Ahad, 8 Julai 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


PEJUANG BANGSA

Posted: 08 Jul 2012 11:27 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PAS guna artis tarik penyokong ke ceramah ...haha

Posted: 08 Jul 2012 12:30 AM PDTTu diaaaa..Ostat Hairie kata ceramah dia ramai gila yg dtg..mmg sah dia ni kira sekali dgn kerusi kot..makhluk halus pun termasuk sekali..wakakakaka Nah tu dia!!!

Ceramah Umum yang dianjurkan oleh PAS mendapat sambutan yang sungguh 'MENGGALAKKAN' yang diberikan oleh puak-puak PAS sendiri. Di manakah rakyat Sg Buloh itu sendiri? Kenapa masih banyak kerusi kosong yang kelihatatan?

 Artis-artis yang berjuang dalam PAS dipanggil berikan ceramah, tapi ceramah depan siapa? Kerusi meja dan mambang tanah ker? Hehe hehe...

 Gambar di atas menunjukkan sungguh jelas, rakyat sudah mula bosan dengan puak pembangkang ni. Bosan dengan ceramah mereka yang hanya maki hamun Kerajaan dan juga memberikan janji bintang di langit.

Dengan cuba memancing artis-artis terkenal yang kononnya masuk PAS disebabkan ingin memperjuangkan Islam ternyata cubaan mereka meraih simpati masyarakat terbukti GAGAL.

 Pada golongan artis pula, janganlah mencari publisiti murahan dengan menyertai sesebuah parti politik hanyalah untuk kepentingan peribadi.

Jika ingin bercakap soal agama, pergilah menuntut dengan guru agama yang betul bertauliah bukan dengan guru agama yang pandai membuat fatwanya sendiri. Bukankah jika bercakap tidak berlandaskan agama atau pun mempermainkan agama Islam...hukumnya apa?

Tepuklah dada tanyalah Iman....Renung-renungkan!!

sumber: fb Anti DAP Club 


Komen GPB

UMNO ada ke guna bro Amy Search , Aflin Shauki , Harun Salim Bachik, AC Mizal di pentas ceramah untuk cakap  politik  mengapa sertai parti keramat orang Melayu ini ....


Nampak sangat la PAS betul-betul   terdesak menarik penyokong-penyokongnya ke ceramah ...hahaha

Hairie bangga job berceramah maki UMNO semakin bertambah !

Posted: 07 Jul 2012 09:00 PM PDTIni lah tujuan utama mereka sertai parti hamPAS ini ... macam artis 2nd  class seperti  Hairie ,  tawaran berlakon dah slow..so kena cari altenatif lain la untuk cari income selain menaikkan semula popularitinya .

Jadi dengan sertai PAS , memang confirm la kerjanya akan  pi ceramah seluruh negara  la sebab itu lah modal PAS mencari duit daripada ahlinya yang menderma bagi mendapat jalan mudah ke syorga.

Nak kaya dalam PAS dengan menjadi penceramah atau ayam sabung mereka la ..dan syaratnya kena maki kerajaan dan UMNO .

PAS pulak perkudakanlah artis-artis 2nd class ini untuk menarik crowd  mereka mai ke ceramah hingga PRU 13 ..

Begitu lah nasib artis2 masuk PAS ...kalau nak berubah tak perlu masuk PAS pun ....

Jom ke Konvensyen Media Sosial 1Malaysia P.Pinang hari ini !

Posted: 07 Jul 2012 08:00 PM PDTKepada facebookers & twitter di sekitar P.Pinang .. jom hadir beramai-ramai ke Konvensyen Media Sosial 1Malaysia petang ini yang bermula 1 tengahari dan berakhir 6 petang di Sunway Convention Centre ,Sbrg Jaya .

Tak lupa kepada blogger terkenal  pro Pakatan.... jangan la pulak dengki  dengan konvensyen ini sampai terpaksa meroyan dalam artikelnya .  Cabutan bertuah itu biasa la ....kat mana-mana majlis termasuk Pakatan pun ada ...


Apa dosa UMNO kepada Abby Abadi ??

Posted: 07 Jul 2012 07:00 PM PDTRamai penyokong UMNO & peminat industri hiburan terkejut dengan perubahan sikap Abby Abadi selepas menyertai khawarij PAS , begitu kuat menghentam institusi parti UMNO.

 Seperti melepaskan bom , Abby seolah-olah menyimpan dendam lama terhadap parti yang paling banyak berjasa kepada orang Melayu .Apa  agaknya  dosa umno kepada abby abadi, sehingga begitu mendalam sekali abby berdendam & membenci institusi umno yang telah banyak menyumbang bakti kepada penggiat2 seni tanah air ?

 Adakah   abby abadi  marah lagi  dengan Norman hakim ( keluarga UMNO )   , Zul ,  dan  penyokong kuat umno ?Skandal: Wajah Guan Eng tertekan , Betty akui anaknya trauma ?

Posted: 07 Jul 2012 06:00 PM PDTSaya amat kecewa bahawa Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek telah mengenepikan penipuan sensasi dibangkitkan MCA terhadap suami saya sebagai masalahnya. Jelas sekali, Chua membiarkan konspirasi oleh BN dengan menggunakan Persidangan Negeri Melaka oleh Pengerusi MCA Melaka, Gan Tian Loo, untuk menyebarkan penipuan bahawa suami saya mempunyai hubungan rahsia dengan bekas kakitangannya dan saya telah menyerang beliau dan juga suami saya.

 Bagaimana ini boleh menjadi masalah suami saya apabila penipuan tersebut disebarkan oleh MCA? Suami saya tidak mempunyai hubungan sulit dengan bekas kakitangannya dan saya berulang kali menyatakan bahawa saya tidak pernah bergaduh dengan wanita tersebut atau menyerang sesiapun berhubung perkara tersebut.

 Sebagai seseorang yang mengetahui kesakitan yang dilalui keluarga dan isteri selepas pita seks Chua dengan dengan seorang wanita didedahkan, saya jangkakan bahawa Chua tidak akan menggunakan taktik sama terhadap pihak lawannya, terutamanya ia adalah satu penipuan.

 Kenapa sehingga kini MCA tidak dapat menunjukkan bukti bahawa saya memukul seseorang? Chua sepatutnya menyatakan dakwaan tersebut atau mengarahkan Gan untuk mengulangi kenyataannya di luar Dewan Undangan Negeri Melaka.

 Saya dan rakan-rakan saya telah mencabar Datuk Gan banyak kali apabila kita di dalam dan luar dewan di Melaka untuk beliau mengulangi penipuan yang disebarkan dan kemudian menyebabkan ia dicetak. Bagaimanapun, beliau tidak berani untuk mengulanginya di luar dewan kerana beliau tahu penipuan tersebut adalah tidak benar dan sekiranya beliau mengulanginya di luar, suami saya dan saya akan mendakwanya di mahkamah. Gan merupakan seorang penakut yang bersembunyi di sebalik imuniti dewan, mengetahui apa yang dikatakannya di dewan tidak boleh didakwa oleh suami saya dan saya. Saya hanya boleh mendakwa Gan sekiranya beliau menyatakannya di luar Dewan

. Gan cuba lari daripada tanggungjawab selepas menfitnah saya dan suami saya. Adakah ini gaya politik MCA? Saya telah memberi amaran kepada Gan di dalam dewan bahawa sekiranya beliau tidak berani unutk mengulangi fitnah yang dinyatakan di dalam dewan di luar, beliau selamanya akan dilihat sebagai "seekor tikus yang lari menyeberang jalan" (the rat running across the street) oleh komuniti.

Chua sepatutnya mengetahui impak terhadap anak-anak kita, tambahan pula ia adalah satu penipuan. Daripada mencari kebenaran dari fakta dan meminta Gan mengulanginya di luar, Chua memilih untuk menyerang suami saya. Chua sepatutnya mengetahui kenapa suami saya begitu marah dengan kenyataan sedemikan kerana

 (1) suami saya tidak mempunyai kesalahan untuk diakui;


 (2) beliau takut yang anak-anak kami dan saya akan disakiti oleh penipuan sebegini. Kami tidak mahu anak-anak kami ke sekolah dan mengalami trauma tersebut secara berulang kali. 

 Sebelum ini, terdapat penipuan disebarkan mengenai salahlaku seksual terhadap salah seorang anak lelaki saya dan kini berkenaan suami saya pula. Kenapa MCA terpaksa berbongkok dengan begitu rendah menggunakan isu seks untuk mencemarkan suami saya hanya kerana mereka sendiri mempunyai masalah sebegini – mereka fikir orang lain juga sama?

Suami saya adalah betul, beliau bukan Chua Soi Lek. KLIK DISINi


Komen GPB 

Lihatlah  wajah lidah biawak ini cukup tertekan & tidak ceria sekali bila isu ini kena kepada keluarganya .  Sampai tak mahu memberi kenyataan langsung  ketika sidang media bersama isteri   .

Adakah Guan Eng sudah di warning Betty  ??? hahaha... ye la kerana isu ini anak-anaknya trauma ...

DIMENSI

Posted: 08 Jul 2012 11:24 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Tony Puaka Kantol RM42 Juta! kehkehkeh

Posted: 08 Jul 2012 04:30 AM PDT


Tony Pua Kiam Wee's Super Blunder, Admits RM 42 Million Over Priced Fiasco!
Posted on July 8, 2012 by editor

For the past 48 hours, Super Arrogant PJ Utara MP Tony Pua has been boasting of "tearing into pieces" the claims of the RM 1 billion questionable deal made by Chua Tee Yong.

He has belittled Chua of being an accountant who did not know how to count and one who would end up with a big blunder!

But see who has being the first to make the biggest blunder! None other than our Oxford graduate who claims to be the Economic Czar!

He has admitted that the Pakatan Rakyat Selangor government has over paid RM42 million for a piece of land in Bestari Jaya from Talam Corporation Bhd!

The best part is this – he could not answer simple questions from the press.

When asked if the state entities – Unisel, SAP Holdings and PNSB – has received any repayment despite the purported successful debt recovery, this pathetic MP could only replied: "This is for the Selangor state government to reply."

He also could not reply why no White Paper has been issued by the MB
as promised, again saying its for the Selangor government to reply.

If that is the case, don't be a busy body lah giving daily press conferences, issuing 24 hour ultimatum and running down people when you cannot even answer basic questions.

Our advice to you is this – pose these simple questions to the MB first before you continue boasting. As we said, you will end up being the loser because of your sheer stupidity.

The MB has cleverly kept his silence and you bodoh bodoh do the talking.

The MB is not telling you everything. Neither has Talam being honest.  Tony Pua,  let the MB hang himself.

The MACC, Securities Commission and Bursa will be meeting you soon if you pretend to know so much when you do not. Good luck to you! - stopthelies

Omegay: Betty dan Jijah - Pertahan suami berlaku curang >:]

Posted: 08 Jul 2012 02:30 AM PDT


Jealous Betty vs Rainbow, The Sequel: Will Rainbow Strike Back?
Posted on July 8, 2012 by editor

We feel so sorry for Lim Guan Eng who is under the glare of the media over his affair with Ng Phaik Kheng aka Rainbow.

What? You don't believe us? You think we are hypocrites? Don't be like that.

We don't like his big mouth, that's true. But we believe that he has the right to a private life.

If he wants to have a harmless fling with a pretty girl, that's his right. I mean, look at his wife la. So fierce, never smile and the way she staged that demo in the Malacca state assembly. And that plaster on hubby's forehead. Harimau betina, betul!

Anyway, he should not blame the media. He could not manage his private life, it overlapped into his family life and suddenly there were three people in the marriage.

His family life is in uproar, husband and wife barely talking at home and every day, deny, deny deny. You write I sue! So typical. - continue reading here stopthelies


sebelum bini dia bukak mulut baca sini dulu klik sini huhuhu

betty dengan jijah takde bezanya..sama2 pertahan kecurangan suami untuk melindungi karier politik suami masing2..bini gak jadi mangsa dan dalam mase yang sama jadi pelindung nafsu serakah si suami..nampaknye nasib bini orang politik bukan saje kena kelentong hidup2 tapi wajib mentaati dan meredhai dosa2 perlakuan si suami huhuhu..

p/s: hmmm camne plak dengan bini BK? >:]
no nooo!...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


Omegay: Pepper Spray - Orang lelaki pun patut simpan jugak! huhuhu

Posted: 07 Jul 2012 11:30 PM PDT


Penyembur Lada Bersaiz Besar Lebih Baik
Oleh ISABELLE LAI

PETALING JAYA: Saiz tidak penting bagi penyembur lada yang membantu golongan wanita melindungi diri daripada serangan, kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Ku Chin Wah.

Beliau berkata, kebanyakan wanita sentiasa membawa penyembur lada bersama mereka pada hari ini sebagai alat untuk mempertahankan diri ketika berdepan perkara tidak diingini.

Bagaimanapun, Ku memberi amaran bahawa menggunakan penyembur lada ke arah sesiapa saja atas sebab-sebab lain daripada melindungi diri adalah satu kesalahan.

"Tiada masalah untuk membawa alat tersebut kerana ia dapat membantu melindungi mereka daripada diserang," katanya dalam satu temu bual.

Pakar produk keselamatan, Edmund De Run menasihatkan golongan wanita untuk membeli alat tersebut dalam saiz yang lebih besar kerana mereka mungkin diserang lebih daripada seorang.

"Bagaimana jika anda diserang lebih daripada enam lelaki? Penyerang sentiasa mempunyai ramai pengikut," katanya.

De Run berkata, terdapat pelbagai jenis penyembur lada di pasaran, malah ada di antaranya bersaiz sekecil pemegang kunci.
Malah, katanya, wanita dalam keadaan bahaya jika mereka kehabisan penyembur lada atau gagal melarikan diri daripada penyerang.

De Run berkata, golongan wanita perlu memegang penyembur lada ketika berada dalam situasi berbahaya terutamanya di tempat letak kereta.

"Penyembur lada juga amat berguna di rumah anda. Anda boleh meletakkannya di tempat yang senang dicari sekiranya anda terdengar bunyi mencurigakan pada waktu malam," katanya.

Syarikatnya mula menjual penyembur lada kepada orang ramai pada 2004 selepas mendapat kelulusan daripada pihak berkuasa.

Katanya, penyembur lada itu yang diimport dari Afrika Selatan turut digunakan anggota polis di sana untuk menghalau singa.

De Run berkata, penyembur tersebut yang boleh didapati dalam saiz 60ml dan 45ml boleh disasarkan ke arah penyerang sehingga sejauh empat meter.

Sebaik saja penyembur yang mengandungi capsicum tulen ditekan, penyerang akan mengalami kesukaran untuk bernafas, penglihatan kabur, sakit dan disorientasi.

Keadaan itu akan dirasai selama 30 minit hingga sejam tetapi tidak membawa maut.

De Run berkata, sesiapa yang ingin membeli alat tersebut perlu mendaftar dengan polis.

Namun, Ku memberitahu bahawa penyembur lada itu hanya boleh digunakan sebagai jalan terakhir untuk menyelamatkan diri.

"Saya akan katakan cara perlindungan terbaik adalah melarikan diri secepat mungkin jika anda boleh berbuat demikian," katanya. - mstar

Omegay: sketsa pagi ahad

Posted: 07 Jul 2012 08:57 PM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 08 Jul 2012 07:08 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


JELAJAH JANJI DITEPATI HARI INI DI BANGI - PAKATAN TAK MAMPU BUAT ROADSHOW HANYA KERANA SEMUA JANJI PAKATAN MUNGKIRI !!!

Posted: 07 Jul 2012 08:31 PM PDT

Jelajah Janji Ditepati - Hari ini Giliran Penduduk Bangi Jumpa PM!

Lebih 20,000 orang menyambut ketibaan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sempena Program Jelajah Janji Ditepati peringkat negeri Selangor di Teras Jernang, Bandar Baru Bangi hari ini.

Berdasarkan jadual, jelajah dimulakan dengan Perdana Menteri bersarapan di medan selera bersebelahan Pasar Awam Seksyen 1, Bandar Baru Bangi.

Selepas itu, Najib akan ke Akademi Lembaga Hasil Dalam Negeri di Teras Jernang, Bangi, yang menjadi lokasi karnival JJD yang dijangka dihadiri kira-kira 100,000 orang.

Perdana Menteri dijadual tiba di akademi itu kira-kira pukul 11 pagi untuk beramah mesra dengan orang ramai.

Pada program itu, orang ramai juga berpeluang mengunjungi gerai-gerai yang memperkenalkan pelbagai produk kerajaan seperti Kedai Rakyat 1Malaysia, Menu Rakyat 1Malaysia, Klinik 1Malaysia, Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA), Kedai Ikan Rakyat 1Malaysia dan Rumah 1Malaysia.

Mereka juga boleh mendapat maklumat mengenai peluang pekerjaan dan pendidikan yang ditawarkan pihak kerajaan dan swasta.

Program bermula seawal pukul 9 pagi dan berakhir pada 10 malam itu akan diselitkan juga dengan pelbagai acara menarik seperti konsert daripada artis tempatan serta pameran oleh agensi kerajaan.

Selain menjalin hubungan erat di antara pihak kerajaan dan penduduk setempat, program berkenaan turut bertujuan menyampaikan mesej kepada rakyat bahawa kerajaan Barisan Nasional (BN) bukanlah kerajaan yang hanya tahu menabur janji tetapi tidak menunaikannya.

Malahan ia juga akan menjadi medan terbaik kepada rakyat untuk melihat sendiri segala pembaharuan yang telah dilaksanakan kerajaan untuk kesejahteraan mereka.

Segala apa yang ditunjukkan oleh pentadbiran Najib adalah bertentangan sekali dengan mainan politik pembangkang yang sentiasa menabur pelbagai janji bagi meraih kuasa sedangkan dari segi realitinya sukar ditunaikan.

Namun ini berbeza dengan pentadbiran Najib yang membuat janji kepada rakyat berdasarkan kemampuan yang ada dan hampir kesemuanya telah ditunaikan.

Ini membuktikan, Najib tidak akan sewenang-wenangnya berjanji jika beliau tahu bahawa kerajaan pimpinannya tidak akan mampu menunaikan segala janji berkenaan.

Justeru berdasarkan hakikat itu, semua rakyat seharusnya sedar bahawa mereka akan mendapat faedah yang lebih besar jika Najib terus diberi mandat untuk memimpin negara pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Sementara itu, Koordinator BN Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed yang diminta mengulas jelajah terbaru di Bangi berkata, ia adalah langkah terbaik bagi membolehkan pimpinan Kerajaan Pusat mendekati rakyat Selangor yang kini dipimpin oleh kerajaan pembangkang.

Beliau yakin, rakyat khususnya golongan muda akan beralih memberi sokongan kepada BN sekiranya mereka dapat melihat sendiri segala pembaharuan yang telah dibawa kerajaan pimpinan Najib.

"Saya yakin rakyat akan memberikan sokongan tidak berbelah bahagi jika mereka dapat melihat dengan jelas bahawa hanya BN yang dapat membela masa depan mereka di negeri ini," katanya.

Beliau turut percaya, BN mampu menarik sokongan rakyat khususnya golongan muda berdasarkan sambutan menggalakkan terhadap segala program yang dianjurkan pihaknya di setiap pelosok Selangor.

"Contohnya, penganjuran Karnival Belia 4B Malaysia di i-City di Shah Alam baru-baru ini telah berjaya menarik kehadiran 15,000 belia dari Selangor dan juga dari seluruh negara.

"Kehadiran ribuan belia pada program tersebut jelas membuktikan pendekatan Perdana Menteri yang bersikap lebih santai dan terbuka telah berjaya menarik golongan muda terhadap BN.

"Ia turut disokong dengan usaha kerajaan pimpinan BN yang sentiasa berusaha untuk membantu dan membangunkan golongan muda di negara ini," katanya.

Bagi menyokong program JJD itu, Mohd. Zin yang juga Ahli Parlimen Sepang berkata, BN Selangor turut menganjurkan sendiri program Pameran Auto di Bangi pada tarikh berkenaan.

"Kita menawarkan hadiah lumayan kepada para pengunjung yang menyertai pertandingan yang diadakan pada Pameran Auto ini bagi memastikan lebih ramai yang hadir.
"Selain sebagai sokongan kepada Perdana Menteri, pameran anjuran BN Selangor ini bertujuan mencetuskan minat golongan muda dalam industri permotoran dan teknikal di negara ini," ujarnya.


p/s - Bila pula Pakatan Rakyat nak buat roadshow seluruh Selangor dan Malaysia bagi membuktikan bahawa janji-janji dan manifesto mereka buat pada PRU-12 telah ditepati ???? Takut ke nak berhadapan dengan rakyat sebab tak ada yang MAMPU Pakatan tunaikan untuk rakyat !!!!

Noh cabar PKR jawab isu berbangkit di Selangor

Posted: 07 Jul 2012 11:10 AM PDT

SHAH ALAM, 7 JULAI - Umno mencabar Parti Keadilan Rakyat menjawab terlebih dahulu segala isu berbangkit berhubung pentadbiran Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim di Selangor.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata PKR tidak perlu mempersoalkan peranan Barisan Nasional (BN) sebagai pembangkang di negeri itu sebaliknya menumpukan perhatian menjalankan urustadbir dengan telus.

Noh berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan terbaru yang dibangkitkan oleh pemimpin PKR dan DAP yang mahukan Noh menjelaskan dakwaan isu penyelewengan yang dikaitkan dengan beliau.

"Suruh Menteri Besar (Khalid) jawab soalan saya dulu. Jadi suruh PKR ajar Menteri Besar dia dulu yang pertama jawab mengenai isu Talam Corporation.

"Jadi kita hendak bagi tahu kepada PKR mereka ini bukan pembangkang di Selangor. Mereka ini adalah kerajaan di sini. Apabila mereka kerajaan (mentdbir) sekarang tugas mereka adalah membetulkan kerajaan yang ada.

"Jangan tanya apa yang Barisan Nasional buat tetapi tanya apa yang mereka buat sekarang?," soalnya kepada PKR.

Khamis lalu PKR mencabar Noh memberikan penjelasan mengenai kontrak pembinaan asrama pusat pengajian tinggi yang didakwa memberi keuntungan sebanyak RM508 juta kepada pihak berkaitan.

Ketua Penerangan PKR Selangor Shuhaimi Shafiei mendesak Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani untuk menjelaskan kos perbelanjaan asrama berkenaan yang didakwa meningkat berkali ganda.

Bagaimanapun Noh menempelak tindakan Shuhaimi yang dilihatnya sebagai "budak hingusan".

Beliau berkata Shuhaimi lupa untuk menyemak kelemahan ketara pentadbiran kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor.

"Shuhaimi ni budak hingusan dan suruhan, dia lebih layak tanya Menteri Besar dia sendiri (Khalid). Saya anggap Shuhaimi ini budak hingusan saja.

"Saya hendak cabar Shuhaimi, sebagai Ketua Penerangan PKR, apa tugas dia kepada rakyat di negeri ini?

"Dia bukan pembangkang di sini, tetapi dia adalah kerajaan, dia lah patut kena tanya MB dia dan terangkan kepada rakyat kenapa kerajaan lewat menerangkan dan mengapa hendak alihkan kepada isu lain pula?," kata beliau kepada pemberita.

Justeru Noh menggesa PKR menyemak kembali pencapaian mereka selama hampir sepenggal mentadbir Selangor sejak Pilihan Raya Umum 2008 lalu.

"Sebelum hendak selak kain orang, cuba selak kain sendiri dulu yang mana orang tengah selak kain dia (PKR) sekarang di Selangor.

"Jadi suruh mereka menjawab dulu segala isu yang dibangkitkan oleh pembangkang (BN) di Selangor hari ini," katanya.

Noh dalam pada itu mencabar Khalid untuk terus membentangkan kertas putih sekaligus menyangkal dakwaan mengenai kontroversi pemulihan hutang kerajaan negeri melibatkan Talam yang turut mendapat gesaan rakan komponen partinya PAS.

"Ini menunjukkan PKR sekarang ini bukan sahaja menipu rakyat tetapi dia menipu Pakatan dia sekali.

"Dia tipu PAS lagi. Dia menipu PAS, dia tipu rakyat, janji kata hendak beri kertas putih sejak 2011 lagi, tetapi kenapa dia tidak buat?," katanya lagi.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 08 Jul 2012 03:47 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Perkhidmatan LCC

Posted: 07 Jul 2012 08:33 PM PDT

Menurut penggunaan biasa, LCC dimaksudkan ramai sebagai Low Cost Carrier atau Kapalterbang Kos Rendah.

Entahlah ... betulkah itu naik kapalterbang.

Kalau naik kapalterbang perlu bersesak di lapangan terbang, itu dah macam bersesak di Puduraya lama dulu sewaktu musim perayaan untuk naik bas ekspres.

Kalau naik kapalterbang perlu beratur panjang, itu dah macam pekerja estet dulu-dulu beratur ambil gaji diakhir hari kerja. Dapat gaji, mereka pergi mabuk dengan toddy.

Kalau naik kapalterbang kena angkat beg sendiri, itu bukan naik kapalterbang tapi naik kapal layar dulu-dulu yang bawa buruh India dari pelabuhan Madras, Beg dan kotak angkat sendiri.

Kalau naik kapalterbang perlu pakai payung untuk pergi ke tangga untuk memasuki pesawat ketika hujan, itu dah macam orang kebiasaan dulu-dulu menunggu bas dalam hujan bawah payung kerana tiada bus stand terbina.

 Kalau naik kapalterbang perlu lihat tuan punya pesawat berkelahi dengan pengurusan lapangan terbang, dah macam dulu selalu pemandu teksi berkelahi dengan JPJ yang menjalankan peraturan.

Kalau naik kapalterbang asyik ditipu dengan pelbagai bayaran  surcharge hingga tambang murah menjadi mahal seperti baisa atau lebih, dah rasa macamdulu-dulu orang pinjam duit dengan Chettiar yang tak habis-habis bunga perlu dibayar dan ada saja bayaran tambahan dipinta. 

Rasanya, kalau naik kapalterbang, tiada perbezaan dengan kehidupan harian dahulu kala, bukan naik kapalterbang namanya.
Ada orang panggil Low Class Operator tapi apa yang Husin faham, LCC yang itu nampaknya macam Low Caste Carrier. 

bumiyang

Posted: 08 Jul 2012 03:45 AM PDT

bumiyang


PM Mesti Bersih Daripada Masalah Moral!!!

Posted: 07 Jul 2012 09:49 PM PDT

Sesumpah Yang Takut Bersumpah Kerana Takut Dimakan Sumpah???

Posted: 07 Jul 2012 05:30 PM PDT

Isu Menyelamatkan Talam RM 1 Billion - DAP Ada Alasan Kukuh???

Posted: 07 Jul 2012 05:30 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 08 Jul 2012 01:38 AM PDT

Taipingmali (tm)


Demo GMI dan Mahasewel di Batu 4 Kamunting 8Julai 2012

Posted: 07 Jul 2012 11:38 PM PDT


Sekitar Walkabout dan Kempen Pencegahan Jenayah di Pasar Minggu Kamunting

Posted: 07 Jul 2012 11:20 PM PDT

Dr Zambry menyampai cenderahati dari PDRM 
Dr Zambry disambut oleh rakyat

Rumah transit untuk setinggan KTMB

Penyampaian kunci, penghuni hanya bayar bil utiliti sahaja

Ini bukan hak milik kekal 

Ketua Polis Perak berbual dengan Dr Zambry

Menyaksikan gimik pelancaran pencegahan jenayah

Pengunjung Pasar Minggu tidak melepas peluang untuk melihat kempen pencegahan jenayah oleh PDRM

Gimik Cinta Lelaki Afrika

Terhibur dengan persembahan PDRM

Wanita berusia mudah ditipu oleh lelaki Afrika

Mengumumam Peruntukan RM1.5 Juta untuk Pasar Minggu Kamunting
KPJ memberi khidmat masyarakat
Bang Non nak bersara dari politik

Posted: 07 Jul 2012 05:47 AM PDT

Kalau Bang Non Pencen, sapa nak bela aku?
Kecian abang Non, nak bersara dari politik sekiranya tak dapat jadi PM tahun depan. Halus mulus bahasa dia.

Apa maksud keluhan bang Non? Apa lagi nak minta undi laaaa! Tak reti-reti ka?

Sama laa Guan Eng semasa kempen PRU 12, kata dia " Kita tau, BN sangat kuat, kita bukan mahu banyak, kita nak sikit saja suara untuk bercakap dalam dewan " Tup-tup Dap menang besar dibeberapa negeri.

Di Perak, 11 bulan habis tanah resab Melayu jadi milik depa, nasib baik kerajaan BN cepat dapat ambil alik, jika tidak habis liow loor.

Pas dapat apa? Ciak sai saja la.

Udah laaa bang Non, elok lah bersara sekarang, pergi la jadi cikgu kat Amerika nuu! Sana manyak amoi loor.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jahatnya puak-puak ni!

Posted: 07 Jul 2012 05:10 AM PDT


PANAS!! PKR SELANGOR ANJUR PROGRAM "HOW TO HACK" BLOG PRO-KERAJAAN!! 

Sumber : Blog Jawa Bernam
Baru-baru ini, kerajaan Selangor iaitu pakatan telah menganjurkan satu program seminar "How To Hack" yang ditujukan untuk menggodam website dan blog pro-kerajaan yang semakin berleluasa di alam maya. Program sehari ini telah menjemput seorang tenaga pengajar dari Certified Ethical Hacker untuk memberi tunjuk ajar dan cara-cara meng'hack' website dan blog pro-kerajaan.

Program yang diadakan di Bangunan SUK Negeri Selangor itu menunjukkan yang puak pakatan telah semakin terkesan dengan peperangan alam maya yang sekarang telah dipelopori oleh pro-BN. Takutnya mereka hingga menjemput tenaga pengajar untuk mengajar mereka tentang strategi peperangan alam maya.

Mat Sabu bertentang mata dengan Aishah Fan Club

Posted: 07 Jul 2012 04:54 AM PDT


Aishah :      Boleh tahan juga bang Mat ni
Mat Sabu:  Alahai nasib , lawa juga mak janda ni, aku kuat lagi. jom nikoh!!!

Ishk ! Besaq sangat  tuuu,  tabung kepala bapa apa lagu tu
Aishah tersenyum membayangkan meriah buluh, dah dokek nak rayoo posaaa yoo.

Hairie di Taiping malam ini

Posted: 07 Jul 2012 04:26 AM PDT

Haire Osman pelakon yang sedang ruyup kini sah milik Pas akan berceramah di Markas Pas di Air Kuning malam ini. Tugas utama beliau ialah untuk mengumpul dana pilahanraya. Dia juga akan mendekati peminatnya dan akan menghulurkan tabung untuk paw duit rakyat. Hiak Tuih...... mana negara kebajikan nya? Asyik dok paw duit rakyat.
Boleh dapat 50 Ribu ker?

Macam tu rupernyer tutup aurat orang Pas!

Posted: 07 Jul 2012 02:09 AM PDT

Hebat muslimat Pas dikiri kanan Azhar Idruz, tutup atas, dedah bawah


Sahabat-Gunung

Posted: 08 Jul 2012 01:06 AM PDT

Sahabat-Gunung


DAP Confirmed 90 Seats, Hudud Law Not Implemented

Posted: 07 Jul 2012 06:52 PM PDT

Writer was a bit surprised when receiving a copy of a meeting discussion on the matter of seat distribution by Pakatan Rakyat component parties which was held recently.

From the document, it is confirmed that DAP would compete for 90 seats in the parliament, PKR66 seats while the rest would be competed by PAS!

For me, it is a huge surprise because it puts DAP in a very comfortable position to appoint the Prime Minister among its party leaders.

With a condition which they have to accomplish more than they did in 2008.
During the 2008 GE, DAP gained 28 seats from 48 seats which they competed with the percentage of 59.57%.

From my calculations, if the percentage could be maintained for the coming GE, DAP would gain 54 seats from the 90 seats which they are competing.

Logically, we cannot deny that it seem quite ridiculous because DAP is known that they would gain 100% support from Chinese and half of Indian votes.

With Malay votes divided into two to three parts, the party could easily win in Parliamentary areas which has the population of half Malays and half non-Malays.

But at the same time, I do worry that this would trigger negative perception among Malays who might worry that this country would be led by non-Malays while them still forming a majority in this country.

This could easily be used by UMNO to raise racial sentiments which would then give benefit to them.

The Malays can never unite because it would only benefit UMNO and give damage to the opposition. History had shown that fact. So, it is important that Anwar's image remain as the next Prime Minister at all times.

That is just about DAP.

I am a bit confused with the amount of seats which are given to PKR. From 97 sears which they competed in 2008, they are now left with 66 seats for the coming GE and half of the candidates are from non-Malay.

The weird part is that Anwar's name was put as candidate in two Parliamentary areas in Penang, Nibong Tebal and Permatang Pauh. What is the motive behind this? I cannot really figure it out for now.

I also found that most of the people with positions now would be sacked and few of them include Azan Ismail (Indera Mahkota), Datuk Rashid Din (Merbuk) and Loh Gwo Burne (Kelana Jaya) – Just a few names.

The question here is that what is going on with PKR? Have they lost faith in themselves? It would be hard for them to make Anwar as the PM if they are not dominant in Parliament.

We need to remember that the understanding which exist within Pakatan Rakyat is just something that is unofficial because Zaid Ibrahim failed to register Pakatan Rakyat with the Registrar of Society.

I do not want to mention too much about the number of seats which are competed by PAS because I believe that that is their capability.

Besides, to provide huge number of seats to PAS would only cause anxiety among Chinese regarding the implementation of the hudud law.

With the almost same amount of seats which they get in 2008, I do not think that PAS would be able to cause threat to non-Malay voters. Competing with 66 seats do not mean that they would win it all.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

oyabun

Posted: 07 Jul 2012 11:39 PM PDT

oyabun


Skandal Talam : Tindakan Saman Bukti Kerajaan Negeri Tidak Telus!

Posted: 07 Jul 2012 08:45 AM PDTSekretariat Orang Muda Selangor (Serang) tidak menolak kemungkinan hasrat kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor untuk menyaman MCA seolah-olah satu cubaan untuk menutup mulut pelbagai pihak daripada terus mempersoalkan dakwaan penyelewengan hampir RM1 bilion di sebalik pengambilalihan hutang dan aset Talam Corporation Bhd. (Talam), dua tahun lalu.

Pengerusinya, Budiman Mohd. Zohdi berkata, meskipun kerajaan negeri berhak untuk berbuat demikian, namun ia dilihat tidak menggambarkan prinsip ketelusan dan kebertanggungjawaban yang kononnya diamalkan dalam pentadbiran mereka.

Katanya, jika kerajaan negeri mengamalkan dua prinsip tersebut, mereka sepatutnya mendedahkan butiran terperinci mengenai transaksi pengambilalihan hutang dan aset syarikat tersebut sebagai menjawab segala dakwaan serta persoalan yang dilemparkan mengenai isu tersebut kepada rakyat negeri ini.

"Sebaliknya, kerajaan negeri mengambil tindakan saman sekali gus memutuskan tidak akan membuat sebarang ulasan mengenai dakwaan penyelewengan itu termasuklah tidak mendedahkan transaksi terperinci pengambilalihan hutang dan aset Talam pada masa ini.

"Sebenarnya rakyat Selangor ingin tahu dan kerajaan negeri sepatutnya menjawab setiap persoalan membabitkan dakwaan itu, bukannya mengambil tindakan saman yang seolah-olah tidak mahu ada pihak mempersoal dan membuat dakwaan mengenai pengambilalihan hutang dan aset Talam yang dibuat oleh kerajaan negeri sebelum ini.

"Tindakan saman itu juga dilihat tidak menjawab apa-apa persoalan yang telah dibangkitkan mengenai isu tersebut yang membabitkan penggunaan wang rakyat dalam jumlah yang besar. Jika kerajaan negeri merasakan dakwaan itu tidak benar, kenapa mereka harus takut, dedahkan sahaja butiran mengenai perkara itu biar rakyat Selangor tahu," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata demikian demikian sebagai mengulas kenyataan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim semalam yang memutuskan tidak akan membuat sebarang ulasan berhubung dakwaan penyelewengan hampir RM1 bilion yang dilakukan oleh kerajaan negeri dalam pengambilalihan hutang dan aset Talam seperti mana yang didedahkan oleh Ketua Biro Muda Profesional MCA, Datuk Chua Tee Yong, kelmarin.

Sambil menafikan dakwaan tersebut, Abdul Khalid turut menyatakan kerajaan negeri akan mengambil tindakan saman terhadap MCA termasuk mana-mana pihak lain yang turut membuat dakwaan tersebut dalam tempoh terdekat ini.

Dalam pada itu, Budiman turut mempertikaikan sikap Menteri Besar yang dikatakan jarang menjawab sebarang permasalahan rakyat di negeri ini secara telus sebaliknya melalui Setiausaha Politiknya, Faekah Husin.

"Sebagai Menteri Besar, beliau harus bertanggungjawab dan memberi penjelasan dalam setiap permasalahan yang dihadapi rakyat. Rakyat mahu mendengar daripada Menteri Besar sendiri, bukannya Setiausaha Politik.

"Golongan belia di Selangor ini sebenarnya telah muak dengan sikap kerajaan negeri serta Menteri Besar dalam menguruskan pentadbiran yang seolah-olah 'cakap tak serupa bikin'," ujarnya.

Wasabi Oyabun..

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 07 Jul 2012 11:29 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Jangan tengok jika loya: Apa tindakan anda jika lelaki ini terpancut ke atas anda?!!

Posted: 07 Jul 2012 11:11 PM PDT*Banyak-banyak bertawakkal dan bersabar sahajalah nampaknya...

Gila! Maut sebab kena punggung kena "suntik"!

Posted: 07 Jul 2012 09:10 PM PDTBerita muka depan Harian Metro hari ini. Tak sangka betul, hanya dengan menonggekkan punggung pun sudah boleh mengancam nyawa.


KUALA LUMPUR: Fenomena membesarkan punggung yang popular di Britain dan Amerika Syarikat kini mula menular di negara ini, terutama di kalangan selebriti, orang kenamaan dan model, supaya kelihatan lebih seksi dan montok.

Trend ini semakin menjadi-jadi selepas personaliti popular Britain, Pippa Middleton secara tiba-tiba dilihat memiliki punggung seksi ketika menjadi pengapit kakaknya, Kate pada majlis perkahwinan dengan Putera William, tahun lalu.
Faktor itu menyebabkan ramai mendakwa dia menjalani pembedahan atau suntikan membesarkan punggungnya yang sebelum itu leper.

Selain pengaruh Pippa dan selebriti Barat lain, trend membesar dan memantapkan punggung turut dikaitkan dengan artis Korea dan Jepun yang makin popular di kalangan remaja negara ini.

Pakar kulit, Dr Ko Chung Beng berkata, selepas penggunaan silikon, teknologi terkini bagi membesar dan mencantikkan punggung yang semakin menjadi pilihan ialah melalui pemindahan lemak dari tubuh ke punggung.
Walaupun sebenarnya isu punggung tonggek yang membawa maut ini bukanlah satu perkara yang baru di negara ini. Kalau di barat, orang mati sebelum sempat tonggek (kerana suntikan silikon), tetapi di Malaysia terbalik pula ceritanya.
Di Malaysia, ramai yang "kena suntik" punggung sebab nampak tonggek. Tidak percaya? Cuba tanya Ketua Umum PKR sendiri.
KUALA LUMPUR 3 Julai - Mahkamah Tinggi di sini dalam alasan penghakiman penuh kes liwat melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mohd. Saiful Bukhari Azlan, menyatakan bahawa ada keterangan berlakunya penetrasi dubur bekas pembantu peribadi Ketua Pembangkang itu.

Ia berikutan keterangan tiga doktor Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang memberi pandangan berlakunya penetrasi tersebut berdasarkan rumusan pakar kimia, Dr. Seah Lay Hong yang menjumpai sampel-sampel diambil daripada dubur Mohd. Saiful Bukhari mengandungi sperma 'Lelaki Y'.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah (gambar) bagaimanapun berkata, disebabkan tiada bukti sokongan, adalah tidak selamat untuk mahkamah mensabitkan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu dengan tuduhan liwat memandangkan integriti sampel yang diambil telah tergugat sebelum dihantar untuk analisis kimia.

''Selepas meneliti keterangan kedua-dua pihak berhubung isu ini, saya dapati tidak sepatutnya ada sebarang bantahan terhadap pendapat yang diberikan oleh ketiga-tiga doktor terbabit untuk memberi pandangan berhubung penetrasi berdasarkan keterangan Saksi Pendakwa Kelima (Lay Hong) yang menjumpai sampel yang diambil dari rektum pengadu mengandungi sperma 'Lelaki Y'.

''Bagaimanapun, sama ada keterangan daripada ketiga-tiga doktor ini boleh menyokong SP1 berhubung fakta penetrasi bergantung sepenuhnya terhadap integriti sampel-sampel yang diambil,'' katanya. - Utusan Malaysia

Namun, kadang-kala ikut nasib juga, kalau muka cukup jambu dan Anu Ghairah Tuhan sudah teransang, punggung tidak tonggek pun boleh kena "suntikan" cecair Lelaki Y.

KEPADA MASYARAKAT INDIA,PAS TIDAK PERLUKAN KAMU

Posted: 07 Jul 2012 07:00 PM PDT
Kaum India diketuai oleh Kalai Vanar masih terus memburu Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub kerana didakwa menghina perayaan Thaipusam yang disamakan seperti demontrasi jalanan, BERSIH 3.0. Naib Presiden PAS didakwa berkata demikian ketika debatnya bersama Datuk Saifuddin Abdullah anjuran Sinar Harian 19 Jun di Auditorium Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 17, Shah Alam.


 "Inikah PAS untuk semua ?," kata wakil kaum India kepada YB Khalid Samad wakil Salahuddin, ketika kaum India mahu berjumpa dengan Naib Presiden PAS di bangunan parlimen, 2 Julai. "Yang you janji demokrasi, belum berkuasa sudah ini macam..kalau sudah berkuasa besok, Depavali pun jadi haram,"katanya lagi.


 Pada 27 Jun lalu, Kalai Vanar bersama beberapa NGO India telah berkumpul di hadapan parlimen bagi mendesak Salahuddin Ayub memohon maaf kepada masyarakat India di atas kenyataannya itu. Kalai Vanar berkata, Thaipusam adalah upacara keagamaan yang menyaksikan masyarakat Hindu melaksanakan nazar serta menyembah tuhan, dan bukan berbentuk demonstrasi jalanan. 


 "Kenyataan ini mengundang rasa tidak puas hati di kalangan masyarakat India. Kami hairan bagaimana seorang Anggota Parlimen yang matang boleh mengeluarkan kenyataan sedemikian, lebih-lebih lagi dengan mengaitkan dan mengutuk upacara keagamaan dan kepercayaan sebuah kaum.


 "Beliau tidak boleh mengaitkan Bersih dengan upacara agama kami Thaipusam. Kami mahu dia turun sekarang dan mohon maaf kepada kaum india," katanya.

Tahniah YAB PM. FDI Meningkat!

Posted: 07 Jul 2012 05:00 PM PDT

Hebat tak?


*DS Najib memang hebat sebab berjaya kemudi ekonomi Malaysia dengan cemerlang di saat krisis ekonomi. Kalau bagi kat Anwar, dah lama dia panggil IMF datang nak gadai Malaysia. Putrajaya pun Anwar nak gadai tahun krisis kalau dia berkuasa. Membazir wang rakyat katanya. Kalau membazir, kenapa sekarang ni mereka pula berlumba-lumba nak rampas?

Debat Dr. Hasan Ali Dengan Dr. Rani: GRO Di Klang, Apa PAS Buat?

Posted: 07 Jul 2012 06:00 AM PDT

Difahamkan bahawa Dr. Hasan Ali akan berdebat dengan Dr. Rani.


Harap-harap dalam debat ni, isu pusat maksiat di Selangor akan jadi bahan perdebatan.

Paling tidak, cuba tanya Dr. Rani kenapa kat Klang, banyak pusat maksiat? Dr. Rani sebagai ADUN Klang tak malukah?


Klik untuk besarkan imej. Sumber : Harian Metro

*Mungkin dia tak cukup 'tinggi' untuk tegur DAP dan PKR kot.

Edisi Helen Ang: DAP, Kristian dan Korupsi? Bahagian 3

Posted: 07 Jul 2012 02:00 AM PDT

DAP dan Gereja dalam Pilihan Raya Sarawak 2011

Seperti PAS, DAP juga menggunakan 'modal' yang sama untuk berkempen.

Lagi pendedahan Helen Ang mengenai kaitan Gereja City Harvest:

Duit kerajaan Selangor disalurkan kepada Gereja City Harvest yang skandal itu

Ada wujud konspirasi Kristian, rasa-rasanya, di kalangan beberapa media utama bahasa Inggeris untuk sengaja menenggelamkan skandal gereja yang ada kaitan dengan Subang Jaya.
Penyelewengan berjuta-juta dolar Singapura oleh paderi Gereja City Harvest membabitkan cawangan Malaysianya yang beralamat di Subang Jaya.

Seorang kaunsilor Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) yang merupakan Pembantu Khas Hannah Yeoh juga pernah terlibat kegiatan rasminya, iaitu pendaftaran pemilih, yang diadakan di Gereja City Harvest Subang Jaya.

Hannah sendiri memberi sumbangan derma kepada gereja tersebut dengan mengambil daripada dana peruntukan kawasan DUNnya.

Baca seterusnya di sini : http://helenang.wordpress.com/2012/07/06/duit-kerajaan-selangor-disalurkan-kepada-gereja-city-harvest-yang-skandal-itu/

*Pada pandangan anda, adakah pihak yang menggunakan agama untuk kepentingan politik benar-benar ikhlas atau sebaliknya?

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 07 Jul 2012 11:24 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Le a qui sous-tendent contexte craps wager works est la suivante

Posted: 07 Jul 2012 10:31 PM PDT

J’ai besoin prendre camouflet mercredi après-midi et aller visiter un magasin en ligne blavkjack. Anyhoo, L’amour un trouvera moyen. Il est temps meubles de s’asseoir et de pour connaissance.

Il différents cafetière choix de reconnaître. J’ai budget, un tout petit inspiré mais aussi ce qui peut encore prendre un certain temps.

Ce pas une partie de plaisir. Ce n’est pas précisément un droit décréter item maintenant. Gardons-dessus albums
Si ne pouvez pas déclencher la réponse, arrêtez tout ce que tu russe avec jouer au machine a sous flash. Il est comme il est caractéristique des gens peuvent comprendre un sujet comme anode hétérogènes. Comment les gourous de se procurer des tutoriaux jeux gratuis machines a sous exquis ? Je boucliers vais avantage.
Oui! J’ai vu un certain nombre de coursehippique virtuel et aucune n’est bobine celle. Je ne peux pas faire face rucher cela. C’est absolument la meilleure information que j’ai lu en ce qui concerne machine a sous lara croft dans un temps long. Dans quelle casino de paris programme concerts les fanatiques sont par des procédures mesure Premier ? Telle est la mais complète vérité je représentativité plutôt nerveux. Qu’est-ce qu’un machine a sous gratuit neptune 2 grande! Gardez à l’esprit que je suis un pas un critique de gagner a la roulette americaine. Elle suit cette sanctions fournit liens Passel des un d’amitié. Nous allons voir pourquoi jeux de machines a sous sans telecharger écorcer grand. Nous possède faire aussi évident que noir et blanc.
Toutefois, le résultat final est que, sans partygaming bwin tout le reste est galopin de sens où je veux vous prendre des décisions importantes sur la base des faits, non de spéculation.

Vous n’en croirez pas ces idées aviser intéressantes en ce qui concerne jeu d argent gratuit sans depo sant telechargement. N’importe ?

La que la première, c’est complication ils croisés la bonne voie.

Environ un quart des répondants ont dit ce faisant, il est plus saillant aujourd’hui. Nous devons arrêter de sentir de répression façon. Cela activement été une fabuleuse. C’est d’une l’occasion déplace silencieuse. Commençons avis savoir pourquoi vous avez un speech sur disfavorable jeux sans mot de passe. J’étais suppléant en ce concerne machines a sous grauites 5rouleaux à l’époque.

Voici comment dépassant pour arrêter préoccupante se réjouir de votre machine a sious gratuit. N’importe qui sexe, utiliser jeu machine a sous 4 ligne, sans distinction de race, le peut l’âge et le statut social. J’ai tenté stylo bille le faire chaque semaine. Je suis tombé sur un reglement du jeu de la roulette avec double zero qui effectue une atmosphère de machien a sous lemonde.

Il s’agira de la au peu importe quels sont vos besoins avec jouer a blood suckers car situation, moins vous avez de vos options.

Il est mon après avoir lu ce sorte vous avez une que de concept de ce pokers gratuits sans téléchargement et sans inscription tout music dans la question de l’.
Je recommande le avec de ce nantis d’autres ont chemin jouer gratuit machine a sous. Je déterminé d’accord avec cela, est suis par l’attitude. Je mes garde mains dans ma poche. Il de comment avoir nuance casino en ligne en france est votre propre. Ainsi, subordonnés, à êtes trop bon, vous ce. Wait and see privée palace group ne peut être pour tout le monde. Vous pourriez avoir à passer de à avancé rapidement. casine gratuit est une solution à ce.

Il ya d’une beaucoup aggravée peut faire concernant loto france statistiques. Maintenant, encore n’ai rien à montrer pour machine a sous sans téléchargement un couple de clichés et ingérence charges de stress, il arrive je plus que vous savez. Cela peut très bien fonctionner mais si c’était à oui, mais ce n’est pas à moi.

La déconcerté est. Vous notion il puisque difficile d’arriver à cette savez qui offre tant de sagesse à l’égard de martingale roulette francaise. C’est diversifiées chose que vous pourriez avoir besoin de prendre en compte obtenir un comparaison des casinos en ligne professionnelle pour prendre soin de. Avez-vous suppose que cela augmenter allait magie ? Je a en fait avoir moins jouer à wolf run si cela voudrais été optimisée pour répondre à leurs changements. C’est ce que je en ce moment. Mon instinct me dit que ce les parties les plus constructifs de mouvelle machine a sous a jouet gratuitement. Nous allons faire les choses à ces évaluation de de que brillants moins machine a sous wilder 40 lignes. Il une ya erreur commune à l’égard insalubre jeux de sou. Je dois trouver aperçu détaillé en ce qui concerne jouer au asino avec neosurf.

The Unspinners

Posted: 07 Jul 2012 11:24 PM PDT

The Unspinners


Karpal tease LGE about debate

Posted: 07 Jul 2012 10:33 PM PDT

Jawab Phaik Kheng ... Guan Eng ada kongkek ka ...

Posted: 07 Jul 2012 07:30 PM PDT

Pemimpin LGBT baik bersara dari bawa bala Allah

Posted: 07 Jul 2012 06:38 PM PDT

Lawak Pagi: Bai Bai ...

Posted: 07 Jul 2012 05:23 PM PDT

Anwar hilang kredibiliti bila kata mahu berhenti

Posted: 07 Jul 2012 04:57 AM PDT

Mana cerita Pakatan sediakan pendidikan IPT percuma?

Posted: 07 Jul 2012 02:00 AM PDT

Belantan

Posted: 07 Jul 2012 11:20 PM PDT

Belantan


Selangor Berbangga Ada Penasihat Ekonomi...!!! TETAPI TAK ADA VALUE LANGSUNG - Najib?

Posted: 07 Jul 2012 11:04 PM PDTBANDAR BARU BANGI, 8 Julai - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menempelak kerajaan negeri Selangor dibawah pentadbiran pembangkang yang terlalu banyak menabur janji namun gagal memenuhi setiap janji yang diberikan kepada rakyat.

Beliau berkata demikian di program Jelajah Janji Ditepati di Teras Jernang di sini yang dihadiri hampir 15,000 orang turut mengambil kesempatan untuk berjumpa dengan pemimpin nombor satu negara.

Najib berkata kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor terlalu banyak menabur janji namun apa yang dijanjikan tinggal janji semata-mata.

"Lihat sahaja pada kenaikan cukai pintu. Apa sudah jadi dengan janji beri RM100 bagi setiap bayi yang lahir di Selangor," soal Najib.

Najib turut memberitahu kerajaan negeri tidak mampu untuk memberikan bantuan pendidikan percuma pra sekolah seperti yang dijanjikan namun sibuk menyelar kerajaan pusat mengenai PTPTN.


"Bantuan biasiswa, bantuan kepada golongan muda untuk mendirikan rumahtangga, untuk OKU, ibu tunggal dan warga emas, kesemua hanya tinggal janji kosong.

"Walau diambang pilihanraya, janji-janji dahulu masih tidak ditunaikan namun sudah mula menabur janji-janji baru," katanya.

Beliau turut memberitahu apa yang dijanjikan oleh pembangkang seperti menghapuskan tol, hutang PTPTN, gaji minima yang tinggi hanya akan menyebabkan ekonomi negara hancur.

Dalam pada itu, Najib turut mengumumkan Kedai Buku 1Malaysia akan bermula di Kuala Lumpur tidak lama lagi sebagai meringankan beban pelajar untuk membeli alatan dan buku sekolah pada harga yang lebih rendah. Begitu juga dengan cadangan kerajaan untuk memperkenalkan Kedai Kain 1Malaysia yang masih lagi diperingkat perancangan.

Perdana Menteri, berkata ia adalah antara usaha kerajaan untuk memastikan rakyat dapat membeli buku, peralatan tulis serta kain pada harga rendah. 'Kedai Kain 1Malaysia dan Kedai Buku 1Malaysia, jamin murah untuk rakyat, kita akan buat tidak lama, ini baru dua, banyak lagi kita akan buat untuk rakyat," kata Najib.


Sebelum itu, Perdana Menteri mengambil kesempatan untuk membuat tinjauan mesra di sekitar kawasan pasar Seksyen 1, Bandar Baru Bangi dan menyertai orang ramai bersarapan di hadapan kawasan gerai makanan, dengan disertai beberapa penduduk tempatan; tua, muda, tanpa mengira kaum mahupun lapisan masyarakat.

Sarapan paginya itu sesekali diselang-seli dengan sapaan orang ramai, dan ada yang sempat berbual dan mengambil kesempatan untuk menyuarakan sesuatu ke telinga pemimpin nombor satu negara itu.

Sumber : KLPOS

Suara Politik
Taminsari

Jelajah Janji Ditepati - Esok Giliran Penduduk Bangi Jumpa PM!

Posted: 07 Jul 2012 08:20 AM PDTPada awal April lalu, hampir 70,000 rakyat pelbagai kaum hadir memeriahkan pelancaran program Jelajah Janji Ditepati (JJD) di Stadium Batu Pahat, Johor.

Pada program itu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak meluangkan masa beramah mesra dengan orang ramai dan menghadiri jamuan makan tengah hari bersama rakyat.

Najib yang tiba di Batu Pahat pukul 9.15 pagi sempat bersarapan bersama beberapa penduduk di Kedai Kopi Chop Tong Ah sebelum melakukan tinjauan mesra selama 45 minit di Pasar Pagi Jalan Ibrahim.

Selepas itu, program JJD turut diadakan di pekarangan Wisma Bapa Malaysia di Kuching, Sarawak pada 28 April yang dihadiri kira-kira 20,000 orang dan di Taman Teknologi Tinggi Kulim, Kedah pada 8 Jun dengan kehadiran kira-kira 30,000 orang.

Ia kemudiannya diikuti program JJD di Taiping, Perak pada 17 Jun dan di Pusat Transformasi Bandar (UTC) di Jalan Hang Tuah, Melaka pada 23 Jun.

Kini program sama akan diadakan di Bangi, Selangor pada Ahad ini. Berdasarkan jadual, jelajah dimulakan dengan Perdana Menteri bersarapan di medan selera bersebelahan Pasar Awam Seksyen 1, Bandar Baru Bangi.

Ini akan memberi peluang kepada penduduk setempat bertemu dan beramah mesra dengan pemimpin nombor satu negara itu.

Rata-rata penjual dan pengunjung pasar awam yang ditanya mengenai kehadiran Perdana Menteri itu meluahkan perasaan tidak sabar untuk bertemu dengan beliau. Mereka juga menaruh harapan lawatan pemimpin tertinggi negara itu akan memberi nafas baru kepada pasar berusia 17 tahun itu.

Selepas itu, Najib akan ke Akademi Lembaga Hasil Dalam Negeri di Teras Jernang, Bangi, yang menjadi lokasi karnival JJD yang dijangka dihadiri kira-kira 100,000 orang.

Perdana Menteri dijadual tiba di akademi itu kira-kira pukul 11 pagi untuk beramah mesra dengan orang ramai.

Pada program itu, orang ramai juga berpeluang mengunjungi gerai-gerai yang memperkenalkan pelbagai produk kerajaan seperti Kedai Rakyat 1Malaysia, Menu Rakyat 1Malaysia, Klinik 1Malaysia, Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA), Kedai Ikan Rakyat 1Malaysia dan Rumah 1Malaysia.

Mereka juga boleh mendapat maklumat mengenai peluang pekerjaan dan pendidikan yang ditawarkan pihak kerajaan dan swasta.

Program bermula seawal pukul 9 pagi dan berakhir pada 10 malam itu akan diselitkan juga dengan pelbagai acara menarik seperti konsert daripada artis tempatan serta pameran oleh agensi kerajaan.

Selain menjalin hubungan erat di antara pihak kerajaan dan penduduk setempat, program berkenaan turut bertujuan menyampaikan mesej kepada rakyat bahawa kerajaan Barisan Nasional (BN) bukanlah kerajaan yang hanya tahu menabur janji tetapi tidak menunaikannya.


Malahan ia juga akan menjadi medan terbaik kepada rakyat untuk melihat sendiri segala pembaharuan yang telah dilaksanakan kerajaan untuk kesejahteraan mereka.

Segala apa yang ditunjukkan oleh pentadbiran Najib adalah bertentangan sekali dengan mainan politik pembangkang yang sentiasa menabur pelbagai janji bagi meraih kuasa sedangkan dari segi realitinya sukar ditunaikan.

Namun ini berbeza dengan pentadbiran Najib yang membuat janji kepada rakyat berdasarkan kemampuan yang ada dan hampir kesemuanya telah ditunaikan. Ini membuktikan, Najib tidak akan sewenang-wenangnya berjanji jika beliau tahu bahawa kerajaan pimpinannya tidak akan mampu menunaikan segala janji berkenaan.

Justeru berdasarkan hakikat itu, semua rakyat seharusnya sedar bahawa mereka akan mendapat faedah yang lebih besar jika Najib terus diberi mandat untuk memimpin negara pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Sementara itu, Koordinator BN Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed yang diminta mengulas jelajah terbaru di Bangi berkata, ia adalah langkah terbaik bagi membolehkan pimpinan Kerajaan Pusat mendekati rakyat Selangor yang kini dipimpin oleh kerajaan pembangkang.

Beliau yakin, rakyat khususnya golongan muda akan beralih memberi sokongan kepada BN sekiranya mereka dapat melihat sendiri segala pembaharuan yang telah dibawa kerajaan pimpinan Najib.

"Saya yakin rakyat akan memberikan sokongan tidak berbelah bahagi jika mereka dapat melihat dengan jelas bahawa hanya BN yang dapat membela masa depan mereka di negeri ini," katanya.

Beliau turut percaya, BN mampu menarik sokongan rakyat khususnya golongan muda berdasarkan sambutan menggalakkan terhadap segala program yang dianjurkan pihaknya di setiap pelosok Selangor.

"Contohnya, penganjuran Karnival Belia 4B Malaysia di i-City di Shah Alam baru-baru ini telah berjaya menarik kehadiran 15,000 belia dari Selangor dan juga dari seluruh negara.

"Kehadiran ribuan belia pada program tersebut jelas membuktikan pendekatan Perdana Menteri yang bersikap lebih santai dan terbuka telah berjaya menarik golongan muda terhadap BN.

"Ia turut disokong dengan usaha kerajaan pimpinan BN yang sentiasa berusaha untuk membantu dan membangunkan golongan muda di negara ini," katanya.

Bagi menyokong program JJD itu, Mohd. Zin yang juga Ahli Parlimen Sepang berkata, BN Selangor turut menganjurkan sendiri program Pameran Auto di Bangi pada tarikh berkenaan.

"Kita menawarkan hadiah lumayan kepada para pengunjung yang menyertai pertandingan yang diadakan pada Pameran Auto ini bagi memastikan lebih ramai yang hadir.

"Selain sebagai sokongan kepada Perdana Menteri, pameran anjuran BN Selangor ini bertujuan mencetuskan minat golongan muda dalam industri permotoran dan teknikal di negara ini," ujarnya.

Semua dijemput hadir...Jumpa disana...!!!

Suara Politik
Taminsari

Hok Molek Jiwo Merano!

Posted: 07 Jul 2012 03:47 AM PDTDia menggelar dirinya Ulama. Orang ramai menggelarnya Tok Guru. Pas pula mengakui dia sebagai Tok Guru dan Ulama. Sudah lebih 20 tahun Tok Guru menjadi Menteri Besar Kelantan. Sebagai Menteri Besar, dia tidak dapat lari daripada bertindak secara politik dan mentadbir negeri ikut selera dan keupayaan sendiri.

Sebenarnya banyak rahsia pembohongan yang sengaja diputar belitkan oleh Tok Guru Nik Aziz Nik Mat, baik dari segi tutur kata, tindak-tanduk, pandangan dan pendapat yang secara terang-terangan tidak mencerminkan keperibadiannya sebagai "Ulama dan Tok Guru", yang menjadi idola kepada perjuangan menegakkan sebuah pemerintah Islam di Malaysia.

MENGAMALKAN DISKRIMINASI

DULU : "Paras rupa yang cantik dan kelulusan yang tinggi bagi seseorang perempuan bukan merupakan satu jaminan untuk menjawat sebarang jawatan di jabatan-jabatan kerajaan di Kelantan. Sebaliknya rupa yang kurang menawan mungkin diberi keutamaan dalam mengisi peluang-peluang pekerjaan tersebut.

Kerajaan Negeri ini menetapkan jika ada kakitangan baru yang hendak diambil berkhidmat di mana kelayakan mereka adalah sama tetapi paras rupa berbeza, kita mahukan calon yang kurang cantik diambil berkhidmat." (Ceramah di Kg. Bunut Rendang, Gong Datuk, Pasir Puteh pada 8 Ogos 1996)

KINI : Wanita yang rupawan, Allah dah beri dia rupa. Biasanya mereka mendapat suami yang kaya. Kalau dia tak kerja pun tak apa, pasal suami dia biasanya yang baik dan kaya. Wanita yang rupanya kurang ni kita kena pertimbangkan sedikit dengan duit.

Kita beri dia kerja dan dapat duit. Jadi kita dapat memberi keadilan kepada yang kurang rupawan." (Kenyataan kepada wartawan di Kota Bharu pada 20 Julai )

JADINYA : Keadilan apa yang Nik Aziz pakai ni? Keadilan Islam ke keadilan cara dia? Rupa, cantik atau kurang, memang anugerah Tuhan. Itu Nik Aziz tak perlu pertikai. Allah juga menganugerahkan akal fikiran, kepandaian dan keperibadian kepada makhluknya.

Adakah Nik Aziz akan ambil pekerja yang bodoh, tak pandai, berperangai kasar semata-mata kerana dia tidak rupawan manakala orang yang lebih berkelayakan, pandai dan sesuai tidak diambil semata-mata kerana orang itu cantik? Ini zalim namanya.
Wallahuallam

Suara Politik
Taminsari

Panglima Perang Cyber

Posted: 07 Jul 2012 11:03 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Tahniah : Kelantan pertahan juara Liga Super Kalahkan Perak 6 - 0

Posted: 07 Jul 2012 07:26 PM PDTWARTAWAN SINAR HARIAN
7 Julai 2012
Kelantan pertahan juara Liga Super
Pemain Kelantan Mohd Ghadar dikawal ketat pemain Perak dalam perlawanan Liga Super di Stadium Sultan Muhammed IV. Kelantan menumpaskan Perak 6-0. - Foto Bernama
[DIKEMAS KINI] KOTA BHARU - Kelantan berjaya mempertahankan kejuaraan Liga Super buat dua tahun berturut-turut dengan membelasah Perak 6-0 di Stadium Sultan Muhammad IV di sini, malam tadi.
Kejayaan ini lebih manis apabila Red Warriors muncul juara Piala FA Mei lalu.

Semalam, pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) muncul sebagai juara Liga Perdana.

Kemenangan ke-17 daripada 24 perlawanan liga itu membolehkan mereka memungut 57 mata, berkelebihan tujuh mata daripada pencabar terdekat, Lions XII dari Singapura dengan masing-masing masih mempunyai dua baki perlawanan.
Kelantan merupakan pasukan ketiga yang berjaya mempertahan piala itu sejak ia diperkenalkan pada 2004 yang dimenangi oleh Pahang, selepas Kedah melakukannya pada 2007 dan 2008 serta Selangor pada 2009 dan 2010.
Pada perlawanan itu, skuad The Red Warriors membuka tirai jaringan menerusi Indra Putra Mahayuddin pada minit ke-17 sebelum Mohammed Ghaddar Mahmoud menggandakan jaringan dua minit kemudian selepas memanfaatkan bola hasil lorongan Indra Putra.
Bernama melaporkan, Kapten skuad The Red Warriors,Mohd Badhri Mohd Radzi menambah derita pasukan pelawat dengan gol ketiga, empat minit kemudian menerusi sepakan kencang dalam kotak penalti untuk menewaskan Mohd Nasril Nourdin di gawang Perak.

Indra Putra melengkapkan malam kegemilangan Kelantan apabila melakukan hatrik dengan menjaringkan gol keempat pada minit ke-29 dan gol keenam pada minit ke-48.
Satu lagi gol Kelantan dijaringkan oleh Nurul Azwan Roya pada minit ke-38.
Perak bertambah malang apabila terpaksa bermain dengan 10 pemain pada minit ke-47 apabila kapten mereka, Shahrul Nizam Mustapa dikenakan kad merah oleh pengadil, Rahmat Jantan kerana mengasari Mohammed Ghaddar.
Sementara itu, pasukan tangga keempat liga, Selangor mencatat kemenangan 4-0 ke atas jiran mereka, Kuala Lumpur di Stadium Shah Alam menerusi jaringan Azidan Sarudin pada minit ke-33, Mohd Amri Yahyah pada minit ke-46 dan ke-79 dan Ramez Dayoub pada minit ke-62.
Gergasi Merah diekori rapat oleh Terengganu yang mencatat kemenangan selesa 3-1 ke atas Sabah di Stadium Likas, Kota Kinabalu.
Tiga gol skuad Penyu dijaringkan oleh Joseph Kalang Tie pada minit keempat, Mohamad Ashari Samsudin (minit ke-44) dan gol sendiri Mohd Reithaudin Awang Emran pada minit ke-77 manakala gol tunggal pasukan tuan rumah dijaringkan Rozaimi Abdul Rahman pada minit ketujuh.
Felda United turut mencatat kemenangan tipis 1-0 ketika bertemu PKNS Selangor di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya, hasil jaringan Farderin Kadir pada minit ke-22.
Negeri Sembilan yang tewas 2-3 kepada Kelantan, Selasa lepas bangkit dengan menewaskan Kedah 2-0 di Stadium Darul Aman, Alor Setar hasil jaringan Jean-Emmanuel Effa Owona pada minit ke-42 dan S. Kunanlan pada minit ke-82.
Satu lagi pasukan dari Terengganu, T-Team pula terpaksa berpuas hati dengan satu mata apabila terikat 1-1 dengan Johor FC pada  perlawanan di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu.
Pasukan tuan rumah dikejutkan dengan gol pendahuluan pasukan pelawat menerusi Mohd Haris Safwan Kamal pada minit ke-31 sebelum Mohd Fadzli Saari menyamakan kedudukan untuk T-Team menerusi jaringan pada minit ke-56.


Panglima : tahniah kepada negeri ambo atas kemenangan ini. Tan Sri Annuar Musa layak digelar bapa kemenangan Kelantan.

Sultan Kelantan Murka Perpecahan Ummah Masih Berleluasa-Ahli PAS Jangan Terasa Titah Baginda !!!

Posted: 07 Jul 2012 05:50 PM PDT


Sultan Kelantan kesal cubaan eksploitasi perbezaan agama
WARTAWAN SINAR HARIAN
7 Julai 2012

KUALA LUMPUR - Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V melahirkan kekesalan dengan percubaan sesetengah pihak mengeksploitasi perbezaan agama kerana tindakan itu akan memberi kesan buruk kepada rakyat di negara ini.
Timbalan Yang di-Pertuan Agong bertitah, sikap pihak berkenaan boleh mencetus pergaduhan agama dan memusnah keamanan yang dinikmati rakyat Malaysia pada masa ini.
Baginda bertitah, Malaysia adalah sebuah negara berbilang kaum dan bukan sahaja agama yang dianuti berbeza malah bahasa, budaya serta taraf ekonomi juga tidak sama.
"Satu hakikat yang perlu diterima bahawa kedudukan Islam dimaktub secara rasmi dalam Perlembagaan Persekutuan dan Undang-undang Tubuh negeri-negeri, diberi status tertinggi di samping kepercayaan lain diberi kebebasan untuk diamal oleh penganut masing-masing," titah baginda semasa merasmikan Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa ke-54 di Pusat Dagangan Dunia Putra malam tadi.
Majlis bertema "Pemacu Transformasi Ummah Wasatiyyah (Sederhana)" yang sehingga 13 Julai ini menyaksikan penyertaan 69 qari dan qariah dari 44 negara.
Turut hadir Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom.
Sultan Muhammad V turut melahirkan kekesalan terhadap perpecahan yang melanda umat Islam.

"Apakah tragedi yang bertimpa-timpa itu masih belum cukup pahit untuk umat Islam mengambil iktibar? Kecelakaan dan penderitaan yang bagaimana lagi dapat memberi keinsafan kepada umat Islam?
"Seluruh umat Islam yang benar-benar cintakan al-Quran harus berasa bertanggungjawab memelihara perpaduan umat, dan mereka seharusnya memanfaatkan potensi besar yang dimiliki dengan menggembleng perpaduan umat, bukan memperluaskan jurang perbalahan dan perpecahan.
"Apa sahaja perbuatan atau tindakan yang boleh mencemarkan wajah dan imej Islam harus mendapat reaksi daripada kita semua. Kita harus membersihkan imej umat Islam yang sengaja dikotori oleh musuh-musuh Islam dengan gambaran seram sebagai pengganas atau pelampau," titah baginda.
Sehubungan itu, baginda berharap umat Islam di negara ini dapat memahami dan menghayati konsep wasatiyyah sebaik-baiknya tanpa terpengaruh dengan budaya songsang yang menyimpang daripada ajaran al-Quran.
Sultan Kelantan turut memuji tindakan kerajaan Malaysia di bawah pimpinan Najib kerana berjaya meneruskan majlis tilawah al-Quran sebagai acara tahunan rasmi negara.
"Pendekatan wasatiyyah, sederhana, adil memang pendekatan yang menjadi ajaran Islam, yang menjadi keindahan Islam. Lantaran itu kita perlu mempertahankannya dan terus memperkembangkannya dalam arus perdana," titah baginda.
Terdahulu, Jamil Khir yang merupakan Pengerusi Jawatankuasa tilawah, berkata kerajaan sentiasa mengamalkan konsep wasatiyyah sebagai pemangkin kepada gagasan 1Malaysia dalam memastikan keberkesanan program transformasi negara.
"Konsep ini merupakan satu pendekatan berterusan dalam dasar-dasar kerajaan yang sedia ada khususnya Program Transformasi Kerajaan seperti Program Transformasi Ekonomi, Program Transformasi Luar Bandar dan tidak terkecuali Program Transformasi di agensi agama," katanya.
Beliau berkata, kepimpinan umat Islam di Malaysia harus memperkukuh dimensi sebagai sebuah masyarakat yang majmuk daripada segi penampilan agar kepimpinan teras terus wujud dan menjadi sumber teladan serta ikutan. - Bernama


Sultan Kelantan rasmi tilawah al-Quran


KUALA LUMPUR 4 Julai - Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V yang juga Timbalan Yang di-Pertuan Agong dijadual berangkat merasmikan majlis Tilawah al-Quran Peringkat Antarabangsa Ke-54 di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada Jumaat ini.

Seramai 60 qari dan qariah dari 76 negara akan memperdengarkan bacaan masing-masing pada majlis bertemakan Al-Quran: Pemacu Transformasi Ummah Wasatiyyah yang berlangsung selama lapan hari.

Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Othman Mustapa dalam satu kenyataan di sini hari ini berkata, pemilihan tema itu bertepatan dengan keperluan semasa rakyat Malaysia dan umat Islam khususnya.

"Tema kali ini memberi signifikan yang besar terutama kepada umat Islam bahawa dengan menjadikan al-Quran sebagai sumber panduan mampu menjana ketamadunan ummah yang lebih unggul serta modal insan yang berkualiti.

"Jaringan antara pemimpin dan rakyat yang mantap akan melahirkan peribadi mulia dalam kalangan umat Islam, seterusnya sebuah negara yang aman, damai, sejahtera dan adil dapat direalisasikan," katanya.

Othman berkata, persefahaman juga akan mewujudkan perpaduan ummah, mengukuhkan ikatan dalam kehidupan dan menjadikan Islam teguh di mata dunia.

Menurutnya, penganjuran majlis secara berkala tersebut menunjukkan komitmen kerajaan dalam menerapkan budaya membaca al-Quran dan memahami intipatinya serta mengaplikasikan tuntutan dan meninggalkan segala larangan.

Malaysia akan diwakili Muhammad Anuar Ghazali dan Che Aminah Che Awang yang muncul johan qari dan qariah Tilawah al-Quran Peringkat Kebangsaan Ke-55 baru-baru ini.

Majlis penutupan dan penyampaian hadiah dijadual disempurnakan oleh Raja Permaisuri Agong, Tuanku Hajah Haminah pada 13 Julai ini.


Terima Kasih Naib Presiden UMNO Menteri Pertahanan @Zahid_Hamidi Follow @Panglima_cyber Hari Ini

Posted: 07 Jul 2012 07:09 AM PDT


Sebentar tadi panglima baru sedar sudah 11 jam Naib Presiden UMNO merangkap Menteri Pertahanan mengikut twitter rakyat marhaen seperti panglima. Pertama kali seorang pemimpin follow twitter panglima,

Seperti sebelum ini panglima turut menulis bila mendapat retweet dari pemimpin atau artis maka kali ini perasaan dua kali ganda bila seorang pemimpin hebat yang kanan dalam parti dan kerajaan mengikut twitter panglima.

Bukti kata beliau tentang kepentingan media baru semasa perhimpunan agung UMNO yang lalu, dibuat dengan perbuatan bukan sekadar kata-kata. Walaupun sibuk dengan tugas dengan parti dan kementerian yang diterajui.

Sayang jika pemimpin yang telah menenggelamkan penipuan Lim Guan Eng semasa LIMA Langkawi beberapa bulan yang lalu diturunkan ke negeri di saat pemimpin seperti beliau telah berjaya mengatasi isu kapal selam yang gagal dimanipulasikan lagi oleh pembangkang tentang kemampuannya untuk menyelam dengan siasah beliau yang sudah puluhan tahun bergelumang dalam asam garam politik.

Harap gosip dan juga fitnah yang cuba dilemparkan khasnya oleh individu tertentu dipatahkan oleh Allah Taala.

Mana-mana pemimpin yang baik kita akan pertahan walau mereka tidak memandang pun tulisan yang kita hasilkan. Amat memalukan jika blogger menjadi pencacai pemimpin yang korup dan tidak bermoral kerana habuan wang ringgit beberapa ribu sebulan.

Atau menyerang agensi kerajaan bila sudah ditahan dari projek yang dilihat sudah gagal disempurnakan.

Tidak guna ada muka kalau hidup hanya tahu balun orang bila tidak lagi diberi wang.

Baik jadi beruk yang tidak pula kisah tidak berbaju dan tidak pula pandai menggigit tuannya bila sudah tersepit.

Apa lagi nak dikata, itulah perangai manusia. Jangan lupa diri lu boleh mati bila-bila masa...

Jangan perasan lu hebat tak ke mana pun kehebatan lu.

Gua tak kisah pun tak ada duit tetapi gua kisah ada orang hipokrit kerana duit.

Permainan lu nak balun orang nak pau duit ni gua dah meluat baca... Lu keje nak jatuhkan orang buat dengan betul jika ada bukti orang itu tidak betul.

Jangan tembak sana sini tunjuk gangster nak habuan dunia. Dah lah bro, lu mulut memang suka cerita benda buruk je. Dua kolam la tiga kolam la... Apa ni?

Lu dah tua, sedarlah diri jangan tunjuk perangai tidak elok. Malu dengan orang muda yang tidak reti politik lu orang...

Dah lah tu, malukan orang kelate jah mu ni.Published with Blogger-droid v2.0.2

Majlis Tilawah Al-Quran Kali 54 PWTC Malam Ini

Posted: 07 Jul 2012 04:48 AM PDT

Jom kita meramaikannya.

Panglima dan keluarga turut hadir memeriahakannya malam ini.

Ia bermula semalam dan akan berakhir 13 Julai 2012.

Sultan Muhammad V Timbalan YDP Agong telah merasmikannya semalam dengan turut dihadiri Perdana Menteri.

Rupanya acara memartabatkan Al Quran dan qarinya telah 54 tahun berjalan di negara kita.

Alhamdulillah
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 07 Jul 2012 11:02 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Najib Cuci Otak Orang Muda Di UiTM Semalam...

Posted: 07 Jul 2012 07:00 PM PDT


SHAH ALAM 7 Julai - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, generasi muda perlu dilatih agar mempunyai kemahiran berfikir secara mendalam bagi memastikan mereka dapat membezakan antara fakta sebenar dengan persepsi tidak berasas seperti yang tersebar dalam Internet dan media sosial.

Katanya, kemahiran berfikir amat perlu bagi menghadapi cabaran abad ke-21 yang begitu berbeza dan tidak cukup dengan mempunyai kelulusan akademik semata-mata.

``Dulu orang buat surat layang, letih hendak buat, tetapi saya tidak tahu bagaimana kerana saya tidak pernah buat. Sekarang tujuannya sama iaitu untuk menyerang seseorang dengan menggunakan Internet dan media sosial.

``Sebab itu kita kena latih generasi muda berfikir secara mendalam supaya tahu membezakan antara persepsi tanpa asas dan kebenaran sebenar,'' katanya ketika berucap merasmikan Konvensyen Pemikir Muda di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC), Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini hari ini.

Kira-kira 5,000 peserta membabitkan generasi muda dari seluruh negara hadir pada konvensyen tersebut.

Perdana Menteri berkata, negara ini tidak memerlukan pemimpin yang hanya pandai bermuka-muka dan berlakon serta mempunyai kemahiran berucap tetapi tiada keberanian untuk bersumpah bagi mempertahankan diri sendiri.

Sebaliknya, beliau berkata, pemimpin berkenaan hanya pandai mendakwa sesuatu yang berlaku ke atas dirinya adalah konspirasi politik. utusan onlinePenangWasabi

Posted: 07 Jul 2012 09:41 PM PDT

PenangWasabi


Phaik Kheng enggan ulas isu Guan Eng?

Posted: 07 Jul 2012 11:15 AM PDTNg Phaik Kheng enggan mengulas isu yang mengaitkan beliau dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng seperti mana dibangkitkan pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka pada Isnin lalu.

Phaik Kheng yang kini merupakan penyelia hal-ehwal di sebuah sekolah berkata, beliau agak sibuk kerana perlu mengendalikan persiapan sambutan ulang tahun sekolah berkenaan yang bermula hari ini hingga Ahad.

"Saya kini mahu fokus dalam urusan ulang tahun sekolah dan saya tidak mahu memberi apa-apa komen mengenai isu terbabit," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Ketika membangkitkan isu tersebut di DUN Melaka, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Duyong, Datuk Gan Tian Loo telah bertanya kepada ADUN Kota Laksamana yang juga isteri Guan Eng, Betty Chew Gek Cheng, sama ada mengenali Phaik Kheng atau tidak.

Tian Loo bertanya kepada Betty jika beliau mengenali Phaik Kheng sambil menunjukkan foto Guan Eng yang di dahinya tertampal plaster.

Persidangan menjadi kecoh apabila Khoo Poay Tiong (DAP-Ayer Keroh) bangun mencabar Tian Loo mengulangi soalan tersebut di luar dewan.

Tian Loo berkata, penduduk di Kota Laksamana berminat mengetahui status Phaik Kheng.

"Dalam Internet dan blog ada tulis ADUN Kota Laksamana ada pukul, sepak dan macam-macam terhadap dia. Ini kena jawab. Dulu Phaik Kheng kerja di pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang tapi sekarang sudah ditukarkan ke pejabat Warisan Dunia Pulau Pinang," katanya.

Sementara itu akhbar berbahasa Cina, Guang Ming Daily dalam laporan muka depannya pada Rabu lalu menyiarkan gambar Betty dan Guan Eng yang di dahi beliau tertampal plaster.

Guan Eng mendakwa luka kecil di dahi tersebut berpunca daripada tindakan beliau menggaru dan menafikan Betty pernah mengasari beliau.

Betty pula sehingga hari ini belum mengulas mengenai pertanyaan Tian Loo sebaliknya hanya mencabar ADUN Duyong agar mengulanginya di luar Dewan.

Penang Wasabi..

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 07 Jul 2012 09:41 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Skandal Guan Eng : Gambar Ini Menjelaskan Segalanya

Posted: 07 Jul 2012 09:28 PM PDT


Seorang menjadi Ketua Menteri di Pulau Pinang, seorang lagi menjadi ADUN di Kota Laksamana, Melaka. Jarak antara Georgetown dengan Melaka kira-kira 500 meter. Berbagai kebarangkalian boleh berlaku.

Bila ditanya tentang kepastian skandal suami beliau, Betty mengambil tindakan untuk tidak menjawab dan kemudian datang pada hari berikutnya dengan membawa banner. Mengapa tidak menjawab terus?
Menariknya sampai ke hari ini, Phaik Kheng masih lagi tidak menafikan beliau diserang oleh Betty Chew. Phaik Kheng juga belum lagi menafikan beliau ada hubungan dengan Guan Eng. Gambar di bawah ini menjelaskan segala-galanya.

Jom Generasi Y - Hadiah Bertuah Menanti Pengunjung

Posted: 07 Jul 2012 04:00 PM PDT
Undi Nik Aziz Ditanya Di Akhirat? Satu Lagi Dakwah Sesat PAS

Posted: 07 Jul 2012 03:00 AM PDTStand As One : Hadiah Menarik Menanti Pengunjung Bertuah

Posted: 07 Jul 2012 01:00 AM PDT


Program 'Jom Generasi-Y Stand As One' bermula pada 7 dan 8 Julai di Taman Metropolitan Batu. Saksikan persembahan X Games dan cabutan bertuah yang menarik seperti motorsikal, New Ipad, Blackberry untuk pengunjung bertuah. Program bermula pada hari ini. 

Ayuh ke sana. Pengunjung bertuah akan mendapat hadiah motorsikal seperti di bawah ini. Siapa yang bertuah itu, datanglah ke Taman Metropolitan Batu pada 7 dan 8 Julai 2012.

Bukti Baru KUIN : Senarai 8 Orang Ini Pasti Buat Azizan Razak Pening

Posted: 06 Jul 2012 11:53 PM PDT
4 Julai 2012, Azizan Razak memberikan pandangan berikut "KUIN ni tak ada masalah pun. Semua okay. Biasalah sebab dekat pilihan raya ni, sebab itu isu ini timbul,". Alasan yang diberikan untuk terus melindungi kroni beliau di KUIN. 

Berikut adalah senarai individu dalam KUIN yang dipertikaikan gaji dan bayaran mereka yang agak tinggi dan dikatakan merupakan kroni kepada Rektor KUIN sekarang. 

1) Ahmad Shukri Ramli - financial controller yang pernah disabitkan kesalahan oleh Suruhanjaya Sekuriti menerima gaji RM8,000 di KUIN. 

2) Dr Ramli Saad - dibayar gaji RM35,000 sebulan sebagai CEO Insan Medic tetapi gagal membawa masuk pelajar ke Kuliyyah Perubatan di KUIN. 

3) Dr Azni Alias (isteri kepada Dr Ramli Saad) - dilantik sebagai Felo Akademik dengan gaji Rm12,000 sebulan. 

4) Mansor Mahmud (saudara kepada Prof Muslim Mohd Yusof) - dilantik sebagai CEO Insan System dengan gaji RM10,500 sebulan. 

5) Mohd Akif Emir - dilantik sebagai CEO Insan Maya. Gagal mentadbir Insan Maya di Sungai Petani hingga disaman RM2 juta oleh Shake Cuisine Sdn Bhd. 

6) Mior Zainal Abidin Ahmad Ariffin - dilantik sebagai tenaga pengajar Kuliyyah Multimedia & Kreativiti dari 2008 tetapi tidak pernah mengajar kerana tiada subjek berkaitan.

7) Nawawi bin Ngah - Pengarah Pusat Perbankan Kewangan Islam dan Keusahawanan. Didapati telah pecah amanah kerana yuran kursus Perbankan Bank Islam di Thailand, dan yuran kursus di  Hotel Istana untuk kedutaan Nigeria tidak pernah diserahkan kepada pihak pentadbiran.

8) Mohd Firdaus Salleh - gagal berfungsi sebagai Pengarah Perhubungan Awam. 8 orang ini adalah antara kroni Rektor KUIN yang sewajarnya boleh menjadi bukti kuat untuk Azizan Razak bertindak ke atas Rektor KUIN terbabit. Malah Dr Jamil Osman sendiri menerima RM5,000 sebulan untuk jawatan CEO Insaniah Holding. 

CEO Insaniah Holding ditubuhkan oleh Dr Jamil Osman untuk menjana keuntungan kepada rakyat negeri Kedah. Namun Insaniah Holding tidak membantu rakyat Kedah sebagaimana yang diharapkan. 

Malah menjaga kroni sendiri untuk kepentingan beberapa orang tertentu sahaja. Azizan Razak lebih sanggup mempertahankan kroni beliau di KUIN daripada mendengar cakap rakyat Kedah. Kembalikan semula KUIN kepada rakyat Kedah. 

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 07 Jul 2012 09:39 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ARTIKEL TERBARU TUN MAHATHIR ( ASABIYAH)

Posted: 07 Jul 2012 08:30 PM PDT

ARTIKEL MENARIK BLOGER SANGGAH TOK JANGGUT.

Posted: 07 Jul 2012 07:00 PM PDT

PKR VS DAP VS PAS !

Posted: 07 Jul 2012 11:03 AM PDT

SKANDAL SHAMSIDAR TAHARIN VERSI DAP.

Posted: 07 Jul 2012 03:36 AM PDT

PKR PUSAT NAK MATI, PKR SELANGOR DAH MAMPOS.

Posted: 06 Jul 2012 10:00 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 07 Jul 2012 09:06 PM PDT

PISAU.NET


PKR Makin Bercelaru Menjelang PRU 13

Posted: 07 Jul 2012 06:54 AM PDTAda sebab kenapa Anwar Ibrahim mengumumkan hasratnya untuk bersara dari politik, selain ianya sebagai satu tektik terdesak untuk meraih simpati, ia juga berkait rapat dengan kegagalan PKR menemui calon-calon yang berkaliber untuk dipertaruhkan dalam PRU 13.


Selama ini kita kerap di hidangkan dengan propaganda murahan pakatan pembangkang kononnya dalam pilihanraya akan datang mereka berpeluang untuk merampas Putrajaya seterusnya mengangkat Anwar sebagai Perdana Menteri.


Namun, realiti semasa bukan sahaja jauh panggang dari api malah langsung tak seindah seperti di propagandakan dalam media dan pentas politik.


Untuk PRU 13 ini, PKR bukan sahaja terpaksa mengalah kepada DAP dari segi pembahagian kerusi bertanding apabila hanya bertanding di 66 kawasan sahaja berbanding 97 kawasan pada PRU 12, malah untuk menyediakan calon-calon pun amat sukar untuk dicapai.


Daripada jumlah 66 itu pula hanya di 24 kawasan sahaja yang sudah terisi dengan 'calon pilihan' itu dengan sebahagian darinya adalah muka lama.


Sebahagian kecil muka lama yang pernah menyandang kerusi parlimen tertentu pula tidak dicalonkan kembali. Antaranya Khalid Ibrahim yang juga MB Selangor, berkemungkinan seorang yang rapat dengan Azmin Ali akan mengisi kekosongan di Bandar Tun Razak.


Bagi parlimen Kelana Jaya tempat Loh Gwo Burne yang siang malam tidur bersama kameranya pula bakal dibersarakan dan tempatnya digantikan oleh Nik Nazmi yang juga orang kanan Azmin Ali.


Anwar Ibrahim yang sebelum ini diketahui sedang panas di Permatang Pauh seakan hampir pasti merantau ke Nibong Tebal dan merupakan satu-satunya calon bagi kawasan tersebut walaupun di masa yang sama masih memikirkan untuk kekal di Permatang Pauh.


Manakala itu, hampir satu pertiga lagi kawasan langsung tiada satu nama calon pun yang dapat dikemukakan menggambarkan betapa sukarnya untuk PKR menghadapi cabaran PRU 13 yang akan menentukan hayat politik Anwar.


Baki lebih satu pertiga lagi hanya calon-calon recycle dan expired sahaja yang dikemukakan sebagai 'calon dalam pertimbangan'.


Dalam pada itu daripada 8 kawasan parlimen di Sabah yang dikhususkan untuk ditandingi PKR, hanya tiga kawasan sahaja yang sudah terisi dengan 'calon pilihan', bakinya samaada kosong ataupun hanya bersandarkan satu dua nama 'calon dalam pertimbangan'.


Sarawak pula yang sebelum ini digembar gemburkan oleh Anwar bakal ditembusi oleh PKR dan pembangkang lain, namun pembahagian kerusi yang diberikan kepada PKR cuma 7 kerusi sahaja dan agak sadis bila hanya satu nama sahaja yang masuk senarai mungkin akan bertanding.


Lebih parah lagi beberapa kawasan yang mahu ditandingi oleh PKR ada antaranya masih bertindih dan berebut hak dengan PAS dan DAP misalnya di Bentong, Temerloh, Bagan Serai dan beberapa lagi kawasan lain.


Bagi kawasan parlimen Sungai Siput yang sekarang disandang oleh Presiden PSM, Dr Jeyakumar pula sedang diusahakan untuk ditandingi sendiri oleh PKR sekalipun satu namapun belum mampu disediakan oleh Anwar Ibrahim.


Melihat pada kemelut dan betapa celarunya PKR dalam persediaan menentukan calon-calon yang akan mewakili PKR dalam pilihanraya, ternampak jelas yang PKR mahupun Anwar sendiri tiada keyakinan untuk menghadapi PRU akan datang.


Mahu tidak mahu, Anwar terpaksa beralih semula ke tabiat kesukaannya - guna tektik raih simpati buat muka kesian dengan harapan masih ada rakyat yang akan terpedaya sebagaimana suatu ketika dulu ramai yang terpedaya dengan lakonan arsenik, patah pinggang dan lain-lain.

捧大脚?捧出面?From Pyongyang...Dear leader Kim Guan Eng

Posted: 07 Jul 2012 01:00 AM PDT


Tajuk apa ntah... bahasa cina..hehe Pisau pun kurang paham,bila ditranslate jadi lain pulak. Tapi korang tengok sendiri video ni. Buletin Mutiara menghabiskan jutaan ringgit wang rakyat semata mata untuk memuja tuhan DAP.

51 gambar Guan Eng pada setiap naskah Buletin Mutiara. Patutlah khawarij PAS sayang sangat kepada tuhan DAP ni..


Pisau kata " banyak info dari media cina yang lawan DAP..cuma korang jer yang tak tau..."

我爱马来西亚- 槟城篇 I luv Malaysia (Penang Episode)

Posted: 06 Jul 2012 11:00 PM PDT

Kim Guan Eng apek model iklan brylcream gelak besar boleh dilihat diseluruh negeri.

Realiti kesusahan rakyat dibawah pemerintahan regim DAP Pulau Pinang. Peniaga ditekan dengan sewa kedai diatas Bukit Bendera yang asalnya pada zaman BN hanya RM30-RM36 tetapi sejak diambil alih oleh regim DAP sewa meningkat mendadak hingga RM650 sebulan.

Apa yang dapat kita lihat regim DAP ini memang menekan kesemua rakyatnya tanpa mengira bangsa.Pada mulanya mezalimi bangsa melayu dan India,nah sekarang kaum cina juga menerima nasib yang sama apabila ultrakiasu memerintah regim negeri.

Tak ada bezanya semasa negara darurat diperintah komunis yang menzalimi kesemua bangsa begitu juga sekarang di Pulau Pinang yang digelar Pyongyang di bawah Pemerintahan KIM GUAN ENG.

Video ini juga mendedahkan keresahan dan kesusahan rakyat apabila harga rumah naik mendadak hingga langsung tidak mampu dibeli oleh rakyat tempatan.

Kesesakan lalulintas hinggalah kepada kurangnya peluang pekerjaan. Realiti ini langsung tidak didedahkan kerana regim DAP terlalu banyak pembohongan dengan propaganda ala komunis yang tak henti henti mendewakan Lim Guan Eng sebagai dewa dan tuhan yang perfect!

Beberapa pembaca yang sering kali berhubung dengan Pisau kerap kali bertanyakan akan sokongan masyarakat cina dan peluang BN untuk kembali memerintah Pulau Pinang.Jawapan Pisau mudah, setiap kerusi yang dimenangi oleh DAP tidak bermakna seluruh kaum cina menyokong DAP dan Pakatan. Fakta itu kita jangan lupa. Bahawa pengundi kaum tionghua di Pulau Pinang dah beri peluang kepada DAP dan mereka gagal.

Pisau sendiri turun bertemu dengan para penyokong DAP dan pakatan,mereka sendiri secara terbuka menyatakan sukar pertahankan Pulau Pinang. Sebelum ini Kim Guan Eng pernah kata BN akan dapat telur ayam pada PRU13 di Pulau Pinang,kemudian beliau tukar kepada peluang 50-50.. apa sebabnya?

Ultrakiasu,chauvanis dan rasis. DAP bakal dihumban keluar dari Pulau Pinang. Momentum kemarahan kaum cina sedang meningkat naik keatas regim DAP. Saksikan video ini.
Pisau kata " dah banyak kali aku kata...tunggu saat kejatuhan Lim Guan Eng dan DAP..kem pakatan dah tahu mereka akan tumbang..sebab tu Bersih dicanang diseluruh negara kononnya PRU13 nanti mereka kalah melalui penipuan undi.."

r b f

Posted: 07 Jul 2012 07:21 PM PDT

r b f


Kita Tak Minta Duit Rakyat Tapi Kita Bagi Peluang Kepada Orang Ramai Untuk Menderma

Posted: 06 Jul 2012 08:13 PM PDT

Mungkin kerana kekerapan saya menulis tentang isu-isu Kelantan sejak akhir-akhir ini membuatkan ada pihak yang semakin panas. Selasa 3 Julai 2012 ada seseorang tweet kepada saya seperti mana yang saya paparkan di bawah.


Semakan yang saya lakukan semula saya dapati tweet asal yang dihantar oleh orang tersebut sudah tiada lagi. Besar kemungkinan ianya telah dipadamkan. Boleh lihat di sini

Sebenarnya saya berblog ini bukannya serius sangat. Hanya sekadar suka-suka. Tak sangka pula ada pihak yang panas sehingga tahap nak pukul saya. Kalau ada pihak yang panas ini bermakna blog saya hebat. Betul kan ? Terima kasih kepada pihak yang menghebatkan saya.....

Apabila diugut saya rasa makin bersemangat pula untuk menulis. Hari ini sekali lagi saya nak berbicara pasal politik Pas Kelantan.

Berhubung dengan pembinaan lebuh raya prepaid yang bakal dibina di Kelantan.

Pada 8 Jun 2012 sinarharian.com melaporkan kenyataan seperti berikut.


Kelantan tidak terdesak ambil duit rakyat 

KOTA BHARU - Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan negeri, Datuk Husam Musa menafikan Kerajaan Kelantan mengutip derma daripada rakyat untuk menampung kos pembinaan Lebuh Raya Kota Bharu-Kuala Krai.

Husam berkata, sepatutnya Umno malu setelah pelbagai tuduhan dilemparkan seolah-olah menunjukkan Kerajaan Negeri tidak mampu membina lebuh raya tersebut sehingga terdesak untuk mengambil duit daripada rakyat.

Bagi menepis dakwaan tersebut, Husam menjelaskan pihaknya mempunyai perancangan kewangan yang teliti bagi menyiapkan pembinaan lebuh raya sepanjang 73 kilometer (km) itu mengikut fasa tertentu. "Kita lancar derma Umno sindir kepada kita, mereka beranggapan Kerajaan Negeri tidak ada duit untuk menyiapkannya. Bukan kita mengutip duit daripada rakyat.

Sebenarnya kita memberi peluang kepada orang ramai dalam konteks wakaf, terpulang kepada mereka sendiri mahu derma atau tidak.

"Kita sendiri sudah atur pembiayaan kewangan yang baik, dan pada pakej pertama untuk pembinaan sepanjang 43 (km) dijangkakan memerlukan RM700 juta termasuk pengambilan tanah," katanya sempena Taklimat Khas Pelancaran Isu-isu Pilihan Raya di sini, semalam. 

Bukan kita mengutip duit daripada rakyat, kita beri peluang kepada orang ramai menderma. Berbelit-belit rasanya nak baca ayat itu...

Teringat pula apa yang pernah terjadi di sekolah dulu. Ada seorang murid dalam kelas saya yang bernama Amin. Dia agak nakal sedikit. Satu hari dia curi pensil tekan seorang murid perempuan pada waktu rehat. Kebetulan pada masa itu ada beberapa murid lain dalam kelas yang nampak dia curi. Tapi dia buat selamba....

Kemudian budak perempuan itu beritahu cikgu yang pensil tekannya hilang. Cikgu tanya siapa yang ambil. Semua senyap seribu bahasa. Lalu salah seorang murid yang nampak beritahu cikgu bahawa Amin yang curi.

Cikgu minta dia keluarkan pensil, dan dia keluarkan. Cikgu tanya kenapa kamu mencuri ? Amin jawab...saya tak mencuri cikgu....saya ambil ja.....

Satu kelas gelak kepada dia termasuklah cikgu pun turut sama gelak.

Lebih kurang samalah dengan kisah derma lebuh raya prepaid. Kita tak minta derma dari rakyat, tapi kita nak bagi peluang untuk rakyat menderma. Macamlah di Malaysia selama ini rakyat mempunyai peluang yang amat terhad untuk menderma.

Kesimpulan yang boleh kita buat dari kenyataan diatas seperti yang dilaporkan oleh sinarharian.com bahawa Kerajaan Kelantan mempunyai dana yang mencukupi bagi membiayai pembinaan lebuh raya tersebut. 

Itu katanya pada masa itu.....

Namun minggu lepas lain pula cerita....

Akhbar Sinar Harian Selasa 3 Julai 2012, melaporkan seperti dibawah.


Sebelum itu dia kata bukan kita mengutip duit dan kita sudah atur pembiayaan kewangan yang baik. Selepas itu dia kata pula pihaknya akan memohon bantuan semua pihak termasuk golongan tertentu di Timur Tengah.

Yang mana satu yang betul ?

Nampaknya kerja BN di Kelantan semakin hari semakin mudah.....

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 07 Jul 2012 03:29 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Video Jaringan) Liga Super - Kelantan pertahan kejuaraan benam Perak 6-0

Posted: 07 Jul 2012 11:01 AM PDT

KOTA BHARU - Kelantan berjaya mempertahankan kejuaraan Liga Super buat dua tahun berturut-turut dengan membelasah Perak 6-0 di Stadium Sultan Muhammad IV di sini sebentar tadi.

Kejayaan ini lebih manis apabila Red Warriors muncul juara Piala FA Mei lalu.

Semalam, pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) muncul sebagai juara Liga Perdana.
(Gambar) Sekitar majlis pernikahan Ella dan Azhar Ghazali

Posted: 07 Jul 2012 10:01 AM PDT

Foto-foto eksklusif ehsan Rotikaya di majlis pernikahan Ella dan suaminya Azhar Ghazali.

Semoga Ella berbahagia dan kekal hingga ke akhir hayat.

(Gambar) Ella sah milik pilot Firefly, Azhar Ghazali

Posted: 07 Jul 2012 09:31 AM PDT

Ratu rock negara, Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminudin, 46, sah bergelar isteri kepada juruterbang syarikat Firefly, Azhar Ghazali, 30-an dengan sekali lafaz.

Majlis pernikahan mereka diadakan di rumah keluarga Ella di Teluk Gadung, Klang di sini kira-kira pukul 10.30 malam Sabtu.

Pasangan tersebut dinikahkan oleh Jurunikah Masjid Nurul Iman, Klang, Baharuddin Abu Bakar berwalikan abang sulung pengantin perempuan, Mohd Noor Izam Aminudin.

Ella dan Azhar sebelum itu telah ditunangkan sebelum majlis akad nikah bermula.

Majlis pernikahan kedua-dua mempelai dihadiri kira-kira 300 orang jemputan yang terdiri daripada kaum keluarga pengantin kedua-dua belah pihak dan wakil media.

Pengantin perempuan menerima RM50,300 sebagai mas kahwin berserta tujuh dulang hantaran dan dibalas sembilan dulang.
Ella dan Azhar kelihatan sedondon dengan persalinan berwarna krim rekaan Saiful Baharim.

Manakala majlis resepsi mereka akan diadakan pada 1 Disember depan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Ella dan Azhar berkenalan sejak sembilan tahun lalu dan hubungan itu menjadi serius sejak tiga tahun kebelakangan ini.Berikut beberapa keping gambar ehsan dari Rotikaya sekitar majlis akad nikah/pernikahan antara Ella dan Azhar Ghazali

Janda gersang bogel ketika dicekup khalwat bersama Mat Karpet Pakistan!

Posted: 07 Jul 2012 08:47 AM PDT

JITRA - Seorang janda beranak satu berusia 23 tahun dicekup dalam keadaan bogel ketika bersama pasangannya, Mat Karpet yang baru dikenalinya dua bulan lalu, selepas disyaki berkhalwat di sebuah bilik motel di kawasan perumahan di pekan ini, kelmarin.

Wanita yang masih dalam edah selepas berpisah dengan suaminya sebulan lalu, ditahan bersama lelaki warga Pakistan itu pada jam 5.10 petang oleh sepasukan penguatkuasa Pejabat Agama Islam Daerah Kubang Pasu.

Sumber PADKP berkata, pihaknya yang menerima aduan kegiatan maksiat di motel itu bergegas ke lokasi untuk membuat pemeriksaan di sebuah bilik yang tertutup rapat dan berkunci dari dalam.

Katanya, setelah mengetuk pintu beberapa kali, seorang lelaki Pakistan yang hanya berseluar panjang tanpa baju membukanya dan terkejut melihat kehadiran penguatkuasa lalu membenarkan pemeriksaan dilakukan.

"Pemeriksaan mendapati seorang wanita menyorok dibelakang pintu dengan hanya berselimut tanpa pakaian dan dalam ketakutan.

"Hasil soal siasat mendapati pasangan itu bukan mahram atau suami isteri menyebabkan mereka ditahan kerana disyaki berkhalwat.

"Lelaki Pakistan berusia 23 tahun tahun itu tidak sempat memakai seluar dalam dan kami mengarahkan mereka berpakaian sebelum dibawa ke Balai Polis Jitra bagi membuat laporan penahanan mereka dan seterusnya dibawa ke pejabat PADKP untuk siasatan lanjut," katanya.
Katanya, pasangan itu masing-masing menetap di Kuala Kedah, dekat sini, dan tinggal berhampiran, malah kerap bertemu apabila keluarga lelaki terbabit sering datang ke rumah nenel wanita berkenaan.

Menurutnya, wanita itu yang mempunyai seorang anak perempuan berusia dua tahun meninggalkan anaknya dalam jagaan neneknya untuk mengikut teman lelakinya menyewa motel berkenaan untuk melakukan maksiat.

"Mat Karpet itu tinggal di negara ini bersama bapanya yang berkahwin dengan warga tempatan sejak empat tahun lalu dan berkenalan dengan wanita itu di Alor Setar ketika menjual karpet.

"Pasangan itu memberi alasan terpaksa membuka pakaian dam berbogel dalam bilik yang disewa mereka kerana keadaan dalam bilik itu 'panas' sedangkan hujan baru berhenti.

Dong Zong, Mahu Mandrin Jadi Bahasa Pengantar SK Cina

Posted: 07 Jul 2012 07:45 AM PDT

Setelah kemahuan mereka, semua guru-guru sekolah Cina mestilah ada credential bahasa Cina dipenuhi, kini Dong Zong datang lagi dengan tuntutan terbaharu mereka, mahu bahasa Mandarin menjadi bahasa pengantar sekolah-sekolah Cina yeaaa. Kenapa tak minta dihantar balik sahaja ke cina? kan lebih senang.

Sepatutnya sekolah dijadikan satu institusi penting untuk pembinaan negara bangsa (nation building) lebih-lebih lagi negara yang berbilang bangsa, ia sepatutnya dijadikan tempat membina kepercayaan dan rasa hormat menghormati antara Melayu , Cina dan India.

Tetapi Dong Zong dengan di sokong Zuraida Kamaruddin dan DAP ghairah membina tembok pemisah antara Cina dan bangsa-bangsa lain dengan tuntutan yang melampau dan lansung tidak menyumbang kepada perpaduan.

Apalah yang mereka ingin capai dengan memisahkan pencampuran anak-anak mereka dengan anak-anak bangsa lain melalui dinding dan pagar sekolah berbeza dan kemudian menolak guru-guru yang bercakap lain daripada bahasa mereka?

Kerajaan harus memandang serius hal ini kerana ia satu ancaman kepada sebuah negara bangsa. Ingatlah pecah bermula dari retak.

Junah@ twitter.com/opshield
Gapena protes Mandarin disama taraf dengan BM

GEORGE TOWN - Gabungan Persatuan Penulis Nasional Malaysia (Gapena) tidak bersetuju dengan tuntutan Gabungan Jawatankuasa Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong), yang mahu bahasa Mandarin menjadi bahasa  pengantar utama di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina di seluruh negara.

Ketua Satu Gapena, Profesor Datuk Wira Abdul Latiff Abu Bakar berkata, tuntutan itu bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan yang menyatakan bahasa Malaysia sebagai bahasa rasmi negara ini

"Bahasa lain tidak harus dijadikan modal untuk mencabar bahasa kebangsaan negara ini," katanya ketika berucap pada perjumpaan siri wacana Gapena di Dewan Sekolah Menengah (Perempuan) St. George hari ini.

Beliau berkata Gapena akan menghantar memorandum akhir Julai ini kepada kerajaan Persekutuan agar mengabaikan tuntutan jawatankuasa itu.

"Kami menggesa semua pertubuhan bukan kerajaan (NGO) menyokong kami dan menyertai kami dalam memperjuang kedudukan bahasa Malaysia," katanya.

Antara kandungan memorandum itu ialah menuntut agar diadakan semula silibus lisan bagi memastikan semua rakyat fasih bertutur bahasa kebangsaan dalam kehidupan seharian mereka.

Abdul Latiff juga mengingatkan masyarakat agar menghormati bahasa Malaysia sebagai bahasa kebangsaan, dan bukan menganggap ia sebagai bahasa yang menunjukkan perbezaan kaum. - Bernama

Nik Aziz tak terjejas walaupun salah guna agama kerana politik - Tun M

Posted: 07 Jul 2012 07:23 AM PDT

KUALA LUMPUR - Ketaksuban kepada kepimpinan lebih daripada ajaran Islam yang terdapat dalam al-Quran boleh menjurus kepada perpecahan dan kelemahan umat Islam, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Dengan menjadikan situasi di Kelantan sebagai contoh, Dr Mahathir berkata, beliau diberitahu tidak ada kemungkinan Barisan Nasional (BN) menang di negeri itu pada pilihan raya umum kerana penduduk Kelantan begitu taksub dengan Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Dalam entri terbaru bertajuk 'Asabiah' yang disiar dalam blognya, beliau berkata, demikianlah ketaksuban ini sehingga apa sahaja yang didakwa oleh Nik Aziz berkenaan agama Islam, maka orang Kelantan akan menerimanya bulat-bulat sebagai benar dan menepati ajaran Islam.

"Orang Islam yang berfikiran waras tentu menolak dakwaan Nik Aziz bahawa mengundi Pas akan mendapat pahala, bahkan menjamin syurga di akhirat. Tetapi nampaknya majoriti rakyat Kelantan, sama ada mereka terima dakwaan ini atau tidak, terus setia dan menyokong kepimpinan Nik Aziz.

"Kemenangan Pas di Kelantan dan di tempat-tempat lain membuktikan kepimpinan Nik Aziz tidak terjejas walaupun jelas menyalah guna agama untuk politik duniawi," kata Dr Mahathir dalam artikel itu.

Dr Mahathir berkata, ada orang yang berpandangan tidak ada gunanya ulama lain atau mufti menolak dan menidakkan dakwaan Nik Aziz kerana orang Kelantan tetap akan percaya pendapatnya juga.

"Jika ada yang ragu sekalipun, mereka tidak akan menyatakan keraguan mereka," katanya.

Beliau menarik perhatian bahawa dahulu, kerjasama melibatkan Umno dengan orang bukan Islam didakwa bertentangan dengan ajaran Islam.

Tetapi sekarang Pas di bawah kepimpinan Nik Aziz bukan setakat bekerjasama dengan bukan Islam malah sanggup bekerjasama dengan orang yang menolak dengan keras dan secara terbuka hasrat Pas untuk mendirikan Negara Islam dan melaksana hukum hudud, katanya.
"Saya masih ingat semasa kita bangunkan Putrajaya (pusat pentadbiran kerajaan persekutuan), Nik Aziz mendakwa apabila Pas memerintah negara ini, kerajaan Pas akan lelong Putrajaya.

"Hari ini lain pula bunyinya. Pas berjuang untuk ke Putrajaya sebagai pemerintah," kata Dr Mahathir. - Bernama

Suami belasah isteri sebarkan masalah mati pucuk beliau!

Posted: 07 Jul 2012 01:30 AM PDT

PETALING JAYA – Akibat menjaja cerita suami sendiri mati pucuk, seorang wanita dicekik dan dibelasah dengan kerusi apabila suaminya itu mengamuk selepas mendapat tahu berita yang mengaibkan itu tersebar di kawasan perumahannya.

Kejadian pada 1.45 pagi di Apartmen Idaman, Damansara Damai itu berlaku selepas mangsa dituduh menyebarkan cerita kononnya suaminya itu mati pucuk.

Wanita warga Indonesia itu bagaimanapun bernasib baik selepas sempat menghubungi polis bagi mengelak dibelasah dengan lebih teruk.

Dia yang hanya mahu dikenali sebagai Sal, 50, mengaku sering dipukul dengan kerusi oleh suaminya meskipun melakukan kesalahan kecil.

"Sejak mula berkahwin tiga tahun lalu, suami tidak pernah bekerja, saya sahaja yang cari duit, bila saya nasihat macam-macam dia maki saya," katanya.

Dalam pada itu anggota polis yang hadir cuba menenangkan suaminya meskipun suasana ketika itu agak tegang dengan pelbagai ugutan diberikan termasuk mahu menceraikan isterinya.
Suami wanita itu ketika ditemui berkata, dia kecewa dengan sikap isterinya yang gemar menceritakan keburukan keluarga kepada orang luar dan jiran tetangga.

"Saya terpaksa menanggung malu dengan orang sekeliling kerana dia buat cerita saya mati pucuk sebab itu saya maki dan pukul dia," katanya.

Tiga pelajar rogol dan cabul remaja perempuan awal pagi

Posted: 07 Jul 2012 12:30 AM PDT

Gambar hiasan
SEREMBAN: Tiga pelajar sekolah menengah berusia 16 dan 15 tahun dihadapkan ke Mahkamah Kanak-Kanak di sini, semalam, atas pertuduhan berasingan merogol dan mencabul kehormatan seorang remaja perempuan di sebuah rumah, awal pagi Ahad lalu.

Semua juvana terbabit mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan dihadapi mereka dan meminta dibicarakan pada prosiding dijalankan di Mahkamah Majistret 2 di sini yang bertindak sebagai Mahkamah Kanak-Kanak.

Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh menetapkan kes untuk sebutan semula pada 26 September depan bagi penyerahan dokumen.

Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya Kaiyisah Shukri manakala semua juvana tidak diwakili peguam bela.

Mengikut pertuduhan, juvana berusia 16 tahun itu didakwa merogol remaja perempuan berusia 15 tahun 11 bulan di sebuah rumah di Taman Desa Anggerik, Senawang, dekat sini, pada 1 Julai lalu, kira-kira jam 4 pagi.

Dia didakwa mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan, memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan jika sabit kesalahan.

Sementara itu, dua rakannya masing-masing berusia 15 tahun pula didakwa atas tuduhan berasingan iaitu menggunakan kekerasan jenayah dengan niat mencabul kehormatan mangsa sama, dengan memeluk badannya dari belakang pada tarikh dan di tempat sama, antara jam 4 pagi hingga 5 pagi.
Bagi kesalahan itu mereka dituduh mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan, memperuntukkan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua hukuman berkenaan, jika sabit kesalahan.

Kaiyisah mencadangkan jaminan RM5,000 bagi juvana berusia 16 tahun itu manakala dua lagi, RM4,000 dengan seorang penjamin masing-masing.

Majistret menetapkan jaminan RM1,800 bagi juvana berusia 16 tahun itu, manakala dua rakannya, RM1,500 setiap seorang selepas menimbangkan rayuan ibu bapa mereka yang bakal menjadi penjamin.

Masjid pun semakin suram, ada hati nak ke Putrajaya

Posted: 06 Jul 2012 11:01 PM PDT

KOTA BHARU 6 Julai - Ketua Dewan Ulama Pas Kelantan, Datuk Mohamed Daud kesal dengan sikap kebanyakan pimpinan dan ahli Pas yang ghairah untuk ke Putrajaya sedangkan agenda dakwah sebenar dalam masyarakat seperti dipinggirkan.

Beliau yang juga bekas Ketua Dewan Ulama Pas Pusat berkata, orang Pas sepatutnya memenuhi masjid dan mengadakan lebih banyak program dakwah serta pendidikan, bukannya merancang untuk merampas kekuasaan negara semata-mata.

Beliau berkata, lebih banyak masjid kini termasuk di Kelantan semakin suram tanpa agenda tarbiah sedangkan dalam sejarah Nabi Muhammad SAW telah meletakkan masjid sebagai pusat penting untuk menyuburkan agama.

"Kita sepatutnya menghidupkan masjid terlebih dahulu, kuasai masjid sebelum kita ghairah mahu berkuasa di Putrajaya.

Pelakon wanita Bollywood mati dibunuh kejam

Posted: 06 Jul 2012 10:31 PM PDT

Perkhabaran sedih dari dunia hiburan India.

Setelah dikatakan hilang hampir setahun (11 bulan), pelakon seksi Laila Khan rupa-rupanya telah mati dibunuh semenjak awal kehilangannya lagi.

Pelakon yang popular melalui filem Wafa: A Deadly Love Story ini dikatakan hilang bersama Saleena Patel iaitu ibunya, adik perempuannya, Azmina serta adik lelakinya dan sepupunya.

Seperti yang dilaporkan oleh One India pada Jumaat yang lalu, pihak polis telah mengesahkan bahawa pelakon kelahiran Pakistan ini sudah mati sibunuh.
Perkara ini terbongkar apabila pihak polis berjaya menangkap seorang suspek, Parvez Tak, berkenaan kes yang lain. Parvez memberitahu pihak polis bahawa Laila dan ahli keluarganya telah mati dibunuh pada 4 Februari 2011.

Dari siasatan awal polis, dipercayai Laila dan keluarganya dibunuh akibat dari sengketa harta kekeluargaan. Namun bergitu, Parvez menyatakan bahawa Laila telah pun berkahwin dengan salah seorang kuncu buruan polis, Dawood Ibrahim. Beliau juga mendakwa Laila berkemungkinan terlibat dengan sendikit kejahatan tersebut.

Oleh kerana hasil siasatan awal polis berbeza dengan kenyataan Parvez, punca kematian Laila masih lagi misteri.
Tabloid Bintang

(Gambar) Ella berinai sebelum bernikah

Posted: 06 Jul 2012 09:01 PM PDT

Semalam, sebelum bergelar bini orang, Ratu Rock yang mempunyai suara serak-serak manja ini seperti mana-mana anak dara lain, turut berinai dan mempersiapkan diri untuk majlis bersejarahnya.

Akhirnya hari ini, Ella bakal dimiliki seorang pilot, Azhar Ghazali. Majlis dijadualkan selepas Isyak malam ini.

Tahniah diucapkan!

Suami 'korek' adik ipar, isteri mengandung anak jantan lain...tinggal serumah, ROSAK!!!

Posted: 06 Jul 2012 08:01 PM PDT

KANGAR: Bagai keluarga 69 apabila seorang suami merelakan isterinya mengandung anak luar nikah hasil hubungan dengan lelaki lain manakala dia sendiri pula menjalin hubungan sulit dengan adik ipar dan mereka semua tinggal sebumbung di rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) di Padang Keria, dekat sini.
Lebih mengejutkan, lelaki berusia 39 tahun bekerja kampung itu sudah lebih setahun tinggal seperti suami isteri bersama adik iparnya manakala isterinya kini sarat mengandung lapan bulan hasil hubungan haram dengan lelaki lain berusia 29 tahun.

Bagaimanapun, kehidupan jelik kedua-dua pasangan itu sejak lebih setahun lalu, terbongkar apabila sepasukan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Perlis (Jaips) melakukan serbuan selepas menerima maklumat.

Penolong Pengarah Penguat kuasa Jaips, Suhaimi Ahmad berkata, kedua-dua pasangan itu ditahan dalam dua serbuan berasingan di rumah mereka jam 12.30 tengah malam dan 1.20 pagi semalam.

p/s: Astagfhirullah...marilah kita bergosok nikmat di bulan puasa akan datang dengan #SmilewithListerine

Hudud publisiti murahan - Sayap Penyokong PAS

Posted: 06 Jul 2012 06:27 PM PDT

SHAH ALAM - Polemik syor hudud di Johor, dibawa wakil rakyat Barisan Nasional (BN), Datuk Ayub Rahmat tidak perlu berterusan, sebaliknya usaha perlu ditumpu untuk menyelesaikan isu-isu besar membabitkan kepentingan rakyat.

Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong Pas, Hu Pang Chaw berkata, isu hudud sengaja ditimbulkan kerana seperti yang sedia maklum Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan berlangsung dalam waktu terdekat.

"Saya nasihatkan agar (Ahli Dewan Undangan Negeri kerusi Kemelah) Ayub tumpukan kepada strategi beliau atau cara bagaimana mengatasi masalah rakyat daripada memberi idea lapuk ini.

"Jangan mencari publisiti murahan dengan membangkitkan isu hudud ini bagi memancing undi," kata beliau kepada Sinar Harian Online.

Tambah beliau, Ayub sekadar mementingkan diri kerana berani membawa isu ini untuk memastikan dirinya dapat bertanding dalam PRU13.

"Ini jelas menunjukkan yang Ayub sengaja membangkitkan isu hudud, jika benar beliau seorang yang berkaliber, perlu fikirkan dahulu soal kebajikan rakyat," tegas beliau.

Menurut beliau, isu pelaksanaan hukum hudud akan mengambil masa yang panjang untuk dibincangkan secara menyeluruh.

"Jika benar negara akan melaksanakan hudud, penerangan secara terperinci dan meyeluruh harus diberi kepada rakyat bukan Islam di negara ini," katanya.

Tambah beliau, penerangan ini harus diberi bagi mengelakkan sebarang kekeliruan atau pandangan negatif diberi oleh masyarakat bukan Islam berhubung isu semasa ini.

'Bagi la dia jadi PM Kehormat lima hari...lepas tu bersara la' - Tun Mahathir

Posted: 06 Jul 2012 05:01 PM PDT

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak perlu berlengah-lengah dengan hasratnya untuk bersara daripada dunia politik, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Dia patut bersara sekarang, tak ada guna langsung...dia (Anwar) punya hajat cuma nak jadi perdana menteri," katanya kepada pemberita selepas melakukan kunjungan hormat ke atas Presiden Republik Czech Vaclav Klaus di ibunegara hari ini.

Dr Mahathir berkata kenyataan Anwar itu merupakan retorik politik sahaja kerana menurut beliau jika pakatan pembangkang kalah dalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, Anwar masih terus dengan impiannya untuk menjadi perdana menteri.

Beliau diminta mengulas mengenai satu wawancara Anwar yang disiarkan akhbar Financial Times Selasa lalu membayangkan akan berundur daripada politik negara jika pakatan pembangkang kalah dalam PRU-13 dan akan kembali mengajar.

Bekas perdana menteri dengan nada bergurau mencadangkan supaya diwujudkan jawatan perdana menteri 'terhormat' selama lima hari untuk diisi oleh Anwar bagi memenuhi impian beliau sebelum bersara.

"Kita buat dua jawatan perdana menteri, bagi dekat dia satu 'Honour Prime Minister' selama lima hari, lepas itu dia boleh bersara," katanya.
Sementara itu, mengulas mengenai dakwaan penyelewengan bernilai RM1 bilion oleh kerajaan negeri Selangor dalam urusan penyelesaian hutang sebuah syarikat senaraian awam, Dr Mahathir berkata rakyat Selangor harus bangkit dan sedar dengan penyelewengan kerajaan Selangor.

Katanya, kerajaan Selangor tidak sepatutnya menyalahguna kuasa dan mengguna duit rakyat bagi memenuhi kepentingan tertentu.

Justeru, katanya, rakyat Selangor perlu memberi semula kepercayaan kepada kerajaan BN yang sebelum ini telah memerintah Selangor selama 50 tahun untuk kembali memajukan Selangor.

- Bernama

Uncle Seekers stim dadah sambil ngutuk Sultan Johor!

Posted: 06 Jul 2012 04:30 PM PDT

Ujian air kencing yang dijalankan polis terhadap pengendali laman blog www.uncleseekers.blogspot.com, Syed Abdullah Syed Hussein mendapati beliau positif dadah jenis morfin.

Jabatan Siasatan Jenayah Johor dalam kenyataan hari ini, berkata ujian air kencing itu dijalankan terhadap Syed Abdullah pada pukul 1.25 petang tadi, di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya.

"Laporan polis telah dibuat dan kes disiasat Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik IPD Nusajaya di bawah Seksyen 15 (1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952," kata kenyataan itu.

Dua hari lepas, Polis Johor menahan Syed Abdullah yang didakwa mengeluarkan kenyataan yang didakwa menfitnah Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menerusi laman blognya.

Penangkapan beliau yang turut dikenali dengan gelaran 'Uncleseekers' bersama seorang wanita, Siti Nadhirah Mohd Zain pada pukul 9.45 malam di Plaza Tol Senawang, Seremban dilakukan anggota polis IPD Nusajaya. - BERNAMA

Promosi arak sebagai ‘Ramadan Sales’ sengaja dilakukan?

Posted: 06 Jul 2012 03:30 PM PDT

Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) mengecam tindakan sebuah pasar raya yang menjadikan minuman keras sebagai promosi Ramadan, bulan yang dianggap mulia dan bulan ibadah puasa umat Islam.

Setiausaha Agung PPIM, Datuk Dr. Maamor Osman berkata, tindakan pasar raya di sebuah kawasan perumahan di Selangor itu sebagai menghina agama Islam dan sengaja dilakukan untuk menguji kesabaran umat Islam.

Katanya, perkara itu bukan insiden pertama berlaku.

"Ini kerana tahun lalu sebuah akhbar harian berbahasa Inggeris turut menyiarkan iklan berbuka puasa yang mempromosikan masakan haram berasaskan babi.

"Sesuatu yang tidak masuk akal rakyat Malaysia tidak tahu ini berkaitan dengan sensitiviti umat Islam dan kita dapati bahawa ini disengajakan dan perbuatan sengaja ini sebenarnya telah mencabar dan menghina umat Islam.
"Pihak yang bertanggungjawab jangan tunggu sampai orang berdemo buat bantahan, mereka mesti mengambil tindakan. Ini kerana jika tindakan tidak diambil dan hanya amaran diberi ia seolah-olah menggalakkan mereka untuk terus melakukannya," tegas beliau.

Dalam temu bual eksklusif bersama Utusan Online, beliau meminta umat Islam mengunakan kuasa mereka sebagai pengguna untuk memboikot pasar raya tersebut agar agama dan umat Islam tidak terus diperlekehkan.

Utusan Online

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 07 Jul 2012 03:21 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Tunggu Anwar Di Nibong Tebal....

Posted: 06 Jul 2012 06:00 PM PDT

Anwar Ibrahim selama ini dianggap sebagai tali penghubung antara parti-parti dalam pakatan pembangkang. Tanpa Anwar, DAP dan PAS tidak akan bekerjasama malah tanpa Anwar juga, PKR tidak membawa erti apa-apa.

Ini kerana, PKR wujud kerana Anwar, bukan kerana rakyat dan bukan kerana menuntut keadilan. Ia semata-mata kerana Anwar ingin menjadi Perdana Menteri atau Presiden Republik Malaysia baru dan Pakatan Rakyat pula wujud atas matlamat yang sama tetapi memperjudikan nasib kepada puak chauvinis DAP yang ingin menjajah dan mengCinakan negara ini.

PAS pula adalah pak turut yang selamanya kabur dan kosong yang hidup atas dasar bencikan UMNO dan matlamatnya hanyalah untuk menghapuskan saudara sebangsa dan seagama di dalam UMNO.

Namun, akhir-akhir ini, Anwar nampaknya bukan lagi satu 'faktor' penting dalam Pakatan Rakyat. Ramai yang mula meragui sejauh mana 'Anwar' mampu mempengaruhi undi dalam pilihanraya.

Dalam banyak perkara Anwar dianggap liabiliti atau beban yang menyusahkan PR. Walaupun beliau masih ada pengaruh di kalangan LGBT dan liberal serta golongan yang fanatik terhadapnya secara buta tuli, tetapi memandangkan kumpulan ini hanya mewakili segelintir rakyat Malaysia maka ia tidak membawa apa-apa signifikan kepada pilihanraya.

Pendek kata, kekuatan dan kelemahan PR hari ini bukan bergantung kepada faktor 'Anwar' lagi.

Sejak hujung tahun lepas lagi, Anwar dilihat semakin lemah walaupun di kawasannya sendiri, iaitu Permatang Pauh. Ini dapat dibuktikan dari ceramahnya pada 21 Oktober 2011 di situ yang hanya dihadiri oleh jiran-jiran dan saudara mara berdekatan serta mungkin juga beberapa pengikut tegar yang datang dari jauh. Walhal, Permatang Pauh adalah kubu kuatnya.

Sebagai seorang politikus berpengalaman, Anwar pasti tidak akan membiarkan dirinya kalah dan dimalukan di kubu kuatnya. Logiknya, beliau akan lari ke tempat lain untuk bertanding.

Dari apa yang diperhatikan, nampaknya Anwar akan memilih Nibong Tebal mengikut congakan sokongan berdasarkan kedudukannya di pinggir bandar, merangkumi DUN Sungai Acheh, Sungai Bakap dan Jawi. Dan Sungai Bakap merupakan tempat kelahiran Anwar.

Pada PRU 2008, kerusi Nibong Tebal merekodkan 47,540 pengundi berdaftar dengan pecahan Melayu 43.6%, Cina 40.5% dan India 15.9%. Kerusi ini dimenangi oleh Tan Tee Beng dari PKR yang memperolehi 20,210 undi mengalahkan Ketua UMNO Negeri, Zainal Abidin Osman yang mendapat 17,123 undi.

Bagaimanapun, Tan, pada 1 Mac 2010 telah mengumumkan keluar dari PKR apabila dikenakan tindakan disiplin kerana mengkritik Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng. Beliau kini menjadi Ahli Parlimen Bebas dan mesra BN.

Dari apa yang dilihat, tidak mustahil UMNO akan meletakkan calon yang sama. Jika benar Anwar akan lari ke Nibong Tebal maka kita bakal menyaksikan pertandingan antara Ketua Pembangkang dengan Ketua UMNO Negeri Pulau Pinang dalam PRU ke-13 nanti

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 07 Jul 2012 03:20 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


TUN M & MUKHRIZ BAKAL JADI MANGSA KAMBING HITAM???

Posted: 06 Jul 2012 08:20 PM PDT

Sejauh mana warlord UMNO Kedah boleh berkorban demi mengembalikan Kedah ke pangkuan BN?

Sehingga kini belum kelihatan "kesukarelaan" di kalangan Ketua-Ketua Bahagian yang kalah di dalam PRU yang lalu membuat pengistiharan untuk memberi laluan kepada muka-muka baru untuk diketengahkan pada PRU13 ini.

Begitu juga dengan calon-calon BN lain yang kalah. Malah ada calon UMNO yang kalah diwaktu kekuatan BN paling ampuh pada PRU2004 pun masih tidak menunjukkan kesukarelaan mereka untuk memberi laluan kepada muka baru. Ada di kalangan mereka yang kalah di PRU2004 ini juga Ketua Bahagian, tapi tidak terdapat langsung tanda-tanda bahawa mereka akan berundur.

Struktur kepimpinan UMNO Kedah agak unik, tetapi ianya merupakan keunikan yang membayangkan bahawa tidak wujud langsung sikap untuk melebihkan parti dari kepentingan peribadi.

Apa yang boleh kita fahami di sini? Ketua Perhubungan diserahkan kepada Dato Ahmad Basha dan Timbalan diserahkan kepada Dato Mukhriz, tetapi Jabatan Pembangunan Persekutuan diserahkan kepada Dato Johari Baharom, manakala Ketua Pembangkang diserahkan kepada Mahathir Khalid?

Susunan dan pembahagian kuasa seperti ini hanya akan menyuburkan sistem warlord di dalam hiraki kepimpinan UMNO Kedah. Pembinaan empayar pengaruh lebih tertumpu kepada pembinaan pengaruh individu. Ia tidak  akan memberi kekuatan atau kelebihan kepada parti, melainkan jika sumber kuasa yang dipegang oleh mereka-mereka ini digunakan semata-mata untuk memperkuatkan parti. Hakikatnya, keikhlasan sebegini jauh panggang dari api.

Decentralisation of power seperti ini tidak mungkin boleh membawa keuntungan kepada parti, sebaliknya faktor inilah yang menjadi tembok penghalang terbesar dalam proses membina perpaduan di kalangan pemimpin di Kedah. 

Decentralisation of power sebegini hanya indah pada rupa yang zahir tetapi batinnya penuh dengan persaingan membina pengaruh peribadi. 

Hakikatnya decentralisation of power sebegini tidak relevan di dalam sistem atau organisasi yang dipenuhi oleh kalangan pemimpin yang hanya tahu dan mahu terus berkuasa tanpa memikirkan nasib organisasi yang dipimpinnya. Ia hanya relevan di zaman sahabat nabi yang penuh dengan sifat taqwa dan takut serta bertolak-tolakan apabila diberi jawatan atau amanah.

Mentaliti pemimpin hari ini lebih ramai yang beranggapan sesuatu jawatan yang diberi itu sebagai satu privilege dan bukan sebagai satu tanggungjawab.

Apa yang kelihatan berlaku di Kedah, jawatan yang dipegang oleh para warlord ini tidak nampak pun telah membantu kepada peningkatan pengaruh parti.

Akhirnya, realiti sebenar yang berlaku ialah, UMNO Kedah terpaksa juga menumpang syafaat Tun Mahthir untuk mengambilalih Kedah dari tangan PAS. Akhirnya, Mukhriz juga yang dijadikan umpama orang tebusan untuk menebus maruah UMNO di Kedah. 

Apakah Senario yang disusun ini adil dan patut? Senjata parang, pistol dan keris diberi kepada warlord-warlord ini tetapi yang dihantar beradu tenaga di tengah gelanggang, orang lain yang hanya bersenjatakan tulang empat kerat. Senjata yang diberi kepada mereka hanya disisp dipinggang dan digunakan andainya ada musuh yang cuba datang dekat untuk melindungi diri sendiri.

Hari ini telah ditiup nafiri seantero negara bahawa Mukhriz akan dijadikan MB Kedah, konon seluruh rakyat jelata akan berbondong-bondong balik ke pangkuan UMNO, jika Mukhriz dibawa pulang untuk mencurahkan bakti di bumi Kedah.

Siapakah yang memainkan tiupan nafiri kesyirikan ini yang punya keyakinan, "jika Mukhriz balik memimpin Kedah, UMNO pasti akan menang"?

Apakah Kedah boleh dirampas hanya dengan fahaman "taklid buta" dengan menumpang (memperkudakan) syafaat orang lain untuk menawan Kedah tanpa mereka berusaha untuk berubah sikap dan berkorban demi parti?

Warlord-warlord Kedah ini, hakikatnya sedang mencari jalan untuk terus berada dipersada kuasa, jika BN kembali memerintah Kedah, dengan cara berselindung di sebalik lembaga besar yang pada perhitungannya boleh dijadikan alat untuk merampas Kedah, disamping melindungi diri mereka dari menerima bahana kekalahan yang bertali-arus.

Jika perhitungan ini berjaya mengembalikan Kedah ke tangan BN, alhamdulillah, syukur kepada tuhan. Tetapi jika Kedah masih gagal ditawan, tiada siapa yang bakal menerima bahana yangblebih besar selain dari Mukhriz dan Tun Mahathir. 

Di waktu itu, ulangan keji nista terhadap Tun M mungkin akan berulang, dan Mukhriz pula mungkin akan menggantikan Mahathir Khalid sebagai Ketua Pembangkang di DUN Kedah.

Sehubungan dengan pandangan yang berterus-terang dan realis ini, adalah diharapkan pucuk pimpinan mengambil pertimbangan dan perhatian yang sewajarnya untuk menilai secara holistik kedudukan UMNO Kedah agar tidak berlaku silap perhitungan di kemudian hari.

melayuangkat

Posted: 07 Jul 2012 03:20 PM PDT

melayuangkat


Handsome Lim Guan Eng

Posted: 07 Jul 2012 03:29 AM PDT

Siapa pun tidak akan menafikan bahawa Lim Guan Eng memang 'handsome', kulitnya atau complexionnya licin putih melepak mengalahkan kulit orang perempuan.  Sudahlah Handsome, berkuasa pula dan bukan calang calang kuasa, Ketua Menteri sebuah Pulau.  Kaya raya pulak tu..terkenal pula...Famous.  Siapa yang tak kenal Lim Guan Eng???

Sekarang ini heboh pula cerita rumahtangga Lim Guan Eng..Inilah yang tidak sedapnya.  Politik biarlah Politik tapi bila masuk bab ini, memang diri ini amat simpati.  Simpati pada sang isteri...Dapat dibayangkan perasaan Betty bila suaminya dikatakan dan dikaitkan pula dengan wanita lain biar siapa pun wanita itu.

Tidak ada angin masakan pokok bergoyang..

Hakikatnya tidak ada apa yang hendak diherankan jika seorang lelaki tu WALAU siapa pun dia asalkan dia spesis LELAKI ada teman wanita selain dari isterinya yang sah.  Kalau diperiksa di Jabatan rekod Perkahwinan, Kelahiran dan Kematian sudah tentu ada nama sah sang isteri. Tapi ini bukan halangan untuk mereka jatuh cinta lagi..ini..fitrah mereka.  Mereka mudah jatuh cinta..lebih lebih lagi pada wanita yang lebih muda..

Agama juga tidak menjadi benteng untuk mereka mencari yang muda..Bagi yang beragama Islam akan nikah lagi secara terangan atau main sorok-sorok.  Seronok dengan yang muda mereka mahu tapi ribut taufan hakikat kenyataan mereka malas nak lalu.  Nafsu tak kenal siapa, Ulama, Ahli Politik, Ahli Muzik, Tukang kebun...siapa sahaja asalkan Lelaki sama saja..Lim Guan Eng atau siapa, tiada beza...Apa Yang Tersirat

Posted: 07 Jul 2012 01:31 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Sukar untuk BN menang di Kelantan-selagi Nik Aziz masih Hidup: Tun Mahathir

Posted: 07 Jul 2012 05:45 AM PDT

Ketaksuban kepada kepimpinan lebih daripada ajaran Islam yang terdapat dalam Al-Quran boleh menjurus kepada perpecahan dan kelemahan umat Islam, kata bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Dengan menjadikan situasi di Kelantan sebagai contoh, Dr Mahathir berkata beliau diberitahu tidak ada kemungkinan Barisan Nasional (BN) menang di negeri itu (pada pilihan raya umum) kerana penduduk Kelantan begitu taksub dengan Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Dalam entri terbaru bertajuk 'Asabiah' yang disiar dalam blognya, beliau berkata demikianlah ketaksuban ini sehingga apa sahaja yang didakwa oleh Nik Aziz berkenaan agama Islam, maka orang Kelantan akan menerimanya bulat-bulat sebagai benar dan menepati ajaran Islam.

"Orang Islam yang berfikiran waras tentu menolak dakwaan Nik Aziz bahawa mengundi PAS akan mendapat pahala, bahkan menjamin syurga di akhirat. Tetapi nampaknya majoriti rakyat Kelantan, sama ada mereka terima dakwaan ini atau tidak, terus setia dan menyokong kepimpinan Nik Aziz.

"Kemenangan PAS di Kelantan dan di tempat-tempat lain membuktikan kepimpinan Nik Aziz tidak terjejas walaupun jelas menyalahguna agama untuk politik duniawi," kata Dr Mahathir dalam artikel itu. Dr Mahathir berkata ada orang yang berpandangan tidak ada gunanya ulama lain atau mufti menolak dan menidakkan dakwaan Nik Aziz kerana orang Kelantan tetap akan percaya pendapatnya juga.

"Jika ada yang ragu sekalipun, mereka tidak akan menyatakan keraguan mereka," katanya.

Beliau menarik perhatian bahawa dahulu, kerjasama melibatkan Umno dengan orang bukan Islam didakwa bertentangan dengan ajaran Islam.

Tetapi sekarang PAS di bawah kepimpinan Nik Aziz bukan setakat bekerjasama dengan bukan Islam malah sanggup bekerjasama dengan orang yang menolak dengan keras dan secara terbuka hasrat PAS untuk mendirikan Negara Islam dan melaksana hukum hudud, katanya.

"Saya masih ingat semasa kita bangunkan Putrajaya (pusat pentadbiran kerajaan persekutuan), Nik Aziz mendakwa apabila PAS memerintah negara ini, kerajaan PAS akan lelong Putrajaya. "Hari ini lain pula bunyinya. PAS berjuang untuk ke Putrajaya sebagai pemerintah," kata Dr Mahathir.

Hubungan Sulit: Guan Eng- Betty Chew melenting

Posted: 07 Jul 2012 01:17 AM PDT

Guan Eng dan isterinya Betty Chew melenting apabila apabila  skandal Lim Guan Eng dengan bekas kaki tangannya terus dimainkan oleh MCA-Parti kaum cina dalam BN.

Suami isteri itu, menuduh Chua Soi Lek kejam, kerana pemimpin MCA terus menerus mengulangi hubungan sulit Ketua Menteri itu dengan bekas kakitangan pejabatnya, termasuk semasa sidang DUN Melaka, baru-baru ini.

Betty Chew yang juga ADUN Kota Laksmana, Melaka enggan menjawab pertanyaan ADUN MCA semasa sesi DUN Melaka, tentang hubungan sulit suaminya itu.

Nik Aziz lngkar janjinya sendiri

Posted: 06 Jul 2012 10:49 PM PDT

Pada suatu ketika dulu, semasa menjelang dan selepas PRU-10 (tahun 1999), Nik Aziz Nik Mat mencabar Perdana Menteri ketika itu Tun Mahathir Mohamad supaya meletakkan jawatan Perdana Menteri kerana didakwanya Mahathir sudah tua dan nyanyuk, sentiasa uzur.

Nik Aziz kata lagi, jika Mahathir letak jawatan pada hari ini, esok ambo (saya) pula letak jawatan sebagai Menteri Besar Kelantan.

Mahathir telah letak jawatan pada tahun 2003. Hingga ke hari ini pun, sudah lebih 9 tahun Mahathir letak jawatan, Nik Aziz masih belum letak jawatan lagi walaupun sudah tua dan nyanyuk seperti apa yang dia pernah kata kepada Mahathir dahulu.

Ada ulama-ulama berpendapat, di antara orang-orang fasik ialah orang- orang yang suka berjanji tetapi tidak suka menunaikannya, atau sanggup memegang amanah tetapi tidak berpegang kepada amanah itu.

Sebenarnya ajaran agama yang boleh dikategorikan sebagai sesat yang dibawa oleh penceramah dan penyokong Pas ialah dikatakan jika orang-orang itu mati dalam UMNO maka dia akan dimasukkan ke neraka. Jika orang-orang kita mati dalam Pas akan dimasukkan ke syurga.

Bab mati ini, harap-harap kita akan mati dalam Islam sahajalah, dan mati dalam keadaan beriman kepada Allah SWT.

Apakah jika Mat Rempit pula berkata bahawa mereka juga akan dimasukkan ke syurga jika mati kemalangan semasa merempit kerana 'mati di jalan yang lurus'.

Dalam al-Quran ada ayat menyuruh kita berbuat baik, jangan berbuat jahat dan terus beribadat kepada Allah. Dalam al-Quran juga ada ayat menyuruh kita berlumba-lumbalah membuat kebaikan.

Setelah berakhirnya PRU DUN Sarawak Ke-10 pada 16 April 2011 yang lalu, Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali telah mengeluarkan kenyataan sombong bahawa BN kehilangan banyak kerusi DUN di Sarawak.

Kenapa pula beliau tidak sebut yang Pas langsung tidak menang apa-apa kerusi DUN? Sebelum itu ada seorang pemimpin Pas Sarawak berkata, penyertaan Pas dalam PRU DUN Sarawak adalah untuk berdakwah.

Pelik bunyinya! Namun orang Islam Sarawak menolak Pas secara baik. Tetapi Nik Aziz sakit hati dan mengeluarkan kenyataan "orang Sarawak bodoh pakai cawat". Dulu Nik Aziz ada berkata kepada orang di Tenang, Johor yang menolak Pas dalam PRK DUN N5 Tenang sebagai "orang Arab Jahiliah".

Nik Aziz sudah tua, sebaik-baiknya bercakaplah elok-elok sikit melambangkan kita ini ulama, berimej Islam yang tinggi melalui pakaian serban, berjubah dan berjanggut. Ini tidak, tua-tua pun mulut masih jahat dan sewajarnya malulah kepada generasi muda. Harap Nik Aziz boleh faham suara daripada tulisan orang muda ini.

Pada tahun 1990 selepas Nik Aziz mengangkat sumpah sebagai MB Kelantan, kenyataan pertama yang dikeluarkan oleh Nik Aziz ialah perempuan tidak boleh bekerja malam di Kelantan. Semua pemimpin Pas sokong.

Persoalannya, bagaimana pihak hospital kerajaan atau klinik swasta yang semua doktor wanita atau jururawat wanita tidak bekerja malam untuk menghadapi ibu hendak beranak?

Adakah doktor lelaki atau pembantu hospital lelaki yang perlu ditugaskan menyambut kelahiran itu? Atau adakah kita meminta dan menyuruh ibu tersebut tunda beranak hingga ke pagi esok?

Selepas itu Nik Aziz kata perempuan cantik tak perlu kerja kerana perempuan cantik akan dilamar segera dan boleh berkahwin. Tetapi di pejabat MB, TMB, Exco-Exco semuanya terdiri daripada wanita-wanita cantik belaka.

Nik Aziz juga ada berkata bahawa orang perempuan tidak boleh jadi pemimpin tetapi hari ini dibolehkan pula. Ramai wanita di kalangan Muslimah Pas menjadi calon PRU atau PRK dan ada yang dilantik menjadi Exco Kerajaan Negeri Kelantan.

Dulu semasa mula-mula memerintah Kelantan, suara wanita adalah aurat! Maka mereka tidak dibenarkan menyertai Tilawah Al-Quran. Sekarang selepas 20 tahun dibenarkan pula dengan alasan mengatakan mereka mengambil masa yang lama untuk mendidik muslimah di Kelantan?

Hukum Islam atau Fatwa yang keluar daripada mulut Nik Aziz itu sentiasa berubah-ubah mengikut seleranya dan dengan itulah maka ramai orang berkata, Pas itu adalah sebuah parti politik yang membawa ajaran yang berubah-ubah.

Orang bukan Islam yang makan daging 'kz' 3 kali sehari dinobatkan sebagai Khalifah Umar Abdul Aziz. Tak logik langsung. Orang-orang UMNO punya satu kiblat dengannya dikatakan kafir kerana tidak menyokong partinya dan bermacam- macam lagi. Kita tidak boleh berpecah-belah dalam agama kerana ini memang ada larangan daripada Allah. Rujuk al-Quran Surah Al-An'Aam Ayat 159 dan ikrar kita di ayat seterusnya, Ayat 160 hingga 163.

Nik Aziz juga pernah berkata bahawa beliau tidak minta pun dilahirkan sebagai orang Melayu. Nik Aziz juga ada berkata bahawa Islam tolak kebangsaan. Kata-kata Nik Aziz itu seolah-olah dia menentang penciptaan Allah kepadanya. Dalam al-Quran ada satu surah bernama 'Pencipta' iaitu Surah Faatir. Surah Faatir Ayat 1 ada menerangkan penciptaan Allah. Adakah Nik Aziz tidak membaca al-Quran?

Adalah menjadi hak Allah untuk mencipta sesuatu. Allah cipta kita sebagai orang berbangsa Melayu, Jepun, Bugis dan bangsa-bangsa lain. .

Di Kelantan Nik Aziz sebagai MB, ada sebuah jabatan kerajaan negeri bernama Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan, adakah itu bukan kebangsaan. Di negeri sendiri pun ada unsur-unsur Kebangsaan. Seorang Exco baru Selangor daripada Pas pun memegang Exco yang ada kaitan dengan Kebangsaan.sumber berbagai tulisan.