITIF DAN KITA SEBAGAI RAKYAT JANGANLAH MEMBERI SPEKULASI YANG MACAM-MACAM.

 • PERDANA MENTERI DATO SERI NAJIB PUN DAH PESAN,JANGAN BUAT ADAIAN YANG MACAM-MACAM SELAGI TIDAK ADA BUKTI.SAYA MINTA TOLONG KEPADA BLOGGER-BLOGGER,PENYOKONG-PENYOKONG SERTA AHLI-AHLI UMNO DAN JUGA RAKYAT MALAYSIA YANG SAYANGKAN NEGARA KITA SUPAYA BERHENTI MEMBERI SEBARANG ADAIAN DAN SPEKULASI SELAGI TIDAK ADA BUKTI YANG KUKUH,KITA TIDAK BOLEH CEPAT MELATAH,KITA TIDAK BOLEH TUDUH MELULU KERANA DALAM ISLAM TIDAK DIAJAR BEGITU.

 • KALAU BETUL LAH ADA GERAKKAN YANG SEPERTI ITU,BUKAN AGAMA KRISTIAN YANG KITA HARUS SALAHKAN,TETAPI MANUSIA YANG MENIMBULKAN ISU DAN IDEA ITU,TIDAK ADA DIDALAM SETIAP AGAMA TIDAK KIRA ISLAM,KRISTIAN,BUDHHA ATAUPUN HINDU YANG MENGAJAR UMATNYA BUAT SESUATU YANG BOLEH MEMECAH BELAHKAN UMAT MANUSIA.

 • JADI SAYA MERAYU SEKALI LAGI,SAYA MERAYU SANGAT-SANGAT SUPAYA JANGANLAH KITA MENGELUARKAN ATAU MEMAINKAN ISU INI,KITA TIDAK DAPAT KEUNTUNGAN MALAH KERUGIAN KERANA DENGAN MEMAINKAN ISU INI MUNGKIN AKAN BERLAKU PERBALAHAN ANTARA AGAMA DAN INI AMAT MERUGIKAN KITA SEBAGAI RAKYAT,INI HANYA TAKTIK PEMBANGKANG (D.A.P),JANGAN KITA TERPEDAYA.

 • INI HANYA TAKTIK JAHAT PEMBANGKANG YANG MAHU MERAIH SOKONGAN SEHINGGA SANGGUP MEMAINKAN ISU AGAMA.PIHAK PEMBANGKANG (D.A.P) MEMAINKAN ISU AGAMA INI HANYA MAHU TENGOK REAKSI PEMIMPIN-PEMIMPIN SERTA PARA PENYOKONG KERAJAAN YANG BERAGAMA ISLAM TERUTAMANYA DARI UMNO DAN BILA ADA REAKSI YANG AGAK "TERLEBIH" DARI PEMIMPIN SERTA PENYOKONG-PENYOKONG UMNO DAN KERAJAAN,JADI MEREKA (PEMBANGKANG D.A.P) AKAN PUSING CAKAP LAGI DAN TANAM PERSEPSI NEGATIF KERAJAAN KEPADA RAKYAT DAN UMAT ISLAM SELURUHNYA.JANGANLAH KITA TERPEDAYA DENGAN PEMBANGKANG (D.A.P) INI.

 • JADI,SAYA BUAT KETIGA KALINYA MERAYU KEPADA SAUDARA-SAUDARA SAYA,JANGANLAH KITA MEMAINKAN ISU INI DIDALAM BLOG ATAU DIMANA-MANA SAJA KERANA SAYA TIDAK SANGGUP MELIHAT NEGARA KITA YANG SELAMA INI AMAN DAMAI AKAN MENJADI KUCAR-KACIR,BERFIKIR LAH SECARA WARAS DAN DEMI KEPENTINGAN NEGARA.

JANGAN CEPAT MELATAH!!!

Posted: 07 May 2011 09:40 PM PDT

 • JANGAN CEPAT MELATAH!!! PERKATAAN TU HARUS DITERAPKAN OLEH SEMUA RAKYAT DI MALAYSIA NI,TIDAK KIRA AGAMA DAN BANGSA.SEJAK PAKATAN PEMBANGKANG BERJAYA MENGURANGKAN MAJORITI PARLIMEN DAN MERAMPAS BEBERAPA BUAH NEGERI YANG DITADBIR OLEH BARISAN NASIONAL,BANYAK ISU-ISU YANG SENSITIF DI BANGKIT DAN YANG TERBARU,MENGENAI D.A.P MAHU MENJADIKAN AGAMA KRISTIAN MENGANTIKAN AGAMA ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI DI MALAYSIA INI. • BILA TERSEBAR SAHAJA BERITA YANG MENGATAKAN ADA PIHAK YANG CUBA MEMULAKAN GERAKKAN YANG MAHU AGAMA KRISTIAN MENGANTIKAN AGAMA ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI,ADA GOLONGAN-GOLONGAN YANG "CEPAT SANGAT MELATAH" TERDIRI DARI UMAT ISLAM NI MENGUTUK DAN MENGELUARKAN KATA-KATA YANG TIDAK SEDAP DIDENGAR KEPADA PENGANUT AGAMA KRISTIAN.
 • KITA SEBAGAI UMAT ISLAM DI MALAYSIA NI,TAK BOLEH LA MELATAH CEPAT SANGAT,KITA HARUS BERFIKIR SECARA WARAS,KITA TIDAK BOLEH MENGUTUK AGAMA LAIN SESUKA HATI,INI BUKAN SALAH AGAMA,INI ADALAH MANUSIA YANG MAHU MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN PERIBADI SEPERTI D.A.P DAN ORANG-ORANG SEPERTI INI HARUS KITA TOLAK.KITA SEMUA TAHU,ORANG KRISTIAN MANA YANG TAK SUKA BILA AGAMA MEREKA JADI AGAMA RASMI LEBIH-LEBIH LAGI DI NEGARA YANG MAJORITINYA AGAMA LAIN,SEBAB ITU D.A.P MENGGUNAKAN TAKTIK INI UNTUK MERAIH SOKONGAN.SAMA SEPERTI P.A.S YANG MENJANJIKAN NEGARA 100% ISLAM BILA MEREKA MEMERINTAH NEGARA TAPI KITA SEMUA TAHU YANG PERKARA ITU TAK MUNGKIN AKAN BERLAKU. • KALAU MELAYU/ISLAM KITA ADA P.A.S DAN P.K.R,DALAM KRISTIAN KITA ADA D.A.P.MEREKA INILAH YANG MEMECAHKAN PERPADUAN KITA SELAMA INI.MEREKA INILAH YANG SELALU SANGAT MEMAINKAN ISU-ISU YANG SENSITIF.INI BUKAN SALAH AGAMA,TAPI SALAH MANUSIA ITU SENDIRI YANG SANGGUP MEMPERMAINKAN AGAMA DEMI KEPENTINGAN POLITIK DAN DIRI SENDIRI. • KEPADA PENGANUT AGAMA KRISTIAN DI MALAYSIA,JANGAN TERPEDAYA DENGAN TAKTIK D.A.P,ANDA SEMUA TAHU UNTUK MENJADIKAN AGAMA ANDA SEBAGAI AGAMA RASMI  DI MALAYSIA INI AGAK MUSTAHIL UNTUK MENJADI KENYATAAN,IANNYA UMPAMA MAHU MENJADIKAN AGAMA ISLAM SEBAGAI AGAMA RASMI DI UNITED STATES.SAYA BERKATA UNTUK AGAK MUSTAHIL PERKARA ITU AKAN BERLAKU ADALAH KERANA MAHU MENUKAR SESUATU PERKARA YANG MELIBATKAN PELEMBANGAAN PERLU MENJALANI TENTANGAN SERTA PROSES-PROSES YANG CUKUP RUMIT.DAN KEPADA UMAT ISLAM DI MALAYSIA PULA,JANGAN DAN BERHENTILAH DARI MENGUTUK AGAMA LAIN TAK KIRA LAH KRISTIAN,HINDU ATAUPUN BUDHHA.JANGAN MELATAH TAK TENTU PASAL.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 08 May 2011 01:35 PM PDT

Kedah Ke KL

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! DAH GUAN ENG PULAK KENA MAKI!!

Posted: 08 May 2011 10:00 AM PDT


Kalau Anwar Ibrahim selalu dikenakan soalan panas oleh wartawan di sidang medianya , tetapi hari ini Ketua Menteri Kuat Penipu , Lim Guan Eng pulak kena terjah di sidang medianya di perasmian jalan alternatif baru di Taman Bagan .

Yang terjahnya bukanlah wartawan , tetapi seorang Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang iaitu Sdr Shaik Hussien Mydin yang juga kebetulan berada di sidang media berkenaan . Dalam sidang medianya , seperti kebiasaan la Guan Eng menjadikan UMNO dan Utusan sebagai mangsa untuk dihantamnya .

Apabila ditanya ada soalan kepada wartawan , Sdr Shaik Hussein terus bertanya soalan sehingga berlaku pertikaman lidah di antara mereka . Ramai wartawan mula tertarik dengan soalan oleh Sdr Shaik sehinggkan Guan Eng tidak boleh menjawab dan muka beliau terus merah padam !!


Di antara soalan yang dibawa oleh Shaik Hussein ialah usaha Lim Guan Eng merasmikan jalan alternatif dari jalan Mak Mandin ke Jalan Tiram di Sungai Nyior tetapi dalam masa yang sama, DAP telah gagal menunaikan janji PRU 12 mereka iaitu untuk memansuhkan tol di Tol Sungai Nyior. Soalan yang mudah itu tidak dapat di jawap oleh Setiausaha Agung DAP tersebut.

Shaik Hussein mencabar Lim Guan Eng supaya mengambil tindakan terhadap Jeff Ooi jika beliau didapati terlibat di dalam perhimpunan paderi-paderi yang dikatakan turut mengandungi ikrar bahawa 'Agama Kristian akan di jadikan agama rasmi negara ini dan Perdana Menteri adalah orang kristian.'

Lim Guan Eng yang cuba mengelak daripada menjawab tidak dapat berbuat apa-apa disebabkan desakan Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang dan berjanji akan mengambil tindakan terhadap Jeff Ooi.

Siapa kata Pemuda UMNO Pulau Pinang lena dan takut ....kali ini Guan Eng selaku MP Bagan telah dimalukan di kawasannya sendiri selepas bertemu buku dengan ruas iaitu Ketua Pemuda UMNO Bagan dan Pulau Pinang !

Dikhabarkan juga selepas Guan Eng beredar menaiki keretanya pulang , ramai penduduk di sekitar Taman Bagan yang hadir ke perasmian majoritinya kaum Cina bertepuk tangan kepada Sdr Shaik Hussein yang dianggap berani berdepan dengan seorang Ketua Menteri Pulau Pinang bagi pihak rakyat di Bagan .

Pejuang Bangsa

McTheory:
Hambekk ko ubat Guan Eng..baru ada akai..

KERAJAAN PAS KEDAH ROBOHKAN RUMAH RAKYAT??

Posted: 08 May 2011 05:17 AM PDT


Siapa yang bersalah jika kejadian sedih seperti ini berlaku? Kerajaan negeri? Kerajaan pusat? PTG (pejabat tanah dan galian)?, MBAS (Majlis Bandaraya Alor Setar)? atau Ostat Azizan yang masih lagi taktau cerita tentang nasib rakyatnya. Mc tak tuduh sesiapa, tapi cubalah fikir sendiri..

McTheory:
Layan angguk dengar lagu, tapi penuh bermaksud..

KLIP VIDEO TAJAAN NIK AZIZ?? gelek sehh..

Posted: 08 May 2011 01:06 AM PDT


Depan pejabat menteri besar depa boleh dok bergelek dok menari sakan.. pergghh.. N.ajis tak nampak ka? Tak sangka adegan tu depa berani buat depan pejabat N.ajis. Memang dahsyat la puak ni. Memang la benda ni kita biasa tengok, tapi orang Pas dok agungkan sangat Kelantan tu negeri Serambi Mekah. Bila Mc tengok video macam ni wujud, rasa pelik la pulak.

Boleh ka pakai seksi macam tu kat Kelantan? Kata tak boleh.. he he..

McTheory:
N.ajis dok mengendap di sebalik cermin kot, sembunyi-sembunyi tengok..he he he..

DISEBALIK APABILA AWIE MARAHKAN BOB LOKMAN!!

Posted: 07 May 2011 10:07 PM PDT


SAYA tidak terkejut dengan 'kemarahan' rockers Awie terhadap Bob Lokman seperti disiarkan akhbar baru-baru ini.

Apabila Bob memperlihatkan sisi

'poyo' yang teramat dan meletakkan dunia seni tanah air seolah-olah hanya di kepala lutut, memang patutlah orang seperti Awie marah dan kecewa.

Tentulah Awie marah sebab Bob seolah-olah menghina dan mencerca bidang yang selama ini menjadi periuk nasinya sendiri.

Sepanjang kehidupan sebagai anak seni, banyak yang telah dilalui oleh artis-artis kita. Ini termasuklah tempoh pencarian untuk mengenal jati diri, kehidupan, manusia dan kemanusiaan.

Sebenarnya bukan Bob saja yang sudah bertemu dengan fasa baru dalam kehidupan setelah sekian lama bergelumang dengan dunia seni.

Banyak, sudah banyak artis yang memilih untuk berhijrah ke arah kehidupan untuk berdakwah melalui saluran keagamaan.

Ini termasuklah Ali Setan, Azmil Mustaffa yang hari ini sudah berkeliling dunia untuk berdakwah.

Bagaimanapun mereka bukan seperti Bob yang seolah-olah langsung tidak mengenang walau satu pun kebaikan dalam dunia seni yang pernah diladeni.

Amy Search juga telah banyak berubah kearah yang lebih positif. Amy pada zaman muda dan Amy sekarang adalah langit dan bumi, kalau boleh dibuat perbandingan.

Pun begitu, tidak pernah sekalipun Amy mengeluarkan kata-kata nista kepada teman-teman artis waima dia sudah menjalani kehidupan yang lebih positif ke arah keagamaan.

Hari ini, Amy juga berdakwah dalam menyampaikan legasi seninya, tetapi berbeza cara dengan Bob yang terus berpaling tadah dan menganggap seni adalah sesuatu yang 'busuk' langsung tidak ada wanginya.

Amy hanya menggunakan landasan seni, bidang yang dia tahu untuk interaksi dengan peminat.

Justeru, Amy tidak dengan mudah menuding jari menyata itu haram, ini tak boleh, si dia masuk neraka atau syurga.

Itulah masalahnya apabila Bob menggunakan pentas politik sebagai medan untuk menyampaikan apa yang dikatakan 'perjuangan' ke arah syurga itu.

Turut mengecam Bob, bukan saja Awie seorang.

Berdasarkan perbualan saya secara peribadi, ramai lagi artis lain yang memang 'makan hati' apabila dikeji dan dihina oleh rakan seperjuangan sendiri.

Ini termasuklah penyanyi Jamal Abdillah.

Jamal dalam komen kepada Saodah Ismail di Agendadaily berkata : 'Jika kita sudah tidak mampu bersaing dengan orang lain, janganlah salahkan industri. Bagi saya, beliau (Bob) sudah tidak ada apa untuk ditawarkan kepada industri' demikian kata Jamal.

Pada pandangan Jamal juga, sebenarnya orang seperti Bob sudah tidak mempunyai ruang dan peluang dalam industri seni.

Sebab itu dia memilih bidang lain sebagai pentas terbarunya. Tetapi amatlah malang kerana kemudiannya Bob cuba menyalahkan industri apabila dia tidak memperolehi apa yang dicita-citakan dan menjadikan orang seni sebagai 'kambing hitam' untuk membuat hukuman.

Jamal turut menambah, soal hipokrit tidak timbul kerana terpulang pada manusia itu sendiri untuk hidup secara pura-pura atau tidak.

"Hipokrit itu sendiri sebenarnya apa? Ia adalah orang yang melakukan dosa tapi berlagak baik dan dalam dunia yang dimasuki oleh Bob sekarang ini, perkara begitu banyak berlaku dengan jelas.

"Hari ini, ada orang cakap soal agama, soal hadis, tetapi hakikatnya, dialah orang yang paling tidak boleh dipercayai.

"Ini memang ada dalam dunia politik sedangkan dalam dunia hiburan, kita menghasilkan lagu atau karya yang mengajak pada keamanan, kecintaan dan sayang menyayangi. Di dalamnya ada perpaduan, ada seruan untuk hidup harmoni," tegas Jamal.

Bob, ingatlah, persahabatan dalam dunia politik dan dunia seni sangat berbeza sifatnya. Dalam politik, hari ini bersahabat tetapi esok boleh jadi musuh yang paling ketat. Dalam politik, tidak ada sahabat atau musuh yang kekal.

Maknanya apa-apa juga boleh berlaku. Jika hari ini orang yang Bob 'damba-dambakan', agung-agungkan, barangkali esok boleh meletakkan anda di tempat paling bawah.

Pada ketika itu, saya percaya sahabat-sahabat beliau dalam dunia seni masih mampu menghulurkan tangan persahabatan.

Kerana sama ada semalam, hari ini, mahu pun esok, yang menjadi keinginan orang seni sejati hanya satu - perdamaian.

Pada ketika dunia politik penuh dengan kacau bilau seorang seniman sejati akan kekal dengan prinsip perjuangannya iaitu untuk menabur bakti, menanam kasih sayang dan memperjuangkan kemanusiaan yang diseru melalui muzik, filem dan lagu-lagu mereka. - Utusan Online

McTheory:
Bob lokman tu bukan apa, dia dah rasa dia tu ahli syurga, sebab tu sombong semacam saja tu..

PANAS!! JIKA PAS GUNAKAN ISLAM, DAP GUNAKAN KRISTIAN UNTUK BERKUASA!!

Posted: 07 May 2011 06:03 PM PDT


Jika Pas mengunakan Islam sebagai pemancing dan pemangkin dalam politik. Nampak Dap pun sudah mula mengunakan Kristian untuk terus mendapat pengaruh. Baca artikel Mc petik dari Pisau.net

Sehari selepas itu, satu lagi majlis iaitu Night Conferance Dinner Seminar pada 6/5/2011, diadakan di Dewan Shammah, Penang Christian Centre, Jln Khaw Sian Bee, Penang Christian Centre & Market Place pada 8malam hiingga 10 malam, satu perhimpunan dengan masyarakat Kristian.


Kehadiran lebih kurang 500 orang pengikut Kristian. Antara mereka yg hadir adalah Lim Guan Eng , STEVE JOHNSTONE ,Pastor dari South Afrika dan Dr MARK LOVATT ,Dr DION FORSTER ; Pastor Issac iaitu Pastor Kanan PCCSeperti yang dijangka Lim Guan Eng yang turut mendapat gelaran father Joseph atau lebih mesra dengan nama Khalifah Abdul Aziz dari kalangan penganut Isle Khawarij Pas berkata didalam ucapannya 
"kuasa yg diberikan kepadanya adalah melalui Tuhan". "Tuhan adalah mulia & Holy Bible adalah sebagai "national security" ,


Kata Guan Eng lagi " Kita perlu mengembangkan kuasa di seluruh dunia" dalam erti kata termasuklah dinegara ini .
Dalam ucapannya lagi,Guan Eng berkata mana mana orang yg menentang kegunaan Holy Bible, mereka akan diseksa oleh Tuhan nanti .Sebaik saja tamat ucapan Guan Eng, 2 Pastor dari Afrika Selatan turut berucap dan mengadakan penerangan mengenai pluralisme . Ini selari dengan perjuangan pluralisme Anwar yang berkata semua tuhan adalah sama.


Negara kita ni bebas beragama, tak kisah kalau agama kristian nak buat majlis untuk sambutan mereka. Tapi, jangan sampai ada 'agenda' jahat yang mahu meruntuhkan kerajaan sekarang dan digantikan dengan kerajaan baru yang langsung mengubah segalanya.  Maksud mengubah segalanya adalah, kerajaan yang tentunya sekular, tidak islamik, hak melayu ditindas dan Islam bukan lagi agama rasmi negara.

Kita perlu pertahankan negara kita dan hak kita. Mahukah kita lihat agama Islam disama tarafkan dengan agama lain dibumi sendiri? Sedangkan sebelum ini Malaysia merupakan negara Islam? Terjaminkah kita dengan pemimpin yang bukan Islam akan melayan orang Islam seperti mana kita melayan mereka?

Mahukah kita jadi seperti Singapork, dimana Melayu dijadikan rakyat kasta nombor 2 dan Islam bagaikan tak wujud disana?

Atau seperti di Eropah, apabila mereka tidak menyukai orang Islam? Nak bertudung tak bebas, nak sembahyang tak bebas. Mahukah seperti itu?

Mc tak faham apabila ada Melayu Islam yang mahu menyokong semua ini.. aduhh..

Ayuh.. bangunlah bangsaku dari tidur mu..

P/s: Dap semakin sakan nak takhluk Malaysia..

McTheory:
Melayu? masih lagi bergaduh dan bertengkar sesama sendiri..

waadat

Posted: 08 May 2011 01:24 PM PDT

waadat


PAS cuba tipu rakyat

Posted: 08 May 2011 05:43 AM PDT

Bab kutuk mengutuk memang kerja PAS. Justeru jika mahu menjadi ketua penerangan PAS maka ilmu yang satu tu mesti tip-top.

"Sekolah mana beliau belajar sampai tidak tahu beza PAS dengan DAP. Bagaimana DAP hendak mengganti PAS, sedangkan DAP hanya bertanding di kawasan majoriti orang bukan Melayu, sama ada DAP melawan MCA, Gerakan, MIC," katanya.

"Katanya lagi, realiti yang berlaku ialah PAS lawan Umno, kalau Umno kalah, PAS yang menang."

Itulah antara hamburan kata-kata laser ketua penerangan PAS pusat kepada Hishamudin Tun Husein.

Demang bukanlah nak defend sangat Hisyamudin sebab Demang pun tak suka sangat kepimpinan dia. Tapi kenyataan ketua penerangan PAS tu dah dikira melampau.

Maksud Demang, kenyataan tu menunjukkan penuturnya bodoh melampau atau terlampau bodoh.

Semua orang (kecuali pengikut fanatik PAS) dah FAHAM realiti politik di sebalik hubungan PAS-DAP.

Itu sebab majoriti orang Melayu kembali menyokong Najib dan orang cina tegar menyokong DAP.

Hanya PAS yang masih cuba menipu rakyat dengan mendakwa PAS kuat. PAS ingat rakyat bodoh?

plan DAP Mengkhatolik Malaysia

Posted: 08 May 2011 12:40 AM PDT

Ummat Islam tidak harus memandang dingin dengan pendedahan yang dibuat BIGDOGDOTCOM dan MY ANGER yang kemudiannya dipetik oleh Utusan Malaysia untuk disiarkan di muka hadapan akhbar tersebut dalam isu mengkhatolikkan Malaysia.

PAS juga tidak sepatutnya menuding jari kepada UMNO lagi dengan mengemukakan kesimpulan bodoh bahawa ini semua salah UMNO.

Bagi Demang jika PAS masih enggan bersatu dengan UMNO maka kita wajib menghantar PAS ke kubur.

Rajahmas

Posted: 08 May 2011 11:18 AM PDT

Rajahmas


Isu agama rasmi - DAP terperangkap, PAS tersepit....

Posted: 07 May 2011 11:07 PM PDT

Tindakan ahli parlimen Jelutong, Jeff Oii yang terlibat dengan perhimpunan paderi-paderi Katolik dengan niat untuk mengheret majlis agama itu ke dalam politik adalah sesuatu yang tidak sepatutnya berlaku dalam negara kita.

Menghamburkan propaganda 'Kristian sebagai agama rasmi' negara telah mengundang kemarahan umat Islam apabila ia didedahkan kepada media baru-baru ini.

DAP sendiri mungkin tidak menduga hal ini boleh berlaku kerana menyangkakan semua pengunjung majlis tersebut adalah umat Kristian belaka. Namun bila menyedari rancangan dalam perjumpaan itu terbongkar, mereka menafikan ia ada kaitan dengan agenda politik DAP. Benar atau tidak, terpulanglah kepada pihak berkuasa untuk menyiasat dakwaan tersebut.

Tetapi akhir-akhir ini sejak selepas PRU12, DAP begitu aktif berkempen melibatkan agama bertujuan untuk menarik lebih ramai sokongan kepada parti mereka. Hal ini disebabkan mereka telah berjaya meraih sokongan kaum cina tetapi masih gagal mendapatkan sokongan majoriti pengundi khususnya daripada masyarakat Dayak di Sarawak.


Rujuk sini..


DAP menyedari sentimen agama adalah sensitif di Sarawak dan Sabah. Mengapi-apikan sentimen agama akan memberikan satu ruang seperti mana mereka mengambil peluang dalam isu lain untuk menghentam kerajaan.

Kita lihat isu-isu melibatkan Kristianiti contohnya permit Akhbar Herald, penggunaan nama Allah, bible bahasa Melayu dan sebagainya, semuanya dijuarai oleh DAP dalam kempen pilihanraya mereka. Mujurlah ia tidak disensasikan oleh pemimpin-pemimpin Kristian sendiri kerana mereka menjaga kesejahteraan hidup dalam masyarakat yang berbilang agama.

Pertemuan di antara ahli Parlimen DAP dengan ketua agama menimbulkan banyak persoalan. Lebih-lebih lagi jika majlis pertemuan itu dibuat oleh DAP sendiri. Terlalu banyak bukti DAP cuba mengheret isu agama ke dalam politik dan kempen mereka.

Ketika pilihanraya kecil di Sibu, difahamkan pihak DAP telah masuk ke gereja dan berkempen menggunakan isu nama 'Allah' yang masih terasa bahangnya ketika itu. Walaupun amaran telah diberikan agar kempen tidak melibatkan rumah-rumah ibadat, tetapi mereka tetap menggunakan peluang tersebut untuk meraih sokongan.

'Combined Churches Prayer Rally' di Kuching sebelum Pilihanraya Negeri Sarawak yang disertai MP Kota Sentosa, Chong Chieng Jen dan MP Pending, Violet Yong mengukuhkan lagi dakwaan sememangnya DAP adalah dalang yang cuba mengheret isu agama ke dalam politik. Kebanyakan yang hadir adalah kalangan orang muda dalam perhimpunan bersama anjuran SMF (organisasi yang diheret DAP). Tetapi ramai yang tidak menyedari perhimpunan sebegini sebenarnya menguntungkan DAP biarpun antara penganut yang hadir hanyalah semata-mata untuk menyatakan sokongan terhadap hak keagamaan, bukan kerana politik.

Anggaran yang hadir ketika itu hampir 3,000 orang. Isu al kitab dibangkitkan, menyebabkan himpunan umat dibuat bertujuan mendapatkan keadilan bagi penganut Kristian yang disekat kebebasan beragama mereka, walhal sebenarnya ia tidaklah demikian.

Ramai pemimpin utama Kristian sendiri menyedari akan kecenderungan isu ini dipolitikkan, sehingga merebak menjadi perkara yang besar. Bayangkan, sekiranya ia tidak mendapat tentangan daripada pihak-pihak gereja, sudah pasti wujud perhimpunan berupa protes menentang kerajaan di negeri ini. Mungkin ramai antara kita yang tidak ingat.."The Christians of Sarawak are rising up for the first time to confront an issue which has deeply affected them. We have been very quiet all this while but enough is enough and we want to send this message to those in the corridors of power."

The rally was led by leaders of all the churches under the SMF umbrella and held in Bahasa Malaysia, English and Mandarin. Two-thirds of the leaders are Dayaks and there was a strong native presence in the crowd.

The SMF spokesman said that the rally had not come under any threat from the authorities and attributed this to the practice of religious tolerance in East Malaysia.

"A few state opposition leaders also attended the rally although SMF hadn't invited them as we didn't want to be associated with politics," he said. "But I didn't see any BN faces in the crowd."

Among the Pakatan Rakyat leaders were Sarawak PKR chief Baru Bian , Kuching MP Chong Chieng Jen and Pending assemblywoman Violet Yong.

'A terrible thing to say'
-Malaysiakini


Belum pernah pihak Katolik dan Kristian lain di Sarawak terlibat dengan sebarang perhimpunan atau membuat demonstrasi terhadap Kerajaan bagi menyatakan protes mereka. Ini kerana agama Kristian percaya percanggahan pendapat dalam sesetengah hal akan menyebabkan perpecahan di kalangan umat.

Dalam mana-mana majlis baik perhimpunan agama, hal melibatkan politik tidak pernah pun dibahaskan.Tetapi jika dakyah politik DAP sedikit demi sedikit berjaya menyusup ke dalam pemikiran penganut Kristian, maka lama-kelamaan mereka akan menjadi seperti umat Islam yang berpecah-belah pada masa sekarang.

Di pihak Islam, PAS telah berjaya membentuk satu pemikiran dalam kepala pengikut-pengikut mereka, kononnya sesiapa yang tidak bersama/menentang perjuangan mereka akan tergolong dalam golongan umat yang menolak hukum-hukum Islam malah ada yang sampai kafir mengkafiri sesama sendiri. Kecuali PKR (Dakyah Dajjal al masih), PAS dan DAP adalah sama cara politik dan menggunakan agama bagi tujuan politik.

Inilah sebabnya mengapa kita lihat, PAS tidak pernah mempertahankan keutamaan Islam bersama UMNO ketika berhadapan dengan perbuatan melampau DAP. Apabila wujud isu melibatkan Islam, PAS terlalu berkompromi dan mengutamakan kepentingan pihak dalam pakatan terlebih dahulu. Sebaliknya UMNO sering dipersalahkan dan dihentam seolah-olah merekalah punca kepada masalah.Di sini rajahmas boleh membuat kesimpulan di antara PAS dan DAP. Biarpun berbeza daripada kepercayaan agama, hakikatnya mereka ini sama sahaja... Kepada umat Islam di Sarawak, mereka melaungkan kempen Undi DAP seumpama Undi PAS. Jadi maksudnya di sini jelas, mengUndi PAS samalah seperti anda mengundi DAP.

Parti DAP adalah Kafir (suruh Tok Guru PAS nafikan jika boleh). Maknanya, orang Islam harus ingat setiap undi yang diberikan kepada mereka akan membawa maksud UNDI PAS = UNDI KAFIR!

DIMENSI

Posted: 08 May 2011 11:15 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Peekayrar, Pasbodow sedia jadi lembu deeayypig lagi untuk pru13

Posted: 08 May 2011 08:00 AM PDT


Pembangkang guna pendekatan baru pada PRU13 - Abdul Ghani

08/05/2011 6:11pm

MUAR 8 Mei — Pakatan pembangkang akan menggunakan pendekatan baru untuk menjatuhkan Barisan Nasional (BN) dengan menumpukan sasaran mereka terhadap UMNO pada pilihan raya umum ke-13 nanti, kata Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri itu berkata, pendekatan ini dilakukan setelah matlamat mendapatkan sokongan 80 peratus pengundi bukan Melayu dalam bandar dalam pilihan raya umum 2008 telah tercapai.

Pakatan tersebut kini menggunakan slogan undilah calon Melayu asalkan bukan dari UMNO berbeza dengan pilihan raya umum lalu yang mengajak pengundi beralih kepada pembangkang asalkan bukan BN sehingga calon MCA dan Gerakan mengalami kekalahan teruk di Johor.

"Pendekatan terbaru yang dimulakan sejak dua tahun lalu semakin rancak selepas pilihan raya Dewan Undangan Negeri Serawak yang menyaksikan pembangkang menguasai kerusi kawasan bandar dan pekan pada 16 April lalu," katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Pemuda, Wanita dan Puteri UMNO Bahagian Ledang di Serom, Sungai Mati, di sini hari ini. — BernamaKerajaan PAP di singapura telah memenangi pilihanraya umum dengan majoriti 2/3. Bagaimanapun kemenangan mereka sedikit tercalar dengan kemenangan parti buruh di GRC al Junied dengan menewaskan wakil PAP iaitu menteri luar singapork George Yeo.

Begitupun berita kemenangan PAP pasti menggembirakan 'adik'nya di sini untuk terus mempergiatkan lagi agenda menjahanamkan BN terutamanya umno. Pendekatan rasis semakin mendapat tempat di hati pemimpin2 deeayypig setelah berjaya menawan beberapa kawasan ketika prn sarawak.


Seperti yang kita tahu sasaran mereka seterusnya adalah pengundi2 luar terutamanya pengundi2 melayu, dengan menggunakan patung2 boneka mereka (pkrngok & pasrael). deeaypig dah tak sabar nak menunggu wakil mereka di berikan jawatan sebagai timbalan pm seperti yang di janjikan oleh anuwar

Pada mereka walaupun di berikan jawatan sebagai tpm tapi ianya adalah satu jawatan yang memang di idam2kan. kerana apa? kerena mereka bebas meneruskan agenda tersembunyi dengan lebih mudah. tugas anuwar sebagai PM hanyalah untuk megaburi minda rakyat dengan menonjolkan dia adalah PM anugerah tuhan atau 'the chosen one'

dan dalam masa yang sama, deeayypig secara halus akan mempengaruhi segala keputusan untuk memecahkan kelompok pengundi melayu dengan lebih sistematik. Ini lah yang di lakukan oleh mereka terhadap orang2 melayu di Pulau Pinang.

semakin hari semakin terserlah ke'racist'san deeayypig. semakin dekat pru13 semakin galak dan tamak terpampang di wajah kit siyal & co.

Omegay: Sape lah Dapig tanpa Anuwar dan PASrael..

Posted: 07 May 2011 11:30 PM PDT


Kristian-Islam: Gereja timbang saman Utusan siar laporan palsu
May 08, 2011
GEORGE TOWN, 8 Mei — Bishop Antony Selvanayagam mendakwa Utusan Malaysia berbohong kononnya Gereja Katolik Pulau Pinang berperanan dalam konspirasi, didakwa mahu menjadikan individu beragama Kristian sebagai perdana menteri sambil menegaskan, ia akan berunding dengan peguamnya mengenai bakal tindakan perundangan ke atas akhbar tersebut.

Katanya, beliau dan pertubuhan itu tiada tahu-menahu mengenai pertemuan yang Utusan Malaysia dakwa telah diadakan untuk menjadikan perdana menteri daripada kalangan komuniti Kristian dan mengubah status agama rasmi negara ini.

"Laporan itu tidak benar. Tiada pertemuan sedemikian di mana-mana gereja Katolik atau kemudahan di sini. Sebaga biskop, saya pastinya tahu," kata beliau kepada The Malaysian Insider ketika dihubungi malam tadi. klik sini

Betul la kata pepatah moden sekarang.."sape la nak mengaku kalau diri sendiri yang kentut"..sebenarnya diorang tekezut berok bila agenda besar mereka terpampang di dada akhbar dan blog2!. Bila rakyat dapat tau, mereka terpaksa spin balik dengan guna alasan akhbar dan bloger2 cuba menimbulkan isu perkauman dan agama. kehkehkeh

Mereka terpaksa buat penafian untuk menutup pekung busuk yang mula tersebar. Sebenarnya mereka berselindung di sebalik agenda tersebut dan menjadikan slogan 1M'sia mangsa jika matlamat utama mereka terbongkar!. memang licik!

Yang lebih menarik, ada segolongan melayu2 spesis kene cucuk hidung masih bermati2an membantu menggubal perlembagaan negara dengan mempertikaikan perlantikan orang melayu sebagai PM klik sini.

Lu tau ini apa?..ini anuwar sama ajis punya barang maaa!
wa suda pegang ini macam! ha ha ha

"In response, Aziz said that the only way the current provision could be amended was through a two-thirds majority vote in Parliament.

The constitutional expert explained that there was no need for the prime minister to be a Muslim because Islam was a matter of the state and the Yang di-Pertuan Agong is not the head of Islam for the entire federation.

"One must not forget that in the Malay states the corresponding position has been stated clearly: that MB — but not chief minister — must be a Malay and a Muslim. Similarly the Constitution has made it clear that the state secretary must be a Malay and a Muslim."

The Federal Constitution does not expressly specify race or religious requirements for the position of prime minister. Article 43(2)(a) of the constitution states only that the Yang di-Pertuan Agong shall appoint as PM a member of parliament who in his judgment is likely to command the confidence of the majority of the Dewan Rakyat.

"Islam has been protected by the law so there is no need to fear that Islam might be threatened just because the PM might be a non-Muslim" - Ajis Pari2

Masih ingat bagaimana terdesaknya anuwar nak jadi pm ikut 'pintu belakang' dengan operasi lompat katak? Masih ingat bagaimana anuwar guna 'pintu belakang' di parlimen ketika ketiadaan ramai adun2 kerajaan untuk meluluskan bajet pada malam tu?

Ajis pari2 seolah2 meletakkan beban isu perlantikan PM Melayu ke bahu duli tuanku sedangkan bumi bertuah ni majoritinya adalah orang melayu. Kenyataan beliau ini semata2 nak menidakkan sejarah bahwa tanah melayu bukan kepunyaan orang melayu tapi kepunyaan bangsa lain. Beliau mahu sejarah Singapork II berulang kembali!

Hanya melalui kepintaran ilmu belit anuwar dan kebongokan PASrael saje yang dapat merealisasikan impian DAPig.

Omegay: Dapig real punya Chauvinist Pig!

Posted: 07 May 2011 07:55 PM PDT


DAPig mula memasang impian nak jadikan Malaysia sebagai sebuah negara kristian dan di pimpin oleh PM beragama kristian Klik sini. Jeff hOii (JO) yang di kenali sebagai pemimpin chauvinis ultra DAPig mengambil kesempatan dari kejayaan DAPig menguasai kaum cina di sarawak untuk melangkah satu tapak lagi dengan sasaran menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara kristian.

Wujudnya anasir2 subversif seperti apa yang di lakukan DAPig sekarang cukup membimbangkan. Gerakan2 ini cuba menggantikan perlembagaan negara secara senyap. seperti apa yang di ulas oleh YB Zul Kulim Klik sini

ini lah cita2 DAPig yang sebenar. Biarpun mereka adalah kaum minoriti tapi mempunyai selera besar untuk menjadi kumpulan majoriti dengan menggunakan parti2 melayu pengkhianat bahalol sebagai batu loncatan merealisasikan impian mereka

Dengan menjadikan isu al-kitab sebagai agenda utama, mereka cuba menanam kebencian terhadap kerajaan. Ternyata perjuangan DAPig hanyalah untuk mendapatkan kuasa. Kita jugak tertanya2 apa pula pendirian PASrael dan PKRngok dengan tindakan 'tikam belakang' DAPig dalam hal ni?...macam biase - zip mulut!

akhirnya impian PASrael yang nak menubuhkan negara islam tak kesampaian dek terpaksa akur dengan cita2 murni DAPig manakala PKRngok umpama parasit yang menumpang gelemer dari keagungan anuperah..opss..anugerah tuhan dengan skandal amoinya.

Terbukti pakatan yang di harapkan untuk memperjuangkan keadilan untuk rakyat sekadar persembahan wayang kulit saje. Mungkin PASrael masih tetap berkeras mahu bergayut dalam pakatan biarpun tembelang sebenar DAPig ataupun perangai songsang anuwar terbongkar di sebabkan nak jaga telor masing2.

Mungkin PASrael menganggap DAPig dan PKRngok sebagai rakan karib yang memahami sifat setiakawan. Lebih2 lagi DAPig. Walhal memang benar DAPig sangat2 memahami sifat setiakwan PASrael. kerana itu mereka tak lepaskan peluang memperkudakan PASrael semaksimum habis

Untuk lebih menyerlahkan kebodohan PASrael lagi adalah kesanggupan mereka mempertahankan moral seorang ketua peliwat songsang. Nampaknya PASrael memang di lahirkan untuk di 'B*B*kan' dan di 'baptist'kan oleh kedua2 rakannya..kehkehkeh

PEJUANG BANGSA

Posted: 08 May 2011 11:03 AM PDT

PEJUANG BANGSA


DAP penipu Rakyat ! Demo rakyat Bagan kepada Guan Eng !

Posted: 08 May 2011 04:59 AM PDT


Pagi tadi di Taman Bagan , satu demo aman telah diadakan  berhampiran Pasar Taman Bagan pada jam 11 pagi tadi oleh penduduk di kawasan itu  terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guang Eng yang hadir untuk merasmikan jalan altenatif  yang dibina oleh kerajaan negeri .

Demo berkenaan diadakan sebagai tanda bantahan terhadap penipuan Kerajaan DAP  yang di ketuai Lim Guang Eng kononnya mahu menghapuskan tol Sg Nyior semasa berkempen PRU 12 dulu .

Ikuti gambar rakyat marhaen Bagan yang sambut Ahli Parlimen mereka yang kaki penipu ! hanya beberapa  minit sahaja mereka berdemo dan selepas itu dirampas banner 
dan 4 orang telah ditahan ..

 polis meminta mereka bersurai ...


 apek-apek DAP terkejut sekumpulan rakyat marhaen datang berdemo ..


4 orang telah ditahan polis dan dibawa ke balai untuk disoal siasat 

PANAS ! Guan Eng kena terjah dengan Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang !

Posted: 08 May 2011 01:12 AM PDTKalau Anwar Ibrahim selalu dikenakan soalan panas oleh wartawan di sidang medianya , tetapi hari ini Ketua Menteri Kuat Penipu , Lim Guan Eng pulak kena terjah di sidang medianya di perasmian jalan alternatif baru di Taman Bagan .

Yang terjahnya bukanlah wartawan , tetapi seorang Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang iaitu Sdr Shaik Hussien Mydin yang juga kebetulan berada di sidang media berkenaan .  Dalam sidang medianya , seperti kebiasaan la Guan Eng menjadikan UMNO dan Utusan sebagai mangsa untuk dihantamnya .

Apabila ditanya ada soalan kepada wartawan , Sdr Shaik Hussein terus bertanya soalan sehingga berlaku pertikaman lidah di antara mereka . Ramai wartawan mula tertarik dengan soalan oleh Sdr Shaik sehinggkan Guan Eng tidak boleh menjawab dan muka beliau terus merah padam !!

Di antara soalan yang  dibawa oleh Shaik Hussein ialah usaha Lim Guan Eng merasmikan jalan alternatif dari jalan Mak Mandin ke Jalan Tiram di Sungai Nyior tetapi dalam masa yang sama, DAP telah gagal menunaikan janji PRU 12 mereka iaitu untuk memansuhkan tol di Tol Sungai Nyior. Soalan yang mudah itu tidak dapat di jawap oleh Setiausaha Agung DAP tersebut.

Shaik Hussein mencabar Lim Guan Eng supaya mengambil tindakan terhadap Jeff Ooi jika beliau didapati terlibat di dalam perhimpunan paderi-paderi yang dikatakan turut mengandungi ikrar bahawa 'Agama Kristian akan di jadikan agama rasmi negara ini dan Perdana Menteri adalah orang kristian.'

Lim Guan Eng yang cuba mengelak daripada menjawab  tidak dapat berbuat apa-apa disebabkan desakan Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang dan berjanji akan mengambil tindakan terhadap Jeff Ooi.

Siapa kata Pemuda UMNO Pulau Pinang lena dan takut   ....kali ini Guan Eng selaku MP Bagan telah dimalukan di kawasannya sendiri selepas bertemu buku dengan   ruas iaitu Ketua Pemuda UMNO Bagan dan Pulau Pinang  ! 

Dikhabarkan juga selepas Guan Eng beredar menaiki keretanya pulang , ramai penduduk di sekitar Taman Bagan yang hadir ke perasmian majoritinya kaum Cina   bertepuk tangan kepada Sdr Shaik Hussein yang dianggap  berani berdepan dengan  seorang Ketua Menteri Pulau Pinang bagi pihak rakyat di Bagan .

Pemuda UMNO P.Pinang balun kerajaan DAP penipu

Posted: 07 May 2011 05:30 PM PDT


Kerajaan DAP P.Pinang cukup sinonim dengan penipuan kepada rakyatnya dengan janji-janji manis bila berkempen pilihanraya dulu. Kini janji mereka itu tidak ditunaikan walaupun setelah 3 tahun berkuasa.

Ikut video Ketua Pemuda UMNO Penang balun Guan Eng ...dan akan buat apek chauvinis iniu terus pening kepala kena maki

tunku

Posted: 08 May 2011 03:09 AM PDT

tunku


Daring Transformation in Umno ?

Posted: 07 May 2011 09:40 AM PDT

Umno needs daring transformation: Hisham

BESUT: Umno needs to carry out a more daring and drastic political transformation to ensure that it remains relevant under the current political environment and accepted by the people, said party vice-president Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.
He said that at the same time, Umno must also continue with the tradition of listening to the woes and demands of the people and to meet these demands.
"We are fortunate that, by meeting the demands of the people much earlier, we were able to avoid the situation occurring in other countries such as in the Middle East
"The opposition made their move prematurely. They staged street demonstrations much earlier, protesting against the ISA (Internal Security Act) and they intended to seize Putrajaya on Sept 16 (last year), but they were unsuccessful because we had implemented what the people desired," he told reporters after opening the Besut Umno divisional delegates meeting, here Saturday.
Also present were Besut Umno division head Datuk Seri Idris Jusoh and a representative of the Terengganu Umno Liaison Body, Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh. Earlier in his opening speech, Hishammuddin, who is also the Home Minister, said Umno leaders and members must strive to strengthen the party's struggles and be prepared to face the opposition parties in the 13th general election.
He said this was appropriate as the parties in the opposition pact were now at loggerheads with each other.
He said that Umno should also not fear PAS, which was now divided and had lost in several recent by-elections.
"We are not afraid of PAS, they are now divided. This shows how brittle they are in facing the BN (Barisan Nasional) which is bold, sincere and honest in championing the cause of the people and country," he added. - Bernama

tunku : for me the daring transformation in Umno would be hisham and zahid to be replaced.also need to be replaced is the umno youth leader and most of its exco members.than only we can say daring transformation in Umno. the vice president especially hisham and zahid has failed miserably.we can't see their effort at all.grassroots are fed up with them.for umno youth leader need not to describe further.it is in hibernation mode right now.Najib should do something in order to make Umno stronger, get rid of the under performing leaders. they must be strong in the government and also in the party.if members don't respect them,what to expect from others ? indeed, umno needs daring transformation very badly.

JMM Dares Anwar To Call Eskay A Liar

Posted: 07 May 2011 07:30 AM PDT

KUALA LUMPUR, May 7 (Bernama) -- The right wing non-governmental organisation Jaringan Melayu Malaysia today dared opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim to openly call businessman Datuk Shazryl Eskay Abdullah a liar.
JMM president Azwanddin Hamzah said that Anwar should be brave enough to accept "this challenge" to support his assertion that he was a victim of a conspiracy and that he was not the man caught in a sex video.
Eskay, who revealed the video with a screening for representatives of the media on March 21, had on April 29 taken a "sumpah laknat" (oath-cum-curse) in a mosque, swearing that the man seen having sex with a prostitute was Anwar.
Azwanddin noted that Anwar had several times denied that he was the man in the video and accused the government, Umno and police of conspiracy against him.
"But what is strange is that Anwar has never accused Eskay of being a liar and a cheat," he said.
"As such, we in JMM urge Anwar to make an open statement that Eskay is a liar and a cheat in the episode of exposing the sex video," Azwanddin said.
"To show that he is a victim of a conspiracy, Anwar should dare to come forward and accept this challenge," he said.
If he failed to do so, Azwanddin said, the people would think that he had something to hide.

tunku : jmm dares anwar to call eskay a liar but i dare anwar to sue eskay in court as eskay had openly said that it is anwar in the video. one thing for sure is that anwar dare not sue eskay as more dark secrets of anwar will be revealed by eskay.

Ohpolitik!™

Posted: 08 May 2011 03:07 AM PDT

Ohpolitik!™


PENDEDAHAN STRATEGI DAP UNTUK MERAMPAS MALAYSIA!!!

Posted: 07 May 2011 05:35 PM PDT


DAP secara halus sedang merancang mahu menubuhkan MCA (Malay Christian Association) iaitu Persatuan Melayu Kristian.

DAP mendapati manipulasi sentimen Kristian bukan sahaja dikalangan kaum Cina malah jika disebarkan kepada BCA (Bumiputera Christian Association) masyarakat Bumiputera Sarawak boleh memenangkan PRK Parlimen Sibu dulu dan berjaya mendapat 12 kerusi DUN PRN Sarawak.

Modus Operandi DAP dalam menyebarkan MCA ialah Kristianisasi dibuat dengan cara "menggaram dan meragi". Baru-baru ini DAP meraikan BCA di Pulau Pinang atas kejayaan DAP di PRN Sarawak.

DAP demi kuasa dan menuju Putrajaya telah berjaya dengan:
 1. Menghasut pengundi Cina bandar membenci pemimpin UMNO dan BN
 2. Memecahbelah perpaduan orang Melayu menerusi pakatan dengan PKR dan PAS
 3. Menghasut Bumiputera Sarawak, Sabah dan Orang Asli membenci pemimpin UMNO dan BN menerusi Bumiputera Christian Association
 4. Menubuhkan Malay Christian Association secara halus dan rahsia


Islam tergugat kerana penularan kes murtad oleh golongan Kristian.

"Menurut Mufti Perak, Tan Sri Harussaini Zakaria, seramai 200,000 orang Melayu Islam murtad dan ini adalah angka tiga tahun lepas," kata Ann Wan Seng dari Persatuan Cina Muslim Malaysia (MACMA).

baca selanjutnya disini.

bumiyang

Posted: 08 May 2011 03:07 AM PDT

bumiyang


Bukti Anwar Sahaja Yang Betul!!! - Lelaki Anugerah Tuhan???

Posted: 07 May 2011 06:00 PM PDT

Umno Perbodohkan Rakyaat - Anwar

Posted: 07 May 2011 05:59 AM PDT

PAPA GOMO

Posted: 08 May 2011 01:37 AM PDT

PAPA GOMO


Protes Ke Atas DAP Pineng Ramai Di Tangkap

Posted: 07 May 2011 10:35 PM PDT
Pagi tadi satu demonstrasi di adakan di Pulau Pinang di atas isu Ugama dan juga penipuan yang di lakukan Lim Guang Eng ketua Menteri. Dalam Demo aman tadi beberapa orang telah di tahan pihak Polis bagi siasatan lanjut.

Untuk berita selanjutnya KLIK DI SINI


Psssttt.....Kita terus asak DAP dan Guang Keparat ni....Pergi Mampos sama dia


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PANAS 18 SX - Video Seks Poligraf Muncul.......

Posted: 07 May 2011 07:00 PM PDT
Jeng Jeng Jeng

Jeng Jeng Jeng

Jeng Jeng Jeng


Lu orang nak tahu amende yang gua dok Jeng Jeng Jeng ni?

ESOK JAM 10 Pagi
Waktu Malaysia Ataupun Jam 9 Pagi Waktu Thailand Dan Indonesia

Jeng Jeng Jeng


Psssttt...Tengok video tu...tengok...he he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Video Seks Anwar Versi Indonesia

Posted: 07 May 2011 08:27 AM PDTRenung renungkanlah wahai rakyat Malaysia. Jangan sampai tertipu lagi sepertimana tahun 1998 bila mana Anwar Al Juburi berjaya menjadikan rakyat tak berdosa perisainya dalam menjaga Kote nya yang tidak ada Insurans.
Published with Blogger-droid v1.6.7

RAPERA ..

Posted: 08 May 2011 01:18 AM PDT

RAPERA ..


More Unpleasant Predictions about Malaysia

Posted: 07 May 2011 12:44 PM PDT

Perbincangan masalah Melayu

Posted: 07 May 2011 02:20 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 08 May 2011 01:14 AM PDT

Taipingmali (tm)


20110407 Kak Wan kata bukan Anwar dalam video

Posted: 07 May 2011 10:51 PM PDT

US releases 'bin Laden' tapes

Posted: 07 May 2011 10:42 PM PDT

Pembela forum: Islam Under Siege. What Can We Do?

Posted: 07 May 2011 10:34 PM PDT

Majlis Kesyukuran PRS

Posted: 07 May 2011 10:27 PM PDT

Zaid's effigy set on fire outside PKR HQ

Posted: 07 May 2011 10:25 PM PDT

PERKASA buat laporan polis di seluruh negara

Posted: 07 May 2011 10:00 PM PDT

SAM KETOT KATA PDRM KURANG AJAR

Posted: 07 May 2011 09:51 PM PDT

Benar dan Salah

Posted: 07 May 2011 01:22 PM PDT

Kristian agama rasmi negara?

Posted: 07 May 2011 03:17 AM PDT

Sidang Media Majlis Penutup Persidangan ICAPP

Posted: 07 May 2011 02:36 AM PDT

Mesyuarat Khas atasi bebanan rakyat akan diadakan:TPM

Posted: 07 May 2011 02:30 AM PDT

ANWAR IBRAHIM AL-JUBURI - MUSUH ISLAM NO.1 !!!

Posted: 07 May 2011 02:00 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 08 May 2011 01:09 AM PDT

Sahabat-Gunung


Kristian Agama Rasmi Malaysia - Perlu Dipandang Serius.

Posted: 07 May 2011 11:40 PM PDT

Sabak Bernam, 8 Mei- Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia memandang serius dakwaan Utusan Malaysia dan beberapa laman web tentang peristiwa sekumpulan manusia yang berhimpun di Pulau Pinang, termasuk MP DAP Jelutong Jeff Ooi yang telah bersumpah dan berikrar untuk mengangkat Kristian sebagai agama rasmi Negara dan mengangkat Perdana Menteri dikalangan Penganut Agama Kristian.

EXCO Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Lokman Noor Adam berkata, perkara ini perlu disiasat segera kesahihannya oleh Pihak Polis walaupun ia dinafikan olej Jeff Ooi.

"Jika dakwaan ini benar, kita mengecam sekeras-kerasnya tindakan DAP dan pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab yang cuba mengancam Keselamatan dan Kestabilan negara dengan mempelopori usaha untuk memusnahkan asas perlembagaan negara.

Walaupun kita hidup dalam negara yang berbilang agama, Islam adalah agama Persekutuan dan majoriti Penduduk Malaysia adalah beragama Islam.  Ini tidak boleh disangkal dan semua rakyat Malaysia mesti menerima hakikat bahawa Malaysia masih sebuah negara yang majoriti rakyatnya adalah Melayu yang beragama Islam," ujarnya ketika merasmikan Mesyurat Persidangan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Sabak Bernam sebentar tadi.

Tambahnya, Islam adalah agama Persekutuan, ini tidak boleh disangkal dan dipersoal oleh sesiapapun.  Apa-apa cubaan untuk menukar agama rasmi persekutuan adalah satu ancaman kepada keselamatan negara.

"Kumpulan yang masih mempersoalkan kedudukan agama Islam sebagai agama persekutuan harus sedar bahawa tindakan mereka mengakibatkan rakyat terdedah dengan suasana yang tidak selamat dan menganggu-gugat keselamatan Negara. Dan ini tidak boleh diterima sama sekali.

Sehubungan dengan itu, kita minta pihak PDRM menahan sesiapa juga yang cuba membakar api perkauman di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri tanpa mengira samaada mereka Islam, Kristian, Budha atau Hindu," ujarnya lagi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 07 May 2011 11:37 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Hiburan Hari Ahad... Goyang Gerudi Depan Pejabat Nik Ajis.

Posted: 07 May 2011 10:05 PM PDT


Ini bukan di pattani, yala atau di narathiwat, tapi aksi goyang gerudi ini di goyang di negeri serambi makah, kata orang-orang pas, negeri tempat turunnya wahyu, ia di hadapan pejabat nik ajis, kalau korang perhati betul-betul bagunan putih sebelah bangunan warna kuning tu, korang boleh nampak macam ada orang tengah dok skodeng, haaahaaahaaa nik ajis kut.

Meh kita layan goyang gerudi depan pejabat nik ajis.


Survay Dr, Mariah, Seluruh Pengundi Kota Raja Kata Itu Bukan Anwar

Posted: 07 May 2011 12:20 AM PDT

Kata doktor tu, seramai 51 responden telah di cari di dalam masjid dan surau di sekitar parlimen kota raja, pihak sekretariat telah bertanyakan 51 orang responden yang mereka jumpa dalam masjid dan surau tu tentang siapa pelakon dalam video itu, jawapannya ialah 50 dari 51 orang mengatakan itu bukan anwar ibrahim.

Kenapa aku kata survay yang doktor ni buat bodoh? ok pertama, dia tanya orang pasal filem lucah dalam masjid dan surau, tak ke bangang ke tu, kalau nak tanya pun, tanya la kat tepi jalan, kat restoran ke, atau buat kat la kat dewan, kenapa pi tanya orang kat dalam masjid? kedua, kenapa tanya hanya 51 orang je, kenapa dr tu tak tanya seluruh pengundi di kota raja yang berjumlah 71,887, atau sekurang-kurangnya separuh dari pengundi di parlimen kota raja, kalau nak buat survay, buat la betul-betul mariah oii... boleh percaya ke dia tanya 51 orang? aku rasa dia memang buat survay tu tapi hanya di kalangan orang-orang pas je la.

Dr tu kata, dia tanya orang kat masjid dan surau di sekitar parlimen dia, maknanya hanya ada 51 orang aje ke yang bersembahyang berjemaah di masjid dan surau di parlimen kota raja? hebat parti islam ni, hanya ada 51 orang je ke yang sembahyang di masjid dan surau di sekitar parlimen kota raja...

The Unspinners

Posted: 07 May 2011 11:24 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 07 May 2011 11:16 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


DI MANA KETUANAN ISLAM YANG KONON-KONONNYA PAS PERJUANGKAN?

Posted: 07 May 2011 08:57 PM PDT


PAS memang celaka. Dalam keadaan ada agenda jahat segolongan dalam Kristian (bukan semua) cuba bermain api, PAS masih berdiam diri. Malah beberapa anjing-anjing belaan PAS di alam maya (blogger totok PAS) cuba menyalahkan UMNO.

Jika benar PAS memperjuangkan Islam sebagai mana yang termaktub dalam Perlembagaan parti mereka, silalah ambil tindakan yang sepatutnya.INI ISU AKIDAH! Jangankan isu video seks atau 'kematian' Osama lebih utama daripada isu ini!

Tapi aku yakin, PAS tetap PAS yang lembu selagi N.Ajis ada dalam tu. Apa-apa perkara yang akan mengguris hati Guan Eng atau Anu War akan disenyapkan walaupun ianya sebenarnya ISU BESAR. Bagi mereka, kuasa lebih utama walaupun dengan kuasa yang mereka dapat melalui kerjasama dengan DAP tidak akan menjayakan perjuangan Negara Islam.

Sekarang ni hantu-hantu PAS sedang menyerang blog-blog PRO BN di ruangan komen. Kat bawah ni adalah contoh serangan cyber trooper PAS yang menggunakan TANPA NAMA.

UMNO BERIMAN???

KALAU BERIMAN KENAPA RASUAH, KENAPA MEMBUNUH, KENAPA MINUM ARAK, KENAPA BERZINA, KENAPA BERPRASANGKA BURUK, KENAPA MENDEDAHKAN KEAIBAN ORANG, KENAPA SOKONG KETUANAN MELAYU, KENAPA MENIPU, KENAPA TAK ADIL, KENAPA.... KENAPA???

UMNO MUNAFIK --- DUDUK DI NERAKA TERBAWAH SEKALI.

KENAPA NAK KAWAN DENGAN ORANG MUNAFIK????
 Jawapan aku mudah...

PAS PUN MUNAFIK.

DALAM PERLEMBAGAAN NAK PERJUANGKAN NEGARA ISLAM TAPI KENAPA NIZAR BOLEH CAKAP TAK DE.

KENAPA SLOGAN MEMBANGUN BERSAMA ISLAM BOLEH BERTUKAR KEPADA PAS 4 ALL?

KENAPA NEGARA ISLAM ITU SENDIRI BOLEH TUKAR KEPADA NEGARA BERKEBAJIKAN?

SAMPAI DALAM DOA SOLAT JUMAAT PUN PAKAI NEGARA BERKEBAJIKAN. TAKUT SANGAT KE NAK SEBUT NEGARA ISLAM?

TAKUT DENGAN ALLAH ATAU DENGAN DAP?

BERTAUBATLAH WAHAI PAS.

ITTAQULLAH!!!

 Jadi, pembaca boleh menilai betapa hinanya PAS sekarang. Mereka lebih munafik daripada Abdullah bin Ubay kerana sekurang-kurangnya Abdullah bin Ubay tak menggunakan nama Islam. Ini menjaja nama Islam tapi nak letak ISLAM DALAM MANIFESTO PILIHAN RAYA PUN TAKUT!!!


*Pemimpan PAS patut potong telo mereka bagi anjing Karpal Singh makan.

Tazkirah AHAD: Mengenali KHAWARIJ akhir zaman.

Posted: 07 May 2011 07:30 PM PDT


Dari Abi Said Al Khudry berkata, Tatkala kami bersama Rasulullah s.a.w. dan baginda sedang membahagi-bahagikan ghanimah, datang Dzul Khuwaishirah salah seorang dari Bani Tamim dan berkata, "Wahai Rasulullah berlaku adillah!" Bersabda Rasulullah s.a.w. "Celaka! Siapa yang akan berbuat adil jika aku tidak berbuat adil? Nescaya aku akan celaka dan binasa jikalau tidak berlaku adil." Berkata Umar bin Khattab, "Wahai Rasulullah! Izinkan aku memenggal lehernya." Bersabda Rasulullah s.a.w., "Biarkanlah dia. Sesungguhnya dia mempunyai banyak teman, di rnana dianggap remeh solat di antara kamu semua berbanding solat mereka, puasa kamu semua berbanding puasa mereka, mereka membaca Al-Quran tidak sampai kecuali pada tenggorokan mereka. Mereka keluar dari Islam sebagaimana lepasnya anak panah dari busur." (HR. Bukhari dan Muslim)

"Pada hari Hunain, Rasulullah s.a.w. mengutamakan sebahagian manusia dalam pembagian ghanimah. Baginda memberikan Al?Aqra bin Habis Al?Handhaly 100 unta, memberikan Uyainah bin Badrul Fijary dengan jumlah yang serupa dan memberikan kepada para pembesar Arab, baginda mengutamakan mereka dalam pembahagian. Maka berkata salah seorang, "Demi Allah, pembahagian ini tidak adil dan tidak bertujuan untuk mencari ridha Allah!" (HR. Muslim)
Dalam riwayat yang lain: "Sesungguhnya dari keturunan ini ada kaum yang membaca Al-Quran yang tidak sampai kecuali pada kerongkongan. Mereka membunuh orang Islam dan membiarkan penyembah berhala. Mereka keluar dari Islam sebagaimana lepasnya anak panah dari busurnya. Jika aku menemui mereka, pasti akan aku bunuh mereka seperti membunuh kaum Aad." (HR. Bukhari dan Muslim)
Tiga maksud hadis di atas merupakan cerminan kepada kaum Khawarij yang sudah pun wujud pada zaman Rasulullah s.a.w masih hidup.Sikap mereka yang keterlaluan dan ekstrim sehinggakan tidak menghormati baginda Rasulullah s.a.w begitu ketara, terutama dalam hal pembahagian ghanimah atau harta rampasan perang.
Sebenarnya terdapat banyak pembuktian tentang Khawarij dan kesesatan mereka, sungguhpun mereka kelihatan seperti ALIM ULAMA dan cakap-cakap mereka bersifat sangat tebal agamanya.
Berikut adalah ciri-ciri atau sifat-sifat Khawarij yang mudah ditemui:
1. Mencela dan Menyesatkan
Golongan Khawarij sangat mudah mencela dan menganggap Muslim yang tidak sehaluan atau sependapat dengan mereka sebagai sesat, bahkan dalam satu peristiwa, Rasulullah s.a.w sendiri dikatakan sesat kerana tidak berlaku adil dalam pembahagian ghanimah. Seandainya kepada Rasulullah s.a.w pun mereka sanggup berkata seperti itu, termasuklah kata-kata seperti "Nabi Muhammad s.a.w itu dimuliakan kerana wahyu yang diturunkan kepadanya," atau "Kalau tak kerana wahyu, Muhammad bin Abdullah tu sama macam kita saja. Macam budak-budak kampung yang lain," apatah lagi terhadap Muslim yang lain. Mereka telah mengkafirkan Syaidina Ali r.a, Syaidina Muawiyyah r.a, dan Sahabat-Sahabat r.a yang lain.
Fenomena sebegini telah dan sedang berlaku dalam masyarakat Melayu-Islam di Malaysia, terutama dari fikrah politik yang bertentangan. Kesannya, wujudlah isu kafir-mengkafirkan dan kerelaan untuk melihat kemusnahan umat Islam yang berlainan fikrah dan ideologi politik dengan 'MENERIMA BANTUAN DARI SYAITAN'.

2. Buruk Sangka atau Berprasangka
Kaum Khawarij telah dibuktikan menjadi golongan yang paling mudah berburuk sangka. Dalam catatan sejarah, mereka berburuk sangka terhadap Rasulullah s.a.w dalam pembahagian ghanimah, bahkan sehingga sanggup menuduh Rasulullah s.a.w tidak mencari keredhaan Allah Taala. Mereka tidak sabar-sabar untuk membuat kesimpulan daripada sebab Rasulullah s.a.w melebih-lebihkan pembesar berbanding golongan marhein. Padahal apa yang dilakukan oleh Rasulullah s.a.w adalah dalam rangkai dakwah dan ta'liful qulub. Mereka juga menuduh Syaidina Uthman Affan r.a sebagai pengamal nepotisme dan menuduh Syaidina Ali r.a sebagai pemimpin yang tidak berwawasan.


Fenomena ini sedang berjalan dengan giatnya di negara kita. Sikap buruk sangka sudah menjadi sebahagian daripada rangka dakwah atau pengembangan pengaruh. Sebarang keburukan yang membabitkan kaum yang disokongnya, segera dikatakan sebagai berita palsu atau adu-domba dan fitnah sekalipun dia belum lagi melakukan siasatan yang membenarkan sangkaannya.
3. Berlebih-lebihan Dalam Ibadah
Golongan Khawarij adalah orang yang sangat sederhana dalam serba-serbi sehingga dikatakan pakaian mereka menjadi jarang dan benang-benangnya dapat dilihat kerana mereka hanya mempunyai sehelai pakaian dan sering dicuci. Muka mereka pucat kerana jarang tidur malam. Jidat mereka hitam kerana lama dalam sujud. Tangan dan kaki mereka kematu dan bengkak-bengkak. Mereka juga disebut sebagai quro' kerana bacaan al Quran mereka sangat baik dan panjang.
Dalam hal ini, Rasulullah s.a.w pernah membuat bandingan antara Syaidina Umar r.a dengan golongan Khawarij yang menurut baginda s.a.w, Syaidina Umar r.a masih tidak dapat menandingi ibadat golongan ini.
4. Bersikap Keras Sesama Muslim Tetapi Lunak Terhadap Golongan Kafir

Hadis Rasulullah s.a.w menyatakan golongan Khawarij sangat cenderung untuk membunuh atau menjatuhkan hukum terhadap orang Islam, tetapi sangat bersikap sangat lunak terhadap penyembah berhala dan kaum kafir. Sebuah riwayat Abdil Bar menceritakan, "Ketika Abdullah bin Habbab bin Al-Art berjalan dengan isterinya, mereka telah bertemu dengan golongan Khawarij. Golongan Khawarij tersebut telah meminta Abdullah untuk menyampaikan hadis-hadis yang didengarnya daripada Rasulullah s.a.w. Kemudian Abdullah menyampaikan hadis tentang terjadinya fitnah,

(Maksudnya) "Yang duduk pada waktu itu lebih baik dari yang berdiri, yang berdiri lebih baik daripada yang berjalan…."
Golongan Khawarij itu segera bertanya, "Adakah engkau mendengar sendiri daripada Rasulullah?" Demi dijawab 'ya' oleh Abdullah, serta-merta mereka memenggal kepala Abdullah. Isterinya yang sarat mengandung turut dibunuh dan janin yang sedang dikandungnya dikeluarkan.

Dalam satu peristiwa yang lain di Kuffah, golongan Khawarij telah melihat seekor babi yang kemudiannya mereka bunuh haiwan tersebut. Namun setelah diingatkan bahawa babi berkenaan milik seorang kafir Zimmah, si pembunuh babi tadi segera mencari tuan punya haiwan yang telah dibuuh itu, langsung meminta maaf dan membayar tebusan.

Golongan Khawarij seringkali digambarkan di dalam hadis-hadis baginda Rasulullah s.a.w sebagai golongan muda yang hanya mempunyai semangat yang meluap-lupa. Manakala pengalaman mereka terlalu cetek. Malah pemahaman mereka terhadap agama juga sangat dangkal sehinggakan mereka digelarkan sebagaiSufahaa-ul ahlaam (orang bodoh). Mereka berdakwah kepada manusia agar mengamalkan al Quran dan kembali kepada ajaran al Quran sedangkan mereka sendiri tidak mengamalkannya dan memahami isi kandungan al Quran. Bahkan mereka sangat cenderung untuk memilih bahagian-bahagian al Quran yang dirasakan bersesuaian dengan hawa nafsu mereka dan meninggalkan sebahagian yang lain.
Sesuatu yang sangat pasti ialah golongan Khawarij sangat mudah keluar dari Islam sama ada mereka sedar atau sebaliknya sebagaimana yang disabdakan oleh Rasulullah s.a.w yang bermaksud, "Mereka keluar dari Islam sebagaimana anak panah keluar dari busurnya."
Golongan Khawarij akan sentiasa wujud sehingga kedatangan kiamat sebagaimana yang tercantum dalam sebuah hadis yang bermaksud, "'Mereka akan sentiasa keluar sampai yang terakhir keluar bersama-sama Al-Masih ad-Dajjah."
Khawarij adalah seburuk-buruk makhluk dan berkedudukan sangat rendah di kalangan umat Islam. Pada hari akhirat, merekalah yang disebutkan sebagai ANJING NERAKA. Dek kerana itulah, Rasulullah s.a.w dalam sebuah hadisnya menyuruh kita agar membunuh mereka seandainya bertemu mereka.
Khawarij akan muncul pada bila-bila masa sahaja. Bermula dengan ketidakpercayaan ('adamuts tsiqah) sebahagian mereka kepada pemimpin kaum Muslimin iaitu Syaidina Uthman Affan r.a yang mereka anggap tidak adil, pengamal nepotisme dan kronisme sehinggalah ke zaman kini di mana mereka bertindak sebagai pemecah belah umat Islam dengan teori-teori atau dogma-dogma politik mereka dalam mencari kekuasaan.
Ibn Taimiyyah di dalam kitabnya, Al-Fatawa menyatakan Khawarij adalah Firqah Bathil yang pertama muncul dalam Islam.
"Bidaah yang pertama muncul dalam Islam adalah bidaah Khawarij"
KREDIT: Kelembai Bukit dan Perak Today

MYMASSA.COM: SEKARANG ADA PAHAM KENAPA PAS LEBIH SAYANGKAN DAP KAFIR HARBI LAKNAT DARIPADA SAUDARA SEIMANNYA SENDIRI (UMNO)?!!

DENGAR BOLEH PERCAYA JANGAN!

Posted: 07 May 2011 12:00 AM PDT

Lebih baik tak payah dengar langsung!

PISAU.NET

Posted: 07 May 2011 09:40 PM PDT

PISAU.NET

PISAU.NET


DAP Penang Arahkan Anjingnya Bertindak

Posted: 07 May 2011 02:42 PM PDT


Apabila heboh diperkatakan tindakan ekstremis kristian DAP cuba bermain dengan sentimen keagamaan seperti mana yang didedahkan oleh rakan blogger dan Utusan.Pagi ini DAP telah mengarahkan gerembolan pencacai dan penjilat tegar untuk bertindak.


DAP dikhabarkan telah mengarahkan penjilat tegar dari AMK mengkarong dan Pemuda Khawarij PAS untuk membuat laporan polis mengenai pendedahan niat DAP untuk menjalankan misionari kristianisasi di seluruh negara.


Untuk menutup kerja jahat DAP makanya anjing anjing ini diarahkan untuk menyalak,membela tuan besar mereka. Dijangka haprak pembela ekstremis kristian ini akan membuat laporan polis pagi ini di Pulau Pinang berkenaan laporan akhbar Utusan Malaysia kononnya telah putar belit fakta.


Kita sekali lagi menyaksikan bagaimana haprak melayu pakatan dipergunakan untuk membela segala kegiatan jahat DAP. Mereka sanggup berjihad atau mati demi DAP.Itulah yang dikatakan anjing penjilat tegar DAP.


Khawarij PAS dan PKR hanya layak untuk bercakap bagi pihak DAP,bukan untuk umat Islam dan melayu.Pisau kata " melayu Islam akan marah kalau kita hentam DAP? DAP ganti PAS lah kalau macam tu kemudian kita angkat Karpal Wilcha jadi mursidol am yang baru"

Guan Eng Buktikan DAP Ekstremis Kristian.

Posted: 07 May 2011 03:22 AM PDT


Selepas didedahkan oleh 2 rakan blogger mengenai perancangan DAP ekstremis kristian . Isu ini turut mendapat perhatian akhbar Utusan dimuka depan .


Jeff Ooi dengan sengaja menyembunyikan perihal yang sebenar,mana mungkin dalam satu majlis yang punyai aturcara keagamaan di ambil mudah oleh Jeff Ooi sebagai seorang VIP kononnya tidak memberi perhatian sambail bermain IPAD.Satu alasan yang tidak masuk akal bukan?


Sehari selepas itu, satu lagi majlis iaitu Night Conferance Dinner Seminar pada 6/5/2011, diadakan di Dewan Shammah, Penang Christian Centre, Jln Khaw Sian Bee, Penang Christian Centre & Market Place pada 8malam hiingga 10 malam, satu perhimpunan dengan masyarakat Kristian.


Kehadiran lebih kurang 500 orang pengikut Kristian. Antara mereka yg hadir adalah Lim Guan Eng , STEVE JOHNSTONE ,Pastor dari South Afrika dan Dr MARK LOVATT ,Dr DION FORSTER ; Pastor Issac iaitu Pastor Kanan PCCSeperti yang dijangka Lim Guan Eng yang turut mendapat gelaran father Joseph atau lebih mesra dengan nama Khalifah Abdul Aziz dari kalangan penganut Isle Khawarij Pas berkata didalam ucapannya 
"kuasa yg diberikan kepadanya adalah melalui Tuhan". "Tuhan adalah mulia & Holy Bible adalah sebagai "national security" ,

Kata Guan Eng lagi " Kita perlu mengembangkan kuasa di seluruh dunia" dalam erti kata termasuklah dinegara ini .
Dalam ucapannya lagi,Guan Eng berkata mana mana orang yg menentang kegunaan Holy Bible, mereka akan diseksa oleh Tuhan nanti .Sebaik saja tamat ucapan Guan Eng, 2 Pastor dari Afrika Selatan turut berucap dan mengadakan penerangan mengenai pluralisme . Ini selari dengan perjuangan pluralisme Anwar yang berkata semua tuhan adalah sama.


Ucapan Guan Eng lebih banyak mengunakan agama seperti mana Pas memperalatkan agama sebagai modal untuk meraih sokongan politik.


Kehadiran Lim Guan Eng adalah sebagai tarikan kepada para penganut Kristian menghadiri majlis tersebut. Kebanyakan hadirin terdiri daripada masyarakat cina kristian Pulau Pinang.


Malaysia adalah sebuah negara yang bebas beragama,tiada larangan untuk mengamalkan agama lain.Malah rakan rakan kita dari pelbagai bangsa selama ini turut memperakui negara ini agama rasminya adalah negara Islam. Malaysia terkenal dengan keharmonian dengan kepelbagaian bangsa dan agama yang saling sama menghormati satu sama lain.


Tetapi malangnya parti ultra kiasu chauvanist rasis DAP sering kali membuat onar dan kacau dinegara ini. ,kita tidak boleh menerima cara ekstremis DAP yang sanggup melakukan apa saja untuk menggangu gugat keharmonian dinegara ini.


Untuk rekod,DAP tidak pernah lari daripada menghasut rakyat ,mereka membakar sentimen rasis dan agama hingga membangkit perasaan tidak senang dikalangan rakyat berbilang kaum,yang terkini berlaku semasa pilihanraya Sarawak.


Pisau kata "dah terang lagi bersuluh,DAP berjaya dakwah Pas"

Barang Naik Salah Umno,Anwar Bodohkan Rakya Sekali Lagi

Posted: 06 May 2011 10:35 PM PDT


Sesumpah mat king leather sekali lagi mengadakan pesta memandikan rakyat dengan kencing beliau di Kuala Terengganu. Sekitar 700 orang berpusu pusu mendapatkan kencing Anwar untuk dijadikan juadah hati hitam mereka.

Bercakap soal barang naik puncanya datang dari Umno satu pembohongan besar yang dilakukan oleh Anwar,kontol Anwar naik balun China Doll pun salah kan Umno,Balun bontot anak ikan pun Anwar salahkan Umno ini lah cara haprak menghalalkan cara.

Kita menyaksikan semasa PRU12 isu perutism dimainkan untuk membangkitkan kemarahan rakyat.Menyalahkan kerajaan menjadi punca utama barang naik.Rakyat dibutakan siapakah dalang sebenar yang melakukan penganaiyiaan terhadap rakyat.


Pisau membincangkan isu ini sejak sekian lama.Rujuk artikel :-

Melayu rasis 5: Ekonomi Perut Terjajah: sini


Melayu Rasis 9:Ekonomi Kami Nak Politik Pun Kami Nak,Melayu Boleh Blah klik sini

Melayu Rasis 11 : Sabotaj Ekonomi,Melayu Rebah

Melayu Rasis 12: Melayu Rasis 12:Samseng Ekonomi Mengugut Kerajaan,Rakyat Merana! Sampai Bila Mau Beri Muka?

Melayu rasis 13:Melayu Rasis 13; Bulan Puasa ,Bulan Paling Mahal

Artikel artikel ini menjawap persoalan mengapa kita rakyat Malaysia gagal untuk mengenal pasti siapakah dalang disebalik kenaikan barang.Malangnya bangsat seperti Anwar bersama anjing anjing yang diberi makan dan minum najis dan kencing hampir hampir sudah menjadi bebal dan bodoh akibat mainan persepsi semata mata mahu meraih undi.

Boleh percayakah Anwar ?manusia bebal yang mengadai negara kepada IMF? yang menyusahkan seluruh rakyat Malaysia semasa beliau menjadi menteri kewangan dengan menaikan kadar BLR 150% membunuh dan menyeksa marhain. Siapa ingat kesemua ini?

Anwar tidak layak bercakap soal ekonomi,jauh sekali bercakap kenaikkan barang,patutlah Selangor membayar beliau RM1 hingga kantung kerajaang negeri menjadi kering.beliau hanya layak bercakap bagaimana mahu mengawal kontolnya yang tidak kenal jantan betina.


Pisau kata " lepak dengan geng erdorgan,nampak sangat depa ni lebih sayang Anwar dari ulamak sendiri"

Perbincangan Tertutup ABIM, Bukti Anwar Sesumpah

Posted: 06 May 2011 09:31 PM PDTPisau kata " depan cakap lain,belakang cakap lain"

PenangWasabi

Posted: 07 May 2011 09:35 PM PDT

PenangWasabi


BiaDAP P. Pinang sengaja hina Sasterawan Negara!

Posted: 07 May 2011 11:00 AM PDT

Kerajaan DAP Pulau Pinang sengaja hendak menghina Sasterawan Negara, Datuk Abdullah Hussain dan secara halusnya orang Melayu apabila bertindak 'mengharamkan' novel Interlok daripada diletakkan di ruang buku teks di semua perpustakaan awam di negeri itu.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr. Mohd. Puad Zarkashi secara sinis berkata, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sebenarnya tidak pernah membaca sepenuhnya novel yang kononnya dikatakan rasis itu.

Tegas beliau, novel yang digunakan sebagai teks Komponen Sastera (Komsas) itu langsung tidak mempunyai unsur negatif dan berniat jahat, malah segala tuntutan pihak yang menentangnya telah kerajaan tunaikan bagi mewujudkan suasana menang-menang.

"Ini tindakan bodoh (diharamkan daripada diletakkan di ruang buku teks), DAP memang sengaja mahu mempolitikkannya. Sedangkan novel ini menang hadiah sastera dan ditulis pula oleh Sasterawan Negara, mereka memang sengaja hendak menghina.

"Novel edisi Komsas ini menggunakan P huruf besar apabila menyebut Paria iaitu merujuk kepada sistem dan bukannya p huruf kecil yang merujuk kepada individu. Ia bukannya bahasa cauvinis, rasis dan melampau," katanya.

Beliau yang juga Timbalan Menteri Pelajaran berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan bangunan Taska Bahasa Iranun di Kampung Payas-Payas di sini, hari ini.

Penang wasabi..

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 07 May 2011 09:28 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


PAS Wajib Cerai Dengan DAP

Posted: 07 May 2011 05:23 PM PDT


Apa lagi yang PAS tunggu? Hendak tunggu DAP menjadi Perdana Menteri di Malaysia ini baru PAS hendak menyesal? Sudah terang lagi bersuluh, agenda DAP adalah untuk "mengkristiankan" Malaysia ini.

Pemimpin PAS kini dikuasai oleh pemimpin PAS yang sudah kaya raya hasil anugerah balak kepada kroni DAP dari Pulau Pinang dan Singapura. Mereka ini yang tidak mahu bercerai dengan DAP demi poket sendiri. Pok Jak Selak Kain dan Arif Fahmi adalah talibarut DAP yang tidak mahu PAS berpisah dari DAP. Orang-orang PAS terus miskin, sedangkan kroni-kroni DAP dalam PAS terus untung dari hasil anugerah balak.

PAS sudah memutuskan dalam muktamar PAS pada tahun lepas bahawa mereka hanya akan bertanding 63 kerusi sahaja. 3 kerusi diberikan kepada bukan Islam. Bagaimana hendak memerintah Malaysia ini jika PAS bertanding hanya 63 kerusi? Tidak cukup majoriti mudah untuk perintah kerana majoriti mudah memerlukan 112 kerusi.

Selebihnya PAS beri ruang kepada DAP untuk mengepalai pakatan pembangkang. Sudah tentu DAP yang akan jadi Perdana Menteri dan menjawat posisi utama menteri-menteri. Tidak mustahil misi orientalis boleh berjaya di negara ini jika DAP perintah. PAS yang mewakili kerusi orang Melayu dalam pakatan yang berjumlah 56% etnik Melayu di negara ini memberi laluan yang lebih besar kepada DAP yang mewakili 25% etnik Cina, ini sesuatu yang tidak adil dalam pembangkang. Tidak wujud perkongsian dan pengagihan yang adil dari segi kerusi berdasarkan peratusan etnik di negara ini.

Umat Islam dalam pembangkang dari PAS dan PKR seolah-oleh merelakan DAP menjadi ketua mereka. Sudah pasti DAP akan menjayakan misi mereka tersendiri. Majoriti ahli parlimen DAP adalah beragama Kristian, tidak mustahil DAP memang benar-benar menjadikan negara ini sebuah negara Kristian bila mereka menjadi Perdana Menteri. Demi agama, wajib bagi PAS ceraikan DAP. Selamatkan Islam dari dijajah DAP.

Azizan Dalam Dosa: Kaut Hasil Dari Hak Pelajar

Posted: 07 May 2011 06:48 AM PDT

Buku Bertajuk \

Azizah dalam dosa. Baca lanjut di Kedah Senget.

Azizan memang terbukti seorang Menteri Besar yang gagal. Oleh kerana tidak cukup hasil, Azizan telah menekan UUM untuk membayar cukai tanah. Tindakan kerajaan negeri PAS Kedah tidak menyambung rebat cukai tanah kepada Universiti Utara Malaysia, UUM membuktikan negeri itu kini menghadapi masalah kewangan dan tiada cara lain untuk menjana hasil. Akhirnya terpaksa mengambil duit pelajar untuk menampung kelemahan Azizan mentadbir kerajaan negeri.

"Nampaknya mungkin kerajaan negeri kedah tak ada banyak sumber, tak ada lain cara, nak kadar jauh lebih tinggi dari yang dikurniakan kerajaan BN. Itu harus jadi satu ikhtibar pada sesiapa saja, apa yang dibuat kerajaan barisan dan apa yang tak mampu dibuat oleh pihak kerajaan pembangkang." kata Tan Sri Muhyiddin Yassin, Timbalan Perdana Menteri.

Menurut Tan Sri Muhyiddin, kerajaan negeri sepatutnya membantu sektor pendidikan kerana UUM dibina kerajaan pusat demi kepentingan rakyat. Sebelum ini, Azizan Abdul Razak berkata, rayuan UUM untuk menyambung rebat cukai tanah ditolak Pejabat Tanah dan Galian Kedah.

Berikutan itu, UUM kini perlu membayar RM1. 74 juta ringgit setahun, berbanding RM100 ribu sebelum ini. Jika gagal dijelaskan sebelum 1 Jun depan, insititusi pengajian tinggi itu akan didenda hampir RM100 ribu . Azizan naikkan tarif air untuk langsaikan hutang yang bertimbun dengan kerajaan BN pusat (baca sini). Naikkan kadar cukai tanah juga untuk langsaikan hutang dengan UUM. Apakah Azizan sedar siapa Canselor kepada UUM? Tindakan Azizan itu sebenarnya telah membelangkai institusi raja di Kedah. Azizan dalam dosa, berdosa kepada pelajar, berdosa kepada rakyat, berdosa kepada Canselor UUM.

Chegu Bard Keluar PKR

Posted: 07 May 2011 05:52 AM PDT

KELUAR PARTI.. CHE'GU BARD JUMPA EZAM!!?

Chegu Bard yang disebut-sebut akan keluar parti itu berkata, beliau masih ahli seumur PKR tetapi secara terbuka mengakui "memang tidak disenangi beberapa pemuka" dalam komponen pakatan pembangkang. Apa lagi yang hendak ditunggu oleh Chegu Bard? Video sex dan tindakan autoratik Anwar-Azmin dalam PKR sudah menjadi alasan yang amat kukuh bagi Chegu Bard keluar dari PKR.

Anwar hanya sayang pada Azmin sahaja. Lain-lain pemimpin PKR yang menentang beliau akan dicantas dan diketepikan. Ramai sudah keluar dari kongkongan Anwar dan parti yang mendakwa mereka adalah pengamal demokrasi sebenar atas prinsip keadilan. Padahal pada hakikatnya, PKR adalah parti kroni, parti pembela mereka yang melakukan kemungkaran dan parti yang bersekongkol dengan DAP, yang jelas mahu menjadikan Malaysia ini bukan negara Islam. Bukan hanya Chegu Bard seorang, lain-lain pemimpin Melayu dalam PAS dan PKR wajib keluar bila pakatan pembangkang jelas-jelas menjayakan agenda sulit orientalis di negara ini.

Fikiran Kami

Posted: 07 May 2011 09:17 PM PDT

Fikiran Kami


Agenda Kristian dan anak muda

Posted: 07 May 2011 08:37 PM PDT

Assalamualaikum dan salam muhibbah.

1. Kita digemparkan dengan isu menjadikan agama Kristian sebagai agama rasmi Persekutuan. Ikrar yang dilakukan oleh beberapa paderi utama di sebuah majlis tertutup di Pulau Pinang menyatakan hasrat mereka untuk menyebarluaskan lagi agama Kristian di Malaysia sehingga ke tahap meletakkannya di tangga teratas Perlembagaan.

2. Persoalannya di sini, tindakan mereka seolah-olah memberi gambaran bahawa secara senyap mereka telah berjaya meluaskan fahaman agama ini ke serata pelusuk negara dan mereka berani mengisytiharkan usaha mereka itu.

3. Maka kita perlu lihat dari sudut tindakan pihak berkuasa Islam sendiri, adakah tindakan kita memadai untuk mengekang penyebaran agama lain terhadap umat Melayu kita? Melayu kini diancam penyebaran Kristian terhadap bangsa itu dan mereka telah berusaha sejak dahulu lagi.

4. Mudahnya penyebaran agama Kristian di kalangan anak muda tika ini ialah dengan menyelitkan unsur-unsur hendonisme ke dalam jiwa anak muda. Anak muda yang dahagakan kebebasan dan hiburan dilanyak dengan unsur melalaikan dan menjauhkan mereka daripada agama Islam sendiri.

5. Adakah salah kerajaan yang menyebabkan keadaan ini berlaku? Tidak lain tidak bukan ia datang daripada keluarga sendiri. Jika keluarga tidak ambil pusing dengan situasi ini, tidak mustahil nasi akan menjadi bubur. Anak muda ini akan jauh daripada keluarga dan tidak mustahil bertukar agama.

6. Tindakan paderi-paderi ini yang berani bertindak sebegitu adalah disebabkan budaya masyarakat kini yang berpaksikan kepada Barat, dengan mengamalkan corak kehidupan Barat, khususnya di kota-kota besar telah membawa kepada gejala ini. Tambahan pula kita dimomokkan dengan hiburan melampau artis-artis tanah air.

7. Maka apakah usaha kita untuk membendung agenda ini daripada terus membarah dalam masyarakat? Usah kita menyalahkan pihak ini dan pihak itu sekiranya situasi ini tidak terkawal, muhasabah diri dan bersatulah Melayu untuk menjana kekuatan agar ancaman ini tidak menembusi tembok iman umat Melayu.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 07 May 2011 09:10 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ORANG GILA YANG GILA GLAMER.

Posted: 07 May 2011 06:58 PM PDT

SSDE : CERAMAH UMI HAFILDA DI BANTING.

Posted: 07 May 2011 01:07 PM PDT

(PEMBELA) ANDA MENDAPAT SOKONGAN 100% BLOGER GAP !

Posted: 07 May 2011 05:33 AM PDT

VIDEO SEKS : DAP TEGUR HINDRAF KERANA MEMBELA ANWAR !

Posted: 06 May 2011 11:00 PM PDT

melayuangkat

Posted: 07 May 2011 03:36 PM PDT

melayuangkat


Siapa yang kaki FITNAH??

Posted: 06 May 2011 04:20 PM PDT

Menarik banner "Rakyat Bangkit, Lawan Fitnah" di katakan berhampiran Masjid Negara, tengahari tadi, selepas Solat Jumaat semestinya. MEMANG PATUT kita semua rakyat Malaysia lawan Fitnah sebab di zaman cyber ni, Fitnah menjadi-jadi.

 Maka jika penyokong PR mahu jawapan yang sebenarnya mengenai video sex yang dikatakan melibatkan pemimpin idola mereka dan juga idola Nik Aziz tu eloklah mereka bertenang dan biarkan Pihak Polis menjalankan siasatan terperinci mereka.

Jika kecoh kecoh dalam keadaan tidak tenteram memang susah hendak berfikiran waras kerana masing masing terlalu beremosi yang berladakkan 'benci'. Dan dengan emosi yang sedemikian memang sukar hendak menerima kenyataan.

Bawa bawalah muhasabah diri...kita semua manusia biasa...Anwar Ibrahim juga manusia biasa. Dia bukan 'perfect', dia bukan malaikat atau pun 'wali Allah'. Dia cuma seorang insan yang pernah memegang jawatan nombor 2 negara, kadang kadang dulu memangku jawatan nombor 1 negara. Masa tu UMNO semuanya baik bagi dia sekelurga.

Dengan perhematan Tun Dr. M, Anwar Ibrahim dipecat dan mulalah sejarah hitam bertitik bagaimana orang Melayu berpecah lagi..dan mulaikan saat itu juga UMNO sudah busuk buat Anwar Ibrahim sekeluarga dan dia mahu rakyat Malaysia juga berfikiran begitu. Sama macam dia.  Selagi dia tak jadi PM selagi tu semua orang tak betul, apa yang diusik kerajaan pun semua busuk dan kotor belaka.

Tanya pada diri kita, mengapa Allah swt telanjangkan kita dikhalayak ramai?? Mengapa kita diaibkan sebegini?  Jawapannya kerana 'kita' sendiri mengaibkan diri kita contohnya, kalau seseorang itu tidak melanggan pelacur tidaklah gambar dia yang ada dalam video tu.  Dan bila nafsu syaitan telah dipuaskan dan rahsia terbongkar satu dunia orang lain (sudah tentu UMNO) pula yang disalahkan.

Berapa lama mahu salahkan UMNO dalam segalanya hingga kenikmatan diri sendiri memuaskan nafsu sex songsang, haram atau dilaknat Allah?  Malulah pada diri sendiri, malaikat kiri kanan yang mencatat apa juga yang kita lakukan, takutlah pada azab Allah, mati itu benar, Qiamat itu benar..BerTaubatlah, pintu taubat sentiasa terbuka.  Ingat, kita insan biasa yang lemah..tak ada antara kita yang tidak pernah buat dosa....

Berhentilah memitfah UMNO, cukuplah.  Sedarlah diri, negara kita dan kita semua berada di tahap sekarang kerana UMNO, mahu tak mahu inilah kenyataannya.  Kalau tak mahu terima kenyataan pun tak payahlah fitnah UMNO.  Dengan siapa kita mahu berbohong? Sejarah tak pernah bohong..kalau telah lupa sejarah, ulangkajilah buku sejarah sekolah kita dahulu..mungkin kita terlupa sebab kita hanya insan biasa..tak ada apa istimewa pada kita........
Posted by Picasa

bERANIKAN hATI

Posted: 07 May 2011 03:31 PM PDT

bERANIKAN hATI


SARAWAK - DAP INGIN MENGUSIR KEPIMPINAN MELAYU?

Posted: 06 May 2011 05:30 PM PDT


Peta lama: Benua Keling, Benua China dan Tanah MelayuAngin yang membawa khabar! Jika benarlah angin itu, maka benarlah khabar ini dan bukanlah ianya hanya khabar-khabar angin semata-mata:


Sebuah gerakan Anti-Taib (MoCS) telah mengeluarkan kata dua kepada kepimpinan Taib Mahmud supaya segera mengundurkan diri sebelum 13 Ogos, memberi kita satu suasana baru dalam persada politik negara menunjukkan betapa 'berkuasanya' gerakan seperti ini mengatasi undi rakyat.Ketuanya, Francis Siah mendakwa akan mengetuai kumpulan pembangkang dan berbagai pertubuhan kemasyarakatan lain untuk melakukan demonstrasi selama seminggu malah lebih lama daripada itu jika Taib Mahmud enggan patuh kepada desakan mereka.Kata Francis Siah lagi, MoCS akan mengadakan protes jalanan sehingga Taib Mahmud meletak jawatan sepertimana yang berlaku di Mesir terhadap pemimpinnya Hosni Mubarak. Rakyat Sarawak akan turun beramai-ramai menyokong Francis Siah seperti di bawah;


Francissssss!!!!!! francis! francis! francis! francis!


Bukanlah mustahil perkara sedemikian akan belaku di Sarawak, kerana semasa kempen PRN Sarawak dulupun parti rasis cina DAP itu pergunakan sentimen suku-suku dan bangsa-bangsa untuk memenangi hati pengundi cina.

Cina-cina rasis itu memang celaka dan ingin mencelakakan negara serta bangsa Melayu yang menjadi tuan di Tanah Melayu ini. Jangan kita memandang cadangan itu hanya sebagai impian dan mainan belaka. Jangan lagi kita merasa kita akan sentiasa kuat dan kerana itu kita tidak berbuat apa-apa.

Bangsa Melayu dan kaum bumiputra di Sarawak, bahkan Sabah da seluruh negara harus bangkit dan tunjukkan bahawa kita berkuasa terhadap negara kita. Petualang-petualang dari 'benua cina' dan 'benua keling' (menggunakan rujukkan dalam hikayat-hikayat lama)  harus diajar bahawa mereka harus menghormati bangsa Malayu, tuan dibumi Melayu (bawah angin) ini.

Sejarah Melayu harus diajarkan supaya pendatang-pendatang ini sedar diri bahawa mereka datang ke Tanah Melayu ini sebagai kuli di ladang-ladang serta lombong-lombong. Mereka juga didatangkan sebagai pelacur-pelacur dan kongsi gelap. Jangan mereka lupakan sejarah asal usul mereka sendiri.

Janganlah yang datang dari 'benua keling' itu juga lupa bahawa mereka adalah dari golongan 'pariah', kasta terendah sekali. Apakah mereka ingin merasakan mereka dijemput dengan karpet merah untuk datang ke Tanah Melayu ini? Mereka bukan keturunan bangsawan. Mereka adalah 'pariah'! Pariah! Pariah! Paruah!

Bukan Melayu yang meletakkan kasta mereka sebagai kasta pariah kerana dalam alam Melayu kita tidak membezakan darjat hingga sedemikian rupa. Salahkanlah kepada bangsa dan kaum mereka sendiri di 'benua keling' itu kerana mangamalkan sistem kasta. Salahkanlah datok nenek mereka sendiri.

Salahkan juga British yang membawea mereka kemari. Negeri Tanah  Melayu lebih aman tanpa kaum-kaum kamu semua.

Ajarilah anak-anakmu sejarah lama agar mereka akan mengenali tanah airnya dan bangsanya sendiri kelak.


Suara Perpaduan Melayu

Posted: 07 May 2011 03:11 PM PDT

Suara Perpaduan Melayu


PAS DIHINA OLEH DAP - YB ZULKIFLI NORDIN

Posted: 06 May 2011 09:16 PM PDT

KUALA LUMPUR 6 Mei - Kedudukan Pas dalam Kabinet bayangan Kerajaan Negeri Sarawak sehingga 'dipaksa' berkongsi portfolio dengan wakil Parti Keadilan Rakyat (PKR) jelas memperlihatkan bagaimana parti itu dihina dengan seburuk penghinaan oleh DAP.
Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin berkata, belum pernah dalam sejarah politik negara sebuah parti yang cukup berpengaruh dan berusia lebih 50 tahun diperlakukan sedemikian rupa, tetapi DAP sanggup berbuat demikian kepada Pas.
Katanya, niat DAP untuk menghina Pas jelas apabila satu-satunya portfolio yang diberikan kepada Pesuruhjaya Pas Negeri, Adam Ahid iaitu Hubungan Antara Agama dan Perpaduan Nasional, terpaksa dikongsi dengan Ali Biju dari PKR.
Sedangkan, kata Zulkifli, baki 15 portfolio lain pula dikuasai sepenuhnya oleh DAP iaitu sebanyak 13 portfolio manakala, portfolio Pelancongan, Warisan dan Alam Sekitar serta Pembangunan Tanah dan Hubungan NCR diberikan kepada wakil PKR tanpa sebarang perkongsian.
"Ini bukan lagi tindakan yang tidak menghormati atau menganaktirikan Pas tetapi ia satu perbuatan yang bertujuan menghina Pas. Jelas DAP hanya memperkudakan Pas, mereka hanya mahu menggunakan jentera parti itu dan mendapat sokongan orang Melayu melalui Pas.
"Kalau dengan apa yang berlaku ini pun pemimpin-pemimpin Pas masih sanggup membutakan mata, memekakkan telinga serta mengunci hati terhadap perbuatan DAP, saya tidak tahulah apa nak cakap," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini, hari ini.
Semalam sebuah blog http://penyokongpas.wordpress.com menerusi Taring DAP Sudah Nampak juga menganggap pelantikan Ali Biju untuk menjaga kepentingan agama khususnya Islam adalah satu penghinaan.
Mengulas lanjut, Zulkifli berkata, penghinaan terhadap Pas oleh DAP bukan baru sebaliknya, sudah bermula pada 2008 apabila satu-satu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pas di Pulau Pinang, Allahyarham Datuk Hamdan Abdul Rahman tidak dilantik sebagai Exco oleh Lim Guan Eng.
Dakwa beliau lagi, hal yang sama juga berlaku di Kedah dan Kelantan apabila hasrat kerajaan negeri di bawah pimpinan Pas untuk menangani isu babi dan judi ditentang keras oleh DAP tanpa sebarang ruang perbincangan.
"Semua tindakan DAP ini konsisten dan bukan baru tahun ini. Pas sebenarnya langsung tidak dipandang oleh DAP. DAP hanya akan baik jika mereka ingin memperalatkan Pas sahaja dan sebaik sahaja kehendak itu tercapai, Pas ditinggalkan," ujarnya.

Sumber: Utusan Malaysia 8/5/2011