Selasa, 5 Julai 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yeopPERAK

Posted: 05 Jul 2011 01:11 PM PDT

yeopPERAK


akibat bersih

Posted: 04 Jul 2011 09:34 PM PDT

BERSIH 2.0 merupakan gabungan 63 NGO di pengerusikan oleh Ambingai bertujuan menghantar memorandum kpd YDP Agong bertempat di istana negara. Ini mengakibatkan semua pintu masuk ke pusat bandar Kuala Lumpur terjejas teruk. Perhimpunan ini boleh mengakibatkan huru hara, permusuhan dan membawa ancaman terhadap harta benda serta ketenteraman awam. Ordinan darurat mungkin akan dikeluarkan bergantung kepada keadaan semasa. Menurut sumber PDRM menjangkakan ianya akan berlarutan selama beberapa hari.
Sekatan jalan raya oleh pihak polis akan dilakukan bermula minggu ini dan akan diperketatkan bermula jumaat. Kemungkinan akan ada yang tercedera dan bertindak ganas apabila ada provokasi serta ada kemungkinan jalan masuk dan keluar ke pusat bandar akan ditutup dan sekatan oleh pihak polis akan dilakukan. Kebanyakan premis perniagaan juga berkemungkinan akan ditutup.

lu tgk la betapa menyusahkan rakyat je benda ni semua..pi mampus la lu orang....

Pure Shiite

Posted: 05 Jul 2011 11:52 AM PDT

Pure Shiite


July 9: Legal or Illegal Stadium Demonstration? Or is it a Legal Demonstration by An Illegal Organisation?

Posted: 05 Jul 2011 03:50 AM PDT

Ambiguous Ambiga:Did you pass the Memo to Agong?

Posted: 05 Jul 2011 01:16 AM PDT

PeranakSamaTuaran.

Posted: 05 Jul 2011 11:40 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


YDPA mengeluarkan perintah, PUAK-PUAK kuning pucat kuning....

Posted: 05 Jul 2011 04:38 AM PDT


Pucat KUNING.


Walaupun kononnya mereka akan meneruskan juga perhimpunan haram mereka selepas YDPA membuat titah nasihat, namun setelah juak-juak KUNING ini di perkenankan mengadap YDPA.. mereka akhirnya terpaksa akur.

Dijadikanlah cerita, setelah puas membuat heboh satu negara yang kononnya mereka akan membuat perhimpunan haram, mengedar dan menjual t'shirt, membuat promosi di sana sini, kemudiannya disokong lagi oleh parti-parti politik pembangkang yang kini semakin kehilangan tarikan massa... akhirnya, mereka kononnya mematuhi titah nasihat YDPA dan membatalkan rancangan perhimpunan haram itu. Dan untuk tidak terus dimalukan lagi, mereka kononnya akan membuat perhimpunan haram itu dalam stadium tertutup..... hahahaha.!!

Yang sebenarnya.. mereka tidak pernah terfikir yang mereka akan `dapat' membuat rakyat mengikuti rancangan mereka. Jauh sekali untuk mendapatkan sokongan orang ramai untuk turun dan berarak bersama merea dalam perhimpunan haram itu. Mereka tahu bahawa rancangan `bodoh' mereka itu pasti tidak akan berjaya di sebabkan pihak penganjurnya tiada daya tarikan untuk di ikuti atau di sokong oleh rakyat. Mereka juga tahu, majoriti rakyat negara ini tidak mungkin akan menyokong mereka kecuali beberapa `ekor beruk' yang cukup setia untuk menjadi alat mereka menyebarkan propaganda jahat mereka itu.

Sementara itu pula, beberapa pihak yang sepatutnya rakan sejati dalam BARISAN NASIONAL, terutamanya komponen MIC, yang dikatakan mewakili kaum India terbesar dalam negara ini, hanya duduk berdiam diri. Mereka seolah-olah menunggu `sesuatu' hasil dari provokasi puak kuning ini, yang kebetulan di ketuai oleh seorang perempuan INDIA yang beragama HINDU. Mereka hanya menunggu dan melihat bagaimana kerajaan menangani masalah ini, yang mungkin akan mereka gunakan untuk menarik lebih banyak sokongan pengundi INDIA terhadap parti mereka. Namun, itupun tidak menjadi... menjadikan mereka juga terlepas peluang untuk membuat ISU dalam usaha menarik sokongan pengundi INDIA .

Pada keseluruhannya, puak-puak kuning ini sudah menjangka dari awal kesudahan pada jalan cerita yang mereka reka ini. Mereka tahu bahawa kerajaan tidak akan teragak-agak untuk bertindak tegas dalam menjalankan undang-undang, mereka juga tahu YDPA juga tidak akan berdiam diri, dan mereka juga tahu bahawa `umpanan' mereka tidak mengena sasaran dalam membawa MIC terlibat dalam mempertahankan ketua puak-puak kuning ini.

AKHIRNYA.. AYAM TERLEPAS, TANGAN BAU TAHI.....

DR RAIS MENANG SAMAN FITNAH

Posted: 05 Jul 2011 04:00 AM PDT


KUALA LUMPUR, 4 Julai (Bernama) -- Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Dato' Seri Utama Dr Rais Yatim (gambar) hari ini memenangi saman fitnah beliau terhadap seorang penulis blog berhubung artikel yang memfitnahnya yang dipaparkan dalam satu blog.

Hakim Mahkamah Tinggi Datin Zabariah Mohd Yusof memutuskan penulis blog Amizudin Ahmat, 42, didapati bersalah bagi memfitnah.

"Selepas mendengar keterangan dan hujahan daripada peguam yang mewakili plaintif dan defendan, saya tidak mempunyai pilihan selain mendapati defendan bersalah melakukan fitnah," katanya. Hakim Zabariah menetapkan Selasa untuk mendengar hujahan daripada kedua-dua pihak berhubung nilai ganti rugi.

Pada 31 Jan, Dr Rais memfailkan saman terhadap Amizudin, yang juga anggota jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR), berhubung artikel yang diterbitkan dalam blog Amizudin, sharpshooterblogger.blogspot.com. beserta dengan gambar Rais, pada atau sekitar 28 Dis tahun lepas.

Dr Rais, 69, dalam pernyataan tuntutannya berkata seluruh artikel dalam bahasa Malaysia itu adalah berniat jahat dan memfitnahnya dan perkataan dalam artikel itu bermaksud dan/atau difahamkan membawa maksud yang beliau bersalah melakukan kesalahan serius iaitu merogol dan mampu membunuh pembantu rumahnya dari Indonesia.

Dr Rais, yang juga anggota Parlimen kawasan Jelebu di Negeri Sembilan, menafikan tuduhan itu selepas penulis blog itu menamakannya.

Susulan itu, seorang wanita yang pernah bekerja sebagai pembantu rumah selama lapan tahun dengan Dr Rais dilaporkan oleh portal berita Indonesia telah menafikan yang dirinya diberi layanan buruk atau dirogol oleh majikannya.

Selepas keputusan itu, Dr Rais yang hadir bersama isterinya Datin Seri Masnah Rais, memberitahu pemberita bahawa beliau sentiasa mempunyai sepenuh keyakinan terhadap sistem kehakiman negara.

Dr Rais berkata beliau telah membawa kes itu ke mahkamah bagi membersihkan namanya, keluarganya dan juga reputasi kerajaan.

Dr Rais berkata pembelaan defendan (Amizudin) bahawa beliau menerbitkan artikel itu berdasarkan justifikasi adalah tidak berhasil dan ia mengandungi natijah-natijah politik semata-mata.

Beliau juga turut mengucapkan terima kasih kepada isterinya dan keluarganya yang sentiasa memberikan sokongan kepadanya.

Selepas Amizudin selesai memberikan keterangannya di mahkamah tengah hari tadi, Datin Seri Masnah dilihat memberikan ciuman di pipi Dr Rais.

Pada prosiding Isnin, hanya Amizudin yang dipanggil sebagai saksi defendan manakala Dr Rais tidak dipanggil memberi keterangan kerana pada prosiding yang lepas semasa pengurusan kes kedua-dua pihak bersetuju untuk tidak mempertikaikan bahawa artikel itu telah diterbitkan, bahawa perkataan itu adalah menfitnah Rais dan perkataan itu merujuk kepada Rais.

Oleh itu mahkamah meneruskan perbicaraan dengan mendengar pembelaan justifikasi oleh Amizudin.

Ketika pemeriksaan balas oleh peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah yang mewakili Dr Rais, Amizudin berkata sebelum menerbitkan artikel itu dalam blognya, beliau tidak membuat pengesahan tentang kebenaran artikel itu dengan Dr Rais atau isterinya Masnah dan juga dengan bekas pembantu rumah Rais.

Muhammad Shafee : Sebagai penulis blog dan ahli politik yang bertanggungjawab, sebelum menerbitkan sebarang artikel yang menuduh orang lain melakukan sesuatu perkara, anda mesti siasat bukan. Tapi dalam kes ini sebelum anda terbit artikel itu, anda langsung tidak siasat perkara itu sehingga ke akar umbi untuk pastikan perkara itu benar?

Amizudin: Betul.

Bagaimanapun, beliau memberitahu mahkamah bahawa beliau telah pergi ke Jakarta, Indonesia pada 18, 19 dan 20 Mei untuk mencari saksi selepas lima bulan beliau disaman oleh Dr Rais.

Muhammad Shafee: Anda terbitkan artikel itu dahulu, baru nak buat siasatan?

Amizudin : Ya, betul, saya pergi ke Jakarta selepas saya kena saman.

Muhammad Shafee : Selepas anda kena saman baru pergi ke Jakarta, cari saksi.

Amizudin :Ya.

Kepada soalan Muhammad Shafee, bagaimana beliau boleh mengesahkan berita yang diterbitkan itu benar, Amizudin berkata beliau telah bertemu dengan Indah Utami, penulis laporan siasatan yang dijalankan oleh badan bukan kerajaan Indonesia, Migrant Care, yang menjaga kebajikan pekerja Indonesia di luar negara, yang telah menemu bual pembantu rumah itu.

Bagaimanapun, beliau gagal bertemu dengan pembantu rumah itu kerana tidak berjumpa rumahnya.

Katanya beliau pergi ke Jakarta bersama rakannya yang dikenali sebagai Cikgu Bad iaitu anggota PKR daerah Rembau atau nama penuhnya Badrulhisham Shaari dan seorang lagi yang beliau tidak ingat namanya.

Ditanya Muhammad Shafee adakah Cikgu Bad, boleh dikatakan sebagai musuh politik Dr Rais, Amizudin berkata beliau tidak tahu, tetapi boleh dikatakan bukan kawan.

Beliau memberitahu bahawa artikel itu yang diterbitkan dalam laman blognya adalah "copy and paste" daripada artikel yang disiarkan dalam Harakah Daily berdasarkan siaran akhbar yang dibuat oleh Migrant Care pada 1 Ogos 2007.

Semasa pemeriksaan utama oleh peguam yang mewakilinya, Puspawati Rosman, Amizudin berkata beliau percaya artikel yang diterbitkan itu benar kerana dalam laporan siasatan oleh Migrant Care, nama Dr Rais disebut sebagai bekas majikan pembantu rumah itu.

Apabila ditanya adakah wakil Migrant Care dan mangsa akan hadir ke mahkamah untuk memberikan keterangan, beliau berkata bahawa mereka khuatir untuk datang ke negara ini untuk memberikan keterangan. - BERNAMA.


Artikel ini saya angkat dari Blog Dunia Tiger terbitan 4 julai 2011. Terima kasih Dato Tiger.......


Rais wins suit against blogger

Posted: 05 Jul 2011 03:48 AM PDT

Dato Seri Utama Dr. Rais Yatim.
Information, Communications and Culture Minister Datuk Seri Dr Rais Yatim today won his defamation suit against blogger Amizudin Ahmat after the Kuala Lumpur High Court ruled that the self-employed man was liable for defamation (here).

High Court judge Zabariah Mohd Yusof said assessment of damages would be decided Tuesday.
Rais filed a lawsuit against Amizudin on Jan 31, saying that the blogger, known Din Binjai had published or caused to be published adefamatory article under the heading "Hei Pak Menteri...mana mau lari..." ("Hey, Mr Minister...where do you want to run to) in his blog on Dec 28, last year.
Rais said the article with hisphotograph was prominently displayed athttp://sharpshooterblogger.blogspot.com/2010/12/hei-pak-menteri-mana-mau-lari.htmlcontaining false and malicious words of him.

In his suit, Rais claimed that the words meant that he was guilty of raping his Indonesian maid and capable of murdering her to conceal evidence over the alleged rape. Rais is seeking damages, interests, costs and any further relief deemed fit by the court (also read Dunia Tiger).

I remember that during the 'cyber attacks' by some bloggers against the minister, I defended him quite well as I didnt want to touch on the issue of dignity. In fact, I dont remember writing anything about Anwar's sodomy case, except for asking the court to conclude its proceedings as soon as possible.

Bloggers have to be careful with what they write. Although blogs are of personal domain, we have a set of law for it.

To Rais, congratulations. I have written some punchy things about his approach, the ministry's policies and the MCMC but I never want to tarnish his or other people's image as a person.

PS Datuk, lopeh ni siapo pulak?

JomoSama juga sedang berkira-kira, lepas ni siapa pula yng akan menerima akibat dari berita palsu yang telah tersebar luas dahulu. JomoSama teringat begitu banyaknya blog-blog yang `membelasah' isu ini seolah-olah Menteri KPKK ini sebagai `punching bag' mereka. Nah... sekarang siapa yang bergagar lutut....??? Kekekekeh........ 

DIMENSI

Posted: 05 Jul 2011 11:23 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Kapal bantah program belia sihat tapi sokong belia khianat!..harkk ptuihh!!

Posted: 05 Jul 2011 02:40 AM PDT


MBM kesal dengan kenyataan Karpal Singh

KUALA LUMPUR 4 Julai - Majlis Belia Malaysia (MBM) hari ini melahirkan rasa kesal dan terhina dengan kenyataan Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh yang menyamakan perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) dengan Himpunan Sejuta Belia di Putrajaya, baru-baru ini.

Presidennya, Mohamed Maliki Mohamed Rapiee berkata, kenyataan itu amat memalukan dan tidak wajar memandangkan Himpunan Sejuta Belia adalah program yang amat berfaedah kepada para belia.

"Himpunan itu adalah acara rasmi kerajaan melibatkan 220 acara bagi memberi peluang kepada golongan belia terutamanya dalam soal pembinaan kerjaya dan pembangunan modal insan.

"Menyamakan dua acara berkenaan sebenarnya bertujuan mengelirukan rakyat khususnya golongan belia agar turut menyokong perhimpunan itu pada Sabtu ini," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Sebaliknya, tambah beliau, perhimpunan Bersih yang dianjurkan itu adalah haram dan bertujuan mendatangkan kemudaratan serta menimbulkan suasana huru-hara di ibu kota.

Sementara itu, Mohamed Maliki turut mempersoalkan tindakan Karpal Singh membuat kenyataan itu sedangkan beliau sendiri tidak terlibat dengan apa-apa program belia sebelum ini.

Sehubungan itu, beliau meminta Pengerusi DAP itu agar tidak mengeluarkan kenyataan sesuka hati dan menyeru orang ramai agar tidak terpengaruh serta menjauhi perhimpunan itu kerana negara ini mempunyai pelbagai saluran yang lebih sesuai untuk meluahkan pandangan. - Utusan Malaysiaku sayang


"biar lah kami mati syahiddddd!"

Kapal bingai!...

PASrael buat perhimpunan 100,000 konon2 nak selamatkan Perak!

PASrael buat perhimpunan beribu2 pencacai bantah PPSMI

PASrael kumpul 10,000 ribu jentera politik pasrael yang melibatkan anak muda madrasah tahfiz untuk gulingkan kerajaan

dan banyak lagi perhimpunan2 haram sehinggalah yang terkini iaitu BERSHIT!

tapi kapal bingai langsung tak berani nak komen sebab ia melibatkan 'lembu belaannya' sendiri..

Pasrael adalah pelopor perhimpunan haram masakini!

Harkkk ptuihhh!!!..gue ludah atas kepalak botak karpal singki! kehkehkeh

Omegay: Nyahkan ambingai jika terbukti dia pengkhianat!

Posted: 05 Jul 2011 01:15 AM PDT


Polis akan menyiasat dakwaan mengenai sebuah bank tempatan yang dikesan digunakan oleh penganjur perhimpunan haram yang dirancang pada 9 Julai, Datuk S Ambiga, untuk menerima dana daripada beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) asing.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar, berkata polis akan bekerjasama dengan Bank Negara bagi menyiasat perkara itu.

"Kita akan menyiasat sesiapa juga yang ada elemen yang saya katakan boleh menunjukkan ada perkara yang sudah berlaku, sedang berlaku atau pun dirancang berlaku yang boleh menjuruskan kepada ketidaktenteraman awam," katanya kepada pemberita di sini selepas Majlis pelancaran Command Post Exercise (CPX) PDRM-ATM. - BH

Dana luar terus masyuuuukk dalam poket fuckatan. sudah tentu ada sejumlah wang yang telah di agih2kan untuk memastikan perhimpunan haram Bershit di teruskan. Dalang dari luar ini lah yang akan berterusan mengganggu gugat keamanan di Malaysia

Jika benar ambingai terlibat secara langsung, sebaiknya beliau harus di nyahkan segera dari negara ni!. Malaysia tak harus menyimpan sekawan pengkhianat dari terus menjadi gunting dalam lipatan!...harkkk ptuihhh!!

Omegay: Bershit takut kene kunci gayung!..mula fitnah PSSGM!

Posted: 04 Jul 2011 11:45 PM PDT


Silat Pusaka Gayung nafi terlibat mengepalai Bersih - YDP

04/07/2011 10:39pm

Oleh JAMLIAH ABDULLAH
JERAI 4 Julai – Pertubuhan Seni Silat Pusaka Gayung Malaysia (PSSPGM) hari ini menafikan dakwaan terlibat mengepalai perhimpunan haram Bersih pada Sabtu ini seperti yang disiarkan oleh beberapa blog.

Yang Dipertuanya, Datuk Abdul Majid Mat Isa berkata, tuduhan itu bersifat fitnah dan ingin menjatuhkan nama pertubuhan itu serta lebih 200,000 pengamal silatnya.

Katanya, pertubuhan tersebut tidak pernah menyokong apa jua anasir jahat yang disifatkan boleh mencetuskan huru-hara di negara ini.

"Ini satu pembohongan besar. Saya dan pertubuhan ini tidak terlibat langsung. Saya sebagai ketua tidak akan mengheret pesilat-pesilat ini untuk terbabit semata-mata demi kepentingan seseorang.

"Kami tetap dengan mandat pertubuhan dari dahulu lagi yang akan berdiri teguh di belakang kerajaan yang sah dan kedaulatan Yang di-Pertuan Agong. Matlamat kami bukan untuk menjadi kumpulan samseng untuk menghasut manusia supaya menjadi angkuh," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar di gelanggang PSSPGM di Kampung Guar Nenas, Gurun di sini hari ini.

Kata Abdul Majid, lima laporan polis telah dibuat oleh pertubuhan tersebut di seluruh negara sebagai bantahan terhadap perhimpunan haram itu. – Utusan Malaysiaku sayang

Kehkehkehkeh blogger2 pencacai fuckatan dah kecut telow. amaran dari guru persatuan silat2 untuk MEMPERTAHANKAN kedaulatan dan keselamatan negara telah di salah anggap untuk menenangkan pencacai2 komunis

Mahaguru Omardin sebelum ni telah menyatakan bahwa PSSGM tidak akan sekali2 membenarkan ahlinya dari menyertai sebarang perhimpunan haram atau mereka akan di gugurkan keahlian mereka.

ianya sekadar amaran iaitu PSSGM hanya akan bertindak JIKA ambingai dan konco2nya komunisnya tetap mahu meneruskan perhimpunan haram yang boleh mencetuskan keadaan huru hara sekaligus menentang yang di pertuan agung!

Untuk makluman blogger fuckatan, PSSGM juga adalah sebahagian dari sekumpulan rakyat yang mahukan keamanan di kekalkan. jadi blogger2 fuckatan tidak payah nak hipokrit mempersoalkan hak PSSGM membantah demo bershit!...harkkk ptuihhh!! >:]

p/s: kalau takut kene kunci gayung, pegi la demo kat stadium! huhuhu

Omegay: Bershit Panas - KL akan jadi WAR ZONE!

Posted: 04 Jul 2011 10:30 PM PDT


kredit to kitagempur.com


fuckatan nak ulangi kisah lalu. tak cukup dengan komunis kini fuckatan gandingan komunis dan syiah nak mengembalikan perjuangan militan seperti Al-Maunah!. nampaknya mereka kini benar2 dah nekad akan melakukan apa saja tindakan di luar batasan.

cakap2 ambingai memang tak bleh pakai!..harkk ptuihhh!!

No wonder mereka kata akan ada emergency plan!...rupanya rakyat akan di seret ke kancah perang saudara!..perghhhh ganas ya amat!!

Omegay: Nijarsetanirrajim berani bila ada DAPig kat sebelah

Posted: 04 Jul 2011 08:15 PM PDT


"yO..wassup doc?"

Perak Pakatan Rakyat said the BN was using Malay sentiments like religion, waging war against the King and the revival of communism to stem the growing participation of Malays for the Bersih gathering.

"They are also trying to tarnish Bersih's (chairperson) S Ambiga's public image by alleging that she is anti-Islam and Malays should not support her in this public gathering," said Perak PAS leader Mohammad Nizar Jamaluddin.- Nijarsetannirrajim FcukMeTonite


kesatria komunis kesayangan nijarsetanirrajim

ape punye bahalol la si Nijarsetanirrajim bebual? polis dah rampas bermacam2 dokumen, risalah berkaitan komunis, baju tertera gambar pemimpin komunis. bukti kat depan mate pun buat2 tak nampak!. baik ko korek jek bijik mate ko kasi hanjeng makan laa bahlol!

Kalau dia berani sangat try la cakap macam tu depan bekas skuad 69!. ade berani?? kehkehkehkeh harkk ptuihhh!!

Omegay: Ambingai sambung drama..benarkah Bershit akan di batalkan??

Posted: 04 Jul 2011 05:30 PM PDT


Perhimpunan haram anjuran Gabungan untuk Pilihan Raya yang Bersih dan Adil (Bersih) yang dijadual diadakan Sabtu ini akan dibatalkan sekiranya Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin menitahkan supaya tidak diteruskan.

Pengerusi Bersih, Datuk S. Ambiga berkata, pihaknya menjunjung titah Seri Paduka terutamanya supaya diadakan perbincangan mengenai tuntutan yang dibawa oleh Bersih.

Bagaimanapun beliau berharap dapat menghadap baginda dalam masa terdekat untuk menyuarakan hasrat yang diperjuangkan Bersih.

Ditanya sama ada perhimpunan Bersih akan dibatalkan sekiranya Tuanku Mizan bertitah agar ia tidak diteruskan, Ambiga berkata: "Ya". - mstar

bleh percaya ke cakap pandikutti ambingai nih??. ahhhhh 100% gue ngakk percayak! kenapa kena tunggu sultan bersuara baru nak cakap pakai kepale otak? Dia ada mata dan telinga yang masih berfungsi. tak kan dia tak tau dah banyak laporan polis selain bantahan rakyat kedengaran di sana sini!.

kalau dia betul2 nak berunding, dah tentu dia boleh terima pelawaan SPR sebelum ni untuk duduk semeja dan berbincang. Malah pihak polis pun dah beri amaran kepada ambingai supaya tak meneruskan demo haram tu.

tapi dia sendiri yang nak tunjuk keras kepale!. tayang ego tak kena tempat, tak kena masa!. tak payah nak menyusahkan rakyat kalau setakat nak serah memorandum kepada sultan!. 5 orang 1 kereta dah cukup!. kalau tak cukup jugak, sewa bsebijik bas ekspres!..kalau tak cukup jugak.."wak tak puas hati, wak boleh berenang laaa wak!" kehkehkeh harkkk ptuihhh!!


PEJUANG BANGSA

Posted: 05 Jul 2011 11:21 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Gambar Lisa Surihani masuk Askar Wataniah

Posted: 05 Jul 2011 10:36 AM PDT


Pelakon Lisa Surihani (tiga dari kanan) turut terlibat dalam sesi latihan pertama Platun Seni Askar Wataniah 
yang diadakan di Kem Rejimen 515 Askar Wataniah, Jalan Semarak, Kuala Lumpur.


Platun Seni Askar Wataniah yang dianggotai artis-artis tempatan berpeluang mengikuti rombongan ke Lubnan pada akhir bulan depan untuk memberi semangat kepada pasukan pengaman di negara itu.

Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata tawaran seperti ini merupakan permulaan yang baik kepada platun-platun seni itu yang dapat menarik minat bukan sahaja anak seni yang lain tetapi kaum India dan Cina menyertai Askar Wataniah.

"Saya akan bawa sebahagian daripada mereka berbuka puasa dengan keluarga, pegawai dan anggota di Lubnan nanti. Saya juga akan bersama-sama mereka dalam bulan puasa ini untuk pergi ke kem tentera darat, laut dan udara untuk promosikan rejimen mereka kepada ketiga-tiga pasukan keselamatan angkatan tentera ini," katanya selepas merasmikan latihan ketenteraan Askar Wataniah (Platun Seni) di Rejimen 515 di sini Isnin.

Turut hadir Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Zulkifli Zainal Abidin dan Panglima Tentera Udara Tan Sri Rodzali Daud.
Seramai 22 artis tempatan termasuk penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza terlibat dalam sesi latihan pertama itu Isnin.

Ahmad Zahid dalam pada itu menghargai usaha platun media Askar Wataniah itu, terutamanya Siti Nurhaliza dan penyanyi Ana Raffali yang telah mempromosikan Askar Wataniah ini di sekolah-sekolah lama mereka dengan mengenakan uniform Askar Wataniah untuk acara perbarisan pasukan kadet sekolah.

Beliau berkata sambutan yang diterima daripada artis-artis tempatan untuk menyertai Askar Wataniah juga amat menggalakkan apabila sehingga kini terdapat 300 orang yang sedang menunggu giliran untuk menyertai platun seni itu.

"Saya juga berbangga apabila suami Siti, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan Pengarah filem terkenal Datuk Yusof Haslam akan menyertai Askar Wataniah Kehormat," katanya.- BERNAMA

Bershit kena buat di stadium , buat saja di negeri Selangor !

Posted: 05 Jul 2011 09:28 AM PDTMelalak puas - puas di stadium wahai Ambiga & juak2 BERSHIT  di stadium ! hahaha ...

GPB cadangkan pi buat di stadium Shah Alam  iaitu negeri Pakatan Rakyat  .

Kalau dulu Khalid Ibrahim cakap berhimpin di stadium macam berhimpun dalam tandas, macam itu lah standard  untuk juak2 BERSIH ini .
Setelah mengadap Seri Paduka Yang di-Pertuan Agong hari ini, BERSIH 2.0 bersedia mengadakan perhimpunan menuntut pilihan raya bersih dan adil di dalam stadium.
Bagaimanapun setakat ini belum ditentukan stadium mana yang akan digunakan tetapi tarikh pada 9 Julai ini tidak berubah.

Jawatankuasa itu yang terdiri daripada pengerusi BERSIH Datuk S Ambiga, Sasterawan Negara Datuk A Samad Said dan presiden Jamaah Islah Malaysia (JIM) Zaid Kamaruddin mengadap Tuanku Mizan Zainal Abidin di Istana Negara, petang tadi.

Menurut Ambiga, pada sidang media selepas pertemuan itu, pihak jawatankuasa BERSIH 2.0 berjanji memberikan kerjasama kepada pihak berkuasa.Ditanya wartawan sama ada tindakan itu satu bentuk tolak ansur, Ambiga menjawap 'Ya".

ATM sudah bunyi semboyan , sedia bantu polis berdepan himpunan haram BERSIH

Posted: 05 Jul 2011 12:38 AM PDT


Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan bekerjasama dengan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) untuk menghadapi kemungkinan berlaku sebarang kejadian tidak diingini pada perhimpunan haram yang dirancang pada Sabtu ini.

Pengarah Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam Bukit Aman, Datuk Salleh Mat Rashid berkata, bagaimanapun khidmat ATM akan digunakan berdasarkan kepada keperluan.

"Kita akan tengok, kalau diperlukan kita akan panggil ATM untuk membantu bagi menjaga ketenteraman awam," katanya kepada pemberita selepas menyaksikan Demonstrasi Ketenteraman Awam sempena Eksesais Bersatu Aman 2/2011 di antara ATM dan PDRM di Kem Sungai besi di sini hari ini. - Bernama


RAMD sedia pertahankan ibu pertiwi daripada 
dirosakkan anasir jahat juak2  BERSIHFRU sedia berdepan sebarang kemungkinan yang berlaku 
pada 9 Julai 


Polis sedia mengawal keamanan dan keselamatan awam ..

GEMPAR ! Polis jumpa 36 bom petrol dan ugutan bunuh kepada anti Bersih

Posted: 04 Jul 2011 11:36 PM PDT
Polis merampas 20 bilah parang, 36 botol bom petrol dan sejumlah bebola besi dalam serbuan di belakang tokong Cina di Batu 14, Jalan Gombak Lama dekat sini, malam semalam, disyaki berkaitan perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Sabtu ini.

Dalam serbuan itu, polis turut menemui 44 baju T berlambang Bersih 2.0 dan sejumlah lilitan kepala berwarna merah serta kuning yang kesemuanya disimpan di dalam lima buah beg pakaian dan dua beg plastik.

Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Hamzah berkata, taktik digunakan oleh mereka terlibat sama dengan golongan komunis semasa zaman darurat. – Utusan
Sebuah kumpulan anti-BERSIH membuat laporan polis selepas menerima ugutan bunuh dan diancam akan diserang dengan kumpulan bersenjata jika kumpulan berkenaan cuba menghalang perhimpunan BERSIH.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zulkarnain Abdul Rahman, berkata kumpulan anti-BERSIH itu menerima SMS berbunyi


'Lu Melayu Mau Mati ka, masa 13 Mei kami belum sedia, tapi 9 Julai sapa yang mati.. jadi jangan cuba mengganggu Perhimpunan BERSIH, kami yang akan bersenjata tidak akan teragak-agak menyerang anda seperti 13 Mei 1969.'


Komen PB

Haram jadah betul juak-juak BERSHIT ini , ingat Melayu tak ada maruah ka ! .... bukti himpunan ini bukan lagi akan aman tetapi ganas dan merbahaya mula nampak . Lepas itu siap dengan sms ugutan bunuh lagi dan mahu cetuskan 13 mei semula 

Memang patut pun PDRM  guna Ordinan Darurat ini  kerana tindak tanduk mereka semakin bahaya dan mampu menghuru-harakan negara.  Tak pun ISA sahaja pemimpin mereka ini semua !

 

GEMPAR ! BERSIH serang Bangunan Tuanku di Kedah ...

Posted: 04 Jul 2011 10:00 PM PDT
'Jom Bersih' dan 'Bodoh' itu kata-kata oleh juak2 BERshit  yang mereka coretkan dengan cat kuning   pada logo UMNO di pejabat UMNO Kedah .KLIK DI SINI 

Ini mungkin disebabkan begitu marahnya mereka kepada UMNO dan BN yang terus menekan dan memburukkan himpunan kotor BERshit ini Ditambah lagi  titah khas oleh YDP Agong yang mengulas mengenai himpunan mereka ini .

Kerja terdesak juak-juak BERShit ini yang menconteng cat kuning di pejabat UMNO menunjukkan kebodohan dan sifat bangang mereka yang meroyan himpunan ini semakin dikecam banyak pihak .

Adun PKR minta duit dana pilihanraya , memang patut pun rakyat marah !

Posted: 04 Jul 2011 08:49 PM PDT

Bukti surat sudah ada , kerajaan Guan Eng dan PKR P.Pinang harus jawab mengenai isu ini .

Jika kita  fahami maksud ayat dalam surat ini , Adun PKR Sg Bakap ini didapati cuba  menyalahgunakan duit peruntukan kerajaan negeri untuk JKKK di kawasannya .


Sukacita dimaklumkan pihak YB ADUN di dalam mesyuarat AJK PKR Cabang Nibong Tebal pada 15 Jun 2011 yang lalu telah bersetuju untuk memohon sumbangan RM300.00 dari setiap JKKK di dalam Kawasan Dewan Undangan Negeri Sungai Bakap dan Sungai Aceh untuk membuat dana bagi menghdapi pilihanraya Umum ke-13 nanti.


Mana boleh seorang wakil rakyat    boleh minta duit daripada JKKK sedangkan sepatutnya peruntukan ADUN lah perlu diberikan   kepada mereka. Ini terbalik pulak di mana wakil rakyat sendiri minta duit daripada JKKK untuk urusan dan kegunaan dana parti .

Adakah YB Sungai Bakap sudah tak ada duit ka ? 

Mansor selaku TKM 1 tahu akan hal ini kerana surat terbabit juga diberikan salinan kepadanya . Jadi , kami menunggu respon daripada kerajaan negeri samada Guan Eng atau Mansor .

Jika Guan Eng mengamalkan pemerintahan yang telus dan adil , beliau harus mengambil tindakan jika didapati Adun ini cuba menyalahgunakan kuasanya .

Malaysiakini mungkin ditutup kerana siarkan komen YDP Agong dicaci

Posted: 04 Jul 2011 07:42 PM PDT
Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) digesa supaya menutup operasi portal berita pro pembangkang, Malaysiakini kerana sewenang-wenangnya menyiarkan komen negatif pembaca yang cenderung menimbulkan perpecahan di negara ini.

Terbaru, portal itu menyiarkan komen seorang pembaca yang seolah-olah mahu melancarkan perang ke atas Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin berikutan titah Seri Paduka semalam mengenai perhimpunan haram Bersih.

Presiden Pertubuhan Anak Muda Melayu Malaysia (AMMM), Asrul Muniff Azizan berkata, tindakan Malaysiakini menerbitkan komen berkenaan boleh disamakan dengan tindakan menghasut rakyat agar membenci Seri Paduka.

"SKMM mahu tunggu apa lagi sehingga Yang di-Pertuan Agong iaitu pemerintah tertinggi negara juga bebas dicaci di Malaysiakini. Tutup sahaja portal itu kerana ini bukan kali pertama ia dilakukan.

"Selain akta berkaitan penerbitan di Internet, pihak berkuasa juga boleh mengambil tindakan undang-undang ke atas editor Malaysiakini di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana mahu melancarkan perang ke atas Seri Paduka," katanya.

Beliau berkata demikian bagi mengulas tindakan portal itu yang menyiarkan komen salah seorang pembacanya supaya menggulingkan Yang di-Pertuan Agong.

Komen seorang pembaca yang menggunakan nama Muhammad Nur Hanief itu sempat dipautkan ke laman blog rbfonline, bagaimanapun ia dipercayai dipadamkan oleh pengendali  Malaysiakini petang ini.

Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari pula berkata, keberanian pembaca portal itu menulis komen-komen sedemikian berpunca daripada kelemahan SKMM yang gagal mengambil tindakan tegas ke atas portal itu sejak sekian lama.

"Setelah masyarakat awam yang tiada sivik melihat kelemahan penguatkuasaan SKMM, mereka akan terus-menerus menghantar komen menghina institusi diraja serta kerajaan dan ia menjadi lebih parah apabila komen sebegitu tidak ditapis oleh Malaysiakini.

"SKMM dan pihak berkuasa lain perlu mengambil tindakan segera dan tegas bagi mendidik masyarakat serta portal tidak bertanggungjawab kerana dalam banyak kes, hanya hukuman dapat mendidik golongan yang melanggar undang-undang," katanya.

Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Syed Ali Alhabshee pula memberitahu, penyiaran komen biadab yang tidak ditapis oleh pengurusan portal pro pembangkang itu merupakan satu percubaan halus untuk menghasut rakyat memusuhi Seri Paduka.

"Saya hairan apa sebenarnya motif Malaysiakini menyiarkan komen tersebut tanpa tapisan seolah-olah turut menghasut rakyat memusuhi Seri Paduka.

"Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan harus melihat peranan yang dimainkan oleh portal ini sama dengan tindakan individu lain yang telah ditangkap kerana berniat melancarkan serangan terhadap institusi raja-raja Melayu," katanya.
Komen GPB

Tutup saja portal bangsat dan rasis Malaysiakini ini  !

Jika kita terlampau memberi ruang kepada juak-juak bangsat penyokong Pakatan memberi komen negatif ,  ini lah hasilnya sehingga sanggup  menghina YDP Agong ..

SKMM , POLIS dan kerajaan   wajib mengambil tindakan terhadap portal !

Kanak-kanak AMK yang nak gulingkan kerajaan hilang !

Posted: 04 Jul 2011 06:11 PM PDTGPB agak pelik lah sudah  hampir seminggu Sam  AMK ini  hilang dan tak muncul  langsung di sidang media mahupun  tweet di twitternya  .  Adakah Sam sudah kecut teloq bila videonya yang mahu gulingkan kerajaan di jalanan tersebar ?

Mungkin sekarang ini polis tengah mencarinya pasal video mahu gulingkan kerajaan di jalanraya   , lalu buat seketika menyembunyikan dirinya  ..haha


NGO buat laporan polis terhadap juak Bershit hina DYMM YDP Agong

Posted: 04 Jul 2011 05:02 PM PDT

Kerana Bershit dan Ambiga, juak2 himpunan haram ini sanggup menghina dan memperlekehkan kebijaksanaan YDP Agong berikutan titah khas Tuanku yang menyentuh mengenai isu himpunan haram. 


DAPsugu dan AMK Rembau di dalam twitter jelas biadap dan beranggapan buruk terhadap baginda tuanku.
Perbuatan biadap mereka ini menunjukkan juak2 bersih sanggup buat apa saja termasuk menghina agama, bangsa dan negara bagi memenuhi hasrat mereka.


 Semalam NGO Melayu iaitu PAJIM dan Persatuan Suara Anak- Anak Malaysia telah membuat laporan polis terhadap juak-juak BERSIH dan Pakatan ini terang-terang menghina YDP Agong . 


Mereka mendesak polis agar menyiasat dan mengambil tindakan terhadap pengkhianat2 ini yang dilihat biadap dan tidak menghormati YDP Agong . Gol pemain Malaysia Aidil Zafuan tersenarai 10 gol terbaik dunia minggu ini

Posted: 04 Jul 2011 11:34 AM PDT


1. Rodolph Austin (assist Diego Guastavino) (Sarpsborg v Brann, June 27, 2011)

2. Monica Ocampo (Mexico v England, June 29, 2011)

3. Lee Trundle (Aalesund v Neath, June 30, 2011)

4. Andriy Yarmolenko (Dynamo Kiev v Astra Ploiesti, July 1, 2011)

5. ‪Heather O'Reilly (United States v Colombia, July 2, 2011)

6. ‪Darlington Nagbe (Sporting Kansas City v Portland Timbers, July 2, 2011)

7. Andy Najar (DC United v Philadelphia Union, July 2, 2011)

8. Mohd Aidil Zafuan (Taiwan v Malaysia, July 3, 2011)

9. Marta (Brazil v Norway, July 3, 2011) (pictured)

10. Jonas Svensson (Rosenborg vs Sarpsborg, July 3, 2011)


Rajahmas

Posted: 05 Jul 2011 11:20 AM PDT

Rajahmas


Gambar yang sangat dibenci puak juak PKR, PAS, DAP!

Posted: 04 Jul 2011 06:37 PM PDT

Inilah pemimpin rakyat. Biarpun terlalu sibuk dengan tugas, sekurang-kurangnya TPM dapat bersama rakyat walaupun terpaksa menukar bumbung rumah yang telah rosak.

Kalau DAP, masuk ke dalam rumah orang pakai kasut pandailah. Sebarkan najis/kotoran yang dipijak ke dalam rumah rakyat....


Pemimpin Pakatan walaupun kurang peranan dalam pentadbiran, mereka sangat sibuk berpolitik (sibuk mencari isu dan merancang fitnah supaya BN dibenci rakyat). Kelibat mereka hanya akan kelihatan bila tiba waktu pilihanraya. Baik presiden parti, ADUN atau MP Pakatan, semua sama saja...

Tempat kebiasaan pemimpin PR bersama rakyat pula ikut waktu tertentu. Ada 3 tempat - ketika demonstrasi, solat hajat untuk pemimpin mereka dan semasa kempen pilihanraya. Selain itu, JANGAN HARAP dapat jumpa mereka sewenang-wenangnya.

Bolehkah mereka disamakan dengan pemimpin-pemimpin berjiwa rakyat seperti ditunjukkan BN?

IPOHMALAY

Posted: 05 Jul 2011 09:15 AM PDT

IPOHMALAY


300,000 peserta BERSIH?

Posted: 05 Jul 2011 05:53 AM PDT

Raja Petra membidas pemberian kebenaran untuk Ambiga berjumpa dengan YDP Agong dengan menyindir pihak polis dengan perhimpunan haram yang kononnya mampu menarik 300,000 orang ke jalan raya.

Ini kerana katanya, sesebuah stadium tidak mampu menampung lebih dari 200,000 orang dengan ketiadaan tempat letak kereta yang mencukupi, akan menjadikan perarakan ke stadium tersebut tidak jauh beza dengan perarakan BERSIH di tengah jalanraya.

Sejurus selepas Pakatan Rakyat merampas Selangor, satu perhimpunan dibuat di Stadium Kelana Jaya bagi memprotes kenaikan harga minyak. Berapa ratus ribu yang hadir? Sudah tentulah isu ini menarik minat pihak yang menyokong kerajaan juga apabila tiba-tiba menanggung kenaikan harga minyak yang melampau.

Lihat gambar di atas. 300,000 kah? 300,000 adalah sama banyak dengan penduduk Brunei Darussalam, atau seluruh penduduk Ampang Jaya.

Nampaknya perhimpunan kali ini dibenci oleh ramai pihak. Sebanyak mana pula yang mampu mereka kutip untuk dikumpulkan?

Yang penting, baik sahaja Stadium Kelana Jaya digunakan lagi kerana ia terletak dalam negeri Selangor yang diperintah PKR dan yang susah adalah penduduk Kelana Jaya sendiri yang mengundi PKR. Mampus la korang nak berhimpun berapa ratus ribu sekali pun.

Si Bodoh Cuba Bersuara

Posted: 05 Jul 2011 01:57 AM PDT

Si topoi ketot ini masih tak puas hati. Dia bengang kerana BERSIH memilih untuk berhimpun di stadium. Cita-citanya untuk menumbangkan kerajaan ke jalan raya telah hanyut bersama arus Sungai Klang.

Sebab itulah dia mengeluarkan kenyataan di Tweeter menunjukkan rasa tidak puas hatinya atas apa yang telah berlaku. Katanya, demonstrasi jalanan membawa banyak kebaikan dari keburukan. Kebaikan kepala bapak engkau.

Dasar bodoh, tak boleh di ajar.

Jangan jerit People's Power sebab People's Power lah yang menghambat demonstrasi bodoh ini ke stadium. People's Power lah yang mahu people's right to live without disturbance. Faham tak bodoh?

Tak sangka betapa bodohnya PKR sebab menaikkan seorang yang bodoh mengepalai angkatan mudanya.

Akhirnya BERSIH 2.0 setuju berdemo di stadium

Posted: 05 Jul 2011 01:08 AM PDT

Setelah mengadap Seri Paduka Yang di-Pertuan Agong hari ini, BERSIH 2.0 bersedia mengadakan perhimpunan menuntut pilihan raya bersih dan adil di dalam stadium.

Bagaimanapun setakat ini belum ditentukan stadium mana yang akan digunakan tetapi tarikh pada 9 Julai ini tidak berubah.

NONEJawatankuasa itu yang terdiri daripada pengerusi BERSIH Datuk S Ambiga, Sasterawan Negara Datuk A Samad Said dan presiden Jamaah Islah Malaysia (JIM) Zaid Kamaruddin mengadap Tuanku Mizan Zainal Abidin di Istana Negara, petang tadi.

Menurut Ambiga, pada sidang media selepas pertemuan itu, pihak jawatankuasa BERSIH 2.0 berjanji memberikan kerjasama kepada pihak berkuasa.

Ditanya wartawan sama ada tindakan itu satu bentuk tolak ansur, Ambiga menjawap 'Ya".

Sebelum ini, sumber yang rapat dengan pihak penganjur, memberitahu Malaysiakini tidak ada ahli politik yang menyertai pertemuan berkenaan.

NONESejak jam 1.30 petang, ketiga-tiga pemimpin itu menunggu di pondok pengawal menanti untuk masuk sebelum dibenarkan berbuat demikian pada jam 1.55 petang tadi.

Kira-kira 15 anggota polis bertugas mengawal keselamatan di pintu masuk Istana negara.

Ahad lalu, Seri Paduka bertitah dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara, mereka diminta supaya tidak menjadikan tuntutan demokrasi itu membawa kemusnahan kepada negara.

NONETuanku Mizan juga menyeru pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana.

Titah Seri Paduka, baginda selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Sehubungan dengan titah itu, Ambiga berkata gabungan BERSIH 2.0 yang terdiri daripada lebih 60 NGO, akan menghantar permohonan untuk mengadap Seri Paduka. (malaysiakini)

July 9th Rally Designed To Be A Fatal One!

Posted: 04 Jul 2011 09:53 PM PDT

This are what they've done before!And now they add it with this !

Hak Berlaku Biadap Ke Atas YDP Agong Tidak Dijamin Undang-undang.

Posted: 04 Jul 2011 08:13 PM PDT

Sugumoron a/l Pariasamy perlu sedar bahawa undang-undang negara ini tidak memberikannya hak untuk melancarkan 'serangan ke atas YDP Agong'. Maka dengan itu, dia harus bersiap sedia untuk menerima padahnya.

Perlembagaan negara ini tidak menjamin hak untuk seorang yang 'melancarkan serangan ke atas YDP Agong'. Tiada hak untuk mereka dibiarkan bebas dan selamat.

Maka adalah penting bagi orang Melayu mengetahui bahawa mereka berhak untuk memukul India derhaka ini di tengah jalan, atau di mana-mana dia dijumpai. Bukan dia sahaja. Mana-mana India DAP yang sangat bersifat celaka ke atas Raja-raja Melayu. Mereka adalah kudis yang dibawa masuk penjajah dan perlu dibasmi sekerasnya.

Cakap banyak tak guna, PUKUL je. Hak bersikap biadap ke atas YDP Agong tidak dijamin undang-undang.

BERSIH Semakin Dibenci

Posted: 04 Jul 2011 06:08 PM PDT

Melangkah masuk ke bilik mengundi, kita akan melihat pekerja SPR yang menyemak daftar pemilih ketika pemilih mendaftarkan diri. Dari satu sudut dalam bilik yang sama, wakil dari kedua-dua parti bertanding memerhatikan pemilih seperti pelanggan memerhatikan pelacur. Nak mengundi pun rasa macam nak kencing tapi di skodeng.

Selalunya pusat mengundi terdapat beberapa saluran. Saluran-saluran ini terletak di bilik yang berbeza-beza. Setiap bilik mengundi mempunyai dua wakil dari dua parti bertanding.

Logiknya, setelah setiap pengundi yang masuk mengundi dikira seperti singa mengira rusa, dan dengan peti undi yang lutsinar, wakil-wakil parti yang bertanding yang menjadi 'jaga' di bilik mengundi seharusnya telah dapat mengetahui jumlah kertas undi yang terdapat dalam satu-satu kotak undi.

Jadi jika terdapat 100 saluran sekalipun di sesebuah lokaliti, tiada undi lebih tiada undi kurang yang boleh berlaku kerana proses mengundi dipantau rapi.

Jadi masalahnya apa? Siapa yang hantu sebenarnya?

Jika hendak mempertikaikan undi pos, jika hanya kerana undi pos yang mahu cetuskan huru-hara, dengan 36 botol molotov cocktail, parang dan sebagainya di rampas di Gombak semalam, apa kesnya?

Undi pos sedang dipertimbangkan untuk dimansuhkan oleh SPR, dan itu semua pihak tahu. Jadi apa isunya? Tidak lain tidak bukan hanyalah untuk menimbulkan kekacauan seperti Mesir, Tunisia, Libya, Yemen dan Syria.

Semakin ramai rakyat menunjukkan kebencian mereka ke atas BERSIH. Mereka harus takut kalau-kalau pertempuran dengan orang ramai bukan berlaku di ibu kota. Tetapi di pagar rumah mereka sendiri.

Sesetengah yang bersuara bukanlah mereka yang pernah membaca Utusan Malaysia dan ramai pula yang bukan kaki tonton TV. Mereka dapat merasakan, satu agenda jahat sedang hendak diberlakukan ke atas negara ini.

Ada yang belajar UIA menjadi penasihat undang-undang tetapi menyokong BERSIH. Ada yang sekadar kerja cashier di Sogo dan menentang BERSIH. Itulah hakikat yang boleh dilihat hari ini.

Ramai juga yang benci apabila puak penyokong BERSIH menggunakan nama 'rakyat' sedangkan 80% rakyat tidak menyokong mereka.

Puak-puak yang sebulan lalu mendabik dada menyokong BERSIH hari ini menjadi tikus di lorong hanyir yang gemuk tapi bisu. Mereka seolah-olah semakin merasakan bahawa mereka semakin dibenci.

Dd i n b u n g a

Posted: 05 Jul 2011 07:56 AM PDT

Dd i n b u n g a


AMBIGA DAN BERSHITTTT BUKAN SEKADAR PILIHANRAYA TETAPI LEBIH DARI ITU UNTUK NEGARA LUAR CAMPURTANGAN JATUHKAN MALAYSIA MELALUI RUSUHAN!!!!!

Posted: 04 Jul 2011 11:12 PM PDT


NIAT BERSIH LEBIH BESAR LAGI DARI MATLAMAT ASAL UNTUK MENUNTUT PILIHANRAYA YANG BERSIH, MAKIN LAMA MAKIN JELAS KITA LIHAT DENGAN BEBERAPA TANGKAPAN BERUNSURKAN KEGIATAN SUBVERSIF DAN BEBERAPA SIRI TANGKAPAN KERANA MENGHASUT DAN TERBARU PALING MENGEMPARKAN 2 PERTEMUAN PIHAK POLIS SEPERTI BOM MOLOKOV, SENJATA PARANG, MERCUN DAN BARANGAN LAIN YANG DIPERCAYAI BERKAITAN DENGAN GERAKAN BERSIH DI PERTAMA KOMPLEKS DAN DI JALAN GOMBAK AMAT SERIUS.

BERDASARKAN PERSIAPAN SENJATA - SENJATA TERSEBUT MUNGKIN JUGA BOLEH DIANGGAPKAN SEKARANG INI PUAK BERSIH KEMUNGKINAN TELAH MENYUSUP KUMPULAN MEREKA AWAL - AWAL LAGI KE IBU KOTA KUALA LUMPUR DENGAN MENYEWA DAN MENEMPATKAN DIBEBERAPA LOKASI TERLEBIH AWAL BAGI MEMUDAHKAN MEREKA UNTUK BERKUMPUL DI KL TANPA SEKATAN DARI PIHAK BERKUASA APA TIBA MASA NYA KELAK.

BOLEH DIKATAKAN PERANCANGAN UNTUK MELANCARKAN RUSUHAN DI IBU NEGARA TELAH DIRANCANG DI LUAR NEGARA DAN PERANCANGAN INI DIBUAT SEKIAN LAMA DAN RAPI, BEBERAPA KEJADIAN PROVOKASI YANG MELIBATKAN WAKIL RAKYAT PEMBANGKANG, SIRI MENGHASUT, PENGLIBATAN AHLI PARLIMEN DIDALAM BANGUNAN PARLIMEN, PERTEMUAN BARANGAN SENJATA DAN SEBAGAINYA KEMUNGKINAN BERTUJUAN SEMEMANGNYA UNTUK DIKESAN DAN DIAMBIL TINDAKAN OLEH PIHAK BERKUASA, AGAR INI SEMUA MENJADI BUKTI KELAK DALAM APA JUGA KEMUNGKINAN YANG TIMBUL SEHINGGA MEMBOLEHKAN CAMPURTANGAN DARI LUAR BERLAKU.

RUSUHAN KALI INI DIRANCANG UNTUK MENJADIKAN SUASANA HURU HARA BERGANDA DARI BERSIH 1.0 KEMUNGKINAN BERLAKU KECEDERAAN, KEMUSNAHAN MALAH KEMUNGKINAN KEMATIAN BERLAKU JIKA DILIHAT PERSEDIAN BOM MOLOKOV DI TEMPAT TEMPAT TERTENTU BAHAN TERSBUT SUDAH DISEDIAKAN, YANG AKHIRNYA PIHAK BERSIH AKAN MENUDUH KERAJAAN MENDALANGI SEGALA YANG BERLAKU, KERAJAAN YANG BERSALAH MENGHALANG PERHIMPUNAN YANG DIKATAKAN OLEH AMBIGA BAHAWA KAMI BERHIMPUN SECARA AMAN TETAPI DI PROVOK OLEH POLIS ATAU KERAJAAN.

BAYANG KAN APABILA PERKARA - PERKARA INI BERLAKU KELAK, MAKA AMBIGA, ANU WAR AKAN MENUNTUT AGAR PBB DAN NEGARA BESAR LUAR UNTUK CAMPURTANGAN KONONNYA ATAS HAK ASASI MANUSIA DAN KERAJAAN DITUDUH BERTINDAK GANAS.

MENGAMBIL KIRA DARI BANYAK PERKARA YANG SAMA TELAH BERLAKU DINEGARA SEPERTI THAILAND, MESIR, SYRIA DAN LAIN - LAIN NEGARA YANG JATUHKAN BERMULA AKIBAT RUSUHAN DAN AKHIRNYA KUASA LUAR CAMPURTANGAN.

MUNGKIN JUGA SEDIKIT REDA APABILA DYMM SERI PADUKA BAGINDA YANG DIPERTUAN AGONG TELAH BERTITAH MELARANG RAKYAT AGAR MENYERTAI BERSIH DAN PERHIMPUNAN HARAM MEMBUAT PUAK - PUAK YANG MASIH MENJUNJUNG KASIH TUANKU MEMBUAT PUAK - PUAK INI MUNGKIN TERCUAK SEDIKIT.

HARAPAN PENULIS AGAR POLIS LIPAT GANDA KAN PENCEGAHAN AWAL, TERUSKAN USAHA AGAR DAPAT MEMATAHKAN SEBELUM MENJADI PARAH DAN MEMBOLEHKAN KUMPULAN PENGKHIANAT INI MENDAPAT BANTUAN DARI NEGARA LUAR.

NEGARA KITA NEGARA BERDAULAT DAN BERMARUAH.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 05 Jul 2011 07:41 AM PDT

Awekz Bukit Gantang


BERSIH bertukar lokasi dan tempat???

Posted: 05 Jul 2011 12:58 AM PDTBetul ke berita  yang Awekz dapat ni? Dengar - dengarnya setelah DYMM Yang Di-Pertuan Agong bertitah khas tentang demonstarasi jalanan dan perhimpunan haram semalam, akhirnya Anbiga membuat keputusan PERHIMPUNAN yang bakal diadakan Sabtu ini akan dibuat di stadium setelah mendapat nasihat dari DYMM Yang Di-Pertuan Agong. 

Kalau benarlah seperti yang dikatakan, bagus lah sebab bagi Awekz dalam stadium tu nanti terpulang pada juak-juak pembangkang ni nak menjerit, melalak, berarak, berguling dan apa sahaja yang mereka ingin lakukan kerana ia sudah pasti tidak menganggu ketenteraman dan kemanan masyarakat di sekeliling. 

Awekz: Buat la apa yang korang nak di Stadium tu nanti, nak mengamuk sampai pecah stadium pun silakan! Fikir-fikirkan...Daulat Tuanku...

Demonstrasi Jalanan Lebih Banyak Keburukan Dari Kebaikan...

Posted: 04 Jul 2011 07:40 PM PDT

A picture worth a thousand words...


Sumber: UMNO Online

Awekz: Tahniah kepada Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang menjunjung titah DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong. Patriot dibatalkan!!!

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 05 Jul 2011 07:07 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Perhimpunan Lembu & Rasis

Posted: 04 Jul 2011 09:35 PM PDT

Salam 1 Malaysia, Pasal Perhimpunan Haram Ni, Kita Semua Jadi Huru Hara, Lembu Punya Pasal, Golongan Cerdik Pandai Pun Tak Senang Duduk, Apetaknya, Ada Parasit Haram Yang Telah Menetap Di Rumah Kita Sejak Sekian Lamanya, Yang Lembu Lembu(PR) Ni Semua Merelakan Diri Mereka Di Tarik Ke Hulu Hilir! Alahai Pakatan!

Tangkap Je Lembu Lembu Perosak Negara Ni Lepas Tu Masukkan Dalam ISA! Habis Cerita! Tindakan Mereka Mengugut Institusi Raja! Bolehlah Dianggap Sebagai KURANG HAJAR! Siapa Mereka Nak Berkata Begitu Dengan YDA Tuanku ! Apa Level Dia? Dengan Tuanku Mereka Dah Mula Keluar Taring! Inikan Pula Orang Melayu!

Saya Memohon Agar Ketua Perhimpunan Haram Ini! AMBIGA Dilucutkan Kerakyatan Sebagai Warganegara MALAYSIA! Pergilah Duduk Mana-Mana Negara Yang Menyokong Kau AMBIGA! Kalau Perlembagaan & Rukun Negara Pun Ko Tak Hafal! Dan Menuntut Yang Bukan-Bukan! You Can Go!!

bumiyang

Posted: 05 Jul 2011 03:24 AM PDT

bumiyang


Ambiga - Demonstrasi Bersih 2.0 Akan Dibatalkan Jika DYMM SPBYD Agong Menitahkan - Sememangnya Bodoh Atau X Faham Bahasa???

Posted: 05 Jul 2011 12:36 AM PDT

Panahan Mata Lisa Surihani, Menikam Kalbu???

Posted: 04 Jul 2011 05:30 PM PDT

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 05 Jul 2011 03:22 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Alhamdulillah, I like myself

Posted: 04 Jul 2011 09:54 PM PDT


As I've aged, I've become kinder to myself, and less critical of myself. I've become my own friend ...

I have seen too many dear friends leave this world too soon; before they understood the great freedom that comes with aging.

Whose business is it if I choose to read or play on the computer until 4 AM or sleep until noon? I will dance with myself to those wonderful tunes of the 60 &70's, and if I, at the same time, wish to weep over a lost love .. I will.

I will walk the beach in a swim suit that is stretched over a bulging body, and will dive into the waves with abandon if I choose to, despite the pitying glances from the jet set.

They, too, will get old.

I know I am sometimes forgetful. But there again, some of life is just as well forgotten. And I eventually remember the important things.

Sure, over the years my heart has been broken. How can your heart not break when you lose a loved one, or when a child suffers, or even when somebody's beloved pet gets hit by a car?

But broken hearts are what give us strength and understanding and compassion. A heart never broken is pristine and sterile and will never know the joy of being imperfect.

I am so blessed to have lived long enough to have my hair turning gray, and to have my youthful laughs be forever etched into deep grooves on my face.

So many have never laughed, and so many have died before their hair could turn silver.

As you get older, it is easier to be positive. You care less about what other people think. I don't question myself anymore .... I've even earned the right to be wrong.

So, to answer your question, I like being old. It has set me free.

I like the person I have become.

I am not going to live forever, but while I am still here, I will not waste time lamenting what could have been, or worrying about what will be.

And I shall eat dessert every single day (if I feel like it)..

Wow! BIRTHDAY SALE. Unta for sale! Unta for sale!

Politik Harian

Posted: 05 Jul 2011 03:19 AM PDT

Politik Harian


KJ Desak Kerajaan Greece Benarkan Kapal Misi Flotila Berlepas Ke Gaza

Posted: 04 Jul 2011 09:11 PM PDT


Pasukan Malaysia yang menyertai pelayaran misi kemanusiaan International Freedom Flotilla 2 bertekad meneruskan pelayaran jam 3.00 petang ini walaupun tidak dibenarkan untuk meninggalkan Pelabuhan Corfu, Greece dan menghadapi kesukaran bagi meneruskan misi tersebut.

Isnin, semalam dipekan Cafu, Ketua Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaluddin memberi dua ceramah dihadapan warga corfu menyeru solidariti kepada flotilla dan rakyat palestin mengesa rakyat tolak kerajaan yang tunduk kepada tekanan Benjamin Netanyahu. Baca Lagi...

Sidang Akbar Perhimpunan PATRIOT Menyelamatkan Nagara

Posted: 04 Jul 2011 04:25 AM PDT


PATRIOT menjunjung Titah Khas Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong dimana apa juga tuntutan demokrasi dalam usaha menyuburkan demokrasi tidak akan membawa kemusnahan kepada Negara dan tidak terikut-ikut dengan amalan negara-negara luar. Sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, PATRIOT akan patuh dan mentaati Titah Khas tersebut dan mendesak kepada penganjur Perhimpunan Haram turut sama mentaatinya.

PATRIOT diwujudkan untuk menzahirkan seramai mungkin majority senyap rakyat Malaysia yang menentang sebarang gerakan yang boleh menjerumuskan Negara dalam keadaan anarki, menjejaskan nama baik Negara, mendatangkan kerugian kepada rakyat dan merosakkan ekonomi Negara.

Kita akan akur dengan Titah Khas Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Yang Dipertuan Agong, tetapi kami member amaran sekiranya Ambiga ingkar terhadap Titah ini dan meneruskan Perhimpunan Hara mini, kami tidak akan teragak agak untuk mengumpulkan seramai mungkin PATRIOT bagi berhadapan dengan Ambiga dan konco-konconya yang secara terang-terang tidak menghormati Institusi Raja-raja Melayu dan menderhaka Titah Tuanku.

PATRIOT juga mendesak pihak Polis agar tidak teragak-agak lagi menahan sesiapa sahaja yang ingkar dengan Titah Khas Tuanku ini. Sekiranya pihak Polis gagal bertindak, pihak Tentera juga tidak bertindak, maka jangan salahkan rakyat yang setia kepada Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong bertindak membela tanahair yang tercinta ini.

http://patriotmalaysia.blogspot.com/

anakbukitgantang says

Posted: 05 Jul 2011 03:14 AM PDT

anakbukitgantang says


TPM melawat parlimen Bukit Gantang

Posted: 04 Jul 2011 08:13 PM PDTSumber Perak Today/Taipingmali

tunku

Posted: 05 Jul 2011 03:10 AM PDT

tunku


Bersih’s Ambiga: No street march, rally will be held in stadium

Posted: 05 Jul 2011 02:22 AM PDT

KUALA LUMPUR: Bersih 2.0 chief Datuk Ambiga Sreenevasan emerged after an audience with the King Tuesday and said the planned rally on Saturday would be held in a stadium.
There would be no street march, she told reporters.
She said Bersih would hold discussions with the Government about the venue.
On her audience with the King, she said: "We had a most wonderful meeting and are most grateful to the King."
She was accompanied by Bersih steering committee member Zaid Kamaruddin and national laureate Datuk A Samad Said.
The leaders had made a request Monday for an audience with Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin after he made a statement Sunday advising restraint and compromise as street demonstrations would do more harm than good.

tunku : good now you can do in these stadiums : Kedah • Stadium Darul Aman, Alor Setar • Stadium Langkawi, Langkawi Kelantan • Stadium Sultan Mohammed Ke IV, Kota Bharu Pulau Pinang • Stadium Bandaraya, • Stadium Negeri Pulau Pinang Selangor • Stadium Shah Alam, Shah Alam • Stadium MBPJ, Kelana Jaya • Stadium Selayang, Selayang shout and do whatever you want to do in it.

It's now for Bersih 2.0 to decide the outcome of 9th July.

Posted: 04 Jul 2011 09:00 AM PDT

Umno Youth, Perkasa will stand down if Bersih calls off its July 9 rally

KUALA LUMPUR: Umno Youth and Perkasa say they will call off their counter-rallies if Bersih 2.0 calls off its rally on July 9.
However, Umno Youth's Patriot Movement co-chairman Datuk Azeez Rahim warned on Monday that the stand down order to its members was conditional upon Bersih cancelling their street protest.
"We heed the Agong's call and respect his wishes. We will stand down our gathering and call on Bersih to do likewise," he told reporters here on Monday.
However, he said that Patriot, a coalition several non-governmental organisations and members of Umno Putera and Youth, would come out to counter Bersih if they persist in defying the Agong call.
Meanwhile, Perkasa chief Datuk Ibrahim Ali said that his movement would also call off their rally if Bersih did likewise.
"We respect the Yang di-Pertuan Agong and the Sultan of Pahang's call for peace but the question remains whether Bersih. 2.0 will continue to march on that day," he told The Star on Monday.
He said Perkasa would decide on Wednesday whether to cancel or go ahead with its planned counter-rally once Bersih made its stance clear following the King's call for compromise.

tunku : well umno youth and perkasa had said their stand on the rally, now it's for bersih group to decide whether they still want to march on or pull out. i would still hope that perkasa and umno youth will pull out no matter what bersih decides. let the police handle the situation. we don't want to put our country in bad image.

Taipingmali (tm)

Posted: 05 Jul 2011 01:54 AM PDT

Taipingmali (tm)


Pas for all. Israel for all

Posted: 04 Jul 2011 10:50 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

Berita yang menyayat hati

Posted: 04 Jul 2011 10:42 PM PDT

Lori trailer pun bawa pasir

Posted: 04 Jul 2011 09:44 PM PDT

@datobourne: Treler camni blh bwk pasir ke??? Ni treler ke 3 aku nmpk angkut pasir @jpj @plustrafik @pdrm http://lockerz.com/s/117187597


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Senjata dan bom botol untuk demo 9 julai ditemui

Posted: 04 Jul 2011 09:38 PM PDT

http://www.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2011/07/Bersih05-450x300.jpg

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mana pergi jaket pantul cahaya?

Posted: 04 Jul 2011 08:48 PM PDT

Beberapa tahun lalu, jaket pantulan cahaya menjadi kewajipan kepada setiap anggota tentera di Taiping.

Adakalanya kita dapat melihat gelagat anggota yang terkial-kial menyarung jaket semasa menunggang menuju ke kem masing-masing. Ada juga penunggang yang di tahan oleh MP kerana kesalahan itu.

Tahun demi tahun, arahan yang sangat baik itu telah dilupakan. Kini setiap anggota tidak lagi berjaket. Semuanya dah balik asal.

Memakai baju celoreng amat sukar di lihat tambahan jika berlatar belakang berwarna hijau.

Sewaktu musim bola sepak piala duni seorang anggota tentera telah maut dilanggar kenderaan sewaktu beliau dalam perjalanan ke kem untuk bertugas. Kejadian awal pagi itu mungkin disebab beliau tidak memakai jaket pantul cahaya .

TM mengharapkan peraturan jaket tersebut dapat dikuatkuasa semula, bukan sahaja di Taiping tetapi seluruh negara.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jijik diteruskan ?

Posted: 04 Jul 2011 08:23 PM PDT

Barat mahukan Ambiga teruskan juga BERSIH ? Dana sudah diterima. Bank tempatan terlibat".
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TPM MELAWAT PARLIMEN BUKIT GANTANG SIRI 2

Posted: 04 Jul 2011 07:46 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

Yayasan Bina Upaya dapat boss baru

Posted: 04 Jul 2011 07:39 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

TPM TURUN PADANG KE PARLIMEN BUKIT GANTANG

Posted: 04 Jul 2011 07:37 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

Penubuhan RELA Pulau Pangkor

Posted: 04 Jul 2011 07:28 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

BN Perak yakin

Posted: 04 Jul 2011 05:37 PM PDT

Tolong pulihkan akidah budak ini!

Posted: 04 Jul 2011 05:16 PM PDT

Budak ini menulis blog berjudul Teruna Pondok Timur ( http://terunapondoktimur.blogspot.com/ ) telah menfatwa bahawa " sesiapa yang menentang himpunan bersih adalah sama dgn menentang Allah"

Harap Jakim dapat memantau penulis blog ini
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Akhirnya Ambiga dan Mat Sabun terlondeh

Posted: 04 Jul 2011 06:59 AM PDT

Hasrat PKR, DAP dan PAS pis pus untuk memperkudakan Ambiga tidak menjadi kenyataan.

Agenda 9 Julai terpaksa dilupakan kerana akur dengan Titah YDP Agong.
Peniaga Pasar Malam TAR melahirkan rasa syukur mereka dengan pembatalan tersebut.

Yang rugi ialah kilang mencetak T Shirt yang terpaksa menanggung kerugian kerana belum dapat bayaran daripada penganjur. Pemandu bas sekolah juga kerugian kerana telah menolak banyak tempahan daripada sekolah-sekolah untuk lawatan. Gagal demo bererti bas mereka tidur pada hujung minggu ini.

Anwar Ibrahim adalah manusia paling kecewa dengan Titah Tuanku Mizan. Anwar meramalkan dengan rally tersebut yang akan mengambil tempoh beberapa hari telah memberi 5 peratus lagi peluang untuk beliau menguasai Putrajaya.

Oleh itu, Anwar setengah mati sekarang, hidup pun tak ada nilai lagi, mati pun tak mau. Sesiapa yang ternampak Anwar memakai seluar dalam bersih diluar sila telefon 999 untuk tindakan. Anda dilarang mendekatinya kerana dikhuatiri tubuhnya penuh dengan racun arsenik yang semakin membimbangkan jika disentuh.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Agong sudah bertitah, tak puas hati lagi kah sampai nak mengadap pulak?

Posted: 04 Jul 2011 05:43 AM PDT

KENYATAAN RASMI AMKPP : Junjung Titah SPB Agong
AMKPP Menjunjung Titah Seri Paduka Baginda YDP Agong
4 Julai 2011

Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) hari ini menyatakan taat setia dan menjunjung titah Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong Sultan Mizan al-Mukhtafi Billah Shah semalam. Sungguh ia merupakan satu titah dari baginda yang benar-benar seluruh hamba rakyat nantikan. Kami, selaku anak muda tidak akan berbelah bahagi dalam menyatakan sokongan terhadap gesaan, saranan dan nasihat Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong dalam titah berkenaan.

Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang (AMKPP) juga ingin mempersembahkan ucapan penghargaan atas keprihatinan dan pemedulian Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong dalam memastikan keamanan negara kekal terpelihara, suara rakyat didengar dan nasihat baginda agar pihak berkaitan perhimpunan BERSIH 2.0, berunding demi merungkai segala permasalahan yang ada.

Dengan mengambil semangat dari titah Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong, AMKPP menyeru agar perkara berikut dapat dilaksanakan oleh setiap individu demi memastikan keamanan dan hak rakyat bersuara terus terpelihara. Maka, AMKPP menyeru agar perkara-perkara ini perlu dilaksanakan segera;

1. AMKPP menyeru seluruh rakyat Malaysia agar memahami titah Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong ke arah Malaysia yang aman.

2. AMKPP menggesa, 'perang mulut' & perdebatan mengenai titah baginda ini di media massa & media elektronik seperti blog, facebook & twitter dihentikan serta-merta.

3. AMKPP menyokong penuh usul Pakatan Rakyat (PR) agar panitia penganjur Bersih 2.0 mengadap Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong bagi menjelaskan kepada baginda akan matlamat murni perhimpunan aman rakyat Malaysia pada 9 Julai ini.

4. AMKPP menyeru semua pihak, taat dan patuh pada saranan baginda agar pihak-pihak yang menutup pintu rundingan sebelum ini, terutamanya pihak PDRM & SPR kembali membuka pintu untuk perbincangan dalam menangani konflik yang berlaku.

Justeru, dengan ini AMKPP yakin dan percaya bahawasanya Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong, dengan tulus mahu mendengar rintihan dan membantu menyelesaikan penderitaan yang rakyat baginda alami selama ini. Untuk itu, AMKPP dengan ini memohon untuk menjunjung kasih dan menyatakan Daulat Tuanku!


SYED MIKAEL RIZAL AIDID
Naib Ketua 1
Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang
(AMKPP)

Akaun Ambiga di siasat.

Posted: 04 Jul 2011 03:58 AM PDT

Ambiga menjadi orang kuat dalam program jijik 2.0 telah mengaku menerima bantuan kewangan dari luar. Pendedahan yang berjaya dibongkar, juga mendedahkan sumber kewangan dari syarikat milik rakyat tempatan dan kerajaan Selangor.  Kini akaun Ambiga sedang dalam siasatan.

Sebalik nama Ambiga, ada dua lagi orang penting yang mempunyai sumber kewangan besar dari luar mereka ialah Tian Chua dan Elizabeth Wong. Kedua-dua mereka ialah orang kuat ARDA.

Laporan Polis oleh 1 Agenda

Posted: 04 Jul 2011 03:01 AM PDT

Petang tadi bertempat di balai Polis Jalan Tun Abdul Razak Kuala Lumpur telah dibuat satu laporan terhadap pengguna twitter yang menghina DYMM YDP Agong dan memutar belit Titah Khas Tuanku yang disiarkan semalam.

1 Agenda diwakili oleh YDP Zul Azhar Cha dan beberapa orang exco.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PKR HAPRAK BUAT PROVOKASI

Posted: 04 Jul 2011 02:41 AM PDT

20110630 Lokman nafi ugut bakar ibupejabat PKR

Posted: 04 Jul 2011 02:31 AM PDT

Gunung Rapat demo Bersih 2.0

Posted: 04 Jul 2011 02:23 AM PDT

JATUH HUKUM

Posted: 04 Jul 2011 01:39 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 05 Jul 2011 01:14 AM PDT

PANEH MIANG


Jangan layan makhluk kurang ajar ni, Tuanku...

Posted: 04 Jul 2011 09:21 PM PDT


Ampun Tuanku Yang Dipertuan Agong. Sembah kami harap diampun. Mohon ke bawah duli Tuanku mempertimbangkan permohonan.

Sekalian rakyat majoriti yang TIDAK MENYOKONG Bersih, amat berharap agar ke bawah duli Tuanku tidak memberi perkenan akan permohonan Ambabiga mengadap Tuanku kerana pertubuhan yang diterajui Ambabiga itu adalah PERTUBUHAN HARAM yang tidak pernah didaftarkan serta peneraju kepada sebuah PERHIMPUNAN HARAM. Maka apa layaknya sebuah PERTUBUHAN HARAM BERSIH mahu mencemarkan duli Tuanku?

Sementelah pula, PERTUBUHAN HARAM BERSIH ini kelihatan MENGUGUT ke bawah duli Tuanku, tersiratnya berkata, "Kalau YDPA jumpa kami dan arah batalkan perhimpunan Bersih, maka kami akan batalkan. Tapi kalau YDP tidak mahu jumpa kami, perhimpunan akan diteruskan kerana itu cerita lain." Pandai-pandai pulak puak haram ni nak letak syarat pada Tuanku. Lu siapa Ambabiga?

Kami sekalian rakyat majoriti yang TIDAK MENYOKONG BERSIH, memohon ke bawah duli Tuanku agar tidak melayan sebarang tuntutan daripada mana-mana PERTUBUHAN HARAM SEPERTI BERSIH. Rakyat jelata ramai yang cintakan keamanan dan tidak perlu di ajar oleh sebuah PERTUBUHAN HARAM seperti Bersih yang seolah menganggap rakyat jelata ini tidak tahu apa-apa cara yang lebih berhemah untuk memilih kerajaan yang bakal memerintah negara ini.

Apabila tiba masanya kelak (PRU-13), rakyat terbanyak akan terjemahkan undi yang datang daripada hati mereka sendiri.

Daulat Tuanku! Daulat Tuanku! Daulat Tuanku!

sekupangdua

Posted: 04 Jul 2011 11:57 PM PDT

sekupangdua


BERSIH : AWAL-AWAL LAGI DAH KENCING, BOHONG RAKYAT!!!

Posted: 04 Jul 2011 03:39 AM PDT

PERHATIKAN BETUL-BETUL, PULUHAN UBAH SUAI, TOKOK TAMBAH DAN EDIT DI POSTER BERSIH, WAJAH TOKOH AGAMA DAN ULAMA DI TAMPAL SUPAYA NAMPAK KONONYA TURUT DISOKONG OLEH PIMPINAN SERTA TOKOH AGAMA. BELUM APA-APA LAGI BERSIH TELAH KELINGTONG, TIPU, BOHONG KEPADA RAKYAT SUPAYA TERPERDAYA MALAH PERGUNAKAN AGAMA ISLAM SEBAGAI PROPAGANDA DALAM MENJADIKAN PERARAKAN HARAM PIMPINAN AMBIGA YANG MEMPERJUANGKAN PERJUANGAN KAFIR SEMI A K A @ NOMUNIS ATAU YAHUDI.
Sekupang lama dah melihat dibebrapa blog sahabat seperti M I M dan JKKK(P) Kota Sarang Semut yang memaparkan Poster Bersih yang telah di Ubah Suai, ditokok tambah, ditampal gambar lain bagi memberikan beberapa kesan kepada PENCACAI percaya seratus peratus yang BersHIT ini kononnya mendapat sokongan rakyat serta pemimpin agama (Islam). Perhatikan betul-betul dengan meletakan tokoh agama serta kesemua PENCACAI didalam poster tersebut berbangsa Melayu, Tetapi kalau dikira memang begitulah Hasrat Pakatan Rakyat terutama DAP dan SiJub yang mengerahkan Ambiga Komunis supaya menjadikan PAS dan PKR sebagai pencacai kepada mereka sementara DAP serta Sijubri sekadar memerhati dan duduk diam sebaliknya pecah perut terbahak didalam hati melihat betapa ramainya yang sanggup menjadi pencacai mereka dengan sedikit pujian supaya dema ni leka dan percaya hidup-hidup yang kononya ini semua perjuangan bersama. Sekupang dapat mengesan beberapa pekara yang pelik dan perbandingan didalam poster tersebut, diantaranya...
1. Wajah tokoh dan pemimpin agama diletakan depan sekali, aneh nya baju yg di pakai adalah baju kuning yang jelas tertera DAULAT TUANKU yang kita ketahui penyokong kerajaan yang menentang Pakatan Rakyat di suatu masa dulu bila Fuckatan Rogol ini memang mencuba merosakan Kedaulatan Raja-raja Melayu seperti di beberapa kes termasuk semasa penubuhan kerajaan negeri Perak yang baru selepas PR hilang majoriti dan sokongan rakyat di perak
2. Baju yang dipakai pun berkolar, setakat ini belum ada lagi baju t shirt BERSIH yang berkolar, tetapi baju t DAULAT TUANKU memang ada berkolar.
3. Tertera banner atau Mobile yang menunjukan sambuttan Rumah Terbuka Hari Raya Aidil Fitri, bermakna ramai rakyat hadir bukan kerana bershit, dan Bersih juga yang dilancarkan oleh Fuckatan Riot sebelum ni bukan pada tarikh bulan Puasa maupun lepas raya
4. wajah-wajah yang ditempel yang diambil dari gambar lain, ini adalah kerana menutup beberapa pekara yang memperlihatkan lambang atau logo seperti BN, UMNO, 1 Malaysia dan lain-lain...
5. Wajah yang sama digunakan di dua tempat yang berbeza
6 Paling Kelakor siap ada yang pakai baju hujan dan ditempel muka warna kuning
7. perhatikan betui-betui baju penyokong Bolasepak pun ada yang di edit atau impose menjadi seolah-olah penyokong bersih
8. Baju juga di tempel huruf bersih, tetapi amat jelas huruf R tidak kelihatan, macam dilhat Rakyat sebagai orang bodoh kot, yang boleh di kencing supaya menjadi pencacai! 
9. Paling Pelik lansung takda TAMBI DAN APEK didalam gambar poster tersebut, malah yang ramai memakai lebai supaya dilihat macam semua orang MELAYU yang hendak protes tapi bukan DAP maupun Tambi PKR... apapun memang dah tepat la tu, sebab memang PAS yang menjadi pencacai kuat, tak caya tengok lah nanti, yang bertentang dan ditangkap semuanya melayu oleh Polis maupun FRU nanti, sementara Kafir Harbik termasuk  Ambiga Haram Jadah ingat nak berdepan dengan POLIS ka, ishhh dema ini kompom duduk dihujung jalan, yang kena belasah korang dia pakat dok tunggu hujung jalan, dah nak sangat korang suka menjadi pencacai Kafir dan Komunis, memang elok dapat seliang dua bior rasa... nak sangat , padan muka hehehehe

AZLI SHUKRI

Posted: 04 Jul 2011 11:50 PM PDT

AZLI SHUKRI


Hatinya Terlalu Mulia

Posted: 04 Jul 2011 06:44 PM PDT

Saya sangat terharu dengan kata-kata Datuk Seri Najib Tun Razak di dalam Utusan Malaysia hari ini. Inilah cara dan gaya seorang pemimpin yang mulia hatinya. Tiada benci dan tiada dendam sesuai dengan nama beliau sendiri iaitu Najib yang bermaksud keturunan yang mulia. Najib terlalu penyabar, walau dikutuk, dicaci dan dihina - beliau tetapi bersikap lembut dengan sesiapa sahaja - termasuk dengan Pakatan Rakyat. Pendekatan politik lembut Najib ini sangat digeruni oleh Anwar Ibrahim dan kncu-kuncunya, Tahniah Datuk Seri!

Sebenarnya, pentadbiran kerajaan UMNO/BN tidak pernah menghalang sesiapa sahaja untuk berhimpun, tetapi jangan sesekali mengadakan demonstrasi jalanan yang menyusahkan orang tua, orang sakit yang mahu ke hospital, kanak-kanak dan ibu-ibu mengandung yang bekerja - semua ini menyusahkan kehidupan mereka semua.

Dengan 2000 laporan polis yang dibuat di seluruh negara, rakyat secara majoritinya membenci perhimpunan Bersih yang dilihat lebih banyak membawa kerosakan daripada kebaikan. Namun demikian, pada masa yang sama DS Najib masih menjunjung demokrasi dan amalan kebebasan bersuara dengan mengizinkan penganjur Perhimpunan Bersih menggunakan stadium untuk berhimpun dan memekik sesuka hati mereka. Tetapi, cadangan ini ditolak. Pada masa yang sama, ucapan terima kasih juga harus ditujukan kepada Pemuda UMNO Malaysia yang sanggup membatalkan hasrat mereka untuk mengadakan perhimpunan yang sama dengan Bersih 9 Julai ini dengan alasan titah Yang di-Pertuan Agong yang tidak mahu negara berada dalam keadaan kacau-bilau.

Pada hemat saya, semua pihak harus menerima saranan daripada Yang di-Pertuan Agong yang mahu demonstrasi jalanan dihentikan segera demi kebaikan bersama. Terdapat banyak cara yang boleh digunakan bagi memperbaiki sistem pilihan raya Malaysia agar menjadi lebih baik dari semasa ke semasa. Saya rasa sudah tiba masanya, kita bertindak secara bijaksana dan bukan mengikut hawa nafsu semata-mata. Baca berita di bawah :

PUTRAJAYA 4 Julai - Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) perlu meminta secara baik dengan pihak berkuasa untuk menganjurkan perhimpunan tanpa perlu melakukan demonstrasi jalanan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Menurut beliau, kerajaan boleh menyediakan stadium untuk mereka berkumpul tetapi kumpulan itu enggan mematuhinya dan memilih untuk melakukan demonstrasi jalanan walaupun menyedari ia bakal mengundang risiko amat bahaya kepada negara.

''Kalau mereka hendak kemukakan memorandum, cakap baik-baik dengan pihak berkuasa, kita sanggup sediakan tempat untuk mereka berkumpul tetapi kenapa pilih demonstrasi jalanan, mesti ada nawaitu yang lain.

''Kalau kata nak berkumpul dari pagi sampai malam di stadium, kerajaan tidak mempunyai sebarang halangan, bertempiklah sampai tak larat tapi jangan buat demonstrasi jalanan," katanya ketika berucap pada perhimpunan bulanan Jabatan Perdana Menteri (JPM) di sini hari ini.

Menurut Perdana Menteri, perhimpunan yang jelas bermotifkan politik itu sengaja meletakkan alasan kononnya sistem pilihan raya di Malaysia tidak menjamin pilihan raya yang bebas dan adil. Tegasnya, isu itu hanya tercetus apabila pilihan raya umum semakin hampir dan dengan sengaja menimbulkan isu pengundi hantu walaupun Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bakal melakukan penambahbaikan melalui sistem biometrik.

''Kalau tidak adil, bagaimana mereka boleh menang di lima buah negeri, bila menang senyap saja, tiba-tiba bila dah dekat (pilihan raya) timbul balik, isu undi hantu ada masa timbul dan hilang," katanya. Najib berkata, Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin turut bertitah bahawa Seri Paduka amat khuatir dan bimbang bahawa sesuatu yang jauh lebih buruk mungkin berlaku tanpa mendatangkan kebaikan.

Menurut beliau, nasihat Seri Paduka itu diharap dapat mengingat dan menyedarkan rakyat bahawa tanggungjawab mereka ialah menjaga masa depan negara dan anak-anak sebagai pewaris. Perdana Menteri menambah, tindakan penganjur perhimpunan haram itu kononnya untuk memperbetulkan sistem pilihan raya negara adalah alasan semata-mata kerana ia jelas bermotifkan politik.

''Melalui demonstrasi jalanan ramai orang akan tumpang semangkuk, langsung tiada jaminan ia akan berlangsung secara aman. Kalau ada (perhimpunan), orang yang suka pada rusuhan dan yang suka buat kekacauan akan tumpang sekaki dan berlakulah keadaan yang kita sukar hendak elakkan.

''Kita mesti beringat sebelum terlambat, janganlah kita buat sesuatu dalam keadaan emosi kerana sebenarnya ada cara dan pendekatan yang lain," katanya. Beliau turut mengingatkan rakyat supaya mengimbau kembali asas kejayaan negara iaitu keharmonian hubungan kaum, kestabilan politik, sistem pasaran terbuka, meletakkan perlembagaan dan undang-undang negara di tempat yang tinggi serta perancangan masa depan untuk jangka masa panjang.

Najib menambah, kedaulatan undang-undang merupakan tiang seri negara yang perlu dihormati kerana ia adalah prinsip yang amat penting untuk menjamin kestabilan politik sesebuah negara. Kerajaan juga, tegas beliau, sentiasa meneruskan usaha untuk meringankan beban rakyat seperti mewujudkan rangkaian kedai runcit 1Malaysia dan Program Perumahan Rakyat 1Malaysia agar taraf dan kualiti hidup rakyat terus ditingkatkan.

oyabun

Posted: 04 Jul 2011 11:38 PM PDT

oyabun


SKMM patut tutup portal Malaysiakini!

Posted: 04 Jul 2011 10:32 PM PDT

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) digesa supaya menutup operasi portal berita pro pembangkang, Malaysiakini kerana sewenang-wenangnya menyiarkan komen negatif pembaca yang cenderung menimbulkan perpecahan di negara ini.

Terbaru, portal itu menyiarkan komen seorang pembaca yang seolah-olah mahu melancarkan perang ke atas Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin berikutan titah Seri Paduka semalam mengenai perhimpunan haram Bersih.

Presiden Pertubuhan Anak Muda Melayu Malaysia (AMMM), Asrul Muniff Azizan berkata, tindakan Malaysiakini menerbitkan komen berkenaan boleh disamakan dengan tindakan menghasut rakyat agar membenci Seri Paduka.

"SKMM mahu tunggu apa lagi sehingga Yang di-Pertuan Agong iaitu pemerintah tertinggi negara juga bebas dicaci di Malaysiakini. Tutup sahaja portal itu kerana ini bukan kali pertama ia dilakukan.

"Selain akta berkaitan penerbitan di Internet, pihak berkuasa juga boleh mengambil tindakan undang-undang ke atas editor Malaysiakini di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana mahu melancarkan perang ke atas Seri Paduka," katanya.

Beliau berkata demikian bagi mengulas tindakan portal itu yang menyiarkan komen salah seorang pembacanya supaya menggulingkan Yang di-Pertuan Agong.

Komen seorang pembaca yang menggunakan nama Muhammad Nur Hanief itu sempat dipautkan ke laman blog rbfonline, bagaimanapun ia dipercayai dipadamkan oleh pengendali Malaysiakini semalam. Sila klik di sini.

Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari pula berkata, keberanian pembaca portal itu menulis komen-komen sedemikian berpunca daripada kelemahan SKMM yang gagal mengambil tindakan tegas ke atas portal itu sejak sekian lama.

"Setelah masyarakat awam yang tiada sivik melihat kelemahan penguatkuasaan SKMM, mereka akan terus-menerus menghantar komen menghina institusi diraja serta kerajaan dan ia menjadi lebih parah apabila komen sebegitu tidak ditapis oleh Malaysiakini.

"SKMM dan pihak berkuasa lain perlu mengambil tindakan segera dan tegas bagi mendidik masyarakat serta portal tidak bertanggungjawab kerana dalam banyak kes, hanya hukuman dapat mendidik golongan yang melanggar undang-undang," katanya.

Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Syed Ali Alhabshee pula memberitahu, penyiaran komen biadab yang tidak ditapis oleh pengurusan portal pro pembangkang itu merupakan satu percubaan halus untuk menghasut rakyat memusuhi Seri Paduka.

"Saya hairan apa sebenarnya motif Malaysiakini menyiarkan komen tersebut tanpa tapisan seolah-olah turut menghasut rakyat memusuhi Seri Paduka.

"Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan harus melihat peranan yang dimainkan oleh portal ini sama dengan tindakan individu lain yang telah ditangkap kerana berniat melancarkan serangan terhadap institusi raja-raja Melayu," katanya.

Difahamkan bahawa Muhammad Nur Hanief ini juga pernah menghina baginda Sultan Selangor diblog http://hanief.blogspot.com/ sebelum ini. Wallahuallam.

Wasabi Oyabun..

My Longest Yard

Posted: 04 Jul 2011 11:34 PM PDT

My Longest Yard


BERSHIT 2.0 : Panduan untuk mengikuti perhimpunan haram

Posted: 04 Jul 2011 10:51 PM PDT


Penganjur BERSHIT 2.0 telah mengeluarkan beberapa panduan kepada peserta yang akan menyertai perhimpunan berkenaan.

Penganjur berharap dengan adanya panduan ini, penganjuran
perhimpunan haram akan berjalan dengan lancar dan aman.


Fakta menarik untuk dikongsi -

a) Peserta perhimpunan bawa duit maksimum RM100 sahaja.
b) Penganjur tak benarkan peserta bawa kad matrik pelajar bagi student atau pass kakitangan bagi pekerja kerajaan dan swasta.
c) Tidak dibenarkan merokok sepanjang perhimpunan.
d) Jangan makan atau minum terlalu banyak sebelum perhimpunan.
e) Pastikan peserta buang 'hajat' terlebih dahulu sebelum berhimpun.
f) Raikan perhimpunan dengan aman dan harmoni.
g) Jangan buang sampah merata-rata. Masukkan ke dalam beg plastik yang dibawa.
h) Rakam wajah-wajah polis yang bertugas atau tragedi penting seperti keganasan atau provokasi polis.

Banyak lagi info yang ada. Boleh pergi check di
laman web haram di SINI.

Ini panduan bodoh untuk orang yang bodoh. Perhimpunan haram ni buat apa kita nak ikut.

Rais Yatim derma semua wang menang saman fitnah

Posted: 04 Jul 2011 06:03 PM PDT


Datuk Seri Dr. Rais Yatim yang memenangi saman fitnah beliau terhadap seorang penulis blog hari ini berharap golongan itu termasuk penulis dapat menghormati hak orang lain dengan menjauhkan diri daripada elemen fitnah.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan itu yang amat menghargai dan mengiktiraf badan kehakiman negara dalam menjalankan urusan keadilan mengucapkan syukur kerana keputusan mahkamah itu telah mengembalikan nama baik beliau dan keluarganya setelah difitnah.

"Sekiranya mahkamah memutuskan jumlah ganti rugi di bawah saman ini nanti, kesemuanya saya akan dermakan kepada badan kebajikan.

"Dalam saman malu, kalau nak buktikan seseorang itu, dia kena ada justifikasi, tapi dia (penulis blog itu) tak ada justifikasi, tak ada saksi, tak ada keterangan dan entah dari sumber mana dia petik.

"Saya memang sangat mengiktiraf badan kehakiman negara... saya sangat teruja untuk menyatakan hakikat ini," kata beliau kepada Utusan Malaysia hari ini.

Rais hari ini memenangi saman fitnah beliau terhadap seorang penulis blog berhubung artikel yang memfitnahnya yang dipaparkan dalam satu blog. - Utusan

Panglima Perang Cyber

Posted: 04 Jul 2011 11:24 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Patuhi Titah Agong: Mufti Kelantan

Posted: 04 Jul 2011 09:38 PM PDT

KOTA BHARU-Mufti Kelantan, Datuk Mohd Shukri Muhamad menasihatkan pemimpin dan masyarakat mematuhi titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin berkaitan perhimpunan Bersih 2.0 yang dirancang Sabtu ini.

"Sudah tentu titah Yang di-Pertuan Agong perlu dipatuhi, apalagi hidup dalam sebuah negara yang mengamalkan Demokrasi Berparlimen dan Raja Berperlembagaan,"katanya kepada Sinar Harian semalam.

Tuanku Mizan dalam satu kenyataan semalam bertitah mengingatkan agar sebahagian rakyat yang ghairah berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara hendaklah dipastikan tuntutan itu tidak membawa kemusnahan kepada negara.

Baginda turut mengingatkan agar rakyat tidak tidak-terikut-ikut dengan amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagai sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan. 

Mengulas mengenai perhimpunan tersebut, Mohd Syukri berkata, Islam mengajar umatnya menjaga keharmonian kestabilan dan keselamatan dalam kehidupan.

Katanya sekiranya, berlakunya pertembungan antara kebaikan dan keburukan dalam melaksanakan sesuatu amalan, masyarakat harus meninggalkan perkara yang membawa kemudaratan kepada umat Islam.

"Perkara yang mudarat ini bukan sahaja fizikal (tubuh badan), tetapi ia turut merangkumi ekonomi, keselamatan dan lain-lain lagi,"katanya.

Ditanya terdapat dakwaan perhimpunan itu berlandaskan demokrasi, Mohd Syukri berkata, demokrasi dan kebebasan itu tidak mutlak dan mempunyai ikatan tertentu sebagaimana sebuah kereta api yang bergerak mengikut laluan di relnya.SinarHarian


Panglima : menariknya blog pro Anwar Ibrahim turut siarkan kenyataan Mufti Kelantan di atas yang boleh difahami mereka kini sudah tersepu\it dan tidak lagi dapat menolak pandangan Mufti yang meminta semua pihak mematuhi titah khas tersebut. 

Apatah lagi ramai sudah ditahan bawah Ordinan Darurat kerana terlibat dalam cubaan membuat perhimpunan haram ini termasuk orang yang bergelar YB. Kesemua mereka jelas ada kaitan dengan komunis.

Link blog bernama Agenda DSAI boleh dilayari di sini :


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Wajib Baca : Keturunan Raja Dibunuh Oleh Pakatan Komunis Di Indonesia 65 Tahun Yang Lampau !!!

Posted: 04 Jul 2011 10:28 AM PDT

Program Perumahan 1Malaysia Untuk Rakyat - Mari Sebarkan !

Posted: 04 Jul 2011 09:38 AM PDT

PATRIOT PEMUDA UMNO BATAL PERHIMPUNAN - HORMAT TITAH KHAS YDP AGONG SEMALAM

Posted: 04 Jul 2011 02:13 AM PDT

Al Fatihah - Anak Bekas Ketua Muslimat PAS Meninggal Di Australia - Harakahdaily

Posted: 04 Jul 2011 12:34 AM PDT

Sah Setiausaha Politik YB DAP M.Kulasegaran Hina YDP AGONG Di Twitter - PAPAGOMO

Posted: 04 Jul 2011 12:19 AM PDT

Gambar Noh Hujan & Isteri Mizz Nina Di Hari Perkahwinan

Posted: 03 Jul 2011 11:38 PM PDT

The Unspinners

Posted: 04 Jul 2011 11:19 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 04 Jul 2011 11:18 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


BERSIH : TITAH KHAS YANG DI-PERTUA AGONG TUANKU MIZAN ZAINAL ABIDIN

Posted: 04 Jul 2011 03:47 AM PDTTitah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:

"Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran". Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara".

BERSIH 2.0 - HUKUM SERTAI-MESTI LIHAT!!-Part1

Posted: 04 Jul 2011 03:18 AM PDT

Posted: 04 Jul 2011 03:17 AM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 04 Jul 2011 11:05 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Adakah Anda Mahu Seperti Mat Rempit?

Posted: 04 Jul 2011 10:06 PM PDT
Kalau tak nak jadi Mat Rempit @ Samseng Jalanan, jauhi perhimpunan haram!

ISTIMEWA BUAT PENGANUT-PENGANUT PAS..

Posted: 04 Jul 2011 08:40 PM PDT

VIDEO INI MEMANG ISTIMEWA BUAT PENGANUT PAS YANG DAH BUTA MATA, BUTA HATI, TAKSUB GILER, HARD CORE SANGAT NGAN N.AJIS TU..... KALAU DAH TENGOK PUN MASIH TAK TERFIKIR LAGI TAK TAHU LAH.....
*Haa..Ni baru nasihat dari ulama yang betul-betul mengaji kitab.. bukan macam N.Ajis yang mengaji celup mesir je pastu keluar fatwa-fatwa mengarut yang boleh merosak Akidah dan memecah belahkan umat.

GEMPAR! BERSIH NAK BOM KUALA LUMPUR?

Posted: 04 Jul 2011 07:35 PM PDTKalau betul-betul nak berdemonstrasi aman, kenapa perlu bawa molokov cocktail?

Nampaknya 'jihadist' PAS dah bersedia nak berperang menegakkan IFC.

Teringat pulak MyMassa pada AL-MAUNAH yang mana anggota Al-Maunah juga merupakan ahli PAS seumur hidup.

*Kalau tak ganas, bukan PAS namanya.

Ada Apa Dengan Stadium?

Posted: 04 Jul 2011 06:39 PM PDTSemalam YAB PM offer stadium kepada pembangkang untuk buat perhimpunan.

Tapi kelihatan tawaran yang diberikan oleh PM macam dipandang sepi.

Pembangkang memilih untuk turun di jalan raya kerana mereka mendapat arahan daripada Soros untuk berbuat demikian. Sesiapa yang belum tahu mengenai kaitan Soros dan BERSIH boleh baca entri MyMassa sebelum ini.


Sebenarnya pembangkang pernah buat demonstrasi bukan jalanan iaitu di Stadium Kelana Jaya untuk perhimpunan PROTES pada 6 Julai 2008 (tiga tahun yang lalu). Penganjur mensasarkan untuk mendapatkan peserta seramai 1 juta orang untuk demonstrasi tersebut. Namun hanya 10,000 yang turun. Penganjur gagal kerana hanya 1% sasaran di capai.


Dalam demonstrasi PROTES, penganjur bukan buat selama beberapa jam tapi selama 1hari 1malam. Siap ada konsert lagi. Namun tetap gagal mencapai hadirin yang ramai seperti BERSIH 2007. Mengapa?

Kerana apabila sesuatu acara dibuat di atas jalan, maka setiap khalayak di tempat tersebut akan dikira sebagai peserta. Walaupun yang ada di situ adalah peniaga atau pelancong atau orang yang memang tinggal di situ. Bila BERSIH 2007 dibuat di KL, satu kawasan penempatan yang sesak, maka semua orang di kawasan tersebut dikira sebagai peserta oleh penganjur dan pihak polis. Bila polis terpaksa mengambil tindakan, dengan orang yang bukan berniat menyertai BERSIH 2007 turut menjadi mangsa.

Itu baru satu sebab. Sebab kedua adalah pembangkang belajar demonstrasi jalanan daripada Mat Rempit. Kenapa Mat Rempit suka race motor tengah jalan di malam hari walaupun di negara kita dah banyak litar motor. Kerana selain daripada Mat Rempit, ada juga Mat Langau iaitu pemerhati atau penonton kepada lumba haram. Sama seperti lumba haram, BERSIH 2007 juga dihadiri oleh ribuan Mat dan Minah Langau terutamanya masyarakat Bukan Melayu yang ingin melihat kebodohan Melayu totok PAS dan PKR yang 'berjihad' di atas jalan raya. Sama macam kes pertama, Mat Langau ni pun akan kena bila polis ambil tindakan.

Ada beberapa sebab lain seperti kemudahan pengangkutan (tapi 'mujahid' BERSIH dari Kelate akan sebut kemudahe pegang kote), kawasan terbuka dan lain-lain lagi yang pembaca MyMassa sendiri boleh fikir secara logik.

Cuma MyMassa nak ucap tahniah kepada YAB PM sebab *kecil jalan BERSIH mintak, satu stadium YAB PM tadahkan!


*Kecil tapak tangan, nyiru ditadahkan.

Ketua BERSIH Tak Paham Bahasa Melayu?

Posted: 04 Jul 2011 05:34 PM PDTWalaupun keratan yang sama telah MyMassa buat entri semalam, cuma pelik bila cuba memahami kehendak aci yang bernama Ambiga.

Cuba pembaca MyMassa baca kembali Titah DYMM SPD YDP Agong...

Tak ke DYMM YDP Agong dah titahkan supaya jangan ada perhimpunan haram jalanan?

Perhimpunan 9 Julai: Titah khas Yang di-Pertuan Agong

Jul 3, 11 9:00pm

Istana Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:

Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.


Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran".

Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.


Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.

- Bernama


Sebab paham bahasa Melayu la PATRIOT dan PERKASA mengambil tindakan untuk membatalkan perhimpunan balas bagi BERSIH.

Perkasa, Pemuda sedia batalkan perhimpunan protes Bersih 2.0

July 04, 2011
KUALA LUMPUR, 4 Julai – Perkasa dan Pemuda Umno hari ini mengumumkan kesediaan mereka untuk membatalkan perhimpunan balas membantah Himpunan Bersih 2.0 sebagai tanda menghormati titah Yang di-Pertuan Agong semalam.
Bagaimanapun Perkasa berkata keputusan akhir bergantung pada sama ada Bersih 2.0 akan memilih untuk menerima nasihat Seri Paduka Baginda dan membatalkan rancangannya.


*Wakakaka...tak paham Bahasa Melayu pun boleh jadi presiden Majlis Peguam. Rendah betul standard Majlis Peguam Malaysia.

Sah! Anak Tun Mahathir Sokong Ambiga!

Posted: 04 Jul 2011 07:51 AM PDT


Nampak Sisters In Islam (SIS) benar-benar sepenuh hati menyokong BERSIH.

Pemimpin SIS termasuk Marina Mahathir menyokong penuh Ambiga.Yang aku pelik Marina mengecam orang-orang yang attack Ambiga secara individu.

Rasa nak gelak pun ada bila tengok kenyataan Marina. Lupa ke Marina yang pihak yang sama melabelkan bapanya sebagai MAHAFIRAUN?

Tak tau nak komen macam mana sebab aku respek sama negarawan iaitu Tun Mahathir tapi sikap anaknya yang menyokong pihak musuh ayahnya membuatkan aku terkasima.

Cuma aku meramalkan bukan satu perkara yang mustahil jika Marina Mahathir akan menjadi calon parti pembangkang jika trend seperti ini terus berlaku.


*Aku tetap berpendirian bahawa tiada gunanya kita gunakan cara berlembut dengan pembangkang. Lihatlah apa yang berlaku kepada Tun Abdullah bila terlalu bagi muka dekat AnuWar dan kuncu-kuncunya. Lingkup negara Yop!

GEMPAR!!!! ANUWAR IBRAHIM SEDANG MENUNGGU ARAHAN YAHUDI SOROS?

Posted: 04 Jul 2011 06:31 AM PDT


AnuWar Ibrahim mengakui bahawa dia sekarang ni berada di UK.

Kenapa AnuWar berada di London?

Adakah si Anu sedang bertemu BOSnya (Soros) untuk menerima arahan seterusnya bagi mengkucar-kacirkan negara ini?

Kaitan Soros dengan revolusi di beberapa negara adalah open secret yang kini telah didokumenkan dalam wikipedia.

Soros foundation and U.S. influence

Opponents of the colour revolutions often accuse the Soros Foundation and/or the United States government of supporting and even planning the revolutions in order to serve western interests. It is noteworthy that after the Orange Revolution several Central Asian nations took action against the Open Society Institute of George Soros with various means – Uzbekistan, for example, forced the shutting down of the OSI regional offices, while Tajik state-controlled media have accused OSI-Tajikistan of corruption and nepotism.[6]
Evidence suggesting U.S. government involvement includes the USAID (and UNDP) supported Internet structures called Freenet[citation needed], which are known to comprise a major part of the Internet structure in at least one of the countries – Kyrgyzstan – in which one of the colour revolutions occurred.
The Guardian[7] claimed that USAID, National Endowment for Democracy, the International Republican Institute, the National Democratic Institute for International Affairs, and Freedom House are directly involved; the Washington Post and the New York Times also reported substantial Western involvement in some of these events.[8][9]
Activists from Otpor in Serbia and Pora in Ukraine have said that publications and training they received from the US based Albert Einstein Institution staff have been instrumental in the formation of their strategies.[10][11]
http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_revolution

Manakala hubungan AnuWar dengan Soros juga open secret di mana Soros pernah menggunakan AnuWar untuk menjatuhkan Tun Mahathir.


Malaysia's break with globalization, London launched an even nastier operation to create an internal crisis in Malaysia. Anwar Ibrahim was the deputy prime minister and chosen heir to Mahathir; he became the target to carry out the Empire's brutal operation.
Anwar was later kicked out of his post as deputy prime minister because he "lacked the moral standards required" to lead the nation. Financed by Soros and his cronies through the Open Society Foundation, Anwar proceeded to launch a campaign to bring down the government of Malaysia. He portrayed himself as a freedom fighter and champion of free market society, denouncing the new government's protectionist economic policies and accused them of carrying out a conspiracy to destroy him.
http://www.larouchepac.com/node/9165

Kini hubungan dua DAJJAL ini kian bertaut dengan perhimpunan haram BERSIH 2.0.

Mari kita lihat bagaimana Dajal Melayu ini melaksanakan agenda Dajal Besar dari Barat.

Bala...Bala.....Bala...

Posted: 04 Jul 2011 05:39 AM PDT


Satu lagi bala menimpa akibat perhimpunan haram.

Pemimpin PAS yang bodoh-bodoh tu cakap perhimpunan haram ini akan menjana ekonomi rakyat.

Kepala hotak hang. Korang jugak yang suruh pendemonstrasi bawak keperluan minima dengan wang yang minima sebab takut kena tangkap polis. Kalau semuanya minima, mana cukup duit nak beli belah!RM500,000 ribu mungkin jumlah yang sedikit bagi pemimpin-pemimpin PAS yang kaya-kaya atau pun ahli PAS yang bergaji beribu-ribu. Tetapi jumlah tersebut sangat signifikan kepada golongan penjaja kecil. Jangan nak menzalimi orang lain sebab korang dah kaya.

Kepada lebai-lebai PAS ingatlah : HABLUMMINALLAH HABLUMINANNAS!Al-Fatihah buat Adik Aziz...

Posted: 04 Jul 2011 02:22 AM PDT


Petikan HaramkahDaily:


KUALA LUMPUR, 4 Julai: PAS mengucapkan takziah kepada bekas Ketua Muslimatnya, Ustazah Nuridah Salleh (gambar) di atas kematian anaknya, Abdul Aziz Mohd Azmi, 13 tahun, yang kembali kerahmatullah pada 12.00 tengah malam semalam.

Abdul Aziz yang mula belajar di Cape Town, Afrika Selatan tahun lepas meninggal dunia selepas kira-kira sebulan menjalani pembedahan kerana ketumbohan pada tulang belakangnya.

Sebelum itu, beliau demam tetapi tidak dapat bangun dan menggerakkan badannya. Beliau menjalani pembedahan dengan ditemani ibu dan bapanya, Haji Azmi.

Jenazah beliau dijangka akan tiba di rumahnya di Taman Melewar, Kuala Lumpur pagi esok, 5 Julai.

Namun begitu, Nuridah yang kini dalam misi dakwah ke Australia masih berada di sana dan dijangka akan tiba lebih lewat dari jenazah anaknya sendiri. Nuridah kini adalah Ketua Dewan Muslimat PAS Wilayah Persekutuan selepas gagal mempertahankan kerusi ketua Dewan Muslimat PAS Pusat dalam muktamar lepas.

Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP) bagi pihak PAS mengucapkan takziah kepada keluarga Nuridah, kata Nurul Islam Bin Mohamed Yusoff , Setiausaha DPPWP dalam satu kenyataannya kepada Harakahdaily.

"Marilah kita sama-sama mendoakan agar arwah Abdul Aziz ditempatkan dikalangan hambaNYA yang soleh," kata kenyataan itu.

MyMassa: Setidak-tidaknya arwah adik Aziz dapat mengecapi kesejahteraan dan kemewahan hidup selama 13 tahun di bawah pemerintahan BN yang membolehkan ibu bapanya untuk berkemampuan membiayai pengajian peringkat menengahnya di Afrika Selatan...Kerana hanya segelintir yang bertuah sahaja yang dapat merasai nikmat sebegitu. Namun, harapan kami di MyMassa agar pemergian adik Aziz ini bukanlah satu kifarah di atas segala kemungkaran yang telah dilakukan terutamanya oleh ibunya sendiri yang sanggup menangis mempertahankan seorang pelaku zina bukan Islam! Semoga juga diharapkan agar kos pembiayaan pembelajaran adik Aziz di luar negara selama setahun itu juga bukanlah datang dari jerih keringat orang-orang kampung daif yang dikutip melalui penipuan derma jihad PAS negara Islam selama ini...Insya-Allah... 

BERSIH Dah Mengalah? Adakah Ini Satu Sandirawa.

Posted: 04 Jul 2011 02:11 AM PDT

Laporan berita daripada MStar...Adakah ini tanda-tanda awal bendera putih yang bakal dikibarkan oleh PASUKAN KUNING?


*Sama-sama kita nantikan sandirawa drama swasta bertajuk...."MemBERSIHKAN Dosa-dosa AnuWar Ibrahim Sebelum Masuk Jel".

Penang Bangkit: Kenapa Rakyat Penang Mengamuk Jumaat Lepas?!!

Posted: 04 Jul 2011 01:37 AM PDT
Isu Pemecahan Kedai Motosikal Milik Saudara Yaakob

Ini adalah satu isu yang sangat serius apabila Kerajaan Negeri Pimpinan DAP merobohkan kedai motorsikal anak muda Yaakob apabila beliau baru memulakan perniagaan itu dan kini beliau dan rakan-rakannya menganggur dan tidak mempunyai pekerjaan tetap adakah ini caranya untuk Kerajaan Negeri selesaikan masalah rakyat lebih-lebih lagi ini membabitkan anak muda yang baru mengenal dunia untuk memulakan kerjayanya. Apa akan terjadi kepada masa depan beliau dan rakan-rakan perkara ini membolehkan beliau dan rakan-rakan melibatkan diri dengan segala gejala sosial sekaligus melenyapkan masa depan mereka sendiri. APA PENYELESAIANNYA?Ahli Majlis Salah Guna Kuasa

Ketika hampir seluruh rakyat Pulau Pinang merasa marah dengan isu "tutup, tutup balik India" dan seorang Ahli Majlis telah menjadi hero walhal dia sendiri bukan Ahli Majlis yang sah ini kerana penggal untuk Ahli Majlis telah tamat dan beliau PERLU mengangkat sumpah sekali lagi untuk menjadi Ahli Majlis untuk penggal yang baru. Kesalahan yang besar ini dipandang remeh oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang kerana sehingga ke hari ini tiada satu tindakan yang diambil oleh Kerajaan Negeri kepada Ahli Majlis. DIMANAKAH KEADILAN?
Isu Kampung Genting

Mengapakah lokasi Kampung Genting dipilih untuk membina universiti walhal persekitaran Balik Pulau begitu luas dan banyak lagi tanah yang lebih baik boleh dijadikan lokasi untuk universiti berkenaan TANPA BANTAHAN mana-mana pihak. Adakah ini salah satu agenda Kerajaan DAP yang ingin menghalau kaum Melayu Islam yang mendiami bahagian pulau di Pulau Pinang? Dari ketiga isu di atas kita dapati usaha DAP adalah untuk memusnahkan kaum Melayu Islam dari Pulau Pinang sedikit demi sedikit. DI MANA PEMBELA MELAYU ISLAM?


Lot 20, 21, 22

Lot 20, 21, 22 di Jelutong adalah juga milik Melayu yang patut dipertahankan oleh MAJLIS AGAMA ISLAM PULAU PINANG yang diterajui oleh Exconya Malik Kassim. Malik Kassim sepatutnya mengambil  tindakan tegas terhadap isu akan tetapi hanya berpeluk tubuh sahaja. Tanah ini sangat diperlukan oleh umat Islam untuk menampung tanah perkuburan yang telah melepasi 4 lapisan sekaligus mengundang kerisauan kepada umat Islam Jelutong yang rata-ratanya ingin bersemadi id sana apabila meninggal dunia kelak. SEKALI LAGI MELAYU DI TINDAS?


Isu Bazaar Ramadan

Isu Bazar Ramadan sekali lagi Melayu di usik apabila Kerajaan Negeri apabila Adun Komtar yang telah bersetuju dengan KMA (KOMTAR MERCHANT ASSOCIATION) dan memberi mandat kepada KMA untuk mengelolakan Bazaar Ramadan di Komtar. Akan tetapi pada hari kejadian KMA di halang sendiri oleh PDC (PENANG DEVELOPMENT CENTER) dari memasang khemah dengan alasan KMA tidak mendapat kelulusan dari KERAJAAN NEGERI. ADAKAH MELAYU DI WAYANG KULITKAN?


Isu Beg Plastik RM0.20

Isu beg plastik Rm.020 telah mendapat perhatian dari beberapa NGO seperti Suara Anak, Anak Malaysia, PAJIM, PKIM dan PERKASA. Perkara ini adalah usaha murni Kerajaan Negeri yang tidak murni. Ini kerana beg plastik dahulunya tidak dikenakan duit dan kini pembeli terpaksa membelinya dengan harga Rm.20 dan duit ini disalurkan kepada KERAJAAN NEGERI untuk disalurkan kepada PROGRAM RAKYAT TERMISKIN. Akan tetapi adakah benar duit ini disalurkan kepada mereka yang memerlukan?
Isu Peniaga-Peniaga Kecil Pulau Pinang

Isu peniaga-peniaga kecil Pulau Pinang terutamanya peniaga Melayu ditindas dan dirobohkan gerai mereka tanpa belas kasihan dengan sewenang-wenangnya oleh Kerajaan Negeri. Akan tetapi membenarkan kaum Cina berniaga dan diberi permit menutup jalan dan dikawal ketat oleh RELA. Sikap Kerajaan Negeri yang (DOUBLE STANDARD) ini membuktikan bahawa mereka memang mahukan kaum Melayu ditindas. SIAPA AKAN MEMBELA NASIB MEREKA?


Isu Do Re Mi

Kedai makan DO RE MI terletak di persisiran pantai dan jauh sekali dari bandar. Kedai ini adalah sepenuhnya milik peniaga MELAYU. Kedai ini dicantas hidup-hidup oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang tanpa alasan dan tiada pembelaan berlaku terdapat nasib pengusaha kedai ini. SIAPA AKAN MEMBELA NASIB PENIAGA MELAYU INI YANG TELAH HILANG PUNCA PENDAPATANNYA?


Isu Teoh Bak Seng

Isu Teoh Bak Seng seorang pengusaha kedai kopi di komtar yang menggemparkan Malaysia dengan percubaan membakar diri sendiri kerana pintu laluan ke kedainya ditutup oleh Kerajaan Negeri selepas diterajui oleh kepimpinan DAP dan selepas insiden itu mendapat penyebaran luas oleh media Kerajaan Negeri mengarahkan pintu itu dibuka semula dengan alasan beliau seorang yang berbangsa Cina. ORANG MELAYU PERLU DIBIARKAN BEGITU SAHAJA?
Isu Mohamed Ghani Abdul Jiman

Saya Mohamed Ghani Abdul Jiman selaku pengerusi untuk Pertubuhan Suara Anak-anak Malaysia Pulau Pinang yang ditindas oleh Kerajaan Negeri Laknatullah Pimpinan Lim Guan Eng yang telah memfitnah saya dengan tuduhan tidak membayar sewa dan dicuri kiosk saya dan barangan saya di tapak penyewaan di konkos tingkat 3 Komtar Pulau Pinang. Sehingga ke hari ini saya tidak pernah mendapat notis au dipanggil mesyuarat sebelum atau selepas kejadian itu dan tiada  surat mengatakan bahawa saya disita atau senari barangan yang dirampas diberikan kepada saya. Saya sudah berniagadi Komtar mencecah 30 tahun dan tiada masalah seumpama ini diberikan kepada saya oleh Kerajaan Negeri Pimpinan Barisan Nasional. 


Memorandum Oleh Pertubuhan Suara Anak-anak Malaysia Pulau Pinang

MyMassa: Ingat lagi semasa PRK Permatang Pauh 2008, beribu-ribu orang Melayu Penang turun untuk "mempertahankan" Anu Ghairah Tuhan daripada ditumbangkan oleh BN. Ketika itu, terutamanya pada waktu penamaan calon, sesiapa sahaja yang dilihat tidak berpihak kepada Anu Ghairah Tuhan akan dimaki dan diserang! Tidak kira kanak-kanak, mak cik tua mahu pun anak dara. Berapa ramai gadis sunti Puteri UMNO yang dicabul ketika itu, waima di depan mami penang PKR sendiri! Ingat lagi pada seorang Mami yang membebel-bebel tidak henti-henti sepanjang penamaan berlangsung. Marah betul beliau pada BN ketika itu...sekarang apa nasib beliau agaknya ye? Mesti sedang hidup mewah di banglo puncak Bukit Bendera pemberian Khalifah Umar Joseph Guan Eng, bukan?

Bila SKMM Nak Bertinda Ke Atas Malaysiakini!

Posted: 04 Jul 2011 12:31 AM PDTMalaysiakini memang tak bertanggungjawab.

Sejak me'link'kan artikel dalam Malaysiakini dengan FaceBook, ramai penyokong pembangkang telah melanggar undang-undang negara. Antaranya yang ini.

Komen ini di'post'kan untuk artikel Titah DYMM SPB YDP Agong. Begitu kurang ajar pencacai pembangkang. Jika anda selusuri komen-komen pro pembangkang dalam artikel tersebut, bukan ini sahaja komen yang menghina DYMM YDP Agong. Ada beberapa komen lain yang telah berjaya dirakam oleh blogger BN.

Nampaknya orang-orang di SKMM masih lagi 'tido' untuk ambil tindakan terhadap Malaysiakini. Jika di Thailand, orang-orang di Malaysiakini dah lama kena penjara.


*Kalau laman web download, laju je SKMM ambil tindakan sampai mengundang serangan para hackers. Bila nak laju pulak ambil tindakan terhadap Malaysiakini?

Selangor Darul Jesus: BERSIH di Bangi?!!

Posted: 03 Jul 2011 11:38 PM PDT


MYMASSA: Budak sekolah tadika pun tahu Bangi ini seumpama fixed deposit bagi pakatan pembangkang, terutamanya PAS di Selangor. Tetapi sekarang lihatlah sendiri hasil pemerintahan berkebajikan rejim boneka DAP Khalid selama lebih 3 tahun, penempatan penyokong tegar sendiri pun terbiar...jadi bagaimana hendak melaksanakan dasar kebajikan kepada seluruh rakyat Selangor? Apatah lagi 27 juta rakyat Malaysia?!! Kalau suatu ketika dahulu Bangi ini sentiasa bermandikan cahaya, tetapi kini keadaan menjadi sebaliknya. Jalan utama yang betul-betul bersebelahan Darus Syifa' (rumah perubatan Harun DIN)  itupun sudah gelap gelita dek kerana pengurusan kewangan pentadbiran dan pengurusan negeri yang caca marba...Jangan besok Kalid Gagap jawab ini semua kerana mengikut Sunnah Anu Ghairah Tuhan yang gemar beroperasi dalam suasana suram sudahlah!