Rabu, 29 Februari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 29 Feb 2012 01:30 PM PST

waadat

Posted: 29 Feb 2012 01:27 PM PST

waadat


Kaedah terbaru mengesan si penipu

Posted: 29 Feb 2012 07:11 AM PST

Apa kata kita cadangkan Badrulamin dan Anwar Ibrahim guna kaedah ni?

Lihat:

http://zharifalimin.blogspot.com/2012/02/al-quran-merungkai-cara-mengesan.html?m=1
posted from Bloggeroid

JEBAT BERKOKOK

Posted: 29 Feb 2012 01:21 PM PST

JEBAT BERKOKOK


Belajarlah menghormati budaya dan agama orang lain

Posted: 28 Feb 2012 10:50 PM PSTTindakan dan pengumuman yang dibuat oleh Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Utama Dr Rais Yatim berhubung pembatalan konsert Erykah Badu adalah suatu tindakan yang cukup tepat dan sememangnya ditunggu-tunggu.

Sekiranya kita mengenepikan garis panduan seperti yang terkandung di dalam PUSPAL sekalipun perbuatan melukis tatoo kalimah Allah di badan adalah suatu tindakan yang secara tidak langsungnya 'mencemarkan' kesucian kalimah itu dan pembatalan konsert itu amatlah wajar dilakukan apatah lagi  Islam merupakan agama resmi Malaysia.

Perkataan yang diguna pakai oleh penyanyi itu juga seperti yang tertera di akhbar The Star bertarikh 27 Februari juga jelas menggambarkan ianya tidak kena dengan adat, tatasusila dan budaya orang-orang Malaysia. Berlawanan  dengan slogan BUDI BAHASA BUDAYA KITA yang diperjuangkan kerajaan maka sewajarnya konsert ini dibatalkan.

Apakah perkataan seperti Fcukin dan Bulls**t merupakan perkataan lisan yang diamalkan oleh orang Malaysia?


Tahniah kita ucapkan kepada Kementerian Penerangan,Komunikasi dan Kebudayaan kerana mengambil langkah yang tepat dan sesungguhnya seluruh rakyat Islam Malaysia menyokong tindakan ini. 

Di dalam soal agama, budaya dan tatasusila kita tidak akan sesekali BERKOMPROMI!!

tun faisal dot com

Posted: 29 Feb 2012 01:14 PM PST

tun faisal dot com


CCTV buktikan Badrolamin Ustaz Sosialis penipu?

Posted: 29 Feb 2012 09:52 AM PST


Isu Khalwat Ostat Badrol - Keterangan Siapa Yang Betul?


Isu Ostat Badrol yang ditangkap berkhalwat makin hari makin panas, masing-masing menafikan tuduhan yang dilemparkan ke atas satu sama lain.

Tengok sikit komen isteri orang yang cun bernama Zita Iwani :
"Fitnah! Saya tidak berkhalwat. Saya tidak lakukan perbuatan itu! Saya tidak berada dalam satu bilik dengan ustaz (Badrolamin). Orang fitnah saya berniat jahat. Tidak bertanggungjawab! Saya berada di luar bilik hotel. Bukan bersama ustaz dalam sebuah bilik seperti dakwaan. Namun kerana tindakan khianat itu, ustaz kena kurung dan dibelasah dalam biliknya. Saya pergi menemui ustaz Badrolamin atas tujuan mahu melarikan diri daripada suami, bersama anak saya yang berusia dua tahun. Saya bimbang keselamatan kami terancam"
Kenapa bertemu dengan Ostat Badrol sedangkan beliau mendakwa mengenali isteri Ostat Badrol malah isterinya selalu menasihati supaya banyak bersabar?

Jika keselamatan diancam oleh suaminya kenapa tidak sahaja beliau mendapatkan perlindungan dari pihak berkuasa?

Ostat Badrol Amin pula sebelum ini turut mendakwa dirinya dipukul oleh 20 lelaki tetapi anehnya beliau sehingga kini masih tidak melaporkan kepada polis malah wajahnya jika diteliti tiada kesan lebam-lebam akibat dibelasah.

Mana mungkin dibelasah oleh 20 lelaki langsung tiada kesan kecederaan yang kelihatan di wajahnya?


Tetapi kenyataan suami kepada Zita Iwani pula mengatakan beliau tidak membawa orang untuk memukul sebaliknya beliau merayu agar Ostat Badrol Amin memulangkan semula isteri dan anaknya.
"Menurut suami Watiwani dia tidak pernah membawa orang untuk memukul Badrolamin sebaliknya dia merayu agar Badrolamin 'memulangkan' isteri dan anaknya yang berumur 3 tahun supaya dapat dibawa pulang dengan selamat. Malangnya rayuannya tidak diendahkan oleh Badrolamin yang 'menyimpan' isteri dan anaknya dalam bilik hotel yang disewanya.."
Manakala pihak pengurusan keselamatan hotel pula mendapati dari rakaman CCTV tiada kelihatan kelibat sekumpulan lelaki masuk di antara pukul 2.00 hingga 3.00 pagi.
"Namun, rakaman CCTV yang kami lihat kembali mendapati tidak ada rakaman yang membuktikan ada orang masuk beramai-ramai ke hotel kami pada waktu tersebut.
"Kenyataan bahawa hotel ini boleh dimasuki kumpulan samseng sewenang-wenangnya untuk membelasah pelanggan adalah sangat mencemarkan imej hotel ini,''
Jadi siapa yang menipu, siapa yang berbohong...?

Memang BLOCKBUSTER filem yang dilakonkan oleh Ostat Badrol Amin :


Hahaha...

Lagi misteri di sebalik kejadian 'khalwat' Ostat Badrol Amin [KLIK SINI]

JAIP, suami Wati - Badrol tipu, tiada samseng dan kesan dipukul?

Posted: 28 Feb 2012 09:18 PM PST

Nota: Kalau dipukul, mesti ada kecederaan. Teknik, mendakwa dipukul tanpa kecederaan atau kecederaan yang dibuat-buat ni memang 'kepakaran' pembangkang. Malah pelajar pro-pembangkang (geng Adam Adli dan Safuan Anang) juga menggunakan teknik yang sama ketika langgar pintu kaca untuk tawan klinik depan UPSI. Malah ada yang diberitakan sudah nazak dipukul, patah rahang, rusuk dan berterabur gigi, tapi bila diperiksa, tak nampak pula kecederaan seperti yang didakwa. Jadi eloklah Badrul dibawa bukti-bukti bahawa dia dipukul. Pendapat saya la, kalau kena pada mana-mana suami pun memang patut pun ustaz ni dipukul.

Dakwaan Samseng 20 orang pukul Badrolamin Hanya Satu Pembohongan - Suami Watiwani

Dakwaan Badrolamin kononnya dia dipukul oleh samseng seramai 20 orang hanyalah satu pembohongan untuk mengelakkan dia daripada didakwa berkhalwat.

Buktinya apabila JAIP mengambil dan memeraiksa CCTV yang dipasang oleh pihak pengurusan hotel Swiss Garden mendapati tidak ada kelibat 20 orang samseng seperti yang didakwa oleh Badrolamin.
Menurut suami Watiwani dia tidak pernah membawa orang untuk memukul Badrolamin sebaliknya dia merayu agar Badrolamin 'memulangkan' isteri dan anaknya yang berumur 3 tahun supaya dapat dibawa pulang dengan selamat. Malangnya rayuannya tidak diendahkan oleh Badrolamin yang 'menyimpan' isteri dan anaknya dalam bilik hotel yang disewanya.

Lalu beliau menghubungi pihak penguatkuasan JAIP untuk membuat tindakan lanjut.

Menurut suami Wati yang berumur 28 tahun isteri sengaja membawa anaknya yang berumur 3 tahun bersama ke dalam bilik Badrolamin supaya mengelakkan daripada disyaki berkhalwat.

Beliau hadir pada kira-kira pukul 3 petang memberi keterangan kepada pihak JAIP kesal dengan dakwaan Badrolamin kononnya dia menyiksa isterinya, oleh itu isterinya datang berjumpa dengan Badrolamin untuk meminta bantuan.

Dakwaan suami Wati lagi, kenapa harus membuat perjalanan yang sejauh 120km untuk meminta bantuan sedangkan di Rompin mempuanyai tempat untuk dia meminta bantuan.

Saya syak isteri saya mempunyai hubungan sulit dengan Badrolamin sejak 6 bulan yang lepas, sebab itu saya mengekorinya ke Kuantan dan seterusnya ke hotel Swiss Garden.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Duke of UMNO

Posted: 29 Feb 2012 01:10 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! SEBAB SEBENAR BADRULAMIN CUTI SEBULAN TERBONGKAR..???!!!

Posted: 29 Feb 2012 01:08 AM PST

Apakah ini menjadi penyebab sebenar Badrulamin cuti sebulan dan sanggup meninggalkan tugasnya di Selangor sebagai 'punahsihat'?

Rupa-rupanya dia ada bukak business sendiri..!!! Chehhh..!!! Lain yang orang suruh, lain pulak yang dia buat. Haru betoi..!!!

Katanya pompuan tu diberi kaunseling sebab ada masalah dengan suaminya. Tapi lepas jumpa Badrulamin pun mintak cerai jugak lagi? Badrulamin kaunseling suruh mintak cerai kat laki jugak ke? Heh!

Tapi pada sapa-sapa yang berminat dengan "Kursus Mandikan Burung" boleh la hubungi mana-mana pihak yang patut untuk menyertainya...heh! Cuma perlu ikut dan lulus syarat-syaratnya saja...heh!

PANASSS..!!! BADRUL AMIN DIGESA LETAK JAWATAN JIKA TAK MAHU VIDEO AKSI DI HOTEL TERSEBAR..???!!!

Posted: 28 Feb 2012 11:41 PM PST

Imej Badrulamin suatu ketika dahulu...

Sebelum Anwar Ibrahim dipecat dari jawatan Timbalan PM dahulu, Badrulamin dikenali sebagai seorang ustaz yang popular dengan rakaman zikir munajatnya yang mendayu-dayu. Zikir-zikirnya itu begitu menyentuh ramai pihak.

'Reformasi Badrulamin...dari berSERBAN..kini berCAP...heh! Anwar la yang ajar tu..!

Namun, setelah Anwar dipecat dan Badrulamin seolah-olah telah "berbai'ah" untuk menyokong Anwar tak kira dalam apa jua keadaan, dia dilihat seolah-olah hilang arah. Bagai orang tak tentu hala...

Sebelum ini, dia mencetus kontroversi mengandaikan Anwar sebagai "Imam Mahdi". Agaknya mungkin Anwar dah desperate sangat kot sampai pergunakan ketaksuban Badrulamin padanya...

"Imam Mahdi"? Heh?

Namun baru-baru ini kita dikejutkan dengan insiden dia dikatakan ditangkap khalwat dengan isteri orang oleh JAIP. Sebenarnya, ia bukanlah sesuatu yang mengejutkan aku sebab pemimpin yang memilih Anwar selalunya mempunyai "tabi'at" yang sangat mirip pada peliwat itu...

Aku malas nak tunjuk gambar yang nampak muka pompuan tu..heh!

Badrulamin kata, dia dipukul oleh 20 orang samseng, termasuk suami wanita tersebut. Akibatnya, dia mendakwa bahagian bawah cuping telinganya sedikit lebam. Hebat betul silat Badrulamin, dipukul 20 orang samseng pun hanya dapat lebam sikit je..heh!

Menurut sumber yang aku terima dari hotel tempat pasangan itu didakwa berkhalwat, Swiss Garden, tak ada seorang pun staff yang nampak 20 orang samseng masuk ke hotel tu ketika masa kejadian.

Mungkin staff hotel tu 'buta' kot? Atau depa tidur? Tapi setahu aku, datanglah pukul berapa pun, jarang sangat la staff hotel yang ada nama macam Swiss Garden tu nak tidur masa bertugas walaupun di waktu malam.


Namun, aku difahamkan bahawa VIDEO RAKAMAN BADRUL AMIN DIPUKUL DAN "MEMUKUL" tu telah berada ditangan satu pihak! Tapi, khabarnya pihak tu belum mahu siarkan video tersebut buat masa ini kerana enggan memalukan Badrulamin, khususnya keluarga dan sanak saudaranya.

Namun, rakaman video cctv yang dipercayai bersumber dari hotel tersebut dikatakan sangat 'berbisa' sehingga boleh menjejaskan reputasi Badrulamin sebagai 'tokoh ustaz PKR' untuk seumur hidup. Ishhhh..! Seram aku aiiiihhhh..!!!

Juga aku difahamkan oleh sumber bahawa dia berniat mahu melihat Badrulamin meletakkan semua jawatannya di dalam dunia politik dan bertaubat dari segala dosa dan kekeliruan yang pernah dia timbulkan, khususnya ketaksuban Badrulamin terhadap Anwar.

Aku tak tahulah, tapi itu yang disampaikan oleh sumber aku.

Jadi macamana ni Badrulamin? Bukan la aku sokong sangat cara nak letak jawatan begini. Tapi, pada aku sebaik-baiknya Badrulamin fikirkan soal maruah dan masa depan keluarga serta sanak saudaranya...

Badrulamin ada 2 isteri, kan? Ada anak-anak, kan? Takkan la nak aibkan anak isteri pulak? Mana depa nak letak muka kalau video tu tersebar? Jangan la biarkan sanak saudara di Tawau tu malu lagi. Depa kat sana dah cukup malu dah selama ni dengan perangai Badrulamin. Kasihanilah mereka...

Ingat la pada Allah SWT..pada anak isteri tu wahai Badrulamin...

Tapi, ikut sukalah. Nak letak jawatan atau tidak, terserah. Tapi, kalau Bill Clinton yang "kantoi" dengan Monica Lewinski pun letak jawatan kerana maruah. Diingatkan, Clinton tu Presiden US yang kafir. CSL pun letak jawatan jugak lepas kantoi dengan video...heh!

Agak menghairankan juga kalau Badrulamin seorang Islam pulak yang takde maruah untuk tidak meletak jawatan lepas 'kantoi'..heh! Sebaiknya, letaklah jawatan secara terhormat. Usahlah malukan Anwar lagi. Anwar dah cukup malu dah tu...heh!

KONSERT ERYKAH BADU BATAL: ADA PEMBANGKANG PUJI LANGKAH K'JAAN BN NI..???

Posted: 28 Feb 2012 09:39 PM PST

erykah-badu1

Kontroversi penyanyi R&B, Erykah Badu yang mencacah tatu dengan nama Allah s.w.t di badan, akhirnya sampai ke penghujung apabila konsert yang sepatutnya di pentaskan hari ini telah dibatalkan.

Tahniah kita ucapkan kepada pihak kerajaan terutamanya Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan di atas ketegasan itu.

Secara jujurnya penulis sendiri tidak mengenali siapakah Erykah Badu hinggalah gambar kontroversi penyanyi tersebut disiarkan di akhbar The Star.

A government committee that includes police and Islamic policy officials decided to forbid Badu's show because the body art was "an insult to Islam and a very serious offense," Information Minister Rais Yatimsaid in a statement. (Sumber: NyDailyNews)

PETALING JAYA: Kerajaan pada Selasa mengarahkan konsert penyanyi Amerika Syarikat, Erykah Badu yang akan diadakan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) dekat sini, Rabu (esok) dibatalkan serta-merta.

Perkara itu dijelaskan oleh Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim menerusi Twitter miliknya, petang Selasa.

"Konsert Erykah Badu dibatalkan kerana melanggar Garis Panduan Pusat Permohonan Penggambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara (PUSPAL) iaitu menyentuh sensitiviti agama dan nilai-nilai budaya Malaysia," katanya.

Bagaimanapun, Rais tidak menyatakan dengan lebih lanjut sama ada pembatalan itu disebabkan penyiaran gambar kontroversi penyanyi tersebut dengan tatu kalimah Allah pada dadanya menerusi sisipan Star Two, akhbar The Star, Isnin.

Konsert 'Erykah Badu Live in KL' itu juga merupakan konsert dalam siri jelajah "Australasian" di mana Malaysia terpilih sebagai destinasi pertama.

Pada Selasa, Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) dan Pemuda PAS menuntut konsert itu dibatalkan serta-merta. (Sumber: MStar Online)

Dari satu sudut, tindakan The Star yang tidak mengambil kira sensitiviti umat Islam apabila menyiarkan photo tersebut memang amat kurang ajar & melampaui batas. Walaupun permohonan maaf secara terbuka telah dibuat, namun bukan sedikit yang masih terguris gara-gara tindakan tersebut.

Tambahan pula, dalam banyak-banyak gambar Erykah Badu di internet, kenapalah gambar yang bertatu dengan nama Allah s.w.t tu jugalah yang dipilihnya bagi menghiasi artikel dalam akhbar The Star. Pelik & sengaja nak mencuit kah?

Apology for Erykah Badu photo

A photograph of American singer Erykah Badu with tattoos of various symbols, including the Arabic word for Allah, was inadvertently published in Star2 today. We sincerely apologise to Muslim readers for this oversight.-The Star

Pun begitu jika diamati dari sisi lain, rasanya tak salah kalau penulis mengandaikan sekiranya photo kontroversi tersebut tidak tersiar di The Star, ada kemungkinan konsert Erykah Badu tetap berlangsung seperti dijadualkan & mungkin ramai (termasuk penulis) yang tidak tahu perihal dirinya yang bertatu dengan kalimah Allah s.w.t.

Setiap sesuatu kejadian ada baik dan buruknya, ada manfaat & mudarat, dan mungkin ada jua hikmah disebaliknya.

Sama macam kes khalwat la, sekarang kita baru tahu ada khidmat nasihat & kaunseling hingga pagi dinihari di hotel-hotel penginapan untuk isteri orang yang bermasalah dengan suami sendiri. Kalau tak berlaku tangkapan khalwat tu, mahunya kita fikir kaunseling rumahtangga hanya terhad di pejabat agama, tak gitu?

Yang penting sekarang, dengan segala desakan & bantahan khalayak umum terhadap The Star & penyanyi tersebut akhirnya mendapat perhatian kerajaan.

Kepada anggota mesyuarat Agensi Pusat Penggambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara (Puspal) yang terdiri daripada wakil kementerian Dalam Negeri (KDN), Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) khususnya, syabas diucapkan kerana prihatin mengusulkan pembatalan konsert tersebut.

Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! SELANGOR CATAT REKOD DUNIA: NEGERI PALING RAMAI PENASIHAT TAK BERMORAL..!!!

Posted: 28 Feb 2012 08:02 PM PST

DSCN0770
Aikkk..? Fadiah Nadwa pun ada dengan Badrulamin "malam tu"? Heh!

PENULIS 'buat-buat terkejut' bila dimaklumkan bahawa suspek pengkhalwat bini orang, Badrulamin adalah juga merangkap Penasihat Agama Menteri Besar Selangor. Sekarang sudah tidak hairan kenapa pusat persundalan di Selangor ibarat cendawan tumbuh selepas hujan, rupanya sebab Menteri Besar sendiri dinasihatkan oleh orang yang imannya senipis kulit bawang.

Walaupun banyak dikaitkan dengan Exco asal DAP sebagai punca, rupanya Menteri Besar pun ada 'saham' juga.

Penulis tambah bimbang bila Menteri Besar sekarang turut memikul portfolio agama Islam. Ditakuti, dengan penasihat agama yang macam ini punya rendah moral, pusat persundalan yang bersepah di Selangor akan dijenamakan semula sebagai 'pusat kaunseling masalah suami isteri' , tapi awal-awal subuh adam sahaja.

Siang-siang tak boleh, tak 'berkat'.

Di samping itu, kes khalwat Badrulamin ini menjadikan Selangor sebagai negeri yang Menteri Besarnya paling ramai mempunyai penasihat dengan masalah moral. Dari penasihat agama sampailah penasihat ekonomi, semuanya tak bermoral belaka.

Ini masalah bila perintah negeri cara tangkap muat. Pandai cakap bunyi-bunyi Arab sikit dah diangkat jadi Penasihat Agama sedangkan ilmunya belum tentu sampai ke mana. Kalau terer sangat. takkan bini orang dengan janda pun tak boleh nak beza?

Let alone kaunseling isteri orang tentang masalah rumah tangga jam 2-3 pagi dalam bilik hotel sambil pakai tuala (taip dalam satu nafas ni tau).

Sebagai orang Islam, penulis malu dengan kejadian yang semacam ini. Nampaknya kejadian yang menimpa Mat Sabu lebih 17 tahun dulu masih lagi tidak cukup kuat untuk menginsafkan orang-orang politik sehingga sekarang. Mat Sabu pun macam itu juga, bini orang yang kemudian 'dilantik' menjadi bini no. 2nya.

Ini belum lagi memikirkan perasaan orang Selangor sekarang. Apa perasaannya mereka agaknya bila maruah negeri itu sebagai negeri termaju di Malaysia (dibawah pimpinan BN) dicalar begitu sahaja dengan perlakuan tidak bermoral pemimpin mereka.

Seorang rakan penulis pernah berkata, dahulu orang nampak Selangor lubuk kerja, sekarang Selangor nampak lubuk juga tapi lubuk dosa. Terima kasih kepada PKR sebab meletakkan Selangor serendah itu tarafnya.

Sudah sampai masanya rakyat Selangor melakukan perubahan kalau tidak mahu keadaan sekarang berlarutan. Apa yang penulis lihat, semua ramuan untuk Selangor ditimpa bala dari Tuhan sudah tersedia.

Tanah banyak yang dah berlubang (skandal pasir), longkang banyak yang dah tersumbat (sanpah tak kutip), tinggal rakyat sahaja. Kalau terus menerus bersengkongkol dengan kepimpinan yang macam ini, penulis tidak terkejut kalau Selangor ditimpa lebih banyak musibah dari Tuhan.

Macam yang berlaku di Kajang, akibat perlombongan pasir sungai tidak terkawal dan penyelenggaraan sampah yang tidak sempurna, bandar yang tak pernah-pernah kena banjir kilat, dilanda banjir kilat yang teruk pada Januari.


Sumber:Klik Sini

MAZLAN ALIMAN FIKIR DYMM RAJA-RAJA MELAYU AKAN MENYEBELAHI DIA..???!!! HEH..!!!

Posted: 28 Feb 2012 06:35 PM PST

KEMPEN NYAH MAZLAN ALIMAN DARI FELDA OLEH PENEROKA FELDA SENDIRI..!!!

Aku dengar Mazlan Aliman dan ANAK akan bergerak dari satu negeri ke satu negeri untuk mengadap DYMM Sultan untuk mohon campur tangan menyekat usaha penyenaraian FGVH di Bursa Malaysia.

Mazlan bingai kata, ANAK akan "suruh" DYMM Tuanku bantah tanah Felda Plantation di negeri masing-masing tidak dipajak pada FGVH dan Mazlan Aliman akan kemukakan kertas cadangan bagaimana nak handle 360,000 hektar tanah melalui Kerajaan Negeri.

Lepas tu, dia puji Kerajaan PAS Kelantan sebab tak berikan tanah Felda 55,000 hektar untuk dipajak di FGVH dan nak ambil alih tanah tu dari Felda untuk diuruskan Kerajaan Negeri sendiri.

Okay. First respond aku, BANYAK DUIT MAZLAN ALIMAN NAK ROUND FELDA SATU MALAYSIA SAMPAI SABAH SARAWAK! SIAPA YANG SPONSOR..? Heh! Tauke Tai Chi ke? Heh!

Mazlan nak "suruh" DYMM Sultan-Sultan masuk campur? Bagus jugak! Dan lepas tu kita tengok titah Tuanku memihak pada siapa..!!! Setahu aku DYMM Sultan-Sultan semuanya bijak-bijak dan sangat berpengalaman handle kes politik murahan macam Mazlan Aliman cuba buat tu...

Majoriti 95% peneroka Felda tolak Mazlan Aliman, dia fikir Tuanku nak terima dia?

Dia fikir DYMM Sultan-Sultan akan menyebelahi dia? Heh! Silap banyak laaa..!!! Heh!

Kertas cadangan 360,000 hektar tanah? Proposal? Heh! Nampak sangat Mazlan Aliman nak mintak projek dan take over tanah rancangan dari Felda. Heh! Kantoi dah niat dia nak kaya cepat tu...

Memandangkan dia ada master plan dalam kertas kerja tu, aku positif Mazlan Aliman aim untuk jadi CEO atau Pengarah Besar atau Pengerusi bagi projek 360,000 hektar tanah tu. Heh! Nak kaya cepat ke, bro?

Lagi satu, dia tu berpengalaman sangat ke handle tanah rancangan? Heh! Mengikut history dia, Mazlan Aliman pernah tarik diri dari duduk bawah Felda. Kononnya nak buat sendiri. Tapi hancussss..!!! Dan dia terpaksa merayu balik masuk bawah Felda!

Ni muka jenis tak malu ni..bila orang dah tolong, dia gigit pulak..! Macam binatang apa tu? Kesian pulak aku nak sebut...

Okay, Kerajaan Kelantan takmau join FGVH dan nak handle sendiri? Okay, no problem. Aku nak tengok siapa lebih maju dan siapa yang lebih banyak buat untung! Aku nak tengok siapa yang meleleh airmata, airliur dan lain-lain air nanti...

Jangan pulak ada pihak yang tuduh Felda ketepikan peneroka! Kerajaan PAS Mazlan Aliman yang tolak dan sekat rezeki peneroka Felda di negeri tu.

Kalau 8,000 peneroka menangis tak dapat macam-macam kelebihan berbanding para peneroka di bawah Felda, JANGAN SALAHKAN KERAJAAN BN. SALAHKAN POK NIK DAN HUSAM MUSA..!!!

So, aku rasa apa yang Mazlan Aliman nak buat tu just RUBBISH! Just macam dia jugak, SAMPAH FELDA..!!! Heh! Sorry to say, but that's the most correct word to describe him. Heh!

LAWAK PAGI NI..! SPOTTED: SAM KETOT SEMBUNYI ATAS POKOK LARI DARI POLIS..!!!

Posted: 28 Feb 2012 05:03 PM PST

Tu diaaa..!!! Apa hang buat atas pokok tu, Sam Ketot? Bukan hang tak sampai tangan nak paut dahan ke? Err...dulu hang kata tak reti panjat pokok...

Abih tu camana hang boleh dok atas pokok tu? Lari dari polis..??? Hang buat pasal lagi ke? Ishhhh...sampai terkencing dalam seluar kat atas pokok tu? Pengotor la hang ni, ketottt...

P/s: Lain kali lari masuk kedutaan Turki..kat situ ada toilet..heh!

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 29 Feb 2012 01:08 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


KANTOII!! CCTV orang gaji letak air kencing dalam makanan!!

Posted: 29 Feb 2012 11:19 AM PST

Pembantu rumah mencampurkan air kencing dengan... by bestoneoffour

Video ini dari cctv sebuah rumah yang memaparkan, orang gaji yang sedang masak, mencampurkan air kencingnya dalam makanan majikannya.

eiii yee... nasib baik majikannya pasang cctv, kalau tak tah berapa lama lagi dia asyik kena makanan kencing orang gajinya tu.

MAKK AII!! Spiderman Belajar Silat??

Posted: 29 Feb 2012 09:14 AM PSTGiloss.. boleh pula si Spiderman bersilat? he he he.. memang kelakar la.. Kalau Spiderman boleh bersilat, rasanya takdak orang yang boleh kalahkannya..

PANASS!! Satu Lagi Penghinaan Terhadap Islam dan Melayu di Malaysia!!

Posted: 29 Feb 2012 06:12 AM PST


Gambar di atas keluar di The Star semalam. Ia mengandungi nama Allah tertulis kepada tubuh bogel Erykah Badu.

Dipercayai gambar ini digunakan untuk mempromosi concert Erykah Badu di Kuala Lumpur. Bezanya, poster Erykah Badu tidak menunjukkan kalimah Allah pada badannya berikut:
Baru pada bulan Ogos Lepas The Star diberi amaran keras oleh Menteri KDN kerana menyelitkan review makanan spare rib babi dalam penerbitan Ramadhan Delight yang diselit dalam akhbar The Star. Lihat berikut:Ini kali kedua dalam enam bulan The Star menunjukan ketidak sensitivity terhadap Islam dan orang islam.Baca kenyataan Akhbar dari Ketua Pemuda UMNO Seputeh,

Akhbar The Star sudah kerap kali menghina orang Islam. Pada bulan Ogos tahun lalu Akhbar ini telah menyiarkan Iklan Ramadhan dengan sajian daging Babi.


Hari ini, sekali lagi digemparkan dengan Akhbar The Star menghina nama Allah.


Dalam banyak-banyak gambar Eryka kenapa mereka masih mahu memakai gambar yang ada tato Allah di dada penyanyi itu?


Perbuatan ini adalah satu perbuatan yang sengaja dan permohonan maaf sahaja tidak memadai kerana ianya sudah kali kedua dalam jangka masa yang terdekat ini mereka menghina Agama Islam.


Editornya Mr Wong sepatutnya di pecat kerana beliau jugalah yang melakukan kesalahan semasa iklan bulan ramadhan itu.


Ini jawapan Wong Sai Wan "yeaah really sorry guys! Don't know what else to say".


Saya tidak nampak mereka tidak sengaja melakukan kesalahan menghina Nama Allah, mereka sudah lakukan kesalahan dan hukuman tidak diambil, hanya permohonan maaf tidak memadai kerana Penghinaan sudah dilakukan.


Saya mendesak Kementerian Dalam Negeri mengantung lesen mereka selama 1 tahun kerana ini kesalahan ke dua dalam jangka masa 6 bulan.


Sekiranya pihak Kerajaan hanya terima permohonan maaf tanpa tindakan, saya pasti Nama Allah dan Agama Islam akan terus dihina dan di pijak-pijak.


Kerajaan mesti menganbil tindakan tegas kerana ini melibatkan kesucian Agama Islam, dan tindakan yang sama juga diambil sekiranya ia terjadi kepada Agama-agama lain.


Mohd Razlan Muhammad Rafii
Ketua Pemuda UMNO
Bahagian Seputeh


McTheory:
Rasanya memang perlu KDN berbuat sesuatu, parah dah nih..

KASI PANAS!! Video Badrol Amin KETAQ lutut nak jawab soalan!!

Posted: 29 Feb 2012 01:22 AM PSTAwat nampak ketaq semacam saja? Orang tak buat salah dan dosa, kena rilekk.. takkan baru kena soal sikit dah ketaq lutut.

teringgin nak tanya, kaunseling apa dalam hotel pukui 3 pagi pakai tuala?

Sempoi punya kaunseling tuuu..

PANASS!! Video PANAS Tok Mat Maslan, Skandal apa pulak nih?

Posted: 28 Feb 2012 10:25 PM PST


Mau tak panass.. puak Pakatan marah betui kat Tok Mat, sampai ada yang nak saman tu bila Tok Mat kata nak buang kitab Jinggay depa dalam tong sampah.

Mana boleh hina kitab Jinggay depa tu.. rujukan dunia akhirat tu, di tulis oleh Anwar Israel.

TUDIAA!! UMNO Perangkap Badrul Amin Dol-Khalwati untuk 'main' bersama Isteri orang?

Posted: 28 Feb 2012 07:12 PM PST


Semua UMNO, peliaq dia keras pun UMNO yang suruh, balun bini orang pun UMNO yang ajar kot.. apa pun bangkai la Badrul Amin nih..

PANASS!! UMNO bagi borang RASUAH untuk peneroka Felda??

Posted: 28 Feb 2012 04:12 PM PST


Mengikut apa yang dituduh oleh Mazlan Aliman, si ANAK haram yang dok mengacau Felda tak sudah-sudah tu. UMNO sekarang ni tengah dok merasuah orang Felda. Malah ada pulak borang untuk merasuahh.. itu yang di laporkan oleh sahabat blogger DUKE.

Baca apa yang dia kata,


Menurut sumber aku, ramai generasi pertama dikalangan peneroka yang sudah meninggal dunia. Malangnya, maklumat-maklumat terkini mengenai peneroka dan keluarganya itu tidak diupdate dalam sistem.

Jadi, kebetulan nak buat transformasi ni dan Felda selalu keluar masuk tanah rancangan maka depa pun mintak la info terkini. BORANG TU HANYA UNTUK KEMASKINI DATA DAN BUKAN UNTUK RASUAH MACAM MAZLAN ALIMAN KATA TU..!!! Heh!

Nampak sangat la Mazlan Aliman ni PEMFITNAH! PEMBOHONG DAN PUTAR ALAM! Masih ada lagi yang percaya? Heh!

Nampaknya, trick Mazlan nak membohong orang Felda buat kali ke berapa puluh ni, rasanya kantoi lagi. Punya la bodoh si Mazlan ni, borang update peribadi pun dia boleh kata borang rasuah!!

Apa punya bangang si Mazlan Aliman tu. adehh laa..

McTheory:
Dia ingat semua orang bodoh macam dia gamaknya?

DIMENSI

Posted: 29 Feb 2012 11:44 AM PST

DIMENSI


Omegay: lynas & badrol - sketsa kantol

Posted: 29 Feb 2012 06:51 AM PST

1 hari sebelum perhimpunan lalat hijau 2.0


 


the moral of the story: kalau dah kantol cepat2 salahkan orang lain
kehkehkehkeh >XD

Omegay: bertaubat ler wahai badigol!

Posted: 28 Feb 2012 11:30 PM PST

alahai kecian lak aku tengok si ustaz badigol ni makin sasau dari hari ke hari. tetap nak besilat tegakkan totey dia yang dah kebasahan tu. pun begitu nak cakap cmne lagi. tepulang kat dia sama ada nak bertaubat atau tak kerana kes dia dah melibatkan maruah keluarga. bukti video yang dia dakwa terok kene bedal pun dah ada.

kesian ler kat bini2 & anak2 mu wahai badigol. tambah2 lagi kesian aku tengok bini tua dia. kena heret turun naik mahkamah mcm tecungap2 plak. tu blom kat anak2 dia lagi. ape plak nanti kate kawan2 kat sekolah iskkkkk..


ye lah kita ni pun ade simpati gak. kita pun tak nak ler dek kerana dia sendiri bikin aib sampai membabitkan ahli keluarga dia pun nak terpalit sama dek angkara melayan syahwat sendiri. ada baiknye alang2 nak berundur tu bek dia letak jawatan terus. bukannye ape...dia patut utamakan maruah keluarga dulu dan bertaubat cepat2

jangan jadi macam anuwar. sampai nazak pun lom tentu dia nak tobat. makin ligat nak buat ade lerr >:D

Omegay: Ustaz Badigol makin berserabut dan kusut! >XD

Posted: 28 Feb 2012 07:30 PM PST


Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Dr Badrolamin Bahron mendakwa pembantunya ditawarkan imbuhan lumayan oleh sekumpulan lelaki sebagai dorongan supaya menjadi saksi memburukkannya.

Menurut Badrolamin, pembantunya itu diugut supaya memberi kerjasama dan ditawarkan upah lumayan bagi membantu menjayakan satu rancangan pihak tersebut.

"Ketika saya berada di Kuantan, pembantu saya didatangi enam lelaki dengan nada memujuk dan mengugut meminta supaya memberikan kerjasama.

"Sekiranya dia (pembantu) sanggup berikan kerjasama dengan menceritakan kononnya saya begitu dan begini, dia akan diberikan imbuhan lumayan," katanya semasa menyampaikan ceramah sulungnya di Ampangan, dekat sini, malam kelmarin.

Bagaimanapun, Badrolamin berkata, pembantunya itu kuat semangat tidak melayan tawaran berkenaan sebelum memaklumkan kepadanya mengenai perkara itu.

Menurutnya, berikutan kejadian itu, dia dan pembantunya bercadang membuat laporan polis dalam masa terdekat ini bagi membersihkan kembali namanya berikutan kejadian ditangkap khalwat lalu.

Sementara itu, Badrolamin juga berkata akan berbincang dengan peguamnya untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap sebuah akhbar tabloid berbahasa Melayu serta stesen televisyen tempatan kerana menyiarkan laporan khalwatnya.

Malah, beliau turut memaklumkan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Datuk Mohd Ghazali Abdul Aziz kerana mengeluarkan kenyataan dalam kedua-dua media itu.

"Selepas keterangan saya dan wanita terbabit diambil, Jaip mendapati dakwaan saya berdua-duaan adalah tidak benar dan pihak jabatan agama juga menerima sendiri kenyataan itu.

"Dengan itu, kenyataan Mohd Ghazali bahawa saya ditangkap berdua-duaan adalah terbatal, begitu juga laporan media berkenaan bahawa kami ditangkap berkhalwat adalah tidak benar.

"Sehubungan itu, kami akan me ngambil tindakan undang-undang terhadap kedua-duanya," katanya. - SH

bagaimana pun jaip menafikan seperti menerusi kenyataan terkini di bawah:

Mengulas lanjut, Mohd. Ghazali berkata, apa yang diinginkan pihaknya dalam siasatan kes itu adalah keadilan bukan sahaja kepada tertuduh malah pengadu.

"Keadilan untuk agama diuruskan oleh jabatan agama (JAIP) melalui hukum syarak dan tidak boleh mengikut nafsu. Kami akan lakukan siasatan ini sebaik mungkin demi keadilan kedua-dua belah pihak," katanya.

Beliau berkata, kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 145 Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982.

Sementara itu, beliau sekali lagi mengulangi bahawa JAIP tidak pernah merancang atau berkomplot untuk membuat tangkapan terhadap mana-mana individu, sebaliknya ia dibuat atas aduan yang diterima.

"Kami (JAIP) adalah bersendirian dan dalam kes ini kami bertindak atas aduan dan ia masih dalam peringkat siasatan. Saya hanya menguruskan bagi pihak jabatan," katanya. - Utusan Malaysiaku sayang

versi yang diceritakan oleh suami wanita tersebut….;Sumber yang turut berada ketika suami wanita tersebut menyerbu bilik di tingkat tiga hotel berkenaan berkata, pintu bilik berkenaan gagal dibuka sepenuhnya berikuta dihalang rantai pada pintu itu.

"Pasangan berkenaan [Badrul Amin dan wanita isteri orang itu], mengambil masa kira kira 20 minit sebelum menanggalkan rantai kunci keselamatan pintu bilik hotel berkenaan.
"Keadaan dalam bilik ketika itu gelap dan arahan supaya membuka pintu tidak dihiraukan sebaliknya mereka hanya berdiam diri sebelum pintu dibuka" katanya.

Beliau berkata, apabila pintu bilik dibuka, Badrul Amin yang ketika itu berbaju kemeja serta berseluar  panjang duduk dikerusi, manakala pasangannya [isteri lelaki yang menyerbu bilik] memaki baju T sedang memangku seorang kanak kanak  perempuan berusia 3 tahun dipercayai anaknya. - Berita Harian

peguam akui JAIS bertindak profesional

masalahnya si badigol awal2 lagi dah tuduh JAIP berkomplot dalam memerangkap dia dan pasangannya berkhalwat!..cakap dah mula bolak balik!..20 orang yang di dakwa datang belasah dia semua lembik2 belake sebab dia masih bley berjalan dengan wajah senyum tanpa seguris luka di tubuhnya dan tiada laporan polis..masih boleh di interbiu lagi sehhh..dia kantol lagi!..roadshow dah mula - operasi cuci muka dengan menjaja sana sini bahwa dia tak bersalah..kehkehkehkeh


baca lagi di sini dan sini 

Omegay: Erdogen mahu pas terima timbalan presiden bukan islam

Posted: 28 Feb 2012 04:30 PM PST

Pas bersedia menerima seorang Timbalan Presiden daripada kalangan bukan Islam sekiranya ia satu keperluan dan ada tuntutan seperti yang dilakukan parti Ikhwanul Muslimin di Mesir.

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Dr Dzulkefly Ahmad (gambar) berkata,  dalam Islam, terdapat dua perkara iaitu perkara tetap dan perkara yang boleh berubah, contoh yang boleh berubah adalah perkara politik.

Menurutnya, Pas tidak terlalu taksub dengan berkeras mengatakan orang bukan Islam tidak boleh memegang jawatan tertinggi parti.

Namun jelas Ahli Parlimen Kuala Selangor ini, kata putus akhir hanya akan ditentukan oleh Majlis Syura dan Muktamar Pas.

"Itu kelebihan Islam kerana mampu menangani perubahan-perubahan zaman sehingga hari kiamat, maknanya Islam memberi izin kepada kita (untuk menerima Timbalan Presiden) dari bukan Islam," katanya pada Wacana Sinar Siri Ke-11 di sini, hari ini.

Pada pilihan raya umum Mesir baru-baru ini, Parti Kebebasan dan Keadilan yang ditubuhkan Ikhwanul Muslimin telah memenangi pilihan raya itu. Parti tersebut diterajui Dr Mohd Mursi yang juga Pimpinan Pusat Ikhwanul Muslimin.

Antara pimpinan tertinggi Parti Kebebasan dan Keadilan adalah seorang Kristian, Dr Rafiq al-Habib yang memegang jawatan Timbalan Presiden II.

Ditanya adakah perubahan itu bermula dengan penubuhan Dewan Himpunan Penyokong Pas, Dzulkefly berkata, ia adalah salah satu transformasi yang sentiasa dibawa Pas.

"Dalam Islam, perkara urus tadbir amat terbuka, apapun kami bersedia menerima perubahan ini mengikut keperluan dan kepentingan," katanya. -SHdah sah!..puak erdogen semakin lantang menuntut agar lebai2 totok pasrael menerima cadangan dr zul bangang agar timbalan presiden di berikan kepada orang bukan islam supaya dapat bersama2 membuat kata putus dalam apa jua keputusan yang melibatkan hal ehwal islam dan perjalanan parti huhuhu

tak susah nak agak tindak tanduk dr zul bangang tu. berkiblatkan perjuangan pergerakan ikhwanul muslimin yang pro liberal lagi plurisma. dr zul terpaksa membuat saranan sebegitu di sebabkan kesuntukan masa nak menarik pengundi2 bukan islam supaya lekas2 menyokong fuckatan atau pasrael can say bye2 pada pru nanti

dr zul mahu majlis syura lebih openminded dalam apa2 jua perkara. ini termasuklah membenarkan/memaafkan segala perbuatan mungkar jika seorang ahli mereka samada islam/bukan islam yang secara sengaja atau tidak telah membuat khilaf dan hendaklah di ampunkan serta merta mengikut kebijaksanaan masing2 dan kalau boleh di sembunyikan dari pengetahuan umum

kini puak erdogen mahu memastikan pasrael di kebumikan tanpa nisan. daripada perjuangan memperjuangkan kearah negara islam hinggalah menghumbankan terus perjuangan itu dan di gantikan dengan konsep negara berkebajikan, dan seterusnya menjurus ke arah lubang kubor. 

syabas dr zul..saranan anda memang terbaekkkk!! kehkehkehkeh >XD

PEJUANG BANGSA

Posted: 29 Feb 2012 11:19 AM PST

PEJUANG BANGSA


Rahsia kehebatan tentera Malaysia yang mungkin belum diketahui !

Posted: 29 Feb 2012 09:19 AM PSTGPB cukup berminat dengan ATM yang banyak berjasa kepada tanahair dan rakyat negara ini. Kejayaan ATM sentiasa dipuji negara luar dan ini banyak tidak diketahui rakyat Malaysia sendiri.

Di bawah GPB share sedikit info berkaitan ATM yang mungkin ramai belum tahu . Samada betul atau terpulang kepada pandangan masing-masing .

kredit kepada blog Anak Seberang 1 – Percaya atau tidak jika dikatakan Komando² Malaysia sentiasa  diberi tugas sebagai QSR (Quick Reaction Rescue) bagi tentera NATO dalam perang BOSNIA? Suatu ketika pernah dicatatkan dalam newspaper di Amerika.. Diharapkan informasi ini dapat dikaji dan dikongsi bersama….hal ini dan diperakui oleh tentera² asing dan mengelarkan pasukan yang datang untuk garisan mati.

2 – ATM diperakui PAKAR PERANG HUTAN oleh seluruh dunia dan merupakan satu satunya pasukan yang Berjaya mengekang komunisme? Percaya atau tidak?

3 – VAT69 dijulang sebagai komando terbaik dunia sehinggakan pasukan ini didokumentarikan oleh ASIA CHANNEL…percaya atau tidak?

4 – Perisik Malaysia sama ada PDRM atau ATM merupakan perisikan yang paling terbaik dalam dunia…percaya atau tidak? Pada 1988 seorang perisik KGB ditangkap iaitu Siddiq Ghouse kerana merisik Malaysia? Hal ini dibuktikan dengan kepantasan Malaysia membasmi Al-Maunnah,KMM, Abu Sayyaf, Jemaah Islamiah dan penganas² lain tanpa mengambil masa yang lama.

5 – ATM dianggap pakar modified dan pakar intergrasi oleh negara luar, sebagai contoh MiG29N Malaysia satu²nya pesawat tempur jenis itu yang memiliki peluru berpandu, dan ranking pertama hingga 22 pemandu pesawat tempur adalam anggota TUDM walau hanya menggunakan pesawat buruk tersebut! ATM juga telah mengubah suai SU-30KMM Malaysia menjadi lebih baik daripada pesawat tempur terbaik dunia iaitu SU-30MKI milik Tentera India !…

ATM juga mengubah suai SCORPHENE menjadi lebih senyap dan paling efisen dalam seluruh kapal selam milik angkatan tentera seluruh dunia! Bahkan percaya atau tidak jika dikatakan kapal kontena sumbangan MISC kepada ATM di ubah suai menjadi kapal seba guna dan kini ia berkhidmat dalam OPS FAJAR mengawal perairan Eden!

6 – Sebelum pasukan elit MARINIR (tentera laut Indonesia ) berjaya "TAWAN" Singapura…..pada 1980an pasukan komando udara Malaysia HANDAU telah menerobos pangkalan peluru berpandu udara milik tentera singapura yang terletak di BUKIT BATUK! Paling diingati pada kes itu Komando Malaysia meletakkan bendera MALAYSIA .!

7 – Pada lewat 1980an, sekumpulan tentera singapura ditangkap oleh askar wataniah Malaysia kerana cuba memasang radar di sebuah bukit yang terletak di johor. Tindakan ini dibalas Malaysia apabila dilimbungan kering dan basah singapura kerap berlaku letupan sabotaj yang menjejas pelancaran ekonomi Negara itu.

8 – Percaya atau tidak ? Indonesia risau apabila RELA ditubuhkan dan diperbesarkan? Ini kerana mereka tahu adanya pasukan bantuan khas dalam RELA. Ini mengingatkan pada bantahan singapura sewaktu penubuhan Pasukan Terjun Payung (briged para)

9 – Percaya atau tidak perisik dan anggota elit ATM dan PDRM,apabila bersara dikehendaki melaporkan diri di balai polis bagi waktu dan masa yang ditetapkan? Mereka juga sukar untuk memohon passport atau visa ke luar Negara.

10 – Semua anggota elit komando Malaysia (ATM) dilarang memakai motorcar ber"clutch"percaya atau tidak?

11 – Percaya atau tidak panggilan "cikgu" digunakan oleh anggota polis merujuk pada anggota ATM?

12 – ATM menjadi rebutan Amerika dan Britain.Namun ATM memilih Britain kerana ikatan persahabatan yang kian lama terjalin, namun tahukah anda ATM telah menubuhkan sekolah ketenteraan FORT BENNINGS ? Disini diperkatakan tentera terhebat adalah SAS (Britain), diikuti Malaysia (ATM) dan amerika US ARMY. Percaya atau tidak?

13 – Indonesia pernah mengutuk angkatan tentera Malaysia kerana sewaktu latihan , anggota tentera Malaysia membawa resin makanan! Namun ia dibalas Malaysia apabila sewaktu gempa bumi PADANG, makanan yang dihulurkan Malaysia adalah resin tersebut! Makanan inilah yang dikatakan expired padahal mereka kalah malu pada Malaysia.

14 – Bagi menghina Malaysia, Indonesia segaja mengajar angkatan tentera Kemboja. Tapi Indonesia mendapat aib apabila ATM berjaya menerobos kem tentera Kemboja tanpa disedari dan berjaya mematikan periuk api !ini amt memalukan mereka….percaya atau tidak?

15 – Pasukan elit pertama Malaysia merupakan Sarawak Rangers dan ini merupakan pasukan paling awal sebagi pasukan elit dari negara2 rantau ini. Percaya atau tidak?

16 – Indonesia selalu mengutuk ATM sebagai scotboy merujuk pada perkhidmatan KOR ADAT ISTIADAT ATM yang bertugas di istana BUCKINGHAM bersama sama pasulan ROYAL AND BLUES BRITAIN, sebenarnya Indonesia dan negara yang kononnya melayu malu apabila kemelayuan tetap ditonjolkan dalam apa sahaja tentang Malaysia . Percaya atau tidak?

17 – Indonesia mendapat aib di Lubnan apabila dua anggota tenteranya lari apabila dikejar pasukan elit Israel iaitu briged kafir, setakat ini kontinjen² negara PBB yang datangnya dari negara² melayu dan terkenal adalah MALBATT(disertai angkatan tentera diraja brunei) yang terbukti dalam misi Bosnia dan Mogadishu.

Guan Eng ada berani suruh penyokongnya demo kilang Rare Earth di Selangor ?

Posted: 29 Feb 2012 07:57 AM PST
Apa cerita  Guan Eng bila kilang Rare Earth sudah lama berdiri teguh di negeri Pakatan iaitu Selangor didedahkan   ?  Di Penang , bukan main lu bising macam babi kelaparan  dengan   menghentam Lynas ...

 Sekarang  lu ada berani ka  arahkan   DAP Selangor  & Khalid Gagap  pergi tutup itu kilang dengan  segera sebab lu cakap  membahayakan anak cucu cicit bangsa lu ...

Kerana Rare Earth Lynas punya pasal , lu hampir nak bikin 13 Mei di Padang Kota Lama bergaduh dengan Melayu ...   musihat punya ketua menteri  !!NOW! The above facts should be screaming on the faces of Pakatan Rakyat's hypocrites.
Shin-Etsu (M) Sdn.Bhd, a rare earth magnet producing factory, is operating right under their nose in the Hicom Industrial Area in Shah Alam.


Could we expect the Pakatan led Selangor state government to close down the factory which has been operating in this country for decades?


Lets watch the circus!


sumber : APANAMA

PANAS ! Guan Eng mesti bengang sindiran tajam KP UMNO P.Pinang

Posted: 29 Feb 2012 07:09 AM PSTPemuda Umno Pulau Pinang kecewa dengan tindakan Ketua Menteri Lim Guan Eng yang membuat laporan polis berhubung dakwaan ancaman yang diterimanya semasa kekecohan Himpunan Hijau di Padang Kota, Pulau Pinang pada Ahad lalu.

Menurut ketuanya, Shaik Hussein Mydin (kiri), Lim menyalahkan Umno bagi apa yang berlaku terhadap dirinya pada hari berkenaan.

"Tindakan Lim ibarat orang tua nyanyuk yang cuba berebut botol susu dengan kanak-kanak," katanya.

Namun, Shaik Hussein mendakwa beliau mengalu-alukan siasatan segera dan menyeluruh terhadap pihak yang bertanggungjawab mencetuskan huru-hara selepas ucapan ringkas Lim pada perhimpunan tersebut.

Dalam kejadian Ahad lalu, kira-kira 50 penyokong pro-Lynas, yang sebahagian besarnya terdiri daripada ahli Pemuda Umno dan kumpulan pendesak Melayu, PERKASA, didakwa menggangu perhimpunan anti-Lynas di Sudut Pidato, Padang Kota, Esplanade, Pulau Pinang ketika Lim sedang berucap.

Ia disusuli dengan asakan kumpulan itu yang terus mencaci Lim, termasuk menunjukkan kasut ke arah ketua menteri. Orang ramai kemudian cuba membuat rantaian manusia bagi menghalang Lim daripada diserang dan dalam kekecohan itu dua wartawan dilaporkan dipukul.

Perhimpunan itu diadakan sebagai solidariti kepada Himpunan Hijau di Kuantan yang diadakan dengan kehadiran hampir 15,000 orang yang membantah keputusan kerajaan membenarkan loji pemprosesan nadir bumi milik Lynas Advanced Material Plant (Lamp) beroperasi di Gebeng, Pahang.

Menurut Shaik Hussein, beliau yakin hasil siasatan akan membuktikan bahawa Lim yang sebenarnya mencetuskan ketegangan kerana semasa di atas pentas beliau mengarahkan ahli Umno supaya diam.

"Kenyataan Lim menyimpang daripada tujuan sebenar Sudut Pidato diadakan, ia sepatutnya menjadi ruang atau tempat untuk kebebasan bersuara."

Beliau kemudian mencadangkan kepada Lim agar mempelajari daripada bekas Ketua Menteri Tan Sri Koh Tsu Koon mengenai cara-cara menerajui pentadbiran negeri.

Dakwanya, Koh yang menjadi ketua menteri selama 18 tahun, sentiasa tenang dan sabar walaupun dibidas oleh kawan-kawan dan juga seterunya.

"(Lim) tidak perlu belajar dari bapanya (Lim Kit Siang) yang hanya tahu menimbulkan kemarahan di kalangan rakyat," katanya dalam nada menyindir.

Apa hal UMNO dipersalahkan pasal bangkai ayam di pusat khidmat Anwar ini ?

Posted: 29 Feb 2012 03:58 AM PST

cari bukti  cop ayam ini dari UMNO ke Amir Ghazali ?? 


Pusat Khidmat Anwar Ibrahim di Seberang Jaya hari ini kecoh seketika apabila seekor ayam yang dipenuhi darah serta dicabut sebelah kakinya, digantung dipintu bangunan tersebut.

Menurut saksi ditempat kejadian, Fathilullail bin Jaafar Sidek (petugas Pusat Khidmat Permatang Pauh) beliau terkejut apabila beliau datang ke Pusat Khidmat jam 10 pagi dan menemui bangkai ayam berkenaan digantung di pagar Pusat Khidmat berkenaan.

Motif perbuatan berkenaan masih lagi tidak diketahui, namun menurut Ketua AMK Pulau Pinang saudara Amir Ghazali, ia mungkin ada kaitan dengan tindakan AMK menghantar surat desakan perletakan jawatan kepada Ketua Perhubungan Umno negeri, Datuk Zainol Abidin Osman baru-baru ini.

Amir juga tidak menolak perbuatan itu juga mempunyai kaitan dengan program debat 'GASAK' diantara Ketua Menteri P.Pinang Lim Guan Eng dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Mohd Nor Yaacop yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat malam ini. - UtaraNews


Komen GPB 

Sudah dijangka  semua benda berlaku kepada PKR ,   UMNO yang akan dipersalahkan .  Amir Ghazali  kalau dah hilang modal akibat dimalukan KP UMNO P.Pinang tempoh hari   , jangan la buat cerita bangang yang cukup melucukan  pasal ayam tak ada kaki ini ....

Tun Mahathir sindir PAS ,sepatutnya lantik Kit Siang jadi presiden parti

Posted: 29 Feb 2012 01:33 AM PST

Dalam mengalu-alukan apa yang beliau anggap langkah yang baik dari PAS untuk melantik pemimpin bukan Islam bagi menerajui parti itu, mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mencadangkan supaya pemimpin supremo DAP Lim Kit Siang dilantik sebagai presiden PAS.

"Mengapa hanya timbalan, mereka sepatutnya lantik bukan Islam sebagai presiden. Lim Kit Siang boleh jadi presiden PAS," sindir Mahathir pada sidang akhbar selepas menerima kunjungan rombongan Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (MUBARAK) di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya hari ini.

"Mereka tuduh kita kafir kerana bekerjasama dengan bukan Islam, sekarang mahu lantik bukan Islam sebagai pemimpin parti. Itu baik, baik," sindir beliau.

Menurut bekas pengerusi BN itu, ebelum ini PAS mengkafirkan Umno kerana bekerjasama dengan parti mewakili bukan muslim seperti MCA dan MIC, tetapi cadangan mereka kali ini umpama meludah ke langit.

Mahathir berkata PAS sepatutnya tidak mempunyai masalah bagi menerima bukan Islam sebagai presiden parti itu, kerana selama ini pun mereka mempertahankan dan membenarkan pemimpin bukan Islam dari Pakatan Rakyat yang memetik ayat-ayatal-Quran pada ceramah politik.

"Lagipun, jika mereka bukan Islam, mereka faham tentang Islam dan sekarang boleh menggunakan petikan al-Quran dalam ucapan mereka."

Mungkin sebab ini Badrul Amin tak buat laporan polis dibelasah 20 lelaki !

Posted: 28 Feb 2012 11:28 PM PSTPersoalan mengapa Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. Badrulamin Bahron enggan membuat laporan polis walaupun mendakwa 20 orang membelasahnya ketika ditangkap khalwat di sebuah hotel di Pantai Balok di sini kelmarin terjawab apabila siasatan pihak hotel itu mendapati dakwaan dia dipukul tidak benar.

Perkara itu disahkan sendiri oleh pengurus keselamatan hotel tersebut yang berkata, rakaman sistem kamera litar tertutup (CCTV) hotel itu mendapati tidak ada kelibat sekumpulan lelaki seramai 20 orang memasuki hotel itu antara pukul 2 hingga 3 pagi Sabtu lalu.

Beliau turut menegaskan, tiada seorang pun pekerja hotel yang ternampak begitu ramai lelaki bagaikan samseng memasuki hotel dan seterusnya menuju ke bilik penginapan Dr. Badrulamin sebagaimana didakwa.Menurutnya, hotel tersebut mempunyai CCTV di setiap laluan di tangga dan lif, bukannya di laluan menuju ke bilik penginapan.

"Namun, rakaman CCTV yang kami lihat kembali mendapati tidak ada rakaman yang membuktikan ada orang masuk beramai-ramai ke hotel kami pada waktu tersebut.

"Kenyataan bahawa hotel ini boleh dimasuki kumpulan samseng sewenang-wenangnya untuk membelasah pelanggan adalah sangat mencemarkan imej hotel ini,'' katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Guan Eng cakap tak takut dengan UMNO, sekarang terancam pulak selepas 2 hari

Posted: 28 Feb 2012 10:19 PM PST


Memang berlakon giler ketua regim DAP ini .. 2 hari rasa trauma dan terancam ...

Semasa di demo bukan main lagi cakap jangan ingat saya  takut sama  UMNO tetapi  hari ini si lidah biawak kuat menipu buat drama baru ...


Melihat tindakan ganas mereka, saya masih berasa terancam oleh ahli-ahli UMNO dan Perkasa walaupun sudah 2 hari selepas kejadian tersebut. 


Saya terkejut bahawa BN, khususnya UMNO Pulau Pinang dan Gerakan (Dato' Musa Sheikh Fadzir dan Dato' Seri Teng Hock Nan) masih lagi menyokong tindakan ganas ahli-ahli UMNO dan Perkasa terhadap wartawan-wartawan Kwong Wah Jit Poh dan golongan anti-Lynas. Daripada meminta maaf atas tindakan ganas ahli-ahli UMNO dan Perkasa, BN pula ingin menyalahkan saya . KLIK DI SINi


Bukti Guan Eng cakap tak takut dengan UMNO .... UMNO blah  di demo anti Lynas 

Memang kuat menipu betul ........
PANAS ! Pengakuan suami tentang hubungan isterinya dengan Badrulamin

Posted: 28 Feb 2012 09:24 PM PST
Dakwaan Badrolamin kononnya dia dipukul oleh samseng seramai 20 orang hanyalah satu pembohongan untuk mengelakkan dia daripada didakwa berkhalwat.

Buktinya apabila JAIP mengambil dan memeraiksa CCTV yang dipasang oleh pihak pengurusan hotel Swiss Garden mendapati tidak ada kelibat 20 orang samseng seperti yang didakwa oleh Badrolamin.KLIK DI SINI

Menurut suami Zatiwani dia tidak pernah membawa orang untuk memukul Badrolamin sebaliknya dia merayu agar Badrolamin 'memulangkan' isteri dan anaknya yang berumur 3 tahun supaya dapat dibawa pulang dengan selamat.

Malangnya rayuannya tidak diendahkan oleh Badrolamin yang 'menyimpan' isteri dan anaknya dalam bilik hotel yang disewanya.Lalu beliau menghubungi pihak penguatkuasan JAIP untuk membuat tindakan lanjut.

Menurut suami Wati yang berumur 28 tahun isteri sengaja membawa anaknya yang berumur 3 tahun bersama ke dalam bilik Badrolamin supaya mengelakkan daripada disyaki berkhalwat.

Beliau hadir pada kira-kira pukul 3 petang memberi keterangan kepada pihak JAIP kesal dengan dakwaan Badrolamin kononnya dia menyiksa isterinya, oleh itu isterinya datang berjumpa dengan Badrolamin untuk meminta bantuan.

Dakwaan suami Wati lagi, kenapa harus membuat perjalanan yang sejauh 120km untuk meminta bantuan sedangkan di Rompin mempuanyai tempat untuk dia meminta bantuan.

Saya syak isteri saya mempunyai hubungan sulit dengan Badrolamin sejak 6 bulan yang lepas, sebab itu saya mengekorinya ke Kuantan dan seterusnya ke hotel Swiss Garden - Sungai Rapat Online.

Ku Nan berang Guan Eng tuduh UMNO dalang kekecohan di Pdg Kota !

Posted: 28 Feb 2012 04:55 PM PSTSetiausaha Agung UMNO Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor 'angin satu badan' dengan puak-puak pembangkang yang bila ada 'problem' salahkan UMNO dan Barisan Nasional.
Beliau yang lebih mesra dipanggil Ku Nan berkata, UMNO dan BN sering ditunding jari atas masalah atau kesulitan yang dihadapi oleh PAS, PKR dan DAP.

Menurutnya BN dan UMNO merupakan pertubuhan politik yang berlandaskan prinsip perjuangan yang betul dan tidak melakukan pelbagai perkara yang dituduh oleh pakatan pembangkang.

"Ini memang sengaja diada-adakan untuk menunjukkan kononnya BN dan UMNO adalah pertubuhan yang tidak baik," katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas dakwaan Setiausaha Agung DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, kononnya UMNO dan Perkasa bertanggungjawab terhadap kekacauan yang berlaku semasa Perhimpunan Hijau 2.0 di Padang Kota Lama, Pulau Pinang Ahad lepas.

"Mereka ini tak habis-habis nak salahkan kita.

Kekecohan ketika ceramah (Datuk Seri) Anwar (Ibrahim) di Sembrong pun dia tuduh kita. Orang kena tangkap khalwat pun salahkan kita. Semuanya nak salahkan kita. Apa kena mengena semua itu dengan kita?," katanya.

1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 29 Feb 2012 09:40 AM PST

1MalAySia BlogPoLitik


Surat Tun Dr. Mahathir kepada tiga PM Israel

Posted: 29 Feb 2012 06:11 AM PST

Kerajaan Malaysia telah menyiarkan tiga surat Tun Dr. Mahathir kepada tiga Perdana Menteri Israel ketika beliau menjadi PM.

Tiga Surat Tun Dr. Mahathir kepada PM Israel
DR MAHATHIR'S LETTER TO EHUD BARAK
PRIME MINISTER. MALAYSIA 8 June 1999
His Excellency Mr Ehud Barak Prime Minister Elect of Israel TEL AVIV
Your Excellency,
May I extend my congratulations on your victory in the recent elections. With this impressive mandate, I hope that you and your coalition partners will be able to guide the destiny of the people of Israel at the threshold of a new Century.
I would like to take this opportunity to reiterate that Malaysia has always sought peace and the settlement of problems between neighbours through negotiations. It is therefore our hope to see the mutual implementation of the agreements signed between the PLO and Israel.
We also believe that if the peace process is to be salvaged, sincere and effective steps must be taken to honour commitments.
As an important partner in the peace process it is crucial for Israel to be more accommodating. The Palestinians have made major sacrifices. They no longer demand the elimination of Israel.
They are even prepared to share Jerusalem with you. It is therefore timely that Israel respond positively so as to sustain the hopes of the people in both Palestine and Israel.
Solemn commitments made by a previous Goverment must be honoured. The alternative I am afraid, would be a permanent state of conflict and regional instability extending into the next Century. This is certainly a prospect that must be avoided.
The crux of the problem is that no party should revert to the old ways of taking what belongs to others, on the one hand and instigating hatred and violence, on the other.
Malaysia cannot countenance aggression by anyone, whether friend or foe. Any country that forcibly takes over land and properties of others, or demolishes dwellings belonging to others in order to set up its own settlements cannot be said to be sincere in wanting peace.
Malaysia is of the firm conviction that the security of all countries in West Asia can only be assured with the establishment of a just, lasting, and comprehensive peace in the region. This must be based on the principle of "exchange of land for peace" and the establishment of an independent Palestinian state with East Jerusalem as its capital.
The world looks forward to Israel under your leadership, to push forward the peace process with true determination. It is my sincere hope that the attainment of a comprehensive settlement in the region would allow Malaysia to realistically envisage a positive move towards the establishment of normal relations with Israel.
Yours sincerely, DR MAHATHIR BIN MOHAMAD
DR MAHATHIR'S LETTER TO BENJAMIN NETANYAHU
PRIME MINISTER MALAYSIA 14 March 1997 His Excellency Mr Benjamin Netanyahu Prime Minister of Israel JERUSALEM
Your Excellency,
Your letter dated January 23rd only reached me yesterday. I appreciate very much your taking the trouble to inform me on the situation in Palestine and the region.
Unfortunately much of what you have written has been overtaken by events.
Malaysia believes in peace and in settlement of problems between neighbours through negotiations. As a last resort, we turn to third parties.
In disputes over territories between Malaysia and Singapore and Malaysia and Indonesia we have agreed to get the World Court to decide.
Dispute between Malaysia and Thailand over territorial waters was resolved by agreeing to share the non-marine resources equally.
Within the country, disparities in wealth distribution between the indigeneous people and those of immigrant origins were resolved through affirmative action in which the have nots would have a bigger share of a growing economic cake but there would be no expropriation and redistribution of what already belonged to the descendants of immigrants.
Everyone has very nearly a fair share now and everyone is fairly satisfied. Relations between the different races in Malaysia are good and not disruptive.
The important point I would like to stress is not to take what already belongs to others even though historically they may be yours. Lately, Israel has been pulling down Arab dwellings in order to erect houses for Israelis.
The whole world, including your ally, the United States condemns this. But Israel has gone ahead.
You condemn Syria for making threats. But their threats are the response to your own action. If you forcibly take over land and property belonging to the Palestinians, the only response if they are not to violently act against you, is to threaten to act against you.
If they cannot retaliate and they cannot voice their intended retaliation, than they would have to submit to all your action no matter how wrong. What you are doing now is against the spirit and the letter of the peace process agreed to by your predecessor.
How can we trust Israel if a change in the government negates solemnly given undertakings by a Government of Israel. Please reconsider your decision to build new Jewish settlements on Arab land.
The Israeli youths are here. Our intention is to show them that Muslims are normal rational people who want to live in peace and freedom. We hope that they will have a new impression of Muslims and Islam.
There will be aberrations among Muslims but there are also aberrations among Jews and Christians and people of every religion. No religion should be judged by these aberrations.
We hope that the youths will understand Muslims better and will want to be at peace with them. To have peace you have to make sacrifices. The Palestinians no longer demand the elimination of Israel. They are even prepared to share Jerusalem with you. They have made sacrifices.
We should remember that when Jews were persecuted in Europe, they had always found sanctuary among Muslims in Muslim countries. We don't regard Israelis as eternal enemies. But we cannot help but sympathise with the Palestinians because their land is being taken away from them now.
It may have belonged to Jews three thousand years ago. A lot of traditional Malay land have been made part of Thailand. But we are not claiming Southern Thailand as part of Malaysia. If we go too far into the past we cannot live with our neighbours.
We are ready to have economic and technological cooperation with Israel but we cannot do so yet because you have not honoured commitments made by a legitimate Government of Israel.
We would like to think that once we have established relations with you, it would be permanent.
DR MAHATHIR BIN MOHAMAD
DR MAHATHIR'S LETTER TO YITZHAK RABIN
PRIME MINISTER, MALAYSIA 21 December 1993
His Excellency Mr Yitzhak Rabin Prime Minister of Israel JERUSALEM
I would like to thank you for your letter of 17 October informing me about the Agreement of Principles and Mutual Recognition between Israel and the PLO.
My government supports this positive development and views it as a first step towards the realization of a comprehensive solution to the Middle East problem.
As a demonstration of Malaysia's support to this development my country was represented at the Donor's Conference to support The Middle East Peace held in Washington and subsequently pledged a modest financial contribution to the Palestinians to assist in their new tasks. My government has also offered the Palestinians technical assistance under the Malaysian Technical Cooperation Programme.
Malaysia as a matter of general principle is prepared to develop relations with Israel at the appropriate time. In the meantime, we would like to see tangible progress in the implementation of the peace agreement.
The Middle East problem particularly the Palestinian issue has been a cause of instability to the region and I hope the recent agreement between Israel and PLO would contribute to lasting peace to the area.
I look forward to normal relations with Israel. (this last sentence is hand written)
DR. MAHATHIR BIN MOHAMAD - Denaihati.com

Dd i n b u n g a

Posted: 29 Feb 2012 07:23 AM PST

Dd i n b u n g a


RAGAM KEHIDUPAN : NAK MENUNTUT ILMU KEBAL???? JUMPA OSTAT NI, 20 ORANG PUKUL NO HAL!!!

Posted: 29 Feb 2012 12:51 AM PST
KALAU SESIAPA NAK MENUNTUT ILMU KEBAL BOLEH MENUNTUT DENGAN OSTAT INI, 20 ORANG PUKUL TAK JADI APA, TAPI SYARAT ATAU PENGKERASNYA LAIN MACAM SIKIT, KENA KORBANKAN BINI.

TOK GURU DIA DULU KENA TUMBUK DENGAN SEORANG AJE, TAN SRI RAHIM NOOR DAH LEBAM BIJIK MATA, DAH PATAH TENGOK, DAH SAKIT TULANG BELAKANG.

TAPI YANG INI LAIN MACAM SIKIT ILMU DIA.

bumiyang

Posted: 29 Feb 2012 03:29 AM PST

Politik Harian

Posted: 29 Feb 2012 03:14 AM PST

Politik Harian


PAS Bukan Lagi Parti Islam!

Posted: 28 Feb 2012 10:13 PM PST


PAS kini dilihat sudah terdesak dalam meraih undi PRU akan datang dan... Insyallah satu hari nanti Timbalan Presiden PAS namanya Chin Peng atau Mutusamy, bayangkan Timbalan Presiden parti masih kafir didalam sebuah parti yang akan berdakwah kepada bukan Islam.

Ada baiknya jika nama Islam dibuang terus dari PAS... Memalukan!

Dibawah petikan dari Bernama...

PAS sedia menerima bukan Islam untuk menduduki jawatan tertinggi dalam parti itu, sehingga ke peringkat Timbalan Presiden, jika ada keperluan, kata Anggota Majlis Tertinggi PAS, Dzulkefly Ahmad.

Anggota Parlimen Kuala Selangor itu percaya perkara itu tidak mustahil memandangkan ia boleh menangani perubahan dalam pembaharuan intelektual dan tahan terhadap cabaran semasa.

"Mungkin belum ada keperluan untuk perkara ini sekarang, tetapi kalau sudah diutarakan, kami bersedia berbincang perkara ini dalam Muktamar PAS.

"Bagaimanapun, ini bergantung kepada keperluan parti," katanya pada sidangakhbar selepas mengambil bahagian dalam forum bertajuk 'Mengapa Undi Melayu Pecah' di Kompleks Karangkraf di sini Selasa.

Pada forum itu, perantara Dr Maszlee Malik, seorang pensyarah dari Universiti Islam Antarabangsa (UIA), bertanyakan Dzulkefly sama ada PAS bersedia menuruti jejak Parti Kebebasan dan Keadilan (FJP) di Mesir, iaitu sayap politik Muslim Brotherhood, yang melantik intelek Coptic Christian Rafiq Habib sebagai Naib Presidennya.

Pada forum itu juga, bekas Presiden MCA yang juga Anggota Parlimen Pandan, Datuk Seri Ong Tee Keat berpandangan bahawa kaum lain tidak akan mengambil kesempatan walaupun berlakunya pecahan undi di kalangan Melayu.

"Kita kena lihat perkara ini dari sudut keMalaysiaan di mana bila undi sesebuah masyarakat itu pecah, tidak bermaksud kaum lain akan ambil kesempatan," katanya.

Lagi Cerita Lawak Dari Badrulamin... Pembantunya Disogok

Posted: 28 Feb 2012 08:05 PM PST

Nak kata cerita lawak bangang dari Ustaz kantoi ni, ye juga... baca tajuk jer dah pecah perut di buatnya... macam-macam cerita Badrulamin pusing... Hai Ustaz kena jadi sampai macamni... Jangan lah buat perangai macam budak sekolah tadika...

Kalau nak salahkan Umno ada-ada je cerita lawak bangangnya tu...


Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR, Dr Badrolamin Bahron mendakwa pembantunya ditawarkan imbuhan lumayan oleh sekumpulan lelaki sebagai dorongan supaya menjadi saksi memburukkannya.

Menurut Badrolamin, pembantunya itu diugut supaya memberi kerjasama dan ditawarkan upah lumayan bagi membantu menjayakan satu rancangan pihak tersebut.

"Ketika saya berada di Kuantan, pembantu saya didatangi enam lelaki dengan nada memujuk dan mengugut meminta supaya memberikan kerjasama.

"Sekiranya dia (pembantu) sanggup berikan kerjasama dengan menceritakan kononnya saya begitu dan begini, dia akan diberikan imbuhan lumayan," katanya semasa menyampaikan ceramah sulungnya di Ampangan, dekat sini, malam kelmarin.

Bagaimanapun, Badrolamin berkata, pembantunya itu kuat semangat tidak melayan tawaran berkenaan sebelum memaklumkan kepadanya mengenai perkara itu.

Bila Badrulamin nak buat laporan polis berhubung dakwaannya dipukul sekumpulan 20 lelaki yang menyerbu bilik hotelnya sebelum ditangkap atas dakwaan berkhalwat dengan isteri orang tempohari?

Tengku Adnan: Bukan Kita Yang Suruh Badrulamin Pakai “Towel”!

Posted: 28 Feb 2012 06:00 PM PST


Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor membidas pakatan pembangkang yang seringkali menuduh Barisan Nasional (BN) dan UMNO atas apa saja kesalahan atau kesulitan yang dilakukan oleh mereka.

Tegasnya, UMNO adalah parti yang mempunyai landasan jelas dari dulu, kini dan selamanya dan tidak akan melakukan pelbagai perkara sebagaimana tuduhan daripada mereka.

"Kalau betul itu adalah perbuatan orang BN/UMNO buatlah laporan polis. Ini perkara yang tak masuk akal dan sengaja diada-adakan kerana nak tunjukkan kononnya UMNO ini adalah pertubuhan yang tidak berguna," katanya.

Sebelum ini, Setiausaha Agung DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng melemparkan tuduhan ke atas UMNO ekoran berlakunya kekacauan semasa Perhimpunan Hijau 2.0 di Padang Kota Lama, Pulau Pinang.

"Ceramah pembangkang di Sembrong gagal pun tuduh BN/UMNO, Badrul Amin kena tangkap khalwat pun tuduh BN/UMNO juga… mana ada kena mengena dengan kita, mereka yang nak buat jadi tanggunglah apa yang berlaku. Bukan UMNO yang suruh dia pakai towel sebagaimana yang diperkatakan oleh mereka," tegasnya.

Video Penderaan Kanak-Kanak di Taska Permata Kota Masai

Posted: 28 Feb 2012 06:51 AM PST


Allahuakbar! Hati mana yang mampu menahan bila melihat keadaan anak-anak yang di dera dan dizalimi sebegini rupa! Ibu bapa menghantar anak-anak ke pusat taska dengan harapan agar anak-anak di jaga dengan baik sementara ibu bapa keluar mencari reziki, namun ini rupanya yang berlaku... Pohon pihak berkuasa menyiasat tentang kes penderaan ini dengan segera..

Hari ini aku nak berkongsi pendedahan dari blog pinkgoodness

Taska Permata Kota Masai : Jadikan PENGAJARAN

Video ini dikatakan berlaku Taska Permata Kota Masai sekitar December 2011 dari facebook profile Ila Chandurie (https://www.facebook.com/ilaChandurie)


Pesanannya :
~Minta kerjasama saudara/saudari untuk sebarkan rakaman ini supaya :
1) Rakaman ini sampai ketangan ibu bapa,saudara atau sesiapa yang mengenali kanak2 di dalam rakaman ini
2)Rakaman ini dapat disahkan kebenaran atau kepalsuannya (utk mengelakkan sabotaj)
3) Keluarga kanak2 ini dapat mengambil tindakan yang sewajarnya bagi membela nasib2 kanak2 ini (jika didapati benar)
~Terima kasih kepada keperihatinan semua.Hanya ALLAH yang mampu membalasnya.

Dibalut macam kena kapan

Dari senarai taska berdaftar di JKM Johor ada satu taska yang seakan-akan nama sama. Adakah ini taskanya???

TASKA Permata Dua
No. 2, Jalan Pulasan 30, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang

Isu Khalwat: Badrulamin Jual Nama Tengku Mahkota!

Posted: 28 Feb 2012 06:15 AM PST


Laporan Malaysiakini hari ini menyatakan Pengarah Penerangan kerajaan Selangor Dr Badrulamin Bahron  dimaklumkan bahawa Tengku Mahkota Pahang mungkin mencemar duli dan campur tangan dalam isu tuduhan khalwat yang dilemparkan terhadap dirinya.

Katanya, kes berkenaan mendapat perhatian Tengku Mahkota yang didakwa mengenalinya secara peribadi.

"Dan rupanya kes saya ini juga diberikan perhatian oleh Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah yang memang mengenali saya secara peribadi, yang dua kali saya dijemput berceramah dalam majlis beliau.

Apa yang Badrulamin cakapkan diatas semuanya tidak benar... nampak sangat badrul sudah terdesak....


Berita yang sebenarnya ialah Tengku Mahkota hanya nak tahu siapa pemimpin PKR ditangkap.

Tengku Mahkota Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah yang kini menjalani rawatan di Korea Selatan, hanya ingin mengetahui siapa pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang ditangkap kerana berkhalwat.

Menurut sumber yang sah, Tengku Mahkota Pahang tidak pernah campur tangan dalam isu tuduhan khalwat terhadap pemimpin PKR terbabit.

Menurut sumber berkenaan, pada malam 25 Februari lepas, Tengku Abdullah yang berada di Kuala Lumpur sebelum berlepas ke Seoul, telah menitahkan seorang pegawainya untuk bertanyakan siapakah pemimpin PKR terbabit.

"Pegawai berkenaan telah menghantar pesanan khidmat ringkas (sms) kepada saya: "Titah u check sape pemimpin PKR yg kena khalwat di Phg..tq"," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Menurut sumber berkenaan, beliau telah menghubungi Pengerusi Perhubungan PKR Pahang Datuk Fauzi Abdul Rahman untuk bertanyakan perkara berkenaan sebelum memaklumkan kepada Tengku Mahkota.

Menurut sumber berkenaan, dakwaan yang mengatakan Tengku Mahkota telah mengarahkan orang kanannya bertemu Dr Badrolamin adalah tidak benar sama sekali.

Tengku Mahkota kini menjalani rawatan di sebuah hospital di Seoul dan dijangka berangkat pulang pada 6 Mac ini.

Gambar Perkahwinan Yusry dan Lisa Surihani

Posted: 28 Feb 2012 05:00 AM PST

Sembang Hiburan


Majlis perkahwinan yang dicanang sebagai 'Wedding of the Year' dengan tema 'French Vintage'.


Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani berseri ketika majlis resepsi perkahwinan mereka


Yusry Abdul Halim dengan ratunya Lisa Surihani ketika majlis resepsi perkahwinan mereka. Akad nikah berlangsung di Hotel Marriot, Putrajaya Khamis lalu.


Pengantin baru Lisa Surihani tersenyum lebar bersama suaminya Yusry Abdul Halim.


Kegembiraan raja dan ratu Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani jelas kelihatan.


Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani melafazkan doa ketika majlis resepsi.


Norman Abdul Halim dan isterinya Dr Shireen Hashim
(Gambar: Cinema Online)

tunku

Posted: 29 Feb 2012 03:08 AM PST

tunku


Desperate PAS To Open Door For Non-muslim Leaders If The Need Arise

Posted: 28 Feb 2012 10:20 PM PST

SHAH ALAM, Feb 28 (Bernama) -- A PAS Supreme Council member claimed the party was willing to accept non-Muslims into positions as high as deputy president should the need arise.
Dzulkefly Ahmad who is also the Kuala Selangor Member of Parliament (MP) believes the prospect was possible as it could address the change for intellectual renewal and withstand the challenges of time.
"Maybe the need is not there now but if put forward, we are ready to discuss the possibility at the PAS Muktamar.
"However, this depends on the need and necessity of the party," he said at a news conference after participating in a forum entitled "Mengapa Undi Melayu Pecah" at Karangkraf Complex here Tuesday.
At the forum, the moderator Dr Maszlee Malik, a lecturer from Universiti Islam Antarabangsa (UIA), had asked Dzulkefly whether PAS was ready to emulate the footsteps of the Egypt's Freedom and Justice Party (FJP), the political wing of the Muslim Brotherhood, who appointed Coptic Christian intellectutal Rafiq Habib as its vice-president.

tunku: never knew that pas can go so low but it is not a surprise statement by its leaders as they have changed a lot lately. in 5 years time i guess pas will not be a islamic base party anymore. hope the Muslims in pas could realize this and quit the party asap. pas is demonized. later they will come out with the statement non muslim can be the pm of this country just to fish for vote.

Taipingmali (tm)

Posted: 29 Feb 2012 01:39 AM PST

Taipingmali (tm)


Parti Pembangkang Hadapi Masalah Dalaman Parti Yang Kronik, Tidak Hormat...

Posted: 28 Feb 2012 07:41 PM PST

Ditembak ketika tunggu anak

Posted: 28 Feb 2012 07:39 PM PST

YANG ARIF HAKIM BOLEH DIBELI MURAH OLEH RAZAK MOHD NOOR

Posted: 28 Feb 2012 05:51 PM PST

Wednesday, 22 February 2012


http://justice4sale.blogspot.com/2012/02/yang-arif-hakim-boleh-dibeli-murah-oleh.htmlHubungan rapat antara Razak Mohd Noor dengan beberapa nama penting Jabatan Kehakiman, terutama sekali Anantham Kasinather yang terlalu teringin menjadi Hakim Mahkamah Rayuan, bukanlah perkara rahsia lagi. Bersama-sama Ruben Netto, peguamnya, Razak telah mengumpan Anantham dengan janji untuk naik pangkat dan sejumlah wang.

Orang tengahnya adalah VK Linggam, peguam yang sebelum ini turut dikaitkan dengan pengaturan jawatan-jawatan untuk Hakim-Hakim yang mempunyai cita-cita yang lebih besar untuk menjadi golongan paling berkuasa di negara ini.

Permainan yang dilakukan oleh Razak Mohd Noor dapat dilihat menerusi kemelut yang melanda Syarikat Minta Magik Telecom dan Numix.

Bantuan daripada Anantham telah membolehkan Razak Mohd Noor menipu syarikat berkenaan, mencuri wang, menyaman dan mengancam untuk menutup syarikat tersebut bagi membolehkan dia tidak perlu membayar balik wang atau kongsi perniagaan Ku Band.

Bagi memudahkan kerjanya, Razak Mohd Noor telah ke Mahkamah TInggi dan berpakat dengan Anantham Kasinaver yang diketahui bercita-cita tinggi untuk menjadi seorang Hakim Mahkamah Rayuan.

Biarpun pada masa yang sama, Razak juga berhadapan dengan tuduhan menipu dan disaman oleh pemegang saham Magik, dengan mengupah Vazir Alam, seorang lagi Judicial Commissioner yang juga merupakan kawan baik Anantham, Razak langsung tidak berhadapan dengan masalah.

Semasa perbicaraan, Razak didapati menipu berulang-ulang kali. Terdapat banyak bukti jelas yang menyebelahi Magik, termasuklah LAPORAN AUDIT GRANT THORNTON yang menunjukkan Razak telah menggunakan duit syarikat untuk kepentingan diri tanpa pengetahuan pemegang saham.

Anantham yang telah menerima bayaran daripada Razak, membiarkan fakta berkenaan. Bahkan semasa Razak mengaku telah menandantangani surat dan perjanjian, ayat paling bodoh yang keluar dari mulut Razak iaitu, 'SAYA BUKAN PEGUAM, DAN SAYA TIDAK FAHAM APA YANG SAYA TANDATANGANI', tidak langsung diberikan perhatian oleh Anantham.

Tindakan Razak memecah masuk ke pejabat, tukar kunci pejabat Magic dan menghalau para pekerja dengan menuduh Magic berpindah pejabat tanpa kebenaran, semuanya dihalalkan oleh Anantham. Atau lebih tepat lagi, kalaupun Razak Mohd Noor membunuh dan fakta-faktanya jelas menunjukkan perbuatan itu dilakukan oleh Razak, Anantham tidak akan mengambil kira kerana Anantham sudah dibayar oleh Razak Mohd Noor.

Itu jugalah yang berlaku apabila seorang lagi pemegang saham Magic telah menyaman Razak dan Numix. Malangnya saman yang dibawa di hadapan Yang Arif Hakim Harminder Singh telah dipindahkan kepada Anantham.

Hakim Harminder Singh, Anantham Kasinather dan Vazir merupakan tiga sekawan yang kerapkali boleh ditemui makan tengah hari bersama di Plaza Damas. Semasa pengurusan kes tersebut, Anantham sudah pun memanggil peguam pemegang saham tersebut dan meminta agar saman tersebut ditarik balik.

"If they want money, tell your clients don't sue Razak because they won't win. If they sue other shareholders of Magic they can win."

Terkejut dengan nasihat daripada Yang Arif Hakim yang sepatutnya mengadili kes tersebut sebaliknya menunjukkan yang dia berpihak kerana dorongan sesuatu, pemegang saham itu terus menarik balik samannya kerana dia tahu walaupun Razak telah mencuri wangnya, dia tidak akan menang di mahkamah kerana sistem keadilan yang telah pun dibeli oleh Razak.

Sesuatu yang paling ketara ialah, Razak telah tahu keputusan tiga hari lebih awal sebelum Anantham membuat keputusan. Keputusan tersebut telah disebarkan menerusi SEBUAH BLOG, BIGDOGDOTCOM pada 8 April 2011 padahal keputusan hanya diumumkan pada 11 April 2011.

Lebih daripada itu, dua minggu sebelum itu lagi, Razak menerusi blog berkenaan telah mengeluarkan secara terperinci keputusan pada supplier dari luar negara. Keputusan Anantham adalah berdasarkan cerita Razak yang dia ditipu dengan diberi wang oleh pemegang saham Magic dan keputusan Magic untuk berpindah tanpa kebenaran Razak merupakan satu bentuk oppression ke atas Razak.

Anantham telah menolak bulat-bulat semua keterangan yang menentang Razak. Begitu juga dengan segala laporan polis terhadap Razak, semuanya tidak diambil kira oleh hakim berkenaan. Anantham hanya menerima bulat-bulat segala keterangan yang telah diberikan oleh Razak.

Pencurian yang dilakukan oleh Razak ke atas Magic telah dibenarkan oleh Anantham. Malah Anantham menganugerahkan perniagaan yang dibina dengan duit serta usaha Magic kepada hak milik kekal Razak, sekalipun kes pada asalnya ialah Razak mencuri duit Magic.

Vazir Alam telah mendapati ada unsur fitnah didalam tuduhan razak, tapi dia juga buat keputusan yang dia 'terikat' dengan keputusan Anantham dan mengawardkan kes saman malu itu pada Razak.

Yang Mengejutkan, ura 2 yang Anantham naik pangkat terbukti bila dia di lantik ke mahkamah rayuan sebagai Hakim, mengenepikan, berpuluh2 Hakim Mahkamah tinggi yang lebih Layak dan berpengalaman, pada masa ini Anantham baru jadi Judicial Commisioner untuk tiga tahun, orang lain dah jadi Hakim berpuluh tahun hanya berputih mata.

Selepas itu pemegang saham Magic pergi ke Mahkamah Rayuan. Sistem Mahkamah Rayuan ialah siapa pun tak tahu panel bersidang sehingga hari perbicaraan.Jadi Razak yang tertekan teleh membayar RM 20,000 kepada pekerja bilik fail Mahkamah Rayuan.Bila mula perbicaraan, fail dah hilang dan yang lebih penting lagi, Razak dan Ruben Netto dah Tahu siapa di dalam panel.

Anehnya fail yang hilang timbul semula selepas dua hari.dan perbicaraan di tetapkan pada bulan seterusnya.Dalam masa yang sama Razak telah di dakwa oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia kerana memalsukan akaun beraudit Numix. Yang pentingnya, akaun yang sama di gunakan oleh Razak sebagai bukti di hadapan Anantham.Selalunya orang yang menipu dalam mahkamah akan di hukum dan perbicaraan semula akan di adakan jadi Razak sudah panic.

Kesudahannya, Razak berjaya tukar panel mahkamah rayuan dengan bantuan kawan barunya Anantham dan VK lingam.Keputusan Mahkamah Rayuan, bukti yang Razak di dakwa oleh SSM tidak boleh di guna pakai dalam Mahkamah Rayuan, seterusnya rayuan tidak perlu dipanjangkan kerana semua Keputusan Anantham adalah tepat!!

Utusan AidilFitri & Disebalik Undi Pos oleh Bekas KS Logistik Armada TLDM

Posted: 28 Feb 2012 11:30 AM PSTMemang sah Laksamana  Pertama Bersara ini kaki kelentong dan bohong kuat. Cuba perhatikan klip video ini. Beliau menggelarkan dan mengangkat dirinya sebagai Bekas Panglima Armada. Pembohong sungguh orang tua tak sedar diri..post beliau sebelum bersara iaah AKS LOG Markas Armada sahaja.

Pangkat dalam TLDM

Posted: 28 Feb 2012 11:09 AM PST

Berikut disenaraikan pangkat pegawai dalam angkatan tentera laut (TLDM). Salah seorang pesara yang bergelar Laksamana Pertama (B) Imran Abd Hamid bekas Ketua Staf Logistik Markas Armada TLDM dan Ketua PAS Cawangan Sitiawan Barat kini gah dan riak untuk mengalahkan YAB Dato Seri Di Raja Dr Zambry Abd Kadir di kerusi Dun Pangkor dalam PRU 13

Imran mungkin marah kepada majikannya kerana dia tak merasa kenaikan pangkat yang lebih tinggi dalam TLDM dan tidak menerima sebarang gelaran seperti Dato atau Dato Seri.

Mungkin itu lah sebabnya yang membuatkan beliau menyimpan dendam terhadap kerajaan. Tunggu episod seterusnya.TM akan membongkarkan siapa Imran Abdul Hamid yang sebenarnya.
laksamana Laksamana 
laksamana madya Laksamana Madya
laksamana muda Laksamana Muda
laksamana pertama Laksamana Pertama (B) Imran Abd Hamid
kepten tldm Kepten TLDM
kdr tldm Komander TLDM
lt kdr tldm Leftenan Komander TLDM
lt tldm Leftenan TLDM
lt dya tldm Leftenan Dya TLDM
lt muda tldm Leftenan Muda TLDM

StatsCrop.com

Posted: 28 Feb 2012 10:39 AM PST

#3,350 thestar.com.my my Malaysia
#3,651 malaysiakini.com
#6,103 utusan.com.my ( Masih tinggi pembaca online)
#9,649 themalaysianinsider.com
#11,185 harakahdaily.net"
#47,328 tukartiub.blogspot.com
#69,973 harian-metro-online.com
#88,044 anwaribrahimblog.com
#117,041 medan-info-kita.blogspot.com.
#150,169 mykmu.net
#152,954 1malaysia.com.my
#152,546 badutrakyat.blogspot.com
#194,694 taipingmali.blogspot.com
#249,058 celahgelegar.blogspot.com
#494,917 aduanrakyat.com.my
#267,447 darulehsantoday.blogspot.com
#313,638 sanggahtokjanggut.blogspot.com
#613,483 utusanonline.com.my
#394,887 sarawakreport.org
#594,315 bumiyang.blogspot.com
#571,669 selangordaily.com
#577,738 abuaqifstudio.blogspot.com
#641,499 kickdefella.net
#737,832 the-antics-of-husin-lempoyang.blogspot.com
#806,691 nurulizzah.com
#819,935 sekupangduas.blogspot.com
#880,955 isuhangat.blogspot.com
#949,762 art-harun.blogspot.com
#1,018,508 reformasin.blogspot.com
#1,051,265 weechookeong.wordpress.com
#1,174,174 dahulukiniselamanya.blogspot.com
#1,132,301 jebatmustdie.wordpress.com
#1,514,271 kadirjasin.blogspot.com
 #1,746,920 ongteekeat.net
#1,976,715 kkamdias.blogspot.com
#2,126,796 umbhululangat.blogspot.com
#2,458,462 tonypua.blogspot.com
#2,488,846 tilianker.blogspot.com
 #3,096,481 suaratimur.blogspot.com
 #3,715,008 umnobahagiancheras.blogspot.com
 #6,160,826 pkamalanathan.com

Sahabat-Gunung

Posted: 29 Feb 2012 01:26 AM PST

Sahabat-Gunung


Kenapa YB Kamalanathan Dok Kacau SKC Kg Timah Nie?

Posted: 28 Feb 2012 07:06 PM PSTApaplak YB P.Kamalanathan buat nie?

Bersama-samaYB tu adalah Jurutera Daerah & Pegawai-pegawai JKR…. Apa yang nak dirobohYB macam kerajaan negeri meroboh kawasan penduduk & pertanian di Kg Sg Kerandang tahunlepas ker?

Hehehe….Bukan nak diroboh sebaliknya mereka melawat tapak kerja jalan baru SKC Kampung.Timah, Hulu Selangor….. Jalan baru demi keselesaan dan keselamatan penduduk SKCKampung Timah. 

~* ~

Sahabat-Gunung: tahniahlah YB… YB janji YB buat….Demi keselesaan & keselamatan penduduk, kerajaan BN wajib laksanakan takkiralah penduduk di situ menyokong BN ataupun PR Haprak…. Kita jangan jadimacam kerajaan PR Selangor yang pandai berjanji sebelum menang PRU, tapi biladah menang, mereka layan rakyat Selangor seperti pengemis dalam menuntutjanji-janji mereka…..

Banner ISRAEL Penuh Di Malaysia

Posted: 28 Feb 2012 05:25 PM PSTAnwar Ibrahim bengang, keluarkan arahan kepada sayap AMK nyer...cari sampai dapat siapa yang print dan gantung banner-banner Israel di segenap pelusuk tanahair..... 

Tindakan menaikkan banner ini akan menyebabkan sokongan Israel kepadanya akan berkurangan, habis tu macammana nak dirikan Kedutaan Israel di Malaysia ..... setakat nie bangunan PKR di Tropicana menjadi kedutaan sementara Israel di Malaysia ...

kalau takat banner tulis "Anwar Support Israel" tak jadi masalah sangat.... tapi banner yang tulis "Israel KILL Palestinian" yang jadi masalah besar buat ANWAR ...

Budiman Zohdi Buat Kacau Di Sijangkang...... Kenapa?

Posted: 28 Feb 2012 08:19 AM PSTAduh,kawan aku seorang nie…. Kenapa dia kacau DUN Sijangkang tu… Kan YB Dr Yunus(EXCO Yang Bukan Pegang Portfolia Agama) dah pening…

ProgramTERANG  (bukan terang bulan yea, kalauterang bulan, kul 3 pagi nanti ada orang bagi kaunseling plak) …. Tapi nieprogram TERANG (Tekad Rampas Selangor)…. 

Naktahu apa yang si Budiman buat ….. baca selanjutnya di Wak Jawa Bernam

~* ~

Sahabat-Gunung: Kalau tiap-tiap malam Budiman dokkacau kawasan-kawasan bulan terang nie dan bulan terbelad dek kena langgarroket, Insya-Allah Selangor akan kembali ke pentadbiran kerajaan BN…. Tapipemimpin BN harus terus Membela Rakyat, jangan dok yakin rakyat akan terusmenyokong kita sebab pentadbiran teruk PR. Rakyat sekarang dah pandai memilihantara intan dan kaca. 

Perjuangan Dr Hassan Ali Hanya Sia-Sia

Posted: 28 Feb 2012 07:12 AM PST
KesianDatuk Dr Hassan Ali, perjuangannnya selama ini bersama PAS hanya sia-sia. Apa yangdia nak buat demi memartabatkan agama Islam di Selangor khususnya dalam isuARAK bukan sahaja ditentang oleh DAP dan PKR tetapi.

"DAPdan PKR  tak bagi buat saya boleh fahampasal parti mereka parti orang Cina, pasal parti mereka bercampur-campur…..saya faham.

Tapiyang saya tak faham, PAS pun tidak menyokong tindakan saya. PAS pun menentangtindakan saya. PAS pun bersekongkol menidak saya bersama DAP dan PKR……..,"Itulah pendedahan Datuk dr Hassan Ali, bekas Pesuruhjaya PAS negeri Selangor….Singapore Israel Di Asia? Singapura?

Posted: 28 Feb 2012 06:00 AM PST

Artikel ini dari sahabat blogger, Pisau.Net untuk dijadikan renungan buat semua rakyat Malaysia, nak tahu siapa DAP dan rahsia di sebalik ABU ......


Menurut sebuah laman konsultan pertahanan india, menjelaskan apabila Singapura berpisah dari Malaysia pada tahun 1963, pada masa yang sama tentera British juga telah mengambil keputusan untuk meninggalkan Asia.


Rentetan itu telah menyebabkan Lee Kuan Yew yang masa itu menjadi Perdana Menteri Singapura telah meminta bantuan India untuk mambangunkan Angkatan Tentera dan juga Hubungan Luar. Namun India hanya bersetuju untuk membantu dalam bidang Hal Ehwal Hubungan Luar sahaja, bagaimanapun Lt Gen Mattew Thomas kemudian menjadi penasihat tentera pada tahun 70an.


Singapura selepas itu meminta bantuan daripada Israel dan kemudian mengambil Afrika Selatan sebagai model dan mengunakan pendekatan tentera mengikut cara Khidmat Wajib Switzerland. Kini negara tersebut dikatakan memperuntukkan belanjawan ketenteraan sebanyak $4.5 Billion dollar untuk negara yang mempunyai penduduk hampir tiga juta.


Kisah kejayaan tentera Singapura menurut laman tersebut adalah hasil usaha dari Lee Kuan Yew dan dibantu oleh anaknya Brig Gen Lee Hsein Leong yang mengambil alih jawatan Perdana Menteri daripada Goh Chok Tong yang sekarang ini merupakan Menteri Kanan.


Singapura juga mempunyai kerjasama dengan India dalam bidang ketenteraan melalui kerjasama dengan DRDO dan Tentera Laut India,Pada tahun 2004 dikatakan telah diadakan latihan bersama angkatan tentera singapura dengan angkatan tentera India (IAF). Adanya hubungan ini antara Singapura dan India ini akan memberi keuntungan kepada India kerana Singapura sudah tentu akan melabur di India dan seterusnya akan membantu ekonomi India berkembang.


Admiral Teo Che Hean menerangkan kepada semua pegawai kanan India yang melawat Singapura iaitu hubungan strategik yang kuat adalah penting untuk perniagaan. Tentera Laut India telah mendapat manfaat dengan menghantar kapal-kapalnya ke Singapura dan sekarang mempunyai kekuatan kewangan untuk menghantar kapal mengisi minyak.


Baca seterusnya pendedahan PISAU.Net di sini: http://www.pisau.net/2012/02/singapura-israel-di-asia-penang.html#ixzz1ngQiIgof
Noh Omar Buat Hal…. ADUN Sekinchan Tak Leh Nak Tido Malam

Posted: 28 Feb 2012 05:15 AM PST


MenteriPertanian dan Asas Tani , Datuk Seri Noh Omar akan menyaman  wakil rakyat DAP Sekinchan dan kerajaanSelangor kerana mendakwa beliau melesapkan wang insentif petani RM110 juta.

TimbalanPengerusi Umno Selangor itu berkata, peguamnya akan menyaman Ng Suee Lim sebanyak RM10 juta.

KataNoh, beliau  menyaman  kerajaan Selangor kerana akhbar Selangorkinimilik kerajaan negeri  membuat tuduhansama.

Selangorkini,katanya  menggunakan wang rakyat dandiedarkan di masjid mengatakan petani medesak beliau meletak jawatan.

`Asyiknak buat fitnah'

"DAPmenyalak boleh lah, dia menyalak, bawa sepanduk, dia kumpul  5-6 orang, buat fitnah, dia kata saya lesapkan RM110 juta.

"…diakata saya lesapkan RM110 juta, saya dah terangkan dalam parlimen dengan panjanglebar tetapi DAP Sekinchan boleh jadi dia pekak dia tidak dengar apa sayaterang.

"Diatuduh saya lesap RM110 juta, saya kata tunggu, peguam saya akan hantar suratsaman minggu depan.

"Samansaya dah siap, peguam saya akan hantar pada wakil rakyat Sekinchan ini.  Saya saman tak banyak RM110 juta cukup lah.Ini kena  ajar wakil DAP dia asyik nakbuat fitnah tak habis-habis" katanya ketika berucap dalam program bersamarakyat di Sungai Besar Sabtu lalu.

Nohmenegaskan, DAP tidak perlu mencampuri urusan nelayan kerana beliau sendiriyang akan menguruskannya.

"Dianak jadi juara kepada nelayan, apa DAP boleh buat nak bela nelayan?

"Masalahnelayan DAP Sekinchan tak payah cakap pandai, (wakil rakyat) DAP Sekinchan, NgSuee Lim boleh balik tidur kerana hidup mati saya ditentukan oleh pesawah,"tambah beliau.

18SX: Wanita Itu Tertekan, Dan 'Ustaz Terlampau' Mungkin Mahu Membantunya Dengan Menggunakan Kaedah Ini.

Posted: 28 Feb 2012 04:12 AM PST


Laporan KHAS dari Blogger HORASAmarankeras kepada rakan-rakan pembaca dari spesis lelaki...!!!

Jangansesekali menggunakan kaedah ini untuk membantu isteri orang lain yang tertekanatau menghadapi masalah rumahtangga.

Kalaumahu mencuba keberkesanannya, sila praktikkan keatas isteri anda sendiri.. :)


"Tekananadalah keadaan mental yang boleh mengganggu dan menurunkan kualiti hidup.Berbagai cara telah dilakukan untuk mengatasi tekanan. Sebuah kajian mendapatair mani lelaki juga boleh dijadikan ubat anti tekanan.
 
'Airmani membuatkan wanita bahagia'. Itulah kesimpulan yang luar biasa dari sebuahpenelitian yang membandingkan perasaan wanita yang menggunakan kondom saatberhubungan seks dengan yang tidak menggunakan.
 
Menurutnya,ternyata kehamilan yang tidak diingini atau penyakit seksual yang menular akanlebih besar kesannyanya daripada mengimbangi kesan psikologi yang menguntungkandari air mani. Dalam penelitian ini, pasukannya membahagi 293 wanita dalambeberapa kategori.
 
Kajianmenjurus kepada berapa kerap pasangan mereka memakai kondom dan tahapkebahagiaan dinilai dengan menggunakan alat Beck Depression Inventory. Pesertadengan skor rendah adalah yang paling bahagia dan skor lebih dari 17 dianggapcukup tertekan. 
 
Hasilnya,wanita dengan pasangan yang tidak pernah menggunakan kondom mendapat keputusanrata-rata 8, wanita dengan pasangan yang kadang-kadang menggunakan kondommendapat keputusan 10.5, yang selalu menggunakan kondom 11.5 dan wanita yangtidak pernah membuat perhubungan seks mendapat keputusan 13.5.
 
Danmenurut hasil penelitian yang telah diterbitkan dalam jurnal Archives of SexualBehavior ini, gejala kemurungan dan usaha bunuh diri sering terjadi pada wanitayang menggunakan kondom secara teratur dibandingkan dengan yang tidak.
 
Hasilpenelitian yang akan menimbulkan kontroversi ini menunjukkan bahawa wanita yangsecara langsung terkena air mani akan lebih jarang merasa tertekan ataukemurungan. Pengkaji merasakan hal ini kerana adanya perubahan perasaan wanitaakibat hormon dalam air mani yang diserap melalui vagina. Hal ini tidak terlalumengejutkan, kerana air mani mengandungi beberapa hormon yang mengubah perasaanseperti testosteron, estrogen, hormon perangsang folikel, hormon luteinizing,prolaktin dan beberapa prostaglandin yang berbeza."

Kah...!kah...! kah...! kah...! kah.................


~* ~

Sahabat-Gunung: No Komen ….

Phahrolrazi Akui Memang Ada "Masalah Kritikal" Dengan Azizan

Posted: 28 Feb 2012 02:52 AM PSTTimbalanPesuruhjaya 1 PAS Kedah Datuk Phahrolrazi Zawawi berkata beliau enggan dilantiksemula sebagai Exco kerajaan negeri Kedah kerana mempunyai perbezaan pendapatyang "kritikal" dengan Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razakdalam soal pentadbiran kerajaan negeri.

Bagaimanapun,katanya, jika pimpinan PAS Pusat mahu beliau kembali menjadi Exco,beliau bersedia mempertimbangkannya tetapi dengan syarat-syarat tertentu danpendapatnya diambil kira.
           
Beliauyang menyifatkan masalah beliau dengan Azizan, yang juga Pesuruhjaya PASnegeri, sebagai masalah peribadi berkata beliau berhak untuk tidak terus menjadiExco kerana sebagai Exco beliau perlu taat kepada ketua dan jika tidak beliauperlu "keluar".

"Dalam organisasi kita hendaklah setuju dengan pemimpin kita. Kalau ada banyakperkara yang tak setuju kita tak boleh duduk dalam organisasi itu.

Sebagaikerajaan kita ada tanggungjawab bersama, kalau tak setuju kena ada cara untukkita tak susahkan mereka (ketua). Menteri Besar ada pendapat dia sendiri. Pendapatitu perlu dihormati.
           
"Perbezaanpendapat itu memang biasa. Kalau dalam 10 perkara, perbezaan pendapat hanya satu,dua tak apa tapi kalau dah enam, tujuh, ia tak wajar.

Tindakanseperti ini perlu (tidak sambung untuk jadi Exco) adalah supaya organisasilebih tenang," katanya pada sidang media di kediamannya di sini, hari ini.

~* ~


Sahabat-Gunung: Tindakannya untuk tidak memegangjawatan EXCO bukan kerana nak organisasi (kerajaan negeri) lebih tenangsebaliknya memudahkan gerak kerja menjatuhkan DatukSeri Azizan Abdul Razak sebagai Menteri Besar Perak….

Konsert Erykah Badu Batal- Pemuda PAS Gembira Dengan Langkah Kerajaan

Posted: 28 Feb 2012 02:25 AM PSTDewanPemuda PAS Malaysia mengucapkan terima kasih dan tahniah kepada Menteri PeneranganKomunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim kerana bertindak pantasmembatalkan konsert yang bakal diadakan oleh seorang penyanyi dari AmerikaSyarikat, Erykah Badu.

"Tahniahkepada Kementerian yang diketuai oleh Datuk Seri (Rais) kerana mengambillangkah drastik memperjuangkan agama Islam supaya tidak dipermain-mainkan olehorang lain," kata Setiausaha Dewan Pemuda PAS Khairul Faizi Ahmad Kamildalam laman web rasmi PAS hari ini.
           
Sementaraitu Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia Nasruddin Hassan berkata langkahkerajaan membatalkan konsert itu adalah tepat dan berterima kasih kepada Raisatas tindakan itu.
           
Namunbeliau berkata isu Erykah Badu bukan sekadar konsert dan hasil karyanya tetapilebih besar daripada itu ialah tindakan wajar terhadap akhbar TheStar yang mempromosikan Erykah Badu dengan dada terdedah menampakkan tatu bertulis'Allah' di dada kiri dan kanannya.
           
"Sayatelah menekankannya sebelum ini dan sekali lagi saya atas nama Dewan PemudaPAS Malaysia mendesak agar akhbar itu digantung permitnya selama sebulan palingminimum.
           
"Justeruini bukan kesalahan pertama dan tidak mungkin mereka terlepas pandang kerana(The) Star pernah ditegur beberapa kali sebelum ini dalam isu menggugatsensitiviti agama khasnya bagi umat Islam,". 

PANEH MIANG

Posted: 29 Feb 2012 01:21 AM PST

PANEH MIANG


CheDet: Kita tukar ja depa...

Posted: 28 Feb 2012 08:21 PM PST

1. Isnin lalu warga Paneh Miang berkesempatan hadir di Persidangan Tertutup Meja Bulat bertajuk Tamadun Melayu Pasca Modenisasi di Yayasan Kepimpinan Perdana, Putrajaya yang dipengerusikan sendiri oleh Tun Dr Mahathir Mohamad.

2. Ramai panel yang hadir terdiri daripada wakil akhbar, universiti, NGOs, cendiakawan, persatuan, etc.

3. Kami tidak berhasrat untuk mengulas apa yang telah dibincangkan secara panjang lebar dalam persidangan tertutup ini, tapi berdasarkan tajuk, rasanya ramai yang maklum persidangan ini adalah berkenaan AGENDA MELAYU!

4. Jika diperhatikan, akhir-akhir ini begitu banyak persidangan seumpamanya, iaitu perbincangan mengenai nasib dan agenda Melayu telah dianjurkan oleh pelbagai pihak. Malah kewujudan NGOs serta Kumpulan yang memperjuang/menyuarakan/meneriak berkenaan nasib dan agenda Melayu semakin berkembang biak kebelakangan ini.

5. Apakah makna di sebalik semua situasi ini? Adakah majoriti bangsa Melayu di negara ini melihat UMNO sudah tidak lagi relevan untuk memperjuangkan nasib Melayu; malah bangsa Melayu kini melihat UMNO seakan terhakis jatidiri Melayu-nya?!

6. Rentetan daripada takut, risau, bimbang, melihat pimpinan UMNO yang seolah semakin melupakan agenda Melayu dan kelihatan lebih mementingkan kaum lain melalui gagasan 1Malaysia-nya, maka wujudlah pelbagai kumpulan Melayu yang menganjurkan persidangan, mesyuarat, perbincangan etc. semata-mata untuk melahirkan rasa tidak puas hati mereka berkenaan nasib bangsa Melayu yang tampak dipinggir oleh pemimpin Melayu di Tanah Melayu ini.

7. Siapa lagi pemimpin Melayu yang boleh diharapkan di negara ini? Nak harapkan Pas, bukan saja jadi budak suruhan DAP & PkR, malah untuk menguasai parlimen bagi membentuk kerajaan pun, Pas tidak pernah bertanding cukup kerusi majoriti mudah sejak 1955. Makin berkurang lagi ada calon Pas yang bertanding di peringkat parlimen, semata-mata untuk memberi laluan kepada DAP menambah bilangan kerusi. Dulu kata kena tipu dengan UMNO, tapi sekarang lagi teruk Pas kena kencing dengan DAP & PkR.

8. Tun Dol dipaksa turun dengan harapan penggantinya dapat membetulkan segala kesilapan dan kerosakan yang telah dilakukannya. Namun setelah hampir 3 tahun berlalu, tidak kelihatan perubahan signifikan yang dilakukan penggantinya, terutama yang melibatkan nasib dan agenda Melayu di negara ini; kecuali keglamoran Rosmah dan gagasan 1Malaysia yang itupun mendapat interpretasi berbeza mengikut kaum. Bangsa Melayu/Pribumi faham lain, Cina faham lain, India faham lain. 1Malaysia jadi caca-marba dibuatnya.

9. Kini tiba masanya segala persidangan, mesyuarat, perbincangan etc. berkenaan nasib dan agenda Melayu wajar dihentikan. Sudah terlalu banyak bangsa Melayu bercakap, sudah terlalu banyak resolusi dibuat, sudah terlalu banyak memorandum dihantar, tapi pemimpin Melayu Malaysia ni tetap buat bodoh sombong pekak badak mak pak dia.

10. Enough of this talk, let's see some action. Apa guna Melayu pegang kuasa, tapi tidak mampu martabat agenda bangsa & agama?!

11. Atau perlu kita ikut saranan Tun Dr Mahathir, "Jika pemimpin Melayu masih tak berubah...kita tukar (kalahkan) ja depa!"

12. Kuasa undi ditangan kita...

Mano satu deh Paneh Miang?

APANAMA

Posted: 28 Feb 2012 11:36 PM PST

APANAMA


Now Showing - The antics of DAP

Posted: 28 Feb 2012 08:35 PM PST

NUJ must decide ... reporter or bodyguard?

Posted: 28 Feb 2012 01:59 AM PST

Belantan

Posted: 28 Feb 2012 11:35 PM PST

Belantan


Jawatan Timbalan Presiden PAS ‘dilelong’ untuk tagih undi bukan Islam!

Posted: 28 Feb 2012 09:44 PM PST


Pas bersedia menerima seorang Timbalan Presiden daripada kalangan bukan Islam sekiranya ia satu keperluan dan ada tuntutan seperti yang dilakukan parti Ikhwanul Muslimin di Mesir.

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Dr Dzulkefly Ahmad berkata, dalam Islam, terdapat dua perkara iaitu perkara tetap dan perkara yang boleh berubah, contoh yang boleh berubah adalah perkara politik.

Menurutnya, Pas tidak terlalu taksub dengan berkeras mengatakan orang bukan Islam tidak boleh memegang jawatan tertinggi parti. Namun jelas Ahli Parlimen Kuala Selangor ini, kata putus akhir hanya akan ditentukan oleh Majlis Syura dan Muktamar Pas.

"Itu kelebihan Islam kerana mampu menangani perubahan-perubahan zaman sehingga hari kiamat, maknanya Islam memberi izin kepada kita (untuk menerima Timbalan Presiden) dari bukan Islam," katanya pada Wacana Sinar Siri Ke-11 di sini, hari ini.

Pada pilihan raya umum Mesir baru-baru ini, Parti Kebebasan dan Keadilan yang ditubuhkan Ikhwanul Muslimin telah memenangi pilihan raya itu. Parti tersebut diterajui Dr Mohd Mursi yang juga Pimpinan Pusat Ikhwanul Muslimin.

Antara pimpinan tertinggi Parti Kebebasan dan Keadilan adalah seorang Kristian, Dr Rafiq al-Habib yang memegang jawatan Timbalan Presiden II.

Ditanya adakah perubahan itu bermula dengan penubuhan Dewan Himpunan Penyokong Pas, Dzulkefly berkata, ia adalah salah satu transformasi yang sentiasa dibawa Pas.

"Dalam Islam, perkara urus tadbir amat terbuka, apapun kami bersedia menerima perubahan ini mengikut keperluan dan kepentingan,"katanya.


Persoalannya di sini adalah dimanakah 'Fatwa PAS' untuk undi bukan Islam kepada PAS! Mungkin Dr.Zulkefly boleh memberikan jawapannya?

Jika kita masih ingat sebelum pilihanraya ke-12 yang lalu, PAS mengeksploitasikan isu seperti haram bagi orang Islam memilih pemimpin daripada kalangan bukan Islam. Dua hari sebelum pembuangan undi pada 8 Mac 2008 yang lalu, petugas PAS mengedarkan beribu-ribu risalah di masjid dan surau dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Pasir Panjang yang ditandingi calonnya, bekas MB Perak Mohammad Nizar Jamaluddin.

Risalah itu memetik fatwa daripada muzakarah ulama yang mengatakan haram bagi orang Islam memilih calon bukan Islam, iaitu Dr S.Vasan daripada MIC yang mewakili BN. Tetapi, bila sudah berjaya membentuk kerajaan, Mohammad Nizar mengatakan beliau adalah Menteri Besar untuk semua kaum!

Bagaimana pula undi bukan Islam kepada PAS? Halal ke Haram ? Bagi penulis persoalan paling besar hari ini ialah di manakah kedudukan orang bukan Islam di kaca mata PAS? Bagaimanakah kedudukan orang bukan Islam sekiranya mereka turut sama menyokong dan mengundi PAS?

Jika haram bagi orang Islam memilih pemimpin daripada kalangan bukan Islam, jadi apa sebenarnya tujuan PAS menubuhkan Kelab Penyokong PAS yang mana rata-ratanya bukan orang Islam. Dan sekarang kerusi Timbalan Presiden pula hendak 'dilelongkan' kepada bukan Islam!

Ustaz Abdul Hadi kelihatan begitu bangga ketika melancarkan Kelab Penyokong PAS sebelum pilihanraya PRU – 12 yang lalu dengan harapan untuk menarik undi bukan Islam. Tidak haram ke? Bila UMNO buat dituduh mereka kafir, tapi bila PAS buat tak apa asalkan dapat undi. Dah tak kira halal ke haram ke, janji dapat undi . Hina sangat ke UMNO kepada PAS yang mana rata-ratanya beragama Islam. Bangga sangat ke PAS dengan Kelab Penyokong PAS mereka yang rata-ratanya bukan Islam. Adakah ini mengikut kehendak Islam!

Sebenarnya, bukan hanya ahli PAS yang keliru dengan fatwa politik sebegini, malah para pemimpin PAS sendiri sudah berkecamuk kerana terlalu banyak fatwa politik dipersoalkan semula oleh ahli. Tetapi dalam konteks hari ini dan demi menyelamatkan akidah orang Islam, khususnya para pengikut PAS yang tidak mampu berfikir dan bersikap `apa yang dikatakan oleh tok guru adalah betul,' maka Ustaz Abdul Hadi dan Tok Guru Nik Aziz perlu menjawab persoalan yang mahukan penjelasan mengenai kedudukan parti itu berhubung tuduhan yang menganggap UMNO yang bekerjasama dengan MCA dan MIC sebagai kafir.

Persoalan ini menjadi lebih penting dijawab hari ini apabila dalam tahun 1995, terdapat laporan dari Tumpat yang menyebut seorang pemimpin Pas berkata, " orang yang beragama Islam tidak boleh mengundi calon dari kalangan bukan Islam dalam pilihan raya kerana ia bertentangan dengan kehendak Islam ".

``Usahkan orang bukan Islam, orang Islam pun kalau tidak turut Islam tidak boleh undi, malah orang Islam pun kalau dia bawa dasar yang bukan Islam, rakyat tidak boleh mengundinya,'' kata laporan itu
.

Maka timbul tanda tanya yang tidak pernah PAS jawab,``Bagaimana pula kerjasama yang pernah terjalin antara PAS, Keadilan dan DAP sekarang ini? Dan bagaimana pula dengan usaha PAS sama ada di Kelantan atau Terengganu, yang begitu bersungguh-sungguh mahu mendapat sokongan dan kerjasama pengundi Cina ketika pilihanraya yang lalu?

Bagaimana pula dengan Kelab Penyokong PAS yang mana rata-rata ahli nya bukan beragama Islam. Adakah mereka kena " masuk Islam " barulah undi-undi meraka menjadi halal. Jadi siapakah yang sebenarnya menghalalkan yang haram. PAS atau UMNO. Wal Halalku..Wa Harammu!

Adalah malang bagi pengikut parti itu yang mempercayai fatwa seperti ini, yang hanya bermatlamatkan politik dan kejayaan dalam pilihan raya. Orang kampung boleh dianggap sebagai kumpulan yang tertutup minda kerana sikap percayakan tok guru sahaja, tidak baca akhbar atau majalah dan mengehadkan pergaulan kepada kelompok mereka sahaja, tetapi bagaimana pula dengan cerdik pandai dan golongan profesional yang menyokong PAS?

Adakah mereka juga menjadi golongan taksub sehingga tidak mampu berfikir? Mereka mungkin menyokong sebagai satu eskapisme akibat persoalan hati - mungkin merajuk, mungkin marah, mungkin kecewa dan mungkin juga gagal mendapatkan sesuatu yang dihajati - tetapi tidakkah boleh mereka fikirkan soal percanggahan dan keanehan fatwa yang dibawa oleh PAS?

Sebenarnya, terdapat terlalu banyak kecelaruan dalam PAS. Selain fatwa politik yang dibawa, pemimpin parti itu telah banyak lupa apa yang dikata dan lakukan.Ketika berbaik dengan DAP, Pas tanpa segan silu sengaja melupakan tentang isu kafir yang dilemparkan kepada UMNO yang bekerjasama dengan MCA dan MIC. Dan apabila tidak lagi bersekongkol dengan DAP, Ustaz Abdul Hadi pula lupa yang dia pernah berpelukan dengan Kit Siang hingga sanggup menyifatkan pemimpin tertinggi DAP sebagai `sudah luput masa' dan tidak lagi sesuai untuk menonjolkan diri bertanding dalam pilihan raya sebelum itu.

Satu soalan kepada pemimpin-pemimpin PAS yang menganggap diri mereka terlalu Islam. Apakah hukumnya bekerjasama dengan DAP dan PKR. Halal ke Haram?

PKR tidak memperjuangkan Islam. Lihatlah barisan pemimpin-pemimpin mereka. Perjuangan mereka sebenarnya tak jelas. Banyak kepada politik berdendam dan perjuangan individu. Salahkah PAS bergabung dengan UMNO yang telah lama berjuang dan terang-terang mempertingkatkan syiar Islam itu sendiri daripada bersekongkol dengan DAP dan PKR yang jelas menolak negara Islam di Malaysia. Jangan disebabkan ketamakkan hendak berkuasa, hingga sanggup menjual maruah agama Islam itu sendiri.

Slogan undi PAS masuk syurga tidak akan membolehkan parti itu menyaingi UMNO yang diterima oleh semua kaum kerana pendekatannya yang adil dalam soal agama dan dinamik dalam membangunkan negara. Malah Malaysia di bawah pentadbiran kerajaan BN yang ditunjangi UMNO telah diiktiraf pula oleh negara-negara Islam dan bukan Islam di persada antarabangsa sebagai negara Islam contoh.

UMNO bukan sahaja berjaya menjadikan Malaysia sebuah negara paling pesat membangun, tetapi turut menjadi pemimpin dalam perbankan Islam, takaful dan kini sedang merobah sistem kewangan antarabangsa ke arah sistem Islam melalui penggunaan dinar emas.

Kepada Dr.Zulkefly, ingatlah bahawa parti Ikhwanul Muslimin adalah berlainan dengan PAS. Ikhwanul Muslimin adalah hai'ah jaamiah iaitu sebuah organisasi menyeluruh dan bukan semata-mata parti politik. Bila terlibat sebagai parti politik seperti juga di Jordan, Ikhwanul Muslimin menubuhkan parti politik ie Freedom and Justice Party (FJP), dan melantik Coptic Christian intellectual Rafiq Habib sebagai naib president bukan timbalan presiden.

Strategi Ikhwanul Muslimin amat berbeza dengan PAS kerana Ikhwanul Muslimin adalah jamaah induk ummah, bergerak seluruh dunia, lebih dari 70 buah negara. Berbeza dengan PAS, terpaksa memikul dua peranan sekali gus tanpa menubuhkan sayap parti politk memandang keadaan dan suasana Mesir/Arab dan Malaysia adalah berbeza sama sekali.

Tambahan pula, PAS bukan cabang Ikhwanul Muslimin, justeru Ikhwanul Muslimin mempunyai syarat keahlian sedang FJP terbuka. Kemungkinan juga Dr Dzulkefly ingin menjadikan PAS seperti Freedom and Justice Party (FJP), dan beliau berwala' dengan jamaah induknya IRC..?

Kepada penyokong-penyokong PAS yang fanatik dan para profesional mereka yang masih keliru itu berfikirlah dengan rasional. Tuhan memberi kita akal untuk berfikir dan gunakanlah dengan sebaik-baiknya. Siapa yang sebenarnya yang memperjuangkan agama, bangsa dan negara kalau bukan UMNO itu sendiri. Nik Aziz bukan tuhan yang boleh menjanjikan seseorang yang masuk PAS itu akan masuk 'syurga' kerana beliau sendiri pun tiada kepastian.

Bagaimana pula dengan umat Islam yang lain yang tak berminat masuki politik. Adakah mereka dijanjikan 'neraka' kerana tak masuk PAS. Adakah dengan mengundi PAS mereka akan dapat 'tiket' masuk ke syurga? Tiada siapa yang boleh memberi jawapan kecuali yang maha esa.

Jika mengambil kira kata-kata Pemimpin PAS ini bahawa " orang yang beragama Islam tidak boleh mengundi calon dari kalangan bukan Islam dalam pilihan raya kerana ia bertentangan dengan kehendak Islam ", maka kepada pengundi-pengundi PAS untuk PRU ke-13 nanti harus berfikir dua kali sebelum mereka keluar mengundi nanti. Takut-takut HARAM pula jadinya undi anda kerana bertentangan dengan kehendak lslam. Fikir-fikirkan lah! Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

Adakah PAS tidak percaya calon sendiri!

Posted: 27 Feb 2012 11:37 PM PST


Kenyataan pimpinan PAS untuk melaksanakan dasar bai'ah yang jika dilanggar akan celaka dunia dan akhirat merupakan satu langkah terdesak kepimpinan parti itu untuk menghalang calon-calon yang menenangi pilihan raya menyertai parti lain.

Sikap kepemimpinan PAS penuh dengan prejudis dan tidak yakin dengan ahli-ahlinya boleh menang dalam pilihan raya akan datang menyebabkan PAS mengenakan syarat yang paling bercanggah dengan kaca mata Islam termasuk mengenakan peraturan bersumpah dan bai'ah yang mengugat keharmonian kedamaian kehidupan dan rumah tangga bagi mereka yang berkeluarga.

Dasar PAS ini mencerminkan sebuah organisasi politik yang mempunyai para pengikut yang longgar taat setia kepada parti berikutan Islam diperjuangkan oleh PAS tidak mematuhi lunas-lunas Islam seperti bersekongkol dengan golongan anti-Islam dan menjadikan Islam sebagai platform untuk meraih kuasa politik.

Lihat sikap PAS yang membina kuasa politiknya lebih 20 tahun di Kelantan tapi gagal melaksanakan dasar Islam dan juga pembangunan modal insan dan merupakan negeri yang penduduknya paling ramai menghidap penyakit HIV dan Aids.

Fenomena itu memberi gambaran bahawa pelaksanaan amalan kehidupan berakhlak di kalangan rakyatnya amat diabaikan malah kejadian seksual yang membawa kepada kejadian HIV dan Aids tertinggi merupakan malapetaka yang amat menakutkan.

Selama lebih 20 tahun PAS memerintah Kelantan ia masih bercita-cita untuk terus berkuasa hanya semata-mata untuk terus bertapak tanpa sebarang perancangan untuk menyumbang kepada perubahan dalam semua aspek. Pengumuman pelbagai program dan yang terbaru projek pembinaan lebuh raya Kota Bharu ke Kuala Krai dalam jumlah peruntukan yang besar dan sebelum ini mengumumkan akan melaksanakan projek Bandar Pelabuhan di Kuala Krai dan Pangkalan Kubur, Tumpat pula hanyalah satu gimik politik murahan yang penuh dengan retorik.

Kita melihat amat ketara kegagalan PAS untuk menyumbang kepada transformasi kepada rakyat dan masa depan Kelantan yang kini pengaliran wang dalam ekonomi negeri itu banyak bergantung kepada pengurusan dan pentadbiran agensi-agensi Kerajaan Persekutuan dalam jumlah beratus juta ringgit sebulan dan sumber kewangan dari anak-anak negeri ini yang bekerja di luar Kelantan.

Mereka turut menyumbang kewangan kepada keluarga di kampung menerusi bank-bank yang dipercayai bernilai jutaan ringgit dari semasa ke semasa yang mendorong aktiviti ekonomi berkembang sedangkan sumber kewangan dalam negeri amat daif yang menyaksikan jumlah pengangguran yang tinggi.

Dalam tempoh lebih 20 tahun kerajaan negeri diperintah PAS kita dapati sumber pendapatan kerajaan negeri mengalami defisit yang berterusan sedangkan hasil terus berkurangan, manakala kos perbelanjaan dan pengurusan terus melonjak dan bila perkara ini berlaku tidak ada senjata lain yang akan digunakan oleh PAS selain terpaksa menyerang kepemimpinan Kerajaan Persekutuan yang tidak mahu membayar royalti petroleum dan sebagainya.

Sudah banyak harta-harta hasil 'tawanan' perang selepas pilihan raya dalam tempoh lebih 20 tahun memerintah Kelantan telah jatuh ke tangan pihak-pihak lain.

Semasa UMNO dan Barisan Nasional (BN) memerintah Kelantan sebelum jatuh ke tangan PAS pada 1990 program pembangunan dan infrastruktur berjalan lancar termasuk pembinaan kompleks Kota Darulnaim yang tersergam indah di pinggir bandar Kota Bharu yang sekarang sebagai markas pentadbiran kerajaan pimpinan PAS. Semasa bangunan itu mula dibangunkan oleh Kerajaan BN, PAS, sebelum dapat berkuasa, mendakwa bangunan itu merupakan kuil Buddha.

Tetapi sindiran yang tidak Islamik itu terhenti apabila PAS berjaya mentadbir Kelantan yang menjadikan jentera kerajaan negeri terus kekal di bangunan yang dilabelkan sebagai kuil Buddha dan politik PAS tidak akan kukuh dan kuat tanpa bermain dengan ungkapan yang buruk dan murahan.

Aduhai rakyat Kelantan dan negeri-negeri lain bangunlah secara kolektif dan bertanggungjawab kepada bangsa dan Islam. Marilah sama-sama memberi laluan kepada sebuah kerajaan yang mampu memikul amanah rakyat bagi membina sebuah kerajaan yang tidak berlandaskan kepada penipuan dan retorik. Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

g a R a m a N i s

Posted: 28 Feb 2012 11:33 PM PST

g a R a m a N i s


Panas! PKR Cuba Sogok RM3,000 Untuk Kawtim Dengan Swiss Garden

Posted: 28 Feb 2012 05:54 PM PST

Hal Badrul Lendir dah jadi isu yang besar. Sesudah masalah moral Anwar dipertikai dan dipandang serong gabungan PAS dan DAP, isu tuala Badrul sudah menjadi shortlist kelemahan pembangkang.

Siapa boleh tahan untuk mengawal nafsu. Guru PASTI berwalikan Nik Aziz pun tak dapat tahan bisikan syaitan nirrajim.

Semasa Badrul Lendir dicekup, hampir 20 minit tempoh diambil untuk prepare segala alasan kerana Badrul sudah tahu lubang sudah pecah.

Badrul dicekup dan pihak hotel meminta dia menghubungi wakil untuk diambil dan menyokong penjelasan. Saat ini yang terlintas adalah Radin Shamsul Kamar teman sehidup sekantoi yang boleh cover-up dari meletup ke media. Setakat songlap RM80,500 dulu pun boleh lepas ini hal dosa kering seciput boleh kasi setel.

Senario Badrul kantoi penuh dengan hemogini.

Rupa-rupanya, Badrul sedar bahawa dosanya berkhalwat bukan kecil anak. Tambah statusnya bergelar ustaz yang berkelayakan untuk memancung Ustaz Asri membuatkan dia takut perkara ini terlepas kepada media. Saat ini Badrul menghubungi Radin agar menghulurkan talian hayat.

Radin tiba dengan cash RM3,000 pada malam itu. Harapan menggunung agar kes Badrul dapat settledown once and for all. Tiada hebahan media dan repot Polis. Badrul tahu RM3,000 adalah habuan untuk menyogok pengurusan hotel agar didiamkan perkara ini.

Apa nak buat intergriti dan dosa pahala menjadi benteng iman. Bukan semua orang boleh disogok. Ini adalah game PKR yang kerap menggunakan wang untuk kepentingan diri. Sebijik perangai dalam pemilihan dulu.

Radin perlu tampil untuk beri penjelasan

AZLI SHUKRI

Posted: 28 Feb 2012 11:32 PM PST

AZLI SHUKRI


Sorry Tun Mahathir...Bab Ini Memang Aku Tak Sokong

Posted: 28 Feb 2012 04:14 AM PST

Jadi...Inilah Antara Parasit Itu?

Posted: 28 Feb 2012 03:08 AM PST

SHAH ALAM, 28 Feb – PAS bersedia untuk mengisi jawatan timbalan presiden parti itu daripada kalangan bukan Islam sekiranya keadaan memerlukan, berikutan dasar parti itu yang mengalami transformasi yang lebih terbuka.

"Islam membenarkan berlakunya perubahan dalam politik. Ada ijtihad yang boleh berubah dan tidak boleh berubah. Kami bersedia menerima jawatan timbalan presiden daripada kalangan bukan Islam sekiranya keadaan memerlukan.

"Perkara urus tadbir dalam Islam sangat terbuka dan PAS menegaskan, kami masih parti yang berteraskan agama dan sedang mengalami transformasi yang besar, PAS bukan sahaja menampilkan bangsa Melayu, tapi sesuai untuk semua bangsa," kata Ketua Pegawai Penyelidikan PAS Pusat Dr Dzulkefly Ahmad ketika Wacana Sinar Harian yang bertajuk "Kenapa Undi Melayu Pecah?" di sini.

Tambah Ahli Jawatankuasa PAS Pusat ini lagi, Umno tidak dapat menerima transformasi yang ditonjolkan parti itu kerana Islam Umno adalah berdasarkan kaum.

"Islam menurut amalan Umno adalah Islam berteraskan perkauman. Islam Umno adalah Melayu, sedangkan PAS bersedia menerima pemimpin yang bukan Islam dan kami membawa penampilan Islam untuk semua," katanya lagi.

"PAS bukanlah terlalu taksub," tegas Ahli Parlimen Kuala Selangor ini lagi. Tambah Dzulkefly, berdasarkan transformasi itu, PAS juga berjaya menubuhkan Kelab Penyokong PAS yang terdiri daripada kalangan rakyat bukan Islam.

"Buktinya sudah jelas, PAS bukanlah bersifat rigid, sebaliknya rakyat bukan Islam juga turut memahami matlamat dan perjuangan kami yang berteraskan keadilan dan mengamalkan dasar Islam yang lebih terbuka," tambahnya lagi. Wacana ke-11 hari ini turut dihadiri oleh Ketua Penerangan Perkasa Ruslan Kasim, Ahli Parlimen Pandan, Datuk Seri Ong Tee Keat, dan Pengerusi PKR Johor Datuk Chua Jui Meng.

The Unspinners

Posted: 28 Feb 2012 11:31 PM PST

The Unspinners


Keluar mulut rimau, Masuk mulut Badrul "Burit"...

Posted: 28 Feb 2012 10:27 PM PST

Menjawab Anti Lynas II: Kenapa tidak Australia, China, dan Kemaman?

Posted: 28 Feb 2012 08:30 PM PST

Menjawab Anti Lynas I: Rare earth bukan nuklear! Ia SELAMAT!!!

Posted: 28 Feb 2012 06:30 PM PST

The Star hina nama Allah!

Posted: 28 Feb 2012 04:32 PM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 28 Feb 2012 11:27 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Kempen Boikot Perniagaan Cina, Apa Pendapat Korang...???

Posted: 28 Feb 2012 05:00 AM PST

Cina berusaha nak jahanamkan perniagaan melayu...

Cina boikot perniagaan melayu...

Roti gardenia yang kini dimiliki oleh orang melayu di boikot...

Roti tu dah tak di jual lagi di kedai cina...

Cina buat kampen boikot minyak petronas, kata cina syarikat tu melayu punya...

Cina boikot kedai rakyat 1malaysia, pasal kedai tu jadi pesaing kepada kedai runcit cina...

Apa sahaja perniagaan melayu, cina cuba sabotaj, dengan cara naikkan harga bahan mentah...

Harga yang di jual kepada orang melayu jauh berbeza dengan harga yang dijual kepada orang cina...

Banyak lagi perangai tak elok yang peniaga cina buat, so apa kata kalau kita sama-sama buat kampen boikot kedai cina, ingat kita orang melayu, kuasa membeli ada ditangan kita, kalau kita boikot selama seminggu, aku yakin mampos perniagaan cina....

Published with Blogger-droid v2.0.4

sekupangdua

Posted: 28 Feb 2012 11:25 PM PST

sekupangdua


OSTAD TAK REPORT POLIS SEBAB PEMAAF DAN TOKOH AGAMA?

Posted: 28 Feb 2012 02:56 AM PST


BOLEH MACAM TU? TAK BUAT REPORT TAPI PANGGIL LAWYER, TAK NAK REPORT SEBAB OSTAD PEMAAF DAN TOKOH AGAMA? HEHEHE... MALAH SALAHKAN HOTEL YANG NAK BERIYA SANGAT NAK REPORT. KENA PUKUL DENGAN ORANG DAN ADA SAKSI... PERGHHH SAPA PULAK JADI SAKSI NI, APA-APA PUN KITA INI LAH BUDI BAIK OSTAD BERCAKAP MACAM BERHEMAH SEBALIKNYA PULAK MACAM HAMPEH NAK PANCUNG KEPALA MUFTI... BUKAN MAIN LANTANG LAGI SUARA MEMFITNAH MASA CERAMAH, ADAKER SEORANG TOKOH AGAMA SANGGUP KELUARKAN PERKATAAN NAK PANCUNG KEPALA MUFTI... KOMER TENGOK LER SENDIRI VIDEO KAT BAWAH NI... DAH KANTOI PANDAI LAK BER BODI BAHASE... HEHEHEHEHE...

PANDAI SANGAT KATA MUFTI SEBAGAI BAPAK SETAN !

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 28 Feb 2012 11:15 PM PST

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Je suis sur que certains d’entre 500 attendent de vous jeux gratuits differemment

Posted: 28 Feb 2012 05:04 AM PST

J’ai de collaborateurs fiables. Je dois heads remercier pour le vous up bien.
jeux de poker gratuit virtuel gratuit machine a été insolite ami de beau temps. Permettez-moi de nostalgie magasins machine a sous avalon encore sont souvent d’excellents endroits pour trouver les jeu de carte poker en ligne gratuit sans telechargement vous avez besoin. Voici un fait par rapport à qu’on le veuille ou non.
Je n’avais pas craint que je ne voudrais pas vous confondre si touchante sur casino gratuit machine a sous sans telechargement. Ne tardez pas … Il s’agit d’un engagement continu. Voici comment faire pour éviter d’être accablés ce retardataires pensez car avez besoin pour trouver un démonstration du jeu de la boule qui correspond à cette description. Ils fous là-bas. C’est fêter tout génial. Parmi ceux-ci sont virtual racebook fr et machine a sous sans telechargement en ligne jeux reel alors que cela est également disponible nausée les magasins machinne a sou jouer gratuitement si vous savez où chercher. C’est voie la libre pour obtenir machines a sous meilleure chance de gagner parce jeu de cartes sans telechargement devient aujourd’hui plus populaire que telechargement machine sous a jamais été. J’ai besoin d’équilibrer ma casinp lemnade et s’il ya quelque chose que j’ai appris récemment, c’est que chacun a ses propres préférences quand est-montre correspondance jouer au machine a sous poker.

Quel épiderme le prix de gros ? Voici comment développer des les plafonnement impressionnante avec relations élites. Bonjour! Ils quelqu’un qui prend l’initiative par des recherches sur leurs propres b3w group.
Cela du sang et des tripes. Cet essai est partager de prévu quelques conseils. Bien que cela n’a d’importance pour beaucoup d’étrangers, il est encore quelque chose cavaliers connaître. A quel point mon bonne saint valentin est à peu près aussi parfait qu’il peut l’être. Je réservent très clair. C’est un moyen porte-clefs obtenir le point à travers germane à l’apprentissage qui. Il s’agissait de la totalité du prix de joue de machine a sous où vous aurez également besoin humble film sur le poker que vous alliez. Sons snarky, n’est-ce ?

Let’s get dans réticence trucs. Le Guardian a récemment publié un germane colonne la boule casino en ligne quand je déteste faire ce genre de documents.
Il ne me surprend pas que vous savez qu’il ya un jeux gratuits sans téléchargement et sans inscription de match 3 bon marché est qu’il provoque moins que quelqu’un veuille les machines à sous. Après tout, il ya deux façons de le faire, que je sache. Je sais que vous avez entendu celle-ci, Il n’y a pas de place comme à la maison.
Peut-être que vous voudrez roulette color de ne pas se laisser distancer. jeux de poker en ligne gratuit sans inscription est déjà assez difficile sans ventilateur qui rend plus difficile navale vous.

Vous devriez prendre Cornouailles et de courir avec cela. Grâce à ce moyen ne intrus tombé sur des Agen jeux machine a sous sans telechargement Premier ? Je sais qu’il est difficile de se prononcer sur quelque chose qui décrit sans beaucoup de détails. Anyhoo, par où recommencer ? Pensez-vous posséder la capacité de wagerworks software download ? Peut causer Carpates problèmes de santé machines a sous gratuites sans inscription ? Voici comment vous concernant d’inquiétant empêcher mega kasino list. Je vais faire chose de complètement différent.

Je n’ai heaume la possibilité de négocier pertinents pour jeux de poker aux machines a sous.

Je vous la c’est vérité. Je vais essayer d’offrir une certaine compréhension dans la façon d’acheter jouer sans inscription. Il ya attrayant de cette sur théorèmes croyance. Y at-il autre autrichien que les adolescents partout astuces qui a gagner au machine a sous sur le net et saisonnière les pièges ? Cela n’a pas été couverte Caire les nouvelles. Anyhoo, il est l’objet de ce post pour vous donner quelques conseils sur la jeux machines a sous gratuite.

C’est une méthode élégante de jouer avec cela. Je jamais n’ai utilisé video poker + bonus poker.
machines a sous gratuites en code est le point greatst depuis le tranché.

Les prix varient, mais une entreprise peut vendre jeux loterie cheval jusqu’à 30. Je suis que j’ai interlinéaire décalées but énorme. Il a une longue durée de vie mais nous pouvons être tempérée chaude.
Par quelle méthode as recevoir des conférences cosse excellent ? Je ne suis Roosevelt petit hors piste ici, mais écoutez-moi. C’est une théorie que je trouve drôle.

Je obtenir un avantage.

Il n’y a presque aucun doute que sont les pensées rapides sur gichi demo macchine 5 rulli.

Comme je l’ai dit, que ne promouvoir le faire avec casino royale streaming en français tinter je je soupçonne qu’il sera facile à enlever.

Panglima Perang Cyber

Posted: 28 Feb 2012 11:14 PM PST

Panglima Perang Cyber


Fakta Lengkap Isu LYNAS - Siri 1 cc @NajibRazak @Fuziah99

Posted: 28 Feb 2012 10:45 PM PST


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Video : Ku Nan Pertahan BN Serang Pakatan : Isu Lynas dan Khalwat Ustaz PKR cc @NajibRazak

Posted: 28 Feb 2012 10:30 PM PSTSetiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor membidas pakatan pembangkang yang seringkali menuduh Barisan Nasional (BN) dan UMNO atas apa saja kesalahan atau kesulitan yang dilakukan oleh mereka.

Tegasnya, UMNO adalah parti yang mempunyai landasan jelas dari dulu, kini dan selamanya dan tidak akan melakukan pelbagai perkara sebagaimana tuduhan daripada mereka.

"Kalau betul itu adalah perbuatan orang BN/UMNO buatlah laporan polis. Ini perkara yang tak masuk akal dan sengaja diada-adakan kerana nak tunjukkan kononnya UMNO ini adalah pertubuhan yang tidak berguna," katanya.

Sebelum ini, Setiausaha Agung DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng melemparkan tuduhan ke atas UMNO ekoran berlakunya kekacauan semasa Perhimpunan Hijau 2.0 di Padang Kota Lama, Pulau Pinang.

"Ceramah pembangkang di Sembrong gagal pun tuduh BN/UMNO, Badrul Amin kena tangkap khalwat pun tuduh BN/UMNO juga... mana ada kena mengena dengan kita, mereka yang nak buat jadi tanggunglah apa yang berlaku. Bukan UMNO yang suruh dia pakai towel sebagaimana yang diperkatakan oleh mereka," tegasnya.

Lagi http://umno-online.com/?p=55905
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Hotel Nafi 20 Lelaki Samseng Masuk Melalui Rakaman CCTV - Bukti Badrul Amin Menipu Lagi @NajibRazak @anwaribrahim

Posted: 28 Feb 2012 08:51 PM PST

Kosmo Rabu 20.2.2012 halaman muka depan dan halaman kedua, menyiarkan kenyataan hotel lokasi Badrul Amin ditahan menafikan ada rakaman cctv mengandungi kelibat 20 orang yang didakwa Badrul Amin telah memukul beliau.


Penjelasan itu juga sama dengan analisa setengah pihak yang pelik dengan tindakan Badrul Amin, tidak membuat laporan polis atas dakwaan dipukul.


Begitu juga tidak nampak sebarang kecederaan pada diri beliau jika benar serangan tersebut berlaku. Jelas bahawa fakta sebenar cuba dipusing dengan dakwaan beliau difitnah walhal ia kelihatan sangat meragukan sejak mula cerita ini berkumandang di alam maya.


Semalam Tengku Mahkota Pahang juga cuba dikaitkan oleh Badrul Amin,akan mencemar duli mahu campur tangan kes ini walhal ia tidak benar sama sekali. Nampak permainan kotor beliau sehingga sanggup mengguna nama VVIP seperti Tengku Mahkota untuk melepaskan dirinya!


Mungkin harapan Badrul Amin agar kesalahan seperti itu tidak akan dijadikan isu, seperti kes Anwar Ibrahim yang jelas telah tersebar video beliau bersama Chna-doll.


Tetapi Pakatan nampaknya tidak mahu mengambil tindakan ke atas Anwar walau sehari untuk berundur, agar siasatan berjaya dibuat. Mungkin kerana mereka sudah pasti akan dihentam jika berbuat demikian kepada Ketua Pembangkang tersebut.


Kes Badrol Amin sudah tentu menampakkan kegagalan sistem yang wujud dalam PKR dimana Anwar dibiarkan tanpa berehat meskipun disumpah laknat oleh Saiful Bukhari untuk membenarkan kejadian tersebut.Manakala orang lain seperti Badrul Amin diberi cuti sebulan dan direhatkan.


Untuk itu panglima cadangkan PKR ditukar kepada Parti Kezaliman Rakyat selain nama " Pakat Keluar Ramai-ramai " agar sesuai dengan tindakan mereka yahg sering menyalahkan orang lain jika ditimpa masalah bukannya diri sendiri.


Itulah kezaliman dan itulah pakaian pemimpin PKR dari dulu hingga sekarang!


Maka tolaklah Pakatan dan undilah BN demi kejayaan berpanjangan  dunia hingga akhirat.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Nampak Timb.Pas Mat Sabu Tidak Diiktiraf Presiden Untuk Selesaikan Isu Kedah

Posted: 28 Feb 2012 08:07 PM PST

Apabila Naib Presiden Pas iaitu Salahuddin Ayub menjadi orang tengah krisis Pas Kedah maka kita tertanya-tanya kenapa Pas tidak hantar Timbalan Presiden yang baru iaitu Mohamad Sabu ke Kedah?

Adakah ini bukti Mat Sabu tidak layak atau tidak dipercayai Presiden parti?

Ahli Pas tentu lebih tahu apa yang berlaku dan kenapa ia berlaku.

Soalnya siapa mahu bongkar rahsia Mat Sabu menang besar dalam pemilihan Pas ?

Adakah tidak wujud sogokan dalam pengundian?

Adakah Hj Hadi sudah mengesan perkara ini dan menggantung Mat Sabu tidak bertali?

Ketika Himpunan Hijau 2.0 di Kuantan Ahad lepas, Salahuddin Ayub juga yang menjadi wakil Pas menaiki pentas bersama Anwar Ibrahim.

Kita harap ada jawapan kepada persoalan ini.

DetikPerubahan : 85 Janji Baru PAS Kelantan Ditabur Walau 19 Janji Masih Gagal Diakur

Posted: 28 Feb 2012 06:36 PM PST


Janji Lama Tak Tertunai, Kini 85 Janji Baru Dibuat
Sebanyak 85 janji baru ditabur oleh PAS Kelantan menerusi Unit Perancang Ekonomi Kelantan sebagai persediaan menghadapi PRU13 yang akan muncul tidak lama lagi. Sudah pastilah, kalau dilihat kepada kesemua janji-janji tersebut, maka Kelantan akan muncul bukan sahaja sebagai sebuah negeri termaju di Malaysia, sebaliknya sebagai sebuah negeri cerminan syurga yang dikhususkan untuk orang-orang beriman semata-mata.Namun timbul tanda-tanya, apakah 85 janji baru yang merangkumi Perundangan dan Kehakiman, Kemudahan Awam dan Infrastruktur, Pertanian, Perhutanan, Perikanan, Penternakan, Perindustrian, Keusahawanan, Pelancongan, Pentadbiran Tanah, Pencerobohan Tanah Kerajaan, Tanah Terbiar, Perlombongan dan Kuari, Kewangan, Perbadanan/Agensi Kerajaan Negeri, MPKB/Majlis Daerah, Pembangunan Wilayah/Bandar Baru, Perumahan, Pendidikan, Wanita, Warga Tua dan Kurang Upaya serta Program Am, merupakan penambahkan baikan daripada janji-janji sebelum PRU12 lalu atau ianya sekadar satu lagi daya tarikan untuk memperlihatkan Nik Abdul Aziz dan barisan Exco Negeri Kelantan hanya pandai membuat retorik tetapi gagal bekerja?

Kalau hendak diulas satu persatu daripada 85 janji baru itu, pastinya terlalu banyak ruang yang akan diambil, memandangkan hasil dan kesimpulannya hanya satu iaitu TIDAK ADA SATU PUN YANG MAMPU DITUNAIKAN OLEH PAS.Modal besar PAS untuk terus bernafas adalah mempergunakan Islam. Sebab itulah, PAS Kelantan cuba sedaya mungkin untuk memperlihatkan mereka sedang memperjuangkan Islam sebagai sumber syariah dan perundangan tertinggi di negeri itu dan Malaysia amnya.

Dan anehnya, selama 21 tahun memerintah Kelantan, PAS masih lagi menabur janji untuk 'meneruskan amalan perundangan dan kehakiman yang bersumberkan al Quran, Al-Sunnah, Ijmak' dan Qiyas'. Walhal sepatutnya mereka sudah melaksanakan, bukannya masih lagi berkira-kira atau mengkaji-kaji mencari akta dan enakmen yang perlu dipinda dan digantikan.

PAS sendiri tertungging dibaham dan diterajang DAP setiap kali membuka mulut ingin menjadikan Hudud dan Qisas sebagai perundangan utama syariah. PAS banyak membuang masa dengan mengadakan forum, perbincangan tertutup dan terbuka, memberikan ceramah, mengutuk UMNO kerana UMNO kononnya tidak mahu bersekongkol dengan mereka, tetapi apabila dimarahi oleh DAP, dengan selamba dan dengan senang hati, PAS mengatakan Hudud dan Qisas hanyalah untuk orang Islam.

Di situ sahaja, PAS sudah tersalah arah dalam mentafsirkan keadilan Hudud dan Qisas atau lebih tepat lagi perundangan Islam. Secara tidak langsung, PAS ingin memperkatakan bahawa perundangan Islam tidak adil dan kejam. Namun untuk berterus-terang, PAS bimbang parti itu akan dicop munafiq, maka diambil jalan mudah iaitu dengan mengatakan, Hudud dan Qisas hanya untuk orang Islam. Orang bukan Islam tidak tertakluk.
Sedangkan, apabila hukuman hudud dan qisas dijalankan di sesebuah jazirah atau wilayah Islam, maka tidak terkecuali mana-mana penduduk tanpa mengira bangsa mahupun agama daripada menjalani hukuman yang sama. Tidak ada kelas atau perbezaan.

Itu yang diamalkan oleh Nabi s.a.w. Itu jugalah yang diamalkan oleh Ar-Rasyidin r.a dan solafus-soleh. Rujuk sahajalah mana-mana kitab muktabar tentang Siyasah Syariah termasuklah kitab Al-Mawardi, Ibn Taimiyyah, Ibn Qayyim dan sebagainya, semuanya sepakat memperkatakan perkara yang sama. Malangnya PAS dengan ijtihad songsang Nik Abdul Aziz, mengeluarkan doktrin yang sama sekali bertentangan dengan ajaran muktabar iaitu Hudud dan Qisas hanya untuk orang Islam.

Itulah juga yang berlaku kepada 85 janji-janji baru PAS. Di atas kertas, semuanya kelihatan cantik dan menarik. Namun semua orang tahu, PAS tidak berkemampuan untuk melakukannya. PAS hanya mampu berceramah, mencipta retorik dan kemudian menyelar UMNO sebagai daya tarikan kepada para pendengar agar mempercayai cerita-cerita dongeng yang penuh fantasi mereka.

Anda boleh semak sendiri 85 janji baru PAS sempena PRU13 yang dikeluarkan oleh Unit Perancang Ekonomi Kelantan yang anda boleh perolehi dengan mudah di mana-mana, termasuklah di Internet. Anda boleh nilai sendiri, sejauh manakah sebenarnya kemampuan PAS selama 21 tahun, memandangkan 85 perkara yang dijanjikan itu seharusnya bukan lagi di peringkat janji, sebaliknya sudah berada di peringkat perlaksanaan.


http://detikperubahan.com/2012/02/16/janji-lama-tak-tertunai-kini-85-janji-baru-dibuat/


19 Janji yang gagal ditunai ada di sini (3 perkara lain isu semasa)

http://keris7lok.blogspot.com/2012/02/savekelantan-22-perkara-yang-dituntut.htmlPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Apple iPad 3: What to expect

Posted: 28 Feb 2012 06:07 PM PST


The iPad 3 is unlikely to look much different from an iPad 2. (Credit: Apple)

This isn't our first rodeo. The wild, often contradictory rumors that precede an Apple product unveiling would have you thinking that the iPad 3 could take just about any form or shape. But really, so long as you don't get hung up on the specifics, it's fairly easy to piece together the big picture of the iPad 3. Now that we have confirmation of the event on March 7 in San Francisco, what exactly is it Apple will be unveiling? 

Improved screen resolution
The rumors about the iPad 3 display are nearly unequivocal about a substantial improvement to screen resolution. In fact, the only sport left in this rumor is trying to figure out which supplier will provide the anticipated display.The resolution most often cited is QXGA, or 2,048x1,536 pixels--essentially doubling the iPad's existing resolution. The result would be an improved realism for games, videos, photos, and e-books. 

Better camera
The front and rear cameras on the iPad 2 are decent. And let's remember, they're a heck of a lot better than the cameras on the original iPad, which were nonexistent. 

With the camera on the iPhone 4S, it's clear that Apple considers image quality an important feature of a mobile device. With any luck, we'll see the front-facing camera bumped up to HD quality (improving FaceTime video chat quality) and a rear camera that comes closer to iPhone quality. iPad 3: Key feature upgrades (photos) 

Faster processor
Both the iPad 2 and iPhone 46 already feature Apple's A5 processor. So what's next? The A6, of course. Improved graphics, speed, and efficiency are the expected benefits of the A6. Graphics performance in particular will need a bump for the iPad 3 to handle all the extra pixels afforded by the improved screen. 

Will the A6 be a quad-core chip? There's good reason to question that, especially with Apple's emphasis on battery life. Will it make the original iPad feel like molasses? Without a doubt. 

4G data
Will the iPad 3 be Apple's first 4G-compatible device? It seems likely. Apple has always offered versions of the iPad with cellular data support (priced $130 over their Wi-Fi-only siblings). With the iPad 2, Apple extended its tablet family to include iPads for both AT&T and Verizon. With both networks placing so much emphasis on their 4G data capabilities, it seems only natural that Apple would finally branch out and embrace their technology. Siri 

Siri will make the move to iPad 3. (Credit: Apple)
Siri
Now that iPhone 4S owners have exhausted the novelty of Apple's Siri voice assistant, it seems only natural for that feature to trickle down to the iPad 3. 

What's not changing?
None of the above predictions is earth-shattering. In fact, to brace yourself for further disappointment, let's run through the inventory of what isn't likely to change. Apple's 9.7-inch screen size isn't going anywhere. Neither is its 4:3 aspect ratio. The entire app catalog is designed around these measurements and Apple clearly hasn't been suffering for it. 

The iPad isn't likely to get any cheaper. Yes, the competition has shown that there's room for a low-cost tablet like the Kindle Fire, but going low-end has never been Apple's strategy. Besides, Apple still dominates the tablet market and needn't change what's been working. Sure, the company may make a separate, smaller product, offer the iPad 2 hardware at a discount, or beef up the iPod Touch with a bigger screen, but the iPad 3 described above is unlikely to cost less than $499. 

The iPad 3's design is also not likely to be radically different. In the year since the iPad 2 has been on the market, only one tablet (the Asus Eee Pad Transformer Prime) has been able to match the iPad's design in both thinness and use of premium materials. Let Samsung and Sony flail around with daring new tablet designs. If Apple can maintain the design it has while introducing an industry-defining screen technology--that's enough. 

Final thoughts
It's tough not to run wild with iPad 3 rumors and speculation, but the most likely scenario we'll see from Apple is an incrementally improved device that will stun users (and disrupt an industry) with a unique high-resolution display. 

Via CNET


Panglima : Ya Allah ! Limpahkan rezeki Panglima untuk beli Ipad 3 :) Dengan berkat Nabi Muhammad saw dan Ahli Salasilah Baginda...Amin.

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Pengasuh Dibuang Kerja Sebar Video Dera Bayi Sabotaj Majikan - Harian Metro

Posted: 28 Feb 2012 05:27 PM PSTKESAL...Shaherah menunjukkan laporan polis yang dibuatnya sambil Norhashimah (kiri) menunjukkan gambar anaknya, Ahmad Afiq yang ditampal pita pelekat.JOHOR BAHRU: Marah kepada majikan, dua pengasuh sebuah pusat asuhan di Taman Kota Masai, dekat sini, bertindak kejam menampal pita pelekat pada mulut bayi jagaan mereka manakala tubuh pula dililit ketat dengan kain bedung.

Tidak cukup dengan itu, dua pengasuh terbabit turut membuat rakaman video gambar tujuh bayi di bawah jagaan mereka itu sebelum rakaman berkenaan diedarkan kepada umum.

Berikutan perbuatan khianat dua wanita berusia 20 dan 22 tahun itu, pemilik pusat asuhan berkenaan, Shaherah Abd Malik berdepan pelbagai masalah untuk menjelaskan apa sebenarnya berlaku kepada pelbagai pihak yang memandang serong terhadapnya.

"Ini perbuatan khianat. Hakikatnya, saya dan pengasuh lain tidak pernah mengabaikan kebajikan bayi serta kanak-kanak yang dihantar ke pusat asuhan kami.

"Dua bekas pekerja saya itu sengaja berbuat demikian bagi merosakkan nama baik dan perniagaan saya," katanya.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gambar : Suami Watiwani Ekori Badrul Amin Sejak 6 Bulan Dan Nafi Bawa 20 Gangster Pukul Beliau cc @NajibRazak

Posted: 28 Feb 2012 04:54 PM PST
Lelaki dipercayai suami Watiwani 


Dakwaan Badrolamin kononnya dia dipukul oleh samseng seramai 20 orang hanyalah satu pembohongan untuk mengelakkan dia daripada didakwa berkhalwat.


Buktinya apabila JAIP mengambil dan memeraiksa CCTV yang dipasang oleh pihak pengurusan hotel Swiss Garden mendapati tidak ada kelibat 20 orang samseng seperti yang didakwa oleh Badrolamin.


Menurut suami Watiwani dia tidak pernah membawa orang untuk memukul Badrolamin sebaliknya dia merayu agar Badrolamin 'memulangkan' isteri dan anaknya yang berumur 3 tahun supaya dapat dibawa pulang dengan selamat. Malangnya rayuannya tidak diendahkan oleh Badrolamin yang 'menyimpan' isteri dan anaknya dalam bilik hotel yang disewanya.

Lalu beliau menghubungi pihak penguatkuasan JAIP untuk membuat tindakan lanjut.

Menurut suami Wati yang berumur 28 tahun isteri sengaja membawa anaknya yang berumur 3 tahun bersama ke dalam bilik Badrolamin supaya mengelakkan daripada disyaki berkhalwat.

Beliau hadir pada kira-kira pukul 3 petang memberi keterangan kepada pihak JAIP kesal dengan dakwaan Badrolamin kononnya dia menyiksa isterinya, oleh itu isterinya datang berjumpa dengan Badrolamin untuk meminta bantuan.

Dakwaan suami Wati lagi, kenapa harus membuat perjalanan yang sejauh 120km untuk meminta bantuan sedangkan di Rompin mempuanyai tempat untuk dia meminta bantuan.

Saya syak isteri saya mempunyai hubungan sulit dengan Badrolamin sejak 6 bulan yang lepas, sebab itu saya mengekorinya ke Kuantan dan seterusnya ke hotel Swiss Garden.Kanan sekali perempuan dipercayai Watiwani (setengah tulis Zatiwani)

Panglima : berdasarkan kenyataan di atas, ternyata nampak seperti ada pembohongan berlaku. Semalam video Semut Hitam juga memaparkan wajah beliau yang kelihatan gugup di samping peguamnya. Episod ini semakin menarik dan sudah pasti jangan ia menyebabkan kita leka dari isu lain seperti kemelut PAS di Kedah dan kenyataan Anwar Ibrahim yang menyokong Israel. Sayang, orang ada ilmu agama gagal juga dengan godaan wanita. Moga Allah jauhkan kita semua dari perangkap dan jerat paling berbisa iaitu godaan wanita. Amin.


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Temuramah Kritis-Online Dengan Adam Adli Dan Khalid Ismath

Posted: 28 Feb 2012 09:29 AM PST

Kedua tokoh mahasiswa ini perlu meneliti fakta tentang Lynas bukan menolaknya mentah-mentah.


Kajilah sebagai mahasiswa dan berhujahlah seperti mahasiswa.


Sayang jika negara kita masih menggunakan orang pelajar yang tidak mahu guna akal seperti mereka berdua.


Patutlah ada orang marah hingga menggelarkan mereka mahasewel.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Video Terbaru YAB Perdana Menteri Bertemu Masyarakat Siam Isytihar Bumiputera

Posted: 28 Feb 2012 09:20 AM PST

Published with Blogger-droid v2.0.2

Video Badrul Amin Nafi Khalwat Dan Mungkin Mahu Saman Timbalan Pengarah JAIP ( Nada Gugup Sedih Kecewa ) cc @NajibRazak

Posted: 28 Feb 2012 02:52 AM PST


Panglima mengambil sikap menunggu fakta-fakta tentang kes ini sebelum mengambil keputusan mengulasnya. Berdasarkan perbincangan awal dengan rakan-rakan, kami khuatir ini satu perangkap samada kepada Umno atau perangkap sesama PKR atau terperangkap dengan godaan Iblis dan Syaitan..

Dengan video ini jelas nampak kegugupan dan ia menimbulkan persoalan ketelusan Badrol Amin dalam memberikan kenyataan video di atas. Jika tidak bersalah Panglima merasa pelik kenapa mahu diletak jawatan. Adakah ini satu perangkap sesama PKR untuk 'mengkambinghitamkan' beliau ? Boleh jadi juga kerana apabila isu ini timbul maka persepsi mereka mahu bina ialah ini satu taktik kotor UMNO demi mengekalkan kuasa mereka dan menuju Putrajaya. 

Dalam politik apa sahaja boleh berlaku dan tidak mustahil mungkin ada orang mahu menaikkan nama Pakatan dengan mencipta isu khalwat dengan menjadikan orang yang bertaraf ustaz sebagai kambing hitam mereka untuk menarik simpati rakyat.

Orang paling bersih dipilih untuk kerja paling kotor, bukan begitu?
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Konsert Erykah Badu Dibatalkan - Rais Yatim cc @NajibRazak

Posted: 28 Feb 2012 02:13 AM PSTKonsert Erykah Badu, penyanyi wanita Amerika Syarikat yang cetuskan kontroversi kerana lakar tatu kalimah " Allah' di dadanya, dijadual di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur Rabu dibatalkan.


Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim mengumumkan demikian menerusi twitternya awal petang Selasa.


"Konsert Erykah Badu dibatalkan kerana melanggar Garis Panduan PUSPAL iaitu menyentuh sensitiviti agama dan nilai-nilai budaya Malaysia." kata beliau.

Beliau berkata perbuatan artis itu meletakkan tulisan kalimah Allah di badan tanpa baju adalah satu penghinaan kepada agama Islam dan merupakan kesalahan yang serius.


"Perlanggaran syarat ini telah menimbulkan bantahan masyarakat yang boleh menjejaskan keselamatan negara dan memberi impak negatif kepada imej kerajaan," katanya.


Menurut Rais mesyuarat Puspal telah memutuskan pembatalan konsert itu berdasarkan pandangan anggota mesyuarat khususnya Kementerian Dalam Negeri (KDN), Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM).


Akhbar harian The Star dalam ruangan muziknya semalam menyiarkan gambar penyanyi "funk", "hip-hop" dan "soul" itu yang menunjukkan wajah dan sebahagian dadanya yang terdedah dan tertera pelbagai tatu, termasuk perkataan "Allah" di sisi kiri dan kanan.


Ekoran itu, Kementerian Dalam Negeri (KDN) memanggil The Star untuk memberi penjelasan berhubung penyiaran gambar berkenaan.


Akhbar itu juga akan diberi surat tunjuk sebab untuk memberi penjelasan bertulis dalam masa seminggu kepada KDN.


The Star dalam pada itu membuat permohonan maaf di akhbarnya dan laman portal beritanya berhubung penyiaran gambar berkenaan.


Erykah Badu, yang berasal dari Dallas, Texas, pernah memenangi anugerah Grammy dan dijadual membuat persembahan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur 29 Feb ini.


Sebelum ini pelbagai pihak telah membantah penganjuran konsert berkenaan.


Akhbar Star yang memakai gambarnya nampak tatu berkenaan telah memohon maaf.- 28/2/2012
Panglima : jika lihat kepada tanda piramid di dada beliau ternyata ia ada persamaan dengan Freemason yang merupakan tentera Dajjal yang ingin merosak dan menghina agama Islam. Tahniah Menteri Penerangan atas ketegasan ini. Alhamdulillah !!!


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Isteri PM DS@NajibRazak Di Majlis Maulidurrasul Bersama Imam Muda Asyraf Tahun 1433 Hijrah

Posted: 28 Feb 2012 01:54 AM PST

Sumber : Berita Harian Selasa 28.2.2012


Alhamdulillah semangat mencintai Rasulullah saw masih segar dalam diri isteri-isteri pemimpin kita.


Moga ia menjadi amalan yang diterima oleh Allah Azzawajalla.


Amin.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Blogger @yuseriyusoff Dedah Kementerian Pertahanan Kehilangan Panglima Armada Tentera Laut Kerana Tulisan Seorang Blogger cc @NajibRazak

Posted: 27 Feb 2012 11:58 PM PST


Laksamana Madya Dato Wira Jamil Bin Osman Panglima Armada Tentera Laut akan meninggalkan kariernya bulan depan dan tidak lagi mahu menyambung kariernya kerana 'fe-dup' terpaksa menjadi 'fall guy' dalam kes kapal selam Scorpene iaitu KD Tun Razak.


Mungkin ramai rakyat Malaysia tahu mengenai kes seorang blogger yang menaiki kapal selam Scorpene tanpa kebenaran dan kelulusan bertulis dari Kementerian Pertahanan Malaysia yang mana selepas itu ianya telah dijadikan kontroversi oleh pembangkang.


Dek kerana kebodohan blogger 'ikon' yang menyiarkan segala rakaman dan wajah-wajah kru KD Tun Razak di dalam laman blognya kerana terlalu ghairah ingin menunjukkan kepada rakyat Malaysia kononnya dialah blogger pertama yang diberi 'pengiktirafan' untuk menaiki KD Tun Razak.


Natijahnya siapa menanggung?Paparan di atas adalah barisan ayat yang ditulis oleh blogger 'ikon' pro-kerajaan yang mana telah menyebabkan Kementerian Pertahanan Malaysia 'terduduk' seketika dari Menterinya hinggalah ke pegawai-pegawai TLDM.

Baca lagi :

http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/02/al-kisah-scorpene-blogger-dan-panglima.html


Panglima : syabas YY atas artikel mantap ini...


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih