Khamis, 15 September 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


DIMENSI

Posted: 15 Sep 2011 12:13 PM PDT

DIMENSI


Omegay: Peraktoday bersama bekas OCPD Pagoh Datuk JJ Raj..mat sabun bakal terbeliak kehkehkeh

Posted: 15 Sep 2011 06:54 AM PDT


PerakToday hari ini berkesempatan menemubual Bekas Ketua Polis Daerah (OCPD) Pagoh Datuk JJ Raj, bagi merungkai mainan politik pemimpin PAS yang sanggup memutarbelitkan fakta sejarah berkaitan apa yang sebenarnya berlaku dalam peristiwa Bukit Kepong 1950.
Mengikut penceritaan sebenar, serangan pengganas komunis termasuk salah seorang dari mereka yang merupakan HERO Mat Sabu pada 23 Februari 1950 adalah antara kejadian terburuk yang berlaku di negara ini.
Tidak dapat dibayangkan kesengsaraan angggota polis serta ahli keluarga yang diserang bertubi-tubi tanpa perasaan belas dan bertambah memilukan hati salah seorang dari pengganas yang sanggup menyiksa saudara seIslam itu adalah Mat Indera yang diagung-agungkan Mat Sabu.
Jika mengikut mulut lahanat Pemuda Pas yang mendakwa kononnya Mat Indera mengajar ahli keluarga anggota polis mengucap syahadah sebelum meninggal.
Tetapi hakikat sebenar, mereka sendiri yang perlu diajar mengucap. Apa yang dikatakan itu adalah tipu dan rekaan semata-mata. Itu semua tipu…klik sini

Mat Sabun masih nak teruskan saman utusan??..jangan malukan diri sendiri la mat sabun weiiiii.. kehkehkehkeh harkkk ptuihhh!!

PEJUANG BANGSA

Posted: 15 Sep 2011 12:07 PM PDT

PEJUANG BANGSA


Perutusan Penuh YAB Dato Sri Najib Tun Razak sempena Hari Malaysia 2011

Posted: 15 Sep 2011 10:10 AM PDT

Perutusan khas Hari Malaysia
YAB Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak
Perdana Menteri Malaysia
sempena sambutan Hari Malaysia 2011Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, Salam sejahtera dan Salam Hari Malaysia.
Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian.

1. Alhamdulillah dengan limpah izin dan kurnia-Nya jua, kita dapat menyambut ulangtahun penubuhan Malaysia bagi kali ke-48 sebagai warga sebuah negara yang merdeka, berdaulat, demokratik, aman dan makmur.

2. Sesungguhnya kisah perjalanan Malaysia penuh warna-warni. Bermula daripada sebuah negara pertanian berpendapatan rendah semasa penubuhannya, hari ini, hasil mahsul perancangan penuh sistematik dan pelaksanaan begitu mapan, kita telah berjaya muncul sebagai negara perindustrian moden yang berpendapatan sederhana tinggi. Bertolak dari situ, sekalipun kejayaan yang telah dicapai bersifat monumental dan amat signifikan, ia bukanlah alasan yang membenarkan kita untuk berhenti berusaha, berasa puas hati, berasa selesa, apatah lagi mengambil sikap bersimpuh sambil berpeluk tubuh.

3. Apa yang sewajarnya dilakukan demi survival serta kesejahteraan rakyat terus meningkat lagi terjamin dalam dunia yang amat kompetitif dewasa ini, marilah melipatgandakan usaha bagi menambahbaik daya saing nasional melalui penggunaaan kreativiti, inovasi dan menjulat usaha penciptaan kekayaan baru berasaskan sifat keusahawanan mandiri. Semua matlamat ini tidak mungkin akan tercapai tanpa wujudnya perpaduan nasional, keamanan, kestabilan dan keharmonian.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

4. Membelek helaian-helaian tawarikh, apabila negara mencapai kemerdekaan 54 tahun lalu sehingga Malaysia dibentuk enam tahun kemudiannya, bersama-sama Sabah dan Sarawak, banyak pihak ketika itu, sama ada pemerhati asing, mahupun warga tempatan berasa ragu-ragu serta waham mempersoalkan tentang, sebuah negara baru yang negeri-negerinya terpisah dek Laut Cina Selatan, sedang diancam pula pemberontakan komunis, dengan separuh penduduknya hidup di bawah paras kemiskinan, ditambah oleh faktor kemajmukan demografik yang luar biasa kompleksitinya, mungkinkah mampu untuk kekal utuh sebagai sebuah negara bangsa apatah lagi untuk berjaya?

5. Ternyata, pencapaian Malaysia selama ini, bertatih dan berjalan jatuh untuk mengecap nikmat kejayaan diiringi sebuah takdir yang penuh cabaran. Jika disisir sejarahnya, semacam satu keajaiban diawal usia setahun jagung meraih kemerdekaan, hakikat yang tersebut tadi ditambah berat pula dengan penerimaan sistem dan falsafah pentadbiran negara berasaskan Demokrasi Berparlimen, Raja Berperlembagaan serta Persekutuan, telah diterima amal secara tuntas oleh kita begitu awal ketika mana proses pembudayaan masih lagi tidak matang.

6. Jelas sekali, sebelum merdeka, warga tiga belas buah negeri yang bersatu membentuk Malaysia tidak pernah berpeluang untuk memilih kerajaan yang akan memerintah sekalipun corak pentadbirannya. Kewujudan mereka hanyalah sebagai rakyat negeri-negeri naungan atau tanah jajahan yang diberi keistimewaan politik terhad mengikut budi bicara kuasa pemerintah. Pastinya, ini, bukanlah hak politik tulen yang terbit daripada kewarganegaraan sebuah negara merdeka serta berdaulat.

7. Menyingkap fakta, sebelum merdeka, pemilihan politik pertama yang berlangsung di mana rakyat telah diberi peluang secara terhad untuk memilih wakil mereka adalah semasa pemilihan beberapa Majlis Perbandaran pada tahun 1952 dan seterusnya pemilihan sebahagian Anggota Majlis Perundangan Persekutuan pada tahun 1955. Sebaliknya, hanya tahun-tahun selepas merdeka bermula 1959, rakyat mula diberi hak dan tanggungjawab sepenuhnya untuk memilih semua ahli Dewan Rakyat dan Dewan Undangan Negeri sebagai hak budi bicara mutlak dalam menentukan parti manakah bagi membentuk kerajaan.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

8. Sememangnya kita perlu bersyukur kerana dari masa hingga masa, walau apapun rintangan menjelma, sama ada bersifat dalaman mahupun luaran yang telah mengancam demokrasi dan kebebasan individu seperti pemberontakan komunis, konfrontasi menentang penubuhan Malaysia, rusuhan kaum, kemelesetan ekonomi, ekstrimisme agama mahupun cauvinisme perkauman, Alhamdulillah, setiap satunya telah berjaya ditangani dan dihadapi menggunakan kerangka tindakan berhemah, demokratik berasaskan prinsip keluhuran perlembagaan serta kedaulatan undang-undang.

9. Barang harus diingat jua, sepanjang tempoh tersebut tidak pernah terlintas di benak pihak kerajaan walau sedetikpun untuk menukar sistem Demokrasi Berparlimen dan Raja Berperlembagaan sedia ada dengan sebarang sistem anti-demokratik, waima betapa getir cabaran yang dihadapi. Seperti terakam pada susur galur negara, disebabkan tragedi 13 Mei, Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong bertindak atas nasihat YAB Perdana Menteri ketika itu menurut peruntukan Perkara 150 Perlembagaan Persekutuan, telah mengisytiharkan darurat.

10. Salah satu kesan pengisytiharan darurat 1969 tersebut adalah proses pilihanraya yang belum selesai di Sabah dan Sarawak telah digantung. Peristiwa selanjutnya yang berlaku adalah pemilihan Dewan Rakyat telah disempurnakan dalam tempoh lebih kurang dua puluh bulan kemudian dan sistem Demokrasi Berparlimen dipulih kembali apabila keamanan negara telah stabil seperti sediakala.

11. Kendatipun begitu, Allahyarham Tun Abdul Razak selaku Timbalan Perdana Menteri pada masa tersebut merangkap Menteri Pertahanan yang telah diamanahkan mengetuai Majlis Gerakan Negara atau MAGERAN, dengan memiliki kuasa mutlak eksekutif dan perundangan, tidak pernah menyimpan hasrat untuk mengekalkan kuasa-kuasa tersebut lebih lama daripada apa yang perlu.

12. Sudah terang lagi bersuluh, Allahyarham Tun bersama rakan-rakan ketika itu amat menyedari bahawa kuasa luar biasa tanpa sempadan yang tergenggam di tangan mereka tersebut tidak boleh sekali-kali dijadikan suatu kelaziman demi masa depan negara tercinta. Sebaliknya, mereka faham kuasa total itu sekadar suatu amanah untuk mengekang dan mengawal tragedi serta kegoncangan yang berlaku.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

13. Sebetulnya lagi, sebagai sebuah negara demokrasi berparlimen, kuasa untuk menentukan parti politik mana yang akan membentuk kerajaan sama ada di peringkat Persekutuan mahupun di peringkat negeri terletak secara mutlak tanpa kekecualian di tangan rakyat. Setelah lebih lima dekad kemerdekaan negara dan hampir lima dasawarsa pembentukan Malaysia, kita dapati bahawa, pengalaman, kematangan serta kebijaksanaan rakyat negara ini dalam memilih kerajaan demi menentukan halatuju masa depan yang mereka dambakan tidak boleh dinafikan oleh sesiapapun jua.

14. Bahkan, saya sering mengutarakan bahawa era kerajaan mengetahui segala-galanya dan memiliki monopoli terhadap kebijaksanaan sudah melewati tempohnya. Revolusi dalam bidang teknologi maklumat, kemajuan komunikasi dan kecanggihan pengangkutan telah membuka persaingan serta perbandingan secara meluas lagi dinamik dalam pasaran idea.

15. Kontemporari ini, taraf serta akses rakyat kepada semua peringkat pendidikan semakin meluas seiring dengan korpus pengetahuan yang dimiliki. Disamping itu, pertumbuhan ekonomi yang mapan, pengurangan kadar kemiskinan dan inisiatif kejuruteraan sosial serta keberkesanannya, telah berjaya meningkatkan taraf hidup serta mewujudkan kelas menengah yang besar. Mutakhir pula, keutamaan kehendak dan keperluan rakyat Malaysia telah mengalami perubahan yang besar berbanding empat atau lima dekad yang lalu.

16. Melangkah lebih jauh, mentadbir negara yang terzahir dari saat kemerdekaan dikudratkan oleh kehendak rakyat, kerajaan kini akan terus komited menjunjung sistem Demokrasi Berparlimen, Raja Berperlembagaan, kedaulatan undang-undang, falsafah persekutuan serta prinsip imbang dan periksa di antara ketiga-tiga cabang kerajaan.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

17. Sebagai yang ramai maklum bahawa, kecuali darurat akibat konfrontasi tahun 1964, yang telah dibatalkan secara tersirat, kesemua proklamasi darurat lain yang telah diisytiharkan sebelum ini, masih dianggap berkuatkuasa sehingga hari ini. Justeru, menginsafi bahawa realiti negara Malaysia telah berubah, merasai denyut nadi, resah gelisah dan aspirasi rakyat yang mahukan Malaysia menjadi lebih terbuka lagi dinamik demokrasinya, di mana, pendapat, idea dan kebimbangan massa lebih diberi perhatian, agar dapatlah kita berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah dengan sistem demokrasi lain di dunia yang berasaskan falsafah universal dari rakyat, oleh rakyat dan untuk rakyat, maka, kerajaan kini, di bawah Fasal 3 Perkara 150 Perlembagaan Persekutuan, akan membentangkan kepada kedua-dua Majlis Parlimen dengan usul agar ketiga-tiga proklamasi darurat yang telah diisytihar dulu, supaya ditamatkan kuatkuasanya. Pada hemahnya, sudah tiba waktu rakyat Malaysia menuju masa depan dengan paradigma seterusnya yang berasaskan harapan baru dan bukannya terbelenggu oleh nostalgia kekangan sejarah lampau.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

18. Dalam menyusun atur peradaban bernegara bagi menghadapi keadaan luarbiasa yang mengancam keselamatan tanahair dan kesejahteraan rakyat, tidak dapat tidak, menuntut kepada langkah-langkah khas yang kadangkala, bersifat di luar norma demokratik. Umpamanya, tindakan tahanan pencegahan. Sesungguhnya, kebijaksanaan menangani keganasan memerlukan kita mencegah perlakuan itu, sebelum kehilangan nyawa mereka yang tidak berdosa, harta benda atau menatijahkan apa-apa kecederaan. Ini merupakan satu kebenaran yang bersifat global dan diterima ramai.

19. Dari perspektif undang-undang Islam pula, ia terangkum jelas dalam Maqasid Syariah yang berobjektif melindungi lima perkara utama yakni; pertama: agama, kedua: nyawa, ketiga: akal, keempat: keturunan dan maruah serta kelima: harta benda. Bahkan prinsip Usul Fiqah banyak membicarakan tentang perlunya disekat lebih awal sesuatu kemungkaran itu, sebelum ia berlaku. Manakala satu prinsip menyatakan bahawa, keputusan pemerintah adalah satu amanah yang perlu dibuat bagi pihak yang diperintah atas kepentingan maslahah ramai.

20. Ini bukanlah ehwal yang pelik, tidak lazim atau asing. Terbukti, negara-negara demokrasi yang maju seperti Amerika Syarikat dan United Kingdom juga telah menggubal rangka perundangan khas bagi menangani ancaman pengganas pasca tragedi 11 September.

21. Pucuk pangkalnya, perseimbangan serta perimbangan yang harus ada bagi sebuah demokrasi moden adalah, diantara keselamatan nasional dan kebebasan individu. Itulah tugas dan tanggungjawab sebuah kerajaan yang matlamat tertingginya, menjunjung kebajikan serta kesejahteraan rakyat untuk mencari keseimbangan yang betul ini.

22. Misalnya, kebebasan bersuara yang dijamin dalam Perlembagaan Persekutuan tidak sesekali bermaksud sebagai kewenangan hak kepada mana-mana pihak untuk membuat fitnah dan menghasut api kebencian. Sebagai contoh mudah yang lain, kerajaan turut bertanggungjawab untuk menghalang jeritan palsu tentang bom dalam sebuah stadium yang penuh sesak. Ini kerana, kebebasan luar kawal sebegitu, akan hanya menimbulkan panik yang boleh membawa kepada kecederaan dan kehilangan nyawa.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

23. Sepertimana yang saya janjikan dalam ucapan sulung saya semasa mula-mula mengambil alih jawatan Perdana Menteri pada 3 April 2009, bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (yakni ISA) akan dikaji secara komprehensif. Sehubungan dengan itu, suka saya mengumumkan pada malam yang bersejarah ini, bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (yakni ISA) akan dimansuhkan terus.

24. Untuk mencegah perbuatan subversif, keganasan terancang dan perbuatan jenayah bagi memelihara ketenteraman dan keselamatan awam, dua undang-undang baru yang sesuai akan digubal di bawah
semangat serta payung Perkara 149 Perlembagaan Persekutuan. Pokoknya, akta-akta ini nanti bermatlamat untuk memelihara keamanan, kesejahteraan, kesentosaan serta kerukunan hidup rakyat dan negara.

25. Di atas segalanya, Kerajaan akan tetap memastikan hak asasi mereka yang terbabit terpelihara. Apa-apa undang-undang yang diperbuat akan mengambil kira hak dan kebebasan asasi berlandaskan Perlembagaan Persekutuan. Undang-undang baru ini akan memperuntukkan tempoh tahanan oleh polis yang secara substansialnya lebih pendek daripada apa yang ada sekarang dan apa-apa tahanan lanjut hanya boleh dibuat dengan perintah mahkamah kecuali undang-undang berkaitan keganasan, masih dikekalkan bawah kuasa Menteri.

26. Di sudut lain, kerajaan juga memberi komitmen bahawa mana-mana individu tidak akan ditahan semata-mata hanya kerana ideologi politik. Umumnya pula, kuasa untuk melanjutkan penahanan akan beralih daripada badan eksekutif kepada badan kehakiman kecualilah undang-undang berkaitan keganasan itu tadi.

27. Dalam konteks ini juga, selain memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960, Kerajaan juga akan memansuhkan Akta Buang Negeri 1959 di samping mengkaji semula beberapa undang-undang lain bagi memastikan ia memenuhi kehendak semasa. Sehubungan dengan itu lagi, kita tidak akan teragak-agak untuk meminda atau memansuhkan undang-undang yang tidak lagi relevan.

28. Kajian semula komprehensif ini akan melibatkan Akta Kediaman Terhad 1933 dan Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 di mana prinsip pembaharuan tahunan akan dihapuskan dan digantikan dengan pengeluaran lesen sehingga dibatalkan. Kerajaan juga akan mengkaji semula seksyen 27 Akta Polis 1967 dengan mengambil kira peruntukan Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan tentang kebebasan berhimpun dengan prinsip menentang sekeras-kerasnya demonstrasi jalanan. Namun, kebenaran berhimpun diberi selaras dengan kaedah-kaedah yang akan ditetapkan kelak disamping mengambilkira norma-norma di peringkat antarabangsa.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

29. Sebagai sebuah negara, Malaysia dan seluruh warganya kini berada di persimpangan jalan. Pilihan yang kita putuskan hari ini akan menentukan nasib serta mencorakkan rupabentuk Malaysia pada masa hadapan, tanah air yang akan kita wariskan kepada anak-anak kita dan generasi mendatang. Persoalannya, mampukah kita melampaui dan mencabar wasangka lazim bahawa rakyat Malaysia daripada latarbelakang yang majmuk, status sosioekonomi berbeza dan fahaman politik pelbagai, secara iradat manusiawinya, tiba kepada konsensus untuk tidak tunduk menyerah kepada sekam kebencian dan kecurigaan yang pastinya mengheret kita ke lembah kehinaan. Sebaliknya, ayuhlah kita bersama mendaya sebuah masa depan yang sarat dengan harapan dan kemuliaan.

30. Yakinlah bahawa, ia satu kekuatan bukan satu kelemahan untuk kita meletakkan kepercayaan kepada kebijaksanaan rakyat Malaysia membuat pilihan dalam mencorakkan hala tuju masa depan mereka sendiri. Jika kita menganggap ia satu kesilapan maka, apakah maknanya pencapaian kita hari ini, apakah gunanya kita merancang pembangunan negara degan begitu tersusun semenjak merdeka, apakah gunanya kita membelanjakan sebahagian besar khazanah negara setiap tahun untuk memberikan akses pendidikan berkualiti kepada semua rakyat, membebaskan warga daripada cengkaman kemiskinan, membina infrastruktur fizikal serta teknologi komunikasi maklumat yang berkelas dunia?

31. Jawapannya sangat jelas yakni, langkah-langkah yang saya umumkan sebentar tadi tidak lain tidak bukan adalah inisiatif awal transformasi politik secara tertib lagi berhemah. Ia berdiri sebagai pelengkap amat penting serta perlu kepada insiatif-inisiatif transformasi bidang ekonomi dan penyampaian awam yang pihak kerajaan telah rangka dan laksanakan semenjak lebih dua tahun kebelakangan dalam usaha menuju sebuah negara moden dan progresif.

32. Pastinya, masa bukan terlalu awal mahupun terlalu lewat, akan tetapi inilah kala paling sesuai serta waktu paling tepat untuk perhitungan-perhitungan besar sedemikian diambil dan dilancarkan. Kita maklum, walaupun bagi pendapat sesetengah pihak ia penuh berisiko, kita akan melakukannya demi survival, setelah lebih lima puluh tahun negara merdeka, dan hampir lima dekad Malaysia terbentuk. Lantaran kita di ambang pedati yang sedang berpacu deras untuk sampai ke destinasi sebagai sebuah negara maju sepenuhnya.


Rakyat Malaysia yang dikasihi sekalian,

33. Akhir kalam, saya ingin tegaskan bahawa tanpa syak dan tanpa ragu-ragu lagi, Malaysia yang kita impikan bersama dan sedang kita cipta ini adalah Malaysia yang mengamalkan demokrasi berfungsi dan inklusif di mana keamanan dan ketenteraman awam dipelihara selaras dengan roh ketertinggian Perlembagaan, kedaulatan undang-undang, penghormatan kepada hak asasi manusia dan hak-hak individu.

Demi Malaysia, bertawakallah semua dan kepada Tuhan kita berserah.


Wabillahitaufik Walhidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. Terima kasih.

Mahfuz Bean cakap Najib juga tak layak jadi calon PRU pun ..

Posted: 15 Sep 2011 02:27 AM PDTKUALA LUMPUR, 14 Sept — PAS mendakwa bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menggunakan pengaruhnya untuk menjatuhkan kepimpinan Datuk Seri Najib Razak sebelum pilihan raya umum ke-13.

Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar (gambar) berkata langkah Dr Mahathir yang menasihatkan Najib agar melewatkan pilihan raya umum ke-13 adalah satu bentuk tekanan terhadap Najib selaku Presiden Umno dan Pengerusi Barisan Nasional (BN).

"Saya lihat dalam Umno sekarang berdepan isu calon atau isu parti sendiri yang mana mereka mahu meletakkan calon yang boleh menang... Tun Mahathir cuba beri mesej bahawa beliau (Najib) juga tidak berkelayakan sebagai seorang calon.


"Kalau kita lihat hari ini Najib menjadi liabiliti dan beban kepada Umno-BN, sebab itu diminta supaya dilewatkan pilihan raya umum ke-13, malah dalam Umno juga ada gesaan supaya Najib berundur sebelum pilihan raya umum ke-13," katanya pada sidang media di sini.

Kalau Najib yang dituduh PAS liabiliti kepada UMNO , mengapa rakyat & 
ahli UMNO datang sampai 30,000 orang sambut beliau di Prmtg Pauh 


Ahli Parlimen Pokok Sena ini menambah, ramai pemimpin Umno yang tidak mahu Najib terus mengetuai parti Melayu terbesar itu.

"Mereka tidak mahu Najib memimpin, sudah tentu orang yang jadi liabiliti akan menyebabkan Umno tidak boleh menang, bagi saya nampak macam Tun Mahathir kembali berperanan untuk memberi tekanan kepada Najib seperti mana tekanan yang diberikan kepada Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) dulu... cuma cara yang berbeza.

"Tun Mahathir beri tekanan supaya Najib berundur sebelum pilihan raya umum ke-13, Tun Mahathir jadi 'mastermind' untuk jatuhkan Najib dan dalam Umno sudah kucar-kacir, sudah tentu ada kumpulan (dalam Umno) yang mengikut telunjuk Tun Mahathir," katanya.

Kelmarin Dr Mahathir menasihatkan Najib agar melewatkan pilihan raya umum ke-13 dan merasakan bahawa Perdana Menteri sewajarnya menggunakan masa yang ada untuk meneliti calon-calon terbaik yang akan mewakili BN.Bekas perdana menteri ditanya mengenai komen-komen mendakwa ketua-ketua bahagian parti komponen BN sedang bertelingkah satu sama lain untuk menjadi calon pilihan raya.

The Malaysian Insider ada membawa laporan sebelum ini bahawa kepimpinan Umno berhadapan dengan masalah untuk mendapatkan sokongan ketua-ketua bahagian di sesetengah negeri khususnya berkaitan dengan soal calon.

"Saya merasakan bahawa jika ia diadakan lewat sedikit, OK. Perlu ada masa bagi Najib untuk membuat penilaian siapa yang harus dipilih sebagai calon," kata Dr Mahathir.

Katanya, pendekatan "calon boleh menang" kemungkinan boleh mencetuskan masalah bagi perikatan itu kerana ia boleh menyebabkan lebih banyak perpecahan antara pemimpin-pemimpin parti yang hendak bertanding.

guan eng pun terkejut ramai rakyat sambut Najib di negeri Pakatan


Beliau berkata Najib sebagai pengerusi BN seharusnya menjelaskan kepada parti-parti komponen bahawa sokongan tidak bersyarat kepada calon-calon yang dipilih adalah penting meskipun mereka secara peribadi tidak menyokong calon yang dipilih.

"Najib seharusnya bertindak untuk menjelaskan mengenai calon-calon berpotensi... jika mereka tidak memberi sokongan kepada calon yang dipilih, mereka juga akan berhadapan dengan masalah," katanya.

Pilihan raya umum ke-13 dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat ini.

Mandat semasa kerajaan pusat hanya akan berakhir April 2013.Komen GPB

Mahfuz Bean kalau buka mulut pasti akan timbul lawak hapraknya ...haha

Zahid Md Arip akui 100 % suara Mat Sabu " No Komen " ...

Posted: 14 Sep 2011 09:10 PM PDT
Kalau orang seperti Zahid Md Arip yang pernah berada satu pentas ceramah sekali dengan Mat Sabu akui sendiri itu suara pemimpin No 2 PAS dalam video phone seks , beliau harus jawab dan beri penjelasan .

Puak2 tegar PAS confirm tuduh ini satu lagi   fitnah walaupun sudah 100 kali dengar ceramah Mat Sabu dan boleh mengenali suara ayam sabung PAS ini .

.

Baginya, beliau yakin rakaman perbualan tersebut 100 peratus menyerupai suara Mohamad atau Mat Sabu berdasarkan lenggok pertuturan.

Saya telah mendengar rakaman perbualan seks tersebut dan saya yakin sepenuhnya ia suara Mat Sabu. Saya pernah berkongsi pentas ceramah dengan Mat Sabu sehingga cukup mengenali lenggok suara dan bahasa yang digunakan Timbalan Presiden Pas itu.


"Jadi, saya meminta seluruh kepimpinan Pas supaya mendesak kerajaan menubuhkan suruhanjaya diraja bagi menyiasat perkara ini agar kebenaran dapat 'dihidangkan' kepada rakyat," katanya sinis kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Beliau berkata demikian sebagai mengulas penyebaran rakaman perbualan telefon berunsur seks yang didakwa antara Mat Sabu dengan seorang wanita yang dipercayai dirakam semasa mereka menjalin hubungan intim pada 1994.


Sebelum ini Mohamad dan Normah Abdul Halim pernah ditahan atas tuduhan berkhalwat kerana berdua-duaan di bilik 121 Hotel Perdana, Kota Bharu, Kelantan.


Bagaimana kedua-duanya dibebaskan oleh mahkamah daripada tuduhan tersebut kerana kekurangan bukti. Normah pada masa itu berstatus isteri orang.


Mengenai tindakan Mat Sabu menjawab 'tiada komen' ketika diajukan persoalan itu, Mohd. Zahid berkata, ia bukan jawapan yang rakyat mahu dengar daripada seorang Timbalan Presiden Pas memandangkan dakwaan itu cukup serius dan perlukan jawapan yang jelas.


Pada masa sama, beliau juga hairan dengan perubahan sikap Mat Sabu yang tiba-tiba enggan memberi komen kepada pihak media berhubung isu tersebut kerana sepanjang mengenali pemimpin Pas itu, beliau seorang yang gemar bercakap.


"Mat Sabu sebelum ini tidak pernah mengeluarkan kenyataan tiada komen. Kalau tidak suka dengan soalan pemberita dia akan 'menyerang' wartawan yang bertanya. Saya pelik dengan sikapnya kali ini," katanya.

Bapa Komunis Malaya Chin Peng akui Mat Indera ketua serangan di Bukit Kepong

Posted: 14 Sep 2011 07:53 PM PDTBekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng pernah mengakui dan mengesahkan bahawa serangan pengganas di Balai Polis Bukit Kepong diketuai oleh Mat Indera yang juga seorang panglima pemerintah komunis di negeri Johor.

Bekas Pengarah Cawangan Khas Polis Diraja Malaysia (PDRM), Datuk Zulkifli Ab Rahman berkata, perkara itu diceritakan sendiri oleh pemimpin komunis paling berpengaruh itu di hadapan para cendekiawan dalam satu dialog yang diadakan di sebuah universiti terkemuka di Canberra, Australia pada 22 dan 23 Feb 1999.

"Mat Indera pada masa itu dikenali sebagai panglima yang memerintah komunis di kawasan selatan dan utara Johor iaitu di Batu Pahat, Muar, Segamat, Tangkak dan seluruh Melaka.

"Ini bukan cerita yang dikutip di tepi jalan, tetapi disahkan oleh Chin Peng kerana baginya untuk menjadi pengganas mereka mesti menjadi komunis," katanya dalam Forum Merdeka bertajuk "Kekejaman Komunis, Mat Indera dan Kemerdekaan" di sini malam tadi.

Selain Zulkifli, forum itu turut dibarisi oleh tiga anggota panel yang lain iaitu bekas Timbalan Panglima Tentera Darat Leftenan Jeneral (B) Datuk Jaafar Onn, pakar sejarah Prof Datuk Ramlah Adam serta Pengerusi Majlis Perundingan Melayu Prof Datuk Dr Kamaruddin Kachar.

Forum yang dianjurkan oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) itu dipengerusikan oleh Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali.

Sehubungan itu, Zulkifli yang berkhidmat selama 37 tahun di dalam PDRM dan bertanggungjawab dalam risikan mengenai komunis pada masa itu, berkata dakwaan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu atau Mat Sabu yang menyatakan Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan, tidak benar dan tidak berasas.

"Macam manalah Mat Sabu berani kata Mat Indera ini bukan komunis, kenapa Mat Sabu pilih Mat Indera sebagai hero dalam peristiwa Bukit Kepong padahal dia tidak kenal siapa itu Mat Indera," katanya. - Bernama

Safee Sali pamer aksi terbaik di Cardiff , digelar David Beckham Malaysia

Posted: 14 Sep 2011 05:30 PM PDT

Penyerang sensasi negara, Safee Sali mempamerkan taringnya apabila meledak gol sulung pada hari pertama sesi latihan bersama Cardiff City di pusat latihan kelab tersebut, kelmarin.

Jaringan sulung Safee pada perlawanan lima sebelah itu begitu menarik apabila dia mengelecek pemain pertahanan skuad bimbingan Malky Mackay.

SESI ujian Safee Sali ke Cardiff City mendapat liputan meluas di Britain yang menyiarkan berita mengenainya pada halaman utama ruangan sukan dengan menyifatkan penyerang kebangsaan itu sebagai 'David Beckham Malaysia.'

Ia merupakan perkembangan terbaru Safee yang disampaikan oleh pengurus peribadi pemain itu, Zakaria Ab. Rahim yang bangga dengan pencapaian Safee pada hari pertama bersama kelab divisyen dua England itu.

"Sebelum meledak jaringan tersebut, Safee mempamerkan kehandalannya apabila mengelecek seorang pemain pertahanan skuad Bluebirds.


"Selepas menjaringkan gol, Safee dijatuhkan oleh pemain yang berjaya dilepasinya sebelum itu namun Safee tidak mengalami apa-apa masalah.


"Ia perkembangan yang amat baik kerana Safee tiba hari Isnin lalu dan terus menjalani latihan pada pukul 9 pagi semalam (waktu tempatan)," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, semalam.

Tambah Zakaria, Safee mula menyertai sesi latihan kelab itu di Stadium Cardiff City buat kali pertama selepas berlatih di pusat latihan kelab itu Selasa lalu.

"Safee menunjukkan keserasian dengan pemain dan hubungan dengan rakan sepasukan yang lain amat baik.

"Jurulatih tidak menganggap Safee sebagai orang asing semasa latihan serta memberikan layanan yang sama seperti mana pemain lain," katanya.

Menurutnya, Safee tidak mengalami masalah seperti tempat penginapan yang hanya lima minit berjalan kaki ke pusat latihan Cardiff City.

Sementara itu, mengenai laporan akhbar tempatan Wales yang menggelar Safee sebagai 'David Beckham Malaysia', Zakaria berkata: "Ia mampu menyuntik semangat Safee kerana ramai yang semakin mengenalinya.

"Cabaran berlatih di sana amat bagus buat Safee kerana dia dapat bersama dengan pemain yang jauh lebih tinggi tahap keupayaannya, terutama apabila berlatih dengan penyerang Cardiff City," katanya.

IPOHMALAY

Posted: 15 Sep 2011 09:19 AM PDT

IPOHMALAY


Bukti PAS Perlu Dimusuhi Umat Islam

Posted: 14 Sep 2011 07:36 PM PDT

Tentang golongan tolak perpaduan


Sulaiman Saloomi


KUALA LUMPUR 14 Sept. - Golongan yang menolak perpaduan termasuk mereka yang mengaku alim perlu ditentang kerana tindakan tersebut amat jelas berlawanan dengan al-Quran dan hadis yang menyuruh umat Islam bersatu-padu.

Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi berkata, bagi mereka yang arif dalam agama tetapi menolak perpaduan, pendirian tersebut jelas bukan disandarkan kepada ajaran Islam sebenar, sebaliknya hanya sekadar pendapat peribadi.

Ini kerana, menurutnya, Islam tidak pernah menyuruh umatnya berpecah-belah, sebaliknya umatnya diperintahkan supaya bersatu-padu seperti yang dinyatakan menerusi al-Quran dan hadis.

Beliau berkata, umat Islam harus sedar tanpa perpaduan ia akan memudahkan tugas musuh-musuh Islam yang selama ini sentiasa berusaha memecah-belahkan lagi masyarakat supaya negara akhirnya menjadi porak-peranda.

"Ingat, di luar sana terdapat musuh-musuh Islam yang terdiri daripada golongan kafir musyrik serta fahaman tertentu seperti Syiah yang sentiasa menunggu peluang untuk memecah-belahkan perpaduan umat Islam.

"Oleh itu, saya amat mengharapkan umat Islam di Malaysia mengekalkan perpaduan tanpa mengira mazhab mahu pun pendirian politik agar negara ini terselamat daripada sebarang bencana serta mala petaka akibat perpecahan," katanya kepada Utusan Malaysia di Bangi, hari ini.

Sheikh Sulaiman juga adalah pensyarah di Universiti Ummul Qura, Mekah selain memegang jawatan sebagai Ketua Majlis Pentadbiran Pejabat Dakwah dan Kesedaran Islam di Mekah.

Beliau merupakan pakar dalam fahaman Syiah dan bidang kajiannya ketika mengambil sarjana dan Doktor Falsafah (PhD) juga berkaitan dengan fahaman itu.

Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram itu berada di negara ini sejak Jumaat lalu sempena lawatan peribadi beliau selama lapan hari.

Menurut Sheikh Sulaiman, golongan menolak perpaduan akan menerima hukuman berat yang bukan sahaja ditanggung oleh mereka, malah pengikut sehingga hari kiamat kerana menentang arahan Allah.

Menjawab satu soalan, beliau berkata, setiap umat Islam di Malaysia secara umumnya wajib mempertahankan negara ini daripada sebarang anasir yang cuba merosakkan keamanan dan keharmoniannya.

Katanya, bagi golongan seperti pemimpin politik, ulama, media, golongan profesional serta mana-mana pihak berpengaruh dalam masyarakat pula, hukumnya adalah fardu ain.

"Secara peribadi, saya gembira melihat suasana Islam di Malaysia. Di negara ini terdapat organisasi berteraskan Islam seperti Lembaga Tabung Haji dan begitu juga dengan pelaksanaan sistem kewangan Islam.

"Syariat Islam juga berkembang dengan baik. Universiti-universiti berteraskan Islam juga wujud di negara ini. Selain itu, sistem pembelajaran Islam di Malaysia juga boleh dianggap maju ke hadapan. Di sini juga tidak kurang banyaknya buku-buku yang membicarakan tentang Islam," katanya.

Beliau berkata, perkembangan Islam tidak akan berlaku jika suasana di Malaysia tidak berada dalam keadaan baik serta stabil.

"Nasihat saya pelihara negara ini baik-baik, ia satu amanah yang wajib dilaksanakan. Kekalkan perpaduan dan elakkan perpecahan.

"Musuh-musuh Islam sentiasa mencari peluang untuk memporak-perandakan umat dan perkara ini perlu diawasi bagi memastikan Islam di Malaysia sentiasa terpelihara," katanya.

Analisa Kumbang

Posted: 15 Sep 2011 04:22 AM PDT

Analisa Kumbang


Drama Astro Ria "Jangan Main Belakang" sindir siapa..??

Posted: 14 Sep 2011 08:00 PM PDT


The first time as a component of the ruling Barisan Nasional failed to get 2 / 3
The first woman Opposition Leader Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Member of Parliament for Permatang Pauh, PKR president.
Third of three opposition parties to co-president of the same in Parliament. In 1999, DAP has only managed to put the president to parliament.
There are three partners in child birth and all of Parliament from the opposition.
There are a pair of father and son-in-law to be representative of the people.
The two Chief Ministers in Parliament, from Selangor and Penang.
Chairman and Deputy Chairman of the club both the BN government is not from the peninsula home.
Eight [8] The former Minister for ordinary MPs - Rafidah Aziz, Radzi Sheikh Ahmad, Azmi Khalid, Tengku Adnan, Jamaludin Jarjis, Abdullah M Zin, Ong Ka Ting and Fong Chan Onn
Barisan Nasional without three [3] President component parties - Gerakan, MIC and PPP.


Persidangan Parlimen Yang Di Nanti Nantikan

Posted: 14 Sep 2011 07:58 PM PDT

The session will start sitting tomorrow, 28 April 2008.

This conference will last until May 27, for 16 days. The second conference is scheduled for June 23 until July 15 and the third from August 18 until December 11.

The conference was a very eagerly awaited by many people, especially political observers. Some of the interesting things for parliamentary sessions are some facts that have created history in this country. Among them;

The first time as a component of the ruling Barisan Nasional failed to get 2 / 3
The first woman Opposition Leader Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Member of Parliament for Permatang Pauh, PKR president.
Third of three opposition parties to co-president of the same in Parliament. In 1999, DAP has only managed to put the president to parliament.
There are three partners in child birth and all of Parliament from the opposition.
There are a pair of father and son-in-law to be representative of the people.
The two Chief Ministers in Parliament, from Selangor and Penang.
Chairman and Deputy Chairman of the club both the BN government is not from the peninsula home.
Eight [8] The former Minister for ordinary MPs - Rafidah Aziz, Radzi Sheikh Ahmad, Azmi Khalid, Tengku Adnan, Jamaludin Jarjis, Abdullah M Zin, Ong Ka Ting and Fong Chan Onn
Barisan Nasional without three [3] President component parties - Gerakan, MIC and PPP.

Is the event interesting events will be repeated in 1999 during debates in the council later? Can the club and cabinet minister said the PR offensive? Session times will return voice echoed loudly from Mahfuz Omar, Nasharudin Mat Isa, Salahudin Ayub, Ibrahim Ali, Fong Poh Kuan, Lim Kit Siang, Karpal Singh. They will be assisted by a public debate brings PKR leaders like Saifuddin Nasution, Khalid Ibrahim, Tien Chua, Gobala Krishnan and many more ..

PLU yang kedua tersingkir dari Af6

Posted: 14 Sep 2011 07:57 PM PDTWhile Siti Nursaida Tarudin 32, better known as a plu Saidah earlier lost the first battle of mind in dipersada AF6 two weeks ago.
Saidah Comforter is the sister of the Number One country, Datuk Siti Nurhaliza. During the period in AF6, Saidah seen a shy and still carried the carrying capacity of each concert performance AF6.
Once eliminated. mother of four children has made ​​a confession is one reason why he always shed tears because didala academy is too long for the children Siti Nurul Nyssa 11, Anas, 9, Khalid and Siti Nurul 5 Mashita second and beloved husband, Ghazali Zikri John 39.

PLU yang kedua tersingkir dari Af6

Posted: 14 Sep 2011 07:56 PM PDT
While Siti Nursaida Tarudin 32, better known as a plu Saidah earlier lost the first battle of mind in dipersada AF6 two weeks ago.
Saidah Comforter is the sister of the Number One country, Datuk Siti Nurhaliza. During the period in AF6, Saidah seen a shy and still carried the carrying capacity of each concert performance AF6.
Once eliminated. mother of four children has made ​​a confession is one reason why he always shed tears because didala academy is too long for the children Siti Nurul Nyssa 11, Anas, 9, Khalid and Siti Nurul 5 Mashita second and beloved husband, Ghazali Zikri John 39.

Obedient Wife in private pictures

Posted: 14 Sep 2011 07:45 PM PDT

Upon completion of all Members of Parliament sworn in today, the question now, when Anwar Ibrahim will be in Parliament?
What will resonate Anwar's voice again after the thud of the government since 1998? Anwar initially said he was ready to PR already taken over the government in the near future, but present, he told it can only happen on 16 September 2008.
However, Anwar and Pakatan Rakyat to go through the first barrier of elections and that they'll be a consensus to elect a representative of the people as a scapegoat for dikendurikan.
What Najib and BN will provide an easy way for Anwar to win? Is not this a golden opportunity eagerly awaited by the Barisan Nasional to restore the honor and to deny Anwar victory?
If Anwar lost the elections, what are eligible for he was in office as Prime Minister while to be in Parliament, to use Senator status?

128 Anak Dilacurkan di Pontianak

Posted: 14 Sep 2011 08:58 AM PDT


Tangerang regency Reskrim invisible Polrestro Shinto Silitonga commissioner said that because trauma victims feel has been tainted by S (40), perpetrators of rape is the owner of a restaurant place to work. Sacrifice 15-year-old was depressed due to forced sexual body.

"He was traumatized because no element of coercion there," said Shinto when contacted by reporters, Tuesday (09/13/2011).

Shinto says, the policy is currently searching for victims of close relationship with the perpetrator. However, Shinto is narrated that the sacrifice of the new officers belonging to RM Bambu Kuning S. "He had been in the date 3 September yesterday. So this incident makes clear shock," said Shinto.

Because it is too shocked by her boss's behavior, even had a desperate to end his life by slashing his wrist vein on his own with a razor blade wear. A sprawling body currently covered in blood, they found one driver RM Bambu Kuning. Foreman who happened to pass around the room to hear the cries of employees before the unconscious victim.

Lia, friends offering fellow employees in Tigaraksa RM Bambu Kuning, said the direct victims RS Bojong runs to get help. "Sacrifices have been improvements and have been checked. Just now morning has come back home. He often accompanied her parents to be more quiet," said Shinto.

Rape perpetrator is still a buron. Secure a number of policy items of evidence, such as white shirt, pink shorts, and black jeans belonging to victims.

These events occurred on Monday afternoon in a tenement house, located directly in front of the RM Bambu Kuning, Tigaraksa. The tenement homes of ordinary employees to move in the performer's Bambu Kuning.


Gadis 15 trauma dicabuli Bosnya

Posted: 14 Sep 2011 08:57 AM PDTJAKARTA - A worker (15) was traumatized after being the victims of rape by the boss place to work in a restaurant in Tigaraksa, Kabupaten Tangerang, on Monday (12/09/2011) afternoon. Sacrifice could try suicide.

Tangerang regency Reskrim invisible Polrestro Shinto Silitonga commissioner said that because trauma victims feel has been tainted by S (40), perpetrators of rape is the owner of a restaurant place to work. Sacrifice 15-year-old was depressed due to forced sexual body.

"He was traumatized because no element of coercion there," said Shinto when contacted by reporters, Tuesday (09/13/2011).

Shinto says, the policy is currently searching for victims of close relationship with the perpetrator. However, Shinto is narrated that the sacrifice of the new officers belonging to RM Bambu Kuning S. "He had been in the date 3 September yesterday. So this incident makes clear shock," said Shinto.

Because it is too shocked by her boss's behavior, even had a desperate to end his life by slashing his wrist vein on his own with a razor blade wear. A sprawling body currently covered in blood, they found one driver RM Bambu Kuning. Foreman who happened to pass around the room to hear the cries of employees before the unconscious victim.

Lia, friends offering fellow employees in Tigaraksa RM Bambu Kuning, said the direct victims RS Bojong runs to get help. "Sacrifices have been improvements and have been checked. Just now morning has come back home. He often accompanied her parents to be more quiet," said Shinto.

Rape perpetrator is still a buron. Secure a number of policy items of evidence, such as white shirt, pink shorts, and black jeans belonging to victims.

These events occurred on Monday afternoon in a tenement house, located directly in front of the RM Bambu Kuning, Tigaraksa. The tenement homes of ordinary employees to move in the performer's Bambu Kuning.

Revalina tak Mau Buru-buru Cari Ganti

Posted: 14 Sep 2011 08:56 AM PDT


JAKARTA - Pesinetron Revalina S temat (25) who broke up with Agus Ringgo, do not want to hurry looking for a new boyfriend.

Because, Garlic Onion reality, this did not want to fail again in matters of romance.
"It is not dikasih, I enggak maksain, quickly looking gitu direct, but ultimately not appropriate," said Revalina S temat syuting location Ummi Amminah film, the number Jatiwaringin.

According Revalina, his family did not compel him to quickly reach Pelaminan. Although the age of distinction Revalina have matured, but do not want to target your own Revalina find a new partner.

"If it was me who had, for example if I still want to undergo this done for ya, if ya had so tired already. I felt," says ex-girlfriend from the Ringgo Agus.

Perrhhh..!! Anwar Ibrahim Punya Sangat SPECIAL..!! Mari Baca Pengakuan Seorang Wanita “Y”

Posted: 14 Sep 2011 08:15 AM PDT


Faisol Abdullah, a Malaysian designer, is up to designing the hottest couture ever with a $30 million diamond dress dubbed the "Nightingale of Kuala Lumpur," in time for the Stylo Fashion festival early next month in the Malaysian capital. "Stocks drop, gold is even falling, but a diamond is forever. This is a dress with diamonds. The silk and taffeta evening gown will be decked with 751 diamonds with a 70 carat pear-shaped diamond at the centre of the bodice (featured here is a $20 million diamond dress from Chris Aire with the 70 carat diamond), and topped off with a train sparkling with diamonds. Asked if the dress would attract...

KES Berat..! Suami Lihat Isteri Dirogol AMK PKR….

Posted: 14 Sep 2011 08:15 AM PDT

A man was shocked to find his wife raped by a 19-year-old boy in their own bridal boutique in Park Rinching, Kajang near here today.Incident occurred at about 11:30 am when the victim's husband said the new entrants to the bridal boutique after opening the door was locked from inside by the suspect.However, unexpectedly the victim's husband saw the suspect being pinned his wife in the nude in the boutique.Kajang police chief Assistant Commissioner Ab. Rashid Ab. Wahab said that before the incident, said the suspects posed as customers to book their wedding dress in a boutique victims."He then went on to lock the door before brandishing a knife towards the victim, aged 29 years."The victim in fear instructed to take off before...

Shraddha Kapoor Pictures

Posted: 14 Sep 2011 08:14 AM PDT

Shraddha Kapoor PicturesName: Shraddha KapoorSex: FemaleDate of Birth: 03 Mar 1989Shraddha Kapoor is an Indian actress appearing in Bollywood films. Shraddha Kapoor was born in Mumbai, Maharashtra, India, Shraddha Kapoor his Daughter Actor Shakti Kapoor and Shivangi Kapoor. Shakti Kapoor is a Bollywood actress who is best known for playing comedic roles and villains. Now his daughter Shradha Kapor debut with the star of the film Teen Patti face Amitab Bachan. Download photos, hot Shraddha Kapoor and Shraddha kapoor Photos, Shraddha Kapoor Images, Shraddha Kapoor Pictures Galle...

Ada Pemimpin Pakatan Rakyat Pernah Raba Punggung Wanita??

Posted: 14 Sep 2011 07:31 AM PDT

VCD recording of short, lasted five minutes and twenty seconds [5: 20; 00]. It happened at 4:35 pm at the Peace Foundation, Penanti, Bukit Mertajam on January 8, 2008, during the Meeting Alternative Front Seat Distribution [that has not won big time, the Opposition has not yet use the name of the People's Alliance].

During this time said to be very suitable for the VCD distributed as more and more incidents in the incident that shows the internal relationships are more fragile opposition coalition ..! In this VCD recording, Anwar Ibrahim, has been hit, denounced the party's leaders and the concept of PAS in front of the PKR leader. Similarly, label the emotions Anwar DAP and PAS as the greed,,! STUPID ...! Arrogant ...! Anwar's actions were a surprise when many leaders of PKR, because as soon as the DAP and PAS leaders to attend, Anwar continues to change the tone and the gentle words he said, reflected "play movie" and starring the PKR advisor ...

"Place of the town [northern language mean the city] was PAS Surely .. I stir? fathom where I ambek cantek all, a place for my stupid we ..? fathom just a clever ..! at two times we fool, do not want to fool the state coat ..? "[Meaning at two elections, 1999 & 2004 PAS select a good area] so said Anwar said in northern accent ..

GEMPAR! Ada VCD Anwar Bakal Diedarkan..!!

Posted: 14 Sep 2011 07:29 AM PDT

Just waiting for the right time and when, waiting for the right time ..

This time the info received from the north country. There is a VCD recording will be distributed soon. This VCD will prove how bercabangnya tongue being named Anwar Ibrahim ..!

VCD recording of short, lasted five minutes and twenty seconds [5: 20; 00]. It happened at 4:35 pm at the Peace Foundation, Penanti, Bukit Mertajam on January 8, 2008, during the Meeting Alternative Front Seat Distribution [that has not won big time, the Opposition has not yet use the name of the People's Alliance].

During this time said to be very suitable for the VCD distributed as more and more incidents in the incident that shows the internal relationships are more fragile opposition coalition ..! In this VCD recording, Anwar Ibrahim, has been hit, denounced the party's leaders and the concept of PAS in front of the PKR leader. Similarly, label the emotions Anwar DAP and PAS as the greed,,! STUPID ...! Arrogant ...! Anwar's actions were a surprise when many leaders of PKR, because as soon as the DAP and PAS leaders to attend, Anwar continues to change the tone and the gentle words he said, reflected "play movie" and starring the PKR advisor ...

"Place of the town [northern language mean the city] was PAS Surely .. I stir? fathom where I ambek cantek all, a place for my stupid we ..? fathom just a clever ..! at two times we fool, do not want to fool the state coat ..? "[Meaning at two elections, 1999 & 2004 PAS select a good area] so said Anwar said in northern accent ..

"The hangpa all docks fear PAS & DAP pasai what ..? Ha ..! the hangpa dock for similar work mintak charity pasai what ..?? Pi discuss laa .. "high voice PKR leader Anwar when scolded.

"People see us as a strong sebenaQnya not fathom ..! All our national issues, not fathom ..! "Press Anwar added.

"NSW already I want to have to discuss our chaotic, said Sarawak DAP dock fathom even stronger .." Thus said the Anwar said among his friends blasted from the DAP and PAS, PKR leaders while teaching them disrespect.
There are a few more words said, and "body gesture & facial expression Anwar" in the VCD to prove she did not honestly want to work with DAP & PAS, memperkudakan just want them to realize their dreams politikya only ..

According to the owner of this VCD, conduct and behavior continue to change as soon as Anwar PAS leaders emerging leaders to the meeting. It's very tongue branched ni si Anwar, clever he is two-faced!

After the VCD is distributed later to the leader of PAS and DAP leaders, especially dinegeri states they share power, such as Selangor and Kedah, is expected to arise awareness of Anwar Ibrahim who is actually ....

Hopefully people will see for yourself, who is a horse, and who is a ride ..!

Sidang Media Ezam Tengahari Ini..!

Posted: 14 Sep 2011 07:21 AM PDTAmpang Puteri Umno chief, Haslinda Mohd Zerain, 37, was returning to his death at 11:45 am due to a heart attack.

Corpse buried in the area late Muslim cemetery near the Mosque Hulu Kelang Riduan after afternoon prayers.

Uncover the history of political involvement had late Princess contest for the deputy chief of UMNO Malaysia last year but lost to Shahanim Mohd Yusof. Whereas, in 2008, the UMNO-BN represents the 12th general election contest in Bukit Antarabangsa state seat where Allahyrhamah lost to James Ali with a majority of 1.381 votes.

May the spirit of grace and Vis late will be placed with the righteous, Al Fatihah ...


Al-Fatehah.. Ketua Puteri UMNO Ampang, Haslinda Mohd Zerain Meninggal Dunia

Posted: 14 Sep 2011 07:19 AM PDT

Ampang Puteri Umno chief, Haslinda Mohd Zerain, 37, was returning to his death at 11:45 am due to a heart attack.

Corpse buried in the area late Muslim cemetery near the Mosque Hulu Kelang Riduan after afternoon prayers.

Uncover the history of political involvement had late Princess contest for the deputy chief of UMNO Malaysia last year but lost to Shahanim Mohd Yusof. Whereas, in 2008, the UMNO-BN represents the 12th general election contest in Bukit Antarabangsa state seat where Allahyrhamah lost to James Ali with a majority of 1.381 votes.

May the spirit of grace and Vis late will be placed with the righteous, Al Fatihah ...

GEMPAR! Si Bangsat Anwar Kata Pernah Tonton Video Seks Elizabeth Wong..

Posted: 14 Sep 2011 07:18 AM PDT

Former Chairman of the Penang PKR Bayan Baru MP, Yb Datuk Seri Zaharin Hashim, again open tembelang Anwar Fuck The parliamentary session yesterday ...

This time, Datuk Seri Zaharin tells how The Fuck Anwar told several PKR MPs that the Selangor State Government Exco Elizabeth Wong should resign from office for dealing with moral problems.

"Shes morally unfit to be an exco and state assemblyperson, she must resign .." The bitch said Anwar when the chaotic issues nude pictures Elizabeth playing in cyberspace not long ago.

When asked by a few friends what The PKR MP Anwar bitch convinced that Elizabeth is being sullied because most likely picture is at the top picture is false and is super-imposed ..?

It would surprise all of the PKR MPs who were with Anwar at the time when The Fuck Anwar "confessed" that he 'had already' disgusting scenes to watch the video clips along with her partner Elizabeth ..!!!

Add surprise when The Fuck Anwar said he simply watch the action at Elizabeth Wong "ice cream", mmmmmhhhh ..!!!!!!

Thus his story is told by Yb Datuk Seri Zaharin already left the sinking ship .... PKR

"The story of Anwar tu is not I alone hear, no more other Yb Yb, Zul Nordin already there, Datuk Johari Abdul Kamarul Baharin either been there once ..." added Datuk Seri Zaharin.


Stuttering Cattle should not play Khalid love of Eli naked ..., so do not want to allow the Yb Bukit Lanjan resigned ..! The bitch is quite probably tell Khalid Anwar I stammer that Eli clever cow ice cream .., mmmmhhhh ...!!!!

UMNO Selangor Sibuk Menonton World Cup…., Tak Ada Masa Hendak Serang Kerajaan Pakatan!

Posted: 14 Sep 2011 07:17 AM PDT

Owhh ..! It kesiannya see the fate of Prime Minister Datuk Sri Najib Tun Razak. He is the Chairman of the Selangor Umno Liaison to go to Bagan Datoh to remind Selangor Umno leaders to be more "offensive" on the opposition ... ..

While Silver was seized again by the BN, but in view of trends and more Chinese votes porla more about what is happening in Hulu Selangor and Sibu, then the probability of recapture DAP Perak government is not impossible ... ..

In his opening remarks when opening the Umno president of UMNO Division Annual General Meeting Bagan Datoh, he tried to promote the spirit of attack that the opposition has no chance to regain the throne MB buffalo state ....

But the same thing in PM orders should be taken seriously by the Selangor Umno Liaison to tiduuurrr ... ..., now as he lay watching the World Cup nap!

Even though many forgot to attack the ball given responsibility and side dishes that are served to UMNO meratah ratah The Fuck Anwar, Khalid Cattle Stuttering and friends their friends ... ..

When The Fuck Anwar became angry and rude to a journalist during a press conference, UMNO still ..., tidurr ...! But this is the best opportunity to directly attack the Selangor Economic Advisor because he lied to say there is evidence PKR MPs paid RM 2 million to leave a sinking ship PKR ...

When Elizabeth nude Wong did not deny he was involved with ice cream video as revealed by Datuk Seri Zaharin, Selangor UMNO still ..., tiduuurrr .... hhmmm enaakkknya! Then had a friend Blogger GAP is challenging Assemblyman for Bukit Lanjan The Fuck Anwar suit if the video does not exist! Click here.

Another Blogger friend was the Rbf action "to defend" Datuk Seri Najib to name the cat as "Eli Pussy" [click here] after PM attack by Assemblyman Lotus suggesting names of people who have died in a "controversy" like Altantuya, Teoh, Kugan and Aminulrasyid to give to cats owned by Najib. An open insult to the leader of our number one, what a pity UMNO Selangor quiet ... just know, and tidduuurrrr ... ..!!! Oopss forget, UMNO Selangor busy watching the World Cup I is, ssyyyyhhh not gangguu .... They do not have time to attack the Opposition!

Thus the fate of the people of NSW who are unable to accept the way the rule governing the illiterate cattle Khalid government in Selangor DAP ...., Tun Daim dominated forecasts will not be successful because UMNO Selangor only knows sit!

Khalid Lembu Gagap Pilih Wanita Masih SOLO Gantikan Nik Nazmi Yang Dipecat Kerana TAK Hensem….

Posted: 14 Sep 2011 07:15 AM PDT

Consumers may not know that James Ali is a person who brings in Nik Nazmi to work in Anwar's office before the NSW opposition alliance seized by the government ... So when Nik Nazmi was given a post as Setpol to MB then this young man really is the eyes and ears to the James Ali. Perhaps that is why Khalid Cattle are illiterate can not stand it then had to "get RID off this guy," and Nik Nazmi was sacked in dignity ....

Purposes honorably dismissed because Nik Nazmi will take over as Director of Corporate Affairs at Headquarters, PKR center, replacing Johnson Chong. Since the dismantling of Zaharin Datuk Seri Anwar told that the Si Fucker "garrulous" told me that he himself had watched videos of Eli Wong ice cream action, contact Khalid - Anwar is reported more distant!

This is the second time Faekah Husin involved with PKR S
Linkelangor. The first time earlier on February 27, 2007 when he was appointed second secretary to help Secretary of State Liaison Selangor PKR was then Mohd Nazmi Rosli, who has now along with the party.
Faekah Husin is political secretary to PKR president Dr Wan Azizah. Faekah was a lawyer who has himself in the city of its legal company name Faekah Klang & Chong.
Small and petite-sized women who are successful in this career have yet to marry and become the most trusted by Wan Azizah since 1998.

Cattle on what Khalid Setpol Stuttering willing to share with Wan Azizah ..? While there are many other leadership in Selangor PKR Relations, even the NSW Sutoyo seen since from time immemorial complained "no opportunity" to serve in state government ...! Every time Blogmaster meet with the Selangor Sutoyo he will continue to be complaining yet in any such appointment in which the government GLC Khalid illiterate cattle.

Is this dismissal after Khalid Nik Nazmi dissatisfaction Stuttering Cattle theft sand paper documents "disappeared" from the MB ..?

Consumers may not know that James Ali is a person who brings in Nik Nazmi to work in Anwar's office before the NSW opposition alliance seized by the government ... So when Nik Nazmi was given a post as Setpol to MB then this young man really is the eyes and ears to the James Ali. Perhaps that is why Khalid Cattle are illiterate can not stand it then had to "get RID off this guy," and Nik Nazmi was sacked in dignity ....

Purposes honorably dismissed because Nik Nazmi will take over as Director of Corporate Affairs at Headquarters, PKR center, replacing Johnson Chong. Since the dismantling of Zaharin Datuk Seri Anwar told that the Si Fucker "garrulous" told me that he himself had watched videos of Eli Wong ice cream action, contact Khalid - Anwar is reported more distant!

This is the second time Faekah Husin involved with PKR Selangor. The first time earlier on February 27, 2007 when he was appointed second secretary to help Secretary of State Liaison Selangor PKR was then Mohd Nazmi Rosli, who has now along with the party.

Dato Nalla & MIUP Akan Bawa SINAR Kepada Kaum India

Posted: 14 Sep 2011 07:14 AM PDT

Waving a leader .... Dato Nalla After Action Announced MIUP Remain As President, he won uncontested.


On the day Sunday, June 20, 2010 located in Johor Bahru, Malaysia ~ Party of India United Malaysian Indian United Party [MIUP] successfully achieve their First General Meeting.

Yb Datuk Seri Tengku Adnan Bin Tengku Mansor, secretary general of the National Front has been performing the opening ceremony of the General Meeting.

Also present as the guest of honor is Yb Datuk Hamzah Zainudin, Deputy Minister of Plantation Industries and Commodities Malaysia, Yb Senator Ezam Mohd Nor of the National Assembly and a few BN component leaders from the state of Johor.

MIUP President, Dato S Nallakaruppan chosen as symbolic of the struggle of Johor UMNO party, who is also their first move in the same country during the era of Onn Jaafar.

"Starting in Johor this morning and then MIUP will try to explore the whole country to move the machinery of the people, especially the Indian community to unite under the auspices of the National Front government ..." Thus said Dato Nalla during the opening speech.

Whereas in his opening speech Yb Datuk Seri Tengku Adnan also said it would bring him and MIUP conveyed to the Prime Minister Datuk Sri Najib for MIUP officially be in the National Front coalition.

Before the opening ceremony, the audience consisting of VIP guests and delegates MIUP nationwide were treated to a video presentation Dato Nalla in the political struggle, which proved he had been valiantly to help the BN in the pe; various people and social programs.

Congratulations congratulate the Committee and the Secretariat MIUP that succeeded in bringing together nearly 1,000 delegates and observers from around the country of their party.

In the moment when a party "obsolete" which represent the Indians of the MIC was troubled recently after Samy Vellu resisted by the former leadership of the party with melancarkarkan GAS [Movement Anti-Samy], now appears to have another party like MIUP should be " vehicle "to restore Indian support to strengthen the BN

Yb Sri Muda Mahu Khalid Lembu Gagap Ditukarkan….?

Posted: 14 Sep 2011 07:13 AM PDT

Hottest in the market ..!

If there is no wind sways the tree dishes ...., Yesterday denied reports a number of Members of Parliament M Star online today that there were "bands" within the PKR MPs are to launch a strategy to put Khalid Cattle Stuttering and removed from the office of Chief Minister of Selangor.

But belainan about Sri Muda assemblyman assemblymen ... ..

Yb Shuhaimi Shafie when asked questions related to this issue by reporters, he said, ".... I am not mistaken if you want to change the Chief Minister. The Prime Minister has already been changed, so why not ...?

Sebenarnya Azmin Ali KECEWA Gagal Dapat Projek PKNS…?

Posted: 14 Sep 2011 07:11 AM PDT

Love story tale sex.

Posted: 14 Sep 2011 07:10 AM PDT

Chaos and from work. And lifestyle. When it flashes, it can be cured so many people need to know just who to turn to.

FHM's best ever Ladies' Confessions: the top 100.

Posted: 14 Sep 2011 07:08 AM PDT


When women misbehave, we like to know about it. When they stray, we want to hear when, where, and most importantly how. We're not so bothered about who and why but if they tell us, we'll listen. So here are 100 Ladies' Confessions, faithfully compiled from letters we've been sent. We're just trying to redress the balance. And showcase what you, the reader, are constantly telling us is the best part of the magazine.

bumiyang

Posted: 15 Sep 2011 04:03 AM PDT

bumiyang


Untung Jadi Pemimpin Pas, Bebas Memfitnah Orang Sebaliknya Diri Mereka Kebal!!!

Posted: 15 Sep 2011 01:30 AM PDT

Posted: 14 Sep 2011 10:00 PM PDT

Antara Mursyidul Am Pas dan Penasihat ???

Posted: 14 Sep 2011 06:00 PM PDT

Kuda Tua Taruhan United Menentang Benifica Awal Pagi Nanti...

Posted: 14 Sep 2011 08:24 AM PDT

Politik Harian

Posted: 15 Sep 2011 03:57 AM PDT

Politik Harian


Kes DUMC ke Mahkamah Syariah Shah Alam 19 Oktober #murtad

Posted: 14 Sep 2011 11:48 PM PDT


Kes berkaitan pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) akan disebut di Mahkamah Syariah Shah Alam di sini pada 19 Oktober depan.

Pengarah JAIS, Marzuki Hussin, berkata kertas siasatan berhubung kes itu sudah selesai dan akan diserahkan kepada Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, sebaik beliau pulang dari lawatan kerja di Jerman.

"Semua dah selesai (siasatan) kita akan serahkan kepada Menteri Besar untuk tindakan selanjutnya," katanya dalam sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.

Beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai sebutan kes itu termasuk pihak terbabit serta jumlah orang yang berkemungkinan akan didakwa.

"Semua itu terpulang kepada Pendakwa Raya...tunggu sahajalah," katanya.

Pada 3 Ogos lalu, JAIS melakukan pemeriksaan ke atas DUMC selepas mendapat maklumat terdapat orang Islam menyertai majlis yang dianjurkan gereja itu serta ada maklumat berlaku penyebaran ajaran Kristian kepada mereka yang beragama Islam di gereja berkenaan.

Bagaimanapun, pihak penganjur yang dikenali sebagai Komuniti Harapan mendakwa mereka hanya menganjurkan majlis kesyukuran atau "thanksgiving" di gereja itu.

Sehubungan itu, JAIS memanggil seramai 12 individu beragama Islam yang hadir pada majlis anjuran DUMC itu untuk diambil keterangan bagi menyiasat dakwaan berlakunya kegiatan memurtadkan umat Islam pada majlis tersebut.

Isu itu menjadi kecoh apabila Abdul Khalid campur tangan dan menggesa JAIS mengemukakan laporan penuh kepada kerajaan negeri berhubung pemeriksaan yang dilakukan pihak penguat kuasa jabatan agama itu. - BERNAMA

Dokumen diserahkan kepada Khalid Ibrahim? Habis... Kecohlah lagi dan confirm kes ni terbantut lagi.... 

DAP Menganas Lagi, Tuntut 4 Kerusi Di Kedah

Posted: 14 Sep 2011 08:00 PM PDT


Isu agihan kerusi di antara Pas, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP di Kedah semakin hangat diperkatakan apabila DAP menuntut empat lagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan dua kerusi Parlimen untuk ditandingi pada pilihan raya umum akan datang.

Semalam, Pengerusi DAP Kedah dan Perlis, Lee Guan Aik berkata, parti itu menuntut enam kerusi DUN pada pilihan raya umum akan datang iaitu dua kerusi sedia ada dan empat kerusi tambahan.

Guan Aik berkata, selain itu, DAP juga mahu calonnya bertanding di dua kerusi Parlimen kerana sokongan terhadap DAP kini sudah jauh meningkat.

Azizan berkata, masih terdapat dua minggu lagi untuk DAP dan PKR mencapai kata sepakat mengenai agihan kerusi di dalam perundingan peringkat negeri.

Menurutnya, jika ia tidak dapat diselesaikan di peringkat negeri maka cadangan dua parti itu akan dikemukakan ke peringkat pusat bersama hujah dan alasan masing-masing.

Kedah mempunyai 36 kerusi DUN dengan 24 ditandingi Pas, 10 kerusi (PKR) dan dua kerusi (DAP).

Daripada jumlah itu, Pas memenangi 16 kerusi manakala PKR memenangi lima kerusi dan DAP menang satu kerusi pada pilihan raya lalu.

Bagaimanapun, dua daripada lima wakil rakyat PKR kemudian mengisytiharkan diri sebagai sebagai wakil rakyat Bebas.

PAS asyik kena buli jer... Ada kuasa tak berani nak perintah sendiri... kena ikut telunjuk DAP... 


Sampai bila PAS akan jadi BONEKA DAP? 

Dokumen Fail Saman Umno Selangor Kepada PAS

Posted: 14 Sep 2011 07:00 PM PDT


UMNO Selangor pada Rabu, memfailkan saman terhadap Setiausaha Agong Pas, Datuk Mustafa Ali, akhbar Harakah dan empat lagi yang didakwa memfitnah parti itu melalui satu artikel bertajuk 'Pas akan dedah bukti, UMNO main peranan operasi JAIS'.


Kepada:

1. Dato' Mustafar Ali
2. Dato' Seri Abdul Hadi Awang
3. Mohd Sabu
4. Angkatan Edar Ent Sdn. Bhd.
5. Ahmad Lufti Othman
6. Khairul Azlam Mohamad


Chin Peng Mengesahkan Mat Indera Ketuai Serangan di Bukit Kepong

Posted: 14 Sep 2011 06:00 PM PDT


Bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng pernah mengakui dan mengesahkan bahawa serangan pengganas di Balai Polis Bukit Kepong diketuai oleh Mat Indera yang juga seorang panglima pemerintah komunis di negeri Johor.

Bekas Pengarah Cawangan Khas Polis Diraja Malaysia (PDRM), Datuk Zulkifli Ab Rahman berkata, perkara itu diceritakan sendiri oleh pemimpin komunis paling berpengaruh itu di hadapan para cendekiawan dalam satu dialog yang diadakan di sebuah universiti terkemuka di Canberra, Australia pada 22 dan 23 Feb 1999.

"Mat Indera pada masa itu dikenali sebagai panglima yang memerintah komunis di kawasan selatan dan utara Johor iaitu di Batu Pahat, Muar, Segamat, Tangkak dan seluruh Melaka.

"Ini bukan cerita yang dikutip di tepi jalan, tetapi disahkan oleh Chin Peng kerana baginya untuk menjadi pengganas mereka mesti menjadi komunis," katanya dalam Forum Merdeka bertajuk "Kekejaman Komunis, Mat Indera dan Kemerdekaan" di sini malam tadi.

Selain Zulkifli, forum itu turut dibarisi oleh tiga anggota panel yang lain iaitu bekas Timbalan Panglima Tentera Darat Leftenan Jeneral (B) Datuk Jaafar Onn, pakar sejarah Prof Datuk Ramlah Adam serta Pengerusi Majlis Perundingan Melayu Prof Datuk Dr Kamaruddin Kachar.

Forum yang dianjurkan oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) itu dipengerusikan oleh Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali.

Sehubungan itu, Zulkifli yang berkhidmat selama 37 tahun di dalam PDRM dan bertanggungjawab dalam risikan mengenai komunis pada masa itu, berkata dakwaan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu atau Mat Sabu yang menyatakan Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan, tidak benar dan tidak berasas.

"Macam manalah Mat Sabu berani kata Mat Indera ini bukan komunis, kenapa Mat Sabu pilih Mat Indera sebagai hero dalam peristiwa Bukit Kepong padahal dia tidak kenal siapa itu Mat Indera," katanya.

Sumber: Bernama

Phone Sex : Al-Juburi VS Al-Jilati, Anwar Ibrahim Perangkap Mat Sabu... #marxsabu

Posted: 14 Sep 2011 06:39 AM PDT


Pada awalnya isu penyebaran skandal seks dan perbualan phone sex Mat Sabu didedahkan oleh Mak Lempira. Bukannya didedahkan oleh mana-mana pihak di sebelah Barisan Nasional.

Dipercayai bahawa YB Zuraidah PKR (Mak Lempira ) memperolehinya daripada IKD (Institut Kajian Dasar) yang selama ini menjadi Kumpulan Pemikir Elit kepada Anwar Ibrahim yang di taja oleh KAD (Yayasan Jerman).

IKD sejak dulu lagi digunakan oleh Anwar Ibrahim untuk mengumpul maklumat-maklumat dna menyimpan fail-fail kejijikan para pesaing Anwar Ibrahim di dalam UMNO dan di luar UMNO. Mat Sabu merupakan salah seorang musuh utama Anwar Ibrahim.

Anwar Ibrahim dikatakan mula terasa terancam dengan peranan yang dimainkan oleh Mat Saabu sebagai perantara antara DAP dengan PAS yang sebelumnya ini dimainkan oleh Anwar Ibrahim maka mustahillah Anwar Ibrahim akan berdiam diri sahaja.

Terutamanya apabila Mat Sabu berjaya memegang jawatan nombor dua terpenting di dalam PAS. Anwar menyedari bahawa peranannya sebagai 'Broker' antara DAP dengan PAS semakin tidak dipedulikan oleh DAP dan PAS. Apatahlagi kini Anwar Ibrahim menghadapi kes liwat yang bakal membawanya ke Sg Buloh untuk kali kedua.

Anwar Ibrahim sudah tentunya amat licik dalam helah politiknya bagi memastikan kerjaya politik dan pembinaan Dinastinya berjaya.

Kerana itulah, Mak Lempira dijadikan Batu Pemampan dalam pendedahan vcd phone seks Mat Sabu dengan skandal gelapnya.

Nota: Mat Sabu orang pertama yang gelar Anwar sebagai Al-Juburi....

Info:  Jas Salleh

anakbukitgantang says

Posted: 15 Sep 2011 03:51 AM PDT

anakbukitgantang says


Taat kepada Pemerintah

Posted: 14 Sep 2011 05:33 PM PDT

Ketidak taatan ke atas  pemerintah menyebabkan negara menjadi anarchy dan lebih memudaratkan umat Islam

Dengar syarah Ustaz Kazim

Taipingmali (tm)

Posted: 15 Sep 2011 01:52 AM PDT

Taipingmali (tm)


Fw: POLITIK PULAU PINANG

Posted: 14 Sep 2011 11:45 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Wed, 14 Sep 2011 23:38:56 -0700
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: POLITIK PULAU PINANG

          Bila berbicara tentang negeri pulau pinang yang suka makan terkenang nasi kandar pulau pinang memang sedap seorang sahabat dari johor  yang selalu berurusan perniagaan ditanjong malim selalu mengajak kami kepulau pinang cuma nak makan nasi kadar pp begitu lah hebatnya pp apakah keadaan ini akan beterusan sampai hari kiamat atau suasana ini akan berubah ? pp akan jadi sebuah negeri seperti negeri cina komunis dan nasi kandar akan hilang dibumi pp, yang kedua yang menjadi sebutan ialah anak mami kononnya mengikut seorang kawan anak mami memang cantik tapi apa bolih buat kerana dia pun dah beristeri kalau tidak dia pasti akan pilih anak mami sebagai isterinya tapi kata kami boleh cari seorang jadi kan isteri kedua apa salahnya islam boleh sampai empat tapi katanya ditak mampu oklah.

          Itu sedikit cerita tentang pp yang kami mahu berbicara sekarang ialah tentang kepimpinan pp al-maklumlah apa yang sedang berlaku sekarang ini merugikan orang-orang melayu, mamu-mamu, mamak-mamak,  mami-mami di pp, kami begitu tertarik  kenyataan yang dibuat oleh ap nibong tebal (bebas) yang mengatakan bahawa kalau bn nak berkuasa semula di pp pastikan kedudukan koh tsu koon bekas ketua menteri pp tidak dipilih semula bertanding dimana-mana parlimen atau mama-mana dun kalau bolih ktk direhatkan kerana apa yang diketahui ahli parti gerakan pun dah tak suka pada ktk, jadi untuk menyelamatkan keadaan perdana menteri sepatutnya mendengar nasihat dari orang pp tak tahu lah pula najib pun nak jadi macam pak lah jenis tak mahu dengar nasihat orang hancor nya umno pada 2008 adalah kerana pak lah.(pengkianat)

          Harap-harap najib tak macam pak lah dan kalau boleh pengurusi bn pp diberi kepada umno kerana kita semua boleh lihat dengan jelas bagaimana cina boleh bersatu hinggakan cina dari melaka jadi ketua menteri apakah sudah tidak ada lagi cina pulau pinang yang layak jadi ketua menteri, ini semua angkara ktk walau apa pun najib patut sedar bahawa kaum cina buat masa ini tidak lagi menyokong bn jadi gunakan lah otak yang bijak untuk menyelesaikan perkara ini dan satu lagi perkara yang perlu di ingat bahawa sekarang terlalu ramai orang melayu yang menjadi anjing belaan dap terutamanya pemimpin parti pas yang menyokong perjuangan komunis berhati-hatilah dengan KOH TSU KOON kerana dia juga boleh diangap sebagai anjing belaan dap sekarang ini tindakan melantik ktk sebagai menteri adalah satu tindakan yang tidak cerdik jangan terperangkap Dato sri najib kerana dikeliling ktk ada dua tiga melayu yang kita kenal pasti yang akan mengunakan kedudukan mereka untuk membela ktk kita sudah lama kenal dengan mereka ini.

Fw: UMNO TAK PERNAH TAKUT DENGAN PAS KOMUNIS

Posted: 14 Sep 2011 10:46 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Wed, 14 Sep 2011 21:02:15 -0700
To: <taipingmali@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>; <obm181253@gmail.com>
Subject: UMNO TAK PERNAH TAKUT DENGAN PAS KOMUNIS

          Ketua penerangan pas tuan ibrahim tuan man (anjing belaan dap) sekali lagi bercakap macam orang gila babi kononnya umno takut berdebat dalan isu perjuang kemerdekaan diantara mat sabu lahanat dengan mahyuddin yasin  tpm siapa mat sabu ? layakah mat sabu nak berdebat dengan mahyuddin ? kalau kail panjang sejengkal jangan lautan hendak diduga.

          Seperti yang dinyatakan oleh tuan ibrahin debat ini berbentuk ilmiah apa ilmiah setiap kali ada program yang dibuat tiap kali penyokong pas bersikap kurang ajar ambil contoh program bersama mufti perak Tan Seri Harun Sani apa penyokong pas buat ? berok dalam zoo taiping pun ada adap tapi penyokong pas macam apa ? didik dulu penyokong sendiri kalau mereka dah pandai menjaga adap baru kita buka gelangang  terutama pemimpin pas itu sendiri kerana belajar beradap ini pemimpin pas pun masih ramai yang bersikap kurang ajar jadi bagaimana nak ajar penyokong supaya beradap.

          Boleh kami katakan disini kalau dengan parti pas tak perlu ada perbincang  kerana pas sekarang boleh diangap seperti yahudi kerana didalam al-quran ada menyebut kalau dengan yahudi tak perlu berunding jadi dengan pas pun tak perlu berunding kerana puak-puak ini sekarang telah hilang pertimbangan sesama agama bangsa, mereka tolak umno yang beragama dan mereka kafirkan umno tetapi mereka terima dap yang terang-terang  menentang islam sebagai rakan seperjuang untuk menentang umno apa pendirian sebenar mereka terhadap agama bangsa.

          Pembatalan debat ini adalah jalan terbaik bagi mahyudin kerana kalau dia teruskan juga bermakna mahyuddin telah menghina umno mat sabu tidak layak untuk berdebat dengan mahyuddin, walau bagaimana pun seperti yang dinyatakan oleh tuan ibrahim yang menyokong perjuangan  komunis pas tetap akur dengan keputusan yang dibuat oleh mahyuddin walau pun keputusan itu mengecewakan banyak pihak, sebenarnya tidak ada siapa yang kecewa kerana rakyat malaysia keseluruhannya  tidak buta sejarah cuma yang buta sejarah ialah penyokong-penyokong parti pas munafik sahaja.

          Kepada tuan ibrahim yang sama juga buta sejarah seperti mat sabu sebenarnya mahyuddin suruh mat sabu bertaubat kerana mat sabu telah pun murtad terkeluar dari islam sebab menyokong perjuangan komunis KERANA IKRAL PERJUANGAN KOMUNIS YANG PERTAMA IALAH TIDAK PERCAYA ADANYA TUHAN JADI KALAU MAT SABU MENYOKONG PERJUANGAN KOMUNIS APA HUKUMNYA TANYA LAH KEPADA ULAMA TERUMPH KAYU NIK AZIZ MUNGKIN NIK AZIZ AKAN KATA TAK SALAH KERANA DIA PUN DAH JADI ANJING BELAAN DAP LAKNATTULLAH manusia yang langsung tak boleh pakai sangup gadai agama demi kepentingan politik.

          WALAU APA PUN MAHYUDDIN MASEH SAYANG KEPADA MAT SABU DAN SEMUA KEPIMPINAN PAS ITU SEBAB DIA SURUH MAT SABU BERTAUBAT CEPAT-CEPAT DAN SEDAR APA YANG SEDANG MAT SABU BUAT ADALAH PERKARA YANG SALAH DISEGI AGAMA DAN UNDANG-UNDANG NEGARA, seharunya kepimpinan pas patut beterima kasih kepada mahyuddin  beliau bukan sahaja saorang pemimpin negara malah sorang berpengetahuan tentang agama, jadi kepada penyokong pas buka mata buka minda jangan terlalu bersifat jumut kepada perjuangan politik yang memperdagangkan agama mari kita sama-sama bersatu atas nama agama islam dan  bangsa melayu.Singapore's Foreign Minister Calls On Muhyiddin

Posted: 14 Sep 2011 07:48 PM PDT
KUALA LUMPUR, Sept 14 Singapore's Foreign Minister K. Shanmugam who is on a two-day introductory visit to Malaysia, paid a courtesy call to Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin at Putrajaya Wednesday.

The Foreign Ministry said in a statement here that Shanmugam will also hold separate meetings with his counterpart Datuk Seri Anifah Aman, Ministers in the Prime Minister's Department Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz and Datuk G. Palanivel, Rural and Regional Development Minister Datuk Seri Mohd Shafie Apdal and Defence Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

The statement said that the visit underscores the warm and friendly-ties between the two close neighbours and provides an opportunity for discussions pertaining matters of mutual interests.

Shanmugam, was appointed as the republic's Foreign Minister and Minister for Law on May 21.

-- BERNAMA

Another sad story after having breakfast with PM new entry

Posted: 14 Sep 2011 07:22 PM PDT


RM 1,000 per month 'extra allowance'?


Is this the culprit?

Another Brick in the Wall published a series of two shocking stories about a particular 'Press Secretary', which seems to be 'terrorising' a particular state to a point where a bureau chief was 'transfered'. There are more shocking rumours about this person's practices.

Some 'friendly parties' been talking about a rumour this person provides a RM 1,000 per month 'extra allowance' for journos in the state who are playing 'in tandem' to his game. Although this is an unbelievable practice but then again, it cannot simply be ruled out as impossible. More over when his Boss has often been thought of as a politician who is unable to deliver, despite the attention and support been placed towards him and his administration.

On top of that, this so-called Press Secretary also been said to have been pitting politicians with vile issues against each other within the state.

This must not be a healthy practice. More over the close political associates of this particular Press Secretary are also been seen as practicing cronyism and cornering all the projects which have been dished out by the state agencies and GLCs. He is also been said as 'taking care' of the close associates of a certain Youth Chief, always seen as being controversial.

Regardless, this must be stopped. 

Pick up from Big Dog 13 million Guy Rumles

Penduduk Jelai Batu Kurau Perak mahukan bangunan sekolah baru secepat mungkin

Posted: 14 Sep 2011 06:00 PM PDT

Pada 26 Ogos 2010, bangunan utama SK Jelai telah terbakar di bahagian bumbung dan menyebabkan keseluruhan bangunan tersebut tidak dapat digunakan.

Hari ini setelah setahun, masih belum ada tanda-tanda bangunan tersebut diganti baru. Penduduk kampung sudah mula merungut kerana bangunan yang terbakar kini semakin lusuh dan rosak akibat cuaca.

Dari aspek keselamatan bangunan tersebut perlu dirobohkan segera. Selain itu ia juga mencacatkan pemandangan dan menjejaskan keceriaan sekolah. Tambahan lagi dalam suasana menyambut Hari Kebangsaan esok 16 September 2011.

Menurut YDP PIBG sekolah tersebut En Mat Isa Taha, beliau telah dimaklumkan oleh Ahli Parlimen Larut bahawa kerajaan telah meluluskan pembinaan 2 blok bangunan baru yang bernilai 4 juta ringgit, tetapi sampai sekarang belum ada papan tanda projek akan dimulakan.

Pihak Pejabat Pelajaran Daerah ketika dihubungi memaklumkan pelbagai usaha telah dijalankan untuk pihak kementerian mempercepatkan projek pembinaan baru dan setakat hari ini masih peringkat menunggu.

Minggu ini seramai 47 calon UPSR telah menduduki peperiksaan mereka di dalam sebuah kabin sementara. Tahun lalu kesemua calon mengambil peperiksaan di dalam makmal komputer.

Menurut penduduk lagi, Perdana Menteri telah meluluskan berjuta-juta ringgit untuk membina semula SRJKC dan SMJKC di Sarawak dan dalam lawatan beliau ke Kedah beberapa bulan lepas sebanyak 11 juta ringgit telah diperuntukan untuk pembinaan sekolah bantuan kerajaan.

SK Jelai adalah sekolah kerajaan penuh dan wajar mendapat pembelaan segera. Harap Ahli Parlimen Larut dapat melihat dan mengambil tindakan segera terhadap isu ini.

Untuk mengimbas kembali saat-saat cemas kebakaran tersebut sila klik (DISINI), (DISINI ) dan (DISINI)


Nasihat Tuan Guru Dato Nik Abd Aziz Nik Mat

Posted: 14 Sep 2011 04:30 PM PDT
Dengan H2O boleh lah Nik Aziz goreng, cuba suruh berdepan dengan Che' Det, sudah pasti Nik Aziz cetok!!!

 Ronnile Liu celaka bercakap bab liwat, bukan kah Aljubury walliwati adalah rekaan Mat Sabu.

Nik Aziz jangan nak menipu telah kemasukan Pas dan pengguguran Pas daripada BN . Pas masuk BN kerana isu perpaduan Melayu selepas peristiwa 1969 tetapi Pas yang mengkhianati BN dan menyebabkan ayah kepada H2O terpaksa memecat Pas dari BN.

Nik Aziz berkata Umno mengamalkan dasari sekular, bagaiman pula Pas boleh bersekutu dengan PKR dan DAP yang ternyata sekular, sosialis dan komunis, di sini menunjukkan Ni Aziz adalah munafik,

Nik Aziz nyanyuk merepek nak mampos.......dah celako celako celako celako,,,,,Nik Aziz Ahzab

Mengapa Pas disingkirkan dari Barisan Nasional pada 1977?
Jawapannya ada di (SINI-KLIK SAJA)

Tuan Guru Tajuddin Jali mazhab Syiah ?

Posted: 14 Sep 2011 12:02 PM PDT

Tuan Guru Tajuddin Jali


Beliau pernah belajar di Syria dan sekembalinya ke Perak beliau menjadi guru agama yang bergerak aktif  di sekitar Perak Utara. Kini telah berceramah hampir semua negeri  dan pernah bertanding sebagai calon Pas Dun Batu Kurau tetapi kalah kepada BN.

Ada orang Pas Larut mendakwa beliau berfahaman Syiah dan dalam setiap ceramah beliau gemar bercerita tentang anak cucu nabi seperti Saydina Hussin, Fatimah Al Kubra dan lain-lain yang diangkat oleh Syiah.

Kini beliau mempunyai sebuah kem motivasi di Sungai Siput Perak dan aktif masuk ke sekolah-sekolah dan kolej untuk program motivasi.

Pemuda Pas Larut bantu fakir miskin?

Posted: 14 Sep 2011 11:06 AM PDT

Ustaz Mohd Akmal Kamaruddin menyampaikan duit raya kepada ahli PasDewan Pemuda PAS Kawasan Larut sekali lagi tampil menghulurkan sumbangan berupa wang dan keperluan harian seperti beras,gula,tepung,tea,minyak,baju raya dan lain-lain bagi meringankan beban kepada lebih 1000 keluarga fakir miskin dan anak yatim yang meliputi beberapa buah kampung di seluruh kawasan Larut.

Ia dilaksanakan melalui program ziarah rumah ke rumah pada pemnghujung ramadhan lalu dan program yang mengumpulkan sejumlah penerima bantuan di tempat-tempat tertentu seperti halaman Pejabat Dewan Pemuda PAS Kawasan Larut untuk diagihkan

Menurut Ketua Pemuda PAS Larut, Ustaz Nazri Din, dana untuk sumbangan ini diperolehi daripada usaha keras jentera pemuda PAS Larut yang semakin mendapat kepercayaan orang ramai untuk menyalurkan sumbangan melalui akaun Dewan Pemuda PAS Larut.

"Kami mengucapkan jutaan terima kasih khusus kepada para penderma terutama keluarga Allahyarham Dato" Seri Yusuf Teh yang sanggup menyampaikan sendiri sumbangan kepada mereka yang berhak." ujarnya.

Sepanjang Ramadhan seramai 1,000 keluarga daripada lebih 2000 keluarga di kawasan Larut telah dapat dibantu . Mereka yang terbabit adalah golongan miskin yang menderita akibat keperitan hidup mereka.

Sementara itu, Timbalan Ketua Pemuda PAS Larut, Ustaz Mohd Akmal Kamaruddin. memberitahu Harakah Usaha ini juga adalah lanjutan daripada tema Muktamar PAS baru-baru ini iaitu membangun Negara Berkebajikan.

Menurut beliau program kebajikan seumpama ini akan diteruskan dari masa ke semasa tanpa mengikut musim perayaan. Selain itu sumbangan ini sebagai memenuhi tuntutan ajaran Islam iaitu sentiasa melakukan kerja-kerja kebajikan untuk rakyat marhaen.

"Sepanjang ziarah, kami telah melihat sendiri penderitaan mereka, ada yang berbuka puasa dengan pucuk paku kerana tiada wang untuk membeli keperluan lain, ada yang rumah tiada elektrik,ada juga yang menggunakan air telaga yang keruh dan kotor untuk keperluan,".

"Kami dengan rendah diri menjemput semua yang simpati untuk datang melawat dan terus membantu mereka atau boleh menyalurkan terus sumbangan berupa bahan mentah,sedekah,zakat,fidyah,qurban lembu kambing,waqaf,lain-lain atau melalui akaun 558211313164 di atas nama DANA PENDIDIKAN & KEBAJIKAN LARUT

Mereka yang bersimpati boleh datang terus ke pejabat No 2A, Bangunan MDS,Kubu Gajah,34130,Selama Perak. Tel pejabat 05-8391691 atau hubungi ustaz Akmal Kamarudin 0195452471, Ustaz Nazri Din 0165033399.TM_NOTE
Apa yang didedahkan dalam posting Pemuda Pas Larut sebenarnya boleh diibarat membuka pekung didada dan ia mencerminkan sikap jumud ahli-ahli Pas sendiri.

Kawasan Parlimen Larut mempunyai 3 kawasan DUN dan kesemuanya diwakili oleh Umno, Batu Kurau yang diwakili oleh Dato Capt (B) Najimuddin Elias, Dun Kubu Gajah di wakili oleh YBM Dato Seri Raja Ahmad Zainuddin dan Dun Selama diwakili oleh Dato Daud Haji Yusof.

Penduduk atau pengundi ketiga-tiga kawasan Dun ini mendapat pembelaan yang cukup baik oleh pihak kerajaan yang memerintah.

Pelbagai bentuk pembangunan telah dibawa masuk oleh ketiga-tiga Adun masing-masing. Terkini di bawah pentadbiran Menteri Besar Perak yang baru YAB Dato Seri Diraja Dr Zambry Abdul Kadir telah memperkenalkan Yayasan Bina Upaya untuk membantu rakyat yang miskin dan ketiga-tiga Dun telah pun mendapat manfaat daripadanya.

Begitu juga dengan bantuan TEKUN yang telah lama diperkenalkan oleh Umno telah berjaya membantu penduduk dalam pelbagai projek ekonomi.

Kepada pekebun-pekebun kecil, Risda,Felcra Fama, PPK, Pertanian sentiasa membantu mereka yang memohon dan memerlukan. Bahkan di Ijok Risda berjaya mendidik penduduk menternak udang galah sebagai projek sampingan sementara menunggu projek tanam semula getah mengeluarkan hasil.

Kebanyakan penduduk yang menyokong kerajaan Barisan Nasional telah mendapat banyak bantuan dan mereka berjaya keluar daripada kepompong kemiskinan.

Pun begitu kerajaan BN tidak pernah lupa untuk membantu warga-warga emas yang pendapatan mereka rendah akibat faktor usia. Mereka tidak pernah dilupakan, boleh dikatakan setiap hari ada mereka dilawati dan dibantu oleh ketiga-tiga Adun sekiranya ditimpa musibah seperti pokok tumbang, ribut, banjir, rumah rosak dan sebagainya.

Raja Ahmad salah seorang wakil rakyat yang paling kerap turun padang untuk melihat kebajikan penduduk dibawah tanggungjawab beliau. Boleh dikatakan tidak ada yang terlepas pandang.

Pun begitu, Pas sentiasa menghasut penduduk ketiga-tiga Dun ini supaya membenci kerajaan dan menyokong parti Islam Pas.

Mereka inilah golongan yang rugi. Mereka seolah-olah mengasingkan diri mereka daripada arus kemajuan dan menolak bulat-bulat semua projek dan bantuan kerajaan.

Oleh itu, mereka sentiasa hidup dalam kedaifan dan kesusahan. Bekalan elektrik dan air paip mahu tetapi enggan mengeluarkan satu sen pun, kerana bagi mereka itu tanggung jawab kerajaan. Rumah yang usang mereka malu untuk meminta bantuan daripada projek rumah mesra rakyat, pprt atau projek YBU.

Bagi mereka apa sahaja yang datang daripada kerajaan BN adalah haram. Golongan inilah yang disebut oleh Pemuda Pas Larut sebagai fakir miskin.

Perjuangan Pas selama 60 tahun sebenarnya adalah merugikan orang Melayu. Orang yang menyokong Pas kebanyakan nya adalah pemalas. Mempunyai pemikiran yang jumud.

Sedih melibat nasib mereka yang berada dalam kegelapan dan kesesatan kerana hasutan setan oeh pemimpin mereka yang munafik.

Pangkor International Endurance Race Attracts 157 International Cyclists

Posted: 14 Sep 2011 05:09 AM PDT

LUMUT, Sept 14 (Bernama) -- One hundred and fifty-seven foreigners are among 982 cyclists who will battle it out at the Pangkor International MTB Jamboree & XC Race (PIMBC) 2011 endurance race in Pulau Pangkor.

The three-day event begins on Friday.

PIMBC chairman Muhd Sanusi Kamarul Azaha said the international cyclists comprised 60 from Indonesia, Thailand (43), Singapore (32), Russia (12), four each from France and Hong Kong, and two cyclists from Australia.

He described the total participation as "very encouraging" as it exceeded the initial target of 500 participants.

"This certainly makes the track an international race on par with other countries," he told Bernama here today.

Muhd Sanusi said the race was included in the state's tourism calendar and the Malaysian National Cyclists Federation.

The endurance race will be officiated by Perak Arts, Culture, Youth and Sports committee chairman Datuk Zainol Padzi Paharuddin.

Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir will give away the prizes to the winners on Sunday at Dataran Pasir Bogak, Pulau Pangkor.

-- BERNAMA


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Najib-Tun dipelancaran Proton Baru

Posted: 14 Sep 2011 03:09 AM PDT

Burung Tukang Pas atau burung belatok Pas iaitu Mahfus Omar atau senang dengan panggilan Mat Put FDI telah meracau apabila lihat rancangan jahatnya gagal.

Baru-baru ini Mat Put telah menfitnah kononnya Tun Dr Mahathir sedang menggunakan pengaruhnya untuk menjatuhkan Dato Seri Najib Razak sebelum PRU 13.

Konon cerita dalam PRU 13 Najib tidak akan bertanding. Kata Mat Put ramai pemimpin Umno tidak mahu Najib mengetuai PRU 13.

Mat juga berkata Tun cuba memberi mesej bahawa Najib tidak berkelayakan sebagai calon akan datang. .

Mat Put lupa bahawa Mahathir pernah keluar parti kerana tak sejutu dengan Pak Lah tetapi masuk semula bila Najib jadi PM.
Pangkor International Endurance Race Attracts 157 International Cyclists
Mahathir juga dilihat sebagai mentor kepada Najib dalam banyak hal.

Mulut Mat Put dilihat semakin busuk kerana terlalu banyak dosa-dosa fitnah yang dibuat. Mat Put dilihat bercakap tidak menggunakan kepala otak tetapi menggunakan kepala lutut atau kepala diantara dua kepala lutut.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Daniel Arif

Posted: 15 Sep 2011 01:48 AM PDT

Daniel Arif


Ixos XHT428-1100 Overture HDMI 1.4 Cable-UL CL3 Rated - 433.07

Posted: 14 Sep 2011 06:46 PM PDT

Discount Ixos XHT428-1100 Overture HDMI 1.4 Cable-UL CL3 Rated - 433.07

Ixos XHT428-1100 Overture HDMI 1.4 Cable-UL CL3 Rated - 433.07

More pics

description

Read full description

 

Ixos XHT428-1100 Overture HDMI 1.4 Cable-UL CL3 Rated - 433.07

Price:

PANEH MIANG

Posted: 15 Sep 2011 01:36 AM PDT

PANEH MIANG


Ingatan Mahathir kepada Najib

Posted: 14 Sep 2011 06:51 PM PDT

"Sekarang ini orang Melayu anggap kata layanan diberi kepada orang Cina dan mereka tak ada apa-apa. Saya harap Bajet akan datang ini, kerajaan imbangi layanan kepada orang Cina, layanan kepada orang Melayu."

"Dengan itu barulah akan hilang sedikit sebanyak perasaan marah mereka terhadap kerajaan kerana masing-masing anggap kerajaan berat sebelah."

"Salah tafsir terhadap konsep 1 Malaysia menyebabkan orang Melayu misalnya merasakan perlunya ada sekolah satu aliran manakala orang bukan Melayu mahu hak Bumiputera dihapuskan."

"Jadi dengan itu sukar bagi kita untuk memikir bahawa hanya dengan slogan itu saja maka akan berlakulah perpaduan."

"Saya harap Datuk Seri Najib sedar bahawa orang Melayu rasa terkilan, rasa mereka dianaktirikan dan dia perlu menentukan bahawa dia tidak menganaktirikan orang Melayu sementara dia juga menjaga kepentingan orang bukan Melayu."

Dr Mahathir berkata demikian dalam satu wawancara bersama Astro Awani, Selasa, 13 September 2011.

Ucapan Misteri NAJIB

Posted: 14 Sep 2011 07:10 AM PDT

Tanggal 16 September 2011 dalam sejarah moden dan kemerdekaan tanahair Malaysia, julung kalinya, sambutan Hari Merdeka 31 Ogos 1957 disambut pada Hari Malaysia 16 September 2011. Alhamdulillah, ini semua rahmat Allah kerana 31 Ogos 2011 jatuh pada 2 Syawal 1432H.

Nampaknya Syawal 1432H, Pak Jib bakal menyampaikan Ucapan Misteri Tahap Gaban. Misteri sungguh ucapannya, sehinggakan pada jam 0830 malam semua saluran siaran di kaca televisyen akan menayangkan Ucapan Perdana Menteri dari Angkasapuri. Harapan DS Rais ialah 24 juta, rakyat mampu ikuti siaran langsung Ucapan Misteri YAB Najib kali ini.

Spekulasi ibarat Ribut Pekan meramalkan bahawa, Ucapan Misteri akan menyentuh subjek berikut:

1. Ganjaran politik kepada Mat Sabu dan penyokong Komunis dalam PAS.

2. Ganjaran Kerja So-Sial kepada penyangak sosial seperti Naweemee, Ambiga dan beberapa yang lain.

3. Rakyat miskin akan mendapat Rumah Mesra Percuma BN Berkebajikan sejak 54 tahun merdeka.

4. Ahli Akademik yang tak bertauliah dalam bidang-bidang ilmu yang sering dan suka hati mak dia memberi rekfleks kepada implikasi Sejarah, Sosio Budaya, Politik Madani, Politik Borjuis dan Politik Jembel, bakal diberi Anugerah Nobel Kaki Lima dan Kedai Kopi 1 Malaysia (TUKAR).

Namun, dalam kecamuk politik yang merimaskan ekonomi Negara, yang lebih AFDHAL untuk YAB Najib umumkan ialah:

1. Belanjawan 2012 ialah Belanjawan Kebajikan 1 Malaysia.

2. Penghapusan cukai-cukai perkhidmatan secara total selama 5 tahun, berkuatkuasa serta-merta.

3. Wakil rakyat dan isteri wakil rakyat yang berbelanja besar dan boros termasuk dirinya akan dikenakan cukai berbelanja lebih, dan duit tersebut akan masuk dalam Tabung Kemanusiaan dan Bencana Perdana Menteri.

4. Semua pemodal asing, pengurus dana asing dan tuan punya duit yang berbillion, dibenarkan mencairkan nota-nota kewangan tidak lebih RM10 bilion setiap individu atau syarikat.

5. Semua pengundi berdaftar yang undi BN atau pun bukan BN, akan dapat hadiah Barisan Nasional sebanyak RM1,000 seorang untuk urusan pasport dan pembelian buku sebagai bahan bacaan.

6. Semua penceramah agama Islam diberikan ganjaran sebanyak RM2,000 seorang sebagai imbuhan khas dan hak istimewa kerana sanggup berkorban masa, tenaga, jiwa raga dalam urusan tarbiyah Perkara 3 dalam Perlembagaan Persekutuan.

7. Pengumuman bahawa semua bersabit Perkara 149 yang boleh meruntuhkan keamanan dan perpaduan, si pelaku yang bikin huru-hara dan kecoh akan dikenakan kurungan di Kemunting, atau diaktifkan kembali Pulau Jerjak.

Sahabat-Gunung

Posted: 15 Sep 2011 01:35 AM PDT

Sahabat-Gunung


Pada Mulanya & Kemudiannya .....

Posted: 14 Sep 2011 06:05 PM PDT

PADA MULANYA…
PAS kata:
"Kerajaan yang tidak berusaha menjalankan hukum hudud adalah kerajaan yang Quran kata:
"Sesiapa yang tidak berhukum dengan hukum Allah, maka mereka adalah orang-orang kafir".
KEMUDIANNYA…
PAS kata:
"Hudud tidak termasuk dalam keutamaan kerajaan PAS"

PADA MULANYA…
PAS kata:
"Tidak boleh berkerjasama dengan UMNO sebab UMNO tolak Islam"
KEMUDIANNYA..
PAS kerjasama dengan DAP yang selalu dok kata:
"Kami menentang negara Islam" (Kit Siang).
Bahkan PAS Perak kata:
"Kerjasama dalam kerajaan bersama DAP, lebih mulia dari berkerjasama dengan UMNO"

PADA MULANYA…
Masa Anwar Ibrahim duduk dalam UMNO, PAS kata:
"Anwar munafik, pengkhianat agama, jual agama, berpura-pura…"
KEMUDIANNYA…
Bila Anwar kena pecat, PAS kata:
"UMNO buang Anwar sebab dia pejuang Islam, dia memerangi rasuah dan itu tandanya UMNO anti-Islam".
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Peringatan Buat Guan Eng… Khalifah Umar Aziz Tidak Bersifat Penipu Dan Rasis

Posted: 14 Sep 2011 02:45 AM PDT

PULAU PINANG, 14 Sept – Sehingga kini Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng terus membisu dan tidak memberikan sebarang reaksi atau penjelasan berhubung pembinaan rumah kos rendah dan sederhana di negeri itu walaupun sebelum ini mendabik dada mengatakan dakwaan tersebut kononnya sebagai fitnah.

Guan Eng turut menafikan dakwaan bahawa beliau tidak bersikap adil kepada seluruh rakyat di negeri itu sedangkan banyak tindakan beliau condong menafikan hak peniaga kecil terutama kepada orang Melayu dan India di mana banyak gerai-gerai dan premis perniagaan dirobohkan satu persatu.

Lebih dahsyat lagi Guan Eng dengan sewenang-wenangnya menuduh UMNO terlibat dalam kejadian kebakaran di luar pejabat DAP Pulau Pinang di Jalan Talipon pada 17 Ogos lepas, walaupun polis baru sahaja memulakan siasatan terhadap kes itu.

Malah difahamkan siasatan awal mendapti individu yang terlibat adalah lelaki berbangsa Cina.

Guan Eng juga begitu mudah melemparkan fitnah mendakwa kononnya UMNO terlibat secara langsung dalam demonstrasi aman di hadapan Komtar dan di atas Jambatan Pulau Pinang pada 1 Julai lepas.

Mengulas tindak tanduk Ketua Menteri itu, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir membidas Lim Guan Eng dan menyifatkan pemimpin DAP itu adalah seorang yang penipu besar dan pemimpin racis.

Menurut beliau pelbagai dakwaan dan fitnah itu adalah sesuatu yang terang dan nyata bagi menggambarkan pendirian serta diri sebenar Lim Guan Eng yang kononnya menerajui pentadbiran negeri berasaskan cekap, telus dan akauntabiliti.

"Apakah ini pemimpin yang dilaung-laungkan sebagai pemimpin yang benar-benar bersih, telus, adil dan sebagainya. Apakah beliau layak mengakui Khalifah Umar Abdul Aziz sebagai idolanya di dalam melaksanakan pemerintahan.

"Bukankah jelas amat jauh sekali kalau kita bandingkan….tidak layak langsung.. hanya cakap sahaja yang berdegar-degar namun rupa-rupanya terselit di celah-celah peribadinya sebagai penipu dan seorang yang racis," katanya kepada UMNO-Online di sini.

Musa seterusnya percaya segala tembelang yang mula pecah hari ini akan terus merebak dan rakyat boleh membuat penilaian sebenar terhadap pemimpin yang tidak telus dan suka menunding jari kepada pihak lain.

"Itulah Ketua menteri Pulau Pinang…Apa yang berlaku sikit-sikit tuduh UMNO..sikit-sikit tuduh orang itu dan orang ini. Namun beliau sendiri tidak sedar bahawa beliau adalah pemimpin yang penipu.

"Kalau tidak menipu takkanlah sampai ke hari ini beliau masih berdiam diri dan tidak menjawab berkenaan isu perumahan kos rendah. Dan kalau tidak racis takkanlah sewenag-wenangnya tuduh UMNO yang terlibat dalam kebakaran di luar pejabat DAP baru-baru ini," katanya. -MediaUMNO

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 14 Sep 2011 11:49 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Perjuangan Mujahidin Afghanistan Melawan Komunis: PAS Sokong Siapa?

Posted: 14 Sep 2011 08:18 PM PDT

Isu komunis dan Mat Indera masih tak abis-abis lagi rupanya, sampai orang dah naik muak! Penangan last diberikan oleh Datuk Zulkifli Abd. Rahman, bekas Pengarah SB yang dedahkan Chin Peng sendiri dah confirmkan tahun '99 di Canberra yang Mat Indera memang 'perwira' yang serang dan bakar balai polis Bukit Kepong dan segala isinya sampai hangus rentung! Baca lanjut di sini.

Jadi, faktanya Mat Indera memang dah terbukti membunuh anak bangsa sendiri sebab TAKSUB sangat dengan komunis. Komunis yang berpaksikan kepada Komintern/Kuomintang China, di mana kalau mereka berjaya halau British memang konpem Malaya ni akan jadi jajahan ke-20 Tanah Besar China! Ada paham? Comprende?


Kalau mengikut logik akal Mat 'muka bau bur*t' Sabu , atau puak pembangkang secara umumnya yang masih taksub dengan 'the enemy of my enemy is my friend', apa pandangan mereka dengan perjuangan hampir 10 tahun  (1979-1989) mujahidin Afghanistan menentang Soviet Union (Russia) yang sah-sah komunis?


Contohnya Ustaz Taliban kita di Perak ni. Apa pendapat dia? Apa guna janggut sehasta ala Taliban tapi cium kaki puak komunis, sembahyang ikut kiblat mana ntah depan bangunan DAP sosialis? 


Kalau ada saki-baki true mujahidin yang masih idup dapat tau PAS cuba mengangkat Mat Indera (baca: komunis) sebagai 'wira' di Malaysia, memang kena penampar Pashtun la gamaknya!


Jangan lupa dengan insiden Kesatria Chin Peng dan Kesatria Rashid Maidin yang meresap dalam Bershit 2.0 dua bulan lepas! The enemies may appear to close their eyes, but they never sleep!

 

Hadis Hari Ini - Menziarahi Orang Sakit

Posted: 14 Sep 2011 06:07 PM PDT


Daripada Thauban RA, Nabi SAW bersabda :

Maksudnya : "Orang yang menziarahi orang sakit sentiasa berpeluang memungut ganjaran dari syurga sehinggalah ia pulang".

Hadis Riwayat Muslim

AL-MULK

Posted: 14 Sep 2011 05:00 PM PDT


MUQADDIMAH SURAH AL-MULK 
Surah ini diturunkan di Mekah, mengandungi 30 ayat. Dinamakan surah "Al-Mulk" (Kuasa Pemerintahan) kerana pada awal surah ini Allah Ta'ala menegaskan kekuasaanNya yang mutlak, - menguasai pemerintahan dunia dan akhirat.
Intisari kandungannya: Menegaskan bahawa Allah Ta'ala yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup makhluk-makhlukNya – untuk menguji dan menzahirkan keadaan mereka: Siapakah di antaranya yang lebih baik amalnya.
Seluruh alam yang diciptakanNya itu, amatlah rapi dan tidak ada sebarang cacatnya.
Kemudian digambarkanNya peristiwa-peristiwa yang akan berlaku pada hari kiamat dan balasan buruk yang sangat-sangat menggerunkan, yang disediakan bagi orang-orang yang kufur ingkar.
Sebaliknya: "Orang-orang yang takut melanggar hukum Tuhannya semasa mereka tidak dilihat orang dan semasa mereka tidak melihat azab Tuhan, mereka beroleh keampunan dan pahala yang besar.
"(Maka lakukanlah perbuatan kamu di tempat yang tersembunyi atau yang nyata) dan tuturkanlah perkataan kamu secara rahsia atau terang-terang, (sama sahaja keadaannya kepada Allah) kerana sesungguhnya Allah Maha Mengetahui akan segala (isi hati) yang terkandung di dalam dada, (apa lagi bila keluarnya berupa perbuatan atau perkataan)".
Setelah menerangkan berbagai jenis nikmatNya yang telah dilimpahkanNya kepada makhluk-makhlukNya, lalu diperintahkan Nabi Muhammad (s.a.w.) menegaskan: Bahawa Allah jualah yang menciptakan kamu dari tiada kepada ada, dan mengadakan bagi kamu pendengaran dan penglihatan serta hati – untuk bersyukur, tetapi amatlah sedikit kamu bersyukur.

AZLI SHUKRI

Posted: 14 Sep 2011 11:31 PM PDT

AZLI SHUKRI


Mahathir Mula Bidas Pakatan Rakyat

Posted: 14 Sep 2011 12:04 AM PDT

Tun Mahathir membuat pukulan balas kepada parti pembangkang atas cadangan merapu mereka yang memaksa DS Najib agar berunding terlebih dahulu dengan mereka sebelum membubarkan Parlimen - cadangan yang bodoh ini, sudah tentu tidak akan diterima oleh mana-mana pemerintah demokrasi yang terdapat di dunia ini - termasuk Pakatan Rakyat sendiri, sekiranya mereka berkuasa kelak. Pakatan Rakyat semakin hari semakin dilihat sudah menjadi gila isim. Kemaruk mahu memerintah dan tidak dapat menerima takdir kekalahan! Baca berita di bawah :

PUTRAJAYA, 14 Sept — Tun Dr Mahathir Mohamad berkata hanya kerajaan semasa yang memerintah boleh memutuskan tarikh pembubaran Parlimen sambil menegaskan Pakatan Rakyat sendiri tidak akan berunding dengan Barisan Nasional (BN) mengenainya jikapun mereka membentuk kerajaan pada masa depan. Bekas perdana menteri memberitahu pemberita bahawa tiada di dunia adanya keputusan sedemikian dalam menentukan tarikh pilihan raya umum oleh kerajaan memerintah dan pembangkang secara bersama.

"Ia menjadi prerogatif kerajaan. Jika mereka mahu menentukan tarikh (pilihan raya), maka bentuk kerajaan terlebih dahulu. Apabila ia berlaku, adakah mereka akan berbincang dengan kita?" kata bekas presiden Umno ini di sini hari ini. Di bawah sistem perlembagaan negara perdana menteri, mengikut kesesuaiannya dan budi bicara beliau, akan mendapatkan perkenan Yang di-Pertuan Agong untuk membubarkan Parlimen bagi membuka ruang kepada pilihan raya umum.

The Unspinners

Posted: 14 Sep 2011 11:31 PM PDT

The Unspinners


Apa pulak yang tak kena dengan Zaharin?

Posted: 14 Sep 2011 11:30 PM PDT

PAS disaman fitnah UMNO dalang serbuan JAIS

Posted: 14 Sep 2011 09:28 PM PDT

Tersedak Pinochio Lim ... Konon macho nak jumpa di court

Posted: 14 Sep 2011 06:20 PM PDT

Bekas KP Pagoh kongsi kisah Bukit Kepong

Posted: 14 Sep 2011 02:32 AM PDT

g a R a m a N i s

Posted: 14 Sep 2011 11:27 PM PDT

g a R a m a N i s


PANAS!! Imam Besar Mekah Tampar Kepimpinan PAS

Posted: 14 Sep 2011 10:30 PM PDT

KUALA LUMPUR 14 Sept. - Golongan yang menolak perpaduan termasuk mereka yang mengaku alim perlu ditentang kerana tindakan tersebut amat jelas berlawanan dengan al-Quran dan hadis yang menyuruh umat Islam bersatu-padu.

Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi berkata, bagi mereka yang arif dalam agama tetapi menolak perpaduan, pendirian tersebut jelas bukan disandarkan kepada ajaran Islam sebenar, sebaliknya hanya sekadar pendapat peribadi.

Ini kerana, menurutnya, Islam tidak pernah menyuruh umatnya berpecah-belah, sebaliknya umatnya diperintahkan supaya bersatu-padu seperti yang dinyatakan menerusi al-Quran dan hadis.

Beliau berkata, umat Islam harus sedar tanpa perpaduan ia akan memudahkan tugas musuh-musuh Islam yang selama ini sentiasa berusaha memecah-belahkan lagi masyarakat supaya negara akhirnya menjadi porak-peranda.

"Ingat, di luar sana terdapat musuh-musuh Islam yang terdiri daripada golongan kafir musyrik serta fahaman tertentu seperti Syiah yang sentiasa menunggu peluang untuk memecah-belahkan perpaduan umat Islam.

"Oleh itu, saya amat mengharapkan umat Islam di Malaysia mengekalkan perpaduan tanpa mengira mazhab mahu pun pendirian politik agar negara ini terselamat daripada sebarang bencana serta mala petaka akibat perpecahan," katanya kepada Utusan Malaysia di Bangi, hari ini.

Sheikh Sulaiman juga adalah pensyarah di Universiti Ummul Qura, Mekah selain memegang jawatan sebagai Ketua Majlis Pentadbiran Pejabat Dakwah dan Kesedaran Islam di Mekah.

Beliau merupakan pakar dalam fahaman Syiah dan bidang kajiannya ketika mengambil sarjana dan Doktor Falsafah (PhD) juga berkaitan dengan fahaman itu.

Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram itu berada di negara ini sejak Jumaat lalu sempena lawatan peribadi beliau selama lapan hari.

Menurut Sheikh Sulaiman, golongan menolak perpaduan akan menerima hukuman berat yang bukan sahaja ditanggung oleh mereka, malah pengikut sehingga hari kiamat kerana menentang arahan Allah.

Menjawab satu soalan, beliau berkata, setiap umat Islam di Malaysia secara umumnya wajib mempertahankan negara ini daripada sebarang anasir yang cuba merosakkan keamanan dan keharmoniannya.
Katanya, bagi golongan seperti pemimpin politik, ulama, media, golongan profesional serta mana-mana pihak berpengaruh dalam masyarakat pula, hukumnya adalah fardu ain.

"Secara peribadi, saya gembira melihat suasana Islam di Malaysia. Di negara ini terdapat organisasi berteraskan Islam seperti Lembaga Tabung Haji dan begitu juga dengan pelaksanaan sistem kewangan Islam.

"Syariat Islam juga berkembang dengan baik. Universiti-universiti berteraskan Islam juga wujud di negara ini. Selain itu, sistem pembelajaran Islam di Malaysia juga boleh dianggap maju ke hadapan. Di sini juga tidak kurang banyaknya buku-buku yang membicarakan tentang Islam," katanya.

Beliau berkata, perkembangan Islam tidak akan berlaku jika suasana di Malaysia tidak berada dalam keadaan baik serta stabil.

"Nasihat saya pelihara negara ini baik-baik, ia satu amanah yang wajib dilaksanakan. Kekalkan perpaduan dan elakkan perpecahan.

"Musuh-musuh Islam sentiasa mencari peluang untuk memporak-perandakan umat dan perkara ini perlu diawasi bagi memastikan Islam di Malaysia sentiasa terpelihara," katanya.

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA

Posted: 14 Sep 2011 11:25 PM PDT

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA


Mat UMNO Selangor- Korang boleh challenge dia ker ... meh tengok video Izzah.... Jgn cakap macam Lampa ....Izzah mmg brilliant joe!

Posted: 14 Sep 2011 11:09 PM PDT

Klik Read More untuk tonton videonya

Sedih sekali - google perkataan Melayu ini hasilnya?

Posted: 14 Sep 2011 09:16 AM PDT

 1. sex melayu bogel - YouTube

  www.youtube.com/watch?v=sIT21arH6cQ
  1 min - 17 Jun 2006 - Uploaded by tebabos
  Add to. Gadis Melayu Bertudung Beromen kat waterfallby ... goyang sex awek melayu.3gpby revanfirmansyah86848 views ...
 2. ms.wikipedia.org/wiki/Melayu - Cached
  Istilah Melayu boleh membawa maksud dan pengertian yang berbeza iaitu:-. Orang Melayu, sebuah kaum atau suku yang merupakan penduduk asal Asia ...
 3. en.wikipedia.org/wiki/Malay_language - Cached
  "Bahasa Melayu" was defined as Brunei's official language in the country's ...
 4. www.ceritahot.net/ - Cached
  Koleksi cerita-cerita HOT, Cerita PANAS, dan Cerita Hangat. Juga terdapat koleksi gambar-gambar dan video menarik.
 5. www.metacafe.com/watch/1636094/awek_melayu_kene_raba/ - Cached
  19 Ogos 2008 – (Empty description). Watch Video about No Description,Melayu,Awek by Metacafe.com.
 6. gadismelayumalaysia.blogspot.com/ - Cached
  11 Ogos 2010 – blog melayu, melayu boleh,wanita melayu, gadis melayu dan info wanita di Malaysia untuk remaja melayu yang dahaga nikmat melayu,gossip ...
 7. www.utusan.com.my/ - Cached
  Utusan Online - The Malaysian top news provider in Bahasa Melayu. ... UTUSAN MELAYU(M) BERHAD, 46M, Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala ...
 8. www.serimelayu.com/ - Cached
  Details of chain of restaurants around Kuala Lumpur, online reservation available.
 9. twitter.com/melayu - Cached
  Get short, timely messages from Melayu Malaysia. Twitter is a rich ... Get updates via SMS by texting follow melayu to 40404 in the United States Codes for other

Kawal Harga Barangan - Rakyat semakin resah

Posted: 14 Sep 2011 08:43 AM PDT

Resah. Keluh kesah. merintih dan merungut sedih. Duit di kantung kami hampir habis. Bagaimana? Nak bagi makan anak bini? bagaimana? Susu, lampin, minyak, garam, gula, kopi. Kami sudah habis uang!

Serius niii...... Kalau mereka melarat. Apakah mereka akan terus mengundi Barisan Nasional? Justeru, kepada ahli BN, ahli UMNO, penyokong BN dan penyokong UMNO. Bantu mereka!!!!!!!

Inilah sebenarnya realiti politik. Politik makan minum dan tempat berteduh. Kereta kena tarik, rumah sewa tak berbayar. Lari malam. Rakyat susah. Menjeriiiiiittttttt!!!!!!

Ada satu program yang cukup baik untuk diadakan sekarang.... Ialah.... Kumpul dana.... Bantu orang susah dan dalam keberhutangan. Lepaskan mereka dari derita dan sengsara kehidupan.

Keraaaaaajaaaaaannnnn...... Tolonglah!!!! Kawal harga barangan! Lupuskan cukai-cukai yang tak sepatutnya!!! Kurangkan beban rakyat! Turunkan harga minyak... Turunkan harga gula.... Turunkan tarif elektrik dan tarif air....

Siapa lagi yang boleh bantu rakyat jika tidak kerajaan yang membantu..... Plizzzzzz......

Rintihan sebegini kini banyak kedengaran. Di Kuala Lumpur, di Subang Jaya, di Ampang, di Cheras, di Seremban, di Melaka, di Ipoh, di Taiping dan di merata-rata tempat. Ini bukan dongeng malaman. Ini realiti. Kepada bakal-bakal calon. Jika nama anda tersenarai walaupun belum pasti. Mulalah bekerja. Carilah orang-orang yang tengah susah dan kelaparan. Bantulah mereka agar mereka terus jaya dan berjaya......

Hentikan menulis tentang politik puney dan pantat!!!!!

Posted: 14 Sep 2011 05:25 AM PDT

Kote, Puney, Pantat, Cipap. Apa punya kelas politik macam ni! Zaman Hercules boleh la layan bo politik sundal sedemikian. Kini politik otak dan buku. Politik bijak dan fakta.

common guys! make yourself as areader. read then write. bukan tuptap keyboard jer! Lemas pengundi non partisan!

Semua orang ada kote dan ada pantat. Simpan sendiri punya sudahlah. Toksahlah selak kain orang lebih-lebih. Melampau jugak.... nanti kena sumpah, kau orang pulak bogel tengah jalan.

Serang Anwar Ibrahim kerana belia seorang diktator. Seorang kukubesi dan seorang yang suka melaga-lagakan orang. Jangan selak seluar dalam dia. Benda macam tu cerita sekejap-sekejap boleh la. Kalau itu dan itu jugak. Orang nak muntah Joe!

Kemudian jangan cepat melatah. Rileks ambil angin. Minum air manis. Hirup udara segar. kalau sakit perut pergi buang air besar. Kalau rasa nak.... buang air kecil.... Kan itu bagus untuk kesihatan.

Kita boleh berjaya dengan kebijaksanaan. Bukan dengan kegopohan. markah kita yang semakin naik harus ditatang bagai minyak yang penuh.

Biarkan Mat Sabu jadi luncai. Dia akan terjun dengan labu-labunya. Jika kau usik Mat Sabu kerana keluncaiannya, kau pulak yang jadi luncai. Hey bro! We shal overcome!!!!!!

Winnable Candidate - Penjelasan Tun M

Posted: 14 Sep 2011 05:10 AM PDT

Ada orang tulis di blog mengatakan Tun screw DSN. Tahyul semata-mata! Jika Tun nak tegur DSN takperlu di publik. Tun boleh minum kopi sambil sembang2 dgn DSN. Tapi Tun nak tegur pelobi2 yang asyik ngekor DSN tu. Espc. org muda-muda yang perasan bagus.

Nak jadi calon! Siap mengaku - Akulah Winnable Candidate! Poooraaah... Apa ada degree? Ada Master? Ada PHD? Yeah... yang PHD tu aku percaya. Perangai Hasad Dengki.

Nak jadi calon parti mesti ada parti! Parti ada undang-undang. Ada kepimpinan. Mintalah laluan kepimpinan Bahagian. Bagi salam dulu. Buat baik dibalas baik. Buat sahaja dibalas jahat!

Weh! Siap ada yang bagi rasuah kat agensi CIA untuk melobi jadi Calon. Pundeklah!

Calon Winnable candidate mesti mendapat Restu Bahagian. Ini amat penting sekali. dan seterusnya sokongan padu akar umbi dan marhaen. Demikianlah yang dijelaskan Tun.

Udahlah yeop! Kita berjuang atas nama parti. Jadi buatlah kerja untuk parti dan demi parti. Semoga berjaya nanti..... Selamat Berjuang Joe!


Ada orang kata aku tulis pasal Namewee untuk bodek PM?

Posted: 14 Sep 2011 01:26 AM PDT

Tolong sikit. Baca banyak. Lihat dengan luas. Puzzle dan big picture. DSN bagus. Walau bukan yang terbaik. namun dia sahaja yang terbaik yang Malaysia da buat hari ini. Bukan senang nak jadi PM. Nizar pun tahu susah nak jadi MB Perak. Zambry pun tahu susah.

Jawatan bukanlah ego kuasa. Jawatan bukanlah kekayaan. Jawatan adalah amanah. Najib Bagus. Mahathir sangat bagus. Namewee bagus. Yang di bawah par adalag kita semua. kerana itu kita menjadi rakyat dan marhaen.

Puas kah kamu melihat kote Anwar Ibrahim di video yang disiarkan di internet. Betulkah itu dia? Puaskah melihat video tersebut? Bukankah banyak sangat video porografi di Internet. Tak puas tengok lagi?

Metallica terkenal sehingga lagunya Enter Sandman menjadi lagu diskotek. Sebelum tu sipa yang dengar Metallica? Hanya mat rock trasher jer.

Kesimpulannya, jangan jadi bodoh bingai serang DSN kerana PM nak jumpa dia. Namewee tu jauh lebih bagus drpd hangpa sekalian.

Kesan sokongan Namewe kepada Barisan Nasional

Posted: 14 Sep 2011 12:27 AM PDT

Suka atau tidak, Namewee kini lebih popular daripada Siti Nurhaliza. Dia artis kontroversi. Tapi dalam masa yang sama belia juga amat sayangkan Malaysia. Beliau adalah produk 1 Malaysia menurut gagasan Najib TR. Kenapa kami katakan begitu?

1. Name tidak mengutuk agama Islam dan mana-mana agama. Itu hanyalah kenyetaan sinikal beliau sebagai seorang penulis seni. Beliau jugak tidak mengutuk bangsa Melayu, malah belia telah menyindir bangsanya sendiri termasuk dirinya yang lari ke Taiwan untuk berbakti ke negara sendiri selepas pulang ke tanahair.

2. Namewee bukanlah seorang rasis. Jauh sama sekali beliau sedemikian. Beliau amat mencintai negara ini. Walaupun kelihatan pembangkang cuba mengambil mileage ke atas Namewee yang kelihatan mengutuk kerajaan hari ini. Namun pembangkang ternyata gagal. Namewee bukan berjiwa pembangkang. Jika beliau seorang pembangkang sudah pasti beliau akan duduk bersebelahan Lim Kit Siang mahupun Anwar Ibrahim. Tetapi beliau tidak berbuat demikian.

3. Khabarnya Namewee juga akan ditawarkan bertanding dalam pilihanraya. Beliau dijangka menentang salah seorang pemimpin tersohor pembangkang. Setakat ini Namewee masih belum menunjukkan minatnya. Tapi masa boleh merubah segalanya.

4. Nasihat saya kepada blogger pro kemanan agar janagan polemikkan isu Namewee bertemu PM ini. Pertemuan Namewee dengan PM lebih merupakan kemenangan moral BN ke atas PR.

Panglima Perang Cyber

Posted: 14 Sep 2011 11:21 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Sah Anwar Bersumpah Wallah! (video Aidc)

Posted: 14 Sep 2011 10:25 PM PDTLihat rakaman di atas dan anda boleh dengar Anwar telah bersumpah Wallah. Rakaman di atas dibuat semasa pertemuan Anwar dan Abim yang diterbit oleh Aidc.

Tetapi Anwar dalam video sekadar cuba untuk pusing kepala otak rakan Abimnya dengan menyebut Wallahulazim yang bukan dikira sah dari segi syarat sumpah mengikut Islam.

Kalau nak bersumpah kena guna Wallahi Wabillahi Watallahi.

Mujur kawan Anwar iaitu Ustaz Ismail Mina pun cerdik dah dah kenal perangai sebenar Anwar yang berbelit dan pandai putar alam.

Kalau tidak sudah tentu dia pun jadi mangsa Anwar.


Sekian.

Laporan dihasilkan menumpang wifi dekat Rumah Terbuka Melaka sempena Aidilfitri di Jalan Bellamy yang berlangsung sekarang sampai jam 7 pm.

Panglima akan beredar selesai makan nanti.Jom kita beraya makan sakan di sini.

Doakan panglima dimurahkan rezeki bayar tunggakan bil dan loan yang masih belum selesai.

Berkat niat ikhlas kita pertahan kebenaran bukan untuk seseorang atau organisasi atau parti yang mungkin bercanggah dengan kebenaran...
Published with Blogger-droid v1.7.4

My Longest Yard

Posted: 14 Sep 2011 11:10 PM PDT

My Longest Yard


Perutusan Khas oleh PM malam ini!

Posted: 14 Sep 2011 07:44 PM PDT


Makluman kepada semua,

Malam ini bertempat di Auditorium Perdana Angkasapuri, Kuala Lumpur, DS Najib akan membuat satu Perutusan Khas sempena Hari Kemerdekaan dan hari Malaysia 2011.

Perutusan ini akan disiarkan secara langsung oleh stesen TV.16 September : Hari Pembohongan Anwar

Posted: 14 Sep 2011 12:26 AM PDT

Belantan

Posted: 14 Sep 2011 11:08 PM PDT

Belantan


Alahai Mat Sabu, Bukit Kepong dan DAP!

Posted: 14 Sep 2011 11:25 AM PDT

Seperti rakyat Malaysia lain yang tidak buta sejarah negaranya, Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Ibrahim walaupun berada dalam parti pembangkang, mempunyai sebab yang sama untuk merasa marah dan kesal dengan kenyataan pemimpin Pas, Mohamad Sabu mengenai tragedi serangan terhadap sekumpulan anggota polis di Balai Polis, Bukit Kepong, Johor.

Tidak seperti Mohamad Sabu atau Mat Sabu, Tunku Abdul Aziz jelas menegaskan, bahawa pejuang-pejuang kemerdekaan yang dicatat dalam sejarah negara sebagai wira negara, walau apa jua pegangan politiknya. Ternyata dalam memperkatakan tentang lipatan sejarah negara, sekutu Pas ini, tidak bersekongkol, berkompromi dan menyokong membuta-tuli apa sahaja yang dikatakan oleh Mat Sabu.

Dalam surat beliau kepada akhbar New Straits Times (NST) baru-baru ini, Tunku Abdul Aziz menyifatkan Timbalan Presiden Pas itu, sebagai 'pelawak politik' yang memang 'mahir' membuat orang ketawa dalam ucapan-ucapannya, tetapi cetek dengan isi.

Bagaimanapun tidak semua lawak Mat Sabu menghiburkan, dan boleh diterima akal walaupun kepada budak-budak sekolah.

Pada saya, kali ini beliau tertembak dengan lawaknya sendiri, apabila mempercayai bahawa 180 hingga 200 penyerang Balai Polis Bukit Kepong pada 23 Februari, 1950 termasuk lelaki Melayu Muhammad Indera yang menyerang dan membunuh anggota polis dan keluarga mereka itu sebagai hero dan pejuang kemerdekaan yang sebenar.

Adalah amat pelik apabila ada pemimpin seperti Mat Sabu boleh menilai dan mengangkat penyerang yang ramai jumlahnya berbanding anggota polis itu, menembak mati anggota keselamatan terbabit termasuk keluarga mereka dan menghumbankan mayat dalam bangunan yang terbakar sebagai hero dan wira sebenar negara? Bukankah tindakan seperti itu hanya dilakukan oleh seorang pengganas?

Tunku Abdul Aziz berkata, Mat Sabu telah memutarbelitkan dan mengusutkan fakta mengenai tragedi itu dengan cara yang tidak bijak, tidak berperasaan dan tidak sensitif dengan mendakwa pengganas-pengganas yang menyerang Balai Polis Bukit Kepong adalah wira-wira negara yang sebenar.

Menurut beliau, walaupun Mat Sabu tidak menyatakan bahawa penyerang tersebut adalah komunis, tetapi hakikat dan faktanya, penyerang termasuk Muhammad Indera itu adalah komunis.

''Saya mengakui haknya dalam pendapat beliau, tetapi apabila Mat Sabu berada dalam hierarki Pas dan juga seorang pemimpin dalam sebuah gabungan parti pakatan rakyat yang tidak sabar menunggu untuk memerintah negara, maka beliau tidak boleh bercakap seperti seorang pelawak. Dia tidak lagi menghiburkan," tegas Tunku Abdul Aziz yang juga datangnya daripada keluarga polis itu.

Tunku Abdul Aziz turut mempersoalkan sama ada Mohamad mempunyai keberanian moral dan integriti untuk memuliakan wira kemerdekaan yang sebenar.

"Saya tertanya-tanya sama ada Mohamad mempunyai keberanian moral dan integriti untuk berpaling arah di atas hakikat ini, tahap kebinatangan dan kebaculan pihak yang dia sedang cuba muliakan sebagai wira sebenar Merdeka," kata beliau.

Pun begitu, tidaklah menghairankan kenyataan yang dibuat oleh Tunku Abdul Aziz ini tidak memberikan kesan kepada Mat Sabu.

Sedangkan desakan Karpal Singh sebelum ini yang mahu beliau menarik semula kenyataan kontroversinya itu pun tidak diendahkan langsung. Sebaliknya, Mat Sabu hanya menyifatkan reaksi pemimpin DAP itu adalah peribadi mereka.

DAP tentu sedar, kenyataan Mat Sabu itu pastinya merugikan Pas, tetapi itu bukan merisaukan mereka, yang paling membimbangkan, ia akan memberi kesan kepada pakatan pembangkang sendiri kerana sememangnya sejarah merekodkan betapa ramainya anggota keselamatan yang terkorban semasa mempertahankan negara daripada pengganas komunis. Yang ini bukan satu pembohongan.

Karpal juga sebelum ini menegaskan, rentetan peristiwa Bukit Kepong itu tidak boleh dipertikaikan dan mesti diterima kerana dokumen sejarah telah menyatakan bahawa anggota polis dan keluarga mereka berjuang menentang gerila komunis.

Sementara itu, Parti Keadilan Rakyat (PKR) setakat ini lebih selesa mengambil pendekatan mendiamkan diri, mungkin bersetuju atau mungkin juga tidak kerana tidak mahu terbabit dalam kedangkalan Mat Sabu.

Atau sekurang-kurangnya kontroversi yang dicetuskan oleh rakan sekapalnya itu, dapat mengalihkan perhatian umum terhadap kes liwat, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk jangka masa yang agak lama juga.

Seperti biasa segala kenyataan merapu serta meraban Mat Sabu, sentiasa disokong oleh pemimpin Pas lain. Pendirian para pemimpin Pas mengenai perkara ini, tidak akan memberi kesan kepada penyokong fanatik parti itu sungguhpun Pas telah menggugurkan perjuangan menjadikan Malaysia sebagai negara Islam serta melupakan hasrat melaksanakan hukum hudud.

Seperti biasa juga, memperlekehkan polis bukan satu tindakan luar biasa Pas kerana pemimpin-pemimpin mereka sudah terbiasa dengannya.

Dan kenyataan kontroversi mengenai Bukit Kepong ini memasuki fasa paling buruk parti itu dalam memperlekehkan pasukan keselamatan tersebut dengan membawa niat bersama menafsir semula sejarah negara melalui kepercayaan mereka.

Suara Politik
Taminsari

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 14 Sep 2011 11:03 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Khalid Samad Pertahan Pembinaan Kuil Haram...

Posted: 14 Sep 2011 10:03 PM PDT

Banyak betul masaalah dengan ahli parlimen sekor ni, janji tiga tahun lepas sampai sekarang belum di tunaikan, sudah la janji tak di tunai, malah dia menuduh pulak pihak ngo sengaja nak buat kecoh dan provokasi, padahal ngo datang nak membantu penduduk islam di kawasan yang berdekatan dengan kuil haram kerana mereka sebenarnya kerap di provok oleh orang-orang hindu yang datang ke kuil itu.

Ramai yang hairan, kenapa khalid samad cukup berlembut dengan pihak pengurusan kuil haram itu, sedangkan terang-terang kuil itu didirikan atas tanah milik pkns dan di bangunkan secara haram di tempat yang penduduknya seratus peratus penduduk islam, "mainoriti menguasai majoriti", penduduk desak, mana janji-janji khalid samad dan rodziah ketika mereka berkempen semasa pru lepas, janji mereka, kuil itu akan di pindahkan.

Korang boleh baca sendiri kronologi pasal kuil haram itu dan siapa yang menjadi penyokong-penyokongnya.

1. Pada 29/12/2007 MBSA maklumkan kuil akan berpindah keSeksyen 22. Tetapi pemindahan dibatalkan selepas PR berkuasa Mac 2008 dengan alasan tapak kuil jauh kedalam. Pada Januari 2009 penduduk mohon bantuan daripada pertubuhan NGO Islam apabila pelbagai gangguan dari kuil menjadi semakin serius. Pihak NGO mendirikan gelanggang bersebelahan kuil mengelakkan kuil itu dibesarkan lagi dan untuk mengurangkan masalah dihadapi penduduk Islam. NGO hantar memorandum minta kuil segera dipindahkan.

2. Pada 30/05/2009 YB Adun maklumkan kuil di Seksyen 19 akan pindah keSeksyen 23. Surat Perjanjian pemindahan kuil yang ditanda tangani oleh YB Adun Batu Tiga, YB Ahli Parlimen Shah Alam dan AJK kuil pada 07/05/2009 telah bersetuju kuil Mariaman Seksyen 19 dipindahkan ketapak baru Seksyen 23. Penduduk Islam tidak bersetuju kerana mereka tidak mahu sebuah kuil Hindu dibina berhampiran kawasan perumahan majoriti Islam di Seksyen 23. Kenapa kawasan tapak seluas satu ekar itu dipagar walaupun penduduk Islam buat bantahan kepada pihak berkuasa?. Kawasan tapak terletak berhampiran padang kanak-kanak.

3. Penduduk Seksyen 23 mengadakan demonstrasi di SUK membantah kuil dipindahn dari Seksyen 19. Apabila kepala lembu diusung sebagai tanda protes ramai buka mata dan melenting konon hina agama Hindu?. Akhbar Harakah 4-6 September 2009 telah menuduh UMNO sebagai dalang kepala lembu. Logikkah tuduhan itu dibuat tanpa siasat sebab sebenar kenapa penduduk Islam Seksyen 23 bantah kuil itu?. Kenapa pengunjung kuil yang membuat provokasi kepada penduduk Islam Seksyen 19 dibela dan disokong oleh akhbar Harakah?.Pada 30/9/2009 pihak Sekretariat akhbar Kerajaan Selangor keluarkan risalah "Memahami Isu Pemindahan kuil di Seksyen 19 ke Seksyen 23". Laporan yang tidak berlaku adil kepada penduduk dan NGO Islam. Pemimpin Islam PR yang patut dipersalahkan dalam isu ini.

4. Pada June 2010 YB Adun umumkan melalui Sinar Harian pemindahan kuil selesai September 2010. Satu keramaian besar diadakan dikuil pada Ogos 2010. YB Adun beritahu keramaian itu yang terakhir. Tetapi tidak ada pemindahan pada September 2010 seperti dijanjikan YB Adun. Selepas itu YB Adun dan YB Ahli Parlimen Shah Alam umumkan pemindahan kuil Seksyen 19 selesai pada November 2010. Kini selepas hampir setahun berlalu, kuil masih belum lagi di pindahkan ketapak baru berhampiran kilang Nitto Denko Seksyen 23. Maklumat terkini diterima oleh penduduk pada 09/09/2011, pemindahan kuil itu akan diselesaikan sebelum akhir tahun 2011. Penduduk Islam Seksyen 19 berharap pemindahan kuil tidak akan ditangguhkan lagi.

Confirm UMNO Selangor Saman PAS 10 Juta...

Posted: 14 Sep 2011 07:05 PM PDT

Haahaahaa.... seronok aku bila tengok wirit saman yang di kemukan oleh perhubungan umno di mahkamah pagi semalam, maka kompomlah pas telah di saman oleh umno selangor, padan muka korang.

Umno selangor semalam memfailkan saman terhadap pas atas kenyataan bodoh setiausaha agung pas, mustafa ali kerana secara membabi buta menuduh umno manjadi dalang atas serbuan jais keatas gereja dumc bulan lepas.

Antara yang dinamakan dalam saman itu ialah, presiden pas, setiausaha agung, timbalan presiden pas, editor harakah, ahmad lufti othman, penulis artikel dan kilang percetakan yang mengeluarkan akhbar fitnah itu.

Dalam saman itu, umno selangor menuntut ganti rugi sebanyak sepuluh juta atas tuduhan mustafa ali dan berberapa ganti rugi lain yang di rasakan sesuai.

Pada aku, setakat 10 juta umno tak kebulur duit pas, tapi ini satu pengajaran pada pas, lain kali jangan main tuduh-tuduh kalau tak de bukti, walau pun mustafa ali kata ada bukti, sampai la ni dia tak dapat bagi bukti, jangan ingat pas tu parti islam orang tak boleh saman, jangan ingat pas sokong komunis, dia dah kebal, nah... sendiri mau ingat la, jangan pulak nanti pas hantar pencacai ajak umno settle luar mahkamah pulak.

E-mail Pembaca Dari Sabah: Pasaraya Tak Sensitif Isu Halal Haram...

Posted: 14 Sep 2011 12:11 AM PDT

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Babi dalam tin! Daging babi salai!..Semuanya disusan tanpa menira tempat, keselesaan dan sensitif umat Islam. Ada yang disusun sebelah makanan tin yang lain dan ada yang diletak sebelah rempah! Ini berlaku di sebuah pasaraya di Kota Kinabalu, Sabah.

Setelah beberapa kali ditegur, ternyata pihak pengurusan masih berdegil untuk mengubah cara menyusun barang makanan halal dan haram. Yang menghairankan ialah, kenapa pihak pengurusan "Survey Supermarket" ini masih kurang faham apa itu haram dan halal?

Rata-rata di hypermarket lain seperti Giant, Tesco dan Carefour, pihak pengurusan memastikan barang makanan haram diletakkan didalam satu kawasan khas supaya tidak menyingung dan menjaga perasaan orang Islam.

Saya tidak menghalang mereka yang bukan Islam untuk makan makanan yang "halal" untuk mereka tetapi bila pengunjung majoriti pasaraya tersebut adalah orang Muslim, pihak pengurusan pasaraya Survey Supermarket harus lebih peka. Aduan bukan sahaja dibuat oleh pelanggan, malah pekerja mereka sendiri juga tidak setuju dengan tindakan pihak pengurusan.

Apakah tindakan MAIS, Kementerian Hal Ehwal Pengguna Dalam Negeri dan JAKIM? Saya cadangkan supaya pihak berkuasa ini membuat "tinjauan terhadap premis ini. Saya yakin mereka dengan terang telah melanggar beberapa akta.

Rahmat Azim

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 14 Sep 2011 10:16 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


MASALAH BILA TAK JANTAN.

Posted: 14 Sep 2011 08:31 PM PDT

MOGA NAJIB TAK UMUM MANSUH ISA MALAM NI.

Posted: 14 Sep 2011 06:32 PM PDT

DOKUMEN UMNO SELANGOR SAMAN PAS.

Posted: 14 Sep 2011 01:08 PM PDT

PHONE SEX MAT SABU : ANWAR MASTERMIND ?

Posted: 14 Sep 2011 03:34 AM PDT

ISA : MENUNTUT PANDANGAN JUJUR DARI RAKYAT.

Posted: 14 Sep 2011 12:30 AM PDT

PISAU.NET

Posted: 14 Sep 2011 09:55 PM PDT

PISAU.NET


Sebab Tak Percaya Fitnah,Umno Bakal Di Saman Guan Eng!

Posted: 15 Sep 2011 08:45 AM PDT


Dek kerana tidak mahu temberang terdedah,malu dan sudah terperangkap dengan pembohongan,Lim Guan Eng berpura pura berlagak hebat dihadapan media kelmarin apabila beliau mencabar akan menantikan tindakan saman daripada pihak Umno dengan angkuh sekali


Baca selanjutnya fitnah dan hasutan Lim Guan Eng di sini
.
Malah Guan Eng berkata beliau akan menyaman Umno kononnya mengfitnah beliau kerana menukarkan yang putih(Guan Eng) menjadi hitam(biawak).Guan Eng turut berkata Umno tidak takut kepada Yang Maha Kuasa kerana berasakan melayu Umno tiada bukti untuk sabitkan lidah biawak beliau menghasut dan berbohong.

Kita memang menantikan cabaran daripada biawak kapur seperti Guan Eng,kita akan pastikan biawak ini akan lari tak cukup tanah. Menghasut kaum cina dengan kenyataan Umnomelayu bakar pejabat DAP agar membangkitkan kebenciian terhadap melayu semata mata mahukan undi.

Semenjak menjadi ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri ,mutu lakonan Guan Eng sudah mencapai makam hampir kepada kehebatan Anwar Ibrahim,cuma bezanya Guan Eng tak mengentot stor kunyit.

Cakap cakap dalam pejabat ketua menteri,sememangnya Guan Eng begitu cemas apabila diberitakan akan disaman oleh Umno,arahan diberikan kepada pegawai medianya agar memastikan tiada rakaman disiarkan, dikhabarkan beliau mengarahkan agar kenyataan beliau mengfitnah Umno dipadam di semua portal berita pro pakatan.

Perkara yang sama berlaku ketika Guan Eng menyerang Nik Ali dengan gelaran lidah biawak dan lilttle napolean,Rakaman dibuat oleh Malaysiakini dipadam untuk sorok bukti.Tetapi blogger berjaya mendedahkan rakaman tersebut.

Pisau tunjukkan contoh bukti pembohongan dan lakonan Guan Eng hingga digelar ketua menteri berlidah biawak.


Lepas tengok video klik sini

Kenapa Umno nak saman Guan Eng :klik sini dan sini

Pisau kata "bukti dah ada,tunggu tayang kat makhamah"

Mah Awat Pagi Ni Sedap? IKD Kerjakan Mat Sabu

Posted: 14 Sep 2011 06:00 PM PDTRakaman phonesex Mat Sabu didedahkan baru baru ini oleh rakan blogger 1peluru ,rakaman ini sebenarnya sudah lama tersebar ,paling banyak ketika pemilihan semasa muktamar pas baru baru ini.

Berdasarkan sumber maklumat,pihak yang membuat rakaman tersebut adalah koncu koncu Anwar,yang pada ketika itu begitu kuat memusuhi Mat Sabu.Dikhabarkan IKD satu badan pemikir Anwar Ibrahim telah merakam dan menyebarkan cd phone sex Mat Sabu baru baru ini.

Siapa yang mengelar Anwar Al-Juburi kalau bukan Mat Sabu?Anwar sedar Mat Sabu adalah antara ahli politik yang pertama mendedahkan Anwar pengemar bontot lelaki.Malah ia turut di dedahkan oleh Karpal Singh di parlimen tidak lama dahulu.

Adakah dendam lama belum dilunaskan?Adakah ini satu lagi tindakan untuk membunuh musuh Anwar?

Pisau kata "Anwar memang cukup anti dengan Mat Sabu"

Najib Tak Perlu Bantu Bumi,Pakatan Tak Setuju.

Posted: 14 Sep 2011 01:30 AM PDT

Perlukah Najib bantu bumiputra? Kenapa?Mengapa? Bukankah ini bercanggah dengan perjuangan pakatan rakyat? Kit Siang,Guan Eng,Nik Ajis,Anwar dan seluruh gerembolan haprak pakatan sudah pasti tak setuju.

Kalau tak setuju kenapa?Kalau setuju pulak kenapa?

Najib: Bantu bumiputera mesra pasaran

KUALA LUMPUR 13 Sept. — Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, tindakan afirmatif untuk membantu bumiputera yang diperkenal di bawah Dasar Ekonomi Baru (DEB) kekal tetapi berubah menjadi lebih mesra pasaran dan berdasarkan merit.

Najib yang juga Menteri Kewangan berkata, strategi kerajaan sekarang yang mewujudkan lebih banyak peluang bagi bumiputera tanpa mengenakan kuota ke atas kaum lain juga menarik bukan bumiputera.

"Apa yang kita dapati ialah cara ini (tindakan afirmatif di bawah DEB) pertamanya, ia tidak popular dengan pasaran dan kedua, tidak benar-benar membantu bumiputera.

"Apa yang cuba kita lakukan sekarang ialah mengubahnya, tindakan afirmatif kekal, tetapi ia harus lebih mesra pasaran dan harus lebih berdasarkan merit.

"Dengan kata lain, kita mewujudkan peluang bagi mereka berkembang maju dan tidak mengenakan kuota ke atas pihak lain. Jadi, itulah falsafah umumnya, kita menuju ke arah itu dan ia semakin baik dan lebih menarik kepada bukan bumiputera jika kita melakukannya atas dasar itu," kata Perdana Menteri pada Persidangan CEO Global Forbes Ke-11 di sini, hari ini.

Najib berkata demikian ketika berkongsi pandangannya tentang prestasi dan cabaran-cabaran yang dihadapi negara sejak beliau mengambil alih pucuk pimpinan pada 2009.-Utusan

Pisau kata " setuju "

200 Ribu China Doll Bakal Tiba

Posted: 13 Sep 2011 11:30 PM PDT


Tajuk pun gempaq, bukannya apa China Doll kan kegemaran Ds Omega Ibrahim,sekadar mengingatkan kes ngentot beliau tapi yang pasti orang ramai takkan lupa tu..


Pisau menyokong cadangan untuk menarik lebih ramai pelajar antarabangsa untuk belajar di negara ini.Tetapi hati hati samalah, sekarang pun kehadiran mat black atau awang hitam dan china doll semuanya guna visa pelajar.Tak belajar tapi buat kerja haram.

Macam macam kes yang kita dengar,menyamun,menipu,industri kaldai dadah hinggalah kepada kerja pelacur yang cukup digemari oleh Ds Omega Ibrahim.

Undang undang dan penguatkuasaan harus ketat dan dijalankan dengan tegas bukan seperti sekarang.Bersepah geng afrika di KL ada siapa yang berani pi tangkap?

Dalam perkembangan lain, Muhyiddin menambah, kerajaan menyasarkan menarik seramai 200,000 pelajar antarabangsa ke negara ini menjelang 2020 dengan nilai pelaburan sebanyak RM600 bilion.

Kata beliau, sasaran itu berdasarkan kepada kedudukan strategik negara di rantau ini yang menggalakkan percambahan rentas idea, budaya dan dialog peradaban dengan masyarakat dunia.-Utusan

Pisau kata " cadangan pas kawasan,senarai nama calon yang bakal bertanding PRU13 dah keluar? enta dah tau?"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 14 Sep 2011 09:45 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Chin Peng Iktiraf Perjuangan Mat Indera

Posted: 14 Sep 2011 08:36 PM PDT


"Dalam satu dialog yang diadakan di Universiti Australia pada 1999 yang mana Chin Peng menjadi subjek utama di mana mereka duduk bersama dengan dia untuk mentelaah dan bertukar fikiran dan bertanya pelbagai isu yang telah berlaku.

"Saya juga berjumpa dengan Chin Peng, bahasa Malaysia dia macam kita tapi loghat Perak sebab dia orang Perak . . . Chin Peng mengakui serangan di Bukit Kepong diketuai Mat Indera yang turut dikenali sebagai panglima yang memerintah di selatan Johor termasuk utara Johor, Batu Pahat, Muar, Segamat, Tangkak dan keseluruhan negeri Johor,"

Berikut adalah kata Datuk Zulkifli Abdul Rahman (Bekas Pengarah Cawangan Khas Bukit Aman) pada 15 September 2011 dalam forum "Kekejaman Komunis, Mat Indera dan Kemerdekaan". Ini bukti bahawa Chin Peng mengiktiraf perjuangan Mat Indera sebagai komunis dan sumbangan Mat Indera dalam membantu usaha Chin Peng bagi mencapai misi komunis untuk mengambil alih negara ini menjadi Republik Komunis.

Rakyat Malaysia perlu faham bahawa strategi komunis untuk menubuhkan sebuah republik berfahaman komunis di negara ini menggunakan banyak pendekatan. Pada awalnya, komunis menubuhkan sebuah rejimen yang dianggotai oleh orang Melayu untuk mendapatkan sokongan orang Melayu.

Bila kurang sambutan, komunis mula menggunakan golongan agama untuk menagih sokongan. Kini, bila kepulangan Chin Peng ditolak , tidak mustahil beberapa orang politik digunakan untuk menagih kembali sokongan tersebut. Kalau pun Chin Peng tidak pulang tetapi agenda yang mahu dibawa oleh komunis telah mulai disemai kembali oleh pihak lain. Berhati hatilah dengan pendekatan komunis ini.

r b f

Posted: 14 Sep 2011 07:29 PM PDT

r b f


Tidak Mustahil Pemuda Pas Yang Rosakkan Kereta Wartawan

Posted: 14 Sep 2011 06:57 PM PDT

Sindrom menyalahkan Umno oleh juak-juak Pas ke atas apa sahaja kejadian buruk yang berlaku semakin hari semakin menjadi-jadi.

Terus teranglah saya katakan, sebenarnya saya seronok dengan tuduhan-tuduhan yang dilemparkan mereka. Kerana ianya dapat membuka mata rakyak untuk melihat sikap sebenar mereka. Percayalah cakap saya, makin hari rakyat akan makin meluat dengan cakap-cakap bodoh mereka.

Semalam Ketua Pemuda Pas Kelantan yang sememangnya terkenal dengan kenyataan-kenyataan bodoh sebelum ini mengatakan kejadian merosakkan kenderaan pada program ceramah Pas di Kota Bharu adalah kerja Umno. Sini

Baguslah, kalau boleh tuduh banyak-banyak lagi....

Saya hanya ingin berkongsi perasaan curiga saya bersama rakan-rakan semua.
Mengikut laporan harakah daily, kenderaan yang dirosakkan adalah kenderaan petugas media dan wartawan tempatan.

Kenapa kenderaan mereka yang dijadikan sasaran ?

Pelik tak ?

Supaya perkara itu menjadi bahan berita dalam media-media mereka.

Bertambah pelik lagi, kenderaan wartawan Sinar Harian iaitu sebuah akhbar yang menjadi pujaan orang-orang Pas turut menjadi sasaran.

Tanpa usul periksa, tiba-tiba muncul Ketua Pemuda Pas Kelantan menjadi orang pertama membuat tuduhan mengatakan itu kerja Umno.

Nampak sangat seolah-olah ianya telah dirancang rapi oleh Pemuda Pas.

Adalah tidak mustahil kerja-kerja merosakkan kenderaan itu dilakukan oleh orang-orang Pas sendiri untuk sabotaj Umno.

Akhiri Ramadhan dan Awali Syawal Dengan Seks Di Kelantan

Posted: 14 Sep 2011 05:14 AM PDT


Kita sering dimomokkan kononnya Pas menegakkan syiar islam dengan begitu hebat sekali di Kelantan selama 20 tahun dibawah pentadbiran seorang 'ulama'.

Semua itu adalah pembohongan untuk memancing undi di tempat lain.

Mengikut polis Kelantan, seminggu sebelum berakhirnya puasa dan seminggu selepas hari raya jumlah kes rogol meningkat mendadak di Kelantan. Klik sini

Patutlah masa awal-awal puasa harakah daily melaporkan tentang keunikan Ramadhan di Kelantan. Rupa-rupanya rogol bergilir-gilir sebahagian dari 'keunikan' Ramadhan ala Pas.

Mat Indera Sepak Bini dan Anak Anggota Polis

Posted: 13 Sep 2011 09:15 PM PDT

Ringkas


Pertemuan dengan Datuk JJ Raj sekarang.

Bekas OCPD Pagoh semasa peristiwa Bukit Kepong 1950

Pemuda Pas yang kencing pun masih berbuih pernah kata Mat Indera ajar ahli keluarga anggota polis mengucap syahadah sebelum meninggal.

Itu semua tipu...

Sewaktu Datuk JJ Raj tiba di Balai Polis Bukit Kepong pada jam 10 pagi , isteri-isteri anggota polis yang terselamat menyerbu ke arahnya dan menangis sambil mengadu tentang Mat Indera.

Mereka mengadu Mat Indera menyepak mereka dan anak-anak sewaktu mereka merayu kepada Mat Indera supaya mayat-mayat suami mereka yang terbunuh supaya tidak dicampak ke dalam Balai Polis Bukit Kepong yang sedang terbakar.

Sambung kemudian....

Sesi temubual masih berlangsung...

Sri Tri Buana

Posted: 14 Sep 2011 07:19 PM PDT

Sri Tri Buana


Siapa Punahsihat PM?

Posted: 13 Sep 2011 09:49 PM PDT