Selasa, 12 Julai 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Rajahmas

Posted: 12 Jul 2011 11:48 AM PDT

Rajahmas


Nik Aziz sudah nyanyuk..! Ibadah Demonstrasi?

Posted: 11 Jul 2011 06:08 PM PDTNik Aziz berhujah - demonstrasi adalah tabiat manusia. Katanya, orang Islam berdemonstrasi 5 waktu sehari. Sembahyang berjemaah di masjid atau surau adalah demonstrasi. Seminggu sekali umat Islam akan berdemonstrasi pada hari Jumaat untuk menunaikan fardu Jumaat dan setahun sekali umat Islam berdemonstrasi ke Tanah Suci menunaikan Haji.

Ini Rajahmas BANTAH habis-habisan. Sebabnya, penggunaan perkataan 'demonstrasi' yang dikaitkan Nik Aziz dalam amalan atau ibadah Islam akan menimbulkan persepsi buruk di kalangan bukan Islam. Sudah pastinya mereka akan anggap berdemonstrasi ini adalah satu amalan daripada ajaran Islam.

Cuba lihat makna DEMONSTRASI dalam ertikata sebenar. Dewan Bahasa Dan Pustaka - Demonstrasi

Ada 2 makna paling jelas yang membawa maksud demonstrasi. Yang Pertama - Bantahan/tunjuk perasaan, kedua - Pameran.

Tidak ada satu pun di antara keduanya sesuai diaplikasikan ke dalam penggunaan ayat seperti yang disebutkan Mursidul HAm PAS di atas. Beribadat itu bukan satu bantahan/tunjuk perasaan terhadap Allah, jauh sekali perbuatan untuk menunjuk-nunjuk (mempamerkan) dalam ibadah Islam.

Agaknya Tok Guru ini sudah keliru kemudian dia mengelirukan orang ramai. Dia tidak sedarkah, majoriti masyarakat bukan Melayu cukup straight foward dalam penggunaan Bahasa Melayu, bukannya boleh dikias-kiaskan mengikut pandangan kita sendiri? Padanlah ramai puak taksub pembangkang makin sukakan demonstrasi tanpa rasa bersalah walau sedikit pun. Makin seronoklah DAP...

Cubalah buat demonstrasi terhadap kerajaan negeri Kelantan. Adakah Nik Aziz akan kata ia sama dengan ibadat solat 5 waktu, sembahyang berjemaah, ataupun menunaikan Haji?

PEJUANG BANGSA

Posted: 12 Jul 2011 11:37 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Guan Eng haramkan Bersih di P.Pinang tetapi di Kuala Lumpur boleh !

Posted: 12 Jul 2011 08:34 AM PDTKetua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng adalah seorang yang sangat licik dan sentiasa mengaplikasikan 'escapisme' dalam memastikan agenda politiknya tercapai, kata Ketua Bahagian UMNO Tasek Gelugur, Shabudin Yahya.

Dilaporkan, Guan Eng dalam ucapannya semasa program bertemu rakyat di Seberang Jaya semalam telah memberikan alasan bahawa demonstrasi Bersih tidak boleh diadakan di Pulau Pinang kerana negeri terbabit telah 'bersih' sedangkan Kuala Lumpur adalah sebaliknya dan perlu dibersihkan.


"Guan Eng adalah individu yang suka mengangkat diri sendiri, sering meninggi diri dan memuji-muji apa yang telah dilaksanakan sedangkan apa sahaja kejayaan yang ada di Pulau Pinang hari ini sebenarnya adalah hasil daripada pentadbiran Barisan Nasional (BN) sebelum ini dan Dap hanya tahu mengutip hasil yang kemudian mengatakan bahawa mereka yang melakukannya," ujarnya kepada UMNO-Online.

Terangnya lagi, ketidakmunculan Guan Eng dalam perhimpunan Bersih yang dihadiri oleh para pemimpin sekutu pakatan pembangkang kecuali Dap membuktikan bahawa Setiausaha Agung Dap ini mempunyai perancangan tersendiri."Secara sedar atau tidak, tarikh 9 Julai yang tentunya telah dipersetujuai oleh Guan Eng untuk mengadakan demonstrasi Bersih adalah sama dengan hari Tuan Yang Terutama (TYT) Pulau Pinang dan ada acara perlu dihadiri oleh Ketua Menteri.

"Inilah alasan licik Guan Eng yang enggan terlibat secara langsung dalam demonstrasi terbabit dan dalam masa yang sama dia dapat menjaga hati para peniaga Cina yang akan terus menyokongnya," katanya.

Katanya lagi, perancangan Guan Eng dan Dap sebenarnya sejak dari awal memang bertentangan dengan pakatan pembangkang tetapi mereka 'bijak' bermain sandiwara dan memperlakukan anggota di dalamnya untuk kepentingan partinya sendiri.

"Kita tengok bagaimana permainan Bersih ibarat Dap yang masak kek tapi orang lain yang makan sedangkan sebenarnya Dap mencapai keuntungan daripada makanan yang disajikan kepada orang lain.

"Dap lakukan perancangan dan keluarkan arahan tetapi apabila sampai masanya mereka seolah-olah tidak terlibat atas alasan-alasan yang sememangnya nampak sangat kukuh. Inilah sikap 'play safe' Guan Eng dalam pakatan pembangkang," katanya lagi.Ujar Shabudin yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Berangan, Guan Eng adalah individu yang sentisa mahu dilihat baik sedangkan sebaliknya hati beliau adalah tidak bersih dan mempergunakan pihak lain untuk kepentingan peribadi dan karier politiknya.

"Dap mempergunakan Pas dan PKR sebagaimana permainan mereka ketika mahu memenangi Pulau Pinang dan apabila mereka mendapat kejayaan maka lihat sahaja bagaiman Pas dikesampingkan dalam agenda pentadbiran negeri.


"Guan Eng tahu bahawa Bersih adalah demonstrasi membangkitkan 'mood' terhadap Anwar Ibrahim untuk lari dari kesalahan-kesalahan moralnya dan bukan untuk 'mood' bagi pakatan pembangkang, jadi dia bersikap berkecuali agar terus mendapat sokongan khususnya dari bangsa Cina yang mendominasi perniagaan termasuklah di kawasan-kawasan demonstrasi di Kuala Lumpur."

Tegasnya lagi, terbukti bahawa Guan Eng adalah manusia yang banyak menangguk di air keruh sedangkan hatinya sendiri kotor inikan pula mahu 'membersihkan' orang lain. - MediaUMNOKomen GPB 

Guan Eng cerdik   haramkan  negerinya  dikotori juak-juak Ambiga tetapi di Kuala Lumpur boleh pulak atas alasan perlu dibersihkan . Sebenarnya kerajaan zalim seperti DAP ini lah patut dibersihkan segala kekotoran yang jelas banyak menipu dan tindas  rakyat negeri ini.

Jawapan Ustaz Zamri TV9 dan hukum demontrasi baginya adalah HARUS !

Posted: 12 Jul 2011 07:25 AM PDT
Jawapan Ostat Zamri TV9 ini mengesahkan beliau memang penyokong kuat Pakatan Rakyat ( DAP-PKR-PAS )    dan jika ditanya mengapa pilih parti itu , sudah tentu dijawab beliau ada hak memilih mana2 parti politik .

Makan gaji dengan  majikan stesen  TV sokong kuat Kerajaan , tetapi rupa-rupanya dirinya dalam dia sokong Anwar Ibrahim , Kit Siang dan Hadi .

Lebih teruk lagi , ostat ini keluarkan hukum demontrasi adalah HARUS !

Apakah ostat ini tau  demontrasi itu apa tujuannya ?  Tak Ostat itu tengok bagaimana mereka melaungkan takbir sambil melindungi si kafir Ambiga yang memang anti Islam ?

 Adakah Ostat Zamri tak tahu atau buat bodoh bahawa Ambiga ini menyokong murtadnya Lina Joy dan gerakan IFC  ?  Demontrasi bawa banyak keburukan daripada kebaikan !

Mat Sabu Wilcha mahu bikin lagi demo Bersih 3.0 ...

Posted: 12 Jul 2011 05:58 AM PDTBaru semalam GPB jumpa ini Mat Sabu di Seberang Jaya , hari ini dah  nak buat BERSIH 3.0 pulak dah sebelum PRU 13 diadakan .  Siap lagi beri amaran kepada Najib  !   kah kah kah ....itu dalam keadaan naik Wilcha ...haha


Woi  Mat Sabu   , hang ingat negara ini BAPAK Hang punya ka ?  


 Suka-suka hati nak pi demontrasi  dan menyusahkan semua orang .


Memang hang ni penjilat tegar Ambiga betul  !   Juak2 Bersih ini baru saja balik letih dan kena penangan gas pemedih mata , tiba2 Abang Mat ajak pulak Bersih Version 3.0

PANAS ! Konspirasi pembunuhan mangsa di BERSIH 2.0 didedahkan !

Posted: 12 Jul 2011 01:54 AM PDT
Sekarang ini masih ada lagi media media Pakatan pembangkang yang memainkan sentimen Lakonan Palsu kematian Suhardi Mohd. Lihat gambar diatas yang mana gambar gambar di pengkebumian Arwah Baharuddin mangsa yang mati akibat sakit jantung. Diakhir gambar gambar tersebut diletakkan gambar Suhardi Mohd yang sedang memohon Doa walhalkan mereka sendiri tahu yang dikebumikan adalah orang lain dan yang memohon doa adalah orang lain.Ini lah lelaki yang memegang Pembesar suara didalam gambar diatas tadi, Ketua Penerangan AMK Pusat Rozan Azean Mat. Penerangan yang mana mempunyai kaitan yang amat rapat dengan para Media pakatan pembangkang.Di atas adalah gambar Sebenar Arwah Baharuddin Yang pada waktu gambar ini dirakam beliau masih lagi belum meninggal dunia dan sedang mendapat rawatan dari Anggota Polis serta Pegawai Perubatan Kerajaan Malaysia.Itulah sentimen yang mereka bawa dalam menghasut Rakyat Malaysia dan itulah juga bukti Konspirasi yang mereka rancang bagi menghasut Rakyat. Ini lah dia Pakatan Pembangkang yang sebenar, hebat dalam melakukan Konspirasi.

Semoga segala yang di dedahkan memberi satu maanfaat berguna buat Rakyat Malaysia agar berhati hati dengan mereka Pakatan Pembangkang ini. Jangan hanya kerana RM200 yang di sogok kita menjadi Pencacai kepada mereka.

Untuk selanjutnya di   blog Papa Gomo

Bersih 2.0 : Tun Lah lebih baik diam daripada memalukan kerajaan

Posted: 12 Jul 2011 12:32 AM PDTTun Abdullah Ahmad Badawi berkata beliau mengadakan pertemuan dengan Datuk Ambiga Sreenevasan sebelum perhimpunan Bersih 2.0 minggu lalu untuk memperingatkan beliau agar akur dengan nasihat Yang di-Pertuan Agong mencari alternatif daripada mengadakan perhimpunan jalanan di ibu negara.


Abdullah (gambar) telah bertemu dengan Ambiga pada 5 Julai lalu sebelum kepimpinan Bersih 2.0 menghadap Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara pada hari yang sama.


Bekas perdana menteri berkata beliau mahu mengingatkan Ambiga bahawa Agong telah menitahkan satu kenyataan penting menyentuh isu Bersih 2.0 dan ia harus akur dengan nasihat itu.


"Saya mahu bertemu dengan beliau (Ambiga). Saya mahu mengingatkan beliau bahawa Yang di-Pertuan Agong telah membuat satu kenyataan sangat penting," kata beliau di sini hari ini.


"Saya memberitahu beliau bahawa beliau harus akur dengan apa yang dititahkan (oleh Agong), bahawa kita tidak harus adakan perhimpunan," kata Abdullah.


Bagaimanapun Abdullah menafikan beliau telah mengaturkan pertemuan kepimpinan Bersih 2.0 dengan Tuanku Mizan Zainal Abidin.


 "Saya tidak mengaturkan apa-apa (pertemuan dengan Agong)," katanya.


Abdullah juga berkata beliau tidak bertemu atau bercakap dengan ketua Bersih 2.0 sejak selepas perhimpunan Sabtu lalu.


"Kita tidak memerlukan (perhimpunan) seperti ini lagi," katanya.
Komen GPB


Aku tak faham pasepa Pak Lah seorang bekas PM boleh pi jumpa ini Ambiga .  Menteri Amaran Hisham  pun yang kita blogger pro Kerajaan selalu hentam sebab selalu beri amaran   tak pun kelapaq pi jumpa Betina mahu rosakkan negara ini.


Malah PDRM pun tutup pintu rundingan dengan puak2 petualang ini 


Lebih baik Pak Lah diam saja di Kepala Batas  lagi baik daripada dok menyibuk pasal politik semasa. Hadi - Mat Sabu gandingan mantap untuk Maharaja Lawak Musim Kedua

Posted: 11 Jul 2011 07:53 PM PDTSelain daripada kumpulan yang menyertai program huburan Maharaja Lawak yang berjaya menjadi bahan ketawa untuk rakyat di negara ini, ternyata Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan timbalannya, Mat Sabu adalah individu yang mampu memberi saingan sengit kepada kumpulan-kumpulan lawak terbabit.

Apa tidaknya Presiden Pas semalam menafikan sekeras-keranya bahawa perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) yang diadakan di ibu negara Sabtu lalu bukan anjuran parti politik.

Kenyataan Hadi ini sememangnya lawak yang membuat majoriti rakyat ketawa sampai terguling-guling.

Semua dapat saksikan berapa ramai pemimpin dan penyokong parti pembangkang yang menyertai perhimpunan haram tersebut. Rakyat juga tertanya-tanya berapa ramai ahli NGO yang turut serta berbanding penyokong pembangkang terutama yang berketayap putih.

Bak kata Usop Wilcha dalam filem "Hantu Kak Limah Balik Rumah"… "nampak bebenor menipunyer".

Sementara itu, bagi Timbalan Presiden Pas pula, Mat Sabu beliau layak dianugerahkan manusia paling handal di negara ini. Apa tidaknya apabila dia mendakwa polis menggunakan trak merempuh motosikal yang diboncengnya ketika dalam perjalanan menyertai perhimpunan Bersih kelmarin.

Lagi sekali majoriti rakyat ketawa terguling-guling. Punyalah handal Mat Sabu kena langgar dengan trak polis hanya cedera ringan saja. Sedangkan kalau kita terlanggar kucing pun silap-silap boleh patah kaki tapi Mat Sabu kena langgar trak tapi tergeliat sikit saja.

Kedua-dua pemimpin ini ternyata mempunyai tahap lawak yang sukar ditandingi baik kumpulan lawak Jozan, Sepah mahupun kumpulan Jambu.

Mungkin selepas ini rakyat ternanti kedua-dua pemimpin terbabit bergabung menyertai program Maharaja Lawak musim baru akan datang.

Justeru selepas ini jika mereka berdua membentuk kumpulan apalah agaknya nama yang sesuai buat kumpulan mereka berdua.

Ada dua nama yang dirasakan agak sesuai buat kumpulan ini yang pertama "Kumpulan Hadi 121″ dan kedua "Kumpulan Boroi".

sumber : UMNO ONLINE

AMK PP buat lawak bodoh ...gambar kabur pun marah Berita Harian

Posted: 11 Jul 2011 05:12 PM PDT


Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) juga meluahkan kekesalan rakyat Malaysia atas tindak tanduk akhbar perdana tersebut. Di sini hanya ada dua kemungkinan, 1) pihak Berita Harian dengan sengaja mengedit gambar tersebut untuk menampakkan imej ganas peserta-peserta BERSIH 2.0 atau 2) Pihak Berita Harian hanya menyiarkan olahan grafik yang dihantar kepada mereka.Namun, apa pun alasan yang diberikan, pihak editorial Berita Harian telah melakukan kesalahan yang besar dengan memfitnah perhimpunan aman tanpa senjata rakyat Malaysia semasa BERSIH 2.0 dan dalam masa yang sama menghasut & menakut-nakutkan rakyat Malaysia dengan suasana keganasan.

GPB tak faham apa yang AMK PP dikepalai Amir dan juga Syed Mikael ini cuba buat lawak. Nak cari publisiti  pun jangan la buat keja lawak ini  .  Tajuk di Berita Minggu iaitu  " KL Tegang " memang betul pun .

Kalau tak polis tak tangkap la sehingga lebih 1000 orang demontrans termasuk pemimpin2 pakatan. Yang depa tuduh kata jurugambar Berita Harian edit ini gambar satu pembohongan !


Ini adalah gambar original dari laman wen BH Online .


Tak ada apa yang difitnah oleh BH pun ... ada ke akhbar ini tulis peserta dalam gambar ini membawa pisau ? 

Apa yang aku tengok di akhbar itu tak menampakkan pun seperti gagang pisau seperti yang AMK ini tuduh . 

Cuma fantamorgana Amir Ghazali dan Syed Mikael yang masih trauma Bersih kot sehingga nampak benda itu seperti pisau ..hahaha   GPB simpati betul ...hahah

BERSIH 2.0 : Video Tribute to PDRM

Posted: 11 Jul 2011 12:02 PM PDT

1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 12 Jul 2011 09:26 AM PDT

1MalAySia BlogPoLitik


Kalau ANDA tak sokong DS Najib Siapa Lagi??

Posted: 11 Jul 2011 09:38 AM PDT

Ramai dah tahu satu gerakan di Facebook yang dinamakan 100,000 People Request Najib Tun Razak Resignation sedang panas dipromosi oleh mereka yang bencikan demokrasi sebenar. Biar mereka dengan gerakan mereka jangan marah-marah dan maki hamun mereka tetapi kenapa kita tidak beri sokongan kepada Facebook Sokong DS Najib Razak sebagai PM Malaysia. Bukan angka yang kita cari tetapi sokongan kepada PM biarpun 1 tetap penghargaan untuk PM yg berkerja kuat untuk memajukan 1Malaysia.


Kepada penyokong 100,000 People Request Najib Tun Razak Resignation jangan nak marah-marah kalau ada yang tak sokong. Kan Malaysia negara demokrasi yang setiap orang ada hak untuk menyokong sesiapa atas sebab tertentu.

Dd i n b u n g a

Posted: 12 Jul 2011 07:11 AM PDT

Dd i n b u n g a


KARPAL DENGKI!!!! ANU WAR DAN MAT SABU BARU PAKAI WILDCHAIR DAH DAPAT KESIAN RAKYAT!!!!

Posted: 11 Jul 2011 11:58 PM PDT


BULLDOG PUN JELIR LIDAH TENGOK LAKONAN 2 EKOR SPECIES SAMA CUMA NAMA LAIN SIKIT, BULLSHITT.

AKHIRNYA INI LAH ENDING OF STORY BERSHIT YANG NAK DIJAJA MERATA MALAYA BAHAWA MEREKA SEKARANG DAH BERJANGKIT DENGAN PENYAKIT KARPAL SINGH, CUMA KARPAL RASA TERKILAN, DAH BERPULUH TAHUN DIA PAKAI WHEELCHAIR TAK DAPAT KESIAN DARI RAKYAT, MACAM MANA 2 SPECIES BULLSHITT NI BOLEH SENANG SENANG NAK DAPAT KESIAN DARI RAKYAT SEKADAR BERMODALKAN 2 BUAH WHEELCHAIR.

MATLAMAT MENGHALALKAN CARA DAH TAK BERJAYA, ADA KATA 10,000, ADA AKATA 15,000 ADA KATA 20,000, YANG PUAK BERSHIT PULA KATA RATUSAN RIBU, APA PUN JUMLAHNYA YANG AKHIRNYA KEJAYAAN YANG KITA DAPAT LIHAT, 2 SPECIES BULLSHIT NI MEMPROMOSI DIRI DUDUK ATAS WHEELCHAIR, NAK HARAPKAN RAKYAT BAGI LAH SEDIKIT KESIAN KAT 2 SPECIES NI, YANG SEEKOR LAGI SIAP PAKAI PELEKAP TENGKOK MACAM BARU DILEPASKAN DARI IKAT RANTAI.

MAKNANYA CUKUP SUSAH PROSES UNTUK MEMBOLEHKAN 2 SPECIES NI NAK DUDUK ATAS WHEELCHAIR, TERPAKSA KERAH PENGANUT PENGANUT PAS, PKR, DAPIG DAN PSM UNTUK BUAT RUSUHAN JALANAN, HINGGA MENGHURU HARAKAN IBU KOTA, MENYUSAHKAN RAKYAT KL DAN HINGGA MERAGUT 1 NYAWA YANG MESTI MEREKA BERTANGGUNGJAWAB, BARU LAH BERJAYA NAK DUDUK ATAS WHEELCHAIR TERSEBUT. TAHNIAH LE...RAMAI SIKIT AHLI KELAB WHEELCHAIR YANG DIPRESIDENKAN OLEH KARPAL SINGH.

P/S, 2 SPECIES NI BETUL BETUL JADI BAHAN LAWAK!!!! KAH KAH KAH.

Ohpolitik!™

Posted: 12 Jul 2011 03:44 AM PDT

Ohpolitik!™


FAKTA POST MORTEM BERSIH YANG MEMBUATKAN ANWAR RASA BODOH....

Posted: 11 Jul 2011 08:37 PM PDT

Hujah-hujah dalam penulisan ini membuatkan orang yang bersama-sama BERSIH nampak bodoh...LAYAN JANGAN TAK LAYAN...

BERSIH 2.0 Pandangan dari Jiwa Marhaen

Biarkan aku ceritakan pendapat tentang 'bersih' dari sudut pandang jujur seorang rakyat marhaen. Anda tidak akan dapat sumber bacaan secara academia, politik dan journalist dalam entry ini.

Hanyalah pandangan seorang rakyat tentang event Bersih 2.0 yang telah berlangsung pagi tadi dan pandangan ini tidak akan memberikan kelainan kepada perasaan korang terhadap apa yang korang kagum samada kepada Ds Najib, Anwar Ibrahim, TGNA, dan Lim kit siang.

Disclaimer : ini adalah pendapat khusus yang menjurus kepada event Bersih 2.0, jika anda tidak paham dan anda mengamuk di ruangan komen, samada anda skinread entry ini atau anda dipengaruhi oleh sentimen.


1) " Alah kecoh la polis ni, biarlah orang nak berarak secara aman, kalau polis tak kacau, tak block sana tak block sini, takdenye jadi kacau bilau kat KL tu"

A) untuk pengetahuan adik-adik yang baru nak berekspresi dengan sifat rebellious, Peristiwa berdarah 13 mei 1969 pada mulanya pun bukanlah satu rusuhan, sebaliknya ia adalah perarakan kemenangan oleh kaum cina yang merayakan kemenangan DAP di Penang dan KL.

Perarakan kemenangan ini pada mulanya bermula dengan aman tanpa sikit pun campurtangan dari pihak polis, tentera mahupun RELA, tetapi ia mula menjadi rusuhan kaum apabila peserta perarakan mula dihantui emosi dan hasutan.

Orang cina mula melambai-lambaikan penyapu melambangkan mahu menyapu kaum Melayu keluar dari KL dan Penang, dan mereka mula memaki hamun Melayu dengan perkataan 'babi' dan 'anjing'... bila masing-masing dah mula sentap maka masing-masing akan mula mencetuskan provokasi.

Hasil dari provokasi maka berlakulah keganasan dan rusuhan yang akhirnya membuatkan negara tidak aman dan diisytiharkan darurat.

B) BERSIH 1.0 tidak berjalan dengan aman

C) Dah bagi peluang serah memorandum depan DYMM SRPD Agong, tak serah pulak, suruh buat kat stadium Shah Alam taknak pulak, Hari tu aku rilek je tengok Pakatan Rakyat buat rapat umum dekat Stadium tu, siap solat hajat lagi kat stadium melawati ramai-ramai, berpuluh ribu datang, takda pulak polis kacau, boleh pulak buat dalam stadium aman damai, takda pulak jadi beruk atas Jalan raya.

Sekali Ambiga keluar arahan, terus jadi bengap ikut membabi buta demo atas jalan? ini nak serah memorandum ke nak provok memetik-metik biar jadi rusuhan?

"alaaa terus terang je kan senang, malu malu pulak, terus terang je, dah memang nampak dah apa kehendak Ambiga and the gang tu."

2) " aku kelakar tengok orang ramai yang merungut pasal BERSIH ni, tak boleh buat aktiviti harianlah, jem lah apa lah, kalau malam newyear, sambutan merdeka boleh pulak jalan kaki 2, 3 jam tak rasa penat"

A) kalau anda cakap macam ni, samada anda ni bodoh atau anda ni memang dilahirkan takda bakat jadi ahli politik.

Manusia jika buat apa yang dia suka, dia tidak akan merasa ia membebankan dan menyusahkan, sebaliknya akan rasa seronok, tiadanya rasa panik dan kegusaran akan berlakunya letupan molotov cocktail dan adengan polis-pukul-kepala-orang-dan orang-sepak-kepala-polis.

B) Kalau korang gunakan analogi bodoh mcm ni, menunjukkan korang tak sensitif, apa kata bila setiap kali korang buat kenduri kahwin depan rumah yg halang jalan raya tu, aku datang dengan 3000 orang depan khemah kenduri tu aku buat demonstrasi? amacam? korang bengang tak bila perancangan dan event kedamaian tu diganggu oleh demonstrasi jalanan?

Kalau korang berlatih silat atau taekwando..Tokguru korang lempang muka, sepak perut korang, dah tentulah korang tak sakit hati sebab itu kehendak hati dan korang nak enjoy the situation, tapi cuba korang tengah duduk senang lenang tengok Maharajalawak, aku datang lempang muka korang laju-laju..agak-agak korang sakit hati tak? apa bendalah cakap tak pakai otak.

3) " Demonstrasi jalanan ni nak tunjuk suara rakyat terhadap kerajaan"

A) Demonstrasi jalanan tu berapa ratus ribu orang yang datang? paling hebat pun depan jalan pudu yang blogger2 excited duk cakap 50ribu orang, aku tengok tak sampai pun 20 ribu. adakah so called 50 ribu orang ini mewakili 27juta suara majoriti rakyat Malaysia?

B) Baik takyah pilihanraya, asal tak puas hati je perang, tak puas hati je gerila, tak puas hati je demo tiap-tiap minggu kat KL.

4) Kepura-puraan terhadap Datuk Ambiga dan sekutunya.

Alkisahnya, pada suatu masa yang tak berapa nak dulu, ada seorang perempuan islam yang mahu murtad. Nama perempuan itu adalah Lina Joy, maka apabila kedengaran akan hal ni, bergempitalah seluruh bumi Malaysia dengan suara Ahli PAS, UMNO, NGO Islam dan Jemaah islam yang lain.

Pada masa itu, ada seorang Peguam yang secara aggressive membela Lina Joy untuk murtad dan menghapuskan perkataan Islam pada Mykadnya, dek kerana perkara itu terdapatnya suara-suara mujahidin dalam ahli Pas, Umno dan jemaah islam yang lain yang melaungkan JIHAD terhadap Lina Joy dan aktivis lawyer itu...

Anda kenal siapa lawyer yang lantang itu? tak lain tak bukan adalah Ambiga Sreenevasan. Ketua gabungan pilihanraya Adil dan Bersih (BERSIH)

Dan pada hari ni, dalam televisyen kelihatan lah Abdul Hadi Awang, Anwar Ibrahim, a.Samad said dan beribu-ribu pemuda Pas dan PKR yang berjalan di belakang Bontot Ambiga memperjuangkan gerakan yang digerak dan diketuai oleh Ambiga ini.

"tapi Zulfikar, kau tak boleh cakap macam tu, kita sokong perjuangan bersih, tapi kita tak sokong Ambiga. sesetengah kualiti yang ada pada pemimpin tu kita boleh ikut. lagipun aku tak berketuakan Ambiga, aku follow TGHA dan Anwar!"

Jika begitu anda telah bias, anda telah hidup dalam kepura-puraan, kenapa anda bakar patung Bush? kenapa anda pijak gambar Mahathir? kenapa anda hukum Ds Najib kerana Rosmah tidak bertudung? kenapa anda hukum keseluruhan Yahudi kerana zionis? kenapa anda benci kerajaan kerana lesen arak?

Nampaknya prinsip anda tidak selari dengan pendapat korang terhadap Ambiga. Korang berat sebelah, pada satu pihak jika dia membuat satu salah dan lainnya betul anda tetap maki hamun dan bangun berdemonstrasi.

Tapi di satu pihak yang lain, bila kena tang Ambiga, anda boleh pulak mengasingkan antara idealisme dia tentang murtad dan perjuangan bersih 2.0. Mana pendirian korang ni?

Korang perlu ingat, dosa dia terhadap Islam besar, lebih besar dari jasa dia mengetuai demonstrasi jalanan Bersih. Dia memperjuangkan murtad, menyerang islam dengan memorandum The Inter faith council (IFC) yang menyerang hak istimewa agama islam.

Bukan hanya hak istimewa dan kedudukan Islam dalam Malaysia sahaja, tapi Fundemental dan prinsip islam secara keseluruhannya.

contohnya : (memorandum tuntutan IFC terhadap kerajaan Malaysia)
i. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

v. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan apa-apa tindakan undang-undang.

Apa yang diperjuangkan Ambiga dalam IFC dan kes Lina joy adalah berkenaan Akidah Umat islam, adakah lebih besar dosa kerajaan yang tidak guna dakwat kekal dalam pilihanraya dari dosa Ambiga mempersoalkan Islam?

Jadi jika anda pukul rata terhadap kerajaan, anda juga mesti pukul rata juga kepada Ambiga Sreenevasan!

Barulah kena dengan prinsip korang macam yang dilaungkan : Ke arah keadilan dan kebersihan sistem demokrasi.

5) "Jika kerajaan zalim, kita mesti tumbangkan dengan demonstrasi jalan raya, Inilah asas demokrasi"

i) Asas demokrasi bukan demonstrasi jalan raya tetapi pungutan suara majoriti dalam membuat keputusan. (yang ni pendekar nak tambah..demokrasi jalan raya? Kepala hangguk dia..)

ii) Demonstrasi tidak mewakili suara majoriti rakyat.

Jika sesuatu kerajaan ditumbangkan dan diasaskan dengan keganasan, maka satu hari nanti ia juga akan tumbang dengan keganasan juga.

Jika Kerajaan sekarang tumbang dengan gerakan demonstrasi jalanan, JIKA Pakatan Rakyat boleh pergi ke Putrajaya dengan aksi jalanan, pada masa akan datang, BN pulak akan merusuh, menghimpunkan penyokongnya untuk merampas kembali kuasa

Sampai bila nak habis?

Jadi gerakan ini sudah tidak demokrasi lagi, sebaliknya ia telah bertukar menjadi Gerila. jika tak suka dengan kerajaan maka mari kita rampas kuasa dengan pemberontakan. Ini kerja gila.

Formula kehancuran ini akan berulang-ulang sampai kiamat akibat setiap pihak merasakan merekalah yang betul, merekalah yang mewakili hasrat hati majoriti rakyat.

Dan masalah pemberontakan dan rusuhan ini tidak akan boleh reda kecuali dengan kuasa Allah, Lihat Gerakan Acheh Merdeka (GAM) yang berpuluh tahun memberontak untuk Merdeka. Sehingga Tentera Indonesia buntu nak hentikan mereka, sampailah Tsunami Indonesia membinasakan Tanah Acheh. Akhirnya Jurucakap GAM sendiri dalam temuramah menyatakan ...

" Sudah tidak ada apa lagi yang mahu diperjuangkan di Acheh, Acheh sudah hancur. Jadi kami membubarkan Gerakan Acheh Merdeka"

Cuba anda tengok Abu Sayaf di Mindanau, lihat IRA di Ireland, Gerila di Venezuela, Puak Pemisah Basque dan banyak lagi. Jika sesebuah Kerajaan itu diasaskan dengan keganasan dan pertumpahan darah, maka ia juga akan jatuh dengan pertumpahan darah. dan formula persamaan ini akan berulang-ulang sehingga tiada kesudahan.

Contoh yang paling hampir adalah Parti Thaksin Shinawat yang telah dirampas kuasa oleh Kumpulan baju Kuning Abisit. Tetapi keputusan pilihanraya adalah milik Thaksin, majoriti rakyat Thailand mahu Thaksin yang jad PM.

Tapi Abisit yang rampas kuasa dengan demo, bantuan tentera dan istana, bila diadakan semula pilihanraya, maka Parti Abisit tumpas kembali, kerana asasnya majoriti mahu parti politik Thanksin yang memimpin.

6) " Tapi Zulfikar, Pilihanraya Di Malaysia tidak adil"

i) aku malas nak hujah pasal ni, sebab nanti ada argument yang cliche.

ii) Jika Kerajaan betul-betul nak aniaya Pembangkang, Kerajaan akan gunakan segala jentera dan sumber yang ada untuk menewaskan Anwar Ibrahim di PRK permatang pauh, kerana ancaman politik paling besar bagi BN adalah pengaruh Anwar Ibrahim, Jadi pertarungan paling strategik mestilah menewaskan Anwar Ibrahim di Permatang Pauh. Tapi kenapa DS Anwar masih menang dengan majoriti yang banyak?

Dimanakah pengundi Hantu BN? dimanakah tangan yang tak dicelup dengan dakwat kekal? dimanakah pengundi hantu yang berumur 120 tahun yang disorok dalam gua oleh BN? dimanakah manipulasi ic? kenapakah peti undi haram tidak membantu Bn menewaskan Anwar Ibrahim?

iii) BN pernah kalah teruk Di Terengganu, Jika BN mahu gunakan senjata pengundi hantu dan ketidakadilan pilihanraya, wajiblah terengganu yang diselamatkan for whatever cost! by crook or by hook!

"Kenapa pulak Zulfikar?"

Kerana Terengganu merupakan hasil pendapatan Kerajaan pusat, ada minyak berbillion-billion, Jika BN tumpas di Terengganu, nanti BN pening nak buat muslihat taknak bagi royalti pada pas, nak buat muslihat wang ihsan, nak buat muslihat mahkamah.

Jadi sepatutnya, BN menggunakan pengundi hantu dan ketidakadilan bagi menyelamatkan Terengganu. samalah juga kesnya dengan Selangor, Pulau Pinang dan Perak, negeri-negeri ini semua adalah negeri berpendapatan tinggi dan strategik bagi BN, buat apa pulak BN nak bersusah payah tewas dan berkempen untuk menang kembali pilihanraya?

Lebih baik guna je SPR, tipu undi dan kemudian terus memerintah dengan selesa. Tapi aku tak menafikan kelemahan SPR, memang terdapat data-data yang tak dikemaskini, tapi ia bukanlah senjata, ia hanya kelemahan.

iV) sudah 21 tahun PAS memerintah Kelantan, dan tewasnya BN di Kelantan adalah keaiban bagi UMNO yang memperjuangkan Melayu.

Jika BN mahu menutup malu dan menghentikan kemarau kemenangan di Kelantan, buat apa susah payah berkempen Puluh2 tahun. Guna saja pengundi hantu dan ketidakadilan Pilihanraya. guna SPR suruh manipulate keputusan PRU.

**********************************

Jawapan di atas dijawab dengan hanya menggunakan penaklukan mantik asas, memandangkan dulu aku sangat suka dengar ceramah Ustaz Ismail Kamus yang terkenal hebat dengan Ilmu mantiknya, maka aku pun menggunakan kembali hujah mantik.

Dan pendapat di atas adalah semata-mata luahan hati aku sendiri sambil menaip di blog, tak perlu statistic pilihanraya, tak perlu citation dari kisah Watergate Scandal, the reign of terror Maximilian Robispierre, pengulingan Tzar di Rusia dan sebagainya.

Dan tak perlulah aku ulang sejarah pasal UMNO Haram pada 4 Febuari 1988. Jika anda menyatakan bahawa UMNO itu kebal dari Undang-undang, maknanya anda bebal malas baca buku sejarah politik Malaysia.

Aku hanya memahami politik dari sudut pandang seorang rakyat.

SUMBER : RASA HATI

Pakatan Rakyat Sinonim dengan Wilcha?

Posted: 11 Jul 2011 08:19 PM PDT

Kenapa Pemimpin Pakatan Rakyat suka guna Wilcha?
Karpal dengan wilchanya
Nizar dengan wilchanya
Anwar dengan wilchanya.
Nik Aziz dengan wilchanya

TERBARU
Mat Sabu dengan Wilchanya.
Wilcha sinonim dengan Pakatan Rakyat, kenapa?

BERJUANG UNTUK BERSHIT MATI SYAHID!! -konfrem dah SYORGA!

Posted: 11 Jul 2011 05:06 PM PDT

"Tok Guru, doakan agar ayah saya mati syahid," kata Nazrul Baharudin, 23 tahun kepada Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Mursyidul Am PAS.
Nazrul berkata demikian ketika memberikan kata-kata aluan menyambut kedatangan Tuan Guru Nik Aziz ke rumah beliau di Kelumpok Camar, Keramat.
Nazrul adalah anak kedua Allahyarham Baharudin Ahmad, 56 tahun yang meninggal semasa perhimpunan Bersih 2.0 semalam.
(Nik Aziz berdoa untuk roh Allahyarham Baharudin dan keluarganya)
Baharudin meninggal selepas pengsan di perkarangan KLCC. Mengikut laporan awalnya, Baharudin sesak nafas selepas terkena gas pemedih mata yang ditembak pasukan keselamatan ke arah orang ramai yang menyertai perhimpunan itu.
Namun, cerita lain mula merebak sebaik sahaja jenazah Allahyarham dikeluarkan dari rumah mayat Hospital Kuala Lumpur jam 3 pagi tadi selepas menjalani postmortem.
"Empat tulang dadanya didapati patah manakala tiga batang giginya juga patah," kata Azhar Kassim, anak saudara Allahyarham Baharudin ketika ditemui Harakahdaily di rumah Allahyarham.
Sehingga kini, laporan postmortem tidak dikeluarkan oleh hospital kepada keluarga mangsa. Ia menjadi tandatanya keluarga kerana kenapa laporan itu tidak dikeluarkan sedangkan mayat dibenarkan untuk dikebumikan.
Usaha anak Allahyarham yang merupakan seorang doktor di HKL untuk mendapatkan laporan juga dikatakan tidak berjaya.
Menurut Azhar (gambar kanan), pakciknya itu bekas askar dan kini menjadi polis simpanan.
"Dia tiada ada asma, jantung atau kencing manis...yang ada darah tinggi sahaja sedikit...pendek kata dia sihatlah," kata Azhar.
Isterinya, Puan Rosni Melan pula memberitahu, suaminya keluar dari rumah selepas solat Zohor kelmarin dan menuju ke KLCC sedangkan beliau keluar lebih awal bersama rakan-rakan muslimat menujuk Stadium Merdeka.
"Macam mana kita mati, sakit jantung ke, kena pukul ke, semuanya akan didedahkan semula di akhirat kelak...ketika itu tidak siapa boleh berdalih," kata Nik Aziz menyambut kata-kata Nazrul kepada beliau itu.
Turut bersama Nik Aziz adalah pimpinan PAS Gombak termasuk Yang Dipertuanya, Ustaz Salahudin Nasir.
Nik Aziz yang baru pulang dari Mekah kerana menunaikan umrah terus datang ke rumah Allahyarham Baharudin dari KLIA untuk mengucapkan takziah kepada keluarganya.
Turut berada di rumah adalah isteri Allahyarham, Puan Rosni dan dua lagi anaknya selain Nazrul.
(Nazrul memeluk Nik Aziz selepas doa dibacakan)
"Kita hidup ini adalah satu latihan untuk hidup di akhirat dengan baik," kata Nik Aziz dalam ucapan ringkasnya.
Selain mengucapkan takziah, Nik Aziz juga menghulurkan sumbangan pribadi kepada keluarga Allahyarham yang disampaikan kepada Nazrul.
"Saya dengar hal ni masa di Mekah lagi dan memang berhajat untuk datang ke sini," kata Nik Aziz terharu denga sambutan terhadap beliau dari keluarga Allahyarham terutama ucapan ringkas Nazrul.
Nazrul sebelum itu berkata, Allahyarham bapanya sangat meminati Nik Aziz dan selalu bercakap tentang kehebatannya.
(Nazrul dan adiknya ketika bercakap menyambut kedatangan Nik Aziz)
"Kami sekeluarga sangat berbesar hati atas kunjungan tuan guru hari ini dan mengucapkan berbanyak terima kasih," kata Nazrul.
Walaupun kunjungan Nik Aziz dan isterinya amat singkat namun ianya memberikan kesan yang sangat besar kepada keluarga Nazrul dan juga perjuangan untuk mendapatkan pilihanraya yang adil dan bersih di negara ini.
"Sejak saya berjuang di dalam PAS sejak tahun 70an lagi, saya tidak pernah rasa pilihan raya di negara kita ini berjalan dengan bersih dan adil," kata Nik Aziz kepada wartawan yang menemui beliau sebelum meninggalkan flat Blok A, Kelumpok Camar, Keramat itu. 
SUMBER : HARAKAHDAILY
GHOSTWRITER : "PERGH.. Hebatnya Tok Guru..Jom anjur BERSHIT setiap hari. Boleh ramai lagi pejuang mati syahid. Tak payah masuk tentera. Memberontak melawan kerajaan di bawah pimpinan Ambiga masuk SYORGA. Eh! Bukan ke semua yang undi PAS dah konfrem masuk SYORGA?"

PerBEZAan PAS dulu dan KINI

Posted: 11 Jul 2011 04:58 PM PDT

MENGIKUT satu fakta sejarah, PAS telah ditubuhkan secara rasmi pada tanggal 23 Ogos 1951. Bagaimanapun, ada fakta lain yang menyebut bahawa PAS ditubuhkan pada 24 November 1951 (Warta Negara, 26 November 1951 dan Utusan Melayu 25 November 1951).

Walaupun di sini terdapat dua tarikh yang berbeza, namun bagi ahli-ahli sejarah dan tokoh-tokoh lama dalam PAS, fakta kedua (24 November 1951) adalah tarikh kepastian PAS ditubuhkan.

Parti Islam Se-Malaysia kemudiannya telah didaftarkan sebagai sebuah organisasi pada 31hb. Mei 1955 dengan Nombor Pendaftaran. 733 (Pulau Pinang).

PAS atau Persatuan Islam Se-Malaya (nama asalnya) adalah satu-satunya pertubuhan atau parti politik Melayu yang berteraskan kepada Islam yang ditubuhkan sebelum merdeka sesudah Hizbul Muslimin diharamkan oleh penjajah pada tahun 1948.

Golongan reformasi ini bukan sahaja berjaya menyedarkan masyarakat Melayu tentang betapa pentingnya menghapuskan penjajah barat bagi mewujudkan sebuah negara Islam, tetapi turut menyuarakan pendapat bahawa kelemahan umat Islam sebenarnya adalah berpunca daripada masyarakat Islam yang tidak mahu mengikut ajaran Islam dengan betul sebagaimana yang terkandung di dalam al-Quran dan Sunnah.

Dalam usaha mereka menyedarkan masyarakat tentang betapa pentingnya kembali semula kepada Islam, pada tahun 1906 mereka telah berjaya menerbitkan sebuah majalah di Singapura yang diberi nama al-lmam. Selanjutnya pada tahun 1925 terbit pula akhbar Edaran Zaman di Pulau Pinang, majalah al-Ikhwan pada tahun 1926 dan Suara pada tahun 1928.

Dengan terbitnya akhbar dan majalah tersebut, golongan ini telah berjaya mencetuskan Revolusi lntelektual di kalangan masyarakat Melayu dan akhirnya bibit-bibit kesedaran yang ditanamkan itu telah mendorong masyarakat Melayu untuk menubuhkan beberapa kesatuan atau pertubuhan bagi memajukan bangsa Melayu dan umat Islam pada tahun-tahun berikutnya.

Persatuan Melayu pertama bercorak politik secara nyata ditubuhkan di negara ini ialah Kesatuan Melayu Muda (KMM) pimpinan lbrahim Haji Yaakob. la ditubuhkan pada Mei 1937. Kesatuan ini ditubuhkan atas kesedaran mahu memperjuangkan kemerdekaan negara serta membebaskan Tanah Melayu daripada terus ditindas dan dijajah oleh penjajah British.
Malangnya, kesatuan ini tidak dapat bertahan lama kerana ia telah diharamkan oleh Jepun semasa Jepun menguasai Tanah Melayu pada tahun 1941 - 1945.

Selepas tamatnya Perang Dunia Kedua, sebuah parti politik baru Melayu dibentuk, iaitu Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM). la ditubuhkan pada 17 Oktober 1945 di Ipoh, Perak. Pemimpin awalnya ialah Mokhtaruddin Lasso, yang kemudiannya berpindah tangan kepada Dr. Burhanuddin al-Helmi - iaitu seorang tokoh agama yang mampu menguasai bahasa Arab dan lnggeris disamping bahasa Melayu. PKMM telah mengisytiharkan matlamatnya untuk mencapai kemerdekaan negara secara penuh.

Dr. Burhanuddin banyak berkorban untuk PKMM dan beliau mendapat kepercayaan golongan agama untuk menyertai gerakan politik bagi menentang penjajah.

PKMM telah berjaya memperluaskan pengaruhnya dalam masyarakat Melayu sehingga ia berjaya menubuhkan pula beberapa sayap atau bahagian dalam struktur organisasinya.

Selain Angkatan Pemuda Insaf (API), Angkatan Wanita Sedar (AWAS) dan Barisan Tani Se-Malaya (BATAS), Majlis Agama Tertingga Se-Malaya (MATA) juga merupakan antara sayap atau bahagian dalam struktur organisasi PKMM.

MATA merupakan bahagian agama parti berkenaan. Melalui MATA dalam satu mesyuarat agung tahunannya telah berjaya melahirkan Hizbul Muslimin pada 14 Mac 1948. Tujuan PKMM melahirkan Hizbul Muslimin sebagai sayapnya adalah bagi mengumpulkan tenaga para ulama.

Sebagai sebuah parti Islam pertama di negara ini, Hizbul Muslimin yang dipimpin oleh Ustaz Abu Bakar al-Baqir mempunyai matlamat untuk mencapai kemerdekaan negara yang berdaulat bagi membentuk sebuah masyarakat yang berasaskan kepada kefahaman Islam serta mewujudkan sebuah negara Islam atau Darul Islam. Dalam pendiriannya, ia menyokong PKMM tetapi sekeras-kerasnya menolak perjuangan UMNO.

Bagaimanapun, riwayat hidup Hizbul Muslimin berakhir pada Ogos 1948 apabila British bertindak mengharamkannya disamping menahan seramai tujuh orang pucuk pimpinannya, termasuklah Ustaz Abu Bakar al-Baqir sendiri di bawah Undang-undang Darurat atau Emergency Regulations.

Sungguhpun aktiviti Hizbul Muslimin terhenti, namun keghairahan sokongan rakyat khususnya dari alim ulama terhadap perjuangan politiknya amatlah memberangsangkan. Semangat dan sokongan kental inilah yang akhirnya merintis jalan mudah ke arah penubuhan PAS pada tahun 1951.

Dalam hal ini, ramai ahli sejarah berpendapat penghargaan dan pengiktirafan perlulah dihulurkan kepada Ustaz Abu Bakar al-Baqir, pemimpin MATA dan seterusnya Hizbul Muslimin yang telah menggarap sebahagian besar dari ground work bagi melebarkan persekitaran untuk memudahkan penubuhan PAS.
Peranan Hizbul Muslimin dalam penubuhan PAS lebih tertonjol lagi apabila sebahagian besar dari bekas pucuk pimpinan pusatnya turut menyertai PAS dan memainkan peranan secara aktif. Mereka antaranya termasuklah Ustaz Othman Hamzah, Ustaz Baharuddin Abd. Latiff, Tuan Haji Khaider Khatib dan Ustaz Yunus Haji Yatimi.

Besar kemungkinan juga Bahagian Agama UMNO yang dipimpin oleh Ustaz Ahmad Fuad Hassan turut diresapi dengan pengaruh Hizbul Muslimin ini. Tambahan lagi ramai pemimpin agama dalam UMNO ketika itu kecewa dengan pucuk pimpinan mereka yang bercadang untuk menaja perjudian (loteri).

Tidak dapat dinafikan bahawa rancangan awal penubuhan PAS sebenarnya adalah ditimbulkan oleh sebahagian besar ahli-ahli agama di dalam UMNO semasa berlangsungnya Muktamar Ulama Ketiga di Bangunan Kelab UMNO Bagan, Butterworth dengan penitia penajanya terdiri daripada:
1-Ustaz Haji Ahmad Fuad Hassan - Pengerusi
2-Ustaz Haji Ahmad Maliki - Setiausaha
3-Tuan Haji Ahmad Badawi Abdullah - Anggota
4-Tuan Haji Ahmad Ghazali Abdullah - Anggota
5-Tuan Haji Ahmad Tuan Hussein - Anggota
6-Tuan Haji Mansor J.P - Anggota

Dua tiga orang ulama yang menjadi ahli dari Selangor dan Negeri Sembilan.
Penitia penaja inilah yang berusaha merangka perlembagaan serta menamakan pertubuhan yang dicita-citakan itu - iaitu dengan nama Pertubuhan Ulama Se-Malaya. Penitia ini telah berusaha mengadakan persidangan dengan persatuan-persatuan kebajikan Melayu atau Islam, Majlis Agama Islam Negeri, ulama perseorangan, para kadhi dan juga mufti.

Walaupun perhimpunan ulama dan orang perseorangan yang dianjurkan oleh Bahagian Agama UMNO itu pada mulanya berjaya menubuhkan Pertubuhan Ulama, tetapi atas inisiatif Ustaz Othman Hamzah, bekas Ahli Jawatankuasa Hizbul Muslimin yang mewakili Persatuan al-Ehya as-Syariff, Gunong Semanggol berjaya melahirkan Persatuan Islam Se-Malaya (PAS) bagi menggantikan Pertubuhan Ulama Se-Malaya yang dicadangkan pada mulanya.

Maka PAS telah ditubuhkan secara rasmi hasil dari perhimpunan atau muktamar tersebut, yang antaranya turut disertai oleh:
1-Persatuan guru-guru agama dari Perlis.
2-Persatuan ulama dari Kedah.
3-Persatuan anak-anak Kalimantan Malaya (PERKAM) Perak.
4-Kelab Darul Ehsan dari Selangor.
5-Kelab Melayu Bagan dari Seberang Perai.
6-Persatuan al-Ehya as-Syariff, Gunong Semanggol, Perak.
7-Perikatan Melayu Bersatu dari Seberang Perai dan Pulau Pinang.
Dan lain-lain badan kebajikan, kelab atau jamaah terutamanya dari Seberang Perai dan Pulau Pinang.

Juga hadir sama beberapa orang Tuan Guru, wartawan, imam dan kadhi atas nama peribadi.
Adapun Perlembagaan awal PAS yang digariskan itu mempunyai empat tujuan, iaitu:
PERTAMA: Mewujudkan satu perikatan persaudaraan Islam untuk membentuk satu tenaga bersama bagi menyelenggarakan segala tuntutan Islam dan siasah yang berdasarkan demokrasi.
KEDUA: Menumpukan segala ikhtiar dan tenaga untuk menyatukan Perlembagaan pentadbiran agama di seluruh negara.
KETIGA: Memelihara dan mempertahankan hak-hak kepentingan dan kehormatan agama dan umat Islam.
KEEMPAT: Bekerjasama dengan pertubuhan-pertubuhan siasah yang lain di dalam negara ini, yang dasar dan tujuannya tidak berlawanan dengan ajaran Islam dalam mencapai demokrasi, keadilan masyarakat dan kemanusiaan.

Antara barisan kepimpinan pertama yang dilantik menerajui PAS termasuklah:
Tuan Haji Ahmad Fuad Hassan - Yang Dipertua Agung
Tuan Haji Ahmad Ghazali Abdullah - Timbalan Yang Dipertua Agung
Tuan haji Hussin Che Dol - Naib Yang Dipertua Agung (Utara)
Fakir Muhammad Nor - Naib Yang Dipertua Agung (Tengah)
Abdul Rahman Jamaluddin al-Jambuli - Naib Yang Dipertua Agung (Selatan)
Tuan Haji Ahmad Maliki - Setiausaha Agung
Tuan Haji Ahmad Tuan Hussein - Bendahari Agung
Ahli Jawatankuasa Agung pula terdiri daripada:
Tuan Haji Yahya Joned
Tuan Haji Uthman Talib
Tuan Haji Mohammad Nor
Tuan Haji Zabidi Ali
Tuan Haji Abdul Wahab
Tuan Haji Assaiya
Muhammad Mahzub
Tuan Haji Ahmad Nadur.

Jika dilihat kepada persatuan, peribadi dan jumlah yang hadir semasa perhimpunan atau muktamar penubuhan PAS itu, yang kebanyakannya terdiri dari tokoh-tokoh agama, maka secara tidak langsung menunjukkan bahawa elemen dan semangat perjuangan Islam telah tersemai bersama PAS semenjak awal penubuhannya lagi.

Elemen Islam dalam PAS ini lebih terserlah lagi apabila usaha yang dibawa oleh Yang Dipertua Agung Pertamanya, Ustaz Haji Ahmad Fuad Hassan untuk menyetujui gagasan National Conference tajaan Dato' Onn Jaafar (ramai yang berpendapat di sini bahawa Haji Ahmad Fuad mungkin terpengaruh dengan cara politik Dato' Onn yang juga merupakan rakan karib beliau) tidak diterima oleh ahli dan penyokong-penyokong PAS.

Kegagalan Haji Ahmad Fuad mendapatkan sokongan ahli dan penyokong-penyokong PAS ini sekali lagi menunjukkan bahawa kesedaran mendalam mengenai politik Islam di kalangan ahli dan penyokongnya telah wujud walaupun PAS sendiri ketika itu masih berada pada tahap yang lemah.

Akhirnya, dalam satu Perhimpunan Khas pada September 1953, Haji Ahmad Fuad terpaksa mengambil jalan keluar dengan meninggalkan PAS bagi bersama-sama Dato' Onn (menyertai Parti Negara).

Kesedaran Islam di kalangan ahli dan penyokong PAS inilah yang menjadikan satu ciri keistimewaan kepada perjuangan PAS walaupun sepanjang sejarah perjuangannya ramai di kalangan pemimpin atasnya meninggalkan parti, namun parti terus hidup, malah lebih kental dan subur.

KINI.. Tiada lagi pimpinan ulama dalam pimpinan tertinggi PAS. Yang tinggal hanya golongan yang menjadi buah catur DAP. Apa saja yang DAP mahukan PAS akan menurut dan mencari hadis yang boleh memusingkan kepada kehendak DAP itu. 

PAS laungkan DAP semakin memahami Islam, DAP kini dah boleh baca Al-Quran walaupun tidak mempunyai akidah Islam. PAS dah cukup gembira.

Namun disebalik kegembiraan PAS, DAP berjaya mengubah dasar negara Islam kepada Negara Berkebajikan. DAP juga berjaya mengunci hasrat PAS untuk menubuh negara Islam.

Adakah ini semua sebuah perjuangan PAS ke arah menegakkan Islam? Jika terperangkap, PAStinya PAS akan menuding jari kepada UMNO kononnya gagal dalam memastikan Islam terus terpelihara.

Disebalik itu, PAS lupa, segala hadis dalam Al-Quran mereka tafsir hanya untuk keperluan peribadi politik mereka.

bumiyang

Posted: 12 Jul 2011 03:32 AM PDT

bumiyang


Kan Bagus Jika Kita Dapat Bersatu Sebegini???

Posted: 11 Jul 2011 09:33 PM PDT

"Lakonan" Siapa Lagi Hebat??? Mat Sabu Atau Anwar???

Posted: 11 Jul 2011 05:30 PM PDT

Sebab Sebenar Mengapa Nik Aziz Tidak Sertai Bersih 2.0???

Posted: 11 Jul 2011 05:30 AM PDT

Politik Harian

Posted: 12 Jul 2011 03:26 AM PDT

Politik Harian


Selak Sikit: Kisah Pembunuhan Mangsa Bersih 2.0

Posted: 12 Jul 2011 01:18 AM PDT

Sebenarnya tidak elok jika kita politikan isu kematian... kerana ajal dan maut itu ditangan tuhan... tetapi oleh kerana puak Pakatan Haram nampak terdesak untuk menjaja cerita kematian demi kepentingan politik mereka.. Kita selak sikit Konspirasi Pembunuhan Mangsa BERSIH Di Bongkar. Sila baca disini....

p/s: Harap Latheefa Koya baca dan komen artikel tersebut... jangan suka syok sendiri...

Bersih Rally : Globalist Sedition Takes To Malaysian Streets

Posted: 11 Jul 2011 09:41 PM PDT

Calling themselves "Bersih, or the "Coalition for Clean and Fair Elections," the so-called civic group has attempted to rally in the streets of Malaysia's capital, Kuala Lumpur, only to meet a wall of resistance from a government more than aware of their true intentions.According to the Australian Broadcasting Corporation (ABC), Ambiga Sreenevasan, the head of the Bersih group said, "we are fighting for free and fair elections." Undoubtedly Bersih's rank and file believe this to be true, but the Malaysian government insists that Bersih is a front group for Malaysia's opposition parties led by dedicated globalist Anwar Ibrahim. Read More...

Afundi Raja Lawak Pakatan Haram

Posted: 11 Jul 2011 08:30 AM PDT

Pertandingan akhir Raja Lawak Pakatan Haram Jadah hari ini memilih 2 calon Raja lawak yang paling cilako sekali.. (Pengacara Nik Aziz)

Berlangsung di Seberang Jaya... Peace yooo....

Jika anda memilih Anwar Ibrahim sila hantarkan Afundi BABI 916.

Jika anda memilih Mat Sabu sila hantarkan Afundi Sabun 121.

Jangan lupa Mat Sabu lah orang pertama yang gelar Anwar Al-Juburi.... Hari ini Mat Sabu jilat jubo Al-Juburi... Macam haram jadah puak PR ni menagih simpati rakyat!! (Pengacara Nik Aziz: Cilako! Cilako! Cilako)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mat Sabu Hilang Ingatan Dirempuh Land Rover Polis?

Posted: 11 Jul 2011 06:03 AM PDT

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu hari ini mendakwa polis menggunakan trak merempuh motosikal yang diboncengnya ketika dalam perjalanan menyertai perhimpunan BERSIH 2.0 kelmarin.

Walau bagaimanapun Mat Sabu dikatakan hilang ingatan selepas dilanggar Land Rover tersebut… Eh Land Rover Hitam… eh… eh… No Plat 121… Norma… eh… eh... Siapa yang langgar aku?

Laporan dari Malaysiakini Mohamad berkata, ketika dalam perjalanan dari Masjid Negara, tiba-tiba sebuah Land Rover merempuhnya.

Ketika itu, tambahnya, beliau tidak tahu bahawa kenderaan itu dipandu pihak polis.

Dalam sidang media itu, Mohamad berkata, setelah terjatuh di jalan, beliau dan penunggang motosikal itu dibawa dengan Land Rover itu ke klinik di Jinjang sebelum kes itu dirujuk ke hospital.

Biar Betul cerita Mat Sabu ni??????

tunku

Posted: 12 Jul 2011 03:20 AM PDT

tunku


Demo Not Organised By Political Parties - Hadi Awang

Posted: 11 Jul 2011 09:38 AM PDT

KUALA TERENGGANU, July 11 (Bernama) -- PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang Monday denied that the Coalition for Free and Fair Elections' (Bersih) illegal rally in the federal capital was organised by political parties.
He said the illegal rally, which he also participated in, was joined by Malaysians of all walks of life.
He said this when speaking to his supporters who had gathered at the Sultan Mahmud Airport here to welcome him on his return to Terengganu.
Hadi also said that he was treated well by the police while being detained for participating in the illegal rally on Saturday.

tunku : this old man is trying to fool people with brain. only brainless people would believe him.so why were all the opposition leaders and members in the bersih team??

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 12 Jul 2011 03:12 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Penyokong Bersih ...

Posted: 11 Jul 2011 07:17 PM PDT


Meraih simpati tidak dapat, kata MyKMU sini.

Kalau mesej yang dibawa dapat disebarkan, ia pun berasaskan pembohongan dan putarbelit kata.

Layaklah begitu akhirnya rupa.

Taipingmali (tm)

Posted: 12 Jul 2011 01:48 AM PDT

Taipingmali (tm)


Propaganda jahat pembangkang. buruk mereka tak nampak

Posted: 12 Jul 2011 12:52 AM PDT

Bijak sungguh mereka memanipulasikan video initial untuk memburukkan polis
Published with Blogger-droid v1.7.1

Gempa di negara jiran

Posted: 11 Jul 2011 09:00 PM PDT

Gempa bumi kuat berukuran 6.6 pada skala Richter berlaku di Negros, Filipina awal pagi ini - Jabatan Meteorologi Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Demo Pas tiada matlamat

Posted: 11 Jul 2011 05:31 PM PDT

Selain Anwar yang bersungguh-sungguh hendak mengadakan demo Bershit tuntutan 8 perkara dalam SPR, Pas pula merupakan parti yang bersungguh-sungguh berusaha bagi memastikan demo tersebut berjaya dilaksanakan dan berjalan lancar tanpa gagal.

Ambiga pula tak kisah. Jadi atau tidak , akaunnya sudah full, boleh pusing dunia 11 kali.

Anwar seperti biasa memantau dari jauh. Jika 1998 dia meronda dengan kereta full armored kini berada di Hilton sahaja.

Makan minum gelak ketawa dengan pemimpin Pas dan Dap dalam hotel 5 bintang.

Rakyat dikerah berarak dijalanan. Ada yang mati kerana sakit jantung.

Apa tidaknya, bertahun-tahun tak pernah buat lari pecut, tiba-tiba takut ditangkap dan takut dengan gas menyebabkan dia akan langkah seribu. Lari ke 'KLCC.

Chegu Bard pula buat fitnah , mangsa mati dengan tangan bergari.

Tony Pua menuduh polis menembak gas ke dalam kawasan Hospital Tong Sin Jalan Pudu.

Yang sebenarnya perusuhlah yang mengambil canister dan melontarkan ke dalam kawasan hospital.

Semalam 1 Agenda telah membuat satu laporan polis di Balai Dang Wangi kerana Chegu Bard membuat fitnah kononnya mangsa mati dengan tangan bergari.

Fitnah Chegu Bard amat bahaya, kerana ia mencemar nama baik polis dan perdana menteri.

Ditambah lagi dengan laporan media asing yang memburukkan kerajaan.

Kita kena faham bahawa setiap rakyat adalah dilindungi oleh undang-undang dunia yang berpusat di UN.

Polis dunia sentiasa memerhati kita dan jelas menunjukkan mereka bias kepada pembangkang.

Kita tidak ada kuasa veto. Lagi pun Barat sentiasa mencari salah kita untuk campur tangan seperti di Libya.

Seorang fakir yang berkarya di Sogo pun tahu siapa benar dan siapa salah.

Baginya, Pas telah menyeleweng daripada Islam.

Sabtu lepas, ramai peserta demo yang tak tahu tujuan mereka dibawa ke ibu kota.

Rata-rata hanya mengikut bontot orang yang menjadi ketua mereka sahaja. Tak ikut alamat tak balik kerana sesat.

Ramai antara mereka yang tak pernah jejak kaki ke ibukota.

Pas paling galak dalam demo, tetapi kekuatan mereka dalam komponan pembangkang, mereka minoriti, tiada kuasa , tiada suara.

Oleh itu Dap dan Pkr melabelkan Pas parti bodoh yang boleh dikuda kayukan bila perlu.

Anwar mahukan demo berlarutan sehingga 13 Julai, kerana esok (Selasa) kes liwat disebut semula, tetapi ternyata tidak kesampaian. Setiba saja peserta demo di sekitar Stadium Merdeka, mereka hilang arah, hilang fokus dan hilang agenda. Akhirnya bersurai begitu sahaja.

Anwar lah yang paling kecewa dengan kegagalan demo tersebut. Pas yang bodoh bingai tetap berbangga dan memuji ahlinya. Tak percaya baca Harakah.

Selepas ini akan ada lagi agenda baru yang dirancangkan oleh Anwar sehingga Pilihanraya 13 akan datang.
Sama-samakah kita pasang telinga dan menanti apakah kejutan baru mereka.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MARINA MAHATHIR DAN DEMO BERSIH 2.0

Posted: 11 Jul 2011 10:38 AM PDT

Memang betullah gambar siang tadi gambar Marina Mahathir. Pihak pembangkang terutama Pas bukan main seronok lagi spin cerita tu...Ada yang sampai nak hantar borang Pas ke rumah nya..

Marina anak negarawan, dari kecil hidupnya dikawal oleh ayahnya yang garang dan tegas. Kini Marina bukan lagi anak kepada seorang Perdana Menteri. Sebagai seorang aktivist dan penulis blog, beliau inginkan satu pengalaman.

Justeru, beliau menyertai rally bersih setelah puas berbincang dan berdebat . Ia sekadar mencari pengalaman. Tak ada apa yang perlu digusarkan. Maaf Marina...kerana terusik dengan gambar tersebut.

Untuk mengetahui cerita sebenar sila masuk ke laman blog beliau.

Pas syok sendiri

Posted: 11 Jul 2011 07:06 AM PDT

Sebentar tadi buat scan reading pada kitab Pas iaitu Harakah Online.

Bukan main lagi Pas mengolah ayat seolah- olah mereka cukup berjaya dalam demo ala yahudi Sabtu lalu.

Pas yang kononnya Islam telah tersesat dengan sendirinya apabila menipu orang kampung untuk berjihad menentang kezaliman BN.

Mana dia konsep musyawarah yang dilaungkan Pas. Mana? Mana? Mana?

Sebab itu ramai ulamak tanah air menyelar dan menghukum Pas sebagai ajaran sesat.

Dahulu Pas berbangga dengan warna hikau, kini kena tipu hidup-hidup oleh al bontot dan kini warna kuning sebagai ganti.

Dulu Pas tak pernah memekik menolong atas jalan, kini mereka sudah berjaya melalukannya, walaupun Nabi Muhammad SAW melarang menggangu jalanraya.

Pas kini hilang jati diri, yang ada hanyalah menjadi orang suruhan Dap dan Al bontot.

Anwar dan Lim Kit Siang tersenyum dan mereka yakin Pas yang setia macam Labrador akan terus dipergunakan untuk memenangkan Dap dan Pkr.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Fatwa baru dari ularmak Pas

Posted: 11 Jul 2011 06:50 AM PDT

Peserta Bersih berhak dikalungkan wira negara
Published with Blogger-droid v1.7.1

DAP hanya sibuk tentang Seri Perdana

Posted: 11 Jul 2011 06:09 AM PDT

Beberapa minggu lalu dalam dewan rakyat mereka menanyaakan kos pengurusan kediaman rasmi Perdana Menteri.

Setelah mendapat jawapan, angakan RM 50 juta menjadi modal politik mereka.

Hairan kenapa mereka tidak bertanya berapa kos pengurusan seluruh hospital dalam negara sebulan, berapa kos pengurusan polis sebulan, berapa kos pengurusan semua universiti setiap bulan. Berapa pula kos pengurusan sekolah seluruh negara sebulan. Berapa kos tanggung banduan sebulan.

Tanyalah!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kini lebih mudahLayari blog taipingmali dari mobile phone

Posted: 11 Jul 2011 02:36 AM PDT

Kepada rakan-rakan pembaca blog TM samaada di blogspot atau tumblr , kini dapat melayari dengan mudah melalui smartphone.

Lebih laju, lebih ringan dan mesra
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 12 Jul 2011 01:40 AM PDT

PANEH MIANG


Nampak macam Anwar...

Posted: 11 Jul 2011 08:59 PM PDTMasa kutuk kerajaan melalui interview Reuters nampak ok saja...

Tiba-tiba masuk Hospital Pantai terus macam orang nazak. Esoknya boleh pulak pergi melawat orang mati dan lusa boleh pulak bagi ceramah. Hehehe...auta putaq alam. Jangan pulak mintak mc sebagai alasan untuk tangguh lagi kes buntut dah la wahai Bapak Anwar Bin Ibrahim oiii...


Kenapa ramai demonstrator B2.0 lari bila kena water canon atau gas pemedih mata?

Kenapa semangat para demonstrator B2.0 tidak sama dengan semangat para demonstrator di Tunisia, Mesir dan Yaman yang terus mara walaupun dihujani peluru hidup?

Adakah kerana rakyat di Malaysia hidup terlalu aman dan makmur selama 54 tahun ini berbanding rakyat di Tunisia, Mesir serta Yaman yang merana berpuluh tahun?

Mungkinkah kemakmuran yang dikecapi rakyat Malaysia selama ini telah menyebabkan semangat para demonstrator B2.0 mudah saja luntur sebaik saja terkena air?

Jelaslah B2.0 dan pemujanya merupakan pejuang yang lemah untuk menentang kerajaan yang kononnya zalim, sedangkan para penentang selama ini cukup makan, cukup ibadat, cukup maksiat, cukup leewat, cukup menipu, cukup ceramah, cukup kempen, cukup fitnah, cukup bebas bla..bla..bla..!

Yang pasti dalam video dan gambar di atas nampak macam Anwar tapi bukan Anwar. Ha ha ha...

HERO KECIK

Posted: 12 Jul 2011 01:24 AM PDT

HERO KECIK


Kesian Sasterawan Kuning Nie

Posted: 12 Jul 2011 12:06 AM PDT


Kesian aku tengok sasterawan, tak tahula sama ada dah tak ada idea untuk bersastera atau pun dah banyak tulisan2nya dalam buku tak dibaca orang ker, atau tak tahu nk buat apa. Nak jadi artis tak der plak org panggil...

Tak tahu la sama ada org tua nie dibayar oleh ambiga untuk pergi demo bersih yang sebenarnya tak tahu arah tuju mana pun. Apa lagi nak buat. Tua2 dah putih semua bulu pun masih lagi nak berarak di jalanan. Kesian kat dia.

Sayang sangat dia kat ambiga, sanggup tolong ambiga. Turut sama 2 berjuang dalam demo jalanan haram. Berani dia pakai baju kuning. Apa ambiga bagi kat dia..Tua2 pun terpaksa turut ambiga yg muda... Ambiga suka orang tua ka..Patutnya orang tua tu duk umah main ngan cucu ker, g surau ka... dah sampai nk masuk subuh dah... udah2 la berpolitik jalanan nie...

Mat Sabu Di Langgar Komuter, bukan Truk

Posted: 11 Jul 2011 11:51 PM PDTTimbalan Presiden PAS Mohamad Sabu hari ini mendakwa polis menggunakan trak merempuh motosikal yang diboncengnya ketika dalam perjalanan menyertai perhimpunan BERSIH 2.0 kelmarin.Malaysiakini

Komen:

Mat sabu bukan dilanggar truk, tapi dilanggar kapal selam, Sebelum dia jatuh tergoleh.... datang plak komuter langgar kepala lutut dia.. Tu yang berbalut kepala lutut dia. Kesian Mat Sabu... terpaksa berlakun macam boss dia Anwar Brahim..Nasib baik tak balut satu badan... Lagi bagus balut satu badan macam kain kapan... senang nak sumbat dalam tanah.

Rupanya Pakatan tengah kelam kabut mendapatkan simpati rakyat, macam2 helah telah dibuat dan macam2 lakunan telah dilakukan demi mendapat simpati rakyat. Dengar2 kata pengarah2 hebat di Malaysia fan antarabangsa telah dipanggil untuk buat lakonan sedih agar rakyat percaya akan lakunannya.

Sekarang rakyat dh nampak dan puak2 pas pun dh nampak mereka semua telah dilacurkan oleh anwar. rakyat sudah menyampahdengan lakonan dan demo2 nak jatuhkan kerajaan. Bagi rakyat politik mereka ini sudah mati, dh tak ada politik dalam Pakatan. Apa yang dilakukan oleh Pakatan pg 9 julai telah mendatangkan kesan buruk kepada pakatan. Rakyat tidak kesian malah menyampah dengan lakonan bodoh puak2 sana.

Terima kasih idea buat demo2 haram nie hingga menyusahkan rakyat. Demo 9 Julai oleh pakatan telah memberikan impak yang baik kepada kerajaan sekarang.

Sahabat-Gunung

Posted: 12 Jul 2011 01:20 AM PDT

Sahabat-Gunung


Cukup-cukuplah Menipu Dan Mempermainkan Sultan Dan Rakyat Selangor

Posted: 12 Jul 2011 12:20 AM PDT

Kuala Lumpur, 12 Julai- Cukup-cukuplah berhenti menipu dan mempermainkan rakyat Selangor, penafian Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengenai sasaran kutipan hasil perlombongan pasir di Selangor sebanyak RM150 juta, juga disifatkan sebagai satu pembohongan kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan rakyat.

Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Datuk Mohamad Satim Diman berkata, tindakan Abdul Khalid itu jelas tidak bertanggungjawab seperti mahu menyembunyikan fakta sebenar mengenai operasi serta hasil kutipan daripada aktiviti berkenaan.

Ini yang kita kesalkan, Menteri Besar cuba mengelirukan dan membohongi rakyat serta Sultan Selangor sendiri mengenai hasil kutipan pasir. Saya masih ingat lagi ucapan Menteri Besar sebelum ini di hadapan Sultan Selangor dua tahun lalu yang menyatakan sasaran kerajaan negeri dalam kutipan aktiviti itu adalah sebanyak RM150 juta.

Sasaran ini pernah dibuat Abdul Khalid dan hari ini beliau menafikannya. Apakah motif Khalid Ibrahim berkata demikian? Bagi saya ini satu pembohongan yang besar kepada rakyat serta Sultan Selangor dan menunjukkan Menteri Besar tidak bertanggungjawab," ujarnya mengulas penafian Menteri besar Selangor semalam berhubung isu sasaran kutipan hasil perlombongan pasir di Selangor sebanyak RM150 juta setahun.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas penafian Khalid Ibrahim mengenai janji kerajaan negeri yang menyasarkan kutipan hasil perlombongan pasir sebanyak RM150 juta di hadapan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah sebelum ini.

Khalid Ibrahim membuat penafian itu ketika menjawab soalan Wong Koon Mun (BN-Kuala Kubu Baru) pada sesi soal jawab Sidang DUN Selangor, semalam.

Dalam jawapan tersebut, Khalid Ibrahim menyatakan kerajaan negeri tidak pernah membuat sasaran sedemikian sebaliknya menyatakan kutipan hasil daripada aktiviti tersebut di Selangor hanyalah melebihi RM100,000 setahun.

Pada 2009, Khalid Ibrahim dalam ucapan bajet negeri di hadapan Sultan Selangor telah menyatakan sasaran hasil kutipan perlombongan pasir di negeri ini sebanyak RM150 juta setahun melalui penubuhan syarikat Kumpulan Semesta Sdn. Bhd. (KSSB).

Bagaimanapun, ketika bajet negeri 2010 yang dibentangkan November lalu, Khalid Ibrahim bagaimanapun menyatakan sehingga Oktober 2009, hasil daripada royalti pasir yang diterima oleh kerajaan negeri pada tahun berkenaan tersasar daripada sasaran awal iaitu RM4.6 juta.

"Sehubungan dengan itu, Khalid Ibrahim wajar menjelaskan kepada rakyat dan Sultan Selangor, permainan dan sandiwara yang beliau mainkan selama ini. Berpeganglah pada janji, jangan sekadar berjanji politik untuk menyedapkan telinga rakyat yang mendengar, tetapi bila gagal dan tidak mampu melaksanakannya, buat penafian atas janji-janji yang perlu beliau ucapkan selama ini," tambahnya lagi.

PAS Tukar Nama Parti ..... Dalam Muktamar Khas Tak Lama Lagi

Posted: 11 Jul 2011 04:42 PM PDT


Akhirnya, demi menjayakan perjuangan satu matlamat, depan belakang sama sahaja, PAS terpaksa membuat pindaan nama partinya agar ianya boleh diterima oleh semua bangsa tidak kira agama dan paras rupa....

Khabar dalam dalam, nama ini akan dibentang dan dibahaskan dalam Persidangan Agung Khas PAS tidak lama lagi, sebelum PRU13 bagi menjayakan hasrat murni mereka menawan Malaysia daripada BN....

Inilah logo dan nama baru Parti PAS .... yang dijangka akan mendapat sambutan hangat dari ahli-ahli PAS dan bakal menyertai PAS tidak lama lagi ....

Dap Perguna Orang Melayu Lunturkan Kepercayaan Rakyat

Posted: 11 Jul 2011 11:26 AM PDT

KUALA LUMPUR, 11 Julai – Pensyarah Sosiobudaya Melayu Universiti Malaya, Profesor Madya Datuk Dr. Zainal Abidin Borhan melihat Dap berjaya memainkan sandiwara dan lakonan mereka dalam mewujudkan seolah-olah demonstrasi yang berlangsung Sabtu lalu adalah tuntutan daripada rakyat berbangsa Melayu kepada kerajaan yang dipimpin orang-orang Melayu.

Katanya, inilah drama yang telah dilakonkan oleh Dap apabila mereka seumpama tidak wujud dalam demonstrasi jalanan yang berlangsung kononnya atas nama NGO sedangkan ia secara jelas dipergunakan oleh badan politik pembangkang.

"Saya melihat bahawa Dap ini amat yakin bahawa sekarang ini sokongan 80 peratus pengundi Cina cenderung kepada mereka, selain usaha berterusan mereka untuk meruntuhkan kepercayaan bangsa Melayu bukan sahaja kepada UMNO dan Barisan Nasional (BN) tetapi juga kepada kerajaan," katanya kepada UMNO-Online.

Ujar beliau, inilah agenda sebenar Dap dalam usaha untuk meruntuhkan kepercayaan orang-orang Melayu terhadap bangsanya sendiri iaitu dilakukan perlahan-lahan dengan penuh perancangan yang akhirnya akan mengatakan bahawa mereka tidak terlibat dan tidak tahu menahu.

"Kita lihat bagaimana kepercayaan rakyat mula terhakis denagn isu-isu yang dibangkitkan oleh Dap sebelum ini kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) termasuklah kes membabitkan kononnya siasatan ke atas warga perempuan China sedangkan ia hanyalah permainan mereka untuk melunturkan kepercayaan rakyat pada pihak berkuasa.

"Selepas itu, Dap berjaya juga mengganggu-gugat sistem birokrasi yang kebanyakannya dimonopoli oleh bangsa Melayu, dan kemudian mempertikaikan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan mengaitkan pelbagai isu yang berjaya mengundang persoalan dan prasangka di kalangan rakyat," ujarnya.

Terang beliau lagi, apabila ada NGO yang mengaku kononnya mereka adalah Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) yang sebenarnya didukung oleh parti politik pembangkang sebenarnya adalah satu lagi agenda untuk melunturkan kepercayaan rakyat terhadap kerajaan melalui SPR.

"Inilah 'perang persepsi' yang berjaya diwujudkan oleh pihak pembangkang yang dimonopoli oleh Dap, dan malangnya orang Melayu diperguna untuk menghancurkan kerajaan yang ada."

Dilaporkan beberapa hari sebelum demonstrasi Bersih dijalankan pada 9 Julai lalu, pemimpin Dap telah menghantar pesanan kepada ahli-ahlinya khususnya yang berbangsa Cina agar tidak campurtangan dalam demonstrasi terbabit sebaliknya membiarkan sahaja bangsa lain termasuk Melayu saling bercakaran. -MediaUMNO

Kerajaan Selangor Putar Belit Nafi Letak Sasaran Hasil Pasir RM150 Juta

Posted: 11 Jul 2011 09:14 AM PDT

SHAH ALAM, 11 Julai – Kerajaan Negeri Selangor di bawah nampaknya mula berputar belit dan "flip flop" apabila menyatakan tidak pernah meletakkan sasaran mengutip hasil perlombongan pasir sebanyak RM150 juta setahun.

Sebaliknya Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kutipan hasil daripada aktiviti tersebut di Selangor hanyalah melebihi RM100,000 setahun.

"Kami tidak pernah meletak sasaran hasil kutipan pasir pada kadar RM150 juta setahun.

"Berdasarkan hasil kajian yang dilakukan awal tahun 2008, seluruh industri pasir (di Selangor) memberi pulangan melebihi RM100,000," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan Wong Koon Mun (BN-Kuala Kubu Baru) mengenai hasil kutipan pasir di Selangor pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) di sini hari ini.

Pada 2009, Abdul Khalid dalam ucapan bajet negeri telah menyatakan sasaran hasil kutipan perlombongan pasir di negeri tersebut sebanyak RM150 juta setahun melalui penubuhan syarikat Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KSSB).

Bagaimanapun ketika pembentangan Bajet 2011 negeri pada November tahun lalu, Abdul Khalid menyatakan sehingga Oktober 2009, hasil daripada royalty pasir yang diterima oleh kerajaan negeri pada tahun berkenaan tersasar daripada sasaran awal iaitu RM4.6 juta.

Pemimpin Bersih Bersenang Di Hotel Mewah, Penyokong Dibiar Kuyup

Posted: 11 Jul 2011 03:37 AM PDT

KUALA LUMPUR 11 Julai – Pengerusi Bersih, Datuk Ambiga Sreenevasan bukan sahaja dilihat menderhaka kepada titah khas Yang Di-pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin malah memperkudakan mereka yang hadir pada perhimpunan haram 9 Julai lalu utuk kepentingan politik Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Bekas Setiausaha Sulit Ketua Umum PKR, Anuar Shaari berkata perkara itu jelas apabila kepimpinan tertinggi pembangkang termasuk Ambiga berada di hotel mewah manakala penunjuk perasaan lain bertungkus lumus bermandi hujan selain semburan "water canon" serta gas pemedih mata pihak berkuasa daripada awal pagi.

Menurut beliau jika mereka pemimpin yang benar-benar ikhlas dan bertanggungjawab, Ambiga dan kuncu-kuncunya perlu turun sama awal pagi dan bukannya setelah separuh jalan perhimpunan haram berlaku.

"Ini mungkin mereka akan jawab akan ditangkap polis…Tetapi bagi saya itu bukan alasannya. Bukankah mereka melaung-laungkan pemimpin berani yang sedia berdepan dengan apa sahaja.

"Ini tidak…hanya mengharapkan penyokong mereka mara terlebih dahulu dan kemudian barulah akan turun berdemonstrasi sama. Inikah pemimpin yang diagung-agungkan sebagai "anugerah tuhan", " katanya kepada UMNO-Online.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas perhimpunan haram anjuran BERSIH pada Sabtu lalu yang menyaksikan mereka gagal mencapai sasaran untuk mengumpulkan ratusan ribu rakyat untuk berhimpun di Stadium Merdeka.

Bermula awal pagi, penyokong mereka mula berkumpul dan sanggup bermandikan "water canon" serta gas pemedih mata pihak berkuasa selain dibasahi hujan yang turun pada tengah hari perhimpunan berkenaan.

Namun kelibat Ambiga dan Anwar serta kuncu-kuncunya yang lain hanya kelihatan di KL Sentral dan mereka tidak sempat untuk turut sama setelah dihalang oleh pihak berkuasa.

Anuar Shaari seterusnya menegaskan, apa pun alasan yang diberikan amat jelas kumpulan elit pemimpin pembangkang bersenang lenang di hotel mewah dan sanggup membiarkan anak-anak buah mereka berada di jalanan tanpa hala tuju.

"Kenapa saya katakan tiada hala tuju…Bukankah pihak berkuasa tidak membenarkan mereka berarak ke Stadium Merdeka daripada awal lagi dan ke mana-mana tempat yang lain.

"Di situ sudah jelas demonstrasi jalanan mereka hanyalah bermatlamat untuk menunjukkan kepada dunia luar bahawa Malaysia berada dalam huru hara. Itu sahaja. Yang saya sedih dan kesal, Melayu rela diperalat Ambiga," katanya. -MediaUMNO

Panglima Perang Cyber

Posted: 11 Jul 2011 11:52 PM PDT

Panglima Perang Cyber


GEMPAR : 800 RIBU RAKYAT MALAYSIA DESAK PM LETAK JAWATAN KERANA GAGAL MENYEBABKAN KEMATIAN PENUNJUK PERASAAN !!!

Posted: 11 Jul 2011 10:52 PM PDT


GEMPAR LAGI.

KALI INI KISAH RAKYAT TELAH MARAH KEPADA PERDANA MENTERI KERANA RAMAI TAK MATI SEMASA BERSIH 2.0 SABTU LALU.

MEREKA TIDAK PUAS HATI KENAPA TIDAK ADA RAKYAT MALAYSIA YANG MATI. MEREKA JUGA TIDAK PUAS HATI AMBIGA TIDAK PULA CEDERA PARAH SEHINGGA DIMASUKKAN KE HOSPITAL SEPERTI ANWAR.

HANYA ANWAR DAN MAT SABU YANG DI AMBANG MAUT ( BUKAN AMBANG WATI ATAU LIWAT )

JUSTERU RAKYAT MAHU SATU SURUHANJAYA DIBENTUK UNTUK MENYIASAT PUNCA KENAPA TIADA ORANG YANG MATI SEMASA DEMO TEMPOH HARI. MEREKA JUGA HAIRAN KENAPA HIDANGAN NASI BERANI DAN TEMPAT SOLAT DISEDIAKAN. MEREKA TIDAK PUAS HATI !!!

YANG MATI PUN BUKAN DI JALANRAYA, TETAPI DI TEMPAT LAIN SEBAB PENYAKIT LAIN. MEREKA NAK TENGOK ADA YANG TERKENA PELURU ATAU DIBELASAH ANGGOTA POLIS BARU DAPATI DIJADIKAN MODAL UNTUK MENIPU RAKYAT.


MEREKA SEMEMANGNYA TETAP BERKERAS MAHU MELIHAT RAKYAT MALAYSIA MATI BILA BUAT DEMONSTRASI. SEPERTI DI TIMUR TENGAH. INI TIDAK, NAJIB SEDIAKAN PEMERIKSAAN KESIHATANN BUAT APA. 

BIARLAH PENUNJUK PERASAAN YANG DITAHAN, DIBIARKAN SEMPUT DAN TERUS MATI. BARU ADA CERITA PANAS BIKIN GEMPAK SELURUH DUNIA !!!

SELEPAS BERJUTA JUTA DUIT KHABARNYA DISALURKAN UNTUK MEMATIKAN PENUNJUK PERASAAN - RAKYAT YANG BERJUANG UNTUK HALALKAN LESBIAN GAY TELAH MENCAPAI KLIMAKS SYAHWATNYA LALU MENGAMUK MINTA NAJIB LETAK JAWATAN DI FACEBOOK BELIAU. 

MEREKA MALU DENGAN RAKYAT ARAB DI TIMUR TENGAH KERANA NAJIB TIDAK PANDAI MEMATIKAN RAKYATNYA WALAU ADA KUASA. MEREKA TERLIUR MENDENGAR BERITA 13 PENUNJUK PERASAAN DITEMBAK MATI DI SYRIA MINGGU LEPAS. MEREKA INGIN SYAHID DI HUJUNG SENAPANG ANGGOTA KESELAMATAN. TETAPI MEREKA CUKUP HAMPA.

BAGI MEREKA NAJIB SANGAT TERUK. SUDAHLAH TIDAK PANDAI 'MAIN' DEPAN BELAKANG SEPERTI ANWAR, MEREKA JUGA KECEWA NAJIB SELALU PERGI BUAT UMRAH DI MEKAH ! KENAPA NAK TUNJUK ALIM SANGAT, BAIK TIRU ANWAR YANG SELALU 'UMRAH' DI JAKARTA YANG BERKEBETULAN PULA HARI FESTIVAL GAY DIRAYAKAN DI SANA SILA KLIK SINI KALAU TIADK PERCAYA KLIK ALAMAT URL DI BAWAH


ATAU SINI 


MEREKA BELAJAR DARI ORIENTALIS BARAT BAHAWA UNTUK MENJADI PEMIMPIN HEBAT, MAKA 'ATAS KATIL' PUN KENA HEBAT DAN BOLEH ARAH DEPAN DAN JUGA BELAKANG.

DISEBABKAN TERLALU KECEWALAH, MEREKA TIDAK KIRA APA PUN TERJADI, MEREKA MAHU NAJIB DIGANTIKAN DENGAN PUAK PROKSI ZIONIS YAHUDI UNTUK PERINTAH MALAYSIA.

JIKA ANWAR DIPENJARA MEREKA KATA AMBIGA BOLEH GANTIKANNYA. AMBIGA HEBAT KERANA PERTAHAN ORANG MELAYU ISLAM MAHU DAN TELAH MURTAD. MEREKA JUGA BANGGA AMBIGALAH YANG TERIMA IFC YANG JELAS INGIN MEROSAKKAN KESUCIAN AGAMA ISLAM.

MEREKA KATA : NAJIB TIDAK BOLEH DIHARAP KERANA TIDAK PANDAI BUNUH RAKYATNYA. MEREKA KATA NAJIB JUGA LEMAH KERANA TIDAK PANDAI BERLAKON MASUK HOSPITAL SEPERTI ANWAR. MEREKA SUKA DENGAN ANWAR YANG SANGGUP BUAT DOSA LEBIH BESAR DARI BUNUH ORANG  IAITU MENFITNAH.

NONE
MEREKA BANGGA DENGAN KAWAN SEJALAN MEREKA DI ISRAEL YANG TIAP HARI MEMBUNUH SAUDARA ISLAM .

SEBAB ITU MEREKA SUKA SANGAT BILA YB MEREKA (KHALID SAMAD) TIDAK MAHU MENYERTAI FLOTILLA KEAMANAN KE GAZA

SEBAB MEREKA SUKA ZIONIS KAWAN MEREKA TERUS MEMBUNUH MANUSIA BERAGAMA ISLAM DI SANA.

SEBAB ITU HARI INI MEREKA MAHU NAJIB DIGANTIKAN DENGAN ORANG YANG RAPAT DENGAN ZIONIS YAHUDI.


MEREKA PERNAH TENGOK ANWAR RAPAT DENGAN ZIONIS DAN AMBIGA JUGA TIDAK KURANG RAPATNYA. MEREKA YAKIN MALAYSIA BOLEH SELAMAT DIBAWAH PEMERINTAHAN ANWAR ATAU AMBIGA. NOT OMEGA !

LIHAT BAGAIMANA PULAU PINANG DAN SELANGOR SEMAKIN MAJU ( KE BELAKANG ) DI BAWAH PAKATAN RAKYAT.

LANGKAH TERAKHIRNYA MEREKA INI TELAH PUN BERAMAI-RAMAI MENUNJUKKAN PERASAAN MEREKA DI FB NAJIB.

YANG PELIKNYA MEREKA TERTEKAN LIKE DAN MENJADI RAKAN FB NAJIB ! 


SILA LIHAT 800 RIBU YANG MAHU NAJIB 'LETAK JAWATAN' !!!

TAMAT !

MENULIS TENTANG PAKATAN RAKYAT PERLU MENGGUNAKAN BAHASA TERBALIK KERANA ITU CARA MEREKA 'MEMBALIKKAN' OTAK KITA SEMUA. TERIMA KASIH


PANGLIMA : Jika dilihat yang menyukai Perdana Menteri di FB beliau jelas ia 5 kali ganda lebih ramai dari Fan Page yang ingin meminta Najib meletak jawatan seperti imej di bawah :Jelas dengan menggunakan FB kita sudah dapat melihat sejauh mana sokongan rakyat kepada DS Najib Tun Razak.

Mereka yang kalah tetap degil mengatakan mereka tidak kalah. Mereka fikir merekalah lebih diminati dan disukai oleh rakyat walhal sebaliknya.

Maka fikirkanlan guna fakta bukan auta !Video Anwar Dirempuh Penyokong BERSIH !

Posted: 11 Jul 2011 06:05 PM PDT

Gempar : Mat Sabu Berkerusi Roda Angkara Polis Diraja Malaysia ! ( Tolong Jangan Ketawa )

Posted: 11 Jul 2011 05:59 AM PDT


Amaran : sila jangan ketawa baca berita di bawah. Ini benar bukan main-main kerana dilapor oleh MALAYSIAKINI ! Portal paling lurus dan jujur di Malaysia.

Sekali lagi, jangan ketawa baca ayat di atas. Kerana selanjutnya ialah cerita tragedi paling sedih akan anda rasai membacanya.

NONE
Sekali lagi jangan ketawa : Mat Sabu bukan orang biasa. Dia Timbalan Presiden Parti Islam Se-Malaysia.

Takkan orang kedua tertinggi PARTI ISLAM akan belawok ( menipu ) !

Sekali lagi jangan ketawa melihat gambar beliau. Ini bukan pesakit down sindrom seperti yang anda fikirkan !!!

Dia adalah TIMBALAN PRESIDEN PARTI ISLAM SEMALAYSIA. Parti yang sering menjanjikan SYURGA ! bukan janji janji seperti Barisan Nasional.

Sebab itu Mursyidul Am parti Mat Sabu digelar Wali. Wali Selipar pun wali juga ye. Anugerah blogges yang tidak diminta olehnya.

Berikut cerita serius dan jujur beliau yang pernah DIFITNAH di bilik Hotel Perdana 121 suatu ketika dahulu angkara PINTU HOTEL yang terkunci sehingga dia dan Normah terkurung berdua dalam bilik tersebut. Celaka PINTU HOTEL yang canggih sangat sampai Mat Sabu telah malu angkara perempuan masuk biliknya dan PINTU yang tidak pandai bercakap untuk memberitahu dia akan mengunci sepasang manusia yang halal kahwinnya itu.


Jangan ketawa ! Ini serius tahap gaban. Bukan main-main. Panglima tidak akan buat lawak. Ini bukan cubaan. Tetapi benar !!!

Apa yang ingin diceritakan ini bukan kisah BILIK 121 tetapi kisah kekejaman PDRM. Malang sekali Mat Sabu yang dizalimi PDRM !

Kata Mat Sabu ( tolong tahan ketawa anda termasuk kentut juga )  yang dilapor Malaysiakini

Mohamad Sabu hari ini mendakwa polis menggunakan trak merempuh motosikal yang diboncengnya ketika dalam perjalanan menyertai perhimpunan BERSIH 2.0 kelmarin.

Wow ! PDRM dah pandai rempuh orang ye. Ishhh jahat betul !

Sambungnya lagi :


ketika dalam perjalanan dari Masjid Negara, tiba-tiba sebuah Land Rover merempuhnya.

Ketika itu, tambahnya, beliau tidak tahu bahawa kenderaan itu dipandu pihak polis.Opsss - macam mana Mat Sabu sebagai orang hebat dalam politik tidak kenal kenderaan Land Rover PDRM yang selalu bawa orang mati dibunuh atau kemalangan jalanraya berwarna biru tua itu ? Tolong jangan fikir kerana kata-kata Mat Sabu haram diragui sedikitpun.

Lanjut Mat Sabu :

Dalam sidang media itu, Mohamad berkata, setelah terjatuh di jalan, beliau dan penunggang motosikal itu dibawa dengan Land Rover itu ke klinik di Jinjang sebelum kes itu dirujuk ke hospital.


Tolong jangan ketawa ! Tak baik ketawakan orang yang berkerusi roda seperti beliau.


Tetapi kalau nak ketawa juga apa boleh buat. Sebab cerita Mat Sabu di atas memang lawak dan boleh pecah perut membacanya.

Lagi lucu, kenapa baru hari ini dikeluarkan ceritanya ? Pandai lagi Anwar yang sudah dari detik awal gagal melihat 300 ribu rakyat, telah pun mula mementaskan dramanya.

Tolong lihat gambar hebat Anwar di bawah dan tolong jangan ketawa melihat gambar walaupun di hati terlinta ini macam rupa orang gila dan berada di Tanjunga Rambutan !

Tolong jangan ketawa sikit. Ketawalah puas-puas selepas anda sudah mula faham cerita yang ingin disampaikan.

Tahniah kepada polis kerana berjaya 'merempuh' Mat Sabu sehingga dia sudah layak digelar OKU.

Ada lagi yang dirempuh sila laporkan untuk kita buat bahan ketawa kita selepas Maharaja Lawak sudah pun selesai acaranya.


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 11 Jul 2011 11:51 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Edisi khurafat!!! Hantu RAYA berkeliaran di Seberang Jaya?!!

Posted: 11 Jul 2011 11:27 PM PDT


Gambar di atas telah dirakamkan pada 9 Julai 2011, kira-kira jam 5 petang. Didapati sekujur tubuh seorang yang berumur sedang tenat menghadapi saat-saat akhir hayat beliau. Melalui soseh-soseh pekerja wad kecemasan berkenaan, beliau merupakan seorang mujahid yang gugur ketika cuba merempuh benteng polis rahsia yang ganas! Kiranya mangsa keganasan polislah ni!Namun, kalau sudah ditakdirkan ajal, ia tetap akan datang menjemput kita, tanpa terlewat ataupun cepat, walau sesaat sekalipun. Orang tua yang tenat tadi akhirnya telah dijemput untuk 'meninggalkan' para pengikutnya di sebuah pusat perubatan elit di lembah kelang. Inalillah....Namun, kira-kira sehari selepas kematian orang tua tadi, rakyat di Pulau Pinang, khususnya di Seberang Jaya, telah dikejutkan dengan satu kejadian yang maha aneh apabila kelibat arwah orang tua tadi dilihat berkeliaran di atas pentas sebuah ceramah politik. Desas-desus mengatakan roh arwah menjadi tidak tenteram dan bangkit semula menghantui orang ramai kerana masih ada lagi hajat duniawinya yang tidak tertunai, teutamanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia!
MyMassa: Harap-harap Datuk Harun Din dapat membantu menyelesaikan misteri roh-roh yang berkeliaran ini. Seram tau!


Anwar dan Mat Sabu Tiru Idea Mamat Khalid?

Posted: 11 Jul 2011 09:19 PM PDT


Jarang tu nak tengok dua orang pemimpin paling 'bersih' dari maksiat duduk bersama.

Sorang dengan bini orang, sorang lagi dengan amoi.

Yang pastinya, kedua-duanya sedang melakonkan watak mereka dengan baik.

Nuar cakap dia sakit tulang belakang dengan sakit tengkok. Mana ada orang yang sakit macam tu boleh keluar hospital. Dia pulak rilek je boleh travel sampai ke Penang.

Sorang lagi tu dah macam lembu pawah aku tengok. Makin beso la bontot duduk atas kerusi roda.

Yang pastinya, kedua-dua mereka menciplak idea Mamat Khalid untuk terus glamor.*Tak bayo royalti ke dah tiru idea orang?

Wakakaka....Nama dan Logo Baru PAS

Posted: 11 Jul 2011 08:35 PM PDTWell said bro.

PAS dah tak layak pakai nama Islam lepas mereka sendiri tolak negara Islam dan berkiblatkan pemimpin gerakan murtad.*Pandai JMM bagi nama ye.

PAS Keluarkan Fatwa Songsang Lagi.

Posted: 11 Jul 2011 07:37 PM PDT


Apa punya mengarut samakan perjuangan menyokong agenda murtad dengan menentang Israel.

PAS sanggup membiarkan rakyat Palestin berseorangan dengan tidak menyertai misi keamanan di sana. Sebaliknya bersungguh-sungguh menyerang Kerajaan Islam dan saudara Islam mereka sendiri.

Jadi apa hukum sebenar menyertai demonstrasi ini? Adakah syahid jika mati menentang Kerajaan Islam. Saksikan video ini.

*PAS mana boleh mengaku syahid kalau PAS sendiri tolak Negara Islam!

GEMPAR : MAT SABU HINA DUN SELANGOR!

Posted: 11 Jul 2011 06:29 PM PDT

Semasa pengebumian arwah yang meninggal semasa perhimpunan BERSIH, elok je pakai seluar.

Bila nak pegi DUN Selangor boleh pulak pakai kain pelekat. Sejak bila pergi dewan yang mulia boleh pakai kain?

Sesiapa yang pernah pergi ke DUN atau Parlimen akan tau bagaimana ketatnya kod etika berpakaian. Tetapi sejak pembangkang membentuk kerajaan, semuanya mereka langgar. Contohnya pemimpin DAP yang kurang ajar di Sarawak.

Tidak menghormati DUN sama seperti tidak menghormati Sultan yang memerintah negeri.

Jika mereka terus menerus melakukan perkara yang mencabar konsep Raja Berperlembagaan, maka tercapailah hasrat Anwar Ibrahim untuk melaksanakan NEGARA REPUBLIK di Malaysia.

Fikir-fikirkan...

Konsep Membantu Telah Lama Diperkenalkan Oleh Kerajaan.

Posted: 11 Jul 2011 05:39 PM PDT
Tidak dinafikan mana-mana kerajaan yang ditubuhkan sudah tentu mempunyai misi dan visinya yang tersendiri.  Perlu diingatkan bahawa pembentukan sesebuah kerajaan adalah bermatlamat untuk membangunkan sesebuah negara serta melengkapkan pengisiannya bagi kepentingan rakyat. Amatlah mustahil sekiranya sesebuah kerajaan yang dibentuk tidak mempunyai iltizam serta komitmen yang tinggi bagi memenuhi hasrat serta citarasa rakyat seluruhnya.

KITA ADALAH UMAT YANG BERTUAH
Kita amat bertuah kerana mempunyai sebuah negara yang terdiri daripada pelbagai kaum, agama dan bangsa. Keunikan hasil daripada kepelbagaian itu, akan mengundang suatu masalah yang amat besar sekiranya kita tidak berupaya untuk mengemudi atau mempamerkan  sebuah transformasi yang boleh diterima oleh semua pihak. Malaysia ialah sebuah negara bangsa "multi cultural country" atau pelbagai budaya, agama dan keturunan yang telah berjaya menyatukan pemikiran rakyat dengan keunikan kepelbagaian tersebut. Ia untuk menjana negara serta membangunkannya.

Transformasi yang dibawa sejak dahulu lagi adalah dipadankan dengan konsep "wihdah al-fikr" atau bersatu dalam berfikir yang dijana oleh proses islamisasi semenjak dahulu lagi. Ia ditokok tambah dengan slogan Islam Hadhari, seterusnya dijana lagi di dalam bentuk kesatuan dan kesamarataan. Tujuannya adalah untuk menyama taraf dari pelbagai sudut kehidupan tanpa mengira kaum berdasarkan kefahaman dan pegangan agama masing-masing.  Kesatuan fikiran yang dicanangkan Itu adalah bagi mentransformasikan semangat 1Malaysia "Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan". Antara tujuan lain pula ialah untuk saling mengenali antara satu sama lain sekaligus menghormati antara sesama sendiri bersesuaian dengan tuntutan ajaran Islam untuk saling mengenali satu sama lain. 

Dalam pada itu Islam sebagai agama negara tetap diletakkan dipersadanya sepertimana yang telah termaktub di dalam perlembagaan Persekutuan perkara 3 (1);
" Ugama Islam ialah agama bagi Persekutuan; tetapi ugama-ugama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai di mana-mana Persekutuan".

FAHAMI TRANSFORMASI YANG DICADANGKAN
Transformasi yang dibangunkan sekarang ini adalah sebagai kesinambungan dalam membantu rakyat ke arah yang lebih baik, mempunyai iltizam serta bertanggungjawab agar rakyat dan negara menjadi maju serta berpendapatan tinggi.

YAB Perdana Menteri semasa ucapannya telah membentangkan usul tentang RMK 10 di Dewan Rakyat pada 10 Jun 2010 jam 11.30 pagi. Beliau telah menyeru rakyat Malaysia supaya bersatu padu dengan semangat 1Malaysia "Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan" dan mempunyai iltizam yang teguh bagi melaksanakan tanggungjawab yang murni untuk pada transformasi kearah negara berpendapatan tinggi dan maju.

Di samping itu 10 idea utama yang dicadangkan sebagai teras bagi membantu rakyat iaitu ekonomi dijana oleh faktor dalam negara disamping mengambil kira persekitaran luar Negara, memanfaatkan kepelbagaian etnik untuk mencapai kejayaan di arena antarabangsa, transformasi ke arah negara berpendapat tinggi menerusi pengkhususannya, menjanakan pertumbuhan yang diterajui oleh produktiviti dan inovasi, memupuk, menarik dan mengekalkan modal insan cemerlang, memastikan peluang sama rata dan melindungi golongan yang mudah terjejas, pertumbuhan bertumpu, pembangunan ekslusif, menyokong perkongsian pintar berkesan, menghargai khazanah alam sekitar dan kerajaan umpama syarikat yang berdaya saing.

Hasrat serta tumpuan tambahan  yang diberikan itu adalah merupakan satu perjuangan yang menjurus kepada negara berkebajikan serta membela nasib rakyat yang telah lama di perkenalkan.  Semua program dan dasar yang diperkenalkan juga khususnya bagi membantu rakyat termiskin seperti meletakkan mereka di Felcra dan Felda atau seumpamanya adalah menepati ciri-ciri kebajikan dimana kesemuanya itu telah berjaya dinikmati sejak beberapa generasi terdahulu.

Ditambah pula dengan sistem perbankan dan kewangan Islam yang telah lama diperkenalkan seperti Takaful Islam dan kewujudan kaunter-kaunter perbankan Islam di bank-bank komersial yang lain selain di Bank Islam itu sendiri. Langkah bijak yang diperkenalkan ini adalah bagi memberi pilihan kepada ummah untuk memilih mana-mana kemudahan yang diinginkan. Begitu juga dengan kewujudan Institusi-Institusi Pengajian Tinggi Islam seperti Universiti Islam Antarabangsa, Universiti Sains Islam Malaysia, Fakulti Pengajian Islam di Universiti Kebangsaan Malaysia dan Akademi Pengajian Islam di Universiti Malaya adalah tidak lain tidak bukan bagi memenuhi serta menampung pelajar-pelajar sekolah agama yang ramai. Sekolah agama tersebut bagaikan cendawan memenuhi tuntutan pendidikan Islam yang telah ada sejak sekian lama. Institusi tersebut bakal diisi oleh pelajar-pelajar sekolah agama berkenaan yang memilih untuk belajar di dalam negara. Sementara itu pelajar-pelajar sekolah agama berkenaan boleh meneruskan pengajian mereka ke luar negara mengikut kelayakan masing-masing seperti ke Timur Tengah atau ke Eropah.

Kerajaan tidak pernah menyekat rakyatnya untuk belajar di mana-mana Institusi yang telah diiktiraf di luar negara, malah membuka seluas-luasnya peluang untuk mereka menggali ilmu sehingga ke peringkat yang lebih tinggi dengan kepelbagaian bidang yang mereka ceburi hatta dalam mendalami aspek agama Islam; ribuan telah dapat menimba ilmu di dalam bidang ini. Malahan pihak kerajaan dan agensi-agensi penaja turut menyediakan bantuan berbentuk biasiswa bagi merealisasikan hasrat pelajar demi kepentingan agama, bangsa dan negaranya.

MARILAH KITA BERSYUKUR
Oleh kerana itu rakyat Malaysia khususnya yang beragama Islam semestinya bersyukur terhadap nikmat serta kurniaan Allah SWT yang telah diberikan. Sebilangan besarnya adalah hasil usaha serta perancangan terancang berdasarkan pendekatan (al wasatiyah) atau pendekatan kesederhanaan kerajaan.

Sekiranya kita sebagai umat Islam tidak bersyukur dengan segala nikmat yang dilimpahkan kepada kita. Bagaimana pula dengan bangsa lain yang berharap dengan penuh harapan kepada kita sebagai contoh di dalam semua aspek dan matlamat yang membawa kepada kebaikan hidup. Kebaikan di dalam ajaran Islam itu sendiri sebenarnya adalah sebagai contoh ikutan kepada yang lain dan juga bukan Islam.

Sebab itulah hasrat yang terkandung dalam RMK10 perlu diterjemahkan ke dalam bentuk yang mudah difahami bagi membolehkan ia diterima. Tujuannya supaya ia dapat dimanfaatkan secara bersama tanpa mengira agama dan bangsa.  Ini dapat memenuhi hasrat pentadbiran kerajaan serta merealisasikan wawasan 2020 yang merupakan salah satu pendekatan terbaik untuk menuju kemuncak kejayaan.

Ini Barulah Kerajaan Berkebajikan!

Posted: 11 Jul 2011 07:01 AM PDT

Perusuh pun diberi makan sampai RM23 seorang.

Apa lagi yang tak berkebajikannya.Nampaknya lepas ni PAS kena cari slogan lain sebab Negara Kebajikan pun YAB PM dah buktikannya milik BN.

BOB LOKMAN MENGURAT MUSLIMAT DI BERSIH 2.0.

Posted: 11 Jul 2011 06:08 AM PDT


Macam haram. Sempat jugak bergambar dengan muslimat yang bukan ajnabi. Bob cakap dah insaf. Insaf kepala hotak dia. Senyum panjang tu abe Bob.


Yang ni pulak sempat bergambar sebelum merusuh. Nape dengan perempuan senyuman Abe sampai ke telinga. Yang ini pulak macam kena paksa je.


*Taubat ke tau buat abe bob?

Pembunuh Melayu Bakar Melayu-melayu Bodoh.

Posted: 11 Jul 2011 05:19 AM PDT

Layan dulu video ni.Boleh tengok macam mana Tian Chua api-apikan Melayu PAS yang sibuk bertakbir.

Tian Chua jugak suruh lembu-lembu Melayu peliharaannya untuk serang FRU.

Kemana Tian Chua selepas itu?

Jawapannya, Melayu berlari ke depan. Yang kaki bako tu lari ke belakang (mula-mula je lari kedepan). Termasuklah jurukamera berbangsa Cina yang seronok merakamkan kebodohan Melayu.

Kalau Nuar tengok amoi ni mesti dia geram.


Bagi MyMassa, Melayu PAS sangat bodoh.

Kerana mereka mengaku mereka pejuang hudud dan qisas.

Jika benar, Tian Chua patutnya dah mati sebab Tian Chua pernah bunuh seorang lelaki Melayu.Tapi dalam video BERSIH diatas, Tian Chua tak diapa-apakan malah diangkat menjadi ketua.

Mana pergi hukum hudud mereka?

*Hudud hilang bila negara Islam ditukar menjadi negara kebajikan.

APA PERASAAN ANDA?

Posted: 11 Jul 2011 04:12 AM PDT

Apa perasaan anda bila melihat gambar ini?

*Fikir-fikirkan....

Wajib Baca....Mat Sabu Buat Lawak Dengan Tuduh PDRM.

Posted: 11 Jul 2011 01:59 AM PDT


Wakakaka....kelakarla abang Mat ni.

Nak gebang pun agak-agak la.

Takkan la bodoh sangat abang Mat ni ye. Kami tau abang Mat adalah graduan yang ditendang dari ITM. Tapi janganlah nak tunjukkan kebodohan sendiri ye. Kesian golongan profesional yang dah lantik abang Mat sebagai Timbalan Presiden. Kalau abang Mat bodoh, yang lantik abang Mat lagi la bodoh.

Untuk abang Mat, kami di MyMassa sedia memberi tunjuk ajar kepada abang Mat yang tak reti bezakan land rover polis dan yang orang awam punya.

Ini land rover polis aka black maria.

Ini adalah bukan land rover polis.Jadi takkan tak dapat beza kot? Budak kecik pun tau bentuk jip polis macam mana. Kalau ada yang pakai landrover defender pun takkan sama dengan polis punya sebab bahagian belakang kendaraan tu memang berbeza.

*Tau la nak cover kegagalan capai target 1juta ahli PAS turun merusuh di KL tapi agak-agak la nak membohong.

GEMPAR! Satu Lagi Fitnah BERSIH Terhadap Kerajaan.

Posted: 11 Jul 2011 12:58 AM PDT

Ketua blogger pembangkang yang dapat RM1juta dari Husam Musa (topeng perak) cuba bodek bos.

Topeng perak upload video ni seolah-olah seorang lagi mangsa mati dalam demonstrasi haram BERSIH.Sebenarnya orang yang dalam video tersebut masih hidup.

Tetapi sebab nak naikkan kemarahan rakyat, yang hidup pun dilaporkan sebagai meninggal.

Perkara ini disambut oleh semua blog pembangkang. Akhirnya mereka menanggung malu kerana anak individu dalam video itu sendiri mengesahkan bapanya masih hidup.


*Keji sungguh pembangkang kerana mempolitikkan kematian. Tetapi kalau kita teliti gambar arwah yang meninggal dengan pakcik yang hanya pengsan, kedua-duanya memakai pakaian berlapis-lapis. Kalau dah tau sesak nafas, kenapa pakai macam tu?

VIdeo Anwar Kantoi Pada Perhimpunan Bersih 2.0

Posted: 11 Jul 2011 12:03 AM PDT

Khas untuk pembaca blog MyMassa, bukti bahawa Anwar cedera adalah lakonan semata-mata.

Lihatlah bagaimana secara tiba-tiba baju Anwar berdarah secara banyak sedangkan sebelum itu langsung tidak ada.

Selamat menonton.

g a R a m a N i s

Posted: 11 Jul 2011 11:50 PM PDT

g a R a m a N i s


Anwar 'Chicken Run' Diajak Berdebat.

Posted: 11 Jul 2011 02:20 AM PDT

Pengasas Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia (PSSLM), Tan Sri Omardin Mauju mencabar Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang disifatkannya sebagai pengkhianat negara berikutan penganjuran perhimpunan haram BERSIH 2.0, semalam,untuk berdialog dengan beliau secara langsung di televisyen, dalam waktu terdekat.

Omardin mahu dialog itu menjadi medan Anwar meluahkan ketidakpuasan hatinya kepada kerajaan yang menyebabkan BERSIH 2.0 berlangsung semalam walaupun selepas pihak berkuasa melarang perhimpunan itu diadakan.

"Jika berani, beliau sepatutnya bersedia untuk mengadakan majlis dialog itu. 

Saya bukan seorang ahli politik, bagaimanapun saya mahu tahu apa yang sebenarnya menyebabkan beliau berasa tidak puas hati dengan sistem pilihan raya negara, hingga menyebabkan BERSIH 2.0 diadakan? 

"Anwar sepatutnya lebih tahu bahawa rundingan boleh diadakan, apatah lagi beliau sebelum ini pernah memegang jawatan dalam kerajaan.

Dia bukannya pemimpin jalanan sehingga perlu meneruskan perhimpunan itu. Mengapa perlu menimbulkan huru-hara dan pernahkah dia terfikir apa yang akan berlaku sekiranya tercetus pergaduhan dengan bangsa lain disebabkan perhimpunan itu," katanya semalam.

Omardin yang juga Ahli Dewan Perguruan Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (PESAKA) turut berada di Bukit Bintang semalam menyertai Himpunan PATRIOT yang disifatkannya sebagai benteng pertahanan kerajaan bagi menghadapi pihak pembangkang yang berhasrat menimbulkan kekacauan.

Demo Bersih Hanya Mahu Jahanamkan Keharmonian Rakyat

Posted: 10 Jul 2011 11:50 PM PDT

Biadap..! Ini yang dikatakan mahu pilihan raya yang adil?
kepala bapak dia terbalikkan bendera kebanggaan

Perhimpunan Bersih tempoh hari langsung tak kedengaran teriakan perusuh mahukan pilihan raya yang adil. Jeritan yang menyatakan 8 tuntutan kepada Agong dan juga SPR. Suasana yang jauh berbeza dengan pelancaran Bersih dulu. Dalam pelancaran itu, siap dengan gendangan dan plakad 8 tuntutan.

Ini adalah suasana yang biasa bilamana PAS dikudakan oleh PKR dan DAP untuk meramaikan majlis seperti ini. Menjerit-menjerit dan terus menjerit. Digasak polis kena maki dengan rakyat kesemuanya orang PAS yang buta hati dan pendek akal.

Yang kedengaran hanyalah laungan 'hidup rakyat', 'hancur UMNO', 'reformasi' dan takbir. Mana sorakan mahu dakwat kekal? sorakan mahu hapuskan undi pos. Risalah penerangan pun tidak diedarkan. Plakad jauh sekali nak ditunjukkan.

Apa yang berlaku sabtu hari itu tidak lebih daripada tindakan mahu merosakkan keharmonian negara. Habis semua peniaga tak boleh menjalankan aktiviti seperti biasa. Kerugian mencecah puluhan ribu ringgit.

Apa sumbangan Bersih pada negara? pada peniaga dan pada rakyat jelata.

Perlu difikirkan ucapan PM semalam
"Jangan ragui kekuatan kami. Umno ada tiga juta ahli. Jika kami dapat himpunkan sejuta ahli, ia lebih daripada cukup, kami boleh menawan Kuala Lumpur.
"Jika kami hendak mencetuskan huru-hara, kami boleh. Tetapi kami mahu mempertahankan undang-undang Malaysia, kami mahukan keamanan"
Dalam pada itu, dalam ramai-ramai melayu yang menjerit dan merusuh semalam langsung tak nampak si mata sepet yang jadi kaki bakar dan tukang arah budak-budak melayu ini. Mana ada Cina yang sanggup berbasah dan digasak polis. Semua itu penakut piang. Bagi rasuah memang kuat.

Tengok gambar yang bersepah dalam internet ada tak muka bukan Melayu? Banyak lagi gambar yang kami ada .... sedikit tak sampai 5% muka Cina dan India. Baca The Unspinners ada butiran statistik tangkapan.

Dari 1,693 tangkapan yang dibuat oleh polis, berikut adalah pecahannya:

1) Melayu 1,657: 1506 (Lelaki), 1,493 (Lelaki dewasa), 13 (Lelaki kanak2)

151 (P) Pecahan umur 148 (Perempuan dewasa) 3 (Perempuan kanak2)

2) Cina 11 (L)

3) India 12 (L)
4) Lain2 13: 12 (Lelaki) 1 (Perempuan).

Jumlah keseluruhan 1693 org. Bukan Melayu khususnya DAP tidak sampai 3% pun.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 11 Jul 2011 11:42 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Mat Sabu Buat Cerita Kena Langgar Untuk Elak Tido Lokap

Posted: 11 Jul 2011 10:05 PM PDT

Polis guna trak untuk langgar saya, itulah cerita sedih mat sabu, kita semua tau mat sabu ni taraf lakonannya kurang sikit hebatnya dari anwar pandikutti.

Bila baca kenyataan dia dalam malaysiakini, aku nak tergelak pun ada jugak, bila mana dia kata "ketika dalam perjalanan dari Masjid Negara, tiba-tiba sebuah Land Rover merempuhnya. Ketika itu, tambahnya, beliau tidak tahu bahawa kenderaan itu dipandu pihak polis."

Dia tak tahu itu trak polis atau land rover polis tapi macam mana dia boleh tuduh itu polis punya kerja... kejap trak, kejap land rover, mana satu yang betul mat sabu oii...

Sifir mat sabu cukup mudah, dia buat cerita yang dia di langgar polis untuk mengelakan polis tangkap dia, pasal kalau dia kena tangkap, ada kemungkinan dia kena isa, jadi kalau dia buat-buat acident, maka kemungkinan besar dia akan terlepas dari kena isa, nampak cerdik tak otak penipu mat sabu ni...

Teoh Beng Hock Dapat 30 Ribu, Keluarga Mamat Ni Dapat Berape??

Posted: 11 Jul 2011 08:05 PM PDT

Teoh beng hock terjun bangunan bunuh diri, dia mati kerana nak menyelamatkan rasuah pemimpin pakatan haram jadah selangor dan kematian dia tu di bayar dengan nilai rm 30 ribu, itu tidak termasuk beli keranda, baju sut yang mayat teoh beng hock pakai dan kenduri aruah, semua tu di tanggung oleh kerajaan negeri selangor.

Berapa pulak pampasan yang baharudin dapat? takan mati free je kut... baharudin mati pasal sakit jantung, tak ada kena mengena dengan tear gas, kalau ada kena mengena dengan tear gas pun itu salah dia sendiri, sapa suruh dia gatal pi berdemo, dah tahu demo tu haram yang dia pi jugak buat apa? lepas tu bila mati sebok salahkan orang lain.

Malaysiakini kata polis jadi punca baharudin mati, betul ka? malaysiakini boleh jamin ke kalau polis tak tembak tear gas baharudin tak mati? malaysiakini boleh jamin kalau 9 julai tak ada demo dan baharudin duduk rumah dengan anak isteri dia tak mati pada 9 julai, sepatutnya malaysiakini jangan salahkan polis, sebaliknya mereka kena salahkan ambiga pandikutti, polis dah kata jangan buat kat stadium merdeka pi buat kat stadium shah alam, tapi si ambiga pandikutti tu degil nak jugak buat kat stadium merdeka.

Natijah dari kedegilan betina hindu tu, baharudin mati, isterinya jadi janda dan anak-anak jadi yatim, ambiga pandikutti harus bertanggung jawab atas kematian baharudin...

Hina Raja, Hina Agama, Hina Lagu Negara Ku, Kimak Punya Budak..

Posted: 11 Jul 2011 05:07 PM PDT


Dikatakan budak kimak ni seorang pelajar umt, universiti malaysia terengganu.

Dalam fb nya dia mengubah seni kata lagu negara ku mengikut suka hati mak dan bapak dia je, walau pun dia seorang pelajar ipta, tapi otak dia mengalahkan orang gila.

Perlu ke negara kita menyimpan warga negara macam ni ? perlu ke umt menyimpan pelajar bahalul macam ni ?

Soalan aku pada kdn dan skmm, korang dah tangkap ke budak sial ni ? kalau belum kenapa tak tangkap lagi ?

Aku tak kisah kalau budak ni masih lagi belajar di umt atau bekas pelajar umt, apa yang penting dia ni dah melampau dan kurang ajar, orang cina akan tengok, kalau melayu pun dah tak hormat pada rajanya maka ni membuka ruang kepada pada bangsa pendatang untuk ikut sama tak hormat pada raja.

Inilah hasil ajaran anwar pandikutti, ambiga pandikutti, mat sabu pandikutti, nik ajis pandikutti dan hadi pandikutti...

Gambar Rusuhan BerShit...

Posted: 11 Jul 2011 03:42 AM PDT
ALLAH Bagi Cash Pada Khalid Samad...

Posted: 11 Jul 2011 12:00 AM PDT

Kerana mencadangkan orang kristian menggunakan kalimah ALLAH dan memperlekehkan pendapat dan nasihat alim ulama mengenai penggunaan kalimah ALLAH seperti ustaz taib azamudden dan haron din.

Maka pada tanggal 9 julai 2011, ALLAH turunkan bala kepada ahli parlimen shah alam, khalid samad, menurut cerita puak-puak pembangkang, khalid telah di tembak fru dengan gas pemedih mata, haahaahaa... kepala bapak dia, nak menipu beragak la oii...

Mana ada dalam sejarah rusuhan di malaysia, fru tembak gas pemedih mata point pada badan orang, fru selalunya dan itulah sop dia tembak gas pemedih mata ke atas, kalau dia baling gas tu pakai tangan pun pasti dia akan baling ke atas, tak pernah aku tengok fru baling atau tembak gas pemedih mata tu dia orang point pada badan orang, dari zaman reformasi sampailah kelmarin, itulah cara mereka.

Apa pun tahniah la pada khalid, pada aku dia la manusia yang paling bertuah dapat merasa kekuatan tembakan senapang gas pemedih mata tu, aku rasa yang tembak tu bukan polis, tapi malaikat yang tembak pasal nak bagi pengajaran pada khalid samad biar dia ingat dosa-dosa dia kat umat islam di malaysia.

My Longest Yard

Posted: 11 Jul 2011 11:22 PM PDT

My Longest Yard


Anwar jangan lupa 13 Julai, kes liwat akan disebut semula.

Posted: 11 Jul 2011 08:37 PM PDTPada 9 Julai, Anwar terkulai layu di atas katil hospital setelah tumbang 'terkena bedilan' gas pemedih mata. Ada orang kata dia hampir nazak. Bacaan yasin juga kedengaran. 10 Julai 'hampir' diumumkan sebagai cuti peristiwa (memang cuti pun sebab hari ahad).

Pada 11 Julai, Anwar dilihat menaiki pesawat Air Asia dengan memakai pendakap leher. Diberitakan beliau dalam perjalanan menuju ke Langkawi untuk beri satu ceramah anjuran kerajaan Kedah. Ada orang kata, pendakap leher dan Anwar bagai aur dengan tebing, isi dan kuku, memang tak dapat dipisahkan. Satu cara terbaik untuk raih simpati rakyat.


Pada malamnya, Anwar dilihat berada di Tapak Ekspo Seberang Jaya. beliau juga hadir untuk menyampaikan ceramah. Anwar tiba dengan memakai pengikat leher dan terpaksa dibantu ketika menuju ke pentas utama. Muka pun buat-buat sedih. Lagi propaganda untuk raih simpati.


Kita lihat Anwar Ibrahim boleh bergerak ke sana ke mari. Dia berupaya untuk pergi berceramah ke seluruh pelusuk tanah air.

Maka kami nak ingatkan Anwar pada tarikh 13 Julai. Jangan lupa hadir ke mahkamah. Kes liwat akan disebut semula esok. Tak payah la nak beri seribu alasan atau nak berdalih-dalih lagi. Saiful Bukhari akan tunggu kamu di mahkamah.

Lakon layarmu hebat Terpukau ku melihat

Posted: 11 Jul 2011 06:26 PM PDT
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati murahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja DramaPerhimpunan aman kepala hotak kau!

Posted: 11 Jul 2011 01:40 AM PDT


Sebelum ini...

Ambiga memberi jaminan kepada polis bahawa perhimpunan mereka adalah aman
sepertimana yang telah ditunjukkan dalam perhimpunan BERSIH pertama pada November 2007.

Aman? Apa yang aman?

Ini yang kau cakap aman?
Perhimpunan aman kepala hotak kau !


Pesanan - Pada sesiapa yang kenal atau jumpa lembu Ambiga yang pakai kopiah kat atas ni, tolong sekeh kepala dia. Kopiah saja putih atas kepala, tapi takde otak. Buat malu orang kampung.

APANAMA

Posted: 11 Jul 2011 11:20 PM PDT

APANAMA


Stripping the TRAITOR !

Posted: 11 Jul 2011 01:00 AM PDTNajib Tun Razak says it is Anwar Ibrahim

1


2


3
RPK says it is Anwar IbrahimTWO American experts say it is Anwar Ibrahim
I say 1Malaysia is a better path man!!!


Anwar Ibrahim and his bunch of desperate politicians are promoting nothing else but hatred! Don't burn in your own feeling of hate...get out of it, Malaysia is one of the best nations in the world. One which others around the globe wish they belong to. 


THINK!Site Meter

The Unspinners

Posted: 11 Jul 2011 11:20 PM PDT

AZLI SHUKRI

Posted: 11 Jul 2011 11:18 PM PDT

AZLI SHUKRI


Ambiga 2011 : 14 Hukum Jahanam!

Posted: 11 Jul 2011 08:51 AM PDT

Dalam sunyi-sunyi malam ini...sambil kita menanti untuk mengerjakan solat tahajjut..elok rasanya kita kembali merenungi apakah yang sebenarnya yang telah dituntut oleh seorang manusia yang bernama Ambiga melalui IFC terhadap kerajaan Malaysia selama ini. Apakah kita faham akan hakikat perjuangan si Ambiga ini? Atau mata hati kita telah ditutupkan oleh Allah sehingga tidak lagi dapat melihat kebenaran dengan sejelas-jelasnya..MasyaAllah..bacalah kembali dan renungilah apakah tuntutan Ambiga atau IFC terhadap kerajaan di bawah ini...Nauzubillah minzalik...inikah manusia yang kita sokong pada 9 Julai yang lalu?

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam negara kita. Maka, tunggu sahajalah kehancurannya...

Pelukis Kartun Memfitnah Najib Dapat Anugerah Antarabangsa

Posted: 11 Jul 2011 04:50 AM PDT

Pelukis kartun pemfitnah dan pengaib no 1 negara, saudara Zunar, atau nama sebenarnya Zulkiflee SM Anwar Ulhaque dianugerahkan penghormatan antarabangsa atas segala jasa jijik dan kotornya dalam menghina, mengaib dan memalukan para pemimpin negara. Beliau menerima anugerah dalam bidang kartun editorial daripada Jaringan Antarabangsa Hak Kartunis (CRNI) yang berpengkalan di Amerika Syarikat pada 7 Julai lalu. Anugerah itu disampaikan dalam majlis tahunan di St Petersburg, Florida oleh Presiden CRNI Joel Pett. Baca di sini..


Maka - bersorak dan riang rialah puak-puak yang tidak kenal dosa dan pahala ini. Mereka ingat gambar-gambar kartun yang menghina para pemimpin UMNO itu boleh membawa pahala ke dalam kubur. Hakikatnya, gambar-gambar kartun yang dilukis dan dikelolakan oleh Zunar dan rakan-rakannya itu akan terus menjadi amalan kotor dan dosa yang mengalir tidak putus-putus sampai ke akhirat kelak, kecuali beliau berlutut memohon ampun terhadap para pemimpin UMNO yang dihina, disindir dan diaibkan melalui lukisan dan kartunnya selama ini. Sesungguhnya, anugerah yang diterimanya daripada puak Amerika itu sama sekali akan membantunya di alam kubur, sehinggalah beliau memohon ampun dan maaf terhadap semua individu yang dihinanya itu.


Zunar mungkin terlupa bahawa kartun-kartun yang beliau lukis dan kelolakan di dalam majalah Gedung Kartun di atas adalah contoh hasil kerjanya yang hanyir dalam menghina nama ayah Najib Tun Razak, mengutuk Rosmah Mansor dan menyindir para ulama yang menyokong UMNO. Apakah Zunar fikir ini semua bukannya dosa? Apakah semua dosa ini akan terhapus di hadapan Allah hanya kerana alasan, "Ya Allah aku lakukan semua ini kerana UMNO itu zalim, demi rakyat, demi pilihan raya yang bersih dan demi kebebasan bersuara" - Apakah ini hujah yang akan mempertahakan dosa-dosa si pelukis kartun di atas? Nauzubillah minzalik. Agaknya kita lupa kepada sabda Rasulullah yang bermaksud, "Menghina, mencerca, mencaci maki seseorang Islam adalah fasiq, dan membunuh orang Islam adalah kufur." (Riwayat Bukhari dan Muslim) dan dalam satu hadis yang lain, nabi bersabda, "Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat." (Riwayat Ahmad dan Tirmizi). Renung-renungkan...

Belantan

Posted: 11 Jul 2011 11:14 PM PDT

Belantan


Sangat memalukan - MB Khalid sanggup tipu rakyat, Sultan Selangor!

Posted: 11 Jul 2011 08:48 PM PDT

Penafian Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini mengenai sasaran kutipan hasil perlombongan pasir sebanyak RM150 juta disifatkan sebagai satu pembohongan kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan rakyat.

Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Datuk Mohamad Satim Diman berkata, tindakan Abdul Khalid itu jelas tidak bertanggungjawab seperti mahu menyembunyikan fakta sebenar mengenai operasi serta hasil kutipan daripada aktiviti berkenaan.

"Ini yang kita kesalkan, Menteri Besar cuba mengelirukan dan membohongi rakyat serta Sultan Selangor sendiri mengenai hasil kutipan pasir.

"Saya masih ingat lagi ucapan Menteri Besar sebelum ini di hadapan Sultan Selangor dua tahun lalu yang menyatakan sasaran kerajaan negeri dalam kutipan aktiviti itu adalah sebanyak RM150 juta.

"Sasaran ini pernah dibuat Abdul Khalid dan hari ini beliau menafikannya. Apakah motif Abdul Khalid berkata demikian? Bagi saya ini satu pembohongan yang besar kepada rakyat serta Sultan Selangor dan menunjukkan Menteri Besar tidak bertanggungjawab," katanya disini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas penafian Abdul Khalid mengenai janji kerajaan negeri yang menyasarkan kutipan hasil perlombongan pasir sebanyak RM150 juta di hadapan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah sebelum ini.

Abdul Khalid membuat penafian itu ketika menjawab soalan Wong Koon Mun (BN-Kuala Kubu Baru) pada sesi soal jawab Sidang DUN Selangor, hari ini.

Dalam jawapan tersebut, Abdul Khalid menyatakan kerajaan negeri tidak pernah membuat sasaran sedemikian sebaliknya menyatakan kutipan hasil daripada aktiviti tersebut di Selangor hanyalah melebihi RM100,000 setahun.

Pada 2009, Khalid dalam ucapan bajet negeri di hadapan Sultan Selangor telah menyatakan sasaran hasil kutipan perlombongan pasir di negeri ini sebanyak RM150 juta setahun melalui penubuhan syarikat Kumpulan Semesta Sdn. Bhd. (KSSB).

Bagaimanapun, ketika bajet negeri 2010 yang dibentangkan November lalu, Abdul Khalid bagaimanapun menyatakan sehingga Oktober 2009, hasil daripada royalti pasir yang diterima oleh kerajaan negeri pada tahun berkenaan tersasar daripada sasaran awal iaitu RM4.6 juta.

Sebelum MB Khalid mahu terus menafikannya adalah lebih baik kita baca fakta sebenar petikan jawapan Exco Kerajaan Negeri Selangor Yaakob Sapari di Sidang DUN Selangor ke 12, Penggal Pertama, Mesyuarat Ketiga pada 23 Oktober 2008 seperti berikut:

PERTANYAAN-PERTANYAAN MULUT DARIPADA Y.B TUAN DR SHAFIE BIN ABU BAKAR (BANGI)

TAJUK : PENGELUARAN PASIR

23. Kerajaan negeri Selangor mengarahkan mulai 1 Julai 2008 semua aktiviti
mengeluarkan pasir dihentikan.

Bertanya kepada Y.A.B Dato' Menteri Besar :

a) Apakah polisi dan mekanisma yang digunakan kerajaan bagi pengurusan pasir di Selangor selepas itu.
b) Beri nama syarikat-syarikat pengurusan pasir di Selangor sebelum dihentikan.
c) Apakah jangkaan pendapatan dari hasil pasir selepas polisi baru dilaksanakan?

Y.B. TUAN HAJI YAAKOB BIN SAPARI : Bismillahi rahmani rahim. Assalamualaikum WBT.

Tuan Speaker, Yang Amat Berhormat Menteri Besar, berkaitan dengan soalan Bangi yang juga dibangkitkan oleh Sungai Panjang. Setelah saya berada di pejabat EXCO, saya mendapat taklimat daripada pegawai. Saya bertanyakan berapakah pendapatan royalti daripada hasil batuan kerajaan negeri.

Pegawai memberitahu bahawa pendapatan sekitar dua puluh satu juta dan hasil daripada royalti pasir sekitar tujuh belas juta. Bila saya bertanya kepada REHDA berapakah demand dengan izin untuk pasir seluruh Selangor setahun. Jawapannya sekitar lima puluh juta metrik tan. Kalau satu tan dikenakan royalti tiga ringgit sepatutnya kerajaan negeri mengutip seratus lima puluh juta matriks setahun, tetapi kenapa tujuh belas juta.

Hasil perbincangan dengan Yang Amat Berhormat Dato' Menteri Besar, akhirnya kerajaan negeri memutuskan supaya hasil batuan ini diuruskan sendiri oleh Kerajaan negeri. Ekoran daripada itu kerajaan negeri telah menubuhkan sebuah syarikat di bawah MBI namanya Kumpulan Semesta Sdn. Bhd. dan syarikat ini akan mengendalikan hasil batuan di kerajaan negeri dengan itu sistem pengurusan hasil batuan negeri akan lebih teratur.

Senarai syarikat-syarikat yang lepas yang telah mendapat , ada senarai dalam senarai yang diberikan masih ada enam syarikat lagi yang masih beroperasi sampai bulan dua belas. Saya dapati syarikat-syarikat ini ada yang berkait rapat sebahagian besar dengan pemimpin-pemimpin politik kerajaan terdahulu.

Untuk soalan ketiga, berdasarkan jangkaan yang kita ada kita menganggarkan sekurang-kurangnya seratus dua puluh juta yang akan dikutip daripada hasil batuan negeri Selangor dan semua hasil-hasil ini kita akan berikan kepada rakyat sebagai janji kita dalam manifesto menjadikan Selangor sebuah negara maju, bersih dan berkebajikan. Terima kasih.

( Hansard penuh boleh dibaca di sini - muka surat 10 & 11 )

Jadi kepada MB Khalid, mahukah anda menafikan fakta ini. Bolehkan anda menerangkannya dan membuat pengakuan yang anda sudah bercakap bohong kepada baginda Sultan Selangor dan juga seluruh rakyat negeri Selangor!

Jika anda berterusan bersikap begini, jalan yang terbaik adalah dengan meletakkan jawatan anda sebagai Menteri Besar Selangor?

Suara Politik
Taminsari

Alfaizhamid

Posted: 11 Jul 2011 09:47 PM PDT

Alfaizhamid


KAKAK...

Posted: 10 Jul 2011 11:37 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 11 Jul 2011 09:36 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Video Luahan Seorang Pakcik di Sogo

Posted: 11 Jul 2011 05:59 PM PDT

Siapa pun pakcik ini, apa yang diucapkannya harus direnungi bersama oleh kita semua.

Video Reuters Bukti Lakonan Anwar Tidak Menjadi

Posted: 11 Jul 2011 08:59 AM PDTKetua Pembangkang, Anwar Ibrahim mengalami kecederaan kepala ketika 'pergelutan' selepas polis melepaskan gas pemedih mata di bawah bangunan Stesen Sentral Kuala Lumpur, Nurul Izzah Anwar mendakwa pihak berkuasa tidak bertanggung jawab kerana mereka bukan penjenayah (baca sini). Benarkah Anwar terkena gas pemedih mata?

Anak dan bapa memang pandai berlakon di depan kamera.

Anwar Ibrahim pening-pening lalat setelah melarikan diri daripada ditahan oleh pihak polis. Dalam keadaan huru hara tersebut, pengawal peribadinya turut terjatuh. Dalam video Reuters di atas ini, apakah kita nampak gas pemedih mata yang dilepaskan oleh polis menyebabkan Anwar Ibrahim terjatuh? Banyak jurugambar yang berada semasa Anwar didakwa diserang, mana gambar yang menunjukkan Anwar diserang oleh polis? Tidak ada, semua cerita tersebut ditambah sendiri oleh Anwar. Pakar tokok tambah cerita. Anwar dakwa beliau berdarah di kepala, ada nampak tak? Pandai betul berlakon.

Siapa Bohong Siapa?

Posted: 11 Jul 2011 05:42 AM PDT

Lihat gambar Anwar ini, bukan main bergaya lagi dengan sarung tengkuknya sehari selepas perhimpunan BERSIH 2.0. Pandai betul Anwar membohongi sekumpulan profesional muda di Petaling Jaya. Sudah lama Anwar berbohong, dulu kata orang hendak cucuk racun arsenik dan HIV, kini pakai sarung tengkuk pula. Anwar pernah bohongi keluarganya dalam video di bawah ini. Profesional muda pun kena bohong dengan Anwar Ibrahim. Sudahlah berbohong tuduh pula orang lain yang bohong. Kita lihat berapa hari Anwar hendak pakai sarung tengkuk ini.BERSIH Didalangi Pembangkang

Posted: 10 Jul 2011 11:24 PM PDTAlign Center

Neutral Daily

Posted: 11 Jul 2011 09:21 PM PDT

Neutral Daily


Ke mana arah Perjuangan PAS?

Posted: 11 Jul 2011 07:23 PM PDT

oleh Mahaguru58..


Takziah diucapkan kepada sekelian mereka yang sekian lama ini kononnya memperjuangkan agenda dan matlamat menubuhkan sebuah daulah Islamiyyah dibumi bekas Tanah Melayu ini.


Sudah sampai ketitik noktah perjuangan politik sekular jamaah yang selama ini menjanjikan kepada kita akan suatu gagasan berlandaskan Syariat Islam dan Sunnah Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam.


Bilamana PAS bernikah secara mut'ah dengan partai harbi wal laknatullah DAP dengan bermadukan PKR yang sanggup menyamaratakan segalanya demi segenggam kuasa politik memerintah negara ini, maka lenyaplah sudah sekelumit harapan hamba Allah ini untuk menyaksikan kejayaan PAS untuk mengotakan kata, melaksanakan sahutan 'Negara Islam' sepertimana pernah dibentangkan Al Fadhil Tuan Guru Professor Dato Dr Harun Din Al Haj, satu satunya ulamak PAS yang saya hormati dan sokong ke saat ini.


Tidak ada tokoh tokoh yang lain didalam parti PAS yang tidak berganjak dari usaha memartabatkan Ad Deenul Islam selain Prof. Dato Dr Harun Din.


Nampaknya usaha Prof sendiri kini menghadapi cabaran yang semakin hebat untuk mengemudikan bahtera perjuangan PAS merealisasikan apa yang pernah kita semua dengar bahawa matlamat perjuangan PAS yang hakiki adalah tidak lain tidak bukan tetapi untuk menegakkan sebuah negara Islam diMalaysia ini sesuai dengan perintah Allahu Ta'ala dan menepati saranan Nabi Muhammad Sallalahu Alaihi Wassallam.


Berbeza benar peribadi para pemimpin PAS yang lain berbanding dengan Timbalan Mursyidul Am PAS ini dari segi pembawaan mesej dan kaedah menyampaikan ilmu agama Islam hakiki.


Jangankan menarik minat mereka yang bukan Islam sekiranya disampaikan ceramah ceramah politik kebanyakan penceramah PAS dengan cara memaki hamun, mencaci cerca seteru politik utama mereka yakni para pemimpin UMNO tetapi yang beragama Islam dan sesama bangsa seMelayu dengan mereka akan kecut hati dan seram segala bulu menyaksikan betapa hebat tahap kebencian terlampau dari susunan kata maki dan nesta yang berhambur keluar disusuli pula dengan laungan TAKBIR dari para pengikut PAS yang sekiranya diteliti akan tahap kefahaman agama dan akidah mereka, masih terlalu banyak ruang untuk di-isi dan diperbaiki!


Matlamat tidak menghalalkan cara, wahai ikhwanul muslimin sekelian.


Sebuah jamaah Islam seharusnya memiliki tatacara pembawaan perjuangan Islami yang tersangat tinggi dengan tahap mutu adab sopan dan cara berdakwah yang adil dan berhemah terhadap semua, baik terhadap sekelian manusia.


Baik terhadap bukan sahaja yang kaffir apatah lagi terhadap sesama Muslim sekelian tambah tambah lagi terhadap seteru politik mereka didalam Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu @ PEKEMBAR atau UMNO.


Saya hairan bukan kepalang bilamana saya menyaksikan keterlampauan permusuhan yang ditunjukkan mereka yang berketrampilan sebagai golongan yang beragama Islam dan berperadaban Melayu tetapi meluap luap rasa benci dan dendam kesumat terlampau terhadap saudara seagama dan sebangsa dengan mereka didalam UMNO?


Alangkah ruginya negara ini mempunyai golongan sedemikian yang berkulitkan Islam tetapi berinti yang sebaliknya?
Bukankah bagus sekiranya setiap ahli PAS baik yang berjawatan sebagai pemimpin ataupun ahli diperingkat pertengahan dan juga diperingkat akar umbi berperibadi seumpama Al Fadhil Tuan Guru Prof Dato Dr Harun Din Al Haj?


Saksikanlah cara beliau menyampaikan mesej tentang penubuhan Negara Islam yang selama ini menjadi asas perjuangan Jamaah Parti 'Islam' SeMalaysia :

Diantara sebegitu ramai pemimpin pemimpin PAS yang ada, tidak ada seorang pun dari mereka yang boleh menandingi Prof Dato Dr Harun Din didalam cara beliau membawa mesej pendekatan Dakwah Al Islamiyyah.


Kita selalu mendengar para penceramah PAS menempelak UMNO sebagai parti Melayu yang sekular, tidak ikhlas didalam segala slogan dan laungan mereka bahawa negara Malaysia ini adalah sebuah negara Islam tetapi sebenarnya adalah sebuah kerajaan sekular yang berfungsi menghidupkan sistem sekular peninggalan British dibawah Perlembagaan Malaysia yang dirangka oleh Suruhanjaya Lord Reid.


Kini kita dapati bahawa PAS pula sudah melupuskan apa yang dahulunya kita dengar sebagai matlamat penubuhan Negara Islam dan berubah agenda kepada apa yang dikatakan sebagai 'negara kebajikan' pula.


Sayang seribu kali sayang, umat Islam seMalaysia sekarang tidak boleh mengharap kepada mana mana pihak baik UMNO ataupun PAS didalam menentukan arah tuju negara ini kepada apa yang di redhai Allahu Rabbul Alamin.


Saya tidak nampak mana mana pihak dari kedua parti politik Melayu terbesar didalam negara ini yang mampu menegakkan Syiar Islam didalam ertikata sebenarnya dimasa sekarang mahupun yang akan datang.


Kita sudah tidak ada sesiapa lagi untuk menerajui perjuangan Daulah al Islamiyyah ataupun sebuah Khilafah di rantau ini.


Biarlah orang berhari raya,
Kita pergi merambah dahan,
Biarlah orang mencari kaya,
Kita mencari redhanya Tuhan.


Biarlah orang membakar rusa,
Rusa itu banyak tanduknya,
Biarlah orang mengejar kuasa,
Kuasa itu banyak buruknya.


Biarlah parang dicanuk lekat,
Lekat itu banyak karatnya,
Biarlah orang merebut pangkat,
Pangkat itu banyak mudaratnya.


Kalaulah hilang kulim dirimba,
Rosaklah padi dimakan rusa,
Kalaulah hilang alim ulama,
Rosaklah negeri ditelan dosa.


Fikir fikirkanlah!

Mahaguru58