Khamis, 12 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 12 May 2011 01:10 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Kelakuan Saida terbongkar

Posted: 12 May 2011 09:46 AM PDT

KUALA LUMPUR: "Isteri saya sakit...sakit angau, jika tiada gangguan orang ketiga kami boleh berbaik," dakwa Mohd Ghazali Yahya Zikri suami kepada kakak penyanyi terkenal Datuk Siti Nurhaliza di dalam prosiding di Mahkamah Rendah Syariah di sini, semalam.

Mohd Ghazali, 40, berkata demikian ketika Hakim Syarie Mohd Suhaily Rosdi memberi peluang kepadanya untuk memaklumkan kepada mahkamah berhubung perkembangan terbaru hasil penemuan hakam (wakil ahli keluarga) pihaknya dan isteri, penyanyi Saida bagi membincangkan isu yang melanda rumah tangga mereka.

Dengan nada penuh emosi, Mohd Ghazali (defendan) mendakwa keengganan Saida (plaintif) berbaik semula dan meneruskan permohonan cerai adalah disebabkan kewujudan pihak ketiga.

"Sudah bermacam cara saya buat untuk kami berbaik. Keluarga juga tidak percaya daripada seorang wanita lemah-lembut dia (Saida) menjadi tidak bertanggungjawab. Saya sendiri berjumpa Saida bersama lelaki itu dalam sebuah kereta di Balakong. Saya tanya lelaki itu sama ada mengetahui Saida isteri saya.

"Apabila ditanya kepada Saida untuk apa berada di dalam kereta itu, dia memaklumkan mahu memulangkan telefon bimbit. Saya rampas telefon bimbit dan menemui SMS mengandungi perkataan 'sayang', 'rindu', dan 'I Love You' (Saya cinta awak). Dia keluar rumah tanpa izin saya," katanya

Big Dog dah kecut ikut langkah blogger marahku!!!

Posted: 12 May 2011 06:00 AM PDT

Bloger Bigdog menukar nada mengenai negara kristian. Dalam entrinya semalam yang bertajuk 'May God bless all of us' -dipaut dalam blog AYT, Zakhir yang popular dengan nama jolokan Big Dog itu antara lainnya menjelaskan bahawa kumpulan paderi itu "mungkin" berikrar untuk menjadikan seorang Kristian dan menjadikan fahaman tersebut sebagai agama rasmi persekutuan.

"Tentulah ianya lebih sesuai, sebagai ahli kitab, sekiraya paderi berkenaan berikrar dan berdoa kepada perdana menteri Malaysia agar menjadi soleh atau 'rabbaniyun' tanpa mengira agama bagi menghormati pada semangat demokrasi," kata Zakhir lagi.

Sementara itu, pertikaian berhubung kesahihan dakwaan berkenaan pula berlarutan antara Zakhir dan ketua pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.

Zakhir sememangnya diketahui sering menyerang Khairy melalui tulisannya di blog dan Twitter dan tidak hairanlah jika Khairy mengambil mengambil peluang kali ini untuk memulangkan paku buah keras terhadap Zakhir.

Dalam satu tulisan di Twitter hari ini, Khairy mengulas saranan supaya Zakhir ditahan kerana menimbulkan dakwaan berkenaan.

Namun, secara sinis beliau berkata Zakhir tidak sepatutnya ditahan bawah ISA di pusat tahanan Kamunting kerana tindakan itu hanya akan membazirkan wang.

"Bazir je duit rakyat nak kasi anjing tu makan tiap2 hari kat Kamunting. Setakat sepinggan nasi mana cukup!

"Sudahlah nak cover line. Dah kantoi la Fats. Proven liar (dibuktikan penipu). Pi pig out (pergi mentekedarah) kat (restoran) The Loaf," kata Khairy di laman blog mikro itu.

Bekas isteri Datuk K kahwin semula

Posted: 12 May 2011 05:36 AM PDT

KUALA LUMPUR 12 Mei – Bekas isteri Suami Datuk Siti Nurhaliza Tarudin, Datuk Seri Khalid Muhamad Jiwa atau Datuk K, Tengku Datin Zawyah Tengku Izham selamat diijabkabulkan dengan ahli perniagaan, Datuk Rayyan Joseph King hari ini.

Dinikahkan oleh Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), Datuk Che Mat Che Ali dengan mas kahwin RM501 di Hotel Royale Chulan di sini, Rayyan yang juga bapa kepada dua anak perempuan itu bergelar suami kepada Zawyah tepat pukul 11.06 pagi ini.

Pada majlis yang sama, pasangan mempelai bertukar-tukar dulang hantaran iaitu tujuh dulang daripada Rayyan termasuk wang hantaran RM38,888.88 manakala Zawyah membalas dengan sembilan dulang antaranya sirih junjung, wangian, al-Quran dan sejadah, manisan dan jam tangan.

Rayyan yang memeluk Islam pada pertengahan Februari lalu berkenalan dengan Zawyah melalui seorang kenalan hampir dua tahun lalu. - Utusan

Suami Terbaca SMS 'Sayang' Pada Telefon Saida

Posted: 11 May 2011 08:35 PM PDT

Saida (tengah) berbincang bersama Ahmad Nazib sambil diperhatikan oleh kakak iparnya, Rozie Abd Razak di luar mahkamah. Foto THE STAR/ AHMAD IZZRAFIQ ALIAS

KUALA LUMPUR: Suami kepada penyanyi, Saida mendakwa isterinya sedang 'angau' dengan seorang lelaki sehingga menyebabkan rumah tangga mereka yang dibina sejak 15 tahun lalu terabai.

Mohd Ghazali Yahya Zikri seterusnya mendakwa, dia pernah berjumpa Saida dengan lelaki tersebut yang bernama Hafiz Che Mat berada di dalam sebuah kereta di Balakong, dekat sini.

"Saya telah tanya pada lelaki itu jika dia tahu Saida adalah isteri saya? Waktu itu, Saida menjawab lelaki itu mahu memulangkan telefon bimbit miliknya.

"Saya rampas telefon bimbit tersebut dan jumpa khidmat pesanan ringkas (SMS) yang mengandungi perkataan seperti sayang, rindu dan sebagainya," katanya di Mahkamah Rendah Syariah di sini pada Rabu.

Lelaki tersebut kemudiannya memberitahu bahawa dia mempunyai bukti iaitu bil telefon menunjukkan Saida yang juga kakak kepada penyanyi popular, Datuk Siti Nurhaliza menghabiskan masa berjam-jam untuk berbual dengan lelaki itu.

Mohd Ghazali seterusnya mendakwa, dia menganggap anasir luar itulah yang menyebabkan Saida mahu bercerai dan keluar daripada rumah kelamin mereka yang terletak di Alam Damai, Cheras, kira-kira sebulan lalu.

Pada prosiding itu, Saida atau nama sebenarnya, Siti Norsaida Tarudin mengakui mengenai kejadian dalam kereta yang didakwa suaminya itu, tetapi menambah hubungan dia dengan lelaki berkenaan sekadar rakan sekerja.

Pada masa itu, Hakim Syarie Mohd Suhaily Rosdi berkata: "Industri kerja seperti kamu memang akan berjumpa ramai orang. Tetapi tidak perlulah saya bercakap banyak kerana semua orang tahu tentang hukum hakam".

Mohd Ghazali kemudiannya berdiri dan menambah, dia boleh memahami sekiranya Saida perlu berjumpa ramai orang, tetapi tidak perlu sampai ke tahap untuk memanggil sayang dan mendesak untuk bercerai.

"Bila saya siasat dia tidak mahu mengaku. Tapi bila saya sudah jumpa gambar-gambar dan SMS ada sayang, itu bukan rakan biasa.

"Saya sangat sedih, kecewa dengan isteri saya. Dahulu, dia seorang yang sangat lemah-lembut dan sekarang lupa tanggung jawab.

"Saya harap hakim boleh beri nasihat. Apa salah saya sehingga dia buat begini? Saya kasihankan anak-anak. Mereka sampai tidak pergi ke sekolah. Dulu dia tidak begini," tambahnya.

Selain itu, Mohd Ghazali juga memberitahu, dia tidak melihat masalah besar dalam perkahwinan mereka yang boleh membawa kepada perceraian, sebaliknya hanya masalah-masalah kecil.

Saida pula memberitahu, dia telah meminta cerai sejak tahun 2008 kerana tidak boleh menerima suaminya ekoran tiada persefahaman.

Selepas mendengar keterangan-keterangan yang dinyatakan oleh Mohd Ghazali dan Saida, Mohd Suhaily memutuskan untuk memberi peluang terakhir kepada pasangan tersebut untuk mencari penyelesaian dalam masalah yang dihadapi.

Beliau juga menasihatkan mereka untuk mengerjakan umrah seperti yang dicadangkan oleh Mohd Ghazali yang berhasrat mahu membawa isterinya itu ke Tanah Suci.

Saida yang pernah menyertai rancangan realiti, Akademi Fantasia bersetuju dengan cadangan itu namun memberitahu akan membawa ahli keluarganya bersama.

Pada prosiding sama, Mohd Suhaily memutuskan bahawa wakil hakam pasangan tersebut telah gagal untuk mencapai matlamat bagi menyelesaikan masalah perkahwinan mereka dan memutuskan agar diadakan semula perbincangan.

Sekiranya masih gagal, Mohd Suhaily menetapkan agar pasangan itu dibawa bertemu dengan wakil hakam yang akan dilantik oleh mahkamah.

Kes akan disebut semula pada 15 Jun depan.

Berdasarkan rekod, Mohd Ghazali melantik bapa saudaranya, Shihabudin Alang Mat Piah sebagai wakil hakamnya manakala Saida diwakili oleh seorang rakan, Norhisham Rahmat.

Prosiding di mahkamah bermula selepas Saida memfailkan permohonan untuk bercerai secara baik atas alasan mereka sudah tidak mempunyai persefahaman dan telah mengalami masalah yang tidak dapat didamaikan.

Saida, 35, dan Mohd Ghazali, 41, mendirikan rumah tangga di kampung halaman penyanyi itu, di Kuala Lipis, Pahang pada 14 Disember 1996 dengan berwalikan bapa kandung.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan cahaya mata, Siti Nurunnyssa, 14, Anas, 12, Khalid, 8, dan Siti Nurul Mashitah, 5 tahun.

Mohd Ghazali diwakili oleh peguam syarie Amli Embong sementara peguam Ahmad Nazib Johari mewakili Saida.

Wan Azizah juga guna Pandi Kutty

Posted: 11 May 2011 04:35 PM PDT

Wan Azizah mempersoalkan kenapa Perdana Menteri terasa apabila Anwar menggunakan kata-kata kesat Pandi Kutty semasa berceramah di depan kaum india pada Sabtu di Klang.

Persiden PKR itu hairan mengapa Utusan dan DS Najib melenting dengan kata-kata kesat tersebut.

Menurut Wan Azizah Anwar menggunakan kata Pandi Kutty bagi mengambarkan perbuatan rasuah, penabur fitnah dan pembunuh.

Akhbar Utusan Malaysia melaporkan kononnya Anwar menggunakan ungkapan bahasa Tamil itu yang bermaksud anak babi terhadap Najib.

Berasaskan kepada kata-kata kesat Anwar itu, Najib berkata-kini Anwar telah menjadi pengamal politik tak beretika dan sanggup menggunakan perkataan kesat bagi tujuan politik beliau.

House PK

Posted: 12 May 2011 01:06 PM PDT

Kata Pakteh...!!

Posted: 12 May 2011 01:05 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Anwar......dulu kini dan selamanya

Posted: 11 May 2011 08:35 PM PDT

Satu ketika dulu

Ketika anjurkan mogok lapar di Baling, Kedah Anwar salahkan kerajaan
Ketika sertai UMNO, Anwar salahkan Pas
Ketika fight Timbalan Presiden UMNO, Anwar taikkan Ghafar Baba
Ketika cuba-cuba fight Presiden UMNO, Anwar taikkan Mahathir

Sebelum itu

Ketika dipecat dari UMNO & Kerajaan, Anwar kata Mahathir berkonspirasi
Ketika Dituduh liwar Azizan dan Sukma, Anwar kata Mahathir berkonspirasi sedangkan Azizan dan Sukma dibawah jagaannya
Ketika dituduh membalun Samsidar, Anwar kata Mahathir berkonspirasi sedangkan Samsidar Isteri pengikut setianya

Kini

Ketika saiful mendakwa Anwar meliwatnya, Anwar kata ini konspirasi Najib sedangkan Saiful dibawah jagaannya
Ketika Eskay mendakwa Anwar membalun china doll, Anwar kata ini konspirasi Najib sedangkan Eskay adalah orangnya.

Terkini

Ketika keretanya terbabas, pemandu Anwar (dibaca Anwar) kata ini sebotaj (najib la tu) sedangkan yang memandu, yang menservis, yang menjaga adalah pemandunya.

Segala yang berlaku jika BAIK...itu hasil kerja Anwar...jika buruk dan mendatangkan musibah kepada Anwar...itu Perdana Menteri...nasib la sapa pun PM ketika itu...samada TDM, Paklah atau Najib...semua dikatakan berhasad dengki kepada Anwar.

Bagi pakteh..biasanya yang dengki ialah mereka yang inginkan sesuatu...tapi dalam kes Anwar....TUN, Paklah dan Najib memang telah menaiki kerusi Timbalan Presiden dan Presiden serta kerusi PM....apa lagi nak didengkinya.

Anwar yang sebenarnya mengidam teramat sangat kerusi PM dan sejujurnya...Anwarlah yang bersifat dengki dan melakukan apa sahaja untuk memenuhi keinginannya.

p/s: Anwar jatuh hanya kerana anu...bukan anugerah....cuma anu..

Nuar ketahuan - latest video

Posted: 11 May 2011 07:16 PM PDT

Rajahmas

Posted: 12 May 2011 11:44 AM PDT

Rajahmas


DAP nak hapuskan klinik 1 Malaysia?

Posted: 12 May 2011 05:04 AM PDT

ADUN Sungai Puyu, Phee Boo Poh adalah orang DAP yang paling lantang mempertikaikan klinik 1Malaysia di Pulau Pinang kononnya disifatkan sebagai satu pembaziran oleh kerajaan pusat.

Rajahmas nak persoalkan apa rasional dia mempertikaikan sesuatu yang mendatangkan kebaikan untuk rakyat? Adakah dengan memperbanyakkan klinik-klinik rakyat (tak kiralah apa nama sekalipun) ia dianggap sebagai satu pembaziran?  - Rajahmas


Phee Boon Poh (ADUN DAP Sungai Puyu) menyatakan Klinik 1Malaysia adalah satu pembaziran kerana sudah ada klinik-klinik kesihatan yang menyediakan perkhidmatan sesuai kepada orang ramai. Nampaknya DAP sudah tidak ada isu lagi hendak dimainkan, sampai klinik yang mengenakan caj hanya RM1 kepada rakyat pun dipertikaikannya.

Apakah sama caj kesihatan di klinik-klinik lain lebih murah berbanding klinik 1Malaysia? Sudah tentu tidak. DAP memang tidak tahu bertimbang rasa kepada rakyat yang berpendapatan rendah dan memerlukan kos rawatan di klinik.

Apakah DAP mampu membuat dan membiayai kos perubatan rakyat dengan membuat kliniknya sendiri? Rakyat yang datang ke klinik 1Malaysia tidak pernah didiskriminasikan dari segi warna politik. Ahli PAS, ahli PKR, ahli UMNO atau ahli DAP semua dapat layanan yang sama dan surcaj yang sama. Mengapa perlu pertikai?

Sumber: anginperubahan.blogspot.com

JPUNS sudah dibubarkan! UMNO masuk Sarawak ?

Posted: 11 May 2011 11:57 PM PDT

JPUNS BUBAR: Ibrahim menunjukkan kertas cadangan untuk menubuhkan cawangan UMNO ketika melawat pejabat See Hua Group di Jalan Pending, Kuching, semalam.

Kumpulan penyokong UMNO ganti JPUNS

Penyokong dari Semenanjung itu bercadang rekrut ahli di Sarawak dengan pendekatan berbeza.

KUCHING: Satu kumpulan penyokong UMNO akan mengambil alih merekrut keahlian parti itu bagi mengantikan Jawatankuasa Penaja UMNO Sarawak (JPUNS).

Ahli UMNO Batu Pahat, Johor, Ibrahim Jeman, yang berasal dari Sarawak memberitahu kumpulan yang mahu menaja UMNO ke negeri ini yang dipanggil JPUNS sudah dibubarkan.

Jelasnya, bekas presiden JPUNS Affendi Jeman sebenarnya adik beliau dan memandangkan beliau tidak lagi aktif dalam merekrut ahli di negeri, Ibrahim memberitahu bahawa beliau akan mengambil alih peranan itu tetapi menggunakan cara yang berbeza.

"Saya rasa Affendi keterlaluan apabila beliau mengeluarkan kenyataan seperti JPUNS akan lebih agresif dan beberapa orang kata JPUNS akan meletakkan calon pada pilihan raya.

"Sudah tentu perkara itu tidak mungkin kerana Sarawak mempunyai PBB untuk memainkan peranan UMNO mempertahankan hak Melayu," katanya kepada pemberita ketika melawat pejabat See Hua Group, di Jalan Pending, di sini, semalam.

Menurutnya, beliau ingin terus merekrut ahli khasnya penduduk Sarawak yang keluar dari PBB kerana lebih baik mereka menyertai UMNO daripada parti pembangkang.

Sekurang-kurangnya mereka masih dalam perikatan BN, ujarnya. "Saya memberitahu adik saya bahawa beliau tidak dapat menaja begitu sahaja kerana beliau perlu merekrut ahli menerusi cawangan yang sah sahaja.

"JPUNS hanya sebuah protem dan tidak berdaftar," katanya. Ibrahim menambah, matlamat UMNO di sini adalah sekadar membantu BN.

Selain itu, beliau turut memberitahu bahawa JPUNS tidak berdaftar dan tidak berjaya memberi impak terhadap pendaftaran ahli UMNO di Sarawak.

JPUNS membuka pejabat di pusat komersial Matang Jaya pada Mac 2007 dan menaikkan bendera UMNO secara terbuka tanpa mengira sensitiviti penduduk dan kumpulan itu ditubuhkan secara tidak rasmi pada 11 September 2006.

JPUNS mencetuskan kontroversi pada November 2006 apabila mendakwa mempunyai keahlian sebanyak 10,000 orang di negeri ini.

Dakwaan perluasan itu berdasarkan permintaan tinggi, ditangkis dan disifatkan sebagai 'lawak' oleh BN dan pembangkang negeri.

Ibrahim turut menjelaskan bahawa UMNO tidak wajar menubuhkan cawangan di Sarawak selagi PBB teguh dan kukuh serta mampu mempertahankan hak Melayu.

Beliau turut percaya sebuah parti komponen BN dari Semenanjung Malaysia, MCA mampu mendahului UMNO dalam menubuhkan cawangan berdaftar di Sarawak sekiranya perlu menyedari keadaan SUPP.

SUPP hampir tewas di semua kerusi pada pilihan raya negeri bulan lepas apabila kalah di 13 daripada 19 kerusi dipertandingkan manakala PBB memenangi kesemua 35 kerusi yang dipertandingkan.

Ibrahim berkata, beliau tidak pasti bila cawangan UMNO yang sah dapat ditubuhkan di sini tetapi semangat UMNO harus terus dihidupkan di Malaysia dan memberitahu beliau terbuka kepada sebarang cadangan berikutan penubuhan cawangan UMNO di Sarawak.

- Borneo Post

Pakatan Zalim...Rakyat protes kampung dirobohkan.

Posted: 11 May 2011 05:17 PM PDT

Inilah perubahan yang dijanjikan pembangkang seperti yang diucapkan mereka dalam ceramah ketika Pilihanraya DUN Negeri di Sarawak. Mujurlah rakyat tidak mudah ditipu dengan segala jenis slogan, janji-janji dan propaganda yang dimainkan Pakatan semata-mata untuk menang pilihanraya.

Di Sarawak, BN telah memerintah selama lebih 47 tahun, namun tanah-tanah NCR masih lagi wujud sehingga ke hari ini untuk dipertikaikan. Jika dibandingkan pembangkang yang memerintah tidak sampai pun 4 tahun,  Kampung Buah Pala sudah lenyap daripada peta negeri dan Kampung Sg Kerandang pula hendak diratakan... (petikan daripada: FB Kelab anti-PKR Sarawak)

Difahamkan, pembangkang hendak menghapuskan pemilikan tanah orang perseorangan (penduduk kampung) yang tidak diusahakan dan dianggap satu pembaziran sedangkan rata-rata perusahaan dan industri kroni-kroni mereka terlalu sukar untuk mencari tapak baru bagi melebarkan sayap perniagaan.. Inilah bentuk pengambilan tanah secara sedikit-sedikit supaya tidak terlalu jelas di mata rakyat.

Bayangkanlah, jika Pakatan Rakyat memerintah Sarawak apa akan berlaku kepada penduduk kampung? Jika tidak masakan Pakatan Rakyat beria-ia mendesak kerajaan negeri agar geran tanah diserahkan segera kepada penduduk kampung walhal ia bukannya untuk dijual?

Mengapa perlu DAP mempolitikkan isu tanah NCR masyarakat Dayak sewaktu berkempen bulan lalu?

Mari lihat apa yang berlaku di Kampung Sg. Kerandang pula... Fikir-fikirlah.Artikel berkaitan Kampung Sg Kerandang daripada sahabat-gunung/Memang zalim dan kejam... Kini segala sokongan yang diberikan kepada parti PKR, DAP dan PAS pada Pilihanraya Umum ke-12 lalu terbayar dengan hadiah yang cukup bermakna kepada penduduk Kg Sg Kerandang, Hulu Selangor.

Jika semalam YB Kamalanathan & YB Wong Koon Mun berjaya menahan Jabatan Hutan Selangor untuk merobohkan kediaman dan ladang pertanian penduduk, Jumaat nie atas arahan MB Selangor yang GAGAP - TETAP DIROBOHKAN.

Itulah berita terbaru yang aku perolehi sebentar tadi.... MB Selangor akan arahkan pihak FRU untuk membantu dalam operasi tersebut....

Terima kasih MBku sayang... Kau memang hebat, aku akan tunggu kau Jumaat nie... Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.

PEJUANG BANGSA

Posted: 12 May 2011 11:13 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Ulama PAS cakap boleh dedah aib seorang pemimpin, elak orang teraniaya

Posted: 12 May 2011 09:02 AM PDT

Kepada rakan-rakan seperjuangan blogger Pro Kerajaan , teruskan pendedahan sikap buruk  pemimpin Pakatan terutama Bapa Pandi Kutty  kerana ia dibenarkan PAS  . 


Ini bukan aku kata tetapi saranan Ulama besar PAS sendiri yang kata dibenarkan oleh syarak didedahkan sikap sebenar seorang pemimpin supaya orang ramai tidak teraniaya . 


 Juak-juak PAS yang cakap ini tuduhan fitnah , konspirasi la ... tolong rujuk balik saranan ulama besar mereka dulu . 


Jadi , tak salah lah pendedahan demi pendedahan tentang perilaku buruk Pandi Kutty  didedahkan   demi kebenaran dan supaya rakyat tidak teraniaya  . 


terima kasih bro RBF di atas sumber artikel di bawah ini ...
PUTRAJAYA 29 Feb.2008 – Setiausaha Majlis Syura Pas Pusat, Abdul Ghani Samsudin hari ini mempertahankan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang membenarkan calon-calon parti itu mengumpat dan mendedahkan keburukan lawan masing-masing.

Abdul Ghani yang juga calon Pas kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Burung, Selangor, berkata, pendedahan tentang hakikat sebenar seorang pemimpin dibenarkan oleh syarak bagi mengelakkan orang ramai teraniaya.

''Pendedahan itu dilakukan demi kebaikan dan berdasarkan keilmuan supaya pemilihan pemimpin dibuat dengan teliti dan difikirkan secara matang.

''Konsep ini adalah dibenarkan dalam Islam kerana jika tidak didedahkan keburukan dan kelemahan seseorang pemimpin yang bakal dipilih itu, bimbang nanti berlaku kerosakan yang lebih besar,"katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini.

Abdul Ghani yang juga bekas Presiden Persatuan Ulama Malaysia (PUM) mengulas laporan Utusan Malaysia semalam yang menyebut Abdul Hadi mengeluarkan 'fatwa' membenarkan semua calon Pas yang bertanding mengumpat, membuat tuduhan serta mendedahkan keburukan lawan masing-masing.

Menurut Abdul Ghani, meskipun Allah menyatakan dalam ayat 148, Surah al-Nisa tentang larangan mendedahkan keburukan seseorang secara terang-terangan tetapi dalam ayat tersebut juga menyatakan perkara itu dikecualikan jika melibatkan mereka yang teraniaya.

''Dalam hal ini, rakyat akan teraniaya jika kita tidak menyatakan hakikat sebenar dan rekod perilaku seseorang pemimpin.

''Sebab asas memilih pemimpin mesti berasaskan kepada ketakwaan mereka kerana mereka yang tinggi martabatnya ialah mereka yang paling bertakwa," jelas beliau.

Katanya, pendedahan tentang segala kelemahan dan rekod buruk seseorang itu dilakukan demi kepentingan umum seperti skandal atau kelakuan buruknya.

''Ini termasuk dalam perkara amar makruf dan nahi mungkar dan nasihat dalam agama atau hisbah. Ini sama seperti dalam proses memilih pasangan atau meminang, mesti dinyatakan hakikat sebenar latar belakang pasangan kerana proses membina rumah tangga berasaskan kepada mahabbah iaitu kasih sayang," katanya.

Katanya, konsep tersebut juga boleh diamalkan dalam proses memilih kepimpinan yang membabitkan soal kepentingan negara

Jom tengok apa yang Guan Eng bohong dalam surat kepada Menteri Amaran ..

Posted: 12 May 2011 08:26 AM PDTGuan Eng ini kalau tak bohong satu kali dalam sehari memang tak senang la hidup dia . Bab nak menipu dan putar belit memang Ketua Menteri ini paling No 1 di Malaysia . Dalam surat kepada Menteri Amaran pun nak diselitkan juga bohong iaitu pasal jalan altenatif kononnya dibantah Pemuda UMNO PP . 

Lihat di bawah ini artikel yang dipetik dari bro Pisau.net


Petikan dari Surat Ketua Menteri Paling Celaka Dalam Sejarah Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang disiarkan oleh Haprak Daily portal lidah bercabang khawarij PAS:-

Contohnya, demonstrasi yang mendapat ilham dari Pemuda UMNO Pulau Pinang pada 8hb Mei 2011 telahpun mengutuk YAB Ketua Menteri atas konspirasi Kristian dan membuka jalan alternatif percuma. Kerajaan negeri tidak ada masalah dengan demonstrasi terhadap YAB Ketua Menteri Pulau Pinang semasa upacara membuka jalan alternatif baru yang percuma di Jalan Bagan 29-Jalan Siram pada 8hb Mei. Pemuda UMNO Pulau Pinang boleh mengambil pendiirian mahukan jalan bertol. Memang kerajaan negeri berpendirian berbeza bahawa suatu jalan alternatif percuma mesti disediakan sebelum mengenakan tol, yang juga mesti munasabah. Ini adalah semangat demokrasi mempunyai pandangan berbeza.Sejak bila Pemuda Umno menyokong jalan bertol?Jalan Alternatif yang dibina sejak 2007 adalah dibina oleh Umno dan kerajaan BN:


Semua orang tahu,sudah ada jalan alternatif yang dibuat oleh kerajaan BN yang merentasi diantara Taman Bagan dan keluar ke Jalan Chain Ferry,jalan alternatif ini dibina oleh kerajaan BN sebaik saja tol lebuhraya BORR dibina sekitar tahun 2007 untuk penduduk setempat mengelak daripada membayar tol atas hasil usaha daripada UMNO!Dalam masa yang sama jalan alternatif dari Seberang Jaya keluar ke (Taman Chai Leng) melalui Penang Bird Park turut dibina.

Terlalu banyak jalan alternatif untuk mengelakkan daripada membayar tol,adalah tidak munasabah jika kita hanya mengunakan jalan sepanjang 1km akhirnya terpaksa juga melalui jalan alternatif yang dibina sejak sekian lama oleh kerajaan BN.

Sebaliknya Lim Guan Eng menyusahkan rakyat yang keluar dari Sg Nyior ke Jalan Siram untuk ke Jalan Raja Uda atau Jalan Telaga Air dengan adanya lampu isyarat baru di tengah Jalan Siram yang semua orang tahu sesak dari simpang empat Sg Nyior hinggalah perkuburan India Jalan Siram.selanjutnya klik sini

Sedangkan ketika itu, Ketua Pemuda Umno PP Shaikh Hussin menerjah Guan Eng semasa sidang akhbar,beliau sendiri berkata menyokong jalan yang dibina oleh Guan Eng bersambung dengan jalan tanpa tol oleh kerajaan BN.

Lidah biawak ni tak pernah cuba untuk bercakap benar.Kita akan dedahkan video pembohongan Lim Guan Eng tidak lama lagi.

Fuyoo ! Jom tengok Video Ketahuan ala Pandi Kutty dalam versi warna

Posted: 11 May 2011 11:35 PM PDTSebelum ini juak-juak taksub Anwar cakap mengapa tak ada colour video , nah sekarang ditunjukkan video warna pulak ..haha tapi versi karaoke Ketahuan Anwar Omega ..

Kalau takut terima kenyataan orang dalam video itu adalah Bang Nuar , jangan tengok ..haha

KLIK DI SINI 
Kalau filem Hang Tuah lakonan P Ramlee dulu dari hitam putih boleh di colour , inikan pulak video Nuar ngongkek ...syabas team Reformasin !

Kantoi ! Mak Lampir PKR pun tak yakin surat itu betul atau palsu , serah polis siasat

Posted: 11 May 2011 08:36 PM PDT
Bila lihat saja jawapan Mak Lampir Makcik Zuraida tentang penafian oleh UMNO Hulu Selangor dan KDN ,  beliau nampak sudah panik dan cuba putar belit pulak .

Angka rujukan apa ?? Sapa pun boleh buat angka itu woi Mak Lampir PKR  .

Mengapa hang tak berani jawab tentang isu tandatangan dan salah ejaan nama Ketua Bahagian Hulu Selangor ?

Lepas itu pandai pulak dia jawab bahawa bukan tugas dia dan PKR untuk periksa surat itu samada palsu atau tidak . Itu dia serahkan kepada pihak polis untuk siasat .

haha ...kelakar betul jawapan dia . Nampak jelas Mak Lampir pun tak yakin surat itu betul atau tidak  dan boleh ke dia cakap  beban pembuktian sama ada palsu tidak timbul dan yang penting laporan polis di buat .

Awat hang ingat dengan buat report polis semua benda boleh settle .  Kalau surat itu palsu , pihak polis harus amik tindakan terhadap penyebaran fitnah ini kerana ia membabitkan nama Kementerian Dalam Negeri .
'Biasa lah, selepas nafi mereka akan cover-up apa-apa yang mereka sudah lakukan. Kita sudah buat laporan polis. Malah, surat yang kita tunjukkan semalam itu juga lengkap dengan angka rujukannya" kata Zuraida yang juga Ketua Wanita KEADILAN.

Zuraida seterusnya berkata beban pembuktian sama ada surat itu palsu tidak timbul kerana laporan polis sudah pun dibuat hari ini.

" Jadi bukan tugas kita untuk memeriksa sama ada ia sepadan atau tidak dengan surat dalam rekod KDN. Samada palsu atau tidak biar polis selesaikan siasatan mereka dahulu," tegas Zuraida.

Zalim ! Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor gadai tanah kepada tauke kroni , halau rakyat di Kg Sg Kerandang

Posted: 11 May 2011 07:10 PM PDTKalau tiada Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan dan Adun BN Kuala Kubu Baru , sudah tentu penduduk-penduduk kampung ini akan dihalau macam anjing oleh kerajaan regim Pakatan di Selangor .

Beliau kecewa dengan sikap dan tindakan kerajaan Negeri Selangor yang zalim dan kejam terhadap penduduk Kampung Sungai Kerandang, Hulu Selangor yang mahu merobohkan penempatan dan ladang penternakan dan pertanian penduduk.

"Tengoklah tangisan dan rintihan rakyat Selangor hari ini di Kg Sg Kerandang, mereka yang kata sayangkan rakyat, nak merakyatkan negeri ini namun tindakan dan sikap kerajaan negeri ternyata tidak menyebelahi rakyat sebaliknya menkayakan kroni-kroni mereka.


"Dua puluh tahun lebih mereka menduduki dan mengusahakan tanah ini, tempat mereka tinggal, tempat mereka mencari makan, di sinilah keluarga mereka, tetapi hari ini kerajaan negeri mahu menghalau mereka dengan merobohkan penempatan dan ladang-ladang mereka, ke mana mereka nak pergi," katanya.

Syabas kepada YB Kamalanathan  yang menjadi MP Hulu Selangor , tidak sia-sia ramai pengundi Melayu dan orang Asli mengundi anda pada PRK dulu .  Beliau  bersama Adun BN Kuala Kubu Baru  dan kira-kira 150 orang penduduk Kampung Sungai Kerandang mempertahankan kampung mereka daripada diranapkan Jabatan Perhutanan Negeri Selangor atas arahan kerajaan negeri Selangor.

Isu halau penduduk kampung ini yang zalimnya ialah kerajaan Pakatan halau penduduk  kerana mereka telah  menjual tanah dan gadai  kepada sebuah syarikat kroni  di Kuala Lumpur. Berapa juta la puak-puak masyuk dengan jual tanah kampung Sg Kerandang  ini .

Kalau di Pulau Pinang , kerajaan DAP  buat bodoh dan biarkan  pemaju  rakus  hapuskan kampung-kampung Melayu di sebelah pulau, kini di Selangor lagi advance mereka sendiri gadai tanah!

Jelas dan nyata, kerajaan Pakatan ini semua gila projek , duit , kayakan syarikat kroni sahaja . Dulu mereka tuduh kerajaan BN , sekarang ini lihat mereka sendiri buat perkara ini bila berkuasa.

UNDI LAH LAGI PAKATAN RAKYAT ....

MEREKA INI SEBENARNYA PENIPU & PENINDAS RAKYAT !


"

Panas ! Rupanya Big Dog dengan Jeff Oii ada agenda jatuhkan UMNO ...

Posted: 11 May 2011 06:18 PM PDT


Tunggu sapa tu Big Dog ?? Macam kenal je tempat ni .inilah Markas besar komrad  DAP iaitu di Komtar ...


oleh : RBF  

Hari ini sudah masuk hari ke lima kita berbicara tentang isu penubuhan negara kristian. Pihak yang pertama mendedahkan perkara ini ialah blog bigdog.

Sehingga ke hari ini bigdog masih mengekalkan pendiriannya tentang apa yang ditulisnya. Beliau tidak meminta maaf atau menarik balik tulisannya. Malah makin menambahkannya lagi.

Di kalangan para-para blogger yang mengenali beliau sudah puas mereka bertanya kepada blogger bigdog dari mana beliau mendapat maklumat berkenaan. Gunalah apa cara sekalipun, pusinglah soalan macamana sekali pun, pujuklah macam mana sekali pun bigdog tetap tidak memberitahunya.

Saya rasa saya telah menemui jawapannya petang tadi.

Melihat kepada keberanian bigdog mempertahankan tulisannya, kita semua dapat merasakan beliau mendapat sumber maklumat yang kukuh tentang perkara itu.

Sumber maklumat yang kukuh hanya boleh diperolehi daripada orang yang berada dalam majlis itu.

Siapakah orang bukan kristian yang berada dalam majlis tersebut yang sibuk melayan iPad dan menjamu selera ketika paderi-paderi sedang berdoa ? Sudah tentulah Jeff Oii....

Kalau orang itu orang kristian, dia tidak makan atau melayan iPad semasa orang-orang kristian sedang berdoa. Seperti kita orang-orang Islam, mana mungkin kita melayan iPad atau makan ketika Ustaz atau Imam sedang berdoa, berwirid atau berzanji.

Jeff Oii telah mengaku secara terbuka dia berugama buddha walaupun menggunakan nama Jeff.
"Saya beragama Budhha. Saya juga tidak mempunyai kuasa sebagai seorang Buddha untuk mengarahkan pihak Kristian melakukan apa-apa (seperti) yang didakwa itu.

Jeff Oii

Malaysiakini
Mengapa saya mengatakan Jeff Oii yang salurkan maklumat kepada bigdog ?

Jeff Oii dan bigdog adalah sahabat . Mereka amat rapat semasa bersama-sama dalam sebuah persatuan yang bernama All Blogs yang aktif sebelum PRU 2008.

Nak dijadikan cerita pula saya terjumpa sebuah blog yang bernamaZakhir's Zoo kepunyaan bigdog yang menunjukkan mereka berdua bertemu di Komtar beberapa bulan selepas PRU 2008. Sini

Jawapan yang diberikan oleh Jeff Oii apabila ditanya oleh Utusan Malaysia amat-amat meragukan. Seolah-olah hendak menutup sesuatu dan ada sesuatu yang tidak kena serta tidak menyalahkanbigdog.
Jeff yang ditanya mengenai ikrar itu mendakwa, ketika majlis berlangsung, beliau sibuk 'melayan' iPad selain menjamu selera walaupun turut bertafakur semasa paderi-paderi itu berdoa.

"Bukankah berdoa itu suruhan tuhan. Apa yang saya tahu, 'bigdog' (penulis blog) tidak sebut nama saya, dia tidak tuduh saya. Kalau mahu tahu lebih lanjut, sila tanya polis Cawangan Khas dan dengar rakaman yang dibuat mereka," katanya melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Utusan Malaysia
Jeff Oii hanya membuat laporan polis dua hari selepas perkara tersebut kecoh (ahad petang), itu pun mungkin selepas ditekan atau dipaksa oleh kepimpinan DAP.

Mengapa perlu Jeff Oii menyalurkan maklumat berkenaan kepadabigdog ?

Saya berpendapat ada dua kemungkinan,

1) Mungkin sebagai seorang yang beragama buddha, beliau merasa tidak selesa apabila orang-orang kristian hendak menjadikan kristian sebagai agama rasmi negara dan mahu mengangkat PM dari kalangan orang kristian. Perkara ini tidak boleh dibangkitkan dalam DAP, kerana majoriti pemimpin DAP beragama kristian. Untuk meletupnya dengan lebih berkesan , sudah tentu ianya perlu diletupkan oleh pihak lawan. Ini perkara biasa dalam politik. Perkara yang tidak berani diletupkan sendiri akan diberikan kepada parti lawan untuk letupkan. Pemimpin Umno sendiri pun terima berbagai-bagai maklumat dari pemimpin Pas untuk diletupkan. Jangan kata pemimpin Umno, blogger-blogger yang pro Umno pun terima banyak juga maklumat dalaman dari pemimpin-pemimpin Pas untuk didedahkan. Tambahan pula menjelang pemilihan Pas tidak lama lagi. Pelbagai maklumat yang kami terima tentang seorang exco Kelantan.

2) Mahu memperbesarkan perkara itu dengan niat hendak memerangkap BN dan mencari keuntungan politik untuk DAP.

Itu pandangan saya dan saya berkeyakinan dalam hal ini bigdogdan Jeff Oii banyak bermain wayang untuk menyelamatkan satu sama lain terutamanya untuk menyelamatkan kedudukan Jeff Oii.

Saya merasakan, pada peringkat awal mereka mungkin tidak menjangka perkara ini akan kecoh sampai ke tahap sekarang. Tetapi setelah keadaan terlalu kecoh, Jeff Oii banyak bertukar rentak berbanding hari pertama.

Siapa lagi nak tolong kawan, kalau bukan kawan yang menolong walaupun terpaksa menjadi kambing hitam.p/s : syabas blogger RBF dan GWM yang mendedahkan tentang siapa Big Dog yang sebenar..rupanya dua-dua iaitu UMNO dan DAP pun dia sapu keliling ...Geng blogger elite ini seperti Big Dog memang pengkhianat  UMNO ! 

Wan Azizah cakap bela & pertahankan suaminya Anwar dapat pahala !

Posted: 11 May 2011 06:01 PM PDT

 Kalau dah si suami seperti Anwar Pandi Kutty yang main jantan dan balun amoi Cina itu nak dipertahan dan dibela lagi , itu bukan lagi dapat pahala tetapi tumpang sekaki dapat dosa kerana dok bohong orang yang tidak tahu apa-apa.

Video sudah ada ...sumpah sudah dibuat ...

itu pun nak bela lagi manusia munafik seperti Anwar lagi ..
KLANG - Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Ismail mengaku tidak sanggup lagi berhadapan dengan fitnah yang menimpa suami, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan keluarganya.

Katanya, beliau tidak sanggup lagi menahan tekanan ekoran pelbagai tohmahan dan cercaan yang dilemparkan terhadap Anwar sehingga menyebabkan anak-anaknya juga terpaksa menanggung derita.

"Sudah, sudahlah memfitnah suami saya. Kami sekeluarga cukup terseksa dengan apa yang berlaku. Sudah sekian lama ia berlarutan hingga satu persatu dugaan muncul. Dari anak-anak kecil hinggalah besar.

"Walau apa sekalipun, kami tetap terima sebagai ujian Allah. Memang saya berasa sungguh sedih. Kalau hendak attack (serang), janganlah attack saya atau anak-anak. Sebaliknya lawan melalui isu, bukan menyerang secara peribadi.

"Apapun berlaku kita sebagai wanita dan isteri tetap kena bela suami. Ia satu pahala yang sangat besar ganjarannya. Bila kita difitnah, kita dapat pahala," katanya. 

PeranakSamaTuaran.

Posted: 12 May 2011 11:07 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


LDP's Chin to be made Senator?

Posted: 11 May 2011 11:28 PM PDT

Kota Kinabalu: Liberal Democratic Party (LDP) Deputy President Datuk Chin Su Phin is expected to be appointed a Senator, it was reliably learnt. Sources, however, told Daily Express that Chin's impending appointment, if it materialises, would need the consent of Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak. His appointment may be in the wake of LDP's dissatisfaction after the party was left without a State Cabinet member following a recent reshuffle.

The party's former representative in the Cabinet, Datuk Peter Pang recently joined fellow BN component party Gerakan after being "partyless" for months. But he had all the time remained a Minister. LDP then described the Chief Minister's move as not being in the BN spirit.

There are two ways in which a Member of the Upper House of Parliament (Dewan Negara) can be appointed. One is through nomination by the State Legislative Assembly whereby each State is allowed to nominate two. The other is through direct appointment by the King after being recommended by the Prime Minister.

The last time LDP had a Senator was many years ago in Datin Naomi Chong, the former chief of the party's women wing. It is not known if Chief Minister Datuk Seri Musa Aman had a hand in Chin's appointment but the Chief Minister did say after the LDP's outburst that the party would be "compensated" through other means.

Meanwhile, the sources added that in the event of a Federal Cabinet reshuffle, LDP President Datuk VK Liew stands a good chance of being promoted to a full Minister. He is currently a Deputy Minister in the Prime Minister's Department in charge of, among other things, judicial matters. Liew is a lawyer.

The sources said by appointing Chin and possibly Liew later on, the Prime Minister hopes to kill two birds with one stone. The first is to pacify LDP. The sources pointed out that with the next nationwide general election expected any time, the BN chairman cannot afford to see in-fighting amongst its coalition partners.

Secondly, by making Liew a full Federal Minister, Najib hopes to woo back some Chinese votes to the BN in the light of in-road gains by the Opposition in the recent Sarawak election. In the last Sabah election in 2008, BN component member PBS lost a parliamentary seat and a State seat, narrowly winning another.

If Liew's appointment materialises, it will be the second time LDP has a full Minister in the Federal Cabinet, the first being Tan Sri Chong Kah Kiat, then a Senator, in the early and mid-1990s before he came back to Sabah to join the State Cabinet.

Astaga.... perlukah?? Parti ini tidakpun mewakili 1/3 kaum Cina, mereka menangpun kerana bantuan pengundi-pengundi BN. Bukan main biadap sama Ketua Menteri... dapat pula lantikkan Senator. Apakah ini satu signal kepada rakyat negeri ini, kalau nak dapatkan sesuatu... kita kena maki-maki dulu kerajaan, baru kelam kabut mereka cari kita, di bagi `imbuhan' pula tu??? Adoiii...beginikah caranya kita mahu tarik pengundi Cina, atau cara inilah yang akan menjauhkan lagi mereka dari menyokong BN.

Anak Omak

Posted: 12 May 2011 09:36 AM PDT

Anak Omak


Mulut KJ, mulut jobo ayam

Posted: 12 May 2011 05:30 AM PDT


Tak faham sungguh dengan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin apabila mula buka mulut bercakap soal politik. Jawatan KP UMNO, tapi suara lantangnya tidak kena pada tempat dan isunya. Dan selalunya apabila dia bercakap, pastinya yang tidak menguntungkan orang Melayu.

Terbaru, isu kristian sebagai agama rasmi sudah "kebah" panasnya hasil dari beberapa langkah yang diambil oleh PM, dan juga siasatan yang mula dibuat oleh pihak berkuasa.

Si KJ ni pula mengeluarkan kenyataan untuk kembali "kasi line panas". Bukan itu sahaja, laporan berkenaan juga menggambarkan bahawa KJ sedang ingin berperang dengan blogger yang membuat pendedahan tersebut.


KJ dilaporkan menggunakan sindiran yang kurang enak terhadap fizikal blogger. Gaya ini seakan mirip kepada taktik terkini Anwar yg menggunakan kata-kata kesat terhadap pemimpin-pemimpin negara. Ada apa dengan Anwar dan KJ?

Mgkin isu ini dapat melonjakkan semula nama KJ di persada dunia politik. Maka itulah dia cuba menonjolkan diri. Dan skali lagi, isunya bukan untuk orang Melayu. Masihkah kita ingat kenyataannya "It is sad day for Malaysia" apabila sebuah gereja disabotaj. Tak ada masalah tentang kenyataannya itu.

Yang menjadikan ia masalah ialah si KJ ni berdiam diri apabila ada surau di Negeri Sembilan dilemparkan cat merah oleh Cina.

Kenapa KJ diam? Kenapa tiada suara? Yg ada hanyalah payung terjun dan pertunjukan fesyen!

Dan kenapa KJ "kasi panas line" pasal isu yang semakin kebah ini? Apakah ada "hidden political agenda"?

Asal bukan mulut sahaja tentang kebanyakan isu, orang Melayu mesti rugi. Itulah Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Dan jangan hairan apabila dia dilihat sgt mesra dengan "politik baru", kerana mgkin sedang membina jambatan yang bakal menghubungkan kariernya ke sebelah sana suatu hari nanti.

Selangordaily

Mulut jubo ayam ... yang keluar mestilah taik.

Che Det

Posted: 12 May 2011 03:29 AM PDT

Che Det


THE RINGGIT AND THE DOLLAR

Posted: 11 May 2011 04:56 PM PDT

1. The dollar i.e. the US dollar has been depreciating against the Ringgit. It is now hovering just below RM3.00 to 1 USD. Obviously this currency crisis is not over yet. Obviously the US is still in trouble. Europe is also in trouble and so is the rest of the world. This is the longest financial crisis in history. It is now in the fourth year.

2. This crisis started in the US in 2008 with the banks going bankrupt because the sub-prime loans defaulted and Lehman Brothers went bankrupt. Since then the US Government has been printing money by the trillions to bail out banks, insurance and automobile companies.

3. Currently Greece is still unable to repay loans caused by the switch to the Euro.

tunku

Posted: 12 May 2011 03:18 AM PDT

tunku


Put Them Under ISA

Posted: 11 May 2011 09:16 PM PDT


Najib meets Muslim and Christian leaders to resolve issue

PETALING JAYA: Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak has weighed in personally on the latest religious controversy by meeting with Muslim and Christian leaders.

He held a meeting with Muslim leaders and intellectuals in Putrajaya yesterday. Today, he is due to have a talk with Christian leaders.

Najib's press secretary Datuk Tengku Sarifudin Tengku Ahmad said yesterday that the meetings had been planned in advance and were not called to address recent developments.

Representatives from the Roman Catholic Church, the Council of Churches Malaysia (CCM) and the National Evangelical Christian Fellowship (NECF) will be attending the lunch meet.

Earlier in Putrajaya, Najib said everyone must accept the fact that Islam was the country's official religion and that this could not be changed in whatever form.

"This is because the reality is that we have the Federal Constitution and its provision on the position of Islam and the other religions is very clear," he told reporters after the meeting with 22 Muslim leaders and intellectuals.

"Under whatever circumstances, the Federal Constitution cannot be amended and as such, no one should worry or feel uneasy over this matter," he said.

Najib said several issues were discussed during the hour-long meeting, including that on "changing" the country's official religion as reported earlier.

"I normally meet the Muslim leaders from time to time. But under the present circumstances, it is most important for me to meet this group and again discuss the issue as well as other things," he said.

He said that during the meeting, the Muslim leaders agreed that it was important to preserve harmony, peace and prosperity in the country.

As such, Najib stressed, everyone must control their emotions and not do anything that could jeopardise this.

On action against those who continued to exploit the issue, Najib said: "Firstly, whatever they want to do, it will not change the fact (that Islam is the country's official religion). Reality cannot be altered."

He said the authorities could take action against those who tried to exploit the issue to the extent of jeopardising national harmony.

"We don't want any action taken by any group that will violate the country's regulations and law because of utmost importance is the peace and harmony prevailing in our country," he said.

Asked if this advice was directed at any particular leader, Najib said: "The advice is directed at everyone that we must reject extremist ideology and extremism. It is regardless (of any group)."

Among the Muslim leaders and intellectuals present were Perak Mufti Tan Sri Harussani Zakaria, Islamic Religious Education and Coordination Advisory Board chairman Tan Sri Dr Mohd Yusof Noor and National Fatwa Council chairman Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin.

tunku : Islam as the official religion is stipulated in the country's constitution. no one should dispute or argue about it anymore.those who were responsible telling lies about this sensitive issue should be held under ISA. if the group which jeff oii attended to said that they will want to change the constitution they should be held under ISA and if the bloggers told the lies then they should be held under ISA. bloggers can't just report based on hearsays or just rumours.they should investigate before reporting it.

bumiyang

Posted: 12 May 2011 03:15 AM PDT

bumiyang


Turunkan Cukai Pendapatan!!! - Pengistiharan Pendapatan Palsu dan Mengelak Cukai Wajar Dikenakan Hukuman Berat!!!

Posted: 11 May 2011 05:53 PM PDT

Golongan pekerja di Malaysia dan golongan majikan yang "amanah" di lihat sebagai mereka yang tertindas di negara ini. Semakin banyak pendapatan kita semakin banyak pula yang perlu dibayar sebagai cukai kepada kerajaan. Bayangkan Jika pendapatan kita tinggi, cukai yang bakal dikenakan adalah sehingga 26%.  Dalam kata lain hampir 30 peratus daripada pendapatan akan dipulangkan semula


Kifarah Membunuh Obama Bin Laden???

Posted: 11 May 2011 05:30 AM PDT

LEBIH daripada 100 kenderaan pelbagai jenis tenggelam selepas berlaku limpahan air dari sungai Wolf berhampiran Jalan McMiller di Memphis, Tennessee, Amerika Syarikat hari ini berikutan peningkatan paras air tertinggi dicatatkan di Sungai Mississippi. - Foto AP. May 11, 2011 10:12 am


Taipingmali (tm)

Posted: 12 May 2011 01:37 AM PDT

Taipingmali (tm)


Mampukah 2 kerusi ini kembali kepada BN?

Posted: 12 May 2011 01:36 AM PDT

Bagaimana kedudukan mereka dalam PRU 13?

Posted: 12 May 2011 12:08 AM PDT

CCTV Pelaku lucah-Terang lagi bersuluh Versi terbaru

Posted: 11 May 2011 10:57 PM PDT

Dapatkan segera buku Jin-Gay

Posted: 11 May 2011 06:38 PM PDT

Ribut Aere melanda Semenanjung Malaysia?

Posted: 11 May 2011 05:21 PM PDT

APA SUDAH JADI DENGAN BLOG MARAHKU?

Posted: 11 May 2011 11:11 AM PDT

Naquib, Mazlan Dipilih Tokoh Melayu Terbilang 2011

Posted: 11 May 2011 08:37 AM PDT

Sudah tiba masanya Anwar dihududkan

Posted: 11 May 2011 08:13 AM PDT

NASIB BLOGGER PRO-UMNO DILUPAKAN DALAM SAMBUTAN 65 TAHUN

Posted: 11 May 2011 07:45 AM PDT

SIMBAH ASID : JENAYAH KEJAM

Posted: 11 May 2011 07:10 AM PDT

Kerajaan Perak respon protes Bekas penduduk KTM Larut Matang

Posted: 11 May 2011 05:13 AM PDT

PAS Baghal dungu dalam isu gula

Posted: 11 May 2011 03:36 AM PDT

Perak Today-Luahan Penduduk setinggan ditanah Rizab KTM, Larut Matang

Posted: 11 May 2011 02:16 AM PDT

Ipoh World

Posted: 11 May 2011 02:02 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 12 May 2011 01:31 AM PDT

PANEH MIANG


Syabas NAJIB

Posted: 11 May 2011 07:59 PM PDT

Alhamdulillah, Presiden UMNO YAB Dato' Sri Najib Tun Abdul Razak ikuti juga gesaan Majlis Perundingan Melayu, Paneh Miang, Pasukan Pemikir Board of The Eldest UMNO yang buat pertama kali dalam SEJARAH selama 65 tahun:

1. Iktiraf Tokoh Melayu TERBILANG kepada insan bernama Syed Muhammad Naquib Ali Al-Attas. Insan berketurunan Hadaramaut, lahir di Bogor, seorang Melayu yang taat dan setia kepada bumi Malaysia ini.

2. Iktiraf Mazlan Othman, anak perpatih totok yang taat setia kepada tanahairnya.

NAJIB telah "mula" gerakan intelektualnya. Pewaris UMNO kena dalami dan hadam ilmu Naquib Al-Attas, kerana inilah pemula panji-panji UMNO, PDRM dan ATM. Beliau jugalah peletus mauduk fikir "MELAYU ISLAM" yang memberi tafsiran mengapa umat Melayu mesti pertahan Perkara 3, Perkara 32, Perkara 38, Perkara 152, Perkara 153, Perkara 160(2) tafsiran tentang Melayu.

Mazlan ialah anak perpatih kaum Hawa yang penuh ilmu astrofizik. Kini menabur ilmu di Vienna. Allah Hu Akbar.

PAPA GOMO

Posted: 12 May 2011 01:23 AM PDT

PAPA GOMO


Blogger Anjing Besar & Jeff Oii Pandikutty Berniat Jahat Menjatuhkan Najib Razak

Posted: 12 May 2011 12:30 AM PDT

Aku Rasa Macam Nak Debik Je Anjing & Pandikutty Ni


KANTOI, itulah yang Gomo boleh katakan mengenai isu Propaganda Big Dog aka Anjing Besar blogger yang di katakan pro Kerajaan BN tapi rupanya merupakan Blogger Anjing yang menjilat jilat siapa sahaja yang membayarnya.

Sebelum ini Gomo mengeluarkan Artikel yang meminta pihak Polis menyiasat dan pihak KDN mengenakan tindakan ISA kepada Blogger Anjing Besar ini. Artikel Gomo kemudiannya di petik oleh The Malaysia Insider dan beberapa portal dan blogg lain yang mana Gomo lihat ramai yang bersetuju dengan apa yang Gomo ketengahkan.

Malam tadi satu lagi tamparan hebat kepada Big Dog apabila Blogger seangkatan Gomo iaitu RBF ONLINE Mendedahkan hubungkait Blogger Anjing besar dengan Jeff Oii dari DAP. Turut sama mengulas mengenai hubungan rapat mereka berdua ini ialah Blogg Gelombang Wangsa Maju, Gelombang Rakyat dan Politik harian.Gomo sebenarnya tidak terkejut dnegan pendedahan oleh rakan rakan Blogger yang lain memandangkan memang sejak awal lagi Gomo mengesyaki Blogger Anjing besar ini akan mengeluarkan sesuatu isu apabila Di bayar dan tidak pernah mengeluarkan isu jika tidak di bayar.Isu Rais Yatim yang di Fitnah oleh Blogger Big Dog dan Rockyngah satu ketika lalu telah menggegarkan Negara sehingga menyebabkan kami para blogger Pro Kerajaan terpaksa berhempas pulas membersihkan nama Rais yatim, UMNO dan BN.

Dengan segala maklumat yang di dedahkan ini maka Gomo sekali lagi meminta agar Pihak Kementerian Dalam Negeri di bawah Dato Seri Hisyammuddin mengenakan ISA Akta Keselamatan Dalam Negeri terhadap Blogger Anjing Besar ini dan jika siasatan juga turut menjerumus kepada pembabitan Jeff Oii dalam perancangan ini maka sewajarnya juga Jeff Oii di tahan bawah ISA.Gomo juga amat senang hati jika mereka berdua ini di tahan bawah ISA maka di pinta juga agar di tempatkan mereka berdua ini di dalam satu Sell bagi memudahkan mereka membincangkan untung Nasib mereka dalam menyesali perbuatan mereka yang telah Menghuruharakan Keadaan dan menggugat ketenteraman Awam.

Dato Seri Najib Perdana Menteri Malaysia di minta untuk bertindak tegas dalam hal ini kerana sebagai Perdana Menteri adalah kewajipan beliau menjaga keharmonian kaum dan juga memastikan mereka yang menggugat Ketenteraman Awam Wajib di hukum.

Maaf buat Blogger Big Dog aka Anjing Besar, anda tidak merugikan kami blogger yang lain kerana pada kami semua anda adalah Parasit yang sentiasa menghisap darah VVIP. Sudah lama kami awasi gerak geri kamu dan nampaknya terbukti Kamu adalah PENGKHIANAT kepada UMNO BN.
CEGAH SEBELUM PARAH,
BUANG SEBELUM MENJAHANAMKAN UMNO BN


Psssttt....Gua rasa macam nak Debik je Anjing Besar ni, Haramjadah!

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

UMNO Ada Jemput kau Pergi Ke Sambutan UMNO Ke 65 Tahun ?

Posted: 11 May 2011 07:00 PM PDTSemalam sambutan Ulang tahun UMNO ke 65 tahun yang telah di adakan sambutannya di PWTC. Gomo tidak dapat hadir kerana berada di Johor Bahru atas urusan peribadi. rakan rakan Blogger ramai yang bertanyakan kepada Gomo dengan satu soalan yang agak Berat Gomo nak jawap.

" UMNO ada jemput kau pergi ke sambutan UMNO ke 65 tahun ?"

Gomo yang memang dalam mood bercuti bersama keluarga di Johor nak tak nak jawap dengan nada yang berat lagi kurang upaya dengan jawapan:

" Tak Jemput Lah Bro"

Setiap SMS, Panggilan talifon dan BBM yang mengajukan soalan yang sama kepada Gomo maka itulah jawapan Gomo semalam.

" Tak Jemput Lah Bro"

Gomo sebenarnya tidak ambil kisah dengan jemput atau tidak dalam meraikan sambutan Ulangtahun UMNO ke 65 tahun ini kerana pada padangan Gomo ramai pemimpin UMNO yang agaknya sibuk dengan tugas masing masing. Al maklum pemimpin Politik katakan.

Gomo sendiri telah meminta bantuan 2 orang rakan Blogger dari Wangsa Maju untuk ke PWTC bagi membuat liputan dan kehadiran Badut Rakyat dan Malay Delima semalam juga tidak di jemput namun kami merasakan adalah wajar jika ada blogger yang membuat liputan pada sambutan Ulang Tahun UMNO semalam.

Gomo pun sebenarnya tertanya tanya kenapa Blogger tidak di jemput? Ada lah sedikit kekecewaan tu namun Gomo buat tak peduli kerana bukan sekali dua hal sebegini berlaku malah dah beratus kali Blogger tak di undang dalam satu satu majlis pun.

Pada kami mudah, siapalah kami Blogger Nyamuk ni, kami berjuang di jalanan dan bukan lah satu kepentingan pun untuk di jemput oleh UMNO ke majlis sebegini. Nasib baik lah datang ke satu program tak di halau kalau di halau lagi lah malu kami ni.

Namun Gomo percaya sebenarnya masih ramai pemimpin UMNO yang menghargai para Blogger ini. Terima kasih kepada yang menghargai kami para Blogger jalanan.Buat UMNO Gomo ucapkan selamat Menyambut Ulangtahun yang ke 65 dan di harapkan juga agar bersatu dalam menghadapi PRU 13 yang akan tiba. Jentera setiap sayap mesti di kuatkan bagi memastikan Kemenangan BN kelak.

Kami Blogger Nyamuk ni tak payah lah nak hirau sangat, pandai pandai lah kami jaga diri. Al Maklum Blogger je katakan. Ada ke takda sama je dalam arus Politik tanah air, tak membantu pun kemenangan BN.


UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA

Psssttt....makan dalam beb......

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Anwar Ibrahim Bergegas Ke Bahrain Malam Tadi Untuk Apa?

Posted: 11 May 2011 06:00 AM PDT
Anwar Ibrahim ke Bahrain untuk apa? Apa ada di bahrain sampaikan sanggup Anwar Ibrahim ke sana? Urusan Peribadi? Urusan Politik? Urusan Perniagaan? Atau jumpa kenalan lama? he he he


Apa pun Gomo boleh sahkan dua pekara dalam pemergian Anwar Ibrahim ke Bahrain.

1) Untuk mendapatkan Keewangan dari Proksi Proksi nya dari Negara Arab iaitu Pro Yahudi.

2) Meminta Bahrain mengeluarkan seutas Jam Tangan Omega kepada dirinya bagi menggantikan Jam Omega yang waktu ini berada di tangan Pihak Polis.

Jangan kita terkejut jika Anwar Ibrahim pulang dari bahrain maka beliau akan mengadakan sidang media dan menunjukkan kepada kita Jam Tangan Omega nya. Percayalah kita Anwar Ibrahim akan membuat apa sahaja dalam menafikan beliau pelaku Video Seks.


Apa pun Minta Rakyat Malaysia DOWNLOAD Video Seks Anwar Ibrahim ini buat Dokumentari simpanan Peribadi. benda sudah nak dapat beb...... KLIK DI SINI


Psssttt....Hebat Anwar Brahim, Kenapa pi bahrain dan tidak ke Iran?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Anjing Besar Bongkak Dan Riak Akibatkan Blogger UMNO Lain Terima Padahnya

Posted: 11 May 2011 01:50 AM PDT

Kalau dah salah tu mengaku jelah takpayah nak Bongkak sangat. Akibat dari tindakan hang ni telah mengakibatkan Malaysia Kecoh dan ketenteraman Awam tergugat. Malah kesanya turut mencalar Imej kami Blogger Pro Kerajaan BN yang lain.

AKu berbulu dengan kenyataan si Anjing besar ni :

KUALA LUMPUR: Blogger "Big Dog" said yesterday he would not apologise for claiming in a blog posting on Saturday that a DAP member of parliament and a group of pastors had vowed to make Christianity the country's official religion.

The blogger said he was highlighting DAP's ploy of exploiting church members and individuals. "I was not insulting Christians,"

"If I apologise, it means I admit I was wrong."

said the owner of bigdogdotcom.wordpress.com.

Ehhh Kenapa nak Bongkak sangat? Aku malas nak ulas panjang kalau ikut aku memang aku Debik je Anjing Besar ni. Kerana dia semua Blogger dapat tempias, kerana isu Rekayasa dia maka Najib Tun Razak yang tanggung akibat, Kerana Artikel Bodoh dia ni BN menghadapi kesukaran di Sarawak dan Sabah malah di semenanjung juga.

Isu yang di bawa Anjing Besar ini kesan kecelakaan nya amat besar dan tidak ada guna nak simpan Blogger yang macam ini. Bukan sekali dia merosakkan Kerajaan malah dah berpuluh puluh kali.

Esok Najib kena turun jumpa Persatuan Kristian Malaysia nak selesaikan isu yang Anjing Besar cipta ni. Ehhh banyak lagi kerja PM nak buat ni masaalah tak pasal pasal PM jadi mangsa. Anjing lu memang Anjing lah Big Dog

Dalam Kenyataan Raja Petra RPK tak silap aku ada sebut si Anjing Besar ni pun ada dalam perjumpaan nak Gulingkan Najib Razak isu Altantuya. Betul ke?Cukup cukuplah Anjing Besar, elok hang dok Diam keluarkan permohonan Maaf dan pi duk diam diam. tak payah lah nak keluarkan kenyataan yang Bongkak dan Angkuh!!!

Ramai Pemimpin UMNO Tak Percaya Artikel Big Dog KLIK DI SINI


Psssttt...ISA je Blogger Big Dog ni, Liabiliti pada kerajaan, jatuh martabat Bloggeer UMNO. Cis....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sahabat-Gunung

Posted: 12 May 2011 01:05 AM PDT

Sahabat-Gunung


Nuar Ketahuan ....

Posted: 12 May 2011 12:41 AM PDT

Kita bukan nak mencari salah Anwar, bukan nak fitnah Anwar tetapi sekadar mencari kebenaran, benarkan Anwar yang bersama Amoi SPA tersebut, kerana sehingga ini persoalan siapa pelakon lelaki Y dalam video tersebut masih belum terjawab....


Antara YB BN yang MEMBELA Rakyat & YB PKR Yang Mahu Menindas Penyokong Mereka Sendiri

Posted: 11 May 2011 11:09 PM PDTIni antara perbualan melalui telefon antara YB BN, P.Kamalanathan yang mahu MEMBELA Rakyat bersama YB PKR, Elizabeth Wong yang juga merupakan EXCO Kerajaan Negeri Selangor yang menindas penyokong-penyokongnya sendiri dalam isu meranapkan penempatan dan ladang-ladang pertanian dan penternakan penduduk di Kg Sg Kerandang, Hulu Selangor pada 10 Mei lalu....Seperti Anjing Buruk Kepala, Penduduk Kg Kerandang Dihalau

Posted: 11 May 2011 05:39 PM PDT

Rundingan yang dijalankan oleh Ahli Parlimen Hulu Selangor, P.Kamalanathan dengan Exco Alam Sekitar Selangor, Elizabeth Wong, akhirnya dikatakan tidak sah oleh Menteri Besar, Khalid Ibrahim. Keputusannya ialah, semua penduduk Kampung Kerandang dihalau keluar dari kampung tersebut, segala prasarana dan rumah dimusnahkan. Begitu juga dengan segala tanaman yang telah diusahakan oleh para penduduk.

Itu yang baru berlaku di Kampung Sungai Kerandang.

Rundingan yang dijalankan antara penduduk dengan Jabatan Hutan telah terbatal dan dibatalkan oleh Khalid Ibrahim. Tanah yang telah dijual oleh kerajaan negeri kepada sebuah syarikat pemaju, telah dirampas oleh Kerajaan Pakatan Rakyat yang sering menuding jari kepada UMNO-BN untuk segala kedajalan yang mereka lakukan.

Itulah yang berlaku di Rawang apabila Khalid Ibrahim cuba merobohkan sebuah surau dan pondok pengajian di Kampung Melayu Rawang. Alasan yang diberikan ialah, tanah tersebut telah dijual oleh kerajaan Khir Toyo kepada syarikat pemaju. Namun siasatan pula mendapati, kerajaan Khir Toyo hanya membuat rundingan, sedangkan kerajaan Khalid Gagap melaksanakannya tanpa mengambil kira sentimen penduduk.

Niat sebenar Pakatan Rakyat untuk menghalau orang Melayu dan menghapuskan perkampungan orang Melayu sememangnya telah terbukti. DAP di Pulau Pinang menghalalkan perbuatan pembersihan etnik mereka dengan berselindung di sebalik undang-undang termasuklah perampasan tanah wakaf dan dua lot tanah perkuburan.

Di Selangor, Khalid Gagap yang diketahui seorang Menteri Besar yang sentiasa mengikut arahan Ronnie Liu dan para pembesar DAP yang lain, telah banyak melakukan perbuatan menghalau dan menghapuskan Melayu serta perkampungan mereka.

Kampung Sg Kerandang adalah sebahagian daripada projek besar DAP untuk menghapuskan penguasaan dan dominasi Melayu di sesebuah kawasan. Di sebalik usaha mereka untuk menggambarkan bahawa UMNO-BN sedang memberi kerakyatan dan hak mengundi kepada warga asing, DAP dan PKR telah pun melakukan sesuatu yang lebih dahsyat iaitu MEMBANGSATKAN Melayu menerusi penghapusan kampung tradisi mereka.

Penduduk Kampung Kerandang yang hampir keseluruhannya adalah Melayu wajar berterima kasih kepada Khalid Ibrahim dan PKR. Setelah mereka menjadikan perkampungan di atas tanah TOL itu sebagai kubu kuat PKR, akhirnya mereka juga yang jadi seperti anjing buruk kepala!!!

Tahniah sekali lagi!!!


Sumber: Selangor Daily

Apa Kesudahan Video Seks Anwar Ibrahim?

Posted: 11 May 2011 05:06 PM PDT


Semalam ulama muda UMNO Fathul Bari Mat Jahya dalam satu forum di PWTC berkata, dakwaan fitnah ke atas pemimpin politik melalui penyebaran rakaman video seks tidak sepatutnya dilakukan kerana ia bertentangan dengan prinsip Islam kerana hukum mengaibkan seseorang seperti itu merupakan salah satu daripada dosa besar di sisi Islam dan dan tidak sepatutnya dilakukan oleh UMNO.

"Kita sepatutnya menutup keaiban manusia dan bukan membukanya," katanya dalam satu forum yang diadakan sempena ulangtahun UMNO ke-65.

Jelasnya, sekalipun pihak pembangkang pernah bertindak mengaibkan pemimpin parti itu, UMNO tidak sepatutnya mengambil tindakan serupa.

Aku sokong, kita tak patut mengaibkan Anwar tetapi aku tak sokong juga kenyataan Fathul Bari nie sebab bila masa plak UMNO yang menyebarkan rakaman video tersebut…. Yang mencetuskan FENOMENA VIDEO ANWAR ini ialah trio Datuk T dan seterusnya dimainkan oleh blogger-blogger. UMNO tidak terlibat sama sekali dalam isu tersebut…..

Kita pun tengok bukannya sebab kehausan seks tetapi kita nak dapatkan kebenaran dan keadilan, siapa Anwar Ibrahim yang sebenarnya.... ? Kalau nak tengok, bersepah lagi banyak dalam web-web porno, laman-laman lucah, tetapi kali ini ia melibatkan seorang pemimpin yang konnonnya warak dan calon untuk menjadi PM Malaysia....

Adakah ini PM yang nak kita bawa satu hari nie, oleh itu kita nak dapatkan kebenaran, siapa Anwar sebenarnya.

Anwar Perlu Balas Sumpah Laknat Untuk Elakkan Perpecahan Umat Islam

Posted: 11 May 2011 04:46 PM PDT

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia, Ustaz Fathul Bari berkata, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu melakukan sumpah laknat bagi menjawab balik sumpah laknat yang telah dilakukan oleh Datuk Shazryl Eskay Abdullah .

"Sebenarnya, sekiranya sebelah pihak telah bersumpah laknat, maka perlu sebelah pihak lagi membalas dengan melakukan sumpah laknat juga. Kalau dia tidak menafikan dengan menjawab melalui sumpah laknat maka sama seperti ia mengiyakan apa yang telah terjadi.

"Sehinga kini rakyat masih menunggu sekiranya Anwar Ibrahim bersedia untuk bersumpah laknat. Sekiranya Anwar bersedia, maka itu adalah jalan penyelesaian terbaik. Sekiranya masih lagi berada diperingkat tidak sanggup, maka ianya akan terus menjadi tanda tanya kepada seluruh rakyat Malaysia.

"Anwar perlu sedar, sekiranya isu ini berpanjangan ianya boleh menyebabkan perpecahan yang berterusan. Perpaduan tidak akan dapat dicapai sekiranya Anwar enggan melakukan sumpah laknat dan isu ini terus diperbesar-besarkan oleh media.

"Sekiranya Anwar ingin membersihkan namanya sekaligus mengelakkan perpecahan di kalangan umat Islam, dia perlu melakukan sumpah laknat," katanya ketika ditemui di program forum '65 tahun UMNO' di PWTC di sini, hari ini.

Sebelum ini, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah telah melafazkan sumpah laknat di Masjid Amru al-As, Bandar Baru Sentul.

Sumpah laknat berkenaan adalah untuk membuktikan Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pelaku dalam video seks yang didedahkannya. Ianya adalah berikutan penafian Anwar Ibrahim bahawa dia bukanlah individu di dalam rakaman video seks tersebut.

Angkat sumpah yang berlangsung kira-kira lima minit itu menyaksikan Eskay mengangkat sumpah dengan memegang senaskhah Al-Quran di hadapan wartawan, jurugambar dan jurukamera.

Kandungan sumpah laknat tersebut seperti berikut;

"A'uzubillahi minal syaitanirrajim. Bismillahirahma nirrahim. (Melafazkan kalimah shahadah sebanyak tiga kali). Pada hari ini, 29 April 2011, dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang, saya Shazryl Eskay Abdullah berikrar dan bersumpah seperti berikut: A'uzubillahi minal syaitanirrajim, aku bersumpah bahawa aku dan Datuk Seri Anwar Ibrahim berada dalam paparan video yang dirakamkan pada 21 Februari 2011. Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah pelaku dalam video tersebut. Sekiranya aku melakukan fitnah, maka Allah akan melaknat akanku."

Tidak Salah Pas Kembali Kepada UMNO Kerana Sejarah Pernah Membuktikannya

Posted: 11 May 2011 10:10 AM PDT


Ketua Penerangan UMNO Datuk Ahmad Maslan berkata, tidak salah sekiranya Pas sekali lagi bergabung bersama UMNO meneruskan perjuangan memartabatkan bangsa melayu dan mengukuhkan perpaduan Negara kerana sejarah pernah membuktikan Pas dan UMNO pernah bergabung.

Katanya,selaku Ketua Penerangan UMNO, beliau akan berusaha untuk membawa Pas ke dalam Barisan Nasional (BN) agar orang melayu bersatu dan kukuh seperti dahulu.

"Penyatuan Pas dan UMNO sudah pasti akan menguatkan bangsa Melayu dan agama Islam itu sendiri. Di antara motif penubuhan UMNO itu sendiri adalah mempertahan dan memartabatkan agama Islam.

"Perjuangan UMNO dan Pas sebenarnya sama. Oleh itu tidak salah Pas meninggalkan Pkr yang terang-terangkan tidak mempunyai hala tuju dan berjuang bersama UMNO untuk terus membela nasib rakyat.

"Percayalah, penyatuan ini akan dapat membendung perbalahan dan menyatukan sesama melayu. Melayu sama melayu perlu berhenti bergaduh kerana ianya memenatkan, buang masa , membazir tenaga dan kerja bodoh," ujarnya di dalam sidang media selepas menyertai Forum 65 Tahun UMNO di sini.

Katanya, penyatuan ini bukan sahaja membawa kebaikan kepada bangsa melayu yang menjadi majoriti rakyat di Negara ini tetapi juga kepada seluruh rakyat Malaysia khususnya.

"Perpecahan itu tidak pernah menguntungkan dan perpaduan itu tidak pernah merugikan. Kalau kita bersatu semuanya akan baik dan menjadikan Negara ini semakin makmur dari pada yang kita ada sekarang.

"Saya berharap, bersempena dengan Hari Ulang Tahun UMNO yang ke 65 tahun ini akan membawa seribu kebaikan dan Pas membuka ruang untuk bersatu kembali dengan UMNO dan Barisan Nasional,"ujarnya.

Beliau turut mengulas, Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang bakal merupakan pilihan raya paling sengit kerana ianya adalah medan bagi membuktikan UMNO dan BN kembali mendapat kepercayaan rakyat.

"Pada tahun 2008, walaupun dapat memerintah tetapi kita hilang majoriti 2/3. PRU akan datang adalah medan penentuan setelah kita merombak dan berusaha keras untuk kembali memenangi hati rakyat.

"Walau bagaimanapun saya yakin kita mampu mendapat majoriti 2/3. Kita telah berusaha dan kini terpulang kepada rakyat untuk menentukan samada mereka mahu terus hidup makmur atau mengambil risiko dengan memilih pembangkang yang tidak pasti hala tujunya," ujarnya lagi.

Ahli UMNO Akan Diuji Kesetiaan Bila Sampai Masa Nanti – Najib

Posted: 11 May 2011 08:09 AM PDT


KUALA LUMPUR, 11 Mei – Presiden UMNO Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau akan menguji kesetiaan anggota UMNO terhadap perjuangan parti apabila tiba masanya.

Walaupun tidak menjelaskan dengan lebih lanjut, Perdana Menteri memberi bayangan bahawa ujian itu secara langsung mengaitkan pemilihan calon pada pilihan raya umum ke-13 yang akan datang.

"Apakah kita sudah cukup setia kepada UMNO? Apakah tak jadi calon kita akan setia kepada UMNO? Betul? Setia? Betul serah mandat pada pucuk pimpinan? Terima kasih. Saya akan uji bila sampai masa nanti.

"Jangan nanti ada yang merajuk, tidak mahu kerja dan pergi ke luar negara kalau tidak terpilih menjadi calon pilihan raya," katanya ketika berucap pada majlis sambutan ulang tahun UMNO ke-65 di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini malam ini.

Persoalan-persoalan yang ditimbulkan oleh Najib, mendapat respon daripada kira-kira 3,000 hadirin yang hadir memenuhi Dewan Merdeka yang terdiri daripada pemimpin-pemimpin UMNO dari seluruh negara.

Kg Sg Kerandang Tetap Akan Dirobohkan....

Posted: 11 May 2011 03:48 AM PDT


Memang zalim dan kejam... Kini segala sokongan yang diberikan kepada parti PKR, DAP dan PAS pada Pilihanraya Umum ke-12 lalu terbayar dengan hadiah yang cukup bermakna kepada penduduk Kg Sg Kerandang, Hulu Selangor.

Jika semalam YB Kamalanathan & YB Wong Koon Mun berjaya menahan Jabatan Hutan Selangor untuk merobohkan kediaman dan ladang pertanian penduduk, Jumaat nie atas arahan MB Selangor yang GAGAP - TETAP DIROBOHKAN.

Itulah berita terbaru yang aku perolehi sebentar tadi.... MB Selangor akan arahkan pihak FRU untuk membantu dalam operasi tersebut....

Terima kasih MBku sayang... Kau memang hebat, aku akan tunggu kau Jumaat nie... Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pas Tidak Tahu Jaga Perasaan Orang- Ahmad Said

Posted: 11 May 2011 02:30 AM PDT

Kuala Terengganu, 11 Mei- Menteri Besar, Dato' Seri Haji Ahmad bin Said menyelar sikap pemimpin dan penyokong Pas yang tidak tahu menjaga hati dan perasaan orang lain.

Beliau berkata, Pas sentiasa "mengacau" setiap kali UMNO mengadakan majlis atau program dengan memasang bendera parti itu di kawasan berkenaan diadakan.

Katanya, perkara ini turut berlaku sewaktu Perdana Menteri, Dato' Sri Mohd Najib Tun Razak melawat kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Tunggal dan Manir baru-baru ini.

Beliau berkata, orang Pas turut memasang bendera parti itu ketika Perdana Menteri melawat dua kawasan tersebut.

"Selama ini kita (orang UMNO) tidak pernah kacau orang Pas",katanya di sidang Dewan Undangan Negeri hari ini.

Dalam masa yang sama, beliau berkata kerajaan negeri tidak pernah menzalimi dan membohongi rakyat.

Beliau berkata, istilah "rakus" dan "zalim" berhubung isu pengambilan balik tanah di kawasan Ladang sengaja ditimbulkan oleh Adun Pas yang keliru dengan perkara sebenar.

"Tindakan kerajaan negeri mengambil balik tanah di kawasan Ladang sebenarnya bertujuan menjaga kepentingan hak Orang Melayu. Kerajaan negeri mengambil balik tanah Orang Melayu di kawasan itu bagi memastikan mereka masih boleh di kawasan bandar dan tidak terpinggir dari arus pembangunan perdana.

"Kerajaan negeri menetapkan dasar 50 peratus daripada premis perniagaan yang akan dibina di kawasan Ladang akan dipegang oleh Tabung Amanah Warisan. Manakala 30 peratus lagi akan dijual kepada Orang Melayu. Ini bermakna pegangan Orang Melayu di kawasan itu berjumlah 80 peratus", ujar beliau.

PAS Hulu Selangor Kesal Tindakan MB Selangor (Berita Eksan Sinar Harian, 11 Mei 2011)

Posted: 11 May 2011 01:41 AM PDT

BUKIT TARIK - Ketika Kerajaan Negeri kekal dengan keputusannya untuk meneruskan operasi memusnahkan penempatan dan tanaman penduduk di Kampung Sungai Kerandang di sini, mantan Yang Dipertua Pas Hulu Selangor pula bangkit menyuarakan kekesalannya sekiranya operasi diteruskan.

Abdul Wahid Basri yang kini memegang Ahli Jawatankuasa Pas Hulu Selangor berkata, keputusan itu berbeza daripada hasrat asal kerajaan Pakatan Rakyat (PR) yang mahu membela nasib Melayu khususnya melibatkan pemilikan tanah.

"Menurut makluman Menteri Besar sebelum ini dan di mana-mana kempen pilihan raya, beliau akan membela nasib semua kaum khususnya melibatkan pemilikan tanah di negeri ini.

"Tapi kalau (operasi ini) diteruskan juga, amat malang bagi penduduk dan ia akan memberi kesan buruk terhadap pentadbiran Kerajaan Negeri seperti mana yang pernah berlaku kepada kerajaan terdahulu," katanya.

Bagaimanapun katanya, hasil perbincangan bersama wakil penduduk dan pihak berkuasa termasuk Penolong Pengarah Penguatkuasa Hutan, Mohd Yussainy Mohd Yusop, hanya membenarkan Jabatan Perhutanan Negeri Selangor (JPNS) membaik pulih 4.4 hektar tanah yang belum produktif daripada 354 hektar keluasan asal operasi berkenaan.

Sementara itu, selebihnya termasuk penempatan penduduk dan tanaman ditangguh seketika dan rayuan kepada Menteri Besar masih boleh diusahakan.

Dalam pada itu, Ketua Kampung berkenaan, Kasani Kameran, 76, berkata, kuasa mengesahkan dan membatalkan operasi itu terletak pada JPNS.

My Longest Yard

Posted: 11 May 2011 11:46 PM PDT

My Longest Yard


Anugerah Tokoh Melayu Terbilang - Komen Penerima Anugerah

Posted: 11 May 2011 09:13 PM PDT

Mari baca apa komen penerima anugerah.

Ahli falsafah Islam, Prof. Dr Syed Muhammad Naquib Ali Al-Attas berkata "Saya dapati perjuangan UMNO sudah mulai ada keinsafan terutamanya soal adat. Ia penting sebab adat itu ilmu, ilmu yang bukan boleh dipelajari di universiti tetapi diturunkan kepada ibu bapa".

Pakar astrofizik Prof Datuk Dr Mazlan Othman pula berkata "Saya amat bangga anugerah ini saya terima daripada UMNO kerana UMNO selama ini membela nasib Melayu termasuk saya. Ini juga hadiah khas untuk wanita yang merupakan langkah progresif dan saya harap ia akan dapat diteruskan."

Tahniah diucapkan kepada mereka berdua.

Tunku Abdul Rahman 1988 - Penubuhan Awal UMNO

Posted: 11 May 2011 01:55 AM PDTBlog ini mengucapkan selamat ulangtahun yang ke 65 kepada UMNO.
Teruskan bersatu, bersetia dan berkhidmat demi memartabatkan agama, bangsa dan negara.


Allahuakbar !!

Panglima Perang Cyber

Posted: 11 May 2011 11:44 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Suarat Rakyat 1Malaysia di Twitter Perdana Menteri Kita !!!

Posted: 11 May 2011 11:34 PM PDT
Kecanggihan teknologi hari telah memungkinkah apa jua yang tidak mungkin satu ketika dulu. Kebanjiran gajet canggih dan semakin murah harganya membuka seluas mungkin peluang rakyat berkomunikasi sesama mereka. Tambahan pula prasarana kini semakin baik dengan liputan sudah memenuhi hingga ke kawasan pendalaman.

Kecanggihan itu telah digunakan oleh pentadbiran Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia. Beliau sendiri telah memiliki akaun Blog, Facebook dan Twitter. Ingat lagi medium media baru sangat dipandang serius oleh beliau sehingga diltetakkan dalam ranking ke -3 dari 7 pesanan penting beliau sebelum ini yang disampaikan semasa Persidangan Agung UMNO tahun 2010. 

Dulu rakyat perlu menunggu Perdana Menteri untuk menyuarakan hasrat mereka. Atau mereka perlu menulis surat dan juga menunggu sekian lama masa untuk mendapat respon kepada apa yang mereka suarakan. Kini rakyat boleh berada di mana sahaja di mana-mana ceruk dunia ini untuk menyampaikan teguran, cadangan dan juga penghargaan kepada Perdana Menteri kita. Terus tanpa sebarang sekatan atau tapisan.

Lihat bagaimana interaksi rakyat hari ini dengan Datuk Seri Najib dan bagaimana ia telah banyak menjimatkan masa, wang dan tenaga kita dengan matlamat untuk menjalinkan perhubungan mesra antara pemimpin dan rakyatnya, dapat dicapai dengan sungguh berjaya. Berbagai idea baru yang segar dapat dijana dari perhubungan maya ini dengan syarat ia dibuat dengan niat yang ikhlas demi kebaikan negara kita tanpa sebarang agenda terselindung untuk keuntungan politik. Transformasi ini sangat berkesan dan Pakatan nampaknya sudah semakin ketinggalan dalam perlumbaan media baru ini seperti komen blogger mereka sendiri di sini 

Terbaru seorang kanak-kanak di kawasan Hulu Selangor bernama Hanif Zolkefle seorang pesakit kanser tulang yang sangat teringin bertwitter dengan Perdana Menteri telah mendapat liputan akhbar selepas hasrat beliau dikabulkan meskipun PM dalam kesibukan sangat padat dengan aturcara. Permohonan yang dibuat menerusi Ahli Parlimen BN Hulu Selangor P Kamalanathan telah mengagumkan rakyat atas keperihatinan amat tinggi seorang Perdana Menteri kepada rakyat hatta kanak-kanak yang berada di bawah kepimpinannya. Cerita lanjut klik blogger Nadi Rakyat AAKJ di sini http://azmykelanajaya.blogspot.com/ 


Cuma, pemimpin BN yang lain dilihat tidak lagi bersungguh-sungguh untuk mengikut jejak langkah Perdana Menteri kita. Adakah mereka masih terlena dalam hingar bingar teknologi moden atau mereka masih merasa terlalu ketinggalan sehingga tidak mahu mencuba mendekatkan jurang ? Jangan biarkan pemimpin kita berjalan keseorangan mendepani media baru sedangkan kita wajar mengikut keperluan sebagai ahli politik zaman sekarang yang tidak lengkap jika tidak memiliki media baru sebagai pelengkap interaksinya dengan penyokong dan rakyat bawahan.

Wallahu A'lam.


Lihat suara rakyat di Twitter Perdana Menteri kita dalam imej di bawah ! 


Terbukti Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan - slogan yang benar-benar menjadi realiti bukan fantasi seperti permainan yang dibuat oleh Pakatan Pembangkang selama ini..


klik gambar untuk paparan lebih jelasGempar : Nota Tulisan Tangan Osama Ditemui

Posted: 11 May 2011 06:27 PM PDT

Episod kematian Osama makin menarik dengan penemuan tulisan tangan Osama. Yang paling untung dari kematian Osama ini ialah populariti Obama meningkat 60%.

Ada juga sumber lain memberitahu Osama sudah meninggal dua bulan yang lepas kerana penyakit buah pinggang.

Link klik sini http://www.bharian.com.my/bharian/articles/NotatulisantanganOsamaditemui/Article

sekupangdua

Posted: 11 May 2011 11:37 PM PDT

sekupangdua


TARIKH PRU 13 16 ATAU 17 SEPTEMBER, 2011

Posted: 11 May 2011 01:47 AM PDT

Dah banyak sangat yang tanya teman... bila gamaknya PRU 13?, berbagai-bagai ler kononnya teman ni kenal orang  kuat mungkin tahu  bila gamaknya dema  nak buat, iskk... macam-macam ler yang nak mintak tips bila gamaknya PRU 13 nak diadakan, udah semak teman dengor komer nanya kat teman, macam-macam yang bertanya bila PRU13, bila teman kata tak tau, dema kata tak kan tak dapat tips bila atau dengar-dengar bila nak diadakan, Teman kata tak tau. dema tanya lagi agak-gak teman bila?
Jadi kalau teman dimintak Oleh Perdana Menteri bila tarikh yang paling sesuai untuk pilihanraya... teman kata tarikh keramat  yang bagi si Aljubri ni Tumpor senang jer... 16hb september, 2011, biar semua rakyat ingat tarikh keramat tu sebab dah dua tahun di kencingnya semua rakyat dia nak ke Putrajaya, siap jadi modal untuk menang dalan pilihanraya kecil lagi terutama di Pematang Pauh, habis semua di kencingnya sampai sekarang tak juga ke Putrajaya pun, bukan setakat Rakyat yang di pancutnya macam laku dalam video terhebat tu, dalam parlimen pun dia control kembang hidungnya jag jangan nampak temberang, macam betui benor dekat sangat nak takluk Malaysia, sampai la ni merata-rata dia kencing, bukan setakat atas tilam dan atas China Dolly yang jadi kegemaran dia.
17hb September pun juga tarikh yang dia paling takut, mana tak nya, macamana dia nak berdean dengan tarikh yang dukun bagi 16hb September, kalau dah 17 tu pun tandanya tak dapat juga la dia nak berangan Jadi Perdana Menteri, secara terpaksa juga dia kena jawab ler macamana dukun dia yang katakan Setan Besar Kata  16 hb september tu... tak kan temberang, atau pun nak kata tahun berapa... tak tahu lagi ... heheheha naik pecah perut teman gelak.
Jadi 16 atau 17hb September, 2011 adalah tarikh PRU 13 yang paling sesuai bagi si Jubri dan pengikut yang menyokong menyundal tu tau malu sikit, biar setidak-tidaknya dema sedar dah kuyup sebab banyak sangat kena kencing si Jubri aka Peminat "MADE IN CHINA" yang di kempenkan oleh DAPig kawan cium molot dia.    

The Unspinners

Posted: 11 May 2011 11:33 PM PDT

AZLI SHUKRI

Posted: 11 May 2011 11:26 PM PDT

AZLI SHUKRI


Siapakah Yang Untung Kalau Anwar Dibunuh?

Posted: 11 May 2011 06:23 PM PDT

1. Saya tertarik untuk berkongsi dengan para pembaca blog saya berkenaan sebuah artikel yang menarik untuk sama-sama kita fikirkan. Persoalan siapakah yang untung dan siapa pula yang rugi sekiranya Anwar Ibrahim dibunuh dalam waktu terdekat, memerlukan jawapan yang sangat kukuh dan konkrit demi survival politik Pakatan Rakyat pada masa hadapan. Tulisan Terrence Fernandez di dalam portal Malaysia-Instinct ini patut kita renungkan.

2. BLOG ANWAR TELAH memaparkan berita yang telah dijangkai ramai. Pemandu Anwar mengatakan yang kereta Anwar telah disabotaj dan laporan polis telah dibuat. Semua yang mengenali Anwar boleh mengagak apakah rancangan Anwar seterusnya. Dia sedang merancang sebuah drama percubaan bunuh ke atas dirinya sebagai alasan untuk melarikan diri keluar negara dan mengelak tindakan undang-undang.

3. Anwar telah pun kalah untuk kali yang entah ke berapa ratus. Dia telah hilang segala kredibiliti, air mukanya, penyokong, rakan-rakan malah mungkin juga hampir kehilangan isterinya, sepertimana yang kita dengar. Dan apa yang paling menyakitkan ialah Anwar sudah semakin hampir kehilangan kebebasan. Jadi, sebenarnya, permainan ini telah lama tamat bagi Anwar. Tetapi manusia ini degil ingin terus bermain sehingga sanggup mementaskan percubaan bunuh ke atas dirinya sendiri dengan menyalahkan kerajaan, terutamanya Najib.

4. Tetapi, siapakah yang ingin melihat Anwar mati? Apa ke jadahnya Najib ingin melihat Anwar mati? Jika Najib begitu kejam pun, apakah keperluannya menembak musuh yang telah pun rebah? Seorang yang kejam lebih suka melihat musuhnya dimalukan di mahkamah dan mereput di Sungai Buloh daripada melihatnya mati begitu saja.

5. Jika ada pun sesiapa yang ingin melihat Anwar mati, mereka mungkin terdiri dari manusia-manusia di sekelilingnya yang tidak tahan lagi diperbodohkan, dipergunakan dan disalahgunakan dek kepimpinan kukubesinya dan nafsu liarnya. Sekutu politiknya melihat dia sebagai beban kerana sering meletakkan parti dalam keadaan yang sukar. Masalahnya mereka tidak boleh menendangnya keluar kerana takut malu…dan takut kehilangan penyokongnya, tetapi mereka juga tidak sanggup lagi bertoleransi dengan nafsu binatangnya selama-lamanya. Namun, mereka tahu bahawa perkara terbaik bagi parti mereka ialah menghapuskan saja karektornya.

6. Semua orang tahu bahawa motif paling biasa dalam kes bunuh ialah wang, nafsu atau kuasa. Kerajaan Najib sudahpun berkuasa dan kuasa itu semakin kuat hari demi hari. Najib dan kerajaan tidak akan mendapat apa-apa keuntungan kewangan dari kematian Anwar pun. Dan pastinya nafsu bukanlah motif memandangkan Wan Azizah tidaklah begitu menarik berbanding Rosmah.

7. Sememangnya tidak ada sebab atau motif bagi sesiapa jua di dalam kerajaan untuk membunuh Anwar. Sebaliknya, pembangkang, keluarga Anwar dan 'inner-circle'nya akan mendapat banyak faedah jika Anwar ditemui mati dalam masa terdekat. Keluarganya akan mewarisi harta dan wangnya dan semua penghinaan akan dapat dihentikan manakala Hadi Awang dan Kit Siang bolehlah bermimpi untuk menjadi Perdana Menteri. Masalah berat yang melanda Pakatan Rakyat akan selesai dengan ketiadaan Anwar…Dan siapa tahu apakah rahsia yang dipegang oleh Anwar mengenai operasi CIA di rantau Asia. Rahsia itu juga akan selamat jika Anwar tiada lagi.

8. Justeru, jika adapun percubaan untuk membunuh Anwar, polis harus terlebih dahulu menyiasat mereka-mereka ini. Dan bermula hari ini, mungkin Anwar perlu sering melihat ke belakang untuk memastikan tangan yang menepuk belakangnya untuk menenangkannya itu tidak turut memegang.

Konspirasi Bunuh : Anwar Diminta Buat Skrip Lebih Baharu!

Posted: 11 May 2011 12:42 AM PDT

Plot drama terbaru Anwar Ibrahim sudah bermula. Kisahnya sama, cuma cara sahaja yang berbeza. Jika dahulu beliau menuduh kononnya terdapat konspirasi untuk membunuhnya dengan menggunakan racun arsenik, kini, lain pula kisahnya. Plot cerita tiada banyak yang berubah, iaitu terdapat konspirasi licik yang cuba membunuh "Anugerah Tuhan" ini, dan pada kali ini modus operandinya adalah dengan merosakkan sistem brek kereta yang sering dinaiki Anwar pula, (Baca di sini). Yang peliknya, setiap kali ada cubaan untuk membunuh Anwar Ibrahim - beliau pasti akan selamat, seolah-olah Anwar sudah mengetahuinya lebih awal perancangan tersebut - bahkan yang lebih menghairankan, kisah cubaan untuk membunuh Anwar sering dilakukan pada saat beliau benar-benar memerlukan simpati dan belas kasihan daripada orang ramai. Pada ketika ini - semua orang tahu, Anwar Ibrahim semakin kehilangan sokongan masyarakat, khususnya dalam kalangan orang Melayu, mahu atau pun tidak, Anwar terpaksa "mencipta" isu baharu yang boleh mengembalikan simpati masyarakat kepadanya. Maka, cara mudah untuk meraih kembali sokongan rakyat kepadanya, adalah dengan mendakwa, kononnya terdapat usaha untuk membunuhnya.

Cerita bohong lagi menipu ini rupa-rupanya masih dipercayai oleh sebahagian kecil para pemuja Anwar. Walaupun golongan ini tahu, cerita rekaan pemandu Anwar Ibrahim ini adalah sama sahaja dengan plot filem-filem aksi dari Amerika Syarikat, namun mereka tetap membutakan hati dan memekakkan telinga, kononnya ia adalah kisah benar lagi serius. Oleh sebab terlalu banyak "ulat bulu" yang bersarang di dalam otak para pemuja Anwar Ibrahim, maka segala cerita bohong dan tidak logik seperti ini ditelan bulat-bulat oleh para pemuja tegarnya. Kalau sekali pun pihak kerajaan "teringin" sangat untuk membunuh Anwar Ibrahim, tidak perlu lahpihak kerajaan bersusah payah untuk merosakkan brek kereta beliau, banyak lagi cara untuk menamatkan riwayat hidup Anwar Ibrahim. Kaedah merosakkan sistem brek kereta untuk membunuh seseorang sudah ketinggalan zaman dan tidak digunakan lagi pada zaman ini.

Malulah pihak kerajaan yang mempunyai pelbagai kelengkapan dan kepakaran, tetapi hanya mampu "menanggalkan skru brek kereta Anwar Ibrahim sahaja" untuk membunuhnya. Fikirlah menggunakan otak dan bukan kepala lutut, punyalah hebat polis dan tentera yang ada di Malaysia ini, tak akan itu cara terbaik untuk membunuh Anwar Ibrahim - bodohlah kerajaan UMNO yang serba hebat ini, kalau itu idea yang digunakan. Jadi, lain kali Anwar diminta buatlah plot filem yang lebih mencabar minda para pemujanya, jangan sampai plan "terkantoi" seperti mana terkantoinya video seks beliau. Wallahualam.

MERBOK TIMES

Posted: 11 May 2011 11:26 PM PDT

MERBOK TIMES


Bunga-bunga akan berakhirnya era Lee Kuan Yew

Posted: 11 May 2011 05:42 PM PDT

Kekuatan laman-laman web sosial tidak harus goblokkan kerana peralihan pemikiran era dan zaman ketika ini banyak dibentuk oleh media-media ini.

Golongan tua seringkali mengungkit-ngungkit dengan nada keciwa golongan muda tidak mengenang jasa mereka yang lepas apabila dalam piliharaya golongan muda ini tidak mengundi mereka.

Mereka menjadi terlalu sentimental dan tidak mahu mendengar pendapat golongan muda kerana mereka merasakan mereka yang terlebih dahulu memakan garam dan sambal belacan.

Apabila golongan muda disisihkan, golongan ini membentuk kelompok mereka sendiri dengan pemikiran dan hala tuju mereka sendiri serta berkomunikasi melalui medium mereka sendiri sehingga golongan muda ini menjadi kuat dan terpisah terus dengan golongan tua atau veteran.

Golongan tua masih dengan medium komunikasi TV mereka seperti RTM, TV3, akhbar Utusan Malaysia, Berita Harian dll.

Golongan tua diulit kisah-kisah sejarah kegemilangan mereka yang telah menjadi nostalgia kenangan indah tersenyum sendirian. Dendangan lagu Ahmad Jais, Di Ambang Sore dihayati sepenuh kalbu tanpa sedar lagu tersebut ditujukan kepada mereka.

Manakala golongan muda setiap saat dengan lama-laman web sosial Facebook, Tweeter dan Blogging bercerita kisah-kisah semasa.

Apabila golongan tua dikalahkan dalam pilihanraya baru mereka bangun dari mengelamun berkhayal  dan baru sedar mereka telah ketinggalan jauh dan berada 'Di Ambang Sore'.

Berikut adalah petikan dariUtusan situasi yang berlaku pasca Lee Kuan Yew di Singapura untuk difikir-fikirkan.

SINGAPURA 11 Mei - Tokoh awam Singapura yang paling popular di laman Facebook bukan bintang pop, aktres atau ahli sukan tetapi seorang ahli politik wanita daripada generasi baru republik ini.

Nicole Seah, 24, walaupun tewas sebagai calon pembangkang pada pilihan raya umum Sabtu lalu, mempunyai hampir 97,000 'like' di laman Facebook beliau semalam, mengatasi laman yang diadakan oleh penyokong pengasas Singapura, Lee Kuan Yew, 87.

Seah yang sudah kembali bertugas sebagai eksekutif di sebuah syarikat pengiklanan mendapat sokongan meluas pengundi kerana wajahnya yang fotogenik dan rayuannya yang penuh semangat supaya penduduk miskin yang ketinggalan dalam arus kemajuan ekonomi republik ini dibantu.

Kebangkitan mendadak muka baru itu sehingga menjadi ikon di kalangan golongan muda Singapura memperlihatkan kemunculan dramatik media sosial dalam sebuah masyarakat yang mengalami peralihan daripada kawalan politik ketat kepada sebuah demokrasi lebih terbuka.

Parti Tindakan Rakyat (PAP) yang berkuasa sejak 52 tahun lalu terkejut apabila peratusan undi yang diterimanya merosot ke paras terendah dalam sejarah iaitu 60 peratus meskipun skim pengundian mengikut blok memastikan pembangkang hanya memenangi enam daripada 87 kerusi Parlimen.

"Media dalam talian tentunya telah mengubah corak pilihan raya dengan membolehkan pendemokrasian semua suara.

"Andainya semua pengundi hanya terdiri daripada orang yang menyuarakan pendapat dalam talian, pembangkang akan berada dalam kedudukan lebih baik," kata Kelly Choo, pengasas bersama firma perisikan perniagaan dalam talian, Brandtology.

Perdana Menteri, Lee Hsien Loong yang juga anak Kuan Yew mengakui kesan media sosial terhadap keputusan pengundian dan menggambarkan pilihan raya itu sebagai menandakan 'perubahan ketara dalam persekitaran politik kita'.

PAP sudah lama bergantung kepada media prokerajaan seperti kumpulan akhbar, Singapore Press Holdings dan perbadanan penyiaran MediaCorp semasa kempen pilihan raya.

Namun PAP segera 'dibelasah' oleh pengkritik di laman Facebook, Twitter, YouTube dan portal web apabila gabungan teknologi dan faktor demografi memainkan peranan untuk menjejaskan dominasi parti pemerintah itu ke atas perbahasan politik dalam media tradisional. - AFP

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 11 May 2011 11:24 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Pengumuman Penting Dari Blog Darulehsantoday

Posted: 11 May 2011 07:00 PM PDT

Seperti yang aku janjikan semalam, hari ni aku akan buat satu pengumuman penting, di mana dengan pengumuman itu akan menentukan untung nasib aku dalam dunia blog ni.

Dan pengumuman itu ialah.....
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Mulai pada pagi ini aku akan gunakan perkataan 'pandikutti' sebagai ganti nama anwar ibrahim, sebagai contoh ayat:

Esok ada ceramah anwar di klang, maka ganti namanya anwar ialah,

esok ada ceramah pandikutti di klang.


Contoh lain,

16 may ini mahkamah akan menyambung semula perbicaraan kes liwat anwar, ayat ganti nama anwar ialah,

16 may ini mahkamah akan menyambung semula perbicaraan kes liwat pandikutti.

Ada bantahan....??? kalau ada pun lantak la, ini blog aku.

Sekian itu sahaja pengumuman aku, terima kasih atas kesabaran anda. heeheehee

Aku Nak Buat Pengumuman Penting Esok.

Posted: 11 May 2011 08:46 AM PDT

Esok pagi, aku akan buat satu pengumuman penting, pengumuman itu akan aku buat di blog aku pada jam 10 pagi.

Pada aku pengumuman ini cukup penting untuk diri aku yang bergelar blogger.
Published with Blogger-droid v1.6.8

65 Tahun UMNO, Pemimpin Umno Dah Lupakan Blogger.

Posted: 11 May 2011 06:15 AM PDT

Masa susah cari blogger, masa kena balun teruk, cari blogger, masa prk pun cari blogger juga, tapi bila tiba 11 mei, sorang pun pemimpin umno tak ingatkan blogger, kami bukan mintak invitation card pun, tapi sekurang-kurangnya hantar sms pun jadi la.

Aku tau la umno sekarang ni dah kuat, tapi jangan la pulak insan kecil macam kami ni di lupakan terus, kalau ada program tu, cepat je sms sampai, tapi tarikh 11 Mei, satu sms pun kami tak terima, bukan kami mintak vip table pun, umno semakin kuat, kalau tarikh 11 mei pun pemimpin umno tak ingat kat blogger, macam mana la nasib kami kalau umno dapat majoriti 2/3 pada pru akan datang, adakah kami akan di lupakan terus....? nampak gayanya, bergitu lah nasib kami.

Aku memang sengaja tak mau keluarkan posting ni pagi tadi, pasal aku tunggu ada tak pemimpin umno yang selama ni kerap sms kat aku hantar sms untuk jemput kami, tapi dah sampai habis solat isyak, haram satu pun sms jemputan tak di hantar, so aku keluarkan la posting ni, memang betul la, pemimpin umno langsung tak ingatkan kami.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 11 May 2011 11:22 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Kemarau dan Jerebu: Kifarah Bala Allah Akibat Anwar Gemar Bermain CHINA DOLL!!!

Posted: 11 May 2011 05:24 PM PDT

Maksiat Jangan Kita Bersubahat!!!

Hadith :

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:"Sesungguhnya kecacatan pertama yang berlaku pada Bani Israil ialah apabila seorang lelaki melihat lelaki lain melakukan maksiat, dia akan berkata:"Wahai si fulan! Takutlah kepada Allah dan tinggalkan kerja maksiat yang engkau sedang lakukan itu kerana ia tidak harus bagi engkau untuk melakukannya. Kemudian pada keesokan harinya lelaki yang menegah itu melihat lelaki yang melakukan maksiat itu masih melakukan maksiat yang sama, tetapi dia tidak mencegahnya kerana barangkali pelaku maksiat itu merupakan orang yang memberinya makan dan minum atau rakan baiknya. Apabila Bani Israel melakukan perbuatan seperti itu, maka Allah telah memperlagakan sesama hati mereka dan kemudian Allah melaknat mereka melalui lidah para anbiya'-Nya."

Riwayat Abu Daud dan at-Tirmidzi

Huraian:

1. Allah SWT melarang kita daripada bertolak ansur dan berkompromi dalam perbuatan maksiat kerana perkara tersebut merupakan suatu dosa besar dan mengundang laknat daripada-Nya.

2. Segala kebaikan dan kesenangan yang diperolehi adalah rahmat daripada Allah SWT. Oleh itu, sebagai hamba-Nya kita wajib bersyukur dengan melakukan ketaatan dan menjauhi sebarang perbuatan maksiat kerana melakukan maksiat adalah sifat hamba yang tidak tahu bersyukur.

3. Sesungguhnya apa jua yang kita perolehi yang berupa kebaikan segalanya adalah daripada Allah SWT dan apa jua keburukan yang menimpa maka itu adalah disebabkan diri kita sendiri disebabkan oleh dosa-dosa yang dilakukan.

Sumber : Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Video seks: Anwar tak perlu sumpah al-Quran, kata Hadi


Oleh Shannon Teoh 
March 22, 2011KUALA LUMPUR, 22 Mac — Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menolak desakan agar Datuk Seri Anwar Ibrahim bersumpah atas al-Quran bagi membuktikan beliau bukan lelaki yang didakwa dalam rakaman video seks melibatkan seorang wanita, yang didedahkan semalam.

Sehubungan itu kata beliau, hanya Mahkamah Syariah yang boleh meminta Anwar, yang juga Ketua Pembangkang, agar berbuat demikian.

"Jika anda mahu beliau bersumpah, maka anda perlu mengikut hukum syariah. Hanya mahkamah ini (syariah) yang boleh memutuskan sama ada beliau kena buat sumpah sedemikian.

"Saya minta kes ini didengar di Mahkamah Syariah," kata beliau merujuk kepada dakwaan terbaru yang dirujuk kepada pemimpin kanan Pakatan Rakyat itu.-MalaysianInsider

Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: Sesungguhnya di antara tanda-tanda dekatnya hari kiamat ialah hilangnya kemanfaatan ilmu dan makin ketara kebodohan dan banyaknya peminum arak dan meluasnya perzinaan dengan terang-terangan. (riwayat al-Bukhari).

Demikian juga pendapat Imam Baidhawi apabila menafsirkan ayat 41 dari surah al-Rum.

30-41:  Telah nyata kerosakan di darat dan di laut disebabkan perbuatan tangan manusia, sehingga dirasakan kepada mereka sebahagian daripada perbuatan mereka, agar mereka kembali.

Kata Imam Baidhawi, "yang dimaksud dengan kerosakan (pada ayat tersebut) adalah kemarau al-jadb), kebakaran yang bermaharajalela, tenggelam, hilangnya keberkatan dan banyaknya kelaparan, akibat kemaksiatan dan perbuatan manusia. (Tafsir al-Baidhawi, juz 2, hal. 106).


Suhu panas dijangka berakhir minggu depan – JMM


09/05/2011 7:31pm

KUALA LUMPUR 9 Mei – Suhu panas yang melanda Semenanjung Malaysia ketika ini hanya bersifat sementara dan dijangka berakhir dalam masa seminggu lagi, kata Pengarah Pusat Ramalan Cuaca Jabatan Meteorologi Malaysia, Saw Bun Liong.

Beliau berkata, keadaan panas ketika ini sehingga menjangkau suhu 36.2 darjah Celcius adalah disebabkan Ribut Tropika Aere yang dikesan di utara Filipina yang meniup angin dari arah Barat Daya ke negara ini.

"Ini menyebabkan kelembapan udara di rantau kita berkurangan dan keadaan ini membawa kepada kurangnya jumlah taburan hujan serta cuaca kering," katanya di sini hari ini.

Namun beliau berkata, keadaan cuaca yang panas seperti itu adalah normal dalam bulan Mei dan ia lebih rendah berbanding suhu yang dicatat pada bulan Mei tahun 1998.

"(Pada 1998) di Chuping (suhunya 38.9°C), Alor Setar (37.5°C), Lubuk Merbau (37.0°C), Melaka (38.0°C), Batu dan Kuala Krai (38.0°C)," katanya. – Bernama


Jerebu: 31 bandar catat kualiti udara tidak sihat11/05/2011 5:47pm

Oleh FARHANA JONI

KUALA LUMPUR 11 Mei – Sebanyak 31 bandar di negara ini mencatatkan kualiti udara tidak sihat dengan Indeks Pencemaran Udara (IPU) dicatatkan antara 51 hingga 100 sehingga, pukul 11 pagi tadi.

Kenyataan Jabatan Alam Sekitar (JAS) berkata, kawasan yang paling teruk ialah Pelabuhan Klang dengan IPU 97, diikuti Nilai (89), Bukit Rambai (87), Muar (84) dan Banting mencatatkan IPU 82.

Di Sabah dan Sarawak pula, kawasan IPU tertinggi ialah Bintulu iaitu 72, Tawau (52) Sandakan dan Keningau masing-masing mencatatkan 51.

"Kualiti udara di Putrajaya juga memasuki tahap sederhana pada pukul 7 pagi tadi iaitu 70, diikuti Kuala Lumpur dan Cheras sebanyak 69," kata kenyataan itu.

Sebanyak 19 kawasan mencatatkan bacaan IPU pada tahap yang baik iaitu antara kosong hingga 50. - Utusan

MyMassa: Cukup-cukuplah bersubahat dengan musuh Allah wahai penganut dan pemimpin PAS!!! Akibat perbuatan kalian mengkufurkan petunjuk dan hidayah Allah hasil doa dan sembahyang hajat raksasa kalian sendiri, keseluruhan rakyat Malaysia kini semakin terseksa dengan bala yang mulai Allah SWT turunkan ketika ini.

Bermula dengan rahmat yang terhenti (hujan), diikuti pula dengan cuaca yang panas berpanjangan. Dan kini jerebu semakin memburuk. Kasihanilah kepada anak-anak kecil kita dan mereka yang begitu lemah dan terdedah kepada kesan buruk akibat udara yang semakin kotor. Tolaklah ketepi ego dan takkabur! Kembalilah bersatu bersama UMNO di bawah nama ISLAM!!! Insya Allah Rahmat Allah SWT yang tidak terhingga pasti akan kembali mencurahi...Selamat Ulang Tahun Ke 65 UMNO!!!

Posted: 11 May 2011 08:20 AM PDT


MyMassa: Banyak blogger pro-Kerajaan mengeluh kerana tidak dijemput untuk bersama-sama meraikan sambutan ulang tahun UMNO ke 65 hari ini. Bagi MyMassa, kita perlu mendidik diri kita  untuk sentiasa bersyukur dan tidak terlalu mengharap kepada manusia. Urusan menjaga hati manusia ini adalah urusan Allah SWT semata-mata. Ikhlaskanlah hati kita seikhlas-ikhlasnya dalam mempertahankan hak dan syiar Islam di negara ini melalui UMNO, dan insya-Allah, lambat laun Allah akan membalasnya. Mungkin tidak terus kepada kita, tetapi mungkin anak-anak kita kelak yang dapat merasainya.

Walau apa sekali pun, MyMassa mengucapkan Selamat Ulang Tahun Ke 65 kepada UMNO dan banyak-banyakkanlah bersyukur di atas bonus usia yang Allah kurniakan ini. Umno perlu sedar bahawa kebanyakan parti seusianya kini sama ada telah pun 'berkubur' ataupun sedang menanti saat kematiannya. Malahan kembarnya di Singapura juga seumpama 'tidak pernah' wujud. Teruskanlah berjuang membela rakyat dan mempertahankan serta menegakkan syiar Islam, kerana ianya tidak pernah dan tidak akan sesekali merugikan kita!!!

Khawarij for dummies

Posted: 11 May 2011 08:04 AM PDT

oyabun

Posted: 11 May 2011 11:21 PM PDT

oyabun


Jangan dianak tirikan tenaga mahir tempatan - Jengok-jengoklah mereka juga!

Posted: 10 May 2011 11:22 PM PDT

Terdapat rakan-rakan penulis yang menyuarakan rasa tidak puas hati mereka apabila kerajaan memperkenalkan pelbagai insentif bagi menarik cerdik pandai Malaysia pulang ke tanah air. Antaranya seorang rakan penulis yang bekerja sebagai akauntan di sebuah bank yang terkemuka di negara kita.

Beliau berasakan kerajaan terlalu memberi perhatian kepada rakyat Malaysia yang bekerja di luar negara sedangkan terdapat begitu ramai tenaga mahir tempatan bekerja di negara kita.

Bagi menarik minat rakyat Malaysia yang bekerja di luar negara, kerajaan hanya mengenakan cukai pendapatan 15 peratus untuk tempoh lima tahun sedangkan tenaga mahir tempatan dikehendaki membayar 26 peratus daripada pendapatan mereka kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Menurut beliau, ramai rakan-rakannya sudah berura-ura untuk berhijrah ke luar negara termasuklah ketuanya sekali yang hanya menunggu masa untuk bekerja di Australia. Melihat fenomena ini, dikhuatiri hasrat kerajaan mengumpul sejumlah tenaga mahir rakyat Malaysia untuk bekerja di negara sendiri akan terbantut.

Banyak isu yang perlu dikaji bagi membolehkan Malaysia dipenuhi oleh tenaga mahir. Bagi negara-negara maju, peratusan pekerja mahir berbanding keseluruhan pekerja adalah dalam lingkungan 80 peratus. Jumlah ini amatlah tinggi berbanding negara kita yang mana peratusan pekerja mahir amatlah kecil sekali.

Talent Corporation sebagai institusi yang dipertanggungjawabkan menarik pekerja mahir Malaysia yang bekerja di luar negara agar pulang bekerja di Malaysia seharusnya menyenaraikan apakah yang dikatakan sebagai pekerja mahir.

Bagi penulis tidak semua yang bekerja di luar negara berkemahiran tinggi. Kecualilah kemahiran dan kepakaran mereka tidak boleh ditandingi oleh mana-mana pekerja mahir di Malaysia.

Sebagai contoh, terdapat seorang profesor perakaunan dan kewangan yang amat terkenal di dunia pulang ke Malaysia pada tahun lalu selepas bekerja berpuluh-puluh tahun di luar negara.

Beliau berjaya menerbitkan beratus-ratus kajian dalam jurnal-jurnal perakaunan dan kewangan. Ini baru dikatakan bukan calang-calang orang dan amat berbaloi menariknya pulang berkhidmat di negara sendiri.

Jadi, ciri-ciri apakah yang akan digunakan oleh Talent Corporation agar dapat membawa pulang tenaga mahir yang benar-benar hebat dari luar negara?

Jika tidak, lebih baik dana yang disediakan digunakan untuk memberi latihan kepada para pekerja mahir yang bekerja di Malaysia.

Begitu juga, sektor manakah yang sememangnya memerlukan pekerja berkemahiran tinggi? Ini juga perlu dikaji secara teliti agar sektor yang benar-benar memerlukan pekerja mahir mendapat bantuan yang sewajarnya selaras dengan Model Baru Ekonomi (MBE) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP).

Justeru, masalah brain drain ini memerlukan mekanisme terbaik agar hasrat negara meramaikan tenaga mahir yang bekerja di negara sendiri tercapai. Janganlah sampai terlalu memberi perhatian tenaga mahir yang bekerja di luar negara sehinggakan menyebabkan tenaga mahir sedia ada dalam negara dipinggirkan.

Akhirnya, mereka yang berasakan diri mereka terpinggir dan tidak dihargai merajuk membawa diri untuk bekerja di luar negara. Dengan harapan yang tinggi, penulis berharap kerajaan dapat memberikan sedikit perhatian kepada pekerja-pekerja mahir tempatan agar mereka terasa tidak dianak tirikan di negara sendiri. Mungkin kerajaan dapat memikirkan insentif-insentif lain yang dapat diberikan dalam bajet 2011 akan datang bagi menghargai peranan dan pengorbanan mereka dalam pembangunan negara selama ini. Wallahuallam.

Wasabi Oyabun..

APANAMA

Posted: 11 May 2011 11:06 PM PDT

APANAMA


A Dangerous Precedent !

Posted: 11 May 2011 12:59 AM PDTRoyal Malaysian Police under attack ? 


pix from The Star

We have only watched movies and read in detail about how the much feared communist terrorist attacked and killed our policemen before torching their beat bases and stations.


One of the deadliest and blatant among those string of attacks in the Peninsula was in Bukit Kepong on the 23rd of February in 1950. 


Fifteen years later, an equally vicious attack took place at the Siburan police station in Sarawak. The communist were ruthless.


In recent history only the 1985'  MEMALI incident would ring an almost similar bell but with a slight difference - policemen were attacked and killed by villagers on Ibrahim Libya's orders.


So, it is indeed shocking and scary after learning that a group of men had used petrol to torch a police beat base in Bukit Tambun. 


The ROYAL MALAYSIAN POLICE beat base in Bukit Tambun - Nibong Tebal was torched after police there arrested a suspected criminal believed to have been involved in an earlier brutal machete attack.


What will they do next ? 


Are such actions fruits of a decade long move to demonise and ridicule the Royal Malaysian Police and other vital institutions in our country? 


Where are we heading ? 


p/s Home Minister, this requires your immediate attention. Not your personal 'action' but attention.Site Meter

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 11 May 2011 09:44 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


PKR Menzalimi 150 Orang Penduduk Kampung Sungai Kerandang

Posted: 11 May 2011 05:15 AM PDT


Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan pada 11 Mei 2011 kecewa dengan sikap dan tindakan kerajaan Negeri Selangor yang zalim dan kejam terhadap penduduk Kampung Sungai Kerandang, Hulu Selangor yang mahu merobohkan penempatan dan ladang penternakan dan pertanian penduduk.

"Tengoklah tangisan dan rintihan rakyat Selangor hari ini di Kg Sg Kerandang, mereka yang kata sayangkan rakyat, nak merakyatkan negeri ini namun tindakan dan sikap kerajaan negeri ternyata tidak menyebelahi rakyat sebaliknya menkayakan kroni-kroni mereka.

"Dua puluh tahun lebih mereka menduduki dan mengusahakan tanah ini, tempat mereka tinggal, tempat mereka mencari makan, di sinilah keluarga mereka, tetapi hari ini kerajaan negeri mahu menghalau mereka dengan merobohkan penempatan dan ladang-ladang mereka, ke mana mereka nak pergi," katanya.

Beliau bersama-sama Ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Kubu Bharu, Wong Koon Mun dan kira-kira 150 orang penduduk Kampung Sungai Kerandang mempertahankan kampung mereka daripada diranapkan Jabatan Perhutanan Negeri Selangor atas arahan kerajaan negeri Selangor.

Tambahnya, beliau mendapat tahu bahawa kerajaan negeri membuat keputusan zalim ini kerana mereka telah menjual tanah ini kepada sebuah syarikat di Kuala Lumpur. Ini jelas kata beliau sifat kerajaan negeri Selangor yang mengutamakan kroni mereka berbanding kepentingan rakyat dan penduduk negeri Selangor, khususnya di Kg Sg Kerandang. PKR sekali lagi menzalimi rakyat di Selangor. Tolak pakatan pembangkang di Selangor.

Twitter Dato' Seri Najib Razak Kena Klon

Posted: 10 May 2011 10:28 PM PDT


Twitter Dato' Seri Najib kena klon. Lebih memeranjatkan pihak tersebut menggunakan ayat-ayat lucah. Baca selanjutnya di MIM. Apa tujuan pihak tersebut cuba klon Twitter PM, melainkan hanya untuk mencemarkan imej PM setelah Twitter PM menjadi satu jambatan penghubung PM dengan rakyat. Malah hanya melalui di Twitter, PM telah sanggup turun di konti selama sejam di Hot FM pada 6 Mei 2011.