Sabtu, 13 Ogos 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 13 Aug 2011 01:13 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Dr Asri sokong bacaan al-quraan di Masjid tidak menggunakan pembesar suara

Posted: 13 Aug 2011 01:13 PM PDT

Seperti mana kata Dr Asri "Saya amat bersetuju dengan keputusan Jabatan Mufti Pulau Pinang yang mengeluarkan arahan agar suara bacaan al-Quran tidak dikuatkan melalui pembesar suara seperti yang berlaku di kebanyakan masjid sebelum waktu solat."

"Fatwa atau arahan ini bagi saya selaras dengan kehendak syarak. Seperti yang lepas, saya berpegang kepada alasan-alasan berikut menyokong keputusan berkenaan;

Apa yang Islam syariatkan untuk diangkat suara, hanyalah azan. Adapun selain dari itu, tiada nas yang menyuruh kita menguatkan suara sehingga mengganggu orang lain. Bahkan perbuatan itu dilarang oleh Nabi Nabi Muhammad SAW. Apatah lagi dalam Islam ketenteraman orang lain dipelihara melainkan jika ada pengecualian tertentu yang diizinkan oleh syarak.

2. Walaupun bacaan al-Quran dan zikir amatlah baik. Namun kita tidak boleh memaksa orang lain mendengar bacaan kita. Mungkin orang lain ingin membacanya sendiri, atau ingin membacanya pada waktu lain, atau mereka sedang sakit atau ada anak kecil yang tidur, atau mereka tidak difardukan solat seperti wanita yang haid atau bukan muslim dan lain-lain.

3. Ramai orang bukan muslim keliru antara azan dan bacaan-bacaan selain azan yang dilaungkan menerusi corong pembesar suara. Mereka menyangka bacaan-bacaan itu adalah azan yang disuruh oleh Islam, lalu mereka bersangka buruk dengan Islam yang harmoni ini. Apatah lagi bacaan itu mengambil masa yang lama, sedangkan azan yang sebenar tidak lebih dari lima minit.

4. Sebenarnya, Nabi Muhammad SAW sendiri telah melarang orang menguatkan bacaan al-Quran dalam masjid sehingga mengganggu jamaah lain. Dalam hadis Nab, kata Abu Sa'id al-Khudri: "Ketika Nabi beriktikaf (beribadah dalam masjid), baginda mendengar mereka mengangkat suara bacaan (al-Quran) sedangkan ketika itu Nabi berada di tempat ibadah baginda.

Lalu baginda mengangkat langsir dan bersabda: "Ketahui setiap kamu bermunajat kepada tuhannya, jangan sebahagian kamu menyakiti sebahagian yang lain. Jangan kamu angkat suara bacaan melebihi yang lain dalam solat" (Riwayat Abu Daud dengan sanad yang sahih).

Dalam hadis ini Nabi Muhammad SAW melarang mengangkat suara bacaan di masjid sehingga menganggu mereka yang lain yang sedang beribadah, atau menyakitkan orang lain. Jika mereka yang berada dalam masjid yang memang bersedia untuk beribadah pun, tidak dibenarkan untuk diangkat suara bacaan sehingga mengganggu konsentrasi mereka, mana mungkin untuk dikuatkan suara bacaan melalui pembesar suara sehingga menggangu mereka yang di luar masjid.

Mungkin mereka itu mempunyai anak kecil, orang sakit dan seumpamanya. Ulama besar di zaman ini, Al-Syeikh Muhammad Salih al-Uthaimin rh mengulas hadis ini dengan katanya: "Realiti hari ini menyaksikan apa yang disebut oleh hadis ini. Ini yang kita lihat mereka yang melakukan hal ini dengan menunaikan solat menggunakan pembesar suara (luar masjid).

"Mereka itu jika menyakiti sesiapa yang ada di sekeliling mereka, maka mereka berdosa..tiada syak lagi meninggal perbuatan ini lebih afdal yang pada hakikatnya tiada faedah pun, sebab insan tidak bersolat dengan mereka yang di luar masjid, sebaliknya dengan mereka yang berada dalam masjid... dengan itu kita berpesan kepada saudara-saudara kita, khususnya para imam masjid jangan lakukan ini...boleh jadi sesetengah orang telah solat dan perlu tidur dan berehat, boleh jadi dia sakit lalu terganggu dengan suara ini, boleh jadi juga masjid dekat dengan rumah, pada musim panas pula dan anak-anak kecil terganggu dengan bunyi pembesar suara.

Kesimpulannya, masalah ini telah menimpa sesetengah orang sehingga mereka menyakiti jiran-jiran masjid atau rumah mereka dalam perkara yang tiada faedah baginya". (Ibn Uthaimin, Syarh Riyadh al-Salihin: http://www.ibnothaimeen.com/all/eBook-o.shtml).

Bayangkan kenyataan ini dikeluarkan oleh ulama besar dan terbilang tersebut di negara Arab Saudi yang penduduknya semua Islam. Bagaimanakah pula bagi negara yang seperti kita.

Ulama silam juga telah mengingatkan hal ini, bahawa bacaan-bacaan lain di menara-menara masjid adalah dilarang kerana boleh mengganggu orang ramai.

Al-Imam al-Hafizd Ibn Jauzi (meninggal 597H) pernah berkata: "Antara tipu daya Iblis ialah mereka yang mencampur adukkan azan dengan peringatan, tasbih dan nasihat. Mereka jadikan azan perantaranya lalu bercampur aduk. Para ulama membenci segala yang ditambah kepada azan. Banyak kita lihat orang yang bangun waktu malam lalu memberikan peringatan dan nasihat atas menara azan.

"Dalam kalangan mereka ada yang membaca al-Quran dengan suara yang tinggi lalu menghalang tidur orang ramai dan mengganggu bacaan orang yang bertahajjud. Kesemuanya itu adalah perkara-perkara munkar". ( Ibn Jauzi, Talbis Iblis, 159, Beirut: Dar al-Kutub al-'Ilmiyyah).

Ini adalah larangan ulama pada zaman yang belum ada pembesar suara yang gangguannya tidaklah setakat mana, bagaimana jika mereka melihat keadaan pembesar suara pada zaman ini?

Maka, dengan itu memang wajar arahan meminta dielakkan bacaan-bacaan yang dibuat melalui pembesar suara yang boleh mengganggu orang luar dan dalam masjid. Mematuhi hal ini bukan kerana isu politik semata, tetapi itu arahan Nabi Muhammad SAW dan juga menjaga Islam yang harmoni.

Umat Islam Pulau Pinang sepatutnya menyokong keputusan ini, dan saya menyokongnya.

waadat

Posted: 13 Aug 2011 01:09 PM PDT

waadat


Pengakuan Ezam

Posted: 13 Aug 2011 06:17 AM PDT

Kata Ezam bekas orang kuat Anwar;

"Allah Subhanawa Taala takdirkan saya dengar sendiri daripada mulut Saiful dan saya pun ambil kesempatan itu,saya suruh dia cerita semua yang dia buat,KY Jelly,apa lah,semua dia cerita.Dan termasuk saya tanya dengan dia (tentang) seorang budak ni.Seorang budak ni yang saya 'tangkap' hasil maklumat dengan Wan Azizah yang saya tinggalkan Anwar dua tahun dulu. Dua tahun sebelum itu lah,tahun 2008.tahun 2006.Saya tanya budak tu (Saiful),kau kenal nama budak ni ??? Dia kata, apa tak kenalnya bang, dia (yang mula-mula) bawa saya dulu (ke kondominium Desa Damansara).Saya kena 'bedal' dengan Anwar Ibrahim, dia (yang) jaga pintu.Bagi saya, jawapan itu (sudah) cukup bagi saya untuk menyakinkan saya bahawa apa yang saya buat itu, meninggalkan Anwar satu keputusan yang betul datang daripada Allah SWT", katanya.

Ada orang kata dia tak percaya sangat pada Ezam. Demang pun tak berapa nak percaya pada cakap seseorang.

Bagaimana dengan sumpah Saiful? Susah juga kalau tak nak percaya.

Mungkin payah kita nak percaya pada Azizan (bukan Azizah) dalam kes 1999 dulu. Namun nak menolak dakwaan Zulkifli Nordin pun sukar jugak. Apatah lagi Ahli Parlimen yang pernah jadi peguambela Anwar itu mencabar Anwar memanggil beliau sebagai saksi di mahkamah. Sampai sekarang Anwar diam menikus!


62 NGO Bumiputera desak Idris Jala letak jawatan

Posted: 12 Aug 2011 11:22 PM PDT
KUALA LUMPUR: Lebih 62 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang turut dianggotai ahli perniagaan Melayu dan bernaung di bawah Majlis Tindakan Ekonomi Melayu (MTEM) meminta kerajaan mengkaji kedudukan Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (PEMANDU) yang didakwa menganaktirikan peniaga Bumiputra.

MTEM juga mendesak kerajaan mengkaji semula kedudukan menteri bertanggungjawab, Datuk Seri Idris Jala yang didakwa gagal memberi peluang kepada peniaga Bumiputera.

Ahli jawatankuasa MTEM, Datuk Seri Mohd Nasir Abu Hassan, mendakwa ketika kerajaan melaksanakan pelbagai program transformasi ekonomi melalui GTP dan ETP, format pelaksanaan PEMANDU menyebabkan peniaga Bumiputera menanggung kerugian dan dilanda tragedi paling serius.

"PEMANDU meminggirkan peranan agensi kerajaan sedia ada dalam program agenda Melayu. Ketelusan dan akauntabiliti dalam PEMANDU sangat rendah dalam membantu agenda Melayu. Justeru, MTEM telah hilang keyakinan kepada kepimpinan PEMANDU dan menuntut Idris Jala meletak jawatan," katanya yang mendakwa ia dipersetujui sebulat suara semua ahli MTEM.

MTEM adalah badan yang masih dalam proses penubuhan dan disertai 62 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) ekonomi Melayu terdiri daripada pengusaha, pedagang, profesional dan cendekiawan Melayu.

Mohd Nasir berkata, semua NGO Melayu itu sebulat suara bersetuju bersatu di bawah MTEM bagi menangani cabaran membentuk program transformasi ekonomi Melayu yang lestari.
Katanya, MTEM menyokong kepimpinan Datuk Seri Najib Razak, tetapi Perdana Menteri perlu mengkaji semula semua keputusan dan cara pengurusan PEMANDU yang didakwa memberi lebih banyak memberi manfaat kepada peniaga Cina yang mengamal sistem kartel dalam pelbagai industri perniagaan di negara ini.

Mohd Nasir berkata, antara tuntutan MTEM kepada Pemandu adalah:

Menetapkan sasaran ETP (Program Transformasi Ekonomi) yang jelas untuk masyarakat Melayu sesuai dengan populasi masyarakat Melayu di Malaysia, sekurang-kurangnya 30 peratus daripada KDNK RM1.7 trilion setahun dan 60 peratus daripada 3.3 juta peluang pekerjaan.

Menyediakan rangka kerja institusi dalam mengintegrasikan isu ekonomi orang Melayu ke dalam ETP dan GTP (Pelan Transformasi Kerajaan).

Memastikan Majlis Tindakan Agenda Bumiputera (MTAB) mempunyai rangka kerja pembangunan ekonomi Melayu yang menyeluruh dan lestari.

MTAB perlu dibiayai sepenuhnya oleh kerajaan untuk mencipta, membangun dan memantau Program Transformasi Ekonomi Melayu yang lestari.

TERAJU Unit Peneraju Agenda Bumiputera) diperkukuhkan supaya lebih efektif dan berkesan.

Memberi tempat kepada wakil MTEM untuk turut menganggotai Pemandu dan Teraju.

Mohd Nasir berkata, bagi memastikan semua tuntutan dipenuhi, MTEM akan melancarkan PEMANDU Watch atau Pemerhati PEMANDU untuk memantau program kerajaan dan memastikan semua program transformasi ekonomi Melayu disepadukan.

Di samping itu, MTEM mendesak kerajaan mengkaji semula format TERAJU kerana format sedia ada didakwa tidak efektif, mengelirukan dan tidak berkuasa.

"Kami juga meminta meminta menteri-menteri Melayu dalam MTAB supaya mengambil l sikap dan inisiatif yang lebih proaktif, tegas dan cepat dalam menjuarai agenda ekonomi Melayu melalui TERAJU. TERAJU juga wajib diberi dana yang cukup untuk menjana aktiviti strategik serta inisiatif untuk membangunkan Program Transformasi Ekonomi Melayu yang lestari," katanya.

Oleh Jamhariah Jaafar Berita Harian
jamhariah@bharian.com.my
2011/08/12

Demang nak komen sikit sahaja:
"Idris Jala, walaupun anda sudah bertaraf dunia tetapi sebagai bumiputra anda perlu ingat bahawa Melayu dan Bumiputra berkongsi satu agenda. Orang Melayu dan bumiputra tidak terikat untuk mempertahankan anda seorang sahaja. Masih ramai tokoh Melayu dan Bumiputra lain yang boleh diangkat menggantikan anda. Kejayaan anda sekarang pun bukan kerana diri anda seorang BAHKAN terlalu banyak sokongan dan bantuan daripada kerajaan bagi memastikan kejayaan anda."


SAH ada campurtangan dalam isu gereja

Posted: 12 Aug 2011 09:15 PM PDTOleh kerana marahkan segelintir pemimpin UMNO maka penguundi bertindak menukar kerajaan di Selangor.

Oleh kerana terpengaruh dengan hasutan pihak yang liberal dalam Islam, maka ramai yang terpengaruh mengundi PKR.

Oleh kerana tertarik dengan kempen transpirasi media maka ramai golongan muda memandang jijik pada kerajaan BN yang dikatakan mengongkong media.

Sekarang, inikah yang kita mahu?

berita lanjut

Ertinya, kita tidak mendapat kerajaan yang lebih baik pun apabila menukar kerajaan. Bahkan kita melihat kerajaan Selangor dan Pulau Pinang sekarang jauh lebih teruk lagi.

Kelam kabut!

Justeru Demang fikir adalah lebih baik kita perbaiki kerajaan BN pimpinan Najib. Bukankah kerajaan sedang giat melakukan transformasi secara menyeluruh?

Jika dulu menggunakan alasan kelemahan kepimpinan Pak Lah, bukankah beliau sudah meletakkan jawatan?

Lihat apakah yang sedang dilakukan kerajaan pimpinan Najib sekarang. Penggunaan alat pengukuran yang standard seperti NKRA, KPI dan sebagainya membuktikan kempen Najib bukan sekadar gimik politik bahkan ia sesuatu yang realistik.

Kecuali lah anda jahil tentang semua itu.

Belajarlah.

pendedahan zulkifli nordin dalam kes murtad

Posted: 12 Aug 2011 02:57 PM PDT


Transkrip ucapan Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu YB Zulkifli Nordin

Kita berkumpul hari ini bukan untuk kepentingan diri kita, bukan untuk kepentingan mana-mana pihak tetapi demi agama kita, akidah kita.

Saya terkejut bila hari ini membaca mengenai rintihan seorang ketua pemuda ustaz Nasaruddin (Hassan) Tantawi merintih. Merintih bukan kerana beliau terpaksa berdepan dengan musuh-musuh Islam dikalangan al kafirun.

Merintih kerana dia terpaksa berdepan dengan pimpinan dia sendiri, ahli dia sendiri yang menentang dia untuk mempertahankan akidah umat Islam.

Apa nak jadi dengan umat Islam hari ini, kalau mereka mengaku hendak memperjuangkan Islam pun, akhirnya menjadi pengkhianat kepada agama sendiri.

Inilah harga yang terpaksa kita bayar untuk mempertahankan akidah kita.

Ada yang mengatakan bahawa tidak ada bukti pihak gereja Kristian cuba memurtadkan orang Melayu.

Saya terlibat dengan kes murtad berbelas tahun dah, tuan-tuan masih ingat kes murtad Aisyah Bukhari, penglibatan gereja, penglibatan mubaligh Kristian dalam memurtadkan orang Melayu di negara ini sudah berlangsung begitu lama.

Pertama pada tahun 1987, paderi yang pertama dilantik, di gereja Petaling Jaya, namanya Jamaluddin Osman, dikristiankan, bermula dengan apa yang berlaku di gereja Damansara Utama, memberi bantuan kepada beliau, menolong beliau, mendidik beliau akhirnya Jamaluddin osman menjadi paderi Melayu pertama ditabalkan di gereja Petaling Jaya dengan nama Father Joshua Jamaluddin.

Sampai hari ini, masih ada, dan kita tidak boleh bertindak terhadapnya, dan kita lihat bagaimana polis mengambil tindakan menahan beliau di bawah ISA, tapi kita lihat bagaimana pihak gereja dengan beberapa NGO termasuk Majlis Peguam yang hari ini di dokong oleh segelintir pimpinan PAS membantah dan mencabar kes berkenaan di mahkamah.

Hari ini Father Joshua Jamaluddin, hidung macam kita, warna kulit macam kita, pakai songkok, pakai baju Melayu, tapi dok mengkristiankan anak-anak Melayu.

Tahun 1997, Nor Aisyah Bukhari sendiri dikristiankan di gereja di Rasah Negeri Sembilan. Saya terlibat secara langsung dengan kes itu.

Keluarganya mendapat maklumat dia di gereja itu, pergi hendak menyelamatkannya, sekali lagi kafir bersatu dan menghalang keluarga dari mengambil Nor Aisyah Bukhari.

Bulan Ramadan 1997, hari pertama, sedang ayah Nor Aisyah, Haji Bukhari mengimamkan solat terawih, kumpulan Kristian melancarkan operasi menculik Nor Aisyah dari rumah dia.

Bawa lari ke Singapura, menyeberang tanpa passport, terus terbang ke Australia, sampai hari ini tetap kafir dan berada di sana.

Tahun 1998, secara terbuka dengan penuh biadap kerana tidak ada tindakan dari kita, makin lama makim melampau, makin kurang ajar, gereja Church of our Lady Fatimah, Brickfield secara terang-terang memurtadkan seorang gadis Melayu Azlina Jalani, yang akhirnya meletus menjadi kes Lina Joy.

Gereja itu masih ada di situ, orang-orang yang terlibat mengkristiankan Lina Joy masih ada di situ. Lina Joy masih ada dengan kita di Subang Jaya.

Melihat kedayusan dan kebaculan orang Melayu, mereka makin melampau, apa yang berlaku di DUMC, adalah hanya tip of the iceberg, kita dah ada bukti jelas bahawa memang ada cubaan mendakyah orang Melayu.

Aktiviti ini sudah berlangsung lama, hanya kerana ada salah seorang dari mereka, di buka pintu hati oleh Allah memberikan maklumat terhadap kegiatan-kegiatan yang berlaku.

Kita sudah ada bukti-buktinya, dan insyallah pihak JAIS akan mengeluarkan laporan lengkap tentang dakyah yang dibuat.

Baru-baru ini, beberapa orang umat Islam yang sensitif telah pergi ke kawasan seperti tumpuan awam, jumpa risalah Kristian, berbundle-bundle, ditinggalkan di tempat strategic, untuk mudah orang ambil.

Saya pernah tanya budak-budak kecil apa komik ini, mereka jawab, komik kartun, dalam tu ada 76 perkataan Allah yang disalahgunakan.

Di gunakan bahasa dan gambar yang anak-anak kita akan tertarik, mereka makin biadap, makin kurang ajar.

Kita tidak ada masalah dengan orang Kristian tapi kita ada masalah dengan mereka yang cuba menentang kita.

Perlembagaan Persekutuan jelas menetapkan agama negara ini adalah agama Islam. Malahan diletakkan Islam sampai ke peringkat tidak boleh disentuh.

Sebab itu isu ini bukan isu politik, ia tidak ada kena mengena dengan UMNO atau PAS, ia ada kena mengena dengan orang Islam.

Ini isu kita, yakinlah jika kita tidak berbuat apa-apa hari ini, lima tahun ke depan, 10 tahun ke depan, kita semua akan bayar harga yang mahal terhadap semua ini.

Sebab itu saudara-saudara, di bulan Ramadan ini, di mana umat Islan dulu sanggup berperang Badar untuk mempertahankan akidah, marilah kita bersama-sama ketepikan sentimen politik.

Kita (ada) satu Tuhan, satu nabi, satu kitab, satu kiblat kenapa kita tidak boleh jadi satu umat.

salinan daripad: http://brojinggo.blogspot.com/2011/08/transkrip-penuh-lokman-adam-ezam-dan-yb.html?m=1

dewakampung

Posted: 13 Aug 2011 11:54 AM PDT

dewakampung


Kelantan Gagal Bantu Bangunkan Rakyat

Posted: 13 Aug 2011 07:43 AM PDT


Hari ini membuktikan bahawa setelah Parti Islam SeMalaysia (PAS) memerintah negeri Kelantan selama lebih 20 tahun rakyat negeri Kelantan masih berada di tahap terendah dari sudut ekonomi ini kerana melalui permohonan untuk projek perumahan kos rendah yang dibiayai oleh Kerajaan Pusat Barisan Nasional (BN) RM 25 Ribu sebagai subsidi dan pembeli hanya perlu membayar sebanyak RM 150.00 sebulan selama 25 tahun. baca ini

Daripada 40 ribu permohonan, negeri Kelantan sahaja memohon sebanyak 6043 yang merupakan tertinggi di Malaysia. Data ini menunjukkan Kerajaan Negeri Kelantan pimpinan YAB Nik Aziz telah gagal membangunkan ekonomi ummah dan negara berkebajikan yang selama ini di canang oleh Parti PAS merupakan satu retorik dan pembohongan yang nyata.

Sekali lagi jelas menunjukkan kepimpinan PAS hanya tahu berkempen politik sahaja tanpa membangunkan negeri Kelantan dan jika di fikirkan kembali bagaimana hendak memerintah Malaysia yang sedang menuju negara maju menjelang 2020. Maka tidak hairanlah mengapa PAS pada hari ini hanya mengikut telunjuk DAP kerana jelas PAS GAGAL menjadikan negeri Kelantan makmur kerana majoriti rakyatnya adalah mereka yang berbangsa Melayu dan Beragama Islam

PEJUANG BANGSA

Posted: 13 Aug 2011 11:28 AM PDT

GENERASI PEJUANG BANGSA

PEJUANG BANGSA


Al kisah bila Bob Lokman sudah dapat gelaran Ustaz...

Posted: 13 Aug 2011 10:13 AM PDT


GPB tak terkejut dengan gelaran Ostat yang diberikan pengikut taksub PAS kepada Bob Lokman sejak masuk parti tungangan DAP ini.  Pakai jubah , janggut , serban , dan boleh berceramah sudah disahkan Ostat oleh puak2 PAS. Sejak dari PRK Kerdau lagi , puak-puak PAS dah cakap selepas ini Bob Lokman akan bergelar Ostat .

Tahniah la kepada Bob ...

Kartun menarik isu larangan bacaan Al Quran waktu subuh di masjid

Posted: 13 Aug 2011 09:34 AM PDTFatwa ATAU ARAHAN? Apahal tak bincang dengan Majlis Fatwa Kebangsaan?

Meh sini Pisau nak cerita apahal dengan Pulau Pinang Darul DAP sudah kasi tukar yang menjadi kebiasaan umat Islam semenjak dua menjak ni.Dulu perarakan maulud nabi pun diaorang larang,kemudian 2 tahun lepas takbir raya di halang di Masjid Padang Lalang,Pengunaan kata khas untuk umat Islam pun ditolak sedangkan ia datang daripada titah YDP Agong,banyak lagi yang boleh disenaraikan kebobrokan regim DAP.

Angin tak ada,ribut tak ada tiba tiba dalam bulan mulia ini regim DAP melarang pula bacaan Al-Quran dengan mengunakan pembesar suara.

Melarang terus?Bermakna MENGHARAMKAN! Persoalannya kenapa melarang terus sedangkan hal ini boleh dipertimbangkan dengan memperlahankan sedikit.Ini barulah dikatakan tolak ansur. Ada kita pernah dengar Umat Islam tulis surat mengadu upacara keagamaan penganut lain menggangu mereka? ADA ATAU TAK ADA?Jawap lah?

Sekarang Jabatan Agama tak lebih kepada pak angguk kepada Majlis Syura lantikan Lim Guan Eng.Barangkali ramai yang sudah terlupa Majlis Syura lantikan Lim Guan Eng yang banyak main peranan dalam merangka persepsi dan strategi untuk membeli jiwa melayu dan umat Islam di negeri ini :Klik sini

Adakah penubuhan Majlis Syura ini untuk membelakangkan JAIPP atau pun Majlis Agama yang dibawah DYMM YDP Agong?


sumber : http://www.pisau.net

PAS cakap berbelit , cabar JAIS bawa isu murtad ke mahkamah !

Posted: 13 Aug 2011 04:05 AM PDT


Pas masih lagi tidak boleh terima dakwaan JAIS  bahawa ada agenda murtad di gereja DUMC . Walaupun telah didedahkan bukti seperti borang kaji selidik & aturcara majlis mereka itu di media dan blog .

PAS sanggup cabar JAIS bawa isu murtad ini ke mahkamah dan mungkin itu baru mereka nak percaya bahawa ada berlaku murtad.  Nampaknya PAS zaman sekarang sudah terlampai liberal dan lebih utamakan undi politik berbanding PAS zaman dulu semasa kes Aishah Bukhari ,Lina Joy yang sanggup berjuang demi Islam .


YB Zul seorang peguam yang pernah terbabit isu murtad  memberi penjelasan mengenai bahayanya puak2 kafirun  yang menentang Islam ini .

PANAS ! Operasi sita gereja Haram DUMC batal , pemimpin Pakatan campur tangan !

Posted: 13 Aug 2011 12:34 AM PDT


 Isu gereja  DUMC semakin panas dan kali ini  blogger Papa Gomo mendedahkan bukti dokumen sahih tentang bahagaimana campur tangan pemimpin kerajaan Pakatan Rakyat Selangor  dari DAP , PAS  dan PKR menghalang operasi sita MBPJ  pada saat akhir . Kalau di P.Pinang la , gerai-gerai Melayu terus sahaja dirobohkan dan tak ada pun pemimpin Pakatan halang .

Begitu besar  gila kuasa seorang Adun & Ahli Parlimen Pakatan di Selangor hingga  boleh over rule terus operasi pihak berkuasa tempatan untuk menyita premis haram . 

Nampak jelas pemimpin Pakatan telah menyalahgunakan kuasa mereka sebagai wakil rakyat dan ganggu tugas penjawat awam . Gereja haram  lebih rela dipertahankan demi undi politik .
" Dokumen diatas adalah dokumen sahih tentang apa yang berlaku pada hari Khamis didalam bangunan MBPJ yang mana satu taklimat mengenai operasi SITA yang akan dilakukan Pengkuatkuasaan MBPJ dan Pihak Polis keatas Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) Seksyen 13, Petaling Jaya.

Dalam laporan tersebut jelas menunjukkan kepada kita semua bagaimana pimpinan DAP telah campur tangan keatas tugas yang sepatutnya dijalankan oleh MBPJ dalam penyitaan DUMC tersebut.

Khalid Gagap yang memang kita tahu seorang yang penakut pada DAP turut sama bertindak Jahil dengan mengarahkan agar MBPJ membatalkan operasi tersebut sedangkan beliau Khalid Gagap mengetahui bahawa Bangunan DUMC adalah Dewan Komuniti dan bukan lah Gereja dan ianya adalah salah sama sekali. 

Jika anda semua masih ingat bagaimana laporan Malaysiakini dan The Malaysian Insider yang bermati matian menafikan operasi Sita akan dilakukan pada Khamis lalu dan anda juga pasti ingat bagaimana MBPJ ditekan apabila kenyataan:

Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) menafikan pihaknya mahu menjalankan operasi menyita premis Gereja Methodist Damansara Utama dekat Petaling Jaya atas dakwaan ia tidak pernah diluluskan sebagai rumah ibadat.

Sambil mengakui premis itu tidak pernah diluluskan, Timbalan Datuk Bandar MBPJ Puasa Md Taib berkata, pihaknya tidak pernah mengeluarkan sebarang arahan agar menyita Gereja Methodist Damansara Utama.Petikan The Malaysian Insider

Timbalan Dato Bandar dalam kenyataan nya juga secara jelas dan nyata menyatakan bahawa Bangunan DUMC tersebut tidak pernah diluluskan oleh MBPJ. Jika sudah jelas melanggar undang undang kerajaan Tempatan jadi mengapa MBPJ tidak mengambil tindakan yang sewajarnya ke atas bangunan tersebut?

Apakah tidak jelas kepada kita semua bahawa tangan tangan Ghaib yang tertera pada dokumen tersebut sudah melakukan Salah Guna kuasa dengan mengancam MBPJ?

Laporan yang dikeluarkan buat tatapan umum ini bukanlah satu rekayasa semata mata kerana kami bercakap atas yang Hak demi kebenaran dan Keadilan buat umat Islam yang semakin hari semakin ditipu oleh golongan Kafir yang turut dibantu oleh Melayu bangsat yang gilakan kuasa dan undi politik.

NGO Kongres Melayu PP gesa orang Melayu sokong BN , tolak DAP !

Posted: 12 Aug 2011 10:32 PM PDTGEORGE TOWN, 12 Ogos – Kongres Melayu Pulau Pinang (KMPP) menggesa masyarakat Melayu di negeri itu supaya mengukuhkan sokongan kepada Barisan Nasional agar ia dapat kembali menerajui negeri itu bagi mempertahankan hak orang Melayu yang dipinggirkan oleh kerajaan negeri pimpinan DAP sekarang.

Presiden KMPP Rahmad Isahak berkata pemimpin Melayu yang berada dalam kerajaan negeri sekarang ini terlalu takut untuk memperjuangkan hak orang Melayu.

"Terdapat dua orang pemimpin Melayu dalam exco kerajaan negeri tetapi mereka gagal membantu orang Melayu kerana terlalu sibuk bermain politik," katanya pada sidang akhbar di sini.

Rahmad berkata bahawa jika BN menang pada pilihan raya umum di negeri itu,orang Melayu akan mempunyai empat exco Melayu termasuk seorang Timbalan Ketua Menteri.

Katanya ini berdasarkan kepada senarai exco kerajaan BN sebelum ini.

Beliau berharap penduduk Pulau Pinang terutama orang Melayu supaya memikirkan dengan bijak semasa mengundi nanti demi masa depan sosio-ekonomi mereka.

"Setakat ini tiada langsung sumbangan daripada pemimpin Melayu dalam kerajaan pimpinan DAP sekarang untuk memperjuangkan kedudukan Melayu. Ini amat membimbangkan orang Melayu Pulau Pinang," kata Rahmad.

Komando PAS bikin cerita tipu undi pos selepas 12 tahun berlaku ..

Posted: 12 Aug 2011 08:14 PM PDT


Di hari tersebutlah pegawai dan orang pangkat bawah bertungkus lumus buat kerja memangkah kertas undi yang tiada bertuan atau lebihan kertas undi kerana si pengundi berpindah tempat kerja atau tidak datang menunaikan amanah kepada negara," tambahnya.


Contohnya, kata beliau satu uncang itu patut diisi 1,500 pengundi pos tetapi yang datang mengundi sekitar 1,000 orang sahaja. Maka, lebihan 500 undi lagi dipangkah oleh individu lain.


Siapa komondo Mohamed Kamel ini ?  Komondo briged  Unit amal Pas ke ?

Tiba-tiba namanya meletup hari ini di dalam kitab utama Pas HARAMKAH  yang dakwa undi Pos pada PRU 1999 berlaku penipuan kertas undi  yang dipangkah sendiri .

Mengapa selepas 12 tahun  Kamal ini baru dedahkan penipuan ini ? Kalau dapat pada 2008 , confirm la BN tumbang dah , dan Anwar Pandi Kutty jadi Perdana Menteri la .

Pendedahan Kamel cukup pelik kerana serentak dengan isu Mismah dan  isu pengundi klon  yang dimainkan PAS dan Malaysiakini dalam bulan Ramadhan ini bagi membunuh terus SPR dan kerajaan BN.

 Adakah Kamel mempunyai bukti kukuh seperti gambar dan video semasa berlaku penipuan ini ?

Kalau setakat cakap  " Saya berani menanggung risiko kerana menegakkan kebenaran "  , itu pi upah Suhardi yang berlakon mati di Bersih 2.0  pun boleh bro .

GPB mohon KEMENTAH dan TUDM Butterworth jawab  isu dan jelaskan perkara sebenar.  Persatuan Bekas Komando nyatakan sokongan kuat terhadap Najib semasa di PWTC hari tu tapi tak sangka ada terlepas seorang komondo PAS rupanya .

p/s: undi POS sudah tiada lagi , cuma ada sekarang undi biasa dan anggota tentera, polis yang bertugas hanya buang undi awal sahaja daripada  hari sebenarnya pengundian .

Sah ! Yusri KRU akui bercinta dengan Lisa Surihani , 2012 akan kahwin ?

Posted: 12 Aug 2011 07:01 PM PDTPengarah KRU Studios, aktres popular belum pilih tarikh sesuai


KUALA LUMPUR: Buat pertama kali, pengarah KRU Studios, Yusry Abdul Halim, 38, mengakui dirinya sedang bercinta dengan aktres popular, Lisa Surihani Mohamed, 25, sekali gus mengesahkan segala gosip sebelum ini dan jika tiada aral melintang akan ke jenjang pelamin tahun depan
Komen GPB 


Kalau betul la artis cun  yang GPB paling suka ini tengah bercinta dan bakal kahwin tahun depan ,   terasa frust juga la . Tak sangka  Ex- duda Erra fazira  jua yang dipilihnya . 


Apapun GPB ucap tahniah lah kepada Lisa ... semoga bahagia ..

Penangites beri gelaran kepada Guan Eng " Cakap tak serupa bikin Man "

Posted: 12 Aug 2011 05:49 PM PDTDalam isu kesukaran memiliki  rumah kos rendah & sederhana di PP  ini, tembelang Guan Eng terus dilondehkan . Tetapi kali ini oleh rakyat negeri sendiri dari kaum Cina yang berang mendapatpakn perumahan mampu milik sejak kerajaan DAP memerintah .


Beliau menggelarkan Guan Eng sebagai  KM 'Tak Bikin Salah Punya' kerana CAT tmenyebabkan golongan pendapatan rendah amat sukar mendapatkan perumahan mampu beli yang bernilai di bawah RM200,000.00. Rata-rata projek perumahan adalah bernilai tinggi dan mewah. 
No House "Chin Kang Kor"
Posted on August 10, 2011 by editor


By Penang Ah Beng Kia


We in Penang damn susah to get a low-cost or even a medium-cost unit nowadays. One simple apartment pun cost around RM200,000, not to mention single storey houses which could fetch up to RM400,000.


Having said that, Penang can also boasts of a unique character in non other than our Chief Minister aka "Cakap tak serupa bikin man". Of course he is the infamous Lim Guan Eng who can do no wrong.


Remember his CAT, CAT stuff that he has been telling Penangites. We want to be Competent, Accountable and Transparent.


Where got competent?.


Here we are struggling to get a roof over our heads and we hear of the state government proposing mega projects.


I read with great interest on the remark of Chief Minister's chief of staff Jeff Ooi who recently was engaged in a tiff with Exco in charge of housing Wong Hon Wai.


Ooi alluded to rampant black market activities which were the reason why eligible applicants were denied low-to-medium cost housing in his Jelutong constituency.


Hei, is he admitting that there are hanky panky going on in the allocation of such housing to the poor or middle income group.


Jeff, you should not just consider setting up a database for housing but also lodge a report with the MACC.


Check who has been benefitting from the affordable housing units, meant for the poor. Where has those units ended up. Is it to the rich and well connected Pakatan people or what?


Who are the culprits.? Bring them to book, even if they are your Pakatan Rakyat buddies.


We want action and we want answers.

PANAS ! Pemuda PAS Penang pun sokong GCM menentang murtad umat Islam ?

Posted: 12 Aug 2011 04:06 PM PDT


Ustaz Hafiz lepas ni mungkin dipecat dari Pemuda Pas gara-gara berdemo sokong JAIS dalam melakukan pemeriksaan di gereja DUMC . Jika Ketua Pemuda PAS Nasrudin Tantawi diberikan tentangan hebat dari bukan Islam dalam Pakatan malah dalam geng PAS sendiri yang Pro Anwar .

Bantahan dan demo Pemuda PAS ini serentak dengan himpunan Pemuda UMNO bersama Gabungan Cegah Murtad semalam di Masjid Shah Alam diketuai Yb Zul Nordin & Ezam Mohd Nor .

Mereka membawa kain rentang bertulis "'Kami ahli pas menyokong tindakan Hasan Ali (AJK PAS Pusat) dan JAIS serta berdiri teguh bersama beliau dalam mempertahankan kesucian agama islam,Kain rentang lain turut bertulis "Wajib berjihad mempertahankan akidah- Harussani zakaria." " Khalid Samad, Khalid Ibrahim jangan derhaka pada sultan.
" " Kami berduri teguh bersama datuk hassan ali.
" " Murtad bukan hak asasi manusia.
" " Istiqamahlah wahai pas pusat".
 "Pas pusat jangan diam membisu
"


PULAU PINANG 12 Ogos - Dewan Pemuda Pas negeri hari ini melahirkan sokongan terhadap tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) membuat pemeriksaan ke atas sebuah gereja di Damansara Utama kerana didakwa cuba menyebarkan agama Kristian kepada umat Islam dalam satu majlis pada 3 Ogos lalu.

Kira-kira 20 ahlinya yang diketuai Hafiz Nordin mengadakan perhimpunan secara aman di depan Masjid Simpang Enam di sini selepas solat Jumaat, satu tindakan yang dilihat bertentangan dengan pendirian pucuk pimpinan parti itu.

Hafiz yang juga bekas Ketua Pemuda Pas negeri berkata, saranan agar Akta Jenayah Akidah diwujudkan atau dibentang di Parlimen sewajarnya dipercepatkan bagi memastikan tiada usaha memurtadkan orang Islam berlaku di negara ini.

"Isu agama tidak boleh dipermainkan oleh pihak tertentu selain tidak boleh dipropagandakan walaupun ada dakwaan mengatakan ia sekadar bantuan untuk diberikan kepada golongan Islam.


"Jika benar hendak bantu, mengapa perlu buat majlis itu di gereja? Banyak lagi tempat boleh dibuat. Oleh itu, saya lihat isu ini ada agendanya sendiri iaitu ingin memurtadkan orang Islam," katanya ketika ditemui pemberita pada perhimpunan berkenaan.

Isu memurtadkan orang Islam itu timbul selepas JAIS membuat pemeriksaan ke atas Gereja Methodist Damansara Utama di Petaling Jaya setelah mendapat maklumat terdapat kehadiran orang Islam dalam majlis berbuka puasa yang diadakan di gereja tersebut.

Bagaimanapun, insiden itu mendapat kritikan pelbagai pihak termasuk pemimpin Pas sendiri.Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang tidak menyatakan pendirian sebenar parti itu dalam isu berkenaan sebaliknya berkata, pihaknya akan mendapatkan penjelasan daripada JAIS terlebih dahulu.

Najib hadir di mahkamah lebih awal buat lawyer & Anwar terkejut beruk !

Posted: 12 Aug 2011 03:19 PM PDT


Jangan kata kalangan wartawan malah peguam Karpal Singh sendiri kata terkejut bila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor Jumaat hadir di Kompleks Mahkamah Jalan Duta,Kuala Lumpur berhubung kes perbicaraan liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Atas sebab itu pasukan peguam Datuk Seri Anwar sendiri terlewat kira-kira 15 minit.Najib dan Rosmah tiba pada pukul 2.55 petang dan selepas itu baru mereka tiba.

Kehadiran kedua mereka ke mahkamah itu ekoran keputusan Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah Isnin lalu membenarkan permohonan Anwar untuk menemu bual saksi-saksi yang ditawarkan oleh pihak pendakwaan.

Ramai pemerhati yang melihat proses temu bual saksi ini tidak lebih dari usaha untuk melengah-lengahkan perbicaraan sebenar kes liwat yang sudah beberapa kali tertangguh.

Perdana Menteri dan isteri telah bertemu dengan pasukan peguam bela Anwar secara berasingan selama lima minit di bilik mesyuarat tingkat tujuh kompleks berkenaan.Kedua mereka berkata mereka tidak relevan bagi kes berkenaan.

Selain Karpal ,dua lagi ialah SN Niar dan Datuk Param Cumaraswamy.Najib dan isteri meninggalkan kompleks itu pada pukul 3.28 petang ini.

Perdana Menteri kemudiannya terus ke PWTC dimana beliau sepatutnya dijadual mempegerusikan mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional yang asalnya dijadual bermula 3 petang.

Sementara itu ketika ditanya wartawan dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat itu apa rasional beliau hadir sedangkan dipercayai wujud taktik melengah-lengahkan perbicaraan, Najib berkata kehadirannya di Kompleks Mahkamah itu adalah sebagai menghormati keputusan yang telah dibuat hakim.

"Saya sebagai rakyat Malaysia perlu menghormati keputusan yang dibuat oleh hakim, tak kiralah apa jua jawatan,"katanya.

Perdana Menteri berkata sebab itu beliau hadir ke majlis tersebut dan telah memaklumkan pendiriannya.

Bagaimanapun, beliau enggan menyatakan perkara yang dimaklumkannya kepada peguam bela Anwar kerana beliau telah "sampaikan(nya) mengikut hak saya."

"Saya tahu apa hak saya dan saya telah sampaikan kepada pihak peguam yang mewakili Anwar, dan Anwar juga ada di situ," katanya.

Sementara itu, Karpal Singh berkata Najib dan Rosmah menolak untuk ditemu bual bagi kes perbicaraan liwat Anwar yang sedang berjalan dan kedua-duanya juga tidak mahu menjadi saksi pembelaan dalam kes itu.

Karpal berkata pasukan pembelaan belum menemu bual enam yang lain termasuk bekas ketua polis negara Tan Sri Musa Hassan dan lima yang lain.

"Oleh itu, kita tidak dapat meneruskan perbicaraan seperti dipersetujui sebelum kita selesai menemu bual saksi sebelum perbicaraan," katanya.

Menurut beliau mereka mungkin akan minta penangguhan perbicaraan Isnin ini sehingga temu bual semua aksi selesai.

Selain Najib dan Rosmah,keputusan Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah juga membenarkan permohonan Anwar untuk menemu bual bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hasan dan bekas Ketua Polis Melaka Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof.

Pada penutup kes, pihak pendakwaan menawarkan 71 saksi termasuk Najib dan Rosmah. Pihak pembelaan memilih untuk menemu bual 25 orang sahaja.

Mahkamah menetapkan 15 hingga 26 Ogos untuk kes pembelaan. Mahkamah pada mulanya menetapkan 8 hingga 26 Ogos dengan Anwar dijadual sebagai saksi pertama untuk memberi keterangan.

Pada 16 Mei, Hakim Mohamad Zabidin memerintahkan Anwar untuk membela diri selepas memutuskan bahawa bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, pengadu dalam kes itu, merupakan seorang saksi yang bercakap benar dan berwibawa.

Anwar, 63, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen pada 7 Ogos, 2008, terhadap pertuduhan melakukan seks di luar tabii di Kondominium Desa Damansara di Bukit Damansara antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun tahun yang sama.-12/8/2011Komen GPB 

Berani kerana benar !  Ini baru anak jantan bukan seperti Anwar Ibrahim yang dok tangguhkan perbicaraan sehingga lebih 50 kali  . PM buktikan beliau mengikut perintah HAKIM untuk hadir ditemubual oleh peguam Anwar tentang kes liwat ini .

Yang best Najib beritahu beliau juga berpeluang jumpa Anwar face to face semasa sesi temubual itu   . Najib tentu telah bercakap sesuatu dengan Bapa Pandi Kutty  ini yang setiap hari dok fitnah beliau . Tetapi biar lah 2 orang pemimpin Melayu ini  sahajs  yang tahu dan juga Allah yang Maha Mengetahui  .


DIMENSI

Posted: 13 Aug 2011 11:13 AM PDT

DIMENSI


Omegay: DUMC - Pasrael dolak dalik, JAIS ada bukti kukuh

Posted: 13 Aug 2011 08:50 AM PDT


Dikhabarkan selepas mesyuarat biro politik pasrael, timbalan pak presiden parti sesat mat sabun sekali lagi melakukan 'stunt' giler vavi apabila mahu JAIS bertindak jika ada bukti pihak tertentu yang cuba memurtadkan umat islam!

Sebelum ini pasrael berpenat lelah cuba berdolak dalik apabila kerap menuding jari ke arah pihak lain yang sengaja membangkitkan isu murtad. Bukankah hasan ali telah lama menyokong tindakan JAIS berserta dengan bukti2 sekali!

Kenapa father khalid gonjol tak menyokong tindakan hasan ali sejak awal2 lagi, sebaliknya mengutuk pendirian beliau yang menyokong JAIS??. kenapa Nasrudin tantaik yang pada mulanya juga beriya2 menyokong tindakan JAIS tapi setelah di sergah oleh pihak atasan, terpaksa menarikbalik kata2nya?

Kalau nak di nilai gelagat puak2 pasrael yang suka berdolak dalik ni memang boleh pening kepala di buatnya. sekejap sokong sekejap tak sokong. Nah sekarang bila bukti2 mula di perolehi oleh JAIS, mereka mula gelabah. Mat sabun pun mula nak cakap pusing2 lagi!

Lepas ni bila bukti dah ada kat tangan JAIS, pasrael nak auta apa pulak lagi? nak kata bukti tu di reka oleh umno jugak?..memang tipikal betul la parti sesat nih!

Omegay: isu daftar pemilih - Pasrael nak tutup kejaguhan memurtadkan umat >|D

Posted: 12 Aug 2011 11:00 PM PDT


PAS menolak alasan "kesilapan teknikal" yang diberikan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) semalam berhubung kontroversi daftar pemilih, sebaliknya mendesak campur tangan Yang di-Pertuan Agong.

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata, Tuanku Mizan Zainal Abidin perlu menggunakan kuasa baginda ke atas suruhanjaya itu selain mengambil tindakan ke atas pengerusi dan timbalan pengerusinya berhubung isu memanipulasikan butiran pengundi, didakwa pembangkang memihak kepada parti yang memerintah.

Beliau mengecam penjelasan Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof semalam bahawa kesilapan-kesilapan yang dilaporkan adalah berpunca daripada masalah teknikal dan maklumat laman web bukan terkini. - TheMalaysianinsideanuvajiass

mat sabun bikin lawak la plak..suka2 dia nak amik tindakan dengan meminta YDP menggunakan kuasa kea atas suruhanjaya SPR!. Pengerusi SPR berkata tiada satu pun negara di dunia ni mempunyai pemilihan daftar pengundi yang sempurna namun rejim fuckatan tetap mahu membawa perkara ini ke bawah duli YDP.


"SPR bersihkan daftar pemilih hari-hari, ada yang meninggal dunia, ada yang lucut warganegara, ada yang nama bertindan dan sebagainya ... kita lakukan semakan hari-hari dan kalau ada keraguan kita akan semak dengan JPN,"

"Proses (bersihkan daftar pemilih) mengambil masa yang lama kerana kita mahu pastikan orang yang kita nak potong adalah orang yang betul, kita tidak mahu salah potong orang lain (dalam daftar pemilih)"- Tan Sri Abdul Aziz

bila mismah tampil membuktikan dirinya di fitnah oleh din puduraya, maka pasrael kini macam mayat hidop terkujat2 kene karen!. Seperti yang kita tahu puak rejim fuckatan akan terus menggunakan isu daftar pemilih sebagai modal untuk bertahan.

Pasrael juga terpaksa menggunakan bekas2 pegawai atau kakitangan kerajaan untuk mengecam kewibawaan SPR sedangkan semua tuduhan mereka tiada disertakan dengan bukti yang konkrit selain fitnah dan tohmah

Ini menunjukkan pasrael terpaksa bermati2an menjuarai isu daftar pemilihan demi untuk menutup kejaguhan memurtadkan umat di negara ni! kehkehkehkeh

Omegay: imam di gantung tugas - sape suh cari penyakit sendiri??

Posted: 12 Aug 2011 09:12 PM PDT


Seorang imam bertauliah di kawasan Gelang Patah digantung jawatannya oleh Jabatan Agama Johor (JAJ) dipercayai kerana beliau menyertai himpunan aman Bersih 2.0 pada 9 Julai lalu.

Selain penggantungan sebagai imam tersebut, Hassan juga disekat dari mendapat surat tauliah sebagai Pegawai Amil Zakat Fitrah bagi penduduk Kampung Ladang biarpun lulus kedua-dua ujian saringan yang dijalankan.

Difahamkan, sewaktu beliau ingin mengambil tauliah tersebut pada masa yang telah ditetapkan, pegawai JAJ yang bertugas menyatakan penangguhan pemberian tauliah kepada beliau dan terpapar dalam senarai nama penerima tauliah bahawa namanya telah ditandakan merah. - Harkkkharkkptuihh

haii kenapa merungut?..dah tau keje dengan kerajaan negeri tapi dalam masa yang sama ingkar dengan arahan kerajaan negeri pun masih nak merungut?? sape yang bayar gaji dia? pembangkang kerr??

bukankah sepatutnya tugas sebagai seorang imam yang di amanahkan untuk memimpin penduduk setempat dengan kegiatan yang berfaedah seperti mengimarahkan mesjid dan lain2 kegiatan aktiviti berkaitan kerohanian.

Bila beliau di cekup ketika menyertai perhimpunan haram bershit tempohari maka tiada kesalahan jika pihak JAIJ mengambil tindakan susulan terhadap beliau kerana jelas beliau telah melanggar peraturan jabatan.

dah ler menderhaka tapi masih tak sedar diri lagi. nama je imam tapi kalau sifat dah tak tau nak mengenang budi baik jangan jadi imam. buat malu penduduk setempat jek!. lebih baik dia letak jawatan dan apply keje jadi kambeng bershit pasrael full time

Lain kali fikir dulu buruk baik sebelum buat tindakan bodoh yang hanya akan menyusahkan anak bini sendiri!

Omegay: Isu murtad - Bukti signifikan keterlibatan rejim komunis deeayypig di bongkar!

Posted: 12 Aug 2011 08:11 PM PDT
akhirnya terbongkar jugak dalang di sebalik pembatalan operasi penyitaan oleh pihak MBPJ. ianya sudah di jangka bahwa memang ada campurtangan membabitkan pihak pentadbiran komunis di selangor seperti yang bongkarkan oleh beberapa blogger seperti papagamo, parpukari, RBF dan theUnspinner

bukti pembabitan adun2 rejim komunis dan peegayyrar

Bukti signifikan penafian rejim komunis

Ianya satu gerakan terancang untuk menutup tembelang sebenar akan kebobrokan pemerintahan rejim khalid jamban. mangkuk2 seperti ronnie the don liu, teresa cockadoodle, eli bogehel dan nik nazmi kafirun jelas cuba mengabui orang ramai apabila menafikan akan keterlibatan mereka secara langsung dalam isu ini

Yang lebih menarik lagi tindakan mereka di buat tanpa pengetahuan pasrael kecuali Hasan Ali. Bagaimana pun kita isu ini meletop pihak pasrael tanpa usul periksa terus menyalahkan umno!. dan kini bila bukti2 sahih semakin terungkap adakah pasrael akan terus menyalahkan umno jugak?

lihat saja kenyataan Nasarudin tantaik di bawah ni yang penuh melodramatik

"Tanggungjawab ini mesti dipikul oleh semua orang Islam dan pemimpinnya justeru ia melibatkan masalah umat Islam. Umat Islam mesti bersatu di bawah payung aqidah ini dan memastikan tiada ruang retak dan bocor sebagai laluan dan peluang musuh Islam menyelinap masuk meruntuhkan struktur kekuatan umat Islam dari dalam.

"Justeru harga akidah umat Islam tidak boleh dibayar dengan nilai sebuah atau lebih kerusi Parlimen mahu pun DUN (Dewan Undangan Negeri), demikian juga tidak boleh ditebus dengan nilai jawatan bertaraf menteri atau wakil rakyat sebaliknya nilai akidah, taruhannya ialah darah dan nyawa," katanya. - themalaysianinsideanuvajiass

tapi hari ni dia buat pusingan U-Turn la plak seperti bloger RBF ulas! klik sini

Pas dah terperangkap dan memang dah lama memerangkap diri sendiri akibat permainan silapmata oleh komunis deeayypig. persoalannya mahukan pasrael sedar dari tidur yang panjang?? kehkehkehkeh >|D

IPOHMALAY

Posted: 13 Aug 2011 09:26 AM PDT

IPOHMALAY


Politik Kebertigaan - Political Trinity

Posted: 12 Aug 2011 09:51 PM PDT

Kebertigaan mungkin sinonim dengan ajaran Kristian baru versi 300 tahun lalu yang menyebarkan dakyah Tuhan Bertiga dengan jelas dan penuh bidaah yang menghasilkan Kristian hari ini.

Tetapi kebertigaan yang kita dapat lihat di gambar ini adalah Kebertigaan Pemusnah Islam yang datang secara bertiga. Ia diadaptasi menjadi Politik Kebertigaan atau Political Trinity Ketiga-tiga makhluk ini membawa kesamarataan sesama mereka dalam Pakatan Rakyat menjadikan unsur kebertigaan mereka ini mempunyai kesamarataan yang jitu.

Ini bermakna, andai 100% umat Melayu yang merupakan 60% dari penduduk Malaysia menyokong PAS, tiada lagi soal majoriti menguasai minoriti atau sebagainya yang menunjukkan amalan demokrasi sebenar.

Semuanya bertiangkan kesamarataan, malah dalam menyebar dakyah samarata itu, DAP secara automatik lebih mudah menunjal kepala orang-orang PAS kerana PAS masih berkhayal dalam tipu daya kesamarataan ini.

PAS pastilah terus memperjuangkan agama Islam di atmosfera di mana agama tidak diterima dalam menafikan hak individu yang mereka perjuangkan. Sebab itulah DAP sampai bilapun akan mendidik PAS supaya beralih dari parti beragama, menjadi parti sekular dan PAS tidak mampu menentang melainkan hanya tersedar sedikit demi sedikit bahawa mereka berada dalam gelanggang yang salah.

Sekularisme yang diperjuangkan bukanlah untuk menegakkan atheisme. Ianya adalah jalan untuk memberi ruang kepada Kristianisasi 'Tanah Mormon' ini berjalan lancar. Sila rujuk lain-lain rujukan.

Dengan hak individu, mereka menggerakkan kumpulan hak individu yang berdiri di atas parti dan kumpulan inilah yang mencipta atmosfrera barisan alternatif negara ini dan PAS menjerat diri dengan menyertai mereka.

Sedarlah.

bumiyang

Posted: 13 Aug 2011 03:41 AM PDT

bumiyang


Bersih Tak Sama Dengan Rusuhan di Britain - Pas

Posted: 12 Aug 2011 05:30 PM PDT

Politik Harian

Posted: 13 Aug 2011 03:38 AM PDT

Politik Harian


Nurul Izzah Ingat PAPA Dia Sudah Jadi PM Malaysia

Posted: 13 Aug 2011 02:30 AM PDT


Pakatan pembangkang berterusan berlagak seolah-olah mereka sudah memerintah Malaysia apabila memberitahu akan membina hubungan diplomatik yang lebih erat dengan kerajaan Jerman.

Perkara itu disuarakan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar selepas beliau dan beberapa pemimpin pembangkang yang lain 'terpesona' dapat bertemu dengan Timbalan Menteri Luar Jerman, Werner Hoyer.

Soal hubungan diplomatik sebenarnya adalah hubungan rasmi antara kerajaan yang memerintah dengan sesebuah negara dan bukannya hak pembangkang, apatah lagi pakatan pembangkang itu sendiri belum berdaftar.

Selasa lalu, Nurul Izzah bersama Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu dan Ahli Parlimen Kepong, Dr. Tan Seng Giaw menemui Hoyer dan antara butir perbincangan adalah membabitkan soal perhimpunan haram yang didalangi pembangkang pada 9 Julai lalu.

Hadir sama pada pertemuan tersebut ialah Duta Jerman di Malaysia, Dr. Guenter Gruber.

Nurul Izzah dalam blognya, menyifatkan pertemuan itu satu sesi yang cukup menarik dan pasti bakal membuahkan hasil yang akan mengeratkan hubungan diplomatik antara pakatan pembangkang dengan kerajaan Jerman.

Hahaha... PAPA Dia Hebat!

Suspek Samun Dan Pukul Pelajar Malaysia Di London Ditahan

Posted: 13 Aug 2011 02:00 AM PDT


Polis Britain semalam menahan seorang lelaki yang mempunyai kaitan dengan kejadian samun pelajar Malaysia oleh sekumpulan remaja yang berlakon membantunya ketika rusuhan di London.

Suspek berusia 20-an itu ditahan ketika pelajar jurusan akaun tersebut, Muhammad Asyraf Haziq Rossli (gambar) menegaskan dia tidak berasa dendam ekoran kejadian yang berlaku di Barking Isnin lalu dan ingin meneruskan pengajiannya di sini.

Scotland Yard dalam satu kenyataan mengesahkan penangkapan lelaki itu.

''Pegawai polis hari ini (semalam) menangkap seorang lelaki yang mempunyai kaitan dengan kejadian seorang lelaki disamun oleh sekumpulan orang yang berpura-pura membantunya selepas dia diserang ketika rusuhan di London,'' kata kenyataan itu.

Ia berkata, suspek dipercayai berumur 20-an kini ditahan bagi membantu siasatan.

Dalam pada itu, Muhammad Asyraf, 20, yang menjalani pembedahan bagi merawat tulang rahangnya yang patah ekoran kejadian itu kelmarin, telah dibenarkan keluar hospital pagi semalam.

Muhammad Asyraf melahirkan rasa terkejut ketika melihat rakaman video serangan ke atasnya.

''Saya terkejut kerana sebahagian daripada penyerang itu adalah kanak-kanak. Saya juga tidak menyangka ada orang yang merakam kejadian ini,'' katanya pada satu sidang media.

Pelajar tahun pertama itu berkata, dia memerlukan masa untuk memikirkan apa yang telah berlaku selepas menonton rakaman video berkenaan.

''Adakah itu saya?'' katanya. – AFP/AP

[video inside] Pelajar Malaysia Cedera Dan Di Rompak, London Riots In Pictures - Part 3

PAS Pulau Pinang Demo Anti Murtad

Posted: 13 Aug 2011 12:00 AM PDTDewan Pemuda Pas negeri hari ini melahirkan sokongan terhadap tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) membuat pemeriksaan ke atas sebuah gereja di Damansara Utama kerana didakwa cuba menyebarkan agama Kristian kepada umat Islam dalam satu majlis pada 3 Ogos lalu.

Kira-kira 40 ahlinya yang diketuai Hafiz Nordin mengadakan perhimpunan secara aman di depan Masjid Simpang Enam di sini selepas solat Jumaat, satu tindakan yang dilihat bertentangan dengan pendirian pucuk pimpinan parti itu.

Hafiz yang juga bekas Ketua Pemuda Pas negeri berkata, saranan agar Akta Jenayah Akidah diwujudkan atau dibentang di Parlimen sewajarnya dipercepatkan bagi memastikan tiada usaha memurtadkan orang Islam berlaku di negara ini.

"Isu agama tidak boleh dipermainkan oleh pihak tertentu selain tidak boleh dipropagandakan walaupun ada dakwaan mengatakan ia sekadar bantuan untuk diberikan kepada golongan Islam.

"Jika benar hendak bantu, mengapa perlu buat majlis itu di gereja? Banyak lagi tempat boleh dibuat. Oleh itu, saya lihat isu ini ada agendanya sendiri iaitu ingin memurtadkan orang Islam," katanya ketika ditemui pemberita pada perhimpunan berkenaan.

Isu memurtadkan orang Islam itu timbul selepas JAIS membuat pemeriksaan ke atas Gereja Methodist Damansara Utama di Petaling Jaya setelah mendapat maklumat terdapat kehadiran orang Islam dalam majlis berbuka puasa yang diadakan di gereja tersebut.

Bagaimanapun, insiden itu mendapat kritikan pelbagai pihak termasuk pemimpin Pas sendiri.

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang tidak menyatakan pendirian sebenar parti itu dalam isu berkenaan sebaliknya berkata, pihaknya akan mendapatkan penjelasan daripada JAIS terlebih dahulu.

Aku masih tidak faham dengan pemimpin atasan parti PAS! Haji Hadi memperjuangkan Islam atau gereja?

PAS Berpecah!! Pemimpin Pas 'Anwarinas' Serang Nasrudin!

KJ: Rumusan Pakatan Menang Besar Tidak Tepat

Posted: 12 Aug 2011 11:00 PM PDT


Metodologi yang digunakan untuk merumuskan bahawa Pakatan Rakyat akan memenangi 100 kerusi parlimen pada pilihan raya umum akan datang tidak tepat, kata ahli parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin.

Khairy berkata ini adalah kerana kesan BERSIH 2.0 tidak mungkin dirasai di kawasan luar bandar mahupun di negeri-negeri yang dikuasai oleh Pakatan.

"Kita (BN) tidak syak lagi bahawa BERSIH memberi kesan, dan kita sedar akan ini, tetapi hanya di kawasan tertentu. Di kerusi luar bandar, ia tidak tepat.

"Untuk mengatakan bahawa sehingga 20 (BN) kerusi akan tumbang terlalu memperbesarkan kesannya," katanya ketika dihubungi.

Khairy diminta mengulas rumusan penganalisis politik Wong Chin Huat yang mendakwa kesan BERSIH 2.0 akan menyaksikan Pakatan Rakyat mampu menambahkan jumlah kerusi parlimennya daripada 75 kepada 100 pada pilihan raya umum akan datang.


Menurut Wong, kekasaran ke atas peserta BERSIH yang menuntut pilihan raya adil dan bersih itu oleh pihak berkuasa juga akan mempengaruhi pengundi atas pagar bagi membuang undi protes terhadap BN, jika tidak pun mengundi untuk Pakatan Rakyat.

Dengan mengandaikan tiada penyelewengan pada pilihan raya itu, Wong berkata ini boleh menyebabkan kejatuhan 20 daripada 30 kerusi marginal yang dimenangi oleh BN pada pilihan raya umum 2008.

Katanya, antara kerusi yang terjejas itu kebanyakannya terletak di bandar atau separa bandar, dan juga kerusi luar bandar di negeri-negeri yang diterajui oleh Pakatan, khususnya di Terengganu di mana PAS mempunyai penyokong akar umbi yang ramai.

Bagi Khairy, kerusi luar bandar yang disenaraikan termasuk parlimen Sungai Besar di Selangor, sepatutnya tidak berada di dalam senarai tersebut.

Katanya, impak sebenar BERSIH 2.0 hanya boleh diukur beberapa bulan selepas perhimpunan itu kerana pengundi juga akan mempertimbangkan bagaimana tindakan kerajaan mengendalikan tuntutan supaya reformasi pilihan raya diadakan.


"Perhimpunan itu sendiri tidak mencerminkan pendapat orang ramai," katanya.

Khairy, yang juga Ketua Pemuda BN berkata terdapat isu lain yang akan membentuk sentimen pengundi.

"Isu-isu ekonomi membabitkan semua. Peningkatan kos sara hidup mempunyai kesan yang lebih besar daripada BERSIH 2.0," katanya. -Mkini

Lagi Gambar Penganjur Majlis Di Gereja DUMC Di Percayai EJen Murtad Di Dedahkan

Posted: 12 Aug 2011 10:00 PM PDT
5  individu di percayai ejen murtad umat islam, mereka terlibat menarik umat Islam agar murtad, menurut sumber mereka telah melarikan diri dan turut membantu pihak peguam menyorokkan 12 orang yang hadir ke majlis tersebut agar tidak memberi kerjasama kepada pihak JAIS.

Jangan terpedaya jika mereka ini mengedar flyers business mak andam atau butik pengantin kerana objektif mereka adalah untuk menambah penganut kristian di Malaysia.

Berita terdahulu : Gambar Sophia Penganjur Majlis Di Gereja Methodist Damansara Utama DUMC Di Dedahkan

DAP Larang Azan Guna Pembesar Suara Waktu Subuh

Posted: 12 Aug 2011 09:00 PM PDT


PENGERUSI Kariah Masjid Padang Menora, Hamir Mahamud menunjukkan pekeliling JHEAIPP melarang bacaan al-Quran dengan menggunakan pembesar suara daripada masjid dan surau ketika ditemui di Padang Menora Tasek Gelugor.Jabatan Hal Ehwan Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) mengarahkan semua masjid dan surau di negeri itu menghentikan bacaan al-Quran menggunakan pembesar suara pada waktu subuh kerana amalan itu bercanggah dengan hukum syarak dan boleh mengganggu orang lain di dalam dan luar masjid.

Arahan itu selaras dengan keputusan mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri pada 7 April lalu dan surat pekeliling mengenai larangan sudah dikeluarkan pada 3 Ogos lalu dan diedarkan kepada semua jawatankuasa kariah masjid.

Pelik takkan dengan keputusan diatas kerana tidak yakin bahawa JHEAIPP akan mengeluarkan arahan sedemikian kecuali ada tangan-tangan ghaib yang melakukannya tanpa kerelaan dari jabatan tersebut.

Yang Pasti wujudnya tekanan daripada pihak lain sehinggakan JHEAIPP terpaksa akur dan mengeluarkan arahan sedemikian sedangkan dalil yang diberikan boleh diperbincangkan.

Larangan tersebut dibuat atas alasan bahawa amalan bacaan al-Quran bercanggah dengan hukum syarak dan boleh mengganggu orang lain di dalam dan luar masjid.

Walhal sudah lebih beratus tahun amalan ini dilakukan oleh umat Islam dan ia bukan hanya tertakluk di Pulau Pinang saja tetapi di seluruh Malaysia. Amalan ini tidak pernah dipertikaikan oleh mana-maan pihak kerana ia telah dianggap sebagai adat setempat yang membawa kebaikan.

Jelas telah terbukti bahawa Dap adalah parti politik yang anti Islam dan anti Melayu sejak tahun 1969 lagi dan ia berlarutan sehingga hari ini.

Dap masih sama dari dahulu hingga sekarang cuma formula politiknya hari ini dijelmakan dalam hubungan diplomatik yang akrab dengan kononnya berbaik-baik dalam pakatan Pas dan PKR tetapi agenda mereka tetap sama.

Kenyataan Tergempar! GaySec Pohon MAAF Kepada Nor Arlene Tan Dan Pihak Umum - Pohon Disebarkan...

Posted: 12 Aug 2011 06:00 PM PDT


Kenyataan rasmi "maaf" daripada pihak GaySec kepada pihak umum dan Arlene Tan

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh,

kami mengaku informasi yg kami terima dari pelbagai sumber (anonymous) ini tidak disemak terlebih dahulu dimana akhirnya informasi tersebut telah membawa kepada rujukan yg salah terhadap mangsa (Arlen Tan) dan bukan target kami yg sebenarnya.

Dikesempatan ini kami ingin memohon maaf kepada Arlen Tan dan pihak2 penyokong beliau. Kami amat berasa kesal atas apa yang berlaku. Namun begitu kami amat berharap agar Arlene boleh mendapatkan kaunseling dari Jabatan Agama Islam mengenai kekeliruan agama yg dihadapinya.

Berkenaan dgn ops3 ini pula..kami tidak akan melepaskannya(release) secara umum. Dimana ianya tidak bersifat peribadi pada individu2 tertentu, tetapi lebih menjurus kepada pertubuhan sesebuah organisasi dan pergerakan tertentu. Apakah ada kena mengena dgn isu2 yg berbaur keagamaan pada masa kini? Jangan beri kami jawapan anda..simpan dan jgn berikan sebarang spekulasi sendiri. Biarkan pihak berkuasa menjalankan tugas mereka.

Dengan penuh rasa rendah diri sekali lagi kami memohon maaf pada Arlene Tan atas bala yg diterima olehnya berpunca dari kecuaian kami.

Terima kasih kepada Fanpage Pendedahan Ekslusif Siapa Sebenarnya Sitt Al Wuzara yg mana kami boleh sifatkan mereka mengenali siapa sitt yg sebenarnya?

kerja kami boleh menjadi semakin mudah namun bagi mengelakan berlakunya lagi sebarang kesilapan, kami memerlukan masa yg panjang.

Kami akan cuba menebus kesalahan dan kecuaian kami dengan melakukan beberapa #Operasi demi untuk menentang laman sesawang yang menghina agama islam sepanjang bulan puasa ini. Insyallah.

Satu perkara yang kami perlu ingatkan kepada pihak umum adalah, kami lakukan ini semua bukan kerana kami mahukan `populariti` ataupun untuk mendapatkan `duit`. Jika kami lakukan untuk mendapatkan populariti, dah lama kami menyebarkan perkara ini kepada pihak yang mampu membuatkan kami jadi lebih `popular` atau `dikenali`, dan jika kami mahukan duit, mungkin sudah lama kami jual segala informasi, pangkalan data(database) yang kami miliki selama ini kepada pihak yang tidak bertanggungjawap untuk mendapatkan duit dan kekayaan, jika anda berfikir kami sedemikian, bermakna anda salah, kami tidak mengejar populariti dan duit, kami hidup dan wujud di dunia siber ini hanyalah untuk semata-mata menegakkan tahap keselamatan sesuatu laman sesawang atau sistem di malaysia ini. Jika anda tidak boleh terima dengan apa yang kami lakukan, anda boleh menyuarakan kata-kata anda pada kami. Insyallah kami akan cuba fikirkan.

Sekali lagi, maaf daripada kami kepada peminat gaysec, pihak umum dan terutama sekali Arlene Tan, kami manusia biasa, semua orang mesti akan melakukan kesilapan :).

-------------------

Saya dengan ini mengecam tindakan GaySec kerana membuat kesilapan yang terlampau dimana GaySac telah menyebarkan maklumat palsu dan tuduhan Sitt Al Wuzara @ Erlene tidak TEPAT! 


Tindakan GaySac tersebut telah menyebabkan memberi impak yang sangat negetif sehingga maruah Erlene tercalar beliau dimaki, dicaci, diancam dan diugut BUNUH! kerana berpunca dari kecuaian GaySec! 


Berita terdahulu:
Laporan Polis Nor Erlene Tan Nafi Dia Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara

Identiti Penuh, Gambar Hajjah Sitt Al-Wuzara Hina Islam Di Dedahkan

Transkrip Penuh Lokman Adam, Ezam dan YB Zulkifli Ketika Perhimpunan Mempertahankan JAIS

Posted: 12 Aug 2011 08:59 AM PDT

Transkrip sedutan ucapan tiga tokoh ketika perhimpunan mempertahankan JAIS di perkarangan masjid Negeri Shah Alam  selepas sembayang Jumaat tadi.

Exco Pemuda UMNO, Lokman Noor Adam:

Hari ini kita lihat sudah muncul puak-puak pelampau yang tidak menghormati Perlembagaan Persekutuan yang menetapkan tidak boleh menyebarkan agama lain kepada umat Islam.

Selama hari ini kita berdiam diri, kita biar, tengok dan lihat, tetapi masa untuk berdiam diri dan membiarkan musah menyebarkan agama lain kepada umat Islam sudah tamat.

Kita perlu tentang sekeras-kerasnya tidak kira siapa juga yang menyebarkan agama lain kepada umat Islam.

Punca yang menyebabkan sudah ada pelampau-pelampau yang berani menyebarkan agama lain kepada umat Islam kerana ada pengkhianat.

Ada di antara bangsa Melayu sendiri yang cuba untuk meraih undi dengan mendapatkan sokongan daripada mereka ini. Sebelum ini kita tidak pernah lihat ada mana-mana pihak yang berani untuk mempertahankan Lina Joy.

Selama hari ini kita tidak pernah lihat ada peguam yang berani beri khiamat guaman percuma kepada umat Islam yang hendak murtad.

Tapi kerana ada satu dua kerat umat Islam yang jadi kuda tunggangan orang bukan Islam.

Ada Yayasan Kristian dari Jerman yang dibawa masuk dan menjadi penaja utama kepada IFC (Suruhanjaya antara Agama) yang mengemukakan 14 tuntutan yang jelas bercanggah dan tidak menghormati agama Islam sebagai agama persekutuan.

Sebab itu kita berkumpul, untuk menyatakan pendirian kita bahawa mulai hari ini, kita tidak akan membiarkan agama kita terus dinodai.

Kita menuntut kerajaan (Tan Sri Abdul) Khalid Ibrahim supaya jangan cuba untuk mempertikaikan tindakan JAIS kerana tindakan JAIS ke DUMC adalah tepat dan mereka tidak serbu, mereka menunggu lebih 20 minit, mereka masuk dan menyiasat dan mendapati ada 12 orang umat Islam di situ.

Senator Ezam Mohd Nor:

Kita berhimpun sebagai hamba Allah, kita berhimpun sebagai hamba Allah yang mencintai Allah lebih dari segala-galanya.

Kita berhimpun untuk mengatakan komitmen kita, sikap kita, yang jelas bahawa Allah mengatasi segalanya. Kita berhimpun untuk mempertahankan agama Allah.

Kita bukan jenis manusia yang sanggup menggadaikan agama Allah untuk kepentingan pangkat dan kedudukan juga untuk kepentingan undi.

Kita bukan jenis manusia yang mengucap dua kalimah syahadah, tetapi ada illah-illah (sembahan) yang lain, illah mereka jawatan menteri besar, illah mereka adalah undi, kita ingin mempertegaskan bahawa illah kita adalah Allah dan kita rela mati untuk mempertahankannya.

Kita ingin nyatakan kita tiada masalah dengan mana-mana menteri besar dari mana-mana negeri atau parti, tapi kita ada masalah dengan mana-mana menteri besar yang menggadai agama Islam demi undi, kita juga tiada masalah dengan mana-mana pemimpin parti politik dari mana-mana parti, tapi kita ada masalah dengan mereka yang menggadai Islam.

Kita tidak ada masalah dengan ahli parlimen manapun, tetapi kita ada masalah dengan ahli parlimen, khususnya ahli parlimen Shah Alam ini, sekiranya dia menggadaikan agama Islam hanya untuk kuasa dan kedudukan.

Kita juga tidak ada masalah dengan orang bukan Islam, selagi mana mereka menghormati agama kita. Selama puluhan tahun sejak merdeka, apakah kita sebagai umat Islam pernah menzalimi mereka yang bukan Islam hanya kerana mereka bukan Islam?

Bahkan ada peristiwa, beberapa kerat dari kita, kerana emosinya mereka, membakar gereja, kita ambil tindakan untuk mempertahankan dan menjaga kemurniaan beragama di negara ini.

Dari sepuluh orang paling kaya di Malaysia ini, sembilan adalah bukan Islam, hanya satu sahaja orang Islam, apakah itu makna kita zalim pada orang bukan Islam?

Apakah itu bermakna kita biadap kepada mereka? Apakah kita pernah protes, berdemontrasi hanya kerana mereka kaya?

Tidak, kita biarkan tetapi jangan sampai pijak kepala kita.

Jangan sampai biadap terhadap agama kita, jangan sampai hina maruah negara.

Kepada orang-orang bukan Islam, kita tidak ada masalah dengan kamu, malah kita menjaga kepentingan mereka, melindungi dan mempertahankan mereka hingga orang kita sendiri ditangkap dan dipenjara.

Tapi kita nak jelaskan, kita ada masalah besar dengan orang bukan Islam yang kurang ajar... dengan orang bukan Islam yang biadab, dengan orang bukan Islam yang tarik orang Islam untuk keluar dan murtad.

Kita ada masalah dengan mereka, apatah lagi jika mereka pemimpin besar, exco kerajaan negeri, Ronnie Liu, Teresa Kok, Xavier, Elizebert Wong, dengar baik-baik.

Kamu patut hentikannya, sebelum kami bertekad untuk berperang.

Kita diajar oleh Rasullah SAW untuk mempertahankan orang bukan Islam selagi mana mereka sanggup untuk menghormati kita, tapi dalam masa yang sama, Rasullah mengajar kita kepada mereka yang kurang ajar, yang biadap, tidak ada cara lain melainkan perang terhadap mereka.

Sebab itu kita ingin nyatakan di sini, kita akan melancarkan perang habis-habisan demi untuk mempertahankan akidah umat sekiranya mereka tidak berhenti.

Amaran ini bukan hanya kepada pemimpin, tetapi agen-agen mereka malaysiakini, Malaysian insider, yang bersikap biadap kepada Jabatan Agama Islam, fitnah Jabatan Agama Islam, kononnya kita ceroboh, kononnya kita tidak beradap.

Malaysiakini dan Malaysian insider, kita beri amaran terakhir, jika kamu tidak hentikan semua 'sampah' ini, kami akan pergi dan 'bakar' kamu.

Jelas, mereka adalah pengkhianat kepada umat Islam.

Sempena Ramadan ini, kita pertahankan akidah umat, kita pertahankan maruah kita, kita beri mesej pada perhimpunan ini, kita sedia berperang dengan mereka jika mereka terus biadap dengan kita.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu YB Zulkifli Nordin

Kita berkumpul hari ini bukan untuk kepentingan diri kita, bukan untuk kepentingan mana-mana pihak tetapi demi agama kita, akidah kita.

Saya terkejut bila hari ini membaca mengenai rintihan seorang ketua pemuda ustaz Nasaruddin (Hassan) Tantawi merintih. Merintih bukan kerana beliau terpaksa berdepan dengan musuh-musuh Islam dikalangan al kafirun.

Merintih kerana dia terpaksa berdepan dengan pimpinan dia sendiri, ahli dia sendiri yang menentang dia untuk mempertahankan akidah umat Islam.

Apa nak jadi dengan umat Islam hari ini, kalau mereka mengaku hendak memperjuangkan Islam pun, akhirnya menjadi pengkhianat kepada agama sendiri.

Inilah harga yang terpaksa kita bayar untuk mempertahankan akidah kita.

Ada yang mengatakan bahawa tidak ada bukti pihak gereja Kristian cuba memurtadkan orang Melayu.

Saya terlibat dengan kes murtad berbelas tahun dah, tuan-tuan masih ingat kes murtad Aisyah Bukhari, penglibatan gereja, penglibatan mubaligh Kristian dalam memurtadkan orang Melayu di negara ini sudah berlangsung begitu lama.

Pertama pada tahun 1987, paderi yang pertama dilantik, di gereja Petaling Jaya, namanya Jamaluddin Osman, dikristiankan, bermula dengan apa yang berlaku di gereja Damansara Utama, memberi bantuan kepada beliau, menolong beliau, mendidik beliau akhirnya Jamaluddin osman menjadi paderi Melayu pertama ditabalkan di gereja Petaling Jaya dengan nama Father Joshua Jamaluddin.

Sampai hari ini, masih ada, dan kita tidak boleh bertindak terhadapnya, dan kita lihat bagaimana polis mengambil tindakan menahan beliau di bawah ISA, tapi kita lihat bagaimana pihak gereja dengan beberapa NGO termasuk Majlis Peguam yang hari ini di dokong oleh segelintir pimpinan PAS membantah dan mencabar kes berkenaan di mahkamah.

Hari ini Father Joshua Jamaluddin, hidung macam kita, warna kulit macam kita, pakai songkok, pakai baju Melayu, tapi dok mengkristiankan anak-anak Melayu.

Tahun 1997, Nor Aisyah Bukhari sendiri dikristiankan di gereja di Rasah Negeri Sembilan. Saya terlibat secara langsung dengan kes itu.

Keluarganya mendapat maklumat dia di gereja itu, pergi hendak menyelamatkannya, sekali lagi kafir bersatu dan menghalang keluarga dari mengambil Nor Aisyah Bukhari.

Bulan Ramadan 1997, hari pertama, sedang ayah Nor Aisyah, Haji Bukhari mengimamkan solat terawih, kumpulan Kristian melancarkan operasi menculik Nor Aisyah dari rumah dia.

Bawa lagi ke Singapura, menyeberang tanpa passport, terus terbang ke Australia, sampai hari ini tetap kafir dan berada di sana.

Tahun 1998, secara terbuka dengan penuh biadap kerana tidak ada tindakan dari kita, makin lama makim melampau, makin kurang ajar, gereja Church of our Lady Fatimah, Brickfield secara terang-terang memurtadkan seorang gadis Melayu Azlina Jalani, yang akhirnya meletus menjadi kes Lina Joy.

Gereja itu masih ada di situ, orang-orang yang terlibat mengkristiankan Lina Joy masih ada di situ. Lina Joy masih ada dengan kita di Subang Jaya.

Melihat kedayusan dan kebaculan orang Melayu, mereka makin melampau, apa yang berlaku di DUMC, adalah hanya tip of the iceberg, kita dah ada bukti jelas bahawa memang ada cubaan mendakyah orang Melayu.

Aktiviti ini sudah berlangsung lama, hanya kerana ada salah seorang dari mereka, di buka pintu hati oleh Allah memberikan maklumat terhadap kegiatan-kegiatan yang berlaku.

Kita sudah ada bukti-buktinya, dan insyallah pihak JAIS akan mengeluarkan laporan lengkap tentang dakyah yang dibuat.

Baru-baru ini, beberapa orang umat Islam yang sensitif telah pergi ke kawasan seperti tumpuan awam, jumpa risalah Kristian, berbundle-bundle, ditinggalkan di tempat strategic, untuk mudah orang ambil.

Saya pernah tanya budak-budak kecil apa komik ini, mereka jawab, komik kartun, dalam tu ada 76 perkataan Allah yang disalahgunakan.

Di gunakan bahasa dan gambar yang anak-anak kita akan tertarik, mereka makin biadap, makin kurang ajar.

Kita tidak ada masalah dengan orang Kristian tapi kita ada masalah dengan mereka yang cuba menentang kita.

Perlembagaan Persekutuan jelas menetapkan agama negara ini adalah agama Islam. Malahan diletakkan Islam sampai ke peringkat tidak boleh disentuh.

Sebab itu isu ini bukan isu politik, ia tidak ada kena mengena dengan UMNO atau PAS, ia ada kena mengena dengan orang Islam.

Ini isu kita, yakinlah jika kita tidak berbuat apa-apa hari ini, lima tahun ke depan, 10 tahun ke depan, kita semua akan bayar harga yang mahal terhadap semua ini.

Sebab itu saudara-saudara, di bulan Ramadan ini, di mana umat Islan dulu sanggup berperang Badar untuk mempertahankan akidah, marilah kita bersama-sama ketepikan sentimen politik.

Kita satu Tuhan, satu nabi, satu kitab, satu kiblat kenapa kita tidak boleh jadi satu umat.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Najib, Rosmah Tolak Ditemu Bual Jadi Saksi Kes Liwat Anwar

Posted: 12 Aug 2011 04:21 AM PDT

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor memaklumkan kepada pasukan pembelaan Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa mereka menolak untuk ditemu bual atau saksi dalam kes liwat, menurut ketua pasukan peguam Karpal Singh pada Jumaat.

Najib dan Rosmah tiba di Kompleks Mahkamah Jalan Duta pada pukul 2.55 petang untuk bertemu pasukan pembelaan berkenaan iaitu Karpal, S.N. Nair dan Datuk Param Cumaraswamy sebelum meninggalkan kompleks terbabit setengah jam kemudian.

Karpal bercakap kepada pemberita pada pukul 5.40 petang selepas menemubual mereka.

Pada 8 Ogos lalu, Hakim Mohamad Zabidin membenarkan permohonan Anwar untuk menemu bual 15 saksi termasuk Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, isterinya Datin Sri Rosmah Mansor, Musa, Rodwan dan 11 orang lagi.

Hakim turut menetapkan 15 hingga 26 Ogos bagi kes pembelaan. Pada mulanya mahkamah menetapkan 8 hingga 26 Ogos dengan Anwar dijadual sebagai saksi pertama memberi keterangan.

Di akhir kes mereka, pendakwaan menawarkan 71 saksi, termasuk Najib dan Rosmah. Pihak pembelaan memilih untuk menemu bual hanya 25 orang dan setakat ini, hanya lima orang yang telah pun ditemu bual.

Syabas PM, Peguam Anwar panggil, PM datang! Harap selepas ini Anwar akan terima cabar dr YB Zulkifli Nordin yang menawarkan dirinya untuk menjadi saksi kes liwat Anwar.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Analisa Kumbang

Posted: 13 Aug 2011 03:34 AM PDT

Analisa Kumbang


Mesti Tonton Video ! Gadis Misteri Mengandungkan 3 Anak Calon BN Di Tenang !!

Posted: 13 Aug 2011 03:28 AM PDT


Mohamad Azahar Ibrahim adalah calon BN di DUN Tenang, Johor! Pencalonan Mohd Azahar dilihat sebagai membuka lembaran baru bagi parti UMNO/BN kerana pencalonan tersebut tidak berasaskan kepada jawatan tertinggi parti di kawasan tersebut.

Kumkumapoovu 1 August 2011

Posted: 13 Aug 2011 03:22 AM PDT

18SX : Buat apa tu bro ? Ermm..I baru buat buah dada !

Posted: 13 Aug 2011 03:17 AM PDT

Klik untuk besarkan imej - Mohd Ashraf Abd Aziz, 25 tahun menggemparkan negara, wajahnya terpampang di muka hadapan akhbar. Perhatikan gambar Ashraf di Harian Metro. Jika tidak mengetahui identiti sebenarnya, pasti kita menganggap dia perempuan sejati. Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Yazid Mustafa menolak permohonannya untuk menukar nama kepada Aleesha Farhana. Itu fakta !

Saya percaya lebih ramai lagi lelaki berperawakan bak perempuan di negara ini. Sebilangan mereka mendakwa telah menjalani pembedahan menukar jantina samada di Singapura atau Thailand. Jika pembaca melintasi Lorong Haji Taib, Kuala Lumpur, pada waktu malam, golongan sama bersidaian di tepi rumah kedai, menjaja bentuk tubuh kekadang kelihatan lebih seksi berbanding perempuan sebenar.

Mereka berbangsa Melayu, India dan Cina. Malah kini pondan Indonesia atau digelar 'bencong' di negara asal juga didapati aktif menawarkan servis seks kepada pelanggan, baca di sini. Mac 2010, sewaktu berada di Jakarta, saya bertembung bencong mabuk dan selamba cuba menggoda kru saya, klik di sini untuk membaca kisahnya.

Majoriti pondan bersifat pemalu pada waktu siang. Barangkali kerana solekan pada wajah telah dibasuh manakala coli dan g-string mereka telah dimasukkan ke dalam mesin basuh. Apapun, saya juga yakin bukan semua pondan terbabit dalam kegiatan tidak bermoral.

Pada masa sama, tidak dapat dinafikan sebilangan pondan menyerlah dalam kerjaya sebagai mak andam dan bidang kerjaya lain. Namun bilangan mereka tidak begitu ketara. Jika diperhatikan, pondan tidak gemar menggunakan nama sebenar. Mereka memilih nama kedengaran manis jika dipanggil.

Puteri Umno mana yang 'main' lancau tu ?

Posted: 13 Aug 2011 03:14 AM PDT

Gempar lagi..! Kemelut skandal dan seks. Belum reda isu Robengah, kes 10 perempuan dikangkang, Soi Lek, kini puteri Umno pula ambil tempat. Wow ! Gelandangan sungguh puak-puak toghut sekarang ini. Enak saja di'tut-tut' dan men'tut-tut'.

Kali ini Sidang Men'tut-tut' (baca seks la tu..) berkumandang syiokkk di Pulau Mabul, macam sebutan Sabul saja..hahaha..!!


Apa macam ? Pihak UMNO kena jelaskan segera...ada betul kah ? Adengan syiokkk itu sedang dan telah berlaku..? Pokok tak akan begoyang, jika tiada angin yang bertiup. Baca laporan dari Sabahkini.net dibawah. PANASSS..!

Kenapa Razali diugut mati, kalau DAP tak bersalah?

Posted: 13 Aug 2011 03:13 AM PDT

Razali telah bertaubat dari kesilapan masuk DAP dan kini dia masuk Perkasa. Mari kita ingat kembali isu ini:


Mohamed Razali terima ugutan bunuh

PULAU PINANG 2 Jun - Ahli DAP Jelutong, Mohamed Razali Abdul Rahman yang mendedahkan mengenai pertemuan paderi-paderi di Pulau Pinang telah membuat laporan polis kerana menerima ugutan bunuh.

Nota ugutan bunuh berbunyi "Lu jaga mati" itu yang ditulis dengan dakwat merah telah ditemui oleh Razali di hadapan pintu rumahnya.

Adalah dipercayai ugutan bunuh tersebut mempunyai kaitan dengan laporan polis yg dibuat oleh Razali mengenai wujudnya pertemuan paderi di Pulau Pinang tempoh hari.

Sepenuhnya di Pisau sini
Bagi GAD apa yg berlaku ini menunjukkan bahawa DAP sanggup menggunakan apa saja cara untuk menutup tembelang mereka yg telah pecah. Inilah masalahnya apabila menggunakan sistem komunis. Komunis akan menghukum ahlinya termasuk dibunuh jika didapati ahlinya itu belot atau cuba menyatakan kebenaran.

Cara menakut-nakutkan orang dengan ugutan bunuh itu menunjukkan DAP semakin kepanasan lebih-lebih lagi yg membongkarkan isu paderi tersebut adalah ahlinya sendiri. Pasti mereka kini malu besar dan kering idea untuk mencipta pembohongan baru kerana rakyat sudah tahu kisah yang sebenar.

Petikan dari Gerakan Anti DAP sini.


MPP betul kata ini cara komunis. Ingat tak ka

Fate of Khmer fishes - Poem in Khmer by Chhaya Khemarak

Posted: 13 Aug 2011 03:11 AM PDT

He says: "The only logical progression is to work towards a global cessation of hostilities on Peace Day -- from violence in our homes and schools, through to armed conflict."

BERTUDUNG TETAPI TIDAK MENUTUP AURAT

Posted: 13 Aug 2011 03:10 AM PDTSebuah hadith : "Dari Jarir bin Abdullah, ia berkata: Saya bertanya kepada Rasulullah s.a.w. tentang melihat (aurat wanita) secara tiba-tiba tanpa sengaja. Maka jawab Nabi: Palingkanlah pandanganmu itu!" (Riwayat Ahmad, Muslim, Abu Daud dan Tarmizi) – Iaitu, Jangan kamu ulangi melihat untuk kedua kalinya sebagainya datang dalam hadith Nabi kepada Sayyidina Ali r.a.

Dalam hadisnya yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah, Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Ada dua golongan dari ahli neraka yang belum pernah saya lihat keduanya itu: (l) Kaum yang membawa cambuk seperti ekor sapi yang mereka pakai buat memukul orang (penguasa yang kejam); (2) Perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang, yang cenderung kepada perbuatan maksiat dan mencenderungkan orang lain kepada perbuatan maksiat, rambutnya sebesar punuk unta. Mereka ini tidak akan boleh masuk syurga, serta tidak dapat akan mencium bau syurga, padahal bau syurga itu tercium sejauh perjalanan demikian dan demikian." (Riwayat Muslim)

Mereka dikatakan berpakaian, karena memang mereka itu melilitkan pakaian pada tubuhnya, tetapi pada hakikatnya pakaiannya itu tidak berfungsi menutup aurat, karena itu mereka dikatakan telanjang, karena pakaiannya terlalu tipis sehingga dapat memperlihatkan kulit tubuh, seperti kebanyakan pakaian perempuan sekarang ini. ( Al-Halal Wal Haram Fil Islam, Dr Yusof Al-Qaradawi)

TERBONGKAR! Isu Gereja DUMC : Bukti & Dokumen Di Buang Dalam Sampah !

Posted: 13 Aug 2011 03:08 AM PDTSikap apologetik oleh kerajaan negeri dan MB, mengagal dan melemahkan penguatkuasaan oleh JAIS

Ini akan beri peluang yang terbuka kepada org bukan Islam untuk mendakyahkan agama mereka dikalangan orang Islam. Ini akan mengeruhkan suasana dalam negara kita.

Di peringkat NGO juga, kita amat kecewa dengan laporan media, Malaysiakini, Malaysian Insider, yang memberikan laporan salah kepada rakyat di luar sana.

Mengatakan bahawa Jais telah serbu, sedangkan tidak ada sebarang serbuan, penguatkuasa JAIS hanya periksa, atas aktiviti adanya orang Islam di sana.

Sebagainya gambaran yang disampaikan termasuk dari Istana, oleh wakil-wakil pihak gereja, dan media bukan Islam menggambarkan seolah-olah JAIS bertindak begitu rakus.

Perkara-perkara sebegini amat mendukacitakan kita. Dan diperingkat kita. Selepas kita dapat maklum balas JAIS mengenai proses daripada permulaan pemeriksaan dilakukan.

Tidak ada sebarang serbuan, keganasan, bahkan penangkapan, tetapi gambaran yang disampaikan oleh media, dan laporan yang disampaikan kepada pihak Istana terlalu berbeza.

Kita rasa ini tidak beretika sama sekali.

Perkataan serbuan itu ganti dengan pemeriksaan. Buka pintu dialog, dan periksa kad pengenalan sahaja… akan dibawa ke mahkamah.

Tidak ada tangkapan, hanya periksa IC sahaja. Terdapat juga di sana motto "matlamat utama pihak gereja adalah mengkristiankan seluruh warga dunia".

Formula yang diguna pakai adalah mencari mereka yang memerlukan bantuan samada bantuan kewangan atau sebagainya.

Tarik hati mereka, rapatkan diri dengan target groups, akhirnya mereka akan di Kristiankan secara halus.

Kita dedahkan supaya umat Islam bersatu hati menyekat perkara ini.

Motto ini ada dalam gereja.
Setiausaha Agung Persatuan Imam,Pegawai Masjid dan Penolong Pendaftar Nikah Selangor (Pimpinan), Fakurruddin Eshak

Persatuan imam, kami menyokong tindakan JAIS bukan itu sahaja perlu ada satu satu undang-undang (supaya) pihak berkenaan yang melakukan jenayah, melanggar Perlembagaan.

Kita beri kebebasan untuk mengamalkan agama mereka , mereka tidak ada hak untuk sebar agama kepada umat Islam.

Kita perlu ada undang-undang jika premis itu ada upacara untuk memesongkan akidah, kita mesti ambil tindakan.

GEMPAR! PENDEDAHAN DOKUMEN SALAHGUNA KUASA KERAJAAN SELANGOR DALAM ISU GEREJA HARAM! MESTI BACA

Posted: 13 Aug 2011 03:07 AM PDT

Macam-macam sudah kita bongkarkan pasal isu gereja DUMC ni, baru-baru ini bila MBPJ dapat aduan bahawa gereja tersebut takde kelulusan untuk buat gereja maka ramai portal dan blog pakatan anak haram mengatakan ini semua adalah fitnah!

Kali ini kita bawakan dokumen sah mengenai campurtangan kuasa ghaib yang tidak mahu gereja yang penuh kontroversi tu disita. Sekarang ni kami akan dedahkan dokumen sebagai bukti bagaimana Pakatan Anak Haram kat Selangor ni menyalahgunakan kuasa.

Tengok dan baca dokumen kat bawah ni:


Korang tengoklah sendiri, bagaimana Pakatan Anak Haram menyalahgunakan kuasa yang diamanahkan rakyat kepada mereka, seperti yang telah berjuta kali aku sebutkan sebelum ini, DAPig ni memang parti Kristian dan mereka menjadi lebih kuat dengan adanya orang seperti Khalid Gereja Samad dan Khalid Gagap the Father!

Wahai kakitangan kerajaan sekalian, korang tengoklah sendiri bagaimana Ronnie Liu boleh cakap dia akan tukarkan sesiapa yang menjalankan operasi pernyitaan Gereja Haram tersebut! Dulu korang bukan main sokong lagi kan Pakatan Anak Haram ni kan? Sekarang lu orang rasa la, belum dapat negara lagi ni, baru negeri je...

Chhit Sovanpanha at Restaurant Tong Por, Montreal, Canada - August 19th, 2011

Posted: 13 Aug 2011 03:04 AM PDT


PAS Pro Evangelis?

Posted: 13 Aug 2011 01:37 AM PDT


The mainstream churches support IRAD action, I argue apahal Khalid come? Khawarij PAS is more to the evangelical church allegedly pro convert Muslims in this country.


PAS eat better able to vote as long as religious prostitutes to gain kuasa.Kononnya take the middle path and ignore the claims IRAD Hasan Ali. It was as depicting one win and earn profits in the perception of openness towards Christians Khawarij PAS.


Mainstream churches shy away from independent evangelical churches who allegedly tried to 'convert' Muslim country, said a leader of the Protestant churches.

He told me that the mainstream churches were disappointed with some Christian groups because they do not sensitive to other religious communities when sharing their faith.

"We have cases where Hindus complain about Christians too are demanding," said the leader, adding, Muslims, Buddhists and Sikhs are also making such complaints.

"But all these cases, where Christians share (their beliefs), are not intended to force or other trust as something bad," he did not want to be identified on the ground during the very sensitive issue.

This view emerged during the controversy following the raid of the Selangor Islamic Religious Department (Jais) on the Damansara Utama Methodist Church near Manila last week on a complaint that there are efforts to convert Muslims.

Therefore he said, current developments indicate that there are churches which act as an independent group, do something that could possibly affect the relationship of church and other communities.

"Therefore, the churches felt that while they have the right to profess their faith, there should be close cooperation between the church and the attitude of accountability," he said.

Community Christian 9.2 percent of Malaysia's population.

According to Vatican statistics, Catholics comprise three per cent. Protestant covers six per cent, while the minority is the independent evangelical groups.

Senior church leaders also said that mainstream churches are also concerned with claims of how some independent evangelical church can convert Muslims.

"If someone asks gospels, they will give," he said.

The source adds such an independent Christian groups include a group of sects, including those from other countries.

Indonesian man's sex organs chopped off

Posted: 13 Aug 2011 01:16 AM PDT


If you feel does not fit in melakoni sex then you should not be forced. tipsnya this is by refusing sexual relations with her husband subtly If you feel sick each sex, means that there is cause, the cause may be physical or psychological. Sure to know what the cause. Through proper evaluation and examination will be known the pain it causes. Some physical causes, among others, there is no reaction of the vagina and inveksi pelendiran on the genitals or surrounding areas. May also perlendiran vaginal sexual arousal does not occur because you are blocked. Another cause of disillusionment among the psychic's husband, sexual ketidakpuasa before, and stress. Before the pain is gone, you should not have sexual relations. If circumstances...

VIDEO SEKS CARA ARTIS INDONESIA HOT MENOLAK M

Posted: 13 Aug 2011 01:10 AM PDTIf you feel does not fit in melakoni sex then you should not be forced. tipsnya this is by refusing sexual relations with her husband subtly


If you feel sick each sex, means that there is cause, the cause may be physical or psychological. Sure to know what the cause. Through proper evaluation and examination will be known the pain it causes.

Some physical causes, among others, there is no reaction of the vagina and inveksi pelendiran
on the genitals or surrounding areas. May also perlendiran vaginal sexual arousal does not occur because you are blocked. Another cause of disillusionment among the psychic's husband, sexual ketidakpuasa before, and stress.

Before the pain is gone, you should not have sexual relations. If circumstances had allowed Teru psychosexual trauma you will experience worse. Today was actually due to the trauma you've experienced it, so afraid of each going to bed, afraid of her husband demanded sex.

There is no way other than doing the following steps: 1) dare to explain to the husband that you are experiencing sexual dysfunction, and should receive treatment, 2) explain to the husband, in this state you should not have sex, 3) ask for your understanding husband that rejection is not means will not fulfill its obligations as a wife, but to talk due to worse, 4) be further consultation to experts.

Do not wait any longer. The longer allowed, even worse that you will experience. That is, will arise from the sexual life worse for you and your husband.

Malaysian school girl earns over $10,000 from selling body

Posted: 13 Aug 2011 01:09 AM PDTWHILE other students went to the arcade during their holidays - she sold her body. A secondary school student in Malaysia made 30,000 ringgit ($12,200) by prostituting herself during the year-end school break in 2010, reported Malaysian newspaper China Press. The student from Kuala Lumpur allegedly charged customers 250 ringgit to 800 ringgit each time so that she could indulge in luxury items. "I have sex at least five times a day. However, I take a week's break each month," she told the China Press. She said that she cut down on her sexual activities this year to concentrate on her Malaysian Certificate of Education exam - an equivalent to the GCE O Level exam. The newspaper also reported that the girl was among many students who used...

RAJA GAY SEKS SEJENIS MALAYSIA GAME OVER

Posted: 13 Aug 2011 01:07 AM PDT


Oleh kerana dilambung Tsunami Impak Maksima, nampaknya kes video seks PORNO yang dipertontonkan, macam satu CHECKMATE untuk Politik Anwar untuk meneruskan pembohongannya terhadap rakyat.

Tak lama lagi pula akan tersiarlah pula gambar-gambar seks PANAS Si PORNO Anwar dalam masa terdekat ni, tetapi betul ke video seks Anwar dijual di Petaling Street..??

Kalau dah ada makin terbelit lah Anwar dalam kancah penipuannya apabila rakyat sendiri yang akan menjadi hakim menentukan siapakah pelakon PORNO yang dimaksudkan.

Betul ke perut dia buncit..?? Betul ke video seks PORNO itu Anwar..??

Ini dia video seks yang bersangkut paut dan terlibat dengan "Buku Jing-GAY".

JANGAN PANDANG REMEH KELAB "GAY" - JAKIM

Posted: 13 Aug 2011 01:06 AM PDT

Jangan pandang remeh kelab "gay" atau seks songsang remeh kerana ianya boleh mencalar imej Malaysia sebagai negara Islam.Ketua Pengarah Kemajuan Islam Malaysia ( JAKIM ) Datuk Wan Mohamad Datuk Sheikh Abdul Aziz berkata,ancaman sangat berbahaya lebih daripada gejala najis dadah.

"Budaya seks sonsang itu bagaikan Virus yang cepat merebak diebabkan didominasi oleh golongan Profesional yang kehilangan hala tuju dan jati diri."Mereka sebenarnya menjadi mangsa yang terperangkap drngan pemikiran songsang yang diimport daripada luar negara,"katanya.

Wan Mohamad berkata, rakyat perlu bersatu dalam menyekat budaya itu daripada terus menular merosak akhlak dan jiwa rakyat ini. - Petikan SinarHarian

Semakin ramai berani mengaku terlibat seks songsang seolah trend baru

Posted: 13 Aug 2011 12:59 AM PDT


Culture unnatural sex is a threat to the country and immediate action should be taken to prevent it from continuing to develop into a chronic disease to the community.

Director General, Department of Islamic Development Malaysia (JAKIM), Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz said, the event is not only a threat to the nation but also a negative impact on social development.

He said, more bold to make confession involved in sexual activities in public as the inverse of the on-line and it is a very unhealthy development.

So far, the information obtained so far, those who stuck with the sexual activities that reverse the growing area are among the lecturers in institutions of higher learning (IHL) is also stuck with immoral activities, this has been by has become a new trend today.

Therefore, Jakim should take the more aggressive action to each state Islamic religious departments to monitor and initial examination to prevent the spread of unhealthy culture in the country.

Malaysian school girl earns over $10,000 from selling body

Posted: 12 Aug 2011 09:17 PM PDT

WHILE other students went to the arcade during their holidays - she sold her body. A secondary school student in Malaysia made 30,000 ringgit ($12,200) by prostituting herself during the year-end school break in 2010, reported Malaysian newspaper China Press. The student from Kuala Lumpur allegedly charged customers 250 ringgit to 800 ringgit each time so that she could indulge in luxury items. "I have sex at least five times a day. However, I take a week's break each month," she told the China Press. She said that she cut down on her sexual activities this year to concentrate on her Malaysian Certificate of Education exam - an equivalent to the GCE O Level exam. The newspaper also reported that the girl was among many students who used...

Kenapa Baru Sekarang Timbul Penggunaan Pembesar Suara mengganggu Tidur orang Lain

Posted: 12 Aug 2011 09:15 PM PDT


Walaupun Mufti Perlis Dr Juanda Jaya semacam menyokong pengharaman penggunaan pembesar suara ketika bacaan al-Quran pada waktu subuh di masjid dan surau tetapi persoalannya kenapa baru sekarang perkara itu dibangkitkan.

Yang paling menarik perkara hukum ini timbul setelah Pulau Pinang diperintah oleh DAP dan beberapa bantahan telah dilakukan oleh beberapa pemimpin DAP.

Apakah ulamak kita mengamalkan sunnah Nabi setelah mendapat bantahan dari kaum kafir. Kenapa perkara ini tidak diharamkan diseluruh negara.

Mengikut Dr Juanda "Amalan pasang mikrofon kuat waktu sebelum subuh adalah bertentangan dengan sunah Nabi SAW kerana ia mengganggu orang yang sedang tidur. Perbuatan mengganggu ini adalah haram dan berdosa.

Jika beliau tahu perkara itu adalah berdosa kenapa beliau tidak mengharamkan penggunaan pembesar suara di negeri Perlis.

Bad Girls Club: What am I going to do with you

Posted: 12 Aug 2011 08:09 PM PDT
Young women watching shows like this are still developing their social strategies, and when they see girls treating eachother this way, why should they ever resort to sisterhood? This show is literally a showcase for nasty, bitchy, substance-induced stupors that people see as funny and pathetic. Or, as an effective way of acting in the real world. In shows like this, there is no support. Women form alliances on the show (Survivor trick) but that's only because they don't have another choice. Women are naturally social animals and form friendships based on mutual liking. But mutual hating? That is some nonsense. Three of the women are driving in a car together, talking about how "piggy" one of the girls in the house is and...

The Oldest Profession In The World, In Malaysia

Posted: 12 Aug 2011 08:05 PM PDTb

a

k

j

i

h

g

f

e

d

c

Check out the faces of its patrons. LOL!!! I bet if the girl pours them drain water, they'll happily gulp it down thinking its teh tarik.

Malaysian school girl earns over $10,000 from selling body

Posted: 12 Aug 2011 08:03 PM PDT


WHILE other students went to the arcade during their holidays - she sold her body. A secondary school student in Malaysia made 30,000 ringgit ($12,200) by prostituting herself during the year-end school break in 2010, reported Malaysian newspaper China Press. The student from Kuala Lumpur allegedly charged customers 250 ringgit to 800 ringgit each time so that she could indulge in luxury items. "I have sex at least five times a day. However, I take a week's break each month," she told the China Press. She said that she cut down on her sexual activities this year to concentrate on her Malaysian Certificate of Education exam - an equivalent to the GCE O Level exam. The newspaper also reported that the girl was among many students who used...

Book that never saw daylight

Posted: 12 Aug 2011 07:59 PM PDT

Sex sells, as they say -- in movies, TV serials and books. David Brazil's book No Money, No Honey was purportedly a best-seller in Singapore, Malaysia and a few other countries. First published in 1998, it examined the sex industry in the squeaky clean island republic across the Causeway. Sex hotspots like Geylang and Orchard Tower were vividly described. The book went through four annual reprints without any updating, with David laughing all the way to the bank.

After having read it, I had wanted to emulate his daring efforts, in the hope of making a quick buck. So I hatched a plan to write a book of the same genre called Bachelor's Guide to Kuala Lumpur, using the pseudonym "Eric Schubert." When I approached a publisher with the idea, he was interested. On my second visit to his Bangsar Baru office, he wasn't only interested, he was excited. He revealed that through his sources, he had checked the sales figures for No Money, No Honey, and they were pretty impressive. Rubbing his hands gleefully, he added: "If this book sells, we can come up with a series -- another on Bangkok and even a third on Manila!"

Two months of field research, interviews and writing passed before the manuscript was completed. Alas, it was sheer ecstacy to hold the hot-from-the-press final product in my hands. In a sense, my book was not a quintessential sex guide as nightspots for business entertainment, dating and drinking; spas for pure relaxation; and dangdut lounges for dancing were also covered. When it came to true-blue sinful spots, their real names and addresses had been changed.

A month later, I visited my publisher again. He broke the bad news. Major book retailers whom he had approached refused to take Bachelor's Guide to Kuala Lumpur. As a veteran in publishing, he was nonplused. Why No Money, No Honey could be sold in Malaysia but not Bachelor's Guide to Kuala Lumpur? Vulgar language was not used; neither was there any erotic prose. Was it because our book retailers were scared of running foul of the law by seemingly promoting prostitution? Was it because it would give KL a bad image? Well, whether one likes it or not, all foreign visitors to our capital city knows an underground sex industry exists. Anyway, all my efforts went down the drain. My Bachelor's Guide to Kuala Lumpur, written ten years ago, never saw the light of day.

Recently, I read a paperback titled Undercover in Jakarta by Moamar Emka, which saw sales of 200,000 copies in Indonesia. Written in English, it chronicled the writer's sex adventures in Jakarta. I am once again tempted to do another take on our capital city's sleazy hotspots as well as clean nightspots. Any courageous publisher out there? Maybe times have changed.

HOT! What Wardina this article merepek church issue?

Posted: 12 Aug 2011 05:34 PM PDT

This is another one who did not understand the issues DUMC church and try to distort the truth. Let it go pi liberal talk Ostat Malaysiakini, Dr Asri aka Dr MAZA have a highly confusing statement at all, and contrary to the scholars and muftis.

Yes indeed we are concerned that the religious authority of the Muslims to go to church because if it was not strong faith and religious knowledge, but their minds are easily turned to lead to apostasy. But surprisingly, very Wardina awat dumb, which I liken this to the issue of apostasy DUMC prohibits non-Muslims entering the mosque.

Since any non-Muslims are prohibited to enter a mosque? At the National Mosque, every day there is tourists present but they wear cover and not allowed to enter the mosque's main prayer space, because in large faces. Like the DAP assemblyman in mosques and prayer tazkirah in space, it was sacrilegious but clearly trying mempolitikan mosques places of worship for Muslims.

So here, to Wardina, if you do not know what to try nobody here has spoken bercakap.Mufti Muslims must defend the faith not want to see Malays enjoy the church receive aid by the priests

Klip video panas dan ghairah dari artis Malaysia !

Posted: 12 Aug 2011 04:58 PM PDTIni apa kejadahnya video klip ini hot 18 SX versi Melayu ini yang dilakonkan pelakon Gambit Saifullah ( drama Asmara dan Awan Dania ) ini . Dengan tarian seksi , baju tidur , serta aksi ghairah berpelukan ini ...

Apa mesej yang hendak disampaikan oleh pengarah video ini ? Memang memalukan bila seorang pengarah Melayu bikin video seperti ini ..

SENJALIZA

Posted: 13 Aug 2011 03:22 AM PDT

SENJALIZA


HUBUNGAN ETHNIK DI MALAYSIA: Kenapa 5 tahun terakhir ini terlalu merosot?

Posted: 13 Aug 2011 01:02 AM PDT

 Kenapa hubungan ethnik merosot sejak 5 tahun yang lalu?
KUALA LUMPUR, 12 Ogos — Rakyat Malaysia berpandangan bahawa hubungan etnik di negara telah mengalami kemerosotan berbanding situasi lima tahun lalu, demikian menurut hasil kajian terbaru kendalian Merdeka Center hari ini. - Baca selanjutnya di sini...
Hubungan kaum yang amat malang di negara ini berlaku puluhan tahun yang lalu. Kemuncak perhubungan kaum yang terburuk itu berlakulah peristiwa 13 Mei. Umumnya kenapa? Kerana wujudnya PEMBANGKANG yang naik junjung!

Sejak merdeka, kita bangga kerana Malaysia menjadi contoh Negara yang bersifat Majmuk, Colorful Country dan digambarkan sebagai "unity in diversity". 

Bagaimanapun, keadaan ini berubah selepas PRU12. Kenapa? Jawabnya mudah: Kerana PAKATAN PEMBANGKANG naik junjung dan sudah mengenepikan soal-soal perpaduan. APA yang utama  bagi Pakatan Pembankang ialah MENDAPATKAN KUASA. Jika tidak dapat kuasa melalui PRU, mereka berusaha menggunakan kaedah, method dan pendekatan lain yang setimpal dengan RAMPASAN KUASA!

Mana 169? Mana I have the numbers? Kenapa lakukan kerja terkutuk seperti SIODOMI II DAN MELANGGAN CHINA DOLL SEHINGGA keluarnya Video Sex Panas....NOW resorted to dengan apa cara sekalipun walaupun terpaksa menggadai maruan keluarga, bangsa agama dan tanahair! asalkan jadi Perdana Menteri...INILAH DOSA BESAR ANWAR KEPADA RAKYAT MALAYSIA TANPA MENGIRA AGAMA, BANGSA DAN ANUTAN POLITIK dan seumpamanya.....Inilah PUNCA UTAMA hubungan ethnik di Malaysia sejak 5 tahun kebelakangan ini merosot.....

BERHENTI BERHARAP

Posted: 12 Aug 2011 10:26 PM PDT

Bo Syn Lin, Elizabeth Wong dan Maria Ozawa-Apa persamaan dan perbezaan yang anda nampak? Apakah ini tanda-tanda menyemaraknya rasa hormat mereka terhadap Islam?..
(Rujuklah wahai saudara-saudaraku dalam PAS: Ingatlah firman Allah Taala:يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِكُمْ لَا يَأْلُونَكُمْ خَبَالًا وَدُّوا مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الْآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ (118) هَا أَنْتُمْ أُولَاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَلَا يُحِبُّونَكُمْ وَتُؤْمِنُونَ بِالْكِتَابِ كُلِّهِ وَإِذَا لَقُوكُمْ قَالُوا آمَنَّا وَإِذَا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ (119)

Usaha pemurtadan penganut Agama Islam yang menjadi isu hangat sejak akhir-akhirnya memberi cabaran yang hebat kepada kepimpinan PAS untuk membuat keputusan dan pendirian, Hingga ke saat ini, pemimpin PAS tidak memberikan pendirian yang konkrit mengenai gerakan memurtadkan beberapa individu Islam oleh pihak gereja khasnya Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC).

Apa yang PAS dan penyokongnya cuba agung-agungkan dan harapkan ialah penerimaan, pemahaman dan penghormatan rakan kongsi mereka yang bukan beragama Islam dalam Pakatan Pembangkang. Kemuncak dari kebanggan mengharap ini, PAS telah memberi LGE tittle seperi Khalifah Abdul Aziz. Selain itu PAS juga bangga kerana Nga Koh Ham berucap dalam kempen pilihanraya dengan quote Surah dalam Al Quran. maka bertambah-tambahlah MENINGGILAH harapan PAS!

Benarkah sehingga kini, selama PAS-DAP-PKR "berpakat" dalam Pakatan Pembangkang, telah menyemarakkan rasa hormat dan pemahaman rakan kongsi PAS yang bukan berugama Islam dalam Pakatan Pembangkang terhadap Islam!.?

Bukankah sejak awal lagi DAP telah mengambil masa yang panjang "long cooling up period" sebelum memujuk PAS mengguggurkan Pembentukan Negara Islam dan menukarnya ke Negara Kebajikan!?

Berhentilah berharap...tindak tanduk mereka lebih kepada dapat melemahkan aqidah pengikut PAS dan "Melayu Islam" sehingga PAS telah banyak mengorbankan ideologi dan maruah kerana PAS telah TOLERATE telalu banyak perkara yang TIDAK BOLEH ditolakansurkan!

MENIFESTO PRU 13?

Posted: 12 Aug 2011 07:32 PM PDT

 PPR ke 13 semakin menjadi tajuk perbincangan harian sejak akhir-akhir ini. Sebahagian sudah mencanangkan 111111 atau sebelas, sebelas, sebelas atau 11 haribulan November, tahun 2011. Haha. Cantek nombor itu!

Apapun yang berlaku PRU13 tetap akan diadakan dalam sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi. Pertanda-pertanda yang dapat dilihat bahawa PRU semakin hampir ialah:-
 • Kerajaan telah bayar bonus kakitangan awam
 • Kerajaan mula menghulurkan bantuan ke sekolah-sekolah missionary
 • Pembangkang dalam keadaan yang bercakaran sesama mereka
 • Sekatan harga barangan keperluan awam diperketatkan
 • Perayaan Hari Raya - gambaran perpaduan
 • Hari Cuti Sekolah
 • Pertumbuhan ekonomi menjadi stabil dan kukuh terutama apabila nilai matawang negara menjadi kukuh berbanding matawang utama dunia.
 • Konvensyen parti-parti diadakan...dan banyak lagi...
MENIFESTO...tidak akan ada menifeto PRU seperti gambar di atas....

anakbukitgantang says

Posted: 13 Aug 2011 03:21 AM PDT

anakbukitgantang says


Elak bersubahat dengan FB Road To Putrajaya (RTPJ)

Posted: 12 Aug 2011 06:44 AM PDT


Bismillah hirrahman nirrahim. Tidak akan terjadinya sesuatu perkara tanpa kehendak dan keizinan Allah SWT. Kita merancang tapi Allah Maha Perancang. Itulah hakikat yang wajib diterima oleh golongan yang beriman kepada agama Allah.


Diringkaskan cerita, saya menyertai Grup Road To PutraJaya (RTPJ), sebuah kumpulan sosial FB kerana mempunyai matlamat mendokong cita-cita perubahan tampuk pemerintahan Putrajaya daripada BN kepada PR. Pada awalnya, saya sekadar menjadi ahli biasa.

Namun atas permintaan orang yang meletakkan dirinya sebagai bos dan tuan ampunya yang mengilhamkan RTPJ, saya dijadikan sebagai salah-seorang 'admin'. Terdapat seramai 12 orang admin yg dipertanggungjawabkan oleh bos RTPJ.


Pada peringkat awalnya, segala-galanya berjalan baik. Saya mempromosikan RTPJ melalui artikel-artikel yang saya ulang-siar di weblog M@RHAEN. Selain itu, saya menambah masuk seberapa ramai rakan daripada page Laman Marhaen yang mempunyai lebih lima ribu rakan.


Daun Ketum sebenarnya lambang daun ganja 
Admin RTPJ berkomunikasi melalui in-box FB dan dalam banyak hal, saya sekadar membaca mesej-mesej kiriman mereka dan sesekali memberikan respons bila perlu. Namun begitu, adakalanya mesej-mesej yang dikirimkan menimbulkan kesangsian apabila ada di antara mereka termasuk bos RTPJ memperkatakan mengenai minuman air daun ketum. Tak mengapalah. Mungkin mereka hanya bergurau dengan memasukkan istilah 'air ketum' atau sering ditulis 'kay tom' sebagai cara melepaskan tension/tekanan kerja. Saya pun tidaklah mengambil kisah sangat.Kemasukan ahli RTPJ semakin rancak menjelang Perhimpunan BERSIH 2.0. Beberapa hari sebelum perhimpunan BERSIH, ahli RTPJ telah melebihi 10,000 orang.


Sehari selepas selesai perhimpunan BERSIH 2.0, iaitu pada 10 Julai, saya dikejutkan dengan kehadiran sekeping foto yang bertajuk 'friendship' di mana seramai tujuh orang kuat RTPJ duduk bersama di meja yang menghidangkan minuman keras. Daripada tujuh orang, empat beragama islam termasuk bos RTPJ. daripada pengamatan saya, hanya seorang yg kelihatan segelas Cuppucino di hadapanya manakala yg lain, jenis minumannya agak meragukan. (gambar di bawah)

Hanya 1 orang Islam minum capucino (3 dari kiri) yang lainnya minum arak


Akhirnya saya telah memperolehi maklumat yang mengesahkan mereka minum minuman keras termasuk 'montoku' iaitu sejenis tuak - pastinya memabukkan dan haram diminum oleh orang Islam.

Selama beberapa hari cuba mencungkil maklumat daripada kalangan admin, akhirnya mendapat kepastian, memang minuman keras itu menjadi minuman biasa kepada bos RTPJ! Malah, menjelang perhimpunan BERSIH 2.0, air daun ketum adalah menjadi semacam 'minuman harian' para admin RTPJ yang berkumpul di rumah salah-seorang admin wanita Islam. Wanita inilah yang menyediakan rebusan air daun ketum dan dijadikan minuman harian mereka. Bos RTPJ pernah menggunakan gambar daun ganja sebagai profile picture yang didakwanya sebaga daun ketum!


Setelah menyedari ada yang sangat-sangat tidak kena dengan para admin (kecuali dua tiga orang), saya membuat keputusan untuk mengambil-alih sementara pengurusan RTPJ kerana tidak mahu ahli-ahli yang telah mencecah lebih 13 ribu orang terpedaya dengan pimpinan seorang 'peminum'. Setelah diambil-alih, saya telah mengeluarkan kesemua admin dan berjanji mengembalikan RTPJ kepada mereka yang 'lebih sesuai' untuk memimpin RTPJ.


Sengaja saya ambil-alih untuk tempoh 48 jam kerana saya pasti dalam tempoh itu, sudah memadai untuk mendapatkan input-input yang berguna apabila semua yang terlibat melepaskan perasaan marah dan geram. Dalam keadaan marah dan geram dan di bawah sedar, memang manusia akan bertindak dan mengeluarkan apa saja yang selama ini tersimpan dan tersembunyi daripada pengetahuan orang lain.

Yop Tulang Sakah berbaju merah

Maka timbullah ugutan-ugutan dari bos RTPJ - hendak memotong kesemua jari sesiapa yang telah mengambil-alih RTPJ. Dia akan lakukan sendiri! Wah, hebat - RTPJ sudah setaraf kumpulan mafia! Belum pun lagi dipilih menjadi pemimpin di PutraJaya, bos RTPJ sudah menunjukkan belangnya. Kalau dipilih jadi pemimpin, mungkin saya atau para penentangnya akan di'C4'kan! Beres!


Maka mengamuk sakanlah bos RTPJ menghantar SMS kepada semua admin. Mengamuk sakan sambil menyatakan sudah berbelas hari dia meninggalkan anak isteri demi menaikkan nama RTPJ! Mengamuk kerana meninggalkan keluarga tetapi bagaimana dengan meninggalkan solat lima waktu sehari semalam? Berapa lama pulak telah meninggalkan solat untuk menaikkan nama RTPJ? Rupa-rupanya, dia sudah ada jawapan seperti yang dipanjangkan oleh seorang sahabat.


Menurutnya, "Kesilapan manusia adalah: Mereka menganggap orang yang sembahyang lima waktu (sehari semalam) sebagai bersih!" Dengan lain perkataan, jika Islam tapi sembahyang tak cukup lima kali sehari pun, oklah tapi mau bersih! Orang Islam yang minum minuman haram pun, tak mengapalah, janji mau bersih! Aduh, ke mana RTPJ hendak di bawa?


Selepas kira-kira 48 jam, saya tunaikan janji saya untuk menyerahkan semula RTPJ kepada beberapa admin asal.


Suka kita bertanya manusia berpelajaran tinggi dan telah berusia 62 tahun (?) ini, akan tercapaikan hasrat untuk memotong sendiri jari-jari anugerah Allah kepada saya ini? Lupakah tuan, udara yang sedang tuan sedut keluar masuk ke dalam paru-paru tuan, juga, adalah anugerah Allah SWT.

Dalam usia sebegitu, ditambah dengan kandungan alkohol di dalam badan, sekiranya Allah 'sekat' kemasukan udara selama sepuluh minit pun, cukuplah. RTPJ entah ke mana, road to .... amat pasti. Sebagai orang Islam, setelah kita lupa dan tinggalkan Allah, jangan pula kita tambahkan lagi kemurkaan Allah dengan berlagak angkuh dan sombong. Itu bukan kriteria sebagai seorang pemimpin.


Pengerusi YADIM ditipu atau terbuta mata kerana perjuangan party? Dia menyertai Road To Putrajaya dan dilihat menyertai aktiviti RTPJ
Malu Pengerusi Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM), yang telah bekerjasama dengan RTPJ jika mengetahui perkara ini (gambar bawah). Namun, ada sebab mengapa Pengerusi YADIM suka bekerjasama dengan RTPJ, tapi perkara ini tak perlu dipanjangkan kerana tiada pengesahan kebenarannya.


Terfikir juga, jika seseorang itu berjuang atas nama Allah, sujud mengingati Allah lima kali sehari semalam, tak mungkin mengeluarkan kata-kata dan bertindak sedemikian. Meminjam tagline RTPJ, 'Yang benar jangan dipertikaikan, yang salah jangan diselindungkan'.


Kesimpulannya: Belum pun menjadi pemimpin di PutraJaya, sudah nak potong jari orang. Kalau jadi pemimpin nanti, nak kerat 18 atau C4kan saja sesiapa yang menentang?


Tidak akan terjadinya 'projek mengambil-alih RTPJ' tanpa kehendak dan keizinan Allah SWT. Begitu besar hikmahNya kepada yang mahu melihat dan tunduk kepada kebesaran Allah. Terima kasih kepada semua yang telah memberikan 'tip-tip awal', input, maklum-balas, menyampaikan maklumat, mengesahkan beberapa perkara agar apa yang diperkatakan, tidak menimbulkan fitnah. Sekiranya saya kehilangan jari-jari anugerah Allah ini, anda tahulah angkara siapa.


Kepada para sahabat Laman M@RHAEN, Weblog M@RHAEN, terpulanglah kepada anda sekiranya masih mahu kekal mempertahankan kemungkaran bersama RTPJ. Kepada anda yang telah menambah rakan ke RTPJ, pohon maklumkan kepada mereka mengenai perkembangan mutakhir ini. Apa-apa sekalipun, saya tetap sujud, berserah kepada perlindungan Allah SWT untuk meneruskan perjuangan berlandaskan amal makruf, nahi mungkar ini. Yang baik itu hanya daripada Allah dan segala kelemahan adalah daripada saya sendiri. Wassalam.


Catatan: Bos RTPJ telah memberikan respons dengan membuat analogi: "Kalau kita duduk semeja dengan Cina yang makan babi, maka kita pun akan dituduh makan babi." Dalam gambar di atas, bukan soal duduk dengan Cina tetapi di atas meja, lebih banyak gelas arak daripada Cuppucino. Lebih ramai pemimpin RTPJ beragama Islam daripada yang bukan-Islam. Bos RTPJ cuma beri analogi tanpa menafikan mereka minum arak.... Taktik LM 'mendiamkan diri' dan membiarkan bos dan admin RTPJ menyerang - amat berjaya dalam mengukukkan dakwaan. Mereka sendiri telah dan akan terus mendedahkan salah-laku dan kejahilan mereka.


Apa yang paling nyata, bos RTPJ (Yob Tualang Sekah - YTS) dalam pelbagai posting sama ada di blog atau di Grup FB - tidak berani bersumpah dengan nama Allah SWT bahawa DIA TIDAK MINUM ARAK - sama ada dalam gambar berkenaan atau pun di tempat-tempat lain termasuk maklumat terbaru diterima, di bilik hotel sebelum dan selepas Perhimpunan BERSIH 2.0. Sebaliknya, beliau hanya menumpukan kepada isu remeh seperti memberi nama LM sebagai Laman Marhum - untuk mengalih tumpuan. Kita cuma menunggu dia bersumpah mengatakan dia tidak minum arak kerana LM ada saksi dan saksi berkenaan sudah memberikan persetujuan akan membuat kenyataan sekiranya YTS menafikan beliau minum arak.


Yob, kalau nak jadi pejuang dan pemimpin, kami sokong TAPI bukan dengan minuman keras dan air daun ketum - yang didakwa dalam SMSnya sebagai 'minuman rakyat'. Kalau masih tak percaya, cuba dapatkan pengesahan daripada admin-admin RTPJ, Shah Kesuma Jaya (Islam) dan Johnson Dos @ Hazran Abdullah. Tapi, mereka pun sama-sama 'kaki minum'... Namun begitu, admin RTPJ Regi Lim yang jahil mengenai hukum-hakam agama Islam secara tidak disedari, sudah membuat pengakuan terbuka dengan bertanya "What has booze got to do with political struggle?". Beliau mempertahankan tindakan para admin RTPJ (termasuk bos RTPJ yang beragama Islam) minum-minum dan mabuk-mabuk. Beliau menyatakan perjuangan politik mereka itu lebih penting daripada mempersoalkan admin yang kaki mabuk.


Mereka terlupa kata-kata keramat pihak polis ketika melakukan tahanan: "You have the rights to remain silent or anything you say may be used against you in a court of law." Tak payah masuk court, di sini pun, komen-komen mereka (termasuk YTS sendiri) telah banyak memakan diri sendiri. Mereka perlu membaca 'Sun Szu Art of War'...... Lagipun, perkara ini terdedah atas kehendak Allah. Jika Allah berkehendakkan sesuatu terjadi, maka jadilah ia. Janganlah kita sebagai makhluk dan hambaNya cuba mempersoalkan tindakan Allah. Setiap kejadian Allah, mempunyai hikmahNya yang tersendiri. Wallahu'alam bissawab.


Sekiranya anda merasakan info ini berguna, terutamanya dalam menyelamatkan aqidah umat Islam yang menyokong dan bersyubahat dengan kegiatan kemungkaran terhadap Allah SWT, sila kongsi/share di Facebook masing-masing. Mudah-mudahan Allah akan merahmati usaha kecil kita mempertahankan kesucian Agama Allah ini. Amin.
-------------------------------------------------------------------------------
Warga FaceBook Pro-Pakatan: Anda yang menyertai Road To PutraJaya (RTPJ) melalui promo Laman M@RHAEN dan sahabat-sahabat Laman M@rhaen, Weblog M@rhaen, terutama yang beragama Islam, SILA TARIK DIRI daripada Grup berkenaan dengan segera.


--------------------------------------------------------------------------------


Dipetik dari Blog .marhaen.

PANEH MIANG

Posted: 13 Aug 2011 01:40 AM PDT

PANEH MIANG


Maniskah KUASA itu...

Posted: 12 Aug 2011 11:22 PM PDT

Kalau benar mengidam kuasa,
Hendaklah wajar tingkah dan cara.

Kalau kuasa hendak digengam,
Kebaikan orang jangan dihentam.

Kalau kuasa hati berkenan,
Jasa orang dinafi jangan.

Kalau kuasa hendak diraih,
amalkan budaya berterima kasih.

Impian berkuasa lekat dihati,
Hapuskan segala hasad dan dengki.

Kalau kuasa pilihan yang syumul,
Ikutlah cara yang paling betul.

Kalau kuasa mahu diburu,
Hindari prasangka jauhi cemburu.

Kalau kuasa impian utama,
Belajarlah sentiasa hidup bersama.

Kalau kuasa ingin dirampas,
Jangan rasa hendak menindas.

Kalau kuasa mahukan sungguh,
Buangkan sombong lemparkan angkuh.

Kehebatan kuasa ingin dilakar,
Aib orang jangan diselongkar.

Keinginan berkuasa sekiranya hadir,
Jangan suka mempersenda menyindir.

Kalau kuasa menjadi keutamaan,
Tingkatkan takwa kukuhkan iman.

Kalau kuasa diimpi dicita,
Jauhi matlamat menghalalkan cara.

Sebelum makan bacalah doa,
Doa dibaca sebagai pembuka,
Jika dosa diketahui juga,
Begitu juga adat buruk permainan kuasa.


Hasil nukilan pembaca Paneh Miang dari Pusat Dakwah Islamiah, Paroi

Taipingmali (tm)

Posted: 13 Aug 2011 01:24 AM PDT

Taipingmali (tm)


Breaking News: Kerajaan Pahang bakal ditipu oleh Lynas

Posted: 13 Aug 2011 12:57 AM PDT

Berita terkini yang diterima dari sumber saintis tempatan yang sedang membuat penilaian terhadap projek Lynas menyedari ada benda yang tak kena dalam projek tersebut. Lynas memberi jaminan projek tersebut adalah selamat.

Jika benar hasil kajian ini, ia mendedahkan bahawa Lynas berniat untuk menipu kerajaan negeri ingin menjatuhkan kerajaan BN Pahang?

Apakah ini agenda Anwar Ibrahim seperti yang dilakunya dalam projek udang galah di Kerpan Kedah, yang menimbulkan kemarahan rakyat terhadap Tun Dr Mahathir dan BN Kedah?

Kenapa Lynas tidak merancang projek tersebut di Kelantan, Selangor, Kedah atau Pulau Pinang? 

bersambung./......

Apa dah jadi dengan Aspan Alias?

Posted: 12 Aug 2011 11:29 PM PDT

Blogger Aspan Alias ingin masuk DAP ? 

Jalan lain untuk bina kepimpinan negara – Oleh Aspan Alias


DAP merupakan satu parti yang telah bangun dengan memberikan contoh yang baik dan memberangsangkan jika kita lihat dari kualiti manusia yang memimpinnya.

Kejayaan DAP menjadi kerajaan yang baik dan telus telah membuktikan kepada rakyat yang parti itu seperti juga PAS telah mampu mentadbir dengan baik walau pun telah di himpit dengan tekanan-tekanan yang tidak demokratik dari Barisan Nasional yang memerintah kerajaan pusat.

Kejayaan DAP dan PAS ini tidak disukai oleh BN khususnya UMNO dan pihak pusat telah memberikan tekanan yang kuat terhadap negeri-negeri tadbiran Pakatan Rakyat untuk menonjolkan kelemahan mereka supaya rakyat kembali memberi sokongan terhadap mereka (UMNO).

DAP kini telah dan sedang menyelesaikan masalah yang sudah lama dihadapi oleh parti itu, iaitu momokan pihak parti pemerintah yang parti itu adalah parti Cina, komunis, dan segala-galanya yang tidak baik.

Moral kepimpinan DAP

Sedangkan DAP telah berusaha untuk menunjukan bukti yang ia merupakan parti berbilang kaum yang ingin melihat sebuah kerajaan yang decent dan mempunyai nilai kemanusiaan yang bermoral dan beretika dalam kepimpinan.

DAP setakat ini telah menjaga moral kepimpinannya dengan mentadbir tanpa mengambil kira bangsa dan agama.

Malahan sikap terbuka DAP itu telah membuat MCA rasa cemburu dengan menuduh DAP telah memberikan keutamaan kepada orang Melayu dalam pembahagian kontrak-kontrak baru-baru ini. Tan Cheng Liang, ketua wanita MCA Pulau Pinang telah membidas kerana kerajaan negeri itu telh memberikan banyak kontrak kepada orang Melayu.

UMNO pula menuduh DAP telah mengenepikan kepentingan orang Melayu bagi menjauhkan sokongan orang Melayu terhadap parti yang sedang berusaha melakukan perbezaan dari apa yang dilakukan oleh kerajaan BN sebelum ini.

Lim Guan Eng telah menjawab bahawa pembahagian kontrak itu adalah berdasarkan kepada kredibiliti syarikat-syarikat yang menawarkan kerja-kerja itu tanpa mengira kaum.

Saya dan ramai yang lain berpendapat bahawa Melayu sepatutnya menyertai parti yang serius dalam membentuk kepimpinan yang bertanggungjawab, sama ada DAP atau pun PAS tanpa menyanyikan lagu-lagu lama rasis yang amat menjemukan.

Apabila DAP serius untuk menunjukan yang parti itu bukan main-main di dalam usaha menjadikan parti itu sebagai parti yang berbilang kaum, maka UMNO telah menuduh DAP sedang berusaha menggunakan orang Melayu untuk mendapat undi.

DAP bukan mahu jawatan PM

DAP yang saya hampiri akhir-akhir ini acapkali memberitahu saya dan orang ramai yang DAP bukan parti untuk menjadi Perdana Menteri kerana DAP tidak pun menurunkan calon yang secukupnya untuk menguasai Dewan Legislatif Parlimen.

DAP hanya mahu melihat kerajaan yang telus dan terbuka dan jauh dari rasuah dan salah guna kuasa.

DAP akui yang DAP tidak mungkin menjadi PM tetapi isu inilah yang dimainkan oleh BN khususnya UMNO untuk menakutkan orang Melayu daripada menghampiri dan memberikan sokongan kepada parti yang serius ini.

Saya bersetuju dengan pendapat yang orang Melayu boleh mengasah kepimpinan melalui dua buah parti ini, iaitu PAS dan DAP.

Di sini UMNO telah gagal 100 peratus kerana sejak hampir 30 puluh tahun yang lalu UMNO hanya mampu membina pengampu dan pembodek yang besar kerana kepentingan ekonomi yang besar sehinggakan manusia yang berkempimpinan telah secara beransur-ansur hilang dari barisan kepimpinan di setiap peringkat.

UMNO telah membina dengan besarnya komuniti kepimpinan yang hanya berpolitiking dan tidak berpolitik.

DAP dan PAS sebagai alternatif

Setelah menunggu sebegitu lama untuk UMNO membina kepimpinan, maka ramai orang Melayu sudah memulakan langkah untuk membina kepimpinan melalui parti DAP, selain dari PAS.

Menyertai DAP merupakan langkah yang baik untuk orang Melayu bagi mengimbangkan komposisi kaum untuk membuktikan yang parti itu adalah benar-benar sebuah parti berbilang kaum dan agama.

PAS yang juga parti berbilang kaum yang didominasi oleh orang Melayu jika bekerjasama dengan DAP yang juga parti yang berbilang kaum akan menambah kepimpinan Melayu di dalam siasah negara.

Saya amat merasakan yang keadaan dan kerjasama di antara PAS dan DAP itu akan memberikan impak besar terhadap usaha untuk melenyapkan permainan isu rasis dengan terbuka di hari muka.

Orang Melayu yang ingin melihat kepimpinan orang Melayu berkembang meninggalkan parti parti yang berunsurkan rasis wajar dilakukan dengan kadar yang segera. Puluhan tahun UMNO memainkan isu rasis tetapi Melayu tidak juga terbela.

Taukeh Cina, perpecahan dalaman UMNO

Di belakang pemimpin yang memainkan isu rasis Melayu berkumandang mendendangkan isu ini adalah terdiri dari taukeh-taukeh Cina juga.

Mereka pecahkan kita dengan kaum lain tetapi mereka mendapat habuan besar dari taukeh-taukeh Cina juga. Berdekad-dekad kita diperdaya oleh pemimpin-pemimpin kita sendiri.

Ramai di antara orang Melayu UMNO sendiri jemu dengan perpecahan di kalangan pimpinan tertinggi parti.

Walau pun mereka menafikan keadaan itu berlaku kita tahu perkara itu benar. Najib Tun Razak sendiri kalau bergantung kepada sokongan dalaman UMNO akan meletakkan diri beliau dalam kedudukan seperti telur di hujung tanduk.

Bagi saya UMNO sudah hilang segala kemungkinan akan menjadi parti yang diyakini rakyat lagi kerana sudah kehilangan kepimpinan untuk menjaga generasi kita yang akan datang. Sokongan semakin hari semakin menirus, ibarat tali gasing; lagi ke hujung lagi halus.

Jika kita harapkan UMNO untuk membina kepimpinan Melayu ianya ibarat menunggu buah yang tidak jatuh. Bagi mereka yang serius tentang isu ini elok bermula dengan menghampiri parti-parti yang berkepimpinan.

Yang ada dalam UMNO hanyalah mereka yang tidak berani menggorak langkah untuk keluar dari kepompong pimpinan yang jumud dan tidak mempunyai haluan dan tujuan. –Roketkini.com

MELAKA CM UPSET OVER MEDIA HIGHLIGHTING OF SAME-SEX MARRIAGE

Posted: 12 Aug 2011 10:25 PM PDT
KULIM - Melaka Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam has expressed regret over the playing up of news on the same-sex marriage of two men to take place soon in Malaysia.

He said highlighting the matter in the media gave the implication that same-sex marriage was encouraged in the Malaysian community comprising people of various races and religions.

The Star had reported on Thursday that self-confessed Malaysian gay pastor Rev Ou Yang Wen Feng, 41, and his African-American partner Phineas Newborn III, 47, would marry at the end of this month or early next month, with the wedding ceremonies to be held in New York and Malaysia.

The newspaper had ignored the sensitivity of the people in the country who regarded same-sex marriage as something extraordinary and prohibited by religion, Ali said at a Ramadan event organised by Kedah Puteri Umno in Kampung Air Putih, Junjong, here last night.

He advised the people to be wary of this latest development in the way of life and not to be influenced by it.

Earlier, Ali gave away groceries and "duit raya" (cash) to about 200 poor people, single mothers and orphans.

RELIGIOUS TEACHER DETAINED FOR SODOMISING STUDENT

Posted: 12 Aug 2011 10:14 PM PDT

KUALA TERENGGANU, A secondary school religious teacher here has been detained for suspected sodomy of a student in the school. The teacher for Islamic Studies was held in his house at the teachers'' quarters in Batu Rakit near here at about 4am.

State Crime Investigation Department head, ACP K Manoharan said the teacher''s arrest followed a police report by a student aged 13 years at the Batu Rakit Police Station yesterday evening alleging sodomy by the teacher.

"The 42-year-old teacher is married and is believed to have carried out the dastardly act for three times from March to June at the school teacher''s quarters which is beside the boys hostel where the victim is residing," he said when met at his office today.

According to Manoharan, police are still investigating the case and did not rule out the possibility that there maybe more students falling victims to the teacher.

The victim has been sent to Sultanah Nur Zahirah Hospital to undergo medical examination.

Senior Session Court Registrar, Rosila Nik allowed the teacher to be remanded for four days beginning today for further investigation.

The case is being investigated under Section 377 C which carries a penalty jail term of not exceeding 20 years and caning.

Selangor Jahanam di bawah kepimpinan DAP kepala Gangster.

Posted: 12 Aug 2011 09:14 PM PDT3 item di atas sudah cukup membuktikan bahawa betapa teruknya pentadbiran kerajaan Selangor hari ini. sama seperti kes rampasan arak di Shah Alam dua tahun lepas.

Sebelum operasi rampasan dibuat semua exco diberi taklimat terlebih dahulu. Selesai tugas bapa ganster arahkan suapaya barang rampasan dipulangkan kembali. itu cerita Ronie Liu.

Khalid Gereja adik kepada Shahril Samad pun sama juga, sekupang pun tak boleh pakai macam abang dia juga.  Dalam isu arak, Khalid Gereja bukan kata nak tutup kilang tetapi bagi tanah lagi kepada kilang arak di Kelang.

Si Gagap ni pulak asyik kena tenyeh dengan minah asoo dia,,,,Teresa Kok dan Father Ronnile Liu. Akur saja kehendak DAP.

Dokumen sulit ini juga ialah rahsia yang penting dalam kerajaan Selangor, akhirnya dibocorkan oleh kakitangan PBT Petaling Jaya.

Malaysia kini dan Malaysian Insider juga telah bersekutu dengan kerajaan Taico untuk menafikan usaha awal PBT yang akan menyita premis tersebut kerana  kesalahan penggunaan premis tanpa permit dan lain-lain kesalahan.

Pas Selangor apa yang ada lagi, hanya tidak seluar spenda sahaja dah...Pulau Pinang jadi tumpuan pembeli paper lama

Posted: 12 Aug 2011 04:19 PM PDT

Bila Lim Guang Eng menghalang penggunaan pembesar suara dan disokong oleh Pas. Pas pula 2 x 5 dah dengan DAP, sama-sama gelong insin.

Ada balaci Pas kata

" Apa masalahnya? Ini Fatwa dan dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Negeri dan mestinya telah dirujuk kepada YDP Agong sebagai Ketua Agama Negeri. Semua Fatwa yang dikeluarkan pastinya telah melalui proses perbincangan dan berlandaskan rujukan yang sahih.  Tak perlu dipolitikkan isu ini sebab akan makan diri balik. Ada hadis sahih bagaimana Rasullulah sendiri  telah menegur seseorang yang membaca Al-Quran dengan suara yang tinggi dalam masjid. jadikan ia sebagai panduan."

Oii encik balaci Pas....akai ada gunalah.....

Hang kena faham beza meninggikan bacaan Quran dan penggunaan pembesar suara.. Tinggi suara yang ditegur oleh Rasullullah ialah meninggikan pic suara sehingga tiada irama atau bahasa Quran taranum.

Kalau gitu, majlis tilawah tak perlu pembesar suara lah....ceramah Pas tak perlu pembesar suara. boleh jerit kuat-kuat bagi pic tinggi..

Eloklah setiap masjid longgokkan saja pembesar suara, sudah tentu pembeli surat khabar lama akan datang untuk beli PA system tu ..sebab depa yang memerlukan nya...

Tapi ingat paper lama pun jangan jerit kuat-kuat nanti kena marah dan kena tegur oleh Lim Guan Eng.

Tak hairan pun bila Dr Ariffin Omar masuk DAP.

Posted: 12 Aug 2011 03:41 PM PDTTokoh akademik dan pakar sejarah budaya Prof Dr Ariffin Omar hari ini mengumumkan penyertaannya ke dalam DAP sekali gus meneruskan perjuangan menentang politik perkauman dan menggalakkan hubungan erat antara kaum.

Beliau menyertai DAP atas keyakinan bahawa parti itu bukan sahaja ditegakkan atas dasar berbilang kaum tetapi juga mengamalkan politik yang menolak perkauman.

"Pemilihan parti ini bagi saya ialah kerana ia tidak mementingkan kaum sebaliknya berorientasikan kaum dan mewakili semua kaum"katanya.

"Selama lebih 30 tahun saya aktif dalam gerakan hak asasi manusia serta menentang korupsi dan salah guna kuasa serta menggalakkan amalan demokrasi," katanya dalam satu sidang akhbar di sini hari ini.

Dr Ariffin, 62, adalah pensyarah di Universiti Pertahanan Malaysia, Kuala Lumpur.

Beliau yang dilahir dan dibesarkan di Pulau Pinang bersekolah di St Xavier's Institution, sebelum ke Universiti Sains Malaysia untuk memperolehi ijazah sarjana muda (B.A.).

Beliau melanjutkan pengajian tinggi di Singapore University dengan memperolehi ijazah sarjana (M.A.). Setelah mengajar di USM, beliau memasuki Australian National University untuk memperolehi ijazah doktor falsafah (PhD) pada 1991.

Beliau terkenal sebagai salah seorang pengasas gerakan hak asasi manusia dan kebebasan bersuara Aliran pada 1977.

Karya beliau yang terkenal serta menjadi rujukan kolej dan universiti antarabangsa ialah Bangsa Melayu: Malay Concepts of Democracy and Community 1945 – 1950 terbitan Oxford University Press, 1993.

Beliau juga adalah pengarang buku Revolusi Indonesia dan Bangsa Melayu: Runtuhnya Kerajaan-Kerajaan Melayu Sumatera Timur pada Tahun 1946 (2001, USM Press) yang memaparkan kajian tentang kejatuhan pemerintahan diraja di Sumatra Timur pada 1946, dan buku Bumiputra Policies: Dynamics and Dilemmas (2004, Kajian Malaysia) mengenai masalah negara yang berlaku akibat kerajaan mengenepikan keadilan sosial di Malaysia.

Dr Ariffin yang juga seorang Fulbright Fellow di University of Utah, Amerika Syarikat, kini sedang menulis buku mengenai hubungan antara kaum dan kebebasan beragama di Malaysia.

Turut hadir dalam sidang akhbar itu adalah Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, Ketua Pemuda DAP Anthony Loke, Setiausaha Antarabangsa DAP Liew Chin Tong dan Setiausaha Politik kepada Setiausaha Agung DAP Zairil Khir Johari. -tvsnews

Anak siapa tu?

Posted: 12 Aug 2011 10:06 AM PDTTan Sri Musa Hassan buat Anwar dan peguamnya marah..!

Posted: 12 Aug 2011 09:49 AM PDT


 
Semalam, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, melalui arahannya kepada pendakwaraya telah memanggil bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, untuk ditemubual oleh barisan pembelaan Anwar Ibrahim bagi kes perbicaraannya yang dituduh meliwat Saiful Bukhari Azlan.

Tan Sri Musa Hasan yang sememangnya seorang yang mematuhi perintah mahkamah untuk hadir ke mahkamah, tampil pagi-pagi lagi untuk tujuan tersebut. Namun bagaimanapun, Tan Sri Musa Hasan yang pada mulanya berniat untuk membenarkan dirinya ditemuduga, membatalkan hasratnya itu kerana dikhabarkan kepadanya bahawa seorang manusia itu turut hadir dalam sesi tersebut.

Orang tersebut, tidak lain tidak bukan ialah Anwar bin Ibrahim. Memandangkan Tan Sri Musa Hasan membatalkan niatnya untuk setuju ditemuduga, maka tindakan tersebut telah memberangkan peguam Anwar, S. N. Nair. Dalam kenyataan medianya, peguam Anwar itu menyatakan bekas Ketua Polis Negara itu seolah-olah tidak mahu bekerjasama dan "takut" kepada Anwar. Mengejutkan, dia juga mendakwa Tan Sri Musa tidak hadir ke mahkamah!

Kebetulan, nombor telefon Tan Sri Musa Hassan ada dalam simpanan saya. Saya pun menghubungi beliau untuk mendengar penjelasan atas tindakannya tersebut. Dan kenyataannya itu membuatkan saya tersengih-sengih kerana membayangkan betapa geramnya Anwar dan peguam-peguamnya itu!

Menurut Tan Sri Musa, beliau sahkan bahawa jasad dan ruhnya berada di mahkamah pagi semalam untuk ditemubual. Penjelasan ini menafikan kenyataan peguam Anwar dan membuktikan mereka "ter"bohong akibat tidak dapat menahan diri yang geram pada Tan Sri Musa.

Menurut Tan Sri Musa, dia bertindak membatalkan sesi temubual itu memandangkan kehadiran tertuduh, iaitu Anwar Ibrahim, di dalam sesi tersebut. Sedangkan beliau mendakwa bahawa selalunya Orang Kena Tuduh (OKT) tidak sepatutnya berada sama di dalam sesi temubual bersama saksi kerana ia mampu mengancam, mengugut dan menggangu emosi serta mempengaruhi kenyataan saksi tersebut.

Selain itu, Tan Sri Musa juga memberitahu bahawa tidak ada sebarang bentuk undang-undang yang mewajibkan saksi untuk ditemubual untuk perbicaraan mana-mana kes. Tiada sebarang peruntukan undang-undang pun! Lagipun, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Zabidin Mohd Diah hanya mengeluarkan perintah untuk hadir ke mahkamah kepada saksi sahaja.

Menurut perintah mahkamah itu, beliau menjelaskan bahawa kehadiran saksi ke mahkamah adalah wajib. Tujuan saksi ke mahkamah adalah untuk ditanya sama ada mereka setuju atau tidak untuk ditemubual. Sekiranya mereka bersetuju, maka barulah mereka akan ditemubual. Namun, sekiranya mereka tidak bersetuju, maka siapa pun tak boleh paksa mereka untuk ditemubual.

Justeru itu, tidak menjadi satu kesalahan pun pada tindakan Tan Sri Musa Hasan itu. Beliau balik kerana tidak setuju ditemubual. Beliau tidak setuju ditemubual kerana Anwar menegaskan bahawa dia akan turut serta dalam temubual itu. Jadi, ia bukan salah Tan Sri Musa. Yang Anwar sebok nak join temuduga tu apasal? Sebok je. Awak tu Orang Kena Tuduh…duduk diam-diam dalam kandang laaaaa..!!!
 
http://peraktoday.com/wp/?p=27600

Hasan Ali Rela Dipecat - PAS Jumpa JAIS & Pihak Gereja.

Posted: 12 Aug 2011 08:53 AM PDTPAS TIDAK PERCAYA DENGAN EXCO AGAMA SELANGOR DR HASSAN ALI DAN JAIS. PAS SEPATUTNYA TIDAK BOLEH OVER RULE BADAN KERAJAAN SELANGOR. TINDAKAN HADI AWANG DAN PEMIMPIN PAS ADALAH SALAH. IA MEMBERI GAMBARAN BAHAWA PAS TERDESAK DENGAN SOKONGAN POLITIK DARI DAP.

TANYA WARTAWAN CINA " APAKAH SALAH ORANG ISLAM MENERIMA BANTUAN BUKAN ISLAM?" HADI AWANG GAGAL MENJAWAB SOALAN YANG MUDAH ITU, ADAKAH HADI AWANG TAK TAHU JAWAPAN?

WARTAWAN CINA PEREMPUAN ITU TAK TANYA PULA " BOLEHLAH ORANG ISLAM DIMURTADKAN OLEH KRISTIAN?" TENGOK MACAM MANA HADI AWANG NAK JAWAB.

Isu Gereja-YB Nizar

Posted: 12 Aug 2011 08:34 AM PDT

Transkrip sedutan ucapan tiga tokoh ketika perhimpunan mempertahankan JAIS di perkarangan masjid Negeri Shah Alam  selepas sembayang Jumaat tadi. Exco Pemuda UMNO, Lokman Noor Adam:

Posted: 12 Aug 2011 07:55 AM PDT

Hari ini kita lihat sudah muncul puak-puak pelampau yang tidak menghormati Perlembagaan Persekutuan yang menetapkan tidak boleh menyebarkan agama lain kepada umat Islam.

Selama hari ini kita berdiam diri, kita biar, tengok dan lihat, tetapi masa untuk berdiam diri dan membiarkan musah menyebarkan agama lain kepada umat Islam sudah tamat.

Kita perlu tentang sekeras-kerasnya tidak kira siapa juga yang menyebarkan agama lain kepada umat Islam.

Punca yang menyebabkan sudah ada pelampau-pelampau yang berani menyebarkan agama lain kepada umat Islam kerana ada pengkhianat.

Ada di antara bangsa Melayu sendiri yang cuba untuk meraih undi dengan mendapatkan sokongan daripada mereka ini. Sebelum ini kita tidak pernah lihat ada mana-mana pihak yang berani untuk mempertahankan Lina Joy.

Selama hari ini kita tidak pernah lihat ada peguam yang berani beri khiamat guaman percuma kepada umat Islam yang hendak murtad.

Tapi kerana ada satu dua kerat umat Islam yang jadi kuda tunggangan orang bukan Islam.

Ada Yayasan Kristian dari Jerman yang dibawa masuk dan menjadi penaja utama kepada IFC (Suruhanjaya antara Agama) yang mengemukakan 14 tuntutan yang jelas bercanggah dan tidak menghormati agama Islam sebagai agama persekutuan.

Sebab itu kita berkumpul, untuk menyatakan pendirian kita bahawa mulai hari ini, kita tidak akan membiarkan agama kita terus dinodai.

Kita menuntut kerajaan (Tan Sri Abdul) Khalid Ibrahim supaya jangan cuba untuk mempertikaikan tindakan JAIS kerana tindakan JAIS ke DUMC adalah tepat dan mereka tidak serbu, mereka menunggu lebih 20 minit, mereka masuk dan menyiasat dan mendapati ada 12 orang umat Islam di situ.

Senator Ezam Mohd Nor:

Kita berhimpun sebagai hamba Allah, kita berhimpun sebagai hamba Allah yang mencintai Allah lebih dari segala-galanya.

Kita berhimpun untuk mengatakan komitmen kita, sikap kita, yang jelas bahawa Allah mengatasi segalanya. Kita berhimpun untuk mempertahankan agama Allah.

Kita bukan jenis manusia yang sanggup menggadaikan agama Allah untuk kepentingan pangkat dan kedudukan juga untuk kepentingan undi.

Kita bukan jenis manusia yang mengucap dua kalimah syahadah, tetapi ada illah-illah (sembahan) yang lain, illah mereka jawatan menteri besar, illah mereka adalah undi, kita ingin mempertegaskan bahawa illah kita adalah Allah dan kita rela mati untuk mempertahankannya.

Kita ingin nyatakan kita tiada masalah dengan mana-mana menteri besar dari mana-mana negeri atau parti, tapi kita ada masalah dengan mana-mana menteri besar yang menggadai agama Islam demi undi, kita juga tiada masalah dengan mana-mana pemimpin parti politik dari mana-mana parti, tapi kita ada masalah dengan mereka yang menggadai Islam.

Kita tidak ada masalah dengan ahli parlimen manapun, tetapi kita ada masalah dengan ahli parlimen, khususnya ahli parlimen Shah Alam ini, sekiranya dia menggadaikan agama Islam hanya untuk kuasa dan kedudukan.

Kita juga tidak ada masalah dengan orang bukan Islam, selagi mana mereka menghormati agama kita. Selama puluhan tahun sejak merdeka, apakah kita sebagai umat Islam pernah menzalimi mereka yang bukan Islam hanya kerana mereka bukan Islam?

Bahkan ada peristiwa, beberapa kerat dari kita, kerana emosinya mereka, membakar gereja, kita ambil tindakan untuk mempertahankan dan menjaga kemurniaan beragama di negara ini.

Dari sepuluh orang paling kaya di Malaysia ini, sembilan adalah bukan Islam, hanya satu sahaja orang Islam, apakah itu makna kita zalim pada orang bukan Islam?

Apakah itu bermakna kita biadap kepada mereka? Apakah kita pernah protes, berdemontrasi hanya kerana mereka kaya?

Tidak, kita biarkan tetapi jangan sampai pijak kepala kita.

Jangan sampai biadap terhadap agama kita, jangan sampai hina maruah negara.

Kepada orang-orang bukan Islam, kita tidak ada masalah dengan kamu, malah kita menjaga kepentingan mereka, melindungi dan mempertahankan mereka hingga orang kita sendiri ditangkap dan dipenjara.

Tapi kita nak jelaskan, kita ada masalah besar dengan orang bukan Islam yang kurang ajar... dengan orang bukan Islam yang biadab, dengan orang bukan Islam yang tarik orang Islam untuk keluar dan murtad.

Kita ada masalah dengan mereka, apatah lagi jika mereka pemimpin besar, exco kerajaan negeri, Ronnie Liu, Teresa Kok, Xavier, Elizebert Wong, dengar baik-baik.

Kamu patut hentikannya, sebelum kami bertekad untuk berperang.

Kita diajar oleh Rasullah SAW untuk mempertahankan orang bukan Islam selagi mana mereka sanggup untuk menghormati kita, tapi dalam masa yang sama, Rasullah mengajar kita kepada mereka yang kurang ajar, yang biadap, tidak ada cara lain melainkan perang terhadap mereka.

Sebab itu kita ingin nyatakan di sini, kita akan melancarkan perang habis-habisan demi untuk mempertahankan akidah umat sekiranya mereka tidak berhenti.

Amaran ini bukan hanya kepada pemimpin, tetapi agen-agen mereka malaysiakini, Malaysian insider, yang bersikap biadap kepada Jabatan Agama Islam, fitnah Jabatan Agama Islam, kononnya kita ceroboh, kononnya kita tidak beradap.

Malaysiakini dan Malaysian insider, kita beri amaran terakhir, jika kamu tidak hentikan semua 'sampah' ini, kami akan pergi dan 'bakar' kamu.

Jelas, mereka adalah pengkhianat kepada umat Islam.

Sempena Ramadan ini, kita pertahankan akidah umat, kita pertahankan maruah kita, kita beri mesej pada perhimpunan ini, kita sedia berperang dengan mereka jika mereka terus biadap dengan kita.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu YB Zulkifli Nordin

Kita berkumpul hari ini bukan untuk kepentingan diri kita, bukan untuk kepentingan mana-mana pihak tetapi demi agama kita, akidah kita.

Saya terkejut bila hari ini membaca mengenai rintihan seorang ketua pemuda ustaz Nasaruddin (Hassan) Tantawi merintih. Merintih bukan kerana beliau terpaksa berdepan dengan musuh-musuh Islam dikalangan al kafirun.

Merintih kerana dia terpaksa berdepan dengan pimpinan dia sendiri, ahli dia sendiri yang menentang dia untuk mempertahankan akidah umat Islam.

Apa nak jadi dengan umat Islam hari ini, kalau mereka mengaku hendak memperjuangkan Islam pun, akhirnya menjadi pengkhianat kepada agama sendiri.

Inilah harga yang terpaksa kita bayar untuk mempertahankan akidah kita.

Ada yang mengatakan bahawa tidak ada bukti pihak gereja Kristian cuba memurtadkan orang Melayu.

Saya terlibat dengan kes murtad berbelas tahun dah, tuan-tuan masih ingat kes murtad Aisyah Bukhari, penglibatan gereja, penglibatan mubaligh Kristian dalam memurtadkan orang Melayu di negara ini sudah berlangsung begitu lama.

Pertama pada tahun 1987, paderi yang pertama dilantik, di gereja Petaling Jaya, namanya Jamaluddin Osman, dikristiankan, bermula dengan apa yang berlaku di gereja Damansara Utama, memberi bantuan kepada beliau, menolong beliau, mendidik beliau akhirnya Jamaluddin osman menjadi paderi Melayu pertama ditabalkan di gereja Petaling Jaya dengan nama Father Joshua Jamaluddin.

Sampai hari ini, masih ada, dan kita tidak boleh bertindak terhadapnya, dan kita lihat bagaimana polis mengambil tindakan menahan beliau di bawah ISA, tapi kita lihat bagaimana pihak gereja dengan beberapa NGO termasuk Majlis Peguam yang hari ini di dokong oleh segelintir pimpinan PAS membantah dan mencabar kes berkenaan di mahkamah.

Hari ini Father Joshua Jamaluddin, hidung macam kita, warna kulit macam kita, pakai songkok, pakai baju Melayu, tapi dok mengkristiankan anak-anak Melayu.

Tahun 1997, Nor Aisyah Bukhari sendiri dikristiankan di gereja di Rasah Negeri Sembilan. Saya terlibat secara langsung dengan kes itu.

Keluarganya mendapat maklumat dia di gereja itu, pergi hendak menyelamatkannya, sekali lagi kafir bersatu dan menghalang keluarga dari mengambil Nor Aisyah Bukhari.

Bulan Ramadan 1997, hari pertama, sedang ayah Nor Aisyah, Haji Bukhari mengimamkan solat terawih, kumpulan Kristian melancarkan operasi menculik Nor Aisyah dari rumah dia.

Bawa lagi ke Singapura, menyeberang tanpa passport, terus terbang ke Australia, sampai hari ini tetap kafir dan berada di sana.

Tahun 1998, secara terbuka dengan penuh biadap kerana tidak ada tindakan dari kita, makin lama makim melampau, makin kurang ajar, gereja Church of our Lady Fatimah, Brickfield secara terang-terang memurtadkan seorang gadis Melayu Azlina Jalani, yang akhirnya meletus menjadi kes Lina Joy.

Gereja itu masih ada di situ, orang-orang yang terlibat mengkristiankan Lina Joy masih ada di situ. Lina Joy masih ada dengan kita di Subang Jaya.

Melihat kedayusan dan kebaculan orang Melayu, mereka makin melampau, apa yang berlaku di DUMC, adalah hanya tip of the iceberg, kita dah ada bukti jelas bahawa memang ada cubaan mendakyah orang Melayu.

Aktiviti ini sudah berlangsung lama, hanya kerana ada salah seorang dari mereka, di buka pintu hati oleh Allah memberikan maklumat terhadap kegiatan-kegiatan yang berlaku.

Kita sudah ada bukti-buktinya, dan insyallah pihak JAIS akan mengeluarkan laporan lengkap tentang dakyah yang dibuat.

Baru-baru ini, beberapa orang umat Islam yang sensitif telah pergi ke kawasan seperti tumpuan awam, jumpa risalah Kristian, berbundle-bundle, ditinggalkan di tempat strategic, untuk mudah orang ambil.

Saya pernah tanya budak-budak kecil apa komik ini, mereka jawab, komik kartun, dalam tu ada 76 perkataan Allah yang disalahgunakan.

Di gunakan bahasa dan gambar yang anak-anak kita akan tertarik, mereka makin biadap, makin kurang ajar.

Kita tidak ada masalah dengan orang Kristian tapi kita ada masalah dengan mereka yang cuba menentang kita.

Perlembagaan Persekutuan jelas menetapkan agama negara ini adalah agama Islam. Malahan diletakkan Islam sampai ke peringkat tidak boleh disentuh.

Sebab itu isu ini bukan isu politik, ia tidak ada kena mengena dengan UMNO atau PAS, ia ada kena mengena dengan orang Islam.

Ini isu kita, yakinlah jika kita tidak berbuat apa-apa hari ini, lima tahun ke depan, 10 tahun ke depan, kita semua akan bayar harga yang mahal terhadap semua ini.

Sebab itu saudara-saudara, di bulan Ramadan ini, di mana umat Islan dulu sanggup berperang Badar untuk mempertahankan akidah, marilah kita bersama-sama ketepikan sentimen politik.

Kita satu Tuhan, satu nabi, satu kitab, satu kiblat kenapa kita tidak boleh jadi satu umat.-12/8/2011
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mangsa asid mohon bantuan

Posted: 12 Aug 2011 06:42 AM PDT

Mohd Rafie B. Abd Latif telah disimbah asid 7 ogos 2011. Sekarang ni dia ade kat unit rawatan rapi kebakaran Hosp. HKL Mohon salur bantuan kewangan (maybank 164052300196) atau hubungi En Haniff (0176845905) krn ketika ini tiada badan kerajaan yg sudi bantu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Fw: HILANG AKAL FIKIRAN

Posted: 12 Aug 2011 05:48 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Fri, 12 Aug 2011 18:03:17 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: HILANG AKAL FIKIRAN

      HARI NI SEMBAHYANG JUMAAT DIMASJID MAIMUN KAMPUNG JANA SEMASA SAMPAI NAMPAK RAMAI SEDANG BERKUMPUL DIHADAPAN PAPAN KENYATAAN KAMI SEMPAT JUGA MELEPASKAN PANDANGAN KEARAH PAPAN TERSEBUT DAN TENDENGAR RUNGUTAN DARI BEBERAPA ORANG JEMAAH YANG MARAH-MARAH TERHADAP PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNG JAWAB KERANA MELETAKAN KERATAN AKBAR HARAKAH YANG BERBUNYI /// AGONG BERTINDAK BETUL WAJAR PEMIMPIN UMNO DAN MENTERI KABINET NAJIB BINGUNG.

       APA YANG KAMI TIDAK FAHAM SELAMA INI MASJID INI TIDAK BEGINI TETAPI SEKARANG DAH NAK MULA DENGAN MENAMPAL KERATAN AKBAR DARI PARTI POLITIK TERTENTU JADI KEPADA AJK MASJID KAMI BERHARAP SANGAT JANGAN BIARKAN MASLID INI JADI TEMPAT BERPOLITIK SEDARLAH SEKARANG BULAN PUASA BERHENTI DAHULU DARI BERPOLITIK, TUNGGU SELEPAS RAYA BARU BERPOLITIK KEMBALI APA NAK JADI KEPADA MEREKA YANG TIDAK FAHAM TENTANG BULAN SUCI INI DAN INSAFLAH SEBELUM TERLAMBAT ///  AMIN..........

ISU SERBUAN JAIS DI GEREJA METHODIST DAMANSARA UTAMA, PETALING JAYA - PAS TERKELIRU ATAU DIKELIRU ATAU MENGELIRUKAN UMAT ISLAM?

Posted: 12 Aug 2011 05:45 AM PDTNampaknya isu serbuan JAIS di Gereja Methodist Damansara Utama, Petaling Jaya masih belum lagi selesai. Hari ini umat Islam tertumpu kepada kepimpinan tertinggi PAS sebuah parti politik yang mendakwa memperjuangkan "Negara Islam" pada suatu ketika dahulu dan kini telah beralih arah kepada " Negara Berkebajikan " iaitu setelah duduk semeja dengan pakatan pembangkang sekarang ini. Tidak kisahlah apa yang hendak diperjuangkan oleh PAS kerana PAS tiada bezanya dengan Umno, PKR, DAP dan sebagainya kerana pemimpin-pemimpin mereka adalah terdiri daripada orang-orang yang mahu kepada 'kuasa' bagi memerintah negara.

Ketika majoriti umat Islam berasa amat marah dengan apa yang berlaku di sebuah negeri termaju di Malaysia yang diperintah oleh seorang Menteri Besar yang beragama Islam, perkara yang memalukan pula berlaku di kalangan kepimpinan sebuah parti politik yang mendakwa begitu Islamik berbanding orang lain di negara ini iaitu PAS. Saya merasa amat sedih apabila mereka yang mempunyai ilmu agama yang tinggi di dalam parti tersebut (kecuali golongan hardcore Anwarinas) tidak mampu untuk membuktikan kepada umum bahawa mereka adalah 'pembela Islam' sebagaimana yang kita harap-harapkan.

Saya tabik kepada YB Datuk Dr HassanB Mohd Ali, Exco Kerajaan Negeri Selangor dan juga JAIS yang telah dengan beraninya bangun untuk menjalankan tugas mereka demi agama Islam. Tiada takut pada tekanan politik kerana bagi mereka yang penting adalah soal maruah dan kedaulatan agama Islam itu sendiri. Tabik juga kepada Ketua Dewan Pemuda Pas Pusat, Nasrudin Hassan yang telah dengan beraninya sebagai seorang Islam bangun mengeluarkan kenyataan keras bahawa "Dewan Pemuda Pas Pusat akan tetap mempertahankan akidah umat Islam daripada dirosakkan, sekalipun dengan darah dan nyawa". Kenyataan beliau yang jelas menjurus kepada sokongan terhadap tindakan pihak JAIS itu sebenarnya amat-amat diperlukan di saat sebilangan umat Islam di Malaysia pada hari yang telah menjadi seperti ' lembu-lembu yang dicucuk hidungnya ' oleh golongan ahli politik bukan Islam khasnya daripada pihak DAP.


Dato' Dr. Hassan Mohd Ali dan Nasrudin Hassan adalah dua individu penting di dalam PAS yang telah memberikan sedikit harapan dan sinar kepada umat Islam di Malaysia tentang keberanian mereka menongkah arus untuk menyelamatkan akidah umat Islam yang telah semakin tercabar ketika ini. Mereka tidak takut kepada jatuhnya populariti politik akibat daripada tindakan mereka untuk menyelamatkan akidah umat Islam berkaitan isu ini. Walaupun mereka menerima tekanan daripada pihak dalaman PAS sendiri yang tidak senang dengan apa yang berlaku namun mereka tetap dengan pendirian mereka yang tegas. Inilah watak ahli politik yang kita mahu.
Saya ingin bertanya kepada kepimpinan tertinggi PAS terutamanya golongan "Anwarinas" mengapakah anda tidak bertindak seperti YB Dato' Dr Hassan Mohd Ali ataupun Nasruddin Hassan? Kenapakah anda yang berdegar-degar di pentas ceramah politik tidak berdegar-degar mengutuk apa yang berlaku di gereja itu? Adakah isu ini terlalu kecil bagi anda walaupun ianya melibatkan maruah agama Islam yang anda sendiri anuti? Apakah anda lebih sayangkan karier politik anda berbanding akidah umat Islam? Kalaulah JAIS selaku sebuah jabatan yang bertanggungjawab terhadap hal ehwal Islam di Selangor tidak pihak anda percayai apakah anda akan lebih percaya kepada pihak Gereja Methodist Damansara Utama dan para sekutunya? Hairan bin ajaib saya!
Saya ingin bertanya kepada pihak kepemimpinan tertinggi PAS- adakah PAS pada hari ini telah "terkeliru" dalam isu ini akibat persahabatan dengan PKR dan DAP? Atau apakah PAS pada hari ini telah "dikelirukan" akibat persahabatan dengan PKR dan DAP? Atau apakah PAS pada hari ini semakin "mengelirukan" akibat persahabatan dengan PKR dan DAP? Saya berani mengatakan bahawa sebenarnya kepemimpinan tertinggi PAS telah keliru di antara perjuangan agama dengan perjuangan politik mereka.

MUKTHER RIZAM BIN AHMAD
KETUA PENERANGAN,
PERKASA DAERAH LARUT MATANG & SELAMA, PERAK
12 Ogos, 2011

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jais raid: MCA wants S'gor DAP excos to resign

Posted: 12 Aug 2011 04:32 AM PDT

Beranikah Pas mengambil tindakan HUDUD terhadap Melayu yang murtad di DUMC?

Posted: 12 Aug 2011 03:40 AM PDTTadi seorang sahabat melontarkan pandangan beliau terhadap isu murtad di DUMC. Jika didapati wujud bukti kukuh oleh JAIS bahawa wujud usaha memurtadkan orang Islam, BERANI KAH KERAJAAN PAS KELANTAN ATAU SELANGOR MENJATUHKAN ATAU MENSABITKAN MEREKA DENGAN HUKUM HUDUD?

Mohd Rashid Ismail adalah parasit dan musuh negara

Posted: 12 Aug 2011 02:28 AM PDT

Identiti Rashid yang Memiliki 2 IC didedahkan!!!
Beberapa hari lepas saya menerima komen dari seorang pembaca yang meminta saya menyiasat mengenai identiti Mohd Rashid Bin Ismail yang dikatakan memiliki dua kad pengenalan dalam satu masa.
Komen beliau adalah :

Salam bro, ni ade satu lagi BANGKAI yg tak abis2 nak cari kesalahan org lain, harap bro cuba ungkaikan lagi...

http://biaqpila.blogspot.com/2011/08/lelaki-misteri-boleh-undi-4-kali-di.html Sebagai menghargai keprihatinan pembaca di laman blog ini, saya cuba mendapatkan maklumat mengenai lelaki yang bernama Rashid. Jadi hari ini sedikit jawapan kenapa lelaki ini memiliki dua kad pengenalan dalam satu masa yang sama.
Kedua-dua paparan skrin di atas dimiliki oleh individu yang sama iaitu Mohd Rashid Bin Ismail, namun yang menjadi persoalan adalah mengapa individu ini memiliki dua kad pengenalan yang nombornya adalah berbeza.Hasil risikkan saya dengan 'informer' saya mendapati, ya memang benar Mohd Rashid Bin Ismail memiliki dua kad pengenalan, namun kad pengenalan 620108-08-6713 adalah berstatus TIDAK AKTIF dan kad pengenalan ini telah digunakan oleh penyamar atas ADUAN pemilik kad pengenalan ini sendiri.
Kad pengenalan bernombor 620108-08-6713 telah disenarai-hitamkan dan berstatus TIDAK AKTIF, mengapa kad pengenalan ini boleh ada dalam sistem SPR - kerana Mohd Rashid Bin Ismail pernah menggunakan kad pengenalan pertama yang dimiliki beliau untuk mendaftar pemilih.
Kad bernombor 620108-08-6713 tidak lagi boleh digunapakai dalam sebarang tranksasi atau sebagai no.pengenalan diri sama ada oleh pengadu atau pun penyamar!
Ekoran ADUAN daripada Mohd Rashid Bin Ismail sendiri, pihak JPN telah mengnyah-aktifkan kad pengenalan ini dan digantikan dengan kad pengenalan yang baru bernombor 620108-08-6991. Selepas mendapat kad pengenalan baru, Mohd Rashid Bin Ismail bertindak mendaftar sekali lagi sebagai pemilih dengan SPR. Di sebabkan itulah data yang ada dalam SPR hari ini menunjukkan Mohd Rashid Bin Ismail memiliki dua kad pengenalan berbeza.


Silapnya di sini adalah, pengadu iaitu Mohd Rashid Bin Ismail mendaftar kali kedua dengan SPR menggunakan kad pengenalan bernombor 620108-08-6991 tanpa memaklumkan bahawa dirinya sudah mendaftar sebagai pemilih sebelum ini dengan menggunakan kad pengenalan yang bernombor 620108-08-6713. Namun hakikatnya Mohd Rashid Bin Ismail sekarang ini hanya layak mengundi SATU KALI sahaja dengan kad pengenalan bernombor 620108-08-6991 kerana kad pengenalan yang diadukan digunakan oleh penyamar 620108-08-6713 tidak lagi boleh digunakan dalam sebarang transaksi kerajaan mahupun swasta kerana ianya telah dinyah-aktifkan!!! Dimaklumkan kepada saya bahawa JPN akan mengeluarkan laporan rasmi hari ini. 

Lagi Politik dalam masjid (PERANAN MOHD RASHID DALAM PAS)

Kempen politik parti Pas di Masjid As-Shariff, Gombak.
Penceramah ini berasal dari Bukit Jana Kamunting dan bekas Imam Masjid Kuala Selangor

Untuk tatapan dan renungan orang Pas.

Posted: 12 Aug 2011 01:54 AM PDT

TERKINI Cerita Benar:- Mereka Yang Di Katakan Murtad Di Temui (Hampir)

Oleh : HHalem.

Keratan Berita Harian dibawah dipotong dari MyMassa. Thank you MyMassa


1- Andian bahawa Berita Harian membawa berita yang benar di atas dan senarai nama 12 individu dibawah yang tersebar luas di sesawang boleh diterima pakai.

2- Punca cerita Berita Harian dan 12 no IC dibawah cukup menyakinkan kerana dipercayai punca asal dan tidak rasmi tentu lah dari JAIS. Mungkin ia dibocorkan terlebih awal. Berita Harian biasanya meletakan nama samaran didalam setiap berita mereka.

01- Nadeane Binti Che Mohd Salleh (79xxxx-01-6094)
02- Muhammad Khairul Dhillon Bin Abdullah (69xxxx-08-6039)
03- Ina Reima Fitriza Binti Mahadzir (85xxxx-71-5018)
04- Ade Andrian Putra Bin Mahadzir (94xxxx-02-5609)
05- Nea Reima Mareana Binti Mahadzir (90xxxx-02-5778)
06- Rasyidah Binti Razak (77xxxx-01-5908)
07- Nur Umrah Binti Razak (95xxxx-01-6002)
08- Mohd Haslan Bin Bob Hasnan (80xxxx-10-5045)
09- Faridah Binti Abdul Rahman (71xxxx-12-5478)
10- Nur-Al Ashikin Binti Shaikh Dawood (72xxxx-10-5072)
11- Faridah Binti Abdul Latep (72xxxx-71-5256)
12- Sahrunida Binti Asaad  (81xxxx-08-6246)

3- Berita Harian menyatakan tiga nama yang terbabit iaitu:
a- Jasmine 34 tahun lahir tahun 1977 (2011-34=1977)
b- Izwan yang murdat umur ujung 20an
c- Sabrina yang murdat umur ujung 20an

4- Berdasarkan 12 senarai nama diatas, yang menepati nama Jasmine yang lahir tahun 1977 hanya lah Rasyidah binti Razak (77xxxx-01-5908).

5- Mari kita lihat pula siapa kah Izwan dan Sabrina?

Umur hujung tahun 20an bermakna samaada ia berumur 25, 26, 27, 28, 29 atau 30. Bererti  mereka lahir pada tahun 1985, 1984, 1983, 1982  atau 1981.

Mereka yang menepati nama-nama dan lahir linkungan tahun tersebut ialah;

Ina Reima Fitriza binti Mahadzir (85xxxx-71-5018) dan
Sahrunida binti Asaad  (81xxxx-08-6246)

Jadi Sabrina ialah samada Ina Reima atau Sahrunida.
Siapa yang nama mirip bunyi Sabrina? Tentu Ina bukan?


Izwan ialah paling hampir dengan nama Mohd Haslan Bin Bob Hasnan (80xxxx-10-5045), berdasarkan tahun lahir.

6- Betul kah jumlah individu dikatakan murtad ialah 2 orang?
Pembaca boleh lah membuat penilaian berdasarkan cerita peguam yang mewakili mereka. Peguam mereka Lim Heng Seng dari Tetuan (?)  melaporkan kepada Portal Mkini dan Minsider, bahawa mereka hanya mewakili 10 individu daripada 12 orang.

Daripada berita tersebut pada mulanya penulis menjangkakan 2 individu lagi diwakili oleh peguam yang berasingan, mungkin emak bapak mereka orang berada.

Tetapi siapakah yang akan menolak bantuan peguam yang percuma, malahan mereka kesemuanya bukan kah miskin papa kedana.

Daripada sumber Berita Harian dan laporan peguam, maka sah lah jumlah individu yang didakwa murtad ialah 2 orang.

7- Rumusan sehingga kini adalah seperti berikut;
a- Sabrina ialah Ina Reima Fitriza Mahadzir.
b- Izwan ialah Mohd Haslan Bin Bob Hasnan.
c- Jasmine ialah Rasyidah binti Razak. 


http://hhalem.blogspot.com/2011/08/terkini-cerita-benar-mereka-yang-di.html

Sahabat-Gunung

Posted: 13 Aug 2011 01:03 AM PDT

Sahabat-Gunung


Liverpool complete signing of defender Jose Enrique from Newcastle United

Posted: 12 Aug 2011 09:47 AM PDT


Liverpool have completed the signing of Newcastle defender Jose Enrique after the left-back put the finishing touches to a long-term deal at Anfield.

Liverpool complete signing of Jose Enrique from Newcastle United
Done deal: Jose Enrique has swapped Newcastle for Liverpool

Tak Sabar ....

Posted: 12 Aug 2011 09:39 AM PDT


Rindu betul aku dengan EPL nie, nasib baik kebelakangan ini, dapat layan pasukan kesayangan kita, Harimau Malaya yang cukup menjadi.... apapun, hari nie bermula semula semangat budak-budak bola khususnya geng-geng Liverpool...

Malaslah nak cakap pasukan lain, yang penting esok bermulanya zaman kegemilangan Liverpool untuk kembali menjadi gergasi bola EPL, dan sesungguhnya sebagai peminat Liverpool, kita mengharapkan agar Liverpool bermula cemerlang, seterusnya menempatkan diri dalam 4 pasukan terbaik, dan kalau boleh EPL tahun nie milik LIVERPOOL.....

sekupangdua

Posted: 12 Aug 2011 11:55 PM PDT

sekupangdua


TERKINI : UMAT ISLAM MULA BANGKIT BERSAMA ZUKIFLI NORDIN

Posted: 12 Aug 2011 01:42 AM PDT

Atas dasar memperjuangkan ISLAM dan menegakkan kebenaran, Zulkifli Nordin nampaknya menegtuai Himpunan membantah MURTAD dan Nuar Dajjal yang cuba mengaitkan PM dan Isteri sebagai Saksi kes RrrrAKUS LIWATnyer... (hehehe ikut stail bang nuar cakap). Beliau juga cukup berani tampil dan minta namanya sebagai salah seorang saksi,  Memang umum tahu Zul juga mempunyai banyak maklumat dan Bukti tentang Kes Liwat NUar RAKUs tu. Kenapa tak dipanggil saksi utama seperti beliau, Gobalakrisnan, Zahrin Nalla Kurapan dan banyak lagi sahabat beliau yang cukup tahu dan boleh menjadi saksi untuk kes tersebut.
Walau bagaimana pun seu\kupang ucap tahniah kat Zulkifli Nordin yang cukup berani menegakkan kebenaran berbanding PAS sendiri yang mengigil dan menyorok sambil angguk makin kuat kat Nuar, PKR dan DAP. Kalau terasa nak jual agama memang eloklah PAS tempatnya, DAP tempat Duitnya, PKR tenpat murtadnya...

g a R a m a N i s

Posted: 12 Aug 2011 11:53 PM PDT

g a R a m a N i s


Breaking News: Gambar Ejen Murtad DUMC

Posted: 11 Aug 2011 11:50 PM PDTNak tunggu PAS terima penjelasan dari DUMC memang takkan dapat pasal kepentingan politik PAS lebih penting daripada mempertahankan akidah.

Hati-hati jika ternampak 5 orang diatas. Jangan terpedaya jika mereka ini mengedar flyers business mak andam atau butik pengantin kerana objektif mereka adalah untuk menambah penganut kristian di Malaysia.

AZLI SHUKRI

Posted: 12 Aug 2011 11:42 PM PDT

AZLI SHUKRI


Syabas Ustaz Fathul Bari! Inilah Yang Kita Mahu

Posted: 12 Aug 2011 01:52 AM PDT

Mashitah Berhujah Lagi!

Posted: 12 Aug 2011 01:19 AM PDT

Sekali lagi Pas berada di persimpangan, sama ada berpaksi kepada perjuangan 'amal makruf nahi mungkar' atau tunduk saja kepada DAP atas dasar setia kawan dalam pakatan politik untuk memenangi pilihan raya.

Kemelut Pas berhubung tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) menjalankan pemeriksaan di gereja, dipercayai cuba memurtadkan orang Islam minggu lalu, membuka pekung di dada. Rakyat, termasuk penyokong Pas sendiri mahu melihat yang mana menjadi pilihan parti bernama Islam ini.

Andainya Pas memilih dasar perjuangannya mendaulatkan Islam, mereka mesti menyokong tindakan Jais, yang bertindak atas laporan awam dan bahan bukti. Mesti berdiri tegak di belakang Datuk Dr Hasan Ali, Exco Hal Ehwal Agama Islam di Selangor, yang mempertahankan tindakan Jais mahu menyelamatkan akidah 12 Muslimin.

Setakat ini, ramai penyokong Pas, NGO dan pertubuhan Islam, menzahirkan sokongan terhadap tindakan Jais. Namun, Pas bersikap dingin dan melahirkan hasrat untuk mendapat maklumat lanjut daripada pihak gereja dan Jais sendiri. Ini sangat bertentangan dengan tarbiah Pas kepada penyokongnya untuk tidak berkompromi dalam soal perjuangan hak Islam.

Kenapa kepimpinan Pas bagaikan burung kasawari membenam kepala di dalam lubang tanah dalam soal ini? Takut menyinggung perasaan penganut Kristian dan DAP? Apakah Pas tidak percaya dengan Hasan atau meragui kesahihan maklumat diperoleh Jais? Apa pula kuasa Pas untuk mengarah sebuah agensi kerajaan negeri untuk beri maklumat kepadanya? Mahukah sebuah gereja Kristian disoal selidik oleh parti Pas?

Lebih teruk, Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim sudah pun memohon maaf kepada pihak gereja atas tindakan Jais, walaupun belum dapat laporan lengkap kedudukan sebenar. Ini seolah-olah Jais sudah bersalah. Nampaknya Menteri Besar sudah hilang kepercayaan kepada Exco dan jabatan agamanya sendiri. Kini, beliau dilaporkan mahu mendapat nasihat Sultan Selangor pula. Nasihat terbaik untuk Khalid ialah siapa korek lubang, dialah yang timbus.

Ramai ketahui Exco paling berpengaruh di Selangor ialah yang dipegang pemimpin DAP. Selain Hasan, Pas hanya ada dua wakil dalam kerajaan negeri, dianggap lemah dan junior. Sejak 2008, banyak isu berkaitan Islam dan Muslimin yang diperjuangkan Pas ditentukan oleh DAP. Ini termasuk konsert rock terbesar di Shah Alam, penjualan arak dan premis rumah urut, penggajian orang Islam di premis jual arak, serta pembukaan ladang babi terbesar di Malaysia. Exco-Exco DAP bukan Islam ada pengaruh besar ke atas Menteri Besar, melebihi Exco-Exco Pas Islam.

Pas sudah tersepit dengan konsep tahaluf siyasinya kerana mahu terus berdamping dengan DAP bagi memperoleh kuasa, ia menjadi pengecut dan tidak berani lagi mempertahankan prinsip Islam. Sudahlah dasar perjuangannya selama ini – negara Islam, hudud – sudah dibuang, pemimpinnya sendiri dikritik hebat kerana melaksanakan tanggungjawab. Semuanya gara-gara takut kepada DAP.

Saya cuma terbayang, andai Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) juga mendapat laporan sahih berlaku usaha memurtadkan orang Islam di sebuah gereja di Alor Setar, tidakkah Jaik pergi menyiasat? Atau kena tunggu arahan DAP dulu? Jika pemeriksaan dibuat, adakah Menteri Besar Datuk Seri Azizan Razak kena mohon maaf juga?

Hasan kini diarah tutup mulut oleh Menteri Besar. Karpal Singh kata Hasan sudah 'melampaui batas'. Lim Kit Siang tegur Hasan supaya 'ikut garisan' dan jadi 'pemain pasukan'. Pemimpin Pas Selangor juga kritik Hasan. Ada yang tuduh beliau ejen UMNO, cuba sabotaj hubungan Pas-DAP. Hasan kata dia sedia dipecat kesemua jawatan dalam kerajaan mahupun parti. Sebelum ini, beliau sudah dipecat sebagai Pesuruhjaya Pas Selangor selepas gagal pertahan Naib Presiden dalam muktamar ke-57.

Presiden Pas Datuk Seri Hadi Awang berkata, keputusan selepas Raya Puasa. Andai Hasan dipecat sebagai Exco menjelang Aidiladha nanti, bermakna ada pemimpin Pas Selangor dan DAP yang akan berhari raya awal – dengan Hasan sebagai korban kambing hitamnya. (Baca di Sinar Harian)

The Unspinners

Posted: 12 Aug 2011 11:40 PM PDT

oyabun

Posted: 12 Aug 2011 11:34 PM PDT

oyabun


Alamak..! Bakal " Isteri " Paderi Gay, Ou Yang Wen Feng 'jantan asli' rupanya!

Posted: 12 Aug 2011 10:49 AM PDT

Paderi gay bakal kahwin di Malaysia?

Paderi warganegara Malaysia yang membuat pengakuan terbuka mengenai orientasi seks songsangnya dilaporkan akan berkahwin dengan 'kekasihnya' seorang warga Afrika-Amerika tidak lama lagi.

Pastor Ou Yang Wen Feng, 41, yang mengaku gay dikatakan akan berkahwin hujung bulan ini atau awal bulan depan dengan majlis perkahwinan bakal diadakan di New York, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia.

''Kekasih saya melamar pada 26 Jun lalu iaitu dua hari selepas New York meluluskan undang-undang perkahwinan pasangan sejenis," katanya seperti yang dilaporkan agensi berita AFP, semalam.

Ou Yang kini berkhidmat di Gereja Komuniti Metropolitan (MCC), New York iaitu sebuah gereja yang menjadi sebahagian daripada pergerakan antarabangsa gereja Kristian yang mendekati pelbagai pihak termasuk golongan homoseksual, lesbian dan transeksual.

Apa yang menimbulkan persoalan adalah apabila Ou Yang turut mengumumkan akan melangsungkan perkahwinan di negara ini sedangkan Malaysia tidak pernah mengiktiraf perkahwinan sejenis.

Malah, homoseksual juga menjadi satu kesalahan jenayah di Malaysia yang boleh dihukum sehingga 20 tahun penjara.

Ou Yang pernah menggemparkan negara ini beberapa tahun lalu apabila beliau dilaporkan mengusulkan cadangan membina gereja yang juga cawangan MCC di Malaysia bagi mengumpul dan memperjuangkan hak golongan gay serta lesbian di negara ini.

Cadangan itu dibantah banyak pihak termasuk oleh Roman Catholic Church di Sabah, National Evangelical Christian Fellowship (NECF) dan the Council of Churches Malaysia (CCM).

Ia menimbulkan kebimbangan di kalangan rakyat pelbagai agama terutamanya umat Islam kerana melanggar moral dan ajaran semua agama.Mungkin ada yang frust menonggeng nanti kot...melepas katakan..!!!

Wasabi Oyabun..

APANAMA

Posted: 12 Aug 2011 11:32 PM PDT

APANAMA


FREE MALAYSIA TODAY - Deplorable, provocative and simply disgusting

Posted: 12 Aug 2011 07:01 PM PDT


The above is a screenshot of the comment section of online news portal FreeMalaysiaToday. 


The article which drew such dastardly comments insulting Nabi Muhammad, Islam and the Malays was concerning a Friday protest led by Senator Ezam  Mohd Nor , Independent MP Datuk Zulkifli Noordin and a few hundred others outside the Shah Alam mosque.


The protest was basically aimed at the failure of Selangor Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim to protect the interest of Muslims and the sanctity of Islam in the wake of the illegal Damansara Utama Methodist Church fiasco.


Ezam or the other speakers at the brief protest might have made fiery speeches and warned pro-Opposition news portals Malaysian Insider and Malaysiakini (as alleged) but does that warrant the Editors at Free Malaysia Today to publish such 'deplorable, provocative and simply disgusting' comments targeted at ISLAM, Prophet Muhammad S.A.W and Muslims? 


Is this not raw provocation? 


The recurrence of such blatant provocation and gross contempt for Islam and Muslims in this country lately is truly worrying.

Home Minister Datuk Seri Hishamuddin Hussien has had a fair share of criticism, ridicule and outright condemnation for his perceived tendency of just reprimanding and warning those who blatantly breach the existing laws that ensure peace, security and stability in our multiracial, multi religious country.


If all the Home Ministry could do is warn those who are threatening our society with such blatant disregard to the sensitivity of Islam, Malays and Muslims, how could we blame the critics?

I'm sure such a CRIME doesn't demand or require political considerations.

... and I hope those who are hellbent on testing the patience of Muslims in this Holy Month of Ramadan do not continue to play with fire, and live to regret it later. 


p/s  Those derogatory comments published in FreeMalaysiaToday, are they from our 'loving and caring' Christian brethren, or is the signature of extremist among them? Site Meter

WHO IS LYING ... the Protestant or Evangelical pastor?

Posted: 12 Aug 2011 02:36 AM PDT
The TRUTH please !

Split among Christians over moves to convert Muslims, says senior leader

By Boo Su-Lyn
August 11, 2011

KUALA LUMPUR, Aug 11 — Mainstream Christian churches are distancing themselves from independent evangelical churches' "over-enthusiastic" attempts to proselytise Muslims in Malaysia, says a senior Protestant church leader.

He told The Malaysian Insider that the mainstream churches were disappointed with some independent Christian groups for being insensitive to other religious communities when sharing their faith.

"We've had cases where the Hindus complain that the Christians have been too assertive," said the church leader, adding that Muslims, Buddhists and Sikhs have made similar complaints. 

..... The senior church leader said mainstream churches were also concerned with how some independent evangelical churches proselytised Muslims openly. 
Evangelist group calls church split 'wild allegations'
By Boo Su-Lyn
August 12, 2011

KUALA LUMPUR, Aug 12 — Malaysia's main Christian evangelist group has said it does not have to defend independent evangelical churches from "wild allegations", denying there is a split among Christians over attempts to proselytise Muslims.

The National Evangelical Christian Fellowship's (NECF) denial came after The Malaysian Insider reported that mainstream churches are disappointed with some independent Christian groups for being too assertive in sharing their faith with Muslims and other religious communities.

……… "You guys ought to guard your reputation. You used to have a reputation where you are truthful; now, you are as good as Utusan (Malaysia)," he said, referring to the Umno-owned Malay newspaper.
"This split among Christians — people can tell this is a lie," added the senior pastor of Full Gospel Tabernacle.

If the revelation of the Senior Protestant Church leader about complaints by the Hindus, Buddhists and Sikhs over "over-enthusiastic" attempts to proselytise is true, then where is the TRUTH? 


Could those who often speak on behalf of the Hindus, Buddhists and Sikhs please stand up and state your concerns or worries as they may be? 


If it is true that we have rogue "over-enthusiastic" Church groups and pastors who are clearly going against the letter and spirit of our Federal Constitution then the onus is on us to put a STOP to such provocative and irresponsible actions. 


IF such "over-enthusiastic" pastors and churches really exist and have been causing discomfort among believers and followers of other religions then we must STOP them.


Although proselytising is only forbidden on Muslims, it doesn't mean that the churches should be insensitive to the feelings of Hindus, Buddhists and Sikhs when propagating Christianity among them.


... and what more if the church itself is ILLEGAL.


p/s My Sarawakian buddy (a staunch Borneo Evangelical Church or SIB follower) says these rogue "over-enthusiastic" churches and pastors are giving CHRISTIANS a BAD NAME! Site Meter

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 12 Aug 2011 11:30 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


VIDEO Ucapan Zul Nordin Di Demo Anti Murtad Petang Tadi..

Posted: 12 Aug 2011 03:00 AM PDT


Ucapan superb dari zul nordin, dia mengupas kes-kes murtad bermula dari kes aisyah bukhari sehinggalah ke kes murtad azlina jalilani (lina joy) yang mendapat sokongan dari anwar ibrahim, dan gerakan-gerakan kristianisasi yang sedang bergerak sekarang ini untuk memurtadkan umat islam di malaysia dengar betul-betul apa yang di sampaikan oleh zul nordin....

Sekitar Demonstrasi Anti Murtad Di Masjid Shah Alam Tadi...

Posted: 12 Aug 2011 01:36 AM PDT

Kira-kira 200 umat islam berkumpul di hadapan pintu masuk masjid shah alam lepas solat jumaat tadi, mereka berkumpul untuk menyatakan bertapa kecewanya mereka dengan apa yang berlaku di gereja DUMC minggu lepas, mereka berkumpul untuk menyatakan bertapa kecewanya mereka dengan perangai dan sikap menteri besar selangor yang menyalahkan jabatan agama islam selangor (jais) yang mengambil tindakan keatas 12 orang islam dan pihak gereja yang cuba nak memurtadkan orang islam.

Mereka yang hadir itu bukan orang politik, mereka adalah umat islam yang sayang pada agama mereka dan tak mahu islam di pijak-pijak oleh oleh puak kafirun dan pakatan haram yang hanya mementingkan undi dari agama.

Aku akan uploadkan amanat yang di sampaikan oleh zul nordin nanti, apa pun korang layan la gambar ni dulu....
Demo Anti Murtad Di Masjid Shah Alam

Posted: 11 Aug 2011 11:36 PM PDT

Zul nordin di demo anti murtad, lagi gambar dan video akan menyusul.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Belantan

Posted: 12 Aug 2011 11:29 PM PDT

Belantan


JAIS : Bukan serbuan tapi hanya pemeriksaan!

Posted: 12 Aug 2011 12:07 PM PDT

Selepas lebih seminggu isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah premis yang didakwa sebagai Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC), Petaling Jaya diperkatakan, pihak berkuasa agama itu hari ini menjelaskan bahawa tiada serbuan dilakukan ke atas premis itu pada 3 Ogos lalu.

Pengarah JAIS, Marzuki Hussin menegaskan, apa yang dilakukan oleh pegawai penguat kuasa JAIS dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) di Dream Centre hanyalah pemeriksaan untuk memastikan kehadiran orang Islam di gereja berkenaan.

Menurutnya, pemeriksaan itu dilakukan di bawah Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995 setelah menerima maklumat bahawa terdapat majlis berbuka puasa diadakan bersama majlis 'Thanksgiving Dinner' di sebuah gereja.

"Maka berdasarkan maklumat itu, satu pemeriksaan telah dibuat bersama-sama anggota polis kira-kira pukul 9.45 malam," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Marzuki, sebenarnya tiada sebarang kekasaran atau pecah masuk dilakukan oleh penguat kuasa agensi tersebut semasa pemeriksaan di Dream Centre milik gereja berkenaan sebagaimana yang ditohmah oleh segelintir pihak.

Malah, beliau sekali lagi menegaskan bahawa tiada serbuan dilakukan ke atas premis yang dikatakan gereja itu pada malam 3 Ogos sebagaimana dilaporkan oleh sesetengah media dan pihak tertentu sebelum ini.

Menurut Marzuki, perundingan sebenarnya diadakan antara JAIS dengan pihak penganjur di luar dewan berkenaan sebelum pemeriksaan itu dilakukan, malah pasukan penguat kuasa juga telah meminta keizinan untuk masuk dan hanya dibenarkan berbuat demikian selepas majlis itu selesai pada pukul 11 malam.

"Ini membuktikan tuduhan kononnya JAIS membuat serbuan, kekasaran serta pecah masuk adalah tohmahan semata-mata. Tiada sebarang kekasaran yang dilakukan oleh anggota penguat kuasa JAIS pada malam tersebut," katanya.

Marzuki kesal dan kecewa apabila banyak pihak mengatakan pemeriksaan tersebut dilakukan secara tidak beretika oleh anggota penguat kuasa JAIS.

"Pemeriksaan di dalam dewan berkenaan hanya dilakukan selepas majlis yang dihadiri seramai 100 orang itu tamat. Dalam masa lebih kurang 10 minit sahaja, anggota penguat kuasa JAIS dan polis telah diarahkan keluar dari dewan tersebut oleh pihak penganjur.

"Walaupun tindakan tersebut seolah-olah mempertikaikan kuasa JAIS dan PDRM dalam menguatkuasakan undang-undang ke atas orang Islam, JAIS dan polis tidak menggunakan kuasa menahan pihak penganjur atau membuat sebarang tangkapan," katanya.

Beliau turut mengesahkan tiada sebarang tangkapan dibuat walaupun seramai 12 orang Islam didapati hadir, sebaliknya hanya butiran diri mereka diambil dan diminta untuk menghadiri sesi bimbingan dan kaunseling di JAIS.

Suara Politik
Taminsari

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 12 Aug 2011 11:18 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


DARI HALANG PERAYAAN MAULUD NABI, PERLU PILIHAN RAYA MASJID DAN KINI ARAHAN HENTIKAN BACAAN AL-QURAAN MENGGUNAKAN PEMBESAR SUARA PADA WAKTU SUBUH

Posted: 12 Aug 2011 06:56 AM PDTIni lah surat pekeliling yang diedarkan ke seluruh masjid dan surau oleh kerajaan DAP P.Pinang menerusi JAIPP.


Hanya aduan oleh puak kafir , secara tradisi amalan ini
terpaksa dihentikanBekas Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairudin amat terkejut, kecewa dan marah dengan tindakan samberono Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) yang mengarahkan semua masjid dan surau di negeri itu menghentikan bacaan al-Quran menggunakan pembesar suara pada waktu subuh.

Katanya, beliau berasa musykil dengan keputusan tersebut kerana tidak yakin bahawa JHEAIPP akan mengeluarkan arahan sedemikian kecuali ada tangan-tangan ghaib yang melakukannya tanpa kerelaan dari jabatan tersebut.

"Saya percaya bahawa wujudnya tekanan daripada pihak lain sehinggakan JHEAIPP terpaksa akur dan mengeluarkan arahan sedemikian sedangkan dalil yang diberikan boleh diperbincangkan," katanya kepada UMNO-Online.

Beliau yang juga bekas Exco Hal Ehwal Agama Islam di negeri tersebut melihat alasan yang diberikan untuk membolehkan larangan tersebut bukanlah sesuatu yang munasabah kerana ada dalil lain yang boleh digunapakai.Larangan tersebut dibuat atas alasan bahawa amalan bacaan al-Quran bercanggah dengan hukum syarak dan boleh mengganggu orang lain di dalam dan luar masjid.

"Sudah lebih beratus tahun amalan ini dilakukan oleh umat Islam dan ia bukan hanya tertakluk di Pulau Pinang saja tetapi di seluruh Malaysia. Tambahan pula amalan ini tidak pernah dipertikaikan oleh mana-maan pihak kerana ia telah dianggap sebagai adat setempat yang membawa kebaikan.

"Dengan adanya bacaan al-Quran sebelum subuh, ia dapat memberi makluman bahawa waktu Subuh semakin hampir apatah lagi dalam bulan Ramadan ini, ia mengingatkan bahawa waktu imsyak juga akan berakhir," katanya lagi.

Tegas beliau, sekiranya benar bahawa amalan tersebut adalah bertentangan dengan hukum syarak maka tentulah akan ada teguran oleh para ulama-ulama terdahulu yang tentunya lebih arif berkaitan hal tersebut.

"Jika bacaan al-Quran ini ditolak dalam Islam kenapa tidak ada apa-apa tindakan oleh para ulama malah mustahil mereka yang berpendidikan lebih tingga dan tahu hukum-hakam dalam Islam akan membiarkan kepincangan sedemikian atas agama tersebut."

Jelasnya lagi, kekecewaannya berhubung perkara tersebut semakin tebal apabila Exco Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang, Abdul Malik Kassim yang memberikan jawapan mengelak seakan tidak bersedia bagi memberikan ulasan berkaitan isu tersebut.

"Itulah padahnya meletakkan orang yang jahil seperti Abdul Malik dalam bidang yang seharusnya disandang oleh orang bertauliah dan berkredibiliti kerana saya tahu bahawa Abdul Malik tidak mempunyai latar belakang yang boleh melayakkannya menjawat Exco ini," katanya.

Tegasnya, ini adalah antara usaha terancang pihak tertentu yang berselindung dalam politik bagi menghina Islam dan meletakkan bangsa Melayu dalam kedudukan yang amat rendah.

"Kita lihat bagaimana isu pembaptisan yang berlaku di gereja Selangor yang dengan mudah membuat Menteri Besarnya memohon maaf kepada paderinya sedangkan JAIS belum pun memberikan sebarang laporan.

"Agenda terancang mereka ini kemudian disambung dengan keputusan oleh JHEAIPP kerana mahu memberikan tekanan dan penghinaan kepada bangsa Melayu dan pastinya inilah kejayaan Dap," tegasnya.

Terang beliau, secara jelas telah terbukti bahawa Dap adalah parti politik yang anti Islam dan anti Melayu sejak tahun 1969 lagi dan ia berlarutan sehingga hari ini.

"Dap ini masih sama dari dahulu hingga sekarang cuma formula politiknya hari ini dijelmakan dalam hubungan diplomatik yang akrab dengan kononnya berbaik-baik dalam pakatan Pas dan PKR tetapi agenda mereka tetap sama."

Sehubungan itu, beliau menuntut Majlis Fatwa Kebangsaan dan menyeru semua ulama-ulama seluruh negara untuk bersatu dan bersama-sama memberikan keputusan yang sewajarnya berlandaskan kepada dalil yang kukuh demi kepentingan ummah. - MediaUMNO


UCAPAN YB ZUL DEMO ANTI MURTAD DI MASJID SHAH ALAM PETANG TADI

Posted: 12 Aug 2011 05:42 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 12 Aug 2011 11:13 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video Himpunan Anti Murtad Di Masjid Negeri Shah Alam Semalam

Posted: 12 Aug 2011 09:49 PM PDT
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Jasa UMNO Kepada Islam di Malaysia dan Dunia - Sebarkan !!!

Posted: 12 Aug 2011 08:47 PM PDT

Bukti Dan Kupasan Terperinci Isu Gereja Methodist Oleh Papagomo

Posted: 12 Aug 2011 07:42 PM PDT

Isu Dawama Hampir Selesai - Bonus RM500 Setiap Pekerja

Posted: 12 Aug 2011 05:22 PM PDT

Mari Lihat Gambar Terbaru Saiful Bukhari Bersahur Bersama Blogger Papagomo

Posted: 12 Aug 2011 02:59 PM PDT

Mismah Ditemui Sinar Harian = Pukulan Maut Kepada Pakatan Haram !

Posted: 12 Aug 2011 10:06 AM PDT


info dari blog http://mediapermatangpauh.blogspot.com/


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gempar : Paderi Gay Akan Berkahwin Dengan Lelaki !

Posted: 12 Aug 2011 05:01 AM PDT

Mengikut pengamatan Panglima ramai pemimpin DAP adalah pemimpin Kristian.

Maka sebab itu mereka agak lantang dalam isu melibatkan agama mereka.

Lihat bagaimana seorang Melayu Islam berjawatan MB Selangor dengan pantas meminta maaf akibat pencegahan Jais terhadap kegiatan pembaptisan orang Melayu Islam di Gereja Methodist pada 3 OGOS lepas.

Maka itulah kita khuatir jika pemurtadan yang berlaku sekarang bakal menambah lagi senarai gay di Malaysia.

Sudah tentu ia akan menambahkan lagi penyakit gejala sosial menjadi semakin teruk dan kronik.

Jangan kerana pemimpin mereka meliwat maka perbuatan keji itu CUBA DIHALALKAN melalui gerakan politik mereka.

Lihat terbaru pastor kristian akan berkahwin dengan pasangannya yang juga lelaki.


... L I S T E D ! ! !: BOLEHLAND - Rev Ou Yang Wen Feng, pastor gay dari Malaysian sedang merancang untuk berkahwin dengan pasangannya, lelaki Afrika-Amerika
Published with Blogger-droid v1.7.3

Gambar Pemurtad Orang Islam Disebar Oleh Blogger Pisau.net

Posted: 12 Aug 2011 03:23 AM PDT

Satu-persatu kegiatan memurtadkan umat Islam telah terbongkar.

Nampak semakin membimbangkan selepas kejatuhan kuasa umat Islam.

Akibat perpecahan semua pemimpin Melayu yang gilakan kuasa.

Sampai bila kita mahu biarkan perkara yang boleh membunuh masa depan umat Islam di Malaysia?

Dosa akan dipikul oleh ulama khawarij Pas yang masih setia membontoti Dap tanpa membantah.

Yang hebatnya sebuah parti nama Islam berjaya meruntuhkan negara Islam tanpa perlu kafir harbi campur tangan.

Sila klik link bawah untuk berita seterusnya.

Rakyat Tranung (RT): Gambar 5 orang individu menarik umat Islam agar murtad didedahkan !!!
Published with Blogger-droid v1.7.3

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 12 Aug 2011 11:10 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Ramadhan tidak seindah dahulu: Kafir Harbi DAP semakin BERANI MENCABAR ISLAM!!!

Posted: 12 Aug 2011 06:18 PM PDT
Ingat lagi berita di atas?!! Ya, itulah 'hadiah' pertama kerajaan boneka DAP kepada orang Islam selepas berjaya merampas Selangor daripada tangan Melayu-Islam UMNO. Dan yang lebih dramatiknya, penghargaan tersebut dikurniakan pula menjelang Ramadhan al-Mubarak...

Tetapi, ketika itu, DAP masih lagi bodoh...Mereka sendiri cuba ke depan untuk "test line" dengan orang Islam. Dan akibatnya, Teresa Kok dihadiahkan satu penempatan khas di Kamunting beserta sedikit molotov cocktail sebagai iringan....

Tetapi, kafir harbi DAP ini tidak sebodoh khawarij PAS. Semua musibah yang menimpa si ANDARTU Teressa telah dijadikan satu TELADAN yang sangat bermakna. Mereka mulai sedar bahawa PKR dan PAS akan sentiasa bersama DAP (malahan sesetengah pemimpin UMNO juga-Zaid Ibrahim) walau akidah terpaksa digadaikan; asalkan UMNO yang menjadi lawan!!!

Dek kerana itulah, DAP kini tidak lagi menghulurkan leher apek-apek dan ah sohnya untuk mencabar kesabaran orang ISLAM!!!  Kini telah ada segerombolan pak janggoat yang pandai membaca hadis dan petah berbicara ARAB boleh digunapakai untuk berlawan dengan UMNO dalam isu Melayu dan ISLAM!!! Malahan jika gagal sekalipun, mereka masih lagi berkemampuan untuk mewujudkan kekeliruan dan perpecahan di kalangan ummah dengan ungkapan hadis-hadis dan ayat-ayat Al-Quran yang separuh-separuh dan tidak disahkan. 

Dan kini, selepas tiga tahun, Ramadhan untuk umat Islam di Malaysia nampaknya semakin kelam dan mencabar. Manakan tidak, belum pun  seminggu berpuasa, sudah ada gereja (DUMC) yang berani memurtadkan secara beramai-ramai orang Islam ketika berbuka. Dan lebih malang, belum pun hilang rasa sedih dan marah, umat Islam dikejutkan pula dengan berita di bawah ini...


Bayangkanlah, dalam bulan yang dituntut kita membaca dan mendengar (sama pahalanya dengan membaca) Al-Quran, pun KAFIR HARBI DAP berani mengharamkan bacaan Al-Quran melalui speaker masjid dan surau! Adakah ini bermakna umat ISLAM juga layak menuntut kepada Kerajaan untuk mengharamkan upacara keagamaan di kuil-kuil dan tokong yang mengganggu keselesaan dan ketenteraman mereka?!! Kenapa Khalid Ibrahim tidak boleh menasihatkan rakan pakatannya di Pulau Pinang dengan peringatan yang sama kepada orang Islam Selangor berhubung perkara ini?!! Kenapa hanya orang Islam sahaja yang perlu menerima dan memahami keperluan dan kehendak minoriti kuffar?!!

 


Kita mungkin sedang menikmati kehidupan yang stabil; ada rumah besar, kereta besar dan gaji yang lumayan. Kita juga mungkin tidak memerlukan lagi Kerajaan UMNO-BN untuk membela nasib kita. Tetapi pernahkah kita terfikirkan apakah pula nasib dan masa depan anak-anak kita?!! Apakah jaminannya kepada mereka negara yang kita tinggalkan kelak akan memberikan mereka kebebasan sepenuhnya untuk menjadi hamba ALLAH SWT yang taat?!!


*Jangan sampai anak-anak kita kencing kubur kita esok, sudahlah...HOT!!! PENANGITES KASI HANTAM SAMA LIM GUAN ENG...

Posted: 12 Aug 2011 03:01 PM PDT

No House "Chin Kang Kor"


By Penang Ah Beng Kia

We in Penang damn susah to get a low-cost or even a medium-cost unit nowadays. One simple apartment pun cost around RM200,000, not to mention single storey houses which could fetch up to RM400,000.

Having said that, Penang can also boasts of a unique character in non other than our Chief Minister aka "Cakap tak serupa bikin man". Of course he is the infamous Lim Guan Eng who can do no wrong.


Remember his CAT, CAT stuff that he has been telling Penangites. We want to be Competent, Accountable and Transparent.

Where got competent?.

Here we are struggling to get a roof over our heads and we hear of the state government proposing mega projects.

I read with great interest on the remark of Chief Minister's chief of staff Jeff Ooi who recently was engaged in a tiff with Exco in charge of housing Wong Hon Wai.

Ooi alluded to rampant black market activities which were the reason why eligible applicants were denied low-to-medium cost housing in his Jelutong constituency.

Hei, is he admitting that there are hanky panky going on in the allocation of such housing to the poor or middle income group.

Jeff, you should not just consider setting up a database for housing but also lodge a report with the MACC.

Check who has been benefitting from the affordable housing units, meant for the poor. Where has those units ended up. Is it to the rich and well connected Pakatan people or what?

Who are the culprits.? Bring them to book, even if they are your Pakatan Rakyat buddies.

We want action and we want answers.

As the Chief Minister's chief of staff, your boss should have asked you to make sure no stones are left unturned under his CAT CAT stand.

There should be no closure to this until you get to the root of the problem.

It also leaves me thinking what has Jeff been doing in the last three years? Now only he is opening his mouth to say something is wrong.

And now after three years, he suddenly realised the need to set up a housing database to see to it that those eligible are allocated the affordable housing unit.

You mean to tell me that all these years Jeff has been sleeping on the job. One morning he wakes up and he realizes that there are poor people who have been deprived of a roof over their heads.

This smacks of a lackadaisical attitude of politicians who spend more time politicking rather than working for the interest of the rakyat. "Chin Chuan" (fedup).

This is the debacle that Penangites will face for voting in a "test" government who is inexperienced.

The tiff between Jeff and Hon Wai speaks volume of the state's ability to run a state effectively, bearing there is no internal strife among themselves.

Lagi best, the Penang government has yet to look into the housing woes for the people, is already planning mega projects such as a RM800 million one-stop centre in Jelutong.

Guan Eng, please teach your "ma chai" (followers) how to stand up straight first, then walk, then run. Do not attempt to run before you learn how to walk.

Moreover the RM800 mil could be put to better use if it is channeled towards something beneficial for the rakyat, like low-cost units of even an educational scholarship fund.

The needy will benefit if a scholarship fund is set up, not iconic towers or buildings to impress people.

In times like this, we have to be prudent. The alarm bells have already been triggered following US dismal showing and that they are bracing for a recession.

The state leaders must get their priorities right. Penang don't need an iconic tower. Komtar is sufficient enough .

Moreoever Penang with its stagnant economic base does not need such a centre.

Any project that is initiated should be based on needs and merits and not enriching the pockets of some "well connected" developers by coming up with mega projects. http://stopthelies.my*Penang people sudah "Chin Chuan" sama lu la Lim Guan Eng... Lu memang penipuan lidah biawaki punyai politician ter ber nye punn...


Relaks Cara Pok Nik...

Posted: 12 Aug 2011 06:36 AM PDTMyMassa ucapkan tahniah, memang susah nak dpt hi-score kat level tu... hehe

Penang Serambi Maksiat : Bogel Boleh Baca Al-Quran Tak Boleh

Posted: 12 Aug 2011 05:04 AM PDT

Hari ini heboh mengenai larangan oleh Jabatan Agama Islam Penang supaya tidak boleh gunakan speaker selain tujuan untuk azan.

Klik untuk melihat imej dengan lebih jelas. Sumber Berita Harian.


Beginikah model negara kebajikan yang PAS laung-laungkan jika Islam di sekat tetapi maksiat dibiarkan. Kepada yang terlepas pandang mengenai maksiat di tempat awam di Penang boleh baca di sini:

http://mymassa.blogspot.com/2011/06/edisi-dewasa-khalifah-guan-eng-bagi.html

http://blogpendekarsiber.blogspot.com/2011/07/gempar-lagi-gambar-separuh-bogel-di.html


Kalau beginilah cara Guan Eng perintah, PAS jangan salahkan kerajaan pusat sekiranya masalah sosial makin teruk di Penang. Kerana PAS hanya pandai mencari salah lawan, bukannya menggunakan peluang sebagai Kerajaan untuk menyelesaikan masalah umat.

*Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya.

Info Terbaru : Satu Lagi Thanksgiving (Berbuka Puasa) di Gereja.

Posted: 12 Aug 2011 03:05 AM PDT


 Maklumat terbaru yang MyMassa dapat. Satu lagi majils berbuka puasa di gereja (thanksgiving) bagi meraikkan 12 orang yang terlibat dalam 'pemeriksaan' JAIS. Tempat berlakunya majlis tersebut sedang dikenal pasti.


12 orang tersebut juga akan diberikan RM30,000 bagi menghadapi perbicaraan sekiranya perkara ini di bawa ke mahkamah.

Mereka juga telah menyediakan plan B iaitu menyiapkan safe house bagi 12 orang ini sekiranya keadaan mendesak dan bersedia untuk keluar negara jika perlu.

Esok, 12 orang ini akan diajar oleh peguam mereka, bagaimana untuk menjawab di hadapan JAIS.

Mohon disebarkan.

Apa Lagi Alasan Anwar Nak Tangguh Bicara?

Posted: 12 Aug 2011 02:21 AM PDT

Strategi memanggil saksi dilihat sebagai satu cara untuk menangguhkan perbicaraan.

Hajat mereka supaya saksi takut nak datang, maka tercapai la matlamat mereka.

Namun mereka tersilap langkah. Dato' Sri Najib bukan seorang yang penakut. Bak kata pepatah Melayu, berani kerana benar, takut kerana salah.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor berada di Kompleks Mahkamah Jalan Duta untuk ditemubual oleh peguam yang mewakili Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mereka tiba pada jam 2.55 petang ini dan kini berada di tingkat tujuh.
Manakala bekas ketua polis Melaka, Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof (juga) juga hadir untuk ditemubual.

Anwar juga berada di situ untuk menghadiri temubual tersebut.

Peguam Karpal Singh, Sankara Nair dan Param Cumaraswamy mengendalikan temubual itu.
Najib dan Rosmah hadir hari ini untuk ditemuramah ekoran pertemuan mereka dengan pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan, di kediaman rasmi mereka ketika Najib menjadi timbalan perdana menteri

Mereka bertemu Saiful dua hari sebelum dakwaan berlakunya insiden liwat.

Sejak hari pertama lagi, Anwar bertegaskan mendakwa wujud konspirasi politik ekoran laporan bahawa mereka bertiga mengadakan pertemuan sebelum insiden liwat didakwa berlaku.

Difahamkan perdana menteri dan Rosmah meninggalkan kompleks mahkamah kira-kira jam 3.28 petang.
Sudah-sudahlah Anwar. Dah 56 kali tertangguh. Justice delayed is justice denied.

*Ini ke erti keadilan bagi Anwar?

Anwar Ibrahim 'Membogelkan' Dirinya.

Posted: 12 Aug 2011 01:31 AM PDT

Siapa nak tengok Anwar bogel? Kalau bogel yang bermaksud tanpa pakaian, satu Malaysia dah tengok. Ini bogel yang memalukan dirinya ataupun menunjukkan kesalahan diri sendiri tanpa malu.

Semalam Anwar Ibrahim cuba menjadi hero dengan mengutuk tindakan Nazri Aziz yang mengeluarkan surat kepada semua GLC supaya menarik balik saman kepada Tajudin Ramli.

Anwar: Hanya menteri kewangan boleh arah GLC
Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim membidas Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Nazri Aziz kerana didakwa mengeluarkan surat kepada syarikat berkaitan kerajaan (GLC) untuk menarik balik saman yang difailkan ke atas bekas pengerusi MAS Tan Sri Tajudin Ramli.

NONEMenurut Anwar, jika sesuatu perkara membabitkan GLC, arahan mesti datang daripada menteri kewangan atau Kementerian Kewangan dan bukannya Nazri.

"Arahan seumpama ini sepatutnya datang dari Menteri Kewangan (dan bukannya Nazri) kerana ini membabitkan GLC.

"Kerajaan sebelum ini berkata mereka mempunyai kes yang kukuh terhadap Tajudin yang membabitkan berbilion ringgit (dalam mengemukakan saman). Ini amat menganggu," kata Anwar yang juga seorang bekas menteri kewangan.

Isu yang Anwar Ibrahim bawa telah disambut oleh para pencacainya seperti Aziz Bari dan Tony Pua serta dimainkan berkali-kali dalama portal Malaysiakini.

Apa yang kami cuba kongsikan di sini adalah Anwar Ibrahim mengetahui kuasa Menteri Kewangan yang boleh mengawal GLC kerana Anwar sendiri pernah menyalah gunakan kuasa tersebut. Ianya berlaku dalam kes MRCB yang digunakan untuk memenuhkan tabung politik Anwar Ibrahim:

''Antara eksesais korporat yang paling signifikan ialah pengambilalihan Sikap Power, pemegang konsesi Independent Power Project (IPP) di Lumut, Perak,'' kata beliau.
Konsesi itu dijual kepada MRCB atas arahan Anwar. MRCB kemudian menyuntik konsesi itu ke dalam Malakof Berhad yang merupakan anak syarikat MRCB.
Kata Abdul Murad: ''Saya percaya keuntungan kira-kira RM50 juta daripada urus niaga ini jatuh ke salah satu tabung politik Anwar.''

Kenyataan tersebut adalah sedutan daripada Akuan Bersumpah Penolong Gabenor Bank Negara yang akan diletakkan di penghujung artikel ini. Bagi MyMassa, tindakan Anwar mengkritik Nazri Aziz adalah satu tindakan yang membuka pekungnya sendiri (seolah-olah membogelkan dirinya). Mungkin Anwar Ibrahim sudah nyanyuk sehingga terlupa kerja jahat yang pernah dilakukannya dahulu.

Anwar Ibrahim mungkin lupa tentang kegiatannya kotornya, tetapi rakyat Malaysia sesekali tidak akan lupa. Kalau ada yang lupa, menjadi tugas kami para blogger untuk mengingatkan rakyat wajah sebenar lelaki yang bertopengkan imej Pak Sheikh ini. Sekali lagi kami ulangi, Anwar menegur Nazri Aziz kerana Nazri cuba lakukan apa yang dia pernah lakukan dahulu iaitu memberi arahan kepada GLC. Bezanya, Nazri Aziz bertindak atas kepentingan negara manakala Anwar untuk kepentingan peribadinya. Jika Tony Pua meminta Nazri Aziz disiasat, kami juga mahu kertas siasatan terhadap Anwar dibuka semula bagi meneliti satu lagi salah guna kuasa yang tidak pernah dibuat pendakwaan terhadap Anwar Ibrahim.

*Ingat-ingatkan....
KUALA LUMPUR 28 Okt. - Bekas Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Datuk Abdul Murad Khalid, mendedahkan bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim mengawal sebanyak 20 Akaun Induk (Master Accounts) yang diuruskan oleh kroni-kroninya membabitkan aset, saham dan wang bernilai lebih RM3 bilion.

Abdul Murad dalam Akuan Berkanun yang diikrarkan di depan Pesuruhjaya Sumpah di sini pada 26 Oktober lalu mendakwa Anwar menggunakan wang akaun induk itu untuk memajukan cita-cita politiknya termasuk membayar hutang-hutang para penyokong.

Sebahagian daripada mereka yang mendapat bantuan Anwar sekarang merupakan aktivis parti pembangkang.

Beliau juga mendakwa bekas Timbalan Perdana Menteri itu memperalatkan pengaruh BNM untuk keuntungan perniagaan kawan-kawan, kroni dan elemen-elemen asing.

Menurut beliau, Anwar memberikan sekurang-kurangnya AS$10 juta (RM38 juta) kepada sebuah agensi kumpulan pemikir Amerika Syarikat yang berpusat di Washington untuk menaikkan imejnya di negara-negara Barat, khususnya di Amerika Syarikat, United Kingdom dan lain-lain negara Eropah.

Katanya, beliau bertanggungjawab mengatur sumbangan AS$10 juta kepada agensi itu yang diketuai oleh seorang bekas pengarah kanan Majlis Keselamatan Negara Amerika Syarikat, Douglas H. Paal.
Abdul Murad, 46, membacakan Akuan Berkanun beliau itu pada sidang akhbar yang diadakan di Hotel Grand Olimpic di sini hari ini. Dalam nada kesal beliau mengakui bahawa beliau juga ialah salah seorang kroni yang menguruskan akaun induk milik Anwar.

Bagaimanapun, beliau mendakwa terpaksa melaksanakan arahan-arahan Anwar seperti mengatur pinjaman-pinjaman bank dalam jumlah beratus-ratus juta ringgit untuk kroni-kroni lain walaupun ini bertentangan dengan undang-undang ''kerana sebagai Menteri Kewangan dia akan cincang saya jika arahan-arahan tersebut tidak dilaksanakan.''

''Saya percaya terdapat sekurang-kurangnya 20 akaun induk lain yang diwujudkan untuk Anwar oleh pelbagai kroninya. Saya percaya bahawa jumlah dana-dana dalam 20 akaun induk itu mencapai lebih daripada RM3 bilion.

''Modus Operandi Anwar ialah pecah dan perintah dan operator setiap akaun induk tidak menyedari kewujudan akaun induk lain. Saya yakin kerajaan tahu siapa kroni-kroni itu,'' katanya dalam kenyataan bersumpah tersebut.

''Setakat yang saya tahu dan melalui penglibatan saya sendiri, lebih RM120 juta telah dibayar kepada Anwar, kroni-kroninya dan organisasi yang digunakan untuk memajukan cita-cita politiknya.
''Sebagai contoh, adalah dalam pengetahuan saya bahawa atas arahan Anwar, dana-dana daripada Akaun Induk dibayar kepada dirinya (Anwar), individu-individu dan organisasi yang dikaitkan dan terlibat dengannya antara 1992 dan 1997,'' kata Abdul Murad.

Menurut beliau, secara peribadi beliau mengetahui bahawa bayaran-bayaran dibuat daripada Akuan Induk kepada pihak-pihak berikut:

(1) Anwar Ibrahim sendiri RM50 juta
(2) Tan Sri Abdullah Ahmad RM 5 juta
(3) Datuk Nasaruddin Jalil RM10 juta
(4) Asia Pacific Policy Centre RM38 juta dan Douglas H. Paal (US$10 juta)
(5) Institut Kajian Dasar (IKD) RM5 juta
(6) Aliran & Dr. Chandra Muzaffar RM5 juta
(7) ABIM RM5 juta
(8) International Institute of Islamic Thought (IIIT) RM2 juta
(9) Sebuah Yayasan Islam di UK RM1 juta

Abdul Murad pada 16 September lalu didakwa di mahkamah atas tuduhan gagal mendedahkan maklumat sebenar saham-saham Ben Harta Sdn. Bhd. (BHSB) dan 51 hartanya.
Beliau meletakkan jawatan sebagai Penolong Gabenor Bank Negara beberapa bulan selepas Anwar disingkirkan daripada kerajaan pada September 1998. Ketika didakwa pada 16 September lalu, beliau ialah Pengarah Eksekutif RHB Bank.

''Sebagai seorang eksekutif tertinggi di BNM, saya sering berhubungan dengan Anwar yang sukakan saya dan ekoran itu mengamanahkan saya untuk melaksanakan arahan-arahannya, yang baru kini saya percayai digunakan untuk memajukan cita-cita politiknya,'' kata Abdul Murad.

Menurutnya, bagi meneruskan rancangan politik, Anwar mengarahkannya melaksanakan eksesais korporat tertentu untuk keuntungan kawan-kawan dan kroninya.
''Hutang-hutang kawan-kawannya dilangsaikan/diselesaikan melalui keuntungan daripada urus niaga menggunakan pengaruh BNM.

''Antara eksesais korporat yang paling signifikan ialah pengambilalihan Sikap Power, pemegang konsesi Independent Power Project (IPP) di Lumut, Perak,'' kata beliau.

Konsesi itu dijual kepada MRCB atas arahan Anwar. MRCB kemudian menyuntik konsesi itu ke dalam Malakof Berhad yang merupakan anak syarikat MRCB.

Kata Abdul Murad: ''Saya percaya keuntungan kira-kira RM50 juta daripada urus niaga ini jatuh ke salah satu tabung politik Anwar.''

Beliau juga mengaku memperkenalkan seorang lelaki Cina bernama Tong Kooi Ong juga terlibat dalam memberi bantuan kewangan kepada Anwar.

Tong ialah Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Phileo Allied Berhad, sebuah syarikat yang tersenarai di papan utama BSKL. Phileo Allied Bank berada di bawah kawalan Tong.

Anwar mengarahkan Tong supaya mengambil Shamsidar Taharin dan seorang lagi yang bernama Rahman bekerja dengan banknya.

Shamsidar ialah isteri kepada Azmin Ali, bekas Setiausaha Sulit kepada Anwar.

Kata Abdul Murad: ''Adalah diketahui dengan meluas bahawa Shamsidar dibayar gaji yang tinggi dan disediakan dengan sebuah kereta dan pemandu dan pada kebanyakan masa dia tidak perlu pergi bekerja.''

Abdul Murad juga mendedahkan beberapa urus niaga lain yang melibatkan arahan Anwar, antaranya mengatur pinjaman-pinjaman bank untuk kawan-kawan bekas Timbalan Perdana Menteri itu.
Individu-individu yang terlibat ialah:

* Menyelesaikan hutang Tan Sri Abdullah Ahmad (Duta Khas Malaysia ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu) sebanyak RM10 juta dengan Bank Bumiputra. Beliau membantu merundingkan jumlah penyelesaian sebanyak RM7 juta.
Sejumlah RM5 juta diambil daripada Akuan Induk untuk membayar hutang itu. Bakinya RM2 juta diperoleh daripada Abdullah yang mendapat wang daripada penjualan tanahnya.

* Anwar mengarahkan beliau membantu menyelesaikan hutang Marina Yusof dengan bank-bank tempatan yang berjumlah lebih daripada RM20 juta.
Abdul Murad menyerahkan permohonan itu kepada Tabung Pemulihan Usahawan (TPU) untuk bantuan membangunkan sebidang tanah di Jalan Tun Razak, yang sekarang merupakan Kompleks Marinara yang telah siap.
Dalam kes itu beliau berkata, panel TPU meluluskan permohonannya. Marina Yusof benar-benar terhutang budi kepada Anwar.

* Sebuah syarikat yang berpangkalan di Pulau Pinang, Mercury Securities berhutang dengan MUI Bank lebih RM10 juta yang diperoleh melalui cagaran tanah pihak ketiga.
Pemegang saham majoriti ialah Chew Seng Guan dan seorang bernama Ahmad Kamal yang dididik oleh Anwar untuk menjadi bakal ahli perniagaan bumiputera dan ahli politik.

* Anwar mengarahkan Abdul Murad membantu kumpulan bekas Ketua Pengarang Berita Harian, Datuk Nazri Abdullah untuk mengambil alih Kumpulan New Straits Times daripada Renong.
''Saya mendapatkan Kumpulan Hong Leong untuk menstrukturkan urus niaga itu. Saya bercakap dengan Seow Lun Hoo dan Quek Leng Chan dari Hong Leong. Mereka mencadangkan supaya kumpulan Datuk Nazri menggunakan MRCB sebagai saluran untuk mengambil alih saham New Straits Times.
''Saya kemudian bercakap dengan Maybank untuk mengatur pinjaman kepada Nazri bagi membeli MRCB dan satu lagi pinjaman untuk membeli NST.''

* Beliau juga telah diarahkan oleh Anwar untuk membantu Faiz Abdullah, seorang penulis teks ucapan Anwar yang juga salah seorang peguam bekas Timbalan Perdana Menteri itu, untuk mendapatkan pinjaman bank berjumlah lebih RM400 juta untuk membeli Kewangan Usaha Bersatu Berhad (KUBB).

''Pada masa itu KUBB dimiliki oleh Idris Hydraulic Berhad. Skim itu melibatkan penggunaan Arus Murni Berhad yang sebelum itu dikenali sebagai Timuran Berhad, sebuah syarikat yang disenaraikan di papan utama BSKL sebagai syarikat pemegang.

''Saya menemui bank-bank berikut untuk membantu mendapatkan pinjaman untuk membeli saham KUBB bernilai lebih RM400 juta: 1. Hong Leong Bank, 2. Hong Leong Finance, 3. Sime Bank, 4. RHB Bank, 5. Southern Bank, 6. BSN Commercial Bank,'' katanya.

Kenyataan bersumpah Abdul Murad menyifatkan Faiz ''seorang penulis hantu yang bijak dan operator politik untuk Anwar. Beliau juga seorang peguam, bekas wartawan dan bekas pegawai Cawangan Khas polis.''

http://carl-88.blogspot.com/2009/04/anwar-kawal-akaun-rm3b-pendedahan-bekas.html

Bodoh Betul Pemuda PAS.

Posted: 12 Aug 2011 12:31 AM PDT

Pemuda PAS minta PDRM tidak samakan rusuhan dengan perhimpunan aman
Oleh Syed Mu'az Syed Putra
August 12, 2011

KUALA LUMPUR, 12 Ogos — Dewan Pemuda PAS pusat menyangkal dakwaan Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Khalid Abu Bakar yang mengatakan kecekapan pihak berkuasa semasa Himpunan Bersih 2.0 — berjaya mengelakkan insiden rusuhan sebagaimana disaksikan di Britain awal minggu ini.

Naib Ketua Dewan Pemuda PAS pusat Raja Ahmad Al-Hiss menyifatkan, Khalid seolah-olah tidak dapat membezakan maksud rusuhan dan perhimpunan aman apabila menyamakan perkembangan semasa di Britain dengan perhimpunan anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) bulan lalu.

"Kami ingin menegaskan bahawa beliau perlu jelas dalam membezakan maksud rusuhan dan perhimpunan aman. Amat dikesali seorang yang berpangkat tinggi tetapi sangat dangkal dalam menterjemahkan perbezaan tindakan tertentu.

"Himpunan yang berlaku semasa 9 Julai tempoh hari adalah himpunan aman rakyat Malaysia dalam mempraktikkan Perlembagaan Persekutuan, Artikel 10 yang mana ia adalah himpunan aman dan terkawal," katanya dalam satu kenyataan.

Jelas beliau, Himpunan Bersih 2.0 yang disertai ribuan rakyat adalah untuk menuntut reformasi pilihan raya manakala rusuhan di Britain merupakan sesuatu yang tidak boleh dikawal dan tidak mengikut undang-undang.

"Himpunan Bersih 2.0 juga membawa erti pendokongan rakyat terhadap kecintaan kepada negara.

"Manakala apa yang berlaku di London dan sekitar England adalah tindakan luar kawal yang tidak mengikut perlembagaan dan undang-undang negara mereka dan boleh dikategorikan sebagai rusuhan," katanya menambah kagum dengan pendekatan Britain untuk menyelesaikan rusuhan itu dengan baik dan bukan kekerasan.

Kata Raja Ahmad, pendekatan yang digunakan di Britain sangat berhikmah walaupun apa yang berlaku bukan perhimpunan aman atau demonstrasi.

Semalam Khalid berkata rusuhan yang berlaku di Britain dan bandar-bandar utama lain adalah satu "mimpi ngeri" sekiranya polis tidak dapat menghalang demonstrasi jalanan.

Jelas beliau, walaupun terpaksa menyuaraikan Himpunan Bersih 2.0 dengan gas pemedih mata dan meriam air namun apa yang penting polis berjaya mengelak insiden-insiden yang tidak diingini.

"Ia adalah mimpi ngeri, sebab itu kita menghalang demonstrasi jalanan. Ia sepatutnya dihalang untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini," katanya menerusi laman Facebook.

Semalam Nurul Izzah cakap Timbalan Ketua Polis Negara jahil. (http://mymassa.blogspot.com/2011/08/wajib-baca-nurul-izzah-dibogelkan-dalam.html)

Hari ini Pemuda PAS cakap Timbalan KPN dangkal.

Kenapa masih nak spin lagi walaupun faktanya demonstrasi boleh membawa kepada rusuhan?

Untuk yang bodoh macam Pemuda PAS dan Nurul Izzah, hari ini aku lukis gambar apa yang berlaku di UK. Kalau tak paham jugak tak tau la. Dari sumber BBC seperti berikut:

Saturday 6 August

22:45 BST - As the violence continues, a double-decker bus is burnt out and more petrol bombs are thrown at police and buildings. Shops set alight in the area include an Aldi supermarket and a carpet shop.
Looting is reported throughout the night and some thieves take the opportunity to load up car boots and shopping trolleys with stolen goods. Vision Express, Boots, Argos and JD Sports are among the shops affected.
20:45 BST - The London Fire Brigade receives its first calls to attend and by 04:30 BST the following morning has dealt with 49 "primary" fires in the Tottenham area and received more than 250 emergency calls from the public.
No firefighters are injured in the disturbances but some are threatened by rioters, according to the London Fire and Emergency Planning Authority.
20:20 BST -The violence begins as bottles are thrown at two patrol cars close to the police station. One of the vehicles is set alight, while the other is pushed into the middle of the road before also being torched.
Unconfirmed reports say the incident was sparked off by a confrontation between a teenage protester and a police officer.
Riot officers from the Territorial Support Group and police on horseback are deployed to disperse the crowds but come under attack from bottles, fireworks and other missiles.
17:00 BST - Around 300 people gather outside Tottenham police station after marching from Broadwater Farm estate. They say they want "justice" for Mr Duggan and his family.
Officers are forced to close the High Road and put traffic diversions in place. Eyewitnesses report that the protest begins peacefully.
Before 17:00 - The IPCC provides support to 14 of Mr Duggan's family members and friends as they formally identify his body.

Thursday 4 August

18:15 BST - Mark Duggan, 29, is shot dead by police at Ferry Lane, Tottenham.
The death occurs during an operation where specialist firearm officers and officers from Operation Trident, the unit which deals with gun crime in the African and Caribbean communities, are attempting to carry out an arrest.
Mr Duggan is a passenger in a minicab and is shot after an apparent exchange of fire. A police officer's radio is later found to have a bullet lodged in it.
The Independent Police Complaints Commission (IPCC) announces it will investigate the incident and later says it believes two shots were fired by police. It also confirms that an illegal firearm was recovered from the scene.
 Gambar rajah yang menunjukkan peristiwa tersebut:Apa yang berbeza di Malaysia adalah PDRM mengambil langkah pencegahan dengan menghalang demonstrasi.Bila PDRM menghalang demonstrasi, maka tempoh berdemonstrasi tidak sepanjang di UK yang dibiarkan sahaja oleh polis di sana. Jadi atas dasar apakah PAS dan Izzah masih tidak dapat hakikat bahawa keupayaan polis menjaga ketenteraman awam tidak boleh dipertikaikan lagi?

Bila Izzah dan pemuda PAS cuba menipu dengan menyatakan bahawa BERSIH adalah satu perhimpunan yang mengikut undang-undang, tidakkah mereka lupa bahawa kebebasan bersuara dan berhimpun perlu dibaca sekali dengan akta polis ini:


Seksyen 27 Akta Polis 1967

Seksyen 27 Akta Polis 1967 secara jelas memperuntukan :
 1. Mana-mana pihak yang hendak mengadakan perhimpunan atau ceramah umum hendaklah mempunyai kelulusan daripada pegawai polis daerah yang berkenaan.
 2. Sebelum mengadakan perhimpunan sama ada di dalam premis atau di luar premis, kebenaran polis hendaklah diperolehi demi kepentingan ketenteraman awam dan keselamatan rakyat.
 3. OCPD boleh menimbang sesuatu permohonan (permit perhimpunan dan ceramah umum) itu tetapi ini bukan bermakna kumpulan atau mana-mana pihak boleh dengan sendiri mengadakan ceramah umum dan perkumpulan yang lebih dari bilangan lima orang.
 4. Kelulusan permohonan permit juga tertakluk kepada budibicara polis dan perhimpunan biasa di dalam bangunan kebiasaanya dibenarkan

Atas dasar manakah ianya mengikut undang-undang?

Itu baru satu bab. Bab yang kedua adalah penyebaran khabar angin semasa BERSIH. Berapa banyak twitter berbentuk hasutan yang disebarkan oleh pembangkang ketika 9 Julai untuk menukar demonstrasi kepada rusuhan. Contohnya, KLCC diserang bom asap, pemimpin-pemimpin mereka telah ditangkap sedangkan mereka sebenarnya masih bebas dan lain-lain lagi. Itu belum termasuk lakonan Anwar Ibrahim yang seolah-olah nazak pada hari tersebut dan esoknya masih boleh beri ceramah di Petaling Jaya.

Sebagai penutup, sebenarnya pembangkang memang merancang rusuhan pada 9 Julai. Malangnya perancangan mereka dipatahkan oleh langkah pro-aktif PDRM. Kalau tak percaya, cuba korang tengok video Tian Chua ni, adakah dia sedang berdemo secara aman atau merusuh?


Jadi, dalil apakah yang pembangkang nak pakai lagi kalau semuanya telah terkantoi.

*Pembangkang hanya pandai bermain kata-kata tanpa fakta. Takkan nak cakap video Tian Chua merusuh ni 'hanya besi' kot?

PAS Kantoi Fitnah Bulan Ramadhan: Kisah Mangsa Fitnah PAS! Bahagian 4

Posted: 11 Aug 2011 11:31 PM PDT

Ikutilah kisah hidup Mismah yang telah difitnah oleh pembangkang.

Klik imej untuk membacanya.
PAS begitu terdesak. Bukan sahaja pemimpin UMNO / BN difitnah, orang susah macam Makcik Mismah pun difitnah dalam bulan ramadhan. Ini ke yang mengaku Parti Islam?

*MyMassa mengucapkan ribuan terima kasih kepada Sinar yang telah membongkar fitnah pembangkang. Jangan lupa dapatkan Sinar Harian hari ini.