Selasa, 24 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 24 May 2011 01:31 PM PDT

Cucu Tok Selampit


DNA Babi Dalam Bahan Buat Kek & Roti Secret Recipe?

Posted: 24 May 2011 07:44 AM PDT

CTS terpanggil untuk membetulkan fakta sebuah blog yang telah membuat dakwaan bahawa DNA Babi telah disahkan terdapat di dalam kek dan roti Secret Recipe. Berikut adalah dakwaan blog Harian Hullahup yang bertajuk "Hula Haram - DNA Babi Dalam Bahan Buat Kek & Roti Secret Recipe":Berikut kenyataan yang dikeluarkan Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011:

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjaya berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan (Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder) yang digunakan syarikat tersebut. 

Dua ramuan terbabit ialah 'Whole Egg Powder' dan 'Whole Milk Powder'.' Manakala syarikat tersebut adalah:


Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 )

Link portal rasmi Halal JAKIM mengenai penemuan DNA Babi Dalam Bahan ramuan syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd boleh di baca di sini. Jika kajian lanjut dilakukan di laman web JAKIM seterusnya  di sini, kita boleh melihat maklumat seperti di bawah

8.
TALENTO BROWNIES CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
30/11/2011

9.
TALENTO CAKE CONCENTRATE SECRET RECIPEBRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
30/11/2011


CTS merasakan penulis blog berkenaan telah tersalah faham. Produk keluaran Puratos Malaysia Sdn Bhd ini tidak ada kena mengena dengan syarikat Secret Recipe Cakes and Cafe Sdn Bhd. Kebetulan nama produk keluaran Puratos Malaysia Sdn Bhd itu ialah "Talento Brownies Concentrate Secret Recipe" and "Talento Cake Concentrate Secret Recipe". 

Untuk kefahaman yang lebih, boleh rujuk link di sini. Sekiranya agak malas membuat kajian CTS sertakan contoh di bawah:

TALENTO BROWNIES CONCENTRATE SECRET RECIPE (Nama Produk)
BRAND: PURATOS (Jenama Produk)
-PURATOS MALAYSIA SDN BHD (Pengeluar)
CARAMEL CREAM CHEESE (Nama Produk)
BRAND: SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD (Jenama Produk)
-SECRET RECIPE CAKES & CAFE SDN BHD (Pengeluar)
Kesimpulannya kita boleh lihat bahawa sijil halal yang ditarik oleh JAKIM adalah untuk syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd, dan bukannya syarikat Secret Recipe Cakes & Cafe Sdn Bhd. Wallahualam.

waadat

Posted: 24 May 2011 01:29 PM PDT

waadat


kenali lelaki di sebalik video seks

Posted: 24 May 2011 06:19 AM PDT

KUALA LUMPUR 24 Mei – Sebelum Mac lalu, tidak ramai yang mengenali nama Datuk Shazryl Eskay Abdullah. Di tempat tinggalnya, bekas Konsul Kehormat Diraja Thailand di Langkawi itu dikenali sebagai seorang ahli perniagaan yang berjaya. 

Siapa sahaja yang berkunjung ke kawasan kediaman beliau di Naka, Kedah yang turut menempatkan pejabat dan kilang baja mineralnya pasti terpegun melihat kajayaan lelaki ini.
 

Shazryl Eskay yang menjadikan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Raja Thailand sebagai idola berikutan keupayaan mereka membangunkan negara masing-masing 
dengan baik, mempunyai perwatakan yang mesra dengan sesiapa pun. 

Ia bersesuaian dengan tugasnya selaku Konsul Kehormat Diraja Thailand selama lebih tujuh tahun mulai Ogos 2004 hingga penghujung tahun lalu.
 Di sebalik perwatakannya itu, lelaki bernama Shazryl Eskay ini cukup berani.

Hakikat tersebut tidak mungkin dapat disangkal lagi kerana keberaniannya itu telah 
menggegarkan arena politik negara apabila mendedahkan rakaman video seks seorang lelaki didakwa mirip pemimpin pembangkang dengan wanita dipercayai pelacur dari China, baru-baru ini. 

Shazryl Eskay merupakan salah seorang anggota trio Datuk T yang bertanggungjawab 
mendedahkan rakaman video seks berkenaan. 

Malahan bukan itu sahaja, beliau turut membuktikan sikapnya yang berpegang teguh dengan prinsip 'berani kerana benar' apabila membuat dakwaan dan bersumpah laknat bahawa pelaku dalam video seks terbabit adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim.
 


Ekoran isu berkenaan, nama Shazryl Eskay tiba-tiba begitu popular dan sering disebut-sebut. Tidak dinafikan terdapat segelintir pihak yang tidak menyenangi pendedahan berkenaan melontar pelbagai tuduhan terhadap Shazryl Eskay. 

Namun beliau sanggup berdepan dengan kritikan tersebut dan sebarang kemungkinan kerana baginya, apa yang dilakukan itu adalah demi masa depan negara.
 Lagi pula Shazryl Eskay sebenarnya bukan calang-calang orangnya.

Beliau dilantik sebagai Konsul Kehormat Diraja Thailand bertempat di Langkawi dengan menerima watikah yang ditandatangani oleh Raja Thailand, Raja Bhumibol Adulyadej dan Perdana Menteri Thailand (semasa itu), Thaksin Shinawatra pada 17 Ogos 2004.
 Beliau tamat perkhidmatan sebagai konsul pada penghujung tahun lepas.

Selain itu, Shazryl Eskay turut menjadi Pengerusi Kor Konsul Kehormat di Malaysia yang mewakili 46 buah negara dari 2008 hingga Mac lalu.
 Sepanjang memegang jawatan berkenaan, beliau mengenali dan mempunyai ramai rakan dalam kerajaan Thailand termasuk orang-orang kenamaan, gabenor di kebanyakan wilayah negara itu, polis dan tentera. 

Pejabat di Langkawi dan kediamannya di Naka kerap dikunjungi oleh ramai orang kenamaan. Siapa pun yang datang, tanpa mengira latar belakang politik akan dilayan Shazryl Eskay kerana sebagai seorang konsul, beliau tidak boleh terlibat dalam politik.
 

Dalam pertemuan eksklusif dengan Utusan Malaysia baru-baru ini, Shazryl Eskay berkongsi latar belakang hidupnya termasuk tugas beliau sewaktu menjadi seorang Konsul Kehormat Diraja Thailand yang disifatnya sebagai memberi banyak kelebihan dan peluang untuk menabur bakti kepada Malaysia dan masyarakat Islam di selatan Thailand.
 

Antaranya, tugas beliau itu telah menemukan Shazryl Eskay dengan pelbagai kelompok manusia termasuk ketua dan wakil-wakil puak pemisah Islam di selatan Thailand.


Pada 2005, menurutnya, Raja Thailand telah merestui penglibatan Dr. Mahathir, Pengerusi Perdana Global Peace Organization (PGPO) dan beliau untuk membantu mencari jalan penyelesaian bagi memulihkan keamanan antara kerajaan Thailand dengan puak pemisah Islam di selatan negara berkenaan. Bagi tujuan itu, mereka menggunakan platform Dialog Keamanan Langkawi (Langkawi Peace Talk) yang secara langsung telah merapatkan hubungan beliau dengan puak-puak pemisah berkenaan.

Shazryl Eskay memberitahu, dialog tersebut akhirnya berjaya menghasilkan Peta Keamanan (Peace Road Map) melibatkan semua wakil puak pemisah di bawah naungan organisasi yang dinamakan BERSATU termasuk pertubuhan Pembebasan Bersatu Pattani (PULO), Gerakan Mujahiden Islam Pattani (GMP) dan Barisan Revolusi Nasional-Kongres (BRN). "Cadangan kemanan ini berjaya dimeterai dengan syarat dan terma yang diserahkan kepada Perdana Menteri pada masa itu iaitu Thaksin. 

"Kebanyakan permintaan yang dimeterai itu seperti mengajar bahasa Jawi (bahasa Melayu) dan agama Islam di sekolah telah dilaksanakan," kata beliau.
 

Berikutan penganjuran dialog berkenaan juga, Shazryl Eskay terus menjalin hubungan baik dengan puak pemisah Islam lain di selatan Thailand yang bukan di bawah naungan organisasi BERSATU iaitu ketua sel kumpulan-kumpulan kecil seperti Rhonda Kumpulan Kecil (RKK).
 

Beliau juga banyak membantu orang Islam di selatan Thailand mendapatkan pekerjaan di lading-ladang getah dan kelapa sawit serta di kedai makan di negara ini di samping menolong 
menghantar pulang penduduk di situ yang ditahan oleh Jabatan Imigresen Malaysia. 

Bagaimanapun, kelebihan dan hubungan baik beliau dengan penduduk dan kerajaan Thailand turut diketahui oleh seorang pemimpin pembangkang yang dipercayai berminat terhadap kelebihan tersebut.
 

"Inilah kekuatan saya yang pemimpin pembangkang itu mahukan," katanya.
 

Bercerita lanjut, Shazryl Eskay memberitahu, semasa di Thailand, beliau sering menjadi hos kepada ramai pemimpin seperti Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi (kini Menteri Pertahanan), Datuk Mukhriz Mahathir (Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri), Tan Sri Abu Zahar Ujang, Presiden Dewan Negara dan lain-lain.
 

Katanya, sepanjang mengiringi tetamu kenamaan ini, beliau mendapati kedatangan mereka ke negara itu tiada agenda tidak bermoral kecuali seorang pemimpin pembangkang itu yang 
berkehendakannya. 

"Apabila membantu pemimpin atau kenalan yang ke Thailand, saya tidak boleh menghalang aktiviti yang ingin dilakukan mereka kecuali yang melibatkan soal dadah, jenayah dan sebarang perkara yang mampu menggugatkan keselamatan negara,"katanya.
 

Ditanya mengenai hubungan beliau dengan Anwar, Shazryl Eskay berkata, Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu hanya akan berkawan jika individu itu mempunyai kepentingan untuk manfaat diri sendiri.
 

"Tanyalah perkara ini kepada kawan-kawan Anwar yang sudah meninggalkan beliau semasa beliau berada di dalam UMNO dan PKR,"
 katanya.
 Menurut Shazryl Eskay, beliau bukan rakan karib Anwar seperti Datuk Nallakarupan, tetapi hanya rakan biasa yang dikenali sejak 1996 dan tidak mempunyai kaitan dengan kepartian atau menjadi pengikutnya.

Sebagai seorang rakan, katanya, beliau akan membantu apabila Anwar ke Thailand kerana kebanyakan masa Anwar pergi seorang diri ke negara tersebut. 

"Hubungan kami hanya sebagai kawan biasa. Saya tidak perlukan apa-apa daripadanya tetapi dia memerlukan saya bagi tujuan tertentu. Semasa di Thailand, banyak benda yang berlaku dan banyak juga benda yang berlaku itu saya tidak setuju," katanya.
 

Ditanya mengapakah sekarang beliau meninggalkan Anwar, kata Shazryl Eskay:

"Soalan itu perlu diajukan kepada rakan-rakan seperjuangan Anwar seperti Dr. Chandra Muzaffar, Senator Ezam Mohd Nor dan bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari dan yang lain-lain yang meninggalkan ketua pembangkang itu kerana jawapan saya sama seperti mereka."
 Beliau juga mendakwa peribadi Anwar sudah jauh berubah berbanding sifatnya ketika pada awal perkenalan mereka dahulu. "Sebagai seorang rakan lama, saya sangat mengetahui Anwar. Beliau sudah berubah sejak kebelakangan ini terutama selepas tuduhan kes liwat terhadap bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan pada 2008. 

"Malangnya, status emosinya kelihatan tidak stabil dan keutamaan serta agendanya tiba-tiba berubah. Dia menjadi pemimpin lemah di samping menghadapi pelbagai masalah peribadi, malahan dia sebenarnya sedang digunakan dan dimanipulasi oleh beberapa pihak untuk mencapai agenda mereka," katanya.
 

Di hujung pertemuan, Shazryl Eskay meninggalkan pesan kepada Anwar supaya Penasihat PKR itu kini meluangkan lebih banyak masa bersama keluarganya.
 

Katanya; Anwar tidak boleh lagi terus bersikap menafikan dakwaan yang berlaku kerana beliau sendiri sanggup melakukan sumpah bagi membuktikan ketua pembangkang itu merupakan pelaku di dalam rakaman video seks melibatkan seorang pelacur dipercayai dari China.
 

"Saya telah bersumpah bahawa kami berdua berada dalam paparan video itu, Anwar jangan nafikan lagi. Anwar perlu faham bahawa dalam kehidupan ini pembohongan tidak akan mampu menghalang munculnya kebenaran.

Rakyat sudah mempercayainya.
 

"Pesanan saya, keluarga anda lebih penting. Pergi luangkan masa dengan mereka, Insya-Allah kamu akan menjadi insan yang lebih baik," ujar beliau.
 

Utusan Malaysia

Kata Dulang Paku Serpih II

Posted: 23 May 2011 08:12 PM PDT

Kalau nak melihat sikap sebenar manusia, lihat lah semasa di jalanraya.

Itu sebabnya Demang cukup gemar menulis tentang pengalaman di jalan raya. Contohnya pagi tadi. Ketika berhenti di lampu isyarat, seperti biasa Demang membuka 'tablet' yang Demang letakkan di riba. Sempatlah Demang membalas SMS, menyemak email, dan sempat juga menjeling beberapa tajuk berita dalam akhbar online.

Itulah kelebihan berada di zaman cyber. 20 tahun dulu, tak terlintas langsung untuk berurusan secara maya di dalam kereta. Dengan kemudahan canggih sekarang, sambil memandu pun masih sempat membalas SMS.

Itupun belum cukup hebat sebab ramai juga rakyat Malaysia yang mahir berSMS sambil menunggang motorsikal!

Demang ulang, MENUNGGANG, bukan membonceng.

Ketika sedang ralit membaca berita, sebuah motorsikal tiba-tiba menyelit dan hampir melanggar kereta di hadapan Demang. Macam biasa, terlajak jugak la hati Demang menyumpah budak motor itu.

Namun tiba-tiba Demang teringat bahawa 'kata dulang paku serpih'. Kalau pemuda itu menunggang sehingga boleh membahayakan orang lain, apa bezanya dengan Demang yang membuka 'tablet' sambil memandu? Walaupun dalam keadaan perlahan (jalan jem) namun masih mampu mengundang bahaya.

Oleh kerana anda sedang membaca blog politik, maka Demang nak catatkan sedikit di sini; begitulah juga sikap orang politik. Baik UMNO, PAS, PKR, mahupun DAP. PKR dan DAP tu Demang tak nak ulas sebab parti tu memang parti tangkap muat.

 Kalau tak mampu buat, jangan cakap lebih-lebih. Itu munafik namanya.  

Tambah-tambah PAS yang bercakap tentang Islam tetapi berpakat dengan DAP.

THE FLYING KICK

Posted: 24 May 2011 01:25 PM PDT

THE FLYING KICK


Takkan Tak Tahu, Pakatan Rakyat Memang Tak Ada Integriti?

Posted: 24 May 2011 12:00 PM PDT

Cemuih dah..1 Malaysia dah tahu.

Posted: 24 May 2011 10:00 AM PDT

SAINGAN VIDEO LUCAH ANWAR, ADA PULAK VIDEO LUCAH BEKAS PM!!!!

Posted: 24 May 2011 07:45 AM PDT

TAKKANLAH NAK NAMA JUGA, YB?

Posted: 24 May 2011 06:15 AM PDT

PATUTLAH NAJIB BUAT TAK KISAH.... OTAK ANWAR TERCABUT SKRU RUPA-RUPANYA!!!

Posted: 24 May 2011 05:00 AM PDT

Ringankan Beban Rakyat dan Kerajaan!!

Posted: 24 May 2011 03:49 AM PDT

Lu Boleh Bikin Apa, Khairy Selain Melalak?

Posted: 24 May 2011 02:15 AM PDT

MENANG JAWATAN DALAM PARTI, KALAH DALAM PILIHANRAYA... ITU PENYAKIT BIASA UMNO, BEB!!!

Posted: 24 May 2011 12:37 AM PDT

Meh Aku Tolong Jawab!!

Posted: 23 May 2011 11:45 PM PDT

JANGAN JADIKAN PAS SEBAGAI GERAKAN MUNAFIK!!!

Posted: 23 May 2011 10:30 PM PDT

Kenapa Bukan Anwar Yang Dilantik?

Posted: 23 May 2011 09:30 PM PDT

DAP Tackle Kawasan Melayu, UMNO Pula Serah Kawasan Melayu!

Posted: 23 May 2011 08:45 PM PDT

SKANDAL SEKS DAN PENIPUAN JADI MODAL KEMPEN TIMBALAN PRESIDEN PAS!!!!

Posted: 23 May 2011 07:35 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 24 May 2011 01:15 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Posted: 23 May 2011 05:36 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 24 May 2011 01:14 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


MUHASABAH DIRI!! ISLAM BERPECAH, TANDA-TANDA KIAMAT, UMAT ISLAM WAJIB TENGOK!! - Ustaz Kazim Elias

Posted: 24 May 2011 09:35 AM PDT


McTheory:
Ini ustaz yang tak memihak kepada sesiapa pun.. dua-dua pun kena.. 

TERKEHEL!! KENAPA KERUSI PARLIMEN BATU MASIH BELUM DI UMUMKAN KOSONG??

Posted: 24 May 2011 08:01 AM PDTEkoran rayuan Chua Tian Chang (Tian Chua) terhadap hukuman mahkamah tinggi pada pertengahan jun tahun lalu ditolak mahkamah, maka statusnya sebagai MP sepatutnya terlucut dengan sendirinya.

Tian chua didenda RM 2,000 atau dua bulan penjara, kerana satu kesalahan menggigit telinga seorang anggota polis pada tahun 2007.

Mengulas mengenai hukuman terhadap Tian Chua itu, Karpal Singh yang juga seorang peguam berkata, kedudukkan Tian Chua akan gugur secara automatik sebagai wakil rakyat, jika tidak merayu dalam tempoh 14 hari selepas hukuman itu dijatuhkan.

Alasan yang diberikan oleh mahkamah rayuan, Tian Chua gagal mengemukan rayuan seperti mana yang dibenarkan undang-undang, iaitu 14 hari. Bacaan selanjutnya boleh baca di sini.

Sepatutnya Tian Chua yang anti Melayu ni sudah terlucut status MPnya. Kenapa pihak SPR masih lagi berdiam diri dan tidak mengumumkan sesuatu. Apakah MP pembangkang mempunyai kekebalan yang maksima sehingga kesalahan yang mereka buat pun pihak berkuasa tidak ambil peduli?

Sudahla kerajaan membiarkan Ketua peliwat memburukkan negara dimerata dunia, kini anak-anak buah peliwat juga sudah mula nak tunjuk kuasa dan naik kepala. Sampai bila keadaan sebegini nak dibiarkan berterusan?

Lama-lama minyak sudah menjadi lemak, maka waktu itu bertambah susah nak membendung lagi. Mc harap, kerajaan berlaku adil dalam penguatkuasaan undang-undang.

Mc bukan nak mengajar kerajaan, tapi kalau ada satu kemusykilan dikalangan rakyat, kerajaan perlu menjelaskan dengan segera.

P/s: Berkhidmat untuk negara.. (FOC)

McTheory:
Jangan biarkan puak ni.. lama-lama naik kepala..

KASI PANAS!! ANWAR KEBAL DISEBABKAN PENYOKONG PAKATAN BEBAL!!

Posted: 24 May 2011 05:45 AM PDTTadi Mc berburak dengan seorang yang sememangnya tegar gila dengan Pkr ni. Sememangnya kalau sudah taksub, tahi depan mata dikatakan coklat.

Tidakkan anda sedar bahawa penyokong Pkr selalunya mempunyai kelakuan yang sama. Iaitu suka mencari salah orang, sedangkan diri sendiri pun tak berapa nak betul.

Kita sering mendengar penyokong pencacai pakatan mempertikaikan kepimpinan negara dalam segala hal. Sedangkan dalam masa yang sama perkara tersebut juga terjadi dalam pemerintah pakatan dinegeri jajahan mereka.

Kenapa mereka tidak cuba menyelesaikan masalah sendiri dahulu sebelum sibuk mempertikaikan masalah orang lain?

Contoh paling senang ialah, orang yang tak bersolat, menegur orang orang lain tidak bertudung. Niatnya bagus, menegur kesalahan orang, tapi kenapa tak betulkan diri sendiri dahulu sebelum cuba nak memperbetulkan orang lain, kan lebih bagus begitu.

Pada orang2 yang selalu sibuk menjaga hal kerajaan. Mc nasihatkan jaga family dulu bagi elok2, beli cermin besar sikit untuk belek kesalahan diri, kemudian baru tegur orang lain.

Kepimpinan sebenar bermula dari keluarga. Jika itu pun gagal, jangan harapla nak jadi adun atau MP nescaya akan gagal dengan lebih teruk.

McTheory:
Tolong cermin diri sebelum tengok orang lain!!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

PANAS!! MASUK PKR ITU SAMA DENGAN MASUK YAHUDI!!

Posted: 24 May 2011 02:43 AM PDTMcTheory:
Perangai ahli PKR pun lebih kurang je macam yahudi!!

TERBONGKAR!! LAGU RASMI PKR UNTUK LUAR NEGARA!!

Posted: 24 May 2011 12:03 AM PDT


McTheory:
No komen.. he he he..

PERTIKAIKAN PM TAPI MB SELANGOR SENDIRI PUN TAK PRIHATIN!!

Posted: 23 May 2011 10:06 PM PDT


Puak blogger Pakatan mempertikaikan kenapa DS Najib lewat untuk melawat mangsa tanah runtuh di Hulu Langat Selangor. Sedangkan mereka lupa atau buat-buat tak nampak perihal si MB Selangor yang sedang berkursus di Aspen dan membiarkan rakyatnya yang menderita disebabkan tanah runtuh di Hulu Langat.

Sepatutnya sebagai MB, Khalid lah orang yang paling penting dan bertanggungjawab keatas apa-apa kecelakaan yang berlaku di negerinya. Sepatutnya Khalid perlu ada bersama-sama dengan mangsa untuk memberi sokongan dan bantuan yang diperlukan.

Sikap sambil lewa pemimpin Pakatan terhadap tragedi ini juga jelas kelihatan apabila, pemimpin dari pihak Pas dan Pkr mengambil masa agak lama untuk datang melawat mangsa kejadian. Dap jangan cakap la, sebab yang meninggalnya melayu, mana ada diaorang nak layan. Cuba kalau cina atau india, mau berpuluh ribu duit habis mereka bagi bantuan.

Sedang pemimpin Pakatan Haram lewat melawat mangsa, Noh Omar yang juga Timbalan Pengurusi UMNO Selangor tiba awal dan menghabiskan masa sehingga pukul 6 pagi dibilik gerakan dan dibilik mayat. Selain Noh Omar, TPM Muhyiddin Yasin pun ada, Liew Tiong Lai, Ali Rustam sanggup datang jauh dari Melaka untuk melihat keadaan mangsa tanah runtuh.

Wakil dari Pakatan yang nampak hanyalah Hassan Ali dan Ronnie Liu. Yang lain, haram tak nampak muka. Macam la rumah jauh sangat. Nampak sangat tak prihatin kepada rakyat.

Kalau DS Najib lambat melawat kerana berada di U.S atas urusan rasmi. Anwar Ibrahim pulak dimana? Kenapa tak datang awal? Sibuk ke?

Sepatutnya isu ini tidak boleh dipolitikkan kerana ia melibatkan nyawa serta bencana alam, tetapi disebabkan puak Pakatan haram yang mulakannya, dan mempolitikkan isu ini, terpaksala kita balas balik serangan puak bingai dan bodoh ni.

P/s: nampak sangat puak Pakatan tak prihatin pada rakyat..

McTheory:
Kalau dah bingai tu, bingai jugak..

PANAS!! UTUSAN TERUS MENGHENTAM ANWAR!!

Posted: 23 May 2011 07:57 PM PDT


Pendedahan terbaru Eskay di Utusan online

Kenyataan Eskay dalam akhbar Utusan nak baca klik gambar

gambar keratan akhbar dari blog Anak Seberang

Nampaknya Utusan terus konsisten menghentam Anwar. Kali ni Eskay mendedahkan segala-galanya pasal Anwar. Nak tau cerita baca sendiri.

P/s: Puak Pkr meroyan dah ka?

McTheory:
Jualan akhbar Utusan hari ni pasti meletopppp!!

KASI BAKAR!! PERBEZAAN ANWAR SUPERPORN DAN ARIEL PETER PORN!!

Posted: 23 May 2011 05:37 PM PDTariel peterpan menerima hukuman 3 tahun 6 bulan penjara selepas mengakui terlibat di dalam video seks bersama luna maya/cut tari yang pantas tersebar di ruangan maya tahun lepas. ariel didapati bersalah di bawah akta pornografi dan jenayah indonesia 2008.

anwar masih bebas dan masih enggan mengakui dirinya di dalam video seks yang didedahkan oleh datuk eskay walaupun satu dunia sudah mengetahui dialah pelaku maksiat di dalam video tersebut. malah dia dan wan azizah sendiri mengakui muka lelaki di dalam video itu menyerupai dirinya... cuma mereka masih berdolak-dalik tentang bentuk perut walaupun anwar masih belum berani membuka baju membuktikan perutnya tidak sebuncit lelaki dalam video tersebut.

ariel enggan membuat rayuan supaya mahkamah meringankan hukuman atau memendekkan tempoh penjaranya kerana dia menerima ancaman bunuh (hukuman rejam) oleh partai, pertubuhan dan ekstemis islam di indonesia kerana melakukan zina. mungkin tempoh 3 tahun 6 bulan difikirkan cukup oleh ariel untuk masyarakat melupakan atau semakin reda mengungkitkan tentang kisah itu.

bagaimana dengan partai islam malaysia??? mereka masih terjerat dengan sindrom penafian walaupun hati semakin kuat mempercayai anwar adalah lelaki dalam video seks tersebut. tuduhan doctored video sudah disangkal, cabaran sumpah laknat tidak bersambut, jam omega tidak mampu ditunjuk... tapi PAS masih cuba menegakkan benang yang basah. sesungguhnya usaha tersebut tidak semudah menegakkan 'belalai' anwar yang basah! jelas sekali perjuangan partai islam di malaysia sudah menyimpang & tidak setulus partai islam indonesia!

ariel melakukan hubungan seks dengan pasangan kekasihnya. dosa maksiat yang dilakukan oleh mereka boleh ditutup dengan perkahwinan. selebihnya terserah kepada diri mereka sendiri untuk bertaubat nasuha dan memohon keampunan dari tuhan. sesungguhnya ALLAH maha pengampun lagi penyayang.

bagaimana dengan anwar??? mahukah chinadoll tersebut menerima lamaran anwar? sanggupkah kak wan menerima madu seorang pelacur kelas atasan? mahukah jantan2 jambu yang pernah anwar juburi duduk di atas pelamin dengan anwar? sanggupkah kak wan bermadu dengan seorang lelaki?

sudah-sudahlah pANWARdikutty...
mengalah & bertabahlah menerima kenyataan.
lawan tetap lawan!!!
sawan tetap sawan!!!
mengawan tetap mengawan!!!


Sumber 1 Peluru

McTheory:
Anwar kebal.. sebab dia mempunyai banyak pengikut yang bebal!!

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 May 2011 11:54 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Selepas Bob Lokman , kini Leman Raja Lawak berentap sebagai penceramah PAS

Posted: 24 May 2011 09:30 AM PDTANDA BOLEH MELAKUKAN LAWAK SEPERTI MR BEAN PAS ?  

JIKA ADA MEMPUNYAI BAKAT SEPERTI ITU , JANGAN DIBIARKAN TERPENDAM LAGI ..

SERTAILAH  KAMI ...

DUIT POKET CERAMAH PUN DAPAT .... 
JALAN MUDAH KE SYURGA PUN SENANG .....


Mungkin  sebab di atas inilah  kot bekas peserta Raja Lawak Leman  telah  bergelar penceramah utama PAS. 

Ditambah lagi Leman pulak adalah bekas peserta Raja Lawak ,  tiket cukup besar tu  dan sememangnya orang seperti ini  dicari oleh PAS .  Lepas ini dia akan  diangkat lagi taraf sehingga  menjadi Ostat Leman sepertimana Bob Lokman menikmati  sekarang ..

Pakat meriah la parti PAS ini ..semua dipenuhi orang pelawak-pelawak ..lepas ini gelak sakan la orang PAS kerana boleh dengar la pelawak2  baru pulak dok merepek dan melalut . 


Untuk ketahui siapa Leman Raja Lawak ini dan apa kerja pak lawak  ini  buat ..

Gempar !! Joe Abdul buat lawak , nak londeh siapa Datuk Eskay di Kedah !

Posted: 24 May 2011 08:38 AM PDT


Anwar Ibrahim pun tak berani cakap siapa dia Datuk Eskay , tetapi ada juga seekor pelawok PKR dari Sg Petani nak tunjuk hero pulak  untuk hentam beliau . kah kah kah .....lawak giler aku dengar ..


'  Kena tanya orang Kedah siapa dia Eskay yang kami kenal . Kami tahu habuan yang dia dapat mungkin dari Tun Mahathir . "

Aku paling tak tahan gelak ayat di atas ini .....terus buat tuduhan Tun Mahathir  tanpa bukti menyatakan bekas Perdana Menteri ini telah beri habuan kepada Datuk Eskay...haha

Eskay beritahu dalam akhbar Utusan hari ini hubungan beliau dengan Anwar adalah bukan rakan politik atau pengikut dalam PKR . Beliau adalah rakan biasa Anwar  sahaja yang dikenalinya sejak 1996 . 

Anwar gunakan Eskay   semasa beliau ingin berkunjung ke Thailand saja  dan yang peliknya mengapa Anwar  pergi seorang diri ! ..jeng jeng jeng ...lu pikir la sendiri ....

Berani betul hang ni Joe Bedul nak  bikin  sebuah cerita Siapa Eskay di Kedah Versi PKR ... haha 

Cerita hang di Sungai Petani pun berlambak PB dok dengar banyak kepincangan ., ini nak dedah pasal Eskay pulak ..haha...  

Malah , ada orang Sungai Petani sendiri pun tak kenal siapa Ahli Parlimen mereka ..haha ..Ye la  wakil rakyat  dok Kay EL dan ikut Anwar pi ceramah sana sini  , mana la ada masa nak tengok rakyat di kawasan ..

Pi balik jenguk rakyat  Sg Petani  itu dulu sebelum  hang nak kalut reka cerita tentang Eskay ...


99.9% badan pelakon video seks itu adalah Anwar Ibrahim - Nalakarupan

Posted: 24 May 2011 07:25 AM PDT
Jika Kak Azizah tak mengaku bahawa lelaki dalam video seks itu adalah Anwar Ibrahim ,kini adalah seorang lelaki yang juga rakan baik beliau iaitu Datuk Nalakarupan boleh mengesahkan .


Nalakaruppan mendakwa dengan penuh yakin 99.9 % lelaki itu adalah Anwar Ibrahim mengenalinya selama 30 tahun malah pernah melihat badan Anwar.

Jika PKR dan beberapa kerat cicak mengkarung AMK cakap Nalakaruppan ini menipu , pergi la saman kalau berani ....


Emosi Anwar semakin tak stabil , adakah sudah gila ?

Posted: 23 May 2011 11:25 PM PDTItulah yang dapat penulis simpulkan dari sesi wawancara eksklusif antar bekas rakan karib Anwar, Dato Shazryl Eskay Abdullah seperti disiarkan di Utusan Malaysia hari ini.

Memang Eskay tidak punya kelayakkan professional untuk menilai tahap emosi Anwar, tapi sebagai bekas kawan karib, cakapnya tu memang ada merit dibanding balaci penyokong yang ramai tak pernah berkawan dengan Anwar pun.

Soal emosi Anwar yang tidak stabil ini pada penulis bukanlah suatu yang mengejutkan. Sejak sekian lama Anwar sudah banyak menunjukkan tahap ketidak stabilan emosinya melalui pelbagai tindakannya yang tidak selaras dengan imej yang cuba ditunjukkan kepada rakyat.

Contohnya, dalam bercakap mengenai konspirasi berhubung kes liwatnya, Anwar sendiri berkonspirasi untuk menghalang Perdana Menteri dari menduduki jawatannya sekarang dengan mencipta pembohongan Altantunya. Dalam soal kebebasan media yang konon lebih baik, Anwar mahu Utusan diharamkan.

Kelakar dari satu sudut, menunjukkan ketidakstabilan emosi dari sudut yang lain.

Lebih lagi dalam keadaan tertekan, memang emosi mudah terganggu dan kita semua tahu Anwar ada pelbagai masalah moral dan krisis kepimpinan yang membelenggu dirinya. Cubaan mengaitkan semua masalah ini dengan UMNO tidak membuahkan hasil langsung.

Rakyat bukan bodoh!

Kita pulangkan kepada rakyat Malaysia sama ada mahu berPerdana Menterikan orang yang seperti ini, gila seks pun dia, gila pun dia.

Orang Turki yang sekular itu pun faham akan tanggungjawab moral untuk meletak jawatan bila terpalit dengan skandal moral dan terakam pulak tu. Anwar? Toksah kata letak jawatan, makin bongkak lagi ada.

Sumber: MyKMU.net

DIMENSI

Posted: 24 May 2011 11:21 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Hero fuckatan "dushumm!..dushumm!"..bunyi jek lebey

Posted: 24 May 2011 07:00 AM PDTtayangan akan datang

Ahli Parlimen Hulu Langat, Dr. Che Rosli Che Mat menasihatkan pemimpin Umno tidak mendabik dada berlagak kononnya mereka 'hero' dan paling awal membantu mangsa tanah runtuh di rumah anak-anak yatim Batu 14 Hulu Langat. - Haaaaaraakkkhakkptuihh

aiseymennn sikit punye jeles si doktor ayam nih!. dia jaki tol tengok kerajaan yang cukup prihatin kat rakyat sehhh. dia sakit ati apabila kerajaan begitu pantas membantu mangsa yang terlibat sedangkan dah menjadi tanggungjawab pihak kerajaan membantu rakyat yang di timpa kesusahan

tayangan pecah ponggong..opss sory. pecah panggung!

ini bukan soal hero atau nak amik kesempatan tapi ini soal kemanusiaan. kalau khalid lbey rela men ski kat aspen, lantak ke dia laa. ade org kesah? huhuhu. tapi bagus gak. sekurang2nya rakyat tau perangai sebenar puak macam penganut pasrael yang mula mempersoalkan niat murni pihak lain. ala2 PHD gituuu (prasan hasad dengki)

lain la puak fuckatan. nak berlagak hero pun bley memilih sape yang nak di selamatkan. cari mangsa pun yang boleh mendatangkan manafaat sendiri. kalau xde keuntungan bley jalannn!. nak cari mangsa pun kena pastikan yang pandai berlakon. depan kamera mesti nangis bengkak2 mate..baru lah rakyat tengok macam real! berangan nak jadi hero tamil le katekannn...kehkehkeh

Omegay: baru ku tahu..rupenya fuckatan besa telow tapi takde isi!

Posted: 23 May 2011 10:30 PM PDT


KUALA LUMPUR, 24 Mei — DAP mengumumkan parti itu tidak akan bersetuju untuk mengadakan pilihan raya di negeri-negeri diperintah Pakatan Rakyat jikapun kerajaan pusat pimpinan BN memanggil pilihan raya umum tergempar tahun ini.

Setiausaha Agungnya Lim Guan Eng(gambar) berkata jawatankuasa eksekutif pusat DAP mengambil pendirian itu pada mesyuaratnya semalam. - TheMalaysiainsideanuvajiass


aikk lom ape2 lagi fuckatan dah kecut?..mesti hj hadi bengkak sebab ego dia dah tercalar balar sebab sebelum ni bukan main galak ngate umno takut, pengecut, tak berani nak umum tarikh pilihanraya.

nampak sangat fuckatan cakap besar, bongkak, bodo sombong! kehkehkeh adoiyaiii

Dd i n b u n g a

Posted: 24 May 2011 07:59 AM PDT

Dd i n b u n g a


BANDING NASHARUDDIN, MAT SABU LEBIH LAYAK JADI TIMBALAN PRESIDEN PAS, BARU NGAM DENGAN ANU WAR

Posted: 23 May 2011 09:36 PM PDT
Kalau tanya pendapat teman siapa yang paling layak jadi Presiden PAS era kini berdasarkan senario politik semasa?, teman kata Mat Sabu paling layak jadi Timbalan Presiden PAS, sebabnya? baru lah sehati sejiwa antara PAS, Anu War dan PKR.

Ahli PAS patut pilih Mat Sabu sebab beliau boleh mengerat dan mengukuhkan lagi silatulrahim ukhuwah Islamiah antara PAS, PKR dan DAPig, kerana perangai Mat Sabu tak ubah macam perangai Anu War, citarasanya pun sama.

Jadi UNDI teman untuk Mat Sabu dan teman seru ahli - ahli PAS yang jenis telan bulat - bulat fatwa Tok Guru Na Jiz yang mengeluarkan fatwa SESIAPA YANG MENGATA ANU WAR AKAN TIDAK MASUK SYURGA dan demi politik era baru pembangkang, PEMIMPIN SERBA BOLEH, UNDI LAH MAT SABU CALON TIMBALAN PRESIDEN PAS.


The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 24 May 2011 04:35 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Cari sukarelawan kambinghitam

Posted: 23 May 2011 06:30 PM PDT


Mengikut blog McKEKL, Anwar sedang mencari seorang yang seiras dengannya untuk dijadikan kambing hitam mengaku sebagai pelakun dalam video seks yang kini begitu tersebar. Itu yang membolehkan Anwar yakin berkata dia tahu siapa pemuda dalam video terbabit.

Seperti biasa, dia kata akan mendedahkannya apabila sampai masanya. Hingga sekarang, Anwar masih belum dedahkan siapa pemuda terbabit. Adakah dia masih mencari-cari atau menunggu masa sesuai untuk mendramakan? Siapa yang sesuai untuk dijadikan kambinghitam Anwar untuk video tersebut?

Husin cuba membuat beberapa tekaan. Ezam Mohd Nor boleh tidak?


Suara saja betul macam Anwar Ibrahim. Cukup dengan sengau dan idgham. Rupa lebih macam jambu Anwar Ibrahim. Tak sesuai ...

Dia dah dalam UMNO serta Senator pula. Mengharap naik Menteri tapi baru-baru ini berkata tak mahu bertanding. Hmmm .... betul ke jual mahal ini?

Bagaimana pula Dato' Saifuddin Abdullah?


Rupa tiada, suara tiada, ... Hati masih pada Anwar. Hari Rabu pakai tie sama. Pemikiran liberal macam Anwar. Masaalahnya badan pendek, jubor besar ....

Mustafa Kamil Ayub pula?


Dia punya suara sebijik macam Anwar. Ada kumis macam Anwar. Kalau diet, pipi boleh cengkong macam Anwar. Sayang Azmin hentak-hentak kaki, tak kasi dia ganti Anwar walaupun dalam video lucah.

Susahnya nak cari kambing hitam.

Bagiamana pula, Dato Suhaimi Ibrahim?


Suara dan sengau macam Anwar. Rupa macam Anwar. Misai dan kumis macam Anwar. Bapak pun nama sama dengan Anwar. Sesuai jadi kambing hitam untuk Anwar.

Cuma dia pasti tidak mahu. Sekarang dapat kerja bawah Kak Jat Ashwarya Rai. Ada can Tok Jib letak untuk tanding PRU di Pahang.

Ingat senang nak gantikan orang.

Haiyea ... susah-susah, Shamsul Iskandar sajalah? Kerja lain dia tak boleh. Demo takut berentap. Pasti dia sanggup.


Baik tak payah. Kambing hitam pun malu.

Politik Harian

Posted: 24 May 2011 04:24 AM PDT

Politik Harian


PANAS BERAPI ! (pinjam tag line parpukari): KJ Bunuh Saifuddin Nasution

Posted: 24 May 2011 02:41 AM PDT

Cili Kasi Taruk! Kah Kah Kah! ayoooo.. mcm Papedom Gemuk Badan Berbulu stail ayat aku kali ni!

Menjawab tuduhan Setiausaha agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail yang mendakwakan Ketua Pemuda Umno, hanya bersandiwara untuk berlagak sebagai jaguh rakyat ketika pilihan raya umum semakin dekat apabila menentang usul kenaikan harga minyak kerana membebankan rakyat.

Khairy berkata bagai belut digetir ekornya, pembangkang yang sememangnya kini bertongkatkan ranting yang patah bagi menutup aib dan retak sesama mereka menderu membuat riuh bagi mengubah tumpuan rakyat dengan dakwaan Setiausaha Agung Parti Keadilan Nasional, Saifuddin Nasution bahawa saya mengubah pendirian apabila menggesa Kerajaan agar mengekalkan subsidi minyak RON95. Baca lagi...


SENJALIZA

Posted: 24 May 2011 03:53 AM PDT

SENJALIZA


PAS tak kisah nawaitu DAP.

Posted: 23 May 2011 07:53 PM PDT

DAP punya kehendak, Melayu DAP upah. Ada PAS kisah?
Pendedahan Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi semalam, mengenai gerakan sistematik DAP untuk menawan Perak, Melaka dan Negeri Sembilan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti, perlulah dipandang serius oleh orang Melayu.

Bukan sahaja orang Melayu di tiga negeri terbabit malah di seluruh negara perlu berhati-hati dengan gerakan DAP itu.

DAP hanya mencari orang Melayu untuk dijadikan calon pilihan raya semata-mata bagi memastikan sekiranya menang, Menteri Besar atau Ketua Menteri di negeri majoriti Melayu terbabit daripada parti itu. -seterusnya di sini
PAS yang ditinggalkan DAP dalam Barisan Alternatif dahulu seakan lupa sejarah itu. Bagi PAS cerita itu adalah cerita lampau. seolah olah DAP sudah belajar dari kesilapan meninggalkan PAS. Tapi nawaitu DAP tak akan dapat dikikis PAS. 

LKY diberikan thum-up oleh TGNA. PAS seakan berbangga dengan gambar TGNA berikan thumb-up ke atas LKY. LKY seakan diberikan cek kosong yang sudah ditandatangani TGNA. Sebagai saudara kandung kepada PAP singapura, DAP tentunya bangga dengan sikap dagang lalu ditanakkan PAS.

Seruan "over my dead body" oleh KS, PAS sudah tak hirau. Kata-kata pemimpin DAP agar "nawaitu PAS mengujudkan negara Islam" mesti dilupakan dan ditolak jauh-jauh oleh Pakatan Rakyat - PAS sudah tak hirau. PAS sudah sebati dengan ideologi menguburkan parti kebangsaan Melayu, UMNO. Walaupun lawan sebenar PAS ialah BN, UMNO jugalah yang dibalun PAS dan kuncu-kuncunya demi menselarikan perbuatannya itu dengan kehendak DAP.

Dalam keadaan ini membolehkan DAP mudah meyucuk hidung kepimpinan PAS. Dan PAS seakan menghalalkannya. Kepimpinan PAS sudah menjadi "YES SIR" kepada DAP.

Ini adalah dosa politik terbesar DSAI kepada penyokong PAS dan parti itu. DSAI telah berupaya menjinakkan pemimpin PAS sehingga PAS meninggalkan IDEOLOGI perjuangan asal PAS. PAS kini sudah tidak kisah apa sebenarnya nawaitu perjuangan DAP.

Ohpolitik!™

Posted: 24 May 2011 03:35 AM PDT

Ohpolitik!™


LADANG RAKYAT : PAS TIDAK RAMPAS TANAH RAKYAT TAPI RAKYAT YANG RAMPAS TANAH PAS?

Posted: 23 May 2011 06:54 PM PDT


Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menafikan kerajaan negeri itu merampas tanah rakyat yang didakwa berlaku di pedalaman Hulu Kelantan.

Beliau mengingatkan rakyat Kelantan agar tidak mengaku tanah diterokai adalah milik mereka selagi tanah itu belum dikeluarkan geran yang mengiktiraf pemiliknya.

Isu ladang rakyat menimbulkan kemarahan beberapa pihak apabila 500 Orang Asli berdemonstrasi menuntut kerajaan PAS menyerahkan kembali tanah adat mereka di hadapan pejabat Tanah dan Galian Gua Musang serta menyerahkan memorandum pada 18 Mei lepas.

Pada 16 Mei lalu, kira-kira 1,000 daripada berapa badan bukan kerajaan (NGO)Kelantan dan Pemuda Umno mengadakan demonstrasi dengan berpakaian merah membantah projek ladang rakyat kerana didakwa berlaku penyelewengan di hadapan pejabat kerajaan negeri, Kota Darulnaim, Kota Baharu.

Pada 27 April lepas, tiga lelaki kaum Orang Asli Temiar dari Pos Belatim memfailkan permohonan kepada Mahkamah Tinggi Kota Baharu supaya menghalang kerajaan PAS Kelantan daripada meluluskan tanah di Pos Belatim, Gua Musang kepada Perbadanan Ladang Rakyat Negeri Kelantan untuk projek Ladang Rakyat.

GHOSTWRITER : "APA YANG AKU FAHAM MAKSUD NIK AJIS ADALAH KERAJAAN PAS KELANTAN TIDAK MERAMPAS TANAH DARI RAKYAT, TAPI RAKYAT YANG RAMPAS TANAH KERAJAAN PAS"

ISU RANKING ARAK : PASBERG MELUDAH DI MUKA SENDIRI

Posted: 23 May 2011 04:58 PM PDTKilang arak terbesar dimana baii? Bukan di Selangor yang puak-puak lu tadbir ke?

Dulu sebelum PRU12, puak-puak PAS semua menyalak macam anjing lapar berjanji nak tutup kilang arak di Selangor.. Tapi sekarang ni dah lebih 3 tahun memerintah beb.., mana lu orang punya janji? Hancing la lu orang semua...

Lagi satu lebai kangkong PAS tu patut ingat.., walaupun Malaysia adalah negara Islam, tapi dalam negara ni melayu beragama islam, cina ada yang buddha/kristian dan India beragama hindu dan ada juga kristian.

masihkah kau ingat video ini?

dan tetiba je wayang arak selesai dengan kononnya hanya selisih faham.


Baru rampas arak PAS dah tunduk, macamna PAS nak mansuh Kilang Arak TERBESAR DI MALAYSIA di Selangor?


GHOSTWRITER : "Pihak Kerajaan Negeri Kelantan akan menambah pengeluaran lesen menjual minuman keras kepada peniaga bukan beragama Islam di Kelantan yang bertujuan untuk menarik hati masyarakat bukan Islam menyokong penuh PAS di Kelantan tew apa pula?"

bumiyang

Posted: 24 May 2011 03:33 AM PDT

bumiyang


Bukti Pas di Kelantan Mengamalkan Pemerintahan Liberal?

Posted: 24 May 2011 01:30 AM PDT

Ron 95 Bakal Naik RM 0.20 Bulan Hadapan???

Posted: 23 May 2011 07:57 PM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 24 May 2011 01:48 AM PDT

Taipingmali (tm)


Dapat netbook free, jual pulak

Posted: 23 May 2011 09:37 PM PDT

Bantuan Tanah Runtuh

Posted: 23 May 2011 09:15 PM PDT

YB Wee Ka Siong VS YB Nazri Aziz

Posted: 23 May 2011 06:41 PM PDT

AIDC: Pembohongan Anwar sepanjang zaman

Posted: 23 May 2011 05:47 PM PDT

Masuk Pas kena puji meleleh

Posted: 23 May 2011 04:37 PM PDT

Anwar adalah jutawan dana asing

Posted: 23 May 2011 09:47 AM PDT

Anwar Ibrahim menyokong aktiviti LGBTs

Posted: 23 May 2011 09:24 AM PDT

USA masih tak sedar bala Allah

Posted: 23 May 2011 08:21 AM PDT

200 protest Lynas plant at Australian embassy

Posted: 23 May 2011 06:01 AM PDT

Anwar jual minyak lagi di Sandakan

Posted: 23 May 2011 05:47 AM PDT

Rahimi Dedah Dokumen Rahsia Anwar !

Posted: 23 May 2011 05:30 AM PDT

Dapat projek rumah setelah hantar ular sawa.

Posted: 23 May 2011 04:54 AM PDT

State working with budget airline to promote tourism

Posted: 23 May 2011 03:24 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 24 May 2011 01:43 AM PDT

Sahabat-Gunung


Cabaran Ahmad Maslan Kepada Kerajaan Negeri Pembangkang – `Turunkan Harga Barang Di Negeri Yang Dikuasainya Dulu’

Posted: 24 May 2011 12:39 AM PDT

Kuala Lumpur, 24 Mei- Bila harga minyak petrol naik, purata pengguna akan turut merasai kesan teori domino ke atas harga barang keperluan harian dan perkhidmatan. Sejak kebelakangan ini kenaikan harga barang keperluan termasuk petrol seolah-olah menjadi perkara biasa namun ia membebankan kepada golongan berpendapatan rendah. Lantaran itu, isu kenaikan harga barang ini hangat diperkatakan oleh pemimpin-pemimpin pembangkang dalam ceramah-ceramah mereka selama ini.

Sehubungan dengan itu Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan mencabar negeri-negeri pembangkang menurunkan harga-harga barang di negeri yang dikuasai dan ditadbir mereka sebagai lambang dan bukti bahawa mereka mampu menceriakan rakyat di negeri-negeri yang ditadbirnya.

"Sebagai contoh, RON95 sekarang berharga RM1.90 manakala RON97, RM2.90 . Masa saya nak mencabar kerajaan Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan supaya menurunkan RON97 itu kepada RM1.90 supaya sama dengan RON95. Kalau mereka tak boleh buat, jangan tuduh BN barang naik.

Begitu juga dengan gula. Gula di Malaysia RM2.30, gula di Indonesia RM3.80, gula di Singapura RM3.61, gula di Thailand RM2.31, gula di Filipina RM4.30. Jadi gula di Malaysia lebih murah berbanding di negara-negara tersebut," ujarnya selepas mengadakan pertemuan dengan Setiausaha-Setiausaha Akhbar, di Ibu Pejabat UMNO pagi tadi.

Sehubungan dengan itu, Ahmad mencabar kerajaan empat negeri yang ditadbir kerajaan pembangkang agar menurunkan lagi harga gula, contohnya kepada RM2.00 sekilo sebagai komitmen dan tanggungjawab mereka yang kononnya kerajaan yang prihatin dan berkebajikan kepada rakyat.

"Macammana nak turunkan harga tersebut, senang sahaja dan itu adalah di bawah kuasa di bawah kerajaan negeri. Kerajaan negeri Selangor kononnya, telah menurunkan harga air di Selangor, beerti dia boleh turunkan harga minyak.

Semua stesen petrol di negeri Selangor hendaklah menjual RON97 sama nilainya dengan RON95, iaitu RM1.90, misalnya. Kalau mereka katakan harga RON95 itu mahal, maka kerajaan negeri Selangor cari duit bayar subsidi supaya RON95 yang mereka kata mahal tu, boleh mereka turunkan kepada RM1.50 di semua stesen minyak di negeri Selangor," ujarnya yang juga Pengerusi Biro Publisiti Barisan Nasional.

Tambahnya, jika mereka tidak dapat berbuat demikian, maka jangan jadikan isu kenaikan harga barang sebagai bahan dan isu kempen-kempen mereka lagi.

Selamatkan Pas dan Singkirkan Kumpulan ’Mahzab Anwar’- Safarizul

Posted: 23 May 2011 10:45 PM PDT

Pergerakan Pemuda UMNO Selangor percaya Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim sedang giat menyusun strategi dalam usaha memastikan "telor-telor"nya benar-benar menetas dalam kepimpinan Pas menjelang Muktamar Agung parti itu Jun depan.

Ketua Penerangan Pergerakan Pemuda UMNO Selangor, Safarizul Mustaffa berkata, sejarah dalam UMNO membuktikan bagaimana Anwar menggunakan pelbagai strategi termasuk `anai-anai'nya dalam usaha menguasai parti.

"Tidak mustahil benda ini berlaku dalam kepimpinan Pas kerana Anwar mahu menggunakan Pas sebagai talian hayat beliau yang kini terpalit dengan pelbagai skandal dan imej yang cukup tercemar. Kami amat gusar melihat senario politik parti itu yang kini telah diresapi oleh "mazhab Anwar Ibrahim". Golongan inilah begitu beriya-iya untuk menolak kepimpinan ulama dalam Pas dan mahu meletakkan golongan profesional sebagai peneraju kepimpinan Pas.

Golongan ini berjaya meresap masuk ke dalam Pas setelah Anwar Ibrahim dipecat daripada UMNO dan jawatan Timbalan Perdana Menteri. Golongan ini juga turut meresap masuk ke dalam UMNO ketika Anwar mengisytihar masuk dalam UMNO. Ketika itu, ramailah golongan ini menyertai UMNO dengan penuh harapan untuk "mengAnwarkan UMNO" sekali gus menabalkan Anwar sebagai presiden parti dan Perdana Menteri," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Ampang.

Dalam masa yang sama, Pergerakan Pemuda UMNO Selangor ingin mengucapkan tahniah kepada Presiden PAS, Datuk Seri Haji Hadi Awang yang mewakili golongan Ulama kerana berjaya mempertahankan jawatannya, namun dalam masa yang sama berharap agar Hadi akan membawa Pas kembali kepada perjuangan asalnya iaitu mengajak ahli Pas bermuhasabah diri untuk menegakkan perjuangan agama, bangsa dan negara, dan bukan kepada perjuangan yang tersasar sekarang, iaitu "menegakkan perjuangan Anwar Ibrahim yang mengidam jadi Perdana Menteri".

Tambahnya, pepatah Melayu ada berkata, sesat di tengah jalan, kembali ke pangkal jalan. Begitu juga dengan Pas, mereka harus kembali mengutamakan agama, bangsa dan negara berbanding berjuang untuk melepaskan Anwar dari sebarang pertuduhan yang dialami ketua pembangkang tersebut.

Oleh itu, kita tidak hairan ketika Anwar dikeluarkan dari UMNO dan BN, golongan ini beralih arah kepada Pas walaupun ketika itu, isteri Anwar, Datin Seri Wan Azizah Ismail dengan beberapa orang kuat Anwar menubuhkan Parti Keadilan Nasional (ADIL). Mereka tidak menyertai ADIL, walaupun pada prinsipnya mereka yang terkenal sebagai "pendukung perjuangan Anwar" harus menyertai ADIL untuk mengukuh ADIL pada ketika itu.

"Sebaliknya, mereka menyertai Pas tetapi Pas tidak sedar akan bahaya golongan ini yang meresapi masuk ke dalam parti ini sebaliknya bangga dengan kemasukan golongan professional ini mampu menguatkan Pas.

Dalam hal ini, Anwar bijak mengatur strategi dengan menyerap atau menyeludup masukkan "orang-orangnya" ke dalam Pas dengan harapan satu ketika nanti Pas akan turut menjadi "lidah Anwar", maka amat mudahlah Anwar merealisasikan matlamatnya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia," ujarnya.

Golongan "bermazhab Anwar Ibrahim" inilah yang bertanggungjawab menyimpang matlamat dan hala tuju perjuangan Pas yang selama ini mahu menegakkan sebuah negara Islam yang berperlembagaan Islam serta melaksanakan hukum hudud.

Oleh kerana telah dikuasai oleh puak "bermazhab Abnwar Ibrahim" sejak pilihan raya 2004, Pas tidak lagi memasukkan matlamat utamanya untuk menegak sebuah negara Islam yang berperlembagaan Islam dan melaksanakan hukum hudud dalam manifesto parti berkenaan. Malah slogan pilihan raya Pas juga langsung tidak menyentuh penubuhan negara Islam.

"Sehubungan dengan itu, sempena muktamar Pas kali ini, Pemuda UMNO Selangor berharap agar seluruh kepimpinan Pas dan ahli perwakilan Pas yang sayangkan perjuangan Pas, harus bermuhasabah diri dengan mengambil pendirian dan pendekatan untuk menolak kumpulan "bermazhab Anwar Ibrahim" dalam pemilihan teraju kepimpinan Pas.

Saya amat yakin akan menjadi lebih selamat sekiranya muktamar kali ini berjaya menyingkirkan kumpulan "bermazhab Anwar Ibrahim" dengan membersihkan parti itu daripda pengaruh Anwar Ibrahim. Sekiranya perwakilan muktamar gagal menyingkir dan membersihakn kumpulan "bermazhab Anwar Ibrahim" daripada parti berkenaan, sudah pasti parti ini akan rosak binasa. Pas akan terus menjadi batu loncatan dan medan untuk merealisasikan cita-cita dan hala tuju perjuangan Anwar Ibrahim," tambahnya lagi.

Enggan Letak Jawatan : Anwar Patut Malu Dengan Masyarakat Dunia

Posted: 23 May 2011 07:26 AM PDT


Timbalan Pengerusi Kelab Penyokong-Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC), Datuk Bung Mokhtar Radin hari ini menyarankan Ketua Pembangkang yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadikan contoh pemimpin kanan parti pembangkang Turki yang meletakkan jawatan ekoran skandal video peras ugut dan seks.

Menurut beliau itulah pemimpin yang sebenarnya bertanggungjawab dan tahu apa tindakan yang sepatutnya dilakukan dan bukannya berdolak dalih serta cuba bermain sentimen emosi untuk mengelirukan rakyat .

"Bukankah Anwar sebelum ini sudah pun diarahkan mahkamah untuk membela diri berhubung tuduhan liwat ke atas Saiful Bukhari Azlan dan terbaru dakwaan skandal video seks yang heboh diperkatakan umum.

"Anwar patut malu pada diri sendiri dan dunia kerana beliau sebelum ini dianggap oleh para penyokongnya seorang pemimpin hebat dan pemimpin yang ada karisma dan sebagainya", katanya kepada UMNO-Online di sini.

Tegas beliau Anwar sepatutnya sudah meletakkan jawatan sejak daripada dulu lagi dan biarkan pihak berkuasa menjalankan siasatan dan serahkan kepada Mahkamah menentukan keputusan.

"Itu baru betul pemimpin yang berkarisma dan bertanggungjawab. Ini lain pula tingkah lakunya. Siang malam menjaja fitnah dan membuat pelbagai tuduhan kononnya skandal ke atas beliau merupakan konspirasi.

"Apa yang dilakukan Anwar setakat ini hanya penafian semata-mata. Malah Anwar juga gagal menjawab pelbagai persoalan penting seperti jam Omega, bersumpah laknat dan menyaman individu yang mendedahkan rakaman video seks tersebut," ujarnya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas langkah enam pemimpin kanan parti pembangkang Turki, Parti Pergerakan Nasionalis (MHP), yang meletakkan jawatan semalam ekoran skandal video peras ugut dan seks.

Media Turki melaporkan, pemimpin kanan pembangkang itu dipaparkan dalam keadaan memalukan dalam rakaman video lucah itu, yang disiarkan melalui Internet.

Awal bulan ini empat yang lain yang juga merupakan pemimpin kanan parti itu telah meletakkan jawatan ekoran rakaman video hampir sama iaitu beberapa orang daripada mereka dipaparkan sedang mengadakan hubungan seks, dipercayai di sebuah rumah yang digunakan oleh anggota parti untuk mengadakan hubungan sulit.

Sebelum itu, Pengarah Urusan Dana Kewangan Antarabangsa (IMF), Dominique Strauss-Kahn, 62, berundur selepas ditahan polis berhubung serangan seksual ke atas seorang pengemas bilik di New York.

Bung Mokhtar yang juga Ahli Parlimen Kinabatangan seterusnya berkata Anwar mungkin tidak berani untuk berbuat demikian sepertimana yang telah dilakukan oleh pemimpin kanan parti pembangkang di Turki dan Pengarah Urusan IMF.

"Pelbagai cabaran yang telah dibuat oleh pelbagai pihak sebelum ini pun dipandang sepi, inikan pula melibatkan jawatan dalam parti pembangkang. Cuma saya berharap agar penyokong mereka membuka mata dan melihat bagaimana pemimpin berkarisma yang sebenar.

"Jika Anwar berkarisma sepertimana yang didendangkan oleh juak-juaknya, Ketua Umum PKR itu akan mengambil tindakan yang sama sepertimana oleh pemimpin kanan parti pembangkang Turki itu. Ini tida menyalahkan orang lain dan konspirasi..Tidak habis-habis dengan konspirasi," katanya. -MediaUMNO

DAP Eksploitasi Bangsa Melayu – Dr. Shamsul Adabi

Posted: 23 May 2011 04:25 AM PDT

Tindakan DAP yang dikatakan akan meletakkan calon Melayu pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 akan datang dilihat sebagai salah satu daripada strategi mereka untuk mendapatkan kuasa iaitu dengan cara mengeklsploitasi bangsa Melayu.

Pensyarah Sains Politik, Pusat Pengajian Sejarah, Politik dan Strategi, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Dr Shamsul Adabi Mamat melihat bahawa DAP melakukan satu pertentangan dengan realiti yang sering mereka lakukan sebelum ini.

"Ini adalah sebagai satu strategi bagi menarik perhatian masyarakat Melayu ke dalam dunia politik DAP itu sendiri selain cuba untuk mewujudkan persepsi bahawa DAP itu adalah parti untuk semua kaum," katanya kepada UMNO-Online.

Sebelum ini, Naib Presiden UMNO Datuk Seri Mohd Zahid Hamidi telah mendedahkan bahawa DAP akan meletakkan calon Melayu bagi memastikan wakil parti itu boleh menjadi Menteri Besar jika mereka memperolehi jumlah kerusi melebihi parti lain seperti apa yang berlaku di Perak pada PRU lalu.

"Sebagaimana di Perak, DAP tidak layak untuk menjadi Menteri Besar biarpun mereka mempunyai kelebihan kerusi berbanding dengan parti-parti lain dalam pakatan pembangkang kerana ia telah termaktub dalam Undang-undang Tubuh negeri itu sendiri, jadi dengan adanya wakil Melayu maka mereka akan dapat mengekalkan kuasa dalam DAP sendiri," katanya.

Jelasnya, orang Melayu hanya menjadi mangsa dalam percaturan politik DAP dengan cara dieksploitasikan sebagaimana perancangan mereka asal saja mereka dapat kuasa.

"Ini adalah agenda 'ada udang di sebalik mee' kerana kalau dilihat parti-parti politik di Malaysia kebanyakannya adalah berteraskan kepada idealogi bangsa."

Ujarnya lagi, tentunya DAP akan menafikan apa yang dibongkarkan berkaitan perancangan mereka untuk meletakkan calon menjelang PRU- 13 atas alasan keahlian dalam DAP terbuka kepada semua kaum dan mereka tidak bersifat rasis.

"Mereka tentunya tidak ada masalah untuk meletakkan kaum Melayu tetapi mereka gunakan kaedah ini untuk ubah persepsi rakyat terhadap DAP kerana selama ini parti tersebut hanya didominasi oleh bangsa lain.

"Implikasi dari perancangan mereka ini dapat dilihat bahawa DAP menggunakan bangsa Melayu dalam parti mereka kerana ada sesuatu yang lain atau sebagai batu loncatan atas apa yang mereka cita-citakan."

Dilaporkan, DAP sedang mengenalpasti orang Melayu yang sesuai untuk dijadikan calon bagi bertanding kerusi DUN terutama di Perak, Melaka dan Negeri Sembilan, calon-calon yang dipilih itu adalah mereka yang boleh diterima orange ramai. - MediaUMNO

PANEH MIANG

Posted: 24 May 2011 01:38 AM PDT

PANEH MIANG


Khir Toyo bidas Kerajaan

Posted: 23 May 2011 07:44 PM PDT

1. Seperti yang dijangkakan Bank Negara Malaysia mengumumkan kenaikan Overnight Policy Rate (OPR). Kenaikan ini sekaligus menaikan kadar pinjaman asas. Ia kemudiannya meningkatkan beban hutang sebahagian besar rakyat yang membeli rumah dengan cara pinjaman.

2. Beberapa hari kemudian Gabenor Bank Negara menyatakan kenaikan inflasi adalah akibat kenaikan harga kos pembuatan terutamanya kenaikan harga minyak. Jadi ramai rakyat biasa di bawah jadi pening lalat mengapa Bank Negara perlu naikkan OPR dan BLR jika inflasi berlaku bukan disebabkan lebihan permintaan dan lebihan wang dalam pasaran. Rakyat biasa yang bukan pakar ekonomi tertanya-tanya bagaimana kenaikan OPR dan BLR boleh membantu mengurangkan kos pembuatan terutamanya kos bahan api atau kos tenaga sekaligus mengurangkan inflasi.

3. KDNK Malaysia suku tahun pertama yang diumumkan hanya berkembang pada kadar 4.6 peratus. Ini di bawah sasaran tahun ini pada sekitar 5.5 - 6 peratus. Maknanya inflasi bukan disebabkan pertumbuhan ekonomi yang terlalu cepat. Malangnya, Bank Negara masih menggunakan cara lama untuk mengawal inflasi. Mungkin ada sebab Bank Negara naikkan kadar faedah, tapi majoriti rakyat tidak faham. Yang saya khuatir tindakan Bank Negara berterusan menaikkan kadar faedah bukan sahaja akan gagal mengawal inflasi malah mungkin akan menyebabkan kemelesetan pertumbuhan ekonomi.

4. Kalau baca akhbar The Star beberapa minggu lalu banyak kritikan terhadap tindakan Bank Negara ini dan hampir kesemuanya bersetuju tindakan Bank Negara menaikkan OPR dan BLR adalah tindakan tidak masuk akal. Mungkin semua yang menentang salah kerana kami tidak pandai ekonomi macam Gabenor Bank Negara. Kalau ada penjelasan logik cubalah berikan kepada rakyat, janganlah buat bodoh sahaja.

5. Rentetan masalah inflasi ini juga, beberapa Menteri mengakui inflasi di Malaysia agak serius. Mereka juga mengakui inflasi sekarang ini disebabkan kenaikan harga minyak dunia. Yang anehnya mereka juga menyatakan kerajaan mungkin akan menaikkan harga petrol RON 95 bagi mengurangi subsidi kerajaan.

6. Jadi kita yang dibawah ini bertambah keliru. Kerajaan kata inflasi berlaku akibat kenaikan harga minyak dunia. Kerajaan kata mahu kawal inflasi. Tapi dalam mahu kawal inflasi kerajaan mahu kurangkan subsidi petrol. Kalau ikut logiknya, pengurangan subsidi petrol ini akan tingkatkan harga petrol dan barangan sekaligus tingkatkan inflasi.

7. Baru-baru ini juga Makmal Rasionalisasi Subsidi umumkan pengurangan subsidi gula. Harga gula pun naik. Kalau sudah harga gula naik, susah juga nak halang pengusaha jangan naikkan harga minuman mereka. Kerajaan kata pengusaha jangan cari untung lebih dengan naikkan harga minuman.

8. Kita pun setujulah dengan pandangan kerajaan kalau kenaikan tersebut kecil. Namun jika telah dua kali harga gula naik (sebanyak 40 sen secara keseluruhannya) kerajaan masih tidak benarkan pengusaha naikan harga minuman susah juga. Kalau pengusaha kedai minuman mungkin boleh lagi, tapi kalau pengusaha Industri kecil dan sederhana (IKS) dan industri besar susahlah mereka. Kenaikan sedikit sahaja sudah boleh mencecah ratusan ribu atau jutaan ringgit kenaikan kos gula mereka.

9. Pengusaha pun rakyat juga. Mereka pun pening juga. Kerajaan tidak benarkan mereka naikkan harga tapi kerajaan sendiri tak mahu rugi, sebab itu kurangkan subsidi. Jadi pengusaha jangan buat untung, kerajaan pula yang hendak buat untung?

10. Dulu saya cadangkan supaya ditutup sahaja Makmal Rasionalisasi Subsidi kerana yang dibuat bukannya rasional sangat kepada rakyat. Makmal ini harus melihat isu subsidi secara keseluruhan bukannya secara berasingan.

11. Misalnya kita kata petrol dan gula kita murah berbanding negara jiran. Tapi di negara jiran kita pula harga beras, ikan dan sayur-sayuran jauh lebih murah dari negara ini. Kalau kerajaan nak hapuskan subsidi kenalah juga hapuskan dasar mengawal harga untuk barangan lain yang boleh didapati murah dari negara jiran.

12. Tidak bolehlah satu keadaan kita hendak kurangkan subsidi hingga menyebabkan barangan jadi mahal, tapi ada barangan kita boleh dapat dengan murah dari luar, kerajaan pula kawal. Memang benar kerajaan perlu lindungi industri tempatan. Rakyat boleh faham jika hak mereka juga dilindungi melalui skim subsidi sedia ada. Yang rakyat tidak faham ialah kerajaan tidak mahu beri subsidi untuk barang mahal tapi kawal barang murah sehingga jadi mahal.

13. Sepatutnya makmal rasionalisasi subsidi buat polisi mengurangkan subsidi yang rasional kepada rakyat. Tapi yang terjadi hari ini ialah makmal ini buat pengurangan subsidi ikut rasional mereka sahaja.

14. Namun yang paling tidak rasional ialah apabila kerajaan cakap nak turunkan inflasi tapi tindakan kerajaan hanya meningkatkan inflasi sahaja. Ini yang benar-benar buat rakyat pening lalat.

Sumber: Dr Mohamad Khir Toyo

HERO KECIK

Posted: 24 May 2011 01:38 AM PDT

HERO KECIK


hARAKah ker yg Popular

Posted: 23 May 2011 11:19 PM PDT
Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah meletakkan Malaysia di tempat kesepuluh di dalam senarai pengambilan alkohol terbanyak dunia. Banyak tul rakyat Malaysia yang belanja beli Arak.

kalau dikira berapa peratus melayu, cina, india dan lain-lain. Adakah orang melayu juga menyumbang kepada statistik tersebut. Lagi pun biz arah nie untung besau. Kat selangor n peneng sentiasa jual jer. PAS tengok jer, bukan boleh buat apa pun. Bukan sahaja nk tegur, tak berani nya. Bagi PAS bukan dia yang minum. Biarla oranag melayu yang minum. Semua tempat jual arak.

PAS tak der masa nak tengok isu minum2 arak nie, bg nya itu kerajaan punya pasal. PAS hanya perjuangkan ISLAM. Itulah perjuangan PAS... memperjuangan ISLAM dalam berpolitik. PAS menggunakan ISLAM dalam perjuangannya uktuk meraih sokongan melayu. Bagi PAS isu arak2 nie isu kerajaan pusat.

Klau isu zina plak, itu isu yang dirancang oleh kerajaan pusat, kerajaan BN-Umno yang buat semua tu.. Bagi penzina ker peliwat ker tak der hal... tak der bukti kukuh... bagi PAS itu mungkin tak salah... Tak der pun orang PAS yang buat demo minta Penzina n Peliwat agat berhenti dalam arena politik.

PAS tidak salah walaupun apa benda sekalipun dia buat.. Berzina n meliwat tu semua rancangan daripada orang lain.. tak salah.....

Tapi yang pasti sejak PAS join pakatan, suara perjuangan islam sudah mati dan berkubur bersama darah hijau yang lain....

Penjilat Buat Kenyataan Akhbar...

Posted: 23 May 2011 08:43 PM PDT

Insiden Tanah Runtuh yang menimpa Asrama rumah anak yatim dan anak-anak Hidayah Madrasah Hulu Langat telah mengorbankan 16 nyawa. Al fatihah..

Tapi masa kejadian dan semua pihak yang bertanggungjawab berusaha menyelamatkan mangsa sehingga operasi menyelamat berakhir setelah kesemua mangsa dibawa keluar daripada tempat kejadian. Mana perginya exco selangor ker, ahli politik ker..ada pun berapa kerat jer... alasan berada diluar kawasanla apala. Tapi bila Pilihanraya... duduk la celah mana pun sanggup datang.

Selepas tu sekor2 keluar kenyataan dalam akhbar, semua ucap takziah kepada keluarga mangsa. Ada plak yang buat kenyataan rumah tu tak der CF la cerun ditarah tak ikut spekla, apa laa, semua salah pada rumah anak yatim tu.

Waktu sekarang tolongla cam mana sekalipun, pihak kerajaan sentiasa menolong itu susdah pasti. Tapi bg yang tak leh tolong yang hanya boleh tolong bg komen cam kimak, baik tolong dian jer.. klau nk glamour jumpa surat khabar konon nya prihatin, baik hentila...Bila dah jadi isu, baru nk komen... komen plak salahkan orang lain, macam la ko tu betul sangat...

Tapi bagi semua pihak yang tolong dari awal hingga akhir, tuhan sahaja yang balas budi dan jasa. bagi yang pandai buat kenyataan semua salah orang lain, pergi jahanam la... jilatttt jer tahu.

PAPA GOMO

Posted: 24 May 2011 01:27 AM PDT

PAPA GOMO


Anwar Ibrahim Di Perlekehkan Pemimpin PAS Bagaikan Habis Madu Sepah Di Buang

Posted: 24 May 2011 12:30 AM PDT
Gua makin pelik dengan pemimpin PAS ni, makin lama depa ni makin bercelaru dan tidak menunjukkan sikap sefahaman dengan Anwar Ibrahim. Apa sudah jadi?

Gomo berminat memetik kata kata Mahfuz Bean:

"Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar hari ini mencadangkan kepada kerajaan supaya Gabenor Bank Negara Tan Sri Zeti Akhtar dicalonkan menerajui Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) susulan peletakkan jawatan pengarah urusannya Dominique Strauss-Kahn beberapa hari lalu. Mahfuz yang juga ahli parlimen Pokok Sena berpendapat Zeti Akhtar mempunyai kelayakan dan berkemampuan untuk memegang jawatan tersebut"
Wow....Awat pulak si Mahfuz Bean ni cadangkan tan Sri Zeti dan bukan Anwar Ibrahim? Apa puak puak PAS sudah lupa ke Jasa Anwar Ibrahim waktu menjawat jawatan Menteri Keewangan? Apa mereka pemimpin PAS lupa ka Anwar Ibrahim merupakan Punaisihat Keewangan Selangor?

Celako punya PAS, dah guna Anwar Ibrahim kiri kanan atas bawah Depan Belakang blah macam tu je. Sikit pun tidak menunjukkan rasa Hormat ke atas Anwar Ibrahim yang dah terang terang berjaya memajukan Ekonomi Dunia.Anwar Ibrahim dah lama dalam IMF ni dan dah terlibat cukup rapat dengan pelobi pelobi IMF seluruh Dunia. Malah bekas Ketua IMF juga merupakan Sahabat karibnya. Kenapa nak biarkan Anwar Ibrahim terkapai kapai?

Ini satu hal yang tidak sepatutnya berlaku dalam Pakatan Rakyat memandangkan tampa Anwar Ibrahim jangan harap lah PAS boleh menang Pilihanraya. Tampa Anwar Ibrahim juga jangan harap PAS dapat berkerjasama dengan DAP.

Anwar Ibrahim LAYAK Menerajui IMF


Psssttt...Hidup Anwar Brahim Iblis Syaitan.........hua hua huaDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

EDISI KHAS - Seluar Dalam Anggota Polis Pun Basah

Posted: 23 May 2011 07:00 PM PDT


Bayangkan kalau depa basah kena Hujan apa akan
jadi? Cer bayangkan...cer cer cer......
Datuk Zulkifli Abdullah
dilantik sebagai Pengarah Jabatan Logistik,
Polis Diraja Malaysia (PDRM) berkuat kuasa 11 Mei 2011

Tahniah buat pengarah Logistik PDRM yang baru naik pangkat ni dan belum terlambat rasanya Gomo mengucapkan Tahniah yang tak seberapa ni.

Gomo bukan nak cakap pasal naik pangkat pegawai Polis ataupun mengenai pertukaran jawatan PDRM tetapi lebih kepada kebajikan Anggota Polis yang bertugas di bawah tu.

Isu yang Gomo nak ketengahkan di sini adalah isu mengenai BAJU HUJAN yang di bekalkan pihak Logistik Bukit Aman kepada Anggota dan Pegawai Polis seluruh Malaysia termasuk lah sekali di Sabah dan Sarawak yang mana di bekalkan dengan baju Hujan yang sama.

Gomo perolehi banyak aduan dari anggota dan pegawai Polis yang bertugas di lapangan mengenai Kualiti Baju Hujan PDRM yang di bekalkan kepada mereka. Baju Hujan CAP AYAM yang tiada kualiti dan tidak langsung memberikan keselesaan kepada pemakainya.

Baju Hujan jenis apa kalau bila waktu hujan kita pakai baju hujan tersebut boleh menyebabkan sampaikan SELUAR DALAM pun BASAH? Kalis Air?

Dulu kualiti Baju Hujan yang di bekalkan adalah amat tinggi kualitinya namun semenjak dua menjak ni lain macam pulak. Dah macam tak nak jaga kebajikan anggota Polis yang bertugas di lapangan. Awat jadi lagu tu PDRM?
Hangpa yang Boss besar besar tu takpa lah duduk kat Pejabat, tu anggota yang di bawah jaga jalan waktu sesak berhujan berpanas tu yang tanggung akibat. Cer try sekali waktu Hujan hangpa pakai baju hujan dok tengah Hujan. Aku nak tengok jugak BASAH ke Tidak SELUAR DALAM tu.

Buat pengarah Logistik yang baru di minta untuk menilai kembali Baju Hujan yang di bekalkan kepada Anggota Polis yang bertugas di lapangan. Depa tu semua nak buat keraja tapi kalau peralatan yang di bekalkan tak berkualiti nak buat kerja apa?

Jangan pertikaikan orang lama bertugas kerana ni zaman 2011 dan semua kena maju ke hadapan dan jangan bila bab kita kata Maju maka boleh di pandang mudah kelengkapan yang sewajarnya di berikan kepada anggota Polis yang bertugas.

BAJU HUJAN TIDAK BERKUALITI!!! Tolong prihatin dengan Anggota yang bertugas di lapangan dan jangan abaikan kebajikan yang sekecil ini. Jika perlu Tamatkan Kontrak pembekal baju hujan yang sedia ada kerana tidak berkualiti.

Kalu ye pun PDRM nak save Budjet jangan lah sampai menyusahkan Anggota Polis di bawah. Mintak dengan Kementerian Dalam Negeri untuk tambah lagi peruntukkan buat PDRM. Kerajaan BN sentiasa membantu PDRM walau apa cara sekalipun.


So Tugas pertama Pengarah Logistik Yang Baru Sila Pastikan BAJU HUJAN Yang Berkualiti Buat Anggota Polis Yang Bertugas Di Lapangan!!!


Psssttt...kesian dengan WPC yang berugas, basah spender depa..he he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Tik Tok Tik Tok Utusan Malaysia Bikin Panas Punggung

Posted: 23 May 2011 05:33 AM PDT


Gomo takda nak cerita banyak malam ni memandangkan sibuk dengan urusan perniagaan. Namun Gomo minta setiap rakyat Malaysia mendapatkan akhbar Utusan Malaysia esok kerana ada berita panas yang akan mengegarkan Tanah Air.

Berita mengenai apa dan siapa sama sama lah kita nantikan namun yang pasti esok Meletop. Hehehe


JANGAN LUPA BELI AKHBAR UTUSAN MALAYSIA ESOK

psssttt . . . . Ada yang kena dakwa esok? Ntah lah. Hehehe
Published with Blogger-droid v1.6.7

APANAMA

Posted: 23 May 2011 11:53 PM PDT

APANAMA


CLEAN STOP or ...

Posted: 23 May 2011 01:55 AM PDTKUALA LUMPUR: PAS has pledged its support and 100,000 supporters for the polls watchdog Bersih 2.0′s rally, dubbed the "Walk for Democracy."
This was announced by PAS central committee member Mohamad Sabu and Kuala Krai MP Dr Hatta Ramli at a press conference here this afternoon.
"We will mobilise 100,000 members and supporters from PAS alone," said Sabu who is eyeing the party's number two post.
He revealed that the rally would be held on July 9 at 2 pm in Kuala Lumpur.
Asked on the motive behind the rally, Hatta said the government had not agreed to the demands made in the first rally four years ago. - FMT 
WHAT are Bersih's demands?

For a free and fair elections amid claims that the Election Commission has failed in its duties. 

WHO is behind Bersih?

More than 90% of them are OPPOSITION POLITICIANS and their die hard supporters and members. - (The above news article just reaffirms this point)  

In 2007, under the failed leadership of Abdullah Ahmad Badawi, the Opposition fooled the Home Minister and moved 10,000 odd of the members and supporters onto the streets of Kuala Lumpur in a blatant show of force.

The Nov 07 Bersih Rally was all about showing the numbers, aimed at amplifying the kind of support the Opposition seemingly enjoyed at that time.

BERSIH's camouflaged their actual agenda well by crying out for electoral reforms and free & fair elections.

If indeed the electoral process or elections were rigged by the BN government, how could the Opposition have wrested control over Kelantan more than 20 years ago?

How could PAS have taken control of Terengganu in 1999 if the electoral process was indeed rigged and the Election Commission was a tool of the BN government as often accused by the Opposition?

If indeed the whole process was corrupt and the Opposition were cheated, hoodwinked and victimised during the elections, how the hell did they manage to win over and form the state governments in Kedah, Penang, Kedah, Perak(for a short while) while maintaining control over Kelantan?
  
In 2007, under the weak and rudder-less leadership of Abdullah Ahmad Badawi, those behind Bersih even dragged Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong and Istana Negara into their dirty game.

The KING had to issue a statement to refute Opposition lies that His Royal Highness had sanctioned the illegal Nov 2007 rally.

The Opposition have found an apt chairperson for Bersih in the person of Ambiga Sreenivason.

The former Bar Council president who was recently barred from setting foot in Sarawak for her 'mulut bacul'.

In 2007, the then weak and rudder-less government under Abdullah Ahmad Badawi and his equally 'smart' Home Minister allowed the YELLOW Bersih to take to the streets and dirty this country on Nov 10.

Exactly two weeks later on Nov 25, the RED Hindraf did the same thing under a different banner.

The movers behind these two 'muscle flexing' rallies are the same people who aimed to show that the Government of that day was incompetent to even stop them.

The Sarawak state government had the guts to bar Ambiga from the state following her unethical calls for the people of Sarawak to take to the streets 'like in Egypt".

Would our current Home Minister take the necessary 'preventive steps' to put a stop to such blatant abuse of freedom in this country?

If the government is not prepared to grab the bull by its horns, then all organisations – political or otherwise – who are against the Opposition's antics via the likes of Bersih should make the necessary moves.

Wonder what would it be like if all Barisan Nasional linked NGOs and associations unleash their members and supporters for a similar show of force on the 9th of July on the streets of Kuala Lumpur and Penang…when Bersih is planning for another show of force? 


Site Meter

The Unspinners

Posted: 23 May 2011 11:47 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 23 May 2011 11:41 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


RAKYAT TUNTUT EMPAT PERKARA DARI ANWAR...

Posted: 23 May 2011 08:13 PM PDT

http://3.bp.blogspot.com/-lu2b7fdn6cs/Tc2eGglBGvI/AAAAAAAAEhQ/-isCkkZWU2k/s1600/2.jpg

Hasrat Anwar Ibrahim menakluki Putrajaya mungkin kembali cerah jika Anwar Ibrahim berani melakukan empat perkara asas bagi membersihkan namanya yang kini hangat dikaitkan dengan gejala maksiat.

Bekas Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang,Aminah Abdullah berkata,empat perkara yang perlu dilakukan Anwar itu telah dikemukakan oleh bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK),Senator Mohamad Ezam Mohd. Noor baru-baru ini.Empat langkah yang perlu dilakukan oleh Anwar ialah sumpah laknat menafikan dia bukan lelaki dalam video seks,menjalani ujian poligraf,menyaman Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan menuduh Shazryl Eskay sebagai pembohong.

http://3.bp.blogspot.com/-vKZwvra1gZM/TdpNaN0mesI/AAAAAAAAElU/OHeZwnKhewo/s1600/1.jpg

UTUSAN melaporkan Menurut Aminah,menerusi empat perkara itu juga Anwar mampu membuka mata rakyat dan menarik kembali penyokong yang sebahagiannya berada dalam keadaan serba salah untuk terus memberi sokongan.

''Kalau betul dia tidak buat semua dakwaan dan tuduhan ke atasnya itu,sekurang-kurangnya salah satu daripada empat perkara itu dia telah lakukan.Perkara ini sudah terlalu lama,rakyat pun tunggu dah lama sangat.Kita nak tahu kenapa dia nak tangguh, kenapa dia mesti takut, kenapa masih teragak-agak. Kalau dia sendiri tidak tahan dengan pelbagai tohmahan, dia yang perlu mudahkan situasi ini, buat sahaja pengakuan telus,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

http://2.bp.blogspot.com/-SritBcNZDnI/TdNXn1JROEI/AAAAAAAAEiQ/JP_CdO8wTAg/s1600/1.jpg

Sementara itu,bekas Setiausaha Angkatan Muda Keadilan (AMK),SD Johari Md. Yassin mendesak Anwar supaya menghentikan sandiwara yang turut memperbodohkan isterinya sendiri, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Katanya,Anwar harus berasa malu kerana kononnya beliau adalah seorang pemimpin yang membawa prinsip Islam dan meletakkan al-Quran dan hadis sebagai pegangan tetapi rupa-rupanya didakwa hebat dalam kancah maksiat.

''Anwar sememangnya tidak cerdik kerana peluang yang ada tidak digunakan sebaik-baiknya. Beliau mempunyai harapan yang besar untuk dihormati jika berani,'' katanya.

Beliau berkata,desakan terhadap Anwar pada masa ini sudah tidak praktikal sebaliknya orang ramai perlu mendesak Wan Azizah dan anak mereka,Nurul Izzah.Wan Azizah perlu berhenti daripada dunia politik kerana kehadirannya selama ini termasuk Nurul Izzah adalah sebagai tukang fitnah demi mempertahankan keluarga dan keaiban mereka sendiri.

''Apa yang telah mereka berdua lakukan selama ini ??? Mereka sebenarnya sangat gagal untuk menjaga kepentingan dan kebajikan rakyat. Ini kerana mereka terlalu sibuk menutup maksiat Anwar,'' ujar beliau.

ADAKAH ANWAR AKAN BERANI MELAKUKAN SALAH SATU DARI PERKARA ITU ???

KALAU ANWAR BERANI MAKA JELAS LAH ANWAR ANAK JANTAN !!!

RAKYAT MALAYSIA AKAN TABIK PADA ANWAR DAN PERCAYA ANWAR TIDAK MELAKUKANNYA !!!


Panglima Perang Cyber

Posted: 23 May 2011 11:39 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video Gobalakrishnan Berceramah Hentam Lumat Anwar Ibrahim & Azmin Ali - Saksikan !!!

Posted: 23 May 2011 11:04 PM PDTSyabas kepada Sahabat Panglima DET ( Darul Ehsan Today ) yang bekerja keras menghasilkan video ini :

Gambar Presiden PAS Keseorangan & Kisah Biawak Dhab Yang Beriman !!!

Posted: 23 May 2011 09:32 PM PDT

Biasa Nabi berjalan dengan sahabat, mana pula pergi sahabat Hj Hadi ??? 

Hatta nak berdakwah pun bersama sahabat termasuk ketika misi sulit berhijrah ke Madinah seperti yang kita baca dalam kitab sejarah. 

Mari tambah ilmu dengan membaca Sirah Nabi Muhammad saw bersama sahabat bertemu biawak yang beriman dan menyebabkan orang kafir turut beriman disebabkan oleh keimanannya kepada Rasul Pembawa Rahmat Sekelian Alam ...


Diriwayatkan oleh Ibn Kathir dalam kitab Al-Bidayatu Wan-Nihayah bahawa Baihaqi menceritakan dari Abi Mansur Ahmad bin Ali Ad-Damghaniy dari daerah Namin di Baihaq,dalam sebuah kisah yang disampaikan dari Umar R.anhu.


"RasuluLlah sedang berjalan bersama dengan sekumpulan para sahabat,tiba-tiba datang seorang arab badwi dari Bani Sulaim kehadapan Rasulullah. Beliau membawa bersamanya seekor biawak padang pasir (dhab) yang ditangkapnya dan bercadang untuk membakar haiwan itu untuk dimakan.


Melihat ramai yang berjalan itu,beliau tertarik untuk mendekati dan bertanya siapakah gerangan yang sedang mereka iringi. Apabila diberitahu bahawa mereka sedang mengiringi Nabi maka dia terus mendekati Nabi lantas berkata "Demi tuhan Lata dan Uzza,tiadalah sesuatu yang terdapat di alam ini yang lebih kubenci daripadamu wahai Muhammad! Kalaulah tidak kerana kaumku memanggilku dengan panggilan yang tergesa-gesa,tentulah aku sudah memenggal kepalamu lalu aku dapat menggembirakan hatiku dan hati semua manusia yang berkulit hitam,putih dan merah serta selainnya.!"


Umar Al-Khattab menjadi marah,lalu bangkit dan berkata "Wahai Nabi! Biarlah saya mengakhiri hidupnya!"


Nabi SAW tenang menjawab permintaan Umar: "Wahai Umar! Tidakkah negkau tahu bahawa orang yang lemah lembut itu hampir diangkat menjadi Nabi?"


Nabi kemudiannya berkata kepada arab badwi itu "Apa yang menyebabkan engkau berkata demikian? Sepatutnya engkau menghormatiku dalam perhimpunan bersama sahabatku!"


Arab badwi tersebut tidak mengalah bahkan sebaliknya berkata "Demi tuhan Lata dan Uzza! Aku takkan beriman kepadamu hai Muhammad hinggalah biawak ini beriman kepadamu, " katanya sambil mengeluarkan biawak itu lalu melemparkannya kehadapan Nabi SAW.


Nabi SAW memanggil biawak itu. Kedengaran biawak itu menjawab dengan bahasa arab yang fasih dan difahami oleh semua yang hadir "Ya wahai Nabi SAW."


Nabi bertanya "Kepada siapakah engkau beriman?". Jawab biawak itu "Saya beriman kepada tuhan yang dilangit itu a'rasynya,dibumi itulah kekuasaannya,dan dilautan itulah jalannya dan disyurga itu rahmatnya dan dalam neraka itu azabnya1"


Tanya Nabi lagi "aku ini siapa wahai biawak?". Jawab si biawak "Tuan adalah utusan Allah,yang memiliki sekelian alam! Amatlah beruntung orang yang mendokong perjuangan tuan,dan binasalah orang yang mendustakan tuan!"


Mendengar kata-kata biawak itu,arab badwi itu lantas berkata "Wahai Muhammad! Sebelum ini engkau merupakan orang yang paling aku benci,tetapi hari ini engkau adalah orang yang paling aku kasihi berbanding dengan bapaku, diriku sendiri,engkau amatku kasihi zahirku dan batinku." Kemudian beliau mengucapkan kalimah syahadah dihadapan semua yang hadir.


Ulasan : Pengajaran yang boleh diambil dalam kisah ini ialah bagaimana seekor biawak (dhob) telah beriman kepada Allah SWT.bahkan menyokong perjuangan Nabi SAW. Sedangkan manusia yang telah dianugrahkan aqal masih lagi ramai yang tidak beriman kepada Allah SWT. Bahkan masih ramai yang menidakkan perjuangan untuk mendaulatkan syariat islam yang dibawa oleh Rasulullah SAW. Sekurang-kurangnya malulah wahai manusia yang menolak dan mendustakan perjuangan Rasulullah dengan seekor binatang yang bernama biawak ini.


( Kisah ini diceduk dalam majalah Solusi bilangan 1,yang bertajuk "kerana rezeki, masuk neraka!..)Moralnya : biawak Dhab pun boleh menyebabkan orang kafir harbi beriman. Malulah jika kita sebagai orang Islam atau ahli Parti Islam tetapi gagal membawa orang teman sePakatan kita masuk Islam. Lagi malu jika perjuangan menegakkan Negara Islam telah 'hancur' disebabkan takut dengan kawan SePakatan !!!
Sedikit info tentang Dhab ( biawak vegetarian )

Dhab Dhab merupakan sejenis biawak yang terdapat di padang pasir. Nama Inggerisnya Egyptian Mastigure atau Egyptian dab lizard atauEgyptian spiny-tailed lizard manakala nama sainsnya pula : Uromastyx aegyptius microlepis.


Biawak ini halal dimakan oleh orang Islam [1] dan dikatakan merupakan sejenis ubat perangsang tenaga batin tradisional. Bagaimanapun tiada kajian saintifik pernah dilakukan mengenainya.
Sebagai sejenis biawak, Dhab merupakan haiwan reptilia yang berdarah sejuk, membiak secara bertelur, dan mempunyai kulit bersisik tebal.

[sunting]Kehidupan Seekor Dhab

Dhab adalah tergolong dalam keluarga cicak. Dhab adalah vegetarian. Ia menghabiskan banyak masanya dalam lubang yang digalinya menyembunyikan dirinya atau dicelah-celah batuan yang selamat untuk berlindung. Panjang seekor dhab lebih kurang dari 14 inci ke 36 inci atau lebih.

Kuliah Pagi : Rahsia Di Sebalik Tarikh Oleh Ust Hj Zainol Abidin

Posted: 23 May 2011 03:45 PM PDT

Wartawan Utusan Ku Seman Menulis : Penurunan Jualan Akhbar Berlaku Seluruh Dunia Termasuk Britain & Amerika !!!

Posted: 23 May 2011 04:30 AM PDTBlog Ku Seman (kiri) di sini : http://kayangdailypost.blogspot.com/
(Petikan Mingguan Malaysia 22 Mei 2011)

PERKAHWINAN diraja, antara Putera William dengan Kate Middleton April lalu bukan sahaja diperkatakan di seluruh dunia, malah menyumbang kepada peningkatan edaran beberapa akhbar di United Kingdom. Sensasi perkahwinan itu melonjakkan seketika edaran Sunday Express sebanyak 4.5 peratus pada April menjadikan 601,000 naskhah.
Manakala akhbar The Mail pula meningkat tiga peratus menjadikan edaran 1.9 juta naskhah. The Sun meningkat 1.2 peratus menjadikan edaran sebanyak 2.7 juta naskhah. Sepanjang tempoh hangat berita perkahwinan diraja itu, kecenderungan pembaca tertumpu kepada berita berkenaan yang sekali sekala mencuri perhatian.
Ini menunjukkan peningkatan yang sedikit pun sudah terasa dalam keadaan penurunan edaran oleh akhbar-akhbar arus perdana di seluruh dunia. Ketika ini industri persuratkhabaran di seluruh dunia mengalami masalah yang sama - penurunan edaran. Akhbar-akhbar di Amerika Syarikat (AS) dan Britain yang berpengaruh tidak terkecuali mengalami masalah yang sama. Biarpun mempunyai tradisi yang kukuh, akhbar-akhbar seperti The Washington Post dan The New York Times misalnya terpaksa akur kepada penurunan ini.
Baca lagi...

ANALISA BUKU JINGGA : PUKULAN MAUT KEPADA PAKATAN OLEH MP BN DATUK ABDUL RAHMAN !!!

Posted: 23 May 2011 01:46 AM PDT

Saya amat teruja apabila mendapat tahu bahawa Pakatan Rakyat (PR) telah mengumumkan dasar-dasar utama ekonomi dan kerajaan mereka jika dapat menawan Putrajaya. Saya gembira kerana PR akhirnya sedar bahawa untuk memenangi hati rakyat dan untuk menjadi kerajaan Persekutuan, mereka tidak boleh lagi menggunakan pendekatan retorik semata-mata. Akhirnya mereka harus akur kepada tuntutan "two-party-system" iaitu mempersembahkan dasar-dasar alternatif yang berbeza dengan  parti pemerintah.

Agaknya atas kesedaran ini, maka lahirlah Buku Jingga yang diilhamkan oleh YB Datuk Seri Anwar Ibrahim, YB Lim Kit Siang dan YB Dato Seri Abdul Hadi Awang. Kini sekurang-kurangnya rakyat dapat menilai antara keberkesanan Buku Jingga dan Model Ekonomi Baru ilham Perdana Menteri YAB Dato Sri Najib Tun Razak.

Saya sebenarnya mengharapkan satu buku yang sarat dengan hujah-hujah ekonomi yang berdasarkan fakta yang nyata. Harapan saya ternyata meleset apabila membaca 3 mukasurat yang pertama sahaja, saya agak terkejut kerana PR masih lagi menggunakan berbagai-bagai label dan ungkapan-ungkapan retorik untuk mencemuh BN. Antaranya: selamatkan Malaysia, noda hak rakyat, rasuah, salahguna kuasa, bolot, tidak peduli, mengekang, tidak berjiwa rakyat, krisis parah, perkauman, durjana, pudar, ketinggalan, meraba-raba, bongkak, pentingkan sendiri, mundur, merudum, penderitaan, ketirisan, songsang, hambar, menunggang, lemah, kemelut, malap, gelap, ketakutan dan kabur.

Baca lagi...

Cerita Tentang Blog dan Pembangkang Dalam Lagu Terbaru HUJAN !!!

Posted: 23 May 2011 01:07 AM PDT
ADA JUGA DISEBUT : CINTA SONGSANG....

ANDA MAHU LEBIH TERPERINCI KLIK LINK INI

http://1peluru.blogspot.com/2011/05/band-hujan-belasah-blogger2-pakatan.html

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 23 May 2011 11:38 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Tragedi Madrasah Hidayah Al-Taqwa: Sumbangan daripada DAP P.Pinang daripada hasil Penang Turf Club?!!

Posted: 23 May 2011 11:00 PM PDTDalam keghairahan banyak pihak menyalurkan sumbangan bantuan, terutamanya dalam bentuk wang ringgit, mungkin ramai yang terlepas pandang bahawa yang menjadi mangsa tragedi tanah runtuh tempohari adalah anak-anak yatim. Mengikut pemahaman kita yang dangkal ini, anak yatim ini bermaksud golongan kanak-kanak yang kematian ibu atau bapanya atau kedua-duanya sekali, dan sekiranya kanak-kanak tersebut tidak mempunyai waris (keluarga terdekat) atau penjaga yang mampu untuk menguruskan dan menyediakan keperluan hidup mereka, maka disediakan rumah-rumah anak yatim seperti Madrasah Hidayah Al-Taqwa.

Namun apabila kita bercakap dalam konteks rumah anak-anak yatim ini, maka peringatan Allah SWT di bawah perlulah diberikan perhatian yang sewajarnya:

"Dan janganlah kamu menghampiri harta anak yatim melainkan dengan cara yang baik (untuk mengawal dan mengembangkannya), sehingga ia baligh (dewasa, serta layak mengurus hartanya dengan sendiri) dan sempurnakanlah perjanjian (dengan Allah dan dengan manusia), sesungguhnya perjanjian itu akan ditanya."

Oleh itu, dalam membicarakan soal sumbangan kepada waris mangsa (anak-anak yatim); dengan pengecualian kepada waris yang menghantar anak-anak mereka untuk belajar di Madrasah tersebut,  apakah mereka benar-benar layak menerimanya bagi pihak anak-anak yatim yang telah meninggal dunia ? Apakah kelayakannya untuk waris yang selama ini tidak pernah peduli pun untuk mengambil tahu makan minum, sakit pening, pelajaran dan masa depan anak-anak yatim yang ditinggalkan di madrasah itu untuk menerima sumbangan yang mencurah-mencurah?

Terbaru, kisah seorang ibu yang 'kehilangan' anak kandungnya sendiri kerana bercerai dan berkahwin lain. Alasannya, suami selalu tiada di rumah??? C'mon-lah kak bukan suaminya duduk kat Niyang Rapik!  Jiran bersepah! Kalau hendak cari seribu daya, tidak bertanggungjawab seribu dalih! Setakat Jalan Klang Lama dengan Batu 14 Hulu Langat, tidak sampai 50 KM pun! Takkan sampai 11 tahun tak jumpa anak kandung sendiri!!! Tetapi, apabila sumbangan bantuan datang mencurah-curah, baru hendak mengaku 'ibu' semula?!! Apa sudah jadi dengan 11 tahun kehidupan anaknya sebelum ini?!!

Sepatutnya dalam keghairahan banyak pihak meraih publisiti untuk membuktikan siapa yang lebih jaguh membela nasib anak-anak yatim, sumbangan seharusnya disalurkan dengan cara yang betul kepada mangsa yang masih hidup dan memerlukan. Bayangkanlah keperitan hidup seorang kanak-kanak yang belum pun cukup akalnya dalam menempuh segala dugaan dan kepayahan hidup ini keseorangan tanpa kasih sayang dan perlindungan ibu bapa dan keluarganya sendiri. Kalau memang sudah mati tidak mengapalah, tetapi kalau macam kes di atas, tidakkah satu penganiayaan kepada kanak-kanak itu sendiri? Nah, sekarang apabila duit sumbangan bertimbun, baru hendak mengaku anak/sedara kembali?Sebaiknya, sumbangan kepada waris, hanyalah kepada mereka yang menghantar anak/saudara ke madrasah tersebut untuk belajar, bukan untuk ditinggalkan. Kepada mangsa yang sudah meninggal dunia, wang bantuan tersebut sebenarnya tidak berguna lagi. Mungkin pengurusan jenazah yang teratur dan majlis bacaan doa selamat adalah bentuk sumbangan yang lebih berkesan buat si arwah. Lagi pun, sudah namanya anak yatim bukan? Sepatutnya, tiada waris yang layak menuntut apa-apa daripada mereka yang telah pergi kerana selama mereka ada, mereka tidak dipedulikan dan ditinggalkan begitu sahaja untuk meneruskan hidup. Adalah sebaiknya, pihak yang teruja untuk membantu anak-anak yatim tersebut, bantuan hendaklah disalurkan terus kepada pemegang amanah atau terus secara individu kepada anak-anak yatim yang masih hidup dalam bentuk dana pelajaran dan keperluan mereka.

Satu perkara lagi, dengar-dengar khabar Kerajaan Ultra Kiasu DAP P.Pinang pun ada hulur sumbangan....sebab kalau mengikut sejarahnya, Ultra Kiasu DAP ini tidak akan sesekali menggunakan hasil negeri untuk kebajikan orang Islam, itu hak 'kaum' mereka sahaja (sebabnya kekayaan dan hasil negeri datang  dari hasil usaha keras kaum mereka yang memonopoli ekonomi datuk nenek, takkan orang lain senang-senang hendak ambil? Kalau tidak percaya, boleh tanya sendiri dengan mana-mana orang cina yang kita jumpa). Apakah jaminannya duit pula sumbangan tersebut bukan hasil daripada aktiviti perniagaan Penang Turf club seperti wang ehsan warga emas tempohari?

GEMPAR! KALAH DENGAN HAJI HADI SEBAB UTAMA ANU WAR MASUK UMNO!

Posted: 23 May 2011 09:22 PM PDT

Korang pelik tak, setiap kali apa-apa kes melibatkan Anu War, Presiden PAS buat tak tau je. Yang lebih-lebih adalah N.Ajis.

Masa Anu War sibuk-sibuk buat 16 September, Haji Hadi tak pun lebih-lebih nak sokong. Kebanyakan masa, Haji Hadi mendiamkan diri daripada ulas pasal 16 September. Akibat tidak berikan sokongan penuh kepada Anu War, Presiden PAS sendiri dikutuk oleh pemimpin yang pro-Anu War dan pengikut-pengikut yang totok kepada Anu War.

Dalam kes video panas melibatkan Anu War pun, Presiden PAS pun tak nak campur. Sampaikan solat hajat yang Anu War buat pun dia tak datang!

Rupa-rupanya persengketaan Haji Hadi dengan Anu War bermula sejak mereka muda lagi. Masa tu, Anu War adalah pemimpin utama ABIM, tapi Haji Hadi hanya pemimpin ABIM negeri. Pengaruh Haji Hadi dalam PAS waktu tu sangat tinggi berbanding dalam ABIM. Sebab tu bila kedua-duanya nak ubah platform daripada badan bukan Kerajaan kepada politik, Anu War tak berani masuk PAS. Sebab dia tahu, kalau dia dalam PAS, Anu War takkan dapat kalahkan Haji Hadi.

Punyalah power pengaruh Haji Hadi sampaikan takde orang berani cabar jawatan Presiden dalam muktamar. Walaupun orang-orang Husam buat kecoh, tapi bila situasi sebenar, semuanya kecut telo. Jadi, Anu War dah tengok perkara ni sebelum dia buat keputusan masuk UMNO dulu. Sebab dia yakin, kalau dia dalam PAS sekarang, dia hanya mampu jadi Timbalan kepada Haji Hadi, bukannya Presiden PAS.

Kisah pasal macam mana kes Anu War dengan Haji Hadi ni ada tercatat dalam buku yang ditulis oleh Ahmad Lutfi, Ketua Pengarang Harakah sekarang. Sama-sama kita baca dan lihat sendiri kelicikan Anu War yang ramai lagi kat luar sana tak tahu. Dalam licik-licik pun, kalah dengan orang macam Haji Hadi.


'ANUGERAH' KEPIMPINAN PKR @ P-GAY-R

Posted: 23 May 2011 08:04 PM PDT

BERIKUT ADALAH ANUGERAH PALING SESUAI UNTUK PEMIMPIN PARTI P-GAY-R

KETUA UMUM (Anu War Ibrahim)
- Anugerah Bapa 'Paling' Mithali
- Seorang bapa yang layak menjadi contoh kepada anak-anaknya kerana mempunyai 'moral' yang cukup tinggi.
- Mempunyai koleksi JAMBU-JAMBU dan AYAM-AYAM yang sedap diratah dan dimakan begitu sahaja.

PRESIDEN (Jijah Ismail)
- Anugerah Isteri 'Paling' Mithali kerana tiada isteri yang sepertinya di dunia. Sanggup membenarkan suaminya dikongsi dengan JAMBU-JAMBU dan AYAM-AYAM yang digunakan oleh suaminya untuk melempiaskan nafsu. Bukan sahaja sanggup berkongsi, malah Jijah juga sanggup mempertahankan KEHEBATAN dan ANUGERAH TUHAN yang dikurniakan kepada suaminya.

*Isteri pemimpin-pemimpin Barat yang ada skandal pun tak 'mithali' macam Jijah.


TIMBALAH PRESIDEN (Assmin Ali)
- Anugerah ini sesuai dengan Assmin yang sanggup bermadu kasih isterinya dengan si Anu. Tiada suami sepertinya yang sanggup menjadi mangsa bigami si isteri.

SETIAUSAHA AGUNG (Saipudin Ismail)
- Layak digelar Setiausaha Agung yang paling Ikut Buku kerana sanggup membelakangkan peraturan Parti sebab nak bagi kroni-kroni menang dalam pemilihan parti.
 
NAIB PRESIDEN (Izzah Anu War)
- Anugerah Anak 'Paling' Solehah memang cocok dengan Izzah sebab tiada anak yang begitu sayangkan ayahnya yang telah bermain kayu tiga dan sanggup pertahankan bapanya bermati-matian.

NAIB PRESIDEN (Tian Chua)
- Seorang pemandu yang layak diberi anugerah ini kerana 'berjaya' melanggar pengguna jalan raya lain sehingga mati.

KETUA AMK (Shamsul Tak Cukup Inci)
- Inilah pemuda 'paling' berani di dunia. 'Keberanian'nya tak perlu dipertikaikan kerana menarik balik bala tenteranya kerana takut kepada PERKASA.

KETUA WANITA (Zuraida Mak Lampir)
- Wanita 'paling' sopan di Malaysia kerana sanggup mencemarkan maruahnya untuk mencarut di khalayak ramai.

*Kalau korang ada point lain....boleh tambah.

Pembunuh Bakal Hilang Kelayakan Sebagai Ahli Parlimen Tapi Takde PRK?.

Posted: 23 May 2011 07:02 PM PDT

Nampaknya kelewatan dalam kes Tian Chua memberi kelebihan kepada semua rakyat Malaysia. Ini kerana menurut perlembagaan...

Mengikut Perkara 48(1)(e) Perlembagaan Persekutuan seseorang Ahli Parlimen hilang kelayakan jika beliau disabitkan oleh mahkamah dan dihukum penjara tidak kurang setahun atau denda tidak kurang daripada RM2,000 dan beliau tidak mendapat pengampunan.

Ketika itu, Pengerusi DAP Karpal Singh yang juga seorang peguam berkata, sebagai contoh, pada 1975 anggota Parlimen DAP Fan Yew Teng terpaksa mengosongkan kerusi Parlimen Menglembu setelah beliau dihukum penjara enam bulan dan didenda RM2,000 kerana disabitkan kesalahan mengikut Akta Hasutan.

Karpal berkata mengikut Perkara 53 perlembagaan itu, seseorang anggota Parlimen akan hilang kelayakan serta-merta jika beliau tidak merayu mengenai keputusan mahkamah dalam tempoh 14 hari.

 Sebab apa aku tulis kes Tian Chua ni bagi kelebihan kepada rakyat Malaysia? Sebabnya tiada PRK selepas ini. Dengan takde PRK, maka duit rakyat akan diselamatkan.


Tian Chua ni pun elok tak jadi Ahli Parlimen sebab kehadirannya kat Parlimen pun buat semak je. Masa orang tengah berbahas, dia sibuk buat sidang media kat lobi Parlimen. Inilah contoh YB pembangkang yang tak pandai menjalankan tugasnya sebagai wakil rakyat. Sepatutnya wakil rakyat berbahas di dalam dewan bukan 'menyalak' kat luar.

Tian Chua ni pun patutnya dah lama kena buang jadi Ahli Parlimen. Korang bayangkan seorang pembunuh boleh jadi Ahli Parlimen dan tak pernah pun mintak maaf atas kejadian tu.

Chua was involved in an accident that killed Mohd Salleh Hamdan, 23 who was an army served for 2nd Royal Armored Corps. Salleh died due to heavy wound from his decapitated hand and nearly dismembered limb. The witness who was also involved in the accident, Mohd Zairi Mansor, 29 said that the victim is riding on his motorcycle when a Mercedes come from the opposite and collide with the motorcycle. Apparently, no one from Barisan Nasional (political counterparts) had sensationalised nor politicised the incident.[5]
BN bukan macam pembangkang. Walaupun ada point besar macam kes Tian Chua, tapi bukan isu utama. Cuba bayangkan Ahli Parlimen BN yang buat. Kecoh satu Malaysia pembangkang buat roadtour.

*Makin cepat kena buang dari Parlimen, lagi bagus. Buat menyemak je. Al-Fatihah untuk mangsa 'pembunuhan' Tian Chuan

Apabila ISLAM menjadi minoriti

Posted: 23 May 2011 03:02 AM PDT

Masjid Banya Bashi (maknanya 'banyak tempat mandi' dlm BM) di Bulgaria adalah salah satu warisan peninggalan zaman kegemilangan Kerajaan Turki Uthmaniyyah di Eropah satu masa dahulu. 

Tapi itu zaman dimana syiar Islam sememangnya kukuh lagi digeruni...

Kini setelah lebih kurang 600 tahun sejak tumbangnya Kerajaan Turki Uthmaniyyah, dan dengan jumlah seramai lebih kurang 1 juta sahaja daripada 7 juta penduduk, umat Islam di sana setakat melukut di tepi gantang saja.

HEE-DOP! HEE-DOP! HEE-DOP ATAKA!
Dalang yang ingin melenyapkan saki-baki syiar Islam di Bulgaria adalah Volen Siderov, ketua parti ATAKA yang ada bau-bau bacang dengan gerakan neo-Nazi di seluruh Eropah. Volen ni jugak akan bertanding jawatan presiden dalam pilihanraya umum Oktober nanti. 

Baru-baru ni masjid Banya Bashi telah diserang oleh anggota parti ATAKA yang membantah penggunaan loudspeaker untuk melaungkan azan. Umat Islam yang sedang menunaikan solat Jumaat dilontar dengan batu dan telur busuk. Tak cukup dengan tu, sejadah-sejadah  dirampas dan dibakar di depan masjid. Lagi kurang ajar apabila ada geng ATAKA ni yang cuba memainkan lagu nasionalis di corong loudspeaker masjid tu. Klik untuk link video dan berita.

NAH! Ni lah yang terjadi kalau Islam yang pernah tertegak megah dah jadi minoriti.  Mahukah kita jadi begini? Jemaah dibaling dengan telur oleh wanita celaka ini
Islam hanya dapat jadi kuat apabila orang Islam yang menjadi PEMIMPIN. Sesuailah dengan ayat 57 daripada Surah Al-Maidah yang bermaksud; 
"Wahai orang yang beriman! Janganlah kamu jadikan (pemimpin atau ketua) orang yang menjadikan agama kamu sebagai ejekan dan permainan, daripada ahlil kitab yang sebelum kamu dan (jangan kamu jadikan) orang kafir sebagai ketua dan takutlah kepada Allah, jika kamu sungguh-sungguh orang beriman"
Setelah sekian lama termaktub sebagai agama rasmi, Islam terbukti menjaga kebajikan mereka yang juga beragama Kristian, Buddha, Hindu, dan lain-lain. Gereja, tokong dan kuil juga masih tertegak dan semuanya hidup aman harmoni. 

Tidak dinafikan ada yang cuba menangguk di air keruh, dan golongan inilah yang harus kita sekat dari mula sebelum ia membarah di dalam masyarakat multi-religious seperti di Malaysia ni!

Tapi itu kategori 'terang dan nyata'! Jangan pulak diperbodohkan dengan kategori 'senyap dan terlindung'! Nampak aje macam menjaga kebajikan orang Islam, tetapi itu pun sebab nak bagi cukup syarat. Adakah kita boleh menjamin perkara yang sama terjadi sekiranya ISLAM bukan lagi agama rasmi di negara tercinta ini?

Marilah sama-sama kita fikirkan. As-salam daripada MYMASSA untuk saudara seIslam yang membaca warkah ini.

Dah Kena Panggil Pengganas pun Masih Nak Kawan dengan Cina Komunis?

Posted: 23 May 2011 02:17 AM PDT

Nama mamat menang saman tu Mohd Razali, seorang ahli PKR yang telah dituduh pengganas oleh Jeff Ooi. Jeff tuduh dia sebagai pengganas sebab dia aktif dengan JIM (Jemaah Islah Malaysia). Sedangkan yang pro kepada DAP ramai lagi asal daripada JIM macam Shaari Sungip.

Tapi yang aku pelik, geng-geng JIM masih setia dengan Anu War Ibrahim n geng sedangkan merekalah penentang Anu War masa si Anu dalam UMNO. Mungkin dah kena makan nasi kangkang Anu War kot. Walak semacam.

Daripada kes kat atas, kita sendiri boleh nilai sendiri macam mana pendirian DAP terhadap Islam. Jeff Ooi menuduh Razali sebagai pengganas semata-mata kerana JIM meletakkan cita-cita untuk menegakkan undang-undang Shariah. Cilakak punya komunis!

*Siapa kata DAP dah terima negara Islam?

MERBOK TIMES

Posted: 23 May 2011 11:36 PM PDT

MERBOK TIMES


Secret Receipe tidak halal

Posted: 23 May 2011 04:10 AM PDT

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd (JAKIM-20100609-123757) adalah tidak berjaya berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan (Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder) yang digunakan syarikat tersebut. Rujuk Halal Malaysia

Dua ramuan terbabit ialah 'Whole Egg Powder' dan 'Whole Milk Powder.' Pastikan setiap kali kita hendak membeli kek baca kandungan atau 'ingridient'nya dahulu jika ada kandungan'Whole egg powder' dan 'whole milkpowder' pasti ianya ada DNA babi.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 23 May 2011 11:21 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Kerajaan Negeri Selangor Bayar Gaji Pakai Duit JKR

Posted: 23 May 2011 10:24 PM PDT

Mungkin dah ramai orang tahu cerita ni atau mungkin ramai jugak yang tak tahu, tapi tak kisah la, selagi ianya berlaku di selangor aku rasa bertanggung jawab untuk dedahkan perkara ini, kerana aku orang selangor.

Ok ceritanya ialah, kerajaan negeri selangor pakai duit yang di berikan oleh jabatan kerja raya malaysia untuk repair jalan sebanyak 250 juta dan duit itu digunakan untuk bayar gaji perkerja pejabat suk dan pejabat menteri besar, aku tak pasti sama ada duit yang sama juga di gunakan untuk bayar gaji staff majlis perbandaran, mungkin ya ada pasal kutipan cukai di berberapa majlis perbandaran dan bandaraya di selangor ni sekarang menyusut sebanyak 60 peratus, tak pasti sama ada pihak majlis perbandaran tak buat kerja atau duit hasil cukai itu digunakan untuk bayar pada syabas, pasal khalid gagap gatal sangat nak bagi air free pada rakyat selangor, walaupun rakyat selangor tak mintak.

Datanglah ke negeri selangor, korang akan tengok banyak jalan-jalan yang berlubang, seolah-olah negeri ini adalah negeri yang termiskin dalam malaysia, tak percaya, korang boleh pergi ke perlabuhan kelang, sekitar kawasan perindustrian di shah alam, kuala langat, sepang, dan bangi kalau dulu kita masih boleh mengelak lubang yang ada di jalan tu, tapi sekarang ni kita pilih je la lubang mana yang kita nak masuk, kerana sekarang ni terlalu banyak sangat jalan yang berlubang dan tidak rata.

Insyaallah aku cuba dapatkan dokumen itu untuk kita lihat sama-sama bertapa hebatnya kerajaan negeri pimpinan khalid gagap dan penasihat ekonomi selangor si pandikutti mentadbir negeri yang satu masa dulu adalah negeri yang terkaya di malaysia.

Point Terbaik Untuk Kita Lanyak Pandikutti...

Posted: 23 May 2011 07:01 PM PDT

Ceramah ssde di port kelang kelmarin banyak memberikan point-point untuk kita melanyak pandikutti, cerita-cerita panas yang didedahkan oleh gobala tentang bagai mana pandikutti merembat pasir yang telah di peruntukan kepada sebuah persatuan hindu, bagai mana fauzi rahman menjadi kepala penyamun dalam operasi merembat pasir di selangor, perak dan penang.

Banyak lagi cerita-cerita panas yang gobala dedahkan, semuanya korang boleh tengok dalam youtube dibawah, sebarkan pendedahan ini, biar semua orang tahu, pandikutti tu sebenarnya bukan manusia, tapi dia adalah syaitan yang bertopengkan manusia.


GEMPAR: Sila Beli Utusan Malaysia Hari Ini...

Posted: 23 May 2011 11:14 AM PDT

Eskay akan buat satu pendedahan tergempar dalam utusan malaysia edisi cetak hari ini... Ada pendedahan panas yang kan di buat oleh eskay.

Pendedahan tu hanya boleh di baca di utusan edisi cetak, dalam utusan online aku di fahamkan tak ade...
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tragedi Tanah Runtuh: Kerajaan Selangor Panic, Tak Tau Nak Buat Apa..

Posted: 23 May 2011 12:51 AM PDT

Kerajaan selangor pimpinan khalid gagap panic dan tak tahu nak buat apa bila berlakunya tragedi yang menimpa rumah anak yatim dan madrasah al-taqwa.

Sehingga pagi tadi, belum nampak satu pun agensi dari kerajaan negeri selangor yang datang secara full time untuk membantu mangsa, menurut penduduk sekitar, ahli parlimen hulu langat, che rosli che mat lebih pentingkan ceramah politik dari membantu mangsa, dia hanya datang sekejap kemudian hilang, datang balik, kemudian ghaib... apa punya wakil rakyat macam tu.

Menurut sumber, kerajaan negeri hanya memberikan peruntukan 1 ribu membantu mangsa, tak seperti kerajaan bn, satu kepala di beri peruntukan sebanyak 10 ribu memang nampak sedikit, tapi satu kepala 10 ribu dan segala kos pengurusan jenazah di tanggung oleh kerajaan bn, mana perginya tabung khairat kematian yang kerajaan negeri buat...??? time ni le nak gunakan duit tu.

Tiada pemimpin pakatan yang datang melawat di tempat kejadian, aku di fahamkan semalam, khalid gagap pi melawat bukit antarabangsa, tempat azmin ali, buat apa di pi melawat tempat tu?? kalau korang tak percaya, korang boleh cek semua portal pembangkang, tak ada satu pun gambar pemimpin pembangkang datang melawat tempat kejadian dan pagi tadi, ketika dymm sultan selangor melawat tempat kejadian, batang hidung khalid gagap dan barisan exco kanan kerajaan negeri pun tak nampak...