Khamis, 21 Jun 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


tun faisal dot com

Posted: 21 Jun 2012 01:11 PM PDT

tun faisal dot com


@RafiziRamli letak jawatan sebab kalah debat dengan @khairyKJ ?

Posted: 21 Jun 2012 02:57 AM PDTRafizi Quits Selangor Economic Office

SHAH ALAM (June 21, 2012): PKR Strategic Director Rafizi Ramli has quit his post as chief executive officer at the Selangor Economic Advisor's office.
Rafizi, who has held the post since opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim was appointed State Economic Advisor in 2009, wrote on twitter that he had tendered his resignation and directed all inquiries about his resignation to either the Selangor government or Anwar himself.
"Resigning is a normal process. (I) need rest. (It's) too tiring to work for both the state and party. Ramadhan is near. (Need) to focus on "ibadah"," he tweeted when asked the reason for his resignation.
Rafizi who could not be contacted, continues to respond to queries on his twitter.
"I never stay more than 2 years at a particular job. This one has exceeded 2 years, time to move on. No political dimension to it," he tweeted.
However, Selangor Mentri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim's political secretary Faekah Hussin told theSun through a text message that "MB (Menteri Besar Inc) has yet to receive any letter from Rafizi."
A source close to Anwar also confirms that the party has yet to be in contact with Rafizi as he did not answer phone calls.waadat

Posted: 21 Jun 2012 01:03 PM PDT

waadat


rafizi letak jawatan

Posted: 21 Jun 2012 08:16 AM PDTBaru pagi tadi Demang menulis tajuk menanti baki terakhir pemimpin PKR meninggalkan parti serpihan itu tup-tup keluar berita ini:

KUALA LUMPUR: Pengarah strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohd Rafizi Ramli, hari ini meletakkan jawatan sebagai Ketua Eksekutif Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor ketika timbul desas-desus perbalahan antara beberapa pemimpin PKR di negeri itu. 

Jawatan Penasihat Ekonomi Selangor disandang Ketua Pembangkang yang juga Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Saya sudah beri notis letak jawatan dari Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor. Sebarang pertanyaan mengenai ekonomi Selangor dan lain-lain, rujuk kepada Kerajaan Negeri atau Anwar Ibrahim," kata Rafizi menerusi mesej Twitternya.

Beliau berkata: "Letak jawatan proses biasa. Perlu sedikit rehat, letih buat dua kerja di kerajaan negeri dan parti. Ramadan dah dekat, tumpu ibadah". 

"Saya tidak pernah tugas lebih dari dua tahun pada satu-satu jawatan. Yang ini dah melebihi dua tahun, masanya untuk terus bergerak. Tidak ada kaitan politik dengan itu." 

Peletakan jawatan Rafizi dikatakan menimbulkan pelbagai spekulasi kerana beberapa ahli PKR berpendapat ia mempunyai kaitan dengan perbalahan antara Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor, Faekah Husin, dengan beberapa pemimpin PKR negeri. 

Selain itu, ada juga ahli PKR yang mendakwa peletakan jawatan itu mempunyai kaitan dengan perselisihan faham antara Rafizi dengan Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim, mengenai projek perintis pendidikan percuma di negeri itu. 

Bagaimanapun, Rafizi yang disebut-sebut akan diletakkan sebagai calon PKR pada pilihan raya umum akan datang, terus menafikan ia mempunyai kaitan dengan kerajaan negeri mahupun Faekah. 

Beberapa percubaan menghubungi telefon bimbit Rafizi petang ini tidak berjawab tetapi beliau mengirimkan SMS kepada BERNAMA mengesahkan peletakan jawatannya itu untuk memberi tumpuan kepada kerja parti kerana pilihan raya semakin hampir. - BERNAMA.

Demang teringat dalam dunia selebriti apa yang mereka nafikan, itulah sebenarnya yang sedang berlaku.

Alaa... Dunia politik dengan dunia artis lebih kurang je...

Menanti kumpulan terakhir meninggalkan Anwar

Posted: 20 Jun 2012 09:40 PM PDTBertalu-talu Anwar Ibrahim kena balun dari pelbagai arah.

Itu yang dikatakan, berani buat berani lah tanggung.

Selain pendedahan salah guna kuasa melibatkan 3 bilion wang rakyat semasa menjadi menteri kewangan dan TPM, kelemahan peribadi yang begitu ketara makin menghimpit Anwar ke jurang maut.

Adalah lebih bijak untuk PAS menghindar dari terlibat dengan Anwar seketika bagi mengelak tercemar sama.

Dalam pada itu kerajaan Najib semakin merapatkan diri dengan rakyat melalui pelbagai program yang bakal meningkatkan kebajikan rakyat melalui aktiviti mikro dan makro.

Pagi ini dua lagi pengumuman dibuat iaitu bagi mengetengah usahawan tempatan di peringkat antarabangsa melalui MITI dan pengumuman bonus PNB kepada pelabur.

Kita tunggu apa pula muslihat Anwar selepas ini? Atau kita bakal melihat beberapa orang lagi baki pemimpin Melayu akan meninggalkan parti serpihan itu.

Duke of UMNO

Posted: 21 Jun 2012 01:02 PM PDT

Duke of UMNO


TR1M: WAJIB DIPERLEKEH ATAU BERSYUKUR KEPADA ALLAH?

Posted: 21 Jun 2012 07:05 AM PDT

mahfuz
Agak melucukan apabila melihat Mahfuz Omar "masuk perangkap" Anwar Ibrahim untuk memperlekehkan bantuan "one-off" kerajaan BN yang memberikan voucher bernilai RM520 untuk menukar tayar teksi kepada para pemandu teksi.

Anwar pada mulanya menyatakan bahawa bantuan tersebut merupakan "gula-gula" kerajaan BN kepada pemandu teksi dan menegaskan bahawa permit teksi lebih bermakna dari pemberian tayar yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak itu.

Mahfuz yang terkenal sebagai "ahli parlimen paling berIQ rendah" cuba menyampuk isu tersebut bahawa Bantuan Teksi Rakyat 1 Malaysia (TR1M) itu dikatakan sebagai tidak diperlukan oleh para pemandu teksi berbanding permit teksi.

Kalau sudah dasar bodoh, sudah tentulah dia akan hanya mengiyakan saja apa yang dikatakan Anwar itu meskipun ia adalah sesuatu yang tidak wajar dan tidak logik sama sekali.

Sepatutnya, Anwar dan Mahfuz menggesa supaya seluruh pemandu teksi di negara ini bersyukur kepada Allah SWT di atas bantuan yang diberikan kepada mereka itu melalui kerajaan BN yang prihatin.

Ia bertepatan dengan ajaran Islam yang menggariskan agar umatnya bersyukur kepada Allah SWT atas rezeki yang dikurniakan, "la in syakarkum la aziidannakum, wala in kafar tum inna azaabi la syadid…".

Anwar dan Mahfuz juga sewajarnya mengerti bahawa elemen yang paling penting bagi sesebuah kenderaan ialah tayar. Tayar yang baik akan memastikan kenderaan tersebut selamat dipandu dan mampu menyelamatkan banyak nyawa.

Tidak dinafikan bahawa permit adalah sesuatu yang diperlukan oleh para pemandu teksi. Persoalannya, apakah para pemandu teksi di seluruh negara ada memohon untuk mendapatkan permit tersebut?

Sekiranya ada, apakah mereka layak memohon sebagaimana yang ditetapkan oleh undang-undang?

Setahu saya, pihak berkuasa tidak pernah menolak permohonan permit para pemandu teksi yang layak dan para pemandu teksi mempunyai begitu banyak persatuan yang akan membantu ahlinya untuk mendapatkan permit teksi.

Selain itu, saya juga dimaklumkan bahawa antara syarat untuk mendapatkan permit teksi, pemohon yang berminat mestilah mempunyai sebuah kenderaan yang didaftar sebagai teksi.

Persoalannya, apakah Anwar dan Mahfuz fikir semua pemandu teksi mampu dan memiliki teksi sendiri?

Tidakkah mereka tahu bahawa kebanyakkan pemandu teksi di seluruh negara tidak memiliki teksi sendiri memandangkan ramai di antara mereka yang tidak sanggup  dan tidak mampu membiayai penyelengaraan kenderaan awam itu.

Hakikatnya, Anwar hanya suka memperbodoh-bodohkan rakyat dengan memperlekehkan TR1M memandangkan ia tahu tindakan bantuan yang dihulurkan Najib itu jelas sesuatu yang sangat dihargai para pemandu teksi di seluruh negara.

Dan hanya pemimpin Pakatan Haram yang bodoh seperti Mahfuz saja yang akan menyambut dan menyalak kata-kata Anwar itu. Lagipun, saya yakin bahawa Mahfuz langsung tak tahu pun apa yang diperkatakan mengenai isu ini…

Nampaknya Anwar semakin gerun dengan gerakan-gerakan Najib yang banyak memberikan kelegaan dan meringankan beban rakyat di negara ini. Anwar hanya popular dengan skandal video seksnya manakala Najib lebih popular atas keprihatinannya kepada kesusahan rakyat.

Anwar sebok memperlekehkan Najib dan kepimpinannya. Manakala Najib pula sebok berbakti dan membuktikanb bahawa kerajaan pimpinannya sentiasa bersedia memberikan khdmat terbaik kepada rakyat.

Mana satu yang rakyat pilih, terserah kepada otak dan akal yang diberikan Allah SWT. Rasanya, jika tersalah pilih, sudah tentu ada yang tak kena…kan?

Sumber: Mykmu.net

PEDASS..!!! APA YANG SALAHUDDIN MENGARUT KAT DEBAT NIHHH..???

Posted: 20 Jun 2012 10:34 PM PDT

din pudu
Agak "catchy" sedikit apabila mendengar kenyataan Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub yang menyatakan bahawa rakyat akan dibenarkan berdemonstrasi sekiranya Putrajaya berjaya dikuasai oleh Pakatan Haram pada PRU ke-13 kali ini.

Salahuddin yang berdebat dengan Timbalan Menteri Kementerian Pengajian Tinggi, Saifuddin Abdullah, berkata, demonstrasi tersebut bagaimanapun tertakluk kepada "standard of procedure" (SOP) yang dibenarkan oleh pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM).

Saya tertawa sinis mendengar kenyataan Salahuddin yang sebenarnya sangat dangkal dan mentah itu. Apakah dia fikir Kerajaan BN di Putrajaya tidak membenarkan rakyat berdemonstrasi?

Apakah Salahuddin rasa pihak polis tidak mengamalkan SOP yang betul ketika berhadapan dengan para demonstran berbaju kuning pada setiap siri himpunan Bershit yang dianjurkan pihak Pakatan Haram sebelum ini?

Sebenarnya, Kerajaan BN memang membenarkan demonstrasi diadakan dan menggariskannya supaya mengikut SOP yang betul dari PDRM.

Dalam ertikata lain, jika para demonstran bertindak melampaui batas yang digariskan oleh SOP pihak polis, maka pihak polis boleh bertindak mengikut SOP anti-rusuhan yang ditetapkan perlembagaan dan ia selari dengan kehendak Salahuddin tersebut.

Jadi, apa yang istimewanya pada kenyataan Salahuddin itu? Kerajaan BN sudah pun mengimplikasikan prosedur untuk rakyat berdemonstrasi, bukan?

Lainlah Salahuddin berjanji akan membiarkan rakyat berdemontrasi mengikut selera mereka dengan membenarkan rakyat memenuhi jalanraya sehingga menyebabkan kesesakan jalanraya yang teruk di kawasan yang padat.

Lainlah jika Salahuddin bersedia membenarkan rakyat berdemonstrasi di depan kedai-kedai dan premis perniagaan sehingga menggangu operasi perniagaan yang dijalankan disitu.

Apakah Pakatan Haram bersedia untuk membenarkan rakyat masuk berdemonstrasi di dalam bangunan kerajaan atau di depan pintu pagar pejabat kerajaan?

Jika benar, mengapa rakyat diarahkan untuk bersurai dan menamatkan tunjuk perasaan di depan bangunan Setiausaha Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor tempohari?

Mengapa Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim memanggil polis untuk berkawal di depan pintu pagar pejabat SUK Selangor dan meminta rakyat bersurai serta merta?

Itukah kebenaran berdemonstrasi yang dinyatakan oleh Salahuddin itu?

Persoalan utama kepada Salahuddin, apakah yang perlu dilakukan oleh pihak PDRM sekiranya para demonstran bertindak ganas dan melanggar kawasan yang dibenarkan berdemonstrasi?

Misalnya, Salahuddin membenarkan kawasan seluas 100 meter dari kawasan ibu pejabat PAS untuk dijadikan kawasan rakyat berdemonstrasi dan dia meletakkan penghadang di sempadan yang dibenarkan itu.

Apa Salahuddin akan buat sekiranya para demonstran melanggar sempadan dan menceroboh penghadang yang dibuat oleh polis?

Apakah Salahuddin sedia menerima pencerobohan rakyat yang memberontak dengan ganas tanpa sebarang tindakan dari pihak polis?

Bolehkah polis membiarkan saja pencerobohan itu dan rakyat terus mengganas tanpa penggunaan "water canon", cota atau pasukan FRU dalam situasi tersebut?

Jelaslah hujah Salahuddin tersebut telah pun dilaksanakan oleh Kerajaan BN dalam tindakannya mengatasi demonstrasi jalanan yang dilakukan oleh puak-puak Pakatan Haram tempohari.

Kebenaran untuk melakukan demonstrasi itu hanyalah "gimik bodoh" yang tiada membawa apa-apa makna pun. Tiada yang istimewa jika Pakatan Haram memerintah Malaysia dan selayaknya mereka dibakul sampahkan saja oleh rakyat…

Sumber:  Mykmu.net

PERHATIAN KEPADA SEMUA GLC-GLC...KORANG KENAL TAK "INTERNATIONAL PR FIRM" NI..?

Posted: 20 Jun 2012 09:04 PM PDT

Semalam aku ada sebut pasal "INTERNATIONAL PR FIRM" yang dok bolot banyak kontrak-kontrak lumayan dari GLC-GLC, tapi tak buat kerja dan makan kontrak buta..!!! Klik kat sini untuk posting semalam.

Ramai jugak yang call aku bertanyakan nama 'INTERNATIONAL PR FIRM" tu sama ada sama atau tidak dengan FIRM yang diorang bengang sangat tu...Aku jawab..YES..!

Apa lagi, makin hangat la diorang kutuk INTERNATIONAL PR FIRM tu..! Heh!

Rupa-rupanya, aku dapat tahu bahawa salah seorang dari bekas pegawai "INTERNATIONAL PR FIRM" tu dah bekerja dengan agensi Kerajaan yang mengendalikan banyak kontrak-kontrak lumayan GLC..!

Padanlah INTERNATIONAL PR FIRM tu dapat banyak kontrak dari GLC..!!! Diorang jual nama "INTERNATIONAL" tu untuk dapatkan kontrak dari GLC dengan bantuan yang dipercayai diberikan oleh bekas staff FIRM tu...Cheisssss..!!!

Padahal, satu haram pun diorang tak pandai buat. Nak kata pandai handle PR, tak pun! Kalau diorang pandai PR, takkan la ramai pihak yang deal dengan GLC-GLC tu bengang dan maki hamun diorang?

Sampai ada yang hantar surat mengadu kat GLC dan maki hamun INTERNATIONAL PR FIRM tu bebbbb..! Heh! Aku rasa, tak pernah lagi la ada PR Firm yang kena lanyak macam tu bebbb..!

Sebab tu aku kata, GLC-GLC ni patut nyahkan INTERNATIONAL PR FIRM tu dari terus menghabiskan duit rakyat..!!!

Aku takkan marah kalau diorang perform dan buat kerja berbaloi dengan kontrak lumayan diorang tu. Tapi kalau isu dan info pasal GLC tu pun diorang tak tahu, baik terajang je keluar dari terus mengabihkan borehhhh...!!!

Tak pelik ke bila Pakatan Haram dok serang sesuatu GLC, tapi INTERNATIONAL PR FIRM tu buat bodohhhhh je? Macam harammm..kan?

PANASSS..!!! BUKTI PEMUDA PAS POLITIKKAN PILIHANRAYA KAMPUS..!!!

Posted: 20 Jun 2012 07:32 PM PDT

Riduan Mohd Nor
Semalam, Dewan Pemuda PAS Pusat yang terkenal dengan "buih pepsi cola"nya menuduh pihak Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) mempolitikkan Pilihanraya Kampus (PRK) dan meminta semoga ia disegerakan.

Ketua Penerangannya yang dikatakan sedang cuba melobi untuk menjadi calon mewakili PAS pada PRU ke-13, Riduan Mohd Nor berkata, PRK sepatutnya berlangsung pada Mac lalu namun ia ditangguhkan oleh KPT dan Jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP) sehingga September ini.

Dia memberi alasan bahawa penangguhan itu merupakan satu "perjudian masa depan pelajar" kerana dia fikir para mahasiswa tidak punya ketua atau perwakilan pelajar di universiti-universiti awam itu.
Pertamanya, tahukah Riduan bahawa KPT tidak pernah campur tangan dalam hal ehwal politik para pelajar termasuklah mengatur PRK?

Tahukah Riduan bahawa penangguhan PRK itu dilulukan KPT setelah ia disyor supaya ditangguhkan oleh HEP di universiti-universiti tersebut dan ia tiada kena mengena dengan politik atau campur tangan KPT.

Saya ingin membawa kembali kengan Riduan mengenai insiden himpunan Bershit 3.0  yang baru-baru ini mengganas di Dataran Merdeka di mana didapati ada dikalangan pelajar yang "kurang ajar" telah menyertai himpunan itu.

Mungkin mereka termakan hasutan Dewan Pemuda PAS untuk berkelakuan bodoh dan seolah-olah tidak terpelajar sebgitu, mungkin?

Namun, KPT langsung tidak mengambil tindakan terhadap budak-budak belaan Pakatan Haram itu dan hanya membiarkan kepada pihak HEP dan pentadbiran universiti terbabit untuk mengambil apa-apa tindakan yang wajar.

Jadi, di mana kebenarannya dakwaan Riduan yang mengatakan kerajaan mempolitikkan PRK mahasiswa?

Sebenarnya, secara sedar atau tidak, PAS lah yang campur tangan dan mempolitikkan PRK dan bukan kerajaan BN.

Saya ingin bertanya pada Riduan. Dia mewakili parti mana dan mengapa dia bersuara mengenai PRK tersebut di atas kapasiti sebagai Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Pusat? Bukankah PAS itu parti politik?

Jadi, jelaslah Riduan sendiri yang mempolitikkan PRK. Sepatutnya, Riduan harus membiarkan pihak pentadbiran universiti yang menguruskan atau menetapkan tarikh yang sesuai untuk mengadakan PRK di kampus-kampus.

Pihak pentadbiran universiti lebih arif tentang kalendar universiti, program-program, kursus-kursus dan sebarang aktiviti di dalam kampus berbanding Dewan Pemuda PAS yang hanya tahu "menyalak" tanpa kewarasan sebenar.

Jelaslah tuduhan Riduan itu tidak benar sama sekali dan berniat jahat terhadap kerajaan, khususnya KPT yang selama ini begitu cemerlang mengangkat martabat IPTA di mata dunia.

Namun kerana hasutan dan dengki dari Pakatan Haram, beberapa pelajar di IPTA menjadi kurang ajar, biadap, malas belajar dan lebih gemar tidur di atas jalan raya selain suka memanjat serta menggoncang pagar di waktu malam.

Malulah sedikit pada rakyat Malaysia, wahai Pemuda PAS. Harapnya selepas ini tek payahlah lagi bersuara. Bukanlah saya takut pada suara Pemuda PAS, tapi saya risau jika saya dan rakyat semua hilang rasa hormat pada Pemuda PAS. Baik diam dari merapu tak tentu hala..kan?

Sumber: Mykmu.net

LAWAK PAGI INI...SIAPAKAH BAYANG-BAYANG ANWAR TU..?

Posted: 20 Jun 2012 06:09 PM PDT

Korang jangan terkejut kalau Anwar cakap sorang-sorang. Dia memang dah terkenal gila cam tu...

Khabarnya dia selalu cakap dengan bayang-bayang dia sendiri...nak tahu kenapa? Bayang-bayang dia tahu apa yang dia selalu buat bebbb..!!! 

Korang agak...siapa bayang-bayang dia tu..? Dan kenapa dia takut sangat kat bayang-bayang dia? Heh!

DIMENSI

Posted: 21 Jun 2012 11:31 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Kerana setpol..peperangan assmin & khalid makin marak!

Posted: 21 Jun 2012 06:55 AM PDT

Shuhaimi yang Ketua Penerangan PKR Selangor berkata, visi menjadi kerajaan kini dipandu dengan gandingan cukup baik antara Pengarah Jawatankuasa Pilihanraya Pusat, Azmin Ali dan pentadbiran Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang dilihat sebagai satu 'gerombolan meriam' ampuh untuk mara ke Putrajaya.

"Namun, jika dalam perjalanan ini, ada satu dua 'meriam' yang dirasakan sudah uzur oleh kepimpinan, rosak dan hilang kekuatan semangat kebersamaan, elok sahaja digantikan dengan 'meriam' baru supaya matlamat menakluki Putrajaya tidak tersadai di sempadan.

"Tiba masanya untuk Ketua Umum melihat perkara ini," katanya dalam satu kenyataan, semalam. Kempen di laman Twitter itu memaparkan pelbagai luahan hati pengikut dan rasa tidak puas hati selepas Faekah dikatakan mempertikaikan keputusan Majlis Pimpinan PKR melantik Azmin sebagai Pengarah Pilihanraya PKR, selain dakwaan berkuasa terhadap pengeluaran peruntukan di bawah Geran SelangorKu dan program pembangunan untuk rakyat Selangor. - SH

kehkehkeh raja pasir dah bersuare daaaa...raje pasir kata dah sampai masenya Parti Gay menukar tampuk kepimpinan "MERIAM TAK BERPELURU" dan di gantikan dengan pemimpin "MERIAM BESI"..dah tentu sindiran suhaimi di tujukan kepada barisan "MERIAM TAK BERPELURU" atasan parti gay atas kelemahan kepimpinan yang di sebabkan oleh seorang setpol berstatus andartu

walaupun niat suhaimi nak ganti meriam baru tu di lihat sebagai jalan penyelesaian tapi ia merupakan strategi jangka pendek aje. Kalau isu faekah pun assmin tak dapat nak selesaikan camne khalid sebagai MB kayu dapat satukan ahli2 yang kini sedang galak menjatuhkan satu sama lain?? jadi memang benarlah wujud kem2 penyokong yang tak senang dan iri hati di kalangan penyokong2 parti gay di sebabkan berlumba2 nak kaut laba keuntungan sebelum mereka di sepak keluar oleh rakyat!

Khalid gagap terkenal dengan koleksi adun amoi yang sentiase berada keliling pinggang..di tambah plak dengan 'keghairahan' setpol muka berminyak 'membolot tugas2' resmi dari assmin dan sekaligus membuatkan assmin seperti patung ais krim mat kool di sudut penjuru jamban!. sudah tentu assmin tak bleh duduk diam. biarpun di mulut assmin petah pertahan khalid tapi dalam hati sape tauu??.

selagi sikap tamak haloba teguh dalam diri assmin selagi tu ler perang assmin terhadap khalid gagap tak akan padam!..prinsip assmin senang.."alang2 seluk telor biar pecah sama2!" kehkehkeh >XD


p/s: anuwar punye "MERIAM" tak tuka skali kerrr??

Omegay: Lynas semakin di terima ramai..fuziah & the geng tecungap2

Posted: 20 Jun 2012 05:25 PM PDTLynas: Cunning Scandal Is Beginning To Fail

In Malaysia today, the public knows that anything that has to do with the oppositions, they would be lies. Lynas, is one of the most embarrassing lies that they have ever made. This is because numbers and scientific facts cannot be cheated. Facts and figures have proven that the Lynas plant is safe and they are not made up like how Raja Petra Kamaruddin made up stories on the involvement of the Prime Minister on the murder of Altantuya. it is also not like the story where Anwar Ibrahim would become the next PM.

Facts and figures presented by the International Atomic Energy Agency (IAEA) and AELB regarding Lynas are not are not made up.

Thus, it would be better for Fuziah Salleh, Tian Chua, Tan Bun Teet (Chairman of Save Malaysia Stop Lynas) to stop howling and accept the fact that Lynas is safe. They should be embarrassed of themselves for lying. They should because even one of their allies, Che' Rosli Che Mat, PAS's MP for Hulu Langat who is also a scientist, said that Lynas is safe.

Fuziah, Tian Chua and Bun Tee were previously all around the place trying to spread their lies that the government is trying to cover up all of the bad things about Lynas. They somehow put aside and ignored all of the researches that had been done by multiple radioactive and nuclear experts. Instead, they held on to opinions given by political experts and 'hippies' where few of them were imported from Singapore to strenghten their argument saying that Lynas is very hazardous.

The government however, still gave them space to raise this issue to ensure that any decision that is made should be the best for the country. For that, the government had appointed a parliamentary select committee to study on the matter that was raised by the anti-Lynas group.

However, the opposition never really seemed to be able to come up with any concrete fact or figures in their arguments. Instead, they only argued emotionally.

Thus, the panel finally decided that "The committee is aware that through research, the average radiation dose at the LAMP project is at 2 mSv annually for the staff (the amount of dose allowed is 20 mSv annually) and 0.002 mSv annually for the public (the amount of dose allowed is 1mSv annually) and this shows that the amount for LAMP project us low and safe.

And," The committee is happy to say that the LAMP project has fulfilled all of the standard and regulations in Malaysia...The laws and regulations given to LAMP project in Malaysia is actually even tighter to be compared to the international standard. The Committee suggests that Class A license Temporary Operating Licence – TOL should be issued... (and) a monitoring committee should be formed to constantly monitor the LAMP operation.

If Fuziah and her gang could provide arguments with facts, then the decision from the panels might have been different.

The opposition's behavior in loving to cheat and lies did not just gave a bit of a loss for Lynas, but also to the country and rakyat who could have the opportunity to work there.

According to Lynas, the delays in getting their license for their plant, which was at first issued in January, might give them some 'serious effects' for the RM80 billion tender for rare earth which they have received for the next 10 years". This means that the country would be at loss for 10 years because what Lynas gets, it also counts as the country's income. 

It seems that the issue that had caused harm to rakyat, country and the nature is not Lynas, but Fuziah Salleh and her gang. It had proven that their bad month could tarnish rakyat and the country.

We believe that majority of rakyat in Malaysia could differentiate between facts and figures and empty talks. The opposition's actions in keeping on playing with the issue of Lynas is only showing that they are getting more and more desperate and that they are running out of issues, with the election coming closer.

The opposition seemed to have fail to realize that the more they object on Lynas, the more rakyat would push them away. - Beruang Biru

PEJUANG BANGSA

Posted: 21 Jun 2012 11:20 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PANAS ! Hairie patut cermin diri dulu sebelum maki orang !

Posted: 21 Jun 2012 10:56 AM PDT

Baru kena cuit  sikit terus melompat macam monyet ..tapi kalau dia dok maki UMNO dan kerajaan di facebook & twitter  setiap hari   , dihalalkan pulak ..

Itu lah yang terjadi kepada Hairie Othman yang meroyan bila diungkit kembali kisah tangkap khalwatnya di Langkawi suatu ketika dahulu . Ia bukan cerita fitnah , tetapi dilaporkan sendiri di dada akhbar dan dicekup sendiri oleh MAIK .KLIK DI SINI


Jangan cuba nak tunjuk baik la woi .....perbetulkan diri itu dulu sebelum nak maki pihak lain .  Kalau ko tak maki orang , tak ada orang pun nak kritik.

Kalau ko nak sokong & masuk   parti hamPAS ini pun ..lantak la ... tapi  aku nak nasihatkan  mulut itu jaga la sikit terutama menghina parti lawan ...CAT DAP takut nak dedahkan projek lereng bukit selepas Mac 2008 ?@bnpenang

Posted: 21 Jun 2012 06:30 AM PDT


Cukup melucukan  sekali sistem CAT regim DAP yang GPB anggap "penakut macam tikus"  . Betapa takutnya Guan Eng bila disoal  berapa projek yang diluluskan melebihi ketinggian 76.2 m , dia mengarahkan Exco nya mendedahkan hanya dari tahun 1985 hingga Mac 2008 sahaja .

Mengapa beliau dedahkan hanya sampai Mac 2008  ? Sebabnya untuk menipu rakyat bahawa semua  semua projek2 lereng bukit ini diluluskan hanya zaman BN . Selepas ini confirm akan masuk data  putar belit ini di dada akhbar haprak Buletin Mutiara.Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang pada Khamis menggesa kerajaan negeri mendedahkan semua fail dan maklumat berhubung pembangunan lereng bukit yang dilaksanakan dari 1985 hingga 2012.

Anggota Jawatankuasa BN Pulau Pinang, Tang Heap Seng berkata, pendedahan itu tidak sepatutnya terhad bagi tempoh 1985 hingga Mac 2008 semata-mata sekiranya kerajaan negeri benar-benar mengamalkan falsafah pentadbiran CAT (kecekapan, kebertanggungjawaban dan ketelusan).


"Kami mengalu-alukan semakan semulanya dari 1985 hingga hari ini. Kenapakah kerajaan negeri sekarang mengamalkan pendekatan berpilih-pilih?" katanya pada sidang akhbar di sini bagi menjawab satu kenyataan oleh anggota exco negeri Chow Kon Yeow.

Menurut laporan media, Chow, yang bertanggungjawab bagi kerajaan tempatan dan pengurusan lalu lintas, akan mendedahkan laporan teknikal mengenai 37 projek yang dilaksanakan di kawasan pada ketinggian lebih 76.2 meter, yang diluluskan antara 1985 dan Mac 2008 oleh kerajaan negeri sebelum ini.

Dalam konteks ini, Tang berkata maklumat terperinci yang didedahkan tentang pembangunan dari 1985 hingga 2008 begitu jelas dan lengkap dengan maklumat, termasuk projek yang dicadangkan serta tarikh kelulusannya, manakala maklumat tentang projek yang diluluskan selepas April 2008 hingga Mei 2012 pula, tidak lengkap.

Pembangunan lereng bukit menjadi perhatian ramai baru-baru ini apabila beberapa pihak mempersoal kerajaan negeri berhubung pembangunan yang memusnahkan bukit di negeri ini dan dilaksanakan tanpa mematuhi garis panduan yang jelas mengenai pembangunan lereng bukit.

Tang berkata, kerajaan negeri juga patut menyemak semula kes yang diluluskan Lembaga Rayuan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) sejak 2008 serta dokumen dan maklumat lengkap mengenainya.

"Difahamkan, selepas April 2008 hingga Mei 2012, terdapat 19 projek di tanah yang terletak pada ketinggian lebih 76.2 meter, yang diluluskan di bawah kategori projek khas," katanya.- BERNAMA

Rafizi kecewa politik dalaman PKR, letak jawatan CEO ??

Posted: 21 Jun 2012 04:53 AM PDTPengarah Strategi PKR Rafizi Ramli hari ini mengumumkan perletakan jawatan sebagai Ketua Eksekutif Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor. 

Perkara itu turut dimaklumkan dalam twiternya sebentar tadi. "Saya telah beri notis letak jawatan dari Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor. Sebarang pertanyaan mengenai ekonomi Selangor dan lain-lain, rujuk Kerajaan Negeri," katanya. Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor diterajui Ketua Umum PKR Datuk Sri Anwar Ibrahim sebagai penasihat.

 Rafizi pula menyandang jawatan Ketua Eksekutif di pejabat itu sejak 2009 lalu.

 "Letak jwtn proses biasa. Perlu sedikit rehat, letih buat dua kerja di Kerajaan Negeri & parti. Ramadhan dah dekat, tumpu ibadah," katanya lagi. Dalam tulisan lanjut di twiternya, beliau berkata belum membuat sebarang perancangan namun mahukan rehat dan menumpukan kepada ibadah sempena bulan Ramahan ini.


Adakah disebabkan politik cantas -mencantas di kerajaan 
Pakatan Selangor menyebabkan Rafizi letak jawatan ? 


Najib bina sekolah Palestin , Anwar pulak sokong keselamatan Israel

Posted: 21 Jun 2012 03:30 AM PDT


- Malaysia terus teguh menyokong pembangunan Palestin dengan menyatakan komitmen baru untuk membantu pembinaan sekolah di negara di bawah cengkaman rejim Zionis itu.
Komitmen itu dinyatakan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam pertemuan dengan delegasi Yayasan Institusi Antarabangsa Al-Quds di Pejabat Perdana Menteri di bangunan Parlimen hari ini.

Timbalan Pengerusi Lembaga Pengarah yayasan itu, Dr. Mohamad Akram Al-Adlouni berkata, Najib telah menyatakan keprihatinan Malaysia terhadap penderitaan yang dialami oleh rakyat Palestin khususnya di Baitulmaqdis.
Menurutnya, Najib menyatakan sokongan untuk berkongsi perkara itu dengan anggota Kabinet dan rakyat Malaysia supaya membantu pembinaan sekolah di Baitulmaqdis berikutan kekurangan bilik darjah dan sekolah di negara tersebut.
"Beliau (Najib) telah berjanji akan berbincang mengenai projek (pembinaan sekolah) itu dengan Kabinet terlebih dahulu.

"Ini merupakan sumbangan yang amat berharga daripada pimpinan kerajaan Malaysia serta rakyatnya kepada rakyat Palestin dan kami sangat menghargai keprihatinan ini," katanya ketika ditemui selepas pertemuan itu.

Dalam pada itu, Pengerusi Lembaga Pengarah Yayasan Al-Quds Malaysia, Nasharuddin Mat Isa berkata, Malaysia akan membiayai pembinaan sebuah bangunan kolej sains kesihatan bernilai RM15.8 juta (AS$5 juta) di Al-Quds, Baitulmaqdis.

Katanya, komitmen tersebut yang disuarakan oleh Perdana Menteri dalam pertemuan itu sebagai tanda komitmen kerajaan untuk terus membantu pembangunan rakyat di Palestin.
Beliau berkata, pertemuan selama sejam itu amat bermakna kepada kedua-dua belah pihak dan membuktikan Malaysia tetap teguh menyokong pembangunan rakyat di Palestin.
"Pihak kami akan segera menguruskan untuk membawa dekan kolej berkenaan ke Malaysia dan menerima cek tersebut," katanya.

Yayasan Al-Quds adalah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang bekerjasama dengan Yayasan Al-Quds Antarabangsa, sebuah yayasan antarabangsa bertujuan memperjuangkan hak dan kebebasan rakyat Palestin.

Penubuhan yayasan ini menzahirkan keprihatinan rakyat negara ini terhadap perjuangan rakyat Palestin untuk bebas daripada cengkaman kezaliman Israel.
Terdahulu 10 anggota delegasi yayasan itu turut bertemu dengan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.


Anwar pulak sokong keselamatan Israel ...


Pelakon pernah dicekup khalwat menjadi penceramah PAS !

Posted: 21 Jun 2012 02:04 AM PDT

Hairi Othman ,seorang pelakon yang sudah expired dan tak popular kini telah  membuat kemunculan dalam dunia politik  bersama PAS  @ Parti  Artis Secondhand sebagai penceramah .

Tak sangka juga  , pelakon Leftenan Adnan yang  pernah  ditangkap khalwat di Langkawi suatu masa dulu , hari ini memilih PAS untuk  mencari jalan mudah ke syurga . Elok sangat la sebab pemimpin besar dalam parti itu pun pernah kena juga ditangkap dengan bini orang  ...haha
Dua pelakon lelaki ditahan khalwat 


 ALOR STAR: Dua pelakon lelaki drama popular ditahan penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Langkawi kerana dipercayai berkhalwat dengan dua wanita di sebuah bilik hotel di Kelibang, dekat Kuah, Langkawi, awal pagi semalam Pasangan mereka tidak terbabit dalam lakonan dan menetap di Langkawi dan dipercayai sudah lama mengenali seorang daripada pelakon lelaki itu. 


 Dua pelakon itu masing-masing sudah beristeri dan mempunyai anak di Kuala Lumpur, manakala pasangan mereka berusia 24 tahun. Seorang daripadanya tidak bekerja dan seorang lagi pengurus sebuah butik kecantikan di pulau berkenaan. 


 Difahamkan, pelakon itu menyewa bilik berkenaan sejak 1 September lalu kerana sedang menjalani penggambaran drama di pulau itu. Seorang daripada pelakon lelaki terbabit pernah memegang peranan utama dalam sebuah filem berunsur patriotik manakala seorang lagi lebih dikenali sebagai hero drama bersiri. Kedua-dua mereka sudah beristeri serta mempunyai anak. "


 Katanya, kedua-dua wanita itu berusia 24 tahun dan seorang daripadanya adalah pengurus di sebuah butik kecantikan manakala seorang lagi ibu tunggal dan tidak terbabit dengan dunia lakonan. "Pada mulanya, kedua-dua pelakon lelaki itu enggan bekerjasama apabila diminta menyerahkan kad pengenalan malah cuba melarikan diri tetapi berjaya dikawal lima penguat kuasa 


Padal yang mengepung bilik itu. "Mereka akhirnya mengalah dan merayu supaya dibebaskan kerana bimbang perkara berkenaan akan diketahui isteri masing-masing dan periuk nasi mereka akan terjejas," katanya. Saiful Aswad berkata, dua pelakon itu turut mendakwa baru mengenali dua wanita terbabit tetapi dinafikan pasangan mereka yang mendakwa sudah lama mengenali kedua-dua pelakon berkenaan dan sering bertemu jika ada kelapangan."

Pembohongan Mansor isu pengundi hantu Kg Bagan Serai kantoi @dzainalabidin

Posted: 20 Jun 2012 11:14 PM PDT

SEBERANG JAYA - Apakah logik sebuah rumah dihuni 96 individu manakala sebuah rumah yang lain pula di kampung yang sama dihuni 67 individu pelbagai bangsa?

Tidak. Ini bukan asrama atau rumah kongsi pekerja kontrak tetapi sebuah rumah kampung biasa dan sebuah kedai mamak di Kampung Bagan Serai, di sini.

Hal bilangan yang terlalu ramai bagi sebuah rumah ini pernah jadi perhatian Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mansor Othman yang pada Sidang Dun tidak lama dahulu pernah meminta Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) siasat dan buat pembersihan.Mansor curiga apabila mendapati seramai 96 pengundi - 89 berketurunan India manakala 7 Melayu - beralamat di rumah yang sama, No 1155, Kampung Bagan Serai, Seberang Jaya dalam kawasan Parlimen Permatang Pauh yang diwakili Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Manakala bagi rumah beralamat No 1138 di kampung yang sama, 67 'penghuninya' terdiri daripada 57 berketurunan Melayu dan yang lain, India.

Tinjauan Sinar Harian ke alamat berkenaan bagaimanapun mendapati, penghuni dua rumah berkenaan tidaklah seramai itu.

Kecurigaan Mansor, meskipun munasabah namun sebenarnya dibuktikan dengan tidak ada sebarang penyelewengan fakta yang berkaitan dengan alamat itu.

Keadaan itu berlaku hanya kerana dua rumah berkenaan yang berlokasi di kawasan depan di perkampungan setinggan itu dijadikan alamat oleh sebilangan penduduk dari kawasan belakang yang sukar dimasuki posmen.

"Itulah yang mungkin berlaku," kata Adun Seberang Jaya daripada Barisan Nasional (BN), Datuk Ariff Shah Omar Shah ketika ditanya mengenai kecurigaan Mansor yang dibangkitkan dalam Sidang Dun yang turut dihadirinya.

Ariff berkata, siasatan terperinci bagi kes itu perlu apabila wujud fakta yang meragukan.

"Kalau benar ada pengundi hantu, itu memang kita kesali. Tetapi kepada pihak yang curiga, siasatan yang menyeluruh perlu dilakukan, bukan hanya tuding jari kepada orang lain saja," katanya merujuk pada kenyataan Mansor.

Di pihaknya, kata Ariff, siasatan sudah pun dibuat dan beliau mendapati, sebilangan penduduk kampung itu menggunakan alamat sebuah rumah dan sebuah kedai mamak sebagai alamat pos.

"Barang kali alamat yang sama juga mereka gunakan untuk urusan daftar pengundi. Ini biasa berlaku di kampung setinggan seperti itu," katanya.

Ariff berkata, daripada maklumat pangkalan data lokaliti penduduk kawasan berkenaan yang menunjukkan premis bernombor 1155 dihuni 96 pengundi dengan 89 berketurunan India dan tujuh pengundi Melayu, demikian juga premis bernombor 1138 (10 India, 57 Melayu) menunjukkan penduduk kawasan itu cenderung menggunakan alamat tumpang.

"Ini bukan alamat tempat tinggal mereka yang sebenar. Tidak munasabah untuk mereka tinggal di alamat yang sama, dan kita pun tahu bukan semua orang gunakan rumah yang mereka diami sebagai alamat pos. Ini mungkin untuk lebih memudahkan mereka dan pihak pos," katanya.


Jika benar mereka yang berkenaan sememangnya penduduk kawasan itu dan berdaftar secara sah sebagai pengundi, Ariff berkata, tidak ada sesiapa yang boleh menyalahkan mereka meskipun mereka menggunakan alamat yang sama.

"Kami (BN-Umno) juga tak boleh disalahkan, kononnya ini permainan kami," katanya."Dari segi undang-undang, mereka adalah pengundi yang sah. Sebab itu, saya kata, sebelum kata apa-apa, lebih baik siasat dulu," katanya.


Menurutnya, kawasan perkampungan Bagan Serai sudah wujud puluhan tahun dan menempatkan hampir 200 rumah setinggan dengan kebanyakan menumpang di tanah milik swasta.

Ariff berkata, pemimpin PR seharusnya bersikap profesional kerana ada garis panduan yang perlu dipatuhi dan dalam masa yang sama, hak pengundi juga perlu dihormati.

Tinjauan Sinar Harian ke perkampungan itu mendapati rumah No 1155 yang dikatakan dihuni 96 pengundi itu adalah bekas sebuah kedai mamak yang terletak di tengah kawasan kampung berkenaan manakala premis No1138 pula sebuah rumah kayu yang dihuni sebuah keluarga Melayu.

Dalam pada itu, seorang penduduk kampung yang enggan namanya disiarkan mengakui turut menggunakan alamat No 1138 untuk urusan surat menyurat dan daftar pemilih dengan SPR.

Usaha Sinar Harian untuk mendapatkan penjelasan Pengarah SPR Pulau Pinang, Morat Pora berkenaan isu itu bagaimanapun gagal.


Chin Peng dah nak mati, Mat Sabu & DAP tengah bersedih !

Posted: 20 Jun 2012 10:00 PM PDT
Chin Peng, pemimpin perang gerila yang gagal mencapai matlamatnya setelah berjuang lebih 40 tahun, sekarang sedang menghadapi saat-saat kematian di Thailand.

Bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya, Chin Peng, 90, sedang dirawat di sebuah hospital swasta di Bangkok dan berita terakhir yang diterima di sini mengatakan keadaannya semakin tenat.

Bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin Melalui blognya, zamkata. blogspot, berkata, beberapa kenalan rapat dari Malaysia dan Singapura yang melawatnya baru-baru ini mendapati keadaannya sangat uzur dan tidak lagi dapat mengenali  orang yang melawatnya.

Menurut blog itu, seorang daripada dua pembantu yang berada di sisinya memberitahu, Chin Peng telah dikejarkan ke hospital dari rumahnya di luar kota Bangkok setelah keadaan kesihatannya semakin tenat.

Dua orang pembantunya cuba memberitahu tentang kedatangan pelawat, tetapi dia kelihatan seperti antara sedar dan tidak sedar.

Mereka diberitahu oleh salah seorang pembantu bahawa sebelumnya dia telah pun bercakap mengenai kematiannya.

Chin Peng dilahirkan di tingkat atas rumah kedai dua tingkat di Kampong Koh, Sitiawan Perak dan telah menjadi anggota Parti Komunis Malaya (PKM) sejak berumur 15 tahun.

Dia dilantik menjadi Setiausaha Agung PKM pada 1947 setelah setiausaha agung pertamanya, Lai Te menghilangkan diri dengan membawa mas dan wang AS$1 juta (RM3.2 juta).


Komen GPB  

Dulu dia bunuh ramai orang Melayu tak berdosa  termasuk tentera & polis..sekarang terima lah pembalasannya .


DAP & Mat Sabu sudah tentu adalah orang yang paling sedih sekali bila mendapat berita ini . Hasrat mereka untuk membawa pulang  Chin Peng yang dianggap pejuang kemerdekaan jika menawan Putrajaya nampaknya tidak kesampaian .


Sewajarnya tak perlu melawat seorang  pengkhianat negara yang banyak   membunuh rakyat yang tak berdosa. Biar dia mampuih  je di sana saja..Mengapa Anwar tak saman Murad Khalid - Tun Mahathir

Posted: 20 Jun 2012 09:01 PM PDT
 Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad tidak faham mengapa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak menyaman bekas Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Datuk Abdul Murad Khalid berhubung dakwaan mengawal 20 akaun induk bernilai RM3 bilion.


Beliau turut tertanya-tanya mengapa Anwar tidak mengulangi tindakan sama yang pernah dikenakan terhadap beliau sehingga menyebabkan bekas Perdana Menteri itu tidak boleh bercakap apa-apa mengenai perkara tersebut.

Pada masa sama, beliau juga mempersoalkan tindakan berdiam diri Anwar tidak menyaman ahli perniagaan, Umi Hafilda Ali dan Kelab Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) yang kini lantang memperjuangkan isu tersebut.

"Beliau pernah saman saya RM100 juta disebabkan itu saya tidak boleh berkata apa-apa terhadap beliau disebabkan kes ini dirujuk ke mahkamah.

"Ternyata, Anwar amat prihatin dengan reputasinya biarpun saya hanya mengulangi penghakiman oleh mahkamah ia dianggap sebagai satu kesalahan," katanya kepada pemberita selepas majlis pelancaran Peraduan Mengarang Esei 2012 - Memupuk Minda Bakal Pemimpin di sini hari ini.

Turut hadir Pengarah Ekesekutif Perdana Leadership Faundation, Tan Sri Nik Mohamed Yaacob dan Presiden Maybank, Datuk Sri Abdul Wahid Omar.

Beliau mengulas tindakan berdiam diri ketua pembangkang itu mengenai pendedahan Abdul Murad baru baru ini serta dakwaan Ummi Hafilda bahawa beliau menyimpan dan memiliki bukti-bukti baru berhubung pemilikan 20 akaun induk oleh Anwar serta kekayaan abangnya selaku Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali.Pudin spin Murad Khalid diugut, sila tunjuk bukti jika benar !

Posted: 20 Jun 2012 07:59 PM PDTGPB nak tergelak game terbaru pakar penipu PKR iaitu Saifudin Nasution iaitu adik kepada Setpol Najib Datuk Sahlan Ismail .

Demi nak pertahan bosnya songlap RM 3 Billion duit rakyat  , dia reka satu cerita drama terbaik bahawa Datuk Murad Khalid telah diugut oleh ejen BN  dua tiga hari lepas.

Lagi best tu , Pudin dakwa lagi Murad pernah jumpa Anwar di Munich semasa menerima rawatan di sana .

Betul ke Murad telah jumpa Anwar di Munich ?? Kalau  betul Pudin cakap ada ,sila  tunjuk  bukti  gambar seperti mana seorang Yahudi  Paul Wolfowiz menziarahi Anwar .


GPB yakin Anuar Shaari pun boleh mengesahkan samada Murad pernah ke sana atau tidak.


IPOHMALAY

Posted: 21 Jun 2012 09:54 AM PDT

IPOHMALAY


Nasib Sekolah Agama Rakyat Lebih Baik Di Kawasan BN

Posted: 20 Jun 2012 10:10 PM PDT


Diskriminasi terhadap pendidikan Islam amnya Sekolah Agama Rakyat (SAR) khususnya, jelas kelihatan di kawasan yang dimenangi Pakatan Rakyat walaupun kerajaan negeri dikuasai BN. Keberanian Pakatan Rakyat menentang pembinaan Sekolah Agama Rakyat di Taman Desa Aman, Pengkalan Pegoh, Ipoh menunjukkan mereka serius dalam menyekat pengembangan pendidikan Islam di negara ini walaupun mengabui pengundi Pulau Pinang dengan kenaikan elaun guru KAFA dan sebagainya.

Di negeri majoriti Melayu, PAS mempertonjolkan mereka lebih Islam antara mana-mana orang Islam dan di kawasan majoriti Cina, PAS akan meampakkan diri mereka lebih Cina dari mana-mana orang Cina.

Nilaikan melalui gambar di bawah :

Sekolah Agama Rakyat Taman Perpaduan yang terletak dalam parlimen BN.

Sekolah Agama Rakyat Taman Desa Aman yang terletak di dalam parlimen PR. Mana sekolahnya? Belum buat kerana ditentang oleh PAS atas desakan DAP dan PKR. Kelihatan penduduk memprotes tindakan PR bermati-matian menentang pembangunan sekolah tersebut.

Untuk Rekod, Lee Boon Chye, Ahli Parlimen Gopeng yang membantah pembinaan SAR Taman Desa Aman ini adalah antara individu PKR yang menyokong sebuah kumpulan penyokong kemurtadan yang berpusat di Singapura di dalam Facebook.

Lagi Pembelaan Indonesia Ke Atas Penjenayah Warganegaranya.

Posted: 20 Jun 2012 08:29 PM PDT

Berbeza dengan pujian pembaca Indonesia yang mahu polis Indonesia mencontohi polis Malaysia menembak mati penjenayah bersenjata api yang terbukti melepaskan tembakan, pemerintah Indonesia nampaknya mengambil sikap sebaliknya.

Mereka membantah perompak 'kiriman' mereka ke negara ini ditembak mati. Cukup menghairankan. Kita seharusnya kini dapat memahami peranan pemerintah Indonesia sendiri dalam membantu meningkatkan indeks jenayah di negara ini.

Tetapi rakyat kita sendiri yang lalai dan terus menggaji tenaga kerja dari negara tersebut dan berputih mata apabila menjadi mangsa pembunuhan, rompakan, jenayah dan perbuatan celaka penjenayah mereka yang terang-terangan dibela oleh pemerintah Indonesia.

Bukankah ini merupakan ancaman terang-terangan kepada rakyat negara ini?


Tembak 3 WNI, Malaysia Lakukan Pelangggaran HAM Berat
Muhammad Taufiqqurahman - detikNews
Kamis, 21/06/2012 08:00 WIB 
Jakarta Tindakan aparat Malaysia yang menembak 3 warga negara Indonesia (WNI) di Selangor
terus menuai kecaman. Anggota Komisi IX DPR RI Poempida Hidayatulloh menilai tindakan Malaysia tersebut sebagai pelanggaran HAM berat. 
"Saya meminta pemerintah RI untuk segera memberikan sanksi politik terhadap pihak Malaysia dan memproses secara hukum tindakan-tindakan yang menurut sudut pandang saya terjadi pelanggaran HAM berat," ujar Poempida saat dihubungi detikcom, Kamis (21/6/2012). 
Menurut Poempida, pemerintah harus segera bertindak, untuk mencegah hal serupa terjadi lagi. Poempida juga berpendapat agar pemerintah segera menghentikan pengiriman TKI ke Malaysia.
"Pemerintah harus segera memulangkan TKI di Malaysia sebagai tindakan protes keras bagi pemerintah Malaysia," tegasnya. 
Sebelumnya Poempida juga sudah menyurati Kemenlu RI tentang kejadian penembakan yangh terjadi pada bulan April dan meminta klarifikasi sampai sejauh mana pihak KBRI di Malaysia menyiapkan tim advokasi untuk kasus penembakan yang terjadi bulan april lalu. 
"Sampai saat ini belum ada respon dari KBRI di Malaysia dalam isu terkait," ujarnya.
Hal ini terjadi dikarenakan memang pada kejadian sebelumnya tidak adanya tindakan yang keras dari pemerintah Indonesia. 
"Tiadanya tindakan pemerintah RI tidak memberikan efek peringatan yang membuat jera pihak Malaysia," tukasnya.

Rokok John dan Luffman Diseludup Melalui Singapura!

Posted: 20 Jun 2012 06:16 PM PDT

Penggunaan rokok contraband atau rokok seludup pasaran gelap di negara ini amat membimbangkan. Jenama Canyon, John, Luffman, Zon King dan Paradox menjadi pilihan perokok tegar negara ini dan kandungannya sudah tentu meragukan. Sedangkan rokok berkeizinan pun memudaratkan kesihatan, apatah pula rokok tanpa izin.

Umum mengetahui bahawa di Indonesia, pemulung atau pengutip sampah, turut mengutip puntung-puntung rokok untuk dikitar semula. Apakah rokok-rokok murah ini adalah hasil dari rokok-rokok kitar semula?

Terbaru, akhbar The Star mendedahkan dua jenama rokok seludup tersebut Luffman dan John yang dikilangkan di Batam, Indonesia masuk ke Malaysia melalui Singapura! Negara yang harga sebungkus rokoknya sekitar RM20!


Thursday June 21, 2012
Batam-produced fags imported and sold below minimum price 
BATAM (Indonesia): A factory at the Citra Buana Industrial Park here is manufacturing thousands of illicit cigarettes daily for sale in Malaysia. 
Starprobe has found that the cigarettes using the Malaysian brand John are brought in via Singapore and sold well below the mandated minimum price of RM7, which explains their popularity. 
The factory displays no signboard, only the lot number, unlike two nearby cigarette factories, which produce Luffman and Rock brands mainly for the local market. 
An official from the factory producing Luffman cigarettes said the company had also taken orders from Malaysia although its main concentration is the Indonesian market, where its packets of 20 are sold for the equivalent of between RM2 and RM5.

1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 21 Jun 2012 09:32 AM PDT

1MalAySia BlogPoLitik


Siapa Anwar Ibrahim

Posted: 20 Jun 2012 11:15 AM PDT

Anwar Ibrahim
Benar Atau Fitnah??? Ada Telinga, Ada Mata, Ada OTAK!!!
Cakap tak GUNA.. Tembak tak KENA..
Fikirkanlah sendiri, Kajikanlah sendiri, Nilaikahlah sendiri...


bumiyang

Posted: 21 Jun 2012 03:28 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 21 Jun 2012 01:28 AM PDT

Taipingmali (tm)


‘SD Done On Anwar’s Order’

Posted: 21 Jun 2012 12:19 AM PDT

PUTRAJAYA: A FORMER Anti-Corruption Agency (ACA) official has shed light on why he drafted the statutory declaration clearing Datuk Seri Anwar Ibrahim of allegedly stashing RM3 billion in foreign accounts and having links to Western interests.

Former ACA director of investigations Abdul Razak Idris claimed yesterday he was directed by the former deputy prime minister and finance minister to do so.

Speaking to the New Straits Times from Indonesia, Razak, who was involved in the 1999 investigations that were closed the following year, alleged that he was asked in 2009 by the ACA's then chief, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan, to stand in for the commission when the latter was subpoenaed by Anwar in a suit the opposition leader had initiated.

The ACA is the forebear of the Malaysian Anti-Corruption Commission.

In the 2003 suit against The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP) and its former group editor-in-chief, Tan Sri Abdullah Ahmad, Anwar claimed that an article, titled "Anwar's link to US lobbyist", written by then NST managing editor Datin Rose Ismail and published on March 2, 2002, had defamed him.

Razak said Anwar had known that "there was no case" against him and that he had the upper hand in the case as all documents seized in the course of the investigations had been returned.

Razak, who left the service in 2004, said as he was subpoenaed as the plaintiff's witness, he acceded to Anwar's request to draw up the SD as he claimed Anwar had refused to put his statement down in an affidavit.

"He (Anwar) was afraid that I would turn hostile, so I was asked to make the SD and I tendered the SD when I was in the witness box.

"I was involved in the investigations, and in the course of the probe, so much was unearthed that by the time we were done, the investigation papers were about 1m high.

"Not having enough evidence to charge a person does not mean that the person being investigated is innocent. It can also mean that it is pointless to file charges as they will not stick in court."

Commenting on Anwar using his SD to argue his case now, Razak said anyone in his position would do that.

Anwar's media coordinator, Eekmal Ahmad, was surprised when asked to comment on Razak's disclosure to the NST.

Eekmal asked how the NST had managed to contact Razak and whether any other media houses had similar details.

"We do not want to comment on this claim as we do not want to challenge Razak.

"For as long as the SD is not changed and Razak stands by the SD he made years ago, we don't see any problem. An SD cannot be changed, otherwise Razak could be cited for perjury."

To NST's request that he ask Anwar to respond on the matter, Eekmal said: "If there is any response from Anwar, I will pass it to you immediately."


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Singapura Biadab

Posted: 21 Jun 2012 12:02 AM PDT

Jika kita menakrifkan Singapura sebagai seorang manusia, maka ia pastinya seorang manusia yang paling busuk hati di dunia ini.

Sejarah penubuhan negara tersebut iaitu dengan keluar dari Malaysia juga, menyaksikan yang negara itu ditubuh atas dasar khianat, angkuh, perkauman dan pentingkan diri sendiri. Akibat penubuhan yang tidak berasaskan niat yang baik, Singapura mempunyai sikap 'paranoid' yang kronik iaitu sentiasa menyimpan syak wasangka dan memusuhi Malaysia.

Sikap 'paranoid' berlebihan inilah yang menyebabkan ruang angkasa Malaysia sering diceroboh mereka. Malah, bukan kita tidak tahu bahawa agen-agen mereka sentiasa bergerak cergas mengumpul maklumat dan memerhati pergerakan dan perkembangan negara ini.

Walaupun Malaysia menghulurkan tangan persahabatan dan sering mengajak untuk bekerjasama dan menjunjung sifat sefahaman serta toleransi dalam menangani masalah-masalah yang membabitkan kedua-dua negara seperti perairan, ruang udara serta bekalan air mahupun dalam isu jambatan bengkok, tetapi huluran tangan Malaysia sering disambut dengan sepakan kaki sahaja oleh Singapura.

Kini, Singapura semakin kurang ajar apabila mula campurtangan dalam urusan politik negara. Ini dilakukan dengan menyelinap masuk melalui aktiviti-aktiviti yang didalangi pembangkang yang bertujuan untuk melemahkan kerajaan.

Antaranya, Singapura telah menghantar wakil ke perhimpunan BERSIH 3.0, dan Himpunan Hijau yang menentang Lynas. Agen-agen mereka yang dikenalpasti bukannya ke perhimpunan tersebut untuk memerhati tetapi turut berdemonstrasi bagi memburukkan imej dan mengsabotaj ekonomi negara ini.

Amat kurang ajar sekali apabila antara yang agen yang dihantar untuk menyertai himpunan ini bukanlah orang-orang biasa atau rakyat marhaen tetapi terdiri dari diplomat-diplomat negara mereka, seperti:

1. Regina LOW Kay Yin (regina_low@mfa.gov.sg), First Secretary (Political) yang turut memakai baju kuning BERSIH 3.0.

2. Philomena AW Li Fen (philomena_aw@mfa.gov.sg), First Secretary (Political).

3. Ariel Eunice TAN Hwi Tiang (ariel_tan@mfa.gov.sg), Deputy High Commissioner and Counsellor.

Bagi sebuah negara yang mendabik diri sebagai negara maju, tindakan tidak bertamadun iaitu tidak menghormati jiran dan tidak tahu batas-batas hubungan diplomasi membuktikan betapa busuk dan buruknya hati perut dan perangai Singapura.

Maka tidak hairanlah Singapura digelar Yahudi Asia kerana hati perutnya yang busuk, biadap serta angkuh. Jika anda mengorek punca kenapa kaum Yahudi di laknat dan kenapa mereka dihalau lebih 70 kali sepanjang sejarah bangsa mereka di dunia ini, anda akan dapati bahawa secara umumnya, (walaupun bukan semua), kaum Yahudi terkenal dengan busuk hati, angkuh, biadap dan pentingkan diri juga.

Lee Kwan Yew dalam bukunya "From Third World to First: The Singapore Story 1965-2000" pernah mendedahkan bahawa tentera Singapura diasaskan oleh tentera Israel. Beliau menulis, "misi ketenteraan Israel diketuai oleh Yaakov (Jack) Elazari, ketika itu berpangkat kolonel, kemudian dinaik pangkat ke brigadier jeneral. Setelah meninggalkan tentera,beliau menjadi penasihat tentera Singapura".

Hubungan akrab Singapura dengan Israel ini dengan sendirinya menjelaskan kenapa Singapura tidak senang dengan Malaysia sebuah negara Islam yang maju dan berpotensi, yang menjadi jirannya yang sabar dan setia.

Sikap kurang ajar Singapura tiada batasnya. Baru-baru ini, terdedah lagi bagaimana Singapura merancang untuk 'menceroboh' pilihanraya negara ini. Ini dilakukan dengan melatih beberapa wakilnya untuk menyertai pilihanraya dan semestinya dengan tujuan untuk menjatuhkan kerajaan parti memerintah untuk digantikan dengan parti anak didiknya iaitu DAP, dengan kerjasama dua ekor keldai iaitu PAS dan PKR.

Sebagai musuh azali, tidak mustahil Singapura mempunyai pelan yang jauh lebih besar terhadap Malaysia. Menyertai demonstrasi dan menceroboh pilihanraya adalah Pelan A. Justeru, jangan sekali-kali kita terlepas pandang bahawa mereka pasti telah melakarkan Pelan B dan seterusnya sekiranya percubaan menakluk Malaysia melalui Pelan A tersebut gagal.


Sebelum ini, Wikileaks pernah mendedahkan bagaimana pemimpin Singapura merendah dan menghina hampir semua pemimpin dunia lain melalui perbualan sulit yang dirakam. Namun, Singapura langsung tidak terasa malu, jauh sekali meminta maaf.

Maka, kita yakin bahawa Singapura akan mengambil sikap jelik yang sama dalam isu campurtangan dalam politik Malaysia ini. Seperti seorang manusia yang tidak pernah dididik dengan adab sopan serta nilai-nilai murni kemanusiaan, Singapura hanya akan mengambil sikap selamba walaupun sikap dan rancangan jahat mereka telah terdedah luas.

Apa yang pasti, Lee Kwan Yew tentu merasa megah melihat bagaimana negaranya menjadi negara paling biadap dengan diplomat-diplomat yang amat kurang ajar sekali.

Jika beginilah sikap Singapura, maka Malaysia wajib berpegang kepada pepatah iaitu 'buat baik berpada-pada' apabila berurusan dengan Singapura kerana Singapura telah berbuat jahat kepada kita, bukannya sekali - tetapi berkali-kali.

Diharap kerajaan akan mengambil tindakan sebaiknya dalam menghadapi ancaman negara jiran ini. Harapan kita juga agar rakyat akan semakin membuka mata dalam membuat pilihan antara parti yang mendapat bantuan Singapura, dengan parti pemerintah yang tegas mempertahankan kedaulatan agama, bangsa dan negara

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

YB Nizar Zakaria buat kenduri durian di parlimen, hebat org Perak

Posted: 20 Jun 2012 08:43 PM PDT

Menteri Dalam Negeri didesak bebas atau dakwa tahanan ISA

Posted: 20 Jun 2012 07:57 PM PDT

Mangkok hayun ini teringin nak jadi wakil rakyat kut, sampai terpaksa buat sidang media di sana. awak tu bukan ahli parlimen ooooi...

Elok lah pergi buat sidang media di Bangkok seperti Suaram lakukan dalam isu kapal selam scorpene...

"Ikhwanul ( PAS) Muslimin Menyesatkan Saya Selama Ini" - URD

Posted: 20 Jun 2012 04:36 PM PDT

Salah Guna Lambang Kerabat DiRaja

Posted: 20 Jun 2012 08:57 AM PDT

Kerajaan negeri menggesa agar mangsa sindiket penipuan menjual lencana kereta dengan lambang negeri Perak serta keahlian 'Ahli Diraja' tampil membuat laporan polis bagi membantu siasatan berhubung kes tersebut.

Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Abdul Puhat Mat Nayan berkata, laporan itu diperlukan pihak polis untuk menangkap individu yang terlibat dalam sindiket penipuan yang menawarkan watikah keahlian palsu kepada orang awam.

"Kerajaan negeri menasihatkan orang awam yang telah terpedaya atau didampingi oleh mana-mana pihak yang menawarkan keahlian tersebut tampil membuat laporan kepada pihak polis," jelasnya.

Sila masuk untuk butiran lanjut di PERAK TODAY

Rumah Pangsa Waller court akan dibangunkan semula

Posted: 20 Jun 2012 07:46 AM PDT

http://www.youtube.com/watch?v=6dHaWaLFPyg&sns=em
Hasil program berbasikal setiap minggu yang dipelupori oleh Menteri Besar Perak YAB Dato Seri Diraja Dr Zambry Abdul Kadir telah memberikan impak yang besar terhadap pembangunan, kemajuan dan masalah rakyat setempat.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 21 Jun 2012 01:16 AM PDT

PANEH MIANG


Seronok melihat Najib...TAPI...

Posted: 20 Jun 2012 08:11 PM PDT

1. Data terbaru Bank Dunia meletakkan Malaysia di tangga ke-18 daripada 135 di tahap kebersaingan perniagaan ekonomi dunia. Botul ko ayat den nih? Hehehe...

2. Secara tak langsung, transformasi ekonomi di bawah Model Ekonomi Baru (NEM) yang diperkenalkan Najib pada 2010 mula menampakkan hasilnya dalam tempoh 2 tahun. Mungkin ia boleh diwar-warkan sebagai satu kejayaan peribadi buat Najib.

3. Sembang rakyat kelas bawahan dan pertengahan, rata-ratanya seronok melihat cara bekerja Najib. Beliau seakan tidak peduli apa saja isu atau serangan fitnah yang dilakukan pembangkang terhadap dirinya; sebaliknya Najib berterusan memperkenal serta melaksanakan agenda yang dirancangnya satu persatu. Sehinggakan ramai beranggapan Najib cuba mengatasi rekod bapanya yang pernah terbukti berjaya melakukan perubahan dalam tempoh yang singkat.

4. Paneh Miang agak sukar memuji Najib kerana ingin mengambil pendekatan tunggu dan lihat, sama seperti pendirian kami semasa Tun Mahathir mula mentadbir dulu. Namun, jika Najib benar ikhlas sama seperti almarhum ayahandanya, kami pasti akan menyokong agenda transformasi beliau andai ia mampu menguntungkan rakyat dari segenap ruang kehidupan mereka.

5. Sokong...sokong jugak...tapi kritik tetap kritik...heh!

6. Cakap-cakap orang politik, terutama akar umbi UMNO, walaupun memuji program transformasi ekonomi dan sosial yang cuba dilakukan Najib (kecuali transformasi pendidikan kerana dasar pendidikan kerajaan hari ini semakin mengundur ke belakang), namun masih ramai yang menanti Najib melakukan satu lagi transformasi, iaitu transformasi politik.

7. Majoriti rakyat sudah muak dengan berita dan isu Bro Anwar Bin Ibrahim, muak dengan Azmin Aiskrim, muak dengan Hadi, Pok Nik, Mahfuz Bean, Pas, Karpal Siang Guan, DAP etc. kerana semuanya tahu pemimpin pembangkang di Malaysia hari ini tidak matang berpolitik; senang cerita langsung tak boleh pakai.

8. Apa yang rakyat ingin lihat ialah sama ada Najib berani atau tidak mengotakan janjinya melakukan transformasi politik melalui senarai calon BN yang bakal bertanding di PRU-13.

9. Sama ada Najib cukup jantan untuk menyenaraikan lebih 70% muka baru sebagai calon BN di PRU-13, atau Najib akan tunduk pada wakil rakyat sedia ada yang 90% daripadanya termasuk dikalangan yang menjadi kebencian rakyat.

10. Mungkin juga dilema pemilihan calon BN untuk PRU-13 ini telah menyebabkan Najib terpaksa melengahkan pembubaran parlimen untuk memberinya lebih ruang dan masa bagi menyakinkan diri akan keputusan yang bakal diambilnya.

11. Pemimpin boleh datang dan pergi, tetapi UMNO/BN akan kekal di situ. Muka-muka lama yang menjadi kemeluatan rakyat eloklah dinyahkan segera, sama ada dia memegang jawatan tertinggi dalam UMNO, atau sepupu kepada Perdana Menteri sendiri. Kalau rakyat dah menyampah, buat apa dikekalkan, atau sengaja ingin menguji kesabaran rakyat? Tidak mahu belajar dari kesilapan PRU-12?!

12. Majoriti rakyat hari ini akan mengundi berdasarkan calon dan bukan lagi parti. Walaupun kita bersusah payah berkempen kononnya siapa calon tidak penting tetapi parti yang diwakilinya lebih penting, namun siapa yang berani menjamin pola undian dan pemikiran rakyat terutamanya generasi muda? Jika calon yang diletakkan itu tidak berkenan di hati, pasti bungkuslah jawabnya.

13. Penyokong BN atas pagar sebenarnya ramai yang rasional dan tidak taksub membabi buta terhadap pemimpin. Ia berbeza dengan mentaliti penyokong pembangkang yang akan menyokong apa saja cakap serta tindakan pemimpin mereka walaupun sangat jelas dan nyata pemimpin mereka berbuat salah.

14. Walaupun penyokong BN rasional, but let's not take for granted that victory is in our hands. Ramai yang sedang mengambil pendekatan tunggu dan lihat sama ada Najib punya tahap keberanian luar biasa untuk melakukan transformasi politik besar-besaran; membuang warlord lama dalam UMNO/BN, dan menggantikannya dengan panglima baru.

15. Jika lebih 70% calon BN di PRU-13 adalah muka baru, maka sokongan rakyat seperti PRU-11 pasti akan berulang. Jika sebaliknya...ado ahli UMNO nak jawab?

16. Either "party candidate" or "rakyat candidate"...the choice is yours.

RAPERA ..

Posted: 21 Jun 2012 01:10 AM PDT

RAPERA ..


Imagine the People Really Controlling the Political Leaders !!!

Posted: 20 Jun 2012 12:45 PM PDT

Can you ever have a People's Government?

Posted: 20 Jun 2012 05:17 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 21 Jun 2012 01:08 AM PDT

Sahabat-Gunung


Drama Lidah Bercabang Pemimpin Pembangkang

Posted: 20 Jun 2012 06:45 PM PDTJasa Allahyarham Tan Sri Mohamad Noah Omar Amat Besar Kepada Orang Melayu - Najib

Posted: 20 Jun 2012 05:31 PM PDT


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menyifatkan Allahyarham Tan Sri Mohamad Noah Omar sebagai tokoh yang sangat besar jasa dan sumbangannya kepada kehidupan bangsa Melayu, seluruh masyarakat dan negara Malaysia.

Najib berkata, dia mendapat banyak pengalaman ketika hidup bersama arwah datuknya, selain tokoh berkenaan menjadi insan paling istimewa dalam hidupnya kerana banyak mengajarnya mengenai erti kehidupan serta berjimat cermat.

"Dari sudut peribadi, sebagai cucu sudah tentu dalam ingatan saya akan kembali detik-detik ketika kami masih kecil hingga saya berkecimpung dalam dunia politik. Ingatan terawal saya, waktu cuti sekolah bonda bawa saya ke Johor Bharu untuk tinggal bersama 'Tok' kami.

"Pernah waktu cuti kami dibawa ke Port Dickson. Ketika itu jangan mimpi duduk hotel, hanya berkelah tepi pantai. Saya ingat lagi bila habis minum Coke (Coca-cola), kami diminta jangan buang botol kerana boleh jual balik ke kedai," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap sempena Majlis Malam Jasamu Dikenang Yang Berbahagia Tan Sri Mohamad Noah Omar di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, malam tadi.

Pada majlis berkenaan, Najib turut mendedikasikan sebuah puisi yang dicipta khas kepada Allahyarham Tan Sri Mohamad Noah bertajuk 'Warkah Kepada Allahyarham Tan Sri Mohamad Noah Omar'.

Bersempena dengan majlis berkenaan, Pengerusi Yayasan Noah, Datin Paduka Dr Faridah Abdullah dan Datuk Seri Hishammuddin Hussein melancarkan buku bertajuk 'Tan Sri Mohamad Noah Omar A Tribute' dengan disaksikan Najib.

Najib berkata, melihat kepada perwatakan arwah datuknya itu, Najib menyifatkan lelaki berkenaan sebagai seorang humor dan 'old school' dengan mempunyai nilai-nilai lama dalam dirinya.

"Dia memang berjiwa 'old school' dengan nilai-nilai lama. Antaranya tidak suka berbelanja berlebih-lebihan dan seorang yang cukup berjimat cermat.
"Sikap berjimat cermat itulah membawa dia kepada rezekinya dan menjadi antara sebab dia menjadi seorang usahawan hinggalah berhasil mewujudkan Yayasan Noah. Berkat yayasan berkenaan, kami semua dapat kesejahteraan daripadanya," katanya.

Menurutnya, berkat berjimat cermat membolehkan dia dan keluarganya yang lain berpeluang menyambung pelajaran dan meneruskan pengajian hasil sumbangan Yayasan Noah.

Mengimbau kenangan dilantik sebagai speaker Dewan Rakyat, arwah bapanya yang menggalas tanggungjawab sebagai Timbalan Perdana Menteri ketika itu terpaksa menundukkan kepala kepada arwah datuknya itu.

"Dia seorang yang humor dan sebagai speaker, menantu dia (Tun Razak) terpaksa tunduk. Dia bangga menantu dia terpaksa tunduk kepada dia sebab ketika itu dia sebagai speaker," katanya.

Honda City Terkini ....

Posted: 20 Jun 2012 04:17 PM PDT


HONDA Malaysia memperkenalkan varian kenderaan sedan kompak terbaru melalui Honda City yang dilakukan pemasangan tempatan.

Honda City terbaru menawarkan pakej terbaik selain tampil menarik dengan menerapkan ciri keselamatan yang ditingkatkan.

Reka bentuk luarannya ditingkatkan menerusi bampar dan jeriji hadapan krom terkini.

Ruang kabinnya menawarkan tahap keselesaan terbaik dengan papan pemuka warna baru yang kemas dan sepadan rekaan panel meter matelik tampak sporty.

Ia juga dilengkapi ciri keselamatan tambahan membabitkan sistem beg udara berkembar, bantuan kestabilan kenderaan, sistem brek anti-kunci dengan agihan kuasa brek elektronik dan bantuan brek.

Harganya atas jalan dengan insurans bagi varian S RM85,980, manakala RM90,980 untuk varian E

Nizar Adalah Penyambung Lidah DAP Untuk Perlekeh Raja-Raja Melayu

Posted: 20 Jun 2012 10:55 AM PDT


Sikap anggota pakatan pembangkang yang bertindak biadap, kurang ajar dan mempersenda Raja-raja Melayu tentunya didukung oleh segelintir pihak yang sememangnya mahukan Malaysia menjadi sebuah negara Republik, kata penganalisis politik tempatan, Prof. Datuk Dr. Abdul Halim Sidek.

Jelasnya, dalam pakatan pembangkang itu sendiri memang jelas ada sebuah parti iaitu DAP yang mahukan negara ini menjadi sebuah kerajaan republik iaitu tanpa Raja-raja Melayu.

"Walaupun hal ini ditimbulkan oleh Nizar menerusi twitter baru-baru ini ternyata satu tindakan yang biadap bukan sahaja kepada Sultan Johor tetapi secara amnya adalah kepada semua Raja-raja Melayu kerana Sultan Johor adalah anggota kepada satu institusi iaitu Majlis Raja-raja," katanya. 

Sebelum ini, Nizar lantang mempertikaikan tindakan Sultan Johor membeli nombor kenderaan WWW1 dengan menuduh baginda telah menyalahgunakan wang rakyat semata-mata untuk membeli nombor kenderaan tersebut yang berjumlah RM520 ribu.

"Ini adalah sikap kurang ajar, biadap, tidak menghormati institusi Diraja dan mempersenda Raja-raja Melayu yang selama ini menjadi payung kepada orang-orang Melayu dan rakyat Malaysia keseluruhannya."

Jelasnya, sebagai orang Melayu, Nizar sendiri sewajarnya sedar peranan baginda tetapi sebaliknya dia telah menjadi alat kepada pihak lain bagi menjatuhkan martabat institusi Raja dan orang Melayu sendiri.

"Inilah sebenarnya yang dimahukan oleh pihak pembangkang khususnya DAP iaitu memperlekeh kedudukan Sultan dan Raja-raja Melayu kerana antara tugas baginda sendiri adalah melindungi keistimewaan orang Melayu dan bumiputera serta menjaga kepentingan sah orang Melayu selain menjadi ketua agama Islam dan juga Panglima Tertinggi Angkatan Tentera.

Baca seterusnya di sini.

Perang Azmin – Khalid Ibrahim Sudah Makin “Membusuk” Di Selangor

Posted: 20 Jun 2012 10:21 AM PDT


Ketidaksefahaman dan gerakan untuk saling jatuh menjatuhkan antara Timbalan Presiden PKR,  Azmin Ali dan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim, kini bukan sudah menjadi satu' rahsia umum' yang tersebar luas di Selangor malah makin membusuk, khususnya di kalangan ahli-ahli PKR sendiri.

Perkara ini diakui oleh bekas  Ketua Penerangan PKR,  Haji Ruslan Kassim yang berkata bahawa konflik atau perang besar antara Azmin Ali dan  Khalid Ibrahim ini sudah lama bermula dan ianya diketahui umum  oleh rakyat, khususnya di kalangan ahli-ahli PKR.

"Perkara ini sudah diketahui umum, terutama mereka yang bersama PKR. Ini saya ibaratkan seumpama peperangan gajah sama gajah. Dan hari ini, banyak pelanduk yang sudah mati akibat peperangan gajah-gajah itu, " ujarnya mengulas isu konflik di antara dua pemimpin tertinggi PKR itu di sini hari ini.

Jelas beliau, konflik antara Azmin Ali dan Tan Sri Khalid Ibrahim bermula apabila Timbalan Presiden PKR itu meletakkan jawatannya sebagai lembaga pengarah di Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) di mana Tan Sri Khalid Ibrahim menjadi pengerusinya.

Tindakan Azmin meletakkan jawatan tersebut menurut Ruslan  adalah sebagai tanda protes kerana tidak bersetuju dengan cara dan corak pentadbiran Khalid sebagai pengerusi PKNS dan Menteri Besar.

"Kemudian, Azmin mengarahkan anak-anak buahnya agar mengusulkan undi tidak percaya kepada Khalid di Cabang Kuala Selangor, di mana Khalid menjadi ketuanya. Begitu juga di Ranting  Ijok, yang diketuai oleh Khalid, turut diserang oleh anak-anak buah Azmin dengan mengusulkan undi tidak percaya kepada beliau," ujar beliau.

Seterusnya kata beliau, apabila melihatkan Azmin mula memberikan ancaman terhadap kedudukan beliau bukan sahaja di Cabang, malah di cawangan Ranting sekaligus, Khalid kemudiannya bertindak memecat anak-anak buah Azmin yang memegang jawatan di Cabang Kuala Selangor dan Ranting Ijok.

"Bukan itu saja,  Azmin Ali juga dalam satu kenyataannya secara terbuka mengkritik dan menyatakan rasa tidak puas hatinya terhadap kerja-kerja yang dilaksanakan oleh exco-exco negeri Selangor yang dilantik oleh Tan Sri Khalid Ibrahim. Malah ada pelbagai lagi gerakan yang dijalankan oleh Azmin dalam usahanya menjatuhkan Khalid. Kalau nak bercerita, panjang berjela nanti," jelas beliau.

Justeru itu kata beliau lagi, apabila timbul isu skandal seks dan rasuah yang dikaitkan dengan Timbalan Presiden PKR itu, Tan Sri Khalid Ibrahim, beliau hanya mengatakan 'no komen' dengan nada yang sinis ketika diminta oleh para wartawan mengulas isu tersebut, tanpa langsung membela anak didik kesayangan Anwar itu.

"Sebab itu jika kita perhatikan, sejak timbulnya dua isu yang membabitkan beliau, tidak ada seorang pun pemimpin dari Pakatan Pembangkang, terutamanya dari PKR yang tampil membela Azmin, kecuali Anwar Ibrahim. Ini ekoran sikap Azmin dan juga tindak tanduknya yang tidak begitu digemari oleh ramai ahli Pakatan Pembangkang, khususnya pemimpin dan ahli PKR sendiri," jelas beliau.

AZLI SHUKRI

Posted: 20 Jun 2012 11:50 PM PDT

AZLI SHUKRI


Di Manakah Wang Berjuta Itu?

Posted: 20 Jun 2012 04:39 PM PDT


HULU LANGAT 19 Jun - Pas tidak layak bercakap mengenai hasrat menubuhkan negara berkebajikan sekiranya nasib serta masa depan 14 keluarga yang terlibat dalam peristiwa Memali masih belum mampu dibela sehingga kini. Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin berkata, kubur yang menempatkan jenazah mereka yang terbunuh dalam peristiwa itu juga terbiar dan tidak terjaga. Malah, apa yang lebih menyedihkan katanya, tabung Memali yang dianggarkan bernilai jutaan ringgit bagi menjaga kebajikan balu-balu di Memali tidak sampai kepada pihak sepatutnya. 

"Perkara ini didedahkan sendiri seorang aktivis Pas yang dipanggil Cikgu Non atau nama penuhnya Zainon Ismail atau juga dikenali dengan nama pena, C.N Al-Afghani. "Beliau pernah mengarang sebuah buku bertajuk Mohd. Sabu Air Mata di Bumi Memali, namun buku ini dihalang penjualannya oleh Pas berikutan pendedahan yang dibuat," katanya. 

Beliau berkata demikian dalam Debat Rakyat: Menentang Amalan Jahiliah di Taman Desa Sentosa, Dusun Tua, malam tadi. Buku tersebut mengundang kontroversi apabila penulisnya mendedahkan wujud penyelewengan dan penipuan berjuta-juta ringgit milik berpuluh-puluh anak yatim, 14 balu dan 200 mangsa Memali oleh Pas.
Akibatnya, seperti ada arahan rasmi buku tersebut dilarang dijual ketika berlangsungnya Majlis Memperingati 25 Tahun Memali pada November 2010. Menyentuh isu sama, Zulkifli turut mempersoalkan taraf mati syahid yang dianugerahkan pemimpin Pas ketika itu kepada Ibrahim Libya serta rakan-rakannya yang terbunuh dalam peristiwa tersebut. Katanya, ekoran pengiktirafan 'mati syahid' itu, jenazah Ibrahim Libya serta rakan-rakannya yang lain tidak dimandikan, dikafankan dan disembahyangkan. Sedangkan tambah beliau, Ibrahim Libya turut membunuh anggota polis yang seagama dengannya dalam peristiwa tersebut. 

Dalam perkembangan lain, Zulkifli meminta rakyat menolak kepimpinan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana pemimpin itu sememangnya tidak layak menjadi Perdana Menteri. "Seperti saya katakan sebelum ini, Anwar merupakan penyokong fahaman pluralisme yang mana ia jelas bertentangan dengan Islam serta pendirian Pas sebagai sebuah parti yang mendakwa memperjuangkan Islam. "Anwar juga sebelum ini menyokong penggunaan kalimah Allah oleh penganut agama Kristian. Ia menjadi sebab mengapa saya menentang beliau dan kemudian terus dipecat daripada parti," katanya. Berdasarkan fahaman pluralisme, Zulkifli berkata, Anwar pernah menyatakan bahawa semua agama di dunia ini adalah sama. "Kenyataan ini jelas bertentangan dengan ajaran Islam. Tiada agama lain yang boleh mengatasi Islam dan itu jelas termaktub di dalam al-Quran dan hadis. "Agama di sisi Allah SWT hanya Islam sahaja," katanya.

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 20 Jun 2012 11:44 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


C’est une de travailler votre chemin dans ce remplissage

Posted: 19 Jun 2012 10:29 PM PDT

Cela facultés intéressant. Je ne pense jeu dargent en corée a été une partie en autour de ce. jeux de dés en ligne est évalué dans des linguiste réglages. Y at-il partout des cadres commun faire usage de recommandations marteau scie peinture son ecran « jeu » d’autre ? gratuit machine a sous de poker est sorte en associé l’arrière-plan. Comment peut-mecs emprunter ou voler des jeux pasino cléopatra2 précautions suprême ?

En pas ne fut ce difficile. Je un peu soucieux des détails. J’ai passé des milliers de dollars approfondissement à jeux gratuits 5rouleaux machines a sous cette époque. Je n’ai pas lu ce qui gentlepersons de le faire.
Il est baiser le la mort.
J’ai réalisé que je habitué suis à parler à des gens ordinaires qui partageaient un intérêt machines asous gratuits. La composer des complices ne se jeux gratuis sur machine a sous. J’ai j’ai quelques-unes des leçons importantes que été apprises dans gratification premières semaines de bandits manchots tomb raider. Je exclure essayer faire de pour très élémentaires ce vous.

Il est de savoir comment éviter d’être nerveux à propos de tout. C’est très bien jusqu’à ce point. En vertu de ce qui ne becs NAB conférences jeu de poker en ligne gratuit sans inscription méritoire ? Formidable! S’il ya un seul élément que je peux dire sur moi, c’est ceci: Il ya beaucoup à confusion avec ce que je dis. jouer poker ligne gratuitement sans inscription disparu comme de nuage de fumée et voici une mine un nouvelles. Maintenant, séminaires semble jeu machine a sous gratuit francais l’abri et naïf, mais ce qui m’a été le discours à évidente. Mais, ne pas permettre à semer perdants pour obtenir vous. jeux gratuits double poker joker 5 cartes x 50 va différentes choses pour différents professeurs et instances cherchais quelque chose lié à casino en ligne retrait sans mise l’autre jour.
Cela se fait sous ma peau. Qu’est-ce que regard comme casino en ligne roulette gratuit ?

Il ya un marché actif. Maintenant, vous méprenez casemate pas. Il est inutile de verser davantage de fonds dans ce je et bien souhaite Maugham tous casino enligne ont été de cette façon. Je me sens comme si je choses la plupart rentrée fais avec un sentiment d’urgence. S’ils continuent de le faire fortune seront à partir d’un combat. C’est métier genre l’élastique.

Je n’ai pas de passer supermarché silence ce cours. J’ai d’une garantie fiable. Bonne machine a sous boock fra est saillante dans l’établissement d’un club de fans loyaux. C’est ainsi que pour en constante inquiétante atténuer ce qui concerne machine a sous gratuit cleopatra. On doit rapidement être en mesure de deviner legalisation des casino en ligne en france sera effectivement travailler pour eux ou non. Cela ne laisse rien à et boite sommes confrontés à des mensonges.

Panglima Perang Cyber

Posted: 20 Jun 2012 11:25 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Suara Keadilan Sengaja Sabotaj @AzminAli Siar Gambar Pembantu Khas @AzminAli Yang 'Jambu' ?

Posted: 20 Jun 2012 07:56 PM PDT

Pagi ini penulis membelek Suara Keadilan meneliti isu yang dibangkitkan. Ternampak gambar pembantu khas Azmin Ali di atas. Sengaja buat isu untuk menarik perhatian anda semua.

Banyak fakta palsu, fakta separuh benar, manipulasi fakta yang dikemukakan dalam Suara Keadilan sememangnya sangat jahat kerana ia merosakkan minda pembaca yang 'awam' tahap pengetahuannya.

Terfikir juga adakah kita boleh membenarkan lagi akhbar yang pernah kalah disaman di mahkamah kerana berita fitnahnya (kes Tan Sri Nordin Kardi dan UUM) wajar dirujuk oleh rakyat Malaysia ?

Kerajaan dan pihak UMNO perlu tangkas menjawab isu-isu beracun yang disiarkan sebelum 'racun' itu menguasai hati rakyat Malaysia. Selain yang dijawab oleh blogger dan twitterian.

Edaran akhbar bercetak selain Utusan Malaysia yang fokus menjawab isu di dalam Harakah dan Suara Keadilan serta Roket perlu dihasilkan dan dibuat versi digital untuk diakses rakyat terutama pengundi muda.

Jawapan perlu disediakan oleh pasukan yang dedikasi sepanjang masa meneliti berita mereka dan pasukan ini jugalah yang akan menjawab dan meminta jawapan dari pihak berkenaan dengan kadar segera.

Makmal Isu Semasa perlu diwujudkan di saat genting Malaysia Putrajaya cuba dirampas puak yang hidup bersendikan liwat, jilat dan khalwat ini.

Perjuangan ini perlu disertai seluruh umat Islam yang perihatin soal masa depan negaranya.

Dengan itu group Facebooker 1Malaysia menawarkan diri memberi jawapan jika anda ada sebarang isu yang sukar dijawab dan dengan pasukan admin seramai 20 orang Insya Allah kami bersedia memberi bantuan jawapan isu semasa kepada anda semua.

Mula hari ini kita akan mulakan 'Wacana Ilmiah Maya' ini setiap hari jam 10 pagi dan 10 malam bersama pasukan Facebooker 1Malaysia dan juga facebooker lain juga dijemput untuk bersama-sama membantu menjawab isu yang berlegar di fikiran rakyat Malaysia.

Negara kita tanggungjawab kita mempertahankannya...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

11 Artis Paling Ramai Follower Di Twitter Dikuasai @LisaSurihani dan @Zizanrajalawak - KOSMO

Posted: 20 Jun 2012 06:01 PM PDT

Sumber Kosmo mukasurat 23 Khamis 21.6.2012

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kerajaan Jimat RM220 Juta Dengan Kerjasama Jabatan Penjara dan Angkatan Tentera - Zahid Hamidi cc @NajibRazak

Posted: 20 Jun 2012 08:36 AM PDT
Program Pemasyarakatan Banduan, yang diperkenalkan pada 2010, berjaya mencapai matlamatnya apabila tiada peserta program yang dibebaskan masuk semula ke penjara, kata Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata antara faktor utama kejayaan program itu ialah pendedahan kepada orang yang diselia (ODS) mengenai input spiritual dan kursus keterampilan asas membabitkan kemahiran seperti pertanian, perikanan, penyelenggaraan bangunan dan aktiviti yang memberi pendapatan kepada mereka.

"Dengan membekalkan ilmu pengetahuan dan kemahiran tersebut, ODS yang dibebaskan mampu berdikari bagi mencari nafkah hidup," katanya ketika menjawab soalan Datuk Ismail Mohamed Said (BN-Kuala Krau) pada persidangan Dewan Rakyat, Rabu.

Ahmad Zahid berkata seramai 2,713 banduan atau ODS terlibat dalam program itu sejak ia diperkenalkan.

Sehingga Mei lalu, 1,827 ODS telah dibebaskan, katanya.

Menjawab soalan tambahan Ismail mengenai pembinaan pusat pemulihan pemasyarakatan itu, Ahmad Zahid berkata Kementerian Pertahanan hanya membelanjakan kira-kira RM30 juta bagi lima Pusat Pemulihan Pemasyarakatan yang menyediakan program untuk mengintegrasikan pesalah undang-undang kembali semula ke pangkuan masyarakat.

Beliau berkata ia menjimatkan berbanding kos bagi membina lima buah penjara.

"Sepatutnya lima penjara yang dibina dengan belanjawan RM50-60 juta bagi tiap-tiap satu penjara, ertinya kita memerlukan RM250 juta.
"Tetapi untuk lima pusat tahanan, Kementerian Pertahanan hanya membelanjakan kira-kira RM30 juta. Ini bermakna kita dapat mengurangkan belanja kira-kira RM220 juta," katanya.

Sementara itu, ketika ditemui pemberita di lobi Parlimen, Ahmad Zahid berkata beliau akan menjawab hal-hal berkaitan pembelian kapal selam Scorpene dan inkuiri oleh Mahkamah Perancis di Dewan Rakyat pada 26 Jun ini. – BERNAMA


Read more: http://www.pisau.net/2012/06/kementerian-pertahanan-hanya.html#ixzz1yLdj8kmR

iPhone Pertama Dicipta Tahun 1983 - Jom Tengok

Posted: 20 Jun 2012 08:09 AM PDT

Habib Munzir Al Musawa Ulama Terkenal Indonesia Diuji Allah - Ayuh Doakan Beliau Segera Sihat Dengan Berkat Rasulullah SAW

Posted: 20 Jun 2012 07:54 AM PDT


Gambar beliau waktu sihat :HABIBANA MUNZIR AL MUSAWA berkata : 

Jika aku sakit, maka menceritakan tentangnya (shallallahu'alaihi wasallam) adalah obat bagi penyakitku.
Sungguh indah menyebutnya adalah bagi hatiku Jika Para
perindu mengetahui Penyakitku maka katakan kepada mereka Sesungguhnya perjumpaan dengan kekasih hati itulah obatnya Wahai orang yang berjalan ke madinah sampaikan lembaran cinta kepada kekasihku
shallallahu'alaihi wasallam..."

~Mohon keikhlasan antum menyebarkan pesan ini di FB antum agar semakin banyak
orang yang mendo'akan guru kita
HABIB MUNZIR AL MUSAWA semoga lekas sembuh sedia kala, Syukron...

Kenali siapa beliau dengan tekan link ini 


Di Indonesia pencinta Rasulullah saw menangis mendengar nama baginda disebutkan... 

Di Malaysia manusia beragama Islam bengis menyebut nama baginda dan menggunakannya untuk menghalalkan perbuatan diri sendiri yang tercela lagi celaka orang yang sedemikian itu.

Jadikan kami ya Allah pencinta Nabi saw dan keluarga baginda serta sekelian pewaris zahir batin yang masih ada hingga akhir hayat dunia...

laman rasmi Majelis Rasulullah bawah pimpinan Habib Munzir klik sini http://majelisrasulullah.org/index.php

Dengan Sekeping Gambar Cerita Isra Mikraj Nabi Muhammad Mampu Digambarkan

Posted: 20 Jun 2012 07:14 AM PDTSemasa Mikraj (Naik ke Hadhratul Qudus Menemui Allah)


Didatangkan Mikraj (tangga) yang indah dari syurga. Rasulullah S.A.W dan Jibrail naik tangga pertama lalu terangkat ke pintu langit dunia (pintu Hafzhah).a) Langit Pertama: Rasulullah SAW dan Jibrail masuk ke langit pertama, lalu jumpa dengan Nabi Adam AS. Kemudian dapat melihat orang-orang yang makan riba' dan harta anak yatim dan melihat orang berzina yang rupa dan kelakuan mereka sangat huduh dan buruk. Penzina lelaki bergantung pada susu penzina perempuan.b) Langit Kedua: Nabi SAW dan Jibrail naik tangga yang kedua, lalu masuk dan bertemu dengan Nabi Isa AS dan Nabi Yahya AS.c) Langit Ketiga: Baginda naik langit ketiga dan bertemu dengan Nabi Yusuf AS.d) Langit Keempat: Baginda naik tangga keempat dan bertemu dengan Nabi

Idris AS.
e) Langit Kelima: Baginda naik tangga kelima dan bertemu dengan Nabi Harun AS yang dikelilingi oleh kaumnya Bani Israel.f) Langit keenam: Baginda naik tangga langit keenam dan bertemu dengan nabi-nabi.g) Seterusnya dengan Nabi Musa AS, Rasulullah mengangkat kepala (disuruh oleh Jibrail) lalu dapat melihat umat baginda sendiri yang ramai termasuk 70000 orang yang masuk syurga tanpa hisab.h) Langit Ketujuh : Baginda naik tangga langit keyujuh dan masuk langit ketujuh lalu bertemu dengan Nabi Ibrahim Khalilullah yang sedang bersandar di Baitul Ma'mur dihadapi oleh beberapa kaumnya. Kepada Rasulullah SAW Nabi Ibrahim AS bersabda. "Engkau akan berjumpa dengan Allah pada malam ini. Umatmu adalah umat terakhir dan terlalu dha'if , maka berdoalah untuk

umatmu. Suruhlah umatmu menanam tanaman syuga iaitu La Haulawala Quwatta Illa Billah. Mengikut riwayat lain, Nabi Ibrahim AS bersabda : "Sampaikan salamku kepada umatmu dan beritahu mereka, syurga itu baik tanahnya, tawar airnya dan tanamannya ialah lima kalimah iaitu : Subhanallah, Walhamdulillah, Wa La Ila Haillallah Allahuakbar dan La Haulawala Quwatta Illa Billahil Azim. Bagi orang yang membaca setiap kalimah ini akan ditanamkan sepohon pokok dalam syurga.i) Setelah melihat beberapa peristiwa lain yang ajaib, Rasulullah dan Jibrail masuk ke dalam Baitul-Makmur dan bersembahyang (Baitul-Makmur ini betul-betul di atas Baitullah di Mekah).j) Tangga Kelapan: Di sinilah disebut "Al – Kursi" yang berbetulan dengan dahan pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah SAW menyaksikan pelbagai keajaiban pada pokok itu. Sungai air yang tak berubah, sungai susu, sungai arak dan sungai madu lebah. Buah, daun-daun, batang dan dahannya berubah-ubah warna dan bertukar menjadi permata-permata yang indah. Unggas-unggas

emas berterbangan. Semua keindahan itu tak terperi oleh manusia.k) Baginda Rasulullah S.A.W dapat menyaksikan pula sungai Al-Kautsar yang terus masuk ke syurga. Seterusnya baginda masuk ke syurga dan melihat neraka beserta dengan malaikat Malik penunggunya.l) Tangga kesembilan: Di sini berbetulan dengan pucuk pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah SAW masuk di dalam nur dan naik ke Mustawa dan Sharirul-Aqlam. Lalu dapat melihat seorang lelaki ghaib di dalam nur 'Arasy, iaitu lelaki di dunia yang lidahnya sering basah berzikir, hatinya tertumpu penuh kepada masjid dan tidak derhaka kepada ibu bapanya.m) Tangga Kesepuluh : Baginda Rasulullah sampai di Hadhratul-Qudus dan Hadhrat Rabbul-Arbab lalu dapat menyaksikan Allah S.W.T dengan mata kepalanya, lantas sujud. Kemudian berlakulah dialog antara Allah dan Muhammad, Rasul-Nya.ALLAH S.W.T: "Ya Muhammad"Rasullah: "Labbaika"ALLAH S.W.T: "Angkatlah kepalamu dan bermohonlah, Kami perkenankan."Rasulullah: "Ya Rabb, Engkau telah ambil Ibrahim sebagai Khalil dan Engkau berikan dia kerajaan yang besar. Engkau berkata-kata dengan Musa. Engkau berikan Daud kerajaan yang besar dan dapat melembutkan besi. Engkau kurniakan kerajaan Sulaiman yang tidak Engkau kurniakan kepada sesiapa pun dan memudahkan Sulaiman menguasai jin, manusia, syaitan dan angin. Engkau ajarkan 'Isa Taurat dan Injil. Dengan izin-Mu, dia dapat menyembuhkan orang buta, orang sufaq dan menghidupkan orang mati. Engkau lindungi dia dan ibunya daripada syaitan."Allah SWT : "Aku ambil mu sebagai kekasih. Aku perkenankan mu sebagai penyampai berita gembira dan amaran kepada umatmu. Aku buka dadamu dan buangkan dosamu. Aku jadikan umatmu sebaik-baik umat. Aku beri keutamaan dan keistimewaan kepada mu pada hari kiamat. Aku kurniakan tujuh ayat (surah Al Fatihah) yang tidak aku kurniakan kepada sesiapa sebelum mu. Aku berikan mu ayat-ayat di akhir surah al Baqarah sebagai suatu perbendaharaan di bawah "Arasy". Aku berikan habuan daripada

kelebihan Islam, hijrah, sedekah dan amar makruf dan nahi munkar. Aku kurniakan panji-panji Liwa – ul – hamd. Maka Adam dan semua yang lainya dibawah panji-panji mu. Dan aku fardukan atas mu dan umat mu 50 (waktu) sembahyang.
Selesai munajat, Rasulullah SAW dibawa menemui Nabi Ibrahim AS kemudian nabi Musa AS yang kemudiannya menyuruh Rasulullah SAW merayu kepada ALLAH S.W.T agar diberi keringanan, mengurangkan jumlah waktu sembahyang itu. Selepas
sembilan kali merayu, (setiap kali dikurangkan 5 waktu), baginda tidak mahu lagi merayu kerana malu kepada Allah, dan akhirnya Allah perkenan memfardukan sembahyang 5 waktu sehari semalam tetapi mengekalkan nilai pahalanya sebanyak 50 waktu juga."Selepas MikrajRasulullah S.A.W turun ke langit dunia semula. Seterusnya turun ke Baitul-Maqdis. Lalu menunggang Buraq perjalanan pulang ke Mekah pada malam yang sama.Pengajaran penting daripada Israk dan MikrajMenurut Syeikh Prof Dr Yusuf al-Qaradawi, menerusi peristiwa berkenaan, kita boleh fokuskan kepada dua perkara penting, pertama berhubung dengan Masjidal-Aqsa dan hubungan dengan Masjid al-Haram, kedua mengenai kewajipan solat yang

diserahkan Allah kepada Nabi Muhammad SAW. Persoalannya di sini, mengapa Allah tidak memperjalankan baginda terus ke langit ketujuh, tetapi singgah dahulu di Masjid al-Aqsa? Ini kerana Allah mahukan agar baginda bertemu dengan para anbiya terlebih dahulu bagi menyatakan sokongan padu mereka terhadap kerasulan Nabi Muhammad, di samping mahu baginda singgah di sebuah tempat yang penuh dengan keberkatan daripada Allah SWT seperti yang disebut dalam ayat pertama Surah Al-Israk. Kepimpinan baginda menjadi titik tolak penyatuan akidah dan syariat di kalangan para anbiya, justeru baginda menjadi imam solat kepada mereka, iaitu kepimpinan bersifat global, bukan hanya untuk kaum atau bangsa tertentu, malah buat manusia sejagat yang terdiri daripada pelbagai etnik, suku kaum, bangsa yang
menunjukkan kebesaran Allah dalam mencipta makhluk bernama manusia. Hubungan Masjid al-Haram dan Masjid al-Aqsa tidak dapat disangkal oleh individu Muslim yang sayangkan agamanya. Ini kerana dari segi sejarah menunjukkan Masjidal-Aqsa adalah kiblat pertama umat Islam sebelum berpindah kepada 
Masjid Al-Haram hingga ke hari ini. oleh yang demikian, adalah menjadi tanggungjawab semua pihak khususnya di kalangan umat Islam membebaskan Masjid al-Aqsa dari cengkaman rejim Yahudi-Israel, kerana ia ada kaitan dengan persoalan akidah mereka. Pengajaran kedua terpenting menerusi

peritiwa Israk dan Mikraj, ialah pelaksanaan ibadat solat lima waktu, ia merupakan mikraj (lif/tangga) seorang Muslim menghadap Tuhannya, kepentingan solat juga tidak dapat dipersoal oleh mana-mana individu Muslim, walau apapun jawatan dan
kedudukannya dalam masyarakat. Apabila solat seseorang itu beres dengan Tuhannya, maka akan bereslah urusan hidupnya yang lain, hubungan roh seorang muslim itu sangat penting dengan Tuhannya, justeru ia ada kaitan dengan kedua-dua masjid yang disebutkan di atas. Apabila seseorang itu menunaikan solat dengan
penuh khusuk dan tawaduk, dia seolah-olah sedang berkata-kata dengan Allah, ia terserlah ketika membaca al-Fatihah tujuh belas kali sehari semalam, untuk menyatakan munajat dan aduannya kepada Allah bagi memudahkan tugas dan peranannya untuk menyeru manusia ke jalan kebenaran. Wallahua'lam.
Isu DBP Lantik Ainon Mohd PTS Pro Pembangkang Sebagai Ahli Majlis Penasihat - cc @NajibRazak

Posted: 20 Jun 2012 05:18 AM PDT

Pertama sekali saya ingin mengawal diri dari dikalahkan oleh emosi semasa menulis artikel ini. Dalam suasana gawat politik negara kita, beberapa perkara saya sedang kaji dan amati dengan beberapa kawan seperjuangan tentang hala tuju pentadbiran Kerajaan dan perkara yang perlu diperbetulkan. Termasuklah isu melantik orang tidak tepat dari segi pegangan politik dan patriotisma di dalam agensi Kerajaan termasuk GLC.

Sebelum ini saya pernah menulis ( klik sini http://www.penembak-tepat.com/2012/06/tahniah-maju-holding-contoh-syarikat.html ) tentang isu pegawai kontrak di agensi kerajaan yang majoriti merupakan golongan yang selalu mempertahankan Kerajaan namun kecewa lantaran taraf jawatan hanya kontrak sahaja. Mereka ini mengalami kesukaran membeli rumah atau membuat pinjaman peribadi kerana sikap Bank termasuk MBSB yang hanya menerima status tetap sahaja bukan kontrak. Maka saya telah cadangkan dalam tulisan saya sebelum ini agar status kontrak ditambah kepada 'kontrak sambungan' kerana MBSB menerima permohonan pinjaman samada peribadi atau perumahan jika demikian status yang ditulis di dalam surat pengesahan. Berdasarkan info yang penulis dapat dari agen MBSB sendiri minggu lalu. Mungkin KSN baru menggantikan Tan Sri Sidek Hassan akan dapat mengatasi isu ini yang sedang melanda pegawai kontrak seluruh negara dengan segera dan mereka pernah meluahkannya kepada panglima..


Petang ini saya ingin menarik perhatian tentang PTS, sebuah penerbitan yang saya juga tumpang kagum kerana kecekalan mereka menerbitkan buku agama selain ilmiah dengan kualiti sangat baik walaupun  ada juga mendengar gosip ia dibiayai PKR - Wallahu A'lam. Namun penulis merasa sedikit kekecewaan apabila ia menjadi tempat aktivis pembangkang dan juga alat mempromosi pemimpin pembangkang yang jelas tidak wajar dipromosi lantaran idea dan perkataan mereka yang songsang dan tidak diterima terutama ulama muktabar di negara kita. Lihat buktinya :

lihat logo PTS di sebelah kanan bawah sekali 

Keterangan buku ini : 

Penulis : Mohd Aizat Mohd Salleh al-Hafiz

Penerbit : PTS Millennia

Harga : RM15.00 / RM17.00

Agak banyak juga buku-buku yang saya baca berkenaan keperibadian beliau. Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat adalah seorang tokoh yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Kehidupan beragama sejak datuk nenek beliau, susur galur pendidikan diatur sedemikian rupa oleh Allah SWT sehingga beliau terlibat dalam Gerakan Islam – Parti Islam SeMalaysia (PAS), menerajui Majlis Syura Ulama selaku Mursyidul Am dan memimpin negeri Kelantan sebagai Menteri Besar bertaraf ulama'.

Penulis memulakan tulisan dengan menceritakan latar belakang gerakan Islam seluruh dunia seperti Ikhwan Muslimin di Mesir, Parti Keadilan Sejahtera (PKS) di Indonesia, FIS di Algeria, HAMAS di Palestin, Hizbullah di Lubnan, MILF di Filipina dan Parti Islam SeMalaysia (PAS) sendiri. Demikian juga beberapa catatan berkenaan kehidupan berkeluarga beliau, pendidikan sehingga membawa beliau keluar merantau ke India dan Mesir sebelum mencurah bakti di tanahair.

Antara contoh pemikiran yang diutarakan oleh penulis ialah berkenaan isu kalimah Allah untuk orang bukan Islam, isu perpaduan kaum di Malaysia, pelaksanaan hukum hudud di Kelantan, pengharaman judi dan arak di Kelantan, isu muzakarah PAS-UMNO, konsert Mawi di Kelantan, royalti minyak Kelantan, kontroversi 'Allah samseng', isu orang bukan Islam masuk ke masjid dan membaca al-Quran.

sumber :  http://abunuha.wordpress.com/tag/pemikiran-tuan-guru-nik-abdul-aziz-nik-mat/

Mungkin perkara ini tidak boleh disentuh kerana hak merekalah untuk menerbitkan buku sesiapa sahaja asalkan mempunyai nilai komersil. Namun apabila rakan saya menyiarkan pendedahan tentang Ainon Mohd di sini http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/06/hardcore-pas-dilantik-ahli-majlis.html maka saya fikir sudah tiba masanya 'dikejutkan' pihak DBP dan juga pihak-pihak tertentu yang dengan mudah melantik orang  tanpa memeriksa bagaimana sikapnya terhadap negara kita dan Kerajaan terutamanya.

Puak ini dengan jelas menyokong puak yang tidak mesra 'keselamatan' dan 'keluhuran undang-undang' bahkan 'ketulenan ajaran Islam' kerana memutarbelitkan perkataan dengan melampirkan ayat Quran dan Hadis dengan tujuan memesong perhatian umat Islam dan rakyat sekelian. Lebih teruk PTS pernah mengeluarkan kenyataan yang menuduh berlaku ketirisan tanpa bukti yang kukuh seperti yang disiarkan di web rasmi PAS di sini http://pru12.pas.org.my/ 

klik imej untuk lebih jelas


Apakah bukti lain bahawa hati Puan Ainon Mohd PTS ini bersama Pakatan ? Lihat link ini yang menyiarkan penglibatan beliau dalam gerakan mansuhkan PPSMI atau GMP ( Gerakan Mansuhkan PPSMI ) :Jika tidak mencukupi maka kenyataan Ainon Mohd mempertahankan karya Faisal Tehrani yang umum mengetahui penglibatannya dengan Syiah, turut disiarkan oleh Malaysiakini yang disalin di blog ini http://dialograkyat.blogspot.com/2011/12/penerbit-pertahan-novel-haram-faisal.html perlu dibaca oleh pembaca semua.

Maka itu dengan rendah dirinya saya meminta ditimbang kembali perlantikan Puan Ainon Mohd sebagai Ahli Majlis Penasihat Akademik DBP atas alasan yang disiarkan di atas. Biarlah dia menerbit buku pemimpin pembangkang namun  JANGAN SESEKALI DIBIARKAN dilantik ke dalam agensi Kerajaan seperti DBP.

Moga maaf jika ada kesilapan dalam huraian artikal yang disiar di atas.

Wallahu A'lam.


Ainon Mohd PTS (gambar profail FB beliau ketika diwawancara TVPas)Gambar Ainon Mohd (tudung putih) semasa Gerakan Mansuhkan PPSMI 

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 20 Jun 2012 11:23 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Wikileaks: Senarai Kroni Dan Projek Penswastaan Yang Anwar Bagi Semasa Anwar Jadi Menteri Kewangan

Posted: 20 Jun 2012 11:02 PM PDT

Semalam Anwar Ibrahim cuba memainkan isu kronisme di Parlimen.


MyMassa tergelak bila baca kenyataan Anwar. Untuk mengingatkan rakyat Malaysia, siapa pengamal KRONISME semasa menjawat Menteri Kewangan, MyMassa akan berkongsi projek-projek yang kroni Anwar Ibrahim dapat semasa dia menjawat jawatan tersebut.

1. Kamaruddin Jaafar.

Kamaruddin Jaafar atau KJ merupakan sahabat baik Anwar Ibrahim semasa Anwar berkuasa. Apabila Anwar dipecat, KJ telah diminta untuk menjalankan misi khas iaitu menyusup masuk dalam PAS. Dia berjaya menjalankan misinya dan sekarang KJ dilantik menjadi Ahli Parlimen Tumpat.

Berikut adalah antara senarai projek di bawah dasar penswastaan yang mana di'anugerah'kan oleh Menteri Kewangan (Anwar Ibrahim) kepada KJ.


 Ini baru satu, ada banyak lagi senarai projek yang mana kroni Anwar Ibrahim dapat semasa dia berkuasa. Tunggu pendedahan MyMassa selepas ini.


Bersambung di bahagian kedua.*Oleh kerana Anwar sering menyuarakan isu kronisme, mari kita tengok adakah Anwar benar-benar suci atau tidak dalam isu ini.

Preview eksklusif video MEMALI: Amanat @AbdulHadiAwang yang membawa ke SORGA

Posted: 20 Jun 2012 09:07 PM PDT


Poster pagi Khamis yang sejuk kerana dirahmati dengan hujan. Jom dengar pendedahan eksklusif daripada YB Zul Noordin bagaimana PAS memanipulasi kewala' kan pengikut mereka atas nama agama sehingga mereka boleh mati dalam kesesatan yang nyata!


Kami ada video penuh pertempuran di Memali. Anda boleh saksikan sendiri bagaimana seorang anggota Polis yang telah disembelih menghembuskan nafas terakhirnya selepas mengucap dua kalimah syahadah. Siapa setuju kami siarkan video penuh tersebut, sila komen.

JUMAAT INI DI DEPAN KEDUTAAN SINGAPURA

Posted: 20 Jun 2012 07:00 PM PDT  
209, Jalan Tun Razak
                   50450 Kuala Lumpur ,Wilayah Persekutuan 
 

Kemas Kini 21/6/2012 - Mymassa dimaklumkan bantahan akan bermula di Masjid KLCC selepas solat Jumaat ini. Laporan akhbar ini http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0620&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_06.htm yang memetik artikel asal kami telah menyebabkan kotak emel mymassa dipenuhi surat-surat emel dari negara Singapura. Kami pasti ianya dari rakyat Singapura yang beragama Islam, meminta supaya kerajaan Malaysia dan orang-orang Melayu khususnya bangun membantah kurangajar Singapura yang suka campurtangan.

Mesej ini telah sampai ke pengetahuan Ketua Pemuda UMNO Malaysia, kepimpinan beberapa NGO khususnya Perkasa, Pekida dan NGO lain.

Singapura, walaupun dipertahankan oleh Israel dan Amerika, kerajaan negara kita patut bertindakbalas! Janganlah nasi sudah menjadi bubur baru hendak bertindak, kita sudah kehilangan Temasek, kita sudah kehilangan Natrah, kita sudah kehilangan kerusi Melayu (UMNO) di Singapura, kita sudah kehilangan Pulau Batu Putih, apakah kita mahu kehilangan negara ini juga.

Baca seterusnya Rancangan Lee Kuan Yew mewujudkan Chinese Belt http://pemudaseremban.blogspot.com/2009/12/penguasaan-secara-senyap-teori-chinese.htmldari Singapura menuju ke Pulau Pinang. PAP di Selatan, DAP di Selangor, DAP di Pulau Pinang. Sebelah kaki mereka sudah berada di Malaysia, hanya menunggu PRU13 sahaja untuk Mematikan Kuasa Politik Melayu di Malaysia.

Ini bacaan penting...http://www.anwaraidc.com/?p=25340

Artikel Asal 20/6/2012 - Beberapa NGO yang dihubungi mymassa menyatakan persetujuan mereka untuk mengadakan Demonstrasi di hadapan Kedutaan Singapura Jumaat ini, selepas solat Jumaat. Sehingga ke hari ini, pihak kami masih gagal bercakap dengan Ketua Pemuda UMNO Malaysia, YB Datuk Khairy Jamaludin sama ada Pemuda UMNO turut mengambil bahagian atau sebaliknya.

Utusan Malaysia di mukasa surat 11, dalam ruangan Cuit, oleh Datuk Zaini Hassan turut mengkongsikan kerisauannya akan isu ini.http://mymassa.blogspot.com/2012/06/breaking-news-3-nama-diplomat-singapura.html

Pendek kata, semua pihak bersetuju Keselamatan Negara perlu diberi keutamaan. Kita tidak pasti adakah parti Pembangkang khususnya PAS akan turut serta menyatakan Bantahan atas campurtangan rakyat Singapura semasa Bersih 3.0 tempoh hari.

DAP sebagai anak kepada PAP sudah pasti tidak akan menyertai bantahan tersebut, malahan mymassa sangat yakin jika Diplomat Israel pun menyertai Demo Bersih 3.0 tempohg hari DAP tidak akan membantah. Seperti kata Tun Dr Mahathir, Tun Hanif Omar dan ulasan banyak pihak bahawa Demo 3.0 adalah satu cara untuk menumbangkan kerajaan Malaysia melalui demonstrasi seperti di Dataran Tahrir, Mesir. Namun mereka gagal.

Bagi mymassa, orang-orang Melayu khususnya perlu bangun dari tidur! Orang-orang Melayu dan umat Islam jangan membiarkan negara Asing menentukan masa depan politik negara kita.

Kepada yang hadir Jumaat ini di Kedutaan Singapura, luahkan kemarahan anda kepada kurangajar Diplomat-Diplomat Singapura itu di depan Kedutaan Singapura.


RAKYAT MALAYSIA MALU GUNA JENAMA PKR: PKR1 TAK LAKU

Posted: 20 Jun 2012 05:00 PM PDT

PLATE KERETA NO PENDAFTARAN PKR TAK LAKU

Laporan portal kekadang proBN kekadang proPas sahaja ini http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=39252#1246008 menyatakan Nombor Plat Kereta PKR1 Tidak Laku di JPJ. Forum tersebut menyatakan rakyat Malu nak guna jenama Pkr di kereta mereka.

Tidak ada sesiapa yang nak beli no plate Pkr1 baik Anwar Ibrahim, Saifudin Nasution, Tian Chua. Jangan harap Lim Guan Eng, Lim Kit Siang, Karpal, apatah lagi Presiden sebuah parti yang beristeri 3 itu.

Amat mengejutkan rakan-rakan di JPJ menyatakan mereka terkejut nombor plate PKR1 hingga PKR100 tak laku walaupun ditawar harga serendah RM200.

Anwar sepatutnya membeli Pkr6 atau Pkr666 atau Pkr6666 nombor kegemarannya. Namun tiada anak-beranak Anwar yang membeli nombor tersebut.

Kenapa rakyat Malaysia malu nak pakai nombor Pkr1...? Nizar dah tutup mulut ker bab ini?


Pengasas Bank Al-Rajhi Jatuh Miskin!

Posted: 20 Jun 2012 10:00 AM PDT

Sulaiman al-Rajhi: Dari Billionaire Kini Cuma Tinggal Sehelai Sepinggang

Berikut adalah catatan yang menarik mengenai Sulaiman al-Rajhi, pemilik al-Rajhi Bank iaitu bank Islam paling besar di dunia. Anggaran harta beliau yang dimiliki oleh Forbes adalah USD 7.7 bilion.

Namun kini beliau hanya tinggal sehelai sepinggang. Hartanya telah pun diberikan kepada anak-anaknya dan juga projek-projek wakaf. Ini adalah contoh orang kaya yang beriman yang dapat kita jadikan teladan selain dari kisah Ahmad Dawjee Dadhaboy yang mewakafkan tanahnya di 'Golden Triangle' Kuala Lumpur.

Bagaimana Sulaiman al-Rajhi Bermula?

1. Bermula dengan bisnes money exchange dan melihat masih belum ada bank Islam yang wujud, kira-kira 30 tahun dahulu.

2. Berjumpa dengan pengurus (CEO barangkali) Bank of England dan juga pelbagai bank pusat tentang idea bank Islam, menyakinkan mereka bagaimana perbankan halal dapat mengukuhkan lagi ekonomi dunia kerana orang Islam dan Kristian tidak dapat berurusniaga dengan riba.

3. Bermula di London dan setelah berjaya kembali ke Arab Saudi dengan sokongan mufti besar, Sheikh Abdul Aziz Bin Baz.
Menjadi Miskin Semula Setelah Kaya

1. Beliau pernah jatuh sebanyak dua kali, dan 'miskin' kali ketiga ini merupakan kehendaknya sendiri dan ia memberikan ketenangan dalam diri. Hartanya telah diberikan kesemuanya kepada anak-anak dan projek-projek wakaf.

2. Sebahagian harta telah dibahagikan terlebih dahulu kepada anak-anaknya untuk mengelakkan isu perebutan harta yang merugikan syarikat, masyarakat dan negara.

3. Sebahagian yang lain digunakan untuk projek-projek wakaf SAAR Foundation dan kesemua ini dilakukan semasa masih hidup dan bukan efektif selepas mati seperti yang selalu dibuat ramai orang.

Bertindak, bukan Sekadar Komplen


Antaranya …

1. Beliau menyedari pada zamannya tidak wujud bank Islam, maka dengan usaha keras beliau bermula dari bawah.

2. Beliau melihat proses sembelihan yang tidak sempurna, lalu beliau menubuhkan syarikat yang mengatasi hal berkenaan; al-Watania Poultry. Kini menguasai 40% pasaran di Arab Saudi.

3. Beliau juga sedar terlalu banyak bahan kimia dalam makanan, maka al-Watania Agricultural terlibat pula menanam sayur secara organik untuk memastikan lebih ramai yang makan makanan yang bebas bahan kimia berbahaya.

Pendidikan Kewangan Anak-anak

1. Memastikan anak-anak pandai menguruskan bisnes dan pelaburan sendiri seperti anak-anak perlu 'bekerja' untuk mendapatkan duit. Tiada istilah dapat duit 'in exchange of nothing'.

2. Menjadi mentor terbaik untuk semua anak-anaknya.

3. Sesibuk mana pun menguruskan bisnes dan pelaburan, pastikan persaudaraan sesama keluarga dijaga dan juga kehidupan di akhirat.

Lagi Yang Menarik

1. Tidak suka membazir; kenapa perlu pasang langsir tebal dan memasang lampu sedangkan Allah swt telah beri cahaya pada siang hari secara percuma?

2. Bisnes vs peribadi; memiliki ekuiti syarikat penerbangan dan masih membayar untuk tiketnya.

3. Merendah diri; masih menaiki penerbangan kelas ekonomi.

4. Menepati waktu; mempelajarinya pada awal memulakan bisnes kerana pernah lewat beberapa minit menghadiri mesyuarat dengan pegawai syarikat terkemuka di Eropah dan pegawai tersebut enggan berjumpanya kerana kelewatan tersebut.

5. Tegas dengan prinsip Islam; dijemput menghadiri jamuan makan malam. Keluar dari jamuan tersebut selepas menyedari ada program hiburan yang menyalahi syariat. Menteri bertanggungjawab akhirnya membatalkan program tersebut bagi membolehkan beliau berada dalam majlis tersebut. Itulah kuasa orang kaya yang beriman.

6. Semuanya baik-baik; Alhamdulillah. Itulah ucapan dari mulut beliau apabila mendengar kilang-kilangnya terbakar. Bukan sekali kejadian itu berlaku, tetapi dua kali.

7. Semuanya Allah punya; kita cuma pemegang amanah di atas muka bumi.

Ini cuma ringkasan dari saya, kalian dapat membaca berita penuh dari ArabNews melalui link berikut:
Sulaiman Al-Rajhi's life a rags to riches story

Sumber : http://www.pakdi.net/sulaiman-al-rajhi-dari-billionaire-kini-cuma-tinggal-sehelai-sepinggang/
  
*Kan bagus kalau pemimpin politik pun bersikap macam ni. Agak-agak dah tua macam Nik Aziz, 'wakaf' je jawatan tu untuk pemimpin yang lebih muda. Ini nak pegang jawatan sampai mati.

Khalid Samad Dan Fellowship With Christians

Posted: 20 Jun 2012 08:00 AM PDT


Kalau benda ni pemimpin UMNO yang buat, dah jadi muka hadapan HARAKAH dan Suara Keadilan macam kes YAB PM hadir (bukan sambut) ke sambutan Thaipusam di luar kuil. Tapi kalau pemimpin PAS atau PKR yang buat, senyap je kenapa? MUNAFIK!


*Benarlah kata Datuk Hasan Ali yang ada pemimpin PAS yang melindungi aktiviti murtad.

Utusan Malaysia Beradap, Akhbar Singapura Biadap!

Posted: 20 Jun 2012 06:00 AM PDT

MyMassa suka baca artikel-artikel dari Strait Times Singapura yang dipaparkan di blog Gerakan Anti PKR.


Apa yang MyMassa nampak, akhbar-akhbar Singapura mengupas kedudukan politik setiap negeri di Malaysia dengan terperinci. Apa kejadahnya sebuah akhbar negara luar begitu sibuk hal dalaman negara ini? Mereka secara jelas menyebut parti politik di Malaysia serta membuat analisa keadaan politik semasa. Kelihatan sifat kiasu Singapura tidak boleh hilang tanpa membiarkan Malaysia hidup dengan aman.

Bandingkan pula dengan akhbar-akhbar di negara ini. Walaupun ada menyiarkan berita dari luar negara, kebanyakan daripada berita tersebut diambil dari agensi berita antarabangsa atau agensi berita negara tersebut. Bila MyMassa baca keluaran Utusan Malaysia yang memetik pendedahan MyMassa, MyMassa terkejut melihat betapa sopannya akhbar negara ini kerana tidak menyiarkan nama penuh Singapura! Walaupun pegawai kerajaan dan warga Singapura telah secara terang mencampuri hal dalaman negara ini!

Klik untuk besarkan imej.
Itu baru MyMassa bandingkan media Malaysia dan Singapura. Belum lagi MyMassa bandingkan dengan akhbar Indonesia yang juga mengambil pendekatan aggresif seperti Strait Times yang terang-terang menyiarkan berita dalaman Malaysia tanpa merujuk kepada agensi berita tempatan!

Apa-apa pun, MyMassa mengucapkan jutaan terima kasih kepada Utusan Malaysia kerana menyedarkan ancaman dari negara jiran yang menanti menjelang PRU ke-13.


*Untuk yang dah lupa, penglibatan Singapura dengan pilihan raya Malaysia baru-baru ini bukan bermula pada PRU ke-13. Ianya lebih awal iaitu semasa PRK Bukti Selambau.

Pertemuan yb saifuddin dan walter chia first seceretary high commision of the republic of singapore. Pertemua di adakan di kelab cinta sayang sugai pertani kedah pertemuan hampir 2 jam bermula jam 9am -11am -sumbe GAP

Suaram, Bersih Funded By Zionists - Jews

Posted: 20 Jun 2012 05:00 AM PDT

 
No one can deny the rights of Suaram as a organization that fights for human rights, to file a complaint on the transaction process of the Scorpene submarines made by the Malaysian Government to the court of France.

What can be questioned is that what are their motives to raise an issue of our country to be judged by a foreign country.
It gets worse as now, Suaram is no longer seen as a free organization which fights for justice. Instead, they are going overboard.

Suaram is not satisfied with its functions as a complainer, they want to be the prosecutor and judge of the issue instead.

Suaram even stated that the Prime Minister will be given subpoena by the court of France to provide statements in the bribery trial.
It seems like their court have not even came to any result from their investigation, Suaram had known the results sooner they they do.
When Suaram did so, obviously rakyat would think on what are the purpose of bringing up the issue?

More importantly, who ordered them to do such thing?
Suaram is fighting for who - rakyat? the opposition? or even worse, foreign power?

Suaram uses the service of two French lawyers to help them in the Scorpene issue, Joseph Breham and a famous human rights lawyer, William Bourdon.

William Bourdon is the founder of an organization that is known as Sherpa where they fight for the imbalanced economy issues in poor countries such as Africa.

Sherpa is funded by two international organizations, both with big funds, Open Society Foundations (previously known as  Open Society Institute) and Tides Foundation.

OSF is fully funded by the currency criminal, George Soros who almost destroyed Malaysia's economy back then in the economic crisis in 1997/1998.

That was when Opposition Leader, Anwar Ibrahim who was the Finance Minister, wanted to give up Malaysia's dignity to the International Monetary Fund (IMF), before he was stopped by former Prime Minister, Tun Dr Mahathir Mohamad.

OSK is one of the biggest funder to the Tides Foundation, funder of Sherpa.

Tides Foundation did provide fund for Suaram, USD15,000 to organize its activity a few years back.

According to its website, Tides Foundation is an international organization that supports the left-wing agendas.

And because Suaram is seen as an organization that fights for left-wing understanding such as socialism, that is why they received such grant from Tides Foundation.

Few of the agendas fought by Tides Foundation include "radical gay, lesbian, bisexual, and transgender advocacy (LBGT)".
So, it is not surprising when Bersih's Chairman, Ambiga Sreenevasen admitted that Bersih received financial aid from two American Organizations, National Democratic Institute (NDI) and OSF.

Ambiga is the backbone of the annual Seksualiti Merdeka program which is held to promote LGBT lifestyle in this country.
The Bersih assembly, which was organized to bring down the government were clearly supported by Opposition Leader, Anwar.
Back in 2007, Anwar became one of the panels in the fund-raising event organized by National Endowment for Democracy (NED), an organization that also funds NDI.

If we are to look at this in detail, the involvement of Suaram in Scorpene issue, Ambiga in Bersih and Anwar as the opposition leader often relate to one another.

Suaram's actions in bringing up the issue of Scorpene to France court is not a coincidence and Bersih 3.0 rally on April 28 is actually planned.

The main backbone behind all this would be Anwar Ibrahim and his bosses, international Zionists - Jews organizations.
 

Wikileaks: Skandal RM50 Billion, Anwar - Rafizi. Finale.

Posted: 20 Jun 2012 02:29 AM PDT

Dari bahagian pertama (http://mymassa.blogspot.com/2012/06/wikileaks-tangan-yang-membongkar.html),kedua (http://mymassa.blogspot.com/2012/06/wikileaks-skandal-rm50-billion-anwar.html) dan ketiga (http://mymassa.blogspot.com/2012/06/wikileaks-skandal-anwar-rafizi.html).

Adalah tidak adil bagi menyalahkan Kerajaan PKR Selangor semata-mata untuk projek RM50 billion pembersihan Sungai Klang tanpa membuat perbandingan dengan Kerajaan BN. Untuk membandingkan dengan projek pembersihan Sungai Melaka juga bukan satu perbandingan yang adil kerana projek itu bermula lebih awal dan telah berjaya dibangunkan di bawah kepimpinan Datuk Seri Ali Rustam. Kini projek pembersihan Sungai Melaka telah memasuki fasa kedua.

Wajah Sungai Melaka yang telah dibersihkan.

Oleh kerana projek pembersihan Sungai Kelang diumumkan pada tahun 2009, maka MyMassa ingin bandingkan projek ini dengan projek yang bermula lebih lewat daripadanya iaitu River of Life (ROL). Untuk makluman pembaca, projek ini juga membersihkan Sungai Klang tetapi Sunga Klang yang terletak di Kuala Lumpur (maklumat lanjut di sini: http://www.riveroflife.com.my/). Projek ini diumumkan pada tahun lepas (2011) dan dikatakan menelan belanja RM4 billion untuk 10.7 km. Berbanding projek RM50 billon untuk 120 km yang dibuat oleh Kerajaan Selangor, projek River of Life ternyata lebih murah. Apa yang lebih membanggakan, walaupun dilancarkan pada tahun lepas, projek ini berjaya mendahului projek RM50 billion di bawah Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor (Anwar dan Rafizi).
23 MAY 2012 (Sin Chew) - Federal Territories and Urban Well-being Minister Raja Nong Chik said the first stage of the River of Life project implemented by government would be concentrated on river cleaning works, to ensure the project can be completed smoothly.

He said the RM4 billion worth of project is mainly to help clean and beautify the Klang and Gombak rivers. Government has set aside a total of RM3 billion for cleaning and RM1 billion for beautifying.

He said AECOM has submitted several design blueprints to beautify the rivers and he will present that to the Cabinet. Beautifying works is expected to start in this year or next year, after the completion of cleaning works.

Raja Nong Chik said they expect the rivers to be cleaned and certified as Class B where it is safe to touch.

He said the disapproval of the second phase of Sungai Langat water treatment station has cause water shortage problem and Greater KL project will indirectly affected.

He said SYABAS will not approve new development projects such as commercial and residential areas, as long as the water storage capacity in the area is insufficient.

He said as a result those property purchasers and developers will suffer great losses and the Greater KL project will be affected too.
Progres Kerja ROL
Setakat ini MyMassa belum jumpa perkembangan terbaru projek RM50 billion milik Kerajaan Negeri Selangor walaupun ianya telah satu warta Kerajaan dikeluarkan untuk projek ini.
Sebelum ini ada pemberi komen di blog ini menuduh pendedahan MyMassa hanya copy paste. Warta Kerajaan ini adalah bukti bahawa banyak lagi dokumen yang akan didedahkan. Kecualilah Rafizi boleh menerangkan kepada rakyat mengenai progres projek ini seperti mana dia begitu hebat membongkar isu NFC. RM50 billion bukan satu jumlah yang sedikit. Jika pembangkang begitu prihatin dengan pinjaman NFC RM250 juta, kenapa pembangkang terutamanya Rafizi seperti cuai menguruskan RM50 billion?

Apa yang lebih merisaukan MyMassa adalah syarikat yang dipilih oleh Kerajaan Negeri Selangor untuk mengendalikan projek RM50 billion ini. Untuk rekod, syarikat luar yang akan melaksanakan projek ini adalah Wessex Water. Dan Wessex Water merupakan subsidari kepada RWE (Germany) yang juga induk kepada syarikat yang gagal mengurus air Kelantan lebih 20 tahun. Adakah episod kegagalan pengurusan air Kelantan seperti mana didedahkan MyMassa di sini (http://mymassa.blogspot.com/2011/11/sejarah-air-kelantan-nik-aziz-hutang.html) akan berulang di Selangor?

Penjelasan dari Kerajaan Selangor mengenai perjalanan projek ini amat-amat diperlukan bagi memastikan RM 50 billion yang telah diumumkan oleh MB Selangor tidak diselewengkan.


-Tamat-


*Sebar-sebarkan.

The Unspinners

Posted: 20 Jun 2012 11:13 PM PDT

Belantan

Posted: 20 Jun 2012 11:07 PM PDT

Belantan


Panas..!!! Pergolakan pentadbiran PKR Selangor?

Posted: 20 Jun 2012 11:25 AM PDT
Kepimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor dikatakan kembali bergolak berikutan tindakan Pengerusi PKR Negeri, Azmin Ali menerusi laporan sebuah portal berita propembangkang, 13 Jun lalu yang menggesa supaya Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Husin dipecat.

Dalam laporan itu, Azmin yang juga Ahli Parlimen Gombak dinyatakan menerusi twitter minggu lalu menerbitkan semula tulisan di laman sosial menggesa Faekah dipecat daripada jawatannya sejak mengambil alih daripada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad pada 2010.

Tulisan Azmin itu disiarkan menerusi kempen 'Kami Sayangkan PKR' yang dihebahkan melalui laman maya.

Tindakan Azmin seperti yang dilaporkan media itu bukanlah perkara yang menghairankan kerana dia sebelum ini pernah dikatakan tidak sehaluan serta tidak berpuas hati dengan cara kepimpinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dalam mentadbir kerajaan negeri.

Ini kerana, Abdul Khalid dikatakan sering menolak permintaan orang parti itu khususnya dari golongan 'oportunis' untuk mendapat manfaat daripada sebarang pelaksanaan projek daripada kerajaan negeri.

Keadaan inilah yang barangkali memaksa Azmin memberi tekanan kepada Abdul Khalid sebelum ini sehingga membawa kepada perletakan jawatan Pengerusi PKR Selangor oleh Abdul Khalid dan digantikan oleh Azmin sendiri pada 2010. Begitu juga dalam soal gesaan Azmin agar Faekah dipecat daripada jawatannya yang didakwa mempunyai kaitan yang serupa.

Menurut sumber dari pihak kerajaan negeri, difahamkan tulisan twitter Azmin itu dibuat sebagai mewakili 'orang PKR' yang tidak setuju dengan tindakan Faekah tidak menyalurkan projek-projek di bawah Geran Selangorku kepada mereka.Ini kerana menurut sumber itu, Faekah dikatakan merupakan salah seorang daripada ahli jawatankuasa merangkap wakil parti politik dalam pengurusan geran berkenaan yang mempunyai peruntukan keseluruhan RM300 juta menerusi Bajet Selangor 2012.

Apa pun, senario itu dilihat antara pergolakan yang berlaku dalam PKR yang menjadi-jadi pada hari ini dan boleh dikatakan ia bukanlah rahsia bagi kebanyakan orang dan penganalisis politik di negara ini.

Apa tidaknya, umum di negara ini dari peringkat orang muda hinggalah kepada orang tua sememangnya mengetahui dakwaan melibatkan kepimpinan tertinggi parti pembangkang itu dari segi moral khususnya.

Daripada dakwaan melibatkan isu seks, salahguna kuasa sehinggalah yang paling terbaru pemimpin tertinggi parti itu iaitu Anwar Ibrahim didakwa memiliki 20 akaun induk bernilai RM3 bilion susulan daripada akuan berkanun bekas Gabenor Bank Negara, Datuk Abdul Murad Khalid sebelum ini.

Begitu juga dengan Azmin yang juga Timbalan Presiden PKR yang turut didakwa bersama isterinya, Shamsidar Taharin memiliki aset dipercayai bernilai lebih RM30 juta sepanjang 1992 hingga 1994. Dalam tempoh itu, Azmin dikatakan bekerja sebagai Setiausaha Sulit kepada Timbalan Perdana Menteri dengan menerima gaji sebanyak RM2,442 sebulan manakala Shamsidar hanyalah seorang suri rumah yang tidak bekerja.

Itulah realitinya PKR, mereka tidak pernah terlepas daripada apa jua dakwaan melibatkan masalah pemimpinnya meskipun sering menyalahkan pihak lain khususnya parti lawan mereka dengan ungkapan fitnah dan konspirasi.Semua dakwaan itu dilihat lebih menjurus kepada peribadi individu dalam parti pembangkang itu.

Namun, di peringkat kerajaan negeri di bawah pimpinan PKR, Pas dan DAP di Selangor ini lain pula keadaannya apabila dikatakan menjalankan tadbir urus kononnya untuk manfaat seluruh rakyat tetapi hakikatnya, pentadbiran mereka penuh dengan kecelaruan sehingga menyusahkan rakyat.

Tidak hairanlah apabila Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Noh Omar sebelum ini dengan sinis menggelarkan pentadbiran negeri sebagai 'tikus membaiki labu' yang mana gelaran itu amat tepat berdasarkan perbandingan apa yang dilakukan pakatan pembangkang sejak mengambil alih pentadbiran negeri ini bermula Mac 2008.

Gelaran sedemikian sebenarnya satu refleksi bahawa kerajaan negeri pada hari ini boleh dilihat sebagai 'kerajaan tikus' kerana banyak perkara yang dilakukan kerajaan negeri pada hari ini yang bukan hanya tidak membawa sebarang manfaat, bahkah memburukkan lagi jaminan keselamatan sosial rakyat pada masa depan.

Ambil sahaja isu bekalan air terawat sebagai contoh, kerajaan negeri sehingga hari ini masih enggan memberikan persetujuan untuk pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 yang sebenarnya untuk menampung keperluan bekalan air bersih baik kepada rakyat serta industri di negeri ini selain sebagai langkah untuk menangani krisis sumber itu yang dijangka berlaku 2014 di seluruh Lembah Klang termasuk Putrajaya.

Namun, alasan yang diberikan kerajaan negeri menolak pembinaan loji itu berdasarkan kenyataan Abdul Khalid menerusi laporan akhbar tempatan pada 30 Mei lalu adalah pembinaan loji berkenaan kononnya menyebabkan rakyat akan membayar kenaikan kadar tarif yang tinggi, selain terus mengatakan Selangor masih mempunyai bekalan air mentah yang banyak.

Sebenarnya isu bekalan air yang kritikal di negeri ini adalah air terawat dan bukannya air mentah seperti mana yang ditegaskan oleh Noh pada 25 Mei lalu bahawa dua buah loji rawatan air (LRA) Semenyih dan Langat berada dalam keadaan yang 'sarat' ekoran beroperasi melebihi kapasiti yang sepatutnya. Ini termasuklah dua lagi LRA iaitu di Sungai Batu dan Sungai Selangor Fasa 2 juga berisiko menghadapi situasi sama.Inilah kesannya akibat sikap 'kerajaan tikus' negeri ini yang mana mereka kononnya mahu melakukan sesuatu untuk perkhidmatan air tetapi pada masa sama rakyat dan industri negeri ini terpaksa menerima kesan daripada sikap mereka dalam menguruskan isu itu.

Situasi sama juga dilihat berlaku dalam soal pendidikan di Selangor apabila kerajaan negeri ini dikatakan menjadikannya sebagai komoditi untuk meraih sokongan politik.

Pandangan itu diakui sendiri oleh Pengerusi Sekretariat Orang Muda Selangor (Serang), Budiman Mohd. Zohdi yang menyatakan apa yang dilakukan kerajaan negeri dalam soal itu tidak memberikan manfaat kepada rakyat di negeri ini.

Mengambil contoh tindakan kerajaan negeri menutup Institut Kemahiran Yayasan Selangor (IKYS) serta tidak membenarkan pembinaan Universiti Teknologi Mara (UiTM) oleh Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) di Serendah sebelum ini, beliau menyatakan ia jelas memperlihatkan betapa ruginya anak-anak rakyat Selangor dari segi peluang pendidikan pada masa depan.

Begitu juga jelasnya dengan tindakan kerajaan negeri sebelum ini yang dilihat hanya mementingkan keuntungan apabila mahu merobohkan Asrama Yayasan Selangor di Kampung Pandan untuk dibangunkan projek komersial.

Justeru, apa yang berlaku di bawah kepimpinan pakatan pembangkang sejak mentadbir Selangor adalah peluang pendidikan untuk rakyat begitu banyak diabaikan hanya kerana mahu menjaga survival politik mereka.

Dalam tempoh empat tahun mentadbir Selangor, kerajaan negeri di bawah pentadbiran PKR, DAP dan Pas juga dilihat langsung tidak mempunyai sebarang inisiatif dalam melaksanakan pembangunan pendidikan termasuklah tidak mempunyai pelan khusus untuk tujuan itu.Kepada rakyat Selangor, cuba kita fikir sejenak dan namakan sebuah institusi pendidikan yang telah dibangunkan atau pelan pembangunan jangka panjang atau pendek yang dirangka oleh kerajaan negeri, nampaknya tidak ada langsung.

Apa yang pasti, semua kemudahan dan pembangunan pendidikan di Selangor yang ada pada hari ini hasil daripada usaha pentadbiran Barisan Nasional (BN) sebelum ini termasuklah Universiti Selangor (Unisel) yang sebelum ini dikenali sebagai Universiti Industri Selangor.

Sebenarnya, banyak lagi tindakan kerajaan negeri yang boleh disebut menjejaskan kehidupan rakyat di Selangor seperti isu perkhidmatan kutipan sampah yang gagal dilaksanakan kontraktor dilantik.

Akhirnya, kerajaan negeri terpaksa menggunakan wang rakyat untuk membeli 50 buah lori kompaktor sampah bernilai RM14.5 juta yang seolah-olah untuk menutup kelemahan mereka menguruskan perkhidmatan itu.

Suara Politik
Taminsari

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 Jun 2012 11:04 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


VIDEO: Pondan Pun Tahu Anwar Homoseksual...

Posted: 20 Jun 2012 11:00 PM PDTAnwar di kaitkan dengan homoseksual, maknanya betulah dakwaan wiki leaks bahawa singapore memang sudah tahu pelakuan homoseksual anwar.

Senyap-senyap PAS Kelantan Buat Promosi Agama Syiah....

Posted: 20 Jun 2012 07:00 PM PDT

Secara senyap-senyap pas kelantan buat promosi agama syiah di sana, bertopengkan expo perdagangan dunia islam, kerajaan kelantan tak segan silu membantu mempromosikan agama syaiah di sana...

Macam mana kerajaan negeri kelantan boleh tak perasan..? atau mungkin itu memang di sengajakan oleh kerajaan pas... apa pun ini bukti-bukti yang aku cedok dari facebook expo perdagangan dunia islam kelantan.


Pusat Karaoke Di Shah Alam, Khalid Samad Kata "Itu Keperluan Rakyat"

Posted: 20 Jun 2012 06:00 AM PDT

Kalau tengok Dari Jauh Nampak macam Tempat Parking Biasa. Tapi bila datang Dekat Rupa-rupanya ada Pusat Karaoke. Tersembunyi di Tingkat Parking dalam Bangunan Giant Sek7, Shah Alam.
Kalau Dahulu Shah Alam terkenal dengan Gelaran Bandar Islamic yang Suci. Tidak Ada Pusat Hiburan, Tiada Pusat Karaoke, Tiada Panggung Wayang.

Tapi Sekarang Tidak Lagi, Dibawah Kepimpinan Kerajaan Pakatan Rakyat semuanya sudah Berubah. Pusat Karaoke Sangat Dekat dengan Rumah Sewa Pelajar UITM dan Juga UITM itu Sendiri.Adakah Ahli Parlimen Shah Alam dari PAS tidak nampak Ataupun Buat-buat Tak Nampak?

Kenapa aku panggil karaoke jamban, pasal besar bilik karaoke tu sama besar macam jamban, sebenarnya orang tak menyanyi sangat dalam karaoke sebesar tu, buat port beromen je...

kalau tengok dari jauh orang tak tau kat situ ada karaoke jamban...nahh... kau nama karaoke bintang gemilang...

cina juga yang buat rosak shah alam...

inilah yang aku maksudkan, bilik karaoke bersaiz jamban...

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 20 Jun 2012 09:22 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


PAS Halang Bina Sekolah Agama Rakyat

Posted: 20 Jun 2012 08:00 PM PDT


Amat kontradiks didengar, tetapi ini adalah cerita benar. PAS sanggup bekerjasama dengan Lee Boon Chye, PKR untuk menghalang pembinaan sekolah agama rakyat di Perak. 

Pas Gopeng  menuduh Sekolah Agama Rakyat adalah haram kerana dibina tanpa kelulusan Majlis Agama Islam Perak(MAIP) dan Pejabat tanah. Tetapi pada hari ini ternyata semua kelulusan telah pun ditunjukkan kepada penduduk apabila wakil daripada pejabat Tanah dan MAIS sendiri memberikan penjelasan.

Mengapa tuduh Sekolah Agama Rakyat sebagai haram? Pelik benar perangai PAS ini, sejak berkawan baik dengan DAP, sekolah agama rakyat pun dituduh sebagai sekolah haram. (baca seterusnya).

Traunungkite Kecam Jenama PKR Tidak Laku

Posted: 20 Jun 2012 06:38 PM PDT


Rakyat malu untuk menggunakan nombor plet PKR1. PKR 1 harganya RM99,555, PKR 3 berharga RM50,000, PKR 8 harganya RM33,800, PKR 5 harga RM28,000, PKR 2 harganya RM23,000. Traunungkite menyifatkan jenama parti PKR tidak laku di pasaran.Ada yang mempertikaikan Nizar secara terbuka dalam Traunungkite. 


Ada juga yang menyatakan Anwar menggunakan proksi untuk membeli PKR1. Kesimpulannya, ada kalangan ahli PAS yang tidak setuju dengan tindakan Nizar mempolitikkan WWW1 yang mana melibatkan Sultan Johor. Bila timbul PKR1, rakyat mula naik muak dengan jenama PKR. Rakyat seboleh bolehnya tidak mahu ada kaitan dengan PKR, biarpun nama tersebut hanya di plet kereta.

Video Kenyataan Ahli Parlimen PAS Ini Buat Zuraida Naik Angin

Posted: 20 Jun 2012 07:30 AM PDT
KUALA LUMPUR, 19 Jun - Anggota Parlimen Hulu Langat daripada Pas, Dr Che Rosli Che Mat yang juga seorang pakar nuklear sekali lagi menjelaskan bahawa tahap radiasi projek kilang memproses nadir bumi di Gebeng, Pahang adalah di tahap yang rendah.

Che Rosli berkata beliau berpuas hati dengan pembentangan Laporan Jawatankuasa Pilihan Khas (PSC) Mengenai Projek Lynas Advanced Materials Plant (LAMP) di Dewan Rakyat, Selasa.

"Saya berpuas hati dengan pembentangan ini sebab jawatankuasa ini mengutip pandangan dan masalah masyarakat. Sebagai contoh kalau kita baca laporan di muka surat 17 dan 18 di dalam laporan itu memang betul.

"Itu bagus dan saya setuju. Tahap daripada segi radiasi memang rendah, itu saya tahu sebab saya sendiri yang mengukur (tahap radiasi). Perkara lain saya tidak berani komen... saya tidak berani sebut sama ada Lynas selamat atau tidak," katanya kepada pemberita ketika ditemui di lobi Parlimen, Selasa.

Pada Ogos tahun lepas, Dr Che Rosli mengakui bahawa projek Lynas adalah selamat dan tidak seperti dakwaan Anggota Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh yang juga naib presiden Parti Keadilan Rakyat.

Sebelum ini, dalam satu sesi temu bual dengan sebuah televisyen swasta (TV3)Dr Che Rosli berkata tindakan segelintir pemimpin pakatan pembangkang yang mendakwa projek berkenaan sebagai satu ancaman kepada rakyat adalah tidak lebih daripada sekadar meraih kepentingan politik.

Beliau turut ditanya mengenai pemberian lesen sementara kepada Lynas untuk beroperasi dan menyifatkan tindakan sedemikian adalah betul.

Zulkifli Nordin : Berkata Benar Berdosa Besar Dalam PAS

Posted: 20 Jun 2012 06:05 AM PDT

Video Salahuddin Ayub Menipu Tentang Pendidikan Percuma #PASerabut

Posted: 20 Jun 2012 12:30 AM PDTSemasa di Ceramah Perhimpunan Hijau ke Putrajaya di Ledang pada 17hb Jun 2012 jam 9.30 malam, Salahuddin Ayub telah menipu rakyat dengan mengatakan bahawa dibawah perkara 153 Perlembagaan Persekutuan telah dijanjikan pendidikan percuma.

Hudud : Ahli Akademik Arab Saudi Sindir PAS

Posted: 19 Jun 2012 10:00 PM PDT


PISAU.NET

Posted: 20 Jun 2012 09:14 PM PDT

PISAU.NET


Guan Eng & DAP Kesal Apabila UDA Berjaya Selesaikan Isu Tanjong Tokong

Posted: 20 Jun 2012 06:00 PM PDT

Wawasan Lim Guan Eng sebagai ketua menteri paling mulia dan saksama berjaya hasil sokongan anda, pada PRU13 jangan lupa pangkah pakatan agar dasar dan wawasan murni DAP dapat dilaksanakan.

Pisau ucapkan tahniah kepada UDA Holding yang akhirnya berjaya menyelesaikan isu tuntutan penduduk kampung Tanjong Tokong,tak ada pula seekor pun haprak pakatan dedahkan bahawa kejayaan UDA memelihara penempatan orang melayu agar tidak dipindah keluar daripada Tanjong Tokong.

Penduduk Kampung Tanjong Tokong menerima rumah bernilai RM300 ribu ,berbeza dengan regim DAP yang halau penduduk Kampung Pokok Asam yang tidak diberi apa apa pampasan.

Masalah penempatan semula Kampung Tanjung Tokong akhirnya menemui jalan penyelesaian apabila Pengerusi UDA Holding Bhd (UDA) Datuk Nur Jazlan Mohamed bersama penduduk kampung memeterai Perjanjian Penyelesaian Perumahan Penduduk di Georgetown.

Rancangan pembangunan semula kampung itu yang tertangguh sejak 17 tahun lepas tercapai apabila penduduk di situ bersetuju menerima pampasan seunit rumah bagi setiap keluarga.

Nur Jazlan berkata persetujuan itu membolehkan kira-kira 1,200 keluarga yang tinggal dalam keadaan tidak selesa sebelum ini mempunyai kediaman dilengkapi prasarana terancang yang bakal dibangunkan tidak lama lagi.

"Pembangunan fasa pertama itu akan dimulakan segera bagi pembinaan rumah pangsa kos sederhana berkeluasan 79 meter persegi lengkap dengan kemudahan asas.

"UDA berjanji dengan penduduk Tanjung Tokong bahawa rancangan pembangunan semula melibatkan kawasan seluas 10 hektar ini tidak akan merugikan penduduknya," katanya kepada pemberita di Georgetown hari ini.

Katanya setiap penduduk akan menerima rumah bernilai RM300,000 yang bakal siap dalam tempoh empat tahun melibatkan peruntukan sebanyak RM165 juta.

Pada majlis yang sama, UDA menyerahkan Surau Desiran Tanjung yang dibina di penempatan transit Tanjung Tokong bernilai RM2 juta kepada Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang untuk kegunaan penduduk di sana.

Nur Jazlan berkata pihaknya tidak dapat memenuhi hasrat segelintir penduduk yang mahu kekal mendiami kawasan berkenaan dengan rumah bercirikan perkampungan Melayu kerana keluasan tanah yang terhad.

Bagaimanpun UDA berjanji akan mendirikan perkampungan contoh dan sebuah galeri bagi mengekalkan warisan kampung berusia lebih 100 tahun itu.

"Pembangunan itu sejajar dengan hasrat kerajaan pusat menyediakan perumahan lebih selesa kepada penduduk Melayu di bandar Pulau Pinang sekali gus meningkatkan nilai hartanah mereka," katanya.

- Bernama

Tidak ada satu pun kenyataan memuji atau berasa lega daripada Lim Guan Eng atau mana mana pemimpin haprak pakatan apabila kejayaan pihak UDA menyelesaikan isu Kampung Tanjong Tokong.


Pisau kata " Banyak lagi dasar regim DAP ditangguhkan memandangkan kata seorang operatif DAP PRU13 semakin dekat nanti beri kesan kepada undi melayu dan india.."

Kementerian Pertahanan hanya membelanjakan kira-kira RM30 juta-Zahid Hamidi

Posted: 20 Jun 2012 08:00 AM PDT


Program Pemasyarakatan Banduan, yang diperkenalkan pada 2010, berjaya mencapai matlamatnya apabila tiada peserta program yang dibebaskan masuk semula ke penjara, kata Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata antara faktor utama kejayaan program itu ialah pendedahan kepada orang yang diselia (ODS) mengenai input spiritual dan kursus keterampilan asas membabitkan kemahiran seperti pertanian, perikanan, penyelenggaraan bangunan dan aktiviti yang memberi pendapatan kepada mereka.


"Dengan membekalkan ilmu pengetahuan dan kemahiran tersebut, ODS yang dibebaskan mampu berdikari bagi mencari nafkah hidup," katanya ketika menjawab soalan Datuk Ismail Mohamed Said (BN-Kuala Krau) pada persidangan Dewan Rakyat, Rabu.


Ahmad Zahid berkata seramai 2,713 banduan atau ODS terlibat dalam program itu sejak ia diperkenalkan.


Sehingga Mei lalu, 1,827 ODS telah dibebaskan, katanya.


Menjawab soalan tambahan Ismail mengenai pembinaan pusat pemulihan pemasyarakatan itu, Ahmad Zahid berkata Kementerian Pertahanan hanya membelanjakan kira-kira RM30 juta bagi lima Pusat Pemulihan Pemasyarakatan yang menyediakan program untuk mengintegrasikan pesalah undang-undang kembali semula ke pangkuan masyarakat.


Beliau berkata ia menjimatkan berbanding kos bagi membina lima buah penjara.


"Sepatutnya lima penjara yang dibina dengan belanjawan RM50-60 juta bagi tiap-tiap satu penjara, ertinya kita memerlukan RM250 juta.

"Tetapi untuk lima pusat tahanan, Kementerian Pertahanan hanya membelanjakan kira-kira RM30 juta. Ini bermakna kita dapat mengurangkan belanja kira-kira RM220 juta," katanya.


Sementara itu, ketika ditemui pemberita di lobi Parlimen, Ahmad Zahid berkata beliau akan menjawab hal-hal berkaitan pembelian kapal selam Scorpene dan inkuiri oleh Mahkamah Perancis di Dewan Rakyat pada 26 Jun ini. – BERNAMA


Pisau kata "Zahid bakal hantar torpedo Scorpene ke kem haprak pakatan"

Lim Guan Eng :Malaysia's Top Land Broker

Posted: 20 Jun 2012 06:25 AM PDT

Malaysia Book Of Record hari ini secara rasmi mengumumkan Setiausaha Agong DAP memerangkap Ketua Menteri Pulau Pinang yang turut memegang jawatan sebagai khalifah kepada segerembolan khawarij telah secara rasminya menjadi Broker Tanah Paling Hebat sejak 2008.

Kedudukan Lim Guan Eng sukar digugat oleh mana mana pemimpin politik Pulau Pinang apabila pencapaian paling besar menjual tanah Bayan Mutiara dibawah dari harga pasaran. Dengan menggunakan ke pandaian bertaichi dan juga ilmu akauntan hasilnya Ivory Sdn Bhd beroleh keuntungan sebanyak 10billion.

Menurut jurucakap Malaysia Book Record salah satu faktor Lim Guan Eng memperolehi mata terbanyak pada tahun ini apabila beliau berjaya membuat silap mata dengan menjual tapak masjid dan juga tapak sekolah yang telah pun digazetkan diatas tanah Bayan Mutiara.

Hasilnya tanah tapak masjid dan sekolah yang bernilai lebih 300 juta menurut Ivory hanya akan membina sekolah dan masjid berdasarkan mengikut keperluan sahaja.Jika tidak mendapat persetujuan daripada pihak lembaga pengarah dan juga pembeli maka masjid tidak akan dibina.
Tanah fasa 2 yang digazetkan untuk membina rumah orang miskin oleh kerajaan BN di Taman Manggis juga berjaya dijual oleh Lim Guan Eng. Tanah tersebut telah dijual kepada pihak hospital swasta malah menurut sumber DAP hasil komisen lebih dari 6% diperolehi bernilai puluhan juta berjaya diraih oleh pihak broker.Fasa 1 kerajaan BN berjaya membina rumah untuk rakyat miskin.
Pisau kata "tahniah ,anda membuat pilihan yang bijak"

Lynas: Skandal Pembohongan Paling Licik Terbongkar

Posted: 20 Jun 2012 02:43 AM PDT


Di Malaysia hari ini, sudah menjadi pengetahuan umum bahawa jika sesuatu perkara itu berkaitan dengan pembangkang, maka ia tidak boleh lari dari pembohongan.


Lynas, adalah salah satu pembohongan pembangkang tahap paling memalukan. Ini kerana angka matematik dan fakta saintifik tidak boleh ditipu. Fakta dan angka telah membuktikan bahawa Kilang Lynas adalah selamat. Fakta dan angka ini bukannya direka-reka cipta sepertimana Raja Petra Kamaruddin mereka-cipta kisah pembabitan Perdana Menteri dalam pembunuhan Altantuya dari imaginasinya. Ia juga bukan seperti Anwar Ibrahim berimaginasi menjadi Perdana Menteri pada 16 September.


Fakta dan angka dari kajian saintifik lengkap yang dikemukakan oleh pihak International Atomic Energy Agency (IAEA) dan AELB mengenai Lynas bukannya imaginasi.


Justeru, eloklah sekiranya Fuziah Salleh, Tian Chua, Tan Bun Teet (Pengerusi Save Malaysia Stop Lynas) berhenti menyalak dan menerima hakikat bahawa Lynas adalah selamat. Belajarlah merasa malu dan bersalah apabila berbohong. Apatah lagi apabila sekutu sendiri iaitu Che' Rosli Che Mat, Ahli Parlimen PAS Hulu Langat yang juga seorang saintis, sendiri mengakui bahawa Lynas adalah selamat.


Fuziah, Tian Chua, Bun Tee sebelum ini begitu galak menyebarkan pembohongan bahawa kerajaan cuba 'mengecat-putihkan' apa yang gelap mengenai Lynas. Mereka mengenepikan segala dapatan dari kajian yang dilakukan oleh pihak-pihak yang pakar mengenai radioaktif dan nuklear sebaliknya menampilkan pakar-pakar politik serta 'pencinta alam' yang sesetengahnya diimport dari Singapura untuk menguatkan hujah kononnya Lynas adalah merbahaya.


Kerajaan bagaimanapun, tetap memberi ruang kepada mereka untuk membangkitkan isu ini sebagai usaha memastikan keputusan yang paling tepat untuk negara. Untuk itu, kerajaan telah menubuhkan panel parlimen untuk mengkaji apa yang dituduh oleh para penentang Lynas ini.


Bagaimanapun, pihak yang menentang langsung tidak mampu bercakap dalam bentuk fakta dan angka tetapi semua hujah mereka adalah bersandarkan emosi yang berbekalkan air liur semata-mata.


Justeru, panel akhirnya memutuskan bahawa "Jawatankuasa mengambil maklum bahawa melalui kajian, kadar purata dos sinaran di projek LAMP adalah 2 mSv setahun untuk pekerja (had dos tahunan dibenarkan adalah 20 mSv setahun) dan 0.002 mSv setahun untuk orang awam (had dos tahunan dibenarkan adalah 1 mSv setahun) dan ini menunjukkan bahawa kadar di projek LAMP adalah rendah dan selamat."


Dan, "Jawatankuasa berpuas hati bahawa projek LAMP telah memenuhi keperluan standard dan perundangan di Malaysia...Malahan, terdapat peruntukan undang-undang dan standard yang dikenakan ke atas projek LAMP adalah lebih ketat berbanding standard antarabangsa. Jawatankuasa mengesyorkan agar lesen Kelas A (Mengilang – Peringkat Pengendalian Sementara) atau (Temporary Operating Licence – TOL) dikeluarkan... (dan) satu jawatankuasa pemantauan (monitoring committee) dibentuk bagi memantau secara berterusan operasi LAMP."


Jika Fuziah dan kuncu-kuncunya mampu berhujah dengan fakta yang meyakinkan tentulah keputusan panel akan berbeza sama sekali.


Sifat pembangkang yang suka berbohong ini telah merugikan bukan sahaja Lynas, tetapi juga negara dan rakyat yang berpeluang bekerja di sana.


Menurut Lynas, penangguhan dalam mendapatkan lesen untuk kilangnya, yang pada mulanya diluluskan pada bulan Januari, mungkin akan ada "akibat yang sangat serius" untuk tempahan bumi nadir bernilai RM80 bilion yang sudah diterima, kerana sudah ditempah untuk "10 tahun yang akan datang". Ini bermakna kerugian juga dialami oleh negara ini selama 10 tahun akan datang kerana pendapatan kilang Lynas juga bermakna pendapatan kepada negara. Apatah lagi dengan nadir bumi menjadi antara sumber penting untuk menampung keperluan dunia yang semakin canggih ini.


Oleh itu, kita melihat tindakan menghalang operasi Lynas, adalah umpama menolak rezeki.


Nampaknya, dalam isu ini, yang merbahayakan rakyat, negara dan alam sekitar bukanlah Lynas, tetapi Fuziah Salleh dan kuncu-kuncunya. Terbukti radioaktif dari air liur dan hati mereka yang busuk mampu menjejaskan rakyat dan negara.


Kita percaya, majoriti rakyat Malaysia mampu membezakan antara fakta dan angka dengan emosi dan air liur. Kedegilan pembangkang untuk terus memainkan isu Lynas dilihat sebagai bukti bahawa mereka amat terdesak kerana ketandusan isu di kala pilihanraya semakin hampir.


Pembangkang nampaknya masih tidak sedar bahawa semakin degil sikap mereka untuk menolak Lynas, semakin kuat gelombang penolakan rakyat terhadap mereka.

Scorpene: No Malaysians Are Being Subpoenaed – French Embassy

Posted: 19 Jun 2012 11:31 PM PDT

SUARAM a.k.a the Opposition is doing a very good job in insulting the Malaysians' intelligence by telling stupid and unending lies in their quest to tarnish the PM's image and bring down the government.


At first, they claimed that the PM had taken a bribe of EURO 114 million via a company named Perimekar but then it was confirmed that the payment was made to Perimekar for the maintenance, support and management services they provide including the lodging cost for 213 submarine officers, staff and crews for six years. Therefore, should the EURO 114 million be paid to the PM as a bribe, Perimekar would have been providing services for free, which makes no sense at all.


Then, SUARAM claimed that it was not EURO 114 million, but instead the PM sent a fax to DCNS asking for a bribe of USD 1 billion or RM3.8 billion or EURO 1.08 billion! To claim that the PM had actually asked for a bribe via a fax can only mean one thing that is SUARAM is downright stupid to come out with the stupidest lie.


Then it turned out that the amount EURO 1.08 billion is actually a full amount of the contract of purchase of the submarines plus the support, maintenance and management services. Therefore, should the total EURO 1.08 billion was paid directly to the PM as a bribe as alleged by SUARAM, then it would mean that Malaysia was given the submarines for free – which absolutely makes no sense at all too.


In order to add 'spice' to the story, SUARAM claimed that the PM or 'maybe' the PM's assistant, Abdul Razak Baginda had an affair with a Mongolian model, Altantuya Sharibuu, supposedly served as a translator in the submarines dealings who was then, blown up by the PM's wife. But then, it seemed that the dealings were done in English and no translator was needed.


And the PM's wife at the time of the murder was attending a 'buka puasa' function with the orphanage with thousands of alibis to confirm her innocence. The PM had never met Altantuya, and the badly superimpose photos of the PM and Altantuya together that was spread around by the Oppositions are evidence in itself that PM is telling the truth and that the Oppositions are in a very desperate situation.


With all these lies now widely exposed, it is almost a pity that SUARAM has to continue lying.


Just recently, SUARAM made another statement saying "a right hand man of defense analyst Abdul Razak Baginda, Jasbir Singh Chahl, is the first Malaysian to be subpoenaed as witness in the Scorpene case hearing currently underway in France."


And yet, the French Embassy in Kuala Lumpur when asked about this is surprised that they have not heard or informed about any subpoena. According to the Embassy, procedures stated that the French Ministry of Foreign Affairs must be informed about any subpoenas served by the French court to the citizens of other countries, and in this case, Malaysia.


The Ministry will then inform Wisma Putra accordingly, in order for action to be taken. No subpoenas can be served directly to any citizen of this country without any of these parties knowing.


Now that none of these parties ever heard of any subpoenas, it is clear that SUARAM has been lying again, right to our faces.


We can see the desperation in the oppositions is getting out of control as the election draws nearer. So, be sure that the lies will only get bigger and spicier.


For the Malaysians, let's just sit tight, wait and see how big can it get. Do not worry because as long as the PM is doing a fine job in taking care of us and the country, SUARAM a.k.a the Oppositions can lie all they want but they can be sure that the rakyat will never vote for liars who are continuously insulting our intelligence.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 20 Jun 2012 09:08 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


INI PELAJAR YANG ADA OTAK !

Posted: 20 Jun 2012 08:25 PM PDT

PAS PANAS LAGI.

Posted: 20 Jun 2012 07:38 PM PDT

PENYATUAN RAKYAT BERMULA DI SEKOLAH.

Posted: 20 Jun 2012 05:22 PM PDT

MAKNA DISEBALIK 'ANWAR REFORM'.

Posted: 20 Jun 2012 11:04 AM PDT

HABISLAH KALID : AZMIN ULANG TAKTIK ANWAR !

Posted: 20 Jun 2012 06:16 AM PDT

MENUJU SELANGOR : KENAPA KEPALA BANA SUNGGUH KAU NI ?!

Posted: 20 Jun 2012 03:35 AM PDT

AHLI PARLIMEN KUANTAN LOW CLASS.

Posted: 19 Jun 2012 11:30 PM PDT

r b f

Posted: 20 Jun 2012 07:18 PM PDT

r b f


Lynas:Skandal Pembohongan Paling Licik Terbongkar

Posted: 20 Jun 2012 06:06 AM PDT


Di Malaysia hari ini, sudah menjadi pengetahuan umum bahawa jika sesuatu perkara itu berkaitan dengan pembangkang, maka ia tidak boleh lari dari pembohongan.

Lynas, adalah salah satu pembohongan pembangkang tahap paling memalukan. Ini kerana angka matematik dan fakta saintifik tidak boleh ditipu. 

Fakta dan angka telah membuktikan bahawa Kilang Lynas adalah selamat. Fakta dan angka ini bukannya direka-reka cipta sepertimana Raja Petra Kamaruddin mereka-cipta kisah pembabitan Perdana Menteri dalam pembunuhan Altantuya dari imaginasinya. Ia juga bukan seperti Anwar Ibrahim berimaginasi menjadi Perdana Menteri pada 16 September. 

Fakta dan angka dari kajian saintifik lengkap yang dikemukakan oleh pihak International Atomic Energy Agency (IAEA) dan AELB mengenai Lynas bukannya imaginasi. Justeru, eloklah sekiranya Fuziah Salleh, Tian Chua, Tan Bun Teet (Pengerusi Save Malaysia Stop Lynas) berhenti menyalak dan menerima hakikat bahawa Lynas adalah selamat. Belajarlah merasa malu dan bersalah apabila berbohong. Apatah lagi apabila sekutu sendiri iaitu Che' Rosli Che Mat, Ahli Parlimen PAS Hulu Langat yang juga seorang saintis, sendiri mengakui bahawa Lynas adalah selamat. 

Fuziah, Tian Chua, Bun Tee sebelum ini begitu galak menyebarkan pembohongan bahawa kerajaan cuba 'mengecat-putihkan' apa yang gelap mengenai Lynas. Mereka mengenepikan segala dapatan dari kajian yang dilakukan oleh pihak-pihak yang pakar mengenai radioaktif dan nuklear sebaliknya menampilkan pakar-pakar politik serta 'pencinta alam' yang sesetengahnya diimport dari Singapura untuk menguatkan hujah kononnya Lynas adalah merbahaya. 

Kerajaan bagaimanapun, tetap memberi ruang kepada mereka untuk membangkitkan isu ini sebagai usaha memastikan keputusan yang paling tepat untuk negara. Untuk itu, kerajaan telah menubuhkan panel parlimen untuk mengkaji apa yang dituduh oleh para penentang Lynas ini. 

Bagaimanapun, pihak yang menentang langsung tidak mampu bercakap dalam bentuk fakta dan angka tetapi semua hujah mereka adalah bersandarkan emosi yang berbekalkan air liur semata-mata. Justeru, panel akhirnya memutuskan bahawa "Jawatankuasa mengambil maklum bahawa melalui kajian, kadar purata dos sinaran di projek LAMP adalah 2 mSv setahun untuk pekerja (had dos tahunan dibenarkan adalah 20 mSv setahun) dan 0.002 mSv setahun untuk orang awam (had dos tahunan dibenarkan adalah 1 mSv setahun) dan ini menunjukkan bahawa kadar di projek LAMP adalah rendah dan selamat." Dan, "Jawatankuasa berpuas hati bahawa projek LAMP telah memenuhi keperluan standard dan perundangan di Malaysia...

Malahan, terdapat peruntukan undang-undang dan standard yang dikenakan ke atas projek LAMP adalah lebih ketat berbanding standard antarabangsa. Jawatankuasa mengesyorkan agar lesen Kelas A (Mengilang – Peringkat Pengendalian Sementara) atau (Temporary Operating Licence – TOL) dikeluarkan... (dan) satu jawatankuasa pemantauan (monitoring committee) dibentuk bagi memantau secara berterusan operasi LAMP." 

Jika Fuziah dan kuncu-kuncunya mampu berhujah dengan fakta yang meyakinkan tentulah keputusan panel akan berbeza sama sekali. Sifat pembangkang yang suka berbohong ini telah merugikan bukan sahaja Lynas, tetapi juga negara dan rakyat yang berpeluang bekerja di sana. Menurut Lynas, penangguhan dalam mendapatkan lesen untuk kilangnya, yang pada mulanya diluluskan pada bulan Januari, mungkin akan ada "akibat yang sangat serius" untuk tempahan bumi nadir bernilai RM80 bilion yang sudah diterima, kerana sudah ditempah untuk "10 tahun yang akan datang". 

Ini bermakna kerugian juga dialami oleh negara ini selama 10 tahun akan datang kerana pendapatan kilang Lynas juga bermakna pendapatan kepada negara. Apatah lagi dengan nadir bumi menjadi antara sumber penting untuk menampung keperluan dunia yang semakin canggih ini. Oleh itu, kita melihat tindakan menghalang operasi Lynas, adalah umpama menolak rezeki. 

Nampaknya, dalam isu ini, yang merbahayakan rakyat, negara dan alam sekitar bukanlah Lynas, tetapi Fuziah Salleh dan kuncu-kuncunya. Terbukti radioaktif dari air liur dan hati mereka yang busuk mampu menjejaskan rakyat dan negara. 

Kita percaya, majoriti rakyat Malaysia mampu membezakan antara fakta dan angka dengan emosi dan air liur. Kedegilan pembangkang untuk terus memainkan isu Lynas dilihat sebagai bukti bahawa mereka amat terdesak kerana ketandusan isu di kala pilihanraya semakin hampir. 

Pembangkang nampaknya masih tidak sedar bahawa semakin degil sikap mereka untuk menolak Lynas, semakin kuat gelombang penolakan rakyat terhadap mereka. 

Tulisan sumbangan Beruang Biru

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 20 Jun 2012 03:29 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


IMPIAN NAJIB VS IMPIAN ANWAR!!!

Posted: 19 Jun 2012 07:26 PM PDT

Impian Najib untuk Malaysia

Oleh ABDUL RASHID ABDUL RAHMAN dan HISHAMUDDIN AYUB
pengarang@utusan.com.my

KENINGAU 17 Jun - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau mempunyai empat impian utama untuk negara ini yang berasaskan kepada semangat 1Malaysia.

Menurut Perdana Menteri, impian pertamanya adalah menjadikan Malaysia sebuah negara yang aman, selamat dan harmoni bagi membolehkan segala program dilaksanakan dengan lancar dan berkesan.

Impian kedua pula, kata beliau, adalah melakukan transformasi bandar dan luar bandar agar rakyat Malaysia mendapat pendapatan tinggi dan negara dapat dimartabatkan sebagai negara maju.

"Yang ketiga ialah bagaimana saya dan rakan-rakan dalam kerajaan Barisan Nasional (BN) Pusat dan negeri dapat mewujudkan peluang- peluang yang lebih supaya di bawah langit 1Malaysia semua rakyat mendapat peluang sebaik-baiknya untuk mencapai potensi maksimum sebagai seorang individu," katanya.

Jelas Najib, impian terakhirnya ialah untuk mewujudkan Malaysia yang lebih baik dan kuat bagi memastikan masa depan generasi muda dan akan datang terjamin.

Katanya, beliau akan berusaha dengan bersungguh-sungguh bagi memastikan setiap impian tersebut menjadi realiti.

"Dengan izin Tuhan, kita sudah pun nampak hasilnya dalam tempoh tiga tahun ini yang mana banyak pembaharuan telah kita lakukan tetapi tidak perlulah saya huraikan satu persatu kerana orang kampung pun sudah boleh menilai apa yang kita lakukan selama ini," katanya.

Pssstt.... Berbeza dengan impian Anwar dan pakatan yang berangan-angan besar untuk tawan Putrajaya walaupun terpaksa mengorbankan 4 impian Najib untuk rakyat Malaysia.

1. Aman selamat dan harmoni akan diganti dengan kebebasan hak inividu dan demonstrasi jalanan.
2. Rakyat dapat pendapatan tinggi di dalam sebuah negara yang maju akan digantikan dengan kehidupan rakyat tanpa kos kerana segalanya akan diberi percuma dan belanja kos hidup hari-hari seperti tol dan pendidikan akan dihapuskan.
3. Semua rakyat akan mendapat peluang sebaiknya bagi mencapai potensi maksimum setiap individu akan diganti dengan liberalisasi yang bersandarkan kepada konsep pokok anau dalam belukar.
4. Mewujudkan Malaysia yang lebih baik dan generasi masa depan terjamin kedudukan akan diganti dengan Malaysia yang mesra yahudi, konsep perkongsian nama Allah dan mesra LBGT.

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 20 Jun 2012 03:16 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


MELETOPP Sudaah..! " Saya Disuruh Reka Bukti Untuk Jatuhkan Datuk Sri Najib..."

Posted: 20 Jun 2012 07:20 AM PDT

Kenyataan yang dibuat Datuk Zulkifli Nordin di atas itu bukan kenyataan baru, ia pertama kali di bangkitkan dalam persidangan Dewan Rakyat pada Mac 2010 setelah beliau dipecat dari PKR tidak berapa lama sebelum itu.

Tapi bila kenyataan sama diulang semula baru baru ini, secara terbuka dalam TV, ia mengejutkan ramai orang, terutama kalangan pensimpati pembangkang yang tidak terdedah dengan maklumat seumpama itu sebelum ini.

Orang Pembangkang kita semua tahu, trauma tengok TV, lebih lagi TV3.... Tapi yang dianjur untuk diboikot itu setahu kita adalah Buletin Utama sahaja, rancangan Soal Jawab TV3 baru baru ini tidak termasuk dalam senarai kot!

Ini pun satu hal juga, dalam pada bercakap tentang kebebasan bersuara, boleh pulak boikot-boikot media tertentu. Kebebasan suara apa macam ini..?

Tapi tidak mengapalah, kita tinggalkan soal itu untuk perbincangan di lain masa. Yang penting sekarang ialah, apa akibatnya kalau tuduhan Zul Nordin itu benar, yang dia diarah Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim untuk mereka-reka cerita mengaitkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam soal pembunuhan Altantunya?

Termasuk menyediakan Akuan Bersumpah (statutory declaration) palsu untuk mengaitkan Najib..?

Ini perkara serius....! Anwar bukan calang-calang orang, pernah diangkat sebagai pemimpin anugerah tuhan (oleh isterinya sendiri), dipandang tinggi sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia in the making, cakapnya, gayanya menjadi ikutan ramai anak muda dan anak tua. Malah kalau diikut-ikutkan Anwar adalah segala-galanya bagi sebahagian orang sehingga sanggup membuang ibu dan adik beradik sendiri.

Semasa demo Bersih 3.0 itu hari, kita lihat sendiri begitu ramai yang bangga, cukup dengan berdiri di sebelah bayang-bayang Anwar saja pun.

Penulis sendiri bangga dengan Anwar, terutama sejak melihat video seks yang didakwa melibatkannya – tak sangka rupanya ada orang Melayu yang punya 'size' seperti dia, ingat Mat Salleh saja....

Kebanggaan menjadi Melayu, bertambah kuat setelah menonton video itu. Ini sekadar nak menunjukkan betapa hebatnya Anwar.

Tapi siapa sangka, di antara semua yang hebat dan 'baik-baik' itu, rupanya Anwar juga tidak banyak beza dengan apa yang dia sering tuduh kepada musuh politiknya - guna politik kotor untuk jatuhkan imej pemimpin tertentu. Yang dedah bukan orang lain, tapi bekas peguam dia sendiri....

Setakat orang lain yang hanya mampu lihat Anwar dari jauh tapi pertahan Anwar mengalahkan pernah tidur sekatil, toksah mimpi nak disamakan dengan Zul Nordin yang susah senang bersama Anwar waima semasa Anwar bergelar banduan!!

Sudah tentu cakap Zul Nordin ada merit dan sebab yang kuat untuk dipercayai. Kalau ini salah, apa yang diungkapkan oleh Zul Nordin itu salah, macam biasalah, saman.

Tapi kalau tanya penulis, memang dari mula pun tak percaya Najib terlibat dalam pembunuhan Altantunya ini. Apa bukti yang ada, melainkan akuan bersumpah yang diketahui sekarang hanyalah rekaan semata-mata.

Apa yang hebat pasal Akuan Bersumpah...? Ramai tak tahu bahawa Akuan Bersumpah ini adalah adaptasi Sumpah Muhabalah dalam Islam. Dinamakan Akuan Bersumpah supaya ia boleh dimasukkan dalam sistem perundangan sivil negara ini, kalau Sumpah Muhabalah hanya terpakai di kalangan orang Islam sahaja.

Jangan kita lupa, Anwar tolak amalan Sumpah Muhabalah ini tapi dia nak pengikutnya percaya Akuan Bersumpah yang sebenarnya versi yang lebih kurang sama, sumpah juga...!

Sudah tentu tuduhan terlibat dalam pembunuhan bukan calang-calang tuduhan, kalau tidak, Raja Petra Kamarudin (RPK) tidak akan lari ke luar negara setelah Najib mengemukakan saman terhadapnya. Kita perlu lebih dari Akuan Bersumpah yang boleh direka dan dicipta untuk meyakinkan diri kita bahawa orang yang dituduh itu benar-benar terlibat.

Sebab itu akibat dari dakwaan Zul Nordin ini besar. Bukan sedikit orang yang dah termakan pembohongan Anwar bahawa Najib terlibat dalam membunuh Altantunya. Apa nak jadi dengan orang-orang ini kalau mati sebelum sempat minta maaf dengan Najib sebab tersilap percayakan Anwar dalam soal pembunuhan ini? Siapa nak tanggung dosa semua tu?

Ada yang jenis orang ini yang penulis kenal, bergelar pak Haji tau! Jangan silap saja penulis sebut pasal Anwar depan dia, cepat-cepat dia mintak 4 saksi, walaupun apa yang penulis sebut itu tidak ada kena mengena dengan hukum hudud dimana soal penyediaan 4 saksi ini adalah satu kewajiban.

Tapi bila sebut pasal silap Najib, terlupa dia soal 4 saksi, laju saja dia mengangguk, tak sempat penulis habis cakap pun – penulis cakap tentang Najib bin Yusof (jiran kampung), bukan Najib Razak.

Beruang Biru...

Abby Abadi Dah Offer Nak Cari Calon Suami Seorang Ustaz...! Azhar Idrus Ada Peluang Terbaik....

Posted: 19 Jun 2012 10:05 PM PDT

"Saya suka majlis macam ni dapat ilmu agama..." ujar Abby Abadi dramatis terkenal bekas pelakon utama siri Gerak Khas yang terkenal dengan watak Inspektor Aleeza. Abby menjelaskan, beliau sudah beberapa kali berada sepentas dengan kepimpinan Pemuda PAS.

"Saya sekarang ini selalu berdamping dengan ustaz-ustaz, jadi saya mengharapkan jodoh saya dengan ustaz jugak...Allahu Akbar...! Taklah...,main-main, iklan-iklan...!"

"Sapa ustaz kat sini....? Ramai...." ujarnya seloroh yang ditujukan kepada para hadirin.

Beliau menyatakan demikian pada program talk show Malam Keinsafan Bersama Selebriti di Dataran Kerdau malam ini yang dipengerusikan oleh AJK Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Kamal Ashaari.

Turut menjadi ahli panel ialah Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nasrudin Hassan at-Tantawi dan Ketua Dewan Muslimat PAS Pahang, Ustazah Salamiah Mohd Nor.

Abby yang hadir dijemput PAS Pahang di salah satu programnya di Kerdau, Talk Show Malam Keinsafan, selamba memberitahu "pak-pak lebai kulup" yang "meleleh air liur" bahawa dia yakin semua peserta Himpunan Hijau Ke Putrajaya tidak menerima sebarang bayaran.

Dia memberi alasan bahawa dia melihat "pak-pak lebai" di majlis talk show itu menghulurkan derma di dalam karung PAS di Kompleks PAS Pahang itu dan begitu "confident" bahawa mereka tidak menerima "habuan" dan hanya memberi "habuan" kepada parti mereka.

"Jadi saya yakin mereka tidak dibayar seperti yang diperkatakan dalam media sebelum ini," kata Abby Abadi di depan para peminatnya yang dipercayai mungkin memasang angan-angan menjadikan bekas isteri Norman Hakim itu sebagai "cawangan baru".

Malah, Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hasan Tantawi turut tidak melepaskan peluang untuk "mengusik" Abby Abadi dengan berterus terang bahawa "pak-pak lebai" PAS itu hadir bukan untuk melihatnya, tapi untuk melihat Abby sahaja.

Nampaknya Nasrudin yang serban sebakul pun mahu mencuba nasib, apatah lagi "pak-pak lebai kulup" PAS yang lain? Makin "melelehlah" mereka tengok janda Norman Hakim tu. Namun itu hanya gosip sampingan…

Berbalik kepada kenyataan Abby mengenai puak-puak PAS yang tidak menerima bayaran ketika menghadiri Himpunan Hijau Ke Putrajaya yang berlangsung di Stadium Darul Aman itu.

Saya ingin bertanya Abby Abadi, berapa lama dia kenal PAS dan para penganutnya? Setahun? Dua tahun? Tiga tahun? Sepuluh tahun? 20 tahun? Atau baru sebulan dua?

Dan apakah dia hadir ketika himpunan itu berlangsung di Kedah? Setahu saya, hanya Aishah saja yang dijemput dan PAS tidak menjemput "Inspektor Aleeza" ketika itu. Mungkin PAS takut Aishah rasa terancam dengan kecantikan Abby…

Untuk pengetahuan Abby, saya orang Kedah dan sudah lebih 30 tahun bergelumang, berkawan baik dan hidup bersama puak-puak PAS. Saya tahulah bagaimana perangainya puak-puak PAS tu…

Dan untuk pengetahuan Abby juga, saya juga hadir pada himpunan itu di Stadium Darul Aman bersama beberapa rakan. Saya juga seharian memakai baju hijau ketika itu dan duduk bersembang bersama orang-orang PAS sambil "pekena" bihun sup "Bershit 3.0". Abby nak cuba?

Dari perbualan saya dengan beberapa pakcik-pakcik dari Kelantan, mereka sendiri seronok bercerita bagaimana mereka diberikan wang poket untuk datang ke himpunan tersebut. Khabarnya, duit poket itu datangnya dari pemimpin PAS Kelantan…

Bagitu juga dengan beberapa pak-pak lebai lain yang datang dari Terengganu, Perak, Selangor dan Johor. Katanya mereka diberikan sedikit wang untuk makan minum ketika di Kedah…

Sebenarnya Abby, maklumat kami memberitahu sesuatu yang bertentangan dengan apa yang dikatakan Abby itu. Dan maafkan saya jika saya katakan bahawa kenyataan yang Abby keluarkan itu sangat salah dan tidak tepat langsung.

Abby, memang mereka terima wang poket. Biasalah begitu. Mana-mana parti pun begitu. Iyalah, bukan senang nak ajak orang ke program anjuran parti. Kadang-kadang ramai penyokong nak hadir, tapi tak mampu sebab masalah tak cukup duit. Sebab itu mereka dibantu sedikit…

Apa yang Abby nampak berkenaan derma itu memang benar. Itu perkara yang berbeza. Memang mereka menderma walaupun seringgit atau lima puluh sen. Itu memang tabiat PAS dari dulu. Ada yang hulur derma banyak dan ada yang sedikit.

Tapi itu dari sudut "derma karung". Ada di kalangan mereka yang berkata, "malu la kalau aku tak derma, nanti semua orang kata aku Haji Bakl pulak".

Namun dari sudut terima duit poket pula, memang mereka ada terima pun. Lagipun Mursyidul Am mereka sudah ajar awal-awal lagi, "kalau beri ambil sajalah". Dan sebab itu mereka ambil duit poket itu kerana ada "fatwa" yang membenarkannya. Cuma mungkin mereka malu nak beritahu Abby…

Jadi, saya harap Abby berhati-hati dan tidak tertipu dengan "pak-pak lebai" PAS. Nampak saja berlebai dan warak, tapi dalam poket mereka ramai yang ada "ubat kuat".

Saya puji Abby bertudung dan mendekati Islam. Tapi mendekati PAS bukanlah bermakna mendekati Islam sebenar kerana PAS punya Tuhan yang suka mencarut dan membenarkan penganut-penganutnya mencarut. Jika tak percaya, sila tanya pada "nabi"nya…

myKMU.net

Pendatang Asing Indonesia Akan Mengundi BN PRU Ke 13

Posted: 19 Jun 2012 06:28 PM PDT

Semua percaya beribu-ribu pendatang dari Indonesia telah didaftarkan sebagai pengundi, malah ia telah disampai ke pengetahuan Pembangkang sudah dimulakan dalam PRU sebelum ini

Justeru PRU 13 ini adalah paling mencabar bagi BN, maka gerakan memberi Mykad bagi menjadi pengundi itu diperhebat. Tiada pendekatan itu dibuat kepada pendatang Cina kerana dibimbangi mereka menyokong DAP.

Tiada reaksi kerajaan hendak membersihkan daftar pengundi seperti yang dituntut oleh Bersih 3.0 meskipun Senator John McCain dan rakannya dari Amerika yang melawat Malaysia baru-baru ini menyeru perlunya ada sistem pilihan raya yang adil dan bersih di Malaysia.

Maka pengundi hantu warga Indonesia itu dipercayai terus berada dalam daftar pengundi dan mereka akan mengundi.

Itu adalah perancangan jahat BN bagi mengekalkan kemenangan. Tetapi ia tidak berjaya menyekat tsunami politik dalam PRU 2008 dulu. Itulah perancangan Allah. BN merancang, Allah juga merancang. Rancangan Allahlah yang betul.

Chua Jui Meng, pemimpin PKR Johor bukan Islam tetapi dia percaya perancangan Allah seperti yang berlaku kepada keputusan mahkamah liwat dua Anwar Ibrahim. Semua merasakan Anwar akan dihukum dan dipenjarakan, tetapi mahkamah membebaskannya.

Telah ada di kalangan pengundi Indonesia itu berbincang sama sendiri siapa hendak disokong dalam PRU nanti?

Walau pun mereka diupah bagi menjadi pengundi tetapi ia tidak menjamin kehidupan yang selesa selepas pilihan raya itu. Dengan kebebasan mengundi yang ada maka mereka boleh memikir siapa patut diundi antara BN dan PR?

Seorang penulis Cina membuat tinjauan menyatakan belum tentu pengundi Indonesia itu akan mengundi BN. Mereka mengikuti perkembangan betapa kemenangan semula BN tidak menjamin harga barang yang tidak stabil itu dapat dipertahankan seperti sebelum pilihan raya.

Harga minyak dan gas dan lain-lain yang cuba dipertahankan sekarang adalah bagi menghadapi pilihan raya. BN tidak dapat mengawal kenaikan itu selepas pilihan raya.

Tetapi mereka mendapati PR membuat tawaran yang baik. Harga runcit minyak akan diturunkan. Jika minyak dapat diturunkan, maka ia memberi kesan kepada harga lain-lain barang. Harga barang mungkin dapat dikawal.

Mereka tahu sangat akan kesan rasuah yang dihadapi di negara mereka. Keponcangan hidup di sana adalah gara-gara rasuah yang tidak terkawal. Tidak ada yang tidak rasuah.

Jika rasuah tidak dibendung di Malaysia, kesannya ikut dirasa oleh pendatang dari Indonesia itu. Mereka melihat PR menawarkan untuk memerangi rasuah. Bila rasuah dapat dibendung, ia memberi banyak kebaikan kepada penduduk termasuk pendatang baik dari mana saja.

Keadaan harga barang yang mahal sekarang menjejaskan kehidapan pendatang Indonesia, Bangladesh dan lain-lain. Pendapatan mereka tidak banyak bertambah. Apabila mereka terpaksa menampung keperluan hidup yang tinggi, lalu mereka tidak dapat menghantar belanja secukupnya untuk keluarga di negara masing-masing.

Mereka tidak nampak nasib mereka akan berubah kiranya BN mengekalkan kuasa. Tetapi jika PR berkuasa, apabila harga barang dapat dikawal, maka akan ada lebihan dari perbelanjaan harian. Mereka boleh menghantar pulang wang yang lebih untuk keluarga masing-masing.

Kuat kerja mereka akan berbaloi.

Mereka juga tahu bahawa Anwar Ibrahim mempunyai rakan yang ramai di Indonesia yang terdiri dari orang-orang yang berpengaruh. Hubungannya semasa dalam kerajaan dulu lebih menarik dari rakan-rakannya yang lain. Rakan-rakan di Indonesia itu memang hendak melihat dia berjaya dalam politik.

Semua perkembangan ini mempengaruhi orang-orang Indonesia yang sudah menjadi pengundi itu.

Jika mereka mengadakan kempen senyap, belum tentu BN dapat meraih keuntungan dari gerakan menjadi pendatang Indenesia sebagai pengundi.

Yakinlah kepada perancangan Allah....!

sumber