Jumaat, 6 April 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Rajahmas

Posted: 06 Apr 2012 11:41 AM PDT

Rajahmas


Panas! Gambar yang akan membuatkan PKR dan DAP sawan menjelang PRU-13

Posted: 06 Apr 2012 08:04 AM PDT

Gambar suasana ketika mengerjakan ibadah korban

Semoga politik sihat di Negeri Sarawak terus kekal begini sehingga bila-bila. Mana-mana bahagian di negeri ini suasana yang sama akan kita lihat hasil kebijaksanaan kepimpinan negeri mengawal kemasukan perosak-perosak politik daripada meracuni pemikiran rakyat.

Keputusan pilihanraya DUN sepatutnya memberikan mereka isyarat yang jelas akan perpaduan yang diamalkan di negeri ini. Rakyat Sarawak ini lain daripada yang lain. Kalau setakat pakar berpidato atas pentas tapi tidak ada hasil kerja yang lebih baik usahlah bermimpi untuk menguasai negeri Sarawak.

Rakyat di sini berpolitik juga tapi tak sampai ke tahap solat 2 imam ataupun berbaiah talak 3 dengan bini gara-gara taksubkan parti dan pemimpin politik. 

PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Apr 2012 11:12 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PANAS !! Adun DAP kena tumbuk peniaga kecil gara-gara tak puas hati !

Posted: 06 Apr 2012 12:07 AM PDTAhli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah cedera ditumbuk, dipercayai oleh dua lelaki selepas selesai makan di sebuah restoran di Jalan Sekolah Kampung Baru sini, awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.45 pagi, difahamkan wakil rakyat itu mengenali lelaki yang menumbuknya dan insiden berpunca daripada rasa tidak puas hati dengan tindakan kerajaan Selangor memindahkan peniaga-peniaga pasar Seri Kembangan.SH


Komen GPB

Inilah kesannya bila sebuah kerajaan itu zalim terhadap rakyatnya. Kes di Selangor sama juga seperti P.Pinang di mana kerajaan regim Pakatan menggunkan kuasa mereka menindas peniaga-peniaga yang majoritinya berpendapatan rendah .

Sekarang bila tak puas hati dan perasaan marah membua-buak ,  padan la punya muka kena penumbuk buku lima .

PANAS ! Orang PAS sendiri edar video seks Anuwar di ceramah ?

Posted: 05 Apr 2012 07:46 PM PDT


Cerita ini bukan dilaporkan oleh blogger pro kerajaan tapi media Pakatan sendiri yang berang terdapat segelintir ahli PAS mengedarkan video seks dengan China Doll .

Antara ceramah PAS di mana kejadian mengedarkan CD lucah ini di dakwa berlaku ialah di Kemaman pada 10 Feb 2012, Sg, Rokam, Perak pada 25 Mac 2012 dan terbaru ceramah PAS di Kg Razali, Kuantan pada 31 Mac 2012.

Kes ini dikesan oleh ahli-ahli PKR yang dikerah membantu penganjuran ceramah tersebut. Walaupun sudah dimaklumkan kepada pihak penganjur, tapi tidak ada tindakan susulan yang dibuat, mencetuskan rasa tidak puas hati PKR.

Adakah tindakan penyokong PAS ini menunjukkan mereka sudah percaya Anwar terlibat masalah moral dan juga biseksual ?Debat : Pencacai DAP KMPP dimalukan lagi oleh Ir Shaik Hussein

Posted: 05 Apr 2012 07:22 PM PDT


Hasrat anjing DAP iaitu KMPP untuk pertahankan bosnya Guan Eng dengan mengajak debat  dalam skandal penjualan tapak masjid dan sekolah bukan saja gagal tapi dimalukan lagi oleh Shaik Hussein Mydin .

Ir Shaik Hussein anggap tidak ada  standard untuk dirinya berdebat dengan NGO tajaan DAP ini berikutan mereka tidak autoriti di dalam isu tanah Bayan Mutiara.

" Saya ketua kepada lebih 30 ribu ahli Pemuda UMNO , manakala KMPP hanya ada 10 hinga 20 orang ahli sahaja. oleh itu bukan taraf saya berdebat dengan mereka . Yang perlu menjawab adalah Ketua Menteri, Guan Eng "

" Jika Guan Eng enggap berdepan , sekurang -kurangnya tampilkan Setiausaha politiknya Ng Wei Aik ataupun Zairil . Setakat baru dua tiga tahun ditubuhkan ,lupakan sajalah . Saya tidak mahu membuang masa nak sahut cabaran yang remeh ini "

Nampaknya Guan Eng dan regim DAP takut untuk menjawab secara teknikal dalam isu panas ini sebeliknya menggunakan  anjing mereka ke depan berdepan Pemuda UMNO .

Akibat berebut kuasa, PAS tadbir negeri Kedah dalam keadaan tempang !

Posted: 05 Apr 2012 05:21 PM PDTTan Sri Muhyiddin Yassin berkata, Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak ketika ini mentadbir negeri seperti seorang yang tempang dan tidak berkemampuan berikutan dua Exco yang pernah menentangnya dilantik semula ke jawatan itu hari ini.

Beliau berkata, perkembangan itu terus membuktikan Pas Kedah tidak mampu mentadbir negeri dengan baik akibat pertelingkahan dalaman pemimpin mereka.

Muhyiddin berkata demikian ketika berucap merasmikan kilang baja Malaysian NPK Fertilizer Sdn. Bhd. di sini hari ini. - UTUSAN


Drama hipokrit No 1 mana dimaksudkan Ibrahim Ali ?

Posted: 05 Apr 2012 03:32 PM PDT

Silsilah Najib Razak dari kesultanan Raja Gowa ...

Posted: 05 Apr 2012 12:10 PM PDT

Benarkah  DS Najib ini ada 'daulat' seorang Raja ??

DS Najib ialah Perdana Menteri Malaysia. Di Pahang beliau ialah Orang Besar Berempat Syahbandar. Kenapa beliau ada 'daulat' sebab DS Najib adalah keturunan Kesultanan Gowa ke 19: Raja Gowa ke 19, I Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sanrobone Sultan Abdul Djalil Tumenanga ri Lakiung. Gowa terletak di Sulawesi Selatan penempatan masyarakat Bugis-Makassar.

Salah seorang cucunya bernama Muhammad Nazaruddin Karaeng Agang Jene' atau sebutannya Karaeng Aji. Karaeng Aji adalah keturunan langsung Raja Gowa Sultan Abdul Djalil. Bondanya Siti Aminah adalah puteri Sultan Bima.Sebagai keturunan langsung Raja Gowa, Karaeng Aji merasa lebih berhak menjadi Raja Gowa dari pada La Pareppa, apalagi Beliau telah dicadangkan oleh Dewan Adat Bate Salapang untuk menggantikan La Pareppa sebagai raja Gowa (namun akhirnya yang menggantikan La Pareppa adalah I Mappaurangi Sultan Sirajuddin Tuminang ri Pasi).

Tapi Karaeng Aji tidak mau ribut, maka seperti kebiasaan orang-orang Gowa Makassar maka beliau pun pergi merantau meninggalkan Gowa pada tahun 1722 menuju Negeri Pahang. Di negeri Pahang, Karaeng Aji berhasil menjadi Syahbandar dan mendapat gelar Toh Tuan.

Setelah itu, Karaeng Aji kemudian menikahi salah seorang Puteri di negeri Pahang dan memiliki banyak keturunan di sana.

Beberapa cucu dan cicitnya di kemudian hari menjadi orang sukses dan nombor satu di Malaysia diantaranya : Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak (PM Malaysia sekarang/ Ke 6), Tun Abdul Razak (PM Malaysia ke 2) dan Tun Musa Hitam.Dalam sambutannya lawatan DS Najib ke Sulawesi Selatan, dihalaman Rumah Jabatan Bupati Gowa, DS Mohd Najib bin Tun Abdul Razak Menegaskan dirinya sebagai Putera Gowa :


" Saya adalah Anak Gowa, Saya keturunan langsung Raja Gowa dan Hari ini saya Balik ke Gowa Bukan untuk Merampas Tahta Raja Gowa, Melainkan untuk menjalin semangat kekeluargaan yang sebenarnya tidak putus....,Saya adalah Anak Gowa yang merantau 11 (sebelas) Generasi lamanya".DS Najib mengunjungi Gowa untuk berziarah ke makam leluhurnya di Kompleks Pemakaman Raja Gowa, di Desa Palantikang, Gowa.

Puluhan pasukan berkuda serta 30 orang paganrang bulo (penari gendang) dari Kerajaan Gowa menyambut kedatangan PM Malaysia ke Gowa. Perdana Menteri Malaysia yang mendapat julukan I Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sanrobone ini diterima dengan adat Kerajaan Gowa di perbatasan Sungguminasa-Makassar.Di Pahang, Raja Gowa Najib ini menyembah KDYMM Tuanku Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah ibni Almarhum Sultan Abu Bakar. DS Najib adalah dari keturunan Orang Kaya Indera Syahbandar iaitu Orang Besar Berempat Pahang yang kini disandang oleh beliau.

Perdana Menteri Malaysia Keturunan Raja Gowa

Komen GPB 

Inilah hebatnya  rumpun Malay Archipelago ...suku kaum di rumpun ini memang suka  berhijrah ke satu tempat . Kalau tak  tak ramai la Raja di beberapa negeri   seperti yang berlaku sekarang  di Malaysia .

Begitu juga DS Najib berdarah Bugis  datang jauh nun dari Sulawesi .  Kita bertuah mempunyai seorang lagi PM berasal  dari silsilah keturuan Raja . Semoga beliau dapat pertahankan Kota kerajaan Melayu Putrajaya dari tangan Anuwar Israel dan koncon-konconya .

IPOHMALAY

Posted: 06 Apr 2012 09:33 AM PDT

IPOHMALAY


Nurul Izzah Pilih Hempok Kepala Bapanya Dari Menegah Orang Islam Minum Arak?

Posted: 05 Apr 2012 11:49 PM PDT

Di atas adalah sebahagian petikan temubual antara Nurul Izzah dan The Telegraph yang artikel penuhnya boleh di baca di sini.

Apa yang perlu diberitakan ialah betapa yakinnya Nurul Izzah menyebut 'pemakaiannya adalah haknya' dan ini memberi mesej jelas, kegedikan gadis penari tiang yang memakai pakaian seksi juga mempunyai hak untuk berpakaian menjolok mata.

Bukan itu isu teman. Isu teman ialah bagaimana dia dengan yakin menjawab satu soalan cepucemas berhubung larangan meminum arak.

Katanya " Apakah yang lebih penting? - membanteras rasuah atau menghalang sesetengah orang dari meminum arak di sesetengah tempat? Keutamaan saya ialah membanteras rasuah ".

Maka orang pertama yang perlu dibanteras dalam hidupnya tentulah BAPAKNYA sendiri yang mula menonjolkan diri ikon rasuah negara semasa pemilihan UMNO 1993.

Bukan semasa itu sahaja. Semasa bapanya mengumpan Ahli Parlimen BN untuk menubuhkan Kerajaan Lompat Parti 16 September yang tak jadi, Nurul Izzah sudah pasti mengetahui siapakah saudagar Cina kaya raya yang diguna pakai oleh bapanya untuk mendapatkan dana bagi merasuah Ahli Parlimen BN itu.

Sudahlah hipokrit, bercakap bohong, merendah-rendahkan syariat Islam pula. Inilah kata-kata dari parti anak beranak yang semakin hilang kepercayaan masyarakat. Bak kata Azmin Ali, hanya yang bodoh, buta dan tuli sahaja menyokong PKR, termasuk Azmin.

Inilah Kereta Berisi Bom Yang Diambil Sebelum Letupan Di Hatyai

Posted: 05 Apr 2012 07:07 PM PDT


Gambar kereta Honda Civic yang diletakkan secara salah dan menyusahkan pemandu lain untuk meletakkan kenderaan telah diambil oleh seorang yang prihatin dan mahu menimbulkan isu kerana gangguan yang dibuat telah menyusahkan orang lain.

Lebih dari itu, rupa-rupanya kereta tersebutlah yang berisi bahan letupan sehingga 60kg yang kemudiannya diletupkan menggunakan telefon bimbit dan menggemparkan bandar Hatyai.

Dua orang rakyat Malaysia terbunuh dalam insiden pengeboman tersebut.

Photo of Hat Yai blast car found
Published: 5/04/2012 at 10:02 PMOnline news:
The Bangkok Post

Songkhla police on Thursday released two photos of a Honda Civic believed to have been used in the deadly car bomb attack at a Hat Yai hotel on March 31.

The photos were taken by a person, whose information was withheld, who was searching for a parking spot and parked on the basement's third floor, where police said the bombers left a stolen black Honda Civic containing a mobile phone-detonated 50-60kg explosive device.

The witness used a mobile phone to take photos of the car as it was parked horizontally and taking up car parking spaces.

The blast took place soon after the person went to run errands upstairs. The person notified police after realising the blast car matched the vehicle in the photos.

The two photos show there were many parked cars and people near the bomb site.

Semudah Itukah Mendapat Kad Pengenalan Malaysia?

Posted: 05 Apr 2012 05:40 PM PDT

Mudahnya untuk mendapat Kad Pengenalan Malaysia menurut media Indonesia. Mereka mendakwa spekulasi berhembus menyebut Neneng Sri Wahyuni, figura yang di cari oleh pihak berkuasa Indonesia berhubung kes rasuah, telah memiliki Kad Pengenalan negara ini.

Pihak berwajib di negara ini sewajarnya memberi respon yang menjawab tohmahan pihak-pihak di negara sebelah ini yang sudah pasti mengarut kerana Neneng dikatakan melarikan diri ke Malaysia tidak sampai setahun yang lalu.

Tuduhan ini memberi persepsi tidak baik bukan terhadap agensi berkaitan di negara ini bukan sahaja oleh masyarakat negara sebelah, tetapi masyarakat negara ini sendiri.

Nazaruddin Tak Tahu Neneng Sudah Miliki KTP Malaysia
Fajar Pratama - detikNews
Rabu, 28/03/2012 16:27 WIB

Jakarta Keberadaan istri Nazaruddin, Neneng Sri Wahyuni sampai saat ini masih misterius. Berhembus kabar dia sekarang sudah mendapatkan kartu tanda pengenal di Malaysia. Namun Nazaruddin mengaku tidak mengetahui hal ini.

"Saya tidak tahu. Dari mana Anda tahu dia di Malaysia," tanya Nazaruddin ketika dikonfirmasi. Hal tersebut disampaikannya di sela-sela persidangan di pengadilan negeri Tipikor, Jl Rasuna Said, Jaksel, Rabu (28/3/2012).

Alih-alih memberi jawaban, Nazar malah meminta pihak-pihak yang mengetahui keberadaan Neneng agar mencari sendiri ke Malaysia. "Kalau memang di sana, kenapa tidak dicari sendiri ke sana," ujar Nazaruddin.

Beredar kabar, Neneng yang merupakan buronan KPK dalam kasus PLTS Kemenakertrans tengah bersembunyi di Malaysia. Dia dikabarkan tinggal di sebuah perumahan dan sudah memiliki KTP di negeri jiran.

"Dia sudah memiliki KTP di sana," ujar salah seorang penegak hukum.

Neneng ditetapkan sebagai tersangka oleh KPK dalam kasus dugaan korupsi PLTS Kemnakertrans. Dalam kasus ini, kerugian negara ditaksir Rp 8,9 miliar.

Neneng sendiri saat ini tengah diburu di 188 negara oleh Interpol. Imigrasi juga sudah menarik paspor istri mantan Bendahara Umum Partai Demokrat ini.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 06 Apr 2012 07:10 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Gelombang tolak Azmin bakal meletus.???

Posted: 06 Apr 2012 06:17 AM PDT

KUALA LUMPUR 5 April - Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali yang terpalit dengan pelbagai dakwaan termasuk kisah kontroversi isterinya, Shamsidar Taharin bakal berdepan gelombang penolakan yang lebih besar daripada pemimpin akar umbi PKR selepas ini.

Beberapa bekas pemimpin parti tersebut juga percaya tempias gelombang penolakan berkenaan akan turut melanda Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana Ketua Umum PKR itu sendiri berdepan dengan pelbagai masalah moral yang sehingga kini gagal dijawab secara konkrit.

Bagaimanapun, bekas peguam Anwar yang juga Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin berkata, beliau yakin Azmin tidak akan menjawab segala desakan daripada pemimpin akar umbi PKR, sebaliknya pihak yang mempersoal perkara itu bakal dipecat.

"Sebenarnya gelombang penolakan terhadap Azmin ini sudah lama berlaku sebab itu kita lihat Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi, Datuk Zaid Ibrahim bertindak menentang beliau pada pemilihan PKR yang lalu. Zaid berbuat demikian kerana beliau mendapat sokongan dan mereka yang menyokong adalah akar umbi.

"Cuma nasib mereka yang berani menentang Azmin akan berakhir dengan pemecatan kerana itulah demokrasi ala PKR. Azmin anak emas Anwar dan sesiapa yang berani mencabar, mempertikai atau mendesak beliau secara terbuka pasti akan dihukum.

"Tapi kali ini desakan dibuat berdasarkan kesedaran ahli akar umbi mengenai kegagalan Azmin menjawab segala tuduhan ke atasnya. Ini menimbulkan pelbagai keraguan dan gelombang ini bakal berterusan," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan berani PKR Cabang Ampang, diketuai Ketua Penerangannya, Mohd. Isa Mohd. Saidi, mendesak Azmin menjawab segala dakwaan yang dikaitkan dengan Timbalan Presiden PKR itu atau bertindak meninggalkan parti jika enggan berbuat demikian.

Dalam pada itu, bekas Naib Ketua Angkatan Muda PKR, Mohd. Zahid Md. Arip pula mengucapkan tahniah di atas keberanian Mohd. Isa serta meminta Ketua Penerangan PKR Cabang Ampang itu agar bersedia untuk dilabelkan sebagai pengkhianat dan tali barut UMNO.

"Ternyata masih ramai pemimpin akar umbi PKR yang cerah hati dalam menilai moral pemimpin mereka dan saya percaya selepas ini lebih ramai pihak akan membuat desakan serupa sebagaimana dilakukan Mohd. Isa. Kami sendiri sudah melakukannya dahulu," katanya. - Utusan

Tautan kasih ibu, 2 anak - Terima Kasih BR1M.!!!

Posted: 05 Apr 2012 08:34 PM PDT

KUALA KRAU - Bantuan Rakyat Satu Malaysia (BR1M) yang diperkenalkan kerajaan benar-benar memberi makna yang cukup mendalam kepada seorang ibu tunggal, Khatijah Jaafar, 49, yang akhirnya bertemu semula dengan dua anaknya yang terpisah sejak 21 tahun lalu.

Anak Khatijah, Norhidalyah Awang, 27, dan Mohd Rashid Awang, 30, dipelihara bekas suami Khatijah, Awang Wahab yang meninggal dunia pada 2007.

"Saya pernah berusaha mencari anak saya di Jeli kerana sebelum berpisah dengan suami, kami pernah menetap di daerah itu. Usaha saya menemui kegagalan tetapi saya tidak berputus asa.

"Saya juga pernah cuba mengesan Norhidalyah di Rompin, berdasarkan alamat kad pengenalannya, tetapi dimaklumkan dia sudah berpindah dan tidak siapa tahu tempat tinggalnya sekarang," kata Khatijah yang bekerja sebagai tukang cuci di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Kota Bharu, Kelantan itu.

Khatijah yang berstatus ibu tunggal berkata, dia sengaja mendaftarkan nama Norhidalyah sebagai salah seorang penerima BR1M di bawah tanggungannya kerana berharap apa yang dilakukannya itu akan membolehkan dia bertemu kembali dengan anaknya itu.

Mungkin sudah ditakdirkan, suami Norhidalyah, Khairul Mubin, 27, turut menyenaraikan nama isterinya itu untuk menerima BR1M, tetapi dimaklumkan bahawa dia tidak layak menerima bantuan berkenaan kerana nama Norhidalyah sudah disenaraikan oleh orang lain.

Hasil siasatan yang dilakukan Khairul, membawa kepada pertemuan Norhidalyah dengan Khatijah dan melalui Norhidalyah juga, ibunya itu akan berpeluang bertemu dengan anak sulungnya, Mohd Rashid yang dikatakan bertugas di Bentong.

"Saya bersyukur kerana BR1M menemukan saya dengan dua anak hasil perkongsian hidup dengan bekas suami. Pada awalnya, saya turut meletakkan nama Norhidalyah di dalam borang BR1M kerana bimbang saya tidak layak, tetapi pada masa sama, inilah saja cara bagi mencari anak saya.

"Saya sangat berterima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang mengilhamkan BR1M kerana ia bukan saja membantu rakyat, tetapi juga menemukan saya dengan anak saya," katanya ketika ditemui di rumah anaknya itu di Kampung Kuala Mai, di sini, semalam.

Ternyata kedua-dua mereka tidak dapat menahan sebak ketika berpelukan dan tidak percaya dapat bertemu semula selepas 21 tahun berpisah.

Sementara itu, Norhidalyah mengakui terkejut apabila dimaklumkan tidak layak menerima BR1M sedangkan pendapatan dia dan suami tidak melebihi RM3,000 sebulan.

"Saya dan suami mengambil keputusan ke pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) cawangan Temerloh untuk menyemak semula status permohonan, namun pegawai LHDN memaklumkan bahawa nama saya sudah digunakan oleh individu lain pada 13 Mac lalu.

"Saya meminta butiran peribadi individu menggunakan nama saya itu dan terkejut apabila mendapati individu itu ialah ibu kandung saya yang terpisah sejak 21 tahun lalu.

"Dua hari kemudian, saya memberanikan diri menghubungi dan gembira kerana impian bertemu ibu yang terpisah sudah dimakbulkan. Saya mahu membela dan menjaga ibu selepas ini dan mahu membina kehidupan baru bersamanya. Saya mahu ibu tinggal dengan kami.

"Walaupun tidak mendapat wang BR1M tetapi saya mendapat sesuatu yang lebih bermakna iaitu dipertemukan dengan ibu kandung," katanya.

bumiyang

Posted: 06 Apr 2012 03:32 AM PDT

bumiyang


Kantoi Lagi!!! Pakatan Sendiri pun Menolak Buku Jingga???

Posted: 06 Apr 2012 12:52 AM PDT

Kesihan Bekas "Proffessor" Ni.... Isterinya Lelaki???

Posted: 05 Apr 2012 09:00 PM PDT

Politik Harian

Posted: 06 Apr 2012 03:07 AM PDT

Politik Harian


Azmin Ali Hina Ahli PKR - Buta & Tuli

Posted: 06 Apr 2012 02:19 AM PDT


Marah betul Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali apabila wartawan memintanya menjawab persoalan berkaitan pemilikan saham seperti yang ditimbulkan oleh ahli & pemimpin PKR Cabang Ampang baru-baru ini.

Kata Azmin Ali, hanya orang yang buta dan tuli sahaja yang percayakan dakwaan sedemikian. Kasar dan biadap sungguh tutur kata seorang Timbalan Presiden apabila berdepan dengan isu yang menuntut penjelasan dan tindakan lanjut dari pihaknya.

Betapa hinanya maruah dan taraf sebagai ahli PKR di mata Azmin Ali walhal permintaannya cukup mudah, tidak sukar difahami dan tentu saja ramai rakyat turut sama ingin mengetahui jawapan konkrit Azmin berhubung dakwaan yang dibangkitkan oleh Dr Hasan Ali.

Mereka cuma ingin penjelasan lanjut dan langkah selanjutnya dari Azmin bagi mematikan isu pemilikan saham RM 2 juta lebih yang dibangkitkan oleh Hasan Ali tidak lagi dimanipulasi oleh lawan.

Dalam keadaan yang baru sekadar memegang jawatan kedua tertinggi parti tapi pembawaan sikap Azmin sudah cepat melenting, biadap dan tidak menghormati ahli bawahan, tidak mustahil jika takdir membenarkan PKR memerintah Malaysia mahu lebih teruk dari itu jadinya.

Azmin agaknya terlampau syok sendiri hingga lupa dari mana jawatannya sekarang diperolehi.

Bukankah di saat pemilihan parti berlangsung, ahli bawahanlah yang dipuja dan dirayu bagi mendapatkan sokongan majoriti untuk menduduki kerusi Timbalan Presiden.

Malang bagi ahli & penyokong PKR kerana terpaksa mendukung kepimpinan parti yang tidak tahu menghormati hak ahli untuk mendapat penjelasan yang meyakinkan.

Eloklah ahli dan penyokong PKR di Cabang Ampang serta seluruh negara fikirkan semula kedudukan mereka dalam PKR.

Tak payah buang masa berjuang dalam parti yang hanya hebat slogan demokrasinya tapi kosong pengisian dan praktikalnya.

Adun Seri Kembangan Pula Kena Penumbuk!

Posted: 06 Apr 2012 12:42 AM PDT


Kalau pandai bercakap dan berjanji tidak tepati janji beginilah jadinya. Lain kali jangan berjanji. Padan Muka!

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah cedera ditumbuk, dipercayai oleh dua lelaki selepas selesai makan di sebuah restoran di Jalan Sekolah Kampung Baru sini, awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.45 pagi, difahamkan wakil rakyat itu mengenali lelaki yang menumbuknya dan insiden berpunca daripada rasa tidak puas hati dengan tindakan kerajaan Selangor memindahkan peniaga-peniaga pasar Seri Kembangan.

Pemecatan Ketua Penerangan PKR Ampang Diatas Arahan Azmin Ali

Posted: 05 Apr 2012 11:27 PM PDT


Ekoran tindakannya kelmarin mendesak Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali keluar parti jika tidak mahu menjelaskan pelbagai dakwaan yang membelit pemimpin itu, Ketua Penerangan PKR Cabang Ampang, Mohd Isa Mohd Saidi dipecat serta-merta.

Surat pemecatan itu dihantar Ketua PKR cabang berkenaan, Zuraida Kamaruddin."

Sebenarnya dia (Zuraida) baru bagi surat pemecatan (kepada saya) sebagai Ketua Penerangan 24jam. Bukan sebelum ini dipecat, tetapi baru dipecat." Saya balik ke rumah jam 3 petang tadi (semalam).

Ada surat di peti surat yang dikeluarkan sebab kenyataan minta Azmin keluar parti, bukan kes sebelum ini," ujar Mohd Isa.Azmin sebelum ini dicabar oleh bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Hasan Ali supaya membuat penjelasan terhadap lima perkara.

Antaranya, sumber kewangan Ahli Parlimen Gombak itu serta isterinya Shamsidar Taharin yang membeli saham bernilai RM2 juta antara 1992 hingga 1994.

Azmin juga dicabar menafikan dakwaan bahawa beliau serta isterinya termasuk seorang ipar memiliki saham bernilai RM8.5 juta pada awal 1990-an adalah tidak benar.

Bagaimanapun, ADUN bagi kawasan Bukit Antarabangsa itu ketika ditemui media semalam enggan mengulas mengenai desakan akar umbi yang mahu beliau menjelaskan bersabit kontroversi yang melanda dirinya.Azmin hanya menjawab "tak payah," ketika diajukan pemberita bersabit desakan ahli PKR yang secara lantang mendesaknya tampil menjelaskan pelbagai tuduhan dan dakwaan yang membelit dirinya.

Ulang Tayang Video Adam Adli kena Penumbuk Di Kg Kerinchi

Posted: 05 Apr 2012 09:29 PM PDT


Terpulang kepada anda untuk menilai mana yang betul mana yang salah. Nak tengok Adam Adli kena penumbuk dan pelempang skip ke minit 11:00!


Kenapa Bersih 3.0 Pilih Dataran Merdeka....

Posted: 05 Apr 2012 08:00 PM PDTOleh: Helmi Hanafi

Rasanya tak perlu nak berteka teki lagi….saja nak buat riuh.. saja nak buat gamat untuk tarik perhatian orang ramai kepada mereka. Itulah nampaknya akal puak-puak pembangkang apabila umum hendak buat perhimpunan Bersih 3.0 di Dataran Merdeka 28 April ini.

Pemilihan tempat bersejarah itu sudah mengambarkan nawaitu mereka untuk cetus provokasi. Kata orang sudah tahu tidak boleh di situ tetapi nak juga.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz sendiri awal-awal sudah kata, Dataran Merdeka TIDAK termasuk dalam kawasan yang digazet untuk mengadakan sebarang perhimpunan aman.

Jadi faham-fahamlah apa jadinya nanti apabila permintaan ditolak, mereka akan buat riuh lagi, tuduh itu ini dan bangkitkan kemarahan juga keghairahan penyokong mereka untuk 'beraksi'.

Macam dulu juga, masa Bersih 2.0, bila Perdana Menteri umum sedia runding untuk benarkan puak-puak Bersih 2.0 buat perhimpunan awam di kawasan tertutup macam stadium.

Terus melompat berkeras hendak guna Stadium Merdeka dan apabila tidak dibenarkan, rempuh juga tidak kira apa nak jadi.

Yang peliknya, kenapa tidak buat di Stadium Shah Alam... Mudah parking, mudah orang hendak pergi, mudah pihak berkuasa kawal lalu lintas...

Lagipun kerajaan Selangor yang memerintah kini adalah kerajaan pembangkang, jadi secara simboliknya, buatlah di Selangor, duduklah, bantahlah, dari pagi sampai malam pun tak apa, kalau larat…

Kenapa mesti pilih di pusat bandar yang sibuk, yang jika diadakan bakal menyusahkan semua pihak...

Orang yang waras, peniaga, rakyat yang tidak berkepentingan sila buka mata luas-luas tengok macam mana pembangkang menyusahkan mereka.

Pembangkang bukan hendak mencari penyelesaian kepada masalah, tetapi sengaja mahu burukkan negara, burukkan imej Malaysia yang dari segi jangka panjangnya merugikan kita semua.

Mengenali Anwar Ibrahim, yang cukup hebat dalam bab berpidato ini siapa boleh tolak kemungkinan kalau beliau sudah berangan –angan nak jadikan Dataran Merdeka jadi macam Dataran Tahrir di Mesir.

Ingat balik berapa kali sudah beliau mewar-warkan tentang Arab Spring.

Orang ramai duduk berhari-hari tidak balik, rosak ekonomi, apabila pihak berkuasa hendak suraikan, jadi pertembungan, nampak pihak berkuasa zalim.

Anwar memang hendak jadi hero menerusi cara ini, sebab beliau tahu, kalau berdasarkan demokrasi 'tenang-tenang' beliau tidak akan mimpi nak capai impian jadi Perdana Menteri.

Bukan kerana di Malaysia tidak ada demokrasi, tetapi beliau sendiri tahu beliau bakal ditolak dalam proses tersebut.

Majoriti rakyat tidak mahu PM yang ada video seks 99.9 peratus tulen, majoriti rakyat tidak mahu kerajaan yang hanya tabur janji tapi apabila gagal laksanakan salahkan kerajaan terdahulu. Majoriti rakyat tidak mahu ditadbir oleh parti yang bergabung demi kuasa, semata-mata, bukan kerana kepercayaan dan idelogi politik.

Anwar tahu itu, beliau ahli politik lama, jika benarkan proses demokrasi berlaku di Malaysia, pilihanraya berlangsung dengan aman dan lancar, beliau akan kehilangan semuanya.

Sebelum impian hendak jadi Perdana Menteri berkecai cara mudah adalah bakar hati rakyat, bangkitkan kemarahan orang muda. Tolak demokrasi, mulakan revolusi.

Itulah impian Anwar dan kuncu-kuncunya… apabila mereka memilih hendak buat kecoh di Dataran Merdeka 28 April ini

Zambry Minta Nizar Hentikan Hipokrasi

Posted: 05 Apr 2012 07:00 PM PDT


Anggota Dewan Undangan Negeri Perak kawasan Pasir Panjang Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin daripada Pas diingatkan supaya menghentikan perbuatan hiprokrasi, kepura-puraan dan pendustaan berhubung projek pelaburan bijih besi oleh Vale International.

Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir berkata tindakan itu boleh memberi kesan buruk terhadap pelaburan, pertumbuhan negeri dan pembangunan rakyat.

"Jika kita berusaha untuk menegakkan benang yang basah ia tidak ke mana. Lagi kita cuba 'bersilat' lagi menampakkan kelemahan sebagai pemimpin," katanya kepada pemberita di luar persidangan Dewan Undangan Negeri di sini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Mohammad Nizar hari ini yang mendakwa surat bertarikh 17 Dis 2008 yang ditandatanganinya ketika menjadi menteri besar Perak bukan menandakan persetujuannya terhadap pelaksanaan projek berkenaan di Teluk Rubiah, sebaliknya bagi tujuan "public relations" (menjalin perhubungan awam) dengan pelabur.

Zambry menyifatkan alasan yang diberikan itu sebagai tidak munasabah kerana Mohammad Nizar pada ketika itu merupakan seorang menteri besar dan kandungan surat tersebut merupakan satu perkara yang serius.

"Ia satu alasan yang tidak munasabah. Beliau adalah seorang bekas menteri besar, beliau perlu tahu bahawa setiap surat yang ditulis oleh seorang Ketua Pegawai Eksekutif sebuah negeri adalah bukan surat 'pen pall' atau kawan biasa yang suka-suka tulis. Surat itu adalah surat berjadual dan berjilid...ini bukan surat bagi tujuan 'marketing' atau 'public relations'," katanya.

Semalam, semasa persidangan dewan, Mohammad Nizar mengakui menandatangani surat bertarikh 17 Disember 2008 itu berhubung sokongan terhadap projek pusat pengagihan bijih besi oleh Vale International dan mengakui kesahihan kandungan surat berkenaan.

Surat berkenaan telah dikelaskan semula oleh kerajaan negeri berikutan dakwaan pembangkang kononnya mereka tidak terlibat dan tidak menyokong pelaksanaan projek itu di Teluk Rubiah.

Zambry berkata kandungan surat itu yang menyebut bahawa kerajaan negeri akan memproses pemindahan tanah berkenaan dan mengubah statusnya menjadi tanah perindustrian selepas permohonan diterima oleh Jabatan Tanah dan Galian, jelas menunjukkan sokongan Muhammad Nizar terhadap projek itu.

Zambry berkata kerajaan negeri tidak akan mendedahkan semua dokumen dan surat berkaitan projek berkenaan seperti yang diminta oleh pakatan pembangkang kerana ia bukan amalan pentadbiran yang baik.

Mengenai desas desus kononnya Adun Sitiawan, Datuk Ngeh Koo Ham, dan Adun Pantai Remis, Nga Kor Ming, kedua-duanya daripada DAP, ada berjumpa beliau untuk meminta maaf dan mengatakan mereka tidak mengetahui tentang kewujudan surat bertarikh 17 Disember 2008 itu, Zambry hanya tersenyum dan enggan mengulas lanjut.

Terdahulu, pada sidang media berasingan, Mohammad Nizar meminta kerajaan negeri mendedahkan semua dokumen berkaitan projek berkenaan. Pada Sabtu lepas, Mohammad Nizar, Ngeh dan Adun Tronoh, V. Sivakumar, menyertai 100 anggota Jaringan Aktivis Alam Sekitar Perak mengadakan bantahan terhadap operasi syarikat bijih besi Vale SA di Teluk Rubiah yang didakwa akan
memusnahkan alam sekitar di kawasan itu. - Bernama

Sidang Media Azizah-Shamsidar Hanya Propaganda!

Posted: 05 Apr 2012 06:00 AM PDT


Merujuk kepada artikel yang disiarkan oleh laman pembangkang, Suara PR, Wan Azizah dikhabarkan akan mengadakan sidang media bersama dengan Shamsidar Taharin minggu depan bagi membersihkan nama masing-masing yang dikaitkan dengan kisah cinta empat segi senget antara Anwar, Azizah, Azmin dan Shamsidar.

Sebagai pemerhati politik, penulis sekadar ingin menasihat para penyokong PR agar tidak terlalu menaruh harapan yang sidang media itu akan menjadi kenyataan. Sudah terlalu banyak kali penyokong-penyokong PR dihampakan dengan adegan-adegan 'stunt' tak jadi oleh pemimpin-pemimpin mereka.

Bermula dari saman terhadap Chandra Muzaffar dan kini Nallakarupan yang difail tetapi tidak diserahkan, sehinggalah kepada keengganan menjelaskan ke mana hilangnya jam Omega, mengacah konon ingin bersumpah dan penubuhan kerajaan 16 September, maka penulis rasa cukup-cukuplah penyokong-penyokong PR diperdaya.

Semua pemimpin-pemimpin atasan Pakatan Rakyat tahu bahawa Wan Azizah dan Shamsidar sudah lama tidak bertegur sapa. Semua orang tahu, Wan Azizah tidak akan menghadiri program di mana Shamsidar juga menghadirinya. Sekiranya mereka terserempak, mereka akan bermasam muka. Ketegangan antara mereka sudah tidak boleh disembunyikan lagi. Itu hakikat.

Wan Azizah juga tidak begitu 'ngam' dengan Azmin dan cukup menyampah apabila pada suatu ketika dulu, Azmin gemar benar memakai baju yang sama dengan Anwar, suaminya.

Maka, untuk seorang penulis di Laman Suara PR cuba menipu kita dengan kisah dongeng keakraban kedua wanita ini menunjukkan betapa Pakatan Rakyat kini bagaikan lemas dalam peluru yang bertali arus sama ada ditembak musuh atau tertembak sendiri tanpa sengaja.

Jika benar Wan Azizah dan Shamsidar akan membuat sidang media bersama, kenapakah berita ini tidak datang dari kedua-dua mereka sendiri dan dilaporkan oleh media rasmi mereka? Kenapakah hanya Laman Suara PR yang menghebahkannya?

Malah mereka juga berdiam diri apabila khabar kononnya Umi Hafilda mempunyai bukti bergambar hubungan Anwar-Shamsidar dihebahkan oleh laman yang sama.

Nampak sangat ini adalah usaha terdesak PR untuk menangkis peluru yang dilontarkan Nallakarupan. Tentu sekali PR sedar, jika tiada langsung usaha untuk menjawab persoalan mengenai hubungan intim Anwar-Shamsidar atau hubungan dingin Azizah-Shamsidar maka rakyat akan melihat bahawa kisah cinta 4 segi senget lagi songsang keluarga mereka adalah benar belaka.

Perkembangan ini meletakkan PR dalam keadaan serba tak kena. Jika didiamkan maka penyokong akan mula meragui mereka, tetapi jika diberi respon maka mereka mungkin akan terjerat diri sendiri.

Kerana itu, penulis yakin, sidang media Azizah-Shamsidar tidak akan berlaku. Ia hanyalah propaganda politik sementara menunggu idea baru untuk menangkis isu.

PANEH MIANG

Posted: 06 Apr 2012 01:32 AM PDT

PANEH MIANG


What you give, you'll get back...

Posted: 05 Apr 2012 11:22 PM PDT


Assalammualaikum semua sahabat pembaca yang budiman.

Warga Paneh Miang menyeru kepada sahabat-sahabat pembaca blog ini yang sudi menghulurkan sebarang bentuk derma ikhlas demi membantu anak-anak yatim khususnya kepada Yayasan Anak Yatim Al-Khair, Negeri Sembilan.

Menurut En. Abd Rahman bin Hj. Musa yang juga Pengerusi Yayasan Anak Yatim Al-Khair, buat ketika ini Yayasan hanya mampu dapat meletakkan anak-anak yatim seramai 18 orang sahaja terdiri daripada 10 orang perempuan dan 8 orang lelaki. Ini kerana rumah yang diwakafkan sementara kepada mereka tidak mampu menampung jumlah yang lebih ramai.


Sejak didaftarkan di bawah nama Yayasan Anak Yatim Al-Khair ini, pihak mereka bergantung sepenuhnya kepada sumbangan ihsan orang ramai yang tidak putus-putus menghulurkan bantuan. Walaubagaimanapun, dengan perbelanjaan bulanan yang makin meningkat yang dianggarkan lebih RM4,000 sebulan, ia agak membebankan Yayasan ini.

Rumah yang menjadi tempat kanak-kanak seramai 18 orang bernaung ini juga berada dalam keadaan serba kekurangan sekali gus memerlukan penambahbaikan. Bagi mereka yang ingin menghulurkan bantuan atau sumbangan, boleh berbuat demikian dengan menghubungi 012-679 1847 (En. Abd. Rahman) atau menyalurkan terus sumbangan ke Akaun Bank Islam Malaysia atas nama Yayasan Anak Yatim Al-Khair dengan nombor akaun 05012010046140.Segala derma ikhlas sahabat sangat dihargai dan hanya Allah SWT sahaja yang dapat membalasnya.

Sahabat-Gunung

Posted: 06 Apr 2012 01:19 AM PDT

Sahabat-Gunung


Bila Lokman Moidin & Shahfaliq `Berperang’ Dengan Zuraidi

Posted: 05 Apr 2012 04:16 PM PDT


Apa masalah Lukman Moidin dengan dua anakRahim nie? Dan mengapa Shahfaliq Teo, yang juga merupakan bekas EXCO GPMSKebangsaan pula menjadi orang ketiga atau `batu api' untuk mengeruhkan keadaan.

Apa yang pasti, nie merupakan 'masalahperibadi' antara Lukman Moidin & Shahfaliq Teo vs Zuraidi Rahim, masalahdalaman GPMS Kedah yang terbawa-bawa sampai ke hari nie ….

Lantik Semula Exco, Tubuh J’kuasa Pemandu… MB Kedah “Tempang”

Posted: 05 Apr 2012 10:36 AM PDT


Pelantikan semula dua anggota Exco Kedah yangsebelum ini menolak pelantikan sebagai anggota pentadbiran Kerajaan Kedahmemperlihatkan kepincangan kerajaan negeri pimpinan Pas, kata Timbalan PerdanaMenteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau berkata penubuhan Jawatankuasa Pemanduoleh Pas Pusat untuk memantau kerajaan negeri menjejaskan kredibiliti MenteriBesar yang hendak membuat kerja.

"Apabila satu orang dipilih menerajuikerajaan negeri, ia adalah amanah rakyat dan tidak boleh diperkecilkan. MenteriBesar buat kerja betul tapi kena rujuk dengan jawatankuasa. Bagaimana nak buatkeputusan cepat?

"Sekiranya Pas ikut perlembagaanUndang-undang Tubuh Negeri, masalah ini tidak timbul. Jawatankuasa ini puladianggotai oleh orang bukan rakyat Kedah. Macam mana nak penuhi kehendakrakyatnya," kata Muhyiddin semasa berucap pada perjumpaan khas Timbalan PerdanaMenteri bersama peniaga kecil dan pemandu teksi negeri Kedah di sini, Khamis.

Katanya setiap keputusan Menteri Besar yangperlu merujuk Jawatankuasa Pemandu berkenaan hanya memperlahankan prosesmembuat keputusan dan akhirnya memberi kesan terhadap peniaga, rakyat danekonomi negeri.

Dua anggota exco Kedah, Datuk PhahrolraziZawawi dan Datuk Dr Ismail Salleh yang menolak pelantikan semula bersetujudilantik semula selepas campur tangan Pas Pusat dan mengangkat sumpah jawatandi hadapan Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah Datuk Seri Tunku AnnuarSultan Badlishah di Istana Anak Bukit, di Alor Setar, Khamis.

Kedua-dua Exco berkenaan sebelum enggandilantik semua kerana mempunyai perbezaan pendapat dengan Menteri Besar DatukSeri Azizan Abdul Razak dalam soal pentadbiran kerajaan negeri.

Senarai Exco yang dikeluarkan selepas majlisangkat sumpah itu menyaksikan perubahan porfolio masing-masing denganPhahrolrazi kini menjadi Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Bekalan Air,Sumber Air dan Tenaga, manakala Dr Ismail sebagai Pengerusi JawatankuasaBadan-badan Bukan Kerajaan (NGO), Sains dan Inovasi, Teknologi Maklumat danKomunikasi.

Sebelum ini, Phahrolrazi memegang jawatanPengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Kerja Raya, BekalanAir, Sumber Air dan Tenaga, manakala Dr Ismail selaku Pengerusi JawatankuasaKesihatan, Badan-badan Bukan Kerajaan (NGO) dan Pembangunan Insan, Sains danInovasi, Teknologi Maklumat dan Komunikasi.

Ribuan Nelayan Demo Tunggu Muhyiddin di Kompleks LKIM, Kuala Kedah

Posted: 05 Apr 2012 02:24 AM PDTPerrrhgghhhh.... Ribuan nelayan dan keluarga nelayan negeri Kedah bengang dan turun menunggu Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muyiddin Yassin di Kompleks KLIM, Kuala Kedah sejak jam 2pm lagi.

Mereka bengang, tanda tidak puas hati pada kerajaan.

Kerajaan Kedah yang dipimpin Pas telah menyusahkan rakyat, depa sibuk berpolitik, rakyat juga yang merana....

Kini, kehadiran TPM sebagai tanda sokongan kepada BN untuk merampas kembali Kedah pada PRU13 kelak....

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 05 Apr 2012 11:34 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


ADAKAH INI JUGA SALAH UMNO?

Posted: 05 Apr 2012 07:09 PM PDT


Penyakit lama kalau tidak diubat dengan baik sudah tentu lama kelamaan penyakit itu akan datang lag. Lebih teruk lagi jika seseorang itu mengidap penyakit kencing manis. Mengikut doktor bahagian anggota tertentu akan turut dipotong bagi menggelak jangkitan kebahagian anggota lain dan kalau dibiarkan ianya menjadi lebih parah. Penyakit lama Azmin datang lagi kalau sebelum ini Azmin diam membisu tanpa kenyataan bagi menjawab pertuduhan terhadapnya. Sekarang penyakit ini datang lagi dan setakat hari ini Azmin belum menjawab dengan jelas pertuduhan keatasnya dan kali ini ianya menjadi lebih parah dari sebelumnya. Penyakit Azmin ini telah merebak dan menusuk masuk bahagian dalaman PKR sendiri. PKR bukan sahaja berdepan dengan Umno untuk menghadapi pilihan raya.

Rakyat negara ini tahu Timb Presiden PKR tersebut kian tersepit dengan tuduhan itu nak jawab pun salah tak jawab pun salah. Bukan sahaja Azmin sahaja yang dihinggapi dengan penyakit ini ianya juga turut terpalut kepada Anwar. Rakyat Malaysia mengharapkan jawapan yang jelas dari Azmin setiap tuduhan yang dilemparkan terhadapnya.

Semuga dari jawaban Azmin diharap boleh mendedahkan kepada kita siapa Anwar dan siapa Shamsidar Taharin(isteri Azmin) ?

Dari dakwaan diberi saham bernilai berjuta-juta ringgi pada dekad 90-an, sehinggalah kepada hubungan terlarang antara Anwar dan Shamsidar yang dikatakan bakal menjadi punca kejatuhan karier Anwar sebagai ahli politik.

Baca lagi...


KUALA LUMPUR 5 April - Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali yang terpalit dengan pelbagai dakwaan termasuk kisah kontroversi isterinya, Shamsidar Taharin bakal berdepan gelombang penolakan yang lebih besar daripada pemimpin akar umbi PKR selepas ini.

Beberapa bekas pemimpin parti tersebut juga percaya tempias gelombang penolakan berkenaan akan turut melanda Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana Ketua Umum PKR itu sendiri berdepan dengan pelbagai masalah moral yang sehingga kini gagal dijawab secara konkrit.

Bagaimanapun, bekas peguam Anwar yang juga Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin berkata, beliau yakin Azmin tidak akan menjawab segala desakan daripada pemimpin akar umbi PKR, sebaliknya pihak yang mempersoal perkara itu bakal dipecat.

"Sebenarnya gelombang penolakan terhadap Azmin ini sudah lama berlaku sebab itu kita lihat Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi, Datuk Zaid Ibrahim bertindak menentang beliau pada pemilihan PKR yang lalu. Zaid berbuat demikian kerana beliau mendapat sokongan dan mereka yang menyokong adalah akar umbi.

Utusan online

The Unspinners

Posted: 05 Apr 2012 11:33 PM PDT

The Unspinners


PAS tukar P/jaya N9 ... Syukor buat BN ... hehehe ...

Posted: 05 Apr 2012 11:30 PM PDT

Isu Vale: Nizar monyet melenting didedah kesalahan

Posted: 05 Apr 2012 08:20 PM PDT

Dong Zong's problem of racial chauvanism

Posted: 05 Apr 2012 05:20 PM PDT

Monkeys of democrasy

Posted: 05 Apr 2012 07:30 AM PDT

Rancangan DAP mahu jadi PM

Posted: 05 Apr 2012 04:30 AM PDT

93.27% of top 40 wealth held by Chinese

Posted: 05 Apr 2012 01:30 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 05 Apr 2012 11:25 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Mesti Tengok - Video PM @NajibRazak Baru 10 Minit Dimuatnaik - Bentang Laporan Kepada Rakyat

Posted: 05 Apr 2012 11:24 PM PDT

Kita tunggu pula bila Anwar Ibrahim akan bentangkan laporan Kerajaan Pakatan dan bila janji lama mahu dilaksanakan.


Alhamdulillah kita ada Perdana Menteri sebaik Datuk Seri Najib Tun Razak.


Juga Timbalan Perdana Menteri sesetia Tan Sri Muhyidin Yassin.


Published with Blogger-droid v2.0.2

MB Kelantan Nik Aziz Nik Mat Ditahan Wad CCU Sejak Dua Hari Lepas

Posted: 05 Apr 2012 09:46 PM PDT


KOTA BHARU – Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat masih dirawat di wad Unit Rawatan Jantung (CCU) Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian dipercayai kerana komplikasi jantung sejak tengah hari Rabu.

Ahli keluarga terdekat Nik Abdul Aziz memberitahu detiperubahan.com, Mursyidul Am Pas itu berada dalam keadaan stabil dan doktor memintanya untuk berehat di wad tersebut untuk sementara waktu.

"Beliau akan berehat dalam sehari dua lagi di hospital sebelum dibenarkan pulang.

"Sebelum ini beliau terlalu banyak program parti dan kerajaan negeri sejak akhir-akhir ini menyebabkan beliau amat keletihan," katanya.

Hari ini, Utusan Malaysia yang memetik sumber melaporkan Nik Abdul Aziz yang berusia 81 tahun dikatakan mengadu sakit dada selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco kerajaan negeri di Kota Darulnaim pagi rabu dan dikejarkan ke hospital sebaik selesai mesyuarat.

Anak Nik Abdul Aziz, Nik Abduh ketika dihubungi pula berkata, doktor tidak membenarkan ayahnya masuk ke wad biasa kerana ingin membuat ujian bagi memastikan keadaan jantung ayahnya dalam keadaan baik dan tiada komplikasi serius.


http://detikperubahan.com/2012/04/06/nik-aziz-masih-di-ccu-husm/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter


Nabi Musa atau Firaun tetap mati walau setinggi mana darjat iman atau kekufuran.

Semoga Allah memberi peluang Datuk Nik Aziz Nik Mat membuat satu pusingan u-turn untuk menyeru umat Islam Malaysia bersatu sebelum akhir hayatnya.

Ini doa kita dan mari kita berdoa...

Sent from my Samsung Galaxy Tab

Kes RM445j Hong Leong Anwar bukan saksi relevan

Posted: 05 Apr 2012 09:08 PM PDT


06/04/2012 11:20am

KUALA LUMPUR 6 April – ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dan Pengerusi Hong Leong Finance Bhd., Tan Sri Quek Leng Chan bukan saksi yang relevan dalam kes Hong Leong Finance Bhd. (Hong Leong Finance) membabitkan perjanjian kemudahan pinjaman bersindiket berjumlah RM445 juta, kira-kira 14 tahun lalu.

Demikian keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur di sini hari ini ketika membenarkan permohonan oleh Hong Leong untuk membatalkan permohonan ahli perniagaan, Low Thiam Hoew dan Anwar bagi membatalkan sapina ke atas mereka. - UTUSAN


Panglima : kenapa bila nak disapina Anwar takut? Hingga gagal menerima sapina walau diekori dua hari di Parlimen.

Macam ada benda tak kena.

Anda fikir?

Sent from my Samsung Galaxy Tab

Blog Panglima Diletak Dalam Buku Pak Habib SH Alattas Tajuk ' Tuhan,Politik dan Seks '

Posted: 05 Apr 2012 07:28 PM PDT

Pagi ini sewaktu membelek buku terbaru Pak Habib, terpandang nama blog Panglima di muka akhir buku kontroversi tersebut. Bersama di situ ialah blog yang dikenali ramai iaitu Papagomo dan AIDC.

Meskipun sudah lama meminjam buku ini dari rakan baik Panglima Encik Nordin Hamdan dari Wilayah Persekutuan, namun pagi ini baru disedari ia diletakkan dalam sebuah buku yang diperkata oleh ramai orang yang menentang Anwar Ibrahim pada hari ini.

Terima kasih Pak Habib atas sumbangan ini dan sungguh tidak disangka seorang penulis cukup diminati oleh Panglima, menyenaraikan nama blog ini yang dulunya penembak-tepat.blogspot.com sebelum bertukar kepada dot com pada minggu lepas tertulis dalam buku beliau yang dicetak tahun 2010 yang lalu.

Semoga Panglima juga mampu menjadi penulis yang hebat seperti beliau dan masih teringat lagi pengalaman bertandang ke rumahnya di Wadi Husein Janda Baik, mendengar cerita hubungan akrab beliau dengan DS Dr Zahid Hamidi, serta cerita dua agen CIA yang katanya pernah bertandang ke teratak paling indah yang menjadi johan beberapa tahun berturut-turut pertandingan lanskap terbaik Malaysia di sana.

Hingga kini tidak pernah walau sekali kami berhubung melalui telefon atau email...

Masih lagi ada buku yang dihadiahkan oleh beliau yang turut diterima sahabat Panglima blogger Waadat yang kebetulan bersama ketika itu, belum sempat dikhatamkan hingga kini. Bukan dua tiga buah bang, 14 tajuk buku tulisan beliau sepanjang zaman telah dianugerahkan kepada kami sewaktu kunjungan tersebut.

Paling tidak dapat dilupakan, Pak Habib tercegat menunggu ketibaan kami di luar pintu rumah beliau seperti sudah tahu kami akan sampai walaupun kunjungan kami pada hari tersebut sebenarnya tidak didahului sebarang temujanji...

Patutlah buku beliau sungguh berbisa hingga ramai pemimpin telah tumbang akibat tulisan ikhlas beliau. Petuanya yang diperhati oleh Panglima ialah hubungan beliau yang sungguh erat dengan Allah yang terpancar dalam setiap patah perkataannya serta semangat mempertahankan kebenaran menerusi jihad menggunakan mata pena.

Khabarnya buku bertajuk di atas dicari oleh ramai orang selepas ia keluar dalam akhbar minggu ini.

Semoga dapat berjumpa lagi dengan Pak Habib untuk mendengar kisah dan info yang beliau perolehi untuk dijadikan panduan menulis di alam maya ini.

Allahumma Solli Wasallim Wabaarik Alaih.


Blog SH Alattas yang menyiarkan buku Tuhan, Politik dan Seks ada di sini

http://shalattas.blogspot.com/2010/07/shalattas-59-tuhan-seks-politik-2010.html


Published with Blogger-droid v2.0.2

Ulama Yaman Habib Ali Jufri Di Radio IKIM 9.00 Pagi Esok cc @NajibRazak

Posted: 05 Apr 2012 09:10 AM PDTJom kita dengar wacana ilmu beliau di IKIM pagi esok jam 9.00 pagi.

Link radio IKIM klik sini

http://www.ikimfm.my/ikimfm/index.php?option=com_content&view=article&id=53

Jika anda pengguna Iphone boleh INSTALL APP iPhone yang boleh dimuaturun secara percuma di App Store.

Sent from my Samsung Galaxy Tab

Pernah Hanya 46 Orang Jemaah Haji Ke Mekah Dari Malaya @NajibRazak

Posted: 05 Apr 2012 04:50 AM PDT


Pada tahun 1939/40 sebelum meletusnya Perang Dunia Kedua pula merekodkan kemerosotan paling teruk di mana hanya 46 orang sahaja yang berjaya sampai ke Mekah untuk mengerjakan haji. Jemaah haji juga turut berhadapan dengan pelbagai bentuk eksploitasi dan penipuan ketika mengerjakan haji. 

Menurut Mohammad Ridzuan Othman (2003), akhbar Chahaya Pulau Pinang pada tahun 1906 melaporkan ramai bakal jemaah haji ditipu oleh broker haji ketika berada di pelabuhan Pulau Pinang dan Singapura. 

Lebih malang lagi menurut N. Rajendran (1982) dalam tulisan beliau bertajuk Notes On Haji Labour in Early Singapore menukilkan pada akhir abad ke-19, pernah berlaku eksploitasi kepada bakal jemaah haji dari Jawa yang ditipu dan menyebabkan mereka menjadi papa kedana dan terpaksa meminjam wang daripada broker haji.Panglima :

Sekarang berapakah jumlah jemaah haji kita ? 

tahun 2011 sahaja jemaah kita 27,000 berjaya tunaikan haji... 

bukti klik sini http://ww1.utusan.com.my/ 

Adakah British yang menjajah Malaysia sehingga hanya 46 orang sahaja mampu sampai ke Mekah dan ada yang ditipu ketika mahu ke sana, lebih baik dari Kerajaan BN hari ini ?

Bandingkan fakta ini dan sebarkan...

Tidak mustahil kita kembali zaman penjajah jika Kerajaan sedia ada sekarang diubah.

Dr Hassan Ali Masuk PKR Di Kelana Jaya Malam Ni ?

Posted: 05 Apr 2012 02:41 AM PDT
Jom sebarkan... Ahli-Ahli PAS kena dengar penjelasan beliau.

sumber :

Mstar Siar Berita Pengerusi Dong Zong Beli Sijil Palsu Di Internet - MSTAR播放列表新闻中心董事长董宗在互联网上购买假证书

Posted: 05 Apr 2012 02:19 AM PDT


gambar : Mstar

PETALING JAYA: Pengerusi Persatuan Gabungan Jawatankuasa Sekolah China (Dong Zong), Dr Yap Sin Tian didakwa membeli ijazah kedoktoran (PhD) palsu di Internet.

Penulis blog 'Stop The Lies' mendakwa dia mempunyai cukup bukti bahawa Yap membeli ijazah tersebut dan beliau telah memperdaya ramai pihak terutamanya dalam isu melibatkan pendidikan Cina di negara ini.

"Dalam tempoh beberapa tahun beliau (Yap) telah memperdaya orang ramai termasuk beberapa ahli kumpulan pendidikan Cina berhubung kelayakannya yang palsu.

"Beliau dengan bangga telah mempamerkan resumenya di laman web, Oriental Strategy Research Centre yang di mana beliau juga merupakan pengarah di sana," kata penulis blog tersebut dalam entri terbarunya, pada Sabtu.

Mengulas lanjut, penulis tersebut berkata Yap didakwa mendapat Ijazah Kedoktoran dalam bidang Pengurusan Perniagaan daripada Universiti Southern Cross, Australia pada 1999.

"Selain itu, Yap turut mendakwa beliau mempunyai dua lagi, PhD dari Universiti Kesington Amerika Syarikat pada 1993 dan ijazah sarjana dalam bidang Pentadbiran Perniagaan pada 1991 di universiti yang sama.

"Semakan kami mendapati Universiti Kesington tidak mempunyai bilik kuliah, tiada makmal mahupun asrama. Ini adalah satu perkara yang pelik. Universiti tersebut hanya memiliki sebuah pejabat kecil di Glendale, California," katanya.

Bukan itu sahaja, penulis blog tersebut mendakwa universiti berkenaan membenarkan pelajarnya mendapat ijazah sarjana muda hingga PhD tanpa perlu hadir dalam sebarang kelas.

"Universiti berkenaan turut didapati mengambil pelajar yang tidak layak dan mereka dikurniakan ijazah kedoktoran dengan hanya membaca majalah dan membuat beberapa laporan ringkas daripada surat khabar.

"Pihak pengurusan juga mengurniakan PhD dengan tempoh belajar yang singkat selama empat bulan sahaja," katanya.

Bagaimanapun, penulis tersebut berkata pihak berkuasa California telah menutup universiti berkenaan pada 1996, selepas mendapat perintah mahkamah.

"Ini jelas menunjukkan Yap secara bangga telah memaparkan PhD yang palsu. Laporan mengenai isu universiti ini dipaparkan dalam Los Angles Times.

"Justeru mereka yang meminati Yap perlu bangun dan membuat kajian mengenai karakter individu ini. Maklumat mengenainya sangat mudah diperolehi anda hanya perlu membuat carian di Internet," ujar penulis tersebut.

Dalam kes ini, penulis mendakwa Yap bukan sahaja memiliki satu malah dua PhD palsu daripada universiti yang tidak diiktiraf dan telah pun ditutup oleh pihak berkuasa. 

Sumber berita : mstar online
DARUL EHSAN TODAY

Posted: 05 Apr 2012 11:22 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Buku Panduan Pilihanraya PKR Yang Di Keluarkan Oleh Yahudi Di Dedahkan...

Posted: 05 Apr 2012 06:00 AM PDT

Di bawah adalah sebahagian buku panduan perancangan kampen politik yang digunakan oleh PKR dalam pilihanraya umum yang akan datang, buku ini di terbitkan oleh National Democratic Institiut, sebuah pertubuhan sayap CIA Amerika untuk control berberapa buah negara dia asia tenggara.

Antara negara yang telah menggunakan buku ini ialah filipina dan indonesia.Kaitan NDI dengan politik malaysia telah di sahkan sendiri oleh ambiga sewaktu perhimpunan bersih 2.0 yang lepas, dia mengakui bahawa pertubuhan sayap CIA itu memberi bantuan kewangan kepada pengurusan bersih 2.0, baca keratan di bawah.


Malah NDI pernah menganjurkan krusus strategi untuk pemimpin pkr pada tahun 2006, lihat keratan di bawah...


Dan yang terbaru, di katakan NDI sekali lagi menganjurkan krusus kepada pemimpin pkr di hotel holiday inn glenmarie pada 15 mac 2012 yang lepas, ini bermakna, selain dari Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) NDI juga turut memberi krusus pilihanraya untuk pkr.

Judi Lulus Kerana Itu "Keperluan Rakyat" Kata PAS...

Posted: 05 Apr 2012 03:00 AM PDT


Dulu pas maki bn kerana meluluskan judi bola, walhal itu baru di peringkat perangcangan, riauh pas dok maki umno/bn dengan bermacam-macam makian.

Tapi hari ni, kenapa pas diam bila bila sekutunya pkr dan dap meluluskan judi di selangor dan tidak berhasrat untuk sekat aktiviti itu...

Mungkin Pas akan kata 'itu keperluan rakyat"

oyabun

Posted: 05 Apr 2012 11:13 PM PDT

oyabun


Ada orang yang bakal gila meroyan...!!! Usul larang lesbian, gay, biseksual jadi Ahli Dewan Rakyat?

Posted: 05 Apr 2012 09:32 AM PDT


Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim akan membawa usul di Dewan Rakyat minggu depan bagi melarang golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) daripada menjadi ahli Dewan Rakyat serta Dewan Negara.

Menurut Zahrain yang mewakili Konsensus Bebas, usul itu perlu dibawa kerana gaya hidup LGBT adalah dilarang di negara ini dan aspek agama Islam sebagai agama rasmi di negara ini perlu dipelihara.

"Kalau layak menjadi ahli Dewan Rakyat, ia bermakna individu itu layak menjadi Perdana Menteri, kita tidak mahu Perdana Menteri kita pusing satu dunia dengan pasangannya yang sama jenis, ini akan memberi impak buruk kepada negara.

"Saya sedang mengarang usul mengenai perkara ini dan mungkin pada Isnin depan saya akan bentangkan di dewan dengan izin daripada Speaker Dewan Rakyat," katanya pada sidang akhbar di lobi Parlimen hari ini.

Oyabun SOKONG 100%..!!!Wasabi Oyabun

APANAMA

Posted: 05 Apr 2012 11:12 PM PDT

APANAMA


Shahrir Samad sets it straight for Bersih

Posted: 05 Apr 2012 01:20 AM PDT

Belantan

Posted: 05 Apr 2012 11:03 PM PDT

Belantan


Gempar...!!! Kak Long kata Azmin 'turun darah'?

Posted: 05 Apr 2012 09:26 PM PDT


Darah Azmin keluar berketul-ketul ke dalam mangkuk tandas. Kalau dah dalam mangkuk tandas, mestilah keluar dari dubur dan takkan dari sumber lain pula! Dan kejadian itu berlaku selepas Azmin menemani Anwar ke Hawaii...? Emmmn..entah lah! Apa sebenarnya yang berlaku?

Azmin sendiri yang minta dihantar ke Hospital Tawakal. Selepas dihantar ke Hospital Tawakal, Azmin terus dibedah. Doktor beritahu, Azmin kena penyakit buah pinggang. Yang peliknya kalau penyakit buah pinggang, takkan buang air besar berdarah?

Bukan cerita tipu tapi Kak Long Azmin sendiri yang beritahu... terpulanglah kalau tak nak percaya? Sila tonton klik video ini!


Suara Politik
Taminsari

Zambry minta Nizar Lambai hentikan hipokrasi...!!!

Posted: 05 Apr 2012 08:55 AM PDT


Anggota Dewan Undangan Negeri Perak kawasan Pasir Panjang Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin daripada Pas diingatkan supaya menghentikan perbuatan hiprokrasi, kepura-puraan dan pendustaan berhubung projek pelaburan bijih besi oleh Vale International.

Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir berkata tindakan itu boleh memberi kesan buruk terhadap pelaburan, pertumbuhan negeri dan pembangunan rakyat.

"Jika kita berusaha untuk menegakkan benang yang basah ia tidak ke mana. Lagi kita cuba 'bersilat' lagi menampakkan kelemahan sebagai pemimpin," katanya kepada pemberita di luar persidangan Dewan Undangan Negeri di sini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Mohammad Nizar hari ini yang mendakwa surat bertarikh 17 Dis 2008 yang ditandatanganinya ketika menjadi menteri besar Perak bukan menandakan persetujuannya terhadap pelaksanaan projek berkenaan di Teluk Rubiah, sebaliknya bagi tujuan "public relations" (menjalin perhubungan awam) dengan pelabur.

Zambry menyifatkan alasan yang diberikan itu sebagai tidak munasabah kerana Mohammad Nizar pada ketika itu merupakan seorang menteri besar dan kandungan surat tersebut merupakan satu perkara yang serius.

"Ia satu alasan yang tidak munasabah. Beliau adalah seorang bekas menteri besar, beliau perlu tahu bahawa setiap surat yang ditulis oleh seorang Ketua Pegawai Eksekutif sebuah negeri adalah bukan surat 'pen pall' atau kawan biasa yang suka-suka tulis. Surat itu adalah surat berjadual dan berjilid...ini bukan surat bagi tujuan 'marketing' atau 'public relations'," katanya.

Semalam, semasa persidangan dewan, Mohammad Nizar mengakui menandatangani surat bertarikh 17 Disember 2008 itu berhubung sokongan terhadap projek pusat pengagihan bijih besi oleh Vale International dan mengakui kesahihan kandungan surat berkenaan.

Surat berkenaan telah dikelaskan semula oleh kerajaan negeri berikutan dakwaan pembangkang kononnya mereka tidak terlibat dan tidak menyokong pelaksanaan projek itu di Teluk Rubiah.

Zambry berkata kandungan surat itu yang menyebut bahawa kerajaan negeri akan memproses pemindahan tanah berkenaan dan mengubah statusnya menjadi tanah perindustrian selepas permohonan diterima oleh Jabatan Tanah dan Galian, jelas menunjukkan sokongan Muhammad Nizar terhadap projek itu.

Zambry berkata kerajaan negeri tidak akan mendedahkan semua dokumen dan surat berkaitan projek berkenaan seperti yang diminta oleh pakatan pembangkang kerana ia bukan amalan pentadbiran yang baik.

Mengenai desas desus kononnya Adun Sitiawan, Datuk Ngeh Koo Ham, dan Adun Pantai Remis, Nga Kor Ming, kedua-duanya daripada DAP, ada berjumpa beliau untuk meminta maaf dan mengatakan mereka tidak mengetahui tentang kewujudan surat bertarikh 17 Disember 2008 itu, Zambry hanya tersenyum dan enggan mengulas lanjut.

Terdahulu, pada sidang media berasingan, Mohammad Nizar meminta kerajaan negeri mendedahkan semua dokumen berkaitan projek berkenaan. Pada Sabtu lepas, Mohammad Nizar, Ngeh dan Adun Tronoh, V. Sivakumar, menyertai 100 anggota Jaringan Aktivis Alam Sekitar Perak mengadakan bantahan terhadap operasi syarikat bijih besi Vale SA di Teluk Rubiah yang didakwa akan memusnahkan alam sekitar di kawasan itu.
Suara Politik
Taminsari

MB Khalid Gagal Lagi Tunai Janji?

Posted: 05 Apr 2012 12:23 AM PDT


Kerajaan negeri Selangor yang berjanji akan menyelesaikan isu penyambungan kabel elektrik di Kampung Sungai Terentang, Rawang masih gagal berbuat demikian menyebabkan kemungkinan berlaku masalah bekalan elektrik di beberapa negeri di Semenanjung termasuk ibu kota, bulan depan.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim Siang Chai berkata, janji tersebut telah dinyatakan oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES) yang turut dihadirinya pada 22 Disember tahun lalu.

"Malah, beliau (Abdul Khalid) sendiri berjanji akan menemui penduduk di Kampung Sungai Terentang dua minggu selepas mesyuarat itu, malangnya sehingga hari ini sudah hampir tiga bulan, beliau tidak pergi pun ke kawasan itu," katanya di lobi Parlimen baru-baru ini.

Beliau menyifatkan kerajaan negeri Selangor hanya pandai menabur janji-janji kosong untuk menyelesaikan banyak isu di negeri itu selepas 100 hari pakatan pembangkang mengambil alih kerajaan negeri.

"Pemasangan kabel ini penting untuk negara, kalau tidak dilaksanakan, seluruh negara akan menghadapi masalah elektrik dan bergelap. Kalau masalah lain boleh ditangguh, tetapi masalah ini yang melibatkan infrastruktur rakyat perlu diselesaikan segera," katanya.

Beliau berkata, isu yang sama pernah dinyatakannya pada tahun lalu mengenai kemungkinan beberapa negeri di Semenanjung termasuk Kuala Lumpur bakal 'bergelap' pada Mei ini jika pemasangan itu di bawah projek Pengukuhan Kawasan Tengah (CAR) tidak disiapkan secepat mungkin.

Kata beliau, Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah bersetuju terhadap sebarang alternatif atau laluan lain bagi memastikan penyambungan itu dilakukan berikutan bantahan daripada penduduk setempat.

"Konsultan dari Australia sudah dilantik, jadi mengapa masih belum ada penyelesaian berhubung perkara ini," ujar beliau.

Projek CAR yang menelan kos RM300 juta dimulakan sekitar 2005 melibatkan pembinaan menara pencawang elektrik sepanjang 60 kilometer, namun baki satu kilometer yang melalui kawasan kampung berkenaan tertangguh sejak empat tahun lalu berikutan bantahan penduduk.

Projek berkenaan bertujuan menyalurkan bekalan elektrik dari stesen-stesen janakuasa di Perak ke kawasan tengah Semenanjung untuk mengurangkan beban di stesen bekalan elektrik sedia ada.

Ia merupakan langkah susulan TNB ekoran gangguan bekalan elektrik serius yang melibatkan kawasan tengah Semenanjung hingga ke selatan pada 13 Januari 2005.-UMOSuara Politik
Taminsari

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Apr 2012 11:02 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS! Dokumen Yang Menunjukkan Kit Siang dan Guan Eng Sokong PTPTN!

Posted: 05 Apr 2012 08:22 PM PDT

Seperti yang dijanjikan, berikut adalah dokumen yang dibekalkan oleh sumber DAP.


Kit Siang terang-terang sokong PTPTN semasa Akta Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional 1997 (Akta 566) dibentangkan untuk bacaan kedua dan ketiga dalam Dewan Rakyat pada 14 Mei 1997.


Guan Eng pula meminta kerajaan meningkat tabung tersebut dari RM100 juta kepada nilai yang lebih tinggi.

 


Jika DAP ketika itu menyokong PTPTN semasa ianya hendak ditubuhkan, kenapa sekarang ni pula pembangkang menolaknya untuk meraih undi?


*Dengar cerita PAS pun sokong PTPTN waktu perbahasan tersebut. Ada sesiapa yang boleh sahkan?

Sumber DAP. Lim Kit Siang Bersetuju Semasa Penubuhan PTPTN. Apa Cerita?

Posted: 05 Apr 2012 07:10 PM PDT


Bila MyMassa berjaya mengeluarkan beberapa maklumat DAP, ada beberapa sibertrooper pembangkang masuk ke sini cuba mempertikaikan maklumat yang dipaparkan dalam blog ini.

Ini adalah maklumat yang terbaru dari sumber dalaman DAP iaitu semasa penubuhan PTPTN, pada dasarnya Lim Kit Siang dan beberapa pemimpin DAP bersetuju dengan penubuhan tabung tersebut.

Menurut sumber tersebut, dokumen berkenaan perkara itu akan diberikan kepada MyMassa sedikit masa lagi.

Kita tunggu apakah bentuk dokumen dari sumber tersebut.


*Tunggguuuuu.....

Sejarah PTPTN Dibongkar Dr. Khir Toyo Kantoikan Kemunafikan Anwar Ibrahim.

Posted: 05 Apr 2012 05:36 PM PDTBerikut adalah entri dalam blog Dr. Khir pada bulan Februari lalu (http://www.drkhir.com/2012/02/hipokrasi-anwar-dan-wajah-ptptn-yang.html).

Thursday, February 2, 2012

Hipokrasi Anwar dan Wajah PTPTN Yang Perlu Diubah

1. Baru-baru ini saya berjumpa dengan sekumpulan mahasiswa yang begitu terpengaruh dengan janji Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menghapuskan pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN). Mereka yang terpengaruh dengan janji Pakatan ini tidak memahami sejarah dan pemimpin yang mewujudkan PTPTN sendiri.

2. Apabila Anwar mengumumkan beliau akan menghapuskan pinjaman PTPTN mereka bersorak sakan tanpa melihat asal ususl kemunculan dana ini.

3. Pada awal 1991, Perdana Menteri Keempat, Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad (Tun) mengumumkan pelan jangka panjang Wawasan 2020 iaitu ke arah menjadikan Malaysia sebuah negara maju yang berasaskan kepakaran dan teknologi serta mewujudkan rakyat berpendapatn tinggi. Justeru, mahu tidak mahu jumlah pelajar pengajian tinggi juga perlu ditambah dengan banyaknya agar selari dengan hasrat Wawasan 2020 itu.

4. Selain itu, perkembangan pesat Institut Pengajian Awam dan Swasta, kemunculan begitu ramai pelajar yang lulus cemerlang dalam pengajian peringkat menengah sejak penghujung alaf lalu menyaksikan kerajaan tidak lagi mampu menyediakan peruntukan yang besar dalam pemberian pinjaman dan biasiswa melalui Jabatan Perkhidmatan Awam seperti sebelum itu.

5. Atas sebab itulah kerajaan menubuhkan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) melalui Akta Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional 1997 (Akta 566).

Hipokrasi Anwar Ibrahim

6. Siapakah Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan ketika PTPTN ini ditubuhkan? Nyata sekali PTPTN ditubuhkan di bawah batang tubuh pemimpin yang hari ini ke hulu ke hilir mendakwa PTPTN menekan mahasiswa, zalim dan merupakan tanggungjawab kerajaan untuk memberi pendidikan percuma sehingga ke universiti.

7. Tujuan PTPTN ialah untuk mengambil alih peranan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) yang sebelum ini merupakan agensi pemberian pinjaman pendidikan terbesar kerajaan selain Majlis Amanah Rakyat (MARA). PTPTN bertujuan mewujudkan satu tabung pinjaman pendidikan yang tidak lagi memerlukan peruntukan kerajaan saban tahun seperti JPA sebelum ini.

8. Malangnya PTPTN bermula dengan langkah yang salah apabila mengenakan caj sehingga 4% setahun ke atas pinjamannya. Ini menimbulkan kemarahan para pelajar yang terasa mereka dibebani oleh pinjaman pendidikan yang terlalu tinggi apabila mula bekerja.

9. Tapi sekali lagi pengenaan caj 4% ini dilakukan di bawah pengawasan Menteri Kewangan mana? Orang yang sama hari ini yang mendakwa pinjaman PTPTN dan caj pengurusan, yang jauh lebih rendah daripada zaman beliau, sebagai zalim dan menindas mahasiswa.

10. Namun kerajaan Barisan Nasional yang prihatin ini kemudiannya menurunkan kepada 3%dan setereusnya menganjurkan skim baru yang hanya mengenakan caj perkhidmatan sebanyak 1% sahaja. Dan ingatlah semua ini berlaku bukan lagi pada zaman pemimpin "rakyat" bernama Anwar Ibrahim memegang kuasa.

11. Sungguhpun kita mengetahui sikap hipokrasi pemimpin Pakatan ini, namun kita juga harus menerima hakikat bahawa wajah, struktur dan bentuk PTPTN boleh diberi nafas baru yang menjadikannya lebih mesra rakyat.

PTPTN Perlukan Perubahan Drastik

12. Sehingga tahun lalu seramai 885,564 peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) perlu membayar balik pembiayaan pendidikan masing-masing yang berjumlah RM5.3 bilion. Pada Oktober tahun lalu, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Dr. Hou Kok Chung berkata, 114,125 peminjam telah diluluskan penangguhan bayaran balik disebabkan menyambung pelajaran, masih belum bekerja dan dalam proses tawaran yang melibatkan amaun sebanyak RM967.18 juta.

13. Ini bermakna masih ada lagi ruang untuk pelajar yang telah lulus pengajian memohon penangguhan bayaran semula. Namun masih ramai yang tidak berpuas hati kerana PTPTN mewajibkan mereka mula membayar balik enam bulan selepas habis pengajian. Jika tidak mampu membayar maka perlu melakukan rayuan dan bergantung atas budi bicara para pegawai PTPTN. Malahan saya dimaklumkan PTPTN mempunyai budi bicara untuk mengurangkan bayaran bulanan sehingga serendah RM 50 sebulan.

14. Namun masalah yang besar ialah mengenai jumlah yuran pengajian yang begitu tinggi di Institut Pengajian Tinggi Swasta sehingga menyebabkan ada antara pelajar lulusan vokasional dan teknik berhutang dengan PTPTN sehingan RM 45 ribu ke 50 ribu sebaik tamat pengajian.

15. Dalam keadaan inilah kerajaan harus menganggap memberi pinjaman pendidikan tinggi kepada para pelajar merupakan satu bentuk pelaburan yang kalau tidak lebih penting pun tentulah sama penting dengan pelaburan pembangunan lain.

16. Pada hemat saya PTPTN perlu menggunakan skim pembayaran balik pinjaman MARA yang lebih mesra pelajar dan sangat bertimbang rasa. Ini membolehkan pelajar menikmati pelbagai potongan diskaun selain menggalakkan kerja keras mahsiswa menumpukan kepada pelajaran. Jika pelajar yang mendapat kelulusan baik diberi potongan tertentu, maka lebih ramai yanga akn menumpukan kepada pelajaran berbanding menghabiskan masa berhibur dan berdemontrasi.

17. PTPTN sebagai organisasi yang berkait rapat dengan kerajaan tidak harus menjadi seperti bank yang mengenakan pelbagai caj dan faedah sehingga membebankan mahasiswa.

18. PTPTN mendapat dana permulaan daripada kerajaan. Saya percaya kerajaan boleh menambah dana tersebut jika PTPTN mempunyai strategi yang berkesan untuk menjadi sebuah organisasi yang mapan pada masa akan datang.

19. Justeru PTPTN harus mengambil langkah seperti MARA yang kini khabarnya mempunyai cabang pelaburan sendiri bagi mengumpul dana untuk organisasi dan aktiviti mereka. Atau sekurang-kurangnya PTPTN boleh mencontohi model pengurusan dan pelaburan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)yang mampu mendapat keuntungan bagi menampung kos operasi dan membayar dividen kepada penyimpannya.

20. PTPTN boleh memohon dana khas kerajaan untuk pelaburan dalam industri tertentu yang tidak berisiko tinggi tetapi mempunyai pulangan sederhana. Kos pengurusan PTPTN dan juga kerugian daripada pemberian diskaun kepada pinjaman pelajar boleh ditampung dari sumber keuntungan pelaburannya, bukan daripada pinjaman pendidikan itu sendiri seperti yang berlaku sekarang.

21. Dengan peruntukan berbilion daripada kerajaan, adalah mustahil untuk PTPTN tidak mampu untuk mencari peluang pelaburan yang mencukupi untuk membiayai pengurusan organisasinya dan juga menampung kekurangan dana pinjaman akibat pelupusan dan juga pengurangan bayaran balik pinjaman.

22. PTPTN juga boleh melakukan pelbagai aktiviti mengutip dana untuk tabung pinjaman ini jika syarikat korporat, dermawan dan rakyat percaya mereka membuat kerja membantu mahasiswa bukannya menindas mahasiswa.

23. Yang utuma dan penting ialah PTPTN tidak seharusnya mengambil jalan senang dengan memberi pinjaman dan mengutip bayaran semata-mata sehingga ia menjadi satu bebanan politik kepada rakyat.

24. Belajarlah daripada agensi lain terutamanya daripada MARA yang bukan sahaja berupaya menaja para pelajar ke luar negara tetapi juga memberi pinjaman yang sangat fleksibel dan mesra mahasiswa.

http://www.drkhir.com/2012/02/hipokrasi-anwar-dan-wajah-ptptn-yang.html

Tahniah Dr. Khir kerana telah lama menjawab isu PTPTN ini. Tetapi mungkin ramai yang tak perasan.

Bila isu ini dimainkan semula oleh Anwar Ibrahim, maka MyMassa postkan entri blog Dr. Khir untuk tunjukkan siapa sebenar munafik besar dalam isu ini.


*Mohon rakan blogger sebarkan fakta-fakta Dr. Khir ini kepada rakyat.

SURAT TERBUKA KEPADA MAHFUZ

Posted: 05 Apr 2012 09:23 AM PDTSalam semua, Mymassa menerima satu kiriman emel menarik. Mymassa copypaste untuk bacaan kita bersama...


SURAT TERBUKA KEPADA MAHFUZ OMAR
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

HIDUP saya sudah lama menderita, berpuluh tahun kerana saya tidak memiliki Mycard dan status kewarganegaraan saya belum ditentukan. Bukan saya sahaja, tetapi ramai. Saya dilahirkan di Sandakan, Sabah. Ibu bapa saya datang ke Sabah sebelum Sabah merdeka, tetapi mereka pulang ke Negara asal mereka di Indonesia. Tinggallah saya adik beradik dijaga ibubapa angkat. Kami bersekolah di Sandakan, dari tadika hinggalah ke Universiti. Apabila tamat pengajian, saya bekerja dengan kerajaan tetapi apabila status warganegara saya dikesan "belum ditentukan" saya diberhentikan kerja. Bertahun saya bekerja menabur bakti, tetapi kerana peraturan memohon kerakyatan yang sangat ketat di JPN dan di KDN, sehingga ke hari ini saya terkontang-kanting.

Bagi saya, saudara adalah Pembunuh Masa Depan Kami! Kamu Hikpokrit! Tahukah kamu hampir 90% ahli dan penyokong PAS di Sabah, ibu bapa mereka, malah mereka sendiri, semuanya berasal dari Indonesia atau Selatan Filipina. Mereka semua Islam dan Melayu. Saya tidak kenal nama-nama pegawai yang kamu sebut itu, tetapi saya pernah berjumpa dengan Encik Rashid Basiron di JPN Putrajaya. Mahukah kamu saya sebut satu-satu ahli PAS di Sabah yang semuanya asalnya Pendatang? Sebab itu saya kata kamu Hikpokrit dan Pembunuh masa depan kami? Kalau kau ada di depanku, aku sudah tampar kau hidup2.

Pernah kau Mahfuz pergi ke JPN Putrajaya? Pernahkah kau berurusan dengan KDN betapa sukarnya untuk mendapat status warganegara? Encik Rashid Basiron itulah, walaupun dia sangat tegas, sangat ikut peraturan walaupun  kami merayu dan menangis, tetapi dia kata peraturan kena ikut juga. Tetapi dia tidak matikan harapan kami, dia tolong kami, dia tunjukkan kami jalan, akhirnya dalam tempoh setahun atau dua tahun adalah keluarga kami yang mendapat warganegara dan seterusnya memiliki kad pengenalan. Dengan sekeping Kad Pengenalan inilah, kami boleh bekerja, menyara keluarga kami, mendapat rezeki dan seterusnya dapat menderma kepada surau-surau, malah ahli-ahli PAS di Tawau, Sandakan, Kalabakan, Kota Kinabalu semuanya bermula macam kami. Mereka semua asalnya pendatang juga tetapi pegawai2 seperti Encik Rashid Basiron inilah juga yang membantu mereka.

Pesuruhjaya PAS Sabah itu kamu tahukah dia berasal dari mana? Kamu tahukah dia lahir di mana? Kamu tahukah dia juga berurusan dengan JPN untuk menjadi Warganegara Malaysia? Kamu Mahfuz memang Pembunuh Masa Depan Kami dan Kamu memang Hikpokrit!!! Hanya kerana Cita-cita kamu bersama DAP mahu ke Putrajaya, kamu keluarkan kenyataann yang mengguris jiwa dan perasaan kami.
Kamu tahukah kawan-kawan saya ramai yang diberhentikan kerja kerana masalah Kad Pengenalan yang kamu bangkitkan. Kamu tidak percayakah, pergilah kau selidik di Sandakan ini, di Tawau, di Kalabakan, semuanya orang Islam, semuanya Melayu, yang lahir di Sabah, tetapi ibu bapa kami dahulu tidak bersekolah, ibu bapa kami dahulu duduk di dalam hutan menebang pokok, membuka ladang, mereka tiada wang untuk ke Bandar, mereka buta huruf untuk mengurus Kad Pengenalan kami. Kami bukan jalan belakang seperti yang kamu tuduh, Tidak ada satu pun Pasukan Khas atau Task Force yang kamu tuduh itu untuk menyelesaikan masalah kami ini, Mana dia, kalau ada baguslah, supaya hidup kami boleh ada masa depan.

Kamu sangat Terok dan Menjijikan Mahfuz!!! Dato Hishamudin dan Encik Rashid Basiron lebih Mulia hati mereka dari kamu, kau yang bernama Mahfuz sangat Jahat dan Sangat Kejam!!! Kami orang Islam, Pernah kau perjuangkan nasib kami di Parlimen, yang kau tahu tuduh tuduh tuduh. Islam apa kau ini??? Nasib baik kau bukan di Sabah, kalau kau ada di Sabah, sudah ku tampar kau sampai kau mampus. Memang bapakmu pandai bagi kau nama, Mampus dan Mahfuz hamper-hampir sama.

Harapan kami, hanya kepada Kerajaan Persekutuan bukan kepada manusia Berhati Busuk seperti kau!
Kau tahukah nasibku sekarang, aku dibuang kerja, sudah 5 bulan aku tak bekerja. Ibu bapaku sudah tua, rumahku baru terbakar hangus semuanya. Adik-adikku bersekolah. Mereka semua hairan kenapa aku tidak bekerja. Aku tipu mereka, aku kata aku bercuti panjang, kerana aku tidak mahu jatuhkan semangat mereka. Dalam dompetku hanya sedikit saja wang, aku pinjam wang, aku terbang ke Putrajaya, aku menumpang tidur di rumah kawan, hari ini di rumah kawan esok di rumah kawan lain, aku makan apa yang ada, aku berjalan ke satu jabatan ke satu jabatan, KDN membantuku, pegawai di JPN membantuku, pegawai di JPM membantuku, tiba-tiba keluar dari Mulutmu yang kurang ajar konon orang-orang seperti kami ini dibantu oleh Task Force. Hancur luluh hatiku…Kau Mahfuz memang berhati Setan!!! Sekarang aku mencari kerja di mana saja, di kilang apapun dengan warga asing, aku sudah tidak boleh pulang ke Sabah kerana aku sudah tiada wang.

Bila aku terbaca Tuduhanmu itu, Hatiku bertambah Sakit, Sangat-Sangat Sakit, Jiwaku menangis, aku terkenang ibu bapaku dan adik-adikku yang menanti khabar di kampong. Di mana perasaanmu Mahfuz? Di mana jiwa Islammu? Aku ini sauadara seagama dengan mu? Kerajaan dan Dato Hisham dan Encik Rashid Basiron walaupun dia pegawai biasa, tetapi jiwa mereka besar hendak menolong orang seperti kami. Tapi kau Mahfuz, kau umpama Setan Neraka kepada kami di Sabah. Aku menangis Mahfuz mengenang nasibku. Kau Mahfuz Manusia paling Kejam di dalam dunia ini…Hanya kepada Allah aku berserah.

M.Sandakan.
12.15PAGI.
Putrajaya, menumpang di rumah kawan!.

(Amat sedih membaca surat ini, mari kita sebar-sebarkan di alam maya, kalau sesiapa boleh tweet or fb kepada PM. TPM dan Menteri2 yang berkaitan, or kepada Mahfuz sendiri lebih baik).

Alert : Parasit Anwar Masih Pegang Jawatan Penting Dalam GLC. Kerajaan Dalam Bahaya!!!

Posted: 05 Apr 2012 08:04 AM PDT

Pendedahan blog ini (http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2012/04/security-risk-of-hood-osman.html) tidak mengejutkan MyMassa.

Security risk of Hood Osman


In the case between Hong Leong Leasing against borrowers including Arus Murni to use the former Inchcape Timuran Berhad to takeover Kewangan Bersatu Berhad, attention is only on Faiz Abdullah and Hamzah Harun, the two Directors of Arus Murni (Arus Murni).

Arus Murni borrowed RM224,478,000 and there is also syndicated term loan of RM224,478,000 arranged as follows:


The image aboue is from a court document of the said lawsuit here.

Leave aside Arus Murni, Faiz Abdullah and Dato Seri Anwar Ibrahim, who lately have been looking rather kurang seri for many reasons, politically and personally.

Low was the one that invoke the name of Anwar Ibrahim and Tan Sri Quek Leng Chan. Who is he? And who are the others?

Let us reveal on Hood Osman.

Teh Soon Seng links

Was about to write about Low but Jailani Harun beat us to it. Let us then just read his linked here.

Low is the right hand man of fugitive Teh Soon Seng of Aokam Perdana, who leased the Sagisan timber concession from Dato Ishak Ismail's Idris Hydraulic Berhad (Idris).

As told by my good friend at Innoprise, Teh conned the whole capital market into believing Sagisan concession had extraordinary extraction rate. Credit Suisse First Boston (CSFB) end up carrying the baby of a USD100 million bond and Teh has since been missing.

Aokam brought in former IGP, Dato Shamsuri Arshad to help track Teh to no avail. That was the last answer from Shamsuri the last time the question was asked to him.

Jailani revealed Hamzah Harun was a close friend and Director of Teh's companies, Aokam Perdana, Golden Plus and Idris Hydraulic, and Faiz was Company Secretary.

Which company, Jailani did not specify. However, our recollection points to Idris. Not too sure, if Teh was Director of Idris too!

Anwar man
The heading of one of yesterday's The Malay Mail report by Cynthia Blemin reads "Hood Osman to head North Port." It revealed and gave lead that he is the CEO of Kontena Nasional Berhad.

Baca seterusnya di sini (http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2012/04/security-risk-of-hood-osman.html).
 


Sebelum ini MyMassa pernah dedahkan beberapa perjumpaan tengah malam antara Anwar Ibrahim dengan parasit-parasitnya dalam Kerajaan. Dalam perjumpaan tersebut, beberapa maklumat strategik telah dijual dan perancangan-perancangan untum menjatuhkan DS Najib dibuat di rumah Anwar Ibrahim.

http://mymassa.blogspot.com/2012/03/gempar-skandal-pegawai-tinggi-kerajaan.html

Inilah rahsia kenapa Anwar terlalu kuat untuk ditumbangkan. Selain daripada menerima dana luar (faktor luaran), Anwar juga menerima bantuan-bantuan dalam negeri termasuk dari dalam Kerajaan sendiri. Sebelum ini telah ramai blogger membongkarkan mengenai IDEAS, sebuah think tank yang mendapat faedah dari Kerajaan sedia ada tetapi bersekongkol dengan pembangkang untuk menjatuhkan pihak yang telah memberi manfaat kepadanya.

Untuk makluman pembaca, salah seorang daripada parasit Anwar (sebelum ini) adalah Zaid Ibrahim. Selain daripada dilantik menjadi Menteri ketika zaman Pak Lah, Zaid juga melalui firma guamannya Zaid Ibrahim & Co ("ZICO") telah mendapat kontrak jutaan ringgit untuk mewakili PTPTN. Antara tugas firma Zaid adalah menyaman para pelajar yang gagal melunaskan hutang. Dan firma ini juga antara sebab kenapa peminjam PTPTN marah kepada Kerajaan kerana perkhidmatan mereka yang kurang mesra peminjam.


Loceng amaran telah dibunyikan oleh para pejuang yang sayangkan Kerajaan sedia ada. Terpulang kepada pemimpin sama ada masih lena diulit mimpi atau mula mengambil langkah yang sepatutnya.


*Pembangkang lagi bijak dari BN. Bila mereka memerintah, hanya kroni mereka sahaja yang akan dilantik menjadi pengurusan tertinggi dalam GLC atas alasan keselamatan rejim mereka. BN je yang 'baik hati' lantik kuda trojan ke jawatan strategik.

Janji PAS kepada pengasas IFC dan Seksualiti Merdeka, @Ambiga_S

Posted: 05 Apr 2012 06:20 AM PDTKalau Bersih itu mewakili suara majoriti rakyat yang mahukan pilihanraya yang bersih dan adil, mengapa PAS dan fuckatan perlu mengerahkan penyokong dan penchacai mereka?!!

Jadi apa gunanya Kerajaan menubuhkan PSC yang menelan belanja jutaan RM wang rakyat sebelum ini?!! Akhirnya ahli PSC fuckatan sendiri yang menentang segala cadangan penambah baikan yang telah dippersetujui sebelum ini. 

Nampak tidak perancangan jahat mereka untuk mewujudkan kucar-kacir dalam  negara betul-betul sebelum PRU?!! Mereka tuntut PSC, tetapi akhirnya mereka sendiri yang menentangnya untuk dijadikan alasan bagi mengadakan demo haram yang menyusahkan semua.  

Lagi satu, bukankah Bersih 1, 2 dan 3 (suku) kesemuanya diterajui oleh Ambiga, peneraju IFC yang menuntut hak sama rata bagi semua agama dan Seksualiti Merdeka yang memperjuangkan hak mengadakan hubungan sejenis dan seks bebas?!! Bagaimana PAS boleh bersekongkol dengan manusia seperti ini?!!

Dan sekarang, PAS mahu menchacai untuk hindu Ambiga buat kali yang ketiga?!! Mendambakan syafaat dari dewa durga agaknya PAS ini.

Fuckatan pernah mencuba perhimpunan 901 dan Hijau. Kedua-duanya Gagal. GMI juga GAGAL. PPSMI juga GAGAL. Dan lebih ironi, sebagai parti yang menggunakan nama Islam, satu-satunya perhimpunan yang PAS enggan terlibat pula adalah perhimpunan anti Murtad. Mungkin kerana takut rakan DAP dan Ambiga kecil hati dan tidak diberi kerusi pada PRU akan datang.

Mungkin kerana perhimpunan haram berjenama Bersih fuckatan sahaja yang nampak berjaya setakat ini kerana mendapat tajaan dan dana Yahudi-US. Penganjur Bersih jelas tampak terlatih, lebih tersusun dan berpengalaman. Sebab itu mereka mahu menggunakan nama Bersih sekali lagi.

Apa-apa sekalipun, tahniah kepada PAS dan juak-juak mereka kerana menjadi penchacai dan anjing paling setia kepada manusia yang paling memusuhi Islam dan orang Melayu!

Azizan buktikan dirinya lebih berkuasa daripada J/K PEMANDU PAS!

Posted: 05 Apr 2012 05:03 AM PDT
Padan muka Anwarinas. Pasal kes berebut projek buat jalan 60 Juta, terus portfolio Kerja Raya ditarik balik oleh Azizan. Begitu juga dengan Dr Ismail. Tiada lagi portfolio Kesihatan dan Pembangunan Insan.

Anda perasan tidak portfolio yang ditarik balik itu semua merupakan lubang dana daripada Kerajaan Pusat yang bernilai jutaan RM?!! Nampaknya kini kedua-dua Anwarinas itu hanya layak menguruskan portfolio Negeri yang CIPUT berdasarkan kedudukan Kedah yang MUNDUR ketika ini.

Maka tertutuplah peluang Anwarinas untuk mengumpul dana PRU di Kedah selepas ini.


Tetapi, apa agaknya kata PEMANDU ya?!! Adakah ini juga bermakna yang segala keputusan MB Azizan adalah autoritarian dan di luar kawalan PEMANDU?!!

Kalau melihatkan kepada perkembangan terbaru ini, nampaknya perancangan Anwarinas telah GAGAL BIG TIME di Kedah! Nampaknya Azizan lebih nekad untuk memalu gendang perang SABIL antara kabilah dalam PAS Kedah daripada tunduk kepada boneka Yahudi.

Gempar! Benarkah Captain Jack Sparrow berbangsa Melayu?!!

Posted: 05 Apr 2012 03:32 AM PDT

Terakol atau Tarkul adalah antara senjata popular di kalangan pelaut, pedagang dan lanun-lanun Melayu.

Tarkul atau Terakol ini pada awalnya menggunakan teknologi kancing roda di mana kemajuan teknologi ini membolehkan ia membakar serbuk bedil secara automatik tanpa memerlukan 'fius'.Terakol berbentuk seperti pistol dan ia adalah perubahan bentuk dari sebuah lagi senjata silama Melayu bernama Pemuras yang dikecilkan.Terakol digunakan di dalam peperangan Rajah, Datu dan Sultan-sultan di Filipina melawan Sepanyol,juga askar Brunei menentang Rajah Brooke.
Terakol juga digunakan di Patani dan Melaka. Dalam Perang Naning juga senjata ini digunakan.Sekitar tahun 1530,Terakol telah menjadi maju dengan penggunaan teknologi flintlock (kancing batu api) dan sejak itu ia lebih dikenali sebagai pistol di Barat.Dalam filem Pirates of Caribbean,Jack Sparrow menggunakan Terakol jenis kancing batu api (flintlock)
Ketua Lanun, Laksamana dan Syahbandar Melayu sering bergaya menyelitkan Terakol ini di pinggang bersama-sama keris mereka.
Teknologi "flintlock" yang dicipta oleh dunia barat maka ketika itu bertukarlah namanya dari Terakol atau Tarkul menjadi pistol.Mengenai Captain Jack Sparrow, dia adalah seorang Melayu.. Lagenda lanun Melayu "the 19th Malay Regiments of British Royal Navy"
Kurang lebih 300 dokumen yang berkaitan kisah Captain Jack Sparrow yang berbangsa Melayu ini di dalam simpanan kerajaan penjajah British19th Regiment of Malay Navy adalah bekas-bekas lanun yang bermaharajalela di Selat Melaka sebelum ini. Oleh kerana keberanian mereka dan kebolehan luar biasa yang dimiliki (ilmu kebal, ilmu batin, boleh menyelam 4, 5 jam dan segala ilmu-ilmu pelik) mereka diberi pengampunan dari dihukum gantung dan diambil berkerja dengan British Royal Navy - dibawah 19th Regiment yang diketuai oleh mat salleh bernama Captain John Davie (Davvy Jones???)...Pada 1813, 19th Regiments ini melancarkan Mutiny (term bg "pemberontakan dan rampasan/pengambilalihan kuasa" didalam military term or crew ship) ke atas British India, mengakibatkan kemusnahan harta dan nyawa di kalangan British yang ramai.

Mereka telah merampas 12 kapal laut Royal Navy.. dan.. belayar, mereka berpecah ke Britain.. laut arab.. dan Amerika
Selepas itu.. dari tahun 1813 sehingga tahun 1842... saki baki kumpulan 19th Regiment inilah yang bermaharajalela pula di lautan Arab dan Lautan Utara di Britain.. sehinggakan.. terdapat beberape kes amukan lanun melayu di Queen Dock LondonSeparuh daripada anggota Curse Regiment ini juga... diambil oleh Napolean Bonaparte berperang melawan British.Sejak itu 19th Regiment juga dikenali sebagai "the Curse Regiments"... bourne to sails at sea in eternity...
"Bourne to Sails at Sea for Eternity" bukan sumpahan... tapi... pilihan...
These Cursed Regiments... selepas mutinied against British India...diorang tak boleh balik kampung halaman.. sebab orang kampung, pembesar dan sultan.. akan bunuh atau hukum dorang sebab 'berkerja' dengan penjajah = dalam erti kate lain.. orang kampung akan pandang diaorang macam Pembelot Negara
Entah hidup lagi ke tidak diorang ni semua pun tak tau la.. tapi memang salah satu dari lipatan sejarah orang Melayu yang amat hitam, kerja dengan penjajah British dan Napolean Bonaparte lawan balik penjajah British... dia tak pernah setia kepada sesiapapun sesuka hati dia je.. sebab tu orang melayu kalau kata perkataan "lanun" adalah juga bermaksud membuat benda sesuka hati dia je tak ikut peraturan.
Disunting daripada : http://forum.lowyat.net/topic/1691320

*Sehebat-hebat orang Melayu, Nik Aziz masih MALU mengaku menjadi Melayu.

Terbaru : Gambar Penduduk Putrajaya Halau Parti Yahudi and Co.

Posted: 05 Apr 2012 02:05 AM PDT

Penduduk Putrajaya tidak mahu parti yang sanggup menjual diri mereka kepada agen Yahudi di Putrajaya. Gambar ini diambil sebentar tadi iaitu semasa tunjuk perasaan membantah edaran Harakah di Putrajaya.

Berikut adalah gambar-gambar yang sempat dirakam.
*Kalau dulu PASlah parti paling kuat lawan Yahudi (insiden pasukan Kriket). Sekarang ni kerana Anwar Ibrahim, mereka pula jadi penyokong kuat Yahudi.

Panas! Pengundi Putrajaya buat kecoh!

Posted: 05 Apr 2012 12:03 AM PDT
Rakan strategik kami, Jejari Kami, melaporkan berlaku sedikit kekecohan di sebuah medan selera di Putrajaya hari ini, kerana penduduk setempat tidak berpuas hati dengan pihak-pihak tertentu yang yang mengambil kesempatan untuk membuat kacau ketika Festival Belon Udara beberapa minggu lalu.

Mereka juga cukup marah kerana pihak tersebut juga tidak malu untuk mengganggu sesi sarapan pagi mereka dengan ceramah-ceramah fitnah dan hadis palsu, padahal 13 tahun yang lalu, pihak yang sama juga yang mengugut untuk melelong satu-satunya kawasan penempatan ekslusif orang Melayu itu.

Namun kerana dahagakan kuasa dan wang ringgit, pihak tersebut sanggup menjilat ludah sendiri! Mereka menyangka orang Putrajaya boleh dihasut untuk membenci tangan yang menyuap dan menjaga mereka selama ini begitu sahaja. Adalah satu kesilapan sekiranya mereka menyangkakan semua orang Putrajaya mempunyai sikap seperti si Tanggang.

Hari ini, orang Putrajaya memberikan sedikit petunjuk tentang apa yang bakal dihadapi oleh pihak yang terlibat pada PRU akan datang! Selamat dibakul sampahkan!

*Peringatan kepada warga Putrajaya: Satu undi kepada fuckatan samalah dengan satu dosa mengkufuri nikmat Allah SWT!

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 05 Apr 2012 09:38 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Demokrasi Cara PKR

Posted: 05 Apr 2012 09:19 PM PDT


Inilah demokrasi cara PKR, sudah ramai orang yang sudah kena akibat daripada menegur dan melawan Azmin dalam PKR. Paling terbaru adalah Mohd Isa Saidi, Ketua Penerangan PKR Ampang yang dipecat serta merta selepas mendesak Azmin Ali keluar parti. 

Parti yang mendakwa mereka lebih telus, BERSIH dan demokrasi berbanding pihak lain telah membuat tindakan yang zalim dan kejam. Tolak parti ini dalam PRU13 nanti.  

Ini Sebabnya Mahasiswa Melayu Jangan Ikut Kata Anwar

Posted: 05 Apr 2012 06:51 PM PDT


Bukti PAS Tidak Penting Isu Murtad

Posted: 05 Apr 2012 08:00 AM PDT

Video Ahli PKR Ampang Cabar Azmin Ali

Posted: 05 Apr 2012 06:00 AM PDT

7 Dalil Kekotoran BERSIH di Atas Jalanraya

Posted: 05 Apr 2012 04:00 AM PDT


1) Sekali lagi Ambiga menjadi ketua kontijen untuk BERSIH 3.0, PAS sudah lupa siapa sebenarnya Ambiga ini. Dosa-dosa Ambiga dalam perhimpunan Seksualiti Merdeka, mencabar kedaulatan Islam  di negara ini sudah terbatal buat PAS. Siapa Ambiga ini?

2) Hendak BERSIH apa lagi? Bukankah  Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSC) yang turut sama dianggotai oleh ahli parlimen pembangkang? Jawatankuasa itu telah mengadakan 13 mesyuarat sejak 12 Oktober 2011 hingga 28 Mac 2012. 


3) Mohamed Azmin Bin Ali (Gombak), Loke Siew Fook (Rasah) dan Dr Mohd Hatta Bin Md Ramli (Kuala Krai) sudah dilantik dalam PSC. Apa yang mereka buat dalam PSC? Sudah ada platform dalam PSC masih lagi mahu guna jalan raya untuk ganggu ketenteraman awam. 

4) 22 syor telah dibuat oleh PSC untuk penambahbaikan pilihan raya di Malaysia. Idea kurang bernas daripada Ambiga dan kumpulan BERSIH 3.0 adalah tidak rasional dan hanya berasaskan emosi semata-mata.

5) Kenapa tidak BERSIH kan dulu senarai ahli - ahli dalam PAS dan PKR? Mana dia senarai nama ahli-ahli dalam PAS dan PKR? Sebab itu setiap kali pemilihan diadakan dalam parti tersebut maka keputusan yang tidak demokratik dan berdasarkan kroni akan terjadi. Lihat sahajalah situasi dalam pemilihan PKR. Bersihkan mereka?

6) Dalam mesyuarat PIBG pun mereka menipu? Lihatlah bagaimana seorang Exco dari PKR ini hampir dibelasah dalam mesyuarat PIBG? Bersihkah begini? 

7) Ini bukti Ambiga dan pakatan pembangkang sudah tiada lagi modal untuk menghadapi PRU12. Mereka terpaksa cipta isu dan janji manis untuk tarik perhatian rakyat. Ingat tidak sebelum PRU11, mereka buat BERSIH dan HINDRAF, semuanya adalah untuk mencari isu dan mencari pasal. Rakyat perlu tolak BERSIH ini. Mereka ini bukan BERSIH mereka ini KOTOR. Kita perlu CUCI mereka dalam PRU12. 

Pencapaian NKRA Sepanjang 2011

Posted: 05 Apr 2012 02:00 AM PDT


Ahli PKR Ampang Desak Azmin Ali Jawab Tuduhan

Posted: 05 Apr 2012 12:00 AM PDT


Mahasiswa Perlu Bangkit

Posted: 04 Apr 2012 10:00 PM PDT


GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 Apr 2012 09:19 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 05 Apr 2012 09:14 PM PDT

PISAU.NET


Anwar Dah Jauh Melencong,Tetapi Najib Tidak.

Posted: 05 Apr 2012 02:00 AM PDT

Najib tak pernah melencong,tetapi Anwar pernah. Ds Najib semenjak menjadi Perdana Menteri begitu konsisten melaksanakan plan transformasi kerajaan.Sistem penyampian juga turut diubah.

Setiap hari Ds Najib kerjanya memikirkan untung nasib rakyat dinegara ini. Paling diutamakan adalah menunaikan janji pilihanraya dan mengutamakan rakyat.

Hasilnya Ds Najib berjaya memacu ekonomi negara dengan baik. Jika nak disenarai banyak banyak pun nanti dituduh bodek Najib pulak.Tetapi itulah realitinya.

Beginilah apa kata kita tengok perangai Anwar, beliau melencong jauh daripada prinsip dan dari segi moral memang diketahui seluruh dunia melencong dari tabiat hakiki semulajadi manusia.Melencong Anwar lain macam,beliau gemar isteri orang ,patung cina dan juga stor kunyit budak lelaki.

Anwar lebih sibuk berbohong kepada rakyat,menabur janji yang ada setengah daripadanya tak masuk akal,tetapi melencong sebegini lagaknya hanya sebagai penglipur lara dan pak lawak dipentas.

Ramai yang sudah menyedari siapakah Anwar,ini kerana terlalu banyak dakwaan dan janji beliau langsung tidak pernah ditunaikan dan dibuktikan.Ada dakwaan Anwar sendiri sebenarnya beliaulah sipelakunya,untuk menutup perlakuan jahat beliau taktiknya adalah menunding jari.

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, sejak menjadi Perdana Menteri tiga tahun lalu, beliau tidak pernah melencong dalam komitmennya bagi membawa perubahan sebenar merentasi semua bidang, dengan kemakmuran, keselamatan dan demokrasi yang berkekalan bagi semua rakyat Malaysia tanpa mengira kaum atau agama. 


Katanya, sehingga itu beliau telah bekerja bagi mentransformasikan ekonomi Malaysia bagi menjadikannya sesuai untuk menghadapi cabaran abad ke-21, bagi meningkatkan daya saing, pendapatan dan mengurangkan pengangguran di sepanjang masa itu.
Beliau menegaskan bahawa beliau telah memansuhkan perundangan era kolonial yang menindas dan menggantikannya dengan undang-undang moden dan progresif yang melindungi kehidupan dan hak semua rakyat Malaysia.

Perdana Menteri juga berkata, beliau telah mendengar gesaan untuk ketelusan yang lebih luas dalam pilihan raya, menubuhkan suruhanjaya dwipartisan bagi meneliti proses mengundi dan memperkenalkan langkah-langkah seperti penggunaan dakwat kekal bagi mengurangkan kemungkinan penipuan dalam pemilihan.-Utusan

Perjuangkan Tapak Masjid Di Tuduh Rasis dan Perkauman.Guan Eng Cuba Cetus Konflik Agama!

Posted: 05 Apr 2012 12:30 AM PDT

Ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP,sedang bertungkus lumus cuba menutup pembohongan dan penipuan terhadap rakyat. Segala jawapan yang diberikan tidak menjurus kepada menjawap persoalan yang dibangkitkan.Sebaliknya menyerang secara jahat,perkauman,rasis dan kurang ajar.


Guan Eng nyata gagal memberikan alasan yang kukuh kenapa beliau tidak membuat pecahan lot terhadap tapak masjid dan tapak sekolah sebelum menjualnya kepada Ivory S/B.


Dah terpecah tembelang berkali kali,tetapi seperti biasa amalan regim DAP adalah bohong tetap bohong.


Apa kejadahnya Guan Eng kata ini isu rasis,sedangkan diri sendiri beliau adalah rasis chauvanis dan ultrakiasu. Apakah umat Islam bangkit mempertahankan hak dituduh sebagai rasis?


Ultrakiasu sikapnya begitu,dia berasakan boleh ketuk kepala sesiapa pun,jika orang lain cuba bangkit mempertahankan diri akan dituduh sebagai jahat.


Tanah Bayan Mutiara pada ketika itu yang masih tidak dapat surat hak milik di sebab tak ada nombor lot ,apabila tidak mempunyai nombor lot disebabkan tanah tebus guna maka tanah tersebut di tempatkan dibawah Kerajaan Negeri Pulau Pinang.


Pada July 2010, CF telah dikeluarkan untuk fasa pertama:klik sini, didalam syarat CF tanah mestilah mempunyai nombor lot barulah CF dapat dikeluarkan, KENAPA PADA WAKTU ITU EXCO TANAH IAITU LIM GUAN ENG KETUA MENTERI PALING CELAKA TIDAK MEMBUAT PECAH SEMPADAN.Sebaliknya Guan End menjual tanah tersebut yang menyebabkan kerajaan negeri kerugian 10billion.Tahukah anda didalam surat Akujanji daripada PDC 2006 menetapkan bahawa pecah sempadan hanya akan dibuat selepas dapat surat hak milik(CF) untuk fasa pertama.Bila CF dikeluarkan ?July 2010! Kerajaan mana yang perintah di Pulau Pinang pada 2010? Regim DAP! Siapa yang menjadi Exco Tanah? Lim Guan Eng !
Dah dapat jawapan?!!

Jom baca penjelasan Ketua menteri lidah bercabang yang berbelit dan berbohong!

Perjuangan Umno-Pulau Pinang terhadap tanah masjid semata-mata tanpa mempedulikan tanah bukan Islam dalam projek Bayan Mutiara disifatkan sebagai wajah sebenar Umno sebagai sebuah parti rasis.

Umno-Pulau Pinang juga adalah agen yang bertanggungjawab menyalakan api kebencian agama antara kaum di negeri ini dengan menyebarkan fitnah kononnya Pentadbiran Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual tanah masjid dan sekolah seluas 102.6 ekar melalui tender terbuka kepada Ivory Property Group Bhd (Ivory).

Perkara tersebut dinyatakan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berhubung kerja jahat Umno memburuk-burukan pentadbiran kerajaan negeri Pulau Pinang.

"BN tidak membuat apa-apa pemecahan sempadan ke atas geran tanah tersebut semasa mereka berkuasa.

"Sementara Ivory pula hanya akan membuat pecah sempadan selepas pelan baru diserahkan kepada MPPP dan Pejabat Tanah untuk kelulusan.

"Apa yang peliknya, pelan baru dan pemecahan sempadan geran tanah tersebut belum lagi diserahkan oleh Ivory kepada pihak-pihak berkuasa, sedangkan UMNO boleh mendakwa bahawa tanah masjid atau sekolah telah dijual atau dilenyapkan?," soal Guan Eng.-UtaraNews
Ivory hanya akan membuat pecah sempadan selepas pelan baru diserahkan? Bagaimana Lim Guan Eng menjual tanah tersebut yang belum dipecah sempadan kepada Ivory? Sedangkan Fasa 1 sudah dikeluarkan CF yang menetapkan kawasan yang ada adalah tapak masjid dan sekolah.Apabila CF dikeluarkan ini bermakna status tanah dan pecahan lot sudah ditetapkan.

S & P  D'Residance dah tetapkan tapak lot masjid dan sekolah dilokasi tersebut ,kenapa kesemua kawasan itu dijual kepad Ivory? Pemilik D'Residance dah boleh saman PDC!


Ivory S/B cuma kata pembinaan masjid atau pun surau hanyalah mengikut keperluan,,tidak ada langsung jaminan tapak masjid tersebut akan kekal.Pisau kata " Guan Eng dah bagi bola tanggung...."

Model baru kereta nasional, Proton Preve

Posted: 04 Apr 2012 09:55 PM PDT

PUTRAJAYA 4 April – Model baru kereta nasional, Proton Preve berenjin 1.6 liter akan ditawarkan dalam tiga varian berharga antara RM62,000 dan RM75,000 mulai 16 April ini.
Pengarah Urusan Proton, Datuk Seri Syed Zainal Syed Mohd. Tahir berkata, nama Proton Preve dipilih adalah dari perkataan Inggeris "proof" (bukti) dan "to prove" (untuk membuktikan).

Katanya, Preve yang disebut "prey-vey" adalah seiring dengan hasrat Proton untuk mencapai pasaran global dengan nama antarabangsa tersebut.
Menurutnya, tiga varian itu terdiri daripada model menggunakan transmisi manual lima kelajuan dan automatik tujuh kelajuan.


"Proton Preve akan dilancarkan pada 16 April ini oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya kepada pemberita pada acara pandu-uji kereta tersebut, di sini hari ini. - UTUSAN
klik imej

Pisau kata " cantik kereta ni"

r b f

Posted: 05 Apr 2012 07:19 PM PDT

r b f


PTPTN Siri 2 - Anwar Turut Terlibat Dalam Penubuhannya

Posted: 05 Apr 2012 06:44 PM PDT

Seperti yang saya katakan semalam, PTPTN ditubuhkan pada tahun 1997 semasa Anwar Ibrahim masih lagi mempunyai kuasa yang cukup besar iaitu sebagai Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan. 

Tidak lupa juga pada waktu itu Anwar Ibrahim adalah satu-satunya insan madani kesayangan PM pada ketika itu, Tun Dr M. Sayangnya Tun M kepada Anwar hinggakan dia dilantik sebagai pemangku PM. Dalam sejarah Tun M menjadi PM, timbalannya yang paling setia dan paling lama (1986-1993) adalah Allahyarham Tun Ghaffar Baba. Tetapi Tun Ghaffar tidak pernah pun dilantik sebagai pemangku PM. Begitulah sayangnya Tun Dr M kepada Anwar. Pendek kata waktu itu apa sahaja yang Anwar minta semuanya akan dapat.

Selain pernah memegang kuasa yang cukup besar, Anwar juga bekas aktivis pelajar.

Dipendekkan cerita, Anwar pernah jadi pelajar, pernah jadi Menteri Pendidikan, pernah jadi Menteri Kewangan, pernah jadi Timbalan Perdana Menteri dan pernah jadi Pemangku Perdana Menteri. 

Hari ini Anwar berkata pinjaman PTPTN adalah bebanan kepada para pelajar yang meminjamnya untuk menampung pendidikan.

Soalnya, kenapa semasa dia menjadi menjadi Menteri Pendidikan, Menteri Kewangan dan TPM dia tidak fikir atau rangka satu formula bagaimana untuk menanggung kos pendidikan tinggi tanpa pelajar perlu membayar balik ? 

Tidak lupa juga kenapa Anwar turut bersetuju dengan penubuhan PTPTN dulu ? Kau ada kuasa pada waktu itu sepatutnya pada waktu itu kau fikirkan apa yang dikatakan bebanan yang akan ditanggung pelajar. 

Harus diingat penubuhan PTPTN sebagai sebuah perbadanan dan pemberi pinjaman serta penentuan kadar interest, semuanya perlu melalui Kementerian Kewangan walaupun PTPTN terletak dibawah Kementerian Pengajian Tinggi. Samalah seperti NFC, walaupun ianya terletak dibawah Kementerian Pertanian tetapi Kementerian Kewangan turut berkuasa ke atasnya.

Tahukah anda berapakah kadar interest yang diluluskan oleh Kementerian Kewangan pada 1997 kepada PTPTN bagi dikenakan kepada peminjamnya ? 4 % setahun bro......

Siapa Menteri Kewangan ketika itu ? Anwar Ibrahim Al Jub

Hari ini Anwar nak bercakap pasal PTPTN membebankan pelajar ?  Kah...kah....kah....kah....kah.....

Kalau Anwar tak setuju dan dia tahu itu membebankan pelajar, patutnya pada masa itu dia bantah atau dia arahkan batal. Tapi pada masa itu mana Anwar ada masa nak fikirkan para pelajar atau mahasiswa. Dia hanya fikirkan bagaimana nak rembat kekayaan negara dan nak kayakan kroni-kroni seperti Rahim Ghouse, Kamarudin Jaffar , Nazree Abdullah dan ramai lagi.

Hari ini bila tiada kuasa dan nak kejar kuasa baru nak fikirkan pasal beban yang ditanggung mahasiswa. Podahhhhh chittttt......

Pada saya senang sahaja, Anwar kalau bercakap tiada satu yang betul. Dia buka mulut sahaja bohong...buka mulut sahaja bohong.....buka mulut bohong......bab janji dia memang nombor wahid. Kalau tak percayalah pergilah jumpa mana-mana pemimpin PKR yang keluar parti, mereka boleh ceritakan satu persatu temberang Anwar. 

Kalaulah ditakdirkan Anwar itu seorang penjual ubat atau peniaga jualan langsung, saya rasa dah lama dia jadi bilionaire walaupun produk yang dijualnya temberang. Semuanya kerana dia cukup pandai bercakap, berjanji dan seterusnya memukau orang ramai. Orang seperti dia kalau jual ais krim di kutub utara pun akan berebut-rebut orang eskimo membelinya.

Itu hakikat yang terpaksa kita akui kerana dia pandai bercakap dan putar belit yang boleh memukau orang. Contohnya senang, Tun Dr M yang bijak pandai itu pun Anwar senang-senang boleh goreng sehingga dapat jadi TPM. Setakat kita semua ini lagi senang Anwar goreng.

Akibat terlalu kemaruk nak kejar kuasa dan nak jadi PM membuatkan Anwar sudah tidak sedar diri dan fikirannya sudah jadi tak betul, maka dia cakap dan akan janji apa sahaja yang keluar dari mulutnya. 

Untuk nak menang pilihanraya kecil pun dia berbohong, apatah lagi untuk memastikan dia dapat jadi PM maka lagi besarlah pembohongannya.

Untuk memastikan dia menang pilihanraya kecil Permatang Pauh 2008, dia bohong pasal 16 September. Dia kelentong seluruh Malaysia, selepas dia menang di Permatang Pauh pada Ogos 2008  dia akan mengambil alih pemerintahan negara pada 16 September 2008.

Tidak cukup dengan itu , orang-orang dia pun dia bohong guna nama Agung, kononnya Agung sedang menunggunya untuk mengangkat sumpah di Istana Negara. 

Setahun selepas itu, semasa pilihanraya kecil Permatang Pasir Ogos 2009 dia berjanji lagi. Dia kata sekiranya calon Pas, Salleh Man menang, maka Salleh akan dilantik sebagai YDP Majlis Agama Islam Pulau Pinang . 

Tup...tup....selepas menang dan sampai masanya orang lain yang dilantik dan itu menimbulkan kemarahan orang-orang Pas. Sekarang ini baru kedengaran ura-ura Salleh akan dilantik. Itu pun setelah pilihanraya umum semakin dekat kerana Anwar bimbangkan dia tidak mendapat kerjasama penyokong-penyokong Pas untuk jentera pilihanraya kawasannya. 

Dah dua janji yang dibuktikan bohong....

Yang ketiga, ini yang paling best. Kata orang kering-kering ja kena tipu....

Ini perkataan yang dilafazkan Anwar kepada penduduk Kampung Buah Pala Pulau Pinang sewaktu kempen PRU 2008.
"you percaya cakap saya…Kalau kita duduk di sini 60-70 tahun, dia tak boleh tarik (tanah) macam tu….2 minggu sudah menang mesti itu Ketua Menteri datang sini kasi selesai masalah ni.."
Berpegang kepada janji itu menjadi asas kepada penduduk Kampung Buah Pala memilih calon DAP sebagai wakil mereka dan Allah Maha Kaya nak tunjuk kepada kita siapa dia Anwar dan bagaimana sifatnya dalam menunaikan janji, maka tertubuhlah kerajaan DAP  Pulau Pinang. 

Yang dijanjikan 2 minggu akan selesai, apa yang terjadi kini ? Kampung Buah Pala benar-benar selesai dan kini tinggal dalam lipatan sejarah. 

Kepada mana-mana mahasiswa atau ahli keluarga yang rasa terpesona dengan janji Anwar, silalah pergi cari mana-mana penduduk Kampung Buah Pala dan tanya mereka kenal tak Anwar Ibrahim ? Kalau boleh bawa kapas sikit untuk sumbat lubang telinga, takut tak tahan makian atau cacian yang begitu kuat sampai nak pecah gendang telinga dibuatnya. Bersambung.....

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 05 Apr 2012 03:46 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Nyam Kee Chie kantoi curi lima helai coli...

Posted: 05 Apr 2012 04:00 PM PDT

Gara-gara mencuri lima helai coli yang dijemur di pekarangan sebuah rumah di Kampung Gaung kira-kira jam 1.30 pagi kelmarin, seorang lelaki terpaksa meringkuk dalam penjara selama sehari dan dikenakan denda sebanyak RM2,500.

Tabiat pelik Nyam Kee Chie, 21, mencuri pakaian dalam wanita itu akhirnya menjerat dirinya sendiri apabila Majistret Abdul Hayyi Salim dari Mahkamah Majistret Kuala Berang menjatuhkan hukuman setimpal ke atasnya semalam.

Menurut fakta kes, tertuduh dilihat berada dalam keadaan mencurigakan apabila memberhentikan kereta Perodua Kancil di hadapan rumah mangsa sebelum berjaya dikepung sekumpulan penduduk kampung.

Lelaki terbabit pada mulanya tidak mengaku ketika ditanya perbuatannya yang mencurigakan penduduk kampung, tetapi apabila didesak, dia mengaku mencuri pakaian dalam wanita yang dijemur di pekarangan rumah berkenaan.
Penduduk kampung yang berang dengan kejadian itu memaklumkan kepada pihak polis dan hasil pemeriksaan mendapati, lima helai coli yang sempat dicuri berada padanya sebelum dia dibawa ke Balai Polis Kuala Berang pagi kelmarin.

Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa Cif Inspektor Tuan Rosnah Tuan Husin dan tertuduh tidak diwakili peguam.

Sinar Harian

(Video) Budak perempuan berusia 10 tahun selamat melahirkan anaknya

Posted: 05 Apr 2012 11:48 AM PDT

Seorang budak perempuan di Colombia yang berusia 10 tahun telah mengejutkan dunia apabila menjadi seorang ibu yang berjaya melahirkan seorang bayi yang sihat.

Budak perempuan dari kaum Wayuu di semenanjung La Guajira itu mengandung 39 minggu dan menjalani proses kelahiran melalui Caesarean.

Ini adalah kes pertama, budak bawah umur dari Pekan Manaure yang menjalani proses pemeriksaan kandungannya.

Beliau dilaporkan sampai dihospital dalam keadaan berdarah dan menangis akibat dari kesakitan 'contraction'

Doktor mengambil keputusan yang berisiko tersebut disebabkan umurnya yang begitu muda dan kedua-dua ibu dan anak itu sihat setelah menjalani proses tersebut.

Oleh kerana si ibu tidak mahu menyusukan anaknya, kedua-duanya diletakkan dihospital bersalin yang dirahsiakan

Walaupun pihak berkuasa Colombia dibenarkan mengambil tindakan terhadap ayah bayi tersebut atas dakwaan hubungan seks di bawah umur, perlembagaan di dalam negara itu telah memberi satu kuasa kebebasan kepada kaum Wayuu.
Perlembagaan di negara itu telah menegaskan kebebasan akan diberikan kepada setiap kaum asal di negara itu dan ianya tidak akan diganggu. Mengikut adat yang diwarisi oleh kaum tersebut, kelahiran awal akan memastikan generasi seterusnya berkembang dan keharmonian terpelihara.

Bapa kepada bayi tersebut dipercayai berusia 30 tahun ke atas.Daily Mail

Rompak, rogol, ambil gambar bogel, buruh dihukum sebat dan 32 tahun penjara

Posted: 05 Apr 2012 11:22 AM PDT

Hasrat seorang buruh mahu mengurangkan hukuman untuk berjalan secara serentak tidak kesampaian apabila Mahkamah Tinggi, di sini, semalam, menolak rayuannya dan menjatuhkan hukuman penjara kepada 32 tahun dan 17 kali sebatan kerana merogol dua gadis, awal tahun ini.

Terdahulu, tertuduh, Mohd Affandi Abd Hamid, 26, pada mulanya dijatuhi hukuman penjara selama 10 tahun dan lapan kali sebatan bagi kesalahan merogol seorang gadis 13 tahun dan setahun penjara kerana merompak mangsa serta lima tahun penjara dan dua sebatan kerana mengambil gambar bogel mangsa.

Mahkamah Seksyen kemudiannya mengarahkan hukuman tersebut dijalankan serentak selepas dia mengaku bersalah di atas kesemua pertuduhan dari tarikh dia ditangkap, 14 Februari lalu.

Mohd Affandi turut mengaku bersalah kerana merogol seorang lagi wanita berusia 23 tahun dan juga dihukum penjara selama tujuh tahun bermula pada tarikh yang sama oleh Mahkamah Seksyen.

Tertuduh telah membuat rayuan bagi kedua-dua keputusan itu untuk dijalankan serentak tetapi ditolak oleh Mahkamah Tinggi.
Hakim, Datuk Abd Halim Aman kemudian menjatuhkan hukuman penjara selama 18 tahun dan lapan sebatan kerana merogol gadis berusia 13 tahun dan hukuman setahun penjara kerana merompak mangsa yang ditetapkan sebelum ini dikekalkan, namun penambahan hukuman penjara selama 10 tahun dan lima sebatan kerana mengambil gambar bogel mangsa bawah umur itu, yang diizinkan dijalankan serentak.

Bagaimanapun, Abd Halim memerintahkan hukuman 14 tahun penjara dengan empat sebatan kerana merogol wanita berumur 23 tahun.

Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Azreen Yas Mohamad Ramli, manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Pemain Import Negeri Sembilan kehilangan wang tunai RM38,000

Posted: 05 Apr 2012 11:08 AM PDT

Pemain bola sepak import Negeri Sembilan dari Slovakia, Marian Farbak, kehilangan wang tunai RM38,000 yang disimpan di dalam keretanya, hanya 10 minit selepas dia bersama isteri dan seorang anaknya meninggalkan kenderaan itu untuk ke sebuah pasar raya di sini semalam.

Farbak, 29, berkata dia menyedari kehilangan wang itu selepas mendapati satu pintu keretanya diumpil dan beg plastik yang mengandungi wang itu dicuri dari tempat simpan barang.
"Saya sebelum itu telah mengeluarkan wang dari sebuah bank di Senawang pada pukul 1 petang," katanya di sini Khamis.

Farbak berkata wang itu untuk ditukarkan kepada mata wang Euro untuk dihantar kepada keluarganya di Slovakia.

Beliau membuat laporan di Balai Polis Rahang.

- Bernama

Nizar malukan diri sendiri...

Posted: 05 Apr 2012 11:02 AM PDT


Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Cho Ha mendakwa Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin telah hilang kredibiliti dan tidak boleh dipercayai selepas pendedahan surat berhubung projek pelaburan bijih besi oleh Vale International, semalam.

Kong yang juga Anggota Parlimen Lumut mendakwa Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Perak kawasan Pasir Panjang dari PAS itu telah memutarbelitkan fakta untuk mengelirukan rakyat.
"Siapa yang menyokong Vale dari Brazil untuk melabur di Teluk Rubiah ketika Pakatan memerintah. Beliau jugalah yang telah menandatangani surat sokongan tersebut namun telah mengetuai perhimpunan memprotes operasi syarikat itu.

"Ini jelas menunjukkan, Mohammad Nizar sengaja mempolitikkan isu Vale demi kepentingan politik sempit pembangkang," katanya kepada pemberita di sini, hari Khamis.

- Bernama

Bila Janda Bergetah Dah Sampai Klimaks...

Posted: 05 Apr 2012 09:30 AM PDT

BUKAN sekali tetapi tiga kali dia terpaksa berhadapan dengan gosip yang sama - kononnya bakal menjadi isteri kedua seorang ahli perniagaan yang juga merupakan suami kepada penyanyi terkenal tempatan.

Tidak dinafikan gosip-gosip liar itu telah menimbulkan kemarahan yang bukan sedikit buat dirinya.

Amat terkilan dengan perbuatan tidak bertanggungjawab itu, pelakon popular, Rozita Che Wan memberitahu, gosip itu bukan sahaja menyinggung perasaannya tetapi juga mereka yang dikaitkan.

Justeru pelakon 'bergetah' berusia 39 tahun itu berhasrat mengemukakan saman kepada penyebar fitnah terbabit.

Tegas ibu tunggal kepada dua anak itu, adalah tidak adil buat dirinya dan mereka yang terpalit sama dengan kontroversi terbabit memandangkan ia tidak pernah berlaku sama sekali.

Malah Rozita sendiri mengakui amat terkejut dengan penyebaran berita terbaru yang mengatakan dia bakal menjadi isteri kepada Datuk Khalid Mohd Jiwa (Datuk K) iaitu suami kepada penyanyi terkenal tanah air, Datuk Siti Nurhaliza.

Sebelum ini, berita yang sama turut diperkatakan khalayak.

"Gosip ini tersebar dalam tempoh dua tahun ini. Dan kali ini berita itu disebarkan pula melalui penulis blog. Saya sendiri terkejut dengan penyebaran fitnah tersebut.

"Saya tidak nafikan perkara ini agak menganggu kerana ia bukan sahaja membabitkan diri saya tetapi juga beberapa pihak yang dikaitkan.

"Oleh itu saya berhasrat untuk menyaman mereka mereka yang tidak bertanggungjawab dengan penyebaran fitnah ini," katanya ketika ditemui ketika menghadiri majlis pernikahan Azza Elite di Masjid Bukit Antarabangsa, Hulu Kelang, Selangor, Ahad lepas.

Menurut Rozita, tindakannya untuk mengemukakan saman adalah untuk memberi pengajaran kepada pihak terbabit agar tidak sewenang-wenangnya mencetuskan kontroversi kurang berasas terhadap dirinya.

"Saya langsung tidak pernah bertemu dengan Datuk K, jadi saya juga hairan mengapa tiba-tiba sahaja dikaitkan akan berkahwin dengannya.

"Seharusnya mereka tahu untuk menghormati perasaan orang lain memandangkan tohmahan ini juga berkait dengan keluarga pihak yang terbabit," katanya.

Malah Rozita turut bersetuju dengan kenyataan Siti Nurhaliza yang dikeluarkan di akhbar baru-baru ini agar laman blog portal hiburan lebih sensitif dengan setiap berita yang dilaporkan.

Bagaimanapun ketika ditanya apakah dia akan mengambil keputusan untuk menamatkan zaman solonya demi meredakan kontroversi yang melanda diri, pelakon itu serius menyatakan pendirian.

Katanya, perkahwinan bukan jalan penyelesaian yang mampu membantunya keluar daripada kemelut kontroversi seperti ini.

Malah dia tidak mahu kesucian perkahwinan digunakan sebagai medan untuk dirinya melepaskan diri dari dunia gosip yang sering melanda kehidupannya.

"Saya rasa sekalipun saya berkahwin, jika masih ada yang mahu menulis kontroversi, mereka tetap akan menulis.

"Jadi perkahwinan bukan jalan penyelesaian kepada masalah yang saya hadapi ini," katanya yang baru saja selesai menjalani penggambaran telemovie, Sayang Cok Man untuk TV2.

Masih sendiri

Mengakui masih belum ada calon yang berjaya mengetuk pintu hatinya untuk menjadi suami, Rozita ketika ini lebih selesa untuk bersendiri.

Malah dia mengaku lebih berhati-hati sebelum benar-benar mahu membuka pintu hati kepada lelaki.

"Saya masih lagi solo dan tidak menjalinkan hubungan serius dengan mana-mana lelaki buat masa ini.

"Jadi isu yang mengatakan saya bakal berkahwin dalam masa terdekat ini adalah tidak benar sama sekali," katanya tegas.

Sementara itu juga Rozita turut menjelaskan bahawa kehilangan anaknya Aniq Ezra Azuar Effendy, 14, yang dikatakan lari dari rumah akibat merajuk dengan dirinya yang kononnya mahu melangsungkan perkahwinan juga satu fitnah.

"Kami ada sedikit perselisihan faham, namun bukanlah sebab saya mahu berkahwin.

"Dia cuma merajuk tentang perkara kecil sahaja. Apapun sekarang pulih dan anak saya sudah tak merajuk lagi," katanya.

Bagi Rozita buat masa ini soal perkahwinan bukan lagi menjadi perkara pokok untuk dirinya. Ini kerana apa yang penting adalah kebahagiaan anak-anak.

"Jujurnya anak-anak tidak mempunyai masalah jika saya mahu berkahwin lagi.

"Bagaimanapun kita tidak tahu perasaan sebenar mereka, dan untuk itu lebih elok bagi saya agar tidak terlalu bercakap mengenai hal ini," katanya sambil tersenyum.

Bukan niat untuk meragui setiap cinta yang ditawarkan lelaki, bagi Rozita buat masa ini biarlah dia memberi tumpuan kepada keluarga dahulu.

"Saya bukan takut dengan perkahwinan.

"Cuma lebih berhati-hati kini. Bukan apa setelah sekian lama bersendiri ada lebih baiknya saya mengambil langkah ini," katanya.

Mengenai hubungan cintanya dengan lelaki yang lebih muda sebelum ini, kata Rozita ia bukanlah seperti apa yang disangka dan sekadar digembar-gemburkan oleh pihak lain.

"Kami hanya berkawan sahaja. Dan sehingga hari ini kami masih kekal sebagai kawan biasa," katanya ringkas.

- Utusan

'Nah! Hambek Ko, Nak Tengok Sangat I/C Aku!' - Aaron Aziz

Posted: 05 Apr 2012 09:10 AM PDT


Isu nama sebenar pelakon terkenal kelahiran Singapura, Aaron Aziz menjadi bahan lawak dan seterusnya menghangatkan industri hiburan tanah air sejak akhir-akhir ini.

Segalanya bermula apabila salinan kad pengenalan pelakon tersebut yang 'kononnya' tulin disebarkan di dalam internet.

Dalam 'kad pengenalan' itu nama sebenar Aaron dikatakan Mat Haron Mustapha Bin Mat Aziz Mat Mustapha.

Kesempatan menjadi tetamu DJ Linda Onn di SuriFM telah membolehkan Aaron menjelaskan kepada peminatnya mengenai isu tersebut.

" Nah 'Hambek' Ko, Nak Tengok Sangat I/C Aku!,". Mungkin itulah yang ingin dikatakan Aaron apabila dia membuat keputusan untuk menunjukkan kad pengenalannya yang sebenar kepada jurugambar sewaktu berada di konti stesen radio tersebut.

Dengan bukti bergambar ini rasanya cukuplah untuk 'membersihkan' nama pelakon itu daripada gosip yang merapu dan entah apa-apa ini.

Steadylah Aaaron!

- mynewshub

Kerana politik kebencian terhadap Hasan Ali, segala bukti murtad akidah dianggap remeh!

Posted: 05 Apr 2012 01:20 AM PDT

SATU yang kita perlu faham tentang Pakatan harami ini ialah, dia akan cari segala macam alasan untuk katakan bahawa apa pun bukti yang boleh menjurus kepada kesalahannya, adalah bukti lemah dan tidak boleh diterima.

Tapi kalau pihak dia menuduh pihak kita, air liur pun boleh jadi bukti suci dan diangkat ke tempat yang paling tinggi sekali.

Bukti kepada kenyataan ini boleh dilihat dalam kes Pakatan harami menuduh Perdana Menteri dan isteri terlibat dalam pembunuhan model Mongolia, Altantunya.
Sedangkan, bila ada video yang terang-terang menunjukkan muka Anwar Ibrahim, depa cari segala macam alasan yang tidak bersandarkan kepada saintifik untuk menolak bukti tersebut, paling tidak mengarahkan ulama jadian PAS untuk mengatakan video seperti itu adalah bukti besi, seterusnya tidak boleh dipakai.

Dalam isu murtad ini, sekali lagi, bukti video yang ditunjukkan dalam sidang media Datuk Dr. Hasan Ali beberapa hari lepas, ditolak mentah-mentah oleh Exco agama Selangor yang baru, Khalid Gagap.

Tidaklah dia nak minta disiasat dulu dan sebagainya, sebaliknya yang pertama terpacul keluar dari mulutnya ialah, bukti itu lemah.
Murtad: Khalid Pun Anggap Video Sebagai 'Besi' Juga?
Lemah apa, sah-sah itu bukti pengakuan orang yang telah dmurtadkan dan dikembalikan semula ke ajaran Islam oleh tidak lain tidak bukan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sendiri.

Paling tidak arah JAIS untuk cari suami isteri dalam video tersebut untuk diambil kenyataan mereka dan sebagainya, bukan awal-awal lagi dah kata video itu besi, tak boleh pakai dan sebagainya.

Khalid sahaja yang tidak mahu ambil tahu kerana dia sedar perkara tersebut boleh menyebabkan kepada keruntuhan politik Pakatan Rakyat Selangor dalam pilihanraya umum akan datang.

Dan juga takut hilang sokongan dari majoriti anggota Exco DAP dan PKR bukan Islam yang hampir kesemuanya beragama Kristian atau menunggu ibu bapa masing-masing yang uzur meninggal dunia sebelum masuk Kristian!!

Sikap pilih kasih dan berat sebelah Khalid ini jelas dan terang.  Bila terdedah serbuan JAIS ke atas gereja DUMC, no 1 yang dihubungi Khalid ialah pastor gereja tersebut, minta ampun, mintak nyawa.

Kenapa yang berkaitan Kristian/Gereja cepat-cepat Khalid nak mintak ampun, yang berkaitan orang Islam cepat-cepat Khalid tolak tepi?

Penulis ada jawapan tu, kerana politik, bukan sebab apa pun.

Janda kantoi khalwat! Coli dan seluar dalam jadi bukti kukuh!

Posted: 05 Apr 2012 01:15 AM PDT

Gambar Hiasan
Tindakan seorang janda membawa pulang teman lelaki untuk memadu asmara ketika ahli keluarga yang lain tiada di rumah membawa padah apabila mereka dicekup pihak berkuasa.

Berikutan itu, serbuan dilakukan pihak polis kira-kira jam 10.30 pagi di rumahnya dekat sini 16 Februari lalu membawa kepada penangkapan pasangan terbabit.

Hasil pemeriksaan, teman lelakinya didapati berada di dalam sebuah bilik dalam keadaan bertuala bersama janda berusia 20-an itu yang hanya memakai tuala dan baju T.

Penemuan coli wanita, seluar dalam, seluar pendek paras lutut dipercayai milik janda terbabit dan baju serta seluar milik teman lelakinya yang dijadikan bahan bukti menguatkan dakwaan bahawa mereka melakukan perbuatan yang disifatkan sebagai persediaan melakukan persetubuhan.

Akhirnya, pasangan yang turut disahkan positif dadah apabila ujian saringan air kencing dilakukan selepas serbuan terbabit dihadapkan ke Mahkamah Rendah Syariah Dungun pagi kelmarin atas tuduhan mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu 2001.
Kedua-duanya apabila pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Syarie, Shamsuddin Ngah memilih untuk membuat pengakuan bersalah sebelum masing-masing dijatuhkan hukuman denda RM2,500 atau dua bulan penjara sekiranya gagal menjelaskan denda.

Pendakwaan dilakukan Pendakwaraya Syarie Nor Hakimah Awang manakala tertuduh lelaki berusia 23 yang berasal dari Kampung Che Lijah dan pasangannya, 24, tahun dari Jalan Lembah tidak diwakili peguam.

Sinar Harian

Penoreh getah didakwa memperkosa anak sendiri

Posted: 05 Apr 2012 12:23 AM PDT

Gambar Hiasan
Seorang penoreh getah dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, semalam, atas tuduhan merogol anaknya di Tampin, bulan lalu.

Tertuduh berusia 35 tahun bagaimanapun mengaku tidak bersalah di depan Hakim Azura Alwi.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa merogol anak kandungnya yang ketika itu berusia 13 tahun di rumah mereka di sekitar Tampin, kira-kira jam 5.45 pagi, 28 Mac lalu.

Berikutan itu, tertuduh melakukan kesalahan mengikut Seksyen 376A Kanun Keseksaan dan boleh dihukum mengikut Seksyen 376B akta sama iaitu penjara maksimum 20 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dilakukan Pegawai Pendakwa, Inspektor S Elangoran, manakala tertuduh tidak diwakili peguam.Sebutan semula kes pada 15 Mei depan.

Sinar Harian

Dua ekor parasit dilantik semula dengan portfolio terhad di Kedah...membazir betui!

Posted: 05 Apr 2012 12:00 AM PDT

Aik...flip flop jugak...ingatkan pentadbiran 100% bersih dan berkualiti bukan macam Barisan Nasional punya pentadbiran, lemah, lembik, tak efesien, tadak integriti, flip flop...

Depa hari tuh kutuk rapat bila kerajaan BN mengguna semula skim gaji lama SSM yang ditambah baik menggnatikan SBPA yang tiba-tiba dibatalkan, lepas kutuk pembatalan PPSMI, katanya kerajaan tidak konsisten dalam membuat keputusan, kerajaan flip flop, hahaahha, hari ni depa jilat balik ludah depa bila lantik dua parasit bangang di dalam kerajaan Kedah...
Dengaq-dengaq jugak portfolio dua mangkuk ayun parasit ni dikurangkan. Nampak betui dua dua ni tak layak langsung nak mentadbir atau mungkin juga sebagai balasam berperangai macam setan! Pengambilan kedua2nya menunjukkan Azizan hanya sebagai boneka dibumi jajahannya sendiri...

Kasihan...

Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak ketika ini mentadbir negeri seperti seorang yang tempang dan tidak berkemampuan berikutan dua Exco yang pernah menentangnya dilantik semula ke jawatan itu hari ini.

Beliau berkata, perkembangan itu terus membuktikan Pas Kedah tidak mampu mentadbir negeri dengan baik akibat pertelingkahan dalaman pemimpin mereka.

Muhyiddin berkata demikian ketika berucap merasmikan kilang baja Malaysian NPK Fertilizer Sdn. Bhd. di sini hari ini. - UTUSAN

Gadai isteri untuk nafsu ketua...

Posted: 04 Apr 2012 10:45 PM PDT


Betul la diorang ni jahil agama seperti yang mereka sendiri akui dalam berita di bawah. Ajaran sesat yang aku perhatikan di Malaysia ni, fokus dan target takde benda lain, SEKS!

Itu aja, kalau dah pelik sangat permintaan tuh, sampai mintak serah isteri, mengarut sangat la tuh. Objektif ketua dia pulak, nak merasa bini orang, nak kawin banyak, nak goda anak dara, boleh dikatakan semuanya berteraskan seks.

Ajaran sesar macam ini sepatutnya memang mudah dikesan cuma, itulah, kalau diri sendiri dah mengaku sangat jahil agama, apa boleh buat...tuntutlah ilmu pada yang bertauliah, beribu ustaz ada kat Malaysia ni...

Wajah muda, penampilan menarik, malah petah berkata-kata.Itu daya penarik dimiliki Ahmad, lelaki didakwa penggerak utama sebuah ajaran diragui hala tujunya dikenali Ajaran Ahmad 100.

Kelebihan dimiliki itu diguna sepenuhnya Ahmad untuk mempopularkan ajarannya yang berpusat di sebuah kediaman di Wangsa Maju, Kuala Lumpur menerusi gerak kerja merekrut pengikut seluruh negara menerusi konsep ceramah berunsur agama dengan dilazatkan dengan kata-kata manis berunsur nasihat.

Bergerak secara sulit menerusi beberapa siri pertemuan rahsia di kediaman terbabit bagi mengelak dihidu pihak berkuasa, misi Ahmad selaku penggerak utama ajaran tersebut ialah mahu melahirkan 25 pengikut yang beriman selain bernafsu menikahi 13 wanita.

Pelik dan meragukan! Malah, menerusi siasatan Sinar Harian berdasarkan maklumat diterima, Ajaran Ahmad 100 banyak mengetengahkan kelicikan dan kehebatan Ahmad bermain kata-kata. Dalam erti kata lain, 'ayat power' Ahmad ini berjaya mempengaruhi ramai pengikut hingga ada sanggup menggadaikan isteri semata-mata mahu menjadi pengikut taat dan diberkati.

Berdasarkan pengakuan beberapa bekas pengikut kepada Sinar Harian, mereka sanggup menyerahkan isteri masing-masing sebagai pemuas nafsu Ahmad menerusi perkahwinan batin selepas terpengaruh janji kurniaan keberkatan hidup di dunia dan akhirat.

"Kami jahil agama, kami terpesona dengan 'kejujuran' Ahmad 100, tetapi akhirnya kami terpedaya, isteri kami jadi mangsa nafsunya." Itulah antara luahan kekesalan bekas pengikut termasuk salah seorangnya mengalirkan air mata sedih berbaur kesal dalam satu pertemuan dengan Sinar Harian, baru-baru ini.

Pada pertemuan itu juga, bekas pengikut Ahmad 100 ini juga mendedahkan, isteri masing-masing diserahkan kepada Ahmad untuk dikahwini secara batin dan sekiranya isteri mereka gagal memikat dan menaikkan nafsu syahwatnya, Ahmad akan menceraikannya dan dibuang daripada kumpulan dengan alasan dia tidak layak menjadi pengikutnya.

Paling tidak masuk akal, Ahmad ini juga didakwa mengelirukan pengikutnya apabila mengakui diri sebagai Imam Mahdi yang mempunyai mukjizat boleh bertemu Malaikat, ALLAH serta mendakwa dia adalah pemimpin alam jin menerusi wahyu diturunkan kepadanya.
Sambung baca di Sinar
posted from Bloggeroid

Z untuk Zakar!

Posted: 04 Apr 2012 09:50 PM PDT

Sapa punya kerja la terbitkan buku kanak-kanak dengan contoh sedemikian. Sebelum ini kecoh dengan buku pendidikan seks terbitan barat yang menceritakan bagaimana kejadian manusia secara amat terpeinci dengan lukisan kartun untuk kanak-kanak.

Ini pulak, buku sekadar nak belajar A,B,C tapi contohnya pulak tak berapa sesuai digunakan langsung.
Kalau pun dalam buku-buku mempelajari bahagian-bahagian tubuh manusia untuk kanak-kanak, tak ada pula yang setahu aku melondehkan seluar dalam illustrasinya menunjukkan kemaluan. Semuanya dipelajari bahagian luar tubuh yang ditutup dengan pakaian.

Ini tidak, buku yang digunakan, dipercayai hanya untuk mempelajari huruf-huruf serta contoh, diletakkannya pula contoh ZAKAR untuk huruf Z. Punya la banyak lagi contoh-contoh lain, Zirafah ka, Ziela Jalil ka, Zed Zaidi ka, itu pun tak bleh nak fikir ka?

Kalau huruf V, mujur tak dibubuhnya Vagina, jenuh nak membelek budak-budak tuh!

Lihat Buku Kanak-kanak Yang Kami Jumpa : Z Untuk Zakar

Semasa berjalan-jalan di sebuah hipermarket di Cheras semalam, penulis terjumpa sebuah buku yang mengajar anak-anak yang membaca …

Yang penulis tahu, masa kecil dahulu kalau tidak silap cikgu penulis mengajar Z untuk zebra.

Tapi buku yang penulis jumpa mengajar…Z untuk zakar! Adussss…

Perlukah budak berumur 5 atau 6 tahun diajar Z untuk zakar?

Bodoh ke apa penerbit buku itu.

Memanglah secara teknikal zakar dieja dengan permulaan huruf z, dan secara teknikal betul la apa yang dicetak itu, namun seperti yang penulis cakap, perlukah tulis macam tu?

Apa takda benda lain ke nak buat contoh. Kalau bagi contoh Z untuk zorro pun lagi elok la banding dengan zakar.

Mynewshub

Junior perempuan dibelasah senior kerana cemburu!

Posted: 04 Apr 2012 09:33 PM PDT

Gara-gara cemburukan seorang junior lebih rapat dengan seorang pelajar lelaki tingkatan empat, pelajar perempuan tingkatan lima di sebuah sekolah di sini membelasah pelajar perempuan tingkatan dua dalam tandas sekolah hingga pengsan.

Kejadian berlaku jam 1.45 tengah hari, kelmarin apabila Noor Azwa Sabri, 14, dipanggil pelajar itu yang dipercayai mengesyakinya mempunyai hubungan dengan pelajar lelaki itu.

Menurut Noor Azwa, dia serta rakannya menunggu dijemput ahli keluarga selepas tamat sesi persekolagan untuk pulang ke rumah di Kampung Batu 13, Jalan Sintok, tiba-tiba didatangi beberapa pelajar perempuan, termasuk pelajar senior itu.

"Saya dipanggil masuk ke dalam tandas, dia terus melepaskan geram dengan memukul badan dengan fail berkali-kali dan mengetuk kepala dengan tangan hingga pandangan kelam dan kabur."Saya tidak melawan kerana bimbang dia akan memukul lebih teruk kerana dia banyak pengaruh di sekolah, selepas itu saya tidak ingat kerana pengsan dan apabila tersedar sudah berada di bilik guru," katanya.
Menurutnya, dia tiada hubungan dengan pelajar lelaki berkenaan yang hanya dianggap kawan biasa serta hanyaasah bertegur sapa di sekolah. Beliau berkata, dia tidak tahu niat sebenar pelajar senior itu yang bakal duduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini kerana tidak pernah buat salah atau menyakiti hatinya.

"Sejak saya di tingkatan satu, dia ada memberi amaran supaya tidak mendekati pelajar lelaki itu, tetapi saya hanya mendiamkan diri tidak memberitahu sesiapa termasuk keluarga.

"Kali ini, saya terpaksa membuat laporan kerana bimbang kejadian lebih buruk lagi," katanya.

Menurutnya, itu bukan kali pertama dia dikasari pelajar terbabit sehingga takut untuk ke sekolah.Dia mendakwa pelajar senior itu pernah menyerang beberapa lagi pelajar perempuan lain tetapi mereka mendiamkan diri kerana bimbang diketahui pihak sekolah atau keluarga.

Difahamkan, pergaduhan itu hanya berlaku antara dua pelajar terbabit kerana pelajar senior itu tidak mahu rakan mangsa dan rakannya sendiri mencampuri urusannya dengan meminta mereka menunggu di luar tandas.Selepas pelajar itu beredar, rakan mangsa, Norashikin Amran, 14, masuk untuk melihat apa yang berlaku dan terkejut mendapati mangsa pengsan lalu berlari ke bilik guru untuk memaklumkan kejadian.

Norashikin berkata, dia cuba masuk ke dalam tandas tetapi pelajar senior berkenaan menghalangnya berbuat demikian.

"Saya takut ke sekolah kerana bimbang dia (pelajar senior) tidak berpuas hati dan akan mengganggu kami," katanya.

Sementara itu, ibu mangsa, Noor Shahida Abu Bakar, 40, berkata, dia hanya menyedari kejadian itu pagi semalam, selepas anak keempat daripada tujuh beradik enggan ke sekolah walaupun abang sulungnya yang berusia 18 tahun, menyuruhnya bersiap. Sejak bersekolah di situ, katanya, Noor Azwa seperti takut hendak ke sekolah dan sebelum ini pernah mengadu dibuli pelajar senior tetapi tidak ambil kisah kerana menganggap mungkin hanya salah faham.

"Tapi apabila pelajar senior itu mengasari Noor Azwa, saya tak boleh berdiam diri lalu membuat laporan polis.

Saya harap pihak berkuasa, termasuk pengurusan sekolah mengambil tindakan terhadap pelajar berkenaan.

"Saya juga bercadang mengambil tindakan undang-undang kerana anak saya kini tertekan dan trauma," katanya yang turut menerima kunjungan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Kayu Hitam, Datuk Zaini Japar, semalam.

Pengarah Jabatan Pelajaran Kedah, Mansor Lat ketika dihubungi enggan mengulas sehingga laporan diterimanya.

Manakala jurucakap polis mengesahkan sudah menerima laporan berhubung kejadian terbabit.

- Mymetro
posted from Bloggeroid

Setakat Ketua Penerangan CABANG, nak berlagak persoalkan kesucian Azmin, NAK MAMPUS?

Posted: 04 Apr 2012 08:30 PM PDT

Ketua Penerangan PKR dah hilang akal kah? Berani mencabar kesucian isteri Azmin Ali. Berani dia mencabar kredebiliti Azmin Ali yang dibawah naugan DS Anwar itu!

Mohd Isa Mohd Saidi, kamu percaya ka dengan apa yang puak-puak UMNO/BN ni jaja cerita?

Bukankah dalam persepsi mindak kusut ahli-ahli kamu telah menetapkan bahawa setiap perkara buruk yang terkeluar atau diceritakan oleh golongan UMNO/BN ini satu fitnah. Semuany fitnah..! Kalau dah fitnah, sibuk nak tanya Azmin buat apa lagi? Bodoh la hang ni! Buat malu Azmin nak jawab aja..

Mak Lampir Zuraidah pun dah kasik warning. Jangan campuri urusan pimpinan-pimpinan tertinggi! Korang-korang setakat anak-anak ikan ni duduk diam aje sudah lah. Biarlah mak ngan bapak jerung ni buat kerja. Ingat senang ke nak jatuhkan kerajaan Najib yang semakin kukuh ni..

Setakat Ketua Penerangan PKR Ampang, berani pulak nak mempersoalkan maruah Azmin, nak mampus?

Dah..dah..syuh..syuh..duduk diam diam..anggap aja semua ini fitnah belaka...mana boleh pemimpin punya suci macam tu buat dosa..apa la korang ni, itu pun tak bleh nak fikir ka!
Ahli-ahli akar umbi Parti Keadilan Rakyat (PKR) kini dilihat semakin hilang kepercayaan terhadap kepimpinan parti itu apabila buat pertama kali dan secara terbuka, mereka menuntut supaya Azmin Ali menjawab segala dakwaan yang dikaitkan ke atas beliau.

Ketua Penerangan PKR Ampang, Mohd. Isa Mohd. Saidi dalam satu sidang akhbar di sini hari ini turut meminta Timbalan Presiden itu menyangkal semua tuduhan yang dilemparkan termasuk soal pemilikan saham dan hubungan isterinya dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Tegas beliau, Azmin digesa meninggalkan PKR jika gagal berbuat demikian dalam masa terdekat demi menjaga nama baik parti.

"Kami yakin Azmin tidak akan membisu dan berdiam diri jika tidak bersalah.

"Azmin perlu tampil menjawab segala tuduhan jijik yang dilemparkan secara berani dan ikhlas sekali gus mengambil tindakan undang- undang terhadap mereka yang membuat tuduhan itu demi meyakinkan ahli dan rakyat,'' katanya.

Sidang akhbar itu turut dihadiri Naib Ketua PKR Ampang, H.M Tan bersama 10 ahli jawatankuasa yang mewakili ratusan ahli cabang parti itu.

Azmin sebelum ini dicabar oleh bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali supaya membuat penjelasan terhadap lima perkara termasuk sumber kewangan Ahli Parlimen Gombak itu serta isterinya, Shamsidar Taharin yang membeli saham bernilai RM2 juta antara tahun 1992 hingga 1994.

Azmin juga dicabar menafikan dakwaan bahawa beliau serta isterinya termasuk seorang ipar memiliki saham bernilai RM8.5 juta pada awal tahun 1990-an adalah tidak benar.

Selain itu, Azmin juga perlu menafikan tuduhan yang dibuat dalam buku karangan Syed Hussin Al-Attas bertajuk `Tuhan, Politik dan Seks' yang diterbitkan pada tahun 2010 termasuk cabaran penulis-penulis blog untuk menentukan kesahihan nasab biologi seorang lagi ahli keluarga beliau.

Namun sehingga kini, Azmin masih enggan membuka mulut kecuali dakwaan pemilikan saham beliau dan isterinya apabila menyifatkan usaha mengaitkan perkara itu dengannya sebagai fitnah.

Bagaimanapun semalam, bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari yang merupakan individu bertanggungjawab melaporkan pembelian dan pemilikan saham berkenaan kepada polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tahun lalu tampil mendedahkan bukti-bukti sahih sebagaimana yang diminta Azmin.

Tidak cukup dengan kenyataan balas Anuar itu, tekanan dalaman yang diterima Azmin hari ini lebih membuatkan beliau `tidak senang duduk'.

Jelas Mohd. Isa, beliau dan ahli-ahli parti lain terpanggil membuat desakan tersebut ekoran sikap Ketuanya, Zuraida Kamaruddin merangkap Ketua Wanita PKR yang memberi amaran supaya tidak `sibuk' mencampuri urusan pimpinan atasan parti apabila diminta memberikan penjelasan.

Bimbang dengan jawapan Zuraida itu, katanya, pakatan pembangkang berkemungkinan besar akan kecundang dalam pilihan raya umum akan datang jika tiada penjelasan konkrit daripada Azmin atau mana-mana pimpinan tertinggi parti.

"Beberapa cabang PKR lain khususnya di Selangor dipercayai akan membuat desakan sama jika Azmin mengambil sikap terus berdiam diri termasuk mana-mana pimpinan tertinggi yang turut diserang berhubung kredibiliti dan integriti mereka termasuk soal moral Anwar.

"Sebelum kami beramai-ramai bertindak keluar parti, kami minta beliau terlebih dahulu meninggalkan parti,'' katanya.

Mynewshub

Skandal komposer terkenal tanahair bocor?!

Posted: 04 Apr 2012 07:50 PM PDT

 Laman blog Oh Artis telah mendedahkan mereka menerima satu email dari seorang inidividu yang menceritakan mengenai seorang komposer hebat dalam negara, Azmeer, telah mengahwini seorang gadis dan kemudiannya mengabaikan gadis tersebut.

Email tersebut turut disertakan dengan sijil nikah beliau yang of course tertera gambar Azmeer. Sejauh manakah kebenaran kes ini?
DEDAHKANLAH KERJA JAHAT AZMEER (KOMPOSER) INI………………..

Saya menulis nota ini atas dasar saya sebagai seorang wanita dan tidak mahu wanita lain mengalami pengalaman pahit dan tertipu sebagaimana rakan wanita saya. Juga untuk menyedarkan golongan wanita agar tidak mudah terpujuk lantas terjebak dengan janji manis beberapa golongan artis dan selibriti.

Rakan wanita saya "X" telah diperkenalkan oleh kawan-kawan dengan komposer terkenal AZMEER atau nama sebenarnya MOHD AZHAR BIN ABU BAKAR (660614-71-5611) sekitar tahun 2004. AZMEER memang sudah berkahwin ketika itu tetapi terus jatuh hati dan memikat "X" seorang gadis kampung yang bekerja mencari rezeki di Lembah Kelang. "X" sememangnya cantik dan seksi mengakibatkan AZMEER tidak lena tidur tergiurkan gadis sunti ini yang ketika itu berusia 27 tahun.

X terus jatuh hati maklumlah dengan seorang selibriti dan AZMEER manis berkata-kata. Dan setelah mengusung X ke sana kemari AZMEER akhirnya bersetuju untuk menikahi X. X bersetuju menjadi isteri kedua dengan syarat AZMEER mesti mendapat persetujuan isteri tuanya.
Atas nasihat dan muslihat kawan-kawannya AZMEER memberikan persetujuan dan pada 23 September 2005 telah bernikah dengan X di kampong X di Negeri Sembilan. Menurut maklumat AZMEER telah menggunakan sindiket memalsukan persetujuan isteri tuanya (isteri tuanya menurut maklumat tidak pernah memberikan persetujuan).

Kesiannya keluarga X sekadar dapat menjadi tuan rumah majlis akad nikah dan kenduri kecil jiran-jiran. Tiada kenduri kahwin macam biasa, tiada bersanding semua kerana AZMEER kononnya tak mahu majlis besar-besaran. Sedangkan realitinya AZMEER tidak mahu majlis ini menjadi buah mulut apalagi diketahui isteri tuanya.

Yang sebenarnya AZMEER mahu menghalalkan hubungannya dengan X kerana laparkan tubuh badannya. Setelah berkahwin hubungan AZMEER dan X sekadar touch and go. Apabila sahaja AZMEER ada peluang lari dari isteri tuanya X akan dihubungi untuk AZMEER melepaskan nafsunya. Tengah-tenga malam tak kira 1 atau 2 pagi AZMEER akan mencari X bila beliau lepas dari penjara isteri tuanya.

Semua kawan-kawan tahu yang X dilayan hanya sekadar pemuas nafsu AZMEER. Budak kampong apa yang dia tahu. Terkadang belanja pun putus-putus sehingga X terpaksa cari makan sendiri untuk menampung belanja tetapi sebagai isteri yang setia menunggu-nunggu AZMEER bila sahaja ada peluang bersama. Keluarga X dikampung gelisah memikirkan nasib X.

AZMEER tidak pernah bersama X dalam mana-mana majlis rasmi. Kalau curi-curi bercuti pun ditempat yang tidak diketahui orang kadang-kadang perlu bawa kawan-kawan untuk "cover line".

Licik betul AZMEER.

Ringkas cerita satu hari isteri tuanya telah menghidu bau busuk AZMEER dan menjejakinya. X dimaki hamun depan AZMEER di studio beliau. Kasihan X gadis kampung yang tak tahu apa-apa.
AZMEER berjanji dengan isteri tuanya akan segera menceraikan X tetapi hakikatnya beliau tidak berbuat demikian sedangkan sangka isteri tuanya mereka telah bercerai.

Sejak dari itu kekerapan AZMEER bertemu X semakin kurang. Hidup X terumbang-ambing menjadi isteri tapi tanpa kehadiran suami. Majlis kenduri keluarga dan Hari Raya AZMEER tidak pernah turun ke kampong X. Malah ketika bapa X meninggal dunia di kampong AZMEER sedikit pun tidak ambil kesempatan untuk pulang ziarah di kampong X di Gemas, NS.

Pada awalnya kawan-kawan rapatnya menasihati agar X menuntut cerai dari AZMEER kerana kasihan melihat hidupnya tetapi sebagai seorang isteri yang taat X enggan walaupun hidupnya tak menentu. AZMEER pula sudah pasti tak mahu melepaskan X kerana X lah peluang untuk beliau melepaskan nafsu serakahnya bila ada kelapangan, maklumlah gadis sunti yang cantik dan digilai ramai.

Dari tahun ke tahun atas nasihat kawan-kawan akhirnya X sedar yang beliau sebenarnya sekadar menjadi barang mainan AZMEER. AZMEER tidak serius mahu mendirikan rumah tangga dengan beliau tetapi sebenarnya hanya menjadikan X sebagai tempat memuas nafsu.
Hanya selepas lebih 5 tahun berkahwin sorok-sorok dengan AZMEER akhirnya X sedar yang hidup beliau selama ini tertipu dan melalui bantuan peguam Suriani and Associates ( 06 6323008) beliau memfailkan tuntutan cerai. Apabila melihat X serius AZMEER bimbang dan memberikan persetujuan dengan syarat peguam merahsiakan identity beliau. Pada 11 April 2011 di Mahkamah Rendah Syariah Seremban AZMEER menceraikan X dengan alasan rumahtangga berkrisis dan tidak dapat didamaikan lagi.

Sudahlah hidup beliau dipermainkan selama lebih 5 tahun oleh AZMEER. Segala belanja mahkamah termasuk yuran peguam yang menelan ribuan ringgit itu ditanggung X sendiri dan AZMEER tidak memberikan sesen pun gantirugi apabila menjatuhkan talak.

Pasti ramai tidak percaya begitu sekali perangai AZMEER yang kelihatan baik dan ceria itu.
Saya mahu cerita ini sampai kepengetahuan umum supaya AZMEER bertanggungjawab terhadap apa yang telah berlaku walaupun X kini telah pun berkahwin tidak mahu sedikit pun perkara ini keluar kepengetahuan umum kerana menghormati AZMEER.

Sebagai seorang wanita saya kagum dengan pengorbanan X tetapi saya tidak sanggup melihat ada lagi mana-mana wanita lain menanggung siksa dan kesusahan lantaran orang seperti AZMEER ini. Tolonglah dedahkan perkara ini. Memang AZMEER akan malu tetapi apa salahnya malu setelah merosakkan hidup seorang gadis yang tidak berdosa…………..

Oh Artis

CINA BUTA - bini dapat, 'sedap' dapat, duit dapat, tapi moralitinya...out!!!

Posted: 04 Apr 2012 07:03 PM PDT

JOHOR BAHRU: Sekumpulan lelaki menjadi pak sanggup atau cina buta semata-mata mengidamkan imbuhan lumayan mencecah RM10,000 serta berpeluang bermalam dengan isteri ekspres bagi memuaskan nafsu selama sebulan sebelum diceraikan.

Dengan imbuhan serta pelbagai barangan mewah lain diberikan isteri ekspres masing-masing, kumpulan cina buta terbabit tidak kisah dilabel dengan gelaran itu, malah memberi alasan ia bukan perkara mendatangkan kesalahan kerana segala-galanya dilakukan mengikut syarak.

Bagi memudahkan pelanggan terdesak menghubungi mereka, kumpulan cina buta terbabit mendedahkan identiti serta maklumat peribadi berserta nombor telefon masing-masing dalam laman web.

Seorang daripada cina buta yang hanya mahu dikenali sebagai Ramli, 31, berkata, dia yang berasal dari Tapah, Perak, datang ke bandar raya ini enam tahun lalu sebelum terjebak kegiatan itu setahun kemudian.

Menurutnya, dia mula terjebak kegiatan cina buta apabila menganggur lima bulan sebelum ditawarkan peluang menjadi cina buta kepada seorang kerani yang tinggal di Kuala Lumpur.

Tak terima laporan


"Perkhidmatan pak sanggup atau cina buta memang ada, namun ia tidak pernah dimaklumkan kepada kami," kata Kadi Daerah Johor Bahru, Mohd Azman Mohsin ketika dihubungi di sini, semalam.

Azman mengulas berkaitan sekumpulan lelaki di bandar raya ini yang menawarkan khidmat cina buta kepada pasangan yang terlanjur bercerai dengan talak tiga.

Kumpulan cina buta terbabit menyediakan laman web khas untuk mengiklankan khidmat diberikan manakala pasangan yang mahukan khidmat mereka perlu mengikut syarat ditentukan seperti imbuhan mencecah ribuan ringgit.

Menurut Azman, pihaknya menyedari berkaitan kegiatan cina buta di negeri ini, namun tidak dapat mengambil tindakan kerana tiada sesiapa tampil memberi maklumat.

"Kami tahu ia wujud dan tiada siapa tampil kerana ia mungkin mendatangkan aib kepada pihak tertentu," katanya.

Mengulas lanjut, Azman berkata, Islam melarang keras penggunaan khidmat cina buta, malah lelaki yang melakukannya dianggap dayus.

"Perkahwinan dan perceraian bukan perkara yang boleh dipermainkan kerana itu Islam membahagikan perceraian kepada tiga bahagian iaitu talak satu hingga tiga manakala kuasa cerai pula terletak di bahu suami.

"Nasihat saya kepada pasangan suami isteri terutama pasangan muda, jangan terburu-buru bercerai sebaliknya fikirkan kaedah terbaik untuk menyelesaikan masalah bagi keharmonian rumah tangga," katanya.

Pasangan terdesak

"Saya akui terlalu mengikut perasaan sehingga terlepas melafazkan talak tiga kepada isteri ketika kami bertengkar, Disember lalu.

"Akibat keterlanjuran itu, kami tiada pilihan selain mendapatkan khidmat cina buta untuk kembali hidup bersama," kata Azri, 38, dari Skudai di sini, semalam.

Azri yang juga ahli perniagaan mengakui terdesak mendapatkan khidmat pak sanggup atau cina buta kerana masih menyayangi isteri, Anida, 37, dan tiga anak berusia 10, 12 dan 15 tahun.

Menurut Azri, mahligai perkahwinan yang dibina atas dasar cinta sejak 16 tahun lalu berkecai akibat pertelingkahan kecil bermula pada November lalu.

"Saya terlalu ikutkan perasaan cemburu apabila Anida yang juga wanita bekerjaya didekati lelaki lain," katanya. Menurut Azri, selepas terlajak menceraikan Anida pada Disember tahun lalu, perasaan kesal mula menguasai dalam diri.

Katanya, hampir setiap hari dia dan Anida menangis kerana kesal dengan apa yang berlaku, malah sehingga kini perkara itu dirahsiakan daripada pengetahuan anak kerana tidak mahu emosi dan persekolahan mereka terjejas.

"Oleh kerana kami masih memerlukan dan pada masa sama memikirkan masa depan anak, saya nekad melanggan khidmat cina buta yang diperkenalkan seorang kenalan menerusi sebuah laman web.

"Kami tiada cara lain selain memilih jalan ini untuk kembali hidup bersama.

"Cina buta terbabit menawarkan perkhidmatan itu dengan bayaran deposit RM2,000 dan RM4,000 hingga RM8,000 untuk tempoh seminggu tinggal bersama bekas isteri," katanya.

Metro

Romen dalam kereta...berpeluh-peluh!

Posted: 04 Apr 2012 06:46 PM PDT

KOTA BHARU- "Tolong lepaskan kami encik, hanya kali ini sahaja, tolong lah...kami janji lain kali tidak akan buat lagi perkara ini."

Itulah rayuan yang hampir menitiskan air mata dua wanita selepas ditahan pegawai penguat kuasa dalam Operasi Cegah Maksiat kira-kira jam 2 pagi semalam di Jalan Sri Cemerlang.

Dalam serbuan di sebuah hotel bajet itu, salah seorang daripada dua wanita juga penuntut kolej kejururawatan, ditahan bersama pasangan disyaki melakukan perbuatan sumbang di dalam kereta yang diletakkan di tepi bangunan berkenaan.

Malangnya keseronokan wanita berasal dari Besut berusia 20-an yang asyik berasmara bersama teman lelakinya itu dapat dihidu pegawai penguat kuasa walaupun ketika itu enjin kereta dimatikan.
Ketika pegawai penguat kuasa membuka pintu kenderaan itu didapati baju lelaki berumur 20-an yang bekerja sebagai kontraktor tersebut terbuka serta berada dalam keadaan berpeluh dengan alasannya kepanasan dan kelihatan menggelabah.

Di tempat sama, tiga remaja lelaki juga kenalan penuntut kolej terbabit turut disoal siasat berikutan penemuan beg tangan wanita di dalam bilik tersebut yang difahamkan ditinggalkan oleh rakannya setelah mengetahui kehadiran pihak berkuasa selepas menerima khidmat pesanan ringkas daripada seseorang.

Wanita terbabit yang kedua-duanya memakai baju ketat dan tidak bertudung dengan rambutnya diwarnakan memberi alasan dia baru sahaja sampai di hotel tersebut kerana pintu pagar asrama sudah ditutup, lagipun pengawal keselamatan enggan membenarkan mereka masuk.

Pasangan yang ditahan di dalam kereta tersebut diarahkan hadir ke Mahkamah Syariah untuk tindakan lanjut dan kedua-dua wanita itu dihantar semula ke asrama mereka selepas operasi tamat.

Sebelum itu, sebuah pusat karaoke di Jalan Padang Tembak yang dipenuhi pengunjung, juga turut diserbu dan dikenakan kompaun serta denda termasuk merampas kelengkapannya bernilai kira-kira RM2,000.

Operasi yang diketuai Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandaraya Islam (MPKB-BRI) turut melibatkan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan dan polis disertai kira-kira 26 anggota.

Sementara itu, Ketua Pengarah Penguat kuasa MPKB-BRI, Ramly Che Hussin berkata, operasi pencegahan maksiat akan dijalankan setiap masa supaya perkara yang bertentangan dengan tuntutan agama boleh dicegah.

- Sinar Harian

Mahasewel Adam Adli kecewa dirinya tidak dihargai..hahahahaha!

Posted: 04 Apr 2012 06:12 PM PDT

Mahasewel Adam Adli mempersoalkan kenapa dia ditumbuk. Salahkah dia hadir untuk melihat protes itu.

Wahai mahasewel Adam Adli, engkau ditumbuk adalah kerana diri engkau sendiri. Engkau sendiri yang bina dan tanamkan persepsi masyarakat Malaysia mengenai kebangangang diri mahasewel engkau.

Apa engkau fikir semua rakyat Malaysia sayangkan diri engkau yang menurunkan bendera PM dan juga menggoncang pintu pagar universiti pada pukul dua pagi itu? Engkau silap...yang membeci lebih ramai dari yang sayang...

Engkau siapa nak pegi menenangkan orang? Perlukah engkau pulak yang tiba-tiba naik ke atas dari "bawah pokok" yang engkau sebut datang hanya untuk melihat secara dekat? Sapa yang mengkritik dan mempolitikkan kehadiran engkau di situ?

Tidak ada..orang sebenarnya sudah benci melihat muka engkau...bencinya lebih dari tengok wajah George Bush!

Rasalah..sedap kan!

"Salahkah saya ke sana untuk melihat sendiri apa yang berlaku," demikian kata aktivis mahasiswa Adam Adli Abd Halim mengulas mengenai pihak yang mempersoalkan kehadirannya semasa operasi pecah unit kosong Rumah Pangsa Empat Tingkat Kampung Kerinchi, kelmarin.

Menurutnya, dia bersama 12 lagi rakannya dari Solidariti Mahasiswa Malaysia hadir ke kawasan itu untuk melihat dengan lebih dekat apakah yang sebenarnya berlaku di kawasan tersebut.

"Semasa di sana, saya dan rakan tidak protes. Kami hanya duduk di bawah pokok melihat pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) melakukan kerja pecah rumah.

"Saya datang dengan niat hendak tahu isu dan lihat sendiri apa yang berlaku. Saya juga penduduk di kawasan Lembah Pantai," katanya.

Menceritakan kembali sebelum ditumbuk kelmarin, Adam dan beberapa aktivis mahasiswa naik ke tingkat tiga flat tersebut apabila mendengar ada keluarga yang menangis.

"Saya hanya naik dan tenangkan mereka. Lagipun saya diberitahu pihak DBKL hanya pecahkan pintu rumah yang tidak ada orang. Jadi selepas itu kami turun.

"Sebelum itu lagi, ada beberapa orang yang jerit-jerit tetapi saya tak endahkan. Masa saya turun tangga dan nak pusing ke kanan sikit, terus ada orang menumbuk saya. Yang saya pasti ada dua serangan dibuat dekat saya," katanya.

Adam kecewa kehadirannya ke kawasan tersebut dengan niat baik dipersoal, dikritik dan dipolitikkan.

"Semua perkara hendak dipolitikkan. Pihak yang lain hanya tahu mengkritik kehadiran saya, tetapi di mana mereka semasa penduduk ini memerlukan bantuan?," katanya.

Kelmarin, rundingan aman membabitkan 35 penduduk Rumah Pangsa Empat Tingkat Kampung Kerinchi dengan DBKL bagi mengosongkan kediaman mereka untuk program pembangunan semula bangunan itu dicemari insiden Adam Adli ditumbuk.

Adam Adli juga membuat laporan di Balai Polis Pantai pada hari kejadian.

- Sinar Harian

Mahasewel ditinju (versi lebih kejam)


Champion League : Chelsea dan Real Madrid mara ke separuh akhir!

Posted: 04 Apr 2012 05:51 PM PDT

BERIKUT keputusan perlawanan suku akhir jedua persaingan Liga Juara-juara pagi tadi yang menyaksikan Chelsea berjaya mengalahakan Benfica 2 - 1 di Stamford Bridge. Dengan keputusan ini, Chelsea juga layak ke separuh akhir.

Real Madrid turut melakar kemenangan besar ke atas Apoel Nicosia 5 - 2. Real turut layak ke separuh akhir.


Chelsea (2) - Benfica (1)
(Chelsea menang dengan agregat 3-1)Real Madrid (5) - Apoel Nicosia (2)

(Real Madrid menang dengan agregat 8-2)

bERANIKAN hATI

Posted: 05 Apr 2012 03:44 PM PDT

bERANIKAN hATI


SATU LAGI BINATANG POLITIK ANUGERAH TUHAN

Posted: 04 Apr 2012 05:35 PM PDT

Jikalau di kampong-kampong, jalan selalu terhalang oleh lembu. Tak sangka ada yang berakal tetapi menyamai taraf mereka seperti lembu...


1. Pemimpin politik pakatan pembangkang memang cerdik dan pintar. Justeru mereka selalu menggunakan kecerdikannya untuk memperbodohkan para pengikutnya yang dungu. Mereka sentiasa mengunakan alasan yang benar untuk melakukan perkara-perkara yang salah.

Terbaru, lihatlah betapa Nizar (Binatang politik Pas asuhan Anu arr) menipu rakyat dan penyokongnya sendiri dalam isu 'Vale' di Perak dimana beliau sendiri yang meluluskannya sewaktu jadi menteri besar namun beliau pula membantahnya. (Baca di bawah nanti)

2. Pengikut yang rapat dengan pemimpin politik pakatan pembangkang juga memang bijak. (Pemimpin sokongan serta blogger...Milo (Sotong) Suam. Topeng Berak, Tukar Tiub, CekguBard....) Mereka sedar bahawa banyak perkara yang berlaku hanyalah penipuan demia penipuan belaka, namun mereka masih tetap menyokongnya bersungguh-sungguh kerana mengharapkan 'laba' yang akan mereka dapati dari memberikan sokongan itu nanti. Justeru mereka selalu menggunakan kecerdikannya untuk memperbodohkan para pengikutnya yang dungu. Mereka sentiasa mengunakan alasan yang benar untuk melakukan perkara-perkara yang salah.

3. Para pengikut dan penyokong pembangkang pembangkang juga merasakan bahawa mereka bijak dan telah membuat pilihan yang bijak. Mereka sentiasa bodoh dan diperbodohkan. Masihkah kita ingat lagi siapakah yang melembukan diri mereka beramai-ramai bahkan sanggup berbaring ditengah jalanraya untuk menghalang laluan Sultan Perak tidak lama dahulu? Justeru mereka selalu menggunakan kebodohannya untuk memperbodohkan diri sendiri yang dungu. Mereka sentiasa mengunakan alasan yang salah untuk melakukan perkara-perkara yang salah.

4. Baca tulisan dibawah ini yang dipetik dari sebuah laman blog mengenai pengakuan Nizar yang membohongi rakyat dan penyokongnya selama ini. Pada mulanya beliau tidak mengaku namun setelah didesak maka beliau tanpa rasa malu mengakui perbuatan buruknya itu. Satu lagi binatang politik anugerah Tuhan untuk menipu rakyat.


Pendedahan MB Perak
Nizar Lambai semakin gila meroyan - Sendiri sokong, sendiri bantah..Apa cerita nih..!!!


Kantoi besar - Nizar akui kebenaran surat sokong projek Vale


Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pasir Panjang, Mohammad Nizar Jamaluddin mengakui telah menandatangani surat bertarikh 17 Dis 2008 berhubung sokongan terhadap projek pusat pengagihan bijih besi Vale International dan kesahihan kandungan surat berkenaan.


Perkara itu diakuinya selepas Tan Sri Tajol Rosli Ghazali (BN-Pengkalan Hulu) yang menggunakan Perintah Tetap 23 (c) meminta Adun Pasir Panjang itu menyatakan sama ada kandungan surat yang dibacakan oleh Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sebelum itu benar atau sebaliknya.


"Saya mengakui surat itu sahih, benar dan saya yang menandatangani surat berkenaan. Surat itu adalah benar," kata Nizar pada hari kedua persidangan Dun Perak hari ini.


Terdahulu, ketika menjawab soalan Datuk Ngeh Koo Ham (DAP-Sitiawan) Zambry berkata, isu berhubung kelulusan terhadap pelaburan projek pengagihan bijih besi oleh Vale International di Perak sepatutnya dijawab oleh Nizar kerana beliau menjadi menteri besar ketika itu.


Ngeh mahu penjelasan mengapa kerajaan Barisan Nasional (BN) meluluskan projek bijih besi itu di Teluk Rubiah, Lumut sedangkan kerajaan negeri di bawah pimpinan pakatan pembangkang telah mencadangkan di Tanjung Hantu, Bagan Datoh.


Zambry berkata, soalan yang dikemukakan oleh Ngeh menimbulkan kehairanan kepadanya kerana isu pelaburan Vale di Perak yang dimainkan bagi kepentingan politik pembangkang sepatutnya ditujukan kepada Nizar yang bertanggungjawab sebagai menteri besar semasa pentadbiran pembangkang.


"Isu ini dimainkan oleh pakatan. Nizar bersungguh-sungguh mendakwa tidak pernah langsung bersetuju dengan projek ini, beliau mendakwa projek itu dicadangkan di tempat lain... lantas pelaburan Vale di Teluk Rubiah telah menjadi isu," katanya.


Beliau menjelaskan Vale sebelum itu telah membuat kajian bagi pelaburan itu di Thailand, Vietnam, Filipina serta Malaysia dan akhirnya pada 2007 syarikat berkenaan memuktamadkan projek itu akan dijalankan di Perak, Malaysia kerana mempunyai persekitaran yang lebih kondusif.


"Mereka menjalankan kajian teknikal khususnya mengenai kedalaman dasar laut terutama bagi laluan kapal-kapal besar. Kawasan di Teluk Rubiah didapati paling sesuai dengan saiz keluasan tapak dan kedalaman dasar laut," katanya.


Selepas melalui proses rundingan dengan beberapa pihak, Vale akhirnya mencapai kata putus mengenai rundingan dengan Harta Makmur Sdn Bhd yang merupakan pemilik kepada tanah di Teluk Rubiah dan menteri besar pada ketika itu telah mengeluarkan surat sokongan kepada projek itu bertarikh 17 Diember 2008, katanya.


"Kandungan surat itu akui bahawa projek Vale itu akan mendapat lessen pelaburan dan insentif. Surat itu turut memaklumkan Perak berasa sukacita apabila dimaklumkan mengenai perkembangan positif antara Vale dan Harta Makmur berhubung tapak tanah. Selain itu, Perak akan memproses pindah milik itu dan tukar syarat tanah daripada pelancongan kepada industri," katanya.


Dengan penjelasan berhubung isu projek pelaburan Vale yang dicetuskan Pakatan Rakyat itu, Zambry berkata, dalam usaha memacu pertumbuhan ekonomi negeri, kelakuan pembangkang membuat tomahan, fitnah dan tuduhan tidak berasas adalah tidak wajar.


Beliau berharap projek pelaburan bijih besi oleh Vale itu akan menjadi penjana ke arah pertumbuhan yang besar kepada negeri Perak dan tidak dijadikan bahan serta gadaian politik murahan sehingga ada Adun pembangkang yang terlibat dalam demonstrasi di Teluk Rubiah baru-baru ini.


Pada Sabtu lepas, Nizar, Ngeh dan Adun Tronoh V. Sivakumar menyertai 100 anggota Jaringan Aktivis Alam Sekitar Perak (JAASP) mengadakan bantahan operasi syarikat bijih besi Vale SA di Teluk Rubiah yang didakwa akan memusnahkan alam sekitar di kawasan itu. Sila klik di sini.


Suara Politik
TaminsariKita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 05 Apr 2012 03:41 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Wan Azizah Diminta Berundur.....

Posted: 05 Apr 2012 08:19 AM PDT


Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail diminta meletakkan jawatan sebagai Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan berundur daripada bidang politik jika masih enggan menyatakan pendirian berhubung dakwaan salah laku moral suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Bekas Naib Presiden PKR, Datin Saidatul Badru Tun Mohd. Said berkata, Wan Azizah bertanggungjawab untuk menjelaskan isu-isu tersebut kepada rakyat khususnya ahli-ahli PKR.

''Kalau tidak berani buat penafian, Wan Azizah perlu meninggalkan bidang politik agar beliau boleh menjadi isteri sepenuh masa.

''Beliau sewajarnya menjawab sama ada tuduhan yang dibangkitkan terhadap Anwar itu benar atau tidak," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Saidatul Badru berkata demikian ketika diminta mengulas sikap berdiam diri Wan Azizah terhadap dakwaan Ahli Dewan Negara, Datuk S. Nallakaruppan berhubung skandal moral Anwar.

Dalam masa sama tegasnya, Wan Azizah tidak perlu takut untuk tampil ke depan sekiranya beliau yakin Anwar yang juga Ketua Pembangkang, bersih daripada tuduhan-tuduhan tersebut.

Sikap berdiam diri Wan Azizah katanya lagi, hanya mengelirukan rakyat dan mengeruhkan keadaan.

''Pada pandangan saya, pihak pembangkang lebih-lebih lagi Wan Azizah memilih pendekatan berdiam diri sebagai satu strategi politik bagi menutup isu-isu yang dibangkitkan," katanya.

Lagi Laporan Polis Oleh Datuk Nalla....

Posted: 05 Apr 2012 05:09 AM PDT

Senator Datuk S. Nallakaruppan hari ini membuat laporan polis selepas mendakwa menerima sepucuk surat berbaur ugutan yang diposkan ke peti surat rumahnya di Jalan Selekoh Tunku, Bukit Tunku semalam.

Nallakaruppan membuat laporan itu di Balai Polis Sentul di sini kira-kira pukul 1 petang.

Menurut beliau, surat yang disertakan di dalam sampul beralamat Parliament House, Jalan Parlimen itu diterimanya kira-kira pukul 12.30 tengah hari semalam.

Katanya, surat bertulisan tangan dalam bahasa Inggeris itu mengandungi unsur ugutan ekoran tindakannya mengeluarkan kenyataan mengaitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai biseksual, baru-baru ini.

Beliau berkata, antara isi kandungan surat itu adalah How dare you accuse Anwar Ibrahim (Berani kamu tuduh Anwar Ibrahim) dan Nalakaruppan and Shafee Abdullah be careful (Nalakaruppan dan Shafee Abdullah berhati-hati).

"Isi kandungan surat tersebut mempunyai unsur ugutan kepada diri saya dan peguam saya iaitu Shafee.

"Saya membuat laporan polis bagi meminta pihak polis menjalankan siasatan ke atas surat yang dihantar pihak tertentu.

"Saya tetap tidak berganjak daripada kenyataan saya berhubung perbuatan sebenar Anwar (biseksual) walaupun menerima ancaman," tegasnya pada kepada pemberita di hadapan Balai Polis Sentul di sini hari ini.


Menurut Nallakaruppan, sebelum ini beliau juga menerima beberapa mesej ugutan dihantar menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) serta panggilan telefon dan telah membuat laporan polis.

Katanya, selain itu, beliau turut menyedari kehadiran individu mencurigakan yang sering memerhatikan pergerakan kenderaannya.

"Justeru, ini kali kedua saya membuat laporan polis sebagai langkah bagi memastikan keselamatan diri saya dan keluarga," katanya.

Pada 26 Mac lalu, Nallakaruppan membuat laporan di Balai Polis Sentul selepas dua lelaki tidak dikenali mendekati dan mengugut mahu memukulnya jika berterusan bercakap mengenai Anwar semasa berada di sebuah kedai di Bukit Tunku.

Ugutan itu diterima selepas Nallakaruppan membuat kenyataan mendakwa mempunyai bukti kukuh mengaitkan Anwar yang juga bekas rakan karibnya itu sebagai biseksual dan disiarkan oleh Utusan Malaysia pada 20 Mac lalu.

Perrgghh..! Pak Aji Kopiah Ahli Pas Bukan Main Lagi Yea....

Posted: 04 Apr 2012 11:53 PM PDT


Inilah bukti pimpinan PAS hanya layak menjadi tukang basuh berak DAP...! Terkini, aktiviti Tarian SEKS semakin menular di negeri Selangor....

Bayar RM10 Untuk Tonton Tarian Ghairah

Hanya RM10 untuk menonton persembahan ghairah. Itu yang ditawarkan sebuah premis hiburan yang diserbu Bahagian Siasatan Jenayah, Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap (D7) Selangor di Taman Prima, Selayang, di sini, awal pagi tadi.

Dalam serbuan jam 1.30 pagi itu, 23 pelayan pelanggan (GRO) warga asing berpakaian seksi yang asyik menari ghairah di atas pentas peragaan ditahan. Kadar bayaran yang rendah itu menjadi faktor premis hiburan terbabit dikunjungi ramai pelanggan untuk berhibur bersama GRO pilihan.

Ketua Operasi, Asisten Superintendan Azli Abu Shah berkata, ketika serbuan, semua GRO terbabit yang terkejut dengan kehadiran polis melarikan diri melalui pintu belakang premis, namun gagal selepas dikejar anggota polis.

Katanya, dalam serbuan itu, empat lelaki dipercayai penjaga premis dan 23 GRO iaitu lapan warga Thailand, sembilan (Vietnam), empat (Indonesia) dan dua (China) ditahan untuk siasatan lanjut.

"Siasatan awal mendapati semua mereka yang berusia 19 hingga 39 tahun itu bekerja sebagai penari ghairah dan tidak terbabit aktiviti pelacuran.

"Mereka hanya menari di pentas untuk menghiburkan pengunjung dengan berpakaian seksi," katanya di sini, semalam.

Menurutnya, pelanggan yang berpuas hati dengan tarian mereka boleh menambah RM10 untuk membeli kalungan bunga bagi diberi kepada GRO terpilih. -Mynewshub.my

Video Klip Tan Sri Khalid MB Selangor Kerajaan DRACULA

Posted: 04 Apr 2012 06:03 PM PDTKEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 05 Apr 2012 03:34 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


WAN AZIZAH-SHAMSIDAR BERSIDANG AKHBAR BERSAMA?

Posted: 05 Apr 2012 06:53 AM PDT


Gambar keluarga yang memberi 69 makna...

RENUNGAN BUAT MAT HASAN DAN TIPS BUAT PM NAJIB...

Posted: 04 Apr 2012 06:28 PM PDT


Petikan dari blog jelapang...
"Setakat sekarang, saya tidak ada pula rasa hendak ke Parlimen dan saya masih bertanding di DUN Rantau. Bahkan pada mesyuarat UMNO Bahagian Rembau baru-baru ini, mereka hanya mencalonkan saya seorang sahaja bertanding di DUN Rantau." - Menteri Besar Negeri Sembilan Mohamad Hassan.
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0401&pub=utusan_malaysia&sec=Rencana&pg=re_08.htm&arc=hive

Jelapang hari ini menerima satu komen yang begitu emosional mengenai Menteri Besar Negeri Sembilan Mohamad Hassan berikutan satu temuramah yang diberikan beliau kepada Mingguan Malaysia.

Rasa ada baiknya komen ini disiarkan untuk tatapan pucuk pimpinan Umno Pusat dan ahli-ahli Umno Negeri Sembilan.

Berikut ialah komen berkenaan:

Salam

Terbaca dalam Mingguan Malaysia baru2 ini di mana MB Negeri Sembilan membuat kenyataan kononnya hanya nama dia saja dicalunkan di DUN Rantau.

Kononnya juga pengundi diNegeri Sembilan dah kembali sokong BN.

Siapa kata? Mat Hassan?

Kalau PM hendak Negeri jatuh ke tangan Pakatan, letaklah Mat Hassan untuk terus jadi MB.

Perangai Mat Hassan tak berubah. Pendendam. Busuk hati. Bongkak.

2008 BN kalah banyak kerusi. Kenapa? Kerana Umno berpecah. Apa tidaknya. Semua Ketua Bahagian, Mat Hassan letak orang lawan untuk jatuhkan Ketua Bahagian.

Mat Hassan ini tinggalan Pak Lah. Legasi Pak Lah.. sombong macam menantu Pak Lah, KJ.

Boleh menang kah BN kalau Mat Hassan terus jadi MB?

Hampeh, kalau menang. Macam mana nak menang, kalau tiga suku ketua bahagian tak sokong mat hassan.

Najib patut check kehadiran mesyuarat perhubungan Negeri Sembilan. Semak kehadiran 10 mesyuarat perhubungan terakhir negeri sembilan. Siapa yang hadir.

Tak lebih dari 3 orang saja hadir. Yang hadir hanya Hashim Rasidi Ketua bahagian Rasah dan Ismail Lasim Ketua Bahagian Kuala Pilah. Berapa kali Isa samad, Rais Yatim, Shaziman, Lilah, dato Ishak hadir mesyuarat perhubungan?

Kalau dalam perhubungan pun Mat Hassan tak dapat sokongan majoriti, macam mana BN nak dapat sokongan majoriti di negeri sembilan?

Sokongan pada mat hassan dah lama hilang. Umno Negeri Sembilan dalam keadaan paling teruk dalam sejarah kali ini.

Semasa Isa Samad jadi MB, Isa dikutuk macam2. Macam isu berbangkit masa era Isa. Isa digelar Isa Pendek. Isu babi Bukit Pelanduk. Isu Kubur Cina di Nilai.

Tapi sokongan pada Isa dari ketua2 bahagian kuat. Tak pernah semasa Isa menjadi Ketua Perhubungan, hanya 3 orang ketua bhg hadiri mesyuarat perhubungan.

Tak ada sorang pun ketua bhg zaman Isa yang tak hadir mesyuarat perhubungan.

ketua pemuda helmi pun tak hadir mesyuarat perhubungan. Ketua Puteri Negeri Sembilan merata mengadu cara Mat Hassan melayan Puteri. Ketua Wanita tak kering gusi mencurah isi hati kekecewaan dgn mat Hassan.

Busuk betul hati Mat Hassan. Taukeh Restoran Nelayan dihalau Mat Hassan semata2 kerana tak se-geng dengannya. Sampai merana Towkay restoran nelayan.

Lilah, Ketua Bahagian Jasin, nak dicincangnya Mat Hassan. Mat Hassan sanggup pengaruh semua AJK bhg Jasin (Jelapang: sepatutnya Jempol bukan Jasin) sehingga tinggal Lilah terkonteng2 keseorangan.

Begitulah perangai buruk Mat Hassan.

PRU-13 nanti, pasti isu RM10 juta duit yang mat hassan hantar ke London akan hidup kembali.

Mahukan PM buang masa pertahan isu ini dalam kempen akan datang.

Baru2 ini, apabila TS Muhyiddin dibawa melawat War Room di Seremban, tidak seorang pun ketua bhg dijemput.

Kenapa? Sebab Mat Hassan nak nama. Nak claim kredit.

Yang buat kajian, konsultan yang di bayar Mat Hassan. Konsultan mana nak bagi gambaran negative. Tak kan nak gigit tangan yang membayar mereka ribuan ringgit.

Dengar kata, Mat Hassan nak buat lawatan sekali lagi ke War Room. Kali ni nak jemput semua ketua bhg. Kita tengok siapa yang akan hadir.

Kalau BN nak menang di Negeri, Najib kena singkir Mat Hassan. Jika tidak, kita boleh ucap selamat memerintah kepada Pakatan Rakyat. Baru padan muka Najib.

** Jelapang membuat sedikit pembetulan fakta pada komen tersebut.

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 05 Apr 2012 03:13 PM PDT

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Bersih 3.0: Contoh Tahap Kebodohan Pencacai Pakatan Rabak

Posted: 05 Apr 2012 05:00 AM PDT


Bersih 3.0: Contoh Tahap Kebodohan Pencacai Pakatan Rabak
Bersih 3.0 yang dijangka diadakan pada April ini, jelas menggambarkan betapa kotornya dan bodohnya akal pencacai Pakatan Rabak...

Seperti mana yang dituntut dalam Bersih 2.0 yang lepas, Suruhanjaya Pilihanraya telah pun meluluskan beberapa perkara yang penganjur Bersih 2.0 mahu, iaitu antaranya termasuklah penggunaan dakwat kekal dalam PRU 13 nanti... Itu pun masih nak anjurkan lagi perhimpunan haram....

eXception cukup hairan, mengapakah mereka mahu memilih Dataran Merdeka sebagai lokasi perhimpunan ini, tidak di Stadium Shah Alam... Tidak di Stadium Batu Kawan... Setelah melakukan bedah siasat terhadap otak seorang pencacai tegar Pakatan Rabak, maka gambaran seperti di bawah eXception perolehi...Imej di atas jelas menunjukkan contoh mentaliti bodoh pencacai Pakatan Rabak yang melanggar apa sahaja segala amaran dan larangan...

Mereka peduli apa... Sebab otak mereka sudah rosak dan tidak boleh berfikir secara waras lagi...