Jumaat, 2 Disember 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 02 Dec 2011 01:06 PM PST

Cucu Tok Selampit


Tony Fernandes Memperkudakan Pekerja Air Asia Dalam Kempen Protes Terhadap MAB

Posted: 02 Dec 2011 01:28 AM PST


Sungguh keterlaluan tindakan Tony Fernandes kali ini. Belum lagi reda isu pertukaran saham MAS-Air Asia yang dilihat sesetengah pihak sebagai tidak adil dan berat sebelah, Tony Fernandes buat hal lagi. Kali ini Tony Fernandes dengan lagak ala samseng, membuat poster dan melekatkannya di merata-rata lokasi di LCCT kerana tindakannya yang tidak bersetuju dengan kenaikan tariff cukai lapangan terbang.

Tidak cukup dengan itu, arahan supaya pekerja-pekerja Air Asia memakai lencana yang dilekatkan di baju membantah perkara di atas, dengan perkataan yang tidak sopan. Apa yang beliau maksudkan dengan "F*it!"? Apakah beliau maksudkan "Fuck It!". Apakah Malaysia sebagai negara perlancongan membenarkan pekerja-pekerja barisan hadapan negara memakai lencana lucah untuk dipamirkan kepada pelancong-pelancong yang datang ke Malaysia.

Sudah pasti kalau soalan ini ditanya kepada Tony Fernandes, beliau akan mengunakan alasan yang lain untuk mengantikan perkataan "F*it!" seperti mana Nga Kor Ming memutar belitkan penghinaan "hitam metallic" yang beliau tujukan kepada DS Zambry, dengan spin terbaru kononnya perkataan itu ditujukan kepada kereta Camry Kerajaan Perak.

Kita tahu apa yang ada di dalam kepala Tony Fernandes. Seperti mana yang beliau lakukan ke atas MAS dahulu, ini juga strategi yang beliau gunakan ke atas MAB. Apakah ini strategi yang sama yang beliau akan gunakan untuk mengambilalih kepentingan di dalam MAB. Harap pihak Kerajaan tidak tertipu lagi dua kali.

Mengapa MB Khalid Gagap Mahu Melibatkan Campurtangan Asing Dalam Kes NFC?

Posted: 01 Dec 2011 11:05 PM PST

Terpana sebentar CTS apabila membaca dua "tweet" terbaru daripada Menteri Mesar Selangor, TS Khalid "Gagap" Ibrahim seperti berikut:


Tak ada angin, tak ada ribut, tiba-tiba MB Khalid Gagap menyatakan bahawa P"Gay"R akan membuat pembentangan kepada pihak polis dan MACC, kononnya bukti-bukti yang belum dilihat di dalam penyisatan isu lembu National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC). Yang lebih mengejutkan, "tweet" beliau seterusnya memberi akujanji bahawa Kerajaan Negeri bersedia memberi sokongan dana untuk memanggil pakar daripada Britain dan Australia untuk membawa kes NFC ke mahkamah:

Beberapa persoalan bermain di fikiran CTS yang belum terjawab rentetan daripada dua "tweet" entah apa-apa daripada Menteri Besar yang gagap ini:

1. Apakah urusan Menteri Besar Selangor dalam isu nasional ini. CTS tidak menyokong mana-mana pihak yang terlibat di dalam skandal dan penyelewengan ini, sekiranya ada, tetapi kenapa Menteri Besar Selangor yang campur tangan? Apa kerugian yang ditanggung oleh Kerajaan Selangor dalam kes ini sehingga memaksa mereka untuk campurtangan?

2. Kenapakah Menteri Besar Gagap ingin membelanjakan wang Kerajaan Negeri, WANG RAKYAT SELANGOR, untuk kes yang masih dalam siasatan PDRM dan MACC? P"Gay"R bersih sangatkah sehingga hendak menganti pihak polis dan MACC menjalankan penyiasatannya?

3. Sudah habiskah pakar-pakar di dalam negara sehinggakan Menteri Besar gagap terpaksa mengimport pakar-pakar dari Britain dan Australia? Apakah fikiran Menteri Besar Selangor ini masih dijajah mindanya, yang menganggap rakyat asing sentiasa mempunyai kelebihan daripada Rakyat Malaysia?

MB Khalid Gagap, janganlah sibuk hendak menjaga masalah orang, kalau negeri sendiri berserabut dengan masalah dalaman. Semua kebajikan Rakyat Selangor sudah terjagakah sehinggakan sanggup untuk membazir wang Rakyat Selangor untuk isu NFC? Soalan cepumas CTS adalah, kes kamera sulit yang dipasang secara raksia dalam pejabat Menteri Besar sudah selesaikah atau masih dalam siasatan. Kalau sudah selesai, apa konklusinya?

Apa Yang Tersirat

Posted: 02 Dec 2011 01:03 PM PST

Apa Yang Tersirat


Isu NFC: Parti penting dibanding pemimpin

Posted: 02 Dec 2011 08:55 AM PST

Parti tidak seharusnya mempertahankan seseorang yang berpontensi untuk menjadi liabilti. Kenyataan naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Hussin yang menyerahkan kepada rakyat untuk memutuskan sama ada mereka menganggap Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Jalil satu liabiliti atau tidak, seharusnya tidak boleh dilaksanakan.

Dalam urusan parti terutama dalam pilihanraya, apatah lagi Umno akan menghadapi "ibu" kepada pilihanraya pada PRU-13, maka urusan cuba-cuba tidak boleh dilakukan.

Parti tidak boleh membiarkan seseorang itu, bagaimanapun tinggi kedudukkannya dalam parti, akan tetapi berpontensi sebagai liabilti, untuk terus diberi peranan, apa lagi kedudukan diserahkan kepada untuk menilainya.

Parti seharusnya digayomi oleh para pemimpin yang tiada masalah peribadi, agar supaya segenap rakyat menaruh keyakinan kepadanya.

Adalah benar bahawa untung nasib Umno, rakyatlah akan memutuskan nasibnya, bukan orang yang bercakap sama ada ia liabiliti atau tidak, akan tetapi, biarlah rakyat menentukan nasib Umno atas sebab Umno itu bersih, bukannya berasaskan adanya noda.

Perwakilan Umno: Shahrizat liabiliti

Posted: 01 Dec 2011 10:46 PM PST

Apabila Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil menutup persidangan agung tahunan Wanita Umno kelmarin, kelihatan beliau berjaya mengetepikan kesalahan berkenaan kontroversi projek ternakan lembu Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC) daripada diletakkan pada bahunya.

Bagaimanapun tepukan berdiri menyambut pendirian beliau ketika itu nampaknya tidak berkekalan. Kini wujud sentimen senyap yang sebaliknya, berkenaan dengan isu berkenaan yang dikaitkan dengan keluarga anggota Kabinet ini.

Namun, beberapa pemimpin Wanita Umno mengakui bahawa Shahrizat (gambar) sudah menjadi "liabiliti" kepada parti tersebut dan beliau keluar sebelum skandal NFC "menghancurkan kami semua."

Bagaimanapun menurut mereka, kebanyakan perwakilan akan merasa "amat takut" untuk bercakap mengenai ketua mereka bimbang boleh hilang jawatan dalam parti.

"Beliau (Shahrizat) menggunakan Wanita Umno untuk melindungi beliau tetapi isu (NFC) bukan isu Wanita (Umno) tetapi adalah bersifat peribadi melibatkan beliau dan keluarganya.

"Sebagai ahli Wanita Umno, saya sangat kecewa. Ramai daripada kami kecewa. Mengapa mengheret kami ke dalam isu ini?" kata seorang perwakilan Wanita Umno dari Perak.

Perwakilan itu menambah beliau sebenarnya terus duduk apabila lautan perwakilan bangun memberi tempukan kepada Shahrizat ketika berucap menutup persidangan.

Katanya, Shahrizat sepatutnya menjelaskan isu berkenaan kepada perwakilan berbanding memikat sokongan dengan hanya mendakwa skandal itu adalah taktik pembangkang mahu melemahkan Wanita Umno.

"Jangan lupa, orang yang pertama mendedahkan isu mengenai kelemahan NFC ialah Ketua Audit Negara, bukannya pembangkang. Jangan mengapa menyerang pembangkang untuk menutup kelemahan kita sendiri," kata beliau lagi.

Ketika berucap merasmikan persidangan tahunan pergerakannya kelmarin, Shahrizat berkata Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail juga harus meletakkan jawatan sebagai presiden PKR ekoran tuduhan jenayah dihadapi suaminya jika beliau dipaksa berundur berhubung isu NFC.

Shahrizat yang juga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat ini mencabar Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin agar mendesak peletakan jawatan oleh Dr Wan Azizah.

Shahrizat membuat cabaran itu ketika menyampaikan ucapan dasar pada Persidangan Agung Tahunan Wanita di sini hari ini.

"Beliau (Zuraida) minta saya letak jawatan sebab suami saya terlibat dalam NFC. Beliau buat kerja beliau dan saya buat kerja saya. Saya tiada kaitan dengan itu. Mengapa minta saya letak jawatan?" kata Shahrizat di hadapan 944 perwakilan Pergerakan Wanita. "Jika itu polisi dan prinsip beliau, maka saya mencabar ketua Wanita PKR agar minta presiden PKR letak jawatan," katanya lagi.

"Hari ini saya mencabar semua (ahli Wanita PKR) agar minta peletakan jawatan Wan Azizah sebab suami beliau (Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim), yang telah dihukum dan didakwa," katanya lagi.

Jelas Shahrizat, cabaran Zuraida itu umpama "gajah di depan hidung tak nampak, kuman di seberang laut nampak."

Shahrizat dalam ucapan dasarnya turut menyelar Zuraida dan mengingatkannya agar tidak mengambil kesempatan terhadap Wanita Umno.

"Tetapi kebanyakan ahli Wanita Umno tidak tahu isu berkenaan NFC. Itu sebabnya mereka bangun menyokong beliau. Mereka tidak tahu isu. Wanita Umno, mereka adalah begitu," kata perwakilan dari Perak.

Pemimpin kanan Wanita Umno ini juga menasihatkan The Malaysian Insider agar bertemu dengan perwakilan secara peribadi dan kebanyakannya, menurut beliau akan bersetuju bahawa Shahrizat perlu memikul tanggungjawab dalam isu NFC.

"Tolonglah, mereka faham. Dia suami kamu. Apa yang anda cakap, ia tiada kaitan dengan anda? Jika anda bukan menteri, adakah anda rasa boleh dapat projek ini?" katanya.

Apabila ditanya sama ada Shahrizat harus dianggap sebagai liabiliti kepada Umno sekarang, kedua-dua pemimpin ini sama-sama bersetuju.

"Sudah tentu. Ada yang sudah memberitahu perdana menteri, jangan adakan pilihan raya selepas Tahun Baru Cina sebab isu NFC ini tidak akan mati. Ia tidak akan dilupakan dalam tempoh satu atau dua bulan ini," katanya lagi.

"Ada yang terlalu risau," katanya.

Blogger sekali ketuk keluar UMNO

Posted: 01 Dec 2011 07:18 PM PST

Musli Oli yang lebih dikenali sebagai Blogger Sekali Ketuk, keluar Umno dan masuk Parti Anwar Ibrahim, PKR. Penyerahan kemasukan sebagai ahli PKR akan disempurnakan pada esok hari 3 Disember, bertempat di Dewan Chung Hwa, Kota Belud, Sabah.

Musli Oli sebelum ini meletakan jawatan sebagai AJK BN kawasan P.169 Kota Belud.

Blogger sekali ketuk itu mengatakan bahawa asas utama beliau keluar Umno, kerana ke tidak adilan terhadap suku beliau, bajau.

Menunut Musli, apabila Umno mahu bertapak ke Sabah pada tahun 1990, para pemimpin UMNO Pusat mencari pemimpin daripada suku bajau- yakni Tun Mustapha Datu Harun, Tun Sakaran Dandai, Datu Salleh Tun Said dan Datuk Osu Sukam. Namun, apabila Umno sudah stabil, para pemimpin suku bajau tersebut dihilangkan kuasa dan digantikan.

Selain itu Musli mendakwa, borneonisasi, isu royalti minyak, 20 perkara bagi Sabah sehingga kini belum ditunaikan oleh kerajaan Pusat, walaupun Sabah telah 47 tahun menyertai Malaya membentuk Negara Malaysia.

Blogger itu juga akan menyertai PRU-13 akan datang dan bertanding di N.8 Usukan, Kota Belud.

Usukan adalah anak sulung Umno di Sabah, apabila Tun Mustapha bertanding di kawasan tersebut pada Februari 1991 dan menang.

Kepada Perwakilan Umno: Nostaliga Keputusan PRU-12

Posted: 01 Dec 2011 04:27 PM PST

Saya menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi pada jam 9.00 pagi dan hanya berjaya tidur pada jam 5 pagi hari berikutnya selepas hampir semua keputusan diperoleh.

Mengejutkan. Pembangkang meraih 82 kerusi Parlimen dan menawan 5 buah negeri termasuk Kelantan.

Di Kuala Lumpur, pembangkang juga membentuk pakatan hebat apabila menang 9 Parlimen. BN hanya menang di Parlimen Setiawangsa. Jika KL boleh diiktiraf sebagai sebuah negeri, anggap sahaja pembangkang menawan 6 negeri sekarang!

Di Kelantan, rakyat Kelantan memberikan kemenangan selesa 40 kerusi kepada PAS dan KeADILan.

Pulau Pinang disahkan negeri pertama jatuh ke tangan pembangkang- malaysiakini menyiarkan pada jam 8 malam, manakala media arus perdana hanya berani menyiarkan berita ini sekitar jam 10 malam.

Di Kedah, pakatan PAS dan KeADILan membentuk kerajaan negeri. Mantan Menteri Penerangan, Zainuddin Maidin terpaksa menelan kata-katanya yang berazam menghilangkan deposit lawannya.Keputusannya, dia sendiri kehilangan kerusi.

Selangor " MB" penyapu tumbang, dan menyaksikan Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar baru.

Perak menyaksikan pertarungan sengit antara BN dan pembangkang, dan menjelang jam 5 pagi barulah disahkan bahawa pakatan pembangkang membentuk kerajaan negeri Perak yang baru. Jurutera daripada PAS, Ir Muhd Nizar Jamaluddin dijangka diberi laluan oleh DAP (DAP memenangi 18 kerusi, KeADILan 6 dan PAS 5) untuk memimpin Perak.

Negeri Perlis memperlihatkan penguasaan Umno masih kekal di situ. Terengganu pula menyaksikan PAS menambah kerusi, daripada 4 kepada 8 kerusi. Berlaku penurunan margin majoriti setiap calon BN yang menang di Pahang, di mana hampir 15 buah kerusi DUN di Pahang dimenangi di bawah 2500 undi.

Pembangkang juga mengejutkan negeri-negeri seperti Negeri Sembilan dan Johor, apabila di Negeri Sembilan pembangkang berjaya menawan 15 kerusi daripada 35 kerusi. Johor menyaksikan PAS berjaya memperoleh 2 DUN dan DAP 4 DUN.

Melaka kekal dikuasai BN, tetapi DAP berjaya menawan kembali Parlimen Kota Melaka dengan majoriti besar dan memenangi 5 kerusi DUN.

MIC dan Gerakan adalah dua parti yang paling teruk menerima tempias kekalahan ini, di samping MCA juga hanya menang di 15 kerusi daripada 40 kerusi yang dipertanding.

Samy Vellu menerima hadiah harijadi paling sadis dalam hidupnya apabila tersingkir daripada kerusi Sungai Siput.

Koh Tsu Koon, meskipun tewas dalam percubaannya membariskan diri sebagai Menteri kanan dalam kabinet Pak Lah, saya sanjung profesionalisme beliau apabila menerima kekalahan di Pulau Pinang dan mengiktiraf DAP dan KeADILan sebagai kerajaan negeri baru. M Kayveas pula meranapkan harapan PPP apabila langsung tidak memenangi satu-satunya kerusi amanah BN untuk PPP di Taiping.

Pada waktu itu Lim Kit Siang berkata, ini adalah tsunami politik . Sementara Dato Seri Anwar Ibrahim yakin bahawa ini petanda harapan baru buat Malaysia.

Saya bukan penganalisa politik. Tetapi saya merumuskan beberapa perkara yang boleh dilihat daripada keputusan mengejut ini:

a. Berlaku penurunan majoriti ketara di kebanyakan kerusi Parlimen dan DUN seluruh Malaysia.

b. Rakyat telah menunjukkan bahawa majoriti senyap sangat tidak bersetuju dengan tekanan ekonomi yang menekan mereka.

c. Media alternatif telah berjaya mengambil alih potensi media arus perdana untuk memainkan peranan semak-dan-imbang dalam saluran informasi kepada khalayak.

d. Rakyat muak dan jelak dengan informasi berat sebelah yang disajikan media arus perdana.

e. Pembangkang mempunyai potensi untuk membentuk pakatan yang baik sekiranya wujud persefahaman yang tinggi.

f. Pemerintah perlu kembali menyemak semula dasar-dasar yang menekan rakyat seperti kekangan ekonomi (harga minyak dan petrol) dan isu-isu hak asasi.

g. Di Kelantan, rakyat tidak boleh terima kempen agresif dan terlalu melangit. Kata orang Kelantan, jangan bersikap 'agah'.

h. Anwar Ibrahim kekal faktor utama politik Malaysia.

Semoga keputusan PRU-12 menjadi iktibar kepada para perwakilan UMNO yang sedang bersidang.

Bawalah seberapa banyak maklumat ke kawasan masing-masing agar peristiwa PRU-12 yang berulang.

Pembangkang amal politik paksaan: Mukhriz

Posted: 01 Dec 2011 01:47 PM PST

Rakyat Malaysia tidak patut terikut-ikut dengan amalan demokrasi yang diuar-uarkan pembangkang kerana demokrasi yang diamalkan di Malaysia adalah bersesuaian dengan prinsip dan nilai ketimuran.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kedah, Datuk Mukhriz Tun Mahathir berkata rakyat perlu mempertahankan hak untuk memilih, dan tidak meniru amalan demokrasi di negara lain secara membabi buta, yang akhirnya akan merosakkan keamanan yang dikecapi negara selama ini.

"Pembangkang yang begitu terdesak kini banyak menggunakan kaedah tidak demokratik bagi menjatuhkan kerajaan seperti membawa rakyat ke jalanan untuk menunjuk perasaan mencabar kerajaan.

"Kita juga amal demokrasi, tapi ikut cara kita. Kita nak jadi negara maju ikut acuan kita. Jika ada amalan baik di negara-negara maju, kita contohi. Amalan yang tak sesuai dengan budaya ketimuran kita, itu kita tolaklah," katanya ketika membahaskan usul Ucapan Dasar Presiden pada Perhimpunan Agung Umno 2011 di Pusat Dagangan Dunia Putra Khamis.

Mukhriz, yang juga Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, berkata adalah tanggungjawab anggota Umno untuk menerangkan fakta sebenar kepada rakyat agar mereka faham dan tidak terpedaya dengan tipu helah pembangkang yang kononnya memperjuangkan demokrasi.

Mengenai perkembangan di Kedah, Mukhriz berkata selepas lebih tiga tahun ditadbir PAS, masih tiada perubahan signifikan yang dibawa ke negeri Jelapang Padi itu.

Katanya bukan sahaja tiada usaha merancakkan ekonomi, malah tiada satu pun masjid atau surau yang didirikan oleh parti yang dikatakan memperjuangkan Islam itu.

Mukhriz berkata beliau percaya rakyat Kedah kini lebih bijak membuat pilihan dalam menentukan siapa yang lebih berhak mentadbir negeri itu selepas pilihan raya umum ke-13.

DIMENSI

Posted: 02 Dec 2011 12:23 PM PST

DIMENSI


Omegay: Guan Siyal eng mengelabah bila dapat tau deeayypig memang king of rasis! >|D

Posted: 01 Dec 2011 07:00 PM PST

menyifatkan Umno sudah membuktikan ia ketandusan modal politik tetapi tebal dengan fitnah selepas pemimpin dan perwakilannya menggunakan kata-kata jijik dan berbaur perkauman dalam perhimpunan tahunan mereka kali ini.

Setiausaha Agungnya Lim Guan Eng (gambar) berkata, nyata semua ibu bapa di Malaysia akan berasa jijik dengan bahasa yang digunakan oleh pemimpin-pemimpin Umno.

"Jelas perbuatan mereka mencerminkan cara pemikiran Umno yang bukan sahaja ketandusan modal tetapi dipenuhi dengan fitnah, kebencian, permusuhan dan ketakutan," kata beliau dalam satu kenyataan dengan merujuk bahawa

Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Shaik Hussein Mydin adalah antara yang paling lantang sekali dengan kenyataannya bahawa PAS dan PKR sudah menjadi bapok dan pondan, di samping melabelkan semua penyokong DAP sebagai bangsat. - TheMalaysiainsideanuvajiass


 alooo kit siyal! ni mat sabun yang cakap..bukan gua haaa kehkehkehkeh...harkkk ptuihhh

Omegay: Fuckatan sinonim dengan haiwan kaki 4 kehkehkeh

Posted: 01 Dec 2011 04:30 PM PST

"Perkataan 'binatang' jangan diguna kepada ahli-ahli Yang Berhormat. Sama ada ahli itu layak atau tidak duduk di dewan ini, perkataan itu seharusnya tidak digunakan. Biarlah dewan ini yang membuat keputusan. Sila Yang Berhormat... tarik balik," kata Wan Junaidi kepada pengerusi DAP itu.

Bagaimanapun, Karpal enggan menarik balik dan berkeras dengan gelaran 'binatang' itu kerana sikap Gobalakrishnan yang mencelah ketika sesi perbahasan.


"Apa yang saya cakap tadi, saya tidak akan tarik balik. Dan saya tidak ada masalah untuk keluar," katanya. - mstar

PeranakSamaTuaran.

Posted: 02 Dec 2011 12:16 PM PST

PeranakSamaTuaran.


MP Tuaran sudah lupa janji???

Posted: 01 Dec 2011 10:40 PM PSTDatuk Seri Panglima Wilfred Mojilip Bumburing, menjadi calon UPKO P.170 Tuaran, menggantikan calon sedia ada pada masa tersebut iaitu Datuk Wilfred Madius Tangau setelah dibuat persetujuan bahawa DSP Wilfred Mojilip Bumburing hanya akan memegang jawatan tersebut untuk satu penggal sahaja. Telah di sahkan dan telah dipersetujui pada awalnya, tetapi kenapa kini berlainan cerita pula.

Kini beliau mula berubah nada suara, menolak untuk bertanding mempertahankan jawatan dalam parti UPKO, mungkin kerana takut akan saingan calon lebih muda, atau untuk meminta belas kasihan perwakilan agar meletakkan beliau ke jawatan tersebut tanpa bertanding.

Selain dari itu juga, beliau kononnya berura-ura untuk bertanding dalam kerusi DUN Tamparuli, yang kini di wakili oleh wakil PBS, yang memang selama ini tidak sebulu dengan parti UPKO kerana penderhakaan UPKO yang meninggalkan PBS dan menubuhkan parti PDS (UPKO).

Kalau beginilah namanya perjuangan Datuk Seri Panglima Wilfred Mojilip Bumburing....kesianlah rakyat yang telah tertipu oleh drama ombak-ombak dia nih......rugi saja saya pangkah ko dulu DSP Wilfred......

BUMBURING UNDUR KERANA KERAJAAN TIDAK JUJUR?

Posted: 01 Dec 2011 09:24 PM PST

TIMBALAN Presiden UPKO, Datuk Wilfred Mojilip Bumburing yang mengumumkan keputusan untuk tidak mempertahankan jawatannya dalam pemilihan parti akan datang bukan sahaja untuk memberi peluang kepada pemimpin muda semata-mata; malah melahirkan rasa kecewanya kepada kerajaan
"Untuk apa saya kekal dalam parti dan jika dipilih lagi sebagai Ahli Parlimen atau Adun; sedangkan suara rakyat Sabah yang mendesak penubuhan Suruhanjaya Siasatan DiRaja (SSD) tidak langsung diendahkan Kerajaan Persekutuan?" kata Bumburing dalam temuramah khas dengan Sabahkini.net, kelmarin.

Kata Bumburing, adalah lebih baik bagi beliau menghabiskan sisa hidupnya bersama keluarga, terutama ibu tersayang yang memerlukan perhatian lebih setelah kematian bapanya sedikit masa lalu.

"Saya memilih untuk melibatkan diri dalam Amanah, sebuah NGO sebagai sala seorang Timbalan Presiden setelah bersara daripada politik," kata Bumburing yang menolak kemungkinan menyertai sebuah parti politik lain atau pembangkang.
Bersara daripada politik, kata Bumburing, adalah noktah terakhir untuk seorang pejuang yang merasakan Kerajaan Persekutuan tidak pernah mempedulikan aspirasi rakyat Sabah; terutama kesungguhan untuk menyelesaikan isu pendatang asing yang meranjau Sabah sejak zaman- berzaman.
"Keadaan sekarang semakin meruncing dan kronik. Kerajaan Persekutuan bukan sahaja gagal menyelesaikan isu PATI di Sabah; terutama yang mendapat kerakyatan secara tidak sah; malah berbangga dengan jolokan 'Fixed Deposit'," kata Bumburing yang teramat kesal kerana Memorandum yang beliau hantar kepada Menteri Dalam Negeri tidak mendapat reaksi positif.
Kata Bumburing, ramai pemimpin Sabah telah menyuarakan isu PATI di Parlimen; tetapi Kementerian Dalam Negeri menafikan dakwaan PATI mendapat kerakyatan Malaysia dan meminta bukti.
"Apabila saya menghantar bukti sahih yang diperlukan melalui Memorandum kepada KDN, mereka hanya menjawab memerlukan masa untuk mengkaji. Berapa masa yang mereka perlukan, sedangkan masalah ini sudah berlarutan sejak 1972 lagi? Apakah saya perlu mendedahkan memorandum sulit berkenaan kepada rakyat jelata barulah KDN mahu mengambil tindakan?," tanya Bumburing yang jengkel dengan sikap acuh tidak acuh Menteri Dalam Negeri, Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussien.
Bumburing turut kecewa dengan pendirian UPKO yang mengambil sikap berkecuali dengan tidak memberikan sebarang komitmen berhubung memorandum yang beliau sampaikan kepada KDN; yang diakui menjadi salah satu sebab utama beliau membuat keputusan untuk tidak mempertahankan jawatannya dalam UPKO.
Kata Bumburing, "tidak ada gunanya lagi jika kita tidur satu bantal, tetapi mimpi lain-lain."

Rajahmas

Posted: 02 Dec 2011 11:52 AM PST

Rajahmas


Demonstrasi di Kuching Sarawak GAGAL lagi..

Posted: 01 Dec 2011 07:11 PM PST

Berikut adalah gambar-gambar mereka yang mengadakan demonstrasi di Kuching yang dibuat di Bangunan Mahkamah Lama sempena hari Ahli-ahli Parlimen meluluskan Rang Undang-Undang Perhimpunan Aman 2011 di Dewan Rakyat sebelum ini.

Berpuluh ribu peserta...
Kami saja yang datang bah...

Hasil pemantauan, hanya sekitar 20 orang sahaja yang turut serta dalam protes itu terdiri daripada ahli-ahli SADIA dan Majlis Peguam yang kebanyakkannya ahli-ahli PKR Sarawak. Perhimpunan pada pagi itu diketuai ADUN Batu Lintang yang juga seorang ahli Majlis Peguam, See Chee How dan dibantu Setiausaha SADIA, Nicholas Mujah.

Demonstrasi itu sepatutnya menjadi perarakan raksasa dengan sasaran lebih 1000 peserta, tetapi kecewa sebaik menyedari hanya 20 orang sahaja yang sanggup datang. Ia akhirnya dilihat seperti kempen merenungi jasa-jasa pahlawan di Tugu Pahlawan Sarawak sambil melepak di Tebingan Kuching Sarawak.

Sedang merenungi jasa pahlawan

Masih segar dalam ingatan ketika hantu mak lampir datang ke Kuching membawa rombongan PKR untuk berdemonstrasi di tempat sama, tidak sampai 30 orang yang turut serta memprotes KDN dalam isu kitab Bible sebelum ini. Sini..

Begitu juga gerakan MOCS yang diketuai Francis Siah mengugut untuk mengadakan demonstrasi terbesar dalam sejarah Sarawak telah memberi tempoh sehingga 13 Ogos 2011 (sini) supaya Ketua Menteri meletak jawatan, akhirnya sunyi sepi sehingga kini.

Bukankah sudah dijelaskan dengan keadaan itu bahawa Sarawak cukup berbeza daripada negeri-negeri lain? Mengapa golongan pro-pembangkang tidak pernah cuba faham yang rakyat Sarawak cukup benci kepada DEMONstrasi?

Cerita yang lebih menarik dalam cetusankenyalang.blogspot.com dan juga orangpanggau.blogspot.com

Gobalakhrishnan dihina pemimpin PKR

Posted: 01 Dec 2011 04:10 PM PST

Gobalakhrisnan cukup marah sebab Anwar memperlekeh dan merendahkan martabatnya - tengok video. Tapi itulah sikap mana-mana pemimpin pembangkang.

Mereka mencaci, menghina, memperlekeh dan mengutuk orang lain sesuka hati dan terang-terangan atas pentas ceramah, dalam majlis-majlis, malah dalam masjid.

"Pendidikan rendah, masuk dewan jangan minum" kata Anwar kepada ahli parlimen Bebas itu.


Syabaslah Gobala baru you tahu siapa itu Anwar yang sebenarnya bila dia keluar Jail. Dulu you juga yang sanggup bermati-matian pertahankan sesuatu yang dia tak suruh pun. Sekarang, habis madu sepah pula disepah-sepahkan..

Mari kita dengar apa yang dibebelkan Gobalakhrishnan dalam video di bawah..p/s: suka pada rangkap ayat  - when Anwar Ibrahim was rotting in the jail, we build the party for him....

PEJUANG BANGSA

Posted: 02 Dec 2011 11:23 AM PST

PEJUANG BANGSA


Video ucapan KP UMNO P.Pinang bantai DAP bangsat !

Posted: 02 Dec 2011 09:51 AM PST

Gambar menarik sempena Perhimpunan Agung UMNO 2011

Posted: 02 Dec 2011 08:20 AM PST


Ini merupakan sebahagian gambar  sempena PAU 2011 yang sedang berlangsung dari 29 Nov 2011 dari pada kamera lensa GPB .


gambar kenangan - Datuk Hamidah ,Dr Novandri & Datuk Muhkriz Mahathir perwakilan dari Sabah , Datuk Salleh beri gred A kepada pentadbiran Najib Istilah  kabel  Wayar untuk isu winnable candidate menarik perhatian perwakilan Datuk Mukhriz mewakili perwakilan UMNO Kedah 

 Apa yang Datuk Seri  Presiden fikiran ? 

Tun Abdullah Ahmad Badawi melawat bilik media & memuji kemudahan 
yang disediakan sempan PAU 2011 kali ini 
KP UMNO sekarang melihat gambar wajah KP terdahulu seperti 
Datuk Seri Najib , Datuk Seri Zahid & TS Rahim Thamby Chik 
 celoteh dan gelagat perwakilan UMNO P.Pinang mengamatkan Dewan 
Merdeka hari ini 

Tidak protokol : Tun Abdullah sanggup duduk bersama 
perwakilan bahagian di Dewan Merdeka 

Pemuda Hulubalang & Puteri Permata ...
 Apa yang Tok Man kunyahkan tu ? 

 Perwakilan gelak ketawa termasuk Presiden kerana 
perwakilan UMNO PP telah  berjaya bongkar rambut terbaru 
Datuk Tengku Adnan 


Presiden pun terkejut rambut Setiausahanya yang baru...

Lagi ungkapan kata-kata kesat , memang DAP terbukti parti RASIS besar !

Posted: 01 Dec 2011 11:20 PM PST
Binatang, pemabuk adalah senarai terbaru perkataan yang dihamburkan pemimpin pakatan untuk menambah koleksi kata-kata biadap dan rasis mereka yang sebelum ini turut menuturkan perkataan "balik India", "haram jadah", "hitam metalik".

Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Datuk Ahmad Maslan berkata senarai kata-kata kesat yang diahmburkan pakatan pembangkang menunjukkan betapa mereka tidak mempunyai rasa hormat kepada orang lain.

Jelas beliau lagi episod di Parlimen hari ini juga melambangkan pimpinan pembangkang yang rasis.


"Orang India dilambangkan sebagai pemabuk, binatang… ini menambah senarai hitam perkataan selain hitam metalik… adat dan tatasusila diketepikan hanya kerana Gobala tidak lagi bersama mereka", katanya kepada UMNO-Online di sini.

Pada sidang Dewan Rakyat hari ini Karpal Singh MP, Ahli Parlimen DAP Bukit Gelugor telah memanggil Gobalakrisnan, Ahli Parlimen Bebas Padang Serai sebagai BINATANG.

Walaupun Speaker Dewan Rakyat meminta Karpal menarik balik perkataan itu petang ini namun Karpal enggan berbuat demikian dan telah diarahkan untuk keluar dewan.

Sebelum itu Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menggelar Gobalakrisnan sebagai mabuk dan tak membaca.Datuk Ahmad Maslan yang juga Ahli Parlimen Pontian yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri seterusnya berkata kelakuan yang ditunjukkan pemimpin pakatan pembangkang membuktikan mereka bukan saja mempunyai adab akal yang rendah malah cenderung bersifat perkauman.

"Inilah bahasa kesat yang diguna oleh pihak pembangkang yang tiada rasa hormat kepada orang lain dan tak layak disokong apatah lagi untuk diberi undi hanya kerana Gobalakrisnan telah sedar dan meninggalkan perjuangan sia-sia mereka", ujarnya. -MediaUMNO

Anwar digelar pelakon Bollywood gamatkan Dewan Merdeka !

Posted: 01 Dec 2011 10:00 PM PSTPagi  ini perwakilan UMNO P.Pinang menghangatkan Dewan Merdeka serta menarik perhatian semua perwakilan .  Gelagat Datuk Musa Sheikh Fadzir , Timb Pengerusi BPUNPP  ketika membahaskan ucapan terima kasih dasar Presiden serta celoteh Pengerusi Tetap memang menarik .

Menarik perhatian GPB ialah tentang gelaran pelakon Bollywood kepada Anwar Ibrahim yang hanya pandai berjanji sebelum pilihanraya .

"Datuk Seri Anwar Ibrahim ...tak payah bohong , orang tahu siap Datuk Seri Anwar Ibrahim .. dia tidak pernah tolong rakyat  P. Pinang pun..dia cakap sahaja dulu  ,  dia kata kepada orang India bahawa jika Pakatan Rakyat menang Kg Buah Pala akan kekal , 

Tipu orang India hidup-hidup "  Sekarang tinggal buah pala sahaja  " kata beliau ketika memberi ucapan terima kasih Presiden


Isu calon luar yang tidak menghormati 'tuan rumah' dibangkitkan UMNO Pulau Pinang melalui wakilnya Datuk Musa Sheikh Fadzir yang membahaskan usul ucapan Presiden dalam Perhimpunan Agung UMNO di PWTC, pagi Jumaat.

Katanya, tidak salah kalau calon luar dipilih Presiden UMNO bertanding tetapi 'berilah salam' kepada tuan rumah.

"Ini tidak, kerana calon PM, mereka mai tak jumpa ketua bahagian, tak jumpa ketua wanita. Bawa orang-orang sendiri, ada yang lelaki pakai rantai dan gelang... masuk kampung pula pakai kot dan tai," katanya.

Malah menurut Musa, ada juga calon yang perjuangan UMNO pun mereka tidak tahu.

"Bawalah calon luar tetapi berilah salam masuk rumah orang. Kalau tak, macam mana dia nak dapat sokongan," ujarnya.

Selain itu, beliau mencadangkan ditubuhkan Jawatankuasa Disiplin Pilihanraya bagi mengenalpasti calon-calon yang akan bertanding bukannya golongan pembelot atau pengkhianat parti.

Menurut, parti perlu calon yang benar-benar bersih dan setia kepada parti supaya boleh menang dalam pilihan raya.

Beliau kecewa kerana tidak ada tindakan diambil terhadap golongan terbabit malah ada dicalonkan semata-mata memegang jawatan Ketua Bahagian.

Katanya, dengan adanya jawatankuasa disiplin ini, bolehlah disiasat calon-calon terbabit dan diambil tindakan.

Musa turut membawa keluhan rakyat Pulau Pinang sejak negeri itu dikuasai kerajaan DAP.

"Kami seksa dah, kami nak menang di Pulau Pinang. Orang Melayu perlu kembali kepada UMNO," ujarnya.

Bukti UMNO membantu peniaga Melayu mencari rezeki !

Posted: 01 Dec 2011 08:51 PM PST


Setiap tahun Perhimpuan Agung UMNO sentiasa memberi rezeki berlipat kali ganda kepada peniaga Melayu yang berniaga di lot kedai disediakan pihak pengurusan .  Kalau nak harap kerajaan rasis seperti DAP , lihat lah apa mereka buatdi PP di mana banyak geria melayu dirobohkan .  orang UMNO yang hadir pasti tidak lepaskan peluang membeli 
oleh-oleh untuk dibawa pulang ke rumah 


minyak yang murah dan original 


gerai wajib di PAU , menjual cenderamata parti NGO cabar parti rasis DAP ambil tindakan kepada Nga Kor Ming !

Posted: 01 Dec 2011 07:33 PM PSTGPB yakin Parti Rasis ini tak ambil tindakan apa -apa pun terhadap pemimpin mereka seperti mana terjadi kepada Ng Wei Aik dan Manoharan . Tapi kalau pemimpin UMNO bercakap la seperti itu , puak-puak bangsat ini  akan tuduh bermacam-macam seperti jijik  , desak letak jawatan  dan sebagainya .


DAP dicabar mengambil tindakan disiplin ke atas Nga Kor Ming sekiranya mereka ikhlas dan bertanggungjawab di atas perbuatan Setiausaha DAP Perak itu yang mengeluarkan kenyataan berbaur rasis kepada Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir.

Naib Presiden Majlis Belia Malaysia (MBM), Datuk Irmohizam Ibrahim berkata, tindakan itu wajar atas dasar tanggungjawab DAP sebagai warganegara Malaysia yang menghormati perpaduan dan atas prinsip kesopanan serta kesusilaan seperti yang dinyatakan dalam Rukun Negara.

''Saya melihat permohonan maaf itu tidak boleh dianggap sebagai jalan penyelesaian dengan apa yang telah dilontar kepada Zambry. Ini mungkin helah dan permainan politik oleh DAP.

''Hanya tindakan disiplin yang boleh membersihkan imej Menteri Besar Perak yang ditohmah dan dicaci oleh pemimpin DAP Perak itu," katanya kepada Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Beliau mengulas permohonan maaf Kor Ming semalam setelah mendapat kecaman hebat pelbagai pihak kerana menggelarkan Zambry sebagai 'hitam metalik'.

Kor Ming yang juga Ahli Parlimen Taiping dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pantai Remis dilaporkan berkata demikian pada satu ceramah di Perak pada 9 November lalu.

Sementara itu, Setiausaha Agung Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Syed Hassan Syed Ali turut mendesak DAP mengambil tindakan disiplin ke atas Kor Ming.

Namun katanya, Perkasa berpandangan DAP tidak akan mengambil sebarang tindakan ke atas Kor Ming berdasarkan apa yang berlaku ke atas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah, M. Manoharan.

''Kita tidak peduli sama ada DAP akan mengambil tindakan atau tidak, namun kita percaya mereka tidak akan mengambil sebarang tindakan ke atas Kor Ming," katanya.

Video Dato Zainal balun pembohongan & fitnah Anwar Ibrahim terhadap UMNO

Posted: 01 Dec 2011 06:46 PM PST

Lidah biawak Guan Eng membebel KP UMNO P.Pinang londehkan belang DAP

Posted: 01 Dec 2011 04:07 PM PSTKalau dah bangsat tu ... memang bangsat la .  Jijik kepala otak dia !

Bila baca kenyataan  panjang lebar apek rasis  , semuanya merepek saja & ulang balik skrip lama .

Yang si Nga Kor Ming hina MB Perak sebagai hitam metalik dan haram jadah itu mengapa si lidah biawak tak membebel marah ? Itu tak jijik dan bebal ke woi lidah biawak ?

Apa yang Sdr Shaik Hussein cakap memang fakta dan bukan cakap kosong .  Perarakan Maulidul Rasul memang  kerajaan DAP tak benarkan kerana surat pekeliling larangan telah dikeluarkan kepada jabatan2 kerajaan . Apabila panas isu ini , mereka terpaksa benarkan semula perarakan .

Nelayan yang mencari rezeki di perairan projek Jambatan Kedua tak mendapat sebarang pampasan pun dari kerajaan negeri . Sudahlah kerajaan Pusat mengeluarkan duit membina jambatan untuk rakyat negerinya , nak beri pampasan kepada nelayan pun tak bagi . Macam ini ka kerajaan yang dikatakan berjiwa rakyat ?

Ternyata DAP sebenarnya panas bila kezaliman dan pembohongan mereka dilondehkan pemimpin UMNO kali ini termasuk TPM .  Memang GPB sokong bahawa parti paling RASIS ini perlu dilanyak habis-habisan kerana jelas tindak tanduk mereka mengancam orang Melayu !

Sungguhka

Posted: 02 Dec 2011 10:21 AM PST

Sungguhka


Indeks Persepsi Rasuah 2011 Bagi Malaysia Bukannya Bertambah Baik Tetapi Makin Merosot…….!

Posted: 02 Dec 2011 08:00 AM PST

bumiyang

Posted: 02 Dec 2011 03:19 AM PST

bumiyang


Sesuatu Yang Wajar Dicontohi Oleh Kerajaan Negeri Pimpinan Pas di Kelantan

Posted: 02 Dec 2011 02:46 AM PST

Cadangan 3P Umno Johor Untuk PRU 13

Posted: 01 Dec 2011 05:37 PM PST

Bilalah Agaknya Lee Kuan Yu Nak Pakai Songkok Lagi???

Posted: 01 Dec 2011 04:43 AM PST

Politik Harian

Posted: 02 Dec 2011 03:15 AM PST

Politik Harian


Video Ucapan Penggulungan Ketua Pemuda, KJ #PAUMNO

Posted: 02 Dec 2011 01:13 AM PSTKetua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin menggariskan tujuh langkah yang perlu dilakukan pergerakan itu bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-13 nanti.

Beliau berkata, satu daripadanya ialah Pemuda perlu mewujudkan perpaduan yang ampuh di peringkat bahagian dengan memujuk ahli-ahli yang merajuk supaya kembali menyokong Umno kerana setiap undi adalah berharga.

Katanya, mereka juga perlu bekerjasama dengan Pemuda daripada parti komponen di bahagian masing-masing dalam menyusun strategi yang mencakupi seluruh kawasan termasuk kampung baru Cina dan estet-estet.

"Kita panggil badan bukan kerajaan, belia, persatuan-persatuan seperti pemandu teksi dan pastikan mereka jelas dengan dasar dan hala tuju BN," katanya dalam ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung Pemuda Umno 2011 kemarin.

Selain itu, Khairy berkata, Pemuda perlu mengemaskan jentera kerana mereka kini diiktiraf sebagai hulubalang oleh Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin dan bukannya pemain sampingan.

Pemuda juga diminta mengenal pasti pengundi-pengundi muda dengan berhubung dan berjumpa serta mewujudkan rangkaian hubungan melalui e-mel dan laman sosial.

"Kita kena sebarkan maklumat BN di kedai-kedai kopi, Facebook dan Twitter, jangan takut kalau orang mengata BN... kita bagi penerangan, jangan lari," katanya.

Akhir sekali katanya, Pemuda mesti sentiasa berada dengan pengundi-pengundi muda dan memastikan mereka bersama BN sehingga hari pengundian.

"Seperti dalam permainan bola sepak, kita mesti lawan hingga wisel terakhir, jangan mendahului pada 80 minit tetapi tewas akhirnya," katanya.

Dalam pada itu, Khairy mengingatkan anggota Umno khususnya Pemuda agar tidak merajuk dan merasa sedih sekiranya tidak terpilih sebagai "calon boleh menang."

Beliau berkata, golongan tersebut perlu menyemat rasa sayang kepada parti dan perjuangan parti berbanding jawatan dan kedudukan.

"Tengok saya sendiri, selama tiga tahun jadi Ketua Pemuda, walaupun tidak dapat apa (jawatan dalam Kabinet) tidak pernah wujud istilah merajuk atau sedih kerana sayangkan parti dan perjuangan ini".

Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak mempunyai formula tersendiri dalam memilih calon boleh menang yang berdasarkan maklum balas rakyat akar umbi dan bukan hanya daripada agensi-agensi kerajaan seperti Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa), cawangan khas polis dan perisikan tentera serta Kemas, katanya.

Bagaimanapun Khairy berkata: "Saya sudah ada senarai pendek nama (calon Pemuda), kita akan kemukakan kepada presiden."

Video URL: http://youtu.be/zGU0LWUjHUI

Puteri UMNO Tolak Politik Old Skool ! #PAUMNO

Posted: 01 Dec 2011 11:48 PM PST


Puteri Umno hari ini mencadangkan supaya peremajaan dan penjenamaan semula parti dilakukan dengan menilai semula program UMNO agar ia bersesuaian dengan citarasa golongan muda.

Wakil Puteri UMNO, Wan Salwati Abdullah berkata usaha itu perlu kerana golongan muda boleh memberi nafas baru kepada UMNO untuk memastikan ia terus hidup subur bagi meneruskan perjuangannya.

"Untuk memenangi hati generasi muda, UMNO perlu menyusun langkah lebih berkesan, setiap program hendaklah berdasarkan citarasa mereka supaya terus bersama dan menyertai kita," katanya ketika membahaskan usul ucapan dasar Presiden pada Perhimpunan Agung UMNO 2011 hari ini.Wan Salwati berkata, pemikiran kalut, kuno atau cepat melatah perlu dihapuskan dan sikap keterbukaan yang bukan dibuat-buat perlu ditonjolkan supaya golongan muda tidak rasa terpinggir.

Katanya zaman menghimpunkan puluhan ribu hadirin di padang untuk menyambut ketibaan pemimpin sudah berakhir kerana sekarang adalah zaman menghargai pemimpin yang boleh berjabat salam, berbincang serta menjawab Twitter dan Facebook.

"Zaman sekarang adalah zaman menyanjung pemimpin yang dilabelkan cool apabila meluangkan masa bermain futsal dengan generasi muda dan bukan lagi zaman untuk terus mengherdik, mencaci dan hanya tahu melihat kesilapan golongan muda,"

"Kalau Perdana Menteri yang sibuk dengan tugas boleh meluangkan masa bersama menonton perlawanan bola sepak, kenapa tidak kaedah sama direalisasikan semua pemimpin di peringkat negeri, bahagian atau cawangan," katanya.

ABANG... ABANG... ABANG JINGGO SOKONG! Mana-mana pemimpin yang rasa dirinya masih ditakuk Old Skool tu paham-paham je la....

Pembangkang Semakin Kehilangan Sokongan Rakyat #PAUMNO

Posted: 01 Dec 2011 10:22 PM PST

Semakin panas perbahasan hari ini, dimana Perwakilan UMNO turut membidas pembangkang yang disifatkan mereka sentiasa mencari jalan memperlekehkan usaha kerajaan Barisan Nasional serta memfitnah pemimpin UMNO.

Pembangkang menipu rakyat kononnya mereka mewakili suara masyarakat, sedangkan segala yang dibangkit adalah luahan kelompok mereka sendiri! Kata wakil Melaka, Datuk Hasnoor Sidang Husin.

"Mereka mendesak pemansuhan Akta ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) beralaskan slogan demokrasi dan kebebasan bersuara, namun bila kerajaan umumkan bakal memansuhkan akta ini, tak ada pun kenyataan menyokong dan berterima kasih kepada Perdana Menteri," katanya.

Ketua Penerangan UMNO Bukit Katil tersebut membahas usul ucapan dasar presiden.

Katanya lagi, pembangkang akan terus menabur fitnah untuk menimbulkan persepsi buruk terhadap UMNO dan pemimpinnya.

Misi Tawan Selangor ! Jangan Tikam Belakang Macam Anwar! #PAUMNO

Posted: 01 Dec 2011 08:05 PM PST
Antara pembahas hari ini, ialah perwakilan dari Selangor, Datuk Johan Abdul Aziz.

Beliau memulakan perbahasan dengan membidas kerajaan negeri Selangor yang diterajui Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang didakwa terbabit dengan pelbagai salah-laku dan penyelewengan.


"Penjualan aset-aset PKNS dan Yayasan Selangor dipergadai. Dalam manifesto PRU12, mereka berjanji sediakan premis yang cukup dan latih usahawan.

"Sewa premis di bangunan PKNS dinaikkan 300 peratus. Menipu rakyat turunkan cukai pintu kediaman. Penyangak tidak berhenti di situ saja, sekarang nak ambil alih padang awam di Kelana Jaya," katanya.

Menurut Johan lagi, kerajaan Pakatan di Selangor tidaklah sehebat mana dan Umno Selangor telah bermuhasabah setelah kekalahan pedih semasa pilihan raya umum 2008 yang lalu. Dakwanya, mereka kini sudah nampak jalan untuk rampas kembali negeri ini.

"Kami di Selangor amat rasa pedih akibat kalah pada PRU12. Kami cemburu dengan negeri-negeri yang menang, rasa tersiksa di bawah pembangkang. Kami sudah bermuhasabah dan sudah nampak jalan untuk rampas kembali negeri ini.

"Pembangkang tak hebat pun. DAP yang rasis, PKR dengan masalah peribadi pemimpin dan PAS yang tidak tetap pendirian. Pembangkang boleh perlekeh Sultan," katanya.


Menurut beliau lagi... Pusat-pusat maksiat tumbuh "macam cendawan tumbuh musim hujan" di bandar-bandar utama seluruh Selangor.

"Selangor lubuk maksiat. Lesen hiburan dulu 400 sekarang 4,000 lebih. (Ini belum lagi jumlah) rumah urut, pusat video game.

"(Rakyat) miskin bandar dan luar bandar masih ketara. Saya nak cadangkan jika benar nak kembalikan Selangor dan negeri-negeri yang tewas, kerajaan perlu dan wajib melipatgandakan peruntukan," katanya.

Menurut Johan, bagi merampas semula Selangor, ahli Umno dan juga komponen BN tidak harus menikam belakang manakala kerjaan pusat perlu meningkatkan peruntukan kepada negeri itu.

"Kalau nak menang jangan tikam belakang, jangan main belakang. Saya pastikan rakan-rakan negeri Selangor berpendirian yang sama. Selangor tak main belakang, yang pasti kami tikam dan main depan, bukan belakang," katanya sambil disambut gelak ketawa perwakilan.

Anwar Sorang je yang suka tikam belakang hahaha!

Terlalu Banyak Siar Fitnah Rating Harakah Daily Jatuh Merudum

Posted: 01 Dec 2011 07:23 PM PST


Puak PAS kini sedang mengkaji, untuk mencari apa puncanya rating laman web mereka jatuh merundum.... Hahaha... tepuk dada tanya selera bro...

Fitnah yang disebarkan kini sudah tak laku... sakarang zaman celik IT bukan macam dulu lagi... Rakyat bijak menilai yang mana baik dan yang mana buruk!

Salah satu daripadanya lagi laman web tersebut dilihat terlalu ghairah menyebarkan maklumat yang boleh memecahbelahkan masyarakat... sapa nak baca bro?

Lagi... aku rasa terlalu banyak iklan ubat kuat dalam Harakah Daily tu kot... orang nak baca artikel terkini bukan cari ubat kuat! hahaha..

Baca juga di sini...

PAS is DEAD!

Penceramah PAS Angkat Nik Aziz Sebagai Nabi...

Posted: 01 Dec 2011 07:45 AM PST


Angkat Nik Aziz sebagai nabi???

Apa sudah jadi??? PAS = Parti Ajaran Sesat!!

Sabda Nabi SAW yang bermaksud... "Sesungguhnya tiada Nabi lagi selepasku.., yang ada selepas ini adalah Khalifah-Khalifah ".


 

Gobala Mabuk... Dan Karpal Diarah Keluar Dewan Rakyat

Posted: 01 Dec 2011 05:49 AM PST


Ahli Parlimen Bebas kawasan Padang Serai N Gobalakrishnan hari ini diarah keluar dewan kerana menimbulkan kekecohan semasa Dewan Rakyat membincangkan laporan Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya (PSC).

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar mengarahkan Gobalakrishnan berbuat demikian selepas beliau enggan mematuhi arahan untuk tidak mencelah giliran Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR-Permatang Pauh) membahaskan laporan itu.

Walaupun diarah beberapa kali untuk duduk, Gobalakrishnan tetap berdegil dan mendesak Anwar, yang juga Ketua Pembangkang, supaya memberikan laluan kepadanya.

Namun Anwar tidak mempedulikan permintaan itu dan menyebut "pendidikan rendah, masuk dewan jangan minum" yang menimbulkan kemarahan ahli parlimen Bebas itu.

Tindakan Gobalakrishnan yang bangun dan menghalang kelancaran sesi perbahasan memaksa Wan Junaidi meminta Bentara Parlimen untuk menarik wakil rakyat itu keluar.

"Yang Berhormat (Gobalakrishnan)...duduk, saya bersikap gentleman dalam hal ini..., kalau Yang Berhormat tidak hormati arahan saya (untuk keluar dewan) bagaimana saya hendak hormat," kata Wan Junaidi.

Gobalakrishnan bagaimanapun mempertahankan tindakannya sambil berkata: "Dia (Anwar) tuduh saya mabuk, saya tidak kata orang black metalik, saya tidak hina sesiapa."

Gobalakrishnan ketika ditemui di luar dewan mencabar Anwar berdebat dengannya secara terbuka mengenai beberapa isu.

"Jika benar Yang Berhormat Permatang Pauh selama ini mendakwa beliau kononnya berjuang untuk rakyat, maka saya cabar beliau untuk berdebat secara terbuka," katanya.

Karpal diarah keluar dewan

Sementara itu sikap ahli parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh yang mencabar keputusan timbalan speaker Dr Wan Junaidi mengundang padah apabila beliau diperintahkan meninggalkan dewan hari ini.

Perintah itu berikutan keengganan Karpal menarik balik gelaran 'pendatang' yang ditujukan terhadap Gobalakrishnan.

Gobalakrishnan yang agak tersinggung dengan gelaran itu, meminta supaya Wan Junaidi merujuk anggota parlimen Gelugor itu kepada peraturan mesyuarat 36(6) dan meminta Karpal menarik balik kenyataan itu dan memohon maaf kepada beliau.

"Perkataan 'pendatang' jangan diguna kepada ahli-ahli Yang Berhormat. Sama ada ahli itu layak atau tidak duduk di dewan ini, perkataan itu seharusnya tidak digunakan. Biarlah dewan ini yang membuat keputusan. Sila Yang Berhormat... tarik balik," kata Wan Junaidi kepada pengerusi DAP itu.

Bagaimanapun, Karpal enggan menarik balik dan berkeras dengan gelaran 'pendatang' itu kerana sikap Gobalakrishnan yang mencelah ketika sesi perbahasan.

"Apa yang saya cakap tadi, saya tidak akan tarik balik. Dan saya tidak ada masalah untuk keluar," katanya.

Atas sikap itu, Wan Junaidi mengarahkan Karpal untuk meninggalkan Dewan selepas selesai sesi penggulungan laporan awal Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya.

- Bernama

Pemuda UMNO Mahu Pemilihan Calon Pilihan Raya Bersih Daripada Sindrom Guna Kabel... #PAUMNO

Posted: 01 Dec 2011 04:00 AM PST


Pemuda UMNO mahu pemilihan calon pilihan raya umum akan datang bersih daripada sindrom 'guna kabel', 'harap simpati', 'peras ugut' dan 'golden handshake' sebagai ganjaran bagi menghargai mereka yang kononnya telah berjasa.

Penolong Setiausaha pergerakan itu, Datuk Megat Firdouz Megat Junid berkata, Pemuda UMNO akur dengan calon yang dipilih oleh Presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak namun calon-calon itu mestilah bebas daripada sindrom berkenaan.

"Pemuda akan akur dengan calon tak kira tua, muda, baru atau lama, yang dipilih oleh Presiden tetapi kita harap semuanya bersih," katanya ketika berucap menyokong usul Ucapan Dasar Presiden pada Perhimpunan Agung UMNO 2011 di sini, hari ini.

Beliau berkata, Pemuda UMNO tidak mahu Barisan Nasional (BN) kalah dalam pilihan raya disebabkan pemilihan calon yang salah dan berharap senarai calon boleh menang dimaklumkan awal supaya 'tidak ada yang terluka sehingga berlaku perbuatan sabotaj'.

Megat Firdouz juga mencadangkan supaya individu yang melakukan sabotaj kerana tidak terpilih sebagai calon, dikenakan tindakan keras.

"Pemuda cadang mana-mana pemimpin yang sabo, yang mengamalkan (pendekatan) Si Kitol, mereka tidak dimasukkan dalam senari calon selama dua penggal dan jika mereka ada jawatan dalam parti, dilucutkan jawatan serta merta. Kami tak rela Si Kitol jadi pemimpin akar umbi," katanya sambil menjelaskan perkara berhubung unsur sabotaj itu turut disebut oleh Najib semasa majlis Taklimat Presiden pada Selasa.

-Bernama

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 02 Dec 2011 03:06 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Ah ... tembak saja

Posted: 01 Dec 2011 06:11 PM PST


Dato Seri Najib berkata dalam ucaptama di PAU semalam:

80. Kita bukan seperti pihak lawan. Contoh pertama, Parti A, jawatan Ketua Umum, sudahlah tidak dipilih secara demokratik, lebih berkuasa pulak dari Presiden parti. Contoh kedua, Parti B sebuah parti yang memakai gelar demokrasi, namun, langsung tidak demokratik. Apakah demokratik namanya kalau perwakilan cawangan memilih 20 orang ahli jawatankuasa pusat dan kemudian ahli jawatankuasa pusat tersebut pula, memilih kepimpinan tertinggi parti? Ini jelasnya, tidak sama sekali mencerminkan kehendak ahli terbanyak.

81. Manakala contoh ketiga, adalah Parti C, yang kononnya memperjuangkan negara kebajikan. Lahawlawala...., jawatan Mursyidul Am pun, tampaknya tidak diundi secara demokratik, tetapi ternyata lebih berkuasa dari Presiden. Sama jugak dengan Parti A.Tambahan lagi Parti A itu, suami, Ketua Umum, isteri, Presiden, anak perempuan sulung, Naib Presiden, Timbalan Presiden pulak ..... hrmm ... tak payah lah kita cerita.
Nak pilihanraya Tok. Apa lagi nak ABC.

Tok Jib kena fitnah lagi teruk. Bukti tak ada, saksi tak ada, bicara tak layak, tapi semua main teka-teka dan andaian belaka.

Apa nak tunggu? Belasah saja ...

Hai, baik sangat.

tunku

Posted: 02 Dec 2011 03:02 AM PST

tunku


Umno delegate tells Indians to quit DAP over "black metal" remark

Posted: 01 Dec 2011 10:39 PM PST

KUALA LUMPUR: The Indians in the DAP should quit the party in protest of Pantai Remis assemblyman Nga Kor Ming's "metallic black" remark, a Malacca delegate told the Umno general assembly.
Datuk Hasnoor Husin said by making the remark, Nga had insulted all "dark-skinned people."
"This DAP leader is so rude. Is Nga implying that dark-skinned people cannot be a Mentri Besar?" he said.
Nga on Wednesday apologised for making the remark where he called Mentri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir a "metallic black person".
Stressing that he was dark-skinned too, Hasnoor said Indians should make a stand against the "chauvinistic DAP leader."
"DAP is a chauvinist party and they have the cheek to falsely accuse Umno as being chauvinist," he said.
Hasnoor also said that PAS was shackled by the DAP and the party had to compromise on their Islamic state agenda, hudud and other principles to please the DAP.

tunku : dap is father of all racist party. they have been racist since day one. they only fight for one race and tries to fools people like from pas and pkr that they fight for all. the people should ditch them.

PANEH MIANG

Posted: 02 Dec 2011 02:19 AM PST

PANEH MIANG


Beranikah UMNO jawab?!

Posted: 01 Dec 2011 08:21 PM PST

Apakah Jihad UMNO?

1. Sejak 11 Mei 1946, UMO @ UMNO telah melafazkan takbir Jihad Agama, Bangsa dan Negara.

2. Hari Merdeka 1957 merupakan titik tolak kepada pembuktian Jihad Tanahair kepada Bangsa Teras dan Kaum-kaum Lain.

3. Hari Malaysia 1963 merupakan permulaan resepi Semenanjung Tanah Melayu, Sarawak dan Sabah.

Hari ini bagaimana pula JIHAD UMNO?

1. Apakah UMNO boleh mendasari pendekatan jihad Turba dan Menjaro Polemas.

2. Apakah UMNO boleh mencipta keajaiban jika winnable candidate tidak zahir di surau, masjid, kenduri-kendara, kematian, majlis ilmu, warung kopi, pasar dan stesen bas serta teksi.

3. Apakah UMNO boleh mengaut untung politik daripada bersembang hingga jatuh siling PWTC dek kerana gegaran dan aura pidato-pidato MAUT kerana Agama, Bangsa dan Tanahair tanpa sedar bahawa 90% pengundi Melayu masih menanti ufti negara kepada mereka!

4. Wanita ialah Srikandi? Pemuda ialah Hulubalang? Puteri ialah Permata? Srikandi seperti Tun Teja atau Tun Fatimah? Hulubalang seperti Hang Tuah atau Hang Jebat? Permata seperti Tun Kudu atau Dang Anum?

Kayu ukur JIHAD UMNO, kini diukur oleh pengundi dan ummah Melayu daripada kereta mereka yang menjalar dan berkilat-kilat di PWTC kah? Atau pakaian berjenama dan bersutera berkilat emas kah? Atau perhiasan dan aksesori yang bermewah-mewahkah? Atau sumbi teriakan Hidup Melayu, 1 Malaysia sahaja?

Apakah erti sebenar JIHAD UMNO? Beranikah Pemimpin UMNO jawab?!

NAJIB MOHON SIMPATI

Posted: 01 Dec 2011 04:08 AM PST

Ucapan Dasar Presiden UMNO pada persidangan kali ke 65, 01 Disember 2011 ialah ucapan kegelisahan, kerisauan dan impian menebal kepada kebutuhan Kuasa Politik Melayu terus diangkat dan diperhebat usaha oleh UMNO.

Menjadi persoalan apakah 191 Ketua Bahagian mengambil iktibar besar kepada perkara yang diluahkan penuh lunak dan merdu ini? Najib bukan menanyi dan berseloka dengan perutusan kata bicara yang tersusun dalam irama Melayu Pekan. Najib sedang mohon simpati rakyat Raja supaya menjadi manusia yang taat setia kepada parti bukan manusia, cinta dan kasih kepada perjuangan UMNO bukan kepada manusia, memberi khidmat tanpa jemu dan berkorban kepada UMNO bukan kepada manusia!

Najib mengimbau episod 1946, 1951, 1955, 1969, 1970, 1981, 1990, 1999, 2004 dan 2008 dalam perbendaharaan yang pelbagai. Najib menyorot makna 1380 tahun lamanya, seorang insan yang mengasihi umat meninggalkan dunia fana. Najib sedang mohon simpati kepada UMNO khususnya 191 Ketua Bahagian termasuk dirinya supaya:

1. Isteri jangan campur tangan urusan pengurusan Negara dan pengurusan Parti.

2. Bersedia untuk tidak dicalon sebagai Calon Pilihanraya Ke-13.

3. Bersedia untuk bekerja seperti tiada lagi sirna di hadapan dan tiada esok bagi mu, andai kalah dalam Peperangan Otak PRU-13 ini.

Namun yang sedihnya di PWTC ialah perwakilan seperti orang sengal dan bengong. Sibuk melayan perasaan dan mengira berapa ramai aku boleh jumpa untuk melobi dan dapat untung. Ada juga manusia namanya Wan Mustapha, orang Kelantan yang hanya pakai tag pemerhati sibuk menghimpit petugas Dewan untuk masuk, cukup tidak malu manusia ini kerana yang dia hebohkan ialah menayangkan kad ahli UMNO, membuktikan bahawa dia lebih lama makan garam atau duit parti. Ini hanyalah manusia tersisih daripada gelombang besar UMNO. Namun umum melihat manusia seperti Wan Mustapha ini begitu dominan dalam UMNO dan pangkuan kepimpinan.

Apakah 191 Ketua Bahagian boleh jawab dan selesai urusan menterjemah Ucapan Dasar Presiden dan menerajang manusia yang berwatak seperti Wan Mustapha ini? Menjadi ahli dan pemimpin UMNO ibarat Rumput Kenaf dan Pokok Belian. Berguna untuk dipergunakan.

RAPERA ..

Posted: 02 Dec 2011 02:08 AM PST

RAPERA ..


Khairy Jamaludin: Transformation by the Transitional Generation

Posted: 01 Dec 2011 09:25 PM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 02 Dec 2011 01:50 AM PST

Sahabat-Gunung


“Hitam Metalik”, “Haram Jadah”, “Balik India”… “Binatang”, DAP Jelas Parti Rasis

Posted: 01 Dec 2011 03:36 PM PST

Binatang, pemabuk adalah senarai terbaru perkataan yang dihamburkan pemimpin pakatan untuk menambah koleksi kata-kata biadap dan rasis mereka yang sebelum ini turut menuturkan perkataan "balik India", "haram jadah", "hitam metalik".

Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Datuk Ahmad Maslan berkata senarai kata-kata kesat yang diahmburkan pakatan pembangkang menunjukkan betapa mereka tidak mempunyai rasa hormat kepada orang lain.

Jelas beliau lagi episod di Parlimen hari ini juga melambangkan pimpinan pembangkang yang rasis.

"Orang India dilambangkan sebagai pemabuk, binatang… ini menambah senarai hitam perkataan selain hitam metalik… adat dan tatasusila diketepikan hanya kerana Gobala tidak lagi bersama mereka", katanya di sini.

Pada sidang Dewan Rakyat hari ini Karpal Singh MP, Ahli Parlimen DAP Bukit Gelugor telah memanggil Gobalakrisnan, Ahli Parlimen Bebas Padang Serai sebagai BINATANG.

Walaupun Speaker Dewan Rakyat meminta Karpal menarik balik perkataan itu petang ini namun Karpal enggan berbuat demikian dan telah diarahkan untuk keluar dewan.

Sebelum itu Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menggelar Gobalakrisnan sebagai mabuk dan tak membaca.

Datuk Ahmad Maslan yang juga Ahli Parlimen Pontian yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri seterusnya berkata kelakuan yang ditunjukkan pemimpin pakatan pembangkang membuktikan mereka bukan saja mempunyai adab akal yang rendah malah cenderung bersifat perkauman.

"Inilah bahasa kesat yang diguna oleh pihak pembangkang yang tiada rasa hormat kepada orang lain dan tak layak disokong apatah lagi untuk diberi undi hanya kerana Gobalakrisnan telah sedar dan meninggalkan perjuangan sia-sia mereka", ujarnya. -MediaUMNO


Taipingmali (tm)

Posted: 02 Dec 2011 01:32 AM PST

Taipingmali (tm)


Kos bahanapi bas semakin murah untuk pengangkutan awam

Posted: 01 Dec 2011 09:11 PM PST

Hari ini TM menaiki bas ekspress versi baru untuk ke KL. Bas ini milik KBES masih bau kilang lagi.

Apa yang menarik ialah bas ini menggunakan NGV seratus peratus.

Menurut pemandu bas tersebut ia dapat menjimatkan sehingga 70 peratus kos bahanapi.

Kuasa yang diberikan tidak mengecewakan. Kelajuannya cukup lancar dan sudah tentu tiada lagi bau busuk minyak disel.

Pun begitu, harga tiket tetap sama , Taiping ke KL berharga RM 24.70 .

Akan datang kemungkinan bas akan menggunakan kuasa elektrik sepenuhnya seperti superbus yang telah dimajukan di German baru-baru ini.

Terima kasih kerajaan BN yang berjaya membawa kemakmuran dan kesejahteraan kepada rakyat.

Hanya puak-puak pembangkang sahaja yang tidak tahu bersyukur akan nikmat yang diberikan kepada kita.

My new blog www.1taipingmali.com

PKR makan hati dalam isu NFC

Posted: 01 Dec 2011 04:24 PM PST

Pihak polis telah mengesahkan tidak ada pecah amanah dalam isu NFC. Ini sudah tentu membuatkan Mak Lampir dan Rafizi Ramlee akan menuduh polis bekerjasama dengan NFC dan Shahrizat.

Tak puas dengan itu, Nizar Jamaluddin pula tambah lagi kononnya baju dalam atau anak baju Shahrizat berharga RM 26 ribu. Kepada kaum wanita terutama public figure berhati-hati lah apabila membeli pakaian dalam atau sewaktu menjemur di ampaian, sebab takut Nizar dan konco-konconya akan skodeng dan merakam gambar.  AWAS BILA BERDEPAN DENGAN NIZAR!!!!

Berbalik kepada NFC, Mak Lampir dan Rafizi mengkritik hebat NFC dengan mencela kerana membeli hartanah iaitu dua buah condo dan juga kononnya membeli kereta mercedes.

TM nak tanya kepada mereka berdua, apakah satu kesalahan apabila sebuah syarikat membeli hartanah dan kenderaan atas nama syarikat?

Inilah agenda jumud yang sengaja dimainkan oleh dua ekor lembu PKR.  TM harap selepas ini , apa kata mereka pertikaikan syaraikat-syarikat besar lain yang membeli banyak kenderaan. Juga mereka perlu pertikaikan aset-aset rumah peranginan yang dimiliki oleh syarikat-syarikat besar.

Jika kita ke Pulau Pinang, Cameron Highland dan Port Dickson, kita akan lihat banyak rumah-rumah percutian yang tertera nama-nama syarikat seperti   Cottage Bintang di Cameron Highland milik akhbar The Star, Rumah Rehat TNB di Pantai Batu Peringgi Pulau Pinang dan sebagainya.

Kepada Rafizi dan Mak Lampir, sudah lah ! Jangan dok merepek dengan cerita-cerita dungu...kerana ia menggambar kedunguan anda sendiri.

Cuba Rafizi Ramli cermin semula diri kamu, siapa kamu jika tidak ada kerajaan Umno yang memerintah. Kamu anak orang kampung di hulu Terengganu, kerana bijak dalam persekolahan, Umno bawa kamu untuk belajar di MCKK, semua belanja ditanggung oleh Umno, masuk kolej dan universiti di London pun kerana Umno,  balik ke Malaysia kamu makan gaji dengan syarikat-syarikat gergasi yang semuanya wujud kerana perjuangan Umno selama lebih 60 tahun. www.1taipingmali.com

Tanah runtuh di PJU 8/8 Damansara Perdana

Posted: 01 Dec 2011 08:42 AM PST


Dalam jam 8.30 sehingga jam 10.30 malam ini, penduduk pangsapuri Flora Damansara melaporkan terdapat beberapa runtuhan batu dari puncak bukit .

Runtuhan batu-batu tersebut jatuh ke dalam kolam yang terbentuk daripada kerja kuari batu granite. Kuari tersebut telah beberapa tahun dihentikan dan kini tapak bersebelahan kolam tersebut sedang dibina taman peringatan oleh to' kong cina dan bersebelahannya telah diwartakan sebagai tapak masjid Damansara Perdana.

Buat masa ini MPPJ telah menghantar kakitangan ke tempat kejadian untuk membuat pemantauan dan penilaian.

Di puncak bukit berkenaan terdapat menara pemancar radio dan juga rumah jutawan Emkay

layari dan bookmark blog baru TM  www.1taipingmali.com/

Cerita pasal baju dalam dan saiz payu dara pulak

Posted: 01 Dec 2011 08:06 AM PST

Habibah's bra-zen broadside
TANJONG Karang Wanita chief Datuk Habibah Mohd Yusof (pic) said PAS Bukit Gantang MP Datuk Seri Nizar Jamaluddin had claimed at a ceramah that Wanita Umno head Datuk Seri Shahrizat Jalil had a bra costing RM26,000.

"If Kak Ijat's bra costs RM26,000, I wonder how much mine would cost since my size is bigger," she added, almost bringing the house down.

As the laughter subsided, she continued: "I am really amazed. This PAS man has a special ability to see through clothes. I advise all the Wanita delegates to beware of him from now on."

"Or maybe, this former Perak Mentri Besar has feelings for Kak Ijat. After all, she is the Malaysian Aishwarya Rai," Habibah said, referring to the famous Bollywood star.

"All this shows the opposition are out of ideas and resorting to personal attacks," she added to applause, both hearty and merry.

Habibah said that Wanita was very popular with the rakyat and it was the cause of the opposition envy.
www.1taipingmali.com/

KES TIPU

Posted: 01 Dec 2011 07:51 AM PST

Mengatasi masalah PATI

Posted: 01 Dec 2011 07:12 AM PST

Sejumlah 1,595 PATI & 37 majikan ditahan Jabatan Imigresen menerusi 539 operasi penguatkuasaan Program 6P bermula 20 Okt. 2011 - KSU KDN

Layari blog baru www.1taipingmali.com/
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Blogger Tukar Tiup kena tukar nama jadi Tukar Otak

Posted: 01 Dec 2011 06:23 AM PST


Blogger pengecut Tukar Tiub Saudara Hishamudin Rais[1] seorang aktivis pro Anwar yang melarikan diri ke London tahun 70an kerana takut dicekup polis, beliau terlibat dengan demo yang dianjurkan oleh Anwar Ibrahim.

Dalam blog goblok milik beliau hari ini, beliau mengulas panjang tentang Hak berhimpun secara aman dengan merujuk Artikal 10 Perlembagaan Persekutuan.
 Perkara 10. Kebebasan bercakap, berhimpun dan berpersatuan.

(1) Tertakluk kepada Fasal (2), (3) dan (4)—

(a) tiap-tiap warganegara berhak kepada kebebasan bercakap dan bersuara;

(b) semua warganegara berhak untuk berhimpun secara aman dan tanpa senjata;

(c) semua warganegara berhak untuk membentuk persatuan.

(2) Parlimen boleh melalui undang-undang mengenakan—

(a) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (a) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, hubungan baik dengan negara-negara lain, ketenteraman awam atau prinsip moral dan sekatan-sekatan yang bertujuan untuk melindungi keistimewaan Parlimen atau mana-mana Dewan Undangan atau untuk membuat peruntukan menentang penghinaan mahkamah, fitnah, atau pengapian apa-apa kesalahan;

(b) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (b) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persektuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam;

(c) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (c) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, ketenteraman awam atau prinsip moral.

(3) Sekatan-sekatan ke atas hak untuk membentuk persatuan yang diberikan oleh perenggan (c) Fasal (1) boleh juga dikenakan oleh mana-mana undang-undang yang berhubungan dengan perburuhan atau pendidikan.

(4) Pada mengenakan sekatan-sekatan demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam di bawah Fasal (2)(a), Parlimen boleh meluluskan undang-undang melarang dipersoalkan apa-apa perkara, hak, taraf, kedudukan, keistimewaan, kedaulatan atau prerogatif yang ditetapkan atau dilindungi oleh peruntukan Bahagian III, Perkara 152, 153 atau 181 melainkan yang berhubungan dengan pelaksanaannya sebagaimana yang dinyatakan dalam undang-undang itu.
Pembangkang sering menyebut Perkara 10 perlembagaan persekutuan apabila merujuk kepada demo jalanan, lebih-lebih lagi kepada demo jalanan BerShit 2.0.

Jangan lah nak putar belit fasal ke 10, sila baca betul-betul perkara tersebut [rujuk di atas] baca sampai habis...jangan baca separuh jalan sahaja.


LAYARILAH BLOG BARU TM [ KLIK] UNTUK MASUK

MERBOK TIMES

Posted: 01 Dec 2011 11:59 PM PST

MERBOK TIMES


Shahrizat tenang dari mula hingga hari ini.

Posted: 01 Dec 2011 05:47 AM PST

"SAYA tenang dari mula hingga hari ini. Saya ke Makkah untuk memohon hidayah Allah, berdoa di depan Kaabah dan Raudhah. Apa yang saya boleh katakan kepada pemimpin PKR yang mengaib dan menfitnah saya… kita jumpa di Padang Masyar (hari pembalasan)." 
Pic - NST "WAJAH TENANG SHAHRIZAT JALIL"
Ucapan pedas dan tegas ketika membuka tirai Persidangan Perwakilan Pergerakan Wanita UMNO pagi semalam, tidak dapat melenyapkan kesedihan dan aib yang ditanggung keluarganya.

Dengan muka sedikit cengkung dan matanya cuba menyembunyikan kesedihan, tapi Ketua Wanita UMNO amat lega kerana ramai ahli, teman dan sahabat terus mempamerkan semangat setia kawan yang tinggi.

"Saya masih dilanda perasaan teramat sedih, tapi selepas ucapan tadi, saya memang lega kerana (perwakilan) Wanita amat memahami apa yang saya alami," kata Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Bagi ahli politik yang tidak pernah 'diserang' pembangkang secara peribadi, Menteri Pembangunan Keluarga, Wanita dan Masyarakat ini hampir terduduk apabila keluarganya didakwa melakukan penyelewengan apabila diberi tanggungjawab melaksanakan projek ternakan lembu daging melalui Perbadanan Fidlot Nasional.

"Bila saya rasa sendiri (penangan pembangkang), itu membuatkan saya rasa sedih. Dia orang ini tak takut mati. Bagi saya, siapa saja buat fitnah ini, kita jumpa di padang Mahsyar," ulangnya sekali lagi.

Tapi ketika berada di hadapan Kaabah dan sujud di Raudhah, Shahrizat tidak tergamak mendoakan keburukan pada penfitnahnya, sebaliknya berdoa supaya Allah tidak mengaibkan mana-mana keluarga pemimpin pembangkang, seperti mereka mengaibkan dia.

"Saya berdoa janganlah saya atau mana-mana pihak mengaibkan keluarga (Datuk Seri) Anwar Ibrahim, keluarga Rafizi, keluarga Zuraida (Kamaruddin) dan keluarga Saifuddin (Nasution), sebagaimana mereka mengaibkan saya.

"Saya juga berdoa kepada Allah jangan menimpa musibah dan aib seperti ini ke atas ketiga-tiga keluarga ini. Walaupun diaibkan, saya masih tidak tergamak dan tidak mahu mentohmah mereka," katanya.
(Jamhariah Jaafar, Berita Harian)

My Longest Yard

Posted: 01 Dec 2011 11:45 PM PST

My Longest Yard


Kesalahan ejaan pada papan tanda : Cuai atau terlepas pandang?

Posted: 01 Dec 2011 04:26 PM PST

Lokasi : Seberang Perai
Sumber : Laman FB.

Pihak yang buat kesalahan ni buat-buat tak tahu atau memang tahu tahu. Salah eja satu hal, kemudian bagi pulak kelulusan untuk pacak jugak papan tanda ni. Apa pulak kata orang yang membacanya?
Bikin malu je.

KERBERSIHAN? Apa benda tu?


Kalau kita cakap pihak berkenaan tak reti buat kerja, nanti dia marah dan melenting pulak.

Orang-orang UMNO wajib hayati ucapan dasar Presiden UMNO.

Posted: 01 Dec 2011 12:31 AM PST

Mantap sungguh ucapan dasar DS Najib pada perasmian Persidangan UMNO pagi tadi. Padat dan mudah difahami.

Memulakan ucapan dengan kisah Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW, kemudian disusuli dengan kisah kemulian para Khalifahnya seterusnya DS Najib mengaitkannya dengan sejarah UMNO itu sendiri yang baru berumur 65 tahun. Pengenalan yang memang cantik.

Dalam ucapannya juga, DS Najib turut menegaskan UMNO bukan parti rasis. UMNO adalah perintis semangat perpaduan antara kaum.

Anda boleh dapatkan teks penuh DS Najib di laman web Agenda Daily. Kepada orang-orang UMNO, anda wajib baca. KLIK SINI.


Ayuh, rapatkan saf, nyalakan jamung, gigitlah kuat-kuat perjuangan ini dengan geraham kita. Palulah genderang perang, palulah ia tabuh-tabuhan dan tiupkanlah semboyan. Masanya sudah hampir, waktunya sudah tiba. Bingkaslah orang-orang UMNO, kita turun ke medan bakti.

Mudah-mudahan Allah memberkati. Hidup UMNO! Hidup UMNO! Hidup UMNO!

The Unspinners

Posted: 01 Dec 2011 11:42 PM PST

The Unspinners


Voting Pakatan spells of economic disaster

Posted: 01 Dec 2011 11:00 PM PST

Kedah akan kita rampas semula - Mukhriz Mahathir

Posted: 01 Dec 2011 08:00 PM PST

Pembangkang bingit dengan ucapan Mukhriz

Posted: 01 Dec 2011 04:30 PM PST

Sebelum ni nafi?

Posted: 01 Dec 2011 07:38 AM PST

AZLI SHUKRI

Posted: 01 Dec 2011 11:37 PM PST

AZLI SHUKRI


Nauzubillah...Cukup la...Ustaz

Posted: 01 Dec 2011 09:22 AM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 01 Dec 2011 11:35 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Ini Yang Akan Berlaku Sekiranya UMNO Rasis...

Posted: 01 Dec 2011 10:30 PM PST

Cina dan india tak akan dapat keistimewaan sekiranya umno benar-benar sebuah parti rasis, tengok video ini...Anwar Mintak Nyawa Pada Pemimpin UMNO...

Posted: 01 Dec 2011 06:00 PM PST

Kalau perlu melutut dia akan melutut, kalau perlu menyembah dia akan menyembah, untuk masuk penjara sekali lagi, tobat dia tak nak, itulah cerita dua ahli parlimen umno kepada aku semasa lepak-lepak dengan mereka di riverside pwtc.

Menurut mereka, anwar sanggup buat apa sahaja asalkan dia tak di penjara lagi, anwar tahu hayatnya sebagai ketua pembangkang dah tak lama, egonya ketika dalam mahkamah yang mana dia tak mahu bersumpah ketika memberi keterangan merupakan satu kesilapan maha besar yang dia telah buat, akibatnya kenyataan nya itu boleh dibakul sampahkan oleh hakim.

Cerita dua ahli parlimen tu lagi, setiap kali ada peluang berjumpa dengan ahli parlimen, perkataan yang keluar dari mulut anwar ialah "i tak sanggup masuk penjara lagi, azab masuk penjara tu" itulah ayat yang kerap anwar jaja sekiranya dia ada peluang berjumpa dengan ahli parlimen umno di tempat yang terlindung dari pandangan umum.

Akibatnya ada seorang ahli parlimen bn dari sarawak menemplak anwar dengan berkata " u berani buat, berani tanggung la" terkulat-kulat muka anwar ketika di templak bergitu, kata dua orang ahli parlimen itu kepada aku, tak lah sehebat mana pun anwar ni, atas pentas ceramah cerita berdegar-degar sampai sanggup masuk penjara seratus kali, ini baru nak masuk kali ke dua dah mula dah mintak nyawa...

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 01 Dec 2011 11:30 PM PST

SELALU ADA YANG BARU


PAU 2011 - UCAPAN MEMBUKA GELANGGANG WAKIL DARI KELANTAN

Posted: 01 Dec 2011 07:54 AM PST

JAMBATAN EMAS SUDAH DIBERI...CINA MAHU APA LAGI?
Perwakilan pertama yang membuka gelanggang perbahasan di Perhimpunan Agung UMNO, Datuk Alwi Che Ahmad membawa kisah Sultan Mahmud Shah meminang Puteri Gunung Ledang untuk menunjukkan bagaimana orang Melayu boleh mengalah berdasarkan tuntutan.

Menurut jurucakap usul ucapan dasar Presiden itu, Sultan Mahmud sanggup bina jambatan emas, sanggup bina jambatan perak, sanggup kumpul tujuh dulang hati nyamuk, tetapi tidak sanggup nak ambil semangkuk darah anak sendiri.

"Semuanya Sultan Mahmud sanggup memenuhi kecuali mengorbankan darah anaknya, Tengku Ahmad."

"Ini menunjukkan bahawa Raja Melaka tidak sanggup mengorbankan darah bangsanya demi memuaskan kehendak nafsunya," kata beliau yang meminta orang UMNO terus mengutamakan kepentingan bangsa berbanding kepentingan diri.

ADUN Kok Lanas itu kemudiannya bertanya apa lagi orang Cina hendak sedangkan BN sudah beri "jambatan emas, jambatan perak, hati nyamuk, hati kuman".

"Orang Cina hendak jambatan emas, kita beri tapi orang Cina hendak darah, tak bolehlah," katanya.

Dalam ucapan yang diselang-seli dengan sorakkan Hidup UMNO dan Gelombang Merah oleh para perwakilan itu.

Che Alwi yang mendapat sokangan perwakilan itu turut bertanya siapa yang rasis, adakah, Umno atau DAP.

"Siapa yang hina Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir yang mengatakan kulitnya hitam metalik? Oleh itu siapa yang rasis, orang Umno atau orang DAP?" katanya lagi.

Beliau mengajak semua orang Umno mempertahankan Putrajaya.

"Dahulu orang PAS kata bila mereka menang mereka nak jual Putrajaya, kini mereka mahu menawan Putrajaya. Muka tak malu," kata beliau dalam ucapan lebih 30 minit.

alwi-che-ahmadBeliau turut bercerita mengenai seorang presiden China pernah berkata ketika negara itu dipulau oleh dunia Barat, pemimpin Melayu iaitu Tun Abdul Razak Hussein yang membuka mata mereka dengan menjalin hubungan Malaysia-China pada 1974.

"Kalau pemimpin besar China boleh menghargai peranan orang Melayu (Tun Razak) kenapa orang Cina di Malaysia tidak menghargai peranan Umno?" katanya.

Menyentuh perbezaan antara slogan 'reformasi' dan tranformasi'.

Katanya, tranformasi bermaksud perubahan tanpa meninggalkan asas yang sudah lama diperjuangankan.

"Sebaliknya reformasi adalah , buang yang lama, dengan tiang-tiang seri hilang. Tak boleh balik pada asal,"katanya.

"Kalau orang tanya tranformasi itu apa, (ia) macam Tranformer, macam Megatron. Bila diserang dia berubah jadi kapal terbang," katanya membuatkan perwakilan ketawa.

Mengambil contoh dari sejarah Islam pula, Md Alwi berkata usaha tranformasi kerjaan yang dijalankan mengambil iktibar dari kisah penukaran kiblat Islam dari Baitul Maqdis ke Masjidil Haram.

"Ini tranformasi. Masjid al-Aqsa tetap tidak berubah sebagai kota suci umat Islam. Ia tidak ditinggalkan," katanya.-1/12/2011

Penceramah PAS Iktiraf Nik Aziz Sebagai Nabi..wmv

Posted: 01 Dec 2011 07:41 AM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 01 Dec 2011 11:30 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR: Video Terbaru Bukti DAP Anti Islam.

Posted: 01 Dec 2011 11:10 PM PST

Lim Kit Siang cuba menafikan.Tetapi bagaimana dengan bukti video ini? Sidang media Karpal Singh pada 12 November 2011 di Kedai Kopi Ju Huat, No. 616A Jalan Air Itam, Pulau Pinang. Masa sidang media ini diadakan dari pukul 11.00 pagi hingga 11.25. pagi.*Sebar-sebarkan.

Mana Lagi Comel?

Posted: 01 Dec 2011 10:05 PM PST

Pengganti Mat Sabu @ Dr. Mashitah?
 
*Kredit untuk Double Y sebab pinjam foto ini di sini (http://yuseriyusoff.blogspot.com/2011/12/santai-paumno-perwakilan-wanita-paling.html).

Harakah Edisi Spesel. Apek Dapat Restu Tok Guru Nik Aziz.

Posted: 01 Dec 2011 07:34 PM PSTCayalah Apeks. Tok Guru pun dah keluarkan 'fatwa'.*Macam cerita Madu Tiga. Pak Mertua dengan menantu sama saja.

Pemimpin Politik PALING GILA dalam Malaysia.

Posted: 01 Dec 2011 06:31 PM PST

Gila populariti.Mana ada pemimpin politik yang sanggup pakai baju gambar sendiri.

*Agaknya kesan meroyan tak dapat jadi MB kot sampai macam ni jadi si Nizar ni.

GEMPAR! Hacker Malaysia Mengamuk Di Laman Web Antarabangsa.

Posted: 01 Dec 2011 02:00 PM PST


Tadi MyMassa ke blog Badut Rakyat untuk membaca post terhangat di blog tersebut (http://badutrakyat.blogspot.com/2011/12/hot-news-jaringan-gol-nazmi-faiz-top-10.html).

Bila MyMassa klik pada link yang diberi, memang benar bahawa gol Nazmi Faiz diiktiraf sebagai antara gol yang tercantik di dunia dalam seminggu. (http://www.101greatgoals.com/vote-top-10-goals-of-the-week-41/117279/).

Apa yang berlaku bukan hacker Malaysia mengamuk, tapi ada commenter yang dipercayai dari Malaysia yang sungguh rajin memenuhkan ruangan komen di web tersebut. Sangat kreatif!

Kalau sudi, tengok la apa yang MyMassa nak kongsikan dengan pembaca kami.139 Responses to "Vote: Top 10 Goals of the Week"

 1. Pep Guardiola Says:
  That kid will be our next star after Messi.
 2. Jose Mourinho Says:
  No,no. Nazmi will sign with us!
 3. izz hafiy Says:
  Nazmi Faiz is the best !
 4. Sir Alex Ferguson Says:
  No..no…No…. Nazmi Faiz will be our star !!
 5. Zico Says:
  Damn shitt !! nazmi faiz ! wonderkids !
 6. titus bonai Says:
  hmm.. sukses nazmi di arena internasional.. tunjukkan dunia kejaguhan sepakbola asean
 7. Kaka Says:
  Why is Nazmi Faiz's face look like me?
 8. David Silva Says:
  He's more cute than you Kaka and his style more like me. You'll be the next David Silva kid. Come to City!
 9. Mokhtar Dahari Says:
  Ada bakat juga pemain harimau muda sekarang ni … harap dia sign kontrak dengan Selangor fc
 10. Mr Simple Says:
  He is such a good and young player,keep it up, Nazmi!!
 11. pele Says:
  i think nazmi can be like me .
 12. Lionel Messi Says:
  No..No..Nazmi Faiz Must Join Barcelona..go barca go..come to papa,come to papa…
 13. Roberto Mancini Says:
  nazmi faiz is mine….
 14. Arsene Wenger Says:
  no no ! nazmi faiz will be paired with my wilcha in the middle !
 15. Nazmi Faiz Says:
  i only will join the champion…MANCHESTER UNITED..
 16. nani Says:
  no u canot join MU
  u go join chelsea
 17. David Silva Says:
  What the f.. Nazmi is my youngest brothers!! im proud with him..
 18. Nazmi's Father Says:
  before u go outside there , u MUST take a seat for SPM . understand ! $%#*@@%$%^
 19. Daglish Says:
  Liverpool need Nazmi !
 20. harry redknapp Says:
  come and join us Nazmi ! You have such a skill !
 21. CT Nurhaliza Says:
  Hello, can someone tell me how to vote this top 10 goal?
 22. Sepp Blatter Says:
  I rather support Malaysian football than indonesial. Bravo Malaysia, true 100% malaysian! D0nt maling papua or whoever for your country!! Malaysia BOLEHHH!
 23. Najwa latiff Says:
  Pabila kau renung tajam2 mata aku, ku rasa sesuatu yg ku tak tahu, ohoo ini cinta remajaku .. NAZMI, I LOVE YOU. :)
 24. Datuk Seri Najib Razak Says:
  I think Nazmi was my young brother in law. I'm so proud you're young brother wit my wife Rosmah Mansor ..
 25. Azhar Mansor Says:
  Dah lama gua tak popular di Malaysia mcm dulu tp gua bangga adik gua nie da popular. Tahniah!!
 26. Bambang Pamungkas Says:
  Kok di Malaysia ramai pemain hebat2 brbanding indonesia? Gue salute ama Malaysia, ngak mcm indonesia guna naturalisasi. Bikin malu aja, 246 milion penduduk tp masih pake orang bukan indonesia. Salam damai malaysia, gue suka bangat upin ipin. <3
 27. Christiano Ronaldo Says:
  OMG! What the fantastic goal? He was better than MESSI, so far as good as me. Hala Nazmi Faiz!
 28. Lionel Messi Says:
  I'm not good like this super boy Nazmi Faiz. Shame on Me. He should become The Best Player this year.
 29. Izara Aisyah Says:
  Agak2 bila kita boleh kapel, Nazmi? :)
 30. Fakri Saarani Says:
  Sy malu dgn awk Nazmi. Btahun2 sy dgn Skuad Harimau pun tak mampu gol mcm awk. Depan gol pn belum tentu, inikan sepak jarak jauh mcm nie. Sedih rasa hati. Apa salah sy? Sy pun ada perasaan juga.
 31. Sir Alex Ferguson Says:
  Nazmi will be my next tranfer target…who need sneidjer anyway..
 32. Roberto Mancini Says:
  I will sign this kid in January!!!!!!
 33. Fakri Saarani Says:
  Saya malu jadi pemain bola sepak! Sy tak pandai sepak bola, sy cuma pandai sepak kaki orang! Sy nak brhenti jadi pemain bola, lepas nie sy nak join bisnes MLM. :)
 34. Ahmad Fakri Saarani Says:
  Sy tak pndai sepak bola mcm nazmi tp sy pandai sepak kaki orang. Sy ingat nak brhenti jadi pemain bola sepak, sy perlu tumpukan bisnes MLM sy. :)
 35. Thamil Arasu Says:
  I will follow Fakri, jual cendol at wisma FAM.
 36. Ismail Faruqi Says:
  Bila Ong Kim Swee nak panggil awok pulok? Berat nanang hok tengok fakri main. Poco2 tgah padang ko gapo dio 2. Ejah msuk sy lah.
 37. Najwa Latiff Says:
  Byk persoalan yg berada di minda, byk tanda tanya dan juga kata kerja. Otak kata jgn hati pula kata ya, hidup tak menentu adakah ini cintaa Nami. :)
 38. samposmen Says:
  nazmi wonderful kid
 39. Mario Balotelli Says:
  Nazmi who?…I'm far better from him,cut the crap…Nazmi SUCK!!!!!!
 40. Nadia Ismael Says:
  Najwa latif, you pikir you senang2 nak rampas pakwe i? Sedar diri la. Jgn smpai you main gitar pk kaki lak lepas nie ..
 41. Boboy Maharajalawak Mega Says:
  Nazmi Faiz trbaik bro. Good job!
 42. Steve Jobs Says:
  I will present you Iphone 5 for this fantastic goal. Salute!
 43. The Rock Says:
  If you semel, what de rock is cooking.
 44. Azwan Ali Says:
  Ini baru la pemain harimau yg sejati. Jgn ko jd cm fakri tu, amboi amboi amboi kalo aku ada kat dpn dia memang aku piat2 telinga capang dia 2. Main pun mcm budak sindrom down tah sindrom up kot dia 2.. Bila nak jadi adik abg wan? Fakri? Hadooo!!
 45. Ferdinand Sinaga Says:
  Kok ngapain kamu smua gk malu ngaku ngakuin ni ank dr malaysia.dasarnya maling,ni ank adknya guwe yg tpisah.jd ni ank dr ngara guwe.m0h0n sgera di naturalisasi. :)
 46. Thamil Aishiteru Says:
  Dey macha..sy salute sma kamu,sy msa kicik2 dlu srupa itu kamu jga,tp bila sy ada sikit besar,sy sda lupa la mcm mana maw main itu bola..kamu sda bkin sy malu la.sy maw gnt0ng boot sda..aaa..aaa.shiteru..
 47. Nadia Ismail Says:
  Bby..bby jgn curank2 aw..honey windu cangat2 nan bby..bby da fmes bby jgn lupe tite erk..bby jgn jdk playboy erk..tite xkn tlisnye dlm blog ttg bby..bby mish u.. :)
 48. Chef wan Says:
  Jgn terlibat dgn minah gedik tkinje2 sana sini. Rosak masa dpn ko. Ko tgk azwan ali 2, rosak da 2. Tua ganyut tak sedo diri. Fakri 2 anak agkat dia ..
 49. lisa surihani Says:
  conggrat untuk adik nazmi……kalo dapat staight A SPM akak belanja makan satu team…..
 50. Lionel Messi Says:
  Nazmi,please join barcelona..accept offer from pep guardiola..you can happy with us at Nou Camp…we can play tactick tiki taka..
 51. Fify Fairuz Fuyoo Says:
  Jangan lupa tgk edisi khas mlm nie.
 52. Khairul Fahmi(apex) Says:
  Skrg ni aku plg ramai fan dr kalangan makwe.. Ko jgn nk menyerlah sgt la.. Jgn rampas fan2 aku.. Penat aku terbang kiri kanan atas bawah.. Kena terajang semua.. Ko ado??
 53. Ustaz Azhar Idrus Says:
  Nazmi , lbh baik kita bserderhana saja. Jgn kita ikut perangai org yg cpt lupa diri bila da popular. Tak perlu kaki perempuan, gosip sana sini yg kterlaluan. Jgn tinggal solat dan brgaul dgn perempuan seperti dahlia teck ..
 54. Buletin Utama Says:
  Aduan rakyat , Tv3 ambil berat.
 55. Ebby Yus Says:
  Apo kono eh sumo nie, ekau nk kono lompang ko? Mada bona. Bia la deh nk poie main mano pun, org handa, hensem. Ekau ado? Nazmi, jgn lupo mkn masak lomak cili api byk2. Sok2 jd handa tak ingat dunio. Ingat Negeri Sembilan. Hoben Nazmi Hoben! Sumbek gol smpai jaring kuyakkk
 56. Ustazah Siti Nurbahiyah Says:
  Manisnya adik Nazmiiii. :)
 57. Stone Cold Steve Austin Says:
  Great goals!congrats to you nadzmi,i hope you can join wwe when your age on 23,so we can fight and i can teach you how to beat john cena for wwe championship.
 58. Samir Nasri Says:
  This kid should sign with Man City, he will make million pounds here. I salute you Nazmi and for a brighter future you should play for France National Team. Anyway, Malaysia boleh!!
 59. Fasha Sadha Says:
  Awwws! Comel la u. Mai ikot akak balik pining. Mkn pasemboq, nasik kandaq byk2 na. Main team pining. Sian pining takdak haria cm dulu.
 60. K Devan Says:
  Tak boley cakap ~ tak boley cakap ~
 61. kaka Says:
  you face similar with my face,but my face are more handsome than yours!!
 62. kiah perkasam Says:
  mai la ikot kaka kiah pi perlis,sana hang boleh pekena perkasam kak kiah,PERKASAM KAK KIAH! TERBAIK!
 63. titus bonai Says:
  kok kamunya makai jampi mcm gue?
 64. titus james palani Says:
  let play with me at france
 65. sodiq Says:
  terbaik
 66. Vicente-Del-Bosque Says:
  i want this kid nazmi to play with spain….no one can get it……
 67. maria ozawa Says:
  who this kid….i want play football with him……oh yeah…..
 68. Goo Hysin Says:
  aaa
 69. Karam Singh Walia Says:
  Tahniah nazmi!anda berjaya membuka mata dunia dengan kehandalan anda menjaringkan gol,bak kata pepatah sepandai-pandai tupai melompat akhirnya berjaya juga tak jatuh.sekian
 70. casillas Says:
  wow this GOAL soo great….i think i cannot save this goal..u are impressive Faiz Mansor!!
 71. Ewan Says:
  Dylan McGeouch legend goal!!!
 72. Paris Hilton Says:
  I love u Nazmi
 73. Selena Gomeh n9 Says:
  Eden nak brekap dgn justin bibir, den nk kapel dgn ekau jang nami. Trimo la den ha. Leb u like a song. Muahh
 74. Usop Wilcha Says:
  soley soley~~ Nazmi klu nk blajo poco-poco,deme blajo ngn usop..jgn blajo ngn c husin toh..kiter bakor jer~~
 75. Dato Najib Says:
  dengan ini PM Malaysia seterusnya adalah Nazmi Faiz! saya percaya dengan bakatnya dan dia boleh mentadbir negara seperti bola. 1 Malaysia 1 bola 2 telor
 76. Anwar Berahim Says:
  no! nazmi mesti join pakatan rakyat! kite akan bine padang bola depan putrajaya nanti..nazmi bleh maen puas2!
 77. Saddam Hussien Says:
  nasib baek aku dah mati..kalau tak aku pelok2 ko nazmi! muah! – online dalam kubor
 78. Alton John Says:
  nice leg… aww~
 79. Ambiga Says:
  kita akan adakan perhimpunan bersihkan padang bola untuk nazmi.. kamu hero kami.. pakai baju kuning ye..
 80. Daudsu Says:
  hookkk aloohh! femes dari kawe deh..
 81. Cikgu BM Nazmi Says:
  ehem2..so camne dengan SPM kamu?
 82. Danny Antwi Says:
  kawe ckit2 blh kecek kelate…
  kawe napok nazmi main supo kawe doh…
  tp lbih kawe lg…
  tgk laa season depe,kawe blh kasut emas…
 83. Barack Obama Says:
  You are so good Nazmi. I would like to take you to be US Coach for this coming olympic. Please train my squad for a BETTER future.
  Sincerely,
  Barack Obama
  President of United States
 84. Gary Speed Says:
  he has speed, i dont have speed any more
 85. Muhd Haikal Says:
  No….no….no…Nazmi Faiz is a player MALAYSIA
 86. Fakri Saarani Says:
  Memang takda lelaki sbgus aku tp yg lbh bgus byk. Maka tak perlu aku main bola, lbh baik aku bpoco2 dgn Dr Zamri Kadir MB PERAK.
 87. Cikgu Sejarah Nazmi Says:
  Nazmi, sebagai cikgu kesayangan kamu, cikgu nak bagi tau satu bnda kat kamu. Sejarah kamu baca bab 5 dgn 6.Jgn baca bab 1, xmasok SPM. Ni soalan spot SPM next year. Bola Sepak x dibenarkan bawak masok dewan peperiksaan,,ye.. Tahniah utk gol kamu hari tu.
 88. RADIANCE Says:
  haha, laman web ni paling lawak
 89. chef wan Says:
  mari la umh wan,wan msk sdp2 ke nami okay?
 90. ihsan latif Says:
  doh2,jom g kt ganu kite surf..
 91. maria ozawa Says:
  where do u live?i will go to your home n make u happy more. hee
 92. usain bolt Says:
  lets run with me !
 93. pitbull Says:
  mari ramai2 kl malm esk neh awok2 ! sy ad show sket.
  nazmi sy bg tiket vip okay
 94. britney spears Says:
  but mama,im in love with a criminal of nazmi
  .
  nazmi faiz !i love u !
 95. naruto Says:
  konoha memerlukanmu nazmi utk menumpaskan ahli2 akatsuki… Common…
 96. sakura Says:
  nazmi… nazmi…. nazmi….
 97. shark Says:
  lu kasi mati gua dulu lah bru gua diam…
 98. malik Says:
  hei nazmi… nasib gua dah lama cuci kaki… apa2pun… malaysia boleh….
 99. dragon Says:
  lu ah nazmi… sapa suruh x ikut gua punya geng ah?.. wa bisa guna itu lu punya tendangan bg tendang itu king ah…
 100. king Says:
  ini k.l gua punya… nazmi,lu pegang padang bola saja…
 101. Muhyiddin Yasin Says:
  Kejayaan Nazmi menjaringkan gol ketika menentang Bahrain merupakan satu PROPAGANDA dan DAKYAH pembangkang. Ini semua kerja pembangkang. Umno mesti bersatu!
 102. maria ozawa Says:
  hi nazmi
 103. ketitus kebonaian Says:
  nazmi faiz nazmi faiz~
 104. rahmad darmawan Says:
  indon memang tak kuat
 105. abang saleengg Says:
  demo hebak nazmi….tapi sayaaaangg~~~~~
 106. rosyam nor Says:
  adakah anda pemian bola sepak yang saya cari??????
 107. s.ferdinand Says:
  wadduh!! gue ga tahan!!!!! atas padang pon boleh dong…
 108. wayne rooney Says:
  manchester united need him and i hope ferguson can sign him. he is a good player
 109. Villas Boas Says:
  this is the kind of player that i have searching for..Nazmi if u come to chelsea we gonna make u one of the STAR..scoring from that range??who need torres anyway..sign with us =)
 110. Rajagopal Says:
  no-no-no..x boley la mcm ni..he still young..dont spoiled him!
 111. Azraii Khor Says:
  Nazmi akan bermain dbwh kendalian saya ok..plz stop all diz speculations
 112. Titus James Palani Says:
  Hello Nazmi, kau kira beruntung bila Malaysia offer kau main pada umur 17. Kau tgk aku, aku main liga perancis takda sapa pun nak panggil join team harimau muda.
 113. Frimpong Says:
  "کڤالا بان"
 114. didier drogba Says:
  nazmi, come to stamford bridge and replace fernando torres..
 115. Jai KL Gengster Says:
  Memey lu terrerlah Nazmi main bola.kalo ada sesapa nak rembat lu,lu ckp sama gua.wa kasi langgar sama dia
 116. Borat Sagdayev Says:
  Jagshemash! My name a Borat. I like you. I like football, it's niceeeeeeeee.
 117. Yuna Says:
  Yang Sebenarnya…………anugerah yang ditarik balik tu adalah pengorbanan saya untuk boyfriend tercinta………fakri……eh silap…..nazmi
 118. NU IMAGE Says:
  I like this boy so much.Maybe i offer him to be hero for incoming Undisputed 4 replacing Scot Adkins as Yuri Boyka.
 119. Rapi Film Says:
  waduh,gue suka banget ama ini cowo.Gue mau oferin nazmi untuk sinetron terbaru gue "cowo keren"
 120. Masashi Kishimoto Says:
  Wow, nice kid. I think i want to replace Naruto Character and transform into Nazmi Faiz Form, so he can be more Fame at my country.
 121. Rooney Says:
  Nazmi is the best young player I've ever seen.
 122. Harry Potter Says:
  I think this Nazmi kid should join Hogward School
 123. Nazmi Faiz Says:
  Owh…saya rasa sungguh berbesar hati…malu rasanya di hati ini….tak sengaja sepak goal masuk..
 124. Nazmi Faiz Says:
  doakan SPM saya pada tahun hadapan…agar time tuh ada match besar besaran…supaya spm saya ditangguhkan lagi…yeahhhaaa…
 125. Andres Iniesta Says:
  Nazmi Faiz , era el más joven gran jugador.
 126. Tony Montana Says:
  nazmi…i want you to be my right man…together we will conquer the world…muahaha
 127. Chuck Norris Says:
  who need me when there is you ! you are the next me Nazmi !
 128. selimut hati Says:
  bodohnyer la org2 yg komen me nyamar2 ni..malu siakk gua
 129. prof a razak Says:
  saya akan buat satu movie tentang faiz. datang rumah saya kita bincang k nazmi. tapi sblum dtg bbm saya dulu, takut takde kat umah.
 130. Justin bieber Says:
  Nazmi, nazmi o0o0o nazmi nazmi o0o.
 131. Fakri Saarani Says:
  Tawan2, ape salah sy? Sy pun ada perasaan juga. Tp apakan daya, sy bangang! Lebih bangang dr Torres ..
 132. Safee Sali Says:
  Haa..dik..nanti kau assists bola betul2 kat aku tau…nak harap si Fakri tu ape jadahnya…ingat, kalau ko pass bola.. mesti pastikan bola tu terus direct kat kaki aku…yang lain semua serahkan kat aku..ko jangan nak memandai nak skor sendiri
 133. Xavi Says:
  Come and join me.we will playing together with Iniesta and you will be better with Tiki Taka tactic and playing triangle movement.forget about Cesc,we will put him on the bench once you sign with us.Forza Nazmi Faiz!
 134. ong swee kim Says:
  najib, mana cuti!
 135. Ramli Man U Says:
  NAZMI FAIZ IS MY TWIN ACTUALLY. BUT, LIKE WE KNOW, I'M MORE LUCKY TO JOIN MAN U. HAHA.
  DON WORRY BROTHER, NAZMI, I ALWAYS SUPPORT U. HOPE U'LL JOIN ME HERE AT MAN UNITED. MISS THE WAY WE PLAY 'COOK COOK' AT HOMETOWN, AND MISS THE WAY U CRYING LIKE TITUS BONAI CRYING WHEN HIS TEAM LOSING IN THE GAME ( MALAYSIA VS INDONESIA).
  HAHA. I'M PROUD TO BE MALAYSIAN, PROUD HAVE A TWIN LIKE NAZMI FAIZ, AND PROUD BECAUSE MALAYSIA CAN BE ANOTHER ONE FOOTBALL COMPETITION NOT ONLY AT ASIA TENGGARA, OR ASIA, BUT WORLD. HOPEFULLY :)
 136. syamsul yusof Says:
  nazmi nanti sign kontrek ntuk kl gengster 2 yer…ade byk adegan sepak2 trajang2…seswai sgt…auww…
 137. Ong Kim Swee Says:
  Saya akan meletak jawatan suatu hari nanti…..huhuuhhu
  BOleh oNLINE tiap2 hari…hehehe
 138. rose Says:
  hahahah really funny commeents!
 139. M Kumaresan Says:
  Pundek gapo komen lagu ni


*Baca jangan tak baca. Baca sebelum komen tu kene delete dengan owner website. Tak percaya? check ada lagi tak kat sini (http://www.101greatgoals.com/vote-top-10-goals-of-the-week-41/117279/)

Edisi Kartun : Anwar Ibrahim Layak Menggantikan Obama.

Posted: 01 Dec 2011 08:05 AM PSTWASHINGTON - Anwar Ibrahim, penasihat ekonomi sebuah kerajaan negeri di Malaysia dikatakan calon yang paling layak menggantikan Presiden Obama untuk memulihkan ekonomi Amerika Syarikat. Anwar yang digelar sebagai pakar ekonomi dunia oleh IMF dan sekutunya telah dipilih berdasarkan merit dan pengalamannya sebagai Menteri Kewangan di masa Malaysia mengalami krisis ekonomi yang lalu.


Sumber yang rapat dengan Anwar memberi tahu langkah pertama yang akan diambil olehnya jika menggantikan Presiden Obama adalah untuk memujuk kongres menerima pinjaman IMF. Ianya sebagaimana dia berjaya memujuk semua pemimpin parti milik dia dan keluarganya menyebut dan melaungkan namanya (Anwar) sebagai Perdana Menteri ke-7 semasa kongres PKR yang lalu. - Suara Keldaian.


*Kalau dah terer sangat bab ekonomi, baik Anwar betulkan ekonomi US yang lagi teruk dari Malaysia!

Tazkirah Malam Jumaat : Ustaz PAS Perlu Jaga Adab.

Posted: 01 Dec 2011 07:05 AM PST

Siapa tak kenal dengan penceramah fofuler PAS ini?Ada yang perlu dia jaga dalam ceramahnya iaitu ADAB.

Fakta: Bahasa Melayu Adalah Bahasa Ketiga Terbanyak Digunakan Dalam Twitter.

Posted: 01 Dec 2011 06:06 AM PST

Tahniah kepada pengguna twitter yang 'berbahasa Melayu' dalam menggunakan laman sosial tersebut.

Artikel penuh seperti di bawah:

The Internet: A lifeboat for endangered languages?

Although the English language continues to dominate the Internet, the rise of global economic powerhouses like China and Russia has seen a surge in what used to be considered second-tier languages, a Brussels conference heard last week. Meanwhile, the UN predicts that half of the world's 6,000 languages will become extinct by the end of the century.


With the rise of the Internet, the 21st century could witness a renewal in linguistic diversity, said Daniel Prado, a renowned linguist of Franco-Argentine origin.

"Some languages can resuscitate, or even be reborn," said Prado, who was previously a senior official at the Unión Latina, an intergovernmental organisation.

"There is a new competition between languages," fostered by a kind of online "prestige", said the renowned linguist, who was speaking at a debate organised by DLF Bruxelles-Europe, an association promoting the French language in EU circles.

Mandarin has now become the second most used language on the Internet, Prado said, followed by Spanish, Japanese and French.

And the Arab Spring has seen a surge of activity in Middle Eastern countries, especially on social media such as Twitter and Facebook, which the protestors used heavily.

"Some languages can regain value thanks to the Web 2.0," Prado said, citing the Arab Spring as an example. Malay, the language spoken in Malaysia, is the third most used language used on Twitter, Prado said, after English and Japanese.


But the Internet can also be seen as a threat for languages, he warned. In 2005, Google did not recognise Hindi, which is spoken by 300 million people worldwide, or Swahili, spoken by 30 million.

"Technologies offer tremendous potential for languages but also represent a risk as to date only a small minority of the 6,000 languages ​​spoken in the world is available in cyberspace," Prado said at the event, hosted by the Goethe Institute in Brussels.

50% of languages to disappear by 2100

Prado's analysis came amid gloomy projections by the United Nations on linguistic diversity. UNESCO estimated in November that about half of the 6,000 languages spoken today across the globe would disappear by the end of this century if nothing was done to protect them.

About half of these languages are spoken by less than 10,000 people, Prado said, making them particularly vulnerable in today's globalised world, where communications has become all important.

However, this process is neither inevitable nor irreversible, UNESCO said, as policies can support efforts of speaker communities to maintain or revitalise their mother tongues.

UNESCO this year launched its "endangered language programme" to support governments and local communities on language policy. The progamme's flagship initiative is an interactive Atlas of the World's Languages in Danger, which can be consulted online.

Prado runs a global network focussing on linguistic diversity online, launched by the World Summit on the Information Society (WSIS), which took place in 2003 and 2005. The network, called Maaya, aims at promoting language learning at an early age at all levels of education everywhere in the world.

If the Internet can constitute an opportunity for languages, Prado said, the first step is to ensure that everyone gets access to it, which is still far from being the case.

A world summit on linguistic diversity could be organised by 2017, Prado indicated.
http://www.euractiv.com/culture/internet-lifeboat-endangered-languages-news-509285


*Ucapan ini terkecuali kepada pemimpin pembangkang terutamanya DAP yang berbahasa Inggeris dalam twitter mereka.

Rasisnya Pembangkang: Kini Giliran Ketua Pembangkang Hina Pemimpin India!

Posted: 01 Dec 2011 05:05 AM PST

Gobalakrishnan diarah keluar Dewan Rakyat

Ahli Parlimen Bebas kawasan Padang Serai N Gobalakrishnan hari ini diarah keluar dewan kerana menimbulkan kekecohan semasa Dewan Rakyat membincangkan laporan Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya (PSC).

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar mengarahkan Gobalakrishnan berbuat demikian selepas beliau enggan mematuhi arahan untuk tidak mencelah giliran Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR-Permatang Pauh) membahaskan laporan itu.

Walaupun diarah beberapa kali untuk duduk, Gobalakrishnan tetap berdegil dan mendesak Anwar, yang juga Ketua Pembangkang, supaya memberikan laluan kepadanya.

Namun Anwar tidak mempedulikan permintaan itu dan menyebut "pendidikan rendah, masuk dewan jangan minum" yang menimbulkan kemarahan ahli parlimen Bebas itu.

Tindakan Gobalakrishnan yang bangun dan menghalang kelancaran sesi perbahasan memaksa Wan Junaidi meminta Bentara Parlimen untuk menarik wakil rakyat itu keluar.

"Yang Berhormat (Gobalakrishnan)...duduk, saya bersikap gentleman dalam hal ini..., kalau Yang Berhormat tidak hormati arahan saya (untuk keluar dewan) bagaimana saya hendak hormat," kata Wan Junaidi.

Gobalakrishnan bagaimanapun mempertahankan tindakannya sambil berkata: "Dia (Anwar) tuduh saya mabuk, saya tidak kata orang black metalik, saya tidak hina sesiapa."

Gobalakrishnan ketika ditemui di luar dewan mencabar Anwar berdebat dengannya secara terbuka mengenai beberapa isu.

"Jika benar Yang Berhormat Permatang Pauh selama ini mendakwa beliau kononnya berjuang untuk rakyat, maka saya cabar beliau untuk berdebat secara terbuka," katanya. 

- Bernama


Dalam dewan yang mulia (Dewan Rakyat) pun Anwar Ibrahim sempat hina kaum lain.

YB Gobala adalah wakil rakyat yang dilantik secara sah. Dan dalam Parlimen, kerusi yang dipegang oleh YB Gobala mewakili suara orang India.

Layakkah seorang pemimpin masyarakat India dihina sebegitu sekali oleh Ketua Pembangkang?


*Tinggi sangat ke kelulusan Anwar Ibrahim. Apa kelulusan Anwar sehingga boleh hina taraf pendidikan orang lain? Agaknya inikah sebab Anwar dendam dengan Gobala sampai sanggup menghinanya.

 

PANAS: Siapa Wanita Bukan Ajnabi Yang Bergambar Dengan Nik Aziz?

Posted: 01 Dec 2011 03:36 AM PST

Besar sungguh piksel gambar ni ye.

Kepada orang alim ulama dalam PAS, apa hukumnya seorang ulama bergambar berdua-duaan dengan wanita bukan muhrim? Tidakkah ianya menimbulkan fitnah.

Mungkin ada yang akan cakap ini mungkin sedara Nik Aziz. Takkan sedara Nik Aziz pakai macam ni kot?


*Gambar ini dikirim oleh salah seorang pembaca MyMassa. Kami tidak mengenali wanita ini. Kepada pembaca yang kenal, boleh maklum di bahagian komen.

Pakar Taichi : Hujah PAS Jika Mereka Terkantoi.

Posted: 01 Dec 2011 02:34 AM PSTWalaupun banyak kesilapan PAS dalam memerintah dibongkar oleh pihak lawan, PAS tetap akan pandai 'spin' isu tersebut. Lihatlah bagaimana anak Nik Aziz mewarisi 'kepintaran' bapanya memutarbelitkan fakta.

*Janggut panjang berjela tapi sanggup hina Rasul demi survival politik parti.

Kehebatan PAS Dalam Pendidikan Menjadi Ikutan di Pakistan

Posted: 01 Dec 2011 01:23 AM PST


Pembaca masih ingat kes ini? Kes yang berlaku pada penghujung Mac 2011 di mana adik Saiful Syazani yang berumur 7 tahun dibantai sampai mati oleh seorang ustaz PAS. Alasannya: disyaki mencuri RM7! Baru disyaki pun dah kena belasah sampai demikian rupa! Apa ke gilanya ustaz ni? Boleh baca posting lama MyMassa pasal kes ni di sini dan sini.

GAMIS penah cuba nak back-up ustaz ni dengan buat sesi Terjah ala2 Melodi, interview kawan ustaz tu ngan ayah angkat adik Saiful. Cuba nak main angle 'arwah mati sebab sesak nafas dan tak mengalami sebarang kesan kecederaan'! Tapi hasilnya nampak sangat hampehnye yop! Baca sendiri kat http://www.mygamis.net/2011/04/kematian-adik-saiful-apa-ceritanya.html dan baca sekali bagaimana komen-komen pembaca mengantoikan team Terjah GAMIS yang berbau hamis nih! 


Dah camni pun 'tiada kesan kecederaan' lagi ke?

Di Pakistan nampaknya dah terikut-ikut dengan stail 'hands-on' ustaz PAS dalam menguruskan anak-anak didik mereka. Baca berita yang dipetik dari The Express Tribune nih:

'Overcome with guilt': Cleric stabs seven-year-old student

Published: November 30, 2011
Manzoor Sheikh told the police he had brutally murdered his student Bilal Mughal because he had developed some issues with Bilal's father. PHOTO: EXPRESS
TANDO ADAM:  Five days after slaughtering a seven-year-old boy, the cleric of a mosque, situated in Joharabad, confessed to his horrific crime.
Saying he was overcome with guilt, Manzoor Sheikh told the police he had brutally murdered his student, grade two student Bilal Mughal, because he had developed some issues with Bilal's father, Aslam Mughal, who was working as the finance secretary at the same seminary.
Sheikh told authorities he was infuriated with Aslam's constant interference in the seminary's affairs, and in a moment of weakness, took it out on his son.
Narrating the account, Sheikh said, Bilal showed up at the mosque with his uncle before Isha prayers on Friday and stayed back after saying his prayers.
Using that opportunity, Sheikh took the boy up to the roof, where construction was underway, and stabbed him with a blunt object.
When the seven-year-old's parents noticed their child was missing, they set out to search for the boy, and found him critically wounded on the roof of the seminary. Bilal succumbed to his injuries on the way to the hospital.
Upon receiving complaints from residents, police arrested Sheikh on suspicion. He later confessed to the crime, saying his only motive was to settle a dispute with the boy's father.
According to Aslam, Bilal would often serve Sheikh his meals thrice a day. "He killed my son! I want the government to publicly announce the death penalty for him!" said the grief-stricken father.
After the tragic admission, Sheikh's wife termed his act "a heinous crime", saying there was no way she would ever live with a man like him.
Sheikh was brought before the media on Tuesday outside the District Police Office where he admitted that he had killed the boy to get back at Aslam. During the briefing, Sanghar SSP Abdullah Shaikh told the media that a case would be lodged against the accused in the anti-terrorism court. People gathered at the briefing demanded that people like Sheikh be hanged publicly.
Published in The Express Tribune, November 30th, 2011.
Apa punya bingai! Tak puas hati dengan bapak, anak pulak yang ditikamnya?! Dendam kesumat tok syeikh di Pakistan ni terhadap bapak anak muridnya menyebabkan beliau dah tak ingat dunia, sampai sanggup membunuh insan yang tidak berdosa! Walhal anak murid tu la yang bawak makanan kat tok syeikh ni 3 kali sehari!

*Dendam PAS kat UMNO pulak sampai sanggup bersekongkol dengan DAP yang terang-terang menjahanamkan Islam! Tak ke bingai jugak tu?

Nik Aziz Kini Telah Diangkat Menjadi ABUYA Oleh Pengikutnya.

Posted: 01 Dec 2011 01:04 AM PSTMakin lama, makin tinggi makam orang tua ni diangkat oleh para pencacainya. Yang terbaru, ceramah politik PAS mengangkat Nik Aziz jadi NABI pulak dah.Persoalannya, layakkah Nik Aziz diangkat sebegitu rupa? Hanya lagu ini yang mampu menerangkan siapa sebenarnya Nik Aziz.*Layan-layankan.

Indeks Persepsi Rasuah : Apa Pandangan Anda.

Posted: 01 Dec 2011 12:05 AM PST

Statistik yang dikeluarkan oleh Transparency International Malaysia (TI-M).

Nama statistik ini adalah INDEKS PERSEPSI RASUAH (CPI).Bagi MyMassa, tiada masalah dengan statistik ini kerana NAMA PUN PERSEPSI RASUAH, bukannya satu nilai yang nyata.

Jika kita melihat graf ini, graf mula turun bila Anwar Ibrahim bebas dari penjara. Ertinya persepsi terhadap rasuah makin teruk bila makin banyak ceramah politik dibuat oleh pembangkang yang memainkan isu ini, bila makin banyak media cetak dan media internet milik dan pro pembangkang mengeksploitasi isu rasuah. Persoalannya, adakah isi kandungan ceramah dan berita tersebut fakta atau fitnah?

Mari kita lihat senario terbaru yang menimpa pembangkang.*Tak kisah pembangkang nak tuduh apa-apa pun yang pasti Malaysia lebih baik dari Indonesia dan Thailand yang Anwar Ibrahim dok angkat selama ni.

Panglima Perang Cyber

Posted: 01 Dec 2011 11:18 PM PST

Panglima Perang Cyber


Bertemu Pak Habib (Syed Mustafar Yahya) Di PWTC

Posted: 01 Dec 2011 11:15 PM PST

Selepas solat Jumaat semasa mencari selipar yang gagal ditemui Panglima bertemu dengan Syed Mustafar Yahya.

Berusia 60 tahun dan akan menyambut hari ulangtahun beberapa hari lagi, Pak Habib (gelaran mesra) adalah orang kuat UMNO Bahagian Pekan.

Beliau sempat bercerita kisah perjuangan beliau dalam UMNO dan kesempatan tersebut merupakan detik yang berharga dalam hidup Panglima.

Sebelum ini kami pernah dijadualkan berjumpa tetapi atas sebab tertentu tidak berlaku. Pertemuan kami hanya di FB sahaja.

Banyak lagi gambar sekitar PWTC yang akan dimuatnaik sebentar lagi.

Termasuk gambar seorang ahli kuat UMNO yang memakai songkok paling tinggi pernah Panglima temui.

Itu dulu setakat ini.

Live dan terkini dari PWTC.

Isi Khutbah Jumaat

Posted: 01 Dec 2011 11:10 PM PST

Isi Khutbah :

Hijrah kena betul bukan kerana dunia atau wanita.

Hadis : Sesungguhnya semua amalan itu bergantung kepada niat.

Niat perlu dibetulkan agar apa jua amalan kita lakukan mendapat ganjaran dari Allah.

Tidak ada lagi hijrah selepas hijrah Rasul kecuali jihad dan niat kerana Allah.


Khutbah disampaikan oleh Datuk Jamil Khir

Live : Khutbah Jumaat Oleh Menteri Jamil Khir di PWTC

Posted: 01 Dec 2011 09:25 PM PST

Analisa Abd Bashid Harun Lima Perkara DS @NajibRazak Sebut Tidak Disentuh Pembahas Semalam !

Posted: 01 Dec 2011 08:37 PM PST

Anda boleh baca asal tulisa Cikgu Abd Bashid Harun di ▶ Facebooker 1Malaysia

Assalamu'alaikum wr wbt,

1 Setiap kali perhimpunan agung UMNO berlangsung, saya amat peka dalam segmen ucapan bahas perwakilan terhadap ucapan dasar Presiden. Saya akan pasang telinga sehabis bagus, baik dalam ucapan YAB Presiden mahupun perbahasasan perwakilan.

2 Bezanya kalau dahulu saya perhatikan ucapan itu di depan TV, tetapi semalam saya sendiri hadir ke PWTC untuk mendengar sendiri ucapan itu walaupun sekadar di depan skrin besar dan mengetahui apa yang sebenarnya berlaku di sekitarnya.

3 Apabila membahaskan ucapan dasar Presiden, yang kita bahaskan ialah kandungan ucapan itu, bukannya apa yang Perdana Menteri dan kita buat sebagai pemimpin atau ahli UMNO selama ini. Dalam erti kata lain perwakilan patut menjadi lebih fokus,mikro dan mengkhusus.

4 Sebagai individu yang pernah bergelumang dengan dunia perbahasan dan pidato dan yang mengambil keputusan untuk turut hadir sebagai pemerhati bebas dalam perhimpunan kali ini, saya dapat merasai majoriti pemerhati yang berada di bawah tidak menghayati ucapan yang kaya dengan fakta sejarah yang dilalui oleh UMNO bersama Perikatan dan kemudiannya BN dalam membangunkan negara ini.

5 Saya tidak begitu pasti sama ada perwakilan yang berada di dalam dewan, benar-benar mengikuti, memahami dan menghayati LIMA perkara yang dibangkitkan oleh Presiden UMNO dalam ucapan dasar beliau yan disusun kebanyakannya secara kronologi sejarah yang berlaku di negara ini.

6 Semalam, rata-rata perwakilan menceritakan apa yang mereka dah buat untuk UMNO, termasuk menceritakan apa yang sudah Perdana Menteri buat untuk negara ini.Ini menjadikan perbahasan oleh perwakilan agak umum tidak menyentuh secara langsung kandungan LIMA perkara yang saya maksudkan.

7 Ada beberapa perwakilan yang menyebut dan mengulas fasal Calon Yang Boleh Menang, seolah-olah mereka merasa itulah yang menjadi fokus dalam perhimpunan kali ini walhal calon yang boleh menang itu keputusan akhirnya terletak di tangan Presiden sedangkan majoriti ahli UMNO lebih perlukan penghayatan terhadap sejarah perjuangan UMNO dan Barisan Nasional serta bagaimana UMNO dibawa bangun semula setelah beberapa kali zaman kemerosotannya.

8 Malahan tidak nampak langsung,Calon Yang Boleh Menang itu yang sangat ditonjolkan dan diulas dengan panjang lebar dalam ucapan YAB Dato' Seri Presdien parti. Tidak salah kita mengulas perkara-perkara lain termasuk apa yang yang kita telah buat, namun biarlah setelah kita mengulas mana-mana satu atau beberapa bahagian daripada LIMA perkara yang disebut oleh Najib.

9 Rata-rata tidak membahaskan LIMA perkara pokok yang diutarakan dalam ucapan Presiden, iaitu :

1) Himpunan pelbagai kekuatan individu yang memperkukuhkah parti dengan kepercayaan kepada orang muda

2) Menjadi Orang UMNO, bukan sekadar ahli UMNO

3) Belajar bagaimana UMNO bangkit semula daripada beberapa peristiwa yang boleh menyebabkan UMNO dikuburkan

4) Keterbukaan dan darjah tolak ansur yang begitu tinggi kepada demokrasi dan perpaduan kaum di negara ini

5) Langkah-langkah transformasi yang dibuat oleh kerajaan,sambil mengambil pengajaran dpd peristiwa di luar negara.

10 Sama ada ucapan DS Mohd Najib terlalu sarat dengan fakta sejarah, atau mengandungi huraian yang terlalu mendalam, tidak pula begitu jelas pada pengamatan saya.Tetapi apabila DS Najib mengangkat suara, barulah ada tepukan seolah-olah mereka hanya mahukan ungkapan yang bersemangat sahaja daripada Presiden, bukan fakta dan data.

11 Keadaan yang agak bising di bawah (di depan skrin besar), dengan kekerapan gangguan daripada seorang peniaga wanita yang mahu mengambil untung banyak daripada orang Melayu yang murah hati (yang belum tentu kita boleh lakukan dalam perhimpunan mereka), gangguan edaran nasi lemak yang sebenarnya tidak mencukupi serta kesibukan jurugambar yang berdiri di hadapan terutama di depan skrin besar sangat mengganggu individu yang datang dengan penuh semangat seperti saya.

12 Terlalu banyak lagu sebelum ucapan Presiden bermula mungkin juga boleh diberi perhatian dalam perhimpunan agung UMNO pada masa akan datang.Begitu juga jualan pakaian seperti tudung dan pakaian sehingga mencecah RM325.00 amat menyedihkan di tengah-tengah himpunan bangsa Melayu yang kebanyakannya datang dari luar bandar dan dalam usaha keajaan memurahkan harga barang melalui kewujudan Kedai 1Malaysia.

Terima kasih.

(ABD BASHID BIN HARUN)

DAP Memang Anti Raja Melayu Bila Enggan Terima Gelaran : Ahmad Maslan

Posted: 01 Dec 2011 05:36 PM PST

Umno dakwa Melayu akan hilang semua kuasa jika 'Parlimen gantung'

TERKINI @ 03:39:10 PM 29-11-2011
Oleh Shazwan Mustafa Kamal
November 29, 2011

KUALA LUMPUR, 29 Nov — Orang Melayu akan hilang segala hak dan kuasa mereka sekiranya Pakatan Rakyat (PR) memenangi lebih banyak kerusi Parlimen dalam pilihan raya umum akan datang, dakwa Ketua Penerangan Umno hari ini.

Datuk Ahmad Maslan (gambar) berkata, senario paling buruk berkenaan masa depan orang Melayu negara ini ialah apabila wujud "Parlimen tergantung" seperti di Australia, di mana Barisan Nasional tidak mampu melaksanakan agenda polisi-polisi ekoran hanya majoriti mudah.

"Jika wujud Parlimen tergantung macam di Australia, katakan 112 kerusi bagi kerajaan berbanding 110 bagi pembangkang, keadaan paling buruk akan berlaku.

"Bahasa Melayu akan hilang (kedudukan), kata selamat tinggal kepada Kesultanan Melayu, malah pembangkang DAP tidak akan hormati institusi diraja... mereka tidak pernah terima gelaran diraja meskipun mereka ditawarkan," kata beliau pada satu forum parti sempena perhimpunan agung tahunan 2011.

Bercakap pada forum "Agenda Melayu pasca pilihan raya", Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri ini mendakwa DAP tidak menghormati institusi diraja dan juga bahasa kebangsaan.

"Kata selamat tinggal kepada Islam sebab mereka (DAP) adalah ejen Kristian... dalam bercakap mengenai agenda Melayu, kita tidak boleh lari daripada ini," kata Ahmad.

"Saya risau mengapa PAS boleh berkawan dengan DAP (tapi) menentang kerjasama dengan Umno. Bukankah lebih baik jika PAS menyertai BN, dengan itu kita akan ada 160 kerusi persekutuan," katanya lagi.

PAS dengan gandingan DAP dan PKR memperoleh 82 kerusi Parlimen tiga tahun lalu.

Umno berulang kali sejak 2008 menggesa PAS meninggalkan PR dan membentuk kerjasama politik dengan Umno. PAS menegaskan ia akan kekal bersama PR.

Ahmad yang juga Ahli Parlimen Pontian berkata bahawa Umno sentiasa menghulurkan tangan kepada PAS tetapi parti Islam itu sentiasa menolak pelawaan.

Dengan menekankan bahawa ancaman Melayu akan hilang kuasa memang benar akan berlaku, Ahamd mendakwa komuniti Cina secara perlahan-lahan menguasai arena politik dan ekonomi.

Ini kerana kaum Cina sedang mendahului proses pendaftaran pemilih.

"Orang muda Cina lebih 21 tahun sudah pun mendaftar sebagai pengundi. Bagaimana dengan orang Melayu? Sesetengah mereka berusia 31 tahun dan belum mendaftar lagi.

"Kita tidak lagi pegang kuasa. Lihat di Selangor, siapa Exco Kerajaan Negeri? Ronnie Liu, Xavier, Elizabeth, Teresa Kok, ini adalah agenda DAP, Kristianisasi," katanya lagi.

Ahmad berkata orang Melayu memerlukan pelan 10 langkah jika mereka perlu kekal dominan.
Umno memulakan perhimpunan agung tahunan hari ini, yang dilihat sebagai terakhir sebelum menghadapi pilihan raya umum ke-13.

Barisan Nasional (BN), yang parti terasnya Umno, kehilangan majoriti dua pertiga dalam pilihan raya umum 2008.

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/umno-dakwa-melayu-akan-hilang-semua-kuasa-jika-parlimen-gantung/
 

Panglima : sila rujuk kes di Perak bila DAP tidak hormat Sultan Perak dan di Selangor apabila memperlekeh Raja kita apabila tidak mengikut kehendak mereka isu DUMC.

Perpaduan Melayu Islam penting untuk kepentingan agama Islam yang terbukti tidak menzalimi penganut agama lain.

Terpelihara Islam akan terjagalah agama lain untuk diamalkan dengan aman dan damai mengikut Perlembagaan.

Perlindungan Allah kita mohonkan agar kekal berdaulat sekelian Sultan demi keselamatan agama Islam !

Bukan mengikut cara pelampau yang mahu melanggar undang-undang mengancam Islam melalui kuasa politik yang diperjuangkan.

Daulat Tuanku !!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Video Hari Kedua Perhimpunan Agung UMNO 2011

Posted: 01 Dec 2011 04:41 AM PST

http://www.youtube.com/watch?v=R7FadWEcWh4&feature=uploademail

Sumber : Harian Metro
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Al Jabbar Ubat Kepada Masalah Kesihatan Anda

Posted: 01 Dec 2011 04:38 AM PST

Mari singgah ke gerai yang terletak di hadapan Riverside.

Memang best.

Panglima cuba memang berkesan.

PadiJantan pun try juga.

Sebelum tu jumpa Dr Novandri, Minaq Jinggo dan Empayar Pemuda.

Alat ini menggunakan getaran eletrik. Hanya 35 watt sahaja. Jimat eletrik.

Berminat hubungi wakil Al Jabbar Encik Farisyafiq 017-73860012

Harga ? Kena tanya sendiri :)

Terima kasih Al Jabbar !

Badan sakit tadi dah kembali ok.

Semoga terus berjaya...

Teks Ucapan Penuh Presiden UMNO DS @NajibRazak

Posted: 01 Dec 2011 02:36 AM PST

Sila klik :

http://www.kritis-online.com/index.php


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Live : Ucapan Presiden UMNO DS @NajibRazak Pagi Ini Di PWTC Oleh UMB

Posted: 30 Nov 2011 11:36 PM PST

Jam 10 pagi Presiden UMNO Dato' Sri Najib Tun Razak memberikan ucapan kepada perwakilan.

Dalam awal ucapan Presiden merakamkan ucapan penghargaan kepada mantan Presiden UMNO yang masih hidup dan juga yang telah mati.

Presiden juga menegaskan UMNO bukan sebuah parti yang rasis seperti yang didakwa pembangkang.

Juga Presiden sempat menyentuh tentang konsep kebajikan yang telah lama dipraktikkan oleh Kerajaan yang baru diwar-warkan Pakatan.

Di atas intipati ucapan Presiden oleh Pengerusi Unit Media Baru Pemuda UMNO @tunfaisal yang disalin dari skrin tweets beliau.

Selain itu antara lain ucapan Presiden yang dipetik dari twitter @razlanrafii yang juga Timbalan Pengerusi Unit Media Baru Pemuda UMN0 seperti berikut :

-Negara kita tersejarah berjaya dalam pembangunan dan ini bukan datang dengan sendiri, ianya dari Parti UMNO

-Bilamana dikata tentang parti, kita sbg ahli UMNO, sebaliknya kita kene jadi Org UMNO,Org UMNO Taat dan Setia pada parti

-Org UMNO kena jadi mcm Khalid al walid yg sanggup turun menjadi sodadu walau sedang di puncak kuasa, taat Setialah

-Jangan tikam dari belakang, jangan main belakang, telunjuk lurus, kelingking berkait

-Orang UMNO wajib mempertahan parti selagi hayat dikandung badan

-Orang UMNO sewajibnya semangat tidak sesekali mengecewakan parti yang dicintai,kena ada satu cinta,tidak berbelah bagi

-Orang UMNO iklhas,khidmat utk rakyat, rakyat sentiasa rasa dan menadili, org UMNO perlu muhasabah, berusaha tanpa jemu

-UMNO lah juara kuburkan Malayan Union, menyelamatkan Raja2 Melayu dan kesucian agama islam

-Terbukti dari dulu, UMNO bukan pertubuhan Rasis, kita pencetus tolak ansur dan membawa kemakmuran Nasional

-UMNO mengecam semua pihak yg perlekehkan pejuang kemerdekaan, jangan ubah sejarah

-Sudah 60 tahun baru mereka(pembangkang) pikir kebajikan rakyat, (dewan beri tepukan!!)

-UMNO senantiasa mengitiraf orang muda, sbg bukti umno yg pertama mempunyai sayap orang muda

-Pemimpin UMNO kena kuasai MediaBaru demi survival Parti

Ucapan Presiden memakan masa sejam setengah selesai jam 11.30 dengan jeritan Hidup UMNO tiga kali yang disambut oleh perwakilan dengan sepenuh hati !

Menyusul selepas ini teks penuh ucapan Presiden.

APANAMA

Posted: 01 Dec 2011 11:05 PM PST

APANAMA


“UMNO MENJUARAI TRANSFORMASI”

Posted: 01 Dec 2011 06:43 AM PST

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 01 Dec 2011 10:17 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


MALAYSIAKINI SAH TROJAN HORSE UMNO !

Posted: 01 Dec 2011 08:00 PM PST

RATING HAPRAKDAILY MERUDUM JATUH !

Posted: 01 Dec 2011 06:00 PM PST

ZUL NORDIN GEMPUR PARLIMEN SHAH ALAM MALAM NI !

Posted: 01 Dec 2011 05:00 PM PST

KUDO UNTUK DATO ALWI !

Posted: 01 Dec 2011 12:52 PM PST

AKHLAK PENYOKONG PAKATAN

Posted: 01 Dec 2011 06:47 AM PST

AKU SETUJU CADANGAN NI

Posted: 01 Dec 2011 06:43 AM PST

KULIT HITAM..DAP LAKNATULLAH SERLAH WAJAH SEBENAR,

Posted: 01 Dec 2011 03:00 AM PST

KISAH ULAR .

Posted: 01 Dec 2011 01:31 AM PST

UCAPAN DASAR NAJIB.

Posted: 30 Nov 2011 11:22 PM PST

AUDIT SYABAS : APA KEPUTUSAN ?

Posted: 30 Nov 2011 10:00 PM PST