Rabu, 8 Jun 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 08 Jun 2011 01:19 PM PDT

Duke of UMNO


Sejukkkk..!!! Pilihanraya Masjid: DAP nak rampas masjid pulakkkk..!!!

Posted: 08 Jun 2011 07:50 AM PDT


Soalan pertama, apa keperluan yang penting sangat untuk diadakan pilihanraya masjid? Sebab, kalau dipandang dari mana sudut sekalipun, tidak nampak ada keperluan. Soalan kedua, siapa DAP untuk menentukan apa yang baik dan tidak baik untuk institusi orang Islam, dalam hal Pulau Pinang berada dibawah kuasa Duli Yang Maha Mulia Yang Dipertuan Agung?

Perlembagaan Malaysia terang-terang menyatakan hal ehwal negara Islam bagi negeri-negeri beraja terletak dibawah kuasa rajanya, manakala bagi negeri yang tidak beraja berada dibawah DYMM Seri Paduka.

Penulis dan ramai pihak yang lain melihat usaha mengadakan pilihanraya masjid di Pulau Pinang ini tidak lain dan tidak bukan untuk mengubah institusi Masjid yang dihormati ini menjadi institusi memecah belahkan orang Islam seterusnya menukar masjid menjadi seperti parti PAS.

Bila dah diadakan pilihanraya, ada besar kemungkinan orang yang tidak layak dipilih untuk menguruskan masjid, sebab individu tersebut berjaya menang dalam pilihanraya masjid yang diadakan. Tidak mustahil besok, kaki kelab malam pun boleh jadi imam masjid, bukan atas kelayakannya tapi sebab dia menang pilihanraya masjid!!!

Keadaan sama yang berlaku sekarang dalam PAS sekarang bila parti yang bertujuan untuk menegakkan negara Islam dan melaksanakan hudud di Malaysia ini, sudah berubah arah sebab kepimpinan yang tidak pro ulamak sedang menguasai parti melalui proses pemilihan yang diadakan baru-baru ini.

Dan konsep sama nak diaplikasikan di masjid pulak. Sebab itu kita kata usaha mengadakan pilihanraya masjid ni untuk ubah masjid jadi macam PAS.

Kenapa DAP tidak mengadakan pilihanraya di tokong, kuil dan gereja, kenapa mesti masjid? Itu yang mendatangkan tanda tanya, sudahlah orang Islam berpecah dek fahaman politik ketaksuban, sekarang nak dipecahkan lagi orang Islam di masjid pulak?

Masjid tidak boleh diuruskan oleh orang yang tidak berkelayakkan dari segi agama seperti mana PAS sekarang, nama saja parti Islam tapi kepimpinan tertinggi terdiri antaranya terdiri daripada orang bodoh (Mahfuz) dan yang tidak bermoral (Mat Sabu).

Jawatan Imam, sebagai contoh, tidak boleh terdiri daripada orang yang tidak layak, begitu juga dengan jawatan-jawatan yang lain. Cara sekarang sudah cukup bagus kerana kelayakan dan kebolehan menjadi kriteria utama, bukan sebab menang pilihanraya.

Pulau memulau yang berlaku dalam politik kepartian, tidak boleh berlaku di masjid. Jangan sebabkan pilihanraya, masjid jadi sepi sebab tidak dikunjungi orang akibat perbalahan siapa yang patut menang dan tidak.
Ini masalah yang DAP faham tapi buat-buat tak faham.

Agenda halus dipergunakan atas nama pembaharuan untuk memecahbelahkan orang Islam dan menguatkan parti mereka dan orang cina. Sama kes macam penggunaan DNA babi pada pelbagai barangan makanan yang dijual kepada orang Islam sekaranglah.

Pendek kata, tidak boleh secara terang, depa buat secara halus dan tujuan mengadakan pilihanraya masjid ini semata-mata untuk memecah belahkan orang Islam di Pulau Pinang yang sedang sikit demi sedikit bersatu dibawah UMNO.

Tidak ada yang lain.

MyKMU.net


Sejuukkkk..gigilll..!!! "Patut" pun UDA Holdings bagi kontrak bilion-bilion pada syarikat non-bumi...!!!

Posted: 07 Jun 2011 11:48 PM PDT

"Pelabur Non-Bumi didahulukan, Ke"UNTUNG"an UDA Holdings diutamakan.."


Oooo..rupanya tak ada satu pun syarikat bumiputera yang mampu dan berminat nak bangunkan Bukit Bintang Commercial Centre (BBCC) tu. "Patut" pun UDA Holdings Sdn Bhd, yang ditubuhkan untuk membantu meningkatkan tahap ekonomi orang Melayu tu berikan kontrak tu pada syarikat non-bumi...begitu ceritanya...

Tak apalah. Berilah pada syarikat non-bumi. Tak apa, berikan saja. Maklumlah, syarikat-syarikat bumiputera ni mana ada duit nak bangunkan BBCC tu. Duit tak ada, kreadibiliti pun kurang. Lagipun, kalau berikan kontrak tu pada syarikat bumiputera, UDA Holdings akan rugi serugi-ruginya! Sebab tu la kot UDA Holdings beri pada orang luar...

Maklumlah. Syarikat non-bumi tu memang powerful! Banyak duit! Dan yang paling penting, mampu memberikan pulangan keuntungan yang sangat besar pada UDA Holdings. Itu yang paling penting, "untung"! Kepentingan naik taraf ekonomi bumiputera boleh letak ketepi dulu la, "untung" UDA Holdings lebih diutamakan, kan?!!!

So, pada mana-mana syarikat bumiputera, janganlah merungut. Korang semua tak mampu nak janjikan keuntungan besar pada UDA Holdings. Jadi, janganlah komplen kat UDA macam-macam....diamkan aje...
"..... Saya ingin memaklumkan bahawa UDA Holdings Bhd menjemput 14 syarikat asing dan tempatan yang pernah menyatakan minat menyertai projek pembangunan BBCC ini, membentangkan kertas cadangan terhadap projek ini.... "

Daripada 14 syarikat, 11 syarikat hadir membentangkan kertas kerja kepada Ahli Lembaga Pengarah UDA Holdings Bhd pada 7 dan 8 Mac lalu dengan semuanya bukan milik Bumiputera sepenuhnya kecuali satu.

Ahli Lembaga Pengarah UDA Holdings BHd kemudian membuat penilaian secara telus dalam memastikan syarikat yang dipilih benar-benar dapat memberikan pulangan terbaik kepada syarikat tetapi juga kepada kepentingan masyarakat Bumiputera secara keseluruhannya.

Jadi, tuduhan Datuk Musa menyatakan bahawa UDA Holdings Bhd membelakangkan syarikat Bumiputera adalah tidak benar sama sekali kerana semua syarikat Bumiputera yang berminat membangunkan projek ini, menjalinkan kerjasama dengan syarikat bukan Bumiputera dan mereka tidak mempunyai pegangan majoriti dalam kerjasama strategik berkenaan"

[petikan kenyataan rasmi Datuk Nur Jazlan Tan Sri Mohamed, Pengerusi UDA Holdings Bhd pada 22 Mei 2011]

Sejukkk menggigilll..!!! Bukan setakat cerita Anwar dan Saiful bakal didedahkan...kes dengan China Doll pun bakal dibogelkan..!!!

Posted: 07 Jun 2011 08:00 PM PDT


Ermmm..pastinya puak-puak Pakatan Haram ini akan merusuh lagi. Pastinya puak-puak Pakatan Haram ini akan mengutuk Hakim dan badan perundangan negara lagi, dan pastinya Kerajaan akan dikatakan menggunakan pengaruhnya bagi menentukan keputusan kehakiman negara ini.

Seperti biasa, itulah yang akan dikatakan oleh puak-puak Pakatan Haram. Dan kali ini mereka berkata begitu ekoran permohonan Anwar untuk menggugurkan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Zabidin Mohd Diah, dari membicarakan kes Anwar vs Saiful ditolak.

Mungkin Anwar mahu menggugurkan Zabidin dan menggantikannya dengan Nizar, maka barulah dikatakan mahkamah adil. Mungkin Anwar mahu mangsa liwat, Saiful Bukhari, dikenakan hukuman mandatori penjara seumur hidup, maka barulah dikatakan Mahkamah dan Kerajaan sangat telus.

Selepas ini, apa lagi yang Anwar nak pohon untuk melengahkan pembelaan dirinya? Taknak ke mohon pada mahkamah agar semua staff Mahkamah Majistret Jalan Duta tu dipecat semuanya dan digantikan dengan puak-puak Pakatan Haram yang macam baru keluar dari hutan tu? Perangai masing-masing di mahkamah macam tak cukup akal lagaknya...

Saya dah menyampah dengan Anwar yang sering mencari helah untuk melengah-lengahkan kes ini. Di depan penyokongnya, Anwar berdegar-degar menyatakan bahawa dia tidak bersalah dan mampu membuktikan dirinya sebagai tidak berdosa.

Nah! Apalagi yang ditunggu? Keluarkan segala alibi! Keluarkan segala hujah! Keluarkan segala mak nenek yang ada untuk buktikan kamu tak bersalah. Tak payah gebang saja lebih, tapi tindakan macam orang tak ada teloq!!!

Sebenarnya, saya sudah tak kisah sama ada Anwar bersalah atau tidak. Sama saja bagi saya. Sekiranya Anwar terlepas di dunia, di akhirat esok, bukan setakat kesnya dengan Saiful akan dilondehkan Allah, malah kesnya dengan China Doll pun bakal ditelanjangkan Allah yang Maha Adil!

Panasss..!!! Sejuuukkkk..!!! Andaikata pelaku video seks itu Najib Tun Razak...apa kata anda?

Posted: 07 Jun 2011 06:30 PM PDT


Jika ditanya pada penyokong-penyokong Pakatan Haram, siapakah pelaku yang dikatakan sangat mirip dengan Anwar Ibrahim itu, dikerat-kerat 1,000 pun mereka tidak akan mengakui bahawa lelaki itu adalah Anwar.

Jika betul pun sekali lelaki bertuala putih yang leka mengenakan seluar dalamnya tanpa menyedari dia di dalam "candid video cam" itu adalah Anwar Ibrahim, tentunya perkara ini tidak akan dipercayai sama sekali oleh puak-puak totok Pakatan Haram.

Jika benar pun sekali Anwar sendiri yang mengaku bahawa dialah pelakon sebenar dalam video seks tersebut, nescaya penyokong-penyokong ini tidak akan percaya dengan pengakuan Anwar itu! Itu hakikatnya...

Namun, sekiranya lelaki yang sangat mirip pada rupa Anwar itu dituduh sebagai Najib Tun Razak, nescaya, selama berpuluh tahunlah puak-puak Pakatan Haram akan memutarkan video tersebut sambil mengatakan "itulah Najib"!

Walaupun tak ada muka Najib pun sekali, dan terang-terangan pelaku video seks tersebut adalah Anwar dan kemudiannya Eskay menuduh bahawa lelaki itu adalah Najib, tak payah bersumpah pun maka berduyun-duyunlah puak-puak Pakatan Haram itu menuju ke Putrajaya mendesak Najib turun dari kerusi PM.

Saya fikir, mungkin tiada ubat lagi bagi puak-puak Pakatan Haram ini untuk menerima kebenaran. Mereka begitu percaya pada Anwar hinggakan kebenaran pun dianggap fitnah. Manakala fitnah pula mereka anggap kebenaran.

Hebat sekali taksub mereka terhadap Anwar. Yang paling best, PAS pun turut termakan tipu daya Anwar. Apakata Mat Sabu, pencipta gelaran Al-Juburi?

JEBAT BERKOKOK

Posted: 08 Jun 2011 01:18 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Serambi Mekah atau Serambi Asmara?

Posted: 07 Jun 2011 08:46 PM PDT

Hebat negeri Kelantan. Membangun bersama Islam adalah slogan yang boleh dilihat di merata tempat di Kelantan. Serambi Mekah adalah nama jolokan yang sering menjadi kebanggaan pemimpin PAS Kelantan.


Hari ini Harian Metro mendedahkan kisah parkir kereta di Kelantan yang menjadi tempat melampiaskan nafsu. Hebat dan maju benar Kelantan.


Menurut Harian Metro, parkir berkenaan yang mengenakan bayaran RM 2 dijadikan tempat sebagai pasangan memadu asmara. Dan yang lebih menarik, sumber yang mengawal CCTV di parkir berkenaan mendedahkan, pasangan yang selalu kelihatan di situ adalah pasangan yang berkopiah dan bertudung labuh. Takebeer!!!


Mungkin Nik Ajis boleh menjawab isu ini dan jalan yang paling mudah mungkinkah sekali lagi Nik Ajis akan berkata "Allah telah memaafkan mereka".


Lagipun apalah pasangan yang memadu kasih di dalam kereta ini khuatirkan kerana syurga sudah terbentang luas di depan mata.


Soalnya: Undi PAS masuk syurga atau masuk neraka? Kalau surga, syurga yang mana? Syurga di Kota Baharu dan hanya perlu membayar RM 2?


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 08 Jun 2011 01:16 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


PANAS!! LUBUK MAKSIAT DI KELANTAN!!

Posted: 08 Jun 2011 07:45 AM PDT

berita Panas!!
Teruja benar Mc baca harian Metro hari ni. Parking kat Kota Bharu jadi lubuk maksiat. Bangunan tak diberitahu, tapi rasanya tak banyak pasaraya kat Kelantan.

Macam mana ni Pas? Kata Kelantan Serambi Mekah? Laki orang bini orang pun boleh romen open-open selamber saja. Siap boleh cari port parking lagi tu.

Paling menariknya, mengikut apa yang Mc baca ni, yang dok beromen tu, bukannya pakai ala-ala sosial dan moden. Tapi yang dok pakai jubah labuh, pakai kepiah, serban dan nampak macam orang-orang kuat agama la.
Klik untuk baca lebih jelas..

Kalau mengikut kebiasaan la kan. Pakaian yang menunjukkan mereka alim tapi cuma alim kucing ni, selalunya orang Pas. Yang selalu dok kuat-kuat seks ni pun selalunya orang Pas juga.

Senang cerita, orang Pas ni mulut saja dok mengaku kuat Islam, tapi dalam hati, hanya Allah yang tahu.

Kalau dah nama kata Pas, mulut serupa longkang, satu apa pun tak boleh pakai, busuk saja lebih.

McTheory:
Islam kat mulut, konek bercabang rata..

KASI PANAS!! PENGHINAAN TERBESAR KEPADA KAUM INDIA DI MALAYSIA!!

Posted: 08 Jun 2011 02:08 AM PDT


Hannah Yeoh Adun Subang yang bernasib baik jadi Adun sebab gelombang rakyat menyampah dengan kerajaan BN semasa PRU ke 12. Kalau tak muka-muka adun dan Mp Dap yang cakap melayu pun tergeliat ni takkan naik la.

Hannah Yeoh muka nampak macam baik, sebenarnya dia ni tak banyak masalah sangat. Buat kerja jugak, cuma dia agak berlagak dan tak berapa baik dengan Melayu. Lain cerita tak kisah, kita masuk topik dia taknak anak dia didaftarkan berbangsa india. Kenapa?

Bukankah laki ko India? Kalau mengikut suratannya, anak ko mesti mengikut keturunan laki ko. Namun apa dah jadi? Malu nak mengaku India? Laki ko bukan nama M. Ramachandran ke? Itu nama omputih ke? atau nama cina?

Si M. Ramachandran ni pun satu lembu.. opss.. india sensitif bab lembu ni.. err.. si M. Ramachandran ni pun satu keldai, isteri ko taknak letak anak ko tu bangsa india, ko diam aje kan. Ko tak marah ke? Tak rasa kecil hati? Apakah kaum ko tu tak penting bagi ko lagi? Atau ko dah murtad india ni.

Sebenarnya, isu ini patut disebarkan diserata kampung india. Sebarkan di Little India, perumahan, estet-estet dan perkampungan india yang lainnya. Kita tengok apa kaum India nak kata.

Mc rasa mau melenting kaum india sebab darah keturunan diaorang tak nak mengaku kaum india.

Apa kaum india ni hina sangat kah?

Ini baru hal kecil dah berpilih-pilih, agaknya kalau jadi kerajaan, habis ditindas kaum india di Malaysia.

Semua ni politik je, kalau benar ko pendokong 1 Malaysia, Anak Malaysia, bubarkan sekolah jenis kebangsaan Cina. Sekolah Kebangsaan biasa kan dah ada, kenapa nak bezakan bangsa? Kebanyakkan anak cina yang masuk sekolah cina, nak cakap Melayu pun berbelit-belit. Bubarkan aje sekolah cina kalau nak sokong 'anak Malaysia' jangan berdolak dalih.

Kalau kerajaan bubarkan sekolah cina, mau melenting pulak korang ye!!

Hannah jangan la nak menipu kata ko sokong anak Malaysia, cakap aje la ko tak suka kaum india.. laki ko tu dah murtad India, dan ko kawin pun sebab dah terpaksa, sebab tu ko suka ye tak?..he he

McTheory:
Dap perlu cermin diri dulu, sebelum ajar orang lain..

BENGGANG!! NAK KENA SEPAK AGAKNYA SI SAIFUDIN NASUTION NI!!

Posted: 07 Jun 2011 10:37 PM PDT

hensemnya.. macam beruk!
Panas bila Mc baca komen si muka bulan berlopak ni. Boleh pula dia kata Ayahanda Tun Dr M, Haprak? Tun Dr M tu seorang tokoh negarawan Islam di Malaysia dan juga dunia tau. Separuh atau suku kejayaan Tun Dr M pun ko belum capai, lagi ko nak panggil beliau 'haprak'.

Yang sebenarnya Haprak ialah ko! Saifudin Nasution anjing Anwar yang setia. Perjalanan politik ko dari dalam UMNO sampai la keluar sekarang, ko mengikut Anwar je Anwar mana dia pergi. Sampai dulu dia pernah perkecilkan ko pun, ko sanggup menjilat dia balik bila dia jemput ko jadi setiausaha parti. Apa nak jadi ko ni Saifudin? Muka dah la hodoh, sehodoh muka, sehodoh sifatnya.

Ko tahu kenapa Tun Dr M menolak hudud semasa kerajaan Kelantan nak buatnya di Kelantan? Sebab hudud yang Pas nak buat, ialah HUDUD PAS dan bukan hudud ajaran Islam yang sebenar. Hukum Hudud Pas tu telah digubalkan mengikut suka hati mak bapak diaorang. Sehingga ada hukum yang tidak sepatutnya pun dipatutkan.

Sebab tu Tun Dr M menolak hudud Pas.

Tun Dr M menolak hudud Pas, dan bukannya hudud Islam. Jangan salah faham, Tun Dr M memberi komen mengenai hudud Pas, dan bukannya hudud Islam. Tapi Pas memutar belitkan cerita sehingga memperlihatkan Tun Dr M menolak hudud Islam.

Adakah ko tahu semua ini Saifudin?

sedutan surat dari Tun Dr M,


Pihak kerajaan pusat sentiasa berpandukan kepada kebijaksanaan (al-Hikmah) yang telah ditunjukkan oleh baginda Rasulullah SAW. dan juga para sahabat baginda khususnya al-khulafa ar-Rasyidun dalam melaksanakan ajaran Islam lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan hukum-hukum jenayah.


1. Jalan yang diambil oleh Kerajaan Pusat ini adalah juga berpandukan kapada kaedah yang terdapat dalam sistem pemerintahan Islam iaitu "tindakan pemerintahan adalah sentiasa bergantung kapada kepentingan ramai (muslihat umum)." Penguatkuasaan kanun jenayah yang digubal oleh Kerajaan PAS di Kelantan, menurut kajian sehingga setakat ini tidak menampakkan dan tidak menyakinkan pakar-pakar perundangan Islam yang tidak mempunyai sebarang kepentingan politik bahawa ia selari dengan ajaran dan kehendak Islam sebagaimana yang telah diuruskan dengan bijaksana oleh Rasulullah SAW. dan para sahabat.


2. Sepertimana yang Amat Berhormat sendiri sedia ketahui, KEADILAN adalah ASAS yang paling utama ditekankan oleh agama Islam apabila melaksanakan sesuatu perkara. Penekanan mengenai dengan keadilan adalah sangat terserlah dalam ajaran Islam lebih daripada penekanan yang terdapat dalam ajaran-ajaran yang lain dalam sejarah agama. Baginda Rasulullah SAW. sewaktu mengembangkan agama Islam ialah usaha menghapuskan ketidakadilan yang menjadi sebahagian daripada budaya dizaman itu.


3. Tidak perlu bagi saya menyatakan disini betapa banyaknya terdapat ayat-ayat Al-Quran yang menegaskan tentang pentingnya keadilan dan lebih banyak bagi ayat-ayat yang mencela sebarang jenis kezaliman. Disamping itu al-Quran juga sentiasa menggesa supaya dielak daripada terjadinya huru-hara dan Allah sendiri sangat tidak gemarkan kapada mereka yang menyebabkan huru-hara berlaku. Kita hanya bertindak balas terhadap sikap permusuhan dan serangan yang dilakukan terhadap kita. Di Malaysia, orang bukan Islam bukan sahaja tidak memusuhi kita tetapi mereka memberi kerjasama bahkan membantu kita dalam urusan-urusan yang bersangkutan dengan kegiatan dan amalan ajaran Islam.

Pada yang belum baca surat penolakkan hudud Pas oleh Tun Dr M, boleh klik SINI.

Kalau ko tak tahu, jangan cakap macam tu, kang kalau kena sepak naya saja. Bodoh punya Saifudin.

McTheory:
Tengok muka pun tahu, hati busuk!! anjing kurap!!

LAGI AHLI POLITIK GUNA TWITTER UNTUK MELUCAH!! apaa raa..

Posted: 07 Jun 2011 08:55 PM PDT

Ini ahli politik yang bertanggung jawab.. salah jawab salah..

Yang ni takdak teloq! siap ada video balun, tapi rilekk.. buat muka tak bersalah..


NEW YORK, 7 Jun — Anggota Dewan Perwakilan Kongres Amerika Syarikat (AS) Anthony Weiner semalam sambil menitiskan air mata mengakui ada menjalin hubungan 'tidak sepatutnya' dengan beberapa wanita menerusi Internet tetapi menegaskan, tidak akan meletakkan jawatan sebagai wakil rakyat.

Weiner, wakil parti Demokrat dan suara liberal utama di Dewan Perwakilan, yang sebelum ini disebut-sebut akan bertanding kerusi Datuk Bandar New York City pada 2013, mengakui ada menjalin hubungan tidak sewajarnya dalam dunia siber dan perbualan telefon dengan enam wanita.

Bagaimanapun beliau menegaskan, kenalan itu tidak membawa kepada hubungan fizikal dengan wanita-wanita berkenaan.

"Saya sangat kesal dengan apa yang saya telah lakukan dan saya tidak akan meletakkan jawatan," kata Weiner, yang dilihat sebagai pemimpin Demokrat yang semakin terserlah, sambil mengesat air mata pada sidang media di sini, semalam.

"Saya telah menghantar gambar diri saya (yang berahi) menerusi Twitter, saya mahu menghantar mesej langsung sebagai sebahagian daripada jenaka kepada seorang wanita di Seattle," kata beliau mengenai imej seorang lelaki dengan hanya berseluar dalam, yang mencetuskan skandal sejak seminggu lalu.


"Sebaik saja saya menyedari saya telah muat naik (foto itu) di Twitter, saya telah panik. Saya telah mengeluarkannya dan mengatakan bahawa (akaun) saya telah digodam.

"Kemudian saya terus berpegang pada cerita itu, yang mana ia satu kesilapan yang dikesali," katanya.

"(Lelaki dalam) gambar itu adalah saya, dan saya telah menghantar gambar itu," katanya lagi.
Paparan laman web Biggovernment.com menunjukkan gambar tidak berpakaian anggota Kongres AS Anthony Weiner yang dihantar kepada seorang pelajar kolej.

Sambil mengatakan tindakannya itu sesuatu yang "amat bodoh" dan "destruktif", Weiner menekankan, beliau tidak pernah mengadakan hubungan seks dengan mana-mana wanita terbabit.

Weiner telah mendirikan rumah tangga dengan Huma Abedin, pembantu yang telah lama berkhidmat dengan Setiausaha Negara Hillary Clinton.

Pasangan itu melangsungkan majlis perkahwinan di hadapan bekas presiden AS Bill Clinton.

"Saya sangat mencintai isteri saya dan kami tiada hasrat untuk berpisah kerana perkara ini," katanya sambil menambah, beliau kecewa dengan tindakannya.

Minggu lalu, Weiner menafikan telah menghantar foto seorang lelaki dalam aksi seolah-olah seorang peninju ketika sesi pengenalan tinju kepada seorang pelajar kolej wanita 21 tahun.

Bagaimanapun pada awalnya beliau mendakwa akaunnya telah digodam.

Weiner berkata hubungannya dengan wanita-wanita terbabit telah dijalin beberapa tahun menerusi Twitter, Facebook, e-mel dan telefon.

Antara lain beliau mengakui pernah menghantar kepada mereka gambar-gambar berahi dirinya. — Reuters

McTheory:
Baru hantar gambar lucah 'terkantoi' dah nangis.. Anwar kantoi main pelacur, rilex je pun, siap anak bini bangun belakan dia..

DEDAH!! BLOGGER PUAK PAKATAN HARAM KAKI BAPOK??!!

Posted: 07 Jun 2011 05:35 PM PDT


Kantoi!!?? Sedang Mc membelek-belek blog pencacai Pakatan, Mc ternampak entri kat sebuah blog hak milik budak pencacai juga, tajuknya Video Seks Mat Sabu. Itu Mc tak kisah lagi, tapi bila Mc terbaca dia punya komen, Mc pun berfikir, patutla blogger-blogger pencacai Pakatan tak kisah jika Anwar meliwat dan main pelacur, sebab mereka pun lebih kurang sama saja.

Patutlah mereka sanggup nak terima juga Anwar jadi PM, walaupun mereka tahu Anwar teruk, sebab mereka pun 'sama dengan' macam Anwar juga.

Ini bukan fitnah atau rekaan, gambar diatas Mc tangkap guna camera, tanpa sebarang edit. Memang itu komen yang dilakukan oleh dua ekor blogger pencacai Pakatan. Kalau tak percaya klik SINI dan baca sendiri. Itu pun kalau dia tak delete lagi la.

Kalau tak jelas lagi, baca dialog kat bawah,

@Milo Suam: Ameno hp aku hilang.


Ameno World: Tue la ngorat bapok sampai hp hilang watpe, lainkali biar aku ngorat bapok, ko ngorat lah papa gomo, hahaha..


Bila ada orang baca komen yang seperti itu, tentunya ia akan menimbulkan syak. Bukan orang lain yang buat, tapi tuan punya badan yang sendiri mengaku. Mc dedahkan aje.. he he he..

Masalahnya, kalau Milo Suam mengorat Papa Gomo, nak ke Gomo kat dia? kah kah kah..


McTheory:
Gomo ko nak ke sotong lembik goreng tepung macam ni? kah kah kah..

VIDEO MAT SABU PALING CANGGIH YANG PERLU ANDA LIHAT!!

Posted: 07 Jun 2011 02:47 PM PDT


Layan jaaa...

McTheory:
Kah Kah Kah.. No Komen!!

Apa Yang Tersirat

Posted: 08 Jun 2011 01:09 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Kenapa Anwar tidak hadir Muktamar Pas ke 57?

Posted: 08 Jun 2011 07:40 AM PDT

Muktamar Pas Tahun 2011
Muktamar Pas Tahun 2009
Tidak sama, pada Muktamar Pas ke 56 tahun 2009, Anwar turut hadir bersama Lim Kit Siang semasa perasmian. Namun pada tahun ini, kelibat Anwar tidak kenampakan. Sementara itu, Lim Kit Siang hadir berkaca mata hitam.

Ada yang menafsirkan, ketidak hadiran Anwar itu, agar tidak disalah tafsir oleh golongan ulama sebagai menyokong kepada para pemimpin Pas yang condong kepada Anwar.

Selain itu Anwar sedar bahawa beliau hari ini menjadi liabiliti dan faktor yang bakal menyumbang kepada kekalahan calon-calon yang dilihat pro kepada beliau.

"Beliau juga sedar wujudnya arus yang kuat dalam Pas yang berasakan Anwar telah memalitkan kesan negatif berikutan skandal seksnya sekali gus membina persepsi umum bahawa Pas bersetuju dengan perbuatan terkutuknya itu.

Melalui muktamar itu, terserlah, bahawa Hadi menyindir Anwar apabila presiden Pas itu berkata "Dalam kita mengungkap konsep kebajikan menyeluruh ini, maka kepimpinan yang menerajui negara berkebajikan adalah di kalangan yang berilmu dan bertakwa".

Melihat kepada ucapan Hadi itu, Anwar tidak layak untuk dilantik sebagai Perdana Menteri, kerana "ketaqwaannya" diragukan.

Anwar masih bergelut dengan kes sodomi di mahkamah dan yang terbaru, telahpun didedahkan pengelibatannya sebagai pelaku dalam video seks.

Bangunan Pejabat PKR dilelong

Posted: 08 Jun 2011 04:11 AM PDT

Bangunan yang menempatkan ibu pejabat PKR akan dilelongkan esok dan bakal menjadikan parti itu tanpa pejabat.

Lelongan akan bermula pada harga RM460,000 hingga RM1 juta bagi setiap unit, bergantung kepada tingkat mana unit itu terletak.

Sebelum ini Bendahari PKR William Leong pernah berkata bahawa PKR mungkin mempertimbangkan bagi membeli bangunan itu tetapi katanya ia bergantung kepada harga yang ditawarkan itu.

PKR menyewa bangnan lima tingkat tersebut antara RM10 ribu hingga RM20 ribu setiap unit.

Bagaimanpun, pemilik bangunan itu dikatakan telah gagal membayar ansuran pinjamannya dan bank mahu melelong 10 rumah kedai milik syarikat berkenaan di Tropicana, Petaling Jaya ini.

Dr Khir Toyo di mahkamah

Posted: 08 Jun 2011 02:02 AM PDT

Bekas Menteri Besar Selangor, Dr. Mohamad Khir Toyo ditemani isteri, Zahrah Kechik meninggalkan Mahkamah Tinggi Shah Alam selepas hakim mengekalkan pertuduhan memperoleh dua lot tanah dan sebuah rumah di Seksyen 7, Shah Alam secara salah di Shah Alam. - Foto THE STAR

Peguam Syarie kecam TAAT-letak isteri bagai pelacur

Posted: 08 Jun 2011 01:34 AM PDT

Persatuan Peguam Syarie Malaysia (PGSM) mengecam kenyataan Naib Presiden Kelab Isteri Taat, Dr Rohaya Mohamed yang menyarankan golongan isteri mesti patuh dan melayan suami seperti 'pelacur kelas pertama'.

Timbalan presidennya, Musa Awang menyifatkan kenyataan Dr Rohana itu sebagai satu kenyataan yang "biadap dan celupar" kerana meletakkan diri seorang isteri serendah seorang pelacur.

"Isteri bukanlah seorang pekerja seks bagi suami. Tugas isteri melayan suami adalah suatu ibadah yang diberi ganjaran pahala dari Allah.

"Walaupun suami diwajibkan memberikan nafkah kepada isteri dalam bentuk tempat tinggal, makan minum, pakaian atau wang ringgit, ia bukanlah sebagai ganti kepada khidmat seks yang isteri berikan.

"Ia adalah suatu amanah dan tanggungjawab kerohanian yang telah ditetapkan oleh agama, yang juga diberi ganjaran pahala oleh Allah," katanya.

Minggu lalu, Dr Rohana dilapor mengingatkan seseorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti 'pelacur kelas pertama' bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.

Katanya, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami antara punca utama kegagalan rumah tangga dan punca suami beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu.

Dalam kenyataan medianya hari ini, Musa berkata kenyataan itu tidak sepatutnya keluar daripada seorang wanita yang berpendidikan kerana ia "menjatuhkan imej wanita walaupun mungkin niatnya baik supaya isteri mentaati suami".

"Bukan menjadi kelaziman masyarakat Melayu Islam untuk melanggan pelacur, cuma hanya segelintir sahaja yang berbuat demikian.

"Tidak semua lelaki tahu bagaimana servis seorang pelacur kelas atas. Jadi kenyataan tersebut menggambarkan seolah-olah semula lelaki Melayu Islam melanggan pelacur," katanya.

Sehubungan itu, pihaknya menyeru kepada semua wanita supaya tidak menyertai kelab tersebut kerana dari awal lagi telah menampakkan kecelaruan halatuju dan matlamatnya, serta merendah-rendahkan martabat wanita.

Menurutnya, penubuhan kelab itu tidak akan membantu dalam menyelesaikan masalah perceraian yang dikatakan berlaku setiap 15 minit atau anak luar nikah yang lahir setiap 17 minit.

Sebaliknya, kelab seperti ini sepatutnya melebihkan usaha yang padu ke arah melahirkan suami, bapa, anak lelaki dan muslimin mithali sebagaimana yang dipandu oleh Islam.

Kes Rasuah Khir Toyo: Pengarah Ditamas jadi saksi pendakwaraya

Posted: 08 Jun 2011 12:00 AM PDT

Pengarah Ditamas Datuk Shamsuddin Hayroni yang pada mulanya dituduh bersubahat dengan Dr Khir Toyo berhubung pemilikan dua Lot Tanh dan sebuah banglo dibina ala bali di Seksyen 7, Shah Alam; namun dibebaskan pada Isnin, kini menjadi saksi utama pihak pendakwaan.

Mengikut pertuduhan, Dr Mohamad Khir didakwa mendapatkan untuk diri dan isterinya, Datin Seri Zahrah Kechik, 45, suatu barangan berharga iaitu dua lot tanah dan sebuah rumah yang terletak di No. 8 & 10, Jalan Suasa 7/1L daripada Ditamas melalui pengarahnya, Shamsuddin.

Hartanah tersebut yang terletak di Seksyen 7 di sini diperoleh dengan harga RM3.5 juta sedangkan ia dibeli oleh Ditamas pada 23 Dis 2004 dengan harga RM6.5 juta.

Perbuatan itu didakwa dilakukan dalam keadaan Dr Mohamad Khir mengetahui bahawa Shamsuddin mempunyai hubungan dengan tugas rasminya sebagai Menteri Besar Selangor pada ketika itu.

Dr Mohamad Khir yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Panjang, didakwa melakukan kesalahan itu di kediaman rasmi Menteri Besar Selangor di Jalan Permata 7/1, Seksyen 7 di sini pada 29 Mei 2007.

Shamsuddin pula didakwa bersuhabat dengan bekas Menteri Besar itu, untuk melakukan ksalahan tersebut di tempat dan masa yang sama.

Dr Mohamad Khir, yang menjawat jawatan Menteri Besar dari Ogos 2000 hingga Februari 2008, didakwa mengikut Seksyen 165 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-dua sekali, jika sabit kesalahan.

Kerana Album "Jodohku" Cinta Anang & Ashanty bersemi

Posted: 07 Jun 2011 10:21 PM PDT

Penyanyi dan komposer, Anang Hermansyah, 42, (Anang) mengakui kolaborasinya dengan penyanyi Ashanty, 28, dalam album duet terbaru, Jodohku telah melahirkan bibit-bibit cinta antara mereka sejak dua bulan yang lalu.

Kata bekas suami kepada penyanyi Krisdayanti itu, hubungannya dengan Ashanty yang bermula atas dasar profesional bertukar menjadi perasaan cinta kerana mereka kerap bersama sepanjang proses pembikinan dan promosi album tersebut.

"Pada awalnya, kami hanyalah teman duet dalam projek ini dan semuanya atas dasar profesional saja.

"Saya bekerjasama kerana Ashanty memiliki suara yang bagus, cantik dan paling penting dia sudi menerima pelawaan saya untuk berduet.

"Tak disangka pula keakraban kami yang kerap bersama sepanjang proses pembikinan dan promosi album ini melahirkan perasaan cinta," katanya.

Tambah Anang, ciri-ciri kesederhanaan dan ketulusan yang dimiliki oleh wanita itu lantas menawan hatinya yang sememangnya kesunyian selepas berpisah dengan Krisdayanti.

"Dia seorang wanita yang pintar, tulus dan mengambil berat. Kesederhanaan yang dimilikinya itu membuatkan saya terpikat.

"Anak-anak dan keluarga kami juga merestui hubungan ini dan saya akui sangat gembira dan bahagia sekarang," katanya.

Ditanya pula tentang perancangannya untuk melamar Ashanty seperti yang heboh diperkatakan di portal-portal hiburan di Indonesia kebelakangan ini, Anang memberitahu, dia sememangnya merancang untuk mengahwini wanita itu seandainya ada jodoh di antara mereka.

"Memang ada perancangan ke arah lebih serius tapi kita hanya mampu merancang. Selebihnya harus berserah pada kuasa Tuhan," katanya.

Dalam pada itu, album duet berkenaan memuatkan enam buah lagu baru iaitu Menentukan Hati, Kekuatan Hati, Jodohku, Cinta Ini Merubahku, Sumpah Mati dan Bidadari Pujaan, selain tiga lagu lama yang diberi nafas baru iaitu Makin Aku Cinta, Berartinya Dirimu dan Rindu Ini.

Album terbitan Tropic Jaya itu akan berada di pasaran tempatan bermula minggu depan.

Kerjasama antara Parti Pas-Parti Umno-Tidak mungkin lagi: Mat Sabu

Posted: 07 Jun 2011 08:58 PM PDT

Kerjasama antara Parti Pas dan Parti Umno-Tidak mungkin lagi, kata Mat Sabu-Timbalan Presdien Pas yang baru.

Namun hubungan antara individu akan diteruskan, kerana itu sifat yang dituntut dalam islam.

PAS kata Mat Sabu, sangat komited dengan DAP dan PKR, kerana parti-parti itu sudah serasi dan sealiran dalam bentuk parti; dan pakatan terbaik melawan Umno/BN.

Menurut Mat Sabu, parti Umno adalah musuh utama parti Pas, dalam politik negara, atas sebab itu tiada asas atau ruang untuk berkerjasama.

Pada Ahad lalu, Timbalan Presiden Umno berkata, walaupun Pas menutup ruang untuk kerjasama, namun pintu Umno senantiasa terbuka kepada parti Pas untuk berkerjasama membentuk kerajaan perpaduan, demi ummah secara keseluruhan, bukan hanya berasas kepada ahli dan penyokong parti.

Malah Ketua Penerangan Umno, Ahmad Maslan menyahut kenyataan Muhiyiddin itu, sambil berkata- lupakan sejarah silam, tutuplah buku lama, bukalah buku baru dan lembaran baru-demi kebaikkan seluruh rakyat negara ini.

AYT melihat, selagi Mat Sabu menjadi Pemimpin Pas, tiada ruang untuk Parti Umno dan Parti Pas berkerjasama, kerana Mat Sabu menganggap, bahawa pemimpin Umno adalah pemimpin diktator kerana menindas rakyat dan hanya memperkaya pemimpin serta kroni.

DIMENSI

Posted: 08 Jun 2011 11:37 AM PDT

DIMENSI


Omegay: hudud - tu laa..wally slipau suke sgt isap ibu jari kaki kapal

Posted: 08 Jun 2011 08:15 AM PDT


"ayO yo Yo..kadeywaleyy..wongko mulut byk jahat!..tarak dengar cakap aku..
nahh satu kali hantam!...zassss"

"Seingat saya orang yang menghantar surat kepada kerajaan negeri Kelantan agar tidak melaksanakan hudud satu ketika dahulu namanya ialah Mahathir Mohamad bukannya Karpal Singh.

"Barangkali orang yang bernama Mahathir Mohamad ini sudah lupa, untuk tujuan mengingatkannya saya boleh tunjukkan surat itu, ia masih ada dalam simpanan saya," - Sahibul sawan Wally Slipau alaihisalam

"aisey tenkiu2 kawan!..
kalo titak aa wa kina potong ayam wooo!"

Sawan sahibul gundu wally slipau datang lagi. tapi tak bleh nak salahkan la dia sebab dia dah uzur. pemikiran pun dah tak stabil..

seb baik aku masih simpan lagi info ni huhuhu. jom kita back to the future! tengok sape lupe kehkehkeh. (kredit to Anti PKR Club)

Kronologi Proses Permohonan Kelantan Utk Melaksanakan Hukum Hudud (sejak tahun 1993)

1. Selesai tiga tahun mengambil alih pemerintahan Kelantan iaitu pada tahun 1993, Menteri Besar, Nik Abdul Aziz Nik Mat memberitahu kepada rakyat bahawa kerajaannya akan menunaikan janji manifestonya iaitu melaksanakan hukum hudud di Kelantan.

2. Rang Undang-Undang Jenayah Syariah II Kelantan itu kemudian dibahaskan dalam persidangan Dewan Undangan Negeri selama beberapa hari dan mendapat persetujuan lebih 1/3 ahli dewan rakyat.

3. Rang undang-undang itu kemudian dibawa mengadap Sultan Kelantan untuk diperkenan dan ditandatangani. Dengan sedikit penerangan dan ceramah mengenai hukum hakam Islam iaitu hudud terkandung sebanyak 0.001 peratus dari keseluruhan syariah, lalu bersetujulah baginda Sultan Ismail Petra dan terus menurunkan tanda tangan.
Selama setahun hudud Pas diluluskan, iaitu dari tahun 1993 sehingga akhir tahun 1994, Nik Aziz Nik Mat dan wakil-wakil rakyat Pas Kelantan membuat ceramah ke seluruh negeri untuk menyatakan bahawa hukum hudud Pas perlu dilaksanakan.

4. Bagaimanapun, katanya Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad tidak bersetuju dan dengan itu keluarlah fatwa Nik Aziz menuduh orang Umno kafir kerana menolak hukum Allah.

5. Bagi Dr Mahathir, jika Pas hendak melaksanakan hudud, laksanakanlah di Kelantan iaitu negeri pimpinannya bukan di seluruh Malaysia. sebab negeri lain masih diperintah oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) yang terdiri daripada kaum Cina, India, Iban, Kadazan dan sebagainya.

6. Dia nak buat hudud, buatlah di Kelantan. Kenapa perlu laksanakan sehingga ke negeri lain. Saya sendiri nak tengok bagaimana Nik Aziz potong tangan pencuri, sebat penzina dan merejam perogol,? kata Dr Mahathir pada tahun 1994.

7. Nik Aziz terdiam dan merasakan Pas Kelantan mula terjerat dengan tindak tanduk sendiri untuk melaksanakan hukum hudud. Dr Mahathir sudah memberi lampu hijau, malah bersedia mengambil hudud Pas untuk dilaksanakan di Malaysia jika ia berjaya membanteras kegiatan jenayah dan menepati 100 peratus syariah Allah.

8. Selepas berbincang sesama mereka, Nik Aziz mengeluarkan kenyataan, Kelantan akan tetap melaksanakan hudud kerana sudah mendapat perkenan Sultan Kelantan selaku ketua agama di Kelantan.

9. Dr Mahathir kata, okey... teruskan. Kita nak tengok...

10. Kemudian pada 31 Januari 1995, berlakulah persitiwa mengemparkan di Kelantan iaitu Ahli Parlimen Nilam Puri (sekarang Parlimen Peringat) Mohamad Sabu di tangkap berkhalwat dengan seorang suri rumah yang juga isteri kawan baiknya di bilik 121, Hotel Perdana, Kota Bharu.

11. Ketika serbuan dibuat oleh tujuh orang Penyelia Agama ke bilik itu, Mohamad Sabu hanya memakai kain tuala berwarna hijau (Hak Milik Kerajaan) dan pasangannya, Norma hanya tidak bertudung kepala.

12. Kedua-duanya sedang berada di atas katil. Mohamad Sabu menyandar dikepala katil, manakala Norma di kaki katil. Ditangan Norma ada sebotol kecil ubat seperti makjun. Bagaimanapun, Norma kata ubat itu ubat buasir.

13. Mengikut hudud Pas Kelantan, jika ditangkap kerana melakukan khalwat, pasangan itu boleh disebat sebanyak 80 kali sebatan. Ia sudah termaktub dan tiada maaf bagi mu.

14. Sejak 31 Januari 1995 sehingga pertengahan tahun 1999, Pas langsung tidak menyebut perkataan hudud. Mereka takut ditempelak oleh rakyat dan Umno yang sebelum ini pernah mendesak Nik Aziz menjatuhkan hukuman hudud ke atas Mohamad Sabu dan Norma.

15. Selepas empat tahun berlalu, beranggapan bahawa rakyat sudah lupa dengan kes khalwat Mohamad Sabu, maka Pas membangkitkan semula hukum hudud untuk memancing undi kerana tidak lama lagi ada pilihan raya (November 1999).

16. Rupa-rupanya, Umno dan rakyat Kelantan tidak pernah lupa walaupun empat tahun berlaku. Sebaik saja Pas menyebut perkataan hudud, maka rakyat bertanyakan Nik Aziz kenapa hudud tidak dilaksanakan ketika Mohamad Sabu ditangkap khalwat.

17. Maknanya, Nik Aziz telah mempermainkan Agama Islam. Apabila penjenayah adalah di kalangan pemimpin Pas, Nik Aziz tidak mahu melaksanakan hududnya.

so amacam wally?..sudah la wally..ente jgn asik nak gormal siang malam laaa. usia ente suda lanjut. ente patut bersara laa. lagi lama ente jadi mb, kapla ente lagi byk tumbuh lumut laa. kalau tumbuh cendawan lagi banyak teruk laa..ente duduk layan cucu lagi bagus la bagusss!!


"YoO bro..are we same DNA?"

weii sahibul senduk matput a.k.a . jerry the clown, karpal tu sape? bukan tuan besar ko ker? tuan yang hari2 ko dok jilat tayar kusi roda dia sampai licin? tuan ko yang di sembah di puja sampai wally ko tak berani nak langkah mayat dia.

rakyat dah tau cuma tunggu masa bila korang nak gugurkan negara islam. akhirnya muktamar lepas secara resminya dah tertulis dalam lipatan sejarah akan kebahlolan yang di tunggu2!

tak payah la nak heret rakyat nak pertahan pasal hudud lagi. korang dah pun gadai konsep islam kat karpal & the geng. siap2 aje la pasrael kene bungkuih pru13 nanti huhuhu >:D

PEJUANG BANGSA

Posted: 08 Jun 2011 11:31 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Panas ! Pilihanraya masjid bakal cetuskan pergaduhan hingga anak cucu cicit !

Posted: 08 Jun 2011 12:27 AM PDT Tindakan Kerajaan Dap Pulau Pinang memutuskan pemilihan jawatan kuasa masjid di seluruh masjid di Pulau Pinang diadakan melalui proses pilihan raya jelas dilihat sebagai cara halus yang terancang untuk memecah belahkan orang Melayu di negeri tersebut.

Ketua UMNO Bahagian Tasek Gelugur, Shabudin Yahaya berkata pentadbiran orang Melayu beragama Islam di negara ini adalah melaui jawatan kuasa masjid yang dikenali sebagai kariah di mana kariah yang dilantik ini bukan sahaja bertangungjawab mentadbir masjid tetapi menjaga setiap anak kariah di kawasannya.

Namun katanya, apa yang penting, di dalam kariah ini tiada amalan politik kerana tidak kira individu tersebut menyokong UMNO, Pas atau PKR, semuanya bersatu padu menjaga kariah masing-masing.

"Inilah kekuatan orang Islam. Sekiranya pemilihan jawatan kuasa masjid dipolitikkan, maka akan berpecah belahlah orang Melayu. Harus diingat, sekiranya kariah berbecah belah, maka tiada lagi tempat untuk orang Melayu berlindung atau bersatu.


"Saya beri contoh. Dalam sebuah kariah, walaupun kita berlainan fahaman politik, tetapi kita tetap boleh duduk satu meja minum kopi. Tetapi apabila kariah masjid dipilih melalui cara pilihan raya, sudah pasti akan terjadi perbalahan yang teruk sehingga ke mati.

"Ini adalah melalui pengalaman saya sewaktu menjawat jawatan sebagai Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang. Kariah yang bergaduh akan terus bergaduh sehingga mati malah anak cucu cicit turut akan bergaduh sama. Inilah yang kita cuba elakkan", katanya kepada UMNO-Online di sini.

Beliau menambah apabila jawatankuasa masjid diadakan melalui proses pilihan raya, sudah pasti segala cerita buruk individu akan dibongkar semasa berkempen.

"Apa akan jadi dengan orang Melayu sekiranya sesama kariah bergaduh kerana berebut jawatan. Adakah kita mahu melihat DAP bertepuk tangan melihat kejayaan mereka memecah belahkan umat Islam," ujarnya.

Beliau turut menjelaskan, dengan cara sedia ada iaitu jawatan kuasa masjid dibuat secara lantikan, sekiranya terdapat salah laku, individu tersebut boleh dipecat namun sekiranya dibuat secara pilihan raya, bagaimana tindakan hendak diambil sekiranya terdapat salah laku terhadap individu yang menang secara pilihan raya.

"Cara pilihan raya ini sebenarnya terdapat terlalu banyak keburukan dari dari kebaikan. Apa yang pasti, inilah perancangan jahat DAP untuk melihat umat Islam di negara ini menjadi lemah. Malangnya, orang Melayu sendiri yang menjadi tali barut membantu DAP di dalam melaksanakan agenda busuk mereka.


"Sedarlah, jawatan kuasa masjid bukan boleh dijawat oleh sebarangan orang kerana hanya mereka yang benar-benar layak sahaja yang dilantik. Janganlah kita membenarkan masjid menjadi medan politik dan sekaligus menghancurkan kekuatan orang Melayu. Kita harus melindungi kariah kita dari agenda jahat DAP. 


Jangan ada puak-puak di dalam kariah. Percayalah, pilihan raya masjid hanya mengundang perbalahan sesama kariah sekaligus melemahkan perpaduan orang Melayu," katanya. -MediaUMNO


Komen PB 


Tak dapat PB  bayangkan bila ada poster-poster calon di seluruh masjid bila diadakan pilihanraya masjid ini ... Ayuh !  Semua umat Islam tidak kira parti politik atas nama Islam harus bantah pilihanraya masjid ciptaan DAP ini .

UMNO P.Pinang batu penghalang utama DAP adakan pilihanraya masjid

Posted: 07 Jun 2011 08:37 PM PDTBila PB baca kenyataan bos No 1 UMNO P.Pinang terbaru dalam isu pilihanraya masjid ciptaan DAP , ini yang sebenarnya  UMNO wajib  buat dan kena buat .

Setakat memberi komen hentam  DAP dan Malik Kassim dalam Utusan memang sudah jadi kebiasaan  , tetapi dalam isu besar seperti pilihanraya masjid , UMNO perlu memainkan peranan lebih besar dari itu .

UMNO mempunyai segala kekuatan serta yang lebih penting  hubungan baik dengan Istana dan Raja Melayu  , jadi  tidak salah bila Datuk Non mahu mengadap Yang Di Pertuan Agong wakili Badan Perhubungan  UMNO Pulau Pinang  untuk  merayu perkenan Seri Paduka supaya pilihan raya masjid di Pulau Pinang ditangguhkan dan dikaji semula demi menjaga keharmonian institusi Islam itu.

Jadi, PB setuju dengan tindakan Datuk Non selalu Pengerusi Badan Perhubungan UMNO P.Pinang dan semua pihak termasuk NGO-NGO Melayu dan Islam harus menyokong usaha ini kerana UMNO mewakili suara umat Islam di negeri ini yang tidak setuju dengan tindakan jahat DAP mahu pecahbelahkan umat Islam dengan adakan pilihanraya masjid .

Sekali lagi , UMNO  menjadi batu penghalang utama DAP dalam usaha mereka  menipu dan memperdayakan  umat Islam di negeri ini . Selepas isu-isu panas sebelum ini seperti pembatalan perarakan Maulidul Rasul , wang judi, khutbah doa Guan Eng   didedahkan , kini  isu pilihanraya masjid pulak menjadi isu besar untuk umat Islam  . DAP memang amalkan politik bangsat dan memperbodohkan orang Melayu dan umat Islam .

Sudah tentu lepas ni Guan Eng akan tuduh ini semua adalah fitnah UMNO ....Pilihan raya masjid: UMNO menghadap Agong


BUTTERWORTH 7 Jun - Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang akan menghadap Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bagi merayu perkenan Seri Paduka supaya pilihan raya masjid di Pulau Pinang ditangguhkan dan dikaji semula demi menjaga keharmonian institusi Islam itu.


Pengerusinya, Datuk Zainal Abidin Osman berkata, atas kapasiti Tuanku Mizan sebagai Ketua Agama Islam di Pulau Pinang, pihaknya merayu supaya keputusan kerajaan negeri untuk melaksanakan pilihan raya itu dikaji sedalam-dalamnya kerana melibatkan kepentingan umat Islam.


"Sudah wujud kegelisahan dalam kalangan masyarakat Islam termasuk anak-anak kariah yang bimbang terhadap suasana masjid yang mahu dijadikan pentas mencari pengaruh politik partisan.


"Kita akan ajukan rayuan mengenai perkara ini kepada Yang di-Pertuan Agong dan kita serahkan kepada kebijaksanaan Seri Paduka untuk meneliti perkara ini," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Utusan Malaysia Isnin lalu menyiarkan keputusan Kerajaan DAP Pulau Pinang untuk mengadakan pilihan raya bagi jawatan kuasa masjid mulai tahun ini iaitu perkembangan yang dilihat bakal menjerumuskan institusi masjid ke kancah politik kepartian.


Keputusan itu mendapat bantahan ramai pihak yang menyifatkan ia agenda tersembunyi pihak tertentu yang mahu memporak-perandakan institusi masjid sebagai pusat perpaduan umat Islam khususnya di Pulau Pinang.


Zainal Abidin berkata, pilihan raya masjid itu bukan sahaja bermotifkan politik malah bakal mengheret jawatan kuasa kariah masjid dalam kancah perpecahan apabila wujud aktiviti berkempen, mengadu domba serta memburuk-burukkan antara satu sama lain.


Malah katanya, kaedah pelaksanaan pilihan raya itu juga sangat lemah dan longgar sehingga boleh menimbulkan rasa syak wasangka dalam kalangan kariah masjid sekali gus memungkinkan perseteruan serius berlaku.


"Lebih penting, masjid mahu dijadikan tempat membuang undi sedangkan ia tempat beribadat dan tempat untuk meluaskan syiar Islam. Pilihan raya ala politik ini hanya akan meniupkan api perpecahan dan perbalahan," tegasnya.


Beliau turut mempersoalkan mengapa kaedah pemilihan sebelum ini yang menekankan konsep musyawarah dalam kalangan anak kariah dari surau-surau setiap kampung mahu diubah secara tiba-tiba sedangkan ia terbukti berkesan menjaga keharmonian jawatankuasa masjid.


Katanya, sistem sedia ada yang diamalkan sejak lebih 50 tahun lalu membolehkan wakil dari setiap kampung menduduki jawatankuasa masjid supaya apa jua aktiviti dapat dilakukan dengan penglibatan menyeluruh masyarakat tanpa mengira fahaman politik.


"Pada masa sekarang pun, ahli jawatankuasa masjid bukan dikuasai mana-mana parti politik, malah mereka boleh duduk bersama-sama atas semangat persaudaraan. Kenapa suasana harmoni ini mahu dirosakkan?


"Justeru, kita minta anak-anak kariah di Pulau Pinang supaya berfikir dengan kebijaksanaan, jangan biar pihak tertentu menjadikan kita alat untuk merosakkan perpaduan sesama umat Islam," jelasnya.

Saifuddin gelarkan Tun M haprak kerana hentam Karpal Singh

Posted: 07 Jun 2011 06:36 PM PDTDin muka pecah ini cakap Tun Mahathir haprak hanya kerana beliau balun Karpal SIngh . Hang ni sudah jadi pencacai kepada kafir DAP ini ka Din ?  Bukannya Tun M  hantam PKR tetapi mengapa hang dok meroyan pulak ?  Saifuddin ini ahli DAP ka ?

Jangan hang dok putar belit la Din muka pecah tentang  surat Tun M kepada Pok Nik  kononnya sebagai amaran tentang nak laksana hukum hudud. Aku dah baca pun isi kandung surat Tun M itu yang juga mendapat pandangan daripada ulama-ulama .

Aku nak  tanya orang tua macam  Nik Aziz itu  lebih takut kepada Tun M ke  daripada  Allah untuk nak laksana hudud di kelantan  ?
IPOHMALAY

Posted: 08 Jun 2011 09:51 AM PDT

IPOHMALAY


Islamisasi Cara PAS

Posted: 08 Jun 2011 01:03 AM PDT

Bezakan seorang putri Melayu Islam dan seorang putri Cina DAP ini. PAS menjunjung DAP dengan meliberalisasi yang tidak-tidak. Siapakah yang teringin untuk menjawab bagi pihak 'fulamak' dalam PAS di hari akhir? Para pengikut fanatik PAS hari ini kah? Sungguh kami tidak mahu dihimpunkan bersama mana-mana pemimpin UMNO tetapi kami tidak rela untuk dihimpunkan bersama orang-orang PAS apatah lagi pemimpin mereka yang berbuat apa sahaja demi hasad.

Jika ini berlaku ia amat bertentangan dengan fatwa Dewan Ulama Pas Kelantan pada Ogos 1963, orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir memerintah negara menjadi kafir atau haram. Fatwa tersebut menjadi pegangan orang Pas suatu ketika dulu, namun adakah kini fatwa ini tidak lagi dijadikan pegangan ahli dan pemimpin Pas.

Jika prinsip dari 'fatwa' segolongan mereka sendiri mereka boleh ubah demi sekelumit kuasa, apatah lagi soal tafsiran agama mengikut PERUT individu dikalangan mereka. Musnahkan PAS.

PAS Akan Jadi Contoh Siksa Dunia Umat Terdahulu Jika Islam Hancur Bawah Pakatan Rakyat

Posted: 07 Jun 2011 08:19 PM PDT

Makcik Hajjah Sitt Hina Islam Guna Pelayan Luar Negara

Pemilik akaun laman sosial Twitter, sitt_alwuzara yang menimbulkan kontroversi menghina kesucian agama Islam ketika ini dipercayai menggunakan pelayan luar negara.

Menurut sumber Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), walaupun pemilik akaun itu menggunakan pelayan dari luar negara namun ia boleh melayari atau menghantar sebarang maklumat dari dalam negara ini.

Difahamkan, berikutan itu, ia menyukarkan SKMM menjejaki pemilik akaun terbabit.

Jelas sumber itu lagi, SKMM masih menjalankan siasatan lokasi sebenar pemilik akaun itu melakukan jenayah siber yang boleh menimbulkan kemarahan umat Islam.

"Kita percaya pengendali Twitter itu menggunakan pelayan luar negara untuk berhubung melalui laman sosial tersebut.

"Dia juga boleh berinteraksi menggunakan pelayan dari luar negara sama ada di rumah, pejabat mahupun kafe siber di negara ini," katanya.

Pemilik akaun Twitter yang sebelum ini cuba disekat oleh SKMM dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) menerusi Facebook dan blognya, terus mencabar kesucian Islam melalui penggunaan gambar profilnya.

Gambar yang digunakan dalam akaun Twitter miliknya itu menunjukkan penyanyi pop Amerika Syarikat yang terkenal dengan imej pelik, Lady Gaga sedang duduk di atas rumah suci Kaabah sambil memegang mikrofon.

Laman Twitter itu mula beroperasi sejak 5 Mei lalu dan telah berinteraksi hampir 1,000 kali serta mempunyai 3,361 pengikut sejak dibuka.

Pemilik akaun tersebut turut mendakwa dia sebenarnya wanita warga Malaysia yang berketurunan Melayu dan beragama Islam serta pernah menunaikan ibadat haji.

Kini pemilik akaun Twitter itu telah menukar profil kepada gambar seorang gadis berpakaian menjolok mata yang berdiri di belakang Kaabah dengan tulis IKEA.

Ulasan

Bukan sedikit penghina Islam hidup bebas di negara berpenduduk Islam terbesar di dunia, Indonesia. Buktinya anda boleh melihat di www.topix.com dan pilihlah topix khusus bagi Malaysia.

Kebanyakan mereka merupakan anak Batak Kristian atau Cina Kristian atau mana-mana pribumi Kristian yang sedang berperang dengan umat Islam di Indonesia dan mereka menang dengan bergaya.

Kali ini, mereka memerangi umat Islam di negara ini dengan kaedah yang sama dengan cara mereka memerangi dan membungkam umat Islam di sebuah negara yang mempunyai 220 juta penduduk Muslim.

Golongan ini adalah penyokong bagi perubahan kerajaan Malaysia agar ditegakkan oleh golongan anti-Islam dan pilihan mereka telah diperjelaskan iaitu Pakatan Rakyat melalui DAP dan Anwar Ibrahim.

Mana-mana pihak yang anti kepada sikap melebih-lebihkan umat islam di negara ini mengharapkan Pakatan Rakyat mengambil alih kerajaan Malaysia dan memaksa Islam disamaratakan dan tidak diistimewakan.

Siapa antara mereka yang peduli dengan kewujudan sebuah parti Islam dikalangan Pakatan Rakyat? TIDAK ADA. Mereka telah mengetahui peranan PAS dan mereka telah mengetahui kapasiti PAS! Hanya dengan buta hati dan telah terlajak membayar tol ke neraka, ahLIPAS enggan berpisah dengan Pakatan Rakyat!

Runtuhnya keislaman rakyat negara ini pasti sekali tanpa disebabkan oleh tindak tanduk Najib dan Rosmah seperti mana ahliPAS yang jahil lagi hanyir kerap mainkan, malah, diruntuhkan oleh perubahan pemerintahan Melayu Islam dengan pemerintahan sekular totok yang menjadi intipati sokongan PAS untuk SEKELUMIT KUASA, justeru akan memperlihatkan siapa yang akan menyesal di Yaumiddin, hatta Bob Lokman yang merasakan dirinya kini suci.


Adakah benar sang pengkomentar anonymous penyembah Nik Najis yang berhujah seperti anak PASTI? Sebenarnya, sesetengah orang merasakan dia telah melakukan sesuatu yang ma'aruf tetapi hakikatnya dia sedang melakukan inti kepada sebuah kemungkaran yang akhirnya dia sendiri tidak faham mengapa perbuatannya dikategorikan sebagai pelaku kesalahan dalam memimpin umat Islam.

PAS Makin Buta Hati

Posted: 07 Jun 2011 06:08 PM PDT

Baju terkoyak Nabi Yusuf jadi bukti

TERKEJUT dengan kenyataan seorang yang alim dan warak kononnya CCTV atau video tidak boleh dijadikan bahan bukti dalam perlakuan seks.

Saya ingin membuka kembali kisah Nabi Yusuf. Dipendekkan cerita, baju Nabi Yusuf yang terkoyak di belakangnya telah menjadi bukti kukuh untuk membuktikan baginda tidak berniat untuk melakukan onar kepada Siti Zulaikha.

Kesimpulannya, kisah yang telah diceritakan dalam al-Quran itu seharusnya dijadikan pedoman kepada sekalian umat sepanjang zaman.

Sedangkan manusia zaman dahulu pun boleh menerima sesuatu yang tidak bermata dan bertelinga untuk membantu dalam menyelesaikan masalah, manusia jenis apakah yang mahu menolak teknologi CCTV ini?

Ulasan

PAS teman dah khaborkan, demer mana ikut Al-Quran. Demer ikut Protocol of Zion. Suhyunis. Sebab itu pemimpin PAS dan pengikut PAS dibutakan mata dan jiwa mereka dari melihat dan memikirkan tentang yang haq dan yang bathil.

Mereka menolak UMNO dengan ungkapan, UMNO menolak konsep negara Islam ala mereka. Pada masa yang sama, tidak seekorpun ahLIPAS yang dapat menjelaskan bahawa DAP dan PKR adalah penyokong kuat negara Islam ala mereka.

Sesiapa yang bersama PAS sesungguhnya akan dipersoalkan di akhirat kelak. Eh. Lupa. PAS mana peduli semua tu.

Dd i n b u n g a

Posted: 08 Jun 2011 08:57 AM PDT

Dd i n b u n g a


AWAS!!!! SUARA SETAN BERBUNYI KALAU BELI UTUSAN MALAYSIA DI KEDAI PUAK HARAMJADAH!!!

Posted: 07 Jun 2011 07:02 PM PDT


BARU - BARU NI TEMAN DIBERITAHU DIK SAHABAT TEMAN YANG SINGGAH DI SEBUAH KEDAI RUNCIT DI KERAMAT UNTUK MEMBELI UTUSAN MALAYSIA, BILA NAK BAYAR PENIAGA TERSEBUT TERUS MENGELUARKAN SUARA SETAN NYA MENGUTUK AKHBAR UTUSAN MALAYSIA, SIAP SEKALI BERCERITA, SEKARANG NI KAN KAK MERATA - RATA DIEDAR PERCUMA CD LUCAH DI LETAK DIDALAM MOTOR TEPI - TEPI JALAN, TANYA SAHABAT TEMAN CD APA?, JAWABNYA, APA LAGI KAK CD ANU WAR LAH, BALAS KAK LAGI, SAPA BUAT TU?, JAWAB LA SUARA SETAN NI, EHHHH SAPE LAGI KAK KALAU TAK UMNO PUNYA KERJA, JAHAT DEPA NI KAK, JAWAB SAHABAT TEMAN, MANA AWAK TAHU?, APA BUKTINYA?, JAWAB SUARA SETAN, SAPE LAGI KAK MEMANG BIASA KERJA UMNO KAK. HASRAT UTAMA NAK BELI UTUSAN DAH BEBELI, MALAS NAK PENING - PENING KEPALA SAHABAT TERUS BEREDAR.

"MORAL OFF STORY" STRATEGI POLITIK PEMBANGKANG BERJALAN DI BAWAH, STRATEGI UNTUK FULL SWING ISU SEBENAR DENGAN MENGALIH KEPADA MENUDUH UMNO YANG MENYEBAR CD TERSEBUT SEHINGGA MENIMBULKAN SIMPATI TERHADAP SI PENZINA KERANA DIKATAKAN UMNO MENGAIBKAN KETERLALUAN SI PENZINA.

TEMAN PERCAYA KERJA - KERJA INI DILAKUKAN OLEH PEMBANGKANG DENGAN NIAT UNTUK MEMESONGKAN PERHATIAN RAKYAT, UMPAMA KITA MASAK KARI JIKA DICAMPUR SEGALA RENCAH DAN SEBAGAINYA SECUKUP RASA MAKA KARI TERSEBUT AKAN SEDAP, SEKIRANYA KITA LETAKKAN SATU - SATU RENCAH UMPAMANYA GARAM BERLEBIHAN MAKA MASIN LAH KARI TERSEBUT AKHIRNYA KITA TAK MAKAN DAN KITA BUANG KARI TERSEBUT.

UMNO KENA BIJAK MENANGANI DAN PIMPINAN TERTINGGI DALAM UMNO PERLU MEMBUAT LAPORAN POLIS DAN PIHAK POLIS HARUS MENYIASAT DAN MENGAMBIL TINDAKAN KEATAS MEREKA, BUKAN SUSAH UNTUK MENANGKAP, JENAYAH YANG LEBIH DAHSYAT PUN BERJAYA PIHAK POLIS SELESAIKAN, INI KAN PULAK KES - KES SEBEGINI, CUMA TUMPU DITEMPAT - TEMPAT YANG DIKENALPASTI BUAT INTIPAN DAN AMBIL TINDAKAN KERANA MENCETAK DAN MENGEDAR BAHAN LUCAH.

APA PUN SEBABNYA, PEMBANGKANG KINI DAH TERSEPIT SANGAT DENGAN KERENAH DAN KELAKUAN SI PENZINA, UNTUK MENUTUP KERJA JAHAT, SESUATU PERLU DILAKUKAN, TAK HAIRAN LAH SEBAB SEJAK AWAL - AWAL LAGI SI PENZINA SUDAH MENUDUHN DAN MENGAITKAN DS NAJIB, UMNO DAN POLIS YANG TERLIBAT DALAM ISU VIDEO BAGI MENGELIRUKAN RAKYAT.

AKHIRNYA RAKYAT YANG MENILAIKAN SEGALA BURUK BAIK DENGAN MENGUNDI SEMASA PILIHANRAYA KELAK, AKHIRNYA RAKYAT TAHU ZINA DAN LIWAT ITU PERBUATAN TERKUTUK DI SISI AGAMA ATAU TIDAK, YANG BAIK TETAP DIBALAS BAIK, YANG JAHAT TETAP DIBALAS JAHAT.

Ohpolitik!™

Posted: 08 Jun 2011 03:32 AM PDT

Ohpolitik!™


UMNO Parti Neraka sebab Ajak Umat Islam Bersatu!!

Posted: 07 Jun 2011 04:21 PM PDT

Umno terus membuka pintu perpaduannya dengan PAS apabila mengajak parti pembangkang itu melupakan memori silam antara kedua-dua parti yang berseteru sejak tahun 1970-an sehingga mengakibatkan perpecahan umat Islam.

Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan berkata, kejadian itu sudah lama berlalu dan kebanyakan pemimpin kedua-dua parti yang terlibat dalam pertikaian politik pada waktu berkenaan sudah tiada.

"Pemain politik yang terlibat dalam insiden itu sudah tiada. Ia membabitkan pemimpin veteran pada waktu itu.

"Kita tak tahu hujung pangkal. Biarlah peristiwa lama itu berlalu pergi. Sekarang dah beberapa generasi... bukalah buku baru, apa salahnya?" katanya pada sidang media di sini Selasa.

Hubungan kerjasama antara kedua-dua parti itu terputus pada 1977 sehingga menyebabkan Kerajaan PAS Kelantan jatuh.

Terdahulu, Ahmad mengadakan pertemuan dengan lima pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bagi mendengar pandangan mereka terhadap situasi politik, ekonomi, sosial dan kebajikan di negara ini yang turut dihadiri Jawatankuasa Pemandu Majlis Perundingan Melayu yang mewakili 165 NGO.

Jelas Ahmad, beliau mahu PAS menganggap barisan kepimpinan BN sedia ada sebagai kumpulan baru yang tiada kaitan dengan peristiwa itu.

"Datuk (Seri) Najib (Tun Razak), Tan Sri Muhyiddin (Yassin) tak terlibat begitu juga ahli Majlis Tertinggi. Sekarang kita melalui transformasi baru, kita ada pemimpin baru. Jadi lupakanlah yang lama," tegasnya.

Mengulas mengenai PAS yang mahu terus bekerjasama dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ahmad berkata, Umno masih membuka pintu kepada komponen Pakatan Rakyat itu menyertai Barisan Nasional demi memperjuangkan parti Melayu dan perpaduan umat Islam.

"Semua orang tahu usaha untuk menyatupadukan kedua-dua parti masih boleh diteruskan. Kita harus berfikiran positif...tak semestinya seseorang itu akan bersikap begitu selamanya," katanya.

Menurutnya, jika PAS mahu berbincang, kerjasama itu amat dialu-alukan kerana pintu rundingan antara kedua-dua tidak tertutup.

Tegasnya, walaupun pucuk kepimpinan PAS yang baru rata-ratanya didominasi oleh golongan edrogan dan Anwarisme usaha menyatupadukan Umno dan PAS tetap tidak akan berkubur.

"Saya tak melihat perkara seperti itu akan berlaku. Saya anggap calon pada pemilihan kali ini sebagai positif. Kami masih boleh berbincang apabila melibatkan perkara berkaitan Palestin dan pendidikan," ujarnya.

sumber mstar

Ghostwriter | UMNO ajak Umat Islam bersatu, PAS menolak, mana satu parti Islam ni?

- Posted using BlogPress from my iPad

tunku

Posted: 08 Jun 2011 03:27 AM PDT

tunku


PAS New Leadership: Umno Not Threatened In Any Way, Says Mukhriz

Posted: 07 Jun 2011 12:10 PM PDT

KUALA LUMPUR, June 7 (Bernama) -- Umno does not feel threatened in any way with the new leadership of PAS, said Kedah Umno deputy liaison chairman Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir.
Mukhriz, who is also Deputy International Trade and Industry Minister, however, felt the party had mixed reactions about the outcome of PAS' polls.
"No...not at all (threatened)...why we are happy is because we think we have a better chance with that kind of lineup...and why we are not happy is (because) if we are talking about unity, that line up is not going to help us," he told reporters when asked if he thought Umno felt threatened with the new PAS leadership.
Mukriz had earlier attended the official opening of the Smidex 2011: SME Innovation Showcase by the Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin at the Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC), here Tuesday.
Mukhriz said PAS seemed adamant about splitting the Malays for their own purposes, adding that it was very sad to see that happen.
At PAS party congress last week, the non-ulama group, which does not favour PAS uniting with Umno, won key posts and most of the central working committee (CWC) seats with CWC member Mohamad Sabu leading the way, beating incumbent deputy president Nasharuddin Mat Isa and another candidate, Tuan Ibrahim Tuan Man.

tunku :mukhriz is right, with that line up i believe more malays will support umno. those who think pas is going to uphold islamic state will be cheated by the party's stand lately.they will for sure leave pas and join umno. pas is now depending on non malays to support them.they think that dap will let them run the show but they are wrong. it is just like in perak before where nizar was just a puppet to dap.he was running the state on the strings pulled by dap.same situation in penang.dap did not gives anything to pas.in selangor pas has no say too.still pas has not learnt the lesson here.they are just too greedy for power.hadi awang too had changed his skin just to please dap and pkr. he wants to be the next pm as anwar is going in for a long time.although he had said that he won't be the pm shall pakatan wins the next GE but we know the truth.who else they want to put as pm....lim kit siang? we have no problem with hadi's dream or quest but being a puppet pm and controlled by dap...no way man. well, to me it is pas lost.umno has more advantages now from this situation.Islam is dead in pas now.

Politik Harian

Posted: 08 Jun 2011 03:19 AM PDT

Politik Harian


Khairy Pertahan Lawatan Najib Ke Kazakhstan, Dakwaan Pembangkang Tidak Berasas

Posted: 08 Jun 2011 01:52 AM PDT

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin hari ini mempertahankan lawatan Datuk Seri Najib Razak ke Kazakhstan sambil menafikan perdana menteri menyalahgunakan dana awam untuk menghadiri majlis pertunangan anak perempuannya di negara itu. Baca lagi...

DAP Berjaya Menentang Negara Islam Pas

Posted: 07 Jun 2011 09:55 PM PDT

Di sebalik pelbagai pihak menyifatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim kini berjaya mencengkam Pas hasil kemenangan golongan 'Anwarinas' pada pemilihan parti itu Sabtu lalu, Tun Dr. Mahathir Mohamad pula tampil dengan pandangan yang berbeza. Baca lagi...

anakbukitgantang says

Posted: 08 Jun 2011 03:08 AM PDT

anakbukitgantang says


DAP Pulau Pinang TIDAK BOLEH KELUARKAN ARAHAN ke atas Majlis Hal Ehwal Ugama Islam

Posted: 07 Jun 2011 10:28 PM PDT

Pulau Pinang adalah negeri tanpa Sultan (yakni sehingga kes Kesahehan Perjanjian Pajak Gadai bertempoh "selagi bulan bintang bercahaya" selesai dibicarakan dan ia kembali ke pangkuan Sultan Kedah)

Selagi itu segala HAL EHWAL UGAMA ISLAM perlu mendapat PERKENAN Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Yang Di Pertuan Agong sebagai KETUA UGAMA ISLAM di Malaysia dan Ketua Ugama Islam di negeri negeri Selat.

Oleh itu arahan DAP Pulau Pinang untuk semua masjid mengadakan pilihanraya adalah salah dari segi Perlembagaan Persekutuan dan juga ugama Islam.

Didalam ugama Islam telah disebut tatacara memilih Imam. Dalam Perlembagaan Persekutuan juga ditegaskan perlantikan Imam dan AJK  sesebuah masjid adalah dengan PERKENAN Sultan. Di Pulau Pinang  YDP Agong selaku Ketua Ugama Islam Negeri tersebut perlulah di hormati.

Sesungguhnya ada satu Hidden Agenda Rejim DAP Pulau Pinang mengadakan pilihanraya masjid- untuk memecahbelahkan lagi umat Islam di Pulau Pinang dan Malaysia.

Semoga umat Islam sedar agenda tersembunyi ini dan langkah pertama ialah membuat laporan polis agar tindakan biadab ini dapat dihentikan.

.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 08 Jun 2011 03:08 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Bangsa anak Hannah

Posted: 08 Jun 2011 01:25 AM PDT


Satu polemik timbul apabila ADUN Subang Jaya, Hannah Yeoh dari parti DAP enggan mengisi maklumat bangsa untuk mendaftarkan anaknya.

Hannah Yeoh yang berbangsa Cina berkahwin dengan seorang peguam berbangsa India bernama Ramachandran Muniandy.

Hasil dari perkawinan mereka, zahirlah seorang bayi wanita yang diberi nama Shay Adora Ram a/p Ramachandran Muniandy. Nama yang diberi sekian rupa nampaknya macam nama kaum India.

Husin tidak tahu hal kahwin campur, kerana ana kahwin sebangsa. Difahamkan menurut adat-adat dan amalan-amalan di Malaysia, bangsa si anak didaftar mengikut bangsa ibu atau bapa.

Amalan budaya keluarga campuran selalunya menurut budayaan suami dan turut diambil sedikit dari budaya isteri. Selalu dilihat keluarga budaya campur agak kebaratan amalan budaya.

Menurut Hannah Yeoh, "Kami diberikan borang untuk diisi. Jadi kami letak 'anak Malaysia' di ruangan 'bangsa' tetapi seorang pegawai berkata bangsa mestilah didefinisikan mengikut keturunan ibu bapa mereka, iaitu Cina atau India.

"Kami jawap anak perempuan kami bukan Cina ataupun India."

Kenapa Hannah Yeoh berbuat demikian? Dua kemungkinan yang boleh dijangka.

Pertama, Hannah betul-betul tidak mahu anaknya dianggap berbangsa India. Kedua, Hannah malu ada anak berbangsa Cina.

Sayang sekali ...

Kalau Hannah menuntut dan suami setuju anaknya didaftar sebagai Cina, boleh jadi asas untuk kita tukarkan ....

.... surat beranak Dato Nurjazlan dari Melayu ke Cina.

#seratah#

Posted: 08 Jun 2011 03:06 AM PDT

#seratah#


HIDUP MATI MELAYU

Posted: 07 Jun 2011 07:29 PM PDT

Melayu Dulu.

Semasa zaman kerjaan Melayu Melaka pada 1400 yang lalu orang melayu berada tahap yang membanggakan, pernah di katakan saorang ahli pelayaran Petugis Brabosa, Pelabuhan Melaka salah satu pelabuhan yang terbesar di dunia, tidak pernah kering kapal-kapal dagang berlabuh di perlabuhan Melaka.

Perlabuhan melaka tersohor ke seluruh dunia, kebijak sanaan pemimpin ketika itu membuatkan orang Melayu menjadi maju,

Tetapi ia hanya dapat bertahang selama seratus sebelas tahun (111) sahaja setelah Petugis menyerang dan menakluk Melaka.

Selam 446 tahu lamanya Melayu dijajah daripada Petugis ke Belanda dari Belanda ke Enggria dari Enggeris ke Jepun, Kominis tumpang sekejab dan diakhiri oleh Enggeris kembali sahingga lah Melayu Merdeka.

Untuk mendapatkan kemerdekaan bukan pekara yang mudah, betul kita merdeka dianggap tidak menumpahkan darah, tetapi sebenarnya orang Melayu telah berjuang dari 1511 lagi untuk mempertahankan tanah air ini.

Semasa zaman Enggeris berapa ramai pejuang-pejuang Melayu mati menentang Enggeris, Tok Jangut di Kelantan dan pengikut-pengikutnya berapa ramai yang terkoban menentang penjajah sahingga jenazahnya diarak keliling bandar Kota Baharu dan di gantong jenazahnya kepala ke bawah untu di tuntun, kononnya pengderhaka kapada Enggeris.

Datuk Maharaja Lela dan Tok Sagor di perak, Abdul Rahman Limbong di Terangganu, Tok Naning di Negeri Sembilan, Tok Gajah, Bahaman Mat Kilau di Pahang dan ramai lagi mereka ini berperang menentang penjajah.

Tetapi mereka tak berhasil kerana kekuarangan senjata dan sebagainya, semua ini dituduh penderhaka kapada pemerentah ketika itu Enggeris, sedangkan mereka berjuang menentang penjajah yang telah menjajah negara ini sejak berzaman-zaman.

bersambung

PAPA GOMO

Posted: 08 Jun 2011 01:51 AM PDT

PAPA GOMO


Anak Hannah Yeoh Berumur 6 Hari Di Lacurkan Menjadi Boneka Politik DAP

Posted: 07 Jun 2011 11:00 PM PDT
Bila Melayu lemah maka Cina naik tocang Bila UMNO lemah yang kuat bukan nya PAS ataupun Melayu PKR sebaliknya Cina DAP. Itu lah yang Gomo boleh gambarkan waktu ini dalam suasana politik tanah air.

Sentimen Perkauman semakin hari semakin ketara dan bukan lah Melayu yang menjadi punca nya sebaliknya Kaum Cina yang di lihat semakin hari sudah tidak sabar sabar untuk menjadi Ketua dalam Malaysia ini agar mudah bagi mereka membuat apa sahaja demi anak cucu cicit mereka.

Gomo nak ulas mengenai isu yang di timbulkan oleh seorang Adun DAP bernama Hanah Yeoh yang telah selamat melahirkan anak bersama pasangannya seorang bangsa India Ramachandran Muniandy. tahniah di atas kelahiran orang baru kepada pasangan keluarga ini namun Gomo merasakan anak Hanah yeoh sepatutnya tidak wajar di lahirkan ke dunia ini dan menjadi Boneka Politik perkauman DAP.

Baru sahaja berumur 6 hari Hannah Yeoh telah melacurkan anaknya menjadi boneka Politik apabila mempertikaikan status bangsa anaknya itu sendiri. Hannah Yeoh bertindak dengan mengisi borang pendaftaran dengan bangsa " Anak Malaysia" Walaupun di dalam borang itu di beri pilihan sama ada Bangsa Melayu, Cina, India, atau lain lain bangsa.

Kenapa Hannah Yeoh ingin meletakkan bangsa anaknya sebagai "Anak Malaysia" dan tidak Bangsa Cina ataupun India? Dah berpuluh tahun Kaum Cina dan India di beri Taraf kewarganegaraan. Dah berpuluh tahun Orang Melayu memberikan Kad pengenalan kepada bangsa Asing ini bagi turut sama membangunkan Malaysia. Dan selama itu juga belum ada Seorang pun bangsa Cina atau India mengisi ruangan yang di sediakan di borang Pendaftaran sebagai Bangsa " Anak Malaysia".Ini pertama kali terjadi dan ianya terjadi apabila bangsa Melayu Lemah dab Bangsa Cina semakin besar Kepala setelah hidup sekian lama menumpang di tanah Melayu ini. Apakah wajar Hannah Yeoh di berikan keistimewaan dengan membenarkan Anaknya di berikan Status Bangsa " Anak Malaysia"?

Kita semua adalah anak Malaysia dan pergi ke mana sahaja luar dari Malaysia pasti kita akan berbangga dan menyatakan bahawa kita adalah anak Malaysia. Tak pernah lagi Gomo dengar ataupun jumpa orang Malaysia yang tak berbangga bila menyatakan negara mereka. " Anak Malaysia"

Ini lah yang sepatutnya Kaum Cina sedar bahawa Bangsa tetap bangsa dan tiada perubahan dalam hal ini. Kita Malaysia terdiri dari Bangsa Melayu, Cina dan India serta Bangsa Bangsa lain di Sabah dan Sarawak dan ini merupakan Keistimewaan kita yang tidak ada pada negara negara lain. Apakah kaum Cina tidak nampak akan hal ini?

Buat Hannah Yeoh dan suami sewajarnya jangan menjadikan anak kecil yang tidak berdosa dan tahu apa apa itu sebagai Boneka Politik Perkauman. Cukup cukuplah menggunakan remaja lain dalam menghasut mereka membenci Melayu. Anak kecil itu tidak tahu apa apa akan sejarah negara Malaysia yang tercinta ini.

Buat Hannah Yeoh dan juga suami beliau, adalah baik jika segera mendaftarkan segera kelahiran anak anda itu. Berbangga lah menjadi "Anak Malaysia" kerana orang lain siap sedia menunggu untuk mendapat kewarganegaraan Malaysia bagi hidup cerah di Malaysia.

Rakyat Negara Indonesia, Bangla, India, China dan banyak lagi negara luar mengimpikan untuk menjadi Warganegara Malaysia. Syukur lah kepada anda Kaum Cina dan India yang telah awal awal lagi di angkut ke tanah Melayu oleh British dan akhirnya mendapat Kewarganegaraan. Cuba bayangkan jika dahulu British membawa masuk rakyat Afrika dan India sudah pasti mereka lah yang mendapat Kewarganegaraan dan pada masa itu Kaum Cina di Malaysia ini hanyalah PENDATANG yang hanya membawa pasport ke hulu ke hilir.

Berbanggalah menjadi " Anak Malaysia " Jangan di buat pekara yang boleh mencetuskan sengketa antara kaum kerana Kaum Cina harus belajar dari sejarah yang tidak mungkin dapat di lupakan.

Wahai orang Orang Melayu, apakah kamu tidak nampak dan jelas dengan perubahan dari hari ke hari akan Orang Orang Cina DAP ini? Apakah kamu tidak nampak apa yang mereka mahukan? Politik lah apa cara sekalipun namun Pegangan kita sebagai Bangsa Melayu mesti di pertahankan.

Psssttt..Gua Bini cina, Anak gua lahir gua letak status Bangsa Melayu, apa masaalah?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sudah Sampai Masanya UMNO Ketengahkan Muka Baru

Posted: 07 Jun 2011 07:01 PM PDT

Keputusan terbaru pemilihan PAS membuktikan bahawa ianya bukan lagi didominasi oleh golongan ulamak tetapi lebih menampilkan yg bukan ulamak termasuk yg bukan berpengajian sekolah pondok. Soalnya adakah ini akan menjadikan parti ini lebih menarik kpd orang muda Melayu dan kpd bukan Islam?

Apakah golongan Melayu profesional akan lebih tertarik kpd PAS selepas ini? Kita harus menduga bahawa apabila Melayu serik dan meluat dgn UMNO seperti yang terjadi sekarang, maka satu trend baru akan muncul yg akan menguntungkan PAS selepas ini, dan ini akan menjadikan PRU 13 LEBIH MENCABAR. Boleh kah kerajann menukar imej BN khususnya UMNO ? Apakah UMNO akan lebih sanggup untuk mengemukakan muka muka baru nanti apabila tiba PRU13?


Maka sudah menjadi lebih penting bagi kita untuk mengutip isu isu yang boleh mendedahkan siapa sebenarnya orang orang baru dalam kepimpinan PAS sekarang.


Adalah menjadi lebih penting selepas ini untuk UMNO bergerak secara lebih berhati berhati agar tidak menonjolkan diri secara negatif dan tidak terlibat dgn kontroversi. Muka muka yg kontroversial harus di ketepikan agar perasaan meluat pemilih tidak meningkat.


Sudah tiba masanya UMNO mencari kesanggupan untuk menarik dan mengenengahkan muka muka yg ada kredibiliti dan bersih. Kuota untuk golongan profesional dan sektor2 lain mungkin boleh di gunapakai dm mencari nama nama baru? Biar ada orang ugama, pegawai2 yg banyak berjasa di sesuatu lokasi, serta juga nama nama terkenal di tonjolkan sebagau bukti kepimpinan Najib amat menarik dan ada kelainannya.

Sekian, terima kasih.

Kiriman Emel

Gomo nampak point di sini adalah muka baru yang harus UMNO tonjolkan dan ketengahkan dalam menawan hati para pengundi di setiap kawasan yang ada. Calon lama ada yang sesuai dan ada yang tidak sesuai namun harus kita ingat matlamat kita adalah menang pilihanraya.

Gomo juga nak nyatakan di sini bahawa Undi kaum Cina 80% memihak kepada Pakatan Pembangkang. Melayu pula mungkin sekitar 25%. Itu penilaiaan Gomo sepanjang terlibat dengan pilihanraya yang di adakan dan melihat sentimen yang ada waktu ini.

Jadi untuk itu adalah wajar bagi UMNO untuk memastikan kerusi yang di tandingi UMNO mewakili BN kelak Menang walaupun dengan majority 1 undi sahaja.

Kemenangan UMNO di semenanjung dan Sabah serta PBB, PRS,SPDP di Sarawak iaitu kerusi Bumiputera memberikan Kemenangan buat Barisan Nasional dalam mempertahankan Putrajaya.

Ingatlah bahawa Kaum Cina sudah tidak mampu mengunyah lagi gula gula yang di beri oleh kerajaan BN selama ini. Mereka dahagakan kuasa, mereka lapar dan DAP memberi mereka ruang dalam meratah apa yang ada.

UMNO Mesti MENANG


Psssttt.... Nak simpan apa lagi hal ni jika dah terbukti Cina tak menyokong MCA, GERAKAN?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Pahang Ruler Lost Money, Bloody Fool Kata Seorang Cina PKR

Posted: 07 Jun 2011 05:00 AM PDT


Cina BABI Lancau


KLIK IMEJKLIK IMEJ

Ni lagi Barua China Kafir yang kurang ajar dan tak beradap. Lain Cina pun ada lah juga perasaan Hormat dan kasih Pada Sultan Sultan dalam tanah Melayu ni. tapi kena kat Seekor anak BABI bernama Chris Chow ni memang haramjing.

Lu sedar lah Chris Chow, sudah beruntung lu dapat tinggal di Malaysia ni, Kalau Kita orang semua Halau lu keluar Malaysia mana lu mau tinggal?

Gua Bini pun Cina juga, Family pun sambut sana sini perayaan kaum Cina tapi tidak ada yang kurang ajar serupa lu punya Mak Bapak kasi ajar sama lu.

Buat Rakyat Pahang Gomo minta orang ini di ambil tindakan tegas dan Laporan Polis perlu di buat oleh rakyat Pahang kerana telah menghina baginda Tuanku Sultan Pahang.

Ni lah hasil dari Kurang ajar nya bangsa yang tak sedar di Untung!!!LINK KOMEN CINA PKR BABI DI TULIS DI WALL
TI LIAN KER
KLIK DI SINI


Psssttt...Nak kerat Kote ke si Lancau ni?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

one2many

Posted: 08 Jun 2011 01:20 AM PDT

one2many


Iktibar Dari Pulau Pinang

Posted: 08 Jun 2011 12:43 AM PDT

Allah SWT telah lama berpesan kepada kita, bahawa tidak akan redha mereka (kafir) ke atas kita umat Islam selagi kita tidak mengikut jalan mereka. Bagaimana sekali pun pesanan ini ditafsirkan, ia kini semakin ketara. Satu per satu isyarat yang cukup jelas telah dipaparkan dan kita kini berada di persimpangan samada memilih jalan mereka atau jalan Allah.

Kita perlu menaruh syak yang tebal tentang kenapa mereka begitu berminat dengan institusi masjid di negara ini. Walaupun alasan mereka nampak manis dan indah iaitu untuk membaiki keadaan yang kononnya telah rosak, tetapi jangan sesekali kita lupa, siapakah mereka yang sebenarnya dan apakah kelayakan mereka untuk mencampuri hal ehwal masjid sebagai institusi terpenting umat Islam.

Pilihan raya untuk memilih Ahli Jawatankuasa Masjid seperti yang diperkatakan ketika ini di Pulau Pinang bukan satu keperluan yang mendesak, malah sama sekali tidak perlu kerana kaedah konvensional yang telah lama digunapakai oleh umat Islam di negara ini telah berjaya menyatukan para jemaah di samping menguatkan usaha dakwah melalui aktiviti-aktiviti yang dijalankan.

Pilihan raya sebaliknya hanya membawa unsur perpecahan dalam kalangan umat kerana sistemnya yang berkehendakkan orang ramai berproksi dan berkempen seperti yang bakal dipraktikkan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang. Persoalannya, kenapa kini masjid pula? Tidak cukupkah dengan pilihan raya JKKK yang didakwa telus dan adil itu?

Jawapannya hanya satu, kerana mereka (kafir) tahu masjid ialah institusi terakhir yang masih menyatukan umat Islam di negara ini walaupun kini sudah ada unsur perpecahan akibat perbezaan ideologi politik. Harapan mereka amat besar iaitu untuk memastikan perpecahan itu menjadi total hingga akhirnya mewujudkan sebuah jemaah yang meletakkan ideologi di hadapan berbanding kewajipan bersatu padu dalam mentaati Allah.

Bayangkan apa yang akan berlaku jika masjid menjadi medan berkempen? Jemaah tidak lagi bercakap hal-hal agama di dalam masjid yang mana ia dituntut sebaliknya berkempen sesama sendiri. Para calon pula lebih agresif kerana mahu menang dan dikenali oleh anak-anak kariah walaupun jarang ke masjid kerana ia bukanlah syarat utama menjadi calon seperti yang dilaporkan.

Bagamaina pula selepas pilihan raya diselesaikan kerana ada kemungkinan terdapat masjid-masjid yang akan dikuasai oleh ahli-ahli parti politik tertentu baik UMNO, PAS dan PKR. Adakah suasana kebersatuan seperti biasa masih dapat dipertahankan akibat bahana daripada kempen sebelumnya? Lambat laun kesannya pasti terpalit ke atas anak-anak kariah dan tidak mustahil masjid itu sendiri akan dihindari oleh anak-anak kariah yang mahu beribadat.

Tidak kecuali juga kemungkinan berlakunya pemulauan terhadap masjid dalam kalangan orang ramai dan Kerajaan Negeri sendiri sekiranya terdapat masjid yang dikuasai oleh pro-UMNO. Inilah natijah yang kita tidak mahu lihat. Masjid harus dihindarkan daripada unsur-unsur perpecahan. Buatlah apa pun asalkan ia ada manfaat terhadap pembangunan dakwah dan penyatuan umat Islam yang semakin teruk berpecah akibat fahaman politik sempit.

Taipingmali (tm)

Posted: 08 Jun 2011 01:18 AM PDT

Taipingmali (tm)


Azli tok pekong

Posted: 07 Jun 2011 07:51 PM PDT

Fw: Fwd: PILEHAN RAYA MASJID ARAHAN DAP LAKNATTULLAH

Posted: 07 Jun 2011 07:25 PM PDT

Hannah Yeoh Malu dapat anak hitam

Posted: 07 Jun 2011 06:56 PM PDT

Pegawai SPR baru bangun tidur.

Posted: 07 Jun 2011 06:26 PM PDT

Seloka Pas Gila

Posted: 07 Jun 2011 04:32 PM PDT

Saifuddin Melayu Haprak spesis babi hutan

Posted: 07 Jun 2011 04:03 PM PDT

Hebat Pas dan Pkr, guna duit rakyat untuk kepentingan politik pulak, Tak Percaya Baca di Bawah

Posted: 07 Jun 2011 03:47 PM PDT

Mat Sabu mula menfitnah BN kaw kaw

Posted: 07 Jun 2011 08:06 AM PDT

Isu Twitter hina Islam dan Nabi Muhammad

Posted: 07 Jun 2011 07:03 AM PDT

MAT SABU MAKIN GILA

Posted: 07 Jun 2011 03:29 AM PDT

Mat Sabu Penghasut (1).wmv

Posted: 07 Jun 2011 03:05 AM PDT

Anwar hina orang OK, orang tak boleh hina dia.

Posted: 07 Jun 2011 02:14 AM PDT

Saudari Orang Islam? Hukum mana yang suruh angkat sumpah?

Posted: 07 Jun 2011 02:07 AM PDT

Anwar tak mahu angkat sumpah kerana dia melakukan dosa besar

Posted: 07 Jun 2011 01:55 AM PDT

PAS PARTI PEMBOHONG.

Posted: 07 Jun 2011 01:48 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 08 Jun 2011 01:15 AM PDT

PANEH MIANG


'Bagus' Lim Kit Siang ni...

Posted: 07 Jun 2011 08:59 PM PDT

1. DAP didaftarkan oleh Ahli Parlimen PAP Bangsar, Devan Nair yang tiada parti selepas PAP diarah bubar susulan perpisahan Singapura dari Malaysia.

2. Lim Kit Siang ketika itu adalah Setiausaha Organisasi Kebangsaan DAP merangkap Editor akhbar "The Rocket" sejak 1966-1969.

3. Kit Siang adalah satu-satunya ahli Parlimen yang bermula dari zaman Tunku Abdul Rahman sehinggalah ke zaman Perdana Menteri ke-6 iaitu Dato' Seri Najib Tun Razak.

4. Kit Siang kali pertama bertanding dalam pilihanraya umum ialah pada 1969 di Bandar Melaka dan menang.

5. Sejak itu Kit Siang akan melompat ke kerusi Parlimen yang sesuai serta mampu dimenangi DAP dengan mudah.

6. Bapak segala racist ini hidup berpindah randah dan sering bertukar kerusi Parlimen berdasarkan jumlah sokongan pengundi Cina terhadap DAP; dan bukannya kerana dia benar-benar ingin membangunkan kawasan atau memberi khidmat di kawasan yang dimenanginya dalam pilihanraya.

7. Sehingga kini beliau sudah bertukar sebanyak 6 kerusi parlimen. Bermula dari Bandar Melaka (1969-1974,) Kota Melaka (1974-1978), Petaling Jaya (1978-1982), balik ke Kota Melaka (1982-1986), pindah ke Tanjong (1986-1999) dan akhirnya kini di Ipoh Timur (sejak 2004).

8. Kit Siang juga adalah Ahli Dewan Undangan Negeri di Kubu, Melaka (1974-1982), Kampong Kolam, Penang (1986-1990), dan Padang Kota, Penang (1990-1995).

9. Kit Siang dan anaknya Lim Guan Eng pernah pulang ke kampung asal mereka di China pada bulan November 2008 iaitu selepas DAP menang besar di PRU-12 dan Guan Eng menjadi KM Pulau Pinang. Kit Siang dari susur galur keturunan orang asli Minnan di Zhang Zhou, Fujian, China dan sempat berjumpa abang ipar berusia 80an dalam lawatan ke kampung asalnya itu pada 2008.

10. Guang Eng kini mengikuti jejak langkah bapanya yang berpindah dari Melaka ke Pulau Pinang.

11. Ramai yang berharap selepas ini Kit Siang anak beranak akan berpindah terus ke parlimen baru iaitu "parlimen kubur"!

Idea asal sini.

Sahabat-Gunung

Posted: 08 Jun 2011 01:04 AM PDT

Sahabat-Gunung


Pintu Perpaduan Melayu Masih Terbuka- Ahmad Maslan

Posted: 07 Jun 2011 08:45 PM PDT

Kuala Lumpur, 7 Jun- Walaupun pertemuan dan perbincangan sebelum ini mengenai 'Perpaduan Melayu' antara UMNO dan UMNO menemui jalan buntu, namun UMNO masih terus membuka pintu perpaduannya dengan PAS dengan mengajak parti pembangkang itu melupakan memori silam antara kedua-dua parti yang berseteru sejak tahun 1970-an sehingga mengakibatkan perpecahan umat Islam.

Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata, kejadian itu sudah lama berlalu dan kebanyakan pemimpin kedua-dua parti yang terlibat dalam pertikaian politik pada waktu berkenaan sudah tiada.

"Pemain politik yang terlibat dalam insiden itu sudah tiada. Ia membabitkan pemimpin veteran pada waktu itu. Kita tak tahu hujung pangkal. Biarlah peristiwa lama itu berlalu pergi. Sekarang dah beberapa generasi,bukalah buku baru, apa salahnya?. Datuk (Seri) Najib Tun Razak, Tan Sri Muhyiddin Yassin tak terlibat begitu juga Ahli Majlis Tertinggi UMNO. Sekarang kita melalui transformasi baru, kita ada pemimpin baru. Jadi lupakanlah yang lama.

Usaha-usaha pertemuan dan perbincangan bersama antara UMNO dan PAS harus diteruskan. Pandangan-pandangan manusia boleh berubah, apabila kita 'cop' seseorang itu, tidak selamanya dia begitu. Mungkin Mat Sabu baik, itu saya tak tahulah," " ujarnya mengulas kemenangan Mat Sabu tidak memungkinkan pintu rundingan 'Perpaduan melayu' akan menjadi kenyataan sedangkan ketika di zaman Ustaz Nasharuddin sekalipun, usaha ini gagal direalisasikan.

Beliau turut meminta semua pihak termasuk ahli-ahli UMNO untuk berfikir rasional dan positif, kerana baginya perpaduan ini bukan sahaja akan memberi keuntungan kepada orang melayu, malah orang bukan Melayu juga akan dapat keuntungan hasil perpaduan ini.

"Jangan tutup pintu, mentang-mentanglah Mat Sabu menang, kita tutup pintu rundingan. Polisi dan stail UMNO, bukan begitu," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, Ahmad Maslan bersetuju dengan pandangan mantan Presiden UMNO, Tun Dr Mahathir dalam blognya yang melihat pemilihan pucuk pimpinan PAS kali ini merupakan kemenangan kepada Karpal Singh, dan lebih jelas lagi kemenangan kepada DAP.

"Saya menghormati `sifu' saya tu. Dia memang ada pandangan-pandangan tajam dan menjadi ikutan dan ramai pengikutnya memikirkan perkara yang sama. Pada saya, selain Karpal Singh, DAPlah yang menang.

Tetapi kini kita tumpu, UMNO dan NGO mengharapkan agar kisah-kisah perpaduan itu jangan terhenti hanya kerana 'kumpulan yang begitu rupa' (kumpulan Erdogan) yang memimpin PAS sekarang," ?" ujarnya kepada pihak media selepas mengadakan pertemuan dengan beberapa NGO semalam.

Terdahulu, Ahmad mengadakan pertemuan dengan lima pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bagi mendengar pandangan mereka terhadap situasi politik, ekonomi, sosial dan kebajikan di negara ini yang turut dihadiri Jawatankuasa Pemandu Majlis Perundingan Melayu yang mewakili 165 NGO.

Video Seks : Pas Sepatutnya Ikhlas Cari Kebenaran Bukan Cari Dalih

Posted: 07 Jun 2011 06:45 PM PDT

Pas tidak perlu berdolak dalik berhubung kes video seks yang dikata membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim, sebaliknya membantu mencari kebenaran untuk menentukan siapakah pelaku atau pelakon dalam video berkenaan.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, individu yang dituduh terbabit dalam video berkenaan adalah orang yang menawarkan diri untuk menjadi pemimpin negara dan perkara itu bukanlah isu biasa.

"Mengapa hendak berdolak-dalik, hubung kait apa yang dirakam itu adalah perkara kedua, yang pentingnya apa sebenarnya kebenaran dalam kes ini, sama ada ia berlaklu atau tidak kerana yang dituduh menjadi pelakon atau pelaku menawarkan diri menjadi pemimpin negara bukannya orang biasa.

"Pas sepatutnya melihat kepada pengisiannya, kita tengok apa yang berlaku kepada pemimpin IMF, tengok apa yang berlaku kepada pemimpin di Turki, apa bezanya pemimpin yang dikatakan terlibat dalam kes itu," katanya selepas merasmikan Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di sini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bahawa video berkenaan tidak boleh menjadi saksi kerana tidak mempunyai mata dan telinga.

Menurutnya, apa yang dilakukan oleh Hadi itu menunjukkan bahawa Pas dengan sengaja cuba menutup isu berkenaan dengan memberi pelbagai alasan dari terus mendapat perhatian terutama di kalangan ahli Pas.

Sementara itu, berhubung dengan Muktamar Pas ke 57 baru-baru ini, Hishammuddin menyifatkan presiden parti itu tidak bercakap mengenai hala tuju Pas tetapi lebih kepada serangan kepada kerajaan dan Barisan Nasional.

"Perkara-perkara yang dibincang sebagai usul nasional oleh Pas merupakan perkara-perkara berbau politik dan peribadi bukannya mengenai hala tuju ada perjuangan parti itu," katanya.

Menurutnyam muktamar seperti itu seharusnya mempunyai sesuatu agenda terutama mengenai parti itu bukannya digunakan untuk memburuk-burukkan mana-mana seperti yang biasa dilakukan dalam setiap ceramah yang dianjurkan. -MediaUMNO.


110 Cerun Bahaya - Syabas

Posted: 07 Jun 2011 06:36 PM PDT

Kuala Lumpur: Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) mengenal pasti 110 cerun yang menempatkan kolam air, rumah pam dan perumahan kuarters pekerja Syabas yang berpotensi mengalami kegagalan cerun.

Ketua Pegawai Eksekutif Syabas Datuk Ruslan Hassan dalam kenyataan media hari ini berkata daripada jumlah itu, 64 telah dikenal pasti sangat kritikal dan berisiko tinggi dan 59 daripadanya telah dibaiki.

Ruslan yang mengadakan tinjauan di tiga lokasi iaitu Kolam Air Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung; Rumah Pam Desa Aman Puri, Bandar Sri Damansara dan Kolam Air FRIM Baru Taman Ehsan, Kepong, berkata kerja-kerja pemulihan akan dijalankan dengan segera.

"Bagi memastikan tiada kejadian yang tidak diingini seperti kegagalan cerun yang boleh mengakibatkan impak yang lebih besar, pihak Syabas sentiasa memantau dengan rapi semua cerun-cerun yang menempatkan instalasi-instalasi Syabas mengikut jadual yang ditetapkan," katanya.

Menurut Ruslan selepas mengambil alih pengurusan bekalan air di negeri Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya menerusi penswastaan pada 1 Jan 2005, Syabas telah menukar peraturan bagi kelulusan pembinaan sistem bekalan air kepada pemaju dan memastikan kelulusan untuk membina tangki hanya diberi sekiranya dibina di tempat selamat dan dibuat pemantauan secara menyeluruh.

Ruslan berkata kerja membaiki cerun yang berpotensi menjadi runtuhan yang lebih besar ini dilakukan segera oleh Syabas sebagai kerja kecemasan.

Syabas memohon kepada orang ramai agar terus melaporkan kepada mereka di talian Puspel iaitu di 1 800 88 5252 sekiranya mendapat maklumat tentang fasiliti-fasiliti mereka yang berada dalam keadaan bahaya termasuk kemungkinan berlaku tanah runtuh agar tindakan segera boleh diambil oleh pihak Syabas.

Tun M- Siapa Menang, Siapa Kalah

Posted: 07 Jun 2011 02:25 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 07 Jun 2011 11:42 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Penting : Mohon Bantuan Kawan-Kawan 1Malaysia !!!

Posted: 07 Jun 2011 03:13 AM PDT

Satu group fb baru nama Facebooker 1Malaysia telah diwujudkan oleh Panglima semalam.

Sasaran  Panglima ialah untuk mencecah 1 Juta ahli sebelum 13 Julai 2011.

Panglima tahu ia sangat mustahil tetapi jika kita mahu dan berusaha dengan cara yang betul maka 

TIDAK ADA YANG MUSTAHIL DI DUNIA INI.

Kenapa ini penting ? 

Kerana ia bertujuan menghimpunkan semua Facebooker tidak kira fahaman politik mereka serta mazhab dan juga agama.

Ini bertujuan membolehkan sebarang isu isu tidak kira politik, ekonomi, sosial dan agama dibincang dengan syarat berlandaskan fakta bukan auta.

Selama ini kita berada di berlainan groups dan apa kata kali ini kita bersatu dalam satu group terbesar di Malaysia ???

Untuk sertai sila klik sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join  dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2. 

 Terima kasih

Gambar-Gambar Bukti Kehebatan Tamadun Islam Di Pameran Tamadun Islam Terengganu Darul Iman !!!

Posted: 07 Jun 2011 02:43 AM PDT

Pameran Tamadun Islam

laman web rasmi : http://www.dyevent.com/
"Evolusi Keagungan Warisan Dan Kesenian" ditonjolkan sebagai penghargaan yang tiada tolok bandingnya kepada tokoh-tokoh Islam terdahulu yang telah mencipta pelbagai peralatan yang menjadi keagungan warisan dunia. Peralatan yang telah dicipta menjadi asas fungsi kegunaan yang menjadi rujukan ilmiah sehingga ke hari ini. Elemen kesenian ukiran pada setiap peralatan yang dicipta mempunyai nilai yang tidak terhingga dengan maksud yang tersendiri menjadikan setiap hasil ciptaan tersebut "sempurna" dari setiap aspek.

Pameran ini juga khas untuk memartabatkan Tamadun Islam agar tidak dilupa hanyut ditelan zaman. Sesungguhnya"tiada yang terdahulu maka tiada yang sekarang".


Tujuan pameran :

 • Mengetengahkan artifak Islam sebagai material pameran untuk dipertontonkan kepada khalayak agar sinonim dengan arus kemodenan Islam.
 • Memberi kesedaran tentang kepentingan sejarah Islam dalam peradaban manusia sejagat.
 • Membangkitkan semangat keislaman dari sejarah keagungan Islam lampau dengan pengiktibaran dari pameran.
 • Secara tidak langsung sebagai satu dakwah kepada masyarakat umum.
 • Sokongan dari pelbagai pihak dalam memulihara sejarah dan artifak Islam.

Seterusnya gambar-gambar pameran di bawah ini yang disalin dari Facebook Ahmad Khairul (gambar) di sini http://www.facebook.com/

أحمد خيرول


Bahan di bawah diletak di Notes beliau di sini  http://www.facebook.com/notes/

Antara yang dipamerkan ialah bahan peninggalan Rasulullah saw dan Sahabat baginda serta peralatan perang dan perubatan ulama Islam. Termasuklah yang berkaitan dengan Nabi terdahulu dan sejarah Kaabah dan Safa Marwah. Paling menarik keris Kesultanan Melayu Islam kita turut dipamerkan.

Lihat dan azamlah dalam diri kita untuk mencipta kehebatan lebih gemilang dengan izin Allah !
Untuk lagi gambar sila klik link laman rasmi  http://www.dyevent.com/ 


Sebarkan benda baik ini...

Belantan

Posted: 07 Jun 2011 11:30 PM PDT

Belantan


Pok Nik gembira Mat Sabu, ayam laga belaan PAS menang!

Posted: 07 Jun 2011 05:29 AM PDT

Mohd Sabu dikenali ramai sebagai salah seorang yang begitu meminati dan mengkagumi perjuangan Hizbullah di Lubnan dan revolusi Islam Iran sejak dari dulu lagi. Minat, sokongan dan kecenderungan beliau diterjemahkan dengan kerapnya beliau berkunjung ke Lubnan dan Tehran dan seringkali menggunakan contoh perjuangan mereka di dalam ceramahnya.

Namun sedarkah bahawa minat, sokongan dan kecenderungan beliau telah mula bertukar kepada pegangan agama dan aqidah? Tanyalah beliau tentang aqidah ataupun amalan orang Syiah, nescaya beliau akan dapat menghuraikannya dengan panjang lebar dan begitu terperinci. Tanyalah orang-orang syiah di Malaysia nescaya mereka akan menganggap Mohd Sabu adalah sebahagian daripada mereka.

Mungkin atas sebab itulah jarang dilihat beliau solat jamaah bersama-sama. Malah diakui oleh pimpinan peringkat tertinggi bahawa mereka juga tidak pernah melihat beliau solat jamaah bersama (walaupun diimamkan oleh Tn Guru Hj Hadi). Dan yang lebih malang sekali, beliau telah mula menyebarkan fahaman syiah kedalam parti PAS, terutamanya ke atas golongan pemuda. Pernah dilaporkan apabila beliau membawa petugas-petugas Kuala Kedah melawat Thailand, mereka telah berhenti solat dimasjid-masjid yang dikenali ramai sebagai masjid orang syiah di sana.

Mungkin ada yang masih ingat beberapa siri demonstrasi di hadapan kedutaan Amerika Syarikat dan Wisma Denmark sewaktu ketika dahulu. Ingatkah, ada satu golongan syiah yang datang membawa sepanduk dan poster besar Imam Khomeini/Khameini sambil membaca selawat cara Iran dengan lahjah Iran. Dan tahukah bahawa semua itu ditaja oleh Mohd Sabu dan di dalam kelompok tersebut juga terdapat beberapa pemuda PAS daripada Kuala Kedah!

Bukan setakat itu sahaja, malah ahli-ahli perhubungan negeri P.Pinang dan kebanyakan jawatankuasa kawasan di Pulau Pinang juga telah mula diresapi pengaruh syiah. Mereka cukup kagum dengan Mohd Sabu dan syiahnya.

Secara nyata Mohd Sabu telah menggunakan pengaruh dan jawatannya untuk mengembangkan ajaran dan pegangan syiah dikalangan ahli PAS. Sebab itulah tidak hairan kenapa beliau kerap berkunjung ke Lubnan dan Tehran dan seringkali beliau membawa ahli-ahli dan pemuda bersama-samanya. (Kadangkala ahli tertanya-tanya daripada mana mereka memperolehi wang yang banyak untuk kerap berkunjung ketempat tersebut.)

Dan seringkali juga beliau menolak dan mengelak untuk melawat ke Lubnan dan Tehran bersama-sama pimpinan PAS yang lain, kerana mungkin dikhuatiri tembelangnya akan pecah. Suasana ini bukan lagi menjadi rahsia kepada ahli dan pimpinan PAS yang lain. Tidak dapat dinafikan bahawa beliau adalah 'crowd puller' bagi PAS. Ceramah beliau seringkali mendapat sambutan orang ramai, baik ahli PAS mahupun UMNO. Tetapi seringkali juga ceramah beliau menjadi fitnah kepada PAS.

Umum mengetahui, beliau sentiasa nampak hebat dengan gaya bahasa yang kasar dan kesat, kadangkala mencarut dan selalunya mencerca dan memaki pihak lawan sesuka hati. Ramai orang suka (terutamanya ahli PAS) tetapi terlebih ramai yang benci dan meluat (terutamanya dikalangan orang awam dan ahli UMNO). Sebab itulah beliau dilarang berceramah di kebanyakkan tempat yang menjadi kubu kuat UMNO termasuk di dalam beberapa pilihanraya kecil kerana dikhuatiri menjadi fitnah kepada parti dan ramai orang akan lari dari mengundi pembangkang.

Ceramah beliau bukan membawa kepada kesedaran Wai Islam ataupun pembentukan Syakhsiyah Islamiyah tetapi hanya menyemai dan menyubur perasaan benci dan marah kepada mereka-mereka yang sepatutnya menjadi madu kepada PAS.

Kalau hendak mencungkil dan mendedahkan segala cela keperibadian Mohd Sabu, dikhuatiri akan memalukan dan mengaibkan pimpinan jemaah PAS. Cukuplah mengingati kembali peristiwa khalwat beliau sewaktu menjadi ahli Parlimen di Kelantan. Kes tersebut walaupun dibuang oleh Mahkamah Syariah atas sebab-sebab teknikal dan semua orang tahu tentang kebenarannya. Kalau tidak masakan Allahyarham Al-Fadhil Ustaz Fadhil Nor memarahi beliau dan berkata 'pasai apa nak pi cari penyakit'dengan membenarkan perempuan bukan muhrim memasuki bilik hotel beliau?

Beliau seringkali menyarankan jemaah PAS didalam ceramahnya supaya sentiasa hidup sederhana. Tetapi sayangnya beliau sendiri tidak dapat melakukan apa yang disarankannya sendiri. Mungkin boleh bertanyakan beliau tentang rumah banglo di Bukit Merah, sebuah kereta Naza Ria dan sebuah kereta Perdana apakah ini corak hidup sederhana yang dimaksudkan?

Dalam keadaan beliau tidak ada pendapatan tetap, bagaimana mungkin beliau dapat memperolehi kesemuanya itu? Bayangkanlah kehidupan sederhana yang bagaimana beliau akan zahirkan sekiranya PAS memerintah dan beliau adalah salah seorang daripada Menteri Kabinet?? Patutlah beliau menyamakan pimpinan PAS dangan UMNO kerana rupa-rupanya pimpinan PAS yang beliau maksudkan itu adalah diri beliau sendiri!

Adalah menjadi prinsip amalan bagi pimpinan untuk melaksanakan konsep kerahsiaan dan keterbukaan dalam gerak kerja harakah. Ada perkara-perkara yang perlu dirahsiakan daripada pengetahuan umum mahupun ahli parti atas dasar maslahat umum terutamanya hal-hal berkaitan penyusunan dan perancangan. Namun konsep ini seolah-oleh tidak dimengerti oleh Mohd Sabu. Jika tidak masakan maklumat rahsia Parti boleh bocor ke tangan pihak ke tiga.

Beberapa kali dilaporkan orang syiah P.Pinang terlebih dahulu tahu mengenai beberapa keputusan di peringkat pimpinan daripada ahli parti sendiri! Sedarlah bahawa suasana ini amat merbahaya dan menjadi ancaman kepada parti dan gerakan Islam keseluruhannya. Ini menunjukkan wujudnya di dalam barisan saf pimpinan Parti Islam Semalaysia (PAS/PIS) dipengaruhi oleh Syiah, termasuk juga barisan Pemuda di dalam Parti tersebut. Cacian ke atas para sahabat Nabi s.a.w. dilakukan dalam majlis-majlis tertutup mereka.

Sedia umum tahu, apabila ada usaha dari umat Islam untuk diadakan muzakarah bersama untuk menyelesaikan isu Islam, politik dan perkara-perkara untuk penyatuan umat Islam, para pimpinan dan barisan pemuda PAS telah memberi berbagai pandangan dan alasan supaya pertemuan tidak dapat direalisasikan.

Kenapa? Adakah ia di ibaratkan pertembungan diantara fahaman Syiah dan Ahl Al-Sunnah Waljamaah yang sudah tentu puak-puak yang berfahaman Syiah dalam PAS mencuba mengelak sedaya-upaya untuk belakunya muzakarah. Mereka juga mengatakan Islam itu PAS, PAS itu lebih Islam. Fahaman yang di serapkan kedalam permikiran jamaah PAS umpama seperti puak-puak berfahaman Syiah yang mengatakan Al-Quran yang ada sekarang ini tidak tepat berbandingkan dengan kitab-kitab Syiah?

Ketika ditanya kepada salah seorang pemimpin SYIAH di Iran (Misbah al-Yazdi) mengapa kerajaan Iran melarang Ahl al-Sunnah dari membina masjid di Tehran, katanya : "Kami membenarkan pembinaan masjid di Tehran jika dibenarkan pembinaan Husainiyah (tempat ibadat penganut Syi'ah) di Mekah." Kerana itu kerajaan SYIAH Iran melarang para ulama Ahl al-Sunnah dari mengajar di masjid-masjid (walau yang kecil), sekolah-sekolah dan universiti-universiti.

Sesuatu yang tidak dapat dinafikan bahawasanya ketika kebangkitan revolusi Iran, golongan Ahl al-Sunnah merupakan antara yang membantu kebangkitan tersebut kerana mereka ketika itu beranggapan bahawasanya pemerintahan yang hendak ditegakkan oleh Khomeini adalah lebih baik dari pemerintahan Syah Iran. Akan tetapi yang jelas berlaku hari ini adalah sebaliknya. Inilah hasil daripada sangka baik yang diamalkan oleh golongan Ahl al-Sunnah yang tidak mengetahui hakikat ajaran SYIAH.

Tindak-tanduk keperibadian sikap dan cara yang diamalkan puak-puak golongan fanatik PAS banyak dipengaruhi oleh sikap-sikap penganut Syiah. Perhatikan gerak-geri mereka jika berjaya memerintah negeri. Perkara yang akan diutamakan adalah mengambil-alih pentadbiran Masjid, Surau, SAR, Dewan orang ramai dan sebagainya? Kenapa? adakah mereka tergolong dari mereka-mereka yang berfahaman Syiah? Mengapa kepentingan institusi dan umat Islam diporak-perandakan oleh puak-puak golongan PAS?

Adakah amalan ibadat, aqidah orang Islam umumnya tidak setanding dengan orang-orang PAS? Berapa banyak masjid yang telah dibina oleh PAS untuk menegakkan syiar Islam? Adakah sumber tidak mencukupi setelah berpuluh-puluh tahun? Ini boleh diertikan apabila berbalik kepada isu masjid di Iran diatas. Sejarah telah berlaku dengan adanya sembahyang dua imam, sembelihan dan bermacam-macam unsur Syiah yang membawa kepada wujudnya fatwa-fatwa songsang.

Adakah ini cara Ahl Al-Sunnah Waljamaah yang berpandukan Al-Quran dan Sunaah atau fahaman Syiah yang telah meresapi pemikiran, fahaman kebanyakan orang-orang PAS? Nik Aziz juga memberi seribu alasan dan menganggap UMNO sebagai musuh sudah sekian lamanya. Adakah Nik Aziz juga menyokong perjuangan Syiah sepertimana Mat Sabu yang disayanginya?

Tuan Guru Haji Hadi juga turut menolak telah berlaku dua golongan dalam PAS di Terengganu sehingga menjadikan pilihan raya kecil disana sebagai medan untuk menguji kekuasaan masing-masing.

"Itu hanya andaian musuh, oleh kerana musuh dalam keadaan kelam kabut sekarang, jadi pandai-pandailah dia mengadakan sesuatu pada parti lawan, itu memang dah jadi kaedah manusia.

Biarlah lawan nak kata PAS sampai ada dua tiga kumpulan pun namun yang penting kita akan berdepan dengan senang hati," ujarnya.

Siapakah dua golongan yang dimaksudkan itu? Erdogan? Sunah Wal-Jamaah atau SYIAH?Kebanyakan mereka ini berselindung di sebalik jemaah Ahl Al-Sunnah Waljamaah supaya fahaman mereka tidak dihidu dan di cop berfahaman Syiah dimana PAS telah mendidik ahli-ahli mereka supaya menyimpan rahsia. Sebab itulah keburukan dan kesilapan mengenai mereka tidak diumumkan secara terperinci melalui Harakah dan media sealiran dengan mereka.

Kepada bangsa Melayu yang beragama Islam, jemaah Ahl Al-Sunnah Waljamaah, mulalah untuk menentang kebatilan, kepalsuan dan penipuan yang dibawa oleh PAS dan Pakatan Rakyat. Jangan lupa bahawa musuh sebenar umat Islam telah berada didepan mata, cuma ramai yang tidak melihatnya.

Fokus adalah untuk membela dan memperjuangkan nasib agama, bangsa dan negara yang tidak mungkin diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat yang tak tentu arah ini dan selamatkan umat Islam dari di keliru dengan fahaman yang telah dibawa oleh Penganut Ajaran Sesat/Syiah (PAS) ini supaya Islam di muka bumi Malaysia ini terpelihara hendaknya.

Selamat berjuang... Semoga Allah SWT selamatkan umat Islam di Malaysia. InsyaAllah.

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 07 Jun 2011 11:28 PM PDT

The Unspinners


Helah disebalik pilihanraya Masjid

Posted: 07 Jun 2011 09:29 PM PDT

Sejarah politik lalang PAS

Posted: 07 Jun 2011 07:27 PM PDT

Merumus Muktamar PAS ke 57

Posted: 07 Jun 2011 05:30 PM PDT

Dua laporan polis menyambut pemilihan Mat Sabu

Posted: 07 Jun 2011 06:28 AM PDT

Khalid mesti dengki kat Syabas

Posted: 07 Jun 2011 04:30 AM PDT

Hitam hitam Zambery ... Lagi hitam hati Ngeh

Posted: 07 Jun 2011 02:31 AM PDT

Anwar, an economic sabotageur

Posted: 06 Jun 2011 11:33 PM PDT

sekupangdua

Posted: 07 Jun 2011 11:24 PM PDT

sekupangdua


GREEN LIGHT!!! BERITA BAIK UNTUK PENGEMAR MADE IN CHINA... BOLEH BALUN YOP!

Posted: 07 Jun 2011 03:44 AM PDT

Kaki balun MADE IN CHINA begitu teruja dan bersorak gembira bila VIDEO BALUN Made In China ni pun telah dikatakan oleh PAS bukan boleh jadi Bukti main jalang! Buto ka apo? tak nampak lagi ka apa... dua haramjadah tu buat ngon@#k terang-terang macam tak ada apa berlaku, Video ni lansung tak dipersoalkan kelakuan yang amat dilarang dan di tegah agama Islam dibuat macam tengok VIDEO UPIN IPIN ker? Nuar yang dinafikan tai perbuatan terkutuk lansung tak ambik port oleh PAS. Tak ker patutnya mengutuk keras perbuatan dalam video yang dah pun diSAHkan oleh pelbagai pakar nie? Tidak kah sepatutnya berazam mencari siapa pelaku yang haram jadah tikam Made In China ni dengan pelbagai versi? Tidak kah nak cari siapa yang sebenarnya tukang supply made in chna nie? Tak ker nak tau sapa pulak yang memasang perangkap Video nie? Tak Ker nak terfikir kalau orang yang dalam video ni jadi Pemimpin nombor satu negara apa akan jadi dengan pemerintahannya yang tentu akan terpaksa angguk kalau video ni jadi Barang bukti supaya kena angguk dengan dema? Memang Haram jadah kalau tak terfikir kearah tu, memang buta dan pentingkan KUASA yang dicari dengan kata lain Mampus la dengan Agama!!!
Bagaimanapun ini BERITA BAIK kepada peminat Cucuk Made in China, jangan risau YOP selagi miker kalau ada kemera merakam aksi macam ni masih boleh join PAS kot? Butaler 69 jenis aksi pun... takpa boleh JOIN PAS lagi, nak jadi pemimpin utama pun tak pa. Akai tarak ka bila Hadi awang buat kenyataan yang video ni tak boleh terima sebagai bukti main, lupakan cari punca atau pelaku tetapi fitnah lagi kat UMNO selagi boleh... kalau masak lauk terlebih garam pun salahkan jer UMNO, hehehe dah sampai tahap gaban dema ni di mintak angguk, apa nak jadi  entah ler... kita pun nanti pakat ramai-ramai tengok muka-muka peminat Made in China nie yang akan dikerah sebagai balaci untuk menyokong Si Jubri ni di makamah. Yang penting dema nie keputusan makamah tak penting, apa sekali pun tuhan tak turunkan kebenaran, PAS jer yang kata betul dan salah, belum bicara lagi dah kata siapa yang benar dan slah, senang jer sapa yang member Parti Ajaran Sesat mesti betui punya ler... lantak korang ler nak terlentang, dogie, 69, pumpingstye, blowKerja atau apa style pun.... sekalipun ada rakaman yang full colour atau suara mengerang terjerit-jerit... jangan risau You Are not GUILTY as long as a member Parti Ajaran Sesat, pengumuman Hadi tentunya membuat banyak lagi bapak-bapak Chiken dan product Made in China pecah perut dan bercadang nak join Parti dema nie... 
Apapun terang jelas ler nampaknya lebai-lebai Hijou ni nampaknya udah temgok video Asi Haram Jadah nie, mungkin gak tak berapa puas kot, tu yang kata Green Light tak apa buat macam tu atau pun dalam kolbu meronta-ronta dan berharap ada lagi banyak next episod... kalau boleh kasi colour dan ada bunyi ler baru ngam kot!!! kahak ptuiiiiiiii, busuk punya worang!!!

MERBOK TIMES

Posted: 07 Jun 2011 11:24 PM PDT

MERBOK TIMES


Kerana isteri dingin di ranjang suami ke seberang

Posted: 07 Jun 2011 11:22 PM PDT

Dr Rohaya Mohamed
KUALA LUMPUR: Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti 'pelacur kelas pertama' bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.

Malah, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami adalah antara punca utama kegagalan rumah tangga apabila pasangan mereka sebaliknya beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu. Peringatan itu disuarakan Naib Presiden Kelab Isteri Taat yang baru ditubuhkan di negara ini, Dr Rohaya Mohamed.

"Tanggungjawab isteri bukan saja untuk memasak, mengemas rumah dan menjadi ibu malah turut membabitkan aspek seksual. Lelaki berkahwin dengan wanita yang menyamai atau jauh lebih bagus daripada pelacur (di ranjang), sudah pasti tidak akan curang.

"Nafsu lelaki jauh lebih besar daripada wanita dan tidak boleh diketepikan. Daripada membiarkan mereka bergelumang dengan dosa, seorang isteri itu harus melakukan apa saja bagi memenuhi keinginan nafsu suami.

"Justeru, tanggungjawab kami adalah untuk membantu isteri menjadi lebih taat kepada suami. Seorang isteri hanya perlu memenuhi empat syarat untuk masuk syurga – menunaikan solat wajib, berpuasa ketika Ramadan, melindungi maruah dirinya serta taatkan suami," katanya selepas majlis pelancaran kelab berkenaan di Kelab Golf Perangsang Templer dekat sini, semalam.

Kelab Isteri Taat mempunyai 1,000 ahli di seluruh dunia termasuk 800 orang di negara ini. Ia ditubuhkan Global Ikhwan Sdn Bhd yang sebelum ini dikaitkan dengan kumpulan al-Arqam. Kelab pertama dilancarkan di Jordan pada 1 Mei lalu, cawangan Malaysia semalam dan diikuti kelab di Jakarta, Indonesia pada 19 Jun depan.

Organisasi syarikat itu juga merancang untuk menubuhkan cawangan kelab sama di Eropah termasuk London dan Rome pada masa depan.

Rohaya berkata, penubuhan kelab itu terbuka kepada semua golongan isteri tanpa mengira kaum dan agama serta menawarkan latihan dan khidmat nasihat termasuk pendidikan seks supaya golongan isteri dapat memberi perkhidmatan terbaik kepada suami masing-masing. -Berita Harian

Hayatilah dengan penuh mendalam Kata-Kata Aluan Ketua UMNO Bahagian Merbok

Posted: 07 Jun 2011 06:41 AM PDT

"Saya ingin menyeru kepada semua ahli-ahliUMNO Bahagian Merbok agar merapatkan barisan dan menghapuskan sikap iri hati, mengadu domba, dengki-mendengki dan cantas-mencantas sesama kita. Di antara kita ibarat carik-carik bulu ayam, bertaut jua akhirnya".

Itu lah kata-kata aluan Ketua UMNO Bahagian Merbok yang tercatat dalam buku Persidangan UMNO Bahagian Merbok 2011 yang diedarkan kepada setiap perwakilan cawangan pada 28hb Mei 2011 di MRSM Merbok.

Kelazimannnya peratus yang membaca Kata-Kata Aluan di dalam buku tersebut amat sedikit sekali malah ada perwakilan yang langsung tidak buka beg yang diberi hanya digantung di tiang seri rumah sehingga tiba mesyuarat tahun hadapan atau menjadi sarang lelabah beranak-pinak.

Jika majoriti perwakilan tidak membacanya kerana sikap iri hati, mengadu domba, dengki-mendengki dan cantas-mencantas tidak berlaku di kalangan mereka sebaliknya berleluasa di peringkat kepimpinan atasan bahagian.

Maka ini bermakna mesej yang dibawa oleh Ketua Bahagian Merbok ini  yang sebenarnya ditujukan pada diri beliau sendiri.

Ada pada siapakah sikap iri hati, mengadu domba, dengki-mendengki dan cantas-mencantas ini?

"Ibarat carik-carik bulu ayam, bertaut jua akhirnya" apa kah bulu ayam sudah bertaut sejak berakhirnya pertandingan bahagian tempohari sehingga hari ini? Atau bulu ayam itu sudah koyak rabak, hancur bochai? apabila usaha-usaha untuk masyarakat oleh Datuk Arzmi Hamid sentiasa dipandang serong dengan penuh dendam dan curiga?

Inilah retorik politik yang cakap tidak serupa bikin. Depan lain belakang lain. Telunjuk lurus kelingking berkait.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 07 Jun 2011 11:23 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Bila PAS di'Rogol' DAP!

Posted: 07 Jun 2011 11:13 PM PDT


Mangsa rogol selalunya akan buat report bila dia dirogol.

Tapi ada mangsa rogol yang tak buat report sebab dia rasa 'sedap'.

Sama macam PAS yang dinodai perjuangan Negara Islam oleh DAP.

Negara Islam bukan jenama tapi ibarat DARA yang patut PAS pertahankan.

Oleh kerana PAS dah takde dara, PAS mula rasa sedap dengan 'mainan' dan 'gentelan' DAP.

Jadi, bila orang kata PAS dah tak suci, tapi PAS dengan bangganya mengaku, memang dah tak suci. Ada aku kisah?

Akibat bangga dan rasa sedap dipermainkan, PAS kini menjaja kesedapan Negara Kebajikan ala Malaysian Malaysia.

Aah....aah....aaaaahhhhh....bunyi raungan PAS menceritakan kesedapan negara kebajikan.

Lepas ni kita takkan dengar SUARA MEMPERTAHANKAN MARUAH, tetapi kita hanya akan dengar kesedapan kisah kamar PERIKATAN SYAITAN.

Kalau dulu PAS menjalangkan orang lain kerana tidak ikut serta perjuangan Negara Islam, kini PAS sendiri telah menyundalkan diri.

Hari ini, pe'rogol' PAS suruh orang lain bertaubat. Tak paham mungkin boleh baca dalam entri sebelum ni.

Dunia dah terbalik.

*Elok la dengan nama PASundal.

KARPAL SINGH GILA 'TAUBAT'

Posted: 07 Jun 2011 10:12 PM PDT


Karpal sudah gila. Gila taubat. Mana-mana musuhnya dia akan suruh taubat.

Bila kalah ber'debat' dengan Tun Mahathir, dia suruh Tun bertaubat. Macam budak kecik

Mungkin itu je perkataan yang Karpal Singh tau.

Haji Hadi sempat ajar bab taubat sebelum Haji Hadi sendiri 'taubat' daripada kapirkan orang atas nama negara Islam.

Dulu pun Karpal Singh suruh 'kawan' dia taubat.Tapi kawan dia tak taubat-taubat. Yang kawan dia tau, TAU BUAT.

Makin ditegur, kawan Karpal Singh makin ligat. Dulu jantan Melayu, kini betina Cina dia sebat.Sepatutnya Karpal Singh yang patut taubat.

Banyak sangat bela penjenayah termasuk penjenayah seksual kaki liwat.

Peningkatan Jenayah : Karpal Singh Juga Perlu Bertanggungjawab?

Saya agak tertarik untuk berkongsi sama dengan para pembaca blog saya sebuah rencana yang menarik ditulis oleh wartawan Malaysia-Instinct bernama Satu Hala. Kadangkala kita terlupa, sesungguhnya peningkatan kadar jenayah di negara ini turut disumbangkan oleh para peguam yang menggunakan kemahiran putar belit mereka di kamar mahkamah bagi mempertahankan anak guamannya daripada dijatuhkan hukum bersalah atau diringankan hukuman. Seperti yang kita sedia maklum, penjenayah yang mempunyai wang yang banyak mampu sahaja membayar para peguam terbaik bagi mewakili diri mereka, agar kes yang sedang mereka hadapi itu dapat diselesaikan dengan segera. Soalnya, berapa ramaikan peguam di negara ini benar-benar jujur dengan kerjaya mereka? Atau sebenarnya kerjaya peguam adalah mencari wang ringgit dan upah yang tinggi bagi membela sesiapa sahaja termasuklah perompak, pelacur, pencuri, peliwat, perogol dan pembunuh - janji mereka membayar perkhidmatan guaman mereka dengan harga yang tinggi - keadilan dan kebenaran adalah soal no 2. Baca tulisan menarik di bawah :

1. RASA HAMPIR SEMUA antara kita pasti pernah terbaca dalam akhbar mengenai kes-kes mahkamah di mana tertuduh diwakili peguam bernama Karpal Singh. Yang tertuduh itu mungkin seorang perogol, pengedar dadah (pelanggan pujaan Karpal Singh), pembunuh, peliwat (pelanggan kesayangan terkini Karpal)....dengan kehebatan membelit....Karpal sering kali berjaya memastikan kelompok bermasalah ini bebas...

2. Karpal terkenal sebagai peguam yang menang kes atas sebab-sebab ternikal. Contohnya kalau dalam sesuatu kes ada dadah seberat 5 kilogram dirampas....selepas beberapa bulan dadah itu beratnya tinggal 4.8 kilogram ketika dibawa ke mahkamah....Karpal akan melawan dari segi teknikal iaitu dadah yang asalnya dirampas ialah 5 kilogram...ini 4.8 kilogram...sudah tak sama....

3. Kerap kali Karpal memang kesnya dengan kaedah-kaedah seperti ini. Memang betul dari segi perundangan memang berat dadah boleh dipersoalkan dan pengedarnya perlu dibebaskan atas sebab teknikal. Namun hakikatnya ialah Karpal menggunakan kepakarannya untuk membantu sebegitu banyak sampah masyarakat untuk bebas dan kembali melakukan kemusnahan dalam masyarakat....

4. Untuk mempopularkan diri dan firmanya...Karpal masuk politik sejak muda...dan kemudiannya mempersoalkan kerajaan dan polis mengenai peningkatan kadar jenayah di negara ini dan sebagainya di Parlimen...sedangkan dia pastinya sedar dirinya adalah antara penyumbang terbesar kepada gejala gejala yang dipersoalkannya ....

5. Pernahkah anda terfikir berapa ramai penyangak yang bebas disebabkan Karpal sejak puluhan tahun ini? Mungkin hidup anda atau yang tersayang pernah musnah akibat penyangak yang dibebaskan atas kehebatan Karpal? Memang betul setiap orang yang ditahan memiliki hak untuk mendapatkan keadilan bagi dirinya.....tapi sebagai seorang yang kononnya bertindak sebagai pemimpin masyarakat...apakah Singh ini tidak ada rasa bersalah ketika dia mempertahankan individu-individu yang dia sendiri tahu merupakan penyangak dan penjenayah....peguam biasanya tahu sama anak guam mereka bersalah atau tidak....

6. Dalam kes Anwar Ibrahim umpamanya....Karpal jugak yang memula cakap di Parlimen dan dalam ucapan di hadapan masyarakat bahawa dia memiliki bukti yang kukuh bahawa Anwar adalah peliwat. Tapi kemudian dia tampil mewakili Anwar....sebab Karpal tahu dengan mewakili Anwar....nama dirinya dan nama firma guamanya akan lebih terkenal....lebih terkenal maka lebih ramai pelanggan...lebih ramai pelanggan...lebih banyak duit yang masyukkkkk.....simple aje perkiraan dan lojik di sebalik sikap Karpal Singh...

7. Sebab itu kalau kita lihat sejarah...penglibatan awal Karpal dalam politik ketika dirinya masih muda memperlihatkan Karpal bergaduh dengan hampir semua orang...digantung Parlimen berkali-kali....bergaduh dengan polis dan sebagainya...kalau diamati....semuanya tindakan populis semata-mata....untuk menarik perhatian media terhadap dirinya. Satu Hala amat yakin....sikap Karpal itu bukan untuk mempertahankan rakyat atau sebagainya....tetapi branding diri dan syarikat guamanya...

8. Di mata umum....orang akan ingat Karpal seorang peguam yang terlalu handal kerana kerap membaca 'kehebatannya' bergaduh dengan kerajaan dalam akhbar-akhbar...persepsi itu yang mahu diwujudkan Karpal....dan dia berjaya. Hasilnya...firman guaman Karpal berkembang pesat...politik hanyalah landasan untuk memperkenalkan dirinya. Dan lihatlah kini...anak-anaknya yang juga peguam...Jagdeep dan Gobind pun buat perangai yang sama...asyik bergaduh dalam Parlimen dan Dewan Undangan Negeri.....mereka gunakan formula yang sama....tarik perhatian media ke atas diri mereka....

9. Lama-lama orang akan ingat kedua mereka sebagai peguam yang handal pula...kekeliruan seperti itu mudah berlaku....dan keturunan Karpal Singh mengunakan habis-habisan faktor seperti ini. Dan di sebalik semua itu....hakikat yang kita tidak boleh ketepikan....Karpal Singh dan keturunannya adalah pembela perogol. peliwat, pembunuh dan sebagainya....hasilnya mereka hidup kaya raya dengan mewakili kumpulun penjenayah seperti itu....Sumber Malaysia-Instinct.

Buat-buatlah bertaubat Karpal Singh. Cukuplah kau dah lepaskan banyak penjenayah yang bawa musibat.

Tak pun kau memang lahanat. Lahir-lahir ke dunia dah perangai cilaknat.

*Sing, sing, sing kapal pusing,
 Tun bantai PAS pun kau nak bising,
 Kalau dapat kat Haji Bakhil dah lama kena lesing
 Tapi kau tak kisah sebab Singh is King

PENTING. UNTUK SEBARAN SEMUA BLOG: AGENDA DAP MEMPERTAHANKAN PULAU PINANG!

Posted: 07 Jun 2011 08:12 PM PDT

Dalam sibuk PAS menuduh UMNO sedang 'memperkudakan' agensi-agensi Kerajaan seperti SPR dan JPN, mari kita tengok siapa sebenarnya yang telah menggunakan sistem yang ada.

Sebelum dok sembang panjang, kita tengok FAKTA dahulu (bukannya Fitnah yang sering berada di dada Harakah dan Suara Keadilan).

Demografi Pulau Pinang:Daripada statistik penduduk, 

Melayu = 42.05%
Cina = 40.92%
India = 9.67%
Lain-lain = 7.37%

PERSOALANNYA, KENAPA PENGUNDI CINA LEBIH RAMAI DARIPADA PENGUNDI MELAYU???


Daripada statistik pengundi,


Melayu = 33.63%
Cina = 55.05%
India = 10.85%
Lain-lain = 0.06% + 0.05% + 0.34%

Hebat gile DAP buat magik. Dalam nak hasut rakyat berhimpun dalam demonstrasi BERSIH 2.0, DAP berjaya men'cina'kan Negeri Pulau Pinang!

Kalau dah pengundi Cina banyak cenggini, 'kompom' DAP tetap berkuasa di Penang.

Kalau dah berjaya daftarkan pengundi sampai kalah bilangan Melayu yang patut jadi majoriti, KENAPA PEMBANGKANG MASIH NAK HASUT RAKYAT BERDEMONSTRASI?


BODOH SANGAT KA PAK LEBAI PAS SAMPAI TAK BOLEH PIKIAQ???

Tak percaya dengan statistik pengundi, anda boleh selidik sendiri dengan data yang terbaru.

Aku ulangi.....Cina 40% tapi pengundi 55%, Melayu 42% tapi pengundi 33%


Aku ulangi.....Cina 40% tapi pengundi 55%, Melayu 42% tapi pengundi 33%Aku ulangi.....Cina 40% tapi pengundi 55%, Melayu 42% tapi pengundi 33%Aku ulangi.....Cina 40% tapi pengundi 55%, Melayu 42% tapi pengundi 33%Aku ulangi.....Cina 40% tapi pengundi 55%, Melayu 42% tapi pengundi 33%
*Tak lama lagi Penang akan repeat sejarah Singapura. Melayu semakin jadi minoriti walaupun ramai.

KERAJAAN BN 'BAZIR'KAN RM300JUTA DUIT RAKYAT?

Posted: 07 Jun 2011 07:00 PM PDT


Apa nak jadi dengan BN ni asyik mem'bazir'kan duit rakyat je.

Memang betul la cakap pembangkang, kalau bab habiskan duit rakyat bagi kat BN.

Yang terbaru, RM300juta duit rakyat di'bazir'kan begitu sahaja. Banyak tu beb.
RM300 Juta Diperuntukkan Untuk Membina 9,146 Rumah Rakyat Termiskin Tahun Ini


BANGI: Kerajaan menyasar untuk menyediakan 9,146 buah rumah di bawah Program Bantuan Rumah (PBR) untuk rakyat termiskin yang terdiri daripada 5,692 buah rumah bina baru dan 3,454 buah rumah dibaik pulih sebelum hujung tahun ini.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata daripada jumlah itu, sebanyak 1,618 buah rumah bina baru akan dilaksanakan di Semenanjung, 2,345 buah di Sabah dan 1,729 buah di Sarawak.

Bagi rumah baik pulih, ia merangkumi 2,087 buah di Sarawak, 919 buah di Semenanjung dan 449 di Sabah.

Beliau berkata kerajaan memperuntukkan RM300 juta bagi tujuan itu.

"Bagi tahun 2010, sebanyak 6,204 rumah dibina baru dan 10,722 buah dibaik pulih menjadikan jumlah keseluruhan 16,926 buah rumah dilaksanakan," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2010 kepada warga kementerian itu di sini Selasa.

Yang turut hadir di majlis itu ialah Timbalan Menteri, Datuk Joseph Entulu Anak Belaun, Datuk Hasan Malek dan Ketua Setiausaha Datuk Ibrahim Muhammad.

Jelas Mohd Shafie, sehingga 27 Mei tahun ini, kementerian berkenaan telah mewujudkan 548 buah rumah bina baru dan 531 buah rumah baik pulih.

Katanya kerajaan kini menetapkan sasaran 70 peratus untuk melaksanakan rumah baik pulih manakala 30 peratus rumah bina baru yang menjimatkan kos dan masa pembinaannya.

Beliau juga berkata satu siri perbincangan dengan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah diadakan baru-baru ini bagi membolehkan sebahagian masyarakat Orang Asli yang memasuki perkhidmatan awam ditempatkan di pelbagai kementerian danjabatan.

Katanya sebanyak 1,305 jawatan telah diisi oleh Orang Asli dalam sektor awam sehingga 18 April tahun ini, iaitu 80 jawatan dalam kumpulan Pengurusan dan Profesional manakala 1,225 jawatan dalam kumpulan Sokongan.

Menurut Mohd Shafie, Jabatan Kemajuan Orang Asli turut menubuhkan Unit Kerjaya bagi menggalakkan lebih ramai Orang Asli menceburi bidang teknikal, usahawan dan profesional. - BERNAMA
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/6/7/mstar_berita/20110607155243&sec=mstar_berita

*PAS tak payahlah nak buat slogan NEGARA BERKEBAJIKAN sebab dari lahir sampai meninggal dunia Kerajaan dah jaga kebajikan rakyat.

GEMPAR! APAKAH ADA AGENDA TERSEMBUNYI DAP?

Posted: 07 Jun 2011 06:00 PM PDT

Macam haram. Nak daftarkan anak pun boleh jadi bahan politik.

Tapi bila aku baca berita ni, tiba-tiba aku terfikir, apakah agenda terbaru DAP untuk menjadikan MALAYSIA sebagai satu identiti bangsa?

Memang tidak dinafikan, subjek BANGSA MALAYSIA adalah perkara yang sering dibincangkan. Walaupun secara umumnya BANGSA MALAYSIA diterima ramai, tetapi dalam apa-apa sistem Kerajaan masih menggunakan kaum sebagai bangsa (Melayu, Cina, India, Bumiputera).

Bila DAP mula nak mainkan sentimen bangsa, otak aku terus terfikir mengenai keadaan yang berlaku di negara jiran kita, Thailand.

Walaupun secara zahirnya kelihatan seperti Abhisit Vejjajiva menentang Thaksin Shinawatra (sekarang ni dah pas baton kepada adiknya Yingluck), sebenarnya pertarungan tersebut adalah diantara 2 keluarga Cina yang gilakan kuasa memerintah bangsa Thai. Kalau korang tak percaya kedua-duanya adalah berbangsa Cina, boleh tengok kat sini.

Abhisit's ancestors are Hakka Chinese of the Yuan (surname) () who moved from Vietnam to Thailand. The family name Vejjajiva was granted by King Rama VI to Abhisit's great-grandfather Dr. Long (หลง), together with Long's father Nai Jinsang (นายจิ๊นแสง), grandfather Nai Pong (นายเป๋ง) and great-grandfather Nai Go (นายก่อ) while Dr. Long was serving as an Army Medical Department sub-lieutenant (รองอำมาตย์ตรี)[29] The Vejjajiva family came to prominence when Dr. Long, then styled Phra Bamrad Naradura, rose to public health minister, and founded the Bamrad Naradura hospital in Nonthaburi. The family name has the meaning, "medical profession."[30]

Thaksin's great-grandfather Seng Sae Khu (surname 丘)was a Hakka Chinese immigrant from Meizhou, Guangdong who arrived in Siam in the 1860s and settled in Chiang Mai in 1908. His eldest son, Chiang Sae Khu, was born in Chanthaburi in 1890 and married a Thai woman, called Saeng Somna. Chiang's eldest son, Sak, adopted the Thai surname Shinawatra ("routinely appropriate action") in 1938 because of the country's anti-Chinese movement and the rest of the family also adopted it.

Bukan 2 orang apek ni je bangsa Cina yang dah jadi PM di Thailand, malah, termasuk Chuan Leekpai dan Samak Sundaravej.
Chuan Leekpai (Thai: ชวน หลีกภัย; RTGS: Chuan Likphai; Chinese: 呂基文; pinyin: Lǚ Jīwén; born July 28, 1938 in Trang) was the Prime Minister of Thailand from September 20, 1992 to May 19, 1995 and again from November 9, 1997 to February 9, 2001. A third-generation Thai Chinese,[1][2]


Samak Sundaravej (June 13, 1935 – November 24, 2009) (Thai: สมัคร สุนทรเวช; RTGS: Samak Suntharawet) was a Thai Chinese politician who briefly served as the Prime Minister of Thailand and Minister of Defense in 2008, as well as the leader of the People's Power Party in 2008.

Maka, agenda DAP yang tiba-tiba ingin menjadi terlalu MALAYSIA ni perlu kita teliti. Adakah mereka ingin menguasi MALAYSIA melalui cara ASIMILASI KAUM sedangkan negara kita telah lama mengamalkan INTEGRASI KAUM. Jika asimilasi kaum berjaya DAP laksanakan, tak hairanlah jika Ahmad Guan Eng akan menjadi Perdana Menteri Malaysia!

*Kesian aku tengok bangsa Thai diperkudakan oleh geng apek berdua ni. Ada yang pakai baju kuning, ada pakai baju merah. Hakikatnya Cina jugak yang untong, bangsa peribumi yang tongong!

BERAPA PERATUS SOKONGAN TERHADAP TOK GURU SEKARANG?

Posted: 07 Jun 2011 05:00 PM PDT

Kalau bulan Mei dah 48%, sekarang ni berapa peratus?


Sokongan terhadap Nik Aziz semakin menurun

Datuk Nik Aziz Nik Mat
Datuk Nik Aziz Nik Mat
Kajian dapati Mustapa, Awang Adek dapat perhatian

KOTA BHARU: Kajian pendapat oleh sebuah syarikat perundingan dan penyelidikan, mendedahkan penerimaan rakyat Kelantan terhadap kepemimpinan Menteri Besar, Datuk Nik Aziz Nik Mat, menurun kepada 48.3 peratus, berbanding 76 peratus pada 2006 kerana beberapa faktor, termasuk penentangan rakyat di negeri itu terhadap kerjasama PAS dengan DAP.

Bagaimanapun, kajian oleh Social Matrix Research (SOCMAT) itu mendapati penerimaan rakyat Kelantan terhadap Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed melonjak kepada 31 peratus berbanding enam peratus pada 2006, manakala Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Awang Adek Hussin meningkat kepada sembilan peratus.
Kaji selidik yang dinamakan Tinjauan Kepekaan Penduduk Tentang Kepemimpinan Kelantan 2011 itu dilakukan pada Mac lalu. Kaji selidik sama pernah dilakukan oleh syarikat berkenaan pada 2006.

Penasihat SOCMAT, Dr Khairudin Damhoeri, berkata kaji selidik juga mendapati pemimpin PAS lain seperti Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Datuk Husam Musa; Timbalan Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakub dan Timbalan Pesuruhjaya III PAS Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah, gagal mengulangi pencapaian hebat lima tahun lalu, sekali gus menunjukkan kedudukan PAS untuk mempertahankan Kelantan dalam pilihan raya umum akan datang amat getir.

Beliau yang juga pensyarah di sebuah institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) di Lembah Klang, berkata kaji selidik membabitkan 3,000 responden berumur 21 hingga 102 tahun dan setiap mereka dihubungi sekali lagi untuk pengesahan bagi memastikan integriti hasil kajian.

"Kajian ini tidak memihak kepada sesiapa kerana ia pernah dilakukan pada 2006. Ketika itu kami dapati PAS amat popular dan sukar untuk UMNO mengambil alih kerajaan. Bagaimanapun, kali ini, kaji selidik mendapati Barisan Nasional (BN) sudah mendapat tempat kerana selepas Nik Aziz, populariti adalah kepada Mustapa dan Awang Adek," katanya kepada Berita Harian.
Kajian juga mendapati golongan yang menyukai Nik Aziz adalah yang berusia 51 tahun ke atas dan bawah 30 tahun, manakala Mustapa menerima sokongan mereka yang berusia 30 hingga 50 tahun.

Beliau menegaskan hasil kajian pada 2006 menunjukkan rakyat Kelantan tetap akan memilih PAS walaupun Nik Aziz meletakkan jawatan ketika itu.

"Bagaimanapun, kali ini, jika Nik Aziz meletak jawatan BN dijangka akan kembali merampas Kelantan," katanya.

Ditanya mengenai punca kemerosotan sokongan terhadap Nik Aziz, beliau berkata, rakyat Kelantan belum dapat menerima kerjasama PAS dengan pakatan pembangkang, terutama DAP.

Katanya, sebelum ini PAS melaungkan dasarnya menegak Islam dan menentang pihak yang berkawan dengan kafir, tetapi kini parti itu sendiri sudah berbaik dengan DAP yang jelas menentang Islam.

"Faktor kedua adalah perpecahan dalam PAS berikutan ada kem Erdogan, iaitu kepemimpinan profesional seperti Husam dan Dr Hatta Ramli. Selain itu, ada kumpulan kerajaan perpaduan terdiri daripada Timbalan Presiden PAS, Datuk Nasharuddin Mat Isa dan Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustapa Ali serta kumpulan tradisional yang diketuai Mohamad Sabu.

"Penurunan populariti Nik Aziz juga berpunca daripada menantunya, Abdul Ariffahmi Abdul Rahman dalam kes Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PBMK)," katanya.

Dr Khairudin berkata, isu pelbagai fatwa yang dikeluarkan Nik Aziz, mengelirukan orang Melayu sehingga menyebabkan mereka tidak lagi yakin padanya.

SOCMAT ditubuhkan sebagai badan perunding bebas kepada mana-mana pertubuhan bukan kerajaan (NGO) atau syarikat yang mahu mendapat nasihat serta penyelidikan berhubung isu masyarakat, politik, sosial, ekonomi dan pasaran. Kaji selidik terbaru itu dilaksanakan menerusi temubual di tempat awam, seperti pasar, masjid dan warung makan selama tiga hari bermula 25 hingga 27 Mac lalu.

Dr Khairudin pernah bertugas sebagai perunding bebas di Pusat Kajian Strategik Negeri Kelantan pada 2006 dan melakukan kaji selidik terhadap kepemimpinan Kelantan. Beliau juga ditugaskan melakukan analisis keputusan pilihan raya umum pada 2004 dan 2008 mengikut Parlimen, Dewan Undangan Negeri (DUN) termasuk daerah mengundi dan saluran. Kajian berkenaan membabitkan 6,000 daerah mengundi dan 18,000 saluran mengundi yang mendapat pembiayaan Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK).

FAKTA
Keputusan Kaji Selidik Social Matrix Research

 • Datuk Nik Aziz Nik Mat – 48.3 peratus
 • Datuk Seri Mustapa Mohamed – 31.4 peratus
 • Datuk Awang Adek – 9 peratus
 • Datuk Mohd Amar Nik Abdullah – 1.8 peratus
 • Datuk Husam Musa – 1.6 peratus
 • Datuk Mohd Alwi Che Ahmad – 1.3 peratus
 • Datuk Mohd Fatmi Che Salleh – 1.1 peratus

Adakah bila PAS gugurkan slogan negara Islam, rakyat Kelantan semakin sayang pada N.Ajis?

SIAPA YANG KURANG AJAR SANGAT NI?

Posted: 07 Jun 2011 07:00 AM PDT


Macam biasa, PKR tetap nak salahkan UMNO.

Dey Malik Itik!  Kalau dah tak reti nak jadi EXCO Agama, letak jawatanlah. Senang keje kau dengan salahkan pihak lawan! Masjid pun tak pandai nak jaga, ada hati nak buat pilihan raya masjid. Mana lagi penting, jaga kesucian masjid atau pilihan raya yang menggalakkan perpecahan kepada jemaah?

*Inilah rupa Exco Agama yang bagi orang Islam Penang makan babi. Yang tak paham boleh baca di sini.

GEMPAR : COUNTER ATTACK TERHADAP FITNAH HARAKAH!

Posted: 07 Jun 2011 05:00 AM PDT


Mulai semalam, Harakah mula menyebarkan FITNAH bahawa puteri Dato' Najib didakwa akan berkahwin dengan lelaki Kazakhstan.

Hari ini pemimpin PAS mula menyerang YAB PM secara direct. Bagi aku, ianya satu tindakan yang sangat kurang ajar. Sebabnya, lawatan YAB PM adalah kerana urusan rasmi iaitu WORLD ISLAMIC ECONOMIC FORUM. Jika benar YAB PM datang ke sana untuk merisik bagi pihak anaknya, kenapa kerajaan Selangor turut menghantar wakil perempuan Cina ke persidangan Islam? Dah takde jantan muslim lain yang layak. Atau sebab PAS dah jadi Parti Kebajikan, maka setiap event melibatkan Islam, mereka akan hantar DAP sebab lagi Islam dari PAS.Sebelum dua orang anjing DAP ni nak memekak, satu soalan untuk dua ekor anjing berjanggut....

KE MANA KORANG DUA EKOR MASA ARIFFAHMI GUNA DUIT RAKYAT KELANTAN UNTUK BAWAK BINI DIA YANG JUGA ANAK NIK AZIZ???Kalau tak dapat jawap soalan ni, tak payah la nak tunjuk jaguh. Pergi Forum Ekonomi Islam pun terpaksa wakilkan DAP.

*Memang betul DAP sedang gantikan PAS!

JOM SEMAK HARGA BARANG!

Posted: 07 Jun 2011 02:11 AM PDTAlang-alang dah ada portal macam ni, jangan lupa semak harga barang sebelum berbelanja.

http://www.1pengguna.com/pg/videos/play/young_gunz/3362/portal-1malaysia-pengguna-bijak

Berita mengenai portal ni....


Harga barang boleh disemak menerusi portal


2011/06/07

KUALA LUMPUR: Pengguna kini boleh mendapatkan maklumat tentang harga barangan yang dijual di 1,255 premis perniagaan melalui portal 1Malaysia Pengguna Bijak (1MPB) yang akan mengemas kini sebarang perubahan harga secara harian.

Portal itu akan juga dipantau 1,200 pegawai pemantau harga (PPH) dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) bagi memastikan peniaga yang mengambil bahagian menjual barangan mereka pada harga yang berpatutan.
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata premis yang mengambil bahagian membabitkan 110 pasar raya besar, 404 pasar raya, 360 pasar basah dan 381 Kedai Serbaneka 24 Jam.
Sejumlah 355 jenis barangan di pasar raya besar akan dipantau melalui portal berkenaan, 100 jenis di pasar raya, pasar basah (50 jenis) dan kedai serbaneka (100 jenis), katanya.

"Bagi pasar raya besar, mereka sendiri akan memasukkan data perubahan harga manakala bagi premis-premis lain pegawai PPH akan menjalankan tanggungjawab mereka. Sekiranya ada perubahan harga, maka mereka (pegawai PPH) akan maklumkan menerusi portal ini," katanya selepas melancarkan portal berkenaan di sini, hari ini.

Portal tersebut boleh dilayari di www.1pengguna.com. Antara harga barangan keperluan harian yang dipamerkan pada portal berkenaan ialah barangan keperluan dapur seperti ayam, ikan dan hasil laut, kicap, kunyit dan makanan kering.

Pembangunan fasa pertama portal itu membabitkan kos RM1.4 juta.
Ia adalah saluran alternatif kepada pengguna untuk mendapatkan perbandingan harga semasa selain menjadi saluran untuk membincangkan isu-isu kepenggunaan secara interaktif.

Ismail Sabri berkata, untuk fasa kedua, pemantauan ke atas kedai runcit dan pasar mini akan dimasukkan ke dalam portal berkenaan.

"Untuk fasa kedua, kita tengok dulu maklum balas pengguna daripada portal ini, selepas itu baru kita akan lancarkan fasa kedua dan seterusnya," katanya.

Beliau berkata, pengguna juga boleh membuat aduan kepada Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) menerusi ruang yang disediakan di dalam portal berkenaan.

Untuk rekod, hampir 6,000 aduan telah difailkan pengguna kepada TTPM pada tahun lepas dengan 98 peratus daripadanya berjaya diselesaikan, katanya.

"Sehingga Mei tahun ini, 4,400 aduan dilaporkan kepada TTPM," katanya sambil menambah bahawa ia menunjukkan bahawa kesedaran pengguna mengenai hak mereka semakin meningkat.

Dalam ucapan perasmiannya, Ismail Sabri berkata, pengenalan portal berkenaan adalah bersesuaian dengan trend komunikasi dan penerokaan maklumat pada masa kini.

"Terdapat peningkatan di dalam bilangan pengguna Internet di Malaysia iaitu daripada 15.8 juta pengguna pada tahun 2009 kepada 16.5 juta pada tahun 2010 dan bilangan ini akan terus meningkat dari tahun ke tahun iaitu sehingga 17.5 juta pengguna internet menjelang tahun 2015," katanya.

Ismail Sabri berkata, kewujudan portal berkenaan diharapkan dapat meningkatkan keberkesanan sistem penyampaian di samping merapatkan hubungan kerajaan dengan rakyat.

"Adalah diharapkan melalui pembangunan portal 1Malaysia Pengguna Bijak ini, ianya akan memberikan kemudahan kepada rakyat untuk mendapatkan maklumat awal dan sendiri mengenai perkembangan harga terkini barangan keperluan pengguna di seluruh negara," katanya. - BERNAMA
*Lepas ni korang nak salahkan Kerajaan jugak tak pantau harga barang, tak tau la aku nak cakap apa. Lain la otak pembangkang. Semuanya negatif. Tak boleh berak pun, entah-entah nak salahkan kerajaan jugak! Jadi, gunakanlah kebijaksanaan anda untuk berbelanja.

SALAH GUNA JKKK UNTUK TUJUAN POLITIK.

Posted: 07 Jun 2011 12:00 AM PDT

Makin menjadi-jadi PKR ni. Tu la. dulu selalu salahkan UMNO-BN bab salah guna kuasa ni.

Baru pegang Kerajaan dalam 3 tahun dah macam-macam SALAH GUNA KUASA yang PKR dah buat. Yang terbaru, PKR Sg. Nibong Tebal gunakan JKKK untuk BENGKEL GERAK KERJA PILIHAN RAYA.


http://www.keadilandaily.com/keadilan-ranting-kg-sg-nibong-anjur-bengkel-gerak-kerja-proses-pilihan-raya-5-jun/

Amacam sekarang, siapa yang PERLU DIBERSIHKAN? 


Takkan benda ni pun tak nampak MAT SABU?


Kuman di Putrajaya hang dok skodeng, yang bapak DINOSOUR kat Sg. Nibong takkan tak perasan kot!

*Negara Kebajikan. Kebajikan untuk parti ana sahaja sheikh!