Isnin, 9 Januari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


RIDHUAN TEE

Posted: 09 Jan 2012 04:38 AM PST

RIDHUAN TEE


Ultra kiasu dan pembinaan negara

Posted: 08 Jan 2012 05:19 AM PST

(Sinar Harian 9 Jan 2012)

Beberapa persatuan dan parti politik Cina ultra kiasu terutamanya Dong Zong dan banyak lagi Zong lain, terus mendesak supaya kerajaan memberikan kebenaran untuk membina lebih banyak lagi Sekolah Persendirian Cina, di samping desakan penambahan sekolah bantuan penuh (dan modal) kerajaan sedia ada seperti Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) dan Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Cina (SMJKC). Alasan mereka, sekolah persendirian tidak melibatkan peruntukan kerajaan, kenapa tidak dibenarkan didirikan? Beberapa pertemuan telah dibuat dengan Timbalan Menteri ultra kiasunya. Saya yakin mereka seia sekata. Perancangan sedang dibuat untuk bertemu dengan pimpinan tertinggi negara bagi merealisasikan tuntutannya.

Apa yang memelikkan, kajian mengenai kesan sekolah ini ke atas pembinaan negara bangsa tidak pernah dilakukan, yang ada hanya desakan dan tuntutan. Bila kebenaran pembinaan diberikan nanti, sekolahpun telah siap, pada masa sama, mereka juga mendesak kerajaan supaya sekolah persendirian dibantu dan sijilnya (UEC) diiktiraf, selaras dengan gagasan 1Malaysia. Paling tidak, dikecualikan cukai pendapatan kepada mereka yang menderma. Apakah kita tidak belajar daripada pengalaman sebelum ini? Apakah benar institusi ini berjaya melahirkan pelajar yang berpegang kepada prinsip Malaysian first, Chinese second?

Saya harap kerajaan tidak akan tunduk kepada ultra kiasu ini. Jika terlalu terdesak sangat kerana mengharapkan undi mereka, paling tidak, buatlah perjanjian. Pertama, pentadbiran dan pengurusan silibusnya mesti diletakkan di bawah kementerian pelajaran. Kedua, pelajar-pelajarnya mesti boleh fasih berbahasa Melayu dan mempunyai jati diri Malaysia yang kuat. Ketiga, jika kehendak ini tidak dipenuhi, sekolah dan tanah mereka akan diserap ke dalam pendidikan kebangsaan. Nasihat saya, jangan ulangi kesilapan demi kesilapan. Jadikan iktibar kesilapan lalu untuk berhadapan dengan masa kini kerana ia amat penting dalam pembinaan negara.

Apakah kita sudah lupa sejarah dan masalah yang telah, sedang dan akan dihadapi dengan SJKC, SMKJC, sekolah persendirian dan universiti perkauman yang sedia ada? Kesemua institusi ini seolah-olah langsung tidak boleh disentuh dari segi silibus dan pentadbirannya, walaupun kerajaan begitu banyak membantu, termasuk yang dibantu seratus peratus. Itupun mereka berani berhujah bahawa 'kejayaan dan kehebatan' sekolah vernakular hari hasil usaha mereka sendiri. Bantuan kerajaan dilupakan, malah dikutuk lagi. Paling menyedihkan, sekolah vernakular bantuan kerajaan sepenuhnya pun terpaksa tertakluk kepada lembaga pengurusan mereka. Misalnya, penempatan guru besar/pengetua dan guru-guru sekolah terbabit. Ini tidak termasuk penambahan waktu pengajaran bahasa Melayu dan keseragaman silibus yang ditolak secara total. Alasannya mudah, mereka tidak mahu menjadi bangsa pisang, luar kuning, dalam putih atau tidak menjadi Cina totok.

Terbaharu, paderi ultra kiasu yang bergelar Tan Sri pula mendesak supaya semua sekolah mubaligh/rahib Kristian yang berjumlah lebih 400 buah seperti SMK Convent Bukit Nenas mesti berpengetuakan pengetua/guru besar Kristian dan mendapatkan kelulusan pemilik sekolah di bawah perintah Infant Jesus (IJ) Sisters order. Ultra kiasu ini mengungkit janji Menteri Pelajaran pada 1976, untuk berunding dengan pihak berkuasa sekolah mubaligh berkenaan pemilihan guru besar/pengetua. Peliknya 'sekolah mereka' mesti dipimpin oleh mereka. Sedangkan sekolah aliran kebangsaan didesak untuk dibuka kepada semua. Adakah semua ini wajar, sedangkan kerajaan memberikan bantuan sepenuhnya kepada semua sekolah ini? Di manakah kita tinggal? Dalam negara Islam atau…?

Lebih dahsyat lagi, mereka mendesak supaya ditubuhkan kementerian bukan Islam bagi melindungi agama-agama bukan Islam kerana didakwa 'dibuli' selama ini. Pesanan saya, jangan dijolok sarang tabuan. Berikan contoh pada saya bagaimana bukan Islam dibuli, didiskriminasi dan dipinggirkan di negara, berbanding dengan nasib agama Islam di negara lain? Cuba kiranya berapa banyak rumah ibadatnya dan peruntukan yang diperolehi, berbanding jumlah bilangan mereka? Jangan terlalu ultra kiasu?

Kenapa tidak pernah bersyukur dengan kelebihan yang diperolehi? Sedikit terkurang, ditonjolkan seolah-olah negara ini sudah kiamat. Sebagai contoh, dalam budget 2012, Kerajaan telah bermurah hati memberikan peruntukan yang sama rata di semua sekolah. Sedangkan keperluan sesebuah sekolah dan bilangan sekolah tidak diambil kira, apatah untuk memenuhi kehendak perlembagaan? Berapa banyak sekolah agama yang dibiayai sendiri? Tidakkah kita sedar, pengiktirafan terhadap lepasan sekolah agama pun hanya dibuat selepas mereka menyelaraskan sistem pelajaran mereka kepada Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) yang ditetapkan kementerian? Apakah wajar pengiktirafan diberikan kepada UEC? Menurut Timbalan Perdana Menteri, kerajaan sentiasa mengambil berat terhadap keperluan masyarakat setiap kaum dalam bidang pelajaran dengan peruntukan RM1.8 bilion dibelanjakan setiap tahun untuk membayar gaji guru-guru di Sekolah Jenis Kebangsaan (SJKC) di seluruh negara. Ini tidak termasuk sekolah mubaligh dan lain-lain. Mana ada kemudahan sebegini di negara lain di dunia ini? Carilah. jika ada dan berhijrahlah jika dirasakan masih ada kekurangan di sini.

Perlu saya tegaskan, gelombang budaya ultra kiasu (komunis) sudah meresap dan mempengaruhi segenap aspek kehidupan. Mereka memperalatkan hak asasi manusia untuk memoptimumkan perancangan liciknya. Kebebasan yang diberikan dan gagasan 1Malaysia dipergunakan untuk memperkasakan agenda agama dan bangsa mereka. Sedangkan identiti Islam, Melayu dan kebangsaan mahu diliberalkan.

Saya masih berkeyakinan, selepas ini sijil UEC akan diiktiraf oleh kerajaan. Desakan ini telah lama dibuat oleh beberapa pertubuhan Cina sama ada berada dalam kerajaan mahupun ultra kiasu. Mereka mahukan lepasan UEC mesti diterima di IPTA. Sedangkan kita tahu, syarat-syarat kementerian tidak dipenuhi. Itupun lepasan UEC telah lama diterima di IPTS. Sekolah Persendirian ini lebih obses mematuhi kehendak universiti di China, Hong Kong dan Taiwan daripada negara sendiri. Kedudukan bahasa Melayu tidak ambil kira.

Apakah kita sudah lupa tuduhan mereka terhadap Matrikulasi, Kolej MARA, Sekolah Agama, UiTM dan beberapa institusi lain yang majoritinya pelajar Islam? Ultra kiasu secara berani menuduh, kejayaan cemerlang pelajar-pelajar ini adalah disebabkan oleh soalan yang telah permudahkan dan dibocorkan? Bagaimana pula dengan peperiksaan sekolah persendirian UEC, apakah soalannya begitu sukar dan tidak dibocorkan?

Kerajaan semakin kuat menunjukkan toleransi dan sanggup meliberalkan agenda nasional, orang lain terus mengambil kesempatan dan bersifat perkauman. Baru-baru ini apabila Perdana Menteri telah bermurah hati memperuntukkan sebanyak RM5juta kepada Hua Zong (Persekutuan Persatuan Cina Malaysia) untuk membina bangunan mereka di Seri Kembangan. Jika difikir secara logik, semua persatuan Cina sudah mempunyai bangunan mereka sendiri. Kenapa perlu dibina lagi? Berapa banyak mahu dibina? Jika dibinapun, biarlah menggunakan peruntukan sendiri, yang saya yakin, dana nya sudah melebihi daripada apa yang sedia ada. Selepas ini, setiap daerah dan negeri akan meminta peruntukan kerajaan untuk membina bangunan bersifat perkauman ini? Saya mencadangkan supaya Lembaga Hasil melakukan audit terhadap persatuan-persatuan ini. Adakah persatuan ini benar-benar miskin. Jika miskin kenapa mahu tambah lagi?

Saya difahamkan kerajaan akan bersetuju dengan permintaan ultra kiasu ini untuk mendapatkan pengecualian cukai kepada mereka yang memberi sumbangan untuk membiayai pembinaan bangunan itu. Saya tidak dengki, tetapi hormatilah perlembagaan dan kenakanlah syarat-syarat berkaitan agenda nasional. Ketika majlis pecah tanah tersebut, back drop masih mengutamakan bahasa ibunda, berbanding bahasa kebangsaan. Saya amat pelik, perkara sebegini besar (kecil) pun kita tidak mempunyai dasar? Bagaimana dengan perkara-perkara lain? Apabila bangunan ini siap, saya tidak nampak ciri-ciri akan menampakkan Malaysian first. Pesanan saya, janganlah kita terlalu yakin dengan bantuan tersebut, mereka akan memberikan undi kepada parti memerintah?

Profesor Madya Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia

Politik Harian

Posted: 09 Jan 2012 04:22 AM PST

Politik Harian


Adam Adli digantung Tiga Semester

Posted: 09 Jan 2012 04:04 AM PST


Pelajar Adam Adli Abdul Halim digantung pengajian selama tiga semester atas tuduhan mencemarkan reputasi Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

Penggantungan pelajar tahun ketiga jurusan Mengajar Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) peringkat sarjana muda itu berkuatkuasa serta merta.

Pelajar 22 tahun itu ditahan dan dihadapkan ke jawatankuasa tatatertib universiti berkenaan hari ini atas dakwaan terbabit dengan perhimpunan menuntut kebebasan akademik pada 17 Disember lalu.

Adam mencetuskan kegemparan apabila beliau menurunkan bendera yang tertera gambar Datuk Seri Najib Razak di ibu pejabat Umno di Kuala Lumpur dan menggantikannya dengan kain rentang propelajar.

Beliau kemudiannya memberitahu pemberita bahawa beliau akan mengambil tindakan undang-undang untuk mencabar keputusan universiti itu.

#901 Video "Komando AMK" Belasah Orang Awam!

Posted: 08 Jan 2012 10:59 PM PST


Lihatlah betapa murah dan dangkalnya politik parti pembangkang.... Sekumpulan penyokong Anwar Ibrahim membuat provokasi murahan dengan memaki hamun, sumpah seranah kepada orang awam...

Kemudian datang kumpulan "Komando AMK" masuk campur dan membelasah seorang lelaki yang boleh dianggap pangkat bapa kepada budak-budak mentah ini! Inilah namanya melayu PKR yang bodoh!

Video URL: http://youtu.be/5ilkanG96WA

#901 Saya Di Bebaskan Kerana Suka Sama Suka!

Posted: 08 Jan 2012 08:51 PM PST


Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusuf Zainal Abiden, yang mengendalikan pendakwaan kes perbicaraan liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, hari ini memaklumkan, mereka belum memutuskan sama ada akan membuat rayuan terhadap keputusan pembebasan Anwar kerana mempunyai tempoh 10 hari untuk berbuat demikian.

Meskipun dibebaskan daripada pertuduhan liwat, kedudukan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri bayangan pembangkang masih belum terjamin.

Pendakwaraya boleh membuat rayuan di Mahkamah, malah Pejabat Peguam Negara bakal mengemukakan rayuan dengan hujah-hujah yang lebih kukuh lagi.

p/s: Karpal pernah berhujah wujudnya elemen suka sama suka dalam kes liwat II.

#901 Letupan Bom Di Luar Kompleks Mahkamah! Tiga Orang Cedera !!

Posted: 08 Jan 2012 07:21 PM PST


Tiga letupan dipercayai bom buatan sendiri meletup di luar Kompleks Mahkamah... dilaporkan sehingga kini tiga orang cedera...

Letupan bom kedengaran selang 10 minit dengan letupan pertama pada jam 10.10 pagi menyebabkan seorang peguam dan orang awam cedera.


Pihak PDRM sedang menyiasat kejadian tersebut...


Kejadian jam 10.15 pagi itu turut menyebabkan sebuah Perodua Kembara mengalami kerosakan kecil di pintu sebelah pemandu

#901 Anwar Ibrahim Bebas! Adakah Keputusan Ini Di Anggap "Tempang" Oleh Nurul Izzah?

Posted: 08 Jan 2012 06:30 PM PST


9:30am - Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur di sini hari melepas dan membebaskan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadi beliau, Mohd Saiful Bukhari Azlan atas alasan tiada keterangan yang menyokong keterangan mangsa.

Maka mahkamah hanya bergantung kepada testimoni Saiful. Memandangkan ini adalah kes jenayah seksual, mahkamah keberatan untuk mensabitkan kesalahan bersandarkan kenyataan Saiful yang tidak disokong bukti. Atas sebab itu tertuduh dibebaskan.


Penyokong Anwar bersorak kegembiraan.... Kenapa kali ini mereka tidak membuat protes tentang keputusan hakim? Adakah keputusan ini di anggap "tempang" oleh Nurul Izzah??

Adakah dengan keputusan ini Kerajaan Barisan Nasional masih dianggap zalim???? 
Berita terdahulu: Penyokong Anwar Bertindak Ganas

#901 Update Gambar Penyokong Anwar Bertindak Ganas...

Posted: 08 Jan 2012 06:04 PM PSTPenyokong Anwar membuat provokasi menghalau kumpulan Perkasa keluar dari kawasan mahkamah.. Mereka bertindak liar dan menumbuk seorang penyokong Saiful. Mereka juga membakar banner yang di bawa oleh kumpulan Perkasa yang menyokong Saiful....

#901 Tercetusnya Pergaduhan

Posted: 08 Jan 2012 05:33 PM PST

Amat menyedihkan apabila melihat melayu sepak terajang sesama sendiri.

Kumpulan Perkasa bertembung dengan kumpulan penyokong Anwar Ibrahim.

Pihak PDRM terpaksa meleraikan pergaduhan tersebut.

#901 Anwar Tiba Di Mahkamah Jalan Duta

Posted: 08 Jan 2012 04:59 PM PST

Anwar Ibrahim bersama keluarganya tiba di Mahkamah Jalan Duta jam 8:35 AM, beliau di iringgi oleh skuad "Komando AMK'... Berlaku tolak menolak apabila Skuad "Komando AMK" bertindak lebih dari PDRM.

Anwar didakwa meliwat pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan di Kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008 dan menghadapi hukuman penjara sehingga 20 tahun jika didapati bersalah.

#901 Penyokong Anwar Tidak Mematuhi Arahan PDRM

Posted: 08 Jan 2012 03:56 PM PST

Lagi gambar-gambar penyokong Anwar tidak mematuhi perjanjian yang dibuat bersama PDRM... Mereka terus membuat bising dengan membawa masuk pembesar suara... Anwar Ibrahim dijangka sampai pada pukul 8.30 am... Dilaporkan Anwar Akan menyapaikan ceramah sebelum masuk ke Mahkamah.

Yang hadir kebanyakkannya dari Parti PKR dan segelintir puak PAS... Kelibat penyokong dari DAP seorang pun tak nampak!
Lembu PKR pun ada.....

Provokasi Bermula #901

Posted: 08 Jan 2012 03:05 PM PST

Penyokong Anwar sudah mula tunjuk keras kepala.... Tidak mematuhi 10 arahan yang dikeluarkan oleh PDRM.

Disamping itu mereka membuat bising dengan jeritan bebaskan Anwar dan Reformasi.

Pihak polis terpaksa merampas sepanduk yang bertulis "Bebaskan Anwar"

Bro Jinggo melaporkan live dari Mahkamah Jalan Duta.

Tian Chua Kini Berada Di Persekitaran Mahkamah Jln Duta

Posted: 08 Jan 2012 02:17 PM PST

Awal sungguh si Tian Chua ni sampai... Agak- agak dia nak gigit siapa hari ni... Persekitaran hujan renyai-renyai pagi ni. Kira-kira 500 orang yang dah sampai pagi Ini.

Lauangan reformasi bergema sebentar tadi... Tah apa yg nk reformasi subuh-subuh ni pun aku tak faham...

Gambar Terkini Sekitar Mahkamah Jalan Duta... #901

Posted: 08 Jan 2012 11:35 AM PST
Bas yang membawa perusuh, dari nombor pendaftaran mungkin bas ini baru sampai dari penang, ada lebih kurang 40 orang atas bas tu...


Puspha, ajk pkr cabang kota raja, tak habis-habis merayu pada polis supaya membenarkan dia masuk kedalam kawasan parking mahkamah, walau pun dah berkali-kali polis kata tak boleh, tapi dia tetap merayu juga, tak paham bahasa melayu ke ape hindu sekor nie...


Polis dah tutup jalan masuk ke mahkamah sejak jam 5 petang tadi...


Gambar oleh : Darulehsantoday

Insiden Pemecatan Hasan Ali, 10 Ribu Ahli PAS Bakal Keluar Parti !

Posted: 08 Jan 2012 09:04 AM PST


Diberitakan lebih kurang 10 ribu ahli Pas Selangor akan keluar parti dalam masa terdekat... mereka kini sedang berkumpul di kediaman Hasan Ali bagi menyatakan sokongan kepada Hasan Ali.

Mereka yang setia kepada PAS itu dipercayai kecewa dengan keputusan parti yang tidak mengenang budi Hasan Ali yang konsisten memperjuangkan Islam, selain menjadi nadi dan tonggak kebangkitan PAS Selangor.

"Saya dipecat kerana Anwar Ibrahim," kata bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Mohamed Ali.

"Saya tidak mahu beliau (Anwar) mengheret rakyat menjunjung perjuangannya yang saya rasa amat kotor, ini yang saya perjuangkan.

"Saya tidak sanggup hadir menyokong Anwar esok, saya antara orang PAS yang tidak sanggup membuat justifikasi mengapa Anwar harus jadi Perdana Menteri," katanya


Turut hadir sama memberi sokongan ialah Mantan Timbalan Presiden Pas Nasaruddin Mat Isa, Harun Din, Ismail Kamus dan lain-lain.

Presiden PAS Hadi Awang telah membuat kesilapan besar kerana tunduk di bawah telunjuk DAP! Jelas terbukti DAP menjadi "tuan" mereka.

Dikhabarkan Puak Anwarinas sedang merayakan pemecatan Hasan Ali bersama Anwar Ibrahim.

PAS is DEAD!

Ceramah Anwar di Kelab Sultan Sulaiman, Kg Baru... Anwar Pasrah!

Posted: 08 Jan 2012 08:20 AM PST


Ramai penyokong Anwar membanjiri Kampung Baru di ibu negara malam ini bagi mendengar 'amanat terakhir' Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum nasibnya ditentukan mahkamah esok.

Keadaan yang sesak menyebabkan ada yang terpaksa duduk di anak tangga untuk tidak melepaskan peluang menatap wajah Anwar kali terakhir- yang menghadapi kemungkinan dihukum penjara.

Jumlah kedatangan yang besar juga dipercayai ekoran kehadiran awal penyokong daripada luar Kuala Lumpur yang mula memasuki ibu negara sejak awal petang untuk menyertai perhimpunan besar di Kompleks Mahkamah Jalan Duta pada jam 7 pagi esok.

Anwar yang juga ketua Umum PKR tampak gemuruh ketika menyampaikan amatnya yang terakhir, sekali gus dilihat pasrah akan kemungkinan yang bakal dihadapinya esok.

Esok penentu segalanya... Bersalah atau tidak itu semua tidak penting... Yang penting esok adalah satu dugaan besar buat Pakatan Rakyat... dimana ianya mengukur kekuatan dan kesetiaan ketiga-tiga parti DAP, PAS dan PKR.

Adakah DAP dan PAS bersatu hati, dalam kes liwat ini, adakah mereka menyokong Anwar Ibrahim? atau hanya menganggap kes liwat ini hanya kes pribadi Anwar Ibrahim...

Jika tidak memang sia-sia PAS pecat Hasan Ali....

Kes Liwat Anwar : Hari Penentuan Esok... Can I F**k You Today?

Posted: 08 Jan 2012 07:45 AM PST


Sama ada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dipenjarakan atau bebas daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan diketahui esok.

Selepas hampir dua tahun dibicarakan dengan melalui pelbagai kontroversi, takdir dan nasib Anwar, 64, dalam genggaman keputusan akhir Mahkamah Tinggi yang difahamkan akan diumumkan Hakim, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah pada pagi esok.

Sekiranya barisan pe­guam Anwar diketuai Karpal Singh berjaya menimbulkan keraguan munasabah, maka Anwar dan penyokongnya boleh sahaja berteriak dan bergembira, tetapi sebaliknya jika keputusan mahkamah memihak kepada hujah pendakwaan diketuai Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden, maka Anwar akan mengulangi sejarah kes liwat pertama pada 1998.

Bebas atau penjara, kedua-duanya membawa revolusi terhadap politik negara.

Sejak kes ini meletup selepas Mohd Saiful membuat laporan polis mendakwa diliwat orang kenamaan, kes berprofil tinggi ini mendapat perhatian luar biasa terutama penyokong Pembangkang yang menganggap kes sebagai komplot 'membunuh' karier politik Anwar.

Kes seks songsang ini diberi jolokan kes liwat II selepas kes liwat pertama di mana pada 2000, Anwar disabit kesalahan dan dihukum penjara sembilan tahun oleh Mahkamah Tinggi setelah didapati bersalah meliwat bekas pemandu isterinya, Azizan Abu Bakar.

Bagaimanapun, selepas empat tahun, Mahkamah Persekutuan menolak sabitan itu, sekali gus mengetepikan hukuman penjara terhadapnya dan Anwar bersemuka kembali dengan dunia politik negara sebagai Ketua Pembangkang.

Mohd Saiful, 26, membuat laporan polis pada 28 Jun 2008 dan kes membuka tirai di Mahkamah Tinggi Jalan Duta selepas Anwar menghadapi tuduhan meliwat pemuda itu pada 7 Ogos 2008.

Selepas beliau gagal membatalkan pertuduhan liwat itu pada 1 Disember 2009, perbicaraan bermula 3 Februari 2010, seterusnya ditutup peringkat pembelaan pada 15 Disember lalu.

Sekiranya dicongak, perbicaraan mengambil masa cukup lama kerana banyak berlaku penangguhan akibat kontroversi tidak sudah-sudah dan pelbagai permohonan difailkan oleh Anwar.

Permohonan untuk menyingkir Hakim, Mohamad Zabidin sahaja berlangsung tiga kali. Seramai 26 saksi pendakwaan memberi keterangan sementara pihak pembelaan membawa lapan saksi, termasuk Anwar sendiri yang telah memilih untuk memberi keterangan tanpa bersumpah di kandang tertuduh pada 22 Ogos 2011.

Ketika perbicaraan, keterangan Mohd Saiful sebagai saksi pertama sememangnya ditunggu di mana dia mendakwa marah dan ketakutan selepas Anwar mengucapkan "can I f**k you today?".

Antara yang hangat, seluar dalam bersama beberapa helai pakaian Mohd Saiful dibawa ke mahkamah. Malah Mohd Saiful mengaku, sehelai seluarnya dibelikan oleh Anwar dan menafikan ada mengadu kepada seorang doktor Hospital Pusrawi bahawa terdapat kemasukan objek plastik ke dalam duburnya.

Pengadu itu memberi keterangan, bahawa dia tidak mencuci dubur selepas dua hari kejadian dakwa diliwat pada 26 Jun 2008 kerana mahu menyimpan bukti.

Berkenaan air mani Lelaki Y dalam dubur Mohd Saiful, profil asid deoksiribonuleik (DNA) air mani Lelaki Y itu didapati berpadanan dengan profil DNA pada berus gigi, tuala kecil Good Morning dan botol plastik air mineral yang diambil dari lokap tempat Anwar ditahan semalaman pada malam 16 Julai 2008.

Ketua Unit Jenayah Berat, Bahagian DNA Divisyen Forensik Jabatan Kimia Malaysia (JKM), Dr Seah Lay Hong mengesahkan air mani mengandungi sperma diambil daripada dubur luar dan dalam Mohd Saiful, berasal daripada sumber sama.

Sementara Ketua Unit Paterniti DNA Divisyen Forensik JKM, Nor Aidora Saedon yang menjalankan ujian perbandingan mengesahkan profil DNA pada tiga barangan itu padan dengan profil DNA Lelaki Y.

Pendakwaan berhujah, walaupun ada dakwaan bahawa keterangan saksi-saksi pendakwaan bercanggah, tetapi pihak pembelaan tidak memanggil seorang pun saksi pakar untuk menyatakan atau menafikan bahawa DNA Lelaki Y bukan milik Anwar.

Pada 16 Mei lalu, Anwar diperintah membela diri selepas pendakwaan berjaya membuktikan prima facie dengan memutuskan Mohd Saiful saksi boleh dipercayai dan berkredibiliti.

Bagaimanapun pembe­laan mendesak mahkamah menyemak keputusan akhir kes pendakwaan itu kerana menurut pembelaan, Mohd Saiful berbohong dan kela­kuan pemuda itu juga tidak menunjukkan seperti dia diperlakukan seperti didakwa (liwat).

Pembelaan turut memohon mahkamah mengambil kira keterangan saksi pembelaan, bekas doktor Hospital Pusrawi, Dr Mohamad Osman Abdul Hamid iaitu doktor pertama memeriksa Mohd Saiful, selain mengenai keterangan tanpa bersumpah Anwar yang didakwa bersifat penafian oleh pendakwaan juga wajar diambil kira kerana ia merupakan penafian Anwar.

Menurut pembelaan, jika benar seperti didakwa, Mohd Saiful mempunyai peluang untuk melarikan diri dan meminta tolong. Dalam satu hujah seorang lagi peguam Anwar, Sankara Nair, bahawa siapa yang membawa masuk karipap dan kopi yang didakwa dimakan kedua-duanya , selepas kejadian itu.

Sumber: Sinar

Ceramah PKR Pra 901 di Kampung Baru!! Solat Hajat Di Rumah Anwar...

Posted: 08 Jan 2012 06:00 AM PSTCeramah PKR di Kelab Sultan Sulaiman. Turut hadir sama Mat Sabu, Guan Eng dan Samsol Ketot. Setakat ini lebih kurang 2000 orang.

Kemungkinan mereka akan tidur di sini dan mereka akan bergerak ke mahkamah bergabung dengan kumpulan yang lain.

Info McTheory


Solat hajat di rumah Anwar Ibrahim pada 801 sebelum ke Mesyuarat Khas di Hotel Hilton untuk melantik Lim Kit Siang & Azmin Ali sebagai Pemangku Ketua Umum PR.

Jika Anwar ditahan pada 901 Hadi Awang plak dilantik sebagai Ketua Umum PR. Tetapi dalam rancangan Anwar, Naib-naib Presiden PAS sendiri akan mencadangkan Nurul Izzah sebagai Ketua Umum PR yang baru.-AAKJ

Bukti Dokumen PKR Bersetuju Dengan 10 Syarat Perhimpunan 901

Posted: 08 Jan 2012 05:00 AM PST

Gambar Shamsul Iskandar AMK Tandatangan Dokumen

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh meminta Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali memastikan parti itu mematuhi 10 syarat ditetapkan bagi perhimpunan anjurannya esok termasuk memastikan hanya 5,000 orang dibenar berhimpun di tempat letak kereta di luar pekarangan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Beliau turut menafikan kenyataan Azmin, yang mendakwa Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak mengenakan syarat bagi perhimpunan itu dan menyifatkan Azmin tidak jujur kerana mengeluarkan kenyataan sedemikian.

"Saya kecewa dan kesal dengan kelakuan, pembohongan, tidak gentleman, tidak jujur dan tidak amanah Azmin," katanya merujuk kenyataan Azmin yang disiarkan dalam sebuah portal berita semalam.Mohmad memberitahu sidang berita di Ibu Pejabat Kontinjen Polis Kuala Lumpur (IPK KL) di sini, hari ini bahawa Azmin, Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Mohd. Akin dan tiga yang lain daripada PKR bersetuju dengan 10 syarat itu pada perbincangan mereka di IPK KL pada Jumaat lepas.

Bahkan, jelas Mohmad surat mengenai 10 syarat itu ditandatangani Shamsul Iskandar di hadapan Ketua Polis Daerah Sentul, ACP Zakaria Pagan di Ibu Pejabat Polis Daerah Sentul semalam.

"Kita juga mengambil gambar semasa perbincangan itu diadakan dan mempunyai salinan syarat tersebut yang dipersetujui bersama (dengan PKR) dan ditandatangani. Oleh itu, penafian Azmin adalah tidak benar," katanya.

Mengenai penyertaan perhimpunan itu, Mohmad menegaskan, PKR mesti memastikan hanya 5,000 orang berhimpun dalam kawasan parkir itu.

Beliau berkata, jika lebih daripada 5,000 orang, akan ada limpahan dan ia melanggar syarat yang dipersetujui.

"Sesiapa sahaja boleh menyertai perhimpunan itu namun tidak boleh melebihi 5,000 orang dan jika lebih, mereka yang datang kemudian harus beredar.

"Mereka boleh berbuat apa sahaja di kawasan yang telah ditetapkan, nak lepak ke, baring ke tapi dengan syarat tidak boleh keluar dari kawasan itu (semasa perhimpunan)," katanya.

Mohmad menegaskan PDRM akan bertindak jika perjanjian itu dicabuli dan tidak dipatuhi. -Bernama

bumiyang

Posted: 09 Jan 2012 03:53 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 09 Jan 2012 03:50 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ


KALAU INI SEMUA KONSPIRASI @ REKAYASA, SKRIPNYA SUDAH TENTU TIDAK AKAN JADI BEGINI ... PASTI ANWAR DAH DITUDUH BERSALAH !! ...

Posted: 08 Jan 2012 07:11 PM PSTTerbukti setelah keputusan Yang Arif Hakim Mohamad Zabidin dibacakan, rakyat Malaysia (yang berkecenderungan Pakatan Rakyat) akan berfikir semula : INI BUKAN KONSPIRASI MENJAHANAMKAN ANWAR, INI BUKAN TELAH DI SKRIPKAN AWAL-AWAL ...

KALAULAH KES LIWAT2 INI ADALAH KONSPIRASI, PASTINYA MAHKAMAH HARI INI AKAN MEMUTUSKAN BAHAWA ANWAR ITU PELIWAT SAIFUL DAN DIDAPATI BERSALAH - WALAUPUN HANYA BERBEKALKAN BUKTI PENDAKWAAN ORAL LISAN !!!

WALAUPUN PIHAK PENDAKWAAN DAH SIAP BAWA BAHAN BUKTI DNA, TAPI HAKIM MOHAMAD ZABIDIN MASIH MENOLAK PENDAKWAAN TERSEBUT ! ... MAKA JELASKAN MENGGAMBARKAN KEPIMPINAN NEGARA MALAYSIA INI MASIH BERSIH - BERDAULAT , BERMARUAH DAN TELUS DI BAWAH KERAJAAN BARISAN NASIONAL.

IANYA TIDAK SEPERTIMANA YANG DIMOMOKKAN OLEH PAKATAN RAKYAT MENGATAKAN HAKIM DAN SISTEM KEADILAN MALAYSIA DI BAWAH TELUNJUK PERDANA MENTERI DAN BARISAN NASIONAL !!! ITU SEMUA FITNAH !

KES ANWAR vs SAIFUL BUKANLAH SATU REKAYASA UMNO BARISAN NASIONAL !
BUKTI PENGHAKIMAN INI ADALAH 100% SAHIH & NYATA.


RAKYAT MALAYSIA JANGAN PERJUDIKAN NASIB ANAK CUCU DAN MASA DEPAN MEREKA DENGAN MEMILIH PAKATAN RAKYAT - YANG HANYA TAHU MENGADU DOMBA & MEMBUAT FITNAH JAHAT DAN PROVOKASI MURAHAN TERHADAP BARISAN NASIONAL.

JADIKAN KERAJAAN SEDIA ADA SEBAGAI KERAJAAN YANG KUAT DAN BERTERUSAN MEMERINTAH NEGARA INI. KERAJAAN YANG ADA INI ADALAH KERAJAAN YANG BERTANGGUNGJAWAB SERTA TELUS !

HIDUP BARISAN NASIONAL !
Kemenangan Anwar akan menambah yakinkan rakyat Malaysia terhadap UMNO & BN ! Terima Kasih Tuan Hakim Mohamad Zabidin Yang Arif lagi Bijaksana ....

Kepada Saiful Bukhari : SABAR ITU ADALAH SATU NIKMAT , NIKMAT ITU HANYA ALLAH SAHAJA YANG TAHU GANJARANNYA DI AKHIRAT NANTI ... BERSABARLAH ADIKKU SAIFUL, ALLAH TAHU APA YANG BERLAKU - BALASAN DI AKHIRAT SANA TIADA SIAPA YANG AKAN TERLEPAS DARINYA ...
Ikhlas :
AloQStaQ
11:11 Pagi
09 Januari 2012
SENAYAN
Sekitar Bukit Bendera, Penang.

Bagi Puak PAKATAN RAKYAT: MAHKAMAH ADALAH PENIPU & POLIS UMPAMA ANJING

Posted: 08 Jan 2012 04:33 PM PST

Dari kejauhan, AloQStaQ sentiasa membaca LIVE posting yang dibuat oleh rakan-rakan bloggers pro-Saiful di KL yang sedang membuat liputan langsung untuk tatapan semua pembaca di Malaysia ...

Terima kasih kepada semua rakan2 blogger yang bertungkus lumus sejak seawal 3 pagi tadi mula membuat pemerhatian + liputan.

Anda adalah wira sejati ummat Melayu & Islam !
Korang semua memang  Terbaekkk bro !


......................

Setelah melihat keadaan bersesak di sekitar perkarangan Mahkamah dengan pelbagai sepanduk menghina Mahkamah, aku masih mengatakan bahawa bagi Puak Pakatan Rakyat , mereka ini sudah sesat dari jalan sebenar dan mereka sudah disesatkan oleh ideologi Anwar peliwat negara sehinggakan tertanam dalam hati dan minda mereka semua bahawa MAHKAMAH MALAYSIA ADALAH PENIPU & POLIS MALAYSIA UMPAMA ANJING BN selagi mana segala keputusan MAHKAMAH dan POLIS tidak memihak kepada puak mereka.

MAHKAMAH akan dipandang mulia seandainya pada pagi ini nanti, jika keputusan Yang Arif Hakim adalah ANWAR TIDAK BERSALAH.

MAHKAMAH akan terus dipandang jijik dan hina serta dianggap penipu jika Yang Arif Hakim memutuskan ANWAR BERSALAH DAN DIPENJARA.

POLIS MALAYSIA akan dipandang mulia seandainya pada hari ini tiada tangkapan mahupun semburan water cannon dibuat terhadap segala provokasi melampau oleh puak mereka.

Dan pastinya POLIS MALAYSIA akan terus dihina, dicaci, dimaki hamun oleh Puak Pakatan Rakyat seandainya Polis menjalankan tanggungjawab sebenar mereka menjaga keamanan negara tercinta ini ...

Betapa sungguh malaun semua puak Pakatan Rakyat di Malaysia ni ! .... Diorang ingat Malaysia ni tak ada undang-undang kot? ....

Lingkup negara ni seandainya puak ni memerintah !

Jauhi Pakatan Rakyat, Malaysia pasti Selamat.

Semoga keputusan penghakiman hari ini berpihak kepada Saiful Bukhari ... Aminnn ya Robbal A'laminnn ...


AloQStaQ
8:33 Pagi
09 Januari 2012
SENAYAN
Di Sekitar Penjara Penang

SELAMAT KEMBALI KE SUNGAI BULOH ... YANG HAQ PASTI BERDIRI, YANG BATHIL PASTI KECUNDANG ... ALLAH BERSAMA SAIFUL BUKHARI ...

Posted: 08 Jan 2012 09:11 AM PST


 
Setelah berhempas pulas Anwar dan team pembelaannya menangguh-nangguhkan perbicaraan ...
Setelah bertahun-tahun rakyat dihidangkan dengan cerita liwat yang menjijikkan oleh seorang "pak syeikh" terhadap budak pembancuh kopinya ...
Setelah perbagai bukti kukuh telah diserahkan untuk pertimbangan Yang Arif Tuan Hakim ...
Setelah Sumpah Laknat oleh Saiful Bukhari diluahkan secara ikhlas di Masjid (Rumah Allah).

Tinggal beberapa jam lagi Kebenaran akan muncul ... Keputusan oleh Hakim yang Bijaksana akan disebut jua untuk tatapan alam ...


AloQStaQBlog berdoa di tengah malam (awal pagi) yang sunyi sepi ini kehadrat Ilahi semoga kejayaan akan berpihak kepada Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Pihak yang benar dan dizalimi.
.


AloQStaQBlog juga dengan ini ingin mengucapkan SELAMAT KEMBALI KE SUNGAI BULOH KEPADA ANWAR BIN IBRAHIM ... Rasakan ! Ini baru hukuman dunia terhadap dosa-dosa serta kejahatan yang engkau telah lakukan , nanti di Akhirat entah macamana lagi engkau nak kena , Anwar oiii !....
AloQStaQ
1:11 Pagi
09 JANUARI 2012
ISNIN a.k.a SENAYAN

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 09 Jan 2012 03:38 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Baik-baiklah ...

Posted: 08 Jan 2012 10:00 PM PST


Tolonglah ... beritahu dan sebarkan pada mana-mana kawan lelaki yang bontot cantik dan "cute".

Undang-undang tak menjanjikan keselamatan dan keadilan untuk anda.

Winnable candidate untuk Najib

Posted: 08 Jan 2012 06:47 PM PST


Najib boleh letakkan Anwar bertanding di Permatang Pauh. Dia dah winnable candidate ...

tunku

Posted: 09 Jan 2012 03:13 AM PST

tunku


Sodomy II: Anwar not guilty

Posted: 08 Jan 2012 06:47 PM PST

KUALA LUMPUR: The High Court on Monday acquitted Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim of the charge of sodomising his former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan.
Justice Mohamad Zabidin Mohd Diah said that after going through the evidence, the court could not be 100% certain the integrity of the DNA samples was not compromised.
He said as such, the court was left only with Saiful's testimony, which was uncorroborated, and was reluctant to convict based entirely on this.
Justice Mohamad Zabidin Mohd Diah - "After going through the evidence, the court could not be 100% certain that integrity of DNA samples was not compromised, and finds that it is not safe to rely on DNA evidence.
"As such, court is left only with Saiful's testimony. As this is a sexual crime, the court is reluctant to convict based entirely on Saiful's testimony, which is uncorroborated. The accused is thus acquitted and discharged."

tunku : the court could not be 100% certain on the dna samples but what about other evidences? its ok we hope saiful will file the case to the higher court. anyway today's verdict is confirmed that the court does not belongs to the ruling party.if it is belong to them then for sure anwar is behind bar right now.that shows how transparent the government is and how fair the court is. may be it is a good verdict for NOW as anwar's supporters won't have the chance to make street protest and create tense till the election. they can't accuse the government and the court now.

Hasan Ali sacked from PAS - a victory for the evil.

Posted: 08 Jan 2012 04:51 AM PST

S'gor to submit replacement exco member's name on Wednesday

PETALING JAYA: Selangor executive councillor Datuk Dr Hasan Ali has been sacked from PAS with immediate effect, party organ HarakahDaily reported Sunday.
In a brief statement, PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang said the party's central committee's collective decision was reached based on a provision in Paragraph 82(9) of the party's constitution because of Hasan's actions, which were deemed detrimental to the party.
Dr Hasan, who is also former Selangor PAS commissioner and assemblyman for Gombak Setia, has been critical of PAS' leadership, particularly on the welfare state concept espoused by the party, which he said deviated from its original struggle of championing Islam.
PAS Youth chief Nasrudin Hassan, in an immediate reaction, expressed full support for the decision.
Dr Hasan can appeal against the decision to the Shura council, the party's top decision-making body.
Reacting to the party's action, Dr Hasan expressed shock and said he would be consulting his friends and religious scholars on his next course of action.
"I just received news of my sacking. I am very shocked with the drastic action by the PAS central working committee," said Dr Hasan in a statement.
"I am also sad that my struggles for Islam are repaid in this manner," he added.
Dr Hasan said he will be calling for a press conference "soon" to clarify his position.
Meanwhile, the Selangor Mentri Besar's political secretary Faekah Husin said the name of the new executive councillor would be submitted to the palace on Wednesday.
She said Dr Hasan should resign as the executive councillor as he was no longer a member of the Pakatan Rakyat component party.

tunku : it's a victory day for the evil, at last the evil has succeeded in bringing down pas. pas is no longer an islamic party. they are now worst than a secular party. Islam is dead in pas. they always talk about democracy, islamic values, fair,transparent etc but when come to them nothing comes into account. they should have call hasan to defend himself but no, they sacked him without his presence.at least when anwar was sacked from umno, he was called and given all the chances to defend himself.now dap and pkr can freely do all the illegal things in selangor without hasan as an exco member with the blessing of pas,of course.

Taipingmali (tm)

Posted: 09 Jan 2012 01:52 AM PST

Taipingmali (tm)


70 peratus yakin Anwar bersalah

Posted: 09 Jan 2012 01:50 AM PST

Dalam undian yang dibuat dalam blog malam tadi dan sehingga ditutup tengah hari tadi, 73 % atau 201 yang mengundi telah memilih Anwar bersalah dan dipenjarakan.

Walaupun Anwar boleh senyum dan gembira tetapi yakinlah ia tidak akan berkekalan.

Satu hal lagi ialah Mat Sabu patut memohon maaf kepada Anwar kerana dalam tahun 1997 beliau telah menjaja kisah Anwar peliwat ke seluruh tanah air. Mat Sabu lah yang menggelar Anwar sebagai Al-Juburi
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Liwat selesai China doll menyusur kemudian apakah ia konspirasi Umno juga?

Posted: 09 Jan 2012 01:37 AM PST

Ahli2 Umno/Parti Kompenan dan Rakyat Malaysia,Terlepasnya Anwar Ibrahim dari hukuman Mahkamah Tinggi memperlihatkan...
1-Segala fitnah dan pembohongan Ai selama ini bahawa kes Saiful v Ai adalah satu konspirasi Bn/Umno adalah satu bidaah dan semata2 propaganda dan tipu helah Ai dan Pkr selama ini.

2.-Tipu helah dan pembohongan Ai selama ini bahawa sektor kehakiman Malaysia tidak ada kewibawaan sebab telah dibeli olih kerajaan Bn juga kini terbukti tidak berasas dan semata agenda politik Ai utk menipu rakyat Malaysia dan masyarakat antarabangsa.

3- Kes Saiful vs Ai bukanlah kes Ai lawan Bn tapi ianya adalah kes kemasiatan akhlak atau kerapuhan moral Ai yg telah meliwat atau sodomi kakitangan beliau sendiri, dan Saiful menuntut keadilan utk dirinya yg termangsa dan teraniaya ! So what?

4- Rakyat Malaysia mesti tahu kekuatan Umno/Bn bukanlah bergantung kpd kes Saiful vs Ai tetapi keunggulan Bn adalah atas track recordnya memerintah Malaysia semenjak mencapai kemerdekaan serta mengtransformasi negara ini sapertimana yg dapat kita lihat skrg !

5- Dari fakta2 diatas, Pakatan Rakyat terpaksa menghadapi kenyataan dan realiti yg getir utk menghadapi pru 13 ini dimana pembohongan mereka tentang perkara2 yg telah disebutkan diatas disamping situasi komponen2 PR yg semakin tenggelam dgn perpecahan2 dalaman kerana dasar umum mereka yg tidak konsisten, bercanggah dan kelam kabut sepanjang masa.

6- Oleh itu jangan hiraukan soal AI dgn Saifulnya....kita teruskan sokongan padu, mantap dan unggul kpd DS Najib yg gigih dan komited secara total dlm usaha beliau mentransformasi negara dan mendaulatkan rakyat Malaysia ke persada internasional...!

7- Kalau hal DNA jadikan hal dlm kes ini, dlm video Dato T bolehkah beliau lepas dari kenyataan yg sebenarnya...?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kes Menteri Besar Mahkamah

Posted: 09 Jan 2012 01:19 AM PST

Semua orang masih ingat kes Zambry vs Nizar dalam kes menuntut hak jawatan menteri besar yang sah.

Apabila YAB Dato Sri Dr Zambry di lantik oleh Sultan Perak sebagai Menteri Besar menggantikan YB Dato Sri Nizar Jamaluddin telah menyebabkan Nizar membawa kes ke mahkamah.

Akibatnya Mahkamah Tinggi Jalan Duta Kuala Lumpur telah mengesahkan bahawa Nizar adalah Menteri Besar yang sah.

Bagaimanapun keputusan mahkamah tinggi tersebut telah dibatalkan oleh Mahkamah Rayuan dan menyebabkan Pakatan melebelkan Dr Zabry sebagai Menteri Besar Mahkamah dan bukan keputusan rakyat.

Hari ini sejarah berulang lagi di Mahkamah Tinggi memutuskan YB Dato Sri Anwar Ibrahim tidak bersalah kerana pendakwaan masih meragukan hakim.

Walaupun Anwar memang ada meliwat Saiful jika dirujuk kepada keterangan Karpal Singh dan cubaan Anwar mengelak untuk bersumpah, khalayak yakin Anwar memang meliwat berdasarkan keterangan saksi dan tingkahlaku Anwar.

Anwar sendiri terkejut dengan keputusan hakim kerana dia tahu dia akan disumbat ke penjara.

Eloklah kes ini dirujuk ke mahkamah rayuan dan mahkamah persekutuan atau yang terbaik sekali ialah Mahkamah Syariah kerana di sana Anwar akan dikehendaki bersumpah dia tidak meliwat Saiful sekiranya gagal menemui keputusan samada bersalah atau tidak.

LIWAT TETAP LIWAT

Hari ini penyokong Pas boleh lah melebelkan Anwar sebagai Peliwat Bebas oleh mahkamah sama seperti mereka menggelarkan MB Perak sebagai MB Mahkamah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ADAM TERUS-TERUSAN BERSIKAP KURANG AJAR

Posted: 08 Jan 2012 11:28 PM PST

Adam Adli pelajar UPSI yang sepatut berada dalam kuliah pengajian bersama-sama rakan TESL yang lain tetapi mungkin telah digantung daripada UPSI menyebabkan beliau terus berlaku biadap.
08:30:  Adam Adli, yang terbabit dalam kontroversi menurunkan bendera Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, telah mengambil mikrofon dan menggesa orang ramai untuk memusnahkan Umno.
Lagak macam anak hartawan

Sedarlah wahai Adam, kamu adalah satu-satunya anak harapan ibu bapa kamu di kampung tetapi kamu telah menderhakai dan musnahkan harapan mereka.

Bapa kamu sudah lah mental dan mengharapkan pencen ilat, duduk pun di rumah sewa yang buruk , kamu pula terus hanyut dan lupa diri dan bersikap biadap.

Eloklah kamu berambus sahaja.

Kata Anwar sebelum dibebaskan

Posted: 08 Jan 2012 09:51 PM PST

Maha Meru wrote:

"Mereka akan istihar kan pilihanraya sebaik sahaja saya di sumbat ke dalam penjara, begitu rakus nya UMNO, kita akan tentang kezaliman ini sehebat hebat nya"

Hari ini Anwar sendiri terkejut dengan pembebasannya. " I'm surprise " kata bang nuaq
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kemenangan Anwar kejayaan besar pembangkang – Azmin

Posted: 08 Jan 2012 09:47 PM PST

KUALA LUMPUR 9 Jan. - Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali menyifatkan kemenangan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah satu kejayaan besar buat pembangkang.

Katanya, kemenangan Anwar juga merupakan satu permulaan baik bagi pembangkang dalam memastikan kemenangan besar pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.

''Sememangnya kita telah meyakini keputusan mahkamah ini dari hari pertama lagi dan pembangkang memerlukan Anwar sebagai pemimpin yang akan membawa reformasi kepada negara,'' katanya. – UTUSAN
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saya Dipecat kerana Julang Hadi Awang, Kritik Anwar - Hasan Ali 8/1/2012

Posted: 08 Jan 2012 09:13 PM PST

Komen pembaca mengenai keputusan hari ini

Posted: 08 Jan 2012 08:16 PM PST

InsyaAllah ada hikmah yg lebih besar dari pembebasan ni. Rakyat blh tgk sendiri yg parti pemerintah tak campurtangan urusan mahkamah. Kita tunggu proses rayuan pula nanti. Apa pun kita redha saja ketentuan ini. Hakim juga manusia, mungkin ada kesilapan dalam penghakiman
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Awas lelaki cute dan comel

Posted: 08 Jan 2012 08:12 PM PST

Sila khabarkan kepada rakan-rakan lelaki anda terutama yang muda remaja yang mempunyai bontot yang cute dan seksi

Bahawa undang-undang tak menjanjikan keselamatan dan keadilan buat anda.

So relalah diri anda diliwat dan ditibai oleh peliwat-peliwat yang sedang mencari mangsa.

Puak-puak yang menyokong peliwat juga tunggulah masa dan ketika anda juga akan diliwat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Awas lelaki cute dan comel

Posted: 08 Jan 2012 08:08 PM PST

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar meliwat tetapi tidak bersalah

Posted: 08 Jan 2012 08:00 PM PST

Walaupun Anwar dibebaskan hari ini tetapi hakim DID NOT say anwar is NOT guilty.

So, samalah dengan kes Norita
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sebab Anwar menang kes liwat

Posted: 08 Jan 2012 07:54 PM PST

Megat Alam Gempitasaid...
Wow apakah rahsia kejayaan Anuwar memenangi kes liwat II ini.
1. Doa Tok Guru dan rakyat Malaysia
2.Hakim di mandram dan disihir
3.Hakim diugut gambar bogel dan bunuh
4.Hakim takut negara lebih huru hara jika Anuwar disumbat ke penjara.
5.Hakim dirasuah oleh majlis Peguam
6.Ugutan freemason dan illuminati.

Yang salah dibebaskan, yang teraniaya terus teraniaya. Tunggulah bala Allah!

3 cedera dalam letupan bom buatan sendiri dihari perbicaraan Anwar

Posted: 08 Jan 2012 07:48 PM PST

Sungguh mengejutkan apabila 3 letupan bom menggegarkan suasan hiruk pikok perbicaraan hari ini.

Letupan selang 10 minit selepas letupan pertama jam 10.10 pagi.

Ia menyebabkan seorang peguam dan orang awam tercedera.

Sebuah kereta Perodua Kembara mengalami kerosakan kecil
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kes pembunuhan Norita

Posted: 08 Jan 2012 06:51 PM PST

Masih ingat kisah pembunuhan kejam terhadap seorang model bernama Norita.

Lelaki yang dituduh membunuh akhirnya dibebaskan kerana tak cukup bukti.

Lelaki itu memang sah dia membunuh dan merogol tetapi bahan bukti dan keterangan pendakwa raya masih belum kukuh dan meragukan .

Justru, lelaki tersebut memang sah terbabit cuma dek kerana kekurangan bukti dia dibebaskan.

Kes Anwar dan Saiful pun begitu, walaupun pihak pendakwaraya sudah yakin bahawa segala bukti telah diusahakan tetapi bagi pandangan Hakim ia belum cukup untuk mensabitkan Anwar bersalah.

So 10 hari masa diberi untuk buat rayuan dan harap menjadi. Anwar memang meliwat Saiful , Karpal pun kata perlakuan atas dasar suka sama suka dan bukan jenayah.

Anwar hanya tidak bersalah dan tidak meliwat sekiranya dia bersumpah di dalam mahkamah syariah. Jika tidak Awnar akan dilebelkan sebagai peliwat juga.

Diluar sana masih ramai yang mengamalkan budaya liwat meliwat tetapi tidak pun dijatuhkan hukuman kerana mereka rela diperlakukan sedemikian.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Selepas Anwar bebas dari tuduhan meliwat

Posted: 08 Jan 2012 06:21 PM PST

Mohamad Zabidin menyatakan mahkamah tidak dapat memastikan 100 peratus bahawa integriti sampel DNA tidak terusik. "Saya mendapati adalah tidak selamat untuk bergantung kepada bukti DNA. Justeru, mahkamah hanya ada keterangan Saiful. "Oleh kerana ini adalah jenayah seksual, mahkamah keberatan untuk menyabitkan berdasarkan keterangan Saiful. Tertuduh oleh itu dibebas dan dilepaskan," katanya.

Pihak pendakwaan yang diketuai Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusuf Zainal Abiden, ketika ditemui, berkata mereka belum memutuskan sama ada akan membuat rayuan terhadap keputusan dan berkata, mereka ada 10 hari untuk berbuat demikian.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mahkamah Adil dan bebas dari pengaruh Umno

Posted: 08 Jan 2012 05:53 PM PST

Sekarang terbukti bahawa tuduhan Anwar menyatakan mahkamah korup dan tunduk kepada Najib dan Umno terbukti tidak benar.

Dalam road show sebelum ini berbakul tuduhan Anwar terhadap mahkamah telah dilemparkannya.

Hari ini Anwar bebas, beranikah dia memohon maaf kepada mahkamah kerana menghina sistem perundangan negara?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar menang di mahkamah sivil

Posted: 08 Jan 2012 05:47 PM PST

Anwar berjaya dalam kes liwat terhadap pembantunya di dalam perundangan sivil.

Saiful patut bawa kes ini ke mahkamah syariah pula, kita lihat berani kah Anwar bersumpah di mahkamah syariah
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Laluan ke Putrajaya makin sukar buat pembangkang

Posted: 08 Jan 2012 05:41 PM PST

Sebelum ini, Pas kata "jika anwar dipenjarakan ia menjadi lebih mudah untuk pakatan menguasai Putrajaya"

Kini Anwar bebas dari dakwaan meliwat maka jalan ke Putrajaya semakin sukar buat Pas
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar Bebas?

Posted: 08 Jan 2012 05:30 PM PST

Berita dari dalam kamar mahkamah menyatakan Anwar dibebaskan kerana pendakwaan gagal membuktikan Anwar meliwat ?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Verdict akan bermula

Posted: 08 Jan 2012 05:21 PM PST

Pada ketika ini, tertuduh Anwar Ibrahim sudahpun memasuki kamar perbicaraan.

Harap keputusan hari ini akan mengembirakan semua pihak. Pertahanankan keputusan mahkamah walaupun pahit.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Inilah Justice Bao tadi

Posted: 08 Jan 2012 05:08 PM PST

Lawak di Mahkamah : Justice Bao nak ambil alih mahkamah?

Posted: 08 Jan 2012 04:55 PM PST

Gamabar ini dirakam dihadapan Mahkamah Jalan Duta.

Ia mengambar satu gimik Justice Bao. Nak ambil alih tugas hakim agaknya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar Liwat: Suasana semakin panas

Posted: 08 Jan 2012 04:42 PM PST

Penyokong Anwar Ibrahim sudah pun memenuhi kawasan letak kereta di Mahkamah Jalan Duta.

Buat masa ini keadaan masih terkawal walaupun penyokong Anwar cuba mencetuskan beberapa insiden provokasi terhadap polis

Pemilihan AJK Masjid?

Posted: 08 Jan 2012 04:10 PM PST

Masjid sepatutnya bebas dari pemilihan. Pas sendiri menyatakan bahawa sistem pemilihan dan undian adalah sistem yang ditiru dari budaya barat, yahudi dan nasrani.

Pas kata sistem perlantikan mesti dibuat secara syura, tetapi sejak awal tahun 2000
Pas menggunakan sistem yahudi dalam merampas AJK masjid di seluruh negara.

Di Perak sistem pemilihan begini tidak dibuat tetapi Pas telah melakukannya dibeberapa buah masjid.

Berikut adalah edaran pemilihan AJK masjid di Selangor.

MESYUARAT AGUNG DAN PEMILIHAN JAWATANKUASA SURAU AR-RAHMAN
Y.Bhg. Datuk/ Dato'/ Datin/ Tuan/ Puan,
Dengan segala hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas.

2.         Sukacita dimaklumkan bahawa mesyuarat agung tahunan serta pemilihan Jawatankuasa Surau Ar-Rahman (2011 - 2013) akan diadakan seperti ketetapan berikut:

          Tarikh  : 18 Disember 2011 (Ahad)
          Masa    : 9.00 malam
          Tempat : Surau Ar-Rahman, Taman Impian Putra.

3.         Agenda mesyuarat adalah seperti berikut:

                        1)      Ucapan Pengerusi
                        2)      Pembentangan Laporan Aktiviti
3)      Pembentangan Penyata Kewangan
4)      Perlantikan Jawatankuasa Surau bagi sesi 2011 – 2013
5)       Pembentangan Usul
6)      Hal-hal lain

4.         Sehubungan dengan itu, Y.Bhg. Datuk/ Dato'/ Datin/ Tuan/ Puan adalah dijemput hadir bagi menjayakan mesyuarat tersebut.

Sekian, terima kasih.

( HAJI MOHAMED BIN OTHMAN )
Pengerusi
Surau Ar-Rahman

Tel           : 019-3528007
e-mail      : mohd1297@yahoo.com
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

901 - Justice For Saiful :

Posted: 08 Jan 2012 03:53 PM PST

Laporan Terkini menyatakan para penyokong Anwar Al Juburi sudah mencirit dihadapan mahkamah dan jumlah yang dilaporkan setakat ini hanyalah sekitar 2000 orang.

PKR sudah mula mecestukan kekecohan bila membebal tak tentu pasal menyatakan kes liwat adalah satu Konspirasi besar. Dan menyatakan Anwar di Fitnah.

Seorang Mahasiswa telah berucap menyatakan bahawa air mani anwar dalam dubur Saiful dimasukkan secara paksa tampa kerelaan Anwar 8-|

Keadaan masih lagi terkawal setakat ini walaupun pihak Pencacai Anwar sedang provok pihak Polis. Pihak Polis dilihat hanya buat buat Bodoh dengan karenag bodoh penyokong Anwar Ibrahim.

Laporan Lanjut Menyusul

DR 1221

Posted: 09 Jan 2012 01:26 AM PST

DR 1221


Khmer Sex ? !!! She pretends as not need but really need

Posted: 08 Jan 2012 07:11 PM PST


This is Khmer Sex? could you answer?

Posted: 08 Jan 2012 07:09 PM PST


PANEH MIANG

Posted: 09 Jan 2012 01:23 AM PST

PANEH MIANG


Bila Anwar ketawa Kak Wan menangis...

Posted: 08 Jan 2012 10:22 PM PST


Ismail Kamus pernah berkata;

"Melepaskan 9 orang yang ternyata bersalah adalah lebih baik daripada menghukum seorang yang tidak bersalah."

Faham tak apa maksudnya? Faham? Samar-samar? Atau nak kaji dulu? Hmmm...

Pasukan Pendakwaan telah melaksanakan tugasnya dengan baik walaupun tak cukup cemerlang. Hakim Mohd Zabidin Mohd Diah juga telah melakukan tugasnya. Mungkin akan ada hakim lain pula selepas ini yang akan melakukan tugas yang sama, mendepani kes yang sama, melayan karenah penangguhan yang sama, di platform yang berbeza. Itupun jika Peguam Negara mahu teruskan. Dan pasti bicaranya akan memakan masa yang panjang lagi...dan kali ini mungkin cecah 5 tahun!

Atau mungkin selepas ini tiada lagi kedengaran kononnya MAHKAMAH MALAYSIA TIDAK ADIL? atau SISTEM KEADILAN MALAYSIA TEMPANG? Heh...MUNGKIN TIDAK...

Apapun tahniahlah kepada Kak Wan & keluarga, kaum kerabat serta pencinta Bapak Anwar Bin Ibrahim. The damage has been done. Mungkin akan ada lagi 'bukti' cctv di kondominum atau hotel terbaru yang akan berleluasa di alam maya selepas ini?! Manalah tau...kan...kan...kan! Hehehe...

Anwar BEBAS

Posted: 08 Jan 2012 06:10 PM PST

Anwar Ibrahim BEBAS dalam Penjara Penjajahan Freemasonary. Inilah yang ditunjukkan oleh 25 ribu orang penyokong MEMBABI BUTA, Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim BEBAS dalam kultus keseronokan yang ditaja oleh CIA America. Anwar begitu ghairah tanpa segan silu mendukung fahaman pluralisme dan liberalisme, hatta, 7 orang pengikut PKR dapat menyelinap masuk dalam Program Pemimpin Belia Muda anjuran Jabatan Belia dan Sukan Negeri Sembilan. Blog Free Malaysia Today dengan bangga melapor yang dipetik langsung daripada Pendukung Kanan PKR NSDK, bahawa JBS melaksana program pengkaderan BN.

Apakah Kerajaan Persekutuan perlu tunduk kepada PKR, DAP dan PAS? Kewujudan Unit Penyelidikan Belia di Kementerian Kesenian, Kebudayaan, Belia dan Sukan pada 1971 selepas peristiwa 13 Mei 1969, menjawab segalanya. Hanya anak Melayu dungu dan bahalol sahaja tidak mengerti tentang dunia Melayu Merdeka yang sedang dihirup nikmat Aman dan Damainya.

Manusia seperti Anwar Ibrahim langsung lupa dan dilupakan oleh Khaliq akan makna Nikmat Aman dan Damai, manusia yang bersenggama dalam PKR secara nyata diluput akan ingatan peristiwa 13 Mei 1969 khususnya, hingga Nikmat Peringatan Komunis menjadi Adab dan Adat mereka, inilah mercu kecintaan yang dikongsi bersama DAP. Sebab itulah, DAP menjadi rakan kongsi politik Freemasonary dan Komunis yang taat setia kepada PKR.

Alhamdulillah, PAS nampak sudah kendur dalam kemelut dan polemik yang dicipta dan dikaya reka oleh erdogan-erdogan mereka. Pasukan Syiah ortodok dalam PAS mula insaf dan taubat nampaknya. Kumpulan Ahli Sunnah Wal Jamaah yang diperdaya dan dikeldai oleh PAS sudah sedar, bahawa, PAS bukan resmi Ahli Sunni. Berantakan buang serta-merta Hassan Ali ialah pilihan indoktrinasi PAS kepada mereka yang bukan PAS asal. Begitu ramai orang UMNO dalam PAS. Begitu ramai orang UMNO dalam PKR.

Orang UMNO bermakna, mereka taat setia kepada Bangsa, Agama dan Tanahair ini. Bangsa Melayu, Agama Islam dan Bumi Melayu. Orang UMNO bermakna, mereka yang SEDAR TERUS SEDAR bahawa kerja buat dan air tangan Melayu Islam ialah untuk rakyat Raja dan Kaum-kaum Lain. Melayu Islam di Bumi Melayu ini ialah Ahli Sunnah Wal Jamaah bermazhab Syafie. Melayu Islam di Bumi Melayu sedar bahawa Melayu dari segi bahasanya, bangsanya, lingusitik dan budayanya ialah subset juzuk-juzuk daripada Keturunan Arabiyah Yang Terpelihara.

Ayuh JOM kita kubur langsung talkinkan segala Indoktrinasi, Ideologi dan Idealisme Komunis, Freemasonary dan Syiah yang melata dan merezapi anggota tubuh Ummah.

Moga Allah Ampunkan Kalian.

Alamat baru Ketua Umum

Posted: 08 Jan 2012 04:08 PM PST

Pertuduhan:

Bahawa kamu telah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 377B Kanun Keseksaan iaitu dengan sengaja melakukan persetubuhan yang bertentangan dengan aturan tabii dengan Mohd Saiful Bukhari bin Azlan iaitu dengan memasukkan zakar ke dubur Mohd Saiful Bukhari bin Azlan pada 26 Jun 2008 antara jam 3.01 petang dan 4.30 petang di Unit 11-5-1, Desa Damansara Condominium, No 99, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, Kuala Lumpur.

Hukuman:

Seksyen 377B Kanun Keseksaan - Hukuman penjara hingga 20 tahun dan juga sebatan jika sabit kesalahan.


KEDIAMAN RASMI PELIWAT TEGAR
KM 10, Jalan Sg. Buloh,
47000 Sungai Buloh,
SELANGOR DARUL EHSAN

Breaking News!

Posted: 08 Jan 2012 06:50 AM PST

KUALA LUMPUR 8 Jan. - Stadium Kelab Sultan Sulaiman hari ini dibanjiri dengan ratusan penyokong kuat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mahu mendengar sendiri penjelasan beliau mengenai Kes Liwat II yang berhadapan dengan beliau.

Anwar dijangka akan memberi ucapan beliau pada malam ini dan khabar angin bertiup kencang mendakwa Ketua Umum PKR itu akan mengangkat Sumpah menafikan dakwaan beliau terlibat di dalam Kes Liwat II yang turut membabitkan mangsa Saiful Bukhari.

Sebelum itu, beberapa penyokong beliau telahpun berkumpul di rumahnya menyertai Solat Hajat agar keputusan yang bakal diumumkan di Mahkamah esok memihak kepada beliau.

Quoted from KL Pos.

RAPERA ..

Posted: 09 Jan 2012 01:16 AM PST

RAPERA ..


Tidak Perlu Lah Keluar Untuk Berkumpul Bagi 901 !!!

Posted: 08 Jan 2012 04:31 AM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 09 Jan 2012 01:05 AM PST

Sahabat-Gunung


Mohammad Hassan & Adnan Yaakob Dalam Bahaya

Posted: 08 Jan 2012 11:00 AM PST
Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohammad Hassan danMenteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob perlu berjaga-jaya memandangkanDAP akan menampilkan dua orang calonnya sebagai MB Negeri Sembilan & MBPahang yang baru dalam PRU13 kelak…

Orang yang dimaksudkan ialah Bekas Anggota Dewan Undangan Negeri PulauManis, Datuk Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz dan ahli UMNO Negeri Sembilan, Aspan Aliasyang telah menyertai parti DAP secara rasmi, semalam.
           
Kedua-duanya yang juga penulis blog, menyerahkan borangkeanggotaan untuk menyertai DAP kepada Setiausaha Agung parti itu Lim Guan Engpada sidang media selepas persidangan DAP 2012 di Shah Alam.


Sahabat-Gunung: Aku tak kisah pun dua sahabat blogger nie keluar UMNO, namun apa yang aku kesalkan ialah mengapa mereka memilih DAP dan bukannya PAS dalam meneruskan sisa-sisa perjuangan politik mereka.... Adakah mereka mahu menjadi tali barut atau bercita-cita menjadi MB dari DAP.... ah, persetankan.... mereka tentu ada sebab mengapa mereka memilih DAP.

Hassan Ali Terkejut !! Esok Bakal Dipecat Jawatan EXCO Selangor Plak

Posted: 08 Jan 2012 09:30 AM PSTBekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Mohamed Ali berkatabeliau amat terkejut dengan tindakan drastik jawatankuasa PAS pusat yangmemecatnya sebagai anggota parti itu berkuat kuasa serta merta hari ini.

Hasan yang juga Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam,Adat-Adat Melayu, Infrastrukur dan Kemudahan Awam Selangor itu berkata beliauberasa sedih kerana usahanya memperjuangkan agama Islam selama ini dibalasdengan tindakan  pemecatan itu.

"Saya akan merujuk kepada sahabat-sahabat dan memintapandangan  daripada teman-teman ulamamengenai tindakan selanjutnya yang patut saya ambil. Saya akan memanggil sidangmedia dalam masa yang terdekat untuk  menjelaskanlagi kedudukan perkara ini," katanya dalam kenyataan media di sini hariini.
           
EXCO Selangor

Ini bukan sekadar keahlian dalam PAS…. Malah Hassan Ali juga bakaldipecat sebagai Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-Adat Melayu,Infrastrukur dan Kemudahan Awam Selangor dalam masa terdekat…

Kalau sempat, esok juga pembelot ini akan ditanam hidup-hidup olehKhalid Ibrahim dan Ronnie Liu yang menyimpan dendam terhadap Hassan Ali sejaksekian lama….

ADUN DAP Akui Rasuah Wujud Dalam DAP

Posted: 08 Jan 2012 07:58 AM PSTAnggota Dewan Undangan Negeri Sekinchan, Ng Suee Lim  mendakwa ada di antara pemimpin-pemimpin DAPyang  nampaknya bersaing sesama sendiridaripada segi memberi peruntukan tertinggi untuk kawasan masing-masing bagimenarik sokongan  penduduk setempat.

Menurutnya budaya tidak sihat dengan mengumpan wang menerusi  peruntukan bagi meraih sokongan itu perludibersihkan daripada parti.

Beliau berkata demikian ketika membahaskan Laporan JawatankuasaTertinggi Pusat (JTP) di  PersidanganKebangsaan DAP 2012, di Shah Alam semalam….

Ini bukan RASUAH ker? 

Polis, Nurse .... Bantu Anwar Ibrahim Menipu 2001?

Posted: 08 Jan 2012 04:00 AM PST


Ada orang kata, pendakap leher dan Anwar bagai aur dengan tebing, ...

Apa nie? Polis dan nurse turut membantu Anwar jadi pelakon yang terbaik..... kejadian tahun 2001...

Dah buta ke mata hati kita melihat lakonan si jalang peliwat Anwar Ibrahim nie .... confirm, lakonan dia akan bermula semula.... jadi, tak reti-reti lagi sediakan kerusi roda dan pendapat leher untuk Anwar, bagi yang warna-warni biar nampak sikit cerianya...
Panglima Perang Cyber

Posted: 09 Jan 2012 12:09 AM PST

Panglima Perang Cyber


Mari Tonton Video Paling Lama - Zikir Baru Penyokong Pakatan Liwat Di Mahkamah Jalan Duta #901 #bebasanwar901

Posted: 08 Jan 2012 09:44 PM PST
Zikir Lembu adalah wirid baru mereka... 

Lihatlah bagaimana 'sopannya' mereka. 

Mahu undi lagi ? 

Undilah Barisan Nasional !!!

Lihat di blog Brader Jai 

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video - Pengerusi UMB @tunfaisal Kata Hakim Tidak Adil Bebas @anwaribrahim ???

Posted: 08 Jan 2012 09:24 PM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Lagi Gambar Letupan Oleh Blogger UMB Dr Novandri Di Mahkamah Jalan Duta Sebentar Tadi #bebasanwar901 #901

Posted: 08 Jan 2012 09:17 PM PST
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar Terbaru Dari Mahkamah Cermin Kereta Pecah Letupan BOM !!! #bebasanwar901 #901 #reformasi

Posted: 08 Jan 2012 08:24 PM PST


baca lagi di blog Double Y


Tindakan ini sangat tidak bermoral. Mereka tidak menyangka barangkali Mahkamah tidak menyabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan terpaksa meletupkan juga bom yang sudah disedia.

Sebentar tadi aksi penyokong membawa senjata seperti parang telah disiarkan. 

Apakah maksud mereka untuk mencetuskan huru-hara ?


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video - Ketua Pemuda UMNO Bantah Keputusan Hakim Bebas Anwar ??? #bebasanwar901 #901 #reformasi

Posted: 08 Jan 2012 08:19 PM PSTNizar dan Zuraidah memaki hamun walau Anwar telah dibebas.Ketua Pemuda Seputeh Mohd Razlan memberi komen.


Bandingkan antara ucapan pemimpin Pakatan dan juga Barisan Nasional...

Fikir sendiri dan UNDILA BN PRU nanti.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Panas : Video UMB Siar Penyokong Anwar dan PERKASA Bertempur !!!

Posted: 08 Jan 2012 07:53 PM PST
Terima Kasih Blogger YY atas infoPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video @PDRMsia Siar Video Penyokong Anwar Bawa Parang ? @anwaribrahim @AzminAli @TianChua

Posted: 08 Jan 2012 07:40 PM PSTLagi gambar provokasi dan pergaduhan


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Terbaru @PDRMsia Dari Bumbung Mahkamah Yang Malukan @AzminAli cc @anwaribrahim @NajibRazak #901 #bebasanwar901

Posted: 08 Jan 2012 07:31 PM PST


Jelas hanya 5 ribu yang mampu dikumpulkan dari 100,000 yang diwarwarkan Azmin.

Apa lagi nak spin ?
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Komen @saifulbukhari Di Twitter Keputusan Hakim Bebas Anwar Ibrahim #bebaskananwar901 #fitnah2 #901 #Justice4Saiful901

Posted: 08 Jan 2012 06:31 PM PST


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar Anwar Peluk Wan Azizah - Yang Masam Mencuka Walau Dipeluk Suaminya !!! @anwaribrahim @drwanazizah #bebaskananwar901 #fitnah2 #901 #justice4saiful

Posted: 08 Jan 2012 06:16 PM PST


Kenapa Wan Azizah Tidak Gembira ???

Adakah sedih suaminya tidak masuk ke penjara ?

Itulah yang tergambar di fikiran Panglima... 
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Terbaru @PDRMsia Live Dari Jalan Duta cc @NajibRazak @HishammuddinH20 #bebaskananwar901 #fitnah2 #901

Posted: 08 Jan 2012 06:08 PM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

@AzwanNur adik @AzminAli Hina @saifulbukhari Di Twitter #bebaskananwar901 #fitnah2 #901

Posted: 08 Jan 2012 05:58 PM PST


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Live : Hakim Putus Anwar Ibrahim Bebas - Utusan Live #bebaskananwar901 #fitnah2 @901

Posted: 08 Jan 2012 05:32 PM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video @PDRMsia Gelagat Penyokong @anwaribrahim di Jalan Duta cc @NajibRazak #bebaskananwar901 #fitnah2 #901

Posted: 08 Jan 2012 05:25 PM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Watch "Saya Dipecat kerana Julang Hadi Awang, Kritik Anwar - Hasan Ali 8/1/2012" on YouTube

Posted: 08 Jan 2012 05:11 PM PST

Watch "Saya Dipecat Kerana Isu Anwar, Kata Hasan Ali" on YouTube

Posted: 08 Jan 2012 05:03 PM PST

Majoriti Undian Utusan Malaysia Buktikan Rakyat Tolak Demo Di Mahkamah Jalan Duta Hari Ini #fitnah2 #bebaskananwar901

Posted: 08 Jan 2012 04:43 PM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Live Dari Mahkamah Jalan Duta Oleh Blogger YY #fitnah2 #bebaskananwar901 @NajibRazak @anwaribrahim

Posted: 08 Jan 2012 04:26 PM PST

Tolong Bantu Malaysia Dari Pakatan Peliwat @anwaribrahim demi kekalkan PM Pilihan Majoriti Rakyat DS @NajibRazak

Posted: 08 Jan 2012 03:56 PM PST

Hari ini hari sangat penting.

Tolong bantu kami melawan musuh negara di alam maya.

Jika anda Ketua Jabatan tolong buka sekatan media sosial untuk hari penting seperti ini.

Perdana Menteri pilihan majoriti rakyat Malaysia perlu dipertahankan bukan dibiarkan diserang pihak yang ditaja musuh Islam.

Juga tolong retweet atau share apa jua info di media sosial milik anda.

Seperti rakan kita gambar di atas.

Bantulah demi Agama Bangsa Negara kita Malaysia.

Malaysia aman rakyat tenang hidup senang !!!

Laporan Bro Jinggo Dari Jalan Duta : Gambar @TianChua Solat Subuh Di Sana ?

Posted: 08 Jan 2012 02:55 PM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Panasss : Gambar @shamsuliskandar Tandatangan 10 Syarat Polis Tetapkan Sudah Tersebar - Syabas PDRMsia !!! cc @NajibRazak @anwaribrahim @AzminAli @TianChua

Posted: 08 Jan 2012 02:34 PM PST


Mana suratnya ?Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Muka Hadapan Utusan : @AzminAli Berbohong Dan Inikah Balasan Perjuangan Saya Tanya Dr Hassan !!!

Posted: 08 Jan 2012 02:32 PM PST

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

@agendadaily lapor Dr Hassan Ali dedah @anwaribrahim punca pemecatan beliau !!!

Posted: 08 Jan 2012 12:08 PM PST

DARI AGENDADAILY.COM "Saya dipecat kerana Anwar Ibrahim..." Dr Hasan Ali:

Di depan kira-kira 200 orang, terdiri dari sahabat, saudara mara, jiran, pelajar-pelajar Institut Tahfiz Al Quran yang diasaskan bersama rakan taulan, juga wakil media bekas Naib Presiden PAS Datuk Dr Hasan Ali mendedahkan, pemecatan beliau tidak lain kerana individu bernama Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Di perkarangan banglo putih yang betul-betul mengadap tangga Masjid Al Gufran Taman Tun Dr Ismail, Dr Hasan Ali menceritakan perkara tersebut dalam satu majlis penjelasan yang katanya dirancang secara mengejut "atas permintaan teman-teman saya,"

Berbaju Melayu kuning cair, beliau didampingi isterinya, anak-anak dan sebahagian besar ahli kariah masjid tersebut yang juga merupakan jirannya selama belasan tahun tinggal di pinggir Taman Tun Dr Ismail.

BACA LANJUT http://t.co/rL8K9yvh
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuan Guru Haron Din, Ustaz Ismail Kamus Selain Nasaruddin Hadir Di Rumah Dr Hassan Ali Sebentar Tadi - Takbirrr

Posted: 08 Jan 2012 08:50 AM PST


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

@TianChua Seru Rakyat Qiamullail di Mahkamah Tinggi Jalan Duta Selamatkan Peliwat @anwaribrahim Malam Ini

Posted: 08 Jan 2012 08:41 AM PST
Siapa Tian Chuan ? 
Anwar bersama jaringan Yahudi, Freemason & New World Order !

Anwar bersama bekas menteri Canada ! Paul Martin !

Anwar bersama William Cohen !! Yahudi bangsat !!


Ketika Anwar menjadi Menteri Kewangan, Anwar sanggup membazir wang rakyat
dengan membayar RM 38 juta kepada Asia Pacific Policy Centre (APPC) untuk membawa
Yahudi Amerika, William Cohen, ketika itu Setiausaha Pertahanan Amerika.


Apakah lobi Anwar kepada Amerika sebagai persiapan untuk beliau menjadi PM ?
Ketika itu Anwar sebagai Timbalan Perdana Menteri, satu tapak lagi jadi Perdana Menteri..


Begitu besar Anwar membazirkan wang rakyat semata-mata untuk mencipta nama di kaca mata Amerika. Barangkali ketika itu Anwar sudah pasang cita-cita untuk bertakhta di Putrajaya.
Mesranya Tian Chua dan George Soros !! :)

Gambar ini membayangkan begitu rapat hubungan Tian Chua, Ketua Penerangan PKR dengan tokoh yahudi,
George Soros yang memiliki institusi dananya iaitu Open Society Institue. Kalau dengan
Ketua Penerangan PKR sudah begitu rapat, bagaimana pula hubungan
Soros dengan Ketua Umum PKR ?


Sampai bila agaknya Pencacai Anwar akan diperbodoh dan dipersialkan oleh Anwar?
Atau sebenarnya Pencacai Anwar sendiri ialah Yahudi ??
Tepuk dada lempang muka jilat kaki.. lu memang Yahudi !!


Perjuangan Baru Bermula.


aimi-naqiuddin.blogspot.comPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 09 Jan 2012 12:07 AM PST

SELALU ADA YANG BARU


APA KEPUTUSAN LIWAT 901? - KETENANGAN TETAP MILIK SAIFUL

Posted: 08 Jan 2012 06:44 PM PST

LANGSUNG DARI MAHKAMAH:

1 -8.30 pagi,sekitar 4,000 penyokong Anwar kumpul depan Mahkamah Tinggi KL.Langgar syarat2 polis spt bawa spanduk dll.Keadaan terkawal.

2 - Anwar sampai mahkamah,berjalan masuk dari luar pagar jam 8.35 pg tadi salam dan melambai penyokong. Depa memekak reformasi dan lain-lain.

3 - Berdasarkan maklumat polis, sehingga jam 9.00 pagi, jumlah kehadiran peserta perhimpunan 901 4,500 orang.

LIWAT 4 -Berbagai pelanggaran syarat dikesan di sekitar tapak perhimpunan 901, termasuk membawa kanak-kanak, mengibarkan bendera parti politik, pengucapan awam, membuat bising dan lain-lain oleh penyokong Anwar.

5 - Macam sardin.. itulah suasana di dalam kamar mahkamah dipenuhi oleh 150 orang dengan 47 wartawan dan pemerhati. Semua tempat penuh. Anak sulung Anwar Nurul Izzah berdiri bersama beberapa yang lain. Turut kelihatan pemimpin PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Mohamad Sabu, pemimpin PKR Azmin Ali, Datuk Chua Jui Meng, pemimpin DAP Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang, Sasterawan A Samad Said, bekas Presiden majlis Peguam Datuk S Ambiga juga bekas menteri kabinet Datuk Kadir Sheikh Fadzir.

6 - ANWAR BEBAS.... Hakim umum keputusan ANWAR TIDAK BERSALAH.

Hakim Datuk Zabidin Mohd Diah berkata bukti tak 100 peratus tunjuk liwat berlaku dan tidak selamat keputusan dibuat berdasarkan DNA yang tidak jelas. Lima minit baca keputusan.

Lain2 berita seterusnya...

The Unspinners

Posted: 08 Jan 2012 11:58 PM PST

sekupangdua

Posted: 08 Jan 2012 11:49 PM PST

sekupangdua


Mahkamah PandiKutty kata mak lampir

Posted: 08 Jan 2012 09:50 PM PSTTengok sendiri MAK LAMPIR ni punya mulut... hehehe nasib baik bukan sedara mara aku ... mengalahkan Ibu Ayam bahasa nya...
Tengok  pulak video yang bawah ni pulak... betapa celabainya mulut mat lampir! bodo benor, saiful dan anwar dalam kes ni PKR  lah banggang! apalak UMNO, walau macamana pun dah biasa kita namapak mulut haram jadah macam ibu ayam nie! hehehe luas giller tu bila menganga... ma oiii sekali ngap jer tu ! hehehe puk.kepak...kepak pak pak pak... ibu ayam ajak anak makan  riuh sekampung dia kenyang anak-anak cuma dapat lebihan beras rosak jer... kayo. kayo...

ANWAR TIDAK BERSALAH OLEH HAKIM DUNIA DAN HAKIM PARKING LOT!

Posted: 08 Jan 2012 08:23 PM PST

ANWAR TAK BERSALAH... INI MESTI UMNO PUNYA PASAL... HEHEHE

TEMAN RESPEK KAT YOP KIDAL YANG TERANG-TERANG KATA MACAM NIE, Memang kita tak atau malas nak sambut cerita yang dah meleret sampai 3 tahun lebih ni, elok la sudahnya, Makin lama makin banyak yang bertelagah sesama sendiri, memang betui kata dema yang kalau kita tunggu lama lagi makin banyak benda yang tak masuk diakal akan kita tempoh nanti
Bak kata orang perak kalau cerita tu A akan jadi Z nanti... mana taknya, selama lebih 3 tahun kita di heret cerita LEWAT dan macam-macam dah jadi, fitnah berbalah sesama sendiri dah jadi biasa kat kita. Kalau di pikirkan kes liwat antara Saiful dan Anwar ni pun semua dah maklum KES PKR sendiri sebab kejadian ini berlaku semasa dua-dua nya memang orang PKR, tapi kalau kita sorot kembali anwar balun gila kat kerajaan UMNO dan BN, memang tak masuk akai lansung, jadi sepanjang PRU 12 hingga ke PRU 13 ni nampaknya mengajak rakyat berjuang kerana Anuar jer ker? Parti ni untuk rakyat atau untuk kebebasan dia

Apapun memang dah jadi kebiasaaan dan tak lagi pelik di malaysia tengtang main jubur, lewat, atau video porno yang dah dihalalkan, pak aji pun tak rasa bersalah tengok made in china. segala kecaman anuar terhadap kerajaan seperti konspirasi, rasuah hakim, tangan ghaib dan macam-macam lagi yang kononnya berniat menginayanya terbukti sudah sekadar fitnah yang dia buat utk perhatian dan simpati

Nampaknya jadi persoalan lak, macamana pulak dengan suntikan HIV yang didakwa di suntik? elok jer nampak, bagai mana pulak sumpah sampai habis tak di buat semasa dalam perbicaraan, bakal ada lagi kes yang akan dikut orang lain nanti, tak payah bersumpah dalam makamah pun boleh menang. senang sikit nak buat cerita sendiri... hehehe reka-reka jer... selagi tak bersumpah selagi tu tak berdosa kan! lagi pun apa nak heran Hakim boleh di bawak secara rombongan kat parking Lot!

Pada pihak POLIS juga wajib jalankan tanggungjawab seperti yang diperkatakan, Tangkap jer mereka yang melanggar arahan, Banyak yang masih berdegil buat ucapan, banyak yang masih bawak sepanduk dan sticker, banyak yang buat provokasi, banyak yang tak ikut 10 garis panduan yang telah di persetujui, jadi tangkap jer sebab memang mereka langgar syarat dan faham tindakan seterusnya... 

Pada Saiful pulak percayalah... Allah, kamu dan Anwar sahaja yang tahu tentang kejadian ini, ingatlah hakim dan hukum dunia bukan bererti semuanya hukum Allah! cuma yang sekupang agak gusar bila telah di perkatakan kepada umat akhir zaman... jika kita atau rakyat menyokong kemungkaran, maka tunggulah balasan BALA dari allah... nauzubillah

HASSAN ALI DI PECAT! SIAPA PULAK YG AKAN PERJUANGKAN HUDUD... ANWAR, KIT SIANG, KARPAL, NIZAR BLA BLA?....

Posted: 08 Jan 2012 01:52 AM PST

PADAH KALAU BERCAKAP LEBIH ATAU CUBA PERJUANGKAN ISLAM DALAM PAKATAN RAKYAT! Dato Dr Hassan Ali menjadi mangsa terkini sehari sebelum 901 atau penyokong tegar LEIWAT berhimpun, kerana membantah dan memenangkan sijubri kerana meLeiwat!
Sekupang mmg pernah buat retetan serta merumuskan perjalanan serta strategi yg di rancangkan oleh Sijubri kerana terlalu lama didalam krusus selama 6 tahun di Universiti Sg Buluh dulu. Nampaknya esok hari graduasi dia ler pulak, jemputan ramai untuk menyaksikan konvo esok nampaknya bukan sekadar jemputan sebaliknya dinaik taraf sebagai hakim yang awal-awal di suruh akur atau setuju yang dia tak bersalah...

Selama 2tahun dan 7 bulan di perbicarakan, sebanyak lebih 70 kali ditangguhkan, tah berapa banyak loyer yang silih bertukar ganti, entah berapa hakim di kondem dan minta di tukarkan, tak berapa kali mahkamah di hinanya, tah berapa banyak pencacai yang dikerah ceramah merata-rata supaya menyokong dan menghalalkan perbuatan, berapa kali pulak dia keluar negara bersama kong kali kong atau kuncu kuatnya sebelum ada lagi gimik atau rancangan yang akan berlaku, tah berapa banyak bloggers yang spin cita menghalalkan leiwat, tak boleh nak kira berapa masjid atau stadium yang di paksa untuk sembahyang hajat, tak ingat berapa banyak pelajar dikudakan untuk hasratnya supaya nampak kecoh, Tah berapa banyak yang disuruh tonjolkan diri masa perhimpunan haram, Tak boleh nak kira berapa banyak tempat di luar negara yang dia kunjungi, sampai tak boleh hitung berapa banyak makcik-makcik/pakcik/ orang muda yang tertelan kencing yg menyebabkan sawan sarkis dan angguk, entah berapa banyak Bas Rombongan dan taukey bas yang dah dapat untung kalau percaya dia tak leiwat....Kalau nak kira tak cukup angka dan kertas tu, 

Tapi yang boleh dikira sesangat ialah berapa kali pulak dia bersumpah laknat? berapa kali dia minta ulama berikan hukum, berapa kali pulak dia nak heret ke makamah syariah, berapa kali pulak dia minta mufti dan ulama bagi pandangan, tah berapa kali pulak nak ke haji, Entah berapa banyak dia cuba bagi saranan supaya orang islam atau melayu jangan bergaduh... entah berapa banyak lagi pekara yang baik dia pernah terfikir demi penyatuan orang islam dan bangsa melayu amnya & banyak lagi... nampaknya jawapan ni memang senang kita jawab... TAK PERNAH SEKALI PUN!

Nampaknya kali nie khususnya 901 bakal merungkai segalanya, tentunya 901 adalah paras ukur sesapa saja WAJIB tunjuk muka samada setuju kerana terpaksa atau terlalu banyak termakan budi atau sebagai jalan supaya nama tidak dipadam untuk bertanding  di PRU 13, atau dah banyak yang dah jadi darah daging atas sedekah yang mengenyangkan, atau banyak lagi alasan dan terpaksa akur, ikut dan angguk memandangkan tinggal sehari jer penyudahnya ceritera ni (esok) atau lebih tepat lagi esok klimak story semacam LAST EPISODE!

Kerana berhasrat berkata benar dan tuntutan agama supaya bercakap benar, Hassan Ali pulak jadi Mangsa, kerana banyak bunyi menegakkan kebenaran yang kifayah dan dituntut, maka hari ini dia di pecat secara tak langsung membuktikan partinya adalah sekadar pencacai kepada kuasa veto yang sebenar, Nampaknya makin kaburlah temberang nak perjuangkan Islam, melaksanakan HUDUD, menepikan dosa dan hukum.  jadi tak heran ler selama hari ini dipaksa menjadi golongan ANGGUK-ANGGUK malah terbukti sebesar mana pun perkara yang jijik atas pebuatan King(nuar), keputusan salah benar di tangan King(nuar) bukan dari kitab dan agama yang sepatutnya... jadi syarat utama untuk menjadi ahli kepada kumpulan pencacainya ialah angguk jer dan jangan sesekali mengeleng-geleng, tak payah merujuk kitab, hukum serta amalan yang diwajibkan tuhan kpada umatnya

Nak gelak pun ada... rasanya dema ni memang pekak badak atau kinzir kot! sekupang tengok banyak yang cuba bagi penjelasan, pandangan serta pelbagai cara pun langsung tak diendahkan lagi, banyak blog, facebooker, video, fatwa langsung tak diterima sebagai rakyat Malaysia atau paling menyedihkan sebagai tuntutan Rasullullah S.A.W memang tidak lansung difikir dan diambil kira.
Sekupang tengok banyak yg cuba bagi pandangan secara telus, jujur, sinis, slapstik dan macam-macam cara, nampaknya tak berkesan jugak. Macam yang sekupang terbaca sebentar tadi termasuk lah di Wall Facebook Angkatan Pemikir yang sekupang sebenarnya tertarik dengan kiasan dan sinis posting mereka, dalam Facebook dema yang bunyinya begini (KLIK SINI) ...
"Bukanlah batang tubuh itu yang kita perjuangkan!!! Bukanlah perbuatan tubuh itu yang kita pertahankan!!! Rakyat sekalian!! KITA BERKUMPUL HARI INI! ADALAH KERANA MEMBELA SIFAT"KASIH SAYANGNYA!!!" yang Melimpah limpah. ...... Dari isterinya KAK WAN ke Isteri KAWAN nya.... Terus ke CHENAWAN.... !!! " itu Ucapan AP besok!! Camne?
"Sahabat sahabat!!...rakan rakan...!! Para pejuang rakyat yang hadir di Parking Karamah perjuangan hari ini!!! Zalimnya pemimpin pemimpin Umno tika ini!!!! Kita lihat bagaimana mereka itu berkonspirasi!! Cuba untuk menghapuskan PEMIMPIN KASIH SAYANG kita!! Mereka berkonspirasi dengan alat sulit PEMIMPIN KASIH SAYANG BERLIMPAH dengan cara sengaja memasukkan alat sulit itu ke ruang Tak sepatutnya!!!hadirin,para pejuang sekalian!!! ATAS NAMA HAKIM RAKYAT!!! kita heret pengKONSPIRATOR KONSPIRATOR itu ke mahkamah kita....MAHKAMAH PARKING TAK BERBAYAR!!! untuk kita adilkan dengan sebaiknya.... " camne? Hebat x ucapan AP esok?
Ikutkan kalau ler tak paham lagi mmg layak kita tahu kategori bengap, Kaki angguk, PenCACAI, pekak, buta dan otak masih duduk dalam tempurung lutut... hahaha tepat sekali (ayat paling sesuai) untuk kategori ini!
Artikel pada 5 Febuary 2010
Apapun cer komer tengok balik cerita yang teman pernah postingkan sebelum ini bertarikh 6 Februari, 2010 (KLIK SINI) nampaknya memang tepat dan Ending scene seperti yang teman pernah katakan. Sebenarnya kalau dah udah Rakyat dia jadikan HAKIM, buat apa bersusah payah nak ke mahkamah untuk bagi keputusan BEBASKAN ANWAR padahal dia baru nak di jatuhkan hukum. hehehe tetiba nak BEBASKAN dia, macamana pulak tu? Rasanya tak yah kecoh ler sbb sekalipun dia sambung kuliah untuk (lanjutan) Sarjana di U Sg Buluh. Korang dah boleh terus jer kata salah atau tak hari ni.... Ada bran?, Tak salah Meliwat kot kalau dah suka sama suka.... hehehe korang ler aku idak! Tak apa  kalau korang bagi Alasan yang rakyat, Polis, kerajaan tak marah! KAMI DATANG SEBAGAI ROMBONGAN FREE YOP, DEMA BAGI BELANJA DAN BAS, BILA LAGI NAK MERASA MELEIWAT MAHKAMAH PER? MANA TAU TERINGIN JUGAK JADI POPULAR MASUK PAPER, TV, YOUTUBE & LAEN-LAEN... ater SALAH ker IDAK nie?
 

AZLI SHUKRI

Posted: 08 Jan 2012 11:35 PM PST

AZLI SHUKRI


Apa Kata Saiful Bukhari?

Posted: 08 Jan 2012 06:40 PM PST

Seruan Jihad Hancurkan Anwar Ibrahim!

Posted: 08 Jan 2012 05:32 PM PST

"Teman yakin selepas ini akan ada lagi para ulama' dan aktivitis pejuang Islam akan dikenakan tindakan! Teman tidak hairan jika selepas ini mangsa kerakusan mereka seterusnya ialah Ustadz Nasharudin Mat Isa, Ustadz Nasarudin Hassan Tantawi, Ustadz Datuk Harun Taib, mungkin juga Ustadz Nik Abduh Nik Mat.

Malahan jika Dato' Dr. Haron Din, ulama' besar yang juga Timbalan Mursyidul Am PAS dilihat menjadi batu penghalang mereka untuk mencapai impian ke Putrajaya, sudah PASti beliau juga akan disembelih tanpa ehsan!

Kaum Anwarinas ini hanya membuktikan satu perkara dengan pemecatan Dr. Hasan Ali. Iaitu mereka sudah gila kuasa. Sebab itu kita semua wajib menghancurkan mereka. Memerangi kaum Anwarinas ini adalah jihad, menghancurkan mereka adalah jihad. Kita bukan gila kuasa, tetapi kita mahu menghalang orang gila daripada berkuasa! (baca di sini).

Inilah Nasib Pejuang Islam Sebenar..Soalnya..Siapakah Mangsa yang Berikut?

Posted: 08 Jan 2012 08:38 AM PST

Mulut Jijik Azmin Ali!

Posted: 08 Jan 2012 07:33 AM PST


Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh menunjukkan dokumen yang telah ditandatangani oleh Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali mengenai penafiaannya tentang syarat yang telah ditetapkan oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk perhimpunan '901' di Mahkamah Jalan Duta esok.

Sudah terang lagi bersuluh....masih nak berbohong? Yang bawah ni pula cakap macam orang tak ada otak? Inilah jadinya kalau sanggup jadi lembu yang dicucuk hidung...

Terbongkar! 10 Sebab Hassan Ali Dipecat

Posted: 08 Jan 2012 03:35 AM PST

10 Sebab Dr Hassan Ali dipecat sudah dikenal pasti. Maka, bersaksilah, PAS sudah benar-benar memasuki lubang biawak sejengkal demi sejengkal dan sehasta demi sehasta...Tiada hujah lagi yang boleh menyelamatkan PAS daripada terus dilabelkan sebagai tali barut DAP yang sememangnya jelas memusuhi Islam, dan kini PAS hanya menanti hukuman Tuhan. Ini sebab utama Hassan Ali dipecat :

1. Bertindak tegas terhadap penjualan arak di Selangor, walaupun terpaksa menyinggung hati DAP. Tindakan Hassan Ali ditentang keras oleh DAP Selangor.

2. Mengkritik secara jujur bahawa PAS perlu kembali kepada penjuangan asal untuk menegakkan negara Islam dan bukan negara Berkebajikan.

3. Mengkritikan dan tidak menyokong terhadap tindakan berhimpun untuk "selamatkan Anwar Ibrahim" Menurut Hassan itu merupakan agenda peribadi dan bukan agenda nasional atau kepentingan rakyat.

4. Sangat tegas dalam soal akidah. Sehingga tindakannya berjaya membongkar agenda jahat pihak Kristian untuk memurtadkan umat Islam di Selangor. Hal ini tidak disenangi ramai pihak, terutamanya DAP.

5. Menggerakkan projek HIMPUN yang cuba menyedarkan rakyat akan agenda jahat pihak tertentu dalam memurtadkan umat Islam di negara ini. HIMPUN tidak mendapat restu DAP dan kepimpinan PAS tidak menyokong program tersebut. Hassan Ali menongkah arus.

6. Hassan Ali menyokong rancangan Kerajaan Perpaduan dan cuba merapatkan ukhwah sesama kaum muslimin antara PAS dengan UMNO - tetapi PKR tidak bersetuju.

7. Hassan Ali mahu PAS diterajui oleh golongan ulama dan bukan golongan sekular yang nampaknya semakin mendominasi kepimpinan parti dan cuba mengubah legasi asal perjuangan PAS demi secebis kuasa. Namun, hal ini tidak disenangi oleh golongan sekular di dalam PAS.

8. Secara amanah, Hassan Ali sudah menjelaskan bahawa prinsip perjuangan beliau adalah berteraskan kepada Islam, orang Melayu dan warisan kesultanan - nampaknya kejujuran Hassan Ali ini tidak menggembirakan sesetengah pemimpin utama PAS. Mereka merasakan, prinsip perjuangan beliau itu lebih mirip kepada perjuangan UMNO.

9. Hassan Ali dituduh dan difitnah secara jijik lagi kotor oleh musuh-musuhnya, kononnya beliau merupakan agen UMNO yang cuba membawa PAS dan UMNO ke meja rundingan demi survival orang Melayu.

10. Hassan Ali pernah berkata, ketaatan beliau hanyalah kepada Allah dan bukan kepada PAS. Justeru itu, jika PAS melakukan kesalahan, beliau berhak bersuara dan menegur. Beliau mahukan pahala daripada Allah dan bukan kuasa politik semata-mata. Kenyataan ini kurang diminati oleh para pemimpin PAS dan seolah-olah mahu menyatakan bahawa PAS ada melakukan kesilapan.

Manusia Yang Menitiskan Air Mata Kerana Allah Ini yang Dipecat oleh PAS

Posted: 07 Jan 2012 11:49 PM PSTFikir-fikirkan...orang yang menangis kerana Allah matanya kelak tak akan disentuh api neraka..tetapi orang yang berkualti seperti inilah dibuang dan ditendang daripada perjuangan jemaah...DAP lebih disanjung, Anwar terus disokong..nauzubillah minzalik..

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 08 Jan 2012 11:28 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


UPDATE DARI MAHKAMAH: TUAN HAKIM SUMPAH @anwaribrahim JADI KANGAROO #bebasAnwar901

Posted: 08 Jan 2012 06:52 PM PSTAnwar kata mahkamah Malaysia mahkamah Kangaroo.


Pemimpin pembangkang kata mahkamah Malaysia mahkamah Kangaroo.

Penyokong pembangkang kata mahkamah Malaysia mahkamah Kangaroo.
Kalau kangaroo, macam mana Anwar boleh bebas?

Mana hilangnya fitnah konspirasi liwat yang dituduh oleh Anwar?


*Tuan Hakim yang ada dalam tajuk di atas adalah nama rakan MyMassa. Menyumpah-nyumpah Tuan Hakim bila tahu keputusan hakim yang sebenar.

Update! Anwar tidak jadi ke Sungai Buloh!

Posted: 08 Jan 2012 05:47 PM PST

UPDATE TERKINI:
Anwar didapati tidak bersalah oleh hakim kerana bukti tidak mencukupi. alasannya pihak pendakwaan hanya bergantung kepada bukti SP1 satu sahaja sebagai bukti.

Jadi tidak perlulah AzminAli robohkan dining penjara sungai buloh.

Mahkamah Malaysia pula macamana? adil ke tidak?

GEMPAR! @tianchua kata @anwaribrahim tidak bersalah?!!

Posted: 08 Jan 2012 05:44 PM PST

Ketika ini ketua perusuh Tian chua sedang berucap di hadapan ribuan penyokong peliwat tegar. Beliau mengumumkan bahawa Anwar didapati tidak bersalah. Katanya Nurul Izzah yang sms dari dalam.

Taktik lapuk PKR untuk naikkan semangat penyokongnya yang kian pdar dek terik panas mentari.

 Sebijik ikut stail saifuddin nasution yang memulakan kekecohan di PRK Lunas sekitar tahun 2000 dahulu apabila kononnya mendapat sms yang mengatakan beberapa bas yang membawa penundi hantu BN telah sampai.

Kalau sudah ketua menipu, pengikut-pengikut macam penyangak!

Apa-apa pun kami akan update sebentar lagi tentang maklumat ini.

ULASAN 901 : DSAI KEKURANGAN PENYOKONG

Posted: 08 Jan 2012 05:43 PM PST

 Gaya Orang Kaya Baru 

Hanya Diiringi Isteri & Anak-Anak Tanpa Anak Lelakinya

1. BEBERAPA peristiwa yang berlaku menjalang 901 menyebabkan sokongan ke atas DSAI di beberaptempat terakhir beliau berceramah jauh merosot. Di Kelab Sultan Ismail semalam , padang bola sepak yang sepatutnya boleh memuatkan lebih kurang 10,000 orang hanya dihadiri lebih kurang 3,000 orang. Manakala di Kg. Pandan kawasan yang sepatutnya mampu dipenuhi 15,000 orang hanya dihadiri kira-kira 7,000 penyokong tegar PKR.

2. Pagi ini, jangkaan yang bakal hadir di Mahkamah Tinggi, Jalan Duta, melebihi 20,000 orang, tetapi tinjauan mymassa mendapati hanya lebih kurang 4,000 sahaja yang hadir. Tempat letak kereta yang dikhaskan kepada penyokong-penyokong DSAI kosong banyak yang kosong.

3. Pemimpin-pemimpin pembangkang pula datang seorang-seorang tidak lagi bersatu bersama-sama. YB Mahfuz datang seorang, malangnya Dato Dr. Hassan Ali telah dicemuh, dihina dan diolok-olok dimalukan. Dr. Chua Jui MIng hanya datang bertiga tanpa penyokong yang ramai. Manakala Hj. Hadi Awang datang lambat selepas lebih setengah jam DSAI masuk ke dalam mahkmah.

4. Kebanyakan yang hadir duduk-duduk, lepak-lepak di bawah-bawah pokok. hanya tinggal beberapa ratus sahaja yang masih menjerit-jerit perkataan reformasi, lawan tetap lawan, sekali-sekali takbir yang kecil, kumpulan-kumpulan mereka berpecah-pecah dan berselerak.

5. Peristiwa pagi ini kelihatannya lebeih kepada pesta-pestaan sahaja. Jerit-menjerit. Nonton-menonton, jalan-berjalan, mengambil gambar, menunjuk-nunjuk Ipad, Samsung, Blackberry model terkini ( he he he), juga menyang badan dengan sedikit-sedikit poster kepala DSAI, dan sedikit banner-banner kecil yang kelihatannya seperti kekurangan dana dan sokongan.

6. Mymassa mendapati pertunjujkkan semua ini akan tamat selepas matahari mencacak di atas kepala kerana semakin ramai yang mencari tempat berteduh di bawah pepohonan. Suara reformasin pun semakin mengecil dengan berkelompok-kelompok.

7. Sehingga 9.45pagi ini, suara reformasin semakion masin, kendur dan sudah keluar arahan kembali ke Masjid Wilayah Persekutuan.

8. Persoalan lain, ke mana perginya suara DAP? Tiada banner DAP menyokong DSAI? Tiada pemimpin-pemimpin agung DAP? Ahli-Ahli DAP bisa dibilang dengan jari! Siapa kena main?

Bersambung...

Keadaan Terkini Dari Mahkamah Jalan Duta #bebasAnwar901 : Topeng Anwar Dibuang Dalam Tandas.

Posted: 08 Jan 2012 05:35 PM PST

Apa dah jadi sekarang ni?Adakah penyokong PAS pro Hasan Ali sabotaj demo 901?

Keadaan Terkini Dari Mahkamah Jalan Duta #bebasAnwar901 : Penyokong @anwaribrahim Bawa Kayu.

Posted: 08 Jan 2012 04:15 PM PST

Apa kejadah dia ni bawak kayu?*Macam nak merusuh je.

Keadaan Terkini Dari Mahkamah Jalan Duta #bebasAnwar901

Posted: 08 Jan 2012 02:43 PM PST

Hebat Cina ni sebab berjaya bodohkan ramai budak Melayu.

Elok sangat, Cina ni bos, budak AMK kuli.

Parking dah penuh, yang lambat tu nasib la. Ingat perjanjian 10 perkara dengan PDRM.

*Bodoh betul siapa yang datang pagi-pagi macam ni. Time subuh kat surau atau masjid tak pegi pun. Untuk Anwar Ibrahim, korang sanggup bangun pagi. Adakah korang ni bertuhankan ANWAR IBRAHIM???

Ekslusif #bebasanwar901 daripada #fitnah2 : Pendedahan asal usul Bendera PKR

Posted: 08 Jan 2012 02:27 PM PSTKalau kita tanya penchacai PKR, apa pasal bendera parti mereka lain macam sahaja, mereka akan jawab bendera itulah yang menjadi lambang kekejaman Kerajaan BN terhadap Anu Ghairah Tuhan mereka. Ini semua kes pasal kena panggil Hanjing lah ini.

Tetapi betulkah bendera PKR melambangkan sebelah mata Anu Ghairah Tuhan yang ditumbuk polis? Dan kenapa beliau memilih nama Parti Keadilan Rakyat yang membawa kepada akronim PKR?
Ya, betul! Anwar sebenarnya telah "Meliwat" pemikiran penyokongnya yang ta'asub semenjak daripada awal lagi apabila beliau menggunakan objek yang paling beliau gemari sebagai logo keramat parti tanpa disedari mereka, hatta para ularmak dan ostad serta barisan muslimah sekalian.

Dan bagi melengkapkan hasil seni logo beliau, akronim PKR pula dipilih agar sesuai dengan kemahiran ulung yang dimiliki iaitu, PAKAR KOREK REKTUM!

* Sebab itulah Anwar masih lagi mampu bertahan menjadi satu-satunya pemimpin politik di dunia yang masih berkuasa  walaupun video seks beliau tersebar. Ini adalah kerana para penyokong beliau kesemuanya telah hanyut dalam kenikmatan diliwat pemikiran


GEMPAR! @anwaribrahim Di Boo Penyokong Manchester Di Pdg Kelab S. Sulaiman. #bebasAnwar901

Posted: 08 Jan 2012 08:33 AM PST

Gambar yang MyMassa ambil dari kedai berdekatan dengan padang Kelab Sultan Sulaiman.Penyokong Manchester (tak kira Man U atau Man City) boleh buat rilek je. Tak terkesan pun dengan ceramah Anwar Ibrahim.

Kalau benarlah rakyat menyokong atau bersimpati dengan Anwar, confirm kosong kedai ni sebab nak tengok Anwar berucap.

Apa kes sekarang ni? Orang sanggup tengok perlawanan yang beribu batu jauhnya dari dengar ceramah Anwar di sebarang jalan.

Nampak sangat Anwar dah tak popular sekarang.

* #bebasAnwar901 masih belum jadi trending topic kat Twitter. Apa dah jadi dengan peruntukan USD1.5 juta kepada Jahabar?

Kenapa Ceramah @anwaribrahim Makin Kurang 'Power'? #bebasAnwar901

Posted: 08 Jan 2012 07:53 AM PST

 
Aku baru balik dari ceramah Anwar di Kelab Sultan Sulaiman.

Banyak benda yang dari ceramah tu adalah kata-kata merepek dari Anwar.

Tak sampai separuh aku dah blah dari tempat tu.

Cuma satu point yang Anwar guna dalam ceramah tu aku nak kongsikan kepada pembaca MyMassa iaitu kisah dia berjumpa dengan Erdogan dua bulan lepas.

Kononnya Erdogan menawarkan suaka politik kepadanya tetapi dia tolak. Bajet hero la.

Satu persoalan yang bermain di minda aku, kenapa Anwar ceritakan bahawa kisah dia berjumpa dengan Perdana Menteri Turki, Erdogan tetapi tidak kisah dia lari ke kedutaan Turki semasa mula-mula Saiful mengaku diliwat?

Anwar kata ada orang nak bunuh dia. Siapakah orang itu? Kenapa sampai sekarang dia masih hidup?

Adakah kisah pembunuh yang ingin membunuh peliwat satu kisah dongengan?

*Sekarang ni bukan sahaja Anwar pandai menipu, bodyguard dia pun sama. Modal tetap ada orang nak bunuh diorang. Sengal!

GEMPAR!!! Hassan Ali dipecat kerana @AnwarIbrahim suka meliwat?!! Minit Mesyuarat PAS petang tadi didedahkan! #BebasAnwar901

Posted: 08 Jan 2012 04:56 AM PST

Mesy Pas Pusat. Pada 8 jan 12 jam 0930 - 1600

Mesyuarat Jawatankuasa Pimpinan Pas Pusat telah diadakan di pejabat Agung Pas, Jln Raja Laut, K. Lumpur:

Kehadiran: Seramai lebih kurang 30 orang jawatankuasa Pimpinan Pas Pusat hadir.

Antara perkara dibincangkan adalah berkaitan Perhimpunan Bebas Anwar 901 yg akan diadakan pada 9 Jan 12

Keputusan perbincangan:

(a) Jawatankuasa Pimpinan Pas Pusat tidak mengeluarkan sebarang arahan supaya menyertai perhimpunan tersebut tetapi kepada sesiapa yg ingin menyertainya jawatankuasa tidak menghalang.

(b) Difahamkan kesemua majlis Pimpinan Pas termasuk Presiden dan Naib Presiden serta AJK Pas Pusat bersetuju untuk turut sama menyertai perhimpunan tersebut.

(c) Difahamkan juga semua AJK negeri-negeri akan turut serta menyertai perhimpunan tersebut.

(d) Pemecatan Dr Hassan Ali dari PAS

 


Perkara yang paling hangat dibincangkan petang ini adalah berkenaan pemecatan Dr. Hassan Ali daripada PAS. Ramai yang tertanya-tanya adakah pemecatan beliau itu menyebabkan beliau menjadi "BUJANG" kembali?

Namun, satu perkara yang sebenarnya menarik untuk diketengahkan di sini adalah, percanggahan keputusan (a) dengan keputusan (b) dan (c). Pada perkara (a), PAS jelas membuat keputusan untuk tidak mengerahkan liPAS-liPAS mereka untuk turun memeriahkan pesta liwat esok. Anwar Ibrahim dan Azmin Ali tentunya sangat bengang dengan perkara ini kerana tanpa liPAs-liPAS itu, sasaran 100,000 perusuh tidak mungkin tercapai.

Dan bagi keputusan (b) dan (c), ini juga dua perkara yang sangat menarik untuk diperhatikan esok. Adakah Malaysia bakal mengukir sejarah apabila golongan yang diberi gelaran Ustaz dan Tok Guru akan berganding tangan bersama-sama berdemo untuk mempertahankan perbuatan kaum Nabi Luth yang TERKUTUK?!!

Sama-samalah kita saksikannya ESOK!!!#BebasAnwar901 : Syarikat mana yang taja makan tengahari peserta DEMO?!!

Posted: 08 Jan 2012 12:26 AM PST
*Sebar-sebarkan...

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 08 Jan 2012 11:24 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Sekitar Depan Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Jam 2 Pagi Tadi...

Posted: 08 Jan 2012 10:45 AM PST

Perusuh sudah mula berkumpul di tepi jalan menuju ke mahkamah, mereka nak masuk masjid wilayah tapi hampa kerana pintu pagar masjid sudah dikunci dan dikawal oleh anggota polis.
Bas yang membawa perusuh, dari nombor pendaftaran mungkin bas ini baru sampai dari penang, ada lebih kurang 40 orang atas bas tu...


Puspha, ajk pkr cabang kota raja, tak habis-habis merayu pada polis supaya membenarkan dia masuk kedalam kawasan parking mahkamah, walau pun dah berkali-kali polis kata tak boleh, tapi dia tetap merayu juga, tak paham bahasa melayu ke ape hindu sekor nie...


Polis dah tutup jalan masuk ke mahkamah sejak jam 5 petang tadi...

Terkini Dari Kelab Sultan Sulaiman Kampung Baru.

Posted: 08 Jan 2012 07:37 AM PST

Tian chua mengarahkan mereka yang berkumpul mendengar ceramah anwar disana supaya bermalam di masjid wilayah, kata tian chua, supaya esok pagi senang untuk mereka berkumpul di mahkamah.

Komen aku: kimak punya cina nie, dia ingat masjid tu hotel ke?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Semalam Kena Arsenik, Malam Nie Kena Bunuh...

Posted: 08 Jan 2012 05:11 AM PST

Semalam pkr main wayang, kononnya balaci wan azizah di racun arsenik, apa yang pelik, sampai la ni, depa tak buat polis report dan sidang media. Teringat aku pada kes sewaktu pru bagan pinang, kononnya ada petugas pas yang parah kena pedang samurai, sampai sekarang cerita tu senyap sunyi.

Anwar kalau berlakon cukup hebat, masa perhimpunan bersih dulu, dia buat-buat cedera parah, untuk tarik simpati, padahal dia sihat walafiat, kenapa anwar berlakon macam tu? Pasal perhimpunan bersih gagal, jadi untuk alih isu, dia terpaksa berlakon buat-buat nazak.

Jangan terkejut kalau esok atau malam ini akan ada lagi lakonan dari anwar, kalau semalam kena suntik arsenik, mungkin hari nie atau esok ada pulak orang-orang di keliling anwar yang dikatakan terbunuh atau di bunuh, pada aku depa akan create pelbagai cerita sedih semata-mata untuk tarik simpati rakyat untuk turun bersama membuat rusuhan esok.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Kenapa Hasan Ali Di Pecat Hari Nie ?

Posted: 08 Jan 2012 02:08 AM PST

Haahaa korang nak tahu kenapa hasan ali dipecat hari ini? di saat-saat pakatan nak kumpul kekuatan nak berkumpul esok.

Punca utama hasan ali dipecat hari nie, ialah kerana pada malam ini selepas sahaja anwar bersumpah dirumahnya, dia akan mengumumkan siapa penggantinya sebagai ketua pembangkang dan ketua pakatan.

Itu sebabnya pas cepat-cepat pecat hasan ali, dengan harapan pas dapatlah mengetuai pakatan di parlimen, semua orang tahu, pemimpin pakatan tak begitu seronok dengan hasan ali, dengan memecat hasan, harapan untuk hadi awang jadi ketua pembangkang dan jadi perdana menteri, itu pun kalau menang lah pilihanraya nanti.
Published with Blogger-droid v1.7.4

GEMPAR: Anwar Akan Bersumpah Malam Nie....

Posted: 08 Jan 2012 12:38 AM PST

Berita yang baru disahkan oleh pemimpin pkr, anwar akan bersumpah pada malam ini lepas solat isyak di rumahnya di segambut.
Published with Blogger-droid v1.7.4

g a R a m a N i s

Posted: 08 Jan 2012 11:23 PM PST

g a R a m a N i s


Anwar 901: Apa Sebenarnya Yang Berlaku?

Posted: 08 Jan 2012 10:05 PM PST

Kita harus mengambil ketetapan ini. Hakim membebaskan Anwar adalah kerana keraguannya terhadap bukti DNA. Hakim berhujah menjelaskan bahawa DNA yang diperolehi menimbulkan keraguan terhadap prosedur yang digunakan. Bukan kerana DNA itu tidak dipalit dengan hak milik Anwar.
DNA masih lagi kepunyaan Anwar bagaimanapun terdapat keraguan dalam hal itu atau mungkin terdapat spesimen milik orang lain. Apakah sebenarnya berlaku threesome dalam kejadian 26 Jun 2008?
Saiful pasrah, dia kalah perhitungan di dunia. Kepercayaan kita sebagai umat Muhammad S.A.W amat yakin dengan hari pembalasan di akhirat.
Yah..! kita boleh cakap apa saja untuk sedapkan hati yang terluka. Kerja keras blogsfera dalam menelanjangkan musibat Anwar Ibrahim dianggap tidak berbaloi.
Kita harus ingat, Anwar bukan ditakrif TIDAK BERSALAH dia cuma dibebaskan dan dilepaskan kerana keraguan mahkamah dalam penentuan bahan bukti. Bukti-bukti sebelum ini seperti CCTV, keterangan Dr. Hoogland dan kebijaksaan pendakwaraya menepis segala bukti yag dikeluarkan peguam bela adalah keperluan yang menjurus kepada percentage perlakuan songsang Anwar.
Yang sebenarnya perlu perhalusi adalah pucuk kepimpinan negara.
Kita perlu persoalkan terhadap kepimpinan negara. Yang mana lebih utama, kepentingan diri ataupun kepentingan politik.
901 menjelaskan siapsiaga mempertahankan maruah bangsa, agama dan negara kerana manusia yang paling gembira hari ini adalah DAP.
Kita harus perhalusi

-------------------------------------------------------------------------------

Perhalusi artikel ini diambil dari SINI

Anwar himpun di P'tang Pauh selepas keputusan liwat

1:21PM Jan 5, 2012

Apa sekalipun keputusan Mahkamah Tinggi dalam kes perbicaraan liwat II yang membabitkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Isnin ini, pemimpin-pemimpin tertinggi dan penyokong Pakatan Rakyat akan berhimpun di Permatang Pauh pada malam berkenaan.

 Anwar, yang juga ahli parlimen Permatang Pauh dijangka membuat persinggahan pertamanya di Pulau Pinang pada lewat petang 9 Januari bagi menjelaskan sendiri kepada rakyat berhubung keputusan mahkamah terhadap kesnya itu.

ADUN Pantai Jerejak Sim Tze Tzin berkata, Anwar mahu mengulangi apa yang dilakukannya pada tahun 1998, selepas beliau dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri, iatu kembali ke Pulau Pinang untuk mengisytiharkan Deklarasi Permatang Pauh.

Anwar dilantik menjadi ahli parlimen Permatang Pauh pada pilihan raya kecil 2008, selepas isterinya, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang juga adalah presiden PKR mengosongkan kerusi itu untuk diisi beliau.

"Selepas keputusan penghakiman itu, semua pemimpin atasan Pakatan Rakyat akan berkumpul di Permatang Pauh untuk menghadiri perhimpunan besar," kata Sim kepada pemberita di Pulau Pinang.

"Jika Anwar dibebaskan, beliau akan menjelaskan keputusan itu sendiri. Jika tidak (dibebaskan), pemimpin-pemimpin tertinggi masih akan hadir di Permatang Pauh untuk perhimpunan tersebut," katanya.

Di Dunia, Kemenangan Anwar Dalam Keadaan Sangat Bergaya

Posted: 08 Jan 2012 09:13 PM PST


Farah Afifa

Hari ini Anwar dibebaskan...

Tanpa memberi keterangan dalam kandang tertuduh cuma dari kandang saksi

Tanpa mengangkat sumpah dan disoal balas hakim

Tanpa perlu disoal pendakwaraya

Tanpa perlu menyerahkan DNA

Di dunia ini Anwar terlepas dari hukuman

Belantan

Posted: 08 Jan 2012 11:02 PM PST

Belantan


Nasib Anwar ditentukan esok!

Posted: 08 Jan 2012 07:53 AM PST
Bersalah atau tidak? Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim akan mengetahui nasibnya esok. Mahkamah Tinggi akan membuat keputusan berhubung perbicaraan kes liwat terhadap pembantunya, Saiful Bukhari Azlan.

Ia bakal menjadi peristiwa besar pertama yang mewarnai tahun baru 2012. Lagi hampir detik penentuan itu, Anwar makin tertekan. Dalam beberapa ceramah politik yang diatur bagi menyemarakkan kempen Bebas Anwar 901, air mukanya kelihatan keruh dan beliau sudah boleh menjangka keputusannya nanti.

Anwar selain Saiful, pasti tahu apa sebenarnya berlaku. Sesiapa sahaja boleh nafi dan berdalih tetapi tidak boleh menipu diri sendiri apatah lagi kepada Allah yang Maha Berkuasa dan Mengetahui. Kita harap apa sekalipun keputusan perbicaraan itu esok, ia akan diterima dengan fikiran yang lapang dan terbuka. Janganlah membenarkan diri terperangkap dengan emosi dan sentimen. Jika Anwar didapati tidak bersalah, hormatilah keputusan itu. Begitu juga sebaliknya.

Seandainya mahu memenangi hati rakyat, pembangkang mesti ada kelas termasuk akur kepada keputusan mahkamah. Lebih daripada itu, moral harus menjadi pegangan utama. Tiada kompromi. Membenarkan pakatan pembangkang dipimpin oleh seorang yang menghadapi masalah moral yang serius, adalah isyarat yang salah kepada rakyat. Pakatan pembangkang tidak akan melangkah jauh ke hadapan selagi Anwar menjadi terajunya.

Maka sebarang reaksi yang keterlaluan sekiranya beliau didapati bersalah, hanya mengundang imej lebih buruk kepada pergerakan pembangkang di negara ini. Senario 1998 dan 1999 tidak sama dengan sekarang. Anwar tidak lagi menerima simpati meluas sebagaimana waktu itu. Rakyat semakin jelas. Isu salah laku moral dan biseksual tidak sewajarnya diheret untuk dibebankan kepada rakyat.

Apatah lagi, dua kes liwat melibatkan mangsa yang berbeza. Seorang pemandu, Azizan Abu Bakar dan seorang lagi pembantu peribadi, Saiful. Mereka berdua adalah rakyat kecil yang tidak boleh dinafikan hak bagi mendapatkan pembelaan. Jangan lupa, keadilan bukan sahaja hak eksklusif buat pemimpin dan kenamaan, ia juga milik orang biasa. Esok, adalah ujian besar buat rakyat Malaysia sama ada memilih untuk masuk perangkap muslihat Anwar atau sebaliknya. Lebih dinantikan, apakah kejutan 901 dan kesudahannya?

Mengidam...

DI sebalik dilingkari isu moral termasuk kemungkinan dijatuhi hukuman penjara, Anwar Ibrahim membara mahu menjadi Perdana Menteri. Jika dipenjarakan sekalipun, katanya, beliau tetap akan bergelar Perdana Menteri selepas pembangkang menang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) dan berkuasa. Itu cerita yang Anwar jaja. Amboi, bukan main angkuh bunyinya. Begitu sekali ledakan nafsu beliau untuk berkuasa. Belum pernah ada pemimpin yang segalak itu mengidamkan jawatan Perdana Menteri.

Menurut Anwar, akan ada Perdana Menteri sementara jika beliau menjalani hukuman penjara dengan mengambil contoh Parti AKP di Turki. AKP memenangi pilihan raya pada 2002 ketika Recep Tayyip Erdogan dipenjarakan. Jawatan Perdana Menteri sementara disandang oleh Abdullah Gul yang kemudian menyerahkan kepada Erdogan selepas dibebaskan.

Anwar terlupa bahawa Erdogan bukan dipenjarakan kerana salah laku seks. Hukumannya atas pertuduhan menanam kebencian dalam beragama. Tiada kaitan langsung dengan isu moral. Bahkan, Erdogan dilihat pro Islam di kaca mata rakyatnya. Sedangkan Anwar dua kali menghadapi pertuduhan liwat.

Akhlak Anwar jauh boleh dipersoalkan berbanding Erdogan. Anwar juga berdepan dengan isu rakaman video seks bersama seorang pelacur dan banyak isu lain berkaitan integriti. Imej AKP di Turki lebih tinggi dan para pemimpin serta ahli-ahlinya tidak meninggalkan parti.

Berbanding PKR, sokongan rakyat kepada parti itu merudum, makin ditinggalkan ramai ahlinya dan ditadbir secara lemah sehinggakan pemilihan parti itu seperti suasana dalam kandang haiwan di zoo. Dalam kenyataannya kelmarin, Anwar mahu jentera pakatan pembangkang bekerja habis-habisan bagi memenangi PRU13 supaya dapat membentuk kerajaan dan seterusnya membebaskan beliau dari penjara. Rupa-rupanya mahu menang bukan kerana komited untuk penambahbaikkan negara dan rakyat tetapi mempunyai matlamat bagi membebaskan diri. Sesiapa pun akan mengeleng kepala!

Salah siapa?

Kita setuju dengan pandangan bekas sahabat baik Anwar, Raja Petra Kamarudin dalam wawancara dengan Mingguan Malaysia, Ahad lepas bahawa pemimpin PKR itu bukan lagi pilihan bagi rakyat Malaysia.

Banyak persoalan menarik yang menuntut renungan menerusi wawancara tersebut daripada soal isu integriti Anwar, tadbir urus, rakaman video seks hinggalah kepada isu gay. ''Soalnya, jika anda nak jadi gay, teruskanlah. Anda tidak boleh menjadi pemimpin dan gay sekali gus. Di Malaysia, anda kena pilihlah. Kalau nak jadi Perdana Menteri dan gay sekali gus, sudah tentu di Malaysia, tidak boleh,'' katanya. Dalam reaksinya pula, Anwar sekadar menempelak Raja Petra dan mengelak daripada menjawab persoalan yang dibangkitkan.

Sebelum ini, Raja Petra adalah antara pendokong Anwar tetapi kini sudah hilang keyakinan kepada Ketua Pembangkang itu. Beliau seperti biasa lantang mengkritik dan selalu sinikal kepada semua pihak sama ada kerajaan Barisan Nasional (BN) mahupun pembangkang.

Selain Raja Petra, ramai lagi telah meninggalkan Anwar. Dalam PKR sahaja, lebih 50 pemimpin kanan parti itu sudah keluar, yang senario seperti itu tidak menimpa parti politik lain. Terbaru, berbelas-belas sahabat Anwar tidak lagi mengikut perjuangan beliau. Kebanyakannya masih enggan membuat pendedahan tetapi sudah ada beberapa tokoh yang tampil ke hadapan termasuk Ismail Mina Ahmad.

Beliau adalah sahabat Anwar sejak di universiti, bersama-sama di Yayasan Anda, antara pengasas Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) dan bersama dalam pergerakan politik. Antara faktor mengapa Ismail bertindak demikian kerana mendapati sahabatnya itu cenderung kepada fahaman pluralisme agama yang boleh menggelincirkan akidah. ''Saya mengambil keputusan meninggalkan beliau kerana fahaman pluralisme boleh membawa kepada kekufuran," katanya.

Ketika diinterviu, beberapa kali Ismail sebak kerana terdorong kuat untuk menegakkan kebenaran. Itu juga suatu jihad. Dengan sebegitu ramai pemimpin PKR dan sahabatnya meninggalkan beliau, persoalannya, siapa di pihak yang benar - mereka atau Anwar?

Buang masa

Keputusan pihak polis memberi kebenaran kepada penganjur Kempen Bebaskan Anwar 901 mengadakan perhimpunan di tempat letak kereta Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur, esok, menarik perhatian.

Secara peribadi kita tiada masalah dengan keputusan itu. Tentu ada sebab dan percaturan yang mungkin dianggap terbaik bagi mengendurkan risiko ketegangan. Ia boleh memperlihatkan sikap keterbukaan kerajaan termasuk kepada dunia luar.

Namun dalam kita sentiasa menjadi warga negara yang menyokong kuat polis, kita juga perlu membawa keresahan dan menyampaikan maklum balas orang ramai.

Keputusan membenarkan penyokong Anwar berhimpun mengecewakan banyak pihak terutama NGO dan orang ramai. Menyerahkan kepada penganjur agar bertanggungjawab terhadap sebarang kemungkinan buruk, bukan strategi yang sesuai. Janganlah percaya bulat-bulat jaminan PKR bahawa perhimpunan itu akan berlangsung dengan aman tanpa sebarang pelanggaran syarat.

Sejak awal penubuhannya, parti itu bijak mengeksploitasi perhimpunan haram. Malah difahamkan, dengan kebenaran terhad yang diberikan oleh pihak polis itu, sudah ada rancangan beberapa pihak penyokong Anwar untuk berhimpun di beberapa lokasi di ibu negara selain di mahkamah Jalan Duta.

Maka kita boleh faham kekecewaan orang ramai dan NGO. Mereka bersungguh-sungguh dan lantang bersuara demi keamanan tetapi akhirnya suara kelompok minoriti yang didengari. Pihak berkuasa kita memang mudah mengalah kepada ugutan dan kerap terperangkap dalam permainan yang dicorakkan oleh pembangkang. Itu persepsi ramai.

Di Malaysia, lebih mudah menjadi budak jahat dan nakal maka akan mendapat perhatian dan layanan baik. Ketika menghadapi perhimpunan haram Bersih tahun lalu, ribuan aduan polis dibuat tetapi ia umpama mencurah air ke daun keladi. Tiada negara lain yang rakyatnya membuat aduan polis sebegitu banyak sehingga boleh mencatat rekod dunia. Di Singapura, ada dua atau tiga aduan sahaja, pasti disusuli dengan tindakan segera yang menyakinkan.

Dalam isu perhimpunan Kempen Bebaskan Anwar 901, sekali lagi orang ramai mendapat isyarat yang mengelirukan. Selepas banyak memberi amaran, polis tunduk lagi. Lebih baik dari awal lagi, keluarkan kenyataan, membenarkan sahaja perhimpunan. Tidak perlulah orang ramai dan NGO membuat ratusan lagi aduan polis.

Nampaknya sikap responsif rakyat yang sanggup menghabiskan masa dan tenaga bergegas ke balai-balai polis di seluruh negara, tidak diambil perhatian. Untuk apa lagi ghairah membuat aduan polis kerana penghujung ceritanya tetap sama.-UM.

Suara Politik
Taminsari

tok gajah

Posted: 08 Jan 2012 09:27 PM PST

tok gajah


Dah bebas tu bebas le, jangan le buat kerja yang bukan2 lagi

Posted: 08 Jan 2012 09:21 PM PST

Tok cume nak pesan sikit pada si Nuar ni. Kalau le mike ni dah beno2 bebas, ubah2 le sikit perangai tu. Takut2 nanti tibe2 timboi lagi kas episod liwat 111. Perkara ni tak mustahil akan berlaku lagi, dan lagi, dan lagi. Maklumle kalau dah ketageh. Benda ni same macam dadah juge, susah bebeno nak ilangkan ketagihan nye.

Tapi Tok yakin sesangat si Nuar ni mesti dah tobat nasoha. Dah tua, umo pun dekat2 sebaye Tok juge. Bila2 mase aje kena panggei pulang mengadap yang satu tu. Tok suka juga kalau si Nuar ni di bebaskan, se tidak2 nya kita 'ada lawan' dalam PRU 13 nanti.

Kalau le si Nuar ni merengkut dalam jel, dah tentu PRU akan datang ni jadi sunyi sepi tanpa perlawanan. Deme ni setakat boleh lawan aje, menang jangan haraf. Maklum le kita dah semua tahu macam mane kedudukan PKR sekarang ni - dah nazak nak mampuh dah.

Apa idak nye, dari 32 orang pengasas dan pemimpin nya 28 dah angkat kaki lari cabut keluar PKR. Yang cabut keluar itu semua nya bukan calang2 orang, semua nya ada pangkat beso belake. Ini nandakan bahawa PKR dan tinggal nyawa2 ikan.

Nasihat ter akhir dari Tok: Wahai si Nuar! Ingat lah bahawa kaum sedang dalam perhatian semua orang!

Sebatang lagi gigi PAS tercabut

Posted: 08 Jan 2012 06:16 AM PSTKuala Lumpur, 8 Jan: PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali (gambar) sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PAS

Setelah mempertimbangkan segala pandangan yang diberikan oleh ahli-ahli jawatankuasa PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, PAS Pusat telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.Tok dah agak dah, YB Dato' Dr Hasan ni memang 'cari pasal' untuk di pecah. Kan ke sekarang dah di pecah, itu lah yang sebenarnya kemahuan Dato' ni. Dengan terpecat nya Dato' ni maka tercabut lah sebatang gigi PAS. 

Sebenar nya ada banyak lagi gigi2 PAS yang dah goyang, berlubang dan berulat tunggu masa di cabut. Selama ini PAS sedang menderita yang amat sangat kerana kesalitan gigi ni. Pada mula nya tak nak cabut, tapi oleh kerana tidak tertahan lagi kesakitan nya, akhir nya dengan perasaan dukacita terpaksa di cabut juga.

Mungkin tak lama lagi PAS hanya tinggal dua batang gigi taring yang dah goyang2 juga. Gigi taring ni dah goyang2 kerana sudah 'tamat tempoh' dah sampai masa nya untuk tercabut  dan tertanggal mengikut hukum alam.

Tok rasa, PAS ni akan jadi macam PKR juga, bezanya PKR semakin ramai yang lompat keluar parti, Tapi PAS berbeza sikit - semakin ramai yang kena PECAT.  Tok pernah kata bahawa ramai penyokong2 dan termasuk juga pemimpin2 nya yang anti DAP. Mereka memang tak setuju PAS bersengkokol dengan DAP.

Kita sama2 tunggu aje bila tiba PRU13 nanti, pasti parti tuan guru ni terkubur.

PISAU.NET

Posted: 08 Jan 2012 09:12 PM PST

PISAU.NET


Konspirasi Umno Bebaskan Anwar,3 Bom Di Letupkan ,Peguam Cedera

Posted: 08 Jan 2012 07:40 PM PST


3 bom diletupkan,dikhabarkan ia adalah bom jangka.Letupan kecil tersebut telah menyebabkan seorang peguam cedera di muka dan sebuah kereta kembara mengalami kerosakan kecil.


Perancang dan strategis Anwar tidak menjangka sama sekali beliau akan dibebaskan,rancangan untuk mengadakan rusuhan dan kekacauan gagal.


Ada yang mula menuduh Umno terlibat dan berkonspirasi membebaskan Anwar secara tiba tiba sedangkan jangkaan mereka beliau akan di dapati bersalah kerana Karpal mengakui berlakunya perlakuan liwat suka sama suka.


Jika sebelum ini mereka menuduh makhamah dibawah kawalan Umno,Maka hari ini terbuktilah Umno yang menyelamatkan Anwar..tak gitu?


Pisau kata " tak sangka Umno berkonspirasi bebaskan Anwar"

Penyokong Persoal Kenapa Anwar Di Bebaskan.

Posted: 08 Jan 2012 07:08 PM PST

Sebentar tadi ramai penyokong Anwar mula mempersoalkan kenapa beliau dibebaskan. Mereka menuduh mahkamah dan BN mempunyai konspirasi hingga melepaskan Anwar begitu saja.


Sebelum ini mereka menuduh mahkamah anjing kepada Umno,Nurul Izzah juga menuduh mahkamah tempang,seluruh pemimpin pakatan menuduh mahkamah dibawah kawalan Umno.

Nah,sekarang mahkamah menyebelahi Anwar,adakah sekarang mahkamah adil pula?Hakim yang dipaksa untuk ditukar lebih 19 kali oleh Karpal dan Anwar sekarang adil pula?Pelik tapi benar,walaupun Anwar dilepaskan atas sebab teknikal para penyokong Anwar berasa sangsi dan melaungkan konspirasi didepan mahkamah sebentar tadi.Ada yang berasakan ini satu konspirasi Umno membebaskan Anwar secara tiba tiba.

Penyokong pakatan persoalkan Karpal dan Anwar mengapa sebelum itu mereka mengakui kejadian tersebut berlaku suka sama suka?

Pisau kata " ada lagi pertuduhan lepas ni?"

Kes liwat: Anwar Ibrahim dilepas, dibebaskan daripada tuduhan

Posted: 08 Jan 2012 06:04 PM PST

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur di sini hari melepas dan membebaskan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadi beliau, Mohd Saiful Bukhari Azlan atas alasan tiada keterangan yang menyokong keterangan mangsa. – utusan

Menarik penghakiman kali ini ,walaupun tidak menerima bukti DNA kerana terdapat kelemahan,kenapa awal awal lagi Anwar dan Karpal mengakui berlakunya perlakuan liwat suka sama suka? Anwar hanya dibebaskan atas aspek teknikal walaupun diakui berlakunya perlakuan liwat oleh Karpal.

Bak kata Nurul Izzah makhamah tempang sebab membebaskan Anwar.Tetapi jangan lupa dia bukan terlepas begitu saja..ada penghakiman lagi selepas ni..

Tak ramai yang turun,kenapa?

Mana ada perhimpunan aman,pertembungan diantara penyokong Anwar dan Perkasa mencetuskan pergaduhan.-picbrojinggo
Pihak PDRM terpaksa meleraikan pergaduhan tersebut.


Pisau kata "kita akur keputusan makhamah"

Karpal Akui Suka Sama Suka

Posted: 08 Jan 2012 02:28 PM PST
Pisau lihat jika benar esok pagi ramai yang turun,mereka ini tak lebih kepada penyokong perbuatan liwat suka sama suka Anwar diantara Saiful.Karpal sendiri mengakui perlakuan liwat benar benar berlaku.

Tak sangka pakcik makcik adik kakak semua sokong Anwar sebab dia suka sama suka liwat bontot orang..haih apa nak jadi ni?!

Kesian kaum puak haprak pakatan,asalkan nama saja Anwar segala perbuatan dia dihalalkan.Untung juga batang tubuh Anwar,bayangkan kalau dia terlepas dari sabitan kes liwat.Lepas ni mesti lagi berleluasa kes suka sama suka..maklumlah penyokong dia kata HALAL!


Pisau kata " baru dapat sms dari cabang pkr,puak pkr bayar duit suruh turun sokong Anwar..hehe"

Suntikan Maut:Hospital Sahkan PKR Guna Skrip Recycle

Posted: 08 Jan 2012 09:04 AM PST

Satu kenyataan akhbar telah dibuat oleh Dato KP di Hospital Seberang Jaya berhubung kejadian yang menimpa pengiring keselamatan DSWan Azizah. Antara intipati kenyataan akhbar adalah seperti berikut:-

http://1.bp.blogspot.com/-BQGu3dYFJP4/TwlcvpYzj4I/AAAAAAAAGEc/UQDYuy9xJRY/s1600/fayad.jpg

- menyatakan luka calar yang terkena pada tangan mangsa akibat terkena objek tajam yg tidak diketahui.

- menyatakan mangsa hanya mengalami luka calar l/kurang 0.4cm dan bukan luka dalam
http://1.bp.blogspot.com/-xcGGXkukpDA/TwlcvnLvELI/AAAAAAAAGEo/qp_hD6B_iFo/s1600/DSC_0513.jpg
- menyatakan menurut laporan awal doktor tiada kesan morphin yg wujud didalam darah mangsa

- mengikut keterangan drp mangsa, mangsa tidak mengesyaki sesiapa di atas kejadian tersebut

- menyatakan mangsa tidak koma dan pengsan seperti yg digembar gemburkan dlm laman web

- menyatakan bahawa mangsa telah kembali stabil dan masih ditahan di wad 5 untuk rawatan susulan

- menyatakan keputusan analisa sampel darah mangsa akan diketahui pada keesokkan harinya dimana 1 pasukan pakar telah ditubuhkan untuk membuat analisa sampel darah berkenaan di mana diketuai oleh Pengarah Hospital

Azmin Di Malukan Syamsul Iskandar

Posted: 08 Jan 2012 07:02 AM PST


Belum pun Anwar pulang ke resort Sungai Buloh ,diaorang dah tikam belakang satu sama lain.Terkini apabila Sam Ketot ketua pemuda PKR telah memalukan Azmin.

Azmin ternyata malu besar apabila tindakan Sam Ketot tanda tangan persetujuan untuk mengikut syarat perhimpunan di hadapan Makhamah Jalan Duta.

Sebelum itu Azmin mendakwa tidak ada apa apa syarat yang ditetapkan oleh pihak polis,kononnya esok pagi mereka bebas melakukan apa saja.

Azmin berkeras dengan menuduh pihak polis berbohong sebaliknya sidang akhbar sebentar tadi membuktikan yang mengoblokan Azmin adalah si Sam Ketot apabila beliau sendiri tanda tangan surat persetujuan untuk mematuhi syarat syarat yang ditetapkan oleh pihak polis.

Rasanya esok mesti haprak pakatan nak merusuh sebab tu lah diaorang tak mau ada sebarang syarat!

alt

alt

alt

altPisau kata "Nuar tak sempat masuk depa dah gaduh..tunggu la dulu bro..hehe"

Dadah:Anak Saudara Anwar Akan Didakwa Esok

Posted: 08 Jan 2012 05:10 AM PST

Esok adalah hari penentuan buat Anwar Ibrahim membabitkan kes liwat di makhamah,ironinya esok juga adalah hari perbicaraan anak saudara beliau iaitu Aidil Rafizul bin Idrus Ibrahim membabitkan kes dadah.

Kaum puak haprak PKR tak mau buat solidariti pada Aidil kah? Kenapa haprak pakatan takmau buat ceramah roadtour bela Aidil. Kes mamat ni bukan konspirasi jugakkah?


Sebelum ini Pisau ada dedahkan penangkapan Aidil :klik sini


Aidil juga pegawai khas kepada YB Law Choo Kiang Adun PKR Bukit Tambun dan juga salah seorang bekas pemimpin AMK Pulau Pinang.


Pisau kata "Anwar ketagih ngentot jantan betina,anak saudara ketagih najis dadah!"

Video Pemecatan & Kenyataan Terkini Dr Hasan Ali

Posted: 08 Jan 2012 03:02 AM PST

Pemecatan Dr Hasan Ali hari ini mengesahkan beliau bukan lagi menjadi ahli syurga PAS,tindakan memecat Hasan Ali disebabkan bertentangan prinsip jalangan khawarij sebagai tunggangan hakiki DAP.

Manakala khawarij PAS juga menurut perintah Azmin Ali agar memecat Hasan Ali kerana beliau mengesa rakyat agar jangan turun pada perhimpunan 901 nanti.Alhamdulillah, segala puji bagi Allah s.w.t. Sebentar tadi saya menerima berita pemecatan saya sebagai ahli PAS dengan serta merta.

Saya amat terkejut dengan tindakan drastik yang di ambil oleh AJK PAS Pusat itu. Saya turut bersedih kerana perjuangan Islam saya selama ini dibalas sedemikian rupa.

Saya akan merujuk kepada sahabat-sahabat dan meminta pandangan daripada teman-teman Ulama' mengenai tindakan selanjutnya yang patut saya ambil.

Saya akan memanggil sidang akhbar dalam masa yang terdekat untuk menjelaskan lagi kedudukan perkara ini.

YB Dato Dr Hasan Mohamed Ali
ADUN Gombak Setia
8 Januari 2012

Pisau kata " tadi ramai orang PAS marah bebenor dengan tindakan jawatankuasa pusat,tanda tanda perpecahan PAS makin ketara..."

Suntikan Maut :Saat Bodyguard Azizah Di Beri Rawatan.

Posted: 08 Jan 2012 01:10 AM PST

Kita semua sedia maklum,PKR sebuah parti yang penuh dengan drama ,pelbagai drama yang pernah kita saksikan sebelum ini sudah kembali.

Skrip kitar semula digunakan pakai,saat Anwar mahu kembali ke resort Sungai Buloh pelbagai adegan disajikan.Pelbagai konspirasi diadakan kononnya mahu meraih simpati rakyat.Begitulah mudah penyokong dan peminat sinetron PKR yang meleleh air mata apabila melihat drama sedih yang dipaparkan semenjak dua menjak ini.

Semalam Fayadh mengadu bahawa tangannya terasa terkena suntikan dan ada kesan darah.Kemudian Fayadh rasa kebas dan beliau percaya dirinya telah di suntik "racun".Kemudian tersebarlah berita bahawa si Fayadh sedang nazak dan menerima rawatan di Hospital Seberang Jaya.

Semasa ceramah pengumuman dibuat oleh Zulkifli Saad pengerusi JKKN Cherok To'kun bekas pegawai polis dan juga sepupu kepada Anwar Al-jub ,beliau berkata Kak Wan melaporkan melalui telefon menyatakan seorang bodyguardnya telah cedera ditapak tangan seolah olah dicucuk sesuatu benda tajam dan tiba tiba nadinya lemah dan terus collapsed.

Wan Aziah turut melaporkan semalam keadaan bodyguardnya dikatakan kritikal dan mendakwa ia satu cubaan membunuh oleh pihak tertentu.

Menariknya apabila Pisau menghubungi teman rapat yang bekerja sebagai pegawai perubatan malam itu di unit rawatan kecemasan Hospital Seberang Jaya,menurut beliau,keadaan berbeza sama sekali apabila keadaan Fayadh stabil. Menurut teman Pisau keadaan tapak tangan kiri Fayadh hanya terdapat kesan calar dan dari pengamatan luaran dakwaan mangsa amat meragukan.


Menarik sekali apabila semalam Doktor juga berasa pelik dengan keadaan Fayadh kerana beliau sendiri tidak dapat mengesan punca penyakit.Malah beberapa pegawai perubatan di wad kecemasan semalam hanya tersenyum sesama mereka apabila melihat gelagat Faydh.

Ni dah lebih teruk dari drama tamil,cuma bercalar sikit dah kata kena suntik siap boleh tumbang..


Pisau kata "macam macam puak ni cuba buat..depa ingat orang bodoh sangat ka"

Breaking News: Dr Hasan Ali Di Pecat Dari PAS

Posted: 07 Jan 2012 11:07 PM PSTMaklumat dari HQ PAS Pusat sebentar tadi! Datuk Hasan Ali dipecat dari PAS dlm mesyuarat J'kuasa PAS Pusat yg dikuasai oleh kaum Anwarinas!Tanda kehancuran PAS sudah bermula.

Lagi satu bukti bahawa PAS sudah menjadi hak milik Anwar.Barang siapa yang mengkritik Anwar akan diambil tindakan keras.

update:
KUALA LUMPUR, 8 Jan: PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali (gambar) sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PAS

Setelah mempertimbangkan segala pandangan yang diberikan oleh ahli-ahli jawatankuasa PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, PAS Pusat telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

Keputusan ini dibuat berdasarkan kepada tindakan-tindakan YB Dato' Hasan Ali yang menyalahi dan merugikan kepentingan Parti sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perlembagaan PAS.

Abdul Hadi Awang,
Presiden PAS
Lebih baik bubarkan PAS..memalukan!Tunduk kepada desakan Azmin Ali semata mata nak menyedapkan hati Anwar...

Pisau kata " Azmin Ali menang! Hasan Ali Kalah"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 08 Jan 2012 09:12 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


LIVE MAHKAMAH JALAN DUTA ! (SILA REFRESH PC ANDA )

Posted: 08 Jan 2012 04:24 PM PST

LIWAT : JANGKAAN KEHADIRAN DI MAHKAMAH.

Posted: 08 Jan 2012 10:25 AM PST

DOAKAN KEMENANGAN SAIFUL DAN....

Posted: 08 Jan 2012 06:05 AM PST

PAS...PARTI ANWAR SEMALAYSIA !

Posted: 08 Jan 2012 03:00 AM PST

PERJUANGAN KITA MAKIN BERJAYA

Posted: 08 Jan 2012 01:04 AM PST

FAKTA KES LIWAT : TEMUBUAL ANWAR YANG PALING KANTOI !

Posted: 08 Jan 2012 12:30 AM PST

r b f

Posted: 08 Jan 2012 07:40 PM PST

r b f


Adakah Benar Mahkamah Dikawal Oleh BN ?

Posted: 08 Jan 2012 06:11 PM PST

Saya menerima dengan hati yang terbuka keputusan mahkamah hari ini.

Inilah bukti sistem kehakiman negara kita tidak dipengaruhi mana-mana pihak sepertimana yang Anwar dan rakan-rakannya tuduh selama ini.

Jika sebelum ini Anwar dan penyokong-penyokongnya berarak keliling negara menuduh apa yang terjadinya kepadanya adalah konspirasi untuk memenjarakan dia.

Hari ini semuanya telah terjawab.


Lagi Gambar 175 Ribu Orang Yang Menegakkan Peliwat

Posted: 08 Jan 2012 05:08 PM PSTGambar 175 Ribu Orang Mempertahankan Peliwat

Posted: 08 Jan 2012 04:55 PM PST


Azmin kata 100,000 orang akan turun

Pas Selangor kata 75,000 ahli Pas Selangor akan turun.

Tu dia 175,000 orang dalam gambar diatas.

Perjuangan Anwar Amat Kotor - Hasan Ali

Posted: 08 Jan 2012 04:45 PM PST


"Saya dipecat kerana Anwar Ibrahim," kata bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Mohamed Ali malam tadi. 

"Saya tidak mahu beliau (Anwar) mengheret rakyat menjunjung perjuangannya yang saya rasa amat kotor, ini yang saya perjuangkan.


Selanjutnya baca di siniLanggar Semua Persetujuan

Posted: 08 Jan 2012 04:30 PM PSTPersetujuan yang mereka capai dengan polis telah dilanggar.

Ucapan supaya menimbulkan huru-hara.

Kah...Kah...Kah...DAP Tolak Pas Sebagai PM

Posted: 08 Jan 2012 08:07 AM PST

Sekutu Pas dalam pakatan rakyat, DAP tidak bersetuju sekiranya Presiden parti itu, Datuk Seri Abdul Hadi Awang atau Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dilantik menjadi Perdana Menteri.

Sumber DAP memberitahu, pemimpin parti itu akan menolak cadangan tersebut jika pakatan rakyat berjaya membentuk kerajaan baru pada pilihan raya umum akan datang.

Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali yang dipecat keahliannya daripada parti itu hari ini, sebelum ini mencadangkan agar salah seorang daripada kedua-dua pemimpin Pas tersebut dilantik sebagai Perdana Menteri. 

Penolakan terhadap pemimpin Pas itu juga dipercayai ada kaitan dengan pengumuman DAP hari ini yang menyatakan sokongan penuh terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri walau apa pun keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berhubung kes liwat Ketua Pembangkang itu esok.

Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh berkata, DAP tidak memerlukan Perdana Menteri alternatif kerana yakin Anwar yang juga Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) tidak akan disabitkan kesalahan.

Isu pelantikan Perdana Menteri kalangan pemimpin pembangkang timbul ekoran keyakinan mereka bakal membentuk kerajaan baru pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) akan datang.

Anwar juga menegaskan, beliau tetap akan menjadi Perdana Menteri walaupun mahkamah yang akan membuat keputusan kes liwat beliau esok menjatuhkan hukuman penjara terhadapnya atas dakwaan meliwat pembantu peribadinya.

Ketua Pembangkang itu berkata, beliau yakin akan dibebaskan daripada penjara apabila pakatan rakyat membentuk kerajaan baru kelak dan sementara dibebaskan, seorang Perdana Menteri sementara akan dilantik.

Difahamkan, pemimpin DAP lebih rela tempat tersebut diambil oleh Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali


Puak-puak ni semua dah nak hancur kawan-kawan oiiiii....

Biarkan si luncai terjun dengan labu-labunya....

Memanglah DAP nak Anwar atau Azmin sebagai PM supaya senang nak blackmail. Semua rahsia dua orang itu ada ditangan mereka.

 

Demi Seekor Peliwat Orang Sendiri Dikorbankan

Posted: 08 Jan 2012 05:23 AM PSTSaat kehancuran Pas sudah makin dekat oiiii....

Ini semua adalah kifarah Allah keatas orang yang melacurkan agama Allah semata-mata untuk politik.

Daripada dulu lagi saya selalu cakap Pas akan hancur kerana Anwar.

Hari ini telah terbukti, kerana seorang peliwat , seorang pejuang Pas yang telah lama berjuang dan berkorban segala-galanya untuk Pas dipecat.

Bercakap berdegar-degar kononnya merekalah pejuang demokrasi tulen dalam negara ini.

Ptuihhhhhhhhhhhhhhh......

Bercakap sikit pun dah kena pecat. 

Demokrasi apa ke bendanya ?

Dalam Umno, Ku Li bercakap macam suara pembangkang , tapi tak kena pecat pun.

Rakan-rakan semua, perjuangan kita sudah hampir sampai ke kemuncaknya. 

Saat kehancuran Pas sudah makin dekat. 

Tinggal sikit sahaja lagi.

Cari Skrip Lainlah Pula Kak Wan Oiiii....

Posted: 07 Jan 2012 07:32 PM PST


Malas nak tulis panjang...

Dah boring dengan skrip yang sama digunakan keluarga Anwar Ibrahim.

Tahun 1998 - Anwar disuntik dengan virus HIV

Tahun 2001 - Anwar diracun dengan racun arsenik

Tahun 2011 - Kenderaan dinaiki Wan Azizah disabotaj

Tahun 2012 - Pengawal peribadi Azizah disuntik dengan morfin.

Carilah skrip lain pula Kak Wan oiiiiii......

Jam omega mana Kak Wan ?

Esok kedutaan manakah yang akan menjadi pilihan Anwar untuk melarikan diri ?


Sri Tri Buana

Posted: 08 Jan 2012 07:32 PM PST

Sri Tri Buana


U Cannot Cheat Everybody, Everytime.

Posted: 08 Jan 2012 04:00 PM PST