Ahad, 29 Januari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kata Pakteh...!!

Posted: 29 Jan 2012 01:13 PM PST

Kata Pakteh...!!


Lagi kes Anwar dimakan sumpah Saiful

Posted: 28 Jan 2012 07:54 PM PST

Terkejut rakan-rakan PAS apabila Anwar menonjolkan dirinya pejuang Gay dan Les melalui wawancara dengan BBC. Pakteh katakan itu tandanya Anwar dimakan sumpah...maka sedikit demi sedikit secara sedar atau tidak, Anwar sendiri yang akan mendedahkan siapa dirinya.

Terkini, bukan sahaja ahli Pas terkejut, seluruh warga organisasi haram Pakatan Rakyat melopong apabila Anwar menonjolkan dirinya sebagai pejuang Israel. Media minggu lepas sibuk menonjolkan Israel sebagai syurga GAY, alih-alih Anwar berbai'ah akan memperjuangkan Israel........sekiranya menjadi PM.

Inilah calon PM Malaysia yang pelik..

Jika PM sebelum ini dan terkini sibuk memastikan nasib rakyat Malaysia agar segala kebajikan dijaga, calon PM dari organisasi haram PR asyik memikirkan nasib Gay, Israel, Barat, Eropah.....malah melalui sudut rakan-rakan lama dalam ABIM, Anwar juga asyik dengan Pluralise agama........

Bukankah ini satu petanda?......

Duke of UMNO

Posted: 29 Jan 2012 01:12 PM PST

Duke of UMNO


PANASSS..!!! RAKYAT NSEMBILAN TAK REDHA AIR DIJUAL PADA SELANGOR, RAKYAT KEDAH REDHA JUAL AIR PADA GUAN ENG?

Posted: 29 Jan 2012 06:06 AM PST

Kartun_Air_Selangor-

Penulis dimaklumkan majoriti rakyat Negeri Sembilan merasa kecewa dengan keputusan tergesa-gesa Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hassan akur dengan cadangan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) untuk menjual air dari negeri tersebut kepada negeri Selangor.

Dari segi kemanusiannya, usaha MB Negeri Sembilan itu baik, tapi dari segi politiknya, ia adalah kerja sia-sia yang hanya menguntungkan PKR. Sudahlah berjaya memerintah Selangor melalui pakat-pakat setaraf pakat orang kahwin.

Jangan salah, ini tidak ada kena mengena langsung dengan dendam atau sakit hati penulis atau mana-mana rakyat NS dengan rakyat Selangor, sebaliknya ini berkenaan dengan cakap besar Menteri Besar negeri tersebut (yang juga merangkap Exco Agama) kononnya bekalan air di negeri itu masih boleh bertahan sehingga 2019.

Maka itu dengan bongkaknya Menteri Besar gagap ini menolak segala kerjasama dengan kerajaan Persekutuan untuk mengatasi masalah bekalan air yang dijangka meruncing pada 2014 nanti.

Bukan setakat bongkak, Khalid menghentikan projek penyaluran air dari Sungai Pahang ke Selangor yang sedang berjalan semata-mata untuk menunjukkan kuasanya.

Inilah masanya nak mengajar. Nanti elok-elok kita tolong dan selesaikan masalah, PKR akan dakwa itu adalah kerana usahanya, kerja kerasnya.

Penulis sarankan, baik SPAN, baik Negeri Sembilan, mengelaklah daripada membantu Selangor. Selangor ada kerajaan yang cukup 'istimewa'. Dikala semua pihak kata bekalan air akan meruncing pada 2014, Menteri Besar Gagap kata bekalan cukup sehingga 2019.

Memetik kata Exco ratu pornonya Elizabeth Wong:-

Selangor juga mahu mempromosikan pemuliharaan air dan menggalakkan penggunaan yang bijaksana, kitar semula air, pengumpulan dan pemeprosesan air hujan, menurunkan kadar NRW dan meneroka sumber air alternatif.

Kerajaan Selangor tetap berpendirian bahawa isu air boleh diselesaikan jika semua pihak memberi tekanan kepada kerajaan Pusat untuk menyelesaikan proses penstrukturan semula industri perkhidmatan air.Jika isu ini tidak diselesaikan terlebih dahulu, pembinaan loji rawatan air di Hulu Langat tidak dapat dilaksanakan.

Hebat, bijaksana dan dasyat 'rancangan' Khalid untuk menyelesaikan masalah air di Selangor tanpa memerlukan bantuan kerajaan pusat.

Seeloknya biar Khalid gagap uruskan masalah itu dengan sendiri. Biar dia bekerjasama dengan konsultan yang konon menasihatkan dia bahawa bekalan air di negeri tersebut cukup sehingga 2019.

Pendek kata biar dia selesaikan masalah itu sendiri tanpa bantuan sesiapa dan rakyat akan menilai siapa kuat kencing. Inilah masa nak tunjuk terer pun.

Tak cukup air nanti, biar Khalid jilat air kencingnya sendiri kerana cakap besar, sombong dan bongkak sehingga rakyat menjadi mangsa. Penulis walaupun suka melihat keadaan itu berlaku pada Khalid tapi tidak sampai hati melihat rakyat Selangor menderita.

Jadi masih belum terlewat dan terlambat, paling lewat tahun 2013 untuk menukar kerajaan sedia ada kepada kerajaan BN. Insya Allah, kami akan selesaikan semua masalah, termasuk masalah sampah yang gagal diselesaikan Khalid sehingga kini.

Sumber: Klik Sini

TEGURAN TERBUKA KEPADA TV3 DAN PENERBIT ANUGERAH JUARA LAGU KE-26

Posted: 29 Jan 2012 04:40 AM PST
Aku ni bukan la anti-sosial, tapi apa yang wartawan TV3, Salina Zakaria, cakap kat Buletin Utama pasal Anugerah Juara Lagu tadi memang buat aku marah.

Dia kata, penonton dah memenuhi ruang stadium Bukit Jalil SEJAK PUKUL 7 MALAM. Lepas tu TV3 siap tunjuk ramai dah penuh kat ruang penonton sambil bersorak...siap lambai-lambai lagi..

Aku ni bukan la alim sangat, cuma aku nak tanya...waktu solat maghrib kat Bukit Jalil tu masuk pukul berapa? Setahu aku, maghrib adalah waktu solat paling singkat...

So, penonton dah masuk kat ruang tu sebelum maghrib? Bila dah duduk kat tempat duduk yang strategik tu, diorang akan bangun ke untuk pergi solat maghrib kat surau stadium tu?

Aku rasa memang ada yang solat, tapi segelintir je la. Macamana yang tak pegi solat tu?

Kenapa TV3 tak bukak tempat tu lepas maghrib? Bukak jam 8 malam tak boleh ke? Mana lebih penting antara solat penonton Islam dengan AJL?

Aku harap TV3 alert pasal soal solat lepas ni. Aku tahu la TV3 tu hebat. Tapi kalau sampai umat Islam tertinggal solat pasal program diorang, maka aku rasa tak patut sangat la...

Harap maklum.

GEMPARRR..!!! ANWAR BAKAL SAMAN WALL STREET JOURNAL USD 2 BILLION..???!!!

Posted: 28 Jan 2012 11:07 PM PST

anwar_support_israel

DALAM usaha mengurangkan ketegangan yang timbul akibat komitmennya untuk melindungi keselamatan Israel jika berjaya menjadi Perdana Menteri kelak, Anwar dilaporkan sebagai berkata, kenyataannya itu adalah selari dengan polis negara dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu memang ya tapi Malaysia?

Anwar kata kenyataannya untuk melindungi keselamatan Israel itu adalah selari dengan resolusi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Inisiatif Keamanan Arab berteraskan "Penyelesaian Dua Negara" yang disokong Malaysia.

Penulis lihat Anwar semakin hilang 'seni' memutar belit sebab apa pun polisi mengenai kewujudan negara Israel dan Palestin yang disokong Malaysia seperti di dakwanya, itu tidak sama sekali bermaksud 'melindungi keselamatan Israel' seperti yang disebutkan Anwar dalam temubualnya dengan The Wall Street Journal' pada Khamis.

Negara Malaysia tidak mungkin akan melindungi Israel, apatah lagi mempunyai polisi seperti itu dalam dasar antarabangsanya. Malaysia adalah penyokong kuat penubuhan negara Islam Palestin dan berulang kali menyokong rakyat Palestin dalam menghadapi pencabulan antarabangsa oleh tentera Zionis.

Ya, tentera Zionis yang Anwar nak melindungkan keselamatannya itulah.

Jadi penulis harap, toksahlah terpedaya dengan kenyataan Anwar. Penulis nak jelaskan sekali lagi, apa pun persetujuan Malaysia di peringkat antarabangsa mengenai Israel dalam hal penyelesaian isu Palestin, tidak ada satu pun yang bermaksud bahawa negara ini akan melindungi keselamatan Israel seperti yang disebutkan Anwar.

Dan jangan lupa, ini bukan kenyataan kali pertama, Dr. Chandra Muzaffar (bekas Timbalan Presiden PKR) dalam siaran Buletin Utama semalam mendakwa Anwar pernah keluar kenyataan sama di Australia pada 2006.

Oh ya, tidak lupa disebutkan, Anwar ada 'memberi amaran' kepada sesiapa supaya jangan memutar belitkan kenyataannya itu (siapa yang putar belit?) atau menghadapi saman dari pasukan peguamnya.

Dalam hal 'tafsiran' ni cepat saja Anwar nak menyaman, sebab dia tau boleh diputar belitkan. Walhal pada Sabtu, ada kenyataan 'jelas' dari Trio Datuk T akan penyebaran video seks kedua yang melibatkan Anwar.

Kenapa yang itu sibuk taknak saman?


Sumber: Klik Sini

Apa Yang Tersirat

Posted: 29 Jan 2012 01:06 PM PST

Apa Yang Tersirat


Bagi Ibrahim Ali-politik Anwar tidak releven lagi

Posted: 29 Jan 2012 05:06 AM PST

Ibrahim menggesa rakyat Malaysia terutama parti politik supaya "melupakan" Anwar memandangkan pelbagai isu dikaitkan dengan ketua pembangkang itu, sehingga membuatkan rakyat "letih" mendengarnya.

"Sekarang ada masa untuk melupakan Anwar. Sekarang adalah masa untuk memikirkan tentang masa depan. Pemimpin datang dan pergi, tetapi Malaysia lebih penting.

"Bagi saya, secara politiknya, Anwar sudah mati. Anwar sudah tidak relevan. Bagi saya, Anwar adalah kawan atas banyak sebab.

"Jadi, kita mesti bergerak ke hadapan dan rakyat Malaysia harus sedar, (adakah) tanpa Anwar, Malaysia akan habis? Tidak!

"Pemimpin datang dan pergi dan Anwar membuktikan dirinya dia tidak 'fit' untuk menjadi perdana menteri dengan pelbagai sebab," katanya.

Tidak wajar SPRM simpan rekod harta menteri dan timbalan menteri : VK Liew

Posted: 29 Jan 2012 04:32 AM PST

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk VK Liew berkata tidak wajar bagi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyimpan rekod harta menteri dan timbalan menteri.

Beliau berkata, peranan utama SPRM ialah menerima dan menyiasat aduan mengenai rasuah.

"Bukan bagi ketua SPRM menyimpan rekod menteri dan timbalan menteri".

"Bagi saya kami telahpun diminta dari awal lagi (semasa dilantik menteri dan timbalan menteri) mengemukakan rekod aset kami (sebagaimana telah dilakukkan)," katanya pada sidang akhbar di Kota Kinabalu hari ini.

Liew, yang juga presiden Parti Demokratik Liberal (LDP), diminta mengulas kenyataan pengerusi panel penasihat SPRM Puan Sri Zaitun Zawiyah Puteh baru-baru ini bahawa "SPRM akan mendapatkan salinan perisytiharan harta menteri-menteri kabinet dan pasangan mereka serta anggota lain keluarga yang dikemukakan kepada Perdana Menteri". "Kami mencadangkan supaya salinan perisytiharan harta semua anggota pentadbiran pusat diberikan kepada suruhanjaya," kata Zaitun.

Cuba hayati petikan wawancara Anwar dengan WSJ berikut

Posted: 29 Jan 2012 01:58 AM PST

Kegusaran yang amat sangat apabila Hadi berhasrat tidak bertanding pada PRU-13

Posted: 28 Jan 2012 09:50 PM PST

Kegusaran yang amat sangat melanda Pakatan Rakyat, apabila Presiden Pas menyuarakan hasrat tidak bertanding pada PRU-13.

Alasan yang diberi oleh Presiden Pas itu, beliau terlalu lama jadi Yang Berhormat.

Sebagai ADUN, sejak tahun 1982, tahun ini, Hadi telah genap 30 tahun sebagai ADUN, malah pernah menjadi Menteri Besar Terengganu 1999-2004.

Mungkin ada penyebab yang kurang diketahui umum, sebab musabab Datuk Hadi mengapa berhasrat tidak mahu bertanding lagi.

Perkembangan terkini yang melanda pemimpin Pakatan, terutama gelagat Anwar. Anwar sejak dibebaskan daripada tuduhan liwat, telah mengeluarkan kenyataan, bahawa jika PR memerintah Malaysia, maka undang2 yang berkaitan homoseks akan dilupuskan, kerana undang2 itu menurut Anwar adalah undang purba dan lapuk.

Belum lagi reda isu itu, Anwar membuat kenyataan lagi bahawa beliau akan menyokong penuh sebarang usaha mempertahankan keselamatan negara zionis-Israel.

Mungkin berdasarkan perkembangan ini, maka kenyataan Anwar itu bercanggah dengan nawitu Hadi, maka beliau mengambil langkah berundur, agar tidak terus terpalit dengan sesuatu tindakan yang bercanggah dengan perjuangannya.

Kita hanya boleh meneka apa yang bermain-main dibenak Hadi. Atas faktor apa sebenarnya yang mempengaruhi Hadi sehingga menyuarakan hasratnya tidak bertanding, hanya beliau sahaja yang mengetahuinya.

Hadi tak nak tanding PRU-13?

Posted: 28 Jan 2012 06:40 PM PST

Mungkin Presiden PAS itu telah merasa bosan dan jemu dengan gelagat yang berlaku pada Pakatan Rakyat.

Anwar menyokong homoseks, menyokong israel, wakil rakyat pas tidak dipercayai lagi menjawat portfolio agama di Selangor.

Mungkin Haji Hadi tidak mahu terlibat subahat dan bercanggah dengan nawaitunya. Mungkin itulah yang berada dilubuk sanubari ADUN RHU dan MP Marang Terengganu itu.

Harga gula dunia kurang dari RM2/kg.. kenapa subsidi gula double?

Posted: 28 Jan 2012 05:33 PM PST

Tahun lalu subsidi gula hanya RM262.4 juta tahun ini diperkirakan RM567 juta, naik RM304.6 juta atau 116.3%.

Pelik sungguh, sementara harga gula naik daripada 1.45/kg kepada 2.30/kg di semenanjung, Sabah 2.40/kg, namun subsidi terus bertambah.

Harga gula di pasaran dunia telah menurun daripada Usd 29/100lb kepada 23/100lb sejak julai, 2011.

Berasaskan harga dunia, harga gula kini usd 0.51/kg atau rm1.53/kg. Kenapa subdidi bertambah?
.

tun faisal dot com

Posted: 29 Jan 2012 01:06 PM PST

tun faisal dot com


#Murtad: Golongan agama gagal didik ummah selamatkan aqidah?

Posted: 28 Jan 2012 08:30 PM PST

Post Pic


Perkuatkan Akidah Untuk Survival Orang
Melayu, kata Bekas Penganut Kristian
pada 28-01-2012, Dalam Nasional

[Nota: Kerana habuan material orang Islam boleh tukar agama? Rapuhnya aqidah umat Islam hari ini. Itu yang kita masih kita boleh nampak. Yang kita tidak nampak, berapa ramai umat Melayu yang menganut sosialisme dan masuk parti sosialis tanpa menyedari aqidah mereka terjejas kerana memperjuangkan idealisme ciptaan manusia akibat kepentingan diri dan gilakan kuasa politik. Ini tidak termasuk lagi yang memperjuangkan sekularisme, plularisme, seksualiti bebas dan bersubahat mempermudahkan lagi usaha memurtadkan umat Islam di negara ini. ]


KEPALA BATAS, 28 JAN : Seorang bekas penganut Kristian menegaskan  kelangsungan kaum Melayu di negara ini berpaksi kepada kedaulatan Islam , justeru mahukan agenda memperkasakan akidah  dijadikan  perjuangan utama masyarakat itu.

Kamarudin Abdullah yang kini memimpin Pertubuhan Penyebaran Islam Antarabangsa (IPSI),  menggesa umat Islam mengukuhkan benteng pertahanan agama masing-masing agar tidak menjadi mangsa mana-mana kumpulan yang mahu memurtadkan mereka.

'Ini semua (gejala murtad) salah siapa? Nak salahkan Yahudi? Nak salahkan Kristian?  (Sebenarnya)   iman kita longgar. Kita mengaji agama pun tak faham agama, roh agama tak sampai,' kata beliau.

'Sistem pendidikan yang hanya berasaskan kecemerlangan akademik kena tukar. Kita kena ada sistem pendidikan yang melahirkan Muslim yang memahami Islam…. Islam yang menurut Al-Quran dan Sunnah bukan mengikut kata-kata orang lain.' Tambahnya.  

Beliau berkata demikian di depan lebih 3,000 hadirin di  program jelajah Himpunan Sejuta Ummah Selamatkan Aqidah siri ke empat di Dewan Budi Penyayang, Kepala Batas, Pulau Pinang.

Kamarudin dilahirkan sebagai seorang Katholik sebelum memeluk Islam pada tahun 1988.

Sejak tahun 1995 beliau memimpin IPSI yang aktif menjalankan kerja-kerja dakwah dan kebajikan.

Dalam ucapannya yang menarik perhatian hadirin, Kamarudin memberikan beberapa contoh untuk menunjukkan bagaimana kelonggaran akidah dan pengaruh  wang ringgit boleh menyebabkan orang Islam murtad.

Beliau memetik contoh  seorang  Melayu berusia 19 tahun menukar agama gara-gara sebuah telefon bimbit sahaja.

'Kita semua harus bersatu mencari jalan untuk memperkasakan iman ummah. Di mana kekuatan ummah? Bukan dengan wang ringgit tetapi dengan iman, dan iman itu perlu dibajai dan disuburi dengan kefahaman Al-Quran dan Sunnah,' kata beliau.

Kamarudin juga mempersoalkan kesediaan pihak berkuasa Islam di Pulau Pinang membela nasib umat berbanding pihak yang menerajui pengembangan agama lain.

'Di Jalan Burma, Persatuan Buddha sudah ada bangunan 21 tingkat, (malah) di belakang bangunan itu lagi dia bina lagi 21 tingkat. Untuk apa? Untuk memberi khidmat. Dalam persatuan Buddha itu ada klinik dialisis, kebanyakkan orang Melayu yang guna khidmat itu,' kata beliau.      

Himpunan yang bertema Selamatkan Aqidah  turut menampilkan artis-artis nasyid daripada Pertubuhan Munsyid yang mengalunkan zikir, selawat dan lagu-lagu memuji Allah dan rasul.

Antara artis yang memberikan persembahan ialah kumpulan Far East, Mestica dan Mu'az. 

Selain Kamarudin antara pemidato yang turut hadir dalam program HIMPUN ini adalah Presiden HIMPUN, Mohd Azmi Abdul Hamid, Timbalan Presiden HIMPUN, Abdullah Zaik Abd Rahman, Pengarah Sekretariat HIMPUN Pulau Pinang, Mohd Hafiz Nordin dan Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Ali.

#MBmalas Kedah: Balak habis, jeti rosak? #GantilahJanganTido #saveKedah

Posted: 28 Jan 2012 06:00 PM PSTHadiah Ostad jijan buat rakyat langkawi

Pengkalan Nelayan Kubang Badak, Langkawi ini telah dibuat pada tahun 2007 dan telah siap dibina sepenuhnya pada tahun 2009. Permandangan yang cukup cantik dan indah....Melihat para-para nelayan pulang membawa rezeki dari lautan. Tetapi sayangnya, disebabkan keangkuhan sesetengah individu didalam Kerajaan PAS Kedah maka pengkalan nelayan ini terbiar. Kenapa? Kerana ianya adalah hasil perbincangan dan permuafakatan  pentadbir Kerajaan dahulunya telah membuahkan hasil. lebih lanjut disini...


Apa yang PAS dok buat selama ni...? Takkan nak bagi kebenaran pada jabatan hutan pun ambik masa sampai 4 tahun? Kata berkebajikan sangat...Tak kesian ka pada nelayan-nelayan tu? Mana kebaikan yang hangpa laung-laungkan dulu?...

Dari elok pembinaan pengkalan sampai rosak teruk...Inilah akibatnya bagi kuasa pada yang tidak reti...Lingkup semuanya

[Video] Wacana Sinar ke-10 : AUKU masih relevan

Posted: 28 Jan 2012 04:30 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 29 Jan 2012 11:32 AM PST

PEJUANG BANGSA


Tahniah TV3 ! Lagu Awan Nano menang walaupun ditulis pemimpin cabang PKR ?

Posted: 29 Jan 2012 09:54 AM PST


GPB ucapkan tahniah kepada bro Hasmi Hashim @ Budi Hekayat yang mana lagu beliau Awan Nano dinyanyikan Hafiz memenangi Anugerah Juara Lagu 26 .
.
Tentu ramai yang tidak tahu bahawa Hasmi Hashim adalah penulis lirik lagu berkenaan kerana beliau memakai nama Budi Hekayat .  Memang serba boleh  juga   Ketua Cabang PKR Parit Sulong ini menulis lirik selain berpolitik menyokong AnuWAR . Itu pun GPB dapat tahu selepas Chegubard mendedahkan jawatan Hasmi Hashim ini .

Bulan Januari   ini merupakan bulan yang bertuah la kepada PKR . Sebelum ini  Anwar dibebaskan mahkamah dan terbaru lagu geng mereka  pulak menang AJL 26  walaupun rancangan ini dianjurkan TV3 ( media paling dibenci PKR)

Sekali lagi membuktikan  kerajaan dan juga  media perdana seperti TV3  telus dan adil ...hahaha ....
Panas ! Forum Anak Muda 13 di Permatang Pauh

Posted: 29 Jan 2012 06:24 AM PST


Forum Anak Muda 13 sedang berlangsung sekarang ini di Pusat Komersial Permatang Pauh .

Perbincangan tentang iklim politik anak muda Permatang Pauh menjelang PRU 13 .

Nik Aziz tak setuju berundur , Hadi Awang boleh berkuasa sampai mati !

Posted: 29 Jan 2012 03:19 AM PSTMursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak bersetuju dengan keputusan Presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mahu berundur daripada bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Abdul Hadi, menurut beliau, seorang manusia yang berbakat untuk memimpin, lebih-lebih lagi dalam perjuangan Islam.

"Penjawat awam ada had masa untuk bersara tapi pimpinan parti tiada had masa, boleh berkhidmat sampai mati," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Dalam pertemuan dengan Sinar Harian di Kuala Terengganu kelmarin, Abdul Hadi membayangkan kemungkinan tidak akan bertanding dalam PRU13, yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.

"Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen," katanya.

Abdul Hadi berkata, sekiranya tidak bertanding mana-mana kerusi, beliau boleh bergerak ke seluruh negara untuk memantapkan parti.Bagaimanapun, Adun Rhu dan Ahli Parlimen Marang ini menawarkan bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon dalam PRU13.Abdul Hadi mengetuai Pas sejak 2002 dan beliau mempertahankan jawatan presiden tanpa cabaran pada pemilihan Jun lalu.SH


Komen GPB

Sudah dijangka Nik Aziz akan mengeluarkan fatwanya bahawa  Hadi Awang tak perlu  berundur dan boleh berkuasa sampai mati !

Kata-kata Pok Nik juga mengambarkan diri beliau yang  tidak akan berundur dari jawatan MB Kelantan selagi masih hidup .  Itu lah stail politik dalam PAS yang bukan sahaja ketandusan pemimpin tetapi juga gilakan KUASA !

Tun Mahathir & Pak Lah pun berundur dari jawatan tertinggi parti bila sudah sampai masanya ,tetapi nampaknya dalam PAS lain sikit . Selagi tak mati  , ia  dibolehkan  berkuasa !!

PKR mesti mengamuk bila Nasrudin tibai Anwar sokong lindungi keselamatan Israel laknat !

Posted: 28 Jan 2012 10:16 PM PSTIni pendirian KP PAS , Nasrudin Tantawi yang lantang tibai kenyataan Anwar Ibrahim yang menyokong usaha melindungi negara Israel .

GPB sokong  tidak wajar dan layak untuk ita sebagai umat Islam menyokong apalagi memberi perlindungan kepada negara berkenaan yang banyak melakukan dosa kepada rakyat Palestin .

Hari ini Anwar spin  dan berkata kenyataanya di WSJ  selari  seperti resolusi PBB ..hahaha...

Tetapi kita bukan bodoh ....penyokong taksub Anwar boleh la percaya putar belitnya itu ...

Apa ke bodoh    sampai nak melindungi keselamatan negara Israel !... Anwar kalau jadi PM nak hantar tentera Malaysia ke sana ke melindungi tentera Zionis ???Anwar Ibrahim sudah masuk perangkap Yahudi Zionis ?

Posted: 28 Jan 2012 07:58 PM PST
Seorang pakar hubungan antarabangsa menyifatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim telah terperangkap dengan agenda licik Israel apabila Ketua Pembangkang itu menyokong agenda melindungi keselamatan rejim Zionis.

GeoStrategis Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Dr. Azmi Hassan berkata, sebagai negara yang menyokong sepenuhnya perjuangan pembebasan rakyat Palestin, Anwar walaupun seorang pemimpin pembangkang di negara ini tidak sepatutnya berkata demikian.

Menurutnya, kenyataan Anwar itu jelas bertentangan dengan hasrat seluruh rakyat Malaysia yang mahu melihat melihat hak rakyat Palestin segera dikembalikan oleh rejim Zionis.

"Sebagai sebuah negara yang menyokong sepenuhnya perjuangan rakyat Palestin, semua rakyat negara ini termasuk pemimpin pembangkang harus bersama-sama mendukung hasrat ini.


"Dengan kata lain, mana-mana pemimpin sekalipun tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan yang bertentangan dengan hasrat ini walaupun ia sekadar menyentuh isu keselamatan Israel," katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Anwar di dalam wawancaranya bersama The Wall Street Journal kelmarin yang antara lain Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu menyokong setiap usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel.

Dalam perkembangan berkaitan Azmi berkata, sejak dahulu lagi Tel Aviv sering menggunakan agenda keselamatan negara untuk mendapatkan sokongan.

Beliau berkata, melalui strategi licik itu Israel sedaya upaya akan memerangkap mana-mana pihak supaya turut sama menyokong agenda tersebut dan sekali gus memperlihatkan pertentangan dengan usaha membebaskan rakyat Palestin.

"Ini merupakan strategi rejim Zionis. Atas sebab itu semua pihak harus berhati-hati dengan strategi yang digunakan oleh Israel ini," ujarnya.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Aman Palestin Berhad, Awang Suffian Awang Piut berkata, pemimpin dari Malaysia tidak sepatutnya menyokong agenda melindungi keselamatan Israel.

"Kita sebagai pertubuhan bukan kerajaan tidak menyokong Israel kerana mereka dengan jelas telah melanggar undang-undang, melakukan kekejaman dan keganasan kepada rakyat Palestin.

"Sepatutnya, hak rakyat Palestin dikembalikan dan Israel yang merupakan entiti penjenayah tidak layak berada di tanah Palestin," ujarnya - Utusan

HIMPUN sokong usaha Jamil Khir tubuh jawatankuasa bendung murtad !

Posted: 28 Jan 2012 06:40 PM PSTSekretariat Perhimpunan Sejuta Umat (Himpun) menyokong penubuhan Jawatankuasa Pusat Penguatkuasaan Undang-undang Syariah bagi mempertingkatkan penguatkuasaan enakmen berhubung penyebaran agama oleh bukan Islam kepada orang Islam.

Timbalan Pengerusi Himpun Kebangsaan, Abdullah Zaik Abd. Rahman berkata, jawatankuasa itu penting bagi membendung gejala penyebaran agama oleh bukan Islam kepada orang Islam yang kian berleluasa dewasa ini.

"Himpun menyokong usaha Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom untuk melaksanakan jawatankuasa itu di setiap negeri. Setakat ini Himpun belum buat sebarang tindakan tetapi kami sangat bersetuju dengan penubuhan jawatankuasa itu," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan pidatonya di Perhimpunan Sejuta Umat 'Selamatkan Akidah' di Dewan Budi Penyayang di sini hari ini.

Lebih 5,000 orang menghadiri perhimpunan yang memasuki siri keempat itu.

Katanya, setakat ini, undang-undang syariah yang sedia ada hanyalah untuk orang Islam, menangani orang Islam yang murtad tetapi bukan untuk orang yang memurtadkan orang Islam.

Jawatankuasa itu dipengerusikan oleh Jamil Khir dan dianggotai pengarah jabatan agama Islam negeri, wakil Kementerian Dalam Negeri, wakil Jabatan Peguam Negara dan Polis Diraja Malaysia.

Abdullah Zaik berkata, Himpun juga akan menyerahkan memorandum yang mengandungi akta murtad kepada Majlis Raja-Raja dalam usaha membendung gejala itu daripada terus berleluasa di negara ini.

"Memorandum itu telah sedia tetapi belum ada masa yang sesuai untuk menghantarnya, tetapi akan dihantar dalam tempoh terdekat ini," katanya. - BERNAMA

Parasit Perosak akidah parti adat & sukan halang ahli hadir bendung bencana murtad !

Posted: 28 Jan 2012 05:36 PM PST
Bekas Exco Kerajaan Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali mengecam kepimpinan Pas kerana sanggup melarang ahlinya daripada menghadiri program berkaitan akidah seperti Perhimpunan Sejuta Umat (Himpun).

Hasan yang juga bekas Pesuruhjaya Pas Selangor berkata, mereka itu disifatkannya sebagai parasit perosak akidah kerana tidak menyokong gerakan untuk menyelamatkan umat Islam daripada bencana murtad.

Menurutnya, adalah tidak logik parti yang mendokong perjuangan Islam selama ini bertindak sedemikian.
''Bila pemimpin Pas kata jangan pergi di Shah Alam, saya pergi juga. Majlis berhimpun untuk menentukan satu keputusan penghakiman (kes liwat Anwar Ibrahim), dia suruh datang tapi majlis mengesakan Allah, mentauhidkan Allah, dia kata, jangan pergi...jangan pergi, di mana logiknya?

"Kalau teman daripada PKR, saya tidak terasa sangat sebab mereka parti campur. Ada orang Cina, India dan Melayu, saya boleh faham.

"Tetapi saya tidak faham jika bekas parti saya tidak membenarkan ahli-ahlinya daripada menghadiri majlis akidah dan menghalang mereka pergi program akidah.

"Saya bukan nak bawa irama politik tetapi inilah realiti," katanya ketika berpidato pada Himpun peringkat Pulau Pinang di Dewan Pusat Budi Penyayang di sini hari ini.Kira-kira 5,000 hadir pada program bertemakan Selamatkan Akidah itu.Hadir sama Pengerusi Bersama Himpun, Mohd. Azmi Abdul Hamid; Pengarah Urus Setia Himpun negeri, Mohamed Hafiz Mohamed Nordin dan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Abdullah Zaik Abd. Rahman.

Hasan menambah, meskipun berdepan pelbagai halangan dan rintangan, Himpun tetap diteruskan pada masa depan dengan menjelajah ke setiap negeri.

Jelasnya, ia penting kerana ramai masyarakat Islam termasuk pemimpin Pas sendiri tidak percaya tentang gejala murtad yang semakin serius dan perlu dibendung segera.Malah, katanya, semasa menjadi Exco Selangor dulu, ada orang Pas sendiri menghalangnya ketika menjalankan tugas mencegah maksiat.

Malik Itik tidoq,tak tahu murtad sudah menular di maahad tahfiz !

Posted: 28 Jan 2012 04:25 PM PST Ada pihak cuba memesongkan akidah umat Islam termasuk dengan mendekati maahad tahfiz di Pulau Pinang, kata Timbalan Pengerusi Gabungan Bela Hak Insan (Gabungan), Mohamed Hafiz Nordin.

Menurut beliau, pihak terbabit dikesan mendekati maahad tahfiz sebagai usaha memurtadkan pelajar-pelajarnya dalam usaha membawa seramai mungkin umat Islam keluar agama.

Beliau berkata, jika mereka berani memasuki sekolah tahfiz, mereka juga boleh mendekati golongan tidak kuat iman dengan matlamat menjadikan Malaysia sasaran untuk memurtadkan orang Islam seperti dilakukan di Indonesia," katanya dalam ucapannya pada Himpunan Sejuta Umat Selamatkan Aqidah (Himpun) di Pusat Budi Penyayang di sini, hari ini.Menurutnya, sejak akhir-akhir ini, banyak isu timbul melibatkan akidah umat Islam di negara ini yang diancam dengan pelbagai cara sama ada secara sedar atau tidak.

"Agama Islam kini berada dalam zon yang terancam apabila musuh Islam sedang berusaha menyesatkan umat Islam dengan pelbagai cara.

"Saya mengajak seluruh umat Islam di negara ini supaya sama-sama berganding bahu untuk menyekat golongan ini dari terus memurtadkan umat Islam," katanya.

Sehubungan itu, Mohamed Hafiz memberi amaran kepada pihak terbabit agar tidak mencampuri urusan agama Islam atau memurtadkan orang Islam."Semakin ramai orang Islam menukar agama lain kerana iman nipis. Walaupun mengaku Islam, namun mereka tidak melaksanakan apa yang diperintah ALLAH.

"Mereka tidak berani buat secara terang-terangan di negara ini tetapi melakukannya di luar negara. Sebagai contoh mereka mahu menghalalkan perkahwinan sejenis," katanya.Menurutnya, keadaan itu jika tidak dibendung akan menyebabkan pelbagai kejadian yang tidak diduga berlaku di negara ini.

"Mereka berani menganjurkan Seksualiti Merdeka 2011 tahun lalu yang jelas melanggar ajaran Islam dan undang-undang negara, yang meletakkan Islam sebagai agama rasmi negara," katanya. SH


Komen GPB 

Kalau tiada HIMPUN ...semua umat Islam di PP tak tahu yang ancaman murtad telah sampai ke maahad tahfiz negeri ini  untuk memesongkan akidah anak muda Melayu . 

Hadi Awang dah umum tak nak nak bertanding , Nik Aziz bila lagi ?

Posted: 28 Jan 2012 02:39 PM PSTPresiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.

"Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen," katanya.

Abdul Hadi berkata, sekiranya tidak bertanding mana-mana kerusi, beliau boleh bergerak ke seluruh negara untuk memantapkan parti.

Bagaimanapun, Adun Rhu dan Ahli Parlimen Marang ini menawarkan bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon dalam PRU13 nanti.

Beliau berkata demikian kepada Sinar Harian dalam satu temu bual eksklusif ketika ditemui di rumahnya selepas menyampaikan ceramah di Masjid Rusila, Marang, di sini.

"Terpulang kepada parti untuk menilai kerusi mana yang sesuai untuk saya sama ada Dun atau Parlimen," katanya yang menyerahkan kepada keputusan parti untuk menentukan sama ada beliau bertanding atau sebaliknya.

Beliau menganggap ramai pemimpin pelapis dalam parti itu yang boleh membantu membawa hala tuju parti pada masa depan.

Katanya, pembabitannya dalam politik sezaman dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Saya kebetulan mengikuti parti sejak zaman Tun, zaman generasi kedua (Pak Lah) sampailah kini.

"Saya diberi amanah kepimpinan dan kerusi pada usia terlalu muda, saya menjadi Naib Presiden dalam usia 30-an, sudah terlalu lama," katanya.

Sementara itu, beliau turut menolak desas-desus anaknya Mohammad Khalil Abdul Hadi, 30an, bakal dicalonkan dalam PRU13.

"Biar dia jadi ahli biasa buat masa ini," katanya.SH

Tahniah Khalid Gagap ! Fenomena GRO punggung pulak di negeri Selangor...

Posted: 28 Jan 2012 11:47 AM PST
- Seramai 21 Pegawai Khidmat Pelanggan (GRO) warga Vietnam dan Indonesia yang memakai skirt paras punggung di sebuah pusat hiburan karaoke di Sunway Mentari di sini dicekup polis semalam.

Menurut Ketua Polis daerah, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, pusat hiburan itu diserbu selepas mendapat maklumat mengatakan premis tersebut mengupah wanita-wanita warga asing sebagai pelayan.

Selain itu, risikan polis juga percaya GRO terbabit bukan sahaja melayan pelanggan menyanyi malah memberi khidmat seks.

"Premis tersebut pernah diserbu sebanyak tiga kali tahun lalu.

"Kesalahan yang dilakukan adalah mengupah pekerja asing yang tidak mempunyai permit sah kerana siasatan polis mendapati mereka memegang pas lawatan sosial," katanya.

DIMENSI

Posted: 29 Jan 2012 11:16 AM PST

DIMENSI


Omegay: Anuwar pemalsu hak keadilan sejagat tapi nak jadi gay terhebat! kehkehkeh >XD

Posted: 28 Jan 2012 04:30 PM PST

Dalam kenyataannya, Anwar berkata, "saya diwawancara oleh Wall Street Journal pada hari Khamis, antara soalan yang ditanya kepada saya adalah berkaitan dasar luar negara dan isu Palestin."

"Saya tuntas menegaskan bahawa kemahuan dan hak rakyat Palestin mesti dibela dan itu merangkumi hak untuk mendirikan negara sendiri serta tidak terus dizalimi.


"Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati," katanya lagi.

Ketua Umum Pakatan Rakyat itu berkata, pendiriannya ternyata sejajar dengan prinsip perjuangan PKR yang menjunjung tinggi prinsip keadilan sejagat dan tegas membela hak mereka yang dizalimi. - SH

kehkehkehkeh anuwar nak kena hormat hak israel setelah berpuluh2 tahun menindas rakyat palestin?? peristiwa sabra dan shatila masih terngiang2 di telinga umat islam seluruh dunia, pun anuwar masih berani nak pertahan hak kaum zionis yang masih menguasai bumi palestin sehingga kini???

bangang ke ape orang tua kutok tak sedar diri tuh?? tu spesis otak peliwat yg asik keje membontot siang malam pagi petang! harkkk ptuihh!!..nak menjunjung tinggi prisip keadilan sejagat konon..cheh!..keadilan dalam parti sendiri pun tonggeng tebalik masih ade hati nak jadi jaguh keadilan sejagat?? pundek lu ler nuar!

anuwar sendiri menzalimi ahli2 partinya dengan tidak melayan tuntutan ahli2 yang mahukan pemilihan pucuk kepimpinan secara demokrasi di tegakkan namun hampeh!..keadilan ciptaan anuwar hanya 'laku' apabila anak beranak menduduki carta teratas hierarki. takde sape yang boleh sentuh kedudukan mereka kecuali mereka yang dah di cucuk hidung

takde bezanya antara rejim zionis dan pemerintahan kukubesi anuwar dalam keadilan atau pakatan!..mereka yang menentang akan menerima balasan yang maha dahsyat!..bukan tu saje . mereka juga mampu melakukan tindakan kejam melalui proksi tertentu. jika israel bleh mengkudakan amerika, peegayrar juga bleh memperlembukan parti adat & sosiyal sewenang2nya! >:]


p/s: tuntutan hak mensodom tetap tak lekang dari mulut anuwar pandikutti kehkehkeh

AbangTuah

Posted: 29 Jan 2012 11:07 AM PST

AbangTuah


'PAS TOLAK ANUAR' BETUL KE NI..?

Posted: 29 Jan 2012 09:10 AM PST

Nasrudin tolak pihak bersekutu dengan Israel

Utusan Malaysia Online - Politik

BERIKUT PULA KENYATAAN ANUAR;

Anwar Ibrahim Statement - Asia Wall Street Journal Asia Edition January 2012 :

" "I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar "

If elected, Mr. Anwar said he would speed up the removal of racial quotas for university places and focus on helping lower-income groups regardless of race instead of solely aiding ethnic Malays.

In the interview, Mr. Anwar also clarified his position on homosexual rights and Malaysia's sodomy laws, and also the Muslim-majority nation's relationship with Israel.

"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians. Malaysia has consistently refrained from establishing diplomatic relations with Israel, although limited commercial ties exist between private companies in the two countries.

What have we to say when we support Israel?


SUMBER : http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203363504577184631682335306.html


PENDAPAT PENULIS.


BIAR DALAM KEADAAN APA SEKALI PUN PAS TAK MUNGKIN AKAN MENOLAK ANUAR. PADA PAS ANUAR MASIH TERLALU PENTING UNTUK PERJUANGAN BAGI MENJATUHKAN MELAYU ISLAM UMNO.

PAS TAHU DENGAN BERKOMBINASI BERSAMA ANUAR DAN DAP SAHAJA DAPAT MENJAYAKAN OPERASI MEMBALAS DENDAM MEREKA. (DENDAMLAH...DULU KENA KICK-OUT DARI BARISAN AGAKNYA KOT..HMM..PENDENDAM JUGA PUAK JUAK NI YA.)

MEREKA JUGA TAHU TANPA ANUAR DAN DAP... 
PAS IS NOTHING...NO POWER...BONELESS.!!!

TAK CAYA ???

WELL...KAN KE DENGAN SHAITAN PUN MEREKA SANGGUP BERKAWAN ASALKAN NAK MEMBANTU MEREKA...HMMM....WALI-AL-SELIPA-AL-NYAYUK YANG KATA TU KAN ?

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 29 Jan 2012 03:32 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ


HADI AWANG AKAN DIPECAT DARI PAS KERANA 'MEMUKUL KEPALA' NIK AZIZ !!

Posted: 28 Jan 2012 04:38 PM PST

Hasrat Haji Hadi Awang untuk menarik diri daripada bertanding di Pilihanraya Umum ke 13 (yang akan berlangsung lebih kurang 3-4 bulan lagi) adalah satu SINDIRAN PALING DAHSYAT daripada seorang Presiden parti Islam  terhadap seorang insan tua yang sudah agak nyanyuk yang masih tak sedar2 diri untuk turun dari kerusi wakil rakyat serta kerusi Mursyidul Am (walaupun dah berpuluh kali sakit & berulang kali masuk wad!).

Pukulan tepat ke kepala Nik Aziz itu amatlah pedas sekali.

Bravo Tok Guru Hadi Awang,
- anda berani menunjukkan protes senyap terhadap sokongan menggila Mursyidul Am PAS yang terlalu menyanjungi Anwar Ibrahim menjadi PM sehinggakan beliau terlupa bahawa PAS juga ada Presiden yang selayaknya disokong untuk dijadikan sebagai PM seandainya Pakatan menang PRU13 nanti ! Ini tak, Anwar si China Doll tu jugak yang asyik diigaukan oleh Mursyidul Am sebagai PM ! ... Memang Nyanyok punya orang tua!


- anda berani menunjukkan protes senyap terhadap apa yang telah berlaku kecelaruan dan cacamarba di dalam PAS masakini sehinggakan Dato Hassan Ali dipecat walaupun hakikatnya beliau tidak melakukan kesalahan besar di sisi Allah, cuma beliau sedikit keras dalam mempertahankan Aqidah Umat Islam di Selangor yang kurang disenangi PUAK PAKATAN (DAP & PKR) serta Erdogan PAS Selangor !

- kini setelah anda menyatakan hasrat untuk berundur, maka sudah sah, anda selangkah lagi menuju GENG-GENG UNITY GOVERMENT !

Ha Ha Ha!

WELCOME TUAN GURU HAJI HADI AWANG TO UNITY MELAYU ISLAM !PAS mungkin akan pecat Tuan Guru serta-merta jika Tuan Guru masih meneruskan hasrat untuk berundur !

Jaga-Jaga Tuan Guruuuuu ! Nanti jadi macam Hassan Ali nanti ! ....

Kalau lu nak bikin masalah pada PAS & Pakatan Anwar, lu PASti kena tendang mentah-mentah saja !!! ...

INGAT TU TUAN GURU !!AloQStaQ
Ahad
29 JANUARI 2012
8:30 Pagi

bumiyang

Posted: 29 Jan 2012 03:30 AM PST

Politik Harian

Posted: 29 Jan 2012 03:30 AM PST

Politik Harian


Hasan Ali Cabar Azmin... Lapor Polis Jika Ada Bukti

Posted: 28 Jan 2012 08:33 PM PST


Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali menggesa Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali membuat laporan polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sekiranya mempunyai bukti penyelewengan dan salah laku melibatkan beliau.

Menurutnya, beliau sendiri tidak mengetahui bentuk penyelewengan yang didakwa Azmin sebagai rahsia yang kini berada dalam tangan Pakatan Rakyat (PR).

Sebaliknya, Hasan mendedahkan beliau juga mempunyai bukti-bukti kukuh berhubung salah laku pemimpin PR, menerusi pemberi maklumat dalam gabungan tersebut.

"Bukan niat saya untuk mengaibkan sesiapa, tetapi andainya saya ditolak ke dinding, barangkali maklumat-maklumat tersebut boleh dijadikan senjata ampuh mempertahankan diri.

"Ini kerana sesetengah daripada maklumat tersebut boleh mengundang keaiban kepada individu dan parti," kata beliau dalam wawancara eksklusif bersama Sinar Harian.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan Azmin mempunyai rahsia berkaitannya dan akan dedahkan kepada rakyat sekiranya Hasan terus menyerang kepimpinan PR.

Hasan berkata, sebagai ahli politik, beliau tidak mampu mempetahankan diri daripada serangan dan fitnah kerana ia perkara biasa dalam dunia politik.

Menurutnya, beliau masih mempunyai rekod baik sepanjang 15 tahun berada dalam dunia politik termasuk dalam perkara fitnah-memfitnah.

"Mungkin ada yang mengatakan bahawa saya angkuh. Tetapi, inilah realitinya. Setakat yang saya ingat, belum ada laporan polis atau siasatan SPRM ke atas saya.

"Tetapi tidak tahulah waktu mendatang kerana saya bersama teman-teman dilihat terlibat dalam program dalaman dan bagi setengah golongan menganggapnya sebagai menentang arus," katanya yang memulakan siri jelajah penerangan selepas dipecat oleh Pas pada 8 Januari lalu.

Ekoran keputusan Pas itu, beliau digugurkan sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Pemuda UMNO Selar Anwar Sokong Zionis

Posted: 28 Jan 2012 05:00 AM PST


Pemuda Umno hari ini menyelar Datuk Seri Anwar Ibrahim mempertahankan "rejim zionis Israel" selepas ketua pembangkang itu dikatakan menyokong semua usaha melindungi keselamatan Israel.

Pengerusi Biro Antarabangsa dan Aman Pemuda Umno Datuk Ahmad Zaki berkata rakyat Palestin yang harus diberikan perlindungan, dipertahankan dan disalurkan bantuan kemanusiaan selepas dizalimi Israel.

Beliau berkata kenyataan Anwar menunjukkan sikap menyokong dan mengampu "rakan-rakan tertentu" beliau yang kebanyakan daripada mereka berdiri teguh di belakang rejim Zionis.

Anwar dalam temubual dengar Wall Street Journal baru-baru ini berkata beliau menyokong "semua usaha untuk melindungi Israel", kenyataan itu turut disiarkan dalam media arus perdana yang dikuasai Umno.

Tetapi akhbar perniagaan antarabangsa itu menulis bahawa Anwar hanya akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu jikalau ia menghormati aspirasi rakyat Palestin.

"Adakah PKR kini bersetuju dan menyokong serangan ke atas Gaza selama ini, atas dasar menjaga keselamatan Israel?" tambah Ahmad Zaki.

Malaysia secara konsisten menolak untuk mengadakan hubungan diplomatik dengan Israel walaupun hubungan komersial wujud antara syarikat-syarikat swasta di dua negara itu.

Permusuhan Israel dengan negara Islam di Timur Tengah merupakan isu utama bagi majoriti Melayu Islam di Malaysia.

tunku

Posted: 29 Jan 2012 03:05 AM PST

tunku


Hadi Awang's Intention Not To Contest Indicates Something Is Wrong In PAS - Awang Adek

Posted: 28 Jan 2012 08:47 AM PST

KOTA BAHARU, Jan 28 (Bernama) -- The intention voiced by Pas President Datuk Seri Abdul Hadi Awang not to contest in the 13th general election clearly indicates that there is something wrong in the party, according to Kelantan Umno Liaison Committee deputy chairman Datuk Dr Awang Adek Hussein.
He said the public statement made by the party president was something really extraordinary and was a sign that the party was passing though a severe crisis.
"This (decision) is probably resulting from the conflict in PAS, including from the sacking of Selangor PAS commissioner Datuk Dr Hasan Ali.
"This situation will probably give a major blow to PAS spiritual leader, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, as he is the one who should be making such a decision after holding the post of Kelantan Menteri Besar for too long," he said.
Earlier, Dr Awang Adek witnessed the signing of a memorandum of understanding (MoU)between AFPM Lifestyle Sdn Bhd and Jalinan Prospek (M) Bhd here.

tunku : if a party president don't want to contest in election then you know that he is good for nothing. his time will end soon.for this matter this is another drama by him, he said he won't contest but willing to contest only in one seat.what does that means?he might be depressed with recent tragedies happening in the party.

Sahabat-Gunung

Posted: 29 Jan 2012 01:31 AM PST

Sahabat-Gunung


Perbualan Kenny-Fergie Selepas Game Tadi ....

Posted: 28 Jan 2012 08:30 AM PST


Anwar Digesa Beri Penjelasan Komitmennya Pertahan Israel

Posted: 28 Jan 2012 07:54 AM PSTTan Sri Muhyiddin Yassin meminta Datuk Seri Anwar Ibrahim tampilmemberi penjelasan tentang komitmennya untuk mempertahankan Israel ketikaditemuramah oleh akhbar Wall Street Journal (WSJ).

Timbalan Perdana Menteri bertanyakan sama ada kenyataan PenasihatParti Keadilan Rakyat (PKR) itu bermakna beliau (Anwar) mementingkan Israel danmenidakkan hak rakyat Palestin yang ditindas oleh rejim Yahudi itu.

"Adakah dia (Anwar) lebih mengutamakan Yahudi dan Israel daripadaPalestin? Adakah ini pendirian sebenar Pakatan Rakyat, sedangkan kerajaan tidakmengadakan hubungan diplomatik dengan Israel," katanya selepas mengunjungiKampung Kebun Baru, Jementah hari ini.

Muhyiddin, yang juga Timbalan Presiden UMNO, berkata masyarakatPalestin ketika ini dianggap sebagai rakyat terbuang, tanpa mempunyai tempattinggal dan pada masa sama berhadapan dengan kezaliman tentera Israel.

Muhyiddin ditanya tentang kenyataan pemimpin pembangkang ituketika ditemuramah oleh WSJ semalam, di mana Anwar secara terbuka menyatakan iaakan mempertahankan keselamatan Israel.

"Barisan Nasional berasa amat kecewa (dengan kenyataan Anwaritu)," katanya.

Kerajaan, kata beliau, turut berasa amat kecewa dengan prosesdamai Israel dan Palestin yang telah berlangsung lama tetapi sehingga kinigagal mencapai objektifnya untuk mewujudkan perdamaian di antara kedua-duapihak.

Muhyiddin turut ditanya tentang pemberian RM500 menerusi BantuanRakyat 1Malaysia (BR1M) dan berharap mereka yang masih belum menerima bantuanterbabit supaya dapat bersabar.

"Kerajaan berharap dapat menyelesaikan pembayaran itu secepatmungkin," katanya.

Beliau berkata mereka yang ditolak permohonan untuk mendapatkanBR1M juga masih berpeluang menerimanya dan boleh merayu kepada agensi-agensikerajaan yang mengendalikan pemberian bantuan itu.

Tq Angger .... Liverpool 1- MU 0

Posted: 28 Jan 2012 05:22 AM PST


Perlawanan yang menarik…Liverpool menentang musuh abadinya, MU diANfield ….

Terima kasih buat Daniel Angger, apabila tandukkan yang cantik diminit ke 21 meletakkan Liverpool mendahului setan MU 1-0 …

Liverpool bukan perlu bertahan selepas ini, sebaliknya terusmenyerang untuk menambah jaringan terhadap musuh tradisinya ini …

Karnival Prihatin 1Malaysia Lambang Keprihatinan tingkatkan taraf hidup rakyat

Posted: 28 Jan 2012 01:33 AM PST


  • Pagoh, 28 Jan: Program Karnival Prihatin 1Malaysia anjuran Pergerakan Puteri UMNO merupakan program yang mempunyai keunikan tersendiri di dalam membentuk semangat kebersamaan dan kekitaan di dalam masyarakat kita, juga merupakan lambang perpaduan yang terbina sejak sekian lamanya, ujar Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia, Datuk Rosnah abd Rashid Sirlin. 

 Tambahnya, program ini secara jelas bermatlamatkan membina lebih banyak ruang untuk masyarakat berbilang kaum menjalankan aktiviti bersama. Melalui Karnival Prihatin 1Malaysia ini, kita anjurkan pelbagai aktiviti yang memberi pendedahan tentang gaya hidup sihat, kesukanan, kebudayaan sehinggalah kenegaraan. "sememangnya program ini lambang keprihatinan kerajaan di dalam usaha meningkatkan lagi kualiti hidup rakyat. Uniknya program ini, Puteri UMNO menyasarkan penyertaan dari generasi muda yang berusia bawah 35 tahun kerana anak-anak muda ini merupakan aset penting kepada negara.Bak kata pepatah, jika mahu melihat masa depan sesebuah negara, maka lihatlah kepada generasi mudanya. Maka, kita percaya asas kepada pembinaan masyarakat yang bahagia adakah melalui pengamatan gaya hidup yang sihat," ujarnya ketika berucap dalam perasmian penutup Karnival Prihatin 1Malaysia peringkat Parlimen Pagoh oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di dewan Felda Sri Jaya, Pagoh Jaya sebentar tadi. Ujarnya, selaras dengan matlamat tersebut, program ini menyediakan pelbagai kaunter kesihatan kepada pengunjung melakukan pemeriksaan kesihatan dan mendapatkan nasihat penjagaan kesihatan yang betul dan percuma. "Setiap dari kita harus percaya mencegah itu lebih baik dari merawat. Sesungguhnya kesihatan itu adakah hak milik setiap insan. Pergerakan Puteri UMNO merasa berbesar hati kerana telah diberikan peluang untuk menjadi penggerak kepada program yang sebesar ini. Ini melambangkan betapa Puteri sentiasa mendahulukan rakyat dan mengutamakan pencapaian. Kita percaya sudah tiba masanya program anak-anak muda digerakkan sendiri oleh jentera muda kerana anak-anak mudalah yang lebih memahami keperluan dan kehendak generasi mereka," ujarnya yang juga Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 28 Jan 2012 11:33 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Isu-isu Akhbar Cina.

Posted: 28 Jan 2012 11:33 PM PST

Isu-isu yang dibincangkan dalam akhbar Cina.

Klik untuk besarkan imej.


Sumber : Utusan Malaysia.


*Sebar-sebarkan.

Anwar akan hantar tentera untuk perangi ZIONIS jika beliau menjadi PM?!!

Posted: 28 Jan 2012 09:09 PM PST

Anwar mulai kepanasan setelah komitmennya untuk mempertahankan keselamatan Israel dipersoalkan oleh banyak pihak. Tidak sampai beberapa jam, beliau telah mengeluarkan amaran supaya jangan hendak putar belit kenyataannya.

Siapa yang putar belit kenyataan Anwar ini? Bukankah kita hanya memetik apa yang telah beliau tegaskan dalam satu temubual dengan media asing?


Jadi, sekarang siapa sebenarnya yang cuba hendak putar belit? Anwar lupa agaknya sekarang maklumat bebas dan pantas tersebar di dunia siber. Bukan semua orang jadikan ceramah busuknya sebagai panduan hidup seharian.

Sudah-sudahlah Anwar. Cara bagaimana lagi hendak disembunyikan? Cuba bagi jawapan yang sama seperti di atas bila berada di luar negara? Kami hendak tengok sama ada anda berani atau tidak. Yalah, survival fuckatan selama ini pun atas ehsan dana sokongan daripada zionis, bukan?!!

* Bila dengan wartawan barat, Anwar lebih yahudi daripada zionis. Bila balik Malaysia, lebih Melayu daripada Hang Tuah pula. Macam HARAM!

Hasan Ali akan dedah penyelewengan Fuckatan pula selepas ini.

Posted: 28 Jan 2012 07:15 PM PST


Ini merupakan satu perkembangan yang sangat baik kepada BN. Tindakan Azmin mengugut Hasan Ali ini membuktikan fuckatan sedar keadaan semakin tidak memihak kepada mereka ketika ini.

Ini juga menidakkan kenyataan bongkak Khalid Samad dan Dr Rani tempohari bahawa tindakan pemecatan Hasan Ali tidak memberikan apa-apa kesan kepada PAS.

Cuma satu perkara yang amat menarik untuk direnungkan di sini adalah, kedua-dua pihak (Hasan dan Azmin) mempunyai bukti penyelewengan fuckatan di Selangor. Nah! betul tidak apa yang kami cuba sampaikan selama ini?!! Rakyat yang ditadbir fuckatan sebenarnya dalam keadaan dipukau dengan ceramah fitnah kebencian setiap hari tanpa menyedari wang mereka dan hasil negeri sedang dirompak dan ditarah licin! 

Tahniah kerana telah memberikan peluang kepada fuckatan untuk menikmati kekayaan dan kemewahan dunia hasil kebodohan anda sendiri! 

BAHAGIAN 1: ANWAR SOKONG ISRAEL, PAS SOKONG HAMAS OR ISRAEL

Posted: 28 Jan 2012 06:00 PM PST


Perkara Anwar sokong Israel bukan baru, tetapi kajian kami sudah bertahun-tahun bahawa Anwar telah diikat, dikurung, dan diancam oleh Yahudi Israel yang menentang negara Islam Palestin. Anwar sudah tidak mampu balik ke pangkal jalan, kerana sudah terlalu banyak dana disalur kepadanya. Hanya kita rakyat Malaysia yang akan mempertahan negara ini daripada dijual, digadai dan dipajak oleh Anwar kepada Israel. Kata Anwar lagi, "If elected, Mr. Anwar said he would speed up the removal of racial quotas for university places "(http://online.wsj.com/artic/SB10001424052970203363504577184631682335306.html)

Maka itu, penasihat-penasihat kepada Haji Hadi supaya beliau berundur daripada politik kotor Anwar ini tepat pada masanya. Adalah amat bijak Haji Hadi berunbdur, maka Anwar tidak ada sebab lagi untuk menekan dan memimpin tangan Haji Hadi di pentas media untuk menunjuk sokongan Haji Hadi yang dipaksakannya itu.

Apabila Anwar berkata bahawa dia akan Mempertahankan Israel, akhirnya Allah SWT menunjukkan kepada anda siapa dia Anwar ini. Ini bukan baru 

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203363504577184631682335306.html

http://www.anwaraidc.com/?p=21316 


http://jebatmustdie.wordpress.com/2012/01/27/anwar-ibrahim-a-wannabe-malaysian-pm-that-will-protect-israel/
http://dinturtle.blogspot.com/2012/01/anwar-tiada-lagi-kuota-bumiputera-ipta.html


"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar and 
" If elected, Mr. Anwar said he would speed up the removal of racial quotas for university place"

"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar

"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar

 

PAS ANGKAT BENDERA PUTIH: KEEGOAN MURSYIDUL AM MAKAN DIRI

Posted: 28 Jan 2012 04:00 PM PST

  LKY & LGE SAMBIL TERSENYUM AGAKNYA BERKATA : 
"AKHIRNYA KITA BERJAYA ROSAKKAN PARTI ADAT & SOSIAL"


MARANG - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul  Hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat. Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat. "Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen," katanya. (Ayat bendera putih,atau ayat kecewa kerana pelbagai peristiwa yang bertentangan dengan prinsipnya sendiri seperti pemecatan Dr Hassan ALi, kemelut dengan YB Nasharudin, kegagalan UG, politik kotor DSAI dsbnya).

Abdul Hadi berkata, sekiranya tidak bertanding mana-mana kerusi, beliau boleh bergerak ke seluruh negara untuk memantapkan parti.( Ayat ini bermaksud ayat kos melepas dalam ekonomi, maknanya ayat melepaskan diri, tidak hendak lagi terlibat dengan politik kotor PR (yakni DSAI), Presiden PAS mahu membetulkan semula Aqidah ahli-ahli PAS yang didamage habis oleh DAP & PKR.)

Bagaimanapun, Adun Rhu dan Ahli Parlimen Marang ini menawarkan bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon dalam PRU13 nanti. (Ayat ini adalah ayat tawar hati atau disebut sebagai ayat berdolak-dalih, atau disebut sebagai ayat geram bercampur sedikit marah.)
Beliau berkata demikian kepada Sinar Harian dalam satu temu bual eksklusif ketika ditemui di rumahnya selepas menyampaikan ceramah di Masjid Rusila, Marang, di sini.

"Terpulang kepada parti untuk menilai kerusi mana yang sesuai untuk saya sama ada Dun atau Parlimen," katanya yang menyerahkan kepada keputusan parti untuk menentukan sama ada beliau bertanding atau sebaliknya. (Ayat ini membuktikan Presiden PAS Tidak Mahu Terlibat Dengan Politik Kotor PAS yang kini dikotori oleh PKR & DAP). Ramai tidak faham, sepertimana Mymassa katakan selama ini bahawa Suara Dr. Hassan Ali dan YB Nasharudin adalah Suara Presiden PAS. Datuk Ismail Kamus juga sudah tidfak mahu terlibat dengan politik)

Beliau menganggap ramai pemimpin pelapis dalam parti itu yang boleh membantu membawa hala tuju parti pada masa depan.( Ayat ini menunjukkan Presiden PAS sudah tidak mahu bersekongkol dengan Mursyidul Am yang asyik mempertahankan pemimpin kotor Anwar Ibrahim (meminjam kata-kata Dato Dr. Hassan ALi)

Katanya, pembabitannya dalam politik sezaman dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Saya kebetulan mengikuti parti sejak zaman Tun, zaman generasi kedua (Pak Lah) sampailah kini. "Saya diberi amanah kepimpinan dan kerusi pada usia terlalu muda, saya menjadi Naib Presiden dalam usia 30-an, sudah terlalu lama," katanya. (Ayat ini adalah ayat orang tua merajuk ataupun ayat orang tua marah. Semasa Tun Mahathir hendak meletak jawatan, ayat yang sama juga digunakan iaitu dah lama dah, dah lama dah, Hari ini Presiden PAS pula menggunakannya).

Sementara itu, beliau turut menolak desas-desus anaknya Mohammad Khalil Abdul Hadi, 30an, bakal dicalonkan dalam PRU13.

"Biar dia jadi ahli biasa buat masa ini," katanya.

Mymassa telah meramal perkara ini akan berlaku di sini 
http://mymassa.blogspot.com/2012/01/persediaan-haji-hadi-tubuh-parti.html

Mymassa telah menulis keegoan Mursyidul Am di sini 
http://mymassa.blogspot.com/2012/01/jika-tidak-mahu-dipecat-jangan-tegur.htm

Perhatikan artikel mymassa di sini juga
http://mymassa.blogspot.com/2012/01/semacam-presiden-pas-akan-dipecat.html 

Semua berkaitan di sini 
http://mymassa.blogspot.com/2012/01/hassan-ali-tetap-bertuankan-hj-hadi.html

Ada kaitan juga
http://mymassa.blogspot.com/2012/01/rahsia-kenapa-presiden-pas-tidak-cadang.html
Berkaitan juga
http://mymassa.blogspot.com/2012/01/arkitek-united-government-selar.html 

Kami sangat yakin pergaduhan besar yang berselerak di dalam PAS hari ini antara

Mursyidul Am VS Presiden PAS, 

Kumpulan Ulama VS kumpulan Erdogan(Husam)

Kumpulan Haji Hadi VS Kumpulan KHalid Gereja(Syiah) 

Kumpulan PAS-DAP(Mat Sabu Komunis) VS PAS Lama.

Santai Pagi : Anwar Ibrahim Kena Halau.

Posted: 28 Jan 2012 02:00 PM PST

Layan kartun senyum kambing dari akhbar Utusan pagi Ahad.

*Takkan awal pagi dah nak cerita benda serius kot. Warm up dulu.

Siapa Pernah Tengok @anwaribrahim MELATAH?

Posted: 28 Jan 2012 10:00 AM PST

Gambar hiasan

Rupa-rupanya Anwar Ibrahim ni ada penyakit latah.

Kalau tak percaya boleh tengok video ini.


*Anwar melatah bila ada orang sebut perkataan 1MALAYSIA. Siap angkat tangan dengan kaki sekali. Teruk jugak orang tua ni punya latah.

Who says Chinese don't vote for Najib?!!

Posted: 28 Jan 2012 08:04 AM PST
Hehehe...Congrats Ah Jib Gor, the Chinese people has voted for you! At least in the looks department! :)
 

PANAS: Pokok Sena Jadi Sarang Dadah. @MahfuzOmar Boleh Melancong Ke Manchester.

Posted: 28 Jan 2012 06:05 AM PST

Terkejut bila MyMassa baca berita ini.Ke mana wakil rakyat Pokok Sena? Lupa pulak Pak Mahfuz ke luar negara. Mungkin dia sudah pulang atau belum lagi.


Begitulah yang terjadi di sebuah negeri pemerintahan PAS. Dulu masa jadi pembangkang, mereka selalu kata wakil rakyat BN selalu tak melawat kawasan. Yang pergi luar negara pun ramai.

Bila mereka berkuasa, mereka pun buat perkara yang sama. Bukankah itu munafik namanya?

*Dengar cerita anak Mahfuz Omar pun ada terlibat. Sebab tu dia rajin pergi pusat serenti. Ada sesiapa boleh sahkan berita ini?

Orang PAS sendiri mengaku pemimpin Fuckatan terlibat memurtadkan orang Islam.

Posted: 28 Jan 2012 04:05 AM PST


Hari ini, Presiden TERAS, Cikgu Azmi telah mengesahkan pengaruh Facebook dalam aktiviti memurtadkan umat Islam.

Dan jika kita membuat sedikit kajian, hanya satu akaun FB yang menggalakkan dan menyokong aktiviti murtad ini, iaitu AMS, Murtads in Malaysia and Singapore. Apa yang menariknya, sebahagian besar ahli teras bagi AMS ini terdiri daripada pemimpin DAP dan PKR, termasuklah setiausaha politik kepada Exco Agama Selangor kini, Faekah Husin.
Perkara ini didedahkan dengan lebih lanjut di blog Generasi Pejuang Bangsa.

Untuk makluman semua, TERAS ini adalah sebuah NGO yang cuba bersikap neutral, walaupun pada hakikatnya ia adalah "PERKASA" daripada parti PAS.

Malahan Presidennya sendiri, iaitu Cikgu Azmi pernah terlibat dalam satu roadshow yang disusun rapi bagi membersihkan Anwar daripada skandal video seksnya. Atau dengan kata lainnya, Cikgu Azmi ini sebenarnya orang PAS atau penyokong fuckatan.

Jadi boleh percaya ke cakap manusia yang mempertahankan zina ini untuk bercerita tentang murtad pula?!! Atau sebenarnya wujud arahan tertentu daripada parti PAS sendiri (pro-ulama') untuk menyerang pemimpin-pemimpin fuckatan yang tegar menidakkan kedudukan dan maruah Islam?!! 


PANAS. Peminat Ustaz Azhar Idrus Takut Dengan Kemunculan Ustaz Muda Lagi Hensem. Sampai Tahap Superimpose

Posted: 28 Jan 2012 02:06 AM PST

Gambar yang berlegar di kalangan peminat Ustaz Don. Seorang ustaz belia yang mempunyai ramai peminat di kalangan orang muda.

Untuk sesiapa yang belum kenal siapa Ustaz Don ini, mungkin boleh baca info ini dari MyNewsHub (http://mynewshub.my/2011/11/07/ustaz-don-cetus-fenomena/).

Ustaz Don Cetus Fenomena!

Kehadiran stesen televisyen Islamik pertama di Malaysia, TV AlHijrah nampaknya agak lambat diterima oleh para penonton di negara ini.

Namun ia bukanlah sesuatu yang menghairankan, ini kerana selain daripada agak lewat memasuki salah satu saluran di Astro, kandungannya yang 100 peratus bercorak Islamik pasti sukar menarik perhatian golongan muda.

Namun dari hari ke hari TV AlHijrah berusaha keras untuk membuktikan bahawa semua itu bukanlah satu halangan besar buat mereka untuk berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dengan stesen penyiaran lain.

Dan akhirnya dengan tanpa disangka, keputusan mereka untuk menampilkan seorang ustaz muda yang bernama Don Danial Don Biyajid, benar-benar telah mencetuskan fenomena baru dalam industri penyiaran tempatan.

Penampilan 'sempoi' dan bersahaja Ustaz Don dalam rancangan " Program 30 Minit Ustaz Don " berjaya menarik rating yang begitu tinggi dan mula mengumpul ribuan peminatnya yang tersendiri. Bilangan pengikutnya di Facebook juga semakin bertambah hari demi hari

Rancangan ini mula disiarkan di kaca televisyen setiap Isnin hingga Rabu pada pukul 10.30 malam sejak Oktober lalu.

Program 30 Minit Ustaz Don ini disasarkan kepada golongan remaja dan anak-anak muda untuk mereka menimba pelbagai ilmu agama melalui rancangan bual bicara dan interaktif.

Ia memfokus dua perkara penting untuk golongan iaitu Bicara Fardu Ain dan al-Quran secara santai

Dalam program berkenaan, Ustaz Don berjaya memberi satu nafas baru dengan corak persembahan yang pelbagai untuk lari dari lingkungan dan suasana pembelajaran madrasah yang lazimnya, serius, kurang jenaka dan 'berat'.

Ustaz Don juga tidak lari daripada lingkungan budaya ilmu walaupun cara dan kaedah yang disampaikan adalah mesra penonton, sangat 'hidup', bersahaja, tidak bergantung sepenuhnya kepada skrip.

Dengan wajah yang sentiasa tersenyum dan ceria, ternyata Ustaz Don berjaya mencetus satu fenomena dalam dunia penyebaran dakwah di negara ini.

Siapa kata orang muda tak pandai berdakwah? - Syahril A. Kadir (mynewshub.my)

Yang lawaknya, punya la taksub peminat Ustaz Azhar Idrus sampai terpaksa superimpose gambar Azhar Idrus.


Takut ke orang muda suka ustaz yang lebih terbuka dan tidak berparti macam Ustaz Don?

*Susah kalau taksub ni. Bila Islam digunakan untuk tujuan politik macam tu la jadinya. Orang muda nak bergaya pun peminat orang yang tak cukup muda ni nak jeles. Yang belum tengok ceramah Ustaz Don boleh tengok video ni. Nak lagi panjang, ikuti slot beliau di TV Al-Hijrah.

GEMPAR!!! Benarkah Hadi Awang merajuk?!!

Posted: 28 Jan 2012 12:06 AM PSTBerita di atas pastinya mengejutkan ramai pihak, terutamanya hardcore beliau di Terengganu.

Adakah beliau mengambil keputusan ini kerana sudah tidak tahan lagi dengan tekanan daripada kabilah Anwarinas? Jawatan No 2 sudah pun berjaya dirampas oleh pemimpin paling rendah moral dalam PAS. Kini beliau tampaknya berseorangan mempertahankan kepimpinan ulama' dalam PAS.

Atau beliau sebenarnya kecewa kerana usahanya untuk menyatu padukan orang Melayu di bawah Kerajaan Perpaduan UMNO-PAS semakin kelam?!! Malahan satu persatu panglima dan kesatrianya tumbang di tangan kabilah Anwarinas dek kerana politik jahat dan adu domba. Hasan Ali adalah mangsa yang paling terbaru.

Jadi, tidak hairanlah jika lidah rasmi partinya sendiri mulai berkempen menjatuhkannya. Manakan tidak, apa maksud sebenar berita di bawah ini dalam pada Fuckatan sibuk mengangkat Anwar sebagai PM?!!

Takkanlah Presiden PAS sama tarafnya dengan NELAYAN sahaja?!!
DARUL EHSAN TODAY

Posted: 28 Jan 2012 11:22 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Sokong Perlembagaan, Din Pudu Bakal Berdepan Tindakan Disiplin....

Posted: 28 Jan 2012 04:34 AM PST


Menurut hukum hakam pas, mana-mana ahli pas yang menyokong apa juga undang-undang atau polisi kerajaan umno/bn dianggap sebagai pengkhianatan terhadap parti, walau pun undang-undang atau polisi itu mengguntungkan rakyat malaysia dan umat Islam.

Maka sebab itulah ustaz nasaruddin mat isa hilang jawatan timbalan presiden pas dan hasan ali dipecat, kerana ada kenyataan yang dibuat oleh mereka ada bau-bau menyokong kerajaan.

Tindakan din pudu menyokong artikel 11 perlembagaan persekutuan seperti yang disiarkan dalam harakah keluaran 23-26 januari lepas telah membangkitkan kemarahan berberapa pemimpin parti itu, perbuatan din pudu pada mereka telah melanggar syarat dan hukum hakam pas.

Maka mereka meminta jawatankuasa disiplin pas mengambil tindakan terhadap din pudu....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Panglima Perang Cyber

Posted: 28 Jan 2012 11:20 PM PST

Panglima Perang Cyber


@anwaribrahim Tentu Panas Hati Lihat Gambar Mesra Nasaruddin Mat Isa Bersama Hishammuddin Hussein Ini

Posted: 28 Jan 2012 11:05 PM PST


Gambar ini dirakam ketika penganjuran Global Movement of Moderates

Lihat juga kehadiran beliau di majlis Dr Hassan Ali di rumah beliau

 

Semua ini bukan kebetulan. Ia ada makna dan sudah tentu gandingan kedua tokoh ini ada signifikan tersendiri dalam mencorak gelombang kuasa ketiga yang diumum oleh Dr Hassan Ali.


Baca kupasan menarik oleh Jentayu Abaka di sini

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Ust Azhar Idrus Suruh Nik Aziz Berundur Cara Halus ?

Posted: 28 Jan 2012 10:54 PM PSTSekali imbas tidak ada apa apa yang boleh dikaitkan dengan Mursyidul Am PAS yang masih lagi enggan mengundur diri PRU akan datang.

Namun jika jawatan imam dikias kepada kedudukan beliau sebagai Mursyidul Am PAS sudah tentu sudah sampai masanya untuk Nik Aziz Nik Mat sebagai orang lama untuk mengundur diri.

Selepas Hj Hadi berhasrat berundur, Datuk Nik Aziz mungkin boleh berundur mengikut jejak langkah Presiden PAS tersebut.

Jika tidak, nampak sangat kata-kata beliau sendiri yang pernah berjanji akan undur jika Tun Mahathir undur sudah layak digelar munafik walau berserban berjubah.

Jangan ingat munafik zaman Nabi tidak berserban berjubah, bahkan merekalah orang paling dekat dalam saf mengikut nabi bersolat berjemaah.

Munafik bukan dinilai dari luaran tetapi dari amalan mereka yang suka melakukan perkara bertentangan dengan Nabi ajarkan. Seperti perpaduan, mempertahan maruah Islam, memaafkan, berakhlak mulia dan sebagainya. Ketika Nabi mendoakan hidayah kepada Umar Al Khattab, Nik Aziz pula mendoakan pecah perut kepada lawannya Datuk Seri Najib Tun Razak.

Baca kisah tentang perkara tersebut di sini http://anakcucujawa.blogspot.com/ 

Ketika sakit, orang itu juga yang datang menziarahinya di hospital tanpa sebarang prasangka atau niat membalas kejahatan yang dilakukannya seperti menyesatkan UMNO dan mensekularkan perjuangan UMNO yang jelas tidak benar sama sekali.


Marilah kita bermuhasabah menilik diri adakah benar PAS parti perjuang Islam atau bertopeng Islam sahaja demi mendapat kuasa.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kenyataan Penuh Ketua Pemuda PAS Nasruddin Hassan di Facebook Tolak Pendirian @anwaribrahim Isu Negara Israel dan Undang-Undang Liwat cc @NajibRazak

Posted: 28 Jan 2012 08:23 PM PST


klik imej untuk lebih besar....

Status yang ditulis 16 jam lalu berbunyi : Israel adalah sebuah entitii haram yang terlalu besar dosanya terhadap ummat Islam seaqidah dengan kita meskipun kita berada jauh di Tanah Melayu. Sekalipun atas nama untuk ambil hati Amerika demi masa depan kita yang bakal mengambil alih Putrajaya, TIDAK sekali - kali wajar dan layak kita menyokong Israel apalagi untuk memberi perlindungan kepada golongan yang dilaknat oleh Allah swt.

sebelum itu :

Sungguh kita memperjuangkan keadilan dan kesaksamaan, namun kita mesti sedar bahawa apa jua yang bertentangan dengan kehendak Tuhan yang Maha Mencipta maka ia zalim bukan adil dan ia berat sebelah bukan saksama. Mengiktiraf gaya hidup gay, lesbian, pemikiran liberal bhw semua agama serupa serta membawa ke syurga dan sebagainya atas nama keadilan dan hak asasi adalah satu langkah yang bertentangan dengan syariat Islami. Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video YAB @NajibRazak dan Isteri di Perak Sempena Sambutan Chinese New Year Peringkat Kebangsaan Semalam

Posted: 28 Jan 2012 07:57 PM PST


Video : The Star


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Ketua Pemuda PAS Tempelak Usaha Sokong Negara Israel - Sokongan Kepada Dr Hassan Ali Hentam @anwaribrahim ???

Posted: 28 Jan 2012 07:44 PM PST

Di bawah tulisan menarik untuk dibaca ....

Tajuk : Berbahaya...

ADA pihak dan individu pernah memberikan pandangan agar media jangan banyak menyiarkan laporan tentang Anwar Ibrahim walaupun bertujuan untuk menyanggahnya. Menurut mereka, Anwar akan 'hidup' dan merasakan menjadi perhatian utama jika kisahnya banyak dimuatkan menerusi media.

Dari satu segi Awang setuju tetapi dari segi yang lain, Awang berbeza pandangan. Prinsip Awang, kemungkaran yang ketara dan keterlaluan tidak boleh dibiarkan. Ini meliputi pembohongan yang berulang kali.


Di negara Barat dan negara serantau seperti Indonesia, Filipina dan Thailand, pembohongan mana-mana pemimpin akan didedahkan bagi menegakkan kebenaran. Itu belum bercakap tentang negara Barat mahupun kebebasan di India.

Kalau di negara lain, pemimpin yang berbohong berulang kali, tidak akan terlepas tetapi di Malaysia, ada pemimpin boleh tebal muka menafikannya begitu sahaja. Anwar menghadapi isu integriti yang serius selain isu moral yang dahsyat. Kisah Ketua Pembangkang di Malaysia cukup 'hebat', tidak seperti Ketua Pembangkang negara lain. Paling ketara, isu video seks melibatkan pelacur asing yang beliau didapati tidak bercakap benar dalam beberapa perkara. Dari soal kehilangan jam, interaksi Twitter, dakwaan tidak mengenali Shazryl Eskay Abdullah hinggalah kepada adegan seks.

Makin ramai orang yang melihat video itu yakin, pelakunya adalah Anwar. Ini meliputi sahabat dan pengikut setianya. Minggu lepas, Osman Ishak membuat pengakuan beliau mengambil keputusan menolak perjuangan PKR selepas menonton video seks itu. Osman sangat yakin, orang dalam video itu adalah Anwar.

Tetapi Anwar sehingga saat ini masih menjaja dalam siri-siri ceramah bahawa beliau di pihak yang benar dan menjadi mangsa fitnah sama ada dalam kes liwat mahupun rakaman video seks. Awang kasihan, sebahagian yang hadir mendengar ceramah beliau terpedaya dengan lakonannya. Bagi puluhan sahabat dan bekas pemimpin PKR yang telah meninggalkan Anwar, mereka faham sangat betapa pemimpin PKR itu sanggup lakukan apa sahaja untuk menyelamatkan diri dan mencapai impian menjadi Perdana Menteri.

Terbaru, Anwar secara terbuka menyatakan sokongan terhadap usaha melindungi keselamatan Israel, sesuatu yang bercanggah dengan pendirian umat dan kebanyakan negara Islam. Beliau menyatakan perkara itu dalam temu bual bersama akhbar The Wall Street Journal yang disiarkan dalam edisi 27-29 Januari.

Takkan hal seperti itu mahu didiamkan oleh media. Seperti yang pernah dinyatakan oleh Presiden Pergerakan Keadilan Sedunia (JUST) Dr. Chandra Muzaffar, tindak-tanduk Anwar dalam konteks hubungan luar negara, adalah berbahaya kepada negara. Ketua Pemuda Pas, Nasruddin Hassan dalam reaksinya menempelak mana-mana usaha untuk menyokong Israel. Beliau tidak menyebut nama tetapi kenyataan itu dipercayai ditujukan kepada Anwar. Awang melihat ia sekadar pandangan peribadi Nasruddin, yang tidak punya kekuatan. Ini kerana Pas tidak akan berani mengeluarkan pendirian rasmi kerana golongan Anwarinas, (yang sebahagiannya mempunyai kepentingan tertentu termasuk bisnes) sudah menguasai parti tersebut. Selain itu, janggut Presidennya, Hadi Awang dan Mursyidul Am Pas, Nik Aziz Nik Mat mudah ditarik. Apakah mereka juga sudah dibeli sehingga tidak boleh membezakan antara kemungkaran dan perjuangan Islam?

Oleh : Bisik-Bisik Mingguan Awang Selamat

http://www.utusan.com.my/

Panglima : elok juga dihentikan berita tentang Anwar. Kita tengok blog pun banyak ulas isu Anwar sehingga tercicir berita tentang Perdana Menteri kita. 

Menyentuh isu yang dicipta oleh Anwar menyebabkan kita banyak buang masa. Apa kata kita pendamkan berita tentang Anwar agar rakyat tidak lagi menyibukkan diri mengikuti kisah yang jelas tidak lagi berguna untuk masa depan negara kita.

Mematikan berita tentang Anwar sudah tentu langkah terbaik untuk mengelakkan beliau terus popular. Rakyat perlu belajar hidup tanpa cerita positif atau negatif beliau.

Mari kita war-warkan lebih banyak cerita kejayaan Barisan Nasional menguruskan negara dari cerita bertaraf sampah dan luar tabie.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Lagu Cinta Muka Buku Najwa Latiff Juara AJL 26 Malam Ni ???

Posted: 28 Jan 2012 06:52 PM PST


Jika dilihat undian yang dijalankan oleh Akhbar Utusan Malaysia nampak gayanya Najwa Latif yang terkenal dengan lagu Cinta Muka Buku akan memenangi anugerah malam ini. Namun keputusan terakhir akan diumumkan malam ini berdasarkan undian dan juga pandangan juri profesional yang dilantik. 


Anugerah Juara Lagu kali ke 26 biasanya menampilkan juara yang membawa irama yang berlainan atau tema berbeza dari apa yang ada di pasaran. Lihat juara tahun lalu Ana Raffali sememangnya unik dengan gayanya berkurung dan juga rentak lagu yang tidak sama dengan apa yang dibawa penyanyi masa kini. 

Apa jua keputusannya kita menunggu pengumuman malam nanti yang akan diacarakan oleh Faizal Ismail dan Cheryl Samad. 

Apa kata jika Juara Lagu Kerohaniaan dibuat oleh TV9 untuk mempromosi lagu membina minda dan jiwa serta rohani rakyat Malaysia ?

Cadangan ini pasti tidak dibantah oleh sesiapa sahaja kerana kita semua mahukan negara yang selamat dan aman dan sudah tentu keselamatan dan keamanan tidak akan muncul jika kerohanian pupus dan hancur di kalangan umat Islam dan rakyat Malaysia di negara kita...

IKIM boleh berpakat dengan TV9 dan boleh disertai TV Al Hijrah untuk tujuan tersebut.

Kenapa Najwa jadi pilihan ? Mungkin lirik lagu dan penampilan beliau yang menarik perhatian pengundi memilihnya.

Lihat sudah 5.5 juta sudah menonton video klip beliau di Youtube untuk lagu 'Cinta Muka Buku'

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gempar : Anwar Ibrahim Cemas Minta Hj Hadi Jangan Undur - Harakahdaily

Posted: 28 Jan 2012 05:08 PM PST


Anwar minta Ustaz Hadi tarik balik hasrat undur

Harakahdaily, 28 Jan 2012KUALA LUMPUR, 28 Jan:Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berharap Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menarik balik hasrat beliau untuk berundur dalam Pilihan raya Umum ke-13 nanti.

"Saya berharap Ustaz Hadi menarik balik hasrat tersebut kerana beliau penting buat PAS dan Pakatan Rakyat," kata Anwar dalam sms beliau kepada Harakahdaily.

Beliau yang juga Ketua Umum PKR berkata, peranan Presiden PAS itu kritikal buat pemuafakatan Pakatan Rakyat.

"Saya akan bertemu dengan Ustaz Hadi dalam waktu terdekat demi memastikan Ustaz Hadi kekal bersama pimpinan Pakatan Rakyat," tegas Anwar.Akhbar Sinar Harian hari ini melaporkan di muka depan dengan tajuk Ustaz Hadi sedia undur diri.

Berikut ialah transkrip temubual Sinar Harian bersama Tuan Guru Hadi (gambar)yang dipetik Harakahdaily daripada video yang dipaparkan di Facebook Tuan Guru Presiden.

Wartawan: Jadi Datuk Seri akan tanding semulalah?

Abdul Hadi: Saya terpulang kepada parti samada atas mahupun bawah. Memang saya terlalu lama jadi wakil rakyat. Saya hitung-hitung kalau Dun, sudah 30 tahun lebih. 30 tahun Dun, sejak 82. Parlimen sudah belas-belas tahun. Sudah lama. Dan sebab itu, saya memberi tawaran – yang pertama, sama ada saya tak bertanding semua, saya boleh bergerak ke seluruh negara. Yang kedua, bertanding satu sahaja. Hah itu. Itu harapan saya kepada tu lah…

Wartawan: Bertanding parlimen atau Dun?

Abdul Hadi: Itu terpulang kepada parti menilai.

Wartawan: Adakah harapan Datuk Seri itu untuk memberi laluan kepada pemuda atau anak?

Abdul Hadi: Anak saya biar dulu. Biar dia jadi petugas parti.


ANALISA PANGLIMA :Pertama sekali Hj Hadi ingin berundur selepas merasakan sudah terlalu lama menjawat jawatan sebagai Adun sejak 1982.

Begitu juga jawatan beliau di Parlimen Marang sudah berbelas tahun. Peliknya kenapa ia disuarakan sekarang ?

Ada cakap-cakap memberitahu Hj Hadi tidak berapa gembira apabila Anwar Ibrahim dibebaskan. Mungkin pada anggapan beliau Anwar Ibrahim akan dipenjara dan harapan Hj Hadi untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia akan terbuka luas.

Namun dalam situasi yang ada sekarang, ditambah lagi tindakan parasit dalam PAS yang mendesak tokoh pejuang Islam seperti Dr Hassan Ali dipecat, tentu menambahkan lagi kekecewaan beliau sebagai Presiden PAS.

Ramai melihat PAS semakin hancur di bawah Hj Hadi dan tindakan terbaik sudah tentu dengan meletakkan jawatan dan memberi laluan kepada orang lain. Walaupun jawatan Presiden PAS tidak akan dilepaskan.

Sekurang-kurangnya dengan mengugut ingin mengundur diri, sudah tentu orang akan berfikir ada sesuatu yang berlaku sehingga Hj Hadi membuat kenyataan tersebut.

Bagi yang cerdik sudah tentu dapat memahami Hj Hadi tidak berapa gemar dengan cara politik Anwar Ibrahim namun demi menjaga Pakatan Haram mereka terpaksalah segalanya direlakan sementara peluang merebut kuasa masih ada.

Namun dengan kehadiran Anwar di luar penjara sudah tentu beliau dapat merasa peluang untuk meraih kuasa akan makin pudar.


Kesimpulannya :

  1. Hj Hadi ingin membalas dendam kepada Anwar Ibrahim yang dilihat menekan beliau memecat Dr Hassan Ali dengan tiba-tiba sahaja mengumum hasrat mengundur diri 
  2. Hj Hadi juga ingin meredakan kegawatan dalam PAS ekoran pemecatan Dr Hassan Ali yang kini mendapat sambutan hangat di mana sahaja beliau pergi. 
  3. Hj Hadi juga seperti ingin memberitahu beliau boleh lakukan apa sahaja bukan setakat berdiam diri melihat satu persatu juak Anwar menekan beliau. 
  4. Hj Hadi seperti ingin menyindir Anwar Ibrahim yang jelas meletakkan anaknya menjadi Ahli Parlimen dengan menegaskan beliau tidak akan calonkan anaknya mengganti tempat beliau di DUN atau Parlimen. 
  5. Hj Hadi ingin mensabotaj Pakatan secara diam dengan pengumuman mengundur diri agar akidah Islam tidak digadaikan dalam perjalanan menuju Putrajaya. Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Dr Hassan Ali Dedah Dihalang Jalan Tugas Cegah Maksiat Oleh Orang PAS di Pulau Pinang Semalam

Posted: 28 Jan 2012 04:42 PM PST
Hasan kecam pemimpin Pas


Oleh ZABRY MOHAMAD
zabrymohamad.madzlan@utusangroup.com.myHASAN Ali berucap di hadapan kira-kira 5,000 pengunjung pada majlis Himpun di Kepala Batas, Pulau Pinang, semalam. - MINGGUAN/SAZALI CHE DIN


KEPALA BATAS 28 Jan. - Bekas Exco Kerajaan Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali mengecam kepimpinan Pas kerana sanggup melarang ahlinya daripada menghadiri program berkaitan akidah seperti Perhimpunan Sejuta Umat (Himpun).

Hasan yang juga bekas Pesuruhjaya Pas Selangor berkata, mereka itu disifatkannya sebagai parasit perosak akidah kerana tidak menyokong gerakan untuk menyelamatkan umat Islam daripada bencana murtad.

Menurutnya, adalah tidak logik parti yang mendokong perjuangan Islam selama ini bertindak sedemikian.

''Bila pemimpin Pas kata jangan pergi di Shah Alam, saya pergi juga. Majlis berhimpun untuk menentukan satu keputusan penghakiman (kes liwat Anwar Ibrahim), dia suruh datang tapi majlis mengesakan Allah, mentauhidkan Allah, dia kata, jangan pergi...jangan pergi, di mana logiknya?
"Kalau teman daripada PKR, saya tidak terasa sangat sebab mereka parti campur. Ada orang Cina, India dan Melayu, saya boleh faham.

"Tetapi saya tidak faham jika bekas parti saya tidak membenarkan ahli-ahlinya daripada menghadiri majlis akidah dan menghalang mereka pergi program akidah.

"Saya bukan nak bawa irama politik tetapi inilah realiti," katanya ketika berpidato pada Himpun peringkat Pulau Pinang di Dewan Pusat Budi Penyayang di sini hari ini.

Kira-kira 5,000 hadir pada program bertemakan Selamatkan Akidah itu.

Hadir sama Pengerusi Bersama Himpun, Mohd. Azmi Abdul Hamid; Pengarah Urus Setia Himpun negeri, Mohamed Hafiz Mohamed Nordin dan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Abdullah Zaik Abd. Rahman.

Hasan menambah, meskipun berdepan pelbagai halangan dan rintangan, Himpun tetap diteruskan pada masa depan dengan menjelajah ke setiap negeri.

Jelasnya, ia penting kerana ramai masyarakat Islam termasuk pemimpin Pas sendiri tidak percaya tentang gejala murtad yang semakin serius dan perlu dibendung segera.

Malah, katanya, semasa menjadi Exco Selangor dulu, ada orang Pas sendiri menghalangnya ketika menjalankan tugas mencegah maksiat.
sumber : http://www.utusan.com.my/


Dr Hassan Ali telah mengotakan janjinya untuk menjelajah seluruh negara dan Pulau Pinang menjadi destinasi terbaru semalam.

Pendedahan beliau sudah pasti mengejutkan semua namun yang perlu dimuhasabah oleh ahli-ahli PAS ialah bukan soal Dr Hassan Ali kecewa tetapi kekentalan jiwanya mempertahankan isu akidah umat Islam sehingga sanggup dipecat oleh partinya sendiri dan juga jawatan Exco Agama Islam.

Lihat sahaja mimik muka beliau sudah tentu kita akan dapat melihat adakah beliau ini seorang yang gilakan kuasa seperti sesetengah muka pemimpin PAS yang lain sehingga sanggup berceramah di gereja.

Dengarlah suara luahan hatinya dan rasailah adakah ada sebarang hasrat tersirat di dalam perkataan atau perbuatan beliau ?

Panglima percaya kerana akidah dia sertai PAS dan kerana akidah juga dia sanggup dipecat dari PAS yang disertainya sejak 15 tahun lepas.

Syabas Dr Hassan Ali !!!

Nasihat Panglima - tidak perlu untuk beliau sertai UMNO tetapi berjuanglah cara begini seperti nasihat Naib Presiden UMNO Dr Zahid Hamidi semalam.

Imbas kembali bacaan doa beliau di HIMPUN pada 22 Oktober 2011 di Stadium Shah AlalPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mari Bersarapan Rohani dan Minda Bersama Ust Don

Posted: 28 Jan 2012 04:30 PM PST


Untuk pengguna internet Android dan Ipad boleh download TV1Malaysia di Market Android dan Apple. Di situ ada TV Hijrah saluran rancangan '30 Minit Bersama Ust Don' disiarkan. 

Jom belajar dan menyampaikan link ilmu ini kepada rakan kita.


Berita tentang Ust Don 

MyNewsHub (http://mynewshub.my/2011/11/07/ustaz-don-cetus-fenomena/ ).Ustaz Don Cetus Fenomena!

Kehadiran stesen televisyen Islamik pertama di Malaysia, TV AlHijrah nampaknya agak lambat diterima oleh para penonton di negara ini.

Namun ia bukanlah sesuatu yang menghairankan, ini kerana selain daripada agak lewat memasuki salah satu saluran di Astro, kandungannya yang 100 peratus bercorak Islamik pasti sukar menarik perhatian golongan muda.

Namun dari hari ke hari TV AlHijrah berusaha keras untuk membuktikan bahawa semua itu bukanlah satu halangan besar buat mereka untuk berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dengan stesen penyiaran lain.

Dan akhirnya dengan tanpa disangka, keputusan mereka untuk menampilkan seorang ustaz muda yang bernama Don Danial Don Biyajid, benar-benar telah mencetuskan fenomena baru dalam industri penyiaran tempatan.

Penampilan 'sempoi' dan bersahaja Ustaz Don dalam rancangan " Program 30 Minit Ustaz Don " berjaya menarik rating yang begitu tinggi dan mula mengumpul ribuan peminatnya yang tersendiri. Bilangan pengikutnya di Facebook juga semakin bertambah hari demi hari

Rancangan ini mula disiarkan di kaca televisyen setiap Isnin hingga Rabu pada pukul 10.30 malam sejak Oktober lalu.

Program 30 Minit Ustaz Don ini disasarkan kepada golongan remaja dan anak-anak muda untuk mereka menimba pelbagai ilmu agama melalui rancangan bual bicara dan interaktif.

Ia memfokus dua perkara penting untuk golongan iaitu Bicara Fardu Ain dan al-Quran secara santai

Dalam program berkenaan, Ustaz Don berjaya memberi satu nafas baru dengan corak persembahan yang pelbagai untuk lari dari lingkungan dan suasana pembelajaran madrasah yang lazimnya, serius, kurang jenaka dan 'berat'.

Ustaz Don juga tidak lari daripada lingkungan budaya ilmu walaupun cara dan kaedah yang disampaikan adalah mesra penonton, sangat 'hidup', bersahaja, tidak bergantung sepenuhnya kepada skrip.

Dengan wajah yang sentiasa tersenyum dan ceria, ternyata Ustaz Don berjaya mencetus satu fenomena dalam dunia penyebaran dakwah di negara ini.

Siapa kata orang muda tak pandai berdakwah? - Syahril A. Kadir (mynewshub.my)


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Kenyataan Media Norman Toha Bantah 10 Banner Ceramah Dr Hassan Ali Diturunkan Di Selangor - Bukti @Khalid_Ibrahim Takut !!!

Posted: 28 Jan 2012 04:03 PM PST

Subject: Banner Roadshow Datuk Dr Hasan Ali di turunkan - Exco Selangor cuba sabotaj kemaraan Dr HasanKenyataan Media

Sekretariat Mobilisasi Umat (SMU) mengencam tindakan ahli majlis Majlis Perbandaran Kajang (MPkj) yang telah menurunkan 10 banner Roadshow Datuk Dr Hasan Ali pagi ini.

Roadshow itu dijangka akan diadakan pada 31 Jan 2012, Selasa, 9 mlm di Balai Pahlawan, Padang Sekysen 2 Bandar Baru Bangi kini sedang disabotaj oleh regim Exco MB Khalid Ibrahim.

Hak kebebasan rakyat untuk bersuara telah disekat oleh MB. Sekatan ini dibuat berpilih-pilih. Kalau iklan banner pakatan, walaupun tiada lesen tidak akan mereka turunkan tetapi kalau banner milik gerakan rakyat seperti Roadshows anjuran bersama SMU, mereka telah turunkan.

Dimanakah keadilan untuk Rakyat Selangor yang ingin bebas dari fahaman politik extreme kepartian? SMU melihat lonjakan kebangkitan Islam, Melayu dan Raja-raja (IMR) yang dibawa oleh Datuk Dr Hasan Ali kini semakin mengancam masadepan politik seks bebas yang diperjuangkan pakatan selangor sekarang.

Kami menuntut agar kesemua banner rakyat yang bernilai rm1500 itu dipulangkan kepada kami sebagai penganjur bersama Roadshow tersebut.

IMR penyelamat rakyat.

Norman Toha
Pengerusi
Sekretariat Mobilisasi Umat


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video Roslin Hashim Cium Perempuan Mirip Erra Fazira Yang Dikenali Melalui FB Sudah Tersebar !!!

Posted: 28 Jan 2012 07:00 AM PST


Tahniah atas perkahwinan kali ketiga Roslin Hashim. 

Anda perlu memegang amanah sebagai suami dan ketua keluarga dengan sebaiknya. 

Hargailah isteri dan baikilah diri sebelum membaiki diri orang sekeliling kita barulah semua akan dapat berubah menuju arah kebaikan dan kebahagiaan.

Alfu Mabruk kepada anda berdua...


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

PAS Selangor Kata MB @Khalid_Ibrahim Sesuai Jadi Exco Agama Ganti @drhasanali - Uwekkkssss Nak Muntahhhhh

Posted: 28 Jan 2012 06:55 AM PSTWalaupun dua DR iaitu Dr Rani dan Dr Shafie membodek MB Khalid Ibrahim layak jadi Exco Agama Selangor,  namun rakyat nampak jelas bagaimana PKR mendominasi Pakatan sehingga PAS hanya tinggal tunggul tidak bernyawa boleh disepak diterajang sesuka hati oleh sesiapa.

Ingat mahu komen lagi tapi takut mencarut pula. Maka fikirkanlah perkataan sesuai seterusnya.

PAS makin lemah di saat PKR DAP makin kuat hasil 'darah' PAS yang dihisap...
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Anak Lelaki @ShahrizatJalil Bangkit Perjelas isu NFC Semalam

Posted: 28 Jan 2012 06:45 AM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar Timbunan Duit Dikumpul PAS Dalam Ceramah

Posted: 28 Jan 2012 06:40 AM PSTKenapa PAS suka mengadakan ceramah nampaknya sudah terbongkar sekarang. RUpanya timbunan wang akan diperolehi setiap kali ceramah diadakan. Ke mana duit itu akan pergi ? sudah tentu untuk aktiviti parti dan jentera parti. Bukan untuk disedekahkan kepada orang susah atau fakir miskin atau ibu tunggal.


Khabarnya ada gred tertentu untuk penceramah, bergantung kepada ranking mereka. Sebab itu mereka boleh hidup tanpa bekerja dan boleh kata apa sahaja kerana wang rakyat sentiasa mengalir masuk ke poket dengan hanya bermodalkan air liur dan sedikit lakonan seperti Mat Sabu. Lihat kereta abang Mat ketika ditahan polis satu ketika dulu.


Baru kita tahu, soalnya adakah kita mahu beritahu rakyat pembohongan PAS buat selama ini ? Cukuplah penyelewengan derma MEMALI dan KOHILAL menjadi bukti bab pengurusan wang bukan boleh dibanggakan oleh mana pemimpin PAS apatah lagi Mursyidul Am mereka yang menganggap tidak mengapa jika menerima tajaan haji.


Fatwa pemimpin yang sanggup bekerjasama dengan syaitan demi mengalahkan UMNO - jangan dijadikan isu kerana beliau sememangnya mengamalkan apa yang diajar oleh Mahaguru tentera syaitan untuk menimbulkan perbalahan dan pergaduhan sesama umat Islam bukan untuk menyatukan mereka atas dasar yang dikehendaki Allah dan RasulNYA.


Akhir zaman...akhir zaman...akhir zaman...
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Bayangkan Ahli Tegar PAS Ust Zakaria Ahmad - Yang Doa Lim Guan Eng Khutbah Jumaat - Turut Hadir Sokong HIMPUN @drhasanali !!! cc @NajibRazak

Posted: 28 Jan 2012 06:21 AM PSTPAS sudah hampir karam angkara politik dalaman yang ingin memusnahkan parti Islam Melayu  ini selepas berjaya menjahanamkan imej parti keramat bangsa kita iaitu UMNO. Angkara parasit yang hidup hasil ehsan politik PKR dengan andaian mereka diangkat lebih tinggi jika Pakatan berkuasa kelak. 

Kehadiran Ust Zakarian Ahmad menunjukkan betapa ahli PAS kecewa dengan sikap PAS hari ini. Mereka lebih percaya kepada tokoh yang sudah 15 tahun berjuang dalam parti berbanding Khalid Samad yang banyak membina hubungan dengan Kristian dengan berceramah di Gereja demi mengejar undi atas nama Pakatan Rakyat.

Panglima yakin meskipun agak lambat namun ahli PAS masih belum terlambat untuk mendesak agar perpaduan umat Islam disegerakan walau tidak melibatkan parti politik. Mereka boleh menghukum PAS dengan mengambil keputusan keluar parti beramai-ramai.

Adakah petanda keruntuhan menjadi punca Hj Hadi tawar diri untuk berehat di saat Nik Aziz masih lagi ghairah mengejar jawatan sebagai wakil rakyat belum mengesahkan apa-apa kecuali hasratnya terus bertanding dalam pilihanraya akan datang.

Gambar lagi banyak boleh dilihat di blog Pejuang Bangsa di sini http://sejarahmelayu.blogspot.com/ 
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Rela duty allowance to be increased - PM @NajibRazak cc @HishammuddinH20

Posted: 28 Jan 2012 06:10 AM PSTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Hj Hadi Tawar Undur Diri Kerana Anwar Ibrahim Akui Akan Pertahan Israel ??? cc @NajibRazak @anwaribrahim

Posted: 28 Jan 2012 05:43 AM PST
Isu Anwar Ibrahim akan mempertahan negara Israel yang dirampas dari rakyat Palestin sudah ke gegendang telingan dan pandangan mata rakyat Malaysia dan dunia beberapa hari lepas.

Perkara ini begitu hebat diperkata di dada akhbar dan siaran media eletronik.

Dalam masa yang sama isu beliau akan menghapuskan undang-undang lapuk termasuk liwat, belum lagi reda. 


Ramai berpandangan Anwar Ibrahim akan melalui laluan mudah selepas menang kes liwat pada 9 Jan 2012 yang lepas. 

Namun pada sisi pandangan Panglima, laluan beliau lagi sukar selepas satu persatu cubaan membina gunung persepsi negatif terhadap Perdana Menteri dan Barisan Nasional, musnah selepas penghakiman yang dibaca tidak sampai tiga minit, meletupkan segala kepalsuan yang telah dicipta sejak sekian lama.

Tidak ada sebarang pujian dilambungkan kepada sistem keadilan atau memohon kemaafan atas tohmahan bahawa sistem kehakiman Malaysia tidak adil dan memihak kepada pemerintah.

Begitu juga 5 ribu penyokong yang hadir tentu kecewa kerana tidak mampu beraksi menjadi hero seperti di negara padang pasir yang telah berjaya mencipta revolusi atau dinamakan 'Arab Spring' yang baru disambut beberapa hari yang lalu di Mesir selepas setahun kejayaan mereka menumbangkan Hosni Mubarak.

Mujurlah beberapa bom meletup untuk menimbulkan suasana tidak selamat meskipun ia tidak sampai ke peringkat meragut nyawa, hanya mencederakan beberapa orang termasuk seorang peguam. Namun bagi sebuah negara aman seperti Malaysia, kejadian tersebut tidak boleh dipandang ringan kerana ia bukan perkara biasa dalam kehidupan kita.

Dalam video di atas, Anwar Ibrahim cuba membina persepsi bahawa semua pihak perlu diberi keadilan termasuk rakyat Israel. Walhal kita tahu rakyat Israel adalah pendatang yang merampas hak orang Palestin dengan kekerasan demi meluaskan jajahan negara haram mereka.

Kata Anwar di durasi 3.50 : 1) mesti terima legitimate aspiration of palestinian people. Mesti pertahan hak aspirasi perjuangan rakyat Palestin. 2) Kalau ini diterima saya tidak pertikai untuk jaga kedamaian supaya jangan ada peperangan di antara Palestin dan Israel. Maka saya kata saya terima Kerajaan Israel dipelihara dengan aman. 

Adakah kenyataan Anwar Ibrahim ini punca Hj Hadi Awang terlalu kecewa sehingga mengumumkan akan mengundur diri PRU 13 akan datang ?

kita menunggu apa yang akan terjadi selepas ini. 

Rasanya Pakatan akan hancur sebelum PRU 13 kerana pergaduhan sesama mereka di saat angan-angan menduduki Putrajaya hampir berpindah dari alam mimpi ke alam nyata.

Baca kenyataan Hj Hadi akan mengundur diri yang dilapor Sinar Harian beberapa jam yang lalu....


Beberapa kali Anwar Ibrahim juga beberapa kali sebut perkataan bodoh seperti bodoh jika undi Umno dan ustaz bodoh. Nampak tekanan makin memuncak lantaran penangan Dr Hassan Ali membuat jelajah menelanjangkan parasit dalam PAS selepas dipecat angkara tekanan beberapa pihak pro Anwar dalam PAS.

Apa lagi nak tunggu, ayuh keluarlah beramai-ramai dari parti PAS yang rela dicucuk hidung oleh PKR DAP demi memusnahkan Islam, Melayu dan Malaysia.


Jika isyarat undur diri belum lagi difahami oleh ahli PAS, mereka sebenarnya tidak layak digelar penyokong beliau lantaran tidak memahami mesej tersirat yang cuba disampaikan secara halus oleh Presiden PAS tersebut.
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Ahli PAS Tentu Menangis Baca Artikel @zulkiflinordin Ini !!! cc @NajibRazak @anwaribrahim

Posted: 28 Jan 2012 04:35 AM PST

 Salam 2 all.


Islam diserang; Melayu diganyang; Raja-Raja disepak terajang!


Itulah gambaran ringkas suasana sosio-politik semasa yang sedang bergolak di Malaysia! Suasana yang jika tidak ditangani dengan tegas dan sewajarnya akan membawa kepada "genosid-politiko" secara halus terhadap insitusi Islam-Melayu & Raja-Raja (IMR); yang akan membawa kepada hilangnya institusi IMR - Islam-Melayu & Raja-Raja dibumi yang tercatat dalam sejarah sebagai Persekutuan Tanah Melayu!


Ini membawa kepada persoalan besar yang menjadi topik bualan rakyat termasuk umat Islam iaitu apakah kesan terhadap kedudukan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja di Selangor khususnya dan Malaysia amnya setelah pemecatan YB Datuk Dr. Hasan Ali dan pengambilan-alih portfolio Islam daripada PAS yang kini hanya diberi portfolio Adat Resam Melayu, Belia & Sukan, sehingga akronim PAS disamakan sebagai Parti Adat & Sukan!Setelah dihina di Pulau Pinang tanpa sebarang portfolio mahupun jawatan, PAS diaibkan di Selangor dengan hilangnya portfolio Islam dengan pemecatan tokoh pemimpin Melayu-Islam Datuk Dr. Hasan Ali. Bak kata beliau, merampas portfolio Islam daripada PAS sama saperti menjadikan PAS sebuah parti tanpa kaki & tangan. Bemakna PAS dah menjadi kudong dan dikudongkan, saperti sebijik timun. Bergolek pun luka, menggolek pun luka. Begitulah PAS hari ini diperlekeh oleh rakankongsi pakatannya!


Dan apabila seorang pemimpin Melayu-Islam membuat kenyataan bahawa institusi "Islam-Melayu & Raja-Raja sedang diancam di Selangor & Malaysia", maka kaum cauvinis dan rasis biaDAP dan para politikus parasit melatah tak tentu pasal, sehingga menuduh kegagalan Kerajaan mengambil tindakan terhadap beliau membuktikan kononnya Kerajaan menggalakkan percambahan fundamentalism, ekstremism dan terorisma Melayu-Muslim!


Begitu takut dan gentar cauvinis biaDAP dan para politikus parasit ini dengan kebangkitan dan ketegasan umat Melayu-Muslim mempertahankan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja sehingga dicadangkan supaya pejuang saperti itu dilarang menjejak kaki ke bumi Selangor!


Begitulah demokrasi dan kebebasan bersuara yang dikompang oleh kaum parasit ini. Bila kena batang hidung mereka, dengan segera hak demokrasi dan kebebasan bersuara yang mereka lalakkan siang malam dibenamkan dengan label ektremism, fundamentalism & terorisma!


Pada teman, sebenarnya kegagalan Kerajaan bertindak tegas terhadap para parasit pelampau cauvinis dan rasis inilah yang menyebabkan bertambah bercambah dan dan membiak fahaman radikal yang ekstrim dan biaDAP, yang secara sistematik, terancang dan halus memperlekeh, mempertikai dan cuba melemahkan dan menghapuskan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja!


Sedangkan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja diberi tempat yang mulia dan gah didalam Perlembagaan Persekutuan sendiri. Malah, dalam hal ehwal Islam-Melayu & Raja-Raja, Perlembagaan Persekutuan adalah dokumen yang berbentuk diskriminatori yang positif; iaitu memuliakan dan memartabatkan kedudukan dan hak keistimewaan Islam-Melayu & Raja-Raja diatas dan mengatasi segala yang lain!


Artikel 3 memperuntukkan "Islam agama Persekutuan". Tidak ada Perlembagaan dalam dunia ni yang meletakkan Islam sebagai agama negara kecuali Perlembagaan Persekutuan Malaysia. Sebab itu adalah satu kesilapan kalau disebut Islam agama rasmi, sebab kalau ada yang rasmi, maknanya ada yang tidak rasmi. Perlembagaan sebut "agama Persekutuan", maknanya "agama Negara Malaysia ini ialah Islam".


Kalau mengikut tafsiran ini, bermakna semua dasar, polisi dan perlaksanaan pemerintahan, pengurusan dan pentadbiran negara Malaysia ini samada dari segi ekonomi, politik, perundangan, kehakiman, ketenteraan, hubungan diplomatik, hal ehwal luar negara, sukan, kebudayaan, pendidikan dan lain-lain mesti dan wajib berteraskan Islam!


Sama saperti seseorang yang mengaku Islam, segala kelakuan, peribadi, akhlak dan perbuatannya mesti selaras dan bersamaan dengan Islam; dari hal makan minum, kekeluargaan, pekerjaan, persaudaraan, jiran tetangga, dan banyak hal lain dalam kehidupan mesti dan wajib berteraskan Islam. Maknanya kalu seorang mengaku Islam tetapi mengaku kafir harbi saudaranya, maka jelas dia tidak mengamalkan akhlak dan peribadi seorang Islam, walaupun dibungkus serban dikepalanya, ditutup jubah ditubuh badannya!


Kedudukan Islam sebagai agama Negara Malaysia diperkuatkan dengan Artikel 3 (2) yang memperuntukkan bahawa Yang DiPertuan Agong, dan Raja-Raja Melayu adalah Ketua Agama Islam bagi Persekutuan dan Negeri masing-masing, dan "segala hak, keistimewaan, kedaulatan dan kuasa" Tuanku Raja-Raja Melayu keatas agama Islam tidak tersentuh dan tercacat oleh apa-apa unsur pun".


Atas peruntukkan inilah Tuanku Raja-Raja Melayu berkuasa mutlak menentukan perlantikan Mufti, Pengerusi Majlis Agama Islam, termasuk pada pandangan teman siapa yang berhak memegang portfolio Hal Ehwal Islam di negeri masing-masing, walaupun terdapat persepsi salah dikalangan sesetengah pihak bahawa hanya Menteri Besar berhak menentukan penyandang portfolio Hal Ehwal Islam.


Begitu juga Artikel 11 (4) memperuntukkan bahawa tiada sebarang kerja pendakyahan boleh dibuat terhadap umat Islam. Malah ianya boleh dikanunkan sebagai kesalahan jenayah yang boleh dikenakan tindakan penal di Mahkamah sivil! Sebab itu pada pandangan teman, isu pendakyahan ini bukan bidangkuasa Jabatan Agama, sebaliknya ianya adalah dalam bidangkuasa dan bidangtugas Polis DiRaja Malaysia, mungkin dengan bantuan pihak berkuasa agama negeri masing-masing.


Berdasarkan peruntukkan ini, pihak berkuasa, termasuk PDRM & pihak berkuasa Islam berhak menyiasat dan mengambil tindakan terhadap non-Muslim dan institusi mereka saperti gereja dan lain-lain untuk menguatkuasakan peruntukkan Artikel 11 (4) ini. Sebab itu teman berpendapat tindakan JAIS dalam menyiasat Gereja DUMC mengenai aduan dakyah kristianisasi terhadap umat Islam bukan sahaja diperbolehkan, malahan menjadi tanggungjawab Perlembagaan untuk mereka mengambil tindakan. Bagi golongan yang mempertikaikan kuasa dan bidangkuasa itu bermakna mereka mempertikaikan Perlembagaan Persekutuan!


Artikel 12 Perlembagaan berkaitan dengan pelajaran memperuntukkan bahawa "adalah sah bagi Kerajaan Persekutuan ataupun Negeri menubuhkan atau menyelenggara institusi-instusi Islam (persekolahan, pembelajaran, pendidikan, IPTA, IPTS dan lain-lain) atau mengadakan atau membantu dalam mengadakan ajaran dalam agama Islam dan melakukan apa-apa perbelanjaan sebagaimana yang diperlukan bagi maksud itu".


Pendek cerita, Kerajaan Pusat & Negeri boleh, dan dibenarkan mengeluarkan perbelanjaan untuk membiaya dan menyelenggara persekolahan dan institusi pendidikan & pembelajaran berkaitan Islam. Ini adalah peruntukkan Perlembagaan. Dan kalau diperhatikan, tiada sebarang peruntukkan diberikan untuk perbelanjaan dan pembiayaan sekolah-sekolah dan institusi-institusi pembelajaran dan pendidikan yang selain daripada Islam! Maknanya bagi sekolah-sekolah & institusi aliran lain, tidak ada tanggungjawab Kerajaan membantu dan membiaya mereka. Dan apa jua bantuan dan dana yang diberikan selama ini untuk institusi persekolahan, pendidikan dan pembelajaran non-Muslim bukan kerana hak Perlembagaan, sebaliknya hanyalah semata-mata atas ehsan dan budibicara Kerajaan Persekutuan.


Manakala Artikel 74 dibaca dengan Jadual 9 Senara II Perlembagaan memperuntukkan sebuah Mahkamah khas untuk membicarakan hal ehwal umat Islam dalam perkara yang dimaktubkan saperti perkahwinan, perceraian, harta pusaka, amanah, waqaf dan banyak lagi. Dan dibaca bersama Artikel 121 (1A), Mahkamah sivil tidak boleh samasekali mencampuri urusan Mahkamah syariah ini.


Begitu istimewa institusi Islam-Melayu & Raja-Raja, Artikel 160 memperuntukkan bahawa bangsa Melayu itu wajib beragama Islam! Kalau seseorang Melayu itu murtad, menjadi bukan Islam maknanya dia bukan lagi Melayu. Sebab itu orang Melayu yang murtad hendaklah dianggap terbatal kedudukan dia sebagai bangsa Melayu. Ini penting kerana Perlembagaan hanya memberikan hak dan kedudukan istimewa kepada bangsa Melayu yang beragama Islam, saperti yang dimaktubkan dibawah Artikel 153.


Malahan, semua Undang-Undang Tubuh Perlembagaan Negeri-Negeri Beraja memperuntukkan bahawa jawatan Menteri Besar dan tiga jawatan turus utama negeri iaitu Setiausaha Kerajaan Negeri, Penasihat Undang-Undang Negeri dan Pegawai Kewangan Negeri hendaklah terdiri daripada orang Melayu yang beragama Islam!


Dan begitu istimewa kedudukan Islam didalam Perlembagaan, dalam keadaan darurat diisytiharkan menurut Artikel 150, walaupun Yang DiPertuan Agong dan Parlimen dengan kuasa yang diberi boleh menggubal, menggantung, memansuhkan dan meminda apa-apa undang-undang, namun "Islam, hukum syarak dan adapt istiadat Melayu" langsung tidak boleh disentuh!


Berdasarkan ringkasan diatas, dapatlah dilihat betapa Perlembagaan Persekutuan itu memartabatkan, memuliakan, dan menobatkan kedudukan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja dengan kedudukan yang tinggi lagi istimewa. Oleh itu, sebarang pencerobohan, pelanggaran, serangan dan kemungkaran terhadap institusi Islam-Melayu & Raja-Raja adalah satu penderhakaan dan bughah yang perlu ditentang oleh semua lapisan rakyat yang menghormati Perlembagaan Persekutuan.


Dalam konteks itulah apa yang berlaku di Selangor dan negara Malaysia ini sejak Mac 2008 merupakan satu serangan secara sistematik dan halus terhadap institusi Islam-Melayu & Raja-Raja oleh para parasit yang langsung tidak menghormati Perlembagaan Persekutuan.


Daripada sikap memperlekehkan dan mempermainkan lagu Negara Ku, kepada penghinaan terhadap Jalur Gemilang, mempersoalkan azan, kepada isu mempertikai institusi Raja-Raja Melayu, membawa kepada berjoget-robek di surau masjid, kepada agihan daging korban oleh para kaafirun harbiyun, sehingga kepada usaha dakyah terhadap umat Islam dan penglibatan secara aktif para pastor, missionary dan gereja dalam gejala murtad umat Islam, membawa kepada pemecatan Datuk Hasan Ali dan perampasan portfolio Islam daripada PAS; genosid politik terhadap insitusi dan syiar institusi Islam-Melayu & Raja-Raja di Selangor khususnya, dan Malaysia amnya memang sedang berlaku secara sistematik dan terancang secara halus!


Dan dalam isu murtad contohnya, kita melihat penglibatan gereja dan para pastor secara aktif terhadap orang Melayu. Daripada kes murtad Jamaludin Osman yang menjadi paderi Melayu pertama dengan nama Father Joshua Jamaludin disebuah gereja di Petaling Jaya, kepada murtadnya Nor Aishah Bukhori dengan nama kristiannya Aishah Felicea, diikuti murtadnya Azlina Jailani dengan nama kristian Lina Joy, hingga kepada isu terbaru dakyah kristianisasi melibatkan gereja DUMC, jelas membuktikan penglibatan secara langsung dan aktif segelintir pendakyah pastor dan gereja-gereja.


Pendedahan seorang ahli tegar parti DAP, saudara Razali mengenai usaha penubuhan Negara Kristian dan sumpah para pastor di Pulau Pinang yang mengadakan perhimpunan meraikan kemenangan beberapa calon DAP dalam Pilihanraya Negeri Sarawak 2011 jelas membuktikan penglibatan secara langsung para pastor dan gereja dalam politik kepartian dinegara ini.


Malah lebih memeranjatkan, saudara Razali mendedahkan, melalui keterangan, dokumen dan videoklip mengenai upacara sumpah para pastor mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah Negara Kristian! Tahniah kepada saudara Razali yang akhirnya menemui kewarasan aqidah apabila beliau meletakkan Islam lebih utama daripada politik kepartian. Tetapi keberanian itu dibayar dengan harga yang mahal apabila beliau menerima pelbagai ugutan dan ancaman, sehingga terpaksa menyembunyikan diri dan diletakkan dibawah kawalan keselamatan!


Bayangkan seorang Melayu-Muslim terpaksa bersembunyi dan berlindung dibawah kawalan keselamatan hanya untuk mempertahankan dan membela agamanya yang diserang dan cuba dirobek oleh anasir-anasir subversive, ekstremis dan pelampau yang biaDAP dalam negara umat Islam ini!


Dan kemuncaknya yang dapat disaksikan oleh seluruh umat dan rakyat negara ini apabila Exco Hal Ehwal Islam yang juga tokoh pimpinan Partai Islam SeMalaysia, YB Datuk Dr. Hasan Ali dipecat oleh partinya sendiri dan digugurkan daripada jawatan Exco bagi portfolio Hal-Ehwal Islam hanya kerana dia cuba mempertahan dan membela institusi Islam-Melayu & Raja-Raja di Selangor Darul Ehsan!


Dan yang paling malang, pemecatan beliau oleh partinya langsung tidak menurut adab dan peraturan Islam. Beliau langsung tidak diberi notis tunjuk sebab, apatah lagi membela diri ataupun bersuara dalam isu pemecatannya. Semuanya dibuat dengan begitu pantas, dan yang kelakarnya ada segelintir dikalangan mereka ini masih mahu mendabik dada bongkak menyatakan merekalah parti Islam yang lebih Islam daripada orang lain!


Adalah sesuatu yang paling malang, apabila genosid politik terhadap institusi Islam-Melayu & Raja-Raja ini berlaku dengan sokongan dan dokongan segelintir parasit politikus kalkatus yang rakus dikalangan bangsat Melayu yang mengaku Islam; dan mereka bertopengkan Islam untuk membantu kaum parasit biaDAP dan cauvinis menghancurkan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja, hanya untuk memuaskan nafsu serakah mereka mahu menduduki mahkota Putrajaya yang pernah mereka bersumpah dan berikrar mahu lelong dan gadaikan!


Perlu diingat inilah golongan yang sama yang apabila meletus isu murtad Jamaludin Osman menjadi paderi dengan nama Father Joshua Jamaludin tahun 1986, menubuhkan sebuah Jawatankuasa Bertindak Anti-Kristian dan mengadakan satu demonstrasi dipanggil "Himpunan Menentang Kristianisasi" di Sitiawan, Perak pada 29 Oktober 1987! Himpunan yang dibantah keras oleh parti DAP, rakan sekongkol PKR & PAS sekarang! Betapa ironisnya


Malah ada antara mereka menjadi Nujum Pak Belalang apabila membuat satu ramalan dalam ucapan pada 07 Ogos 1987 dalam satu program di Parit Amal, Johor dengan meramal "seluruh Malaysia akan dikristiankan selewat-lewatnya tahun 2000"!. Malah mereka mendakwa pada masa itu 66,000 orang Melayu sudahpun murtad!


Namun setelah lebih 30 tahun berlalu, apabila tokoh pimpinan PAS, Dr. Hasan Ali sebagai Exco Hal Ehwal Islam Selangor sendiri mengambil tindakan terhadap kegiatan gereja DUMC kerana cubaan mendakyah dan memurtadkan orang Islam, dia ditentang habis-habisan. Dan apabila beliau mengadakan Himpunan Selamatkan Aqidah Umat di Stadium Shah Alam, dia dihalang dan ahli partinya dilarang daripada menyertai himpunan itu, walaupun baru beberapa bulan sebelum itu mereka menghalalkan penyertaan dalam satu himpunan haram, walaupun diketuai oleh seorang kafir yang pernah diisytiharkan musuh Islam yang harbi!


Dan yang paling memeranjatkan, ada segelintir dikalangan mereka pula pada hari ini muncul sebagai kaum yang bermati-matian mempertahankan gereja dan kaum kristian. Ramalan mereka pada tahun 1987 bahawa Malaysia akan dikristiankan pada tahun 2000, menjadi kenyataanapabila mereka sendiri rupanya yang mempertahankan institusi kristianisasi ini, sehingga ada antara mereka bukan sahaja sanggup menjual kalimah ALLAH kepada kristian untuk diguna dalam bentuk trinity yang syirik, malah mereka sanggup mati untuk mempertahankan para kafir harbi yang biaDAP ini! Begitu ALLAH kembalikan fitnah kepada mereka! Na'uzubillah min zalik!


Benarlah kata YB Datuk Dr. Hasan Ali, bahawa pembangkang yang dianggotainya dahulu sudah diresapi oleh racun segelintir para parasit politikus kalkatus yang rakus mahu bermahkota di Putrajaya "at all cost", sehingga mereka muncul sebagai pelacur politik murahan yang layak ditongsampahkan dalam sejarah kegemilangan dan kebangkitan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja dalam negara umat Islam Malaysia ini!


Apabila seorang pemimpin yang berjuang mahu membela dan mempertahankan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja digertak dan diugut akan diharamkan daripada menjejakkan kaki ke bumi Selangor Darul Ehsan, maka itu bukti jelas institusi "Islam-Melayu & Raja-Raja sedang terancam" di Selangor Darul Ehsan dan negara Malaysia!


Apabila seorang Exco yang dipertanggungjawabkan menjaga hal-ehwal Islam bangkit untuk memartabatkan dan menobatkan insitusi Islam-Melayu & Raja-Raja berakhir dengan dipecat dari partinya dan digugurkan daripada jawatannya, maka itu bukti jelas institusi "Islam-Melayu & Raja-Raja sedang terancam" di Selangor Darul Ehsan dan negara Malaysia!


Dan benarlah sabda Rasulullah saw, apabila sesuatu amanah diserahkan kepada yang bukan ahlinya, maka nantikanlah kehancuran! Dan kita nampak itu berlaku apabila parti yang melabel diri mereka sebagai Islam tidak diberikan portfolio Islam di Pulau Pinang & Selangor!


Kita sedang menyaksikan satu proses genosid politik secara halus untuk menghancurkan institusi Islam-Melayu & Raja-Raja secara terancang, sistematik dan halus dihadapan mata kita. Kita sebenarnya adalah umat Islam akhir zaman yang disebut oleh Rasulullah saw yang akan melalui proses kehancuran akibat fitnah besar akhir zaman.


Maka menjadi wajib 'ain bagi tiap individu umat Islam bangsa Melayu untuk terus bangkit membela, mempertahankan, memartabatkan, menobatkan dan memuliakan semula insititusi Islam Melayu & Raja-Raja dalam negara ini, termasuk di Selangor Darul Ehsan.


Dari ALLAH kita datang, kepada ALLAH kita kembali! Kita memohon dan berdoa kepada ALLAH supaya memelihara iman dan aqidah kita dalam zaman fitan kabir ini!


Sesungguhnya aku naik saksi bahawa tiada tuhan melainkan ALLAH Yang Esa, dan aku naik saksi sesungguhnya Nabi Muhammad saw itu adalah Rasulullah!


Adios amigos, grasias senor!
Wallahua'lam & Wassalam.
Zulkifli Bin Noordin
Jumaat
04 Rabi'ul Awal 1433
27 Jan 2012Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

The Unspinners

Posted: 28 Jan 2012 11:10 PM PST

Ustaz Moden's Weblog

Posted: 28 Jan 2012 11:02 PM PST

Ustaz Moden's Weblog


Ketua Pemuda PAS Tolak Usaha Sokong dan Lindung Israel

Posted: 28 Jan 2012 08:34 PM PST

Nasrudin tolak pihak bersekutu dengan Israel

KUALA LUMPUR 28 Jan. – Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan hari ini menolak mana-mana usaha untuk menyokong Israel apatah lagi untuk memberi perlindungan kepada golongan yang disifatkan beliau dilaknat oleh Allah.

Kata Nasrudin, sokongan terhadap Israel itu juga tidak layak dan tidak wajar diberikan sekali pun atas nama untuk mengambil hati Amerika Syarikat (AS).

“Israel adalah sebuah entiti haram yang terlalu besar dosanya terhadap umat Islam seakidah dengan kita meskipun kita berada jauh di Tanah Melayu.

“Sekalipun atas nama untuk ambil hati Amerika (AS), demi masa depan kita yang bakal mengambil alih Putrajaya, tidak sekali-kali wajar dan layak kita menyokong Israel apalagi untuk memberi perlindungan kepada golongan yang dilaknat oleh Allah SWT,” katanya menerusi salah satu status terbaru di laman sosial Facebooknya hari ini.

Meskipun kenyataan Nasrudin menerusi laman sosial Facebook itu tidak merujuk kepada mana-mana individu, namun ia dipercayai sebagai reaksi kepada kenyataan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menyatakan sokongan terhadap usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel.

Kenyataan Anwar itu disiarkan menerusi satu temuramah dengan The Wall Street Journal yang diterbitkan kelmarin.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0129&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_05.htm


GERAKAN ANTI PKR

Posted: 28 Jan 2012 09:29 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


ANWAR HANGIN DENGAN 1MALAYSIA.

Posted: 28 Jan 2012 07:36 PM PST

SEBARAN SEGERA : MALAM INI HASAN ALI DAN FATHUL BARI.

Posted: 28 Jan 2012 05:30 PM PST

HIMPUN : MOMENTUM MAKIN HEBAT..

Posted: 28 Jan 2012 11:30 AM PST

ARTIKEL TERBAIK ZULNORDIN !

Posted: 28 Jan 2012 04:00 AM PST

DIN PUDURAYA AKUI PERLEMBAGAAN MALAYSIA ISLAMIK.

Posted: 28 Jan 2012 01:36 AM PST

MANIFESTO SELANGOR : INGAT PAKATAN INGAT SAMPAH !

Posted: 27 Jan 2012 09:35 PM PST

PISAU.NET

Posted: 28 Jan 2012 09:14 PM PST

PISAU.NET


Anwar Arah PAS Matikan Gerakan Hasan Ali

Posted: 28 Jan 2012 12:15 PM PST

Dalam pada PAS heboh mengatakan Hassan Ali tidak akan mendatangkan sebarang carik dan luka kepada politik PAS – parti itu nampaknya bersusah payah membuat kenyataan media; dikumpulkan seluruh saf PAS Selangor bagi berdepan dengan Hassan Ali.

Tajuk kenyataan kepada media amat mudah dan senang faham:-


- PAS tidak takut langsung dengan jelajah Hassan Ali;
- PAS Selangor berada di dalam keadaan yang terbaik;
- tidak ada sebab masyarakat Melayu perlu risau dengan hakikat PAS
tidak lagi menjadi 'tokan besar' dalam menjaga agama;
- hubungan baik dalam saf PAS Selangor akan terus terpelihara;
- Hassan Ali tidak membawa apa-apa kebaikan kepada PAS;
- Hassan Ali seorang lelaki kecewa yang tidak mendapat tempat;


Maka, dikeluarkan segala macam fakta songsang yang boleh menjadikan perkara-perkara di atas diterima pakai oleh orang PAS secara keseluruhannya.


Ironinya, menurut seorang 'pekerja' di PAS Selangor – ini semua kenyataan media yang sudahpun diusahakan oleh pihak lain. Pejabat PAS Selangor menerima 'fax' draf kenyataan media malam kelmarin. Bahasanya lebih kasar. Termasuk menggelar Hassan Ali sebagai 'pecacai politik' UMNO – pengangkat najis UMNO dan sebagainya. Menurut kakitangan terbabit, fax tersebut berasal daripada Pejabat Penasihat Ekonomi Negeri Selangor. Sebelum ini ada juga beberapa surat yang difaks daripada nombor yang sama.


Kenapa yang Anwar pula jadi 'GENTAR' dan 'CEMAS' dengan Hassan Ali? Apakah Anwar lupa bahawa Hassan Ali adalah ulama' pertama yang berada di rumahnya selepas beliau dipecat pada tahun 1998? Apakah Anwar lupakan jasa Hassan Ali yang berjaya meyakinkan PAS sekitar tahun sama bahawa Anwar suci, bersih lagi maksum? Sudah lupa?


Nampaknya, Hassan Ali akan menjadi mangsa serangan 'bersiri' PAS (dengan arahan Jeneral Anwar Ibrahim). Tukang tembak yang sudah dikenal pasti: Dr Rani, Khalid Samad dan sesekali akan diikuti oleh Azmin Ali.


Azmin dikatakan akan MEMBOGELKAN Hassan Ali sebogel-bogelnya – termasuk beberapa permohonan yang dikatakan berkepentingan peribadi
Hassan Ali kepada MB sebelum ini.


Simpati dengan Hassan Ali; nampaknya dia seorang kena berlawan dengan dua parti sekaligus. Masak.


Ada yang kata, Anwar jadi cemas kerana ada 'benda' yang Hassan Ali tahu – tetapi tidak pernah didedahkan kepada umum. Kalau didedahkan…maka maruah Anwar akan terburai sekali lagi. Apa dia agaknya rahsia Anwar yang ada dalam poket Hassan Ali gamaknya….kita kena tunggu lah nampaknya.


Arahan Anwar supaya dilakukan 'character assassination' kepada Hassan Ali akan dipikul oleh PAS Selangor…


Masyarakatlah harus menilai, di tahap mana PAS pada ketika ini.-

sumber GelagatAnwar

Anwar Nak Sepak Budak Jerit 1Malaysia?

Posted: 28 Jan 2012 07:30 AM PST
Pisau kata " dia takut sangat dengan 1 Malaysia,perpaduan kaum musuh utama pakatan pembangkang,pergolakan kaum resepi utama tumbangkan BN"

Perpaduang Dah Bagi Signal Nik Aziz Bila Nak Blah

Posted: 28 Jan 2012 05:30 AM PST


Sebelum ini Hj Hadi pernah menyuarakan beliau tidak berminat untuk menjadi Perdana Menteri,maka punahlah harapan PAS untuk menjadi pemimpin nombor satu negara. Acuh tak cuh terpaksalah mengaku Anwarlah yang paling layak untuk memimpin negara walau pun jauh disudut hati betapa rendahnya martabat PAS terpaksa tuduk kepada manusia yang terkenal dengan masaalah moral.

Kemudian kita perhatikan dengan Nik Aziz,beliau telah mengambil pendirian tidak akan melepaskan kerusi empuk menteri besar selagi nyawa dikandung badan,Kelantan katanya masih memerlukan kepimpinan Ulama. Maka Nik Aziz tidak harus bersara daripada politik.

Apa yang tak kena dengan kenyataan Hadi kali ini?Beliau berkata sudah terlalu lama menjadi YB. Alasan beliau kerana sudah lebih 30 tahun menjadi wakil rakyat.Katanya jika tidak bertanding ia memberi peluang untuk dirinya berkempen diseluruh negara untuk PAS.

Bukankah sebelum ini ada cadangan mendesak agar Nik Aziz mengundur diri daripada bertanding PRU dan berpendapat Nik Aziz boleh keseluruh negara untuk berkempen.

Apa yang Pisau nampak Hadi seolah memberi signal kepada Nik Aziz,sudah sudahlah tu bagi orang lain pulak .Masakan tidak seorang Presiden parti sanggup mengundur diri untuk tidak bertanding didalam pilihanraya dan menyerahkan nasib dirinya kepada parti menentukan sama ada beliau boleh bertanding atau tidka,sedangkan seperti yang kita sedia maklum segala keputusan parti ditangan beliau sendiri.

Jika korang nak tahu,Nik Aziz ibarat fosil purba yang cuma layak dipamerkan di muzium sahaja,apa kan daya dia mau lagi tahta selagi nyawa dikandung badan.

Hadi Tawar Diri Tidak Bertanding

MARANG – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke- 13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.

"Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen," katanya.

Abdul Hadi berkata, sekiranya tidak bertanding mana-mana kerusi, beliau boleh bergerak ke seluruh negara untuk memantapkan parti.

Bagaimanapun, Adun Rhu dan Ahli Parlimen Marang ini menawarkan bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon dalam PRU13 nanti.

Beliau berkata demikian kepada Sinar Harian dalam satu temu bual eksklusif ketika ditemui di rumahnya selepas menyampaikan ceramah di Masjid Rusila, Marang, di sini.

"Terpulang kepada parti untuk menilai kerusi mana yang sesuai untuk saya sama ada Dun atau Parlimen," katanya yang menyerahkan kepada keputusan parti untuk menentukan sama ada beliau bertanding atau sebaliknya.

Beliau menganggap ramai pemimpin pelapis dalam parti itu yang boleh membantu membawa hala tuju parti pada masa depan.

Katanya, pembabitannya dalam politik sezaman dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Saya kebetulan mengikuti parti sejak zaman Tun, zaman generasi kedua (Pak Lah) sampailah kini.

"Saya diberi amanah kepimpinan dan kerusi pada usia terlalu muda, saya menjadi Naib Presiden dalam usia 30-an, sudah terlalu lama," katanya.

Sementara itu, beliau turut menolak desas-desus anaknya Mohammad Khalil Abdul Hadi, 30an, bakal dicalonkan dalam PRU13.

"Biar dia jadi ahli biasa buat masa ini," katanya -sinar

Pisau kata " orang lama bahasanya berkias tapi tajam"

Kaum India Sedar Anwar Pembawa Perpecahan,Melayu?

Posted: 28 Jan 2012 02:30 AM PST


Jawatankuasa Pengurusan Kuil Sri Subramaniam Swami Devasthanam di Sungai Petani hari ini membuat laporan polis bagi membantah kehadiran Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di kuil itu pada 7 Februari depan sempena perayaan Thaipusam.

Pengerusi Pengurusan kuil itu S. Dorai Singam berkata pihak kuil membantah sekeras-kerasnya kehadiran Anwar bagi menjaga ketenteraman awam selain memelihara keselamatan masyarakat Hindu pada perayaan Thaipusam, yang ditakuti boleh terjadi perkara tidak diingini.

"Bimbang kerana lebih 100,000 orang akan hadir...apa akan berlaku sekiranya pergaduhan antara parti politik. Siapa akan bertanggungjawab terhadap keselamatan orang ramai dan penganut," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Muda.

Dorai Singam berkata pihaknya juga tidak menerima sebarang permohonan daripada PKR berhubung kehadiran ketua umum parti itu ke kuil berkenaan selain e-mel yang menyatakan Ketua Pembangkang itu akan hadir memberi ceramah di kuil itu.

"Mereka tidak memohon kebenaran daripada pihak pengurusan kuil. Untuk ceramah dan masuk kuil kita tidak akan benarkan...hari itu hari keagamaan untuk sembahyang, bukan untuk ceramah-ceramah politik dan kita tidak mahu apa-apa ceramah dalam kawasan kuil sebab jawatankuasa tak jemput dan bantah sekeras-kerasnya," katanya.

Katanya beliau berharap pihak polis mengambil tindakan sewajarnya bagi menghalang kehadiran Anwar ke kuil bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

- Bernama

Pisau kata " malayu memang tak sedaq diri"

Update Gambar:Ustaz Zakaria Pembaca Khutbah Guan Eng Sokong Himpun.

Posted: 28 Jan 2012 12:23 AM PST

Sepanjang program anjuran HIMPUN,rata rata yang hadir Pisau perhatikan datangnya dari pelbagai latar belakang fahaman politik,atas nama satu akidah mereka ini turun untuk memberi sokongan dan menyuarakan kebimbangan mengenai permasaalahan akidah umat Islam.

Dalam kesemua ucapan penceramah,tidak seorang pun membangkitkan isu politik,sebaliknya banyak menekankan peri pentingnya menjaga akidah umat Islam yang semakin tergugat.Walau pun program ini di pandang sinis dan juga di sabotaj.Kehadiran yang ramai membuktikan ia berjaya membangkitkan kesedaran umat Islam.

Dalam kelompok yang ramai,yang paling menarik perhatian Pisau apabila melihat kelibat Ustaz Zakaria,Adik kepada Mufti Pulau Pinang.Beliau sebelum ini pernah menimbulkan kontroversi apabila membacakan khutbah mendoakan untuk Lim Guan Eng turut hadir memberi sokongan bersama rakan rakannya.
Ustaz Zakaria


Ustaz Hafiz Nordin,bekas ketua pemuda pas negeri Pulau Pinang


Pisau kata "Salleh Man tak berani nak pi takut Guan Eng berdehem"

Sri Tri Buana

Posted: 28 Jan 2012 07:19 PM PST

Sri Tri Buana


Jika Jadi PM, Anwar Akan Buka Kedutaan Israel?

Posted: 27 Jan 2012 07:50 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 28 Jan 2012 03:27 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


PENYOKONG TAKSUB ANWAR LETAK BOM DI JAMBATAN PUTRAJAYA!!!!???

Posted: 27 Jan 2012 05:11 PM PST

Rakyat Malaysia patut disaran supaya mengikuti setiap patah perkataan yang keluar dari mulut Anwar. Insyaallah jika resepi ini diamalkan, semua orang akan dapat menilai siapa itu Anwar Ibrahim.

Kenyataan yang dibuat akhir-akhir ini semakin menunjukkan betapa minda Anwar benar-benar hilang fokus dan bercelaru. Mulutnya ibarat senapang patah yang mengeluarkan peluru sesat dan ditembak secara rambang bertujuan hanya untuk menakut-nakutkan musuh

Penembak sesat ini sebenarnya tidak tahu di mana kedudukan musuh, siapa musuh dia yang sebenar dan apa sebenarnya yang sedang dimusuhinya. Terlalu jelas kelihatan Anwar sebenarnya semakin terdesak. 

Dia nekad berbuat apa saja. Maksudnya hanya untuk melindungi kelemahan dan keruntuhan diri dengan cara mengebom semua laluan ke Putrajaya seolah-olah menggambarkan kepada rakyat bahawa Putrajaya sudah hampir mereka tawan.

Jika dengan kehebatan peluru pidato sesat, rakyat menganggap apa yang keluar dari mulutnya itu benar belaka, maka rendah sangatlah mental dan pemikiran para pendengar. Malanglah nasib para pendengar. Beruntunglah sesiapa yang dianugerahkan tuhan kepandaian berpidato. Malanglah nasib bagi sesiapa yang tidak diberi oleh tuhan kepetahan berkata-kata. 

Hilanglah sifat maha adil tuhan kalau begitu tafsirannya.

Saidina Ali pemidato hebat. Abdullah Ubai juga pemidato bijak di zamannya. Sukarno lebih hebat pidatonya. Hitler juga pemidato hebat dan dengan gabungan dari pakar propagandanya, Hitler berjaya menguasai pemikiran rakyat German.

Ramai lagi pemimpin yang dilahirkan tuhan samada pemimpin baik atau zalim yang dikurniakan tuhan kebolehan untuk memukau pendengar dengan kebolehan pidato. 

Tetapi di manakah ukuran kejayaan seseorang pemimpin itu? Adakah hanya setakat kebolehan pidato saja sudah cukup untuk kita letakkan seluruh kepercayaan untuk memimpin kita?

Jika peluru pidato itu saja sudah cukup syarat untuk menjadi pemimpin, maka Sardon Jubir lebih layak menjadi PM dari Tunku. Dato Harun lebih layak jadi PM dari Hussein Onn. Anuar Musa lebih layak dari Dolah Badawi atau Najib. Malah Ibrahim Ali juga sama layak dengan Anwar Ibrahim.

Jika pidato yang jadi asas kepimpinan, Abu Sufian atau Khalid Al Walid lebih layak menjadi Khalifah daripada Saidina Osman Affan.

Cubalah cari sendiri di dalam kitab akan kata-kata Saidina Ali, "barang siapa yang belajar pidato untuk kemasyuran, maka tidak akan diterima amalan mereka yang wajib mahu pun yang sunat".

Apa jaminan seorang pemidato hebat itu tidak menipu? Apakah bila seseorang itu pandai berkata-kata dan meyakinkan orang lain, maka  pasti dia seorang yang jujur dan ikhlas dalam perjuangannya?

Kepada para pendengar ceramah Anwar Ibrahim, dinasihatkan agar gunakan akal yang waras dan timbang dengan hati yang tulus setiap peluru sesat yang diungkapkan oleh Anwar. Janganlah merendahkan martabat tuan-tuan sehingga setaraf dengan ikan tilapia belaan. Dicampak makanan dihujung kolam, berduyun-duyun ke hujung. Dicampak ke pangkal terlari-lari ke pangkal. Dicampak mata kail, sedar-sedar mata kail tersangkut di anak tekak.

Inilah nasib yang diterima oleh mereka yang mudah teruja hanya dengan persembahan pidato yang memukau. 

Minda tertutup untuk menerima pandangan ke dua. Hati menjadi buta untuk menerima cahaya kebenaran sehingga wujud ketaksuban berlebihan kepada makhluk melebihi ketaksuban kepada Allah yang haq.

Malapetaka besar buat negara, apabila ada manusia diberi kelebihan yang dianugerahkan Allah, menyalahgunakan kebolehannya untuk memandu manusia dari jalan yang lurus kepada jalan berliku. Dari kedudukan jalan berliku menuju ke jalan mati.

Akhirnya, apabila kebenaran sudah sampai, Hitler bunuh diri, Napoleon juga minum racun.

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 28 Jan 2012 03:21 PM PST

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Projek Zuraidah Gagal...!!

Posted: 28 Jan 2012 04:00 AM PST

Pengarah Eksekutif NFCorp, Wan Shahinur Izmir Salleh menafikan sekeras-kerasnya dakwaan beliau dan anggota keluarganya menggunakan duit pinjaman RM250 juta untuk berbelanja mewah dari menggunakan wang tersebut untuk projek lembu fidlot.

Beliau nyata kesal dengan pelbagai dakwaan dan tohmahan terhadap keluarganya sehingga diberitakan wang dibelanjakan untuk membeli kereta mewah, kondominium dan paling mengaibkan katanya membeli baju dalam berharga RM16,000.

Wan Shahinur dilihat agak terkejut dengan kehadiran wartawan di Kelab Sultan Sulaiman petang tadi sepatutnya hanya mengadakan perjumpaan dan memberi taklimat kepada dengan sebuah badan NGO yang dikenali sebagai Gabungan NGO-NGO Malaysia.

"Perjanjian pinjaman ini telah ditandatangani. Kegagalan untuk membayar pinjaman hanya akan menyebabkan pihak kami diisytiharkan bankrap malah boleh dipenjarakan. Kami tidak akan lari dari tanggungjawab membayar setiap sen dari pinjaman ini.

Tidak timbul langsung soal penyalahgunaan wang pinjaman," kata Wan Shahinur, yang juga adalah anak kepada Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

"Pihak NFCorp agak kecewa apabila aset dibekukan. Kami perlu memikirkan cara terbaik untuk menguruskan syarikat. Pihak kami perlu membelanjakan RM400,000 sebulan untuk pemakanan lembu fidlot dan pembayaran adalah dalam bentuk tunai kepada para pembekal.

Masa pihak pengurusan turut terganggu kerana 8 hingga ke 9 jam kami perlu memberi kenyataan di balai polis."

Beliau juga memberi penjelasan keputusan syarikat membeli dua unit kondominium di One Merenung adalah satu keputusan terbaik kerana telah memberi pulangan dalam bentuk sewa dan mempunyai nilai yang tinggi untuk dijual.

"Pembelian kondominium ini jelas tercatit dalam perjanjian MOA (Memorandum of Agreement) yang membolehkan syarikat untuk melabur.

Hartanah ini adalah pelaburan terbaik bagi membolehkan kami membayar kembali pinjaman walaupun projek ini telah ditangguhkan. Pinjaman perlu dibayar" kata beliau.

"Kami berniaga dan bukannya ahli politik," tegas Wan Shahinur yang turut menjelaskan projek ini juga bertujuan untuk mewujudkan rangkaian perniagaan bagi kaum bumiputera.

Dalam pada itu beliau memohon maaf kerana kelewatan untuk mengadakan sesi taklimat yang sepatutnya dijadualkan bermula jam 3.30 petang dan hanya bermula kira-kira dua jam selepas itu.

KL Pos

Jawatankuasa Disiplin UMNO Akan Mengambil Tindakan Disiplin...!

Posted: 27 Jan 2012 05:30 PM PST

Jawatankuasa Disiplin UMNO akan mengambil tindakan disiplin lebih awal ke atas mana-mana pemimpin dan ahli yang cuba mensabotaj parti sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13 berlangsung.

Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, langkah proaktif itu bertujuan membendung anasir tidak sihat yang sering kali menjadi duri dalam daging kepada parti sebelum ini.

Katanya, jawatankuasa itu akan diketuai Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin tetapi pada masa sama beliau menegaskan mekanisme tindakan disiplin itu berdasarkan proses perbicaraan yang adil.

"Ini kali pertama langkah itu dilaksanakan. Kita tidak mahu berlaku sesuatu selepas pilihan raya baru kita bertindak ambil tindakan sedangkan pada masa itu parti sudah menerima kesan (sabotaj).

"Dalam parti yang besar seperti UMNO memang ada tindakan yang bertentangan dengan etika dan kepentingan parti. Sebab itu kita perlu bertindak lebih awal," katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO di sini malam ini.

Ditanya sama ada jawatankuasa itu sudah menerima aduan berhubung tindakan mensabotaj parti, Najib berkata, sehingga kini belum ada laporan mengenainya diterima.

Mengenai tindakan terhadap Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir yang dilihat banyak mengeluarkan kenyataan yang menjejaskan kepentingan parti, katanya, ia akan dirujuk ke jawatankuasa berkenaan.

"Kalau ada apa-apa pun, ini mekanisme yang ada pada kita. Sesiapa yang ini (langgar etika parti), Jawatankuasa Disiplin punyai kuasa untuk bertindak," ujarnya. Utusan Online

bERANIKAN hATI

Posted: 28 Jan 2012 03:12 PM PST

bERANIKAN hATI


HJ HADI INSAF DAN TIDAK AKAN TANDING PRU

Posted: 27 Jan 2012 10:21 PM PST
MARANG - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke- 13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.
"Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen," katanya  -  (Klik UOL)


1. Tak siapa tahu apa sebenarnya ada dalam hati Hj. Hadi. Mungkin dia benar-benar sudah ingin bersara kerana sudah terlalu lama. Selain itu dia juga sudah gagal mengeluarkan fatwa-fatwa baru dalam memnburuk-burukkan kerajaan dan UMNO yang selama ini memberikan kekuatan kepada Pas.

2. Mungkin juga dia sudah terasa tekanan dari pemimpin-pemimpin baru dalam parti Pas itu sendiri selain dia sudah terasa gagal untuk menyaingi kuasa dan sokongan yang ahli berikan kepada Mursyidul Am Pas sendiri.

3. Mungkin Hj Hadi merasa bersalah dan insaf apabila memikirkan Hassan Ali yang dipecat dari parti itu adalah dipoihak yang benar dan dia sendiri serta 'ularmak-ularmak' lainnya sudah melakukan kesilapan besar terhadap agama dan bangsa.

4. Atau dia mungkin sudah insaf dan menyedari bahawa apa yang Pas lakukan selama ini adalah salah serta memecahbelahkan agama dan bangsa Melayu serta memesongkan akidah dan terasa berdosa kerana berbuat demikian.

5. Kita tunggu seruan supaya penyokong-penyokong keluar dari parti yang membawa kesesatan selama ini.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 28 Jan 2012 03:03 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


AZIZ BARI KUCAR KACIRKAN PARTI-PARTI POLITIK DI MALAYSIA

Posted: 28 Jan 2012 05:42 PM PST

Aziz Bari ni sebenarnya perosak dan batu api kepada parti-parti politik di dalam Malaysia ini. Berikutan dengan jawatan yang telah dilepaskan di UIA, beliau kini tercari-cari sumber yang boleh menaikkan semula namanya untuk kembali popular seperti dahulu.

Jengah punya jengah, nampak lah budak mangkuk tandas Adam Adli serta rakan-rakannya yang bodoh bebal menggegarkan pintu pagar UPSI dan menurunkan bendera Najib. Inilah peluang air keroh yang boleh ditangguk!

Budak-budak bebal ini pula memperjuangkan AUKU secara membabi buta, jadi, dengan sedikit teguran dan bimbingan dari seorang profesor yang dahulunya juga gemar memberi idea-idea bernas mengenai perubahan, nescaya beliau sudah punya pengikut!

Kemudian, SINAR pula memanggil beliau untuk berbicara mengenai AUKU, wah! Ini peluang yang baik...mudahlah beliau mahu mengisytiharkan dirinya terjun ke dalam arena politik, walaupun dengan memberi pelbagai alasan yang seolah-olah beliau terpaksa sambil malu-malu kucing.

Jadi, langkah yang pertamanya untuk memulakan karier politiknya adalah dengan menegur Menteri Besar Kedah yang dikatakan BUTA UNDANG-UNDANG dengan menggantung beberapa orang pelajar yang bebal dan bodoh dek kerana berdemo.

Buku Jingga, buku Oren, Perlembangaan, semuanya perlu dirombak mengikut acuan Aziz Bari. Aku rasa, PRU13 nanti, Aziz Bari akan bersama-sama Adam Adli serta pengikut-pengikut bebal mereka, menubuhkan satu lagi parti untuk bertanding.

Andainya menang, Aziz Bari akan diangkat sebagai Perdana Menteri, sokongan penuh ini akan beliau perolehi dari mahasiswa-mahasiswa sewel yang bakal bebas setelah AUKU yang mereka dan Aziz perjuangkan ini dihapuskan!

Memang hebat Profesor ini, dia kasi api sana, dia kasi api sini, kasi kelam kabut dalam 1 MALAYSIA!

ANWAR SUDAH HANGIN SATU BADAN!

Posted: 28 Jan 2012 07:57 AM PST

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengamuk dengan beberapa akhbar utama yang dikatakan telah memutarbelitkan kenyataan mengenai pembebasa Palestin dan menyokong Israel. Habih semua dibambunya...

Biasalah, jenis yang bercakap sambil bermuka-muka ni memang macam itu lah perangainya. Di hadapan orang itu, katanya begini, di depan orang ini katanya begitu, bila dipersoalkan mengapa sikapnya sedemikian, katanya pula, itu lah cara kita mahu menyampaikan sesuatu agar lebih telus. Setiap perkataan yang dikuluarkan, haruslah relevan dengan audience yang mendengar.

Benar, memang idea itu amat bernas sampaikan isu pertelingkahan antarabangsa juga cuba yang sekian lama diperjuang erat pula cuba digunakan kaedah yang sama. Israel pula wajar dihormati andainya beberapa tuntutan Palestin dipenuhi, dan sememangnya semenjak dari azali di dalam Al-Quran Israel itu adalah kaum yang paling hebat pembohongannya mahu diambil hati...apa ni?????
SHAH ALAM - Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memberi amaran keras kepada pihak-pihak yang cuba memutar belit kenyataannya berkenaan Israel dalam satu wawancara bersama Wall Street Journal, kelmarin semata-mata mahu menyebar fitnah kononnya beliau "mengkhianati aspirasi rakyat Palestin."

Ketua Pembangkang menegaskan, pendirian Parti Keadilan Rakyat (PKR) adalah tuntas membela hak sesiapa sahaja yang dirampas dan dizalimi dan kenyataannya juga tidak berbeza daripada pendirian dasar luar Malaysia dalam isu Israel-Palestin.

"Iltizam untuk memastikan keadilan buat semua tidak pernah surut, malah pastinya digilap dan diperkukuh," kata beliau dalam kenyataan dikeluarkan lewat petang ini - beberapa jam selepas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Laporan Bernama awal petang tadi memetik Muhyiddin berkata beliau meminta Anwar tampil memberi penjelasan tentang komitmennya untuk mempertahankan Israel ketika ditemu ramah akhbar Wall Street Journal.

Timbalan Perdana Menteri bertanyakan sama ada kenyataan Ketua Umum PKR itu bermakna beliau mementingkan Israel dan menidakkan hak rakyat Palestin yang ditindas oleh rejim Yahudi itu.

"Adakah dia (Anwar) lebih mengutamakan Yahudi dan Israel daripada Palestin? Adakah ini pendirian sebenar Pakatan Rakyat, sedangkan kerajaan tidak mengadakan hubungan diplomatik dengan Israel," katanya kepada pemberita di Muar.

Dalam kenyataannya, Anwar berkata, "saya diwawancara oleh Wall Street Journal pada hari Khamis, antara soalan yang ditanya kepada saya adalah berkaitan dasar luar negara dan isu Palestin."

"Saya tuntas menegaskan bahawa kemahuan dan hak rakyat Palestin mesti dibela dan itu merangkumi hak untuk mendirikan negara sendiri serta tidak terus dizalimi.

"Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati," katanya lagi.

Ketua Umum Pakatan Rakyat itu berkata, pendiriannya ternyata sejajar dengan prinsip perjuangan PKR yang menjunjung tinggi prinsip keadilan sejagat dan tegas membela hak mereka yang dizalimi.

"Selain itu pandangan saya ini ternyata selari dengan Resolusi 1397 Majlis Keselamatan dan Inisiatif Keamanan Arab yang berteraskan Penyelesaian Dua Negara.

"Malahan dasar luar negara juga menekankan prinsip Penyelesaian Dua Negara sebagaimana yang diungkapkan Menteri Luar ketika Perbahasan Perhimpunan Agung PBB Sesi ke-66 pada 27 September 2011 di New York," katanya.

Oleh itu tegas beliau, ternyata dari kenyataan Menteri Luar, dasar Malaysia adalah bersedia menghormati hak rakyat Palestin dan Israel untuk menikmati keamanan dan kedamaian.

"Akan tetapi kesediaan kita pastinya bergantung kepada syarat selagi mana hak rakyat Palestin tidak dicerobohi.

"Justeru saya memberi amaran keras kepada mana-mana pihak yang cuba memutar belit kenyataan saya semata-mata mahu menyebar fitnah kononnya saya mengkhianati aspirasi rakyat Palestin," katanya.

HAJI HADI SEDAR DIRI...YANG SORANG LAGI SAMPAI BILA MAU TONGKAT DUNIA?

Posted: 28 Jan 2012 01:48 AM PST

Bila Haji Hadi umum mahu berundur dari PRU13, pasti ada yang terkejut tergempar. Ada yang cuba menerkam, tapi tak kena masanya pula, ada yang tertanya-tanya, merajuk ke orang tua ni, tapi sebenarnya, beliau akui yang beliau telah terlalu lama berpolitik, rasanya sampai kali ini sahaja..

Usianya baru 65 tahun, tetapi mungkin dirasanya politik yang dianutinya semakin mengarut dan terpesong..entah apa akan jadi kalau usianya menjangkau 81 tahun. Pasti lebih teruk dari keadaan sekarang...berundur la lagi baik...
MARANG - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul  Hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.

"Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen," katanya.

Abdul Hadi berkata, sekiranya tidak bertanding mana-mana kerusi, beliau boleh bergerak ke seluruh negara untuk memantapkan parti.

Bagaimanapun, Adun Rhu dan Ahli Parlimen Marang ini menawarkan bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon dalam PRU13 nanti.

Beliau berkata demikian kepada Sinar Harian dalam satu temu bual eksklusif ketika ditemui di rumahnya selepas menyampaikan ceramah di Masjid Rusila, Marang, di sini.

"Terpulang kepada parti untuk menilai kerusi mana yang sesuai untuk saya sama ada Dun atau Parlimen," katanya yang menyerahkan kepada keputusan parti untuk menentukan sama ada beliau bertanding atau sebaliknya.

Beliau menganggap ramai pemimpin pelapis dalam parti itu yang boleh membantu membawa hala tuju parti pada masa depan.

Katanya, pembabitannya dalam politik sezaman dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Saya kebetulan mengikuti parti sejak zaman Tun, zaman generasi kedua (Pak Lah) sampailah kini.

"Saya diberi amanah kepimpinan dan kerusi pada usia terlalu muda, saya menjadi Naib Presiden dalam usia 30-an, sudah terlalu lama," katanya.

Sementara itu, beliau turut menolak desas-desus anaknya Mohammad Khalil Abdul Hadi, 30an, bakal dicalonkan dalam PRU13.

"Biar dia jadi ahli biasa buat masa ini," katanya.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 28 Jan 2012 01:37 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


TUDIAA!! Aksi Guan Eng, bila Lagu Barisan Nasional di nyanyikan dihadapan mukanya!!

Posted: 28 Jan 2012 09:32 AM PST


Ada yang kata merah padam muka Guan Eng.. kelu tidak berkata.. hehe..

KASI PANAS!! Apa kata rakyat Malaysia apabila Anwar mahu menghapuskan undang-undang liwat!!

Posted: 28 Jan 2012 04:36 AM PSTMakin ramai la orang meliwat kalau undang-undang ni dibubarkan.. Manusia paling gembira ialah Anwar.

TUDIAA!! Menteri mana suka RELA main tembak-tembak ni? @HishammuddinH2O

Posted: 28 Jan 2012 01:12 AM PST


Ooo.. program Tok Hisham bersama RELA..

Tembak-tembak untuk hobi dan kesihatan takpa.. jangan tembak benda lain macam Anwar sudah.. he he..

PANASS!! Sungai Petani Muncul Pusat Pelacuran Terbaru Kedah??

Posted: 27 Jan 2012 10:12 PM PST

Hiasan semata..Pembongkaran demi pembongkaran akan terus dilakukan oleh Team Media Kedah yang diketuai oleh Mc bersama rakan-rakan yang lain.

Kali ni cerita panas yang kami dapat ialah mengenai pelacuran di Sungai Petani..


Mengikut maklumat yang Mc dapat, 3 tahun lepas cuma ada 20 Spa untuk kesihatan disekitar Sungai Petani. Namun kini, jumlah 20 telah mencapai 70 buah Spa. Disamping kebanyakkan Spa bukan hanya untuk kesihatan, tapi telah beralih arah ke 'special servis' dan 'seks servis'.

Setakat urut batang tu, rasanya lagi la bercambah-cambah.

Tunggu pembongkaran dari TMK!!

Walaupun UMNO Kedah tak pedulikan kami.. namun perjuangan untuk UMNO tetap kami teruskan..


McTheory:
Negeri Pas tadbir.. tapi ada pusat pelacuran? rosak-rosak..

TUDIAA!! Awat Ramai Sangat Orang Pas Masuk UMNO nihh??

Posted: 27 Jan 2012 07:12 PM PST

Semalam berlangsung majlis penyerahan borang kemasukan ahli tegar PAS seramai 200 orang, Ahli Pas yang telah menyertai parti itu selama 18 tahun, kini telah insaf kerana PAS tidak lagi mampu mendukung perjuangan demi memertabatkan Islam sebagai teras perjuangan.

Ahli Parlimen langsung tidak mengambil tahu hal ehwal rakyat sekitar Parlimen Sik ini. Ahli Parlimen tersebut Che Uda. Apa kejadah punya MP sampai tak turun kawasan,Bila nak undi baru balik kawasan.Kebetulan ini melibatkan Peneroka Felda Teloi Timur,Sik Kedah. dan pastinya Mazlan Aliman menangis dengan berita ini.

Para peneroka kecewa dengan kenyataan yang dibuat oleh Pengerusi Persatuan Anak-anak Peneroka Felda (Anak) Mazlan Aliman bahawa kerajaan negeri di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat bersetuju untuk tidak menandatangani perjanjian penyerahan tanah.


Ini kerana peneroka berpendapat apa salahnya tanah-tanah milik Felda itu dipajakan sekiranya para peneroka akan menerima faedah daripada langkah tersebut.

Peneroka juga berpendapat lebih baik tanah-tanah tersebut dipajakkan dan diusahakan, daripada dibiarkan.

Lagipun, 360,000 hektar tanah yang ingin dipajakkan adalah milik Felda, dan bukannya milik peneroka. Jadi Felda berhak memajak tanah sekiranya ia dapat memberi faedah kepada peneroka.

Siapakah Mazlan Aliman yang seakan-akan berkuasa menentukan siapa berhak mendapat faedah dan siapa tidak?

Peneroka juga bertanya, kenapa pihak kerajaan negeri mahu menghalang sesuatu yang baik dan berfaedah kepada rakyat secara amnya, dan peneroka secara khusus? Kenapa pihak kerajaan negeri sanggup mempermainkan nasib rakyat atas nama politik? Jika ini benar, peneroka dipermainkan seperti bola atas nama politik.

Sikap Mazlan Aliman yang keji itu jelas menunjukkan bahawa beliau bukannya ikhlas memperjuangkan nasib dan hak peneroka, tetapi hanya memperjuangkan agenda politik beliau.

Mazlan Aliman perlu dihalang daripada memporak-perandakan hal ehwal peneroka. Jangan gajah sama gajah berjuang, pelanduk mati di tengah-tengah. Jangan biarkan Mazlan Aliman menjadikan peneroka mangsa perjuangan politik beliau.


Wow.. ramai ..
Boss Felda pun ada..
Sampai tak cukup dewan..
padat..
Sik agaknya boleh menang tak?
Program penyerah borang..

Mc ambil artikel ni dari Mat Kilau Penang, disebabkan Mc berada diluar Kedah atas urusan tertentu, sahabat Mat Kilau 'cover' program ni untuk Mc.

Itu tak penting, yang penting, selamat datang kepada rakan baru dari Pas. Moga wadah perjuangan saudara semua selama ini dapat diteruskan semasa didalam UMNO.

Pas hanya pandai cakap, berlakon saja lebih..


McTheory:
Pas bukan lagi menyokong Islam, mereka menyokong perjuangan Anwar dan Dap!

TUDIAA!! Aziz Bari Pecat Ostat Azizan Menteri Besar Kedah?

Posted: 27 Jan 2012 04:12 PM PSTVideo ini dirakam selepas program Wacana Sinar Harian yang bertajuk 'Masih Relevankah AUKU' yang turut dihadiri oleh Adam Adli, Safwan 'Wheelchair' Anang dan juga kumpulan 'mahasewel' SMM.

Dalam sidang media tersebut seorang wartawan bertanyakan kepada Aziz Bari mengenai tindakan Menteri Besar Kedah DS Azizan Razak berhubung tindakan Azizan yang menggunakan AUKU menghukum pelajar KUIN tempoh hari.


Dengar  video di atas di minit 0:17.

Disebabkan Azizan Razak tetap mempertahankan pendiriannya dalam mengenakan tindakan terhadap pelajar KUIN, Aziz Bari meminta supaya Azizan Razak masuk sahaja BN kerana BN adalah pro AUKU.

Aziz Bari  tegas meminta supaya pihak tertinggi Pakatan Rakyat mengenakan tindakan yang tegas terhadap MB Kedah itu kerana dalam Buku Jingga yang diperjuangkan Pakatan Rakyat mereka berjanji untuk memansuhkan AUKU.

Apakah komen pengikut Azizan Razak setelah Aziz Bari tegas meminta PR mengenakan tindakan sedangkan Aziz Bari bukan ada kaitan serta menjawat apa-apa jawatan dalam parti PAS mahu pun Pakatan Rakyat?

Mungkin juga Azizan Razak bakal menerima nasib yang sama sebagaimana nasib yang menimpa Hasan Ali yang dipecat tanpa sebarang penjelasan dari pucuk pimpinan PAS?

Double Y

McTheory:
Mangkuk biri-biri ni, ingat dia sapa nak pecat? Pas Kedah pulak, tengok saja ka? atau memang hangpa suka?