Rabu, 9 Mei 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


tun faisal dot com

Posted: 09 May 2012 01:11 PM PDT

tun faisal dot com


[Video] Bicara Kampus #PTPTN: Unjuran @RafiziRamli salah!

Posted: 08 May 2012 05:30 PM PDT
PTPTN - Realiti dan Retorik

Retorik Pembangkang

1. Mansuh PTPTN

Kenapa retorik? 


Retorik - kerana dibuat semasa ceramah politik bukan melalui perbincangan, konvensyen dan tanpa sebarang kajian. 


Retorika populis semberono kerana hendak memancing sokongan dan undi golongan muda. 


Retorik - kerana ia adalah pengumuman yang tidak bertanggung jawab tanpa memikirkan kesan terhadap generasi muda dan kedudukan kewangan negara. 


Realiti pertama, ketika pengumuman dibuat, pemimpin PR tidak sedar mereka bercakap untuk write-off sebanyak RM 28 bilion. 


Realiti kedua, mereka tidak sedar bahawa, bukan sahaja mereka mencadangkan untuk write-off, tetapi mereka perlu mencari jalan bagaimana untuk cari RM 14 bilion, jumlah yang telah dijanjikan untuk membantu pengajian pelajar-pelajar yang sudah mendapat tempat di IPTA dan IPTS. 


Realiti ketiga, selepas dimansuhkan PTPTN, mereka perlu mencadangkan pula model pembiayaan pengajian tinggi yang baru pula. Jika 100% yuran pengajian ditanggung oleh kerajaan sekali pun, perlu ada model pembiayaan bagi membantu sara hidup pelajar sepanjang pengajian di IPT.


Bila mereka sedar bahawa mereka sudah terperangkap, maka mereka keluarkan pula retorik baru, iaitu pertama, supaya kerajaan `berhutang' dengan mengeluarkan bon untuk refinance jumlah yang hendak dilupuskan tadi, 


Kedua, mencadangkan pula pendidikan percuma di peringkat tertiari untuk alih cerita mansuhkan PTPTN tadi.


Ketiga - mencadangkan penubuhan Tabung Pendidikan IPTS yang baru untuk sara hidup pelajar - ironisnya, selepas mereka mencadangkan pemansuhan Tabung Pendidikan sedia ada, iaitu PTPTN? Errr? 2. Pendidikan Percuma

Kenapa retorik? 


Pertama, pencadang tidak memahami unjuran populasi dan guna tenaga/modal insan yang dibuat di dalam perancangan strategik negara. 


Kedua, disebabkan tidak memahami perkara pertama, mereka gagal memahami falsafah di sebalik dasar Pendemokrasian Pendidikan dan Pendidikan Swasta Negara. 


Ketiga, tidak memahami trend peningkatan kos pendidikan di seluruh dunia, perubahan dasar pendidikan tertiari percuma di negara-negara yang lebih kaya dan maju, serta pendapatan kasar perkapita (GDP) dan kadar cukai negara-negara yang menawarkan pendidikan tertiari percuma. Turki memberikan pendidikan tertiari percuma bukan sekadar retorik, tetapi juga satu pembohongan. Turki tidak memberikan pendidikan tertiari percuma.


Keempat, data unjuran dan pengiraan pembiayaan kos pendidikan yang salah.

Fakta:

1. Bagi mengisi keperluan guna tenaga negara menjelang tahun 2020, unjuran telah dibuat oleh Kementerian Pengajian Tinggi melalui Pelan Strategik Pendidikan Tinggi Negara iaitu untuk memastikan sekurang-kurangnya 40% populasi umur 17-23 tahun mendapat pendidikan tertiari. PTPTN pula meletakkan sasaran untuk menyediakan peluang kepada 50% pupulasi umur 17-23 tahun untuk mendapat pendidikan di peringkat tertiari. 


Berdasarkan anggaran yang dibuat oleh Kementerian Pembangunan Wanita dan Kebajikan Masyarakat, jumlah rakyat Malaysia adalah 35 juta pada tahun 2020. Ketika itu dianggarkan juga populasi rakyat berumur 17-25 tahun adalah sekitar 5 juta orang. 


40 % bermaksud sekitar 2 juta tempat di IPT. Ketika ini terdapat 537,801 pelajar di IPTA dan 478,924 pelajar di IPTS. Bermaksud terdapat sekitar 1.02 juta tempat pada tahun 2012. Pada tahun 2020, jumlah tempat yang diperlukan adalah tambahan sebanyak 1 juta tempat lagi. Retorik - Bagaimanakah membina 10 buah IPTA dengan kapasiti 100,000 dapat menyelesaikan masalah unjuran 2 juta tempat, iaitu 1 juta tempat tambahan lagi menjelang 2020?

2. Disebabkan negara perlu menyediakan 2 juta tempat menjelang tahun 2020, maka kita tidak boleh hanya bergantung harap semata-mata kepada kerajaan untuk mengadakan tempat dan membina IPTA, lebih-lebih lagi bila kita perlu melahirkan modal insan dalam bidang sains, teknikal dan pelbagai bidang professional dan kritikal bagi mengisi keperluan sebuah negara maju. 


Maka Dasar Pendemokrasian Pendidikan dan Dasar  Pendidikan Swasta perlu mengambil tempat. Tujuan Pendemokrasian Pendidikan adalah untuk membolehkan lebih banyak tempat disediakan untuk rakyat Malaysia, menjadikan pengurusan pendidikan lebih efektif dan mewujudkan persekitaran persaingan yang sihat yang akhirnya akan meningkatkan kualiti pendidikan.


Membina 10 buah IPTA dalam tempoh 10 tahun (dua Rancangan Lima Tahun Malaysia) untuk 100,000 tempat adalah terlalu lambat, tidak efisien dan tidak efektif.


3. Pendidikan Tertiari percuma memang kedengaran bagus, tetapi dalam dunia ini hanya 3 keadaan di mana pendidikan tertiari percuma diberikan.


Pertama, di negara-negara yang kaya dan mengenakan cukai yang tinggi. Finland misalnya, mempunyai GDP pada USD 35,400; mengenakan cukai pendapatan pada kadar 51%, cukai korporat 26% dan Cukai Jualan/VAT 23%; Norway (GDP = USD 54,600, Cukai Pendapatan 40%, Korporat 28%, Jualan/VAT 25%). Bandingkan dengan Malaysia yang mempunyai GDP sebanyak USD 15,600 dan mengenakan Cukai Pendapatan sebanyak 26%, Korporat 25% dan Jualan 5-10%.


Kedua, di negara-negara sosialis dan komunis di mana Industri Pendidikan dimilik negarakan.


Ketiga, di negara yang tidak mempunyai pendapatan yang tinggi, tetapi mempunyai pemimpin yang tidak bertanggung jawab dan membuat keputusan secara populis bukan secara objektif.


Pembiayaan pendidikan meningkat di seluruh dunia sehingga menyebabkan negara-negara maju juga mengubah dasar pendidikan tertiarinya. United Kingdom misalnya adalah negara ketiga tertinggi yuran pengajian tingginya. Keputusan menaikkan yuran pengajian ini telah menyebabkan rusuhan di London baru-baru ini. Di Kanada juga, keputusan untuk menaikkan yuran pengajian sehingga 75% dalam tempoh 5 tahun menyebabkan rusuhan dan bantahan pada awal bulan Mei ini dan beberapa bulan sebelumnya.


Maksudnya trend dunia sekarang adalah negara-negara maju berpendapatan tinggi mengakui hakikat bahawa kos pengajian tertiari semakin meningkat dan mereka juga merasakan bahawa mereka tidak lagi mampu mengadakan pendidikan percuma di peringkat tertiari. Jika negara maju berpendapatan tinggi merasai bebanannya, apa lagi negara membangun dan berpendapatan sederhana seperti Malaysia.


4. Data dan andaian yang digunakan oleh Pengarah Strategik PKR Rafizi Ramli adalah salah. 


Pertama, jumlah pelajar di IPTA pada tahun 2011 adalah seramai 537,801. Jumlah pelajar di IPTS pada tahun 2010 pula adalah seramai 478,924. Maksudnya sudah ada sekitar 1.02 juta pelajar menerima pendidikan tertiari pada tahun 2012. Unjuran tempat yang perlu disediakan pada tahun 2020 adalah 2 juta (40% dari jumlah populasi 17-23 tahun pada tahun 2020). Jadi sasaran untuk mengadakan hanya 100,000 tempat dalam masa 10 tahun terlalu rendah berbanding unjuran Pelan Strategik Pendidikan Tinggi Negara (PSPTN).


Kedua, apabila kita membina IPTA, kita bukan hanya membina infrastruktur semata-mata, tetapi turut diisi dengan unjuran tempat yang ingin disediakan, kursus yang ingin ditawarkan dan jumlah tenaga pengajar yang diperlukan. 


Ketiga, apabila kita mewujudkan tempat di IPTA, pembiayaan bukan hanya pembiayaan tabung pendidikan seperti PTPTN sahaja yang perlu dikira, tetapi perlu juga mengambil kira tentang kos pembinaan IPTA dan kelengkapannya, perubahan gaji tenaga pengajar dan pentadbir, dan subsidi kerajaan sebanyak 70 - 90 % terhadap yuran pengajian. 


Maksudnya, jika tempat yang hendak diwujudkan adalah sebanyak 1 juta, maka kos yang perlu dimasukkan adalah kos pembinaan IPTA yang mencukupi, dalam kes ini bukan 10 IPTA, tetapi 100 IPTA (jika setiap IPTA mempunyai 10,000 tempat tambahan) + kos gaji dan pertambahan gaji tenaga pengajar dan pentadbir bagi mengajar 1 juta pelajar + subsidi yuran pengajian oleh kerajaan x 1 juta pelajar + tabung pengajian untuk baki yuran pengajian dan kos sara hidup x 1 juta pelajar. Kita perlu juga mengambil kira bahawa yuran pengajian IPTA di negara kita adalah relatif rendah dan gaji pensyarah dan pentadbir juga relatif rendah pada hari ini.


3. Konsolidasi IPTS meningkatkan daya saing dan menurunkan yuran dan kos pengajian


Konteks konsolidasi yang mengurangkan kos dan meningkatkan daya saing hanya BETUL dalam persekitaran tertutup yang menggalakkan monopoli ataupun dalam konteks usaha untuk memperkukuhkan institusi bagi menghadapi persaingan dari organisasi perniagaan yang lebih besar. Misalnya, penggabungan bank-bank di Malaysia bagi menghadapi persaingan dari bank-bank luar negara. 


Hujah konsolidasi mengurangkan yuran TIDAK BENAR dan menjadi sekadar retorik serta  pembohongan dalam konteks persekitaran terbuka, terutama dalam bidang pendidikan yang tidak dimonopoli oleh mana-mana pihak di dalam dan di luar negara. Malah jika lebih sedikit jumlah IPTS, maka terdapat kemungkinan berlaku peningkatan yuran akibat monopoli dan peningkatan permintaan.


Dalam konteks IPTA dan IPTS, lebih banyak IPTA dan IPTS di dalam negara, bermaksud lebih banyak tempat boleh diwujudkan dan lebih banyak program berkembar boleh dilaksanakan dengan intitusi pendidikan di luar negara, bukan hanya di UK dan US sahaja, tetapi di lebih banyak negara yang mempunyai sistem pendidikan dan bidang kepakaran yang diiktiraf. Ia bukan sahaja memberikan rakyat lebih banyak pilihan, tetapi juga akan mengakibatkan persaingan sihat dan menghalang monopoli yang akan mengakibatkan peningkatan yuran pengajian.Apa Yang Tersirat

Posted: 09 May 2012 01:07 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Pelajar Arab pilih Malaysia untuk melacur

Posted: 09 May 2012 04:12 AM PDT

 Gambar Hiasan
Perlaksanaan undang-undang yang longgar menyebabkan ramai gadis arab yang cantik meniaga body di Malaysia.Lagipun pelanggannya orang arab juga. Kalau di negara mereka hukuman yang mengerikan menakutkan mereka.

Kalau di Malaysia mereka bebas tayang body untuk berniaga.Perniagaan maruah yang menguntungkan ini menyebabkan semakin ramai gadis-gadis cantik ini bekerja disini.

Gadis Asia Barat kini mula menjadikan Malaysia sebagai lokasi kegiatan pelacuran berikutan permintaan tinggi daripada pelancong asing dari rantau itu dan juga lelaki tempatan.

Kegiatan tidak bermoral itu terbongkar apabila polis berjaya memberkas beberapa gadis Arab yang terlibat dalam aktiviti pelacuran di sekitar ibu negara sejak awal tahun ini.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7), Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Datuk Abdul Jalil Hassan berkata, kehadiran ramai pelancong Arab sejak kebelakangan ini telah menyebabkan permintaan terhadap pelacur asing terutama dari negara sama dengan mereka turut meningkat.

Beliau berkata, pelacur dari negara Asia Barat seperti Syria, Iran, Yemen dan Maghribi memilih Malaysia untuk mencari rezeki kerana kegiatan itu haram dilakukan di negara sendiri.

Pelacuran memang diharamkan di negara-negara Asia Barat yang majoriti penduduknya beragama Islam dan mengamalkan undang-undang hudud. Sesiapa ditangkap kerana melacur akan dijatuhi hukuman rejam sampai mati.

Sebab itu, gadis-gadis dari negara berkenaan memilih negara luar seperti Malaysia untuk melacur, katanya ketika ditemui di pejabatnya di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman di sini baru-baru ini.

Menurut Abdul Jalil, pelacur dari negara Asia Barat tidak memerlukan sindiket untuk mengurus kemasukan dan operasi mereka di negara ini kerana mereka boleh bergerak sendiri mencari pelanggan.

Beliau berkata, mereka biasanya datang sebagai pelancong atau menggunakan pas pelajar untuk memasuki negara ini. Katanya, di negara ini, mereka akan mencari sendiri pelanggan di kalangan lelaki sebangsa yang ditemui semasa mengunjungi pusat-pusat hiburan atau pusat beli-belah.

Pelanggan utama kepada pelacur dari Asia Barat ini ialah jejaka Arab yang melancong ke negara ini tetapi ada juga lelaki tempatan yang mendapatkan perkhidmatan mereka kerana mahu merasai kelainan,ujarnya. Abdul Jalil berkata, bayaran dikenakan oleh pelacur berkenaan juga lebih mahal berbanding wanita-wanita tempatan dan negara asing yang lain iaitu antara RM500 dan RM1,000.

Katanya, polis menghadapi kesukaran untuk mengesan aktiviti pelacuran membabitkan wanita-wanita asing itu kerana mereka memasuki negara ini secara sah manakala usaha mendakwa mereka di mahkamah selepas ditangkap juga sukar jika tanpa bukti yang kukuh.

THE FLYING KICK

Posted: 09 May 2012 01:05 PM PDT

THE FLYING KICK


ANWAR IBRAHIM SUKA NIH... PERTANDINGAN RATU CANTIK GAY NICARAGUA (15 GAMBAR)!!!!

Posted: 09 May 2012 12:11 PM PDT

NAH, 5 SEBAB SERTAI BERSIH MASUK SYURGA 'FATWA' NIK AZIZ!!!

Posted: 09 May 2012 09:00 AM PDT

18 BULAN TAK CUKUR BULU KETIAK, ANDA BERMINAT DENGAN WANITA INI?

Posted: 09 May 2012 07:15 AM PDT

NASRUDDIN TANTAWI DAN NIK ABDUH BAKAL DIPANCUNG DI MAKKAH!!!

Posted: 09 May 2012 05:30 AM PDT

FULAMAKKKK!!! BEGINI SEKSI CIKGU, TERSEKSA LA PARA PELAJAR!!!

Posted: 09 May 2012 02:45 AM PDT

VIDEO BETINA SIAL TERAJANG BUDAK UMUR SETAHUN!!!

Posted: 09 May 2012 01:30 AM PDT

KETUA PKR KEDAH CUBA RAMPAS RUMAH WALAUPUN SEBAGAI PENYEWA SAHAJA!!!

Posted: 09 May 2012 12:30 AM PDT

ADUN DAP HANGIN DENGAN LAWAK JENAKA PAKATAN RAKYAT DI SELANGOR!!!

Posted: 08 May 2012 11:00 PM PDT

MAMPUS!!! AHLI PARLIMEN KUALA KEDAH HEBAT BERPOLITIK, TAPI DAIF KHIDMAT KEPADA RAKYAT!!!

Posted: 08 May 2012 09:45 PM PDT

RM15,000 SAJA YANG MAMPU NAJIB BAGI? KALAU PAKATAN, DAH TENTU PENEROKA DAPAT RM150,000 PALING CIKAI!!!

Posted: 08 May 2012 08:30 PM PDT

KAMBING PUN TAHU BILA DIMARAHI, TAPI KHALID IBRAHIM JENIS LAGI TERUK DARI KAMBING!!!

Posted: 08 May 2012 07:10 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 09 May 2012 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


PANASSS..!!! BILA RAJA SEKS BERBICARA SOAL SEKSUAL..!!!

Posted: 09 May 2012 07:33 AM PDT

Aku heran dengan Anwar ni. Semalam dia kata, dia difitnah dengan fitnah seksual untuk tutup kejayaan Bershit 3.0. Heh! Apa ke bodoh punya spin yang dia pakai..! Sapa yang susun spin untuk dia tu? Bodoh nak mampus..!!!

Sapa kata Bershit 3.0 berjaya? Bershit 3.0 hanya berjaya jika puak-puak Bershit tu berjaya duduk di padang Dataran Merdeka tu dan bantah untuk beberapa jam.

Tapi masa 28 April hari tu, ada ke diorang berjaya masuk Dataran? Heh! Masuk pun gagal, apatah lagi nak duduk kat situ! Itu pun Anwar kata Bershit 3.0 berjaya? Bodoh betul..!!!

Lepas tu dia kata orang fitnah dia untuk tutup kejayaan Bershit 3.0. Heh! Satu Malaysia tahu Bershit 3.0 gagal dan memang kami suka main isu KEGAGALAN BERSHIT. Tak perlu nak tutup pun...

Apa? Fitnah seksual? Laaaa...dah Anwar, Azmin dan beberapa pemimpin Pakatan Haram memang suka buat benda-benda berkaitan seksual, kami nak buat macamana? Sapa suruh buat benda-benda tak elok tu..???

Lepas tu bila kantoi dengan kitorang, dia nak marah pulak. Tuduh kata dia difitnah pulak. Kepala hotak dia fitnah. Weeeii Anwar...lu pegi settle la kes saman video yang Nalla kasi kat peguam dia tu..!!! 

Untuk pengetahuan..ada banyak lagi tape dalam simpanan Nalla...heh! Macam-macam version katanya sepanjang "persahabatan"nya dengan Anwar sejak 30 tahun dulu...

Sebenarnya, banyak lagi isu yang kami dedahkan pasal Anwar, Azmin dan pemimpin Pakatan Haram. Tapi dah rakyat suka dan tertarik nak tahu pasal kerja seksual songsang korang tu, apa nak buat. Marah rakyat la kalau berani...heh!

Ni la Anwar bingai. Dia suka buat kerja seks, tapi bila kantoi...dia kata orang fitnah dia. Lepas tu suruh Hadi bagi alasan video besi, paksa Nik Aziz percaya kat dia. Padahal video besi tu boleh jadi "qarinah" tu...heh!

Lantak hang la Anwar weeiii..!!! Yang penting ramai yang dah sedar bahawa hang memang tak kenal jantan betina. Semua hang "sebat" serupa jaaaa...heh!

PANASSSS..!!! LAGI HINTS MENGENAI RAHSIA NURUL IZZAH BAKAL TERSINGKAP..!!!

Posted: 09 May 2012 05:38 AM PDT

Melihat kepada sikap dan tabiat bapanya, tidak mustahil Nurul Izzah juga mempunyai hidup "dua alam" begini, kan? Siang jadi Ahli Parlimen, malam jadi..? Tak mustahil memandangkan genetiknya adalah dari Anwar Berahim...

Menurut beberapa sumber yang dipercayai, life style Nurul Izzah ketika bergelar mahasiswi di UNITEN dulu tidaklah "sesuci" yang digambarkan sekarang ni...

Aku dapat tahu mengenai sesuatu tentang Nurul Izzah baru-baru ini. Tapi aku belum yakin dengan maklumat tersebut. Sesuatu yang agak memalukan akan melanda Nurul Izzah nanti...itu pasti...

Mungkin ramai yang mencebik mulut memandang serong pada maklumat ini. Malah sudah pasti ia akan dikatakan fitnah jahat, jijik, terdesak dan sebagainya. Tapi..kalau perkara tu betul-betul macamana?

Aku harap semua ni tak benar. Sebab Nurul Izzah tu pun orang Islam jugak buat masa ni. Aku sebagai saudara seIslamnya mengharapkan agar perkara ni tak benar. Tapi kalau benar, dia tak perlu mengaku dan berundurlah dari politik atau dia akan dipaksa berundur...

Di akhir zaman ni, perkara benar dikatakan fitnah dan perkara fitnah pula dikatakan betul. Dan aku harap zaman mahasiswi Nurul Izzah tak seperti kisah di bawah ni...

 Siang Bomba, Malam Pelacur

Siang Bomba, Malam Pelacur

LONDON – Kisah seorang anggota bomba yang menjalani kehidupan rahsia selaku pelacur dengan pendapatan 1,300 (RM6,500) semalam, dibongkar sebuah akhbar tabloid.

The Sun yang diterbitkan di London, semalam melaporkan, Emma Carr, 38, menjaja tubuhnya menerusi Internet dengan menggunakan nama samaran, Jade.

Pengurus kru Pasukan Bomba London itu, mengenakan bayaran RM1,500 sejam untuk mengunjungi pelanggan di rumah atau kamar hotel atau RM1,250 sejam untuk menghiburkan mereka di kediamannya.

Dia juga menawarkan khidmat sesi 'senja hingga pagi' dengan bayaran RM6,500.
Menurut akhbar itu, gambar seksi Emma tersiar di satu laman web.

Pada siang hari, Emma menguruskan kakitangan 999 di Balai Bomba Euston di tengah London, menyelia pasukan kecemasan.

Kegiatannya terbongkar selepas menawarkan seks selama sejam kepada seorang wartawan penyiasatan The Sun di sebuah hotel di tengah London.

Menceritakan mengenai dua kehidupan berbezanya, Emma berkata, drama televisyen mengenai seorang pelacur, Secret Diary of a Call Girl yang dibintangi oleh Billie Piper adalah tepat sekali.


Dia mengaku mempunyai pekerjaan sepenuh masa dalam sektor kerajaan dan menegaskan dia terbabit dalam pelacuran kerana gaji yang rendah.

Wanita yang berasal dari London Timur itu, dipercayai sudah tujuh tahun menjadi anggota bomba berkata: "Wang itu membantu saya. Saya boleh melancong. Sebagai anggota bomba, gaji saya tidak besar. Saya mahu menjalani hidup lebih bergaya.

"Saya kini tidak perlu berhutang. Saya merasa selamat dan amat berhati-hati. Saya bekerja sehari seminggu dan pada malam tertentu. Menurutnya, ibu bapanya 'membuangnya' selepas mengetahui kehidupan rahsianya. - Mynewshub.my

LAWAK GILERR..!!! MARI RAMAI-RAMAI KETAWAKAN MAHFOOOOZZZZ..!!!

Posted: 09 May 2012 04:05 AM PDT

mahfuz bodo

Baru-baru ini Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar, telah menuduh media dan beberapa laman blog yang dikatakan pro-kerajaan telah menjatuhkan imej Polis DiRaja Malaysia (PDRM) mengenai laporan-laporan yang dikeluarkan berkaitan Bershit 3.0.

Dalam kenyataan, dia yang lebih dikenali sebagai "Mr. Bean" ekoran sering mengeluarkan kenyataan bodoh, mendakwa bahawa laporan media dan blog-blog UMNO itu telah menjadi rujukan utama PDRM untuk menahan seorang pelampau mahasiswa, Khalid Ismath.

Menurutnya, PDRM tidak wajar menggunakan gambar yang diambil dari media dan blog pro-UMNO yang memaparkan Khalid Ismath menendang seorang anggota polis pada himpunan Bershit 3.0 yang berlangsung di Dataran Merdeka pada 28 April lalu.

Sebenarnya, apabila membaca laporan Harakahdaily mengenai kenyataan Mahfuz ini, saya dan seluruh 32 orang staf di pejabat kami ketawa beramai-ramai kerana membayangkan kebodohan Mahfuz ini.

Sangat melucukan apabila PAS mempunyai seorang pemutar alam yang bodoh sepertinya!

Boleh dikatakan hampir seluruh rakyat di negara ini tahu mengenai agenda ketiga-tiga himpunan Bershit dan para penyokongnya yang mahu menjahanamkan imej polis pada setiap kali mereka berhimpun.

Tapi, media dan blog-blog pro-UMNO juga yang dipersalahkan Mahfuz?

Pada himpunan Bershit yang pertama, rakyat Malaysia dihidangkan dengan "propaganda" pihak Pakatan Haram yang menyalahkan pihak PDRM, kononnya bertindak ganas terhadap mereka.

Padahal ketika itu kalau mereka bersurai secara aman dan tidak menyerang pihak polis, sudah tentu mereka tidak akan merasa "penangan" FRU. Beberapa anggota polis cedera diserang peserta Bershit dan polis pula dituduh ganas!

Pada himpunan kedua pula, para perusuh tersebut telah melakukan "operasi terancang" apabila membuat provokasi melampau dengan bertujuan mengundang anggota polis untuk bertindak terhadap mereka.

"Selagi mereka tak datang dan bertindak pada kita, kita tidak berjaya," kata mereka yang terus membuat provokasi kerana mahu mengumpan polis untuk mengejar mereka.

Hasilnya, pada Bershit 2.0, salah seorang dari pesertanya "mati mengejut" dan tiba-tiba saja kembali "bernyawa" ketika dikejarkan ke hospital oleh pihak berkuasa. Siapa yang cuba memburukkan imej polis sebenarnya?

Dan pada Bershit 3.0 kali ini, difahamkan bahawa pihak PDRM telah bersedia lebih awal. Selain bersenjatakan cota, mereka juga bersenjatakan kamera canggih dan perakam video berkualiti. PDRM tidak bodoh seperti Mahfuz..!!!

Hakikatnya, saya percaya bahawa PDRM memiliki lebih banyak gambar dari media dan para pemilik blog yang hadir membuat liputan pada hari himpunan "ganas" itu berlangsung.

Jadi, tidak benar sama sekali PDRM berpandukan kepada gambar dari media dan bloggers untuk menahan mahasiswa pro-syiah yang memukul curi polis berkenaan.

Lagipun, penahanan Khalid Ismath hanyalah sebahagian dari prosedur siasatan dan dia hanyalah merupakan suspek yang dipercayai memukul anggota polis berkenaan. Takkanlah polis nak minta gambar dari media atau penulis blog pula untuk mendakwa Khalid Ismath? Mahfuz tak pakai ilmu logik, kah?

Saya nasihatkan agar PAS kawal "mulut" Mahfuz selepas ini. Apatah lagi menjelang PRU13 ini, PAS patut risau jika Ahli Parlimen Pokok Sena itu bakal mengeluarkan kenyataan yang "memakan diri" PAS.

Biarlah Mahfuz saja yang bodoh dan apakah PAS pun nak dilihat bodoh seperti Mahfuz juga?

Sumber: Klik sini

PADAN MUKAAA..!!! MAT BANGLA KAKI SKODENG MELECUR DIKERJAKAN MANGSA..!!!

Posted: 09 May 2012 02:03 AM PDT

Tu laaaa...orang suruh datang negara ni buat kerja elok-elok. Tapi mat bangla ni pi skodeng pompuan pulak...kan dah kena dahhhh..!!!


Moral of the story, tak payah la skodeng-skodeng ni....ingat Islam suruh umatnya pi mengendap skodeng orang ke? Mana akhlaknya orang macam ni..???
SARIKEI – Tabiat jelik seorang lelaki warga Bangladesh yang gemar mengintai wanita dalam tandas di sebuah ladang berdekatan Jalan Bintangor, di sini, menerima padah apabila dia melecur disimbah air panas oleh mangsa intipannya, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah hari itu, lelaki terbabit yang berusia 20-an dikatakan menggelupur kesakitan akibat melecur di muka, dada, bahu kiri dan lengan akibat terkena air panas selepas disimbah seorang pekerja wanita di ladang berkenaan.

Sumber berkata, lelaki terbabit dikatakan sering mengintai pekerja wanita yang menggunakan tandas berkenaan dengan menebuk beberapa lubang pada dindingnya. Menurutnya, perbuatan lelaki yang juga pekerja ladang itu dikatakan sudah lama berlarutan menyebabkan beberapa pekerja wanita berang dan memasang perangkap.

"Tengah hari tadi (semalam), lelaki terbabit dikatakan mengulangi perbuatan sama apabila mengintai seorang pekerja wanita yang memasuki tandas itu.

"Rupa-rupanya wanita itu hanya berpura-pura menggunakan tandas kerana dia sebenarnya mahu memerangkap lelaki warga asing itu. Malah, wanita berkenaan dipercayai sudah berpakat dengan rakan lain untuk 'mengenakan' lelaki itu.

"Ketika asyik mengintai, seorang daripada rakan wanita menyimbah air panas ke arah lelaki itu menyebabkan dia melarikan diri sambil menjerit kesakitan," katanya.

Sumber itu berkata, lelaki terbabit bernasib baik kerana segera dihantar beberapa pekerja ladang untuk mendapatkan rawatan di Hospital Sarikei.

"Bagaimanapun, berikutan kecederaan parah dialaminya, lelaki terbabit dirujuk ke Hospital Sibu," katanya.

Sementara itu, jurucakap polis ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan mengenai kejadian itu dan memaklumkan, keadaan lelaki terbabit dilaporkan stabil. – myMetro Online

PANASSS..!!! ADUN PAS KEDAH MAKAN GAJI BUTA..!!! RAKYAT KUALA KEDAH MENGAMUKKK..!!!

Posted: 09 May 2012 12:08 AM PDT

DEMO BANTAH DUDUK BERKHEMAH DEPAN RUMAH NASIR..!!!

Woi Nasir Mustapha..!!! Apa cerita ni? Apahal sampai Jeti nak tenggelam ni? Hang tau atau tidak perkara ni berpunca dari mana? Hang ada turun padang tak?

Tak guna punya ADUN Kubang Rotan! Orang bagi undi kat dia dulu, dia tak buat kerja pulak dah! Nak rasa "penangan" orang "Kola" Kedah kot?

Tu hang nampak tak ayaq naik kat area Jeti tu? Dah lama dah benda ni berlaku. Apa yang hang buat untuk selesaikan masalah depa? Cheissss..!!!

Sembang pasal Islam cukup derassss..! Tapi bak kata Azizan, hang "tak buat kerja cara Islam"! Hang tak jaga amanah yang dipertanggungjawabkan rakyat Kubang Rotan kat hang.

Mana sekoq lagi tu...Ahmad Kassim? Awat? Pasal hang marah kat PAS sebab nak ambik balik Parlimen Kuala Kedah, maka PKR tak payah buat kerja dah kat situ..! Jenis manusia apa hang ni?

Exco Kerajaan Tempatan, Taulan Rasul mana pi pulak dah? Ni nak sabotaj Azizan Razak ke ni? Tokai tu tak jauh dari Kuala Kedah la Taulan..! Turun la tengok masalah rakyat. Dok makan gaji buta ka???

KUALA KEDAH -  Para penduduk dan peniaga di kawasan sekitar jeti nelayan dan perkhidmatan Feri Kuala Kedah – Pulau Langkawi kecewa dengan tindakan Kerajaan PAS Negeri Kedah yang tidak mempedulikan masalah mereka yang dlanda banjir setiap kali air laut di kuala itu pasang.

Keadaan air pasang di Kuala Kedah telah menjejaskan kawasan sekitar jeti-jeti nelayan, jeti feri Kuala Kedah – Pulau Langkawi, kawasan tempat meletak kenderaan, jalan-jalan utama seperti Jalan Tok Pasai dan persimpangan lampu isyarat di jalan itu dengan Jalan Kuala Kedah.

Menurut salah seorang penduduk di kawasan terbabit, Shuib Hassan, 64, air laut yang melimpah membanjiri kawasan tersebut disebabkan oleh sistem perparitan yang tersumbat dan gagal diselenggara dengan baik oleh pihak berkuasa negeri.


Akibatnya, kawasan mereka akan dinaiki air setiap kali air laut pasang dan menjejaskan kehidupan masyarakat setempat di kawasan tersebut.

Meskipun masalah tersebut telah berlaku sekian lama sejak dua tahun lalu, wakil rakyat di kawasan tersebut, Ahmad Kassim dari PKR, langsung tidak turun padang untuk mengambil tahu masalah dan rintihan masyarakat di kawasan terbabit.

"Dia tak turun langsung ke kawasan ni. Kami ada jugak cuba jumpa dia, tapi dia takdak. Pembantu dia kata dia ada kat KL. Pembantu dia tak boleh buat apa-apa.

"Saya hairan pasai YB Ahmad Kassim ni. Dulu masa dekat pilihanraya tahun 2008, tiap-tiap hari dia turun padang dengan geng-geng dia. Tapi dah 4 tahun sampai ke hari ni batang hidung pun tak nampak, kat sapa kami nak mengadu?," katanya yang kesal dengan sikap tidak bertanggungjawab Ahli Parlimen Kuala Kedah itu.

Menurut Hussain Che Mat, 51 dan rakannya, Boon Teck Huat, 57, mereka juga kesal dengan ADUN Kubang Rotan yang juga "ghaib" dan tidak mengendahkan masalah rakyat di kawasan DUN yang diwakilinya itu.

"YB Nasir pun sama. Dia pun tak turun padang jugak. Dengar kata dia dah dilantik jadi Exco. Tapi kawasan dia sendiri dia tak jaga.

"Masalah ni dah berlaku 2 tahun dah kat sini, tapi dia tak buat apa-apa pun untuk selesaikan masalah ni. Kami tak larat dah nak 'ligan' (kejar) dia suruh buat kerja. Macam ni kah perangai wakil rakyat?," ujar mereka.

Menurut tinjauan kami, air laut yang melimpah membanjiri kawasan Kuala Kedah telah menyebabkan kawasan tersebut tenggelam sedalam lebih 1 kaki dan menjejaskan beberapa aktiviti di jeti nelayan dan premis-premis perniagaan di kawasan itu.


Longkang-loangkang utama yang tersumbat teruk dijangka menjadi faktor utama yang menyumbang kepada masalah banjir air masin yang menjadi rungutan utama penduduk dan peniaga di Pekan Kuala Kedah sejak dua tahun lalu.

Tanggungjawab Exco Kerajaan Tempatan, Taulan Rasul juga wajar dipersoalkan dalam hal berkenaan memandangkan amanah mengenai hal permasalahan ini.

Kalau benar pun para Exco dan ADUN tidak puas hati terhadap kepimpinan Azizan Razak, amanah yang dipertanggungjawabkan untuk menyelesaikan masalah rakyat perlu ditunaikan secara dedikasi. Mana perginya janji kepada rakyat sebelum mendapat kuasa? - Kedahan69ers.com

GEMPARRR..!!! NIK AZIZ DIANCAM "BUNUH" PENYOKONG SENDIRI..???!!!

Posted: 08 May 2012 10:08 PM PDT


PAS Kawasan Rantau Panjang semalam dilaporkan telah mencadangkan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat untuk bertanding dua kerusi pada Pilihanraya Umum ke-13 (PRU13) ini, iaitu satu kerusi Parlimen dan satu di Dewan Undangan Negeri.

Cadangan yang dibuat oleh PAS Cawangan Banggul Setol di Kelantan itu diluluskan sebulat suara oleh seluruh ahli di situ tanpa perlu dibahaskan.

Menariknya, cadangan itu dikatakan telah mengundang beberapa tokoh PAS di Kedah untuk mengulas mengenai pencalonan Mursyidul Am PAS yang disifatkan terlalu uzur dan keluar masuk hospital itu.

Malah, ada di kalangan mereka yang tanpa kias atau berlapik menyatakan bahawa cadangan tersebut sengaja dibuat untuk "membunuh" Nik Aziz secara halus!

Menurut seorang pemimpin PAS Alor Setar yang enggan disebutkan namanya, cadangan "maut" itu hanya akan membuat Mursyidul Am itu "terkangkang" dengan beban tugas yang dipikulnya.

"Kalau nak ambil hati Nik Aziz pun, berpada-padalah. Dia kan selalu semput..masuk ICU..hospital tu macam rumah keduanya dahhh..elok bersara saja," katanya sambil disokong oleh rakan-rakannya.

Menurut satu lagi komen dari pemimpin PAS yang ditemui di kawasan Sungai Petani semalam, dia yang juga enggan disebut namanya memberitahu bahawa cadangan tersebut mungkina adalah salah satu usaha untuk menganiaya Nik Aziz.

Namun begitu, dia juga tidak menolak bahawa cadangan tersebut mungkin dibuat untuk menyindir Mursyidul Am itu secara halus.

"Tu nak naya Tok Guru la tu…kalau dak pun, depa nak sindir dia. Sebelum ni Tok Guru kata nak bertanding sampai mati…," ujarnya.

Bagaimanapun, seorang pemimpin PAS dari kawasan Kota Sarang Semut menyatakan bahawa berkemungkinan cadangan itu dibuat untuk menyingkirkan Nik Aziz dari terus menjadi Menteri Besar Kelantan.

Menurutnya, dia difahamkan bahawa hampir majoriti rakan-rakannya di Kelantan sudah "bosan" dengan pemerintahan Mursyidul Am itu yang dikatakan tidak pro-aktif, lembab, dibonekakan oleh orang-orang kanannya dan tidak maju ke hadapan.

"Kawan-kawan saya ramai yang merungut pasal Tok Guru. Depa takmau Nik Aziz jadi MB dah..tapi depa malu nak habaq. Lebih kurang macam Azizan di Kedah ni laaa.." ulasnya mengaitkan Nik Aziz dengan senario politik di Kedah.

Bagaimanapun, para pemimpin PAS yang dianggap sudah "veteran" di Kedah itu sebulat suara bersetuju untuk Nik Aziz berundur dari dunia politik memandangkan usia, kesihatan dan keadaannya yang semakin uzur serta tidak mampu lagi menjalankan tanggungjawab dengan baik.

EKSKLUSIF..!!! MAS - AIR ASIA: ANWAR DALANG DI SEBALIK KEMELUT BANTAHAN KERJASAMA..???

Posted: 08 May 2012 08:32 PM PDT

Semalam, aku berkesempatan untuk bertemu seorang rakan lama yang dah lama aku tak jumpa. Dia dah kerja besar dah sekarang. Dia kerja dengan MAS, syarikat penerbangan Malaysia yang begitu simbolik kewujudannya.

Tapi menurutnya, ada yang tak kena dengan MAS sekarang. Yang peliknya tu, dia ada cakap pasal union-union pekerja MAS yang tak puas hati kat pengurusan. Aku mintak dia cerita detail kat aku...

Katanya, MAS memang tengah tenat sangat sekarang ni. Teruk dan nazak. Dah bertahun dah MAS "sakit". Jadi, pihak pengurusan bincang-bincang dan membuat keputusan untuk buat kerjasama dengan Air-Asia. Oooooo...baru aku ingat...isu "swap share" tuuuu...

Member aku kata, ketua-ketua union ni ramai yang tak puas hati kat kerjasama tu, especially pasal "swap share". Ketua-ketua union tu takut operasi MAS dikecilkan dan takut hilang kerja. Maklumlahhh...diorang ni sebok berpersatuan sampai kengkadang lupa kerja...heh!

Member aku cerita, ketua-ketua union MAS ni gabra semacam dan takut kerja diorang pun di"swap"kan sekali. Maka diorang pun buat meeting sesama diorang dan berbincang cari jalan untuk tolak kerjasama Air Asia tu...

Dalam kerjasama tu, Tony Fernandes dan Kamaruddin telah di"pinjam"kan kepada MAS dan seorang pengarah MAS diletakkan di Air-Asia. MAS dapat 10% saham Air-Asia, dan Air Asia dapat 20 saham MAS. Tujuan "swap share" tu adalah untuk memastikan Tony Fernandes ada komitmen untuk majukan MAS macam Air Asia...kira nak ikat CEO paling perform dalam industri aviation negara la...

Ramai orang silap faham tentang "swap share" tu. Actually, nilai saham MAS sangat rendah berbanding Air-Asia dan sebab tu diorang cakap pertukaran saham tu nampak tak adil. Padahal, memang adil dan berbaloi pun...

Tapi ketua-ketua union ni bantah jugak. Diorang nak kerajaan batalkan "swap share" tu dan kerjasama tu. Diorang nak jumpa PM untuk buat bantahan.


Namun, sebelum diorang jumpa PM, diorang dikatakan telah pergi berjumpa dengan Anwar Ibrahim! Persoalannya, apa sebabnya diorang jumpa Anwar? Anwar tu CEO MAS ke? Anwar tu CEO Air Asia ke? Apa kena mengena Anwar dengan isu ni..???

Lepas diorang jumpa Anwar, makin kuat ketua-ketua Union ni buat bantahan. Bukan setakat memorandum, diorang buat blog pulak untuk balun beberapa individu yang diorang target untuk dihalau keluar...

Antaranya ialah Tony Fernandes dan Kamaruddin, Tan Sri Azman Mokhtar dan Rashdan atau lebih dikenali sebagai Danny. Beberapa individu pihak pengurusan MAS turut menjadi sasaran, termasuk CEO MAS, Jauhari.

Setelah memorandum diserahkan pada PM dan kajian pun dibuat mengenai tuntutan mereka. Dan dikatakan bahawa tanpa "swap share" pun, kerjasama antara MAS boleh dilakukan. Tapi tu semua bergantung kepada persetujuan Tony Fernandes la jugak kan...

Ye laaa...syarikat yang untung beratus juta macam Air Asia tu mana la nak buat kerjasama dengan syarikat "nazak" macam MAS tu. Kena la bincang persetujuan dengan Tony dulu kan...

Mungkin pasal semangat hormatkan MAS sebagai syarikat penerbangan utama negara dan mahu melihat ia "sihat" kembali dari mati terus dan lebih 20,000 orang termasuk ketua-ketua union tu hilang kerja, maka Tony pun setuju untuk teruskan kerjasama tanpa "swap share"...

Dari cerita member aku tu, baru aku ingat baru-baru ni kerajaan umum "swap share" antara MAS dan Air Asia tu dibatalkan dan kerjasamanya masih diteruskan...

Tapi yang peliknya, ketua-ketua union ni tetap tak puas hati. Diorang tuduh macam-macam kat Tony Fernandes dan beberapa individu yang diorang target tu. Diorang hentam teruk-teruk dan ugut kerajaan bahawa kalau tak buang individu tu, diorang akan hasut 20,000 pekerja MAS untuk undi pembangkang!

Dah jadi bab politik la pulakkk!!! Dari cerita nak selamatkan MAS, terus bertukar jadi kes politik???

Member aku kata, dia syak semua ni kerja Anwar Ibrahim! Dia percaya, Anwar dah racun puak-puak ketua Union ni untuk desak dan mintak macam-macam dari PM sampai dapat apa yang mereka mahu..!!! Nampaknya niat ketua-ketua Union ni dah terpesong...

Menurut member aku lagi, ahli-ahli union dan majoriti pekerja MAS okay je. Takde masalah dengan kerjasama dengan Air-Asia tu. Tapi ketua-ketua union tu pulak yang lebih-lebih dan gunakan bilangan ahli union yang ramai untuk ugut PM...

Aku dah mula terbayang muka Anwar tersengih-sengih sebab "racun" dia dah mula menunjukkan kesan...rasa macam nak tinju je sebijik kat muka kerang busuk dia tu...

Memang tak guna betul la Anwar ni. Habis semua golongan dia nak hasut. Semua dia nak kacau dan buat huru-hara. Dari kakitangan kerajaan, GLC, agensi kerajaan, syarikat-syarikat besar kecil, golongan pekerja, mahasiswa..sampai la budak tadika, semuanya dia nak hasut suruh benci kerajaan...

Kalau apa yang dia cerita semua tu betul takpe la jugak. Masalahnya, dari apa yang dia cerita tu, hanya 0.000000001% je yang betul! Yang betul tu pun cuma perkataan "Assalamualaikum". Itu pun kengkadang pun salah sebut. Yang lain tu semuanya bohong belakaaa..!!!

Nampaknya, kali ni ketua-ketua union tu pulak yang kena "racun" dan diorang tak sedar diorang dah kena "racun". Pada aku, lebih baik buang je ketua-ketua Union ni dari terus jadi "virus racun" dalam MAS.

Diorang nak Tony dikeluarkan dari MAS? Bro...Tony tu nak tolong MAS je, dia the most realistic performer dalam aviation indsutry. Rugi besar kalau MAS hilang sentuhan ajaib dia tu. 

Rasanya, dari hilang Tony, lebih baik ketua-ketua union dan Anwar Ibrahim tu "dihilangkan"...heh! Satu pihak rosakkan MAS...satu pihak lagi rosakkan negara...heh! Bellaraweiiiii....!!!


LAWAK PAGI INI...BILA ORANG PAS SENDIRI KATA PARTINYA BARUA DAP DAN PKR..!!!

Posted: 08 May 2012 06:03 PM PDT

Bila rakyat kata PAS ni balaci DAP dan PKR, maka ramai la pak-pak lebai pemimpin penganut "agama" PAS marah....

Bila rakyat kata PAS ni Pak Sanggup DAP dan PKR, maka ramai la pemimpin "muslimut-muslimut" PAS yang menjerit menangis membela Eli Wong separa bogel...

Bila rakyat kata PAS ni keldai untuk DAP dan PKR, maka semua pemimpin-pemimpin PAS yang mengamuk naik angin....

Masalahnya, bukan kami yang kata macam tu...orang-orang PAS sendiri yang kata...kami cuba tolong sampaikan sajaaaa...tu pun nak marah kaaaa..?

DIMENSI

Posted: 09 May 2012 11:52 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Pak berahim merengek..pelawa anggota majlis fatwa merusuh! fuyoOOo

Posted: 09 May 2012 07:00 AM PDTPas mahu anggota Majlis Fatwa Kebangsaan sama-sama mengambil bahagian dalam perhimpunan Bersih untuk memastikan rakyat benar-benar merasai sistem pilihan raya yang bersih dan adil.

Dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini, Ketua Penerangannya, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, mungkar bukan hanya melibatkan minum arak, berzina atau merompak, malah sebenarnya "mungkar yang lebih besar melibatkan sistem yang rosak, rasuah, menyeleweng dan salah guna kuasa."

"Pilihan raya yang tidak adil, menipulasi daftar pemilih dan salah guna media awam adalah sebahagian daripada kemungkaran.

"Melihat kepada kemungkaran ini, sepatutnya para ulamak dan seluruh ahli Majlis Fatwa turun bersama-sama rakyat dalam himpunan Bersih 3.0 bagi  menuntut sistem yang adil kerana ini menepati tuntutan syarak," kata beliau lagi. - SH

kehkehkeh pasal nila setitik macam ambingai lah maka rosak jahanam otak2 parti puak pasrael semuanye..bila dah gagal dan takde kesan langsung kepada kerajaan maka tuan man merengek2 tarik kain anggota majlis fatwa kebangsaan MACAM BUDAK2 supaya turut serta jadi lembu macam diorang pada perhimpunan bersih 4.0 plak!

tuan brahim tak percaya pada fatwa yang di wartakan oleh majlis fatwa kebangsaan kerana berpendapat mereka tak layak kerana tak cukup ganas dan brutal seperti fatwa wally slipau. majlis fatwa kebangsaan tak cukup kuat nak langgar penghadang polis dan mahu anggota turut serta bersama mereka. dapat sama2 naik syeikh mengamuk, menghentak, menerajang dan menterbalikan kereta supaya mereka dapat MERASAKAN FEEEELLLLL akan erti sebenar merasai pilihanraya yang bersih dan adil!

pasrael terdesak dan masih bagi alasan basi kerana nak menghalalkan perhimpunan haram akan datang. ini berikutan ambingai dan anuwar dah teruk kena hentam kiri kanan depan belakang, maka tinggal lah pasrael terkapai2 nak selamatkan maruah parti. di tambah dengan pemberontak2 haram yang kebanyakannye di percayai penganut pasrael sedang di buru polis hingga ke lubang cacing. dah tentu ini membuatkan pasrael semakin tak tentu arah

tuan brahim patut tengok diri sendiri dan masalah parti dia dulu sebelum nak membetulkan orang lain..bermula dengan murshitdol hampas wally slipau dan barisan ketua2 pemberontak tegar!. tak perlulah nak melibatkan pihak lain untuk sama2 melakukan dosa. cukup lah dosa2 sendiri yang tak habis di tanggung lagi kehkehkehkeh >XDOmegay: Malaysiakini suke onani kehkehkehkeh

Posted: 09 May 2012 04:51 AM PDTcakap ler ape saje..anuwar memang suke tang benda taboo >XD


MASTER DEDAH

Posted: 09 May 2012 11:38 AM PDT

MASTER DEDAH


ASSMIN TAK KISAH KE SKANDAL ISTERI DIA???

Posted: 09 May 2012 11:00 AM PDT


KALAU KENA ATAS DAHI DIA CEPAT JE NAFI

SELAMA INI RAMAI ORG KATE ISTERI DIA SKANDAL DGN NUAR

NAPA ASSMIN TAK NAK NAFI????

AKU SUKA TENGOK KAK WAN SENYUM KISAH SKANDAL ASSMIN NI

AKU SUKA TENGOK LID GAGAP KATA NO KOMEN

TUNGGU LAH VIDEO FULL ASSMIN NI...JAHANAMLAH KAU

GEMPAR KEMBAR ANWAR YG BERLAKON FILEM SEX SUDAH DIJUMPAI

Posted: 08 May 2012 11:30 PM PDT


VCD ANWAR IBRAHIM SUDAH KELUAR HAHA

Posted: 08 May 2012 10:44 PM PDT

Klip video seks yang didakwa mirip seorang pemimpin pembangkang, sekali lagi dimuat turun ke laman Youtube sejak tiga hari lalu dan kali ini dengan versi hampir penuh.

Klip video 16 minit 34 saat bertajuk 'PM Malaysia Asyik' itu dimuat turun bwteh007 sudah ditonton 327 pelayar internet.

Berdasarkan pemerhatian, klip video hitam putih yang mempunyai latar suara muzik lagu 'Percaya Padaku' nyanyian band popular Indonesia, Ungu, dipercayai dimuat turun seseorang berusia 26 tahun dari negara jiran. 

Permulaan video berkenaan dimuatkan dengan perkataan 'Skandal sex sang Perdana Nenteri tertangkap CCTV, Malingsia membara', yang turut memaparkan dua gambar pemimpin berkenaan, serta bendera Malaysia.

Malah, individu yang memuat turun klip video itu juga mendakwa video berkenaan asli tanpa ditokok tambah (reka yasa), sambil meminta pelayar Internet menikmati video berkenaan.

Klip berkenaan sama seperti yang didedahkan sebelum ini, di mana di awal permulaannya, seorang wanita lengkap berpakaian duduk di sisi katil sambil dua lelaki seorang daripadanya bertuala berbual ringkas sebelum lelaki itu keluar.

PEJUANG BANGSA

Posted: 09 May 2012 11:33 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Maya Karin akui dirinya artis kelas eksklusif ....

Posted: 09 May 2012 11:30 AM PDT


Petua Maya untuk kekalkan popularitinya dalam hiburan ini  adalah menjadi artis eksklusif ...Ia diguna pakai oleh beliau sejak 10 tahun lalu dan ternyata ia berjaya .

Memilih watak yang ditawarkan merupakan ciri-ciri perlu ada kepada artis eksklusif .. tapi mungkin terpulang kepada individu yang bergelar artis itu sendiri ..

Dalam politik pulak  tak boleh bergelar ahli politik eksklusif ... kalau tak kalah la jawabnya dalam PRU . Seperti yang KJ pernah cakap Pemuda UMNO perlu menjadi inklusif agar terus relevan di hati   rakyat ..


Nazmi Faiz dapat tawaran kelab Liga Portugal ...

Posted: 09 May 2012 10:28 AM PDT
Nazmi Faiz telah berjaya menarik perhatian kelab Portugal, S.C. Beira-Mar dan akan ke sana bersama bapanya pada hari Ahad ini untuk sesi pemilihan.

Selepas Ong Kim Swee memberitahu bahawa Nazmi Faiz akan ke Eropah beberapa hari lepas, banyak spekulasi yang mengatakan dia akan beraksi di Cardiff City atupun salah satu kelab liga utama di Portugal.

Ong Kim Swee ketika dihubungi ESPNSTAR.my hari ini mengesahkan Nazmi Faiz akan menjalani sesi pemilihan pasukan utama kelab S.C.Beira-Mar di Portugal yang menduduki tempat ke-12 dari 16 pasukan Primeira Liga Portugal.

"Terdapat perkara yang benar dan tidak benar dengan spekulasi Nazmi Faiz ke Eropah. 

Tetapi apa yang mustahak, hari ini kami mendapat perjanjian antara Nazmi dengan kelab liga utama Portugal, S.C. Beira-Mar." kata Ong Kim Swee kepada ESPNSTAR.my.

"Nazmi Faiz akan menjalani sesi pemilihan pemain bersama kelab tersebut pada 14 hingga 21 Mei ini."

Laporan sebelum ini menyatakan Nazmi Faiz berjaya menarik minat kelab tersebut selepas mereka menyaksikan beberapa video Nazmi beraksi dalam perlawanan.

Ong Kim Swee sangat bangga dengan Nazmi berjaya membuktikan bakatnya dengan berjaya menarik perhatian kelab dari luar negara terutamanya kelab dari Eropah.


"Ini satu perkembangan yang baik. Nazmi telah dinilai melalui ejen dan scout kelab itu dan mereka telah datang secara rasmi untuk meminta Nazmi ke kelab mereka bagi sesi pemilihan.

"Apa yang penting ini terjadi bukan kerana saya atau sesiapa tetapi dari titik peluh Nazmi sendiri dan kelab sendiri yakin dengan kemampuan Nazmi." kata Ong Kim Swee lagi.

Nazmi Faiz akan ke Portugal bersama bapanya pada hari Ahad ini untuk menyelesaikan beberapa perkara lagi dan seterusnya untuk sesi pemilihan yang telah dipersetujui.

Ong Kim Swee juga mengatakan ini adalah satu pengorbanan bagi pihaknya untuk masa depan bola sepak negara dia beliau tidak teragak-agak untuk melepaskan pemain yang mendapat tawaran dari kelab luar negara.

Ong Kim Swee menambah: "Ini satu perkembangan yang positif untuk bola sepak negara dan saya harap Nazmi dapat mengambil peluang sebaik mungkin untuk mendapatkan kontrak. Terutamanya kontrak untuk bermain dalam pasukan utama mereka pada musim akan datang."

Apabila ditanya tentang bagaimana reaksi Nazmi tentang hal ini, Ong Kim Swee berkata: "Nazmi semestinya teruja dan tidak sabar untuk berangkat ke Portugal bersama bapanya pada hari Ahad ini."

Espnstar.my 

Khalid Ismath tak mengaku dirinya terajang polis ..

Posted: 09 May 2012 07:30 AM PDT


Bila dengar sahaja kenyataan  NC UITM nak buangnya dari universiti jika didapati bersalah merusuh, mahasewel ini terus ketaq lutut dan menafikan dirinya menendang anggota polis .

Mengunakan seperti  skrip penafian pemimpin idolanya dalam Pakatan  , sapa pun boleh nafi tak buat .

PETALING JAYA - Pelajar jurusan undang-undang Universiti Teknologi Mara (UiTM), Khalid Ismath, 22, menafikan gambar seorang individu menendang anggota polis trafik yang disiarkan dua akhbar harian baru-baru ini adalah beliau. Khalid berkata, beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar-akhbar terbabit dalam masa terdekat. katanya pemberita di pejabat Lawyer of Liberty, di sini, sebentar tadi.
 Harus diingatkan kepada mahasewel ini .. kes kenyataanya nak bunuh polis di FB pun masih dalam siasatan . Kot mana pun aku suka sangat  hang ditendang je dari UITM ..

Kerana  lepas itu mudah sikit  hang berdemo dengan juak-juak pakatan ..

Guan Eng dalang cantas Tunku Aziz gara-gara kritik BERSIH !

Posted: 09 May 2012 06:46 AM PDTDAP ialah singkatan kepada Democratic Action Party.Namun nama itu tidak seindah rupa.Ini bila Naib Pengerusi Kebangsaan parti itu menjadi korban pandangan ikhlasnya mengenai gejala negatif tentang himpunan Bersih 28 April lalu yang bertukar ganas.
Tempoh jawatan beliau sebagai Senator yang dijadual berakhir 30 Mei ini tidak akan dilanjutkan.
Jawatan Senator boleh disandang selama dua penggal enam tahun yakni tiga tahun satu penggal.

Perkara itu disahkan oleh Tunku Abdul Aziz sendiri kepada Bernama ketika ditanya mengenai laporan portal berita bahawa tempoh keanggotaan beliau sebagai Senator, yang akan berakhir pada 30 Mei ini, tidak akan diperbaharui.
"Ya, perkara itu (tidak dilantik semula) benar. Itu cuma pengorbanan yang kecil," katanya kepada Bernama ketika ditemui pada majlis jamuan perpisahan bagi meraikan anggota Dewan Negara yang tamat tempoh perkhidmatan di bangunan Parlimen di Kuala Lumpur Rabu.
Tunku Abdul Aziz mengesahkan bahawa ia adalah susulan kenyataannya ketika membahaskan titah ucapan Yang di-Pertuan Agong pada persidangan Dewan Negara 24 April lepas yang secara terbuka menolak perhimpunan dirancang badan bukan kerajaan dan disokong pembangkang di Kuala Lumpur 28 April lepas.
Beliau antara lain menduga keadaan yang tidak terkawal pasti akan berlaku dari perhimpunan seumpama itu.
Katanya bila berlaku kekecohan dan kecederaan biasanya pihak berkuasa dan polis akan dipersalahkan.
Tunku Abdul Aziz menyertai DAP pada 2008 dan dilantik sebagai Senator pada 2009 bagi kuota kerajaan negeri Pulau Pinang.
Beliau merupakan segelintir kecil orang Melayu yang bergiat aktif dalam parti itu.
Kenyataan Tunku Abdul Aziz telah dihentam oleh Lim Guan Eng.Beliau anggap kenyataan berkenaan memalukan DAP kerana ia menyokong Bersih.
Rabu kerajaan negeri Pulau Pinang mencadangkan pensyarah Universiti Pertahanan Malaysia Dr Ariffin S.M Omar dan Setiausaha Eksekutif Kesatuan Kebangsaan Pekerja-pekerja Perusahaan Alat-alat Pengangkutan & Sekutu Syed Shahir Syed Mohamud, sebagai anggota Dewan Negara.
  
Dr Ariffin, 63, dan Syed Shahir, 60, dipilih selepas Ketua Menteri Lim Guan Eng membentangkan usul melantik dua anggota Dewan Negara dalam persidangan  Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi menggantikan Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim dan Datuk Mustafa Kamal Mohd Yusoff yang tamat perkhidmatan pada 30 Mei ini.
  
Lim berkata Dr Ariffin adalah ahli dalam Sejarah Melayu dan telah menghasilkan beberapa buah buku ilmiah serta pernah berkhidmat sebagai pensyarah di Universiti Sains Malaysia (USM) dan Universiti Utara Malaysia (UUM).
  
Lim berkata Syed Shahir pula dicalonkan ekoran pengalamannya dalam aktiviti dan gerakan kesatuan pekerja di Malaysia sejak 38 tahun.
  
"Selain itu kewibawaannya yang pernah mewakili negara dalam pelbagai forum, persidangan dan seminar di peringkat nasional dan antarabangsa," katanya.-9/5/2012 AGENDA DAILY 

HOT ! PAS hanya jadi tukang cuci najis dalam Pakatan !

Posted: 09 May 2012 05:00 AM PDTAhli Parlimen Lenggong, Datuk Shamsul Anuar Nasarah percaya selagi Pas terus bersama pakatan pembangkang maka selagi itulah Pas akan menjadi tukang cuci kepada najis yang ditinggalkan pemimpin rakan pakatannya terutama Parti Keadilan Rakyat (PKR).

 Jelas beliau dari isu wakil rakyat bergambar bogel, isu liwat, video seks termasuklah yang terbaru derhaka kepada ibu kandung, Pas nampaknya memainkan peranan untuk menyucikan mana-mana pemimpin pakatan pembangkang yang terlibat.

 "Sampai bila Pas mahu jadi tukang cuci? Adakah pengorbanan Pas ini yang rela menghambaka diri kepada PKR dan DAP berbaloi sehingga tahap sanggup mengorbankan perjuangan membentuk megara Islam.

 "Apa yang kita lihat layanan rakan pakatan terhadap Pas tidak lebih sekadar penumpang saja. Ini kerana Pas hanya dipergunakan… lihat di Selangor, jawatan Exco Agama dirampas, di Pulau Pinang, wakil rakyat Pas tidak diberi jawatan Exco Kerajaan Negeri.. malah untuk jawatan YDP Majlis Agama Islam negeri pun Pas terpaksa melutut… apakah berbaloi pengorbanan Pas", soalnya kepada UMNO-Online di sini, hari ini.

 Beliau yang juga Naib Ketua UMNO Bahagian Lenggong juga seterusnya berkata situasi Pas hari ini ada kaitan dengan barisan kepimpinan parti itu yang kini tidak lagi terdiri daripada mereka yang alim ulama. Jelasnya kelompok yang menguasai Pas hari ini adalah di kalangan mereka yang menyokong Anwar dan sanggup melakukan apa sahaja walaupun terpaksa mengenepikan hukum agama semata-mata kerana kuasa dalam politik.

 "Sebab itulah alim ulama yang berani bersuara berkata benar dalam parti itu akan disingkirkan semata-mata mahu memastikan bahawa Pas terus mendapat sokongan rakan sekutu mereka. Pendirian parti Pas kini tidak lagi berasaskan agama.

 "Lebih mudah lagi apabila ahli Pas itu sendiri terdiri daripada kebanyakan yang taksub dan menyokong secara membuta tuli tanpa berfikiran jauh sehingga apa sahaja pemimpin kata semuanya betul. Inilah PAS sekarang. Mereka akan berterusan begini dan terus menjadi parti yang akan mengikut telunjuk PKR dan DAP", ujarnya.-MediaUMNOKomen GPB

Tak sangka P Ramlee dulu pernah ayat  pencacai angkat najis dalam filem Tiga Abdul , nampaknya hari ini yang jadi adalah PAS dalam Pakatan ...hahaha.. Jom layan video ni ...


Apa hal Najib baik sangat dengan jururawat ?

Posted: 09 May 2012 04:08 AM PDTTengok la PM kita ini ..walaupun sibuk tahap gaban seharian dan pergi sana sini , tapi beliau masih lagi sempat bersama dengan antara kakitangan kerajaan paling cun iaitu Jururawat .

Hari ini  PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak menerima cenderahati daripada Pengarah Kejururawatan Kementerian Kesihatan, Datuk Fathilah Abd Wahab yang mewakili semua jururawat dan bidan selepas menandatangani kad Selamat Menyambut Hari Bidan dan Jururawat 2012 sempena Hari Bidan Jururawat 2012 di Bangunan Perdana Putra di Putrajaya

Seramai 96,598 jururawat seluruh negara akan menyambut Sambutan Hari Jururawat dan Bidan. Sambutan peringkat kebangsaan akan diadakan di Pusat Konvensyen Shah Alam pada 12 Mei 2012. -BERNAMA


BERSIH di Arab Saudi , UMNO & BN perlu bertanggungjawab - Nasrudin

Posted: 08 May 2012 07:59 PM PDT


Ini lah kenyataan paling bodoh oleh Ketua Pemuda PAS , Nasrudin Tantowi ... depa yang bikin perhimpunan haram yang menyalahi undang-undang Arab Saudi , tapi akhirnya UMNO juga dituduh perlu bertanggungjawab ...

Apa kejadahnya woi UMNO perlu bertanggungjawab pulak ? Cakap guna otak la sikit ... tak kan undang2 negara tok arab itu UMNO kena jawab pulak ..

Kalau negara sana tak benarkan BERSIH  ..lantak pi kat depa la .. sendiri buat sendiri tanggung la mangkok..
Mujur la hasil hubungan diplomasi baik antara Malaysia dengan Arab Saudi baik , kerajaan tok arab ini  hanya memberi amaran dan minta Malaysia tolong pi   nasihat rakyatnya  yang bangang ini ...
Kerajaan Arab Saudi meminta Malaysia mengambil langkah sewajarnya bagi memastikan rakyat negara ini tidak terlibat dalam sebarang demonstrasi atau perhimpunan haram di Mekah dan Madinah seperti mana yang berlaku di kedua-dua kota suci umat Islam itu pada 26 April lepas.


Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman berkata, perkara itu dinyatakan kerajaan Arab Saudi menerusi satu nota diplomatik bertarikh 3 Mei, yang dikeluarkan oleh kedutaannya di sini.


"Dalam surat itu juga, kita telah diminta supaya menasihatkan rakyat kita agar mematuhi undang-undang dan norma-norma tempatan Arab Saudi," katanya pada sidang media di Institut Diplomasi dan Hubungan Luar Negeri di sini, semalam.


Media melaporkan pihak berkuasa Arab Saudi sedang menjalankan siasatan terperinci terhadap penganjuran perhimpunan itu, yang didalangi pembangkang, di Mekah dan Madinah.
Anifah kesal dan kecewa kerana perhimpunan haram itu bukan sahaja mencemarkan imej Malaysia malah mengancam kuota haji serta penghormatan dan layanan yang dinikmati umat Islam negara ini ketika menunaikan ibadat itu di sana. - BERNAMA

Speaker DUN boneka selamatkan Guan Eng dari tindakan !

Posted: 08 May 2012 06:30 PM PDT
GPB yakin  ramai  wartawan yang mengikuti Sidang DUN ini seperti Sinar Harian pastinya mendengar Guan Eng mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan ini "kuil Hindu akan dirobohkan jika Umno kembali memerintah Pulau Pinang".


Tapi seperti kebiasaan la  ,  Guan Eng yang memang terkenal sifat  kuat bohong  mesti akan berbelit punya dalam isu ini dengan  mengunakan skill lidah biawaknya .    Hari ini Guan Eng sudah ubah ayatnya dengan menyebut " akan terancam " pulak dah .

Yang banganga lagi , ketua regim DAP ini  siap mencabar lagi Adun BN membuat laporan polis .

Apa kejadahnya buat laporan polis sedangkan mangkuk ini cakap dalam dewan yang mempunyai kekebalan seperti mana Parlimen . Hanya  Jawatankuasa Hak Kebebasan Dewan sahaja boleh mengambil tindakan .

Mujur la ketua regim DAP  ini diselamatkan Speaker bonekanya  yang memang bertindak tak adil sama sekali .

Apa tidaknya semuanya telah dikeluarkan arahan dan hari ini  ayat " akan terancam " pulak Guan Eng dibelitkan hasil rekacipta terpeliharanya
GEORGETOWN - Adun Barisan Nasional (BN) sekali lagi keluar Dewan Undangan Negeri (Dun) pagi ini setelah usul yang dikemukakan ditolak Speaker, Datuk Abdul Halim Hussain.


 Adun Sungai Dua, Datuk Jasmin Mohamad mengemukakan usul mengikut Peraturan 34 (viii) untuk merujuk Ketua Menteri, Lim Guan Eng kepada Jawatankuasa Hak Kebebasan Dewan kerana mengeluarkan kenyataan berbaur perkaunan dan hasutan semalam.


 Guan Eng didakwa mengeluarkan kenyataan di dalam Dewan berbunyi "kuil Hindu akan dirobohkan jika Umno kembali memerintah Pulau Pinang".


 Abdul Halim menolak isu itu dengan alasan Guan Eng hanya menyebut "akan terancam" dan bukan dirobohkan apabila merujuk kepada verbatim kenyataan itu dan bukan usul perlu disegerakan, kepentingan orang ramai dan perlu disegerakan.


 Berikutan itu, Azhar membantah keputusan itu dan menganggap Speaker tidak bersikap adil dan mengambil keputusan meninggalkan Dewan dan dIikuti oleh 10 Adun lain.Eksklusif ! Permatang Pauh lebih baik tanpa Anwar - Siri 1

Posted: 08 May 2012 05:00 PM PDT


Pernah seorang  wartawan bertanya kepada warga emas yang tinggal bersama cucunya di Permatang Pauh..

 " Makcik , ada pernah tak Anwar mai melawat rumah makcikyang bumbung bocor  ni ?  Jawabnya tak pernah pun dia mai tengok pun makcik ni .. .

 Jawapan seperti itu lah yang akan diluahkan bukan sahaja orang UMNO atau atas pagar malah penyokong Pakatan sendiri di Permatang Pauh .

Kalau nak jumpa Ahli Parlimen  yang berangan nak jadi Perdana Menteri  ini , kena pergi la dengar ceramahnya seperti mana di Taman Cermai, Samagagah baru-baru ini .

Bagi mengetahui sendiri apakah benar dakwaan ini , GPB dan beberapa rakan blogger sendiri telah turun padang  bersama Pemuda UMNO Permatang Pauh diketuai   Sdr Mohd Zaidi Mohd Said atau lebih mesra panggilan  Cikgu Zaidi yang ikhlas memberi sumbangan kepada rakyat yang memerlukan .
Warga emas bernama Pakcik Yusof   ini tinggal sebatang kara di rumah yang usang peninggalan orang tuanya di dalam DUN Permatang Pasir iaitu kawasan Salleh Man . Rumah yang terletak di tanah yang beliau pijak sekarang ini bukan tanahnya tapi sudah milik orang yang  berbangsa Cina .

Beliau juga berkata Salleh Man selaku Adun di kawasan ini tak pernah pun melawat dia sejak menang Permatang Pasir pada 2009 .  Setakat bagi beras dan gula bila tiba hari raya setahun sekali mana cukup ..mungkin itu yang dinamakan negeri kebajikan ala DAP .

Yang selalu bagi bantuan adalah menerusi  kerajaan BN iaitu menerusi elaun bulanan JKM sebanyak RM 500 .


Begini la tempat tidur Pak Yusof  di kawasan parlimen pemimpin Anwar Ibrahim  .. 
Sdr Mohd Zaidi Mohd Said , Ketua Pemuda UMNO Prmtg Pauh 
memberi sumbangan iklas berupa makanan & duit  kepada pakcik Yusof 

Misteri Burung Cenderawasih Tanah Melayu ...

Posted: 08 May 2012 12:30 PM PDT
GPB  selalu mendengar al  kisah tentang   burung Cenderawasih ini yang cukup cantik bulunya hinga terdapat pihak tertentu yang mempercayai burung cenderawasih kononnya berasal dari kayangan…


Malah ia tidak pernah menjejakkan kaki ke bumi sepanjang hidupnya melainkan untuk mati. Pelbagai cerita mistik dan misteri diceritakan mengenai cenderawasih dan ia disebarkan menerusi lisan sehingga ramai berasa taksub apabila mendengar keajaiban burung tersebut.

 Lebih membingungkan adalah bangkai burung itu dipercayai tidak akan reput…Seluruh badanya pulk termasuk isu perut dan bulunya mempunyai khasiat misteri untuk perubatan  . Malah bulu pelepahnya dapat dijadikan pelaris menyebabkan ramai pihak sanggup membayar ribuan ringgit untuk memdapatkan bangkai hidupan itu…

Benarkan dakwaan ini ??

GPB ada membaca satu buku dan beliau telah merungkai satu teori yang mungkin boleh dijadikan panduan kita.  Menurut penulis berkenaan  dakwaan bahawa cenderawasih berasal dari kayangan dan syurga adalah karut kerana burung itu boleh didapati di dunia ini !

Di mana lokasinya ? Menurut kajian penyelidik , burung ini berasal dari kawasan hutan tropika iaitu di Australia Timur , Irian Jaya , Kepulauan Maluku ( Makasar ) dan Papua New Guinea .

  Malah kat Taman Burung KL pun ada dipamerkan 3 ekor cenderawasih dari spesies Paradise Apoda tahun 2001. Kajian juga mendapati cenderawasih dikelaskan kepade 43 jenis spesies yang berbeza mengikut beberapa ciri…antaranya saiz dan warna bulunya…spesies cenderawasih paling besar berukuran 44 sentimeter panjang manakala paling kecik 16 sentimeter panjang.

 Cenderawasih jantan didapati lebih cantik kerana memiliki warna bulu yang lebih menarik dan kembang…mereka juga akan melakukan satu gerakan tertentu bagi memikat burng betina dalam tempoh mengawan…ia mampu bertelur antara 1 hingga 3 biji sebelum mengeramnya dalam tempoh 14-16 hari. Dakwaan bahawa cenderawasih memakan embun syurga juge didapati tidak berasas  kerana burung itu hidup dengan memakan buah, telur semut, cengkerik dan labah-labah.

Mengenai  dakwaan  mengatakan cenderawasih yang telah  mati tidak reput sebenarnya tidak berasas  kerana bangkai haiwan itu sebenarnya  didapati  telah  diawet dengan cara menyalainya sebelum kaum pribumi  menghadiahkan kepada penjajah British .

Apabila penjajah melihatnya sebagai ajaib dan pelik , maka bermulalah cerita songsang ini hingga disebarkan begitu meluas ke Tanah Melayu .

ada orang menyatakan bulu di tengkolok diraja dipakai  Sultan Abd Hamid 
adalah dari burung cenderawasih .


IPOHMALAY

Posted: 09 May 2012 09:53 AM PDT

IPOHMALAY


Ugutan Bunuh Terhadap Pendedah Cubaan Murtad, Mana Unit Anal PAS?

Posted: 08 May 2012 11:15 PM PDT


Unit Amal PAS lebih rela membela pemimpin yang rosak moral dan terbabit dengan pertuduhan homoseksual serta para pemimpin yang memperjuangkan hak berjubur. Mereka tidak mempedulikan langsung perkara-perkara yang patut dititikberatkan seperti menjaga kebajikan dan keselamatanmereka yang diancam ugutan bunuh kerana mendedahkan cubaan memurtadkan mereka. Hal ini mereka serahkan kepada polis yang mereka panggil 'anjing' 'barua' dan 'babi'.

Jika 'anjing' 'barua' dan 'babi' yang menjaga keselamatan orang Islam yang diugut bunuh kerana mendedahkan cubaan memurtadkan mereka, Unit Amal PAS berada dipihak kafir dan kecenderungan mereka membela Anwar Ibrahim dan Ambiga, layaklah mereka digelar Unit Anal PAS.

Presiden Jalur Tiga (Jati), Datuk Dr Hasan Mohamed Ali mendakwa pasangan suami isteri murtad yang membuat pengakuan sebelum ini diugut selepas penayangan video mereka didedahkan. Hasan turut mendakwa, bukan sahaja pasangan itu diancam dan diugut malah ia disasarkan terhadap anak-anak mereka.

Hasan berkata, kedua-duanya juga terlibat dalam kemalangan beberapa hari selepas itu.

Bagaimanapun, katanya, beliau tidak dapat memastikan sama ada kemalangan itu ada kaitan dengan pendedahan video murtad yang ditayangkan kepada media atau pun tidak. Katanya, beliau percaya ia berkemungkinan bermotifkan pendedahan itu atau pun berlaku secara kebetulan.

"Mereka terlibat kemalangan apabila keretanya dilanggar lori beberapa hari selepas video itu ditayangkan. Teori mengatakan ia pelanggaran biasa tetapi ada mengatakan ia berkaitan pendedahan itu.

"Apapun ada orang datang jumpa dia. Ada panggilan ancam dia malah mengugut anak-anak dia," katanya pada sidang media di rumahnya, semalam. Katanya, pasangan itu telah membuat laporan polis berhubung insiden itu.

Ketika ditanya sama ada polis memberi perlindungan terhadap pasangan suami isteri itu, Hasan enggan mengulas lanjut. "Saya tidak boleh dedahkan perkara-perkara ini tetapi mereka selamat cuma kenderaan rosak.

"Hal-hal berkaitan polis saya tidak menjawab lebih daripada itu tetapi laporan polis ada dibuat," katanya.

tunku

Posted: 09 May 2012 03:47 AM PDT

tunku


DAP vice-chairman Tunku Abdul Aziz confirms being dropped as senator

Posted: 09 May 2012 01:46 AM PDT

KUALA LUMPUR: DAP vice-president Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim has confirmed that his term as senator will not be renewed.
"Yes, it's true, it is just a small sacrifice" he told reporters at the Dewan Negara here Wednesday, during a farewell gathering for senators whose term will be expiring.
Tunku Abdul Aziz was made a senator in 2009 and his term expires on May 30.
Earlier, sources said the DAP vice-president's senatorship was unlikely to be renewed.
The same fate also awaits current PKR state election director Mustafa Kamal Mohd Yusoff.
Both men were nominated for the senatorship by the state government.
Tunku Abdul Aziz made headlines when he objected to the Bersih 3.0 rally in Kuala Lumpur on April 28 although DAP had openly supported the gathering.
Chief Minister Lim Guan Eng is expected to table a motion at the state assembly sitting today to nominate academician Ariffin Omar and former Malaysian Trades Union Congress (MTUC) chief Syed Shahir Syed Mohamud to replace the duo.

tunku : dap stands for democratic action party but they don't practice democracy. they say something else, they will act the other way round. shame on this people.in opposition party, you can't speak against the party or its leaders, once you do that, your days are numbered.

Pit bull kills jogger .

Posted: 08 May 2012 07:45 PM PDT

SUBANG JAYA: A man who just turned 74 a few days ago was killed by a pit bull while jogging in his housing area.
Yip Sun Wah died at the scene after the dog bit him on the neck and almost tore off his left ear in the 9.50am incident in Jalan SS19/5B, about 1km from Yip's house here.
The dog ran out of its owner's house and attacked Yip for almost four minutes before returning home.
A car salesman, who only wanted to be identified as Addy, 44, said he was on his way to meet a customer when he saw Yip being attacked by the dog.
Deadly bite: A family member mourning over Yip's body in front of a house in SS19, Subang Jaya yesterday.
He said he tried to hit the dog with his umbrella but it was too aggressive and only stopped attacking after Yip was motionless.
It is learnt that the owner had just got the animal about three months ago after her house was robbed.
Subang Jaya OCPD ACP Yahaya Ramli said the 25-year-old female accountant had bought the animal from a private kennel. He said she has a licence to keep the dog.
"We have released her after recording her statement," he added.
ACP Yahaya also said the dog had escaped from the house through the rubbish compartment door which was not properly secured.
The victim's body was sent to the University Malaya Medical Centre while the dog is now with the Shah Alam Municipal Council.
ACP Yahaya said the animal would be tested to ascertain if it has any disease.
The victim's eldest son Hon Mun, 51, said he was informed of the incident by an eyewitness who called him using his father's mobile phone.
"I rushed to the scene immediately but my father was already dead," he said, adding the victim had been jogging in the area for the past 20 years.
The case is being investigated under Section 304(a) of the Penal Code for causing death by negligence which carries a maximum two years' jail sentence or a fine or both.
Meanwhile, Subang Jaya Municipal Council director Dr Roslan Mohamed Hussin said it had started checking residential areas in the township for breeds that were said to be aggressive and dangerous.
"Seven dog breeds, namely Akita, Neapolitan Mastiff, American Bulldog, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Japanesa Tosa and American Pit Bull are predisposed to aggressive or dangerous behaviour," he said.
The council is also enforcing a directive from the Selangor Veterinary Department to ban these "unmanageable or possibly dangerous" breeds.

tunku : i think it is the time where the authority should make tough act against dog's owner. this incident happened many times , some are reported and some are not. the dog owner should not let their dog out of their compound and if it is out it must be tied and guided or walked by the owner. the owner too must ensure that they bring plastic/waste bag to dispose their dog's shit so that the neighbourhood is clean. we can see dog's owner walking their dog in the park and the dog piss and shit as it like without thinking of other people especially the muslims. the authority must put an end to all these and make sure all the dogs have license and follow rules and regulation or confiscate their dogs.

anakbukitgantang says

Posted: 09 May 2012 03:26 AM PDT

anakbukitgantang says


DAP Damansara Utama Adun Exposes “Comedy of Errors” in Selangor Pakatan

Posted: 08 May 2012 09:49 PM PDT

We wish to congratulate Dr Cheah Wing Yin for having the guts and decency to expose the DAP's pathetic affairs in Selangor.

The Adun has written a 12-page letter to his party leadership to complain that the party has appointed councillors who could not read or write or speak Bahasa Malaysia!

No wonder they cannot take their oath of office! What kind of DAP grassroots leaders does this party have?

Leaders who can't speak BM! No wonder this party has been described as a Chinese chauvinist party!

Dr Cheah exposed that a 23-year-old fresh graduate was also given the privilege to become a councillor but the most damning part is his accusation that "a certain powerful state leader" had a final say in such appointments.

We can name him – it's none other than Ronnie Liu, the exco man responsible for allowing the mushrooming of massage parlours in Selangor.

He is the most corrupted DAP leader in Selangor with triads connection and he also gets the backing of DAP Godfathers Uncle Kit and his adulterer son, Guan Eng, who is regarded as "God" by many Penangites.

We urge Dr Cheah to expose the dirty leaders in his party as he can be sure that his neck would now be "chopped" !

Courtesy of -
stopthelies

Politik Harian

Posted: 09 May 2012 03:26 AM PDT

Politik Harian


Lagi Cerita Panas Azmin : Kenapa Takut Sangat Nak Buat Laporan Polis?

Posted: 09 May 2012 03:00 AM PDT


ADA hikmahnya juga dari terbongkarnya banyak kes-kes salah laku seks melibatkan pemimpin pembangkang tertentu kebelakangan ini, terutama yang membabitkan Timbalan Presiden PKR sekarang, Azmin Ali.

Tuduhan yang dikenakan ke atas Azmin ini pada penulis sangat berat kerana melibatkan maruah dan intergriti sebagai pemimpin politik. Justifikasi bagi menyokong tuduhan tersebut juga lengkap (ada gambar dan video). Semua ini memerlukan satu siasatan terperinci dijalankan oleh pihak berwajib bagi menentukan pihak mana yang salah, pihak mana yang benar.

Azmin dari segi perundangannya patut membersihkan diri dari semua dakwaan tersebut, bermula dengan membuat laporan polis bagi membolehkan siasatan menyeluruh dijalankan. Tapi kenapa Azmin sampai sekarang enggan buat laporan polis? Itu yang ramai dari kita musykilkan.

Nak kata Azmin tak tahu? Mustahil. Nak kata Azmin tak diberi nasihat perundangan secukupnya? Tak mungkin. Ada segerombolan besar peguam disekeliling Azmin, yang bersedia pada bila-bila masa membelanya di mahakmah tanpa bayaran (pro bono), atau dibayar tapi menggunakan wang rakyat Selangor – seperti kes ADUN Seri Muda kerana menghina Sultan Selangor.

Yang kita cakap ini, laporan polis sahaja pun, bukan teknikal mana sangat. Kata tak terlibatkan, jadi apa yang susah sangat nak buat laporan polis.

Alasan penyokong Azmin seperti Shamsul Iskandar dan Zuraida Kamarudin bahawa tidak guna membuat laporan polis kerana akhirnya akan menerima nasib seperti Anwar dalam kes video lucah dengan seorang pelacur dari cina, tidak boleh diterima sama sekali.

Dalam kes Anwar, laporan polis yang dibuatnya berjaya menyebabkan pelaku yang menayangkan video tersebut dihadapkan ke mahkamah dan dijatuhkan hukuman. Tindakan perundangan yang bakal dikenakan Anwar pula kerana dalam laporan polis sama, dia menafikan yang dirinya adalah lelaki dalam rakaman tersebut, sedangkan kajian pakar menunjukkan 99.9% dialah lelaki itu.

Ringkasnya, Anwar buat laporan palsu, nafi kata pelaku itu dia sedangkan kajian pakar menunjukkan sebaliknya. Adakah Azmin juga berada dalam situasi sama sehinggakan dia takut untuk membuat laporan polis tersebut?

Apa sekalipun, selepas ini Azmin jangan salahkan masyarakat kalau keengganan membuat laporan polis ini dianggap membuktikan semua tuduhan ke atas Azmin itu adalah benar belaka. Yang dia memang individu lelaki yang didakwa sedang melakukan aktiviti kelucahan melampau dengan seorang wanita dalam video tersebut. Enggan buat laporan polis sebab takut polis siasat dan jumpa kebenaran.

Itu saja alasan yang terfikir oleh penulis kenapa Azmin enggan buat laporan polis, setelah alasan takut menerima nasib seperti Anwar itu, tidak boleh diterima langsung.

Gambar Panas Azmin Ali: Agenda Umno atau PKR?

Posted: 09 May 2012 02:00 AM PDT


NAMPAKNYA dunia politik negara sudah menjadi seperti dunia artis barat, tidak reda-reda dengan kisah skandal seks. Daripada yang dibawa ke mahkamah sehinggalah kepada yang bertebaran di ruang-ruang siber dan dada-dada akhbar.

Terbaru yang sedang hangat diperkatakan ialah mengenai gambar-gambar "terlampau" seorang lelaki yang dikata sebagai Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR. Beliau juga merupakan orang kanan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Ahli Dewan Negeri Selangor kawasan Bukit Antarabangsa dan Ahli Parlimen Gombak.

Perbahasan selalunya akan bermula sama ada benar atau tidak si pelaku dalam gambar atau video tersebut merupakan ahli politik yang tertuduh. Daripada itu akan ada perbincangan pula siapa punya kerja dan agenda siapa.

Walaupun tampak seperti Azmin namun saya tidaklah berani 100 peratus menyatakan orang tersebut adalah Azmin. Hanya ALLAH, Azmin, dan mereka yang terbabit sahaja mengetahui kebenarannya. Saya bersangka baik bahawa orang tersebut mungkin individu yang menyerupai Azmin.

Namun saya fikir jalan terbaik buat Azmin bukannya melakukan saman malu tetapi membuat laporan Polis kerana ia membabitkan tuduhan yang sangat serius ke atas dirinya. Melalui laporan polis, Azmin bukan sahaja dapat membersihkan dirinya, malah mungkin dapat mengetahui siapa dalang di sebalik isu ini.

Sungguhpun Pakatan dan Azmin sendiri bersungguh mahu menyatakan ini agenda jahat Umno, namun tidak mustahil ini merupakan agenda dalaman parti Azmin sendiri. Ini dapat dilihat dari reaksi beberapa pemimpin PKR yang jelas sekali tidak bersungguh mempertahankan Azmin dalam isu ini.

Seorang pemimpin besar PKR di Selangor enggan mengulas mahu pun mempertahankan Azmin. Pemimpin ini bukan sahaja mempunyai kuasa yang besar di Selangor tetapi juga diketahui berada di kem yang berbeza dengan Timbalan Presiden PKR. Ini menimbulkan tanda tanya apakah terdapat agenda dalam PKR sendiri untuk menjatuhkan Azmin.

Azmin harus berhati-hati dengan musuh dalam selimut kerana telah banyak sejarah politik Melayu tertulis bahawa kejatuhan seseorang pemimpin atau kerajaan Melayu kerap berpunca daripada "orang dalam sendiri" sehingga ada peribahasa Melayu, "bagai gunting dalam lipatan."

Menilai sikap Azmin selama menjadi Timbalan Presiden PKR dan Ketua Penyokong Kerajaan di Dewan Negeri Selangor, maka kemungkinan besar rencana dan agenda menjatuhkannya beliau ini direncanakan oleh orang di dalam partinya sendiri.

Akhirnya sebagai sesama muslim saya berharap Azmin dapat meluangkan masa menemui ibunya. Walau apa pun tanggapan dan perasaan Azmin, perasaan ibunya harus menjadi keutamaan. Pulanglah, sekurang-kurangnya dapat mendamaikan hati seorang ibu. Ingatlah ajaran Islam bahawa "sebahagian syurga itu berada di bawah telapak kaki ibu kita."

* Dipetik dari blog Cetusan Dr Mohamad Khir Toyo

KJ: Ketua Pemuda Umno Jangan Lebih 40 Tahun

Posted: 09 May 2012 12:00 AM PDT


Khairy Jamaluddin mahu had maksimum umur penyandang jawatan Ketua Pemuda Umno ditetapkan 40 tahun dan beliau akan mengesyorkan perkara itu apabila berundur dari pergerakan tersebut.

Sehubungan itu, jelas Khairy, beliau akan mengesyorkan agar idea itu dipertimbangkan oleh pergerakan itu apabila melepaskan jawatan Ketua Pemuda kelak.

Pada masa sekarang tiada had umur bagi mereka yang hendak memegang jawatan Ketua Pemuda Umno.

"Pemuda Umno had umur 40. Tapi Ketua Pemuda tiada had umur. Saya nak cadang had umur 40 untuk KP (Ketua Pemuda) bila saya lepaskan jawatan," kata beliau yang memenangi jawatan itu pada pemilihan diadakan Mac 2009

Beliau, 36, melahirkan pandangan ini ketika berinterasi dengan Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah menerusi Twitter tengah hari ini.

Khairy yang juga Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN) berkata, beliau tidak mahu membawa perkara itu sekarang kerana bimbang akan ada pihak mengatakan beliau hendak menyekat peluang orang lain.

"Kalau saya cadang sekarang orang kata saya nak sekat orang lawan saya. Selepas saya selesai lakukan (melepaskan jawatan), saya akan cuba untuk mengubah had umur Ketua Pemuda," katanya lagi.

Saifuddin yang juga bekas Presiden Majlis Belia Malaysia (MBM) berkata, beliau menyambut baik langkah Kementerian Belia dan Sukan (KBS) mendefinisikan semula had umur golongan belia iaitu antara 15 dan 30 tahun.

"Definisi belia PBB: 15-24 (tahun). Kita (Malaysia): 15-40, tertua di dunia! Pada 1997, saya cadang turunkan had umur, tapi ditolak. Kini KBS cadang 15-30, sesuai," katanya lagi.-SH

Saiful Apek Kecam David Teo Kutuk Arwah Bob Kuman

Posted: 08 May 2012 10:58 PM PDT

Kesedihan Saiful Apek amat jelas kelihatan apabila mengenangkan beliau tidak berada bersama arwah Bob Kuman semasa menghembuskan nafas terakhir.

Pemergian Allahyarham Bob Kuman ternyata masih lagi belum reda meski pun jenazahnya sudah selamat dikebumikan pada minggu lepas.

Kisah hidup Bob Kuman menjadi perhatian umum apabila Allahyarham tampil ke depan mendedahkan sikap David Teo dan syarikat produksinya yang beliau dakwa tidak mengendahkan kesihatan dirinya dan menghulurkan bantuan kewangan walaupun Allahyarham jatuh sakit di lokasi pengambaran.

Malah, isu antara mereka berlarutan sehinggalah David Teo membuat kenyataan Bob Kuman sebenarnya hanyalah meraih simpati dan meminta sedekah dengan mengeluarkan cerita sedemikian.

Masalah mereka berdua berlarutan hinggalah Bob Kuman menghembuskan nafasnya yang terakhir.

Terkini, seorang lagi pelakon dan pelawak tanah air, Saiful Apek pula membangkitkan kontroversi terbaru tentang pemergian Allahyarham Bob Kuman.

Saiful Apek telah memuat naik status di laman sosial Facebooknya (FB Fanpage) iaitu kenyataan yang menyindir David Teo.

"HA! HA! HA! Sikalang wa balu aman sbab itu olang talak mule mintak sedekah & aniaya wa lagi! HA! HA! HA!", kenyataan di FB Fanpage Saiful Apek yang didakwa dari David Teo.


Pada mulanya, tidak dapat dipastikan sama ada kenyataan yang kononnya dikeluarkan David Teo tentang Allahyarham Bob Kuman itu adalah benar atau tidak.

Namun, melihatkan balasan Saiful Apek dengan soalan-soalan yang diajukan oleh peminat-peminatnya di laman Twitter dan Facebooknya mengukuhkan lagi kenyataan itu mungkin dari David Teo yang telah mengutuk diri Allahyarham Bob Kuman.


Kenyataan David Teo itu sedikit sebanyak telah pun mengguriskan hati Saiful Apek di mana kenyataan 'melampau' penerbit itu seolah-olah tidak menghormati dan menghargai diri Allahyarham.

Semoga, isu tentang Allahyarham Bob Kuman tidak perlu diperbesarkan lagi memandangkan tiada lagi insan seni itu di dunia ini.

Biarlah rohnya tenang bersemadi di sisi Illahi dan mendoakan kesejahteraannya di sana. Amin.
-http://mynewshub.my

Haji dan Umrah: Mahukah Ambiga-Anwar-PAS Bertanggungjawab

Posted: 08 May 2012 08:07 PM PDT


Inilah perangai puak Bersih yang merasa mereka ada hak di muka bumi ini buat apa saja.Sekarang minta Datuk S Ambiga dan Anwar Ibrahim jawab siapa nak tanggong jika kerajaan Arab Saudi menyekat atau mengantung jemaah haji dan umrah dari Malaysia ekoran tindakan segelintir rakyat negara ini mengadakan perhimpunan haram Bersih 3.0 di Mekah dan Madinah, baru-baru ini.

Ambiga peduli apa beliau bukan Islam.Anwar dan PAS macam mana?

Di Malaysia suahlah buat perangai langgar segala peraturan...puak ini yang dalam kegairahan mereka tidak peduli langsung peraturan di negera orang.

Kebimbangan soal peluang orang Malaysia tunai Haji dan Umrah timbul bila Kerajaan Arab Saudi sedang membuat pertimbangan sama ada untuk mengenakan sekatan atau mengantung jemaah haji dan umrah dari Malaysia.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, perkara itu dinyatakan Duta Besar Arab Saudi ke Malaysia Fahad A. H. Al-Rashid dalam perjumpaan mereka pada Jumaat lepas berhubung perkara itu.

"Saya menjelaskan bahawa kerajaan Malaysia menentang kelakuan ini (perhimpunan di Mekah dan Madinah), apa lagi jika ia dilakukan di luar negara Malaysia," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Seminar Guru-guru Pendidikan Islam dan Guru Islam di Pusat Islam, Kuala Lumpur Selasa.

Jamil Khir berkata, perhimpunan haram seperti ini sangat sensitif kepada kerajaan Arab Saudi, ditambah dengan keadaan di Timur Tengah yang baru sahaja dilanda gejolak "kebangkitan Arab", di mana rakyat dihasut untuk menentang kerajaan-kerajaan mereka.

Beliau berkata, sehingga hari ini Arab Saudi tidak pernah mengenakan sebarang hukuman terhadap Malaysia walaupun hukuman sekatan dan mengantung itu pernah dibuat ke atas negara lain.

Jamil Khir berkata, kerajaan sangat bimbang jika Arab Saudi mengambil satu tindakan drastik berkaitan dengan kuota dan jumlah visa yang dikeluarkan untuk tahun ini.

Beliau turut melahirkan rasa kesal dengan sikap segelintir jemaah umrah dan pelajar Malaysia yang membawa politik tanah air ke luar termasuk mencampuradukkan ibadah dengan kepentingan fahaman politik mereka. Katanya, sikap mereka itu telah merosakkan imej negara kerana sebelum ini sikap jemaah Malaysia yang sentiasa mematuhi undang-undang negara itu sering mendapat pujian Raja Arab Saudi, dan sentiasa dijadikan penanda aras di negara itu.

Mengenai buku "Kahwin Campur" yang diterbit dan diedarkan secara percuma oleh Middle Eastern Study Group yang antara lain didakwa menghalalkan perhubungan seksual sejenis, Jamil berkata, beliau menyerahkan perkara itu kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Jabatan Agama Islam akan bekerjasama dengan KDN untuk menguatkuasakan pengharamannya.

Beliau berkata, pengharaman buku itu akan dapat menyekat hubungan songsang sesama jenis.

Middle Eastern Study Group adalah sebuah badan di bawah naungan Institut Kajian Dasar (IKD), yang dikaitkan dengan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim. -Agendadaily

MB Berstatus Ahli Umno: PKR Dicabar Desak Khalid Ibrahim Letak Jawatan

Posted: 08 May 2012 07:00 PM PDT

Ahli UMNO rupanya MB Selangor ni.
Boleh jadi perwakilanlah tahun depan

IC: 461214-10-5273
No Ahli UMNO: 01791393
Cawangan: Pasir Tuntong
Bahagian: Kuala Selangor.

Parti Keadilan Rakyat (PKR) dicabar agar mendesak Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meletakkan jawatannya sebagai Menteri Besar Selangor dan keahliannya daripada parti itu kerana masih berstatus ahli UMNO.

Setiausaha Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (Gagasan) Selangor, Mohd. Faizal Mohd. Salleh berkata, berdasarkan sebuah laman blog, sahabat-gunung.com, Abdul Khalid yang bernombor kad pengenalan 461214-10-5273 adalah ahli UMNO yang memegang nombor keahlian 01791393 bagi cawangan Pasir Tuntong yang terletak di bawah UMNO Bahagian Kuala Selangor.

''Justeru, kita cabar PKR supaya mendesak Abdul Khalid meletak jawatannya termasuk keahlian dalam parti pembangkang itu.

''Jika sebelum ini PKR mendesak Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meletak jawatan atas tuduhan kononnya mereka ahli UMNO, kenapa mereka tidak mempersoalkan kedudukan Abdul Khalid dengan parti pemerintah itu," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tambahnya, pihaknya kesal dengan sikap pemimpin pembangkang yang dikatakan sering menyebarkan fitnah khususnya kepada generasi muda untuk mencapai agenda politik mereka.

Katanya, tidak cukup dengan dakyah yang cuba diserap dalam perhimpunan Bersih 3.0 baru-baru ini, pembangkang juga turut melakukan serangan terhadap SPR yang mengaitkan Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dan Timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar dengan UMNO.

''Apa yang mereka (pembangkang) lakukan itu adalah sangat tidak bertanggungjawab. Kita lihatlah hari ini bagaimana Bersih 3.0 dicemari dengan insiden keganasan yang telah menyusahkan pelbagai pihak.

''Begitu juga dengan tuduhan mereka kononnya Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR adalah ahli UMNO sebenarnya terbukti adalah fitnah semata-mata," jelasnya.

Ini kerana berdasarkan laporan media, tuduhan mereka terhadap Abdul Aziz dan Wan Ahmad itu disahkan tidak benar sama sekali.

Ngeh & Nga Masuk Masjid Dengan Nik Aziz

Posted: 08 May 2012 08:15 AM PDT


Apa yang dibuat oleh sepupu ini, Nga dan Ngeh dalam masjid dengan Nik Aziz? Gambar ini menceritakan seribu satu persoalan, apa yang dibuat oleh dua orang DAP ini di tempat solat bersama dengan Nik Aziz. Apakah membincangkan hal politik dalam masjid atau merancang sesuatu antara DAP dan PAS dalam masjid?Ini gambar Nga dan Ngeh masuk rumah orang Islam tanpa membuang kasut yang dipakainya. Mereka berani buat begini kerana tahu Nik Aziz sentiasa membela mereka. Sebab itulah juga Ngeh berani mempersendakan ayat ayat suci Al Quran kerana tahu Nik Aziz melindungi perbuataanya (baca sini).

Inilah akibatnya bila ada seorang "ulamak" yang digunakan oleh DAP untuk menghalalkan segalanya untuk tujuan politik. Apa sudah jadi, DAP tetap dengan pendiriannya menolak Islam. Mereka hanya sekadar mahu gunakan pemimpin Islam untuk tujuan politik. Apakah ini tidak disedari lagi oleh pemimpin Islam?

Jelajah Destini Anak Bangsa Bakal Dilancarkan Esok!#JDAB2012

Posted: 08 May 2012 07:46 AM PDT


Siri kedua 'Jelajah Destini Anak Bangsa bakal dilepaskan 9.00 pagi esok 9 Mei 2012 oleh Setiausaha Politik Menteri Pengajian Tinggi Tuan Haji Khairi Malek di Canseleri Tuanku Syed Sirajuddin UiTM Shah Alam.

Lokasi pertama yang bakal dilawati esok adalah Seremban, Negeri Sembilan sebelum meneruskan perjalanan ke Linggi, Rembau, Kuala Pilah, Jempol dan bakal bermalam di UiTM Segamat. Selanjutnya klik di sini...

PRU13: Khairy Lancar Kempen Sukarelawan BN Guna Media Sosial #BNYouthVolunteers

Posted: 08 May 2012 06:00 AM PDT


Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin melancarkan kempen mempelawa mereka yang berminat - sama ada ahli parti itu ataupun sebaliknya agar menyertai barisan sukarelawannya - dipercayai kali pertama dibuat secara formal bagi membantu kempen Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Dipercayai langkah itu selari dengan kelonggaran yang diberikan ekoran pindaan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) bulan lalu - yang membolehkan penuntut Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dalam negara menjadi ahli parti politik dan aktif berpolitik.

Khairy yang membuat pelawaan menerusi akaun Twitter sejak lewat petang semalam berkata, sukarelawan-sukarelawan terpilih akan diberi tugas berkempen mengikut pengalaman, minat dan keperluan.

"Yang dipilih akan diberi maklumat terperinci," katanya lagi.

"Kalau minat menjadi anggota #BNYouthVolunteers untuk PRU13, sila e-mel ke (alamat) bnyv2012@gmail.com," kata Khairy yang juga Ahli Parlimen Rembau lewat petang semalam.

Berdasarkan perkembangan pagi tadi, Khairy menerusi salah satu mesejnya berkata, beliau telah menerima lebih 200 e-mel dalam tempoh tidak sampai 24 jam.

Memaklumkan perkembangan setakat awal petang ini, kata beliau, respons amat menggalakkan dan oleh itu, butiran mendalam akan diumumkan menerusi Facebook lewat hari ini.

Dalam siri mesej menerusi akaun Twitternya, Khairy juga berkata, sukarelawan yang berminat akan dimobilisasikan untuk bertugas di seluruh negara semasa PRU13.

"(Mereka yang berusia 18-40 tahun. Lelaki dan perempuan. Tak semestinya ahli parti BN," kata beliau.

Langkah Khairy ini juga menarik perhatian banyak pihak di sebalik spekulasi bahawa PRU13 akan diadakan dalam waktu terdekat - kemungkinan bulan depan.

bumiyang

Posted: 09 May 2012 03:09 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 09 May 2012 01:44 AM PDT

Taipingmali (tm)


Fitnah terbaru puak-puak Harami tentang Duit Durian Runtuh yang diterima oleh warga Felda.

Posted: 08 May 2012 10:49 PM PDT

Kerajaan BN telah berlaku zalim apabila terang2 menipu Peneroka dengan istilah durian runtuh. Berbulan2 dimainkan sentimen kononnya nak dpt duit beribu2 ringgit yg menyebabkan ramai peneroka jadi ghairah tak tentu pasal. Peneroka hilang pertimbangan, nasihat orang lain termasuk anak mereka yg cerdik pandai pun ditolak. Saya menerima ratusan sms, email dan add dlm fb dpd anak2 peneroka yg terlalu marah dgn tindakan terbaru FGVH yg memperalat pengurus n pegawai felda. Beberapa hari ini secara tergesa2, peeneroka seluruh negara di himpunkan di balairaya, dewan orangramai atau pejabat felda agar menandatangani Borang Permohonan Pinjaman Saham Terbitan FGVHB. Ia dikeluarkan oleh 8 bank tempatan. Antaranya Maybank, CIMB, Affin, BIMB, Ambank dll. Sebahagian besar berbahasa inggeris dan ada yang sama 66 ms. Peneroka tidak diberi ruang langsung utk bawak balik supaya ada masa meneliti kandungan borang tsb. Ada peneroka nak mintak pandangan anak2 dulu atau merujuk kepada orang lain utk minta nasihat. Tak dibenarkan dan dipaksa sign di situ juga. Ada anak2 yg cuba bantu dengan bertemu pihak pengurusan mohon penjelasan tp diherdik dan di'halau' dpd majlis tandatangan borang tsb. 90 peratus peneroka keliru, bingung, terpedaya dan akhirnya sign. Saya paparkan beberapa terma dlm borang yg dikeluarkan oleh Maybank sebagai contoh. Surat Tanggung Kerugian menulis....' SAYA PADA BILA2 MASA BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA DAN BERSEDIA MENANGGUNG SEGALA KERUGIAN DAN SENTIASA BERSEDIA MENANGGUNG KERUGIAN TERHADAP SEMUA TINDAKAN GUAMAN, PROSIDING, TUNTUTAN, CAJ, PENALTI, FEE, DENDA, KOS YURAN UNDANG2, DAN APA JUA PERBELANJAAN YANG DIBUAT, DIAMBIL, DIBAWA, DIKENAKAN, DIALAMI, DITANGGUNG, DIDAKWA, ATAU KENA BAYAR DALAM APA JUA KEADAAN TERHADAP SAYA ATAU MANA2 ORANG PERSEORANGAN YANG BERBANGKIT ATAU BERSANGKUTAN ATAU BERHUBUNG DENGAN SURAT INI'. Melampau dan mengkhianati peneroka semata2 BN dah terdesak nak cari duit PRU 13. Mereka urus agihan saham FGVH, 8 Mei ini dikeluarkan sebahagian utk umpan peneroka; mungkin beberapa ribu... yang lainnya di guna utk jentera BN. Mereka mahu pertahankan 54 kerusi parlimen di kawasan Felda. Kalau mereka kekal mandat, saham jatuh; peneroka yang tanggung segala beban rugi. Barang diingat iklim saham dunia tidak menentu. Koomoditi sawit dan getah belum tentu kekal stabil. Penganalisis kewangan menyebut penyenaraian FGVH di istilahkan ' penyenaaraian yang sakit'. Bila menjunam jatuh daripada harga asal setiap unit saham yang dibeli; peneroka mesti tanggung. Mesti bayar hutang tsb. Bank akan melakukan apa sahaja cara utk mendapatkan duit pembiayaan mereka balik. FGVH lepas tangan. Isa Samad, Ahmad Maslan akan kata, biasale main saham turun naik. Akhirnya peneroka merana sepanjang hayat. Ramai kekawan manager Bank sendiri pesan dgn saya, tentang habis2an borang pinjaman ni. Mereka kata, risikonya terlalu tinggi. Insyaallah ANAK dan rakan2 ambil tgjawab. Segala dokumen berkaitan telah di serah pd lawyer. Insyaallah lawyer akan failkan injunksi di Mahkamah dlm tempoh seminggu ini utk batalkan semua tandatangan yg peneroka dah buat. Ini jelas penipuan, khianat dpd konspirasi jahat lagi tidak berperikemanusiaan. Mentang2lah peneroka ni tak belajar tinggi dan sesetengahnya tak reti apa2; dgn mudah didiperdaya. BN betul2 jd petualang terhadap bangsanya sendiri!ANAK membuka talian hotline utk maklumat lanjut. Hubungi- Sdr Abd Rahman Ramli 0136844757 tk maklumat lanjut. Hubungi- Sdr Abd Rahman Ramli 0136844757, Aris Fezol 0199855883, Zolkifli Abu Osman 0194653701, Yohanis 0133039913. ANAK sedang mengumpul mana2 peneroka yang dah tersign n nak tarik balik. Kita heret Bank dan FVGH ke Mahkamah. Lawan habis2 an!Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Surat ini tulen atau palsu?

Posted: 08 May 2012 10:06 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

UST Pollitik: boleh liwat isteri

Posted: 08 May 2012 08:27 PM PDT

Apa komen Khalid Gereja dalam isu murtad

Posted: 08 May 2012 08:06 PM PDT


Depa pun tak suka GAY PROSTITUTE!

Posted: 08 May 2012 06:55 PM PDT

Azmin vs Khalid / Hasan Ali

Posted: 08 May 2012 05:37 PM PDT

Azmin kantoi dan berseorangan dalam pentadbiran Selangor, Anwar, Wan Azizah, Nurul Izzah dan lain-lain orang kuat PKR sudah hilang kepercayaan terhadap Azmin. Hanya tinggal beberapa kerat sahaja yang masih junjung Anwar, ia dapat dilihat mereka yang membuat sidang media yang menyokong Azmin

Hasan Ali: Azmin Contoh Si Tanggang Moden.

Posted: 08 May 2012 05:13 PM PDT

Ust Toriq Zainuddin minta rakyat ubah kerajaan, Jatuhkan BN, angkat Pas, Pkr dan Dap.

Posted: 08 May 2012 04:36 PM PDT

ARKIB : PAS MENIPU RAKYAT

Posted: 08 May 2012 08:12 AM PDT

MB Tidoq saja tau
"Satu contoh yang menyayat hati bagaimana PAS menipu umat Islam Malaysia khususnya orang Islam di Kelantan, ialah meluluskan pembinaan berhala yang jauh lebih tinggi dari mana-mana menara masjid di Kelantan.

Ini jelas melanggar syariat dan syiar Islam malah tidak seiring dengan Islam agama rasmi negara. Kita bukan nak membangkit kebencian umat Islam terhadap pembinaan berhala ini. Kita hormati rakan-rakan beragama Buddha. Cuma apa yang nak disebut adalah pembohongan PAS yang nyata.


Penulis meminta maaf kepada rakan-rakan beragama Buddha jika ada yang kurang selesa dengan artikel ini.

Pasti semua telah mengetahui akan cerita ini dan dianggap isu basi. Tapi inilah kebenaran yang harus dinyatakan.

Ceritanya bermula begini, pada zaman pemerintahan UMNO dulu, MB (UMNO) didalangi oleh sekumpulan penduduk Siam meminta keizinan membina sebuah berhala Buddha yang agak besar di sebuah kuilnya di (Wat) Kg. Beruk (sekarang Kg.Jambu), tetapi mengambil masa bertahun barulah dijawab tetapi tidak diluluskan oleh anggota Exco, maka dibuat rayuan dengan campur tangan Gabenor Siam di Yala dan Narathiwat.

Maka setelah dipertimbangkan maka Exco (semasa UMNO) meluluskan dengan syarat berhala ini mesti tidak melampaui tinggi mana-mana menara masjid sekitarnya. Maka berjaya lah dibina sebuah berhala baring(tidor).

Tetapi sewaktu diperintah oleh Ulama, permohonan membina berhala yang tertinggi di Asia Tenggara telah diluluskan dalam jangka waktu kurang 6 bulan kerana, masa itu dah dekat dengan pilihan raya. Maka berjaya lah dibina berhala duduk tertinggi di Asia Tenggara di Kampung Jubakau Pantai dan kemudiannya berhala berdiri di Wat Phikul Thong Kg. Terbak, Tumpat, Kelantan.

Inikah yang disebut perjuangan menegakkan Islam oleh PAS?? Jika benar seperti ini maka HARAM bagi kita umat Islam mengundi parti PAS ( jgn mimpi nak masuk syurga kalau undi PAS). Bagi penulis PAS tidak layak menggunakan simbol bulan ciptaan tuhan kerana menghina kesucian dan syiar Islam yang PAS sendiri laungkan.

Apakah PAS melakukan sumbang mahram terhadap Islam yang kononnya menjadi teras perjuangan mereka, apa yang penulis nampak simbol PAS adalah sebuah angka sifar(zero) di atas berlatar belakang kan warna hijau. Sifar bermaksud tak ada apa²..kosong.

Dan tak boleh buat apa² seperti terbukti di Kelantan setelah memerintah berpuluh tahun. Apa yang nampak dibuat oleh PAS adalah sebuah pusat tarbiah PAS ( PUTIK) dan beberapa berhala. Yang lain seperti Balai Islam, air port, Pasar Buluh Kubu( Pasar Siti Khatijah), Pusat Pentadbiran kerajaan Kota Darul Naim dan banyak lagi, semua adalah bekas peninggalan kerajaan UMNO sulu. Yang nampak satu lagi dibuat oleh PAS adalah dataran tempat remaja lepak dan minum arak iaitu Dataran Darul Kota Bharu. (Putik pon di atas pertolongan pertubuhan Yahudi dan Us Embassy).

Apa yang menyayat hati adalah penghijrahan anak muda Kelantan ke negeri-negeri lain untuk mendapat ihsan dan tempat mencari rezeki untuk di taburkan kepada ayah bonda dan adik-adik kecil di negeri asal tempat tumpah darah negeri Kelantan Darul Naim.

Sekali ia ditegakkan, maka berdirilah berhala itu di situ sampai hari kiamat. Kesilapan ini harus diterima dan tidak boleh kita mengungkitnya kerana ada di antara kita yang mengundinya, maka dosa ini sama-samalah pengundi kongsi dan sesungguhnya ini adalah kerja menyekutukan tuhan secara tidak sedar. Pernahkah kita dengar ayat ini yang sering dibaca oleh Tok Guru Nik Ajis " Jangan sangka yang kamu nampak elok dan baik itu sebenarnya kebajikan. Kadang-kadang apa yang kamu sangka baik bagi kamu adalah sebaliknya.

Bertaubat lah, semoga kita di landasan yang betul. Semoga Allah mengampunkan kita. Kesilapan PAS paling besar dan tidak akan dimaafkan, yang mana dosanya akan sama-sama kita saksikan di Padang Mahsyar. Wallahhualam.- Mesra.net Forum 2004.

Nurul Izzah bodoh tak boleh diajar

Posted: 08 May 2012 05:02 AM PDT

Kenyataan Bodoh seorang pemimpin PKR, anak Al-Jub baca dan nilai lah sendiri.

Peluang Terbuka Kepada Pelayar Malaysia Untuk Merebut Tempat Ke WMRT 4/5...

Posted: 08 May 2012 04:35 AM PDT

Siaran Media Majlis Istighasah Al Kubra (YADIM) 4/5/2012

Posted: 08 May 2012 04:34 AM PDT

Hubungan Ibu & Anak - Hasan Ali Saran Azmin Bertaubat. 8/5/2012

Posted: 08 May 2012 04:31 AM PDT

Published on May 8, 2012 by klposdotcom

Linangan Air Mata Seorang Ibu, Hasan Ali Saran Azmin Ali Bertaubat
8 Mei 201

Hasan Ali Saman Mahfuz Omar & Khalid Samad 8/5/2012

Posted: 08 May 2012 04:28 AM PDT

Published on May 8, 2012 by klposdotcom

Kenyataan Rasmi Hasan Ali Saman Mahfuz Omar Naib Presiden PAS dan Khalid Samad Timbalan Pesuruhjaya PAS, 8 Mei 2012

Rakyat Malaysia terpaksa tanggung onar yang dibuat oleh puak-puak Hampas

Posted: 08 May 2012 02:09 AM PDT


Rakyat Malaysia sepatutnya sudah nampak dan buka minda, bersedia untuk menolak puak-puak perosak negara dan masyarakat serta merosakkan akidah.

Akibat demo haram di MEKAH akan mengakibatkan negara kita akan menerima hukuman, hukuman ialah jemaah dari Malaysia diharamkan daripada membuat umrah dan kemungkinan kerja haji tahun ini pun terjejas.

Semalam VIGIL masih diadakan dihadapan IPD Dang Wangi, Vigil ternyata bukan ajaran Islam.Sent from Samsung tablet

Sahabat-Gunung

Posted: 09 May 2012 01:40 AM PDT

Sahabat-Gunung


PKR dicabar desak Khalid Ibrahim letak jawatan Menteri Besar

Posted: 08 May 2012 04:45 PM PDT


Parti Keadilan Rakyat (PKR) dicabar agar mendesak Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meletakkan jawatannya sebagai Menteri Besar Selangor dan keahliannya daripada parti itu kerana masih berstatus ahli UMNO.

Setiausaha Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (Gagasan) Selangor, Mohd. Faizal Mohd. Salleh berkata, berdasarkan sebuah laman blog, sahabat-gunung.com, Abdul Khalid yang bernombor kad pengenalan 461214-10-5273 adalah ahli UMNO yang memegang nombor keahlian 01791393 bagi cawangan Pasir Tuntong yang terletak di bawah UMNO Bahagian Kuala Selangor.

''Justeru, kita cabar PKR supaya mendesak Abdul Khalid meletak jawatannya termasuk keahlian dalam parti pembangkang itu.

''Jika sebelum ini PKR mendesak Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meletak jawatan atas tuduhan kononnya mereka ahli UMNO, kenapa mereka tidak mempersoalkan kedudukan Abdul Khalid dengan parti pemerintah itu," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tambahnya, pihaknya kesal dengan sikap pemimpin pembangkang yang dikatakan sering menyebarkan fitnah khususnya kepada generasi muda untuk mencapai agenda politik mereka.

Katanya, tidak cukup dengan dakyah yang cuba diserap dalam perhimpunan Bersih 3.0 baru-baru ini, pembangkang juga turut melakukan serangan terhadap SPR yang mengaitkan Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dan Timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar dengan UMNO.

''Apa yang mereka (pembangkang) lakukan itu adalah sangat tidak bertanggungjawab. Kita lihatlah hari ini bagaimana Bersih 3.0 dicemari dengan insiden keganasan yang telah menyusahkan pelbagai pihak.

''Begitu juga dengan tuduhan mereka kononnya Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR adalah ahli UMNO sebenarnya terbukti adalah fitnah semata-mata," jelasnya.

Ini kerana berdasarkan laporan media, tuduhan mereka terhadap Abdul Aziz dan Wan Ahmad itu disahkan tidak benar sama sekali. - Utusan Malaysia

UMNO Selangor yakin rampas Parlimen, DUN di Gombak

Posted: 08 May 2012 09:10 AM PDT


UMNO Selangor yakin Barisan Nasional (BN) mampu merampas kembali negeri itu terutama kerusi Parlimen dan tiga Dewan Undangan Negeri (DUN) di Gombak ekoran kebangkitan rakyat menolak kerajaan negeri yang ada sekarang.

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) negeri, Datuk Seri Noh Omar berkata, beliau yakin selepas melihat rakyat tidak lagi mahu memilih pemimpin yang tidak mempunyai kredibiliti dan juga dibebani dengan masalah peribadi yang serius.

Malah, kerajaan negeri sekarang juga dilihat melakukan banyak pembohongan besar dan kezaliman terhadap rakyat negeri itu selain janji pilihan raya yang masih belum ditunaikan.

"Macam ahli Parlimen Gombak, Saudara Azmin Ali. Saya tak mahu ulas dia derhaka atau tidak kepada ibunya. Saya rasa, dia nak lalu di Batu Caves pun tak berani nak angkat muka. Mungkin teringatkan kisah Si Tanggang.

"Tapi apa yang nak saya katakan ialah Azmin ni hipokrit. Ingat masa Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) mencadangkan agar elaun Ahli-Ahli Parlimen dinaikkan dalam sesi pembentangan Belanjawan yang lepas. Itupun kata Datuk Najib kalau pembangkang setuju.

"Bila elaun Ahli Parlimen naik semua dapat, tak kira PKR ke Pas ke, semua dapat. Tapi Azmin nak jadi jaguh menolak cadangan Datuk Najib.

"Dia cakap: 'Kami tidak setuju elaun Ahli Parlimen dinaikkan. Ahli Parlimen mesti berjuang untuk rakyat. Mesti berkorban untuk rakyat." Wah! Semangat dia cakap.

"Tapi di DUN (Selangor), tak sampai tiga tahun memerintah, diam-diam, elaun ADUN-ADUN Selangor dinaikkan. Sidang DUN luluskan bulan April siap 'backdated' ke bulan satu (Januari)," kata Noh dalam ceramah Pentas Rakyat, Sayangi Selangor di Kampung Wira Damai, Batu Caves di sini malam tadi.

Turut hadir Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin dan Mursyidul Am Kelab Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI), Muhammad Zahid Md. Arip

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani menambah, kerajaan Selangor turut menipu rakyat Selangor dengan melaungkan kecekapan pimpinan pakatan pembangkang di negeri itu, yang berjaya membawa hasil kepada Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS).

Dakwa Noh, melalui lidah rasmi kerajaan negeri, SelangorKini, Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim menyatakan simpanan tetap PKPS telah meningkat ke RM114 juta pada 2011 berbanding RM8.3 juta pada 2008 semasa pakatan pembangkang mengambil alih tampuk pemerintahan Selangor.

"Tapi, saya nak beritahu, ini pembohongan yang dibuat. Keuntungan yang diperoleh RM114 juta bukan didapati melalui aktiviti pertanian PKPS. Saya nak jugak tahu apa kepakaran yang mereka pakai sehingga boleh dapat keuntungan RM90 juta lebih dalam tempoh tiga tahun.

"Apa pun, selepas diselidiki, mereka jual tanah di Miri, Sarawak. Kita ada butir, duit yang dibayar RM92.15 juta melalui Bank Muamalat pada 8 September 2010.

"Ini dia tak cerita. Bayaran kedua RM2 juta pada 10 Oktober 2011. Susah apa nak untung kalau jual tanah. Tapi dia bohong kata keuntungan atas aktiviti pertanian PKPS, Inilah kerja kerajaan PKR.

"Tu tak cerita lagi jual tanah Yayasan Selangor, jual tanah PKNS, tak cukup... jual tanah loji najis dekat Serdang," tegas Noh.

Dalam pada itu, Noh turut membidas Khalid kerana mengamalkan kezaliman dengan menghalau 25 pengusaha pertanian di Bestari Jaya yang berjaya menghasilkan RM25 juta hasil-hasil pertanian.

"Kementerian saya dah belanja berpuluh-puluh juta memberi modal membangunkan kawasan tersebut, tiba-tiba dua bulan lepas, keluar notis suruh halau usahawan-usahawan ini kalau tidak tindakan mahkamah akan diambil dan suruh usahawan-usahawan ini tanggung sendiri kos yang dikeluarkan.

"Kenapa? Ini kerana dia nak rampas tanah rakyat.

"Dahlah bila dia (PKR) memerintah tak ada buat apa-apa projek pertanian, yang kita dah usahakan pula dia nak rampas, nak jual," tambahnya.

PANEH MIANG

Posted: 09 May 2012 01:20 AM PDT

PANEH MIANG


Senarai Ulamak Tersohor Dunia Islam??

Posted: 09 May 2012 12:52 AM PDT

Assalamualaikum,

Gambar di atas di sebarkan melalui wall Facebook. Gambar menunjukkan senarai Ulamak Tersohor Dunia Islam. Empat Ulamak Malaysia tersenarai sebagai Ulamak Tersohor Dunia Islam. TAHNIAH !!!
1. Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat (Mursyidul Am PAS)
2. Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang (Presiden PAS)
3. Dr. Hj Haron Din (Timbalan Mursyidul Am PAS)
4. Allahyarham Ustaz Fadhil Noor (Mantan Presiden PAS)

P/S
Hanya ulamak PAS yang terpilih.. Ulamak lain?? heheheh (semua dalam gambar tu orang PAS tu...)

The Unspinners

Posted: 08 May 2012 11:26 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 08 May 2012 11:18 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Anwar Kecewa Rancang Jadikan Dataran Merdeka Seperti Tahrin Square Gagal..

Posted: 08 May 2012 10:00 PM PDT


Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein mendakwa Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan penyokong berniat mengambil alih (occupy) Dataran Merdeka daripada 14 hingga 28 April ekoran isu pinjaman pelajaran mahasiwa.

Bagaimanapun, tambah Hishammuddin, kurangnya sokongan daripada orang ramai menyebabkan rancangan itu tidak diteruskan.

"Pihak polis tidak mengganggu (pelajar memenuhi dataran).

"Oleh itu, tindakan itu gagal menyemarakkan sentimen awam.

Komen aku: anwar memang patut kecewa pasal dia ada penyokong CAP AYAM, bayangkan 50 ribu perusuh masih tak mampu berlawan dengan polis yang hanya berkekuatan 3 ribu...

Hasan Ali, Azmin Contoh Si Tanggang Moden.

Posted: 08 May 2012 07:00 PM PDT

Azmin ali si tanggang moden, ini komen hasan ali...

FITNAH: Hasan Ali Saman Khalid Samad & Mahfudz Omar.

Posted: 08 May 2012 02:00 AM PDT

Hasan ali akan memfailkan saman terhadap dua khalid samad dan mamfudz omar kerana memfitnah dirinya, buat masa nie, hanya khalid samad sahaja yang telah menerima surat saman itu, mana kala mahfudz masih belum menerimanya lagi, ikuti sidang media hasan ali pagi tadi.sekupangdua

Posted: 08 May 2012 11:16 PM PDT

sekupangdua


SORRY BRO! KALI NIE GUA TAK SETUJU DENGAN TUN MAHATHIR!

Posted: 08 May 2012 09:39 PM PDT


Sorry ler bro... Kalau lu orang antara yang memang sanjung Tun, gua tetap tak setuju dengan TUN pasal Anwar menjadi pilihan Amerika, memang gua tak setuju 100%, rasanya Tun punya pendapat memang tak boleh terima, gua rasa dia juga manusia, dia juga ada silapnya, tak semestinya apa saja pendapat dia berfakta, tak betul tu bila Tun kata Anwar Calon Pilihan Amerika...

Pendapat gua lain bro, gua tak setuju, pendapat gua ANWAR ADALAH CALON PILIHAN AMERIKA DAN YAHUDI... hehehe rasanya lu orang pun tentu setuju dengan gua, aljubri bukan saja jadi Pilihan Amerika tapi Yahudi jugak. Ishhh mana boleh amerika jer, yahudi pun kena sebut jugak sebab haram jadah yahudi ni pun yang keluar modal, NDI sekarang tengah celebrate sebab dajjal besar sudah wujud untuk hancurkan Islam dan bangsa!

KEMUNCULAN TENTERA DAJAL DIMEKAH? HEBATNYA BERSIH!

Posted: 08 May 2012 08:15 AM PDTKITA KENA AKUI KEJAYAAN BERSIH, MEMANG BERSIH HEBAT SAMPAI SATU DUNIA UMAT ISLAM SUDAH TAHU KEHEBATANNYA...

Umat islam satu dunia jangan dilarang menafsir, mungkin ada benarnya pendapat mereka terhadap dunia akhir zaman yang menjadi tanda tanya siapakah sebenarnya TENTERA DAJAL yang membantu merosakan iman umat Muhammad SAW diakhir zaman. Dajal juga hamba Allah, cuma dia tidak keseorangan untuk menyesatkan umat islam didunia. Siapa kah tenteranya?

Bersih tajaan yahudi kini sudah memecah ruyung dan kita kena akui kehebatan anuar dan ambiga bila tajaan yahudi kini sudah menular ke Mekah yang menjadi pusat pertemuan puluhan juta umat islam didunia. Keberanian angkatan cacaian yahudi yang turut mengangkat nuar dan ambiga serta kepala dana iaitu yahudi di Masjid Marbawi dimana makam Rasullulah juga ada disana.

Arab saudi juga kita menyedari tentang Bersih tajaan Yahudi yang dikepalai oleh Anuar dan ambiga, malah hampir semua yang menyokong BERSIH nampaknya memang berpotensi sebagai tentera dahal di akhir zaman

Kejayaan bersih di mekah nampaknya membuahkan hasil apabila sekatan dan kuota jemaah dari malaysia akan dikaji oleh kerajaan Arab Saudi. Kejayaan membanggakan dajal kecil aljubri dan amBIG A. Moga Allah menyedarkan umat Islam yang lain... Amin

HARAKAH TAK BERANI LETAK GAMBAR BERSIH DI MEKAH, SEKATAN BILANGAN JEMAAH HAJI DIKAJI SEMULA OLEH ARAB SAUDI

Posted: 08 May 2012 05:52 AM PDT


Bukan main ingker (riak) lagi PAS bila dalam akhbar NERAKAh yang keluar semua negara didunia yang ikut sama BERSHIT, gambar- gambar dari negara luar dipamerkan menunjukan kononnya sokongan begitu merata oleh rakyat. Bukan main lagi di muka tengah penuh dengan gambar-gambar penyokong bersih.

Disebalik cerita dan gambar cacaian yang turut ikut bersih diseluruh dunia, nampaknya ada RAHSIA TERSEMBUNYI, Memang dema kantoi tapi cuba sorokan sesuatu yang paling kuat KANTOI, perhatikan mana perginya gambar BERSIH DI MEKAH antara gambar yang terawal terbit dilaman blog dan akhbar-akhbar tempatan?


Sebenarnya disebabkan perhimpunan bersih di mekah nampaknya mengundang nasib yang tak baik untuk rakyat Malaysia bila kerajaan Arab Saudi mula memburu semua pengugat keamanan dan penyokong bersih yang dibiayai oleh yahudi, bukan saja memalukan kerajaan negara Arab malah nampak seolah memberi ruang kepada sekutu yahudi malah hingga ketanah suci Makkah

Negara juga menerima padah malah akan berhadapan dengan tindakan sekatan jemaah haji oleh kerajaan Arab Saudi demi menjaga keselamatan Umat Muhammad yang datang dari seluruh pelusuk dunia, nampaknya Bersih telah capai target bila rupanya dimalaysia sudah ada pancacai yahudi yang bakal merosakkan perpaduan umat islam sedunia dengan adanya beberapa pencacai yang berbangga menjadi pencacai yahudi merosakan agama sendiri... Seolah memudahkan hasrat yahudi yang tak perlu susah payah mencari cara atau strategi untuk hancurkan kekuatan serta ukuwah umat Islam di dunia

Satu lagi persoalan tidak terjawab bila kos bagi menjayakan bersih peringkat dunia yang tentunya kan menelan kos yang amat besar. Makin bertambah pelik dan mustahil untuk teradakan sebegini besar perbelanjaan, faktanya... Siapa didalam dunia yang sanggup keluar budget jutaan ini dengan mudah tanpa tujuan dan bakal dibalas budi untuk melangsaikan tajaan dana yang diberi?

PELIK TAPI ADA MUNASABAH SEMEMANG KITA AMAT TAHU, HANYA YAHUDI SAHAJA MAMPU BERI DANA SEBEGINI BESAR DEMI MUSLIHAT SERTA RANCANGAN MEMECAH BELAH DAN MENGHANCURKAN UMAT ISLAM DIDUNIA! Siapa lagi mampu mengadakan PELINCIR demi melihat negara ISLAM seperti Malaysia huru hara dan setia menunggu hasil bila negera tergadai...

Panglima Perang Cyber

Posted: 08 May 2012 11:13 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Menteri Pertahanan dan Pelajaran Tentu Gembira Baca Cadangan Pesara Tentera Untuk Bantu Negara Ini @NajibRazak @MuhyiddinYassin

Posted: 08 May 2012 09:30 PM PDT

Saya kebetulan bersua komen bernas bekas pesara tentera seperti di bawah...

Harap dapat disampaikan cadangan ini kepada pihak Kementerian Pertahanan jika sesuai dilaksanakan...


BEKAS PW I (KOD) April 26, 2012 at 1:32 pm

Maaf kepada semua pembaca saya terpanggil untuk membela nasib sahabat-sahabat VETEREN yang telah bersara.

PERTAMA (Mengenai Penerimaan Pencen Bulanan)
Saya mencadangkan kepada pihak kerajaan agar dapat memberi kadar pencen mengikut gaji semasa terkini ketika bersara contohnya jika pesara itu berpencen dalam pangkat PW I ketika itu berada di tangga P1T5 pada tahun tersebut maka menerima pencen seterusnya mengikut P1T5 gaji terkini. Ini dalah kerana untuk membantu pesara hidup bersama keluarga setaraf dengan keperluan semasa. Sebelum bulan oktober 2004 berpencen hanya menerima RM 1,000.00 tetapi pesara terkini menerima lebih kurang RM 1,900.00 sebelum SSM tahun 2012 jika SSM 2012 lebih kurang RM 2,150 penerima sebelum ini menerima lebih kurang RM 1,500.00
beza tara lebih kurang RM 650.00 ini suatu jumlah yang besar begitu juga kepada VETERAN lain-lain pangkat yang lain.

KEDUA (Selepas Persaraan)
Saya mencadangkan agar pihak kerajaan memberi pengitirafan kepada semua VETERAN mengikut pangkat semasa persaraan mereka. VETERAN diberi kepercayaan menjawat jawatan dalam jabatan kerajaan selepas bersara mengikut kemahiran yang telah VETERAN perolehi semasa berkhidmat. Semua jawatan Penguatkuasa Persekutuan dan Tempatan, Pembantu Kesatria di universiti, Kolej dan institusi kerajaan, Bidang Keselamatan di permis-permis kerajaan seperti di Wisma Persekutuan, negeri, universiti, Kolej dan institusi kerajaan, Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (RELA), Perkeranian, Pemandu dan yang seiring dengan penugasan dalam perkhidmatan diberi peluan kepada VETERAN untuk menabur khidmat semula demi untuk Agama, Bangsa dan Tanah Air tercinta ini. Saya percaya VETERAN adalah insan yang sangat PEKA dan dapat memberi khidmat yang terbaik.

KETIGA (Pengitirafan Gred Dalam Jawatan Kerajaan)
Saya juga mencadangkan agar VETERAN diberi pengitirafan dalam jabatan kerajaan setandingan semasa penugasan dalam perkhidmatan tentera. Jika berpangkat Koperal kebawah di beri Gred 17, Sarjan dan Staf Sarjan Gred 22 dan Pegawai Waren 1 dan 2 Gred 27 agar pendapatan mereka setanding dengan pendapatan asal. Bagi Pegawai Waren dalam perkhidmatan mereka diiktiraf dengan diberi PENANUGARAHAN WAREN oleh Menteri Pertahanan yang mewakili Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong apa guna WAREN ini jika tiada pengitirafan apabila berkhidmat dalam Jabatan Kerajaan setelah bersara jika ini berlaku WAREN yang telah diterima seperti sekeping kertas yang tiada nilai sebenarnya. Saya juga mencadangkan agar gaji semasa yang diberikan kepada VETERAN hendaklah setaraf dan sama dengan PESARA BARU DAN LAMA mengikut P dan T semasa bersara.

KEEMPAT (Penempatan Warga VETERAN)
Saya mencadangkan agar VETERAN-VETERAN yang telah bersara dan tidak lagi hendak melibatkan pekerjaan di jabatan kerajaan hendaklah di buat Perkampungan VETERAN diberi tanah untuk membina rumah dengan bantuan kerajaan dan sedikit tanah kebun antara 1 hingga 2 ekar, yang mana Perkampungan ini hendaklah berjauhan daripada kem-kem tentera, jika boleh satu perkampungan 200 peserta VETERAN ini adalah bertujuan untuk meneruskan khidmat dan bakti VETERAN demi untuk menjaga keselamatan negara walaupun sudah bersara agar mereka akan menjadi penyokong kerajaan memerintah dan bersama-sama menjaga keamanan negara ini berterusan pada setiap detik, minit, jam, hari, minggu, bulan, tahun dan ketahun mendatang.

KELIMA (Memberi Peluang Kepada VETERAN untuk Berkhidmat Di Sekolah-Sekolah)
Saya mencadangkan agar pengawas atau pemerhati disiplin disekolah diberi peluang kepada VETERAN yang pernah menjawat jawatan KSM dan RSM untuk mengendalikan aspek disiplin disekolah disamping menjadi tenaga pengerak utama badan berniform sekolah membantu guru-guru yang ketika ini pelbagai tugas yang perlu dilaksanakan dengan penyerapan VETERAN di sekolah-sekolah dapat meringankan penugasan guru-guru kerana VETERAN KSM dan RSM ini adalah mereka yang terlatih mengenai disiplin dalam perkhidmatan meraka adalah orang perantaraan antara anggota lain-lain pangkat dengan pegawai. Saya mencadangkan setiap sekolah ditempatkan 3 kali VETERAN KSM dan RSM (diketuai oleh seorang BEKAS RSM). Jika usul ini dianggap positif untuk melaksanakannya saya menawarkan diri untuk melaksanakannya dan percubaan dibawah pengawasan saya bermula dengan 3 buah sekolah yang agak serius disiplinnya. Cara dan tindakan dibincang dan diajar kepada pelaksana.

Kita jumpa lagi dengan idea-idea penambahbaikan demi untuk VETERAN yang masih muda dan memerlukan pekerjaan disamping untuk meneruskan sebuah perjuangan yang belum selesai dan yang pastinya perjuangan tidak akan selesai sehingga ketiadaan kita. Tapi sisa-sisa usia yang dipersia-siakan demi untu Agama, Bangsa dan Tanah Air. IZMA/3443/5545


Jawapan Ketua Pemuda PAS Isu Kempen #Bersih Ambiga di Mekah Madinah Memang Kurang Ajar !!!

Posted: 08 May 2012 09:12 PM PDT


baca kisahnya di sini :


Adakah tidak ada masalah membawa kempen politik kotor #Bersih di Mekah Madinah ? Tidak cukupkah Malaysia untuk dijadikan tempat kempen huru hara Bersih 3.0 yang begitu kotor dan jijik ? Info baru diterima bahawa peserta Bersih 3.0 memang biadap apabila tergamak meludah anggota polis untuk membuat provokasi. Perbuatan ini sangat jelas untuk menaikkan kemarahan pihak keselamatan...Sumber cerita : pemandu teksi KL yang ditemui rakan penulis yang nampak dengan mata beliau sendiri kejadian tersebut.


2,000 Unit Rumah Sempena Hari Belia Negara 2012 #HBN2012

Posted: 08 May 2012 06:37 PM PDT

Berikut sedikit berita yang mungkin belum diketahui orang muda yang ditemui di Utusan Malaysia menjelang sambutan Hari Belia Negara 2012 pada 23 Mei tidak lama lagi. Kira-kira 13 hari 14 jam lagi dari detik artikel ini ditulis seperti yang disiar di laman rasminya http://www.hbn.gov.my/.

Tujuan artikel ini ditulis untuk mengkhabarkan peluang memiliki rumah yang disediakan semasa program untuk belia Malaysia 2012.Drumah Homely sasar lebih 40,000 belia sertai Pameran Hartanah dan Perhiasan sempena Hari Belia Negara 2012KUALA LUMPUR 18 April - Sebuah syarikat pengurusan acara, Drumah Homely Publication Sdn. Bhd. (Drumah Homely) yang menjadi penaja rasmi Pameran Hartanah dan Perhiasan sempena Himpunan Jutaan Belia 2012 anjuran Kementerian Belia dan Sukan menyasarkan lebih 40,000 belia menghadiri pameran tersebut.

Pengurus Besar Drumah Homely, Nasruddin Ghani berkata, sebanyak 48 buah syarikat pemaju perumahan akan menyertai pameran itu yang menawarkan 2,000 unit rumah berharga antara RM200,000 sehingga RM550,000 kepada belia berusia 40 tahun ke bawah.

Pameran Hartanah dan Perhiasan 2012 akan berlangsung pada 23 hingga 27 Mei ini di Auditorium Cempaka Sari, Putrajaya sempena Hari Belia Negara 2012 dan dijadual akan dirasmikan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. - UTUSANPeluang mendapatkan rumah murah sempena Hari Belia 2012 jangan dilepaskan. Peluang untuk orang muda yang belum memiliki rumah seperti yang disiarkan dalam laporan berita di atas, adalah usaha Kerajaan menyediakan rumah yang baik dengan harga berpatutan. Projek ini sudah semestinya dengan kerjasama Pemaju yang perihatin untuk membantu anak muda membeli aset yang kekal untuk masa depan keluarga mereka. 

Rumah adalah keperluan asas setiap individu terutama golongan muda yang baru membina hidup dengan pasangan mereka. Tanpa rumah milik sendiri dan menyewa dengan orang sudah tentu ia akan merugikan untuk tempoh jangka masa yang panjang. Yang sepatutnya boleh diguna untuk membayar harga rumah meskipun kadar bulanannya lebih tinggi dari kos menyewa.

Meskipun harga rumah semakin mahal namun usaha menyediakan 2,000 unit rumah dengan harga berpatutan ini patut direbut secepat mungkin oleh anak muda terutama golongan yang sudah memiliki pendapatan yang stabil. Perumahan Rakyat 1Malaysia atau PR1MA yang kini berjalan hasil idea YAB Perdana Menteri bukti komitmen Kerajaan Malaysia untuk membantu generasi muda bukan membiarkan mereka tanpa sebarang bantuan. Ucapan PM semasa merasmikan PR1MA boleh diakses di sini http://1malaysia.com.my/speeches/majlis-pelancaran-program-perumahan-1malaysia-pr1ma/

Harapnya generasi muda kita akan merebut rumah yang ditawarkan di atas dan memilikinya sebelum terlambat. Menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tiada gunanya.


PM @NajibRazak Umum Durian Runtuh RM15,000 Kepada Keluarga Peneroka Felda

Posted: 08 May 2012 06:08 PM PDT

Najib cabar peneroka fail injunksi jangan ambil durian runtuh

JERANTUT 8 Mei - Terkejut, menangis dan ada yang menjerit melaungkan terima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di atas pengumuman durian runtuh sempena penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) yang dibuat di Felda Jengka 8 di sini hari ini.


Malah golongan isteri peneroka yang turut menerima bahagian durian runtuh sebanyak RM5,000 setiap seorang dilihat begitu gembira sehingga ada yang berpelukan antara satu sama lain.

Justeru, di akhir majlis tersebut, Najib dikerumuni oleh para peneroka dan generasi kedua Felda yang mahu bersalam, bergambar dan mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri.

Keseluruhannya seramai 50,000 warga peneroka hadir pada Majlis Sejahtera Peneroka Bersama Perdana Menteri yang diadakan di padang Felda Jengka 8, dekat sini.

Sementara itu, Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan kumpulan peneroka yang memfailkan injunksi bagi menghalang penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) sebagai pengkhianat.

Justeru, Perdana Menteri mencabar kelompok peneroka yang menghalang usaha murni kerajaan itu supaya tidak mengambil durian runtuh yang diumumkan hari ini untuk warga Felda.

Menurutnya, mereka ini sebenarnya bermuka tebal sama seperti kelompok yang dahulunya mahu menjual Putrajaya, tetapi kini mereka juga yang beria-ia mahu menakluk Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan itu.

"Saya nak tengok muka-muka mereka itu nak ambil ke tak,'' katanya ketika berucap pada Majlis Sejahtera Peneroka Bersama Perdana Menteri di Felda Jengka 8 di sini hari ini.

Tegas Najib, pembangkang sebenarnya sudah ketandusan modal dalam usaha memenangi hati nurani rakyat seperti yang berjaya dilakukan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Kata beliau, sebab itu pembangkang terpaksa mencari peneroka yang sanggup bersama mereka menghalang penyenaraian itu menerusi tindakan mahkamah semata-mata untuk mensabotaj usaha baik kerajaan.

"Yang baik dipolitikkan, yang menguntungkan diselewengkan kenyataan dan fakta supaya pemikiran rakyat bercelaru dan boleh salahkan UMNO.

"Sampai anak yang tak pedulikan ibu pun boleh salahkan UMNO. Hebat sangatlah UMNO sampai dalam kelambu pun kita ada pengaruh,'' jelasnya.

Hassan Ali Bidas Puak Bantah dan Hina Majlis Fatwa Haram Demo #Bersih Ambiga @NajibRazak @AnwarIbrahim

Posted: 08 May 2012 05:52 PM PDTVideo Bicara Kampus TV1 Tajuk PTPTN - ' Retorik vs Realiti ' Bersama Pengerusi UMB @TunFaisal dan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

Posted: 08 May 2012 07:14 AM PDT

Rancangan Bicara Kampus TV1 yang disiarkan secara langsung pada 7 Mei 2011 mengupas isu "PTPTN - Retorik vs Realiti".


Rancangan yang dikendalikan oleh Mohd Syamsul Salleh tersebut telah mengundang ahli-ahli panel yang terdiri dari :


Tun Faisal Ismail Aziz (Pengerusi UMB/Exco Pemuda UMNO)


Mohd Farid Zuhri Ismail (YDP MPP UiTM)


Mohd Hafizuddin Khan Norkhan (Timb Presiden Mahasiswa Aman Malaysia)


Published with Blogger-droid v2.0.2

Apa Itu MDAB ? Mari Kita Baca Sama-Sama @datosahol @NajibRazak

Posted: 08 May 2012 04:21 AM PDTUntuk makluman program ini akan dilancarkan esok hari jam 9 pagi....

Alhamdulillah Kerajaan sangat perihatin nasib anak bangsa... 

Semoga Allah melanjutkan usia pemerintahan Barisan Nasional demi alif ba ta.

Terima Kasih DS @NohOmar Balas Tweet @Panglima_Cyber

Posted: 08 May 2012 02:47 AM PDT

Antara pemimpin yang makin aktif 'berkicau' di tweeter ialah Datuk Seri Noh Omar. Buktinya ucapan penulis semoga kemenangan PRU13 akan datang sebagai hadiah bermakna kepada UMNO, dijawab oleh beliau.

Penulis menyiarkan skrin imej di sini bukan untuk membodek beliau kerana bukan prinsip penulis untuk membodek sesiapa. Yang penting benda betul ditulis dengan harapan pemimpin lain juga mengikut jejak langkah yang sama.

Begitu juga jika ada kelemahan yang perlu dibaiki maka di sinilah juga tempatnya tanpa sebarang agenda untuk menjatuhkan sesiapa. Pemimpin sanggup dipuji tentu sanggup juga menerima pandangan membina untuk diri atau parti.

Masa berjuang habis-habisan sudah mula dan marilah kita utamakan negara dari kepentingan diri kita sendiri.

Selamat ulang tahun ke-66 UMNO ! Semoga Allah merahmati sekelian pemimpin dan ahli-ahlinya dalam berjuang demi agama bangsa dan negara.

Jangan dilupa mari selalu hadiahkan fatihah kepada pejuang pejuang yang telah menemui Allah sebagai tanda ingatan kita kepada mereka.

Al Fatihah.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Yuran KUIN Dinaikkan Dari RM60 Kepada RM200 Bukti Kepincangan Kewangan Kerajaan Pakatan Kedah ?

Posted: 08 May 2012 01:30 AM PDT

Sumber Utusan Malaysia muka 10 Selasa 8 Mei 2012.

Adakah lagi ke alasan untuk naikkan yuran di kala mereka kata merekalah pejuang rakyat ?

Hari ini rakyat terang-terangan ditipu.

Selepas menyusahkan rakyat dengan huru hara di ibu negara dengan Bersih 3.0 kini yuran juga dinaikkan.

Peliknya yuran dinaikkan ketika tabung PTPTN mahu dimansuh.

Atau duit Kerajaan Negeri Pas Kedah sudah pun hilang diberi kepada pendemo 28 april lepas ?

Makin hancur negara jika puak seperti ini berkuasa.

Allah selamatkanlah negara kami Malaysia...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hishamuddin Rais Hina Nik Aziz Dan Mahu Guling Kerajaan Malaysia ? @PDRMsia @NajibRazak

Posted: 08 May 2012 12:04 AM PDTSila perhatikan kenyataan beliau seperti video di atas... 


Mahu kenali siapa HR ini sila klik di siniSelepas itu baca kenyataan beliau ini yang disiarkan laman parti sosialis bertarikh 10 Feb 2012  :

"Apa yang dipertikaikan di negara kita ini, pilihan raya di negara kita ini tidak adil!" tegasnya, sebelum menjelaskan bahawa komponen parti Pakatan Rakyat dan parti-parti pembangkang seperti Parti Sosialis Malaysia (PSM) sebenarnya bukan berlawan dengan UMNO-Barisan Nasional, tetapi polis, askar, special branch, pegawai kerajaan yang mempertahankan UMNO-BN.

"United Malays National Organisation (UMNO) dah lama mampus dah!" kata Hishamuddin Rais, sebelum menambah, "Kalau demokrasi proses, tujuh tahun dah jatuh dah. Dah lama bungkus dah!"
Kalau tak adil kenapa pula 5 negeri jatuh ke tangan Pakatan Rosak ? Pelik jika perkataan beliau ini benar fakta bukan auta. Hakikatnya orang yang menuduh SPR tidak adil itulah yang bersungguh-sungguh memerintah walaupun menerima kuasa dari badan SPR yang difitnah tidak adil dan berat sebelah.

Kelantan juga diperintah selama 22 tahun oleh pembangkang bawah kerajaan PAS bermakna SPR telah menjalankan tugasnya dengan baik sekali tanpa ada sebarang penyelewengan atau ketidakadilan.


Baca 12 jawapan SPR tentang fitnah pembangkang di bawah :Fakta SPR Mengenai 12 Tohmahan Pembangkang Yang Wajib Dibaca


Dakwaan 1:

SPR telah sengaja membetulkan sempadan kawasan pilihan raya DUN dan Parlimen tanpa kelulusan Parlimen bertujuan meramaikan pengundi di satu-satu kawasan bagi membolehkan Barisan Nasional beroleh kemenangan pada PRU Ke-13 nanti

Dakwaan tersebut merupakan suatu fitnah dan tidak berasas sama sekali. SPR tidak pernah melakukan apa-apa perubahan terhadap sempadan kawasan atau bahagian pilihan raya sama ada DUN atau pun Parlimen kerana urusan berkenaan hanya dapat dilakukan apabila tiba masanya mengikut peruntukan Perkara 113(A) Perlembagaan Persekutuan. SPR telah pun mengeluarkan pengumuman bahawa urusan kajian semula persempadanan bahagian-bahagian pilihan raya hanya akan dijalankan apabila tiba masanya selepas PRU-13. SPR akan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung dengan perkara tersebut apabila tiba masanya nanti.

Apa yang sebenarnya berlaku sebelum ini mengikut peruntukan kuasa di bawah sub peraturan 25(3) Peraturan-peraturan Pilihan Raya (Pendaftaran Pemilih) 2002, melalui kuasa Ketua Pendaftar, ialah tindakan SPR membetulkan Lokaliti yang mengandungi nama-nama pemilih yang telah tersalah letak sebelumnya iaitu semasa proses penetapan kedudukan Lokaliti (sebelum 2004) yang dibuat secara manual. Oleh kerana kedudukan Lokaliti berkenaan telah tersalah letak, maka selaras dengan peruntukan undang-undang SPR perlu membetulkan kedudukan Lokaliti tersebut di dalam bahagian pilihan raya yang sepatutnya pemilih di dalam Lokaliti berkenaan didaftarkan.
     
SPR menyedari kedudukan beberapa Lokaliti yang tersalah letak di dalam bahagian pilihan raya hanya selepas Sistem EGIS (Electoral Geographical Information System) digunapakai dalam tahun 2004. Melalui peruntukan kuasa yang ada, SPR telah membuat pembetulan kedudukan Lokaliti yang tersalah letak di seluruh negara yang melibatkan jumlah pemilih seramai 19,342 orang. Pemilih-pemilih mengikut Lokaliti-lokaliti berkenaan perlu ditempatkan di dalam kawasan pilihan raya yang sebenarnya seperti yang wujud di lapangan. Perlu ditekankan bahawa pembetulan Lokaliti-lokaliti yang dibuat itu tidak sama sekali melibatkan perubahan kepada mana-mana garis sempadan bahagian pilihan raya sama ada DUN ataupun Parlimen. Sebaliknya dengan pembetulan kedudukan pemilih mengikut Lokaliti yang terlibat maka mereka akan mengundi di dalam bahagian pilihan raya yang betul mengikut kedudukan alamatnya di dalam Daerah Mengundi dan DUN yang sebenarnya.

Selepas tindakan pembetulan Lokaliti berkenaan dibuat, SPR telah memaklumkan secara rasmi melalui surat pemberitahuan yang dialamatkan kepada semua pemimpin parti politik di dalam bahagian-bahagian pilihan raya yang berkenaan. SPR beranggapan parti-parti politik melalui pemimpin-pemimpin mereka di peringkat Daerah Mengundi dan DUN menyedari tindakan SPR tersebut dan seterusnya memaklumkan kepada pemilih-pemilih yang terlibat di kawasan masing-masing. Tetapi ramai pemilih yang memberi maklumbalas kepada SPR mereka tidak menyedari telah berlaku pembetulan kedudukan nama mereka mengikut Lokaliti di mana mereka didaftarkan. Oleh yang demikian, dalam menghadapi PRU-13 akan datang, SPR akan menulis surat pemberitahuan perkara tersebut kepada semua pemilih yang terlibat di semua kawasan yang berkenaan di seluruh negara.

Justeru, SPR ingin menegaskan sekali lagi bahawa dengan tindakan membetulkan kedudukan nama pemilih di dalam Lokaliti berkenaan iaitu dengan meletakkannya di dalam bahagian pilihan raya yang sebenar mengikut kedudukan di lapangan, ia sama sekali tidak melibatkan apa-apa perubahan kepada garis sempadan kawasan atau bahagian pilihan raya sama ada DUN ataupun Parlimen. Mana-mana pihak yang ingin mendapat penjelasan secara lebih lanjut berhubung dengan perkara ini, mereka bolehlah menghubungi mana-mana Pejabat SPR yang berkenaan.

Dakwaan 2:

Kawasan mengundi YAB Tan Sri Abd Khalid bin Ibrahim telah dipindahkan secara tidak sah oleh SPR

Dakwaan yang mengatakan bahawa kawasan mengundi bagi YAB Tan Sri Abd Khalid bin Ibrahim telah dipindahkan secara tidak sah oleh SPR adalah tidak benar dan tidak berasas. SPR telah memberi penjelasan terperinci kepada Ahli-Ahli Parlimen pada 16 April 2012 berhubung perkara ini. Walaubagaimanapun perkara ini terus diputar belit untuk mengelirukan orang ramai yang tidak faham tentang isu pembetulan kedudukan Lokaliti di dalam sesuatu Daerah Mengundi yang terletak di dalam kawasan DUN dan Parlimen. 
 Apa yang sebenarnya berlaku di dalam kes yang melibatkan alamat dalam Lokaliti YAB Tan Sri Abd Khalid bin Ibrahim ialah SPR hanya membuat pembetulan kedudukan Lokaliti yang telah tersalah letak di dalam kawasan pilihan raya. Proses ini dijalankan mengikut Peruntukan sub peraturan 25(3) Peraturan-Peraturan Pilihan Raya (Pendaftaran Pemilih 2002).

YAB Tan Sri Abd Khalid bin Ibrahim telah mendaftar sebagai pemilih pada 1/1/1985 dengan menggunakan alamat Jalan 16/2, Seksyen 16, Petaling Jaya, Selangor. Semasa pendataan borang pendaftaran tersebut, petugas SPR telah meletakkan alamat Lokaliti beliau iaitu Jalan 16/2 di dalam kawasan DUN N.34 Bukit Gasing /Parlimen P.105 Petaling Jaya Selatan iaitu berdasarkan kepada alamat di dalam borang pendaftaran tersebut. Pada masa itu SPR tidak menyedari bahawa di lapangan yang alamat Lokaliti Jalan 16/2 itu adalah sebenarnya terletak di dalam Wilayah Persekutuan di mana Jalan Datuk Abu Bakar merupakan sempadan rasmi antara negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan. Lokaliti Jalan 16/2 di mana YAB Tan Sri Abd Khalid bin Ibrahim berdaftar sebenarnya berada di dalam kawasan Parlimen P.121 Lembah Pantai, Wilayah Persekutuan. 

Apabila sistem EGIS dilaksanakan SPR mula menyedari kesilapan penentuan kedudukan Lokaliti berkenaan. Maka selaras dengan tindakan pembetulan Lokaliti yang sedemikian di kawasan-kawasan lain di seluruh negara, SPR juga membuat pembetulan kedudukan Lokaliti terhadap Lokaliti Jalan 16/2 Seksyen 16, Petaling Jaya. Di atas muka bumi, Lokaliti tersebut sebenarnya terletak di kawasan Parlimen P.121 Lembah Pantai, Wilayah Persekutuan. Ianya sama sekali tidak melibatkan apa-apa perubahan kepada garis sempadan kawasan pilihan raya sama ada DUN atau pun Parlimen. Bagi mana-mana pihak yang ingin mendapat penjelasan lanjut berhubung dengan perkara tersebut, mereka bolehlah datang ke Ibu Pejabat SPR atau Pejabat SPR Negeri Selangor atau Pejabat SPR Wilayah Persekutuan.   


Dakwaan 3:

SPR gagal membersihkan daftar pemilih. Seramai 42,051 pengundi awam ragu masih berada dalam daftar pemilih SPR hingga sekarang

Sebagai langkah yang berterusan untuk membersihkan Daftar Pemilih, SPR telah menghantar Daftar Pemilih Induk (DPI) yang melibatkan kesemua nama 12.5 juta pemilih berdaftar kepada pihak JPN pada bulan Julai 2011 untuk semakan secara menyeluruh bagi tujuan pengesahan dan pembersihan. Pada bulan September 2011, pihak JPN telah memberi maklum balas kepada SPR bahawa dari jumlah 12.5 juta tersebut, terdapat sebanyak 42,051 nama-nama pemilih yang tidak memiliki maklumat yang  jelas  dan sahih.  Ini bermakna nama-nama 42,051 pemilih berdaftar berkenaan ada di dalam rekod di JPN, tetapi masalahnya mereka tidak dapat dihubungi untuk diminta datang mengemaskini status terkini kedudukan mereka kerana ketiadaan alamat yang jelas. Di waktu yang sama mereka juga telah tidak datang ke mana-mana pejabat JPN untuk mengemaskinikan status mereka. Oleh yang demikian, SPR membuat keputusan mengkategorikan 42,051 nama-nama berkenaan sebagai pemilih awam di bawah status yang diragui kesahihannya disebabkan ketiadaan maklumat yang terkini tentang status mereka.
  
Berikutan itu, sebagai langkah yang betul serta bagi menjamin hak rakyat selaku pemilih berdaftar yang dijamin di bawah Perlembagaan, SPR tidak boleh memotong nama-nama mereka dari daftar pemilih sewenang-wenangnya tanpa pengesahan dari jabatan yang berwajib iaitu JPN. SPR sebaliknya mengambil inisiatif untuk mempamerkan kesemua 42,051 nama berkenaan selama tiga bulan untuk memberi peluang kepada orang ramai khususnya pemilih untuk tampil mengemaskinikan maklumat mereka di JPN dan SPR supaya nama mereka dapat dikemaskini atau dikeluarkan daripada senarai pemilih awam ragu tersebut. 

Dalam tempoh pemeran itu juga, SPR telah turut mengedarkan nama-nama berkenaan kepada Ibu Pejabat semua parti politik utama serta  pemimpin-pemimpin politik di peringkat Parlimen dan DUN yang berkenaan di seluruh negara untuk mendapat bantuan dalam usaha mencari pengesahan dan maklum balas berhubung dengan kedudukan alamat dan status terkini pemilih-pemilih yang berkenaan. Bagaimanapun, di sepanjang tempoh tiga bulan pemeran tersebut berlangsung, sambutan yang diterima oleh SPR sama ada dari parti-parti politik atau orang ramai amat dingin. Pada 28 Mac 2012, pihak JPN telah memberi maklum balas kepada SPR bahawa melalui semakan yang terperinci dan berterusan oleh pihak mereka, jumlah pemilih yang diragui itu telah berkurangan kepada 40,803 orang. Ini berikutan terdapat di kalangan mereka yang tampil ke JPN untuk mengemaskini maklumat kad pengenalan mereka manakala yang lain terdapat waris-waris yang tampil dengan membawa bukti kepada JPN mengenai kematian ahli keluarga atau saudara mara mereka.

Undang-undang SPR tidak membenarkan mana-mana nama dalam daftar pemilih dipotong sewenang-wenangnya tanpa pengesahan oleh pihak JPN. Oleh yang demikian, nama 40,803 pemilih awam ragu tersebut perlu terus kekal berada di dalam daftar pemilih bagi menjamin hak mereka yang dilindungi di bawah Perlembagaan Persekutuan. SPR hanya memotong nama-nama mereka daripada daftar pemilih setelah mendapat pengesahan secara rasmi dari pihak berwajib iaitu JPN sama ada mereka telah meninggal dunia atau hilang taraf kewarganegaraan, atau hilang kelayakan atas sebab-sebab lain seperti yang diperuntukkan di bawah Perlembagaan Persekutuan. Oleh yang demikian, selagi pengesahan muktamad tidak diperolehi dari pihak JPN, kesemua nama 40,803 pemilih berkenaan perlu dikekalkan di dalam Daftar Pemilih Induk. 

Dakwaan 4:

SPR telah mendaftar pemilih yang terdiri daripada warga asing yang telah mendapat taraf warganegara

Hanya warganegara Malaysia sahaja yang layak dan berhak untuk menjadi pengundi dalam pilihan raya di negara ini.  Mereka yang bukan warganegara mustahil akan dapat mendaftar sebagai pengundi. Sesiapa sahaja warganegara Malaysia dan berumur 21 tahun dan ke atas yang memohon untuk di daftarkan sebagai pemilih, permohonan mereka akan diproses sewajarnya melalui sistem komputer dan mengikut  tatacara pemerosesan yang ditetapkan di bawah undang-undang. Justeru itu, tidak timbul persoalan tentang siapa atau  apa jua latar belakang seseorang warganegara itu apabila ia memohon untuk menjadi  pemilih kerana yang menjadi asas kelayakan ialah seseorang itu mestilah terdiri daripada warganegara Malaysia dan telah mencapai umur 21 tahun dan ke atas serta memenuhi apa-apa syarat kelayakan lain yang ditetapkan di bawah Perlembagaan.

Dakwaan 5:

Masih ramai pemilih berusia lebih 100 tahun berada dalam daftar pemilih SPR

Pemotongan nama seseorang pemilih berdaftar hanya dapat dibuat atas dua sebab iaitu pertama, pemilih telah meninggal dunia mengikut pengesahan rekod di JPN dan kedua, pengesahan hilang kelayakan sebagai pengundi berdasarkan bukti pengesahan dari jabatan-jabatan yang berwajib. Justeru itu, walaupun umur seseorang pemilih itu telah  melangkaui 100 tahun, undang-undang tidak membolehkan SPR untuk memotong nama mereka sewenang-wenangnya atas anggapan bahawa  mereka mungkin telah meninggal dunia. Jikalau ada mana-mana pihak   yang mengetahui dan dapat membuktikan bahawa terdapat waris mereka yang telah meninggal dunia, SPR berharap mereka tampil ke JPN untuk mengemaskinikan rekod kematian waris berkenaan. Dalam soal pengesahan rekod kematian seseorang warganegara, SPR terpaksa bersandarkan kepada maklumat yang sahih daripada pihak JPN bagi mengelak penipuan atau sebagainya.  

Dakwaan 6:
Daftar pemilih SPR kotor kerana mengandungi ramai pemilih yang didaftarkan di satu-satu alamat

Tanggapan umum terhadap kajian MIMOS bahawa terdapat ramai pemilih yang berdaftar secara berkelompok di satu-satu alamat adalah tidak tepat. Apa yang berlaku ialah pihak MIMOS telah tersalah tafsir dengan menganggap pemilih yang mendaftar dalam suatu kawasan Lokaliti yang sama sebagai pendaftaran di satu alamat yang sama. Hakikatnya ialah apa yang dilakukan oleh SPR adalah untuk membolehkan mereka yang mendaftar dapat ditentukan Daerah Mengundi dan Pusat Mengundinya. Untuk itu, SPR menetapkan dasar dengan merangkumkan beberapa alamat pendaftaran tersebut di dalam sebuah Lokaliti. Dalam peta pilihan raya, Lokaliti adalah unit yang terkecil yang mengandungi beberapa alamat, dan kemudiannya melalui beberapa Lokaliti dibentuk menjadi Daerah Mengundi dan daripada beberapa Daerah Mengundi pula terbentuknya bahagian pilihan raya DUN dan seterusnya menjadi bahagian pilihan raya Parlimen.
  
Sebagai contoh, di Lokaliti Kampung Melayu Majidee di Johor, yang telah dianggap sebagai satu alamat yang mempunyai lebih daripada 100 pemilih, di Lokaliti berkenaan sebenarnya terdapat berpuluh-puluh alamat lengkap dan yang tidak lengkap. Alamat-alamat tersebut kemudiannya disatukan sebagai satu Lokaliti iaitu Lokaliti Kampung Melayu Majidee. Hal ini telah disalah tafsir oleh MIMOS sebagai satu alamat, walhal ia sebenarnya adalah merupakan satu Lokaliti dalam Daerah Mengundi.

Dakwaan 7

Berlaku peningkatan pengundi secara yang mendadak di beberapa kawasan yang diwakili calon pembangkang

Langkah SPR secara agresif menjalankan promosi menyeru rakyat mendaftar sebagai pengundi, ditambah pula dengan suasana semasa yang hampir dengan PRU-13 merupakan faktor utama yang menyebabkan pendaftaran pemilih mencatatkan peningkatan yang tinggi sehingga suku tahun keempat tahun 2011. Peningkatan jumlah pendaftaran telah berlaku secara menyeluruh di semua bahagian pilihan raya di seluruh negara. Walaubagaimanapun, terdapat bahagian-bahagian pilihan raya yang mencatat peningkatan yang lebih tinggi daripada yang lain seperti yang berlaku di beberapa negeri dan di beberapa bahagian pilihan raya tertentu. Perkara ini tidak harus dipertikaikan kerana sehingga Jun 2011, masih terdapat sejumlah 3.7 juta warganegara Malaysia yang layak tetapi belum mendaftar sebagai pengundi. Jumlah mereka yang belum mendaftar yang tertinggi mengikut negeri ialah di negeri Selangor diikuti dengan Wilayah Persekutuan, Johor, Perak dan lain-lain. Maka, jika peningkatan pendaftaran yang tinggi berlaku di negeri Selangor, itu adalah sesuatu yang selari dengan fakta di mana seramai 750,000 warga yang masih belum mendaftar sehingga Jun 2011 adalah terdiri daripada warga Selangor.
  
Di sesetengah bahagian pilihan raya peningkatan jumlah pendaftaran telah berlaku dalam kadar yang tinggi dengan peratusan melebihi 30 peratus berbanding dengan kedudukan bilangan pemilih pada Pilihan Raya Umum Ke-12 (2008). Ini termasuklah kawasan-kawasan seperti P.107 Subang (34%), P.158 Tebrau (34%), P.111 Kota Raja (33%), P.086 Pekan (33%), dan P.032 Gua Musang (30%). Pertambahan jumlah pendaftaran pengundi ini bukanlah satu perkara yang dirancang oleh SPR bagi tujuan tertentu sepertimana yang didakwa oleh beberapa pihak. Sebaliknya ianya berlaku disebabkan masih terlalu ramai mereka yang layak mendaftar sebagai pemilih di seluruh negara, termasuk Selangor, yang belum mendaftar sebagai pemilih. Ekoran dari promosi pendaftaran yang agresif dan berterusan, mereka mula sedar dan tampil mendaftar secara besar-besaran melalui pejabat-pejabat pos dan penolong-penolong pendaftar yang dilantik oleh SPR di seluruh negara.

Dakwaan 8:

SPR sengaja menambah ramai petugas yang akan mengundi secara pos pada PRU Ke-13 nanti

Sub peraturan 3(1) Peraturan-Peraturan Pilihan Raya (Pengundian Pos) 2003 memperuntukkan kepada mana-mana Pegawai Pilihan Raya yang menjalankan tugas pada hari pengundian boleh memohon untuk mengundi secara pos. Justeru, melalui peruntukan tersebut petugas-petugas SPR dibenarkan membuat permohonan kepada Pegawai Pengurus di kawasan masing-masing untuk mengundi secara pos.

Bagaimanapun, tidak kesemua petugas SPR akan mengundi secara pos. Bagi mana-mana petugas yang bertugas di Pusat Mengundi di mana dia adalah pemilih berdaftar di kawasan berkenaan, petugas tersebut biasanya akan mengundi secara pengundian biasa, sama seperti pemilih awam yang lain. Demikian juga, sekiranya seseorang petugas SPR itu bertugas di sebuah Pusat Mengundi yang berdekatan dengan Pusat Mengundi lain di mana nama beliau berdaftar di kawasan berkenaan, beliau akan diberi kelonggaran untuk pergi mengundi sebagai pengundi biasa di Pusat Mengundi berkenaan.

Adalah menjadi amalan SPR untuk melantik seseorang petugas dari kalangan mereka yang datang dari sesuatu kawasan di mana mereka mendaftar sebagai pemilih. Ini akan membolehkan mereka mengundi sebagai pengundi biasa pada hari pengundian. Bagaimanapun perlu disedari untuk pilihan raya umum, SPR perlu melantik jumlah petugas yang ramai. Justeru itu, amatlah sukar untuk SPR memastikan mereka yang dilantik itu terdiri daripada pemilih di kawasan mereka bertugas.

Dakwaan 9:

SPR gagal memastikan akses media yang saksama kepada semua pihak semasa berlangsungnya sesuatu pilihan raya

Kuasa untuk mengawal media semasa pilihan raya tidak terletak di bawah bidang kuasa dan tanggungjawab SPR. Apatah lagi bagi media milik swasta yang mempunyai dasar dan pendekatan berbeza berhubung dengan sokongan dan sikap mereka terhadap isu-isu yang berbangkit tentang pilihan raya. Justeru, mereka bebas untuk membuat laporan mengikut selera dan kepentingan mereka. SPR tidak diperuntukkan kuasa bagi mengawal mana-mana media supaya menyediakan akses yang saksama kepada semua pihak yang bertanding dalam pilihan raya. Walaubagaimanapun, untuk PRU-13, SPR akan berbincang dengan pihak yang berkenaan dalam usaha untuk mewujudkan ruang dan akses yang saksama terhadap media awam kepada semua pihak yang bertanding dalam pilihan raya. Selain itu SPR juga akan berbincang dengan beberapa pemilik media swasta utama (media elektronik dan media cetak) untuk mendapatkan kerjasama mereka dalam usaha mewujudkan akses media yang saksama kepada semua parti politik dan calon yang bertanding.  

Dakwaan 10:

Isu isteri anggota tentera mendaftar sebagai pengundi pos

Peraturan 3 (1)(a) Peraturan-Peraturan Pilihan Raya (Pengundian Pos) 2003 menetapkan isteri atau suami kepada anggota angkatan tentera adalah berhak mengundi secara pos. Justeru itu, pertikaian terhadap kedudukan pasangan tentera mengundi secara pos tidak sewajarnya berbangkit. Untuk PRU-13 akan datang, golongan tersebut yang dikategorikan sebagai pengundi tidak hadir, dan berhak mengundi secara pos, SPR akan memperkenalkan kaedah Sistem Pengundian Awal untuk mereka. Isteri atau suami kepada anggota angkatan tentera akan mengundi awal di Pusat-pusat Mengundi Awal yang akan dibuka dan diuruskan oleh pegawai-pegawai SPR di dalam kem di mana mereka didaftarkan sebagai pengundi. Bagaimanapun, bagi mereka yang terlibat dengan operasi, mereka boleh memohon untuk mengundi secara pos.

Dakwaan 11:

Isu anggota polis dan pasangan didaftarkan sebagai pengundi pos

Mengikut Peraturan-Peraturan Pilihan Raya (Pengundian Pos) 2003, anggota polis dan pasangan Polis Pasukan Gerakan Am (PGA) adalah golongan yang layak mengundi secara pos.  Perkara ini disebut dengan jelas di bawah sub peraturan 3(1)(c) undang-undang tersebut. Prosedur memproses permohonan pendaftaran pengundi pos bagi anggota polis di buat secara teliti bagi mengelak berlakunya pendaftaran berganda di kalangan mereka di mana nama seseorang pengundi pos berkenaan tidak akan wujud di dalam senarai pengundi awam. Seperti juga dengan anggota tentera, anggota polis juga akan mengundi secara pengundian awal pada PRU-13 nanti. Bagaimanapun, bagi mereka yang terlibat dengan tugasan operasi, mereka bolehlah memohon untuk mengundi secara pos. Justeru itu, pertikaian terhadap kedudukan anggota polis dan pasangan PGA didaftarkan sebagai pengundi pos tidak seharusnya ditimbulkan.

Dakwaan 12:

Isu pengundi hantu

Isu "pengundi hantu" yang dibangkitkan oleh pihak-pihak tertentu telah berkali-kali diperjelaskan oleh SPR sebelum ini bahawa pengundi hantu tidak wujud di dalam pilihan raya di negara ini.  Pada SPR, dakwaan "pengundi hantu" adalah satu tohmahan yang sengaja diadakan oleh pihak-pihak tertentu bermotifkan politik serta bertujuan untuk memburukkan imej SPR di mata umum. Hakikatnya tohmahan tersebut tidak pernah dibuktikan oleh mana-mana pihak samaada di mahkamah atau di luar mahkamah. Dalam sejarah pilihan raya di negara ini, isu pengundi hantu tidak pernah terbukti dalam mana-mana petisyen pilihan raya yang  di failkan di mahkamah selepas pilihan raya. 

Semasa pilihan raya, apa yang berlaku ialah terdapat pemilih berdaftar yang telah tidak bermastautin di alamat tempat beliau mendaftar sebagai pemilih. Apabila tiba pilihan raya, pemilih berkenaan balik mengundi di tempat beliau telah mendaftar sebagai pemilih. Oleh yang demikian, pemilih berkenaan adalah seorang pengundi yang sah dari segi undang-undang, bukannya "pengundi hantu" sebagaimana yang sering didakwa oleh pihak yang menuduh SPR sengaja membiarkan nama-nama pengundi berkenaan di kekalkan di dalam daftar pemilih. Walaupun mereka tidak bermastautin di dalam kawasan pilihan raya berkenaan.

Kali Terakhir @AzminAli Bermalam Rumah Ibunya 24 Tahun Lalu Dan @drwanazizah Sah Menipu Selalu Temui Ibu Kata Umi Hafilda

Posted: 07 May 2012 11:09 PM PDT

Info : Utusan Malaysia mukasurat 4 Selasa 8 Mei 2012

Saman Ummi Hafilda jika beliau menipu !

Penipuan ini mesti dihentikan.

Tolong sebarkan jika anda orang yang benar dan ikhlas.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kembara Politik

Posted: 08 May 2012 11:07 PM PDT

Kembara Politik


Pencetus Rusuhan KOTOR 3.0 Wajib Dikenakan Tindakan

Posted: 08 May 2012 02:39 AM PDT

-
Azmin Ali membakar semangat peserta BERSIH 3.0! Apa berlaku seterusnya?  Rusuhan KOTOR 3.0 (3 kali KOTOR) tercetus! Seluruh rakyat Malaysia meluat!


Siapa dalang yang sanggup buat apa sahaja asalkan dapat berkuasa? Sanggup pertaruhkan keselamatan rakyat dengan mencatur mereka-mereka yang mudah dibakar perasaannya. Tidak lain tidak bukan -- Anwar Ibrahim!


Penganjur, Anwar Ibrahim dan Azmin Ali wajib dikenakan tindakan undang-undang. Adakah mereka ini akan dibiarkan bebas tanpa sebarang tindakan? Rakyat wajib tolak pemimpin politik yang sebegini pada PRU13 nanti!

+

AZLI SHUKRI

Posted: 08 May 2012 11:07 PM PDT

AZLI SHUKRI


Isu Scorpene : Fitnah Jijik Terhadap Najib - Dr. Airil Ada Jawapannya

Posted: 08 May 2012 04:58 AM PDT

Jap, jap, serius aku tak faham...SUARAM kata diorang ada evidence from France berbentuk fax yang dalamnya tertulis kononnya Najib mintak USD 1 billion 'rasuah' dari DCNI (pembekal kapal selam) dan perlu dibayar ke Perimekar Sdn Bhd (accused as Najib's proxy company). Eh? bukan ke total pembelian dua submarine tu RM 3.6 billion (hampir bersamaan dengan USD 1 billion) as mentioned by Guan Eng? So, macamana bayar USD 1 billion tapi 'mintak balik' USD 1 billion? Abis tu apa untung yg tinggal kat DCNI tu? serius ni aku tak faham...ke aku ada missing kat mana2 ni...jap aku triple check
Baca ulasan menarik Dr Airil Sametok di sini...

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 08 May 2012 11:06 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS! Dinasti Lim Diserang Dari Dalam Parti DAP!

Posted: 08 May 2012 08:44 PM PDT

Berita dari Mstar,
Dr Cheah
Adun DAP Selangor Bidas Pakatan

Oleh A. LETCHUMANAN

KUALA LUMPUR: Ahli Dewan Undangan Negeri Damansara Utama, Dr Cheah Wing Yin menulis surat kepada pemimpin partinya bagi menyatakan pandangan bahawa tempoh empat tahun kepimpinan Pakatan Rakyat di Selangor dilihat sebagai satu 'komedi kesilapan'.

Menurutnya, terdapat ahli majlis tempatan yang dilantik oleh parti itu tidak boleh mengangkat sumpah jawatan kerana gagal membaca atau bercakap menggunakan bahasa Malaysia.

"Malah ada yang memboikot mesyuarat majlis tempat. Bukan itu sahaja, graduan yang berusia 23 tahun turut dilantik menjadi ahli majlis," kata Dr Cheah menerusi surat setebal 12 muka surat yang dihantar kepada Penasihat DAP, Dr Chen Man Hin dan Lim Kit Siang; Pengerusi DAP, Karpal Singh dan Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng.
Menerusi surat yang turut diperolehi The Star, dinyatakan bahawa prinsip cekap, akauntabiliti dan telus (CAT) yang digunakan sebagai slogan memancing pengundi pada pilihan raya sepatutnya dipraktik dan diamalkan parti itu.

Selain itu Dr Cheah turut menegur Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) dan 'Ahli Parlimen berkuasa' yang dilihat mempunyai 'keputusan muktamad'.

Dakwa beliau, ahli majlis bandaraya daripada DAP gagal untuk mengambil tindak balas terhadap rungutan yang disuarakan rakyat serta gagal menghadiri mesyuarat bagi menangani pelbagai masalah.

Bagaimanapun Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok yang dihubungi melalui sistem khidmat pesanan ringkas (sms) enggan mengulas.

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/5/9/mstar_berita/20120509103451&sec=mstar_berita

Tahniah YB Dr Cheah kerana membongkarkan satu lagi kegagalan pakatan pembangkang mentadbir negeri Selangor.


*Umur 23 tahun boleh jadi Ahli Majlis? Mesti anak kroni pemimpin pembangkang ni.


Lepas Membalun, Azmin Kena Balun Pulak Dah!

Posted: 08 May 2012 03:00 PM PDT

Azmin 'Si Tanggang Moden' - Hasan Ali

Oleh SUSAN ALBERT KASSIM

KUALA LUMPUR: Presiden Jalur Tiga (Jati), Datuk Dr Hasan Mohamed Ali melabel Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohamed Azmin Ali sebagai 'Si Tanggang Moden' kerana keengganan beliau untuk pulang bertemu ibunya, Che Tom Yahaya, 78.

Hasan berkata, tindakan Mohamed Azmin itu jelas menggambarkan kederhakaan beliau terhadap ibunya yang sudah tidak diziarahi selama sembilan bulan.

"Semua orang Islam tahu, syurga berada di bawah tapak kaki ibu. Azmin perlu dengar nasihat ibunya dan balik ke pangkal jalan," katanya pada sidang media di sini, Selasa.

Malah, Hasan yakin luahan hati Che Tom seperti yang dilaporkan media sebelum ini bukan dirancang oleh Umno tetapi curahan kasih sayang yang mendalam seorang ibu untuk menyelamatkan anaknya.

"Saya tengok memek muka dan linangan air mata ibunya bukan disumbat dengan duit Umno. Saya yakin itu adalah curahan kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya.

"Dia (Azmin) kena bertaubat dan segara meninggalkan parti yang disertainya tanpa mempedulikan apa yang diperkatakan oleh orang lain. Yang penting adalah hubungan dia dengan ibunya," katanya.

Jelas Hasan, Mohamed Azmin juga perlu akur dengan saranan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Seri Wan Azizah Wan Ismail yang menasihatkan beliau supaya menziarahi ibunya.

"Kalau dia pun menuntut penjelasan daripada Wan Azizah, ketua beliau berhubung kenyataan berbaur nasihat baru-baru ini, saya rasa itu tanda keangkuhan Azmin," katanya.

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/5/8/mstar_berita/20120508153011&sec=mstar_berita

Apa ke bangang PKR lantik anak derhaka sebagai timbalan presiden.

Wan Azizah pun dah suruh Azmin balik rumah mak dia.Tak hairanlah kenapa Azmin sanggup derhaka kepada SPB YDP Agong, dengan mak sendiri pun dia derhaka!

*Bertaubatlah Azmin selagi ada masa.....


PANAS! Bukti Penyokong #bersih Hina DYMM Sultan Selangor. Tolong Sebarkan!

Posted: 08 May 2012 09:00 AM PDT

Terkejut MyMassa bila baca komen ini di Malaysiakini.


Komen tersebut dipaparkan dalam artikel ini (http://www.malaysiakini.com/news/197320).MyMassa cuba akses profil Syed Abd Hakiim di sini (https://www.facebook.com/profile.php?id=100002013425025).Apa yang membuatkan MyMassa terkejut adalah Syed Abd Hakiim merupakan seorang penyokong tegar BERSIH!!!Tidak hairanlah kenapa dia begitu biadap dengan DYMM Tuanku Sultan Selangor. Kerana salah satu matlamat utama BERSIH adalah menghapuskan Raja-raja Melayu dan membentuk negara REPUBLIK dengan Anwar Ibrahim sebagai Presiden Pertama Malaysia.
Tolong sebarkan pendedahan ini untuk sedarkan orang Melayu bahawa BERSIH sememangnya bermatlamat untuk menggulingkan Kerajaan dan Raja-raja Melayu dengan menggunakan tuntutan pilihanraya sebagai topeng mereka. Tidak hairanlah kenapa penyokong BERSIH sanggup derhaka kepada Raja-raja Melayu kerana bagi mereka, Anwarlah raja mereka yang cuba mereka naikkan dengan gulingkan Kerajaan.


*PDRM, SKMM.....mohon sangat-sangat penderhaka ini diambil tindakan sewajarnya. DAULAT TUANKU!!!

Adam Adli Terkedu. Bukti MB Kedah Sabtotaj Rancang Terbaru Anwar Ibrahim!

Posted: 08 May 2012 07:57 AM PDT

MB Kedah: Yuran KUIN dinaikkan mulai Julai
Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak hari ini mengakui yuran pengajian di Kolej Universiti Insaniah (KUIN) yang dimiliki kerajaan negeri, akan dinaikkan bermula Julai ini.
  
NONEAzizan (kiri) yang juga pengerusi KUIN bagaimanapun menyatakan tidak tahu jumlah kenaikan tersebut, tetapi hanya membabitkan pelajar baru yang mendaftar Julai ini bagi menampung kos pentadbiran kolej.
  
"Kita telah maklumkan tentang kenaikan yuran ini dan kita tidak akan ganggu pelajar lama walaupun kita mengalami kerugian," katanya kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan bulanan kerajaan negeri di Wisma Darulaman di Alor Star
  
Beliau diminta mengulas dakwaan Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri Datuk Seri Mahdzir Khalid berkenaan krisis kewangan KUIN sehingga menjejaskan pentadbiran kolej universiti itu semalam.

  
Antara lain, Mahdzir (bawah) berkata KUIN akan menaikkan yuran pengajian daripada RM60 kepada RM200 bagi setiap jam kredit mata pelajaran yang diambil oleh semua pelajar kolej universiti tersebut.
  
umno supreme council special meeting 260809 mahdzir khalidMengulas lanjut, Azizan berkata KUIN adalah antara universiti yang mengenakan yuran yang rendah kepada pelajar sehingga ditegur oleh Kementerian Pengajian Tinggi kerana dasar itu akan menjejaskan pentadbiran Kuin.

"Semasa saya mula menjadi menteri besar dulu, saya ada menerima cadangan untuk menaikkan yuran tapi saya tahan kerana atas pertimbangan saya, KUIN masih belum cukup kemudahan ketika itu. Tapi sekarang kampus baru kita akan siap hujung tahun ini. Jadi bila siap semua kemudahan termasuklah alat moden yang akan kita gunakan, baru kita naikkan yuran," katanya.
  
Berkenaan fakulti perubatan yang dianggap tidak menguntungkan oleh pihak pembangkang kerana hanya mempunyai sembilan pelajar, Azizan berkata isu itu tidak timbul memandangkan 19 lagi akan mendaftar pada 20 Mei ini.

"Kita telah menerima 300 permohonan tetapi kita hanya mahu mengambil 50 pelajar sahaja kerana kita baru nak mula jurusan ini di samping mahu menjaga kualiti pelajar terbabit. Walaupun pihak kementerian dan MMC (Majlis Perubatan Malaysia) membenarkan kita ambil 100 pelajar untuk pengambilan pertama, tetapi kita hanya ambil 50 sahaja," katanya.
  
NONEBeliau berkata pihaknya juga sedang menunggu pelajar baru yang memohon untuk belajar perubatan di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) untuk dibawa ke Kuin.

"Kita ada persefahaman dengan sesetengah IPTA yang ada fakulti perubatan dan mereka meminta supaya kita siapkan tempat untuk mereka kerana mereka tidak dapat menerima semua pelajar yang memohon jurusan tersebut di tempat mereka dan pelajar-pelajar itulah yang akan belajar di KUIN nanti," katanya.
  
Bagi skim pelarasan gaji 13 peratus untuk kakitangan KUIN, Azizan berkata pelarasan itu adalah untuk perbandaran dan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), bukan untuk pihak swasta.
  
"KUIN walaupun kerajaan negeri tolong tapi ia masih lagi IPTS. Jadi terpulang kepada kita sama ada nak menerima atau tidak berdasarkan keupayaan kita. Kita bukan IPTA atau badan berkanun. Kita tidak tertakluk kepada pelarasan itu tapi terpulang kepada pihak lembaga pengarah KUIN nak pakai atau tidak," katanya.
  
Beliau turut meminta Mahdzir supaya berjumpa dengannya jika ada masalah dengan pentadbiran KUIN, dan bukan bertanya kepada kakitangan KUIN yang tidak tahu situasi sebenar.
  
"Isu potongan bulanan gaji kakitangan yang dibuat Pertubuhan Keselamatan Sosial dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang dikatakan tidak sampai kepada pihak terbabit juga bukan perkara yang baru.

"Ini bukan perkara baru terlambat bayar. KWSP kita buat potongan dan bila sampai masa baru kita hantar," katanya.

- Bernama

Terima kasih YAB Menteri Besar Kedah dari PAS kerana membuktikan bahawa pendidikan percuma di bawah pakatan pembangkang cuma omong kosong.

Maka kantoilah rancangan Anwar Ibrahim untuk menipu rakyat yang kononnya mahu hapuskan PTPTN dan memberikan pendidikan tinggi percuma kepada rakyat. Baru satu IPTS milik Kerajaan Negeri macam KUIN pun dah tak mampu nak bagi free yuran, ini pulak nak jaga 20 universiti awam.PAS Kedah cakap bawah pemerintahan PAS, Kerajaan Kedah untung juta-juta. Takkan tak boleh bagi pendidikan tinggi percuma kat student KUIN kot. Paling tidak bagi subsidi untuk turunkan yuran. Kalau itu pun tak dapat, kekalkan yuran yang ada. Ini bukan kasi percuma, tapi naikkan lagi yuran KUIN!!!

Ustaz Azizan ni saje je nak sabotaj penipuan terbaru Anwar Ibrahim.  Nakal la ustaz ni kenakan Bang Nuar. Nanti marah Adam Adli si anak ikan Nuar tu...


*Adam Adli, Khalid Ismath tak nak tidur dalam khemah kat Kedah pulak ke sebab MB Kedah naikkan yuran KUIN. Cakap pejuang hak mahasiswa, bukan balaci PKR. Takkan hak mahasiswa KUIN yang 'dizalimi' oleh Kerajaan PAS tak nak perjuangkan?

KHALID GEREJA MEROYAN, MAMPUZ OMAR MENANGIS

Posted: 08 May 2012 06:30 AM PDT

HASSAN ALI PLEASE JANGAN SAMAN AKU, OTAK AKU MEMANG KAT SINI
Pengerusi Jalur Tiga (JATI) Datuk Hasan Ali mengemukakan saman terhadap dua MP PAS, Datuk Mahfuz Omar dan Khalid Samad atas dakwaan kenyataan fitnah yang dikeluarkan ke atasnya.Hasan berkata saman ke atas Khalid itu adalah berhubung dakwaan bahawa dana dan program jelajah JATI dibiayai oleh syarikat tertentu.Saman ke atas Mahfuz pula adalah berhubung dakwaan JATI dibiayai kontrak bernilai RM30 juta oleh Kementerian Belia dan Sukan.

"Saya menyatakan berulang kali bahawa tuduhan yang dilemparkan kedua-dua ahli parlimen tersebut berniat jahat (dan) tidak berasas," katanya dalam sidang media di kediamannya hari ini.

Katanya lagi, dakwaan itu juga ditimbulkan untuk memburukkan nama baiknya dan JATI, selain merosakkan karier politiknya.Dalam sidang media sama, peguamnya Hasnal Rezua Merican berkata saman ke atas Mahfuz dan Khalid itu masing-masing difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dan Mahkamah Tinggi Shah Alam pada 12 April lalu.Saman berkenaan adalah untuk menuntut ganti rugi am, teladan dan ganti rugi teruk, katanya.Tambahnya, notis saman telah diserahkan kepada Khalid dan pengurusan kes tersebut dijalankan pada 30 April lalu.

Notis ke atas Mahfuz belum dapat diserahkan namun mahkamah telahp un menetapkan pengurusan kes diadakan pada 9 Mei, katanya lagi.Plaintif juga memfailkan injunksi agar kedua-dua defendan berkenaan tidak mengulangi dakwaan tersebut, katanya.

MAZLAN ALIMAN TERKEDU BEB HUHU

Posted: 08 May 2012 04:30 AM PDT

MAZLAN ALIMAN TERKEDU MENANGIS TERKEJUT HUHU
TERUSKAN SOKONG AMBIGA MAZLAN ALIMAN, AMBIGA PON BELUM KAHWIN


RM15,000 setiap peneroka, bonus tambahan k'tangan Felda
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pemberian RM15,000 kepada setiap keluarga peneroka Felda seluruh negara.
  
Beliau mengumumkan perkara berkenaan di hadapan ribuan warga peneroka Felda di Majlis Peneroka Bersama Perdana Menteri di Felda Jengka 8, Jerantut, Pahang.

Pemberian tersebut merupakan satu insentif bagi penyenaraian Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGVH).

Menurut Najib, dengan penyenarian FGVH, sejumlah RM1.689 bilion akan diagihkan kepada kira-kira 112,000 peneroka.
Wang tersebut akan diagihkan dalam tiga peringkat - masing-masing RM5, 000.

Peringkat pertama, katanya, adalah bayaran RM5,000 kepada ketua isirumah, diikuti RM5,000 kepada isteri dan bayaran terakhir RM5,000 kepada anak-anak mereka.

Langkah tersebut dilihat bertujuan untuk menyenangkan hati semua segmen masyarakat Felda, khususnya generasi kedua - yang menjadi tumpuan kedua-dua pihak kerajaan dan pembangkang untuk mendapatkan sokongan.
Dalam pengumuman itu yang disiarkan secara langsung di televisyen nasional, Najib mengambil sikap yang berbeza daripada kelazimanya, dengan mengecam pembangkang dan pengkritik rancangan penyenaraian FGVH, di hadapan ribuan peneroka Felda, yang menjadi lubuk undi untuk BN.

Katanya, beliau mahu melihat muka mereka (pengkritik) sama ada mereka akan menerima durian runtuh itu atau tidak, sambil menegaskan bahawa pemberian itu adalah untuk peneroka yang "jujur dan setia kepada kita".

Bonus tambahan kakitangan Felda
Selain mengumumkan pemberian durian runtuh RM15,000 kepada setiap keluarga peneroka, perdana menteri turut mengumumkan kejutan dua setengah bulan bonus tambahan kepada semua kakitangan Felda.

Tegasnya, kakitangan Felda tidak dilupakan - dari pihak pengurusan atasan kepada kakitangan bawah - semua akan menerima bonus tambahan di atas bonus tahunan yang mereka telah terima.

Antara faedah lain untuk peneroka termasuklah peruntukan 20 peratus saham FGVH ke dalam dana amanah yang mana dividennya akan dibayar kepada peneroka jika terdapat keuntungan.

ANWAR BEDAL CHINA DOLL, TIAN CHUA BALAS DENDAM BEDAL MELAYU DALL

Posted: 08 May 2012 02:30 AM PDT

 Chua sangat marah bila menonton Anwar bedal bangsanya Cina Doll sampai lumat. Dalam hati Tian Chua kata, " oh you Anwar u hentam bangsa saya, ok ok next aku bedal bangsa ko pulak"!!!

Tian Chua ne kapir harbi, bapak dia ajar tipu aje termasuklah buat superimposed kat atas ne! Dah lah bedal orang Melayu, dah lah bedal orang Islam, ne betul-betul Cina Haprak. Macam kes 13 Mei 1969 kamu dah lupa ker bagaimana Cina-Cina macam Tian Chua ne berdiri atas lori-lori kecil; sambil membuka suar dia, menunjuk anu dia kepada gadis-gadis Melayu di hentian bas di tengah KL tahun 1969 daulu. La ne Tian Chua buat lagi, kali ne dia bedal orang Melayu, dia bedal orang Islam!!! Kamu PAS macam mana? Nak diam ajer ker? Kawan kamu tu dalam PR!

Tengoklah geng-geng depa, setahun selepas kapir harbi kat atas tu memberi kuliah dalam masjid ne, tetiba Allah menurunkan hujan yang lebat, membanjiri bekas tapak kaki si kapir harbi tu, Allah menyucikan rumah ibadat kita, Allah marah kapir harbi buat khutbah dalam rumah Allah. Hang PaS  tak sedar-sedar jugak ker?

Ni lagi satu benci Islam hina Islam tubuh IFC nak lantik Kapir jadi Peguam Syarie. Hang orang Pas tak nak kuar ker dengan lagu mereka semua ne...http://mymassa.blogspot.com/2012/05/ambiga-gagal-spm-ambiga-balas-dendam.html

INIKAH YANG KAMU MAHU WAHAI ORANG ISLAM

Posted: 08 May 2012 12:30 AM PDT

Ini Baru Satu Surat Bagaimana Cina-Cina Komunis Ini Menggunakan Kuasa Mereka Untuk Meragut Aapa Sahaja Yang Boleh Mereka Ragut, Kalau Dia Menang Lagi PRU13, Sebelah Masjid Negeri Shah Alam Sudah Pasti Jadi Pusat Maksiat. Tak Percaya? Pergi Ke Singapura Dan Lihatlah Di Sekeliling Masjid-Masjid Di Singapura Tumbuh Bagai Cendawan Pusat Maksiat!

Yayasan Selangor Hendaklah DiTerajui Pejuang Sejati Sallehudin AlAyyubi, Bukan Sallehudin Din Puduraya!!!


Belantan

Posted: 08 May 2012 11:04 PM PDT

Belantan


MB Berstatus Ahli Umno: PKR Dicabar Desak Khalid Ibrahim Letak Jawatan!

Posted: 08 May 2012 07:23 PM PDT


Masih lagi ahli UMNO rupanya MB Selangor ni.
Ada peluang jadi perwakilanlah tahun depan!

IC: 461214-10-5273
No Ahli UMNO: 01791393
Cawangan: Pasir Tuntong
Bahagian: Kuala Selangor.

Parti Keadilan Rakyat (PKR) dicabar agar mendesak Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meletakkan jawatannya sebagai Menteri Besar Selangor dan keahliannya daripada parti itu kerana masih berstatus ahli UMNO.

Setiausaha Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (Gagasan) Selangor, Mohd. Faizal Mohd. Salleh berkata, berdasarkan sebuah laman blog, sahabat-gunung.com, Abdul Khalid yang bernombor kad pengenalan 461214-10-5273 adalah ahli UMNO yang memegang nombor keahlian 01791393 bagi cawangan Pasir Tuntong yang terletak di bawah UMNO Bahagian Kuala Selangor.

''Justeru, kita cabar PKR supaya mendesak Abdul Khalid meletak jawatannya termasuk keahlian dalam parti pembangkang itu.

''Jika sebelum ini PKR mendesak Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meletak jawatan atas tuduhan kononnya mereka ahli UMNO, kenapa mereka tidak mempersoalkan kedudukan Abdul Khalid dengan parti pemerintah itu," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tambahnya, pihaknya kesal dengan sikap pemimpin pembangkang yang dikatakan sering menyebarkan fitnah khususnya kepada generasi muda untuk mencapai agenda politik mereka.

Katanya, tidak cukup dengan dakyah yang cuba diserap dalam perhimpunan Bersih 3.0 baru-baru ini, pembangkang juga turut melakukan serangan terhadap SPR yang mengaitkan Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dan Timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar dengan UMNO.

''Apa yang mereka (pembangkang) lakukan itu adalah sangat tidak bertanggungjawab. Kita lihatlah hari ini bagaimana Bersih 3.0 dicemari dengan insiden keganasan yang telah menyusahkan pelbagai pihak.

''Begitu juga dengan tuduhan mereka kononnya Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR adalah ahli UMNO sebenarnya terbukti adalah fitnah semata-mata," jelasnya.

Ini kerana berdasarkan laporan media, tuduhan mereka terhadap Abdul Aziz dan Wan Ahmad itu disahkan tidak benar sama sekali.

Suara Politik
Taminsari

Sultan Selangor murka - Ingatkan kerajaan negeri tidak politikkan isu air!

Posted: 08 May 2012 04:32 AM PDT


Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mengingatkan kerajaan Selangor supaya tidak mempolitikkan isu air demi kepentingan rakyat dan pembangunan negeri itu.

Baginda bertitah, baginda tidak mahu kerajaan Selangor berdepan dengan krisis air yang boleh menjejaskan nama baik sebagai negeri maju disebabkan pelabur berpindah ke tempat lain.

"Ada sesetengah pihak beranggapan masalah air adalah remeh, tetapi beta memandang serius kerana kita berdepan dengan masalah yang boleh menjejaskan kehidupan dan pembangunan negara.

"Oleh itu, beta tidak mahu isu air dipolitikkan kerana rakyat memerlukannya dan tiada alternatif lain menggantikannya," titah baginda kepada pemberita pada Majlis Perasmian Program Outreach Institut Geologi Malaysia (IGM) dan Persidangan Air Tanah dengan tema "What, Why, Where and How?" di sini, hari ini.

Matlamat utama program tersebut adalah untuk memperkenalkan bukan sahaja apa itu geologi tetapi bagaimana faktor geologi akan mempengaruhi kehidupan, aktiviti, perniagaan, keselamatan dan kedaulatan negara serta kestabilan alam sekitar.

Turut hadir Presiden IGM Datuk Yunus Abdul Razak dan jurucakap selebriti bagi program Outreach IGM, Maya Karin.


Sultan Sharafuddin berharap sumber air tanah diambil dengan serius dan dibangunkan sebagai sumber air alternatif di Selangor agar negeri tersebut bertambah maju dalam bekalan air.

"Beta memandang serius dengan masalah kekurangan air kerana air amat diperlukan dalam kehidupan manusia dan alam sekitar.

"Jika berlaku kekurangan air bersih, kita akan berhadapan dengan masalah yang boleh menjejaskan kehidupan serta pembangunan negara," titah baginda.

Sultan Selangor turut berharap masyarakat umum boleh didedahkan kepada fakta bahawa sumber air tanah merupakan sumber air yang boleh diperolehi dan dibangunkan.

"Pada masa kini air negara amat bergantung kepada sumber air permukaan seperti dari sungai-sungai, tasik dan empangan.

"Jika terlalu bergantung kepada punca air permukaan untuk kegunaan harian ia memberi kesan kepada pengguna terutama musim kemarau yang panjang seperti yang pernah berlaku di Melaka, Selangor dan Labuan baru-baru ini.

"Kita harus belajar dan melihat bagaimana negara maju seperti Denmark dan Norway membangun dan menggunakan sumber air tanah sebagai satu punca sumber air bagi memenuhi keperluan harian penduduknya," titahnya.

Baginda bagaimanapun mengingatkan supaya penggunaan dan penerokaan sumber air itu perlu dilakukan secara berhati-hati dan belajar daripada kesilapan serta kejayaan negara lain dalam menguruskan air.

Suara Politik
Taminsari

Nik Aziz: Majlis Fatwa bertindak 'sebelah mata' ...ambo sokong LGBT!

Posted: 08 May 2012 12:13 AM PDT


Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ataupun Pok Nik mendakwa Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan mengeluarkan pandangan berkenaan perhimpunan Bersih 3.0 semalam "dengan hanya menggunakan sebelah mata."

Sambil menegaskan beliau setuju bahawa perhimpunan bertujuan untuk mencetuskan huru hara dan merosakkan harta benda adalah haram, perhimpunan Bersih 3.0 pada 28 April lalu bukan bertujuan mencetuskan huru-hara.

"Bagaimanapun, apabila dikaitkan dengan himpunan Bersih 3.0 yang dikatakan menimbulkan huru-hara, saya berpandangan bahawa kenyataan tersebut dikeluarkan dengan hanya menggunakan sebelah mata. Mata yang digunakan pula adalah kabur dengan cermin mata yang telah pun rosak.

"Saya menghormati ahli-ahli Majlis Fatwa Kebangsaan dengan setinggi-tinggi perhormatan namun dalam hal ini saya amat berbeza dengan pendirian yang dikemukakan oleh Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan ini," kata beliau dalam satu kenyataan media sebentar tadi.


Semalam, Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan memutuskan haram untuk umat Islam menyertai perhimpunan atau demonstrasi yang bertujuan tidak baik, melanggar undang-undang serta mencetuskan huru hara dan kekacauan dalam negara.

Pengerusinya, Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin berkata, jawatankuasa memandang serius isu itu di mana sebahagian umat Islam telah bertindak sebagai perusuh jalanan dalam banyak perhimpunan atau demonstrasi termasuk seperti yang berlaku pada perhimpunan di ibu negara 28 April lepas.

"Tindakan merusuh, membawa kacau bilau dan merosakkan harta benda awam adalah suatu perbuatan yang ditegah Islam. Malah niat untuk menjatuhkan negara yang sah di sisi undang-undang melalui penganjuran demonstrasi seumpama itu juga haram di sisi agama.

"Sesiapa juga tidak boleh buat, tidak (boleh) bersetuju ke arah (usaha) mendatangkan kemudaratan, keresahan, menjadikan rusuhan sesama kita hingga berpecah, apatah lagi kalau berlaku pertumpahan darah," katanya.

Dalam kenyataannya, Nik Aziz berkata, "tidakkah disedari bahawa Himpunan Bersih 3.0 bukannya bertujuan untuk mencetuskan huru-hara?"


"Himpunan ini menggariskan lapan tuntutan untuk membersihkan pilihan raya bukannya mencetuskan huru-hara jauh sekali untuk menjatuhkan kerajaan melalui jalan raya," kata beliau.

Beliau yang juga Mursyidul Am Pas berkata, jika dikatakan menggunakan cara beradab dibenarkan, maka "suka saya bertanya, apakah jalan beradab yang lebih aman melainkan pergi dan duduk?"

Malah, soal beliau, pernahkah Majlis Fatwa Kebangsaan memandang dan memahami di sebalik lapan tuntutan yang dikemukakan oleh Bersih untuk mengatasi isu pengundi hantu dan penipuan dalam pilihan raya yang implikasinya lebih besar kepada negara.

"Saya yakin bahawa fatwa ini hanya laporan akhbar prokerajaan sahaja tanpa mendapat penjelasan dari penganjur Bersih 3.0 sebelum membuat pertimbangan.

"Justeru, soalan saya ialah fatwakah namanya sekiranya tanpa penjelasan dari kedua-dua belah pihak, terus sahaja dijatuhkan hukuman?" kata Nik Aziz lagi.


Nik Abdul Aziz menambah, huru-hara tercetus apabila perhimpunan yang diadakan dihalang.

"Andaikan himpunan di Gua Musang dan RTC, Kota Bharu ketika kedatangan Perdana Menteri baru-baru ini ke Kelantan dihalang dan disembur dengan air, tidak mustahil ia turut menjadi huru-hara.

"Jika Bersih berhimpun dianggap haram, apa pula hukum perhimpunan Presiden Umno di Gua Musang dan RTC baru-baru ini yang tujuannya jelas mengajak rakyat menukar kerajaan Kelantan?" kata beliau.

Sehubungan Nik Abdul Aziz meminta Majlis Fatwa Kebangsaan menghormati pandangan pelbagai pihak sebelum membuat keputusan.

"Justeru cukuplah saya mengatakan, jangan berjalan sebelah kaki, nanti pincang mengatur langkah," katanya lagi.Pandainya Pok Nik bermain dengan kata-kata. Bercakap macam tidak pijak dibumi yang nyata. Kalau dah jadi macam diatas ni Pok Nik nak jawap apa? Jangan pandai membaling batu, tetapi sembunyi tangan?
Fikir-fikirkanlah..!!!

Suara Politik
Taminsari

PISAU.NET

Posted: 08 May 2012 09:35 PM PDT

PISAU.NET


Ambiga Berjaya Tawan Masjid Nabawi.

Posted: 08 May 2012 06:00 PM PDT


Ambiga berjaya ke Masjib Nabawi dengan sokongan MB Kelantan !!!...2 pelancaran BERSIH 3.0 yang diadakan diMekah dan Madinah disempurnakan oleh Nasrudin Hassan Tantawi,Ketua Pemuda PAS Malaysia dan Timbalannya Nik Mohamad Abduh Nik Aziz telah memberi kesan negatif kepada Malaysia oleh kerana itu Kerajaan Arab Saudi akan pertimbangkan menangguh pengeluaran visa untuk rakyat Malaysia atau mungkin akan mengurangkan kuota utk jemaah Umrah dan menunaikan Fardhu Haji..ini lah kesan dan padahnya bila bertindak tanpa berfikir pro dan kontranya

Kerajaan Arab Saudi sedang membuat pertimbangan sama ada untuk mengenakan sekatan atau mengantung jemaah haji dan umrah dari Malaysia ekoran tindakan segelintir rakyat negara ini mengadakan perhimpunan haram Bersih 3.0 di Makkah dan Madinah baru-baru ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata perkara itu dinyatakan Duta Besar Arab Saudi ke Malaysia Fahad A. H. Al-Rashid dalam perjumpaan mereka pada Jumaat lepas berhubung perkara itu.

"Saya menjelaskan bahawa kerajaan Malaysia menentang kelakuan ini (perhimpunan di Mekah dan Madinah), apa lagi jika ia dilakukan di luar negara Malaysia," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Seminar Guru-guru Pendidikan Islam dan Guru Islam di Pusat Islam hari ini.

Jamil Khir berkata, perhimpunan haram seperti ini sangat sensitif kepada kerajaan Arab Saudi, ditambah dengan keadaan di Timur Tengah yang baru sahaja dilanda gejolak "kebangkitan Arab", di mana rakyat dihasut untuk menentang kerajaan-kerajaan mereka.

Beliau berkata sehingga hari ini Arab Saudi tidak pernah mengenakan sebarang hukuman terhadap Malaysia walaupun hukuman sekatan dan mengantung itu pernah dibuat ke atas negara lain.

Jamil Khir berkata, kerajaan sangat bimbang jika Arab Saudi mengambil satu tindakan drastik berkaitan dengan kuota dan jumlah visa yang dikeluarkan untuk tahun ini.

Beliau turut melahirkan rasa kesal dengan sikap segelintir jemaah umrah dan pelajar Malaysia yang membawa politik tanah air ke luar termasuk mencampuradukkan ibadah dengan kepentingan fahaman politik mereka.

Katanya sikap mereka itu telah merosakkan imej negara kerana sebelum ini sikap jemaah Malaysia yang sentiasa mematuhi undang-undang negara itu sering mendapat pujian Raja Arab Saudi, dan sentiasa dijadikan penanda aras di negara itu.

Mengenai buku "Kahwin Campur" yang diterbit dan diedarkan secara percuma oleh Middle Eastern Study Group yang antara lain didakwa menghalalkan perhubungan seksual sejenis, Jamil berkata, beliau menyerahkan perkara itu kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Jabatan Agama Islam akan bekerjasama dengan KDN untuk menguatkuasakan pengharamannya.

Beliau berkata pengharaman buku itu akan dapat menyekat hubungan songsang sesama jenis.

Middle Eastern Study Group adalah sebuah badan di bawah naungan Institut Kajian Dasar (IKD), yang dikaitkan dengan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim. - Bernama
Pisau kata " depa buat Islam tu serupa harta mak pak depa..haram jadah punya khawarij PAS"

Skandal 10 Billion,Guan Eng Mohon Tidak Dedahkan Dokumen Ini Kepada Rakyat.

Posted: 08 May 2012 06:00 AM PDTLGE CUBA MENGELIRUKAN RAKYAT BERKENAAN HARGA TANAH BAYAN MUTIARA


Salam,Pemuda UMNO pulau pinang amat kecewa dengan sikap LGE yang masih cuba mengelirukan rakyat dan terus memesongkan rakyat berkenaan isu harga tanah bayan mutiara.


Terbaru adalah pengakuan LGE bahawa harga tanah yang dijual kepada pemaju adalah lebih baik daripada harga penilaian Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan harta (JPPH) Georgetown.


LGE telah memaklumkan bahawa nilaian JPPH adalah RM65 sekaki persegi manakala harga yang ditetapkan oleh kerajaan negeri adalah RM200 sekaki persegi dan harga yang diperolehi daripada pemaju adalah RM240 sekaki persegi yakni jauh lebih bagus daripada harga penilaian JPPH.


Kenyataan ini sebenarnya adalah kenyataan yang mengelirukan rakyat pulau pinang dan cuba menutup kesalahan kerajaan negeri DAP dalam hal penjualan tanah tersebut.


Penilaian JPPH telah dibuat pada 14/9/2009 dan surat kepada pejabat ketua menteri telah dihantar kepada pejabat ketua menteri pada 5 November 2009 no.rujukan surat PKM:JPPH/01540109 yang ditandatangani oleh Penilai Daerah iaitu Zuraidar Husin telah menyatakan harga antara RM 65 ke RM 83 sekaki persegi untuk pegangan tanah kekal.


Untuk pegangan tanah pajakan 99 tahun pula harga yang dinilai adalah antara RM60 ke RM 77 sekaki persegi.


Namun begitu surat tersebut juga telah menyatakan bahawa penilaian telah dibuat berdasarkan 4 perkara berikut iaitu:
1.Penilaian untuk tanah sahaja.

2.Nilaian adalah berasaskan kegunpaan tanah kosong tanpa Infrastruktur dan mengikut kegunaan iaitu untuk pembangunan bercampur dan komersil.
3.Pegangan hakmilik tanah adalah kekal dan pajakan 99 tahun.
4.Nilaian adalah sah untuk tempoh 6 bulan sahaja.

Pada 7/4/2010 yakni setelah tamat tempoh sah 6 bulan penilaian daripada 14/9/2009, kerajaan negeri telah menetapkan harga rizab bagi tender tersebut pada RM200 sekaki persegi. Tender tersebut pula ditutup pada 31/12/2012 yakni setelah hampir 16 bulan daripada tarikh penilaian pada 14/9/2009.


Dengan mengambilkira kepesatan pembangunan yang terlalu drastik di Pulau Pinang dan kadar harga tanah yang meningkat setiap hari di Pulau Pinang adakah harga rizab RM200 sekaki persegi yang ditetapkan oleh kerajaan negeri DAP tanpa disokong oleh sebarang penilaian boleh diterima pakai.

Untuk makluman,kerja2 infrastruktur untuk keseluruhan pembangunan bayan mutiara telah disiapkan.Kononnya pula pemaju telah menawarkan harga yang lebih baik iaitu RM240 sekaki persegi boleh dijustifikasi dan perjanjian pula hanya ditandatangani dengan pemaju pada 11/11/2011 pada kadar harga RM240 sekaki persegi yakni selepas 26 bulan selepas tarikh penilaian.


Manakala pembayaran pertama 2% yakni sekadar 20 juta lebih untuk tanah yang bernilai 1.1 billion hanya diterima pada februari 2012 yakni 29 bulan dari tarikh penilaian.Bukankah rakyat pulau pinang akan lebih untung jika penilaian yang lebih tepat dan baru dibuat pada tarikh perjanjian jual beli iaitu pada 11 November 2011.


Hakikatnya LGE telah mengelirukan rakyat Pulau Pinang dan Rakyat Pulau Pinang telah dikhianati dengan kepercayaan yang telah diberikan kepada KetidakCekapan, KetidakTelusan,Keti


Ir Shaik Hussein Mydin,
KP UMNO Pulau Pinang

Pisau kata " Guan Eng dah mengaku di dewan rakyat,nak nafikan apa lagi "

PAS Sahkan Najib Buat Naya Pada Warga Felda

Posted: 08 May 2012 03:00 AM PDT

JERANTUT - YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak telah mengumumkan durian runtuh kepada seluruh warga peneroka FELDA yang berjumlah RM1.689 bilion buat 112,000 keluarga peneroka.

Jumlah ini disifatkan sebagai yang lebih besar dari Bantuan Rakyat 1Malaysia yang disampaikan sebelum ini.

Fasa 1, setiap ketua keluarga warga peneroka akan menerima sebanyak RM5,000 hari ini. Fasa 2 pula, RM5,000 akan diberikan kepada setiap isteri peneroka. Manakala Fasa 3, RM5,000 kepada setiap generasi kedua FELDA yang melibatkan anak - anak peneroka.

Setiap keluarga dijangka menerima sebanyak RM15,000. Ianya tidak termasuk pemberian saham Felda Global Venture Holding yang bakal dilancarkan kelak.

Pengumuman tersebut dibuat dikawasan Felda Jengka 8, Jerantut dihadapan 50,000 orang warga Peneroka yang berada dikawasan sekitar. -BPUNP

Bukti Pertumpahan Darah Rusuhan Bersih Memang Di Rancang.

Posted: 08 May 2012 01:00 AM PDT

Keganasan yang berlaku semasa Bersih sememangnya dirancang begitu rapi.Anwar memang mengimpikan sebuah negara yang tidak aman.Matlamat utama perhimpunan Bersih seperti yang semua orang tahu mahukan pertumpahan darah.Mereka mahukan revolusi Arab Spring,mereka mahukan perusuh membuat kacau seperti mana berlakunya di Medan Tahrir.Apabila berlakunya pertumpahan darah sudah pasti akan berlakunya Anarki yang boleh melumpuhkan Kuala Lumpur. Kesemua ini didedahkan oleh RPK didalam entri terbarunya.Pendedahan RPK ibarat satu pukulan maut kepada organisasi haram Bersih yang kononnya mahu berhimpun secara aman walhal ada niat jahat disebalik rancangan mereka.

Rusuhan bermula dengan kumpulan yang diketuai oleh Tian Chua berhampiran Sogo dan beliau bersama Hishamudin Rais ketika itu.

Shall we talk about the people Tian Chua sent to Korea for training on how to organise demonstrations so that the Bersih rallies can be turned into violent demonstrations like in Korea?You see, in Malaysia, as we all know, the police beat up peaceful demonstrators. In Korea, it is the other way around. Hence Tian Chua wanted to train Malaysians on how to organise demonstrations like they do in Korea.

The problem is, the Malaysian police knew about this. Hence they would act extremely brutal towards demonstrators, like they did to the Bersih 3.0 demonstrators who pulled down the barricades two Saturdays ago -- because, in the opinion of the police, these were the people Tian Chua sent to Korea for training.

So, as I said, I knew all this. But in spite of my six episodes in my series of articles called Now that Bersih is over I did not reveal the presence of anarchists. And I did not reveal it because I felt it would hurt PKR if the public found out that amongst those 100,000 or 150,000 or 250,000 or whatever who took to the streets on Saturday, 28th April 2012, were a bunch of anarchists who had been trained in Korea on how to turn a peaceful march into hand-to-hand combat with the police.

Never call me a liar. Do not mock me either. Doing so is an act of war. And all is fair in love and war. And expect me to respond with both guns blazing. Ask no quarter and give no quarter. In this war we take no prisoners.-RPK

Pisau kata " PKR Selangor sapu USD10 juta duit projek"

Guan Eng Di Tangkap Bohong Kaum India.

Posted: 07 May 2012 11:00 PM PDT


Lim Guan Eng Ketua Menteri Paling Celaka Dalam Sejarah Regim DAP seperti yang anda tahu dengan sikap rasis,chauvanis dan ultrakiasu sering kali memainkan sentimen perkauman agar rakyat membenci BN.

Sebelum ini Guan Eng mengaku beliau berbohong mengenai penjualan tanah Bayan Mutiara dengan harga dibawah daripada harga pasaran didalan Dewan Undangan Negeri. Tidak ada seorang pun pemimpin PAS dan PKR yang berani menafikan skandal yang membabitkan 10billion ringgit tersebut.

Kemudian timbul pula mengenai tuduhan Guan Eng kononnya jika Umno memerintah Pulau Pinang seluruh kuil akan dirobohkan. Isu ini membabitkan kes merobohkan sebuah kuil berhampiran kawasan paip pengagihan bahan mudah terbakar dan minyak.Pihak kuil juga bersetuju untuk memindahkan kuil tersebut setelah mendapat jaminan daripada pihak PPSB agar diberi kawasan yang baru.

Guan Eng dengan niat jahat melihat ini adalah peluang untuk beliau menarik sokongan kaum India kononnya pihak pengurusan PPSB telah merobohkan kuil tanpa persetujuan pihak jawatankuasa kuil. Ketika itulah beliau mula menghasut kaum India kononnya Umno terlibat dalam kes merobohkan kuil tersebut.

Apa yang Guan Eng tidak tahu kuil tersebut dirobohkan atas arahan seorang ahli politik PAS.

Guan Eng bertambah meroyan dan menjadi tidak keruan apabila dakwaan beliau dijawap oleh Adun Umno yang merobohkan kuil tersebut adalah pengurus besar bahagian kargo En Abdul Halim Bin Abdul Kadir seorang Ahli PAS ,nombor ahli 6588852 yang mengundi di Dun Seberang Jaya.Guan Eng terus terdiam seketika hingga mukanya merah padam.

Sebaik saja mendengar jawapan Adun Umno,Guan Eng makin mengila apabila ia membabitkan PAS dan untuk terus menutup fitnah beliau,Ketua Menteri lidah bercabang menggila didalam dewan dengan tuduhan demi tuduhan demi kononnya Umno adalah rasis untuk menutup kesalahan beliau.

Apa yang menarik ketika itu Adun Umno Seberang Jaya YB Arif Shah bingkas bangun apabila menyatakan Umno bukan saja membela bangsa melayu sebaliknya juga membela kaum india dan juga cina sambil beliau menyenaraikan permohonan peruntukan untuk membina kuil dan tokong untung orang India dan Cina.ADUN Barisan Nasional (BN) keluar Dewan Undangan Negeri (DUN) kerana tidak berpuas hati dengan kenyataan menuduh Umno akan merobohkan semua kuil jika kembali berkuasa di Pulau Pinang.

Ketua Pembangkang DUN, Datuk Azhar Ibrahim membantah kenyataan Ketua Menteri Lim Guan Eng yang menuduh semua kuil Hindu akan terancam jika Umno memerintah.

Apabila enggan menarik balik kenyataan itu dan meminta maaf, Azhar mengetuai 10 Adun BN telah keluar dewan.Seorang lagi wakil rakyat BN iaitu Adun Pinang Tunggal, Datuk Roslan tidak hadir Dewan sebentar radi.

Datuk Azhar mencabar Guan Eng mengulangi kenyataan itu di luar DUN jika berani dan seorang gentlemen.Menurutnya, kenyataan Guan Eng boleh membangkitkan ketegangan kaum dan mempunyai niat jahat untuk mewujudkan suasana tidak harmoni di Pulau Pinang.


Pisau kata "dulu dia tipu melayu..la ni dia tipu india..cina pun dah banyak dia tipu"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 08 May 2012 09:21 PM PDT