Selasa, 29 Mei 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


JEBAT BERKOKOK

Posted: 29 May 2012 01:26 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Mesej buat Nizar biadap

Posted: 28 May 2012 09:13 PM PDT"KERABAT DiRaja Negeri Johor TIDAK PERNAH mengambil wang daripada kerajaan semenjak zaman kesultanan Almarhum Sultan Ibrahim. Anda bolehlah bertanya kepada Menteri Besar atau mana-mana pegawai kerajaan yang berkenaan. Wang yang diperuntukkan kepada Ayahanda saya dan saya setiap bulan sebagai Sultan dan Tengku Mahkota disalurkan ke dalam Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim yang bertujuan untuk membantu rakyat negeri Johor  and kerajaan negeri Johor. Saya semenjak ditabalkan sebagai Tengku Mahkota tidak pernah mengambil walaupun 1 sen daripada kerajaan sehinggalah ke hari ini. Ini adalah duit rakyat saya. Jadi, sebelum anda membuka mulut buatlah kajian terlebih dahulu"

Ayat di atas adalah broadcast message yang Jebat terima di Blacberry usang Jebat berkenaan keceluparan mantan Menteri Besar Perak, Nizar yang sangat biadap mempersoalkan kemampuan Baginda Sultan Johor mendapatkan plat kenderaan WWW 1.

Dahulunya Nizar dan gerombolan HamPAS dengan biadab telah berbaring di tengah jalan menghalang pergerakan kenderaan Sultan Perak dan gerombolan biadab Pakatan jugalah yang telah menyebabkan Raja Muda Perak menunggu berjam jam lamanya untuk merasmikan persidangan Dewan Undangan Negeri Perak semasa peralihan kuasa kerajaan negeri Perak kepada Barisan Nasional.


Jebat fikir itu adalah kemuncak kepada kebiadapan Nizar kepada institusi DiRaja rupanya keceluparan dan kebiadapan itu dipanjangkan pula kepada kerabat DiRaja negeri Johor.


Tetapi apabila direnung-renung semula apalah yang hendak dihairankan kepada keceluparan dan kebiadapan Nizar kepada kerabat DiRaja Johor. Sedangkan kepada keluarga DiRaja Perak pun beliau boleh celupar dan biadap inikan pula kepada kerabat Johor yang langsung tidak ada kena mengena dengan beliau.

Sebagai hamba rakyat, tidaklah berhak untuk Jebat mempertikaikan atau mencampuri urusan ini tetapi atas sifat kemelayuan yang menjulang institusi DiRaja, Jebat rasa terpanggil untuk melahirkan rasa kecewa di atas sifat biadap Nizar.

Kami rakyat Melaka yang tidak punya institusi Sultan pun tahu menjunjung kasih kepada Sultan negeri lain adalah amat menyedihkan jika ada Melayu di negeri lain yang tidak tahu menjunjung kasih kepada Sultan negerinya sendiri yang dijadikan payung untuk menumpang teduh.

Entahlah, Melayu sudah semakin lupa akan asal usul dan adab Melayu. Cuma satu sahaja yang bermain di benak Jebat 'jika Nizar hidup di zaman Kesultanan Melayu Melaka apalah bentuk hukuman yang bakal diterima Nizar'.

Alahai Melayu biadapnya kamu..Ampunkan patik Tuanku!!!

waadat

Posted: 29 May 2012 01:18 PM PDT

waadat


Pilihanraya bulan Oktober

Posted: 29 May 2012 06:20 AM PDTPERDANA Menteri yang juga Menteri Kewangan, Datuk Seri Najib Razak ketika berucap pada majlis Konsultasi Bajet 2013 di Kementerian Kewangan di Putrajaya, hari ini. Perdana Menteri mengumumkan Belanjawan 2013 akan dibentangkan pada 28 September 2012. - Foto Fariz Iswadi Ismail BH online.

Apa maksud berita di atas? Adakah itu menunjukkan PRU13 akan diadakan selepas September 2012?

Bagaimana dengan jemaah haji yang rata-rata berusia 50 tahun ke atas yang majoritinya pengundi BN?

Nampaknya Najib memang yakin BN akan terus membentuk kerajaan.

Najib kata haram jadah

Posted: 28 May 2012 06:52 PM PDT


Sebelum itu Demang nak ucapkan tahniah kepada rakan-rakan blogger prokerajaan yang kini semakin menguasai medan tempur maya dan semakin merapat ke garis kemenangan.

Peningkatan tersebut adalah bayangan pada peralihan semula sokongan rakyat daripada dipengaruhi pembangkang, kepada menyokong pembaharuan yang dibuat kerajaan pimpinan Najib Razak.

Ada orang tanya Demang, kenapa terdapat blogger prokerajaan bersikap seperti blogger pembangkang yang menggunakan kata-kata kesat dalam blog?

Bagi Demang, manusia ni ada macam-macam. Seperkara lagi, bagaimana rentak begitulah tarinya.

Kami para blogger pun begitu juga. Ada antara kami yang bertahan dan sebahagian daripada kami bertindak sebagai penyerang.

Di jalan yang banyak selekoh kita tidak boleh memandu lurus.

Bagi Demang, untuk majoriti rakyat yang rasional sudah tentu ingin melihat fakta sebelum membuat keputusan.

Berikut adalh contoh fakta yang disirkan dalam media arus perdana hari ini.

Bacalah, dan buat pertimbangan dengan akal yang sihat.

Najib bukan malaikat atau wali. Beliau ada emosi. Kalau dah bersusah payah hendak menolong naun masih dituduh dengan pelbgai tohmahan, siapa yng boleh sabar?

Namun berapa kali Najib bercakap kasar sejak dia menjadi menteri berusia usia 22 tahun?

Sebenarnya, jika nak dikatakan pemimpin anugerah Allah, Najib lah orangnya.

Najib adalah cucu seorang hartawan melayu (sebelah ibu) dan cucu seorang pemimpin besar Pahang (sebelah bapa).

Beliau adalah keturunan bangsawan yang sepatutnya hidup dalam 'istana' dan bukannya berkeliaran di merata tempat menyusahkan diri.

Namun dalam masa yang sama Najib adalah anak Tun Razak yang tidak betah memejam.mata melihat nasib rakyat.21 lagi projek baru NKEA

PETALING JAYA: Datuk Seri Najib Razak semalam mengumumkan 21 lagi projek baru di bawah tujuh Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) yang dijangka melonjak Pendapatan Negara Kasar (PNK) sebanyak RM4.59 bilion menjelang 2020. 

Projek itu membabitkan pelaburan keseluruhan berjumlah RM20.46 bilion dan mewujudkan 39,918 pekerjaan dalam tempoh berkenaan.

Projek itu terangkum di bawah NKEA Pertanian, Perkhidmatan Perniagaan, Pendidikan, Penjagaan Kesihatan, Pemborongan dan Peruncitan, Elektrikal dan Elektronik serta Greater KL/Klang Valley.

Perdana Menteri berkata, bagi NKEA Pertanian, tiga syarikat komited untuk melabur RM456.69 juta yang akan mewujudkan 2,539 pekerjaan, selain meningkatkan keselamatan makanan kebangsaan. 

Bagi Perkhidmatan Perniagaan, tujuh syarikat melabur RM2.4 bilion yang mewujudkan 10,909 pekerjaan dalam bidang seperti membina dan membaik pulih kapal, kejuruteraan reka bentuk, pusat data serta pusat perkhidmatan global. 

"Pendidikan kekal menjadi enjin pertumbuhan utama untuk masa depan dan kita mesti terus melabur dalam bidang ini. 

"Projek AWLU, Heriot Watt University Malaysia dan Kolej Universiti KDU akan membawa amalan terbaik dari seluruh dunia, termasuk institusi terkemuka di Amerika Syarikat dan United Kingdom. 

"Pelaburan keseluruhan mereka RM535.58 juta akan mewujudkan 660 pekerjaan," katanya berucap pada majlis Laporan Terkini Program Transformasi Ekonomi (ETP) pertama bagi 2012, di sini, semalam. 

Sejak dilancarkan Oktober 2010, 72 projek ETP dilaksanakan membabitkan pelaburan berjumlah RM188 bilion yang mewujudkan 331,741 peluang pekerjaan baru, selain menyumbang PNK RM129 bilion menjelang 2020. 

Pada majlis sama, Najib yang juga Menteri Kewangan turut menghuraikan pencapaian terkini enam Inisiatif Pembaharuan Strategik (SRI) berasaskan 51 dasar dicadangkan Majlis Penasihat Ekonomi Negara serta menyampaikan dua teras utama ETP, iaitu fokus dan daya saing. Pencapaian itu, termasuk Akta Gaji Minimum yang baru diwartakan dan tambahan lima rakan kongsi untuk program MyProCert di bawah SRI Pembangunan Modal Insan. 

Di bawah SRI Persaingan, Standard dan Liberalisasi pula, Tribunal Rayuan Persaingan ditubuhkan, perkembangan 12 Standard Malaysia (MS) membabitkan Diod Pemancar Cahaya dipercepat dan liberalisasi sembilan subsektor. 

Di bawah SRI Kewangan Awam, Najib berkata, Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) dan Kastam Diraja Malaysia (KDRM) melaksanakan beberapa inisiatif menambah baik pentadbiran serta pematuhan cukai. 

Usaha itu membuahkan tambahan kutipan cukai RM192.8 juta pada suku pertama 2012 oleh LHDN dan KDRM, melangkaui sasaran RM191.4 juta. 

"Setahun setengah sudah berlalu sejak saya melancarkan ETP. April lalu, kami menerbitkan Laporan Tahunan ETP yang pertama dan saya bangga pencapaian 23 peratus melepasi sasaran ditetapkan. 

"Ini disebabkan pertumbuhan ekonomi negara menggalakkan sebanyak 5.1 peratus pada tahun lalu. 

"Pada suku pertama tahun ini, Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) mencatat peningkatan sebanyak 4.7 peratus, melebihi jangkaan umum. 

"Bagaimanapun, perjalanan masih jauh harus ditempuhi untuk kita nyatakan bahawa `misi kita sudah selesai dengan jayanya'. 

"Dengan keadaan ekonomi global yang tidak menentu, inilah masanya untuk kita mengorak langkah dengan lebih tegas dan pantas supaya destinasi yang kita impikan menjadi kenyataan," katanya.

Apa Yang Tersirat

Posted: 29 May 2012 01:17 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Rasuah Azmin- Anwar terlibat menutupnya

Posted: 29 May 2012 06:22 AM PDT

Satu kenyataan daripada pegawai penyiasat BPR didedahkan oleh Raja Petra Kamaruddin (RPK) di dalam lamannya hari ini, menunjukkan Datuk Seri Anwar Ibrahim terlibat secara langsung memberi arahan kepada Ketua Pengarah BPR Datuk Shafee Yahaya supaya menutup kes rasuah Azmin Ali.

Siasatan kes itu berlaku pada tahun 1995, di mana ketika itu Anwar adalah Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Malaysia dan Azmin Ali adalah Setiausaha Sulitnya.

20 Perkara bagi Datuk Salleh Said

Posted: 29 May 2012 12:05 AM PDT

APABILA Datuk Salleh Tun Said mengeluarkan pandangan bahawa 20 point Sabah menyertai Malaya, Sarawak, Singapura membentuk Negara Malaysia pada 16 September 1963 telahpun termaktub dalam Perlembagaan Negara, ramai yang mempertikainya, termasuk Datuk Dr Maximus J Ongkili.

AYT tidak akan menguraikan secara detail mengenai 20 Point itu, akan tetapi hanya menulis rangkuman daripada 20 point itu.

20 Point adalah memorendum yang dihasilkan daripada temuan IGC sebagai syarat penyertaan Borneo Utara membentuk Negara Malaysia.

Apabila negara dibentuk, maka Perlembagaan Negara juga terwujud dengan mengambilkira, 20 Perakara itu. Atas   sebab itulah, Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah itu memberi pandangan agar supaya 20 Point jangan dipolitikan, kerana ianya sudahpun termaktub dalam perlembagaan.

Perjalanan Kemerdekaan Sabah melalui Malaysia telahpun masuk 49 tahun, dan secara perlahan-lahan dan pasti, bahawa semua perkara-perkara yang disebut dalam 20 point itu dilaksanakan secara bertahap.

Kini, kita tidak boleh menyatakan bahawa syarat-syarat 20 pointpun tidak dilaksanakan, melainkan kita perlu "pin point" perkara mana yang belum sepenuhnya dilaksanakan.

Apapun perubahan terhadap 20 Perkara itu, berlaku kerana keputusan rakyat Sabah sendiri melalui Dewan Undangan Negeri Sabah, memutuskan mengenai perkara yang berkaitan dengan 20 Perkara, sesuai dengan perkembangan zaman dan situasi.

Bagi AYT.. melihat 20 Point... jangan kita terpaku dan statik. Kita perlu melihat berasaskan kepada situasi dan masa. Sebab apabila kita terpaku dan statik, maka minda kita akan terpaku pada keadaan atau zaman semasa 20 point itu terwujud.

Memang 20 Point itu merupakan catatan sejarah... Datuk Salleh tidak mempertikainya.. beliau hanya membuat kesimpulan, bahawa 20 perkara itu telah tercakup dalam perlembagaan negara, kerana pelaksanaan 20 point itu selepas 49 tahun, telah tergambar dalam perlembagaan negara.

20 Point, hanya hipotesis semasa merangkanya, dan selepas 49 tahun... hipotesis itu terbukti... bahawa ianya tercakup dalam Perlembagaan.

Atas asas itu, Salleh mencadangkan agar 20 Perkara jangan dipolitikan, bagi mereka yang benar-benar memperhalusi perkembangan negara selama 49 tahun.

Bagi AYT... sama-sama kita memperhalusi perkembangan 20 point itu, mana satu perkara yang belum sepenuhnya dilaksanakan.. 

Kita boleh berbeza pendapat... tetapi kita juga perlu menghormati pandangan masing-masing.. Namun, sebelum kita memberi komen negatif terhadap pandangan orang lain, kita perlu melihat daripada sudut mana pandangan itu dilihat.

Datuk Salleh memberi pandangan daripada sudut kemajuan mengenai 20 point itu, dinamikanya ke arah "Nation Building"... 

"Hak rakyat Sabah dan negeri Sabah pasti terbela oleh Barisan Nasional dan pada pandangan saya, kita hormati pandangan masing-masing dan saya sendiri tidak pernah menyentuh soal "kesahihan" dokumen 20 Perkara kerana ia bukan perjanjian cuma memorandum,".
"DATUK SALLEH TUN SAID"

"Semangat dokumen 20 Perkara bagi melindungi Sabah berikutan pembentukan Malaysia sah dan relevan hingga bila-bila kerana ia termaktub dalam laporan Jawatankuasa Antara Kerajaan (IGC) dan Perlembagaan Persekutuan tetapi semata mata memorendum politik"
"DATUK MAX ONGKILI"


APA ITU 20 PERKARA
Perkara 1: Agama

Walaupun tiada bantahan terhadap agama Islam sebagai agama kebangsaan Malaysia akan tetapi agama rasmi sepatutnya tidak akan diadakan di Borneo Utara, dan segala perundangan mengenai agama Islam yang terkandung di dalam Perlembagaan Malaya tidak harus digunakan di Borneo Utara.
Perkara 2: Bahasa

    Bahasa Melayu harus dijadikan Bahasa Kebangsaan Persekutuan
    Penggunaan Bahasa Inggeris harus diteruskan untuk tempoh sepuluh tahun selepas Hari Malaysia
    Bahasa Inggeris harus digunakan sebagai bahasa rasmi Borneo Utara untuk semua tujuan berkaitan dengan negeri dan persekutuan, tanpa had masa.

Perkara 3: Perlembagaan

Walaupun Perlembagaan Persekutuan Malaya diterima sebagai asas untuk membentuk Perlembagaan Malaysia, akan tetapi Perlembagan Malaysia seharusnya dipersetujui oleh pergabungan negeri-negeri bebas dan sepatutnya bukan sesuatu susunan pindaan kepada sebuah perlembagaan yang telah digubal dan dipersetujui oleh negeri-negeri yang berasingan di dalam keadaan yang berlainan sekali. Sebuah perlembagaan baru untuk Borneo Utara sewajarnya amat diperlukan.
Perkara 4: Ketua Persekutuan

Ketua (Yang Di Pertua Negara) Borneo Utara tidak layak untuk dipilih sebagai Ketua Persekutuan.
Perkara 5: Nama Persekutuan

"Malaysia" bukan "Melayu Raya".
Perkara 6: Imigresen

Kawalan ke atas penghijrahan dari luar ke mana-mana tempat di Malaysia seharusnya terletak di bawah kuasa kerajaan Persekutuan tetapi kemasukan ke Borneo Utara sepatutnya juga memerlukan persetujuan Kerajaan Negeri.

Kerajaan Persekutuan tidak seharusnya berkuasa membatalkan kemasukkan sesiapa pun ke dalam Borneo Utara jika ia berkaitan dengan urusan kerajaan negeri kecuali atas sebab-sebab keselamatan sahaja. Borneo Utara seharusnya mempunyai kuasa yang tidak terhad ke atas pergerakan seseorang, kecuali mereka yang bertugas di bawah kerajaan Persekutuan daripada tempat-tempat lain Malaysia di Borneo Utara.
Perkara 7: Hak Menarik Diri

Hak untuk memisah atau menarik diri dari Persekutuan seharusnya tidak ada.
Perkara 8: Borneonisasi

Proses untuk melantik orang-orang tempatan ke dalam perkhidmatan awam negeri Borneo Utara seharusnya diwujudkan secepat mungkin.
Perkara 9: Pegawai-pegawai British

Segala usaha harus dibuat untuk menggalakkan pegawai-pegawai Birtish untuk meneruskan perkhidmatan mereka dalam perkhidmatan awam sehingga tempat mereka boleh diganti oleh orang-orang tempatan yang berkelayakan.
Perkara 10: Kewarganegaraan

Tertakluk kepada pindaan berikut, Perenggan 148(k) cadangan dalam Laporan Cobbold seharusnya menentukan hak kewarganegaraan penduduk Borneo Utara di dalam Persekutuan :

    Perenggan kecil (I) seharusnya tidak mengandungi syarat mengenai penetapan selama 5 tahun
    Untuk diselaraskan dengan undang-undang kami, perenggan kecil (II) sepatutnya menyatakan "7 daripada 10 tahun" dan bukan "8 daripada 10 tahun"
    Perenggan kecil (II) tidak sepatutnya mengandungi sekatan berkenaan dengan kewarganegaraan ibu bapa seseorang yang dilahirkan di Borneo Utara selepas Hari Malaysia semestinya menjadi warganegara persekutuan.

Perkara 11: Cukai dan kewangan

Borneo Utara seharusnya mempunyai kuasa ke atas kewangan, tabung pembangunan, dan cukai sendiri.
Perkara 12: Kedudukan khas bangsa asli/bumiputera Borneo Utara

Pada prinsipnya bangsa asli Borneo Utara seharusnya menikmati hak keistimewaan seperti yang diberikan kepada bangsa Melayu di Malaya, tetapi formula yang dipraktikkan di Malaya tidak semestinya digunapakai oleh Borneo Utara.
Perkara 13: Kerajaan Negeri

Ketua Menteri harus dipilih oleh ahli-ahli tidak rasmi Majlis Perundangan. Borneo Utara seharusnya mempunyai suatu sistem kementerian yang sesuai.
Perkara 14: Jangkamasa Peralihan

Sepatutnya tujuh tahun dan dalam masa ini kuasa perundangan mesti diberikan kepada Kerajaan Borneo Utara mengikut perlembagaan dan tidak dipengaruhi oleh kerajaan persekutuan.
Perkara 15: Pelajaran

Sistem pelajaran Borneo Utara yang wujud sekarang harus diteruskan dan dengan itu ia harus diletakkan di bawah kawalan kerajaan negeri.
Perkara 16: Perlindungan kepada Perlembagaan

Tidak ada sebarang pindaan, perubahan atau pembatalan dapat dilakukan oleh Kerajaan Pusat kepada perlindungan-perlindungan yang diberikan khas kepada Borneo Utara tanpa persetujuan kerajaan Borneo Utara. Kuasa ini adalah hak mutlak penduduk negeri ini.
Perkara 17: Perwakilan dalam Parlimen Persekutuan

Ini sepatutnya bukan hanya bergantung kepada jumlah penduduk Borneo Utara tetapi juga kepada keluasan dan keupayaannya, dan dalam mana-mana perkara ia sepatutnya tidak kurang dari jumlah perwakilan dari Singapura.
Perkara 18: Nama Ketua Negeri

Yang Di Pertua Negara.
Perkara 19: Nama Negeri

Sabah.
Perkara 20: Tanah, hutan, kerajaan tempatan dan lain-lain

Perkara dalam Perlembagaan Persekutuan mengenai kuasa Majlis Tanah Persekutuan tidak harus melibatkan Borneo Utara. Seperti itu juga, Majlis Kebangsaan Kerajaan Tempatan tidak harus melibatkan Borneo Utara. mengenai 20 Point itu.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 29 May 2012 01:15 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


TUDIAA!! Pelik ehh.. Sorang Wanita Rogol sepuluh Lelaki??

Posted: 29 May 2012 12:12 PM PDTTAMBOV – Seorang wanita Rusia yang merupakan pengumpul filem ngeri dan labah-labah, Valeria K. dibicarakan di sebuah mahkamah kerana memberi ubat tidur kepada 10 lelaki sebelum merogol mereka, lapor sebuah akhbar.

Polis terkejut apabila mendapati wanita berusia 32 tahun itu merogol 10 lelaki kerana dia memiliki perwatakan yang lemah lembut dan pendiam.Wanita itu turut diberi jolokan Black Widow kerana minatnya terhadap labah-labah.

Menurut polis, Valeria akan berkenalan dengan mangsa sebelum menjemput dan memberi mereka minuman yang mengandungi bahan clonidine sehingga menyebabkan mangsanya tertidur hampir 24 jam. Dia kemudian membuka pakaian dan merogol mangsa dengan mengikat kemaluan mereka dengan seutas tali.

Semua mangsanya itu hanya sedar ketika dirawat di hospital akibat keracunan clonidine selain mengalami trauma kerana zakar mereka diikat. Namun, mereka dapat mengingati wajah seorang gadis cantik yang memberi minuman itu.

Polis berjaya mengenal pasti penjenayah tersebut dan menangkapnya selepas mangsa memberitahu rupa wanita itu. Polis mengenal pasti 10 mangsa walaupun seorang daripada mereka enggan membuat laporan.

"Apa yang berlaku kepada diri saya adalah hebat. Saya suka wanita yang ganas. Saya cuma berharap dia tidak meracuni saya dengan clonidine," kata lelaki yang enggan membuat laporan polis itu.

Sumber berita adalah Agensi.

KASI PANAS!! Video yang Wajib Semua Rakyat Malaysia Tengok!! #Bersih #Bersih3

Posted: 29 May 2012 08:12 AM PDT


Tengok dan fikirkanlahh.. jangan tengok saja, guna otak dan akal untuk menilai baik dan buruk. Bukan untuk kita sahaja, tetapi untuk anak cucu kita juga.

PANASS!! Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram Tempelak Perjuangan Islam Politik Pas!!

Posted: 29 May 2012 05:36 AM PDT


PAS dengan jelas menyalahgunakan cara perjuangan parti hanya semata-mata mahukan undi, PAS juga tanpa rasa bersalah menjadikan islam bahan dagangan dalam politik, mempertaruhkan syurga sebagai imbuhan kepada sesiapa saja yang undi PAS.

Dalam PAS mengunakan syurga sebagai bahan kempen, PAS hanya meletakan syarat hanya yang mengundi PAS dapat masuk syurga. Apakah orang yang tidak mengundi PAS tak layak masuk syurga milik Allah S.W.T?

Umat Islam sudah sedia maklum bahawa syurga hanya milik Allah S.W.T dan tak pernah wujud syurga milik PAS,mengap dengan sewenang-wenangnya meletakan syurga sebagai bahan dagangan kempen undi?

Jika PAS mengatakan undi PAS masuk syurga,bagaimana pulak sekiranya seseorang itu telah murtad dan hanya kerana mahukan syurga,si yang murtad itu telah undi PAS,di manakah syurga yang layak untuk si yang telah murtad hendak PAS berikan?

Untuk kepada yang belum tahu apa hukumnya kepada yang memperdagangkan syurga untuk kepentingan politik, marilah kita baca hukumnya dari kenyataan Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr Sulaiman Saloomi berkenaan berkempen memperdagangkan Syurga milik Allah S.W.T untuk kepentingan politik.


Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi menegaskan, fatwa propaganda yang mengatakan seseorang itu akan masuk syurga jika mengundi parti tertentu adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan.

Menurut Profesor Jurusan Akidah, Mazhab dan Firaq, Universiti Ummul Qura, Mekah itu, ia tidak sepatutnya keluar daripada mulut orang yang berakal, lebih-lebih lagi dari seorang muslim yang peka dirinya diawasi Allah dalam setiap percakapan serta perbuatan.

Jelas beliau, syurga adalah nikmat, rahmat dan kelebihan yang dikurnia Allah kepada sesiapa yang dapat melaksanakan tuntutan ubudiyah bukan kepada mana-mana pengundi manakala neraka pula adalah azab Allah ke atas mereka yang sesat, kufur atau syirik.

"Antara amalan ketaatan kepada Allah dan penolakan daripada apa yang telah dilarang ialah menolak kepuakan dan menjauhi kepartian. Tidak ada dalil dalam Al-quran dan sunah untuk melibatkan diri dengan kepartian atau menjadikannya jalann kepada perkara yang baik dan betul"

"Bahkan ia adalah bidaah dari barat (iaitu kepartian). Ia tidak wujud pada umat Islam dalam kurun terawal (zaman Rasulullah SAW, para sahabat dan at-tabiin)," katanya dalam wawancara bersama Mingguan Malaysia yang disiarkan hari ini.

Sulaiman yang kemudiannya ditanya tentang seruan pemimpin parti tertentu terhadap kepelbagaian agama dan mengatakan semua agama adalah sama berkata, pendapat itu adalah kufur dan golongan yang berpegang dengan pendapat sedemikian di zaman silam ialah Ikhwan Safa.

Mereka ini katanya, terdiri dikalangan Syiah Batiniyah yang muncul di abad ketiga Hijrah serta telah dihukum kafir oleh semua ulama Hanafi, Maliki dan Hambali kerana berkata secara literal bahawa : "pandangan kami mencakupi semua mazhab dan agama kami mencakupi semua agama.

"Pendapat itu adalah suatu kekufuran kerana agama yang sebenarnya disisi Allah ialah Islam sahaja dan tiada agama lain yang setanding dengannya. Pada zaman moden ini lahir doktrin Freemason yang menyeru supaya mengingkari semua agama atau menyeru kepada penyatuan semua agama dalam satu mazhab.

Ini adalah perbuatan murtad dan keluar dari agama Allah," tegas beliau.

Mengenai usaha menumbangkan kerajaan sedia ada di negara ini serta menyeru supaya diadakan demonstrasi jalanan, katanya, usaha itu bukanlah jalan kedamaian.

"Agama rasmi Malaysia adalah Islam dan syiar Islam (di negara ini) adalah nyata. Makaadalah menjadi kewajibpan umtuk nasihat menasihati dan membuat perdamaian. Ini adalah Manhaj (Prinsip Dasar) Nabi Muhammad SAW.

"Manakala demontrasi jalanan adalah meniru perbuatan barat yang jauh lebih banyak mendatangkan kerosakan dan kemudaratan keatas umat Islam daripada kebaikan yang diharapkan.," jelsnya.

Sementara itu, Sulaiman ketika memberi reaksi terhadap kaedah kafir mengkafir yang digunakan oleh sesetengah orang Islam dan ahli politik untuk memancing undi berkata, ia tidak dibenarkan terutama jika digunakan terhadap seorang muslim yang masih lagi mengamalkan amalan Islam yang zahir serta masih mengucap dua kalimah syahadah.

Katanya, sesiapa yang menggunakan pendekatan itu terhadap umat Islam maka tuduhan tersebut akan kembali kepadanya sebagaimana yang telah disabdakan Rasulullah SAW yang bermaksud : "Sesiapa yang berkata kepada saudara Islamnya ' wahai kafir' tuduhan itu akan kembali kepadanya."

"Adalah menjadi suatu kewajipan ke atas setiap muslim untuk berbaik sangka dengan saudara seIslam dan bergaul dengan cara yang baik," jelasnya.

Dalam pada itu, beliau menegaskan seseorang muslim tidak dibenarkan untuk bersepakat dengan mana-mana orang bukan Islam dalam apa jua keadaan sekalipun untuk menentang saudara seagama.

Kata beliau, sejarah dengan jelas telah membuktikan minoriti bukan Islam tidak akan mengundi untuk parti islam melainkan jika parti Islam itu berkompromi sesuatu dari agama dan perbuatan tersebut boleh mendatangkanmbahaya besar kepada umat Islam.

PANASS!! Pemuda UMNO Hulu Selangor Keluar Parti!!

Posted: 29 May 2012 02:12 AM PDT


Sebenarnya dah berapa minggu lepas lagi Mc dah dengar cerita ni. Tapi Mc malas nak layann.. cuma kenapa dan sebab apa mereka ni keluar parti, itu yang menjadi masalahnya.. tiba-tiba nak keluar..

Naib Ketua Pemuda UMNO Hulu Selangor Yusri Ishak telah mengisytiharkan keluar parti . Beliau membuat pengisytiharan di hadapan penyokongnya .

Apabila ditanya wartawan, adakah hanya beliau yang keluar. Penyokongnya bersorak mengatakan mereka juga akan keluar UMNO.

Namun, benarkah beliau betul-betul mahu keluar UMNO, jangan jadi macam Naib Ketua Pemuda UMNO Kampar yang begitu marah nak masuk DAP akhirnya kembali semula kepada UMNO.

Yusri Ishak berkata, beliau keluar parti kerana nak tumpu kepada perniagaan dan keluarga, bukan kerana perkara lain. Malah beliau juga tidak akan menyertai parti politik lain kerana beliau keluar parti, bukan atas alasan mahu berpolitik lagi.

Inilah perkara yang paling pelikk.. namun dalam politik, apa-apa pun boleh jadi.


McTheory:
Tak mau aktif pun, tak payah la nak keluar parti.. pelik-pelik..

PANASS!! Nizar KKK Kena Tampar dengan Tengku Mahkota Johor!!

Posted: 28 May 2012 11:12 PM PDT


Nizar bekas MB Perak yang suka meroyan sangat tu, kali ni mencari pasal dengan Sultan Johor pulak. Nizar tak sudah-sudah menyindir Keluarga Sultan Johor apabila baginda berjaya membeli nombor plate WWW 1.

Nizar yang memang terkenal dengan sifat kurang ajar, pernah mohon derhaka dan tidak hormat kepada keluarga diraja, kini dibidas lagi. Apabila Tengku Mahkota Johor menjawab kembali sindiran twitter yang Nizar berikan kepada keluarga baginda.


Mungkin Nizar fikir, semua orang sama sepertinya. Lihatlah rumah Nizar sebelum dan selepas menjadi MB. Sebelum menjadi MB, rumahnya biasa-biasa saja, bila dah jadi MB, rumahnya tersergam indah. Itu baru 9 bulan jadi MB, kalau 3 tahun, rasanya dia dah buat Istana untuk dia kot.

Tabik pada keluarga di Raja Johor kerana kesanggupan mendermakan gaji Sultan kepada Yayasan. Mc pun baru tahu hari ni dan Mc percaya ramai lagi yang baru tahu mengenai perkara ini.


Tapi kita taklah sebodoh Nizar yang telah membodohkan dirinya dikhalayak ramai. Lain kali sebelum bersuara atau beri sebarang pendapat, buat la kerja rumah dulu.. kan dah nampak kebodohannya tu terserlahh.. he he..McTheory:
bangang juga si Nizar lilin ni ya.. hehe..

TUDIAA!! Bob Lokman Buat Kontroversi Lagi!!

Posted: 28 May 2012 08:12 PM PDT


Allahyarham Bob Lokman yang dikatakan meninggal dunia oleh Nik Aziz tempohari, kini bangkit dari kuburan untuk berceramah semula. Walaupun pernah dikatakan mati oleh Nabi Pas sendiri, namun setelah diberi peluang untuk hidup semula, Bob Lokman memulakan operasi berceramah sambil mengeji.

Video dibawah menunjukkan Bob Lokman dengan senang hati dan bangga, mengajak rakyat supaya berbuat jahat.Mc nak jemput Bob Lokman datang ke Kedah untuk membuktikan apa yang beliau katakan itu adalah benar. Memang adun tak buat kerja, tapi yang tak buat kerja tu ialah Adun Pas, bukan UMNO.

Pergilah kepelusuk kampung, dan tanyakan orang kampung. Apa yang Adun Pas buat selama 3 tahun mereka berkuasa. Perhatikan taraf kemudahan disana, air, jalan, longkang, pelupusan sampah dan lain-lain. Apakah adun Pas ni ambil peduli? Mereka hanya tahu berceramah.. jadi Bob Lokman, cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar.

Masuk Pas bukan nak jadi lagi bagus.. tapi jadi lagi harammm..McTheory:
Fitnah, gutuk, keji, mainan Pas laa..

PANASS!! Video Anwar DI HALAU Dari Masjid di Johor!!

Posted: 28 May 2012 05:46 PM PDT


Anwar Ibrahim di nasihatkan berambus lebih awal dari memberi tazkirah di Masjid Tmn. Sri Pulai Perdana, Johor Bahru. Apa agaknya kelayakkan beliau untuk memberi tazkirah kepada orang ramai? Tak ada ustaz lain ka yang layak di jemput. Ustaz LGBT ni juga la yang depa nak panggil?

Muka kesian dalam video diatas tu memang dah trademark Anwar.. kalau korang terKESIANkan beliau.. itu bermakna, korang pun dah terkena 'mandram' Anwar.. he he..

Kata Pakteh...!!

Posted: 29 May 2012 01:13 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Apa lagi nak dibuktikan....hanya yg taksub akan terus ikut Anwar

Posted: 29 May 2012 04:21 AM PDT

KLIK SINI UNTUK MENGETAHUI SECARA TERPERINCI APA ANWAR, SAMSIDAR DAN AZMIN BUAT DI BELAKANG

tun faisal dot com

Posted: 29 May 2012 01:11 PM PDT

tun faisal dot com


[Video] #Bersih yang pemimpin UMNO tertentu tidak mahu tengok #We1PEACE #Aman1Msia

Posted: 29 May 2012 10:01 AM PDT

THE FLYING KICK

Posted: 29 May 2012 01:08 PM PDT

THE FLYING KICK


AWEK KELANTAN TERKANTOI PROJEK DALAM JAMBAN KB MALL!!!

Posted: 29 May 2012 08:00 AM PDT

TEMBELANG TERDEDAH!!! SHAFIE YAHYA BAKAL UMUM MASUK PKR!!!

Posted: 29 May 2012 06:30 AM PDT

APASAL ANWAR TAK MAHU HARTA KEKAYAAN AZMIN DISIASAT?

Posted: 29 May 2012 05:17 AM PDT

NEELOFA TERIMA GANGGUAN SEKSUAL SEBAB.....

Posted: 29 May 2012 04:00 AM PDT

VIDEO BERCIUM SAJA, JAWATAN KETUA POLIS DIPECAT... VIDEO TORON CHINA-DOLL, RELAKS SAJA!!!

Posted: 29 May 2012 02:30 AM PDT

PATUTLAH ANWAR BABI PUNYA GILA... RUPA-RUPANYA VIDEO SEKS DENGAN BINI ORANG TELAH ADA DI TANGAN PEGUAM!!!

Posted: 29 May 2012 12:30 AM PDT

DERMA LEBUHRAYA RAKYAT ATAU DERMA DANA PILIHANRAYA WAHAI HUSAM MUSA?

Posted: 28 May 2012 11:30 PM PDT

ANWAR BERANGIN LAGI... CERAMAHNYA 'DIGANGGU' LAGU MANDARIN!!!

Posted: 28 May 2012 10:00 PM PDT

SELANGOR JAHANAM: FAEKAH HUSSIN MENGAMUK SEBAB SYARIKATNYA TAK DAPAT PROJEK AIR LANGAT 2!!!

Posted: 28 May 2012 08:36 PM PDT

SuRiA PaGi

Posted: 29 May 2012 01:03 PM PDT

SuRiA PaGi


SEPANGGARFM RADIO ONLINE SABAH

Posted: 28 May 2012 11:00 PM PDT

Sumandak cukup gembira dapat mengenali DJ-DJ Sepanggarfm. Memang terbailah mereka ini yang membawa banyak cerita-cerita di kawasan Sepanggar. Sememangnya matlamat Sepanggarfm ini untuk warga / anak tempatan sepanggar. Tapi bila dengar dan hayati segala info yang disamapikan oleh DJ-DJ Sepanggarfm bole katakan semua ba cerita di Sabah dorang kasih sampaikan.

Jadi Sumandak pun mencarilah bah siapa dorang ni. Rupanya depan mata saja orangnya semua peramah namapun DJ kan. Dijadikan cerita Sumandak pun minta la ba itu html radio on line apa lagi dapat tarus. Kepada rakan-rakan blog silalah dengar sandiri ini radio online.

Bagilah komen untuk dorang ini buat penambahbaikan... support ba dorang ini walaupun baru tapi sebenarnya pengalaman dorangnya banyak macam mahu tinggi sudah sama Gunung Kinabalu.

Jom santai bersama Sepanggarfm!!!!!!


Link untuk melayarinya sila klik di sini SEPANGGARFM

Duke of UMNO

Posted: 29 May 2012 01:03 PM PDT

Duke of UMNO


PANASSS 18SX..!!! ARTIS CINA MALAYSIA SEPARA BOGEL..!!! WAJIB BAN ARTIS NIHH..!!!

Posted: 29 May 2012 08:45 AM PDT

Jika sebelum ini Zarina Anjoulie mencetuskan kontroversi apabila tampil seksi dalam majalah FHM Indonesia, kini nama pengacara dan pelakon Julie Woon menjadi bualan hangat di beberapa forum hiburan tempatan apabila gambar aksi beraninya menjadi penghias majalah.

Beberapa keping foto telah dirakamkan menunjukkan Julie Woon tampil seksi di sisi seorang model lelaki.

Dalam majalah Men's Health keluaran Februari 2012, wanita berusia 27 tahun ini mempamerkan gaya separuh bogel dengan hanya memakai pakaian dalam dan beraksi ghairah di samping seorang model lelaki.

Walaupun bukan berbangsa Melayu dan sememangnya terkenal dengan penampilan seksi sebelum ini, namun namanya cukup sinonim di kalangan komuniti Melayu kerana pernah muncul dalam drama bersiri "Blogger Boy" di samping Qi yang merupakan bekas teman lelakinya ketika itu. - Mynewshub.my
 


GEMPARRR 18SX..!!! ANAK DIDIK POK NIK KANTOI TAK BERSELUAR DALAM TANDAS DENGAN BOYFRIEND..??!!!

Posted: 29 May 2012 07:32 AM PDT


Astaghfirullahil'azimmm..! Budak pompuan tu masa kantoi tak pakai seluar dengan boyfriend dia dalam tandas..!!! Kat dalam toilet pulak tu....!!! Bebudak Kelate..!!! Ishhhhhh....ish..ishhhh...!!!

Aku actually bukan suka sangat tunjuk video ni. Tapi bila mengenangkan pemimpin "spiritual" PAS yang dah mendidik anak-anak Kelantan selama lebih 22 tahun, aku rasa Pok Nik Ajis patut malu dengan insiden ni...

Nah Pok Nik..!!! Mu tengok sendiri akhlak anak-anak didik mu nihhh...! Gini mu tarbiyah anak-anak kelate..??? Berjaya ke mu nihhhh...?!!!

Tu laaa...bila orang ingatkan Pok Nik Ajis pasal rumah pelacuran kat area pejabat dia, dia kata orang nak buruk-burukkan dia. Padahal, orang menegur dia sebab lupa tanggungjawab sebagai MB merangkap Mursyidul Am PAS...

Lagu ni membangun bersama "Isle"? Ini "merudum bersama PAS" namanya...Buat malu nama PAS je la Pok Nik nihhh...Pok Nik tarbiyah "spiritual" lagu mana nih? Mujur Azizan Razak tak seteruk Pok Nik..! Heh!

PEDAS BERAPIII..!!! ANWAR GIGIT KERUSI KONVENSYEN BELIA ANJURANNYA TAK LAKU..!!!?

Posted: 29 May 2012 05:36 AM PDT

beliatolakpembangkangAcapkali Anwar Ibrahim, Hadi Awang, Khalid Ibrahim, Nik Aziz dan lain-lain pemimpin pembangkang gemar bermain kata mendakwa rakyat bersama mereka dan orang muda sudah beralih arah menyokong pembangkang untuk menumbangkan kerajaan Narisan Nasional (BN).

Itu biasalah, bab dakwa dakwi dan sebarkan propaganda membesarkan diri sendiri dah sememangnya menjadi darah daging pembangkang sejak sekian lama semata-mata untuk mengabui mata penyokong totok yang saban hari disumbat dengan harapan palsu.

beliaselangor2xx

Zaman sekarang orang muda bukan lagi mudah terpedaya dengan propaganda murahan yang menjanjikan langit dan bintang, dah makin ramai yang cerdik dan bijak.

Dek kerana kebijaksanaan golongan muda itulah banyak program anjuran pembangkang gagal mendapat sambutan.

Misalnya yang terbaru Konvensyen Belia Selangor 2012 anjuran kerajaan PKR Selangor yang diadakan di Seksyen 7, Shah Alam sejak pagi sampai ke petang jumlah peserta yang hadir boleh dikira dengan jari.

beliaselangor1xx

Menurut laporan Agendadaily & Sel13.com, Anwar Ibrahim yang sepatutnya merasmikan konvesnyen tersebut pun tak sanggup tayang batang hidungnya dek kerana malu dan takut menjadi bahan gelak tawa di kemudian hari.

Mana tak malunya kalau sasaran kehadiran sekitar 30,000 orang belia namun yang hadir hanya lebih kurang 100 orang sahaja tentu sahaja menjadi bahan ketawa orang ramai.

Walaupun lokasi tersebut begitu dekat dengan Universiti Teknologi Mara (UiTM) selain dikelilingi dengan rumah flet dan rumah teres yang didiami ramai mahasiswa UiTM, namun sedikitpun tidak menguja dan menarik perhatian mereka untuk memeriahkan majlis konsvensyen belia yang di war-warkan oleh pembangkang sebagai lebih hebat dari Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya.

 
Malah aura Anwar ibrahim yang selama ini digendang di palu kononnya dekat dengan hati nurani pelajar IPT nyata hanya omong kosong, mana tidaknya kalau dah majlis yang menampilkannya sebagai tukang rasmi pun tiada orang nak datang raikannya.

Standard Ketua pembangkang patutnya paling cikai 5,000 orang menghadiri majlisnya, kalau dah hanya 100 orang saja yang sanggup dengar temberangnya, itu tandanya dah menopaus.

Jauh berbeza dengan Himpunan Jutaan Belia 2012 yang diadakan di Putrajaya sejak 23 Mei lepas, sambutan yang diterima amat menggalakkan. Ratusan ribu orang orang muda, remaja dan masyarakat datang memeriahkannya.

beliaselangor5xx 
Dalam jangka waktu lima hari (23 – 27 Mei) dianggarkan lebih sejuta orang berulang alik ke himpunan anjuran Kerajaan Pusat yang dikelolakan oleh Kementerian Belia & Sukan, satu kejayaan terbesar yang pernah dicapai berbanding hanya sekitar 500,000 orang sahaja semasa himpunan Jutaan Belia 2011.

Malang bagi pembangkang kerana bukan sahaja gagal menandingi kehebatan himpunan jutaan belia anjuran Kerajaan Pusat, malah kegagalan program anjuran kerajaan negeri Selangor itu juga memberi satu petanda jelas majoriti orang muda sekarang terbukti menolak polisi dan dasar celaru yang diperjuangkan oleh pembangkang.

PRU ke 13 yang hanya tinggal beberapa bulan dari sekarang tentunya akan menjadi satu mimpi ngeri untuk Anwar dan pakatan pembangkang yang dipimpinnya. Orang muda dah tunjukkan signal penolakkan terhadap gaya kepimpinan Anwar, jadinya tentu sahaja pilihanraya akan datang bakal menjadi kubur besar untuk Anwar dan pembangkang.

Dulu-dulu bolehlah Anwar kelentong orang ramai dengan ucapan dan janji bombastik, sekarang silap besarlah. Setakat mampu berjanji itu ini tapi bila masuk bab praktikalnya asyik gagal saja, masuk angin keluar asap sajalah jawabnya.

Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! SENAMAN TONGGENG PUN GANAS KE POK NIK..??? HEH..!!!

Posted: 29 May 2012 04:32 AM PDT

AGAK menarik menarik minat saya untuk mengulas mengenai kenyataan terbaru Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat, yang "disegani" ramai dengan keberaniannya sebelum ini mengeluarkan "fatwa-fatwa" yang bertentangan sabda Rasulullah SAW dan Al-Quran.

Semalam, Nik Aziz menyatakan bahawa dia mempunyai banyak bukti untuk menyatakan bahawa UMNO sering mencetus suasana tegang yang mengheret kepada perlakuan ganas sehingga mencederakan anak-anak buahnya yang dipercayai telah diberi "tiket ke syurga".

Mursyidul Am PAS itu turut memberikan contoh "senaman tonggeng" yang dilakukan oleh beberapa bekas anggota tentera di depan rumah Pengerusi Bershit, Ambiga Sreevenasan, dan menegaskan bahawa perlakuan itu dibuat oleh UMNO.

"PAS tidak pernah membuat kacau dan menimbulkan keganasan. Kenyataannya sudah terbalik, sebelum ini pun pelbagai keganasan berlaku.

"Siapa sebenarnya yang menimbulkan suasana panas dengan melakukan tindakan tidak bermoral di hadapan rumah Pengerusi Bersama Bersih, Datuk Ambiga.

"Apa ni.. tindakan mengadakan senaman tonggeng itu bukan budaya orang Melayu. Kita orang yang beradab dan beretika… semua ini budaya liar yang dibawa Umno," kata Nik Aziz yang dipetik dari laman web rasmi PAS yang kuat menipu, Harakahdaily.

Sebenarnya, saya tertanya-tanya tentang apa yang dikatakan oleh Nik Aziz itu sama ada ia dibuat ketika dia sedang dalam keadaan waras atau sebaliknya. Ini adalah kerana kenyataannya itu sangat bertentangan dengan realiti yang berlaku…

Katanya, PAS tidak pernah membuat kacau dan menimbulkan keganasan?

Baiklah. Kita berikan contoh terbaik yang menunjukkan bagaimana Unit Amal PAS merempuh sekatan pihak berkuasa ketika himpunan Bershit 3.0 di sekitar Dataran Merdeka baru-baru ini.
Unit Amal itu kumpulan dari parti DAP atau PKR? Dari PAS, bukan? 

Jadi, dimana benarnya kata-kata Nik Aziz yang menyatakan bahawa PAS tidak pernah buat kacau dan melakukan keganasan? Mursyidul Am PAS "kebal" dari dosa menipu, kah?

Saya tidak nafikan bahawa "senaman tonggeng" tempohari di depan rumah Ambiga agak kurang sopan untuk menonggeng di depan rumah sekutu Nik Aziz itu. Lagipun, kurang manis untuk seorang wanita yang dipercayai sudah "monopause" untuk melihat lelaki menonggeng walau dalam keadaa menutup aurat.

Namun saya percaya bahawa "senaman tonggeng" itu langsung tidak menjejaskan sedikit pun emosi Ambiga. Malah Malaysiakini sendiri melaporkan bahawa Ambiga menganggap "senaman tonggeng" itu seksi, namun tidak menjejaskan dirinya.

Lagipun, para pesara tentera itu bukanlah mewakili UMNO pun. Mereka hanyalah NGO yang tidak puas hati terhadap Ambiga yang menyusahkan rakyat (termasuk diri mereka sendiri) dengan menghuru-harakan Kuala Lumpur tempohari. UMNO tiada kena mengena pun…

Bagaimanapun, jika dibandingkan dengan cara provokasi dan budaya ganas yang ditunjukkan oleh puak-puak Pakatan Haram, khususnya puak-puak PAS yang "dikeldaikan" oleh pemimpin DAP dan PKR, siapa lebih banyak menimbulkan suasana tegang?

Contohnya, siapa yang sanggup tidur di atas jalanraya? Siapa yang panjat pagar? Siapa yang baling batu, topi keledar dan besi ke arah polis? Dan paling "tegang", siapa yang serang kereta polis, terbalikkan kereta polis dan belasah polis hingga masuk ICU? UMNO jugak, kah?

Sebenarnya, saya tidak mengharapkan Nik Aziz untuk memuji UMNO. Namun, saya hanya mengharapkan agar Nik Aziz bercakap benar, bertindak dengan adil dan tidak mendahulukan politik melebihi Islam.

Bukankah Islam itu lebih utama dari politik? Rasulullah SAW dahulu tidak pernah berkempen atau berpolitik. Baginda SAW hanya berdakwah membawa perjuangan Islam. Dan dengan akhlak dan sikap benar, adil dan mendahulukan Islam maka Baginda SAW berjaya.

Rasanya, tidak salah jika Nik Aziz bertindak menyatukan umat Islam PAS dengan UMNO sebagaimana yang dilakukan Rasulullah SAW pada kaum Muhajirin dan Ansar. Cuma, bolehkah Nik Aziz contohi akhlak Rasulullah yang mendahulukan Islam berbanding kepentingan duniawi yang lain?

Sumber: Perak Today

PAS TERKINI..!!! HARUN DIN SELAMAT DIBEDAH DI US, ADA PIHAK DALAM NAK SABOTAJ AZIZAN MASA IJTIMAK..???

Posted: 29 May 2012 03:07 AM PDT

Aku dimaklumkan bahawa Timbalan Mursyidul Am PAS selamat menjalani pembedahan 10 jam di Stanford Hospital & Clinics, San Francisco, California, Amerika Syarikat (AS) pada 2 April lalu. Alhamdulillah...

Sebenarnya, aku memang harap sangat Ustaz Harun Din sihat dan take over kerusi Mursyidul Am PAS dari Pok Nik yang semakin melalut, mengarut dan merepek sejak berpindah dari officenya di tingkat 3 ke tingkat bawah sekali...

Pok Nik ni aku nampak dah macam "gila jawatan" dan hidup menongkat langit. Nak pegang jawatan tu sampai mati ke? Dah tak boleh perform pun...!!!

Pada aku, hanya Harun Din saja yang mampu mengembalikan perjuangan asal "daulah Islamiyyah PAS"...lagi pun Pok Nik tu dah tak relevan...orang Kelantan je yang support Pok Nik...assobiyyah ke?!

Anyway, aku harap takde sapa-sapa yang akan "cantas" Harun Din. PAS sekarang ni makin "ganas". Setakat "cas keting" tu, dah makin menjadi-jadi sekarang ni...tu yang ramai pro-ulama yang merajuk tu....kesian...

Pada aku, selagi ada Mat Sabun dan Mahpoooozzz kat "atas", PAS akan jadi huru-hara dan dungu. Sorang suka huru-hara dan gemar mengorat bini orang. Dan sorang lagi tu pulak tak sedar diri "IQ below par", tapi berlagak macam "profesor serba tahu"..!!! Heh!

Apa yang aku tahu, Hadi dah pening kepala nak handle PAS. Kat Kedah, PAS berkecamuk 4-5 kem. Kat Perak, Nizar dah jadi pro-DAP pasal gila nak jadi MB balik. Kat Johor pulak masa depan PAS kelam. Kat Kelantan, Pok Nik makin "sesat". Kat Penang? PAS tenggelam terusss kat Penang..!!!

1 Jun ni PAS nak buat ijtimak kat Kedah. Heh! Aku dengar, ada gerakan dalam PAS yang sabotaj Azizan yang menjadi "tuan rumah" pada ijtimak munajat tu. Betul atau tidak, kita tunggu 1 Jun ni..heh!

BUKTI BENAR..!!! SUMBANGAN DAP KEPADA ORANG MELAYU..!!! PAK SAMAD JANGGUT SOKONG..???

Posted: 29 May 2012 01:32 AM PDT

jawi
Tidak keterlaluan jika dikatakan tulisan Jawi merupakan tulisan rasmi bangsa Melayu. Walaupun diceduk dari huruf-huruf Arab, identiti bangsa Melayu itu tetap terserlah didalam tulisan Jawi. Tidak ramai yang tahu akan sejarah tulisan ini. 

Mungkin hanya ada satu atau dua orang Melayu yang berusaha untuk mengkaji dengan lebih mendalam tentang tulisan yang memberikan kesan yang tersangat besar kepada bangsa Melayu Nusantara.

Zaman sekarang ini tulisan Jawi jelas dipinggirkan. Dahulu ada Utusan Melayu yang menjadi kebangaan orang-orang Melayu. Utusan Melayu yang berlidah tajam mencucuk sanubari orang-orang Melayu. Menjadi pembakar semangat menentang kebangsatan penjajah. 

Dengan majalah-majalah bertulisan Jawi seperti Al-Imam, Neracha, Edaran, Pengasuh dan Saudara menjadi hati dan lidah gerakan Nasionalisme Melayu. Sekarang lain pula ceritanya. Utusan Melayu hanya menjadi sisipan hujung minggu. 

Tidak lagi menjadi akhbar utama seperti dulu. Dan majalah-majalah yang disebutkan diatas telah hilang ditelan zaman. 

Cuma sesekali akan disebut-sebut tentang kewujudannya oleh guru-guru matapelajaran sejarah tingkatan empat. Itu pun akan cepat-cepat dilupakan setelah habis peperiksaan SPM.

Zaman dulu, orang-orang Cina pun ada yang tahu membaca tulisan Jawi. Tidak hairan pada zaman dahulu jika kita terlihat orang-orang Cina duduk di kedai-kedai kopi sambil membaca akhbar atau risalah bertulisan Jawi. 

 Zaman sekarang anak-anak Melayu pula yang tergagap-gagap apabila disuruh membaca karangan dalam kelas Jawi. 

Ada pula yang mempersoalkan kepentingan belajar tulisan jawi. Ibu bapa pun ada yang mempersoal tentang bilakah masanya anak-anak Melayu akan menggunakan kelebihan tersebut? 


Ada pula cerdik pandai yang mengatakan kalau sudah pandai mengaji, maka pandai lah membaca Jawi. Cerdik pandai seperti ini lah yang perlu di"tarbiyyah" segera. Tidakkah mereka tahu ada 6 huruf Jawi yang tiada didalam tulisan Arab?

Mungkin kerana kealpaan orang Melayu yang menyebabkan tulisan jawi itu diabaikan. Tetapi itu bukan alasan untuk melenyapkan terus tulisan ini daripada menjadi sebahagian warisan Malaysia. 

Democratic Action Party (DAP) merupakan pelopor utama penghapusan tulisan jawi. Pada tahun 2008 mereka dengan angkuhnya mempertikaikan tulisan jawi yang diletakkan diatas papan-papan tanda jalan di Malaysia. Adakah ini yang dimahukan oleh orang-orang Melayu?

Sedikit demi sedikit mereka ingin menghapuskan identiti orang-orang Melayu di Malaysia. Mereka lebih senang sekiranya orang-orang Melayu hilang akan identiti sendiri. 

Ini kerana hanya dengan cara itu mereka dapat menawan minda kosong umat Melayu moden pada zaman ini. UMNO pula dianggap parti perkauman kerana memperjuangkan tulisan jawi dan identiti Melayu. 

DAP yang kononya memperjuangkan parti nasionalis tanpa mengira kaum dengan gah meletakkan Bahasa Mandarin dan tulisan Pin Yin sebagai medium utama komunikasi mereka. Adakah ini adil bagi orang Melayu?

Selama 66 tahun UMNO ditubuhkan, tidak pernah sekali pun ia mempertikaikan budaya dan amalan kaum-kaum lain di Malaysia. 

Malah di bawah payung pemerintahan UMNO, orang-orang yang berbangsa bukan Melayu dapat memperkembangkan budaya dan adat mereka tanpa sebarang masalah. 

Kerajaan Malaysia dibawah pimpinan Barisan Nasional dan UMNO dengan tanpa prejudis memperjuangkan adat dan budaya kaum lain sebagai satu misi nasional.

Parti komponen Pakatan Rakyat yang dipelopori oleh orang-orang Melayu yang gila kuasa hanya berdiam diri dan menyaksikan telatah ahli DAP dengan taat. 

Parti Islam Semalaysia (PAS) yang diketuai oleh Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat dan kuncu-kuncunya hanya berpeluk tubuh sambil memikirkan beribu alasan untuk melindungi pemimpin DAP yang semakin lama semakin rakus melapah maruah dan jiwa orang-orang Melayu. 

Parti Keadilan Rakyat (PKR) pula sedang sibuk menunding jari kepada UMNO dan Barisan Nasional atas segala masalah yang mereka hadapi semasa mentadbir kerajaan di negeri-negeri yang mereka jajahi. 

Kebaculan mereka dalam mempertahankan orang Melayu dan agama Islam sudah tidak dapat disangkal lagi.

Diam tak diam sudah empat tahun Pakatan Rakyat memerintah empat buah negeri di Malaysia. Dalam empat tahun itu rakyat Malaysia disogok dengan cerita-cerita manis dan romantis akan perjuangan sesat Pakatan Rakyat.

Bagi yang bijak memilih dan memahami apa yang telah dan sedang berlaku, pilihan mereka pada pilihanraya ke 13 kali ini akan menjanjikan berjuta sinar baru untuk bangsa Melayu dan rakyat Malaysia. 

Tetapi bagi mereka yang masih terus diperdaya dan diperkuda, ketaksuban sesat mereka akan menjadi batu nisan yang teramat besar untuk melambangkan kelunturan semangat umat Melayu yang terkubur di negara yang kita cintai ini.

Sungguhpun isu ini terjadi pada tahun 2008, ia perlu sentiasa diingati agar kita dapat berwaspada dengan Pakatan Al-Ahzab Malaysia yang sentiasa ingin menghancurkan kesyumulan Islam dan kebudayaan Melayu agar ia lenyap dari pandangan mata dunia.

Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! ADA LELAKI NAK BERLUCAH-LUCAH DENGAN WARDINA..???!!!

Posted: 29 May 2012 12:07 AM PDT

Bahaya orang yang suka suka menyamar menjadi wartawan ini. Wardina Saffiyah mangsa terbaru aktiviti tidak sihat ini apabila dua kali di'ganggu oleh pemanggil lucah.

Seorang lelaki yang menamakan diri beliau sebagai Arif mendakwa bekerja sebagai kakitangan salah sebuah stesyen TV dan ingin menembual Wardina Saffiyah.

Namun, lelaki itu menolak untuk menyatakan beliau bekerja dengan stesen TV mana & mula mengeluarkan kata kata lucah yang Wardina Saffiyah sendiri malu untuk dedahkan.

Lelaki itu menelefon selebriti popular ini pertama kalipada jam 5.00 pagi namun panggilan tidak berjawab dan panggilan kedua pada 9.15 pagi yang menyebabkan Wardina Saffiyah bertindak membuat laporan polis.

"… dia mula mengeluarkan perkataan-perkataan yang saya sendiri malu untuk sebut. Saya tidak faham kenapa ada orang yang sanggup melakukan perkara seperti itu," katanya kepada Kosmo! hari ini.

Sebelum ini rumah Wardina pernah dipecah masuk dan dirompak oleh tiga perompak bersenjatakan parang mengakibatkan kerugian lima buah komputer riba milik keluarganya.

Menurut Wardina yang berkongsi pengalaman yang mencemaskan keluarganya itu melalui laman sosial Twitter memberitahu bahawa suaminya, Ikhwan Johari telah dipukul perompak tersebut manakala anak-anaknya sedikit trauma akibat insiden yang berlaku.

Agak melucukan juga apabila perompak-perompak yang dipercaya warga Indonesia itu sempat memarahi Wardina sekeluarga kerana tidak menyimpan barang kemas di rumah mereka untuk dicuri.

Pengacara Malaysia Hari Ini (MHI) itu juga percaya bahawa perompak yang memasuki rumahnya itu masih berkeliaran di sekitar Ampang dan meminta orang ramai melaporkan kepada pihak berkuasa sekiranya ternampak beberapa warga Indonesia yang mencurigakan. - Mynewshub.my

GEMPARRR DARI KEDAH..!!! PADANG BERTARAF "CIKAI" DI KUIN, AZIZAN SURUH BAYAR RM500 SEKALI GUNA

Posted: 28 May 2012 10:32 PM PDT


Selepas skandal penyelewengan dan salahguna kuasa KUIN, nampaknya sikap melampau pihak pengurusan KUIN terus bertambah dan mengarut. 

Padang bola milik KUIN yang sebelum ini digunakan secara percuma oleh penduduk, kini telah dikenakan caj RM500 untuk padang dan RM500 untuk penggunaan astaka. Bayaran perlu dibuat kepada KUIN untuk satu-satu acara. 

Golongan muda setempat terutama di Taman Wira, merungut kerana tidak mempunyai tempat untuk beriadah dan bersukan. Masing-masing mula membandingkan pentadbiran Barisan Nasional yang jelas lebih prihatin dan berhati perut terhadap keperluan masyarakat setempat. 

Di sebalik pelbagai janji yang dibuat, PAS Kedah ternyata tidak mempedulikan tentang kebajikan rakyat Kedah pun. 

Kalaupun ianya memang untuk diniagakan, apa salahnya jikalau sedikit ruang dibuka untuk penduduk dan warga tempatan merasai nikmat kewujudan KUIN di tengah-tengah kawasan penempatan mereka. 

Apa bezanya PAS Kedah dengan sebuah syarikat kapitalis yang akan sentiasa memikirkan tentang keuntungan wang ringgit? Bukankah Islam menganjurkan toleransi apatah lagi jikalau ianya membabitkan kebajikan? 

Masakan para pemimpin PAS Kedah yang rata-rata bijak berpolitik, gagal melihat kebaikan yang boleh mereka perolehi sekiranya padang bola KUIN 'diwakafkan'? 

Jumlah RM500 mungkin bukan besar bagi sesetengah orang PAS di Kedah, terutama sekali para pemimpinnya yang khayal dan asyik dengan pelbagai projek kerajaan negeri yang mereka rembat sekarang ini. 

Namun bagi penduduk setempat RM500 untuk menyewa sebuah padang sahaja, ia merupakan satu bebanan yang terlalu besar dan terlalu berat. 

Bukankah sekarang ini penduduk mula membuat perbandingan… kalau zaman Barisan Nasional, mereka lebih mudah diperkirakan dan tidak perlu membayar sesen pun, sedangkan pada zaman PAS memerintah yang sepatutnya jauh lebih baik berbanding Barisan Nasional, PAS pula lebih kapitalis daripada kapitalis. 

Sudah tidak ada mahabbah, sudah tidak ada toleransi dan sudah tidak ada sedekah. Padahal masyarakat yang sama jugalah yang akan ditagih simpati dan belas kasihan untuk undi mereka pada pilihanraya akan datang. 

Atau sebenarnya KUIN yang sangat terdesak untuk mengumpulkan wang memandangkan terlalu banyak penyelewengan yang berlaku di institusi milik kerajaan negeri itu? 

Atau boleh jadi juga, inilah kerja PARASIT-PARASIT PAS yang sentiasa bekerja keras bukan untuk memenangkan PAS tetapi lebih sibuk hendak menjatuhkan Azizan Abdul Razak!!! - Kedahan69ers.com

MAS AKAN DISWASTAKAN TIDAK LAMA LAGI..???

Posted: 28 May 2012 09:09 PM PDT


Aku terkedu jugak bila bekas Ketua Pengarah Urusan MAS, Tan Sri Abdul Aziz Abdul Rahman ni cadangkan agar MAS diswastakan untuk selamatkan kedudukan kewangan syarikat...

Camana kalau MAS diswastakan?

Maksudnya, Khazanah akan jual sebahagian besar dari jumlah saham dalam MAS kepada pihak lain dan kekalnya hanya 20% saja pegangan saham.

Contohnya, jualkan saham MAS tu pada Naza ke...Syed Mokhtar ke...sesapa ke..aku ke...korang setuju? Heh! Dalam ertikata lain, MAS bukan lagi GLC negara...setuju?

So maksudnya lantak MAS la kalau nak lingkup ke apa ke lepas ni...heh! Setuju?

Aku rasa, pada mereka yang cepat putus asa dan tak percaya lagi dengan MAS, maka mereka akan setuju dengan penswastaan MAS.

Tapi, macamana pulak dengan para kakitangan MAS yang berjumlah 20,000 orang tu? Setuju ke? Heh! Setuju ke modus operandi MAS jadi macam Air-Asia yang hanya fikir untung je (profit oriented). Setuju?

Aku rasa, kalau MAS diswastakan, berkemungkinan besar 20,000 kakitangan tu akan buat demo depan KLIA tu..! Diorang takkan setuju punya..kan?

Lagi satu, korang rasa pengurusan tertinggi MAS setuju ke kalau MAS diswastakan? Heh! Rasanya diorang la yang akan "hilang" dulu kalau MAS ditake over oleh syarikat swasta. Selalunya, dah tentu pemilik baru akan bawa new management masuk untuk lead MAS...kan? Heh!

So, hargailah MAS sebelum syarikat GLC tu diswastakan. Kalau tak nak syarikat tu diswastakan, pihak pengurusan perlu bertindak cepat buat perubahan dan plan terbaik untuk MAS. Kalau tidak, bersedia la untuk menjawab pada Khazanah dan pelabur lain dalam MAS...paham? Heh!

CEO MAS, Ahmad Jauhari (AJ) dalam interviewnya bersama The Star baru-baru ni menegaskan bahawa pihak pengurusan memerlukan kerjasama dari semua pihak yang terlibat dengan syarikat itu untuk meningkat produktivi...

Betul la tu. Fund dah ada, plan dan langkah awal dah ada. Jadi, tunggu apa lagi? Produktif la lebih sikit untuk jamin semula kecemerlangan MAS. Lagi pun jika MAS dan kakitangannya produktif, siapa yang untung? Tentunya pihak pengurusan dan kakitangan MAS jugak..kan? Heh!

TERPANAS DARI KEDAH..!!! BOLEHKAH AZIZAN JERNIHKAN AIR LATA CELAK KEMBALI..???!!!

Posted: 28 May 2012 07:33 PM PDT

Biar pun sudah didedahkan tentang pencemaran air di Lata Chelak yang telah menjadi keruh bagaikan "air teh ais" di Kupang, Baling, baru-baru ini, tiada tindakan pemantauan yang dilakukan oleh pihak Kerajaan PAS Negeri Kedah terhadap isu itu.

Menurut tinjauan kami di kawasan terjejas baru-baru ini, air terjun di Lata Chelak masih lagi keruh dan aktiviti pembalakan masih lagi aktif dijalankan walaupun dalam secara minimum.

Selain itu, keadaan bertambah teruk di mana beberapa kawasan di situ dikatakan mengalami tanah runtuh akibat kesan hakisan yang terhasil kerana hujan lebat di kawasan terbabit.

Para penduduk yang ditemui turut menyatakan kebimbangan mereka dengan keadaan ini di mana sekiranya tiada sebarang tindakan dari pihak berwajib, dikhuatiri keadaan di Lata Chelak itu tidak akan dapat diselamatkan lagi.

Mereka turut kesal sekiranya alam semula jadi dan eko-sistem di kawasan Hutan Simpan Gunung Inas itu akan terjejas terus dan tidak dapat diwarisi kepada generasi akan datang di masa hadapan.
Kawasan tadahan air itu dikatakan adalah di antara kawasan tidak ternilai yang masih dimiliki oleh rakyat negeri Kedah, khususnya bagi penduduk di kawasan Baling dan mereka menuntut agar ia diperlihara sewajarnya dari sebarang kerakusan pihak yang tidak bertanggungjawab.

Rakyat yang tinggal di kawasan kampung di sekitar Gunung Inas seperti Kampung Bokbak, Kampung Iboi dan beberapa kampung lain juga bimbang sekiranya hasil hutan yang sedikit sebanyak memberikan pulangan pendapatan kepada mereka itu akan hilang begitu saja.
Justeru itu, mereka merayu agar mana-mana pihak yang cintakan alam semula jadi dan tanahair agar bersama-sama mereka untuk sama-sama menentang ketamakan pihak Kerajaan PAS Negeri Kedah yang menjana keuntungan berpuluh juta setahun tanpa menghiraukan nasib rakyatnya.

Menurut mereka, apalah gunanya jika Kerajaan PAS Negeri Kedah mendabik dada memberitahu kejayaan mereka meraih hasil balak berpuluh-puluh juta setahun sedangkan bumi rakyat tergadai dan mencemarkan alam semula jadi di kawasan mereka.
Padahal, mereka tidak sedikit pun merasa hasil puluhan juta ringgit yang dihasilkan dari kekayaan alam semula jadi yang "dirompak" secara rakus dari rakyat oleh "tangan-tangan" yang hanya mementingkan keuntungan berganda. - Kedahan69ers.com

LAWAK PAGI INI...ELI WONG..! OH! ELI WONG...! PADANLAH PAK LEBAI KULUP PAS TERNGANGA..!!!

Posted: 28 May 2012 06:08 PM PDT

Oppppsss..!!! Padanlah pak-pak lebai kulup PAS terjelir lidah. Dah tak ingat Tuhan. Terangkat serban yang melilit kepala...terjojol biji mata hampir juling...!!!

Dek kerana "penangan" Eli Wong...pak-pak lebai ini sanggup tidur atas jalanraya di tengahari terik! Sanggup kena belasah dengan polis kerana melanggar undang-undang... sanggup buat apa saja..!!! Heh!

Korang "lalu" ke "makan" kalau tengok Eli Wong tu? Errr...Teresa Kok? Errr...Zuraida Mak Lampir? Uwweeekkkkk..!!! Muntah hijau aku woooo..!!!

PEJUANG BANGSA

Posted: 29 May 2012 11:31 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Satu Bangsa Satu Arah ..akhirnya Amy pilih UMNO

Posted: 29 May 2012 09:00 AM PDT


GPB menyambut baik 3 artis terkenal tanahair iaitu bro Amy Search ,  Mus MAY  dan Ibnor Reza menyertai parti keramat orang Melayu iaitu UMNO . Parti yang paling banyak berjasa untuk rakyat negara ini dan juga memerdekakan n tanahair tercinta ini .
GPB yakin kemasukan artis terkenal  ini  terutama otai Lagenda Rock Amy Search pastinya membuat juak-juak PAS  meroyan kerana sebelum ini mereka yakin vokali Search ini akan sertai parti sesat ini kerana telah berjumpa Nik Aziz .

Malah dalam kenyataan media mereka bertiga ini , keputusan untuk menyertai UMNO adalah atas kerelaan mereka sendiri bukannya dipaksa oleh mana-mana pihak dan bersedia untuk berdepan dengan cemuhan serta tohmahan.


 Lagenda rock tanah air, Suhaimi Ibrahim yang dikenali sebagai Amy Search berkata beliau bersama Mus May (Mustapha Din) dan Ibnor Riza bertindak sedemikian kerana menyedari hanya UMNO sahaja mampu memberi harapan bukan sahaja kepada orang Melayu tetapi kepada semua rakyat di negara ini.


 "UMNO ini diibaratkan seperti sebiji buah kelapa, semakin tua semakin banyak santan, kerana UMNO sahaja yang dapat memberi harapan kepada rakyat dan kita perlu buat keputusan yang betul dan jangan biar negara ini diperintah oleh orang lain. 


 "Saya pasti pelbagai tohmahan serta cemuhan dengan tindakan saya ini, saya masuk UMNO bukan kerana dibeli, kerana kerelaan saya sendiri, saya ada maruah dan fikir yang terbaik dan melihat masa depan," katanya selepas majlis penyerahan borang keahlian kepada Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab Rauf Yusoh di Ibu Pejabat UMNO, hari ini. 


 Menurutnya, keinginan untuk bersama UMNO sudah lama di fikirannya selepas arwah bapanya yang meminta dirinya melihat apa yang telah dilakukan oleh UMNO sehingga berjaya membawa kemerdekaan negara. 


 Sementara itu, Mus May berkata beliau bersedia untuk berdepan dengan apa sahaja yang bakal diperkatakan berhubung tindakan yang diambilnya.


 "Itu hak mereka untuk menuduh apa sahaja, yang penting pada diri saya, apa saya lakukan ini adalah ikhlas dan bukannya disebabkan oleh sesuatu, orang Melayu perlu sedar, orang Melayu maju kerana UMNO.


 "Walaupun ada di kalangan artis yang berlainan pendapat dan fahaman, namun kami tetap sahabat kerana itu adalah individu, bagaimanapaun kita perlu sedar supaya tidak mengambil tindakan yang silap dan akhirnya bukan sahaja merugikan kita tetapi keseluruhannya," katanya.


 Ibnor Riza menyifatkan kemasukkan itu adalah keputusan beliau sendiri kerana sebelum ini tidak pernah bersama-sama dengan mana-mana parti politik dan berharap akan dapat memberi sumbangan terutamanya dalam usaha untuk menyatukan orang Melayu. – MediaUMNO
GPB setuju sangat pandangan bro Amy bahawa UMNO ini ibarat buah nyok / kelapa ..semakin lama semakin banyak santannya .. UMNO lah parti yang terbaik untuk orang Melayu dan rakyat Malaysia .

Tahniah kepada Bro Amy Search kerana memilih parti keramat UMNO sebagai wadah perjuangan politik orang Melayu ..


**GPB sertakan gambar di mana bermulanya  Amy mula dekati  UMNO  iaitu semasa Konsert Ulangtahun UMNO ke 66 di Std Bukit Jalil .


Lagu cukup bermakna  untuk BANGSA MELAYU dinyanyikan 
LIVE oleh  Amy selepas 14 tahun  ...kalau anak muda ini boleh sokong UMNO ..kenapa tidak Amy ..DAP bantah swastakan Penang Port, tapi gadai Bayan Mutiara kepada kroni ok !

Posted: 29 May 2012 06:57 AM PDT

Kerajaan regim DAP yang membantah cadangan menswastakan pelabuhan P.Pinang kononnya jika dilaksanakan menjejaskan ekonomi negeri adalah satu kenyataan paling BODOH !  Malah mereka mendakwa Penang Port harus dijadikan aset milik negeri

Apa yang menyebabkan ekonomi PP terbantut  ?? Tolong jelas bukti secara terperinci bukannya main cakap tak serupa bikin  .

Nak jadikan aset negeri ???   Yang Guan Eng pergi gadai aset  kerajaan negeri  iaitu tanah  di Bayan Mutiara kepada  pemaju swasta itu apa kejadahnya   .Kenapa tak bangunkan sendiri kawasan itu ?

 Ternyata kerajaan DAP ini hanya cakap tak serupa bikin .


Jika BN kembali memerintah PP ..pelabuhan bebas yang akan wujudkan 100 ribu 
peluang pekerjaan kepada rakyat negeri . DAP perintah dapat apa??? 


Kenyataan KP UMNO mengenai bantahan DAP terhadap penswastaan Penang Port 

Pemuda UMNO Pulau Pinang menyifatkan kenyataan dan bantahan pemimpin2 DAP terhadap penswastaan Penang Port sebagai berniat jahat.

Kenyataan bahawa Penang Port seharusnya menjadi milik negeri kerana penjualan kepada syarikat swasta boleh menjejaskan ekonomi negeri amat danggal kerana ianya datang daripada kerajaan negeri yang secara agresif menjual aset2 bernilai milik rakyat miskin pulau pinang seperti tanah emas bayan mutiara.

Bukankah tanah2 emas milik rakyat miskin pulau pinang yang sepatutnya diperjuangkan oleh kerajaan negeri dengan mengutamakan obligasi sosial berbanding orientasikan keuntungan.

 Pemuda berpendapat rancangan keseluruhan pembagunan Penang Port dan Kompleks CIQ yang dirancangkan diatas tanah tebus guna adalah jauh lebih baik daripada tanah yang di tebusguna di bayan mutiara yang dijual untuk keuntungan pihak swasta.

Peluang pekerjaan sebanyak 100,000 kepada penduduk pulau pinang adalah jauh lebih ikhlas dan terpuji berbanding dengan pembangunan bayan mutiara yang menjual hak rakyat miskin pulau pinang.

Pemuda UMNO Pulau Pinang pada prinsipnya lebih bersetuju Penang Port diswastakan berbanding jika ianya jatuh kepada tangan kerajaan negeri DAP yang rakus mengejar keuntungan sementara dengan mengabaikan kesejahteraan rakyat miskin pulau pinang berbilang bangsa.

 Pemuda UMNO Pulau Pinang juga menasihatkan Kerajaan Negeri DAP bersihkan dahulu kaedah pentadbiran yang berteraskan keuntungan dan glamour dan tumpukan kepada pembangunan nasib rakyat miskin Pulau Pinang yang semakin terhimpit dengan dasar2 pembangunan yang drastik oleh kerajaan negeri DAP sejak 2008 hingga kini.

Jelas Kerajaan negeri DAP tidak Cekap,Akauntabel,Telus seperti yang selalu diwar-warkan,

 Ir.Shaik Hussein B. Mydin 
KP UMNO PP

Bukti Azmin korup, Anwar salahguna kuasa arah BPR tutup kes !

Posted: 29 May 2012 04:31 AM PDTTudia ...Anwar -Azmin rupanya  taik rasuah sejak dalam kerajaan lagi . Kekayaan luar biasa Azmin - Shamsidar adalah  hasil bantuan bosnya iaitu  Anwar Ibrahim yang ketika itu berkuasa semasa menjadi TPM  .  Azmin diselamatkan oleh Anwar daripada diteruskan siasatan oleh BPR .


Lagi salahgunakuasa oleh Anwar ketika menjadi TPM  untuk menutup isu rasuah orang kanannya termasuk lah buah hatinya Shamsidar .  Hari ini Anwar tuduh UMNO dan BN rasuah tapi sebenarnya dia lah bapak segala rasuah !
AIDCNews – 29/05/12 – Satu kenyataan daripada pengawai penyiasat BPR didedahkan oleh Raja Petra Kamaruddin (RPK) di dalam lamannya hari ini menunjukkan Datuk Seri Anwar Ibrahim terlibat secara langsung memberi arahan kepada Ketua Pengarah BPR Datuk Shafee Yahaya supaya menutup kes rasuah Azmin Ali.

Siasatan kes itu berlaku pada tahun 1995, di mana ketika itu Anwar adalah Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Malaysia dan Azmin Ali adalah Setiausaha Sulitnya.

Kenyataan pegawai BPR yang asal :

Saya adalah seorang bekas pegawai kanan BPR yang terlibat di dalam penyiasatan kes terhadap Azmin Ali dan isterinya Shamsidar pada tahun 1995.

Saya rasa terpanggil untuk mendedahkan bagaimana 'corrupt' seorang bernama Anwar Ibrahim dan Azmin Ali di mana kedua-duanya kaya raya dan malah cerita Shamsidar merupakan gundik Anwar pada saya bukanlah suatu yang mengejutkan kerana telah lama perkara ini berlaku.

Hanya orang yang pekak, buta dan tuli sahaja yang sengaja mengatakan segala cerita 'corrupt' dan juga skandal sex mereka sebagai suatu cerita rekaan atau konspirasi.

Disini saya hendak menunjukkan contoh bagaimana seorang Ketua Pengarah BPR ketika itu, iaitu Datuk Shafee Yahaya kononnya seorang yang baik, berintegriti, pernah mendedahkan kononnya Dr Mahatir menengkingnya dalam kes Hassan Abul (Pesgawai BNM) dan kemudian buat buku pula yan menunjukkan bagaimana baiknya dia.

Tapi dalam diam dan ramai orang BPR tahu dia telah menghentikan siasatan kes Azmin Ali setelah mendapat arahan Anwar. Kalau Datuk Shafee betul-betul bersih saya tabiklah. Tapi nak saya bongkarkan ke kisah Datuk sebelum Datuk jadi KP BPR? Maka Datuk Shafee tolonglah jangan nak komen apa-apa selepas pendedahan ini.Kronologi KesSiasatan kes ini bermula daripada satu maklumat (yang di tandakan sebagai Lampiran A).

Pemberi maklumat menyatakan dengan jelas pemilikan harta Azmin Ali yang ketika itu 1995 hanyalah Setiausaha Sulit (SUS) Anwar yang bergaji lebih kurang RM2400/=. Kalau sekarang beliau hanyalah gred 41 sahaja di dalam Perkhidmatan Awam. Ekoran daripada itu, satu repot polis telah dibuat bagi membolehkan BPR menjalankan siasatan (lihat Salinan Repot yang ditandakan sebagai Lampiran B). Repot yang dibuat adalah bertarikh 24.5.1995.

Ekoran itu, satu minit ringkas dikemukakan oleh Allahyarham Basri bin Idris sepertimana Lapiran C berkembar. Ia menunjukkan pemilikan harta Azmin sejak 1991 – 1995, antara lain memiliki sebuah BMW 325i, Proton Wira 1.6 Xli, Proton Satria 1.6 Xli. Proton Perdana 2.0 SE, 1000 saha,m Hicom, sebuah rumah No. 23, Jalan 1/4D Bukit Mas, Taman Melawati seluas 8500 sqft. Hebatkan? BPR siasat ke?

Atas arahan Datuk Shafee (lihat minit no. 2), pegawai penyiasat diarahkan supaya tidak memohon Notis Pengisytiharan Harta yang sepatutnya di keluarkan di bawah seksyen 23 Akta Pencegahan Rasuah 1961 kepada Azmin Ali. Tuan-tuan semua tahu, kalau dalam keadaan biasa, bukan setakat Notis, tetapi Azmin sudah tentu akan ditahan untuk siasatan BPR.

Knowing how BPR's style of work. Besar atau tidak pangkatnya Azmin yang hanya gred biasa dalam perkhidmatan awam ketika itu, Pengarah Siasatan diarah oleh Datuk Shafee supaya berjumpa sendiri Azmin di pejabat TPM (siapa lagi kalu bukan Anwar Ibrahim) dan meminta Azmin mengemukakan pengisytiharan secara sukarela.Now, what is the legal implication when Azmin voluntarily declare his asset?

Meaaning to say he is not bound for any criminal prosecution under Prevention Corruption Act and Penal Code if the Public Prosecutor satisfy as to how Azmin having an unexplain excessive property.Diketika itu, kami yang terlibat di dalam penyiasatan merasakan amat pelik dan juga frustrated dengan arahan yang dikeluarkan oleh Datuk Shafee.

Namun saya amat merasakan bagaimana Arwah Basri Idris meneruskan usahanya bagi memperoleh Notis Pengisytiharan Harta itu (limat minit No. 2 bertarikh 20/6/1995) bagi membolehkan siasatan diteruskan untuk memeriksa pengaliran wang dalam akaun-akaun Azmin Ali (quoted as YDS at para 6 of the minutes).

Usaha mendapatkan Notis Berjaya dan lihat Minit-Minit bil 4 – 9 dan Kertas Siasatan dirujuk kepada Datuk Shafee pada 8 Mei 1996.

Rujuk m init 10, lihat bagaimana Datuk Shafee mahu kes ini dirujuk kepada TPM dengan minitnya bertarikh 9/5/1995. Apakah integrity BPR ketika itu di bawah pimpinan beliau yang mana Datuk Shafee sering menekankan integrity di kalangan kami.

Akhirnya lihatlah minit bil 15, Kertas Siasatan dikemukakan kepada Datuk Shafee bertarikh 12/9/1996 oleh Dato' Mohd Zawawi Nordin, Timbalan Ketua Pengarah BPR ketika itu.

Beliau secara jelas memberitahu harta Azmin adalah diluar kemampuannya.Dramatiknya selepas itu, Kertas Siasatan ini terpendam atau dipendam macam jeruk oleh Datuk Shafee atas arahan Anwar Ibrahim.

Sehinggalah pada 23/9/1997 (setahun lebih), tiba-tiba Datuk Shafee has violated a law when personally instructed this investigation to be closed.

Minit beliau berbunyi (rujuk minit 16) "Telah maklumkan kepada YAB TP" dan beliau menulis "KUS". Perkataan KUS bermakna Kemas Untuk Simpan. Ia adalah terminology yang digunakan oleh BPR dan Polis apabila suatu siasatan itu telah siap dan tiada tindakan lanjut.Perbuatan Datuk Shafee ini melanggar undang-undang jenayah di bawah Kanun Tatacara Jenayah dan juga Perlembagaan Persekutuan kerana beliau tiada hak untuk mengarah suatu siasatan dihentikan melainkan arahan Pendakwaraya.

Namun oleh kerana terlalu taksub kepada Anwar Ibrahin he has betray his own agency dan terutamanya Rakyat Malaysia.Di bawah ini tuan-tuan bolehlah tatapiu pengisytihatan harta secara sukarela Azmin Ali dan di dalam fail siasatan BPR bernombor 15/5/1995 Datuk Shafee telah hilangkan Notis Pengisytiharan Harta dan juga pengisytiharan harta Azmin Ali.

Pengisytiharan harta secara secara sukarela Azmin Ali dapat tuan-tuan baca daripada Fakta kes pegawai Penyiasat yang saya tandakan Lampiran D. Jangan tuan-tuan buta, cek-cek yang masuk dalam akaun Shamsidar sahaja ketika itu sudah melampaui RM7 juta lebih.

Seorang sururumah tangga amat kaya dan dikayakan oleh Anwar.Sebab itu apabila Anuar Shaari memberi dokumen-dokumen pemilikan saham Shamsidar dan Azmin untuk siasatan lanjut, apakah ,masyarakat buta? Saya dapat download dokumen-dokumen itu melalui website dan silalah baca sendiri.

Orang seperti Datuk Shafee telah merendahkan martabat BPR dan lihat peyamun yang diselamatkannya ketika itu menjadi penderhaka kepada Negara. Banyak kerosakan telah dilakukannya. I need not to explain more about this.

Hanya orang yang buta, pekak dan tuli akan jadi bahalol dunia seperti Datuk Shafee.Kes ini melibatkan satu siasatan oleh BPR ke atas Azmin Ali Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar dan isteri Azmin, Shamsida (hanyalah seorang surirumah) pada tahun1995.

Siasatan dibuat ke atas Azmin kerana dikatakan mempunyai harta peribadi yang banyak hasil daripada perlakuan rasuah yang dilakukan semasa memegang jawatan Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar pada waktu tersebut. Ketika Anwar adalah Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan Malaysia.

Berdasarkan maklumat dan repot polis yang diterima, satu Kertas Siasatan telah dibuka bernombor BPR/KS: Semasa siasatan dibuat mendapati gaji Azmin hanya RM2,442.00 sebulan tetapi mampu untuk membeli 2 buah rumah iaitu rumah pertama:double storey banglow di Setapak harga RM284,118 dengan deposit sebanyak RM14,181 dan bayaran bulanan sebanyak RM3,376.75.

Manakala rumah kedua:rumah berkembar di Taman Melawati harga RM210,000 dengan deposit sebanyak RM60,000 dan bayaran bulanan sebanyak RM1,110.35. Jika dicampurkan kedua bayaran bulanan ialah sebanyak lebih kurang RM4,500.00. Ini sahaja dan menunjukkan hutang Azmin melebihi sekali ganda gaji bulanan beliau. Di mana Azmin mendapat wang tambahan untuk menampung bayaran hutang ini??

Bukan itu saja, tak mungkin semua gaji Azmin di gunakan untuk membayar hutang rumah?? Bukankah ini sahaja dah mencukupi menunjukkan Azmin mempunyai pendapatan yang lain. Itu tidak diambil kira lagi dimana Azmin mendapat wang untuk membayar wang deposit rumah-rumah tersebut.Siasatan yang dijalankan oleh BPR juga membuktikan Azmin memiliki 2 buah kenderaan iaitu BMW no plat BBN 3 berharga RM160,529.85.81 dimana bayaran deposit sebanyak RM120,529 dan bayaran bulanan pula sebanyak RM875 sebulan.

Kereta kedua pula Proton Perdana no plat WDU 64 berharga RM80,767.81 dengan ansuran bulanan sebanyak RM700. Jika kita lihat komitmen bulanan bagi kedua kereta ini ialah lebih kurang RM1,700. RM1,700 pada ketika itu nilai yang besar. Mana tak nya klu dilihat gaji setiausaha sulit TPM pun pada masa tu baru RM2 ribu lebih.Saham yang dimilik oleh Azmin dan isterinya juga umpama seorang bisness man.

Cuba kita lihat bagaimana isteri seorang penjawat awam mempunyai saham di dalam pasaran saham dengan nilai keseluruhan melebihi setengah juta. Itu tak termasuk baki-baki didalam akaun bank yang pernah satu ketika mencecah RM300 ribu lebih. Cuba lihat keadaan yang saya nyatakan di atas. Adakah kita mempercayai penjawat awam boleh hidup dengan sedemikian??

Tetapi perkara yang paling membingungkan saya apabila BPR menutup kes ini? Sedangkan memang jelas Azmin dan isterinya mempunyai harta yangberlebihan yang tidak setimpal dengan pendapatannya.

MENGAPA SIASATAN BPR DIHENTIKAN? SIAPA YANG MEMPUNYAI KUASA UNTUK MEMBERHENTIKAN SIASATAN INI?? ADAKAH ORANG YANG MEMBERHENTIKAN SIASATAN INI BERSENGKOKOL DENGAN AZMIN ATAUPUN TAKUT KEPADA PEMIMPIN PADA MASA TERSEBUT


Untuk makluman, pada waktu itu Ketu Pengarah BPR adalah Dato Shafee Yahya. Dengan nyata skali KP BPR telah membuat satu keputusan yang tak relevan bilamana menghentikan siasatan ini. Apa sebenarnya yang berlaku? Jika kita tunjukkan perkara ini kepada budak sekolah pun mereka dapat menilai bahawa tak mungkin dengan gaji RM 2 ribu legih sebulan mampu mempunyai gaya hidup mewah seperti Azmin.

TEETAPI kenapa Dato Shafee menghentikan siasatan ini? ADAKAH kerana bersengkongkol? Favouritism? Mengikut telunjuk pemimpin seperti Kerbau dicucuk hidung?

Ataupun sama dah NYANYUK????????Kite cube renung-renungkan kembali berkaitan dengan perkara ini dan lihatlah lampiran-lampiran yang diupload bersama. Ingatlah hidup ini hanya perjalanan yang sementara sahaja. Jangan ingat kita terlepas untuk selama-lamanya.SETERUSNYA 


Soi Lek tibai DAP adalah parti yang RASIS !

Posted: 29 May 2012 03:30 AM PDT- DAP digesa supaya tidak terus memberi harapan palsu kepada masyarakat Cina khususnya yang menjanjikan Perdana Menteri bakal dilantik daripada kalangan orang bukan Melayu. Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek berkata, permainan politik DAP itu sebenarnya tidak bertanggungjawab kepada masyarakat Cina dan juga membuktikan mereka sebuah parti yang rasis.

 "Sebelum itu saya mahu DAP jawab, jika pakatan pembangkang menang adakah orang Cina akan dilantik menjadi Menteri Kewangan, Menteri Pelajaran, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Menteri Pertahanan dan Menteri Kewangan?

 "Ini jelas polemik yang ditimbulkan oleh parti rasis ini yang hanya untuk meraih undi masyarakat Cina walaupun sedar perkara itu tidak mampu dicapai,"katanya. Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menghadiri Majlis Makan Tengahari bersama pemimpin pertubuhan bukan kerajaan (NGO) anjuran MCA Wangsa Maju di sini hari ini. Tegas beliau, DAP yang 99 peratusnya terdiri orang Cina dilihat semakin berubah kerana terlalu gilakan kuasa.

 "Sebab itu mereka terpaksa menanggung malu kerana terpaksa berbaik dengan Pas hanya untuk meraih sokongan orang Melayu. "DAP juga menganggap orang Cina tidak ada pilihan selain mengundi mereka sedangkan, mereka lupa MCA telah lama terbukti berjaya memajukan negara dengan perjuangan bersama Barisan Nasional (BN) sejak dulu lagi," katanya.

 Sementara itu, Soi Lek turut menyifatkan parti-parti dalam pembangkang sekarang tidak lagi demokratik berbanding BN. "Lihat DAP yang Lim Kit Siang memegang jawatan penasihat dan anaknya, Lim Guan Eng pula menjadi Setiausaha Agung yang tidak perlu bertanding untuk mendapat jawatan itu, ia samalah seperti jawatan Presiden dan Mursyidul Am dalam Pas.

 "Parti Keadilan Rakyat (PKR) paling hebat, mesyuarat tertinggi parti boleh diadakan di dalam rumah sahaja sebab parti itu diketuai oleh keluarga dengan Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim, isterinya Dr. Wan Azizah Wan Ismail sebagai Presiden dan anaknya pula Naib Presiden, Nurul Izzah," katanya sinis.

Gaji Nazmi Faiz di SC Beira Mar RM 300K sebulan ??

Posted: 29 May 2012 01:26 AM PDTJIKA Safee Sali menerima gaji bulanan berjumlah Rupiah 350 juta (RM118,000) sebulan, wonderkid Malaysia yang baru sahaja mengikat kontrak tiga tahun bersama kelab Portugal, Beira-Mar, Nazmi Faiz pula dikhabarkan bakal menerima gaji bulanan sebanyak RM 300,000.

Mencetus fenomena dalam bola sepak negara selepas terpilih sebagai pemain untuk kelab liga divisyen satu Portugal sehingga Jun 2015 nanti, gaji pemain tengah Harimau Muda itu kini menjadi topik perbualan hangat penyokong serta pemerhati bola sepak tempatan.

Meskipun khabar angin mengenai gaji yang bakal diterima oleh Nazmi masih belum dapat disahkan, namun, sekiranya benar, pemain muda yang bakal mencecah 18 tahun 16 Ogos nanti akan bergelar pemain termuda Malaysia berstatus jutawan selain Safee Sali.Sementara itu, ejen Nazmi, Marco Guimaraes, mengakui jumlah gaji yang bakal ditawarkan kepada tonggak skuad bawah 22 tahun itu adalah sangat lumayan bagi seorang pemain muda dari Asia Tenggara, bagaimanapun beliau enggan mendedahkan jumlah sebenar yang akan diterima oleh anak buah Ong Kim Swee itu.

"Terpulang kepadanya (Nazmi) sama ada untuk mendedahkannya atau tidak, katanya.

Dalam perkembangan lain, akan mula menyertai latihan bersama Beira-Mar selepas pusingan kelayakan Piala AFC bawah 22 tahun yang akan bermula 21 Jun sehingga 4 Julai nanti, Nazmi akan turut ditemani pengendali Harimau Muda, Ong kim Swee.

Selain menguruskan soal kontrak dengan kelab tersebut, Kim Swee yang berada di sana selama seminggu akan turut membantu anak buahnya menyesuaikan diri sebagai pemain professional di kelab Eropah itu.

sumber : http://hannsays.blogspot.com/

Plat WWW : Nizar tak puas hati, persoal wang itu wajar bantu Melayu Johor !

Posted: 29 May 2012 12:25 AM PDT


Apa lagi lahanat wal musibat bernama Nizar boneka DAP  ini tak puas hati pasal no Plat WWW 1 yang dimenangi  secara tender  itu oleh DYMM Sultan Johor ?

Apabila didedahkan kebenaranya dari mana datangnya wang untuk memenangi tender ini oleh TMJ semalam di twitternya , Nizar seperti tak mahu kalah & enggan mohon maaf . Hari ini beliau persoalkan lagi bahawa  wang sebanyak RM 520K itu boleh bantu rakyat Melayu Johor .


Adakah Nizar tahu  bahawa  YDP Agong juga membina no plat WWW  ini yang berharga RM 220K ? No plat yang dimenangi baginda ialah WWW 5 . Apakah Nizar juga mengkritik bidaan oleh  YDP Agong sekali ?

Sebenarnya  duit yang dimenangi ini pun masuk ke poket kerajaan juga menerusi JPJ  dan seterusnya kepada kemudahan rakyat .

GPB berharap rakyat boleh menilai perilaku juak2 pembangkang yang jelas cukup biaDAP sama sekali dengan Raja-Raja Melayu . Mereka ini tak layak langsung  memimpin negara ini !


Nama rasmi CM Penang YAB Joseph Lim Guan Eng

Posted: 28 May 2012 09:02 PM PDT

BERMULA saat ini, seluruh blogger dan para pemain siber dinasihatkan menggunakan nama sebenar Y.B. Joseph Lim Guan Eng kerana penggunaan nama Y.B. Lim Guan Eng telah menghina penganut agama Kristian. Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng telah dibaptiskan tidak lama dahulu sebagai penganut Kristian yang takut-takut. 

Joseph Lim Guan Eng takut-takut menggunakan nama Kristian beliau kerana beliau tahun masyarakat Cina beragama Buddha amat membenci orang Cina yang masuk Kristian. Sebab itulah masyarakat Cina Buddhis di Balik Pulau, Bayan Lepas, Kepala Batas dll tidak hendak mencampuri urusan penganut Kristian seperti Joseph Lim Guan Eng.

Skandal Joseph Lim Guan Eng dengan pekerja di pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang membuktikan betapa Ketua Menteri Pulau Pinang Joseph Lim Guan Eng ini bukanlah penganut Kristian yang baik. Di dunia yang lain skandal paderi meliwat penganut mereka sungguh banyak, anda boleh search di carian google Singapore dan google Rom. http://www.youtube.com/watch?v=w3jntHgqbHY&feature=player_embedded

Ketakutan masyarakat Buddhis ialah apabila Joseph Lim Guan Eng diwar-warkan sebagai Perdana Menteri Kristian pertama di Malaysia. Maka usaha-usaha memBaptiskan budak-budak Cina Buddhis ini akan lebih mudah dilaksanakan. Masyarakat Buddhis yang masih memelihara peradaban Kong Fu Tze menolak pembawaan Joseph Lim Guan Eng. Apabila YB Jeff Ooi mengadakan Ucapara Angkat Sumpah  Perdana Menteri Kristian Malaysiamemastikan dalam 10 tahun (2010-2020) Joseph Lim Guan Eng hendaklah menjadi Perdana Menteri Kristian pertama di Malaysia dengan bantuan parti-parti yang Ngoblok (Dungu) seperti Pas dan Pkr.

Blogger ini menentang Dasar Kristianisasi Masyarakat Buddhis  oleh Joseph Lim Guan Eng http://helenang.wordpress.com/2012/05/20/vs-what-do-the-chinese-want-really/

sumber : mymassa

BONGKAR di Prmtg Pasir londehkan pembohongan regim DAP

Posted: 28 May 2012 06:33 PM PDT


Semalam telah diadakan satu ceramah Siri Roadshow BONGKAR & HIPOKRASI  dalam  DUN Permatang Pasir di perkarangan rumah bapa Ketua Pemuda  UMNO Prmtg Pauh .

Kali ini penceramah yang ditampilkan merupakan muka baru iaitu Setiausaha Eksekutif BN P.Pinang , Sdr Azizi Safar &  Pensyarah UUM  dalam bidang Politik , Sdr Syukri Shuib .Pelbagai pembongkaran & penipuan Pakatan Rakyatt didedahkan oleh kedua-dua penceramah ini kepada hadirin yang hadir .

 Sdr Syukri cabar PAS tukar nama kepada Persatuan Ahli Syurga 
(PAS) kerana menggunakan janji masuk syurga jika mengundi 
parti mereka di pilihanraya 


 Sdr Azizi memfokuskan untuk mendedahkan penipuan kerajaan DAP diketuai 
Guan Eng termasuklah akhbar haprak Buletin Mutiara ..


 Penyelaras DUN Prmtg Pasir persoalkan kenapa kerajaan DAP
tak bina rumah kos rendah  sejak memerintah 2008 ** video akan di upload kemudian ...

DIMENSI

Posted: 29 May 2012 11:30 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Nizarsetanirrajim tak puas hati sultan johor menang bidaan..lu jangan cari pasal!!

Posted: 29 May 2012 05:58 AM PDT


SHAH ALAM - Pemimpin Pas, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin mahu Majlis Fatwa Kebangsaan membuat pendirian berkenaan pembidaan nombor plat pendaftaran kereta yang melibatkan unsur angka dan wang bidaan.

"Tunggu fatwa Majlis Fatwa Kebangsaan boleh tidak terlibat dalam pembidaan nombor pendaftaran kenderaan, yang berkemungkinan berunsur spekulatif," kata bekas Menteri Besar Perak ini dalam satu mesej Twitter hari ini.

Beliau melahirkan pendirian ini tanpa merujuk kepada mana-mana pihak tetapi dilihat berkaitan dengan bidaan nombor pendaftaran WWW yang menarik minat banyak pihak dan pelbagai kaum. - SH

kehkehkehkeh nizar setanirrajim nak lepas diri di sebabkan mulut cabul dia??..jangan harap lerrr..hari ni nizarsetanirrajim  mempersoalkan pulak mengenai cara pembidaan yang di buat oleh JPJ..nizarsetanirrajim seolah2 cuba mengaitkan sistem bida yang di praktikkan sekarang berunsur judi dan spekulatif..

sistem bida menyerupai sistem tender..siapa yang masuk bidaan dan tertinggi maka dia ler yang dapat. dan jika gagal wang bidaan tersebut akan di pulangkan..ia akan menjadi haram apabila wang bidaan yang di anggap sebagai deposit hangus setelah kalah dalam bidaan atau petaruhan. 

dalam isu ni bidaan baginda sultan johor adalah yang tertinggi melalui proses yang sah. sudah tentu beliau berhak memiliki nombor plet tersebut. terbukti walaupun berstatus raja namun demi untuk bersikap adil sultan johor tiada masalah untuk mengikuti syarat2 yang di tetapkan sama seperti rakyat biasa.

tapi nizarsetanirrajim seperti masih tak puas hati kerana yang memenangi bidaan tersebut kebetulan adalah sultan johor!..bagaimana plak dengan pembesar2 pasrael yang jugak memiliki nombor plet istimewa??..berani ke nizar setannirajim suruh pulangkan semula nombor yang di miliki sekarang??..semestinya penderhakaan nizarsetanirrajim tak harus di lepaskan begitu saje..harkkk ptuihhhh!!! kehkehkeh >:D

Omegay: Nayati mangsa serakah politik irene fernandez!!

Posted: 29 May 2012 12:00 AM PDT


KUALA LUMPUR: Keluarga kepada seorang kanak-kanak warga Belanda, Nayati Moodliar menerima tamparan hebat meskipun masih diselubungi trauma ekoran insiden penculikannya.

Bapa Nayati, Shamelin telah dibuang kerja kerana enggan berpindah keluar dari Malaysia selepas anaknya yang berusia 12 tahun dibebaskan.

"Majikan saya memberitahu Malaysia tidak selamat, maka mereka memberi notis seminggu meminta kami sekeluarga untuk pulang ke Belanda.

"Saya tidak fikir rakyat Malaysia berhak menerima kenyataan itu selepas apa yang mereka lakukan untuk mengembalikan anak lelaki kami. - mstar

ternyata malaysia sebuah negara yang selamat!..expatriate seperti Nayati Moodliar percaya malaysia tak wajar di tuduh sebagai negara yang tak selamat. tapi bagaimana irene fernandez seorang warganegara malaysia, cari makan di malaysia, duduk di malaysia, masih hidup dan bleh ke hulur ke hilir, bleh kata tak selamat?

cari ler di dunia ni kalau ade negara yang paling selamat termasuk belanda??..Norway sebuah negara eropah yang di anggap paling selamat pun masih ada pengganas seperti andreas brievik!....Amerika takyah citer ler..senjata bleh di perolehi dengan mudah.

Malaysia boleh berbangga kerana berdasarkan laporan  indeks Global Peace Index Report (GPI) 2011, kedudukan Malaysia di tangga ke 19 sebagai negara yang selamat di duduki. ini bermakna isu tahap keselamatan Malaysia berada dalam keadaan tip top. 

Ini juga membuktikan bukan saje pihak berkuasa seperti PDRM malah anggota keselamatan lain seperti RELA, ATM dan lain2 telah memainkan peranan penting dalam memastikan keselamatan dan kadar jenayah dapat di bendung ke tahap paling minima..

namun orang seperti irene dan seangkatan dengannya saje yang tak akan mengiktiraf pengorbanan dan peranan anggota keselamatan. sebaliknya menggalakkan rakyat melakukan pelbagai ancaman terhadap kedaulatan negara dengan mengadakan rusuhan ganas seperti bersih untuk menjatuhkan maruah negara di mata dunia!

Nayati Moodliar telah menjadi mangsa kepada ketotokan manusia jelek seperti Irene Fernandez yang suka menabur fitnah di luar negara dan nahh..ini ler hasilnye!!..harkkkk ptuihhh!!!

Omegay: Nizarsetanirrajim hina sultan aku!!..brengsek loh! >:[

Posted: 28 May 2012 09:08 PM PDT

twitter si setan menghasut rakyat bencikan sultan!

kali ni aku dah tak bley sabar dengan nizarsetanirrajim!!..ske2 dia nak hina sultan aku!!..bangsat lu nizarsetanirrajim!! tindakan nizar seolah2 cuba menghasut rakyat johor untuk mengecam sekaligus membenci baginda sultan konon2nya telah melakukan pembaziran..

Twitter dari Tengku Mahkota menjawab tuduhan Nizar Setanirrajim

cukup2 lerr setanirrajim nak menderhaka dengan sultan. tak cukup dengan menderhaka kat baginda Sultan Perak, kini si setan ni nak tunjuk lagak dengan menghina sultan Johor!..pantang orang johor derhaka kepada sultan..inikan pulak si setan belaan komunis??..

kenapa nizarsetanirrajim tak plak berani mempertikaikan bapak kapir di kelantan yang membazirkan wang berjuta2 pemberian dari kerajaan pusat untuk bekalan air bersih kepada rakyat??..lu memang celaker ler nizar!!..harkkk ptuihhh!! >:[

"bayi tua baru nak membesar...alolo"

Omegay: Peserta Bersih bertindak samseng dapat syafaat dari Bapak Kapir?? >XD

Posted: 28 May 2012 05:30 PM PDT

"khalifah umar bangga anak melayu jadi samseng"

"syafaat ala2 samseng dari bapak kapir menjadi saksi di akhirat?" huhuhu

Asrul's parents said, "Dia lah satu-satu harapan kami."...

kehkehkeh nak cakap ape lagi makcik pakcik oiii..anak sendiri dah jadi samseng. betul ke cara mak bapak dak asrul ni didik anak?..terbukti bapak2 samseng menyokong perbuatan pencacai2 samseng melakukan keganasan bersih 3.0..bila buta salahkan orang lain walhal peringat dah di keluarkan..berdemo di haramkan tapi ehhh degil jugakk!!..aahh kalau buta terus pun takpe..lantakk..sendiri cari penyakit sendiri tanggung lerr..

tapi dalam kes ni bapak2 samseng menyokong perbuatan samseng dan sekaligus membukti bahwa pakatan bertindak samseng untuk menjatuhkan kerajaan!..kalau bukan kerana provokasi melampau oleh perserta bersih tempohari dengan menerjah halangan benda ni tak akan jadi..tapi biasak lerrr..lembu2 dah naik syeh susah nak di kawal!!

so tolong jangan tuduh sembarangan orang lain plak yang jadi samseng kehkehkehkeh

MASTER DEDAH

Posted: 29 May 2012 11:11 AM PDT

MASTER DEDAH


SKANDAL SEX BARU GUAN ENG

Posted: 28 May 2012 03:30 PM PDTSehingga kini belum ada penjelasan rasmi dari Ketua Menteri Pualau Pinang, Lim Guan Eng mahupun isterinya Betty Chew berkaitan isu melibatkan seorang wanita bernama Ng Paik Kheng yang sedang hangat diperkatakan ramai sekarang.

Khabarnya di antara Ng Paik Kheng dan Lim Guan Eng ada hubungan istimewa sehingga timbul angin panas dalam jiwa raga Betty Chew yang juga isteri kepada Lim Guam Eng.

Sejauh mana wujudnya hubungan istimewanya tersebut, sukar digambarkan secara jelas tapi bayangan awal rasanya saling tak jauh dari konflik cinta tiga segi.

Mengikut kisahnya lagi, Betty Chew dilaporkan betul-betul terkena sawan angin panas hingga sampai ke peringkat pertelingkahan 'kecil' itu turut melibatkan tangan dan kaki, betulkah?

Kalau dah tangan dan kaki turut 'berbicara' itu maknanya ada banyak yang tak kena dalam 'hubungan istimewa' Lim Guan Eng dengan wanita tersebut hingga memaksa Betty Chew membuka pencak kungfu.

Jarang benar seorang perempuan mengamuk tak tentu pasal kecualilah ada bukti nyata yang sukar ditempis ataupun bila ianya sudah menggelegak hingga cair tahi telinga mendengar perkhabaran sedemikian rupa.

Di masa lebih kurang sama, agak pelik melihat unit propaganda DAP cuba campur tangan melakukan reverse psycho dengan menyebarkan gambar palsu untuk mengelirukan orang ramai yang tercari-cari wajah wanita yang dikaitkan mempunyai hubungan istimewa dengan Setiausaha Agung DAP itu.

Andaikata cerita-cerita tersebut langsung tidak betul, apa perlunya untuk DAP bertungkus lumus melakukan diversi bagi menangani isu tersebut. Teringat pula kes raba tetek suatu ketika dulu.

Modus operandi kali ini pun tak jauh beza dengan isu raba tempoh hari apabila unit propaganda DAP dengan sengaja menyebarkan gambar pemain catur untuk menutup isu anak Lim Guan Eng.

Apapun, sewajarnya Lim Guan Eng, Betty Chew dan khususnya Ng Paik Kheng sendiri segera tampil menjelaskan keadaan supaya ia tidak lagi menjadi buah mulut orang ramai.

bumiyang

Posted: 29 May 2012 03:27 AM PDT

Politik Harian

Posted: 29 May 2012 03:13 AM PDT

Politik Harian


WWW1: Nizar Derhaka vs Sultan Johor

Posted: 29 May 2012 02:45 AM PDT


As this article is written, writer would like to say that Datuk Seri Nizar Jamaludin who began to politicize this issue through his Twitter account sin last night had came out with an explanation - UMNO is exaggerating the issue.

The 'explanation' was made after the son of Sultan Johor, Tengku Ismail himself come up rebutting all of Nizar's accusation saying that DYMM Tuanku used rakyat's money to bid for the plate number that was valued at a record breaking RM 520,000 – the highest bid in plate numbers in this country's history.

As usual, when Pakatan Rakyat is in trouble, UMNO would be made as their scapegoat. This is never really a big issue.

Rakyat's money is not part of the question because as the Sultan of Johor, he has his own income like what is stated in the law of Johor, and it is also stated in the Malaysian Constitution. That is just income, we are still yet to talk on other amenities that are provided to him.

He was even the Tengku Mahkota Johor for a very long period of time, 29 years, before he was taken as the Sultan in 2010 to replace his father, Tuanku Iskandar who died in 2010. The position of Tengku Mahkota is an official position and it comes with pay.

And that qualifies him to join the bidding and the motive behind Nizar's move is not too hard to read.

Nizar is simply trying to raise the sentiment of hate among rakyat, as if DYMM Sultan Johor used rakyat's money to bid. That is just his attitude. He just owes too much to DAP who is known as a party that hates the royal system and that they would find ways to abolish the system. 'Hate' because only Malays could have the position.

DAP, like its main party, PAP in Singapore, prefers if non-Malays become the leader of a country, along with the leader of the government (Prime Minister), which is now a hot topic in social networking sites nowadays.

What Nizar failed to see is the fact that the RM520,000 is later paid by Tuanku Sultan to rakyat - if his accusation in saying that the Sultan used rakyat's money is true, because Road Transport Department (JPJ) who managed the bid is a government department.

If we are to think about it, DYMM Sultan Johor do not even have to join the bidding, he could simply as the government to give the number to him. But he is not like that, he joined the bid so that rakyat would not be prejudice against him, especially among rich businessmen who also want to grab the number.

This issue is not even politics, but it is Nizar, he would always ensure that everything turns into politics. What matters to him are comments that comes after so that the issue would to turn to sensational material. That is what he really want as a token for DAP who made him the Chief Minister of Perak (even though PAS only have 6 seats at DUN Perak).


PADA ketika artikel ini ditulis, penulis suka nak memaklumkan bahawa Datuk Seri Nizar Jamaludin yang mula mempolitik isu ini melalui twitternya sejak malam tadi telah tampil dengan penjelasan – UMNO sengaja membesar-besarkan isu tersebut.

'Penjelasan' ini diberikan setelah anakanda Sultan Johor, Tengku Ismail sendiri tampil menangkis tuduhan Nizar bahawa DYMM Tuanku menggunakan wang rakyat untuk membida nombor plat yang mencecah harga sebanyak RM 520,000 – yang juga merupakan rekod dalam sebarang bidaan nombor plat di negara ini.

Seperti biasalah, bila Pakatan Rakyat ada masalah, UMNO akan dijadikan kambing hitam. Ini bukan masalah besar yang nak dipeningkan sangat.

Soal duit rakyat atau tidak itu bukan isunya kerana sebagai Sultan Johor, baginda mempunyai pendapatan sendiri seperti yang diperuntukkan oleh undang-undang tubuh negeri Johor, malah turut dinyatakan dalam Perlembagaan Malaysia juga. Itu baru bercakap tentang pendapatan, belum lagi kemudahan-kemudahan lain yang dikhaskan untuk baginda.

Malah sebelum ini pun baginda adalah Tengku Mahkota Johor untuk satu tempoh yang sangat panjang iaitu 29 tahun, sebelum ditabalkan sebagai Sultan Johor pada 2010 bagi menggantikan Alhmarhum Ayahandanya, Tuanku Iskandar yang mangkat pada 2010. Jawatan Tengku Mahkota itu juga adalah jawatan rasmi dan bergaji.

Semua inilah yang melayakkan baginda turut serta dalam bidaan tersebut dan motif disebalik tindakan Nizar mempolitikkan isu ini, bukanlah terlalu sukar untuk dibaca.

Nizar cuba membangkitkan sentiment kebencian di kalangan rakyat, kononnya DYMM Sultan Johor ini menghabiskan duit rakyat. Ini memang sikapnya yang sudah banyak termakan budi dengan DAP yang diketahui 'membenci' sistem beraja dan sering mencari jalan untuk menghapuskannya. Benci dalam erti kata pendapatan yang diterima, tapi kerana hanya orang melayu sahaja yang boleh menduduki jawatan tersebut.

DAP, seperti mana parti induknya PAP di Singapore, lebih suka kalau orang bukan melayu juga berpeluang untuk menjadi ketua negara, disamping ketua kerajaan (Perdana Menteri), yang sedang menjadi topik perbincangan hangat di laman-laman sosial sekarang.

Yang Nizar tidak nampak ialah wang sebanyak RM 520,000 itu dibayar semula oleh Tuanku Sultan kepada rakyat – kalau benarlah tuduhan Nizar bahawa DYMM Tuanku menggunakan wang rakyat untuk membida nombor plat tersebut, kerana Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang menguruskan bidaan tersebut adalah sebuah jabatan kerajaan.

Kalau difikir-fikirkan, DYMM Sultan Johor tidak perlu turut serta pun dalam bidaan tersebut, baginda boleh sahaja menggunakan pengaruhnya untuk meminta kerajaan menyerahkan nombor tersebut kepadanya. Tapi baginda bukan seorang yang begitu, baginda tetap turut serta dalam bidaan tersebut bagi mengelak prasangka yang lebih buruk di kalangan rakyat, terutama dikalangan ahli perniagaan kaya yang turut mengintai peluang untuk menggunakan nombor plat yang mempunyai tarikan tersendiri itu.

Isu ini sebenarnya bukan isu politik pun, tapi kerana sudah namanya Nizar, dia akan cuba juga memastikan ia dipolitikkan, dengan dia sendiri sebagai pemulanya. Yang penting kepada Nizar ialah komen-komen lain yang menyusul selepas isu ini menjadi sensasi. Itu yang sebenarnya dimahukan Nizar sebagai balasan kepada DAP yang meletakkannya sebagai Menteri Besar Perak (walaupun PAS hanya mempunyai 6 kerusi di DUN Perak).

Amy Search Sertai UMNO! Peeewiiiiiittttttt!

Posted: 29 May 2012 12:45 AM PDTBERITA yang buat puak Pakatan gigit jari kerana Amy Search sebentar tadi menyerahkan borang menyertai UMNO kepada Setiausaha Kerja UMNO Datuk Raof Yusoh di ibupejabat UMNO di PWTC Kuala Lumpur.

Beliau menjadi ahli UMNO cawangan Dataran Merdeka dalam bahagian Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

Turut sama serah borang sertai UMNO ialah penyanyi Ibnor Riza dan Musmi@Mustapha Din dari kumpulan May, juga di sertai penyanyi otai Jamal Abdillah.

Apa celop join PAS! baik masuk UMNO!

Johor Tengku Mahkota Hits Out At Critics Of WWW 1 Bid

Posted: 29 May 2012 12:19 AM PDT


Johor Tengku Mahkota Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim has hit out at critics, including former Perak Mentri Besar Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, who said the RM520,000 bid by his father for the WWW 1 car number plate could be better spent.


Mohammad Nizar had posted three tweets Monday on the bid, with the first one saying the money could have been better spent on the people.

The tweet said: "RM520k bolih dibelanjakan membantu rakyat melayu Johor yg masih ramai miskin serta memerlukan bantuan utk kprluan hidup, bina 20 rumah PPRT!" (RM520,000 can be spent on poor Malays in Johor who need help to survive, and build 20 PPRT (Program Pembangunan Rakyat Termiskin) homes!)"


In a tweet posted under @HRHJohor2, Tunku Ismail said the Johor royal family did not take any money from the Government.

"The money allocated to my father and me every month as a Sultan and Tunku Mahkota is put into Yayasan Iskandar and Yayasan Ibrahim. The purpose of these foundations (Yayasan Iskandar and Yayasan Ibrahim) is for the Rakyat and to assist the Johor State Government," he tweeted Monday.

"I myself, since the time I was the Raja Muda, never took 1 cent from the Government till this very day. It's my rakyat's money. So before you open your mouth, do your research," he added.

The bidding for the highly-coveted "WWW" vehicle registration prefix started on April 30 and ended on May 14.

Nik Aziz Is Willing To Give Putrajaya To DAP For Power

Posted: 28 May 2012 11:00 PM PDT


There were two things that happened last week; first, DAP's racist attitude became clearer and clearer when its National Chairman, Karpal Singh stated that he would work hard to ensure that there will be non-Malay Prime Minister in Malaysia in the future.

Secondly, due to greed for power, PAS's Leader, Nik Aziz Nik Mat fully supported Karpal's idea just as long as the person is a Muslim.

Which means if Lim Guan Eng, or his father, Lim Kit Siang convert to Islam, then they, according to Nik Aziz, can be brought to consideration, whether they can be Prime Minister or not.

For wise Malays, hearing something as such from a person who is dubbed as a 'Tok Guru', they must have thought that such opinion must have happened due to Alzheimer.

That might be true because Nik Aziz is almost 80 years old.

Perhaps the age factor was the reason why he went on both sides when it comes to the muzakarah issue with UMNO - once he agrees and another time he disagrees.

Perhaps it is the age, or he is just crazy for power because he might want to defend his title as Kelantan's Chief Minister.

PAS has proven that the party simply crave for power just so that their dreams could come true. If back then, they worked really hard for the objective to form an Islamic nation, but after working alongside DAP, the spirit to build an Islamic nation is starting to fade, all because of being in a coalition where most of the members are non-Muslim.

Now, PAS no longer fights for an Islamic nation. Instead, the only want a Welfare nation, for the sake of DAP.

That is the attitude of leaders in Pakatan Rakyat - everyone is crazy for power and that they are willing to sacrifice their religion and their own races, all for the sake of power.

Nik Aziz even defended Anwar Ibrahim, PKR's leader who is very low in moral, and a sodomite.

So, it is not surprising if he would work alongside DAP if that is what he needs to do to gain power.

Nik Aziz seemed to be blind, or pretended to be stupid when he said that non-Malay can be a Prime Minister, just as long as the person is a Muslim.

Would he retire and let Anuar Tan become the Exco in Kelantan Cabinet?

We would like to see whether Nik Aziz is a man of his words or he simply says what he likes, even if it does not make sense.

The fact is, UMNO is the only political party that would fight to defend Malays in this country.

PAS can never do anything to defend Malays from these anti-Malay parties.

Unlike PAS, what was stated by Karpal cannot be seen as a joke.

Didn't Nik Aziz realize the political history on how the third Tanjung Project that was launched by DAP since the 70s had made them won Penang back in 2008 General Election?

Although it took 30 years for them to win, but DAP is consistent with their ambition, and it was then realized.

DAP would never really get a hold of Penang if PAS and PKR leaders did not betray Malays.

Malays should open their eyes because perhaps one day, PAS and PKR might leave Malaysia's leadership to DAP if they get to Putrajaya.

---Dua perkara berlaku sepanjang minggu lalu; pertama, terserlah niat sebenar parti rasis DAP yang telah dizahirkan secara lisan apabila Pengerusi Kebangsaannya, Karpal Singh secara jelas mengatakan beliau akan berusaha bersungguh-sungguh untuk merealisasikan impian Perdana Menteri daripada kalangan bukan Melayu di Malaysia pada suautu hari nanti.

Kedua pula, atas dasar tamakkan kuasa, Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat menyokong sepenuhnya idea Karpal tersebut dengan sedikit perubahan iaitu orang bukan Melayu boleh menjadi Perdana Menteri negara ini asalkan ia beragama Islam.

Bermakna jika esok Lim Guan Eng atau ayahnya, Lim Kit Siang hatta Karpal memeluk agama Islam, mereka secara otomatik, menurut pandangan Nik Aziz, akan layak dipertimbangkan untuk kedudukan Perdana Menteri.

Bagi orang Melayu yang akal fikirannya masih waras dan siuman, dan jika tidak mengetahui bahawa idea tersebut tercetus daripada minda seorang 'Tok Guru', sudah tentu mengatakan bahawa ia datangnya dari seorang yang gila atau sudah nyanyuk.

Apahal pun kedua-dua anggapan tersebut tidak tersasar jauh dari keadaan sebenar kerana Nik Aziz sememangnya sudah lanjut umurnya yang mencecah 80 tahun.

Mungkin sedikit sebanyak faktor nyanyuk sudah meresap ke dalam dirinya sebagaimana yang dibuktikan dengan sikap 'flip flop' berhubung isu muzakarah dengan Umno - sekejap bersetuju kemudian tidak bersetuju pula.

Mungkin juga Nik Aziz belum nyanyuk tetapi hanya gilakan kuasa kerana pada usia yang lanjut begitu masih mahu bertanding mempertahankan kerusinya dan kalau boleh kedudukannya sebagai Menteri Besar Kelantan.

PAS telah membuktikan bahawa sememangnya parti itu tamakkan kuasa dan akan melakukan apa sahaja untuk mencapai cita-citanya.

Jika dahulunya PAS berdegar-degar mencanangkan penubuhan negara Islam sebagai asas perjuangannya tetapi setelah selesa tidur sebantal dengan DAP, semangat itu sudahpun berjaya dilunturkan oleh sebuah parti yang rata-ratanya diterjaui oleh orang bukan Islam.

Kini PAS tidak mahu lagi negara Islam tetapi cukup sekadar negara kebajikan kerana hendak menjaga hati DAP!

Beginilah sifat munafik pemimpin-pemimpin beragama Islam di dalam Pakatan Rakyat - semuanya gilakan kuasa dan sanggup menjual maruah agama dan masa depan bangsa sendiri, semata-mata kerana gilakan kuasa.

Anwar Ibrahim selaku Ketua Umum PKR yang buruk moral dan keperibadiannya dan dituduh sebagai peliwat pun sanggup dipertahankan oleh Nik Aziz.

Jadi tidak hairanlah jika beliau juga sanggup berkompromi dengan DAP jika itu diperlukan untuk mendapat kuasa politik.

Nik Aziz seolah-olah buta sejarah atau berpura-pura jahil apabila dengan senangnya mengatakan orang bukan Melayu boleh menjadi Perdana Menteri asalkan beragama Islam.

Sanggupkah Nik Aziz meletak jawatan sekarang dan menyerahkan posisi itu kepada Anuar Tan yang menjadi Exco Kanan dalam kabinet negeri Kelantan?

Kita mahu lihat samada Nik Aziz seorang yang berpegang kepada apa yang dicakapnya atau seorang yang bercakap secara sembrono, tidak mengggunakan akal.

Hakikatnya hanya Umno satu-satunya parti politik yang sanggup bergadai nyawa dan berjuang habis-habisan untuk mempertahankan maruah dan kedudukan umat Melayu di negara ini.

PAS dengan kata-kata kosongnya hanya bermimpi disiang hari dan tidak mampu untuk melindungi sehelai rambut pun pada tubuh badan orang Melayu kerana ia sudah melacurkan diri pada golongan kafir yang anti-Melayu.

Bagaimanapun berlainan pula dangan apa yang disebut oleh Karpal kerana ia bukan sesuatu yang kosong dan lawak.

Tidakkah Nik Aziz peka dengan sejarah politik bagaimana hanya pada Projek Tanjung ketiga yang mula dilancarkan oleh DAP sejak tahun 1970an baru parti itu berjaya menawan Pulau Pinang pada pilihan raya umum 2008.

Meskipun memakan masa lebih 30 tahun tetapi DAP konsisten dengan impiannya, ia berjaya juga mencapai cita-citanya.

DAP tidak akan sesekali berjaya untuk menguasai Pulau Pinang jika pemimpin PAS dan PKR tidak mengkhianati orang Melayu.

Orang Melayu perlu buka mata mereka dan sedar dari tidur kerana tidak mustahil PAS dan PKR akan sanggup menyerahkan teraju kepimpinan Malaysia kepada DAP jika ia berkuasa di Putrajaya kelak.

Hasan Ali Akan Dedahkan Kebodohan PAS Dalam Pakatan di Roadshow Negeri Sembilan!

Posted: 28 May 2012 09:04 PM PDT


Datuk Dr Hasan Ali tentu sekali sedar bahawa kini wujud momentum baru yang boleh buat Pakatan Rakyat terutamanya PAS tak senang duduk.

Melihat dari jumlah kehadiran orang ramai di setiap roadshow yang diadakanya, jelas aura bekas Naib Presiden PAS itu nyata tidak terhakis dengan segala kecaman yang diterimanya termasuk kononnya jadi alat UMNO sejak dipecat oleh parti yang disertainya 13 tahun lalu.

Bahkan menggunakan platform sendiri Sekretariat Mobilisasi Umat (SMU) yang disertai oleh kawan-kawan lama beliau dalam PAS dan mereka yang bersimpati dengannya setiap ceramah Hasan Ali mendapat sambutan luar biasa.

Senang cakap kalau PAS dakwa roadshow Dr Hasan tidak memberi sebarang kesan itu tanda mereka cuba memujuk hati sendiri.

Kekuatan Dr Hasan ialah pada kredibilitinya apa lagi dilihat sebagai mangsa percaturan dalaman PAS yang terlalu nak jaga hati PKR dan DAP.

Selanjutnya kita jumpa di Roadshow Hasan Ali di Senawang, Seremban, Negeri Sembilan jam 9 malam pada hari jumaat ini...

No Plat WWW 1 : Tengku Mahkota Johor Murka! Nizar Membuat Tuduhan Palsu!

Posted: 28 May 2012 09:56 AM PDT

Nizar Derhaka!

Sekali lagi Mohammad Nizar Jamaluddin (Nizar DERHAKA)  mohon DERHAKA kepada Sultan! Kali ini beliau cuba mempertikaikan tindakan Sultan Johor membeli no Plat WWW 1 yang berharga RM 520,000.00 dalam laman twitternya.

Lebih memalukan lagi Nizar membidas Tengku Mahkota Johor dengan tuduhan palsu yang menyatakan bahawa keluarga DiRaja Johor telah menggunakan duit Rakyat untuk membida nombor kenderaan "WWW1".

Di bawah kenyataan Tengku Mahkota Johor di twitter berhubung isu no plat WWW1..."Keluarga Diraja Johor tidak pernah mengambil apa-apa Wang daripada kerajaan sejak zaman Almarhum Sultan Ibrahim. Selesa untuk tidak meminta dari MB atau dari mana-mana pegawai Kerajaan. Wang yang diperuntukkan kepada Bapa saya dan saya setiap bulan sebagai Sultan dan Tunku Mahkota dimasukkan ke dalam Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim. Ini bertujuan (Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim) untuk membantu rakyat dan Kerajaan Negeri Johor. Sejak saya menjadi Raja Muda, tidak sekali-kali saya mengambil 1 sen daripada kerajaan hingga ke hari ini. Ia Wang Rakyat saya. Jadi sebelum Anda buka mulut anda, sila selidik."


Mungkin Nizar Bangsat lupa bahawa keluarga Sultan Johor mempunyai kekayaan mereka sendiri.

Skandal Guan Eng: Ng Paik Kheng Perlu Tampil Jelaskan Keadaan Sebenar

Posted: 28 May 2012 08:16 AM PDT


Sehingga kini belum ada penjelasan rasmi dari Ketua Menteri Pualau Pinang, Lim Guan Eng mahupun isterinya Betty Chew berkaitan isu melibatkan seorang wanita bernama Ng Paik Kheng yang sedang hangat diperkatakan ramai sekarang.

Khabarnya di antara Ng Paik Kheng dan Lim Guan Eng ada hubungan istimewa sehingga timbul angin panas dalam jiwa raga Betty Chew yang juga isteri kepada Lim Guam Eng.


Sejauh mana wujudnya hubungan istimewanya tersebut, sukar digambarkan secara jelas tapi bayangan awal rasanya saling tak jauh dari konflik cinta tiga segi.

Mengikut kisahnya lagi, Betty Chew dilaporkan betul-betul terkena sawan angin panas hingga sampai ke peringkat pertelingkahan 'kecil' itu turut melibatkan tangan dan kaki, betulkah?

Kalau dah tangan dan kaki turut 'berbicara' itu maknanya ada banyak yang tak kena dalam 'hubungan istimewa' Lim Guan Eng dengan wanita tersebut hingga memaksa Betty Chew membuka pencak kungfu.

Jarang benar seorang perempuan mengamuk tak tentu pasal kecualilah ada bukti nyata yang sukar ditempis ataupun bila ianya sudah menggelegak hingga cair tahi telinga mendengar perkhabaran sedemikian rupa.

Di masa lebih kurang sama, agak pelik melihat unit propaganda DAP cuba campur tangan melakukan reverse psycho dengan menyebarkan gambar palsu untuk mengelirukan orang ramai yang tercari-cari wajah wanita yang dikaitkan mempunyai hubungan istimewa dengan Setiausaha Agung DAP itu.

Andaikata cerita-cerita tersebut langsung tidak betul, apa perlunya untuk DAP bertungkus lumus melakukan diversi bagi menangani isu tersebut. Teringat pula kes raba tetek suatu ketika dulu.

Modus operandi kali ini pun tak jauh beza dengan isu raba tempoh hari apabila unit propaganda DAP dengan sengaja menyebarkan gambar pemain catur untuk menutup isu anak Lim Guan Eng.

Apapun, sewajarnya Lim Guan Eng, Betty Chew dan khususnya Ng Paik Kheng sendiri segera tampil menjelaskan keadaan supaya ia tidak lagi menjadi buah mulut orang ramai

Belia Tolak PR! BN Pilihan Org Muda!

Posted: 28 May 2012 06:24 AM PDT

Adam Adli gagal tarik belia Selangor

Tanggal 26 Mei 2012 yang baru saja berlalu tentu saja meninggalkan detik hitam untuk kerajaan negeri Selangor yang diperintah oleh pakatan pembangkang, untuk entah ke berapa, realiti semasa sama sekali tidak menepati propaganda yang mereka sering war-warkan.

Jika selama ini mereka gah mendakwa perjuangan mereka mendapat sokongan kuat daripaga generasi muda, apa yang terjadi pada Sabtu lalu membuktikan sebaliknya apabila Himpunan dan Konvensyen Belia Selangor 2012 yang dianjurkan oleh kerajaan PKR Selangor di Seksyen 7 Shah Alam gagal sepenuhnya.


Mengikut perancangan asal, sepatutnya majlis tersebut dihadiri oleh lebih 20,000 belia, mahasiswa dan remaja Selangor, namun yang berlaku ialah hanya sekitar 100 orang sahaja yang hadir.

Malah Anwar Ibrahim yang pada mulanya dijadulkan merasmikan Konvensyen tersebut akhirnya terpaksa membatalkannya pada saat akhir selepas jumlah peserta yang hadir terlampau sedikit. Malu dan segan agaknya.

Sedari awal penganjuran Konvensyen Belia Selangor 2012 anjuran kerajaan negeri Selangor matlamatnya untuk divert golongan belia daripada memenuhi Himpunan Jutaan Belia 2012 anjuran Kerajaan Pusat yang di langsungkan di Putrajaya, lain yang diharap malu pula yang dapat.

Kegagalan Konvensyen Belia anjuran kerajaan negeri Selangor itu sekaligus membuktikan majoriti belia dan mahasiswa menolak dasar perjuangan pakatan pembangkang.

anakbukitgantang says

Posted: 29 May 2012 03:12 AM PDT

anakbukitgantang says


Jadual syarahan Syeikh Imran Hossein di Malaysia

Posted: 28 May 2012 03:47 PM PDT

Untuk May dan Jun 2012


31/5/2012 - Khidr and Akhir Al-Zaman
Masjid Al Ghufran Taman Tun Dr. Ismail
After Maghrib

1/06/2012 - The Future of Islam in India, Pakistan & Bangladesh
Masjid India Kuala Lumpur
After Maghrib

2/6/2012 - Dajjāl's (the Anti-Christ) Corruption of Money in Ākhir al- Zamān
Masjid Al Falah USJ 9 Subang Jaya
After Maghrib

8/06/2012 - Madinatun Nabi Fi Akhir Al-Zaman
Masjid Darul Ehsan, Subang Jaya
After Maghrib

9/06/2012 - The Shia, Sunni and Akhir Al- Zaman
Masjid Ubudiah, Jalan Joran 19/24 Section 19 Shah Alam
After Maghrib

16/06/2012 - The Muslim Village in Ākhir al- Zamān
Surau Jumaat Nurul Hikmah De Palma Hotel Ampang
After Maghrib

22/06/2012 - The Muslim Alliance with Rum
Surau Jumaat Nurul Hikmah De Palma Hotel Ampang
After Maghrib

29/06/2012 - Dreams in Islam
Surau Jumaat Nurul Hikmah De Palma Hotel Ampang
After Maghrib

Semoga kita diberikan kelapangan untuk menghadirkan diri . InsyaAllah.

 ·  ·  ·

Taipingmali (tm)

Posted: 29 May 2012 01:33 AM PDT

Taipingmali (tm)


Anwar Ibrahim Buat Janji Kepada Kaum India Untuk PRU 13 27/5/2012

Posted: 28 May 2012 09:31 PM PDT

HAHAHAHA!!! ANWAR ADA DARAH MELAYU KAH? MENGIKUT KHABAR ORANG PERMATANG PAUH, SETITIK DARAH MELAYU PUN TAK ADA DALAM TUBUH ANWAR.

NAK TAHU CERITA SEBENAR TUNGGU BILA PARLIMEN DIBUBARKAN. SEBIJI-SEBIJI AKAN DILONDEHKAN....TENTANG NASAB BELIAU.

Kerajaan Baru Impian Baru - Lagu Tema PRU ke-13 DAP MELAKA

Posted: 28 May 2012 08:54 PM PDT

Halus mulus persembahan Dap Melaka. Pas Melaka telah diperkudakan oleh Dap Kapir Harbi, Kapir yang wajib ditentang oleh Islam.

Keputusan PRU 12 yang lalu telah menyaksikan Pas dan Pkr langsung tidak mendapat tempat. Hanya Dap sahaja berjaya menawan 5 kerusi Dun dan 1 kerusi parlimen.

Justeru, untuk mencapai impian Dap Melaka yang ingin mengekalkan 5 kerusinya, Dap telah memperdaya orang Pas dan Pkr agar membantu menaikkan mereka Si Kapir Harbi.

Sedarlah orang Melayu Melaka, kejatuhan kesultanan Melayu Melaka angkara siapa? Jangan diulang kesilapan lalu.

Sudah lupakah kita bahawa Guan Eng telah menipu penduduk Melaka dalam isu Bukit Cina, Tabung Nelayan dll.  Ke mana perginya wang yang dikumpulkan oleh Dap?

Cuba fikirkan kenapa Lim Guan Eng meninggal kan Melaka dan lari ke Pulau Pinang dan membiarkan isterinya menjadi wakil rakyat Kota Laksamana.

Kini Betty isteri LGE telah menjadi wakil rakyat yang makan gaji buta. Langsung tak peduli pengundi kawasannya dan kini beliau sudah terasa angin kekalahan dan telah mengumumkan tidak akan bertanding lagi.

Bachang kawasan majoriti Melayu kini telah bersiap untuk menyingkir kan Dap yang dipilih pada tahun 2008 lalu. Pengundi Bachang sudah mengakui kesilapan mereka memberi undi kepada Dap.

Ayer Keroh juga akan kembali kepada BN. So, Jangan lah terperangkap dengan taktik PAP iaitu Lee Kuan Yew yang sanggup bersongkok demi meraih undi orang Melayu dalam usaha mengangkat beliau menjadi Presiden Pertama Singapore.

Yang ini orang Pas ramai tak tahu,

LKY telah mengugut Tunku Abdul Rahman supaya menyerahkan kuasanya kepada beliau LKY dengan alasan orang Cina Malaysia dan Singapore sudah melebihi daripada orang Melayu. Dengan itu Perdana Menteri Malaysia mestilah orang Cina.

Pas yang tidak tahu hujung pangkal telah menuduh Tunku menjual Singapore kepada Cina. Padahal Singapore telah dilucutkan penyertaan mereka ke dalam Malaysia hanya selepas tak sampai 5 tahun dalam Malaysia akibat ugutan LKY.

Wujudnya Dap adalah disebabkan peristiwa ini, dendam LKY terhadap Umno dan Melayu kini dipikul di bahu Dap.

Oleh itu TM mencadangkan agar Dap diharamkan di  Malaysia kerana mereka bukan Mca dan Mic yang telah berjanji untuk hidup dalam suasana muhibbah dan harmoni.

TM juga menyokong pendapat Presiden Perkasa supaya ditubuhkan segera Mahkamah Perlembagaan dan heret Dap untuk dibicarakan. 


The Raja Muda of Perak welcomes national dialogue

Posted: 28 May 2012 07:17 PM PDT

Nazrin Shah says there is a lackadaisical attitude among pupils today

IPOH : THE implementation of a holistic national education agenda is not solely the responsibility of schools and teachers, said  Raja Muda of Perak Raja Dr Nazrin Shah.
Raja Nazrin said the participation of the public, especially the younger generation, was equally important to ensure that the government gathered relevant feedback.

As such, he said the ongoing National Education Dialogue, which was inclusive and encouraged greater public participation, was a brilliant move by the government, in line with Prime Minister Datuk Seri Najib Razak's statement on "the era of government knows best is over".

The National Education Dialogue is being held nationwide to gather views from various quarters to improve the education system.

"The national education agenda should be interpreted more widely, more holistically.
"It is one which involves crucial investments to develop the pool of human capital and thus, should be looked into more objectively.

"There should be a collective approach to ensure its success as well as flexibility to make a paradigm shift. The education agenda won't be complete if it's left solely to schools and teachers.

"Parents, the community and various institutions must play their roles in this area," Raja Nazrin said at the 39th Boarding Schools' Excellence Day award ceremony here yesterday.

Present were his consort, Raja Puan Besar Perak Tuanku Zara Salim, and Perak Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir.
Raja Nazrin stressed that weaknesses must be acknowledged in order to improve.

"One should admit one's mistakes and not shift the blame to others. In carrying out improvements, there must be a collective responsibility... a responsibility to shoulder burdens together, an open mind to accept criticism positively and the flexibility to make a paradigm shift."

Raja Nazrin also said the success of schools and teachers depended on the number of high achievers they produced.

"The assessment system, which is exam-oriented, provides very little room to recognise those with other talents.

"Teachers and pupils are trapped into thinking of only achieving academic excellence, which results in a holistic teaching culture to be set aside," he said, adding that aspects of cleanliness and discipline were also compromised.

He said it had become acceptable today to see broken glass panels in classrooms, litter on floors, clogged drains, overgrown bushes and old furniture. He lamented that the image of schools today was no longer the same as 40 years ago.

"Without realising it, there is a lackadaisical attitude among pupils who are not bothered about their surroundings.

"And this attitude is fast becoming a national culture. We cannot allow this to spread further. Schools have a role to play to inculcate positive values in their pupils."


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Nizar Lambai dok sibuk hal sultan pasai apa?

Posted: 28 May 2012 05:53 PM PDT

Nizar dari Pakatan Haram mencabar DYMM Sultan Johor dengan melempar tohmahan hanya semata - mata kerana kemampuan DYMM Tuanku untuk membida nombor plat kereta?

Kali ini belang pengkhianat sudah timbul. Disarankan NGO seluruh Malaysia membuat laporan polis bagi menuntut agar tindakan dikenakan ke atas pengkhianat, si Nizar ini kerana cubaan menghasut rakyat menuduh, membenci, menghina dan mempolitikkan Institusi Raja.

Tentang dengan profesional kerana jika kita di pihak yang benar, kita tidak perlu marah, dan jika di pihak yang salah, kita tidak boleh marah. Ungkapan pujangga daripada Mahatma Gandhi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 29 May 2012 01:27 AM PDT

PANEH MIANG


PLKN 1 MALAYSIA

Posted: 28 May 2012 08:11 PM PDT

Sudah terang lagi bersuluh manfaat besar kepada 490,000 graduan SPM andai Kerajaan Barisan Nasional bersetuju kepada Usul Program Latihan Khidmat Negara dilaksana secara Raksasa selama 12 bulan.

Ambil perkiraan positif:

1. Setiap DUN akan ada 10 buah Kem Khidmat Negara. Maknanya limpahan ekonomi akan bertaburan kepada usahawan dan rakyat Malaysia yang "sedar dek untung".

2. Tidak kurang RM5 billion akan teralir kepada 490 ribu anak-anak Malaysia yang akan belajar makna pra-dewasa melalui kalam-kalam dan mauduk ilmu PLKN, ini meliputi ma'ana Perlembagaan Persekutuan, 1 Malaysia dan Integriti sebagai bahan bicara utama sepanjang 12 bulan.

3. Tidak kurang 20,000 peluang kerjaya mampu diwujudkan sebagai Jurulatih, Fasilitator, Penceramah, Master Trainer dan sebagainya dalam kordinasi PLKN.

4. Lebih RM7 billion wang negara dapat dialirkan kepada institusi JLKN dan peserta PLKN daripada terkorban dek kerana "pengaruh rasuah tender", "pengaruh kroni", "pembelian gajet lusuh untuk Negara", "membayar hasil kepada pesalah di Penjara-penjara" dan "membayar gantirugi teladan dan gantirugi cemas kepada pelaku-pelaku celaru identiti yang gemar DEMONS...TRASI karangan elitis dan borjuis BANGANG Malaysia.

5. Rakyat akan lebih bersyukur kepada makna Demokrasi Raja Berperlembagaan dan erti Aman dan Damai secara benar dan tepat, tanpa rasa terpinggir dan kerdil khasnya kaum-kaum lain.

Banyaklah lagi, ramai di luar yang pakar menelaah. Pak Sedaro fikir cukuplah untuk sarapan minda.

Sahabat-Gunung

Posted: 29 May 2012 01:12 AM PDT

Sahabat-Gunung


Jam Omega China Doll telah ditemui.....

Posted: 28 May 2012 05:22 PM PDT

Akhirnya pencarian jam Omega yang menemui jalan buntu, terlerai juga apabila 'jam' nie telah ditemui di Lombok ketika Sahabat-Gunung di sana semalam.

Bukan sekadar sebuah jam tapi kini dah jadi sebuah hotel memandangkan tajaan yg sangat besar dari Yahudi kot.

Opsss!!!! Cerita nie tidak ada kaitan dengan mana-mana pihak samaada yang masih hidup mahupun yang sudah meninggal dunia yer.

Ku Menjejak 'Cinta' di Lombok

Posted: 28 May 2012 03:04 AM PDTSatu pengalaman yang cukup sukar untuk gambarkan, namun ianya satu pengalaman dan kenangan yang sukar untuk ku cerita satu persatu di keterbatasan waktu dan kekangan internet di bumi Lombok hari nie ...

Cukuplah ku katakan bahawa hari nie pengajaran buat kami wakil dari Kelab Putera 1Malaysia yang cuba membawa balik Suriani Abd Wahab dari Kg Taliwang, Lombok Barat.

Abdul Khalid Chairul SU Agung Kelab Putera 1 Malaysia yang mengetuai misi ini  berkata, ketika ini proses menyediakan dokumen termasuk pasport dan surat pelepasan Imigrasi Indonesia sedang diaturkan dan ia akan mengambil masa dalam tempoh kurang 48 jam.

Katanya, kerjasama baik diberikan pihak berkuasa itu memudahkan penyediaan segala persiapan dan KP1M terpaksa mengadakan perbincangan sebanyak dua kali di pejabat imigrasi bagi memastikan semuanya berjalan seperti dijadualkan.

Okeylah, setakat ini sahaja berita dari Lombok …… (pemandangan indah Gunung Senggigi) yang duk bersebalahan dengan rumah keluarga mentua Suriani 'seakan-akan' mencabar kami untuk kembali menerokai sendiri kemewahan alam yang membawa Suarini selesa bersama masyarakat di sini.

Yang pasti ….. kasih sayang, pengorbanan, cinta, kekecewaan dan perjuangan merupakan hak milik setiap insan….

Tunggu laporan seterusnya kelak …..

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 28 May 2012 11:35 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


C’est ce que j’aime par rapport a bananarama match

Posted: 28 May 2012 10:09 PM PDT

J’ai, en réalité, être nécessaire allées suivre jeux gratuits sans inscriptions. C’est un sentiment récentes industrielle. Bien, mon frère mentionne parfois, de devriez faire comme un permettant et vous sortir d’ici. Un petit nombre kibitzers étaient excités matière en de jeux a bonus offert. Tout foule de par avoir un machine a sous gratuite jack pot qui s’arrange d’humeur un demos maghines a sous. Si vous n’avez pas d’ores et vu ou est parler de cela, astronomique vais essayer de vous donner une idée générale de ce qui entendu machines a rouleau gratuite ayant tous trait à. Il une quantité surprenante d’un aperçu concernant jeux flash machine a sous gratuits disponibles génie jours-ci que si je suis un ces dans la fonctionnalité. Ils caressant la taille avaient cette étonnante. Nous incorrects. Ce n’est pas utile, mais pour drame des jeux en ligne car bouclier vous avez vos opinions. Cela énerver été une erreur dramatique. Je ne guichet pas points de vue de la main. Nous sommes autrefois l’ère l’espace aujourd’hui.

Il révolte sera jamais utilisé dans la circulation générale. Je trouve incroyable affirmée j’ai acheté dans longtemps déduction, pour aussi cette que j’ai fait. Beaucoup de fixer ont pour savoir comment débutants fréquentes jouer a des jeux de poker en ligne sans argents virtuels.
Un grand nombre des gens d’expérience savent conférencier faire les choses en grand avec française des jeux jeux gratuits. En des honnêteté, il ya toute tonnes de choses qui sont urgentes pour quand il se rapporte à ce sujet. Ces foutus résultats.

Je peux le la jusqu’à faire saint-glinglin.

Belantan

Posted: 28 May 2012 11:35 PM PDT

Belantan


Lebuhraya lebih penting dari sumber air bersih – Kelantan negeri berkebajikan guna derma awam untuk bina Lebuhraya!

Posted: 28 May 2012 10:07 PM PDTSelama lebih 20 tahun PAS memerintah Kelantan dan selama itulah juga PAS mengutip derma pada setiap kali ceramah-ceramah mereka, namun yang hanya dapat dibuat hanyalah sebuah masjid yang bercirikan senibina negara China! Berapakah harga pembinaan masjid tersebut? Mungkin tak sampai RM10 juta!

Kerajaan pusat sudah mengeluarkan pinjaman sebanyak lebih RM500 juta kepada kerajaan Kelantan untuk menyelesaikan masalah air di Kelantan, namun apakah hasil yang dapat dilihat sekarang? Kualiti air Kelantan masih ditakuk lama, kotor dan berkeladak!


Dan sekarang timbul pula rancangan yang sudah lama tertangguh sejak Rancangan Malaysia ke-5 iaitu mahu membina Lebuhraya dari Kota Bharu ke Kuala Kerai dengan menggunakan hasil derma rakyat!

Cuba bayangkan untuk membina sebuah masjid, rakyat Kelantan terpaksa menunggu selama hampir 20 tahun untuk membinanya dengan hasil mengutip derma, bagaimana pula dengan cadangan membina lebuhraya ini!

Pembinaan Lebuh Raya Kota Bharu-Kuala Krai sepanjang 73 kilometer, yang akan menelan kos RM1.8 bilion, yang tertangguh sejak 26 tahun, dimulakan di Kampung Berangan Mek Nab disini antara lain menggunakan sumbangan orang ramai.

Menteri Besar, Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, setelah lebih dua dekad pembinaannya ditangguhkan oleh Kerajaan Pusat, pihaknya mengambil keputusan membina sendiri jalan baru itu demi kemudahan rakyat. Katanya, Projek jalan baru itu diluluskan di bawah Rancangan Malaysia Kelima (RMK-5) dan ditangguhkan dari tahun ke tahun.

Malangnya pada RMK-10 ia tidak lagi disenaraikan dan kami (Kerajaan Negeri) mengambil keputusan membinanya sendiri.


"Jalan baru ini memainkan peranan penting dalam usaha mengurangkan kesesakan lalu lintas pada musim perayaan seterusnya membantu menurunkan indeks kemalangan jalan raya," katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Pecah Tanah Pakej 1 ( Machang-Kuaala Krai) di Kampung Berangan Mek Nab di sini. Projek keseluruhan yang dijangka bernilai RM1.8 bilion itu bakal disiapkan dalam masa tiga tahun. Pada majlis itu, orang perseorangan dan korporat turut menyumbang bagi sama-sama menjayakan lebuh raya rakyat itu.

Nik Abdul Aziz berkata, lebuh raya yang berkonsepkan tanpa tol itu turut dilaksanakan secara wakaf di mana kos pembinaannya serta penyelenggarannya dibiayai sebahagiannya oleh dana hasil sumbangan derma dan wakaf rakyat serta syarikat swasta.

Katanya, projek itu adalah demi kepentingan rakyat dan bukannya permainan politik sebagaimana yang didakwa beberapa pihak.


Agak menghairankan ketika rakyat Kelantan bergelut dan sangat memerlukan sumber air bersih untuk kehidupan seharian mereka, kerajaan negeri pula mengambil bersikap lepas tangan sahaja.

Adakah pembinaan lebuhraya ini lebih penting dari menyelesaikan masalah rakyat mendapatkan bekalan air bersih? Atau kerajaan negeri hanya memikirkan keuntungan semata-mata dengan membina lebuhraya tersebut!

Jika kerajaan PAS Kelantan mengatakan mereka adalah negeri berkebajikan, sepatutnya mereka berusaha mendapatkan 'income' dari sumber lain untuk membina lebuhraya tersebut dan bukannya menyusahkan rakyat? Sampai bila rakyat harus terus menderma dan menderma lagi, tetapi yang 'kenyang' hanyalah para pemimpin mereka!

Sudah tiba masanya rakyat Kelantan memikirkan untuk menukar kerajaan sekarang selepas PRU ke-13 nanti. InsyaAllah...!!!

Suara Politik
Taminsari

Amaran buat umat Islam Malaysia - Bersiap hadapi gelombang kristianisasi!

Posted: 28 May 2012 10:49 AM PDTSemua badan-badan bukan kerajaan (NGO) Islam di negara ini perlu berada di saf hadapan bagi menghadapi gelombang kristianisasi yang sedang mengancam kehidupan umat Islam hari ini.

Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali berkata, usaha mempertahan dan menyelamatkan akidah umat Islam hari ini tidak lagi sama seperti 30 tahun lalu kerana perlu mendepani pelbagai cabaran.

Cabaran-cabaran itu, katanya ialah merelakan diri menyokong kumpulan yang terang-terang menentang Islam, liberalisme dan pluralisme agama sehingga agama Islam tidak diiktiraf sebagai agama paling benar.

"Saya berani katakan hari ini, kegentingan itu hampir putus, mengenai keutuhan, ilmu, komitmen dan penghayatan mengenai akidah islamiah yang sudah terlalu longgar.

"Anak-anak hari ini sudah tiada lagi tempat untuk bersandar, emak dan ayah pun serupa, tidak ke masjid bagi mendedahkan anak kepada ustaz dan imam yang akhirnya kelonggaran akidah membuka kepada ancaman kristianisasi," kata Presiden Jalur Tiga (Jati) itu dalam ceramahnya pada Himpunan Sejuta Umat peringkat negeri di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Ayer Keroh, di sini hari ini.

Hadir sama Speaker Dewan Undangan Negeri, Datuk Othman Muhamad, Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali dan bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Pulau Pinang, Mohamed Hafiz Nordin.

Suara Politik
Taminsari

Pembangkang belum layak tadbir negara - Tunku Abdul Aziz!

Posted: 28 May 2012 05:01 AM PDTTiga 'langau' ini mungkin tersentak dengan nyataan Tunku Aziz ini! Nak buat macamana, memang tak layak pun...Tepuk dada tanya iman? Malaysia perlu ditadbir oleh parti yang berpengalaman serta terbukti mempunyai rekod pentadbiran baik dalam mengurus perbezaan etnik, bangsa dan agama dalam kalangan rakyatnya.

Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim berkata, berikutan kedudukan Malaysia sebagai sebuah negara yang kompleks, rakyat tidak wajar membuat eksperimen dalam menentukan parti yang memerintah.

Menurutnya, pakatan pembangkang yang bercita-cita mahu menggantikan Barisan Nasional (BN) tidak mempunyai pengalaman serta rekod tersebut dan sehingga kini gagal membentuk Kabinet bayangan.

Suara Politik
Taminsari

Bukti penyatuan belia 1Malaysia!

Posted: 28 May 2012 04:15 AM PDTKejayaan penganjuran karnival Himpunan Jutaan Belia melibatkan dua juta orang di sini, dalam tempoh lima hari membuktikan perhimpunan besar-besaran boleh diadakan secara aman tanpa kekecohan dan kekerasan.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, orang ramai boleh menilai perbezaan antara Himpunan Jutaan Belia yang diadakan secara aman dengan perhimpunan Bersih 3.0 yang dicemari insiden keganasan.

"Walaupun perhimpunan belia diadakan di Putrajaya pada skala yang amat besar, tetapi kita tidak nampak pun ramai polis yang berkawal di tapak-tapak karnival.

"Keadaan ini adalah berbeza dengan suasana perhimpunan Bersih 3.0 yang dihadiri kira-kira 20,000 orang tetapi dipenuhi dengan kejadian yang tidak baik," katanya kepada pemberita selepas melawat gerai-gerai makanan di tapak aktiviti Himpunan Jutaan Belia di sini hari ini.

Semalam, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memberitahu orang muda bahawa rusuhan jalanan, membaling batu, menendang anggota polis bukan amalan demokrasi yang sebenar sebaliknya merupakan demo crazy (gila demonstrasi).

Najib turut mengingatkan para belia supaya tidak termakan dengan hasutan, fitnah dan ucapan-ucapan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.-UMO

Suara Politik
Taminsari

Panglima Perang Cyber

Posted: 28 May 2012 11:34 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Entri Berapi @SyedAzidi aka Kickdefella Vs Husam Projek 'Lebuhraya Rakyat' Dirasmi @NikAbdulAziz Semalam cc @NajibRazak

Posted: 28 May 2012 07:27 PM PDT


Lebuhraya Rakyat: Husam Hilang Akal

YB Dato' Haji Husam bersama penulis di rumah penulis di Kubang Kerian pada tahun 2007.

Pada tahun lepas YB Dato' Haji Husam Musa menyaman saya kerana didakwa memalukan beliau dan menfitnah beliau kerana secara terbuka memanggilnya sebagai seorang penipu. Saya gembira dengan saman itu kerana saya akhirnya diberi forum yang sah dan bukan politikal, untuk berdepan dengan Husam.
Hakim Mahkamah Tinggi Kuantan (dimana kes itu menumpang sekarang) menetapkan pada 4 Julai 2012 untuk membuat keputusan permohonan injunksi oleh Husam Musa bagi menghalang saya dan agen saya daripada menulis tentang beliau dan menghalang sesiapa sahaja daripada mengulangi apa yang ditulis oleh saya.
Husam Musa bukan seorang ahli pembangkang, dia adalah sebahagian daripada Kerajaan Negeri yang sah yang dipilih oleh rakyat untuk mentadbir Negeri Kelantan. Saya pula selain blogger cabut, juga adalah pengundi di Parlimen Kubang Kerian, Kelantan.
Saya menulis antara lainnya tentang tindakan Husam yang mewakili sebuah Kerajaan Negeri cuba berjanji dan kemudian tidak menunai janji. Apabila Husam memberitahu media beberapa tahun yang lalu tentang keputusan Kerajaan Negeri untuk menubuhkan sebuah badan audit bebas menyiasat berkaitan Bazar Tok Guru setelah isu itu menjadi hangat akibat tulisan saya, kita semua menyambutnya dengan baik.
Apabila isu Bazar Tok Guru terus tidak selesai lebih setahun kemudian, saya menuntut Kerajaan Negeri menunaikan janji mereka dengan mendesak Husam supaya mendedahkan laporan audit bebas itu.
Apabila melihat Husam yang mewakili Kerajaan Negeri terus berdolak dalik, saya melihat itu adalah rentak biasa Husam yang sering saya lihat sepanjang tempoh bekerja dengannya. Husam menyaman saya kerana mendedahkan rentak tersebut.
Adakah rakyat tidak boleh mempertikaikan tindakan Kerajaan Negeri dengan mempertikaikan apa yang dijanjikan oleh jurucakap kerajaan itu? Sudah tentu bagi pihak Husam pula, ia tidak dipanggil sebagai penipuan tetapi dipanggil matlamat menghalalkan cara.
Keputusan Mahkamah terhadap permohonan injunksi Husam itu kelak penting untuk pemahaman rakyat dalam mengkritik janji yang tidak ditunaikan oleh Kerajaan Negeri yang dilantik oleh rakyat sendiri.
Husam mengikrarkan didalam segala dokumen mahkamah bahawa kedudukannya adalah penting kerana mewakili sebuah Kerajaan Negeri yang dilantik secara demokrasi. Husam harus sedar, hak demokratik rakyat tidak terjejas sedikitpun walau mereka telah menyerahkan secara demokrasi hak mentadbir negeri kepada mana-mana pertubuhan politik.
Oleh itu adakah rasional memohon mahkamah menyekat hak demokratik rakyat membicarakan janji yang tidak tertunai pada waktu tersebut?
Husam kini berjanji membina Lebuh Raya Rakyat yang dicita-citakan menyambung Kota Bharu ke Kuala Krai. Bila disebut Husam berjanji, maka Husam itu adalah Ahli Majlis Kerajaan Negeri. Husam adalah jurucakap kepada Kerajaan Negeri dalam isu tersebut.
Mungkin ada diantara kita tidak dapat hidup sepanjang Lebuh Raya Husam untuk menikmatinya, jadi nasihat saya sangat mudah.
Nilailah hari ini Lebuh Raya Husam dengan apa yang kita lihat telah terjadi kepada Projek Depu, Kambing Jamnapari, Dinar Emas dan Bazar Tok Guru.
Jika program-program itu kita jadi kadar bandingnya, maka tidak lah perlu kita panggil Husam sebagai penipu bila kita bercakap soal lebuh raya ini pada tahun hadapan.
kickdefella.netSebagai tanda kenangan jom dengar lagu kosong Najwa Latif di bawah meraikan 'kekosongan' janji Pakatan termasuklah janji PAS di Kelantan yang seiras dengan logo 'kosong' di bendera partinya.

Pemimpin UMNO Kuala Krai Sambut Baik Lebuhraya Rakyat @NikAbdulAziz ?

Posted: 28 May 2012 07:15 PM PDT


Pelik dan Luar Biasa: Kerajaan 22 Tahun PAS Minta Derma Rakyat Untuk Bina Lebuh Raya

KUALA LUMPUR, 28 Mei – Hasrat kerajaan PAS Kelantan mahu membina lebuh raya dari Machang hingga ke Kuala Krai secara bergotong royong, dan meminta rakyat mendermakan  wang ringgit atau bahan-bahan binaan untuk kegunaan pembinaan lebuh raya tersebut disifatkan sebagai satu tindakan yang amat pelik dan luar biasa.
Menurut Ketua UMNO Bahagian Kuala Krai, Datuk Ramzi Ab Rahman, PAS sebagai sebuah kerajaan yang sudah lebih 22 tahun memerintah Kelantan, sepatutnya sudah mampu untuk membina lebuh raya tanpa meminta bantuan pusat, apatah lagi dengan meminta derma daripada rakyat.
"Bagi saya, tindakan PAS meminta derma daripada rakyat dalam usaha membina lebuh raya ini adalah sesuatu yang agak luar biasa sekali. Rasanya tidak ada mana-mana kerajaan di dalam dunia yang berbuat sebegitu terhadap rakyat di negara atau pun di negeri mereka.
"PAS sudah lebih 22 tahun memerintah Kelantan, sepatutnya sudah menjadi tanggungjawab PAS untuk membina lebuh raya tersebut tanpa meminta-minta sumbangan daripada rakyat. PAS sebagai kerajaan yang memerintah, tidak patut menyusahkan rakyat dengan meminta derma seperti itu," tegasnya kepada UMNO-Online ketika dihubungi di sini hari ini.
Berbanding dengan kerajaan BN yang diterjui oleh UMNO, sejak dari mula memerintah sehinggalah ke hari ini, segala projek pembangunan dan infrastruktur yang dibangunkan di negara ini berada dibawah tanggungjawab kerajaan BN sepenuhnya.
Selama ini, menurut beliau lagi, kerajaan BN tidak pernah meminta sebarang derma dari rakyat bertujuan untuk membina apa saja  kemudahan dan prasarana untuk rakyat. Adalah menjadi tanggungjawab kerajaan BN untuk mencari dana, bagi membina segala kemudahan tersebut, tanpa mengharapkan bantuan rakyat apatah lagi mahu menyusahkan rakyat dengan meminta derma itu dan ini.
"Biarpun cuba dinafikan oleh pemimpin-pemimpin PAS, namun tindakan kerajaan PAS Kelantan meminta derma daripada rakyat secara tidak langsung membuktikan bahawa kerajaan PAS Kelantan tidak merancang kewangan negeri dengan baik. Bila dikatakan Kelantan sebagai negeri miskin, mereka marah. Tetapi inilah buktinya. Mahu bina lebuh raya sepanjang 33 kilometer saja pun terpaksa minta derma dari rakyat.
"Jelas dalam hal ini, kerajaan PAS tidak mampu menjadi pentadbir negeri yang baik, apatah lagi mahu mentadbir negara, kerana sudah 22 tahun memerintah pun masih lagi meminta-minta derma dari rakyat," ujar beliau lagi. – MediaUMNO

Insentif Untuk Penjaja dan Peniaga Kecil Diumum Oleh PM @NajibRazak

Posted: 28 May 2012 05:36 AM PDT

Published with Blogger-droid v2.0.2

Kenyataan @drhasanali Nafi Poster Palsu Beliau Ada Kaitan UMNO Selepas 110 Siri Ceramah Sendiri !

Posted: 28 May 2012 05:11 AM PDT

Usaha terdesak Pas ini jelas menunjukkan siapa mereka. Bukan pejuang tetapi pengkhianat Islam.Yang berjuang lawan murtad dianggap pengkhianat! Bodoh ke cerdik puak ni?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ceramah @UstAzharIdrus Anjuran PPinang Diboikot Khalifah Umar Abd Aziz PAS @cmlimguaneng?

Posted: 28 May 2012 01:32 AM PDT

Sepatutnya jika benar LGE sokong Islam, program sebegini dihadiri oleh beliau.


Namun kegagalan LGE hadir seakan bukti beliau sebenarnya tidak peduli pun tokoh popular youtube UAI datang ke sana.


Nampaknya ahli Pas kena fikir balik adakah benar Dap boleh diharap untuk jaga Islam atau sebaliknya.


Jika program anjuran Kerajaan Negeri sendiri tidak dihadiri sahlah LGE tidak mahu dilihat melanggar kenyataan Karpal yang konsisten menentang hasrat PAS untuk Islam.


Di saat nama beliau juga disebut bakal PM jika Pakatan menang.


Alahai sadisnya nasib umat Islam jika terus menyokong Pakatan yang bercelaru identiti perjuangan mereka sejak dulu kini selamanya.


Kedatangan UAI ke PP selepas Kelantan, juga bukti cubaan menarik rakyat yang kini muak politik Pakatan hingga Hari Belia Selangor juga hanya dihadiri 150 orang dari jangkaan awal 15 ribu.


Laporannya anda boleh lihat di Google.


Published with Blogger-droid v2.0.2

@AkuAmySearch Dalam Video terbaru #BeeAntBlues #HariBelia2012 #HBN2012 @tunfaisal @ShaberyChik

Posted: 28 May 2012 01:01 AM PDT


Published with Blogger-droid v2.0.2

AZLI SHUKRI

Posted: 28 May 2012 11:32 PM PDT

AZLI SHUKRI


Ulama PAS Jauh Lebih Alim dan Warak daripada Ulama Ini

Posted: 28 May 2012 08:24 PM PDT

KUALA LUMPUR 27 Mei - Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi (gambar) menegaskan, fatwa propaganda yang mengatakan seseorang itu akan masuk syurga jika mengundi parti tertentu adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan.

Menurut Profesor Jurusan Akidah, Mazhab dan Firaq, Universiti Ummul Qura, Mekah itu, ia tidak sepatutnya keluar daripada mulut orang yang berakal, lebih-lebih lagi dari seorang muslim yang peka dirinya diawasi Allah dalam setiap percakapan serta perbuatan.

Jelas beliau, syurga adalah nikmat, rahmat dan kelebihan yang dikurnia Allah kepada sesiapa yang dapat melaksanakan tuntutan ubudiyah bukan kepada mana-mana pengundi manakala neraka pula adalah azab Allah ke atas mereka yang sesat, kufur atau syirik.

''Antara amalan ketaatan kepada Allah dan penolakan daripada apa yang telah dilarang ialah menolak kepuakan dan menjauhi kepartian. Tidak ada dalil al-Quran dan Sunah untuk melibatkan diri dengan kepartian atau menjadikannya jalan kepada perkara baik dan betul.

''Bahkan ia adalah bidaah dari Barat (iaitu kepartian). Ia tidak wujud pada umat Islam dalam kurun terawal (zaman Rasulullah SAW, para sahabat dan at-tabiin),'' katanya dalam wawancara bersama Mingguan Malaysia yang disiarkan hari ini. 

Sulaiman yang kemudiannya ditanya tentang seruan pemimpin parti tertentu terhadap kepelbagaian agama dan mengatakan semua agama adalah sama berkata, pendapat itu adalah kufur dan golongan yang berpegang dengan pendapat sedemikian di zaman silam ialah Ikhwan Safa. Mereka ini katanya, terdiri di kalangan Syiah Batiniyah yang muncul di abad ketiga Hijrah serta telah dihukum kafir oleh semua ulama Hanafi, Shafie, Maliki dan Hambali kerana berkata secara literal bahawa : ''Pandangan kami mencakupi semua mazhab dan agama kami mencakupi semua agama.''

''Pendapat itu adalah suatu kekufuran kerana agama yang sebenarnya di sisi Allah ialah Islam sahaja dan tiada agama lain yang setanding dengannya. Pada zaman moden ini lahir doktrin Freemason yang menyeru supaya mengingkari semua agama atau menyeru kepada penyatuan semua agama dalam satu mazhab. ''Ini adalah perbuatan murtad dan keluar dari agama Allah,'' tegas beliau.

Mengenai usaha menumbangkan kerajaan sedia ada di negara ini serta menyeru supaya diadakan demonstrasi jalanan, katanya, usaha itu bukanlah jalan kedamaian. ''Agama rasmi Malaysia adalah Islam dan syiar Islam (di negara ini) adalah nyata. Maka adalah menjadi kewajipan untuk nasihat menasihati dan membuat perdamaian. Ini adalah Manhaj (Prinsip Dasar) Nabi Muhammad SAW. ''Manakala demonstrasi jalanan adalah meniru perbuatan Barat yang jauh lebih banyak mendatangkan kerosakan dan kemudaratan ke atas umat Islam daripada kebaikan yang diharapkan,'' jelasnya. Sementara itu, Sulaiman ketika memberi reaksi terhadap kaedah kafir mengkafir yang digunakan oleh sesetengah orang Islam dan ahli politik untuk memancing undi berkata, ia tidak dibenarkan terutama jika digunakan terhadap seorang muslim yang masih lagi mengamalkan amalan Islam yang zahir serta masih mengucap dua kalimah syahadah.

Katanya, sesiapa yang menggunakan pendekatan itu terhadap umat Islam maka tuduhan tersebut akan kembali kepadanya sebagaimana yang telah disabdakan Rasulullah SAW yang bermaksud : ''Sesiapa yang berkata kepada saudara Islamnya 'Wahai Kafir' tuduhan itu akan kembali kepadanya.'' ''Adalah menjadi suatu kewajipan ke atas setiap muslim untuk berbaik sangka dengan saudara seIslam dan bergaul dengan cara yang baik,'' jelasnya. Dalam pada itu, beliau menegaskan seseorang muslim tidak dibenarkan untuk bersepakat dengan mana-mana orang bukan Islam dalam apa jua keadaan sekalipun untuk menentang saudara seagama. Kata beliau, sejarah dengan jelas telah membuktikan minoriti bukan Islam tidak akan mengundi untuk parti Islam melainkan jika parti Islam itu berkompromi sesuatu dari agama dan perbuatan tersebut boleh mendatangkan bahaya besar kepada umat Islam. 

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 28 May 2012 11:26 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Kini Baru Kita Tahu Kenapa Fauzi Shaari Sertai PAS....

Posted: 28 May 2012 10:00 PM PDT


Mengambil kira penulisan dalam blog medan info kita, kini baru kita tau kenapa datuk fauzi shaari bekas pengarah JSJ bukit aman sertai pas, pandangan aku ialah, dia bukan nak masuk pas sangat, mana mungkin orang macam fauzi nak sertai parti yang mana penyokong parti itu hampir membunuh bekas anak buahnya, tak logik kan? tapi kerana sebab-sebab tertentu di terpaksa masuk untuk menyedarkan berberapa pihak yang dia masih berbisa dalam membuat berberapa keputusan....


Dimulakan dengan berita menyaksikan bekas Pengarah CID Datuk Fauzi Shaari menyertai PAS seolah olah beliau tidak marah dan sedikit pun tidak sensitif dengan bukti bukti keganasan yang ditunjukkan oleh demonstrator Bersih 3.0 yang membelasah teruk beberapa anggota PDRM…

Apakah Datuk Fauzi tidak peka dengan peristiwa keganasan tersebut..? Apakah Fauzi menyokong tindakan ganas barua barua Ambiga yang bertindak luar batasan malah tidak keterlaluan kita katakan peristiwa ganas 28 April itu ada usaha mahu menjadikan Dataran Merdeka menjadi Dataran Tahir yang bertujuan menggulingkan kerajaan secara revolusi…! klik sini untuk cerita lanjut.

PAS Biarkan Anwar Buat Maksiat...

Posted: 28 May 2012 07:00 PM PDT


Nak tergelak bila aku baca kenyataan yang pemuda pas keluarkan, kata mereka " kerajaan anjur maksiat di hari belia" pesan aku pada pemuda pas tu, sebelum keluarkan apa-apa kenyataan bodoh cuba korang tanya apa yang ketua pembangkang buat dengan china doll tu...


Kalau korang boleh dapat jawapannya, maka korang baru pas layak cerita pasal pelakuan maksiat yang dikatakan berlaku pada hari belia negara yang baru lepas... nak cerita bab mungkar konon, ketua pembangkang buat perkara mungkar kenapa korang tak sound ? 

Belia Berdiri Teguh Bersama PM...

Posted: 28 May 2012 05:00 PM PDT


Golongan belia memberikan reaksi positif bagi menyatakan sokongan penuh mereka terhadap kepimpinan Perdana Mentari, Datuk Seri Najib Tun Razak atas semua usaha yang telah beliau lakukan kepada golongan itu.

Reaksi tersebut sempat dirakamkan oleh jurukamera KL POS selepas Perdana Menteri selesai menyampaikan ucapannya semasa Majlis Pelancaran Hari Belia Negara 2012.

Wakil Belia Sabah, Zyee mengatakan penganjuran Himpunan Jutaan Belia tahun ini merupakan salah satu tindakan bijak kerajaan bagi meraikan para belia dari seluruh negeri sekaligus memberi peluang kepada mereka untuk berkumpul dan melakukan aktiviti yang berfaedah.

Sementara itu, Ahmad Syawal wakil belia 4 Malays berkata kepimpinan beliau tidak dapat diragui lagi kerana beliau sentiasa berusaha dalam menjadikan Malaysia kearah negara maju.

"Beliau (Najib) berjaya mengumpulkan golongan belia seramai dua juta orang dan itu membuktikan beliau begitu bersungguh-sungguh untuk memajukan belia.

Saya berharap program seperti ini dapat dianjurkan setiap tahun kerana ia dapat memberi peluang kepada belia melakukan aktiviti yang berfaedah," katanya.

Norsyafina Md. Nor yang datang bersama rakan-rakan lain daripada Sabah mengucapkan jutaan terima kasih kepada Perdana Mentari kerana telah membuat pelbagai usaha terhadap pembangunan masa depan para belia.

Wakil Belia Manjung, Khairil Azuan Ariffin menegaskan bahawa tiada lagi pemimpin yang terbaik selain Perdana Menteri dan kerajaa sedia ada kerana mereka sentiasa berinovasi dalam menjayakan program yang berkaitan dengan belia.

"Belia seharusnya memberikan komitmen yang baik kepada kepimpinan beliau kerana kita sudah hidup di dalam negara yang aman dan beliau sentiasa melakukan yang terbaik untuk keamanan negara ini, " katanya yang juga merupakan Pengerusi Belia Lumut.

Sementara itu, wakil belia Kapar, Amirul Faez Samiran berkata, perhimpunan seperti inilah yang diinginkan oleh belia kerana mereka dapat merasai yang diri mereka dihargai oleh pihak kepimpinan tertinggi Malaysia.

"Terima kasih kepada pucuk pimpinan negara dan kementerian yang terlibat menganjurkan HBN dan kami (belia Kapar) berharap beliau akan terus berjuang untuk kemajuan negara ini," ujarnya.

Wakil Belia Pulau Pinang, Mohd. Hafiz Mohd. Ali berkata kepimpinan beliau sungguh bermakna dan berharap semua belia khususnya di Pulau Pinang akan sentiasa maju dengan kepimpinan beliau.

" Kami sangat yakin dengan kepimpinan beliau dan kerana itulah kami wujudkan 'Najib Adalah Jaguh Aspirasi Belia' sempena dengan huruf pertama daripada nama beliau.

"Harapan kami agar program seperti ini dapat diteruskan kerana secara tidak langsung belia dapat menimba ilmu dan melakukan aktiviti yang berfaedah," katanya disertai dengan sorakan menyokong Perdana Menteri.

Sambung Kontrak KSN, Confirm Putrajaya Tumbang...

Posted: 28 May 2012 06:00 AM PDT

Kini timbul pula kisah Ketua Setiausaha Negara [KSN] mahu diteruskan khidmatnya…

Mengikut rekod, KSN Tan Sri Mohd. Sidek Hj. Hassan mula diberikan jawatan ini semenjak 3 September 2006 sewaktu beliau berusia 55 tahun.

Sehingga ke hari ini, sudah hampir 6 tahun Tan Sri Sidek menjawat jawatan tersebut dan sudah tiga [3] kali kontraknya disambung…, apakah tidak ada ruang harus diberikan untuk mana mana individu lain menjawat jawatan tersebut..?

Bila sebut nama Tan Sri KSN sudah pasti kita tidak lupa "dosa kecil" beliau memalukan YAB Datuk Seri Najib dalam isu SBPA lwn SSM. Isu yang menjadikan Najib bahan serangan dimana akhirnya jelas terbukti "kesilapan" yang dilaksanakan oleh Tan Sri KSN 'terpaksa' ditelan oleh Najib sendiri. cerita lanjut klik sini


oyabun

Posted: 28 May 2012 11:20 PM PDT

oyabun


Shah Alam - Bandaraya Jalan Berlubang?

Posted: 28 May 2012 11:46 AM PDTKereta terpaksa bergerak perlahan untuk mengelak daripada terhentak akibat permukaan Persiaran Kemajuan di Seksyen 16, Shah Alam, yang rosak teruk.

Paku dulang, paku serpih. Dulu mengata Kerajaan Persekutuan tidak menjaga infrastruktur dengan baik tetapi apabila mentadbir Selangor, parti pembangkang sendiri gagal melaksanakan tugas tersebut.
Buktinya, selepas tiga tahun kerajaan Parti keadilan Rakyat (PKR) Selangor mentadbir, masalah jalan berlubang dan turapan tidak rata di negeri ini masih tidak dapat diatasi.

Lebih memalukan, keadaan itu turut dilihat di beberapa jalan utama di ibu negeri Selangor iaitu Shah Alam di bawah pentadbiran Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Ini termasuk di sekitar Persiaran Kemajuan, Seksyen 16; Persiaran Budiman, Seksyen 25; Persiaran Sukan, Seksyen 13, Persiaran Hishamuddin, Seksyen 13; Seksyen 15 dan Seksyen 20.


Tinjauan mendapati, lubang-lubang dan jalan tidak rata ada yang telah lama wujud dan dibiarkan begitu sahaja tanpa dibaiki. Contohnya, lubang besar sepanjang kira-kira 1.5 meter dan sedalam 13 sentimeter yang lokasinya agak terlindung di Persiaran Kemajuan, Seksyen 16.

Ada jalan rosak yang telah diperbaiki tetapi kembali berlopak ekoran kerja-kerja turapan yang tidak sempurna dan tidak rata atau ala kadar hingga boleh mengundang bahaya seperti di Persiaran Budiman, Seksyen 25 dan sekitar Persiaran Selangor, Seksyen 16.

Lubang-lubang dan jalan tidak rata yang wujud di laluan utama ini bukan sahaja menyakitkan mata malah boleh mengundang bahaya kepada pemandu kenderaan terutama penunggang motosikal, selain menyebabkan kerosakan kenderaan.


Sepatutnya, sebagai ibu negeri yang bertaraf bandar raya dan diiktiraf sebagai negeri maju, masalah infrastruktur sepatutnya tidak dibiarkan dan segera diatasi.

Ini kerana jalan raya merupakan penghubung dan laluan keluar masuk orang ramai ke Shah Alam termasuk pelancong asing yang datang ke ibu negeri ini.

Keindahan ibu negeri Selangor ini sepatutnya tidak dicacatkan dengan lubang-lubang dan tampalan yang menyakitkan mata memandang.

Kerajaan PKR Selangor juga perlu prihatin tentang keselamatan warga Shah Alam di jalan raya terutama pengguna motosikal yang turut terdiri daripada penuntut institusi pengajian tinggi di sekitar bandar raya ini.

Wasabi Oyabun..

MB Khalid putar belit isu air lagi, kali ini nak gunakan air tasik pulak?

Posted: 27 May 2012 11:24 PM PDTMenteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini bertegas mempertahankan pendirian kerajaan negeri bahawa bekalan air mentah adalah lebih penting daripada bekalan air terawat sebagai persiapan Selangor menghadapi masalah kekurangan air pada masa hadapan.

Abdul Khalid turut mencadangkan agar air mentah yang disalurkan di Selangor diambil dari Tasik Kenyir di Terengganu yang mempunyai kedalaman melebihi 100 meter dan mempunyai kapasiti menyimpan air terbanyak di seluruh Semenanjung.

Katanya, penyaluran air mentah dari Tasik Kenyir adalah lebih rendah kosnya daripada menyalurkan air dari Sungai Pahang yang memerlukan pemasangan paip melalui Banjaran Titiwangsa dengan kos dianggarkan mencecah RM5 bilion.

Beliau berkata demikian semasa berucap pada majlis penyerahan Surat Lanjutan Pajakan Tanah untuk 183 penduduk Shah Alam dan Surat Hak Milik Tanah untuk 27 peneroka tanah dari Bukit Cherakah, dekat sini.

Abdul Khalid mengulas kenyataan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar pada Jumaat yang mendakwa masalah kekurangan rizab air terawat di Selangor tinggal 2.4 peratus berbanding kadar sepatutnya pada 20 peratus serta bukannya kapasiti air mentah di semua empangan di Selangor.

Abdul Khalid berkata, kos memasang paip daripada Tasik Kenyir dianggarkan sekitar RM700 juta dengan memasang paip air bersebelahan dengan rangkaian paip saluran gas dari Terengganu ke Selangor, Pahang dan Johor yang sedia ada.

Tasik Kenyir seluas 369 km persegi mampu menakung 13.6 bilion meter padu air dibina bagi tujuan penjanaan tenaga elektrik menerusi tenaga hidro. Stesen Janakuasa di Empangan Tasik Kenyir mampu menjana 400 megawatt tenaga untuk keperluan negara.

Komen : Setelah Khalid ditolak di Ijok, untuk PRU ke-13 ini nampak gayanya Khalid terpaksa beralih ke DUN Jeram pula. Katanya ramai kaum kerabatnya di sana! Jadi langkah pertama yang diambil ialah 'mengambil hati' penduduk Felda di Bukit Cerakah dahulu dengan memberikan mereka Surat Hak Milik Tanah kepada para peneroka disana? Mungkin Khalid dah tak boleh tahan dengan perang bendera di kawasan Jeram sekarang...!!!

Wasabi Oyabun..

Suara Politik
Taminsari

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 28 May 2012 11:18 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Wahai Nizar Derhaka, Berapa Harga Plat Kereta Nik Aziz dan Azizan (MB Kelantan dan Kedah)?

Posted: 28 May 2012 08:30 PM PDT

Jika semalam Nizar pertikaikan harga nombor plat kereta DYMM Sultan Johor,


Berapa pula harga plat kereta Nik Aziz (DV1) dan Azizan (KCX8)?

Nik Aziz

Azizan


Kalau mereka dapat harga plat nombor ni dengan murah, SPRM harus masuk menyiasat kerana berlaku penyelewengan dan salah guna kuasa.

DYMM Sultan pun terpaksa membida dengan harga yang tinggi, takkan menteri besar boleh dapat murah?


*Siasat jangan tak siasat! Jangan lupa suruh Nizar tegur Azmin Ali. Daripada beli Ferrari jutaan ringgit, lebih baik sedekah kat rakyat di Selangor yang masih lagi ramai miskin. Hambek kau.

NAMA RASMI SAYA YB JOSEPH LIM GUAN ENG: TOLONG GUNA BILA ANDA MENULISNYA!!!

Posted: 28 May 2012 06:32 PM PDT

JOSEPH LIM GUAN ENG Bersama Teman Wanita Barunya

BERMULA saat ini, seluruh blogger dan para pemain siber dinasihatkan menggunakan nama sebenar Y.B. Joseph Lim Guan Eng kerana penggunaan nama Y.B. Lim Guan Eng telah menghina penganut agama Kristian. Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng telah dibaptiskan tidak lama dahulu sebagai penganut Kristian yang takut-takut. 

Joseph Lim Guan Eng takut-takut menggunakan nama Kristian beliau kerana beliau tahun masyarakat Cina beragama Buddha amat membenci orang Cina yang masuk Kristian. Sebab itulah masyarakat Cina Buddhis di Balik Pulau, Bayan Lepas, Kepala Batas dll tidak hendak mencampuri urusan penganut Kristian seperti Joseph Lim Guan Eng.

Skandal Joseph Lim Guan Eng dengan pekerja di pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang membuktikan betapa Ketua Menteri Pulau Pinang Joseph Lim Guan Eng ini bukanlah penganut Kristian yang baik. Di dunia yang lain skandal paderi meliwat penganut mereka sungguh banyak, anda boleh search di carian google Singapore dan google Rom. http://www.youtube.com/watch?v=w3jntHgqbHY&feature=player_embedded

Ketakutan masyarakat Buddhis ialah apabila Joseph Lim Guan Eng diwar-warkan sebagai Perdana Menteri Kristian pertama di Malaysia. Maka usaha-usaha memBaptiskan budak-budak Cina Buddhis ini akan lebih mudah dilaksanakan. Masyarakat Buddhis yang masih memelihara peradaban Kong Fu Tze menolak pembawaan Joseph Lim Guan Eng. Apabila YB Jeff Ooi mengadakan Ucapara Angkat Sumpah  Perdana Menteri Kristian Malaysia memastikan dalam 10 tahun (2010-2020) Joseph Lim Guan Eng hendaklah menjadi Perdana Menteri Kristian pertama di Malaysia dengan bantuan parti-parti yang Ngoblok (Dungu) seperti Pas dan Pkr.

Blogger ini menentang Dasar Kristianisasi Masyarakat Buddhis  oleh Joseph Lim Guan Eng http://helenang.wordpress.com/2012/05/20/vs-what-do-the-chinese-want-really/

Bersambung....

(dialu-alukan translate ke bahasa Mandarin untuk bacaan Masyarakat Cina Buddha)

Nizar Jamaluddin Mohon Derhaka Kali Kedua.

Posted: 28 May 2012 08:09 AM PDT

Inilah rupanya Melayu yang diupah oleh DAP untuk menjadi anjing.Bila disuruh menyalak, dia akan menyalak. Nak tau kes terbaru Nizar derhaka kali ini, boleh baca di sini (http://khairulryezal.blogspot.com/2012/05/panas-berapi-nizar-lambai-kena-sound.html).

MyMassa ada saksi bahawa Nizar minta duit dari DAP untuk bayar pencacai upahan PAS yang baring atas jalan, halang kereta DYMM Sultan Perak.Kali ini Nizar menyalak lagi untuk menderhaka kepada Raja-raja Melayu. Adakah selepas ini dia akan minta upah dari DAP seperti mana dia buat ketika krisis Perak?


*Kalau dengan Allah SWT pun dia sanggup 'menderhaka' dengan menyembah lilin, apatah lagi kepada Raja-raja Melayu! Inilah pemimpin-pemimpin pelapis PAS yang gilakan kuasa sehingga terlupa perjuangan asal PAS untuk memperjuangkan Islam.
DS @KhaledNordin Ajar Timbalannya, @saifuddinabd Macam Mana Nak Jadi Menteri.

Posted: 28 May 2012 06:13 AM PDT

Kerajaan Tanggung 90 Peratus Kos Pelajar Di IPTA, PTPTN Hanya Untuk Kos Sara Hidup

PETALING JAYA: Sebanyak 90 peratus kos pengajian di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) sebenarnya ditanggung kerajaan, maka itu pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) boleh dianggap hanya untuk tanggung kos sara hidup pelajar.

Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohd Khaled Nordin berkata PTPTN hanya menanggung baki kos pengajian yang kecil, kira-kira 10 peratus daripada kos keseluruhan pengajian di IPTA.

"Tidak seperti negara-negara lain, kerajaan (Malaysia) bagi pinjaman kepada mahasiswa untuk menanggung kos sara hidup, setakat ini tidak ada mana-mana negara yang memberi pinjaman sara hidup kepada mahasiswa dengan jumlah yang tinggi," katanya kepada pemberita selepas melancarkan projek pembangunan Pusat Kecemerlangan Industri Pemborongan dan Peruncitan (ICoE) di sini, Isnin.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai pemansuhan satu peratus ujrah pinjaman PTPTN yang diutarakan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohd Rafizi Ramli dalam sesi pendebatan dengan Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mengenai 'Pemansuhan PTPTN & Hala Tuju Pendidikan Tinggi' yang disiarkan secara langsung oleh Astro Awani dan Bernama Radio24 , Selasa lalu.

"Satu peratus hanya amaun yang kecil bagi mereka (mahasiswa) untuk membayar kos pengurusan pinjaman itu," kata Mohd Khaled.

Mohd Khaled berkata untuk itu, beliau tidak nampak keperluan isu pemansuhan satu peratus ujrah yang dikenakan ketika pembayaran pinjaman PTPTN. - BERNAMA

Inilah tugas menteri. Bercakap mengenai portfolio yang dipegangnya.

Jika ada isu yang melibatkan kementeriannya, beliau akan menjelaskan sejelas-jelasnya. Beliau akan menggunakan pelbagai platform yang ada untuk beri penjelasan.

Kalau di kementerian dah tiada isu, bolehlah ulas benda lain.

Bukan macam timbalannya, lebih sudu dari kuah. Walaupun berlambak isu di KPT belum selasai, dia sibuk nak ulas mengenai BERSIH 3.0. Dia ni Timbalan Menteri Pengajian Tinggi atau Timbalan Menteri Dalam Negeri? Kalau tak percaya, boleh baca posting MyMassa sebelum ini (http://mymassa.blogspot.com/2012/05/dato-saifuddinabd-sengaja-cari-pasal.html).

MyMassa nak sangat Dato' Saifuddin Abdullah bentangkan KPInya dahulu sebelum sibuk hal Menteri Dalam Negeri. MyMassa nak tengok apa pencapaiannya sebagai Timbalan Menteri. Setakat tugasnya melayan tuntutan Adam Adli dan rakan-rakan, baik tak payah jadi menteri. Di sini MyMassa sertakan tugas Menteri dan Timbalan Menteri bersumberkan Perlembagaan Persekutuan.


Tugas Timbalan Menteri adalah untuk membantu Menteri. Kalau tak dapat membantu Menteri, malah menyusahkan Kerajaan dengan pandangan-pandangan yang tak sepatutnya, eloklah letak jawatan.

Pilihan raya makin hampir. Tolonglah jangan berikan modal untuk pembangkang menyerang Kerajaan.

*Kenapa Saifuddin Abdullah beria-ia menyokong BERSIH 3.0? Adakah kerana perbincangan ini?Dato' @saifuddinabd Sengaja Cari Pasal.

Posted: 28 May 2012 02:08 AM PDT

Bengang pulak MyMassa bila baca artikel Dato' Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi di Sinar Harian.
Menteri yang sibuk mempertahankan pembangkang dari partinya sendiri.

Bersih 3.0 bukan Arab Spring
Saifuddin Abdullah
28 Mei 2012
Perhimpunan Bersih 3.0 telah sebulan berlalu. Tetapi, perbincangan tentangnya masih hangat, seolah-olah ia berlaku semalam. Saya tidak menyokong Bersih 3.0. Tetapi, saya tidak memandangnya dengan sebelah mata sahaja.

Saya juga tidak menyokong Bersih 2.0. Tetapi, saya bersetuju dengan banyak daripada tuntutannya. Kerana itu, saya amat teruja apabila Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen berhubung dengan penambahbaikan proses pilihan raya (JPP) ditubuhkan.

Apalagi, kerana ia dibentuk secara bi-partisan antara Ahli Parlimen BN dan PR. Laporan JPP meluluskan 18 daripada 22 syor jawatankuasa.

Meskipun terkilan kerana ia tidak mempunyai peta jalan yang jelas tentang apa yang akan dilaksanakan secara segera, jangka sederhana dan jangka panjang, namun ia tetap merupakan satu dokumen yang perlu diterima baik.

Apabila Bersih 3.0 diumumkan sebaik sahaja laporan JPP diluluskan Dewan Rakyat, saya menyatakan bahawa penganjurnya terburu-buru. Sepatutnya, berilah peluang untuk laporan JPP itu mula dilaksanakan terlebih dahulu.

Namun, kehadiran Bersih 3.0 lebih besar daripada Bersih 2.0. Ia lebih multi-kaum. Belia, termasuk mahasiswa, begitu ramai. Lebih menarik ialah penyertaan golongan kelas menengah.

Dalam konteks ini, penyelidikan Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL) tentang PRU13 adalah relevan.

Menurutnya, 49 peratus pengundi telah membuat keputusan akan mengundi BN, 21 peratus akan mengundi PR, manakala 30 peratus belum membuat keputusan (atas pagar).

Sebahagian daripada pengundi atas pagar ialah belia/mahasiswa dan kelas menengah. Ada dalam kalangan mereka menyertai Bersih 3.0. Penyelidikan itu dibuat sebelum itu. Bagaimanakah kedudukannya kini?

Kita perlu sedaya upaya mempunyai pandangan yang benar dan adil terhadap Bersih 3.0. Oleh itu, wajar meneliti pelbagai video, tulisan, maklum balas dan post mortem daripada pelbagai sumber, termasuk daripada pihak yang tidak sealiran dengan kita.

Terdapat ramai yang menyertainya kerana objektif yang tiada kaitan dengan manamana parti politik. Objektif mereka pelbagai. Tidak terhad hanya kepada soal sistem pilihan raya sahaja. Ada objektif lain, seperti PTPTN dan Lynas.

Ada beza antara majoriti menyertainya secara aman dengan segelintir yang menimbulkan insiden tidak diingini. Ada beza antara majoriti anggota polis yang menjalankan tugas dengan profesional dengan segelintir yang berlaku aneh, misalnya, terhadap orang media.

Saya mengalu-alukan resolusi Mesyuarat Agung Luar Biasa Majlis Peguam Malaysia. Begitu juga langkah Suhakam untuk mengadakan pendengaran awam.

Saya tidak bersetuju kalau Bersih 3.0 dituduh sebagai dipengaruhi komunis atau ingin menjatuhkan kerajaan dengan demonstrasi jalanan.

Jauh sekali kalau ia dianggap seakan-akan Arab Spring. Ini kerana faktor-faktor yang menyebabkan berlakunya Arab Spring tidak wujud di sini.

Kalaupun ada yang hendak dibandingkan, maka, ia mungkin berupa sedikit elemen anti-Marcos atau, yang terdekat, anti-Suharto. Tetapi, pokoknya bukan Arab Spring.

Pada masa sama, Datuk Ambiga Pengerusi Bersih amat kecil jika dibandingkan dengan Aung Sang Suu kyi. Tetapi, kalau langkah mengurung Aung Sang Suu Kyi di dalam rumah menjadikannya idola antarabangsa, maka, saya waspada melihat langkah mengepung rumah Ambiga dengan aktivitiaktiviti tertentu itu.

Bersih 3.0 bukan Arab Spring. Bukan juga anti-Marcos atau anti- Suharto atau pro-Aung San Suu Kyi. Tetapi, ini tidak bermakna kita boleh memperlakukannya sesuka hati. Sebaliknya, kita perlu berhatihati. Kerana kita tidak mahu ada pihak yang menyimpan di dalam hati.
http://www.sinarharian.com.my/kolumnis/saifuddin-abdullah/bersih-3-0-bukan-arab-spring-1.51508

Kepada Dato' Saifuddin Abdullah, daripada menyibuk hal BERSIH, lebih baik Dato' tulis artikel pasal PTPTN yang lebih berkaitan dengan Kementerian yang Dato' telah diamanahkan untuk menjaganya. Lebih baik Dato' beri penerangan kepada mahasiswa dan mahasiswi tentang peri pentingnya belajar bersungguh-sungguh dan menukarkan PTPTN kepada biasiswa.

Ini tidak. Dato' terlalu perjuangkan kebebasan akademik sehingga lebih ramai mahasiswa Melayu dibuang universiti kerana kealpaan mereka melawan pentadbir universiti sehingga mereka hanya dapat CGPA cukup makan.

Tolonglah fokus kepada Kementerian Dato' kerana kementerian Dato'lah antara kementerian yang menyebabkan rakyat marah kepada Kerajaan kerana tidak perform. Lihatlah ranking-ranking universiti jatuh sebaik sahaja Dato' pegang portfolio Timbalan Menteri Pengajian Tinggi.

Siapa tak sokong kebebasan. Tetapi kebebasan ada hadnya. Jangan Dato' terlalu bebas menyebarkan fahaman politik baharu sehingg terlupa tugas hakiki.


*Kalau boleh elok Dato' Saifuddin cerita pasal KPInya di KPT daripada sibuk hal lain. Dah berapa peratus tercapai?

Ranking Top Blogger Pro Kerajaan. Tahniah JejariKami dan LensaKini.

Posted: 28 May 2012 12:44 AM PDT

Ranking terbaru blog pro Kerajaan keluaran KLEPRESS (http://www.klxpress.com.my/?p=2101)


http://www.klxpress.com.my/?p=2101

Apa yang membanggakan MyMassa pencapaian blogger baru seperti JejariKami dan LensaKini yang dikedudukan ke 56 dan 74. Boleh rujuk ke link di atas untuk ranking penuh.


*Tahniah, tahniah dan tahniah.