Khamis, 7 April 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 07 Apr 2011 01:21 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Mana betina itu, Mana Jam tangan Anwar?

Posted: 06 Apr 2011 02:35 PM PDT

Penamaan calun Pilihanraya Serawak tidak menamatkan perbincangan hangat mengenai isu Video Lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim. Isu tersebut terus diperdebatkan sama ada oleh rakyat dikampung, dibandar, oleh media cetak dan eletronik hatta murid-murid sekolah. Isu ini tidak menjadi rahsia lagi terhadap anak-anak sekolah yang boleh membaca dan menonton youtube.

Ini adalah kejayaan usaha yang dilakukan oleh Rahim Tamby Chik, Eskay dan Shuib Lazim yang moral mereka itu boleh dipertikaikan dari semua sudut, termasuk sudut rasuah, perempuan dan ugama. Jadi tidak hairanlah cara pendedahan video lucah tersebut dibuat di Carcosa Negara dan dijemput orang-orang yang terpilih saja untuk dipertontonkan. Muslihat apa agaknya?

"Tamby bin Oskan telah dimasukkan ke hospital kerana kemaluannya dipotong oleh isterinya sendiri disebabkan cemburu apabila mendengar cerita dari jiranya bahawa Tamby telah pergi berzina di Golok sebelah Thailand. Sakitnya hati isteri Tamby apabila hanya mendengar cerita suaminya berzina.

Padahal, isteri Tamby tidak melihat pun apa-apa bukti yang menunjukkan bahawa Tamby pergi berzina di Thailand. Kisah ini mengambarkan kemarahan seorang isteri yang teramat sangat apabila mendengar kisah kecurangan suaminya, apatah lagi sekiranya dapat melihat gambar atau pun video, barangkali bukan setakat kemaluan suaminya dipotong tapi suaminya terus terkam, ditikam dan akan dibunuh."

Tapi lain pula situasi yang dihadapi oleh Datin Seri Wan Azizah, beliau mempertahankan suaminya Anwar Ibrahim dari terus dihina dan diaibkan berhubung dengan penyebaran video lucah kerana beliau sebagai seorang isteri yang arif tentang tubuh badan Anwar Ibrahim tahu bahawa video lucah tersebar itu bukan Anwar Ibrahim pelakunnya dan video lucah itu merupakan satu episod drama untuk mengiabkan Anwar Ibrahim dan keluarganya sahaja.

Orang ramai mulai sangsi terhadap kesahihan pelakun dalam vedio lucah tersebut adalah Anwar Ibrahim apabila Wan Azizah Ismail tampil dengan memberi kenyataan dan menafi dengan sekeras-kerasnya bahawa lelaki yang didapati dalam video lucah itu bukannya Anwar Ibrahim. Kenyataan Wan Azizah itu melemahkan Rahim Tamby Chik, Eskay dan Shuib Lazim kerana mereka yang digelarkan Datok T itu tidak mengenali susuk tubuh badan Anwar Ibrahim secara terperinci.

Wan Azizahlah orangnya yang boleh mengenal pasti dan menentukan susuk tubuh Anwar Ibrahim sebenarnya dari luar dan dalam. Orang lain hanya tahu mengagak sahaja lebih-lebih lagi mereka yang menjadi musuh Anwar Ibrahim, tukang mengambil upah dan penyokong fanatik kepada musuh politik Anwar Ibrahim.

Video Lucah sebenar yang belum ditayang didunia ini akan ditayang diakhirat nanti. Jangan bimbang akan kita dapat lihat aksi-aksi menarik dan memberahikan, jadi didunia ini tak usahlah mudah percaya dengan tuduhan yang ada agenda politik terutamanya berita dan bahan yang didedahkan oleh Rahim Tamby Chik yang kita tahu beliau telah bermusuh dan berdendam dengan Anwar Ibrahim.

Orang yang otak waras tentunya tinggi kepercayaan terhadap Wan Azizah dalam kes video lucah ini kerana Wan Azizah boleh kenal pasti ketulenan watak dan bentuk semua anggota tubuh badan Anwar Ibrahim kalau hendak dibanding dengan Rahim Tamby Chik.

Mustahil tidak ada kemarahan dalam diri Wan Azizah apabila melihat filem video lucah yang mana suaminya sedang beraksi diranjang dengan seorang pelacur, mustahil,. mustahil. Tentu ada perasaan marah dan mual sekiranya benar orang yang berada dalam video lucah itu Anwar Ibrahim. Wan Azizah tidak gelabah dan tidak ada riak wajah perasaan benci terhadap Anwar Ibrahim, itu bererti Wan Azizah tahu bahawa Anwar Ibrahim bukan orangnya yang melakukan adegan sex dalam video lucah tersebut.

Kita mungkin boleh terima sekiranya Wan Azizah tidak marah dan benci kepada Anwar Ibrahim hanya dengan mendengar tuduhan dan cerita dari orangramai atau pun surat kabar, tapi mustahil Wan Azizah tidak marah dan benci kepada Anwar Ibrahim sekiranya dia kenal betul bahawa pelakun itu adalah suaminya, pasti sumpah serandah tersembur dari mulut Wan Azizah dan tak mungkin Wan Azizah sanggup tinggal serumah dengan sauminya.

Betulkah isu video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim itu adalah seperti menyediakan 'carpet merah' untuk Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat ke PUTRAJAYA. Pilihanraya Dewan Undangan Negeri Serawak ada sedikit sebanyak kaitannya.


tun faisal dot com

Posted: 07 Apr 2011 01:13 PM PDT

tun faisal dot com


Rakyat Sarawak perlu tolak Parti Lanun, Kurang Ajar

Posted: 06 Apr 2011 06:00 PM PDT

Masih ingat kenyataan Hadi Awang? Jangan lupa perangai Anwar dan PKR. Dulu di Batu Sapi, siapakah yang tidak mendengar kehendak ahli Batu Sapi? Kali ini, lihatlah layanan PKR terhadap SNAP. Rakyat Sarawak perlu tolak agenda 'jajah Sarawak' oleh parti luar dan parti lanun. Selamatkan Sarawak dari parti yang tidak menghormati rakyat Sarawak. Masih belum jadi kerajaan sudah begitu sombong dengan rakyat Sarawak. Jika sudah berkuasa entah apa yang akan berlaku. Jangan sampai dipijak-pijak mereka....

Apa Yang Tersirat

Posted: 07 Apr 2011 01:12 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Disebalik 107 saat klip video sex

Posted: 07 Apr 2011 06:41 AM PDT

Pagi Isnin 21 Mac lalu, dunia blog dan media digemparkan kerana adanya pra tonton video rakaman sex 21 minit membabitkan Anwar Ibrahim. Pra tonton yang dilakukan oleh kumpulan yang menamakan diri mereka Datuk T, di sebuah bilik di Hotel Carcosa di ibu negara.

Selepas pra tonton tersebut, Anwar walaupun bukan salah seorang yang menonton video itu, membuat sidang akhbar di pejabat PKR Tropicana-membuat penafian bahawa lelaki itu walaupun seraut wajahnya, akan tetapi bukan dirinya, kerana lelaki yang beraksi sex dengan peremuan asing itu berperut lebih buncit dibanding perutnya. Pada sidang akhbar itu juga Anwar menunjukkan perutnya kepada wartawan untuk membenarkan penafiannya tersebut.

Pada sidang akhbar itu juga, Anwar menafikan bahawa jam omega yang dikatakan disimpan oleh salah seorang Datuk T, sebenarnya tidak benar, kerana jam itu ada pada simpanan Wan Azizah.

Pada 5 April, Wan Azizah mengadakan sidang akhbar di rumahnya di Segambut, Kuala Lumpur, ekoran tersebarnya klip video yang ada kaitan dengan rakaman tersebut.

Pada sidang akhbar itu, Wan Azizah menafikan bahawa lelaki dalam klip video tersebut bukanlah Anwar, namun tidak menjelaskan dari segi apa bahawa lelaki itu bukan Anwar. Wan Azizah tidak merujuk kepada rupa paras atau sosok tubuh atau lengok lelaki tersebut; Wan Azizah hanya berkata "Bukan dia".

Ekoran penafian Wan Azizah itu, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Nazri Aziz mengatakan bahawa Wan Azizah bukanlah orang yang kompiten menafikan lelaki dalam klip video tersebut, alasan Nazri-Wan Azizah adalah orang yang berkepentingan.

Wan Azizah mahu tidak mahu terpaksa menafikan lelaki dalam klip video tersebut; kerana jika beliau mengakuinya-malapetaka melanda keseluruhan parti yang dinaungi Anwar-PKR.

Jika sesiapa yang berkesempatan menonton klip video tersebut, dan biasa melihat gelagat Anwar di luaran misalnya kaca TV atau gambar-gambar di surat khabar, adalah pasti menganggap bahawa lelaki tersebut adalah Anwar.

Jika benarlah apa yang Wan Azizah katakan bahawa lelaki itu bukan Anwar, siapa kah lelaki mirip Anwar itu? Lelaki itu perlu tampil untuk merungkai isu ini, bukan sahaja untuk membersihkan nama Anwar, namun juga sebagai menjawab kepada teka teki indenti lelaki dalam klip video tersebut.

Dalam isu Video VK Linggam misalnya- Peguam veteran tersebut pernah berkata- rupa macam saya, suara macam saya, gaya juga macam saya-tetapi itu bukan saya. Airil daripada kumpulan Peter Pan pernah berkata- lelaki yang melakukan hubungan sex dengan Luna itu bukan saya, akan tetapi lelaki mirip saya.. tetapi akhirnya penafian Airil itu terbongkar juga-bahawa lelaki itu adalah dia.

Kematian Sarbani: Tamparan kedua pada SPRM selepas TBH!!!

Posted: 07 Apr 2011 05:29 AM PDT

KUALA LUMPUR, 7 April — Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menggantung tugas seorang kakitangannya yang membiarkan pegawai Kastam berada seorang diri sebelum dia ditemui mati pagi semalam.

Kedua-dua mereka ditahan kerja untuk tujuan siasatan kerana dikatakan melanggar perintah berhubung pengendalian saksi atau pelanggan di premis SPRM di mana pegawai-pegawai tersebut dikatakan gagal berada bersama saksi atau pelanggan sepanjang masa mereka berada dalam premis agensi antirasuah itu.

The Malaysian Insider difahamkan kedua-dua mereka ditahan kerja berkuat kuasa hari ini.

"Proses tahan kerja ini adalah bagi membantu melicinkan penyiasatan dalaman berhubung perkara ini dan tindakan tahan kerja ini juga adalah sehingga siasatan dalaman selesai dijalankan.

"Tindakan tahan kerja tersebut dibuat di bawah Peraturan 43 Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) (Pindaan) 2002 iaitu penahanan kerja bagi maksud penyiasatan," kata SPRM dalam satu kenyataan dikeluarkan petang ini.Kenyataan itu menambah, hasil siasatan dalaman iitu setelah selesai kelak akan dibentangkan di Jawatankuasa Aduan SPRM.

Pagi semalam, Ahmad Sarbani Mohamed, penolong pengarah Kastam Diraja Malaysia, ditemui mati di tingkat satu pejabat SPRM Wilayah Persekutuan Jalan Cochrane.

Jawatankuasa Aduan yang dianggotai oleh Datuk Mohd Nor Abdullah, Datuk Muhammad Mohd Noor, Datuk Wan Abdul Wahab Abdullah, Chooi Mun Sau dan Ravindran Muthu akan memantau pengendalian oleh suruhanajaya akan aduan mengenai salah laku yang tidak bersifat jenayah terhadap pegawai-pegawai suruhanjaya dan mengenal pasti apa-apa kelemahan dalam tatacara kerja suruhanjaya yang mungkin menimbulkan aduan dan jika difikirkannya sesuai untuk membuat apa-apa syor tentang tatacara kerja suruhanjaya sebagaimana yang difikirkannya patut.

Pagi tadi di Sarawak, Datuk Seri Najib Razak mengarahkan polis dan SPRM menjalankan siasatan menyeluruh dan telus berhubung kematian Ahmad Sarbani.

Sehubungan itu, Perdana Menteri menegaska, pentadbirannya tiada rancangan untuk mengadakan satu suruhanjaya diraja bagi menyiasat kes tersebut.

Pelbagai pihak meminta agar Putrajaya mengadakan satu suruhanjaya diraja bagi menyiasat kes terbaru ini.

Menurut SPRM, Ahmad Sarbani datang ke pejabat SPRM WIlayah Persekutuan pagi semalam tanpa diarah untuk datang membantu siasatan susulan.

Bagaimanapun rakan-rakannya dan Kesatuan Pegawai-pegawai Kastam Semenanjung sangsi Ahmad Sarbani pergi ke pejabat SPRM tanpa dipanggil.

Ahmad Sarbani merupakan salah seorang daripada 62 pegawai kastam yang menjadi tumpuan Operasi 3B, yang merujuk kepada kehilangan sumber cukai RM3 bilion.

Ia kejadian kedua dalam dua tahun ini. Kes kematian Teoh Beng Hock, yang ditemui jatuh dari Plaza Masalam, yang menempatkan pejabat SPRM Selangor, pada Julai 2009 masih disiasat oleh suruhanjaya diraja.

Video sex Anwar: Kenapa Anwar takut RCI???

Posted: 07 Apr 2011 04:59 AM PDT

Anwar Ibrahim mengketepikan cadangan sesetengah pihak khususnya BN dan perdana menteri yang mahu Suruhanjaya Diraja ditubuhkan bagi menyiasat dakwaan pembabitan dalam sebuah video seks yang melibatkan dirinya. Anwar mendakwa bahawa penubuhan RCI hanya membazirkan masa.

Malah Anwar berkata, sebaiknya RCI untuk kematian Altantuya, "Port Dickson" dan kematian pegawai kastam.

AYT sungguh pelik, kenapa Anwar sangat takut pada penubuhan RCI. Selain Anwar para pemimpin Pakatan juga takut pada penubuhan RCI bagi menyiasat video sex yang membabitkan Anwar.

DAP misalnya, awal-awal lagi menentang penubuhan RCI bagi menyiasat video sex tersebut. Satu persoalan yang amat besar!!!

Satu rakaman video sex yang membabitkan Anwar telah didedahkan oleh kumpulan Datuk T pada pagi 21 Mac lalu, di sebuah bilik di Hotel Carcosa di Ibu Negara.

Pada selesa, video klip sepanjang 107 saat telah tersebar di internat dan telah dimuat turun daripada youtube; walau bagaimanapun klip video tersebut telah delete. Kilp video tersebut memaparkan seseorang yang seraut wajah Anwar.

Wan Azizah yang mengaku telah menonton video tersebut hanya berkata- itu bukan dia (Anwar).

Setakat ini belum ada penafian secara total baik daripada Anwar mahupun Wan Azizah mengenai video sex tersebut. Anwar hanya berkata sehari selepas pra tonton video tersebut; bahawa lelaki dalam video teresebut bukan dirinya, kerana lelaki tersebut berperut buncit; namun selepas klip video tersebut beredar, komen Wan Azizah- Bukan Dia? Anwar, setakat ini belum memberi komen mengenai lelaki dalam klip video tersebut.

Wan Azizah kata lelaki itu bukan suaminya---Siapa kah lelaki mirip Anwar itu?

Posted: 07 Apr 2011 01:37 AM PDT

Pagi Isnin 21 Mac lalu, dunia blog dan media digemparkan kerana adanya pra tonton video rakaman sex 21 minit membabitkan Anwar Ibrahim. Pra tonton yang dilakukan oleh kumpulan yang menamakan diri mereka Datuk T, di sebuah bilik di Hotel Carcosa di ibu negara.

Selepas pra tonton tersebut, Anwar walaupun bukan salah seorang yang menonton video itu, membuat sidang akhbar di pejabat PKR Tropicana-membuat penafian bahawa lelaki itu walaupun seraut wajahnya, akan tetapi bukan dirinya, kerana lelaki yang beraksi sex dengan peremuan asing itu berperut lebih buncit dibanding perutnya. Pada sidang akhbar itu juga Anwar menunjukkan perutnya kepada wartawan untuk membenarkan penafiannya tersebut.

Pada sidang akhbar itu juga, Anwar menafikan bahawa jam omega yang dikatakan disimpan oleh salah seorang Datuk T, sebenarnya tidak benar, kerana jam itu ada pada simpanan Wan Azizah.

Pada 5 April, Wan Azizah mengadakan sidang akhbar di rumahnya di Segambut, Kuala Lumpur, ekoran tersebarnya klip video yang ada kaitan dengan rakaman tersebut.

Pada sidang akhbar itu, Wan Azizah menafikan bahawa lelaki dalam klip video tersebut bukanlah Anwar, namun tidak menjelaskan dari segi apa bahawa lelaki itu bukan Anwar. Wan Azizah tidak merujuk kepada rupa paras atau sosok tubuh atau lengok lelaki tersebut; Wan Azizah hanya berkata "Bukan dia".

Ekoran penafian Wan Azizah itu, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Nazri Aziz mengatakan bahawa Wan Azizah bukanlah orang yang kompiten menafikan lelaki dalam klip video tersebut, alasan ComposeNazri-Wan Azizah adalah orang yang berkepentingan.

Wan Azizah mahu tidak mahu terpaksa menafikan lelaki dalam klip video tersebut; kerana jika beliau mengakuinya-malapetaka melanda keseluruhan parti yang dinaungi Anwar-PKR.

Jika sesiapa yang berkesempatan menonton klip video tersebut, dan biasa melihat gelagat Anwar di luaran misalnya kaca TV atau gambar-gambar di surat khabar, adalah pasti menganggap bahawa lelaki tersebut adalah Anwar.

Jika benarlah apa yang Wan Azizah katakan bahawa lelaki itu bukan Anwar, siapa kah lelaki mirip Anwar itu? Lelaki itu perlu tampil untuk merungkai isu ini, bukan sahaja untuk membersihkan nama Anwar, namun juga sebagai menjawab kepada teka teki indenti lelaki dalam klip video tersebut.

Dalam isu Video VK Linggam misalnya- Peguam veteran tersebut pernah berkata- rupa macam saya, suara macam saya, gaya juga macam saya-tetapi itu bukan saya. Airil daripada kumpulan Peter Pan pernah berkata- lelaki yang melakukan hubungan sex dengan Luna itu bukan saya, akan tetapi lelaki mirip saya.. tetapi akhirnya penafian Airil itu terbongkar juga-bahawa lelaki itu adalah dia.

Tayangan video sex Anwar di parlimen: Di sebalik penolakkan Speaker

Posted: 06 Apr 2011 08:44 PM PDT

Rakaman video seks yang dikatakan melibatkan seorang pemimpin pembangkang tidak akan ditayang di Parlimen, kata Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Katanya beliau tidak akan membenarkan Dewan Rakyat digunakan oleh mana-mana individu untuk kepentingan peribadi atau agenda politik.

"Pendapat saya mengenai hal ini adalah begini, iaitu sewaktu mesyuarat ahli-ahli Yang Berhormat adalah dilarang untuk menggunakan perkara-perkara yang dilarang oleh Peraturan Mesyuarat seperti 'unparlimentary words' atau tuduhan yang tidak berasas.

"(Jika) yang itu pun tidak dibenarkan mesyuarat, macamana saya boleh membenarkan dalam Parlimen untuk tayangan satu perkara yang pertama melanggar Peraturan Mesyuarat (dan) sengaja di bawa ke Dewan Rakyat, kedua dalam Islam itu adalah perkara yang haram.

"Jadi saya ingatkan Yang Berhormat kalau berpolitik, berpolitiklah di luar sana sewenang-wenangnya. Dalam Dewan ini kita dipandu oleh etika-etika tertentu, jangan oleh kerana kepentingan politik individu menjustifikasikan tindakan dahulu, lepas itu menggunakan wakil rakyat sebagai pelindung," katanya.

Terdahulu Datuk Ibrahim Ali (Bebas-Pasir Mas) bertanyakan pendirian Pandikar mengenai cadangan Pengerusi DAP Karpal Singh agar video seks itu ditayangkan di Parlimen memandangkan anggota Parlimen mempunyai imuniti yang melindungi mereka daripada sebarang liabiliti jenayah.

Bagaimanapun Pandikar berkata beliau akan mengambil tindakan sewajarnya jika menerima usul daripada mana-mana pihak sama ada kerajaan atau pembangkang yang membangkitkan perkara itu.

"Tetapi dalam soal yang dibangkitkan oleh Yang Berhormat (Ibrahim) itu saya tidak ada menerima usul dari mana-mana pihak sama ada pihak kerajaan atau pembangkang yang membangkitkan perkara ini dan kalau ada usul di bawa di depan saya, saya akan mengambil tindakan.

"Yang dibincang dalam Dewan Rakyat ini ialah hal-hal rakyat dan perbincangan itu ada kaitan dengan usul, kalau sesuatu perkara itu mustahak dan perlu disegerakan ia di bawa di bawah usul mesyuarat 18 (1) dan terpulang kepada saya menolak atau tidak.

"Kalau hal itu berkaitan dengan hal lain maka usul juga di bawa dan peraturan mesyuarat 26 dan 27 ada kaitan iaitu notis 14 hari kalau bukan tujuh hari. Kalau usul di bawa oleh menteri mengenai kepentingan rakyat maka sehari atau 24 jam (adalah) memadai," katanya.

Pandikar berkata beliau juga tidak akan yang memberi sebarang kenyataan akhbar di luar Dewan mengenai sebarang isu yang tidak berbangkit di dalam Dewan.

"Saya dikejar oleh pemberita mohon pandangan saya kepada soal begini, saya tidak memberi kenyataan akhbar di luar, saya tidak pun menjawab atau respon kepada permohonan pemberita, bukan saya sombong atau apa.

"Kalau ada pemberita-pemberita yang buat liputan ini, lain kali tolong, saya mohon jangan minta pendapat saya mengenai soal-soal politik di luar sana.

"Saya seringkali nyatakan tugas Yang Dipertua dan Timbalan Yang Dipertua adalah seperti hakim mahkamah, takkan perkara yang belum sampai ke meja hakim, hakim terus menjatuhkan hukuman walaupun akhbar atau individu telah mengatakan bahawa satu pembunuhan berlaku, begitu juga hal Dewan Rakyat," katanya.

Mengenai imuniti yang melindungi anggota Parlimen daripada sebarang liabiliti jenayah, beliau berkata: "Kalau perkara itu ada hubung kait dengan tugasnya sebagai ahli Parlimen maka pada pendapat saya barulah imuniti 'Parlimentary privilege' itu boleh digunakan," katanya.- Bernama

Suriati lawan Taib-Ibarat semut lawan gajah

Posted: 06 Apr 2011 08:00 PM PDT

Pertarungan di DUN Balingian pada PRN Sarawak kali ini, buat pertama kali Taib yang berkuasa hampir 30 tahun itu berhadapan dengan cabaran 3 penjuru. Selain cabaran PKR yang diwakili oleh Suriati Abdullah-peniaga kedai runcit tetapi juga oleh calon bebas- Salleh Jafaruddin, sepupu Taib.

Tetapi yang menarik pada pertandingan ini adalah keberanian Suriti melawan Taib; ibarat kata bidalan seperti semut melawan gajah.

AYT teringat pada pilihanraya negeri Sabah pada tahun 1985-apabila Datuk Harris Salleh Ketua Menteri Sabah yang paling berkuasa masa itu, kecundang kapada seorang calon- Kadoh Agundung-statusnya sama dengan Suriati.. tidak ternama dan tidak dikenali. Kadoh menjadi "giant killer" ketika itu apabila dengan mudah mengalahkan Datuk Harris. Akan berulang kah sejarah itu pada Taib?

Di sebalik isu Deepak-Altantuya-Rosmah

Posted: 06 Apr 2011 04:44 PM PDT

Disebabkan skandal sex Anwar Ibrahim sukar untuk ditutup lagi, maka pencacai-pencacai Anwar seperti Badrul hisham Shahrin (AMT PKR) dan RPK (blogger Malaysia today)terpaksa memutar isu lama yang diperbaharui untuk mengalih pandang isu sebenar yang melanda Anwar.

Isu lama yang diputar semula adalah isu Sipejual Karpet Deepak Jaikishan. Deepak sebelum ini dikaitkan dengan pembunuhan wanita Mongolia di Puncak Cahaya Shah Alam oleh penyiasat bebas P Balasubramnaim (Bala); Bala kini menjadi pelarian di United Kingdom.

Pada 3 Mac lalu, satu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Dang Wangi-Kuala Lumpur oleh Badrul yang mendakwa syarikat Deepak Carpet Raya Sdn Bhd telah mendapat jualan sebanyak RM 122 juta dengan keuntungan RM7 juta. Menurut Badrul, adalah tidak munasabah, syarikat yang hanya menjual carpet boleh mendapat jualan Rm122 juta dengan masa yang singkat.

Tahun lepas Bala mengatakan bahawa melalui perantaran Deepaklah dia menarik balik surat akaun bersumpah yang mengaitkan pembunuhan Altanuya dengan DS NaJIB.

Sementara itu RPK menulis dalam Malaysia Today di bawah tajuk " Carpetman,bagman, toy boy has been bagged" telah mengaitkan Deepak dengan Rosmah. Menurut RPK, Deepak telah menjaja- bahawa dia mempunyai hubungan yang amat sulit dengan Rosmah termasuk "berkongksi tempat tidur". Namun, dakwaan RPK itu, telah dinafikan oleh Deepak semalam. Deepak dalam pengakuannya, memang dia mengenali DS Najib dan Rosmah sejak 7 tahun lalu, apabila pasangan itu datang ke premis perniangaannya di Jalan Tunku Abdul Rahman. Malah, Deepak mengakui, dia menganggap Rosmah sebagai Kakak.

Bagi AYT moral kepada tulisan baru RPK tersebut, tiada lain adalah untuk mengalih pandang isu terkini yang melanda Anwar, terutama isu rakaman Video Sex yang membabitkan Anwar dan seorang wanita cina.

Klip video itu telah tersebar di internet dan boleh dimuatturun di Youtube bebeberapa hari lalu, namun kini klip tersebut telah dihapus.

Duke of UMNO

Posted: 07 Apr 2011 01:07 PM PDT

Duke of UMNO


Panasss..! Manifesto BN Sarawak dah keluar..!!!

Posted: 07 Apr 2011 05:50 AM PDT

Panass..!!! Manifesto BN tidak janjikan "bulan & bintang", namun ikhlas demi rakyat Sarawak!

Secara rasminya, manifesto BN sudah diumumkan. Berikut disenaraikan manifesto Barisan Nasional Sarawak bagi Pilihan Raya DUN Sarawak ke-10, 2011. Manifesto bukan "bulan dan bintang"...

  • Memelihara keamanan, keharmonian, kestabilan dan tadbir urus yang baik untuk Sarawak
  • Memelihara alam sekitar, budaya, warisan dan kepercayaan semua kaum.
  • Menyediakan peluang pekerjaan untuk semua.
  • Menjana lebih banyak peluang perniagaan untuk semua.
  • Menyediakan peluang pendidikan untuk anak-anak kita.
  • Menjamin hak rakyat ke atas tanah mereka dipelihara.
  • Meningkatkan mutu dan kualiti hidup golongan yang miskin dan kurang bernasib baik.
  • Memastikan mutu jalan raya, bekalan air dan elektrik, khidmat kesihatan dan perumahan sentiasa dipertingkatkan.
  • Mempunyai rancangan jelas untuk memastikan Sarawak berada di landasan ke arah menjadi negeri terkaya di Malaysia.
Dengan manifesto begini, mampukah BN Sarawak mengekalkan tampuk pemerintahan BN di negeri ini. Manifesto ini tidak menjanjikan "bulan dan bintang", malah ianya boleh dicapai dengan mudah sekiranya mendapat kerjasama rakyat yang sukakan keamanan, perpaduan, kemajuan yang seiring dengan pembangunan insan dan sayangkan Sarawak daripada "penjajahan kuasa luar", terutamanya DAP yang sememangnya chauvinis dan pro-komunis.


Baca lagi di The Real Sarawak...

PKR bakal mencemar budaya politik Sarawak!

Posted: 07 Apr 2011 05:30 AM PDT


Sudah 3 hari Duke di Bumi Kenyalang ini. Meskipun Sarawak sedang di musim pilihanraya, suasananya tetap aman dan damai, tidak ada kedengaran pun suasana ketegangan atau perkara yang tidak diingini berlaku di sini.

Semalam, di sekitar proses penamaan calon bagi Pilihanraya DUN Sarawak juga berlangsung secara aman dan tenteram. Hanya sedikit-sedikit saja kedengaran provokasi ditimbulkan oleh pihak-pihak yang bertanding. Ternyata suasana ini berlainan dengan apa yang berlaku di musim pilihanraya di Semenanjung.

"Di sini, budaya politiknya lain," kata rakan Duke, anak jati Kota Samarahan.

"Di sini, parti politik sama ada BN, SNAP, DAP dan lain-lain saling hormat menghormati antara satu sama lain. Tidak ada politik kebencian di sini.Tidak ada politik menyerang peribadi sebagaimana yang dilakukan pembangkang di Semenanjung," tambahnya lagi.

Rakan saya itu merupakan seorang "atas pagar" yang sering ke Semenanjung di atas urusan kerja. Kebetulan dia berkelapangan dan berhajat menemui saya yang berkunjung ke Sarawak kali ini.

Dia berpendapat, budaya politik di Sarawak masih aman dan mesra berbanding di Semenanjung. Dia melihat, budaya politik di Semenanjung juga aman, namun setelah PKR ditubuhkan, Anwar dan rakan-rakannya telah merosakkannya.

Mereka menanam budaya politik ganas, kebencian dan paling jijik sekali apabila menyerang peribadi tokoh politik yang tidak sehaluan. Malah, pemimpin dalam PKR sendiri dicincang lumat! Mungkin sebab itulah boleh dikatakan semua pengasas PKR yang melaungkan "Reformasi" dahulu meninggalkan Anwar dan Wan Azizah.

Saya termenung mendengar hujah dan kata-kata rakan saya tersebut. Beliau yang merupakan lulusan kedoktoran sains politik dari universiti awam tempatan, turut berpendapat bahawa kemasukan pembangkang dari Semenanjung, terutamanya PKR merupakan satu ancaman buruk terhadap budaya politik di Sarawak.

Sebelum kami berpisah semalam, saya ada berpesan padanya, jagalah Sarawak baik-baik sebelum PKR dan PAS merosakkan budaya politik di sini. Dia hanya tersenyum sumbing!

Panasss..!!! Pencacai PAS biadap pada rakyat Sarawak..!!!

Posted: 07 Apr 2011 02:45 AM PDT

Banner yang sudah di"edit" blogger pembangkang

Banner yang di"polah" oleh penduduk kampung di Sarawak

Nampaknya, ada orang dari puak-puak PAS Semenanjung yang bodoh dan bengap, yang "tidak faham", tapi tunjuk macam "faham". Dan sudahlah "tak faham", dituduh dan dikutuknya pula rakyat di Sarawak ini tidak faham!

Memang kurang ajar! Datang tidak dijemput, masuk tidak dihalau, salam tidak diberi, masuk "rumah orang" tapi bawa perangai hodoh dan busuk jijik. Sila rujuk di sini untuk kebiadapan blogger PAS terhadap rakyat Sarawak.

Seorang blogger PAS menunjukkan kemarahannya kepada rakyat Sarawak apabila penduduk sebuah kampung pro-BN di Bumi Kenyalang ini bertindak memasang kain rentang bagi menghalang mana-mana pembangkang masuk ke kampung mereka untuk berkempen.

Namun, kerana politik dan geram dengan tindakan penduduk kampung yang menolak pembangkang, terutamanya PAS di Sarawak, maka blogger PAS ini telah bertindak "mengedit" gambar banner tersebut untuk memuaskan hatinya yang marah. Mungkin dia di antara pembangkang yang gagal masuk ke kampung tersebut!


Teruskan membaca di Kenyalang Report

Anwar tak saman Utusan, Hata Wahari yang lebih-lebih...

Posted: 07 Apr 2011 01:35 AM PDT


Meskipun Hata Wahari sudah tidak ada kena mengena dengan Utusan Malaysia, dia nampaknya menyimpan dendam kesumat yang tidak terhingga terhadap bekas majikannya itu. Terbaru, Hata Wahari menyerang Utusan Malaysia kerana tindakan akhbar itu menyiarkan gambar video seks yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim.

Menurut bekas wartawan yang lama makan gaji dengan Utusan Malaysia ini, Utusan tidak berhak mengulas berkenaan skandal video seks yang dikaitkan dengan "boss baru"nya itu. Dia menyifatkan tindakan Utusan itu sebagai sebuah organisasi yang tidak bermoral dan menyalahi etika kewartawanan.

Siapa Hata Wahari untuk mengkritik Utusan Malaysia? Dia fikir, apabila dia merupakan bekas Presiden NUJ, maka dia layak mengkritik sama ada layak atau tidak sesebuah akhbar menyiarkan sesuatu laporan? Beribu-ribu lagi wartawan yang lebih senior, lebih berpengalaman, lebih beretika, dan lebih serba-serbinya berbanding Hata Wahari. Malah di Utusan pun, ramai lagi journalist yang lebih senior dan hebat berbanding Hata. Siapa Hata mahu mengkritik akhbar?

Hata fikir dia betul dalam kritikannya? Sebenarnya dia "buta". Dia tidak fikir panjang dan tidak tahu apa yang dicakapkannya. Sebenarnya, Utusan hanya melaporkan apa yang terjadi mengenai skandal video seks tersebut. Utusan hanya melaporkan berita mengenai kes ini, dan bukan membuat andaian peribadi sendiri, apatah lagi menuduh idolanya itu sebagai "pelakon lelaki bertuala putih"!

Anwar sendiri pun tidak saman Utusan, Hata Wahari pula yang lebih. AMK pula membuat aduan kepada SKMM terhadap beberapa blogger yang meng"upload"kan video tersebut dari Youtube. Tiada pula laporan polis dibuat terhadap Utusan! Justeru itu, ternyata Utusan amat beretika di dalam penyiaran beritanya dan mengikut akta penyiaran. Jadi, apa hak Hata Wahari hendak menyerang Utusan tentang kes ini?

Sebenarnya, akhbar lain lebih teruk dari Utusan. Contohnya akhbar online Malaysiakini dan MalaysianInsider yang memaparkan gambar-gambar yang diambil dari video Youtube tersebut. Bukan satu gambar, malah bergambar-gambar disiarkan. Mengapa Hata Wahari tidak menyerang media pro-pembangkang itu? Mengapa perlu serang Utusan sahaja? Ternyata Hata Wahari bersikap "double standard" terhadap Utusan!

Saya melihat, Hata bagaikan berdendam dengan bekas majikannya itu. Dulu, masa Hata Wahari tidak ada kerja, dia minta kerja dengan Utusan. Bila diberi kerja sebagai wartawan Utusan, dia tidak berpuas hati pula dengan pihak pengurusan Utusan. Dia menimbulkan kekacauan pula dan menyerang Utusan secara keseluruhan, sehingga sekarang.

Pada saya, Hata Wahari kurang profesional dalam hal ini dan terlalu mengikut kata hawa nafsu amarahnya. Dia marah pada pengurusan Utusan seperti Datuk Nasir dan sebagainya. Namun, mengapa Utusan secara keseluruhan pula dihukum? Jika dia ada masalah dengan pihak pengurusan Utusan, bergasaklah dengan pengurusan Utusan sahaja. Mengapa harus diserang seluruh Utusan pula?

Sudahlah Hata. Dari memikirkan tentang dendam kesumat yang ada pada diri anda, saya fkir, lebih baik anda lihat dulu kekurangan dan kelemahan yang ada pada diri anda. "Hasib nafsaka qabla an tuhaasib", hitungkanlah diri anda sendiri sebelum orang lain menghitung diri anda. Itu lebih baik. Carilah kedamaian dihati dan lepaskanlah segala dendam kesumat itu sejauh-jauhnya. Bak kata Ustaz Azizan kepada wartawan, "buatlah kerja cara Islam!".


Sumber: MyKMU.net

Meliwat, langgan pelacur pun tidak mengapa, Wan Azizah sedia membela suaminya!!!

Posted: 07 Apr 2011 12:08 AM PDT


Saya tergelak besar mendengar kenyataan Ketua Penerangan PKR, Muhamad Nur Manuty yang mengatakan bahawa Wan Azizah sebagai isteri WAJIB dan BERHAK untuk membela suaminya berhubung kes skandal video seks yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim.

Secara logik, memanglah begitu yang sepatutnya dilakukan oleh sepasang suami isteri di dalam perkongsian hidup mereka. Tapi, takkanlah sampai perkara-perkara yang Wan Azizah sendiri tahu bahawa kesalahan itu ada pada Anwar pun dia nak bela suaminya lagi?

Kalau diikutkan apa yg dikata Muhamad Nur Manuty itu, maka Wan Azizah mesti bela suaminya meskipun didapati bersalah menyalahguna kuasa ketika menjadi TPM dahulu. Wajarkah begitu?

Mungkin Muhamad Nur Manuty menganggap bahawa salah laku seks luar tabii oleh Anwar itu sebagai fitnah. Tapi tahukah dia bahawa mahkamah turut mengesahkan bahawa Anwar terlibat dengan aktiviti liwat pada kes pertamanya dahulu?

Oleh itu, ia bukanlah fitnah jika dikatakan Anwar memang melakukan aktiviti meliwat. Wajarkah Wan Azizah membela Anwar walaupun suaminya itu melakukan aktiviti yang ternyata haram dari segi syari'e dan berdosa besar. Wajarkah isterinya membela kemaksiatan suaminya?

Selain itu, Anwar juga tidak pernah bersumpah menyatakan dia tidak meliwat sesiapa sebelum ini. Minta serahkan DNAnya untuk membuktikan dia tidak bersalah pun, dia enggan! Apakah semua ini tidak menunjukkan bahawa Anwar sememangnya peliwat?

Pun begitu, Anwar dilihat sangat rapat dan bersahabat baik dengan pemimpin-pemimpin Yahudi seperti Woltfowitz, Soros, AlGore dan ramai lagi. Anwar juga kelihatan "mesra" dengan ramai pemimpin politik luar negara yang memperjuangkan Gay, Lesbian dan spesis yang sewaktu dengannya.

Wajarkah Wan Azizah menafikan semua ini semata-mata mahu menutup mata dunia tentang kejijikan, kejahatan, kejelekan dan kebusukan hati suaminya, Anwar Ibrahim?

Terkini dari Sarawak..!!! Calon PAS Muara Tuang tak bayar hutang???

Posted: 06 Apr 2011 06:15 PM PDT


Ternyata disebalik kelewatan pengumuman nama-nama calon di N15 Muara Tuang yang diumumkan pada sekitar jam 1.30 tengahari semalam mengundang padah pada parti pembangkang yang diwakili oleh PAS.

PAS pada mulanya sudah bersorak-sorai keliling kampung dan blogger-blogger PAS seluruh Malaysia sudah bertepuk tangan mendakwa bahawa PAS bakal menang percuma di Muara Tuang apabila protes yang mereka lakukan terhadap calon BN hampir menjerat calon dari PBB iaitu Datuk Ali Mahmud.

Namun, dengan kebesaran dan takdir Allah, Alhamdulillah, Ali Mahmud telah diterima bertanding setelah protes tersebut diselesaikan dengan mudah, dan menyaksikan Ali Mahmud bakal berdepan dengan Noraini Hamzah dari PAS.

Ketika nama Noraini Hamzah diumumkan sebagai calon, terdengar satu suara yang agak kuat mendesak agar calon PAS itu menlangsaikan "hutang"nya. Hutang apa? Bila Noraini berhutang? Kepada siapa dia berhutang?

Baca seterusnya di Sarawak Sun...

PAS ketandusan calon di N15 Muara Tuang!

Posted: 06 Apr 2011 05:00 PM PDT


Tidak siapa menyangka, seorang penjual kuih yang berasal dari Kelantan, Noraini Hamzah, dari Dewan Muslimat PAS mampu menewaskan individu-individu pembangkang lain untuk dinobatkan sebagai calon pembangkang untuk bertanding di N15 Muara Tuang, bagi Pilihanraya DUN Sarawak kali ini.

Noraini adalah anak Kelantan yang mengikut suaminya yang merupakan bekas askar yang kini bertugas sebagai pemandu di UNIMAS, dikhabarkan sudah lebih 30 tahun menetap di Muara Tuang.

Mungkin di Muara Tuang sudah tidak punya anak jati Sarawak yang mampu untuk menewaskan calon Barisan Nasional, Ali Mahmud, adik kepada Pehin Seri Abdul Taib Mahmud. Mungkin kerana ketandusan calon tempatan, maka "makcik" Noraini ini telah dipilih untuk mengetuai penduduk Muara Tuang untuk memajukan kawasan tersebut.

Mampukah Noraini memastikan DUN Muara Tuang meningkat maju sebagaimana yang telah dilakukan oleh wakil rakyat dari BN yang diwakili dari PBB sebelum ini? Dan mampukah seorang yang berkelulusan "tinggi" seperti Noraini ini, memacu kemajuan sosio-ekonomi yang lebih baik berbanding BN?

Baca seterusnya di Kenyalang Report...

waadat

Posted: 07 Apr 2011 01:05 PM PDT

waadat


Papa Gomo ditahan polis

Posted: 07 Apr 2011 07:23 AM PDT


Khabar angin yang Demang terima bahawa Papa Gomo ditahan polis akhirnya disahkan melalui pengakuan Gomo sendiri.

Sebagaimana dijangka, antara persoalan penting yang ingin diketahui pihak polis ialah... lihat sini

budak tadika pun tahu

Posted: 06 Apr 2011 09:57 PM PDT

PARIT BUNTAR, 7 April: Ketua Penerangan PAS Perak, Drs Khalil Idham Lim berkata kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz sebagai lucu dan tidak masuk akal.

Ini kerana beliau menafikan bahawa isteri Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai individu yang 'bukan pakar' untuk mengenali susuk tubuh Ketua Pembangkang itu yang merupakan suaminya berhubung isu fitnah video seks.

Demang bukan nak mempertahankan kenyataan Nazri tetapi menganggap budak tadika lebih cerdik daripada seorang Menteri menunjukkan orang itu kurang cermat dalam berfikir. PAS patut fikir semula calon baru untuk jawatan ketua penerangan Perak!

Wan Azizah memang lebih kenal Anwar samada berpakaian atau tidak tetapi kelemahan Azizah ialah pendapatnya akan 'bias' berbanding pendapat pakar yang profesional. Itu sahaja.

Dakwaan bahawa Wan Azizah sentiasa bersama suaminya sepanjang masa juga satu kenyataan melulu sedangkan Anwar sering keluar tanpa Wan Azizah termasuk ke luar negara.

PAS sepatutnya bertanya kepada Wan Azizah bagaimana jam Omega suaminya boleh berada di tangan orang lain.

Posted: 06 Apr 2011 04:36 PM PDTSeramai 5000 orang dijangka hadir dalam program ibadah tersebut.

Sebenarnya angka tersebut bukanlah terlalu gah sebab sebelum ini pun PAS sudah banyak kali mengadakan solat hajat agar ditunjuukan kebenaran.

Yang menariknya, setiap kali orang PAS buat solat hajat, pemimpin UMNO makin berjaya dan sihat walafiat manakala Anwar makin teruk keadaannya.

Contohnya, lihatlah Tun Mahathir.

Akibatnya orang PAS terpaksa memberitahu orang ramai bahawa Allah Taala sengajan sihatkan dan lanjutkan usia tun supaya beliau dapat lihat sendiri kemusnahan UMNO akibat salah tadbir negara.

Namun yang nyata, UMNO kembali pulih dan semakin kukuh. Kalau tak percaya, lihat fakta pilihanraya!

PeranakSamaTuaran.

Posted: 07 Apr 2011 11:42 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


Calon PRN Ke-10 Sarawak (2011).

Posted: 07 Apr 2011 04:01 AM PDT

N01: OPAR: SARAWAK: 8,099

1. Stephen ak Sagir (SNAP)

2. Joseph Jindy ak Peter Rosen (Bebas)

3. Boniface Willy ak Tumek (PKR)

4. Ranum ak Mina (BN-SUPP)

Penyandang: Ranum ak Mina (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 3,585 Majoriti: 2,183


N02: TASIK BIRU: SARAWAK: 15,100

1. Datuk Peter Nansian ak Ngusie (BN-SPDP)

2. Frankie Jurem ak Nyombui (SNAP)

3. John Tenewi Nuek (PKR)

Penyandang: Peter Nansian ak Ngusie (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 6,393

Majoriti: 3,203


N03: TANJONG DATU: SARAWAK: 7,936

1. Tan Sri Adenan Satem (BN-PBB)

2. Gilbert Asson ak Kulong (Bebas)

3. Nani Sahari (PAS)

Penyandang: Tan Sri Adenan Satem (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,545

Majoriti: 4,136

N04: PANTAI DAMAI: SARAWAK: 14,104

1. Suhaimi Selamat (Bebas)

2. Dr Abdul Rahman Junaidi (BN-PBB)

3. Wan Zainal Abidin Wan Senusi (PKR)

Penyandang: Dr Abdul Rahman Junaidi (BN-PBB)

Undi diperolehi: 5,217

Majoriti: 2,164

N05: DEMAK LAUT: SARAWAK: 10,437

1. Dr Hazland Abang Hipni (BN-PBB)

2. Ali Hossen bin Abang (PKR)

Penyandang: Dr Abang Draup Zamahari Abang Haji Zen (BN-PBB)

Undi diperolehi: 5,094

Majoriti: 3,605

N06: TUPONG: SARAWAK: 17,796

1. Datuk Daud Abdul Rahman (BN-PBB)

2. Baharuddin @ Din Shah Mokhsen (PKR)

Penyandang: Datuk Daud Abdul Rahman (BN-PBB)

Undi diperolehi: 6,885

Majoriti: 4,572

N07: SAMARIANG: SARAWAK: 15,942

1. Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali (BN-PBB)

2. Zulrusdi Mohamad Hol (PKR)

Penyandang: Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali (BN-PBB)

Undi diperolehi: 5,365

Majoriti: 2,488

N08: SATOK: SARAWAK: 10,431

1. Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg (BN-PBB)

2. Ahmad Nazib Johari (PKR)

Penyandang: Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,222

Majoriti: 2,798

N09: PADUNGAN: SARAWAK: 23,576

1. Dominique Ng Kim Ho (Bebas)

2. Wong King Wei (DAP)

3. Sim Kiang Chiok (BN-SUPP)

Penyandang: Dominique Ng Kim Ho (PKR)

Undi diperolehi: 8,002

Majoriti: 1,417

N010: PENDING: SARAWAK: 29,488

1. Prof Dr Sim Kui Hian (BN-SUPP)

2. Violet Yong (DAP)

Penyandang: Violet Yong (DAP)

Undi diperolehi: 11,632

Majoriti: 4,372


N011: BATU LINTANG: SARAWAK: 27,833

1. Sih Hua Tong (BN-SUPP)

2. See Chee How (PKR) 3. Soo Lina (Bebas)

Penyandang: Voon Lee Shan (DAP)

Undi diperolehi: 8,806

Majoriti: 3,407


N012: KOTA SENTOSA: SARAWAK: 27,301

1. Chong Chieng Jen (DAP)

2. Datuk Alfred Yap Chin Loi (BN-SUPP)

Penyandang: Chong Chieng Jen (DAP)

Undi diperolehi: 6,579

Majoriti: 531

N013: BATU KAWAH: SARAWAK: 20,664

1. Christina Chew Wang See (DAP)

2. Tan Joo Phoi (BN-SUPP)

Penyandang: Tan Joo Phoi (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 6,755

Majoriti: 4,180

N014: ASAJAYA: SARAWAK: 13,799

1. Abd Karim Rahman Hamzah (BN-PBB)

2. Arip Ameran (PKR)

Penyandang: Abdul Karim Rahman Hamzah (BN-PBB)

Undi diperolehi: 6,949

Majoriti: 5,063


N015: MUARA TUANG: SARAWAK: 18,820

1. Datuk Seri Mohamad Ali Mahmud (BN-PBB)

2. Noraini Hamzah (PAS)

Penyandang/Incumbent: Datuk Seri Haji Mohammad Ali Mahmud (BN-PBB)

Undi diperolehil: 7,863

Majoriti: 6,327

N016: BENGOH: SARAWAK: 21,955

1. Willie ak Mongin (PKR)

2. Wejok ak Tomik (Bebas)

3. Richard @ Peter ak Margaret (SNAP)

4. Dr Jerip ak Susil (BN-SUPP)

Penyandang: Dr Jerip ak Susil (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 7,540

Majoriti: 3,988

N017: TARAT: SARAWAK: 16,352

1. Ateng ak Jeros (SNAP)

2. Roland Sageh Wee Inn (BN-PBB)

3. Peter Ato ak Mayau (PKR)

Penyandang: Roland Sageh (BN-PBB)

Undi diperolehi: 5,854

Majoriti: 3,256

N018: TEBEDU: SARAWAK: 12,497

1. Kipli bin Ale (Bebas)

2. Datuk Seri Michael Manyin ak Jawong (BN-PBB)

3. Christopher ak Kiyui (PKR)

4. Anthony ak Nais (SNAP)

Penyandang: Datuk Michael Manyin ak Jawong (BN-PBB)

Undi diperolehi: 6,107

Majoriti: 4,256

N019: KEDUP: SARAWAK: 17,466

1. Lainus ak Andrew Luwak (PKR)

2. Maclaine Ben @ Martin Ben (BN-PBB)

3. Amin ak Banti (Bebas)

4. Belayong ak Jayang (SNAP)

Penyandang: Frederick Bayoi ak Manggie (BN-PBB)

Undi diperolehi: 5,635

Majoriti: 1,981

N020: SADONG JAYA: SARAWAK: 7,656

1. Aidel Lariwoo (BN-PBB)

2. Mahayudin Wahab (Bebas)

3. Abang Eddy Allyanny Abang Fauzi (PAS)

Penyandang: Datuk Wan Abdul Wahab Wan Sanusi (BN-PBB)

Undi diperolehi: 2,715

Majoriti: 858

N021: SIMUNJAN: SARAWAK: 10,104

1. Mohd Naroden Majais (BN-PBB)

2. Mashor Hussen (PKR)

3. Zaini bin Le' (Bebas)

4. Mac Palima ak Nyambil (PCM)

Penyandang: Mohd Naroden Majais (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,786

Majoriti: 3,350

N022: SEBUYAU: SARAWAK: 8,042

1. Ali bin Semsu (Bebas)

2. Adam Ahid (PAS)

3. Julaihi Narawi (BN-PBB)

Penyandang: Julaihi Narawi (BN-PBB)

Undi diperolehi: 3,748

Majoriti: 2,448

N023: LINGGA: SARAWAK: 7,745

1. Abang Othman Abang Gom (SNAP)

2. Abang Ahmad Arabi Abang Bolhassan (PKR)

3. Simoi Peri (BN-PBB)

Penyandang: Simoi Peri (BN-PBB)

Undi diperolehi: 3,245

Majoriti: 1,870

N024: BETING MARO: SARAWAK: 7,868

1. Razaili Gapor (BN-PBB)

2. Abang Ahmad Kerdee Abang Masagus (PAS)

Penyandang: Bolhassan Di @ Ahmad Di (BN-PBB)

Undi diperolehi: 2,796

Majoriti: 895

N025: BALAI RINGIN: SARAWAK: 8,798

1. Ibi ak Uding (PKR)

2. Snowdan Lawan (BN-PRS)

3. Dan ak Giang (SNAP)

4. Lipeh ak Mawi (PCM)

5. Cobbold ak Lusoi (Bebas)

6. Sujal ak Gansi (Bebas)

Penyandang: Snowdan ak Donald Lawan (BN-PRS)

Undi diperolehi: 3,075

Majoriti: 1,516

N026: BUKIT BEGUNAN: SARAWAK: 7,778

1. Mong ak Dagang (BN-PRS)

2. Lias ak Julai (Bebas)

3. Jimmy Lim @ Jimmy Donald (PKR)

4. Ivanhoe Anthony ak Belon (SNAP)

Penyandang: Mong ak Dagang (BN-PRS)

Undi diperolehi: 3,083

Majoriti: 1,007

N027: SIMANGGANG: SARAWAK: 10,488

1. Leon Jimat Donald (DAP)

2. Datuk Francis Harden ak Hollis (BN-SUPP)

Penyandang: Datuk Francis Harden ak Hollis (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 5,144

Majoriti: 4,258

N028: ENGKELILI: SARAWAK: 9,444

1. Dr Johnichal Rayong ak Ngipa (BN-SUPP)

2. Jimmy Simon Maja (Bebas)

3. Semijie ak Janting (SNAP)

4. Marudi @ Barudi ak Mawang (PKR)

Penyandang: Dr Johnical Rayong ak Ngipa (SNAP)

Undi diperolehi: 3,442

Majoriti: 426

N029: BATANG AI: SARAWAK: 8,728

1. Nicholas Bawin ak Anggat (PKR)

2. Malcom Mussen ak Lamoh (BN-PRS)

Penyandang: Malcom Mussen ak Lamoh (BN-PRS)

Undi diperolehi: 3,907

Majoriti: 1,854

N030: SARIBAS: SARAWAK: 8,054

1. Ricky @ Mohammad Razi Sitam (BN-PBB)

2. Abang Zulkifli Abang Engkeh (PKR)

Penyandang: Dr Wahbi Junaidi (BN-PBB)

Undi diperolehi: 2,441 Majoriti: 94

N031: LAYAR: SARAWAK: 8,109

1. Joe ak Unggang (SNAP)

2. Stanny Embat Dharoh ak Laja (PKR)

3. Ngumbang @ Kibak ak Datu (Bebas)

4. Tan Sri Dr Alfred Jabu ak Numpang (BN-PBB)

Penyandang: Tan Sri Dr Alfred Jabu ak Numpang (BN-PBB)

Undi diperolehi: 3,767

Majoriti: 2,677

N032: BUKIT SABAN: SARAWAK: 7,657

1. Dayrell Walter Entrie (SNAP)

2. Jerah ak Engkiong @ Edward Jerah (PKR)

3. Robert Lawson Chuat (BN-PBB)

Penyandang: Robert Lawson Chuat (BN-PBB)

Undi diperolehi: 3,258

Majoriti: 1,878

N033: KALAKA: SARAWAK: 14,167

1. Ismail bin Hussain (Bebas)

2. Abdul Wahab Aziz (BN-PBB)

3. Mohd Yahya Abdullah (PKR)

Penyandang: Abdul Wahab Aziz (BN-PBB)

Undi diperolehi: 7,396

Majoriti: 5,929

N034: KRIAN: SARAWAK: 11,016

1. Liman ak Sujang (SNAP)

2. Datuk Peter Nyarok ak Entrie (BN-SPDP)

3. Banyi ak Beriak (Bebas)

4. Ali ak Biju (PKR)

Penyandang: Datuk Peter Nyarok ak Entrie (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 4,784

Majoriti: 2,089

N035: BELAWAI: SARAWAK: 8,623

1. Abdul Wahab Abdullah (PKR)

2. Kiprawi bin Suhaili (Bebas)

3. Datuk Talif @ Len Salleh (BN-PBB)

Penyandang: Hamden Ahmad (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,102

Majoriti: 3,316

N036: SEMOP: SARAWAK: 8,891

1. Abdullah Saidol (BN-PBB)

2. Ong Chung Siew (PKR)

3. Ajiji Fauzan (Bebas)

Penyandang: Datuk Mohamad Asfia Awang Nasar (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,479

Majoriti: 3,226

N037: DARO: SARAWAK: 7,305

1. Murni Suhaili (BN-PBB)

2. Jamaludin Ibrahim (PKR)

3. Muhamad Zamhari Berawi (Bebas)

4. Noh @ Muhamad Noh Bakri @ Bakeri (Bebas)

Penyandang: Murni Suhaili (BN-PBB) (Menang Tidak Bertanding)

N038: JEMORENG: SARAWAK: 8,635

1. Asbor Abdullah (Bebas)

2. Abdul Hafiz Noh (Bebas)

3. Gani @ Abu Seman Jahwie (BN-PBB)

Penyandang: Abu Seman Jahwie (BN-PBB)

Undi diperolehi: 3,567

Majoriti: 1,710


N039: REPOK: SARAWAK: 18,481

1. Datuk David Teng Lung Chi (BN-SUPP)

2. Dr Wong Hua Seh (DAP)

Penyandang: Datuk David Teng Lung Chi (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 5,502

Majoriti: 576

N040: MERADONG: SARAWAK: 15,337

1. Ling Kie King (BN-SUPP)

2. Ting Tze Fui (DAP)

Penyandang: Ting Tze Fui (DAP)

Undi diperolehi: 5,990

Majoriti: 3,578

N041: PAKAN : SARAWAK: 9,274

1. Datuk Seri William Mawan (BN-SPDP)

2. Jamal Bin Abdullah @ Tedong ak Gunda (SNAP)

Penyandang: Datuk Seri William Mawan (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 4,138

Majoriti: 1,763

N042: MELUAN: SARAWAK: 11,487

1. John Brian Anthony ak Jeremy Guang (PKR)

2. Wong ak Judat (BN-SPDP)

3. Labang ak Jamba (SNAP)

Penyandang: Wong ak Judat (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 5,086

Majoriti: 3,007

N043: NGEMAH: SARAWAK: 8,058

1. Alexander Vincent (BN-PRS)

2. Yakup Khalid (Bebas)

3. Adeh ak Denong (PCM)

4. Michael ak Lias (SNAP)

5. Aris ak Alap (PKR)

Penyandang: Gabriel Adit ak Demong (IND)

Undi diperolehi: 2,582

Majoriti: 549

N044: MACHAN: SARAWAK: 9,944

1. Kong Tat Kim (PCM)

2. Datuk Gramong Juna (BN-PBB)

3. George Chen Nguk Fa (PKR)

4. Augustine ak Liom @ August Kiom (SNAP)

Penyandang: Datuk Gramong Juna (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,045

Majoriti: 2,289

N045: BUKIT ASSEK: SARAWAK: 26,926

1. Hii Tiong Huat (Bebas)

2. Chieng Huong Toon (BN-SUPP)

3. Wong Ho Leng (DAP)

Penyandang: Wong Ho Leng (DAP)

Undi diperolehi: 10,380

Majoriti: 4,751

N046: DUDONG: SARAWAK: 26,251

1. Yap Hoi Liong (DAP)

2. Datuk Tiong Thai King (BN-SUPP)

3. Apandi Abdul Rani (Bebas)

Penyandang: Dr Soon Choon Teck (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 7,359

Majoriti: 408

N047: BAWANG ASSAN: SARAWAK: 16,743

1. Alice Lau Kiong Yieng (DAP)

2. Datuk Seri Wong Soon Koh (BN-SUPP)

Penyandang: Datuk Seri Wong Soon Koh (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 6,804

Majoriti: 2,504

N048: PELAWAN: SARAWAK: 28,808

1. Vincent Goh Chung Siong (BN-SUPP)

2. David Wong Kee Woan (DAP)

Penyandang: Vincent Goh Chung Siong (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 7,375

Majoriti: 263

N049: NANGKA: SARAWAK: 14,197

1. Dr Annuar Rapaee (BN-PBB)

2. Norisham Mohamed Ali (PKR)

Penyandang: Awang Bemee Awang Ali Basah (BN-PBB)

Undi diperolehi: 6,202

Majoriti: 4,815

N050: DALAT: SARAWAK: 11,857

1. Datin Fatimah Abdullah @ Ting Sai Ming (BN-PBB)

2. Sylvester Ajah Subah @ Ajah Subah (PKR)

3. Salleh Mahali (Bebas)

Penyandang: Fatimah Abdullah @ Ting Sai Ming (BN-PBB)

(Menang Tidak Bertanding)

N051: BALINGIAN: SARAWAK: 11,792

1. Suriati Abdullah (PKR)

2. Tan Sri Abdul Taib Mahmud (BN-PBB)

3. Datuk Salleh Jafaruddin (Bebas)

Penyandang: Tan Sri Abdul Taib Mahmud (BN-PBB)

Undi diperolehi: 6,393

Majoriti: 5,726

N052: TAMIN: SARAWAK: 12,244

1. Joseph Mauh ak Ikeh (BN-PRS)

2. Mengga ak Mikui (PKR)

Penyandang: Joseph Mauh ak Ikeh (BN-PRS)

Undi diperolehi: 4,639

Majoriti: 2,377

N053: KAKUS: SARAWAK: 9,604

1. Dick @ Laurance Dick Sekalai (PCM)

2. Paul Anyie Raja (PKR)

3. John Sikie ak Tayai (BN-PRS)

4. Entali ak Empin (Bebas)

Penyandang: John Sikei ak Tayai (BN-PRS)

Undi diperolehi: 3,739

Majoriti: 2,852

N054: PELAGUS: SARAWAK: 15,322

1. Stanley Nyitar @ Unja ak Malang (BN-PRS)

2. Edward Sumbang ak Asun (PKR)

3. George ak Lagong (Bebas)

Penyandang: Larry Sng Wei Shien (BN-PRS)

Undi diperolehi: 5,965

Majoriti: 3,239

N055: KATIBAS: SARAWAK: 8,542

1. Datuk Ambrose Blikau ak Enturan (BN-PBB)

2. Toh Heng San (SNAP)

3. Munan ak Laja (PKR)

Penyandang: Datuk Ambrose Blikau ak Enturan (BN-PBB)

Undi diperolehi: 3,887

Majoriti: 3,332

N056: BALEH: SARAWAK: 11,287

1. Datuk Seri Dr James Masing (BN-PRS)

2. Bendindang ak Manjah (PKR)

Penyandang: Datuk Seri Dr James Masing (BN-PRS)

Undi diperolehi: 5,330

Majoriti: 4,802

N057: BELAGA: SARAWAK: 8,463

1. John Bampa @ Tusau (SNAP)

2. Liwan Lagang (BN-PRS)

3. Basah Kesing @ Ali Basah Kesing (PKR)

4. Michael Jok (Bebas)

5. Matthew ak Munan (Bebas)

6. Kenneth Adan Silek (Bebas)

Penyandang: Liwan Lagang (BN-PRS)

Undi diperolehi: 1,855

Majoriti: 227

N058: JEPAK: SARAWAK: 12,979

1. Ramli Malaka (SNAP)

2. Abdul Jalil Bujang (PKR)

3. Datuk Talib Zulpilip (BN-PBB)

4. Abdul Kuddus Ramlee (Bebas)

5. Awang Abdillah Awang Nasar (Bebas)

Penyandang: Datuk Talip Zulpilip (BN-PRS)

Undi diperolehi: 4,997

Majoriti: 3,179

N059: KIDURONG: SARAWAK: 27,225

1. Chiew Chiu Sing (DAP)

2. Henry Ling Koung Meng (BN-SUPP)

Penyandang: Chiew Chiu Sing (DAP)

Undi diperolehi: 8,517

Majoriti: 1,664

N060: KEMENA: SARAWAK: 14,082

1. Liam Rengga (Bebas)

2. Bernard Binar Bayang ak Rading (PKR)

3. Dr Stephen Rundi ak Utom (BN-PBB)

4. Ungun ak Bayan (SNAP)

Penyandang: Dr Stephen Rundi ak Utom (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,750

Majoriti: 1,572

N061: BEKENU: SARAWAK: 10,672

1. Rosey Yunus (BN-SPDP)

2. Dyg Juliana Awg Tambi (PCM)

3. Thony ak Badak (SNAP)

4. Ishak Mahwi (PKR)

Penyandang: Rosey Yunus (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 4,357

Majoriti: 3,072

N062: LAMBIR: SARAWAK: 14,144

1. Ripin Lamat (BN-PBB)

2. Zolhaidah Suboh (PKR)

3. Johari Bujang (SNAP)

Penyandang: Aidan Wing (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,331

Majoriti: 2,834

N063: PIASAU: SARAWAK: 16,600

1. Ling Sie Kiong (DAP)

2. Tan Sri Dr George Chan (BN-SUPP)

Penyandang: Tan Sri Dr George Chan (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 6,573

Majoriti: 3,918

N064: PUJUT: SARAWAK: 22,577

1. Andy Chia Chu Fatt (BN-SUPP)

2. Fong Pau Teck (DAP)

Penyandang: Andy Chia Chu Fatt (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 6,493

Majoriti: 1,370

N065: SENADIN: SARAWAK: 22,432

1. Michael Teo Yu Keng (PKR)

2. Datuk Lee Kim Shin (BN-SUPP)

Penyandang: Datuk Lee Kim Shin (BN-SUPP)

Undi diperolehi: 7,173

Majoriti: 4,799

N066: MARUDI: SARAWAK: 13,093

1. Sylvester Entrie ak Muran (BN-SPDP)

2. Michael Ding Tuah (Bebas)

3. Gerang ak Dagom (PKR)

4. Edwin Dundang ak Bugak (SNAP)

Penyandang: Sylvester Entrie ak Muran (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 4,954

Majoriti: 4,284 N067: TELANG USAN: SARAWAK: 13,623

1. Harrison Ngau Laing (PKR)

2. Kebing Wan (SNAP)

3. Jok Ding (Bebas)

4. Dennis Ngau (BN-PBB)

Penyandang: Lihan Jok (BN-PBB)

Undi diperolehi: 4,593

Majoriti: 2,771

N068: BUKIT KOTA: SARAWAK: 14,471

1. Dr Abdul Rahman Ismail (BN-PBB)

2. Leong Kwang Yew (DAP)

3. Usop Jidin (Bebas)

4. Ladis Pandin (Bebas)

Penyandang: Dr Abdul Rahman Ismail (BN-PBB)

Undi diperolehi: 5,501

Majoriti: 3,229

N069: BATU DANAU: SARAWAK: 7,636

1. Palu @ Paulus ak Gumbang (BN-SPDP)

2. Dr Lau Liak Koi (PKR)

3. Lawrence Cosmas Sunang ak Simpang (SNAP)

Penyandang: Palu @ Paulus ak Gumbang (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 2,961

Majoriti: 1,262

N070: BA'KELALAN: SARAWAK: 6,958

1. Baru Bian (PKR)

2. Willie Liau (BN-SPDP)

Penyandang: Balang Rining (BN-SPDP)

Undi diperolehi: 2,064

Majoriti: 475

N071: BUKIT SARI: SARAWAK: 9,983

1. Datuk Amar Awang Tengah Ali Hassan (BN-PBB)

2. Japar Suyut (PKR)

Penyandang: Datuk Awang Tengah Ali Hassan (BN-PBB)

Undi diperolehi: 5,596

Majoriti: 5,275


Thank you Suria Pagi untuk semua maklumat ini......

DR SIM KUI HIAN CALON FOVOURITE MENANG DUN PENDING

Posted: 07 Apr 2011 03:39 AM PDT

Setelah berkelana beberapa tahun di beberapa buah negara akhirnya Dr Sim Kui Hian kembali ke tanah air untuk berbakti kepada rakyat Sarawak. Kepulangannya ke Sarawak amat tepat pada masanya setelah Malaysia mengalami krisis tenaga kerja di sektor perubatan. Kesediaan Dr Sim untuk berkhidmat di Sarawak tempat kelahirannya amat memberi makna. Kepakaran Dr Sim dalam bidang kardiologi dan jantung telah membuatkan pesakit yang sebelum ini terpaksa merujuk ke Institut Jantung Negara di Semenanjung berasa lega dan gembira. Beliau, sebelum bertindak sebagai calon di DUN Pending berkhidmat dengan kerajaan di Hospital Umum Sarawak. Penamaan calon yang berakhir semalam di DUN Pending yang menyaksikan persaingan satu lawan satu di antara BN-SUPP dan DAP. DAP sekali lagi mempertaruhkan penyandangnya Violet Yong. Hari ini, selepas penamaan calon, Dr Sim telah mengumumkan minifestonya bagi mencorakkan masa depan penduduk Pending yang selama ini tidak terpelihara di bawah pimpinan DAP selama kira-kira 5 tahun. DAP selama ini hanya bertindak sebagai pendesak dan pencetus masalah berbanding benar-benar memperjuangkan hak penduduk Pending dan Sarawak. JomoSamaTuaran meminta pada semua pengundi terutamanya pengundi berbangsa Cina, supaya memberikan sokongan tidak berbelah bagi pada kerajaan BN, kerana kerajaan BNlah yang selama ini membela nasib mereka, bukannya parti DAP ataupun wakil-wakil pembangkang dalam kerajaan. Kesetiaan/sokongan pada kerajaan juga sama seperti perniagaan, tanpa sokongan pembeli tiada perniagaan yang akan maju dan berjaya, lebih-lebih lagi bila majoriti pembeli itu adalah pengundi-pengundi bukan berbangsa Cina. Bolehkah peniaga-peniaga Cina ini maju kalau tidak disokong oleh orang-orang yang majoritinya penyokong -penyokong tegar Kerajaan BN.??

SEMBAHYANG 2 IMAM 2 KELOMPOK, PELIK DI SARAWAK, BIASA DI SEMENANJUNG

Posted: 07 Apr 2011 02:47 AM PDT


Setelah menerima lampu hijau untuk bertanding di 5 kerusi DUN, iaitu di Beting Maro, Sebuyau, Sadong Jaya, Muara Tuang dan Tanjung Datu, PAS telah menggiatkan aktiviti kempennya walaupun penamaan calon belum diadakan. Menjadi kelaziman PAS mahupun PKR dan DAP, dalam mana-mana pilihan raya merekalah yang paling dahulu memulakan kempen. Keadaan inilah yang berlaku di Sarawak ketika ini menjelang penamaan calon Pilihan Raya DUN Sarawak pada 6 April ini.


Mencetuskan peristiwa, PAS yang akan bertanding menentang BN-PBB di DUN Sebuyau telah mula menggerakkan jentera pilihan raya. Selain rakyat tempatan, ramai ahli PAS di Semenanjung juga telah datang berkampung di Sarawak bagi membantu calon PAS. Dalam kesibukan berkampung, amalan PAS di mana-mana tempat menjadi perhatian penduduk tempatan khususnya dalam menunaikan solat di surau.


Pada ketika penduduk tempatan menunaikan solat Isyak berjemaah di Surau Kampung Hulu, Sebuyau, sekumpulan ahli-ahli PAS yang bersemangat untuk berkempen lebih rela menunggu di belakang jemaah tempatan yang sedang khusyuk berjemaah Isyak. Ketika menunggu dan mundar mandir di bahagian belakang jemaah, mereka ini (ahli-ahli PAS) membuat bising dan bercakap seperti tiada orang di sekeliling mereka.


Menjadi persoalan, apakah mereka ini tidak mempunyai adab dan budaya ketika jemaah lain sedang bersolat dan mereka ini pula yang alim kononnya sanggup membuat bising sehingga menganggu jemaah lain yang sedang bersolat? Sebaik saja jemaah penduduk tempatan selesai bersolat dan bersalaman, mereka terus bergerak ke hadapan dan terus bersolat dalam kumpulan mereka. Perbuatan ini telah mengundang sejuta persoalan kepada penduduk tempatan, kenapakah mereka (ahli PAS) sanggup membuat perkara sebegitu?


Menurut penduduk, belum pernah dalam sejarah kampung perkara sebgini berlaku di kampung mereka. Perbuatan sebegini seolah-olah masyarakat Melayu berpecah belah disebabkan ideologi politik. Apakah disebabkan kebanyakan penduduk kampung yang berjemaah itu merupakan penyokong dan ahli-ahli BN, maka mereka ini tidak mahu solat berjemaah bersama-sama? Andai perbuatan ini merupakan solat jamak bagi kumpulan PAS yang baru datang dari Semenanjung, tidak masuk akal kerana tingkahlaku dan kejadian itu berlaku setiap hari. Perbuatan itu sedikit sebanyak membuatkan penduduk tempatan apakah ajaran Islam yang dibawa PAS yang berselindung disebalik memperjuangkan Islam?


Bagi penduduk tempatan Sebuyau, perbuatan ini tidak sewajarnya wujud di Sarawak memandangkan mereka sebelum ini tidak pernah menghadapi perkara sedemikian. Kedatangan PAS di Sarawak bukan sahaja mahu mendapatkan kuasa politik, sebaliknya mahu memecahbelahkan penduduk Islam di Sarawak seperti mana yang mereka lakukan di beberapa negeri di Semenanjung Malaysia.


JomosamaTuaran berharap agar pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap kumpulan ini kerana bimbang, perasaan dan sensiviti masyarakat disekitar kawasan tersebut akan tercabar dan terbakar, kerana fahaman agama mereka tidak diterima pakai oleh puak-puak hamPAS ini, yang bertindak seolah-olah fahaman mereka lebih agung dan mulia serta tidak setaraf dengan fahaman agama penduduk kawasan tersebut.

APA KATA WAN AZIZAH?

Posted: 07 Apr 2011 02:29 AM PDT

Penayangan video seks Anwar Ibrahim bersama pelacur Cina telah menggemparkan seluruh rakyat Malaysia, tatkala sebelum ini beliau membuat kenyataan akhbar bahawa klip video itu palsu. Datuk T yang sebelum ini terlibat dalam pembongkaran video seks Anwar Ibrahim itu dilihat menjadi dalam daging kepada Anwar Ibrahim. Klip video yang dipercayai diambil di sebuah bilik hotel itu dalam bentuk hitam putih telah tersebar luas bagi membuktikan kepada umum bahawa dakwaan pemimpin Pakatan Pembangkang adalah palsu. Karpal Singh sebelum ini telah meminta Datuk T untuk menayangkan video itu di dalam Parlimen bagi memberikan ahli-ahli dewan mengesahkan kesahihan video itu dan mengecam pelaku hero dan heroin. Bagaimanapun, ahli-ahli pemimpin BN tidak bersetuju kerana tindakan ini membolehkan keluarga Anwar Ibrahim meraih simpati ke atas perlakuan tersebut. Kenyataan Ketua Polis Negara yang mengumumkan bahawa video seks Anwar Ibrahim adalah sah asli atau original. Ini turut diakui pengarah filem KRU Studio, Yusry bahawa video itu sah dan betul tanpa sebarang pindaan mahupun pemalsuan. Ketika ini Anwar Ibrahim sedang sibuk di Sarawak bagi mengenal pasti dan mengumumkan calon bagi menghadapi Pilihan Raya DUN Sarawak.. Setelah beberapa hari di Kuching, kini beliau datang pula ke Sibu bagi mengumumkan calon-calon PKR. Atas tindakan beberapa bloggers seperti Novandri, Pisaunet dan Papagomo, akhirnya video seks terpaksa diuploadkan di alam maya bagi menghentikan segala tohmahan yang dilakukan PKR. Dan, adalah tidak mustahil Wan Azizah isteri Anwar Ibrahim juga sudah melihat perlakuan sumbang suaminya. Untuk itu, Wan Azizah dan Nurul Izzah pasti tergamam melihat perlakuan suami dan bapanya yang sebelum ini dinafikan sepenuhnya, namun tidak pula mahu bersumpah laknat. Bagi mempastikan keadaan tidak semakin kusut, Wan Azizah dan Nurul Izzah akan mengadakan kenyataan akhbar dirumahnya pada jam 5.00 petang ini. Sama-sama kita nantikan apakah yang akan dijelaskan Wan Azizah dan Nurul Izzah terhadap video seks Anwar Ibrahim. Artikel ini saya angkat dari blog sahabat saya `WIRA KENYALANG' dalam blog `cetusankenyalang.blogspot.com' beliau. Untuk tatapan pembaca saya dan rakyat yang inginkan maklumat sebenar tentang pembangkang yang sudah tentunya tidak mungkin akan menyiarkan berita-berita seperti ini dalam media mereka.

Rajahmas

Posted: 07 Apr 2011 11:36 AM PDT

Rajahmas


Hadi Awang laksana RAJA datang ke Bumi Sarawak

Posted: 07 Apr 2011 03:22 AM PDT

Sekadar gambar hiasan yang menjadi memori

Inilah cara PAS berpolitik di negeri Sarawak. Pegawai polis yang bertugas dikutuk hanya kerana enggan membenarkan tok Guru Hadi Awang daripada masuk ke pusat penamaan calon. Lagak peguamnya pula terlalu angkuh...

Apakah pemimpin PAS terlalu mulia di sini sehingga tidak boleh disentuh oleh pegawai yang sedang bertugas?  Tok Guru Hadi Awang harus ingat, penghinaan 'pakai cawat' selepas kekalahan PR di Batang Ai dulu masih lagi segar dalam ingatan rakyat Sarawak.

Sekarang hendak melawat kawasan pun ditemani lawyer... memang hebat untuk seorang pemimpin bergelar Tok Guru.. Panggil gelaran pun tak boleh salah, Tok Guru bukan Pak Haji. Ingat tu.......!

Sedarlah kaki itu memijak di bumi orang... hormatilah peraturan SPR yang telah ditetapkan. Pihak polis pula hanya memikul tanggungjawab dan amanah supaya tidak berlaku kekecohan di tempat mereka ditugaskan..

Marilah kita bersama menolak parti yang taksubkan pemimpin yang melebih-lebih dari sepatutnya. Artikel di bawah dipetik daripada sebuah blog pro-PAS Tinta Hijau..Peristiwa ini berlaku ketika perarakkan calon pagi semalam. Bila rombongan kami hendak masuk ke kawasan penamaan calon Tok Guru Hj Hadi Awang tidak dibenarkan masuk kononnya kena habiskan orang BN masuk dulu..Alhamdulillah Lawyer Khairuddin fight untuk Tok Guru..
dengan ayat power "Ni bukan pak haji"
bila polis 2 paku itu kata "maaf pak haji saya tak boleh benarkan masuk, kena tunggu orang sana masuk dulu"..

Antara dialognya...

Polis " maaf pak haji..saya tak boleh benarkan masuk.kena tunggu orang sebelah sana masuk dulu"

Khairuddin : Ini bukan pak haji..ini tok guru kami..kenapa kami tak boleh masuk ? mana undang2 yang menyatakan kami tak boleh masuk? kami parti yang akan bertanding.."

Polis : nanti saya masuk tanya di dalam..

Lawyer : saya lawyer ..saya tahu undang undang..

Polis : tak boleh ..tak boleh ..saya akan tanya di dalam..( sambil tangannya hendak menyentuh Tok Guru)

Lawyer : (dengan suara keras)...Jangan sentuh Presiden kami...

Bila polis itu memusing ke belakang..Seorang sarjan pula berkata boleh masuk..

Sarjan ini minta maaf kerana berlaku kekecohan..

Moralnya disini...

STAFF BAWAHAN POLIS LEBIH TAHU UNDANG-UNDANG BERBANDING PEGAWAI...

Panas!!! Ceramah PKR di Satok hambar

Posted: 06 Apr 2011 09:25 PM PDT


Malam tadi sempat mengunjungi kem Ahmad Nazib yang sedang mengadakan kempen pilihanraya pertamanya bersama Ketua AMK Pusat, Shamsul Iskandar. Kunjungan orang ramai sekitar 70 orang, majoriti daripada kalangan ahli Keadilan dan pasukan keselamatan yang memantau keadaan.

Agak seronok juga melihat telatah pemimpin PKR yang hebat mengecam kepimpinan wakil rakyat DUN Satok, Datuk Amar Abang Johari dengan mempertikaikan bermacam-macam kekurangan yang ada di negeri ini. 

Rajahmas bukan hendak memperlekehkan isu yang dibangkitkan Ahmad Nazib itu malam tadi, tetapi daripada segi logiknya walau sehebat manapun individu dipilih menjadi pemimpin, tidak wujud kerajaan di dunia ini yang sempurna mampu menyelesaikan masalah rakyat secara total.

Masalah pekerjaan.

Contohnya, rakyat Sarawak yang berhijrah ke luar negeri untuk mencari taraf hidup yang lebih baik.

Kata Ahmad Nazib,

"saya cukup sedih kerana rakyat Sarawak terpaksa bekerja ke Johor, Singapura untuk mencari nafkah. Bila saya tanya kenapa tidak kerja di Sarawak, dia kata kerja di Sarawak gaji sedikit…"

Masalah gaji besar atau sedikit, bukannya dikawal oleh kerajaan negeri apalagi oleh wakil rakyat kawasan DUN Satok. Ia ditentukan mengikut kemampuan syarikat industri yang menawarkan gaji dan keperluan lain dalam pengurusan mereka. Apa pula kena mengena dengan wakil rakyat? 

Seperkara lagi yang dipertikaikan beliau, apakah sekiranya pendapatan yang terlalu kecil di Sarawak contohnya RM400 untuk satu keluarga di sini berpunca daripada masalah kerajaan? Carilah kerja lain jika benar sampai tidak cukup makan… 

Rajahmas tidak merasakan begitu sempit peluang pekerjaan di Sarawak memandangkan banyak sektor lain khususnya di bandar-bandar terpaksa bersaing menawarkan gaji yang lebih tinggi kerana kesukaran untuk menjadi pekerja. Malah kerajaan negeri terpaksa menangani masalah beribu-ribu pendatang asing yang sentiasa mengintai peluang untuk menyusup masuk dan mencari pekerjaan di sini.

Pemimpin Ditaktor, siapa?

Masalah Kepimpinan yang terlalu lama… 

Ini adalah modal Pakatan Rakyat setiap kali mereka berkempen di Sarawak. Cubalah tanya mana-mana pun pemimpin kerajaan yang pernah menjadi wakil rakyat sebelum ini, bolehkah mereka menjamin kemenangan di pihak mereka kekal selama-lamanya?

Soalan pokok, mampukah mereka mengawal tangan rakyat yang memangkah undi?

Kerajaan BN di Sarawak adalah kerajaan yang mendapat mandat daripada rakyat. Ketua menteri dan menteri dalam kabinet kerajaan sekarang hanya wakil yang diamanahkan. Mereka tidak boleh melantik diri sendiri menjadi menteri melainkan dipilih rakyat.

Jika Taib Mahmud tidak dipercayai rakyat, dia tidak akan dipilih menjadi pemimpin selama 30 tahun. Jadi persoalannya, mengapa Pakatan Rakyat menghina rakyat Sarawak dengan memperlekehkan pemimpin-pemimpin yang mereka pilih?

Jawapan Pakatan Rakyat,

"oo… rakyat telah dirasuah… dibayar beratus-ratus supaya mengundi BN…."

Buat warga Sarawak sekalian, inilah penghinaan kepada kita sebenarnya. Mereka meletakkan kita rakyat Sarawak sebagai warga merempat (menguar-uarkan kepada dunia yang rakyat Sarawak hidup melarat) sehingga sanggup menerima rasuah untuk mengundi BN. Benarkah seluruh rakyat Sarawak begitu sekali hinanya?

Taib Mahmud dituduh merompak tanah NCR

Pakatan Rakyat menunjukkan kononnya mereka memperjuangkan tanah NCR (Native Customary Rights), walhal mereka telah bersepakat hendak menghapuskan status bumiputra apabila Pakatan Rakyat membentuk kerajaan sendiri. Maka sebab itulah kita tidak pernah dengar walau sekalipun kenyataan DAP memperjuangkan hak tanah adat Bumiputra kerana ia bercanggah dengan dasar parti mereka. 

Muslihat DAP ialah dengan menjadikan PKR sebagai jurucakap sekaligus menjadi wakil kepada Pakatan Rakyat untuk bercakap soal hak bumiputra dan hak tanah adat, kerana lebih 60% majoriti rakyat Sarawak ini terdiri daripada kaum Dayak. 

Dalam mana-mana ceramah, PKR menghasut rakyat CM sebagai perompak.. Tetapi tidak ada satu bukti pun menunjukkan kepentingan Taib Mahmud menunjukkan beliau mempunyai empayar tanah beribu ekar sehingga kini. PKR hanya berhujah berlandaskan sentimen dan propaganda semata-mata.

Perlu diketahui setiap urusan yang melibatkan Kerajaan Negeri juga melibatkan pihak-pihak seperti ahli parlimen, ahli dewan undangan negeri, pegawai dan kakitangan kerajaan, badan-badan kerajaan dan berbagai lagi mengikut carta organisasi dalam pentadbirannya. Berapa peratuskah kemungkinan Taib Mahmud berjaya merampas tanah sesuka hati tanpa pengetahuan mereka semua? 

Pemimpin muda yang tercicir


Ahmad Nazib seorang yang baik. Rajahmas percaya dia seorang yang bercita-cita tinggi dalam politik. Tetapi dia terlalu agresif dan menyerang pemimpin Barisan Nasional tanpa membuktikan kestabilan parti PKR yang mereka perjuangkan. Dominic Ng keluar PKR dan menjadi Bebas akhirnya biarpun dia seorang yang banyak berjasa kepada parti.

Jika Ahmad Nazib seorang sahaja pemimpin berkualiti dan berkaliber di Sarawak, dia tidak akan mampu membawa apa-apa kebaikan kepada rakyat sekalipun diberikan peluang. Yang membentuk dan mentadbir sebuah kerajaan negeri ialah kepimpinan yang dinaungi oleh parti-parti yang memerintah. Jika PKR itu sendiri kucar-kacir, ahli DUN mereka ramai yang tinggalkan parti, bagaimana mereka hendak menjaga sebuah kerajaan?

Rajahmas berharap satu hari kelak Ahmad Nazib sedar bahawa perjuangannya itu tidak akan membawa rakyat ke mana-mana. Beralih kepada kerajaan baru, laksana merancang sesuatu yang tidak pasti. Berfikirlah sebelum tangan memangkah undi, kerana kita tidak mahu memperjudikan nasib bangsa, agama dan negeri kita kepada satu kumpulan pihak yang hanya mengharapkan undi daripada sifat protes dan rasa tidak puas hati kita.

DIMENSI

Posted: 07 Apr 2011 11:14 AM PDT

DIMENSI


Sayang Sarawak: Fuckatan separuh lunyai dek Papagomo

Posted: 06 Apr 2011 10:15 PM PDTPuak fuckatan gegar kepala otak sekejap dengan pendedahan video anuwar al-jubury di youtube. Sehinggakan blogger papagomo terpaksa di panggil untuk memberi keterangan di balai polis.

Dan juga pendedahan demi pendedahan dari blogger kamikaze lain seperti House PK, Pisau, GAP, Unspinner, MIM dan lain2 membuatkan anuwar & co. tak menang tangan bersilat sampai sumbang langkah.

Mereka terpaksa flag video yang telah di upload di youtube sebab diorang tau itu memang wajah bos diorang. Di sebabkan video tu jugak membuatkan bontot jijah panas meletop2!. tak boleh duduk lama2

Jijah tak boleh nak eksplen di mana jam omega tu sebab dia pun tau laki dia sendiri dah tipu dia hidup2 depan wartawan. Tengok dari riak air muke jijah sudah boleh nampak wajah kegugupan.

Dalam hati pasti menggeletar tahan kemarahan terhadap suami yang kucingtaik. Nasik dah jadi bubor. mahu tak mahu Anuwar kena telan la bubor tu jugak. bubor pon sodappp! kehkehkeh

"Jijahhh..jam omega aku mane daaa?" >;|D

PEJUANG BANGSA

Posted: 07 Apr 2011 11:12 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PAS Batu MENGAMUK nak bakar Utusan, Kosmo ,TV3 kerana dedah kebenaran kepada rakyat !

Posted: 06 Apr 2011 05:15 PM PDT

PAS di Perlis semalam mohon maaf kepada keluarga kanak-kanak 7 tahun yang mati dibelasah dan dipukul  Ustaz sekolah agama kelolaan PAS .   Hari PAS di Parlimen Batu pulak nak bikin pesta  BAKO  akhbar Utusan Malaysia , KOSMO dan TV3 !!


Apa yang PAS Batu  ini bengong dan bodoh  sangat ?? Sudah tengok ke video itu ...ada ke unsur lucah kat situ ?? Setakat ada seorang lelaki yang muka macam Anwar Ibrahin bertuala berjalan mundar mandir  itu dianggap lucah ke sehingga boleh membawa gejala sosial ??

Adakah PAS  takut rakyat ketahui kebenaran bahawa pemimpin tersebut adalah Anwar Ibrahim ? 

Jadi dipersalahkan media arus perdana ini kerana siarkan sedutan video dan gambar pemimpin agung mereka iaitu Anwar Ibrahim di akhbar  sehingga diketahui rakyat seluruh negara. 


Kepada PAS Batu,  tak payah la takut  jika Anwar tak bersalah .  RAKYAT sebenarnya  yang inginkan  kebenaran mahu melihat perkara untuk dinilai sendiri

Tengok gambar orang tua di bawah ini yang  muka nak bengis ,   memang sesuai lah jadi  kepala kaki bakar PAS ..PAS BATU  BIKIN PESTA KAKI BAKO !!

PAS Kawasan Batu mendesak agar Ketua Pengarang Utusan Malaysia, Kosmo dan  Pengerusi Media Prima (TV3) meletakkan jawatan bagi menyatakan rasa tanggungjawab sosial terhadap rakyat ekoran penyiaran gambar dan cerita lucah kononnya membabitkan Dato' Seri Anwar Ibrahim hanya berdasarkan mirip wajah yang serupa.

"Akhbar Utusan dan Kosmo juga TV3 yang diketahui umum memihak Umno-BN seolah-olah menjadi agen penyebar gejala sosial. Bahkan mungkin mereka menganggap semua ini sebagai budaya mereka dan tiada apa yang hendak dimalukan lagi," kata Naib Yang DiPertua PAS Kawasan Batu, Datuk Tarmizi Mohd Jam (gambar kiri).

Sehubungan itu, PAS Kawasan Batu akan membakar akhbar tak rasmi Umno - Utusan Malaysia dan Kosmo serta TV3 sebagai simbolik protes di perkarangan Dataran Markaz PAS Pusat, Taman Melewar pada malam 10 April 1011, Ahad sempena ceramah rakyat "Fitnah Umno-BN kian melampau-lampau".

IPOHMALAY

Posted: 07 Apr 2011 09:27 AM PDT

IPOHMALAY


Betul Ke Itu Anu bin Anu? Tanya Je Si Rasid Tu Ha!

Posted: 07 Apr 2011 05:44 AM PDT

Susah benor gamaknye nak bercerita panjang pasal perut boroi tetek lendut tu kan. Apa tak ditanya jer pada si Rasid.

Siapa Rasid tu. Ala, masseur yang sasa tu ler. Hehe. Dah tentu ler setiap daerah bukit tinggi mahupun rendah dah disukat ye tak.

Bidaah je kalo si Rasid tu tak tahu kan? Awak memang ler tak tahu besor kecik sedangnya perut Anu bin Anu tu kan. Awak maner peronah duduk di Penjara Sungai Buloh 1999 - 2004. Eee.. Simpeaanggg.

Jadi untuk klarifikasi yang jujur lagi sejahtera, elok benor ler si Rasid tu yang buat statement sahih ke tidak kan. Tak kan ler nak tanya adik Sepol kita kan. Sebab belum tentu peronah dilihat tetek lendut perut cembung tu.

Yer lah, kalau adegan terkutuk (tua kutuk) itu berlaku tanpa dibuka baju. Idak ler cam kan?

Jadi, aper tunggu lagi, kita panggil Rasid, kita bakor... kita bakor jer..

Anugerah - Wings

Posted: 06 Apr 2011 10:38 PM PDTGatal benor anu nyer yer. Hehehehe.

Pada Suatu Hari Burung-burung Pun Bergembirerr

Posted: 06 Apr 2011 05:23 PM PDT

Lamer benor teman tak update post kan. Yer lah, sementara teman busy ni, kengkawan teman tolong post kan banyak benda dah. Terima kasih la yer. Semoga, Kampung Pisang yang sejahtera ini, terus terpelihara.

Bak kata Labu, dalam pilem Labu Labi, apa kata kita berperang secara halus-halusan, bak dipuput sang bayu. Maka teman pun terjumpalah satu potongan klip video yang menyaksikan detik mula perlawanan Anu bin Anu secara halus-halusan, bak dipuput sang bayu, untuk penilaian jutaan pengadil di luar sana.Eh, video ni takde la lucah pun, tapi kalau kena delete dek Youtube, itu tandanya ada la pihak yang meroyan kan? Bila meroyan, nampak benor la benda ni betul kan?

Suka teman nak kaborkan ler. Orang kalau bertuala, memang la biasa membuncitkan sikit perut tu dengan sengaja, bagi mengetatkan ikatan tuala tu kan. Cuba ler miker pakai tuala lepas tu tak buat roper itu, dua tiga langkah, lucut le kan.

Memang ler nampak perut longgar yang ditunjuk dek anu bin anu tu nipis dan kurus. Tapi harus di ingat, hasil mentekedarah duit rakyat sepanjang ada kesempatan dulu pun dah cukup membuncitkan si polan itu pada suatu ketika dulu, ketika burung-burung sedang bergembirerrrr. Bila tidak lagi gembirerrrr maka kuruslah ia meninggalkan kantong yang boleh membesar jika didikembungkan bagi mengetatkan ikatan tuala dari terlondeh.


Amboi besaq nya perut masa baru kena sack. Banyak makan rasuah ka?

tunku

Posted: 07 Apr 2011 03:47 AM PDT

tunku


Senior Customs officer in graft probe falls to death at MACC building

Posted: 06 Apr 2011 09:47 AM PDT

KUALA LUMPUR: A senior Customs officer being investigated by the MACC for graft involving unpaid taxes is believed to have fallen to his death from the 3rd floor of the MACC Building in Jalan Cochrane on Wednesday morning.
The MACC has identified the officer as Selangor assistant director Ahmad Sarbani Mohamed, 56.
MACC director of investigations Datuk Mustafar Ali said Ahmad was among those detained on April 1 in a nationwide operation and released on bail the next day.
The side of the MACC building where Ahmad Sarbani's body was found.
He had arrived at the MACC building here alone on a motorbike at 8.26am and asked to see the investigating officer who, however, was at a meeting.
Ahmad waited at the lobby until 9.30am. Then, an officer took him to a room on the third floor and was with him until 10.15am.
The officer then left the room for a few minutes to call the investigating offier.
When he returned, he found Ahmad missing.
Ahmad's body was found lying on the first floor open-air badminton court at 10.20am, Mustafar said.
Meanwhile, Kuala Lumpur CPO Datuk Zulkifli Abdullah said a special task force has been set up to investigate the case, which has been classified as sudden death.
He said the body has been sent to Hospital Kuala Lumpur for a post mortem, and urged people not to speculate.

MACC'S STATEMENT ON THE INCIDENT
KUALA LUMPUR: Pada hari ini, 6 April 2011 diantara jam 10.15 pagi hingga jam 10.20 pagi satu kejadian telah berlaku di bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Jalan Cochrane, Kuala Lumpur dimana seorang individu telah ditemui meninggal dunia.
Individu yang ditemui meninggal dunia ini dikenal pasti sebagai Ahmad Sarbani bin Mohamed, berumur 56 tahun, seorang Penolong Pengarah Kastam daripada Jabatan Kastam DiRaja Malaysia, Selangor.
SPRM mengesahkan bahawa penama berkenaan adalah diantara pegawai Kastam yang telah ditahan pada 1 April 2011 jam 1.00 tengahari di Pejabat Kastam Pelabuhan Utara, Pelabuhan Kelang. Penama tersebut setelah membantu dalam siasatan yang melibatkan operasi 3B iaitu satu siasatan berkaitan kesalahan di bawah Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009, telah dilepaskan melalui jaminan pada hari Sabtu 2 April 2011 jam 12.30 tengahari. Penama tersebut telah pun meninggalkan pejabat SPRM Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur selepas dilepaskan melalui jaminan tersebut.
Pada hari ini, Rabu 6 April 2011 jam 8.26 pagi, penama berkenaan telah datang ke Pejabat SPRM Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur bersendirian dengan menunggang sebuah motorsikal. Penama ini telah meminta untuk berjumpa dengan pegawai penyiasat bagi berbincang mengenai kes terhadapnya. Oleh kerana pegawai-pegawai sedang bermesyuarat maka penama berkenaan telah menunggu di lobi pejabat sehingga jam 9.30 pagi.
Penama tersebut kemudian telah diiringi oleh seorang pegawai ke bilik pejabatnya untuk mendapatkan pegawai penyiasat menemui penama tersebut. Pegawai yang mengiringi penama tersebut telah berada bersamanya dalam bilik pejabat pegawai berkenaan.
Pada jam lebih kurang 10.15 pagi, pegawai yang mengiringi beliau telah meninggalkan penama tersebut di pejabatnya dan keluar sebentar pergi mendapatkan pegawai penyiasat. Dalam beberapa minit kemudian, pegawai tersebut telah kembali ke pejabatnya dan mendapati penama berkenaan tiada dalam bilik berkaitan.
Setelah mencari dalam kawasan pejabat, seorang pegawai telah terlihat satu tubuh manusia terlantar di tingkat 1 bangunan pejabat ini.
SPRM telah pun memaklumkan kejadian ini kepada keluarga simati dan pihak pengurusan jabatannya serta menyerahkan perkara ini kepada pihak Polis untuk mengambil sebarang tindakan.

tunku : where are the voices of dap,pkr and pas on this matter? why don't they shout about this incident like teo beng hock's death? it shows clearly the double standard of them on this matter.we hope the pakatan will appoint dr PORNthip again to investigate the death of this custom officer and demand a royal commission to be set up.

Ohpolitik!™

Posted: 07 Apr 2011 03:43 AM PDT

Ohpolitik!™


Rentetan PAS Bunuh Budak 7 Tahun : Kronologi Keganasan PAS

Posted: 07 Apr 2011 01:31 AM PDT

Kronologi Keganasan PAS


3 April 2011: Insiden kecederaan yang membawa maut. Seorang murid umur 7 tahun di Sekolah Rendah Islam Al-Furqan di Jejawi, Perlis meninggal dunia setelah koma beberapa hari akibat dipukul oleh guru sekolah berkenaan yang merupakan ahli PAS.


8 Mei 2009: Insiden tidak menghormati Raja Melayu. YB Nizar Jamaludin, bekas Menteri Besar Perak dan ADUN PAS, DAP dan PKR membuat kecoh di Dewan Undangan Negeri sehinggakan majlis Perasmian Sidang DUN yang akan disempurnakan oleh Raja Muda Perak terpaksa ditunda selama 5 jam.


2009: Insiden tidak menghormati Raja Melayu. Para penyokong PAS menghalang kenderaan Raja Muda Perak dari bergerak ke Istana Bukit Chandan, Kuala Kangsar untuk upacara mengangkat sumpah Menteri Besar yang baru dari Barisan Nasional. Penyokong PAS dengan memakai jubah tidur di atas jalan raya di hadapan kereta Raja Muda Perak sebagai cara menghalang baginda untuk hadir ke upacara berkenaan. Sebahagian yang lain pula bertindak membaling batu kearah kenderaan baginda.


8 September 2007 : Insiden tidak menghormati undang-undang Negara. Penyokong-penyokong PAS menghalang Polis menjalankan tugas apabila membuat huru-hara dalam ceramah BERSIH di Batu Buruk Terengganu dengan membaling bom petrol dan batu.


2007: Insiden demonstrasi. PAS terlibat dalam demonstrasi anjuran BERSIH yang menyebabkan kesesakan jalan raya yang teruk dan para peniaga sekitar Kuala Lumpur kerugian ribuan ringgit apabila tidak dapat menjalankan urus niaga pada hari berkenaan.


2001: Penglibatan dengan militan. Nik Adli Nik Aziz, anak Mursyidul Am PAS ditahan dibawah Akta Keselamatan Dalam negeri (ISA) atas kesalahan terlibat dengan kegiatan militan dan menjadi ahli Kumpulan Mujahidin Malaysia (KMM).


2 Julai 2000: Insiden Al-Maunah. Kumpulan Al-Maunah yang merompak senjata di Kem Tentera dan membunuh seorang anggota polis dan seorang tentera di Bukit Jenalik, Perak adalah sebahagianya ahli-ahli PAS.


1999: Kejadian pukul pelajar. Nik Adli Nik Aziz, anak Mursyidul Am PAS ditahan polis kerana didakwa membelasah pelajarnya di Sekolah Agama Darul Anuar Pulau Melaka, Kelantan. Pelajar itu menerima empat jahitan akibat cedera
di kepala selepas ditendang, ditumbuk dan dipukul dengan kerusi oleh Nik Adli.


19 November 1985: Peristiwa Memali, Kedah. Insiden ini mengorbankan 18 orang dan berpuluh-puluh yang lain tercedera serta penahanan beratus-ratus orang. Dalam pertempuran diantara pihak Polis dan penyokong PAS, Ustaz Ibrahim Mahmud atau lebih dikenali dengan Ibrahim Libya telah terbunuh.
Ulasan:
PAS sebagai sebuah Parti yang mengaku dan mendabik dada kononnya berjuang atas landasan agama Islam sepatutnya merombak system tarbiah parti mereka kerana terbukti selama ini system tersebut telah melahirkan manusia yang berhati keras, ganas dan emosional.


Semakin lama PAS berada dalam arus politik tanah air, semakin terserlah kegagalan PAS mendidik ahli-ahli mereka untuk menjadi pendakwah dan pendokong gerakan Islam yang sebenar.


Tindakan yang diterjemahkan oleh ahli-ahli PAS dalam bentuk anti establishment yang keterlaluan seperti demonstrasi jalanan, provokasi dan tidak mematuhi arahan pihak berkuasa hanya akan menghasilkan kemudaratan yang lebih besar dalam jangka masa panjang.


Imej PAS sudah banyak tercalar apatah lagi dengan tindakan para pemimpin PAS yang diselubungi 'denial syndrome' yang asyik menyalahkan pihak lain setiap kali berlaku kelemahan dalam parti mereka.


Keserabutan dalam meletakkan priority juga sekali lagi menjadikan kewujudan PAS dalam konteks politik Islam sebagai tidak relevan dan bercanggah dengan ruh Islam.

Video Penyokong Pakatan Kecut Teloq!

Posted: 06 Apr 2011 08:56 PM PDT
Semalam masa aku terjah Pusat Penamaan Calon di Dewan Bandaraya Kuching Selatan, secara tak sengaja aku merakam reaksi penyokong Pakatan yang kecut teloq nak pakat topeng muka Taib yang ditambah tanduk. Aku ingat berani sangat nak pakai, rupanya dia ni pun sama ngan Anwar, penakut! Apapun jom saksikan video aksi kecut Teloq ni.

AMK jadi balaci pencacai BangNUAR kemukakan 5 Tuntutan VIDEO AKSI SEKS ANUwar!!

Posted: 06 Apr 2011 08:23 PM PDTBerikut adalah 5 tuntutan AMK :


Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM)- Mengenakan tindakan kepada semua blog-blog yang sengaja menyiarkan video fitnah yang bertujuan mengaibkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Blog terawal yang didapati menyebarkannya adalah Papagomo & Gerakan Anti-PKR.

Unit Media Baru (Pemuda Umno Malaysia)
 - Mengeluarkan arahan kepada semua blogger di bawah UMB agar menarik balik video tersebut dan meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia.

Polis Diraja Malaysia (PDRM)
 - Mengarahkan pihak Polis supaya dengan segera dan tanpa lengah terus menangkap Datuk Trio atas tindakan mereka yang terang-terang bersalah dan boleh didakwa mengikut Seksyen 292 (a) Kanun Keseksaan (Akta 574).

Kementerian Dalam Negeri
 - Menggesa kementerian ini membuat siasatan rapi tentang video yang masih dalam siasatan polis, tetapi bocor di Youtube dan memalukan Malaysia di mata dunia.

Kementerian Penerangan, Komunikasi & Kebudayaan
 - Mengarahkan agar semua surat khabar arus perdana keluaran Selasa 5 April 2011, meminta maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, keluarganya & seluruh rakyat Malaysia di atas terbitan gambar-gambar fitnah yang amat mengaibkan.HAHAHAHAHA!! ANUwar SEDAP MEMANTAT KORANG JADI PENCACAI CUCI NAJIS ANUwar!!

PKR Pengacau, Memecah Belahkan Perpaduan Dayak!

Posted: 06 Apr 2011 07:02 PM PDT
Presiden Parti Kebangsaan Sarawak (Snap) Edwin Dundang hari ini menuduh Parti Keadilan Rakyat (PKR) menghancurkan perpaduan kaum Dayak kerana meletakkan calon menentang Snap pada pilihan raya negeri Sarawak 16 April ini.

Beliau berkata parti kaum Iban itu tidak akan tunduk lagi kepada PKR kerana Snap telah memberi laluan kepada PKR bagi tiga kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) - Ba'kelalan, Batang Ai dan Tamin.

"Mereka yang mencabar kita (Snap) adalah mereka yang mencabar perpaduan Dayak. Mereka adalah pengacau," katanya selepas proses penamaan calon bagi 71 kerusi DUN yang dipertandingkan selesai hari ini.

Dundang menerima kejutan apabila PKR meletakkan calon bagi kerusi Marudi meskipun sebelum ini Timbalan Presiden parti itu Azmin Ali mengumumkan PKR bertanding di 49 kawasan serta menyerahkan Marudi dan Pakan kepada Snap.

Presiden Snap itu sendiri akan bertanding di Marudi, yang menyaksikan pertandingan empat penjuru berhadapan calon BN, Sylvester Entri ak Muran yang juga penyandang, calon PKR Gerang ak Dagom dan calon bebas, Michael Ding Tuah.

Snap mempunyai 26 calon bertanding di kerusi majoriti kaum Dayak.

- Bernama- Posted using BlogPress from my iPad

PAS Meroyan nak Selesaikan Isu Tanah Adat Sarawak | Selesaikan dulu Isu Ladang Rakyat Kelantan

Posted: 06 Apr 2011 06:36 PM PDT

Naib presiden PAS Salahuddin Ayub berkata, parti itu berharap dapat memenangi kerusi pertamanya di DUN Sarawak kali ini selepas bertanding di negeri itu sejak tahun 2003.

Katanya, berbeza dengan pengalamannya mereka sebelum ini, PAS mendapati "angin perubahan" sudah mula sampai ke negeri itu.

"Sebelum ini PAS masih baru. Sekarang kita lebih dikenali di kalangan penduduk tempatan," katanya yang mengiringi calon PAS Beting Maro Abang Ahmad Kerdee Abang Masagus di pekan Pusa, dekat Batang Lupar.

Salahuddin berkata, dengan menyandarkan harapan kepada semua muka baru, PAS juga akan memfokuskan terhadap usaha menyelesaikan isu berhubung pemilikan tanah adat (NCR) yang berlarutan sejak Sarawak merdeka pada tahun 1967.

Anggota parlimen Kubang Kerian itu berkata, usaha mereka menangani isu itu akan digiatkan melalu biro tanah dan pembangunan wilayah - badan langsung bawah PAS pusat - yang ditubuhkan khas bagi tujuan itu.

MRGHOSTWRITERZ
PAS yang baru bertanding 5 kerusi di Sarawak dah nak belagak jadi Hero apabila berjanji nak selesaikan isu tanah adat. Isu pengambilan tanah untuk Projek Ladang rakyat pun tak selesai lagi di Kelantan, ditambah pula isu air kotor walaupun Kelantan dah 20 tahun di bawah pemerintahan PAS apa cita? Terkini isu budak mati dibunuh OSTAD PAS di Perlis, Apa cita? Ops! Lupa pula aku Ostad PAS semua telah dikonfremkan Nikkie Aziz masuk SYORGA!

- Posted using BlogPress from my iPad

SENJALIZA

Posted: 07 Apr 2011 03:26 AM PDT

SENJALIZA


ADA GURU, ADA MURID...

Posted: 07 Apr 2011 02:46 AM PDT

INI GURU, MAHAGURU
SEBELAH KANAN INI MURID
Guru itupun dulu kahwin di Selatan Thailand. Jadi murid ini juga kahwin di Selatan Thailand. Cuma murid kahwin dengan sembunyi dengan bini no 1, guru sembunyi sama bakal mertua masa itu. Guru tidak diingini di Sarawak. Malah keganasannya serta kebergelomangannya dengan skandal MEMUAKKAN RAKYAT Sarawak. Kalo Guru @ Mahaguru memuakkan, anak muridnya tentu lebih ditolak Rakyat Sarawak.

"Kalo guru kencing bediri, murid kencing berlari."...

FITNAH! FITNAH! FITNAH!

Posted: 06 Apr 2011 05:51 PM PDT

APA DAN SIAPA YANG "DIDAHULUKAN" @ DILETAKKAN DI ATAS? Siapa yang diperalat?..jangan kata ini FITNAH!. Di mana Bahasa Kebangsaan diletakkah? (Barangkali kata pencacai di atas sekali!!!)

Sodomi 1-FITNAH
Sodomi 2 - 1-FITNAH
Afifah - FITNAH
Shamsidar - FITNAH
DNA - FITNAH
Kerajaan Perpaduan - FITNAH
Apa yang diungkapkan oleh UMI Hafildah - FITNAH
Apa yang diungkapkan Azizan - FITNAH
Apa yang diunggkapkan Nallakarupan - FITNAH
Apa yang diungkapkan Saiful - FITNAH
Ke Indonesia dan luar negara menghina negara dan kepimpinannya - FITNAH
Omega - FITNAH
Correct Correct - FITNAH
Konspirasi dengan Musuh (Geng-geng Israel, IMF dan gay group & supporters) - FITNAH
Video Sex dan menggggooodam Pelacur - FITNAH
Karpal Singh kata pengamal sex luar tabiee yang teruk - FITNAH
Karpal Singh kata "Tobat" - FITNAH

Murah sangat ker perkataan FITNAH ini? SALE up to 99% ker FITNAH ini?

Kalo beginilah corak dan caranya, Lama-lama ORANG TUA tu berlari bogel dikatakan oleh para pencacai sebagai berlari dengan memakai JUBAH...
"Reformation with no reform means NOTHING!"
~mak sepat kering melatah tak jumpa Jam Omega~

-by nanna-sibu-

PAS Sudah Terhidu Kemenangan Besar BN Sarawak.

Posted: 06 Apr 2011 03:25 AM PDT

Because of you kamik say NO..big NO NO
Bagi pengundi Sarawakian, semua ini gara-gara orang tua yang ganas dan rakus politik dan seperti Video XXX itu...seeing is believing..Sukar menepis kenyataan ini.
PAS kini sudah mula memikirkan untuk menangguhkan Pemilihan parti itu jika BN menang besar di Sarawak. Cadangan itu di ketengahkan oleh Mantan Setiausaha Agung PAS, Datuk Kamaruddin Jaafar. Persediaan ini sudah memperlihatkan bahawa PAS sudah seakan mengakui kelemahan PAS dan kekalahan PAS di Sarawak pada PRU kali ini.

Melihat kekalutan PKR Sarawak yang cuba mendominasi pencalonan dalam PRU Sarawak kali ini,lebih mudah dinilai bahawa PKR hanya rakuskan penguasaan dalam Pakatan Rakyat sedangkan populariti PKR kini amat merudum ekoran pendedahan Video XXX yang melibatkan DSAI. Jawaban Wan Azizah mengenai Jam Omega juga mudah difahami pendustaannya kerana jam Omega DSAI dikatakan mempunyai engraving Istimewa yang dilakar, diukir semasa dihadiahkan oleh Raja Arab Saudi.

Penamaan calon yang melibatkan calon PAS juga memperlihatkan penyokong PAS dari Perak dan Terangganu lebih ramai bilangnya dari penyokong PAS dari Sarawak.

Mengatakan "kalau BN menang besar di Sarawak" sudah cukup memperlihatkan bahawa keyakinan mereka untuk mengguggar BN Sarawak sudah goyah.

Bagi pengundi Sarawakian, semua ini gara-gara orang tua yang ganas dan rakus politik dan seperti Video XXX itu...seeing is believing..Sukar menepis kenyataan ini.

bumiyang

Posted: 07 Apr 2011 03:17 AM PDT

bumiyang


Video Klip Lucah - Saksi Bakal Sumpah Muhabalah???

Posted: 06 Apr 2011 10:00 PM PDT

Apa Beza Video Lucah "Anwar" Dengan Menuduh Najib Punyai Skandal Dengan Alantunya???

Posted: 06 Apr 2011 05:45 PM PDT

Suara Melayu Baru

Posted: 07 Apr 2011 01:38 AM PDT

Suara Melayu Baru


BEST !!! Kak Jijah terlompat gara-gara Jam Omega... Lihat video di bawah...

Posted: 06 Apr 2011 09:05 PM PDT

Melompat Kak jijah bilamana ada orang yang bertanyakan soalan cepu emas berkenaan jam Omega milik Si anwar. Peluh pun belum kering, gara-gara jam Omega, Kak Jijah terpaksa meninggalkan majlis..

Alahai... Sang Anwar ooiiii... tak senang duduk Kak jijah angkara nafsu seks suaminya...

Cuba lihat You Tube di bawah...

Wan Azizah : Orang lain yang 'terpancut air', orang lain yang kena marah...

Posted: 06 Apr 2011 06:16 PM PDT

Alahai... Kesian Wan Azizah. Dalam sidang media yang diadakan di rumahnya di Bukit Segambut bagi menjelaskan isu video seks suaminya, tergagap-gagap Kak Jijah menjawab pelbagai soalan cepu emas yang dikemukakan oleh para wakil media.

Kak Jijah yang pada mulanya tidak mahu menonton video tersebut, akhirnya terpaksa akur untuk melihatnya bagi memuaskan hati yang sedang bergelora itu. Kak jijah kemudian menafikan kononnya pelakon utama video tersebut bukan suami 'Anugerah Tuhan' kesayangannya. Kemudian Jijajh diasak dengan soalan berkenaan Jam Omega yang dikatakan telah diserahkan kepada polis oleh Dato' Eskay. Kak Jijah tetap mempertahankan bahawa jam tersebut berada dalam simpanannya walau pun tidak mahu menunjukkan kepada pihak media.

Mungkin sebab sudah mampu menahan asakan media, akhirnya Kak Jijah dan anaknya, nurul Izzah menamatkan sidang media tersebut dengan alasan untuk ke parlimen.

Sebaik tamat sidang media tersebut, berdesing Kak jijah dimarahi oleh ahli keluarga Anwar. Kak Jijah mungkin telah tersalah cakap apabila mendakwa suaminya sering mengamalkan senaman bagi menguatkan oto sewaktu berada dalam tahanan penjara. Sedangkan ketika itu Anwar sering tampil dalam keadaan sakit tulang belakang, berkerusi roda dan sangat la'ih.

Kak Jijah juga dikatakan turut dimarahi Si Anwar kerana terlebih banyak bercakap sewaktu sidang media tersebut. Pada awalnya Anwar telah mengarahkan peguamnya, Karpal Singh untuk menjawab semua soalan yang dikemukakan oleh para media.

Mungkin disebbkan inilah, Kak jijah mengambil keputusan untuk menangguhkan penerbangannya ke Sarawak. Mungkin Kak Jijah merajuk kerana dijadikan mangsa melepaskan amarah oleh Anwar.

Bagi Kak Jijah, orang lain yang terpancut air, orang lain yang terpaksa menanggung akibat... Tak adil... tak adil...

Aspirasi Bangsa

Posted: 07 Apr 2011 01:37 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Suasana Penamaan Calon N.36 Semop

Posted: 06 Apr 2011 08:41 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 07 Apr 2011 01:34 AM PDT

Sahabat-Gunung


Pembangkang Ketepi Prinsip Jika Tidak Menguntungkan Mereka

Posted: 07 Apr 2011 12:30 AM PDT

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata pemimpin parti-parti pembangkang sanggup mengetepikan soal prinsip jika sesuatu perkara yang timbul tidak menguntungkan mereka. Sebaliknya pembangkang akan mengambil kesempatan kepada isu yang menguntungkan mereka sahaja.

Perdana Menteri berkata ia jelas tergambar dalam kenyataan pemimpin-pemimpin pembangkang berhubung kontroversi video seks yang didakwa melibatkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Nampaknya pembangkang tidak konsisten dan mereka tengok keadaan. Mereka rasa kalau ada sesuatu yang tidak menguntungkan mereka, mereka akan ketepikan soal prinsip," katanya kepada wartawan pada satu majlis di SMK Santubong dekat sini, hari ini.

Tindakan pembangkang menolak cadangan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz untuk menubuhkan suruhanjaya diraja bagi menyiasat video seks tersebut yang terbongkar bulan lepas.

Najib berkata kebiasaannya pembangkang akan mendesak supaya suruhanjaya diraja ditubuhkan tetapi dalam kes ini mereka membisu.

"Ini yang ramai orang rasa pelik dan aneh sebab sebarangan isu, merekalah yang pertama akan mendesak suruhanjaya diraja ditubuhkan. Yang pelik bila isu ini bangkit, mereka membisu, malah mereka menolak untuk menubuhkan suruhanjaya diraja," kata Najib.

Pertelagahan Pembangkang Bukti Mereka Tak Mampu Jadi Alternatif Kepada BN

Posted: 07 Apr 2011 12:00 AM PDT


Pertembungan calon parti-parti pembangkang pada pilihan raya negeri Sarawak 16 April ini menunjukkan pakatan pembangkang tidak ada persefahaman dan membuktikan mereka tidak boleh menjadi alternative kepada kerajaan Barisan Nasional (BN).

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata walaupun pembangkang pada mulanya cuba mengatur barisan yang diharapkan dapat memberi tentangan

kepada BN, akhirnya ianya tidak menjadi kenyataan kerana tiada persepakatan antara mereka.

"Amat jelas persefahaman yang mereka harapkan telah berkecai kerana banyak kawasan mereka terpaksa bertanding sesama sendiri selain menentang calon BN," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Sirim Pintar-Learning dan Sirim Robokit di Sekolah Menengah Santubong, Kuching.

Najib berkata terdapat terlalu banyak pertandingan lebih daripada satu lawan satu, malah terdapat di beberapa kawasan sehingga melibatkan lima dan enam calon.

" Ini menunjukkan pembangkang khususnya di Sarawak memang tidak sekata. Mereka tidak sefahaman dalam pembahagian kerusi...pembahagian kerusi pun bertelagah apatah lagi kalau nak tubuh kerajaan. Pembangkang bukanlah sesuatu yang viable (berdaya maju) kepada rakyat," katanya.

Skandal Yayasan Selangor- Pembelian Kereta Yayasan

Posted: 06 Apr 2011 11:45 PM PDT


Satu kertas cadangan telah dihantar kepada Menteri Besar Gagap bagi memohon kelulusan untuk membeli 4 kenderaan baru untuk kegunaan Yayasan dengan kos keseluruhan berjumlah RM500,000. Didalam surat cadangan tesebut telah dinyatakan bahawa kos untuk membeli kenderaan untuk kegunaan Pengurus Besar adalah sebanyak RM300,00. Toyota Hiace RM110,00 untuk kegunaan kem ataupun asrama dan juga 2 buah Proton Saga BLM berharga RM90,000 untuk kegunaan Ibu Pejabat.

Selepas kelulusan diberikan pengurusan Yayasan Selangor telah bertindak membeli 1 biji Toyota Hiace bernilai RM97,490 untuk kegunaan kem ataupun asrama seperti yang dinyatakan di dalam surat cadangan. Mereka juga telah membeli sebiji SUV Toyota Fortuner bernilai RM190,155,21 untuk kegunaan pejabat walaupun pada mulanya mereka bercadang untuk membeli 2 biji Protan Saga BLM dan sebiji Toyota Camry 2.4V berharga RM186,080.11

Nasib malang berterusan kepada kakitangan Yayasan Selangor apabila Pengurus Besar Ilham Marzuki telah menggunakan kuasa yang ada pada beliau untuk menjadikan SUV Toyota Fortuner tersebut sebagai kereta rasmi beliau dan pada masa yang sama telah memiliki sebiji Toyota Camry.Apakah rasionalnya seorang Pengurus Besar mempunyai 2 biji kereta rasmi dan apakah alasan disebalik surat cadangan memohon kelulusan untuk membeli 4 kenderaan baru untuk kegunaan Yayasan.

Kenapa perlu diberi keistimewaan kereta baru sedangkan tempoh perkhidmatan Ilham Marzuki sebagai Pengurus Besar terlalu baru.Tidak keterlaluan untuk kita perkatakan bahawa mereka menggunakan kewangan kukuh Yayasan Selangor untuk kepentingan diri mereka sendiri.

Pembaziran demi pembaziran terus berlaku bermula dengan Majlis Sambutan Ulangtahun ke 40 sehinggalah kepada pembelian aset-aset Yayasan yang boleh dipertikaikan.

Tunggu pendedahan selanjutnya kisah pembelian aset lain dan kerugian dalam kontrak sewa beli.

Sumber: KitaGempur

Satok: Mengkarung AMK Calon PKR Buntingkan Anak Orang

Posted: 06 Apr 2011 10:44 PM PDTCicak mengkarung rupanya Ketua AMK Sarawak nie.

Ketua AMK Sarawak yang bertanding di DUN Satok mencabar penyandangnya Datuk Amar Abang Johari Tun Abang Openg daripada Barisan Nasional (BN).

Ahmad Nazib Johari, Ketua AMK Sarawak ini rupanya seorang ustaz. Tapi ustaz mengkarung yang sama tarafnya dengan ADUN Selising dan ADUN Perupok ....

Bak kata sahabat aku si PISAU .... mereka nie termasuk di Nazib nie ada `punai' yang tak kenal halal haram ... habis semua dibalunnya ...

Ahmad Nazib berlakon dan berlagak alim di Satok kononnya seorang Ustaz,katanya adalah lulusan undang undang syariah dari UM ,tahu hukum hakam halal haram.Tetapi masaalahnya di tibainya anak orang sampai bunting, kemudian melarikan anak orang ke KL dijadikan isteri nombor 2.
Gadis inilah dibuntingkan,kemudian dibawak lari bernikah di siam,tetapi apa nak dihairankan semua itu dihalalkan dalam parti sebusuk PKR,eloklah ketua umum tibai jantan betina,ketua AMK Sarawak tibai anak orang sampai bunting.

Jangan Biarkan Anwar Jumpa Amoi nie ....

Posted: 06 Apr 2011 10:02 PM PDT

Anwar mungkin dah lama tak masuk PWTC. Rasanya dah lebih 10 tahun.

Tapi perkembangan terkini di PWTC memungkinkan Anwar ke PWTC.

Amoi nie bole tahan gak. Pastikan Anwar tidak keseorangan untuk menemui Amoi di atas....

Berbaju merah, kain tersingkap sampai menampakkan celah peha yang memberahikan Anwar....

Hakikatnya, ia hanyalah sebuah patung yang menghiasai Malaysian Internasional Soe Festival 2011 bermula 7 hingga 10 April nie...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wan Azizah Bengang Dan Sedih .... Persoalan Jam Omega Tetap Bermain

Posted: 06 Apr 2011 08:40 PM PDT

Wan Azizah bengang dan bersedih apabila persoalan mengenai jam OMEGA terus bermain di mulut-mulut rakyat termasuk di kalangan pemimpin dan ahli-ahli PKR sendiri ...

Di mana jam tersebut. Anwar repot polis kata jam tu hilang tapi Wan Azizah plak kata dia simpan jam tu dalam sidang medianya baru-baru nie .... terbelit-belit lidah bila nak menipu nie....

Ketika di Sarawak berkempen, ahli-ahli PKR tetap bertanyakan Wan Azizah.... apa citer Kak Wan pasal jam Omega tu?

Kesetiaan Asas Kekuatan Dan Kemantapan Perjuangan UMNO

Posted: 06 Apr 2011 08:36 PM PDT

Kesetiaan terhadap perjuangan dan barisan kepimpinan merupakan salah satu asas kekuatan serta kemantapan UMNO.

Ketua Penerangan UMNO Sabah, Datuk Sapawi Ahmad berkata, prinsip yang digunapakai dan diamalkan oleh ahli UMNO itu jugalah yang membolehkan UMNO kekal sehingga ke hari ini.

"Kesetiaan terhadap perjuangan dan barisan kepimpinan telah mendorong ahli parti pada semua peringkat bagi menunaikan tanggungjawab yang diamanahkan.

"Perjuangan kita meletakkan rakyat sebagai keutamaan dan kebijaksanaan barisan kepimpinan memastikan rakyat terus yakin dan percaya kepada UMNO," katanya pada perasmian mesyuarat berkelompok cawangan Umno Zon Lupak di sini kelmarin.

Hadir sama pada majlis tersebut termasuklah Timbalan Ketua UMNO Sipitang, Kamarlin Ombi, Ketua Wanita UMNO Sipitang Datuk Surinam Sadikun, Setiausaha UMNO Sipitang Alidin Mohamad, Ketua Puteri UMNO Sipitang Dayang Maimunah Sidek, Naib Ketua Pemuda UMNO Sipitang Matbali Musah dan Ketua UMNO Zon Lupak Saidi Manan,

Sapawi berkata barisan kepimpinan UMNO adalah barisan yang begitu mengutamakan rakyat dan amalan ini telah digunakan sejak dahulu lagi. Beliau berkata kesungguhan dan komitmen yang diperlihatkan itu telah meningkatkan kepercayaan dan keyakinan rakyat terhadap UMNO .

"UMNO telah melalui pelbagai cabaran namun hasil kesetiaan ketika kepada perjuangan dan barisan kepimpinan, membolehkan UMNO terus kekal dan terus mendapat kepercayaan serta sokongan daripada rakyat," katanya lagi.

Bagaimanapun Sapawi mengingatkan agar ahli Umno pada semua peringkat agar tidak lalai dan leka. Perjuangan utama parti iaitu kepentingan rakyat sebagai yang paling utama harus tidak berubah.

"Transformasi politik yang diseru oleh barisan kepimpinan parti agar dilakukan perlu dilaksanakan dengan kita mengekalkan kesetiaan perjuangan dan kepimpinan," katanya lagi.

Beliau berkata peredaran masa dan kemajuan dunia ketika ini membuatkan transformasi politik perlu dilakukan. Transformasi politik perlu dilaksanakan sebagai usaha meningkatkan kesungguhan dan keazaman dalam memperjuangkan rakyat.

KUPASAN MENARIK TENTANG VIDEO ANWAR

Posted: 06 Apr 2011 07:06 PM PDT


komentar menarik dari charlieD ;

saya nak explain drp segi teknikal bila bercerita pasal camera dan video ni.

Hidden camera biasanya sangat kecil(lens nya mungkin sebesar duit 5 sen atu lebih kecil) dan menggunakan bateri jadi ia tidak berkeupayaan utk merakam dlm resolusi tinggi mcm 1920x1080 Full HD.

jadi imejnya adalah hitam putih dan biasanya menggunakan wide angle lens serta fix focus/tiada auto focus atau zoom. Itu adalah ciri-ciri hidden camera yg mana jika ciri-ciri sebaliknya,ia adalah CCTV camera (ccd/cmos besar,visual dlm warna,resolusi lebih tinggi dan mungkin juga mempunyai fungsi nightvision.. pun dlm hitam putih atau imej kehijaun).

Dan apabila merakam menggunakan hidden camera/spy camera selalunya imej kan kelihatan terherot atau distort terutama di tepi imej.

Contohnya pintu lurus menjadi melengkung,wajah atau fizikal manusia akan melengkung atau mengembang. Itu adalah kesan sekiranya menggunakan extreme wide angle lens.

Siapa pengguna SLR berpengalaman pasti faham apa yang saya sedang saya cakapkan ini. saya harap kepada mereka yg tiada pengetahuan tetapi nak juga megulas isu yg sedang panas
ini dapat sedikit ilmu yg tak seberapa ini.

(Sumber: GAP)

Masalah `Anak Tak Sah Taraf’ Di Selangor Harus Ditangani Bersama

Posted: 06 Apr 2011 05:45 PM PDT

Shah Alam, 6 April- Kita dikejutkan dengan pendedahan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam negeri Datuk Dr Hasan Mohamed Ali berkata berdasarkan statistik yang ada sehingga 2008, seramai 257,000 anak luar nikah didaftarkan di sidang DUN Selangor baru-baru ini.

Pengerusi Justice 4 All, Anuar Basiran berkata, masalah ini satu masalah yang kritikal, namun kita tidak boleh menuding jari kepada mana-mana pihak dan tidak harus dipolitikkan sebaliknya tidak kira kerajaan negeri Selangor yang diterajui PKR-PAS-DAP, serta barisan ADUN Barisan Nasional, NGO di Selangor malah rakyat negeri Selangor sendiri harus bertanggungjawab dan bekerjasama bagi mengatasi masalah ini daripada terus berleluasa di masa depan.

"Ia melibatkan masa depan anak bangsa. Menurut Datuk Hassan Ali, masalah kewujudan anak tidak sah taraf di Selangor adalah 'sangat besar' dan jumlah sebenar tidak diketahui kerana ada kes kelahiran anak luar nikah ini tidak didaftarkan.

Saya tak salahkan datuk Hassan Ali tetapi saya melihat kerjasama antara kita walaupun berlainan ideologo politik ini penting bagi menghadapi situasi berat ini. Kita faham, bukan semua dari 257,000 yang didaftarkan ini bukan anak Selangor malah kita yakin ada antaranya merupakan warga negara asing yang menetap di negeri Selangor," ujarnya.

Dalam masa yang sama, percambahan pusat-pusat urut di negeri Selangor sejak akhir-akhir ini juga boleh menyumbang kepada masalah sosial ini. Bukan itu sahaja, tidak dinafikan hotel-hotel bajet juga nampaknya sudah mula kelihatan di Bandar-bandar besar di Selangor seperti Shah Alam, Kota Damansara, Petaling Jaya, Rawang selain Bandar-bandar pinggiran Bandar seperti Kuala Selangor, Kuala Langat dan beberapapa kawasan lain.

"Untuk rekod, Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) yang menjalankan pencegahan dengan pegawai penguatkuasanya jika mengikut nisbah adalah satu berbanding 25,000 orang maka penambahan pegawai penguatkuasa Jais diperlukan berhubung perkara itu.

Sehubungan dengan itu, kita berharap kerajaan negeri Selangor mengambil langkah segera untuk menambah kakitangan penguatkuasa di JAIS bagi memboleh lebih banyak operasi penguatkuasaan dibuat. Kita sebagai Organisasi Bukan Kerajaan (NGO) juga bersedia untuk bersama-sama kerajaan negeri dalam menangani masalah ini kerana kita melihat ia bukan sekadar masalah politik sebaliknya ia adalah tanggungjawab bersama dalam mengatasi masalah ini dari berleluasa di masa depan," ujarnya yang juga Naib Ketua Pemuda UMNO Bahagian Sepang.

PRN Sarawak: Presiden PAS, Hadi Awang HINA IBAN!!!

Posted: 06 Apr 2011 04:20 PM PDT

Sumber: MyMassa

"Cuma di Batang Ai sahaja kita kalah sebab mereka ini tidak reti undi, pakai cawat lagi. Saya bukan nak hina tetapi tempat yang pakai molek, undi PAS,.."

Hj. Hadi Awang

Taste Anwar Cukup Tinggi Beb ...

Posted: 06 Apr 2011 07:35 AM PDT

Nampak ajer Anwar macam manusia biasa.... namun hakikatnya, dia mempunyai taste yang amat tinggi.

Tak payahlah aku bayangkan taste Anwar terhadap 'lelaki sejenis' sebaliknya awek atau wanita yang menjadi idaman Anwar semuanya berwajah 'pan-asian'.

Tengok sahajalah Wan Azizah, wajahnya mirip cina, walaupun dalam ceramah Ummi Hafilda satu ketika dulu, dia ada kata Wan Azizah nie berasal dari Korea...

Tapi tak mahulah aku ulas panjang bab Wan Azizah Korea nie, kalau korang nak tahu gak, pergi Tanya Ummi Hafilda.

Ini satu jer contoh awek atau wanita idaman Anwar ... kalau korang nak tengok lagi ... silalah ke LEPAK ....

Isu Moral, Masalah Anak Syarikat, Jawatan 'Punahsihat' Ekonomi Selangor Perlu Digantung

Posted: 06 Apr 2011 07:05 AM PDT

Walaupun hanya dibayar RM1 namun kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor digesa untuk menggantung tugas Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Penasihat merangkap PUNAHSIHAT Ekonomi negeri.

Ekonomi Selangor merudum, anak syarikat hampir bungkus, kini berhadapan pula dengan masalah sosial yang cukup teruk... kes liwat bekas pembantu peribadi dan yang terkini ... skandal video seks dengan amoi cina di dalam SPA.

Korang mungkin tahu sape yang aku maksudkan....

Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abdul Shukor Idrus berkata penggantungan tugas sementara ini penting bagi menyelamatkan ekonomi negeri yang kini turut berdepan dengan pelbagai masalah yang melibatkan kerugian banyak anak syarikat kerajaan negeri.

Tegas beliau lagi Anwar juga dilihat begitu tertekan berikutan pelaku yang terlibat dalam video seks tersebut dikatakan mirip dirinya dan fokusnya kepada tugas mungkin terganggu.

Beliau berkata, penggantungan itu juga dapat menjaga imej kerajaan negeri daripada tercemar kerana Anwar sebelum ini menghadapi pelbagai tuduhan berkaitan moral.

"Mustahil Anwar boleh melaksanakan tugasnya dengan baik ketika beliau sedang menghadapi pelbagai tuduhan kesalahan moral termasuk tuduhan meliwat yang kini sedang dibicarakan di mahkamah.

"Untuk itu, kami menggesa supaya kerajaan negeri menggantung tugasnya supaya beliau (Anwar) boleh memberi tumpuan untuk membuktikan yang dirinya tidak bersalah terhadap segala tuduhan yang dihadapinya," katanya di sini hari ini.

Selain itu, Anwar juga dilihat gagal untuk melaksanakan tugasnya dengan baik sejak beliau dilantik memegang jawatan tersebut.

"Ini dapat dibuktikan lagi apabila ada laporan yang mendakwa anak syarikat kerajaan negeri berbelanja dengan boros tanpa memikirkan kepentingannya kepada rakyat," tegasnya yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuang.

Pilihan Raya Sarawak ke10 Paling Sengit

Posted: 06 Apr 2011 06:41 AM PDT

Kempen pilihan raya negeri paling hangat kali ini, kesemua 71 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak menyaksikan pertandingan buat pertama kali dalam sejarah pilihan raya negeri sejak 1970.

Pilihan raya negeri kali ke-10 yang ditetapkan pada 16 April ini mencatatkan rekod 213 calon bertanding termasuk bilangan calon bebas paling tinggi seramai 41 orang, demikian menurut Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) selepas proses penamaan calon selesai hari ini dan bermulanya kempen selama 10 hari.

Lebih daripada separuh kerusi, atau lebih tepat 44 kerusi, akan menjadi pertandingan banyak penjuru. Sebanyak 23 kerusi menyaksikan pertandingan tiga penjuru, 17 (empat penjuru), dua (lima penjuru) dan dua kawasan pertandingan enam penjuru.

Barisan Nasional (BN) yang menguasai 63 kerusi sebelum DUN dibubarkan pada 21 Mac lepas, akan berhadapan dengan cabaran satu lawan satu di 27 kawasan berbanding 54 kawasan pada pilihan raya negeri 2006.

BN, yang bertanding di semua kerusi, akan dicabar DAP di 15 kawasan bandar majoriti pengundi Cina manakala Parti Keadilan Rakyat (PKR) meletakkan 49 calon di kawasan Melayu-Melanau dan Dayak.

Parti Kebangsaan Sarawak (SNAP) mempertaruhkan 26 calon di kawasan Dayak, Parti Cinta Malaysia (PCM) yang muncul buat pertama kali di enam kawasan Melayu dan Iban serta PAS di lima kawasan Melayu-Melanau.

Khalid Samad Yang Sentiasa Terlupa

Posted: 06 Apr 2011 04:45 AM PDT

Kalau yang ter'membunuh' tu Ustaz Pas, UMNO juga tetap menjadi sasaran dan tuduhannya.... Dah minta maaf tu baguslah, tapi ada manusia berperangai binatang macam nie, susah gak.

Kalau yea pun Ustaz tu ada tekanan sewaktu menyiksa budak berumur 7 tahun sampai meninggal, bukan 5 atau 10 minit, 2 jam kena balun beb .... Takkan UMNO gak yang bersalah sebab budak tu meninggal .

Pas janji akan menutup kilang Carlsberg kat Shah Alam kalau dapat perintah Selangor, tapi hari nie selepas 3 tahun perintah, kilang tetap gah berada di kawasan YB, malah siap offer kawasan yang lebih besar untuk kilang Carlsberg .... itu salah UMNO juga ker?

Tahniahlah pada Pas yang sanggup minta maaf, tapi janganlah kaitkan UMNO plak ...
Macammana dengan SU Pas Hulu Selangor yang mencabul budak PASTI di Kuala Kubu Bharu, tak nak minta maaf ker?

Atau itu semuanya konspirasi, yang disalahkan UMNO gak YB ....

Jualan Jam OMEGA Laris di Seluruh Negara

Posted: 06 Apr 2011 02:30 AM PDT


Hebatnya penangan jam Omega sehingga jualannya di seluruh negara meletup-letup, sehingga pengeluarnya terpaksa gulung tikar kerana tidak lagi mampu menjual atau mengeluarkan jam Omega ini lagi ...

Seperti yang aku alami baru-baru nie ketika dalam perjalanan ke tempat kerja, jam 6.45 pagi sebuah kedai jam di Jalan P.Ramlee dikerumi orang ramai, beratur panjang kerana mahu membeli jam Omega. Sila baca di sini ... OMEGA

Menurut satu mamat yang aku jumpa pagi tu, jam yang mereka nak beli ini mempunyai mutu yang baik, harga berpatutan.. Dia nak beli dan suruh isterinya simpan....

Tapi baru-baru nie aku jumpa mamat nie juga, khabarnya dia baru pergi membuat laporan polis kerana jam Omeganya hilang .... Kesian gak aku dengan mamat nie ...

Tapi semalam, aku terjumpa plak bininya dan aku tanyakan apa kes jam Omega lakinya hilang. Kan dia (si isteri) yang simpan jam tersebut .... Namun bininya kata jam itu ada dalam simpanannya. Ada di rumah, aku minta nak tengok, apa istimewanya sangat jam tu...tapi bininya mengelabah dan tidak mahu menunjukkan jam tersebut ....

Apa yang sebenarnya nie ..... Laporan polis dibuat mengatakan jam tersebut hilang tetapi dalam masa yang sama isterinya kata jam tersebut dalam simpanan .....

Confius aku dengan keluarga PUAKA nie .....

Namun, seluruh dunia kini menantikan keadilan dan kebenaran, benarkah jam Omega tersebut masih ada, masih dijual atau disimpan si pengeluar .... malah mereka mendesak menubuhkan Suruhanjaya untuk menyiasat kisah di sebalik jam Omega tersebut ....

Tunggu...kisah selanjutnya mengenai jam OMEGA tersebut ....

PANEH MIANG

Posted: 07 Apr 2011 01:33 AM PDT

PANEH MIANG


Busuknya hati...

Posted: 06 Apr 2011 08:44 PM PDT

1. Pertamanya kami nak ucap takziah kepada keluarga Saiful Syazani Saiful Sopfidee, 7 tahun, yang disahkan meninggal dunia pada jam 8.50 pagi kelmarin setelah koma dipukul seorang ustaz merangkap warden asrama.

2. Keduanya kami nak ucap 'tahniah' kepada Pas Perlis selaku penaung Sekolah Rendah Islam Al Furqan di Jejawi yang sanggup memohon maaf di atas keterlanjuran ustaz gajian Pas yang 'hilang akal' seketika hingga tergamak mengikat serta membelasah anak murid sendiri hingga mati.

3. Tak kiralah memukul, membunuh, merogol, meliwat, berzina, berbohong, merasuah, menyalahgunakan agama etc., hakikatnya manusia itu punya pilihan sama ada mahu mengumpul pahala atau mahu menambah dosa. Kebiasaannya umara' dan ulama' akan dihasut oleh syaitan bertaraf jeneral atau panglima, maka tentulah godaan syaitan itu lebih dahsyat berbanding rakyat biasa.

4. Kami tidak berniat mempolitikkan kematian adik Saiful Syazani rentetan kes ini sudah dalam siasatan polis. Lagipun kami cuba menerima qada' & qadar Ilahi, tidak seperti kebanyakan pencacai Lelaki Y serta Pok Nik yang sering menolak qada' & qadar Allah kerana menganggap idola mereka maksum serta tidak pernah berdosa selamanya.

5. Cuma kami ingin sentuh berkenaan 'program hasutan' yang diamalkan oleh guru-guru di taska Pasti serta Sekolah Agama Rakyat (SAR) milik parti Pas sejak sekian lama.

6. Umum mengetahui SAR milik Pas sejak dulu sering menerapkan elemen kebencian kepada pelajarnya terhadap Kerajaan Persekutuan. Pernah di ajar kepada anak murid mereka jika dilihat wajah Tun Mahathir di mana-mana, secara automatiknya anak murid itu akan menyebut "Mahazalim" serta ada dikalangan mereka akan memijak gambar atau poster yang terdapat wajah Tun Mahathir.

7. Selain itu, anak murid di SAR milik Pas turut di ajar bahawa warna hijau itu adalah warna Islam dan warna biru atau merah pula dikatakan kafir. Walaupun kita boleh persoalkan, jika warna-warna lain itu tidak Islamik, jadi mengapa Allah menciptakan pelbagai warna di muka bumi ini; namun ustaz ustazah Pas tetap mengajar anak murid mereka bahawa warna hijau itu sajalah kononnya Islam. Para sahabat Nabi mengatakan Rasulullah SAW tampak hebat, tampan dan gagah apabila mengenakan pakaian merah; tidak pula para sahabat memuji Nabi semasa mengenakan pakaian hijau.

8. Pernah berlaku sebelum ini, sedang leka berbual serta menonton televisyen bersama sanak saudara di kampung, anak sepupu kami yang berusia 5 tahun menjerit sambil menuding ke arah televisyen, "Setan...setan!" Rupanya anak saudara kami itu merujuk lambang UMNO yang kebetulan dipaparkan di televisyen sebagai 'wajah syaitan'. Bukan itu saja, anak kecil itu turut di ajar bahawa bendera cap keris adalah lambang kafir dan bendera cap bulan adalah lambang Islam. Sejak peristiwa itu, parents anak saudara kami itu telah mengeluarkan anak mereka daripada belajar di taska Pasti.

9. Sejak sekian lama Pas telah merosakkan minda serta menindoktrinasikan kanak-kanak di bawah asuhan mereka. Kanak-kanak ini dipupuk dengan sifat kebencian melampau serta dendam kesumat terhadap Kerajaan Persekutuan sejak berpuluh-puluh tahun lamanya.

10. Sudah tiba masanya pihak berkuasa bertindak terhadap taska serta SAR milik Pas. Guru-guru tidak terlatih, kandungan silibus yang tidak menepati tahap piawaian, persekitaran sekolah yang dhoif, pengkaderan 'tentera' Pas sejak zaman kanak-kanak, serta indoktrinasi kebencian terhadap pemerintah adalah strategi yang diamalkan Pas sejak dulu di institusi pendidikan persendirian milik mereka.

11. Itu belum lagi dikisahkan bagaimana sebahagian ahli Pas yang menguruskan SAR telah menyalahgunakan kanak-kanak untuk menjual barang serta mengutip derma hingga jauh malam yang jelas bertentangan dengan Akta Kanak-Kanak 2001.

12. Walaupun mungkin Hishamuddin dan KDN tidak tahu menggunakan peruntukan undang-undang sedia ada bagi menyelesaikan isu Al-Kitab, tapi sekurang-kurangnya tanganilah masalah Akta Hasutan yang telah berlaku sejak sekian lama di sekolah-sekolah tajaan Pas.

PAPA GOMO

Posted: 07 Apr 2011 01:24 AM PDT

PAPA GOMO


4 Jam Di Soal Siasat Dan Komputer Riba Di Rampas Pengalaman Papa Gomo Kerana Video Seks Anwar Ibrahim

Posted: 07 Apr 2011 12:00 AM PDTAnwar Ibrahim yang sedap
Rakyat pula yang tanggung akibatnya


Semalam Gomo telah di panggil oleh pihak Polis Bukit Aman bagi memberikan kerjasama dalam soal siasat berhubung laporan Polis yang telah di buat oleh Anwar Ibrahim no Report Polis THSL 9703/2011.

Memandangkan Gomo berada di Kuching Sarawak maka tidak dapatlah Gomo hadir ke Bukit Aman bagi menjalankan siasatan namun Gomo di arahkan untuk memberi keterangan di Balai Polis Kuching bagi memudahkan siasatan pihak Polis di atas laporan yang di buat oleh Anwar Ibrahim.

Soal siasat Polis selama 4 jam yang bermula jam 6 Petang berakhir jam 9 malam bertempat di Balai Polis Kuching. Gomo memberikan kerjasama penuh di dalam siasatan ini memandangkan isu yang di siasat ini adalah Besar maknanya buat Rakyat Malaysia dan bukan satu pekara yang kecil sama sekali.

Dalam 4 Jam soal Siasat bermacam macam soalan yang keluar dari pegawai bertugas dan jika nak di huraikan semuanya memanglah tidak mampu untuk Gomo ingat apa yang di soal dan di jawap oleh Gomo sepanjang 4 jam sesi petang semalam. Namun ada beberapa pekara yang membuatkan Gomo tertarik dalam soal siasat semalam.
PERTAMA

Pihak Polis bertanyakan apakah benar Papa Gomo telah melihat rakaman Video Seks yang melibatkan Dato Seri Anwar Ibrahim?

Jawapan Gomo memang benar lah yang Gomo telah menyaksikan keseluruhan rakaman Video Seks dari mula sehingga akhir tayangan yang mana adengan Seks di antara Anwar Brahim dan Pelacur China Gomo saksikan bersama dengan 3 lagi yang lain.KEDUA

Mengenai Tajuk Artikel Video Porno - Inikah Pelacur China Yang Di Balun Anwar Ibrahim bertarikh 30 Mac 2011.

Gomo memberikan pertanyaan kepada pihak yang berkenaan sama ada di dalam Gambar di atas ataupun yang ada bersangkut paut dengan Gambar di atas ini. Umum mengetahui bahawa Video Seks yang melibatkan Anwar Brahim berkaitan adengan Seks di antara Anwar dan juga Pelacur China dan gambar di atas juga memberikan satu Pertanyaan kepada Poji/Topeng Perak Blogger Pakatan Pembangkang apakah Wanita yang berada di kiri dan kanan itu salah seorangnya yang menjadi pelanggan Anwar Ibrahim dalam video Seks berkenaan.KETIGA

Pihak Polis Ingin Mengenal pasti Identiti The Powerman yang menyebarkan sedutan Video Seks Anwar Ibrahim dan Apakah Gomo orang yang menguploadkan Video tersebut ke dalam You Tube dan apakah benar Gomo The Powerman?

Gomo tidak pernah mengenali The Powerman sama sekali dan sebagaimana yang Gomo jelaskan sebelum ini Video Seks You Tube di perolehi hasil dari Komen yang menggunakan nama Anonymous yang menyatakan :
Anonymous Anonymous said...

video seks anwar dah release..
http://www.youtube.com/watch?v=DNEWGYPd1MUHasil dari komen yang Gomo perolehi ini lah apabila Gomo buka dan Gomo sahkan itu adalah rakaman yang Gomo Tonton bersama Dato Eskay pada 23hb yang lalu. Dan sebaik sahaja Gomo sahkan video berkenaan maka Gomo copy dan paste kan You Tube tersebut ke dalam Blogg Papa Gomo buat Rakyat bagi mengetahui Kebenarannya.KEEMPAT

Ini merupakan satu Soalan yang memang akan di jangka oleh Gomo iaitu berkenaan lelaki di dalam Video Seks berkenaan. Pihak Polis bertanyakan apakah Anda yakin lelaki di dalam video berkenaan adalah Dato Seri Anwar Ibrahim?

Jawapan Papa Gomo adalah Cukup yakin 1000% Lelaki yang sedang beraksi Porno di dalam Video seks tersebut adalah Anwar Brahim.

4 soalan ini yang benar benar Gomo tekankan kepada pembaca semua dan selesai sahaja sesi Soal siasat dan keterangan di ambil maka Gomo di arahkan untuk menyerahkan Laptop yang gunakan selama ini kepada pihak Polis bagi menjalankan siasatan.

Walaupun berat hati nak memberikan Laptop yang Gomo gunakan di tambah lagi dengan tugasan untuk melaporkan berita kepada pembaca namun kerana KEADILAN maka Gomo serahkan kepada pihak Polis bagi memudahkan mereka menjalankan siasatan berhubung Video Porno berkenaan.

Jika pihak Polis nak DNA dari Gomo pun tidak ada masaalah kerana Gomo akan berikan dengan sukarela sama sekali.

Ini lah pengorbanan yang perlu di lalui oleh kami Blogger jalanan yang ingin menyedarkan rakyat Malaysia siapa itu Anwar Ibrahim. Kewajipan kami para Blogger untuk mendedahkan apa yang kami ketahui kepada Rakyat agar rakyat Malaysia tidak lagi terpedaya dengan penipuan Munafik nya Anwar Ibrahim.

Akhir kata dari Gomo, Demi Rakyat Malaysia jika di takdirkan Masuk ke Lokap pun Gomo sanggup demi membongkar Kebenaran yang selama ini tertutup akibat tangan tangan Jahat Anwar Ibrahim. Dan ingatlah walaupun pihak Agen Anwar Brahim di Amerika memadam You Tube Video Seks berkenaan berjuta sekalipun akhirnya Video sebenar akan Tersebar kepada rakyat.

Hak Rakyat Jangan Sesekali Di Nafikan dan Rakyat Berhak Mengetahui Kebenarannya.

Psssttt.....Siapa lagi yang Upload sila Upload dan sebarkan kepada semua rakyat Malaysia


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

TERKINI - Calon PKR Bakal Menarik Diri

Posted: 06 Apr 2011 10:36 PM PDT
Selesai sahaja penamaan Calon di N54 Pelagus yang mana di tandingi 3 penjur diantara calon BN, PKR dan Calon Bebasdi khabarkan bahawa calon PKR En Edward Sumbang akan Read More......

Mari Belajar Cara Cara Nak Lihat Dengan Jelas Wajah Anwar Ibrahim Dalam Lakonan Video Seks Nya

Posted: 06 Apr 2011 08:00 PM PDT
Cara nak jelaskan gambar video, save dalam PC/laptop anda, dan burn dalam cd/dvd , mainkan pada player teknologi HF dan jalankan secara gerak pelahan....memang jelas 50x ganda, kalau tak ada player HF , gunakan player biasa , imej 5 - 10 x lebih jelas/
...sekian...


FREE DOWNLOAD
KLIK DI SINI


Psssttt..Kami Angkatan Blogger Akan Menyerang Anwar sehingga Lumat!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

VIDEO PANAS -Ajijah Lari Lintang Pukang Di Tanya Mana Jam Tangan Omega

Posted: 06 Apr 2011 05:00 PM PDT


Ajijah
Jijah ohhh Jijah.......
Takkan lah tanya Jam Omega sampai Cabut Lari kot?
Bukan susah pun nak Jawap Jam Omega tu.

Peluh tak kering lagi tanya Mana Jam Omega dah Bangun kelam kabut cabut lari. Aduh kelmarin di rumah pun takut nak tunjukkan Jam tangan Omega tu. Apa yang susah sangat ni Kak Wan? Apa sebab ni Kak Wan?

Hangpa Pakat Fikir lah hal ni.....Jijah ohhhh Jijah.....Jam Laki mu mana?


Psssttt..... Rakyat Berhak Tahu kebenarannya......


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Rakyat Di Nafikan Hak Mereka Menyaksikan Video Porno Anwar Ibrahim

Posted: 06 Apr 2011 05:30 AM PDT


DOWNLOAD VIDEO INI KLIK DI SINI


Pihak Pakatan kata Video Porno yang di keluarkan dalam dalam Blogg merupakan Video Lucah dan Salah di pertontonkan kepada Khalayak UMUM. Pihak pakatan kata Gambar gambar yang di sebarkan Juga salah sama sekali.

Gua nak tanya dengan puak pakatan Pembangkang ni, Bila pulak Video dan gambar yang tersebar ini merupakan satu Kesalahan LUCAH? tang mana Video tu menunjukkan Aksi Kangkang mengangkang? tang mana?

Takkan lah Video yang menunujukkan Anwar Ibrahim Dok GARU BUAH PELE di anggap LUCAH beb? Nak kata nampak Kote Nuar pun dalam Video ni tidak ada. Nak kata nampak Cipap Pelacur ni pun Tidak ada. Tang mana Lucah nya?

Report SKMM mengenai hal pendedahan yang memang rakyat nak tahu apakah satu kesalahan? rakyat di bawah inginkan kebenaran dan menjadi Kewajipan kami mendedahkan apa yang berlaku. Kenapa nak sekat HAK RAKYAT?

Tu pun sedutan mula mula je keluar, dan rakaman tu pun dah di Edit sewaktu Pelacur China tu berbogel sampai nampak Cipap nya yang di penuhi Bulu jembut. Kita pun tahu mana yang patut dan tak patut bila nak dedahkan Video Porno Anwar Ibrahim ni.

Buat Pakatan Pembangkang usahlah takut kerana RAKYAT yang inginkan Kami memaparkan Video Porno tersebut. Sekarang ini pun rakyat ingin melihat kesudahan Video Porno tersebut dan ingin tahu apa yang di lakukan Anwar Ibrahim bersama Pelacur China itu.

Nak kami Dedahkan? Nak ke? Kalau di dedahkan Sah Kak Wan Mintak Cerai, Kalau terdedah BUNGKUS terus PKR dari dunia Politik. Kalau di Dedahkan Anwar Ibrahim akan Lari dalam keadaan Bogel.

Apa pun RAKYAT inginkan kebenaran dan usah takut dengan rakyat yang mahukan jawapan dan kebenaran mengenai Video Porno ini.

Psssttt...naik heran gua dengan depa ni, takut pasal apa? Lawan tetap lawan? Khak Ptuih


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PANAS - Video Porno Ini Bakal Pecah Panggung

Posted: 06 Apr 2011 03:00 AM PDT
Dah berhari hari layan Video Porno Anwar Ibrahim dan Gomo pun rasa dah naik Muak memandangkan STIM pun dah makin hilang sebab Tayangan Video pun sekerat je yang keluar. Adengan SEKS Anwar Ibrahim tak dapat lah yang lain lihat emmm memang Boring kan?

Apa kata kita layan Video Polis Indonesia yang memang dia akui bahawa dialah Pelakon Porno nya...he he he Jom Layan
Amacam? Hua hua hua, Gomo pun suka lagu ni...he he he


Psssttt...Sekali sekala kasi Hilang Stress.....he he heDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Gara Gara Video Porno BN Bakal Tumbang PRU ke 13???

Posted: 06 Apr 2011 01:45 AM PDT
Apakah Benar Barisan Nasional akan Tumbang pada PRU ke 13 nanti kerana Skandal Video Porno Anwar Ibrahim? BN telah di Sumpah oleh Anwar Ibrahim?

Meh layan read more.....

Psssttt....Tak Mustahil beb.....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Taipingmali (tm)

Posted: 07 Apr 2011 01:16 AM PDT

APANAMA

Posted: 06 Apr 2011 11:45 PM PDT

APANAMA


Mystery Mistress?

Posted: 06 Apr 2011 01:48 AM PDT

UPDATED!!!!!!!Note : Watch this space for more info


Read more HERE!


Site Meter

The Unspinners

Posted: 06 Apr 2011 11:41 PM PDT

x-pkr [ dibaca : EKSTRIM TOLAK PKR]

Posted: 06 Apr 2011 11:35 PM PDT

x-pkr [ dibaca : EKSTRIM TOLAK PKR]


OHH !! NO NO.... AZIZAH

Posted: 06 Apr 2011 06:24 PM PDT


1. AnWAR ditangkap Sept 1998 dan hanya keluar dari penjara pada Sept 2004. Ke merata sudut negara dan dunia Azizah menjaja yang AnWAR menderita sakit semasa di penjara. Apa yang Azizah tak kata waktu itu, bermula dari suntikan HIV yang konon diberi kepada AnWAR, arsenik dan sakit tulang belakang!

2. 'Trademark' ucapan Azizah ketika itu, "Kami baru saja kembali dari penjara, abang anuar sgt uzur dan kirim salam pada semua, Hana (anak bongsu AnWAR) tak mau berjumpa dengan papanya, pihak penjara tidak benarkan kami berjumpa secara terus, hanya melalui cermin saja". Banyak yang hafal dialog ini biarpun Azizah belum memulakan ucapannya.

3. Boleh tahan juga Azizah bermain dengan emosi penyokong bagi menarik simpati! Riak mata, lentok kepala, lenggok badan dan ucapan yang lemah lembut diguna bagi menarik simpati, w/pun rata-rata mengatakan ucapan Azizah tidak menarik langsung! Berulangkali kali secara konsisten Azizah katakan AnWAR sangat uzur ketika di penjara ketika itu.

4. Kini, 2 hari lepas, Azizah mengatakan AnWAR bersenam semasa di penjara hingga ototnya menjadi kuat! Mana-mana Maharaja Lawak di dunia ini takkan mampu menandingi lawak Azizah dua hari lepas. Betapa dahsyatnya senaman AnWAR semasa 1998-2004 (dlm penjara), mampu bertahan hingga Feb 2011 (spt waktu didakwa dlm video).

5. Otot yang dibina itu pastinya diasaskan dari pemakanan yang sihat dan seimbang. Manakala AnWAR sering mendakwa makanan di penjara amat tidak menyelerakan selain hanya memakan tamar yang dibekal keluarga terutama ketika Ramadhan! Juga AnWAR mendakwa sering meminum air zam-zam utk mengenyangkan kerana tidak menjamah makanan penjara.

6. Apakah mungkin dengan amalan minum madu asli, AnWAR dapat mengekalkan otot-otot badannya agar kelihatan tegap w/pun sudah menjangkau umur 64 tahun. Azizah sebagai doktor (w/pun doktor mata dan tidak praktis lagi) perlu membuktikan dakwaannya kerana susuk tubuh manusia yang agak berumur adalah normal spt dalam video.

7. Ketika AnWAR kesana-sini, malahan ke seluruh dunia mengatakan beliau punya masalah sakit pinggang yang kronik hingga adakalanya terpaksa memakai bengkung pinggang di luar (spt superman pakai seluar dalan diluar) agar kelihatan kepada umum, beliau masih sempat bersenam berat untuk mengekalkan otot-ototnya.

Jika beginilah gambaran Azizah tentang suaminya, benarlah telahan beliau, AnWAR memang manusia anugerah tuhan!, termasuklah dengan jam tangan OMEGA yang dianugerahkan tuhan kepada rakyat Malaysia untuk menilai siapakah manusia AnWAR dan Azizah ini......

My Longest Yard

Posted: 06 Apr 2011 11:31 PM PDT

My Longest Yard


Khalid Samad meroyan dengan UMNO...

Posted: 06 Apr 2011 12:47 AM PDT


YB PAS yang sorang ni..semua benda nak dipolitikkan. Nama UMNO jugak yang dia seret. Mungkin otaknya sudah 'mati pucuk'.DARUL EHSAN TODAY

Posted: 06 Apr 2011 11:28 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Hanya Ini Je Yang Layak Untuk PKR.

Posted: 06 Apr 2011 10:48 PM PDT


Ini je yang layak untuk pkr, memang betul tindakan penyokong pkr tu, bendera parti kaki bontot memang di letakan di tong sampah je.....

Aku setuju betul dengan mamat tu.

KANTOI: Calon PAS Muara Tuang Tak Bayar Pinjaman AIM

Posted: 06 Apr 2011 08:44 PM PDT


Macam mana nak jadi calon, macam mana nak jadi wakil rakyat, kalau hutang pun tak mampu bayar, aku di pahamkan calon pas muara tunag ada hutang tertunggak dengan amanah ikhtiar malaysia, aku akan dapatkan detail nya nanti, di katakan norini buat pinjaman dengan amanah ikhtiar malaysia sebanyak 3 ribu untuk buat meniaga.

Masa buat pinjaman tu mulut manis, kata nak bayar ikut tarikh yang di tetapkan , tiapi bila dah dapat, bila meniaga dah masyukk... lupa segala janji yang dia buat masa merayu nak pinjam dulu, bayangkan la kalau dia menang dan jadi adun, agak-agak korang la dia kotakan ke janji-janji yang dia buat masa berkempen?

Bila aku teringat balik, kes noraini ni aku teringat kes salleh man adun permatang pasir, perangai dia pun sama jugak la, dia buat pinjaman tekun, pun tak bayar jugak.

Berlapiknya Kenyataan IGP...

Posted: 06 Apr 2011 03:10 AM PDT


Pkr, wan azizah dan pencacai pembangkang pertikai kenyataan ketua polis negera, dalam kenyataannya igp mengatakan video yang di serahkan oleh datuk eskay itu adalah tulen, tampa membaca apa maksud yang tersirat di sebalik kenyataan igp itu, pembangkang pertikai kenyataan igp yang di anggap bodoh.

Kat sini silapnya igp, kenyataan yang di keluarkan tu terlalu berlapik senang cerita, kenyataan dia tu tak mahu mengaibkan orang, jadi perkataan paling sesuai untuk dia kata ialah "video itu tulen" pada pandangan aku (baca pandangan aku) mungkin igp nak sahkan yang betul pelakon dalam video itu adalah lelaki y tapi di sebapkan dia nak jaga air muka keluarga lelaki y itu, maka dia kata la video itu tulen, maksud tulen itu pada aku ialah, betul lelaki itu adalah lelaki y, mungkin maksud tulen itu bukan pada kualiti video tapi lelaki yang ada dalam video itu. pembangkang dah tak ada point maka di makinya nye la igp, depa kata igp tak paham la, tak reti la, itu la, ini la.

Tapi apa pun semalam dah terbukti wan azizah dah kantoi depan wartawan, bila wartawan tanya mana jam omega tu, wan azizah tak boleh jawab... haaahaaahaaa....

KANTOI: Joe Bedul Terkantoi Lagi.

Posted: 05 Apr 2011 10:09 PM PDT

Apa la nak jadi dengan hang ni joe bedul oii... benang yang basah takkan boleh tegak, setiap jawapan yang kau bagi, semuanya kantoi, macam mana la dulu kau boleh kerja dengan btn.

Kata joe bedul dalam pc nya semalam "terdapat bayang ketiga dalam rakaman video fitnah yang disebar di laman youtube dan internet, yang menunjukkan video berkenaan sengaja dirakam."Terdapat tiga bayang yang jelas dalam video berkenaan yang menunjukkan ada cahaya dari arah kamera itu. Ini membuktikan video itu sengaja dirakam dan diketahui individu dalam video berkenaan,"

Ok... aku nak bagi tau korang, ada berapa orang yang korang nampak dalam video durasi 1.47 saat tu, 3 orang kan....? so logik tak kalau bayang-bayang dalam video tu ada 3? logik kan? cerita ni akan jadi tak logik kalau dalam bilik ada 3 orang tapi bayang-bayang ada 4 atau 5, joe bedul boleh pertikai video tu, tapi dalam bilik ada 3 bayang ada 3 maka logik la, anwar satu bayang, eskay satu bayang dan amoi pelacur tu satu bayang, ni kut mana joe bedul nak pusing ni....

Ada pulak tu sorang blogger depa pulak kata ada 2 remote control, kononnya satu untuk tv dan satu untuk kamera, tapi yang bodohnya tu dia suruh pulak kita video tu dari saat 0.29 hingga saat 0.32, cuba korang tengok balik video tu, ada berapa remote yang korang namapak? 1 kan? ok lagi satu kita pun tak tahu itu remote control ke hand phone ke, remote aircond ke, so itu korang sendiri pikir la ekk... bab tulisan thai tu, tak payah jawab la, nanti aku buat video ceramah aku letak tulisan punjabi, so korang boleh kata aku buat video tu kat negara india.

KANTOI: Wan Azizah Kantoi Besar Semalam.

Posted: 05 Apr 2011 07:41 PM PDT

Mana karpal nak letak muka apa bila idea dia di sanggah oleh wan azizah, karpal punya idea untuk ajak seluruh ahli parlimen tak kira pembangkang, bn dan bebas untuk sama-sama menonton video lucah anwar, pada mulanya seluruh ahli parlimen bersetuju hanya menunggu keputusan speaker.

Tapi semalam wan azizah depan wartawan menyanggah permintaan karpal itu, kenapa ? jawapannya simple je, wan azizah sebenarnya malu besar bila betul lelaki yang dalam video tu adalah suaminya.

Kalau korang tengok berita tv3 semalam, terang-terang wan azizah dah kantoi, dia kata dia simpan jam omega anwar, tapi wan azizah lupa, sebenarnya jam omega tu ada pada eskay dan eskay dah serahkan jam tu pada polis sewaktu dia di panggil untuk soal siasat, kat situ je dia dah kantoi...

Korang tengok lah sendiri clip video ni, nampak wan azizah kantoi, tengok minit 25:10 hingga 25:45, wan azizah menggelabah bila ada wartawan mintak dia tunjukan jam tu, dah tau terkantoi, depa cepat-cepat nak habis kan pc tu kononnya nak rush ke parlimen, kalau dah tahu tak ada masa, buat apa nak buat pc, buat la time korang free... apa pun memang dah kantoi dah...


Wan Azizah Kantoi, Tengok Berita tv3 Malam Ni.

Posted: 05 Apr 2011 04:38 AM PDT

Aku di beritahu oleh berberapa rakan wartawan, depa suruh tengok berita tv3 malam ni, depa kata wan azizah terkantoi masa jawab soalan wartawan, aku tak tau apa soalan yang wartawan tu tanya dan apa soalan yang sampai wan azizah kantoi, so korang tengok la, nanti bagi tau aku.
Published with Blogger-droid v1.6.8