Isnin, 14 Mac 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 14 Mar 2011 01:44 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 14 Mar 2011 01:44 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KETUA STAFF ANWAR SAHKAN MEMANG ANWAR DAN SAIFUL BERADA DI KONDO!! Pecah lubang Pak Sheikh!! DNA Please!!

Posted: 14 Mar 2011 06:05 AM PDT


AIDCNews  – Walaupun peguam-peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim berusaha supaya Ibrahim Yaacub yang dipanggil sebagai saksi pendakwa berbohong, tetapi perkara itu tidak berlaku, malah Ketua Staff Anwar turut mengesahkan dua perkara penting yang menjadi kunci terhadap prosiding ini
Pengesahan pertama, Ketua Staff Anwar itu mengakui Mohd Saiful Bukhari Azlan merupakan pekerja di pejabat Ketua Umum dan kedua mengesahkan Mohd Saiful dihantar ke Kondominium Desa Damansara untuk menghantar dokumen kepada Anwar.

Sebelum ini blog gelagat anwar melaporkan ketika peguam-peguam Anwar 'berpesta' di Shangri La Hotel, telah menelefon Ibrahim Yaakub yang bakal hadir sebagai saksi supaya melakukan sesuatu dalam keterangannya yang boleh menyelamatkan Anwar. Klik di sini
Namun keterangan Ibrahim Yaacub pada 9 Mac 2011 tidak membantu Anwar, sebaliknya mengesahkan lagi dakwaan yang dibuat sebelum ini.


Bekerja Di Pejabat Anwar, Seksyen 16
Mohd Yusof : Anda adalah Ketua Staff Anwar Ibrahim ?

Ibrahim : Ya

Mohd Yusof : Pada tahun 2008, adakah anda juga Ketua Staff Anwar ?

Ibrahim : Ya
Mohd Yusof : Di mana pejabat anda pada Jun 2008 ?

Ibrahim : Seksyen 16, Petaling Jaya

Mohd Yusof : Pada Jun 2008, adakah anda mempunyai pekerja bernama Mohd Saiful Bukhari bin
Azlan?

Ibrahim : Dia (Saiful) bukan pekerja, dia adalah sukarelawan sementara.

Mohd Yusof : Dia bukan pekerja rasmi, tetapi dia bekerja di pejabat Anwar ?

Ibrahim : Ya

Mohd Yusof : Apa tugas-tugasnya ?

Ibrahim : Dia adalah pekerja pejabat secara umum.
Kenyataan Ketua Staff Anwar itu mengesahkan keterangan yang pernah dibuat oleh mangsa, Mohd Saiful Bukhari pada 3 Februari 2010.
Malah keterangan Mohd Saiful lebih detail dan jelas.
Mohd Yusof : Boleh beritahu sejak bila bekerja pada 2008 dan dengan siapa?

Saiful : Pada awal Mac 2008, saya dijemput oleh rakan saya Rahimi untuk bekerja dengan Anwar Ibrahim. 
Mohd Yusof : Pada mula bekerja dengan Anwar, apa kerja yang kamu buat?

Saiful : Saya masuk (ke pejabat Anwar) seminggu sebelum pilihanraya umum, saya mulakan tugas sebagai sukarelawan, sebagai sukarelawan banyak kerja yang saya buat seperti atur jadual perjalanan ceramah pilihanraya. Kadang kala saya ikut beliau ke ceramah-ceramah di sekitar negara. Pada yang sama saya bantu rakan saya Rahimi iaitu Pegawai Khas Anwar.

Mohd Yusof : Siapakah beliau yang kamu maksudkan?

Saiful : Beliau yang dimaksudkan adalah Anwar Ibrahim

Mohd Yusof : Berapa lama kerja sebagai sukarelawan?

Saiful : Dalam lebih kurang dua bulan dari awal Mac hingga hujung April, selepas itu saya dilantik oleh Anwar Ibrahim sebagai pembantu peribadi (PA).

Mohd Yusof : Perlantikan ini ada surat?

Saiful : Tiada

Mohd Yusof : Apa tugas-tugas sebagai pembantu peribadi?

Saiful : Tugas-tugas saya merangkumi:

1- Mengatur pertemuan sulit Anwar seperti pada ketika itu untuk berkomunikasi dengan agen atau ahli parlimen yang terlibat dalam parti.
2- Uruskan dan membantu Ibrahim Yaacob iaitu Ketua Staff dalam mengatur jadual beliau.
3- Membuat filing dokumen sulit seperti akaun-akaun bank.
4- Mengawal selia hand phone peribadi beliau, setiap pagi Anwar beri hand phone untuk disemak SMS dan highlight SMS yang penting.

Mohd Yusof : Selain Ibrahim Yaacob siapa lagi yang bekerja dengan Anwar ?

Saiful : Tidak ingat sebab selalu bertukar

Mohd Yusof : Jika boleh ingat pada bulan Mac atau April?

Saiful : Hanya saya, Rahimi Osman, Nathanielle Tan dan Aasil Kazi Ahmad (warganegara AS)

Mohd Yusof : Adakah Anwar mempunyai pemandu?

Saiful : Ada ramai, yang saya kenal adalah Mokhtar, seorang lagi nama samaran iaitu Botak, Kahar. Saya panggil pemandu Anwar sebagai Pak Sani.

Mohd Yusof : Adakah anda dibayar gaji sebagai PA?

Saiful : Ya

Mohd Yusof: Berapa gaji?

Saiful : Yang rasmi dibayar oleh kak Jun iaitu RM 1000 yang tak rasmi seperti elaun bergantung kepada trip-trip yang saya pergi (bersama Anwar). Sebagai contoh ke Singapura-USD 1000 dan Hong Kong HKD 10,000.
Mohd Saiful juga memberi keterangan tambahan pada 5 Februari 2010.
Mohd. Yusof : Adakah Rahimi yang ambil kamu bekerja jadi sukarelawan?

Saiful : Pada awal Mac, Rahimi ada telefon untuk datang ke pejabat beliau yang juga pejabat Anwar Ibrahim di Seksyen 16 Petaling Jaya. Tujuan untuk berborak kerana lama tidak berjumpa, tetapi sedang berborak, Rahimi tanya pada masa itu saya sudah kerja atau ada apa-apa aktiviti. Saya katakan tidak saya tidak buat apa-apa aktiviti pada masa tersebut.
Dia tanya sama ada minat membantu pejabat Anwar, kerana menurut Rahimi pada ketika itu terdapat kekurangan staff. Kerana staff seperti YB Sim, Nurul Izzah dan Nik Azmi bertanding pilihanraya. Rahimi berseorangan yang memikul beban mereka semua.
Selepas berborak, saya 50-50 setuju dan tidak setuju, Rahimi jemput ke bilik mesyuarat pejabat di mana beliau kata ada mesyuarat dengan Anwar mengenai program ceramah pilihanraya. Jadi kami duduk di bilik tersebut kemudian Anwar masuk bilik, itu adalah kali pertama saya jumpa Anwar. Jadi Rahimi perkenalkan saya kepada Anwar dan cerita pasal program ceramah pilihanraya. 
Saya terkejut kerana saya tidak tahu apa-apa terus mesyuarat, selepas selesai mesyuarat, Anwar kata "I appreciated your help for helping us" sebagai isyarat terima saya sebagai sukarelawan.

Mohd. Yusof : Anwar tanya latar belakang dan kelulusan kamu?

Saiful : Saya terus terang saya bekas pelajar Universiti dan bekas wakil pelajar.

Mohd. Yusof : Kamu minat kerja dengan Anwar ?

Saiful : Saya memang peminat Anwar, saya jadikan Anwar idola

Hakim : Kamu berminat?

Saiful : Saya berminat

Mohd. Yusof : Kenapa minat?
Saiful : Saya minat sebab Anwar berkarisma dan idola saya dari kecil.
Kenyataan Mohd Saiful turut disokong oleh kenyataan individu yang membawanya bekerja bersama Anwar, Rahimi Osman.

Saya (Muhamad Rahimi Osman merupakan bekas Pegawai Khas kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim ('DSAI'). Saya berkhidmat dengan DSAI pada tahun 2007 hingga pertengahan 2008. Saya bertanggungjawab menyelenggara semua program DSAI semasa kempen Pilihanraya Umum ke 12 ('PRU 12').

Semasa berkempen di Kelana jaya, saya terserempak dengan rakan sekolah saya, Saiful Bukhari bin Mohd Azlan ('Saiful'). Kami bertanya khabar dan saya tanya kepada dia apa yang dia lakukan di sini, saya dengar dia menyokong BN di Facebook. Dia menjawab,"aku dah fed-up dengan side sana".
Gembira kerana dia ingin membantu dan menyokong Parti Keadilan Rakyat ('PKR'), saya kemudiannya keluar minum teh dan berbual-bual dengan Saiful pada malam itu. Sebelum ini semasa di sekolah Saiful memang penyokong kuat DSAI. Dia bersama arwah emaknya selalu berdemonstrasi di jalanraya pada tahun 1998. Esoknya, saya menjemput dia ke pejabat DSAI di Seksyen 16.

Kami berbual di dalam bilik mesyuarat di Pejabat tersebut. Kemudiannya DSAI masuk dan saya kenalkan dia kepada Saiful. Dia berborak sebentar dengan Saiful dan kemudiannya kami terus berbincang mengenai kempen-kempen PRU 12.
Semasa PRU 12, Saiful ditugaskan untuk membantu saya. Dia membantu saya untuk memasukkan jadual yang saya sudah buat ke dalam komputer dan menghantar kepada petugas-petugas PRU 12 yang berkenaan.

Hari-hari terakhir PRU 12, DSAI memberikan RM4000 kepada saya dan menyuruh saya memberikan RM2000 kepada Shafiq (salah seorang pembantu sukarela) dan RM2000 kepada Saiful. Saya serba salah, Shafiq telah membantu selama 3 bulan tanpa sebarang bayaran, tetapi Saiful cuma baru membantu selama beberapa hari sahaja.

Selesai PRU 12, Saiful cuma datang ke pejabat sekali sekala mengikut waktunya sendiri kerana dia menganggap bahawa dia cuma staff separuh masa atau sukarelawan sahaja di pejabat itu. Saya menguruskan semua jadual DSAI seorang diri. DSAI meminta dan menekan saya untuk memanggil Saiful semula ke pejabat sebagai staff tetap. Saya buat sepertimana yang disuruh.

Saya berjumpa dengan Saiful dan memintanya datang ke pejabat untuk bekerja sepenuh masa. Saiful beritahu saya dia serba salah kerana dia pernah kenal rapat dengan Khairil Anas, Pegawai Khas Dato' Seri Najib. Khairil Anas membantu Saiful dengan memberikan surat sokongan untuk Saiful meminta biasiswa sekolah penerbangan.

Saiful takut dia akan dilabel sebagai agen dan perisik memandangkan ada beberapa orang rakan lama Saiful yang berkhidmat secara sukarelawan dalam PKR tidak senang melihat Saiful rapat dengan pejabat DSAI.

Malam tersebut, dalam perjalanan ke KLIA untuk menghantar DSAI ke luar negara, saya telah menceritakan masalah Saiful kepada DSAI, termasuk berkenaan hubungan rapat Saiful dengan salah seorang staff Dato' Seri Najib. Saiful turut sama dalam perjalanan tersebut tetapi menaiki kereta yang lain. DSAI nampaknya langsung tidak kisah dengan cerita dan keadaan Saiful. Sampai di KLIA beliau cuma bergurau dengan Saiful dengan berkata, "you baik-baik nanti boleh kena bom."
DSAI terus meminta Saiful berkhidmat di pejabat seperti biasa dan Saiful bersetuju. Semasa dalam pejabat, DSAI sering memanggil Saiful masuk ke dalam biliknya untuk berbual-bual. Saya pelik kerana jarang staff-staff yang lain mendapat layanan yang begitu mesra daripada DSAI. Walaupun baru sahaja kenal, DSAI nampaknya sangat akrab dengan Saiful.

Kami bekerja seperti biasa dan hampir setiap hari selepas habis pejabat, kami akan melepak di kedai mamak sehingga larut malam. Saiful sering menerima panggilan telefon dan apabila menjawab panggilan tersebut, Saiful akan lari jauh dari meja kami. Saya pelik kerana kalau biasanya teman wanita Saiful yang telefon, dia akan jawab depan-depan sahaja. Perbualan telefon itu biasanya berlaku dalam masa setengah jam, diikuti dengan sms berpanjangan. Satu hari, saya cuba menilik caller ID, saya amat terkejut apabila melihat panggilan dan sms tersebut adalah daripada DSAI.

Saiful kemudiannya diberikan satu tugas yang membuatkan hampir semua staff senior di pejabat terkejut, iaitu mengaturkan segala mesyuarat dan pertemuan dengan ahli-ahli parlimen Barisan Nasional (BN) yang kononnya ingin melompat parti pada ketika itu. Saya berasa hairan kerana Saiful yang cuma dikenali DSAI kurang sebulan diberi kepercayaan untuk membawa satu tugas yang sangat penting dan sangat sulit.

Tambahan pula ada kisah mengenai rapatnya Saiful dengan pegawai khas Dato' Seri Najib. Saiful selepas itu mula sibuk terbang ke Sabah, Singapura, Bangkok dan Hong Kong. Boleh dikatakan, tiada satu pun staff di pejabat tahu atau mempunyai maklumat tentang pertemuan-pertemuan itu. Tugas saya cuma mengosongkan jadual DSAI pada hari-hari tertentu untuk 'mesyuarat sulit'.
Tidak berapa lama selepas itu, saya mengambil keputusan untuk berhenti dari pejabat DSAI memandangkan keadaan pejabat mula stabil dan saya menyerahkan tugas-tugas saya kepada Ibrahim Yaacob, Ketua Staff dan dibantu oleh Saiful sendiri.

Saya mengambil keputusan untuk berhenti kerana ingin menumpukan kepada perniagaan saya yang telah tinggalkan semenjak aktif dalam kerja-kerja politik. Saya memandang bahawa perniagaan saya adalah jaminan masa depan jangka panjang daripada terus bekerja dalam politik.
Kenyataan Rahimi ini telah didedahkan oleh laman web Selangordaily. Klik di sini dan sini
Anwar, Saiful Ke Kondo
Ibrahim Yaacub dalam keterangannya juga turut mengesahkan kehadiran Anwar Ibrahim dan Mohd Saiful ke Kondominium Desa Damansara.
Mohd Yusof : Pada 26 Jun 2008, adakah anda bekerja di Seksyen 16, PJ ?

Ibrahim : Ya

Mohd Yusof : Bagaimana dengan Saiful?

Ibrahim : Ya. Dia juga datang.

Mohd Yusof : Bagaimana dengan Anwar Ibrahim ?

Ibrahim : Dato' Seri datang lebih awal.

Mohd Yusof : Pada hari itu, adakah Anwar mempunyai apa-apa mesyuarat ?

Ibrahim : Ya. Mesyuarat diadakan di apartment Hasanuddin di Damansara. Saya tahu tempatnya, tetapi saya tidak boleh beritahu alamatnya.

Mohd Yusof : Adakah anda tahu apakah jenis mesyuarat itu ?

Ibrahim : Perbincangan Tengahari dengan teman-teman bersama Prof. Ariff.

Mohd Yusof : Sekarang, adakah awak ingat pukul berapa beliau (Anwar) bertolak untuk menghadiri mesyuarat tersebut ?

Ibrahim : Lebih kurang 11.45 pagi hingga 12 tengahari

Mohd Yusof : Pada hari itu, selepas Anwar bertolak, adakah beliau menelefon anda untuk bertanyakan sesuatu ?

Ibrahim : Ya, beliau menelefon kira-kira jam 12.15 tengahari hingga 12.30 tengahari, mengatakan beliau tertinggal satu sampul (dokumen) di atas mejanya.

Mohd Yusof : Dan adakah beliau memerlukan (dokumen) itu untuk mesyuaratnya ?

Ibrahim : Ya

Mohd Yusof : Jadi apa yang awak lakukan ?

Ibrahim : Saya agak sibuk, jadi satu-satunya individu yang berada di pejabat adalah Saiful, dan saya menyuruh dia menghantar dokumen itu kepada Datuk Seri Anwar.

Mohd Yusof : Adakah Saiful melaksanakan arahan anda ?

Ibrahim : Setakat yang saya tahu, dia meninggalkan pejabat, ya dengan sampul (dokumen) itu.

Mohd Yusof : Adakah dokumen itu dibawanya seperti itu sahaja atau diletakkan dalam mana-mana beg ?

Ibrahim : Saya beri kepadanya dokumen itu dalam sampul, di mana dia letaknya, saya tidak pasti.

Mohd Yusof : Adakah anda tahu, bagaimana dia menyampaikan dokumen itu kepada Anwar ?

Ibrahim : Dia memandu.

Mohd Yusof: Adakah anda tahu apa jenis kereta yang dia pandu ?

Ibrahim : Saya tidak pasti modelnya, tetapi jenis MPV, berwarna maroon
Keterangan Ketua Staff Anwar ini menyokong keterangan Mohd Saiful pada 3 Februari 2010.

Mohd Yusof : Bila Anwar Ibrahim minta kamu ke sana (Kondominium) ?

Saiful : Ada beberapa kali tetapi kali terakhir adalah pada 26 Jun 2008 di pejabat beliau.

Mohd Yusof : Itu kali terakhir?

Saiful : Ya.

Mohd Yusof : Sebelumnya?

Saiful : Hari sebelumnya pada 25 Jun 2008

Mohd Yusof : Pada 25 Jun 2008 bila masanya?

Saiful : Pada pagi selepas selesai mesyuarat staff

Mohd Yusof : Pada 26 Jun?

Saiful : Pagi juga dalam 10.30 pagi.

Mohd Yusof : Masa itu di pejabat?

Saiful : Ya

Mohd Yusof : Di pejabat mana?

Saiful : Seksyen 16, Kelana Jaya.

Mohd Yusof : Jika diingatkan apakah Anwar Ibrahim beritahu pada 26 Jun 2008, jam 10.30 pagi?

Saiful : Anwar ingatkan saya kembali supaya datang ke kondo tersebut dan kedua beritahu tentang mesyuarat dengan Prof Ariff pada jam 12 di Kondo Desa Damansara di rumah En Hassanuddin.

Mohd Yusof : Kondo di mana?

Saiful : Unit lain 1152

Mohd Yusof : Kondo siapa?

Saiful : En. Hassanuddin sahabat baik Anwar Ibrahim

Mohd Yusof : Anwar ada beritahu kenapa beliau nak kamu ke sana?

Saiful : Ada. Untuk bincang jadual kerja

Mohd Yusof : Anwar akan berada di sana?

Saiful : Ya

Mohd Yusof : Beritahu anda sepatutnya berada di sana pada pukul berapa?

Saiful : Sepertinya 2.15 ptg

Mohd Yusof : Kondo Desa Damansara, tahu di mana letaknya?

Saiful : Ya

Mohd Yusof : Unit kepunyaan Hassanuddin pun tahu?

Saiful : Ya

Mohd Yusof : Bagaimana boleh tahu?

Saiful : Saya pernah ke sana beberapa kali dan diberitahu oleh Anwar bahawa kedua-dua
unit tersebut kepunyaan Hassanuddin.

Mohd Yusof : Mesyuarat di unit mana?

Saiful : Unit 1152

Mohd Yusof : Pada 26 Jun, ada pergi ke kondo seperti diminta?

Saiful : Ya

Mohd Yusof : Pukul berapa tinggalkan pejabat?

Saiful : Saya bertolak lebih kurang 1.45 petang

Mohd Yusof : Masa kamu tinggalkan pejabat, adakah kamu berlenggang atau ada bawa apa-apa ?

Saiful : Bawa satu dokumen yang saya tak pasti (isi kandungannya) tetapi diserahkan oleh ketua staff En. Ibrahim Yaacob untuk diserahkan kepada Anwar.

Mohd Yusof : Dokumen ini dibawa macam itu saja atau ada bekas?

Saiful : Saya letak dalam beg fail, warna hitam.

Mohd Yusof : Dokumen diberikan oleh Ibrahim kepada kamu untuk apa?

Saiful : Diserahkan kepada Anwar

Mohd Yusof : Bila Ibrahim Yaacob beritahu anda untuk diserahkan pada Anwar ?

Saiful : Kira-kira 10-15 minit sebelum saya bertolak

Mohd Yusof : Bagaimana kamu ke kondo?

Saiful : Saya menaiki van fiat dengan no pendaftaran WPK 5925

Mohd Yusof : Van atau mpv?

Saiful : Saya panggil van, van warna merah, fiat
Kejadian semasa Mohd Saiful bertemu Anwar di Kondominium Desa Damansara telah diulas secara terperinci sebelum ini. Klik di sini
Saiful Letak Jawatan
Ibrahim Yaacub juga turut mengesahkan Mohd Saiful meletakkan jawatannya pada 27 Jun 2008 melalui email.
Mohd Yusof : Sekarang, apakah Saiful masih bekerja di pejabat itu ?

Ibrahim : Tidak. Dia telah berhenti. Kalau tidak silap saya, dia telah menghantar surat perletakan jawatan pada 27 Jun 2008 melalui email.

Mohd Yusof : Adakah dia memberi alasan kenapa dia mahu berhenti ?

Ibrahim : Ya. sebenarnya, dia email kepada Dato' Seri Anwar dan Dato' Seri beri salinan kepada saya. Dia berkata dia tidak sesuai dan tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan cemerlang.

Mohd Yusof : Setelah menerima email peletakan jawatan ini, adakah terdapat usaha untuk memujuknya kembali mengekalkan tugasnya ?

Ibrahim : Dia berkata dia mahu berhenti sebab dia mahu menjadi pilot, dan kerana dia berhasrat untuk meletakkan jawatan, jadi biarkan sahaja. Jadi tidak ada usaha dibuat untuk memujuknya kembali bekerja.
Kenyataan Ketua Staff Anwar berkenaan dengan peletakan jawatan Mohd Saiful pada 27 Jun 2008 melalui email menyokong keterangan mangsa sebelum ini.
Namun keterangan Ketua Staff Anwar berkenaan tiada usaha pemujukan supaya Mohd Saiful mengekalkan jawatannya bercanggah dengan keterangan mangsa sebelum ini, pada 5 Februari 2010.

Mohd Yusof : Ada Anwar tahu niat kamu letak jawatan?

Saiful : Saya hantar email ke Anwar pada 27 Jun, Jumaat waktu pagi. Selang beberapa jam kemudian, Anwar telefon dengan nada marah dan suruh saya jumpanya di pejabat seksyen 16, Petaling Jaya.

Mohd Yusof : Ada jumpa Anwar ?

Saiful : Ada. Saya takut tetapi saya pergi juga jumpa Anwar.

Mohd Yusof : Dalam pertemuan itu apa jadi?

Saiful : Anwar tanya kembali apa saya nak, saya nyatakan sebab-sebab seperti dalam email iaitu kurang disiplin, lewat ke pejabat dan Anwar selalu marah saya. Keduanya, saya kurang berkelayakan dan takut dipertikaikan kerana saya diberikan keistimewaan dari staff yang berkelayakan. Sebagai contoh, saya ada bilik sendiri di pejabat baru di Tropicana City Square. Hasrat sebenar saya adalah saya tidak rela diperlakukan sedemikian lagi seperti dalam pertuduhan.

Karpal Singh : Objek to the word "lagi".

Mohd Yusof : I have no objection. Seperti pertuduhan

Hakim : Perkataan "lagi" merujuk kepada masa seperti pertuduhan, proceed.

Mohd Yusof : Apa reaksi Anwar ?

Saiful : Anwar agak kesal dan pujuk saya agar tidak letak jawatan. Beliau suruh saya lebih berdisiplin. Beliau juga buat counter offer di mana Anwar beritahu, beliau ingin menaja pelajaran saya tidak kira ke mana di samping dapat gaji dan elaun yang penuh

Mohd Yusof : Setuju dengan tawaran?

Saiful : Depan AI saya takut nak bantah, tetapi saya tidak ada minat. Jadi pada masa itu saya setuju. Setelah selesai, Anwar ada reply email, beliau tulis "terima kasih kerana sudi sambungkan perkhidmatan" dan beberapa perkara lain yang saya tidak ingat.
Kenyataan Mohd Saiful turut disokong oleh kenyataan Mohd Rahimi Osman.
Selepas saya berhenti kerja, saya masih juga datang ke pejabat di waktu lapang untuk membantu dan saya juga sering berjumpa dengan Saiful. Dalam masa yang sama, Saiful sering mengadu bahawa dia berasa tertekan tetapi tidak memberitahu saya apa sebabnya dia tertekan. Bila ditanya mengapa, Saiful akan terus beralih topik

Pada satu hari, Ibrahim Yaacob menelefon saya untuk mencari di mana Saiful. Menurut Ibrahim, Saiful tidak datang ke pejabat dan tidak dapat dihubungi ketika itu. Katanya Saiful juga sudah mula menunjukkan tidak minat untuk bekerja dan tidak berdisplin. Saya kemudiannya menelefon Saiful tetapi tidak dapat untuk dihubungi. Saya mengambil keputusan untuk pergi ke rumahnya.
Sesampai di rumah Saiful, saya memanggil dan menunggu selama 20 minit sebelum adiknya, Tati keluar dan mengatakan Saiful sedang tidur. Tati menjemput saya masuk dan memanggil Saiful. Saya mulanya menegur Saiful kerana tindakannya memonteng kerja, Saiful cuma diam dan kemudian memberitahu saya bahawa ada perkara penting yang nak dibincangkannya.

Saiful teragak-agak dan nampak serba salah, kemudian dia menceritakan kepada saya bahawa selama ini dia telah diliwat oleh DSAI. Saya berasa amat terkejut dan cuma berdiam diri. Saya masih dalam keadaan tidak percaya tetapi Saiful nampaknya jujur. Dia memberitahu saya bahawa sudah banyak kali dia diliwat oleh DSAI. Itulah sebenarnya 'mesyuarat-mesyuarat sulit selama ini'. Kami berpakat untuk berjumpa kembali di sebelah malam, saya inginkan cerita yang lebih lanjut mengenai perkara itu.

Malam itu, Saiful menceritakan kepada saya segala insiden yang telah berlaku di mana dia diliwat, bagaimana dia diliwat sehingga saya tidak sanggup untuk mendengarnya. Saiful juga serba salah dan tidak tahu untuk berbuat apa-apa.
sumber AIDC

Mctheory:
Agak-agak Anwar senang duduk lagi tak?

KASI PANAS!! VIDEO GEGAR GELOMBANG MERAH MELANDA KEDAH!! Jangan Lupa DNA Please!!

Posted: 14 Mar 2011 02:34 AM PDT

c

BANGKIT UMNO KEDAH!! MASA UNTUK BERUBAH!! GELOMBANG MERAH MELANDA KEDAH!!

Mctheory:
Hapuskan geng bulan mengambang!! Penganut Agama Pas yang sesat!!

waadat

Posted: 14 Mar 2011 01:44 PM PDT

waadat


Sheikh, Anwari dan kuda ajaib

Posted: 14 Mar 2011 09:56 AM PDT

Pada suatu ketika, Syed Khursani iaitu seorang saudagar terkenal telah membawa seorang tetamu bersama rombongan dagangnya ke kota Baghdad.

Suatu malam tetamu tersebut mengadu kehilangan seuncang batu permata yang diletakkan di dalam khemahnya. 

Syed Khursani merasa amat malu dan mengarahkan semua pekerjanya berkumpul.

"Saya amat dukacita kerana kejadian ini berlaku pada tetamu yang sepatutnya kita lindungi keselamatan diri dan hartanya. Maka saya akan hadapkan kesalahannya pada penguasa Baghdad yang akan menjatuhkan hukuman yang berat kepada pencuri itu."

Seterusnya Syed Khursani berkata lagi:

"Hari ini saya ingin memberitahu anda semua suatu rahsia. Ia berkenaan kejayaan perniagaan saya dalam masa yang singkat."

Syed Khursani memandang riak wajah para pekerjanya dan menyambung:

"Sebagaimana yang anda lihat dan ketahui, dulunya saya amat miskin. Namun pada suatu hari saya menemui seorang wali yang memberikan saya seekor kuda. Sejak memiliki kuda itu rezeki saya datang mencurah-curah. Itulah kuda yang saya tunggangi sekarang."

"Ia adalah kuda ajaib. Ada juga yang berkata ia adalah zuriat daripada 'Buraq'.

Sememangnya Syed Khursani mempunyai seekor kuda berwarna putih yang amat disaayanginya. Malah untuk kuda tersebut disediakan sebuah khemah khas.

Syed Khursani masuk ke dalam khemah yang menempatkan kuda tersebut. Seketika kemudian beliau keluar dan menghadap semua yang hadir.

"Saya mahu semua yang ada di sini masuk ke dalam khemah ini dan menemui kuda saya seorang demi seorang. Apabila berada di dalam, hendaklah kamu semua pegang ekornya. "

"Jika kamu tidak bersalah, kamu tidak perlu takut sebaliknya jika kamu bersalah, sebaik kamu pegang ekornya, kuda itu akan menjerit." Syed Khursani menerangkan.

Maka seorang demi seorang pekerja dan hamba sahaya beratur dan masuk ke dalam khemah yang menempatkan kuda ajaib tersebut.

Sementara itu sekalian yang menanti di luar berdebar-debar untuk mengetahui siapakah yang menjadi pencuri.

Akhirnya selesai lah sudah acara tersebut namun tidak sekalipun kuda ajaib itu menjerit.

Adakah usaha Syed Khursani sudah gagal? Ataukah memang pencuri tersebut tiada di situ? Mungkinkah si tetamu itu yang tersilap atau cuba menipu?

Syed Khursani kelihatan tenang. Beliau meminta semua yang berada di situ berbaris sekali lagi. Syed Khursani mendatangi mereka seorang demi seorang. Beliau menyalami mereka sambil mencium tangan mereka satu persatu.

Setelah selesai, Syed Khursani berdiri di hadapan mereka, menatap setiap wajah seolah cuba membaca isi hati mereka.

"Ke mari kau, Anwari." Syed Khursani menuding dan menggamit seorang pekerjanya. Pucat lesi wajah lelaki itu. Tubuhnya mula menggelatar dan peluh merecik di wajahnya.

"Saya tahu awak yang mencurinya. Adakah awak mahu nafikan?" Syed Khursani bersuara tenang tetapi serius. Beliau memberi isyarat kepada pengawal peribadinya dan sebentar kemudian lelaki itu dibawa masuk ke sebuah khemah khas. Sedikitpun dia tidak cuba melawan atau menafikan tuduhan tersebut.

Beberapa hari kemudian ketika di Baghdad, si tetamu itu telah mengunjungi Syed Khursani di kediamannya.

"Tuan, sebagaimana yang kita maklum saya sudah memaafkan Anwari si pekerja tuan itu dan dia pun sudah bebas. Namun saya cukup hairan bagaimana tuan boleh menangkap pencuri itu? Benarkah kuda itu berketurunan buraq?"

Syed Khursani tertawa kecil.

"Sebenarnya kuda itu kuda biasa sahaja. Mengenai buraq itu sengaja saya reka cerita. Sebelum mereka masuk untuk memegang ekor kuda tersebut, saya telah lumurkan sejenis minyak. Jadi apabila mereka memegang ekor kuda itu, kesan dan bau minyak itu akan melekat pada  tangan mereka." Syed Khursani menjelaskan.

"Saya masih belum faham bagaimana tuan boleh menuduh Anwari yang bersalah?" Si tetamu menggaru-garu tengkuknya.

Syed Khursani tersenyum sambil menggeleng-gelengkan kepalanya. Kemudian beliau bertanya:

"Saya rasa awak ni ahli PKR, kan?"

"Ya, tuan. Err, bagaimana tuan tahu?" Si tetamu semakin kehairanan, lebih tepat lagi kebingungan.

Demang rasa dia memang bengong. Manakan tidak, satu Malaysia dah tahu kenapa Anwar takut beri sampel DNA pun dia masih nak sokong PKR!

MUSLI OLI

Posted: 14 Mar 2011 01:44 PM PDT

MUSLI OLI


MELAYU BORNEO SEBAGAI KING MAKER

Posted: 13 Mar 2011 10:22 PM PDTSultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah

Menurut Pengarah Arkib Negeri Sabah, Datuk Datu Tiga Belas bin Datu Zainal Abidin, penemuan bukti-bukti sejarah Kesultanan Melayu Brunei yang jajahannya merangkumi hampir seluruh kepulaun Borneo telahpun ujud seawal kurun ke 6 iaitu tahun 516 masihi.

Walaupun pada ketika itu agama Islam belum tiba ke nusantara namun Kesultanan Melayu yang berpusat di negara Brunei Darussalam telah menggunakan bahasa Melayu sebagai bahasa pertuturan. Dan Kesultanan Brunei adalah antara Sultan yang terawal menerima Islam di Nusantara seawal kurun ke 11 atau ke 12.

Kesultanan Melayu di kepulauan Borneo yang termasuk Sabah dan Sarawak dibawah kuasa dan pemerintahan Sultan Brunei adalah bukti keujudan satu tamadun pemerintahan Melayu di Pulau Borneo. Maka itu saya timbulkan persoalan perlukah definasi Melayu dalam perlembagaan Malaysia yang dibuat sebelum tertubuhnya Malaysia ditakrifkan semula untuk mengiktiraf bangsa Melayu yang memang telah turun temurun di bumi Sabah dan Sarawak?

Perlembagaan Malaysia mempunyai satu peruntukan khas di bawah Perkara 153 bertujuan memelihara orang Melayu dan bumiputera Sabah dan Sarawak. Peruntukan-peruntukan berkaitan terdapat di bawah Perkara 161(A) dan dalam beberapa perlembagaan negeri (Nazaruddin et.al, 2001)

Di sisi undang-undang perlembagaan, erti "Melayu" ialah seseorang yang memenuhi tiga syarat asas; (i) menganuti agama Islam, (ii) secara lazim bercakap Melayu, dan (iii) menurut adat istiadat Melayu (Perkara 160). Dengan hanya mempunyai sifat-sifat (i) hingga (iii) belum sempurna lagi ke Melayuan seseorang itu di sisi Perlembagaan. Seseorang yang mendakwa dirinya Melayu hendaklah membuktikan juga bahawa dia lahir sama ada di Persekutuan atau di Singapura sebelum hari Merdeka atau dapat membuktikan bahawa dia adalah anak kepada ibu atau bapanya yang lahir di Persekutuan atau di Singapura sebelum Merdeka.

Persekutuan dalam konteks perlembagaan ini tidak termasuk negeri Sabah dan Sarawak kerana kerangka perlembagaan ini dibuat pada 1948 iaitu sebelum cadangan gagasan Malaysia. Persekutuan ialah negeri-negeri dalam Tanah Melayu.

Isu takrif Melayu dalam Perlembagaan Persekutuan merupakan satu isu yang agak sensitive kerana sebahagian besar penduduk bumiputera Sabah dan Sarawak merasakan definasi perlembagaan itu kurang menyeluruh kerana tidak mengambil kira Persekutuan Malaysia yang memasukkan negeri-negeri di Borneo. Saya berhujah takrif Melayu seharusnya didefinasi semula selepas Malaysia terbentuk pada 16 September 1963.

Jika dibuat perbandingan, Kesultanan Melayu Melaka ujud pada awal kurun ke 15 iaitu sekitar 1402 bila Parameswara tiba di Melaka. Dan sejarah membuktikan bahawa Islam lebih dahulu tiba di Borneo sebelum Melaka. Memang pada ketika itu ada bukti-bukti sejarah bahawa Kesultanan Melayu di Trengganu, Kedah dan Kelantan telah ujud lebih awal.

Berdasarkan Batu Bersurat Terengganu, Islam juga tiba awal di Tanah Melayu sebelum Parameswara memeluk Islam. Namun ini tidak boleh menafikan fakta bahawa kesultanan Melayu di Borneo juga bangsa Melayu yang bertamadun dan setaraf dengan bangsa Melayu di bumi Semenajung Malaysia.

Ada ketikanya tanpa disedari ada ayat-ayat yang kurang manis keluar dari pemimpin Melayu dari Semenanjung dengan kata-kata, "rakyat Sabah dan Sarawak takkan sama 'darjat' dengan Melayu dari Semenanjung kerana mereka tidak beraja dan bersultan". Satu ketika dulu sebelum ketibaan penjajah termasuk Rajah Brooke dan North Borneo Company, rakyat Sabah dan Sarawak adalah rakyat sultan Brunei kerana Kalimantan Utara adalah jajahan Sultan Brunei. Persoalan darjat dan status seharusnya tidak timbul jika rakyat Malaysia celik sejarah.

Atas asalan itu sebelum penubuhan Persekutuan Malaysia, Parlimen Britian telah mencadangkan syarat-syarat Perkara 20 untuk Sabah dan Perkara 18 untuk Sarawak dalam Malaysia Agreement 1963 yang ditandatangani di Singapura. Perkara 20 dan Perkara 18 adalah untuk memelihara kepentingan rakyat Sabah dan Sarawak dan ciri-ciri unik kedua-dua negeri tersebut.

Ketika Tunku mencadangkan gagasan Malaysia pada 1961, Tunku mengambil kira 75% penduduk bumiputera Sabah dan 75% penduduk bumiputera Sarawak supaya dapat memperkukuhkan kedudukan politik Melayu dalam Persekutuan. Mengimbangi jumlah penduduk Cina (30%) dan India (10%) pada tahun 1957.

Dari sudut politik, sejak 1963 Sabah dan Sarawak telah menyumbang kerusi kepada kerajaan Perikatan dan kemudiannya Barisan Nasional untuk mengekal pemerintahannya hingga ke hari ini. Pada pilihan raya 2008, amat ketara, 26% jumlah kerusi dari Sabah, Sarawak dan Labuan telah menyelamatkan kerajaan BN.

Daripada 222 kerusi parlimen, 165 kerusi adalah di Semenanjung. Daripada jumlah itu separuh iaitu 80 kerusi telah dimenangi Pakatan Rakyat  manakala BN menang hanya 85 kerusi. Tanpa kerusi dari Sabah, Sarawak dan Labuan (24+30+1), BN hanya menang kelebihan 5 kerusi sahaja. Dalam konteks ini sebenarnya, Sabah dan Sarawak bukan sahaja fixed deposit tetapi King Maker kerajaan Persekutuan.

(petikan buku DILEMA POLITIK MELAYU)

Apa Yang Tersirat

Posted: 14 Mar 2011 01:44 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Anwar diminta Serah DNA:Esok entah apa hujah Karpal?

Posted: 14 Mar 2011 05:31 AM PDT

Apa yang Anwar risaukan?. Jika benarlah bahawa dia tidak meliwat Saiful, sudah tentunya DNA Lelaki Y yang didapati pada anus Saiful itu bukan miliknya.

Selagi Anwar enggan memberikan sampel DNA, selagi itu persepsi serta anggapan, bahawa DNA Lelaki Y itu adalah Anwar.

Pada perbicaraan sodomi II hari ini, pihak pendakwaan telah membuat dua permohonan pada mahkamah. Permohonan pertama adalah mengenai barang bukti yang diperolehi daripada lokap di mana Anwar ditahan reman pada 16 Julai, 2008. Barang yang disita itu adalah sebatang berus gigi berwarna putih, sehelai tuala good morning dan sebotol air berjenama cactus.

Sebelum ini, barang-barang bukti tersebut telah diketepikan sebagai barang bukti melalui perbicaraan dalam perbicaraan, kerana menurut Hakim yang mendengar perbicaraan tersebut, barangan tersebut diperolehi secara tidak sah.

Namun, melalui keterangan IO Jude-saksi terakhir pihak pendakwaan, sebenarnya penahanan Anwar itu adalah sah melalui seksyen 377B CPC dan waran tangkap terhadap Anwar telah dikeluarkan pada 15 julai,2008. Berasaskan fakta terbaru tersebut, maka pihak pendakwaan memohon agar mahkamah menyemak semula keputusan perbicaraan dalam perbicaraan.

Permohonan kedua pihak pendakwaan hari ini adalah melalui akta bukti 1950, seksyen 73, dimana seksyen tersebut boleh memina tertuduh untuk menyerahkan DNA demi tujuan keadilan.

Hujah sanggahan pihak pembelaan akan didengar esok di depan Hakim Mohd Zabidin Mohd Diah.

Mahkamah Jalan Duta: Karpal minta tangguh esok untuk balas hujah Yusof

Posted: 13 Mar 2011 10:52 PM PDT

Dua permohonan Peguamcara II Negara Yusof Zainal Abiden hari ini: Pertama memohon Hakim agar menyemak semula keputusan Perbicaraan dalam Perbicaraaan mengenai barang bukti yang diketepikan. Hujah pihak pendakwaan, bahawa barang bukti tersebut perlu diterima sebagai barang bukti, memandangkan penahanan Anwar adalah sah.

Permohonan kedua adalah berasaskan akta Evidence Act, 1950 section 73, di mana mahkamah mempunyai kuasa untuk memerintahkan tertuduh menyerahkan sampel DNA demi untuk keadilan.

Memandangkan permohonan seumpama ini belum pernah berlaku, atas sebab itu Peguambela Anwar memohon submission pihak pembelaan ditangguh ke esok hari.

Mahkamah Jalan Duta:Kecoh-Peguam Anwar Karpal tuduh Pendakwaan bocor Permohonan

Posted: 13 Mar 2011 08:05 PM PDT

Peguam bela Anwar Karpal Singh menuduh pihak pendakwaan membocorkan permohonan pihak pendakwaan, sepertimana disebut pada hari Jumaat, yakni pihak pendakwaan akan memohon melalui akta bukti 1950, agar supaya Anwar memberi sampel DNA secara sukarela kepada mahkamah.

Salah seorang peguam Anwar Sankara Nair pula berkata-satu siaran NST hari ini di muka surat 4 yang bertajuk "New bid to get Anwar's DNA" adalah penghinaan mahkamah.

Walau bagaimanapun, Peguam Cara II Negara, Datuk Yusof Zainal Abiden, bahawa setiap kebocoran adalah tanggungjawabnya, beliau juga berkata, rakyat perlu tahu kejadian yang berlaku di mahkamah, kerana perbicaraan ini adalah perbicaraan terbuka. Seterusnya Yusof berkata, bahawa beliau hanya ber"perang" dalam mahkamah bukannya diluar mahkamah.

Peguam Cara II Negara, walau bagaimanapun diminta meneruskan hujahnya mengenai permohonan menggunakan akta saksi tahun 1950 dan menyemak semula keputusan Perbicaraan dalam perbicaraan mengenai barang bukti yang diperolehi daripada lokap Anwar pada 16 Julai, 2008. Hujah pendakwaan, barang bukti itu perlu diterima sebagai barang bukti, atas sebab penahanan Anwar adalah sah, kerana Anwar sendiri tidak membantah mengenai warrant Tangkap yang ditandatanginya pada petang 16 Julai, 2008.

Anwar menghadapi tuduhan liwat melalui seksyen 377B dan jika sabit kesalahan boleh dihukum selama 20 tahun dan sebatan.

Anwar dituduh meliwat pembantu khasnya Mohd Saiful Bukhari Azlan di sebuah Kondominum di jalan Setiakasih, Bukit Damansara pada 26 Jun, 2008 antara jam 3.01 hingga 4.30 petang.

Sodomi II: Apa kah mahkamah putuskan supaya Anwar beri DNA??

Posted: 13 Mar 2011 06:00 PM PDT

Perbicaraan pada Jumaat cukup hangat, di mana Karpal sempat mempersoal kreadibilti IO Jude.

Dalam perbicaraan pada hariJumaat lalu, terdedah bahawa IO sebenarnya telah mengambil keterangan daripada isteri Perdana Menteri, Datin Rosmah Mansor mengenai dakwaan, kononya Saiful ada bertemu Rosmah, sebelum membuat laporan pada 28 Jun,2008 bahawa dia diliwat oleh Anwar kali terakhir pada 26 Jun,2008; di sebuah Kondominum, di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara.

Walau bagaimanapun, keterangan daripada Rosmah tersebut, belum dikemukakan kepada mahkamah.

Pada perbicaraan itu juga, pendakwa yang diketuai oleh Peguam Cara II Negara, Datuk Yusof Zainal Abdien, memohon kepada mahkamah agar menilai semula keputusan perbicaraan dalam perbicaraan mengenai barang bukti yang diperoleh daripada lokap, di mana Anwar direman pada 16 julai, 2009. Selain itu, Yusof juga meminta mahkamah agar memerintahkan Anwar memberikan sampel DNAnya secara sukarela, untuk tujuan pemadanan DNA untuk mengetahui identiti lelaki Y yang dijumpai pada anus Saiful.

Untuk tujuan itu, maka mahkamah menyambung perbicaraan pada hari Isnin (hari ini) untuk tujuan penghujahan antara dua pihak, yakni pendakwaan dan pembelaan berhubung permohonan pihak pendakawaan tersebut.

Yang pasti kes Sodomi II semakin hampir dipenghujungnya. Yang memperlahan keputusan hakim adalah masalah remeh, tetapi pada hakikatnya satu dunia telah tahu siapa identiti lelaki Y.

Kes Sime Darby: Saman CEO mendedahkan daki-daki

Posted: 13 Mar 2011 05:08 PM PDT

KUALA LUMPUR, 14 Mac — Kes saman RM338 juta Sime Darby Bhd terhadap bekas ketua pegawai eksekutifnya Datuk Seri Ahmad Zubir Murshid dan empat yang lain dijangka mendedahkan segala 'daki' memandangkan pegawai-pegawai kanan kerajaan juga akan dipanggil memberi keterangan mengenai operasi konglomerat itu.

The Malaysian Insider difahamkan defendan akan memanggil Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan dua bekas penyandang jawatan itu

Tun Abdullah Badawi dan Tun Dr Mahathir Mohamad berhubung kes yang difailkan Disember lalu.

Ketiga-tiga mereka juga sedang dan pernah mengetuai Kementerian Kewangan.

Saman berhubung kerugian RM2.1 bilion dialami Sime Darby telah menamakan Zubir dan empat yang lain.

Empat yang lain itu ialah Datuk Mohamad Shukri Baharom (bekas naib presiden eksekutif bahagian tenaga & utiliti kumpulan), Abdul Rahim Ismail (bekas ketua

pegawai kewangan bahagian tenaga & utiliti kumpulan), Abdul Kadir Alias (bekas ketua unit perniagaan minyak & gas bahagian tenaga & utiliti) dan Mohd Zaki Othman iaitu bekas pengurus besar kanan Sime Darby Engineering Sdn Bhd.

Tertuduh-tertuduh dijangka mempertahankan bahawa projek konglomerat itu di Bakun dan Qatar memang diketahui umum, malah disedari pemimpin-pemimpin kerajaan.

Sime Darby telah memfailkan saman di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur terhadap mereka kerana didakwa melanggar peraturan pelaksanaan tugas.

Syarikat itu berkata saman itu bertujuan menebus kerugian yang dialami oleh Sime Darby Group dalam projek Qatar Petroleum, projek Maersk Oil Qatar (MOQ) dan projek yang berkaitan dengan pembinaan kapal-kapal bagi kegunaan dalam projek MOQ, dikenali sebagai 'Marine Project'.

Ia menuntut daripada defendan, antara lain, pengembalian wang yang dibayar secara salah, ganti rugi bagi kerugian yang dialami, kehilangan keuntungan, kerosakan teruk dan kos.

Zaid Ibrahim & Co dikekalkan sebagai peguam cara Sime Darby dan Tommy Thomas sebagai peguam.

Sumber-sumber memberitahu The Malaysian Insider, antara perkara yang akan didedahkan dalam perbicaraan itu kelak ialah pembabitan pemimpin-pemimpin kerajaan, Kabinet dan ahli-ahli politik kanan dalam soal pengendalian syarikat senaraian awam itu.

Ini termasuklah dana politik ketika pilihan raya dan pilihan raya-pilihan raya kecil.

Negara telah menyaksikan 16 pilihan raya kecil sejak pilihan raya umum Mac 2008.

Lapan daripada dimenangi oleh Barisan Nasional (BN) manakala baki oleh parti-parti komponen Pakatan Rakyat (PR).

Wujud spekulasi Sime Darby juga bercadang untuk menyaman Zubir dan beberapa yang lain berhubung peningkatan kos dan pengendalian projek air bawah tanah besar-besaran di Perak serta pembelian tanah di Sarawak.

Sarawak dijangka mengadakan pilihan raya negeri bulan depan.

Sumber-sumber berkata seorang anggota kerabat diraja dan adik kepada pemimpin kanan kerajaan terlibat dalam projek air bawah tanah manakala seorang ahli perniagaan yang rapat dengan pemimpin berpengaruh di Sarawak dikaitkan dengan urusan pembelian tanah. Difahamkan pegawai-pegawai penyiasat masih meneliti bukti sebelum menyerahkan fail kepada Peguam Negara.

House PK

Posted: 14 Mar 2011 01:39 PM PDT

JEBAT BERKOKOK

Posted: 14 Mar 2011 01:35 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


'New Politics' yang tidak jelas

Posted: 14 Mar 2011 01:02 AM PDT


Apabila dikeluarkan sesuatu istilah yang kurang difahami dan apabila dipersoalkan orang, maka jalan mudah yang akan diguna pakai ialah dengan mengatakan bahawa itu adalah suatu pendekatan baru.

Kenyataan di atas adalah dirujuk kepada senario yang berlaku di Kerdau, apabila seorang Timbalan Menteri yang dikatakan oleh bloggers sebagai memperlekehkan mereka dengan mengatakan bahawa mereka tidak intelek kerana tidak memahami apa yang dikatakan sebagai 'new politics'.

Tambah memburukkan keadaan apabila Timbalan Menteri itu seperti yang didakwa oleh bloggers mengatakan bahawa Timbalan Menteri itu sudah siap siaga untuk membalun mereka. Kata bloggers itu lagi bahawa mereka mempunyai saksi kepada kenyataan Timbalan Menteri itu.

Tidak boleh kita samakan pemikiran seorang Timbalan Menteri dan pemikiran seorang bloggers. Seorang Timbalan Menteri mungkin 'lebih tahu' dengan apa yang beliau perkatakan dan seorang bloggers mungkin 'lebih tahu' dengan apa yang beliau tuliskan.

Justeru, jalan terbaik adalah mempertemukan kedua-dua pihak dan memperjelaskan apa yang menjadi punca kepada kekeliruan ini. Baik Timbalan Menteri mahupun bloggers, jika ada mana-mana yang silap eloklah mengakui kesilapan itu. Yang pentingnya adalah kemenangan parti yang disokong..itupun jika masih meletakkan kemenangan itu sebagai suatu matlamat yang tidak boleh dirubah.

Sayugia juga diingatkan bahawa 'sejak BN kehilangan 2/3 di dalam pilihanraya, keadaan tidak ubah seperti orang yang sedang sakit tenat. Dan di dalam prosedur perubatan, hanya ubat yang dikenal pasti boleh diberikan kepada pesakit kerana jika tersalah ubat hanya akan mengancam nyawa pesakit..Lumrahnya begitulah jua kepada BN, haruslah diberi ubat yang tepat kerana jika tidak hanya mengancam hayat BN..kita tidak mahu pendekatan 'trial and error' yang hanya difahami oleh golongan tertentu kerana BN bergerak sebagai suatu pasukan..Setiap langkah harus diterangkan kepada semua jentera'..

Harapnya tidak ada lagi tindakan yang memperlekeh mana-mana pihak di dalam satu pasukan..

Wallahualam..

Duke of UMNO

Posted: 14 Mar 2011 01:26 PM PDT

Duke of UMNO


Azizan Razak bakal di"laser" Mukhriz & ADUN-ADUN Kedah..?!!!

Posted: 14 Mar 2011 04:30 AM PDT


Azizan Razak sedia sahut cabaran Mukhriz Mahathir untuk menjawab segala persoalan tentang dakwaan manifesto PAS yang gagal dilaksanakan di Kedah. Azizan kata, PAS Kedah sudah melaksanakan lebih 80% dari manifesto PAS pada PRU12 yang lalu.

Ketika PRU12 yang lalu, PAS begitu bongkak mendabik dada mengatakan Kerajaan BN Kedah sebelum ini "tak reti perintah" dan berjanji untuk menyelesaikan semua masalah rakyat yang dikatakan gagal diselesaikan oleh Kerajaan BN.

PAS berani berjanji ketika itu kerana tidak menyangka mereka akan berjaya menawan Wisma Darulaman sejak 50 tahun BN memerintah Kedah. Namun, dek kerana Pak Lah dan menantu, habis satu Kedah di"tsunami"kan dan BN tewas kepada PAS.

Azizan sendiri tak sangka PAS boleh menang (time tu dia tengah tidoq, "mengheloh" kata orang Kedah". Setelah diberitahu anaknya, maka barulah tergopoh-gapah PAS ber"meeting" untuk tubuh Kerajaan PAS Negeri Kedah.

Time tu, semua janji depa dah lupa dah! Kalut dok berebut jawatan. Maka berangan-anganlah semua Pak-Pak Lebai PAS untuk memiliki bilik pejabat sendiri di Wisma Darulaman. Depa pun pi la berhimpun di depan Wisma, tak sabar nak tengok office masing-masing kot?!

Tapi depa lupa janji. Depa lupa manifesto yang depa janji kat rakyat Kedah dulu, termasuklah janji pada penyokong-penyokong depa dulu! Maklumlah...dah dapat kerusi empuk, pejabat pun ber"air-cond", "sejuk gediii" depa kata...!

Namun, setelah 3 tahun memerintah Kedah, Datuk Mukhriz hanya memperingatkan kembali janji dan manifesto depa masa PRU12 dulu, "perangat balik" kata orang Kedah.

Bukan apa, dah 3 tahun dah depa perintah, dari 3-4 masalah yang ditinggalkan oleh Kerajaan BN Kedah, sekarang ni masalah tu dah jadi dekat 20 dah! Masalah lama tak selesai jugak, masalah-masalah baru pulak timbul! Tu belum sebut pasal manifesto lagi tu...

Antara masalah yang masih gagal diselesaikan oleh pihak Kerajaan PAS Kedah ialah masalah sampah dan air, manakala masalah baru yang timbul ialah masalah pelaburan luar dan dalam negeri, pengangguran, kemiskinan, peluang ekonomi, dan banyak lagi perkara yang semakin mengusutkan hati rakyat Kedah.

Masalah sampah ni dari zaman BN lagi, tapi hampir selesai dah setelah dikontrakkan pada E-Idaman. Tapi memandangkan Kerajaan PAS ni lebih sebok main golf dan berebut jawatan & projek, maka depa "lupa" nak pantau operasi E-Idaman. Tak payah jauh, cuba pi tengok di Taman Wira Mergong, berlonggok sampah! Siang malam ada sampah sampai melimpah-limpah. Dah tau kawasan tu padat dengan penduduk, pandai-pandai la sediakan tong sampah yang mencukupi! Takkan itu pun tak boleh nak pikiaq?

Bab air ("ayaq" kata orang Kedah) pulak, takkanlah sampai 3 tahun tak mampu nak "settle" jugak? Kata hangpa "teraaa"..piiraaaahh! "Terrraaa" apa lagu ni? Jangan dok bagi alasan nak salahkan orang sana sini la. "Settle"kan dulu, lepas tu baru hangpa "balun" sapa yang patut! Cakap ja lebih. Bila orang tanya, nak naik angin saja tau... Lagu tu ka "Ustaz"?

Lepas tu masalah baru pulak timbul. Pelabur dok bawak keluar sikit-sikit pelaburan depa dari Kedah. Cuba pi tengok kat KHTP. "Atas kertas" memang la seolah-olah tak ada pelabur yang lari. Tapi cuba tengok "style" depa, depa tunggu masa ja nak blah! KHTP pun dok rugi. Err..sapa tu..aaa..Yusrin! Dia tu sapa kat KHTP? Pemerhati dalam meeting saja, kan? Awat yang dia dok belagak macam CEO tu? Nak tanya lagi, CEO hangpa tu tau handle ka tidak KHTP tu? Kalau tak reti, pi la refer balik kat "Datuk" yang hanpa "penaya" hari tu...

Semakin hari, pelabur kian kurang di Kedah. Peluang ekonomi pun merudum teruk. Habih hangpa sita & rampas gerai-gerai tepi jalan, tanpa "warning" pulak tu. Cuba hangpa check budak-budak lepasan SPM kat Kedah, berapa ramai yang takdak kerja? Ada hangpa kisah? Sejahtera ka lagu tu?

Malas la aku nak sebut, hangpa pi check balik la. Buat post mortem balik. Check tang mana yang tak kena. Planning ka, atau Operation? Ni baru aku yang highlight, belum lagi ADUN-ADUN BN yang "memang garang, cerdas, bergeliga" dan "cenge" lagi sound hangpa. Baik hangpa get ready.

Look, tak payah la bagi alasan itu dan ini, or menyalahkan BN atau sesiapa. La ni, Kedah tun tanggungjawab hangpa. So, laksanakanlah tanggungjawab tu dengan baik. Tak payah la dok nak berebut projek, malu kat orang la! Alaa..bukan aku tak tau, banyak dah yang dibocorkan oleh puak-puak hangpa sendiri...

Kurangkan sikit main golf tu. "Aktiviti menyeberang ke Siam" tu pun jangan dok buat dah. Pikullah tanggungjawab tu dengan betul. Kalau tak reti nak buat sesuatu, tanya la kawan-kawan BN yang ada tu. Mungkin depa ada buah fikiran yang lebih baik. Jangan dok nak "hot" tak tentu hala.

Jaga kesihatan tu, Ustaz Azizan. Bukan apa, risau jugak kalau Ustaz tertekan sangat. Dah la kena "belasah" dengan UMNO/BN, puak-puak PAS tu pun dok "belasah" Ustaz Azizan jugak! Tapi kot belakang laaa...maklumlah, puak-puak Pakatan ni memang "suka main belakang"!

Cucu Tok Selampit

Posted: 14 Mar 2011 01:21 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Sekali Lagi Agama Islam Dipersendakan Di Youtube - Apakah Tiada Tindakan Diambil?

Posted: 14 Mar 2011 12:44 AM PDT

Heboh di kalangan pelayar-pelayar Youtube, mengenai penghinaan yang dibuat oleh seseorang berbangsa Cina yang mempersendakan dan mempermainkan Azan Subuh. Video klip yang bertempoh 1:29 minit ini bertajuk "Rupanya Umat Islam Suka Mee Wantan Dan Pau Besar." Video berkenaan diperolehi di Youtube, di sini.


Antara terjemahan yang diperkatakan di dalam video klip Youtube tersebut:

"Laungan azan setiap subuh adalah seperti orang yang menjerit tak tentu fasal, macam orang hendak memesan mee wantan. Bila sudah diberi mee wantan dan memakannya, hendak kuih pau besar pula!"

Sungguh kurang ajar dan biadap golongan ini mempersendakan Azan Subuh. Apabila perkataan "paria" yang menjadi warisan turun temurun kaum India dimasukkan ke dalam novel Interlok, gegak gempita keseluruhan Masyarakat India dan menjadikan Hindraf sebagai barisan hadapannya demi mempertahankan Agama dan Kaum mereka. Begitu juga apabila Teoh Beng Hock mati di Pejabat Kerajaan, SPRM, isu perkauman sekali lagi dimainkan, kononnya kaum Cina dibunuh oleh kakitangan-kakitangan Melayu Islam.

Apakah Umat Islam sudah hilang sensivitinya apabila orang menghina Agama mereka. Ini belum lagi termasuk seorang dua YB PAS yang menjadi barua DAP (terutamanya YB Shah Alam, Khalid Samad) yang menyokong bersungguh-sungguh agar perkataan Allah dimasukkan ke dalam Bible berbahasa Melayu. Tidak cukupkah anak-anak muda yang ada dimurtadkan. Tidak cukupkah Agama Islam dipermainkan? Saya menyeru agar Kementerian Dalam Negeri akan mengambil tindakan yang sewajarnya ke atas pembuat video berkenaan. Laporan-laporan polis harus dilakukan oleh persatuan-persatuan elayu dan Islam seperti PERKASA, Persatuan Pengguna Islam Malaysia dan lain-lain agar bangsa lain tidak sewenang-wenangnya menghina Agama Islam yang kita cintai.

Kata Pakteh...!!

Posted: 14 Mar 2011 01:20 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Sik akan jadi bandar Diraja?

Posted: 13 Mar 2011 08:50 PM PDT

bukan...
bukan kerana Tuanku Sultan akan bertakhta di Sik....bukan

Jika diikutkan salasilah kesultanan Kedah sejak 1000 tahun dahulu....Beberapa buah KOTA PEMERINTAHAN didirikan dalam daerah Sik. bukan itu halnya....bukan

Maharaja Derba Raja iaitu raja Kedah yang pertama (Al-Tarikh)telah membina KOTA LANGKASUKA. Didirikan sekitar 634 Masehi di Mukim Sok, Sik,Kedah. Pakteh cuba beberapa kali meninjau lokasi Kota ini namun hanya kelihatan pepohon buluh. menurut pengkaji sejarah, bentang-bentang tanah masih kelihatan. Pakteh mengetahui demografi kawasan ini secara amat terperinci sejak puluhan tahun dahulu.....sejak pakteh dilahirkan....

Kedudukan Kotanya amat strategik...didirikan antara pertembungan dua batang sungai iaitu Sungai Sok dan Sungai Nami...Tidak ada tempat lain dlam dunia ini jika pertembungan dua sungai itu adalah Sungai Nami dan Sungai Sok kecuali di Kampung Baru Nami atau dalam sejarah atau mana-mana penulisan ilmiah, disebut Bandar Nami.

Bukan...
Bukan itu halnya....

Kota Aur (Kota ok) juga didirikan dalam mukim Sok. Kota ini terletak di Kampung Kota Aur, bersebelahan jln menuju ke Pedu Lake Resort (dah tutup). Kota ini didirikan oleh Maharaja Maha Dewa 1. Maharaja Kerna Diraja juga dikatakan sempat bersemayam disini untuk seketika sebelum berpindah ke kota -arong-arongan.

ini juga bukan kisahnya...bukan..

Beberapa tahun dahulu.....ataupun bahasa mudahnya...2 3 tahun lepas...muncul sebuah Istana yang digelar Istana Seri Menanti....jika dilihat kepada plan lokasinya...boleh dikatakan seperti kompleks pemerintahan. Jika dilihat pada kad jemputan, gambar Istana Seri Menanti, negeri Sembilan digunakan...namun hakikat sebenar...Sik menjadi satu lagi pilihan orang yang inginkan kuasa dan pangkat.

Raja Sakti, Presiden Kerabat Diraja Sakti menjadi buah mulut masyarakat Sik sejak beberapa tahun lepas. Pakteh pelik dan heran mengapa begitu mudah orang Sik ditipu?...

Bangang sangat ka orang Sik?
Bodoh sangat ka orang Sik?
Baghal Sangat ka orang Sik?
Gila Babi sangat ka orang Sik?

Mengapa terus menerima seorang yang telahpun difatwakan membawa ajaran sesat oleh kerajaan Selangor. Ajaran Azhar Wahab adalah sesat....
yaaa...Azhar Wahab atau raja Sakti, bekas pengait kelapa sawit dari Kulim, Mencipta nama melalui syarikat Al-Mansur....sukses mendadak apabila memberdaya pengikut Al-Arqam bahawa dia jugak mengamalkan Aurad Muhammadiah...

Azhar Wahab mencari hubungkait wasilah keturunannya dengan Kerabat Raja Jembal...ya..Raja Jembal yang berketurunan Raja Sakti..
Hanya kerana itu...kini ratusan hektar tanah orang Sik terlepas ke tangan Azhar Wahab dengan projek kelapa sawitnya.

Bukan...bukan itu kisah yang pakteh ingin sampaikan...


INI KISAHNYA....

Sudah dua minggu pakteh menerima perkhabaran dari rakan-rakan bahawa Yang Di Pertua Kerabat Diraja Kedah ingin/akan/berusaha/melobi/ untuk menjadi CALON BN di PARLIMEN SIK. Pakteh ingatkan sekadar khabar angin tetapi selepas satu peristiwa.....rupa-rupanya MEMANG BENAR ADA USAHA KE ARAH ITU. Mengikut kad nama yang ada pada pakteh ni, Dato' Tengku Zainol Rashid bin Tengku Yahya adalah tuan yang empunya badan.

Pakteh tidak pernah mempertikaikan sejarah...tidak..
tidak akan bertanya mengapa hanya 634 Masehi baru dikatakan Pemerintahan pertama?...pakteh takkan tanya mengapa Pulau Pinang jatuh TERLALU mudah ke tangan orang lain sedang itu hak Kedah. Pakteh Juga takkan bertanya perihal Musuh Bisik....biarlah...itu bukan kerja pakteh...apa yang pasti...Pakteh sebagai Rakyat Kedah menjunjung Kasih penuh taat setia kepada DYMM Sultan Kedah.

Cuma apabila ada usaha dok nak mai ke Sik ni...INIKAH WINNABLE CANDIDATENYA?...mintak maaf la..kami tak kenai. Spesis payung terjun kalau mai jugak...JANGAN DOK HARAP LA KEDAH NAK DAPAT 8 KERUSI PARLIMEN.....

Pakteh tak kata kat UMNO samada Bahagian atau Negeri..sekarang dasar dan persefahaman sesama blogger....kita takkan buat begitu sehingga PRU13...TAPI yang pakteh tulis ni KHUSUS untuk tuan badan.

Pada pengamatan kasar pakteh....anda sudah dipermainkan dan sudah kena tipu...entah berapa RM sudah dipusinggg.

Tengku...Jika website PKDK pun masih UNDER CONSTRUKCTION...macam mana nak bangunkan orang SIK secara REAL. Secara MAYA pun masih sekadar alamat tapi tak siap......


p/s: Orang Sik memang baik-baik dan ramah mesra...tapi PAYUNG TERJUN....Bye-Bye

DIMENSI

Posted: 14 Mar 2011 11:39 AM PDT

DIMENSI


DNA: Anuwar paku keranda sendiri..

Posted: 14 Mar 2011 08:00 AM PDT


Anwar Ibrahim today lashed out at at those who had exploited the DNA issue in his sodomy case and described it as a bad political ploy which is intended to topple him.

"Why they did not ask Najib to give his DNA sample on the Altantuya case? Why don't they ask Rais to give his DNA for the alleged rape of his maid?"

"For them to use this issue like I am afraid to give my DNA is just their evil political ploy. Najib and Rosmah were involved since the beginning. We can see that the prosecutor is acting on behalf of its 'tuan' and 'puan'," - Al Juburyy

KEHKEHKEHKEH seperti yang di duga anuwar kasi putarrrrr lagi..dia suda takut beb!. Desakan rakyat supaya Mahkamah memrintahkan dia berikan DNA cukup membuatkan dia mengeletar sampai terpaksa melibatkan PM dan Menteri Penerangan. Anuwar tau dia dah jumpa penghujung jalan.

Ini bukan konspirasi politik. PM dah bersumpah dia tak terlibat dalam kes Altantuya. Amah yang di katakan menjadi mangsa rogol Rais pun dah menafikan tak ada kejadian seperti yang di dakwa. Ini kes nak menentukan air mani sape yang tertinggal dalam lubang jubor saiful!. Kalau sebelum ni anuwar mengagung2kan ketelusan dan keadilan, ini la masanya dia kotakan kata2 dia tu.

Kalau bersumpah pun takut nak buat, serahkan aje la DNA tu. Buktikan di mahkamah. Tunjukan kebenaran yang dia benar2 tak bersalah. Dia boleh lantik sesiapa saje untuk amik sampel DNA dia dengan pengawasan yang ditentukan oleh pihak mahkamah (jika perlu). Meh aku nak bagi kata2 'rangsangan seks' sket kat lu anuwar..bak kata pelakon ahmad nisfu dalam citer nujum pak belalang "Jangan takut lawan..lawan!" kehkehkeh

BN Kedah: Masa Untuk GEMPUR!

Posted: 14 Mar 2011 05:50 AM PDT


"Tak perlu nak senaraikan kepada mereka (wakil rakyat BN) kerana kita sebelum ini sudah senaraikan kejayaan yang dibuat kerajaan...Saya akan jawab kalau mereka tanya," - Azizan hanggok2 geleng2

Kejayaan yang di buat kerajaan?..Jangan salah faham..maksud jijan kejayaan kerajaan BN dulu la tu. Pakatan masuk cuci tangan jek kehkehkeh

BN Kedah - Masa untuk GEMPURRRRRR!! yehaaaaaaa

Rajahmas

Posted: 14 Mar 2011 11:20 AM PDT

Rajahmas


Ditaktor : Taib Mahmud, Hosni Mubarak atau Anwar ?

Posted: 14 Mar 2011 05:08 AM PDT

Selama 30 tahun mengetuai pemerintahan kerajaan masing-masing. Dari sudut itu Hosni Mubarrak dan Pehin Seri Taib memang mempunyai persamaan. Itu sahaja. Fullstop. Noktah. 

Namun, dalam tempoh yang sama ketika Mubarak membawa kemunduran kepada Mesir , Taib pula membawa pembangunan yang signifikan kepada Sarawak. Ketika Mubarak hanya mamapu memberikan pendapatan perkapita sebanyak US$2 (RM6.14) sehari atau kira-kira RM200 sebulan kepada Mesir, Taib pula memberikan pendapatan perkapita lebih RM2,000 sebulan atau lebih sepuluh kali ganda kepada Sarawak.

 
Banyak lagi data ekonomi yang boleh dijadikan perbandingan yang boleh dipaparkan untuk menunjukkan antara pencapaian Mubarak dan kecemerlangan Taib yang bagaikan langit dengan bumi.


Itu antara Mubarak dan Taib. Bagaimana pula antara Hosni Mubarak dan Anwar Ibrahim? Perbezaan antara keduanya juga amat ketara. Yang sama hanyalah kedua-duanya jelas pro-Israel dan zionisme. Namun, secara umum Mubarak juga tetap tidak setaraf Anwar yang mengatasinya dalam banyak hal.

 
Kalau Mubarak seorang diktator, kediktatoran Anwar lebih tinggi dari itu. Mubarak tidak pernah melantik isterinya sebagai timbalannya sepertimana Anwar melantik Azizah sebagai Presiden PKR dan dalam masa yang sama anaknya Nurul Izah pula sebagai Naib Presiden.

Kalau Mubarak tidak pernah menjadikan masalah peribadinya menjadi masalah negara, Anwar pula menukarkan kes salah laku jenayah peribadinya menjadi masalah Malaysia dengan mengheret seluruh rakyat untuk 'membebaskan' dirinya.

Adalah menjadi kebiasaan bagi seorang pemimpin politik melepaskan jawatan, malah kalau di Jepun ada yang membuat harakiri bila disabitkan dengan mana-mana kes jenayah. Tapi berbeza dengan Anwar. Sebaik sahaja tuduhan meliwat dibuat terhadapnya dia memaksa isterinya 'menyerahkan' jawatan ahli parlimen dan ketua pembangkang kepadanya.

Sejahat-jahat Mubarak tidak pernah tergamak untuk menghina negaranya sendiri walau pun ketika terhimpit. Tapi tidak bagi Anwar. Ketika para pemimpin lain mempromosikan negara masing-masing di luar negara, Anwar pula sibuk melemparkan penghinaan demi penghinaan terhadap negaranya sendiri di seluruh pelusuk dunia.

Sebusuk-busuk Mubarak tidak pernah minta isterinya menggelarkan dirinya sebagai anugerah Tuhan. Anwar lebih hebat, bukan sahaja mengangkat dirinya sebagai anugerah Tuhan tetapi juga sanggup 'menjual' ayat-ayat Quran.

Serakus-rakus nafsu Mubarak dia tetap setia pada isterinya. Tapi Anwar lebih hebat. Dia bukan sahaja melampiaskan nafsunya pada wanita lain termasuk isteri orang tetapi juga kepada jantan.

Sumber: http://keadilanuntuksarawak.blogspot.com/

Rumah ADUN PKR kena pecah masuk

Posted: 13 Mar 2011 04:48 PM PDT

Lih Kang memberi keterangan kepada polis
 
PERAK: Rumah Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Teja, Chang Lih Kang dipecah masuk dipercayai antara tengah malam hingga awal pagi ini, dengan beberapa laci digeledah.

Mengikut paparan twitter pemimpin KEADILAN itu, bilik stor dan dapur rumahnya turut diselongkar.

"Bilik stor pun kena selongkar, apa sebenarnya mereka (pencuri) mahu?" tulisnya dalam bahasa Inggeris.

"Dapur juga. Cari makankah?" sindir beliau.

Beliau melalui twitter itu, dengan mengambil kira kejadian itu mengkritik statistik jenayah menurun.

Laporan polis sudah dibuat dan polis sudah mengambil keterangan beliau berdasarkan gambar yang dipaut pada twitternya.
 
Maklumat terperinci berkaitan kejadian belum diketahui, setakat ini.

Lih Kang menjadi Adun Teja selepas mengalahkan calon Barisan Nasional, Yeu Sau Kham dengan majoriti sebanyak 175 undi, pada pilihan raya umum (PRU) ke-12. Beliau memperolehi 6,533 undi berbanding lawannya 6,358 undi.
 
Komen Rajahmas
Statistik jenayah turun, tidak bermakna jenayah dihapuskan. Nasib baik cuma rumah sahaja yang digeledah, kalau kena ikat dan diugut alamatnya boleh hilang nyawa. Zaman sekarang perompak tak memilih rumah ADUN, rakyat biasa atau anggota polis. Berbaik-baiklah dengan jiran tetangga, mereka boleh mengawasi sekitar semasa ketiadaan kita.

Pure Shiite

Posted: 14 Mar 2011 11:19 AM PDT

Pure Shiite


"People of the Book" according to PAS....Monkey nak tanya which book?

Posted: 14 Mar 2011 09:56 AM PDT

Al Kitab "Berita Kureng Baik" confiscation saga

Posted: 13 Mar 2011 07:16 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 14 Mar 2011 11:08 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Apa Kerajaan DAP PP buat untuk mengurangkan beban kenaikan harga barang ?

Posted: 13 Mar 2011 05:11 PM PDT

Guan Eng & pembangkang hanya pandai bercakap tetapi sebenarnya habuk pun tarak !

Itu lah tafsiran PB kepada kerajaan populis dan gila publisiti ini .  Memang benar apa yang diperkatakan oleh  Timb Menteri KPDNKK , Datuk Tan Lian Hoe yang menempelak Kerajaan DAP Pulau Pinang yang lebih suka menyalahkan kerajaan Pusat bila harga barang meningkat naik daripada bekerjasama  bagi mengurangkan beban rakyat seperti  program kempen penurunan harga barang.

Guan Eng lebih sibuk berpolitik setiap hari daripada menyelesaikan 
masalah rakyatnya  seperti kenaikan harga barang ini


Sejak 3 tahun pemerintahan kerajaan DAP diketuai Guan Eng, apa yang kerajaan negeri buat bagi membendung kenaikan harga barang  kepada rakyatnya ?  Apa  langkah yang diambil oleh Exco yang memegang Potfolio  ini ?  Yang mereka sibuk setiap hari menghebahkan kempen kerajaan PP haramkan beg plastik  sahaja kononya untuk selamatkan bumi hijau .

Sepatutnya kerajaan negeri bekerjasama dengan kerajaan Pusat dalam menjalankan kempen penurunan Harga Barang bukannya melemparkan semua kenaikan harga barang ini hanya kepada kerajaan Pusat . 

Tenyata sekali , kerajaan Guan Eng dan DAP hanya pandai bercakap saja  bila harga barang naik  tetapi tidak  pulak mahu membantu mengurangkan beban rakyat ini .Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Tan Lian Hoe menggesa kerajaan pimpinan DAP Pulau Pinang bekerjasama dengan kerajaan pusat dalam menganjurkan Kempen Penurunan Harga Barang untuk kepentingan rakyat.

Tan berkata kempen itu dilancarkan untuk mengurangkan beban perbelanjaan pengguna.

"Kerajaan negeri tidak boleh terlalu bergantung pada kerajaan pusat, malah mereka seharusnya memainkan peranan mereka bagi mengurangkan beban rakyat,"

Beliau berkata kenaikan harga barang tidak dapat dielakkan berikutan beberapa faktor seperti cuaca dan bencana alam yang menyebabkan dunia menghadapi krisis makanan dan Malaysia sebagai negara pengimport bagi beberapa produk terpaksa menanggung kesannya.

"Tetapi sehingga kini, kami masih belum nampak apa yang dilakukan oleh kerajaan negeri bagi membantu rakyat dalam isu kepenggunaan.

"Mereka (kerajaan negeri) hanya memainkan isu politik dari mula memimpin negeri sehingga sekarang," katanya.

Terdahulu, Tan turut merasmikan 'Kempen Penurunan Harga Barang' di Pasar Raya Besar Giant di Jalan Burmah.

bumiyang

Posted: 14 Mar 2011 03:28 AM PDT

bumiyang


Liwat II - Keadilan Buat Rakyaat Marhaen Macam Saiful Hanyalah "Cerita Dongengan"???

Posted: 14 Mar 2011 01:55 AM PDT

Permintaan Kereta "Recond" Dari Jepun Mengalami Penurunan???

Posted: 13 Mar 2011 11:33 PM PDT

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 14 Mar 2011 03:24 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Kalau anti, kenapa Gali?

Posted: 13 Mar 2011 10:38 PM PDT


Sana sini satu Malaysia semalam ada demo menuntut Anwar menyerahkan tanpa dolak dalik sampel DNA kepada Mahkamah.

Walaupun tak berapa ramai, dari yang dilaporkan The Unspinners sini, rupanya satu negara berdemo dalam hal ini.

Maklumlah semua sudah letih dengan kes yang sudah di tunda menjadi dua tahun.

Kita pernah dengar blog Gerakan Anti PKR atau GAP, kemudian ada pula Gerakan Anti Penyelewengan Selangor atau GAPS, dan terbaru pula Gerakan Anti Liwat atau GALI di Minaq Jinggo sini.

Oi ... kalau sampai bergali-gali, sakit tu.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 14 Mar 2011 03:24 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


ANWAR DAH SAMPAI KLIMAKS HARI INI ! ... DNA Menjadi Tsunami Yang Lebih Ditakuti Oleh Pasukan Pembelaan Anwar !! ...

Posted: 13 Mar 2011 08:19 PM PDT

Pagi ni, Mahkamah akan teruskan dengan perbicaraan Kes Liwat Anwar vs Saiful Bukhari Azlan. Dan ianya pasti menjadi tumpuan semua pihak (nampaknya perbicaraan hari ini akan sama hebatnya dengan tumpuan dunia kepada Tsunami yang melanda Jepun!) ...

Pada hari ini pastinya gelora dalam hati Anwar akan menjadi tsunami yang lebih besar, lebih besar dari tsunami di Jepun, iaitu pihak Pendakwaan akan memohon Mahkamah mengeluarkan arahan supaya Anwar menyerahkan DNAnya secara sah dan adil. Berikutan minggu lepas, 3 bahan bukti (botol, tuala & berus gigi) ditolak oleh Mahkamah kerana dikatakan diambil secara TIDAK SAH / TIDAK ADIL.

Jika permohonan tersebut dibenarkan oleh Hakim yang Arif lagi Bijaksana, maka Anwar tidak dapat lari lagi dari kenyataan ... SI ANWAR AKAN SAMPAI KLIMAKS NYA HARI INI ! ... Melainkan, jika si tua kutuk Karpal Singh ingin divert lagi (dan lagi, dan lagi!) di Mahkamah supaya memperlihatkan Mahkamah Malaysia seumpama sebuah Gelanggang Raja Lawak!

Tak hairanlah pagi ni aku mendapat sumber kawan-kawan di Mahkamah mengatakan Sankara Nair telah cuba untuk mengelak lagi bagi pihak Anak Guamnya Si Peliwat Tegar untuk menarik masuk AG dalam isu ini dan menjadikan kancah perbicaraan ini kian panjang dan lebih berbelit-belit umpama lidah para peguambela Anwar!

Dikatakan Sankara akan menyebut berlaku "contempt of court" oleh media-media massa arus perdana ... Woi ! Contempt Of Court kepala otak hang aih Sankara !!!

Melihat perjalanan Kes Liwat Anwar ni, ianya jelas kelihatan bahawa PUAK PAKATAN RAKYAT (khasnya Pasukan Pembelaan Anwar) sentiasa dok mencuba nak jadikan ianya berbelit-belit ....

Seumpama cerita Si Tua yang bercadang nak pergi ke Kuala Lumpur dari rumahnya yang terletak di Alor Setar, Kedah  ...

Sesudah Si Tua tersebut membeli tiket bas, dia gunakan tiket tu untuk masuk panggung wayang, lepas tu tokey panggung wayang marah2 dan maki hamun lalu menghalaunya keluar dari panggung wayang ...

Lalu Si Tua menangis di tepi longkang dan terus meminta sedekah , apabila Si Tua mendapat banyak duit hasil dari meminta sedekah , Si Tua itu membeli sebuah kereta dan belajar memandu kereta di sebuah Sekolah Pemulihan Akhlak ....

Si Tua mendapati cikgu Sekolah Pemulihan Akhlak tersebut telah menipunya dengan mengajarkan cara membuat roti dan kek, bukannya mengajar memandu kereta ...

Si Tua menjadi marah dan gembira, lantas Si Tua menjual kereta yang baru dibelinya itu kepada sebuah Pajak Gadai di Kangar ...

Dan Si Tua terus berjalan kaki ke Kuala Lumpur melalui negeri Pulau Pinang dan Perak, malangnya Si Tua telah tersesat jalan sehingga ke Kuala Terengganu ...!!! (hangpa sambung sendiri la cerita ni ... hehehe)

Cerita berbelit-belit ni aku jadikan sebagai CONTOH sahaja, yang menunjukkan apa yang sebenarnya puak PAKATAN RAKYAT cuba buat dalam Kes Liwat Anwar kali ni ! MEMBELIT & TERUS BELIT selagi ada peluang ...

Benda mudah yang boleh dicapai secara lurus , telus dan mudah, telahpun mereka caca marbakan menjadi satu perkara yang maha berbelit-belit !!

Kalau dah dikatakan DNA tidak diambil secara adil, kasilah DNA engko secara ADIL !...

Itu pun susah sangat kaaaaa ??? Dasar penipu, apa saja dia akan tipu ... Dasar putar belit , benda mudah pun depa nak putar belitkan !

Apabila aku tengok portal lidah jalang PR di Malaysiakini pagi ni, kelihatan laporan tertulis sebegini :
9.03am: Sankara says that the defence may cite NST for contempt of court.
"This is totally an abuse of the process of law by the AG's (attorney-general's) office. They are behaving and acting like the political arm of the government.
"If the law has determined certain issues, the AG should not resort to extrajudicial means ... to go about seeking or pressing Anwar politically to do what is not within the confines of the law.
"It happened before, in 1998, when the prosecutors used the (government) controlled media to release the then police chief and a witnesses affadavit even before the trial started.
"This would be contempt of court. We need to now decide with the full legal team on how to move for contempt."

Memang tak guna betoi para peguambela Anwar ni ! Tau nak cari alasan untuk mengelak aja kerja depa ! Dah salah tu, mengaku sajalah !!!


AloQStaQ
14 March 2011
11:10 Pagi

RIDHUAN TEE

Posted: 14 Mar 2011 03:21 AM PDT

RIDHUAN TEE


Transformasi pemikiran Melayu

Posted: 13 Mar 2011 06:02 PM PDT

Sabtu 12 Mac 2011, saya dijemput untuk menjadi panel bercakap mengenai Agenda Transformasi Ekonomi Melayu Islam anjuran Majlis Perundingan Melayu. Dalam kalangan peserta, mungkin hanya saya seorang sahaja yang bukan Melayu, tetapi mengikut perlembagaan Melayu. Saya amat tertarik dengan pembentangan Tan Sri Mohd Ali Hashim, bekas Ketua Eksekutif Johor Corp. mengenai wakaf korporat.

Umum mengetahui bahawa Ali Hashim adalah tokoh yang banyak berjasa, terutama kepada negeri Johor khususnya, Malaysia amnya, tidak ketinggalan peringkat antarabangsa. Visi dan misinya cukup jelas. Sumbangan beliau dalam membangunkan ekonomi Melayu Islam, perlu dijadikan teladan. Dirinya sendiri tidak sekaya orang lain yang mendapat peluang menerajui syarikat kerajaan seperti ini. Beliau layak digelar tokoh pejuang pembangunan ekonomi Islam melalui jihadnya menyedarkan umat Islam akan kepentingan ekonomi dan bisnes.

Saya yakin jika orang lain yang menerajui perbadanan ekonomi negeri yang begitu besar dan kaya, belum tentu dapat melepasi godaan dan ujian wang dan harta. Namun, tidak kepada Ali Hashim. Slogan jihad bisnesnya tidak pernah layu, walaupun jawatannya telah dilayukan. Adalah amat diharapkan anak didiknya di Johor Corp akan mewarisi perjuangan beliau dengan agenda jihad bisnes meningkatkan ekonomi umat Islam.

Bila disebut jihad, maka ia tidak dipisahkan dengan tuntutan Islam. Justeru, umat Islam mestilah serius dan bersungguh-sungguh dalam kerja laksana berada di medan perang. Begitu juga dengan agenda transformasi ekonomi Melayu Islam sedang rancak diperkatakan. Orang Melayu Islam mesti menjadikan agenda transformasi ekonomi ini sebagai satu jihad, jika mahu membela nasib anak bangsa di bumi sendiri.

Kenapa jihad itu penting? Kerana jihad itu adalah makam yang begitu tinggi apabila menilai pengorbanan insan yang bernama Muslim kepada Penciptanya. Jihad berkait rapat dengan keseriusan hidup Muslim yang ingin berkorban untuk mendapatkan keredhaan Allah SWT atau mardhotillah dalam mengimarahkan bumi ini.

Di sinilah kita dapat lihat keunikan Ali Hashim. Beliau begitu berani melakukan transformasi dengan mengambil pendekatan Islam dalam membangunkan tradisi korporat, pelaburan, pembangunan dana dan wakaf. Jika orang lain, mereka mungkin rasa takut sedikit. Almaklumlah pendekatan Islam selalu dipersepsikan sebagai kuno, konservatif dan selangkah ke belakang.

Pendekatan Islam ini dikaitkan dengan imej segelintir orang agama yang bergelar ustaz dan ustazah yang tidak dapat menunjukkan contoh yang baik. Lebih menyedihkan ada yang berusaha mendapat publisiti murahan. Ilmu yang tidak sedalam mana, digunakan untuk untuk memukau orang ramai melalui kepetahan bercakap dan menggunakan lawak-lawak bodoh dan cerita rekaan yang tidak masuk akal. Tujuannya tidak lain agar orang ramai terpengaruh dengan cerita-cerita yang dibawah. Golongan ini tidak sedar akan implikasi akibat tindakan tersebut.

Ibarat nila setitik rosak susu sebelanga, tindakan sebegini akan menimbulkan persepsi negatif terhadap Islam. Sukar untuk kita menarik kepercayaan orang ramai tentang dinamika Islam. Sebut sahaja Islam, dalam pemikiran mereka, Islam ini jumud, tidak progresif, suka cerita-cerita tidak masuk akal dan sebagainya. Lebih meloyakan lagi apabila ada seorang ustazah baru-baru ini mengaitkan valentine day atau hari kekasih dengan amalan agama Kristian. Berdua-duan atau coupling lelaki perempuan tanpa nikah dikatakan sumber ajaran tersebut.

Kenyataan ini sudah tentu menyimpang dari landasan ilmu kehidupan manusia beragama, tidak kira apa jua agama anutannya. Kenyataan sebeginilah saya fikir menjadikan orang bukan Islam, termasuk orang Islam keliru dengan pendekatan Islam. Maka tidak hairan jika ada yang tidak yakin bahawa pendekatan Islam itulah yang terbaik. Termasuk dalam memperkatakan pengurusan dan pentadbiran ekonomi Islam seperti isu wakaf.

Kadangkala saya merasa pelik, kenapa kita memandang rendah pada pendekatan Islam atau cara Islam menangani sesuatu permasahanan. Kita terhegeh-hegeh melihat pendekatan barat. Pada mereka, pendekatan baratlah atau mungkin juga timur yang terbaik. Wal hal, pendekatan Islam yang menjadi darah dagingnya tidak pernah dikaji. Sedangkan, pendekatan Islam pernah menjadi altenatif dan berjaya. Zaman kemuncak keagungan Islam telah membuktikannya.

Golongan yang taksub dengan pendekatan barat ini tidak pernah terfikir bahawa Islam pernah menyumbang kepada perkembangan tamadun dunia. Mereka tidak sedar, apa yang disumbang oleh barat hari ini, adalah hasil daripada sumbangan Islam terdahulu. Cuma pendekatan tersebut telah dimatikan oleh orientalis barat.

Dalam Islam, perniagaan bukan hanya dibangunkan untuk merancakkan lagi pertumbuhan ekonomi tetapi juga melakukan kebajikan kepada rakyat dan membina kesejahteraan negara. Islam amat mementingkan muafakat, rasa kepunyaan dan rasa kekitaan sehingga transformasi ekonominya bukan hanya memberikan manfaat kepada orang Islam tetapi juga kepada bukan Islam.

Namun, sifat ini mula hilang daripada diri kita, seolah-olah nilai-nilai Islam sudah tercabut. Sedangkan di barat, jutawan muda seperti Mark Zuckerberg (pengasas facebook), Bill Gates, Warren Buffet dan sebagainya, menjihadkan sebahagian daripada harta mereka untuk kepentingan awan dan orang ramai. Kita tidak bersikap sedemikian, pantang kaya sedikit, mulalah kawin dua, tiga dan empat. Jika sudah melebihi empat, sanggup ceraikan yang lama.

Lebih menyedihkan lagi, kedengaran ada yang sanggup menggunakan helikopter untuk bertemu kekasihnya. Hidup nafsu-nafsi. Wang ditaburkan dan dibazirkan. Berlagak tidak tentu pasal. Sama ada perbuatan tersebut salah atau tidak, nilaikanlah sendiri.

Inilah bentuk pemikiran Melayu Islam yang mesti diubah apabila bercakap soal transformasi ekonomi Melayu Islam. Jika tidak, cakaplah sampai bebuih-buihpun, hasilnya tetap sama. Balik semula kepada perangai lama. Transformasi ekonomi tidak seiring dengan transformasi cara berfikir dan cara bertindak.

Pendekatan jihad bisnes dan wakaf pada saya adalah transformasi yang mesti dilakukan segera. Meletakkan kepentingan Melayu Islam secara keseluruhan berbanding kepentingan diri atau kepentingan lain. Ura-ura Johor Corp untuk menjual Kulim Berhad, melihat kepentingan KFC (Kentucky Fried Chicken) hendaklah dihentikan. Tindakan ini bukanlah cara untuk melangsaikan hutang Johor Corp kerana ia melibat kepentingan ekonomi umat Islam secara keseluruhannya.

Jika berlaku juga penjualan syarikat ini, kita meminta dan merayu agar syarikat kerajaan (GLC) seperti Petronas, Tabung Haji, PNB dan sebagainya dalam membeli kepentingan syarikat tersebut.

Yusuf al-Qaradawi menggariskan beberapa perkara untuk mentransformasikan pemikiran umat Islam. Antaranya, mendahulukan perkara yang pasti berbanding yang masih ragu-ragu. Kedua, mendahulukan perkara yang besar berbanding yang kecil. Ketiga, mendahulukan kepentingan umat (Islam) berbanding diri. Keempat, mendahulukan kepentingan berpanjangan berbanding kepentingan sementara. Kelima, mendahulukan kepentingan utama berbanding kepentingan yang rasmi (protokol), dan akhirnya, mendahulukan kepentingan masa depan berbanding masa kini.

Kesemua transformasi yang digariskan oleh Yusuf al-Qaradawi ini mesti diberikan perhatian oleh umat Islam hari ini jika mereka benar-benar mahu melakukan agenda perubahan. Transformasi tidak akan berlaku jika tidak disertai dengan cara berfikir dan tindakan. Apa gunanya bangunan bertingkat-tingkat jika maksiat tumbuh macam kulat. Apa gunakan pendapatan rakyat meningkat, jika umat Islam terlalu mengejar dunia sehingga melupakan akhirat. Apapun transformasi yang dilakukan, pendekatan berimbang atau wasatiyyah mesti diambil kira.

Yang pasti, umat Islam mesti boleh bersaing dan tidak boleh ketinggalan. Apapun yang berlaku, kepentingan masa depan mesti diambil kira. Jika tidak, Melayu Islam pasti menyesal suatu hari nanti.

Ingatlah, Allah melimpah ruahkan kekayaan di bumi Melayu. Sumber yang sedia ada sudah cukup untuk membangunkan orang Melayu untuk menjadi bangsa hebat. Jangan biarkan Melayu terus melayu. Anak-anak muda mesti dibangunkan mindanya.

Jika Melayu Islam diberi pilihan, manakah lebih afdal dan lebih banyak pahalanya, kaya tetapi bersyukur atau menjadi orang miskin tetapi bersabar? Dalam kata lain, menjadi orang kaya tetapi tidak bersyukur atau menjadi orang miskin tetapi bersabar? Pada para ulamak, kaya tetapi bersyukur itu adalah lebih utama. Namun, untuk menjadi kaya tetapi mahu bersyukur bukanlah sesuatu yang mudah, seperti mana firman Allah SWT, …dan sedikit sekali dari hamba-hamba Ku yang berterima kasih (surah Saba': 13)

Semua ini menjadikan saya teringat kepada kejayaan May Kay Ash, jutawan kosmetik di Amerika. Apabila ditanya resepi kejayaan, jawapannya adalah ikut susunan prioriti iaitu letakkan Tuhan di tempat pertama, keluarga di tempat kedua dan ketiga adalah syarikat Kosmetik Mary Kay. Transformasi sebegini katanya membawa berkat kepada syarikatnya. Justeru, sudah tentu dalam transformasi ekonomi Melayu, agenda Islam tidak boleh dilupakan. Agenda Islam itu tidak dapat lari daripada jihad bisnes dan wakaf korporat.

Kadangkala saya amat jelik dengan segelintir Melayu Islam yang mula naik tocang dan lupa diri apabila terasa diri pandai sedikit atau kaya sedikit atau mempunyai kuasa sedikit. Segelintir golongan ini mahu menunjuk pandai sehingga tergadai jati diri. Terlalu bertolak ansur, sehingga akhirnya ditolak secara beransur-ansur. Akibatnya, jati diri, maruah dan hak umat Islam menjadi semakin hancur.

tunku

Posted: 14 Mar 2011 03:17 AM PDT

tunku


The end is near for Anwar

Posted: 13 Mar 2011 09:00 AM PDT

Anwar goes on the defence

Datuk Seri Anwar Ibrahim is at his lowest ebb since March 2008 and he is turning to the ceramah circuit to defend himself against multi-pronged attacks.
ONE of Datuk Seri Anwar Ibrahim's oldest and most loyal friends ended his days as a widower on Thursday night.
Tumpat MP Datuk Kamaruddin Jaffar, better known as Datuk KJ, remarried a year after his first wife died of cancer and the guests of honour were Anwar and Selangor Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.
But the honour of making the speech was given to PAS politician Dr Syed Azman Syed Ahmad of Terengganu. Dr Syed Azman was the matchmaker for Kamaruddin and his Malacca-born wife and he almost brought the house down when he teased the newly-weds: "Last week, we failed to capture the Merlimau seat but, never mind, Datuk Kamaruddin has successfully conquered Malacca."
It was a relaxing affair for many of the Pakatan Rakyat politicians that evening, and particularly for Anwar who has been increasingly under siege.
The PKR de facto leader is at his lowest point since his post-2008 political comeback. For a couple of years after the March 8 "tsunami", it seemed like Anwar could walk on water. But very little has gone right for him in recent months, be it his party affairs or the sodomy trial.
PKR people still insist he is Pakatan's Prime Minister-in-waiting. But most PAS and DAP leaders have stopped talking about the road to Putrajaya. They are more concerned about whether they can hold on to their seats now it is clear they are unable to hold on to the Malay vote.
Anwar has just climbed back from the precipice in the sodomy trial. The trial had been inching towards revealing the identity of Lelaki Y (Male Y), the term investigators used for the mystery man whose DNA was allegedly found in Saiful.
On Tuesday, the courts ruled that several items with the DNA of Lelaki Y could not be tendered as evidence. It was a big win for Anwar's legal team because the evidence would have tied him to Lelaki Y.
He must have felt great relief because his detractors had begun taunting him as Lelaki Y when he campaigned in Kerdau. He was greeted with banners that said, "Mr Y, selamat datang ke Kerdau" - and that was one of the more polite banners.
On top of that, he had to endure a "joint ceramah" with his female nemesis Ummi Hafilda Ali who was speaking just a stone's throw away from him. People on his side of the ceramah could hear quite clearly what she was saying about him, and it was not pleasant stuff.
PKR secretary-general and Machang MP Saifuddin Nasution denied that Ummi rattled his boss that night.
"Anwar has been through a lot. It takes more than that to upset him," said Saifuddin.
But PKR politicians are rather wary of her given the crowds she pulled in Kerdau and Merlimau. Besides, who else apart from Tun Dr Mahathir Mohamad has spoken so explicitly and daringly about Anwar?
Anwar's detractors would like to think that his downward slide began after he failed to deliver on his Sept 16 claim.
But the real slide started after PKR's trouble-ridden elections last year and the defections from his party. It gave the impression that he could not control PKR and that his priorities were too wrapped up in his court case.
Some think that Anwar is in the midst of one of those perfect storms.
Apart from the trial, the publication of Dr Mahathir's memoirs has sort of switched things up. It could not have been worse timing for Anwar. Dr Mahathir has repeated his accusations about Anwar's sexual exploits, this time in print.
At the book launch, a mischievous Dr Mahathir said he was "trembling" at the thought of being sued. Of course, he was telling Anwar to "bring it on, man, bring it on".
The people around Anwar are furious about the book.
"I'm not buying the book. It's a story we have heard before," said Muaz Omar, an aide of Azmin's.
At the PKR political bureau meeting two nights after the book launch, several party leaders felt that Anwar should not let Dr Mahathir get away with what he has written.
"Anwar's stand is that he had long ago decided to move on where Dr Mahathir was concerned. He said he's not interested in challenging an old script and he doesn't want to be stuck in another court case," said Saifuddin.
Anwar prefers the court of public opinion rather than the court of law. He has been on a ceramah blitz ostensibly to promote the Pakatan manifesto, the Buku Jingga, but also to counter the renewed attacks against him.
Dr Mahathir has become a central target of his attacks the last few days. He does not rebut what Dr Mahathir is saying about his sexuality but he has hit out at the former premier's cronies and his children's businesses and wealth. He seems to be steering clear of Ummi, though.
Anwar also suffered a setback when a hoped-for meeting with US Secretary of State Hillary Clinton did not materialise. Shortly before Clinton's visit, a news portal reported that a meeting was being lined up. It was a rather strange report because the meeting was apparently never on the cards.
There has been a cooling on the part of the US administration towards Anwar's cause and Clinton's stance during her recent visit was in sharp contrast to that of Vice-President Al Gore at the height of Sodomy 1.
Moreover, Clinton's visit follows improved ties between the United States and Malaysia. The Obama administration sees Datuk Seri Najib Tun Razak as a Muslim leader with whom they can sit down and have a dialogue.
In that sense, Anwar's crusade against Apco may have more to do with Apco's role in presenting Anwar's sodomy case to US lawmakers than Apco's so-called Jewish connections.
The lobby group has explained the trial in a way that Americans can relate to, that it is an alleged sexual harassment involving an employer and a subordinate and the trial is a result of a report lodged by a complainant, unlike the first trial where the Government was the main initiator.
But the most damaging strike has been the Wikileaks report quoting Singapore Minister Mentor Lee Kuan Yew as saying that Anwar knowingly walked into a trap. Singapore has played down the report but has not denied its contents.
The success of Najib's visit to Turkey was another blow to Anwar who counts Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan as a friend and supporter.
Erdogan had welcomed Najib in Ankara, saying, "this is my brother Najib and I am happy to have him here."
Their scheduled 10-minute four-eyed meeting over-ran into 45 minutes and Erdogan insisted on a joint press conference. The Turkish Premier also eschewed protocol and insisted that Najib ride in the same car as him. It was a political coup of sorts for Najib.
All these events add up to a challenging time ahead for Anwar and his party.
"I can't blame Anwar if he feels he is all alone. He has been consumed by successive crises and there are now less people whom he can count on to defend him and do the attacking. To him, the trial is to stop his political ambitions and his goal of power, and it is taking a lot out of him," said Merdeka Centre director Ibrahim Suffian.
Reporters covering his trial said he seems to be holding up well and is still able to see the lighter side of things. For instance, when a witness was asked to identify him, Anwar, who was sitting in the dock, playfully dodged as though trying to hide.
He is reportedly upset that PKR members have not been turning up in court to show him their support.
Recently, party members received the following SMS from PKR Tanjung Karang chief Yahaya Sahri: "Salam, sokongan DSAI di mahkamah amat merosot hampir tiada. Saya ingin mencadangkan agar kita atur kawan-kawan kita drp cabang turun beri sokongan moral, klu kita bergilir pun ok, satu cabang klu hantar 20 org pun dah ok. Jadual mahkamah akan saya sms."
Yahaya was urging PKR divisions to send members whether in rotation or groups of 20 to show moral support for Anwar because the number of supporters in court had dwindled to almost nil.
Anwar is the ultimate political animal. A lesser person would have cracked under the pressure. He told Saifuddin that when he goes on the ground and sees a big crowd, he feels motivated.
The crowds at his ceramah have indeed been growing and a lot of it has to do with his trial approaching a critical stage and the sensational evidence coming out.
Anwar, said academic Prof James Chin, is in "distraction mode".
"He cannot devote his full time to Pakatan or PKR. The trial is taking away his attention and focus. But everything hinges on the next general election. If Najib does not get his two-thirds majority, he is in trouble. If Pakatan does badly then they are in trouble," said Chin of Monash University Sunway Campus.
The attacks by Dr Mahathir, said Chin, has impact among rural Malays but less so among the urban crowd.
Anwar's supporters also bristle at the suggestion that he has become a liability for Pakatan. But privately, PAS and DAP leaders are frustrated that Anwar has overwhelmed their political agenda.
Anwar, said blogger Syed Azizi Syed Aziz who is better known as Kickdafella, has image problems in the rural Malays areas and that becomes a problem for PAS. Outwardly, DAP and PAS still stand by him but, privately, they are riddled with doubts about the trial and his ability to hold things together.
Moreover, Generation Y, the youth cohort born between the mid 1970s and 2000, is not rallying around Anwar the way Generation X took to the streets to support him during his first trial. Generation Y is neither loyal to Anwar's politics nor affiliated with the ruling coalition. They are as critical of Pakatan politicians as they are of those in Barisan.
As such, Pakatan's claim that young voters are with them is not exactly true. The young voters are still out there and their vote will go to the party that can offer them a better future - and that means education, jobs, homes and a lifestyle of their choice.
Anwar is in a difficult political situation and he will be fighting many fronts in the months ahead.

tunku : if you can have supporters willingly to come to support you, then you days are numbered mr y. pas and dap too are fed up with mr y. the end is near for mr y.

PAPA GOMO

Posted: 14 Mar 2011 01:40 AM PDT

PAPA GOMO


TOP NEWS - Adun Zina PAS Selising SAMAN Team Nadi Rakyat Dan Ustaz Saidi

Posted: 14 Mar 2011 01:15 AM PDT
Hari ini Gomo nak cerita Bab Seks je, seks luar batasan yang melibatkan pemimpin PAS yang kononya lebih Islam dari UMNO. Bukan Gomo nak aibkan sesiapa namun dalam Politik inilah risiko yang perlu di tempuhi tak kira sama ada dari pihak Pembangkang mahupun BN sendiri.Video di atas ini dah berbulan lamanya di sebarkan sampaikan di pelusok kampung pun rakyat tahu akan kewujudan Video ini. Video panas yang menceritakan bagaimana Adun PAS Selising Berkhalwat dalam Koch Kereta Api dan kemudiannya di Maafkan oleh Nik Ajis MB Kelantan.

Kalau kita masih ingat Adun PAS Saiful Bahri mengeluarkan kenyataan untuk mengambil tindakan Undang Undang susulan dari pendedahan team Nadi rakyat mengenai Video ini. Tapi sehingga kini? Jangan kata lah tindakan undang undang terhadap kami Nadi Rakyat malah kepada Ustaz Saidi yang menyebut namanya dan Nik Ajis dengan jelas dalam Video itu pun tidak di ambil tindakan undang undang. Bila nak SAMAN KAMI???

Jika anda benar di Fitnah dan hal Khalwat di Koch Keretaapi tidak benar dan satu rekaan maka silalah membersihkan nama anda dengan mengambil tindakan Undang Undang ke atas Kami team Nadi rakyat dan Ustaz Sadi. Anwar Ibrahim menyaman RM100 Juta ke atas Tun Dr Mahathir bila Tun M kata Anwar pengamal Homoseksual. Takkan lah kami yang dah Balun Saiful bahri sampai lunyai ni masih lagi Takut untuk di ambil tindakan?

Rakyat perlu jelas bahawasanya Adun PAS Selising Saiful bahri Benar Benar telah di tangkap Khalwat dalam Koch Kereta Api bersama pasangannya Wanita Isteri seorang Guru yang di kenali dengan nama Mek Pah.Ustaz Saidi bersumpah menjungjung Al Quran, Adun PAS Selising Saiful bahri Berani?


Psssttt....bila nak ambil tindakan undang undang ni???

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Anak Dayak Pun Benci Sama Kamu Wahai Saifuddin Abdullah

Posted: 13 Mar 2011 10:06 PM PDT
Minggu lalu sebaik sahaja selesai PRK Galas maka terdedahlah kisah yang mana YB Timbalan Menteri Y mengeluarkan perkataan yang tidak sepatutnya terhadap Blogger Pro Kerajaan. Malah Gomo yang berada di hadapan Saifudin Abdullah pada malam Kempen tersebut masih terngiang ngiang apa yang di katakan oleh Pudin.

Gomo juga menyataakan dalam Artikel terdahulu bagaimana Blogger dari Sarawak Geleng kepada dengan Bahasa Biadap Yb Saifuddin Abdullah pada malam itu dan kelmarin Blogger Sarawak Anak Jengayan menulis mengenai perilaku Yb Saifuddin Abdullah pada malam Kejadian.

Harap Pembaca Membaca Keluhan dari Blogger Anak Jengayan ini KLIK DI SINI

Psssttt...Si Pudin PEMBOHONG sebiji sama macam Nuar Juburi


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

KHALWAT 18 SX - Zip Seluar Terbuka Kote Masih Basah Air Mani Meleleh Atas Perut Pasangannya

Posted: 13 Mar 2011 06:34 PM PDTYB Ustaz Mohd Nor Hamzah,
ADUN Bukit Payong dan
Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu


Lepas satu maka satu hal lagi timbul berkaitan Puak puak PAS yang kononya memperjuangkan Islam lebih dari segala galanya. Dah acap kali para Blogger dan Facebooker memdedahkan Kejantanan Puak PAS yang tak reti nak menjaga Kote mereka ni.

Terbaru kecoh mengenai penangkapan Khalwat Md Din Jusoh Pegawai Khas Adun PAS Bukit Payong Terengganu di dalam sebuah kenderaan dengan seorang wanita bernama Udek Kurniasa Ujak berumur 34 tahun dari Bogor Indonesia. Lokasi Khalwat pulak amatlah memalukan bila di lakukan di hadapan sebuah Surau Kg Alur Tuman Marang.Sewaktu di tahan oleh anggota Polis yang melakukan rondaan di dapati Pegawai Adun PAS tersebut di dalam keadaan yang amat Lucah dengan Kote yang Masih Basah manakala Air Mani meleleh di atas perut wanita pasangan Khalwat Pegawai adun PAS.

Gomo di fahamkan Pegawai Khas Adun PAS telah di jatuhi Hukuman Denda RM 2800 manakala pasangannya di PENJARA selama 3 bulan oleh mahkamah Rendah Syariah Marang.

Ini satu lagi Bukti bahawasanya puak PAS memang Gila Seks dan tidak mencerminkan Islam yang sebenar. Kalau tak kena batang batang Punai Adun PAS maka hal Seks sebegini pasti terkena kepada orang rapat di sekeliling mereka. Itu lah PAS yang semakin Gila dengan Seks Burit ni.

Sebelum ini Gomo dan Team Nadi Rakyat menyampaikan isu Khalwat di antara Adun PAS Selising Saiful Bahri yang di tangkap Khalwat dalam Koch Kereta api dan kemudiannya di Maafkan oleh Nik Ajis.

Awal bulan lepas kami hangatkan lagi dengan pendedahan mengenai Skandal Adun PAS Perupok yang mempunyai Skandal dengan seorang Wanita bergelar Guru Isteri kepada seorang peniaga Bundle yang di kenali dengan nama Mek Pah.

Gambar gambar Kemaluan juga kami sertakan bagi menguatkan Fakta kami bahawasanya Puak PAS ini sangat gila pada Seks yang tidak Halal sama sekali. Dah ada yang halal pun depa lebih suka dengan yang Haram.


Setakat Pakai Kopiah dan Serban Belum tentu lagi
mengamalkan Islam yang sebenar

Emmm Gomo dah penat cakap hal ni, tapi masih ramai yang percaya orang PAS ini lebih Islam dari UMNO. Ramai percaya puak PAS ini tak melakukan Dosa. Ehhh Abang adik kakak, ni bukan dosa kecil tapi dosa besar yang di lakukan puak PAS.

Semoga rakyat Malaysia makin sedar inilah dunia PAS yang sebenar. Kalau Agama pun mereka Lacurkan demi kepentingan Politik apatahlagi dengan aktiviti Penyundalan yang dah tertanam dalam Kamus hidup mereka puak PAS ni.


Psssttt..Gua Syak Polis tu Skodeng dulu depa dua Berjubor, lepas selesai baru Polis datang cekup...sapa setuju? He he he


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Saksikan Video DNA = Dosa Nik Ajis

Posted: 13 Mar 2011 02:09 PM PDT

DOSA NIK AJIS (DNA)

Apa cerita Nuar Juburi Ini Hari? Ada berani ke nak lawan arahan Mahkamah? Kita terajang Anwar sampai Pecah jubor dia ini Hari.........


Pssstttt....Mantap Video Padi jantan.....Bravo.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PENGECUT - Kenapa Gambar Mewah Nik Ajis Ini Di Padam Google?

Posted: 13 Mar 2011 06:00 AM PDTGambar di atas menunjukkan Gambar Nik Ajis Nik Mat sewaktu di Tanah Kota Suci Makkah pada Tahun lepas 2010. Sebaik sahaja kepulangan Nik Ajis dari Makkah gambar ini tersebar di seluruh medium terutama nya di dalam FB dan juga Blogg.

Gomo juga ada membuat artikel berpandukan dari Gambar di atas yang menunjukkan kemewahan Nik Ajis sewaktu di Makkah yang menginap di Penthouse yang berharga ribuuan Ringgit semalam.

Gambar ini Gomo dan rakan rakan lain keluarkan kepada rakyat agar menilai inilah sikap sebenar Nik Ajis yang memang Gilakan Kemewahan dan bukanlah Low Profile sebagaimana yang puak Pakatan Pembangkang gambarkan kepada kita semua.Gambar ini memang bersepah di mana mana malah di dalam Carian Google juga gambar ini wujud.

Tu dulu pada hujung tahun 2010 dan awal 2011, namun jika anda melayari Google dan serach Gambar Nik Aziz di Makkah tidak ada sekeping Gambar pun yang menunjukkan gambar Nik Ajis di Makkah. Malah gambar di atas ini juga tidak ada sama sekali.
Artikel Gomo yang sebelum ini ada mengeluarkan gambar di atas juga Hilang gambar nya dan yang tinggal hanya artikel sahaja. Mana gambar gambar Nik Ajis ke Makkah? mengapa Hilang dari carian Google?
Ni lah nak Khabar kat semua, Nik Ajis sudah menyedari Gambar nya di Penthouse waktu di Makkah sudah makan diri. Nik Ajis yang selama ini berlakon sebagai seorang yang sederhana akhirnya kantoi dengan gambar Mewah nya ini. Maka atas sebab itu lah arahan di keluarkan untuk mengeluarkan gambar gambar Nik Ajis di Makkah.

Gomo tidak mempunyai salinan Gambar ini namun mujurlah Azmy Awang Kelana ada simpanan gambar Nik Ajis di Penthouse Hotel Mewah sewaktu di Makkah ini. Gomo pohon agar kita semua sebarkan sekali lagi gambar di atas ini bagi memastikan Nik Ajis sedar diri dan tidak Hipokrit dengan memadam Gambar gambar kemewahan nya.


Psssttt....Tahu pulak Nik Ajis takut...celako mu Ajis


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Blogger PR Topeng Perak Sokong Demo Keadilan Buat Saiful Bukhari

Posted: 13 Mar 2011 01:38 AM PSTHari ini banyak demo aman mendesak Anwar Ibrahim menyerahkan DNA nya kepada mahkamah berkaitan kes liwat nya. Salah satu Demo yang berlangsung bertempat di hadapan Pejabat PKR di Tropicana Petaling Jaya yang di hadiri kira kira 100 orang dari pelbagai pertubuhan NGO NGO.Gomo tertarik dengan Kehadiran Blogger Hussam Musa Topeng Perak pada waktu demo tersebut berlangsung. Kenapa si Topeng Perak hadir dalam Demo tadi? Malah duduk minum semeja bersama Armand Ketua Wira Perkasa dan ngo ngo yang lain.Apakah si Topeng Perak menyamar dalam demo tadi? Emmm kalau menyamar mana mungkin kerana ramai yang telah mengenali dirinya.Apakah Topeng Perak sudah berkira kira untuk bersama Perkasa?


Apa pun terima kasih kepada Topeng Perak kerana Sudi turut serta dalam Demo aman mendesak DNA Anwar Ibrahim di serahkan kepada pihak Mahkamah! He he hePsssstttt..... Topeng Perak sudah Bertaubat? China Doll macam mana? Huhuhu

Taipingmali (tm)

Posted: 14 Mar 2011 01:17 AM PDT

Taipingmali (tm)


KERUSI DUN PENDING PENTING BUAT RAKYAT SARAWAK

Posted: 14 Mar 2011 12:15 AM PDT

Bahaya sisa nuklear dari Jepun

Posted: 14 Mar 2011 12:12 AM PDT

Pas dan Dap dalam kepura-puraan

Posted: 13 Mar 2011 11:28 PM PDT

Fw: DESAK SERAH DNA ! Desak Serah Dna...

Posted: 13 Mar 2011 09:29 PM PDT

Tsunami di Sabah! Awas jika berlaku

Posted: 13 Mar 2011 09:18 PM PDT

Tsunami di Mergong Kedah

Posted: 13 Mar 2011 09:12 PM PDT

Radiasi nuklear dari Jepun

Posted: 13 Mar 2011 08:51 PM PDT

Lagi gambar demo

Posted: 13 Mar 2011 06:33 AM PDT

Gempa berterusan di Jepun

Posted: 13 Mar 2011 06:17 AM PDT

Ratu Porno

Posted: 13 Mar 2011 05:55 AM PDT

PAS dan DAP bermesyuarat di Ipoh petang tadi

Posted: 13 Mar 2011 05:35 AM PDT

Hampas punya wanita PKR ini.

Posted: 13 Mar 2011 05:00 AM PDT

Demo DNA di Medan Istana Ipoh

Posted: 13 Mar 2011 01:24 AM PST

PANEH MIANG

Posted: 14 Mar 2011 01:12 AM PDT

PANEH MIANG


Get ready Sarawakian...tak lama je lagi!

Posted: 13 Mar 2011 08:22 PM PDT

Sumber mengesahkan:-

19 Mac 2011 - Najib dan Muhyiddin akan tiba di Sarawak

20 Mac 2011 - Pasukan Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) akan naik bélon ke Sarawak

Penghujung Mac 2011 - Pengisytiharan Pembubaran bagi Pilihanraya Negeri Sarawak

April 2011 - Pilihanraya Negeri Sarawak ke-10

*********

Daftar pemilih bagi negeri Sarawak sehingga 27 Disember 2010:-

970,436 Jumlah Pemilih Berdaftar di Sarawak

452,292 (46.61%) Pemilih Berdaftar Bumiputra Sarawak

324,252 (33.41%) Pemilih Berdaftar Cina

186,371 (19.20%) Pemilih Berdaftar Melayu

3,929 (0.40%) Pemilih Berdaftar Pribumi yang beralamat di Sarawak

1,754 (0.18%) Pemilih Berdaftar India

1,412 (0.15%) Lain-Lain Pemilih Berdaftar

426 (0.04%) Pemilih Berdaftar Orang Asli

Setakat ini, kesemua 71 pegawai pengurus pilihan raya (RO) serta 159 penolong pegawai pengurus pilihan raya (ARO) yang sudah dilantik untuk mengurus proses pilihan raya negeri Sarawak sudah diberikan taklimat oleh SPR dan seramai 21,000 petugas pilihan raya di seluruh Sarawak bakal digemblengkan.

SPR juga sudah mengenal pasti 1,740 pusat mengundi serta 2,561 saluran mengundi untuk pilihan raya negeri kali ini, dari segi logistik sebanyak 24 helikopter, 63 bot laju, 919 perahu panjang dan 4,124 kenderaan pacuan empat roda antara yang akan digunakan.

SPR memperuntukkan RM45 juta bagi mengendalikan pilihan raya Sarawak kali ini, berbanding RM30 juta pada 2006.

Antara isu yang bakal dimainkan dalam Pilihanraya Sarawak kali ini ialah berkenaan bible dalam bahasa Melayu yang telah ditahan kemasukannya oleh KDN di pelabuhan. Mengapa pada masa ini bible itu cuba dibawa masuk ke Malaysia? Adakah mereka sudah tahu akan berlangsungnya Pilihanraya Sarawak tidak lama lagi? Nampaknya ada dalang yang sengaja menjadikan isu ini sebagai bom jangka sempena Pilihanraya Sarawak memandangkan kebanyakan penduduk Sarawak beragama kristian. KDN perlu berhati-hati dalam 'game' ini. Silap percaturan...buruk padahnya.


Sarawakian dah bersedia?

Sahabat-Gunung

Posted: 14 Mar 2011 01:04 AM PDT

Sahabat-Gunung


UMNO Sungai besar Nafi Terlibat Kain Rentang

Posted: 14 Mar 2011 01:00 AM PDT

SHAH ALAM 13 Mac - UMNO Bahagian Sungai Besar hari ini menafikan terlibat dengan pemasangan kain rentang di sekitar kawasan itu yang mengkritik kepimpinan parti-parti pembangkang setelah genap tiga tahun mentadbir negeri ini.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO bahagian itu, Budiman Mohd. Zohdi berkata, pihaknya tidak ada kaitan dengan perkara tersebut.

Bagaimanapun, beliau tidak menolak kemungkinan tindakan menggantung kain rentang di sekitar kawasan Sungai Besar itu dilakukan oleh rakyat di kawasan tersebut yang muak dengan pimpinan kerajaan negeri ketika ini.

''Ini kerana, berdasarkan fakta, kerajaan negeri pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas sehingga kini masih gagal menunaikan janji kebajikan kepada rakyat di negeri ini termasuk di Sungai Besar.

''Kita tidak tahu-menahu mengenai penggantungan kain rentang mengkritik kerajaan negeri di kawasan Sungai Besar, tetapi saya yakin ia dilakukan oleh pihak yang tidak berpuas hati dengan corak pentadbiran parti pembangkang di Selangor,'' katanya kepada Utusan Malaysiadi sini, hari ini.

Beliau mengulas penggantungan kain rentang yang mengutuk kepimpinan parti pembangkang yang digantung di setiap pelosok kawasan Sungai Besar, Sabak Bernam hari ini.

Sumber: Utusan Malaysia

Anwar Dirayu Serah Sampel DNA Secara Sukarela

Posted: 14 Mar 2011 12:30 AM PDT

Batang Kali, 14 Mac- Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak perlu gusar dan takut untuk menyerahkan sampel DNAnya untuk memastikan bahawa beliau benar-benar tidak bersalah meliwat bekas pembantunya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan.

Ketua Pemuda UMNO Hulu Selangor, Mahmud Karim berkata, keengganan Anwar memberikan contoh DNA secara sukarela atas alasan bimbang contoh tersebut akan disalahguna, adalah satu andaian yang tidak boleh diterima.

"Apakah muslihat sebenar beliau tidak mahu memberikan contoh DNA? Kenapakah beliau enggan memberikan contoh tersebut jika beliau rasa tidak bersalah?

Ataupun dia sebenarnya sengaja mahu memanjangkan kesnya setelah berkali-kali tertangguh sebelum ini. Kami minta Anwar tunjukkan bukti sebenar. Jika dia tidak melakukannya mengapa mesti takut. Beliau perlu berani menghadapi cabaran. Kalau beliau benar, mengapa mesti berlengah untuk menyerahkan sampel DNA," ujarnya.

Sehubungan dengan itu, Pergerakan Pemuda UMNO Hulu Selangor me`rayu'kepada Anwar Ibrahim untuk menyerahkan sampel DNA bagi membuktikan bahawa beliau benar-benar tidak bersalah dalam isu tersebut.

"Kami melihat, kedua-dua individu dalam kes tersebut iaitu Anwar Ibrahim dan Saiful Bukhari mempunyai maruah dan harga diri masing-masing. Oleh itu, jangan biarkan kemelut ini berpanjangan demi menjaga nama baik kedua-kedua individu tersebut, dengan Anwar menyerahkan segera sampel DNA untuk dianalisis," tambahnya lagi.

Gagal Pilih Pemangku, Bukti DAP-PAS Tak Sehaluan

Posted: 13 Mar 2011 11:11 PM PDT

KUALA LUMPUR 14 Mac – Sudah seminggu sidang Dewan Rakyat Mesyuarat Pertama Penggal Kempat Parlimen Kedua Belas (2011) berjalan, tanpa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana digantung selama enam bulan.

Sepatutnya, pakatan pembangkang perlu memilih salah seorang daripada mereka untuk memangku jawatan berkenaan, namun sehingga sekarang tiada kata putus siapakah seharusnya memangku jawatan berkenaan.

Ketua Penerangan Wanita UMNO Malaysia, Datuk Hamidah Osman berkata, sepatutnya jawatan itu perlu dipangku kerana da kekosongan, namun sehingga kini pakatan pembangkang masih tidak ada jawapan siapakah yang layak untuk jawatan berkenaan.

"Tiadanya sesiapa yang memangku jawatan Ketua Pembangkang, membuktikan tiadanya persefahaman di kalangan mereka sedangkan mereka boleh mealntik siapa sahaja untuk jawatan berkenaan.

"Apa yang berlaku itu menunjukkan bahawa tiadanya kepercayaan di kalangan mereka terutamanya di kalangan pemimpin Dap dan Pas untuk memilih seorang ketua, walaupun Dap mempunyai jumlah kerusi yang lebih berbanding Pas dan PKR," katanya kepada UMNO-Online.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai ketiadaan pemangku Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat bagi mengantikan Anwar yang digantung selama enam bulan.

Anwar digantung daripada menghadiri sidang Dewan Rakyat selepas didapati bersalah oleh Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen ekoran dakwaan serta laporannya mengaitkan konsep "1Malaysia" sama dengan "One Israel".

Berdasarkan jumlah kerusi dimiliki pembangkang di Dewan Rakyat, Dap mempunyai 29 kerusi sementara itu Pas dan PKR mempunyai jumlah yang sama sebanyak 23 kerusi bagi setiap parti.

Hamidah berkata, berdasarkan jumlah kerusi, Dap paling layak untuk memegang jawatan Ketua Pembangkang dan paling tidak memangku jawatan berkenaan sepanjang ketiadaan Anwar.

"Walaupun Dap layak untuk jawatan berkenaan, namun pakatan pembangkang takut untuk membuat keputusan kerana boleh memberi kesan kepada hubungan baik di kalangan mereka terutamanya membabitkan Pas.

"Pas sudah pasti tidak dapat menerima Dap untuk menjadi ketua mereka, jika mereka menerima Dap sebagai ketua ia boleh memberi tamparan kepada Pas, penyokong mereka akan menganggap bahawa Pas bersedia untuk menerima bukan Islam menjadi ketua mereka," katanya.

Menurutnya, walaupun pemimpin Dap pernah menjadi ketua pembangkang suatu ketika dahulu, namun suasananya berbeza kerana ketika itu tiada gabungan pakatan pembangkang, Dap dan Pas bertanding secara persendiriaan.

Tegasnya, apa yang berlaku itu walaupun nampak remeh, namun membuktikan bahawa sebenarnya pakatan pembangkang tidak mempunyai persefahaman di kalangan mereka walaupun mereka sering mengatakan bahawa mereka boleh duduk semeja. -MediaUMNO.


Zip Masih Terbuka, Anu Basah Lagi- `Jom Membalun Bersama Pas???

Posted: 13 Mar 2011 09:55 PM PDT

Zip masih terbuka, 'anu' tu masih basah ....

Oh tidak !!! Kalau Adun Selising membalun dalam keretapi, Adun peropoh entah di mana.... tapi Pegawai Khas ADUN Bukit Payong, Terengganu lebih suka sekadar di BlowJob pasangannya, Muslimat Pas Indon di dalam kereta Proton Saga, WBS 6829....

Pasangan kekasih ini ditangkap dalam keadaan zip seluar masih terbuka, di dalam kawasan Surau Kg Alur Tuman, Pulau Kerengga, Marang, Terengganu .....

Errmmm .... Lain macam perangai orang-orang Pas sejak bersahabat dan bersaudara bersama DAP sejak kebelakangan ini. Mungkin tak lama lagi, Slogan 'Membangun Bersama Islam' boleh diolah menjadi 'Jom Membalun Bersama Pas'.....

Baca seterusnya di Pisau.Net

Ekonomi: Melayu Perlu Bangkit

Posted: 13 Mar 2011 09:31 PM PDT

PUTRAJAYA 12 Mac - Dewan Perdagangan Islam Malaysia (DPIM) mahu orang Melayu di negara ini bangkit memperjuangkan ekonomi mereka supaya tidak terus ketinggalan berbanding kaum lain.

Timbalan Presidennya, Tan Sri Muhammad Ali Hashim berkata, ketidakseimbangan pencapaian ekonomi antara kaum yang berlaku ketika ini perlu diubah bagi memastikan nasib kaum Melayu pada masa hadapan lebih terjamin dan terus maju.

Menurutnya, bagi mencapai tujuan itu, generasi muda terutama mahasiswa perlu berusaha mempersiapkan diri dengan ilmu pengetahuan yang mendalam serta asas kukuh yang berkait rapat dengan ekonomi.

"Generasi masa depan perlu mempertingkatkan ilmu mengenai bidang ekonomi dan menyusun strategi penjanaan ekonomi dengan baik.

"Mereka perlu menjadi ejen perubahan yang boleh mengubah ekonomi bumiputera ke satu tahap lebih hebat dan mampu bersaing dengan kaum lain dalam bidang ekonomi," katanya ketika membentangkan kertas kerja bertajuk 'Wakaf Korporat Memperkasa Ekonomi Melayu' di Persidangan Kebangsaan Agenda Transformasi Melayu Islam di sini hari ini.

Turut hadir pada persidangan itu ialah Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr. Awang Adek Hussin; Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Maznah Mazlan dan Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Tabung Haji, Datuk Ismee Ismail dan Pengerusi Mara, Datuk Seri Idris Jusoh.

Menurut Muhammad Ali, ketidakseimbangan dalam pencapaian ekonomi itu harus diubah segera bagi memastikan bumiputera terus berdaya saing dan maju.

Mengenai kertas kerja yang dibentangnya, Muhammad Ali berkata, Wakaf Korporat merupakan idea semasa beliau menjadi Presiden dan Ketua Eksekutif Johor Corporation (JCorp).

Beliau berkata, wakaf korporat memberi implikasi besar kepada masa depan JCorp sebagai badan korporat dalam perjuangan menjayakan jihad bisnes untuk kepentingan bangsa, negara dan umat Islam.

"Pada masa tersebut juga, ia memberi pengiktirafan undang-undang kepada institusi Wakaf Korporat menerusi penubuhan Waqaf An Nur Corporation Berhad (WANCorp).

"Oleh itu, WANCorp berpotensi memainkan peranan strategik dalam konteks menjayakan agenda transformasi Melayu Islam dalam konteks Model Baru Ekonomi (MBE)," katanya.

Persidangan Kebangsaan Agenda Transformasi Melayu Islam yang dianjurkan oleh Majlis Perundingan Melayu (MPM) dengan kerjasama Persatuan Bekas Pelajar Maktab Rendah Sains Mara (Ansara) dan Persatuan Alumni Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu dihadiri kira-kira 300 peserta yang mewakili kelompok cendekiawan Melayu Islam dalam pelbagai bidang.

UMNO Selangor Tak Berhutang Dengan `PKR-PAS-DAP....'

Posted: 13 Mar 2011 11:03 AM PDT

SHAH ALAM, 13 Mac -- UMNO Selangor tidak pernah gagal melunaskan bil tuntutan daripada mana-mana pihak berkuasa tempatan (PBT) sejak pakatan PKR-DAP-PAS mengambil alih pentadbiran negeri itu pada Mac 2008, kata Ketua Pemuda UMNO Selangor Ungku Md Salleh Ungku Abd Jamal.

"Setiap pembayaran yang kami buat ada penjelasannya," kata beliau untuk menjelaskan kenyataan Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor Faekah Hussin, bahawa kerajaan negeri akan meminta semua PBT negeri itu untuk menyenaraikan semua hutang Umno kepada PBT dan melakukan tuntutan dalam tempoh dua minggu.

Faekah dilaporkan mendakwa UMNO Bahagian Shah Alam masih mempunyai hutang tertunggak melebihi RM236,000 dengan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) sejak lebih setahun lalu.

Ungku Md Salleh dalam satu sidang media di sini hari ini juga mencabar Faekah agar membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) jika meragui sumber dana yang diperoleh UMNO Selangor dan Yayasan Kelana Ehsan (YKE) untuk membiayai penghantaranJustify Full pulang pelajar Malaysia yang menuntut di Mesir.

Katanya UMNO Selangor mempunyai dokumen yang lengkap untuk setiap perbelanjaan yang dilakukan dan beliau tidak takut jika perkara itu disiasat.

"Faekah sepatutnya melapor kepada SPRM jika mempunyai bukti-bukti yang menyebabkan beliau ragu dengan dana yang diberi khas kepada pelajar-pelajar negara ini yang menuntut di Mesir," katanya.

Arman Azha Sound Anwar....

Posted: 13 Mar 2011 07:34 AM PDT

Arman dah bengang... Hari nie dia bagi amaran pada Ketua Umum PKR yang tak bertanding dalam PKR, siapa lagi kalau bukan Nuar Al-Juburi....

Arman minta Anwar serahkan DNAnya secara sukarela... Buktikan dirinya (Anwar) bukan PELIWAT.

Kesian Saiful, benarkah dia diliwat... Kalau bukan DNA Anwar dalam liang kentutnya, siapa?

Anwar jangan lari ke luar negara plak... Kenapa takut sangat nak serahkan DNA nya...

Ada orang kata, kalau Anwar bagi, maknanya dia serahkan kepalanya untuk dipancung... Betul ke Nuar...?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ada Gak Wanita UMNO Yang Gilakan Anwar Ibrahim

Posted: 13 Mar 2011 05:30 AM PDT

Macam aku tak percaya plak.... Rupanya Anwar si peliwat nie tetap menjadi kegilaan Wanita UMNO.... Hingga semalam di Perak mereka adakan demonstrasi sebab Anwar.

Semuanya, dalam lingkungan 1000 orang mahukan DNA Anwar. Mereka mahu selamatkan Anwar, mereka mahu buktikan bahawa Anwar tidak MELIWAT dan MEROGOL Saiful .....

Golongan Wanita ini diketuai oleh YB Datuk Hamidah Osman.

Hakikatnya, Wanita-wanita ini mahu identiti Lelaki Y segera didedahkan. Sebelum ini semua beranggapan bahawa Anwar Ibrahim adalah lelaki Y yang telah merobek liang dubur Saiful. Namun selepas bahan bukti ditolak mahkamah, kini mereka mendesak Anwar untuk buktikan bahawa beliau bukanlah manusia peliwat yang di war-warkan....

Boleh baca seterusnya di Perak Today ......


150 lagi desak Anwar serah DNA

Posted: 13 Mar 2011 04:00 AM PDT

Sumber: Perak Today

Jika semalam lebih 1000 WanitaUMNO cawangan Gopeng membuat demonstrasi mendesak Ketua Umum PKR Anwwar Ibrahim menyerahkan DNAnya secara rela, hari ini kira-kira 150 lagi rakyat Perak membuat perkara yang sama dihadapan pejabat PKR, PAS dan DAP negeri itu.

Dalam bantahan tersebut kesemua mereka menggesa Anwar untuk berani menyerahkan DNA beliau sepeti yang diminta pihak pendakwaraya mahkamah tinggi bagi membuat perbandingan sama ada terdapat persamaan dengan identiti lelaki Y atau tidak.

Wakil kumpulan bantahan tersebut, Zahari Yahya memberitahu apa yang rakyat mahukan hanya penjelasan daripada Anwar mengenai kedegilan dan keengganan beliau untuk menyerahkan DNA.

Selain itu katanya lagi, desakan itu dibuat bagi menyelesaikan kecelaruan dikalangan rakyat berhubung identiti Lelaki Y yang sehingga kini masih belum dikenalpasti.

"Saya tidak faham mengapa Anwar masih enggan menyerahkan DNAnya kepada pihak berkuasa mungkin DNA lelaki Y itu adalah miliknya dan sebab itu dia begitu takut untuk berbuat demikian.

"Kami rakyat Perak menuntut parti PAS, PKR dan DAP untuk mendesak Anwar sebagai ketua pembangkang menyerahkan DNA beliau dan janganlah berselindung disebalik kebenaran yang sebenar.

"Kalau Anwar benar-benar merasakan dirinya tidak bersalah dan pemimpin pembangkang yang lain juga merasakan begitu maka tidak salah untuk beliau perlu menyerahkan DNAnya.

Menurut beliau lagi, sebagai pemimpin Anwar sepatutnya berani untuk menjelaskan keadaan sebenar dan bukanlah hanya memberi alasan yang tidak munasabah.

Menyifatkan Anwar sebagai pemimpin yang bacul, jelasnya, rakyat Perak tidak akan menghentikan desakan tersebut selagi beliau masih berdegil dan enggan bekerjasama dengan pihak pendakwaraya.

"Rakyat sekarang sudah sedar yang kita sekarang sedang berdepan dengan pemimpin yang bertopengkan Islam tetapi mempunyai sifat yang lebih teruk dari seekor binatang.

"Jadi sekiranya Anwar adalah anak jantan dia patut tunjukkan kebenaran dan serahkan DNAnya b

agi mengenalpasti adakah benar DNA Lelaki Y itu adalah bukan miliknya.

"Kami mahu Karpal Singh, Nik Aziz, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng untuk mendesak ketua yang mereka sayangi itu untuk menjadi anak jantan dan serahkan DNA beliau kepada pihak berkuasa jika tidak mereka juga boleh dianggap penakut dan bersengkongkol dalam kes liwat Anwar.

"Andai kata Anwar enggan memberi DNA, maka sahlah andaian bahawa DNA lelaki Y tersebut adalah DNA beliau."

Turut serta dalam Demonstrasi Bantahan berkenaan lebih 7 NGO termasuk dari Persatuan Ayahanda Penasihat Insan Malaysia dan Persatuan Silat Gayung Perak.

Ketika melaungkan desakan tersebut kumpulan berkenaan juga menampal poster desakan di ketiga-kita pejabat parti pembangkang negeri.

GAPS Desak Anwar Serah DNA

Posted: 13 Mar 2011 03:24 AM PDT

Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) hari ini tampil mendesak badan kehakiman agar tidak memberikan layanan istimewa kepada Anwar Ibrahim, peliwat negara.

GAPS bersama Perkasa Selangor hari ini telah mengadakan perhimpunan aman di Ibu Pejabat PKR di Tropicana, Petaling Jaya.

Pengerusi GAPS, Hamidzun berkata, GAPS berpendapat keadilan harus diberikan bukan sahaja kepada OKT tetapi juga kepada Saiful mangsa rogol, mangsa liwat dan mangsa seks di luar tabiie.

Anwar juga telah menyalah gunakan kuasa sebagai ketua pembangkang di Parlimen dengan melakukan " contempt of Court" dengan segaja tidak mematuhi malah perlekehkan keputusan yang dibuat oleh mahkamah dalam kes liwat nya itu.

GAPS mendesak agar institusi Rule of Laws di dalam negara ini tidak double standard dalam pengendalian kes samada kepada rakyat marhaen atau pemimpin politik elit.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

My Longest Yard

Posted: 14 Mar 2011 12:38 AM PDT

My Longest Yard


All England 2011-Final - Lee Chong Wei vs Lin Dan - (Mata Akhir!)

Posted: 13 Mar 2011 08:58 PM PDT
Khalid Samad kata CyberTrooper UMNO lembab

Posted: 13 Mar 2011 06:01 PM PDT


Rupa-rupanyanya si Khalid Samad jenis yang tak tahan kena provok. Emosional je lebih. Siapa yang lembab sebenarnya? Khalid Samad kot. Kalau dah malas nak berbahas, tutup saja akaun twitter kamu tu. Loser.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 14 Mar 2011 12:34 AM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Apa lagi alasan mu FAEKAH?

Posted: 13 Mar 2011 11:14 PM PDT


Tuduhan demi tuduhan dibuat oleh Faekah Husin, anak dara tua pencacai Khalid Gagap telah UMNO jawab. Dalam tuduhan terbarunya, Faekah tuduh UMNO hutang dengan Kerajaan Negeri tapi mampu bagi duit dekat student yang blajar di Mesir. Sekarang ni UMNO Shah Alam dah jawab. Kita tunggu fitnah terbaru dari ANDARTU buah hati Khalid Ibrahim.
Kahkahkah......Bila masa Setpol ada No.1 dress? Yang berhak pakai baju ni macam Ahli Parlimen, ADUN, Polis, Tentera, Bomba, Pegawai Tadbir Kerajaan (skim negeri atau persekutuan). Kalau dah gila kuasa sangat, masuk bertanding la Faekah woi....itu pun kalau berani.