Isnin, 29 Ogos 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


bumiyang

Posted: 29 Aug 2011 03:56 AM PDT

bumiyang


Seorang Lagi "Agen Umno" Dalam Pas???

Posted: 28 Aug 2011 06:00 PM PDT

Zakat Guna Dinar/Dirham - Jangan Sampai Fakir dan Miskin Tak Boleh Nak Belanjakan Sudahlah...

Posted: 28 Aug 2011 06:30 AM PDT

SENJALIZA

Posted: 29 Aug 2011 03:52 AM PDT

SENJALIZA


INIKAH RAKAN PAS DALAM PAKATAN PEMBANGKANG?

Posted: 28 Aug 2011 11:17 PM PDT

"10th Commandment: EZAM THE FROG....Muslim convert to christian. This shows that the teaching of Islam is not right....islam is a fake religion.Your allah BABI MOHAMAD is a rapist...holly man doesn't married to 4 wives..does not encouraged jihad....islam doesn't practice and teach his followers the 10th commandment like the christian does....read through our holly bible and understand what are the 10th commandment is all about....just wonder how your babi mohamad looks alike....how come until now nobody show the photo of him....Islam are worshipping stone....EZAM..."BURN YOUR HAIRY WIFE PUSSY"
Apakah PAS sanggup meneruskan persekongkolannya dengan Pakatan Pembangkang.? Sikap mereka ini sudah tidak lagi dapat dikawal oleh PAS kerana mereka sudah merasa dimanjakan PAS. Pengundi yang pernah mengundi PAS pastinya MENYESAL memberikan UNDI mereka dahulu semasa PRU12.

Haram mengundi Pakatan Pembangkang yang memiliki ideologi seperti di atas.

Anai-anai berpindah sarang.

Posted: 28 Aug 2011 10:48 AM PDT

Apa yang hendak dipertontonkan dengan salaman ini hanyalah presepsi. Saling percaya dan setiakawan masih jauh dari wujud di mahkota kebenaran.

Keupayaan DSAI untuk terus menyatukan DAP-PAS sudah mula goyah dan diragui. Harapan setengah pemimpin PAS supaya DSAI digantikan dengan pemimpin lain seperti YM YB Ku Li masih hidup dan terus diimpikan. Ini adalah gambaran bahawa hubungan DAP-PAS berada dalam situasi "telur di hujung tanduk".

Karpal Singh yang menjadi ketua membela DSAI dalam kes Sodomi II pernah menyuarakan agar DSAI digantikan dengan pemimpin baru kerana DSAI sudah banyak melakukan kemusnahan. Saranan KS ini tidak mudah dipadamkan dari ingatan rakyat.

Perubahan tunjang ideologi PAS sejak berada bersama-sama DAP dan PKR dalam Pakatan Pembangkang telah banyak mengelincirkan PAS dari perjuangan yang menjadi kekuatannya selama ini. Isu ini memakan diri PAS dan amat sukar ditepis oleh pemimpin hardcore PAS bagi  melemahkan sokongan pengundi yakni rakyat jelata. Rata-rata pengundi yang menyokong PAS dahulu sudah mula menyedari bahawa PAS telah gagal menterjemahkan sokongan mereka kepada bentuk perubahan yang dilaung-laungkan Pakatan Pembangkang. Harapan kepada  wujudnya PAS dalam Pakatan Pembangkang untuk  Masa depan Malaysia yang lebih cerah tidak kunjung jelma. Malah penyokong PAS nyata terpinggir dalam Pakatan ini. 

Banyak isu-isu yang TIDAK boleh  dan TIDAK perlu dikompromi Penyokong PAS dahulu, kini telah banyak diliberalisai oleh kepimpinan PAS. Landasan perjuangan Negara islam, Tindakan JAIS di Selangor dan sebahagian hukum hakam syarie telah banyak ditolerasi walaupun menyakitkan dan mengguris hati penyokong PAS. Kenapa ramai ahli-ahli PAS meninggalkan parti itu di Pulau Pinang, negeri yang diperintah Pakatan Pembangkang? Malah di Kelantan Sendiri?

Tidak hairan jika akhir-akhir ini suara-suara rakyat marhaen menyeru PAS meninggalkan Pakatan Pembangkang sudah semakin kedengaran dengan lantang di kalangan mereka yang pernah menyokong PAS dalam PRU 12. Media PAS dan penyokong hardcore PAS mudah saja menepis sebarang isu seperti ini. Tetapi hakikatnya, di kalangan pengundi, isu kongkongan dan dominasi DAP dalam Pakatan Pembangkang khasnya terhadap PAS jelas mua memualkan. Keadaan ini tidak harus dipandang ringan, terutama oleh pemimpin hardcore PAS.

Samada PAS terus berada dalam Pakatan Pembangkang atau di luar Pakatan Pembangkang, DAP sudah boleh merayakan kejayaannya 'memecahkan tembok PAS". DAP sudah melihat, dan mengukur dengan terperinci kekuatan PAS. Jika PAS hilang dalam Pakatan pembangkang sekalipun, DAP kini sudah "solid" dengan sokongan penyokong samada mereka ahli DAP atau tidak. Kehilangan PAS dalam Pakatan Pembangkang sudah dihitung dengan jari oleh  DAP. Perencanaan dan signifikasinya tidaklah terlalu relevant atau dirasakan DAP.

Tindakan Mat Sabu yang terkini, megiktiraf KOMUNIST sebagai pejuang sebenar kemerdekaan satu kenyataan yang pahit ditelan oleh pengundi, samada ahli PAS atau para marhaen. terutama menjelangnya Hari Merdeka dan Hari Raya Aidilfitri, hari kemenangan.

Setakat ini, jelas bahawa anai-anai telah mula berhijrah. Sarang anai-anai kini telah mula merobek "tiang" Pakatan Pembangkang. Samada penyokong hardcore PAS dan pemimpin PAS menerimanya hakikat ini,  hendaklah mereka cari dan baca di benak rakyat.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 29 Aug 2011 03:44 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Hari akhir, nak minum apa?

Posted: 28 Aug 2011 07:59 PM PDT


AIR pergi sekolah = Air Batu Campur (ABC)
AIR suka shopping = Air Sirap Bandung
AIR Phua Chu Kang = Air Lai Chi Kang
AIR paling bulat = Air Mata Kucing
AIR suka pening = Air Tuak
AIR orang putih = Air Durian Belanda
AIR pandai Tai Chi = Air Laici ...

AIR Koh Tsu Koon = Air Laici?

RIDHUAN TEE

Posted: 29 Aug 2011 03:43 AM PDT

RIDHUAN TEE


Apa lagi jawapan Kristian?

Posted: 28 Aug 2011 07:58 AM PDT

(Sinar Harian 29 Ogos 2011)

Pada 5 Ogos 2011, saya telah menulis satu artikel dalam blog saya, http://ridhuantee.blogspot.com, bertajuk "Awasi dakyah Kristian". Kisah benar bagaimana perancangan Kristian memurtadkan orang Melayu Islam ketika mereka masih kanak-kanak lagi. Namun, tidak ramai yang ambil pusing, sehinggalah berita ini diperbesarkan oleh sebuah akhbar yang dituduh oleh ultra kiasu sebagai akhbar rasis atau ultra Melayu. Akhbar ultra kiasu tidak kurang juga ultranya, tetapi mereka tidak pernah disalahkan, maklumlah sekapal.

Artikel ini pada mulanya saya tulis untuk akhbar 'ultra Melayu' tersebut untuk siaran 7 Ogos 2011, kerana ketika itu isunya masih panas, berkaitan pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja di Damansara Utama. Malangnya, ia tidak disiarkan. Mungkin editor akhbar itu menganggap saya mereka-reka cerita ataupun editornya mungkin takut untuk menyiarkannya. Saya berterima kasih kepada akhbar Sinar Harian kerana begitu neutral dan berani menyiarkan setiap penulisan saya walaupun ada akhbar lain yang merasa kecut.

Cikgu S yang dimaksudkan itu adalah sahabat karib saya, seorang guru bahasa, berbangsa India beragama Kristian yang mengajar di salah sebuah sekolah rendah di Lembah Kelang. Kami sering berhubung dan bertukar-tukar pandangan mengenai agama. Beliau amat menghormati agama Islam. Seperti yang telah saya sebutkan dalam artikel itu, beliaulah yang memberikan segala bukti bagaimana seorang kanak-kanak darjah satu diajar oleh guru tuisyennya mengenai Kristian dan Nabi Isa. Kanak-kanak lebih memahami Kristian daripada Islam. Beliau telah mengambil inisiatif melaporkan kepada pihak berkuasa, tetapi tidak ramai yang mengambil berat sehinggalah berita tersebut disensasikan oleh media. Terfikir juga saya, siapa sebenarnya bertanggungjawab menjaga kepentingan Islam, orang Islam atau orang bukan Islam? Kita hanya sensitif bila isu menjadi sensasi. Maklumlah mahu mencari publisiti. Sedarkah kita akan implikasi ke atas Islam jika ramai yang murtad?

Terus terang, saya amat jarang jumpa non-Muslim yang amat prihatin dengan orang Melayu dan agama Islam. Beliau seolah-olah sudah Islam di sisi Allah SWT. Tertanya-tanya juga dalam diri, kenapa tidak ramai orang Islam seperti beliau. Saya yakin selepas ini jika identiti beliau didedahkan, beliau akan menjadi sasaran bukan Islam, terutama orang Kristian. Saya berdoa kepada Allah SWT, semoga beliau tabah dan kehidupannya diberkati. Tidak mustahil suatu hari nanti beliau akan memeluk agama Islam. Saya memohon kepada umat Islam, jika ditakdirkan beliau menjadi mangsa, marilah kita bersama-sama membelanya, walaupun beliau masih belum Islam. Masih banyak lagi bukti-bukti bagaimana jahatnya perancangan orang lain terhadap Islam yang masih belum diceritakan.

Saya sebenarnya tidak mahu bersangka buruk kepada orang Kristian. Tetapi realiti yang berlaku, membenarkan sangkaan buruk saya ini. Missionari Kristian bergerak aktif dalam segala aspek. Mereka akan mengambil kesempatan, ruang dan peluang untuk menyebarkan agamanya kepada orang Melayu (Islam), walaupun dilarang oleh undang-undang. Namun, atas alasan hak asasi manusia dan mendapat perlindungan antarabangsa, mereka nampak kebal dan tetap meneruskan niat jahat mereka mencabar kedudukan agama Islam. Sedihnya, kita terlalu berlembut.

Sedangkan kita semua tahu, agama Islam tidak boleh disamaratakan dengan agama bukan Islam. Kita boleh berkongsi nilai-nilai baik agama-agama, tetapi kita tidak boleh berkongsi agama, kerana bagi kamu agamamu, bagi aku, agamaku. Itulah ingatan Allah dalam surah al-Kafiruun, Lagipun, Islam mendapat perlindungan dalam perlembagaan. Sila rujuk perkara Perkara 8, iaitu persamaan dan hak sama rata dan pengecualian peruntukan ini dalam soal agama, kedudukan istimewa Melayu dan seumpamanya. Perkara 10 (4), iaitu batasan hak kebebasan bersuara daripada menyentuh kedudukan Raja-Raja, Islam, orang Melayu, kewarganegaraan dan seumpamanya. Perkara 38, iaitu kuasa Majlis Raja-Raja menghalang Parlimen membuat undang-undang yang menyentuh kedudukan Raja-Raja Melayu, orang Melayu, bahasa Melayu dan Islam. Perkara 150 (6a), iaitu kedudukan agama Islam, adat istiadat Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak, kewarganegaraan meskipun dalam keadaan darurat. Perkara lain yang berkaitan dengan kedudukan Agama Islam ialah: Perkara 11 (4) - tentang kebatasan kebebasan agama orang Islam. Perkara 12 (2) - peranan Persekutuan dan suatu negeri dalam memajukan pendidikan Islam.

Peruntukan inilah yang membezakan antara Malaysia dengan negara-negara Islam yang lain. Negara-negara Islam yang majoriti umat Islamnya begitu besarpun tidak ada peruntukan yang sebegini rapi, misalnya Indonesia dan Mesir, tetapi kita ada. Lantaran, golongan ultra kiasu amat tidak selesa dengan peruntukan istimewa ini. Ada percubaan mendesak supaya peruntukan ini dipinda tetapi gagal. Walau bagaimanapun, tidak mustahil peruntukan ini akan dipinda atau mungkin juga dimansuhkan sekiranya umat Islam terus berpolitik dan berpecah. Kita lebih mengutamakan agenda mengekal dan mempertahankan kuasa daripada menjaga kesucian agama Islam yang semakin hari semakin ternoda.

Sedarlah wahai saudaraku, orang Melayu akan hancur tanpa Islam. Islamlah yang memartabatkan orang Melayu selama ini. Tanpa Islam atau jika ditakdirkan Islam tidak sampai ke Alam Melayu, orang Melayu masih lagi menganut agama anamisme dan menyembah berhala. Tidak ada apa-apa yang boleh dibanggakan ketika Melayu belum lagi memeluk Islam. Perlu diingat, ribuan tahun orang Melayu berada dalam kekufuran sebelum datangnya Islam.

Kerajaan Melayu Islam Melaka yang ditegakkan tidak begitu popular dan terkenal. Namun, setelah Melayu menerima Islam 600 tahun dahulu, tiba-tiba nama Melayu dan Melaka melonjak. Siapakah yang melonjakkan nama Melayu kalau bukan Allah SWT. Bangsa ini hanya terdarjat apabila diangkat oleh Allah menjadi bangsa bermaruah dengan Islam.

Malangnya, kita mudah lupa fakta ini. Hari ini, bukan kita ikut Islam, tetapi kita mahukan Islam ikut kita. Dalam kata lain, kita mahu Islam ikut sains, bukannya sains yang mesti mengikut Islam. Begitu juga dalam konteks pemerintahan, Islam memerintah bukannya Islam diperintah.

Justeru, janganlah hari ini kita terlalu sombong dan bongkak sehingga menjadi sukar untuk menjaga kepentingan Islam, semata-mata untuk mempertahankan harta, takhta dan kuasa. Semuanya ini hanya bersifat sementara, kerana ia bukan milik kita, tetapi milik Allah. Kuasa yang ada boleh datang dan pergi apabila tibanya masanya. Tetapi Allah dan Islam tetap akan kekal abadi. Islam tidak akan tercabut walaupun mungkin sesuatu bangsa itu mungkin pupus. Islam tetap akan terpelihara, walaupun ada yang tidak memperdulikannya. Islam mendapat jagaan Allah, tetapi kuasa dan takhta belum tentu.

Berani kerana benar, takut kerana salah. Faktor apakah yang menyebabkan sehingga kita terpaksa tunduk kepada desakan dan tuntutan orang bukan Islam yang tidak munasabah dan amat licik. Sudah terang lagi bersuluh, mereka melakukan kesalahan, kita terus bersangka baik? Mereka yang benar, menjalankan kerja dan tanggungjawab, dipersalahkan. Manakala mereka yang salah, dikatakan betul. Apakah neraca kita yang digunakan dalam penentuan timbang tara ini?


Analisa Kumbang

Posted: 29 Aug 2011 03:08 AM PDT

Analisa Kumbang


diberikan kepada Barisan Nasional..!

Posted: 28 Aug 2011 12:00 PM PDT


In the last PKR election last year, in many places of fights up there competing candidates who want to hurt ..! Chairs fly fly ...!! Disepahkan ballot box on the road ...!! Is this a clean election process ..?

BOHONGG...! Perarakan BERSIH 2.0 Tidak Dibatalkan.... Jangan Percaya Tipu Helah Anasir Anasir Jahat!

Posted: 28 Aug 2011 12:00 PM PDT

What is the level of trust in the decisions of the organizers of the illegal gathering of kunuunnya Net 2.0 to cancel the program they want to march on July 9, 2011 ..? Purpose of the level is in terms of percentage believing. Do you all believe 100% ..? 90% ..? 70% ..? 50 %..??

Do not be fooled by the worst elements of the element of evil is buried deep in their hearts nawaitu corner is not good! Evil agenda to play havoc with peace in the country have been defined in the next planning illegal rally marched many tense situations for the benefit reflects the outside world ..

SPECIAL OFFER..! Ambiga Tawarkan Diri Untuk Ditahan Dibawah ISA...?

Posted: 28 Aug 2011 11:03 AM PDT

Chairperson of the Free and Fair Elections (Bersih), Datuk S. Ambiga remember to hold an illegal assembly at the Merdeka Stadium on Saturday, even if advised to cancel the goal by the Inspector General of Police Tan Sri Ismail Omar said in a meeting today.

Ismail said he had called Ambiga find it at Bukit Aman at 2pm to discuss further other than to explain the conditions that must be followed to ensure public order.

He said one of the things mentioned in the meeting are clean must apply for permission from the owner of the premises where the police want the assembly to approve the permit.

He said he also recommended to Ambiga to hold the rally outside Kuala Lumpur because of its narrow Stadium Merdeka, was modified and is located in the heart can cause traffic congestion can affect businesses and the public.

"I recommend to Ambiga to rally at Stadium Melawati, Kuala Lumpur as Chief Minister, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim had made the offer to allow the rally was held there."

"However, I see Ambiga still persist. My advice (ask for the rally at Stadium Melawati) is to help him, but it seems that he dreaded. He did not want to change his mind and stand, "he said at a news conference at Police Headquarters in Bukit Aman, here today.

walaupun menganggap dakwaan terhadap Kamal tidak berasas.

Posted: 28 Aug 2011 11:02 AM PDT


Alleged incident occurred at Lot No. 2001, Jalan Tanjung Layang, Tanjung Sepat, Banting, near here, between the hours of 8.30 pm and 9.45 pm, August 30 last year.

menggunakan talian yang sama.

Posted: 28 Aug 2011 10:00 AM PDTHabishah Bahari (right) accompanied Junaidah Ismail at present to testify in murder trial Sosilawati Lawiya and three colleagues at the Shah Alam High Court yesterday.

Nik Nazmi Punyai “Perasaan” Terhadap Wardina Safiyyah..? Nik Nazmi Syok Kat Wardina..??

Posted: 28 Aug 2011 09:05 AM PDT

"I apologized to the attorneys Wardina Fadlullah Wilmot Saffiyah the controversy thrown to him after attending a People-friendly Carnival (KMR) in Desa Mentari, here on June 26 last," said State Assemblyman (Assemblywoman) Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad.

Pengakuan IKHLAS...! Sejujur-jujurnya...

Posted: 28 Aug 2011 09:04 AM PDT

I will never condone such despicable creatures that never berate my father, let alone if they had been given numerous titles to insult his own father ...!! That is my personal position ...

Penyokong Bersih Maki Hamun TV3..! Semoga Wardina Dapat Buat Kenyataan BELA Pihak TV3...

Posted: 28 Aug 2011 08:02 AM PDT

In the video clip below, bear themselves ..., how rigid Ambiga biaDAPnya sycophant sycophant who cursed and abused humiliated the TV3 ..!

Recalling the case two weeks ago, Wardina Safiyyah the "rested" by the Media Prima TV3 Wardina gara gara appearance in a program organized by the PKR campaign to clean. Want to posed questions to Wardina;

"Would not you want to make a statement defending the TV3 has lived for many years to bear you and your family ..?"

Wardina biaDAPnya can see also how these illegal demo participants participants mencarut insults TV3 employer, not an exaggeration to say that all the participants were the same demos accompanied by a close friend Wardina itself, Nik Nazmi. ..

BAHAYA..! Video Trailer Bersih Versi Yahudi Ini Sedang Disebarkan Ke Negara Negara Luar ...

Posted: 28 Aug 2011 08:00 AM PDT

If you next see the video trailer below, I'm sure you will be able to see how that works "invisible hand" to describe the countries outside the mob mob "stubborn mercenaries Ambiga" kunuunnya assaulted by the police ...

It is undeniable how editing, sound effects music video trailer backgorund is so neat once pembikinannya. It's the quality like video trailer promoting a movie ..!

English-speaking voice of course it is not the result of local work .., thus meaning it illegal propaganda Net assembly is associated with the element of bad elements outside the country ..! Way of making video movie trailer promo like this as if they are ready to show to the outside world that the Malaysian government is not democratic.

But in fact, participating in an illegal assembly participants are stubborn and willing to be deliberately looking for trouble and Barua pencacai a craftsman Ambiga feces wash ...! Watch the video of this trailer;

Panaass...! Siapa Pemimpin Pakatan Yang Hantar Awek Seksi Cuba “BELI” Blog Milik Papa GOMO..??

Posted: 28 Aug 2011 07:15 AM PDT

Congratulations to all my Blogger, Papa GOMO still continue to lead the charts Ranking Bloggers Top 20 Hitz Pro BN according to Alexa ...

Blog Daddy's won GOMO exposure Anwar sex video issues - China Doll does not work disrupted by his companions other Bloggers.

Congratulations also to the GAP blog also maintains its second place! Only Daddy GOMO and GAP was not affected whereas some other bloggers appear to occur "tides" in their position, down and up .... See the latest chart below.

GEMPAR..! Nama Yb Rahman Palil Disebut Dalam Perbicaraan Pembunuhan Kejam Sosilawati Lawiya..

Posted: 28 Aug 2011 07:00 AM PDT

In session questioning the witness on the murder trial of Datuk Sosilawati with three other bank officers Noorhisham Mohamad, lawyer Ahmad Kamil Abdul Karim, and Kamaruddin Shamsuddin in Shah Alam High Court yesterday, the name of one of the Selangor State Assemblyman, Yb Dato Haji Abdul Rahman Palil was mentioned ...

Polis KANTOI..! Menerusi Blog Marina Mahathir, Gas Pemedih Mata Memang

Posted: 28 Aug 2011 06:09 AM PDT

Marina Mahathir, the son of former Prime Minister is to publish a true experience of "fun" he was participating in illegal gatherings Net masterminded by Anwar Ibrahim, who was riding as the main character Ambiga organizers ..

'Release' from a true story as told through the experiences Marina Mahthir through his blog at once prove the police that the FRU did not release any tear gas into the compound of Tung Shin Hospital is not true!

Inspector General of Police Tan Sri Ismail Omar tried to defend a statement Acting Kuala Lumpur police chief, Amar Singh that there was no tear gas released into the compound of Tung Shin Hospital. However, let us follow the stories and experiences Marina notes quoted from his blog as follows ..;

Ustaz Zamri TV9 Punyai Pendirian Yang Sama Dengan Wardina Safiyyah...!

Posted: 28 Aug 2011 06:08 AM PDT


To the political enemies of former Chief Minister of Selangor, Yb Dato Seri Dr Mohamad Khir Toyo, regardless of whether from within the party itself and even outside UMNO, I'm sure they expected this morning Khir Toyo will be declared guilty and are serving a sentence ..!

That is the hope of "evil" in order to see their political careers derailed and Khir Toyo to the political history of archival material as if Khir country has never been done on the development of the state ...

Jom Layaan..! Tengok Kawan Kawan Ambeega Enjoy Sakan..., YaHooo!

Posted: 28 Aug 2011 06:00 AM PDTBENARKAH Ada Gambar BOGEL Sosilawati Dirakam Curi Dalam Bilik Air...?

Posted: 28 Aug 2011 06:00 AM PDT

Fence Fence Eat Rice expect ..?

Is it true that the 'belief' cosmetics millionaire Datuk Sosilawati Lawiya and his family for many years, had betrayed the trust Shamsuddin Kamaruddin given ..?

Yesterday station during the trial over the brutal pemubunuhan Sosilawati, with three others; Kamaruddin Shamsuddin, Ahmad Kamil Abd lawyer. Karim, and officers of Bank CIMB, Noorhisham Mohammed, the prosecution's 16th witness Habishah Bahari, a close friend Sosilawati.

MESTI Tonton..! Bukti Anwar KANTOI..., Video Seks Versi Wikileaks Singapore..!!

Posted: 28 Aug 2011 05:14 AM PDT


Congratulations to all my Blogger, Papa GOMO still continue to lead the charts Ranking Bloggers Top 20 Hitz Pro BN according to Alexa ...

Blog Daddy's won GOMO exposure Anwar sex video issues - China Doll does not work disrupted by his companions other Bloggers.

Congratulations also to the GAP blog also maintains its second place! Only Daddy GOMO and GAP was not affected whereas some other bloggers appear to occur "tides" in their position, down and up .... See the latest chart below.

Pagi Ini Di Mahkamah Tinggi Shah Alam…, Khir Toyo Akan Di Hukum..?

Posted: 28 Aug 2011 05:06 AM PDT

To the political enemies of former Chief Minister of Selangor, Yb Dato Seri Dr Mohamad Khir Toyo, regardless of whether from within the party itself and even outside UMNO, I'm sure they expected this morning Khir Toyo will be declared guilty and are serving a sentence ..!

That is the hope of "evil" in order to see their political careers derailed and Khir Toyo to the political history of archival material as if Khir country has never been done on the development of the state ...

Video Klip 2;51 Minit Ini Punca Anwar Dimaki Hamun Pimpinan Pakatan Pembangkang Hari Ini...!!

Posted: 28 Aug 2011 05:05 AM PDT


NET 2.0 suggested a steering committee of the people wearing yellow every Saturday for the continued support to the movement that claimed eight points for election reform in this country.

NET 2.0 General Datuk S Ambiga asking people to wear anything yellow on every Saturday in a show of support for the claim that 62 NGOs affiliated.

"Until such reform is made, we ask people to wear anything yellow on every Saturday. No matter whether shirts, gloves or anything ...," he said at a press conference in Kuala Lumpur yesterday.

WOW..! Bersih Anjurkan PESTA Bikini Warna Kuning Setiap Sabtu...!

Posted: 28 Aug 2011 04:03 AM PDT


NET 2.0 suggested a steering committee of the people wearing yellow every Saturday for the continued support to the movement that claimed eight points for election reform in this country.

NET 2.0 General Datuk S Ambiga asking people to wear anything yellow on every Saturday in a show of support for the claim that 62 NGOs affiliated.

"Until such reform is made, we ask people to wear anything yellow on every Saturday. No matter whether shirts, gloves or anything ...," he said at a press conference in Kuala Lumpur yesterday.

PENTING..! Sebarkan Video Ambiga Ini Segera..., Cepat..!!

Posted: 28 Aug 2011 03:59 AM PDT


Culture lying has become one of the "rule" in the life of anyone who would follow thoughts and join the ranks of the Opposition coalition ..!

Certainly it would be their practice as Boss A number of the High Priest of the opposition alliance is a political animal creature named Anwar Ibrahim. These creatures have magical powers that can deceive the minds of anyone who wants their minds sodomized consequently it would be utterly broken life ...

Terbukti Sudah.... Kisah Cincin Rosmah USD 24 Juta Hanyalah Rekaan Semata Mata...! Anwar Gagal Lagi..

Posted: 28 Aug 2011 03:58 AM PDT

Culture lying has become one of the "rule" in the life of anyone who would follow thoughts and join the ranks of the Opposition coalition ..!

Certainly it would be their practice as Boss A number of the High Priest of the opposition alliance is a political animal creature named Anwar Ibrahim. These creatures have magical powers that can deceive the minds of anyone who wants their minds sodomized consequently it would be utterly broken life ...

PERGHH...!! Anak Gadis Marina Tunjuk Lurah Tetek Sewaktu Majlis Graduation…

Posted: 28 Aug 2011 03:55 AM PDT


Like Mama Like Daughter ...., Marina was still dressed in sexy ...!

Not the Marina Mahathir, but Marina Lee Abdullah, wife of Anwar Ibrahim ... detractor mercenaries, who do not know the name of Raja Petra Kamaruddin?

Anwar Garu Telor Haji Hadi…..

Posted: 28 Aug 2011 03:55 AM PDT

For those who are less close and less familiar with the political model of PR - did not see. For those who are close and understand, note that the DAP is only making GILA DECISION to leave PR.

Why? Many towkey gambling / alcohol / prostitutes in Kedah who send sms are not satisfied with the decision. Ronnie Liew. Tony Pua. Guan Eng. Kit Siang all be 'angry' with Chinese towkey. Muslims want to fast - due to their pulak apahal throughfall.

DAP is very serious about the decision to exit the alliance. They did not play. If Chua Soi Lek said they 'farce'. He was wrong. In fact, the DAP was ready with an order requiring all executive council who are in the PR model - to go out and resigned.

Kak Leha BONGKAR Tembelang Nurul Izzah….!!

Posted: 28 Aug 2011 03:54 AM PDT

Leha far below in the hierarchy of PKR. For years this young mother holding on to hope that his party would form government. Jaafar, her husband, has the same hope.

The couple has a small flat in the condo people in Kg Kerinchi, Pantai Valley. During Aidilfitri and Hari Raya Haji last week, the couple sold lemang for additional income.

Lemang they are delicious roasted. At a price of RM8, it's worth buying. But events in the PKR in the last few months makes daddy and Jaafar disappointed and angry. Daddy had made inquiries about the possibility of joining UMNO, UMNO can not wait to join as soon as possible.

Deepika Padukone hot

Posted: 28 Aug 2011 03:50 AM PDT

Deepika Padukone Very Hot PicsDeepika Padukone - Deepika Padukone Very Hot Pics
Deepika Padukone - (0)

Deepika Padukone Very Hot Pics
Deepika Padukone - (1)
Deepika Padukone - Deepika Padukone Very Hot Pics
Deepika Padukone - (2)
Deepika Padukone - Deepika Padukone Very Hot Pics
Deepika Padukone - (3)
Deepika Padukone - Deepika Padukone Very Hot Pics
Deepika Padukone - (4)
Deepika Padukone - Deepika Padukone Very Hot Pics
Deepika Padukone - (5)
Deepika Padukone Very Hot Pics
Deepika Padukone - (6)
Deepika Padukone Very Hot Pics

tunku

Posted: 29 Aug 2011 03:03 AM PDT

tunku


The Meaning of Eid

Posted: 28 Aug 2011 09:00 AM PDT

Eid means recurring happiness or festivity. There are two such Eid in Islam. The first is called Eid al-Fitr (the Festival of Fast Breaking).
It falls on the first day of Shawwaal, the tenth month of the Muslim year, following the month of Ramadhaan in which the Holy Qur'an was revealed and which is the month of fasting.
The second is called Eid al-Adhaa (the Festival of sacrifice). It falls on the tenth day of Zulhijjah, the final month of the Muslim year. The Islamic Eid are unique in every way. To them there can be nothing similar in any other religion or any other sociopolitical system. Besides their highly spiritual and moral characteristics, they have matchless qualities.
Each Eid is a wholesome celebration of a remarkable achievement of the individual Muslim in the service of Allah SWT. The first Eid comes after an entire month of 'absolute' fasting during the days of the month. The second Eid marks the completion of Hajj to Mecca, a course in which the Muslim handsomely demonstrates his renouncement of the mundane concerns and hearkens only to the eternal voice of Allah SWT.
Each Eid is a thanksgiving day where Muslims assemble in a brotherly and joyful atmosphere to offer their gratitude to Allah SWT for helping them to fulfill their spiritual obligations prior to the Eid. This form of thanksgiving is not confined to spiritual devotion and verbal expressions. It goes far beyond that to manifest itself in a handsome shape of social and humanitarian spirit. The Muslims who have completed the fasting of Ramadhaan express their thanks to Allah SWT by means of distributing alms among the poor and needy on the first Eid before the prayer.
Eid also is a day of remembrance. Even in their most joyful times the Muslims make a flesh stall of the day by a plural session of worship to Allah SWT. They pray to Him and glorify His name to demonstrate their remembrance of His favors. Along with that course, they remember the deceased by praying for their souls, the needy by extending a hand of help, the grieved by showing them sympathy and consolation, the sick by cheerful visits and utterances of good wishes, the absentees by cordial greetings and sincere considerateness. Thus, the meaning of remembrance on the day transcends all limits and expands over far-reaching dimensions of human life.
Most of the imaam when delivering the Eid khutbah will mention that Eid is a day of victory. The individual who succeeds in securing his spiritual rights and growth receives the Eid with a victorious spirit. The individual who faithfully observes the duties, which are associated with the Eid, is a triumphant one. He proves that he holds a strong command over his desires, exercises a sound self-control and enjoys the taste of disciplinary life.
Once a person acquires these qualities, he has achieved his greatest victory because the person who knows how to control himself and discipline his desires is free from sin and wrong, from fear and cowardice, from vice and indecency, from jealousy and greed, from humiliation and all other causes of enslavement. Therefore, when he receives the Eid, which marks the achievement of this freedom, he is in fact celebrating his victory, and the Eid thus becomes a day of victory.
This is the proper meaning of an Islamic Eid. It is a day of thanksgiving, a day of festive remembrance and a day of moral victory. An Islamic Eid is all this and is much more because it is a day of Islam, a day of Allah SWT. Celebrate this coming Eid with the true imaan and taqwa. InshaaAllah, besides having enjoyment, we will be blessed by Allah SWT.

Taipingmali (tm)

Posted: 29 Aug 2011 01:48 AM PDT

Taipingmali (tm)


AWASILAH JARUM MAUT- MAT SABU ADALAH JARUM DAN DAP ADALAH RACUNNYA

Posted: 28 Aug 2011 11:07 PM PDT

"Saya tidak ingat adakah saya kata begitu. Saya sedang cari rakaman ceramah itu balik. Lepas tengok baru saya akan ulas sama ada perlu bincang dengan peguam atau bagaimana," katanya seperti mana dipetik dari lidah rasmi Pas, http://harakahdaily.net, hari ini. - inilah reaksi terbaru Mat Sabu yang dah mula menggelabah apabila pelbagai pihak menghentam beliau akibat daripada ceramah bodohnya di Padang Serai pada 21 Ogos yang lalu. Pepatah Melayu ada menyatakan bahawa "terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya"
Saya hanya melihat Mat Sabu tak lebih dari seperti seorang badut di dalam isu komunis ini. Beliau hanya tahu memainkan sentimen untuk menaikkan kebencian serta kemarahan orang Melayu. Bercakap ikut sedap mulut, mengkaji fakta sejarah yang naïf, sonsang lagi menyesatkan, tiada adab sopan dalam pengucapan awam dan pelbagai perkara jelek yang ada pada pada pidatonya. Kalau diukur secara ilmiah maka entah berapa markah yang boleh diberikan kepadanya.Itulah Mat Sabu- Timbalan Presiden PAS yang telah memalukan PAS sebenarnya. Kalau saya seorang ahli PAS, malunya saya mendapat seorang Timbalan Presiden yang tiada kualiti seperti ini!
Logikkah seorang ahli politik veteran boleh lupa atau tak ingat tentang apa yang telah diucapkannya? Kalau Mat Sabu tak ingat, beliau boleh merujuk kepada pelbagai sumber yang ada. Sekarang ni zaman IT daan Mat Sabu boleh menggunakannya untuk mendapatkan salinan asal ucapan beliau itu. Itulah kalau hati tu dah kotor, maka Allah akan padamkan sedikit demi sedikit ingatan kita.
Saya melihat Mat Sabu adalah umpama sebatang "jarum" yang telah digunakan oleh pihak-pihak yang anti-Melayu terutamanya DAP. Mat Sabu pula dengan rela hati amat suka menjadi jarum itu secara sedar. Beliau begitu bangga apabila jarum itu akan memberikan suntikan maut kepada orang Melayu. Mat Sabu tahu bahawa DAP adalah racun yang ada di dalam jarum itu dan Mat Sabu amat sedar akan perkara itu. Tetapi apakan daya Mat Sabu telah dibeli oleh DAP maka tak hairanlah perbelanjaan rawatannya ditanggung. Maka sebab itulah kalau kita tengok Mat sabu rela membuntuti Ambiga seorang India yang juga anti Melayu semasa perhimpunan Bersih tempohari. Sekarang Mat Sabu rela mengangkat darjat komunis pula. Komunis adalah pahlawan Negara dan pasukan polis Bukit Kepong adalah pengkhianat Negara. Ini adalah fakta sejarah yang baru ciptaan beliau. Syabas Mat Sabu!!

Mat Sabu secara sedar amat tahu tentang kesan yang akan berlaku apabila jarum maut itu disuntikkan kepada bangsa Melayu. Melayu akan menjadi lemah, berpecah belah lebih teruk dan akhirnya bangsa Melayu akan menjadi minoriti di dalam politik. Kuasa politik Melayu lemah dan akhirnya kuasa dan tampuk pemerintahan akan bertukar tangan. Apakah Mat Sabu akan menjadi Perdana Menteri jika orang Melayu bukan lagi dominan? Saya rasa bangsa lain pun akan merasa malu jika Mat Sabu yang menjadi Perdana Menteri. Tidak ada kualiti langsung
Saya harap Mat Sabu akan sedar bahawa sebenarnya dia sendiri akan turut terkorban jika jarum itu berjaya melakukan suntikan mautnya kerana Mat Sabu juga adalah orang Melayu. Janganlah ingat seronok sekejap sahaja tapi akhirnya kita hilang segalanya. Janganlah asyik bermimpi wahai Mat sabu, bukalah mata kamu dan jangan asyik memperlekehkan bangsa kamu sendiri.. Kamu tu bukannyaorang putih..
Jagalah perpaduan dan kekuatan bangsa Melayu kita.

Mukther Rizam Bin Ahmad
Ketua Penerangan
Perkasa Daerah LMS
29 Ogos, 2011

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Esok Raya

Posted: 28 Aug 2011 11:02 PM PDT

Esok umat Islam akan menyambut 1 Syawal, bermula malam ini, surau dan masjid akan bertakbir.

Takbir raya akan berlarutan ke rumah rumah. Bagaimana di Pulau Pinang?

Tahun lalu kerajaan PKM telah mengarahkan majlis takbir di sebuah masjid, bagaimana pula malam ini dan esok?

Harap PKM tidak mengganggu takbir raya dan solat sunat aidul fitri edok.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Fakta sebenar, Pas dan Mat Sabu kena baca.

Posted: 28 Aug 2011 10:35 PM PDTMalayan People's Anti-Japanese Army (MPAJA)

By Wong, Heng written on 31-Aug-1999
National Library Board Singapore
Comments on article: InfopediaTalk

The Malayan People's Anti-Japanese Army (MPAJA) was a group of resistance fighters in Malaya, groomed to fight against Japanese-occupied Malaya. However, the communist-led fighters turned against the British after World War 2. This led to the Malayan Emergency, a protracted war against communist guerrillas lasting until the 1950s.

FormationIn May 1941 the British established the headquarters of Oriental Mission in Singapore to plan and operate subversive activities in enemy held territories. The Chinese communists were one of the groups trained for such operations. Just before the fall of Singapore the communists members were advised to move into the jungle. From their jungle camps they harassed the Japanese Army as they awaited the return of the British. Survivors of the European "left-behind parties" were later found together with the communists. Remnants of
 Dalforce(the Overseas Chinese Volunteer Army) also joined the group. By 1943, the resistance movement was known as the Malayan People's Anti-Japanese Army (MPAJA).

The MPAJA had eight battalions with some 13,000 men in the jungles of the Malayan States. It had waged a guerrilla war against the Japanese Army in Malaya. About 3 months after their landing at Segari, Perak in May 1943, Force 136 made contact with the MPAJA. In December 1943 a treaty was signed between the British and MPAJA. Members of MPAJA were given military training and supplies and would serve under Admiral Lord Louis Mountbatten's Southeast Asia Command. After February 1945 more Force 136 groups were parachuted into Malaya to prepare for the Allied attack on Malaya. The resistance forces were also readied but the war came to an abrupt end when Japan surrendered unconditionally to the Allies on 15 August 1945. This news was not announced in Singapore until the 21 August 1945.

Post-war History
After the Japanese surrendered, the MPAJA came out of the jungles. It split with Force 136 and under the leadership of the Malayan Communist Party entered towns to fight for political power. Its political aim was to seek independence from British rule and established a "Malayan people's government".

Colonel John Davies negotiated with the representative of the Malayan Communist Party, Chin Peng, to demobilise the MPAJA. After 2 months of protracted negotiations, they accepted a compromise to disarm the MPAJA. With a name list supplied by the Malayan Communist Party, each MPAJA fighter was paid S$350 as demobilisation allowance upon the surrender of his weapon. On 1 December 1945 the MPAJA fighters surrendered their weapons and the MPAJA was disbanded. On 6 January 1946, at a victory parade by the Padang in front of the Municipal Building (now known as City Hall), Chin Peng, the MPAJA leader, received British campaign medals from Admiral Lord Louis Mountbatten, Commander-in-Chief, Southeast Asia Command.

In May 1948, the majority of leading communists left Singapore for the Federation of Malaya and the former Malayan People's Anti-Japanese Army was recruited to fight against British rule. Acts of violence led to a declaration of a state of Emergency in the Federation of Malaya and later in Singapore. The Malayan Emergency, an undeclared war against the MPAJA, the armed organisation of the Malayan Communist Party, lasted 12 years.Author
Wong Heng

PAS TERUS MEMIHAK KEPADA KOMUNIS

Posted: 28 Aug 2011 09:50 PM PDT


Berikut adalah petikan dari satu blog Pas yang menyokong Mat Sabu dan memihak kepada PKM
SELAMAT MEMBACA UTK ANAK MUDA YG MENCARI KEBENARAN..
UNTUK KITA SAMA SAMA CARI MENCARI  SATU TITIK PERTEMUAN..
PERSAMAAN ANTARA KITA.. BUKAN PERBEZAAN ANTARA KITA..
KITA PERLU BERSATU MENJADI SEBAHAGIAN LEMBARAN SEJARAH ITU..


UMNO APCO MENUTUP KEBENARAN SIAPA PEJUANG TANAH MELAYU.. 

Pejuang negara yang dimaksudkan adalah mereka yang bertugas sebagai anjing penjajah British semasa Tanah Melayu kembali dikuasai oleh mereka setelah Jepun menyerah kalah akibat serangan bom atom di Hiroshima dan Nagasaki pada 6 dan 9 Ogos 1945.

Mereka terbunuh akibat serangan sekumpulan komunis yang memperjuangkan kemerdekaan negara pada ketika itu dan diketuai oleh Muhammad Indera. sejarah ini telah meracuni pemikiran org org melayu..

Sedikit fakta untuk dikongsi bersama. 

Serangan ke atas Balai Polis Bukit Kepong telah berlaku pada 23 Februari 1950 iaitu tujuh tahun sebelum negara kita mencapai kemerdekaan pada 31 Ogos 1957. 

Harus diingat, keseluruhan anggota Polis yang diserang pada ketika itu adalah mereka yang berkhidmat atau melafazkan taat setia kepada British dan Queen Elizabeth,bukannya taat kepada Tanah Melayu dan Yang di-Pertuan Agong. 
Jadi siapa sebenarnya yang mempertahankan Tanah Melayu dan Raja-Raja Melayu kalau bukan pejuang kemerdekaan yang dinafikan hak dari segi sejarah dan fakta itu? 

Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman atau Muhammad Indera dan Abdullah CD??


MAT SABU HINA PEJUANG NEGARA - Utusan Merapu

KUALA LUMPUR 26 Ogos – Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu mencetuskan kontroversi baru apabila menganggap pengganas dalam Kompeni Pasukan Ke-4 Parti Komunis Malaya (PKM) yang menyerang dan membunuh anggota keselamatan dan keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong sebagai hero sebenar. 

Menurutnya, Muhammad Indera, lelaki Melayu yang bersekongkol dengan Goh Peng Tun dan 200 anggota komunis adalah hero sebenar, bukannya 25 anggota polis dan keluarga mereka yang mempertahankan diri dalam serangan di balai polis itu. 

Dalam ceramahnya di Tasek Gelugor, Pulau Pinang 21 Ogos lalu, Mohamad turut mendakwa Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman tidak layak dianggap sebagai pejuang kemerdekaan kerana tokoh tersebut adalah pegawai British. 

Beliau juga berikrar untuk mengubah semula sejarah kemerdekaan negara jika pembangkang berjaya merampas Putrajaya kerana dakwanya, sejarah yang tertulis pada hari ini tidak memaparkan fakta sebenar selain hanya memihak kepada UMNO. 

"Dekat nak merdeka nanti, siarlah cerita mengenai Bukit Kepong. Bukit Kepong ini, polis yang mati itu polis British. Hat (yang) serang Bukit Kepong itulah pejuang kemerdekaan yang sebenar, yang serang Bukit Kepong itu Mat Indra (Muhammad Indera). Dia Melayu tapi semua sejarah itu ditutup. 

"Jins Shamsudin buat filem, Jins Shamsudin itu orang UMNO. Cerita Bukit Kepong (yang dibuat Jins) hat serang itu pula penjahat, hero yang mempertahan balai polis. Padahal Mat Indera yang mengetuai operasi itu akhirnya dihukum gantung," katanya dalam ceramah itu. 

Dalam tragedi berdarah Bukit Kepong yang bermula kira-kira pukul 5 pagi pada 23 Februari 1950, satu persatu anggota keselamatan dan ahli keluarga mereka gugur selepas diserang dari setiap sudut oleh 200 pengganas komunis, malah sebahagian daripada mangsa dicampak hidup-hidup ke dalam api. 

Mohamad mendakwa semua sejarah negara adalah bohong apabila pegawai British diangkat sebagai pejuang kemerdekaan manakala yang melawan British menjadi penjahat. 

"Semua sejarah negara kita bohong, pegawai British jadi pejuang kemerdekaan, lawan British jadi penjahat. Siapa pegawai British? Onn dan Tunku Abdul Rahman itulah pegawai British. Tapi bila tiba bulan merdeka hanya mereka yang ditonjolkan. Kalau begitu UMNO seorang sajalah yang merdeka, betul tidak," tuduhnya. 

WAJAH NASIONALIS PEJUANG BANGSA  DAN MEMPERTAHAN RAJA RAJA MELAYU.Ucapan dan ceramah yang disampaikan oleh pimpinan parti Pas saudara Mat Sabu itu adalah tepat dan benar. Malah TukarTiub dari awal lagi telah berkata bahawa pada bulan Ogos ini United Malay National Organisation akan menjadi mamai. Pada bulan Malapetaka ini United Malay National Organsiation akan membuka kesah kesah dongeng tentang perjuangan mereka. 

Mereka menaburkan kesah dogeng bahawa mereka bangun menentang komunis. Ini cerita sasau. Rakyat Tanah Melayu sedang bermandi darah bangun mengangkat senjata melawan penjajah British. Mangkok hayun ini melawan orang yang melawan British. Nationalis kepala bana jenis apa ini? 

Mari kita ambil pertempuran gerila Rakyat Tanah Melayu pada tahun 1950 di Bukit Kepong. Baca betul betul. Ini berlaku pada 23 Februari tahun 1950. Yang berkuasa British. Justeru yang diserang ialah soldadu upahan British. Ketika itu ada soldadu upahan British dari Ghana, Kenya, Fiji, Nepal dan termasuk anak tempatan. Anak tempatan direkrut kerana tidak ada kerja lalu menjadi soldadu upahan Bristish. Ini hakikat. Ini hakikat fakta sejarah. 

Sila pergi lawati Taman Tasek di Taiping atau pergi ke tanah perkuburan di hadapan Dewan Bahasa para pembaca budiman akan bertemu dengan kubur soldadu upahan dari luar negara. Jika ini bukan bukti wujudnya tentera upahan British maka Bik Badak masih anak dara lagi. 

Dalam serangan ke atas Rumah Pasong Bukit Kepong – yang memimpin serang ini ialah Mat Indera. Sosok ini adalah nasionalis yang bangun mengangkat senjata bersama Parti Komunis Malaya untuk memnghalau British. Memang betul soldadu dalam Rumah Pasong ialah Melayu – mereka soldadu upahan. Memang betul Mat Indera juga Melayu 

Dalam serangan ini bukan Melayu atau Punjabi atau Mamak Kutty yang di pentingkan. Yang penting ialah garis perjuangan – menentang British atau menjadi barua British. Inilah dua garis politik ketika itu. Hanya gerombolan United Malay National Organisation yang kepala hangguk - heboh tentang Melayu hingga ke hari ini. 

Sekali lagi Tukar Tiub mengingatkn para bahawa bahawa serangan keatas Rumah Pasong di Bukit Kepong berlaku pada tahun 1950 – di zaman British memerintah. Sila buka kepala dan fikir betul betul. 

Pejuang Mat Indera ini penuh dengan cerita dan mitos rakyat. Hingga ke hari ini. Terbukti kesah kebenaraan tidak mungkin dapat ditutup. Mungkin untuk sementara fakta sejarah boleh dikaburi tetapi akhirnya fakta akan muncul. 

Akhirnya Mat Indera mati digantung oleh British. Saya sendiri telah melihat tempat Mat Indera di gantung. Pejuang nasionalis kita ini digantung di penjara Ayer Molek Johor Bahru. Saya sempat melihat tempat itu kerana pada September 1974 saya telah ditahan di penjara yang sama kerana menyokong peneroka bandar Tasek Utara. Seorang warden Melayu dengan sedih tetapi merasa bangga telah menunjukkan kepada saya wilayah dimana nasionalis Mat Indera digantung. ( Jika apa yang saya nyatakan ini salah – maka saya telah diberi maklumat yang salah) 

Apakah Onn Jaafar nasionalis? 
Apakah Tunku nasionalis?
 

Pasti jawabnya TIDAK dan BUKAN. Mereka bukan berjuang menentang British. Mereka tidak bangun berjuang menentang British. Mereka berebut-rebut untuk menjadi barua British. Cuba ingatkan apa kata Onn Jaafar '... nak buat jarum pun belum tahu...inikan pula nak merdeka....' Ini hakikat sejarah. Hari ini dengan wujudnya internet satu demi satu cerita karut lagi marut dari United Malay National Organisation telah dibongkar. 

Ini fakta sejarah - parti nasionalis yang tertua di Tanah Melayu ialah KMM – Kesatuan Melayu Muda . Ditubuhkan pada tahun 1938.....deek sila lihat tarikh ini... 1938 deek. Slogan mereka ialah MERDEKA. 

United Malay National Organisation yang memakai nama Inggeris hingga ke hari ini ditubuh pada 1946. Gerombolan ini tidak berani bangun menuntut Medeka. Justeru slogan mereka ialah Melayu kurang oxygen - Hidup Melayu – hingga ke tahun 2011 ini mereka masih lagi kureeeng oxygen. 

Bulan Ogos ini adalah Malapetaka untuk Tanah Melayu. Pada 15 Mei setiap tahun warga Palestin mengingati Nakba. Nakba ialah malapetaka yang terjadi pada tarikh ini apabila Israel diwujudkan di bumi Arab. Tanah Melayu juga ada Nakba nya – Malapetaka terjadi pada 31 Ogos 1957 apabila British menyerahkan pentabiran Tanah Melayu kepada United Malay National Organisation. Seluruh Tanah Melayu ditimpa Malapetaka. 

Kepada jenerasi muda yang kurang faham biar diterangkan disini. Pada tahun 1958 bukan main heboh lagi gerombolan ini berlabon tentang pencapaian Merdeka tanpa tumpah darah. Bongak. Ini bohong. Rakyat Tanah Melayu telah bangun angkat senjata untuk menghalau British. Kuasa imperial Brtish telah digugat hingga ke akar umbi oleh Tentera Pembebasan Rakyat Malaya – ini fakta sejarah. Jika kurang percaya sila pergi rujuk ke Colonial Office di Kew Garden London. Semua bahan sejarah ini wujud disana. Busuk busuk pun British mereka TIDAK akan mengubah fakta sejarah – mereka mungkin memberi analisa yang berbeza. Ini British - mereka main criket bukan main guli. 

Kalau tak yakin sila selidik dan tanya siapa dia Shamsiah Fakeh. Siapa dia Ahmad Boestaman. Siapa dia Burhanuddin al-Helmi. Siapa dia Rashid Mydin. Siapa dia Abdullah Sidi. Siapa dia Chen Peng. Siapa dia Mukhtaruddin Lasso. Siapa dia Ibrahim Yacob. 

Justeru, kenyataan Mat Sabu berasaskan fakta. Tidak ada apa apa penghinaan. Menyangkut kan mat Sabu dengan DAP adalah hujah lapok gerombolan. Untuk Hishamudin Husssein sila jangan buka bontot sendiri. Hussein Onn anak Jaafar Onn ayah kepada Hishamudin ini adalah soldadu upahan British. Ketika British menjajah Iraq, Hussein Onn adalah barua setia kepada British. Sila lihat dan baca fakta sejarah. Jangan malas membaca dan menkaji. Jangan Jadi Melayu yang malas.Jangan jadi Melayu yang suka mendengar tetapi malas membaca dan mentelaah. 

Justeru, amat jelas bahawa United Malay National Organisation membawa Malapetaka ke Tanah Melayu. Buktinya lagu Terang Bulan diciplak untuk dijadikan lagu kebangsaan kita. Tidak ada apa apa kebangsaan dalam lagu Terang Bulan ini. Ini bukan lagu ciptaan anak watan Tanah Melayu. Ini diciplak dari lagu Memula Moon lagu Peranchis. Lagu ini wajib dilupuskan. 

Satu lagi bukti yang jelas ialah bendera. Ini juga dicaplak dari bendera Amerika. Motif Nusantra ialah Merah dan Puteh. Justeru lihat bendera Singapura, lihat bendera Indonesia malah bendera United Malay National Organisation sendiri menggunakan motif Nusantra. Bendera ini juga wajib dilupuskan dan direka bendera baru. 

Kita jangan merasa gentar dengan ancaman dan tuduhan bahawa kita tidak hormat atau menghina Onn Jaafar atau Tunku. Tidak ada apa apa yang perlu dihormati. Mereka berdua hanya sibuk berebut untuk menjadi barua British. 

Tidak ada apa apa yang hebat. Kalau tak percaya sila tanya Mahathir Muhamad sendiri. Apabila Tunku meninggal dunia Mahathir Muhamad Perdana Menteri ketika itu. Apa terjadi? Tidak ada cuti am untuk pengkebumian Tunku. Mahathir Muhamad yang menjadi Presiden United Malay National Organsiation sendiri tidak hormat kepada Tunku – jangan harap orang lain ambil pot. Pelik ketika itu tidak ada pula yang berani menuduh Panddy Kuttyy ini tidak hormat pada Tunku. 

Juga sila jangan campur adukkan tentang Bukit Kepong sebagai penghinaan terhadap Polis Diraja Malaysia. Kesetiaan mata-mata upahan pada ketika itu kepada Baginda Raja Britain. 

Biar saya dituliskan disini sejelas mungkin. Pada tahun 1950 merekaBUKAN dipanggil polis. Orang Melayu dengan tepat telah memanggil merekaMATA-MATA. Sila rujuk sejarah – ini bukan tohmah. Justeru mereka adalahmata-mata penjajah. Juga tempat itu bukan BALAI POLIS tetapi dipanggilRUMAH PASONGIni nama yang telah diberi oleh orang Melayu kerana rumah ini ramai rakyat telah dipasong

Justeru serangan pada 23 Febuarri itu ialah serangan nasionalis terhadap Mata-Mata British di Rumah Pasong Bukit Kepong. Khalas.Perid.End. Fin. 


KLIK like UNTUK ANAK MUDA MENCARI SECEBIS KEBENARAN!
TAIPINGMALI (TM) says:
August 29, 2011 12:46 PM
Sah , Pas penyokong PKM, dulu PKM bertukar menjadi MPAJA, ramai orang orang Melayu turut sama dalam MPAJ dibawah pimpinan Chin Peng. Chin Peng talam dua muka, sokong british dan dapat senjata dari British dan membantu bristish menentang Japun.


Setelah Jepun menyerah kalah, MPAJ dibubarkan dan sasaran Chin Peng ialah menubuhkan negara Komunis. Orang Melayu dalam pertubuhan menentang Jepun terus terperangkap dan terjerat degan perjuangan Chin Peng.


Shamsiah Fakeh, Rasyid Mydin dan ramai lagi.


British memang melabelkan mereka sebagai pengkhianat kerana Chin Peng telah mengkhianati British setelah mendapat latihan ketenteraan di Singapore, Bantuan senjata dan makanan. Chin Peng beralih arah dan mendapat bantuan dari parti komuunis Cina dan berpangkalan di Betong Thailand.


Mat Indra juga memang terpengaruh dengan Chin Peng dan memang layak di panggil pengkhianat.


Ingat! Bintang 3 bukan nak membunuh British tetapi membunuh Malayu. 14 hari bintang 3 memerintah. ramai melayu dibunuh oleh PKM.

Nasi Lemak 2.0 Gala Premiere

Posted: 28 Aug 2011 09:30 PM PDTakhirnya Namaewee babi dapat dan berjaya hasilkan filem dan mendapat sokongan artis melayu yang kita syak dan sangsi. Dulu ramai orang kata sipolan-sipolan adalah pro pembangkang. Sekarang sah lah......

Parti Komunis Malaya berjaya mentarbiahkan Mat Sabu

Posted: 28 Aug 2011 04:31 PM PDTMat Sabu ialah Presiden Syiah Malaysia, ini ialah maklumat lisan, begitu juga dengan Hishamuddin Rais atau Tukar Tiub, berdasarkan komen beliau mengenai serbuan Jakim ke Markas Syiah di Melaka baru-baru ini.

Dalam Pas, memang wujud golongan berfahaman Syiah dan mereka ini sentiasa bersiap sedia untuk membuat revolusi menjatuhkan kerajaan yang memerintah Malaysia sepertimana yang dilakukan oleh Ayatollah Khomeni di Iran.

Syiah disahkan oleh Sunnah sebagai bukan Islam, cuma ramai orang Pas di negara kita menyatakan Syiah ada 4 golongan dan ada golongan Syiah yang tidak sesat (bermakna memang ada Syiah sesat) yang bercakap bukan lah sebarangan orang, mereka ialah ustaz-ustaz yang balik dari luar negara.

Mat Sabu mungkin berada dlam kumpulan Syiah yang liberal bukan Syiah ortodok (Ini berdasarkan penampilan beliau).

Oleh itu , atas nama revolusi, Mat Sabu sanggup melakukan apa sahaja, termasuk menyokong Dap dan PKM (Parti Komunis Malaya).

Parti Komunis Malaysia memang boleh bertukar rupa sama seperti sesumpah Anwar.

Jika dahulu PKM menjadi MPAJA dan mendapat bantuan, latihan dan sokongan daripada British di Singapore (Sekolah Latihan Khas 101). MPAJA dipimpin oleh Chin Peng telah membantu British menentang penjajahan Jepun di Malaya.

Setelah Jepun menyerah kalah, MPAJA kembali menjadi PKM dan sasaran mereka ialah menjadikan Malaya sebagai sebuah negara komunis dan tentera British perlu dihalau dari Malaya dan Singapore.

MPAJA/ PKM bertukar menjadi Bintang 3 dan berjaya memerintah Malaya selama 14 hari. Kekejaman Bintang 3 lebih dahsyat daripada tentera Jepun. Ramai orang Melayu ditangkap dan seksa sampai mati. Sila baca buku karya Othman Syed Omar yang berjudul Pemburu Bintang Tiga( PTS).

Kini Mat Sabu yang banyak terhutang budi dengan PKM sekali lagi menjadi pembesar suara kepada parti itu dan mengkritik polis Malaya yang terkorban dan mengangkat komunis yang menyerang balai polis di Bukit Kepong Muar Johor.

Ini lah Mat Sabu Timbalan Presiden Pas yang cukup merbahaya dan beliau perlu di 'ISA' kan segera. Ia bukan sahaja bahaya kepada negara tetapi kepada agama Islam.

New York escapes worst as Irene passes

Posted: 28 Aug 2011 02:49 PM PDT

Mat Sabu seorang pemimpin haprak & auta

Posted: 28 Aug 2011 09:45 AM PDT

Banjir di Kedah

Posted: 28 Aug 2011 07:41 AM PDT

Lebih 2,000 penduduk di 20 kampung sekitar Baling, Kedah terjejas teruk akibat banjir selepas hujan lebat lebih 4 jam sejak tengah hari tadi
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PERKELAHIAN POLITIK BANGSA MELAYU SEMAKIN TENAT DAN NASIB MASA DEPAN ORANG MELAYU SEMAKIN MENUJU KE PENGHUJUNGNYA

Posted: 28 Aug 2011 06:27 AM PDT


Mungkin ramai yang sudah sedar bahawa perkelahian politik bangsa Melayu semakin parah dan seolah-olah tiada titik penyatuan yang akan berlaku. Orang Melayu dari lanskap politiknya telah berpecah kepada beberapa puak yang besar iaitu Umno, PAS, PKR dan lain-lain lagi. Itu tidak dikira dengan wujudnya beberapa parti baru seperti KITA dan sebagaimya.

Orang Melayu tidak sebijak bangsa Cina dan India dalam strategi perkelahian politik mereka. Orang Melayu berkelahi dengan "emosi" manakala bangsa lain berkelahi dengan "strategi". Antara emosi dan strategi, sudah pastilah strategi yang akan menang. Emosi tidak lebih dari keinginan untuk membalas dendam dan melihat pihak yang lain jatuh tersungkur. Strategi boleh mencorak peperangan untuk mengkucar-kacirkan emosi. Terserlah sekarang bahawa bangsa Melayu terperangkap dalam peperangan emosi sehingga gagal untuk mengatasi strategi yang digunakan oleh pihak lain terutamanya DAP.

Sampai bila pun parti politik orang Melayu tidak akan dapat sokongan padu dari bangsanya sendiri. Semua parti politik Melayu penuh dengan keegoan dan tidak mahu bekorban untuk kepentingan ummah. Masing-masing tidak mahu mengalah kerana takut untuk berkongsi kuasa..Maklumlah apabila berkongsi maka habuan yang besar akan tinggal sedikit kerana terpaksa dibahagi-bahagikan.

Orang Melayu hari ini umpama ayam sabung yang sedang bertarung di tengah gelanggang dengan disaksikan oleh penonton-penonton Melayu dan bukan Melayu. Mana-mana ayam yang kalah akan dikorbankan manakala ayam laga yang menang akan digunakan untuk membelasah ayam laga yang lain. Masalahnya ialah ayam laga yang dibelasah dengan ayam laga yang membelasah adalah terdiri dari jenis ayam yang sama. Ironinya, Melayu akan digunakan untuk menghancurkan orang Melayu sendiri. Orang Melayu akan bertepuk tangan manakala orang lain akan tersenyum kepuasan. Bodohnya kita ini..Bodohnya kita ini!

Lihatlah bagaimana bangsa kita jauh ketinggalan dari sudut ekonomi.kalau dulu kita di tangga kedua kini kita entah di tangga yang ke berapa? Pencapaian akademik anak bangsa kita masih jauh ketinggalan. Bangsa kita masih asyik dengan keseronokan seperti dadah, rempit, bohsia, bohjan dan sebagainya. Kita masih menjuarai pusat serenti, penjara, rumah pemulihan akhlak dan bermacam-macam lagi. Kita masih lalok dengan semua ini.

Bangsa lain terus mengambil ruang dan peluang. Setidak-tidaknya bangsa India sudah mula melahirkan satu professional dalam satu keluarga. Setidak-tidaknya bangsa India sudah menguasai perniagaan cuci kereta, bas kilang, bas pesiaran, kedai gunting rambut dan bermacam-macam lagi. Bangsa cina tak usah kita cakaplah, makin jauh ke depan! Apakah kita masih lagi mahu berkelahi sehingga kita hilang semuanya nanti?

Ingatlah semua pemimpin Melayu, politik sepatutnya digunakan untuk menolong bangsamu dan bukannya untuk menghancurkannya. Cukup-cukuplah berkelahi sesama kita. Kita sekarang ini sudah berada di penghujungnya. Kita tak akan mampu untuk bangun lagi jika kita terjatuh kali ini! Kita telah terperangkap dengan strategi kita sendiri.

Kalau dahulu kita boleh nampak orang Melayu menjadi Tuan di buminya sendiri tetapi hari ini orang Melayu hanyalah sekadar penumpang. Kita terperangkap dengan strategi pemimpin kita sendiri. Kita bukan seperti dahulu lagi.

Hentikanlah segera pertelingkahan ini kalau masih sayangkan bangsamu. Fikirkanlah apa yang akan terjadi kepada anak kecilmu nanti. Apakah bangsa lain akan menumpahkan kasih sayang serta belas simpati kepada anak cucu kita itu? Jawapannya tidak!!
Sedarlah sebelum terlambat!

Mukther Rizam Bin Ahmad
Ketua Penerangan
Perkasa Daerah LMS
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TIADA GANGGUAN SEKS DI TV3

Posted: 28 Aug 2011 06:08 AM PDT

Sistem Televisyen Malaysia Berhad, TV3 dalam satu kenyataan media hari ini berkata laporan 'Wartawan TV3 dakwa kena ganguan seksual' yang disiarkan pada 24 Ogos lalu sebagai tidak tepat.

"Merujuk kepada tajuk berita berikut: "Wartawan TV3 dakwa kena ganguan seksual' di laman portal Malaysiakini pada 24 Ogos lalu, pihak TV3 mengambil langkah untuk menyiasat perkara tersebut selaras dengan polisi integriti syarikat.

"Hasil siasatan mendapati ia tidak tepat, malah tiada aduan rasmi dibuat oleh mana-mana pihak mengenai dakwaan tersebut.

"Kami berharap kenyataan ini dapat menjelaskan kedudukan sebenar laporan berkenaan," petik kenyataan yang difakskan hari ini.

Pada Rabu lalu, memetik sumber, TV Selangor melaporkan empat wartawan termasuk seorang pembaca berita TV3 mendakwa menjadi 'mangsa' gangguan seksual seorang editor kanan setesen televisyen swasta itu.

Menurut TV Selangor, empat orang yang mendakwa diri mereka mangsa ganggual seksual itu tampil baru-baru ini memberi kenyataan kepada pihak pengurusan.

Antara lain, mereka mengemukakan mesej sistem pesanan ringkas (SMS) berunsur lucah yang dihantar oleh editor berkenaan sebagai menyokong dakwaan gangguan seksual yang dialami mereka sejak beberapa bulan itu.

Menurut sumber berkenaan lagi yang dipetik oleh TV Selangor, editor tersebut menggunakan pangkat dan jawatannya untuk "menggoda" mereka secara licik. - Malaysiakini.

TM telah menghubungi salah seorang wartawan tv3 sebaik sahaja berita ini disiarkan di Malaysia kini dan beliau memaklumkan bahawa laporan tersebut adalah tidak benar sama sekali. Beliau juga terkejut mendengar soalan yang dikemukakan oleh TM.  ( Selamat hari raya eidul fitri Sue dan Azmah)


Ramadhan dipenghujung, jika dipanjangkan umur berjumpa lagi tahun hadapan

Posted: 28 Aug 2011 05:44 AM PDT

Nampaknya tahun ini wakil rakyat Dap tidak lagi berani masuk ke surau atau masjid. Cuma maklumat yang diterima hanya Lim Guan Eng sahaja yang masih mengunjungi masjid dalam majlis iftar di Pulau Pinang. Kanak-kanak Pasti pula diarah untuk berbaris menyambut ketibaan beliau.

Teo Ni Chin, Hannah Yeoh, Teresa Kok, Chang Ming Kai (Pkr), Xavier, William Leong (Pkr Selayang) sudah senyap dan tak ada berita langsung yang mereka masuk ke masjid.

Dahulu bila Umno buat program iftar dan menjemput pemimpin bukan Islam hadir dan majlis dibuat dihalaman masjid pihak Pas mengukut sekeras-kerasnya dalam ceramah mereka. 

Antara kutukan ialah 'Umno menjadi kafir kerana menjemput kafir masuk ke masjid.' Pada hal majlis iftar dibuat diperkarangan masjid.

Hairan apakah strategi Dap dan Pas dalam bulan Ramadhan tahun ini. 

Mungkin pada hari raya nanti mereka akan tunggu di pintu masjid untuk memberi duit raya kepada jemaah seperti yang dilakukan oleh wakil rakyat Dap Aulong Yew Tian Woh atau di capek.

Sahabat-Gunung

Posted: 29 Aug 2011 01:19 AM PDT

Sahabat-Gunung


Nasri & Dzeko Lagi ....

Posted: 28 Aug 2011 06:12 AM PDT


Minit 41, Nasri dan Dzeko sekali lagi menjadi gandingan dalam menggegar gawang Spur .... Wow !! Hebat... Hantaran lintang Nasri ditanduk mudah Dzeko untuk menewaskan penjaga gawang Spur.

Nasri Balas Kepercayaan Man City

Posted: 28 Aug 2011 06:06 AM PDT


Jika minggu lepas, Samir Nasri turun sebagai pemain Arsenal ketika tewas 2-0 kepada Liverpool, tapi 5 minit yang lepas, Nasri turun sebagai pemain Man City yang membantu Dzeko mengegar gawang Tontenham Hotspur.

Man City memang satu pasukan yang mantap tahun nie .... kehadiran Nasri menambah sengat Man City...

PANEH MIANG

Posted: 29 Aug 2011 01:09 AM PDT

PANEH MIANG


Himpunan Fatwa 'Nabi Melayu Nik Aziz'

Posted: 28 Aug 2011 08:22 PM PDT

1. "Kita bersyukur dengan pendirian DAP sekarang, kerana mereka sudah berubah sikap dan sanggup bekerjasama dengan PAS, asalkan tidak mendirikan negara Islam." - Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian 12 Mei 1999.

2. "Bukan sahaja dalam menifesto, dalam perlembagaan PAS sendiri memang tidak mengandungi satu perkataan pun untuk menubuhkan sebuah negara Islam, dia (DAP) boleh tengok sendiri dan baca perlembagaan itu." - Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 4 Ogos 2001.

3. "Terdapat unsur kafir dalam UMNO kerana parti itu menolak Islam dalam pentadbiran negara, UMNO juga ada ciri kafir." - Ceramah Nik Aziz Nik Mat di Padang Tembak, Pengkalan Chepa, 3 Julai 1999.

4. "Jika melawan UMNO tiba-tiba meninggal dunia, maka kita dikira mati syahid." - Kuliah Nik Aziz Nik Mat di Masjid Kg Pulau Melaka.

5. "Allah sendiri gunakan perkataan memaki, mencemuh atau mencarut, jadi manusia sendiri berpeluang menggunakan maki hamun, tapi terserahlah kepada manusia di mana tempatnya." - Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 28 April 1999.

6. "Siapa yang nak tolong kerajaan Islam, kami sebagai pemimpin Islam mesti terima sama ada DAP, MCA dan MIC. Kalau nak tolong mengapa kita tolak. Jika DAP ikhlas nak tolong PAS, saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun boleh saya terima." - Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 24 Januari 1999.

7. "Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram." - Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963.

8. "Islam tidak melarang umatnya mengeluarkan perkataan mencarut dan mencaci seseorang jika kena pada tempat dan masanya, kerana ia sudah menjadi salah satu naluri." - Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 29 April 1999.

9. "Kelantan menggunakan hasil cukai arak, lesen anjing dan sebagainya bagi menampung kos membuat jalan dan lain-lain projek pembangunan. Arak itu sendiri boleh diminum oleh bukan Islam, jadi bila diminum oleh mereka, maka untuk menjaga keselamatan, kerajaan mengambil duit dari mana?" - Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 26 November 1994.

10. "PAS sedia gugur slogan negara Islam, jadi untuk mencari perdamaian itu, setakat mana yang boleh kita hendak kepada Islam, tapi kalau nampak menyusahkan tak apa..." - Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 25 Jun 1999.


11. "Menentang PAS adalah Haram mengikut Al-Quran." - Nik Aziz Nik Mat, Berita Minggu, 24 April 1994.

12. "Saya di antara orang yang cukup kuat menyokong untuk meluaskan keahlian PAS ini kepada orang bukan Islam." - Nik Aziz Nik Mat, Kota Bharu, 1999.

13. "Para imam hendaklah faham bahawa ada anak-anak mukim tidak mahu menuruti imam yang beraqidah politik suku, agama suku, kerana boleh menyebabkan sembahyang tidak sah." - Nik Aziz Nik Mat, Harakah, 4 Mac 2001.

14. "Negara kita Malaysia belum merdeka lagi kerana perlembagaannya masih perlembagaan kafir."- Khutbah Nik Aziz Nik Mat di Masjid Pengadang Baru, Marang, Oktober 2001.

15. "Memang ada lagi persefahaman antara PAS dengan Malaikat, sebab itulah APU (Angkatan Perpaduan Ummah) memerintah lagi (di Kelantan)." –Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 27 April 1995.

16. "Kerajaan PAS Kelantan akan mengkaji kemungkinan melarang wanita bekerja. Tidak adil membiarkan wanita, kerana lelaki dari segi fitrahnya mempunyai tanggungjawab mencari nafkah bagi menanggung kehidupan keluarga." – Nik Aziz Nik Mat, 16 Mac 1999 di Kota Baharu.

17. "Ya Allah, aku mohon butakan mata pengundi-pengundi hantu supaya mereka tidak nampak simbol lain kecuali simbol PAS." – Doa Nik Aziz Nik Mat pada 27 Mei 1999 diaminkan oleh kira-kira 3,000 penyokong beliau dalam satu majlis makan malam dan ceramah PAS di Sungai Bakut, Nibong Tebal.

18. "Tiada sebab langsung orang Islam tolak Islam. Islam yang dibawa oleh UMNO ini Islam kacukan, Islam plastik. Macam duit palsu, ubat palsu, makanan palsu. Ini Islam palsu yang dibawa UMNO. Islam ini tidak boleh bawa ke akhirat, tidak boleh bawa ke syurga, dia boleh bawa dekat pintu kubur. Bertengkar atas muka bumi tak habis-habis dengan Melayu sendiri boleh bertengkar." – Nik Aziz Nik Mat, Rakaman Audio di Sidang Akhbar di Pulau Pinang pada 17 Ogos 2009.

19. "Islam bawah UMNO tidak ke mana dan tidak boleh bawa seseorang itu ke syurga. Berdasarkan perkara itu, saya percaya penduduk di kawasan Permatang Pasir akan memilih calon Pas sebagai wakil rakyat mereka (undi PAS masuk Syurga)." – Ucapan Nik Aziz Nik Mat kepada pemberita di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) pada 17 Ogos 2009 selepas proses penamaan calon bagi pilihan raya kecil Permatang Pasir.

20. "Nabi Muhamad, masa kecilnya seperti Mat atau Mamat, setaraf budak-budak biasa di kampung-kampung, hanya mulia ketika berumur 40 tahun iaitu setelah menerima kerasulan, malah sambut Maulidur Rasul adalah kerja orang tak sudah." jawapan Nik Aziz semasa menyokong Kerajaan Pulau Pinang mengharamkan perarakan Majlis Sambutan Maulidur Rasul.

Banyak lagi 'fatwa sesat' Nik Abdul Aziz, tapi cukuplah 20 saja dulu. Akan datang pasti akan ada lagi 'fatwa' yang bakal terpacul dari mulut Nik Abdul Aziz. Tunggu sajalah...

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 28 Aug 2011 11:50 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


RENONGAN BERSAMA HIASI HARI RAYA - MAAF ZAHIR DAN BATIN

Posted: 28 Aug 2011 05:26 PM PDT

KESAH ULAMA YANG FAJIR DAN ABID YANG JAHIL

Siapa saja yang sudah mengenal al-haq tapi tidak mengamalkannya bahkan menyelisihinya, maka dia serupa dengan Yahudi. Dan siapa saja yang menginginkan kebaikan, beribadah tetapi tanpa didasari ilmu, maka dia serupa dengan Nashara.

Sufyan Ats-Tsauri rahimahullahu berkata:

مَنْ فَسَدَ مِنْ عُلَمَائِنَا فَفِيْهِ شَبَهٌ بِالْيَهُوْدِ، وَمَنْ فَسَدَ مِنْ عُبَّادِنَا فَفِيْهِ شَبَهٌ بِالنَّصَارَى

"Siapa yang rusak di antara ulama kita maka dia serupa dengan orang Yahudi, dan siapa yang rusak di antara ahli ibadah kita, maka dia serupa dengan orang Nashara."

Hal itu dikarenakan orang-orang Yahudi melakukan penyelisihan (penyimpangan) sesudah datang ilmu dan keterangan pada mereka; sudah mengetahui al-haq tapi tidak mengamalkannya. Sedangkan orang-orang Nashara tersesat karena kebodohannya; mereka beramal tanpa ilmu.

Di antara bentuk kerusakan ulama adalah berakhlak dengan akhlak orang-orang Yahudi, seperti:

 • men-tahrif (mengubah-ubah) ayat/ hadits dari makna yang sebenarnya,
 • menyembunyikan apa-apa yang diturunkan oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala, apabila di dalamnya terdapat sesuatu yang menghalangi ambisi/tujuan mereka,
 • dengki kepada orang yang diberi karunia oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala dan ingin membunuhnya,
 • membunuh orang-orang yang selalu menganjurkan bersikap adil di antara manusia dan yang mengajak kembali kepada Kitab Allah Subhanahu wa Ta'ala dan Sunnah Nabi Shallallahu 'alaihi wa sallam mereka,
 • melakukan tipu muslihat (hilah) untuk meraih sesuatu yang diharamkan oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala dengan berbagai cara,
 • mencampuradukkan al-haq dengan kebatilan dan lain-lain.

Sedangkan kerusakan ahli ibadah –seperti orang-orang Nashara– ialah dengan:

 • beribadah kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala dengan hawa nafsunya, bukan dengan sesuatu yang dibawa oleh Rasul-Nya 'alaihissalam,

 • melampaui batas (ghuluw) terhadap para tuan guru (masyayikh) sehingga menempatkan mereka pada posisi rububiyah (memiliki sifat-sifat dan kemampuan layaknya Allah Subhanahu wa Ta'ala seperti mengetahui perkara ghaib, memberi keselamatan, karunia, dan sebagainya, pent.).

Walhasil, orang yang berilmu, apabila dia melakukan penyelewengan atau penyimpangan berdasarkan pengetahuan dan pemahamannya, berarti dia telah mengenal al-haq tapi menentangnya. Bisa jadi karena mengikuti hawa nafsu, atau mencari dunia, atau karena mengkhawatirkan dirinya sendiri. Sedangkan ahli-ahli ibadah yang tersesat, mereka itu tidak mengenal al-haq, mengada-adakan bid'ah lalu menambah dan mengurangi sebagian dari ajaran Allah Subhanahu wa Ta'ala.

Tentang Bal'am bin Ba'ura

Memang, kisah ini bersumber dari cerita-cerita Israiliyat. Di mana kita tidak bisa begitu saja secara mutlak menerima dan mendustakannya. Tetapi tipe atau karakter yang disebutkan dalam kisah ini banyak kita lihat dalam kenyataan di sekitar kita. Apalagi setelah kita mengenal bentuk-bentuk kesesatan orang-orang Yahudi dalam uraian sebelumnya.

Allah Subhanahu wa Ta'ala berfirman:

وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِي ءَاتَيْنَاهُ ءَايَاتِنَا فَانْسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ. وَلَوْ شِئْنَا لَرَفَعْنَاهُ بِهَا وَلَكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَثْ ذَلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ

"Dan bacakanlah kepada mereka berita orang yang telah Kami berikan kepadanya ayat-ayat Kami (pengetahuan tentang isi Al-Kitab), kemudian dia melepaskan diri dari ayat-ayat itu lalu dia diikuti oleh setan (sampai dia tergoda), maka jadilah dia termasuk orang-orang yang sesat. Dan kalau Kami menghendaki, sesungguhnya Kami tinggikan (derajat) nya dengan ayat-ayat itu, tetapi dia cenderung kepada dunia dan memperturutkan hawa nafsunya yang rendah, maka perumpamaannya seperti anjing. Jika kamu menghalaunya diulurkannya lidahnya dan jika kamu membiarkannya dia mengulurkan lidahnya (juga). Demikian itulah perumpamaan orang-orang yang mendustakan ayat-ayat Kami. Maka ceritakanlah (kepada mereka) kisah-kisah itu agar mereka berpikir." (Al-A'raf: 175-176)

Dalam ayat ini Allah Subhanahu wa Ta'ala memerintahkan kepada Nabi-Nya Shallallahu 'alaihi wa sallam agar menceritakan sebuah kisah kepada Ahli Kitab tentang seseorang yang keluar dengan kekafirannya seperti lepasnya ular dari kulitnya. Dia dikenal dalam kitab-kitab tafsir dengan nama Bal'am bin Ba'ura, salah seorang ulama dari kalangan Bani Israil di zaman Nabi Musa 'alaihissalam. Dia termasuk salah seorang yang diberi ilmu tentang Ismul A'zham (Nama Allah Yang Paling Agung). Di dalam majelisnya terdapat 12.000 tinta untuk menuliskan uraian-uraian yang disampaikannya.

Malik bin Dinar rahimahullahu mengatakan bahwa dia termasuk orang yang terkabul doanya. Mereka (orang-orang Bani Israil) mengajukannya setiap kali ditimpa kesulitan. Suatu ketika, dia diutus oleh Nabi Musa 'alaihissalam mengajak salah seorang penguasa Madyan kembali kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala. Raja itu memberinya harta, lalu diapun meninggalkan ajaran Musa 'alaihissalam dan mengikuti agama raja itu.

Sebagian mufassir mencantumkan kisah-kisah ini dalam kitab-kitab tafsir mereka. Ada yang hanya sekadar memberi gambaran atau contoh atas apa yang dimaksud dalam ayat, sebagaimana yang diterangkan Qatadah rahimahullahu yang dinukil oleh Ath-Thabari rahimahullahu. Ada pula yang menjadikannya sekaligus sebagai sebab turunnya ayat tersebut.

Ketika menerangkan ayat ini (Al-A'raf: 175-176), Ibnu Katsir rahimahullahu menyebutkan dari Ibnu Mas'ud radhiyallahu 'anhu, bahwa dia adalah seorang laki-laki Bani Israil, bernama Bal'am bin Abar.

Demikian riwayat Syu'bah dan ulama lain yang tidak hanya satu orang, dari Manshur dengan sanad ini. Adapun menurut Ibnu 'Abbas, 'Ikrimah, dan Mujahid, dia adalah Bal'am bin Ba'ura. Beliau menukilkan pula adanya riwayat lain dari Abdullah bin 'Amr, melalui jalur yang sahih sampai kepada beliau, bahwa yang dimaksud adalah Umayyah bin Abi Ash-Shilt. Seolah-olah, beliau hendak menunjukkan bahwa Umayyah menyerupai Bal'am. Karena dia mempunyai ilmu tentang syariat umat terdahulu dan mendapati zaman Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa sallam, namun semua itu tidak berguna baginya.

Selanjutnya, Ibnu Katsir rahimahullahu menyatakan bahwa yang masyhur tentang sebab turunnya ayat ini ialah bahwa ayat ini menceritakan tentang seorang laki-laki yang hidup di kota penguasa yang bengis. Dia bernama Bal'am.

Melalui jalur 'Ali bin Abi Thalhah dari Ibnu 'Abbas radhiyallahu 'anhuma, beliau mengisahkan:

"Ketika Nabi Musa 'alaihissalam datang ke wilayah kekuasaan seorang penguasa yang bengis bersama para pengikutnya, para kerabat dan anak paman Bal'am datang menemui Bal'am lalu berkata: "Musa itu orang yang keras dan mempunyai pasukan yang besar. Kalau dia menang tentulah dia akan membinasakan kami. Maka doakanlah kepada Allah agar Dia menjauhkan Musa beserta pasukannya."

Kata Bal'am: "Sesungguhnya, kalau aku berdoa kepada Allah agar menghalau Musa dan orang-orang yang bersamanya, tentulah hilang dunia dan akhiratku."

Tapi mereka terus menerus membujuknya hingga diapun menuruti permintaan mereka. Dikisahkan, setiap kali dia mendoakan kejelekan terhadap Nabi Musa dan pasukannya, maka doa itu justru menimpa Bal'am dan orang-orang yang membujuknya. Begitu seterusnya, wallahu a'lam.

Menyadari hal itu, merekapun menegurnya, mengapa dia justru mendoakan kejelekan terhadap mereka?

"Begitulah, setiap aku mendoakan kejelekan buat mereka tidak dikabulkan doaku. Tapi aku akan tunjukkan kepada kamu satu hal yang semoga saja dapat menjadi sebab kebinasaan mereka. Sesungguhnya Allah membenci perzinaan, dan kalau mereka jatuh dalam perbuatan zina, niscaya mereka pasti binasa, dan aku berharap Allah menghancurkan mereka. Maka keluarkanlah para wanita menemui mereka. Karena mereka itu para musafir, mudah-mudahan mereka terjerumus dalam perzinaan lalu binasa."

Setelah sebagian besar mereka terjerumus dalam perbuatan zina, Allah Subhanahu wa Ta'ala kirimkan wabah tha'un sehingga menewaskan tujuhpuluh ribu orang dari mereka. Wallahu a'lam.

Ketakwaan Seorang Alim dan Zuhudnya terhadap Dunia, Pangkal Diterimanya Fatwa

Setiap orang -di antara ahli ilmu- yang mementingkan dunia dan mencintainya, niscaya dia akan mengatakan sesuatu terhadap Allah Subhanahu wa Ta'ala tanpa dasar al-haq dalam fatwa, keputusannya tentang berita dan pengharusannya. Sebab hukum-hukum Allah Subhanahu wa Ta'ala kebanyakan datang dalam bentuk yang menyelisihi ambisi/tujuan manusia. Terlebih lagi para pemegang kepemimpinan dan orang-orang yang selalu mengikuti syubhat. Karena bagi golongan ini, tidaklah sempurna terwujudnya ambisi mereka kecuali dengan menyelisihi al-haq dan menolaknya lebih banyak.

Sehingga, apabila seorang yang berilmu atau pengambil keputusan (hakim), sama-sama mencintai kedudukan, mengikuti syahwat, tentulah tidak sempurna dia meraih ambisinya kecuali dengan menjauhkan segala sesuatu yang menentangnya; berupa kebenaran. Terlebih jika dia mempunyai syubhat, maka bersesuaianlah syubhat dan syahwat tersebut. Bermainlah hawa nafsu, tersamarlah kebenaran, menjadi suramlah wajah kebenaran. Meskipun kebenaran itu sangat jelas, tidak samar, dan tidak pula mengandung syubhat, dia tetap melangkah, menentangnya, bahkan mengatakan: "Saya punya jalan keluar (yaitu) taubat."

Tentang orang-orang dari golongan inilah firman Allah Subhanahu wa Ta'ala:

فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ

"Maka datanglah sesudah mereka, pengganti (yang jelek) yang menyia-nyiakan shalat dan memperturutkan hawa nafsunya." (Maryam: 59)

Allah Subhanahu wa Ta'ala juga berfirman tentang mereka:

فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ وَرِثُوا الْكِتَابَ يَأْخُذُونَ عَرَضَ هَذَا الْأَدْنَى وَيَقُولُونَ سَيُغْفَرُ لَنَا وَإِنْ يَأْتِهِمْ عَرَضٌ مِثْلُهُ يَأْخُذُوهُ أَلَمْ يُؤْخَذْ عَلَيْهِمْ مِيثَاقُ الْكِتَابِ أَنْ لَا يَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ وَدَرَسُوا مَا فِيهِ وَالدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ

"Maka datanglah sesudah mereka generasi (yang jahat) yang mewarisi Taurat, yang mengambil harta benda dunia yang rendah ini, dan berkata: 'Kami akan diberi ampun'. Dan kelak jika datang kepada mereka harta benda dunia sebanyak itu (pula), niscaya mereka akan mengambilnya (juga). Bukankah perjanjian Taurat sudah diambil dari mereka, yaitu bahwa mereka tidak akan mengatakan terhadap Allah kecuali yang benar, padahal mereka telah mempelajari apa yang tersebut di dalamnya? Dan kampung akhirat itu lebih baik bagi mereka yang bertakwa. Maka apakah kamu sekalian tidak mengerti?" (Al-A'raf: 169)

Allah Subhanahu wa Ta'ala terangkan bahwa mereka mengambil harta benda yang rendah ini dalam keadaan mereka mengetahui keharamannya, bahkan berani mengatakan bahwa "Kami akan diberi ampun." Dan jika datang kepada mereka harta benda lainnya, niscaya mereka tetap dalam keadaan demikian. Itulah yang menjadi pendorong bagi mereka untuk mengatakan sesuatu terhadap Allah Subhanahu wa Ta'ala tanpa dasar al-haq. Sehingga mereka akan mengatakan: "Inilah hukum-Nya, syariat dan dien-Nya," dalam keadaan mereka mengetahui bahwa dien-Nya, syariat dan hukum-Nya menyelisihi apa yang mereka ucapkan.

Atau memang mereka tidak tahu bahwa itu adalah dien-Nya, syariat dan hukum-Nya. Sehingga kadang-kadang mereka mengatakan sesuatu terhadap Allah Subhanahu wa Ta'ala apa yang tidak mereka ketahui. Dan suatu ketika mereka mengucapkan sesuatu terhadap-Nya berupa apa-apa yang sudah mereka ketahui kebatilannya.

Adapun mereka yang bertakwa, maka mereka mengerti bahwa kampung akhirat itu lebih baik daripada dunia ini, sehingga kedudukan sebagai pemimpin dan syahwat itu tidak akan mendorong mereka mementingkan urusan dunia daripada akhirat.

Sementara jalan untuk itu adalah dengan berpegang teguh kepada Al-Qur`an dan As-Sunnah, meminta tolong (kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala) melalui kesabaran dan shalat serta merenungi keadaan dunia, kehancuran dan kerendahannya, serta akhirat yang pasti tiba dan abadi.

Sedangkan mereka ini, mau tidak mau akan mengada-adakan kebid'ahan di dalam urusan dien ini disertai dengan kejahatan dalam beramal. Sehingga bertumpuklah dua perkara ini pada mereka. Karena sesungguhnya mengikuti hawa nafsu akan membuat buta mata hati, sehingga dia tidak mampu membedakan mana yang sunnah mana yang bid'ah. Atau terjungkir balik, melihat bid'ah itu sebagai sunnah, dan As-Sunnah sebagai kebid'ahan.

Inilah kerusakan para ulama jika mereka lebih mengutamakan urusan dunia, mengikuti kedudukan dan syahwat. Ayat-ayat ini pantas buat mereka, sampai juga firman Allah Subhanahu wa Ta'ala di atas:

وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِي ءَاتَيْنَاهُ ءَايَاتِنَا فَانْسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ. وَلَوْ شِئْنَا لَرَفَعْنَاهُ بِهَا وَلَكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَثْ

"Dan bacakanlah kepada mereka berita orang yang telah Kami berikan kepadanya ayat-ayat Kami (pengetahuan tentang isi Al-Kitab), kemudian dia melepaskan diri dari ayat-ayat itu lalu dia diikuti oleh setan (sampai dia tergoda), maka jadilah dia termasuk orang-orang yang sesat. Dan kalau Kami menghendaki, sesungguhnya Kami tinggikan (derajat) nya dengan ayat-ayat itu, tetapi dia cenderung kepada dunia dan menurutkan hawa nafsunya yang rendah, maka perumpamaannya seperti anjing. Jika kamu menghalaunya diulurkannya lidahnya dan jika kamu membiarkannya dia mengulurkan lidahnya (juga)."

Maka inilah perumpamaan orang alim yang buruk, yang berbuat (sesuatu yang) menyelisihi ilmunya.

Perhatikanlah kandungan ayat ini, betapa tercelanya dia:

 1. Dia tersesat sesudah dia memiliki ilmu, memilih kekafiran daripada keimanan dengan sengaja, bukan karena jahil (tidak tahu).
 2. Dia memisahkan diri dari keimanan dengan perpisahan yang tidak mungkin kembali kepadanya selama-lamanya. Karena dia lepas dari ayat-ayat itu secara total, seperti lepasnya ular dari kulitnya. Andaikata masih tersisa padanya secuil keimanan itu, niscaya dia tidaklah lepas/tanggal darinya.
 3. Bahwasanya setan mendapatkan dan menyusulnya, di mana setan itu berhasil menguasai dan memangsanya. Sebab itulah Allah Subhanahu wa Ta'ala mengatakan: فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ (lalu dia diikuti oleh setan), dan tidak mengatakan تَبِعَهُ (mengikutinya), karena pada kata أَتْبَعَهُ terkandung pengertian adrakahu (mendapatkannya) dan lahiqahu (menyusulnya) yang lebih sempurna daripada lafadz tabi'ah baik dari segi lafadz dan makna.
 4. Dia menyimpang padahal dahulunya dalam keadaan lurus. Al-Ghay adalah kesesatan dalam ilmu dan tujuan (niat). Ini lebih khusus berkaitan dengan kerusakan niat dan amal. Sebagaimana kesesatan itu lebih khusus berkaitan dengan kerusakan ilmu dan i'tiqad. Sehingga jika dipisahkan salah satunya, masuklah yang lain ke dalamnya, dan kalau bergandengan, maka terpisahlah pengertian keduanya.
 5. Bahwasanya Allah Subhanahu wa Ta'ala menerangkan tentang rendahnya kemauannya, di mana dia lebih memilih sesuatu yang rendah daripada yang lebih tinggi.
 6. Allah Subhanahu wa Ta'ala tidak hendak mengangkat derajatnya dengan ilmu itu, sehingga hal itu menjadi sebab kebinasaannya. Karena diapun tidak naik derajatnya dengan ilmu tersebut, akhirnya ilmu itu menjadi bencana baginya. Maka seandainya dia bukan orang yang berilmu, tentu itu lebih baik bagi dia dan lebih ringan azabnya.
 7. Dia memilih yang rendah, bukan karena lintasan pikiran dan bisikan jiwanya, tetapi karena kecenderungannya kepada dunia secara total. Asal kata ikhlaad (dalam ayat) maknanya adalah terus dan selalu. Seolah-olah dikatakan dia lebih cenderung kepada dunia. Diungkapkan kecenderungan itu dengan kata ardh (bumi) karena dunia itu adalah bumi, semua yang ada padanya dan apa-apa yang dikeluarkan, berupa perhiasan maupun harta benda.
 8. Dia tidak menyukai hidayah-Nya, lebih suka mengikuti hawa nafsunya, lalu menjadikan hawa nafsunya sebagai imam yang diteladani dan diikuti.
 9. Dia diserupakan dengan seekor anjing; hewan yang paling rendah kemauannya, paling jatuh nilainya, paling bakhil dan paling parah kalab (kerakusan) nya, sehingga dinamakan kalb.
 10. Diserupakan juluran lidahnya terhadap dunia, ketidaksabaran dan keluhannya (bila) kehilangan dunia, semangatnya memperoleh dunia sebagaimana juluran lidah anjing dalam dua keadaannya; dibiarkan atau dihalau dengan usiran dan seterusnya.

Hal ini, kalau dibiarkan, dia menjulurkan lidahnya terhadap dunia dan kalau diberi peringatan atau teguran, dia juga seperti itu, tetap menjulurkan lidah. Jadi, menjulurkan lidah ini, tidak dia tinggalkan dalam segala keadaan, seperti halnya seekor anjing.

Kata Ibnu Qutaibah rahimahullahu: "Segala sesuatu yang menjulurkan lidahnya, adalah ketika dia haus atau keletihan, kecuali seekor anjing. Karena dia menjulurkan lidahnya dalam keadaan tenang dan istirahat, kehausan ataupun tidak. Sehingga Allah Subhanahu wa Ta'ala buat perumpamaan ini bagi orang-orang kafir, (seolah-olah) Allah Subhanahu wa Ta'ala berkata: 'Kalau engkau menasihatinya, dia tetap sesat. Dan kalau engkau biarkan dia, maka dia juga sesat. Seperti seekor anjing, kalau engkau mengusirnya, dia menjulurkan lidah, dan kalau engkau membiarkan dia seperti itu, maka dia tetap menjulurkan lidahnya'."

Perumpamaan ini, tidak mutlak pada semua anjing, tapi hanya anjing yang selalu menjulurkan lidah. Hal itu merupakan keadaan paling rendah dan paling buruk.

Dalam kitabnya yang lain (Tafsir Ibnul Qayyim), Ibnul Qayyim rahimahullahu menerangkan tafsir ayat ini:

Allah Subhanahu wa Ta'ala menyerupakan orang-orang yang telah diberi Al-Kitab, diajari-Nya ilmu, yang Dia halangi orang selain dia memahaminya, lalu orang yang telah memiliki ilmu ini tidak mengamalkannya dan mengikuti hawa nafsunya serta mengutamakan kemarahan Allah Subhanahu wa Ta'ala daripada keridhaan-Nya, mementingkan dunia daripada akhirat, mengedepankan makhluk daripada Khaliqnya, (seperti) seekor anjing.

Padahal jelas-jelas anjing itu seburuk-buruk binatang bahkan paling rendah derajat dan nilainya. (Hewan) yang tekad dan kemauannya tidaklah melampaui perutnya, paling parah kejahatan dan ketamakannya.

Di antara bentuk ketamakannya, dia tidak berjalan melainkan moncongnya senantiasa mendekati tanah, mencium dan menghirupnya. Dia selalu mencium duburnya sendiri, bukan bagian tubuhnya lain. Jika kamu melemparkan batu ke arahnya niscaya dia kembali mendatangi batu itu untuk menggigitnya karena rakusnya yang keterlaluan. Binatang paling hina, paling rela menerima dunia.

Bangkai kotor yang busuk lebih disukainya daripada daging segar. Najis dan kotoran lebih dia senangi daripada manisan. Kalau dia menemukan bangkai yang cukup untuk seratus ekor anjing, maka dia tidak akan biarkan seekor anjing lain mendekatinya melainkan dia usir karena ketamakan dan kekikirannya.

Kalau dia melihat orang yang berpakaian dekil, buruk, niscaya dia menggonggongnya dan mengusirnya, seolah-olah orang itu menyainginya dan merebut kekuasaannya. Tapi kalau dia melihat orang yang berbaju indah, rapi dan berkedudukan, maka dia rendahkan moncongnya ke tanah, merunduk, dan tidak berani mengangkat kepalanya kepada orang tersebut.

Waspadailah Fitnah Orang Alim yang Fajir dan 'Abid yang Jahil

Demikianlah keadaan orang alim yang lebih mementingkan urusan dunia daripada akhirat. Adapun 'abid (ahli ibadah) yang jahil (bodoh terhadap urusan diennya), maka kerusakannya ialah berupa sikap menjauhnya dia dari ilmu dan hukum-hukumnya, dikuasai oleh khayalan dan perasaannya, serta apa-apa yang diinginkan oleh hawa nafsunya.

Oleh sebab itulah Sufyan bin 'Uyainah rahimahullahu mengatakan: "Jauhilah fitnah orang alim yang fajir (jahat) dan fitnah 'abid yang jahil, karena fitnah keduanya adalah fitnah bagi segenap orang yang terfitnah. Yang satu dengan kejahilannya, dia menghalangi manusia dari ilmu dan konsekuensinya. Dan yang satu dengan kesesatannya (ghay), dia mengajak manusia kepada perbuatan-perbuatan keji."

Allah Subhanahu wa Ta'ala telah memberikan perumpamaan contoh jenis kedua, dengan firman-Nya:

كَمَثَلِ الشَّيْطَانِ إِذْ قَالَ لِلْإِنْسَانِ اكْفُرْ فَلَمَّا كَفَرَ قَالَ إِنِّي بَرِيءٌ مِنْكَ إِنِّي أَخَافُ اللهَ رَبَّ الْعَالَمِينَ. فَكَانَ عَاقِبَتَهُمَا أَنَّهُمَا فِي النَّارِ خَالِدَيْنِ فِيهَا وَذَلِكَ جَزَاءُ الظَّالِمِينَ

"(Bujukan orang-orang munafik itu adalah) seperti (bujukan) setan ketika dia berkata kepada manusia: 'Kafirlah kamu', maka tatkala manusia itu telah kafir ia berkata: 'Sesungguhnya aku berlepas diri dari kamu karena sesungguhnya aku takut kepada Allah Rabb semesta alam.' Maka adalah kesudahan keduanya, bahwa sesungguhnya keduanya (masuk) ke dalam neraka, mereka kekal di dalamnya. Demikianlah balasan orang-orang yang zalim." (Al-Hasyr: 16-17)

Ibnu Katsir rahimahullahu menceritakan:

Konon, di zaman Bani Israil dahulu ada seorang rahib yang tekun beribadah selama 60 tahun. Setan ingin menggodanya tapi selalu gagal. Akhirnya setan mendatangi seorang wanita lantas membuatnya gila. Wanita itu sendiri mempunyai beberapa saudara laki-laki. Setan kemudian membisikkan kepada saudara-saudaranya agar membawanya kepada rahib tersebut untuk diobati. Wanitapun diobati rahib itu dan tetap tinggal di sana.

Suatu hari, ternyata wanita itu menarik hati si rahib. Diapun menggaulinya hingga wanita itu hamil. Melihat kenyataan ini si rahib takut namanya tercemar lalu membunuh wanita tersebut. Kemudian datanglah saudara-saudara wanita itu. Ternyata saudara mereka pun dibunuh oleh rahib itu.

Akhirnya, setan datang menemui si rahib dan mengatakan: "Aku temanmu, kamu selalu membuatku payah, dan akulah yang mengatur kejadian ini. Kalau kamu menaatiku pasti aku selamatkan kamu. Sujudlah kamu kepadaku."

Rahib itupun sujud kepadanya dan setelah dia sujud, setan berkata: "Sesungguhnya aku berlepas diri dari kamu. Sesungguhnya aku takut kepada Allah Rabb semesta alam."

Demikianlah sepenggal kisahnya.

Jadi, pangkal kekafiran kaum Yahudi adalah tidak mengamalkan ilmu yang sudah dimiliki. Mereka sudah mengetahui al-haq tapi tidak membuktikannya dalam bentuk kerja nyata (amal). Adapun kekafiran kaum Nashara dari sisi pengamalan mereka yang tidak didasari ilmu. Mereka bersungguh-sungguh dalam berbagai jenis ibadah tanpa dasar syariat dari Allah Subhanahu wa Ta'ala dan mengatakan sesuatu terhadap Allah Subhanahu wa Ta'ala tanpa ilmu.

Semoga Allah Subhanahu wa Ta'ala merahmati Ibnul Mubarak rahimahullahu yang mengatakan:

رَأَيْتُ الذُّنُوبَ تُمِيْتُ الْقُلُوْبَ * وَقد يُوْرِثُ الذُّلَّ إِدْمَانُهَا

وَتَرْكُ الذُّنُوبِ حَيَاةُ الْقُلُوبِ * وَخَيْرٌ لِنَفْسِكَ عِصْيَانُهَا

وَهَلْ أَفْسَدَ الدِّيْنَ إِلاَّ الْمُلُوكُ * وَأَحْبَارُ سُوْءٍ وَرُهْبَانُهَا

Aku melihat dosa itu mematikan hati

terus menerus berbuat dosa mewariskan kehinaan

Meninggalkan dosa (sebab) hidupnya hati

menentangnya lebih baik bagi dirimu

Tiadalah yang merusak dien ini melainkan para raja

ulama jahat dan para pendetanya

Maka bersungguh-sungguhlah wahai saudaraku menjadi ulama akhirat yang cerdas. Dan jauhilah kedunguan orang-orang yang dangkal pikirannya, pendeknya akal ahli dunia yang bebal.

Alangkah indahnya ungkapan Al-Imam Asy-Syafi'i rahimahullahu berikut ini:

إِنَّ لِلهِ عِبَـاداً فُطَـنَا * طَلَّقُوا الدُّنْيَا وخَافُوا الْفِتَنَا

نَظَرُوا فيهَا فَلَمَّا عَلِمُوا * أَنَّهَا لَيْسَتْ لِحَيٍّ وَطَنَا جَعَلُوهَا لُجَّةً واتَّخَذُوا * صَالِحَ الْأَعْمَالِ فِيهَا سُفُنَا

Sungguh Allah Subhanahu wa Ta'ala memiliki hamba-hamba yang cerdas

Yang tinggalkan dunia karena takut fitnahnya

Mereka cermati dunia, dan setelah tahu

Kiranya dunia bukan tempat kehidupan (sejati)

Mereka jadikan dia bak gelombang

dan siapkan amalan shalih sebagai perahu menyeberanginya.

Wallahu a'lam.

____JAZZAKA'ALLAH KHAIRAN______

The Unspinners

Posted: 28 Aug 2011 11:45 PM PDT

The Unspinners


Blogger UMNO termakan diversion DAP

Posted: 28 Aug 2011 08:30 PM PDT

Isu Lynas: PAS tidak jujur dalam politik

Posted: 28 Aug 2011 06:37 PM PDT

Layakkah Mat Sbau claim perubatan dari PBAPP?

Posted: 28 Aug 2011 03:27 PM PDT

Fuziah saman pasal termalu

Posted: 28 Aug 2011 08:00 AM PDT

Maaf ... tapi blogger Pahang gagal dalam isu Lynas

Posted: 28 Aug 2011 05:00 AM PDT

Konspirasi politik dan konspirasi pasaran saham

Posted: 28 Aug 2011 01:00 AM PDT

My Longest Yard

Posted: 28 Aug 2011 11:33 PM PDT

My Longest Yard


Perhatian kepada rakyat Selangor : PBT kini telah ambil alih pengurusan pembersihan awam daripada Alam Flora

Posted: 28 Aug 2011 05:40 PM PDT

Penduduk di Selangor yang ingin membuat aduan mengenai perkhidmatan pembersihan awam di kawasan masing-masing kini perlu mengajukannya kepada pihak berkuasa tempatan (PBT) berkenaan.

Alam Flora Sdn Bhd yang sebelum ini mengendalikan perkhidmatan pembersihan awam, dalam satu kenyataan hari ini berkata perkhidmatan itu telah diambil alih sepenuhnya oleh PBT berkuat kuasa 1 Ogos.

Perkhidmatan tersebut mencakupi antara lain pembersihan longkang, menyapu jalan, pembersihan taman permainan, pemotongan rumput, kutipan sampah kebun, kutipan sampah pukal, pembersihan sampah haram dan pelupusan bangkai haiwan.

"Bagaimanapun perkhidmatan pengurusan sisa pepejal seperti kutipan sampah domestik di setiap rumah di Selangor masih lagi dikendalikan Alam Flora," kata kenyataan itu. - Mstar

So, selepas ni kalau anda alami masalah berkaitan longkang, jalan, rumput atau lalang, terus hubungi PBT masing-masing. Pihak Alam Flora tidak lagi bertanggungjawab.
Link
Ini adalah keputusan kerajaan negeri Selangor PKR pimpinan Khalid Ibrahim. Kita tunggu dan lihat..sejauhmana efisien PBT dibawah regim Khalid menguruskan perbersihan awam di Selangor.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 28 Aug 2011 11:30 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


VIDEO: LAPORAN POLIS TERHADAP MAT SABU...

Posted: 28 Aug 2011 03:03 AM PDT

Mat sabu menghina anggota polis melayu yang terkorban dalam serangan komunis di balai bukit kepong dengan mengatakan polis-polis yang mati itu adalah barua british, dengan bangga mat sabu kata hero sebenar ialah mat indera, tapi mat sabu lupa, komunis bukan setakat bunuh anggota polis di balai itu, mereka juga turut membunuh kaum keluarga anggota polis dan membakar mayat mereka, orang kampung juga menjadi korban pengganas komunis yang di anggap hero oleh mat sabu. kalau mat sabu kata polis yang terkorban itu adalah barua british, pada aku mat indera pulak adalah barua cina, kerana mat indera mendapat arahan dari ketuanya yang berbangsa cina. memang niat orang cina nak hapuskan orang melayu melalui pemberontakan komunis.

Hari ini GAPS dan berberapa individu lain telah membuat laporan polis terhadap kenyataan menghina mat sabu itu, pengerusi gaps meminta pihak polis menyiasat mat sabu kerana kenyataan yang di keluarkan oleh si bodoh itu boleh menggugat keselamatan dan kententeraman awam.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 28 Aug 2011 11:08 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Kisah Sedih Di Akhir Ramadhan: Perihal Presiden Singapura.

Posted: 28 Aug 2011 10:31 PM PDT

Yusof Bin Ishak, Presiden Singapura Pertama
Bila baca berita mengenai pemilihan presiden Singapura baru-baru ini, tiba-tiba aku teringat sejarah lampau. Sejarah bagaimana Presiden Singapura pertama adalah seorang anak Melayu bernama Yusof bin Ishak.

Dalam Pilihanraya Presiden Singapura 2011, seramai 4 orang calon bertanding. Semuanya nama calon tersebut bermula dengan TAN (Tan Keng Yam (Tony Tan), Tan Cheng Bock, Tan Jee Say dan Tan Kin Lian). Ini bermakna kesemuanya adalah berbangsa Cina. Hasil undian rakyat Singapura menyaksikan Tony Tan memenangi kerusi Presiden dengan 35.19 peratus undi (744,397 undian) mengalahkan calon lain.


Berbalik kepada sejarah Presiden Singapura, selepas Yusof Ishak menjadi presiden, semua presiden Singapura yang dilantik selepas itu terdiri dari kaum bukan Melayu.

Senarai Presiden Singapura:

 1. Yusof bin Ishak
 2. Benjamin Henry Sheares
 3. C.V. (Chengara Veetil) Devan Nair
 4. Wee Kim Wee
 5. Ong Teng Cheong
 6.  S.R. Nathan (Sellapan Ramanathan)
 7. Tony Tan Keng Yam

Bila diteliti senarai Presiden Singapura, dua kali Presiden Singapura dilantik dari kalangan orang India. Bagaimana ia boleh terjadi sedangkan India adalah kaum minoriti (9.2%) berbanding Cina (74.2%) dan Melayu (13.4%). Berdasarkan sejarah, Yusof Ishak dilantik menjadi Presiden kerana beliau adalah rakan Lee Kuan Yew yang bersama-sama menubuhkan Parti Tindakan Rakyat (PAP). Ketika itu, PAP berusaha mendapatkan sokongan orang Melayu. Lee Kuan Yew sanggup melakukan apa sahaja demi mendapatkan undi Melayu termasuklah mengikut adat budaya orang Melayu.Namun, apabila PAP semakin kuat, orang Melayu semakin disisihkan. Daripada jawatan Presiden, dikurangkan kepada menteri kanan dan kemudian dikurangkan lagi menjadi menteri biasa. Bagaimana ini berlaku?

Ianya berlaku kerana Orang Melayu tidak bersatu. Apabila Orang Melayu berpecah, yang ramai pun boleh jadi sikit. Ditambah pula dengan dasar Foreign Talent (FT) Kerajaan Singapura untuk mengimbangi jumlah penduduk Cina di Singapura. Dasar ini dimulakan pada tahun 1997 setelah menyedari peratus kehamilan di kalangan rakyat Singapura berketurunan Cina amat rendah. Apabila dasar FT diperkenalkan, berbondong-bondong orang Cina dari China, Taiwan dan Hong Kong datang ke Singapura untuk menyertai FT di sana. Hasilnya, pada tahun 2010, daripada 5.1 juta penduduk Singapura, 3.2 juta adalah rakyat Singapura manakala selebihnya (36%) adalah penduduk tetap (FT) dan pekerja asing. Hanya 2.9 juta penduduk Singapura lahir di negar tersebut, selebihnya pula dilahirkan di luar negara.

Apa yang berlaku di Singapura hari ini, tidak banyak berbeza dengan Negeri Pulau Pinang. Di Pulau Pinang, pecahan penduduknya terdiri daripada 42.05% adalah Orang Melayu, 40.92% Cina, 9.67% India dan selebihnya adalah lain-lain bangsa. Kelihatan seperti Orang Melayu masih majoriti. Namun, apabila dilihat pada statistik pengundi, hanya 33.63% pengundi adalah Melayu, 55.05% Cina, 10.85% India dan selebihnya adalah lain-lain bangsa. Bayangkan penduduk Cina dari 40.92% daripada keseluruhan boleh menjadi MAJORITI dari bilangan pengundi kerana mereka bersatu!!!

Klik untuk besarkan imej
Lebih menyedihkan apabila Melayu yang tinggal 33.63% pengundi telah berpecah kepada beberapa kelompok. Ditambah pula dengan kewujudan pengkhianat-pengkhianat bangsa yang sanggup menjadi barua kepada pihak lain sehingga mengagungkan komunis dan menidakkan perjuangan polis-polis sebelum merdeka. Ini menyebabkan perpaduan orang Melayu di Malaysia seperti retak menant belah.

Di hari-hari akhir bulan Ramadhan ini, kisah sedih di Kota Singpura (kehilangan suara Orang Melayu dalam Kerajaan)sering bergema dalam kotak mindaku. Lebih menyedihkan apabila wabak perpecahan yang menyebabkan kehilangan suara dan kuasa Orang Melayu semakin menular dalam negara kita. Mungkin sempena Hari Raya Aidilfitri yang bermaksud kembali ke fitrah ini boleh kita gunakan untuk kukuhkan kembali ukhuwah umat Islam di negara ini. Akhir kalam, Selamat Hari Raya Aidilfitri dari Blog MyMassa. Maaf Zahir dan Batin.

POSTER JUALAN MURAH MAT SABU.

Posted: 28 Aug 2011 08:35 PM PDT

Mat Indera seorang pesalah zaman sebelum merdeka. Tawaran sebanyak $75,000 dikeluarkan kepada sesiapa yang dapat menangkapnya. Nilai $75 ribu, memang banyak jika dinilaikan pada waktu itu.

Mat Sabu pula, seorang pelacur politik hanya bernilai RM8 ribu sebagai nilai dirinya. Memang sesuai la dengan LEMBU PAWAH seekor ni. Dengan nilai RM8 ribu, anda dapat beli seekor lembu pawah yang mampu mencacai mengikut kehendak anda.

Resit pembelian lembu pawah disertakan.


Murah memang murah. Jualan murah sempena menjelang raya. Cuma lembu pawah ni ada kekurangannya (walaupun banyak daging) iaitu mudah lupa. Kalau korang suruh hafal antara Pajero, Landrover dengan Proton Waja pun dia boleh lupa!*Wow....Mat Indera lebih mahal dari Mat Sabu! <----Tiru dialog Husing Lempoyang.


Menjawab Tuduhan Pembangkang Isu Berita TV3

Posted: 28 Aug 2011 07:32 PM PDT

Dalam beberapa hari lepas, blogger-blogger pembangkang memainkan isu laporan berita TV3 mengenai sekumpulan kariah beberapa surau di Jalan Klang Lama yang membantah gerakan Kristianisasi di kawasan mereka.

Namun, dalam berita tersebut pembaca berita Buletin Utama yang seorang bukan Muslim tersilap menyebut nama Masjid @ Surau tersebut dengan menyebutnya sebagai Surau Al-Musyrikin.Kesilapan tersebut menjadi modal blog pembangkang dan sebagai kemuncak, NGO upahan pembangkang membuat laporan polis. Berita tersebut telah dimuatkan dalam Malaysiakini untuk menyebar luas propaganda tersebut.

Berita 'murtad' TV3 palsu, kata NGO

Sebuah NGO membuat laporan polis terhadap TV3 kerana didakwa mereka-reka berita dalam laporan beritanya mengenai pusat tuisyen di Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur, yang cuba memurtadkan umat Islam.

jalan klang lama tuition centre tv3 report 6Kumpulan itu, Jingga 13 dalam laporannya berkata ahli-ahli surau yang dikatakan berdemo itu pada siaran berita Buletin Utama 21 Ogos lalu sebenarnya tidak wujud.

jalan klang lama tuition centre tv3 report 3Klip berita itu memaparkan sekumpulan kira-kira 50 orang dari Surau Qariah Al-Musyrikin yang diketuai oleh Mustapha Kamal Mohd Yusof - dipercayai pemimpin Umno di cawangan Seputeh - berkumpul di hadapan pusat tuisyen berkenaan bagi membantah tindakan mengkristiankan umat Islam.

jalan klang lama tuition centre tv3 report 5"Laporan itu cuba menggambarkan bahawa terdapat usaha untuk menyebarkan agama Kristian melalui kelas-kelas tuisyen, sehingga menyebabkan ahli-ahli surau membantah," kata penyelaras Jingga 13, Fariz Musa.

Namun, menurut Fariz, semakan mereka mendapati surau berkenaan tidak wujud di kawasan itu.

"Siasatan Jingga 13 mendapati pusat tuisyen itu terletak di kawasan sekitar setinggan di kawasan JalanKlang Lama, dan hasil perbualan dengan penduduk tempatan di sana, kami mendapati bahawa tidak ada satu surau pun wujud di kawasan itu," kata Fariz, yang adalah anggota exco PKR.

"Pusat tuisyen ini terletak di kawasan setinggan yang didiami khususnya oleh masyarakat Cina dan India, bersama-sama dengan beberapa pendatang Indonesia.

"Ia cukup jelas bahawa qariah dan surau yang dilaporkan di TV3 itu tidak wujud," katanya.

pkr youth samy vellu police report 160607 fariz musaFariz (kiri) juga berkata bahawa nama surau yang dilaporkan itu sendiri cukup meragukan dan cuba mempersendakan Islam.

"Nama surau 'Al-Musyrikin' seperti yang dilaporkan kelihatan seperti seolah-olah direka.

"Mustahil bagi seseorang Islam akan menamakan rumah Allah dengan nama seperti 'al-Musyrikin' (kafir).

"Agak jelas bahawa TV3 mereka berita palsu itu dan pada masa yang sama mempersendakan tempat ibadat Islam dengan nama yang al-Musyrikin," kata Fariz.

Menurut beliau, penduduk di kawasan setinggan berkenaan memberitahunya bahawa pusat tuisyen itu telah bertahun-tahun wujud dengan tujuan memberi didikan agama Kristian kepada kanak-kanak yang hidup di kawasan sekitar yang beragama Kristian.

"Mereka terdiri daripada pelajar-pelajar Cina, India dan sebilangan kecil Kristian Indonesia.

"Tiada orang Islam yang menghadiri kelas agama Kristian di sana," kata Fariz.
NGO berkenaan membuat laporan polis hari ini di ibu pejabat polis daerah Shah Alam terhadap stesen TV itu kerana niat jahat menyebarkan berita palsu, yang menurutnya bertujuan menyalakan api ketegangan agama dan kaum dan pada masa yang sama tmempersendakan Islam.
http://www.malaysiakini.com/news/174298

Benarkah wujud Masjid @ Surau bernama Al-Musyrikin di Jalan Klang Lama seperti yang dibaca oleh pembaca berita tersebut?

Jawapannya, tidak wujud. Yang wujud adalah Masjid al-Muhsinin beralamat di Taman Danau Desa, Off Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur. Nama Al-Muhsinin secara tidak sengaja disebut sebagai Al-Musyrikin oleh pembaca berita tersebut.
Kepada pembaca MyMassa yang terjumpa hujah balaci pembangkang dalam FB atau twitter untuk isu ini, inilah jawapannya. Bukan kariah Masjid Al-Musyrikin tetapi Masjid Al-Muhsinin.


Kepada TV3 pula, mohon lebih sensitif dalam melaporkan berita anda. Kesilapan anda sememangnya ditunggu-tunggu oleh ribuan balaci pembangkang yang suruh boikot TV3 tetapi merekalah penonton setia segmen berita tersebut semata-mata untuk mencari kesalahan TV3.


*Mohon maklumat ini disampaikan kepada publik yang mungkin telah termakan propaganda pembangkang.

Gempar! Nik Aziz DiSALIBkan!

Posted: 28 Aug 2011 06:03 PM PDTItulah akibatnya jika bermain dengan api.

Sampai wajah kamu pun orang berani salibkan.

Jangan terkejut kalau kubur kamu orang kencingkan.Ni sorang lagi pemimpin PAS yang kena salib.

Khalid Samad ni tak payah nak salibkan pun tak pe. Kepala dia pun ada tanda tu.*Padah bila Islam dipolitikkan. Demi kuasa, semuanya sanggup mereka gadaikan. Kan orang Islam dah naik angin.

QAAF

Posted: 28 Aug 2011 05:00 PM PDT


MUQADDIMAH SURAH QAAF 
Surah ini diturunkan di Mekah, mengandungi 45 ayat. Dinamakan surah "Qaaf" kerana Allah Ta'ala memulakan surah ini dengan huruf yang tersebut, yang hanya Allah jua yang mengetahui maksudnya.
Intisari kandungannya : Setelah menerangkan hakikat Al-Qur'an yang amat melimpah kemuliaan dan kebaikannya, dan setelah menegaskan bahawa Nabi Muhammad (s.a.w.) adalah Rasul yang diutus memberi peringatan dan amaran, maka pada ayat-ayat yang berikutnya, Allah Ta'ala mendedahkan kesesatan golongan kafir musyrik yang menentang kerasulan Nabi Muhammad (s.a.w.) dan mengingkari hari akhirat – hari balasan.
Untuk menyedarkan orang-orang yang tenggelam dalam kelalaiannya, Allah Ta'ala menegaskan bahawa seluruh kehidupan manusia adalah terletak dalam genggamanNya dan pengawasanNya.
Dialah yang telah mencipta manusia dan sedia mengetahui keadaannya yang zahir dan yang batin. Bahkan pengetahuanNya lebih dekat kepada manusia daripada urat leher manusia itu sendiri.
Tiap-tiap seorang ada dua malaikat yang menjaga dan mengawalnya, dan yang menulis segala perkataan dan perbuatannya.
Apabila sampai ajal seseorang, datanglah "sakratulmaut" membawa kebenaran yang telah dijanjikan.
Setelah menerangkan peristiwa-peristiwa yang akan berlaku pada hari akhirat dan balasan baik bagi orang-orang yang beriman serta akibat buruk yang akan menimpa orang-orang yang ingkar, maka dalam bahagian akhir surah ini ditegaskan :
"Sesungguhnya keterangan-keterangan dan peristiwa-peristiwa yang tersebut itu tidak syak lagi mengandungi pelajaran bagi sesiapa yang mempunyai hati (yang sedar pada masa membacanya), atau yang menggunakan pendengarannya dengan bersungguh-sungguh kepada pelajaran itu dengan menumpukan hati dan fikiran kepadaNya". 

Mat Sabu Ulang Taktik Lama, Buat-buat Lupa.

Posted: 28 Aug 2011 07:04 AM PDT

Apa ni Abang Mat. Tak best langsung macam ni. Asyik ulang taktik sama je.


Saya tak ingat isi ceramah, kata Mat Sabu

Timbalan presiden PAS, Mohamad Sabu berkata beliau tidak ingat isi ceramahnya berkaitan dakwaan pengganas dalam Kompeni Pasukan Ke-4 Parti Komunis Malaya (PKM) yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong pada 23 Februari 1950 adalah wira negara.

NONE"Saya tidak ingat (apa yang diperkatakan) sebab ceramah itu berlangsung minggu lepas (21 Ogos)," katanya kepada akhbar Sinar Harian.

Laporan akhbar itu ini memetik Mohamad Sabu sebagai berkata: "Saya tidak mahu komen mengenai apa yang dilaporkan oleh akhbar arus perdana itu".


Dulu masa kantoi drama jatuh motor pun Abang Mat lupa jugak apa yang Abang Mat cakap. Sampai boleh buat kartun dengan lawak 'lupa' Abang Mat. Sekejap Landrover polis, sekejap Waja Polis, sekejap Pajero pulak.Tapi kalau Abang Mat lupa, kami blogger pro Kerajaan boleh tolong ingatkan.*Konar baring nampaknya Mat Sabu kali ni.
 

DAP Takut Tembelang Mereka Pecah.

Posted: 28 Aug 2011 01:07 AM PDT

Hari ini DAP menyuruh RTM menyembunyikan kebenaran iaitu ramai pemimpin DAP menyokong gerakan Kristianisasi.

Murtad: Dakwa Pakatan dengan Facebook, DAP gesa Rais 'hukum' TV1

August 28, 2011


KUALA LUMPUR, 28 Ogos — DAP menggesa kerajaan menghukum mereka yang bertanggungjawab menyiarkan satu laporan menerusi saluran TV1 semalam — didakwa mengaitkan satu laman sosial Facebook menggalakkan murtad di kalangan Muslim dengan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat.

Saluran milik kerajaan itu menyiarkan bahan berkaitan kumpulan Facebook "Murtads in Malaysia and Singapore" menerusi segmen berita perdana 8 malam tadi, mengaitkan pemimpin-pemimpin seperti Tan Kok Wai, Charles Santiago, Dr Boo Cheng Hau dan Ean Yong Hian Wah.

Malah, laporan itu mendakwa Presiden Parti Sosialis Malaysia (PSM) Dr Nasir Hashim sebagai seorang penyokong kumpulan tersebut.

Kandungan laporan itu mendakwa pemimpin-pemimpin itu sebagai anggota kumpulan tersebut.

Laporan itu memetik Setiausaha Gabungan NGO Malaysia Jurit Ramli berkata, pihak berkuasa seharusnya mengambil tindakan segera kononnya memurtadkan Muslim sebagai ancaman yang sebenar.

Setiausaha Publisiti DAP Tony Pua (gambar) berkata, menjadi tanggungjawab Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim memastikan mereka yang bertanggungjawab menyiarkan bahan itu dipecat dengan segera.

"TV1 sangat tidak beretika dalam menyiarkan laporan itu tanpa memastikan kesahihan maklumat dengan pihak-pihak relevan yang dikaitkan oleh laman Facebook terbabit, memandangkan mereka merupakan pemimpin Pakatan Rakyat yang boleh dihubungi dengan mudah," katanya dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

Pua berkata, TV1 kelihatan jahil ataupun enggan mengetahui bahawa fungsi 'add to group' dalam Facebook tidak boleh menghalang pentadbir kumpulan daripada menambah anda dengan mana-mana kumpulan.

Oleh itu katanya, mereka yang didakwa sebagai penyokong laman sosial itu tidak berhasrat atau tidak tahu bahawa mereka telah menyertai kumpulan tersebut.

Ahli Parlimen itu menambah, saluran tersebut memilih untuk menyebarkan berita palsu dengan menekankan kononnya pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat kumpulan berkenaan sedangkan ia sepatutnya mengecam perbuatan tidak bertanggungjawab mengaitkan kepimpinan perikatan itu.


Apabila tembelang mereka pecah. RTM pula dipersalahkan. Itulah perangai DAP yang tidak pernah mengakui kesilapan mereka.

Siapa nak mengaku dah berat tengah jalan, betul tak?

Panglima Perang Cyber

Posted: 28 Aug 2011 11:05 PM PDT

Panglima Perang Cyber


SAJAK MERDEKA : INI TANAH AIR, TEMPAT BERMULA DAN BERAKHIR

Posted: 28 Aug 2011 07:14 PM PDT


INI TANAH AIR, TEMPAT BERMULA DAN BERAKHIR
Ini tanah air, tempat bermula dan berakhir,
Di sini setia terukir, cinta pertama dan terakhir!

Kita telusuri batas sejarah ke musim suram terjajah,
Menguak hitam belenggu dalam murup durja yang gundah,
Saat melangkah runduk di bawah serakah telunjuk,
Suara pun hilang terpanar di tengah sorak petualang.

Di denai waktu membiak tunas insaf seluruh warga,
Musibah lalu jangan lagi meragut sejahtera wangsa,
Bumi ini tanah air pesaka warisan pejuang,
Dari darah, dari keringat dan semangat menjulang.

Ini tanah air, tempat bermula dan berakhir,
Di sini setia terukir, cinta pertama dan terakhir!

Malaysiaku, bumi mewangi seribu restu,
Melimpah sejuta anugerah dari rahmat teguh bersatu,
Menjulang wawasan gemilang ke puncak persada mercu biru,
Membias bayu kecundang jelmaan cemburu sejuta seteru.

Anak-anak bumiku tercinta,
Hulurkan tangan memalu genta kelangsungan merdeka,
Rapatkan barisan keramat berbekal azimat muafakat,
Segera cantaskan pucuk angkuh rusuh dengan minda yang ampuh.

Ini tanah air, tempat bermula dan berakhir,
Di sini setia terukir, cinta pertama dan terakhir!

Alaf ini tempoh memacu asmara cinta berahi bumi pertiwi,
Membilas noda hitam dari kemelut sengketa selisih semalam,
Muhibah rimbun, mesra anggun, menghijau santun,
Ini negeri terbaik, bumi tercantik, rakyat terdidik,
Mengorak langkah, berkongsi arah menancap monumen terindah.

Sahutlah gemersik suara nafiri seruan perjuangan,
Cokmar kebebasan biar lestari kukuh dalam genggaman,
Tanah ini milik hakiki zaman berzaman,
Jangan sampai berulang lagi diulet kehinaan.

Ini tanah kita, padang permainan seluruh anak bangsa,
Ini darah kita, nafas kita, roh dan jiwa generasi merdeka,
Nusa ini maruah kita, citra kita, martabat daulat perkasa,
Wilayah ini wadah wacana hitam putih pemangkin wibawa.

Ini tanah air, tempat bermula dan berakhir,
Biar luluh jiwa raga, darah setiaku tetap mengalir,
Di sini setia terukir, cinta pertama dan terakhir,
Biar nyawa luluh tercicir, janji ini tiada mungkir.

Ghazali Lateh
Banting,
September 2000

# Sajak ini pernah memenangi sayembara Puisi Puteri Pos, dan dimuatkan dalam antologi Jamung Merdeka kelolaan Gapena.Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Laporan Polis Terhadap Mat Sabu Oleh GAPS !!!

Posted: 28 Aug 2011 06:56 PM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Pesanan Rasulullah Kepada Saidina Ali Tentang Tiga Tanda Penting Manusia Perlu Ketahui !!!

Posted: 28 Aug 2011 03:54 PM PDT


maqam Rasulullah saw


WASIAT NABI MUHAMMAD S.A.W.kepada SAIDINA ALI R.A.;

Wahai Ali, bagi orang MUKMIN ada 3 tanda-tandanya:
1) Tidak terpaut hatinya pada harta benda dunia.
2) Tidak terpesona dengan pujuk rayu.
3) Benci terhadap perbualan dan perkataan sia-sia

Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
1) Jujur dalam berkata-kata.
2) Menjauhi segala yg haram.
3) Merendahkan diri.

Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR Itu ada 3 tanda2nya:
1) Merahsiakan ibadahnya.
2) Merahsiakan sedekahnya.
3) Merahsiakan ujian menimpanya.

Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
1) Takut berlaku dusta dan keji.
2) Menjauhi kejahatan.
3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman.

Wahai Ali, bagi AHLI IBADAH itu ada 3 tanda2nya:
1) Mengawasi dirinya.
2) Menghisab dirinya.
3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah s.w.t.


sumber : http://cili-merah.blogspot.com/2010/11/tazkirah-pagi.html


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Update : Punca Mat Sabu 'Meroyan' Puji Komunis Hina Pejuang Telah Terbongkar - Syabas Kafir Harbi DAP !!!

Posted: 28 Aug 2011 03:07 AM PDTTidak elok jika tidak anda pergi sendiri ke blog Dr Novandri atau Minda Intelek Melayu (MIM)


http://novandri.blogspot.com/2011/08/eksklusif-bukti-dokumen-penyelewengan.html


Panglima mahu anda membaca keseluruhan jawapan Dr Novandri tentang bukti Mat Sabu dibayar oleh PBA.


Beliau melalui kesungguhannya mencari maklumat, akhirnya telah berjaya mendapat bukti Mat Sabu dibayar oleh Kerajaan Pulau Pinang melalui Perbadanan Air Pulau Pinang atau PBA yang dipengerusikan oleh Lim Guan Eng.


Persoalan beliau timbulkan - kenapa Mat Sabu dibayar oleh PBA sedangkan dia bukan Ahli Lembaga Pengarah.


Lebih dari itu kecederaan yang dialami Mat Sabu berpunca dari kegiatan menyalahi undang-undang iaitu demo haram BERSIH. Maka boleh dijadikan hujjah beliau tidak layak menerima pembayaran tersebut.


Nampaknya semakin lama semakin jelas siapa yang bermain kata-kata dan siapa pula yang mengotakan kata-kata dan janjinya. 


Kita perlu berani dan bersemangat tinggi untuk melawan mereka sampai tiada lagi musuh Malaysia berkeliaran di alam maya atau siber.


Syabas kepada Dr Novandri atas kupasan teliti beliau terhadap kerosakan Mat Sabu ini.


Update 6.56 29 Ogos 2011 :
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 28 Aug 2011 09:46 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


SAYA TAK INGAT ?

Posted: 28 Aug 2011 07:14 PM PDT

MAT SABU: BILA NAK GUNA ISA HISHAM ?

Posted: 28 Aug 2011 12:12 PM PDT

MAT SABU ..TIDAK MUSTAHIL SATU HARI NANTI !

Posted: 28 Aug 2011 07:32 AM PDT

VIDEO LAPORAN POLIS TERHADAP PRESIDEN SYIAH MALAYSIA,MAT SABU-TOH !

Posted: 28 Aug 2011 03:13 AM PDT

Perjuangan Bangsa

Posted: 28 Aug 2011 09:34 PM PDT

Perjuangan Bangsa


Rare video: Black hole caught in act of swallowing a star

Posted: 28 Aug 2011 08:10 AM PDTBack in March, NASA scientists observed a huge cosmic blast in the the constellation Draco. The events that followed were a mystery to them, until now.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 28 Aug 2011 09:12 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Mohd Sabu Mudah Lupa

Posted: 28 Aug 2011 05:46 PM PDT

"Saya tidak ingat (apa yang diperkatakan) sebab ceramah itu berlangsung minggu lepas (21 0gos). Saya tidak mahu komen mengenai apa yang dilaporkan oleh akhbar arus perdana itu," kata Mohd Sabu. Memang Mohd Sabu mudah lupa.

Mohd Sabu memang hero bagi DAP.

9 Julai 2011, Mohd Sabu lupa yang dan tidak tahu hendak beza mana satu pajero dan mana satu kereta Waja. 31 Januari 1995, Mohd Sabu juga terlupa nombor bilik ketika ditangkap dengan seorang suri rumah yang juga seorang isteri kawan baiknya di bilik 121, Hotel Perdana Kota Bharu. Mohd Sabu juga mudah lupa bahawa beliaulah orang yang pertama sekali menggelar Anwar Ibrahim dengan panggilan "Al Juburi". Mohd Sabu memang mudah lupa.

Group Murtad: DAP Sudah Mula Gabra

Posted: 28 Aug 2011 06:55 AM PDT

Giliran Tony Pua pula gabra dan menggelabah selepas Mat Sabu cuba nafikan video beliau menyamakan komunis sebagai hero. Tony Pua menyatakan bahawa laporan Tv1 pada 28 Ogos 2011 sebagai satu laporan yang tidak benar. Sebenarnya, laporan itu adalah benar berasaskan satu group Facebook yang bertajuk "Murtads in Malaysia and Singapore" (baca sini).

Laporan TV1 tersebut adalah benar kerana ada beberapa orang pemimpin pembangkang yang telah "likes" dalam group tersebut. Apa lagi yang hendak disembunyikan oleh pemimpin pemimpin pembangkang tersebut? Sewajarnya mereka yang "likes" terbabit yang perlu letak jawatan dan memberikan penjelasan mengapa mereka turut memberi sokongan terhadap group Murtad terbabit.

Dengan adanya satu pusat tuisyen pun sudah beberapa orang murid sekolah telah cuba dipesongkan akidah mereka. Itu belum siap lagi sebuah gereja yang besar yang terletak dalam kawasan parlimen salah seorang ahli DAP (baca sini). Inilah "harapan baru" yang cuba pakatan pembangkang bawa di Malaysia. Lagipun Anwar Ibrahim sendiri memberikan kenyataan yang seolah-olah menggalakkan lagi usaha DAP tersebut (baca sini).

Nampaknya Malaysiakini terus-terusan cuba mempertahankan gejalan murtad ini daripada pengetahuan umum. Selepas gereja DUMC, pusat tuisyen dan kini group murtad dalam Facebook, apa lagi yang hendak dinafikan, memang pembangkang terutamanya DAP terlibat sama. SKMM perlu menutup terus laman Malaysiakini daripada terus memfitnah dan mencuba untuk merosakkan akidah umat Islam.

Nilai Diri Mohd Sabu Hanya RM8,000

Posted: 28 Aug 2011 12:21 AM PDT
Mohd Sabu (Timbalan Presiden PAS) dibayar RM8,000 untuk kos rawatan sakit lutut ketika terjatuh sendiri dari motosikal pada 9 Julai 2011. Bil bertarikh 9 Ogos 2011 tersebut telah didedahkan boleh blog Empayar Pemuda.Bil hospiral yang digunakan pula dituntut denga PBA (baca sini). Bagaimana Mohd Sabu boleh menuntut bil berjumlah RM8,000 tersebut sedangkan beliau bukan lagi ahli lembaga pengarah Perbadanan Bekalan Air (PBA) Pulau Pinang? Ini bukti penyelewengan kerajaan DAP.


Hanya dengan RM8,000, Mohd Sabu sudah boleh menyebelahi ideologi sosialis dan komunis yang dibawa oleh DAP. Mengecam pemimpin kemerdekaan negara dan anggota keselamatan negara sebagai berpihak kepada British dan mengangkat komunis sebagai hero. Lebih memalukan, Mohd Sabu cuba berbohong dan buat-buat terlupa pula dengan apa yang telah dia kata (baca sini). Memang wajar Mohd Sabu ditahan untuk siasatan lanjut. Harga diri Mohd Sabu bagi DAP hanyalah serendah RM8,000. Boleh dibeli dengan nilai tersebut untuk julang komunis sebagai hero.

PISAU.NET

Posted: 28 Aug 2011 09:12 PM PDT

PISAU.NET


Buta Sejarah,Komunis Hero Malaya?

Posted: 28 Aug 2011 06:35 PM PDT


Diambang kemerdekaan,maruah pejuang kemerdekaan dirobek dan diludah oleh kaum puak khawarij PAS.Penjilat tegar DAP ini sanggup melakukan apa saja asalkan dapat memperjuangankan Malaysian Malaysia.

Selingkohan politik gampangan khawarij PAS bersama DAP menyebabkan agama dilacurkan,bangsa melayu diperlekehkan,negara dikhianati.Kesemuanya dihalal asalkan matlamat mereka tercapai.

Sejarah mahu diubah,fakta direka reka asalkan sampai inzal politik mereka. Kita semua tidak sebodoh dan buta sejarah sepertimana kaum puak khawarij. Tahu mengenang jasa yang berkorban untuk kesenangan rakyat pada masa sekarang.

Kemakmuran negara atas hasil pengorbanan pejuang yang sanggup mengorbankan nyawa asalkan rakyat negara ini dapat hidup dengan selamat.

Masih ramai kaum puak khawarij PAS mempertahankan komunis,jom baca kupasan daripada sahabat blogger BadarKhubro.

MELALUI MPAJA BRITISH MELATIH DAN MEMBANTU CHIN PENG. SEBAGAI BALASAN CHIN PENG MAHU AMBIL ALHIH NEGARA INI SECARA TERUS LALU MENYERANG BRITISH SEMULA. TEMAN NAK BAGITAHU, SEKIRANYA MPAJA TIDAK MENYERANG BRITISH , MAKA PENYERAHAN KUASA OLEH BRITISH KPADA MPAJA BERJALAN DENGAN BAIK . INI SEBAGAI BALASAN KEPADA MPAJA KERANA MEMBANTU BRITISH MENYERANG JEPUN. APAKAH SEJARAH BOLEH DI TIPU?LIHAT SAHAJA GAMBAR DI ATAS BAGAIMANA BRITISH MENGIKTIRAF MPAJA DAN BINTANG 3. ASKAR MELAYU YANG DIIKTIRAF BRIRISH HANYALAH PASUKAN FORCE 136 YANG TAK SAMPAI ANGGOTANYA SERAMAI 7000 ORANG SEPERI ASKAR CHIN PENG.

PENUBUHAN PAS JUGA ADALAH SAMA DENGAN KES DI ATAS. PAS DIBENAR UNTUK DITUBUHKAN OLEH BRITISH ADALAH UNTUK MEMECAHKAN PERPADUAN MELAYU KETIKA ITU. MAKA PAS DIBENARKAN OLEH BRITISH DITUBUHKAN. BRITISH TAHU BAHAWA PERPECAHAN MELAYU AKAN MEMPERCEPATKAN PENYERAHAN NEGARA INI KEPADA CHIN PENG. MENGAPAKAH SEJARAH INI TIDAK DICERITAKAN OLEH MAT SABU ANJING DAP?MAT SABULAH SEBENARNYA PENGKHIANAT NEGARA DAN TALIBARUT BRITISH.
LEBIH 7000 ORANG ANGGOTA KOMUNIS MENDAPAT LATIHAN PENUH DARI BRITISH UNTUK MEMBUNUH MELAYU SECARA SENYAP. APAKAH SABU TAHU?

KENYATAAN CHIN PENG SAMA DENGAN KENYATAAN PEMIMPIN DAP DALAM SETIAP CERAMAH MEREKA.MEMBANGKITKAN ISU MELAYU.
KERAJAAN BERTEGAS TIDAK MEMBENARKAN CHIN PENG YANG MERUPAKAN AGEN BRITISH SEBENAR UNTUK MEMBUNUH MELAYU ATAU MENGURANGKAN JUMLAH MELAYU DI TANAH MELAYU


UMUR CHIN PENG MENINGKAT SENJA. NAMUN PERJUANGANNYA DI BAWA OLEH DAP DAN NGOR KOR HAM ADUN DAP SITIAWAN. CHIN PENG JUGA BERASAL DARI SEBUAH KAMPUNG CINA DI KAMPUNG KOH SITIAWAN.
sumber:Badarkhubro
Pisau kata " khawarij wajib diperangi"

Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang :Mat Sabu Haprak

Posted: 28 Aug 2011 01:32 PM PDT

BUTTERWORTH - Pergerakan Pemuda UMNO Bagan hari ini telah membuat laporan polis berhubung kenyataan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang mengangkat anggota Parti Komunis Malaya (PKM) sebagai hero sebenar tragedi Bukit Kepong 1950, dalam ceramahnya baru-baru ini.

Ketua Pemuda UMNO Bagan yang juga Ketua Pemuda UMNO P.Pinang Ir Shaik Hussein Mydin desak polis menyiasat kenyataan Mat Sabu itu dengan segera dan ditahan di bawah ISA.

"Kenyataan Mat Sabu yang mendakwa Datuk Onn dan Tunku Abd Rahman tidak layak sebagai pejuang kemerdekaan dan melabelkan pengganas komunis adalah hero dalam tragedi berdarah Bukit Kepong menunjukkan beliau sebagai buta sejarah , biadap serta kurang ajar .

" Kenyataan dari seorang Timbalan Presiden PAS ini juga menunjukkan dirinya seorang pemimpin yang haprak serta murtad dari segi perjuangan agama , bangsa dan negara. Saya minta Mat Sabu segera bertaubat dari terus bercakap benda yang tak betul , tak logik dan tiada fakta " katanya kepada My Penang Online.

Selain itu , Shaik Hussein juga menyelar sikap Mat Sabu yang menyatakan semua sejarah kemerdekaan negara satu penipuan .

" Kita beranggapan ini adalah satu hasutan yang mana PAS kini menyokong perjuangan komunis dan mahu mengubah fakta sejarah . Sikit hari nanti beliau akan mengatakan Lim Kit Siang adalah pejuang yang mendapat kemerdekaan " - MyPenangOnline

Membongkar Disebalik Topeng Malaysiakini.com

Posted: 28 Aug 2011 11:31 AM PDTSekadar untuk berkongsi,sebenarnya terlalu banyak pendedahan mengenai kaitan Malaysiakini dengan Amerika.Mereka menerima pembiayaan jutaan ringgit daripada CIA yang bertopengkan NED.

AIDC banyak mendedahkan pembabitan CIA dalam kempen haprak pakatan menjatuhkan kerajaan. Klik sini

Pisau kata " apahal dengan isu murtad?Khawarij PAS jangan ingat rakyat lupa lacuran akidah umat Islam semata mata pentingkan undi"

Mesti Tonton:Macha Rempit ,Pecah Perut

Posted: 28 Aug 2011 02:30 AM PDT

Sebelum berbuka puasa jom kita ambil iktibar,jangan lah merempit walaupun didalam kampung.Akibatnya kemalangan.

Aksi macha rempit yang belum pernah anda lihat.


Pisau kata " hehehe,gelak sampai pecah perut..."

Di Ambang Kemerdekaan,Komunis Di Julang

Posted: 27 Aug 2011 11:00 PM PDTMereka mereka ini Mat Sabu gambarkan memang layak dibunuh komunis,ini kerana komunis lah pejuang kemerdekaan.Pakatan Rakyat PAS DAP PKR menghalalkan kematian pejuang pejuang ini.Bagi mereka komunislah pejuang yang sebenar!


Tapak Balai Polis Bukit Kepong


Carta serangan oleh pengganas komunis terhadap balai polis Bukit Kepong
Gambar kenangan anggota polis Bukit Kepong
Mayat anggota polis hangus terbakar
Mayat diatas kata Mat Sabu bukan pejuang negara?

Mat Sabu kata mereka ini bukan pejuang kemerdekaan.Komunis berhak membunuh mereka!

Kpl-7068-Mohd-Yassin-Hj-Abdul-Wahab
L/Kpl. 7186 Jidin Omar
MM 60 Ibrahim Adam

MM 7493 Mohamad JaafarMM 7645 Yusof Rono
MM 8680 Jaafar HassanMM 3933 Hamzah Ahmad
MM Abu Bakar Daud
MM Ahmad Khalid
MM Othman Yusof
Sjn. Jamil Mohd Shah-Ketua Polis Balai Bukit Kepong

Adalah tidak mengejutkan jika khawarij PAS boleh membela Gereja Evengelis,melacurkan agama,apalah sangat dengan selingkohan bersama sosialis komunis seperti DAP.

Jika pejuang pejuang diatas halal dibunuh oleh komunis,maka khawarij PAS dan seluruh haprak pakatan halal untuk kita perangi sampai hancur.

Pisau kata " Al-fatihah buat mereka yang terkorban"


PenangWasabi

Posted: 28 Aug 2011 09:07 PM PDT

PenangWasabi


Mat Sabu..Ohhh Mat Sabu...!!!

Posted: 28 Aug 2011 10:35 AM PDT


Pejuang yang dihina? Sebahagian daripada anggota polis yang terlibat tragedi berdarah Bukit Kepong pada 23 Februari 1950. Dalam tragedi itu, seorang demi seorang anggota polis dan ahli keluarga mereka gugur. Seramai 25 orang terkorban dalam suasana menyayat hati. Laungan Allahuakbar sentiasa bergema sambil mereka mempertahankan balai polis itu. Mereka diserang 200 anggota pengganas komunis dari setiap sudut. Malah sebahagian daripada mereka dicampak hidup-hidup ke dalam api. Mereka gugur sebagai pejuang tanah air yang menjadi kebanggaan kita semua. Namun lain pula cerita yang dijaja oleh Mohamad Sabu...

Kawan sebenarnya tidak berminat untuk menulis tentang politik apatah lagi menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri. Namun perihal Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang mengherokan pengganas komunis dan menghina anggota pasukan keselamatan, tidak boleh dibiarkan.

Semalam, Utusan Malaysia menerusi laporan muka depan mendedahkan kenyataan Mat Sabu yang menganggap pengganas kompeni Ke-4 dalam Parti Komunis Malaya (PKM) yang membunuh anggota keselamatan dan keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong, sebagai hero sebenar.

Dengan kata lain, 25 anggota polis dan keluarga mereka yang terkorban ketika mempertahankan balai tersebut, tidak perlu diiktiraf pengorbanan mereka dalam sejarah tanah air.

Antara lain beliau mendakwa:

* Muhammad Indera, lelaki Melayu yang bersekongkol dengan Goh Pen Tun dan 200 anggota komunis, adalah hero sebenar.

* Mendakwa Dato' Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman tidak layak dianggap sebagai pejuang kemerdekaan kerana mereka adalah pegawai (lantikan) British.

* Berikrar untuk menulis semula sejarah jika pembangkang memerintah negara.

Belum pun lenyap isu khalwatnya suatu masa dahulu dan isu beliau didakwa bercakap bohong kononnya dilanggar oleh kereta polis semasa perhimpunan haram 9 Julai, sekali lagi Mat Sabu jadi perhatian. Kawan melihat ia suatu penghinaan kepada negara lebih-lebih lagi menjelang Hari Kemerdekaan, Rabu ini.

Kenyataan terbaru beliau itu mencetuskan kemarahan dan bantahan banyak pihak. Ia mengguris hati warga pasukan keselamatan dan waris-waris mereka. Kawan sendiri mendidih darah. Ramai ahli Pas termasuk dari kalangan bekas anggota pasukan keselamatan serta keluarga mereka tersentak dengan kenyataan beliau.

Tetapi Kawan tidak terkejut. Mat Sabu sebenarnya membawa aspirasi pihak lain yang memang sentiasa menyala agenda mereka untuk menulis semula perlembagaan dan sejarah Malaysia.

Strategi pemimpin tertentu DAP untuk menjalin hubungan rapat dengan Mat Sabu ternyata membuahkan hasil. Difahamkan, beliau semakin kerap mewakili pemimpin kanan DAP ke majlis-majlis yang berkaitan dengan hal ehwal Melayu. Tidak mengapalah jika beliau mendapat kepercayaan DAP tetapi janganlah mudah sangat diperalatkan. Perbuatan menghasut orang ramai agar menafikan sejarah adalah lebih bahaya daripada ancaman pengganas militan.

Setiap warga negara mesti patriotik dan kental asas kenegaraan, yang sepatutnya dijunjung oleh Mat Sabu. Kawan tidak terkejut sekiranya pembangkang memerintah, beliau akan menobatkan pemimpin PKM, Chin Peng sebagai tokoh kebangsaan dan mencadangkan Malaysia dijadikan negara republik. Orang seperti Mat Sabu boleh mencari apa sahaja kewajaran walaupun terpaksa mengelirukan fakta sejarah.

Inilah harga yang perlu dibayar oleh Pas kerana mengangkat orang yang tidak berwibawa seperti Mat Sabu sehingga ke jawatan Timbalan Presiden. Kawan simpati dengan Pas kerana mempunyai pemimpin seperti itu.

Sebelum ini, reputasi beliau selalu dipersoalkan. Beliau lebih dianggap sebagai Pak Badut dalam parti. Lagi banyak beliau buka mulut maka lagi buruk imej Pas. Mat Sabu juga mencerminkan kebodohan Melayu berpolitik. Ghairah untuk untung jangka pendek tetapi merugikan bangsa untuk selama-lamanya.

Penang Wasabi..

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 28 Aug 2011 03:55 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Mat Sabu Lambung Yang BUTA Sejarah...!!

Posted: 27 Aug 2011 08:06 PM PDTSini ade story Mat Sabu buta sejarah.., please click here

melayuangkat

Posted: 28 Aug 2011 03:33 PM PDT

melayuangkat


Tiada lagi Bukit Putus...Putus harapan PR

Posted: 28 Aug 2011 01:58 AM PDT

Tiap tahun menjelang raya kami pasti buat 'road trip' ke Kuala Pilah dengan misi semestinya mencari lemang.  Lemang KoPilah memang best in the world!!!  Tapi raya tahun dulu, kami 'missed' ke KP sebab ada hal yang tak dapat dielakkan. Tiap kali juga cabaran dari Bukit Putus yang terpaksa kami hadapi..tetapi sekarang tidak lagi...

Terasa benar peredaran zaman, betapa masa telah berlalu bila ada jalan baru ke Kuala Pilah yang tidak perlu lagi para pemandu melalui jalan lama Bukit Putus  melainkan yang berhajat berbuat demikian.  Kiri kanan jalan baru merentasi jambatan kedua tertinggi di Malaysia ini dihiasi dengan panaroma keindahan alam semula jadi yang cantik sekali! SubhanAllah, betapa Allah maha pencipta dan bertapa kita masih bertuah dapat menikmatinya..

Syurkur..bertuah kita rakyat Malaysia.  Semua prasarana disediakan sedikiti demi sedikit untuk kemudahan rakyat.  Terima Kasih Kerajaan Barisan Nasional.  Terbukti Kerajaan BN tidak omong kosong. Bukan bergendang sana sini tapi habuk pun tak de...

 Sejak merdeka BN prihatin terhadap apa yang perlu dibuat untuk rakyat.  Memang tidak ada apa yang sempurna dalam dunia yang fana ini tetapi sekurang-kurangnya rakyat dapat manfaat dari Kerajaan BN.  Dan bagi rakyat jelata pula, ambillah peluang yang disediakan dari skop pendidikan, perniagaan atau apa sahaja dengan meningkatkan usaha masing2, sama2 juga berusaha membangunkan negara tercinta.

Selamat Hari Raya AidilFitri, Maaf Zahir Batin atau luahan Ikhlas ini...saya bersyukur saya diMelayukan, lahir di Malaysia sepuluh hari selepas Negara Merdeka dan dapat merasa betapa negara kita berubah banyak kepada kebaikan sejak sekian lama...Syukur Ya Rabb.


bERANIKAN hATI

Posted: 28 Aug 2011 03:24 PM PDT

bERANIKAN hATI


SELAMAT HARI RAYA AIDIL-FITRI

Posted: 27 Aug 2011 09:03 PM PDTSempena Aidil Fitri yang mulia
saya mengucapkan selamat Hari Raya
kepada semua para pembaca yang memberikan sokongan selama ini,
kepada sahabat andai dan taulan
yang menyukai dan yang membenci
yang masih diingati dan yang sudah melupai
mohon maaf dipinta
moga akan mensucikan hati nurani kita
- terima kasih!

House PK

Posted: 28 Aug 2011 01:54 PM PDT

House PK


CILI KASI TARUK! SI PENIPU YANG MENYOKONG KOMUNIS NI WAJAR DIHUKUM!

Posted: 28 Aug 2011 06:00 AM PDT

7 JUTA HITS! HOUSE PK UCAPKAN TERIMA KASIH DI ATAS SOKONGAN

Posted: 28 Aug 2011 04:31 AM PDT

JEBAT BERKOKOK

Posted: 28 Aug 2011 01:43 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Mat Sapu dah mula nyanyuk terbau colok DAPigs?

Posted: 28 Aug 2011 03:06 AM PDT

Satu Malaya tau apa yang terjadi dalam peristiwa Bukit Kepong. Budak sekolah rendah  tau dan tua kutuk macam Mat Sapu pun tau.

Tiap tiap petang gua diingatkan oleh mak gua pasal peristiwa Bukit Kepong. Mak gua kasi tau gua betapa peritnya pasukan polis mempertahankan diri dan negara daripada diserang oleh komunis. Balai polis yang serba kekurangan tu akhirnya rebah menyembah bumi dan mengorbankan anggotanya. Itu kenyataan.

Ramai yang menjadi janda dan menjadi anak yatim. Tengok cerita Jins Shamsudin pun gua sedih gila inikan pulak orang yang merasakan peistiwa itu. Melihat suami mati di depan mata.Cibai lah Mat Sapu lu nak ubah sejarah dan fakta? Kalau lu nak makan lendir DAPigs pun lu punya pasal tapi jangan menyusahkan dan merosakkan sejarah. Takkan pasal DAPigs bayar lu punya bil hospital RM 8000 lu dah nak tukar sejarah. Sapa suruh? Lim Kit Sial Siang Malam suruh?

Gua rasa kalau kepala bapak komunis Chin Peng dibenarkan balik ke Malaysia, Mat Sapu sah sambut dia kat airport salam cium tangan. Dasar penjilat  komunis!!

Bangsat..ramai askar Melayu yang terkorban mempertahankan negara daripada komunis. Hari ini Mat Sapu yang entah Melayu entah tidak pulak nak suruh Melayu mengiktiraf komunis sebagai hero.

Gua dah cakap, Melayu terlalu banyak beri ruang pada DAPigs..Ini kaduk sudah naik junjung dan sudah menjolok mata. DAPigs mahu Melayu seperti Mat Sapu iktiraf komunis kerana DAPigs tahu kucing kurap PAS yang lain akan turut menganggukkan kepala apa yang Mat Sapu cakapkan.

Gua tak kiralah bulan puasa atau apa.. gua cuma nak cakap..Puki lu lah Mat Sapu.!!Lu sama Mat Indra sama je..tali barut komunis!!!!