Rabu, 24 Ogos 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 24 Aug 2011 01:47 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Sodomi II:Disebalik pilihan Anwar-keterangan tidak bersumpah untuk membela dirinya

Posted: 24 Aug 2011 05:05 AM PDT

Apabila Anwar memilih keterangan tidak bersumpah untuk membela dirinya, yang mana pilihannya itu tidak boleh disoal balas oleh pendakawaraya, pencacai Anwar tidakpun mengeluarkan tomahan sebagai penakut; sebaliknya apabila DS Najib, Datin Rosmah, Tan Sri Musa Hassan Datuk Mohd Rodhwan, tidak mahu ditemubual-maka berbagai tomahan dilemparkan kepada mereka-mereka itu dan antaranya mereka itu semua penakut.

Rakyat sepatutnya boleh menilai bagaimana hiporitnya para pencacai Anwar termasuk para pemimpin politik dalam Pakatan Rakyat.

Anwar dalam proses membela dirinya mempunyai tiga pilihan:-

1) Memberi keterangan secara bersumpah di kandang saksi dan boleh disoal balas oleh pendakwaraya.

2) Memberi keterangan dengan tidak bersumpah di kandang tertuduh dan tidak boleh disoal balas oleh pendakwaraya.

3) Berdiam diri.

Disebabkan Anwar merasakan bahawa kejadian liwat itu berlaku, maka pilihan pertama tidak dipilihnya, atas sebab- jika itu menjadi pilihannya maka terlalu banyak rahsia akan terbongkar, termasuklah kata laluan MOHKTAR dan CIFUT (can I fuck you Today).

Sebenarnya jika Anwar mahu menjaga kredibiltinya, maka pilihan pertama seharusnya menjadi pilihannya, bukannya pilihan kedua, dimana menutup peluang pendakwaraya memlakukan soalan balas.

Benarlah pepatah mengatakan Berani kerana benar, takut kerana salah.

Tuduhan sodomi terhadap Anwar bermula apabila bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan membuat laporan polis pada 28 jun, 2008; dua hari selepas diliwat kali terakhir di sebuah Kondominium di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, Kuala Lumpur.

Akibat laporan polis yang dibuat oleh Saiful, Anwar sempat bersembunyi di Kedutaan Turki, Kuala Lumpur. Walau bagaimanapun, Anwar sempat masuk dalam lokap IPD Kuala Lumpur, pada 16 julai tahun yang sama.

Sejak laporan polis itu, Anwar termasuk keluarganya dan juga para penyokongnnya terus dihantui oleh bekas pembantu peribadinya itu.

Bagi menepis laporan Saiful tersebut, setiap hari Anwar serta ahli keluarga dan para penyokongnya terus-menerus mengatakan apa yang terjadi ke atasnya adalah fitnah serta konspirasi oleh pihak lawannya.

Sebenarnya ada berbagai cara dan kaedah yang boleh dilakukan oleh Anwar untuk membersihkan dirinya sekiranya apa yang berlaku ke atasnya satu fitnah, termasuklah bersumpah dengan nama Allah selain kaedah perundangan di mahkamah.

Akan tetapi Anwar tidak mahu menggunakan peluang yang ada sebaik mungkin. Sebaliknya mangsa yang diliwatnya dilihat lebih gentleman dan mendapat lebih kepercayaan masyarakat.

Mohd Saiful Bukhari dituduh melakukan fitnah ke atas Anwar. Akibat tidak tahan dengan tuduhan demi tuduhan yang dilemparkan terhadapnya dan ingin membuktikan beliau tidak bersalah , lantas Saiful bangkit mempertahankan dirinya dengan melakukan sumpah laknat.

Soal sumpah itu ada atau tidak ada dalam kaedah islam , itu soal lain, namun telah menjadi kebiasaan dan adat orang-orang melayu sekiranya dia dituduh melakukan perkara yang tidak dilakukannya , cara terbaik untuk menafikannya dan memberi keyakinan kepada masyarakat adalah dengan cara bersumpah, apatah lagi jika ianya berlaku kepada pemimpin anugerah tuhan seperti Anwar.

Dalam kes sodomi ini, sebenarnya Anwar tidak mahu mencari keadilan terhadap mangsa mahupun membersihkan dirinya, ini kerana sejak sodomi II di hibahkan ke mahkamah, lebih kurang 70 kali ditangguhkan oleh peguam-peguam Anwar sejak 18 Februari,2009.

Pelik bin ajaib juga yang berlaku dalam proses ini. Anwar dan peguam-peguamnya tidak mahu menggunakan proses tersebut sebaik mungkin untuk merungkaikan kebenaran kepada dirinya tetapi lebih kepada hendak bermain politik.

Apabila proses mahkmah berjalan selama lebih 3 tahun, akhirnya pada 16 Mei lalu, Hakim yang mendengar kes sodomi II ini, memutuskan bahawa pihak pendakwaan berjaya menimbulkan kes prima facie, dan mengarahkan Anwar membela dirinya.

Pembelaan Anwar bermula pada 22 Ogos, setelah tertangguh 2 kali. Dalam pembelaan Anwar itu, yang memakan masa 2 jam dengan ketebalan 32 muka surat dimana Anwar memilih bahasa inggeris, sebahagian besar isi kandungannya bukan pembelaan, akan tetapi tuduhan-tuduhan kepada pihak kerajaan termasuk hakim yang mendengar kes itu- Datuk Zabidin Mohd Diah.

Daripada keseluruhan ucapan Anwar itu, hanya dua perkara yang menjurus kepada membela dirinya- Dia berumur 60 tahun dan sudah tua, tidak mungkin boleh melakukan kekasaran terhadap pengadu yang berketinggian hampir 6 kaki dan masih muda, dan selain itu, pengadu mempunyai banyak peluang untuk lari daripada diliwat.

Selain itu, Anwar juga berkata bahawa pangadu membawa bersamanya KY Jelly semasa datang ke tempat kejadian, dan sempat duduk di kerusi berhadapannya dan minum bersama.

Apa yang ingin timbulkan dalam kenyataan ini, adalah mempersoalkan kenyataan Saiful, yang sebelum ini mengatakan rasa takut dan marah, apabila OKT meminta untuk meliwatnya melalui kata-kata Can I Fuck You Today.

Selain itu, Anwar juga mempertikai kenyataan Saiful semasa keterangannya di Mahkamah, bahawa kejadian liwat itu bukan atas sukarela, sebaliknya dipaksa oleh OKT.

Apapun, melalui kenyataan Anwar pada 22 Ogos lalu, mengakui adanya unsur liwat, tetapi bukan paksaan sebaliknya atas dasar kerelaan (kerana penggadu ada membawa cream pelicin-KY Jelly).

Kenyataan Mufti Perak: Apa kah satu polimek???

Posted: 24 Aug 2011 02:37 AM PDT

Tan Sri Harussani Zakaria buat pertama kali mendedahkan beliau pernah menegur Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkaitan tiga perkara menyentuh perpecahan orang Melayu yang berterusan - banyak diperkatakan sejak pilihan raya umum 2008.

Tanpa menyebut bila pertemuan dengan Najib diadakan, Mufti Perak ini berkata, perpecahan Melayu yang berlaku disebabkan pentadbiran negara yang cukup lemah, rasuah dan tidak amanah.

"Saya kata (kepada Najib) perpecahan Melayu yang berlaku ini disebabkan kerajaan yang cukup lemah, rasuah dan tidak amanah," katanya pada pada Wacana Ulama Politik Untuk Dakwah Atau Parti anjuran Sinar Harian hari ini.

Pada majlis itu, Harussani juga berkata orang Melayu berpecah selepas bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memecat Datuk Seri Anwar Ibrahim pada September 1998.

Najib menjadi perdana menteri keenam pada April 2009, menggantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Kata Harussani, berbeza dengan Tun Abdul Razak Hussein, perdana menteri kedua itu melaksanakan tiga perkara yang bercanggah dengan hukum Islam.

"Perayaan Thaipusam hanya setahun sekali tapi di Pulau Pinang sebulan sekali, mereka masuk ke kampung Melayu... dalam perlembagaan Islam agama negara tapi agama lain bebas diamalkan di kalangan mereka sedangkan di kampung itu hanya ada seorang (yang beragama) Hindu tapi masuk ke kampung Melayu... saya jumpa Abdul Razak dan dengar apa yang saya katakan.

"Kedua 14 tokong yang guna nama-nama Melayu, saya tunjuk gambar (kepada Abdul Razak)... kes sama di Pulau Pinang, kemudian semua dibuang dan ketiga kongsi raya, saya kata syirik, saya kata kita raya kita, sesama kita, kemudian masing-masing sambut raya masing-masing," katanya.

Bagaiamanapun kata Harussani, beliau pernah mencadangkan tiga perkara kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi tetapi ditolak.

Beliau tidak menggariskan tiga perkara yang dimaksudkan.

Sebelum ini isu perpecahan Melayu acap kali dibangkitkan oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu termasuk Perkasa yang diketuai Datuk Ibrahim Ali.

Harussani sebelum ini berkata pernah melahirkan mahu menjadi orang tengah untuk membincangkan kerjasama politik antara Umno dan PAS.

Baru-baru ini Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM) Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak berkata apa yang sedang berlaku di Malaysia sekarang ini ialah perpecahan masyarakat Melayu dilihat semakin parah kerana terlalu mengejar agenda masing-masing.

"Saya melihat sekarang ini dengan penuh kebimbangan perpecahan yang sedang berlaku dalam masyarakat Melayu sangat parah. Mereka bukan sahaja berpecah daripada kelompok parti politik malah dalam NGO juga berpecah dan dalam organisasi pun turut berpecah.

"Tidak sepakat dalam hal-hal yang menyentuh mengenai kepentingan rakyat... agenda perjuangan kita yang sebenar pun kita sudah lupa," katanya.

Beliau berkata kalau pemimpin dan orang Melayu masih tidak insaf, mereka terpaksa menerima hakikat bahawa mereka mungkin akan hilang kemerdekaan.

Beliau berkata sehingga kini ahli-ahli politik tidak boleh mengambil pendirian bersama dalam isu-isu yang menyentuh kepentingan agama, bangsa dan negara kerana mereka masing-masing terlalu meterialistik hendak mendapatkan kuasa, ganjaran dan pangkat yang akhirnya mereka lupa apa perjuangan mereka yang sebenar.

Sodomi II: Pakar buntu bila disoal-kemasukkan airmani Anwar didubur Saiful

Posted: 23 Aug 2011 11:32 PM PDT

Pendakwa dalam perbicaraan kes liwat terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini membangkitkan Kemungkinan sperma sengaja dimasukkan ke dalam dubur pengadu, dan oleh itu berkemungkinan ada orang ketiga yang mempunyai akses kepada sperma tertuduh.

Peguamcara 11, Datuk Mohd Yusof Zainal Abidan,bertanyakan soalan tersebut kepada saksi ketiga pihak pembela, Dr David Wells - pakar patologi forensik Australia - mengenai kemungkinan tersebut.

Kemungkinan itu ditimbulkan oleh Yusof ekoran dakwaan pihak peguambela Datuk Seri Anwar bahawa berlaku pencemaran dan gangguan keterangan mengenai bagaimana sperma itu boleh masuk ke dalam dubur pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Yusof: Jika seseorang memasukkan sperma itu, dia mesti ada sperma orang berkenaan?

Wells: (berfikir seketika) Perkara ini saya serahkan kepada pakar DNA.

Ahli kimia, Dr Seah Lay Hong, dalam keterangannya sebelum ini berkata, beliau menemui sperma dari sampel air mani yang diambil dari dubur Saiful.

Seorang lagi ahli kimia, Dr Nor Aidora kemudiannya mendakwa beliau membandingkan DNA tersebut dan mendapati ia milik Anwar.

Wells juga ditanya mengenai jangka hayat sperma, dan menurutnya ia boleh bertahan antara 36 dan 48 jam.

"Saya tidak selesa jika mengambil sampel selepas 36 jam," katanya.

Dalam kes Saiful, sampel tersebut diambil dalam sampel dalam 56 jam - iaitu dua hari - selepas kejadian liwat itu didakwa berlaku apabila dia pergi ke Hospital Kuala Lumpur.

Sodomi II: Kesan DNA daripada airmani dengan jangka hayat lebih 56 jam-jarang dikesan: Pakar Australia

Posted: 23 Aug 2011 10:37 PM PDT

Melalui satu kes di UK, dimana DNA masih dapat dikesan daripada airmani yang berjangka hayat melebih 56 jam, walaupun ianya jarang berlaku, namun melalui penemuan itu, hakikat yang mengatakan bahawa DNA daripada airmani hanya boleh dikesan apabila dianalisa dalam lingkungan 36 jam sudah dapat dipertikai.

Peguambela Anwar mempertikai kehadiran DNA tertuduh yang diperolehi daripada kesan airmani di dubur Saiful, kerana analsis terhadap calitan airmani tersebut dijalankan melebih masa 36 jam.

Saksi alibi Anwar-pakar Australia Dr David Wells berkata, dia sendiri telah pernah mencuba mengekstrak DNA daripada airmani yang berjangka hayat 56jam, namun tiada keputusan yang diperolehi.

Sodomi II: Saksi Anwar sendiri akui memang berlaku liwat

Posted: 23 Aug 2011 08:58 PM PDT

Saksi alibi Anwar, Pakar forensik daripada Australia-Dr David wells mengaku, bahawa apabila calitan airmani didapati dalam dubur, maka liwat telah berlaku. Namun, pengesahan mengenai airmani siapa? Dr itu lebih suka pakar DNA yang menjelaskannya.

Apabila Peguam Cara II-Datuk Yusof bertanya-jika benar bahawa calitan airmani berpunca daripada luar, maka para doktor yang memeriksa Saiful mempunyai airmani daripada tertuduh? Dr Pakar itu- tidak bersetuju dengan andaian itu.

Sodomi II: Dr Pakar Australia akui-jika airmani dijumpai dalam rektum-petanda berlakunya liwat

Posted: 23 Aug 2011 08:08 PM PDT

"Tusukan pada dubur terutama oleh benda tumpul, biasanya tidak membawa kecederaan jika ianya dilakukan bukan melalui paksaan" Mahkamah Jalan Duta diberitahu.

Pakar forensik Australia Dr David Wells memberitahu mahkamah Jalan Duta dalam sesi pembicaraan Anwar Ibrahim, bahawa jika palitan airmani dijumpai di kawasan rektum menunjukkan berlakunya liwat. Namun kata pakar itu, penentuan pemilik airmani itu sukar diketuai jika dianalisis melebihi 48 jam.

Bekas airmani masih boleh didapati walaupun kejadian liwat telah melebihi 48 jam, demikian pengakuan saksi ke tiga itu berkata.

Dr David Wells (gambar) merupakan saksi pembelaan.

waadat

Posted: 24 Aug 2011 01:42 PM PDT

waadat


SEGERA wanita koma kemalangan

Posted: 24 Aug 2011 12:49 AM PDT


Tahukah anda pemilik kenderaan

Myvi: AGM 4282?

Gadis yang memandu kereta ini terlibat dalam kemalangan dan pihak polis tidak dapat menghubungi keluarganya. Dia dipercayai bekerja di Solution Balda Malaysia.

Kini berada di Hospital Besar Ipoh dalam keadaan koma.

Sila hubungi 0125454564.

Sebarkan.

Foto di atas sekadar hiasan.

Sumber:
http://taipingmali.blogspot.com/2011/08/mayday-mayday-mayday-sos-bantu-cepat.html

THE FLYING KICK

Posted: 24 Aug 2011 01:30 PM PDT

THE FLYING KICK


ULAMA TEROMPAH JAMBAN TAK PUAS HATI SEBAB TARAFNYA HANYALAH LALAT KEPALA HIJAU!!!

Posted: 24 Aug 2011 07:00 AM PDT

SALAHUDDIN ANGGAP 'AYAM IMPORT' LAGI SEDAP!!!

Posted: 24 Aug 2011 05:30 AM PDT

VIDEO: NGERI!!! PENYAKIT PENUNGGANG MOTOSIKAL!!!

Posted: 24 Aug 2011 04:00 AM PDT

VIDEO: KEJAM ATAU GERAM?

Posted: 24 Aug 2011 03:00 AM PDT

PAKAR UPAHAN ANWAR CUBA BUNUH ANWAR!!!

Posted: 24 Aug 2011 01:30 AM PDT

PAKAR UPAHAN ANWAR KENA PANGKAH!!!

Posted: 24 Aug 2011 12:00 AM PDT

BAHLOL KE PANDAI? PAKATAN RAKYAT MANA PULAK YANG BAGI KENYATAAN INI?

Posted: 23 Aug 2011 10:30 PM PDT

5 BLOGGER DAN MUHYIDDIN 'BERGADUH' DENGAN NAJIB... PERANCANGAN JAHAT ORANG UMNO SENDIRI!!!

Posted: 23 Aug 2011 08:30 PM PDT

TIGA MENTERI PERSEKUTUAN NAK KENAKAN KHIR TOYO!!!

Posted: 23 Aug 2011 06:30 PM PDT

MAJLIS PENDENGARAN LER PLAK... KHALID SUDAH MALU BESAR!!!

Posted: 23 Aug 2011 05:11 PM PDT

Cucu Tok Selampit

Posted: 24 Aug 2011 01:25 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Nanu Baharuddin Dan Anjingnya

Posted: 24 Aug 2011 03:25 AM PDT

Nanu Baharuddin bukan merupakan nama asing, pelakon filem yang terkenal dengan watak pembantu di dalam lewat 80an dan awal 90an. Bekas pengacara Bersamamu di TV3 dan namanya melonjak naik apabila memegang watak Qistina dalam drama TV3 Spa Q.

Namun inilah hakikat artis Malaysia. Iman dan taqwa entah ke mana. Islam hanya pada nama dan agama pada kad pengenalan. Yang mana hak dan yang mana bathil sudah tidak dapat dibezakan. Banyak-banyak binatang peliharaan (pet) yang boleh dijadikan kawan, anjing juga yang dipilih oleh beliau dan keluarganya. Tak perlulah saya bersyarah hukum hakam memegang dan memelihara anjing di rumah sebagai binatang peliharaan. Tuan-tuan dan puan-puan lebih arif. Nauzubillah himinzalik.OKT Kes Liwat Beri Ceramah Malam Ini Di Masjid Ar-Rahman

Posted: 24 Aug 2011 12:00 AM PDTMalam ini Anuwar Ibrahim akan memberi tazkirah / ceramah di Masjid Ar-Rahman, Kampung Tunku, Petaling Jaya, Selangor. Tazkirah / ceramah akan diberikan selepas Solat Isyak dan Solat Tarawikh.

Malam ini Anuwar Ibrahim akan memberi tazkirah bahawa beliau tidak meliwat Saiful Bukhari Azlan. Setelah Anuwar Ibrahim memilih untuk berceramah dari kandang OKT tanpa sumpah, malam ini beliau turut akan berceramah di masjid tanpa sumpah berkenaan isu liwat beliau.

Agak-agak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) boleh angkut Anuwar Ibrahim keluar dari masjid ini tak? Apasal AJK Masjid Ar-Rahman beria-ria menjemput OKT Kes Liwat dan Penceramah Tanpa Tauliah untuk memberi tazkirah / ceramah?

Khalid Gagap Masih Mahu "Cover Up" - Majlis Syura Ditukar "Hearing Committee"

Posted: 23 Aug 2011 07:13 PM PDT


Setelah kantoi memutar belitkan arahan dan pekenan DYMM Sultan Selangor, Menteri Besar Selangor kali ini tampil dengan drama terbaru, iaitu dengan menukarkan nama "Majlis Syura" kepada "Majlis Pendengaran (Hearing Committee)". Bagi penulis, perkara ini dilakukan bagi tujuan untuk melengah-lengahkan masa (buying time) serta menutup (cover up) isu JAIS - DUMC yang panas ini. Penulis mendapat maklumat dalaman bahawa isu ini akan dibiarkan berpanjangan dan akan ditutup disebabkan kegagalan JAIS untuk menentukan siapakah yang hendak didakwa di dalam kes ini, sama ada pihak yang murtad, penganjur atau pemilik gereja itu sendiri.

Banyak sangat politiking yang dimainkan oleh Kerajaan Pakatan Haram Selangor di dalam usaha untuk menutup isu JAIS - DUMC. Nampak sangat Khalid Gagap terdesak untuk menjaga hati sahabat-sahabat EXCO DAPnya tanpa memperdulikan perasaan orang-orang Melayu Islam, malah Sultan Selangor sendiri pun turut dimainkannya. Keegoan Khalid Gagap terserlah apabila beliau tidakpun mengadap atau meminta maaf kepada Ke Bawah Duli Tuanku di atas kekhilafannya sama ada disengajakan atau tidak.

Kenyataan rasmi Khalid Gagap di Selangorku, di sini.

JEBAT BERKOKOK

Posted: 24 Aug 2011 01:24 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Terlalu banyak ruang buat DAP

Posted: 24 Aug 2011 08:38 AM PDTSuatu ketika waktu gua masih budak-budak, gua tengok bendera DAP masa pilihanraya tak ubah seperti parti yang tak ada penyokong. Gua tak pernah dengar pun pasal DAP. Gua cuma ingat roket je pada parti tu.

DAP langsung tak boleh masuk ke kawasan pengundi Melayu.

Itu dulu...alhamdulillah di negeri gua Melaka, DAP masih tak nampak jalan macam mana nak tarik perhatian orang Melayu. Itu pasal Guan Eng kena pergi Penang.

Tapi sekarang di banyak negeri lain termasuk di Kelantan, terlalu banyak ruang yang Melayu berikan pada DAP. Waimah, MCA dan MIC yang dah lama dalam Barisan Nasional pun tak mendapat ruang seperti tu oleh orang-orang Melayu.

Sekarang, lu orang terang-terang nampak Pak Aji junjung bendera DAP. Kelantan, negeri yang tulen Melayu pun DAP dah boleh melebarkan sayap.

Mungkin puak-puak PAS kata yang PAS boleh kawal DAP macam mana UMNO kawal MCA dan MIC. Betul ke? Selantang-lantang MCA pun tapi bila kena belasah dengan UMNO dia orang diam tapi DAP tak payah susah payah nak hentam, sekadar siram minyak dan confirm Melayu akan nyalakan api.

Gua tengok dalam kes DUMC, Hasan Ali teruk kena belasah bila dia pertahankan Islam. DAP senyap sunyi dalam isu DUMC. Dalam isu pembesar suara ketika azan, DAP menjerit mempertahankan hujah dia orang. PAS macam hilang taring dalam hal ni.

Gua cuma nampak Melayu semakin bingai. Bangsa lain jolok dan siram minyak, Melayu pulak yang tolong nyalakan api dan Melayu jugak yang nak kena padamkan api.

Lama-lama esok Melayu sendiri yang akan terbakar. Rentung!!!

Sudahlah gagap, pekak pula

Posted: 23 Aug 2011 10:54 PM PDTKah Kah Kah..gua dah cakap lu jangan banyak makan pulut..lu degil..tiap kali buka puasa lu sibuk nak makan pulut panggang. Kan dah tergagap-gagap. Makan cendol pun nak cendol pulut..lu memang taik pulut.

Gua dah cakap kalau lepas mandi lu lap telinga lu kering-kering kalau tak nanti air masuk telinga nanti lu jadi pekak. Lu degil.. tengok sekarang lu nak tubuhkan Jawatankuasa Pendengaran pulak..Kah Kah kah..

Apalah punya gagap..lu suka-suka je buat pengumuman nak tubuhkan itu ini..kena sound kelam kabut lu tukar nama..Nampak sangat lu gelabah..Nama je pun dah Jawatankuasa Pendengaran..Kelakar lu tau nama tu. tapi gua tau lu kelam kabut masa tu jadi lu letak je nama tu..Nama tangkap muat je tu..

Kawan gua kasi pantun teka teki pada gua: 

Pegi 7 -11 beli Big Gulp
Jangan lupa membeli gula
Manusia mana yang paling gagap
Sudah gagap pekaklah pula..


Kah Kah Kah

Hint kepada teka itu? Penasihatnya bergaji seringgit sebulan..Kah Kah Kah..

Kata Pakteh...!!

Posted: 24 Aug 2011 01:19 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Cuti Raya

Posted: 23 Aug 2011 06:23 PM PDT

Mulai 24 ramadhan, blog pakteh bercuti raya sehingga 6 Syawal
Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf Zahir Dan Batin

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 24 Aug 2011 01:17 PM PDT

Kedah Ke KL Online

Kedah Ke KL - MctHeory


NGERI!! JIN MERASUK Menganggu Perbualan Telefon Rancangan TV!

Posted: 24 Aug 2011 09:36 AM PDT


ha ha ha.. sekarang bulan puasa.. jangan isau.. benda tu takdak punya.. kena ikat..

McTheory:
kalau ada setan pun.. sendiri punya.. made by self..

TUDIAA!! Azli Taliban Pas KANTOI rasuah!!

Posted: 24 Aug 2011 07:10 AM PDTPresiden Pertubuhan Kebajikan Wawasan Kesejahteraan Insan Negeri Perak, Fauzi Muda hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendakwa bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Perak, Nor Azli Musa dan peguamnya cuba merasuah beliau sebanyak RM50,000.

Dalam laporan tersebut, Fauzi mendakwa pada 10.30 malam kelmarin, dua lelaki yang memperkenalkan diri sebagai wakil firma guaman Zainul Rijal Talha & Amir datang ke rumahnya kerana mahu berbincang tentang notis saman fitnah terhadapnya yang dihantar semalam.

Katanya, dalam perbincangan itu, beliau ditawarkan RM50,000 dengan syarat bersedia melakukan beberapa perkara termasuk meminta maaf secara terbuka kepada Nor Azli dan menyokong kenyataannya terhadap Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria.

"Selain itu, saya diminta menarik balik segala tuduhan dan dakwaan dalam isu jutawan segera melibatkan pemimpin pembangkang termasuk Nor Azli yang dilaporkan kepada SPRM.

"Saya juga diminta mengaku bahawa segala tindakan itu adalah atas bayaran atau agenda UMNO dan Barisan Nasional (BN)," katanya di pekarangan pejabat SPRM Perak di sini, hari ini.

Mengenai tuntutan saman oleh Nor Azli, Fauzi menegaskan bahawa beliau tidak akan memohon maaf kepada bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Perak itu dalam tempoh seminggu seperti dituntut.

"Yang kedua, tiada sebab untuk saya bayar RM250,000 kepada mereka dan ketiga, saya mohon dengan segala hormat kepada Nor Azli supaya segera kemukakan saman supaya saya boleh membuat banyak lagi pendedahan di mahkamah," katanya.

Fauzi yang merupakan bekas Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Perak turut mencabar Nor Azli menafikan secara terbuka bahawa beliau bukan salah seorang 'jutawan segera' dan mengisytiharkan asetnya semasa dan selepas 11 bulan pemerintahan pembangkang di Perak.

"Saya sudah serah kepada SPRM senarai individu yang disyaki memiliki kemewahan segera semasa pemerintahan pakatan pembangkang. Nor Azli pun sudah tahu dia salah seorang daripadanya," katanya. Beliau turut sedih kerana terpaksa berhadapan tindakan saman daripada individu yang mengaibkan Harussani.

"Sepatutnya Nor Azli layak disaman oleh Mufti Perak kerana menggelar Harussani dengan panggilan 'Syaitan bercakap' dan 'Haramsani'. Namun, saya terima hakikat ini kerana ia untuk kebenaran dan maruah seorang yang patut kita hormati," katanya - MPP

Tak salah Mc, muka ni yang dok kutuk UMNO kata rasuah sana sini. Hakikatnya, dia sendiri pun buat kerja kotor tu.

Tengok muka pun tau, jenis tak boleh pakai punya orang. Manusia yang suka maki orang kata makan benda haram ni yang selalu buat benda haram.

McTheory:
Pas memang selalu ludah ke muka sendiri.. selalu sangat..

PANAS!! Mak Lampir berani lacurkan diri bayar saman!!

Posted: 24 Aug 2011 05:35 AM PDTPETALING JAYA: Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR), Zuraida Kamaruddin sedia berhadapan dengan tindakan undang-undang oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) ekoran dakwaannya berhubung Program Penyelesaian Menyeluruh Pekerja/Pendatang Asing Tanpa Izin (Program 6P).

Sambil mempertahankan dakwaannya sebelum ini, Ahli Parlimen Ampang itu berkata PKR tidak pernah membuat sebarang dakwaan tanpa bukti dan asas yang kukuh.

"Saya tidak takut sekiranya mereka mahu menyaman ataupun mengambil apa-apa tindakan undang-undang terhadap... kami sentiasa bersedia.

"PKR sentiasa bertanggungjawab terhadap tindakan kami. Insya-Allah kami sedang mengumpulkan maklumat lanjut dan menunggu masa yang sesuai untuk dedahkan bukti-bukti tersebut," katanya di sini, Selasa.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Ketua Setiausaha KDN, Tan Sri Mahmood Adam bahawa kementerian itu sedang menimbang bentuk tindakan terhadao Zuraida kerana sehingga kini masih tiada laporan polis dibuat bagi mengemukakan bukti berkaitan dakwaan wujudnya "skrip bersumpah" yang perlu dibaca pendatang asing tanpa izin (PATI) ketika berdaftar pada Program 6P.

Beliau berkata tindakan yang dipertimbangkan itu adalah sama ada membuat laporan polis terhadap Zuraida, melaporkannya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) atau mengemukakan saman terhadap beliau.

Bagaimanapun menurut Zuraida, institusi kerajaan tidak boleh mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana individu yang mengkritik tindakan kerajaan.

"Tan Sri Mahmood sepatutnya tahu undang-undang. Dalam Perlembagaan jelas sekali menyebut bahawa mereka tidak boleh menyaman mana-mana individu.

"Jadi jelas juga bahawa mereka tidak boleh menyaman saya," katanya sambil menyatakan beliau turut mendapatkan nasihat peguam berhubung perkara berkenaan.

Selain itu menurut beliau, pihaknya akan memfailkan satu laporan polis terhadap KDN dalam masa terdekat berhubung isu Program 6P.- M-Star

Banyak duit Mak Lampir, kalau kena saman, siapa nak bayar? PKR? Ada duit ke? Peruntukkan ke cabang dan ranting pun tenat lagi nak bayar sama ko ye Mak Lampir.

Jual diri la nampaknya Mak Lampir ye..

Tu pun kalau laku lerr..

McTheory:
Perempuan gilo meroyann..

HOT GILA!! Video terlampau Mat Sabu sudah keluar!!

Posted: 24 Aug 2011 02:11 AM PDTAlamakk.. sebijik sehh.. ini namanya beruk belaan Dap. Memang layak sekali si Mat Sabu di lantik jadi Timbalan Presiden Pas. Tak akan ada orang yang lebih layak dari Mat Sabu menjawat jawatan tersebut.

Dengan perangai dan sifatnya sememangnya dah macam beruk. Mc turut terharu dengan keintiman dan sifat kesaudaraan yang di tunjukkannya bersama Dap.

Tahniah Pas.. hanya beruk yang berkawan dengan beruk..

McTheory:
Mat Sabu, ur soo cute.. kah kah kah..

FITNAH!! Mari kita penampar Chegu Bard sorang sikit wehh..

Posted: 23 Aug 2011 10:08 PM PDT


Ketika Kompass sedia memohon maaf di atas fitnah terhadap Rosmah di atas kisah cincin, CheguBard masih lagi dengan pembohongannya.

Dalam satu ceramah umum DAP cawangan Taman Indah, Kajang pada petang Jumaat Ogos 19hb, di Pusat Rekreasi JKKK Batu 11 Cheras, Kajang, Chegu Bard masih mengulang fitnahnya terhdap isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor berhubung cincin RM23 juta yang telah disahkan Jacob & Co bukan dibeli Rosmah.

Dalam Majlis yang dihadiri lebih kurang 40 orang termasuk Speaker Selangor, Dato' Teng Chang Khim, dan Setiausaha PSM, Arutchelvam, Badrul Hisham Shahrin mengatakan 
kemerdekaan bukan hasil usaha Tunku Abd Rahman.

Badrul juga mengulang spin Pakatan berhubung isu gereja Damansara yang mendakwa ia hanya program berbuka puasa dan tidak perlu takut.

Dia turut mempertahankan Lim Guan Eng dalam isu larangan baca quran dengan pembesar suara sebagai menepati hukum.

Bukan saja fitnah cincin masih dimainkan Badrul, dia masih lagi memainkan isu Altantunya dengan mengatakan ada membuat akuan konon ada bukti PM pm bertemu dengan Altantunya. Disepanjang majlis, buku 'Misteri Pembunuhan Altantunya' dikesan dijual. Cerita ni Mc ambil dari The Unspinners.

Semakin dekat bau-bau PRU, semakin kuat mereka ni melancarkan fitnah. Sepatutnya PM dan Isteri saman saja si Chegu Bard ni, simpan lama-lama pun buat barah dalam masyarakat. Nanti jadi seperti cerita fitnah altantuya, cerita hanya rekaan, tetapi bila lama-lama dimainkan, rakyat ingat cerita betul.

Saman saja si benggap ni dengan 24 juta dollar. Biar kita tengok dia nak cari mana duit banyak macam tu nak bayar. Kalau tak bayar nanti, tak boleh bertanding jadi calon PRU. Biar padan muka dia..

McTheory:
Orang macam ni, mulut saja berani.. hati qholdu..

PANAS!! Peguam Kristian Nak Selamatkan Hak Melayu Murtad!!

Posted: 23 Aug 2011 08:04 PM PDT

Terkini kisah geng 12 umat Islam yang berada di majlis dinner di DUMC  semakin panas. Cerita murtad memang benar berlaku di mana ia dibongkarkan oleh sebuah blog yang mendapat info terus dari twitter seorang peguam hak asasi pada 4 ogos. Maklumat ini Mc perolehi dari blog Pejuang Bangsa.

Di bawah adalah screengrab beberapa tweet yang dikeluarkan oleh peguam hak asasi Edmund Bon Tai Soon pada Ogos 4.

(Pada malam Ogos 3, Jais menjalankan pemeriksaan acara kontroversi yang dianjurkan oleh pusat Harapan Komuniti-DUMC bertempat di dewan gereja Methodist).Tweet Edmund Bon mengatakan beliau telah cuba berunding dengan kerajaan Selangor supaya tidak menentang hak anak guamnya untuk meninggalkan Islam.

Akan tetapi Edmund nampaknya tidak betul fakta apabila mengatakan JAIS/MAIS bukan terletak di bawah bidang kuasa exco negeri. Sebenarnya exco Selangor Hasan Ali ialah timbalan pengerusi MAIS dan perkara-perkara bersabit agama adalah hal negeri (state matter).

(Klik pada rajah untuk besarkan. Http://twitter.com/#!/edmundbon)


Edmund Bon pernah menjadi pengerusi jawatankuasa undang-undang perlembagaan serta jawatankuasa hak asasi manusia bersama Majlis Peguam. Beliau juga salah seorang pengasas Pusat Rakyat Loyar Burok.

Siapa agaknya anak guam yang dimaksudkan oleh Edmond Bon itu dan adakah tweetnya mempunyai apa-apa kaitan dengan 12 orang Melayu yang akan disoalsiasat Jais?

Sepenuhnya di Helen Ang

Sedang orang kristian berusaha memurtadkan melayu Islam. Kita umat Islam Malaysia masih lagi bergaduh dan tuduh menuduh sesama sendiri. Paling menyedihkan ialah Pas dan Kerajaan Selangor yang menyokong pihak gereja tanpa usul periksa dan membuta tuli. Apakah undi kristian lebih bermakna dari menyelamatkan akidah umat Islam?

McTheory:
Agama hanya jenama.. apa la sangat yer..

HEBAT!! Dap Yakin Tawan Putrajaya!!

Posted: 23 Aug 2011 05:11 PM PDT

Anjing Dap dalam latihan..

DAP Mahu Memerintah Kerajaan Pusat

Pengerusi DAP negeri Johor Dr. Boo Cheng Hau berkata, DAP negeri Johor yakin Putrajaya dalam genggaman mereka pada PRU13. Ini kerana hampir 100% masyarakat Cina telah menyokong mereka. Jika ada calon DAP yang bertanding kemenangan sudah hampir menjangkau 100%.

DAP kini cuma akan membantu rakan-rakan mereka yang lain seperti PKR dan PAS agar masyarakat Melayu memilih PKR atau PAS bukannya UMNO. Bagi mereka MCA sudah tidak diterima oleh masyarakat Cina. Walau apa pun yang kerajaan bagi atau menjanjikan sesuatu masyarakat Cina tetap akan memilih DAP.

Kini DAP giat untuk mengambil hati masyarakat Melayu dengan masuk ke kampung-kampung dalam bulan Ramadhan bagi mengedarkan sepuluh ribu kad ucapan selamat hari kebangsaan dan kad selamat hari raya kepada semua kaum.

Beliau berkata: "pada masa sama kad itu ditulis dengan 4 bahasa untuk kad ucapan selamat hari kebangsaan, menunjukkan DAP parti yang bersemangat pelbagai kaum".

Boo Cheng Hau berkata, pada PRU 1995, 1999, dan 2004 ketiga-tiga musim ini DAP tidak pernah menang sebarang kerusi di negeri Johor, sebaliknya pada PRU 2008 DAP menang 1 parlimen dan 4 DUN, ini adalah permulaan yang amat baik, diharap parti dan rakyat di negeri Johor dapat hayatinya dan pada PRU akan datang melangkah untuk memerintah Putrajaya dan Nusajaya, sebagai sasaran.

Beliau juga umumkan, di samping Ketua Penasihat DAP Lim Kit Siang telah umumkan bahawa negeri Johor adalah diletakkan di baris hadapan untuk ditawan, Jawatankuasa DAP negeri Johor sokong sepenuhnya.

Lim Kit Siang berkata, Pakatan Rakyat telah menang 82 kerusi parlimen pada PRU 2008, jika mahu memerintah kerajaan pusat, sekurang-kurangnya perlukan 112 kerusi parlimen, tetapi jika kita mahu menubuhkan sebuah kerajaan yang stabil, kita perlu tambah lagi 10 kerusi, dengan itu pada PRU ke-13 perlu menang 30 hingga 40 kerusi perlimen berbanding PRU tahun 2008.

Beliau menegaskan, dengan itu keputusan pilihan raya di negeri Johor, Sabah dan Sarawak amat penting, jika dapat melepasi kemenangan 1/3 daripada kerusi parlimen di negeri-negeri itu, Pakatan Rakyat ada harapan memerintah Putrajaya. - Nanyang Siang Pau

Hebat dan dahsyat! Memang tidak syak lagi Dap sebenarnya mempunyai rancangan sendiri untuk menjajah Malaysia dan jadikannya seperti Singapork. Patut la sekarang ni di rekrutnya pula, melayu-melayu banggang untuk dijadikan calon dan anjing bagi mewakili Dap pada PRU nanti.

Gabungan Dap bersama Pakatan Haram, hanyalah mencari kekuatan semula selepas tewas teruk pada PRU ke 11 dulu. Ternyata dengan sokongan Pakatan Haram dan Anwar, Dap sudah bergerak bebas dan kuat untuk membaham semua undi cina dari BN, yang suatu ketika dahulu merupakan penyokong kuat BN.

Sedang melayu Islam saling bergaduh dan menjual sama sendiri, pihak ketiga dan keempat sedang merangka untuk menjadikan melayu tukang gaji ditanah Air sendiri.

Bagus wahai bangsa ku.. sokonglah Dap lagi.. lepas ni kita tinggal seluar dalam saja sorang satu.

Masalah PAP untuk mencari tanah bagi membuka wilayah baru Singapork pula akan selesai jika Dap yang berkuasa kelak.

Bagus dan Tahniah..

McTheory:
Sanggup mati dari jadi kuli di tanah sendiri..

House PK

Posted: 24 Aug 2011 01:07 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 Aug 2011 11:55 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Bila Pelakon terbaik Bersih 2.0 anjur majlis buka posa khas ...

Posted: 24 Aug 2011 08:01 AM PDTSemakin popular orang tua ni Shuhardi Mat Isa a.k.a pelakon mati hidup semula di Bersih 2.0 . Siap anjur lagi majlis berbuka puasa bersamanya tetapi khas kepada juak2 taksub  Ambiga sahaja . 


Yang best tu orang tua pelakon terbaik ini  kenakan RM 50 ...haha  ingatkan free ke majlis buka posa ni . Maklumlah muka dia kan  sudah terkenal seluruh negara kerana hebat menipu dan menjadi buruan polis  !

KUALA LUMPUR: Shuhardi Mat Isa atau lebih dikenali sebagai pelakon 'Baharudin' kerana disalah sangka sebagai arwah Baharudin yang meninggal dalam himpunan aman Bersih lalu menganjurkan majlis berbuka khusus untuk mangsa-mangsa Bersih 25 Ogos ini.

Shuhardi yang merupakan seorang aktivis masyarakat adalah Setiausaha Agung Persatuan Usahawan, Konsultan dan Pengarah Islam Malaysia (UrusKop) dan bertindak sebagai Pengerusi Penganjur Majlis anjuran UrusKop itu.

Majlis itu akan berlangsung di Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa. Ia bermula pada jam 5 petang dengan pendaftaran hadirin diikuti bacaan Yasin dan tahlil pada jam 6 petang.

Pada majlis yang sama, sumbangan akan turut disampaikan kepada mangsa-mangsa keganasan polis sewaktu himpunan Bersih dan ia akan berlangsung pada jam 6.30 petang.

Orang ramai dijemput hadir ke majlis itu dengan membeli kupon sumbangan bernilai RM50.
Mereka yang berminat untuk menghadiri majlis itu boleh menghubungi Suhaimi (0193831987) dan juga Norfadilah (0174750510).


Guan Eng dimalukan pengundi Petaling Jaya sampai tergagap nak jawab soalan

Posted: 24 Aug 2011 07:15 AM PDT
Dia adalah lelaki yang sepatutnya mempunyai jawapan untuk setiap soalan tetapi apabila Lim Guan Eng hadir pada majlis makan malam pengumpulan dana DAP Selangor baru-baru ini, beliau membisu seribu bahasa apabila dihujani dengan soalan-soalan yang dikemukakan oleh warga Petaling Jaya.

Mereka bukan dari kalangan penyokong DAP yang biasa, di mana pemimpin DAP yang buta huruf pun dapat melepaskan diri, tetapi mereka adalah pengundi yang bijak dan mahu jawapan yang meyakinkan.

Dia amat terkejut dengan soalan-soalan dari para hadirin yang kesemuanya ingin mengetahui apa yang pemimpin Pakatan Rakyat akan lakukan sekiranya mereka memperolehi kuasa dalam pusingan seterusnya..

Mereka mendesak untuk mengetahui rancangan Pakatan Rakyat untuk ekonomi, pendidikan dan pengurusan kewangan.

Menurut Malaysian Insider - dan kita semua tahu bagaimana berat sebelahnya portal berita pro-pembangkang ini - Guan Eng tidak dapat memberikan apa-apa jawapan yang tepat sama sekali..

Insider melaporkan bahawa "Lim nampaknya telah terperangkap dalam keadaan tidak bersedia dengan beberapa soalan dan tidak langsung menjawab mereka dan tidak pula menyediakan penyelesaian PR untuk menangani masalah kehilangan bijak pandai ke luar negara."

Sebaliknya, beliau menyatakan bahawa pelan polisi PR akan memberi tumpuan kepada usaha mengekalkan persekitaran bebas rasuah serta pelan pembaharuan yang dinyatakan oleh manifesto Buku Jingga pembangkang.

Pendek kata, Pakatan Rakyat tidak mempunyai sebarang rancangan.

Ia adalah satu kes klasik "menang dulu, kita fikir mengenainya kemudian" dan "jika kami di dalam DAP bernasib baik, seperti di Pulau Pinang, kami akan menuntut pujian dari kerja-kerja asas yang telah dilakukan oleh BN." - Stopthelies

16 Sept Anwar guna nama YDP Agong ,kini Khalid Ibrahim guna nama Sultan Selangor

Posted: 24 Aug 2011 04:18 AM PDT Nampaknya budaya menipu tanpa mengira mangsa termasuk Sultan bukan milik Anwar Ibrahim seorang tetapi telah mula menular dan diaplikasikan dalam politik mereka.

Exco Pemuda UMNO Malaysia, Lokman Noor Adam berkata, jika sebelum ini Ketua 'Pembelit' PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menggunakan nama Yang di-Pertuan Agong untuk menjayakan pembohongan terbesar abad ini melalui perancangan 16 September, kini anak buahnya pula, Tan Sri Khalid Ibrahim sanggup menggunakan nama Sultan Selangor bagi menipu rakyat melalui nasihat menubuhkan Majlis Penasihat Syura.

Terbuktilah bahawa budaya menipu dan membelit ini sudah semakin sebati di kalangan ahli PKR malahan ia bagaikan sudah menjadi genetik dan semakin membiak di antara mereka.

"Kita amat kesal nama Sultan Selangor juga turut diguna dan dipermainkan oleh kerajaan negeri, khususnya Tan Sri Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar (MB)," ujarnya yang juga mantan Majlis Tertinggi PKR dan Setiausaha Angkatan Muda Keadilan (AMK).

Sehubungan dengan itu, beliau menegaskan Pemuda UMNO mendesak agar Tan Sri Khalid Ibrahim meletakkan jawatan yang ternyata telah mempermainan nama Sultan Selangor.

"Kita tidak mahu lagi nama Sultan Selangor dipermain-mainkan oleh Kerajaan negeri untuk tujuan politik sempit mereka.

"Rakyat Selangor harus membuka mata sekarang, siapa sebenarnya yang mempermainkan kedaulatan Raja-raja, siapa sebenarnya yang menunggang 'kuda' bernama Khalid Ibrahim ini untuk tujuan politik, benarlah Khalid ini hanya sekadar boneka yang diletakkan untuk menjadi MB Selangor tetapi dalam masa yang sama, ada tangan-tangan lain yang menggerakkan kuda dan boneka ini dari luar dan dalam kerajaan negeri Selangor," tambahnya. - MediaUMNO


Komen GPB 


Rakyat Selangor harus desak MB Khalid Gagap letak jawatan kerana telah menipu rakyat menggunakan nama Sultan Selangor  kononnya meresuti  Majlis Syura . 

Ustaz Nor Azli PAS Perak sudah kantoi najis rasuah .....

Posted: 24 Aug 2011 03:15 AM PDT

Presiden Pertubuhan Kebajikan Wawasan Kesejahteraan Insan Negeri Perak, Fauzi Muda hari ini membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mendakwa bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Perak, Nor Azli Musa dan peguamnya cuba merasuah beliau sebanyak RM50,000.

Dalam laporan tersebut, Fauzi mendakwa pada 10.30 malam kelmarin, dua lelaki yang memperkenalkan diri sebagai wakil firma guaman Zainul Rijal Talha & Amir datang ke rumahnya kerana mahu berbincang tentang notis saman fitnah terhadapnya yang dihantar semalam.

Katanya, dalam perbincangan itu, beliau ditawarkan RM50,000 dengan syarat bersedia melakukan beberapa perkara termasuk meminta maaf secara terbuka kepada Nor Azli dan menyokong kenyataannya terhadap Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria.

"Selain itu, saya diminta menarik balik segala tuduhan dan dakwaan dalam isu jutawan segera melibatkan pemimpin pembangkang termasuk Nor Azli yang dilaporkan kepada SPRM.

"Saya juga diminta mengaku bahawa segala tindakan itu adalah atas bayaran atau agenda UMNO dan Barisan Nasional (BN)," katanya di pekarangan pejabat SPRM Perak di sini, hari ini.

Mengenai tuntutan saman oleh Nor Azli, Fauzi menegaskan bahawa beliau tidak akan memohon maaf kepada bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Perak itu dalam tempoh seminggu seperti dituntut.

"Yang kedua, tiada sebab untuk saya bayar RM250,000 kepada mereka dan ketiga, saya mohon dengan segala hormat kepada Nor Azli supaya segera kemukakan saman supaya saya boleh membuat banyak lagi pendedahan di mahkamah," katanya.

Fauzi yang merupakan bekas Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Perak turut mencabar Nor Azli menafikan secara terbuka bahawa beliau bukan salah seorang 'jutawan segera' dan mengisytiharkan asetnya semasa dan selepas 11 bulan pemerintahan pembangkang di Perak.

"Saya sudah serah kepada SPRM senarai individu yang disyaki memiliki kemewahan segera semasa pemerintahan pakatan pembangkang. Nor Azli pun sudah tahu dia salah seorang daripadanya," katanya. Beliau turut sedih kerana terpaksa berhadapan tindakan saman daripada individu yang mengaibkan Harussani.

"Sepatutnya Nor Azli layak disaman oleh Mufti Perak kerana menggelar Harussani dengan panggilan 'Syaitan bercakap' dan 'Haramsani'. Namun, saya terima hakikat ini kerana ia untuk kebenaran dan maruah seorang yang patut kita hormati," katanya.

Pakar DNA Dr Wells sahkan air mani milik Anwar ?

Posted: 23 Aug 2011 09:30 PM PDT
 "Pakar DNA yang dilantik oleh Anwar mengatakan air mani Anwar yang diambil dalam dubur Saiful selepas 56 jam bukanlah satu bahan bukti yang baik.. Kenyataan pakar DNA pilihan Anwar ini secara indirectlynya membuktikan penetrasi kemaluan Anwar ke dalam dubur Saiful memang berlaku. Terima kasih aussie. Makin terserlah kebenaran", kata blogger GAP dalam posting terbarunya hari ini.

Blogger GAP mengulas kenyataan Profesor Madya Dr David Lawrence Noel Wells dari Australia, saksi ketiga pembelaan bagi pihak Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurut The Malaysia Insider, Dr Wells pakar forensik yang dibayar Anwar itu berkata spesimen sperma diambil dari bahagian dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan tidak boleh digunakan sebagai bahan bukti dalam kes liwat kerana keadaannya telah terjejas dan hanya diperoleh 56 jam selepas hubungan seks didakwa berlaku.

Bernama pula melaporkan, Dr Wells semasa diminta (peguam Anwar, Sankara Nair) menjelaskan sampel calitan yang diambil semasa Mohd Saiful mengadu mengenai serangan seksual, sama ada prosedur yang betul telah digunakan, Dr Wells berkata beliau tidak ragu-ragu dengan prosedur itu.
Bagaimanapun, beliau menegaskan penstoran calitan adalah penting bagi membuat profil DNA.
Beliau menjelaskan cara yang betul bagi menyimpan calitan selepas ia diambil adalah udara dalam bekas spesimen perlu dikeringkan atau dibekukan segera dan dihantar ke makmal secepat mungkin.
Menjawab soalan Nair sama ada dapat diterima, ia tiba di makmal hampir 43 jam selepas calitan diambil, Dr Wells berkata: "Ia sudah tentu tidak berapa elok"
AIDCNews – 23/08/11 

Majlis Syura : Sultan Selangor sudah murka , Khalid Ibrahim sudah dikira menipu !

Posted: 23 Aug 2011 04:20 PM PDTSultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah tidak pernah menitahkan atau memperkenankan cadangan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim bagi menubuhkan majlis penasihat syura untuk menyelesaikan isu pemeriksaan terhadap Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) pada 3 Ogos lalu.

Setiausaha Sulit kepada Sultan Selangor, Datuk Mohamad Munir Bani berkata, baginda menyatakan rasa amat terkejut dengan kenyataan Menteri Besar seperti yang dilaporkan oleh media hari ini bahawa baginda telah memperkenankan penubuhan majlis penasihat tersebut sedangkan perkara itu adalah tidak benar.

''Apa yang berlaku ialah Menteri Besar Selangor telah menyembah maklum kepada Sultan Selangor mengenai hasrat beliau untuk memanggil dan berjumpa dengan pihak pengurusan DUMC bagi mendapatkan penjelasan berhubung dengan isu pemeriksaan oleh JAIS di gereja tersebut pada hari Rabu, 3 Ogos lalu. Beliau bercadang untuk membawa bersama Sahibus Samahah Mufti Selangor (Datuk Seri Tamyes Abdul Wahid)," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Semalam, Abdul Khalid dalam kenyataannya menyebut, Sultan Selangor telah menitahkan kerajaan negeri supaya menubuhkan majlis penasihat syura dalam usaha menyelesaikan pertikaian berhubung isu pemeriksaan terhadap JAIS terhadap DUMC di Petaling Jaya pada awal bulan ini.

Berdasarkan kenyataan itu, Abdul Khalid menyatakan majlis penasihat syura itu akan dianggotai Mufti Selangor dan Timbalannya, Datuk Abd. Majid Omar yang berperanan mengkaji isu-isu yang membimbangkan masyarakat Islam dan komuniti bukan Islam di Selangor selain mewujudkan garis panduan demi memastikan sikap hormati menghormati dan harmoni pelbagai kaum dan agama terus terpelihara.

Menurut Mohamad Munir, Sultan Selangor tidak menghalang hasrat Menteri Besar memanggil pihak gereja bersama dengan Mufti Selangor, tetapi baginda menasihatkan supaya timbalan mufti dijemput sekali untuk memberi nasihat bagi perkara-perkara yang berkaitan dengan hukum-hakam syariah dan tidak menyentuh sama sekali isu pemeriksaan gereja oleh JAIS.

''Oleh yang demikian, isu tentang Sultan Selangor menitahkan atau menasihatkan kerajaan Negeri Selangor menubuhkan majlis penasihat syura adalah tidak benar.

''Pendirian Sultan Selangor berkaitan dengan majlis penasihat syura atau pun berbentuk dialog berkaitan agama, tidak pernah diperkenankan kerana negeri Selangor telah mempunyai Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), JAIS dan Jabatan Mufti Negeri Selangor," tegasnya.Komen GPB : 

Ini sudah kes berat sampai Sultan Selangor terpaksa keluar titahnya untuk nafikan . Nampak sangat kerajaan Pakatan ini sanggup halalkan apa saja hingga kenyataan Raja pun diputar belitkan mereka.

Penasihat Undang-Undang UMNO

Posted: 24 Aug 2011 11:24 AM PDT

Penasihat Undang-Undang UMNO


Cuba Heret Sultan Ke Kancah Politik, Khalid Tiada Etika Selaku Menteri Besar

Posted: 24 Aug 2011 12:57 AM PDT

KUALA LUMPUR, 24 Ogos – Tindakan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang mengeluarkan kenyataan bahawa Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah menitahkan atau mencadangkan supaya kerajaan negeri menubuhkan Majlis Penasihat Syura adalah bukti bahawa beliau tidak bertanggungjawab dalam melaksanakan tugasnya.

Penasihat Undang-undang UMNO, Datuk Mohd Hafarizam Harun menganggap apa yang dilakukan oleh Abdul Khalid adalah bertentangan dengan etika selaku Menteri Besar Negeri Selangor yang memegang kuasa eksekutif di negeri tersebut.

"Tindakan Menteri Besar ini ibarat mengheret Baginda DYMM Sultan Selangor ke kancah politik sedangkan Baginda sebagai ketua negeri bertanggungjawab penuh untuk perkara-perkara yang berhubung dengan agama Islam, adat istiadat orang Melayu serta lain-lain perkara yang berkaitan," katanya.

Beliau berkata demikian kepada UMNO Online berhubung kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Mohamad Munir Bani yang menafikan perkenan Sultan Selangor dalam penubuhan Majlis Penasihat Syura.

"Sultan Selangor akan dinasihati oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan pejabat Mufti Selangor dalam hal-hal berkaitan, justeru tindakan untuk mewujudkan Majlis Penasihat Syura adalah satu usaha untuk melemahkan lagi kuasa JAIS dan Jabatan Mufti yang ada di negeri tersebut.

"Tindakan berkenaan dengan menafikan sama ada permohonan boleh dibuat untuk mendapat perkenan daripada Baginda DYMM Sultan Selangor tidak boleh ditimbulkan kerana tidak ada sebarang peruntukan berkaitan hal tersebut."

Dilaporkan Majlis Penasihat Syura itu akan ditubuhkan bagi menyelesaikan pertikaian berhubung pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lepas kerana disyaki terdapat orang Islam menyertai upacara makan malam yang dianjurkan oleh gereja itu.

"Tindakan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar ini telah membuktikan bahawa beliau tidak tegas sebagai pemimpin dan sanggup tunduk kepada tekanan politik Dap dan PKR khususnya dalam hal-hal yang membabitkan agama Islam.

"Sekiranya Majlis Penasihat Syura ada wakil orang bukan Islam sedangkan mereka tidak mengamalkan agama Islam jadi bagaimana mungkin mereka akan bersetuju dengan apa yang orang Islam lakukan termasuk dalam isu yang membabitkan gereja ini."

Dalam kenyataan Mohamad Munir memberitahu bahawa Abdul Khalid telah menyembah maklum kepada Sultan Selangor yang berhasrat untuk memanggil dan berjumpa dengan pihak pengurusan Gereja Methodist Damansara Utama.

Ia dibuat bagi mendapat penjelasan daripada pihak gereja mengenai isu pemeriksaan JAIS ke atas gereja itu dan beliau bercadang untuk membawa bersama Mufti Negeri Datuk Mohd Tamyes Abdul Wahid, katanya.

Dalam hal ini, Sultan Selangor tidak menghalang hasrat Menteri Besar Selangor memanggil pihak gereja bersama-sama dengan Mufti Selangor tetapi Baginda menasihatkan Menteri Besar menjemput sekali Timbalan Mufti Selangor, Datuk Abdul Majid Omar untuk memberi nasihat bagi perkara-perkara yang berkaitan hukum hakam syariah dan tidak menyentuh sama sekali isu pemeriksaan gereja oleh JAIS.

DIMENSI

Posted: 24 Aug 2011 11:14 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Tuan Man hina wali terompah? kehkehkeh >|D

Posted: 24 Aug 2011 07:45 AM PDT


Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menyifatkan Umno melayan ulama seperti "terompah kayu" dan tidak mengiktiraf, malah tidak meletakkan golongan itu di kedudukan terbaik dalam pentabiran negara.

Tegas Ketua Penerangan PAS (gambar) ini, ulama tidak akan dihormati dan disanjung jika ia tidak diiktiraf oleh mana-mana parti atau pentadbiran negara.

"Ulama perlu ada tanggungjawab dan pengiktirafan tapi kalau kita duduk dalam parti yang tidak iktiraf ulama dan tak terima nasihat ulama, nak buat apa... ulama adalah pemandu kepada pemimpin supaya pemimpin ikut nasihat ulama berlandaskan hukum Islam" - TheMalaysiainsideanuvajiass

aikk!!..UMNO jugak yang kene?? ape dah jadi dengan si Tuan Man Tuan Bingai nih? sejak 2 menjak bingai dia makin menjadi2 heheh. Nak tanye sket kat si bingai nih. Majlis fatwa terdiri dari golongan mane? Imam negara ape tugasnya? Mufti pulak bertindak sebagai ape?

Lagi satu soalan..Khalid sebagai menteri besar beragama islam, sewaktu kes DUMC terbongkar, Khalid ikut nasihat sape? Bukan ke Pasrael ada wakil (Dr Hasan Ali dan father Khalid) yang mengendalikan ehwal agama? di mana kedudukan mereka pula?? Hasan Ali telah menjalankan kewajipan beliau sebagai exco agama selangor dengan baik. Tapi apa pula peranan father khalid sebagai pesuruhjaya pasrael di selangor??


Nak tanya lagi sket..dalam banyak2 masjid yang ada kat shah alam apsal plak father Khalid minat berkhutbah dalam gereja serta mengedar risalah jemputan ke seminar gereja paramount hotel? Bagaimana pula ulamak yang kurang hajar seperti Ustaz Azli yang menggelar mufti2 sebagai syaitan bisu?

Sebenarnya Pasrael lah yang mengangkat ulamak2 mereka setaraf terompah dek kerana terikut2 perangai ketua terompah paling besar si wally terompah! kehkehkeh >|D

Omegay: Hangat!!..Adun Pas Ulu Langat sokong Lynas..Fuziah salleh terberak dalam kain!

Posted: 24 Aug 2011 05:53 AM PDT


kehkehkehkeh fuziah mak lampir II gerenti terberak dalam kain!. TV3 sebentar tadi telah menyiarkan pengakuan 2 saintis negara bahwa projek Lynas adalah selamat dan mampu beroperasi setelah langkah2 keselamatan yang di ambil memenuhi piawaian antarabangsa.

Yang lebih memeranjatkan lagi adalah pengakuan dari salah seorang saintis tersebut adalah adun PAS Ulu Langat, Dr Che Rosli Che Mat!. Beliau bertegas bahwa tahap radiasi di kilang lynas adalah di paras rendah dan tidak berbahaya kepada penduduk sekitar.


Dr Che Rosli sendiri tak tahan dengan tohmahan dan momokan yang sering di lemparkan oleh Fuziah terhadap kerajaan dan rakyat. Fuziah sebenarnya tau bahwa projek Lynas adalah selamat setelah beliau sendiri telah menghadiri sesi penerangan yang di lakukan oleh wakil IAEA sebelum ni.

Namun Fuziah amat takut jika projek tersebut menjadi kenyataan. Bukan saja projek itu akan memberi faedah yang lebih besar kepada penduduk setempat tapi sebaliknya akan mencalar imej dan kredibiliti beliau sebagai seorang adun pembangkang yang buta hati!

Nampak gaya Fuziah dah boleh berkongsi sampan dengan Zuraidah mak lampir. sama2 bakal tenggelam! kehkehkehkeh

Omegay: Majlis Pendengaran la plakk..ape khalid dah pekak badak ke?? >|D

Posted: 23 Aug 2011 10:25 PM PDT

Kerajaan Selangor kesal, ubah nama Majlis Syura

24/08/2011 12:01pm

SHAH ALAM 24 Ogos — Kerajaan Selangor akur kepada segala nasihat dan titah yang diterima secara langsung daripada Sultan Selangor serta bekerjasama dalam isu penubuhan 'Majlis Syura'.

Justeru, kerajaan negeri membuat keputusan untuk mengubah nama jawatankuasa Majlis Syura itu kepada Jawatankuasa Pendengaran bagi mengelakkan sebarang pertindihan dengan Majlis Syura negeri Selangor yang diterajui Majlis Agama Islam Selangor, menurut satu kenyataan Kerajaan Negeri Selangor hari ini.

"Kerajaan Negeri berharap perubahan nama ini akan dapat merungkai sebarang kekeliruan yang wujud dan meneruskan segala usaha mencari penyelesaian berhubung isu DUMC (Damansara Utama Methodist Church) dan JAIS bagi kesejahteraan rakyat jelata," menurut kenyataan itu. — Bernama

Khalid pekak atau buat2 pekak? khalid gagap sedar dia dah lakukan satu kesilapan besar apabila tindakan dia yang memandai2 buat keputusan sendiri membuatkan baginda sultan murka!. Lebih2 lagi jawatankuasa yang di wujudkan juga belum di pastikan lagi sama ada  mendapat perkenan dari tuanku sultan atau tidak

sudah ler berbohong dengan sultan malah membelakangi titah sultan yang tidak mahu mana2 pihak mencampuri siasatan JAIS. Pasrael pun dah mati akal kerana khalid memandai2 mengambil tindakan membabi buta telah mengakibatkan rakyat makin muak dengan gelagat pasrael dan fuckatan riot khususnya

Pasrael jugak dah macam cacing kepanasan apabila tak mampu berbuat apa2 untuk menyelamatkan akidah umat islam di selangor akibat desakan geng komunis yang mahukan hasan ali di hukum dan kedudukan beliau dalam exco di nilai semula. bagaimana pun pasrael masih belum menyatakan pendirian tentang isu tersebut secara rasmi. bukan apa..takut!..pas dah kantol! kehkehkeh >|D

Politik Harian

Posted: 24 Aug 2011 04:16 AM PDT

Politik Harian


JOM Ramadhan Pulau Pinang, Diserikan Dengan Majlis Tadarus

Posted: 24 Aug 2011 03:52 AM PDT

YB Khairy Jamaluddin sedang bertadarus bersama-sama AJK Pemuda UMNO Bahagian Kepala Batas di Masjid Lahar Tabut, Kepala Batas.

Antara aturcara lain, Ketua Pemuda Umno akan menyampaikan sumbangan kepada Maahad Tahfiz dan asnaf.

Pemuda PAS seharusnya buat Program seperti ini di bulan Ramadhan, Hentikan lah tabur fitnah sana sinun...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kes Liwat Anwar: Pakar Akui Boleh Menemui Kepala Sperma Walaupun Tempoh 65jam

Posted: 24 Aug 2011 12:54 AM PDT

Pakar Patologi forensik dari Australia mengakui kemungkinan boleh menemui kepala sperma pada badan seseorang sehingga satu tempoh selama 65 jam selepas mengadakan hubungan seks, tetapi mengakui penemuan saintifik tidak boleh bersandarkan pada keadaan yang jarang-jarang wujud tetapi tidak mungin tidak berjaya.

Dr David Wells, saksi pakar pasukan peguam pembela dalam kes Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata demikian ketika disoal oleh pendakwa raya mengenai kewujudan kepala sperma selepas 65 jam hubungan seks diadakan, mandi dan membuang air besar.

Peguam Cara Kanan II Datuk Yusof Zainal Abiden yang mengetuai pasukan pendakwaan memberitahu Mahkamah Tinggi bahawa ada kajian kes di United Kingdom yang memutuskan penemuan seumpama itu, yang bercanggah dengan dakwaan awal bahawa sperma hanya boleh hidup sehingga 36 jam sahaja.

Ketika disoal balas, Dr Well menjelaskan bahawa beliau sedar kes sedemikian.

Bagaimanapun beliau menekankan bahawa ia satu-satunya kes yang beliau tahu sepanjang 30 tahun lalu pembabitannya.

Dr Wells juga berkata beliau juga pernah menguji spesimen sperma selepas 56 jam dan mendapati tiada sebarang keputusan.

"Itu hanya satu kes yang saya tahu di mana adanya (bahan) literatur dalam 30 tahun (lalu). Adakah anda bersandarkan pada satu kes saintifik ke atas premis tunggal?

"Saya fikir kebanyakan daripada kita akan berkata tidak tahu atau tidak memberi pandangan," kata beliau menjawab Yusof.

Info - SUNGAI RAPAT ONLINE
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Pemuda Umno Berjaya Daftar 121,000 Ahlinya Sebagai Pengundi

Posted: 24 Aug 2011 12:00 AM PDT


Hasil kerja keras jentera Pemuda seluruh negara, pergerakan itu berjaya mendaftarkan 121,000 daripada 180,000 anggotanyaa yang sebelum ini tidak layak mengundi setakat ini.

Pengerusi Biro Pemilih dan Keahlian Pemuda UMNO, Hisamuddin Yahya memberitahu hasil kerja keras jentera Pemuda seluruh negara, pergerakan itu berjaya mendaftarkan 121,000 daripada 180,000 anggotanya yang sebelum ini tidak layak mengundi.

"Ini bermakna hanya tinggal kira-kira 59,000 orang sahaja lagi yang belum mendaftar dan kita sekarang sedang giat mengesan mereka.

"Pergerakan Pemuda yakin mereka dapat didaftarkan menjelang September ini," katanya di sini.

Pada masa yang sama beliau turut menyatakan Pemuda UMNO mungkin menghantar pasukan khas ke Sabah bagi membantu jentera Pemuda di sana mendaftarkan anggotanya sebagai pemilih.

Jelas beliau langkah itu bagi memastikan kira-kira 21 peratus lagi anggotanya dapat didaftarkan selewat-lewatnya pada September ini bagi membolehkan mereka mengundi pada pilihan raya umum nanti.

"Kita mungkin menghantar anggota ke sana Sabah bagi membantu jentera Pemuda mengesan dan mendaftarkan ahli. Ini penting memandangkan di sana ahli kita berselerak di kawasan pedalaman termasuk di pulau-pulau

"Ggerakan pendaftaran itu perlu dijalankan segera supaya mereka layak untuk mengundi sekali gus membantu kemenangan semua calon Barisan Nasional", ujarnya.

Katanya Sabah merupakan negeri yang anggotanya paling ramai masih belum mendaftar sebagai pemilih iaitu sebanyak 21 peratus, manakala Perak dan Selangor masing-masing di bawah sembilan peratus.

JOM Ramadhan: Khairy - Jangan Ambil Mudah Pada Golongan Yang Memerlukan

Posted: 23 Aug 2011 11:00 PM PDT


Pemuda UMNO mesti mengambil langkah yang lebih efisyen dan efektif dalam menganjurkan program-program yang memberi khidmat kepada masyarakat.

Ketua Pemuda UMNO Malaysia Khairy Jamaluddin berkata, program kemasyarakatan adalah salah satu inisiatif dalam mengaplikasi salah satu perjuangan sayap parti yang mesti diamalkan secara berterusan.


Beliau berkata demikian dalam ucapannya bersempena Program JOM Ramadhan 2011 yang turut dianjurkan oleh Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan yang berlangsung di Taman Maluri.


Program Jelajah One Malaysia (JOM) Ramadhan 2011 Telah Dirasmikan Oleh YB Khairy Jamaluddin Anjuran Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Dengan Kerjasama Pergerakan Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan Dan Titiwangsa Program JOM Ini Juga Memberi Sumbangan Kepada Anak-Anak Yatim.

Sumber: KLpos

Khalid Ibrahim Muka Tak Malu, Ubah Nama Majlis Syura Kepada Jawatankuasa Pendengaran

Posted: 23 Aug 2011 10:00 PM PDT


Sudah kantoi menipu di bulan Ramadan, Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim dalam satu kenyataan lewat malam Selasa berkata kerajaan Selangor memutuskan untuk menukar nama Majlis Syura, kepada Jawatankuasa Pendengaran dipercayai berikutan kemurkaan Sultan Selangor semalam.

Justeru, kerajaan negeri membuat keputusan untuk mengubah nama jawatankuasa Majlis Syura itu kepada Jawatankuasa Pendengaran bagi mengelakkan sebarang pertindihan dengan Majlis Syura negeri Selangor yang diterajui Majlis Agama Islam Selangor, menurut satu kenyataan Kerajaan Negeri Selangor hari ini.

"Kerajaan Negeri berharap perubahan nama ini akan dapat merungkai sebarang kekeliruan yang wujud dan meneruskan segala usaha mencari penyelesaian berhubung isu DUMC (Damansara Utama Methodist Church) dan JAIS bagi kesejahteraan rakyat jelata," menurut kenyataan itu.


Sedih bila melihat rakyat Selangor mempunyai seorang MB yang bodoh! dah kantoi pun Khalid Gagap masih nak Cover Up lagi tu....


Khalid Ibrahim Stupid...

Anwar Ibrahim Liwat II: Dr David Wells Setuju Berlaku Penetrasi !

Posted: 23 Aug 2011 09:09 PM PDT


Pakar forensik yang dilantik oleh pihak pembelaan perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim, Dr. David Wells, bersetuju dengan tindakan tiga doktor Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang memeriksa Mohd. Saiful Bukhari Azlan pada 28 Jun 2008.

Para doktor berkenaan hanya menyatakan mengenai penemuan air mani pada calitan-calitan sampel tertentu dalam laporan perubatan dan hanya membuat tafsiran mengenai wujudnya kemasukan zakal dalam anal di mahkamah.

Kata Dr David Wells lagi sampel-sampel DNA yang diperoleh dari dubur Saiful terlalu bermakna perlukan penjagaan rapi mengikut prosedur perubatan.

Kemungkinan selepas satu tempoh 2 hari, sampel ini kemungkinan tidak berada dalam keadaan baik," kata beliau di mahkamah hari ini.

"Integriti spesimen adalah sangat penting," katanya lagi.

Perbicaraan akan disambung selepas ini dengan pemeriksaan balas ke atas Dr Wells oleh pendakwa raya lagi...

Khalid Ibrahim Stupid...

Posted: 23 Aug 2011 07:00 PM PDT


Kalau di zaman Hang Tuah aku rasa dah lama Sultan jatuhkan hukuman bunuh kepada penderhakan yang bernama Khalid Ibrahim ini... Nasib kau lah MB stupid zaman dah berubah!

Memang pelik tapi benar MB Stupid, boleh selambe bodoh je jual nama Sultan, ikut suka hati dia je... Apa dia ingat Sultan tu apa? Hello... hello... Khalid jangan dok sibuk berpolitik sampai titah Sultan pun nak di politikkan...

Rakyat pun dah menyampah dan benci dengan MB stupid yang dah banyak kali buat onar di Negeri Selangor.

Bukan kali pertama MB stupid menipu menggunakan nama Sultan, semasa isu perlantikan Datuk Khusrin sebagai SUK Selangor juga MB stupid menipu jual nama Sultan.

Pengkhianat kepada Sultan ini tidak layak menerajui Negeri Selangor dan rakyat Selangor harus bangkit untuk menentang pengkhianat ini!

Desakan perlu dibuat untuk Khalid Ibrahim meletakan jawatan yang disandangnya dengan segera!

Terdahulu Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah tidak pernah menitahkan atau memperkenankan cadangan Menteri Besar, Khalid Ibrahim bagi menubuhkan majlis penasihat syura untuk menyelesaikan isu pemeriksaan terhadap Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) pada 3 Ogos lalu. Baca di sini...

Kalau Chegu Bard Anak Jantan Pergi La... Buat Laporan Polis Berhubung Isu Cincin Rosmah

Posted: 23 Aug 2011 06:00 PM PDT

Kalau setakat menyalak siang dan malam tapi tak berani buat laporan polis pasal isu cincin Rosmah tu... baik kerat dan bagi anjing makan je barang Chegu Bard tu....

Bukan sekali dua,  malah dah berkali-kali Chegu Bard ini dicabar untuk membuat laporan polis... Kalau berada di pihak yang benar kenapa sampai sekarang Chegu Bard tidak berani menyahut cabaran-cabaran tersebut?

Jelas Chegu Bard adalah seorang pembohong... Sampai sekarang pun dia tidak membuat laporan polis ke atas Rosmah?


Badrul Hisham Shaharin sekali lagi dicabar supaya membuat laporan polis ke atas Datin Seri Rosmah Mansor berhubung dakwaan pembelian sebentuk cincin bernilai AS$24 juta (RM72 juta).

Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari berkata, kegagalan Badrul Hisham berbuat demikian meskipun cabaran itu sudah lebih sebulan dilontarkan telah membuktikan tuduhan itu hanyalah fitnah semata-mata.

Ini kerana jelas Anuar, Badrul Hisham atau lebih dikenali 'Chegu Bard' tahu bahawa cincin itu langsung tidak mempunyai kaitan dengan Rosmah sebaliknya, ia dipesan masuk dari New York, Amerika Syarikat oleh Maira Nazarbayev.

"Jika benar tuduhan itu mengapa sehingga sekarang Chegu Bard tidak berani menyahut tiga cabaran yang saya buat pada 17 Julai lalu? Mengapa sampai sekarang dia tidak membuat laporan polis ke atas Rosmah?

"Mengapa dia tidak membuat laporan penuh kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan mengapa tidak menamakan secara jelas yang cincin itu milik Rosmah," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Maira yang berasal dari Kazakhstan merupakan bakal besan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dalam pada itu, Anuar turut mempersoalkan apakah motif sebenar Chegu Bard melontarkan fitnah tersebut kepada isteri Perdana Menteri dan siapakah yang mengharap keuntungan politik daripada fitnah berkenaan.

Katanya, semua persoalan tersebut perlu dijawab dengan segera kerana telah menjadi rahsia terbuka bahawa bekas ahli Majlis Pimpinan Pusat, Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu mempunyai hubungan persaudaraan dengan Anwar.

Apatah lagi jelas beliau, dakwaan berhubung pembelian cincin oleh Rosmah itu hanya timbul selepas Chegu Bard mengadakan pertemuan sulit dengan Anwar di Indonesia, pada April lalu.

Liwat II: Anwar Didakwa Hina Mahkamah! Serang Hakim Secara Terbuka

Posted: 23 Aug 2011 05:00 PM PDT


Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim disifatkan telah menghina mahkamah dalam kenyataan pembelaan kes liwatnya semalam apabila 'menyerang' Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah secara terang-terangan.

Peguam terkemuka, Datuk Seri Dr. Muhammad Shafee Abdullah berkata, selain memburukkan imej Mohamad Zabidin, Anwar juga dilihat cuba menjatuhkan reputasi institusi mahkamah di negara ini apabila mendakwa beliau ditindas daripada mendapat perbicaraan yang adil.

"Dalam kenyataan pembelaan Anwar setebal 32 muka surat semalam, beliau secara terang-terangan telah memburukkan institusi mahkamah serta para pegawai seperti hakim di hadapan para pemerhati dan orang awam.

"Kenyataan (pembelaan) Anwar semalam bukan bersifat membela diri tetapi lebih daripada kenyataan politik yang memburukkan mahkamah serta mengutarakan perkara-perkara tidak relevan," katanya.

Semalam, Anwar dalam keterangan selama kira-kira satu jam 45 minit menegaskan bahawa Mohamad Zabidin menindas hak beliau untuk mendapat perbicaraan adil sungguhpun hakim berkenaan telah berpuluh kali membenarkan penangguhan demi menghormati Ahli Permatang Pauh itu sebagai tertuduh.

Anwar yang memilih untuk memberi pernyataan tidak bersumpah dari kandang tertuduh dilihat cuba 'menyelamatkan' dirinya daripada disoal balas oleh pasukan pendakwaan yang diketuai oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abidin.

Mengulas perkara itu, kata Muhammad Shafee, setiap tertuduh mempunyai hak untuk berbuat demikian tetapi ia agak jarang digunakan kecuali atas sebab-sebab tertentu seperti tertuduh itu mempunyai tahap keupayaan minda yang rendah berbanding manusia normal lain.

"Ia biasanya digunakan dalam kes-kes tertuduh yang amat naif, antara waras atau tidak, ataupun tertuduh itu mempunyai sesuatu yang ingin disorokkan dan tidak berupaya menghadapi pemeriksaan balas pendakwa raya.

"Kenyataan tanpa bersumpah sebenarnya tidak memerlukan seseorang tertuduh itu untuk bercakap benar di mahkamah kerana pihak pendakwa tidak boleh ataupun tidak perlu menyoal balas tertuduh," katanya.

3 M Mahu Bunuh Karier Politik Khir Toyo

Posted: 23 Aug 2011 09:03 AM PDT


Bekas menteri besar Selangor Dr Mohd Khir Toyo mendakwa tiga menteri persekutuan dalam jemaah menteri sekarang sedang berkonspirasi bagi beliau dikenakan hukuman penjara atas tuduhan rasuah.

Siapakah 3 jemaah Menteri itu?

Dalam blognya hari ini, Dr Khir yang menulis mengenai 'memohon ampun dan maaf' sempena semangat Ramadan, berkata beliau tidak akan mendedahkan nama menteri-menteri berkenaan kerana tidak mendapat bukti yang sahih.

Dibawah luahan Dr Khir menerusi laman blognya:

Kisah Tiga Menteri

Ketika saya memohon maaf kepada semua orang, saya juga mengambil kesempatan semangat ramadhan tahun ini untuk memaafkan sesiapa sahaja merasakan mereka perlu memohon maaf kepada saya kerana apa sahaja sebab.

Namun sebagai manusia biasa saya juga ada kelemahan kerana tidak mungkin dapat saya maafkan seseorang yang membuat fitnah terhadap saya sehingga terjadinya siatuasi sekarang. Percayalah walau berapa kali beliau mengerjakan umrah belum tentu Allah mengampunkan dosa beliau dengan manusia yang lain.

Dalam bulan yang mulia ini juga saya ingin mengingatkan tiga orang sahabat yang menjadi Menteri dalam kabinet sekarang agar jangan keterlaluan untuk mengenakan saya. Saya tidak mendedahkan nama menteri-menteri ini kerana tidak mendapat bukti yang sahih sungguhpun beberapa sumber saya sangat boleh dipercayai.

Seorang Menteri dilaporkan berkata kepada dua orang Menteri lain bahawa jika mahu mendapat kembali Selangor maka Khir Toyo perlu didakwa. Sekarang Menteri yang sama berkata jika mahu menang Selangor Khir Toyo perlu dipenjarakan.

Apakah mereka ini begitu besar boleh menguasai hakim perbicaraan? Saya tidak mahu percaya mereka berupaya mengarahkan hakim atau hakim akan mendengar arahan kumpulan ini. Namun jika pun ada usaha-usaha untuk mempengaruhi kehakiman, saya masih percaya dengan kebebasan dan integeriti institusi kehakiman. Selebihnya, saya percaya saudara/saudari terutamanya para peguam boleh membuat penelitian terhadap fakta-fakta kes saya di mahkamah dan membuat penilaian sendiri.

Cuma saya hendak mengingatkan ketiga-tiga Menteri ini agar menumpukan kerja mereka membantu Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak meningkatkan kualiti perkhidmatan kerajaan terutama membabitkan potfolio mereka sendiri. Turunlah ke padang dengar pandangan rakyat di bawah terhadap kerajaan bukannya sekadar membaca blog dan media yang telah memilih untuk berpihak di mana.

Kenyataan bahawa jika Khir Toyo dipenjarakan maka BN akan dapat kembali Selangor hanya menunjukkan kecetekan pemikiran pemimpin tersebut yang tidak memahami keseluruhan isu rakyat di Selangor. Lebih daripada itu, ia menunjukkan kebodohan pemimpin ini seolah-olah majoriti rakyat Selangor tidak cerdik dan tidak boleh menilai fakta-fakta kes di mahkamah.

Apakah pada hemat beliau rakyat Selangor secara majoritinya dungu, bebal dan bengap yang akan mengikut skrip sandiwara beliau? Apakah beliau fikir rakyat mahukan pemimpin UMNO dihukum atau mereka mahu melihat keadilan ditegakkan?

Pada hemat saya majoriti rakyat terutamanya di Selangor mahu melihat keadilan undang-undang ditegakkan tidak kira ia di pihak UMNO mahu pun di pihak parti-parti lain.

Usaha Memurtadkan Melayu, Video Terakhir Pemeriksaan JAIS 3 Ogos DUMC

Posted: 23 Aug 2011 05:00 AM PDT


Dalam rakaman video terakhir ini kelihatan pihak JAIS sedang menyoal siasat seorang lelaki berpakaian Melayu dan meminta kad pengenalannya untuk mengenali nama dan identiti agamanya.

"I need to pray.. I need religion..kita pakai (pakaian ini) untuk private function sahaja, kita tidak pergi luar, pakai untuk public", kata lelaki berpakaian Melayu itu.

"Kita datang sini untuk tahu ada Muslim atau tidak dalam dewan ini. Itu sahaja", kata pegawai JAIS.

Rakaman seterusnya, memperlihatkan pegawai-pegawai JAIS memeriksa bahan-bahan yang digunakan semasa program dalam dewan tersebut.

Turut ditemui cebisan-cebisan kertas yang telah dikoyakkan dan dimasukkan ke dalam tong sampah.

Beberapa bahan bukti lain termasuk soalan kuiz menguji kefahaman Islam bertajuk "Let's Test Your Knowledge" turut dijumpai dikeroyok dan dibuang dalam tong sampah tersebut.

Seterusnya saksikan Video ini.....

SENJALIZA

Posted: 24 Aug 2011 03:44 AM PDT

SENJALIZA


Janganlah Tanguh-tangguh...

Posted: 23 Aug 2011 09:22 AM PDT

Dont take it to your own hands, take it to the court!
Standard form..
 Semua tahu, anak-anak kecilpun bole buat borang seperti di tangan zuraidah dan eli tu...kenapa pegang saja..bawalah ke mahkamah dan jangan dok tangguh-tangguh seperti kes yang selalu tangguh tangguh tu!.ala Sodomi II lah..

PERDANA MENTERI ANDA?

Posted: 23 Aug 2011 07:23 AM PDT

Orang macam ini nak jadi Perdana Menteri anda? SL pass lah..Masalah peribadinya sendiri dia tak mampu nak selesaikan.. apa lagi masalah negara. Mana kita nak letak maruah negara dan penduduknya?

anakbukitgantang says

Posted: 24 Aug 2011 03:40 AM PDT

anakbukitgantang says


Surat terbuka untuk Lim Guan Eng, Murshidul Am PAS, Dr MAZA dan semua semua orang kafir di Malaysia

Posted: 24 Aug 2011 03:11 AM PDT

Isu larangan bacaan Quran dan Azan- syair dan pesanan ini saya dapat dari rakan saya,  warganegara sebuah negara lain. Beliau amat  terkejut kenapa umat Islam di Malaysia boleh DIAM dalam isu larangan bacaan Quran sebelum azan yang jelas adalah Sunnah dan dilakukan di zaman Rasulullah S.A.W.. Lihat penjelasan Ustaz Abu Syafiq dalam artikel sebelumnya.

KAMI


Tanyakanlah tentang kami….
Pada rumah rumah negeri Syam, dan taman tamannya
Pada negeri Irak dan pedesaannya
Pada Andalusia dan gedung gedungnya
Tanyakan tentang kami
Pada negeri Mesir dan lembah lembahnya
Pada Jazirah Arabia dan padang Saharanya

Tanyakan tentang kami pada dunia dan penghuninya
Pada padang padang Afrika
Pada tanah tanah subur negeri Ajam
Pada padepokan padepokan negeri Persi
Pada lereng lereng Kaukasus
Pada kegersangan Kongo
Pada sepanjang sungai Loire
Dan lembah lembah sungai Danube


Tanyakan tentang kami
Pada setiap jengkal tanah di bumi
Pada setiap pemukiman di kolong langit ini

Bahwa………….


Pada mereka semua terekam berita tentang….
Kepahlawanan kami
Pengorbanan kami
Jasa jasa kami
Kebanggaan kebanggaan kami
Peninggalan peninggalan kami
ilmu pengetahuan kami
dan keindahan seni kami


Kami orang ISLAM!

Kami orang ISLAM !

Tiadalah penyiram taman taman keluhuran
Kecuali darah darah kami
Tiadalah penghias surga surga kepahlawanan
Melainkan jasad jasad syuhada kami


Pernah kalian kenal dunia……
Yang lebih agung dan lebih dahsyat
Yang lebih unggul dan lebih cerdas


Daripada kami…..?

Kami telah membawa pelita petunjuk
Disaat bumi tersesat dalam gelapnya kebodohan
Dam kami katakan pada penghuninya

'inilah jalannya!'

Kami tegakkan timbangan keadilan
Disaat bangsa bangsa menjunjung tinggi tongkat kelaliman
Kami bangun gedung ilmu pengetahuan
Disaat orang orang mengusir ilmu pengetahuan dari rumah mereka
Kami deklarasikan persamaan

Disaat manusia menyembah para penguasa dan menuhankan Tuan Tuan
Kami hidupkan hati manusia dengan iman
Kami hidupkan akal manusia dengan pengetahuan
Kami hidupkan segenap umat manusia dengan kebebasan dan peradaban


KAMI ORANG ISLAM!

Kami bangun kota Kufah, Basrah, Cairo dan Bagdad
Kami bangun peradaban Syam, Iraq, Mesir dan Andalusia
Kami dirikan Baitul Hikmah, Madrasah Nizhamiyah
Universitas Cordova, dan Universitas Al Azhar

Kami bangun dan makmurkan masjid Al Umawi
Kubah Al Shahra', Sirra Man Ra'a, Al Zahra
Al Hambra, Sultan Ahmad, dan Taj Mahal


Maka terhiburlah setiap setiap insan yang mengunjunginya
Kami telah mengajar pada penduduk bumi
Kamilah guru mereka

KAMI ORANG ISLAM!

Diantara kami adalah Abu Bakar, Umar, Nuruddin,
Shalahuddin dan Aurangzib.
Diantara kami adalah Khalid bin Walid, Thariq bin Ziyad,
Qutaibah, Ibnu Qasim dan Sultan Azh Zhahir.


Diantara kami adalah Al Bukhari, Al Thabari, Ibnu Taimiyah,
Ibnu Qoyyim, Ibnu Hazm, dan Ibnu Khaldun
Diantara kami adalah Al Ghazali, Al Razi, Ibnu Rusyd, dan Ibnu Sina
Diantara kami adalah Al Khalil, Al Jahizh, dan Abu Hayyan


Diantara kami adalah Abu Tamam, Al Mutanabbi dan Aa'ari
Diantara kami adalah Ma'bad, ishaq, dan Zaryab
Diantara kami adalah setiap pemimpin yang bagaikan

lukisan hidup dari percontohan insani budiman
Diantara kami adalah setiap panglima
Yang bagaikan pedang pedang tuhan terhunus
Diantara kami adalah setiap cendikia yang
Bagai akal di tubuh manusia
Diantara kami adalah adalah sejuta orang hebat dan agung


KAMI ORANG ISLAM!


Kekuatan kami karena iman kami
Kejayaan kami karena agama kami
Dan karena kenyakinan kami pada Tuhan kami
Undang Undang kami adalah Al Qur'an kami
Iman kami adalah Nabi kami
Dan pemimpin kami adalah pelayan kami

Orang lemah kami harus kuat di sisi kami
Orang kuat kami adalah penolong orang lemah kami
Kami sesaudara disisi Allah
Setiap kami sama di hadapan Agama
KAMI ORANG ISLAM!


KAMI ORANG ISLAM!


Kami memerintah kami berbuat adil
Kami membangun kami bawa kemajuan
Kami memperluas wilayah kami memperdalam kualitas


Kami dulu kuat lagi adil
Dalam peperangan kami tetapkan undang undang kasih sayang
Dalam damai kami tetapkan undang undang keadilan
Kami dulu sebaik baik penguasa dan pahlawan penaklukan
Kami tegakkan peradaban yang lebih baik lagi penuh berkah
Yaitu peradaban jiwa dan raga, kemuliaan dan kebahagiaan
Sehingga meratalah manfaatnya
Penduduk bumi pun bernaung dibawahnya


Kami sirami peradaban itu dengan darah darah kami
Kami tinggi tegakkan ia dengan belulang
Tengkorak para pahlawan kami
Pernahkah bumi ini sunyi dari pengorbanan syuhada kami


Yang berjuang menegakkan Islam, kedamaian, iman dan keamanan?


KAMI ORANG ISLAM!


Pernahkah terwujud contoh kemanusian yang agung selain pada kami?
Adakah alam mengenal lembaga kemanusiaan yang mulia
selain masyarakat kami yang berlandas akhlak karim, kejujuran,


kebenaran, dan mengutamakan orang lain?
Pernahkah terjadi perpaduan antara fakta kehidupan, impian para
Filosof dan cita cita para pejuang reformis selain dalam masyarakat kami di awal islam ?
Di saat seorang muslim yang terluka parah dalam peperangan,


Hampir meninggal dunia, lalu ia ingin minum seteguk air,
Maka ketika diperolehnya segelas air, ia melihat orang lain terluka,
Maka ia berikan air itu kepada orang tersebut hingga ia sendiri
Mati dalam kehausan.
Di saat seorang ibu muslim yang suami, saudara, dan ayahnya
Gugur dalam pertempuran,
Ketika kepadanya diberitakan tentang kematian mereka,
Ia justru bertanya " bagaimana dengan Rosulullah?"


Ketika dikatakan kepadanya Rosulullah masih hidup, ia pun berkata :
" setiap musibah selain atas Rosulullah adalah ringan"
Ketika suatu saat seorang perempuan tua datang dan langsung
Menginterupsi tentang persoalannya kepada Umar dengan nada
Keras saat Umar di atas mimbar dalam acara resmi, padahal
Ketika itu beliau Penguasa sebelas negara
Disaat setiap orang dari kami mencintai


Saudaranya sebagaimana dirinya sendiri,
Dan mengutamakan saudaranya
Meski ia sendiri dalam keadaan amat membutuhkan
Adalah suci tubuh kami, jiwa kami, harta kami, dan mental kami.


Tiada kami mendatangi atau meninggalkan suatu perkara, berdiri atau duduk,
Pergi atau datang kecuali demi Allah
Kami telah redam hasrat dan keinginan dalam diri kami
Hingga yang tertinggal hanyalah keinginan mengikuti petunjuk Al Qur'an yang suci


Kami adalah manusia manusia pilihan, sari manusia dan pilihan kemanusiaan.
Dan kami telah jadikan benar dan nyata segala yang dipandang
Jauh oleh para filosof dan kaum reformis.


KAMI ORANG ISLAM!


Dari sumber sejarah kepahlawanan kebanggaan kami dapat
Digubah seratus Illiad dan seribu Syahnamah.


Kemudian kebesaran kebesaran kami itu tiada pernah terputus
Ataupun punah karena banyaknya dan tak terbilang jumlahnya.
Adakah yang mampu menghitung peperangan peperangan yang
Telah kami jinakkan?


Adakah yang mampu menghitung jasa dan peninggalan kami
Dalam seni dan ilmu pengetahuan?
Siapa pula yang mampu meneliti para cendikia dan pahlawan kami?
Kecuali yang mampu membilang bintang di langit dan menghitung
Butir butir pasir dipadang sahara.
Tulislah seribu buku tentang riwayat Nabi SAW
Tulislah seribu buku sejarah Islam


Dan susunlah seratus buku tentang biografi masing masing tokoh
Sejarah kita itu.
Niscaya sumber riwayat hidup dan sejarah kitatetap utuh
Bagai bumi gadis dan tambang perawan.


KAMI ORANG ISLAM


Kami adalah umat, namun
Tidak seperti umat umat yang dihimpun oleh bahasa,
Karena diantara mereka adalah orang baik juga orang jahat,
Kami adalah bangsa, namun
Tidak seperti bangsa bangsa yang bersatu karena darah, karena
Setiap bangsa terdiri dari orang saleh dan orang durhaka.

Namun kami adalah persekutuan besar kebaikkan,
Yang anggotanya adalah
Orang orang terpilih dari setiap bangsa,
Yang terpuji dan berbudi, yang bertakwa dan suci.


Takwa telah mengumpulkan kami biarpun
Darah kami berbeda.
Aqidah telah mempersatukan kami meskipun
Bahasa kami berlainan.


Ka'bah mendekatkan kami walaupun rumah rumah kami berjauhan
Bukankah setiap hari lima kali kami menghadap ke ka'bah dan
Sekali setahun kami berkumpul di padang Arafah,
Sebagai pertanda Islam kebangsaan yang Universal.


KAMI ORANG ISLAM…..


Agama kami adalah keutamaan yang nyata dan kebenaran yang benderang.
Tak kenal tabir ataupun penutup,
Tanpa ada yang tersembunyi ataupun rahasia.

Ia nampak jelas bagaikan menara adzan,
Bukankah menara mencerminkan makna tersebut?
Adakah di dunia ini kaum atau agama
Yang berulang kali melaksanakan ajaran dasarnya,


Yang dikumandangkan sepuluh kali setiap harinya, sebagaimana
Agama kami orang islam, melalui para mu'adzin
"kami bersaksi tiada tuhan selain Allah dan kami bersaksi
Muhammad adalah Rosul Allah"


KAMI ORANG ISLAM……


Kami tak kenal sedih dan rendah diri,
Karena Allah bersama kami,
Dan setiap hari kami mendengar
30 kali seruan langit yang kudus, mars Ilahi yang sakral :


ALLAHU AKBAR


Kepahlawanan menjadi karakter kami dan cinta pengorbanan
Mengalir di urat urat syaraf kami.
Tak lekang oleh perubahan masa
Tak lapuk oleh peristiwa zaman.

Kami miliki jazirah yang panas pasirnya mampu membakar semua
Pengecut tiran yang menginjakkan telapak kaki diatas buminya,
Sementara penghuninya bisa menikmati hidup dari panas " api
jahimnya" itu bagai dalam surga.


Kami miliki Syam dengan Ghutahnya yang telah tersirami darah,
Dengan gunung Asyamnya yang menjulang perkasa.
Kami memiliki Irak dengan Rumaisah dan lembah Eufratnya
Kami memiliki Palestina dengan Jabal Nar nya,
Kami memiliki Mesir dengan lumbung ilmu dan seninya, sebagai singgasana islam.
Kami memiliki Maghrib seluruhnya, disanalah Ar Raif ladang


Kepahlawanan dan pengorbanan
Kami memiliki Konstantinopel dengan menara menara dan kubah kubahnya
Kami meliki Persia, Afghanistan, India, Malaysia dan Indonesia.
Kami memiliki tiap tiap jengkal bumi
Dimana Al Qur'an senantiasa dibacakan,
Dan menara menara dimana
Gema adzan senantiasa dikumandangkan
Kami memiliki masa depan yang cemerlang …
Yang akan tetap menjadi milik kami
Selama kami kembali kepada agama kami
KAMI ORANG ISLAM !
Oleh SYAIKH Ali Ath Thonthowi


Analisa Kumbang

Posted: 24 Aug 2011 03:14 AM PDT

Analisa Kumbang


CHAPTER IF ISLAM, NAK ALL ABOUT!

Posted: 24 Aug 2011 01:40 AM PDT


Suddenly Valentine's Day is greeted by a group penafsu-penafsu by reason of affection, becomes important and diperkatakan in Malaysia. One fairly well-known celebrity preachers with tiger paws also affected TECHNIQUE splashed when tersalah call and connect with Kristian.

JAKIM menguatkuasakan laws and memperketatkan examination and surgery. PAS Youth Centre before it had earlier sparked controversy when the view was strongly opposed by the Chairman of the youth movement in the Pakatan Rakyat-rakannya, even among themselves any PAS leader, promptly declared bahawa words that cloning is not only an overall view of PAS.

More melawakkan if the Minister of wayfaring, Ng Yen Yen also gave birth to indecision by the operation will be done kerana undecided with decreased levels of foreign tourists to Malaysia due to sekatan on Valentine's Day greeting.

Explanation for the sake of explanation has been made. Sekatan and operations involve only the Malays, not Muslims, not foreigners are Muslims and Islam is not far away groups. Valentine's Day operations involve only groups of Malay youth who will use the occasion for the day to mengkayakan taukeh-taukeh bajet hotel and enliven the house flunky mahupun berpeleseran other places.

But such an explanation remains unacceptable. What would be done by JAKIM and the group of Muslims who feel responsible to take precautions, met with full and sebulat noise than non-Muslim leaders in this country.

Malaysia's Obedient Wives Club Slammed by Sexy Nightclub Girls

Posted: 24 Aug 2011 01:40 AM PDT

The VIP Room in Hot Legs Karaoke smack in Bukit Bintang was abuzz with high energy. Contempt and curiosity were stirred with enthusiasm in the tittle-tattle among GROs Jessica and Wati; and my buddies Hussein and Chow Kah, regarding the Obedient Wives Club launched by Global Ikhwan Group, comprising a group of Muslim women, who were remnants of a banned Islamic sect.

Malaysian police arrest 26 at New Year ’sex party’

Posted: 24 Aug 2011 01:40 AM PDT


n0 Malaysian police arrest 26 at New Year sex party

Malaysian police arrested a female newsreader, an actress and 24 other revellers at a New Year's Eve "sex and drugs" party at a Kuala Lumpur hotel, reports said Friday.

The two high-profile women and seven others tested positive for drugs, police said, according to The New Straits Times, which reported that condoms, beer cans and half-eaten pizza were found strewn around the hotel room.

"When police arrived, many of the party goers were already high on drugs," The Star newspaper quoted an unnamed source as saying, adding that various illegal substances, including cocaine, ketamine and amphetamines were seized.

It said that preliminary investigations showed the sex party was hosted by two men and those who attended it knew each other through Friendster — a social network in the internet.

Police acting on a tip-off raided the gathering at a downtown Kuala Lumpur hotel in the early hours of New Year's Day.

Luna Bar Splash Party August 2010

Posted: 24 Aug 2011 01:39 AM PDT

Every month Luna Bar at Pacific Regency Hotel & Suites Kuala Lumpur organizers a pool party which happens on the first Sunday of the month (barring any festival or public holidays like CNY, Raya, etc. etc.). For a reasonable charge of RM120 per pax, guests are entitled to help themselves to the mini high-tea buffet (which among others includes pizzas, burgers, hotdogs, and my fav = chocolate fondue!) as well as free flow of juices, house pouring liquor and soft drinks from 3.00pm to 7.00pm.

One of the attractions to the event is none other than the lovely girls in their sexy swimwear and of course the good music spun by talented international and local deejays.

Don't take my word for it, have a look at the photos* and video** then check out Luna Bar's Facebook Page for details on the next party.

*Photos 2, 3 and 4 are linked to the respective person's page eg. Andy photographing Chantelle = andykho.com

**Video is a compilation of the August and past Luna Bar Splash Parties

What a lovely way to spend a lazy Sunday afternoon

Celebrity photographer Andy Kho at work. Check out his work at andykho.com

Sexy model blogger and chocolatier Chantelle Chuah. Click the photo to go to her FB page

Five students held after girl alleges rape

Posted: 24 Aug 2011 01:38 AM PDT


Five Form Three students have been detained, including one who recorded the act on a mobile phone.


GEORGE TOWN, Malaysia - A teenager turned several of her male friends in to the police after she claimed that they used a recorded sexual tryst to blackmail her into giving them more sex.

VIDEO SEKS CARA ARTIS INDONESIA HOT MENOLAK ML

Posted: 24 Aug 2011 01:38 AM PDTIf you feel does not fit in melakoni sex then you should not be forced. tipsnya this is by refusing sexual relations with her husband subtly


If you feel sick each sex, means that there is cause, the cause may be physical or psychological. Sure to know what the cause. Through proper evaluation and examination will be known the pain it causes.

Some physical causes, among others, there is no reaction of the vagina and inveksi pelendiran
on the genitals or surrounding areas. May also perlendiran vaginal sexual arousal does not occur because you are blocked. Another cause of disillusionment among the psychic's husband, sexual ketidakpuasa before, and stress.

Before the pain is gone, you should not have sexual relations. If circumstances had allowed Teru psychosexual trauma you will experience worse. Today was actually due to the trauma you've experienced it, so afraid of each going to bed, afraid of her husband demanded sex.

There is no way other than doing the following steps: 1) dare to explain to the husband that you are experiencing sexual dysfunction, and should receive treatment, 2) explain to the husband, in this state you should not have sex, 3) ask for your understanding husband that rejection is not means will not fulfill its obligations as a wife, but to talk due to worse, 4) be further consultation to experts.

Book that never saw daylight

Posted: 24 Aug 2011 01:38 AM PDT
Sex sells, as they say -- in movies, TV serials and books. David Brazil's book No Money, No Honey was purportedly a best-seller in Singapore, Malaysia and a few other countries. First published in 1998, it examined the sex industry in the squeaky clean island republic across the Causeway. Sex hotspots like Geylang and Orchard Tower were vividly described. The book went through four annual reprints without any updating, with David laughing all the way to the bank.

After having read it, I had wanted to emulate his daring efforts, in the hope of making a quick buck. So I hatched a plan to write a book of the same genre called Bachelor's Guide to Kuala Lumpur, using the pseudonym "Eric Schubert." When I approached a publisher with the idea, he was interested. On my second visit to his Bangsar Baru office, he wasn't only interested, he was excited. He revealed that through his sources, he had checked the sales figures for No Money, No Honey, and they were pretty impressive. Rubbing his hands gleefully, he added: "If this book sells, we can come up with a series -- another on Bangkok and even a third on Manila!"

Two months of field research, interviews and writing passed before the manuscript was completed. Alas, it was sheer ecstacy to hold the hot-from-the-press final product in my hands. In a sense, my book was not a quintessential sex guide as nightspots for business entertainment, dating and drinking; spas for pure relaxation; and dangdut lounges for dancing were also covered. When it came to true-blue sinful spots, their real names and addresses had been changed.

Indonesian man's sex organs chopped off

Posted: 24 Aug 2011 01:37 AM PDT


Police had a gruesome experience when they responded to a call from residents of the Taman Pelangi flats in Bukit Mertajam, Selangor, Malaysia on Tuesday.

They found the badly slashed and naked body of an Indonesian man in a bedroom at one of the units on the fourth floor of Block E.

The deceased's penis and testicles had been chopped off and left next to the body. An Indonesian woman who was found injured in another bedroom in the unit has been arrested.

The woman, who had bruises on her face, was taken to the Seberang Jaya Hospital where she was admitted. She is in her 30s. It is learnt that she was still in a state of shock Wednesday.

Police also recovered a broken piece of the window pane glass which is believed to be the murder weapon, as well instruments for consuming drugs.

The woman had valid travel documents but police were investigating if the deceased, who was either in his 30s or 40s, was in the country legally.

Central Seberang Prai acting OCPD Supt Mohan Singh said the murder was believed to have been committed as early as 4am that day as several residents heard a loud quarrel and the throwing of things.

"We have yet to determine the relationship between the man and woman. We will investigate on the motive. We are also checking whether there was a quarrel between the two or if there was involvement of a third party," he said.

Supt Mohan Singh did not reveal the identity of the victim whose body was sent to the Seberang Jaya Hospital for a post mortem.

The 'ayes' grow for Bersih 3.0 as arrogant EC, BN refuse to reform polls system

Posted: 24 Aug 2011 01:37 AM PDT

The call for Bersih 3.0 is building momentum and will continue to do so for as long as the Election Commission stays stubborn and refuses to admit there is anything wrong with the existing voting system.

Unlike, Bersih or Bersih 2.0, Bersih 3.0 does not need publicity. As a movement, Bersih has taken on a life of its own and it is now very much a citizen awareness movement.

The 'ayes' grow for Bersih 3.0 as arrogant EC, BN refuse to reform polls system


Malaysians have come to learn the meaning of the words, indelible ink, election fraud, biometric fingerprinting and phantom voters, thanks to Bersih chief Ambiga Sreenevasan and her team. We now know about 'instant-citizen' voters, phantom voters and ghostly apparitions who appear right on cue at every general election.

Yet in the face of all this, the Election Commission and the prime minister remain absolutely sure that elections in Malaysia are free and fair.

Bersih 3.0

Can Bersih 3.0 put an end to election fraud? Put it this way, it is the only form of pressure that Malaysians can apply on the BN government and the EC. So, this is one option that Malaysians must embrace and prepare themselves for. Or forever hold their peace when the country goes bankrupt or is turned into a police state.

Bersih 3.0 should be more than another massive march on the streets of Kuala Lumpur. Instead, Bersih 3.0 should also be about concrete measures to address the existing election frauds that are so glaringly visible for all Malaysians to see, but which are invisible to the EC and Prime Minister Najib Razak.

Irrefutable evidence has to be gathered and compiled. For example, citizens should take it upon themselves to check with the Election Commission on the status of voters registered at their addresses. Any irregularity has to be reported immediately and catalogued with an impartial and independent body, not just with the EC or the police.

Citizens should be watch-dogs to the initiatives made by the EC to ratify the complaints made. The EC owes it to the people that their vote will be treated with the upmost care. EC must be constantly reminded that they are caretakers of the citizens' right to elect the government of their choice and not the EC's choice.

The Immigration Department should also be watched by the citizens of Malaysia with regards to its handling of illegals, who have made their way to Malaysia. As citizens, we need to protect our rights. The Home Minister, as the minister in charge of the Immigration Department, has to discharge his duties and put his country-men ahead of any other national who chooses to come to Malaysia.

Anglo Chinese Junior College Hit By Video Scandal

Posted: 24 Aug 2011 01:36 AM PDT

ragging photos or videos, having been sanitised via my own experiences. Coming from an all-boys secondary school and having been through NS, I seen my fair share. However the screen grabs below from two ragging videos I saw on youtube truly disturbed me. In the past, there were no digital camera or camcorder to record down the process, but with the advent of technology, such activities are often recorded and the videos or photos end up online, causing further humiliation to the victims. The two videos mentioned are particularly shocking to me because of two factors. First of all, the perpetrators are practically all females, with a few boys in the background cheering. I never knew women are into such cruelty as well. Second, it occurred in bright daylight at a crowded school canteen – where everybody can see! The poor victim was tied to a chin-up bar and attacked mercilessly. All in the name of "celebrating" her birthday.

When she shouted for them to stop, they took a masking tape and stuck it over her mouth. A girl even hit her on the forehead to pin her down.
When she started crying… they smashed her face with cakes and poured milk over her head. Quite a few times, her PE shorts was exposed in the struggle as her skirt was tugged upwards.


Got milk?
Got milk?
When she said she cannot see because the grue got in her eyes, they poured water over her and threw more icky foodstuff at her face.

Sexy, hot Malay girls: karaoke lounges in KL to book them for a fling

Posted: 24 Aug 2011 01:35 AM PDT
[Pixs of models for illustration purpose only]

Want to play lustful games with tongue and fingers with a vampish Malay GRO (aka hostess)? Or explore the soft curves of her tender flesh while singing your favourite songs? Maybe drink the sweetest nectar from her velvet cup? Here're a few karaoke spots that will make the blood of passion swell in you. Just tell the Mamasan what you want and she will bring the erotic lady-of-pleasure for your wet, hungry consumption.

D'Boss Club
Wisma Pan Dynasty
Jalan Loke Yew
Kuala Lumpur
Tel: 03-9223-3888
[D'Boss grabbed attention several years back when one of its GROs was fined by the KL Magistrate's Court for indecent coyote dancing; in fact, its GROs have had skirmishes with the law more than once.]

Muslims blame natural disasters on "Dancing Women

Posted: 23 Aug 2011 08:11 PM PDT

Islamabad - Naming natural calamities after women is not common in Pakistan but attaching such disasters to moral degradation surrounding women is a dominant way of thinking. This is especially true in some areas hit by floods last year where women claim to know exactly why the disaster struck. "It was destined to happen because Allah was angry over a festival organised in Kalam," most women in upper Swat unanimously say. Naseema Bibi, lost

APPALAM ACTRESS HOT SCANDAL PHOTO LEAKED

Posted: 23 Aug 2011 08:11 PM PDT


Shanghaiist is hyperventilating. Just when we thought the worst was over, a new set of pics have surfaced. After looking through the pictures, we had to take a while to recover from the massive nasal haemorrhage we suffered before we could calm down ourselves enough to put this story together (oh how very self-sacrificial!). The surfacing of the new pictures are an embarrassment to the Hong Kong police, who with the eight arrests they have made over the last few days claimed that they have already come down to the source of the pictures. To prevent the pictures from spreading further, the police have also highlighted to the public that it is an offence to publish, post or pass on the pictures. In the meanwhile, though, the pictures.....

Guess Who's Been Receiving Death Threats

Posted: 23 Aug 2011 08:11 PM PDT


Sila Shain, pictured above, is a Turkish Muslim actress from Germany who recently posed for Playboy.

This isn't even the best picture of her. You can find that one here.

Oh, and those death threats? Unless you're a leftist or a Democrat, or some other snake who's been living under a rock for the last twelve years or more, its probably not even necessary for me to have to tell you where they're coming from other brand

Malay students in the dorm

Posted: 23 Aug 2011 08:10 PM PDT

Malay students in the dorm.. However, malaysian culture is very strict but some girls still lose the rule.. why? they wanna show off ?

Rizky Pritasari Indonesian Girl In Blue Bikini Sexy Amp Hot

Posted: 23 Aug 2011 08:10 PM PDT


indonesian girl with blue bikini

Dengarlah Suara Kami Para Blogger Wahai Datin Seri Rosmah Mansor

Posted: 23 Aug 2011 07:47 PM PDTWe have the Blogger tries hard in the ward TURMOIL and false news from the opposition over the government, especially issues involving Datuk Seri Najib and Datin Seri Rosmah. This you do because of the struggle that we bear in ensuring News Real and true for the people and respond to the opposition Defamation do.

It is not urging us to fend off the opposition but this is the duty of Defamation we bear in ensuring the truth for the people. which one of us asks for the good of Malaysia.

GOMO till the Day is still thinking why Rosmah not take action against those involved in the evil that is thrown on the Temptation of him. Why is always to speak

"Okay let them"

GOMO and other Blogger friends understand that Datin Seri kind and do not want the hassle of treating opposition mad they did this, but to ensure the good name of Endon and most importantly, Dato Seri Najib Tun Razak, Datin Seri it should do something to clarify the truth to the people.

There is no point if we are struggling to explain to the people will Temptations thrown but the attack took menggangap silence and it does not have any. How long they want to legalize Defamation do? Not right it will soon destroy us too, if left?

Blogg GOMO sanggah quoting what Tok Beard specify:

"In seconds she was attacked or slandered repeatedly, many hope that he appears to defend itself or take legal action as Rais Yatim take legal action when he and his family difitnah.Mereka want Rosmah prove all personal attacks against His trial is merely "

Read More ........


Perhaps Datin Seri did not realize or have dimomokkan by those who are around that issue Defamation and ridicule that is thrown to the detriment Datin Seri Dato Seri Najib. But for our partners who support the government feels Blogger every issue by the opposition must be answered and if one of the actions that should be imposed on those involved.

In Malaysia today opposition politicians to do anything to get power at the 13 general election soon. And to discredit Datin Seri Dato Seri Najib to make a target which is more accurately performed their two-pronged opposition alliance.

Attacks on Dato Seri Najib since he became Deputy Prime Minister has actively carried out by the Horde and the Alliance Opposition Pak Jib taking office as Prime Minister attacks on the opposition less effective he is seen as a skill Mr. Jib open and close to the people of Malaysia.

That is why the current string of attacks Datin Seri done that sodomy case, Altantuya, and many ways linked to blacken the name of Datin Seri Rosmah dimata Malaysians.

In Facebook see for themselves how Datin Seri they ridiculed and condemned by the opposition alliance and not just the fact that they had cast photos Photo edited but also spread all over Malaysia for inciting people to hate Rosmah.


FB account is actually more of ridicule and defaming Rosmah but not terlarat GOMO Print Screan all want to fit in the article tu ni. But try if you type the name of the Rosmah Mansor will ketemui Dark Keji account is another insult.
There is an account name and picture Rosmah Mansor, Datin Seri. This account was later issued a statement which should not be and it is depicting the browser that Datin Seri Facebook has issued a statement. Datin Seri action? Still stood tampa any action?
See for yourself how the photos Datin Seri done in such a way even more humiliating than this is also transmitted their opposition coalition. Is there is no action taken on this matter?

We are the Pro Blogger Government requested that Rosmah important that we take this sound for the common good, especially Rosmah own husband, Dato Seri Najib Tun Razak. Seegra do is to clean the action with the name of She and to teach them this barbarous opposition.
The front page of The Star that has been edited by the opposition to throw up Rosmah Defamation. GOMO understood that the Utusan Malaysia report this fraud to the police and the Commission and now GOMO and other Blogger friends will be waiting for investigation results. We want those involved are being dragged into court and subject to severe penalties.


For those who are around the tree Rosmah Mansor convey the truth to him and let to report news that is not true at all. You know what happened and not real Things kept on him.

We the Bloggers will fight to the last drop of blood in defense of government we have today. But what we do use the struggle day by day is celebrated by those who are in government and top leaders.

Gan Lulu China’s Model Scandal Update

Posted: 23 Aug 2011 07:44 PM PDT

Gan Lulu China's Model Scandal video… Ganlulu (or Lulu Gan), actor, model, and Beijing, China, the video scandal is estimated at Online, available on video (actually a series of video) Ganlulu shows a naked woman can be between a shower. Gan Lulu China's Model Scandal video… The scandal, which is very interesting, very Ganlulu mother brought her daughter video, the last of the permit. And not only that the mother is the best online videos or friend, her daughter, who will turn 26 years of marriage to find potential partners

FHM Girl Next Door 2010 Finalists Visit Malaya Optical

Posted: 23 Aug 2011 07:44 PM PDT


Petaling Jaya, 5 December 2009 - The FHM Girl Next Door 2010 finalists visited Malaya Optical in Damansara Uptown to get some eyewear styling tips from Malaysia's first eyewear stylist and owner of Malaya Optical Ryan Ho.

The girls were given eye checks and given the basics on eye care and styling by Ryan who then proceeded to match each girl with the correct cosmetic contact lens (presumably to get guys to droll at gaze into their eyes).

Also on hand was Malaya Optical brand ambassador, former beauty queen and fashion blogger Chantelle Chuah who shared some tips with the girls.

Look out for the girls who will be out and about with the Hitz.fm Cruisers in December 2009 and January 2010.

Chinese model Isabella Yang (Fan Bing Bing look alike) commits suicide over hot clip scandal

Posted: 23 Aug 2011 07:43 PM PDT

Singer-model Isabella Yang tried to jump off a hotel building in downtown Beijing on Thursday. She screamed, threw liquor bottles, high heels and cash from the window ledge. After being pulled back by police, she managed to slit her wrist. She was then rushed to hospital.

Reports said Isabella cannot take the mounting pressure after a video clip showing her smooching Li Meixi, a sexy beauty who is crazy about actor Nicholas Tse, at a male bordello, went viral.

Chinese fan bing bing look alike jumps off buildingChinese fan bing bing look alike jumps off building1Chinese fan bing bing look alike jumps off building3Chinese fan bing bing look alike jumps off building4Chinese fan bing bing look alike jumps off building5Chinese fan bing bing look alike jumps off building6

HOT - For Sodomy Again slapped Kak Wan Ibrahim

Posted: 23 Aug 2011 07:42 PM PDTWhat's funny is Jijah Posted in Pose for this? Not have been a funny bangang that annoyed the people not to mention embarrassing women. Udah udahlah jijah oiii is quite enough to be slaves to the Celako Anwar tu. Ni pun dignity of women have levels in charge of her husband but do not get too Jijah dilacurkan still want to protect her husband.

GOMO comment on recent statements Wan Azizah said:

"The government proposed to appoint Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim led the parliamentary select committee to ensure a balance in trying to improve its election system. PKR president Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail said the appointment would give people more confidence on the action taken by the government "

Colegiala Pinay Scandal, again?

Posted: 23 Aug 2011 07:41 PM PDTAnother batch of Colegiala Pinay Scandal for us to drool, Experiment, Chill, Enjoy!

Tiga Beradik Mati Lemas Dipercayai Ditolak Bapa

Posted: 23 Aug 2011 08:57 AM PDT


Kluang, 23 Ogos Link— Tiga kanak-kanak meninggal dunia dipercayai akibat lemas selepas ditolak ke dalam sebuah kolam takungan air oleh bapa mereka dalam kejadian di Ladang Lambak-Elaeis, Jalan Mengkibol di sini malam tadi.

Gambar: Seorang saudara terdekat mangsa menunjukkan kolam takungan air di mana tiga kanak-kanak ditemui mati lemas dipercayai ditolak oleh bapa kandungnya di Ladang Lambak/Elaeis, Jalan Mengkibol malam tadi ketika tinjauan fotoBERNAMA di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kluang ACP Mohd Fawzi Arshad berkata dua kanak-kanak perempuan berumur tiga dan lima tahun serta adik lelaki mereka, berusia dua tahun, dipercayai ditolak ke dalam kolam kira-kira 500 meter dari rumah mereka pada 7.30 malam.

"Ketiga-tiga beradik itu dipercayai dibawa ke kolam berkenaan oleh bapa mereka yang berumur 29 tahun dengan alasan untuk memancing ikan sebelum ditolak dan mati lemas," katanya dipetik Bernama Online.

Mohd Fawzi berkata pusat kawalan IPD Kluang menerima maklumat kejadian itu daripada orang awam pada 10.20 malam sebelum meminta bantuan pasukan Bomba dan Penyelamat Kluang bagi melakukan gerakan mencari dan menyelamat mangsa.

Beliau berkata mayat kesemua kanak-kanak yang lengkap berpakaian itu ditemui kira-kira satu setengah jam kemudian.

Katanya polis kemudian berjaya menahan bapa kanak-kanak terbabit di rumahnya malam tadi, yang merupakan pemandu traktor di ladang berkenaan yang cuba membunuh diri dengan meminum racun.

Lelaki itu katanya turut berada di bawah pengaruh alkohol dan kini ditempatkan di Hospital Kluang untuk rawatan.

"Polis sedang menyiasat motif kejadian mengapa lelaki itu sanggup menolak anaknya ke dalam kolam yang menjurus kematian. Bedah siasat terhadap tiga kanak-kanak terbabit akan dilakukan hari ini untuk mengetahui punca kematian sebenar," katanya.

Menurut Mohd Fawzi polis sudah merekodkan keterangan ibu kanak-kanak itu yang berumur 23 tahun bagi membantu siasatan dan polis sedang mendapatkan perintah mahkamah untuk menahan reman suaminya.

Pakar Sahkan Tiada Kecederaan Pada Dubur Saiful. Ada Bahan Plastik Dimasukkan.

Posted: 23 Aug 2011 08:56 AM PDT

Bekas doktor Hospital Pusrawi, Dr Mohamed Osman Abd Hamid (gambar) hari ini mengesahkan bahawa tiada kecederaan pada dubur pengadu Saiful Bukhari Azlan ketika beliau hadir ke hospital itu pada 28 Jun 2008.
Osman yang mengambil tempat di kandang saksi sesi pembelaan memberitahu mahkamah bahawa sewaktu memeriksa Saiful, beliau mendapati keadaan dubur adalah normal tanpa sebarang kecederaan.Namun katanya Saiful bertegas menyatakan bahawa beliau diliwat."Dia (Saiful) terus bercakap kepada saya dan katanya melibatkan VIP dan dia berada berasa takut," kata Osman di hadapan hakim Datuk Zabidin Mohd Diah.Justeru Osman berkata pihaknya mencadangkan supaya Saiful merujuk kepada hospital kerajaan dan membuat laporan polis.Osman walau bagaimanapun berkata beliau memasukkan protoskop ke dalam dubur Saiful untuk memeriksa kecederaan.Timbalan Pendakwaraya Datuk Yusof Zainal Abiden mengambil giliran menyoalbalas Osman dengan bertanyakan adakah sodomi berlaku sekiranya plastik dimasukkan ke dalam dubur, Osman berkata tidak.Terdahulu Dr Osman ada memberitahu, Saiful telah mengadu kepadanya bahawa beliau merasa sakit di dalam lubang duburnya selama beberapa hari dan kelihatannya seperti ada bahan "plastik" dimasukkan.
Oleh itu, Yusof mendakwa Osman tidak bertanyakan soalan spesifik kepada Saiful tentang kejadian diliwat memandangkan beliau tidak berpengalaman tentang hal tersebut.
"Saya tanya sekiranya dia buasir, pendarahan dubur. Tapi saya tidak tanya apa telah terjadi," ujar beliau.Kini giliran pakar forensik dan ahli patologi, Dr David Wells disoalbalas oleh peguambela Sankara Nair.David berkata sepanjang kariernya beliau telah mengendalikan banyak kes tentang serangan seksual, penderaan kanak-kanak dan sebagainya.Mahkamah Tinggi di sini hari ini akan mendengar keterangan daripada Osman dan dua pakar patologi forensik, Dr David Wells dan pakar DNA Dr Brian McDonald.Perbicaraan kes fitnah liwat dua ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim yang memasuki hari kedua, akan menyaksikan ketiga-tiga mereka memberikan keterangan masing-masing.Mereka sebelum ini telah bersama-sama pihak pembelaan sejak awal perbicaraan dan telah mendengar keterangan daripada pihak polis, doktor Hospital Kuala Lumpur dan ahli kimia.Anwar semalam yang memilih untuk untuk membaca satu kenyataan dalam kandang tertuduh, mungkin juga terpaksa berhadapan pemeriksaan balas.Lazimnya, keterangan dari kandang tertuduh oleh seseorang tertuduh tidak boleh diperiksa balas.
Walau bagaimanapun, Yusof memberitahu mahkamah, bahawa beliau "teringin sangat untuk memeriksa balas Anwar"."Saya perlu mengkaji kes-kes yang lalu kerana saya teringin sangat untuk memeriksa balas Anwar, yang dalam pembelaannya semata-mata memberi kenyataan politik," kata Yusof.Anwar, dalam kenyataan sepanjang 32 halaman semalam menafikan bahawa beliau mempunyai hubungan seks dengan bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan.Anwar dituduh meliwat bekas pembantunya itu di Unit 11-5-1 Kondominimum Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang 26 Jun 2008.Jika disabitkan kesalahan, beliau boleh dikenakan hukumaan penjara sehingga 20 tahun dan disebat.

'Saiful beritahu plastik dimasukkan ke duburnya'Saksi pembelaan kedua, bekas doktor di Hospital Pusrawi Dr Mohamad Osman Abdul Hamid dalam keterangannya berkata Mohd Saiful Bukhari Azlan, pegandu dalam kes liwat yang membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim memberitahunya bahawa objek plastik dimasukkan ke dalam duburnya seperti dinyatakan dalam laporan perubatannya.
Apabila diasak oleh ketua pendakwaan Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden, Dr Osman bersetuju bahawa Saiful mendakwa beliau diliwat oleh seorang VIP tetapi juga mempertahankan kenyataannya bahawa bekas pembantu Anwar itu juga mengakui objek plastik dimasukkan ke duburnya.Beliau merupakan doktor pertama ditemui Saiful pada 28 jun 2008.Saksi yang berasal dari Myanmar dan mendapat pendidikan perubatannya dari Universiti Yangon berulang-kali menafikan cadangan oleh Peguam Cara Negara II itu bahawa beliau tidak menulis plastik dimasukkan ke dubur selepas pemeriksaan dijalankan.Jelasnya, Saiful datang ke Pusrawi pada 28 Jun, 2008 dan mengadu kesakitan di duburnya.Selepas menjalankan pemeriksaan, beliau dapati tiada kesan koyakan atau berdarah di kawasan berkenaan dan ketika itu Saiful memberitahu dia diliwat dengan objek plastik dimasukkan ke duburnya."Saya ada catatkan ini selepas Saiful beritahu saya selepas pemeriksaan dijalankan dan ada masukkan sebuah protoskop," katanya.Menjawap soalan Yusof, Osman berkata memasukkan plastik bukan meliwat. Beliau juga menafikan bahawa nota perubatan itu ditambah kemudiannya.
Yusof: Nota (mengenai objek plastik berkenaan) dicatatkan kemudian?Osman: Nota ditambah selepas pasca pemeriksaan.Yusof: Saya andaikan dia tidak kata sebarang plastik.Osman: Dia (Saiful) ada beritahu saya.Karpal, dalam pemeriksaan balas, kemudian bertanya sama ada nota dicatakan pada hari selepasnya. Osman bagaimanapun menafikannya dan berkata ia dicatatkan pada hari yang sama. -mk
Rakyat Menderita Disebabkan Kegagalan BN Urus Ekonomi Negara

Posted: 23 Aug 2011 08:55 AM PDT

Faktor kenaikan harga barang kawalan sejak muktahir ini didakwa berpunca dari kegagalan pengurusan ekonomi dan kewangan negara oleh Kerajaan Barisan Nasional (BN), kata Pengerusi Kelab Protes Harga Barang Naik (Protes BN) Datuk Mahfuz Omar.
Mahfuz berkata demikina bagi mengulas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamed Yaacob semalam bahawa Kerajaan tidak berkuasa dalam menentukan harga barang."Kita melihat bahawa kalaupun ada barangan tertentu harga naik di pasaraan dunia, kalau Kerajaan bijak dalam pengurusan ekonomi dan kewangan, boleh beri pengapungan subsidi."Tapi kerajaan selalu beri alasan, contohnya harga minyak (petrol). Bila harga pasaran dunia naik, Kerajaan kata terpaksa naikkan sebab tak mampu tampung subsidi berlebihan, bila harga turun, kerajaan berhujah kita harus stabilkan harga," kata beliau dalam sidang media di Pejabat Agung PAS hari ini.Nor Mohamed dalam laporan portal 'The Malaysian Insider' semalam, berkata kerajaan sentiasa berusaha mengawal kenaikan harga dengan pelbagai formula dan strategi dalam usaha memastikan keharmonian hidup rakyat serta mampu bersaing di peringkat antarabangsa.Bagaimanapun Mahfuz menganggap formula dan strategi kerajaan itu dilihat seolah terus menekan rakyat biasa dan menguntungkan orang tertentu.Beliau mengulas mengenai pembentangan Makmal Rasionalisasi Subsidi tahun lalu yang menyatakan Kerajaan memperuntukkan RM74 bilion sebagai subsidi setahun merangkumi bahagian sosial (RM42.4 bilion), bahan api dan tenaga (RM23.5 bilion), prasarana (RM4.8 bilion) dan makanan (RM3.4 bilion)."Bagi saya RM 42 Billion untuk sosial seperti pendidikan dan kesihaatan itu adalah tanggungjawab, begitu juga untuk infrastruktur."Sekarang Kerajaan gabungkan tanggungjawab itu sebagai subsidi. Saya rasa pelik. Sedangkan untuk bahan api dan tenaga syarikat IPP dapat untung. Rakyat kena tanggung kenaikan tarif. Dan inilah penyebab kos hidup meningkat," tegas beliau.
Tambah Mahfuz, jika ditolak bahagian sosial dan infrastruktur tersebut, Kerajaan hanya menanggung kira-kira RM 26 Billion dalam menanggung subsidi rakyat, lebih rendah dari laporan bahawa ketirisan dan pembaziran negara sebanyak RM 28 Billion setahun.
tunku

Posted: 24 Aug 2011 03:03 AM PDT

tunku


THE LOVE OF ALLAH

Posted: 23 Aug 2011 09:00 AM PDT

Ten causes that result in Allah's love for His slave and the slave's love for his Lord.

These ten are:
First, reciting the Qur'an while pondering over its meanings and what is meant by it.

Second, getting closer to Allah by performing voluntary deeds after completing obligatory deeds. This is as is stated in a Hadith Qudsi: "My slave continues getting closer to Me by performing voluntary deeds until I love him." (al-Bukhari)

Third, continual remembrance of Allah under all circumstances, with one's tongue, heart and actions. The extent of one's love of Allah is determined by this.

Fourth, giving precedence to what He loves over what you love when you are overtaken by your desires.

Fifth, the heart being avid of Allah's Names, and Attributes and the heart roaming in that garden of knowledge

Sixth, observing Allah's kindness, goodness and bounties, both hidden and open.

Seventh, and this is the most wonderful, the heart being soft, subdued and meek before Allah.

Eighth, being alone with Allah during the time when the Lord descends during the last portion of the night while reading His Book and ending that by asking for forgiveness and repenting.

Ninth, sitting with the beloved and sincere, benefitting from the most fruitful of their speech. And not to speak unless speaking is more beneficial and you know that it will improve your state and be beneficial to others.

Tenth, remaining away from every cause that comes between the heart and Allah.

These ten causes take the lovers to the station of true love and bring them to their Beloved.

PANEH MIANG

Posted: 24 Aug 2011 02:11 AM PDT

PANEH MIANG


PANEH! PANEH!.....Lawak sungguh!!!

Posted: 24 Aug 2011 01:04 AM PDT

Satu lagi lawak antarabangsa daripada Naib Presiden KEADILAN, N.Surendran yang mengatakan Anwar Ibrahim, peliwat & penzina dari Malaysia mempunyai persamaan dengan bekas presiden Afrika Selatan, Nelson Mandela.

Kah...kah...kah...Lawak sungguh!

Kata N.Surendran, tindakan Anwar memilih untuk memilih untuk memberi keterangan membela diri dari kandang tertuduh sama dilakukan mantan presiden Afrika Selatan, Nelson Mandela ketika beliau memilih untuk memberi kenyataan bersumpah dari kandang tertuduh semasa perbicaraan politik yang dihadapinya.

"Mandela menggunakan kenyataan ini yang terkenal dalam perbicaraan Rivonia sham untuk mendedahkan kejahatan rejim apartheid bagi penelitian dan kesimpulan kepada dunia. Kenyataan oleh Mandela turut diambil oleh Anwar ketika berada di dalam kandang tertuduh". Sumber Keadilandaily.

Kuek ptuih…..ptuih!!!

(i) Nelson Mandela dipenjara lebih daripada 20 tahun di Roben Island kerana membebaskan bangsanya dari diperkosa dan diliwat oleh Regim Pretoria ekoran dari dasar Apartheid. TAPI Anwar sedang berjuang membebaskan dirinya dari tuduhan meliwat seorang anak bangsanya sendiri untuk mengelak dipenjara 20 tahun ekoran dari dasar hawa nafsu kerbaunya. Itu yang dikatakan sama?

(ii) Nelson Mandela terpaksa turun naik mahkamah bagi mempercepatkan kesnya dibacakan TAPI Anwar turun naik mahkamah lebih dari 67 kali untuk menangguhkan kes. Itu yang dikatakan sama?

(iii) Nelson Mandela tidak berpeluang memilih peguam oleh regim Pretoria bagi memenjarakannya TAPI Anwar boleh memilih seberapa ramai peguam hebat bagi mengelak dirinya dipenjara. Itu yang dikatakan sama?

(iv) Nelson Mandela terlalu sukar mempertahankan dirinya di mahkamah TAPI Anwar telah berpeluang menggunakan segala saluran mahkamah dari mahkamah majistret, mahkamah seksyen, mahkamah tinggi, mahkamah persekutuan, mahkamah rayuan dan mahkamah syariah untuk membebaskan dirinya. Itu yang dikatakan sama?

(v) Nelson Mandela memilih untuk memberi kenyataan bersumpah dari kandang tertuduh TAPI Anwar setakat sanggup memberi keterangan membela diri tanpa bersumpah dari kandang tertuduh dengan kenyataannya tidak boleh diperiksa balas. Itu dikatakan sama?

Kah….kah….kah……

Nampaknya itulah rupanya tahap pemikiran pencacai pembangkang. Janganlah disamakan Anwar dengan Nelson Mandela sebab BEZAnya macam langit dengan bumi, macam nasi dengan tahi.

Tahap Minda Pencacai Pembangkang

Posted: 23 Aug 2011 08:22 PM PDT

Di sebuah sekolah rendah, seorang guru berdedikasi ingin mengajar anak muridnya akan bahayanya minuman keras. Sebelum memulakan pembelajarannya, guru tersebut telah sedia membawa 2 ekor cacing hidup serta dua gelas minuman yang masing-masing berisi air mineral dan arak.

"Cuba perhatikan murid-murid. Cikgu akan masukkan cacing ini ke dalam gelas. Cacing pertama cikgu masukkan ke dalam gelas berisi air mineral, manakala cacing kedua cikgu masukkan ke dalam gelas berisi arak. Tengok betul-betul."

Semua mata tertumpu pada kedua ekor cacing tersebut. Seperti dijangkakan, cacing dalam gelas berisi air mineral terkutik-kutik di dasar gelas. Manakala cacing yang berada dalam gelas berisi arak, terus menggelupur lalu mati. Si cikgu tersenyum lebar apabila melihat anak muridnya memberi sepenuh tumpuan pada ujikaji yang dijalankannya.

"Baiklah murid-murid. Apa yang kamu dapat belajar daripada ujikaji yang cikgu tunjukkan sebentar tadi?"

Dengan penuh 'kondifen' anak muridnya menjawab...

"UNTUK MENGELAKKAN KECACINGAN...MINUMLAH ARAK!"

#########

Begitulah analogi tahap pemikiran pemimpin & penulis pembangkang apabila bercakap atau mengulas sebarang isu semasa. Mereka bukan sahaja tidak bertanggungjawab terhadap isu yang dikemukakan, malah tidak menghiraukan hukum halal dan haram; serta kesan percakapan atau penulisan mereka kepada masyarakat.

Contohnya isu pemeriksaan JAIS ke atas DUMC. PAS melalui Setiausaha Agongnya secara terang-terangan menyalahkan JAIS rentetan pemeriksaan JAIS ke atas gereja berkenaan dan menuduh pula tindakan JAIS itu di dalangi oleh UMNO. Penulis pembangkang, tak kiralah penulis media cetak/Blog/FB/Twitter etc. tanpa usul periksa telah 'spin' cerita hingga sanggup mengherdik sahabat mereka sendiri iaitu Hassan Ali sebagai ejen UMNO. Tidak bolehkah dalam isu yang kita mempunyai kepentingan bersama seperti isu pendidikan, isu ekonomi, isu Palestine dan isu Murtad ini, sebagai umat Islam di Malaysia kita bersatu tanpa mengira fahaman politik.

Sebagai rakyat Malaysia intelek, kita sepatutnya menjadi pendengar dan pembaca yang kritis apabila menyaring sesuatu maklumat. Dan perlu ditanya dalam kepala masing-masing persoalan berikut apabila mendengar atau membaca sebarang artikel yang dikata/ditulis pihak tertentu :-

a) Dari manakah pemimpin/penulis mendapatkan sumber maklumatnya? Jika tidak dinyatakan sumbernya, maka perlu dikaji apakah motif sumber itu tidak dimaklumkan. Adakah sumber itu palsu? Tiadakah sumber yang sahih?

b) Adakah pemimpin/penulis menyokong pernyataannya berdasarkan fakta (alasan yang mempunyai bukti) atau ianya hanya merupakan pandangan peribadi pemimpin/penulis itu saja? Adakah terdapat percangahan fakta atau faktanya lengkap serta boleh dipercayai? Sebagaimana isu DUMC, Hassan Ali cakap lain, Mustafa cakap lain, Nasrudin cakap lain, Khalid Ibrahim cakap lain dan Hadi Awang pun cakap lain.

c) Adakah pemimpin/penulis mendapat laporan/dokumen rasmi atau saksi sebagai fakta yang menyokong percakapan serta penulisannya, atau mereka dapatkan maklumat dari sumber kedua atau ketiga?

d) Apakah tujuan percakapan/penulisannya? Adakah ingin memberitahu, cuba menyakin, meraih simpati atau sebenarnya mereka cuba menghasut?

e) Apakah laras bahasa yang digunakan oleh pemimpin/penulis itu bersifat emosional, neutral atau sengaja menggunakan bahasa kesat?

f) Dan persoalan paling penting untuk difikirkan, sejauh mana kita mahu menukar pandangan peribadi kita walaupun setelah kita di dedahkan bukti yang sohih dan benar?

Ingatlah, apabila kebenaran cuba didustakan akibat ketamakan hawa nafsu, wang dan kuasa, maka tunggu sajalah apabila Allah SWT pula menunjukkan kekuasaan-NYA.

Taipingmali (tm)

Posted: 24 Aug 2011 01:53 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kisah nelayan nampak anak bulan Syawal 1983

Posted: 24 Aug 2011 01:36 AM PDT

Sultan Idris Shah
Satu ketika dahulu sewaktu Perak dibawah pemerintahan Almarhum Sultan Idris Shah, Perak telah mendahuli negeri-negeri lain kerana menyambut 1 Syawal sehari lebih awal daripada negeri-negeri lain. Ia berlaku pada tahun 1983.

Kisahnya bermula apabila nelayan yang balik dari laut telah melihat anak bulan dan berita tersebut diakui sah oleh pihak marin yang bertugas dilaut ketika itu.

Cerita seterusnya ialah maklumat tersebut disalurkan kepada mufti ketika itu, kata mufti pula ia perlu dimaklumkan terus kepada Tuanku kerana baginda mempunyai kuasa penuh dalam mengistyharkan hari raya.

Bila berita tersebut dipanjangkan kepada Almarhum Tuanku, baginda mengarahkan semua jentera kerajaan negeri memaklumkan kepada semua rakyat jelata melalui institusi kerajaan negeri dan esoknya Perak sahaja telah menyambut 1 Syawal awal sehari dari negeri -negeri lain dan sama dengan negara lain seperti Singapore, Indonesia dan Brunei. Jabatan Penerangan dan polis telah menggunakan loud speaker mengumumkan hari raya keseluruh bandar dan kampung.

Baginda berbuat demikian kerana yakin anak bulan yang dilihat oleh nelayan dan marin itu betul. Biasanya apabila hari raya pertama kita akan melihat anak bulan sudah besar di ufuk barat dan tak perlu menggunakan teropong.

Di Malaysia setiap awal Ramadan dan awal Syawal terpaksa ditentukan melalui hisab dan rukyah tetapi tidak  pada bulan-bulan lain.

Kini setelah beberapa tahun penentuan awal puasa dan raya sudah tidak menjadi perkara pokok lagi kerana sudah banyak tahun ia selari dengan catatan pada kalender. Tidak lewat dan tidak awal. Tidak lagi berlonggok depan televisyen data radio untuk mendengar pengumuman oleh Penyimpan Mohor

hilal hanya kelihatan beberapa saat sebelum matahari terbenam
Ini kerana Malaysia menggunakan kaedah Imkanur-rukyah, ia hasil persidangan di Labuan oleh Jawatankuasa Penyelarasan Rukyah dan Takwim Islam ke 3 pada 1 Jun 1992.
Biasa dilihat pada hari pertama puasa atau raya

Kini, bulan Hijrah ditetapkan berdasarkan peredaran bulan mengelilingi bumi yang mengambil masa 29 hari 12 jam 44 minit dan 2.9 saat untuk melengkapkan pusingan.

Tahniah, sistem penentuan takwim di Malaysia telah dikemaskini, cuma bagaimana dengan peringkat antarabangsa?

TM pernah menulis hal ini tahun lalu dan mencadangkan supaya takwim Hijrah di standardise satu dunia, dengan itu 1 Muharam 1 Ramadhan 1 Syawal dan 10 Zulhijah dan perlu dibincangkan dalam perhimpunan negara-negara Islam sedunia dalam OIC.


KUALA LUMPUR – Tarikh melihat anak bulan bagi menentukan permulaan puasa bagi umat Islam di seluruh Malaysia ialah pada petang Ahad ini, 31 Julai 2011 bersamaan 29 Syaaban 1432 Hijrah.
Menurut kenyataan Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, tempat melihat anak bulan adalah Pontian Kecil di Johor; Kompleks Falak Al-Khawarizmi, Tanjung Bidara (Melaka); Teluk Kemang (Negeri Sembilan); Bukit Melawati (Selangor); Pulau Angsa (Selangor); Bukit Jugra (Selangor), Balai Cerap Selangor, Sabak Bernam (Selangor); Pantai Pasir Panjang (Perak); Pusat Falak Sheikh Tahir, Pantai Aceh (Pulau Pinang); Kampung Pulau Sayak, Kuala Muda (Kedah); Pemandangan Indah, Pulau Langkawi (Kedah); Menara Alor Setar (Kedah).
Bukit Besar, Kuala Terengganu (Terengganu); Bukit Kemuning, Kemaman (Terengganu); Pulau Perhentian (Terengganu); Balai Cerap KUSZA, Setiu (Terengganu), Bukit Peraksi, Pasir Puteh (Kelantan); Bukit Kampung Tembeling, Kuala Krai (Kelantan); Menara Bangunan SEDC, Kota Bharu (Kelantan).
Tanjung Lubang, Miri (Sarawak); Teluk Bandung, Kuching (Sarawak), Tanjung Batu, Bintulu (Sarawak); Balai Cerap Al-Biruni, Putatan, Sabah; Bukit Tanjung Batu, Nenasi (Pahang); Gunung Berincang, Cameron Highlands (Pahang); Bukit Pelindong, Kuantan (Pahang).
Menara Universiti Malaysia Sabah (Labuan); Menara Kuala Lumpur (Kuala Lumpur); Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya, dan Kuala Sungai Baru, Simpang Empat (Perlis). Majlis Raja-Raja mempersetujui bahawa cara menetapkan tarikh permulaan puasa adalah berdasarkan rukyah dan hisab, dan pengisytiharan tarikh permulaan puasa akan dibuat oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja melalui radio dan televisyen pada malam itu juga.

Jika dilihat petikan ahkbar di atas, menunjukkan bahawa kita masih melihat anak bulan, dan cuba bayangkan berapakah pula belanja yang dikeluarkan oleh perbendaharaan untuk melihat anak bulan bagi menentukan puasa dan raya.

Sudah pasti ada pihak tidak akan memansuhkan aktiviti mencerap hilal kerana ia menurut sunnah rasulullah.

Sabda Nabi

Mayday Mayday Mayday SOS bantu cepat

Posted: 24 Aug 2011 12:37 AM PDT

Sesiapa tahu keluarga AGM4282 (Myvi) kereta pemilik? Gadis yang memandu kereta ini
terlibat dalam kemalangan dan sifat-sifat beliau telah diambil, jadi kini
polis tidak boleh mencapai keluarganya. Dia bekerja di Solution Balda
Malaysia. Jika sesiapa tahu apa-apa, sila hubungi 0125454564. The
gadis masih dalam keadaan koma di Hospital Besar Ipoh. Sila kongsi. TQ.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

20110823 Dialog anak muda memerangi gejala sosial

Posted: 23 Aug 2011 10:09 PM PDT

Fw: JANGAN JUAL NAMA SULTAN

Posted: 23 Aug 2011 09:37 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Wed, 24 Aug 2011 11:31:28 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: JANGAN JUAL NAMA SULTAN

          Khalid gereja sekali lagi terpaksa mengaitkan nama sultan selangor demi politik pakatan haram walau bagaimana pun apa yang diperkatakan telah disanggah oleh setiausaha sulit sultan dan nampak sangat khalid gereja serta rakan pakatan haram sebenarnya tidak pandai memertentah inin baru negeri dah jadi kalang kabut macam mana nak memerentah malaysia?

          Disini nampak jelas bahawa pakatan haram pas dap dan pkr tidak faham perlembagaan persekutuan dan juga undang-undang tubuh negeri selangor kononnya didalam pakatan haram ramai pengamal undang-undang (peguam) kemana pergi mereka ini kenapa tidak mahu membantu kerajaan pakatan haram adakah kerajaan pakatan haram sekarang ini sudah hilang sokongan dari penyokong yang telah hilang kepercayaan terhadap kepimpinan yang ada sekarang.

          Kalau terpaksa menjual nama sultan nak menyelamatkan kedudukan pakatan haram lebeh baik letak jawatan dan mengadap sultan mohon perkenan bubar dun biar rakyat selangor buat keputusan sama ada mahu memilih semula pakatan haram atau memilih parti lain untuk memerentah negeri selangor, lebeh cepat dun di bubar lebih baik kerana rakyat sudah muak dengan lakonan pemimpin-pemimpin pakatan haram yang selalu cakap tak serupa bikin.

Fw: Fwd: ANTARA YANG BENAR DAN YANG SALAH

Posted: 23 Aug 2011 09:36 PM PDT


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Wed, 24 Aug 2011 00:24:09 +0800


   Sekalong tahniah kepada akhbar sinar harian  kerana telah membuat pembetulan diatas kes fitnah dan penipuan yang dibuat oleh pengurusi pemulihan demokrasi & mobilisasi pemuda pas kononnya sekarang ini sudah ada ramai ahli umno yang mempunyai  2 kad pengenalan supaya mereka ini senang untuk mengundi dua kali pada setiap kali pilihan raya,

        Kepada pengurusi pemulihan demokrasi pemuda pas jangan lah hidup nak tuduh orang tidak betul sekarang bagaimana segala yang dinyatakan sebenarnya tidak benar, kemudian anda berkata pula tidak timbul isu pemuda pas menuduh mereka mengundi 2 kali kerana pihak nya sedang membuat kajian, Apa kajian ? menuduh satu cerita lain buat kajian cerita lain disini nampak sangat pemuda pas sekarang ini bangang tak faham fakta sebenar antara menuduh dan mengkaji kalau perkara begini pun tak faham bagaimana nak memerentah ?

        Sepatutnya anda memohan maaf kepada mereka yang anda tuduh bukan membuat helah untuk menegak benang basah ini lah sikap pemimpin-pemimpin pas tak kira pemuda atau muslimat sama saja, Semua bersikap hipokrit kalau dilihat dari dulu sehingga sekarang sudah berapa banyak pembohongan, fitnah dan bermacam-macam yang dibuat oleh parti pas,Sedangkan apabila pas bersama pakatan haram nampaknya sikap pas lebeh buruk lagi kerana pas sekarang sudah menjadi anjing belaan dap laknattullah.

        Mulai sekarang sepatutnya pas sedarlah diri kerana dah ramai penyokong yang dulunya setia kepada parti tetapi sekarang ramai yang mula berubah hati kerana pertama apabila perjuangan mendirikan negara islam ditukar kepada negara berkebajikan diatas arahan dap laknattullah dan sekarang pas tidak lagi berani nak bercakap tentang islam sebab contoh apabila isu gereja timbul seoarang AP dari pas bertindak menyalahkan jais, Sepatutnya AP tersebut bela jais tetapi demi menjaga hati dap terpaksalah AP tersebut salahkan jais ini kah yang dikatkan parti islam?

        Kepada pemuda pas jangan nak jadi pecacai dap biarlah pemimpin anda sahaja yang jadi barua dap dan anda sepatutnya berada dipihak yang benar bukan anda juga bersama-sama membuat fitnah dan berani menuduh orang yang tidak membuat kesalahan takut-takut nanti akan hilang kepercayaan orang ramai dan penyokong-penyokong setia parti ajaran sesat dan pas sekarang ini bukan saja dipanggil parti ajaran sesat tetapi sekarang pas juga dipanggil parti gereja, jangan marah bukan kami cakap tetapi yang bercakap ini pun oarang kuat pas mungkin dia sebenarnya dah benci pada parti pas.


Kempen mengibarkan Jalur Gemilang pada kenderaan, gagal atau berjaya?

Posted: 23 Aug 2011 07:51 PM PDT

Pihak kerajaan telah lama menjalankan kempen memasang bendera Malaysia atau jalur gemilang pada kenderaan.
Hari Pelancaran Kemerdekaan 2011
Jika dahulu bendera diberi percuma. pak menteri dan ketua-ketua jabatan sanggup turun ke jalan raya terutama di pintu toll untuk memasang jalur gemilang kepada cermin kenderaan.

Kini usaha ini semakin kurang, mungkin kerajaan kurang peruntukkan dan ada pak menteri yang mahukan rakyat mengeluarkan belanja sendiri untuk membeli jalur gemilang. Untuk itu pihak RTM melalui tv dan radio telah membuat kempen berunsur sketsa untuk ini.

Hari ini 24 Ogos, bermakna seminggu lagi untuk sambutan hari merdeka, namun masih kurang kereta, atau kenderaan persendirian memasang bendera.

Adakah kerana rakyat lebih memberi tumpuan kepada sambutan bulan puasa dan persiapan hari raya?

Ramai juga orang awam yang ditanya pendapat mereka mengenai kempen mengibarkan jalur gemilang pada kenderaan. Jawapan yang diberi ada pro dan kontra.

Mari kita teliti pendapat mereka yang tidak mahu memasang jalur gemilang.


  1. Tidak memasang bendera kerana tidak mendapat bekalan atau pemberian percuma.
  2. Tidak memasang kerana tak suka berbuat demikian. Ini kerana gam atau pelekat tidak kuat dan sedih melihat bendera bertaburan diatas jalan dan digelek, dilenyek oleh kenderaan lain. 
  3. Ini semua kempen Umno BN.
  4. Buat apa pasang bendera, kenderaan milik kerajaan pun tak pasang. cuba lihat kereta polis, kereta ambulan dan lihat kenderaan jabatan-jabatan lain, ada pasang?
  5. Tak suka pasang diluar kenderaan takut jatuh , lebih suka pasang di dalam atas dashboard.
Bagaimanapun TM tertarik dengan kenyataan nombor 4. Iaitu kenderaan milik kerajaan pun tak pasang bendera.

Pendapat ini memang betul, dari pemerhatian memang tak nampak satu pun kenderaan milik jabatan-jabatan kerajaan yang mengibarkan jalur gemilang.

Jika anda kaki tangan kerajaan, sila lihat ke luar tingkap dan berapa buah kenderaan milik kerajaan yang mengibarkan jalur gemilang?

Cuba kita lihat pula kenderaan milik GLC  dan badan-badan koperat seperti Pos , Puspakom, Mas, Felda, Fama, dan lain-lain, ada pasang atau tidak.

Jika begini lah keadaannya, kerjaaan atau badan-badan berkanum hendaklah terlebih dahulu mengibarkan jalur gemilang pada setiap kenderaan tanpa gagal.

Ini dah kira terlebih
Maka dengan sendirinya ia akan menjadi magnet dan akan menarik lebih ramai lagi rakyat Malaysia mengibarkan jalur gemilang pada kenderaan mereka. 

Anwar & Bapa Saiful

Posted: 23 Aug 2011 04:05 PM PDT

PEMBOHONGAN TERBESAR 'DAP' PULAU PINANG

Posted: 23 Aug 2011 03:42 PM PDT


Malaysia's Penang state

Getting back its mojo

After a slump, an early engine of globalisation is thriving again

IF YOU are going to have a heart attack, have it in Penang. So one might think, to the see the hospitals in George Town, the capital of this north-western Malaysian state. Patients are flocking in. Ted Mohr, the head of the venerable Penang Adventist Hospital says that he will admit 70,000 medical tourists this year. The hospital specialises in heart procedures and it will perform roughly 23,000 of them this year, including 550 open-heart operations. Such is the demand that the hospital is doubling its number of beds.
Mr Mohr gives two main reasons for Penang's success with the coronary crowd. First, it is relatively cheap. Open-heart surgery that would set you back $100,000 in America costs only about $10,000 in Penang. Second, Penang's hospitals are as well-equipped as many in the West.
The combination of low cost and high technology is the main reason why industries across the state of Penang, made up of the original island and a larger bit of the mainland, are prospering again after more than a decade of decline. Their revival is important to Malaysia's economy—Penang and the surrounding region account for 21% of the country's GDP. But the renaissance could also have important political consequences for the country. Since 2008 Penang has been one of only four states (out of 13) run by an opposition party. If its politicians can claim the credit for the recent success, that should greatly help the opposition in the next general election, expected within the year.
Penang was founded as a free port by the British in 1786. Occupying a position between India and East Asia, the island drew merchants and middlemen keen to make their fortunes. Chinese, Indians, Armenians, Arabs and more all traded alongside each other. With its racial and religious mix, and dedication to the pursuit of free trade, Penang was in many ways the first custom-made city of globalisation.
The island's fortunes sank as it lost business to its arch-rival, Singapore. In the post-colonial period Penang fell victim to the rise of nationalism. The region's freshly minted republics chose to develop their own ports. Penang enjoyed a revival during the 1970s with the setting-up of Malaysia's first free-trade zone (a "free port" by another name); this attracted big names in electronics, like Intel and Bosch, which built some of the first offshore assembly lines. But this boom was founded on cheap labour, and as Malaysia became richer other emerging economies, such as China and Vietnam, drew the assembly work away.
To recover its prosperity, Penang has sought to reinvent itself. With the rise of India and China, Penang's location again looks very handy to foreign companies as a place to invest, as in the 18th century. It is relatively close to both big markets—yet offers advantages that trump Asia's giants'.
Penang's own "Silicon Valley" companies know that the rule of law in Malaysia gives them the sort of protection for patents and intellectual property they would not enjoy in China, and an ease of doing business that they could not find in India. Wages are higher than they were, but no more so nowadays than on the Chinese seaboard. The federal government has also spent liberally on bridges and the airport, making Penang better connected to the rest of Asia. And old George Town has been smartened up, which helps to bring in foreigners to live, work—and have surgery.
The result is another boom. Last year more investment poured into the state than any other in Malaysia. Scores of new electronics firms have swooped in to join the pioneers, along with an expanding cluster of 20 or so medical-device manufacturers. Crucially, most of the new jobs are in research and development rather than assembly. An American chip-designer, Altera, has a new facility with 1,100 workers in Penang, 800 of them engineers. Its head says that almost all the engineers are locals—which is good for Malaysia.
Whom to thank?
When the Democratic Action Party won the state's legislative assembly three years ago, it became the first opposition party to triumph in Penang in more than 40 years. The victory presented a direct challenge to the Barisan Nasional (BN) coalition that has ruled the country continuously since independence in 1957. Penang's new leader, Lim Guan Eng, says that the federal government has an "ambivalent" attitude towards him, cutting off some funding but not undermining his authority. "They don't want us to get any credit, but they can't afford to see us fail".
The revival of Penang was already under way in 2008, but Mr Lim's new policies have helped it along. He has become the first governor in Malaysia to open up all state tenders to competition. This has entailed dismantling the special preferences for ethnic Malays that have underpinned the BN's rule since the early 1970s. That was when the Malay majority institutionalised affirmative action for themselves, to the disadvantage of ethnic Chinese (a majority in Penang), who were perceived to have got unduly rich. Mr Lim claims that by reforming the system he has ended the cronyism and corruption that wasted money under previous regimes.
Adapted to the national stage, such policies could transform the way that the Malaysian federal government conducts business. Mr Lim says that the savings he has made by ending the "old systems of patronage" allow him to spend money on new social programmes instead, such as modest handouts for the elderly. These policies are popular, and the assault on corruption pleases foreign investors. Little wonder, then, that Penang has become a political weathervane as much as a lesson in economic development.

Kerajaan Pakatan Haram Pkr, Pas dan Dap wajar bubar dewan Dun Selangor.

Posted: 23 Aug 2011 07:00 AM PDT

Tindakan kerajaan Pakatan Haram Selangor menderhaka kepada Paduka Seri Sultan Selangor amat memalukan. 

Sebagai Ketua Eksekutif Kerajaan Selangor YB Tan Sri Khalid Ibrahim perlu bertanggung jawab. Samada beliau meletakkan jawatan atau membubarkan kerajaan dan memberi semula pentadbiran kerajaan kepada Barisan Nasional untuk memerintah sehingga PRU 13.

Isu cadangan penubuhan majlis penasihat syura ialah bagi membincangkan isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) terhadap Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC).

Mengikut Setiausaha sulit kepada baginda Sultan Selangor,  Datuk Mohamad Munir Bani, apa yang berlaku ialah,


Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim hanya menyembah maklum hasratnya membawa mufti negeri bagi bertemu pihak gereja. 

Menurut Mohamad Munir lagi, Sultan tidak menghalang hasrat Khalid memanggil gereja tetapi menasihatkan timbalan mufti dijemput sekali. 

Khalid pula buat pindaan dan berkata majlis syura sudah diperkenankan oleh DYMM Sultan Selangor. 

Pihak Istana tak perlu memecat Khalid, tetapi sebagai orang nombor 1 dalam kerajaan Khalid perlu berundur.

Raja Muda Perak bersama Peniaga Bazar Ramadan

Posted: 23 Aug 2011 06:37 AM PDT

Adik NorAtikah Bersama DS Zambry

Posted: 23 Aug 2011 06:36 AM PDT

Biometrik-Pembangkang mempunyai agenda tersembunyi

Posted: 23 Aug 2011 06:35 AM PDT

MAT SABU MENUNJUK PERASAAN !!!

Posted: 23 Aug 2011 06:18 AM PDT

Daniel Arif

Posted: 24 Aug 2011 01:39 AM PDT

Daniel Arif


Toshiba Satellite 2510 Ac Adapter 0mAh (Replacement)

Posted: 23 Aug 2011 01:56 PM PDT

Toshiba Satellite 2510 Ac Adapter 0mAh (Replacement)

Toshiba Satellite 2510 Ac Adapter 0mAh (Replacement)

View more pics

  • Volts: 16-19V, Watts: 90W, Color: Black, Remarks: For UK and Europe with Multiple Tips,
  • 1 year manufacturer warranty
  • TOSHIBA SATELLITE 2510 AC adapter (Replacement)
  • 100% OEM compatible. Ship direct from manufacturer

Full description

 

Toshiba Satellite 2510 Ac Adapter 0mAh (Replacement)

Price: $54.99

Sahabat-Gunung

Posted: 24 Aug 2011 01:14 AM PDT

Sahabat-Gunung


Pas Ibarat Tikus Baiki Labu…

Posted: 23 Aug 2011 01:30 AM PDT

KUALA LUMPUR, 22 Ogos – Sensitiviti Pas terhadap permasalahan yang besar khususnya berkaitan akidah umat Islam tidak ada sehinggakan terpaksa akur dan patuh kepada rentak rakan sekutu terutamanya Dap demi kepentingan politik sendiri berbanding permasalahan umat.

Ketua Pusat Pembangunan Anak Bangsa di Institut Pemikiran dan Kepimpinan Melayu (IMPAK) Profesor Datuk Dr. Abdul Halim Sidek melihat perkembangan semasa khususnya dalam isu membabitkan polemik Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan Gereja Methodist baru-baru ini adalah bukti kukuh bagaimana sikap dolak-dalik Pas yang tidak sensitif langsung mengenai kompleksitinya hal tersebut.

"Nampak sangat Pas tidak boleh buat keputusan sendiri apatah lagi untuk berpegang teguh pada pendirian asal malahan sebaliknya kenyataan Pas pula seperti mempertikaikan tindakan JAIS sedangkan sewajarnya dalam isu tersebut mereka bersikap tegas," katanya.

Jelas beliau, JAIS melaksanakan tugas dan tanggungjawab berdasarkan kepada terma-terma yang ada mengikut bidang kuasanya dan berlandaskan laporan atau maklumat bahawa wujudnya aktiviti mengkristiankan orang Melayu yang tentunya beragama Islam.

"JAIS bertindak sebagai agensi kerajaan yang dibantu oleh pihak polis mengikut kepada bidang kuasa yang termaktub tetapi belum apa-apa laporan dikeluarkan pun, Pas sendiri sudah memberikan macam-macam analisa yang secara tak langsung menunjukkan ketidakmatangan mereka.

"Hal pentadbiran kerajaan negeri dan politik adalah dua perkara berbeza yang tidak boleh dicampur-adukkan kerana apabila asas pentadbiran tidak kukuh maka secara tidak langsung ia akan mewujudkan kerajaan yang caca merba dan itulah yang berlaku di Negeri Selangor termasuklah negeri-negeri yang ditadbir pembangkang," katanya.

Jelas beliau, perkara paling penting untuk berkerajaan adalah tahu asas-asas pentadbiran agar perkara-perkara sebagaimana isu sensitif berkaitan agama boleh timbul.

Pas kononnya mahu memberikan keadilan kepada semua pihak apabila mahu mengadakan pertemuan terlebih dengan JAIS dan pihak Gereja bagi merungkai permasalahan tetapi malangnya ke hari ini tiada mana-mana pihak mahu mengadakan pertemuan dengan pucuk pimpinan Pas dengan alasan tertentu.

"Siapa Pas yang mahu mengadakan pertemuan atau nak siasat berkenaan hal tersebut sedangkan mereka sendiri gagal untuk menyelesaikan hal-hal kecil apatah lagi isu besar tersebut.

"Bukan hanya kerajaan Negeri Selangor malahan tingkah laku para pemimpin Pas untuk menangani isu berkaitan agama hanyalah ibarat tikus membaiki labu, kononnya buat kenyataan untuk dapatkan sokongan atau menyatakan pendirian tetapi hasilnya semakin parah dan mengundang musibah bukan saja kepada anggota parti mereka tetapi apa yang lebih penting adalah umat Islam sendiri."

Tegasnya lagi, dalam pakatan pembangkang Pas cuba memainkan peranan sebagai anggota penting khususnya melihat isu-isu yang timbul sebagai 'tanggungjawab bersama' (collective responsibility).

"Mereka cuba mewujudkan bahawa kononnya mereka adalah penting dan menangani isu-isu yang muncul dengan duduk sekali, bersuara atau terus memberikan sokongan sedangkan nampak gayanya 'tanggungjawab bersama' ini hanya seakan-akan harmoni tetapi pendekatan dan platform yang digunakan adalah salah.

"Pas, Dap dan PKR seakan cuba melakonkan imej satu kabilah atau duduk dalam satu kapal sedangkan isu berkaitan agama adalah sesuatu yang tidak boleh dikompromi dengan mana-mana pihak apatah lagi ia melibatkan akidah keseluruhan umat Islam. Itu adalah salah dan sepatutnya, Pas berterus terang kerana jika benar Pas tak bersetuju maka mereka mesti tinggalkan Dap," bidasnya lagi.

Tambahnya yang juga pensyarah undang-undang di Universiti Teknologi Mara (UiTM), permasalahan sedemikian tidak pernah berlaku dalam pentadbiran Barisan Nasional (BN) kerana semua pihak arif berkaitan kedudukan Islam dan agama-agama lain di Malaysia.

"Kompenan BN semuanya faham berdasarkan Perlembagaan Malaysia iaitu agama Islam adalah agama Persekutuan dan tidak ada sesiapa yang boleh menodai kesuciannya termasuk untuk memaksa atau untuk cuba memesongkan akidah kepada mana-mana rakyat Malaysia yang beragama Islam tetapi dalam pada itu agama lain bebas untuk diamalkan, ia tidak pernah menjadi isu sebagaimana berlaku dalam pentadbiran pembangkang." - MediaUMNO

Aspirasi Bangsa

Posted: 24 Aug 2011 01:09 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Saman KDN : Zuraidah mengilai macam Mak Lampir

Posted: 23 Aug 2011 09:52 PM PDT

APANAMA

Posted: 24 Aug 2011 12:07 AM PDT

APANAMA


Sentinel summing it up.

Posted: 23 Aug 2011 07:32 AM PDT


Did Malaysia's Anwar Say too
Much?Written by John Berthelsen   
TUESDAY, 23 AUGUST 2011


He says accuser acknowledged readying himself for sex
Deep into Opposition Leader Anwar Ibrahim's hour-long attack Monday on the Malaysian court that is trying him for sodomy, a sentence appeared that seems extremely awkward for both prosecution and defense. 


Anwar said in his prepared statement that after Saiful went to Anwar's condo in an exclusive area of Kuala Lumpur, he admitted that "he had brought along lubricant and had himself voluntarily and without hesitation applied it" to get ready to go ahead with the sexual act.


A US diplomatic cable on the WikiLeaks website that was published in Asia Sentinel on Jan. 20, 2011, related that "Singapore's intelligence services and Lee Kuan Yew have told the Australian Office of National Assessments (ONA) that opposition leader Anwar 'did indeed commit the acts for which he is currently indicted,' citing unshared technical intelligence. ONA assessed, and their Singapore counterparts concurred, 'it was a set up job -- and he probably knew that, but walked into it anyway.'" It is hard not to come to the same conclusion. - 


Asia Sentinel's FULL REPORT.

Site Meter

The Unspinners

Posted: 23 Aug 2011 11:56 PM PDT

The Unspinners


Khalid ditangkap nak "coverup" isu GMDU melalui penubuhan Majlis Syura!!!

Posted: 23 Aug 2011 10:00 PM PDT

Live dari Mahkamah Jalan Duta 8/24

Posted: 23 Aug 2011 09:58 PM PDT

Anwar mengaku "suka sama suka"?

Posted: 23 Aug 2011 03:30 PM PDT

Chegubard bertambah biadap dengan fitnahnya

Posted: 23 Aug 2011 05:28 AM PDT

My Longest Yard

Posted: 23 Aug 2011 11:33 PM PDT

My Longest Yard


Liwat 2.0 : Pakar forensik mengakui penetrasi @ tusukan berlaku??

Posted: 23 Aug 2011 09:06 PM PDT

Hari ini merupakan hari ketiga prosiding membela diri Anwar Ibrahim.

Paling menarik, pihak pendakwa akan menyoal balas pakar forensik Dr David Wells.

Dengar cerita, suasana agak panas di mahkamah. Anwar Ibrahim diberitakan sedang berada dalam keadaan risau dan keliru. Ini semua gara-gara kenyataan yang diberikan oleh Dr David bahawa "berlakunya penetrasi(tusukan) pada rektum".

Untuk mengetahui perkembangan terkini dari Mahkamah Jalan Duta, sila ke blog The Unspinner.
(Klik SINI)Edisi Mantap !! AMK Johor menang hadiah kemejaT 1Malaysia daripada DS Najib

Posted: 23 Aug 2011 06:46 PM PDT

Malam tadi DS Najib melalui twitternya telah mengajukan satu soalan kepada pengikutnya. 10 orang pertama yang menjawab dengan jawapan yang betul akan menerima kemeja T 1Malaysia.


Soalan oleh DS Najib : Apakah 2 perkataan terakhir dlm lagu kebangsaan?

Tidak lama selepas itu, DS Najib telah senaraikan 10 nama pemenang. Dalam 10 nama itu, ada satu nama yang menarik perhatian kami iaitu AMK Johor @ Angkatan Muda Keadilan Johor.

Betul kata orang..hidung tak mancung, pipi pula tersorong-sorong. Apapun, tahniah lah pada AMK Johor.

Bila dah dapat hadiah kemeja T 1Malaysia tu, jangan segan-segan nak pakai. Lepas tu upload gambar kat FB @ Twitter k.

Terbaekkk punya spin !!

Posted: 23 Aug 2011 12:26 AM PDT


Akhbar Kompas sudah minta maaf pada DS Najib berkenaan fitnah terhadap DS Rosmah dan cincin RM24 juta.

Sepatutnya isu ini sudah selesai. Rakyat pun sudah jelas mana satu benar dan mana satu yang salah.

Malah ia menunjukkan kepada kita siapa kaki fitnah sebenarnya.

Namun demikian, fitnah ini rupanya tak pernah tidur.

Hari ini Malaysiakini keluarkan satu artikel bertajuk 'Muslihat Di Sebalik Permohonan Maaf Kompas'.

Bagi kami ianya artikel tahap sampah. Ia sengaja dibuat untuk timbulkan persepsi tidak baik terhadap DS Najib. Malah, ia bertujuan untuk memanjangkan lagi kekusutan.

Maaflah..hanya mereka yang otak dungu saja boleh termakan cerita dongeng Malaysiakini. Layan Wallace & Gromit lagi best lah woi.


Panglima Perang Cyber

Posted: 23 Aug 2011 11:26 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Sah DAP Sokong Murtad Bantu Perempuan India Ini Buang 'Islam' Dalam Kad Pengenalan

Posted: 23 Aug 2011 11:13 PM PDT

Pertama sekali Panglima ingin mengucapkan terima kasih kepada DET ( Darul Ehsan Today ) yang telah menyiarkan video Malaysiakini bertarikh 29 Jun 2007 yang berdurasi 4.52 saat.


Tindakan DET (blog beliau klik sini) telah memberi peluang kepada rakyat termasuk Panglima untuk melihat bukti audio visual menunjukkan DAP adalah pihak yang sangat berminat untuk membantu 'memurtadkan' umat Islam.


Buktinya - wanita india yang bergelar Priya telah dibantu DAP untuk mengeluarkan nama 'Islam' dalam kad pengenalannya seperti yang anda dapat saksikan di atas.


Bagaimana boleh seorang wanita yang berstatus Islam dibenarkan untuk keluar dari Islam dengan cara membuangnya dari kad pengenalan ? Kerana di Malaysia tidak ada ruang orang murtad untuk keluar Islam menjadi musyrik selepas mereka memeluk Islam.


Dakwaan kesilapan JPN sehingga menyebabkan status Islam dipaparkan dalam kad pengenalan Priya - adalah satu kesilapan yang mudah kita pertikaikan.


Jika benar kenapa selepas dewasa baru perkara tersebut diungkit kembali ? Jelas dalam hal ini DAP adalah pihak yang sangat berminat dengan hasrat sesiapa sahaja yang ingin keluar dari agama. Lagi malang Anwar Ibrahim juga tidak menentang hasrat Lina Joy keluar Islam.
(klik sini)


Mereka dalam DAP didominasi puak kristian termasuk Lim Guan Eng dan kebetulan juga isu DUMC berlaku di kawasan DUN Seputeh bawah tadbiran Teressa Kok yang beragama Kristian. Jangan terkejut Ngeh Kor Ham Jelas sekali mereka ini adalah puak yang berbahaya kerana melanggar Perlembagaan untuk mengancam agama kita.


Soalnya kenapa PAS masih lagi setia bersama mereka ???


Video DAP sokong murtad : http://youtu.be/kzxAQa4-0nA
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mesti Sebar : Blogger Dr Novandri Dedah Barang Plastik Masuk Dubur Saiful Bukhari!

Posted: 23 Aug 2011 08:42 AM PDT


Link ada di sini

BLOG MiM: DEDAH ! Kes Liwat Anwar Ibrahim - 'Objek Plastik' Yang Dimaksudkan Oleh Dr Hospital Pusrawi !

Kepakaran beliau sudah cukup untuk membolehkan kita percaya tulisannya.

Ini kerana pakatan cuba pusing isu liwat dengan benda plastik yang kononnya dimasukkan sendiri oleh Saiful Bukhari.

Tolong jelaskan perkara di atas demi kebenaran bukan sebaliknya.

Jangan biarkan rakyat tertipu dulu, kini dan selamanya.

Published with Blogger-droid v1.7.3

Syabas Nik Aziz - Pelajar Agama Kelantan Lahir Anak Luar Nikah !

Posted: 23 Aug 2011 01:58 AM PDT

Link :


pen buruk online ™: Pelajar sekolah agama ini lahir bayi dalam tandas asrama


Apa komen ahli Pas ?
Published with Blogger-droid v1.7.3

Gambar Panas Aaron Aziz Bertatoo oleh Blogger Madam Mondoq !!!

Posted: 22 Aug 2011 11:39 PM PDT