Khamis, 20 Disember 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 20 Dec 2012 01:48 PM PST

THE FLYING KICK


MAKIN TERANG DAN NYATA, PAKATAN MENANG, MELAYU TERUS MEREMPAT!!!

Posted: 20 Dec 2012 06:30 AM PST

MELAYU BARUA BERMAKSUD , MELAYU YANG AKAN IKUT DAP!!!!

Posted: 20 Dec 2012 05:00 AM PST

HADI AWANG TAK BOLEH DIPERSALAHKAN MASA KELUAR AMANAT SEBAB MASA TU, DARAHNYA MENGGELEGAK!!!

Posted: 20 Dec 2012 03:30 AM PST

MUHIDDIN YASSIN SERANG SARANG MENTERI BESAR KEDAH!!!

Posted: 20 Dec 2012 01:32 AM PST

LAMBANG KESOMBONGAN BODOH DAP BOLEH DILIHAT PADA ZAIRIL KHIR JOHARI BIN ABDULLAH!!!

Posted: 19 Dec 2012 08:00 PM PST

ANTARA LYNAS DAN KILANG ARAK, ORANG PAS PILIH LYNAS WALAUPUN DULUNYA KUAT TENTANG KILANG ARAK!!!

Posted: 19 Dec 2012 06:00 PM PST

DAP DAN GUAN ENG TERUS MENGHINA MELAYU, KALI INI TANAH PERKUBURAN ISLAM PULA DIBONGKAR SECARA HARAM UNTUK PEMBINAAN TEMBOK!!!

Posted: 19 Dec 2012 04:00 PM PST

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 20 Dec 2012 01:30 PM PST

yang ku dengar dan ku lihat


Rasuah dan UMNO.

Posted: 20 Dec 2012 10:26 AM PST

Menarik juga apabila mendengar pemberitahuan oleh Dato' Johan Jaafar berhubung dengan niat Penal Perunding dan Pencegah Rasuah PPPR yang mahu semua parti politik menghantar nama-nama calun untuk bertanding dalam pilihanraya ke 13 kepada SPRM untuk ditapis.

Tujuan untuk menentukan calun-calun yang bakal bertanding 'bersih' daripada rasuah dan bagi mengelakkan tomahan tidak berasas terhadap individu atau pun parti calun tersebut. Disamping itu juga semua Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri hendaklah mengistiharkan harta kepada SPRM bagi menunjukkan komitmen mereka melawan rasuah.Termasuk Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri dan Menteri-Menteri serta Menteri Besar & Ketua Menteri.

Molek dan elok nampak dan bunyinya. Gambaran yang dapat disebalik ukiran yang disarankan oleh PPPR itu jelas menunjukkan isu rasuah adalah menjadi penentu untuk rakyat membuat pilihan siapa yang layak jadi wakil rakyat pada PRU 13 akan datang. Sekiranya cadangan itu dapat dilaksanakan sudah boleh diagak kemenangan pertama berpihak kepada PR.

Saranan dan cadangan PPPR itu telah menjadi agenda utama dalam kempen dan ceramah PR. Hapuskan rasuah dan istiharkan harta para pemimpin memang dialu-alukan oleh PR sekiranya pihak Kerajaan benar-benar berhasrat melaksanakannya. Apa yang bimbang seruan PPPR itu tidak mendapat sambutan dipihak parti-parti yang mewakili Kerajaan BN kerana cadangan PPPR itu seperti membenarkan laungan PR.

Rasuah selalu dikaitkan dengan pemimpin UMNO, beberapa orang dari UMNO telah didapati bersalah dan dihukum oleh mahkamah kerana melakukan rasuah. Rasuah cuba hendak dikaitkan dengan pemimpin PR tapi gagal kerana tak ada seorang pun pemimpin PR dijatuhkan hukuman oleh mahkamah kerana melakukan rasuah.

Dalam niat yang baik disarankan oleh PPPR itu ada perkara yang tak masuk akal, iaitu saranan bagi mencadangkan dilarang pemberian hamper atau pun cenderahati patut dihentikan. Cuba kita renong. pemberian selalunya berlaku dimusim perayaan yang mana ada pemimpin memberi kain pelekat, kek dan wang kepada ahli partinya supaya sambutan perayaan dikalangan mereka akan meriah. Apakah budaya memeriahkan mereka yang berjasa kepada parti patut diberhentikan. Tak masuk akalkan.

Jangan kerana mahu dilihat bersih tapi cadangannya tidak bersih, saranan yang boleh menjauhkan para pemimpin dengan pengikut, ingat sekiranya pemberian yang ikhlas disekat ianya akan memudarat kepada pemberian secara tersembunyi dan pemberian secara tersembunyi akan menimbulkan wasangka dan  fitnah.

Perkara pertama yang patut ahli PPPR mengambil langkah ialah semuanya ahli PPPR patut mengistihar harta masing-masing kepada SPRM sebagai contoh dan tauladan kepada bakal-bakal calun piliharaya umum ke 13 untuk memberi semangat kepada mereka yang akan menjadi calun supaya berlapang dada apabila mahu turun ke gelanggang rakyat bersesuai dengan slogan ' berjuang untuk keadilan dan menentang kemungkaran'.

AES sistem untuk memerangkap wang rakyat.

Posted: 19 Dec 2012 09:41 PM PST

Mengikut Prof Dr.Radin, setiap hari dikira 2 orang maut kerana kemalangan dijalanraya. Itu mungkin kecuaian yang lakukan oleh manusia dan tentunya berpuloh-puloh kemalangan berlaku setiap hari dan berpoluh orang juga cedera dan dimasukkan ke hospital. Apakah ini semua kerana di Malaysia hari ini terdapat jalanraya yang baik dan lebuhraya yang bagus sehingga menyebabkan berlaku kemalangan yang boleh mengerbonkan nyawa manusia.

Jawabnya ya dan tidak.

Ya, kemalangan berlaku kerana kecuaian manusia yang banyaknya, cuai kerana jalan raya yang elok dan memuaskan menyebabkan pemandu kadang-kadang lalai dengan kelajuan kenderaan walaupun banyak papan tanda disediakan bagi mengingatkan had laju dan kawasan yang berbahaya. tapi cuai tetap berlaku.

Tidak. kerana tidak mungkin pemandu berhasrat memusnahkan hidupnya dengan membiarkan nyawa dipertaruhkan diatas jalanraya, kecualilah pemandu tersebut dipengaruhi dengan unsur hayal seperti dadah dan arak. Kemalangan berlaku kerana kecuaian dan kecelakaan. Tidak ada sesiapapun minta kemalangan berlaku kecuali orang itu gila (hilang akal).

Hasrat Kerajaan untuk mengurangkan kecelakaan jalanraya telah dilakukan sejak lama dan berbagai-bagai cara, papan tanda ada dimerata-rata tempat sebagai petunjuk kepada pengguna jalanraya, tapi kemalangan tetap juga berlaku, kadang-kadang kemalangan yang ringin dan ada yang menerima kecelakaan kemalangan yang mengerikan, mengorbankan nyawa.

Baru-baru ini kerajaan memperkenalkan satu alat bagi mencari kesalahan pengguna jalanraya. Satu sistem dipasang bagi memerangkap pemandu dan tuan punya kenderaan untuk memunggut hasil kepada syarikat dan kerajaan. Kecoh seluruh negara sehinggalan pihak Peguam Negara mengeluarkan satu arahan supaya sistem yang memerangkap untuk menunggah wang secara mudah dihentikan.

Automated Enforcement Syastem (AES) diperkenalkan oleh Kerajaan Malaysia sebagai satu keadah memeras wang pemandu dan pemilik kenderaan dengan mudah yang mana sekiranya camera sistem AES tersebut mengambil gambar mana-mana kenderaan secara automatik dikenakan denda tanpa belas kasihan. Satu sistem yang dianggap zalim.

Tahukah kerajaan, bahawa tidak semua pemandu dan pemilik kenderaan tak ada 'otak', hanya yang tak ada otak saja yang sanggup memandu untuk membunuh diri, yang waras akan memandu secekapnya, kelajuan juga di pecut ditempat yang kira selamat, melebihi had laju tidak semestinya menempah maut kerana dijalan yang lurus tidak ada perbedzaan ketara mamandu dengan kelajuan 90 km dengan 110 km sejam, tapi menjadi satu kesalahan dan diwajibkan bayar apabila AES memerangkap had laju tersebut.

Kerajaan akan dilihat cerdik sekiranya denda yang di anjurkan oleh AES dibayar balik kepada tuannya wang denda yang dikenakan terdahulu daripada ini akibat sistem memerangkap itu dan terus membatalkan perangkap membebankan rakyat yang dinamakan AES itu kerana rakyat diberitahu sistem AES itu tidak boleh mengurangkan kemalangan jalanraya, tidak boleh menyelamatkan kematian, kerana sebenarnya  kerajaan secara sukarela membiarkan perangkap dipasang untuk membebankan pemandu jalanraya dan pemilik kenderaan.

Banyak lagi cara untuk memberi kefahaman kepada pemandu dan pemilik kenderaan supaya berhati-hati dijalan raya, mengajar adalah lebih baik dari memerangkap dan denda, undang-undang yang ada sudah mencukupi bagi mengajar pesalah jalanraya hanya yang perlu tindakan hendaklah dilaksanakan secukupnya.

Persoalan yang dibanghkitkan, apa perlunya AES sedangkan dah banyak peraturan dan undang-undang jalanraya dinegera ini, laksanakan dengan jujur kerana rakyat Malaysia masih menghormati undang-undang. Buat apa ujudkan sistem yang membebankan yang banyak menimbulkan persoalan. Apakah AES itu diadakan kerana untuk mencegah atau untuk memerangkap wang rakyat.

 AES tidak boleh menghalang kematian.


Apa Yang Tersirat

Posted: 20 Dec 2012 01:19 PM PST

Apa Yang Tersirat


Orang Melayu Dalam DAP bangga menghina bangsa sendiri

Posted: 19 Dec 2012 10:06 PM PST

KENYATAAN pertama daripada seorang melayu yang tewas dipilih pada pemilihan parti DAP tetapi dilantik pula sebagai boneka, kononnya gejala rasuah dalam sektor awam, kerana majoriti penjawaat awam adalah melayu.

Kenyataan itu menggambarkan bahawa kaum melayu itu adalah punca rasuah.

Senator Ariffin SM Omar yang dilantik sebagai anggota CEC DAP bersama setiausaha politik Lim Guan Eng Zahril Khir Johari; telah mengubah status mereka daripada bangsa melayu kepada bangsa lain. Atas sebab itu, lesen yang diberikan kepada mereka adalah memperlekeh bangsa melayu, kerana mereka kelihatan melayu.

Ariffin lupa, bahawa akar daripada rasuah bukannya daripada kaum melayu, rasuah sebenarnya berpunca daripada masyaraat tionghua. (sila kaji sejarah rasuah).

Sifat melayu yang mudah lupa ada terletak pada Ariffin, hanya jawatan Senator dan mempunyai kedudukan dalam CEC sudah merasa besar kepala; sehingga membuta tuli menghina bangsa sendiri.

Kenyataan Senator DAP itu telah menghina jutaan kakitangan awam yang berbangsa melayu, walaupun tidak semua, kerana ada juga bangsa melayu dalam jabatan awam yang bertindak sebagai musang dalam kandang ayam.

Sebenarnya, kaum melayu secara amnya tidak pernah menyokong DAP, kecuali individu-individu tertentu yang mempunyai fahaman sama seperti pemimpin dan penyokong majoriti DAP yang berfahaman chuvinis dan melampau. Rata-rata penyokong DAP yang 150 ribu itu, adalah berfahaman ektrim dan tidak pernah mengwakili fahaman berbilang kaum yang ada dalam negara ini.

Kaum melayu yang berjaya bersama DAP adalah mereka yang telah tertapis pemikiran mereka, di mana perjuangan mereka adalah perjuangan melampau dan tebal perkauman. Atas sebab itu, apabila kaum melayu menyertai DAP jika dilihat pada kulitnya adalah melayu, akan tetapi jiwanya sama seperti Lim Guan Eng. 

Jangan pelik, apabila ada pemimpin DAP yang bernama melayu menghentam dan menghina melayu; kerana pemimpin itu adalah jelamaan Lim Guan Eng.

Duke of UMNO

Posted: 20 Dec 2012 01:03 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! LELAKI INI PERMAIN ISLAM DI SEBALIK JUBAH POLITIK..!!!

Posted: 20 Dec 2012 06:38 AM PST

Pok Nik..hehehe..

Saya amat tertarik untuk bidasan komen Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat terhadap para Mufti di negara ini supaya "tidak bermain politik di dalam jubah mufti" untuk kepentingan pihak tertentu.

Saya menjangkakan bahawa kenyataan itu ditujukan khas kepada Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria dan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan Teh yang menggesa Presiden PAS, Abdul Hadi menarik balik amanat yang mengkafirkan UMNO pada tahun 1981.

Mufti Perak dan Wilayah Persekutuan itu menggesa agar Hadi menarik balik "fatwa"nya yang dipercayai masih lagi menjadi pegangan para "penganut agama PAS" di seluruh negara kerana Presiden PAS itu masih belum lagi menarik balik tuduhan itu hingga kini.


Sedap sungguh mulut Nik Aziz nak memfitnah Mufti-Mufti berkenaan. Kononnya Hj Hadi mempunyai ilmu yang setaraf dengan Mufti-Mufti tersebut sehingga layak mengkafirkan orang Islam lain, begitu?

Saya ingin bertanya kepada Mursyidul Am PAS, apa yang dia akan rasa sekiranya UMNO menuduh PAS sebagai kafir? Apa yang dia nak kata? "Celako..celako..celako"? Dia rasa nak maki hamun UMNO atau mana-mana pihak yang berkata begitu?

Sebaliknya, UMNO yang dituduh kafir oleh PAS tidak cepat melatah dan untuk berlaku adil, UMNO merujuk kepada para Mufti yang bersifat bebas politik, diiktiraf dan bercakap berdasarkan fakta dan ketinggian ilmu Islam yang mereka miliki.

Jadi, apa salahnya jika Mufti-Mufti berkenaan mengeluarkan pandangan mereka dan menggesa agar Presiden PAS untuk menarik balik tuduhan tidak bertanggungjawab terhadap saudara seagama itu?

Lagipun, kedua sahibussamahah itu awal-awal lagi sudah memberi kenyataan bahawa pandangan mereka sama sekali tidak berpaksikan kepada kepentingan politik mana-mana pihak dan saya percaya mereka bercakap berdasarkan ilmu yang mereka miliki.

Sekiranya Nik Aziz berpendapat ilmu Hj Hadi setaraf dengan ilmu yang dimiliki Mufti-Mufti berkenaan, ini bermakna mereka masing-masing layak untuk mengutarakan pandangan masing-masing.

Jadi, mengapa Nik Aziz perlu bersikap berat sebelah dengan menyokong fatwa Hj Hadi dan tidak dapat menerima pandangan dari Mufti-Mufti berkenaan.

Jika mahu dilihat dari sudut kepentingan politik, kenyataan Hadi langsung tidak boleh digunapakai kerana dia sememangnya ahli politik yang akan berfatwa mengikut selera fahaman politiknya berbanding Mufti-Mufti yang lebih mementingkan kepentingan Islam!

Nik Aziz sepatutnya mencermin diri sendiri sebelum bertindak mengecam para Mufti yang ikhlas memberi pandangan mereka mengenai senario umat Islam di negara ini.

Mursyidul Am PAS itu sepatutnya tidak mempermain-mainkan Islam di dalam jubah politiknya!

Apa yang dilakukan selama hayatnya itu sangat ketara menunjukkan bahawa dirinya hanya mempergunakan Islam sebalik jubah politik yang bersifat duniawi sehingga menyebabkan berlakunya pepecahan di kalangan umat Islam di negara ini.

Malah dalam skop yang lebih kecil, Nik Aziz kini dikatakan punca pepecahan di dalam PAS sendiri di mana golongan pro-ulama di dalam parti itu telah bertindak "mufaraqah" menjarakkan diri dari kepimpinan parti itu yang kini lebih sekular dari DAP!

Kem di dalam PAS bukan hanya terbelah dua, malah dikatakan telah hancur lebur terbahagi kepada beberapa kem yang menyokong beberapa ideologi. PAS musnah kerana fatwa-fatwa seorang ahli politik tua yang berselindung di sebalik jubah orang Arab!

Nik Aziz adalah contoh terbaik ulama di akhir zaman. Bila ditegur rakan-rakan ulama lain, dia akan menghentam ulama-ulama yang menegurnya walaupun seisi dunia tahu betapa songsangnya fatwa-fatwa yang dia keluarkan selama dia berkuasa di dalam PAS.

Kalau betul pun tidak bersetuju dengan pandangan Mufti-Mufti berkenaan, apa salahnya jika dia menganjurkan "syura" bagi berbahas mengenai khilaf pendapat sesama umat Islam? Atau Nik Aziz sedar ilmunya cetek untuk berdepan dengan para Mufti?

Sebelum menutup mata, saya berharap dia akan bertaubat dan meminta maaf kepada seluruh umat Islam di negara ini, terutama saudara seagama yang pernah dia zalimi. InsyaAllah…

Sumber: Mykmu.net

PANASSS..!!! TAK TAHAN DIKUTUK, ABBY SALAHKAN IBU KANDUNG SENDIRI..???

Posted: 20 Dec 2012 04:38 AM PST

abby

Saya agak terkejut dengan perlakuan "ostazah segera" PAS, Abby Abadi yang baru-baru ini melalak lagi di laman sosial Facebook mengenai kontroversi keningnya yang dicukur sehingga menjadi buah mulut ramai pihak yang mempersoalkannya.

Paling memalukan, Abby berkata…
"Pd yg mjadikan 'kening' Sy sbg mslh negara yg perlu dibendung, ini gmbr yg mjelaskan. 'Mak borek Ank Rintik ye"

AA1

Apa nak jadi dengan bekas artis yang kini menjadi ahli PAS seumur hidup ini? Kenapa dalam menjawab kesalahan diri, dia sanggup mengaitkan maruah ibu kandungnya sekali di dalam kontroversi tersebut?

Apa maksud Abby dengan "Mak borek, anak rintik"?

Apakah dia bermaksud bahawa dia mencukur keningnya itu disebabkan ibunya turut mencukur keningnya juga? Dan mengapa perlu dia kaitkan kontroversi yang melanda diri dengan ibunya sendiri? Tidak ada cara lainkah untuk menjelaskan?

Persoalan yang paling ketara, apakah dia sengaja berbuat demikian untuk "menghalalkan" tindakannya mencukur bulu kening?

Melihat gambar ibunya yang dimuatkan Abby di laman Facebook, memang benar kening ibu "ostazah segera" itu agak nipis, namun saya yakin bahawa ibunya tidak mencukur keningnya.
Berbanding dengan kening Abby, memang jelas sekali keningnya itu dicukur supaya kelihatan nipis dan cantik!

Pada saya, sekiranya Abby yang melakukan kesilapan dengan mencukur keningnya, tak perlulah kaitkan kontroversi berkenaan dengan ibu sendiri kerana ia akan memalukan ibu yang melahirkannya.

Abby sepatutnya mengakui kesilapannya mencukur kening supaya kelihatan cantik di mata umum memandangkan ramai ulama muktabar berpendapat bahawa tindakan itu adalah salah dari sudut hukum Islam.

Namun jika Abby bijak, dia sepatutnya mengajukan pertanyaan kepada Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat yang dilihat mampu mengeluarkan fatwa yang menyebelahi perlakuan para penganut ajaran "agama PAS".

Nik Aziz mampu "menghalalkan cara", asalkan yang melakukan perkara haram dan syubhah itu adalah orang PAS. Jika UMNO yang lakukannya, perkara halal pun nescaya akan diharamkan "nabi PAS" itu…

Pada saya, kontroversi mengenai kening Abby tidak pernah menjadi isu. Sama ada dia mahu mencukur keningnya berbentuk nipis, tirus atau mencukurnya sehingga tiada kening sekali pun, saya peduli apa?

Tapi kalau sehingga membabitkan seorang ibu dengan kesalahan yang dia lakukan sehingga mampu mencemar maruah ibunya itu, saya menganggap ia adalah satu tindakan yang kurang ajar, biadap dan tidak wajar sama sekali.

Kalaulah benar ibu Abby mencukur bulu keningnya sekalipun, adalah tidak wajar Abby menyebarkan keburukan ibunya. Salah tindakan tersebut dari sudut Islam. Ia mengaibkan ibunya sendiri.

Saya rasa, sudah sampai masanya Abby berdiam diri dari terus menjadi liabiliti di dalam PAS dan memalukan dirinya sendiri. Tapi saya positif bahawa Abby adalah seorang yang "bodoh sombong" dan "tidak sedar diri".

Dia baru-baru ini menegaskan bahawa akan membantu PAS berkempen pada PRU ke-13 nanti. Pada saya, dia sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian kerana sudah tentu "ostazah PAS" ini akan terus memalukan PAS dipentas parti itu sendiri!

Kepada Abby Abady, selamat berkempen dan memalukan PAS..!!!

Sumber: Mykmu.net

TERDESAK PUNYA PASAL, PAS SELANGOR TERGAMAK MANIPULASI TITAH SULTAN..!!!

Posted: 20 Dec 2012 03:17 AM PST


Nampaknya puak-puak Pakatan Haram di Selangor semakin terdesak untuk mempertahankan kuasa di negeri itu sehingga terpaksa memanipulasi titah DYMM Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bahawa kononnya baginda "membenci UMNO".

Pesuruhjaya PAS Selangor, Abdul Rani Osman baru-baru ini mendakwa di dalam Harakahdaily bahawa DYMM Sultan Selangor "benci"kan UMNO kerana titah baginda sebelum ini yang tidak suka dikaitkan dengan UMNO.

Padahal, Sultan Sharafuddin sebelum ini bertitah bahawa baginda sering dikatakan menyokong UMNO melalui titah-titah baginda yang kerap kali menegur pentadbiran Kerajaan Pakatan Haram yang tidak wajar.


Tuduhan-tuduhan liar tersebut dilakukan oleh beberapa blog pro-Pakatan Haram yang menimbulkan kemurkaan baginda Sultan.

Selaku Sultan Selangor, baginda lebih dari layak untuk berbuat demikian memandangkan kepada tanggungjawabnya sebagai Sultan negeri berkenaan yang tidak mahu melihat negeri naungannya itu hancur dimusnahkan oleh sebuah kerajaan yang tidak bertanggunjawab.

Saya melihat baginda Sultan Sharafuddin sebagai seorang Sultan yang adil dimana tidak mengira siapa yang mentadbir Selangor, baginda akan menegur mana-mana perkara yang dilihat tidak patut dilaksanakan.

Malah, pentadbiran kerajaan BN di Selangor sebelum ini pun pernah ditegur baginda. Namun BN Selangor tidak cepat melatah, berkurang ajar atau derhaka terhadap Sultan Selangor sebagaimana para pemimpin Pakatan Haram.

Sebenarnya, Sultan Sharafuddin bermaksud bahawa baginda tidak suka dilihat menyokong mana-mana parti politik dan baginda dari dulu merupakan seorang Sultan yang tidak berpihak kepada mana-mana parti.

Jadi, adalah tidak wajar sama sekali Abdul Rani memanipulasi titah Sultan Sharafuddin itu memandangkan baginda bukan saja tidak suka dikaitkan dengan UMNO, malah dikaitkan dengan mana-mana parti politik sekali pun baginda tidak suka!

Abdul Rani faham atau tidak maksud Sultan Selangor itu? Atau Abdul Rani sengaja mahu mencabar kewibawaan pihak Istana Selangor?

Selain Sultan Sharafuddin, Abdul Rani turut menjadikan Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) sebagai mangsa, kononnya mereka juga penyokong tegar UMNO.

Benarkah ketiga-tiga penjawat awam ini penyokong tegar UMNO?

Jangan tak tahu, Pengerusi MAIS dan JAIS sebelum ini sangat rapat dan mempunyai hubungan yang sangat baik dengan Hasan Ali yang digulingkan Abdul Rani dan Khalid Samad! Kalau dilihat dari gaya mereka, mereka lebih condong kepada PAS kerana hubungan baik dengan Hasan Ali.

Namun sumber menjelaskan bahawa Pengerusi MAIS dan Pengarah JAIS itu sebenarnya bebas politik dan hanya menjalankan tugas yang diamanahkan kepada mereka mengikut lunas-lunas kepentingan Islam.

Tentang SUK Selangor, Datuk Khusrin, semua sedia maklum bahawa seawal perlantikannya dulu telah mencetus kontroversi apabila ia ditentang habis-habisan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid "Gagap" Ibrahim.

Khusrin dikatakan bukan pilihannya dan Khalid begitu hebat menyerang SUK yang dilantik Sultan Selangor itu, termasuk tidak membenarkan ketua penjawat awam negeri itu masuk ke pejabatnya.

Oleh itu, tidak hairanlah jika Abdul Rani begitu anti dan bencikan Khusrin memandangkan "boss" yang sedang cuba dibodeknya memang "tidak berlaga angin" dengan SUK itu.

Jadi tidak wajarlah mereka dituduh penyokong UMNO! Atau Abdul Rani sengaja memfitnah mereka? Abdul Rani ada bukti, kah?

Kalau dakwaan Abdul Rani itu tidak benar, maka siaplah nanti bersoal jawab di Padang Mahsyar. Ketika itu UMNO atau PAS sudah tidak disoal lagi, hanya dosa dan pahala saja. Harap Nik Aziz ada ajar Abdul Rani tentang dosa memfitnah orang…

Sumber: Perak Today

KALAU HANGPA GAJI BAWAH RM7,500 JANGAN MIMPI NAK BELI RUMAH DI PENANG..!!!

Posted: 20 Dec 2012 01:18 AM PST

rumah teres kos rendah

Sekiranya anda berhajat untuk berpindah dan menetap di Pulau Pinang, pastikan anda berstatus jutawan terlebih dahulu sebelum melaksanakan hajat anda. Itu pun jika anda benar-benar mahu menetap dan memiliki rumah di negeri naungan DAP itu.

Bukan apa, jangan terkejut jika anda dapati bahawa kesemua rumah di negeri itu sangat mahal harganya sehingga mencecah RM400,000 hingga RM1.5 juta bagi unit-unit biasa berbanding harga rumah sebenar.

Bukan mahu menakut-nakutkan sesiapa, namun itulah realiti yang berlaku setelah Lim Guan Eng mengambil alih Pulau Pinang dari kerajaan BN sejak Mac 2008 yang lalu.


Ketika berkempen untuk PRU ke-12 yang lalu, saya percaya bahawa rakyat Pulau Pinang tidak lupa dengan janji Pakatan Haram dan Guan Eng bahawa mereka akan membina sebanyak 11,500 rumah mampu milik yang hanya berharga sekitar RM150,000 di pulau tersebut.

Namun sehingga kini, malah turut ditegur di dalam laporan audit tempohari, kerajaan negeri pimpinan DAP itu masih lagi belum membina walau sebuah pun rumah mampu milik yang berharga seperti yang dijanjikan.

Kalau ada yang dibina pun, semuanya adalah rumah "tak mampu milik" orang rakyat yang berpendapatan sederhana sekitar RM2,500 hingga RM7,500 sebulan. Apatah lagi untuk dimiliki oleh golongan yang berpendapatan rendah! Jangan mimpilah…

Persoalannya, bagaimanakah golongan berpendapatan rendah dan sederhana ini mahu memiliki rumah sendiri di Pulau Mutiara itu dengan harga-harga rumah yang jauh melambung tinggi akibat dasar perumahan DAP yang tidak realistik dan tidak berkebajikan itu?

Kalau ada pun rumah mampu milik, mereka hanya mampu membelinya di luar pulau iaitu di sekitar kampung-kampung di Kepala Batas, Nibong Tebal dan sebagainya. Kalau nak cari di sebelah pulau, jangan haraplah! Flat buruk di tingkat 4 pun disewa setinggi hampir RM1,000 seunit!

Bayangkanlah jika anda berpendapatan sederhana dan bekerja di sebelah pulau, nampaknya anda terpaksa berulang alik jauh untuk ke tempat kerja dengan tanggungan kos petrol, tol dan kos makanan yang agak tinggi setiap bulan, bukan?

Apakah ini yang dikatakan sebuah pemerintahan yang "berkebajikan" sebagaimana yang dilaungkan oleh puak-puak Pakatan Haram siang dan malam?

Sudahlah dibuang perjuangan "kerajaan Islam", buat dasar "kerajaan berkebajikan" pun Pakatan Haram masih lagi menzalimi rakyat dengan menindas rakyat yang berpendapatan rendah dan sederhana?

Guan Eng perlu ingat, Pulau Mutiara itu bukanlah hak eksklusif dan layak dihuni oleh golongan kaya raya sepertinya dan "Rainbow" sahaja. Berilah peluang kepada rakyat yang bergaji sederhana dan rendah. Mereka pun nak rasa miliki rumah sendiri juga…

Mujurlah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak baru-baru ini ada menawarkan skim perumahan PR1MA berjumlah 20,000 unit di pulau tersebut. Itupun beliau hanya mampu merealisasikannya jika BN kembali merampas Pulau Pinang dari kezaliman Guan Eng.

Perkhabaran dari Pulau Pinang memberitahu bahawa rata-rata rakyat berpendapatan sederhana dan rendah di negeri itu tidak sabar-sabar menanti PRU ke-13.

Bukan apa, jari jemari mereka terlalu "gatal"! Kata mereka, "gatal" tersebut hanya akan hilang sekiranya mereka lakukan dua perkara pada PRU ke-13 nanti.

Pertamanya, mereka mahu memangkah lambang "dacing" pada PRU ke-13 nanti bagi memastikan kemenangan BN semula, manakala yang keduanya ialah mereka mahu "menampar Khalifah chauvinis ultra kiasu" itu laju-laju!

Saya yakin bahawa kehendak mereka yang pertama itu akan terlaksana tidak lama lagi. Namun saya kurang pasti pula dengan kehendak mereka yang kedua, mungkin tak sempat "tampar", "Khalifah" itu sudah lari ke Melaka menyorok bawah ketiak isterinya.

Pesan saya, jangan main-main dengan mamu dan mami Pulau Pinang. Silap haribulan, merasalah penangan panas kari dari tapak tangan mereka! Guan Eng nak rasa, kah?

Sumber: Mykmu.net

BILA ANJING DAP BARU DAPAT JAWATAN MENYALAK HINA PENJAWAT AWAM..!!!

Posted: 19 Dec 2012 10:19 PM PST

ariffin anjing DAP

"Memang dasar Melayu murtad!" itulah yang terpacul dari mulut saya apabila mendengar tuduhan pencacai DAP, Ariffin SM Omar, yang menuduh bahawa rasuah berpunca daripada monopoli kaum Melayu dalam perkhidmatan awam.

Satu kenyataan yang sangat bodoh dan sangat jelas bermotif untuk menghina seluruh penjawat awam yang berbangsa Melayu!

Sebagaimana maklum, Ariffin baru saja dilantik sebagai Naib Pengerusi DAP yang saya percaya bagi menggantikan bekas Naib Pengerusi DAP yang lama, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim yang berpatah arang berkerat rotan dengan parti itu.


Tapi, apakah Ariffin fikir bahawa selepas diangkat menjadi Naib Pengerusi parti itu maka dia boleh sebut sesuka hati mak bapaknya tanpa memikirkan perasaan dan maruah orang lain, khususnya yang berbangsa Melayu?

Nampaknya, pemimpin Melayu DAP ini cuba cari pasal dengan para penjawat awam berbangsa Melayu di seluruh negara…

Pertamanya, apakah Ariffin yakin bahawa bangsa Melayu sangat gemar dengan amalan rasuah dan tidakkah dia tahu bahawa boleh dikatakan semua Melayu itu beragama Islam?

Bolehkah dia buktikan bahawa disebabkan jumlah bangsa Melayu yang ramai di dalam perkhidmatan awam telah menyebabkan rasuah berleluasa di negara ini berbanding negara-negara lain di mana penjawat awamnya bukan berbangsa Melayu?

Misalnya, di United Kingdom sudah tentu ramai penjawat awam terdiri dari bangsa Eropah dan di negara China pula sudah tentu ramai penjawat awamnya berbangsa Cina. Apakah Ariffin yakin bahawa di negara-negara tersebut rasuah tidak berlaku sama sekali?

Untuk pengetahuan Ariffin, rasuah itu sebenarnya tidak mengenal bangsa atau agama. Malah amalan rasuah itu adalah bergantung kepada sikap, pendirian dan prinsip yang dipegang oleh individu masing-masing.

Sekiranya seorang itu berbangsa Arab sekalipun, namun dia tidak mempunyai prinsip, tidak memiliki pegangan hidup dan tidak berakhlak mahmudah, maka dia tidak mustahil untuk mengamalkan budaya rasuah.

Namun, walaupun seorang itu berbangsa Bani Israel sekalipun, dan jika dia memiliki prinsip hidup yang kuat dan tidak cepat kelam mata dengan wang ringgit, maka saya yakin bahawa dia tidak akan mengamalkan budaya jijik tersebut.

Pokoknya di sini, rasuah itu tidak punya sebarang kaitan dengan bangsa, keturunan atau agama yang dianuti. Itu fakta. Jadi, tidak adillah Ariffin menuduh bangsa Melayu sebagai punca amalan rasuah di negara ini!

Lagipun, saya pasti bahawa rata-rata para penjawat awam berbangsa Melayu di negara ini semuanya beragama Islam dan tahu bahawa Islam itu melarang sama sekali umatnya untuk mengamalkan budaya rasuah.

Sebagaimana sabda Rasulullah SAW, "Arrashi wal murtashi fin nar", ertinya "tempat perasuah dan mereka yang menerima rasuah adalah di dalam neraka".

Jadi, garis panduan itu sebenarnya sudah cukup untuk para penjawat awam berbangsa Melayu itu untuk tidak mengamalkan budaya rasuah di dalam perkhidmatan mereka.

Selain itu, kerajaan BN juga sebagai majikan begitu komited memperingatkan para penjawat awam untuk tidak mengamalkan rasuah melalui pelbagai usaha, kempen dan program bagi meningkatkan kesedaran mengenai rasuah.

Namun, jika ada segelintir penjawat awam yang mengamalkan rasuah, apakah majoriti penjawat awam berbangsa Melayu yang benar-benar ikhlas dan jujur menjalankan tugas mereka layak dikatakan pengamal rasuah hanya kerana mereka ramai?

Janganlah cuba memancing kemarahan para penjawat awam. Mereka baru saja meneriman bonus di atas bakti mereka di dalam perkhidmatan awam. Janganlah kerana terlalu "mabuk gembira dapat jawatan" maka Ariffin nak maki hamun orang Melayu pula! Logiklah sikit…!!!

Sumber: Mykmu.net

GEMPAR DI UTARA: PAS KEDAH TABUR PASIR DALAM PERIUK NASI NELAYAN..!!!

Posted: 19 Dec 2012 08:16 PM PST

boat_Tanjung Dawai_010512_IMG_6608

Mungkin sudah ditakdirkan Allah SWT bahawa PAS akan memerintah negeri Kedah selama sepenggal dan meratah hasil-mahsul negeri Jelapang Padi itu dengan rakus serta menjahanamkan segalanya sebelum mengembalikannya kepada UMNO/BN pada PRU ke-13 nanti.

Tidak puas dengan kerakusan menarah hasil balak sehingga membuat alam menangis hiba, PAS Kedah semakin "ganas" apabila membenarkan "rompakan" pasir di perairan pantai Kota Kuala Muda, berdekatan dengan Tanjung Dawai.

Terbaru,  Pengarah Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) Kedah Mohamad Noor Had berkata, pihaknya telah mengesan aktiviti mengorek pasir di perairan berkenaan di mana ia dijangka mampu menjejaskan punca rezeki nelayan di kawasan terbabit.


Menurutnya lagi, kerakusan mengorek pasir di kawasan tersebut akan menjejaskan rezeki nelayan dan menyebabkan pencemaran di kawasan sekitar.

Malah bukan itu saja, operasi syarikat yang dikatakan mendapat kebenaran dari Kerajaan PAS Negeri Kedah itu juga kana menyebabkan pukat nelayan-nelayan kecil di situ rosak teruk dan mengalami kerugian.

Untuk makluman, boleh dikatakan majoriti para penduduk di sekitar Tanjung Dawai menjadikan kerjaya nelayan sebagai punca rezeki mereka secara tradisi dan kawasan berkenaan begitu terkenal dengan hasil laut di negeri Kedah.

Inilah jadinya bila kuasa memerintah di sesebuah negeri diberikan kepada mereka yang hanya tahu berceramah di pentas-pentas politik, memfitnah orang dan memburuk-burukkan sesuatu pembangunan yang pihak lain buat.

Dulu ketika UMNO/BN memerintah Kedah, boleh dikatakan hampir setiap hari pak-pak lebai PAS menghentam sebarang aktiviti ekonomi atau pembangunan setempat yang dilakukan UMNO/BN walaupun ia mendapat kelulusan dari Jabatan Alam Sekitar dan agensi berkaitan.

Dan kini, bila sudah diberikan peluang berkuasa di negeri Kedah, tanpa fikir panjang atau mengambil pakai nasihat, laporan atau pandangan dari agensi yang bertanggungjawab, puak-puak PAS "balun" habis-habisan segala yang boleh dijual di negeri itu.

Mungkin pada mereka, prosedur, peraturan atau sebarang ketetapan undang-undang tidak perlu diambil kira oleh Kerajaan Negeri seolah-olah seluruh negeri Kedah itu pak-pak lebai PAS itu yang punya dan boleh dibuat sesuka hati.

Entah dari mana mereka belajar tamadun begitu. Mungkin juga dari rejim Zionis Yahudi Israel yang tidak mempedulikan undang-undang antarabangsa atau PBB untuk menzalimi umat Islam di Palestin, kan?

Saya terbayang kerisauan dan rungutan para nelayan kecil yang mencari rezeki di kawasan terbabit, apalah nasib mereka bila punca rezeki mereka itu hilang begitu saja disebabkan oleh ketamakan pak-pak lebai yang tidak bertanggungjawab itu.

Mungkin sekarang Tanjung Dawai masih terkenal dengan kekayaan sumber-sumber laut, namun tidak mustahil suatu hari nanti kawasan itu akan hilang identiti dan tidak lagi menjadi tumpuan para pelancong dari dalam dan luar negara.

Malang sungguh rakyat negeri Kedah. Walaupun diberikan masa sepenggal mentadbir negeri itu, PAS begitu gelojoh membolot segalan hasil bumi dan laut tanpa batasan dan sanggup menghancurkan negeri itu dalam tempoh yang diamanahkan.

Persoalannya, apakah PAS Kedah tidak rasa bersalah atau berdosa dengan tindakan mereka yang menjahanamkan negeri itu dengan "sekelip mata"?

Tunggulah nanti pembalasan Allah SWT dan rakyat Kedah pada PRU ke-13.

Majoriti rakyat Kedah kini dilihat sudah "celik" melihat "kejelikan" pemerintahan PAS yang kononnya buat kerja cara Islam, tapi jelas sebaliknya menggunakan modul pentadbiran rejim Zionis Yahudi Israel sebagai idola mereka.

Dan Allah pula tidak mungkin akan meredhai tindakan zalim yang dilakukan oleh PAS. Kecualilah jika Allah SWT mahu terus menguji kesabaran rakyat Kedah, kan? Wallahua'alam.

Sumber: Mykmu.net

PANASSS..!!! BUDAK GAMIS YANG KURANG AJAR..!!!

Posted: 19 Dec 2012 06:36 PM PST

Gabungan-Mahasiswa-Islam-Se-Malaysia-Gamis

Nampaknya Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS) sudah menunjukkan belang mereka apabila Timbalannya, Eikhwan Ali berterus-terang menunjukkan sikap anti-kerajaan pertubuhan mahasiswa itu dengan menghentam UMNO dengan keras.

Eikhwan dalam kenyataannya kepada media baru-baru ini menyatakan bahawa UMNO mesti ditolak pada PRU ke-13 bagi memastikan Malaysia untuk terus aman, makmur, mendahulukan rakyat, mengutamakan pencapaian, sejahtera dan berkebajikan.

Paling "menarik", budak hingusan itu menegaskan bahawa  UMNO tidak berkeupayaan langsung menyelesaikan isu-isu berbangkit  termasuk kebejatan sosial yang berpunca daripada hiburan melampau dan pergaulan bebas.


Sebenarnya, saya tertanya-tanya dari mana budak mentah ini mendapat idea untuk menghentam UMNO dengan menggunakan platform sebuah pertubuhan badan bukan kerajaan (NGO) yang sepatutnya bebas politik.

Mungkin budak ini belajar dari PAS, PKR atau Chegu Bard yang menjadi tulang belakang SMM?

Sebagai seorang mahasiswa, saya melihat Eikhwan sebagai seorang budak yang sangat mentah, "naif" dan begitu mudah terpengaruh dengan doktrin omongan kosong yang selama ini dipropagandakan oleh Pakatan Haram.

Apa yang budak mentah ini tahu tentang pentadbiran, kuasa dan pengurusan sesebuah kerajaan yang mentadbir sebuah negara yang memiliki sekitar 27 juta orang rakyat?

Selama lebih 50 tahu UMNO dan BN mentabdir negara memegang kuasa tampuk pemerintahan, apakah Malaysia ini tidak cukup aman dan makmur?

Apakah Eikhwan melihat negara ini huru-hara dan sering berlaku kekecohan seperti yang berlaku di negara-negara bergolak seperti Myanmar, Palestin, Mesir, Syiria, Tunisia dan lain-lain negara dunia lain?

Kalau ada huru-hara sekalipun, segalanya berpunca dari propaganda Pakatan Haram yang dia sanjung-sanjung sehingga menyebabkan ramai rakyat merungut tidak berpuas hati dan mengganggu ketentaraman awam.

Kalau benarpun, ada perlaksanaan dasar yang punya sedikit masalah, tidakkah pihak yang didewa-dewakan Eikhwan itu menggunakan saluran yang aman dan lebih wajar berbanding menghuru-harakan keadaan?

Bila menyebut "mendahulukan rakyat, mengutamakan pencapaian, sejahtera dan berkebajikan", tidakkah GAMIS melihat betapa UMNO/BN mendahulukan rakyat dengan pelbagai bantuan dan dasar-dasar yang memberi "joran dan umpan" berbanding memberikan "ikan".

Apakah GAMIS "buta" untuk menilai dasar dan transformasi politik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang mementingkan prestasi serta KPI setiap kementerian di dalam kerajaan?

Dan apakah dia fikir Malaysia ini tidak sejahtera dan tidak mementingkan kebajikan rakyatnya?

Saya yakin, jika Kerajaan UMNO/BN tidak sejahtera dan tidak mementingkan kebajikan rakyat, jangankan Eikhwan, seluruh ahli GAMIS sendiri pun tidak akan berpeluang untuk masuk universiti dengan pelbagai subsidi pelajaran dan keistimewaan!

Pada saya, GAMIS sebenarnya sudah memulakan "perang" terhadap UMNO/BN secara terbuka walaupun Kerajaan UMNO/BN selama ini kerap "memberi muka" kepada pertubuhan yang dipercayai didalangi oleh budak-budak hingusan PAS.

Oleh kerana "geruh" yang GAMIS cari, rasanya kita ada "ubat mujarab" untuk mengubat keceluparan mahasiswa-mahasiswa "malas berfikir" ini. Mungkin mereka tidak sedar bahawa Pro-M kalah teruk pada Pilihanraya Kampus baru-baru ini..kan?

Sumber: Mykmu.net

DIMENSI

Posted: 20 Dec 2012 12:13 PM PST

DIMENSI


Omegay: Amanat setan - Hadi panas bontot..memerap dalam bilik! >XD

Posted: 19 Dec 2012 04:25 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 20 Dec 2012 11:32 AM PST

PEJUANG BANGSA


Melayu dalam DAP adalah barua untuk hina bangsa sendiri

Posted: 20 Dec 2012 05:37 AM PST
Anggota dan penyokong DAP Melayu harus keluar dan meninggalkan parti itu demi mempertahankan maruah agama dan bangsa mereka, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Datuk Zainal Abidin Osman hari ini. Katanya, mereka perlu berbuat demikian kerana DAP secara terang-terangan tidak mahu kaum Melayu berada dalam kepimpinan parti itu.

"Perwakilan DAP telahpun memberi isyarat bahawa mereka tidak mahu pemimpin Melayu menyertai barisan Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) apabila menyingkir semua calon-calon Melayu dalam pemilihan parti itu,"

Beliau berkata, pelantikan dua wakil Melayu oleh CEC iaitu Senator Ariffin S.M Omar dan Setiausaha Politik Lim Guan Eng Zairil Khir Johari adalah sekadar 'mengambil hati' setelah perwakilan menyingkirkan semua calon Melayu. Pada pemilihan CEC baru-baru ini, kesemua lapan calon Melayu termasuk pejuang DAP Melayu Ahmad Ton kalah teruk dan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng kemudiannya mengumumkan pelantikan Ariffin dan Zairil dalam CEC. "

Kita tahu kedua-dua pemimpin Melayu itu hanya akan menjadi boneka mereka dan mereka dipergunakan untuk menghina bangsa sendiri," katanya.

Beliau berkata, sebagai buktinya Ariffin telah menghina orang Melayu dengan mendakwa bahawa kegiatan rasuah di negara ini berpunca daripada pemonopolian Melayu dalam perkhidmatan awam.

Zainal berkata, Ariffin mungkin tidak sedar bahawa dia digunakan oleh DAP supaya menghina bangsanya sendiri dan ditertawakan oleh kaum lain di negara ini. Katanya senario sama dapat dilihat apabila pakatan pembangkang mengambil alih kerajaan negeri Pulau Pinang, dengan hanya melantik dua wakil Melayu dari parti PKR dan memberi potfolio yang tidak penting.

Beliau berkata, Pas pula bersikap mementingkan diri dan tidak pernah bersuara untuk membantah sebarang tindakan yang menghina kaum sendiri demi menjaga kepentingan untuk bersekongkol dengan DAP. - Bernam

Hot !! Azad guna batang besi lawan 4 orang gangster !!

Posted: 20 Dec 2012 04:25 AM PST

Betulkah dakwaan beberapa laman web mengatakan Azad Jasmin telah dilaporkan bergaduh dengan beberapa oranglelaki dua minggu lepas di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar).
Dalam pergaduhan tersebut seorang lelaki didakwa mengalami kecederaan dikepala serta dikenakan lima jahitan dan dua jari kirinya patah sebelum mendapat rawatan di Hospital Pulau Pinang (HPP).  Lelaki tersebut juga dikatakan telah membuat laporan polis.
Namun demikian, Azad Jasmin telah membuat satu kenyataan didalam Harian Metro berkaitan kes tersebut. Menurut Azad, beliau hanya mempertahankan diri dari diserang oleh empat orang lelaki.
Beliau juga menafikan memulakan pergaduhan terbabit, sebaliknya beliau terlebih dahulu diserang oleh lelaki tersebut dikepala sehingga mengalami luka.  Kejadian berpunca apabila lelaki tersebut melanggar keretanya dari belakang sebelum turun dan mengetuk cermin keretanya.
"Saya hanya mempertahankan diri. Ketika itu saya mahu mengundur kereta selepas membelikan makanan kerana isteri yang sarat mengandung sembilan bulan mengidam makan nasi kandar.
"Bagaimanapun, ketika itulah kereta dinaiki lelaki terbabit melanggar belakang kereta saya dan terus turun mengetuk cermin kereta saya kerana tidak berpuas hati," katanya.
Menurutnya, dia kemudiannya turun dari kereta untuk menyelesaikan hal berkenaan tetapi secara tiba-tiba dia dihampiri rakan-rakan lelaki berkenaan yang terus menyerangnya.
"Ketika itu saya diserang hingga terjatuh dan luka dikepala membuatkan saya terpaksa mempertahankan diri dengan mencapai sebatang besi dan menghayunkan ke arah mereka. Saya terpaksa berbuat begitu kerana mereka berempat", katanya yang terpaksa menerima lima jahitan di kepala akibat serangan tersebut.
Dalam pada itu, Azad dilaporkan turut membuat laporan polis. Azad yang juga suami kepada aktres Eira Syazira ni mengakui mengenali salah seorang daripada lelaki yang menyerangnya. – Info Artis @Forblogger.net

IPOHMALAY

Posted: 20 Dec 2012 09:27 AM PST

IPOH MALAY

IPOHMALAY


Jawapan NASA Tentang Polemik 21.12.2012

Posted: 20 Dec 2012 08:07 AM PST
Frequently Asked Questions

Beyond 2012: Why the World Won't End
Google +Beyond 2012: Google+ Hangout with NASA
Dec. 21, 2012, won't be the end of the world as we know, however, it will be another winter solstice.

Contrary to some of the common beliefs out there, the claims behind the end of the world quickly unravel when pinned down to the 2012 timeline.

Below, NASA Scientists answer questions on the following 2012 topics:

 • Awekz Bukit Gantang

  Posted: 20 Dec 2012 07:42 AM PST

  Awekz Bukit Gantang


  Benarkah Ngar Kor Ming KERASUKAN di Sidang DUN Perak?

  Posted: 19 Dec 2012 06:57 PM PST

  'Geli'hati pula Awekz tengok si Ngar Kor Ming apabila terang-terangan marah bila dikatakan terlibat dalam SKANDAL Tanah 10,526 ekar sebagai KORBAN untuk jadi MB Perak ~ Betul ker???. Kalau bila menyalahkan atau memfitnah wakil kerajaan, tak ada pula pikir betul atau tidak! Bijak berkata-kata bukan???

  Yang pasti, buat si Ngar Kor Ming kalau tak ada angin, masakan pokok bergoyang. Kalau tak buat, apa nak takut, apa nak meroyan atau kerasukan. Buktikan!!!

  Awekz: Credit to Perak Today dan Bro Parpukari untuk rakaman di atas. 

bumiyang

Posted: 20 Dec 2012 03:54 AM PST

bumiyang


Pakatan Sibuk Cabar Najib Bubar Dewan - Tapi Pembahagian Kerusi Mereka Pun Belum Selesai???

Posted: 20 Dec 2012 12:42 AM PST

Kelayakan Piala Asia 2015 - Rajagopal Bakal DiKambing Hitam???

Posted: 19 Dec 2012 04:30 PM PST

Politik Harian

Posted: 20 Dec 2012 03:31 AM PST

Politik Harian


Pemuda Gerakkan Inisiatif Bantu 240,000 Muflis Dapatkan Pembelaan

Posted: 19 Dec 2012 10:15 PM PST


Komitmen kerajaan untuk mengkaji semula Akta Kebankrapan 1967 seperti diumumkan Perdana Menteri dalam Perhimpunan Agung UMNO 2012 lalu diaplikasikan melalui gerak kerja yang dilaksanakan oleh Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Menjelaskan perkara itu, Exconya, Datuk Sohaimi Shahadan berkata, pihaknya terpanggil untuk menggerakkan inisiatif dengan beri kerjasama untuk mencari penyelesaian berikutan rekod sedia ada menunjukkan lebih 240,000 orang muflis termasuk kakitangan kerajaan dan usahawan tidak mendapat pembelaan.

"Kita mahu mereka ini tampil untuk memberikan pandangan serta bekerjasama dengan kita. Hasil daripada maklumat itu, kita akan bawa kepada pengetahuan pihak berkuasa dan saya yakin, akta baru nanti akan memberikan lebih ruang kepada orang yang bankrap untuk mendapat peluang kedua."

Katanya, hasil pertemuan bersama Jabatan Insolvensi Malaysia (MdI) di Putrajaya baru-baru ini, terdapat banyak ruang boleh diambil.

"Difahamkan, hanya dua puluh peratus saja yang berjaya dikenalpasti sementara bakinya tidak diketahui. Kita bimbang jika tidak dicegah, ia akan mengancam masa depan serta produktiviti negara," katanya pada Majlis Pelancaran Kempen Muflis @ Bankrap.

Menerusi pengumpulan maklumat di laman sosial facebook dan twitter, Pemuda UMNO bersama gabungan beberapa badan bukan kerajaan (NGO) akan membawa semua pendapat berkenaan ke pengetahuan pihak berwajib termasuk Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak serta Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz untuk pertimbangan selanjutnya.

"Terdapat ruang untuk mereka yang muflis kembali menjalani kehidupan seperti biasa terutama golongan muda bagi mendapatkan kembali hak serta bebas dari belenggu bankrap.

Sohaimi yang juga Pengerusi Biro Ekonomi dan Pembangunan Usahawan (BePU), Pemuda Umno, berkata, orang ramai boleh melayari blog www.muflis-peluangkedua.blogspot.com atau facebook dan twitter Muflis Peluang Kedua bagi tujuan itu.

Menurutnya, satu forum berkaitan isu berkenaan akan diadakan penghujung Januari depan dengan menghimpunkan mereka yang muflis untuk berbincang mengenai masalah terbabit dengan penyertaan beberapa Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK), Bank Negara Malaysia serta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) bagi menjawab segala perkara berbangkit.

"Kita juga melantik artis Fizo Omar sebagai duta kerana dia juga diisytihar muflis, jadi saya berharap orang ramai mengambil peluang ini dengan sebaik mungkin," katanya.

Hadir sama, Presiden Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia (PKMM), Datuk Mokhtar Samad dan Ketua Biro Pemantau Perkhidmatan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Abdul Karim Said Khadaied.

Sumber: www.pemuda.com.my

Bekas Ketua Keselamatan PAS, Kesal Pernah Kafirkan UMNO

Posted: 19 Dec 2012 07:35 PM PST


Jertih: "Saya kesal dan rasa bersalah yang teramat sangat kepada masyarakat Islam, khususnya ahli UMNO di negeri ini kerana pernah menuduh mereka kafir," kata bekas Ketua Keselamatan PAS Besut, Raja Omar Raja Ayob (gambar), 53.

Beliau yang berasal dari Kampung Air Terjun di sini dan pernah menjadi penceramah PAS satu ketika dulu, mengakui terpaksa mengkafirkan UMNO kerana menerima arahan supaya mematuhi amanat Datuk Seri Hadi Awang.
Katanya, pada era 1980-an ketika amanat itu dikeluarkan PAS, beliau menjelajah seluruh Terengganu menyampaikan ceramah kepada orang ramai mengikut apa yang terkandung dalam amanat berkenaan.

Raja Omar berkata, ketika itu beliau begitu yakin dan percaya dengan amanat berkenaan serta sanggup mengkafirkan orang UMNO disebabkan taksub dan patuh dengan arahan Hadi yang ketika itu pesuruhjaya PAS negeri.

Bagaimanapun, Raja Omar yang kini menjadi Ahli Jawatankuasa UMNO Besut berkata, beliau menyesali perbuatannya selepas sedar kesilapan dan menyertai UMNO pada 2004 ketika bekas Menteri Besar, Datuk Seri Idris melancarkan gerakan 'Selamat Tinggal PAS.'

Amalan bertentangan

"Saya benar-benar rasa bersalah dan memohon maaf kepada seluruh umat Islam, terutama ahli dan penyokong UMNO. Banyak amalan bertentangan dengan Islam dijadikan modal pemimpin PAS menyebabkan berlakunya perpecahan di kalangan umat Islam.
"Kerana percaya dengan amanat itu, masyarakat Islam negeri ini terutama penyokong tegar PAS sanggup mengadakan solat Jumaat berasingan, tidak makan sembelihan orang UMNO dan menyediakan tanah perkuburan berasingan dengan orang UMNO.

"Malah, ada yang terpaksa bernikah dua kali kerana mendakwa tidak percaya dengan imam daripada kerajaan Barisan Nasional (BN) yang dituduh kafir. Ini amat menyedihkan dan merugikan umat Islam kerana amanat Hadi menyebabkan perpecahan dan kepercayaan songsang," katanya.

Raja Omar berkata, di daerah Besut sehingga kini masih wujud lapan tempat yang sebahagian besarnya markas PAS dijadikan pusat solat Jumaat berasingan, walaupun masjid yang dibina kerajaan terletak berhampiran.

Gesa Hadi mohon maaf

Katanya, sudah tiba masanya Hadi tampil memohon maaf kepada seluruh umat Islam terutama penyokong UMNO disebabkan kesilapan yang dilakukannya.

"Apa yang diucapkan pemimpin PAS itu sekarang berbalik kepada mereka sendiri. Dulu mereka kata UMNO kafir kerana bekerjasama dengan bukan Islam, sekarang mereka juga jadi kafir kerana menjadikan DAP sebagai rakan kongsi," katanya.

Raja Omar berkata, pada setiap ceramah anjuran UMNO ketika ini, beliau terpaksa memperbetulkan amanat itu dan meminta maaf kerana pernah mengkafirkan orang UMNO. -BH

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 20 Dec 2012 03:22 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Cari kerja dengan kerajaan

Posted: 19 Dec 2012 09:21 PM PST


Seorang anak muda, Musa bin Hasan dari desa datang ke kota untuk mencari kerja.

Waktu petang dia akan berjumpa dengan kawan sekampong, Ramli bin Yusof yang sudah lama bekerja di Jabatan Perkhidmatan Awam untuk tanya-tanya. Ramli turut membawa bersama rakan istimewanya dari tempat sama kerja tapi di Jabatan Kehakiman, Anita Harun yang sudah agak intim perhubungan mereka. Nak tunjuk rakan sekampong lah konon.

Sebaik mereka bertemu di sebuah warong dan Musa diperkenalkan oleh Ramli kepada Anita, mereka oder minuman dan kueh-kueh untuk minum teh petang.

Musa: Kamu kerja di Jabatan Perkhidmatan Awam, kan?

Ramli: Ya ... apa pasal? Apa aku boleh tolong?

Musa: Aku ada mohon kerja yang sesuai dengan pelbagai tempat. Ada kerja syarikat swasta. Ada kerja syarikat kerajaan. Ingat nak juga cuba jabatan-jabatan kerajaan tertentu. Nak tanya sedikit ... bagus ke kerja dengan kerajaan. Orang kata gaji sikit.

Ramli: Tentu boleh ... tapi dari segi gaji mungkin tidak sebesar swasta tapi sudah bertambah kompetitif bagi bebanan kerjanya. Tahu-tahulah kerja dalam kerajaan tidak seteruk dan segesa-gesa seperti kerja dengan swasta. Namun ianya lebih stabil. Sebenarnya banyak kelebihan bekerja dengan sektor awam. Itulah sebab ramai orang memohon jawatan kosong yang diiklankan di sektor awam.

Anita: Ah ... kueh dah sampai. Jemput makan dahulu Musa.

Musa: Terima kasih. Terima kasih.

Ramli: Ada elaun perumahan. Anda akan dapat elaun perumahan pada setiap bulan. Usah risau lagi untuk membayar sewa bulanan rumah kerana elaun sudah pasti akan membantu.

Ada elauns COLA ia-itu cost of living allowance. Bila kerja sini dan taraf hidup tinggi, ada cola berdasarkan bandar mana kita kerja.

Anita: Kat Kolumpo ni semuanya mahal, dari tambang bas, makan, tol dan lain - lain.

Ramli: Lepas tu ada pula imbuhan khas yang dipanggil ITKA atau singkatan untuk Imbuhan Tetap Khidmat Awam. Ini imbuhan untuk kakitangan awam, sebagai penghargaan berkhidmat untuk negara.

Musa: Cerita sikit pasal kenaikan gaji tahunan.

Ramli: Ya aku lupa. Dalam swasta sekarang, kenaikan gaji tahunan adakala tidak garenti. Ada bergantung pada prestasi kerja. Adakala bergantung pada bos suka kamu.

Anita: Dalam kerajaan, sudah pasti ada kenaikan gaji tahunan anda. Lagi lama anda berkhidmat, lagi tinggi kenaikan gaji yang diperolehi kerana pada pangkat lebih tinggi, kenaikkan tahunan lebih tinggi.

Ramli: Ya ... penting sekali ada beberapa kemudahan untuk beli rumah, kenderaan dan beli komputer. Sebaik kamu dah settle, kena fikir pasal mempunyai tempat teduh. Jumlah pinjaman mungkin tak setanding swasta tapi bukan pinjam dengan Bank dan faedah tinggi serta bayaran bulanan lebih besar. Dapat pinjam bila-bila masa dan tak payah nak tunggu kiu.

Musa: Bagus tu .... cuti berapa hari setahun?

Anita: Cuti paling minima adalah 14 hari buat pekerja am. Bagi yang berjawatan professional, setahun sampai 25 hari. Ada lagi tambahan cuti tahunan dengan kenaikan pangkat. Bagi isteri bersalin, boleh ambil cuti 2 bulan dengan gaji.

Musa: Kerajaan pakai caruman KWSP atau pencen?

Ramli: Baru nak cari kerja, kau dah fikir pencen. Baguslah rancang ke hadapan. Ianya terpulang pada kita. Dua-dua sekim ada kelebihan tersendiri. Oh ya ... bersara dah umor 58 tahun sekarang. Bukan lagi 55 tahun.

Anita: Satu kemudahan baik dengan kerajaan adalah peluang melanjutkan pelajaran. Ada peluang untuk dapatkan tajaan. Peluang pergi kursus pun selalu. I baru tahu banyak kursus pendik yang kita pergi bayarannya ribu juga

Musa: Bukan ke itu yang orang ramai komplen susah nak jumpa pegawai. Asyik kursus sajer.

Ramli: (Dengan senyum) Oh ... itu untuk menambah ilmu dan meningkatkan efisiensi.

Musa: Ilmu dah dapat tapi efisiensinya lambat nak meningkat.

Ramli: (Sambil tangannya mengenggam tangan Anita di bawah meja) Bagi merumuskan semua ini, kerja dalam kerajaan memberi lebih masa untuk diluangkan bersama keluarga bagi mereka yang berkeluarga. Ini bermakna kualiti kehidupan yang lebih baik.

Fara: (Keluar senyuman terukir di bibir)

Musa: Aku dengar kerja dalam kerajaan ni banyak campurtangan orang luar khususnya orang politik.

Ramli: Oh tu ... memang leceh sedikit. Tapi ianya perkara biasa di mana-mana.

Musa: Selain dari itu, aku dengar banyak kisah orang bawah buat kerja tapi ahli politik yang ambil nama.

Ramli: Kena faham lah bahawa sebagai pegawai kerajaan, kita berkhidmat untuk apa yang orang putih kata serving our political master. Jadi ...

Anita: Jadinya ... lantak mereka nak sangat nama. Bila ada masaalah, kita buat dekkk saja. Biar mereka pula  yang akan dipersalahkan orang ramai dan awam.

Musa: Oh gitu ... lepas tu, macam mana pula dengan masaalah rasuah dalam kerajaan. Tak ke risiko pada kerja di situ?

Ramli: Ah! Kau ni Musa, pendik cerita sajalah. Yang ahli politik ni kan, biar dia nak kredit kerana bila apa-apa berlaku, they will take the blame. Bukan kita.

Anita: Mereka nak ambil rasuah tu pun tidak semudah dijangka orang. Kena ada persetujuan dan kerjasama dari kita untuk menjalankan arahan, meluluskan bayaran dan melepaskan cek. Kalau kita tak setuju dan bekerjasama, mereka tak boleh nak makan rasuah.

Musa: Tak patut rasuah terus berlaku?

Ramli: Kalau ahli politik nak makan rasuah, kenalah .... ahem ahem. 

Musa: Apa tu?

Ramli: TST lah Musa. Tahu sama tahu. Penting sekali, bila apa-apa berlaku, mereka yang kena.  Ahli politik lain cari mereka. Rakyat cepat menuduh mereka. Kita tetap clean dan boleh bising pasal rasuah.

Wow! Masih lagi untong jual orang dari cari kerja

anakbukitgantang says

Posted: 20 Dec 2012 03:22 AM PST

anakbukitgantang says


21 Disember 2012 -Kiamat itu hanya dalam pengetahuan Allah

Posted: 20 Dec 2012 01:00 AM PST

Heboh diperkatakan pada 21 Disember 2012 akan berlaku penjajaran planet planet. Penerangan Falak Online di SINI

Gambar dari Falak Online-tidak akan berlaku penjajaran planet pada tarikh itu

Soalan- Apakah akan berlaku penjajaran planet pada 21 Disember 2012?
 
No such a thing!(tidak akan berlaku apa apa)
 
Malah, kalau kita periksa dan kira kedudukan Matahari, Bumi dan Pusat Galaksi pada tarikh atas, Matahari akan berada hampir 6 darjah JAUH dari titik Pusat Galaksi.
6 Darjah tu = 12 KALI Diameter Matahari (bila kita lihat matahari di langit).
Kalau sejajar, dah pasti ia TEPAT berada 0 Darjah dari Titik Pusat Galaksi tu.
 
Ikuti penjelasan Pusat Pembangunan Pondok Berhad berkenaan kiamat pula  di SINI


Rakyat di beberapa negara sudah panik dengan kepercayaan bahawa dunia akan kiamat Jumaat ini (21/12/2012). Mereka percaya pengiraan kalendar masyarakat Maya, sebuah tamadun Mesoamerika ribuan tahun lalu yang terkenal dengan seni bina, sistem matematik dan astronomi, akan berhenti pada 21 Disember ini.
 
Sebenarnya, orang Maya tidak pernah meramalkan tarikh kiamat. Kepercayaan ini bermula 46 tahun lalu apabila Dr Michael Coe, seorang pakar tamadun Maya, menyatakan bahawa pengakhiran kalendar Maya mungkin mencetuskan Armageddon, seperti disebut dalam kitab Injil. Sejak kenyataan itu, ada orang mempercayai ke tahap menjadi fanatik. Ada yang percaya sebuah planet atau komet akan melanggar bumi atau diserang makhluk asing.
 
Walaupun NASA menyangkal teori ini, ada orang Amerika yang menyediakan rumah perlindungan bawah tanah untuk menangkis nyalaan solar dan radiasi. Di Rusia, ramai mula menyimpan bekalan makanan dan keperluan utama hinggakan Perdana Menteri Dmitry Medvedev terpaksa membuat pengumuman untuk meredakan keadaan.

Kita orang Islam percaya hari kiamat adalah rahsia ALLAH SWT. Hatta Nabi Muhammad SAW pun tidak tahu bilakah kiamat akan berlaku.
Dalam Surah Al-A'raf, ayat 187 bermaksud: "Mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad) tentang hari kiamat: Bilakah masa datangnya?
 
Katakanlah: Sesungguhnya pengetahuan mengenainya hanyalah ada di sisi Tuhanku, tidak ada sesiapa pun yang dapat menerangkan kedatangannya pada waktunya melainkan Dia. (Huru-hara) hari kiamat itu amatlah berat (menggerunkan makhluk-makhluk yang ada) di langit dan di bumi; ia tidak datang kepada kamu melainkan secara mengejut.

Mereka bertanya kepadamu seolah-olah engkau sedia mengetahuinya. Katakanlah: Sesungguhnya pengetahuan mengenai hari kiamat itu adalah di sisi ALLAH, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui."
 
Selanjutnya, sabda Rasulullah SAW, "Hari kiamat tidak akan berlaku hinggalah harta benda melimpah ruah kemudian timbulnya bermacam fitnah dan banyaknya berlaku al-Harj. Sahabat bertanya Baginda: Apakah al-Harj itu wahai Rasulullah? Baginda menjawab: Pembunuhan! Pembunuhan! Pembunuhan! Sebanyak tiga kali." (Riwayat Ibnu Majah)
 
Kita wajib mempercayai hari kiamat. Malah kita telah diberikan tanda-tanda akan berlaku kiamat. Ayat 7 Surah Al-Hajj bermaksud: "Dan bahawa sesungguhnya hari kiamat itu tetap akan datang, tidak ada sebarang syak padanya dan bahawa sesungguhnya ALLAH akan membangkitkan (menghidupkan semula) orang-orang di dalam kubur."

Daripada Anas RA katanya: "Akan kusampaikan kepadamu sebuah hadis yang tidak akan disampaikan orang kepadamu sepeninggalanku.
Saya mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Antara tanda-tanda kiamat ialah: berkurangnya ilmu, meratanya kebodohan, berlakunya (merebaknya) perzinaan dan banyaknya perempuan serta sedikitnya lelaki sehingga bagi 50 perempuan hanya seorang pengawalnya.
Rasulullah SAW telah menjenguk kepada kami semasa kami sedang ingat-mengingati satu sama lain, lalu Baginda SAW bertanya: "Apa yang kamu ingat mengingatkan itu?"
 
Kami menjawab: "Kami mengingati perihal hari kiamat dan saat berlakunya"; Nabi SAW bersabda: "Sesungguhnya saat kiamat tidak akan berlaku melainkan setelah kamu melihat sebelumnya 10 alamat." Lalu Baginda SAW menyebut alamat atau tanda-tanda itu iaitu: Asap, Dajal (orang yang menyembunyi dan mengubah keadaan perkara-perkara yang benar dengan perkataan dustanya atau perbuatan sihirnya) Dabbatul-Ardh, terbit matahari dari pihak masuknya (dari pihak barat), turunnya Nabi Isa anak Mariam, dan Ya'juj wa Ma'juj."
 
Antara tanda-tanda kecil kiamat ialah ramainya pembohong besar (Sahih Muslim), ramainya saksi palsu (HR Ahmad), orang bodoh dan hina mendapat kedudukan terhormat (HR At-Tabrani), ramai orang soleh meninggal dunia (HR Ahmad) dan sikap orang Muslimin yang memberikan salam kepada orang yang dikenali sahaja (HR Ahmad).
 
Juga apabila bulan sabit kelihatan besar (HR At-Tabrani), penaklukan Baitulmaqdis (Sahih Bukhari) dan apabila negara Arab menjadi padang rumput dan sungai (Sahih Muslim).
Kesemua tanda kecil ini telah pun berlaku. Kelak menyusul pula tanda-tanda besar kiamat.


 
Hendaklah kita sama-sama mengambil iktibar. Jadikanlah al-Quran dan Hadis sebagai rujukan utama perkara-perkara yang berkaitan dengan akidah.

siapa benar -Sekupang dua vs Nga Kor Ming di DUN Perak

Posted: 19 Dec 2012 03:56 PM PST

Nga Kor Ming dengan angkuhnya mengaku di sidang DUN Perak bahawa blogger Sekupang dua telah mengaku salah memfitnah beliau. Sekupang dua telah membuat press conference dan tidak mengaku memfitnah dan seterusnya  mengaku salah kerana memfitnah Nga Kor Ming dan dijatuhkan hukuman oleh mahkamah!
 
Ikuti penafian Sekupang dua yang saya petik dari blog beliau di SINI 

 


Petang tadi teman terpanggil menjawab segala pembohongan Nga Bila dalam Sidang Dewan siang tadi menyatakan teman mengaku bersalah memfitnah, meminta maaf pada beliau serta makamah mengarah menarik balik artikel berkenaan seprti mana yang dia dakwa...

Dalam Kenyataan teman dalam sidang akhbar tadi...
Retetan kenyataan yang dikeluarkan oleh Nga didalam Dewan Undangan Negeri 18.12.12 menyatakan bahawa saya telah mengakumemfitnah Ngadan seterusnya makamah telah mengarahkan saya menarik balik artikel berkaitan kes saya dengan beliau. saya ingin menegaskan bahawa makamah tidak pernah membicarakan dan memutuskan saya telah memfitnah beliau, aptah lagi mengarah saya untuk menarik balik artikel tersebut

Apa yang terjadi ialah pihak-pihak yang terlibat telah bersetuju menarik balik kes masing-masingdengan kos ditanggungsecara sendiri seterusnya suatu penghakiman Persetujuan telah direkodkan di Makamah tersebut, Saya ingin menegaskan bahawa kes fitnah yang dibawa oleh Nga terhadap saya dan juga tuntutan balas fitnah saya terhadap beliau tidak pernah dibicarakan dan diputuskan oleh makamah

Oleh kerana Nga telah menyebarkan maklumat berkenaan dengan penghakiman persetujuan tersebut didalam blog nya secara tidak benar, maka saya telah sekali lagi menyaman malu beliau memandangkan terdapat kenyataan yang dibuat beliau telah seolah-olah menyatakan saya telah memfitnah beliau

Oleh yang demikian juga , saya menyatakan bahawa Nga pada hari ini telah berbohong didalam sidang Dewan Undangan Negeri dengan sekali lagi membangkitkan pekara ini maka saya ingin menyarankan supaya Nga dih adapkan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan di bawah Artikel 35 dimana Seorang Ahli Dewan MESTILAH bercakap BENAR!

APA-APA PUN TEMAN SEBAGAI RAKYAT JUGA BERPENDAPAT, JANGAN BERBOHONG DALAM SIDANG DEWAN, KALAU BERANI BERBOHONG DALAM SIDANG APATAH LAGI DENGAN RAKYAT

Taipingmali (tm)

Posted: 20 Dec 2012 01:34 AM PST

Taipingmali (tm)


Dakwaan Dap bahawa Melayu kuat makan rasuah

Posted: 19 Dec 2012 03:55 PM PST

Melayu murtad iaitu Timbalan Pengerusi Dap yang baru, Dr Aris menuduh Melayu kuat makan rasuah ada betul dan tepat.

Beliau yang baru dilantik ke jawatan tersebut bersama anak pinjam bin Khir Johari dalam kongres Dap baru-baru ini.

Memang benar kata beliau, rata-rata yang menerima rasuah adalah kaki tangan kerajaan.

Menurut cakap orang Pas, 85 peratus kaki tangan kerajaan adalah penyokong pembangkang Pas, Pkr dan Dap.

Orang Umno duduk dikampung dan mereka adalah golongan miskin. Jadi mana mungkin orang Umno yang miskin merempat makan rasuah.

Pas sebelum ini telah melabelkan "Di mana ada Umno di situ rakyat merempat" . Jadi betullah kata orang Pas. Orang miskin hanya mengharapkan bantuan duit Umno sahaja, bukan duit kerajaan.

Umno tak ambil duit kerajaan sebab duit kerajaan milik rakyat. Ini pun Pas yang cakap.

"Duit kerajaan bukan duit Umno tapi duit rakyat " kata ustaz Pas.

" Pas juga kata duit gaji kaki tangan kerajaan termasuk gaji mufti dibayar dengan duit judi, duit rasuah, duit arak , duit pelacur dll. " Kata Azli Taliban Pas Perak.

Berkenaan dengan RM 200 billion wang haram mengalir keluar negara juga bukan salah Umno tetapi salah Pkr, Dap dan Pas.

Tak percaya?

Okay, sekarang ini siapa yang banyak melawat ke China dan banyak buat transaksi tele banking ? Jawabnya ialah Pas.

Pkr dan Dap terlibat ?

Memang terlibat, mereka lah pakar mengubah wang haram. Orang Melayu duduk kampung, merempat pulak, mana dia reti nak buat wang haram.

Anwar Ibrahim adalah raja dalam urusan ini, sebab itulah 1998 semasa beliau jadi menteri kewangan, negara hampir bankrupt dibuatnya.

Nasib baik lah kita ada Tun Mahathir yang bijak dan berjaya menyelesaikan masalah dengan menghapuskan wang kertas RM 1000 dan wang itu hendaklah di bawa masuk dalam tempoh sebulan, jika tidak ia jadi wang kertas tandas.

Siapa yang rugi? Anwar dan kroninya lah.

Cukup lah setakat tu untuk pagi ini. Mai minum kopi dan roti canai dulu.

Chaow.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Cukai Pintu Ditetap Kementerian Kewangan Bukan PBT - INFO 12

Posted: 19 Dec 2012 09:28 AM PST

Pembohongan PKR terkini, dulu sebelum PRU 12 PKR berjanji dalam menepestool semua cukai pintu akan turun 10 hingga 20 peratus. tetapi selepas memerintah tak buat pun malah cukai pintu terus naik.

sekarang MB kata kenaikan cukai pintu ditetapkan oleh pihak kerajaan persekutuan. Poorahhh

Gadis Melayu Bertudung Berkerja Di Restoran (Non-Halal) Di Kelantan

Posted: 19 Dec 2012 09:18 AM PST

Zairil Khir Johari Simbol Kebodohan DAP

Posted: 19 Dec 2012 08:50 AM PST

Rakyat Malaysia yang berpengalaman dan cukup matang dalam selok belok politik negara, cukup kenal siapa DAP iaitu sebuah parti yang lahir, hidup dan bernafas atas semangat bencikan Melayu, bencikan Raja-raja Melayu, memusuhi Islam, rasis, chauvinis, kiasu serta cenderung menindas kaum lain dengan memonopoli ekonomi dan bercita-cita menguasai politik secara mutlak, tidak tahu erti ikhlas dalam bekerjasama atau bertolak ansur, enggan menghormati mahupun mengasihani sesiapa sahaja dari kaum lain.

Pastinya, DAP menafikan bahawa mereka adalah sepertimana yang digambarkan di atas. Namun, penafian mereka samalah seperti seorang yang ditangkap ketika sedang mencuri tetapi masih enggan mengaku bersalah. Sukar bagi DAP untuk membuktikan bahawa mereka bukanlah seburuk sepertimana yang digambarkan kerana mereka terlalu bongkak untuk menyembunyikan keangkuhan dan kebencian mereka.

Hari ini, selepas berakhirnya Konvensyen Kebangsaan DAP dan setelah ditempelak kerana menidakkan jasa serta menolak kaum Melayu dari memegang jawatan dalam parti itu, DAP sekali lagi terhegeh-hegeh menafikan yang mereka bukan anti-Melayu.

Maka, Zairil Khir Johari bin Abdullah pun disuakan kepada media untuk meyakinkan rakyat bahawa DAP bukan anti Melayu serta merupakan parti yang adil, bersih dan saksama. Nampaknya, hanya kerana mempunyai beberapa ekor Melayu bangsat yang sanggup menjadi anjing kurap di dalam parti itu dan sekumpulan Melayu bengap di dalam PAS yang sanggup menjadi anjing suruhan, maka DAP menyangka bahawa semua Melayu adalah sama bodoh dengan mereka juga.

Zairil pun menyalaklah di dalam Sinar Harian hari ini mengenai ketelusan, kebijaksanaan, kecekapan dan keadilan DAP berbanding BN dalam soal ekonomi Melayu di Pulau Pinang.

Entah ketelusan apa yang Zairil lalutkan jika Ketua Menteri, Lim Guan Eng begitu 'selesa' masuk campur dalam urusan MPPP? Bukankah ketidaktelusan Guan Eng yang membawa kepada perletakkan jawatan Lim Boo Chang, seorang Ahli MPPP kerana tidak tahan dengan campurtangan Ketua Menteri itu dalam projek sPICE? Malah, Boo Chang juga mendedahkan sifat Guan Eng yang suka 'mengilas tangan' (mengugut) dan kukubesi. Pendedahan ini disokong pula dengan gelaran Tokong, oleh orang nombor dua dalam negeri.

Dan kecekapan apa yang Zairil bobrokkan sehinggakan Teoh Beng Hock terpaksa 'mati' demi menutup kes rasuah DAP di Selangor?

Serta, keadilan apa yang Zairil bohongkan jika Melayu dihalau secara sistematik dengan menaikkan harga hartanah secara drastik, meroboh dan merampas kampung-kampung serta perniagaan Melayu dan India serta menyukarkan pengeluaran lesen perniagaan kepada kaum Melayu dan India? Perkara yang sama juga berlaku di Selangor sehingga menyebabkan kenaikan harga hartanah menjadi tidak terkawal.

Di Selangor juga DAP memainkan peranan penting di sebalik pemerintahan PKR untuk memastikan peniaga Melayu tidak dapat 'bangun'. Antara yang terdedah ialah rancangan kerajaan Selangor untuk mengambil alih pasar tani dan pasar malam yang banyak membantu merancakkan ekonomi Melayu. Begitu juga bagaimana kerajaan Selangor dengan sengaja mengenakan bayaran letak kereta di kawasan penjaja kecil Melayu yang tidak jauh dari kedai-kedai Cina di mana letak kereta adalah percuma. Bukan rahsia bahawa kerajaan Selangor juga cuba mengambilah tanah Yayasan Basmi Kemiskinan untuk dijadikan Pusat Perkembangan Budaya Cina.

Kita juga ingin bertanya, kebijaksanaan apa yang Zairil bayangkan di dalam DAP? Jika DAP bijak, pasti mereka tidak akan meletakkan Zairil sebagai simbol Melayu di dalam DAP kerana tindakan itu hanya mengesahkan lagi betapa rasis dan chauvinisnya parti itu. Ini kerana Zairil bukan Melayu, tetapi Cina. Apa ke bodohnya DAP meletakkan seorang Cina sebagai simbol Melayu untuk menunjukkan yang mereka tidak membenci Melayu? Begitu tebal sekali nampaknya kebencian DAP terhadap Melayu sehinggakan 'simbol Melayu' juga DAP tidak sanggup meletakkan seorang Melayu tulen?

Maka terbuktilah bahawa DAP bukannya seburuk sepertimana kita sedia maklum tetapi sebenarnya adalah jauh lebih buruk lagi kerana mereka bukan sahaja rasis, kiasu, chauvinis, menindas dan tidak berhati-perut, tetapi mereka juga bodoh dan korup. Di masa yang sama, DAP menganggap Melayulah yang bodoh dan mengaburinya dengan menuduh UMNO pula sebagai rasis terhadap kaum Cina.

Untuk pengetahuan DAP, bukan semua Melayu bodoh. Masalah Melayu masih di takuk lama dan tidak mampu bersaing bukan kerana mereka bodoh, tetapi kerana kaum Cina menggunakan semua kuasa ekonomi yang ada pada mereka untuk memastikan Melayu tidak ke mana. Benar, ada segelintir Melayu yang malas dan bersifat dengki namun, bodoh tidak sekali.

Cina bodoh pula sebenarnya ramai juga tetapi penulis harus bersifat 'gentleman' untuk mengakui bahawa walaupun bodoh, kebanyakan mereka begitu rajin. Atas kesedaran itu, kaum ini sangat takut jika kaum Melayu yang bijak dan juga tidak malas, berjaya mengatasi mereka. Buktinya boleh dilihat di dalam sektor swasta di mana sudah menjadi senario biasa di mana Cina bodoh menjadi ketua kepada Melayu yang jauh lebih bijak darinya dan seluruh pengurusan atasan yang sedia dikuasai Cina akan memastikan yang Melayu bijak yang ada, kekal berada lebih bawah dari mereka.

Logiknya, jika Melayu tidak bijak, tidak mungkin negara ini mampu aman dan sentosa sehingga mengatasi rekod semua negara yang se-usianya. Sedangkan, negara ini diterajui Melayu, bukannya Cina.


Dan jika benar Melayu UMNO bersifat rasis seperti yang dituduh DAP, bagaimana pula kaum Cina diberi peluang untuk menguasai ekonomi negara di bawah pemerintahan BN yang diterajui Perdana Menteri dari UMNO selama ini?

Akhir sekali, apakah kita pasti yang negara ini mampu sampai ke tahap ini, dan kaum Cina mampu menjadi mewah seperti hari ini, sekiranya DAP berjaya mengambil-alih Kuala Lumpur dan pemerintahan negara pada 13 Mei 1969?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dakwaan Salah Guna Kuasa DAP & PAS : Nambikkai Buat Laporan Polis 19/12/...

Posted: 19 Dec 2012 04:12 AM PST

Diterbitkan pada 19/12/2012
Barisan Bersatu Nambikkai (Nambikkai) hari ini membuat laporan polis berhubung dakwaan Menteri Besar (MB) Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat telah menyalah gunakan kuasa dengan memberi hak kebebasan tanah seluas 10, 526 ekar di daerah Relai, Chiku dan Gua Musang setelah kerusi DUN di Perak banyak dimenangi oleh DAP dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-12 lalu.

Presidennya, Kalai Vanar Bala Sundram berkata beliau percaya perkara tersebut setelah mendapat bukti yang kukuh daripada blog yang mengeluarkan perkara berkaitan isu skandal tanah yang dikaitkan dengan MB Kelantan itu.

Maklumat lanjut sila klik di link berikut :-
http://www.klpos.com/ekslusif/31791-salah-guna-kuasa--nambikkai-buat-laporan-...

Bajet Alternatif - PR Terus Berbohong Kepada Rakyat .mov

Posted: 19 Dec 2012 04:07 AM PST

Isu Basmi Kemiskinan Di Pulau Pinang MB Sangkal Sangkal Dakwaan Koo Ham

Posted: 19 Dec 2012 04:02 AM PST

Nizar Tidak Profesional, Bertanggungjawab : DS Zambry.mov

Posted: 19 Dec 2012 03:57 AM PST

Kor Ming Berang Skandal Pemilikan Tanah Di Kelantan Didedahkan

Posted: 19 Dec 2012 03:55 AM PST

Koo Ham, Kor Ming Dicabar Nafi Bukan Pengarah Syarikat Upayapadu Plantat...

Posted: 19 Dec 2012 03:54 AM PST

DAP LAYAN MELAYU MACAM ANJING KURAP

Posted: 19 Dec 2012 02:12 AM PST

Keputusan pemilihan anggota Jawatankuasa Eksekutif Pusat Dap (CEC) Sabtu lalu tidak mengukuhkan lagi hakikat bahawa parti itu adalah RASIS, CAUVINIS, ANTI-MELAYU dan ANTI-ISLAM.

Sejumlah 1,823 daripada 2,576 perwakilan yang hadir pada Kongres Nasional Dap Ke 16 di Pulau Pinang memilih 17 anggota CEC berbangsa Cina dan tiga wakil India.

Tidak seorang pun daripada lapan calon Melayu yang bertanding dipilih termasuk Setiausaha Politik Ketua Menteri, Zairil Mohd Khir.

Blogger yang menjadi pencacai dan pengampu Dap seperti Aspan Alias dan Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz serta bekas Presiden Kesatuan Kebangsaan Wartawan Malaysia, Hata Wahari terkedu mulut dan terkunci jari jemari mereka untuk mengetuk analisa dalam blog mahupun memberi komen terhadap apa yang berlaku.

Jika mereka boleh terkejut apatah lagi bangsa Melayu yang sejak Pilihan Raya Umum 2008 telah digula-gulakan oleh Dap dengan imej kononnya ia sebuah parti berbilang kaum yang memperjuangkan hak dan kebajikan semua kaum.

Buktinya sekarang sudah jelas pada sesetengah orang Melayu yang masih buta hati dan berfikiran sempit untuk mempercayai parti perkauman Cina ini.

Mahu tidak mahu untuk menutupkan malu tembelangnya yang sudah tidak dapat ditutup lagi, terpaksalah Dap melantik dua pemimpin Melayu yang kalah dalam pemilihan tersebut - Zairil Mohd Khir, yang juga anak kepada bekas Menteri Pelajaran, Tan Sri Mohd Khir Johari serta Senator Dr Ariffin SM Omar, seorang pensyarah kanan di Universiti Pertahanan Malaysia dan bekas pemimpin Aliran.

Kekalahan mutlak calon-calon Melayu pada pemilihan CEC itu bagaimanapun tersirat rahmat disebaliknya yang boleh menyedarkan umat Melayu bangun dari mimpin mereka dan tidak termakan dengan dakyah Dap.

Slogan 'Malaysian Malaysia' yang menjadi tonggak perjuangan Dap sejak awal penubuhannya dan kemudian disusuli dengan 'Middle Malaysia' pada 2009 tidak lagi boleh dipertahankan.

Ia hanya menjadi satu laungan kosong yang penuh dengan pengkhianatan terhadap Malaysia dan orang Melayu sebagai bangsa teras di negara ini.

Jika dilihat daripada evolusi Dap, ianya diasaskan oleh pemimpin bangsa berbangsa India seperti P. Patto dan V. David telah lama kelamaan telah diambil alih oleh Lim Kit Siang secara berperingkat dan akhirmya mentransformasi kepada sebuah parti Cina yang rasis dan cauvinis.

Kini Dap bukan lagi parti pelbagai kaum tetapi organisasi ala mafia yang dikawal ketat oleh keluarga Lim dan keluarga Karpal seperti juga parti anak beranak PKR.

Dap menolak agama Islam dan sistem perundangan Islam apabila ia menentang keras cadangan 'Negara Islam' dan hukum hudud yang diperjuangkan oleh Pas.

Malah dalam isu salon gunting rambut di Kelantan, Dap menunjukkan sikap anti-Islam yang tidak boleh langsung menerima apa-apa sahaja peraturan yang berbaur Islamik.

Dap juga anti-Ketuanan Melayu dan tidak boleh menerima Melayu sebagai bangsa pribumi yang menjadi penduduk asal di negara ini.

Disebabkan ia anti-Melayu, maka Dap menentang sebarang usaha untuk memperbaiki serta meningkatkan taraf sosio-ekonomi orang Melayu melalui pelaksanaan Dasar Ekonomi Baru.

Dap tidak mahu melihat orang Melayu sebagai satu bangsa yang berjaya dan megah di bumi ini dalam segala bidang.

Parti itu juga anti-bahasa Melayu dengan memberi sokongan padu kepada gerakan pendidikan Dong Zhong yang sama rasis dan perkauman seperti Dap.

Dap melalui Dong Zhong mensabotaj Bahasa Melayu yang dimaktubkan sebagai bahasa rami persekutuan dan usaha kerajaan menjadikan ia sebagai bahasa yang menyatupadukan seluruh rakyat.

Dap menentang Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025 dan mahukan bahasa Cina dijadikan bahasa rasmi kedua dan setaraf dengan bahasa Melayu.

Bayangkan betapa angkuh, sombong dan tidak sedar dirinya parti ini yang telah diberi menumpang bangsa Melayu di bumi bertuah ini!

Peminggiran pemimpin Melayu di dalam Dap seharusnya membuka mata serta minda orang Melayu seluas-luasnya supaya tidak mempercayai apa sahaja janji yang diberi menjelang PRU13.

Kit Siang dan Guan Eng boleh berjanji bulan, bintang dan cakerawala untuk mendapat undi Melayu tetapi jika Melayu tidak mendapat tempat langsung dalam parti itu, apakah ia boleh diharapkan untuk membela nasib orang Melayu?

UMNO dan Barisan Nasional sahajalah satu-satunya formula yang telah dibuktikan berjaya dan otentik dalam mengangkat martabat Melayu dan membangun negara ini.

Formula kerjasama antara kaum ini telah melalui proses serta ujian selama hampir 60 tahun dan pembangkang tidak boleh menafikannya sama sekali bahawa ia telah mampu membawa kepada kemajuan, keamanan, kestabilan serta perpaduan yang erat antara rakyat.

Dap, Pas dan PKR hanya sekarang mahu meniru model kejayaan UMNO-BN tetapi sudah tentunya formula palsu pembangkang yang lebih indah khabar daripada rupa akan menemui kegagalan dan terserlah pembohongan mereka jua.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 20 Dec 2012 01:34 AM PST

Sahabat-Gunung


DAP Sengaja Mahu Menghina Kakitangan Awam Dan Orang Melayu - GAPS

Posted: 19 Dec 2012 02:37 AM PST


Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)  hari ini menyelar DAP kerana menyifatkan kadar rasuah di negara ini berpunca daripada pemonopolian  Melayu dalam Sektor Awam.

Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin berkata, DAP sebenarnya menghina dan memperlekehkan kakitangan awam atau sengaja mahu menjadikan kakitangan awam sebagai musuh mereka.

"Ini kerana tahun lepas seorang pemimpin kanan Dap berkata, Dap akan merombak semula kakitangan awam kerana ramai sangat orang Melayu. Kelmarin seorang pemimpin Dap pula berkata, kakitangan awam banyak makan rasuah puncanya juga sebab ramai sangat orang Melayu.

Dap telah menghina kakitangan awam dan orang melayu. Dap sedang berusaha untuk menyamakan bangsa Melayu dengan rasuah.

GAPS berpendapat Dap memang semakin meroyan gilakan Putrajaya dan sebenarnya anti Melayu! Di Indonesia, Thailand, Philipine, Vietnam, Laos, India - rasuah lebih hebat berbanding negara kita, tiada pun orang Melayu yang berkerja sebagai kakitangan awam di sana. Rasuah tiada kaitan dengan mana-mana bangsa atau agama ! Rasuah adalah penyakit umat akhir zaman," ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, Rasullullah pernah mengingatkan "Setiap umat punya cabaran, dan dugaan bagi umatku ialah harta". Harta adalah penyebab rasuah. Rasullullah sudah pesan awal-awal. Penyakit umat akhir zaman. DAP sekadar ingin menebalkan semangat kiasu dan chauvinist dalam perjuangan mereka ke puncak kuasa.

"Pas sebagai rakan kongsi Dap dalam pakatan wajar mentarbiyyah pemimpin-pemimpin Dap berdasar kan hadis Rasullullah ini.

GAPS bersetuju rasuah adalah satu penyakit dan ia harus diperangi. Rasuah wajar digelar sebagai najis seperti mana kerajaan pernah menganggap dadah sebagai najis.

Rasuah timbul bila ada pemberi dan penerima. Yang memberi biasa nya adalah golongan saudagar, peniaga atau mereka yang berada. Dap wajar menjalankan kempen agar golongan saudagar, peniaga dan berada tidak memberikan rasuah. Mereka adalah punca rasuah," ujarnya lagi.

GAPS berpandangan majoriti besar kakitangan awam telah menjalankan tanggungjawab dan amanah mereka dengan sempurna. Menuduh kakitangan awam sebagai banyak makan rasuah adalah perbuatan khianat yang tidak boleh dimaafkan kerana ia menjatuhkan maruah kakitangan awam, keluarga mereka dan bangsa mereka.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 Dec 2012 12:04 AM PST

DARUL EHSAN TODAY


Guan Eng Kata Melayu Kaki Makan Rasuah...

Posted: 19 Dec 2012 06:00 PM PSTKenyataan Media GAPS

Dap menghina kakitangan awam

Tahun lepas seorang pemimpin kanan Dap berkata, Dap akan merombak semula kakitangan awam kerana ramai sangat orang melayu. Kelmarin seorang pemimpin Dap pula berkata, kakitangan awam banyak makan rasuah puncanya juga sebab ramai sangat orang melayu.

Dap telah menghina kakitangan awam dan orang melayu. Dap sedang berusaha untuk menyamakan bangsa Melayu dengan rasuah.

GAPS berpendapat Dap memang semakin meroyan gilakan Putrajaya dan sebenarnya anti melayu! Di Indonesia, Thailand, Philipine, Vietnam, Laos, India - rasuah lebih hebat berbanding negara kita, tiada pun orang Melayu yang berkerja sebagai kakitangan awam di sana. Rasuah tiada kaitan dengan mana-mana bangsa atau agama ! Rasuah adalah penyakit umat akhir zaman.

Rasullullah pernah mengingatkan "Setiap umat punya cabaran, dan dugaan bagi umatku ialah harta". Harta adalah penyebab rasuah. Rasullullah sudah pesan awal-awal. Penyakit umat akhir zaman. DAP sekadar ingin menebalkan semangat kiasu dan chauvinist dalam perjuangan mereka ke puncak kuasa.

Pas sebagai rakan kongsi Dap dalam pakatan wajar mentarbiyyah pemimpin-pemimpin Dap berdasar kan hadis Rasullullah ini.

GAPS bersetuju rasuah adalah satu penyakit dan ia harus diperangi. Rasuah wajar digelar sebagai najis seperti mana kerajaan pernah menganggap dadah sebagai najis.

Rasuah timbul bila ada pemberi dan penerima. Yang memberi biasa nya adalah golongan saudagar, peniaga atau mereka yang berada. Dap wajar menjalankan kempen agar golongan saudagar, peniaga dan berada tidak memberikan rasuah. Mereka adalah punca rasuah.

GAPS berpandangan majoriti besar kakitangan awam telah menjalankan tanggungjawab dan amanah mereka dengan sempurna. Menuduh kakitangan awam sebagai banyak makan rasuah adalah perbuatan khianat yang tidak boleh dimaafkan kerana ia menjatuhkan maruah kakitangan awam, keluarga mereka dan bangsa mereka.

Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

Shah Alam
19 Dec 2012

The Unspinners

Posted: 20 Dec 2012 12:01 AM PST

The Unspinners


Senator Yusof Hussin: Makan duit anak yatim Memali

Posted: 19 Dec 2012 07:33 PM PST

Amanat Hadi-Memali: Modal pemimpin PAS buat duit

Posted: 19 Dec 2012 04:29 PM PST

Fatwa diputarbelit untuk pertahan Amanat "Dajjal"

Posted: 19 Dec 2012 07:00 AM PST

Hadi permainkan hukum Allah

Posted: 19 Dec 2012 04:30 AM PST

Dua Imam, Memali, Al Maunah akibat Amanat Hadi

Posted: 19 Dec 2012 12:30 AM PST

Belantan

Posted: 19 Dec 2012 11:52 PM PST

Belantan


Benarkah Brother Anwar pilih tinggal dalam buangan di Amerika!

Posted: 19 Dec 2012 10:11 PM PSTBenarkah apa yang saya dengar ni? Yang memberitahu saya pun bukan calang-calang orang. Siap dengan pelan rancangan dan sebagainya. Ia mengenai kisah, siapa lagi, jika bukan Brother Anwar bin Ibrahim kita.

Menurut rancangan itu dia akan meninggalkan negara ini dan hidup dalam buangan di sebuah negara. Orang putih kata hidup dalam exile. Segala persiapan, menurut al-kisah itu sudah siap sedia. Tapi exile yang dimaksudkan bukan dia dibuang negeri oleh sang penguasa, tapi memilih untuk tinggalkan negara secara sukarela.

Negara yang akan didiaminya tidak lain dan tidak bukan ialah negara Uncle Sam iaitu Amerika Syarikat. Bandar raya yang dipilih ialah New York. Beliau dikatakan sudah pun memiliki rumah di situ.

Benarkah Brother Anwar? Mengapa sudah tidak tahan lagikah tinggal di Malaysia? Menurut maklumat itu, segala berita mengenai sokongan yang diperolehnya daripada kumpulan Yahudi antarabangsa, dan kritikan yang dihadapinya di Malaysia, telah menaruh simpati yang amat sangat di kalangan pelobi-pelobi Yahudi di Amerika Syarikat.

Kononnya, lagi banyak Anwar kena hentam di Malaysia di atas pembabitannya dengan kumpulan Yahudi itu, lagi banyak simpati yang akan diperolehnya daripada puak-puak pelobi Yahudi di negara itu.

Anwar, mungkin merasakan lebih senang tinggal di luar negara, dan melancarkan 'serangan politik' ke atas Malaysia dari sana. Banyak juga pemimpin antarabangsa (seperti dan setaraf Anwar) yang akhirnya tinggal dalam buangan di luar negara, serta melancarkan serangan balas ke atas negara mereka sendiri dari negara buangan itu.

Ada yang berjaya pulang semula ke negara asal sebagai Presiden atau PM, ada yang mati dibunuh separuh jalan dan ada yang terus tinggal sampai habis hayat di negara buangan itu.

Cerita mengenai Anwar ini bukan mustahil boleh berlaku. Persoalannya bila? Mungkin juga sebelum pilihan raya umum ini atau selepas itu, kita tidak tahulah. Tapi menurut kisah itu, perancangan telah diatur rapi.

Benarkah juga Anwar kini dikatakan tidak lagi mendapat sambutan di kawasan pilihan rayanya sendiri di Permatang Pauh? Benarkah ada satu insiden baru-baru ini Anwar dikatakan naik berang dengan menumbuk meja di depan jentera kempennya kerana sambutan yang diterima dalam satu ceramah di situ sungguh mengecewakan sekali?

Benarkah Anwar tidak lagi selesa untuk bertanding di Permatang Pauh dan mencari satu atau dua kawasan yang lebih selamat dalam PRU-13 ini? Antara kawasan-kawasan yang disebut-sebut ialah Batu Kawan atau Nibong Tebal?

Benarkah puterinya, Nurul Izzah juga akan meninggalkan Lembah Pantai? Para penasihat PKR dikatakan menasihati Nurul supaya meninggalkan kawasan itu. Penasihat Nurul sendiri telah melabelkan Menteri Wilayah Persekutuan, Raja Nong Chik dengan jolokan Menteri Lembah Pantai, dan oleh itu lebih baik Nurul angkat kaki sahaja.

Nurul dikatakan akan balik bertanding di Permatang Pauh, mengambil alih tempat bapanya?

Benarkah juga ada cadangan supaya sekiranya Anwar bertanding sekali pun, calon yang paling layak dan sesuai untuk melawannya ialah Ketua Pemuda UMNO yang cukup versatil iaitu Khairy Jamaluddin (KJ)? Bagi saya itu juga satu cadangan yang baik kerana ia akan memperlihatkan pertandingan buku bertemu ruas.

Berbalik kepada rancangan besar Anwar untuk hidup dalam buangan, menurut al-kisah itu, Anwar akan ditemani oleh isterinya Wan Azizah Wan Ismail. Anak lelaki mereka, dalam pada itu, kini sudah pun tinggal di Washington D.C menemani isterinya yang bekerja di sebuah bank Amerika di situ.

Jika begitulah al-kisahnya, maka lebih baik Anwar berada di sana sahaja. Sebelum ini semasa kes Saiful Bukhari sedang berlangsung, kedengaran juga Anwar akan meninggalkan Malaysia dan tinggal di negara luar. Tapi kisah itu hanya tinggal kisah kosong sehingga kini.

Kali ini mungkin betul kot? Berdasarkan cerita itu nampaknya memang ada pergerakan ke arah itu. Maka kononnya juga Anwar dikatakan mempunyai sejumlah wang yang mencukupi untuk tinggal di Amerika Syarikat, selama mana yang beliau mahu.

Benarkah juga akan berlaku sesuatu yang besar di Malaysia sebelum Anwar berangkat?

Jika semua ini tidak benar, anggaplah sahaja ia satu lagi gosip politik yang perlu kita renungkan. Lagi pun, Malaysia kan sebuah negara yang asyik bercakap politik 24/7 – 24 jam 7 hari seminggu!

Oleh : Zaini Hassan UMO

Suara Politik
Belantan

Minta bantuan asing - BN Selangor dedah bukti?

Posted: 19 Dec 2012 08:42 AM PSTParti Keadilan Rakyat (PKR) didakwa meminta bantuan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) asing yang ada kaitan dengan Yahudi untuk memenangi pilihan raya di negara ini.

Koordinator Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed berkata, bukti-bukti yang sebahagiannya diterima daripada sumber dalaman PKR itu menunjukkan parti tersebut menjalin kerjasama dengan Konrad Adeneur Foundation (KAF).

Beliau berkata, KAF merupakan sebuah pertubuhan yang membantu golongan neo-konservatif Yahudi melalui sebuah jawatankuasa yang dikenali American Jewish Committee (AJC) dan dipercayai menerima dana daripada National Endownment for Democracy (NED) yang juga didakwa turut mempunyai pertalian dengan Anwar.

''Bukti yang ada menunjukkan Penasihat parti tersebut, Anwar Ibrahim Anwar sememangnya menjalinkan kerjasama dengan pertubuhan-pertubuhan luar, selain menerima dana serta latihan bagi membolehkan mereka menguasai negara ini,'' katanya pada sidang akhbar di sini.

Beliau berkata, dalam membantu PKR, KAF dikatakan menggerakkan operasi di negara ini melalui dua pendekatan yang dikenali sebagai 'dialog politik' termasuk ceramah dan 'pembangunan media' untuk merealisasikan agenda tersebut.


Selain itu, katanya, selain KAF, salah satu cabang di bawah NED iaitu National Democratic Institute for International Affairs (NDI) didakwa turut terlibat secara langsung membantu PKR dan Anwar dari segi dana dan buah fikiran untuk menguasai politik di negara ini.

''NDI didakwa turut menyediakan buku panduan yang menggariskan pendekatan dan kaedah untuk PKR memenangi pilihan raya.

''Kita ada bukti, dokumen serta surat-surat rasmi yang mengaitkan pembabitan Anwar mengenai perkara ini. Malah, buku panduan yang diterbitkan NDI itu turut diterjemah kepada beberapa bahasa iaitu bahasa Melayu, Tagalog, bahasa Indonesia dan Thailand.

''Apa tujuan NDI menghasilkan buku panduan itu yang seolah-olah menjadi 'kitab' kepada pakatan pembangkang khususnya PKR. Apa rasionalnya pihak asing memberi panduan kepada PKR untuk menguasai politik negara ini kalau tidak disusuli dengan agenda-agenda tertentu," katanya.

Dakwa Mohd. Zin lagi, berdasarkan buku panduan yang dikenali sebagai 'Buku Panduan Perancangan Kempen Politik' antaranya menyentuh mengenai pendekatan menyebarkan dakyah bahawa kononnya Malaysia tidak mempunyai kebebasan media dan beragama.

Buku panduan itu, dakwa beliau, turut menerbitkan prakata daripada individu yang dikenali sebagai 'Stephanie Lynn' yang merupakan Pengarah Program Kanan NDI dan bertanggungjawab menguruskan program-program agensi itu di Malaysia dan Myanmar.


Pada masa yang sama, Mohd. Zin turut menjelaskan gerakan Anwar dan agensi asing itu bermula selepas pilihan raya umum 2004.

''Ia kemudiannya berlanjutan bagi menghadapi pilihan raya umum 2008 dan berterusan menerusi gerak kerja untuk pilihan raya umum akan datang,'' katanya.

Pada masa yang sama, beliau mendakwa, kaedah yang dilancarkan oleh Anwar dan agensi asing itu turut melibatkan pendekatan 'kempen kebencian' bagi menimbulkan kebencian rakyat terhadap kerajaan BN termasuk menyentuh isu-isu sensitif.

''Contoh paling nyata ialah mereka secara halus menggunakan isu Hindraf bagi membangkitkan kemarahan rakyat. Begitu juga pada pilihan raya negeri Sarawak sebelum ini apabila pemimpin-pemimpin PKR tidak jemu menggunakan isu Kristian bagi mewujudkan perpecahan rakyat berbilang kaum.

''Anwar sendiri pernah mengucapkan mengenai 'Arab Spring' bagi memberi idea kepada rakyat bahawa 'Malaysia Spring' akan berlaku. Beliau menggunakan pengaruh golongan muda dan contoh-contoh kejatuhan rejim di negara-negara Asia Barat untuk menghasut rakyat membenci pemimpin mereka. Semua itu merupakan idea dan buah fikiran KAF dan NDI," tegasnya.

Kata beliau, kempen kebencian itu dilihat amat berbahaya dan berunsurkan subversif yang boleh menggugat keselamatan rakyat dan negara.

''Berdasarkan maklumat yang diterima, KAF juga turut menaja ejen-ejen yang terpilih dalam pakatan pembangkang untuk mengikuti latihan meliputi penyusunan propaganda; gerak kerja unit khas DUN (Dewan Undangan Negeri) dan pasukan Khas; Perisian SisMap (sistem pangkalan data) serta menggodam e-mel individu yang disasarkan terutamanya agensi kerajaan," katanya.

Untuk berita lain sila klik di sini.

Suara Politik
Belantan

Panglima Perang Cyber

Posted: 19 Dec 2012 11:14 PM PST

Panglima Perang Cyber


Gempar : Zairil Setpol Lim Guan Eng Sah Bukan Anak Kandung Khir Johari !!! Cc @NajibRazak @AnwarIbrahim @CmLimGuanEng

Posted: 19 Dec 2012 12:37 PM PST


Bukti Zairil anak tiri Tan Sri Khir Johari

Zairil bin ?

Christine Lim ibu Zairil yang berkahwin dengan Khir Johari 1996


Bukti Yahudi wujud di Pulau Pinang sejak 1700 - an

   
Bukti Teressa Kok Cina Yahudi


Bukti PKR ada persamaan dengan Illuminati Zionis Yahudi

Tulisan kiriman email...

Zairil Khir Johari Is The Symbol Of DAP's Stupidity


Most Malaysians who are aware of its political arena already know what DAP is. A party which thrives from their hate on Malays, Islam, the royal constitution and they prefer to push other races aside by monopolizing the economy and that they have the ambition to control the politics in total, without even considering for any tolerance, respect nor mercy for anyone.
Certainly, DAP often deny the fact that they are exactly like the above. However, it is hard for them to prove that they are none of the above because they are too arrogant to hide their kiasu-ness and hate.

Today, after the end of DAP's National Convention, and after being criticized for not acknowledging Malays from holding any post in the party, DAP once again try to deny that they are not anti-Malay.
So, Zairil Khir Johari bin Abdullah was then dragged to face the media to convince rakyat that DAp is not anti-Malay and that it is a fair and clean party. It seems that only because of a few stupid Malays willing to listen and follow DAP's orders, not forgetting PAS as well, DAP then came to a conclusion that all Malays are as stupid as two of the groups.  
Zairil then went up and said to Sinar Harian today regarding the transparency of DAP compared to BN in terms of Malay economy in Penang.

Just what kind of transparency was Zairil talking about if Penang's Chief Minister, Lim Guan Eng got 'too confortable' to intervene with MPPP? Isn't Guan Eng's lack of transparency was the reason to Lim Boo Chang's resignation? An MPPP member who can no longer handle the Chief Minister's intervention on the sPICE project? Boo Chang even revealed Guan Eng's hobby of threatening and acting like a dictator.
And what kind of transparency was Zairil talking about that Teoh Beng Hock had to end up being dead just to close DAP's corruption case in Selangor?
And, what did Zairil mean by justice if all Malays are being kicked out systematically by raising property prices drastically as well as bringing down Malay and Indian's settlements as well as their businesses where for them to obtain business license was simply too tough? The same thing is happening to Selangor where property prices are going up uncontrollably.

In Selangor, DAP plays an important role behind PKR's leadership in making sure that Malay business owners can never 'rise up'. Few of their plans which has been revealed include the state government's plan to take over pasar tani and pasar malam which has been helping Malay business owners a lot all these while. The same thing goes to how the state government intentionally put on parking charges at areas of Malay stalls and did not put any charge for areas that are near to Chinese businesses. It is no longer a secret that Selangor state government is trying to take the land of Yayasan Basmi Kemiskinan to develop a Chinese Culture Development Centre.
For DAP's attention, not all Malays are stupid. The reason why Malays fail to rise up is not because they are stupid, it is because the Chinese are using all of their economic power to ensure that Malays can never get anywhere. It is true that a few Malay are lazy, but they are never stupid.
Logically, if Malays are not smart, there would be no way that this country can stay as peaceful as it is right now. And this country is led by Malays, not Chinese.
And if it is true that UMNO Malays are as racist as how DAP claim them to be, how can the Chinese given the chance to control the country's economy under BN which is led by our Prime Minister from UMNO all these while.

Finally, are we sure that our country could have been at this level, and that the Chinese can live such luxurious life today, if DAP were to take over Kuala Lumpur and the country back in May 13, 1969?

Nik Aziz Disapina. Husam Takut? | Detik Perubahan

Posted: 19 Dec 2012 11:16 AM PST

Nik Aziz Disapina. Husam Takut?

husam kickdefellaKUANTAN – Exco kerajaan Pas Kelantan, Datuk Husam Musa tidak hadir pada perbicaraan kes samannya terhadap penulis blog Kickdefella, Syed Azidi Syed Abdul Aziz di Mahkamat Tinggi di sini hari ini.

Tindakan Husam itu dilihat oleh banyak pihak sebagai cara beliau untuk melengah-lengahkan kes tersebut daripada berjalan dengan lancar.

Terlebih dahulu, Hakim Datuk Mariana Yahya meminta kedua-dua belah pihak supaya menyelesaikan kes tersebut di luar mahkamah.

Difahamkan , Husam menawarkan bayaran ganti rugi sebanyak RM100,000, permohonan maaf dan menarik balik artikel tersebut tetapi ia ditolak.

Kem Syed Azidi menolak tawaran tersebut kerana tidak bersetuju syarat yang dikenakan.

Ekoran daripada itu perbicaraan ditetapkan hari ini dengan Husam sebagai plaintif perlu memberikan keterangan di mahkamah namun beliau tidak hadir kerana mempunyai tugas penting berkaitan Exco Kelantan.

Sementara itu, peguam kepada Syed Azidi, Datuk Jahabardeen Mohd. Yunoos berkata, pihaknya akan memanggil lima saksi dan beberapa pemimpin utama Pas akan disapina dalam perbicaraan tersebut.

"Kedua-dua pihak telah bertemu tetapi tidak dapat selesaikan kes ini diluar mahkamah dan mohon dibicara, plaintif akan mengemukakan lima hingga enam saksi manakala kita ada lima saksi dan empat sapina.

"Sapina akan dikeluakan pada pukul 3 petang ini, diantara individu yang akan disapina ialah, Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat; Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob; Exco Kerajaan Pas Kelantan dan peguam Nordin Nor," katanya.

Husam memfailkan saman fitnah terhadap Syed Azidi yang juga pengarah filem Persona Non Grata di Mahkamah Tinggi Kota Bharu pada September 2011 atas dakwaan menyiarkan berita yang tidak benar dan tidak berasas terhadapnya.

http://detikperubahan.com/2012/12/20/nik-aziz-disapina-husam-takut/


Sent from my iPad

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 19 Dec 2012 11:06 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Cili kasi bubuh: Video SKANDAL baru pemimpin DAP?!!

Posted: 19 Dec 2012 11:00 PM PST 
 
Kalau ikutkan kisah yang digarap oleh Blogger Cili Kasi Taruh ini, Nik Aziz dengan selamba mengkekahkan tanah milik rakyat Kelantan kepada dua ekor komunis DAP Perak semata-mata bagi memastikan mereka tidak terus menentang Nizar sebagai MB Perak Pakatan yang baru. Tuan-tuan dan puan-puan, inilah standard kualiti perundingan ala-PAS, gadaikan hak milik anak cucu untuk keuntungan duniawi yang singkat dan sedikit.
 
 
Dan apabila Allah SWT tarik balik nikmat kekuasaan daripada Nizar dan DAP dalam hanya tempoh 11 bulan, adakah tanah rakyat Kelantan yang telah dikekahkan kepada Nga Bros itu turut dikembalikan?!! Perjanjian jenis apakah ini?!! Inikah parti yang kita semua hendak letakkan harapan untuk membela nasib Melayu dan Islam?!!
 
Perak adalah antara negeri-negeri Melayu yang pertama jatuh ke tangan kuasa asing satu ketika dahulu. Dan Perak juga berjaya mengulangi sejarah yang sama pada PRU-12 apabila negeri tersebut sekali lagi jatuh ke tangan orang lain. Ironinya, dalam kedua-dua peristiwa, perundingan untuk menyerahkan kedaulatan dan maruah orang Perak di lakukan di Pulau Pangkor.
 
 
Hasil Perjanjian Pangkor 2
 
 
Lebih ironi, MB yang berasal dari Pulau yang sama juga yang telah menyelamatkan Perak daripada terus diratah rakus oleh orang asing ini (ingat lagi kes tanah 999 tahun kepada bekas komunis?). Alhamdulillah, inilah tandanya Allah SWT masih sayangkan orang Perak. Walaupun ramai yang menghinanya dengan pelbagai gelaran dan mencemuhnya kerana warna kulitnya, namun setidak-tidaknya beliau seorang Muslim.
 
Dan yang lebih penting, beliau bukanlah seorang boneka kafir harbi macam Nizar Lambai!
 
 


Video : Anwar Nazak Dipukul Polis ?!

Posted: 19 Dec 2012 09:00 PM PST


Masihkah anda ingat ketika  Anwar aljuburi ditangkap akibat kes liwat yang beliau lakukan, Anwar mengatakan beliau dikasari dan dilayan secara teruk oleh pihak polis sehinggakan beliau sakit-sakit dan sakit belakang tahap ekstrem katanya, beliau jugak turut menghidapi sakit kritikal yang ketika perbicaraan kesnya beliau banyak kali tidak hadir kerana sakit yang pelbagai jenis. Turut ada sumber yang mengatakan Anwar diracuni sehingga hampir mampos ketika dalam tahanan. Tetapi apa yang sebenarnya berlaku semasa dalam tahanan adalah seperti berikut


Nampak bagaimana lakonan taraf Hollywood Anwar? Dimanakah sakit kritikal beliau ketika bukan di khalayak umum? Beliau berdiri macam tiada apa-apa, walhal kerusi roda itu hanyalah sandiwara untuk meraih simpati dari penyokong-penyokong beliau yang taksub. Bukan sekali tapi berkali kali kita dihidangkan dengan lakonan, berbalut pembalut tengkok, macam orang sakit dipukul dengan batang besi, walhal terseliuh ketika bermain dengan chinadoll.

Sekarang lihat sahaja bagaimana si penyesat dan penyeleweng umat Islam serta bangsa Melayu ini terkinja kinja menari pada usianya yang hampir 80 tahun. Ke mana pergi sakit belakang? Mana pergi sakit kritikal nak matinya? Video dibawah merupakan video terbaru bulan ini. Anwar terkinja-kinja menari gembira.
Dan percayalah, orang seperti ini sanggup melakukan apa sahaja, bagi meraih kepentingan peribadinya sendiri. Dia ini tidak memikirkan rakyat, namun mahukan sokongan rakyat untuk ke arah kepentingan peribadinya sendiri. Sekiranya anda sanggup mempergadaikan nasib Agama Bangsa dan Negara, MyMassa persilakan, gadailah kepada si pelakon hebat ini. Yang pasti MyMassa akan sedaya upaya menunjukkan dan menerangkan pada semua tentang kebobrokan mereka ini.PAS sesat lagi menyesatkan - Lagi pendedahan Bekas Ketua Pemuda PAS

Posted: 19 Dec 2012 07:01 PM PST

Berkeseinambungan daripada artikel kelmarin bertajuk "PAS aliran menyesatkan - Pengakuan bekas Otai PAS", MyMassa hidangkan lagi dengan pendedahan daripada BEKAS PEMIMPIN PEMUDA PAS  tentang kesesatan PAS yang nyata. Beliau mendedahkan akibat terpengaruh dengan Amanat Hj Hadi, Seorang Kariah PAS menolak untuk memandikan jenazah yang dilabelkan sebagai "Orang UMNO".

Klik Teks Penuh. ALOR SETAR 19 Dis. - Seorang bekas pemimpin Pemuda Pas hari ini menceritakan pengalamannya menyaksikan perpecahan ketara umat Islam termasuk tindakan seorang imam di kariahnya menolak untuk menguruskan jenazah 'orang UMNO' akibat terpengaruh dengan Amanat Haji Hadi.

Shahidi Said, 41, memberitahu, arwah bapanya pernah memanggil seorang 'tok guru' yang kuat menyokong Pas untuk menguruskan satu jenazah sebagai menghormati jawatan lelaki tersebut sebagai imam di dalam kariah mereka di Pendang pada penghujung 90-an.

Bagaimanapun, katanya, imam berkenaan tidak datang tanpa alasan.

"Tidak lama kemudian, saya yang masih ahli Pas ketika itu ke rumah imam tersebut dan berbual mengenai ketidakhadirannya untuk menguruskan jenazah berkenaan.

"Imam itu memberitahu saya bahawa dia tidak pergi untuk menguruskan jenazah 'orang UMNO' dengan alasan mereka menolak al-Quran dan hadis. Ini adalah akibat kesan daripada Amanat Haji Hadi," katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di sini hari ini.
Inilah politik yang dimainkan oleh PAS. Telah banyak bukti dikemukakan menunjukkan kesesatan PAS. Jangan dilupa Amanat Haji Hadi 1981, darah orang UMNO dihalalkan, sembelihan orang UMNO adalah haram, berimamkan orang UMNO sembahyang menjadi tidak sah. UMNO dikatakan kafir dan pengikut PAS dijanjikan syahid jika mati menentang saudara seagamanya dari UMNO.  Astaghfirullah....


Fikir-fikirkan lah....

POLIS & TENTERA ANJING KERAJAAN

Posted: 19 Dec 2012 04:39 PM PST

ANWAR BIN IBRAHIM: KAMU SEMUA ANJING KERAJAAN

Semalam Saifudin Nasution mengkritik Zainudin Maidin kerana tulisan Zam yang tertera ayat "a dog of imperialisme". Kemudian disambung pula oleh Anwar Ibrahim dengan mendesak kerajaan supaya memohon maaf.


Isunya, bagaimana pula dengan mulut Anwar Ibrahim pada tahun 1998 menuduh pegawai-pegawai Kerajaan sebagai "ANJING KERAJAAN". Apakah agama Islam membenarkan umatnya menggelarkan saudara seagamanya sebagai "ANJING". Apakah perasaan kakitangan kerajaan yang menjaga keselamatan Negara seperti Tentera, Polis dan lain-lain sektor keselamatan dipanggil 'ANJING KERAJAAN".

Aduh sungguh sadis, kamu kakitangan kerajaan dibilang si Anwar Ibrahim "ANJING KERAJAAN". Hinanya kamu ya dipanggil 'ANJING KERAJAAN'.

Bukan itu sahaja, kamu dikafirkan kononnya ejen "Mossad". Di Israel, agensi Mossad adalah sebuah badan penyiasat yang berfungsi untuk menjaga keselamatan rakyat dan negara Israel. Ahli-ahlinya semuanya Kafir. Bila Anwar menuduh kakitangan kerajaan sebagai "Mossad" maksudnya juga kamu dikata "kafir". Matematiknya orang Mossad kafir kamu juga bererti kafir.

Makanya, Anwar yang kini mencecah 65 Tahun sudah lupa dan mudah lupa, kata-kata ANJING ini dimulakan dan dipopularkan oleh Anwar Bin Ibrahim.

Sampai ke hari ini pernahkah Anwar bin Ibrahim memohon Maaf kerana memanggil kamu "ANJING KERAJAAN"...kamu ANJING KERAJAAN KAH wahai bapak polisi Malaysia. Waduh waduh, gue baru tau di Malaysia abang tenteranya dan abang polisinya digelar 'ANJING KERAJAAN' gitu...

Tulisan Zam Maidin itu kan hanya perlambangan hanya konotasi sahaja. Tak kan Bapak Anwar nggak mengerti permainan bahasa, peribahasa, simpul bahasa, bahasa percakapan, bahasa persuratan..kok bapak Anwar bin Ibrahim gagal juga Kertas Bahasa Melayu di Universitas dulu. Gawat si...

'ANJING KERAJAAN'...


Siapa Yang Disindir ?

Posted: 19 Dec 2012 06:30 AM PST

SIAPA YANG DISINDIR BRADER JENTAYU?


Di Mali baru-baru ini, untuk menjatuhkan Perdana Menteri Mali sangat mudah, dengan hanya beberapa orang tentera mengepung dan menghalang laluan PM Mali, dia menggeletar ketakutan dan jatuhlah dia sebagai Perdana Menteri.


Kejatuhan Perdana Menteri Thailand selang 3 atau 5 tahun bukanlah perkara baru. Sejarah Thailand menunjukkan sejak tahun 1930an, Thailand bertukar-tukar Perdana Menteri jika PMnya tidak sehaluan dengan Angkatan Tentera Thailand. Sehingga kini, sudah hampir 50 PM di Thailand berbanding di Malaysia yang lebih aman dan berkesinambungan.

Mula-mula, saya ingin menulis mengenai Thaksin Shinawatra, dia dilahirkan pada tahun 1949, dia bekas Polis sebenarnya sebelum menjadi Bisnesman Telekomunikasi. Pada tahun 2006, Thaksin sedang berucap di PBB dan keesokan harinya di Thailand dia dilucutkan jawatan PMnya. Tuduhan ke atasnya ialah penipuan undi semasa Pilihanraya. Pada bacaan saya, bukan itu sebenarnya, tetapi melainkan Kesilapan Thaksin menjual saham Syarikat Telekomunikasinya kepada Temasek Holding.

Bila menyebut Temasek Holding, ianya sebenarnya adalah milik Lee Kuan Yew, pengasas negara baharu Singapura (sebelumnya milik Kesultanan Johor). Thaksin tidak peka, kerana Telekomunikasi bermaksud Rahsia-Rahsia Negara termasuklah perbicaraan, perbualan telefon, sms, dan apa sahaja akan menjadi pegangan Singapura selama-lamanya. Di Singapura, jika ada rancangan talkshow, jika anda pemanggil telefon untuk mengkritik PM Singapura, panggilan telefon anda dalam beberapa saat sahaja akan diputuskan. Amalan ini sudah diamalkan oleh mereka sejak dahulu lagi, apakah hari ini sudah berubah?

Bolehkah anda bayangkan jika Sistem Telekomunikasi Thailand tempoh hari berjaya dibeli oleh Temasek Holding? Bayangkan jika Perdana Menteri Thailand sedang berbual dalam telefon dengan Menteri Pertahanannya, ianya mudah dipintas sepantas kilat oleh pihak Singapura.

Kamu tidak percayakah? Saya mengkaji lama negara Singapura ini khususnya permainan Lee Kuan Yew ke atas negara-negara jirannya. Lee Kuan Yew dalam buku Memoirnya menulis, "jika kamu mahu Singapura berjaya, kita mesti Melemahkan pembangkang". Anda boleh baca seterusnya di dalam tulisan Lee Kuan Yew. Sebab itulah, pembangkang di Singapura tidak mampu mengkritik atau membangkang apa-apa dasar kerajaan dan kelemahan PM Singapura, kerana mereka mengamalkan cara jika kamu menentang maka kamu akan dibicarakan, dihukum bankrap dan sebagainya. Itulah yang berlaku kepada Jeyaratnam dan sebagainya. Sebab pada tahun 1965, Lee Kuan Yew sudah menanam polisi amalannya bahawa Pembangkang mesti dimatikan, dilemahkan dan jangan diberi peluang. Saya melihat Lim Guan Eng dan DAP sedang mengulangi cara-cara Lee Kuan Yew ini.

Sebab itu, kita di Malaysia adalah lebih baik tidak berurusniaga dengan Temasek Holding dalam hal-hal yang berkaitan Keselamatan negara kita. Kita jangan menjual aset-aset negara seperti Hospital, Telekomunikasi, Pertahanan, Media, Pendidikan kepada Temasek Holding. 

Apakah yang saya hendak sampaikan sebenarnya? Terlalu panjang yang berintroduksi.

Di Malaysia, PRU13 semakin dekat, yang terkini DAP meminta tambahan 3 Kerusi Parlimen dan 10 DUN menunjukkan cita-cita mereka untuk menjayakan konsep "The Dap Belt" from Singapore to Pulau Pinang. Saya sangat yakin 10 kerusi DUN yang diminta itu meliputi kawasan-kawasan bandar di Seremban, Ipoh, Georgetown, Johor Bahru dan Selangor. Istilah "The Middle Malaysia" atau pun di Israel disebut "The Middle Israel" menjadi satu fokus yang penting oleh DAP. Mereka sangat yakin menghadapi PRU13.

Baik PKR atau pun Pas tidak membantah permintaan 10 dan 3 kerusi ini. Kita tidak tahu, apakah diam bermakna setuju atau tidak setuju.

Kerajaan BN diramal oleh banyak Centre of Studies akan masih memenangi PRU13, namun DS Najib mahukan kemenangan yang besar, kemenangan melebihi 2/3. Kemenangan yang besar amat penting kepada DS Najib supaya beliau boleh merealisasikan Wawasan 2020 yang tinggal 7 tahun lagi.

DSP Lajim Ukin, menurut fikiran saya, apabila beliau tidak boleh lagi bersama dengan BN Sabah, beliau keluar dan tidak mahu menyusahkan BN, ataupun dilihat menjadi musuh dalam selimut kepada BN. Maka rakyat Sabah maklum bahawa beliau tidak bersama BN Sabah lagi, tetapi benarkah beliau tidak menyokong DS Najib. Sudahkah anda membaca surat DSP Lajim kepada PM.

Mereka yang diberi kepercayaan oleh PM, perlu menzahirkan kepercayaan itu dalam PRU13 ini. Bolehkah anda bekerja untuk PM tetapi anda mempercayai Ketua Pembangkang, ataupun anda bekerja dengan Ketua Pembangkang tetapi anda bekerja dengan PM! Jika anda bersikap seperti ini, stand tidak jelas, di zaman Lee Kuan Yew di Singapura, dia akan pecat anda 24 jam!


Dengan DS Najib, nampaknya DS Najib tidak mengamalkan cara kukubesi Lee Kuan Yew, DS Najib berserah sepenuhnya kepada Ilahi. Namun, kita yang berasa gusar dan gundah.

Selamat membaca. Tafsiran anda tidak semestinya menepati tafsiran artikel ini.

Credit to Jentayuabaka

PAS aliran menyesatkan - Pengakuan bekas Otai PAS

Posted: 19 Dec 2012 04:00 AM PST

Klik Gambar untuk besarkan teks. 

Syukur Alhamdulillah, semakin ramai pengikut PAS yang otai-otai sedar dengan perjuangan palsu Parti Ajaran Sesat yang selama ini mereka anuti. Terbaru pendedahan bekas pengikut tegar PAS membongkar ajaran sesat yang diajar oleh pemimpin-pemimpin PAS.

BESUT 18 Dis. - Akibat terpengaruh dengan Amanat Haji Hadi, seorang bekas pengikut Pas hari ini mendedahkan bagaimana dia sanggup melakukan akad nikah dua kali bagi memastikan perkahwinannya sah.
Menurut Abdul Rahman Jusoh, 57, keadaan itu berlaku apabila dia yakin perkahwinannya tidak sah apabila urusan itu dikendalikan oleh jurunikah lantikan kerajaan Barisan Nasional (BN) yang digambarkan kafir oleh kepimpinan Pas.
Berikutan itu, dua malam selepas pernikahan pertama, dia yang ketika itu berusia lingkungan 20-an dinikahkan semula oleh seorang imam di Kampung Apal, di sini.
Mewarisi pendirian keluarganya menyokong Pas, Abdul Rahman mengikut secara membuta-tuli setiap ucapan pemimpin Pas di pentas-pentas ceramah yang dianggapnya sebagai suatu tazkirah para ulama.
MyMassa berharap anak-anak muda yang masih taksub dengan perjuangan PAS, segera baliklah ke pangkal jalan. Tinggalkanlah ajaran parti yang sesat lagi menyesatkan itu kerana perjuangan PAS hanyalah semata-mata untuk kepentingan Politik mereka sahaja. Jangan kita menggadai nama dan kesucian Islam hanya kerana dimanipulasi oleh kerakusan Pemimpin politik yang berkepentingan sendiri!Santai Petang : Nik Aziz Mula Berlakon Filem?

Posted: 19 Dec 2012 02:00 AM PSTLakonan politik yang memang semua orang dah tau ending cerita ni.

Bermula dengan PAS cuba tunjuk mereka pejuang Islam. Kemudian menikus bila kena 'sound' dengan DAP.

*Kalau bab undang-undang PBT pun PAS tak boleh nak pertahankan dari DAP, ini pulak nak laksanakan undang-undang yang lebih tinggi. Mana PAS berani nak lawan abang besar dalam pembangkang. Nilai-nilaikanlah....PISAU.NET

Posted: 19 Dec 2012 09:39 PM PST

PISAU.NET


DAP Ekstremis Kristian, Anti Buddha,Perkuda Islam.

Posted: 19 Dec 2012 04:30 PM PST

Berdasarkan keputusan pemilihan anggota CEC yang baru kita semua sedar betapa DAP sendiri tidak mengamalkan Malaysian Malaysia , disebalik sikap mereka yang rasis,ultrakiasu dan chauvanis  banyak kali pendedahan oleh penulis Blog Halen Ang mengenai peranan gerakan kristian evengelis yang kuat didalam DAP. :klik sini dan sini 

Portal Stop The Lies dalam artikelnya turut mendedahkan penglibatan DAP disebalik satu gerakan kristian dijadikat platform untuk menghentam kerajaan BN:Hiding Behind Christianity to Campaign for Pakatan!


Pisau tertarik dengan pendedahan blogger Helen Ang dan STL,dakwaan blog dan portal  dalam beberapa artikel mengenai avengelis DAP memang benar .

Berdasarkan Keputusan Pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP 2012 - 15 dari 20 org anggota CEC Dap adalah Kristian. Kenapa?

LIM KIT SIANG  -1607    k

LIM GUAN ENG -1576 k

KARPAL SINGH - 1411

CHONG CHIENG JEN- 1211    k

LOKE SIEW FOOK (ANTHONY) -1202 k

WU HIM VEN (VINCENT) - 1202 k

TAN KOK WAI -1199    k

GOBIND SINGH DEO - 1197

PUA KIAM WEE (TONY)- 1162 k

TENG CHANG KHIM- 1152 k

FONG KUI LUN- 1137 k

NGA KOR MING -1075     k

CHONG ENG- 1006 k

CHOW KON YEOW- 986 k

LIEW CHIN TONG- 984

M. KULA- 984

BOO CHENG HAU- 958

KOK SUH SIM (TERESA) -925 k

TEO NIE CHING -903 k

NGEH KOO HAM - 824 k

K = KristianDAP yang semua orang tahu sebuat parti yang rasis,chauvanist dan ultra kiasu adalah produk daripada parti PAP. Sebuah parti yang ditubuhkan oleh Lim Kuan Yew. Didalam politik Malaysia kita gagal untuk melihat siapakah sebenarnya DAP yang dipimpin oleh dinasti Lim anak beranak.


Ramai yang hanya mengenali DAP sebagai sebuah parti yang pro kepada bangsa cina,tetapi sebenarnya ramai yang gagal untuk melihat DAP adalah satu gerakan kristian ekstremis yang boleh disamakan dengan Taliban di Afganistan.


Jika DAP benar benar memperjuangkan hak dan kepentingan bangsa cina,mengapa secara dominannya dalam banyak pilihanraya umum MCA,Gerakan dan SUPP mendapat sokongan yang tinggi daripada masyarakat tionghua.Kegagalan kita untuk melihat siapakah DAP menjerumus kepada syak wasangka terhadap rakan kita MCA,Gerakan dan SUPP yang banyak menyokong BN selama ini.Sejak dari dulu PRU 1956,hinggalah sebelum 1969,seterusnya hinggalah 2008 rata rata kerusi yang dimenangi oleh calon MCA,Gerakan dan SUPP turut mendapat undi daripada masyarakat tionghua.


Parti berteraskan kaum tionghua terperangkap dalam jerat politik perkauman dan ekstremis agama hingga kebelakangan ini dilihat seperti senada dengan DAP.Sedangkan MCA memperjuangkan hak kaum cina lebih banyak daripada DAP,sebagai contohnya peruntukan kepada sekolah cina setiap tahun tidak pernah kurang daripada RM10juta malah turut pernah dicatatkan peruntukan lebih daripada itu.Tetapi atas permainan persepsi, yang peliknya DAP pula dilihat menjurai dalam isu sekolah cina sedangkan mereka setakat ini hanya menyumbangkan 5juta melalui kerajaan Pulau Pinang yang diperintah oleh mereka yang tidak sampai satu penggal.


Mengapa dan kenapa sokongan beralih arah?Ia tidak berlaku dengan sekelip mata sahaja.


Terperangkap didalam permainan DAP memperlihatkan bagaimana orang melayu sendiri gagal untuk mengenali rakan mereka didalam BN. Ya,sememangnya diakui adalah sedikit sebanyak sana sini berlaku percangahan pendapat ,tetapi biasalah dalam satu keluarga pasti ada yang boleh diselesaikan secara sefahaman yang baik.Apabila melihat sokongan kaum tionghua beralih arah kelompok melayu didalam BN berasa amat kecewa.Dilema kaum tionghua sebenarnya mereka tidak dapat tidak untuk menolak tawaran dan janji retorik seperti sama rata dalam semua segi yang sememangnya bercanggah dari perlembagaan negara yang pada mulanya digarap dari perlembagaan ala British kemudian diubah mengikut kesesuaian demografi kaum di Tanah Melayu oleh Suruhanjaya Lord Reid .


Kemudian digubal semula oleh kerajaan Perikatan yang kini menjadi BN mengikut hukum hukum Islam Qisas dan Takzir menjadikan Islam agama rasmi,raja berpelembagaan,bendera Malaysia dan hak bumiputra.Kerakyatan kepada bukan melayu,bebas beragama dan bebas menjalankan kegiatan ekonomi.


Kelicikan DAP dalam memainkan sentimen perkauman dan rasis semata mata untuk menutup gerakan ekstremis Kristian yang begitu kuat didalam parti ini. Lim Kit Siang Guan Eng(Father Joseph) anak beranak, Karpal anak beranak.Ngeh dan Nga(Pastor), Jeff Oii,Teresa Kok,Anthony Loke,Tony Pua dan ramai lagi.


Satu lagi contoh adalah Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi yang mengaitkan syariah Islam sebagai ekstremisme sementara Exco Selangor, Ronnie Liu campur tangan dan mempertikaikan tindakan pihak berkuasa tempatan merampas arak di kedai serbaneka di kawasan penduduk majoriti Islam.


Gerakan kristian ekstremis didalam DAP sudah lama bertapak semenjak tertubuhnya DAP.Namun gerakan ini nampak makin ketara dan lebih vokal selepas PRU12 dan makin agresif ketika kempen di Sibu. Gerakan misionari DAP turut menghasut Kristian Katolik dan DAP turut menghasut Father dan Bishop mazhab Anglican, SIB, Methodist, SDA dan asakan ini berlaku cukup hebat semasa Pilihanraya negeri Sarawak.


Kempen di Sibu telah menyaksikan eletis sidang Injil DAP turut menampilkan dua orang PKR Chua Jui Meng(bekas MCA) dan Tan Kee Wong anak kepada David Tan Chee Khoon(ex Gerakan) bergabung ,dalam kempen mereka mengunakan Al-Kitab sebagai dalil bahawa gerakan mereka ini adalah sebahagian perjuangan suci kristus,kata kata seperti 'hand of god' (tangan tuhan)yang mengerakkan DAP agar memerangi Barisan Nasional dan dalam masa yang sama menyerang pengundi Cina yang menolak tuhan Yesus Kristus.


Cara mereka berkempen sebelum ini amat berlainan,namun sekarang ini gerakan misionari didalam DAP lebih mirip kepada PAS yang mengeksplotasi Islam sebagai alat untuk meraih sokongan.Begitulah DAP mengunakan Al-Kitab dan Kristus sebagai alat untuk meraih sokongan. Misonari Kristian DAP mengimpikan Sabah dan Sarawak sebagai serambi Kristian seperti mana PAS mengelar Kelantan sebagai serambi Mekah.


Anwar Ibrahim membawa pluralisme dan liberalisme didalam perjuangannya.Bagai dipucuk ulam mendatang,kesemua ini amat selari dengan kehendak eletis DAP yang menjadikan agama sebagai alat politik.Manakala PAS pula sudah terbuka dan liberal apabila turut membuka keahliannya kepada bukan Islam(Pas For All). 2 entititi politik melayu dan Islam menjadi pemudah cara buat DAP untuk meneruskan agenda mereka.:klik sini

Sebab itulah hampir setiap minggu kita dapat melihat bagaimana Lim Guan Eng,Nga ,Ngeh atau pun Teresa Kok tidak punyai masaalah untuk memberi khutbah digereja dan sudah dilihat sebagai satu amalan yang biasa pada pandangan mata masyarakat kristian.


Sibu menjadi permulaan gerakan misionari DAP ini memulakan kempen,mereka meletakkan diri mereka seperti Anglo Saxon yang mewarisi sikap kolonial yang akan bermuka muka,merendah diri dihadapan masyarakat tempatan,dan melihat kaum cina bukan kristian sebagai kelompok kelas kedua dan kekampungan.Kita dapat melihat bagaimana pemimpin DAP yang bukan beragama kristian diketepikan dan dilayan kelas kedua didalam parti seperti mana berlaku terhadap M Kulasegeran dan bekas Adun DAP (Malim Nawar) yang menjadi bebas Keshvinder Singh dan Adun Jelapang, Datuk Hee Yit FoongCeramah DAP banyak mengunakan petikan dari kitab Bible sama seperti yang diucapkan didalam khutbah didalam gereja ,kata kata seperti 'menukarkan dari air biasa menjadi arak wine','tangan yang mengundi adalah tangan tuhan yang membawa kita ke Putrajaya". Kesemua ini persis dakwah mengunakan agama sebagai alat politik sepertimana yang dilakukan oleh PAS yang menjanjikan syurga dan pahala kepada pengikut pengikutnya.


DAP Perak menyokong penuh dengan keputusan CEC yang mendesak agar DAP Terengganu untuk keluar daripada barisan alternatif dan meletak jawatan lantikan jika ketika itu PAS mahu meneruskan pemerintahan secara Islam di Terengganu dan seterusnya jika memerintah negara ini pada pasca PRU 1998.


Tidak lama dahulu James Ngeh Khor Ham tidak mahu apa apa kaitan dengan PAS jika Kristian hanya dijadikan sebagai watak tempelan,Sekiranya negara Malaysia tidak lagi mengamalkan sekularisme beliau lebih rela melihat Malaysia menjadi sebuah negara Kristian daripada menjadi sebuah negara Islam sepertimana yang diperjuangkan oleh PAS.


Di Perak pasca PRU12,kita dapat melihat bagaimana keenganan DAP untuk memberikan kerusi menteri besar kepada wakil rakyat melayu Islam sehinggalah persetujuan dan perjanjian Pangkor 2008 tercapai apabila PAS bersetuju menjadikan Nizar sebagai proksi kepada Ngeh dan Nga.Kita dapat melihat satu lagi contoh bagaimana DAP membelakangkan PAS didalam kerajaan negeri Pulau Pinang apabila mengenepikan Salleh Man Adun PAS daripada menyertai barisan exco kerajaan negeri.


Kita dapat melihat bagaimana gerakan misionari menjalankan peranan atas percaturan oleh DAP untuk memainkan sentimen kebencian agama semasa pilihanraya negeri Sarawak.DAP menghantar lebih 30 mubaligh kristian dari Pulau Pinang ke Sarawak untuk menghasut mengenai isu Al-kitab sedangkan ketika itu kerajaan pusat sudah pun menyelesaikan polimik Al-kitab.:klik sini

Inilah realiti bagaimana DAP berjaya berdakwah keatas PAS. PAS sebenarnya lebih kepada syok sendiri perasaan perasan ,sama ada sedar atau tidak sebenarnya mereka dipergunakan oleh DAP untuk menjayakan agenda kristus mereka.


Satu contoh klasik bagaimana kalangan ultra kiasu yang minoriti dinegara ini mengambil peranan sebagai majoriti apabila umat Islam dan melayu berpecah belah kepada 4 iaitu Umno,PAS,PKR dan atas pagar.Dalam masa yang sama Guan Eng dengan beraninya menuduh jika dua parti politik melayu bersatu maka ia adalah satu pakatan yang rasis:klik siniPisau kata "  kita pertahankan hak bangsa melayu dan kesucian Islam akan dituduh sebagai rasis dan perkauman..kalau DAP hentam hak orang melayu dan Islam akan disambut takbir oleh PAS"

Melayu Tak Berimankan Malaysian Malaysia dan Pengkhianat Punca Tewas Teruk Dalam Pemilihan DAP

Posted: 19 Dec 2012 05:00 AM PST

Ini apek celup..walaupun berpendidikan tinggi bahasa melayunya serupa apek pasar borong Selayang. Dia kata melayu yang tewas didalam pemilihan DAP sebab perwakilan tak percaya bangsa melayu.

Katanyanya Melayu DAP masih tidak berimankan Malaysian Malaysia...Apa nak jadi ni.. Sudahlah dituduh ahli melayu pengkhianat parti..dituduhnya tiada kredibiliti..
Pisau kata "agaknya dia cakap dengan anak bini macam tu jugak kot..patutlah menganut Malaysian Malaysia"

Rintihan Calon Melayu Yang Tewas Pemilihan CEC DAP.

Posted: 18 Dec 2012 11:30 PM PST

Zulkifli Mat Nor salah seorang calon yang kalah teruk semasa pemilihan CEC merintih dan menangis tak berlagu kerana tidak dapat menerima hakikat bahawa DAP adalah parti chauvanis ultrakiasu dan rasis.


Dalam tidak sedar beliau mengiktiraf BN yang mengamalkan konsep kerjasama dan 1Malaysia adalah resepi yang baik untuk seluruh rakyat Malaysia yang berbilang kaum.


Bagai mengharapkan mimpi bulan jatuh ke riba,Zulkifli masih mengakui beliau berimankan Malaysian Malaysia yang diperjuangkan DAP.


Dalam video ini Pisau hanya dapat mendengar "kuang kang kung kang..pom pang pom pang.." 

Apa korang dapat tafsirkan melalui rintihan calon melayu yang kalah ini....
 
"kuang kang kung kang..pom pang pom pang.."


Pisau kata " bunyi macam anjing kena pukul jer.. "

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 19 Dec 2012 09:28 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


300 Anggota NGO Sabah Sertai UMNO

Posted: 19 Dec 2012 09:00 PM PST


Video Untuk Ditonton Oleh Pelajar Yang Sedang Bercuti Sekolah

Posted: 19 Dec 2012 07:30 PM PST


Video Ini Mendedahkan Gerakan Syiah Dalam PAS

Posted: 19 Dec 2012 05:30 PM PST


Bukti Naib Pengerusi DAP Melayu Ini Mahu Buang Kakitangan Awam Melayu

Posted: 19 Dec 2012 03:00 PM PST
Gambar Terbaru Anwar Ibrahim Berjoget Hendak Tarik Undi

Posted: 19 Dec 2012 09:13 AM PST

Hilang habis sakit belakang dan sakit tengkuk. Bab berlakon memang dia akan buat apa sahaja untuk meraih undi. Saksikanlah lakonan hebat ini. Anda nilaikanlah sendiri.

Gaduh Sesama Sendiri Dah, Asri Bantai Hadi Awang Pula

Posted: 19 Dec 2012 01:01 AM PST

Bekas Mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, adalah lebih baik sekiranya Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membuat penarikan secara rasmi amanat yang pernah diberikan kepada ahli Pas lebih tiga dekad lalu.

Menurutnya, amanat yang berbunyi Umno itu kafir diungkapkan Hadi sewaktu angin kebangkitan Islam kira-kira 30 tahun lalu.

"Sungguhpun ahli Pas hari ini sudah tidak mengamalkan amanat tersebut, tetapi Hadi wajar membuat penarikan semula sebagai pencerahan kepada masyarakat.

"Ini perkara lama. Amanat tersebut diungkapkan ketika zaman muda beliau (Hadi). Ketika itu angin kebangkitan Islam mempengaruhi segenap pemuda ditambah dengan ketegangan sistem Perlembagaan yang menjadi teras negara ini," katanya kepada Sinar Harian mengulas gesaan dua mufti agar Hadi menarik balik amanat beliau.

Katanya, perkara sama turut berlaku kepada ramai tokoh-tokoh pemimpin muda pada ketika itu.

"Pas sekarang sudah lain. Saya melihat kepimpinan hari ini sudah tahu hala tuju perjuangan mereka. Hadi juga sudah bertemu dengan pemimpin parti lain termasuk Umno.

"Jadi, ahli parti itu sudah boleh mengagak dan tahu amanat lama sudah tidak ada lagi," katanya.

Menurutnya, penggabungan Pas bersama Pakatan Rakyat (PR) juga memperlihatkan parti itu semakin realistik dalam perjuangan politik mereka.

"Jika dapat dibuktikan, masih wujud ahli yang berpegang teguh dengan amanat seumpama itu, bermakna Hadi perlu tampil membuat penarikan semula dengan segera," katanya.

Tambah Asri, isu lama ini seharusnya tidak lagi dibangkitkan kerana ia akan mengundang pelbagai perkara lain yang boleh mendatangkan kontroversi.

"Seharusnya ia dihentikan. Jika tidak, akan muncul macam-macam lagi termasuk isu 13 Mei. Tutup buku lama.

"Semua pihak perlu melihat ke depan bukan membongkar kisah lama lagi. Ia sudah tidak relevan lagi," katanya.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 19 Dec 2012 09:26 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 19 Dec 2012 03:14 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


HJ HADI : PAS SEPATUTNYA SUDAH BOLEH DIBUBARKAN JIKA.....!!

Posted: 19 Dec 2012 07:43 AM PST

Pendekatan gerakan politik PAS sudah semakin mirip kepada apa yang telah lebih 60 tahun dilakukan oleh UMNO, sejak PAS pandai berkawan dengan DAP. 

Semakin serasi kerjasama PAS dengan DAP, semakin UMNO nampaknya perjuangan PAS kerana segala prinsip dan kaedah bersiasah yang cuba dilakukan oleh PAS ini sudah lama diamalkan oleh UMNO melalui BN.

Ulamak dan pemimpin PAS sering berkata, "Jika sebelum subuh UMNO mengumumkan bersedia menukar perlembagaan dan pemerintahannya menurut Al Quran dan Hadis, maka sebaik selepas subuh, kami akan bubarkan PAS dan akan menyertai UMNO".

Jika PAS hari ini telah mengubah fatwa dan amanat yang dipegangnya selama ini, atas alasan tidak salah dari sudut "tahaaluf siyasi" atau "persefahaman politik", maka, bermakna selama ini apa yang telah diamalkan oleh UMNO adalah selari dengan prinsip yang mahu diamalkan PAS. Jika apa yang baru mahu diamalkan oleh PAS ini selaras dan tidak bertentangan dengan Quran dan hadis, maka apa yang telah diamalkan oleh UMNO sejak 60 tahun dahulu juga syariiah!

Maka berdasarkan lafaz dan ikrar yang sering dibuat oleh PAS, sewajibnya PAS dibubarkan dan seluruh ahli serta pengikutnya bersatu di bawah UMNO!

Bukankah dulu PAS tidak boleh sama sekali menerima bukan Islam sebagai pemimpin? Hj Hadi pernah berfatwa bukan Islam hanya layak untuk menjadi rakyat dan tidak boleh sama sekali menjadi pemimpin.

Ke mana tenggelamnya Amanat Hj Hadi yang membawa kepada fatwa UMNO kafir disebabkan berkongsi kuasa dengan bukan Islam? Apakah amanat dan fatwa itu sudah luput sepertimana luputnya perjanjian Hudaibiah dengan sendiri?

Di manakah keadilan dan amanah serta tanggungjawab PAS terhadap segala fatwa dan hukum yang telah dijatuhkannya terhadap UMNO?

Jika tahun 1981 mereka berfatwa berkongsi kuasa dengan bukan Islam boleh jatuh kafir, apakah hukum perkongsian kuasa yang telah dilakukannya dengan DAP sejak memerintah beberapa negeri selepas PRU12 yang lalu?

Seorang kafir atau apabila seseorang jatuh kafir atau murtad, maka dari segi hukumnya pastilah ke neraka. 

Jadi barangsiapa yang berkongsi kuasa dengan bukan Islam bermula dari 1981 hingga 2008 adalah jatuh kafir. Maka hukumannya adalah neraka.

Dan, hukuman neraka ini luput selepas 2008 disebabkan PAS sudah membolehkan prinsip perkongsian kuasa dengan bukan Islam dilaksanakan. Maka, jika berdasarkan fatwa PAS, barangsiapa yang terlibat berkongsi kuasa dengan bukan Islam bermula dari tanggal PRU 2008, adalah bebas dari hukuman neraka.

Makanya, apa jadi dengan para pemimpin yang telah terjerat dengan hukuman sesat dan neraka bermula dari fatwa Hj Hadi pada tahun 1981 hingga sebelum PRU 2008?

Amalan yang sama, iaitu perkongsian kuasa dengan bukan Islam, telah memberikan implikasi 2 jenis hukum. Mereka-mereka yang menjadi pemimpin dalam penggal pemerintahan 1981-2008 menerima hukuman neraka, manakala pemimpin pasca 2008 diberi pelepasan dari seksaan api neraka atas prinsip Tahaaluf Siyasi. 

Kenapa PAS menyamatarafkan fatwa hukum agama seperti pindaan Akta Cukai Pendapatan 1967?

Hukum Islam mahu disamatarafkan dengan pemberian pelepasan cukai pendapatan dan tariff duti impot?  Boleh naik dan boleh turun ikut keperluan? 

Tidakkah tindakan PAS ini tindakan mempermain-mainkan agama?

Walau bagaimana pun, ulamak PAS sangat pandai memanipulasi ilmu dan hukum tuhan.

Tindakan UMNO berkahwin dengan MCA dikatakan salah dan fatwa yang dikeluarkan oleh ulamak PAS ialah, "wajib diceraikan". Bila mereka berkahwin dengan DAP, dibolehkan atas alasan untuk menjinakkan bukan Islam dengan Islam.

Bila orang UMNO terkencing mengadap kiblat, PAS menjatuhkan hukum "haram". Bila PAS pula terkencing mengadap kiblat, ulamak PAS kata, "tidak salah tubuh badan mengadap kiblat ketika terkencing asalkan "menate" tu serong ke kiri.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 19 Dec 2012 03:07 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Pelajar perempuan kritikal selepas diperkosa tujuh lelaki

Posted: 19 Dec 2012 02:31 PM PST

NEW DELHI - Kejadian seorang pelajar perempuan berusia 23 tahun dirogol, dipercayai oleh empat lelaki, dalam sebuah bas di sini Ahad lalu mencetuskan kemarahan di seluruh India.

Kejadian itu turut membangkitkan kemarahan di kalangan ahli Parlimen hari ini, yang mendesak agar undang-undang sedia ada dipinda untuk mengenakan hukuman mati.

Polis telah menahan empat orang termasuk pemandu bas. Dua lagi masih dicari.

"Apa yang kerajaan lakukan untuk menangani kes-kes rogol di ibu negara?" kata Sushma Swaraj dari parti pembangkang, Bharatiya Janata.

"Perogol hari digantung, kita perlukan undang-undang yang ketat untuk menghentikan kejadian rogol," kata beliau lagi.

Pada hari kejadian, pelajar perempuan itu dan rakan lelakinya yang sedang dalam perjalanan itu dipukul, dilucutkan pakaian dan dicampak keluar dari bas.

Menurut polis, pasangan itu diserang oleh sekurang-kurangnya empat lelaki.

Ketua Polis Delhi, Neeraj Kumar memberitahu pemberita hari ini bahawa pelajar itu dan rakannya menaiki bas di kawasan Munirka, yang terletak di selatan Delhi.

"Kawan lelaki pelajar perempuan telah melawan lelaki-lelaki yang menyerang mereka untuk menyelamatkan pelajar perempuan itu, tetapi dipukul dengan teruk.

"Pelajar perempuan untuk juga menyelamatkan kawannya, tetapi turut dipukul dan dirogol di bahagian belakang bas.

"Kemudian, kedua-dua mereka dicampak dari bas," kata Neeraj.

Pasangan itu dimasukkan ke hospital dan wanita itu dipercayai berada dalam keadaan kritikal.

Polis sudah menahan pemandu bas dan beberapa yang lain bagi membantu siasatan.

Angka kejadian rogol di New Delhi lebih tinggi berbanding di bandar lain. Sebanyak 572 kes dilaporkan di New Delhi tahun lalu.

The Times of India mendakwa insiden yang berlaku itu menyebabkan mereka melabelkan New Delhi sebagai kawasan rogol India.

Ketua Menteri Delhi bagaimanapun memberitahu pemberita, kes terbaru ini sesuatu yang paling luar biasa.

"Kami ingin memastikan bahawa pesalah tidak akan dibenarkan untuk diikat jamin walau apa keadaan sekalipun. Pesalah akan dihukum dengan hukuman yang setimpal dengan kesalahan mereka," katanya.

Kata Ketua Menteri, pihaknya akan menimbang semula keperluan untuk menubuhkan mahkamah 'fast track' bagi emmastikan keadilan yang pantas dapat di

Rahsia pelajar kerap ponteng kelas terbongkar apabila mengaku dirogol

Posted: 19 Dec 2012 07:45 AM PST

AMPANG JAYA : Seorang pelajar berumur 18 tahun yang berhadapan kemungkinan dibuang kolej terpaksa membocorkan rahsia dia dirogol seorang lelaki hampir sebulan lalu.

Pendedahan itu dilakukannya apabila didesak pihak pengurusan kolej supaya menunjukkan surat tunjuk berikutan kerap ponteng kelas.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abdul Jalil Hassan berkata, pelajar itu nekad membuat laporan polis, kelmarin, mendakwa dirinya dirogol lelaki itu di Taman Melawati, dekat sini, kira-kira sebulan lalu.

"Selepas kejadian rogol itu, mangsa yang terlalu trauma difahamkan bertindak mengasingkan diri dan kerap ponteng kelas sehingga pihak kolej bercadang mengeluarkan notis menamatkan pengajiannya," katanya di sini, semalam.

Abdul Jalil berkata, mangsa tampil membuat laporan polis dengan harapan kolej berkenaan tidak membuangnya.

"Berdasarkan kandungan laporan polis dibuat mangsa, dia mendakwa dirogol seorang lelaki berumur 20-an di rumah lelaki itu, kira-kira sebulan lalu.

"Siasatan awal mendapati mangsa berkenalan dengan lelaki itu hampir sebulan lalu di sebuah kedai berhampiran kolej tempat dia belajar," katanya.

Abdul Jalil berkata, pelajar berkenaan menarik balik laporan polis yang dibuat selepas dia memaklumkan pihak kolej mengenai kejadian rogol itu.

"Walaupun mangsa mahu menarik balik laporan itu, siasatan tetap akan dijalankan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana kertas siasatan kes sudah dibuka sebaik laporan diterima," katanya.

Menurutnya, siasatan lanjut sedang dijalankan dan polis sedang mengumpul maklumat serta bukti kukuh berhubung kes, termasuk menahan lelaki yang dituduh merogol itu.

Ranking Harimau Malaya mencanak lima anak tangga

Posted: 19 Dec 2012 06:30 AM PST

KUALA LUMPUR - Kekalahan secara agregat 1-3 skuad Harimau Malaya kepada Thailand pada separuh akhir Piala AFF Suzuki 2012 baru-baru ini tidak menjejaskan kedudukan pasukan kebangsaan dalam peta bola sepak dunia.

Berdasarkan senarai ranking terbaharu Persekutuan Bola Sepak Dunia (FIFA), skuad bimbingan Datuk K.Rajagobal itu naik lima anak tangga, daripada kedudukan ke-163 dunia bulan lepas ke posisi 158.

Sebelum ini, skuad negara berada di tangga ke-148 dunia pada Januari, 150 (Februari), 152 (Mac), 156 (April), 153 (Mei), 154 (Jun), 157 (Julai dan Ogos), 156 (September) dan 162 pada Oktober.

Berikutan ranking terkini itu, skuad Harimau Malaya setanding dengan pasukan seperti Kepulauan Solomon (150), Aruba (151), Kepulauan Faroe (153) dan Bermuda (157).

Dalam kalangan negara Asia Tenggara, Malaysia jatuh satu anak tangga ke kedudukan keenam di belakang Vietnam (131), Thailand (136), Filipina (147), Singapura (154) dan Indonesia (156).

Di peringkat Asia, Malaysia naik satu anak tangga pada kedudukan ke-26 daripada 46 negara.

Sementara itu, juara Euro 2012 Sepanyol terus mengekalkan status selaku pasukan terbaik dunia dengan mengumpul 1,606 mata.

Jerman dan Argentina turut mengekalkan kedudukan selaku pasukan kedua dan ketiga terbaik dunia apabila masing-masing mengutip 1,437 dan 1,290 mata.

Kedudukan ranking FIFA itu membabitkan 209 buah negara.- Bernama

Diperkosa ketika pulang dari kerja

Posted: 19 Dec 2012 01:00 AM PST

Gambar hiasan
KUALA LUMPUR - Seorang remaja berumur 18 tahun dirogol ketika dalam perjalanan pulang dari tempat kerjanya di sebuah pusat membeli-belah Wangsa Maju, di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 10.15 malam itu, mangsa seorang diri berjalan kaki menuju ke stesen transit aliran ringan (LRT) Sri Rampai sebelum seorang lelaki berumur lingkungan 20-an tidak dikenali menekup muka mangsa dari belakang sebelum menariknya ke dalam semak berhampiran.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa berkata, kejadian berlaku terlalu pantas apabila suspek bertindak mengangkat mangsa yang meronta-ronta, ke bahagian tengah semak tanpa disedari orang ramai yang berada tidak jauh dari lokasi.

Menurutnya, suspek seterusnya bertindak merogol mangsa dan beredar sambil berpesan supaya mereka bertemu lagi keesokan harinya (semalam) hingga mengakibatkan trauma kepada remaja tersebut.

"Mangsa ditemui anggota Polis Bantuan stesen LRT dan kemudiannya diserahkan kepada sepasukan anggota dan pegawai dari Balai Polis Wangsa Maju. Hasil pemeriksaan pihak hospital mengesahkan mangsa dirogol, namun mangsa tidak mengalami kecederaan di bahagian lain.

"Lelaki berkenaan sebelum itu didakwa sering kelihatan berkeliaran di sekitar kawasan tersebut," katanya.

Beliau berkata, orang ramai yang mempunyai maklumat tentang suspek yang didapati berada dalam keadaan mencurigakan di kawasan berkenaan diminta memaklumkan segera kepada polis.

"Suspek dipercayai berbangsa Melayu, berbadan gempal dan berambut kerinting serta ketinggiannya lima kaki empat inci.

"Kes disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol," katanya.

Sementara itu, Sinar Harian difahamkan, polis tidak menolak kemungkinan suspek terlibat merupakan penduduk di kawasan berhampiran dan merupakan seorang lelaki yang dikategorikan sebagai gila seks.

Lelaki berkenaan juga dikatakan suspek sama ditahan 18 September lalu kerana dilaporkan menunjukkan kemaluan ketika memberhentikan kereta bersebelahan wanita dalam perjalanan ke stesen LRT berkenaan.

(Gambar) Neelofa tayang 'lentik' sebelum show MeleTOP!

Posted: 18 Dec 2012 10:31 PM PST

Hah! Lama sudah kami tak buat posting berkenaan si gadis genit yang comel ini. Biasalah, banyak sangat kontroversi, terbeban pula kepala nak memikirkannya..baik rilek aja..!

Oh ya, minggu lepas, ketika kami sedang membelek-belek Instagram (dengar kisahnya Instagram dah tarik balik statement mereka yang kontroversi mereka berkaitan penjualan gambar-gambar pengguna), kami ter'follow' Neelofa punya akaun.

Ermm...artis, seperti biasa, banyak dimuat naik aktiviti seharian mereka. Apa yang menarik, salah satu gambar Neelofa yang menarik perhatian kami adalah 'pose'nya sebelum mengacara rancangan MeleTOP di Astro.

Huh, melentik beb! Hahaha....well, you are beautiful my dear!


(Gambar) Pakai coli dibelakang badan...fesyen terbaru?

Posted: 18 Dec 2012 07:32 PM PST

Dunia..dunia...memang pelik manusia sekarang ini...

Sebelum ini kami pernah paparkan gaya seorang gadis yang memakai coli, tetapi talinya dibiarkan terlihat dibelakang.

Boleh baca SINI

Kami kurang pasti sama ada wanita ini mempunya dua pasang payudara atau pun dia sengaja memakai colinya sedemikian rupa ATAU pun memang bajunya direka sebegitu sofistikated?

Kalau ada dua pasang payudara, maknanya sepasang dihadapan, sepasang lagi dibelakang badannya.

Kalau fesyen...kami kurang arif dengan gaya yang digayakan!

Abby akan berkempen untuk PRU13

Posted: 18 Dec 2012 06:31 PM PST

KANGAR - Bekas pelakon popular drama bersiri Gerak Khas, Abby Abadi berjanji akan membantu calon Pas berkempen dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

"Saya sanggup turun bersama Muslimat Pas sebagai perayu undi di seluruh pelosok negara pada PRU13 nanti.

"Kami cukup bersedia untuk sama-sama menggempur pihak lawan pada kempen pilihan raya nanti untuk merayu undi," katanya ketika menyertai perhimpunan kebangkitan rakyat peringkat negeri di dataran Kompleks Pas Perlis di Jalan Kampung Pondok di sini, malam kelmarin.

Kira-kira 4,000 ahli Pas dan PR menghadiri program itu.

Abby atau nama sebenar Arbaiyah Abdul Manan berkata, beberapa rakan artis lain akan bersamanya tidak lama lagi untuk memberi sokongan kepada PR.

Sungguhpun mengakui dirinya adalah dari keluarga penyokong Barisan Nasional (BN) bahkan ayah dan ibunya ialah orang Umno tetapi hatinya lebih terbuka untuk memilih Pas kerana ada hikmah di sebaliknya.

"Saya ingin membina rumah di syurga," katanya sambil menyifatkan dirinya begitu tenang setelah menyertai Pas.

Abby menyifatkan penyertaannya dalam Pas sebagai jihad dalam kehidupannya setelah meninggalkan dunia lakonan.

"Saya rasa begitu bahagia sebagai seorang Muslimah yang akan meneruskan perjuangan mencari kebenaran dan keadilan bersama parti pilihan," katanya.

Sinar

Jangan usik Ong Kim Swee!

Posted: 18 Dec 2012 06:15 PM PST

PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) tidak akan berganjak dengan pendirian untuk terus mengekalkan khidmat Datuk K. Rajagobal sebagai ketua jurulatih skuad Harimau Malaya.

Biarpun pengendali berusia 56 tahun itu gagal membantu Malaysia mempertahankan kejuaraan Piala Suzuki AFF 2012, FAM memberi jaminan bahawa 'kerusi panas' itu masih menjadi milik Rajagobal.

Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad menegaskan bahawa cadangan untuk melantik jurulatih Harimau Muda A, Ong Kim Swee untuk menggantikan tempat Rajagobal tidak wujud buat masa sekarang.

Menurut Azzuddin, FAM tidak akan menghukum Rajagobal hanya disebabkan gagal pada kempen Piala Suzuki AFF 2012, sebaliknya badan induk sukan bola sepak negara itu masih memerlukan khidmatnya.

Jelasnya, FAM juga tidak mahu pihak-pihak tertentu memberikan tekanan kepada Kim Swee dan beliau yakin jurulatih kelahiran Melaka itu akan terus melahirkan pemain-pemain muda berpotensi untuk diserapkan dalam skuad negara.

"Seperti yang saya katakan sebelum ini, kami tidak mahu menyingkirkan Rajagobal hanya disebabkan satu kegagalan.

"Apakah mereka sudah lupa jasa-jasa Rajagobal yang berjaya menamatkan penantian 20 tahun pingat emas Sukan SEA Laos 2009 dan muncul sebagai juara buat kali pertama Piala Suzuki AFF 2010.

"Kita sepatutnya menerima hakikat bahawa kita tewas kepada pasukan yang lebih baik. Saya yakin Rajagobal telah melakukan yang terbaik untuk skuad negara.

"Kim Swee merupakan seorang jurulatih yang cukup berwibawa. Buktinya, banyak bakat baharu dapat dicungkil, jadi FAM tidak akan sesekali mengganggu tugas Kim Swee.

"Mereka (pengkritik) boleh bercakap tetapi kita jangan mudah lupa jasa-jasa orang (Rajagobal)," katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Mengulas lanjut, Azzuddin menggesa semua pihak agar tidak terus menimbulkan spekulasi terhadap kedua-dua jurulatih berkenaan.

"Hentikan spekulasi seperti ini. Mereka (Kim Swee dan Rajagobal) bekerja di bawah satu bumbung dan sepatutnya kita harus menghormati mereka, bukannya memecahkan keharmonian antara mereka."

Kosmo!

Skuad Harimau Melaya dirombak

Posted: 18 Dec 2012 06:00 PM PST

KUALA LUMPUR - Skuad Harimau Malaya yang gagal mempertahankan kejuaraan Piala AFF Suzuki baru-baru ini akan dirombak bagi mengharungi kempen kelayakan Piala Asia 2015.

Pengurus pasukan kebangsaan Datuk Seri Subahan Kamal berkata beberapa pemain yang tidak mempamerkan prestasi terbaik pada Piala AFF Suzuki 2012 akan digugurkan, manakala pemain yang diketepikan akibat kecederaan akan dipanggil semula.

Skuad kebangsaan perlu diperkuatkan bagi mengharungi pusingan kelayakan Piala Asia 2015 Kumpulan D membabitkan Qatar, Bahrain, Yaman dan Malaysia bermula Februari depan, katanya ketika dihubungi hari ini.

Malaysia gagal mempertahankankan kejuaraan Piala AFF Suzuki yang dimenangi pada 2010 apabila tunduk kepada Thailand dengan agregat 1-3 pada saingan separuh akhir.

Dalam pada itu, Subahan tetap dengan pendiriannya bahawa Datuk K. Rajagobal akan terus melatih skuad Harimau Malaya bagi menghadapi pusingan kelayakan Piala Asia kerana kontrak ketua jurulatih skuad kebangsaan tersebut masih berbaki sehingga Disember 2013.

Beliau berkata setakat ini, tiada mesyuarat dipanggil bagi membincangkan kedudukan pengendali berusia 56 tahun itu.

Subahan berkata beliau telah menyerahkan laporan terperinci mengenai prestasi pasukan kebangsaan dan terserah kepada Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Sultan Ahmad Shah bagi menentukan kedudukan Rajagobal.

Sebelum ini, kedudukan Rajagobal sebagai ketua jurulatih skuad kebangsaan dilihat terancam berikutan kemerosotan prestasi Harimau Malaya selepas bergelar juara Piala AFF Suzuki dua tahun lepas.

Pelbagai pihak mengkritik prestasi Harimau Malaya dan mendesak Rajagobal meletak jawatan dengan nama jurulatih Harimau Muda A, Ong Kim Swee antara calon pilihan untuk mengambil alih jawatan itu.

Subahan berkata pengkritik tidak harus menyalahkan Rajagobal atas prestasi skuad Harimau Malaya yang kurang menyerlah pada kejohanan berkenaan kerana jurulatih itu sebelum ini telah banyak membangunkan sukan bola sepak tanah air.- Bernama

(Video) Melayu DAP 'mengemis' kembali kerusi PKR Pulau Pinang

Posted: 18 Dec 2012 05:31 PM PST

Dulu sebelum adanya PKR, DAP meletakkan 13 calun Melayu untuk bertanding di Pulau Pinang.

Apabila PKR ditubuhkan kesemua kuota kerusi tersebut diserahkan kepada PKR.

Sejak PRU 12 Melayu DAP langsung tidak mendapat peluang bertanding dalam sebarang pilihanraya kecil mahupun pilihanraya umum atas tiket DAP.

Sekarang mereka ingin menuntut kembali kuota kerusi yang pernah mereka tandingi dahulu, untuk mendapat peluang merasa pegang kuasa dan kedudukan... 

Jinggo-fotopages

* Bijak Cina DAP, dulu dia pandai 'mengemis' pada Melayu untuk raih undi, kini habis madu sepah dibuang, Melayu dalam DAP dah jadi melukut ditepi gantang, cuba minta semula kerusi-kerusi yang telah diberi...

Syirik PAS: Mahfuz label Ismail Mina sebagai 'hantu'

Posted: 18 Dec 2012 05:15 PM PST

KUALA LUMPUR: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar menyifatkan pihak yang mendakwa wujudnya pengamal syirik dalam parti itu, sebagai hantu yang mengamuk kerana tidak mendapat apa-apa daripada PAS.

Bagaimanapun, beliau enggan mengulas dakwaan bahawa pemimpin tertentu dalam PAS mengamalkan fahaman syiah, liberalisme dan pluralisme.

"Biar dia nak kata apa pun, hantu-hantu ini bila tidak dapat pulut kuning, dia mengamuk," kata Mahfuz pada sidang media di Ibu Pejabat PAS di sini hari ini.

Ahli PAS seumur hidup yang juga Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Malaysia (MUAFAKAT), Ismail Mina mendakwa wujud unsur syirik dalam PAS kerana ada ahlinya yang mengamalkan ajaran yang bercanggah dengan Islam.

Ketua Penerangan PAS Pusat Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata Dewan Ulama akan mendapatkan penjelasan daripada Ismail untuk merungkai dakwaan beliau.

Ismail menegaskan beliau bersedia berjumpa dengan pimpinan PAS untuk membuktikan dakwaannya itu.

Dalam perkembangan lain, Mahfuz enggan mengulas kesediaan Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi alat kepada DAP.

Anwar membuat kenyataan itu di Pulau Pinang Sabtu lalu selepas Pengerusi DAP Karpal Singh menyatakan sokongan parti untuk Ketua Pembangkang itu menjadi Perdana Menteri sekiranya pembangkang menawan Putrajaya.

Menurut Mahfuz yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena, beliau tidak tahu apa yang diperkatakan Anwar kerana tidak menghadiri ceramah di Nibong Tebal kelmarin.

"Saya tidak tahu, saya tiada di situ," katanya.

AP

Rusuhan Sg Petani: Jangan percaya khabar angin, tiada ketegangan

Posted: 18 Dec 2012 05:01 PM PST

SUNGAI PETANI – Polis Diraja Malaysia (PDRM) memberi amaran keras kepada mana-mana pihak yang bertindak menyebar khabar angin kononnya Kuala Muda dikenakan perintah berkurung akibat rusuhan kaum sepertimana yang disebar menerusi laman sosial dan khidmat pesanan ringkas (SMS).

Timbalan Ketua Polis Kedah, Datuk Abdul Ghafar Rajab menafikan perkara tersebut dan menegaskan, polis akan menjalankan siasatan terhadap pihak yang menyebarkannya kerana tindakan itu satu kesalahan.

"Sehingga kini, hasil siasatan dan risikan polis mendapati insiden awal pagi 16 Disember di Flat Paya Nahu, Sungai Petani itu tiada kaitan dengan (dakwaan) kebencian kaum Melayu ke atas kaum India dan begitu juga sebaliknya," katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengadakan sidang media di ibu pejabat Polis Kuala Muda malam tadi.

"Kalau dilihat melalui siasatan, ia berpunca daripada kes nak lumba motor, masing-masing nak tunjuk hebat. Bila tak puas hati panggil kawan-kawan dan tercetuskan kejadian itu.

"Saya juga telah berjumpa dengan ketua kaum Melayu dan India pada hari sama jam 3 petang dan merayu mereka memberi penerangan jelas kepada masyarakat supaya jangan bertindak balas, jangan menyebar berita palsu dan jangan menghasut melakukan pergaduhan lebih besar," katanya.

Menurutnya, kesemua ketua kaum memahami dan berjanji akan memaklumkan kepada anak buah agar tidak bertindak di luar batas undang-undang.

Berhubung insiden itu, katanya, 13 suspek telah ditahan reman dan lima yang tercedera telah menerima rawatan di hospital di mana empat daripadanya sudah dibenarkan pulang.

Bagaimanapun, katanya, beberapa insiden yang berlaku selepas itu tiada kaitan dengan insiden pertama dan berlaku secara kebetulan.

"Kita merujuk kepada khabar angin ada pergaduhan di Taman Bandar Baru, Sungai Lalang, kes bakar masjid, rusuhan kaum, darurat dan semuanya dikatakan berpunca daripada kes pertama adalah fitnah semata-mata.

"Polis akan terus memantau dan menghantar lebih ramai anggota selain mengadakan sekatan jalan raya bertujuan meredakan keadaan bukannya disebabkan ada rusuhan," katanya.

Berhubung seorang pegawai polis yang dibelasah katanya, pegawai berkenaan sedang bercuti kerana ingin berkahwin, berkunjung ke sebuah kedai.

"Berdasarkan siasatan, berlaku salah faham antara pegawai tersebut dengan seorang lelaki India yang mencetuskan pergaduhan.

"Tetapi, ia tiada kaitan dengan isu perkauman dan berlaku secara kebetulan bukannya disebabkan insiden pertama," katanya.

Beliau bagaimanapun meminta penduduk Kuala Muda khususnya Sungai Petani bertenang dan jangan mempercayai berita palsu yang tersebar melalui Facebook, Twitter atau SMS kerana bimbang ada pihak akan terpengaruh yang mendorong kepada perkara tidak sihat.

Menurutnya, polis sendiri menerima banyak panggilan telefon berikutan tersebarnya khabar angin mengatakan berlaku rusuhan antara kaum Melayu dan India di daerah Kuala Muda.

Sehingga kini (sehingga sidang media dilakukan), Kuala Muda masih dalam keadaan aman dan tenteram dan tiada sebarang kematian dilaporkan berhubung isu berkenaan.

Sinar

Pendidikan Hadi lebih tinggi, mufti tak layak tegur - Nik Aziz

Posted: 18 Dec 2012 04:31 PM PST

SHAH ALAM - Mursyidul Am Pas, Datuk Seri Nik Abdul Aziz Nik Mat membidas mufti-mufti yang mendesak Presidennya, Datuk Abdul Hadi Awang menarik balik "Amanat Haji Hadi" sambil menegaskan mufti tidak harus "bermain politik."

Menurutnya, Presiden Pas memiliki ilmu yang lebih tinggi berbanding mufti kerana mempunyai kelulusan Madinah yang cemerlang.

Sehubungan itu katanya, para mufti tidak harus menganggap Hadi tidak mengetahui hukum-hakam agama Islam semasa mengeluarkan amanat itu.

"Saya membaca kenyataan beberapa orang mufti yang mendesak agar Presiden Pas menarik balik apa yang didakwa sebagai Amanat Haji Hadi.

"Saya kira, ilmu yang dimiliki oleh Presiden Pas tidak lebih rendah dari ilmu yang dimiliki oleh para mufti, bahkan beliau merupakan lulusan Madinah yang cemerlang.

"Jadi saya menyeru kepada para mufti, jangan beranggapan Presiden Pas sebagai orang yang tidak tahu hukum hakam," kata beliau dalam reaksinya diperoleh dari laman sosial Facebook.

Kelmarin, dua orang mufti termasuk Tan Sri Harussani Zakaria menggesa Abdul Hadi menarik balik amanat mendakwa Umno kafir, yang dikeluarkan lebih tiga dekad lalu.

Mengulas lanjut, Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, mufti boleh berbincang dengan cara yang elok dan tidak perlu bermain politik.

"Mufti boleh berbincang jangan bermain politik partisan di dalam jubah mufti," katanya.

Beliau juga mengingatkan mufti supaya tidak menjual harga seorang mufti sehingga menjadikannya "murah".

"Jangan jual harga mufti dengan murah...," katanya.

Putar belit titah Sultan, Dr. Rani cuba cetus provokasi

Posted: 18 Dec 2012 04:15 PM PST

SHAH ALAM 18 Dis. - Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr. Abdul Rani Osman disifatkan sebagai tidak bertanggungjawab apabila dilihat cuba mencetuskan provokasi dalam kalangan rakyat dengan memutar-belit titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah kononnya baginda membenci UMNO.

Setiausaha Agung Jalur Tiga (Jati), Norman Toha berkata, tindakan Abdul Rani menerusi satu artikel yang disiarkan oleh harakahdaily.net itu tidak boleh dimaafkan kerana beliau dilihat telah mengaitkan Sultan Selangor dengan parti politik selain merendah-rendahkan kedudukan baginda.

Malah, kata beliau, Abdul Rani dalam kenyataannya itu dilihat seolah-olah mendakwa Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) dan pihak yang terbabit di istana kononnya pendokong kuat UMNO.

Utusan

Agaknya, inilah beberapa sebab PAS keberatan terima Anwar sebagai PM

Posted: 18 Dec 2012 04:01 PM PST

Pendirian PAS tidak mahu Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat berjaya menakluki Putrajaya pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 kelak bukanlah pendirian rasmi. Ia cuma pandangan yang dilontarkan dalam Muktamar parti itu bulan lalu.

Namun sikap yang ditunjukkan oleh barisan pimpinan PAS yang agak keberatan menyatakan pendirian yang tuntas dalam persoalan sama ada Presiden PAS sendiri, Datuk Seri Haji Abdul Hadi Awang atau Datuk Seri Anwar Ibrahim yang patut menjadi perdana menteri kerajaan pertama Pakatan Rakyat, mengundang tandatanya dan spekulasi.

Secara rasminya, sebuah lagi kerabat Pakatan Rakyat parti dominasi Cina iaitu DAP Sabtu lalu dengan jelas dan terangnya mengisytiharkan pilihannya ialah Ketua Pembangkang di Parlimen merangkap Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim.

DAP bertindak demikian demi ketelusan, ketegasan dan paling penting mencapai impiannya memerintah Malaysia bersama dan melalui Anwar. Bagi DAP semua perancangan Pakatan selama lebih empat tahun ini akan musnah jika pengundi Cina enggan mengundi PKR dan PAS, terutamanya.

Peluang tambah kerusi DAP tipis, berisiko kepada PR

Jika PAS "berbisik" pada ahlinya jangan undi DAP (kerana mereka tidak menyokong pelantikan Hadi sebagai Perdana Menteri) tipislah peluang DAP untuk menambah bilangan kerusinya.
Sayugia diingat dalam kongresnya minggu lalu, DAP begitu yakin akan menang lebih banyak kerusi. Maka ia dengan rasminya pula meminta ditambah tiga lagi kerusi Parlimen dan 10 lagi kerusi Dewan Undangan Negeri untuk ditandinginya.

Jika riak atau keberangkalian PAS tidak mahu mengundi calon DAP, pasti DAP dapat menghidunya lebih awal melalui pasukan perisiknya. Jika itu berlaku, pasti juga ahli (Cina) DAP pula akan "enggan" mengundi calon PAS pula.

Akhirnya kedua-dua pihak akan rugi dan mungkin strategi besar menawan Putrajaya tidak akan menjadi.

Sebab itu, DAP perlu "menekan" PAS supaya turut mengumumkan bahawa PAS juga mahu Anwar Ibrahim jadi perdana menteri. Lantas ia dengan rasminya mengumumkan calon perdana menterinya ialah Anwar Ibrahim.

PAS acuh tak acuh isu Jawatan PM


Namun PAS tidak kelihatan tertekan. Ia mengambil sikap acuh tak acuh. Setiausaha Agungnya, Datuk Mustafa Ali apabila diajukan pertanyaan apakah reaksi PAS berhubung deklarasi DAP itu, beliau cuma mengatakan keputusan muktamad hanya boleh dibuat selepas proses penamaan calon tamat.

Mengapa demikian? Adakah PAS mengetahui sesuatu malapetaka besar akan berlaku terhadap sesiapa sahaja yang akan dinamakan oleh Pakatan Rakyat sebagai bakal perdana menteri?

Mungkinkah salah satu malapetaka itu ialah calon berkenaan tidak akan lolos saringan sebagai calon PRU ke-13? Sebab itu PAS hanya buat keputusan siapa patut jadi perdana menteri Pakatan Rakyat selepas penamaan calon.

Apakah PAS ada maklumat bahawa jika Anwar dinobatkan sebagai bakal Perdana Menteri akan berlaku tindakan "teknikal" mengakibatkan beliau tidak boleh menjadi calon PRU?

Ini bukan mustahil. Masih banyak tuduhan dan kes mahkamah yang membabitkan Anwar belum selesai. Dan kemungkinan kes seumpama ini ditambah ke atas dirinya, tidak boleh ditolak. Pakatan memang lazim bermain dengan spekulasi sebegini.

Adakah atas sebab demikian maka PAS berusaha meletakkan calon 'standby" dalam bentuk Haji Hadi jika Anwar tidak jadi calon atau (seperti lazim cara pemikiran Pakatan Rakyat beliau disabotaj) dan beliau kalah.

PAS guna kaedah "risikan"

PAS adalah sebuah parti politik. Sebab itu ia juga menggunakan kaedah "risikan" untuk mendapat maklumat. Hakikat semakin ramai bekas pegawai kanan polis kini bersedia menjadi ahli dan calon PAS dalam PRU akan datang boleh membayangkan dari mana sumber maklumat begini mungkin diperolehi.
PAS mungkin berasa masih terlalu awal untuk mendedahkannya. Cuma apa yang ia boleh lakukan ialah melengahkan dahulu komitmen untuk menobatkan Anwar sebagai calon bakal Perdana Menteri hingga dapat dipastikan diterima menjadi calon dan menang di kawasan yang beliau bertanding.

Atau, mungkin juga maksud PAS ialah, bahawasanya ia masih kurang pasti sama ada Presidennya, Haji Hadi mahu menjadi perdana menteri atau tidak. Sejak awal tahun ini lagi Hadi sudah menyatakan beliau tidak mahu aktif dalam politik, lebih-lebih lagi politik pilihanraya. Namun demi parti, beliau masih membuka ruang untuk tidak meninggalkan parti sebelum PRU 13.

Maka mungkin pemimpin-pemimpin masih menanti kepastian daripada presiden dahulu sebelum bersetuju untuk menobatkan Anwar sebagai perdana menteri. Jika Hadi tidak mahu baru tawaran dibuat kepada Anwar.

Kewibawaan Anwar diragui?

Atau, mungkin juga memang benar ada sebilangan besar pemimpin PAS dari kategori ulama yang tidak begitu selesa jika Anwar jadi perdana menteri. Mungkin pada pandangan mereka mutakhir ini komitmen Anwar terhadap perjuangan Islam (yang sebelum ini memikat hati PAS untuk duduk bersama dalam Pakatan Rakyat) sudah agak longgar.

Umpamanya, ketika PAS dan DAP berbalas hujah berhubung isu pelaksanaan undang-undang Islam di Malaysia jika Pakatan menang, Anwar tidak pula mempamerkan sikap menyokong PAS. Ini menggusarkan ulama PAS. Sebab itu, agaknya, syor melantik Hadi menjadi perdana menteri disuarakan oleh wakil ulama!

Reaksi Anwar terhadap komitmen DAP amat pantas, Anwar mengumumkan beliau bersedia untuk menjadi alat politik DAP! Ini lebih mencurigakan PAS.

Atau, PAS berasa jika ia mengiktiraf Anwar sebagai bakal perdana menteri, maka ia akan mengakui dakwaan bekas Naib Presidennya, Datuk Hasan Ali bahawa PAS kini sudah diresapi oleh pengkagum Anwar atau Anwarinas, adalah benar?

Dan, kira-kira yang paling mengujakan semua ialah, adakah dengan tidak mahu membuat komitmen dalam isu siapa bakal perdana menteri ini, PAS sebenarnya mahu ada kebebasan untuk membuat pilihan lain, selepas pilihanraya.

Adakah PAS kini memikirkan jika berlaku apa yang dikatakan keadaan "parlimen gantung" ia masih boleh menimbangkan untuk sama ada meneruskan hubungan dengan PKR dan DAP atau tidak.

Sekiranya bersandarkan hujah demi perpaduan Melayu, kesejahteraan umat Islam dan kestabilan negara, tentu PAS boleh buat keputusan bekerjasama dengan Umno dengan maruah sedikitpun tidak tercalar. Malah sejarah akan membuktikan bahawa PAS adalah parti yang mempunyai roh dan pendirian Islam yang perkasa.

Ulasan@Antarapos

Mencari Damai Abadi

Posted: 19 Dec 2012 03:06 PM PST

Mencari Damai Abadi


Kicap dan Limau Nipis

Posted: 19 Dec 2012 03:52 AM PST

Bismillah...

Aku batuk. Dah lama juga. Kemudian dapan 1 saranan dari kawan-kawan...

kalau batuk, minum kicap campur dengan limau nipis. 1 sudu je.

Aku try, sedap.... & aku suka.. kikiki...

Baik ke tak, tak tau la lagi.. tapi rasanya memang sedap :)