Ahad, 3 Julai 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


House PK

Posted: 03 Jul 2011 01:27 PM PDT

House PK


PERANCANGAN JAHAT DAP SELANGOR UNTUK JAYAKAN BERSHIT! MESTI TANGKAP!

Posted: 03 Jul 2011 07:57 AM PDT

PANAS BERCILI! MARI BACA TENTANG KEBODOHAN AMBIGA

Posted: 02 Jul 2011 05:00 PM PDT

yeopPERAK

Posted: 03 Jul 2011 01:16 PM PDT

yeopPERAK


Sumpah semerah padi

Posted: 03 Jul 2011 07:20 AM PDT


"Sumpah semerah padi"

Kanang adalah salah seorang pejuang dari batalion ke 8 pasukan renjer (sekarang di kenali sebagai 8 Para) yang pernah melalui zaman kegelapan ketika membebaskan negara dari kekejaman komunis. Bayangkan tubuh beliau pernah di tembusi dengan peluru2 komunis! sudah pasti pengalaman yang beliau lalui cukup mengerikan dan igauan tersebut masih menghantui dirinya

Bukan saja beliau malahan ada ramai lagi pejuang2 di luar sana yang masih hidup dimana pengalaman mereka ini patut di ceritakan atau di bukukan supaya golongan muda dapat berkongsi kesusahan dan kepayahan yang di alami bersama. oleh itu jangan lah sia2kan pengorbanan dan nyawa para pejuang2 yang melayang untuk mendapatkan kemerdekaan.

Tanpa keringat dan darah mereka, kita tak akan merasa keamanan yang di kecapi selama ini. Generasi muda sekarang harus di dedahkan dengan fakta2 sejarah yang tepat supaya mereka akan lebih menghargai kemerdekaan untuk masa depan..


Kenyataan yang begitu tegas telah keluar dari mulut Timbalan Ketua Polis Malaysia Datuk Khalek Ahmad. 'Tiada lagi rundingan dengan penganjur BerSHIT haram". Ini dia, baru dikatakan anak jantan yang sejati.

Yeop mengucapkan syabas dan kalau perlu gunakan belantan gunakan..
Sayangi Negara..hapuskan pengkhianat! >:[

Apa Yang Tersirat

Posted: 03 Jul 2011 01:08 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Lim Guan Eng mengaku bahawa dia dipilih secara sah oleh rakyat

Posted: 03 Jul 2011 11:46 AM PDT

Dikeranakan demonstrasi yang menggegar Pulau Pinang pada 1 Julai, akhirnya Lim Guan Eng mengaku, bahawa beliau dipilih secara sah melalui pilihanraya negara ini.

Pengakuan Guan Eng itu dengan sendirinya menafikan dakwaan pembangkang melalui BERSIH, bahawa Pilihan Raya di Negara ini tidak telus dan tidak adil.

Ketua Menteri Pulau Pinang itu seterusnya mengatakan bahawa demonstarsi 1 Julai itu, menandakan bahawa kumpulan itu tidak menghormati demokrasi.

Melalui kenyataan ini juga, menggambarkan hipokretnya Setiausaha Agung DAP itu; sedangkan beliau adalah salah pemimpin Pembangkang yang menggalakkan demonstrasi Bersih yang dijadualkan pada 9 Julai.

Ini lah tabiat pemimpin pembangkang-suka berdolak dalik.

Titah Khas Yang Di-Pertuan Agong

Posted: 03 Jul 2011 07:47 AM PDT

Istana Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:

Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran".

Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.- Bernama

Benar kah Wadina Safiyyah berehat kerana tertekan?

Posted: 03 Jul 2011 03:37 AM PDT

PELAKON dan PENGACARA Wardina Safiyyah mengambil keputusan untuk berehat sebentar dari meneruskan tugas sebagai Pengacara Rancangan TV3 Malaysia Hari Ini(MHI) bagi mencari ketenangan setelah dikecam oleh beberapa pihak.

Wardina yang sebelum ini menafikan sekeras2nya menyokong rusuhan BERSIH mendakwa beliau mengakui mengalami tekanan untuk menunaikan tanggungjawab terhadap karier yang beliau ceburi akibat daripada serangan beberapa blog sebelum ini.

Pelakon sitcom Spanar Jaya ini berkata beliau akan kembali bertugas seperti biasa setelah berehat selama 2 bulan.

Begitu sekali tekanan yang dihadapinya?

Tiada Ruang Kepada Penganjur Perhimpunan Haram - KPN

Posted: 03 Jul 2011 03:22 AM PDT


BUTTERWORTH: Polis akan bertindak mengikut lunas undang-undang dan tidak akan memberi ruang kepada mana-mana pihak yang bercadang menganjurkan perhimpunan haram di ibu negara pada 9 Julai ini.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar menegaskan tindakan akan diambiltanpa mengambil kira sebarang kenyataan atau andaian pihak lain terhadaptindakan polis.

Beliau berkata jika diadakan, perhimpunan itu akan mengundang kepadagangguan ketenteraman negara dan menyebabkan huru-hara.

"Janganlah mencabar kedaulatan undang-undang yang termaktub di dalamperlembagaan negara. Pihak polis akan mengambil tindakan sewajarnya denganmenggunakan peruntukan undang-undang yang ada kepada sesiapa sahaja yangmelanggar undang-undang yang ditetapkan," katanya kepada pemberita selepasmelancarkan program "Jom Cegah Jenayah" di Pantai Bersih berhampiran dengantempat rehat di Lebuhraya Lingkaran Luar Butterworth di sini.

Ismail menasihatkan orang ramai yang berniat menyertai perhimpunan haram itusupaya membatalkan hasrat mereka atau berhadapan tindakan polis.

"Saya lihat perhimpunan ini mengundang kepada ketegangan ketenteraman awam.Jadi sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, janganlah kita membuatpilihan yang boleh menyebabkan ketegangan dalam negara kita berlaku," katanya.

Ismail berkata polis mempunyai strategi tertentu yang boleh diguna pakaiuntuk menjaga keselamatan dan memastikan keamanan negara berkekalan.

"Adalah menjadi keprihatinan saya bagi memastikan kehidupan masyarakatdilindungi, kami akan memainkan peranan kami sebagai pelindung masyarakat. Kita kena jaga undang-undang," tegasnya. - BERNAMA

Himpunan Bersih: Meskipun agak terlambat-Tetapi Tabik kepada KDN

Posted: 03 Jul 2011 12:09 AM PDT

Tindakan pencegahan oleh pihak KDN terus dilakukan termasuk menggunakan Ordinan Darurat.

Meskipun agak terlambat, namun atas tindakan yang sedang berjalan AYT tabik kepada KDN. Kepada Menteri KDN- Datuk mendapat sokongan rakyat majoriti.

Biarkan individu seperti Lim Kit Siang, Anwar berkokok, kerana mereka ini tetap menjadi pembangkang kerajaan sepanjang zaman.

Hak AYT juga perlu diambil kira, bukan hak Ambiga sahaja. Undi AYT sama banyak dengan Anwar; sama banyak berbanding Lim Guan Eng. Seorang rakyat, hanya ada 1 undi.

Lebih baik tengok muka TOMOK daripada muka Ambiga

Posted: 02 Jul 2011 08:51 PM PDT

Himpunan Bersih mahu guling kerajaan Bn-TPM

Posted: 02 Jul 2011 08:08 PM PDT

Tiada tujuan lain Bersih, melainkan mahu menggulingkan kerajaan. Mereka tidak menghormati mandat rakyat, mereka menghina rakyat yang memberi mandat pada BN untuk memerintah-Demikian kata TPM.

Bersih yang diketuai oleh Ambiga telah diharamkan pada 1 Julai.

Lucut kerakyatan Ambiga: Ali Rustam

Posted: 02 Jul 2011 07:56 PM PDT

"Biar hilang seorang, jangan hilang semua... Kenapa nak jatuhkan kerajaan sekarang,"

"Dia boleh masuk pilihan raya, tubuh parti, kenapa nak berdemonstrasi. Kalau nak jadi seperti negara luar, biar (dia) jadi rakyat negara luar," kata Ketua Melaka tersebut dalam satu sidang media semalam.

Ambiga adalah Pengerusi Bersih sebuah pertubuhan haram. Bersih mempunyai jadual mengadakan tunjuk persaan pada 9 julai.

tun faisal dot com

Posted: 03 Jul 2011 01:06 PM PDT

tun faisal dot com


Rahman Dahlan - alasan Ambiga dan #Bersih tidak meyakinkan

Posted: 03 Jul 2011 06:23 AM PDT


Hujah Rahman meyakinkan...


Terima kasih Datuk Rahman Dahlan yang telah mengambil masa untuk menjelaskan kepada kita semua rakyat Malaysia kenapa Bersih adalah penipuan dan perjuangan yang mentah. Terjemahkan dan edarkan tulisan ini untuk pulihkan mereka yang terkena `mandrem' Ambiga, termasuk puak Pas yang sanggup berimamkan peguam yang menyokong pemurtadan umat Islam.


Sorry, you don't convince me Ambiga.
Rahman Dahlan

By now, you must have read about how BERSIH and its coalition partners in the opposition plans to do street demonstration in Kuala Lumpur with more than 100,000 "yellowish" people this coming saturday. They triumphantly claim to have a cause and come 9th July, the King must be told about it.

When asked to justify the illegal street demo, the supporters of the demonstration will immediately go into a predictable knee-jerk reaction. You will get instant lectures on the virtue of unbridled democratic rights and occasional snide look of you being ignorant of the truth.

They will tell you how the good-for-nothing SPR conspiring with the government to include dead people in the electoral roll. They get agitated when told that SPR is not to be blamed. How many of us take the trouble to report to SPR directly when our relative died? How is it that we waste no time to inform the bank, insurance company, police, EPF and even loan sharks but not SPR? The reality is we tend to put off reporting to SPR because it is a 5 year thing. We hear people say, "What's the rush? The dead ain't gonna vote anyway". Little do people know that SPR is not allowed under the law to remove the names of dead people without official proof!

I met JPN officers yesterday. They confessed that the number of people, especially in the rural areas, who fail to report death in their family is a lot. With this kind of lackadaiscal attitude, I wonder why BERSIH blames SPR instead of the lazy and indifferent Malaysians.

The same thing with allegation of multiple persons registered under a single address. I suspect one of the reasons is that people use rented house addresses when they register to vote. Unfortunately, when they move out from their rented addresses, they fail to notify SPR. Subsequent tenants then use the same house address to register as voters. I remember when I moved into a rented condo in Kuala Lumpur in 1993. I kept receiving the previous tenant's letters including bank statements and government official letters until the day I moved out 3 years later just because he did not change his address with the relevant parties!

In the case of alleged phantom voters registered in the house of YB Azmin Ali's mother, I find it rather amusing that of all the millions of houses in the country, SPR had to pick the house belonging to the mother of the of loudest and most vocal opposition leaders to plant phantom voters. Very funny indeed.

Another BERSIH's contentious issue is the postal votes. Firstly, the name postal vote is somewhat a misnomer. There is no such thing as postal vote for the police, armed forces and the civil servants who work as election officers during the poll. They do not mail out their votes through the postal system. All of them vote in advance, watched over closely by representatives from all contesting parties. Postal voters vote in private booths just like all of us normal voters. The popular belief, spinned by the opposition, that their superiors will be looking over their shoulders to check who they vote for is a fallacy. The representatives of the candidates will be there to ensure that does not happen. Unless of course, they fall asleep on the job!

Some leaders of BERSIH also want counting of the postal votes on the same day citing possiblities of tempering if counted later. It is not a practical idea because the result will influence the voting pattern during normal polling day. In any case, there have been instances where the opposition got more postal votes compared to BN. Case in point, Teluk Kemang by election in 2000. If BERSIH worries about the integrity of the postal bags while in the authority's custody, then they should request opposition representatives presence in the lock up where the bags are kept. I guess staring at the bags for 3 days non-stop is a small price to pay to ensure the sanctity of the heavily guarded, locked and sealed postal votes bags.

It is true that most of the time postal votes tend to be in favour of the BN. But this is not surprising at all and can be easily explained. Why would they vote for a party that has been constantly demonising, humiliating, cursing and crticising them? They are also humans with feelings and dignity.

Bersih also wants armed forces personnel and police officers, who are not directly involved in the election, to vote through the normal process like civilians do. They say it is unneccesary for them to vote in advance. I disagree.

One of the most critical days for the nation, where it is at its most vulnerable to chaos and subversive elements, is on polling day where no effective civilian authority is in place. On polling day , the military and police forces are at their highest alert for any untoward incidence which could compromise the nation's security.

So for BERSIH to suggest that the military and police personnel abandon their posts - whether it is in the deep jungle of the interior, far flung islands, air and naval bases, remote border control check points and strategic command centres, is nothing short of being irresponsible! The readiness of our forces to ensure nation's security cannot be compromised at all.

Some may say that I am over exaggerating the potential security threat to the nation during polling day. Maybe. But if it does happen, I rather have our men in uniform to quickly scramble the Sukhois, the MiGs, the F18s and sail out the Frigates, Corvettes and the Subs to intercept enemies. It can only be done if they are at their bases not when they spend time queing in line to vote in Grik, Batang Berjuntai, Lubok Antu or Long Pasia!

Bersih also demand the postal votes to be extended to Malaysians who live away (domestically) from their voting constituency. For example a Sabahan who lives and works in Kuala Lumpur but registered as voter in Kota Belud, Sabah.

In my opinion, a person registered as a voter in Kota Belud but chooses to live and work in Kuala Lumpur has no business to determine who should be the local Wakil Rakyat for the people of Kota Belud! He should be voting for a Wakil Rakyat in Kuala Lumpur who is in a better postion to address issues affecting his life there! It will not be fair to the local residents of Kota Belud if an "outsider" living in Kuala Lumpur is trying to force his choice of candidate to them when it is them who have to deal with the Wakil Rakyat on a daily basis.

By the way, isn't asking more people to be under postal vote system somehow contradicts BERSIH's earlier allegation that postal vote system is riddled with procedural problems which lead to suspicion of fraud?

On the use of indelible ink, SPR has explained in great details about its concern on its usage. My personal concern on use of indelible ink is related to the legalities.

Does SPR have the power, under the current Elections Act 1958, to deny a person whose finger has been inked from voting, but who now claims his finger was inked forcibly? What happens if that person insists to vote by citing his rights under the constitution, finger inked or not? Will we see chaotic scenes at the polling centres?

These are simple questions but with great consequences if not clearly defined. That is why, instead of street demonstation, BERSIH should propose amendments to the Elections Act in Parliament! Even if a million yellows turn up for the street demonstration, the demand cannot be fulfilled without amending the Elections Act to make it more specific and clearer.

The same goes to automatic registration of voters. It is no better than the current all year round open-registration excercise. It also requires the Election Act to be amended to incorporate the provision. Anyway, when a person decides not to register as voter, isn't he merely exercising his democratic right? Why is BERSIH denying him of his right not to register when BERSIH is coming to town to champion the people's democratic rights?

I have no problem with BERSIH's demand that campaign period to be atleast 21 days. But what I find odd is BERSIH failure to see that the opposition is enjoying a 365 days, 24/7, nation-wide-non-stop campaign blitz since 2008.

As for the claim of vote buying during election, I hope Ambiga realizes that the guys marching next to her on the 9th of July are quite experts in it. Everyone knows that in the midst of the Hulu Selangor by election in April last year, Anwar Ibrahim promised 100,000 land titles to poor homeowners in the constituency (Source: The Malaysian Insider, 13 April 2010). This was followed quickly by Selangor Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim's announcement to abolish quit-rents for shop houses in Hulu Selangor (Source: New Straits Times, 20 April 2010) as well as presenting bonuses amounting to RM6116,000 to all village chiefs and Jawatankuasa Keselamatan dan Kemajuan Kampung (JKKK) in Hulu Selangor (Source: SelangorKini Online, 21 April 2010).

Menteri Pelajaran didesak tidak gunakan karya Samad Said! #Bershit

Posted: 02 Jul 2011 05:30 PM PDT


Karyanya dipengaruhi Sam Adams - seorang penggerak
Freemason & Illuminati di era kemerdekaan amerika

Musang Berjanggut ini telah berulang kali menghadiri pehimpunan haram. Saya masih ingat dia pernah meminta Menteri Pelajaran membeli karya-karyanya. Eloklah karya ini tidak digunakan sama sekali oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) kerana kita tidak mahu golongan bughah ini mendapat layanan istimewa lagi. Masih ramai sasterawan dan anak muda lain yang lebih patriotik dan cintakan negaranya. Lebih baik KPM membela nasib mereka ini berbanding mendukung biawak hidup!


UNGGUN SAMPAH
Leman Dicaprio

tak perlu lagi dibasuh dengan air yang bening
bila darah luka sudah membasahi mataku
tak perlu lagi ditimbang nafas kota yang hening
bila pisau nista sudah membunuh sabarku!

unggun retorikmu akan membakar
sampah-sarap demokrasi yang kau sendiri cecerkan!

petikan:

Duke of UMNO

Posted: 03 Jul 2011 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


Gemparrrr...!!! Bershit sudah mula bergerak di KL...!!!

Posted: 03 Jul 2011 07:30 AM PDT


Saya mendapat khabar dari rakan-rakan informer bahawa puak-puak Kotor 2.0 sudah mula berkumpul di KL sejak minggu lepas lagi. Khabarnya, beberapa pasukan gerak kerja perhimpunan itu sudah pun membuat pengkalan (base) dilokasi-lokasi strategic sekitar ibu negara.

Menurut sumber, troop-troop cybertroopers Kotor 2.0 sudah berkampung di sekitar Jalan Raja Laut sejak Selasa minggu lepas lagi. Khabarnya mereka terdiri dari golongan muda dari kaum Cina yang ditugaskan membuat propaganda melalui internet.

Saya pasti, mereka tidak akan mengakui kesahihan berita ini sekiranya ditanya dan mungkin juga mereka akan berpindah setelah lokasi mereka terdedah...

Saya juga dimaklumkan oleh seorang rakan bahawa budak-budak muda yang tidak mempunyai sebarang pekerjaan turut telah di angkut dari Kelantan, Kedah, dan Penang. Mereka diangkut awal untuk mengelak dari sekatan jalanraya yang dijangka bermula pada 6 Julai ini.

Dikhabarkan juga bahawa ramai kaum ibu dan anak-anak mereka ditawarkan untuk menyertai rombongan secara percuma ke KL oleh agen-agen perhimpunan haram ini.

Selain itu, mereka akan dibawa "melawat" SOGO, Jalan TAR, Kg Baru dan Dataran Merdeka. Ibu-Ibu itu turut diumpan dengan lawatan ke Nilai pada hari terakhir untuk shopping!

Sekiranya semua perkara ini benar, maka jelaslah puak-puak Kotor 2.0 ini memang benar serius untuk mengadakan huru-hara. Ibu-ibu diumpan untuk menjadi perisai bajingan-bajingan itu.

Saya terfikir, kenapa puak-puak ini membawa anak-anak kecil untuk merusuh sedangkan mereka tidak tahu apa-apa mengenai pilihanraya, layak mengundi pun tidak!

Entahlah. Menurut cakap rakan-rakan, 13 Mei akan berulang sekali lagi kali ini. Betul ke? Entahlah. Saya pun tak tahu...tapi nampak gayanya...begitulah! Apa kata anda?

Betul ke Kotor 2.0 pertubuhan haram??? Anda pasti..? Muktamad..?!

Posted: 03 Jul 2011 05:30 AM PDT


Semalam, Menteri KDN, DS Hisyamuddin Tun Hussien memberitahu bahawa Kotor 2.0 merupakan pertubuhan haram. Betul ke haram atau baru saja diharamkan oleh KDN? Kenap tak diharamkan sejak tahun 2007 dulu? Kenapa ROS baru isytiharkan Kotor 2.0 sebagai pertubuhan haram baru-baru ni? Sebelum ini halal ke?

Menurut ROS, Kotor 2.0 diharamkan kerana...
  • Bergerak aktif dan mencetuskan suasana gelisah dan kebimbangan masyarakat pelbagai kaum negara ini;
  • Menyebarkan propaganda menghasut rakyat bagi tujuan menjatuhkan Kerajaan dengan mengedarkan risalah-risalah tertentu; dan
  • Melalui aktiviti-aktivitinya telah memberi kesan buruk kepada imej negara, bahkan boleh mengancam dan menggugat ketenteraman awam, keselamatan, kemakmuran ekonomi dan kedaulatan negara malahan menjejaskan keharmonian hidup masyarakat berbilang kaum.


Oooo...begitu rupanya. Boleh ke puak-puak haram ni terima pengharaman Kotor 2.0 ni? Rasanya, mati hidup balik pun diorang takkan terima. Maklumlah, apa saja benda baik yang Kerajaan buat untuk rakyat, semuanya tak baik pada pandangan mereka. Pendek kata, mereka sajalah yang elokkkkk...

Pada saya, tak payah diisyhtiharkan haram pun kita dah tahu Kotor 2.0 ni haram. Cuba lihat siapa ketuanya. Ketuanya Ambiga. Siapa Ambiga? Ambiga ialah haram jadah yang masuk campur urusan hal ehwal agama Islam sedangkan dia tak faham langsung tentang Islam!

Dengan mencampuri hal ehwal Islam, maka dia telah mencabar hak keistimewaan Islam sebagaimana yang termaktub dalam perlembagaan dan kontrak sosial. Memang haram jadah betul Ambiga ni. Itu pun korang orang Islam nak sokong dia lagi? Itu ketua korang ke, wahai penyokong Kotor 2.0?

Kotor 2.0 juga disokong oleh Pakatan Haram. Pakatan PAS, PKR dan DAP tidak pernah didaftarkan pada ROS. Justeru itu mereka layak digelar Pakatan Haram. Memang haram dah...kan?

Cuba check NGO-NGO dan persatuan yang join Kotor 2.0. Kebanyakkannya semua tidak didaftarkan, termasuklah persatuan students universiti yang kononnya hebat dan intelektual tu. Jelaslah mereka merupakan gerakan perhimpunan persatuan-persatuan haram. Tak haram apa kejadah lagi macam tu?

Tunggu apa lagi KDN? ISA ka aje la...kalau diorang banyak cakap, sumbat je baju kuning yang korang rampas tu dalam mulut diorang..!!! Menyusahkan orang je laaa..

Karaoke santai petang minggu...!!! Ikhlas untuk Bung Nwarrr..!!!

Posted: 03 Jul 2011 03:00 AM PDT


Petang-petang minggu begini, aku rasa molek benar kalau kita berkaraoke lagu kat bawah ni sambil menghiburkan hati...dedicate kan ikhlas untuk Pak Syiekh Anwar Ibrahim...Enjoy..!!!
p/s: Dah karaoke? udah la tu...pegi mandi..kejap lagi solat maghrib berjemaah pulakkkk....

Panassss...!!! Suci Dalam Debu? Kotor Dalam Bersih..!!!

Posted: 03 Jul 2011 12:00 AM PDT


Anwar Ibrahim dan pemimpin-pemimpin Pakatan mungkin fikir rakyat Malaysia ini bodoh dengan mengatakan bahawa sistem pilihanraya yang ada sekarang adalah sangat kotor. Mereka lupa apabila tahun 2008, Pakatan sendiri telah menang di beberapa negeri serta BN hilang kuasa dua pertiga.

Ini membuktikan fakta tersebut menjadi kayu ukur bahawa pihak SPR tidak pernah melakukan penyelewengan dalam menyelenggara sistem pilihanraya bagi menentukan politik tanah air.

Ingin dinyatakan kepada Anwar dan pemimpin Pakatan yang berkeras untuk meneruskan perhimpunan haram BERSIH.., jika betul lah demokrasi Malaysia itu tak adil dan hanya memihak kepada kerajaan Barisan Nasional, parti-parti dalam Pakatan telah lama tumbang dan langsung tak berpeluang untuk bernafas didalam politik negara.

Didalam penganjuran tunjuk perasaan seperti BERSIH ini yang secara jelas menghasut rakyat, isu sebenar yang cuba ditutup oleh Anwar dan Pakatan ialah mereka tidak boleh menang di PRU 13 nanti tanpa ada kekecohan dan perasaan tak puas hati rakyat terhadap kerajaan. Inilah asas sebenar penganjuran demo BERSIH ini.

SPR dituduh sebagai parti komponen BN yang hanya memihak kepada kerajaan. Sedangkan pada realitinya, Pakatan dan BN berpencak di gelanggang yang sama rata dan juga sama demokrasinya. SPR hanya ditugaskan untuk memantau dan rakyat yang menjadi juri untuk memilih siapa yang mereka inginkan untuk menerajui negara.

Tak timbul soal pengundi hantu yang kononnya digunakan oleh BN seperti yang sering mereka dakwa disetiap kali pilihanraya. Dan jika difikirkan, mengapa isu pengundi hantu serta penyelewengan SPR hanya ditimbulkan jika Pakatan kalah sahaja? Kenapa bila menang, mereka langsung tak bersuara tentang semua itu?

Sebenarnya rakyat lah yang menjadi penentu kepada untung nasib sesebuah parti yang bertanding didalam pilihanraya. Jika rakyat yakin parti tersebut mampu menggalas amanah yang bakal diberikan, rakyat akan memberikan undi mereka. Begitu juga sebaliknya seperti apa yang berlaku di Selangor, P.Pinang, Kedah dan Kelantan.

Sekarang ini kita lihat sendiri, pemimpin-pemimpin Pakatan bermati-matian mahu melakukan demonstrasi di jalanan bagi menghuru harakan negara. Mereka tahu dengan cara yang betul dan demokrasi, mereka tak akan mampu meneruskan pembohongan mereka pada rakyat pada PRU13 nanti.

Malah mereka amat risau jika negeri-negeri yang mereka tawan sekarang terlepas dari genggaman mereka. Maka jalan mudah untuk memburukkan kerajaan ialah dengan menghasut rakyat. Anwar dan Pakatan tahu, jika mereka bertanding secara BERSIH, mereka sudah pasti kalah.

8 tuntutan yang kononnya mahu mendemokrasikan dan membersihkan sistem pilhanraya negara yang dikemukakan oleh Pakatan sebenarnya tak ubah sebagai umpan saja. Isu sebenarnya ialah mereka mahu menumbangkan kerajaan melalui rasa tak puas hati rakyat seperti di Tunisia, Mesir dan juga Libya.

Himpunan haram BERSIH nanti sebenarnya hanya untuk mempergunakan rakyat demi agenda politik mereka. Dan mereka memomokkan himpunan tersebut sebagai kononnya luahan hati rakyat, sebaliknya ia adalah luahan rasa tamak haloba Anwar dan juga kuncu-kuncunya. Maka wajarlah BERSIH dihalang dan di tangani dengan tegas oleh pihak yang berwajib.

Jangan biarkan rakyat dimanipulasi oleh pengkhianat-pengkhianat Pakatan ini demi untuk memastikan kesinambungan karier politik mereka. Politik mereka ialah politik menghalalkan cara. Jika dibiarkan, mereka sanggup berbuat apa saja termasuklah menghancurkan keamanan negara!

Sumber: myKMU.net

Gemparrr..!!! Ambiga bakal digempur amuk pendekar Melayu..!!!

Posted: 02 Jul 2011 10:00 PM PDT


Alhamdulillah. Saya diizinkan Allah SWT untuk berkesempatan menghadirkan diri ke majlis Perjumpaan dan Mesyuarat Guru-Guru Silat Malaysia yang dianjurkan oleh Persekutuan Silat Kebangsaan Malaysia (PESAKA) di Kampung Baru semalam. Memang teruja benar apabila melihat tok-tok guru silat sekali lagi berkumpul demi kepentingan bangsa di Kelab Sultan Sulaiman itu.

Menurut Tok Guru Omar Din, pertemuan ini adalah kali kedua yang berjaya mengumpulkan ratusan guru-guru silat seluruh Malaysia sejak 40 tahun yang lalu. Jika dulu mereka bertemu untuk menubuhkah PESAKA, kini mereka bertemu untuk sama-sama membuat keputusan untuk berhadapan dengan petualang negara – Kotor 2.0, pada Sabtu, 9 Julai ini.

Sedang saya bersemangat mendengar tempikan dan jeritan pendekar itu berapi-api berucap, saya tiba-tiba rasa sebak dan termenung seketika mengenangkan ucapan salah seorang Guru Utama yang datang dari Melaka, negeri kelahiran saya dan Laksmana Tun Tuah.

Menurut beliau, ayahandanya pernah memberitahu bahawa kita pertamanya telah dicabar oleh kaum Cina sehingga tercetusnya tragedi berdarah, 13 Mei 1969. Ekoran kejadian itu, bangsa Melayu bersatu padu dan kumpulan-kumpulan silat di seluruh negara memainkan peranan penting ketika itu. Malah, ada di antara mereka yang terpaksa diharamkan oleh pihak berkuasa.

Namun alhamdulillah, luka itu berjaya disembuhkan dengan perpaduan kaum yang lebih erat selepas itu. Negara Malaysia kembali aman tenteram di dalam suasana masyarakat majmuk. Tok-Tok Guru persilatan kembali kepada kehidupan normal mereka seperti sedia kala.

Namun selepas itu, negara dikejutkan pula oleh peristiwa di Kampung Medan yang melibatkan pergaduhan perkauman di antara Melayu dan India. Mujurlah ia tidak melarat sebagaimana tragedi 13 Mei. Namun, sempat jugalah kumpulan-kumpulan silat Melayu ini menghadiahkan "buah-buah" mereka ketika itu. Melayu dicabar pula oleh kaum India.

Bagaimanapun, alhamdulillah, sekali lagi pihak berkuasa berjaya meredakan amukan pendekar-pendekar Melayu ini yang marahkan kaum India ketika itu. Malaysia kembali aman dan makmur, pesat membangun bersama arus kemodenan tanpa sebarang krisis perkauman yang dahsyat. Setiap bangsa dan kaum yang tinggal di Malaysia saling menghormati antara satu sama lain.

Namun kejadian yang bakal berlaku kali ini agak berlainan situasinya. Kali ini ada pengkhianat berbangsa Melayu sendiri yang mencabar bangsanya sendiri. Melayu khianat cabar Melayu tulen! Inilah yang paling ditakuti oleh Tok-Tok Guru Silat kita ini. Mereka tidak takut berdepan dengan pengkhianat itu, namun status bangsa mereka telah sedikit sebanyak menyedihkan mereka. Mereka bertanya, "apa sudah jadi pada bangsa Melayu kini?"

Pada saya mudah saja jawapannya. Mereka itu adalah Melayu pembelot! Mereka bersekutu dengan musuh Islam, musuh bangsa dan musuh Tanah Melayu untuk memporak perandakan negara ini. Mereka tidak hormatkan lagi Raja-Raja Melayu kerana mereka kini "berajakan kuasa politik" yang mereka kejar selama ini. Melayu pengkhianat itu sanggup memperalatkan bangsa mereka sendiri demi untuk mencapai cita-cita politik mereka. Pada mereka, "biar Melayu itu bertikam sesama sendiri, asalkan aku menang jadi Perdana Menteri"!

Namun, kesedihan dan kekecewaan itu tidak lama apabila mengenangkan bahawa yang bakal ditentang itu adalah petualang negara, sekutu komunis, sekutu kafir harbi Ambiga! Tok-Tok Guru Silat Melayu itu sebulat suara berikrar untuk menjadi benteng keamanan negara pada 9 Julai ini. Bagi mereka, petualang bangsa yang hadir menyertai perhimpunan Kotor 2.0 patut beri pengajaran sepatutnya!

Malah, Tok-Tok Guru Silat ini juga rela mati untuk menghalang perhimpunan yang diketuai Ambiga ini. "Perang", itulah yang ditegaskan oleh pendekar-pendekar kita ini. Membujur lalu melintang patah, pantang pendekar Melayu mundur selangkah, alang-alang genggam bara api biar sampai jadi arang! Mereka bersedia untuk mati pada 9 Julai ini..!!!

Apabila suasana jadi begitu, saya terus terbayang. Seumur hidup saya, saya tidak pernah mengalami kejadian dahsyat sebagaimana tragedi 13 Mei dahulu. Darurat! Dan apakah kali ini saya akan mengalaminya buat pertama kali? Apakah sejarah tragedi 13 Mei akan berulang kali kedua di Tanah Melayu ini? Wallahua'alam, kita tunggu 9 Julai nanti…

Sumber: myKMU.net

Gemparrr...!!!! Titah DYMM Sultan Pahang larang sertai Kotor 2.0..!!! Daulat Tuanku..!!!

Posted: 02 Jul 2011 07:30 PM PDT


Tidak pernah saya rasa semarah ini kepada Ambiga, Kotor 2.0 dan pemimpin-pemimpin Pakatan Haram. Namun hari ini mereka benar-benar menguji kesabaran saya. Sekiranya Ambiga berada di depan saya ketika saya mendengar berita ini, demi Allah, memang saya sudah lempang dan ludah mukanya!

Apa tidaknya? Ekoran agenda jijik dan kedegilan tahap dewa mereka untuk meneruskan perhimpunan yang kononnya "bersih" itu, DYMM Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah, terpaksa merayu kepada rakyatnya sendiri agar menjauhi demonstrasi Kotor 2.0 yang bakal diadakan puak-puak petualang negara itu Sabtu ini!

Bayangkan, seorang DYMM Sultan sebuah negeri, terpaksa merayu kepada rakyatnya hanya disebabkan kedegilan bajingan-bajingan ini! Memang kurang ajar! Sultan Ahmad Shah sendiri bertitah bahawa perhimpunan itu tidak ada sebarang manfaat dan sebaliknya banyak menyusahkan rakyat!

Kononnya mereka menobatkan diri mereka sebagai "pembela rakyat" dan kali ini Allah SWT telah membuktikan dihadapan dunia dan seluruh rakyat Malaysia betapa mereka mementingkan kepentingan diri dan politik mereka. Mereka lupakan kepentingan rakyat dan menyusahkan kehidupan mereka. Inikah sebuah "pakatan rakyat"? Ini bukan pakatan rakyat, ini lebih kepada "pakatan Syaitan"!

Saya fikir, tentunya orang-orang Pahang sedar dan menurut titah DYMM Sultan Pahang. Bagaimana dengan negeri-negeri di bawah Pakatan Haram? Khalid Ibrahim sendiri menggalakkan rakyat Selangor menyertai perhimpunan itu. Malah, Kerajaan Negeri Selangor turut memberi sejumlah dana yang besar untuk adhoc Kotor 2.0 melaksanakan rancangan jahat mereka! Saya mohon dari DYMM Sultan Selangor untuk bertitah mengenai perkara ini.

Begitu juga di Kedah. Khabarnya Azizan Razak turut akan menghantar "tentera-tentera agama PAS" dari negeri itu ke Kuala Lumpur untuk menyertai perhimpunan haram tersebut. Menurut sumber, sejumlah 500 pelajar dari Kolej Universiti Insaniah turut akan dihantar untuk menyertai perhimpunan itu. Memang kurang ajar mereka ini. Mereka seolah-olah mengambil kesempatan di negeri masing-masing memandangkan DYMM Sultan di negeri mereka belum bertitah.

Menurut sumber saya lagi, kumpulan pemuda-pemuda dari Kelantan yang tidak bekerja juga sudah di"shuttle"kan ke Kuala Lumpur untuk menyertai demonstrasi jalanan itu. Mungkin itu amanat Nik Aziz sebelum ke umrah. "Ambo pegi umrah dulu, mu bawok budok-budok mudo ke KL buat kacau!", mungkin itu pesannya pada kepimpinan Kerajaan PAS Kelantan!

Saya tidak fikir Ambiga, Mat Sabu, Anwar, dan semua penyokong-penyokong Kotor 2.0 akan membatalkan perhimpunan mereka. Meskipun sekiranya dititahkan oleh DYMM Yang DiPertuan Agong sekalipun, rasanya mereka tetap akan meneruskan niat kotor mereka itu. Mereka tidak peduli pun pada mana-mana titah Institusi DiRaja.

Nak tahu kenapa? Kerana mereka berpaksikan kepada fahaman dan perjuangan Komunis! Komunis tidak mengiktiraf Institusi DiRaja dan sebab itulah Kotor 2.0 akan meneruskan perhimpunan mereka 9 Julai ini. Apatah lagi laporan mengenai dana yang mereka terima adalah dari sumber Yahudi. Sekiranya mereka batalkan, apa pula kata sahabat Yahudi mereka itu? Nak kena tembak?

Justeru itu, saya memohon agar Institusi DiRaja yang diketuai oleh DYMM Yang DiPertuan Agong memberikan titah kepada penganjur Kotor 2.0 untuk membatalkan perhimpunan mereka atau berdepan dengan Angkatan Tentera Malaysia. Pada saya, Polis DiRaja Malaysia sudah memadai, namun untuk mengelak tragedi 13 Mei berulang kembali, saya fikir, kehadiran ATM sangat diperlukan. Ampun Tuanku!

Sumber: myKMU.net

Lawak pagi minggu..!!! Kahhh..! Kahhh..Kahhhh..!!!!

Posted: 02 Jul 2011 05:30 PM PDT

Pure Shiite

Posted: 03 Jul 2011 11:54 AM PDT

Pure Shiite


Will you all listen to the King now?

Posted: 03 Jul 2011 08:53 AM PDT

Rajahmas

Posted: 03 Jul 2011 11:44 AM PDT

Rajahmas


Wajah-wajah mereka yang tak boleh masuk Sarawak

Posted: 02 Jul 2011 09:11 PM PDT

Ketahuilah, di bawah adalah gambar individu-individu yang pernah dihalau keluar daripada memasuki negeri Sarawak. Ramai yang tidak menduga kenapa mereka dihalang tanpa sebarang penjelasan daripada kepimpinan kerajaan negeri. Mereka sendiri tahu kenapa mereka disekat...

Biasanya yang menjadi masalah disebabkan penglibatan mereka untuk meruntuhkan perpaduan rakyat dan menjatuhkan kerajaan.... Bagi aktivis dan ahli politik lain, jika hendak ke Sarawak lebih baik jaga SIKAP masing-masing. Say NO to fanatics.


Ambiga Sreenavasan - Pengerusi BERSIH
Haris Ibrahim - Presiden MCLM (Malaysian Civil Leberties Movement)

Sivarasa Rasiah - Naib Presiden PKR
Gobala Khrisnan - MP PKR (sebelum ini)
Wong Chin Huat - Aktivis Sosialis
Steven Ng - Aktivis NGO

Senarai seterusnya? Rajahmas mengharapkan agar Anwar Ibrahim, Mat Sabu, Zuraida Kamaruddin, Lim Guan Eng, Lim Kit Siang dan blogger Hishamuddin Rais juga harus disekat daripada bebas menyebarkan fahaman kronik mereka kepada rakyat Sarawak.

PEJUANG BANGSA

Posted: 03 Jul 2011 11:20 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Jual baju lain tak laku , jual baju BERSIH terima habuannya ...

Posted: 03 Jul 2011 09:48 AM PDTKOTA BHARU: Tindakan seorang peniaga menjual kemeja-T berwarna kuning bertulisan 'Bersih' dipercayai untuk Perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini, membawa padah apabila ditahan reman dua hari bagi membantu siasatan polis.

Perintah tahanan reman yang bermula kelmarin dikeluarkan Pendaftar Mahkamah Sesyen Kota Bharu, Rashid Mustafa, bagi membolehkan polis menjalankan siasatan mengikut Seksyen 4(1)(c) Akta Hasutan 1948 kerana mengedar bahan berupa hasutan.

Terdahulu, suspek berusia 40 tahun dilihat hadir ke mahkamah dengan menaiki kenderaan polis jam 10 pagi sebelum kesnya terpaksa ditangguh beberapa kali hinggalah kehadiran pegawai penyiasat polis, jam 11.30 pagi.

Dia yang berasal dari Wakaf Bharu, dekat sini, dan menjadi individu pertama ditahan di negeri ini, bagaimanapun tidak keseorangan kerana diwakili peguam bela, Mohammad Abdul Rashid Yah yang turut dilihat ada di perkarangan mahkamah pada pagi semalam bersama beberapa individu.

Komen GPB

Tak pasal-pasal peniaga ini kena dakwa di mahkamah gara-gara jual Baju BERSIH . haha.. Kalau ye pun nak untung berniaga , jual lah baju lain ...tetapi baju kuning cap BERSIH ini juga hang jual , sekarang terimalah padahnya .

Sekarang ada ke Ambiga pi tolong bantu ke bela di mahkamah kerana jual baju ini ? ...

ini MP paling bangang abad ini pernah aku jumpa .........dulu gila jawatan MB , sekarang ini gila baju kuning bERSIH kot ... hahaha.. fesyen orang gila ni ..

Titah khas YDP Agong mengenai himpunan haram BERSIH

Posted: 03 Jul 2011 08:42 AM PDTHari ini kita dikejutkan dengan titah khas dari  Yang Dipertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin . Ianya berkaitan dengan isu semasa yang panas ketika ini iaitu himpunan haram BERSIH yang hendak diadakan  pada 9 Julai yang jelas meresahkan semua rakyat dan mengugat keselamatan negara .

Titah ini sudah tentunya menunjukan keprihatinan Baginda terhadap isu BERSIH yang mana boleh menimbulkan suasana tidak stabil negara

Antaranya menarik perhatian GPB mengenai tidah ini ialah  Seri Paduka memetik pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran" dalam mengingatkan mereka yang berkenaan tidak mengikut perasaan.

Seri Paduka juga masih lagi yakin dengan kemampuan YAB Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia .

Kesimpulannya  jika kita perhalusi maksud titah  ini ,ia menjelaskan bahawa YDP Agong tidak perkenankan pun  himpunan haram BERSIH ini diadakanpada 9 Julai ini . 

Kalau diadakan juga himpunan ini , bermakna Ambiga , Anwar , Mat Sabu sudah menderhaka kepada DYMM YDP Agong  !

DAULAT TUANKU !


Teks penuh Titah Khas YDP Agong .


Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran".

Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.-3/7/2011

Lahirnya Pakatan merupakan penyebab perkauman lebih teruk

Posted: 03 Jul 2011 07:07 AM PDTGPB setuju dengan pandangan Tun M ini tentang penyebab utama semangat perkauman semakin terus adalah berpunca dari Pakatan Rakyat . 

Sebelum ini  beliau membidas tentang kebebasan media yang tidak terkawal hingga menyebabkan ramai orang  terutama puak berotakan chauvinis dan ultra kiasu   bersuara hingga tidak menghormati  hak bangsa  Melayu dan  sensitiviti  agama Islam .

Tun M telah sedari perkara ini dan campur tangan asing dibelakang Pakatan semakin kuat . Kini himpunan haram BERSIH  pulak sebagai ancaman terbesar mereka untuk mengugat keselamatan dan ketenteraman awam  . Ini semua hanya lah agenda mereka mahu membawa gelombang tsunami politik seperti 2008 semula supaya rakyat benci dan marahkan kerajaan .

PERWAJU marah polis, kumpulan demontrasi tapi wartawan Malaysiakini sebar fitnah terlepas !

Posted: 03 Jul 2011 04:46 AM PDTGPB tak sangka pertubuhan wartawan Cina berang dengan demontrasi oleh NGO hari Jumaat lepas di Komtar . Tetapi tidak pulak dengar wartawan dari bangsa lain tak pulak mengadu hal seperti ini . Ada juga wartawan dari kaum India tetapi tidak pulak rasa diri mereka diancam .

Apa yang hang pa ini bising sangat ? Kalau rasa diri tu penakut , tak perlu pergi buat liputan dan buat macam Susan loone itu yang dok jauh je lepas itu menabur fitnah tuduh cermin kereta dipecahkan oleh kumpulan itu .

Tak pun pergi lapor sidang media lim guan eng saja setiap masa  dan peluh pun tak ada sebab dok dalam aircond .


Pewaju kesal wartawan diserang

GEORGETOWN - Pertubuhan Wartawan dan Jurugambar Akhbar Cina Pulau Pinang (Pewaju) kesal berikutan insiden tiga wartawan percayai diserang dan diancam oleh Pemuda UMNO dan Perkasa dalam demonstrasi membantah perhimpunan Bersih 2.0 dan pentadbiran Ketua Menteri Lim Guan Eng.

Ahli Jawatankuasa Pewaju, Law Chan Yee berkata, Pewaju kesal dan tidak puas hati dengan pihak polis yang gagal menjalankan tugas untuk melindungi wartawan diserang atau diancam oleh penyokong demonstrasi sepanjang masa perjalanan sejauh enam kilometer.SETERUSNYALihati video di bawah ini

Kerana betina Ambiga ,blogger PAS sanggup hina Sultan Pahang !

Posted: 03 Jul 2011 03:51 AM PDT


Kerana himpunan BERSIH dan Ambiga ,bloggger penjilat tegar PAS  ini telah menghina sebegitu rupa Sultan Pahang yang menentang himpunan BERSIH pada 9 Julai ini  .  Mereka cakap Sultan tidak tahu soal perlembagaan negara . 

Memang puak-puak ini tidak menghormati langsung Raja- Raja Melayu sepertimana Nizar  Jamaluddin  & YB  Suhaimi Adun Sri Muda.  

Untuk betina Ambiga saja yang sokong murtad , puak PAS sanggup lawan Sultan ... hebat penangan betina benggali ini kepada penjilat PAS .
Sultan Pahang menitahkan kepada rakyat jelatan supaya tidak campur tangan dalam BERSIH  dan juga  minta kerajaan bertindak tegas ke atas mana-mana yang  terlibat dalam himpunan ini. 
Laungan ganyang Anwar Al Juburi gegarkan Sungai Acheh

Posted: 02 Jul 2011 10:06 PM PDT


Semalam  GPB sempat  ke Ceramah Jom Dengaq  pendedahan  Umi Hafilda di Dewan Perda Sungai Acheh yang dianjurkan oleh UMNO Nibong Tebal . Ini mungkin ceramah pertama beliau di negeri Anwar Pandikutty & Mat Sabu 121 .

Orang yang hadir dari sekitar Sungai Acheh dan Nibong Tebal  memang cukup ramai dan dianggarkan 2000 orang sehinggakan terpaksa berdiri di luar dewan perda ini . Walaupun ceramah mendapat ugutan dan laporan polis oleh juak-juak PAS - PKR , tetapi ia tidak menghalang orang Melayu di Nibong Tebal untuk hadir bagi mendengar pendedahan siapa sebenarnya Anwar Al Juburi ini .

Orang Nibong Tebal  semalam yang mai  mesti terkejut dengan pelbagai gelaran  dan   pendedahan tentang Anwar oleh Umi Hafilda . Dari kisah Azizan kena balun 17 kali oleh Anwar , surat kepada Tun M  sehingga lah kepada skandal Shamsidar dengan Anwar . Berani sungguh Umi membuat tuduhan terhadap Anwar termasuk lah  keluarga  abangnya Azmin -  Shamsidar .

Umi jawab mudah saja... dalam dunia ini hanya 2 orang sahaja Anwar tidak berani ambik tindakan atau saman  iaitu Umi Hafilda dan Datuk Nalakaruppan .   Kerana mereka ini mempunyai bukti dan tahu tembelang siapa sebenarnya Anwar Raja Drama ini .

Nantikan video panas ceramah Umi di artikel seterusmya ...


Celaka Anwar ! pernah cium girlfriend Paul Wolfowitz .....

Posted: 02 Jul 2011 08:47 PM PDT

AIDCNews – 01/07/11 – Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim, Ahli Parlimen Bebas, Bayan Baru meluahkan rasa terkejutnya apabila menyaksikan dengan matanya, bekas bos dan sahabat rapatnya selama 30 tahun, Datuk Seri Anwar Ibrahim bercium dengan teman wanita Paul Wolfowitz, Shaha Ali Riza.
Kejadian itu berlaku sebelum tahun 2007, ketika Zahrain menjadi Pengerusi PKR Pulau Pinang bersama-sama Anwar di Bahrain.


oleh : AIDC 

Ketika itu, Anwar berkunjung ke Bahrain kerana menghadari mesyuarat Foundation for the Future, sebuah organisasi demokrasi tajaan Amerika Syarikat untuk Timur Tengah yang dipengerusikannya.

Apabila Shaha Riza sampai ke hotel itu, Zahrain, bangun untuk menghormatinya dan bersalam dengannya. Namun, Anwar melakukan sesuatu yang di luar jangkaan Zahrain, iaitu mencium teman wanita zionis itu.

Menurutnya, beliau terkejut dengan perbuatan Anwar itu, kerana dianggap melanggar norma-norma ketimuran, sebagai pemimpin Melayu Islam, apatah lagi latar belakangnya sebagai bekas Presiden ABIM.

Ikutilah wawacara AIDC bahagian terakhir dengan Ahli Parlimen Bebas, Bayan Baru itu di di bangunan parlimen, 23 Jun.
AIDC : Saya tengok di youtube, Datuk kata, Anwar pernah bercium dengan teman wanita Paul Wolfowitz ?

YB Datuk Seri Zahrain : Depan mata saya. Saya tengok sebab hari tu, dia (Anwar) hadir mesyuarat Foundation For the Future (FFF) di Bahrain.

Saya ada program lain (di Bahrain), tapi dia ada sama pada masa tu, (saya) dapat bersama dia. Kita makan dinner dan sebagainya.

Tapi, pada satu perjumpaan itu, datangnya…

Di hotel ?

Di hotel. Tepi laut. Lupa apa nama hotel tu.

Kemudian, datangnya Shaha Riza. Saya kenal lah (Shaha Riza) sebab saya pernah tengok (gambar) Shaha Riza dalam surat khabar.

Dia ni teman wanita Paul Wolfowitz, kepala Yahudi yang masuk perang Iraq tu.

Bila Shaha Riza datang, saya biasalah, bangun, hormat..salamlah.

Tapi, Anwar tak salam, (tapi dia) cium.. saya terkejutlah.

Kalau orang gambarkan (Anwar) sebagai pemimpin Islam, boleh khutbah di masjid, boleh bagi syarahan-syarahan agama dan mengetahui hal-ehwal agama Islam, yang cium perempuan (teman wanita) Yahudi ni pasai apa?

Kalau shake hand (bersalam) saya boleh terimalah. Saya anggap itu biasalah kan. Tapi, bila mai (bab) cium ni, jadi luar biasa lah.

Kalau boleh cium tu (maknanya) ada satu perhubungan yang erat antara dia dengan Shaha Riza dan juga Paul Wolfowitz, kepala Yahudi yang merosakkan Iraq ni.

Saya terkejut lah Anwar tak lakukan di Malaysia?

Yang saya tahu di sini, bila berkhutbah di masjid, bila beri syarahan, beri ceramah, dia bantai Yahudi, hentam Yahudi. Dia kata Yahudi ni musuhlah, macam-macamlah..jahat.

Tapi, bila jumpa orang macam teman wanita Paul Wolfowitz, dia cium, ini saya rasa, tak betul lah. (Bagi Anwar) Ala biasalah. So, bagi dia not big deal, tak ada masalah.

Saya pun terkejut masa tu. Tak menjangkakan Anwar boleh buat sampai ke tahap itu kerana dia bekas Presiden ABIM ?Ya. Bekas Presiden ABIM, dianggap ulama dan sebagainya

Apa maksud Anwar buat begitu ? Adakah hendak menunjukkan yang Anwar seorang liberal dan menangkis imej Islamik?

Sebenarnya Shaha Riza ni.. dulu dia kerja dengan Bank Dunia, kalau tak silap saya. Bila Anwar jadi Pengerusi FFF, Shaha Riza dipindahkan ke FFF.

Yang ni, saya rasa jadi isu, sebab mereka anggap ini arahan daripada Paul Wolfowitz yang mahu letak Shaha Riza ke FFF.

Dan bila Paul Wolfowitz boleh letak teman wanita (ke FFF) dan Anwar boleh setuju, ini bermakna Anwar tak ada pendirian. Dia ikut saja cakap kepala orang Yahudi ni.

Bagi saya, FFF ni (sebagai) satu kelab yang mana Anwar boleh berlakon, tunjuk dan mempersembahkan pembohongan dia kepada puak-puak Yahudi, puak Barat (supaya) terima dia sebagai pemimpin yang hebat.
Sebab itu dia sanggup cium Shaha Riza ni. Itulah kesimpulan saya.

Pada masa itu, kita anggap dia (Anwar) seorang pemimpin Islam yang boleh merapatkan dunia Islam dengan Barat. (Itu) Cara dia potret diri dia.

Hari ini, kita tahu bahawa dia guna FFF tu untuk memperkukuhkan kedudukan dia. Untuk menggambarkan bahawa dia seorang pemimpin di Malaysia yang boleh bersengkokol dengan Barat dan Yahudi.Bermakna, dia duduk di FFF, bukan (sebab) dia cerdik sangat tentang dunia.

Oleh sebab itu, bila dia pergi Amerika, dia dapat layanan hebat oleh pihak-pihak Yahudi, pihak media dan sebagainya, sebab dia dianggap sebagai pemimpin Islam, pemimpin Malaysia yang boleh bersengkokol dengan agenda Yahudi dan Amerika.Sekarang baru kita nampak benda ini semua.

Pulau Pinang tawar kerja GRO , bukti hub maksiat berleluasa ...

Posted: 02 Jul 2011 07:33 PM PDT

sumber gambar : rajahmas 


Tak sangka juga GPB bahawa negeri khalifah Lim Guan Eng sudah termasyur  dan terkenal  dengan hub maksiat  GRO  selepas  tempoh 3 tahun saja  DAP memerintah .  Keratan ini adalah dari akhbar tempatan di Sarawak  dalam ruangan pencarian pekerjaan .

Perghh....sampai akhbar sana pun sudah ditawarkan  kerja GRO di negeri kerajaan DAP dengan  gaji sampai RM 5000 ! Fuyooo !   Ini  lah yang Guan Eng cakap pelaburan masuk sampai RM 12 Billion dan meperkayakan rakyat .

Kalau di Selangor terkenal dengan rumah urut , di P.Pinang pulak terkenal dengan hub maksiat GRO . Patut la selalu banyak serbuan oleh Polis P.Pinang ke tempat-tempat maksiat di negeri ini sebab sudah termasyur sampai ke Sarawak .

Tahniah lah kepada PAS & Malik Kasssim selaku Exco Agama hingga menjadikan P.Pinang hebat seperti ini ..


Suami gersang jadikan isteri sebagai mangsa ...

Posted: 02 Jul 2011 12:10 PM PDTAMPANG: Hanya kerana bengang isteri tidak mahu tinggal bersama, seorang lelaki berusia lewat 30-an menikam isterinya beberapa kali dengan pisau kecil selain menumbuk leher wanita terbabit, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah malam itu, wanita berusia 36 tahun itu membuat laporan polis berhubung tindakan suaminya menyerangnya di rumah keluarganya di Pandan Jaya, di sini.


Menurut sumber, bertindak atas laporan mangsa, polis menghubungi lelaki terbabit supaya tampil memberikan keterangan di menyebabkan dia berang.

"Mungkin marah dengan isterinya yang membuat laporan terhadapnya menyebabkan dia mengekori mangsa ketika dalam perjalanan pulang ke rumah," katanya.


Difahamkan, sebaik mangsa turun dari teksi, lelaki terbabit memaki-hamun mangsa dan menikam tangan kiri mangsa bertubi-tubi. Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menerima laporan kejadian itu.

DIMENSI

Posted: 03 Jul 2011 11:20 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Kezaliman komunis - Apabila pejuang negara bersuara..

Posted: 03 Jul 2011 07:00 AM PDT


"Pejuang kemerdekaan tanah air"

Seorang wira negara menyarankan supaya kerajaan melancarkan kempen publisiti secara meluas mengenai ideologi dan kesan fahaman komunis terhadap masyarakat bagi menangani cubaan mewujudkan semula fahaman itu menjelang perhimpunan haram pada 9 Julai ini.

Kanang anak Langkau, bekas Pegawai Waran 1, yang pernah terbabit dalam operasi memburu komunis, berkata generasi sekarang tidak akan memahami kezaliman dan kesengsaraan yang dihadapi oleh rakyat semasa pemberontakan komunis di negara ini pada 1948 hingga 9160.

"Salah satu cara menimbulkan kesedaran rakyat tentang fahaman komunis adalah dengan menceritakan sejarah ideologi komunis di Malaysia yang membawa kepada pembunuhan beramai-ramai pada zaman itu," katanya di sini hari ini. - Kanang anak Langkau


"Sumpah semerah padi"

Kanang adalah salah seorang pejuang dari batalion ke 8 pasukan renjer (sekarang di kenali sebagai 8 Para) yang pernah melalui zaman kegelapan ketika membebaskan negara dari kekejaman komunis. Bayangkan tubuh beliau pernah di tembusi dengan peluru2 komunis! sudah pasti pengalaman yang beliau lalui cukup mengerikan dan igauan tersebut masih menghantui dirinya

Bukan saja beliau malahan ada ramai lagi pejuang2 di luar sana yang masih hidup dimana pengalaman mereka ini patut di ceritakan atau di bukukan supaya golongan muda dapat berkongsi kesusahan dan kepayahan yang di alami bersama. oleh itu jangan lah sia2kan pengorbanan dan nyawa para pejuang2 yang melayang untuk mendapatkan kemerdekaan.

Tanpa keringat dan darah mereka, kita tak akan merasa keamanan yang di kecapi selama ini. Generasi muda sekarang harus di dedahkan dengan fakta2 sejarah yang tepat supaya mereka akan lebih menghargai kemerdekaan untuk masa depan

Sayangi Negara..hapuskan pengkhianat! >:[

Omegay: Patutlah Deeaypig berkeras mahu Chin Peng kembali!

Posted: 03 Jul 2011 05:20 AM PDT


"kami sayang chin peng!"

"Saya kesal dengan laporan Sinar Harian hari ini.

"Saya kata, dahulu ISA diguna ke atas pengganas tetapi kini diguna ke atas mereka yg mahu memperjuangkan demokrasi," katanya kepada Harakahdaily.

Sementara itu, beliau sekali mengulangi pendirian bahawa PAS tetap akan bersama dalam himpunan Bersih 2.0 dan meyokong tuntutan bersih ke arah pilihanraya adil dan telus.

"PAS akan sokong Bersih, setakat ini kita akan teruskannya, PAS tetap sertainya, kerana Bersih 2.0 hanya untuk menuntut keadilan dalam pilihan raya dan bukannya untuk menggugat kestabilan negara," - Mat kaki sabun harkkkkharkptuihhh

sebelum Mat kaki sabun nak berdemo, dia kena perjelaskan terlebih dulu kat rakyat kenapa pemberontak2 BERSHIT tak patut di tangkap sedangkan risalah2 berkaitan fahaman komunis bebas di edarkan oleh puak2 haram fuckatan?

Kenapa polis patut melepaskan puak2 pemberontak komunis yang cuba menghidupkan kembali fahaman komunis di negara ni?

Pasrael penentang kuat puak komunis sejak dulu lagi. Tapi kenapa pasrael masih mahu bersekongkol dengan deeayypig untuk membenarkan ideologi komunis bertapak semula di negara ni? dan masihkah Pasrael menyokong saranan anuwar dan kit siyal agar chin peng di benarkan kembali?

harkkkkk ptuihhh!!

Omegay: Khawarij Pasrael nekad memberontak!

Posted: 03 Jul 2011 03:00 AM PDT


PAS mengingatkan Kementerian Dalam Negeri (KDN) bahawa mereka boleh mengarahkan polis untuk menghalang perhimpunan rakyat Bersih 2.0, akan tetapi tindakan mereka tidak akan menghalang rasa tidak puas hati rakyat daripada terus membara dan marak, sehingga ianya boleh mencetus pemberontakan dalaman.

Sehubungan itu, Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menasihatkan KDN untuk menghayati teguran Khalifah Umar bin Abdul Aziz kepada seorang gabenornya dalam menangani kebangkitan dan kemarahan rakyat sebelum terlambat.

"Sewaktu seorang gabenor memohon peruntukan tambahan kepada Khalifah Umar bin Abdul Aziz bagi membuat benteng bagi menahan pemberontakan rakyat terhadap pemimpin, Umar membalas surat permohonan gabenornya dengan katanya: Bentenglah kemarahan rakyatmu dengan keadilanmu, mendengar rintihannya, melayani aduan mereka; itu lebih teguh benteng daripada kota yang kamu cuba bina."

"Wahai KDN, ambillah iktibar daripada Umar bin Abdul Aziz sebelum terlambat," tegur Tuan Ibrahim dalam satu kenyataannya hari ini. - Harkkkkkhakkptuihh


Dalam islam, benda haram kalau di makan akan tetap haram. kecuali darurat. tapi kalau mengikut ajaran ketua rejim penganut Iselam Pasrael, yang haram akan otomatik jadi halal, walaupun masih ada benda lain yang halal untuk di makan. Lebih2 lagi fuckatan dalam keadaan 'darurat'

Pasrael pergunakan kemarahan suara minoriti menentang majoriti rakyat demi mendapatkan kuasa memerintah. Pasrael semakin tertekan tapi masih berkias untuk meneruskan rancangan menggulingkan kerajaan.

Namun percaya lah. Pasrael tetap nekad memerangi kerajaan yang di pilih oleh majoriti rakyat di sebabkan kepercayaan rakyat terhadap mereka semakin luntur dari hari ke hari! kehkehkehkeh harkkk ptuihhh!

Omegay: Ambigau patut gotong royong bersihkan bandar KL

Posted: 03 Jul 2011 01:00 AM PDT


Ahli Parlimen Bakri ditahan guna taktik licik promosi Bersih

03/07/2011 1:47pm

JOHOR BAHRU 3 Julai - Ahli Parlimen Bakri, Er Teck Hwa dan lima ahli Pemuda DAP ditahan polis ketika menggunakan taktik licik untuk mempromosi Bersih di Pasar Taman Sri Tebrau, di sini hari ini.

Berpakaian kuning dengan perkataan Bersih dan gambar penyapu dan penyodok, risalah yang disebarkan juga disifatkan sebagai licik kerana tidak mempromosi perhimpunan haram itu secara langsung tetapi berselindung di sebalik nama gotong-royong membersih rumah.

Sumber polis ketika dihubungi mengesahkan penahanan tersebut. - Utusan Malaysiaku sayang


Unit gotong royong mem'bersih'kan demokrasi berpelembagaan

kehkehkehkeh lawak2!. Deeayypig dah terdesak sangat nak tunjuk glamor Bershit di mata rakyat. Niat Bershit pada 9 Julai ini adalah mengadakan perhimpunan haram besar2an untuk menyerahkan memorandum 8 tuntutan yang tak masuk akal kepada yang di pertuan agung

namun apa yang yang cuba di lakukan oleh Er teck hwa dan 5 ekor babun deayypig di lihat sengaje mengambil kesempatan dari projek gotong royong apabila mengenakan t-shirt menyerupai bershit, untuk mempengaruhi penduduk di sekitar Tmn Seri Tebrau

Kita tak persoalkan niat nak bergotong royong tapi dengan membelakangkan arahan pihak polis supaya tidak ada unsur2 yang berkaitan perhimpunan Bershit adalah salah di sisi undang2, di lihat sengaje nak cari pasal!

Adun dari Bakri turun ke jb semata2 nak lancar gotong royong? apakah di kawasan bakri takde lalang yang perlu di tebas, takde longkang atau jalan yang perlu di bersihkan?

Weiii ambingai..lupekan lah pasal tuntutan tak masuk akal tu. Kasi lah pencacai lu penyapu, penyodok dan beg plastik. Negara bersih, pelancong pun suke nak datang!..tak gituu? kehkehkeh yehaaaaaaaaa!!

Omegay: 8 tuntutan Bershit Komunis & Anuwar

Posted: 02 Jul 2011 10:30 PM PDT


Ambingai menuntut 8 perkara di tunaikan oleh pihak SPR. Jika tidak mereka akan tetap meneruskan perhimpunan haram pada 9 Julai ini. apa kata kita renung sejenak 8 perkara yang anuwar reka untuk mengalihkan isu liwat & nyuntutnya:

1. Bersihkan senarai pengundi
SPR telah, sedang dan akan terus mengemaskini senarai pendaftar pengundi baru atau lama. dan terbaru SPR bersedia menimbang akan kemungkinan menggunakan kaedah biometrik. sekaligus akan menggantikan penggunaan dakwat kekal. (ambingai mane tau syarat sah solat sebab dia kapir harbi!)

2. Reformasikan undi Pos
SPR telah menyatakan undi pos tidak akan di mansuhkan sebaliknya akan meminda peraturan setelah di bentangkan di parlimen pada Jun ini dan jika di luluskan akan digunapakai pada PRU13 nanti. bagaimana pun ia tidak melibatkan para pelajar di luar negara dan anggota tentera yang bertugas di luar perbatasan kerana ia adalah soal keselamatan negara.
(tu pasal Tony pua pailang suka tengok kedaulatan dan keselamatan negara tergugat apabila kerap persoal perbelanjaan pertahanan negara dengan pelbagai tohmahan)

3. Penggunaan dakwat kekal
teeeeeeeeeeet! seperti perkara 1. null & void - ambingai kapir harbi!. mana tau syarat sah solat. dia suke menyusahkan umat islam!

4. Akses media yang bebas dan adil
Kerajaan dah pun laksanakan kebebasan media. Walaupun kerajaan mengenakan syarat akhbar di benarkan di jual kepada ahli namun orang ramai masih mampu membelinya di mana saja. begitu juga dengan liputan media elektronik di mana fuckatan cukup terkenal di luar negara hasil dari kerjasama antara talibarut penyangak dalam negara dan taikun media george soros. hasilnya 5 negeri dapat di tawan!.

5. Tempoh kempen minimum 21 hari
Seperti yang kita tahu apabila sesuatu PRK atau PRU, ianya akan membabitkan jumlah yang cukup besar. Kerajaan mahu tempoh berkempen di pendekkan untuk menjimatkan kos yang tinggi. bagaimanapun fuckatan mahu ia di panjangkan selama 21 hari sekaligus membazirkan berjuta2 duit rakyat sedangkan kerajaan dapat menjimatkan wang dari perbelanjaan kempen untuk membangunkan prasarana dan kemudahan untuk rakyat
(ternyata fuckatan saje nak membangkrapkan kerajaan negeri masing2)

6. Kukuhkan institusi awam
selama 54 tahun institusi kerajaan telah melalui pelbagai perubahan mengikut pasca pemerintahan perdana menteri yang bersilih ganti. kini Najib meneruskan legasi PM terdahulu. Bukan saja mengukuh, tapi melakukan penambahbaikan dalam pentadbiran beliau menerusi bidang keberhasilan negara (NKRA) & KPI
(Pasrael pun mula nak meniru apabila mencadangkan pengauditan kepimpinan rejim Pas)

7. Hentikan rasuah
Kerajaan dah lama memerangi rasuah dan pengkuatkuasaan akan tetap di teruskan selagi kita bernama manusia. Buktinya ramai anggota2 dari agensi kerajaan di cekup tanpa mengira pangkat. Bagaimanapun pengamal2 rasuah tegar dalam fuckatan cukup beruntung kerana mereka tetap di anggap suci setelah mendapatkan pengampunan dari pegawai pencuci dosa

8. Hentikan politik kotor
adakah politik kotor tu bermaksud memfitnah pemimpin? mengadu domba sesama umat? mendoakan sesuatu yang tidak baik kepada orang lain? membersihkan kekotoran (dosa2) meliwat & berzina dan sebagainya? cuba tanyakan kat ambingai kehkehkeh >|D

Pendek kata pehimpunan haram Bershit hanya nak mengaburi mata rakyat dengan tuntutan2 yang tak masuk akal. Kepada pihak berkuasa, jangan takut2 dan segan silu untuk mengambil tindakan ke atas penyangak rejim komunis kerana ini melibatkan soal keselamatan negara..yezzekkkk!! >:]

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 03 Jul 2011 03:52 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


MAKLUMAT SULIT DALAMAN : BERSHIT2.0 ... Pergerakan Masuk Lembu2 Ke KL akan Bermula Seawal 4,5,6hb JULAI !! ... ALERT !!

Posted: 02 Jul 2011 11:02 PM PDT


AloQStaQBlog mendapat "maklumat SULIT dalaman" dari saudara-mara serta rakan taulan aku yang begitu aktif di dalam parti kebajikan Malaysia iaitu PAS a/p DAP : bahawa pergerakan masuk balaci-balaci & malaun-malaun bodoh macam lembu yang akan menjadi peserta bagi memenuhi Bandaraya Kuala Lumpur pada hari pergolakan 9hb Julai nanti adalah lebih awal dari apa yang disangkakan ...

DIKATAKAN PERGERAKAN MASUK KE BANDARAYA KUALA LUMPUR OLEH LEMBU-LEMBU PESERTA DEMO BERSHIT 2.0 SECARA BERANSUR-ANSUR BERMULA SEAWAL ESOK & LUSA !

YAKNI , 5 HARI LEBIH AWAL DARI TARIKH PERGOLAKAN !! ...

Ini adalah untuk mengaburi mata pihak berkuasa dan mengelakkan sekatan masuk (road-block) ke Bandaraya KL di waktu-waktu genting nanti (hari-hari terakhir sebelum 9hb) ...

Pergerakan masuk Bandaraya KL lebih awal dan secara tersusun ini, dikatakan telah dirancang oleh penganjur supaya penyertaan lembu-lembu bongok dari negeri-negeri dan kawasan luar KL boleh menambah-ramaikan lagi peserta BERSHIT 2.0 yang pastinya akan dihadiri kebanyakannya dari lembu-lembu yang menetap/bekerja di Lembah Kelang.

(Dikatakan sambutan rakyat yang bodoh macam lembu terhadap BERSHIT 2.0 kali ini adalah amat kurang berbanding sambutan peserta terhadap BERSIH Siri 1 dahulu - sebab waktu tu sentimen rakyat bencikan TUN ABDOLAH BADWI & MENANTUNYA, kini tidak lagi sebab rakyat majoritinya SAYANGKAN NAJIB 1 MALAYSIA ! ).

Jadi, penganjur jadi pening dan kelam kabut ... Pergerakan peserta dari luar mesti berlaku lebih awal ! ...

Tidak dipastikan sama ada pergerakan masuk ke KL seawal ini dibiayai atau dibayar oleh pengajur atau penaja atau penyumbang . Sumber tidak menyatakan.

Akan tetapi, artikel ini diterbitkan oleh blog AloQStaQ ini adalah :

1- Untuk mendedahkan kepada seluruh Rakyat Malaysia (yang sayangkan negara) bahawa aktiviti HARAM Perhimpunan BERSHIT 2.0 ini telah melangkaui fitrah logik rakyat Malaysia yang selama ini sentiasa tunduk patuh ke atas arahan dan saranan pihak berkuasa, tetapi segelintir rakyat Malaysia kini sudahpun hilang akal , hilang tatasusila ketimuran yang tinggi kerana otak mereka telah dirosakkan oleh Pakatan Rakyat ...
Dengan jelas kelihatan, Perhimpunan Haram BERSHIT 2.0 itu , sedaya upaya akan tetap direalisasikan dan diteruskan juga , walauapapun arahan dan halangan dari pihak berkuasa supaya ianya tidak diadakan.


2- Ini juga sebagai langkah awal (alert) kepada pihak berkuasa supaya mengambil makluman dan supaya penguatkuasaan lebih diperketatkan serta segala aspek keselamatan awam akan terus diberi perhatian serius.
(Apapun, Jutaan Terima Kasih kepada pihak berkuasa kerana telah banyak melakukan tangkapan terhadap ajen2 BERSHIT 2.0 sejak beberapa hari lalu, BRAVO ANDA SEMUA !)
Puak lembu-lembu bodoh ni, lagi kita larang - lagilah seronok diorang melawan sebab diorang berhasrat nak jadikan Malaysia ni porak peranda, huru hara dan tidak stabil ! ... Itulah impian lembu-lembu BERSHIT 2.0 ini !
Maka apabila dah terjadinya huru hara, bolehlah kedaulatan Negara Malaysia ini dicerobohi oleh Kuasa Asing yang menjadi TUAN BESAR kepada Anwar Ibrahim. Dengan harapan akan terjadilah macam kat Negara Mesir sana ...
Anwar pun waktu tu, dah tak perlu lagi meneruskan perbicaraan kes liwatnya dan akan ditabalkan sebagai Presiden Rapublik Malaysia ...
SELAMAT la PELIWAT NEGARA tu sampai bila-bila  ....... (kecuali di Padang Mahsyar nanti)

MELAYU JANGAN JADI LEMBU !
AloQStaQ
AHAD
02:02 Ptg
03-JULAI-2011

tunku

Posted: 03 Jul 2011 03:47 AM PDT

tunku


Arrest those who organize illegal assembly under ISA.

Posted: 02 Jul 2011 09:31 AM PDT

Illegal Assemblies: Government Will Use Powers Wisely - Najib

MACHANG, July 3 (Bernama) -- The Government will use its powers wisely in in dealing with the issue of illegal street demonstrations to avoid misinterpretation and disputes later, said Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak.
He said in focusing on preserving peace and harmony, the government must also ensure that there was no misunderstanding among the people on powers used by the government and police on those intent on causing trouble.
"I am aware there are attempts to paint the police in a bad light, that the police are brutal so that they can label the government as autocratic and not in touch with the times," he told a press conference here Saturday.
Police Friday issued a stern warning that to those planning illegal street demonstrations on July 9 that they would have to bear the consequences and did not rule out the possibility of using the Internal Security Act against the leaders.
Earlier, Najib had attended a "meet-the-people" session here where 15,000 people turned up followed by a meeting with the Kelantan state football squad the "Red Warriors" at Sekolah Kebangsaan Machang 1, Machang.
Najib also reiterated that elections in the country were clean and that if this was not the case, the opposition could not have won 82 seats in Parliament and deny the Barisan Nasional two-thirds majority, besides winning five states.
"If we had been manipulating elections, this could not have happened and obviously Kelantan would not have been in PAS' hands for 21 years," he added.

tunku : the government need not worry on the action as majority of the people is with the action. arrest all the leaders who organize the illegal rallies may they be from pakatan, bn,perkasa or any other ngo's. just arrest all of them.PERIOD.

Ohpolitik!™

Posted: 03 Jul 2011 03:40 AM PDT

Ohpolitik!™


ISLAM HARAMKAN BERshit, ISLE HALALKAN BERshit!!

Posted: 02 Jul 2011 11:20 PM PDT


Umat Islam yang ingin menyertai perhimpunan haram 9 Julai ini dinasihati segera bertaubat kerana perhimpunan itu ditegah oleh Islam disebabkan ia hanya akan membawa kerosakan, kata ahli akademik Islam.

Mereka berkata, Islam tidak menggalakkan sebarang kekerasan, dan perhimpunan sebegitu walaupun dimulakan dengan aman, pasti akan berakhir dengan keganasan seperti yang berlaku sewaktu perhimpunan Reformasi 1998 dan Bersih 1.0 pada 2007.

Dr Fadlan Mohd Othman, Pensyarah Jabatan Pengajian al-Quran dan al-Sunnah, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) berkata bahawa daripada kaca mata Islam, tidak ada sebarang dalil daripada Al-Quran yang membenarkan perhimpunan sebegitu dilakukan.
"Saranan kita kepada orang Islam yang sudah mendengar amaran daripada polis tapi masih lagi berniat nak pergi, batalkan niat berkenaan kerana risikonya untuk membawa kepada kefasadan dan kerosakan adalah besar.

"Mengikut kaedah Feqah, sebarang jalan walaupun niatnya baik tetapi jika ia mempunyai kecenderungan untuk membawa kerosakan, maka jalan itu hendaklah ditutup," katanya.

Fadlan berkata kenyataan Polis Diraja Malaysia bahawa perhimpunan sebegitu akan mendatangkan kemudaratan harus diambil kira.

"Apa yang disebut oleh polis merupakan satu benda yang telah diperhatikan dan kerosakan itu dapat kita lihat dalam demonstrasi haram yang pernah dijalankan sebelum ini," katanya.
Beliau menggesa pihak penganjur dan peserta perhimpunan itu agar turut mengambil kira hak dan keselamatan orang awam yang tidak mahu terlibat.

Ahmad Fauzan Yahaya, Ketua Jabatan Pusat Pengajian Islam, Kolej Islam Antarabangsa, berkata umat Islam yang berniat menyertai perhimpunan itu perlu melakukan timbang tara terlebih dahulu.

Katanya sebagai umat Islam, mereka perlulah melihat sesuatu perkara yang lebih membawa kebaikan, sebaliknya jika keburukan melebihi segala-galanya termasuk bencana yang akan timbul daripada perhimpunan ini, mereka perlu menghindarinya.

"Kalau dilihat daripada segi aspek perhimpunan ini, tak ada permit, berkumpul di jalan raya, provokasi dan memaki hamun, maka kebaikan itu lebih sikit daripada keburukan.

"Kita tak boleh bayangkan macam mana jika ada provokator dalamnya. Dulu sewaktu Bersih 1.0, bayangkan ada golongan Syiah sekali angkat bendera PAS dan gambar pemimpin Syiah Ayatollah Khomeini, sedangkan gerakan Syiah diharamkan di dalam Malaysia," katanya.

Ahmad Fauzan berkata beliau hairan kenapa penganjur perhimpunan yang semakin terang didalangi parti-parti politik mengatakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak telus.

"Bila mereka menang, mereka kata itulah pertolongan Tuhan, bila kalah mereka tak kata pengajaran dari Tuhan, tidak pula mereka rasa perlu muhasabah diri sendiri kerana mereka harus sedar dalam kerajaan semuanya milik Allah. Allah berhak memberi dan mengambil kuasa daripada dan kepada sesiapa yang Dia mahu," katanya.

Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia turut menasihati mereka yang ingin menyertai perhimpunan haram itu agar membatalkan niat mereka.

Pengerusinya, Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata Malaysia yang mempunyai ekonomi teguh sedang menuju ke arah yang lebik baik, jika perkara yang boleh menyekat atau merosakkan negara, maka perhimpunan itu tidak harus diteruskan. - BERNAMA

GHOSTWRITER : "ISLAM Haramkan Perhimpunan BERshit menurut Majlis Fatwa Kebangsaan, namun Fatwa ULARmak PAS pula, ISLE Halalkan BERshit... Mana satu ni? Pening lebai bule memikirkannya.."

BERshit impikan DEMONTRASI AMAN!!

Posted: 02 Jul 2011 05:50 PM PDT

Dari pembacaan aku di FB, ramai yang masih menyokong agenda BERshitt walaupun tidak menyokong Ambiga. Apa yang mereka impikan adalah demontrasi BERshitt yang aman. Polis diminta supaya beri kerjasama kepada usaha mereka. Apa yang dipohon adalah supaya pihak polis melancarkan trafik di sekitar bandaraya Kuala Lumpur sepanjang Jutaan Pendemo BERshitt berjalan kaki. 

Umum tahu, KL sebuah bandaraya yang sibuk, penuh dengan kenderaan, bagi aku kenapa BERshitt perlu sangat pihak polis untuk melayan kerenah mereka. Jika benar mahu meneruskan juga, panggilla Unit Amal untuk menjaga trafik sepanjang acara berlangsung. Pengajur BERshitt sedar, bukan mudah untuk mengawal trafik KL, inikan pula untuk menjaga jutaan, lautan manusia yang berdemo ditengah ibu negara.

Berdemo jika betul penuh etika dan adab sopan ketimuran takpa, tapi yang datang penuh dengan amarah yang diracun oleh mereka yang bijak bermain percaturan politik. Kononnya rakyat marahkan kerajaan sedia ada. Namun hakikatnya adalah rakyat ditipu oleh wayang opera.

Nah 1Malaysia jika disebut, dipaparkan dimana-mana, pastinya ada pihak yang memperkata "ini semua political mileague," namun jika disebut BERshitt, "ini semua untuk menyuarakan suara rakyat". Adakah ini petanda rakyat Malaysia semakin bijak? Atau politik berjaya meracun minda?

Untuk rekod, polis sekarang sedang bergempur dengan siapa saja yang mempunya kaitan dengan BERshitt. Semua baju yang cuba diedarkan akan dirampas. Blogger penjilat Amiga dan BERshitt telah menulis bahawa, rampasan baju BERshitt ini semua adalah untuk diberikan kepada PEMUDA UMNO/PEKIDA/PATRIOT/PERKASA untuk dipakai bagi membuat kecoh dalam demo aman mereka.

Tuduhan ala-ala mereka semua adalah BERshit, tak pernah buat kacau, dan amat cintakan keamanan negara ini adalah bagi memudahkan mereka untuk menuding jari. Jika berlaku kekecohan, ini semua kerja UMNO/Barisan Nasional yang cuba menggagalkan urusan mereka.

Sedarilah bangsaku, BERshitt hanya untuk political mileague Anwar Ibrahim. Perancangan membuat kacau dan berdemo ini semua adalah tindakan dirancang bagi memburukkan negara di mata dunia. Fikir-fikirkanlah... Kita semua bijak memikir yang mana permata, yang mana kaca.

bumiyang

Posted: 03 Jul 2011 03:38 AM PDT

bumiyang


Mengapa Perlu Sertai Demonstrasi Bersih 2.0???

Posted: 03 Jul 2011 02:01 AM PDT

Apa Muslihat di Sebalik Penganjuran Bersih 2.0 ???

Posted: 02 Jul 2011 10:19 PM PDT

Tembelang Pecah !!! Khalid Samad Takut Dengan Polis Israel???

Posted: 02 Jul 2011 08:30 AM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 03 Jul 2011 03:05 AM PDT

anakbukitgantang says


Signs Of The Last Day-Syeikh Imran Hossein

Posted: 03 Jul 2011 01:39 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 03 Jul 2011 01:46 AM PDT

PANEH MIANG


Kapitan Melayu

Posted: 02 Jul 2011 09:21 PM PDT

Lama bonar disimpan perihal Sejarah Asal Masjid Kampung Ulu, Melaka. Selepas 15 tahun, kajian yang tak dapat Ijazah Doktor Falsafah (Tamadun Islam) pengkhususan Tamadun Melayu Islam, Pak Sedaro nak dodahkan Sejarah Datuk Aroom, Kapitan Melayu Melaka yang membina Masjid Kampung Ulu pada 1670 (bukannya 1728 sepertimana laporan Wikipedia).

Di riwayat secara lisan hinggalah keturunan ke-9, secara turun temurun dan berasas bukti dan fakta Peta Belanda dan Arkib Negara Holland; bahawasanya seorang pedagang dan saudagar kaya, juga seorang pelayar yang berjiwa besar telah belayar dari Wilayah Tiongkok dengan mengibarkan panji-panji putih berlambang dari Wilayah Tiongkok. Bersama insan ini ialah kain-kain sutera, tembikar, bahan letupan, kertas, dan pelbagai khazanah keluaran Tanah Besar Cina untuk ditukar dengan timah, rempah ratus, perhiasan dan sebagainya.

Setelah belayar berbulan lamanya, mereka tiba di perairan Selat Melaka yang ketika itu dalam keadaan begitu dahsyat, dek kerana ribut taufan. Akhirnya kapal dagang Tiongkok ini dipukul tsunami besar dan akhirnya tenggelam.

Berakhirnya ribut dan kembali reda seperti sediakala, penduduk kampung di pantai Klebang keluar beramai-ramai dan melihat limpahan barangan yang bertaburan di gigi pantai. Ternyata mungkin kapal-kapal yang begitu banyak di laut, musnah dek ribut yang amat dahsyat. Dalam kegamatan itu, sekumpulan anak-anak kecil menjumpai sekujur tubuh yang tidak sedarkan diri dan memberitahu kepada ibu bapa mereka yang sedang sibuk mengutip hasil daripada kapal karam.

Mereka mendapati seorang pemuda Cina sedang diambang maut, lalu diangkat dan diusung tubuh ini ke rumah ketua kampung. Anak Cina ini pengsan selama 5 hari sejak dijumpai, dan kelihatan semakin pulih. Di suatu pagi, sewaktu Azan Subuh, pemuda Cina ini tersedar daripada geringnya dan terus bertanya soal suara laungan yang didengarinya. Diberitakan semasa dia tidak sedarkan diri, setiap 5 kali sehari, anak Cina ini seakan terdengar alunan suara yang sering terngiang-ngiang di teliganya. Alunan suara yang dimaksudkan ialah Panggilan Jihad AZAN. Setelah diterangkan kepada anak Cina ini, bahawa itulah kaedah memanggil dan menjemput ummah Melayu untuk bersolat, maka Allah pancarkan Nur Iman dan Islam kepadanya. Lantas, anak Cina ini memeluk Islam.

Maka diisytiharkan bahawa anak Cina yang dijumpai itu ialah Tan Seek Tiong yang dinamakan dengan nama Islamnya, Harun. Dalam banyak penulisan sejarah, manusia ini juga dikenali sebagai Haroom, Arom, Aroom, bergantung kepada siapa yang menyebutnya. Tan Seek Tiong atau Harun @ Aroom berkahwin dengan Cik Zainab setelah menjadi penduduk contoh, dipercayai dan dihormati. Almarhum diberikan amanah sebagai pemimpin kepada sekumpulan Melayu yang hidup waktu itu, hingga beliau pernah dinobatkan sebagai Pemimpin Orang Melayu. Datuk Aroom mempunyai 4 zuriat iaitu Sulong, Samsudin, Puteh dan Surin.

Pada tahun 1641, semasa Portugis masih memerintah Melaka sejak 24 Ogos 1511, Datuk Aroom dan pasukannya dikhabarkan telah bersekutu dengan Belanda sehingga Belanda berjaya menakluki Melaka dari tangan Portugis. Sebagai tanda terima kasih Belanda kepada Datuk Aroom, penjajah Belanda telah melantik beliau sebagai Kapitan Melayu Melaka dan dianugerahkan tanah di Sungai Pahat dan Bukit Beruang.

Sifat pemerintahan penjajah Belanda ialah mesra Agama serta menggalak pembinaan rumah ibadah, telah memungkinkan Daruk Aroom di beri tanah untuk membina masjid yang kemudian dinamakan Masjid Kampung Ulu yang diperbuat daripada kayu yang dibawa dari Cina. Apabila masjid ini siap pada 1670, maka terkibarlah BENDERA kemegahan "Gagah Perkasa" sehingga diturunkan pada 1962 yakni selepas 292 tahun. Datuk Aroom adalah Pengasas Mercu Tanda Obor Islam selepas lumpuh sejak 24 Ogos 1511.

Anaknya Datuk Samsudin bin Aroom telah dilantik sebagai Kapitan Melayu Kedua, ketika ayahnya sudah tua dan uzur. Shamsudin telah membaiki Masjid Kampung Ulu pada 1741, dengan menggantikan papan lantai serta dinding masjid daripada kayu dan batu-batan yang diperbuat di Kampung Batu Bata.

Datuk Aroom juga telah diberi tanah untuk menempatkan waris keturunannya, pegawai-pegawai masjid, para hamba, serta pengikutnya, yang kemudiannya dinamakan sebagai Kampung Ulu, Kampung Keling dan Kampung Kuli. Datuk Aroom meninggal dunia dan dikembumikan di Bukit Beruang bersempadanan Sungai Putat, dan kemudian dijadikan makam berbatu nisan dari Aceh yang dikelilingi Datuk Samsudin, Datuk Budiman, Datuk Mohamad @ Ahmad.

Taipingmali (tm)

Posted: 03 Jul 2011 01:18 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kenapa membisu?

Posted: 03 Jul 2011 01:18 AM PDT

Trafik PLUS

Posted: 03 Jul 2011 12:41 AM PDT

1520hrs Status kebakaran tanker KM 202.3 arah selatan (Taiping-C.Jering),lorong kanan sahaja ditutup kedua-dua arah. Trafik masih perlahan.

1529hrs Kemalangan di Km 195 arah selatan dari Bkt merah ke Taiping kenderaan terlibat di lorong kecemasan. Trafik perlahan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Fw: MAT SABU DAN AMBIGA PERLU DITAHAN

Posted: 02 Jul 2011 10:27 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Sun, 3 Jul 2011 12:14:59 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: MAT SABU DAN AMBIGA PERLU DITAHAN

          Sikap biadap Mat Sabu dan Ambiga mencabar Pihak Keselamatan amat-amat dikesali, Seluruh Rakyat Malaysia mengharapkan supaya Bersih membatalkan hasrat untuk mengadakan perhimpunan haram pada 09 july 2011, Tetapi apa yang kita semua lihat Mat Sabu dan Ambiga tidak mengindahkan pandangan Rakyat kerana setakat ini sudah 2842 lapuran Polis telah dibuat seluruh Negara oleh orang persaorangan dan juga Pertubuhan-pertubuhan NGO tetapi Mat Sabu dan Ambiga  maseh dengan sikap biadap dan angkuhnya mereka in menyatakan bahawa Perhimpunan Bersih tetap akan diteruska pada tarikh yang telah ditetapkan.
 
          Seperti yang disahkan oleh Pendaftar Pertubuhan ROS bahawa Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil ( BERSIH ) adalah Pertubuhan Haram yang tidak Berdaftar dengan ROS, Jadi nampaknya kebelakangan ini Pertubuhan yang tidak Berdaftar ini mula menunjuk sikap kuran ajar kepada Pihak Kerajaan dan cuba menghidupkan kembali Fahaman Komunis PKM seperti apa yang berlaku baru-baru ini yang mana Pihak Polis cepat mengesan sekumpulan Perngkianat Negara dan menangkap mereka ditol Sungai Dua diPulau Pinang, Kepada mereka ini sudah tentu ada dalang dibelakang mereka,Diharap Pihak Polis siasat mereka dan kami yakin ada pihak Parti Politik tertentu yang terlibat untuk menghidupkan kembali Perjuangan Komunis PKM kerana difahamkan Komunis hanya menyerah diri dan Senjata sahaja tetapi PKM tidak pernah menyerahkan Perjuangannya sekali

          Bantahan yang dibuat diseluruh Negara bukan datangnya  dari rakyat jelata sahaja malah terbaru kami merasa amat berbangga dengan keperihatinan DYMM TUANKU SULTAN PAHANG YANG MENITAHKAN RAKYAT BAGINDA DARI NEGERI PAHANG  SUPAYA TIDAK MENYERTAI PERHIMPUNAN HARAM GABUNGAN PILIHAN RAYA BERSIH DAN ADIL ( BERSIH ) rujuk Sinar Harian dan Mingguan Malaysia 03 july 2011.Walau bagaimana sekali  pun tekat dan niat Pemimpin Bersih untuk menghimpunkan 200 ribu atau 500 ribu sekali pun rakyat diperhimpunan ini bermakna rakyat yang turut sama diperhimpunan ini sebenarnya tidak meawakili rakyat Malaysia, Mereka ini semua dibayar oleh pihak tertentu dan ada juga Parti Politik yang cuba menjatuhkan Kerajaan yang ada sekarang dengan cara kekerasan kerana mereka pasti dengan cara menyertai PilIhan Raya mereka tak akan dapat Memerentah Bumi Malaysia ini kerana rakyat sudah kenal siapa sebenarnya yang menjadi Ketua kepada Pakatan Haram (PR).

          Priseden Pas mengarahkan Ahli Parti Ajaran sesat PAS supaya menghadirkan diri beramai-ramai memberi sokongan kepada Perhimpunan Haram ini nampaknya Hadi Awang sekarang sudah menjadi pecacai kepada DAP Laknattullah,Dan setakat ini belum lagi kita dengar kepimpinan Dap Laknattullah mengerahkan ahli-ahlinya untuk turut hadir diperhimpunan ini,Nampak orang Melayulah menjadi pecacai kepada Dap Laknattullah kami terpaksa ulangi  walau pun ianya tidak sedap didengar kalau ( 13 may ) Melayu bertembung dengan Cina nampaknya 09 july MELAYU BERTEMBUNG MELAYU mungkin kenyataan ini agak keras sedikit tetapi tiada niat untuk menghasut sesiapa pun cuma kalau Hidayah TUHAN dah sampai batalkanlah niat untuk menghadiri Perhimpunan yang tidak memberi apa-apa menefaat kepada diri  serta Agama Bangsa dan Negara kita malah ini semua adalah perancangan yang diatur oleh pihak tertentu didalam Negara dengan pihak YAHUDI + KUMUNIS dan kumpulan pelampau didalam Negeri bergabung dengan pihak pelampau luar Negara tujuan utama untuk menjatuhkan Kerajaan yang dipilih rakyat secara Demokrasi.SIAPA SEBENARNYA TIDAK ADIL DAN BERSIH DALAM PILEHAN RAYA ? KALAU SPR TAK TELUS RASANYA TAK DAPAT PAKATAN HARAM (PR) MEMERINTAH 4 NEGERI, BIARLAH BERCAKAP DIATAS LANDASAN YANG BENAR JANGAN CUBA MENIPU RAKYAT TINGGALKAN CARA MATLAMAT MENGHALALKAN CARA.

         

           
       
                  

Thanks to PDRM

Posted: 02 Jul 2011 06:17 PM PDT

Six PSM activists re-arrested under EO
Athi Shankar and Stephanie Sta Maria
| July 2, 2011

The detained PSM leaders will be taken to Bukit Aman to face charges under the Emergency Ordinance.
UPDATED

KEPALA BATAS: Six of the 30 Parti Sosialis Malaysia (PSM) activists whose seven-day remand order ended today have been re-arrested at the Seberang Prai Utara district police headquarters, Butterworth, under the Emergency Ordinance (EO) 1969.

The six are Sungai Siput MP Dr Michael Jeyakumar, deputy chairman M Saraswathy, central committee members Choo Chon Kai and M Sugumaran, Sungai Siput branch secretary A Letchumanan and national Youth chief R Sarathbabu.

They are aged between 56 and 26.

Jeyakumar is the first Member of Parliament to be detained under the EO.

Of the remaining 24, police have released two under-age teenagers – Raveen Veerasenan, who is Dr Jeyakumar's son, and S Thivaya Kumar, who is Sugumaran's son.

Police have also released another woman from Pusing, Perak, Chong Mooi, 55, leaving 21 more detainees, comprising 12 women and nine men, under remand until July 4.

Their original seven-day remand order from last Saturday expired today.

Their remand was extended to another three days by the Butterworth Sessions Court this evening. They were originally held to be questioned for waging war against the King.

According to PSM national treasurer, A Sivarajan, the six were seen exiting the Seberang Prai Utara district headquarters when they were handcuffed and led back inside.

"It has been confirmed that they are being held under the EO which means detention without trial for 60 days," Sivarajan told FMT. "But we are still in the dark about what exactly the six are being charged with."

"The lawyers have been told that the order came from Bukit Aman and that they will only be told of the charge once the six are brought there. I don't know when they will be leaving for Kuala Lumpur. We are still waiting but there is a high likelihood it will be by tonight."

The 30 were detained at the Sungai Dua toll plaza in the North-South Expressway while travelling in a chartered tour bus from Kedah to Penang last Saturday.

They were remanded for seven days to assist police investigation under Section 122 of the Penal Code for allegedly waging war against the Yang di-Pertuan Agong.

'Unlawful and an 'insult'

Meanwhile, PSM chairman Nasir Hashim called the re-arrests a "shame" and an "insult to the courts", saying that the court had already passed a verdict to release the six yet the police overrode it.

"I have no doubt that the six will be held beyond July 9," he said. "The hype over communism has already been created and they have to keep this issue alive to incite more public hatred of Bersih."

"This is clearly a political decision. It has nothing to do with anything that the six have done. The authorities are trying to enforce the illegality of the rally and are using our comrades to do so."

Nasir added that he fully expected to be picked up for questioning within the next week based on his previous experience during the Ops Lalang in 1987.

He was the former chairman of Insan and was detained for 15 months under the Internal Security Act (ISA).

"The police went after my comrades and then they came after me," he recalled. "So it's only a matter of time now."

Suaram, meanwhile, has condemned the use of the EO on the six as "unlawful" and a "violation of human rights".

It has also demanded the immediate release of the six and frequent access to legal assistance and family.

Meanwhile, PSM secretary-general S Arutchelvan told FMT that a group of lawyers headed by Aziz Sulaiman were prevented from entering the police station to see the six.

However, the police allowed the families of the six detainees to visit them for 15 minutes.

Arutchelvan expects them to be detained under the ISA soon.

100 ribu adalah ahli Pas untuk rally jijik 2.0 di Kuala Lumpur.

Posted: 02 Jul 2011 12:22 PM PDT

Jika kita perhatikan laman blog dan saranan pemimpin Pas dalam seruan mereka di Youtube, jelas menunjukkan hanya Pas akan menyertai program demo jijik 2.0 Sabtu depan.

Ambiga mahukan 100 ribu. Pas pula mengarahkan setiap parlimen perlu menghantar minima 500 orang. Ini bermakna dari 168 kawasan parlimen di semenanjung akan hadir seramai 84 ribu orang. Baki 26 ribu lagi baru lah dari Pkr, Dap dan anak-anak kecil serta isteri-isteri yang dibawa oleh orang Pas. Kemungkinan juga pelajar-pelajar di Mesir juga akan balik, atau pun mereka akan mengadakan demo di sekitar kedutaan di benua Arab dan juga di Eropah terutama di London.

Berdasarkan senario dalam sehari dua ini, Pas nampaknya sudah panas bontot kerana demo ala Dataran Tahrir telah mendapat tentangan hebat daripada rakyat yang cintakan tanah air.

Hari ini di Perak hampir 1000 anak muda mengadakan perarakan sekitar bandar Ipoh sambil menunjukkan kemarahan terhadap parti pembangkang yang berdegil dan akan meneruskan demo mereka.

Pas yang marah dengan bantahan telah naik darah. sehingga sanggup membelasah polis dalam satu insiden di Lembang Kelang baru-baru ini.

Walaupun pemimpin Pas menjanjikan satu demo yang aman, tetapi janji mereka tidak boleh diterimapakai. Ini kerana sifat munafik mereka yang ditunjukkan dalam demo sebelum ini di mana banyak harta benda awam menjadi rosak kerana sikap ganas mereka yang melampau.

Kerajaan pengganas Selangor telah bersiap sedia dan menyediakan home stay untuk penginapan pengganas mereka dua hari sebelum 9 Julai.

Bukan saja homestay , malah semua surau dan masjid di sekitar Kuala Lumpur akan menjadi hostel pengganas Pas. Masjid dan surau akan dicemari dengan najis-najis mughallazah yang ditinggalkan oleh pengganas tersebut.

Akhir kata , diharapkan pihak polis dapat mengawal masjid dan surau dari dijadikan kem mereka. mereka tidak boleh ditembak, cukup setakat menangkap dan menyumbatkan mereka di kem-kem tahanan sebagai pengajaran.

Tujuan Jijik ini ialah semata-mata untuk menggulingkan kerajaan dan menentang DYMM YDP Agong.

One Student, One Sport Run Creates Record

Posted: 02 Jul 2011 08:20 AM PDT

TAIPING, July 2 (Bernama) -- Some 4.13 million students from 9,980 primary and secondary schools nationwide joined a simultaneous run this morning and set a record for having the largest participation of school students in a run.

The run, held in conjunction with the launch of the "One Student, One Sport" policy, was flagged off by Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin at the Dataran Perbandaran Taiping, here.

Apart from students, teachers and parents, also taking part in the run were trainee teachers at 28 Malaysian Institutes of Teachers' Education and students of 15 Matriculation Colleges throughout the nation.

At the launch here, Muhyiddin, who is Education Minister, flagged off 15,000 participants from 30 secondary and 20 primary schools around the district.

The nationwide run started at 7.45am, covering a distance of 1.5km. The run here covered 1.85km and took place around Taiping Lake Garden.

Diana Paul of Malaysia Book of Records proclaimed a new record for the simultaneous run, which involved a total of 4,137,126 participants.

The previous record for the largest simultaneous run was set in 2000 involving 2.3 million participants, organised by the Youth and Sports Ministry.

Among those present at the event were Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, State Secretary Datuk Seri Dr Abdul Rahman Hashim and Education Director-General Datuk Abdul Ghafar Mahmud.

In his speech, Muhyiddin said the "One Student, One Sport" policy was aimed at producing holistic students and promote unity and national integration.

"This policy calls for a strong commitment among school leaderships, teachers and staff members to ensure success," he said.

The run is aimed at nurturing sporting culture among students and enhance awareness among the society on the importance of sports.

The policy makes it compulsory for students, including those with special needs who have no health problems, to take part in at least one sport proposed by the school or other types of sports endorsed by the school.

Other events held in conjunction with the launch today were aerobic exercise as well as sepak raga, futsal, netball, tennis, volleyball and wall climbing competitions.

Isu penahanan 6 orang di bawah akta ISA

Posted: 02 Jul 2011 06:22 AM PDT

Mengenai penahanan 6 org dibawah Ordinan Darurat (Emergency Ordinance) hari ini, kesemua mereka ini mengancam keselamatan negara dan akan ditahan selama 60 hari untuk siasatan lanjut. Penahanan itu bukan ada kaitan dgn Bersih tapi kerana disyakki terlibat dgn kegiatan subversif (communist ideology).
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ezam dibebaskan

Posted: 02 Jul 2011 05:07 AM PDT

Pergolakan buka ruang kuasa besar campurtangan urusan negara: TPM

Posted: 02 Jul 2011 04:19 AM PDTKuasa besar dunia bermungkinan akan bertindak mencampuri urusan dalam negara ini jika berlaku pergolakan dan huru-hara akibat daripada perhimpunan haram Bersih 2.0 yang dirancang oleh kumpulan pengacau pada 9 Julai ini.

Amaran itu dikeluarkan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang turut memberi contoh bagaimana kuasa besar dunia kini mencampuri urusan negara Afghanistan, Iran dan Timur Tengah kerana berlaku pergolakan dan pertumpahan darah di negara terbabit.

Tegasnya, Malaysia akan berhadapan masalah sama jika tercetus pergolakan yang turut akan menyumbang kepada ketidakstabilan politik, menjejaskan peluang pelaburan ekonomi serta merosakkan perpaduan antara kaum dan agama yang terbina selama ini.

"Kuasa besar ini berkemungkinan mencampuri urusan apabila rakyat tidak lagi menghormati kerajaan Malaysia yang terbina sejak lebih 50 lalu dan bakal mengalami nasib sama seperti negara Afghanistan, Iran dan negara Timur Tengah jika berlaku pergolakan seperti yang dirancang oleh kumpulan pengacau pada 9 Julai nanti."Oleh itu, rakyat tidak perlu bersimpati dengan kumpulan pengacau ini sebaliknya mengutuk habis-habisan tindakan mereka ini kerana ia akan menjejaskan keamanan dan perpaduan negara," katanya semasa berucap pada Majlis Perjumpaan Rkayat di Taman Kaya, dekat Taiping, pagi ini.

Kumpulan pengacau itu katanya, bukan sahaja berkempen di seluruh negara untuk menarik penyertaan rakyat menyertai perhimpunan haram itu tetapi juga di seluruh dunia termasuk Amerika Syarikat dengan mendakwa sistem pilihan raya di Malaysia tidak adil dan bersih.

Dakwaan itu katanya, tidak seharusnya timbul kerana negara ini mengamallkan sistem demokrasi berparlimen di mana kuasa memilih kerajaan diserahkan kepada rakyat.

"Setakat ini, kita sudah mengadakan 12 kali pilihan raya umum dan saya sendiri diberi amanah mengetuai lapan daripada 16 pilihan raya kecil yang diadakan sebelum ini di mana ada calon Barisan Nasional (BN) menang dan begitu juga dengan pihak pembangkang.

"Pada PRU ke 12, kita kalah di Selangor, Kelantan, Kedah, Wilayah Persekutuan dan Perak tetapi BN masih mempunyai cukup kerusi untuk membentuk kerajaan.

"Pemimpin BN dapat menerima kekalahan itu dengan hati terbuka kerana yakin sistem pilihanraya yang diamalkan ini bersih dan adil berdasarkan kepada pilihan yang ditentukan oleh rakyat," ulasnya lagi.

Tambahnya lagi, bagi meningkatkan semula imej pemimpin pembangkang yang semakin menurun disebabkan pelbagai masalah politik dan kes mahkamah, kumpulan pengacau ini mahu menggunakan perhimpunan haram besar-besaran sebagai platform untuk menaikkan semangat penyokong.

Katanya, rakyat juga tidak harus mengambil mudah kejayaan negara mempupuk perpaduan antara kaum dan agama, keharmonian, pembangunan dan keamanan yang dikecapi selama ini.

"Apabila sebut Malaysia, kita tahu ia aman, bersatu, tiada pergolakan, tidak huru hara, tiada perang saudara dan pertumpahan darah…sudah jadi lumrah tetapi sebenarnya ia tidak mudah kalau tiada kerjasama dan konsep politik BN di mana semua duduk semeja untuk membangunkan negara," katanya.

Kejayaan Malaysia mengekalkan keamaman dan semangat perpaduan rakyat juga tegasnya, menjadi contoh kepada negara membangun lain di seluruh dunia.

"Maka, kita perlu pastikan persefahaman, kerjasama, semangat bersatu-padu di kalangan rakyat tanpa mengira bangsa dan agama wujud agar keamanan dan keharmonian yang dikecapi negara hari ini kekal berterusan," tegas Muhyiddin lagi.

Terdahulu, Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran membuat tinjauan mesra dan menyampaikan bantuan kepada rakyat miskin di Kampung Baru Pokok Assam serta melawat Pasar Awam Taman Kaya.

Pada sebelah pagi, beliau melancarkan Larian Serentak 1Murid 1Sukan 1Malaysia peringkat kebangsaan di Padang Dataran Perbandaran Taiping yang membabitkan lebih 17,000 peserta terdiri murid dan pelajar dari 50 sekolah dari sekitar Daerah Larut Matang dan Selama.
 
ditulis oleh Suhaila dari Perak Today.

Kemalangan KM 256.7 arah Utara. ( Terowong Menora)

Posted: 02 Jul 2011 03:57 AM PDT
Kemalangan ini berlaku pada jam 1313hrs melibatkan dua buah lori yang sarat muatan. Kemalangan berlaku di KM 256.7 ke arah Utara berhampiran Terowong Menora. Ia menyebabkan trafik perlahan sepanjang 6 KM.

Kira-kira 6.00 petang tadi,  keadaan lalulintas kembali pulih setelah muatan dan jalan dibersihkan oleh Propel.

Kemalangan seperti ini dapat dielakkan jika tindakan awal diambil oleh pihak bertanggungjawab seperti polis traffik dan PLUS untuk melarang lori yang membawa muatan berlebihan memasuki lebuhraya.

PLUS juga patut menubuhkan skuad ronda bermotosikal berkuasa besar seperti di Autobanh Germany untuk memantau keadaan kenderaan yang boleh membahayakan nyawa pengguna lebuhraya yang lain.


Foto oleh Panglima Hitam

Pembangkang sudah rasa kekuatan pada 9 Julai agaknya..

Posted: 02 Jul 2011 02:37 AM PDT

Raja Bontot dalam ucapannya dalam youtube menyatakan mereka hanya memerlukan 5% lagi untuk ke Putrajaya.  Ia bermakna Raja Bontot sudah mempunyai kekuatan 95 % sekarang.  Dari mana datangnya angka tersebut?

Pagi tadi dalam program TPM turun padang ke Taman Kaya Taiping, seorang warga emas menyebut yang Raja bontot ini perlu dihapuskan dengan apa cara sekali pun kerana dia tak sayang negara, agama dan bangsa,  sebab itulah Allah tak izinkan dia  jadi Perdana Menteri.

Dalam program TPM turun padang tadi pihak pembangkang teramat "hangin". Mereka telah membawa 150 orang penyokong rally jijik 2.0 untuk menunjukkan samseng mereka dalam program tersebut.  Bagaimanapun usaha mereka gagal kerana polis berjaya mematahkan cubaan mereka untuk mengedarkan risalah dengan penangkapan beberapa orang yang engkar dan enggan bersurai.


Malam ini pula puak-puak tersebut merangka satu demo di Bukit Aman untuk menuntut pembebasan Dr Jeyakumar yang ditangkap kali kedua kerana kempen rally jijik 2.0


Lihat ! Betapa samseng dan kurang ajarnya mereka. Itu belum menjadi pemerintah lagi.

AZLI SHUKRI

Posted: 02 Jul 2011 11:53 PM PDT

AZLI SHUKRI


"Perhimpunan Bersih 2.0 Haram, Peserta Perhimpunan Harus Bertaubat" - Majlis Fatwa Kebangsaan

Posted: 02 Jul 2011 10:45 PM PDT

Itulah akibatnya menyokong sesuatu perbuatan tanpa ilmu. Apa-apa sahaja yang disuruh oleh si Ambiga itu, semua penyokong Pakatan Rakyat ikut dan taat - tidak ubah seperti seekor lembu yang dicucuk hidung. Sekarang - tidak pasal-pasal para penyokong tegar PR yang bakal menyertai Perhimpunan Haram Bersih 9 Julai ini diminta bertaubat nasuha. Inilah akibatnya apabila tiada ilmu agama dan bertakliq buta kepada ulama-ulama PAS. Berita terkini Majlis Fatwa Kebangsaan meminta peserta Perhimpunan Bersih, 9 Julai ini agar bertaubat. Baca berita ini..

Mengapa PAS Takut Dengan Khutbah Jumaat Ini?

Posted: 02 Jul 2011 08:27 PM PDT

Para pemimpin PAS meloncat tidak tentu pasal apabila mendengar khutbah Jumaat yang disediakan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, JAKIM untuk dibaca diseluruh Lembah Kelang baru-baru ini. Pelbagai tuduhan hodoh lagi hanyir dilemparkan kepada JAKIM, kononnya menjadi kuda tunggangan kepada kerajaan UMNO/BN.

Sekarang, soalnya ialah mengapa PAS begitu takut dengan khutbah Jumaat JAKIM tersebut, kalau memang benar mereka berada di pihak yang benar? Atau sebenarnya PAS bimbang rakyat dan umat Islam mendapat ilmu yang benar tentang bertapa besarnya dosa para pemimpin mereka yang gemar menghasut manusia agar huru-hara dan berdemonstrasi. Bahkan - sudah termaktub bahawa melakukan demonstrasi di jalanan adalah haram hukumnya. Namun, PAS tetap berdegil dan menolak hadis-hadis nabi yang melarang umatnya melakukan demonstrasi dan kacau-bilau.

PAS sebenarnya takut kalau-kalau rakyat yang selama ini mudah diperbodohkan oleh para pemimpinnya tiba-tiba tersedar daripada mimpi dan retorik kosong Nik Aziz dan Mat Sabu. Selama ini rakyat begitu mudah ditipu dengan jubah serta serban yang tinggi para pemimpin PAS, tetapi sejak akhir-akhir ini apabila kerajaan menyampaikan ilmu yang betul dan kefahaman Islam yang tepat, rakyat semakin hari, semakin sedar bahawa mereka hanya dipergunakan untuk meramaikan lagi peserta jalanan yang akhirnya merugikan diri mereka sendiri. Bacalah sendiri khutbah Jumaat yang disediakan oleh JAKIM di bawah - ada tuan-tuan jumpa perkara yang salah dan tidak betul? Jadi mengapa PAS mesti takut?

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,

Marilah kita sama-sama mempertingkatkan keimanan dan ketakwaan kepada Allah SWT dengan bersungguh-sungguh melaksanakan segala suruhan-Nya dan menjauhi larangan-Nya. Mudah-mudahan dengan keimanan dan ketakwaan, kita beroleh rahmat dan keredhaan hidup di dunia dan di akhirat.

Mimbar pada hari ini akan membincangkan tajuk khutbah mengenai " Memelihara Nikmat Keamanan " .

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,

Dalam sejarah ketamadunan manusia telah menunjukkan betapa nikmat keamanan memberi sumbangan besar kepada kemakmuran dan kesejahteraan dunia. Keamanan bererti kita bebas dari segala bentuk ancaman yang menggugat keharmonian hidup. kita amat bersyukur bahawa negara kita berada dalam suasana aman dan damai walau pun pada ketika ini sedang menghadapai beberapa isu yang boleh mengancam keselamatan negara.

Dengan keamanan kita dapat melakukan urusan kehidupan dunia tanpa merasa takut, gerun dan dengannya juga boleh membawa banyak kebaikan serta rezeki kepada manusia dan negara. Firman Allah SWT dalam surah an-Nahl ayat 112: Maksudnya: "Dan Allah memberikan satu misalan; Sebuah negeri yang aman damai dan tenteram, yang didatangi rezekinya yang mewah dari tiap-tiap tempat, tetapi penduduknya kufurkan nikmat-nikmat Allah itu, maka Allah merasakannya kelaparan dan ketakutan disebabkan apa yang mereka telah lakukan."

Memelihara keamanan adalah suatu yang dituntut dalam kehidupan tanpa mengira anutan agama, bangsa atau keturunan. Sejarah telah membuktikan Nabi Ibrahim AS semasa meneroka pembukaan Mekah sebagai pusat ibadah dan tanah suci telah mendoakan agar Mekah dikurniakan Allah SWT dengan keamanan dan kemakmuran. Kita juga telah menyaksikan betapa rugi dan malangnya negara-negara yang dilanda kekacauan, persengketaan dan perpecahan.

Negara-negara berkenaan bukan sahaja ketinggalan dan mundur dalam aspek kemajuan dan pembangunan malah keselamatan hidup seharian pun sentiasa terancam. Justeru itu, Agama Islam menolak gerakan-gerakan yang boleh menghuru-hara keamanan sesebuah negara termasuklah gerakan pelampau. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: "Hendaklah kamu menjauhkan diri daripada bersikap pelampau, maka sesungguhnya umat sebelum kamu telah dibinasakan kerana bersikap melampau dalam agama." (Riwayat Ahmad).

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,

Mutakhir ini kita dibimbangi oleh gerakan golongan pelampau yang menggelarkan diri mereka sebagai Gabungan Pilihan Bersih dan Adil. Golongan ini pada asasnya memperjuangkan kepentingan individu atau fahaman tertentu tanpa mengambil kira sensitiviti dan kepentingan awam. Dalam usaha mencapai matlamat perjuangan, golongan ini akan melakukan demonstrasi jalanan, perhimpunan haram, mereka berarak ke hulu-hilir, berkumpul untuk bertindak ganas, merosakkan harta awam, melanggar undang-undang negara malah sanggup mencederakan pasukan keselamatan.

Apa yang paling malang lagi, golongan ini berlindung atas nama perjuangan hak asasi manusia, perjuangan politik, menggunakan media cetak dan elektronik, kemudahan internet dan meniru tindakan keganasan yang berlaku di negara asing bagi menekan dan mengugut pemerintah serta rakyat di negara ini dalam memenuhi tuntutan mereka. Mimbar ingin menegaskan bahawa tindakan golongan pengkhainat seperti ini merupakan satu tindakan yang zalim dan haram bagi umat Islam mengikutinya kerana cara ini sebenarnya satu tindakan yang boleh mencampakkan manusia itu di dalam kebinasaan serta mendatangkan keburukan, kegelisahan dan kesusahan kepada masyarakat.

Firman Allah SWT dalam surah al-Baqarah ayat 195: Maksudnya: "Dan janganlah kamu sengaja mencampakkan diri kamu ke dalam bahaya kebinasaan dan berbuat baiklah kerana sesungguhnya Allah mengasihi orang yang berusaha memperbaiki amalannya"

Mimbar ingin menegaskan bahawa sebarang bentuk perhimpunan besar yang berasaskan protes tertentu kebiasaannya akan mencetuskan pelbagai insiden yang buruk. Tidak kurang juga akan berlaku pertembungan antara dua pihak yang bertentangan dan akan mencetuskan lebih banyak perbalahan serta konflik yang akhirnya mengakibatkan berlaku pertumpahan darah. Justeru, sebagai umat Islam yang cintakan agama, bangsa dan negara, maka kita dituntut agar tidak terlibat dalam segala bentuk perhimpunan yang boleh merosakkan agama dan keamanan negara.

Soal ancaman ini perlu di ambil perhatian oleh semua pihak kerana ia membabitkan masalah keselamatan negara. Sekiranya perkara ini tidak dipatuhi, maka akan hancurlah keutuhan bangsa yang boleh memusnahkan kedaulatan negara. Seorang ulama besar dalam mazhab al-Shafie, Abi Ishak al-Juwayni berkata: Haram melakukan segala perhimpunan yang boleh mendatangkan kemudharatan kepada manusia dan negara.

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,Anugerah keamanan dan keharmonian negara mestilah dipelihara dan dipertahankan dengan bersungguh-sungguh oleh seluruh warganegara. Islam menuntut bahawa cintakan keamanan negara sebagai tanda orang yang beriman dan bersyukur. Segala bentuk perjuangan mempertahankan keamanan dan keselamatan adalah sebahagian daripada ibadah dan tanda jihad kita di jalan Allah SWT. Firman Allah SWT dalam Surah al-Anaam ayat 82: Maksudnya : "Orang yang beriman dan tidak mencampurkan iman mereka dengan kezaliman, bagi mereka itulah keamanan dan merekalah yang mendapat petunjuk."

Negara Malaysia adalah tanah air kita yang perlu dipertahankan. Di sinilah tempat kita membiakkan keturunan, membesarkan generasi Islam, menyuburkan syiar Islam dan menjaga kemaslahatan ummah yang kita warisi dari zaman berzaman. Oleh itu, sebagai seorang yang beriman marilah kita berusaha mewujudkan dan mengekalkan keamanan yang telah dikecapi selama ini. Jangan sekali-kali terjebak dengan demonstrasi yang dikenali sebagai "Perhimpunan Bersih ini".

Jangan kita terikut-ikut dengan rayuan mereka dan jangan termakan budi dengan golongan yang tidak menyedari asal usul, tidak memahami adat budaya, latar belakang penduduk dan agama di negara ini. Mimbar ingin menegaskan bahawa sebarang tindakan yang boleh memporak- perandakan umat Islam dan negara akan diancam dengan hukuman yang berat oleh Allah SWT. Sabda Rasulullah SAW: Maksudnya: " Mana-mana kumpulan berarak menuju ke arah pemerintah untuk menghinanya, maka Allah akan menghinanya sebelum hari kiamat" ( Riwayat al-Bazzar)

Mengakhiri khutbah pada minggu ini, mimbar menyeru jemaah dan seluruh umat Islam sekalian agar sama-sama kita menjaga keamanan yang dinikmat pada masa ini. Janganlah kita melibatkan diri dengan perkara-perkara yang boleh mengugat keselamatan negara kita. Ambillah iktibar apa yang telah berlaku di luar sana bagi memastikan kesejahteraan rakyat dan pembangunan negara terus berkekalan.

Marilah sama-sama kita berdoa kehadrat Allah SWT agar hidup kita ini dilindungi dari segala malapetaka yang boleh membawa kehancuran kepada rakyat Malaysia yang cintakan keamanan. Ingatlah bahawa memelihara nikmat keamanan merupakan sebahagian daripada ajaran Islam iaitu agama yang membawa kepada keamanan sejagat . Marilah sama-sama kita merenung firman Allah SWT dalam surah an-Naml ayat 89: Maksudnya: "Sesiapa yang datang dengan kebajikan maka ia akan beroleh yang lebih baik daripadanya, dan mereka akan beroleh keamanan pada hari kiamat"


Sumber : http://www.islam.gov.my/khutbah-online

Laporan Khas Bersih 2.0 : Fitnah Terbaru Nik Aziz

Posted: 02 Jul 2011 01:50 AM PDT

Nik Aziz akhirnya buka mula juga. Tapi seperti biasa, Nik Aziz yang juga Mursyidul Am PAS hanya pandai berkata-kata, jauh sekali bersikap amanah dengan ilmu agamanya. Terkini, Nik Aziz mendakwa kononnya UMNO/BN hanya tahu menjaga tembolok mereka dan membiarkan rakyat terbiar begitu sahaja, (baca di sini).

Fitnah terbaru Nik Aziz terhadap UMNO/BN ini adalah perkara lumrah yang sering keluar daripada mulut celupar Menteri Besar Kelantan itu. Apa-apa sahaja yang dibuat oleh BN/UMNO tidak pernah baik, semuanya hodoh, semuanya jahat - hatta sudah memerintah Kelantan lebih 20 tahun pun - Kerajaan BN/UMNO tetap macam sial. Manusia seperti ini, adalah manusia yang kufur dengan nikmat Allah - tidak tahu berterima kasih dan tidak tahu erti sabar dalam melakukan amar makruf nahi mungkar.

Golongan seperti ini, sekiranya hidup pada zaman para khalifah Rasulullah, sudah boleh dianggap sebagai pemberontak yang boleh dipancung sahaja lehernya. Mengharu-birukan negara dan menyebar pelbagai fitnah dan burunk sangka yang melampau-lampau terhadap saudara seIslam, semata-mata kerana berlainan parti politik.

Nik Aziz dan Haji Hadi telah menghalalkan Perhimpunan Bersih dan mereka akan menanggung segala dosa akibat daripada kesan perhimpunan tersebut. Mana-mana peniaga, ibu bapa, orang tua yang sakit, dan pihak-pihak yang menanggung kesusahan akibat daripada perhimpunan haram tersebut, InsyaAllah di akhirat kelak mereka boleh menuntut ganti rugi daripada Nik Aziz dan Haji Hadi. Ingat! Nik Aziz dan Hj Hadi jangan ingat mereka akan terlepas daripada perbuatan menghalalkan perhimpunan tersebut. Dosa mereka yang menyokong dan menggalakkan rakyat untuk menyertai perhimpunan anjuran Ambiga ini tidak akan terhapus begitu sahaja.

Di sisi lain pula - Nik Aziz hanya pandai mengeluarkan fatwa sahaja, tetapi pada masa yang sama takut untuk bersama-sama para penyokongnya bagi menyertai perhimpunan tersebut. Buktinya, Nik Aziz akan bertolak ke Uzbekistan dan tidak akan menghadiri Perhimpunan Bersih pada 9 Julai ini. Baca di sini dan di sini..

Soalnya, mengapa Nik Aziz hanya pandai bercakap, tetapi tidak melakukan apa yang dicakapkannya? Sekiranya para pemimpin PAS yakin bahawa menyertai Perhimpunan Bersih adalah salah satu cabang jihad, maka sepatutnya Nik Aziz orang pertama yang berada di barisan hadapan bagi mengecap kenikmatan mati syahid. Namun percayalah - tidak akan ada seorang pun para pemimpin PAS yang sanggup menyertai Perhimpunan Bersih, kecuali Mat Sabu, kerana mereka tahu, ini bukan jihad, tetapi penjilat si Ambiga. Wallahualam.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 02 Jul 2011 11:46 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


VIDEO: "Lucut Kerakyatan Ambiga" Permintaan Guru-Guru Silat Malaysia.

Posted: 02 Jul 2011 08:13 PM PDT

Seluruh persatuan silat di malaysia menentang rusuhan haram "bershit" pada 9 julai ini, mereka bersempendapat semasa mesyuarat guru-guru silat malaysia di kelab sultan sulaiman, kampung baru semalam.

Mereka akan mempertahan kesucian agama islam, maruah melayu dan raja berpelembagaan dari di robek-robek oleh ambiga pandikutti dan orang melayu yang tak sedar diri seperti mat sabu dan anwar pandikutti. mereka juga meminta ambiga dan mat sabu membatalkan perhimpunan itu sebelum sesuatu yang buruk berlaku pada 9 julai ini.

Mereka juga menyeru kepada anak-anak muda melayu yang nak menyertai perhimpunan bersih itu, supaya melupakan hasrat mereka, tegas mereka, apa faedah dan apa untungnya menyertai perhimpunan bersih itu, sedangkan kepala dan dalang perhimpunan itu seorang betina kafir yang banyak memurtadkan orang melayu. mereka ada agenda untuk menghancurkan kerajaan melayu/islam, jangan di butakan mata dengan agenda kononnya menuntut pilihanraya yang bersih dan adil, itu semua tipu helah orang kafir untuk melaga-lagakan umat islam.

Dalam mesyuarat itu juga, mereka mendesak supaya ambiga pandikutti di lucutkan kerakyatannya, atas alasan, ambiga ni adalah dalang untuk menghuru-harakan negara.


PERHATIAN: Pastikan Polis Wanita Mencukupi Semasa Rusuhan "BerSHIT"

Posted: 02 Jul 2011 06:18 AM PDT

Selepas aku tengok clip video ni, aku teringat, adakah polis mempunyai anggota polis wanita yang mengcukupi untuk berkawal semasa perhimpunan haram "berSHIT" itu nanti? aku harap bukit aman sedar yang pompuan-pompuan yang datang menyertai berhimpunan "berSHIT" tu nanti mungkin akan membawa senjata atau barang-barang terlarang seperti pepper spray dan alatan tajam yang boleh mencederakan orang seperti gunting, pisau lipat dan macam-macam lagi yang boleh di sorokan seperti pompuan didalam video ini.
MERBOK TIMES

Posted: 02 Jul 2011 11:45 PM PDT

MERBOK TIMES


Salleh Yaakob, sama rata - sama rasa.

Posted: 02 Jul 2011 08:35 PM PDT

Pelawak Salih Yaccob akan muncul dengan program terbarunya, Salih Yaccob Show, I Follow. tag line 'I Follow' yang diambil daripada slot Sinar Pagi dalam Sinar FM.

Salih Yaccob Show, I Follow dijangka dapat menarik rating yang tinggi kerana peminat-peminat Sinar Pagi juga akan follow Salleh Yaakob sehingga ke program TVnya.

Apapun ramai juga lelaki yang akan follow Salleh Yaakob mengikuti petua-petua pengurusan empat isteri.

Sedap mata memandang sedap lagi bahu yang memikul. Bukan senang untuk berlaku adil supaya sama rata sama rasa.

Panglima Perang Cyber

Posted: 02 Jul 2011 11:33 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video PM Janji Stadium Baru di Kelantan Jika BN Dipilih PRU 13 Akan Datang !!!

Posted: 02 Jul 2011 07:59 PM PDT

Terima kasih Datuk Seri atas janji ini. Tentu penyokong Kelantan terharu dan akan berusaha agar Kelantan terus maju dalam bidang bolasepak jika BN memerintah Kelantan PRU akan datang.


Cukuplah 21 tahun Kelantan ditadbir PAS dan marilah kita beri peluang kepada BN untuk mengubah Kelantan menjadi antara negeri termaju di Malaysia.


21 tahun sudah terlalu lama dan sekaranglah masa untuk kita membuat perubahan.gambar dari FB Rahim Rahman http://www.facebook.com/StingraysXIIPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video - Presiden Parti Islam Se-Malaysia Suruh Ahli Sokong AMBIGA Pembela Murtad Tegar !!!

Posted: 02 Jul 2011 04:05 AM PDT

Siapa Ambiga dan sokongannya kepada Lina Joy sila klik sini  Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2011. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Khutbah Jumaat Wilayah Persekutuan Yang Mencemaskan Pakatan - Wajib Baca !!!

Posted: 02 Jul 2011 12:27 AM PDTJabatan Kemajuan Islam Malaysia

"MEMELIHARA NIKMAT KEAMANAN "
( 1 JULAI  2011 / 29 REJAB 1432H )

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,
Marilah kita sama-sama mempertingkatkan keimanan dan ketakwaan kepada Allah SWT dengan bersungguh-sungguh melaksanakan segala suruhan-Nya dan menjauhi larangan-Nya. Mudah-mudahan dengan keimanan dan ketakwaan, kita beroleh rahmat dan keredhaan hidup di dunia dan di akhirat. Mimbar pada hari ini akan membincangkan tajuk khutbah mengenai " Memelihara Nikmat Keamanan " .

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,
Dalam sejarah ketamadunan manusia telah menunjukkan betapa nikmat keamanan memberi sumbangan besar kepada kemakmuran dan kesejahteraan dunia. Keamanan bererti kita bebas dari segala bentuk ancaman yang menggugat keharmonian hidup. kita amat bersyukur bahawa negara kita berada dalam suasana aman dan damai  walaupun pada ketika ini sedang menghadapai beberapa isu yang boleh mengancam keselamatan negara. Dengan keamanan kita dapat melakukan urusan kehidupan dunia  tanpa merasa takut, gerun dan dengannya juga boleh membawa banyak kebaikan serta rezeki kepada manusia dan negara. 

Firman Allah SWT dalam surah an-Nahl ayat 112: 
Maksudnya: "Dan Allah memberikan satu misalan; Sebuah negeri yang aman damai dan tenteram, yang didatangi rezekinya yang mewah dari tiap-tiap tempat, tetapi penduduknya kufurkan nikmat-nikmat Allah itu, maka Allah merasakannya kelaparan dan ketakutan disebabkan apa yang mereka telah lakukan."

Memelihara keamanan adalah suatu yang dituntut dalam kehidupan tanpa mengira anutan agama, bangsa atau keturunan. Sejarah telah membuktikan Nabi Ibrahim AS  semasa meneroka pembukaan Mekah sebagai pusat ibadah dan tanah suci telah mendoakan agar Mekah dikurniakan Allah SWT dengan keamanan dan kemakmuran. Kita juga telah menyaksikan betapa rugi dan malangnya negara-negara yang dilanda kekacauan, persengketaan dan perpecahan. 

Negara-negara berkenaan bukan sahaja ketinggalan dan mundur dalam aspek kemajuan dan pembangunan malah keselamatan hidup seharian pun sentiasa terancam. Justeru itu, Agama Islam menolak  gerakan-gerakan yang boleh menghuru-hara  keamanan sesebuah negara termasuklah gerakan pelampau. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: "Hendaklah kamu menjauhkan diri daripada bersikap pelampau, maka sesungguhnya umat sebelum kamu telah dibinasakan kerana bersikap melampau dalam agama." (Riwayat Ahmad)

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,

Mutakhir ini kita dibimbangi oleh  gerakan golongan pelampau yang menggelarkan diri mereka sebagai Gabungan Pilihan Bersih dan Adil. Golongan ini pada asasnya memperjuangkan kepentingan individu  atau fahaman tertentu tanpa mengambil kira sensitiviti dan kepentingan awam. Dalam usaha mencapai matlamat perjuangan, golongan ini akan melakukan demonstrasi jalanan, perhimpunan haram, mereka berarak ke hulu-hilir, berkumpul untuk bertindak ganas, merosakkan harta awam, melanggar undang-undang negara malah sanggup mencederakan pasukan keselamatan. Apa yang paling malang lagi, golongan ini berlindung atas nama perjuangan hak asasi manusia, perjuangan politik, menggunakan media cetak dan elektronik, kemudahan internet dan meniru tindakan keganasan yang berlaku di negara asing bagi menekan dan mengugut pemerintah serta rakyat di negara ini dalam memenuhi tuntutan mereka. Mimbar ingin menegaskan bahawa tindakan golongan  pengkhainat seperti ini merupakan satu tindakan yang zalim dan haram bagi umat Islam mengikutinya kerana cara ini sebenarnya satu tindakan yang boleh mencampakkan manusia itu di dalam kebinasaan serta mendatangkan keburukan, kegelisahan dan kesusahan kepada masyarakat. Firman Allah SWT dalam surah al-Baqarah ayat 195:

Maksudnya: "dan janganlah kamu sengaja mencampakkan diri kamu ke dalam bahaya kebinasaan dan berbuat baiklah kerana sesungguhnya Allah mengasihi orang yang berusaha memperbaiki amalannya"

Mimbar ingin menegaskan bahawa sebarang bentuk perhimpunan besar yang berasaskan protes tertentu kebiasaannya akan mencetuskan pelbagai insiden yang buruk. Tidak kurang juga akan berlaku pertembungan antara dua pihak yang bertentangan dan akan mencetuskan lebih banyak perbalahan serta konflik yang akhirnya mengakibatkan berlaku pertumpahan darah. Justeru, sebagai umat Islam yang cintakan agama, bangsa dan negara, maka kita dituntut agar tidak terlibat dalam segala bentuk perhimpunan yang boleh merosakkan agama dan keamanan negara. Soal ancaman ini perlu di ambil perhatian oleh semua pihak kerana ia membabitkan masalah keselamatan negara. Sekiranya perkara ini tidak dipatuhi, maka akan hancurlah keutuhan bangsa yang boleh memusnahkan kedaulatan negara. Seorang ulama besar dalam mazhab al-Shafie, Abi Ishak al-Juwayni berkata: Haram melakukan segala perhimpunan yang boleh mendatangkan kemudharatan kepada manusia dan negara.

Sidang Jumaat Yang Dirahmati Allah,
Anugerah keamanan dan keharmonian negara mestilah dipelihara dan dipertahankan dengan bersungguh-sungguh oleh seluruh warganegara. Islam menuntut bahawa cintakan keamanan negara sebagai tanda orang yang beriman dan bersyukur. Segala bentuk perjuangan mempertahankan keamanan dan keselamatan adalah sebahagian daripada ibadah dan tanda  jihad kita di jalan Allah SWT.  Firman Allah SWT dalam Surah al-Anaam ayat 82:

Maksudnya : "Orang yang beriman dan tidak mencampurkan iman mereka dengan kezaliman, bagi mereka itulah keamanan dan merekalah yang mendapat petunjuk."

Negara Malaysia adalah tanah air kita yang perlu dipertahankan. Di sinilah tempat kita membiakkan keturunan, membesarkan generasi Islam, menyuburkan syiar Islam dan menjaga kemaslahatan ummah yang kita warisi dari zaman berzaman.  Oleh itu, sebagai seorang yang beriman marilah kita berusaha mewujudkan dan mengekalkan keamanan yang telah dikecapi selama ini. Jangan sekali-kali terjebak dengan demonstrasi yang dikenali sebagai "Perhimpunan Bersih ini". Jangan kita terikut-ikut dengan rayuan mereka dan jangan termakan budi dengan golongan yang tidak menyedari asal usul, tidak memahami adat budaya, latar belakang penduduk dan agama di negara ini.  Mimbar ingin menegaskan bahawa sebarang tindakan yang boleh memporak- perandakan umat Islam dan negara akan diancam dengan hukuman yang berat oleh Allah SWT. Sabda Rasulullah SAW:

Maksudnya: " Mana-mana kumpulan berarak menuju ke arah pemerintah untuk menghinanya, maka Allah akan menghinanya sebelum hari kiamat" ( Riwayat al-Bazzar)

Mengakhiri khutbah pada minggu ini, mimbar menyeru jemaah dan seluruh umat Islam sekalian agar sama-sama kita menjaga keamanan yang dinikmat pada masa ini. Janganlah kita melibatkan diri dengan perkara-perkara yang boleh mengugat keselamatan  negara kita.  Ambillah iktibar apa yang telah berlaku di luar sana bagi memastikan kesejahteraan rakyat dan pembangunan negara terus berkekalan. 

Marilah sama-sama kita berdoa  kehadrat Allah SWT agar hidup kita ini dilindungi dari segala malapetaka yang boleh membawa kehancuran kepada rakyat Malaysia yang cintakan keamanan. Ingatlah bahawa memelihara nikmat keamanan merupakan sebahagian daripada ajaran Islam iaitu agama yang membawa kepada keamanan sejagat . Marilah sama-sama kita merenung firman Allah SWT dalam surah an-Naml  ayat 89:

Maksudnya: "Sesiapa yang datang dengan kebajikan maka ia akan beroleh yang lebih baik daripadanya, dan mereka akan beroleh keamanan pada hari kiamat"

sekupangdua

Posted: 02 Jul 2011 11:25 PM PDT

sekupangdua


TAMBI PKR PANDY KUTTY NI BUAT HARAM JADAH LAGI!!!

Posted: 02 Jul 2011 02:30 AM PDTHARAM JADAH SEKOR PANDY KUTTY PKR NI BUKAN MAIN BANYAK BUNYI LAGI BILA PEMUDA UMNO DAH BEREDAR, MASA BERDEPAN TELOR KECUT MENYOROK KAT LUBANG KUNYIT, BILA DAH BALIK BARU NAK MENYALAK! KAHAK PTUIII!!! HARAM JADAH KOMER INGAT BAPAK KMER PUNYA BALAI POLIS TAK BAGI RAKYAT NAK BUAT REPORT KERJA KIMAK HANGPA NAK KOMUNISKAN MALAYSIA.
SIPUNDEK NI MASA DI SARAWAK PUN BUKAN MAIN KECOH DIA BILA JADI ANJING JAYAKUMAR JADIKAN ORANG-ORANG DUN KERIAN BERBALAH SESAMA SENDIRI, SEKUPANG PERNAH CEERITAKAN PERANGAI KIMAK DIA DENGAN SEKUTU PANDY KUTTY DIA KECOH DAN JADI SEJARAH ORANG-ORANG SARATOK SEMASA PRN SARAWAK YANG BARU LEPAS NIE (KLIK).

pandy kutty yg sama dalam video Minaq diatas
LU KELING BANYAK CAKAP BUAT APA,KUTUK ORANG MAMAK LA MACAM LU BAGUS SANGAT? LU KUTUK ORANG MAMAK... MAMAK PUN KUAT PERJUANGKAN MELAYU TAPI TAK SERUPA PANDY KUTTY PKR, PAS DAN BALACI DAP DAN KOMUNIS LAGI TERUK, RUPA JER MELAYU TAPI KUAT CINA KAPIORNYA INGAT BAIK SANGAT KA? MEMANG BETUL LER KIMAK KORANG NI BOLEH BIN KAN PANDY KUTTY SON OF HARAM JADAH. APA LU INGAT INI NEGARA KOMUNIS KA, BOLEH SUKA BAPAK LU BUAT SENDIRI, PEGI BALIK NEGERI LA...

Hehehe amacam kalau teman on mode Angin Satu Badan, apapun teman memang harap Tentera bantu POLIS kali ini, sudah terbukti dan dikenalpasti BERSIH yang didalangi IDEALOGI dan teras perjuangan KOMUNIS ... so sepatutnya tentera kena terlibat kerana ia sudah tahap mencabar kedaulatan dan merencanakan pemberontakan, nak juga teman tengok pencacai dan barua yahudi komunis ni merasa penangan tentera kita, pada our ARMY kasi tau sikit dia orang macamana perjuangan sampai mengadaikan nyawa demi kemerdekaan dan keamanan yang semua lahabau Pandy Kutty BERSIH ni nak sangat huru hara dan join KOMUNIS. pkat-pakat bagi buah tangan sejahit dua macamana rasa nya yang berani sangat nak jadi kimak haram jadah! FRU pun pakat sembur jer air najis panddy kutty biar betul-betul 9hb nie dia orang pakat BERSIHkan diri dari BERSHit yang dia orang dapat... amacam ada setuju?

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 02 Jul 2011 11:12 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


HARAM SERTAI BERSIH 2.0 - PENGERUSI MAJLIS FATWA

Posted: 02 Jul 2011 09:02 PM PDT

Islam larang perhimpunan haram, peserta harus taubat


2011/07/01

KUALA LUMPUR: Umat Islam yang ingin menyertai perhimpunan haram 9 Julai ini dinasihati segera bertaubat kerana perhimpunan itu ditegah oleh Islam disebabkan ia hanya akan membawa kerosakan, kata ahli akademik Islam.

Mereka berkata, Islam tidak menggalakkan sebarang kekerasan, dan perhimpunan sebegitu walaupun dimulakan dengan aman, pasti akan berakhir dengan keganasan seperti yang berlaku sewaktu perhimpunan Reformasi 1998 dan Bersih 1.0 pada 2007.
Dr Fadlan Mohd Othman, Pensyarah Jabatan Pengajian al-Quran dan al-Sunnah, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) berkata bahawa daripada kaca mata Islam, tidak ada sebarang dalil daripada Al-Quran yang membenarkan perhimpunan sebegitu dilakukan.
"Saranan kita kepada orang Islam yang sudah mendengar amaran daripada polis tapi masih lagi berniat nak pergi, batalkan niat berkenaan kerana risikonya untuk membawa kepada kefasadan dan kerosakan adalah besar.

"Mengikut kaedah Feqah, sebarang jalan walaupun niatnya baik tetapi jika ia mempunyai kecenderungan untuk membawa kerosakan, maka jalan itu hendaklah ditutup," katanya.

Fadlan berkata kenyataan Polis Diraja Malaysia bahawa perhimpunan sebegitu akan mendatangkan kemudaratan harus diambil kira.

"Apa yang disebut oleh polis merupakan satu benda yang telah diperhatikan dan kerosakan itu dapat kita lihat dalam demonstrasi haram yang pernah dijalankan sebelum ini," katanya.
Beliau menggesa pihak penganjur dan peserta perhimpunan itu agar turut mengambil kira hak dan keselamatan orang awam yang tidak mahu terlibat.

Ahmad Fauzan Yahaya, Ketua Jabatan Pusat Pengajian Islam, Kolej Islam Antarabangsa, berkata umat Islam yang berniat menyertai perhimpunan itu perlu melakukan timbang tara terlebih dahulu.

Katanya sebagai umat Islam, mereka perlulah melihat sesuatu perkara yang lebih membawa kebaikan, sebaliknya jika keburukan melebihi segala-galanya termasuk bencana yang akan timbul daripada perhimpunan ini, mereka perlu menghindarinya.

"Kalau dilihat daripada segi aspek perhimpunan ini, tak ada permit, berkumpul di jalan raya, provokasi dan memaki hamun, maka kebaikan itu lebih sikit daripada keburukan.

"Kita tak boleh bayangkan macam mana jika ada provokator dalamnya. Dulu sewaktu Bersih 1.0, bayangkan ada golongan Syiah sekali angkat bendera PAS dan gambar pemimpin Syiah Ayatollah Khomeini, sedangkan gerakan Syiah diharamkan di dalam Malaysia," katanya.

Ahmad Fauzan berkata beliau hairan kenapa penganjur perhimpunan yang semakin terang didalangi parti-parti politik mengatakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak telus.

"Bila mereka menang, mereka kata itulah pertolongan Tuhan, bila kalah mereka tak kata pengajaran dari Tuhan, tidak pula mereka rasa perlu muhasabah diri sendiri kerana mereka harus sedar dalam kerajaan semuanya milik Allah. Allah berhak memberi dan mengambil kuasa daripada dan kepada sesiapa yang Dia mahu," katanya.

Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia turut menasihati mereka yang ingin menyertai perhimpunan haram itu agar membatalkan niat mereka.

Pengerusinya, Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata Malaysia yang mempunyai ekonomi teguh sedang menuju ke arah yang lebik baik, jika perkara yang boleh menyekat atau merosakkan negara, maka perhimpunan itu tidak harus diteruskan. - BERNAMA

 http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Islamlarangperhimpunanharam_pesertaharustaubat/Article

Bukan MyMassa punya kenyataan, tetapi kenyataan daripada ulama-ulama yang tidak menyokong mana-mana parti.

Kepada mana-mana rakyat yang nak sertai BERSIH, cuba fikir sekali lagi.

Adakah menyokong individu yang memperjuangkan agenda murtad tidak berdosa?

Fikir-fikirkan....

Wakakaka............Pemimpin PAS Cuci Tangan.

Posted: 02 Jul 2011 06:11 PM PDTMat Sabu cakap PAS takkan tolong ahlinya yang ditangkap buat provokasi.

Wakakaka.....Mat Sabu ingat ahli PAS adalah maksum.

Kalau ada salah, mesti salah UMNO. Kalau ada provokasi, mesti SB yang buat.

Habis tu, yang baring atas jalan ni bukan ahli PAS ke?Bangang macam ni pun boleh jadi Timbalan Presiden.


Bila parti politik amalkan 'minum air stokin' pemimpin macam ni la jadinya. Wala' tak bertempat. Takde bezanya PAS dengan Ayah Pin & Al-Arqam. Yang kononnya profesional pun boleh jadi bodoh.....ikut je cakap college drop out macam Mat Sabu.

*Lupa pulak ada sorang lagi pemimpin PAS yang cuci tangan iaitu wali selipar. Boleh pulak dia pegi jalan-jalan kat Uzbek masa demo BERSIH.

AL-ANFAAL

Posted: 02 Jul 2011 05:00 PM PDT

MUQADDIMAH SURAH AL-ANFAAL

Surah ini diturunkan di Madinah, mengandungi 75 ayat. Dinamakan surah "Al-Anfaal" (Harta Rampasan Perang), kerana pada surah ini diterangkan soal-soal yang berhubung dengan peperangan dan perdamaian.

Intisari kandungannya: Menerangkan tentang perjuangan Rasulullah (s.a.w.) menentang pencerobohan kaum kafir musyrik. Akhirnya Baginda dan orang-orang Islam yang dipimpinnya berjaya mencapai kemenangan yang besar di medan perang Badar.

Orang-orang kafir musyrik sebelum itu tidak putus-putus mengganggu, menyeksa dan menghalangi orang-orang Islam daripada menjalankan agamanya, lalu Rasulullah (s.a.w.) dan umatnya diperintahkan oleh Allah Ta'ala memerangi golongan yang menceroboh itu sehingga hilang lenyap segala fitnah dan gangguan dan bebaslah orang-orang Islam menjalankan agamanya.

Dalam surah ini, diperintahkan supaya orang-orang Islam sentiasa berlengkap sedia dengan kekuatan pertahanan dan dengan berbagai jenis senjata yang dapat disediakan untuk menentang pencerobohan musuh.

Dalam pada itu jika pihak musuh suka hendak berdamai, maka umat Islam hendaklah berbuat demikian kerana Islam adalah agama perdamaian.

Paku Dulang Paku Serpih.

Posted: 02 Jul 2011 06:38 AM PDTJika BN dikatakan menjaga tembolok sendiri, pergi jalan-jalan keluar negara masa semua mujahidin PAS mempertahankan Ambiga dan Lina Joy waktu BERSIH 2.0 bukan jaga tembolok ke?

Engkau dah bakar semangat balaci-balaci PAS, lepas tu sesedap hati pegi enjoy. Orang-orang yang kau bakar semangat tu pulak, kena tangkap sebab join perhimpunan haram. Diorg dapat duduk hotel percuma kat KL (lokap), kau pulak seronok menginap di hotel 5 bintang tajaan kroni politik kau yang dah banyak kau bagi projek.

Apa kelayakan bini kau sampai dapat ikut pergi luar negara. Kalau orang-orang kau cakap apa yang pemimpin BN buat termasuk PM bawa isteri untuk lawatan kerja salah, macam mana dengan bini kau? Wal haramu, wal halalku ke?


*Geram betul aku dengan diktator tua kutuk ni. Apa-apa pun, jom layan lagu untuk N.Ajis.

GEMPAR! SAUDARA NIK AZIZ WALI SELIPAR MASUK UMNO!

Posted: 02 Jul 2011 05:13 AM PDT


Macam mana ni? Saudara kepada N.Ajis pun tolak PAS.

Lepas ni berani ke N.Ajis nak kapirkan orang UMNO kalau sedara sendiri pun sokong UMNO?

Takkan saudara sendiri pun tak nak ganjaran syorga yang ditawarkan oleh N.Ajis.

*Tahniah Dato' Najib kerana kedatangan beliau ke Kelantan telah memberi tamparan paling besar kepada wali selipar.

Kaum India Pun Tak Sokong Ambiga. Tapi PAS Sanggup Jadi Balaci Aci Ni.

Posted: 01 Jul 2011 11:54 PM PDTWakakaka.....Malu la PAS ooi....Kaum India pun tak sokong Ambiga tapi PAS yang lebih-lebih.

PAS memang terkenal menjadi balaci pemimpin kaum lain walaupun kaum lain pun tak sokong pemimpin tu.

Masih ku ingat bagaimana pemimpin muslimat PAS siap nangis-nangis mempertahankan Eli Wong yang berbogel depan teman lelakinya. Sedangkan kaum Cina pun tau apa yang Eli 'Bogel' Wong buat tu salah. Eli Wong sebagai penganut Kristian, berdua-duan dengan pasangan yang belum berkahwin tu salah apatah lagi berlainan agama. Tapi demi kepentingan politik, PAS langgar apa sahaja. Janji mempertahankan kuasa yang ada.

Dalam kes Ambiga, kaum India pun faham apa yang Ambiga cuba hasut rakyat itu salah. Tapi PAS tetap akan pertahankan Ambiga setelah pemimpin PAS sendiri mengeluarkan 'amanat' mempertahankan pemimpin yang ingin memurtadkan orang Islam adalah jihad.*Wakakaka....PAS makin terbabas dari perjuangan mereka. Selagi diktator tua yang sering mengeluarkan fatwa ikut kepada bapak masih kekal memegang kuasa.

The Unspinners

Posted: 02 Jul 2011 11:11 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 02 Jul 2011 09:27 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


BERSIH 2.0 Dapat Dana Asing

Posted: 02 Jul 2011 08:55 AM PDT


Pada 2 Julai 2011, seorang pelatih amali Institut Nasional Integriti Pilihan Raya (NIEI) telah dihantar pulang kerana dipercayai menjadi agen asing di negara ini. Buktinya adalah kerana NIEI sendiri adalah sebuah NGO yang dibiayai oleh National Endowment for Democracy (NED). NIEI berpayung dibawah Asian Network for Free Election (ANFREL) sebuah NGO antarabangsa yang aktif didalam program pemantauan pilihan raya antarabangsa di negara-negara Asia (baca sini).Phil Burnett Franklin Agee, mendedahkan modus operandi CIA (Central Intelligence Agency) 'menakluk' sesebuah negara menggunakan topeng demokrasi. NAMFREL di Filipina adalah salah satu ahli ANFREL. Di Malaysia, cawangan ANFREL adalah NIEI (National Institute for Electoral Integrity) yang dipengerusikan oleh Yunus Ali, suami kepada Maria Chin Abddullah yang menjadi Ahli Jawatankuasa Pemandu BERSIH 2.0 (baca sini). Maria Chin Abdullah pernah mengakui menerima dana daripada luar negara untuk BERSIH 2.

ANFREL yang merupakan payung kepada NIEI telah mendapat pembiyaan sejumlah USD$40,000 geran daripada NED untuk memantau sistem dan perjalanan pilihan raya di Asia. Geran tersebut juga disumbangkan untuk organisasikan pemerhatian jangka pendek dan jangka panjang untuk pilihan raya tertentu, bengkel untuk memantau pilihan raya, pendidikan tentang pengundian dan sistem pilihan raya. Memang jelas NIEI juga adalah sebuah NGO yang mendapat pembiayaan asing untuk menggangu perjalanan demokrasi di negara ini. NGO ini adalah antara NGO yang bakal bersama dalam BERSIH 2. Selamatkan negara ini daripada tangan-tangan asing ini.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 02 Jul 2011 09:06 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


PAS REMBAT DUIT RAKYAT LAGI !

Posted: 02 Jul 2011 09:06 PM PDT

ANTI BERSHIT KAT TANJUNG MALIM !

Posted: 02 Jul 2011 08:00 PM PDT

VIDEO INI KHAS UNTUK PENGUNDI PAS.

Posted: 02 Jul 2011 06:00 PM PDT

TAWARAN LUDAH AMBIGA !

Posted: 02 Jul 2011 10:46 AM PDT

MUNGKINKAH INI CUBAAN TERAKHIR ?

Posted: 02 Jul 2011 05:34 AM PDT

BERSHIT : PAS MENGHINA PEMIMPIN INDONESIA.

Posted: 02 Jul 2011 02:00 AM PDT

PESILAT BERI AMARAN KPD BERSHIT.

Posted: 02 Jul 2011 12:58 AM PDT

SKMM : TAK PERLU TUNGGU...KASI SHUT DOWN JE !

Posted: 01 Jul 2011 10:30 PM PDT