Selasa, 19 Julai 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kata Pakteh...!!

Posted: 19 Jul 2011 01:38 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Pakteh Jawab Untuk Tn Hj Sanusi Setpol MB Kedah

Posted: 18 Jul 2011 07:39 PM PDT
Assalamualaikum...

Pertamanya....jangan menulis ketika marah atau merajuk atau tidak stabil emosinya kerana bisa menjelmakan sikap sebenar diri yang diselindungkan dari khalayak. Pakteh tidak berhak untuk menentukan bahawa Tn Hj Sanusi perlu marah, kecil hati atau geram dengan tulisan pakteh tetapi itulah hakikat yang perlu dilalui oleh seorang Setpol MB dan Ketua Penerangan peringkat negeri sesebuah parti.

Mungkin Tn Hj Sanusi boleh amati kembali bait-bait kata pakteh yang benar-mengguriskan perasaan...ayat mana dan perenggan mana?. Mungkin ketika pakteh memaklumkan kepada umum bahawa rumah tn Hj Sanusi yang baru dinaikkan tembok batu dan laman itu dekat benar dengan projek Keli-K@tebang balak?. Jika itu perenggannya...dimana silapnya pakteh?. Pakteh memaklumkan kepada pembaca projek itu dekat dengan rumah Tn Hj yang baru dinaikkan tembok dan lamannya...salahkaa?? awat nak marah sangat kalau pakteh sebut pasai tembok dan laman?. Sesiapa sahaja rakyat malaysia yang ada kemampuan berhak untuk buat tembok n laman...jadi tak perlu Tn Hj emosi kerana ianya sekadar makluman...

Ayat pakteh langsung tidak menuduh Tn Hj malah pakteh juga sentiasa percaya Tn Hj tidak akan melakukan perkara yang tidak molek.

Persoalan yang pakteh ingin bangkitkan ialah Projek Keli-K@tebang balak yang benar2 menyakitkan hati pakteh malah secara terang-terangan bertujuan mengambil balak. Ianya ialah projek kerajaan Pas....soal nak JV dengan company KL atau Papua New Guine atau Ostalia atau mana2 company....itu terpulang kepada kebijakan pemerintah...soalnya pemerintah yang melaksanakan itu ialah Kerajaan Pas. Berkebetulan projek itu memang betul2 dekat dengan rumah Tn Hj yang berjawatan Setiausaha Politik Menteri Besar dan kini ditambah dengan Ketua Penerangan Pas negeri Kedah. Adakah tidak layak persoalan umum dan teramat biasa itu diajukan kepada Tn Hj?.

Pakteh tak tau bidang tugas Setpol MB tetapi adakah wajar sesebuah projek yang menjadi keraguan kepada Tn Hj sendiri tidak dimaklumkan kepada MB?.

Mungkin lebih manis Tn Hj menjawab segala pertanyaan pakteh tanpa bermain dengan emosi kerana pertanyaan pakteh bukan kerana emosi tetapi kerana sejak hari perasmian Keli-K dulu lagi pakteh tertanya-tanya dan ingin benar-benar tahu. persoalan itu terpacul kembali apabila RTM menyiarkannya pada 17 Julai malam. Apapun pakteh ucapkan terima kasih kerana memberikan juga sedikit penjelasan.

Tn Hj....soal miskin kaya ni...kalau dah sebut Sik tu...berapa kerat sangat yang berduit dan kaya raya?...pakteh pong kabat bukek chagi petei, tebang buluh, tarik rotan, tebang teja, chagi depu...n macam-macam lagi. nasik dengan garam pong besa, kalu tambah ngan minyak ikan maseng tu lagi sedap...

Pakteh pong besa dok mondok kerat rotan dalam Gubir nuu dekat 4 mingu...nak masuk gubir masa tu khena tunjuk pasport (I/C) pasai black area. Galas guni makanan saja pun sehari lebih..tido ngan pacat n nyamuk...sapa thu?...semua oghang thu pasai semua susah...kerana susah kita jadi seorang yang tabah. kerana pernah susah kita mensyukuri nikmat keamanan, nikmat kesenangan.

Tn Hj (pas) sering menuduh kerajaan zalim dan tidak adil tetapi sedarkan Tn HJ Sanusi Md Nor yang waktu zaman kecilnya mengaku susah mampu melanjutkan pelajaran ke Sek Men M Jiwa?. Jika tanpa dokongan sedikit pun dari Kerajaan, mana mungkin akan lahir seorang insan yang kini bergelar Tn Hj Sanusi Md Nor dengan jawatan Setpol MB dan juga Ketua Penerangan Pas Negeri (perenggan ini ditulis berdasarkan kata emosi). Jika tak ikut emosi, semua tu tak perlu dibangkitkan kerana memang menjadi tanggungjawab kerajaan yang memerintah memberikan rakyatnya pendidikan.


Paling menarik, Tn Haji bersumpah....dan sebagai insan yang beragama Islam, adalah teramat tidak adil malah teramat ego jika tidak menerima mengakuan bersumpah itu. Pakteh tidak menuduh Tn Hj malah langsung tidak pernah terlintas memikirkan Tn Hj terlibat dengan aktiviti yang kotor. cuma...pakteh menyedari mengapa Anwar Ibrahim tidak berbuat seperti tuan haji(tenungkan dengan sepenuh Ikhlas hati Tn Hj soal ini). Tn Hj tak perlu bersumpah untuk pakteh kerana pakteh tidak menuduh Tn Hj.

Moralnya: Pas, PKR, DAP begitu banyak menggunakan bahasa/ayat yang benar-benar mengguris hati dan perasaan orang. Bayangkan betapa tersiksanya Saiful Bukhari apabila sumpahnya dipandang entang malah dituduh yang bukan2. Fikirkan betapa Dato Eskay (Trio T) dimaki hamun dalam masjid semata-mata melafazkan sumpah seperti yang Tn Hj Tulis. Fikirkan betapa remuknya hati Rosmah Mansur apabila dituduh membeli cincin bernilai RM24J(ada kata $24B)?. Fikirkan juga betapa marah, resah dan sakit hati apabila dituduh membelah kegelapan malam meredah hutan semata-mata ingin berada bersama melihat altantuya diletupkan. Ingat kembali apa kata hati Najib apabila gambarnya ketawa mesra makan ayam bersama altantuya walaupun itu kerja superimpose. Fikirkan sayunya hati YB Tajuddin apabila dituduh berkhalwat dengan wartawan SINAR Sik cik fatihah.....Tn Hj pakteh hanya letakkan sebuah projek pas yang dekat dengan rumah Tn Hj yang baru naik tembok n lamannya......terasa begitu sakit hati...terasa tidak tenteram..marah...resah...dan memendam rasa kerana apa yang tertulis itu sebenarnya tidak betul sebab Tn Hj tak tau apa-apa berkaitan projek tuuuu.
itulah yang dialamai oleh insan2 yang pakteh sebutkan tadi...........

Kerana itu...Tn Hj Sanusi Md Nor, berpolitklah secara Ikhlas demi RAKYAT...selalu pakteh bercakap soal Ikhlas kerana dengan ikhlas...InsyaAllah, kita tidak akan mudah terpesong. Berjuanglah dalam politik PAS secara Ikhlas. Jangan dibuat perkara kotor. Perang saraf politik kini ditangan Tn Haji selaku Ketua Penerangan....mari kita lihat Tn Hj benar2 berpolitik secara ikhlas atau tidak?.

Jika tanya pakteh secara Ikhlas....Pas tercemar kini angkara PKR (Anwar) dan DAP.

THE FLYING KICK

Posted: 19 Jul 2011 01:31 PM PDT

THE FLYING KICK


Polis nak ambil tindakan pada polis..

Posted: 19 Jul 2011 09:30 AM PDT

NASIB pelajar2 yg brdemostrasi haram..

Posted: 19 Jul 2011 08:25 AM PDT

Revolusi!! Demokrasi Gagal?? Salah sapa?..

Posted: 19 Jul 2011 07:40 AM PDT

TALI BARUT ZIONIS TENTU GELAK BERDEKAH-DEKAH KALAU PERKARA SEBEGINI TERJADI DI MALAYSIA!!!

Posted: 19 Jul 2011 06:45 AM PDT

MAAF! INI VIDEO DAN GAMBAR LUCAH!!!

Posted: 19 Jul 2011 05:33 AM PDT

PELIK SUNGGUH!!! BERIA-IA SANGAT KIT SIANG KATA, ZIONIS TAK MASUK KE NEGARA NIH, PASAI APA?

Posted: 19 Jul 2011 04:30 AM PDT

MALAYSIAKINI SEMAKIN TERDESAK SELEPAS LUBANG ZIONIS MEREKA PECAH!!!

Posted: 19 Jul 2011 02:15 AM PDT

GUAN ENG BERJAYA BUKTIKAN MELAYU PULAU PINANG DARI SPESIES 'JUAL LELONG'!!!

Posted: 19 Jul 2011 01:00 AM PDT

Namawee..apa istimewanya???

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT

PAS perlu jadi teladan pada POLITIK BERSEH!!

Posted: 18 Jul 2011 10:45 PM PDT

PATUTLAH NIK ABDUL AZIZ SAKIT PERUT DAN BEREHAT KAT WAD... SKANDAL TANAH BOCOR RUPA-RUPANYA!!!

Posted: 18 Jul 2011 09:30 PM PDT

PAS TIDAK MUNGKIN DAPAT DANA DARIPADA GEORGE SOROS!!!

Posted: 18 Jul 2011 08:15 PM PDT

AZAM DAP IALAH KUASAI SARAWAK, AZAM BN APA PULA?

Posted: 18 Jul 2011 07:00 PM PDT

PATUTLAH TAK ADA SESIAPA YANG GENTAR, TAK BOLEH DILUCUT KEWARGANEGARAAN RUPA-RUPANYA!!!!

Posted: 18 Jul 2011 05:00 PM PDT

TAK PUAS HATI!!! KENAPA POPE JUMPA NAJIB?

Posted: 18 Jul 2011 03:30 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 19 Jul 2011 01:12 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


dermawan baru di kelantan.

Posted: 19 Jul 2011 02:46 AM PDT

Rakyat DUN Bunut Payong dalam Parlimen Kota Bharu melahirkan rasa bersyukur kerana seorang usahawan baru iaitu Dato' Azmi telah menghulurkan beras kepada orang yang miskin seramai 700 orang bersama barang barang makanan yang berupa milo susu gula dan lainblain
Published with Blogger-droid v1.6.8

dermawan baru di kelantan.

Posted: 19 Jul 2011 02:46 AM PDT

Rakyat DUN Bunut Payong dalam Parlimen Kota Bharu melahirkan rasa bersyukur kerana seorang usahawan baru iaitu Dato' Azmi telah menghulurkan beras kepada orang yang miskin seramai 700 orang bersama barang barang makanan yang berupa milo susu gula dan lain lain.

Program itu akan diteruskan bagi beliau mendampingi rakyat terutamanya gulungan yang kurang berada. TAHNIAH Dato' Azmi.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Duke of UMNO

Posted: 19 Jul 2011 01:10 PM PDT

Duke of UMNO


Panasss..!!! PDRM akan bongkarrr...!!! Siap la korang...!!!

Posted: 19 Jul 2011 07:06 AM PDT


Nampaknya minggu ini muka puak-puak Pakatan Haram dan Bershit akan biru-sebirunya. Pucat lesi ekoran takut temberang, konspirasi dan auta mereka terbongkar! Selama ni diorang memang plan macam-macam agenda pada perhimpunan Bershit melalui media mereka, khususnya media internet.

Diorang pakat buat video dan lakonan terancang pada perhimpunan Bershit. Kononnya menunjukkan diorang berhimpun dan berarak secara "aman". Diorang cuba potray bahawa polis jahat, ganas, zalim, anjing, barua dan melakukan provokasi. Kerajaan pun dituduh begitu.

Berhasilkah usaha mereka itu? Benarkah dakwaan mereka itu, atau semua rakaman video tersebut adalah terancang dan aksi yang dirancang?

Hahahahaaa..!!! Semuanya akan didedahkan dalam minggu ini. PDRM dah umumkan bahawa mereka akan menayangkan semua video-video Bershit 2.0 yang berlangsung pada 9 Julai lalu. Penipuan dan konspirasi puak-puak berbaju kuning itu akan terbongkarrr..!!!

Selepas PDRM tayangkan video tersebut, aku mohon diuploadkan di Youtube. Biar satu dunia tengok betapa teruknya perangai puak-puak Pakatan Haram yang bertopengkan Bershit ini. Biar dunia saksikan bahawa mereka telah ditipu oleh Anwar, Pakatan Haram dan Ambigam..!

Ingat media Pakatan Haram semua...PDRM akan bongkarrr..!!! Padan muka korang!
Video Bersih disiar kepada media minggu ini - KPN

KUALA LUMPUR 19 Julai — Polis dijangka mendedahkan bukti video dan gambar berhubung perhimpunan haram di ibu negara 9 Julai lepas kepada media pada minggu ini.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, bahan bukti tersebut akan dipertontonkan kepada media di Dewan Theatrette di Bukit Aman.

Katanya, polis memerlukan masa untuk selesai melakukan penilaian dan penelitian oleh enam jawatankuasa khas yang ditubuhkan untuk menyiasat tuduhan terhadap polis semasa perhimpunan itu.

"Kita perlukan masa. Kita perlu tahu jumlah sebenar orang ramai yang hadir semasa perhimpunan itu. Kami juga terpaksa temu bual anggota kami sendiri dan memanggil orang awam bagi mendapatkan fakta," katanya kepada pemberita di Bukit Aman di sini, hari ini.

Beliau meminta semua pihak tidak mudah membuat kesimpulan termasuk menimbulkan persepsi negatif terhadap polis yang akan mengeruhkan keadaan, memandangkan siasatan masih berjalan. — Bernama

Panasss..!!! PAS Kedah dikecam oleh Pengasas Pondok Geting..!!!

Posted: 19 Jul 2011 05:39 AM PDT


PAS hari ini menerima satu tamparan hebat apabila tindakan Menteri Besar Kedah iaitu Azizan Razak yang menarik balik larangan operasi ke atas pusat-pusat hiburan di bulan ramadhan, telah dikecam keras oleh Pengasas Pondok Geting, Tumpat Kelantan.

Haji Abdullah Saamah atau lebih dikenali dengan gelaran Tok Guru Hj Lah telah menyifatkan yang PAS sememangnya amat gilakan kuasa apabila masih sanggup bersekongkol dengan para kafir DAP yang sudah terang-terang menentang matlamat dan perjuangan Islam.

Tok Guru Hj Lah juga mempertikaikan sikap pemimpin-pemimpin PAS yang masih buta dengan sifat sebenar DAP terhadap Islam apabila Karpal Singh dan Kit Siang secara terbuka menentang tindakan PAS Kedah untuk menutup operasi hiburan di negeri tersebut.

"Orang Melayu kena sedar DAP nak tunjuk kekuatan dia dan kelemahan Melayu. Belum lagi kuasai Putrajaya, sudah tunjuk kekuatan DAP dan kelemahan Pas. Orang Pas tak faham lagi?

"Pas sudah jelas hilang tujuan dan matlamat dalam perjuangannya. Ia sudah kena tipu dan sudah jadi kuda DAP,"

Ini menunjukkan, PAS bukan lagi menjunjung amanat perjuangan Islam dari pemimpin terdahulu, bahkan PAS kini sanggup dijadikan kuda tunggangan kepada pihak kafir didalam DAP. PAS sudah tidak peduli lagi sama ada umat islam berpecah disebabkan mereka kerana PAS hanya mahu mengekalkan kuasa sahaja.

Tindakan DAP terhadap PAS Kedah itu bolehlah kita sifatkan sebagai acara menunjukkan kuasa dominan parti komunis tersebut dan juga menyerlahkan kelemahan PAS sebagai parti melayu kedua terbesar negara. Kita wajar faham, semua ini berlaku tatkala DAP masih belum lagi menguasai Putrajaya, cuba fikirkan bagaimana jika mereka berjaya nanti?

Peliknya, PAS seolah-olah sanggup ditipu dan rela diperkudakan oleh kafir DAP serta Anwar Ibrahim. Kemana perginya tujuan dan matlamat perjuangan PAS sebelum ini yang menjadikan mereka sebagai pembangkang yang paling kuat didalam negara?

Sepatutnya PAS menunjukkan kepada rakyat khususnya kepada umat Islam didalam negara tentang kemampuan PAS menjalankan pentadbiran secara tegas dan berlandaskan Islam. Bukannya membiarkan kafir seperti DAP mencaturkan bagaimana PAS mahu menentukan corak pentadbiran mereka.

Umat Islam kini sedang menilaikan kemampuan PAS untuk mengawal DAP dari melakukan sesuka hati mereka terutama didalam hal-hal yang berkaitan dengan Islam. Tentunya kes yang berlaku terhadap PAS Kedah ini juga akan diambil kira demi menjamin kedudukan Islam dan bangsa melayu dalam negara.

Sebelum ini, PAS sudah tercemar imej mereka apabila Hadi Awang selaku Presiden PAS terpedaya dengan agenda jahat Anwar serta Ambiga didalam penganjuran perhimpunan BERSIH 2.0. Presiden PAS itu terang-terang nampak tertipu dengan perancangan kafir Ambiga didalam usaha untuk menggulingkan kerajaan.

"Daripada segi hukum syarak berdosa (mencetuskan kekecohan semata-mata untuk berkuasa). Adalah dusta jika menyatakan Islam membenarkan demonstrasi jalanan (bagi mendapatkan kuasa)," – Tok Guru Hj Lah

Malah, rakyat Malaysia juga melihat Hadi Awang sebagai seorang pemimpin parti yang semakin hilang punca serta pertimbangan apabila membelakangkan ajaran Islam didalam menyelesaikan masalah berkaitan dengan pemimpin. Takkan Hadi Awang tak tahu yang demonstrasi itu ditegah oleh Islam?

Sumber: klik sini

Panasss..!!! Azizan Razak buat kerja cara Islam di bulan Ramadhan sahaja..!!!

Posted: 19 Jul 2011 04:05 AM PDT


Makin teruk pula jadinya isu larangan operasi pusat hiburan di Kedah. Menurut fakta, enakmen larangan tersebut telah dibuat pada tahun 1997, dibawah pentadbiran mantan MB Kedah, Tan Sri Sanusi Junid. Tan Sri sudah jelaskan mengenai perkara itu di sini.

Fakta juga menyaksikan bahawa Azizan Razak pada mulanya membuat keputusan untuk melarang sebarang operasi pusat hiburan secara total di Kedah pada bulan Ramadhan ini. Namun, dipercayai setelah Pas Kedah di"sekeh kepala" oleh Lim Kit Siang dan DAP, Pas Kedah menarik balik keputusan tersebut.

Seterusnya, Azizan Razak buat keputusan baru untuk membenarkan pusat-pusat hiburan di Kedah beroperasi, namun memberi syarat supaya umat Islam dilarang sama sekali masuk ke pusat-pusat hiburan tersebut pada bulan Ramadhan ini.

Ini disahkan sendiri oleh Setiausaha Politik Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor, yang berkata Menteri Besar, Azizan Abdul Razak bersetuju pusat hiburan dibenarkan beroperasi sepanjang bulan itu untuk masyarakat bukan Islam sahaja.
"(Ini) kerana itu adalah hak mereka. Kerajaan juga harus memastikan umat Islam terhindar daripada perkara-perkara yang menjejaskan ibadah sepanjang bulan itu.
Pada saya, perkara ini menunjukkan kedangkalan dan kebodohan puak-puak Pas Kedah dalam membuat keputusan yang "jamiq" dan "maaniq" yang mana ia tidak mencakupi seluruh sistem keadilan dan kebajikan yang sepenuhnya. Malah ia berlawanan sama sekali dengan hukum hakam Islam!

Saya ingin bertanya, mengapakah Azizan Razak dan Pas Kedah hanya menggariskan dan mengetatkan orang Islam untuk tidak masuk ke pusat hiburan di Kedah "pada bulan Ramadhan sahaja"? Kenapa di bulan Ramadhan sahaja?

Apakah pusat-pusat hiburan tersebut "halal" untuk dikunjungi pada bulan lain selain Ramadhan? Bagaimana pada bulan syawwal, zulkaeddah, zulhijjah dan sebagainya? Kerajaan Kedah tak larangkah umat Islam berhibur di pusat hiburan tersebut pada masa-masa tersebut?

Ingin saya tekankan di sini bahawa larangan mengunjungi pusat-pusat hiburan yang "lagha", lalai dan melalaikan itu sewajarnya diketatkan serta terhad kepada bukan muslim pada setiap masa. Itu penguatkuasaan yang sepatutnya berlaku di Kedah. Itu baru menunjukkan sebuah Kerajaan Islam yang adil dan berkebajikan!

Sewajarnya, Kedah menjadi sebuah negeri Islam contoh memandangkan pendekatannya yang lebih mirip kepada pemerintahan Barisan Nasional sebelum ini. Kebanyakkan dasar dan corak pemerintahan BN diteruskan oleh Azizan Razak yang menjadikan ramai puak-puak Pas tak puas hati.

Selain itu, saya percaya, tidak seorang pun ibu, isteri mahupun keluarga di Kedah yang suka melihat seorang ayah, suami, atau anak-anaknya yang beragama Islam berpeleseran di pusat hiburan.

Justeru itu saya berpendapat, Kerajaan Pas Kedah sangat wajar membuat pendekatan untuk mengharamkan umat Islam dari memasuki pusat-pusat hiburan seperti kelab malam, pub, disko, dangdut mahupun karaoke yang rata-ratanya menyediakan minuman keras dan menggalakkan maksiat berlaku secara total, 24 jam sehari, pada bila-bila masa!

Terserahlah sama ada Pas Kedah "berani" atau tidak untuk melaksanakan tuntutan Islam itu atau tidak. Jika Pas Kedah berani buat begitu, alhamdulillah. Saya sokong penguatkuasaan itu. Tapi jika Pas Kedah tidak berani, saya ingin tegaskan dan ulang pada Azizan Razak, "BUATLAH KERJA CARA ISLAM..!!!".

Wallahua'alam.

Sumber: klik sini

Up sekali lagi..!!! SURAT TERBUKA UNTUK MARINA MAHATHIR..!!! Harap ayahanda Tun M dan bonda Tun Siti maafkan saya...

Posted: 19 Jul 2011 02:38 AM PDT


Marina binti Tun Dr. Mahathir, hari ini bercakap lagi kepada malaysiakini. Semakin laku Marina di dada media pro-Pakatan Haram ni. Katanya BN rasa kerajannya "terancam"! Wowww..! You should stop saying that..! You don't make me speak English aaaa..!!!

Nampaknya Marina dah "buta" dan salah tafsirannya terhadap tindakan Kerajaan terhadap Bershit 2.0. Itu yang Marina kena terima. Rasanya otak Marina dah di "tune" oleh rakan-rakan bengongnya yang rasa "educated" terlebih dari orang lain. Padahal, benda macam ni, budak sekolah menengah pun boleh fikir cara waras..!!!

Marina, Kerajaan sikit pun tak rasa "terancam" sebagaimana yang you kata tu. Setakat Bershit tu, sikit pun Government tak heran la. Kalau Kerajaan nak berlaku zalim kat Bershit, dah lama Ambiga tu tinggal nama je. Kepala dia dah hilang lama dah. Try la buat Bershit kat Arab Saudi dan korang tahu la nasibnya malam tu...

Marina, Kerajaan tak gentar sikit pun pada Bershit tu. Kalau you nak tahu, Kerajaan cuma tak nak Bershit buat demo jalanan yang tak teratur, menyusahkan rakyat dihujung minggu dan rugikan berbilion ringgit pendapatan negara. Common la..your father was a Prime Minister, isn't it? Takka you tak tau kesan demo macam tu?

You ingat lagi tak apa yang bapa you cakap pasal demo jalanan? Okay, I ingatkan you..Bapa you cakap, "demo-demo jalanan ni budaya Anwar Berahim"! You tak ingat? Apa you pun termasuk golongan "Melayu Mudah Lupa" macam father you cakap tu ke?

Sebenarnya, Kerajaan just tak setuju you all buat perarakan kat jalan raya tu. Sebab tu Kerajaan tak grant permit. Kerajaan mintak you all buat kat tempat yang lebih besar dari Stadium Merdeka, supaya semua muat masuk, teratur dan tak ganggu orang lain yang malas nak join Bershit tu...tu je!

Sebab you all degil dan nak jugak buat kat jalan raya (selepas kawan baik you, Ambiga, di hasut oleh Pakatan Haram!), sebab tu Kerajaan tak bagi permit kat you all. DYMM Yang DiPertuan Agong pun dah bertitah. Baginda pun dah bagi "hints", Baginda Tuanku tak suka you all buat ditempat yang menyusahkan ramai pihak.

Tapi, you all degil jugak! Nak jugak buat cara Anwar Al-Juburi tu! Bila perhimpunan tu tak diberi permit, you all buat jugak. Maka jadilah perhimpunan tu sebagai HARAM di sisi undang-undang. Siapa penegak, penguatkuasa dan pelaksana undang-undang di Malaysia ni kalau bukan PDRM?

Bila PDRM halang you all, you all degil. Bila PDRM suruh bersurai, you all degil. Bila kena balun dengan cota, sembur dengan air dan gas pemedih mata, youl all kata polis zalim?

Yang you all tu tak zalim ke menidakkan titah DYMM Agong, menyusahkan rakyat dan menyusahkan polis?!!! You all tak zalim ke mencabul undang-undang negara? You all tak zalim ke memburuk-burukkan PDRM yang hanya menjalankan tugas diorang?

Sebetulnya, YOU ALL YANG ZALIM PADA DIRI YOU ALL SENDIRI..!!! Lepas tu, sesedap mulut je nak lepaskan diri dan tuduh PDRM yang zalim. Kepala hotak you all! Sapa ajar you macam ni, Marina? Your father ajar you begini ke? Bullshit la you..!

Marina, I hope that you could read dan understand what I'm trying to tell you. Stop giving stupid statements! I rasa you dah disgrace nama baik your family, especially your father, Tun M. I rasa you patut jumpa bapa you dan minta nasihat dari beliau. Itu yang terbaik, dari you terus bercakap benda yang menunjukkan kebodohan you. Buat orang lost respect je pada you..You know what I mean?

P/s: Dear Ayahanda Tun M dan Bonda Tun Siti Hasmah....
Maafkan saya kerana "balun" Marina sebegini. Saya tidak berniat untuk menyinggung perasaan Ayahanda Tun M dan Bonda Siti Hasmah. Namun, saya hanya meluahkan perkara yang saya fikir benar atas dasar seorang warganegara yang berfikir secara rasional dan menyebelahi kebenaran. Maafkan saya. Sudah 2 kali kita makan semeja dan ayahanda Tun M tetap idola saya sepanjang hayat (selepas Muhammad SAW). Click
sini untuk rujuk apa yang Marina cakap.

PANASSS..!!! Mantan MB Kedah ketuk kepala Pas Kedah..!!!

Posted: 19 Jul 2011 01:05 AM PDT


MENUTUP 13 JENIS PUSAT HIBURAN DI BULAN RAMADHAN

1. Pada ingatan saya peraturan dan undang-undang pusat hiburan di bawah Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan telah lama wujud di Kedah dan dirapikan lagi sejak tahun 1997 di waktu saya menjadi Menteri Besar Kedah.

2. Pindaan yang dibuat pada tahun 1997 ini memberi kuasa kepada pihak majlis-majlis tempatan untuk menutup pusat-pusat hiburan berkenaan dari pukul 6 petang pada hari Khamis malam Jumaat sehinggalah pukul 2.30 tengahari pada hari Jumaat, dan juga pada sepanjang bulan puasa.

3. Dengan pindaan Enakmen inilah maka pada setiap malam Jumaat semua pusat hiburan di Kedah telah ditutup kecuali di Langkawi kerana banyak pelancong. Setakat yang saya tahu tidak ada lesen pusat hiburan yang dikeluarkan kepada Umat Islam.

4. Umat Islam pula tidak dibolehkan oleh ugama Islam untuk melawat pusat-pusat hiburan tertentu bukan sahaja di bulan puasa dan malam Jumaat tetapi untuk sepanjang masa.

5. Pada waktu Enakmen ini dipinda pada tahun 1997 semua pihak setuju termasuk pemimpin dan ADUN PAS yang pada waktu itu parti mereka masih bercita-cita hendak mewujudkan negara Islam.

6. Pihak ADUN bukan Islam juga tidak menentang pindaan Enakmen ini malah ada pihak kumpulan wanita bukan Islam yang menyatakan sokongan atas penutupan pusat-pusat hiburan pada malam Jumaat kerana mereka lebih suka suami mereka berada di rumah bersama keluarga.

7. Saya dapat memahami sebabnya pemimpin MCA pusat tidak menyetujui pelaksaan Enakmen ini di bulan puasa kerana ianya tidak dilakukan di negeri lain.

8. Saya juga dapat memahami sebabnya PAS Kedah ingin melaksanakan Enakmen yang dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional Kedah untuk mewujudkan pindaan yang memberi kuasa menutup pusat-pusat hiburan di bulan Ramadhan.

9. Apa yang saya tidak faham ialah sebabnya PAS terpaksa tunduk kepada desakan DAP yang baru saja berjaya merobah matlamat PAS dari mewujudkan negara Islam kepada negara kebajikan.

10. Saya menjadi lebih kesal apabila Enakmen ini hendak dipinda kononnya disesuaikan dengan selera bukan Islam.

11. Jika di dalam sesebuah negara kebajikan, dan bukan Islam sekalipun, menutup pusat-pusat hiburan atau maksiat, tidaklah bertentangan, malah lebih baik untuk kebajikan.

12. PAS sepatutnya tidak takut untuk memberi kursus kepada DAP betapa PAS disokong oleh rakyat kerana PAS bercita-cita mewujudkan negara Islam.

13. Kemenangan PAS dan PKR di Kedah dalam Pilihanraya Umum ke 12 juga disebabkan ramai pengundi Melayu, termasuk ahli-ahli UMNO, yang bosan dengan kemimpinan kerajaan pusat yang rasuah, menyeleweng dan tidak cekap selain kepimpinan kerajaan negeri yang kelihatan boros.

14. Tindakan kerajaan negeri Kedah di bawah pimpinan PAS masa kini untuk menutup pusat-pusat hiburan di bulan Ramadhan pasti boleh membantu mereka dalam pilihanraya akan datang. walau pun UMNO pasti meletak calon yang baik dan bersih dalam PRU ke 13.

15. Menteri Besar Kedah sepatutnya tidak berunding terus dengan wakil peniaga-peniaga China sebelum pemimpin berketurunan China dalam Pakatan Rakyat, yang memahami politik PAS di Kedah berjumpa dahulu dengan mereka untuk memahamkan tujuan kerajaan itu.

16. Orang ramai di Kedah tidak akan menghormati seseorang pemimpin yang membuat keputusan sebelum meneliti dahulu implikasinya dan selepas itu merobah keputusan semata-mata kerana gagal meyakinkan pihak peniaga atas sebab musabbab keputusan itu dibuat.

17. Jika masyarakat China di Kedah masih menyokong Pakatan Rakyat maka mereka tidak akan menyusahkan Menteri Besar untuk merobah keputusan. Jika masyarakat China di Kedah sudah tidak lagi menyokong Pakatan Rakyat di Kedah kerana Pemimpin Pakatan Rakyat di peringkat pusat dikatakan bergelomang dengan maksiat, maka merobah keputusan menutup pusat-pusat hiburan di bulan Ramadhan yang mulia itu, tidak akan membuat mereka menyokong lagi Pakatan Rakyat.

18. Mungkin juga tidak ada pemimpin China dalam Pakatan Rakyat di Kedah yang boleh diharapkan oleh Menteri Besar Kedah untuk memberi petunjuk, sepanjang masa, mengenai kebajikan dan kepentingan perniagaan orang-orang China.

19. Mungkin juga peluang-peluang perniagaan di Kedah sangat terbatas sehingga hidup mereka terpaksa bergantung kepada perniagaan maksiat.

20. Saya percaya bahawa faktor utama yang menyebabkan perubahan pendirian kerajaan PAS di Kedah ialah kerana desakan dari PAS pusat.

21. PAS pusat pula tidak dapat mengelak daripada kenyataan bahawa keputusan mereka itu adalah disebabkan oleh desakan, atau ultimatum, daripada Karpal Singh.

22. Adakah PAS pusat akan membatalkan keputusan kerajaan negeri yang begitu baik dan Islamik jika Karpal tidak menggertak. Sudah tentu tidak. Mereka pasti sedar dengan dosa kerananya.

23. Pemimpin dan ahli PAS hendaklah mengenal siapa dia Karpal Singh ini. Beliau bukanlah satu-satunya tokoh politik dari keturunan Punjabi di duniaa. Perdana Menteri India juga 'Singh' bernama Dr. Manmohan Singh anak kepada Shri Gurmukh Singh dan Shrimati Amrit Kaur.

24. Dr. Manmohan Singh telah melawat Malaysia baru-baru ini dan begitu gembira dengan keadaan orang-orang keturunan India di sini. Sebagai seorang Singh beliau memakai serban, dan beliau tidak perlu membuang serbannya, tetapi berjaya menjadi Perdana Menteri India, walau pun ethnik Punjabi adalah golongan minoriti di India.

24. Banyak pemimpin PAS seperti Murshidul 'Am dan Presiden PAS yang memakai seban walau pun lilitannya berbeza; kalau yang mengikut Arab tidak menutup telinga dan kalau yang dari kalangan Punjabi menutup telinga dengan meninggal sedikit ruang di bawah untuk menjelaskan pendengaran.

25. Pemimpin PAS patut suruh Karpal Singh memakai serban dan bukan Karpal Singh yang mengganggu serban tokoh-tokoh PAS walau pun sudah berjaya menghapuskan matlamat usaha mewujudkan negara Islam kepada negara kebajikan.

26. Pemimpin-pemimpin Melayu Islam tidak perlu takut mempertahan prinsip perjuangan kerana menghambat kemenangan. Kejayaan atau kegagalan sesuatu matlamat ditentukan oleh Allah s.w.t. sementara cara menuju matlamat itu tidak boleh diheret melalui taktik dan cara yang mungkar.

27. Tidak hairanlah saya apabila seorang pelajar UIA yang dikatakan fanatik ugama menyatakan PAS patut ubah nama kepada PKS yang bererti Parti Kebajikan Sementara sebagaimana dulunya ia boleh di panjangankan daripada PAS ( pa - alif - sin ) yang berti Parti Islam Sementara.

28. Karpallah, yang menjadi pembela Dato' Seri Anwar Ibrahim di dalam mahkamah, yang menentukan masa depan Pakatan Rakyat.

29. Semua ini disebabkan ketagih kepada kuasa yang belum dapat dan takut hilang kuasa yang sudah ada.
30. Rasa takut begini sudah menular dalam hati sanubari pemimpin-pemimpin Melayu Islam, dan akan kekal begitu, selagi UMNO dan PAS terus berpecah seperti sekarang.

31. Bangsa Melayu sangat memerlukan pemimpin yang ikhlas dan tegas dan tidak dikungkung oleh cita-cita semata-mata

32. Perkara begini tidak akan berlaku dalam PAS di zaman Allahyarham Dato' Fadzil Noor. Al Fatihah.

Sumber: Dari kaca mata Tan Sri Sanusi Junid

Panassss untuk Ambiga..!!! Lu pergi balik bikin kari lagi baik la Achiii..!!!

Posted: 18 Jul 2011 11:31 PM PDT


Ambiga terus menyalak! Kata Achi ini, Kerajaan perlu beri respon pada tuntutan Bershit yang diketuainya. Dia dilaporkan berkata begini...
"Apa respons kerajaan ke atas permintaan kami mengenai pembaharuan? Kepada permintaan kami agar diadakan satu suruhanjaya siasatan diraja?"

"Ada laporan mengatakan bahawa saya ada menyebut tidak akan ada lagi perhimpunan. Ini tidak tepat dan saya melihat para menteri mengulangi (perkara ini). Apa yang saya sebutkan ialah tidak akan ada perhimpunan dalam waktu terdekat. (Tetapi) kami tidak memandang ringan (idea) untuk mengadakan perhimpunan sedemikian (pada masa akan datang)," - MalaysianInsidethelubangkunyit!
Deyyy Achiiii..!!! Lu tarak faham lagi ke? Itu Kerajaan kalu, takmau deal sama lu lagi! SPR pun dah tak mau deal sama Bershit lagi! Lu tau apa pasal? Pasal Bershit banyak kurang ajar! Lu pun banyak biadap! Lu haprak!

SPR dan Kerajaan dah kasi lu muka, tapi lu degil jugak. Lu punya kepala batu besar ada duduk! DYMM Agong dan Kerajaan cakap lu jangan buat itu demo tengah jalan kasi kacau orang mau masuk KL, lu buat jugak. Takpa..DYMM Agong sudah kasi permission sama Najib untuk handle lu orang...

Pasal lu biadap pada DYMM Yang DiPertuan Agong, Kerajaan dan SPR, diorang semua tak mau deal sama lu lagi. Boleh deal, tapi lu orang kena kasi pisah diri dengan itu puak-puak Pakatan Haram. Lagi, lu kena minta ampun pada DYMM Agong, minta maaf pada polis, Kerajaan dan rakyat yang lu orang sudah kasi susah! Ada faham ka Achiii..?

Lu dengar sini. Lebih baik lu lupakan saja untuk deal sama Kerajaan la. Kerajaan sama PSR sudah declare mau cari lain group untuk membaik pulih sistem pilihanraya negara. Lu orang sudah tak boleh pakai...semua sudah korupted mind! Sudah la Achiii..lu pergi balik bikin kari lagi baik la Achiii..!!!

GEMPARRR..!!! GOMO diarah bayar RM300,000 oleh mahkamah...?!!!

Posted: 18 Jul 2011 10:13 PM PDT


Perggghhh..!!! Ehhhh..!!! Silap tajuk pulak...bukan GOMO laaaa...Sharpshooter! Padan muka blogger Pakatan Haram..!!! Suka sangat buat fitnah! Kan dah kena bayar saman pada Rais Yatim! Bukan RM30, bro...RM300,000..!!! Plus dia kena bayar kos lagi..extra RM100,000..!!!

Oi Sharpshooter..! Orang buat pendedahan, hang pun nak buat pendedahan. Orang dedahkan fakta dan perkara betul, hang pi dedah fitnah tu buat apa? Kan dah kena samannn..! Padan muka hang laaaa...

Ini adalah satu contoh terbaik tentang "intergriti" yang selalu dilaungkan oleh Pakatan Haram. Kononnya, mereka telus mulus..padahal merekalah raja fitnah! Kami blogger-blogger pro-kebenaran pulak terpaksa spin balik putar alam dan fitnah korang!

Korang blogger-blogger pro-Pakatan Haram selalu tuduh kitorang ni buat fitnah dan buat tuduhan jijik pada korang. Dah memang korang jijik dan suka buat benda-benda tak senonoh pun, takkan kami nak tipu rakyat macam korang pulak? Dah betul Anwar tertinggal Omega...takkan kami nak tulis Pok Nik yang tertinggal jam kot? Tu fitnah namanyaaaaa....
Blogger Diarah Bayar RM300,000 Pada Rais

KUALA LUMPUR – Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim memperoleh ganti rugi sebanyak RM300,000 daripada seorang blogger, Azimudin Ahmat yang memfitnah beliau merogol pembantu rumahnya.

Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof turut mengarahkan bloger tersebut membuat bayaran kos sebanyak RM100,000.

Amizudin, 42, bertanggungjawab bagi perbuatan memfitnah Rais, 69, menerusi sebuah artikel yang dipaparkan dalam blognya, sharpshooterblogger.blogspot.com.

Pada 31 Januari lalu, Rais memfailkan saman terhadap Amizudin, yang juga anggota jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) berhubung artikel berkenaan, yang disiar beserta dengan gambar beliau, pada atau sekitar 28 Disember tahun lepas.

Dalam pernyataan tuntutan, Rais berkata, seluruh artikel itu adalah berniat jahat serta memfitnahnya, selain membawa maksud yang beliau melakukan kesalahan serius, iaitu merogol dan mampu membunuh pembantu rumah Indonesianya.

Rais yang juga Ahli Parlimen Jelebu di Negeri Sembilan, menafikan dakwaan itu selepas penulis blog berkenaan menamakannya.

Susulan itu, seorang wanita yang pernah bekerja sebagai pembantu rumah Rais selama lapan tahun, dilaporkan portal berita Indonesia menafikan yang dia diberi layanan buruk atau dirogol majikannya.

Terdahulu, pada prosiding hari ini, Muhammad Shafee meminta mahkamah memerintahkan penulis blog berkenaan membayar ganti rugi teruk dan teladan kepada Rais kerana fitnah yang disiarkan amat serius dan menyebabkan reputasi menteri itu tercalar.

"Saya rasa tidak pernah lagi seorang menteri kabinet, sama ada di Malaysia atau di dunia, difitnah sedemikian rupa," katanya sambil menambah Rais telah lama bergiat dalam arena politik serta menganggotai kabinet selama 37 tahun di bawah lima perdana menteri.

Leong pula berkata, Amizudin hanya memaparkan artikel yang telah disiarkan akhbar Harakah tanpa menambah sebarang perkataan dan beliau juga bukan penulis asalnya.-mynewshub.my

Panasss..!!! Surat terbuka kepada Marina MAHATHIR..!!! Maafkan saya ayahanda Tun M dan Bonda Tun Siti Hasmah...

Posted: 18 Jul 2011 08:35 PM PDT


Marina binti Tun Dr. Mahathir, hari ini bercakap lagi kepada malaysiakini. Semakin laku Marina di dada media pro-Pakatan Haram ni. Katanya BN rasa kerajannya "terancam"! Wowww..! You should stop saying that..! You don't make me speak English aaaa..!!!

Nampaknya Marina dah "buta" dan salah tafsirannya terhadap tindakan Kerajaan terhadap Bershit 2.0. Itu yang Marina kena terima. Rasanya otak Marina dah di "tune" oleh rakan-rakan bengongnya yang rasa "educated" terlebih dari orang lain. Padahal, benda macam ni, budak sekolah menengah pun boleh fikir cara waras..!!!

Marina, Kerajaan sikit pun tak rasa "terancam" sebagaimana yang you kata tu. Setakat Bershit tu, sikit pun Government tak heran la. Kalau Kerajaan nak berlaku zalim kat Bershit, dah lama Ambiga tu tinggal nama je. Kepala dia dah hilang lama dah. Try la buat Bershit kat Arab Saudi dan korang tahu la nasibnya malam tu...

Marina, Kerajaan tak gentar sikit pun pada Bershit tu. Kalau you nak tahu, Kerajaan cuma tak nak Bershit buat demo jalanan yang tak teratur, menyusahkan rakyat dihujung minggu dan rugikan berbilion ringgit pendapatan negara. Common la..your father was a Prime Minister, isn't it? Takka you tak tau kesan demo macam tu?

You ingat lagi tak apa yang bapa you cakap pasal demo jalanan? Okay, I ingatkan you..Bapa you cakap, "demo-demo jalanan ni budaya Anwar Berahim"! You tak ingat? Apa you pun termasuk golongan "Melayu Mudah Lupa" macam father you cakap tu ke?

Sebenarnya, Kerajaan just tak setuju you all buat perarakan kat jalan raya tu. Sebab tu Kerajaan tak grant permit. Kerajaan mintak you all buat kat tempat yang lebih besar dari Stadium Merdeka, supaya semua muat masuk, teratur dan tak ganggu orang lain yang malas nak join Bershit tu...tu je!

Sebab you all degil dan nak jugak buat kat jalan raya (selepas kawan baik you, Ambiga, di hasut oleh Pakatan Haram!), sebab tu Kerajaan tak bagi permit kat you all. DYMM Yang DiPertuan Agong pun dah bertitah. Baginda pun dah bagi "hints", Baginda Tuanku tak suka you all buat ditempat yang menyusahkan ramai pihak.

Tapi, you all degil jugak! Nak jugak buat cara Anwar Al-Juburi tu! Bila perhimpunan tu tak diberi permit, you all buat jugak. Maka jadilah perhimpunan tu sebagai HARAM di sisi undang-undang. Siapa penegak, penguatkuasa dan pelaksana undang-undang di Malaysia ni kalau bukan PDRM?

Bila PDRM halang you all, you all degil. Bila PDRM suruh bersurai, you all degil. Bila kena balun dengan cota, sembur dengan air dan gas pemedih mata, youl all kata polis zalim?

Yang you all tu tak zalim ke menidakkan titah DYMM Agong, menyusahkan rakyat dan menyusahkan polis?!!! You all tak zalim ke mencabul undang-undang negara? You all tak zalim ke memburuk-burukkan PDRM yang hanya menjalankan tugas diorang?

Sebetulnya, YOU ALL YANG ZALIM PADA DIRI YOU ALL SENDIRI..!!! Lepas tu, sesedap mulut je nak lepaskan diri dan tuduh PDRM yang zalim. Kepala hotak you all! Sapa ajar you macam ni, Marina? Your father ajar you begini ke? Bullshit la you..!

Marina, I hope that you could read dan understand what I'm trying to tell you. Stop giving stupid statements! I rasa you dah disgrace nama baik your family, especially your father, Tun M. I rasa you patut jumpa bapa you dan minta nasihat dari beliau. Itu yang terbaik, dari you terus bercakap benda yang menunjukkan kebodohan you. Buat orang lost respect je pada you..You know what I mean?

P/s: Dear Ayahanda Tun M dan Bonda Tun Siti Hasmah....
Maafkan saya kerana "balun" Marina sebegini. Saya tidak berniat untuk menyinggung perasaan Ayahanda Tun M dan Bonda Siti Hasmah. Namun, saya hanya meluahkan perkara yang saya fikir benar atas dasar seorang warganegara yang berfikir secara rasional dan menyebelahi kebenaran. Maafkan saya. Sudah 2 kali kita makan semeja dan ayahanda Tun M tetap idola saya sepanjang hayat (selepas Muhammad SAW). Click
sini untuk rujuk apa yang Marina cakap.

Perggghhh Panasss...!!! Perusuh haram Bershit nak kaya cepat..!!!

Posted: 18 Jul 2011 07:05 PM PDT

Perghh..! Dia pakai topi askar..dia ingat dia brutal sangat macam askar la tu...aku tengok dia berucap kat pentas pun nangisssss..!!! Uweeeekkk...!!! Macam bapok Jln Hj Taib kena tahan polis..!


Hahahahahaaaaa..!!! Nampaknya ada orang gila nak cari duit dengan cara yang mudah. Modus operandinya ialah memakai topeng, lepas tu pergi buat rusuhan kat tengah jalan macam budak yang gambarnya di atas tu...Lepas tu jadi cover page akhbar..then, saman media tu...!!!

Budak ni namanya Ajak. Unit amal dari Pahang katanya. Ajak mengaku, dialah budak bangang yang gambarnya diterbitkan di Berita Harian dan New Sunday Times yang bertajuk "KL Tegang" dan "Peaceful?(Aman?)". Dan yang paling best, dia kata, dia nak saman BH dan New Sunday Times sebab tuduh dia bawa pisau!

Kah..! Kahhh..! Kahhh..!!! Memang phsycho mamat nih! Gila ke apa? Gila glemer? Hanya kerana puak-puak Pas bagi dia berucap sikit kat stage, dia dah mula nak cari platform yang lebih tinggi? Mahu dikenali ramai dan cepat kaya? Cuba mengatasi populariti lawak Bob Lokman ke..???

Padahal, akhbar-akhbar tu tak letak nama dia pun dalam siaran berita tersebut. Akhbar tu tak tuduh pun "LELAKI DIGAMBAR ITULAH YANG MEMBAWA PISAU"! Kesian betul la aku tengok mamat ni. Lepas tu nak saman orang pulak? Berapa juta nak saman tu? Tanya lawyer? Kah..! Kahh..! Kahhh..!!! Betul macam Mr. Bean Mahfuz la...

Pergi la saman akhbar tu. Aku nak tengok menang ke tidak saman dia tu. Silap-silap belum masuk court lagi Hakim dah dismiss kes dia tu. Buang masa dia je fikir kes budak bingai macam mamat tu. Elok di tumpu kes lain yang berlambak tak settle tu haaa...

Podddahhh la Ajak..! Lu nak kaya cepat, lu cari jalan lain la..! Cara ni busuk la baiiii...cara lubang kunyit nihhh..! Lagi satu, kalau nak glemer cepat, pergi belajar dengan Bob Lokman. Gua rasa dia mampu ajar lu..asalkan lu ikut style buncit dia tu, pegang kayu macam tongkat tu satu...pakai t-shirt pagoda, simpan janggut..buat lawak bodoh..gerenti glemer punyaaaa...!

Lawak pagi ini..!!! Betul tak kartun ni..?

Posted: 18 Jul 2011 05:35 PM PDT

House PK

Posted: 19 Jul 2011 01:06 PM PDT

Apa Yang Tersirat

Posted: 19 Jul 2011 01:05 PM PDT

Apa Yang Tersirat


BN panik berhadapan Bersih: Marina Mahathir

Posted: 19 Jul 2011 10:37 AM PDT

BN yang berada dalam kedudukan panik merasakan kerajaannya kini terancam dan tidak mampu berfikir secara jelas lagi, kata anak sulung mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad,Datuk Paduka Marina Mahathir.

Apabila BN memandang remeh BERSIH pada 2007 dan pada pilihan raya umum 2008 mereka hilang banyak kerusi di parlimen dan dewan undangan negeri. Dan oleh kerana kini dalam keadaan panik, mereka tidak boleh berfikir dengan jelas lagi. Apa di kepala mereka adalah hanya cara untuk menang pilihan raya.

"Awak boleh dapatkan semula sokongan orang ramai dengan hanya berbaik kepada mereka. Awak tidak boleh dapatkan sokongan dengan bersikap jahat. Awak tak boleh tuduh peserta perhimpunan itu semuanya kumpulan samseng, mungkin ada segelintir. Tetapi bukan semua mereka.

"Majoriti mereka adalah kumpulan professional. Kumpulan itu adalah berbeza-beza dan ia sebenarnya 1Malaysia, muda, kaya, miskin, setiap bangsa dan agama menyertainya," kata Marina.

Pada 9 Julai lalu, Marina juga mengambil bahagian dalam perhimpunan BERSIH 2.0. Beliau turun ke jalanan bersama anak dan rakan-rakannya.

Mereka bermula berhampiran Jalan Pudu (Berjaya Times Square) dan berarak sepanjang Jalan Hang Jebat di hadapan Stadium Negara menuju ke bangunan Majlis Olympik Malaysia.

Katanya, mereka yang turun pada hari itu begitu bangga dengan pertubuhan BERSIH 2.0.

"Saya mungkin tidak setuju dengan perjuangan mereka tetapi mereka melakukan perkara yang baik. Kami semua menjadi 1Malaysia.

"Sekarang kerajaan melabelkan kami dengan pelbagai nama. Biar saya beritahu, mereka kini kehilangan banyak undi.

Mereka mungkin beranggapan BERSIH telah tewas tetapi biar saya beritahu, sebenarnya banyak yang masih di atas pagar dan sudah tentu (tindakan kerajaan itu) mereka akan menyokong pihak satu lagi. Saya lihat ini jelas dalam media sosial, terutamanya di emel, twitter dan blog," kata Marina.

Apabila takdir menimpah-Ismail mati ditangan perluru rakan

Posted: 19 Jul 2011 02:51 AM PDT

Tidak disangka, program membasmi babi hutan musuh tanaman di Kg Bentan, Pekan seorang rela Ismail Md Ali, 50, menemui ajalnya kerana terkena peluru penabur salah seorang rakannya.

Dalam kejadian kira-kira jam 9.30 pagi itu, mangsa yang juga Ketua Platun Rela Kuala Pahang, Ismail Md Ali, 50, dari Taman Teratai, Kampung Marhum di sini, terkena peluru penabur di dada kiri dilepaskan secara tidak sengaja oleh peserta lain ketika menembak babi di kampung berkenaan.

Mangsa kemudian dihantar ke Hospital Pekan (HP) di sini, sebelum dirujuk ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Kuantan, untuk rawatan lanjut namun meninggal dunia kira-kira jam 6 petang selepas beberapa jam bertarung nyawa akibat kecederaan parah.

Difahamkan, mangsa menyertai program itu yang bermula seawal jam 8 pagi bersama tujuh lagi anggota Rela dan empat anggota Perhilitan anjuran Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Marhum bagi memburu babi yang merosakkan tanaman penduduk sejak beberapa bulan lalu.

Menurut anak sulung mangsa, Fareehadina, 22, arwah bapanya itu bersikap pelik apabila enggan mencium dia dan dua adiknya sebelum keluar rumah kira-kira jam 7.30 pagi, malah merenung tajam seolah-olah mempunyai petanda tidak baik.

"Itulah kali terakhir kami menemui ayah sebelum dia terus bertolak tanpa berkata apa-apa. Saya hairan dengan perubahan sikap ayah yang enggan bertegur sapa sebelum keluar rumah menyebabkan fikiran saya mula runsing dan menjangkakan sesuatu tidak diingini berlaku.

"Sedangkan sebelum ini ayah selalu mencium dahi dan pipi kami tiga beradik sebelum keluar rumah selain mengejutkan dari tidur seperti yang dilakukan setiap hari," katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.

Katanya, arwah ayahnya seorang anggota Rela aktif dan menyertai semua program kemasyarakatan, namun tidak menyangka ia akan berakhir dengan tragedi tidak diingini.

Happy Minister

Posted: 19 Jul 2011 01:35 AM PDT

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim dan isteri, Datin Seri Masnah Rais keluar dari mahkamah selepas mendengar kes tuduhan fitnah terhadapnya di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Selasa. Mahkamah Tinggi memerintahkan penulis blog Amizudin Ahmat membayar RM300,000 sebagai ganti rugi kepada Dr Rais atas tuduhan fitnah berhubung satu artikel terhadap menteri berkenaan.

Padahnya Fitnah: Blogger miskin RM400 Ribu

Posted: 18 Jul 2011 11:22 PM PDT

Blogger sharpshooter yang didenda itu.
Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur ini memerintahkan penulis blog Amizudin Ahmat membayar RM300,000 sebagai ganti rugi kepada Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Rais Yatim atas tuduhan fitnah berhubung satu artikel terhadap menteri berkenaan.

Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof turut mengarahkan bloger tersebut membuat bayaran kos sebanyak RM100,000.

Amizudin adalah seorang pemimpin AMK PKR.

Post Himpunan Bersih: Pas pasang angan-angan

Posted: 18 Jul 2011 09:20 PM PDT

Parti Pas mula pasang angan-angan,dengan mengambil iktibar terhadap "kejayaan" bersih pada 9 julai lalu.

Pada PRU-12 lalu, walaupun Pas merupakan parti terbesar dalam Pakatan, namun mempunyai kerusi terkecil di dewan rakyat berbanding PKR dan DAP. Daripada jumlah 82 kerusi yang dimenangi Pakatan, Pas hanya menyumbang 23 kerusi.

Berasaskan kepada kemampuan Parti Pas menghimpun puluhan ribu pada himpunan bersih pada 9 Julai lalu, maka kini Pas telah yakin bahawa parti itu mendapat sokongan bukan sahaja daripada kaum melayu tetapi daripada kaum cina dan india.

Selain itu pembaharuan perjuangan parti itu, daripada parti islam kepada parti berasaskan kebajikan-telah mengkikis anggapan kaum bukan islam dimana selama ini menjadi penghalang kepada parti itu mendapat sokongan bukan islam. Melalui perubahan itu, sebenarnya Pas telah mempelagiat perjuangan Umno, sehingga ada yang mengatakan bahawa perjuangan parti itu adalah Umno palsu.

Pada PRU-13 akan datang Pas dikhabarkan akan mengambil semula kerusi-kerusi tradisinya yang diberikan kepada PKR. Kawasan-kawasan tersebut termasuk Machang di Kelantan-yang kini diwakili oleh Setiausaha Agung PKR Saifudin Nasution. Selain itu, kawasan Kulim-Bandar Baharu yang kini diwakili calon bebas Zulkifli Noordin selepas wakil rakyat tersebut dipecat daripada PKR. Juga, dalam senerai kawasan yang akan diambil semula Pas adalah Bayan Baru dan Bagan Serai. Melalui tambahan beberapa kerusi itu, Pas berharap menjadi penyumbang kerusi terbanyak dalam gabungan 3 parti Pakatan.

Apabila Pas menjadi penyumbang parti terbesar dalam Pakatan, maka harapan parti itu agar Presidennya menjadi Perdana Menteri ke-7 Malaysia cukup cerah.

Anwar bagi Pas tidak boleh dijadikan sandaran, kerana pemimpin Umum PKR itu menghadapi isu moral yang kronik, sehinggakan jika Anwar menjadi Perdana Menteri-Malaysia akan menjadi ijikkan daripada negara luar terutama negara-negara OIC.

Dr Lo'Lo' disudut pandang Dr Asri

Posted: 18 Jul 2011 06:26 PM PDT

Dr Asri menulis: Kita hanyalah bilangan hari. Apabila sebahagian bilangan hari itu pergi, sebahagian diri kita juga pergi. Apabila kesemua telah habis pergi, maka berakhirlah riwayat ini.

Hidup hanyalah sebuah perjalanan, pasti ada tarikh perhentiannya. Tiada siapa dapat menghalang, walau sehebat mana pun dia merancang.

Dunia hanya ladang untuk menuai bekalan. Dataran menuju ke persada sebenar kehidupan. Dunia ini amat sementara; ada hari datang dan ada pula hari perginya.

Apabila saya menerima berita kematian YB Dr Lo'lo' Mohd Ghazali, perasaan saya menjadi sugul. Saya teringatkan sikap prihatin beliau kepada saya sepanjang saya mengenalinya.

Paling sayu, saya teringat permintaan beliau beberapa minggu lepas ketika saya menziarahi beliau dalam keadaan yang amat uzur. Beliau meminta saya menulis sebuah puisi untuknya. Ternyata saya tidak menunaikan harapan itu sehingga beliau meninggal. Padahal, saya telah sebut 'insyaAllah'.

Hari ini jenazah beliau dikebumikan, malang sekali lagi saya tidak dapat hadir kerana ada viva student di USM.

Namun doa saya untuknya sejak saya mendengar kematiannya. Saya juga harap tulisan ini dapat memberikan manfaat yang lebih dengan saya merayu kepada pembacanya agar berdoa kepada Allah untuk diberikan rahmat dalam keampunan kepada Lo'lo Ghazali, hamba Allah yang telah pulang ke kehidupan yang hakiki.

Saya ingin mencoret sedikit mengenai beliau dengan kadar sedikit yang saya kenal. Saya mulakan dengan apa yang Nabi SAW nasihati kita: "Sesiapa dalam kalangan kamu yang terpaksa memuji saudaranya, maka hendaklah dia berkata: 'aku menilainya demikian, Allah jua yang menjadi penilainya yang sebenar, aku tidak akan memuji sesiapa atas nama Allah" (Riwayat al-Bukhari dan Muslim).

Ya, hanya Allah yang mengetahui hakikat kita. Kita menilai apa yang zahir, Allah jua mengetahui apa yang batin. Mungkin apa yang ada di sisi Allah lebih baik dari apa yang kita sangka dan tahu. Demikian juga sebaliknya.

Peringatan jawatan mufti

Saya bukan terlalu mengenali Dr Lo'lo'. Cuma ada beberapa coretan sekadar yang saya kenal beliau. Saya mula mengenali Dr Lo'lo' sejak sebelum saya menjadi mufti Perlis lagi. Beliau menghadiri beberapa majlis ucapan saya.

Kali terakhir seingat saya di UIA, semasa saya berforum. Apabila saya ditawarkan menjadi mufti pada tahun 2006, Dr Lo'lo' menghantar email mengingatkan saya tentang bahaya jawatan tersebut.

Sebagai anak bekas Mufti Perak, beliau menceritakan pengalamannya. Saya masih simpan peringatan itu. Antara yang beliau sebut "Saya juga seorang manusia yang daif tetapi saya ingin berkongsi pengalaman kerana pernah hidup sebagai anak mufti dan berkongsi pahit maungnya serta cabaran seorang mufti bagi kerajaan yang tidak mengamalkan Islam sepenuhnya.

"Banyak kali arwah bapa saya bersungut dan menyatakan kesal kerana nasihat dan pandangannya tidak dipedulikan, keputusan majlis fatwa yang dianggotainya dibuang dalam tong sampah, bagaimana payahnya berhadapan dengan sultan-sultan yang kehidupan mereka dikelilingi dengan pelbagai adat dan kebiasaan yang tidak selaras dengan Islam.

"Itu belum kira kerenah MB, exco-exco dan YB-YB lagi…itu cerita 30 tahun lalu, saya percaya kini cabaran untuk seorang mufti kerajaan adalah lebih hebat lagi. Saya berdoa agar Dr Asri dipandu untuk memilih keputusan yang terbaik dunia dan akhirat".

Itulah antara kandungan email beliau.

Lahir dari jiwa yang ikhlas terhadap saya dan naluri yang prihatin terhadap agama. Saya merenung kata-katanya ketika itu. Kali ini apabila saya membaca sekali lagi, saya dapat rasakan indahnya kejujuran yang terkandung dalam nasihat itu.

Ya, sering kali sesuatu lebih bernilai kita rasakan, apabila empunya telah pergi. Semoga menimbang kata-kata nasihatnya itu sebagai himpunan amalan soleh beliau.

Apabila saya menjadi mufti Perlis, saya agak terputus dengan beliau. Hanya sekali-sekala beliau bertanya beberapa perkara. Mungkin beliau rasa ketika itu saya rapat dengan pemimpin Umno.

Apabila berhenti dari jawatan mufti, pada hari yang berikutnya saya terus ke United Kongdom. Di UK, saya sempat bertemu dan berhubung baik dengan anak beliau Saudara Fawwaz yang ketika itu tinggal Manchester.

Layanan baik Fawwaz kepada saya dan keluarga ketika melawat dan berceramah di Manchester tidak dapat saya lupakan. Ini menjadikan kembali saya mengingat sikap baik ibunya kepada saya.

Apabila pulang ke Malaysia, kemudian berlaku peristiwa saya ditahan JAIS dan ke mahkamah, ramai pemimpin politik dan NGOs yang hadir. Dr Lo'Lo' yang ketika itu uzur juga turut hadir ke mahkamah di Gombak.

Sempat saya bercakap dengan beliau. Saya ingat lagi, beliau kata kepada saya: "Ini ada hikmahnya, ujian dan cabaran, Allah mahu ustaz memimpin rakyat, turut ke medan, bersama-sama mengubah keadaan yang ada".

Saya diam. Saya akur. Saya tahu beliau jujur. Hati nuraninya yang sayangkan kebaikan dan bencikan kezaliman itu tidak dapat disembunyikan sekalipun di sebalik tubuh yang uzur. Selepas hari itu, agak kerap juga kami bertanya khabar.

Masuk Umno

Kadang-kala beliau bertanya saya pandangan dalam pelbagai isu agama. Beliau fahami pendirian saya. Beliau saya rasa suka dengan cara apa yang saya faham mengenai beberapa perkara dalam Islam ini.

Apabila timbul berita saya akan masuk Umno, Dr Lo'lo' menghubungi saya dengan tegas. Kata beliau: "Janganlah ustaz tambahkan sakit saya dengan berita-berita yang macam ini. Saya pernah teramat kecewa apabila Anwar Ibrahim masuk Umno. Saya harap ustaz tidak mengulangi kesilapan itu. Saya akan amat kecewa jika ustaz membuat tindakan yang sama".

Saya meminta beliau memberikan masa agar spekulasi itu berakhir lagi dua tiga hari. Beliau terus mengingatkan saya agar jangan tersilap langkah. Keesokannya, barangkali beliau mendengar desus-desas itu makin kuat, maka beliau sms kepada saya dengan tegas, katanya: "mati hidup semula saya tidak akan mempercayai ustaz lagi jika ustaz masuk Umno.

"Apakah ustaz takut kepada cabaran di dunia ini? Atau mengharapkan kedudukan di dunia sehingga sanggup hendak masuk Umno? Jika ustaz tidak mahu masuk PAS pun, janganlah masuk Umno".

Saya simpati dan rasa bersalah memandang beliau uzur. Saya terus bercakap dengannya dengan memberikan jaminan bahawa apa yang beliau khuatiri itu insyaAllah tidak berlaku. Saya beritahu bahawa pimpinan PAS lain, khusus Ketua Dewan Ulama PAS juga telah bercakap dengan saya dan memberikan nasihat.

Namun, apabila 40 orang ulama muda masuk Umno, Dr Lo'lo sekali lagi berhubung dengan saya dan berkata: "Tergamak ustaz membiarkan sahabat-sahabat ustaz masuk Umno, sedangkan saya ini bersusah payah hendak memastikan mereka yang berpegang dengan manhaj al-Quran dan as-Sunnah masuk ke dalam PAS.

"Jika Tuan Guru Nik Aziz tidak ada nanti, macam manalah perjalanan PAS ini. Ini, ustaz pula biarkan kawan-kawan masuk Umno".

Saya diam. Ada perkara yang saya tahu yang mungkin beliau tidak tahu. Begitulah sebaliknya. Apa pun, saya amat berterima kasih, sikap beliau yang sentiasa prihatin kepada perkembangan Islam dan masa depan dakwah. Beliau seorang serikandi, seorang mujahidah, seorang yang jujur dengan keyakinannya.

Saya tahu, ya kadang-kala apabila saya mengkritik tokoh utama Pakatan Rakyat Dr Lo'lo' kurang selesa. Dia akan sms melahirkan ketidakpuasan hatinya. Kadang-kala bahasanya 'tegas'.

Saya sering tersenyum apabila membaca smsnya. Ya, bukan semua perkara kita dapat sama dan seiya sekata. Namun, yang pasti ia adalah kata-kata yang datang dari seorang yang prihatin.

Namun, beliau lama-lama biasa dengan sikap saya yang memberikan pandangan kepada kedua belah pihak. Sebelum muktamar PAS beliau memohon agar saya mewar-warkan semula artikel lama saya 'Ulama atau professional jadi pemimpin' (http://drmaza.com/home/?p=605).

Beliau kata, beliau ingin meminta supaya Harakah menyiarkannya semula. Saya tahu aliran pemikiran yang ingin ramaikan professional dalam kepimpinan PAS.

Ziarah Hospital

Apabila saya mendapat berita beliau amat uzur dan berada dalam keadaan kritikal di hospital, saya hubungi Fawwaz. Saya pohon untuk menziarahinya. Saya pergi dengan beberapa orang sahabat, sebahagian mereka ustaz-ustaz.

Dr Lo'lo meminta untuk hanya saya sahaja yang masuk dahulu. MasyaAllah, saya melihat seorang serikandi mujahidah dalam kedaan yang uzur terbaring di katil.

Wajahnya sudah kelihatan bengkak. Pun, begitu masih lagi dengan pakaian muslimahnya. Beliau menangis ketika itu. Dalam celahan itu saya mendengar indahnya kata-kata beliau: "ustaz, saya bimbang saya tidak dapat menjadi hamba Allah yang baik".

Kata-kata itu menusuk ke dalam jantung saya bagaikan cahaya ruhi yang menyelinap masuk ke dalam urat nadi. Ia adalah kata-kata yang lebih murni dari segala lafaz seni, kata-kata yang lahir dari nurani insani yang mendambakan kasih-sayang Allah.

Kata-kata yang tidak lahir di saat-demikian melainkan dari jiwa yang sentiasa berhubungan cinta dengan Allah. Demikian penilaian saya. Hakikat yang sebenar kembali kepada Allah.

Kemudian, sempat beliau berpesan kepada saya untuk terus memberikan pandangan kepada PAS dan beliau bersyukur segala usaha beliau dan sahabat-sahabatnya mula melihatkan hasil dalam PAS.

Beliau meminta saya tuliskan sebuah puisi untuk beliau. Saya berjanji insyaAllah. Nampaknya, puisi itu akan lahir selepas pemergian beliau.

Ustaz Sampul

Selepas habis berbicara dengan saya, beliau mengizinkan sahabat-sahabat yang bersama saya masuk. Dalam keuzuran yang amat sangat itu, beliau masih sempat memberikan nasihat.

Antara yang beliau kata; "Maaflah saya ingin sebut, ustaz-ustaz ini jangan asyik fikirkan sampul sahaja. Ramai yang rasa selesa, hanya dok berkuliah dalam masjid, selepas itu seronok dapat sampul duit tapi tidak mengambil tahu apa yang berlaku kepada umat; khususnya anak-anak muda kita kat luar sana".

Ya, itulah kata-kata beliau. Ia amat benar. Itu penyakit yang menimpa ramai yang memakai gelaran ustaz atau 'pendakwah'.

Pahit yang terpaksa diakui, bukan sedikit yang fikirannya berlegar kepada wang dalam sampul yang akan menjadi habuan selepas kuliah atau ceramah. Bukan salah. Namun, apabila itu dijadikan buruan, maka ramai yang mengelak diri dari arus dan tribulasi perjuangan.

Kata-kata Dr Lo'lo' itu terbit dari hati nurani seorang daiyah (pendakwah). Bukan singkat masa beliau menelusuri pengalaman dan perjuangan.

Ya, beliau banyak di medan politik. Sebahagian ijtihad siyasi dan pandangan politiknya mungkin berbeza dengan saya. Namun, saya tetap hormati jasa dan sumbangannya. Zahir pada kehidupan sebagai seorang muslimah dan mujahidah. Berjuang membela keyakinannya mengenai Islam dan keadilan.

Sebagai seorang sahabat dan insan yang masih hidup atas bumi ini, saya hanya mampu berdoa untuknya agar dilimpahi rahmat dan keampunan, kemudian meneruskan perjalanan hidup ini sehingga sampai ke destinasi seperti mana beliau pun telah menamatkannya.

Saya tidak bawa pisau: Abdul Razak Endut

Posted: 18 Jul 2011 04:35 PM PDT

Seorang peserta Himpunan Bersih 2.0 dari Unit Amal PAS mahu menyaman Berita Minggu milik Kumpulan New Straits Times kerana mendakwa dia memegang pisau semasa perhimpunan di ibu negara, 9 Julai lalu.

Abdul Razak Endut, 32, dari Temerloh berkata edisi 10 Julai yang menyiarkan gambarnya dengan tajuk "seorang perusuh membawa pisau dalam perhimpunan haram" manakala tajuk kecilnya pula berbunyi "perusuh guna senjata, batu, lawan polis" adalah tidak benar.

Sebaliknya Abdul Razak yang mesra dengan panggilan "Ajak" berkata dia hanya memegang sebatang bendera Malaysia dan bukannya pisau seperti mana yang didakwa.

Selain Berita Minggu, gambar sama turut dimuatkan oleh akhbar New Sunday Times dengan tajuk "Peaceful (Aman)?" pada muka depan.

"Saya mahu saman Berita Minggu kerana telah menjatuhkan imej saya, disebabkan gambar itu ramai yang bertanyakan hal sama kepada saya.

Dia berkata selain tidak memegang pisau, dia juga menafikan membaling batu ke arah pihak keselamatan.

Pada perhimpunan Bersih 2.0, Abdul Razak diarah agar menjaga Pengarah Pilihan Raya PAS pusat Dr Hatta Ramli dan peserta perhimpunan berhampiran Menara Maybank.

"Apabila polis menembak gas pemedih mata, saya ternampak angin meniup ke arah orang ramai... saya mengambil kanister itu dan membalingnya ke arah sebuah padang dengan harapan orang ramai akan selamat," kata Abdul Razak mendedahkan perkara sebenar dengan berpakaian sama seperti yang disiarkan dalam Berita Minggu.

Gambar Abdul Razak berdepan pancutan meriam air dengan memegang bendera negara juga dirakamkan turut disiarkan media antarabangsa sekali gus menolak dakwaan beliau memegang pisau.

"Ketika itu (saya baling kanister gas pemedih mata) gambar saya dimanipulasikan. Mana logiknya saya bawa pisau dari Temerloh? Saya terpaksa lalui tiga sekatan jalan (untuk sampai ke ibu negara)," katanya.

DIMENSI

Posted: 19 Jul 2011 11:53 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Dan anugerah pelakon terbaik jatuh kepadaa..

Posted: 19 Jul 2011 02:00 AM PDT


ehsan dari blog papagomo

kehkehkeh jom tengok telatah kambeng2 puak parti pasrael yang ghairah nak rebut award pelakon terbaik

Omegay: Konsep Wasatiyah - Pasrael mula kecut!

Posted: 19 Jul 2011 12:00 AM PDT


Pelik bin Ajaib. Itulah kiasan yang paling tepat untuk mereka yang terlibat meluluskan Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1997 tersebut yang kini menyerang PAS.

Sedangkan PAS yang sekadar menunaikan tanggungjawab sebagai kerajaan untuk menguatkuasakan enakmen tersebut untuk membantu umat Islam menumpukan perhatian kepada ibadah semasa bulan Ramadhan.

Sebagai reaksi balas kepada tuduhan bahawa tindakan kerajaan Kedah melaksanakan mempunyai agenda mewujudkan negara Islam, Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man (gambar) dalam satu kenyataan bertanyakan kepada pemimpin MCA dan Gerakan, mengapa minda mereka tidak timbul pun soal ada agenda untuk negara Islam ketika Umno membentangkan perkara itu 14 tahun yang lalu.

"Sewaktu enakmen ini diluluskan tentulah kajian telah dibuat, tapi minda MCA dan Gerakan tidak timbul pun soal ada agenda untuk menubuhkan negara Islam," ujarnya.

Katanya, kalau tindakan kerajaan negeri Kedah dikatakan ada agenda negara Islam, maka Barisan Nasional yang sepatutnya ditujukan tuduhan itu kerana mereka yang meluluskan enakmen tersebut. - Harrkkhakkptuihh

haii bila dah tersepit tetap nak menuding kesalahan kat orang lain. kita tertanya2 kenapa baru sekarang pasrael pulak terikut2 nak laksanakan langkah yang pernah di ambil oleh UMNO kalau mereka sendiri dah tau ianya tak berkesan?

Ini bukan kali pertama mereka cuba nak jadi jaguh. Ternyata mereka terpaksa meniru bulat2 cara pendekatan UMNO untuk meraih kepercayaan umat islam kerana mereka sendiri takde formula berkesan untuk di laksanakan. Pendek kata mereka saje nak test market

Ini membuktikan pendekatan UMNO adalah lebih fleksibel sejajar dengan tuntutan agama agar bersederhana dalam apa jua keadaan tanpa mengorbankan kepentingan mana2 kaum. Bertentangan sama sekali dengan apa yang cuba di lakukan oleh pasrael. Mereka kini bergantung harap kepada sokongan bukan islam dengan mengorbankan prinsip asal perjuangan.

Mereka terpaksa mengorbankan perjuangan menegakkan negara islam setelah mendapat tentang hebat dari pelbagai kaum sedangkan UMNO mampu menegakkan syiar islam berteraskan konsep islam wasatiyah dan memakmurkan pelbagai kaum tanpa perlu mengorbankan kepercayaan agama masing2

Inilah yang membuatkan pasrael rasa tergugat dan gusar setelah pelbagai lapisan masyarakat menerima konsep islam wasatiyah sekaligus mendapat tempat di hati rakyat! >:]

Omegay: Jangan layan tuntutan otak kuning!

Posted: 18 Jul 2011 10:00 PM PDT


Kerajaan persekutuan perlu secara aktif melibatkan Bersih 2.0 dan memberi respons ke atas segala tuntutan pilihan raya tanpa terus mengeluarkan amaran kepada orang ramai tidak menyertai demonstrasi, kata Datuk Ambiga Sreenevasan (gambar).

Justeru, pengerusi Bersih 2.0 hari ini mengajukan persoalan untuk mengetahui mengenai respons pentadbiran Najib ke atas tuntutan-tuntutan gabungan tersebut sambil menegaskan, pihaknya tidak menolak kemungkinan mengadakan demonstrasi pada masa-masa akan datang.

"Ada laporan mengatakan bahawa saya ada menyebut tidak akan ada lagi perhimpunan. Ini tidak tepat dan saya melihat para menteri mengulangi (perkara ini). Apa yang saya sebutkan ialah tidak akan ada perhimpunan dalam waktu terdekat. (Tetapi) kami tidak memandang ringan (idea) untuk mengadakan perhimpunan sedemikian (pada masa akan datang)," - TheMalaysiainsideanuvajiass

ambingai bodoh atau sengaje buat2 bodoh? Biarpun SPR telah mempelawa si bingai mencari jalan penyelesaian namun ambingai tetap degil.. dia tetap bermati2an nak meneruskan perhimpunan bershit 2.0. Konon2 nak serah memo kepada YDP tapi habuk pun tarakkk

Sekarang ambingai dah dapat lampu hijau dari ketua2 rejim fuckatan terutama ketua militan pasrael yang bersedia nak berdemo lagi. Sudah tentu ambingai tak akan lepaskan peluang memperkambengkan pencacai2 mereka dan terus menderhaka terhadap titah YDP sebelum ini.

Ambingai sengaje memberi tekanan kepada pihak kerajaan, disebabkan pihak fuckatan begitu berani mengugut akan melakukan revolusi otak kuning jika semua tuntutan mereka tak di endahkan. Jadi memang wajar kerajaan tak perlu tunduk dengan desakan melampau puak terjal tu!

SPR dah pun tutup semua pintu rundingan. jadi takde alasan lagi untuk ambingai meminta pihak kerajaan melayan tuntutan mengarut mereka lagi. Jika mereka masih berkeras untuk meneruskan perhimpunan haram tu lagi ada baiknya si ambingai ni di tangkap dan di lucutkan kerakyatan beliau!

orang kata kalau sekali dua kesalahan tu boleh lah di maafkan tapi kalau dah masuk kali ke tiga itu bukan kesalahan lagi tapi dah tahap kepala batu beb!. patut kene hentak dengan besi sampai hancur! kehkehkeh

Omegay: Rootbeer...Takebeer

Posted: 18 Jul 2011 05:30 PM PDT


Chechnya haramkan remaja ambil minuman tenaga

19/07/2011 2:57am

GROZNY 19 Julai – Para penduduk Chechnya bercadang untuk melarang penjualan minuman tenaga bukan alkohol seperti "Red Bull" kepada mereka yang berumur 18 tahun ke bawah atas alasan ia berbahaya dan haram, kata pegawai kesihatan hari ini.

Larangan tersebut merupakan sekatan terbaru pihak berkuasa di samping kedai-kedai hanya boleh menjual alkohol pada waktu pagi, restoran ditutup sepanjang bulan Ramadan serta wanita diwajibkan memakai tudung di dalam bangunan negeri.

"Minuman tenaga sama seperti arak yang akan memberi kesan buruk kepada kesihatan," kata Timbalan Menteri Kesihatan Chechnya, Rukman Bartiyev. - Reuters

Perghhh air tenaga Red Bull pun bakal di haramkan jugak? Mungkin mereka boleh belajar sesuatu dari wally slipau macam mana nak membezakan yang mana root beer dan yang mana takebeer kehkehkeh

PEJUANG BANGSA

Posted: 19 Jul 2011 11:11 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Tindakan terhadap pelajar sertai Bersih akan diambil pihak universiti sendiri

Posted: 19 Jul 2011 09:20 AM PDTDato Seri Khalid Nordin mengatakan dalam akhbar bahawa 500 orang pelajar IPT  yang majoritinya Melayu telah dikenalpasti nama mereka  terlibat dalam himpunan Bersih baru-baru .

GPB  dan beberapa blogger sempat  interview  Menteri yang menjaga IPT ini dan beliau menyatakan tindakan akan diambil oleh pihak universiti masing -masing berdasarkan kepada kesalahan yang dilakukan . Pihak Kementerian Pengajian Tinggi menyerahkan sepenuhnya kuasa ini  ini kepada pihak universiti  .

Mengenai isu  pelajar Malaysia di Mesir yang bikin demo Bersih  di negara orang  , kerajaan tidak akan bertanggungjawab jika tindakan  diambil oleh pusat pengajian di Mesir itu . Sendiri buat sendiri tanggung !ikuti nasihat oleh Pak Menteri KPT kepada pelajar2...

Kerana artikel fitnah , Din Binjai kena bayar RM 300,000 kepada Rais Yatim

Posted: 19 Jul 2011 04:13 AM PDT
MENTERI Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim pada Selasa, memperoleh ganti rugi sebanyak RM300,000 daripada seorang blogger, Azimudin Ahmat yang telah memfitnah beliau merogol pembantu rumahnya dari Indonesia.

Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datin Zabariah Mohd Yusof juga memerintahkan agar Azimudin yang juga seorang ahli jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) membayar kos RM100,000 kepada Rais.

Pada penghakimannya, Zabariah berkata, mahkamah mengambil kira kedudukan Rais selaku seorang menteri yang telah menganggotai Kabinet selama 37 tahun dan dikenali bukan sahaja di dalam negara, tetapi juga di persada antarabangsa.

Selain itu, beliau juga berkata, tiada sebarang bukti yang dapat menunjukkan berlaku unsur provokasi yang dilakukan oleh Rais selaku plaintif untuk Azimudin (defendan) mengeluarkan kenyataan berbentuk fitnah tersebut.

"Fitnah rogol melibatkan individu dari negara lain, dan perkara itu adalah satu kesalahan jenayah dan merupakan tuduhan paling jijik yang boleh dilakukan terhadap seseorang individu.


"Tuduhan berkenaan juga tidak sihat dari sudut hubungan diplomatik dan ibarat menuang petrol ke dalam api terhadap kemarahan negara jiran berhubung isu rakyat mereka didera semasa bekerja sebagai pembantu rumah di sini," katanya.

Selain itu, Zabariah juga berkata, fitnah tersebut boleh dibaca oleh sesiapa sahaja yang melayari laman blog defendan, selain tiada unsur keinsafan ditunjukkan oleh defendan.

Beliau menambah, defendan juga tetap menyiarkan kata-kata fitnah terbabit meskipun mahkamah telah mengeluarkan perintah injunksi yang melarang perbuatan tersebut diteruskan.

"Defendan juga tidak merasa insaf, dan daripada keterangannya, saya dapati defendan berasakan dirinya tidak melakukan sebarang perbuatan yang salah kerana berpendapat tindakannya hanyalah memuat turun dakwaan itu daripada Harakah Daily," kata Zabariah lagi.

Beliau juga berkata, defendan juga telah cuai kerana menyiarkan dakwaan tersebut tanpa menyiasat kebenaran dakwaan yang bukan sahaja menjatuhkan reputasi plaintif, tetapi juga dapat memberikan kesan kepada kehidupan peribadi dan keluarga beliau.

"Berdasarkan keterangannya, defendan mendakwa dia telah ke Jakarta untuk menyiasat selama tiga hari, tetapi gagal untuk menemui wanita yang didakwa sebagai mangsa rogol bagi mengesahkan dakwaan itu.

"Selepas itu tiada sebarang tindakan susulan daripada defendan, dan ini menunjukkan bahawa defendan tidak mempedulikan sama ada perkara yang disiarkannya itu betul atau tidak," tambah Zabariah.


Sementara itu, Rais yang hadir ke mahkamah bersama isterinya, Datin Seri Maznah Rais menyifatkan keputusan tersebut sebagai peringatan untuk mereka yang gemar menghabiskan masa dengan menulis tentang individu lain.

"Ini adalah peringatan agar individu yang suka menulis tentang orang lain di dalam blog atau ruangan kolum sendiri untuk menghormati hak individu lain dan lebih berhati-hati," katanya.

Ahli Parlimen Jelebu, Negeri Sembilan itu juga memberitahu, keputusan itu dapat menjamin keyakinan masyarakat terhadap sistem kehakiman negara.

Pada prosiding itu, Rais diwakili oleh peguam-peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah dan Azad Bashir manakala peguam William Leong hadir bagi mewakili Azimudin.
Rais memfailkan saman tersebut pada 31 Januari lalu dan mendakwa satu majalah bertajuk 'Hei Pak Menteri... mana mau lari...' beserta dengan gambarnya telah disiarkan di laman blog Amizudin.

Majalah tersebut yang didakwa mengandungi unsur fitnah disiarkan di alamat http://sharpshooterblogger.blogspot.com/ pada 28 Disember 2010.

Rais mendakwa, perkataan dalam majalah itu bermaksud dan/atau boleh difahamkan bermaksud bahawa beliau melakukan satu kesalahan serius iaitu merogol dan berkemampuan membunuh pembantu rumahnya yang berasal dari Indonesia.

Bagaimanapun, seorang wanita yang pernah bekerja sebagai pembantu rumah Rais selama lapan tahun dilaporkan sebuah portal berita Indonesia menafikan yang dia pernah dilayan secara kejam atau dirogol oleh majikannya.
- mStar

Komen GPB

Kalau takut dilambung ombak , jangan berumah di tepi pantai .... harap Din Binjai lepas ni berhati-hati dalam membuat artikel supaya tidak fitnah orang lagi.  Tentang bayaran ganti rugi itu boleh la kot minta tolong dari  Guan Eng atau Anwar ...hahaha

RM 100 untuk bayi: Kak Ijat balun kerajaan DAP guna isu kebajikan untuk raih undi

Posted: 18 Jul 2011 09:09 PM PDTMenteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari ini menempelak sikap pembangkang yang sering kali menggunakan isu kebajikan sebagai gimik politik mereka.

Menurut beliau, mengambil contoh kerajaan DAP Pulau Pinang yang memberi bayaran RM100 kepada setiap kelahiran bayi di negeri itu, ia hanyalah sekadar untuk meraih undi menjelang pilihan raya umum nanti.

"Punyalah gendang dipalu macam hebat sangat. Saya benci kerja-kerja kebajikan yang tak bertanggungjawab. Buat pengumuman bagi RM100, lepas itu suruh undi mereka. Mana dia niat nak buat kebajikan?

"Kebajikan tidak boleh digunakan sebagai gimik politik. Ia (kebajikan) satu perkhidmatan yang kritikal dan mesti ada perancangan serta berterusan.

"Kalau nak beri (sumbangan) dan hanya gimik sahaja, kumpulan sasaran pasti akan derita. Kebajikan membawa bersamanya tanggungjawab yang tidak boleh dipolitikkan,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan Konvensyen Lembaga Pelawat Institusi Kebajikan Masyarakat di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Shahrizat berkata, kerja-kerja kebajikan tidak boleh diperlekeh dan dipermainkan dengan gimik politik yang akhirnya akan memberi impak negatif kepada masyarakat.

"Kita (kerajaan) kalau boleh tak payah nak bagi (peruntukan) kepada negeri-negeri pembangkang. Tapi, oleh kerana kita ada hati perut, tak sampai hati. Oleh itu, nak buat kebajikan, buat betul-betul. Kena amanah dan ikhlas,'' tegas beliau.

Dalam perkembangan lain, beliau menggesa ahli Lembaga Pelawat di semua 63 buah institusi kebajikan di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) supaya lebih berdedikasi dalam menjalankan tanggungjawab masing-masing.

Ini kerana, jelasnya, pada tahun lalu kementerian telah memperuntukkan RM1.1 bilion untuk pembangunan institusi kebajikan merangkumi RM54 juta untuk institusi kebajikan kanak-kanak; RM24 juta (orang kurang upaya); RM27 juta (warga emas) dan RM6 juta (golongan miskin).

"Itu belum masuk peruntukan tambahan lain yang kita beri kepada kumpulan sasaran. Oleh itu, ahli Lembaga Pelawat perlu menjalankan tugas dengan sebaik mungkin,'' katanya.

Terdahulu, beliau mengumumkan pemberian geran RM460,000 kepada 46 institusi kebajikan yang mempunyai Lembaga Pelawat.

Geran sebanyak RM10,000 setahun bagi setiap institusi berkenaan adalah sebagai permulaan untuk Lembaga Pelawat menjalankan pelbagai aktiviti pembangunan di institusi kebajikan yang diwakili mereka, katanya.

OPS Scorpene agenda terbaru burukan kerajaan melalui SUARAM

Posted: 18 Jul 2011 06:30 PM PDT


GPB tengok banner ini di portal pro pakatan Malaysiakini   yang promosikan  OPS SCORPENE  yang tujuannya untuk kutip duit dana untuk SUARAM kononnya untuk kos guaman untuk isu kapal selam .

Pelik juga NGO yang dapat dana jutaan dollar dari luar  seperti NDI dan Soros ini tak cukup duit ka untuk bayar kos guaman di mahkamah Perancis ?   Hingga terpaksa buat dinner untuk kutip duit ..hahaha 

Bangang la kepada yang dok pi derma kepada NGO yang dapat duit dari Yahudi dan CIA ...

Nak tahu SUARAM terima dana Yahudi . KLIK DI SINI

KUALA LUMPUR: Suara Rakyat Malaysia (Suaram) akan melancarkan kempen dipanggil 'OpsScorpene' bagi meraih dana dalam siasatan kehakiman yang telah difailkan di Mahkamah Perancis.

Penyelaras Suaram, Izmil Amri Ismail berkata, ia berhubung siasatan terhadap syarikat Perancis, DCNS yang membayar komisyen kepada syarikat tempatan, Perimekar Sdn Bhd bagi pembelian dua kapal selam berkenaan. ANAK PALING BENGONG

Ambiga terima dana asing untuk BERSIH 2.0 juga dipersoal media barat !

Posted: 18 Jul 2011 05:10 PM PDTDua penulis dan penyelidik Barat mempersoal kenapakah Dato Ambiga Sreevenasan, Pengerusi BERSIH menerima dana asing dalam membantu menjayakan NGOnya, BERSIH yang sebelum ini telah mengadakan perhimpunan haram di ibu kota, 9 Julai.

Tony Cartalucci, penyelidik dari Land Destroyer Report yang berpengkalan di Bangkok secara konsisten menyoal motif penerimaan dana asing itu dalam dua artikelnya bertajuk "CIA Coup Army Uncovered in Asia" dan "Globalist Sedition takes to Malaysian Streets"

Menurut Cartalucci rangkaian BERSIH di Malaysia bukanlah entiti yang berasingan, malah ia merupakan salah satu daripada rangkaian-rangkaian NGO yang ditaja oleh yayasan dana yang berpengkalan Amerika Syarikat yang dinamakan NED (The National Endowment For Democarcy).
Dalam artikelnya ""CIA Coup Army Uncovered in Asia", kaitan ini sangat jelas, apabila aktivis-aktivis BERSIH ditahan polis, NGO-NGO tajaan NED bangkit mengadakan demonstrasi di Kedutaan Malaysia, Bangkok mempertahankan aktivis-aktivis BERSIH itu.

NGO-NGO tajaan NED yang berpengkalan di Thailand itu adalah Prachatai (media) dan People's Empowerment Foundation.

Dalam konteks Malaysia kedua-dua NGO itu dapat disamakan seperti Malaysiakini dan The Secretariat, Empower (Persatuan Kesedaran Komuniti Selangor) yang diterajui Marina Chin Abdullah.

Menurut Cartalucci lagi kaitan campur tangan NED semakin jelas apabila individu yang disebut-sebut sebagai dalang sebenar BERSIH, Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan ahli panel pemilih Anugerah Demokrasi (Democracy Award) (klik sini) dan ahli panel majlis penyerahan bantuan dana antarabangsa (klik di sini) yang kedua-duanya dianjurkan NED.

Menurutnya, rekod Anwar yang sentiasa mengikut jalur kumpulan zionis antarabangsa dan neocon seperti pernah dilantik sebagai Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Bank Dunia (World Bank) dan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) pada 1998 dan direkrut sebagai pensyarah di SAIS, John Hopkins University yang merupakan sarang kumpulan zionist/neocon serta dilantik sebagai perunding Bank Dunia mengesahkan lagi Anwar adalah alat zionis.

"Tepat sekali jika dikatakan pergerakan politik pembangkang Anwar yang wujud sekarang ini di Malaysia mendapat sokongan daripada gerombolan-gerombolan petualang tersebut (zionis) yang beliau dampingi sejak sekian lama.

"Juga memang benar, gerombolan jalanan, iaitu BERSIH yang dijadikan oleh Anwar sebagai proksi yang kini dikenali sebagai BERSIH 2.0 telah mendapat latihan, sokongan dan bantuan kewangan daripada NDI, yang merupakan salah satu cabang dibiayai NED", katanya.

Menurutnya bukti semakin jelas apabila dalam laman web NDI (National Democracy Institute) mengakui bahawa badan mereka terlibat secara langsung dalam melatih dan memberi bantuan kepada BERSIH.

Dalam artikelnya, 'Globalist Sedition takes to Malaysian Streets', Cartalucci mendedahkan Ambiga Sreevenasan sendiri mengakui menerima dana dari NDI dan OSI (Open Society Institute) seperti yang dilaporkan oleh The Malaysian Insider. Klik di sini

Menurutnya, OSI adalah badan yayasan dana kepunyaan penyangak matawang Yahudi, George Soros.

Ini diperkukuhkan lagi, apabila badan-badan yang ditaja Soros iaitu Human Rights Watch (HRW) dan Amnesty International (AI) turut menyokong BERSIH dan mengecam tindakan menangkap beberapa pemimpin BERSIH baru-baru ini.

Seorang lagi penyelidik Barat, Nile Bowie mempersoalkan motif yang sama dalam artikelnya bertajuk "Malaysia : BERSIH 2.0 Mass Demonstrations – Funding Unrest" .

"Pengerusi BERSIH 2.0 Ambiga Sreevenasan sendiri mengaku kepada media bahawa pergerakan tersebut menerima pembiayaan daripada dua buah organisasi yang berpusat di Amerika Syarikat. Kedua-dua organisasi berkenaan, iaitu National Democratic Institute (yang dibiayai National Endowment for Democracy, Amerika Syarikat) dan Open Society Institute yang dimiliki George Soros, telah menyalurkan sejumlah wang yang tidak diketahui jumlahnya kepada BERSIH.

"Badan-badan pemikir dan kumpulan-kumpulan perisikan Amerika itu kesemuanya berpangkalan di Amerika Syarikat, dan sentiasa dikaitkan dengan agenda Amerika dalam usaha mempengaruhi Dasar Luar Amerika Syarikat. Badan-badan tersebut juga bergerak mempengaruhi pandangan dunia terhadap beberapa orang pemimpin negara lain.

"Gerakan mempengaruhi tanggapan ini dilakukan secara aktif melalui kaedah membiayai pergerakan-pergerakan pembangkang menerusi kebangkitan revolusi warna, yang seterusnya akan membawa kepada pelantikan pemimpin-pemimpin yang bersedia bersekutu dan mempunyai tanggapan positif terhadap establishmen Anglo-Amerika dan petualang-petualang korporat antarabangsa", katanya.

Menurutnya rekod penglibatan Soros di Malaysia sudah bermula sejak tahun 1990-an lagi, ketika Tun Dr Mahathir menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Ketika itu, Soros berperanan meranapkan ekonomi Malaysia dalam krisis ekonomi 1997, dengan harapan Dr Mahathir berundur dari jawatan PM dan Anwar Ibrahim merangkap Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan akan segera mengisi jawatan nombor satu di Malaysia.

"Anehnya, George Soros, petualang antarabangsa dengan reputasi yang sukar diterima rakyat Malaysia, dengan mudah mempengaruhi Ambiga Sreevenasan supaya menerima dana daripada Open Society Institute, dan dengan bangga mengisytiharkan kononnya BERSIH 2.0 "dibiayai sepenuhnya oleh rakyat Malaysia. Apa yang dinyatakannya itu bohong semata-mata dan perlu dipandang serius.

"Secara terang-terangan George Soros merupakan tokoh yang membiayai pergerakan-pergerakan pembangkang dalam krisis kebangkitan di Asia Barat dan Afrika Utara. Tindakannya membuka jalan kepada pelantikan pemimpin-pemimpin pembangkang seperti Mohamed ElBaradei dan konco-konco berpemikiran sama dengan badan-badan berpangkalan di Amerika Syarikat.

"Para pembelot seperti ini dengan bangga dan terbuka memperalatkan bangsa sendiri dalam usaha merampas kuasa. Dengan menggunakan pendekatan imperialisme terselindung sebegini, Soros seterusnya berjaya menyalurkan dana kepada badan-badan tertentu bagi mencorakkan perlembagaan baru untuk negara Mesir.

"Pengaruh Soros ke atas media arus perdana amat menakjubkan. Stesen TV Fox News melaporkan bagaimana lebih 30 buah organisasi berita terkemuka menerima wang kotor daripada beliau. Dalam keadaan begini maka tidak hairanlah kita melihat kandungan berita lebih memihak kepada agenda yang didalanginya", katanya. AIDC

Tok Him nak beri anugerah , apa masalah ? Anwar pun Anugerah Tuhan !

Posted: 18 Jul 2011 11:30 AM PDT


GPB nak tergelak  betul kepada  juak2  bangang pro AMBIGA dan juga Malaysiakini  ini yang nampak sangat kering isu dah .

Apa hangpa kalut dan meroyan sangant pasal Anugerah Ibrahim Ali ini untuk pelajar UITM   ?  Lantak pi kat dia la sebab dia juga bekas pelajar di situ dan antara orang yang pejuangkan universiti itu dari ITM ke UITM .

Sudah lah  pemimpin2  Pakatan diketuai Anwar Ibrahim   sanggup gadai universiti Melayu ini kepada bukan Melayu supaya buka 10 % dulu semasa kempen PRK Prmtg Pauh ,  kini nak bising pulak pasal anugerah Ibrahim Ali .

GPB nak tanya , apa jasa hang pa semua ni kepada universiti yang khas untuk orang Melayu ini? 

Kalau Anwar Ibrahim yang menjadi pujaan hang pa tu sudah dapat gelaran ANUGERAH TUHAN oleh bininya JIJAH .. apa masalahnya Tok Him nak bikin Anugerah Ibrahim Ali ?

Rajahmas

Posted: 19 Jul 2011 11:02 AM PDT

Rajahmas


Bekas Timbalan KM Sarawak meninggal dunia

Posted: 18 Jul 2011 09:23 PM PDT

Takziah diucapkan kepada keluarga mendiang Dato Amar James Wong Kim Min. Beliau telah berusia 89 tahun sebelum menghembuskan nafas terakhirnya pada sekitar jam 2 petang semalam.


Sebelum pemergiannya, mendiang telah mencadangkan bahawa sejarah penubuhan Malaysia harus dijadikan sebagai mata pelajaran di sekolah-sekolah di negara ini.

Mendiang  turut menyeru kepada Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Menteri Pelajaran agar memandang serius perkara ini dan memperkenalkan sejarah penubuhan Malaysia untuk diajar di sekolah.

Menurut mendiang, sejarah penubuhan Malaysia perlu diketahui oleh semua rakyat, terutama di kalangan generasi baru agar mereka menyedari betapa bertuahnya mereka setelah Malaysia ditubuhkan.

"Untuk kita di Sarawak amnya, kita patut menganggap diri sebagai antara yang bertuah kerana jika Malaysia tidak ditubuhkan pada 16 September 1963, negeri ini mungkin akan dijual kepada Indonesia," kata mendiang.

Mendiang Wong pada hayatnya juga pernah memegang pelbagai portfolio dalam kerajaan, antaranya Menteri Alam Sekitar dan Pelancongan (1987-1994), Menteri Alam Sekitar dan Perumahan (1995-1997) dan Menteri Alam Sekitar dan Kesihatan Awam (1998-2001).

Berita Penuh - Borneo Post

WARISAN@PAHANG

Posted: 19 Jul 2011 09:44 AM PDT

WARISAN@PAHANG


Blogger diperintah bayar ganti rugi RM300,000 kepada Rais Yatim

Posted: 18 Jul 2011 09:56 PM PDT


KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini, pagi ini memerintahkan blogger Amizudin Ahmat membayar ganti rugi RM300,000 kepada Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim kerana menerbitkan perkataan fitnah terhadap menteri terbabit.

Pada 31 Januari lalu, Rais memfailkan saman terhadap Amizudin, 42, yang juga anggota jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR), berhubung artikel yang diterbitkan dalam blog Amizudin, sharpshooterblogger.blogspot.com berserta gambar Rais, pada atau sekitar 28 Disember tahun lalu.Rais, 69, dalam pernyataan tuntutannya berkata seluruh artikel dalam bahasa Melayu itu berniat jahat memfitnahnya dan perkataan dalam artikel bermaksud dan/atau difahamkan membawa maksud yang beliau bersalah melakukan kesalahan serius iaitu merogol dan mampu membunuh pembantu rumahnya dari Indonesia.

Rais yang juga Ahli Parlimen Jelebu menafikan tuduhan itu selepas penulis blog menamakannya.

Susulan itu, seorang wanita yang pernah bekerja sebagai pembantu rumah selama lapan tahun dengan Rais dilaporkan oleh portal berita Indonesia menafikan yang dirinya diberi layanan buruk atau dirogol majikannya.

Sumber : Berita Harian

Sungguhka

Posted: 19 Jul 2011 09:36 AM PDT

Sungguhka


Antara Dua Darjat Pelaburan PAS Dan DAP.......

Posted: 19 Jul 2011 04:05 AM PDT

Dd i n b u n g a

Posted: 19 Jul 2011 07:21 AM PDT

Dd i n b u n g a


NI A JAR TAGIH SIMPATI MINTA BERTANDING KAWASAN DAPIG UNTUK SELAMAT KAN DIRI DI PRU 13!!!!

Posted: 18 Jul 2011 10:24 PM PDT


DIKHABARKAN MENJELANG PRU13 NI A JAR DAH MULA GELISAH DAN MENURUT RAKAN RAPATNYA NI A JAR SEDANG MERANCANG UNTUK TINGGALKAN PASIR PANJANG DAN AKAN MENCARI KERUSI SELAMAT DI KAWASAN DAPIG BERTANDING.

NI A JAR SEDANG BERUNDING DENGAN NGEH KO HAM UNTUK MENDAPAT KERUSI DI KAWASAN DAPIG DAN MENJANJIKAN BEBERAPA KEHENDAK DARI NGEH UNTUK DITUNAIKAN SEKIRA PAKATAN PEMBANGKANG MEMERINTAH NEGERI PERAK TERMASUKLAH MENAWARKAN EXCO KANAN KEPADA NI A JAR JIKA PR KEMBALI MEMERINTAH, KERANA DIKATAKAN BAHAWA NGEH SUDAH ADA CALON MELAYU DAPIG UNTUK DILETAKKAN SEBAGAI MB PERAK. BAGI NI A JAR YANG PENTING KEDUDUKAN DIRI BELIAU DAN PENGANTUNGAN BELIAU TERHADAP PENGUNDI CINA DAPIG KERANA BELIAU ADALAH DARAH CINA.

PASIR PANJANG TIDAK SELAMAT LAGI, KERANA PADA DASARNYA PASIR PANJANG MAJORITINYA ADALAH PENGUNDI KAUM INDIA DAN MELAYU KEDUA TERBESAR DI SANA, PENGUNDI DI PASIR PANJANG MULA MEMBERONTAK DAN MERASA DI ANAK TIRI KAN OLEH NI A JAR BERBANDING DI PARLIMEN BUKIT GANTANG TERUTAMA DI KAWASAN KUALA SEPETANG YANG MAJORITI PENDUDUKNYA KAUM CINA, MALAH MUKA BELIAU PUN SUDAH TAK KELIHATAN LAGI DI PASIR PANJANG DAN SEGALA JANJI KEPADA PENGUNDI DI PASIR PANJANG HANYA OMONG KOSONG WALAUPUN 11 BULAN TELAH MEMERINTAH PERAK, INI KAN PULA APABILA TELAH MENJADI PEMBANGKANG SEMULA.

BAGI BN, MENURUT MENTERI BESAR PERAK, DR ZAMBRY BELIAU SUDAH MENGENALPASTI CALON YANG MENANG DAN CALON KEHENDAK RAKYAT UNTUK BERDEPAN DENGAN NI A JAR DI PASIR PANJANG, INI JUGA MENAMBAHKAN KELAM KABUT NI A JAR UNTUK SELAMAT KAN DIRI, ITU YANG LEBIH PENTING.

P/S...SIAP LA KO NI A JAR, LANGIT TU TINGGI KE RENDAH!!!!, DULU SEMUA WANGI TENGAH SUKA, SEKARANG NI KO CIUM LAH SENDIRI KETIAK BUSUK KO.

bumiyang

Posted: 19 Jul 2011 03:52 AM PDT

Politik Harian

Posted: 19 Jul 2011 03:30 AM PDT

Politik Harian


Bersih 2.0: Video Chegu Bard Kantoi Diburu Polis

Posted: 19 Jul 2011 01:00 AM PDT


Pecah! Pecah perut aku tengok video ni....

Chegu Bard dalam twitternya belagak, konon dia pejuang Kamikaze berani mati... Bullshit! twitter aku pun dia block! Lu cakap tak serupa bikin, kalau berani kenapa gelabah lari bard? Sudahlah... 1 dunia tau kau ni pembohong, kaki fitnah.. balaci Anwar!

Hari ini aku namakan Bard sebagai pejuang Pintu Kecemasan Kah Kah Kah!

Tak payah cakap banyaklah... Jom kita terjah, kita tangok video Chegu Bard bersama angkatan SAMM bachol menyembunyikan diri di tangga kecemasan....

 

Nota : Kau takde tempat dalam PKR Bard... Anu lebih sayangkan Sam Ketot dari kau! Kau tunggu apa lagi dalam PKR? SAMM yang kau tubuhkan tu pun berapa kerat je ahlinya... Baik blah Bard, tinggalkan PKR masuk DAP seperti apa yang kau mahu lakukan dulu...


Blogger Al-Juburi Diperintah Bayar RM300k... Rocky Dan Big Dog Perlu Pohon Maaf Kepada Rais!

Posted: 18 Jul 2011 11:50 PM PDT

Mahkamah Tinggi di sini, pagi ini memerintahkan blogger Amizudin Ahmat membayar ganti rugi RM300,000 kepada Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim kerana menerbitkan perkataan fitnah terhadap menteri terbabit.

Pada 31 Januari lalu, Rais memfailkan saman terhadap Amizudin, 42, yang juga anggota jawatankuasa sayap Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR), berhubung artikel yang diterbitkan dalam blog Amizudin, sharpshooterblogger.blogspot.com berserta gambar Rais, pada atau sekitar 28 Disember tahun lalu.

Rais, 69, dalam pernyataan tuntutannya berkata seluruh artikel dalam bahasa Melayu itu berniat jahat memfitnahnya dan perkataan dalam artikel bermaksud dan/atau difahamkan membawa maksud yang beliau bersalah melakukan kesalahan serius iaitu merogol dan mampu membunuh pembantu rumahnya dari Indonesia.

Rais yang juga Ahli Parlimen Jelebu menafikan tuduhan itu selepas penulis blog menamakannya.

Susulan itu, seorang wanita yang pernah bekerja sebagai pembantu rumah selama lapan tahun dengan Rais dilaporkan oleh portal berita Indonesia menafikan yang dirinya diberi layanan buruk atau dirogol majikannya.


Nama Rais tercemar, Rocky dan Big Dog perlu pohon maaf secara terbuka!

Datuk Ahirudin Attan (Rocky Bru) dan Zakhir (Big Dog) blogger elit yang cuba membakar api fitnah terhadap Rais Yatim perlu membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Datuk Seri Dr Rais Yatim ekoran kenyataan bekas pembantu rumahnya yang menafikan dia dirogol Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan itu.

Rocky's Bru yang merupakan blogger pertama menyiarkan pendedahan WikiLeaks berhubung tuduhan "Rogol Amah". Ianya kemudian digembar gemburkan oleh blogger pembangkang dan menjadi senjata Pakatan dalam isu rogol amah.


Segala usaha jahat yang mahu mencemarkan nama baik Rais terbukti ianya satu fitnah, apabila pembantu rumah Indonesia yang dikatakan menjadi 'mangsa' rogol seorang menteri memberitahu Jabatan Perlindungan Tenaga Kerja negara berkenaan bahawa kejadian tersebut tidak pernah berlaku.

p/s: Big Dog sendiri mau ingat la....

Marina Seharusnya Menghormati Mukhriz dan Tun Mahathir

Posted: 18 Jul 2011 10:00 PM PDT

Melayu Mudah Lupa...

Kenyataan Marina yang disiarkan di Malaysiakini telah menconteng arang ke atas muka Mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan adiknya juga seorang Timbalan Menteri MITI, Dato' Mukriz yang juga bersama Umno.

Perkara seperti ini seharusnya tidak boleh berlaku, dimana tindakan yang lakukan oleh Marina ini adalah tidak tepat dan seperti mahu mahu membunuh karier adiknya disaat Dato Mukhriz dilihat begitu lemah didalam Umno  sewaktu ini?

Marina terlupa bahawa Umnolah beliau dibesarkan dengan kehidupan sempurna! Sanggup Marina belot kepada bapanya dan menyokong Pertubuhan Haram yang bertuankan Anwar Ibrahim! Harap Tun Mahathir dapat bersabar menghadapi perilaku anaknya yang diluar kebiasaan ini.


Tun Mahathir bekas Perdana Menteri dan seorang negarawan terulung banyak memberikan nasihat dan tindakan untuk kepentingan rakyat. Begitu banyak jasanya kepada UMNO, orang Melayu dan negara. Tetapi bagaimana rakyat mahu mendengar nasihat dan pandangan Tun selepas ini andai anaknya sendiri membawa haluan berbeza?

Baca artikel ini juga : Big Dog Dan Parpukari Tutup Mulut Bila Marina Mahathir Sertai Perhimpunan Haram...!!

DAP Rela Cerai Dan Pijak Kepala PAS

Posted: 18 Jul 2011 09:00 PM PDT

Setiausaha Publisiti DAP kebangsaan Tony Pua mencadangkan partinya keluar perikatan tiga tahun Pakatan Pembangkang ekoran isu penguatkuasaan penuh enakmen melarang operasi pusat-pusat hiburan di Kedah ketika bulan Ramadan.

Pua melahirkan rasa tidak puas hati menerusi Twitter dengan berkata, beliau berpandangan DAP tidak wajar berada dalam Pakatan Pembangkang jika keprihatinan dan kebimbangan pihaknya tidak diambil kira oleh kerajaan negeri dalam isu semasa ini.

Pandangan itu dikeluarkan di sebalik laporan media bahawa Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abu Bakar tetap kekal dengan keputusan kerajaan negeri yang mahu melaksanakan secara sepenuhnya Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1997, yang melarang pusat-pusat hiburan beroperasi sepanjang bulan Ramadan.


Tahniah Anwar, kita berjaya perkudakan PAS...
Nanti lu boleh bikin kelab gay pada bulan puasa ni..


PAS dilihat semakin tunduk dengan sergahan DAP. Pas telah terbukti mempergunakan agama dalam usaha mendapatkan sokongan masyarakat tetapi tidak sanggup untuk memperjuangkan tuntutan Islam apatah lagi bagi mempertahankan kenyataan yang telah diluahkan.

Melayu PAS diluar sana janganlah jadi bachul untuk mempertahankan hak sendiri! Kalau anak jantan sahut cabaran mereka! Bangkitlah Melayu PAS!! Bangkit!! Ceraikan saja DAP seperti mana yang ditutut oleh mereka! Pesanan nenek moyang kita dulu.... Pantang maut sebelum ajal, pantang Melayu dicabar!

Nizar Semakin Gila ?

Posted: 18 Jul 2011 08:00 PM PDT

Gambar ini dirakam ketika pengebumian Arwah Dr. Lo`lo. Kelihatan Bekas Menteri besar Perak seperti orang mabok pakai baju bersih yang berSHIT di hari pengkebumian tersebut!! Dua kali tenguk macam orang dah kemaruk cinta bayangan Ambiga pun ada... hormat lah sikit... di hari pengkebumian pun kau nak berpolitik?

Apa tujuan nizar datang di hari pengkebumian ni? Mungkin aku ada jawapannya... sebenarnya.. Nizar hadir dengan berbaju kuning berSHIT ni sema-mata kerana nak tarik perhatian orang ramai... gile glamer!

Ingat dia sedih ke, masa hari pengkebumian tu? sorry la beb... sikit pun tak... dia berharap agar dia di tangkap masa tu... nanti boleh jadi hero.. bila dia kena tangkap, puak-puak pembangkang akan spin cerita bahawa polis buat kacau sewaktu pengkebumian tersebut berlangsung...

Terdahulu polis memberi amaran keras dimana baju kuning berSHIT diharamkan... sesiapa yang memakainya akan ditangkap! Betul betul otak udang la Nizar ni!!!!

Dr Chandra : Turning Point Saya Tinggalkan Anwar…

Posted: 18 Jul 2011 07:00 PM PDT


AIDCNews – 18/07/11 – Dari Seorang ahli akademik, akhirnya Profesor Dr. Chandra Muzaffar membuat keputusan untuk berkecimpung dalam politik. Bermula dari NGO ADIL kemudian bersama-sama membangunkan Parti Keadilan Nasional.
Selepas dua tahun menerajui Parti Keadilan, pada Disember 2001, Dr Chandra membuat keputusan drastik meninggalkan parti yang pernah dibangunkan itu.
Kenapa beliau meninggalkan Parti Keadilan tanpa sebarang alasan ?
"Saya masih ingat lagi salah satu daripada peristiwa yang mengecewakan saya selepas Peristiwa 11 September, dia (Anwar) menulis rencana dalam Times Magazine…. Dan kita sungguh kecewa dengan tulisannya itu. Kerana dia seperti memihak kepada Amerika Syarikat tanpa membangkitkan isu-isu tertentu tentang keadilan global. Seolah-olah dia salahkan orang Islam pada ketika itu…
Tulisan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dimaksudkan Dr Chandra bertajuk 'Who Hijacked Islam?", yang keluar dalam majalah Time pada 15 Oktober 2001. Klik di sini
Dalam rencana itu Anwar menuduh Osama bin Laden dan Mohammed Atta adalah pengganas yang menyebabkan pengeboman World Trade Center (Pusat Dagangan Dunia) di New York dan Jabatan Pertahanan di New York, walhal tiada sebarang bukti yang mengesahkan tuduhannya itu.
Penulis Barat, Peter J. Boyer dalam rencananya bertajuk " The Believer Paul Wolfowitz defends his war", The New Yorker, 1 Novermber 2004, [klik di sini] mengakui rencana Anwar di TIME itu telah menarik minat Paul Wolfowitz, seorang zionis yang ketika Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat untuk mendampingi semula dengan Anwar dan selepas Anwar dibebaskan dari penjara Sungai Buloh pada tahun 2004, Paul Wolfowitz membawa Anwar menjadi alat missionarinya di Amerika Syarikat.
Anwar menjadi pensyarah di John Hopkins juga bermula dari rencananya di majalah TIME.
Selepas itu bermulalah episod Anwar sebagai Pengerusi Foundation For The Future dan organisasi-organisasi tajaan Amerika Syarikat yang lain.
Ikutilah wawancara AIDC dengan Dr Chandra, pada 30 Jun 2011, di Pejabat JUST, Petaling Jaya.
AIDC : Dalam kenyataan media Prof pada 7 Mac 2008, Prof ada menyebut tentang proses memperdayakan ahli-ahli yang dilakukan dalam PKR iaitu pasukan 'the knight', iaitu pahlawan berkuda yang yang membawa keabadian syurga, keadilan dan kesamarataan. Boleh Prof ulaskan maksud tersebut ?
Dr Chandra : Itu sebenarnya frasa-frasa yang saya gunakan kerana kenyataan itu, kalau tak salah dalam bahasa Inggeris, "the knight in shining armour."
Ada satu frasa yang pada lazimnya digunakan untuk mensifatkan seorang individu yang dianggap sebagai wira oleh masyarakat tertentu atau kelompok tertentu.
Mereka menganggap dia sebagai wira yang akan menyelamatkan mereka.
Jadi, saya kata sebagai jawapan kepada pihak-pihak tertentu yang kritik saya, kerana kenyataan saya tentang Anwar bahawa dia ini adalah malapetaka.
Mereka Marah. Ramai marah bila saya kata ada usaha untuk menghidupkan the knight in shining armour dalam parti Keadilan .
Yang marah itu, termasuk individu-individu tertentu, sekarang ini pun sudah keluar daripada PKR. Yang dulu mereka ini hebat marah saya, kritik, hentam saya dan sebagainya. Tapi hari ini mereka semua pun dah keluar.
Saya kata, adalah salah kepada perjuangan kalau kita menganggap Anwar itu sebagai "the knight shining armour," iaitu wira yang akan menyelamatkan negara ini. Walhal, dia ini manusia yang banyak kelemahan.
Itulah konteks, saya menggunakan frasa itu.
Bermakna, Prof melihat dalam PKR itu sendiri ada proses pemujaan yang menganggap Anwar seperti dewa?
Memang. Cara dia didewakan, dipuja dan sebagainya. Semasa saya dalam parti dulu, saya pernah mengkritik sikap ini.
Saya masih ingat, saya pernah diserang oleh beberapa pemimpin Keadilan. Dan peristiwa yang saya maksudkan itu adalah perkhemahan latihan Pemuda Keadilan, di Janda Baik, Pahang yang dirasmikan oleh Dr. Wan Azizah.
Saya dijemput sebagai penceramah untuk mengupas isu-isu kepimpinan. Sifat-sifat yang mesti ada dalam kepimpinan dan apa maksud kepimpinan dalam konteks masyarakat.
Saya membincangkan ini bukan atas sifat saya sebagai Timbalan Presiden parti semata-mata, tetapi saya juga memasukkan idea-idea sains politik. Kerana itu adalah latar belakang saya.
Saya kata, pemujaan terhadap individu itu akan merugikan pergerakan. Kita harus menilai pemimpin-pemimpin secara adil dan kita jangan taksub. Saya gunakan istilah itu, 'kita jangan taksub dengan pemimpin.'
Selepas saya beri ucapan itu, mereka bangun mengkritik saya, apa maksud Dr…, adakah pemimpin utama kita yang dimaksudkan…
Saya (ketika dalam ceramah itu) tak sebut nama pun. Tujuan saya bukan untuk mengkritik Anwar. Hanya untuk kefahaman tentang kepimpinan. Memang itu tujuan saya.
Tidak perlu lah saya sebut nama-nama mereka yang mengkritik saya dulu kerana mereka ini, sekarang sudah keluar PKR dan cukup hebat mengkritik Anwar.
Saya sebagai Timbalan Presiden, memang saya sokong Anwar pada masa itu. Bukan saya nak kritiknya tetapi untuk mempertingkatkan pengetahuan, kefahaman dan sebagainya. Tetapi mereka sudah kritik macam-macam kepada saya.
Saya jawab. Masa itu saya kata, semua pemimpin itu ada kekuatan dan kelemahan termasukbrother kita, dia pun ada kelemahan.
Tetapi, oleh kerana jawapan saya, dianggap seimbang, mereka tak suka, mereka attack. Mereka keluarkan gambar, kalau saudara masih ingat lagi isu itu berlaku pada tahun 2000. Mereka keluarkan di beberapa laman web pro-reformasi. Mereka buat border hitam, dan mereka desak saya letak jawatan.
Saya dan Anuar Tahir (Setiausaha Agung) jadi sasaran. Anuar Tahir atas sebab-sebab lain. Saya kerana ucapan itu. Mereka suruh letak jawatan, kritik hebat.
Selepas, tiga, empat minggu, saya merenung kembali peristiwa itu. Mengapa boleh berlaku begitu ? Sedangkan saya adalah Timbalan Presiden.
Kalau mengikut budaya politik kita, sekiranya saya dijadikan sasaran, diserang dan sebagainya, tak mungkin anggota-anggota lain berani berbuat begitu tanpa restu daripada pihak-pihak tertentu.
Jadi, saya tanya kepada Dr. Wan Azizah. Adakah Dr. Wan Azizah minta mereka attack saya?
Prof tanya direct?
Tanya direct. Saya tanya dia. Dia kata tak. Dan saya percaya bukan dia yang buat ini.
Saya kata pada diri sendiri, mungkin ada 'seorang' lagi yang arahkan.
Yang berada di penjara ?
Masa itu, prosiding kes Anwar berjalan (perbicaraan mahkamah). Dari masa ke semasa, saya juga turut hadir sebagai pemerhati.
So, one those occasion, saya tanya dia secara langsung.
Tanya terbuka ?
Terbuka. Masa kita sembanglah. Saya tanya, Anwar..siapa yang buat ini? Ada orang kata youyang merancang ini. Anwar kata 'Hey takkanlah..macam mana boleh terbongkar ni'. (ketawa).
Jadi, saya sudah tahu, dia ini yang merancang, sebenarnya macam-macam dia buat.
Tapi saya sabar. Saya tak berundur pada masa itu. Saya tunggu dan saya cuba ubah dari dalam. Tapi gagal.
Saya nampak dia ini memang susah, sebab itu saya keluar. Dua setengah tahun, saya berada dalam parti Keadilan, lepas itu saya keluar parti.
Bukan kerana soal moral atau peribadi. Itu pun satu daripada faktor. Tapi yang lain.
Hubungan dia dengan kumpulan-kumpulan di luar negara. Apa yang dia lakukan dalam negara dari segi politik, kaum dan sebagainya. Dan sikap dia terhadap ahli-ahli parti, caranya mempermainkan individu-individu tertentu. Dia sokong pihak itu, dan pada masa sama, dia juga sokong pihak lain.
Saya fikir, tak ada manusia macam ini dalam politik negara kita.
Selepas Prof keluar Keadilan, Prof tidak mengeluarkan apa-apa kenyataan di media?
Pada peringkat awal, kenyataan saya dalam bahasa Inggeris. Saya kata, minta kedua-duanya, Anwar dan isterinya, to be honest their conscious. Minta mereka bersikap ikhlas. Minta mereka dengar suara hati mereka.
Beberapa bulan selepas itu, saya buat kenyataan dalam forum kepimpinan. Saya katakan tentang, opportunist men in politic yang ditafsirkan oleh Azmin Ali dan yang lain, merasakan saya tujukan kepada mereka. Mereka mula attack saya semula.
Ini berlaku pada awal tahun 2002. Saya jawab tapi jawapan saya tak serang mereka.
Apa yang berlaku hari ini dalam PKR, iaitu seorang demi seorang keluar parti dan Anwar hanya mahu menaikkan Azmin Ali. Sebenarnya senario ini sudah berlaku dari dulu dan Prof mengalaminya, adakah ini perkara yang sama?
Ya betul. Betul. Saya pernah mengalami dulu. Pengalaman saya dari tahun 1999 hingga 2001. Lebih ramai yang tak sedar apa yang berlaku. Kalau kita tengok pada ucapan-ucapan Datuk Zahrain ataupun Zulkifli Nordin dan yang lain-lain, tidak begitu berbeza.
Pada akhirnya berpunca daripada Anwar Ibrahim?
Memang Anwar. Punca masalah ini termasuk dalam pemilihan parti, adalah Anwar. Dan itu memang stailnya. Stail suka berjanji kepada individu tertentu dan pada masa yang sama, dia sokong yang lain.
Sebab itu, macam Datuk Zaid Ibrahim yang dulu dianggap sebagai wira. Dapat sokongan daripada Anwar. Lepas itu, dia nampak Anwar tidak menunaikan janjinya, sebab itu dia kecewa.
Jadi, saya nampak itulah masalah Anwar. Dia ini individu yang banyak masalah dari segi karektor. Puncanya karektor. Itu yang menjadi masalah besar.
Pengalaman Prof mengenali Anwar iaitu ketika beliau dipecat dari UMNO dan semasa Prof menyertai Keadilan. Adakah Anwar yang sama Prof kenali?
Bagus soalan itu ya. Beginilah. Saya mengenali Anwar sebagai individu yang pada satu masa dulu ketika sama-sama memperjuangkan isu-isu seperti akta pertubuhan. Kita menentang bersama-sama.
Pada masa itu, dia sebagai Presiden ABIM, saya sebagai Presiden ALIRAN. Dan ada beberapa isu lain tentang masyarakat, hak asasi manusia, kita juga bekerjasama.
Itulah hubungan saya dengan Anwar sebelum dia masuk UMNO.
Sekitar tahun 1970-an?
Tahun 1970-an dan awal 1980-an. Sebelum dia masuk UMNO.
Pada tahun 1982 dia masuk UMNO, hubungan saya pada masa itu lebih mirip kepada isu-isu hak asasi manusia.
Ketaatan dia kepada perjuangan itu tidak dapat dipersoalkan. Dia memang bersungguh-sungguh memperjuangkan isu-isu itu. Kita sokongnya dan dia sokong perjuangan kita.
Selepas dia masuk UMNO, sebenarnya saya tidak ada interaksi dengannya, lama. Mungkin sepuluh tahun tak ada interaksi langsung dengannya.
Tidak bermakna kita jadi musuh. Tetapi tidak ada interaksi. Jadi, saya tidak terlibat dalam kepartian.
Bila dia menjadi Timbalan Perdana Menteri, dia memperkenalkan konsep dialog antara peradaban. Oleh kerana ini adalah satu tema yang rapat dengan hadiri, melalui kawan-kawan tertentu di Pulau Pinang, kita berbincang dan mengaturkan beberapa persidangan.
Apabila Anwar dipecat daripada kabinet dan UMNO, masa itu, saya menganggap diri saya adalah sebagai kawannya. Hubungan kita pun bagus sebagai kawan. Dan saya pun berpindah dari Pulau Pinang ke Kuala Lumpur. Berinteraksi dengannya dan sebagainya.
Soal persahabatan merupakan salah satu daripada faktor yang mendorong saya mengambilstand tertentu sokong dia. Tetapi yang lebih penting adalah apa yang saya anggap pada masa itu adalah sebagai kezaliman yang dilakukan terhadap Anwar.
Dia dibelasah di penjara dan matanya ditumbuk oleh IGP dan sebagainya. Itu yang menjadi isu besar pada masa itu.
Saya bersama-sama dengan Dr. Wan Azizah, tubuhkan NGO ADIL. ADIL sebelum parti KeADILan.
Itulah pada mulanya saya memperjuangkan isu Anwar.
Selepas dua tahun dalam parti itu, saya sudah nampak stail politiknya. Kekotoran politiknya. Cara dia melakukannya benda-benda tertentu yang saya tidak boleh terima. Sebab itulah saya undur.
Isu yang membimbangkan saya tentangnya, saya secara terus-terang membangkitkan kepadanya. Setiap kali dia memberi jawapan tertentu, beri alasan. Termasuk isu moral dan peribadi.
Ada penjelasan?
Ada.
Prof berhujah dengan dia tentang soal moral ini termasuk liwat?
Ya..ya.. Saya terus-terang dengan dia. Saya berhujah dengan dia.
Bila saya dengar isu-isu ini sebelum dibahas di khalayak ramai, saya sudah bincangkan isu-isu ini dengannya. Dia ada dia punya jawapan.
Dia kata, ini memang rekaan, ada musuh-musuh dia nak kenakan dia. Tapi, selepas tiga..empat kali, orang pun mula berfikir. Ini benar ke tidak?

Dari segi politik antarabangsa, saya masih ingat lagi salah satu daripada peristiwa yang mengecewakan saya selepas Peristiwa 11 September, dia menulis rencana dalam Times Magazine.
Dan kita sungguh kecewa dengan tulisannya itu. Kerana dia seperti memihak kepada Amerika Syarikat tanpa membangkitkan isu-isu tertentu tentang keadilan global. Seolah-olah dia salahkan orang Islam pada ketika itu.
Saya bangkitkan perkara ini kerana ramai kawan-kawan pun rasa kecewa dengan artikelnya. Jadi, saya bangkitkan. Dia ada jawapannya.
Dia kata, saya ini berada dalam penjara, saya pun tak tahu apa yang berlaku. Walhal, artikel itu atas namanya.
Prof membangkitkan artikel tersebut?
Perkara ini berlaku pada Oktober 2001. Saya keluar parti pada bulan Disember 2001. Saya keluar selepas tiga bulan selepas peristiwa pendiriannya di Times Magazine.
Dalam artikel itu, saya sudah nampak pendiriannya, kecenderungannya. Saya nampak dia memang sanggup menjadi boneka kepada mereka (Zionis).
Juga tentang politik tempatan. Dia selalu berhujah tentang rasuah, politik wang dan sebagainya. Tapi, saya sendiri tahu apa yang berlaku dalam Parti Keadilan. Itulah sebabnya saya membuat keputusan ini. Keluar parti. Saya tahu dalam Parti Keadilan itu ada politik wang. Wujud politik wang.
Dan saya juga tahu dalam soal-soal tertentu tentang perkauman. Kita sebagai Parti Keadilan pada masa itu kritik BN kerana perkauman. Tetapi perkauman juga berlaku dalam parti kita, yang saya maksudkan, cara kita mempermainkan isu-isu perkauman.
Dalam Pilihan Raya Kecil Lunas umpamanya. Keadilan mempermainkan sentimen kaum untuk menang pilihan raya. Jadi, saya nampak Anwar banyak kontrakdiksi.
Itu sebab saya menarik diri. -sumber AIDC

Lawak Pagi Buta: ANUgerah Ibrahim Ali?

Posted: 18 Jul 2011 10:18 AM PDT

Jangan marah aku rasa artikel ni lawak gila so aku copy paste je artikel ni dari blog Aku tak peduli blogspot dot com...

Aku nak komen apa ya?

Kalau komen nanti ramai lak ahli Perkasa yang marah.Jadi aku nak tolong promo ANUgerah Ibrahim Ali ini kepada anak anak yang tengah study kat UiTM.Pertama kena faham ANUgerah Ibrahim Ali ini tak sama dengan ANUgerah Tuhan yang satu lagi tu.Tak sama kat mana aku tak tahulah,tapi yang pasti ANU yang sorang lagi tu semua dah tahu saiznya.

Kedua,semangat Melayu mesti kuat.Setakat jerit sana,jerit sini,melolong sana,melolong sini tapi akhirnya tak jadi turun bertempur tak layak.Cakap mesti serupa bikin..

Ketiga,kena ingat hadiah RM5,000 ini Ibrahim Ali sendiri taja dan bukan duit gomen atau UiTM,jadi jangan sia siakan usaha murni ini.

Itu je 3 perkara yang pakcik nak pesan,yang lain ikut je arahan IMPAK kat bawah ini.Kalau tak ikut tahun depan tak ada lagi ANUgerah macam ini.

Pemuda Umno Mantap Perjuangkan Nasib Golongan Muda.. Pemuda Pembangkang Apa Pun Tak Boleh!

Posted: 18 Jul 2011 07:32 AM PDT


Dilihat Pemuda PAS kini seperti tidak wujud di persada politik Malaysia. Dan apabila wujud pun, memperjuangkan isu-isu yang remeh dan kecil. Nama Islam tidak berjaya diharumkan di Malaysia.

Kenyataan-kenyataan Ketua Pemuda PAS, Ust Nasarudin Tantawi tidak dapat diterima masyarakat Malaysia secara umum. Idea-idea beliau dilihat aneh dan tidak matang. Anak-anak muda sekarang lebih tertarik dengan Pemuda Umno berbanding Pemuda PAS.

Nasarudin gagal membawa suara anak muda yang engan tunduk dibawah tekanan DAP!


Kau apahal Jinggo? Aku baling dengan kayu ni kang!

AMK... Anak Muda Keliru dengan dengan sikap Ketua Pemuda PKR Shamsul Iskandar yang berakal pendek... dah lah kaki pendek nak berucap pun terpaksa dukong dia..... Inilah ketua Pemuda yang paling tak guna dalam Malaysia... Biadap buat kecoh dalam masjid... apala bangang punya umat ni? tengok video Shamsul buat kecoh dalam rumah Allah di bawah.
Bermula dengan BN Youth Lab, BN Youth Job Fair, Skim rumah pertamaku, Skim latihan dan sebagainya... Ketua Pemuda Umno Malaysia, KJ membawa suara orang muda kehadapan dan merealisasikan kemahuan golongan muda.Terbaru Karnival Kerjaya Pemuda BN Di Pahang berjaya, 6,000 dijamin dapat kerja.

Sebanyak 60 peratus daripada 6000 pencari kerja yang mendaftar di Karnival Kerjaya Pemuda Barisan Nasional (BN) 2011 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Sultan Ahmad Shah, di sini sejak Jumaat lalu dijangka mendapat pekerjaan.

Mereka bakal memperoleh pekerjaan dalam pelbagai bidang yang dipohon seperti perhotelan, perladangan dan peruncitan dalam masa terdekat.

Bagaimanapun, selebihnya iaitu kira-kira 2400 orang perlu mengikuti beberapa peringkat temuduga dan latihan daripada syarikat serta agensi berkaitan berdasarkan keperluan jawatan yang ditawarkan.

Rata-rata jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kelulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) sehingga ke peringkat ijazah serjana muda.


Inilah hebatnya Pemuda Umno/BN, sentiasa prihatin dalam membantu rakyat!

Tapi ada juga rakyat yang terlupa jasa yang telah kerajaan buat untuk bantu mereka... Kalau nak diharapkan Pemuda Pembangkang hidup segan mati tak mahu...

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 19 Jul 2011 03:18 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Anugerah UiTM

Posted: 18 Jul 2011 05:52 PM PDT

tunku

Posted: 19 Jul 2011 03:15 AM PDT

tunku


Azizan denies meeting DAP over Ramadan ban

Posted: 18 Jul 2011 06:02 PM PDT

ALOR SETAR: The state government did not meet or hold discussions with the DAP on the controversy over the Ramadan ban on entertainment outlets, said Mentri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak.
He said he had left it to the state administration to finalise the matter after meeting entertainment centre operators in Kedah.
"I was on sick leave and my phone was switched off on doctor's orders to allow me to rest. I did not meet with (DAP adviser) Lim Kit Siang or (DAP chairman) Karpal Singh, but after my sick leave I met with a Kedah Federation of Chinese Guilds representative (last Saturday) who sent a memorandum on this issue.
"I will leave this matter to the local governments. I don't want to be involved so we will see what their requirements are," he said yesterday.
Azizan stressed that the state government did not bow to anyone's demand when it decided to reverse the ban order.
"We took into consideration the plight of the outlet operators.
"They also presented the state with a memorandum promising not to allow Muslims into their premises during that period.
"A detailed mechanism on how to prevent Muslims from going to the premises during Ramadan will be discussed in a meeting between state secretary Datuk Rasli Basir and district officers," he said.
Azizan was commenting on the state's decision to withdraw the ban after intense criticism from various parties.
On Sunday, the PAS central working committee (CWC) met in Kuala Lumpur and ordered the Kedah government to reverse its decision to close all entertainment outlets during the fasting month of Ramadan.
State PAS Youth chief Ahmad Yahya said the retraction of the ban showed that the state was always open to negotiations.
"The state is also willing to accept the views of other races."
However, he stressed that the state would closely monitor the entertainment centres to prevent Muslims from patronising them during Ramadan.
Those who allowed Muslims to enter their premises would face action, he added.
Kedah Chinese Assembly Hall president Datuk Cheng Lai Hock said the assembly was happy with the latest move and hoped that the outlet operators would adhere to the state directive.

tunku : the best answer from a "great" mb. my handphone was switched off and i don't know anything about it because i was sick.look at our pm, even during hospitalised still administrating the country from the hospital bed.anyway, dap need not meet pas to discuss for anything as they just need to order pas only. pas is in their hand and only a puppet for dap and pkr.

Former Sarawak DCM, Dato Amar James Wong dies at 89

Posted: 18 Jul 2011 09:00 AM PDT

KUCHING: Sarawak lost its Grand Old Man of Politics when former Deputy Chief Minister and one-time longest-serving politician Datuk Amar James Wong Kim Min passed away yesterday.
Wong, 89, suffered a sudden heart attack and was rushed to Normah Medical Specialist Centre at about 10am where he died shortly after. He leaves behind his wife Datin Valerie Bong and eight children – five daughters and three sons – as well as 13 grandchildren and four great-grandchildren.
Wong played an instrumental role in the formation of Malaysia as a member of the Sarawak delegation in the Malaysia Solidarity Consultative Committee in 1962, a precursor to the Inter-Governmental Committee that led to the nation's birth a year later.
Born on Aug 6, 1922, in Limbang, Wong began his political career as a member of the Limbang District Council in 1951 when Sarawak was still under British colonial rule.
He was elected to the Council Negri (now State Legislative Assembly) in 1956, a position he held until 2001 when he did not seek re-election.
With nearly 50 years in the legislative body, he was the state's longest-serving assemblyman.
He was Environment and Tourism Minister from 1987 to 1994, Environment and Housing Minister from 1995 to 1997 and Environment and Public Health Minister from 1998 to 2001.
He was conferred the prestigious Langkawi Award in 2001 for his contribution to environmental protection, including launching a reefball project and satellite tracking system to increase the population of sea turtles.
Wong also became SNAP's third president in 1981.
Wong was also a poet and published several collections of his poems including A Special Breed (1981), Shimmering Moonbeams (1983), Buy a Little Time (1989) and Beautiful Butterfly (2009).
When Sept 16 was declared a public holiday last year, Wong saw it as a dream come true.
"It is my hope that Malaysia Day will be celebrated every Sept 16. People should remember it because it's a historic occasion," he said during a book launch last year.
Wong will be laid to rest in his hometown of Limbang in accordance with his request.

Our condolence to the family.

Taipingmali (tm)

Posted: 19 Jul 2011 01:52 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kantoi.....

Posted: 18 Jul 2011 11:35 PM PDT

MARI NYANYI SAMA-SAMA : Tajuk lagu Kantoi (lirik : zee zah bukan zee avi)):
Nyanyian Nurul Izzah kepada Papa

Semalam I call papa, papa tak answer
Papa kata Papa keluar pergi dinner
...Papa kata papa keluar dengan kawan papa

but when I called Karpal he said it wasn't true

So I drove my car pergi Damansara
Khalid Jambul kata maybe Papa tengok bola

Tapi bila I sampai... papa, papa tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called and called sampai papa answer

papa kata sorry my daughter tadi tak dengar

My phone was on silent, I was in the meeting

Tapi latar belakang suara perempuan China

Sudahlah papa, I don't believe you
I've always known that your words were never true

Why mama always with you?
I pun tak tahu

No wonder la your friends pun backstab you

So I guess that's the end of our story
Akhir kata best friends papa Eskay bagi tahu

Tapi last-last kita dapat tahu papa gi hotel tu

You left your jam Omega kat situ
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ciri-ciri munafik.

Posted: 18 Jul 2011 08:29 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

Perak Aman Jaya

Posted: 18 Jul 2011 08:12 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

Umno bermukim, Pas pun nak bermukim juga

Posted: 18 Jul 2011 08:04 PM PDT

Pergi lah bermukim di kawasan Dap, untung2 dapat bantuan Lim Guan Eng
Published with Blogger-droid v1.7.1

Pas nak bermukim pula!

Posted: 18 Jul 2011 08:00 PM PDT

Umno buat permukiman , Pas nak nak buat juga,

Umno bermukim untuk bantu rakyat. Kenali masalah penduduk dan bantu mereka.

Pas nak buat permukiman untuk buat apa? Bagi beras, bagis bubur lambuk dan bagi ceramah.

Nak buat dewan, buat jalan, buat sekolah ? Atau nak tenang mana ada anak dara nak buat bini baru
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PEMIMPIN BERKESAN PERLU HARGAI NILAI DAN PANDANGAN PENGIKUT - TUN HANIF OMAR

Posted: 18 Jul 2011 09:45 AM PDT

KUALA LUMPUR, 18 Julai  -- Presiden Institut Pengurusan Malaysia (MIM) Tun Mohammed Hanif Omar berkata pemimpin yang berkesan harus menghargai nilai dan pandangan penyokong masing-masing.

Katanya falsafah tersebut adalah selaras dengan objektif Anugerah Kepimpinan Belia Tun Razak (TRYLA) MIM-Masterskill bagi membangunkan kepimpinan di kalangan belia Malaysia berusia antara 21 dan 35 tahun.


Selain itu, katanya ia bertujuan mempersiapkan mereka bagi merebut peluang dan cabaran yang bakal dihadapi pada masa depan dalam usaha negara mencapai Wawasan 2020.


"Tahun ini, TRYLA MIM-Masterskills telah memupuk 51 belia berbakat dari pelbagai negeri di Malaysia selain seorang belia dari Sierra Leone," katanya pada majlis jamuan malam sempena penutupan TRYLA MIM-Masketskills di sini hari ini.

Turut hadir ialah Toh Puan Rahah Tan Sri Mohd Noah, balu Perdana Menteri kedua, Tun Abdul Razak Hussein.

Program enam hari itu mulai 13 Julai lalu bertujuan menjadikan para peserta toleran dan menghargai latar belakang pelbagai rakyat melalui sesi ceramah oleh penceramah jemputan, aktiviti membina semangat berpasukan, permainan strategik dan senaman.


Hanif, bekas ketua Polis Negara, berkata peserta juga dibawa ke Penjara Wanita Kajang di mana mereka dibenar berinteraksi dengan penghuni penjara berkenaan.

Sementara itu, peserta asing tunggal, Joshua Tamba, 23, dari Freetown, Sierra Leone, berkata program itu membolehkan beliau lebih toleran dan menghargai masyarakat pelbagai later belakang.


Tamba, yang mengikuti pengajian dalam bidang kejuruteraan di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, berkata beliau juga tertarik dengan kandungan program yang menekankan kepada potensi kepimpinan di kalangan belia.

4x4 pembuli jalanraya

Posted: 18 Jul 2011 09:38 AM PDT

Dah la potong line, himpit orang pulak.

GEMPA BUMI SEDERHANA MELANDA TAIWAN MALAM INI

Posted: 18 Jul 2011 09:05 AM PDT


Taiwan
KUALA LUMPUR, 18 Julai (Bernama) — Gempa bumi sederhana dengan magnitud 5.2 pada skala Richter melanda rantau Taiwan  pada pukul 10.49 malam ini.
Jabatan Metereologi berkata bahawa pusat gempa ialah 166km tenggara Taipei dan 1,958km timur laut Kudat, Sabah.  Gempa bumi ini tidak menyebabkan tsunami, menurut jabatan itu dalam kenyataan di sini.

Fw: TAK PERLU TUKAR KERAJAAN

Posted: 18 Jul 2011 07:08 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Mon, 18 Jul 2011 19:12:21 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: TAK PERLU TUKAR KERAJAAN

          Tidak perlu menukar Kerajaan yang ada kerana Kerajaan yang ada sekarang dipilih oleh rakyat melalui Pilihan Raya jadi kepada pihak pembangkang tak payahlah nak bersusah payah mengunakan Pertubuhan Haram Bersih untuk menjatuhkan Kerajaan dengan cara tidak bermoral walau pun pembangkang di Malaysia sekarang sudah diketahui ramai memang tidak bermoral janganlah pula mengajak rakyat menyalak macam anjing diatas jalan, Bersabarlah sekejab tunggu Kerajaan Istiharkan Parlimen dibubarkan dan baru Pilihan Raya boleh diadakan semasa itu ambillah bahagian secara halal walaupun Parti Pakatan Rakyat sebenarnya Pakatan Haram.

          Kepada Perdana Menteri kami berharap sebelum Pilihan Raya ( PRU 13) bersihkan juga Kabinet yang ada kerana buat masa sekang ini terlalu ramai Pemimpin yang ada di dalam Kabinet menjadi pengkianat kepada Agama Islam dan Bangsa Melayu, Seperti yang diketahui mereka ini takut kepada pihak tertentu kerana mereka ada hubungan perniagaan dengan pihak tersebut. Jangan ikut jejak Parti Pembangkang sentiasa tunduk kepada Parti Dap Laknattullah walau pun terpaksa gadai Agama Islam, Jadi satu lagi yang perlu dingatkan Pegawai-Pegawai Kerajaan yang sekarang telah beralih menyokong Parti Pembangkang juga perlu dikaji kedudukan mereka terutama dinegeri Perak ini, Nampaknya Menteri Besar tidak lagi berani bertindak terhadap puak-puak yang saban hari mencari jalan untuk menjatohkan Kerajaan yang ada sekang ini, Jangan jadi seperti PRU 12.

          Sebab kami menyatakan demikian kerana kekalahan BN pada PRU 12 disebabkan Menteri Besar ketika itu tidak mahu mendengar nasihat dari pihak tertentu ditambah pula Pak Lah (PM) ketika itu pentingkan sahabat-sahabatnya bertanding ditempat-tempat tertentu maka rakyat telah membuat keputusan yang merugikan kepentingan orang-orang Melayu sendiri jadi diatas pengalaman yang lalu kami berharap Perdana Menteri jangan sekali-kali bertindak silap pada PRU 13 dan kepada Menteri Besar Perak juga kami harapkan keiklasan dalam menjalankan tugas dan tanggong jawab. Jangan hidup bertopingkan akidah kebendaan takut-takut nanti tergadai sekali lagi Negeri Perak kepada pengkianat Agama Islam dan Bangsa Melayu.  

Perbetulkan kesilapan yang pernah dibuat kerana baki usia kuasa yang ada hampir tamat kalau rasanya tidak mampu sila berundur sebelum terlambat jangan sampai dah tergadai agama dan maruah bangsa baru nak berundur.

DRP:Othman Mohd
TPPD LMS

         

MALAYSIA DAN VATICAN JALIN HUBUNGAN DIPLOMATIK

Posted: 18 Jul 2011 06:44 AM PDT

Malaysia dan kerajaan Vatican bersetuju menjalin hubungan diplomatik bagi menggalakkan hubungan  persahabatan dan mengukuhkan kerjasama antarabangsa.

Pengumuman itu dibuat ekoran pertemuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Pope Benedict XVI di Castel Gandolfo, kediaman musim panas pemimpin penganut Katolik itu, di pinggir Rom hari ini.

Menyatakan dunia "berada di persimpangan", Najib berkata Malaysia mahu berkongsi pengalamannya  dengan dunia, dan sebab itu kenapa Malaysia komited untuk menjalin hubungan dengan negara yang  sealiran dalam menggalakkan dunia yang aman dan harmoni.

"Inilah sebab utama kenapa Malaysia menjalin hubungan diplomatik dengan Holy See.

"Dunia berada di persimpangan, kuasa-kuasa tidak rasional dan  perbalahan mengancam kestabilan yang sekian lama kita nikmati dan perjuangkan dan pertahankan selama ini, dan kemakmuran," kata Najib dalam kenyataan yang dikeluarkan selepas pertemuan itu.

BN KUTUK CARA DAP PANCING UNDI DENGAN PEMBERIAN WANG

Posted: 18 Jul 2011 06:34 AM PDTPenipu Rakyat

Cadangan kerajaan negeri pimpinan DAP memberikan wang tunai RM100 menerusi Program Anak Emas Pulau Pinang disifatkan sebagai tindakan memancing undi untuk pilihan raya umum ke-13.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Barisan Nasional (BN) negeri Datuk Zainal Abidin Osman berkata BN mengutuk cadangan kerajaan negeri DAP itu kerana ia jelas bermotifkan politik.

"Cadangan itu jelas bermotifkan politik dengan memberi wang kepada pengundi yang mempunyai kelahiran baru bayi dalam keluarga.

"Ini bukan cara yang baik untuk mentadbir sebuah kerajaan dan sangat jelas pemberian itu bermotifkan politik," katanya kepada pemberita selepas melakukan tinjauan mesra bersama barisan kepimpinan BN negeri di Pasar Air Itam di sini, hari ini.


Semalam Ketua Menteri Lim Guan Eng dalam satu kenyataan mengumumkan kerajaan negeri sedang mempertimbangkan untuk pemberian wang tunai RM100 kepada setiap bayi yang dilahirkan di negeri ini mulai tahun ini dengan syarat salah seorang ibu bapa bayi berkenaan adalah pengundi dan mempunyai pendapatan tidak melebihi RM4,000 sebulan.

Program pemberian wang itu dijangka melibatkan perbelanjaan sehingga RM10 juta setiap tahun.

Zainal Abidin berkata tindakan kerajaan negeri DAP itu boleh menimbulkan pelbagai masalah termasuk perasaan tidak puas hati dalam kalangan mereka yang mendapat cahaya mata baru tetapi tidak berdaftar sebagai pengundi di negeri ini.

Katanya sebarang bantuan yang dihulurkan oleh kerajaan seharusnya melibatkan semua ibu bapa yang mempunyai kelahiran bayi baru dan bukannya kepada ibu bapa yang berdaftar sebagai pengundi sahaja.

Panas Dewan Dun Kedah hari ini

Posted: 18 Jul 2011 06:04 AM PDT

Kerajaan Pusat memperuntukkan  RM 157 juta untuk projek jalan di Kedah, tetapi kerajaan PAS Kedah cuma belanja RM 57 juta.

Baki RM 100 juta lagi tidak diguna dan wang tersebut di masukkan ke tabung amanah. Ini adalah hot topic dalam Dewan Undangan Negeri Kedah hari ini.


Menteri Besar serba tak tau , tak dapat jawab.


Bersih 2.0 adalah Protokol Zionis

Posted: 18 Jul 2011 05:36 AM PDT

Jul 18, 2011 20:20:05.

PROTOKOL PERHIMPUNAN HARAM BERSIH


Firman Allah yang bermaksud :

Orang yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu ( wahai Muhammad) sehingga kamu menuruti agama mereka"


Al Baqarah ayat 120.


Semua umat Islam mempercayai kewujudan 6666 ayat di dalam kitabullah. Kita tidak boleh menolak atau meninggalkan sepotong ayat di dalam al quran. Bak kata ulamak pas yang kuat menipu, bahawa UMNO yang menolak ayat Allah. Tetapi mereka lupa mereka berkali-kali menolak ayat Allah. Ayat yang teman bawakan di atas adalah panduan sebagai asas yang telah Allah beri maklum kepada kita semua. Niat perhimpunan haram bersih ini adalah untuk memastikan mereka pas yang menganut islam akan menuruti agama yahudi atau nasrani. Semua kenal dengan keluarga Guan Eng dan sekutunya yang rata rata ialah umat nasrani. Pendekatan yang di bawa oleh anwar pula berpaksikan kepada yahudi. Maka gabungan anwar yahudi dan dap yang nasrani , memaksa pas mengikut cara mereka. Tidak hairanlah apabila dap kata Allah boleh dalam bible maka pas pun kata boleh. Bila yahudi anwar kata bible boleh dalam tulisan Melayu maka pas pun akan kata boleh. Bertepatan sangat dengan peringatan Allah di atas.


Hamba- hamba Allah sekalian. teman ingin mengingatkan diri teman dan semua umat Islam.Dalam protokol ke 15 yahudi ada menyebut dengan jelas :


" apabila kita memperolehi kerajaan dengan bantuan pemberontakan yang dirancang di setiap tempat pada waktu yang sama , selepas segala keburukan kerajaan sedia ada kita dedahkan , ia mungkin memerlukan masa satu kurun bagi mencapai tujuan ini. Kita pastikan tiada lagi komplot penentangan terhadap kita . Bagi tujuan ini kita hapuskan kumpulan penentang dan pemberontak." ( Dalam ini mereka akan hapuskan kumpulan pemberontak ketika itu yang mereka berikan gelaran kepada UMNO )


Hamba Allah sekalian.Kaedah ini sedang digunakan oleh kumpulan perhimpunan haram bersih. Mereka mengikut dengan keselarian kehendak protokol yahudi di atas. Mereka menyusun pemberontakan dan mendedahkan segala keburukan kerajaan. Keburukan tersebut di reka reka supaya rakyat akhirnya membenci kerajaan. Lalu senanglah mereka mengambil alih kerajaan dengan kebencian rakyat kepada kerajaan sedia ada. Sebelum itu, pemberontakan perlu dibuat.
Hamba Allah sekalian, bukankah perhimpunan haram bersih yang telah dap, pkr dan pas jayakan akhirnya berjaya membawa masuk campurtangan uncle sam. Uncle sam yang sama membunuh umat Islam di palestin dan afganistan malah di iraq. Uncle sam yang sama bakal masuk campur dalam urusan negara selepas anwar yang celaka ini memaklumkan kepada PBB dan rakannya di amerika bahawa peserta perhimpunan bersih di layan dengan buruk. Seronok umat Islam yang pro pas apabila uncle sam nak masuk campur. Benarlah peringatan Allah bahawa Allah akan tutupkan hati mereka kerana mereka lupakan Allah.


Di dalam protokol 10 perkara 8 ( hal lantikan presiden ), pemikir yahudi menyatakan :


" bagi melaksanakan langkah ini, kita mengatur supaya pilihanraya dimenangi oleh calon yang mempunyai beberapa rekod pada masa lalu yang kurang menyenangkan dan sukar disembunyikan. Iaitu kegiatan tidak bermoral atau seumpamanya . Kemudian kita pasti mendapat ejen yang boleh dipercayai bagi menyempurnakan rancangan kita kerana mereka takut rahsia mereka terbongkar .


Hamba Allah sekalian. Sudah terang lagi bersuluh. Calon yang yahudi mahukan di malaysia ialah calon yang mempunyai rekod buruk dalam aspek moraliti. Moraliti masa lampau yang terlibat dengan kes liwat dan melakukan hubungan seksual secara sulit.Siapakah individu tersebut ? bukankah anwar ibrahim? bila dikaitkan dengan anwar , maka semua menyatakan ia fitnah walaupun benar. Mat Sabu pun mengakui anwar adalah peliwat. Sahabat sekalian. Apabila yahudi berjaya menjadikan anwar sebagai PM maka nasrani moden iaitu dap akan dapat mengawal anwar dan pas. Anwar akan menjadi pak turut kepada yahudi singapura. jika anwar tidak membantu yahudi dan nasrani ( dap dan pap singapura), maka mereka akan membongkarkan rahsia anwar. Mujurlah perkara tak diingini diketahui terlebih awal oleh kita semua dan disedari oleh rakyat Malaysia yang sedar dan bukannya yang buta dan taksub.PERJUANGAN HARAM BERSIH . MEREKA MAHU AMERIKA YAHUDI MASUK CAMPUR. TERNYATA BERJAYA SEKARANG.


Aturan pilihanraya secara yahudi? Inilah yang diutarakan oleh BERSIH sebuah pertubuhan haram yang menuntut supaya sistem pilihanraya mengikut cara mereka. Sebenarnya 8 tuntutan ini adalah datangnya dari pemikir yahudi yang sering bertemu di Malaysia dan berjumpa dengan segelintir kumpulan PKR di luar negara.Tuntutan kumpulan haram bersih, adalah untuk memastikan kumpulan PR menang, lalu anwar dinaikkan sebagai PM dan selepas itu anwar akan di ugut oleh yahudi dan nasrani dap. Maka selepas itu akan berlaku tuntutan menggunakan ruang udara untuk latihan terbang, pembelian pasir dari johor , armada laut amerika dibenarkan berkawal di selat melaka ( APMM tidak akan memainkan peranannya selepas itu ) dan segala hasil mahsul negara akan dikawal oleh yahudi dan nasrani terutama di sarawak dan sabah. Jika anwar tidak mengikut kata yahudi, maka segala rakaman seks nya akan dikeluarkan.


Protokol yahudi yang ke 5 dalam perkara 2 menyebut :


" ketika rakyat sesebuah negara ,menyanjungi raja-raja mereka yang berkuasa sebagai pendokong amanah, kita menyemai dalam fikiran, mereka juga perlu memperjuangkan hak mereka. Ketika itu mereka melihat pemerintah hanyalah seorang manusia biasa.Fungsi yang sebelum ini kelihatan suci mula dipertikaikan rakyat . Pada masa yang sama kita tipiskan kepercayaan mereka terhadap agama mereka dan keganasan mula berleluasa seterusnya merebak ke jalan -jalan raya.


Sahabat sekalian. Bukankah ini sedang berlaku dalam negara kita apabila penyokong dan pendokong DAP, PAS dan PKR mula menghina raja-raja Melayu di dalam blog mereka dan terus terang karpal singh menghina sultan perak.Bagaimana mereka menghina sultan selangor dan sultan pahang di dalam twitter dan blog apabila kedua dua sultan menasihati rakyat supaya jangan menyertai perhimpunan haram. Ini adalah cara yahudi dan termaktub dalam protokol mereka. Anwar yang membawa fahaman pluralisme pula mahu kepercayan umat islam terhadap Islam menipis dan mereka mahu gerakkan demostrasi sebagai langkah menjatuhkan kerajaan.Bagi menipiskan amalan beragama mereka perjuangkan nama Allah supaya boleh digunakan dalam bible dan bible boleh diterbitkan dalam bahasa Melayu. Semua ini kehendak nasrani seperti yang Allah firmankan dalam surah al baqarah ayat 120 di awal penulisan ini.


Sahabat sekalian. Teman bongkar buat pertama kalinya penulisan ini secara eksklusif supaya umat Islam sedar. Teman berharap sebarkan tulisan yang tak seberapa ini.Teman yakin Allah akan tolong Islam untuk hancurkan pengkhianat agama Islam seperti PAS, DAP dan PKR. Allah jadikan mata untuk kita melihat dan otak untuk menilai. Jangan butakan mata dengan taksub kepada pemimpin secara membabi buta.

بسم الله الرحمن الرحيم


Biarkanlah mereka yang menjadikan agamanya menjadi permainan dan senda gurau.Mereka telah terpedaya oleh kehidupan (kesenangan) dunia.Birilah mereka peringatan dengan Al Quran agar setiap diri jangan dijerumus kerana ulahnya.Tidak ada selain Allah pembela dan penolongnya.Dan jika ia menebus dengan apa jua pun,tidaklah …akan dapat diterima.Mereka dijerumus oleh ulahnya.Merea (mendapat siksaan dengan) air yang sangat panas dan azab yang berat lantaran kekafirannya.-Al An'aam ayat 70


بسم الله الرحمن الرحيم


Sesungguhnya orang yang memecah belahkan agamanya dan mereka terbahagi kepada beberapa golongan ,maka engkau (hai Muhammad) terlepas (tidak diper tanggung jawab) terhadap pepecahan mereka.Urusan mereka terserah kepada Allah.Kemudian Allah akan memberitahu kepada mereka (bahaya dan dosa) yang mereka lakukan.-Al An'aam ayat 159

Umno dan Pas adalah bersaudara.

Posted: 18 Jul 2011 04:29 AM PDT

Soalan Nungkar Nangkir, Pas bagaimana?

  1. siapakah Tuhan kamu?
  2. siapakah Nabi kamu?
  3. apakah agama kamu?
  4. apakah kiblat kamu?
  5. siapakah saudara kamu?
 Jawapan soalan ke 5;

Dari Abu Darda r.a. katanya Nabi s.a.w. bersabda; "Tidak seorang Muslim mendoakan kebaikkan bagi saudaranya sesama Muslim yang berjauhan melainkan malaikat mendoakannya, mudah-mudahan engkau beroleh kebaikkan pula." - Sahih Muslim

Nabi Muhammad s.a.w. bersabda : "Tiada sempurna iman seorang kamu hingga dia mencintai saudaranya sebagaimana dia cintai dirinya." Bukhari dan Muslim


Nabi Muhammad s.a.w. bersabda : "Tolonglah saudaramu, baik dia orang yang menganiaya ataupun yang dianiaya. Bertanya seorang sahabat: "Ya Rasulullah, kami mengerti tentang menolong orang yang teraniaya tetapi bagaimana kami menolong orang yang menganiaya ?". Nabi s.a.w menjawab: "Kau cegah dia". (Bukhari)


Diriwayatkan daripada Anas bin Malik r.a katanya: Sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda: Janganlah kamu saling benci membenci, dengki mendengki dan sindir menyindir. Jadilah kamu sebagai hamba-hamba Allah yang bersaudara. Haram seseorang Muslim berkelahi dengan saudaranya lebih dari tiga hari lamanya. [Bukhari & Muslim]


Diriwayatkan daripada Abu Ayub al-Ansari r.a katanya: Sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda: Haram bagi seseorang muslim berkelahi dengan saudaranya lebih dari tiga malam, apabila keduanya bertemu saling memalingkan mukanya. Sementara itu, yang terbaik di antara keduanya adalah mereka yang mula mengucapkan salam. [Bukhari & Muslim]


Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a katanya Sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda: Janganlah kamu berbicara dengan ucapan yang buruk, janganlah kamu sindir menyindir, janganlah kamu memperdengarkan khabar orang lain dan janganlah sebahagian kamu menjual atas jualan sebahagian yang lain. Jadilah kamu sebagai hamba-hamba Allah yang bersaudara. [Bukhari & Muslim]
"Damaikanlah antara saudara-saudara kamu dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu diberi perasaan kasih sayang". Al Hujuraat ayat 10

Di dalam kubur nanti, kita akan ditanya soalan, siapakah saudara kamu ?

Jawapannya ialah semua orang Islam saudara ku.

Tetapi, berjayakah kita menjawabnya, hanya Allah yang dapat membantu.

Citra hitam kecurian di Taiping

Posted: 18 Jul 2011 04:14 AM PDT

Salam mohon tolong cari kereta saya yang baru hilang tadi 4.30pm 18.7.2011 di taiping. NO AGK 8370 MODEL CITRA HITAM. Call sy mat 0124782950.sms pada kawan2 Tk.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dialog BerShit 2.00

Posted: 18 Jul 2011 03:57 AM PDT

Pendialog 1 : "Kesian tengok orang awam kena tembak gas pemedih mata,  Polis katok kaki sampai patah,  yang paling sedih tengok arwah yang mati menjerit-jerit dengan tangan bergari."

Pendialog 2 : "Mana hang tau, hang pergi ka?" 

Pendialog 1 : Hang tak tengok video ka....kat youtube banyak!"


Pendailog 2: " Aku pun tengok tapi itu besi tak boleh percaya, aku nak 4 saksi"


Pendailog 1. !@#$%^&*()__)(*&^%$#@!@^&*()%$#@^&*($#@*(^%$#%()_(&^%$#@!

Sahabat-Gunung

Posted: 19 Jul 2011 01:34 AM PDT

Sahabat-Gunung


Semua UMNO Bahagian Di Selangor Perlu Semarakkan Program Juara Rakyat

Posted: 18 Jul 2011 07:09 PM PDT

SHAH ALAM– Ketua Penerangan UMNO Selangor, Abdul Shukor Idrus menyeru agar semua bahagian UMNO di Selangor bersama-sama menyemarakkan lagi program Juara Rakyat yang diperkenalkan tahun lalu sebagai usaha meraih keyakinan pengundi.

Menurut beliau, program Juara Rakyat ini adalah salah satu medium baru untuk UMNO mendekatkan diri dengan masyarakat setempat sekaligus menyalurkan maklumat penting kepada orang ramai.

Katanya, program yang dijadikan program bulanan di setiap bahagian UMNO ini mampu mengukuhkan kesepaduan parti Barisan Nasional (BN) bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang yang dijangka paling getir sepanjang PRU diadakan.

Jelas beliau UMNO Selangor sendiri sentiasa menggunakan pendekatan baru setiap tahun untuk melihat keberkesanan program Juara Rakyat ini.

"Sekiranya program ini diadakan dengan baik maka ianya mampu mencapai matlamat dan memberi kesan bukan sahaja kepada parti malah kepada rakyat. Intipati program yang dirancang haruslah mesra rakyat agar orang ramai akan turun bersama-sama menjayakan program ini.

"Selain isu ceramah yang menyentuh isu semasa dan penglibatan semua parti komponen BN, kita juga menganjurkan aktiviti kemasyarakatan seperti turun padang serta ziarah masyarakat. Dengan cara ini rakyat akan berasa lebih dekat dengan pemimpin dan masalah rakyat boleh terus disalurkan agar tindakan susulan dapat diambil segera," jelasnya.

Beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Selayang seterusnya berkata penganjuran program Juara Rakyat merupakan altenatif parti yang boleh digunakan oleh rakyat untuk mengadu terus sebarang masalah yang dihadapi.

"Melalui program ini juga, ianya mampu menjadi wadah memperkukuhkan perpaduan semasa ahli dan juga masyarakat setempat", ujarnya.

Katanya lagi, memandangkan situasi politik masa kini s, setiap UMNO Bahagian perlu menggunakan platform Juara Rakyat untuk meraih kembali keyakinan rakyat kepada UMNO dan kerajaan di dalam misi merampas negeri Selangor dalam PRU akan datang.

"Rakyat perlu diberi penerangan yang betul sekiranya kita mahu mereka terus menyokong parti. Kita sedar, dakyah pembangkang memang berleluasa sehingga mampu mempengaruhi pengundi jadi kita perlu berusaha lebih mendekati pengundi untuk membetulkan pandangan mereka terhadap UMNO.

"Ramai rakyat di Selangor sebenarnya sudah semakin sedar akan kepincangan nyata pihak pembangkang sepanjang tiga tahun memerintah negeri Selangor. Maka itu, kita perlu mendekatkan diri dengan rakyat agar mereka sedar UMNO sentiasa prihatin di atas nasib rakyat. Rakyat perlu membantu parti untuk merampas kembali negeri Selangor dari tangan pakatan pembangkang," ujarnya. -MediaUMNO

Kerajaan DAP Tiada Idea Lain , Hanya Tahu Umpan RM100 Beli Hati Pengundi

Posted: 18 Jul 2011 06:30 PM PDT

GEORGE TOWN– Selepas mengumpan wang RM100 kepada warga emas kini kerajaan DAP Pulau Pinang meneruskan pendekatan yang serupa apabila bercadang untuk pemberian wang tunai RM100 kepada setiap bayi yang dilahirkan di negeri itu.

Ternyata kerajaan DAP Pulau Pinang seperti sudah ketandusan idea untuk meraih semula keyakinan rakyat terutama pengundi dengan hanya bersandarkan umpan RM100.

Mengulas mengenai cadangan terbaru itu, Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Kerja Barisan Nasional (BN) negeri, Datuk Zainal Abidin Osman menyifatkan cadangan memberikan wang tunai RM100 menerusi Program Anak Emas Pulau Pinang hanyalah untuk memancing undi bagi berdepan pilihan raya umum akan datang.

"Ini bukan cara yang baik untuk mentadbir sebuah kerajaan dan sangat jelas pemberian itu bermotifkan politik," katanya selepas melakukan tinjauan mesra bersama barisan kepimpinan BN negeri di Pasar Air Itam di sini, hari ini.

Semalam Ketua Menteri Lim Guan Eng dalam satu kenyataan mengumumkan kerajaan negeri sedang mempertimbangkan untuk pemberian wang tunai RM100 kepada setiap bayi yang dilahirkan di negeri ini mulai tahun ini dengan syarat salah seorang ibu bapa bayi berkenaan adalah pengundi dan mempunyai pendapatan tidak melebihi RM4,000 sebulan.

Program pemberian wang itu dijangka melibatkan perbelanjaan sehingga RM10 juta setiap tahun.

Zainal Abidin berkata tindakan kerajaan negeri DAP itu boleh menimbulkan pelbagai masalah termasuk perasaan tidak puas hati dalam kalangan mereka yang mendapat cahaya mata baru tetapi tidak berdaftar sebagai pengundi di negeri ini.

Katanya sebarang bantuan yang dihulurkan oleh kerajaan seharusnya melibatkan semua ibu bapa yang mempunyai kelahiran bayi baru dan bukannya kepada ibu bapa yang berdaftar sebagai pengundi sahaja.

Bersih Agenda Anwar ‘Liwat’ Pemikiran Rakyat

Posted: 18 Jul 2011 04:56 PM PDT

KUALA LUMPUR, 18 Julai – Bekas pemimpin tertinggi PKR, Zahid Mat Arip berkata perhimpunan haram Bersih sebenarnya adalah gerakan 'meliwat' pemikiran rakyat agar bencikan kerajaan serta menutup segala kekotoran dan pengkhianatan Anwar Ibrahim .

Tegas beliau agenda perhimpunan haram Bersih bukannya bertujuan membuktikan bahawa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) itu tidak adil tetapi adalah kerana mahu melihat negara ini kucar kacir dan semua perkara yang memburukkan Anwar dapat ditutup.

Beliau turut mencabar Anwar dan juga semua pemimpin pembangkang lain, sekiranya benar mereka memperjuangkan dan mempercayai bahawa SPR itu tidak adil agar tidak bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

"Kalau betul SPR tidak adil, saya cabar mereka agar jangan sertai PRU akan datang. Jangan bertanding. Boikot PRU 13. Buat apa mereka hendak bertanding sekiranya mereka mendakwa SPR tidak adil. Itupun kalau mereka anak jantan dan ada harga diri.

"Bagi mereka ini, sekiranya mereka menang dan dapat kuasai kerajaan, ketika itulah baru mereka laungkan bahawa SPR itu adil dan telus. Barulah mereka akan memuji tindak tanduk dan kebijaksaan SPR. Saya ingin bertanya kepada pembangkang, sekiranya benar SPR itu tidak adil, adakah mereka mampu menang lima buah negeri pada PRU yang lalu?

"Untuk meningkatkan majoriti juga sudah pasti mereka tidak mampu sekiranya SPR tidak adil. Jadi, keadilan yang bagaimana lagi yang mereka mahukan," katanya kepada UMNO-Online.

Jelas beliau, perhimpunan Bersih mempunyai agenda tersembunyi yang tidak didedahkan kepada penyokong mereka yang percaya kononnnya mereka mahukan SPR lebih bersikap adil pada PRU akan datang.

Malah beliau juga percaya agenda tersembunyi Bersih jelas boleh dilihat tetapi penyokong pembangkang seakan tidak mahu mengakuinya.

"Salah satunya, kononnya Bersih bukan membabitkan mana-mana parti politik tetapi sudah terang lagi bersuluh ianya didalangi oleh Anwar Ibrahim dan pemimpin pembangkang lain.

"Ambiga hanya dipergunakan oleh Anwar yang memang terkenal dengan tipu muslihatnya. Dia akan menggunakan apa sahaja cara asalkan hajatnya untuk menjadi Perdana Menteri tercapai. Perjuangan Bersih bolehlah di samakan seperti perjuangan PKR yang hanya memperjuangkan nasib Anwar Ibrahim dan bukannya nasib rakyat," ujarnya.

Beliau turut menjelaskan, oleh kerana semua cara Anwar Ibrahim untuk menghuru harakan negara tidak tercapai, kini sudah pasti Anwar akan cuba melengah-lengahkan lagi kesnya di mahkamah.

"Dia akan buat apa sahaja untuk melengah-lengahkan kesnya tambahan pula Azizah akan turut dipanggil menjadi saksi. Ketika itu, sudah pasti lebih banyak tipu muslihat Anwar akan terbongkar.

"Azizah mungkin berjaya menipu masyarakat di luar mahkamah, tetapi di dalam mahkamah sudah pasti Azizah juga akan berasa getar untuk bersoal jawab. Di dalam mahkamah, Azizah akan diajukan pelbagai soalan yang sudah pasti akan menjerat dirinya dan perkara inilah yang ditakuti oleh Anwar Ibrahim," jelasnya lagi. -MediaUMNO

PANEH MIANG

Posted: 19 Jul 2011 01:28 AM PDT

PANEH MIANG


PAS Khawarij Moden I

Posted: 18 Jul 2011 08:11 PM PDT

Ciri-ciri Al-Khawarij

Kaum Khawarij adalah orang-orang yang suka dan rajin beribadah. Nampak pada mereka kebaikan dan ketaqwaan. Di antara ciri-ciri mereka adalah: berkepala gundul, berumur muda, dan juga sering menyebut-nyebut hadits Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam.

Ketika Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam menyebutkan ketinggian tingkat ibadah mereka, beliau berkata:

"Salah satu di antara kalian pasti akan menganggap rendah solat dibandingkan solat mereka, serta shaumnya (puasanya) dibandingkan shaum mereka. Mereka tekun membaca Al-Qur'an, namun bacaan tersebut tidak mampu melalui kerongkong mereka." - (Hadis ini diriwayatkan oleh Al-Imam Al-Bukhari rahimahullah no. 3414)

Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam pernah ditanya: "Apa ciri-ciri mereka?" Rasulullah menjawab, "At-Tahliq atau At-Tasbid." - (Hadits ini diriwayatkan oleh Al-Imam Al-Bukhari no. 7123)

At-Tasbid pengertiannya adalah: Tidak meminyakkan rambutnya.
At-Tahliq pengertiannya adalah: Menggondol rambut kepalanya.

Berkata Al-Imam Abu 'Ubaid, bahawa kedua perkara tersebut (yakni At-Tasbid dan At-Tahliq) biasa saja terjadi secara bersama-sama. Dinukilkan dari kitab Lisanul 'Arab III/202.

Telah diriwayatkan oleh Al-Imam Al-Fasawi dalam kitab sejarah karya beliau (I/ 522), salah satu pernyataan Ibnu 'Abbas ketika beliau datang menemui kelompok Khawarij untuk berdialog dengan mereka, bahawa beliau berkata:

"Aku datang menemui suatu kaum yang aku belum pernah melihat satu kaum pun yang setinggi mereka tingkat kesungguhannya. Dahi-dahi mereka hitam (seperti bekas luka) akibat banyak bersujud, tangan-tangan mereka kasar bagaikan lutut unta. Mereka memakai pakaian yang tercuci bersih dan terkenal. Wajah mereka nampak lesu disebabkan (sering) berjaga di malam hari (untuk beribadah)" — Ibnu'Abbas.

Rasulullah shallallahu 'alaihi wa sallam pun menceritakan tentang ciri-ciri umur mereka, sebagaimana dalam sabdanya:

"Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang masih muda belia umurnya, dungu cara berfikirnya. Mereka berucap dengan sebaik-baik ucapan manusia Mereka melesat (keluar) dari (batas-batas) Islam seperti melesatnya anak panah menembus (tubuh haiwan) buruannya. Tidaklah iman mereka mampu melewati kerongkongnya." (Hadits ini diriwayatkan oleh Al-Imam Al-Bukhari (hadits no. 3415, 4770).

Disebutkan dalam Fathul Bari bahawa At-Tasbid semakna dengan At-Tahliq. Namun ada sebuah pertanyaan yang perlu dikemukakan di sini, iaitu apakah dengan ciri-ciri di atas bererti setiap orang yang menggondol rambut dapat dipastikan bahawa dia termasuk kelompok Khawarij?

Jawapannya TIDAK! Kerana maksud ciri-ciri tersebut ialah, kaum Khawarij menjadikan rambut kepalanya gondol sebagai ciri khas mereka pada waktu itu. Sementara para salaf tidaklah mengatakan mereka menggondolkan rambut kepalanya, kecuali untuk tahallul saat melakukan manasik haji/'umrah atau suatu kepentingan tertentu lainnya.

Kalau ada pun yang mengatakan bahawa kita tidak mendapati ciri-ciri tersebut, maka ia termasuklah pihak-pihak yang dikatakan sebagai Khawarij pada masa ini.

Bagi menjawab hal ini, saya kemukakan di sini salah satu penjelasan Al-Hafizh Ibnu Hajar ketika menerangkan tentang makna-makna At-Tasbid atau At-Tahliq, beliau berkata:

"Yang dimaksud dengan (At-Tasbid atau At-Tahliq) adalah penggambaran sikap ekstrim mereka (kaum Khawarij) dalam melakukan pembunuhan, serta untuk lebih menekankan tentang penyimpangan mereka dalam urusan agama." Lihat Fathul Bari dalam syarh (penjelasan) hadits di atas.

Berkata Al-Hafizh Ibnu Hajar: Bahawa yang dimaksud dengan خير قول البرية adalah Al-Qur'an. Atau juga bermakna bahwa mereka berucap dengan kata-kata yang baik secara zahir, namun hakikat sebenarnya tidak demikian. Seperti statement mereka: لاحكم إلالله (Tidak ada penentuan hukum kecuali milik Allah.) [lihat Fathul Bari penjelasan hadits no. 6930].

Di Malaysia hari ini, ramai pihak serta kelompok yang menyeru kepada seruan-seruan yang nampak baik secara zahir, dipimpin oleh orang-orang muda atau orang-orang yang dungu dalam berfikir; seperti seruan penerapan syari'at Islam, menegakkan Khilafah Islamiyyah, membela nasib rakyat, amar ma'ruf nahi munkar, dan berbagai seruan lainnya yang secara zahir terkesan baik. Namun hakikatnya pelbagai seruan tersebut jauh menyimpang dari bimbingan ilmu Al-Qur'an dan As-Sunnah yang sebenarnya, serta jauh dari bimbingan para 'ulama generasi salaf dan para 'ulama pengikut jejak mereka, baik dalam tinjauan makna yang mereka inginkan mahupun praktikal mereka ketika bergerak di lapangan.

Saya yakin tak seorang pun yang mengaku muslim serta mencintai Islam yang tidak menginginkan tegaknya Islam atau berdirinya Khilafah Islamiyyah. Namun yang menjadi persoalan ialah, Syari'at atau Khilafah Islamiyyah model apa yang kita inginkan? Dengan cara apa Khilafah Islamiyyah mampu ditegakkan dan bagaimana mahu Syari'at Islam diwujudkan?

[Rujukan: Syarru Qatla Tahta Adimis-Sama'i Kilabun-Nar; Penulis: Jamal bin Furaihan Al-Haritsi; Redaksi: Asy-Syaikh Shalih bin Fauzan bin 'Abdillah Al-Fauzan Hafizhahullah (Anggota Majlis Hai'ah Kibaril 'Ulama'); Edisi Indonesia: Mengidentifikasi Neo-Khawarij sebagai Sejelek-jelek Mayat di Kolong Langit; Hal: 62-66; Diterjemahkan dan Dijelaskan oleh: Luqman bin Muhammad Ba'abduh; Cetakan: Pertama, Sya'ban 1428 H/ Ogos 2007M; Penerbit: Pustaka Qaulan Sadida]

HERO KECIK

Posted: 19 Jul 2011 01:06 AM PDT

HERO KECIK


Hambik Ko Blogger... Fitnah lagi....

Posted: 18 Jul 2011 09:59 PM PDTMahkamah Tinggi di Kuala Lumpur ini memerintahkan penulis blog Amizudin Ahmat membayar RM300,000 sebagai ganti rugi kepada Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Rais Yatim atas tuduhan fitnah berhubung satu artikel terhadap menteri berkenaan. Hakim Datin Zabariah Mohd Yusof turut mengarahkan bloger tersebut membuat bayaran kos sebanyak RM100,000.Bernama

Komen

Pengajaran kepada yang suka buat fitnah... tak pasal2 kena kuar duit. RM 100.000 tu banyak woooo..
Tak padiorg semua boleh bayar, banyak yang akan bantu....diorg semua sangup tolong puak2 yang suka buat fitnah nie. Fitnah dh jadi makanan dalam hidup mereka.. Pengajaran .... jangan buat fitnah... tak pasal2 kena... Tapi bagi diorg semua nie salah sistem kehakiman... dia org jer betul... bapak dia laa..Mungkin peguam dia tak cukup bagus untuk tangguh2 perbicaraan... cepat sangat keputusan... kalau Nuar Brahim, sampai bila2 pun tak selesai....

The Unspinners

Posted: 18 Jul 2011 11:53 PM PDT

Belantan

Posted: 18 Jul 2011 11:45 PM PDT

Belantan


Haramkan perkataan ISLAM yang dinamakan kepada parti PAS!

Posted: 18 Jul 2011 09:43 PM PDT


Berdasarkan kepada pandangan bahawa menamakan Islam kepada sebuah pertubuhan politik itu adalah suatu perbuatan menghina dan mengotori kesucian Islam, ianya seharusnya diberikan perhatian.

Ini adalah kerana Islam itu adalah satu agama (addiin) yang diciptakan oleh ALLAH SWT melalui kitab AL-QURAN kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW yang tidak ada tolok bandingnya sebagaimana firman ALLAH SWT dalam AL-QURAN Surah Al Imran ayat 19 bermaksud 'Sesungguhnya agama disisi ALLAH ialah Islam'.

Sedangkan parti politik ialah merupakan suatu badan yang mengandungi peraturan dan undang-undang yang dicipta oleh manusia, di dalamnya menjelma berbagai-bagai sikap dan perilaku manusia untuk mendapatkan pengaruh dan kuasa.

Kalaulah Islam dicampur aduk dan dinamakan kepada sebuah pertubuhan politik maka ianya boleh diibaratkan sebiji permata yang dicampakkan ke dalam lumpur sehingga menyebabkan orang tidak mengenali permata itu kecuali mereka yang benar-benar ahli.
Demikian juga Islam sebagai agama (Addiin) yang maha suci, kalaulah perkataan Islam itu dinamakan kepada sebuah parti politik seperti PAS yang kita kenali sekarang ini, maka jelas ianya terpesong dan mengelirukan akidah umat Islam.

Bukan akidah orang-orang yang berkelulusan Al-Azhar yang menjadi pemimpin PAS, tetapi akidah umat Islam di kampung-kampung seperti di Kelantan,Terengganu dan Kedah yang tidak mendalami Islam hanya setakat tahu sembahyang dan puasa.

Oleh kerana itulah tidak ada sebuah pertubuhan politik pun dalam dunia Islam yang menamakan Islam terus kepada pertubuhan itu, umpamanya di Mesir dinamakan 'Ikhwanul Muslimin', di Pakistan 'Jamiatul Islamiah', di Indonesia 'Mahsumi' yakni Majlis Syura umat Islam Indonesia kecuali di Malaysia iaitu PAS (Parti Islam Semalaysia).

Oleh yang demikian janganlah terperanjat kalau kalau ada umat Islam di negara ini yang meletakkan lambang PAS di tempat sujud sembahyang, di masjid, di surau, di bilik sembahyang dan mengatakan "PAS itu Islam, Islam itu PAS" serta menuduh kafir kepada umat Islam yang tidak menyokong PAS, melakukan pernikahan dua kali, tidak menunaikan fardhu Jumaat beberapa ketika kerana Imam di kampungnya menyokong UMNO dan bermacam-macam peristiwa lagi.

Atas dasar untuk memelihara kesucian Islam dan mengelakkan daripada kekeliruan inilah maka cadangan untuk mengharamkan perkataan Islam kepada parti PAS pernah dikemukakan di Perhimpunan Agung UMNO pada bulan November 1994. Tetapi oleh kerana kepentingan politik dan muslihat-muslihat tertentu PAS maka pemimpin dan ahli-ahlinya telah memutarbelitkan cadangan itu serta menuduh UMNO hendak membuang Islam.

Tuduhan ini disebarluaskan ke seluruh negara sebagai isu politik PAS dan yang lebih mendukacitakan PAS telah mempolitikkan ibadat puasa dan sembahyang hajat dengan maksud bermunajat kepada Allah bagi menentang golongan yang dikatakan mahu membuangkan Islam.

Sebenarnya tidak ada siapa yang boleh membuangkan Islam, hanya yang boleh sekadar untuk menjatuhkan maruah Islam dan memporak perandakan umatnya dan orang yang boleh melakukan semua ialah orang yang bertindak kasar tidak menurut cara dan tata tertib Islam seperti parti pembangkang Melayu yang kita kenali kini. Cara parti itu sangat-sangat bercanggah dengan tuntutan AL-Quran 42:13 yang bermaksud ' Tegakkanlah agama (ISLAM) jangan (haram) berpecah belah padanya'.

Oleh itu tuduhan yang mengatakan UMNO hendak membuang Islam itu adalah amat sukar untuk diterima oleh umat Islam yang berpandangan waras. Ianya hanya sekadar untuk menimbulkan perasaan buruk sangka dan permusuhan umat Islam sesama umat Islam yang tidak memahami sejarah, kerana umum mengetahui bahawa lahirnya UMNO pada tahun 1946 itu adalah umtuk membela umat Melayu dan Islam negara ini angkara dasar penjajah Malayan Union yang akan menghakiskan ketuanan Melayu dan agama Islam dan dinyatakan bahawa penubuhan parti itu antara lain untuk menegak, mempertahan dan mengembangkan Islam di negara ini.

Justeru itulah tidak ada siapa pun yang boleh menafikan bahawa pembangunan dan kemajuan Islam yang kita saksikan pada hari ini sehingga Malaysia menjadi contoh kepada negara-negara Islam yang lain adalah hasil daripada perjuangan UMNO yang memerintah sejak merdeka lagi dan bukannya hasil perjuangan PAS. Walaupun pembangunan dan kemajuan telah dilaksankan, terdapat juga kelemahan dan kekurangan di sana sini. Itu adalah perkara biasa kerana yang melakukan adalah manusia dan manusia tidak seratus peratus sempurna.

Oleh yang demikian tidaklah keterlaluan kalau kita menyatakan bahawa terhalangnya sedikit sebanyak kelancaran pembangunan baik di bidang ekonomi maupun agama di negara ini adalah angkara sikap dan tindak tanduk PAS yang lebih mementingkan politiknya daripada pembangunan itu. Umpamanya ketika penubuhan Bank Islam yang dilancarkan oleh kerajaan pada 1984, PAS awal-awal lagi telah menuduh dan memfitnah penubuhan bank itu dengan mengatakan ia hanya sebagai kulit yang tidak memberi erti apa-apa.

Tuduhan dan fitnah itu sudah tentu dapat melemahkan semangat orang ramai khasnya umat Islam untuk memberi sokongan terhadap kewujudan bank tersebut sehingga perkembangannya tidak secepat yang dijangka, sedangkan penubuhan bank itu adalah sebagai asas untuk melaksanakan pengurusan ekonomi dan kewangan Islam pada keseluruhannya. Demikian jugalah pembangunan-pembangunan Islam yang lain. Yang menariknya pada hari ini, merekalah diantara pelanggan utama bank tersebut!

Di sini jelaslah bahawa tuduhan PAS terhadap UMNO hendak membuangkan Islam itu adalah palsu dan putar belit belaka. Sebaliknya cara dan tindakan PAS yang bertopengkan Islam itulah yang akan melemah dan memporak perandakan Islam. Hanya golongan orang yang melampau dan tidak faham politik saja yang menyokong PAS.

Tuduhan PAS terhadap UMNO hendak menghapuskan Islam, nampaknya telah mempengaruhi emosi seorang tokoh agama yang begitu dihormati sehingga tokoh itu sanggup mengatakan orang-orang UMNO beku, jumud dan sempit malah lebih daripada itu mensifatkan mereka lebih teruk daripada orang kafir. Sebagai seorang Ketua Ulamak PAS, kata-kata itu menampakkan beliau tidak begitu sabar dalam menangani masalah umat Islam.

Yang pasti PAS itu bukan Islam. PAS hanyalah sebuah parti politik yang akan bertanding pada setiap kali pilihanraya untuk mendapatkan kuasa! Sudah tidak ada lagi agenda untuk menegakkan negara Islam bagi PAS. Yang ada hanyalah untuk menegakkan negara berkebajikan yang telah dipelupori oleh UMNO lebih setengan abad yang lalu.Wallahuallam.

Suara politik
Taminsari.

sekupangdua

Posted: 18 Jul 2011 11:32 PM PDT

sekupangdua


VIDEOJenazah Lo'lo disempurnakan untuk pengkebumian. AMBIL IKTIBAR!!!

Posted: 18 Jul 2011 05:16 AM PDTCUBA TENGOK VIDEO NIE, AMBIL IKTIBAR! BUKAN KAH SEMUA PEKARA BOLEH DISELESAIKAN DENGAN BAIK JIKA BERMUZAKARAH DAN MENGHORMATI SESAMA LAIN. KENAPA PERLU DIJALANAN, KENAPA PERLU MENGHINA, MENCERCA, MEMAKI, SERTA MENGUSUTKAN RASA HATI RAKYAT. KENA AKUR BERSIH JUGA DITENTANG OLEH RAKYAT LAIN JUGA. SEBAB APA? TAK PERLU MENGHURU HARAKAN KEADAAN, TAK PERLU BERTELINGKAH SESAMA SENDIRI, TAK PERLU ADA KECEDERAAN SERTA KEMATIAN. UNTUK SAPA UNTUNGNYA SEMUA INI? NEGARA.... RAKYAT.... UMAT ISLAM SENDIRI YANG MAKIN KOTOR DIMATA DUNIA. SIAPA YG UNTUNG? DISEBABKAN 8 PEKARA RAKYAT DAN NEGARA TERPAKSA MENANGGUNG AIB DAN KEROSAKAN MINDA DAN HATI RAKYAT! SUARA YANG TIDAK MAHU PERHIMPUNAN HARAM ITU JUGA ADALAH SUARA RAKYAT! APAKAH KAMU MASIH BERBANGGA DENGAN KEJAHILAN KAMU LAGI? TIADA SIAPA YANG UNTUNG... TANYA ANUAR?

VIDEO POTONG KEPALA DS NAJIB OLEH KURANG HAJAR!

Posted: 18 Jul 2011 12:10 AM PDTBIADAP KURANG HAJAR! VIDEO MEMAPARKAN BEBERAPA HARAM JADAH YANG MEMOTONG WAJAH DS NAJIB DIBANNER BESAR, SANGGUP PANJAT DAN CEROBOH PAPAN IKLAN SEMATA-MATA NAK MEMOTONG WAJAH DS NAJIB. SAMADA BENAR ATAU TIDAK, PERBUATAN MENYIARKAN VIDEO INI MEMANG SATU KERJA HARAM JADAH. SEPATUTNYA MEREKA DIKESAN DAN DIAMBIL TINDAKAN, TAK HERAN OARANG YANG MELAKUKAN KERJA TERKUTUK INI MEMANG DARI PAKATAN RUYUP! INI PERANGAI MANUSIA ATAU PUN BEROK! USIR JER KELUAR NEGARA NI, MALAYSIA TAK PERLUKAN JENIS PENCACAI HARBIK NI...

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 Jul 2011 11:19 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


BN Benarkan PKR Menuju Putrajaya 16 September Ini?

Posted: 18 Jul 2011 11:03 PM PDT

Gambar dari blog satulimatiga


Bukan PKR tapi rakyat Malaysia yang dibenarkan menuju Putrajaya.


Nak paham apa yang kami cuba sampaikan, lihat kartun di bawah.Malangnya ianya tidak akan dibuat di Putrajaya sebaliknya kemungkinan besar di Dataran Merdeka.
KUALA LUMPUR:Sambutan Kemerdekaan ke-54 negara ditunda kepada 16 Sept, serentak dengan sambutan Hari Malaysia.

Ketua Setiausaha Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Kamaruddin Siaraf berkata keputusan itu dibuat berikutan tarikh kemerdekaan jatuh pada penghujung Ramadan.

"Jawatankuasa Bulan Kemerdekaan membuat keputusan (16 Sept) sesuai berikutan ia adalah juga tarikh Hari Malaysia," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Keceriaan Bulan Kemerdekaan 2011 di sini, Sabtu.

Bagaimanapun, katanya aktiviti lain Bulan Merdeka akan diadakan seperti biasa bersesuaian dengan Ramadan.

Mengenai venue sambutan Hari Kemerdekaan kali ini, Kamaruddin berkata ia mungkin diadakan di Dataran Merdeka.

*Amat bijak kerana Kerajaan tak buat di Putrajaya. Kalau tak pasti jadi modal Anwar Ibrahim dan kuncu-kuncunya sehingga ke PRU ke-13.

PAS KEDAH JAGA BABI!

Posted: 18 Jul 2011 09:23 PM PDT

Klik untuk besarkan imej.
PAS kini terkena kifarah (balasan) akibat kata-kata yang pernah mereka lontarkan kepada musuh mereka.

Semasa PRU 2008, isu babi digunakan untuk menghasut rakyat membenci Barisan Nasional.Sebelum itu mereka pernah menghina Tun Abdullah sebagai penjaga babi semasa Tun Abdullah sebagai TPM yang dipertanggungjawabkan untuk menguruskan kes virus J.E.


"Badawi di arab jaga unta, badawi di Malaysia jaga babi".

Sekarang ini, apa yang mereka kata telah dibalikkan kepada mereka. Itulah kifarah Allah S.W.T kepada pihak yang mempergunakan agama untuk mendapatkan kuasa.

*Kita tunggu apa lagi kifarah yang akan menimpa PAS lepas ni.

PAS DIBOGELKAN OLEH SEORANG GADIS.

Posted: 18 Jul 2011 08:01 PM PDTHari ini PAS Melaka cuba menangguk di air yang keruh.

Apa yang MyMassa nak kongsikan di sini bagaimana sifat munafik PAS dibogelkan oleh seorang gadis muda yang cun. Tak mainlah muka bibik macam Sya Reformis

Macam mana PAS nak cover malu kalau dah sampai macam ni sekali kebobrokan PAS dibongkar. MyMassa cuma nak petik sedikit apa yang berlaku di kawasan Pesuruhjaya PAS Negeri sendiri iaitu di Kelang. Sebuah pusat dangdut khas untuk hiburan orang Melayu dan Islam. Sudah pasti tiada orang Cina yang akan mengunjungi pusat hiburan seperti ini.

Gambar dari Blog Medan Info Kita
Kalau pesuruhjaya negeri sendiri pun dah gagal nak jaga kawasan, tak payah cakap banyak la PAS ooi.

Tanah Kubur Masih Merah, Pemuda PAS Dah Bincang Pasal Jawatan.

Posted: 18 Jul 2011 06:57 PM PDTKematian MP Titiwangsa selepas 3 tahun Pilihan Raya Umum menyebabkan tiada PRK untuk kerusi Parlimen tersebut.

Kerusi Parlimen Titiwangsa hanya akan diisi ketika PRU yang akan datang.

Anehnya, walaupun tiada Pilihan Raya, Pemuda PAS telah sibuk berbincang pasal jawatan. Kesian arwah Dr. Lo'lo', tanah kubur masih merah orang PAS dah mula berkira-kira untuk merebut jawatan yang ditinggalkan oleh arwah.

Benarlah bahawa PAS sekarang tidak sama seperti dulu. Jika dulu dakwah menjadi keutamaan, kini KUASA yang lebih dipentingkan. Jika dahulu mereka sanggup mengkafirkan orang, kini merekalah yang berpelukan dengan orang kafir.

Kerana kuasa juga, prinsip negara Islam sanggup digadaikan. Amat malang sesiapa yang pernah berjihad konon-kononnya menegakkan negara Islam kerana menurut Haji Hadi, ianya tidak dinyatakan dalam Al-Quran.


*Fikir-fikirkan...

Cukuplah Propaganda Yahudi Malaysiakini!

Posted: 18 Jul 2011 06:09 PM PDTSemalam Malaysiakini cuba mahu melindungi BERSIH dengan menolak dakwaan Utusan.

Jika artikel Utusan adalah fitnah, kenapa NGO yang membiayai BERSIH sendiri bangga dengan hasil kerja mereka yang berjaya memporak perandakan Malaysia?

*Klik untuk besarkan imej

Kalau aktivis BERSIH kata ini adalah propaganda Utusan, bagaimana dengan artikel daripada Mat Saleh yang sememangnya anti kepada kerja-kerja kotor Yahudi?- Baca selanjutnya di sini:

http://nilebowie.blogspot.com/2011/07/malaysia-bersih-20-mass-demonstrations.html
http://landdestroyer.blogspot.com/search/label/color%20revolutions
http://landdestroyer.blogspot.com/2011/07/globalist-sedition-takes-to-malaysian.html


*Lepas ni ada pulak suara-suara yang akan tuduh Kerajaan bayar 2 orang mamat orang putih ni.

AN-NAHL

Posted: 18 Jul 2011 05:00 PM PDT

MUQADDIMAH SURAH AN-NAHL.
Surah ini diturunkan di Mekah mengandungi 128 ayat. Dinamakan surah "An-Nahl" (Perihal Lebah) kerana perihalnya yang menakjubkan dan perihal madunya yang menjadi ubat penawar ada disebutkan pada ayat-ayat 68-69.
Intisari kandungannya: Menegaskan bahawa apa yang telah dijanjikan oleh Allah Ta'ala itu tetap datang, maka janganlah orang-orang yang kufur ingkar meminta disegerakan, kerana akibatnya amatlah buruk bagi mereka.
Menerangkan dalil-dalil tauhid yang terdapat pada kejadian langit dan bumi dan juga pada kejadian diri manusia sendiri, yang membuktikan kekuasaan Allah 'Azza wa Jalla dan kemurahanNya.
Kemudian diperintahkan supaya berlaku adil dalam segala perkara, dan menjalankan dasar "Ihsan" (berbuat kebaikan), iaitu segala apa jua yang dilakukan, samada mengenai ibadat atau lainnya, hendaklah dilakukan dengan sebaik-baiknya dan dengan sempurna. DIperintahkan pula supaya membantu kaum kerabat yang memerlukan bantuan, kerana merekalah yang perlu diutamakan. Di samping itu dilarang daripada melakukan perbuatan-perbuatan yang keji dan mungkar, dan daripada perbuatan menceroboh atau melakukan kezaliman.
Ditegaskan pula bahawa orang lelaki atau perempuan yang mengerjakan amal salih, sedang ia tetap beriman hingga akhir hayatnya, maka Allah Ta'ala akan menghidupkan dia dengan kehidupan yang baik di dunia dengan menikmati sepenuh-penuh kebahagian meskipun ia hidup miskin, dan di akhirat pula ia akan beroleh sebaik-baik balasan. Sedang orang-orang kafir atau orang-orang yang tenggelam dalam maksiat akan dihidupkan di dunia dalam keadaan resa-gelisah dan tidak tenteram jiwanya, walaupun mereka kaya-raya; dan di akhirat pula akan beroleh seburuk-buruk balasan.
Setelah itu Allah Ta'ala menerangkan cara dan tatatertib dakwah Islam, iaitu hendaklah dijalankan: pertama - dengan hikmat kebijaksanaan. Kedua – dengan nasihat pengajaran yang baik. Dan ketiga – hendaklah berbahas dengan golongan yang menentang, dengan cara yang sebaik-baiknya, iaitu dengan lemah-lembut dan kata-kata yang baik.

Ranking Top 100 Blog Politik - 18 Julai

Posted: 18 Jul 2011 07:02 AM PDT

Ranking Blog Politik di Malaysia.*Apa pandangan pembaca MyMassa. Adakah blogger BN mendahului atau sebaliknya?

Ranking Top 50 Blog Pro BN - 18 Julai

Posted: 18 Jul 2011 06:01 AM PDT

Ranking MyMassa untuk top 50 blog penyokong BN.

*Kalau ada blog yang ranking lebih baik daripada ini tapi tak senarai, sila maklumkan kepada kami.

Ranking Top 50 Blog Pro PR - 18 Julai

Posted: 18 Jul 2011 05:02 AM PDT

Ranking MyMassa untuk blogger pro pembangkang.*Know your enemy and know yourself, find naught in fear for 100 battles.

Nik Aziz Lagi Teruk Daripada Komunis?

Posted: 18 Jul 2011 12:24 AM PDT

Satu penyataan yang dikeluarkan oleh blogger Kickdefella hari ini.


Ancaman Nik Aziz Lebih Bahaya Dari Ancaman Komunis

18 07 2011
 
 Sebahagian daripada 600 ekar tanah yang dimajukan oleh Tauke Cina untuk Akademi Yakin

"Dulu ayah kami bangunkan tanah hutan ni, bila lepas merdeka, ada ancaman komunis, kita lari ke Gua Musang. Bila reda, kita balik semula dan terus bangunkan tanah ni. Sekarang ni, ancaman kerajaan PAS Nik Aziz, kami nak pergi ke mana?"

"Masa komunis, kita lari tapi boleh balik semula. Masa Nik Aziz, dia ambik terus bagi ke Cina… kami tak boleh balik dah ke sini….", demikian keluhan daripada 5 orang penduduk Kampung Serasa, Kuala Krai kepada saya sewaktu saya dan Agen Johnson melawat ke kampung mereka, semalam.

Agen Johnson dan saya kembali ke Kelantan untuk menyiasat kes rampasan tanah oleh yang dibangunkan oleh penduduk tempatan oleh tauke Cina.

Sewaktu melawat ke tapak tanah bukit yang telah dibersihkan, agen Johnson sempat menyamar sebagai pemburu haram dengan memikul senapang RELAnya dan berbual dengan seorang tauke Cina yang kebetulan berada di tapak itu.
Baca selanjutnya di http://kickdefella.wordpress.com/2011/07/18/ancaman-nik-aziz-lebih-bahaya-dari-ancaman-komunis/

Penyataan berani mati ini bukan dikeluarkan oleh calang-calang orang tetapi bekas orang kuat kerajaan Kelantan dalam bidang propaganda.

Bagi MyMassa, sudah tiba masanya diktator berumur 81 tahun ini dikuburkan dalam dunia politik. Hospital dah jadi macam rumah kedua, asyik keluar masuk. DYMM Sultan Kelantan sebelum ini yang jauh lebih muda daripada Nik Aziz pun dah wariskan tahta kepada anakandanya, tetapi tidak untuk Nik Aziz.

Benarlah, sealim mana manusia tetap akan tewas dengan habuan dunia.


*Mungkin 'zikir' ini azimat Nik Aziz lama dipunca kuasa. Iaitu mencelakakan semua musuh politiknya dan hanya dia sahaja yang boleh dimuliakan.

Panglima Perang Cyber

Posted: 18 Jul 2011 11:14 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Amaran Kumpulan Silat Selempang Merah Kepada Bershit !

Posted: 18 Jul 2011 10:30 PM PDT

YouTube
Published with Blogger-droid v1.7.3

Gejala Pondan Makin Serius Bila Lelaki Mahu Jadi Perempuan !!!

Posted: 18 Jul 2011 06:29 PM PDTGejala ini didorong banyak faktor.

Ibubapa yang membiasakan anak berwatakan perempuan termasuk dari aspek pemakaian antara faktor awal.

Pengaruh rakan sebaya juga antaranya.

Juga jangan lupa pengaruh utama gejala ini iaitu media massa yang kini sudah lemah syahwat mereka mengkritik perbuatan pondan dan maknyah.

Lihat juga pelakon penyanyi selebriti berperwatakan lembut seperti perempuan diterima oleh kita tanpa perasaan benci.

Sedangkan jelas sekali dalam agama Islam lelaki tidak dibenarkan (haram) menyerupai perempuan dan begitulah sebaliknya.

Ketika nisbah perempuan lebih ramai dari lelaki ketika ini, ketika itu juga ramai perempun jelmaan telah dihasilkan walau tanpa perancangan pihak kerajaan.

Siapa patut dipersalahkan?

Salahkan diri sendiri tanpa perlu kita menuding jari.

Dan mari betulkan kesilapan dengan membetulkan pandangan rakyat yang tidak kisah lelaki menjadi perempuan jadi-jadiaan.

Kita bimbang ramai anak muda 'ditikam' arah belakang dalam mencari nikmat hidup berpasangan.

Gambar : harian metro 19 Julai 2011
Published with Blogger-droid v1.7.3

Budak Perempuan Sejam Dalam Lubang Angkara Penutup Longkang Gagal Ditukar Pihak Berkuasa Tempatan

Posted: 18 Jul 2011 06:03 PM PDTBayangkan jika anak kita menjadi mangsa.

Bayang anak pencuri penutup longkang atau emaknya, atau kekasihnya jadi mangsa.

Bayangkan kita sendiri berada di dalam lubang yang gelap lagi menakutkan.

Bagi Pakatan mereka tentu fikir ini modal untuk mereka kutuk kerajaan. Kepada pro BN mereka mahu ia tidak berulang sebelum rakyat jatuhkan hukuman.

Bagi kita tentu keselamatan anak isteri dan keluarga lebih utama dari keuntungan politik.

Harap Menteri jaga PBT dapat pantau perkara ini.

Gambar : Harian Metro 18.7.2011 page 5

Published with Blogger-droid v1.7.3

Husam Musa Dilantik Jadi MB Kelantan Ganti Nik Aziz?

Posted: 18 Jul 2011 08:15 AM PDT

http://m.youtube.com/#/watch?desktop_uri=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DP4wC5POvB3I%26feature%3Dchannel_video_title&feature=channel_video_title&v=P4wC5POvB3I&gl=US


Bolehkan penipu dilantik ganti Tuan Guru Pencarut Nik Aziz Nik Mat?

Oh ye, terlupa pulak kalau dah jadi ahli Kelab Pakatan Penyamun & Penipu Rakyat tak jadi masalah.

Peliwat pun jadi ketua tak ada yang bantah pun. Terbaru pejuang murtad dan IFC pun boleh jadi ketua buat huru hara tak jadi masalah pun.

Apalah sangat jikalau Husam Musa jadi MB Kelantan.

Tentu Sayuti Omar merah telinga baca artikel ni.hehe
Published with Blogger-droid v1.7.3

Nizar Kurang Ajar Pakai Baju Bershit Hadiri Pengebumian Arwah Dr Lo'Lo'

Posted: 18 Jul 2011 05:47 AM PDT

Sepatutnya Nizar tidak terlalu gila berpolitik hingga terlupa mengenai sempadan politik.

Beliau patut meniru Yb Pas yang lain yang masih waras lagi di saat kesedihan sedang melanda keluarga arwah Dr Lo'Lo'.

Takziah dan marilah kita semua bersedia untuk mati dengan amalan yang mencukupi.

Published with Blogger-droid v1.7.3

Video Ketua Wanita Umno Ziarah Jenazah Dr Lo'Lo'

Posted: 18 Jul 2011 03:07 AM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.3

Group Facebooker 1Malaysia Wadah Kita Bersama !

Posted: 18 Jul 2011 02:11 AM PDT

Untuk makluman group Group Facebooker 1Malaysia hampir mencapai 4 ribu ahli.

Apa yang menggembirakan ialah semua ahli telah bekerjasama merungkai persoalan isu-isu semasa di group tersebut.

Namun agak menyedihkan ialah perbahasan jarang disertai disertai pro pembangkang.

Sedangkan matlamat utama ia dibina untuk menjadi tempat perbahasan laksana Dewan Parlimen.

Biasanya beberapa orang sahaja sering berkunjung dan melarikan diri apabila pembohongan mereka gagal ditutup dengan hujah mahupun fakta.

Alhamdulillah 20 admin yang dilantik menjaga untuk menjaga group telah bekerja keras seperti Mohd Noor, Lily Hashim, Arief Faizal dan ramai lagi.

Mereka tidak dibayar satu sen pun dan merekalah yang benar-benar pejuang barisan hadapan negara kita.Demi alif ba ta !

Dijemput semua warga alam siber menyertai Group Facebooker 1Malaysia.

Mari kita berjuang demi agama bangsa dan tanah air.

Bukan untuk dunia atau pangkat atau kuasa.

Wassalam.

Published with Blogger-droid v1.7.3