Selasa, 8 Mac 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


waadat

Posted: 08 Mar 2011 01:12 PM PST

waadat


Kenali Rio

Posted: 08 Mar 2011 07:23 AM PST

Sambil membuat liputan di Merlimau baru-baru ini Demang sempat berkenalan dengan seorang blogger yang berbakat dan mempunyai potensi besar sebagai blogger profesional.

Lihat di sini.

botol air, berus gigi, dan tuala good morning Anwar Ibrahim

Posted: 07 Mar 2011 10:29 PM PSTMahkamah Tinggi hari ini membenarkan permohonan Anwar agar berus gigi, tuala 'good morning' dan botol air tidak diterima sebagai bahan bukti dalam kes liwat yang sedang dihadapinya.

Demang bersetuju dengan mahkamah. Apa perlunya benda-benda kecil itu diheboh-hebohkan? Banyak lagi benda yang lebih penting untuk dibicarakan.

Bagi Demang, kita bukan sahaja tidak perlu bersibuk dengan benda-benda kecil di atas, malah kita juga sepatutnya tidak perlu pening kepala dengan tuan punya benda-benda tersebut.

Sejak 1999, terlalu banyak kekecohan berlaku dek kerana tuan punya benda-benda di attas dibuang daripada semua jawatannya. Apa yang kita dapat?

Pelbagai huru hara berlaku sepanjang tempoh tersebut sehingga mendedahkan negara kita pada campur tangan luar. Untungkah kita? Rugikah kita jika Anwar Ibrahim dan gerombolannya tiada?

Tidak cukupkah dengan hanya melihat apa yang berlaku di Iraq, Mesir, dan Libya? Padahal situasi kita begitu jauh berbeza!

Sebenarnya bukan susah untuk melenyapkan Anwar dan kuncu-kuncunya tanpa campur tangan mahkamah.

Demang percaya, jika kita semua berhenti daripada menyokong PKR, politik negara akan lebih stabil dan lebih banyak kemajuan dapat kita rangka dan laksanakan.

Dalam negara Islam  kita tidak perlukan pembangkang. Percayalah.Apa Yang Tersirat

Posted: 08 Mar 2011 01:03 PM PST

Apa Yang Tersirat


Sodomi II: Bersediakah Anwar beri sampel DNA?

Posted: 08 Mar 2011 04:56 AM PST

Peguam Cara Negara II Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden yang mengetuai pihak pendakwaan dalam kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pihaknya tidak akan membuat rayuan berhubung keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang menggugurkan tiga barangan yang diambil dari sel tempat ketua pembangkang itu ditahan sebagai bukti.

Yusof, berkata keputusan itu dibuat berdasarkan keputusan mahkamah rayuan dan persekutuan sebelum ini mengenai barang bukti yang sama. Dua mahkmah itu mrmbuat keputusan "atas dasar ia adalah perkara interlokutori dan bukan dalam bidang defisini sesuatu keputusan pada hujung perbicaraan."

Pagi tadi, mahkamah memerintahkan tiga barangan - berus gigi, botol air minuman dan tuala 'Good Morning' tidak boleh diterima sebagai bukti.

Hakim, Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah dalam penghakiman dalam bicara dalam perbicaraan berkata barangan berkenaan diperolehi dengan cara yang tidak sah.

"Mahkamah mendapati tiga barang itu diperoleh secara tidak adil. Barang-barang dan perkara yang berkaitan akan ditolak daripada perbicaraan ini," katanya.

Justeru, katanya, sampel DNA yang diperolehi itu juga tidak boleh diterima dan memerintahkan barang-barang berkenaan diketepikan.

Ketiga-tiga barang berkenaan diperoleh daripada lokap bahagian jenayah berat ibu pejabat kontinjen Kuala Lumpur pada 17 Julai 2008.

Anwar ditahan di lokap itu semalaman sehari sebelumnya.

Sehubungan keputusan itu, Yusof berkata pihak pendakwaan belum bersedia untuk meneruskan perbicaraan, meskipun beliau mempunyai tiga saksi lagi.

Mahkamah kemudiannya ditangguhkan hingga pagi esok.

Apakah kesudahan kes sodomi II Anwar ini? Apakah pihak mahkamah akan memutuskan agar Anwar secara sukarela memberikan sampel DNAnya? Jika Anwar ingkar.. apakah tindakan mahkamah seterusnya?

Yang jelas keputusan Hakim ini menolak barang bukti yang diperoleh bukan secara sukarela, menjadi BENCKMARK, perkara yang sama akan datang. Akibatnya, pihak polis akan mengalami tugas yang berat selepas ini.

Apabila Anwar menjadi liabilti Pakatan

Posted: 08 Mar 2011 02:34 AM PST

Biasalah apabila ada pemimpin Pakatan mengatakan bahawa Anwar bukanlah liabilti, namun hakikatnya Anwar merupakan liabilti kepada tiga parti berpakat itu.

Anwar menjadi punca pennyokong Pakatan berpatah menyokong BN, apabila tindak tanduk Anwar selepas sahaja PRU-12 lalu, termasuk Gerakan 16 Septembernya. Pembongkaran orang Anwar sendiri Mohd Zaharin Hashim mengenai pembohongan Anwar itu, telah mengakibatkan penyokong Pakatan tawar hati.

Ekoran putar belit Anwar mengenai beberapa isu-misalnya APCO, bukan sahaja memakan diri sendiri, malahan ramai wakil rakyat Pakatan daripada PKR-parti Anwar sendiri keluar dan mengisthiarkan wakil rakyat bebas.

Tambahan lagi, fakta-fakta yang terdedah selama kes Sodomi II Anwar, merancakkan lagi kekurang senangan penyokong Pakatan terutama mereka yang beragama islam.

Walaupun pasukan peguam Anwar berjaya mengenepikan barang bukti yang diperolehi melalui lokap di mana Anwar ditahan, namun persepsi negatif telah melekat pada Anwar. Secara undang-undang, memang barang bukti itu diperolehi bukan secara sukarela, namun tuduhan terhadap Anwar telah "SAH" dengan sendirinya, apabila DNA lelaki Y yang ditemukan pada anus Saiful sepadan pula dengan DNA pada barang yang digunapakai oleh Anwar. Barangan tersebut adalah sebatang berus gigi berwarna putih, sehelai tuala kecil bernama good morning dan sebotol air berjenama cactus.

Apapun keputusan Mahkamah mengenai sodomi II, apakah secara teknikal digugurkan, namun "TIDAK" menidakkan bahawa Anwar tidak mmeliwat Saiful.

Persepsi buruk yang melekat pada Anwar, terutama dalam memutar alam berbagai isu palsu, mengakibatkan pemimpin umum PKR itu hanya tukang karut bukanlah sebagai pemimpin.

Berasaskan kepada keadaan inilah, ramai pemimpin akar umbi Pakatan, terutama daripada PAS, beranggapan bahawa Anwar merupakan liabilti kepada parti PAS.Walaupun keadaan ini, sebenarnya perasaan para pemimpin Pas, terutama Ustaz Nasa dan TG Hadi Awang dan TG Nik Aziz, namun mereka tidak mengakuinya secara terang-terangan.

Semalam, DS Najib berkata bahawa Anwar sebenarnya adalah liabilti kepada Pas. Malahan kata Najib, di dua PRK Kembar-Merlimau dan Kerdau, sebenarnya Anwar adalah individu pesona non-grata. Hari ini, TPM Tan Sri Muhiyiddin menyokong pula kenyataan Najib itu.

Anwar yang dikatakan HERO kerana berjaya menyatukan tiga parti DAP-PKR-PAS yang berlainan ideologi, namun kini anggapan itu mula sirna. Anwar bukan lagi sebagai Hero, tetapi bertukar hampir zero.

Mahkamah Jalan Duta:Pendakawaan tidak merayu keputusan Hakim

Posted: 07 Mar 2011 10:59 PM PST

Pihak pendakwaan yang diketuai Peguam Cara Negera II-Datuk Yusof Zainal Abiden tidak merayu mengenai keputusan Hakim Mohd Zabidin Mohd Diah-menolak 3 barang bukti-berus gigi-tuala good morning-botol air cactus untuk dijadikan bukti dalam kes sodomi II Anwar.

Barangan tersebut diperolehi daripada lokap di mana Anwar ditahan pada 16 Julai,2008.

Pada barang bukti tersebut ditemukan DNA yang sepadan dengan DNA lelaki Y yang ditemui pada anus Saiful (mangsa liwat Anwar).

Anwar dituduh meliwat pembantu pribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan disebuah Kondominum, di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, pada 26 Jun,2008 antara jam 3.01-4.30 petang.

Rakaman CCTV telah mengesahkan, bahawa pada tarikh yang disebutkan, imej Saiful dan Anwar ada pada CCTV itu.

Mahkamah Jalan Duta: Tamparan kepada pihak pendakwaan-3barang bukti diketepikan

Posted: 07 Mar 2011 07:16 PM PST

Hakim Mohd Zabidin Mohd Diah mendapati bahawa tiga barang bukti di mana DNA lelaki Y ditemukan, diperolehi secara tidak adil, atas sebab itu, Hakim memutuskan bahawa berus gigi, tuala good morning dan botol air cactus tidak boleh diterima sebagai barang bukti.

Perbicaraan sodomi II: hujah Karpal lwn Hujah Yusof

Posted: 07 Mar 2011 03:52 PM PST

Hujah Peguambela Anwar-Karpal Singh pada Isnin 7 Mac 2011

Tiga bahan yang mahu dikemukakan oleh pihak pendakwa sebagai bukti dalam kes liwat terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, hendaklah ditolak kerana penangkapan ketua pembangkang itu, menyalahi undang-undang.

Peguam Karpal Singh berkata, bahan-bahan tersebut, di mana profil DNA diperolehi, diambil melalui cara yang tidak betul dan tidak adil atau melalui tipu muslihat.

Peguam kanan dan ahli parlimen Bukit Gelugor itu berkata Anwar telah memberi keterangan bahawa tiga peguamnya - Datuk Param

Cumaraswamy, Sivarasa Rasiah , dan Sankara Nair - berada di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia pada 16 Julai 2008, untuk kenyataannya direkodkan.

"Pada masa itu Anwar tahu mengenai temujanjinya pada jam 2 petang di IPK Kuala Lumpur untuk memberi kenyataan mengikut seksyen 112 berkaitan dengan aduan Mohd Saiful Bukhari Azlan," katanya.

Katanya, Anwar juga memberi keterangan bahawa dia telah memaklumkan kepada pegawai SPRM untuk pergi ke Kuala Lumpur untuk memberi kenyataannya kepada pihak polis.

Dalam perjalanan balik, hujah Karpal, kereta Anwar telah dihalang oleh beberapa kereta tidak bertanda dan kereta polis dengan 10 hingga 15 anggota komando yang memakai penutup muka dan bersenjatakan mesingan.

"Sankara yang duduk di kerusi depan, telah bertanya kepada Supt Ahmad Taufik Abdullah tentang penangkapan tersebut, tetapi pegawai itu menjawab dia hanya mengikut arahan menangkap Anwar.

"Sankara tidak diberitahu alasannya dan begitu juga dengan Anwar apabila Taufik duduk di sebelahnya di kerusi belakang kereta polis. Apabila disoal balas oleh peguamcara II Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden, Anwar menafikan yang dia mengetahui mengapa dia ditangkap," katanya.

Hujah Yusof Zainal Abiden pada Isnin 7 Mac 2011

Hujah Peguam Cara Negara II memberhujah:Tidak ada sebarang helah, pujukan, ugutan atau janji dibuat bagi mendapatkan empat sampel dari lokap tempat Datuk Seri Anwar Ibrahim ditahan semalaman pada 16 Julai 2008.

Mahkamah perlu menerima kesemua sampel tersebut sebagai barang kes dalam perbicaraan kes liwat Anwar, serta menolak permohonan pembelaan untuk tidak dimasukkan kerana ia didakwa diperoleh secara tidak sah.

"Anwar tidak diperdaya agar menggunakan berus gigi dan tuala atau minum air mineral tersebut. Selain itu, tidak ada sebarang pujukan, ugutan atau tekanan dilakukan terhadapnya ketika dia berada dalam lokap," katanya ketika berhujah di akhir prosiding bicara dalam bicara semalam.

Beliau berkata jika keputusan mahkamah memihak kepada pendakwaan, dua saksinya iaitu ahli kimia Nor Aidora Saedon dan bekas ketua makmal forensik Polis Diraja Malaysia Cheras DSP Amidon Adnan, perlu dipanggil semula untuk proses mengemuka serta menanda keempat-empat barang kes sebagai "P" (barang kes pendakwaan).

Barang kes berkenaan ialah ubat gigi, berus gigi, tuala Good Morning dan sebotol air mineral yang diambil Amidon dari lokap tersebut, yang kemudian disahkan oleh Nor Aidora mengandungi profil DNA milik 'lelaki Y', yang air maninya ditemui pada dubur pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Mohamed Yusof yang merujuk lebih 10 prinsip undang-undang nasional dan antarabangsa berkata, walaupun mempunyai budi bicara untuk tidak memasukkan bukti yang diperoleh secara tidak sah, mahkamah tidak boleh berbuat demikian jika ia relevan terhadap kes.

Beliau juga berkata penahanan Anwar pada 16 Julai 2008 adalah sah kerana pegawai yang membuat tangkapan, iaitu DSP Ahmad Taufik Abdullah, telah berbuat demikian ketika beliau menyerahkan waran tangkap di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPK KL) pada kira-kira 2 petang hari berkenaan, sebelum kenyataan tertuduh dirakam pegawai penyiasat DSP Judy Blacious Pereira.

"Anwar sendiri mengakui telah menandatangani satu dokumen yang diberikan kepadanya oleh DSP Ahmad Taufik pada hari tersebut, yang jelas menyebut dia ditahan mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan, iaitu berhubung kesalahan liwat," katanya.

Mohamed Yusof berkata mahkamah tidak mempunyai sebab untuk menolak keterangan saksi pendakwaan itu kerana beliau ditugaskan menahan Anwar oleh pegawai atasannya, iaitu Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Datuk Seri Bakri Zinin.

Katanya, walaupun polis diberi kuasa menahan mana-mana individu tidak melebihi 24 jam tanpa memberikan sebarang sebab, namun dalam kes ini, Anwar dan peguamnya S.N.Nair telah dimaklumkan mengenai alasan penahanan.

"Polis telah mematuhi semua undang-undang berkaitan, dan Anwar dimaklumkan mengenai sebab dia ditahan sebaik dibawa ke IPK KL oleh DSP Ahmad Taufik, diikuti oleh DSP Judy, jadi dakwaan tertuduh dan Nair yang mereka tidak diberitahu adalah tidak benar," katanya.

Mohamed Yusof juga berkata dalam kes ini, penahanan Anwar dilakukan selepas pengadu menjalani pemeriksaan kesihatan, diikuti pengumpulan sampel sebelum disahkan menerusi ujian DNA.

"Kami memperoleh waran tangkap pada 15 Julai 2008, dan dalam keadaan biasa, suspek akan dimasukkan ke lokap terlebih dahulu sebelum disiasat," katanya.

Hari ini Karpal akan membalas hujah pendakawaan, yang sepatutnya semmalam, namun Karpal meminta ditangguhkan pada hari ini, kerana dia memperlukan masa untuk membalas.

Anwar, 63, didakwa meliwat pembantu peribadinya Mohd Saiful, 25, di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Duke of UMNO

Posted: 08 Mar 2011 01:02 PM PST

Duke of UMNO


"A Doctor In The House" Karya Asli Dr. M..!!! Mesti milik..!!!

Posted: 08 Mar 2011 06:40 AM PST


KUALA LUMPUR – Buku " A Doctor In The House " karangan Tun Dr. Mahathir Mohamad yang dilancarkan di sini hari ini merupakan sebuah adikarya yang seratus peratus tulin hasil 'kerja tangan' beliau tanpa sebarang campur tangan oleh mana-mana pihak.

Ia dikongsi oleh anak beliau, Datin Paduka Marina Mahathir.

Menurut Marina, bapanya teliti pada penulisan buku tersebut

Katanya, kesukaran yang paling ketara ialah untuk membaca 'tulisan doktor' bapanya itu.

"Oleh itu, saya mengambil inisiatif untuk mengupah beberapa orang pekerja untuk menyusun atur semula kandungan buku tersebut dan menyalin semula transkrip tulisan tangan beliau supaya lebih mudah dibaca", jelasnya.

Perkara tersebut turut disahkan oleh isterinya Dr. Mahathir, Tun Dr. Siti Hasmah Mohamed Ali.

Katanya, suaminya terpaksa mengambil masa yang lama untuk menghasilkan buku tersebut kerana sering ke luar negara di atas jemputan

Malah, katanya, adakalanya negarawan itu kurang sihat.

"Memandangkan beliau sendiri yang menulis tangan buku tersebut, beliau tidak punya banyak masa untuk diluangkan kerana terlibat dengan pelbagai aktiviti, sering juga dijemput keluar negara, dan kadang-kadang kurang sihat untuk menulis", ujar beliau.

Dalam pada itu, bekas Ketua Polis Negara, Tun Mohammed Hanif Omar, menyatakan bahawa penghasilan buku ini telah lama ditunggu-tunggu kelahirannya.

Menurut Mohammed Hanif, ia untuk menjawab segala tohmahan dan kontroversi yang dilalui oleh Dr. Mahathir sepanjang tempoh 22 tahun pentadbirannya sebagai Perdana Menteri.

"Buku ini adalah hasil tulisan beliau sendiri dan saya fikir ramai yang tertunggu-tunggu untuk mengetahui segala jawapan kepada pelbagai kontroversi yang berlaku", ujarnya yang turut membeli senaskhah buku tersebut.

Sumber: MYNEWSHUB.COM

THE FLYING KICK

Posted: 08 Mar 2011 01:02 PM PST

DIMENSI

Posted: 08 Mar 2011 11:47 AM PST

DIMENSI


Liwat bontot orang lain, bontot sendiri yang panas! >:D

Posted: 08 Mar 2011 06:46 AM PST

auwww...soooo good yet soo hard..yeaaaa babehh


ehsan AIDC

Bekas timbalan presiden itu berkata beliau ada menemu bual wanita-wanita yang memberitahunya bahawa mereka telah dibawa untuk mengadakan hubungan seks dengan timbalannya ketika itu, yang kemudian didakwa dan dihukum penjara berhubung tuduhan kes liwat dan salah guna kuasa. - TMI

AIDC - klik sini

kehkehkehkeh dan anuwar al jubury still terase penangan Tun M hingga termimpi2 sampai sekarang!

p/s: Kenny Hills..rasukan aaablasahhh setan durjana >:D

Bukti peliwat tak laku..undang2 bakal mengazetkan liwat itu sah di sisi undang2?

Posted: 07 Mar 2011 10:00 PM PST

Bukti tuala, botol minuman dan berus gigi ditolak

08/03/2011 11:42am

KUALA LUMPUR 8 Mac – Mahkamah Tinggi di sini, hari ini, memutuskn untuk mengetepikan tuala good morning, botol minuman dan berus gigi atas alasan barang-barang tersebut diperoleh dengan cara yang salah.

Hakim, Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah turut memutuskan agar semua keterangan berkaitan dengan barang-barang berkenaan diketepikan.

Beliau berkata demikian di akhir bicara dalam perbicaraan. - Utusan

wow!..gerenti al jubury tersenyum simpul mcm kerang busuk. ape taknye. bukti2 liwatnya telah di tolak mentah2 oleh mahkamah. yang herannya ketika polis meminta sampel darah dari al jubury, beliau tak benarkan. kenape mesti takut? bersumpah pun takut!..bagaimana pula dengan keadilan untuk saiful? beliau dah beri kerjasama dan telah bersumpah.


ini lah keadilan mengikut kacamata puak fuckatan. yang jadi mangsa di biarkan manakala si pelaku di bebaskan dengan alasan tiada bukti, sedangkan bukti sahih yang terdapat pada mangsa telah di selidik dan di ketahui oleh pihak mahkamah. bagaimana dengan bukti seperti kehadiran tertuduh di tempat kejadian melalui rakaman cctv? Sampai bila si pelaku seks songsang akan di biarkan lepas tanpa mendapatkan sampel untuk menentukan kesahihan dan kebenaran bahwa dia tidak melakukannya?

adakah ini akan membenarkan si peliwat atau perogol bebas melakukan perbuatan terkutuk tanpa rasa takut di masa akan datang?. tak hairanlah kelak kaum luth zaman moden dah semakin berani secara terang2an meliwat dan merogol tanpa rasa takut di kenakan tindakan..nauzubillah

PEJUANG BANGSA

Posted: 08 Mar 2011 11:39 AM PST

PEJUANG BANGSA


3 tahun Pakatan Rakyat menyusahkan rakyat Pulau Pinang

Posted: 08 Mar 2011 07:39 AM PST


Kita semua sedia maklum ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri Pulau Pinang chauvanist ultra kiasu Lim Guan Eng hanya pandai menabur janji.


Atas sifat lidah bercabang,kesemuanya mahu dibohongi. Apa saja yang lalu di depan mata semuanya di politikkan. Dasar populis banjingan mengudang kemuakan rakyat melihat cina brylcream Melaka ini bermuka muka kepada rakyat Pulau Pinang.


Janji pakatan di Pulau Pinang masih tidak mampu dilaksanakan. Rakyat masih menunggu Janji manifesto Pakatan Rakyat PRU 12 masih belum ditunaikan.


1:: Hapuskan kutipan tol Jambatan Pulau Pinang  RM 7

2.  Hapuskan Tol Sg Nyior Rm0.50

3. bonus Rm6,000 sthn kpd kluarga miskin

4. hapuskan bayaran parkir kereta hri sabtu/ahad

5 janji dan sumpah PR utk bela Kg Buah Pala akhir roboh


6. Janji kerajaan berkebajikan,sebaliknya menjadi kerajaan yang menekan,lebih ramai yang tertindas daripada terbela.  Kampung dan gerai peniaga melayu menjadi mangsa.

sumber : pisau.net  

3 tahun pemerintahan Pakatan & Saifuddin Abdullah jumpa Nurul Izzah di UM

Posted: 08 Mar 2011 05:00 AM PST


Hari ini 2 ptg ...Saifuddin jumpa Nurul Izzah  di UM .....

Bukan nak masuk PKR lepas  kena balun dengan blogger sejak semalam ..tetapi kerana hadiri   forum bertajuk " Survival parti politik di PRU 13 " 

Pemimpin macam ini kah nak cakap tentang survival parti dan wakil UMNO ..kah kah kah ...

Sebenarnya  pendekatan Politik Baru ala Anwar yang dia junjung kuat itu lah akan menyebabkan lenyapnya UMNO !

STOP la  hendak main wayang  "politik baru" ini yang beliau gunakan  jawatannya  sebagai Timbalan Menteri  dan duduk di bawah  bendera BN . Politik baru  Saifuddin pegang itu lah   boleh merosakan UMNO hinggakan semua orang  salah dan prinsip beliau lah yang betul .

Dengan blogger bukan main lagi beliau  angkuh dan ugut nak balun semasa di  Kerdau  , tetapi kalau nak berforum terutama dengan geng PKR bukan main lagi baik  . Tambah-tambah lagi anak Anwar Ibrahim yang kuat bohong itu  pulak mai bersamanya .

Memang elok la dua-dua kaki bohong bercakap tentang survival parti politik depan mahasiswa.Sudah tentu yang  penuh  dewan itu adalah geng Pro M la kerana bos mereka yang nak cakap tentang politik .  PB  yakin Saifuddin tak akan berani punya balun teman baik politiknya Nurul Izzah kerana itu adalah  anak pemimpin diagungkannya suatu ketika dulu dan mungkin sekarang ini.

Menariknya lagi ... hari ini adalah 3 tahun pemerintahan Pakatan di negeri seperti Selangor , PP , Kedah dan Kelantan .  Adakah Saifuddin seperti meraikan saja ulangtahun pemerintahan Pakatan bersama Nurul Izzah di UM   ini ? 


Anwar kembali gah di Cherok Tok Kun lepas kena teruk di Rumpun Makmur !

Posted: 07 Mar 2011 05:00 PM PST


Malam minggu Sabtu lepas ...PB pergi la ceramah Anwar Ibrahim di kampungnya di Cherok Tok Kun. Maklum lah selain  Prmtg Pauh , aura di kampung Pak Sheikh tu pun tidak kurang hebat juga la .

PB pun lama dah tak pi kot Jalan Kilang Ubi ( jalan rumah Anwar )  ...selalu dok pi makan nasi campur Pokok Buluh saja  di tepi jalan dekat masjid .

Ingat pi sana nak dengar la cerita Anwar kot  nak hantam balik musuh ketatnya Umie Hafilda la ...kerana baru kena teruk di Rumpun Makmur selepas ceramah Umie Hafilda bertentang ceramah Anwar di markas AMK . 

Rupa-rupanya dia tak berani jawab pun ...Anwar lebih sibuk cerita tentang isu kejatuhan kerajaan  di Mesir dan Tunisia dan hendak disamakan di Malaysia . Habis  semua benda seperti  TV3 , RTM , Utusan ,Rosmah pun disamakan dengan  kes di Mesir . 

Tidak ketinggalan juga kes liwat pun sama diputarbelitkan semaksimum mungkin kepada penyokong-penyokong taksubnya yang mungkin tak baca laporan perjalanan kes liwat di akhbar2 .
Mubarak dan Suzanne serta anaknya Gamal  bawa lari duit jutaan dollar apa kena mengena dengan kita.  Anwar punya la  spin kenyataan  Najib   "  Malaysia bukan Mesir .... dan ditambah lagi ayatnya Suzane bukan Rosmah " 

Ini apa kejadahnya dok bandingkan Malaysia dengan Mesir .... macam biasa la nak bangkitkan semangat rakyat supaya marah kerajaan Malaysia supaya mengambil iktibar berlaku di sana.


Anwar cakap Dr Yusof Qardhawi kata ..." Sapa sebut tuduhan ini terhadap ini kepada Anwar , hukumnya jatuh munafik !sumpah aiiiiii...ini semua fitnah jahat UMNO  ...

" Saya sudah bagitau kepada Guan Eng bahawa saya mahu PP , semua kawasan PARLIMEN ditandingi Pakatan itu ditawan semuanya " 

Anwar woi , hang  ni dah makan ubat ka belum ....kah kah kah ..  Hang ingat  orang Melayu di Tasek Gelugor & Kepala Batas sama dengan di  Prmtg Pauh .. Silap-silap Parlimen Pakatan lagi akan tumbang terutama di  kawasan budak jambu hang si Yusmadi My Balik Pulau  .Haram jadah !!  .... Apa dia ni  ??? Saya buat apa  ?   ..ooo jumpa sehelai bulu.. 

Anwar syok betul putar  kepala  otak  orang kampungnya cakap semasa dia ditangkap polis pada 2008  ditangkap seperti Osama Bin Laden ..hahaha 

Keadaan lokap paling teruk la ..bla...bla ..bla sejuk..bla..bla .. malam itu ... biasala nak pohon simpati makcik2 ..
Ini Mansor ...tak habis-habis dok ulang semua P.Pinang No 1  ... no 1 dalam pelaburan asing  tertinggi 2010 , No 1 dapat pujian Audit Negara, No 1 hapus miskin tegar, No 1 negeri buat open tender ,  dan nak buat Yayasan apa ntah  lagi ...  

memang patut la hang dapat jawatan TKM No 1 ..hahaha


ada seorang pakcik tu semasa nak derma duit kepada tukang kutip tabung ... " asal UMNO jatuh , aku sanggup bagi duit " 

Yang Mansor pula di pentas lagi syok cakap kepada tuan-tuan jangan la bagi seringgit saja , masuk yang duit merah tu ......... memang mentekadarah betul !
** video ceramah ini akan menyusul ....

IPOHMALAY

Posted: 08 Mar 2011 09:32 AM PST

IPOHMALAY


Kuan Yew Akhirnya Mengaku Silap

Posted: 08 Mar 2011 04:18 AM PST

" Singapura mana ada hantu? Yang ada cuma hantu tua tu je yang nak ngajor kite macam mana nak mentadbir negara " - Husin

Kuan Yew mengaku silap berhubung integrasi Melayu-Islam

08/03/2011 3:39pm

SINGAPURA 8 Mac – Menteri Mentor Singapura, Lee Kuan Yew mengakui beliau silap tentang integrasi kaum Melayu dan Islam yang begitu baik di Singapura.

Laporan akhbar The Straits Times hari ini merujuk satu kenyataan yang dikeluarkan oleh bekas Perdana Menteri itu malam tadi berhubung kenyataannya dalam buku terbarunya "Lee Kuan Yew: Hard Truths To Keep Singapore Going", dan reaksi yang timbul berikutan kenyataannya.

"Hard Truths adalah sebuah buku berdasarkan kepada siri temu ramah selama 32 jam dalam tempoh masa dua tahun," kata beliau.

"Saya telah membuat satu kenyataan mengenai integrasi umat Islam dengan komuniti lain pada dua atau tiga tahun lepas. Menteri-menteri dan Anggota Parlimen, kedua-dua kaum Melayu dan bukan Melayu, sejak itu memberitahu saya bahawa Melayu Singapura sebenarnya mengambil usaha-usaha khusus untuk berintegrasi dengan masyarakat yang lain, terutama selepas 9/11, dan bahawa apa yang saya nyatakan itu adalah ketinggalan zaman.

"Saya mengaku silap. Saya harap trend ini (integrasi) akan berterusan pada masa hadapan," kata Kuan Yew.

Buku itu, berasaskan kepada siri temu bual yang diberikan oleh Kuan Yew kepada sepasukan tujuh wartawan daripada The Straits Times, diterbitkan oleh Straits Times Press dan dilancarkan pada 21 Januari lalu. – Bernama

Gadaffi Sedia Undur Diri, Mahu Keluar Dari Libya, Mahu Jaminan Keselamatan Diri, Keluarga Dan Harta Benda

Posted: 07 Mar 2011 05:45 PM PST

Maklumat terbaru mendedahkan bahawa Muammar Gaddafi semalam telah menghantar perunding bagi pihaknya untuk berunding dengan Majlis Interim Nasional di Beghazi berkait kesediaannya untuk melepaskan kuasa dan meninggalkan Libya dengan jaminan keselamatan untuk dirinya dan keluarganya.

Sumber menyebut bahawa syarat yang ditetapkan oleh Ghadafi adalah seperti berikut : Kongres Rakyat (parlimen Gadaffi) akan mengisytiharkan Gadaffi meletak jawatan dan menyerahkan kuasa kepada Majlis Nasional. Sebagai balasan, Gadafi mahukan jaminan keselamatan untuk dirinya, keluarganya dan harta kekayaannya.

Dalam perbualan telefon dengan Asharq al-Awsat, sumber mendedahkan bahawa Gaddafi mahukan bantuan untuknya meninggalkan Libya, yang ingin dilakukan olehnya, tanpa bakal ada desakan dari mana-mana pihak untuk mengheretnya ke mahkamah antarabangsa.

Sumber tidak mendedahkan maklumbalas dari pihak Majlis dan hanya menyebut "belum ada maklumbalas rasmi berhubung tuntutan Gadaffi sama ada positif mahupun negatif". Walaubagaimanapun sumber tersebut menyebut bahawa iklim politik semasa Libya memungkinkan menolak segala bentuk rundingan dengan Gadaffi sekeras-kerasnya.

Sumber juga menyebut bahawa semalam, Gaddafi telah mengagihkan sejumlah senjata kepada "Abna al-Rafaq", sekumpulan muda-mudi yang setia kepadanya di Tripoli bagi mencetuskan huru-hara dan memperlihatkan gambaran yang mengelirukan di mata antarabangsa.

Sumber itu menyebut, golongan ini akan menguasai jalanan dan menembak secara rambang bagi mencetuskan kekacauan dan kepanikan dikalangan rakyat tatkala Gadaffi sendiri memanggil wartawan asing untuk membuat liputan di Tripoli.

Sumber : Asharq al-Awsat


Gaddafi sends negotiators to Benghazi
07/03/2011

By Jamaal Al-Qasass

Cairo, Asharq Al-Awsat- Informed Libyan sources in the city of Benghazi, where the headquarters of the Interim National Council are located, which has recently put forth its candidates to administer the country in the coming period, have revealed that Colonel Muammar Gaddafi yesterday sent a negotiator on his behalf to visit the Council. [Via the negotiator], the Libyan leader declared his readiness to abandon power and leave Libya, in return for ensuring the safety of himself and his family.

KLIK UNTUK BACAAN LANJUT

Selamat Merenung Kejahanaman 8 Mac 2008

Posted: 07 Mar 2011 04:08 PM PST

Pagi ulangtahun ketiga pilihanraya umum ke 12 di Pulau Pinang, Perak dan Selangor disambut hujan yang turun mencurah.

Kebetulan ini mewarnai politik Selangor dan Pulau Pinang sendiri yang menyaksikan 'kuasa rakyat' dan 'kebebasan' ala Pakatan Rakyat sebenarnya sesuatu yang kotor dan sedang dicuci.

Pulau Pinang menyaksikan penindasan berleluasa bukan sahaja terhadap orang Melayu, malah terhadap orang Cina sendiri akibat pemerintahan kuku besi seorang pendatang luar Pulau Pinang bernama Lim Guan Eng.

Selain orang Melayu yang ditindas dengan pemusnahan tempat mereka berniaga, orang Cina juga berhadapan dengan ancaman seperti ugutan bunuh pemimpin Parti Cinta Malaysia dan bukti dari kejadian cubaan membakar diri depan Ketua Menteri oleh seorang peniaga Cina.

Utusan Malaysia juga disekat kerana terlalu banyak menyiarkan jubur Guan Eng yang berlomoih tahi ketika mulutnya berkokok berderai-derai. Itulah kebebasan dan kuasa rakyat makan rakyat ala Pulau Pinang.

Semantara itu, Selangor yang dikepalai oleh bekas Pengerusi PNB yang dikatakan puas mencuri kekayaan hasil pelabur dengan dipalit dek najis-najis DAP dalam insiden bunuh diri Teoh Beng Hock dan larangan logo 1Malaysia merupakan tunggak lambang kebebasan ala gangster Cina yang menjajah pemimpin Melayu sama seperti Melayu bodoh dahulukala yang akhirnya menyebabkan campurtangan British.

Bukan itu sahaja, Selangor menjadi negeri pertama yang mencampuri urusan SPA sedangkan ramai berpendapat bahawa Tan Sri S.H. dan Tan Sri I. A. , dua nama tertinggi dalam penjawat awam merupakan orang yang pro kepada mereka. Nampaknya ketamakan tidak mengenal sahabat.

Malah, seorang bangang yang pernah diberi jawatan Menteri Kewangan oleh bapa angkatnya walaupun berkelulusan sastera jerit menjerit di tepi jalan, telah dilantik menjadi penasihat ekonomi bagi memantapkan tiga tahun perekonomian Selangor yang telah disuburkan dengan kegiatan curi pasir, hotel-hotel murah dan rumah-rumah urut.

Selamatkah dua negeri ini pada pilihanraya umum ke 13? Jika hujan membasuh kotoran Selangor dan Pulau Pinang selama 10 hari 10 malam sekalipun, ia tidak akan membersihkan apa-apa.

Hanya 1 minit ilham pengundi di bilik mengundi yang akan mengubah segala-galanya.

Kesilapan UMNO dan BN dalam era pra-2008 yang menyaksikan Pak Lah dan KJ menjadi hinaan segenap lapisan rakyat patut dijadikan iktibar.

Selamat merenung kejahanaman 8 Mac 2008.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 08 Mar 2011 07:49 AM PST

Awekz Bukit Gantang


TEKANAN RAYA...Istilah baru ker???

Posted: 08 Mar 2011 12:32 AM PST

Awekz ambil dari blog Bro Taiping Mali...Sesuatu yang Awekz rasa, bagus untuk disebarkan...

Kebiasaannya, kalau Perosak Rakyat menang...BERSORAK TAK INGAT DUNIA!!! Kalau Perosak Rakyat kalah pula, SANA - SINI JAJA CERITA!!!Awekz: Cakap banyak pun tak guna! Bila kalah TEKANAN RAYA...Bila menang PILIHANRAYA ya!!! Statement BN semua salah, statement Perosak Rakyat BETUL SANGAT KER???

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 08 Mar 2011 07:29 AM PST

Tugu Bangsa Tembok Negara


2 beradik rentung dalam kemalangan di Tanjong Karang

Posted: 07 Mar 2011 08:26 AM PST

Keakraban dua beradik bekerja di tempat sama sebagai pegawai pertanian berakhir dengan kematian tragis apabila kedua-duanya rentung selepas terbabit dalam kemalangan di Kilometer 57.5, Jalan Klang-Teluk Intan-Tanjung Karang, kira-kira 11 pagi semalam.

Kemalangan berlaku ketika mereka dalam perjalanan pulang ke rumah di Kuala Selangor selepas sama-sama menghadiri kursus berkaitan pekerjaan mereka di Tanjung Karang.

Dalam kejadian itu, Mohd Fauzan Mohd Ayob, 20, dan abangnya, Khairul Amri, 26, yang memandu kereta rentung di tempat kejadian selepas kenderaan dinaiki mereka terbakar akibat dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda.

Pemangku Ketua Trafik dan Ketenteraman Awam Selangor, Deputi Superintendan Ismail Ibrahim, berkata pemandu kenderaan pacuan empat roda terbabit, lelaki berusia 30-an, turut cedera.

Menurutnya, kemalangan berlaku apabila kereta yang dipandu Khairul Amri dikatakan hilang kawalan sebaik tiba di lokasi kejadian sebelum merempuh pembahagi jalan dan terbabas ke laluan bertentangan.

"Keadaan itu menyebabkan kenderaan pacuan empat roda yang berada di laluan bertentangan gagal mengelak dan merempuh kereta mangsa menyebabkan kedua-dua kenderaan terbakar.

"Kedua-dua beradik itu gagal menyelamatkan diri. Pemandu pacuan empat roda terbabit terselamat selepas dikeluarkan orang ramai di lokasi kejadian," katanya ketika dihubungi, semalam. - myMetro

Dd i n b u n g a

Posted: 08 Mar 2011 07:06 AM PST

Dd i n b u n g a


PAKATAN PEMBANGKANG TERTONGGENG BUAT DIK ANWAR DI MERLIMAU DAN KERDAU!!!

Posted: 07 Mar 2011 08:19 PM PST


BUKAN PAS YANG KALAH TETAPI PAKATAN PEMBANGKANG YANG K.O.

Kekalahan teruk dengan pukulan K.O. Calon PAS bukan atas sifat sebagai Parti PAS TETAPI ia adalah mewakili PAKATAN PEMBANGKANG, kekalahan tertonggeng Pakatan Pembangkang kebanyakannya disifat sebagai KRISIS KEPERCAYAAN rakyat kepada pemimpin - pemimpin Pakatan Pembangkang terutamanya ANwar, Ni A Jis, LGE dan Khalid Gagap.

Kesemua mereka tak habis - habis menimbulkan masalah keperibadian sebagai pemimpin yang menyukarkan rakyat mempercayaai mereka untuk memerintah Negara dalam satu pakatan.

Kesilapan mereka meletakkan Calon dari PAS di Merlimau dan Kerdau memakan diri sendiri malah kekalahan di Tenang tidak diambil ikhtibar bahawa rakyat telah menolak PAS atas keceluparan Ni A Jis dalam melebel Islam sesuka hatinya saja menjelekkan rakyat, apapun calon dari parti mana yang sesuai, PKR lagi teruk, DAP takut bertanding di kawasan majoriti Melayu, AKHIRNYA mereka ketandusan kawasan untuk dipertandingkan kecuali di Kelantan dan kemungkinan besar sebahagian kecil di Pulau Pinang itu pun kawasan cina bandar untuk DAP.

Kehadiran ANwar di PRK mengSIALkan Calon mereka, rakyat sudah tidak percayakan lagi helah dan pembohongan demi pembohongan yang dilakukan oleh super hero aljuburi ini, apatah lagi MADU DAN RACUN sentiasa mengekori langkah ANwar, kemana saja ANwar pergi UMI AFIDA akan follow.

DAP langsung tidak mengambarkan membantu dan memberi kerjasama secara total, sekadar melepas batuk ditangga, niat DAP hanya untuk merendah - rendahkan martabat parti PAS dan PKR, PAS maruah dijatuhkan melalui kekalahan demi kekalahan Pilihanraya manakala PKR melalui perbicaraan kes Liwat yang diketuai oleh Karpal penyimpan segala mohor rahsia sebenar ANwar YANG AKHIRNYA DAP AKAN memPUPPET KEDUA - DUA parti melayu ini dan "ending" nya PAS dan PKR akan bergayut nyawa dengan DAP tanpa maruah.

SIKAP JENTERA BN YANG KETARA BERUBAH SECARA DRASTIK MAHU DALAM CARA BEKERJA DAN SIKAP MALAH TIDAK AMBIL MUDAH DAN BEKERJA BERSUNGGUH - SUNGGUH MENAMPAKKAN KEJUJURAN MEMBELA RAKYAT DAN MENDAHULUKAN RAKYAT MEMBUAT PAKATAN PEMBANGKANG BERTAMBAH TERTONGGENG.

"PAKATAN PEMBANGKANG UNTUK PEMBANGKANG"

"BARISAN NASIONAL UNTUK RAKYAT"

tunku

Posted: 08 Mar 2011 03:25 AM PST

tunku


Nik Aziz gone bonkers

Posted: 07 Mar 2011 08:40 AM PST

Nik Aziz Finds It Hard To Accept BN Victory In By-Elections

KOTA BAHARU, March 7 (Bernama) -- PAS Spiritual Leader Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat said today he could not bring himself to accept the Barisan Nasional victory in the two by-elections yesterday because the government machinery was allegedly biased.
PAS lost in the by-elections, in Kerdau, Pahang, and Merlimau, Melaka, because the entire government machinery and the mainstream media were allegedly biased towards the BN, he told reporters here.
Both the BN candidates, Syed Ibrahim Syed Ahmad and Roslan Ahmad, won with bigger majorities in Kerdau and Merlimau, respectively, in the by-elections yesterday.
Asked about DAP's call for the PAS government of Kelantan to revoke the ban on gambling in the state, Nik Aziz, who is Kelantan menteri besar, said the state government was prepared to provide an explanation for DAP Chairman Karpal Singh to understand the move behind the ban.
"The matter can be discussed, as Karpal Singh has mentioned," he said.
Karpal Singh had called on the state government to revoke its ban on gambling, saying that federal law allowed gambling for non-Muslims, after the local authority in Kota Baharu raided three business premises where lottery tickets were sold.

tunku : nik aziz is old senile man that have no other excuses for pas defeats in merlimau and kerdau. in galas, nik aziz forgot that the state government used all the the state government machinery too. the senile old man must learn to accept defeat.the voters made the decision and everyone have to accept it.
again when comes to dap, the old man becomes a chicken.he can compromise anything with the dap.he can even sell Islam for dap.he had prostituted Islam so badly.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 08 Mar 2011 03:24 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ


BUKTI DNA DITOLAK : KITA DOAKAN SEGALA YANG TERBAIK BUAT SAIFUL BUKHARI ...

Posted: 08 Mar 2011 12:43 AM PST

Bergegar jantung bila membaca berita pagi tadi mengenai Keputusan Mahkamah Menolak Ketiga-Tiga Bukti yang membawa maklumat DNA kepada "LELAKI Y", kononnya atas alasan bahawa bukti-bukti tersebut telah diambil secara tidak sah !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hampeh ! ...

Hati terus berdoa kepada Allah, Tuhan Yang Maha Kuasa menjadikan segalanya di langit dan di bumi, semoga perbicaraan Kes Liwat Anwar VS Saiful Bukhari akan terus mendapat bantuan dan petunjuk dari Ilahi.

Sesiapa sahaja yang sering mengikuti perjalanan perbicaraan  liwat tu selama ini akan terkesan dengan keputusan paling dahsyat ini ... maksud aku, akan merasai betapa kelabunya keputusan penuh nanti seandainya bukti DNA tersebut ditolak!

Mungkin di pihak pembelaan, mereka menganggap itu satu kecerahan masa depan Peliwat.

Apa yang akan berlaku jika DNA itu tidak terpakai?
Bukti yang dibawa pula DITOLAK seperti hari ini?

Bagaimanalah pihak Pendakwaan dapat memberikan fakta untuk membuktikan bahawa DNA yang didapati terpancut di dalam lubang pungkoq Saiful (yang dikenali sebagai DNA lelaki Y) itu boleh disepadankan dengan DNA TERTUDUH yang dijulang isterinya sebagai Anugerah Tuhan? (Bagi aku dia adalah - Anugerah Syaitan) ...

Sudah pastinya agak sukar untuk membuktikan dosa peliwat tersebut di Mahkamah Malaysia.
Hanya yang boleh mengadilinya di Mahkamah Mahsyar nanti ...

Kecualilah jika tertuduh dengan beraninya dan gagah perkasanya serta atas nama yang hebat serta Agung yang ditauliahkan oleh isterinya sendiri sebagai ANUGERAH TUHAN (Bagi aku dia adalah - Anugerah Syaitan) dengan rela hati memberikan DNAnya untuk dibandingkan DEMI KEBENARAN !

Hanya Allah sahaja yang dapat membantu pihak Pendakwaan.

KALAU BENAR ANWAR BERANI UNTUK MEMBERIKAN DNA BELIAU SECARA SUKARELA, AKU YAKIN, PRU13 AKAN DATANG, AKAN LEBIH RAMAI BERSIMPATI DENGANNYA WALAUPUN BELIAU DISABITKAN DENGAN KESALAHAN TERSEBUT ....

Sekarang ni, Rakyat Malaysia yang ternanti-nantikan hasil perbicaraan sudah mula meragui ANWAR lebih teruk dari awal-awal dulu mereka meragui MAHKAMAH MALAYSIA ... Kenapa Anwar tidak berani memberikan DNAnya ? Sedangkan itu adalah core evidence dalam Kes Liwat ini ! 

Takkanlah barisan peguambela Anwar takut bukti dimanipulasikan pihak Mahkamah ? ... Ini bukan takut ni, ni TAK NAK KASI SEBAB DAH TAHU DNA TERSEBUT AKAN MATCHING 100% DENGAN DNA LELAKI Y ! ....

Hanya Allah sahaja yang dapat membantu pihak Pendakwaan. Kita teruskan berdoa dan berserah kepadaNya demi KEBENARAN ....

Teruskan usahamu Saiful Bukhari untuk kebaikan sejagat !
AKU DI ALOQSTAQBLOG SENTIASA MENDOAKAN YANG TERBAIK DAN SENTIASA YAKIN BAHAWA ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI ... ALLAH SENTIASA BERSAMA-SAMA DENGAN MU SAIFUL ...


AloQStaQ
08 March 2011
4:45 Ptg

bumiyang

Posted: 08 Mar 2011 03:12 AM PST

PANEH MIANG

Posted: 08 Mar 2011 01:27 AM PST

PANEH MIANG


Baik kau setel cepat hal ni Najib!

Posted: 07 Mar 2011 07:22 PM PST

1. Pada 17 Februari 2011, Ketua Pengarah JPJ, Solah Mat Hassan dengan angkuhnya berkata, "Tempoh dah nak habis. Tempoh ini tidak akan disambung. Sekarang ada 11 hari lagi. Semuanya berkaitan disiplin. Jangan ingat kita mahukan duit. Pendapatan bukanlah keutamaan. Anda buat salah jadi anda perlu bayar. Itu peraturan. Kalau sudah makan nasi di restoran pun anda kena bayar," katanya.

2. Seterusnya, Menteri Pengangkutan Kong Cho Ha menegaskan kadar baru bermula 1 Mac 2011 bagi empat kategori kesalahan berbanding tiga sebelum ini, dengan kompaun minimum sebanyak RM40 dan maksimum RM300, mengikut jenis dan kelas kenderaan, tahap keseriusan serta jenis kesalahan. Tempoh pembayaran pula dibahagikan kepada tiga peringkat iaitu pembayaran pada hari pertama hingga hari ke-15, pada hari 16 hingga hari ke-30 dan pada hari ke-31 hingga hari ke-60. Selepas hari ke-60, saman yang tidak dilangsaikan akan didaftar sebagai kes di mahkamah.

3. Namun Ahli Parlimen Sri Gading, Mohamad Aziz pula merayu, "Harap kalau boleh kerajaan tangguh perlaksanaan. Kita tak nafikan tujuan baik kerajaan tapi bila tengok jadual denda, takut kalau tegas sangat rakyat akan tanggung beban. Bila tak dapat bayar saman akhirnya diheret ke mahkamah, jadi bankrap...bagi enam bulan lagi...kita bukan nak halang kemajuan tapi takut rakyat tak sedia sepenuhnya," katanya.

4. Tup..tup bila masuk 2 Mac 2011 dan masih ramai lagi pesalah trafik buat derk saja, maka Hishamuddin pulak cakap, "Kerajaan melanjutkan tempoh pembayaran saman trafik selama 10 hari mulai semalam hingga 10 Mac ini. Keputusan itu diambil bagi memberi lebih banyak masa kepada pesalah trafik untuk menjelaskan saman mereka."

5. Lepas 10 Mac nanti, jika masih ramai pesalah trafik enggan menjelaskan saman, maka apa pula tindakan Kerajaan Malaysia?

6. Rupanya kerajaan tidak peduli pun akan kuasa yang terkandung dalam Perkara 13 Perlembagaan Persekutuan. Malah JPJ, Polis dan PBT jelas tidak menghormati langsung kuasa mahkamah dalam kes "Leonard Lim Yaw Chiang lwn Director of Jabatan Pengangkutan Jalan Negeri Sarawak" yang telah diputuskan pada tahun 2009.

7. Apa yang penting bagi Kerajaan Persekutuan ialah collection, dapat kutip 50% wang saman pun dah kira untung. Sehingga 4 Mac 2011, kerajaan hanya dapat kutip 7.9 juta saman. Masih ada 14.9 juta saman tertunggak yang masih belum dijelaskan.

8. Cuba kita bayangkan senario seandainya 14.9 juta pemilik saman ini masih buat tak tahu walaupun selepas tamat tempoh masa tambahan yang diberikan sehingga 10 Mac 2011. "Blacklist pun blacklist lah...peduli apa aku."

9. Pertamanya pemilik saman akan tetap memandu kenderaan masing-masing walaupun cukai jalan sudah tamat tempoh. Maka akan berlambaklah kenderaan tanpa cukai jalan di atas jalanraya. Apa yang mampu JPJ dan Polis Trafik lakukan ketika itu? Nak saman mereka lagi? Atau nak sita semua kenderaan tanpa cukai jalan? Nak simpan mana semua kenderaan tu?

10. Apabila pemilik kenderaan yang disenarai hitam tidak dibenarkan memperbaharui cukai jalan, maka perolehan JPJ melalui kutipan cukai jalan pastinya berkurangan. Pendapatan syarikat-syarikat insurans juga akan merosot kesan daripada ramai pemilik kenderaan yang tidak lagi peduli dengan undang-undang jobor sang penguasa.

11. Dan seandainya kenderaan tanpa cukai jalan dan insurans itu terlibat dalam kemalangan...siapa pula yang akan menanggung risikonya?

12. Rasanya semua pun boleh agak apa yang bakal berlaku seterusnya bila rakyat dah mula fedup dan berkeras menuntut hak mereka pula.

13. Adakah kerajaan hari ini sedar siapa sebenarnya yang lebih berkuasa?

Sahabat-Gunung

Posted: 08 Mar 2011 01:14 AM PST

Sahabat-Gunung


Harapan Baru Pakatan Rakyat Kepada Rakyat Selangor

Posted: 08 Mar 2011 12:42 AM PST


Jika slogan pakatan pembangkang ini ialah 'Harapan Baru Untuk Malaysia', tapi hakikatnya tiada harapan lagi untuk pakatan ini memberi harapan baru kepada rakyat Malaysia kerana sehingga ke hari ini, janji-janji mereka hanya tinggal janji semata-mata, ujar Setiausaha UMNO Negeri Selangor, Datuk Mohd Zin Mohamed.

Beliau juga secara sinis mengucapkan 'takziah' kepada pentadbiran kerajaan PKR Selangor yang masih gagal menunaikan janji-janji dalam Pilihan Raya Umum Ke-12 walaupun sudah genap tiga tahun memerintah.

"Janji yang ditaburkan parti-parti pembangkang semasa pilihan raya umum lalu hanya omong kosong dan banyak mengelirukan rakyat negeri ini.

Terlalu banyak kepincangan dalam pentadbiran kerajaan Selangor hari ini yang diterajui PKR di negeri ini walaupun usia pentadbiran mereka baru tiga tahun," ujarnya.

PKR di Selangor berjanji akan menyediakan bekalan air percuma, menyediakan hadiah RM 1000 untuk pelajar-pelajar cemerlang dan hadiah khas RM 2000 untuk pelajar-pelajar yang berjaya memasuki universiti, bantuan kewangan kepada ibu mengandung untuk mengurus perbelanjaan hospital, bantuan khas RM 2500 untuk kematian, bantuan kebajikan RM 100 kepada keluarga miskin dan pelbagai macam lain-lain janji manis.

"Janji tersebut hanya tinggal janji. Kalau hendak disenaraikan banyak lagi yang tidak ditunaikan termasuklah memberi elaun khas antara RM150 hingga RM250 sebulan untuk para suri rumah bagi menjaga anak-anak kecil mereka. Meskipun berjaya melaksanakan janji pemberian air secara percuma tetapi masih ramai rakyat di negeri ini yang tidak dapat menikmatinya.

Saya lihat kerajaan negeri hanya bertindak sekadar melepaskan batuk di tangga dalam memastikan janji tersebut dapat dinikmati rakyat secara keseluruhannya," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, Zin mencabar pentadbiran kerajaan negeri menunaikan semua janji dalam manifesto pilihan raya umum lalu sebelum menabur janji-janji baru sebagaimana terkandung dalam program Buku Jingga.

"Kalau tidak boleh tunaikan janji, maka selepas ini mereka tidak perlu lagi menabur pelbagai janji dan memberikan harapan palsu kepada rakyat. Sepatutnya mereka merasa malu kerana gagal melunaskan segala janji yang ditaburkan,"katanya.

BN Selangor Bakal Tumbang Lagi

Posted: 07 Mar 2011 09:58 PM PST


BN Selangor bakal menghadapi saat-saat sukar untuk merampas kembali negeri Selangor...

Lihat sahaja di Majlis Pelancaran Buku Jingga Pakatan Rakyat di Stadium Melawati, 6 Mac lalu... berpuluh-puluh ribu penyokong PR datang ke sana sekaligus menyambut ulang tahun ke3 pemerintahan PR di negeri Selangor .....

Buat Dato' Noh Omar, Datuk Zin Mohamed (Zin Badak), serta pemimpin-pemimpin UMNO serta BN yang berada di Selangor tu, lihat sahaja penerimaan rakyat pada PR, janganlah korang nak berangan untuk merampas Selangor ....

Jalan di sekitar Shah Alam malam tersebut, JEM TERUK kerana berduyun-duyun penyokong PR yang membanjiri Stadium Melawati Shah Alam .....

Hormati Titah Yang Di Pertuan Agong- GPMS Selangor

Posted: 07 Mar 2011 08:23 PM PST

Kita harus menghormati dan menilai titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bertitah, negara jika mahukan Malaysia terus aman dan makmur.

Baginda bertitah tunggak utama negara seperti Perlembagaan negara, badan perundangan, badan eksekutif, badan kehakiman serta institusi raja berperlembagaan serta kedudukan Islam sebagai agama rasmi Persekutuan dan kedudukan istimewa orang Melayu serta anak negeri Sabah dan Sarawakm, harus terus dipelihara.

Pada hari ini, kita melihat ada usaha berterusan untuk mewujudkan keraguan terhadap tunggak-tunggak utama ini, yang jika tidak diurus dengan baik, maka akan berlaku perpecahan rakyat yang lebih parah.

Walaupun setiap orang berhak mempunyai tafsiran sendiri mengenai sesuatu perkara, kebebasan mutlak hanya akan mewujudkan keadaan huru-hara dan akhirnya memusnahkan perpaduan rakyat "Jika setiap rakyat memilih selera pandangan yang sangat bebas terhadap tunggak-tunggak utama negara itu maka penyatuan pemikiran dan perpaduan rakyat berada pada tahap sangat rapuh,".

GPMS Selangor tidak mahu mencampuri urusan politik kepartian tetapi setiap orang Melayu beragama Islam, khususnya di negeri Selangor ini, kita tidak seharusnya meletakkan parti politik sebagai faktor pemisah antara rakyat di negeri ini.

Perlembagaan negara telah menyatukan rakyat negara ini, dari dahulu, sekarang dan akan datang selaras dengan konsep 1Malaysia. Perlembagaan negara mahukan setiap rakyat hidup dalam harmoni, tidak ada rakyat tercicir daripada menikmati pembangunan dan kehidupan.

Pemimpin parti politik di negara ini seharusnya memahami dan menghayati sejarah pembentukan negara dan Perlembagaan Persekutuan yang diasaskan daripada kontrak sosial.

Semangat yang diterapkan kepada ahli parti perlu mengikut permuafakatan dan persefahaman antara kaum bagi memastikan perkara yang tidak diingini membabitkan isu perkauman berlaku.

Mereka tidak boleh menggunakan isu-isu perkauman untuk menarik rakyat menyokong mereka. Rakyat juga perlu bijak menilai dan menentukan pilihan mereka, sikap bertolak ansur antara kaum juga akan menunjukkan kematangan rakyat pelbagai kaum di negara ini untuk mengelak tercetusnya kembali peristiwa berdarah 13 Mei

Kebimbangan tersebut seharusnya menjadi ingatan kepada pemimpin parti politik untuk tidak mengamalkan perjuangan sempit. Setiap kaum hendaklah saling bantu membantu dan berkasih sayang untuk membentuk satu keluarga besar Malaysia.

HERO KECIK

Posted: 08 Mar 2011 01:12 AM PST

HERO KECIK


Mampukan Kerajaan Barisan Nasional Bertahan:PRU13

Posted: 07 Mar 2011 10:24 PM PSTTahniah kepada semua yang terlibat dalam PRK Kerdau dan Merlimau. Memamg kita menang besar kerusi di Kerdau dan Merlimau dan sudah pasti melihat rakyat sudah pandai melihat dan menyandar harapan kepada Parti Barisan Nasional dan bukannya Pakatan Rakyat.

Oleh itu diingat Pakatan Rakyat akan sudah melihat Aura baru Barisan Nasional yang telah meyakinkan rakyat sekarang. Pakatan Rakyat kehabisan modal yang boleh menarik simpati rakyat agar menyokong. Kemungkinan pengundi atas pagar, India dan sedikit peningkatan daripada pengundi cina. Itu kerja UMNO yang akan mengekalkan sokongan ini.

Bagi Pakatana Rakyat dengan meletakkan calon kitar semula di kerdau pun, penyokong tegarnya tidak berubah dan kemerosotan dari pengikut tegar adalah kecil. Itu baru calon kitar semula.. Mungkin Pakatan nk test jer dengan letak calon kitar semula?Macam mana kalau PRU 13, semua muka2 baru, bersih, dan berkaliber akan bertanding kerusi tersebut. Adakah rakyat akan memberi undi cubaan lagi kepada muka2 baru? Kalau rakyat memberikan undi test pd muka baru?Adakah Barisan Nasional mampu bertahan?

Kalau dilihat dari aspek pembanggunan, janji lama pun masih ada lg tak buat, dan macam mana plak dengan janji2 baru.. Tak kan projek mee maggie sempena pilihanraya kecil? Adakah kerajaan akan tunaikan segera janji2 tersebut sebelum PRU 13.Barisan Nasional kena kerja kuat mengekalkan sokongan terhadap rakyat sekarang yang dah mula memberi harapan kepada Barisan Nasional. Jangan sampai Rakyat sekali lagi kecewa dengan sikap Barisan Nasional.

Barisan Nasional perlu meneruskan pembanggunan agar rakyat yakin dan percaya kepada barisan Nasional. Pakatan Rakyat juga sedang menyusun strategi untuk PRU 13 dengan mengemukakan muka2 baru yang bertanding, janji2 BN yang tak ditunaikan, Pemimpin BN yang dah lapuk dan macam2 lagi. Mampukan barisan Nasional bertahan? Kalau mampu kita akan menang bergaya pada PRU13.

PKR dan DAP dah mula marah pada Bloggers BN kerana usaha menarik keluar PAS dari pakatan. PAS keluar pakatan... Jahanam terus PKR dan DAP. Segala bentuk pujuk rayu bomoh seluruh mak nenek telah dibuat agar pemimpin PAS N. Ajis kekas bersama pakatan. ini yang paling ditakuti oleh PKR dan DAP.

PAS wajib keluar dari Pakatan?

RAPERA ..

Posted: 08 Mar 2011 01:12 AM PST

RAPERA ..


Never Say or Think These Things !!!

Posted: 07 Mar 2011 08:41 AM PST

PAPA GOMO

Posted: 08 Mar 2011 01:10 AM PST

PAPA GOMO


EKSLUSIF - Walaupun Dato Y Timbalan Menteri Mohon Maaf Namun Beliau Masih Menipu!!!

Posted: 07 Mar 2011 11:30 PM PST

Gomo bukanlah seorang Blogger yang suka menyerang dan menghentam Pemimpin sendiri. mana pemimpin yang agak kurang betul tindakannya biasanya akan Gomo tegur sama ada melalui mesej, BBM, Tweeter ataupun Talifon. Kalau dalam Blogg pun jarang jarang sama sekali.

Tapi dalam isu Yb Saifuddin Abdullah Timbalan Menteri Pengajian Tinggi ini amat unik sama sekali kerana Gomo terpaksa Mendedahkan apa yang berlaku pada malam Akhir kempen Pilihanraya Dun Kerdau tempoh hari.

Selepas tamat pilihanraya Kampus rata rata Blogger pro kerajaan agak kurang senang dengan tindakan dan peranan yang di mainkan oleh Yb Timbalan Menteri ini. Ini semua kerana di lihat menyebelahi Pro Mahasiswa yang mana kita tahu Pro M ini adalah lebih kepada Pakatan Pembangkang dan mereka juga di taja oleh PAS dan PKR.Ada rakan rakan Blogger yang menegur Yb Saifuddin Abdullah ini dalam blogg mereka, ada juga melalui Facebook namun Gomo mengambil jalan terbaik iaitu menegur di Tweeter. Itu sahaja lah yang Gomo mampu buat bagi mendapat kepastian dalam Agenda Timbalan menteri ini mengapa beliau membela Pro M ketika pilihanraya Kampus yang lalu.

Pendekkan cerita sewaktu di Kerdau barulah berjumpa dengan Pegawai Khas nya sewaktu penamaan Calon. Gomo ada bertanyakan hal berkenaan dan para blogger ingin mendapat kepastian mengapa Yb Timbalan Menteri di lihat lebih kepada Pro M. Pegawai Khas nya memberikan jaminan akan memaklumkan kepada Yb Tim Menteri mengenai usul yang Gomo cadangkan.

Seminggu berlalu dan Gomo serta rakan rakan Blogger menjalankan tugas sebagai Blogger tak bertuan ini di Prk Kerdau. Seluruh Kerdau kami jelajahi malah boleh di katakan di Temerloh dan Mentakab juga kami sampai.

Dalam seminggu kami di Kerdau macam macam cerita deperolehi mengenai Yb Timbalan menteri ini, emmm Gomo tak berapa nak minat Ulas mengenai hasil Komen yang di perolehi namun yang nyata Hasilnya adalah NEGATIF.

Malam terakhir berkempen satu Ceramah telah di adakan di Pentas Ceramah Bilik gerakan UMNO Desa Murni yang menampilkan penceramah Rahimi Osman bekas Orang Kanan Anwar Ibrahim, dan juga Yb Khairy Jamaluddin Ketua Pemuda BN.

Gomo yang hadir di situ bersama sama rakan Blogger Medan Info, Keris Putra, Gelombang Rakyat, Anak Jengayan dan Orang Pangau untuk membuat liputan ceramah berkenaan. Selesai sahaja ceramah maka Gomo ambil lah Gambar mereka yang yang ada di sana.

Selesai itu Gomo ternampak Pegawai Khas Timbalan Menteri dan Gomo pun menegur bertanya khabar, di stu juga Timbalan Menteri duduk di atas kerusi dengan menyandar. Gomo menghulurkan salam kepada Yb Tim Menteri dan bertanya Khabar kepadanya. Sesi Dialog di antara Gomo dan Timbalan menteri :

Papa Gomo : Salam Dato, macam mana dengan perjumpaan kita bagi menjelaskan isu Pilihanraya kampus?

Tim Menteri: Takpelah awak semua Balun saya


Papa Gomo: Mana ada kami balun, kami menegur kerana isu tersebut pada anggapan kami para Blogger adalah besar


Tim Menteri: U All Balun bukan nya Tegur


Papa Gomo: Kalau kita balun kita balun betul betul, kita tak faham apa yang Dato nak bawak dalam menyokong AUKU dan Pro M


Tim Menteri: "U all Not Intelligent, This Is NEW POLITICS"

Papa Gomo: New Politics? Kalau New Politics Kenapa Pro M boleh menang?


Tim Menteri: I dah maklum dalam Mesyuarat MT pasal U all balun I. U all tak Gentleman"

Papa Gomo: Kalau saya tak Gentleman saya tak datang tegur Dato, Bukan kita Balun pun"

Tim Menteri: "Jangan Sampai I Balun U All Blogger, Tunggu masa je"

Apabila ayat terakhirnya di ucapkan oleh Tim Menteri maka Gomo terus salam kepada Pegawai Khasnya dan menghulurkan tangan untuk bersalam dengan Beliau. Bagai nak tak nak Tim Menteri bersalaman dengan Gomo dan selepas itu Gomo terus beredar.

Dalam waktu Perbualan Gomo dan Tim Menteri itu antara Blogger yang mendengar apa yang di nyatakan oleh Beliau adalah Blogger Gelombang Rakyat, Medan Info Kita, Keris Putra dan Dua orang Blogger dari Sarawak Anak Jengayan dan Orang Pangau.

Turut sama mendengar apa yang kami bualkan adalah Pegawai Khas Tim Menteri dan beberapa orang yang berada di sekelilingnya.

Gomo dan rakan rakan Blogger yang mendengar kata kata :

" Jangan Sampai I Balun U All Blogger, Tunggu Masa Je"

Merasakan itulah pertama kali dalam sejarah seorang pemimpin Politik mengeluarkan kenyataan sedemikian kepada Blogger. Tambah dukacita bila ianya di keluarkan oleh Pemimpin UMNO sendiri. Fuh....meluap luap waktu itu dengan kenyataan beliau.

Tak cukup di situ Gomo bagaikan tak puas hati dan menghantar mesej kepada Pegawai Khasnya dengan teks Mesej nya berbunyi begini:

"Berlagak betul Boss lu, siap ugut nak balun kita orang bebudak blogger. Aku kira Respek lah dtg jumpa Boss lu. Try lah balun bebudak Blogger. pesan kat Boss lu."

Tak tahulah sama ada Pegawai Khasnya sampaikan atau tidak pesan Gomo tu tapi mesej Gomo di balas begini:

"Sampaikan salam POLITIK BARU pd mereka. InsyaAllah"

Waktu ini Gomo berada di kedai minum bersama rakan rakan Pisau.Net, GAP, Medan Info Kita, Keris Putra, Gelombang Rakyat, Gerakan Timur dan Lima rakan Blogger dari Sarawak. Kami semua Geleng kepada apa yang Timbalan menteri ucapkan sampai nak Balun kami bebudak Blogger yang Takda pangkat dan jawatan pun dalam Politik ni.

Kami ambil Inisiatif untuk menjelaskan kepada semua pada hari Isnin 7.3.2011 bersama sama. Dan sebab itulah semalam ramai di kalangan Blogger mengeluarkan artikel Menghentam YB Timbalan Menteri New Politic ni.

Semalam juga Gomo Tweet mengenai Hal ini kepada Beliau Timbalan menteri namun beliau tidak mengakuinya dan kata bersedia nak berjumpa dengan Blogger bagi menjelaskan keadaan yang sebenar.

Apa yang di ucapkan nya pada malam itu Jangan Sampai I Balun U All Blogger, Tunggu Masa je" Tidak di akui beliau Timbalan Menteri. Beliau menafikan berkata sedemikian rupa. Bagaimana hendak menafikan jika kami bebudak Blogger pada malam itu ada 6 orang? Jelas dan Nyata apa yang Timbalan Menteri katakan.Bila Gomo Tweet mengenai kata kata Timbalan menteri "U All Not Inteligent" beliau juga menafikan dan menyatakan beliau hanya menyatakan pada malam itu " U hv Understand New Politics" dan Menarik balik perkataan itu dan memohon Maaf.

Maaf? Maaf pada siapa wahai Tim Menteri? dia tak mintak Maaf pada Gomo pun, tapi pada orang lain. Malah Menipu dengan tak mengakui yang Beliau nak Balun Bebudak Blogger!

Cukup lah Yb Timbalan Menteri, Kami ni hanya Blogger Jalanan yang kecik kecik Nyamuk je. Kami tak pandai main Politik tinggi apatah lagi dengan NEW POLITIC yang sering di gunakan Anwar Ibrahim ni.Kalau YB nak main dengan NEW POLITIC ciptaan Anwar Ibrahim teruskanlah kerana kami para Blogger bukan nak terlibat Bertanding jadi pemimpin atau merebut jawatan. Kami ni pejuang yang sanggup Mati demi UMNO dan Barisan Nasional.

Datangnya kami ke Kerdau dalam Parlimen Temerloh pun tak di undang, tapi itulah kami Blogger tak bertuan yang nak Berjuang walau apa cara sekalipun. Kalau tak mengalu alukan kami datang Temerloh hari tu cakap kan senang. Boleh lah kami ke Merlimau je buat menyambung wadah perjuangan.

Gomo berkata Benar dan di saksikan oleh 5 orang Rakan Blogger yang lain. Gomo tak suka balun Pemimpin sendiri namun Kali ini WAJIB Balun bagi memberi Pengajaran kepada Pemimpin UMNO yang lain agar jangan Bongkak dan Sombong dengan kami para Blogger ni.

Perjuangan Kami ni tahap tertinggi, Tak suruh pun kami buat. Nak hargai boleh hargai tapi kalau nak BALUN kami maka silap Orang lah jawapnya.

Semoga Timbalan Menteri Dato Y ini lebih Menggunakan OTAK di lain masa bila nak mengeluarkan apa apa kenyataan. Buat kerja yang lebih baik untuk Kementerian Pelajaran Tinggi dan bukan nya nak Main Wayang Tinggi.

Kami Blogger Blogger Nyamuk Pejuang Tak Di Dendang Dalam UMNO dan Barisan Nasional. Terima kasih kepada pemimpin UMNO dan BN yang menghargai kami. Sesungguhnya pada kami....


PERJUANGAN BELUM SELESAI

Psssttt... Agak Emo menulis di akhir perenggan...marah kot dengan Timbalan menteri ni...isy....

Blogger Gelombang Rakyat - Timbalan Menteri "Y" Agen Anwar Dalam Kerajaan...

Blogger Pejuang Bangsa - Saifuddin Abdullah Perlekehkan Blogger Pro BN Tidak Intelektual...

Blogger Pilihanraya Kini - Saifuddin Tidak Cerdik....Jambu Nuar Masa Universiti

Blogger Melayu Pasir Gudang - Saifuddin Ahli Parlimen Temerloh Bagai Kadok Naik Junjung

Blogger Parpukari -
Kite Bakor! Saifuddin Abdullah Adalah Trojan Horse PKR Dalam UMNO..!

Blogger Angin Perubahan - Ada Seorang Timbalan Menteri Kurang Intelektual

Blogger The Unspinners - Saifuddin Abdullah: Apa Punya Wakil Rakyat..??

Blogger Keris Putera - Abg Fuddin Kurang Cerdik!!

Blogger The Flying Kick - Ada Yang Panas Buntut, Ada Yang Gosok Perut...

Blogger Gerakan Anti PKR - Saifuddin Abdullah Gelar Bloggers Pro UMNO...?

Blogger Medan Info Kita - Minda Saifuddin Abdullah Jadi Mangsa Liwat Anwar...???

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

KONSPIRASI Kes Anwar Ibrahim? - Saksikan Video Yang Melibatkan Tun Dr Mahathir Dan Ummi Hafilda

Posted: 07 Mar 2011 06:30 PM PST


Ayahnda Tun Dr Mahathir

Ummi Hafilda Balun Anwar Ibrahim sampai Anwar Lari lintang pukang pada malam Ceramah di Rumpun Makmur sewaktu Pilihanraya Kecil Dun Kerdau. Memang hangat malam itu sampaikan Anwar tercungap cungap nak menjawap apa yang di Bongkarkan Ummi Hafilda.Rakaman Penuh Ummi Hafilda Balun Anwar Ibrahim Penuh di dalam Video di atas.

Ummi Hafilda ada menyebut SURAT yang di tulis nya kepada Tun Dr Mahathir Mantan Perdana Menteri Malaysia. Kandungan surat yang menyebabkan Ummi Hafilda di Tangkap, Kandungan surat yang akhirnya Memakan diri Anwar Ibrahim yang menyebabkan dirinya merengkok dalam PENJARA.

Baca Kandungan Surat yang Di Tulis Ummi Hafilda Kepada Tun Dr Mahathir
KLIK DI SINI...... Memang PANAS

Psssttt.... Mengapa Anwar Ibrahim sehingga sekarang tak menyaman Ummi Hafilda?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Perbualan Lucah Blogger Padi Jantan Dengan Wanita Berumur....

Posted: 07 Mar 2011 06:36 AM PSTApa lagi yang nak di kata menganai hal ini? Bukti dah ada dan di khabarkan laporan Polis Juga sudah di buat. Mohon saksikan Video di atas dan baca Selanjutnya di Blogg PADI JANTAN....

Mohon Bertindak Segera mengenai Hal ini!!!


Psssttt....Kesian wanita tu kan?.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Wajib Tonton - Ahli DAPig PEMBUNUH - Sebarkan!!!

Posted: 07 Mar 2011 03:01 AM PST


Chao Xiao Wee, 21
Lambang Rocket Kat Belakang Tu jangan Lupa

DAP PEMBUNUH dan memang wajar di Ajar!!!Video di atas membuktikan bahawasanya Ahli DAP ini Kejam dan tak berperikemanusiann. Walupun dia cuba nak mohon maaf namun tindakan nya ini menunjukkan ahli DAP orang yang tak bertamadun sama sekali.

DAP memang suka membela manusia yang bersifat Kejam yang sanggup membunuh walaupun Anak Kucing. Geram betul gua tengok hal ni. Rasa macam nak Pukul je pakai payung Ahli DAP bangsat ni.

Mana Pertubuhan NGO Hak Asasi?? Mana??? Khak Ptuih!!!


Psssttt...Sial betul betina ni...elok Rocket ramai ramai....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Taipingmali (tm)

Posted: 08 Mar 2011 01:08 AM PST

Taipingmali (tm)


Anwar ada hati dengan Ummi Hafilda sebab itu Anwar Tak Saman Umi!

Posted: 08 Mar 2011 01:03 AM PST

House for sale in Taiping

Posted: 08 Mar 2011 12:43 AM PST

Sidang Media TGNA-isu Kekalahan Pas Di GALAS

Posted: 08 Mar 2011 12:11 AM PST

MEMPERKENALKAN BARISAN PERGERAKAN PEMUDA PBB SARAWAKPENGGAL 2010 – 2013

Posted: 07 Mar 2011 08:44 PM PST

Hakim Tolak DNA "Y"

Posted: 07 Mar 2011 08:29 PM PST

Fw: TIDAK HALAL !

Posted: 07 Mar 2011 04:57 PM PST

Conserve our railway heritage.

Posted: 07 Mar 2011 03:46 PM PST

Fw: GABUNGAN PARTI Dicadangkan supaya...

Posted: 07 Mar 2011 02:52 PM PST

Fw: GENAP TIGA TAHUN 08 mac...

Posted: 07 Mar 2011 08:36 AM PST

Cat Killer - Viewer Discretion Advised - Contains disturbing footage

Posted: 07 Mar 2011 05:23 AM PST

20110303 Anwar Ibrahim berceramah mengadap pentas Umi Hafilda

Posted: 07 Mar 2011 02:48 AM PST

Permintaan Wakil Penduduk Tmn Panglima Taiping

Posted: 07 Mar 2011 02:26 AM PST

PAS yang sombong dan bongkak,

Posted: 07 Mar 2011 01:58 AM PST

PAS tentang Jentera Kerajaan? Kalau gitu haram makan duit kerajaan

Posted: 07 Mar 2011 01:48 AM PST

PAS tanggung bala Aljubury

Posted: 07 Mar 2011 01:46 AM PST

PAS baru sedar bahawa HARAKAH kaki putar alam

Posted: 07 Mar 2011 01:28 AM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 07 Mar 2011 11:41 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Cara Halus DAP Hina Rasulullah....

Posted: 07 Mar 2011 11:10 PM PST


Diceritakan dalam suatu kisah, Nabi Muhammad SAW memiliki seekor kucing yang diberi nama mueeza. suatu ketika, dikala nabi hendak mengambil jubahnya, di temuinya mueeza sedang tidur diatas jubahnya. tak ingin mengganggu kucing kesayangannya itu, nabi pun memotong belahan lengan yang ditiduri mueeza dari jubahnya dan ketika Nabi kembali ke rumah, muezza terbangun dan pergi kepada majikannya. Nabi menyatakan kasih sayangnya dengan mengelus lembut ke badan kucing itu.

Hukuman bagi mereka yang menyakiti haiwan ini sangatlah berat, dalam sebuah hadis soheh Al bukhari, dikisahkan tentang seorang wanita yang tidak pernah memberi makan kucingnya, dan tidak pula melepas kucingnya untuk mencari makan sendiri, Nabi SAW pun menjelaskan bahwa hukuman bagi wanita ini adalah siksa neraka.

Jadi bagaimana pulak seorang cina dap yang kantoi kerana membunuh kucing??? mana perginya ronnie liew, hari tu bila polis bunuh anjing milik pembunuh sosilawati, dia kecoh sangat kata polis kejam, sekarang ni bila ahli dap bunuh kucing kenapa senyap...???

Tak gamak rasenya aku nak letak video cina dap bunuh binatang kesayangan Rasulullah ni, kalau korang nak tengok jugak korang pi la blog papagomo.

Tak Guna Jadi Jantan Kalau Muka Je Hansem Tapi Tak Ada Teloq.

Posted: 07 Mar 2011 09:17 PM PST

Tajuk atas tu aku tujukan pada seorang ah-kua yang bernama saifudin, dia ni aku tak tahu la macam mana orang boleh pilih dia jadi ahli parlimen dan timbalan menteri, kena tanya datuk najib jugak lah... inilah timbalan menteri paling barai dalam bn selain dari seorang lagi menteri, menteri amaran keras tu.

Dahlah bodoh, sombong pulak tu, dia gempak member blogger aku, papagomo, dia kata dia nak balun blogger, dan dia dah lama tunggu time je nak lanyak blogger, akhhaks... nak tergelak aku dengar si ah-kua ni cakap, ah-kua nak balun blogger? dengan student pun ko takut, lagi kau nak balun bloggers.

Ah-kua ni kata lagi, blogger tak tahu new politics, pada aku memang betul, kami blogger tak tahu new politics, tapi kami blogger buat kerja untuk menang dan pertahankan kerajaan bn bukan macam kau, bila orang termerloh dah undi kau dan mereka mengadu nasib kepada kau, perkataan yang kerap orang temerloh dengar dari mulut kau ialah "this is not my job". jadi untuk apa orang temerloh undi kau dulu ? untuk "blow job"???

So saifudin, bila kau nak balun bloggers? jangan bagi kami tunggu lama sangat, kang kalau dah sejuk tak sedap, balun lah kami cepat sikit.... itu pun kalau ada teloq la.

ps: dengar cerita kau nak jumpe bloggers 10hb ni, kenapa? dah ketar lutut ??? nak mintak settle ke?

VIDEO: Cikgu Mala Kata Tenang Banjir Pasal Undi BN.

Posted: 07 Mar 2011 06:40 PM PST


Kata betina ni, ALLAH turunkan bala kepada pengundi tenang kerana mengundi bn, betina ni kata kawasan yang teruk di landa banjir adalah di kawasan kampung tradisi, kerana kampung tradisi lah yang paling kuat menyokong bn.

Baiklah betina oii... kat kelantan tu dah 20 tahun pas perintah, banjir tetap juga berlaku, depa tak undi bn pun tetap juga kena banjir, apa cerita ? apa pun inilah punca kenapa pengundi merlimau menolak calon pas.

Korang tengoklah sendiri video ceramah betina ni dan nilaikan lah.


Bila DAP Pertikai Perarakan Tentera, Biase La Komunis...

Posted: 06 Mar 2011 11:35 PM PST


Dap kecoh, depa kecoh pasal tentera tunjukan kekuatan dan aset mereka untuk tontonan umum di dataran merdeka semalam, tapi aku yakin masih ada lagi aset pertahanan negara yang tak di tunjukan kepada umum, aku pun tak kesah, bagus jugak, jangan di tunjukan semua, biar musuh tak tahu apa lagi yang kita ada.

Tapi kenapa dap kecoh pulak, kata tony puah, angkatan tentera nak takut-takutkan rakyat dengan buat perbarisan raksaksa macam tu, bodoh punya tony puah, kalau rakyat takut, takan beribu orang semalam berkumpul kat dataran merdeka tengok perarakan tu.

Kata pepatah, "berani kerana benar, takut kerana salah" pada aku simple je, tony puah takut kerana dia ada salah pada kerajaan, mungkin dia agen komunis atau pun dia agen risikan singapura yang sedang merancang untuk mengambil alih negara kita melaui parti dap. biase la komunis, mana boleh tengok askar, goyang kepala lutut dia beb...

Aku cadangkan pada pihak angkatan tentera, supaya kerap lah buat pertunjukan kententeraan tu, kalau boleh buatlah roadshow di seluruh negara, di samping dapat menunjukan aset tentera yang tony puah kata membazir tu, dapat juga tentera merekrut anggota baru yang teruja tengok askar kita berbaris. sekarang baru kita tahu, tony puah ni takut dengan askar.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 07 Mar 2011 11:26 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


RAKYAT SEMAKIN MENYOKONG BN....PEMBANGKANG MAKIN KECUNDANG

Posted: 07 Mar 2011 02:15 AM PST


Walaupun Tsunami Politik 2008 melanda negara menyebabkan BN tumbang di beberapa negeri. Selepas itu, BN juga tumbang dalam beberapa PRK.

Namun, dalam sesi Parlimen dan DUN kali ini (2008 hingga 2013), pembangkang dilihat mendahuli pada separuh masa pertama (sehingga 2010) dengan jaringan 7-5. Selepas separuh masa kedua bermula, BN semakin garang menyerang dan berjaya menjaringkan 3 gol. Pembangkang pula gagal menghasilkan jaringan setakat ini. Sebelum itu, jaringan pembangkang di Penanti dibatalkan dalam pertandingan ini kerana lawan mereka bukanlah BN tetapi bekas-bekas ahli parti pembangkang sendiri (ahli-ahli PKR).

Nampaknya masa semakin suntuk. Wisel akan ditiup bila-bila masa akibat tamat tempoh 3 tahun selepas kali pertama sidang DUN dibuat. Mengikut peraturan SPR, selepas 3 tahun sidang DUN bersidang, walaupun wujud kekosongan akibat kematian atau wakil rakyat hilang kelayakkan, tiada PRK akan diadakan lagi. Walaupun akan ada kekosongan mungkin di Lenggeng atau Pelabuhan Klang mahupun di Batu, SPR sebagai pengadil tetap akan tiup wisel penamat. 

Jangan lupa. Pertandingan ini bukan peringkat liga tetapi peringkat kalah mati. Masih ada masa tambahan. Dan masa tambahnnya tidak lain tidak bukan iaitu Pilihan Raya Negeri Sarawak. Dijangkakan lebih 60 gol lagi akan dijaringkan oleh BN dan pembangkang hanya mampu menambah kurang daripada 10 jaringan. Itupun melalui penyerang berbisa mereka (DAP).

Ayuh rakan-rakan penyokong BN dan ahli parti. Mari kita tekadkan azam untuk terus menyokong Barisan Nasional, satu permuafakatan yang paling lama dan ideal untuk memerintah Malaysia.


*Midfield, bek dan keeper pembangkang dah layu (PKR, PAS dan SNAP). Asyik bolos. Yang SNAP ugut tak nak main. Yang PKR dan PAS memang dah injured habis.

Panglima Perang Cyber

Posted: 07 Mar 2011 11:20 PM PST

Panglima Perang Cyber


Gempar : AIDC Menulis Anwar Akui Tidak Berseorangan Ketika 'Menyerang' Saiful ?

Posted: 07 Mar 2011 10:47 PM PST

Imej seorang lelaki yang didakwa 'Lelaki Y' sedang memasuki lif di Kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008

AIDCNews – 08/03/11 – Ketika imej 'Lelaki Y' ditayangkan di mahkamah, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak begitu selesa dengan imej lelaki itu.

Kenapa Anwar melenting dengan imej lelaki yang dikesan dari dari rakaman kamera litar tertutup (CCTV) itu ?

Imej seorang lelaki yang memakai baju putih dan seluar hitam dirakam ketika sedang memasuki lif di Kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008.

Lelaki ini juga turut didakwa sebagai 'Lelaki Y' itu sedang membawa beg kertas (paper bag) di tangan kanan manakala memegang kertas dan baju kot di tangan kiri.


Menyedari foto imej 'Lelaki Y' mula tersebar dan diperkatakan, Anwar menghantar mesej di facebook dan twitter untuk meredakan spekulasi itu dengan menyorot kepada sudut lain dan bukannya fokus kepada imej 'Lelaki Y' itu.

"Mahkamah CCTV : apa isunya ? Memang saya hadir bersama Prof Ariff, Nik Mahmud dan 7 orang yang lain. Yang dihebah hanya 2 orang. Apa dakwa ala mubarak ?", kata Anwar.

Itu hanya sekeping foto telah membuatkan Anwar membuka rahsia-rahsia lain yang selama ini disembunyikan. Berkesan sungguh imej CCTV itu yang membuatkan Anwar terpaksa membuka mulut.

Secara tersirat jawapan Anwar ini adalah satu pengesahan bahawa beliau mengakui kehadirannya di Kondominium Desa Damansara pada 26 Jun 2008.

Adakah ini juga bermakna Anwar dalam bahasa halusnya mengakui imej lelaki itu yang sedang memasuki lif itu adalah 'Lelaki Y', yakni dirinya sendiri ?

Secara tidak sengaja Anwar mendedahkan identiti dua lelaki lain iaitu Prof Ariff (Prof Dr Mohamed Ariff, Pengarah Eksekutif MIER) dan Nik Mahmud (Nik Mahmud Nik Hassan, bekas Pengerusi PKR Kelantan, saudara mara kepada Nik Nazmi ?), tetapi Anwar sendiri masih merahsia 7 identiti lain.

Siapakah mereka ? Kenapa identiti mereka dirahsiakan ?

Persoalan paling asas, apakah motif, Anwar mendedahkan 2 penama itu dan 7 identiti yang dirahsia itu ? Adakah bermaksud Anwar cuba pre-emptive (doktrin yang popular digunakan oleh Paul Wolfowitz) peminat twitternya bahawa beliau mempunyai alibi ?

Kalau sudah ada alibi, kenapa tidak gunakan hujah itu semasa percubaannya tiga kali untuk menggugurkan kes ? Klik di sini

Dalam menghadapi prosiding kes liwat ini, Anwar banyak melakukan doktrin pre-emptive (menyerang dahulu, sebelum diserang). Ketika masih dalam siasatan polis, Anwar guna laporan doktor Pusrawi. Ketika Mohd Saiful beri keterangan, Anwar guna hujah tiga laporan doktor. Ketika doktor-doktor Hospital kerajaan beri keterangan, Anwar terbitkan dokumen kononnya pemalsuan dokumen DNA.

Ketika pakar DNA beri keterangan, Anwar akan soal DNA di luar lokasi penetrasi dengan dakwaan bahawa terdapat 10 DNA di badan mangsa. Klik di sini.

Ketika 4 bukti di lokap dibangkitkan di mahkamah, Anwar pohon pula perbicaraan dalam perbicaraan berkenaan penahanannya. Dan ketika rakaman CCTV dibuktikan imej Lelaki Y dan Mohd Saiful, Anwar terus dedah pula 9 identiti lain.

Itulah taktik pre-emptive yang bertujuan untuk mengelirukan orang ramai. Taktik Anwar adalah mengelirukan, daripada satu benda yang bersifat spesifik kepada satu sifat umum.

Misalnya dalam kes CCTV, daripada tuduhan spesifik iaitu berlakukan kejadian sodomi di "Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara di Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008″, akan dikelirukan Anwar pada jangka waktu lain, sama ada sebelum atau selepas waktu yang dispesifik itu.

Prof. Ariff dan Nik Mahmud bersama 7 identiti yang dirahsiakan itu berada dalam waktu mana ? Tetapi cara gambaran Anwar seolah-olah menjadikan kesembilan-sembilan rakan Anwar itu berada dalam waktu yang sama seperti didakwa.

Menyusul lanjutPanglima : DNA ada 10 dan Anwar akui ada bersamanya 10 orang di tempat kejadian 'liwatan' Saiful. Adakah mereka beramai-ramai 'mengerjakan' Saiful ??? 


Rahsia makin besar nampaknya akan terbongkar. Lalu MR Poooosingh telah pooosing kepada kaedah DNA diambil bukan persamaan DNA yang diambil dari ANwar dan yang ditemui pada 'tempat liwatan' beliau. 

Sepandai-pandai Anwar dan Karpal Poooosing Akhirnya Terjatuh di Lubang Jua !!!
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah

Lagu Frank Sinatra - My Way (dengan lirik) Kesukaan Tun Mahathir @ Jom Layan !!!

Posted: 07 Mar 2011 08:54 PM PST


Memang dengar lagu penyanyi tersohor Frank Sinatra My Way ini rasa macam dibuai-buai oleh keindahan melodi dan kata-katanya. Lagu yang sudah berjuta-juta ditonton dan dilayari seluruh dunia ini memang sudah lama popular. Keindahan lagu pada yang berkait rapat dengan kekuatan bait perkataan dan nada yang seimbang maka lagu ini sangat diminati khasnya oleh bekas PM kita Tun Mahathir Mohamad.

Ramai tokoh hebat meminati perkara yang hebat seperti lagu ini dan kita kena kaji kesukaan mereka dan mencari rahsia di sebaliknya. Kadang kala lagu boleh menjadi aspirasi untuk menaikkan semangat berjuang dan mengatasi tekanan yang datang dari atas bawah kiri kanan depan belakang. Mendengar lagu tidak salah tetapi menyalahkan lagu itu punca jauh kita dari mengingati Allah adalah tidak boleh sama sekali. Diri sendiri yang tentukan kerana ada orang boleh mengingat Allah di mana dan pada apa sahaja yang dilihat dan didengar olehnya walaupun pada bait puitis lagu biasa.

Mari layan lagu ini apatah lagi jika anda kebosanan dan semakin bagus lagi jika bacaan Al Quran juga antara yang paling disukai kita sebagai umat Islam. Bahkan lagi afdhal jika ia dijadikan halwa telinga pertama sebaik sahaja celik mata. Sebelum diikuti lagu-lagu lain yang tidak salah mendengarnya selagi tidak melalaikan kita dari mengingati ALLAH MAHA ESA.


Moga ALlah memberkati kita dan perjuangan kita yang mulia ini. Insya Allah !!!


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Gempar : iPad 2 Akan Dilancar Hari Jumaat 11 Feb 2011 Depan - Ambil Berkat ?

Posted: 07 Mar 2011 07:44 PM PST

Pandai juga atau ia mungkin satu kebetulan cuma yang Panglima pasti memang iPad akan dilancarkan pada 11 Mac 2011 hari Jumaat. Siapa ada duit boleh order dan siapa nak sponsor Panglima boleh berbuat demikian dengan hubungi terus twitter Panglima :)

Pengalaman pakai iPad pinjam dari Didimazril tempoh hari memang menakjubkan. Meskipun ia agak 'sombong' dengan gajet lain tetapi kualiti dan prestasinya amat hebat. Bertuahlah siapa dapat pakai iPad meskipun belum tentu lagi ada iPad untuk jadi blogger yang hebat.

Ini kerana ramai blogger hebat kita masih kekurangan gajet moden dan terkini. Tidak perlulah disebut di sini tetapi keadaan mereka 'sangat menyedihkan' tetapi apa yang mereka buat demi alif ba ta kita kena kenang. Prestasi mereka yang sangat menakjubkan itu perlu diinsafi dan dibantu jika ada peluang dan kemampuan.

Jangan kerana dibantu tanpa diminta maka kita buat-buat lupa jasa para bloggers ini. Jangan ikut seperti perangai 'kacang lupakan kulit'  Jangan juga nak perlekeh golongan bloggers ini meskipun mereka digelar bloggers nyamuk atau elit. Mari kita bersatu bukan berseteru sesama sendiri.


Berita iPad 2 keluar sila klik sini http://mashable.com/2011/03/07/ipad-2-buyers-guide-2/


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Kemaskini : Untuk Perhatian Perdana Menteri - Senarai 15 Blogger 'Puji' Timb. Menteri KPT !!!

Posted: 07 Mar 2011 06:30 PM PST


Terlajak perahu boleh diundur tetapi terlajak kata buruk padahnya. Orang baik akan dihormati tetapi orang penipu dan juga pembelot akan rugi juga akhirnya. Blogger sebagai barisan hadapan negara alam siber tidak akan bersuara kecuali dirasakan ia perkara sangat penting untuk perhatian seluruh rakyat. Sebagai perantara antara rakyat dan kerajaan maka tugas blogger ialah menentang pembangkang yang membuat fitnah dan penipuan selain membetulkan keadaan yang tidak betul dalam parti atau kerajaan. 

Maka di sini disenaraikan blogger yang telah bersuara tentang Timbalan Menteri KPT untuk perhatian Perdana Menteri dengan harapan apa yang mereka tulis dibaca dengan baik sebagai satu suara akar umbi agar BN / UMNO tetap relevan untuk agama,bangsa dan negara hingga akhir hayat dunia. Panglima yakin mereka menulis kerana merasa mereka benar dan bersepakat dalam soal ini iaitu Timbalan Menteri KPT tidak perlu lagi berada dalam Kabinet Malaysia.

Akhir sekali banyak lagi yang boleh didedahkan tetapi biarlah yang 'baik-baik' sahaja dipaparkan sebelum episod seterusnya dibuat selepas ini. Panglima sendiri ada 'memuji' Timbalan Menteri KPT ini di sini dan sini selepas pembangkang sendiri mengambil peluang menggunakan 'budak MCKK' dan bekas Timbalan PKPIM ini seperti laporan di sini dan sini. 

Sila lihat 'pujian melambung' bloggers kita di bawah :
 1. Blogger Papagomo http://www.papagomo.com/2011/02/pelajar-merusuh-di-upm-saifudin.html
 2. Blogger Medan Info - http://medan-info-kita.blogspot.com/2011/03/panaasss-minda-saifuddin-abdullah-jadi.html
 3. Blogger Gelombang Rakyat - Timbalan Menteri "Y" Agen Anwar Dalam Kerajaan...
 4. Blogger Pejuang Bangsa - Saifuddin Abdullah Perlekehkan Blogger Pro BN Tidak Intelektual...
 5. Blogger Parpukari - Kite Bakor! Saifuddin Abdullah Adalah Trojan Horse PKR Dalam UMNO..!
 6. Blogger The Unspinners - Saifuddin Abdullah: Apa Punya Wakil Rakyat..?? dan http://theunspinners.blogspot.com/2010/11/adakah-saifuddin-abdullah-trojan-horse.html
 7. Blogger Keris Putera - Abg Fuddin Kurang Cerdik!!
 8. Blogger The Flying Kick - Ada Yang Panas Buntut, Ada Yang Gosok Perut...
 9. Blogger Gerakan Anti PKR - Saifuddin Abdullah Gelar Bloggers Pro UMNO...?
 10. Blogger Isu Hot http://www.isuhot.com/?p=2040
 11. Blogger Lawyer Garang  http://lydiausm72.blogspot.com/2011/03/setuju-datuk-saifuddin-abdullah-agen.html
 12. Portal Kritis-Online http://kritis-online.com/index.php/editorial/34-politik/50-apa-motif-timbln-mentri-saifuddin-dicalon-ganti-menteri-oleh-gamis-
 13. Blogger Angin Perubahan http://anginperubahan.blogspot.com/2011/03/ada-seorang-timbalan-menteri-kurang.html
 14. Blogger Pilihanrayakini http://www.pilihanrayakini.com/2011/03/saifuddin-tidak-cerdikjambu-nuar-masa.html
 15. Blogger Aku Tak Peduli http://aku-tak-peduli.blogspot.com/2011/03/aku-cabar-kau-saifuddin-ada-telur-tak.html

kemaskini jam 10.43 amJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Presiden Umno & Naib Dedah Anwar Punca Kekalahan PAS Selain Faktor DAP !!!

Posted: 07 Mar 2011 03:12 PM PST


Pas dalam keadaan tertekan


Oleh MOHD. ASRON MUSTAPHA dan SAIFULIZAM MOHAMAD
pengarang@utusan.com.myKUALA LUMPUR 7 Mac - Pas kini berada dalam keadaan tertekan selepas parti itu kalah empat kali berturut-turut kepada Barisan Nasional (BN) dengan majoriti yang lebih besar pada pilihan raya kecil, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menurut Perdana Menteri, tekanan tersebut makin terserlah apabila isu agama yang cuba dipolitikkan Pas tidak lagi diterima rakyat dan buktinya, BN menyapu bersih semua saluran pengundian bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau dan Kerdau.

"Saya nampak Pas dalam keadaan tertekan sekarang ini. Pertamanya, apa jua isu agama yang hendak dibangkitkan oleh mereka tidak diterima oleh rakyat.

"Di samping itu, hubungan mereka dengan DAP yang terlalu selesa juga dipandang dengan rasa curiga terutama sekali, oleh orang Melayu," katanya kepada pemberita di Parlimen, di sini hari ini.

Beliau mengulas kemenangan bergaya BN di Merlimau dan Kerdau meskipun, Pas terutama melalui Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, terus memperalatkan isu agama bagi meraih sokongan pengundi Melayu.

Nik Abdul Aziz baru-baru ini menegaskan bahawa, Pas akan terus menggunakan isu agama dalam kempen pilihan raya kerana dakwanya, perbuatan itu sebahagian kerja dakwah seperti yang dilakukan oleh Nabi Muhammad SAW.

Malah, Mursyidul Am Pas itu berkata, golongan mufti yang tidak bersetuju dengan amalan Pas tidak layak untuk mengeluarkan fatwa di Malaysia sebaliknya, hanya hanya layak mengeluarkan fatwa di negara komunis sahaja.

Ia susulan kepada 'fatwa politiknya' sebelum ini, iaitu semasa kempen Pilihan Raya Kecil DUN Tenang bahawa, pengundi yang tidak menyokong perjuangan Pas merupakan golongan jahiliah.

Mengulas lanjut, Perdana Menteri berkata, Pas juga semakin tertekan kerana orang ramai sudah tidak lagi yakin kepada kerjasama rapuh di antara parti pembangkang, ekoran terdapat percanggahan pendirian antara mereka.

"Kerjasama antara parti pembangkang ini hanya bersifat luaran sahaja dan tidak berasaskan kepada pendirian hakiki yang boleh memberi keyakinan kepada pengundi.

"Ini menunjukkan bahawa hubungan dalam pakatan pembangkang bukan merupakan satu bentuk kerjasama yang kukuh tetapi rapuh, kerana wujud percanggahan pendirian parti masing-masing," katanya.

Sementara itu Najib percaya, kekalahan Pas di Merlimau dan Kerdau antara lain disebabkan faktor Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai liabiliti kepada parti tersebut.

Perdana Menteri berkata, ini kerana beliau sendiri mendapat maklumat bahawa jentera pilihan raya Pas memang tidak senang dengan kehadiran ketua pembangkang itu bagi membantu menjayakan kempen di Merlimau dan Kerdau.

Malah, kata beliau lagi, faktor Anwar yang dianggap sebagai liabiliti kepada Pas turut disokong dengan kewujudan mesej daripada pihak-pihak tertentu yang meminta Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu supaya jangan berkempen.

"Saya dengar Pas pun tidak berapa senang hati kalau dia timbul (berkempen) waktu pilihan raya kecil. Malah, ada juga pihak yang menyampaikan mesej supaya dia tidak datang waktu pilihan raya kecil sedang berlangsung.

"Itu nampaknya, sudah timbul rasa tidak yakin antara satu sama lain sesama komponen pembangkang," katanya.

Semalam, Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, tindakan pihak tertentu yang dipercayai ahli Pas menghantar mesej Twitter meminta Anwar supaya jangan berkempen di Kerdau membuktikan Ketua Pembangkang itu liabiliti kepada Pas.Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah

Tan Sri Harussani Bela Tok Guru Nik Aziz - Apa Komen Penyokong PAS ?

Posted: 07 Mar 2011 07:32 AM PST


Tan Sri Harussani seorang ulama yang ikhlas. Beliau tegas dalam pandangannya tanpa perlu takut dengan sesiapa. Maka tindakan memuji atau membela atau mengkritik adalah ucapan ikhlas beliau yang perlu diterima dengan lapang dada oleh 'mangsanya'...

Kerana terlalu 'ikhlas' maka ada juga pihak tidak suka dengan beliau. Lalu ada blogger dan ahli PAS menggelar Tan Sri Harussani dengan nama Haramsani. Celaka !

Panglima sokong juga tindakan TS Harussani membela Nik Aziz adalah hak beliau walaupun kita semua tidak suka. Jangan kerana benci kita tidak boleh terima perbuatan mulia seorang Mufti. Isu dimaksudkan sila rujuk berita di atas.

Nasihat Panglima kepada penyokong PAS sedarlah bahawa Mufti bukan ahli politik. Mufti-lah yang boleh dipercayai kerana jujur dalam memberi pandangan tanpa takut kepada Sultan atau Kerajaan. Lihat apabila TS Harussani bela Nik Aziz maka para blogger PAS dengan cepat mengambil berita beliau seperti blog ini 

Mari kita hormati ulama yang sebenar seperti TS Harussani dan jangan terkeliru adakah Nik Aziz ulama atau ular dalam semak !!! kerana Ulama selamanya pewaris Nabi dan pembawa ummah ke arah perpaduan dan kebenaran... Fikir fikirlah !!!


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Gempar - 34 Kereta Remuk di Jalan Tun Razak Petang Tadi !!!

Posted: 07 Mar 2011 07:21 AM PST

Sebanyak 34 kereta remuk dihempap pokok di Jalan Tun Razak

March 07, 2011


KUALA LUMPUR, 7 Mac – Sebanyak 34 buah kereta remuk setelah dihempap pokok ekoran hujan lebat dalam dua kejadian berasingan di tempat letak kereta swasta di Jalan Tun Razak di sini, hari ini.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Bomba, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur Azizan Ismail berkata kejadian pertama berlaku berhampiran dengan Wisma Time di Jalan Tun Razak di mana 30 kereta remuk apabila lima pokok termasuk empat pokok besar tumbang dan menghempap kereta yang dipakir di situ pada pukul 5.30 petang.

Pada masa yang sama empat kereta remuk apabila sebatang pokok besar di tempat letak kereta swasta berhampiran bangunan Bank RHB, yang terletak seberang jalan Wisma Time, tumbang dan menghempap kereta tersebut, katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata seramai 20 anggota bomba dan Jabatan Pertahanan Awam (JPA3) memotong dan mengalihkan pokok-pokok yang tumbang itu sejak pukul 5.50 petang hingga 9 malam ini. – Bernama


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah

Kemaskini - Gempar : Timbalan Menteri KPT Ugut Bloggers ?

Posted: 07 Mar 2011 05:21 AM PST

Blogger The Unspinners menulis :

Ah ... dapat tidor skit. Ini satu isu yang tak sabar kami nak ceritakan walaupun agak penat.


Sepanjang pilihanraya kecil Kerdau, ramai orang tertanya-tanya di mana ahli Parlimen Temerloh yang merangkap Timbalan Menteri Pengajian Tinggi?
Selain hari penamaan calun yang nilai kempen tidak banyak, Saifuddin tidak kelihatan sangat. Ceramahkah dia? Melawat2 rumah ke rumah ke dia? Hadhir Majlis ke?


Ramai kata tak nampak.

Dan ramai bersungut terhadap Saifuddin apabila melihat pelajar2 Universiti melibatkan diri dalam perarakan hari penamaan calun dengan berarak dan memakai skaf tertulis "Ganti UMNO."

Menjadi-jadi Gamis sejak Saifuddin bela mereka dari tahanan polis di Galas. Gamis kini sampai tuntut kerajaan tukarkan Khaled Nordin dengan Saifuddin.

Saifuddin adalah ahli Parlimen Temerloh dan sepatutnya bersyukur dapat jadi AP dan Timbalan Menteri, kerana dia cuma AJK Bahagian.

Hargailah Bahagian yang sedang bertungkus lumus menghadapai pilihanraya. Jengok dan bantulah! Takkan tak faham. Program Kementerian semua boleh dibatal. PRK mustahak. Kawasan sendiri pulak tu.

Bekas AP macam Siti Zaharah boleh dtaangd an berkampung, takkan AP sedia ada tak boleh?????

Kalau masa PRK di mana ramai orang satu Malaysia ada dan memerhati, dia tak datang tengok pun, macam mana pula masa orang tak nampak? Dia tahu balik kawasan ke tidak?

Kalau dia tidak rapat dihati rakyat, macam mana dia nak jadi "wannable candidate" untuk hadapi Tuan Ibrahim Tuan Man kelak.

Tuan Ibrahim sudah mula kempen halus semasa dan sebelum PRK Kerdau lagi, Itu pun Safuddin nak buat tak tau ke?

Masa PRU dulu, orang tahu dia dah lama tak balik kampung dan tengok orang tua. Katanya sampai 10 tahun. Masa tu baru nak balik dan pura2 balik kampung.

Orang masih ingat Saifuddin ini Anwarista. Adakah dia sedang mengembangkan pengaruh Anwarista di IPTA dan IPTS?

Bahaya dia ni ...

Lagi kelinbat dia sini di Angin Perubahan

Dalam ruang komen The Unspinners juga Blogger Papa Gomo ada tulis :


 PAPA GOMO said...

dan di Kerdau jugalah dia menyatakan: "Jangan Sampai I Balun U All Blogger, Tunggu Masa Je" - depan Papa Gomo, Gelombang rakyat, dua blogger dari Sarawak.

Apa dah jadi ? Nampaknya ada orang makin panas !!!


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Terima Kasih Ketua Menteri Melaka dan Tok Mad Atas Layanan Baik Kepada Blogger Di Merlimau !!!

Posted: 07 Mar 2011 04:09 AM PST

Pertama sekali Panglima ingin merakamkan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada pihak Kerajaan Negeri Melaka atas layanan baik mereka sepanjang kempen PRK N27 Merlimau yang berakhir semalam dimana semua sudah mengetahui kemenangan berpihak kepada Barisan Nasional. Penginapan dan kemudahan yang disediakan untuk blogger sangat selesa sekali dan juga bantuan seperti info dan bahan juga sangat dihargai. Tidak lupa kepada Dato Ahmad Maslan Ketua Penerangan Umno yang kerap bertemu dengan para bloggers/facebookers untuk memastikan tugas kami jalankan di sini tidak terhalang dengan apa jua masalah. Tq DAR dan Tok Mad !

Sesungguhnya segala perancangan dan juga serangan blogger di Merlimau terhadap fitnah pembangkang meskipun tidak ramai hanya lima orang tetapi dengan jentera blogger negeri yang bergerak di bawah Setiausaha Akhbar KM iaitu Syed Akhbar Ali dengan bantuan Ketua Pemuda Jasin En Zaidil dan Blogger Melaka yang juga Timbalan Unit Media Baru Melaka En Shahnor yang juga pegawai Dato Razali Ibrahim maka segala serangan dapat dibuat dengan baik. Mereka yang bergelar Pahlawan Melayu Melaka (PMM) sangat aktif bekerja dan kami hanya membantu setakat mana yang diperlukan sahaja. Pendek kata ketiadaan Tun Faisal di sini tidak menjejaskan peperangan siber kami dan alhamdulillah kemenangan berpihak kepada Barisan Nasional.


Para pasukan media baru bersiap untuk berjuang
 ( rumah kedua bloggers disedia oleh rakan kami kawasan pinggir Merlimau )

Kerjasama yang sangat bagus ini sangat kami alu-alukan kerana kami dari luar yang datang membantu anak watan Melaka merasakan sukar membuat liputan atau serangan tanpa kerjasama anak tempatan. Walaupun tidak berkumpul di Command Center BN kerana kemudahan wifi yang laju sudah disediakan di rumah bloggers namun kami tetap menggunakan bilik media yang mana hasilnya video Bapa Saudara Yuhaizad  tentang penipuan Yuhaizad dan juga skandal PKR dapat dirakam dengan sempurna. Panglima juga sempat bertemu dengan Datuk Syed Akhbar Ali dan sekalung ucapan syabas kepada beliau atas kejayaan ini.

Blogger yang bersama Panglima siang dan malam seperti Waadat, Badut Rakyat, Malay Delima dan 1Peluru serta Facebooker Suara Dari Bumi,  yang datang membantu PMM tetap bekerja keras sebagai sebuah pasukan. Masing-masing menjalankan kerja masing-masing. Begitu juga bantuan di hari-hari terakhir mengundi dari Unit Media Umno Pusat di mana Saudara Razman dan 6 kawan-kawan kita sanggup hadir dan tidur bersama kami di sini,  maka pukulan terakhir pasukan media baru kita  dapat dibuat dengan lebih mantap dan sempurna. Mereka datang tanpa dijanjikan apa-apa dan buat kerja dengan penuh semangat sebagai pejuang. Mereka sangat profesional dan tidak perlu diungkapkan di sini apa yang mereka lakukan demi agama bangsa dan negara kita kerana kesulitannya.

Maka dalam hal ini tidak ada berlaku apa jua kekeliruan dan jika ada ia perlu diselidik kebenarannya bukan terus ditohmah tanpa sebarang penelitian yang mendalam. Tulisan yang terburu-buru menuduh pihak sana atau pihak sini melambangkan kredibiliti penulisnya yang emosi dan tidak berpijak pada fakta yang sebenar. Panglima dapat melihat bagaimana jika pasukan ini bergabung meskipun berbeza medan siber dan juga jawatan untuk memenangkan BN maka tidak akan ada sesiapa yang mampu melawannya. Berkat  keikhlasan yang tinggi untuk memenangkan BN lebih utama dari segala-galanya. Namun jika pasukan ini bertelagah sesama sendiri tentu BN akan hancur dari dalam sebelum musuh memusnahkannya.

Orang ikhlas berjuang Allah akan tambah keberkatan umur,rezeki, iman dan juga amalnya. Mari kita buang kekeliruan dan kekalkan perpaduan untuk PRU akan datang. Bekerjalah kita demi membela agama, bangsa dan negara.

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Roslan Ahmad Angkat Sumpah Hari Ini !

Posted: 07 Mar 2011 02:15 AM PST

MELAKA - Roslan Ahmad Isnin mengangkat sumpah sebagai Anggota Dewan Undangan Negeri Melaka (Adun) kawasan Merlimau.

Beliau mengangkat sumpah di hadapan Speaker Dewan Undangan Negeri Melaka, Datuk Wira Othman Muhammad Majlis tersebut diadakan di dalam Dewan Undangan Negeri sebelum Yang Dipertua Negeri Tun Mohd Khalil Yaakob merasmikan persidangan penggal keempat DUN Melaka kali ke-12.

Turut menyaksikan acara itu ialah Ketua Menteri Datuk Seri Mohd Ali.

Rustam Roslan, 44, selaku calon Barisan Nasional (BN) memenangi pilihan raya kecil kawasan DUN Merlimau semalam dengan menewaskan calon PAS, Yuhaizad Abdullah, 38. Dengan kemenangan Roslan yang juga Anggota Jawatankuasa Umno bahagian Jasin, BN mengekalkan 23 kerusi di dalam Dewan Undangan Negeri Melaka. Lima lagi kerusi diduduki wakil DAP.

Dewan turut merakamkan penghargaan dan menyampaikan bacaan Al-Fatihah kepada mantan DUN Merlimau, Datuk Mohamad Hidir Abdullah yang meninggal dunia 20 Jan lepas akibat serangan jantung.

BERNAMA

The Unspinners

Posted: 07 Mar 2011 11:19 PM PST

The Unspinners


Apa hakim akan buat bila Anwar enggan kerjasama beri darah?

Posted: 07 Mar 2011 10:59 PM PST

Ketua UMB di Sarawak bawa masaalah

Posted: 07 Mar 2011 07:20 PM PST

Belantan

Posted: 07 Mar 2011 11:19 PM PST

Belantan


Sudah 3 tahun memerintah - Kerajaan PKR Selangor masih belum penuhi janji pilihanraya!

Posted: 07 Mar 2011 08:24 PM PST


Pilihan raya tak ubah macam drama romantis yang kadangkala jalan ceritanya tak masuk akal. Senarionya seperti seoarang lelaki yang ingin memujuk wanita idaman menjadi pasangan hidupnya bersedia 'menabur janji' asalkan gadis impian setuju memilihnya.

Ungkapan seperti lautan api sanggup direnangi atau "tetap setia sepanjang hayat" begitu mudah diungkapkan selagi gadis idaman belum lagi berada dalam pangkuan. Apa lagi jika lelaki itu masih belum lagi menikmati asam garam kehidupan berumah tangga maka gadis itu akan dipujuk dan dirayu dengan pelbagai janji manis yang sesetengahnya "mungkin nampak romantik dan indah meskipun tidak realistik" sehinggalah gadis itu benar-benar yakin dan bersedia mengahwininya.

Dalam manifesto pilihan raya, "janji yang ditabur" parti politik juga memiliki elemen yang serupa. Parti yang belum pernah mendapat mandat memerintah negara pasti menyenaraikan pelbagai komitmen, impian dan 'janji muluk' kerana belum menyedari bebanan yang akan ditanggung bagi merealisasikannya.

Rata-rata rakyat negeri ini berpendapat Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor yang menyambut ulang tahun ketiga pentadbirannya esok, gagal melakukan perubahan yang dijanjikan sejajar dengan manifesto Pilihan Raya Umum Ke-12. Mereka menyifatkan kerajaan negeri hanya lebih banyak menghabiskan masa dengan berpolitik daripada melaksanakan pembangunan fizikal dan modal insan bagi manfaat seluruh rakyat.

Seorang peniaga, Mohd. Redza Mohd. Karimun, 30, berkata, golongan belia di negeri termaju di negara ini seolah-olah terbiar tanpa program pembangunan yang berkesan.

"Semasa zaman pemerintahan Barisan Nasional (BN), belia di negeri ini begitu `meriah' dengan pelbagai aktiviti pembangunan modal insan termasuk kegiatan sukan dan rekreasi.

"Kita juga kesal dengan sikap kerajaan negeri yang sering menjadikan BN sebagai kambing hitam dalam segala segi pentadbiran tanpa menyedari mereka sekarang sedang menerajui kerajaan dan bukan parti pembangkang,'' katanya di sini hari ini.

Nur Zaiful Alfidz Md. Noordin, 30, turut kesal apabila sehingga kini masih banyak janji dalam manifesto pilihan raya umum lalu belum dikotakan termasuk menyediakan peluang kepada golongan muda memiliki rumah mampu milik.

"Saya masih menanti kerajaan negeri mengeluarkan tawaran untuk orang muda membeli rumah mampu milik di negeri ini namun masih tiada sedangkan projek-projek perumahan kelas sederhana dan mewah begitu mudah mendapat perhatian mereka,'' katanya.

Selain itu, Nur Zaiful Alfidz turut hairan kerana sejak pentadbiran kerajaan negeri diterajui pihak pembangkang, hotel-hotel bajet bertambah bagaikan cendawan tumbuh.

"Apa yang membimbangkan kita, hotel-hotel bajet tersebut menyediakan kadar harga penginapan mengikut jam. Ini sudah pasti mengundang pelbagai gejala negatif dalam kalangan remaja," katanya.

Seorang peniaga, Saiful Ahmad, 24, berkata, sebenarnya tiada perubahan drastik dari segi pembangunan fizikal sepanjang tiga tahun ini kerana semua pembangunan sedia ada dilaksanakan semasa pemerintahan BN dahulu.

"Sepatutnya kerajaan negeri sekarang membawa masuk pelaburan yang benar-benar boleh merakyatkan ekonomi dan bukan sekadar tinggal sebagai manifesto," katanya.

Eddie Idris, 27, pula berpendapat tempoh tiga tahun sebenarnya cukup untuk membuat penilaian terhadap kerajaan negeri sekarang dan sekiranya mereka gagal menterjemahkan segala manifesto pilihan raya umum lalu, ia pasti akan menghadapi krisis kepercayaan rakyat.

"Kita lihat sahaja prasarana seperti jalan raya di Selangor, adakah ia sempurna atau sebaliknya? Begitu juga kebersihan masih tidak dijaga.

"Sedangkan negeri ini menjadi tumpuan dan pintu masuk pelancong ke negara ini," katanya.

Pemimpin parti pembangkang biasanya menetapkan sasaran belum berjaya dicapai kerajaan dalam manifestonya dengan harapan rakyat tidak lagi memilih kerajaan pemerintah dalam pilihan raya. Sebaliknya, memilihnya parti pembangkang itu sendiri untuk membentuk kerajaan baru. Sebagaimana parti-parti politik yang lain, barisan gabungan parti pembangkang di negara ini turut mengemukakan janji pilihan raya dalam manifestonya hampir sebulan sebelum pilihan raya umum negara.

Dalam intisari manifesto bersama barisan gabungan itu, beberapa janji dikemukakan yang dirumuskan kepada lima bidang iaitu ekonomi, pemerintahan, pendidikan, perkhidmatan sosial dan pekerjaan..!

Rumusan prinsip utama manifesto itu mengukuhkan ekonomi negara, meningkatkan ketelusan dan akauntabiliti kerajaan, mewujudkan kontrak sosial baru, memupuk perpaduan nasional, membina demokrasi tulen dan memulihkan imej dan kedudukan negara di pentas dunia. Sebenarnya tiada yang luar biasa mengenai prinsip utama itu.

Mana-mana parti politik di dunia sekalipun sudah tentu tidak menjanjikan "perpecahan rakyat, menyembunyikan maklumat daripada rakyat, menghancurkan ekonomi negara, mewujudkan pemerintahan kuku besi dan merosakkan imej negara" dalam manifesto pilihan rayanya.

Malah pemimpin paling kejam di dunia seperti Hitler pernah berjanji kepada rakyat Jerman untuk menyatukan dan menjadikan bangsa Aryan sebagai bangsa agung di dunia meskipun mereka lebih terkenal sebagai pembunuh paling terbilang membabitkan kebinasaan.

Begitu juga dengan pemerintah Jepun ketika perang dunia ke-2 yang berjanji mewujudkan Asia yang bersatu dan makmur meskipun akhirnya bangsa Asia "berjaya menjadikan ubi kayu cecah garam sebagai makanan ruji dan pembina profesional landasan kereta api maut diutara Asia Tenggara".

Selalunya ketika tiada manusia mampu menjanjikan segalanya kerana tujuan utama untuk memiliki sesuatu. Tapi apabila memperolehinya janji akan hanya tinggal di celah gigi. Begitulah juga janji pembangkang dalam manifestonya, begitu indah, begitu asyik dan begitu lunak alunannya.

Hakikatnya sejarah lalu membuktikan mulut yang manis sebelum pilihan raya akan bertukar pahit bak hempedu kerana pembangkang tidak pernah takut dengan dosa mungkir janji. Justeru itu mereka sesekali tidak akan terkejut jika rakyat tidak akan mengundi mereka kerana mereka tahu dosa yang telah mereka lakukan sebelum ini.
Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

MB Khalid berdolak dalih - GAPS minta tunggu siasatan SPRM!

Posted: 07 Mar 2011 08:58 AM PST

Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) mendakwa Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berbohong jika mengatakan wang kerajaan negeri berjumlah RM80,500 telah dibelanjakan untuk penginapan rombongan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dari Sabah dan Sarawak.

Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin sebaliknya mempertahankan dakwaan dan pendedahan yang dibuat pihaknya sebelum ini bahawa wang tersebut telah disalahgunakan untuk membiayai penginapan 500 perwakilan Kongres Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada November tahun lalu.

Beliau berkata, jika wang itu digunakan untuk membiayai penginapan kumpulan NGO, mengapa tarikh yang dipilih untuk menginap di situ sama dengan tarikh Kongres PKR berlangsung dan lokasinya juga berhampiran dengan tempat kongres itu diadakan.

"Saya minta Menteri Besar berhenti membohongi rakyat. Mungkin ada rombongan dari Sabah dan Sarawak termasuk kaum Penan yang merupakan perwakilan parti,'' katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Abdul Khalid yang mendakwa wang RM80,500 yang dikatakan dibelanjakan untuk penginapan para perwakilan Kongres PKR sebenarnya diperuntukkan kepada rombongan NGO dari Sabah dan Sarawak termasuk suku Penan yang datang melihat kemajuan Selangor.

Abdul Khalid mendakwa demikian semasa berucap pada majlis pelancaran Buku Jingga di Stadium Malawati di sini, semalam.

Dalam pada itu, Hamidzun meminta semua pihak menunggu hasil siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung perbelanjaan wang rakyat RM80,500 itu.

"Kita telah buat laporan kepada SPRM agar dakwaan itu disiasat. Jadi kita sama-sama tunggu hasil siasatan SPRM dan Menteri Besar tidak perlu memutarbelitkan semuanya," kata beliau.

Pada 19 Februari lalu, Hamidzun mendedahkan bahawa kerajaan negeri Selangor telah menyalahgunakan wang rakyat berjumlah RM80,500 bagi membiayai penginapan kira-kira 500 perwakilan pada kongres PKR tahun lalu. Menurut beliau, pihaknya mempunyai bukti mengenai penyelewengan tersebut dan bukti-bukti berkenaan telah diserahkan kepada SPRM pada 24 Februari lalu.

Dalam pada itu kata Hamidzun, pihaknya berharap agar rakyat di negeri ini tidak lagi tertipu dengan 'janji manis' pemimpin PKR yang kononnya mahu membela nasib rakyat.

"Mereka hanya jaga kepentingan parti, bukan rakyat," tegasnya.

Sebelum itu : MB nafi guna wang negeri

Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor cuba mengalihkan perhatian berhubung dakwaan menggunakan wang rakyat untuk membiayai kos penginapan kira-kira 500 perwakilan pada kongres parti itu tahun lalu.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menafikan dakwaan tersebut dengan memberikan alasan para perwakilan berkenaan bukannya anggota PKR tetapi hanya kumpulan rombongan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dari Sabah dan Sarawak yang mengadakan lawatan di Selangor.

"Kita gunakan (peruntukan negeri) untuk membiayai mereka yang datang dari Sabah dan Sarawak untuk datang melihat kemajuan di negeri Selangor.

"Mereka adalah NGO dari sana (Sabah dan Sarawak), mereka mahu cerita sebenar mengenai keadaan di negeri ini. Kita juga menerima kehadiran suku Penan.

"Sekarang SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) sedang sibuk mencari orang Penan di Selangor," katanya ketika berucap pada majlis pelancaran Buku Jingga di Stadium Malawati di sini, malam tadi.

Turut hadir Presiden PKR, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan Timbalan Pengerusi DAP, Tan Seng Giaw.

Majlis pelancaran Buku Jingga yang merupakan manifesto sekiranya pembangkang mentadbir negara itu dilihat kurang mendapat sambutan daripada masyarakat di negeri ini ekoran kira-kira 1,500 orang sahaja yang hadir berbanding jangkaan pengedaran 10,000 hingga 15,000 unit Buku Jingga secara percuma kepada hadirin sempena majlis berkenaan.-UM.

Suara Politik
Taminsari

oyabun

Posted: 07 Mar 2011 11:11 PM PST

oyabun


Membocorkan rahsia kekuatan ATM umpama 'menjual' negara!

Posted: 07 Mar 2011 10:46 PM PST

Si kecil ini begitu teruja apabila dapat memegang senapang serbu pada Perarakan sempena sambutan Hari Tentera Darat ke-78, bertempat di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.

Setiap rakyat mana-mana negara sekalipun bertanggungjawab sepenuhnya terhadap keselamatan negara, terutama dalam memastikan ruang udara, perbatasan laut dan sempadan negara tidak diceroboh anasir luar yang berniat jahat.

Tanggungjawab itu adalah satu amanah yang memerlukan taat setia yang tidak berbelah bahagi untuk memastikan segala rahsia berkaitan sistem pertahanan negara sama ada bajet, peralatan ketenteraan sedia ada dan akan dibeli, kekuatan anggota darat, laut dan udara, serta sistem dan teknologi yang digunakan dalam mempertahankan kedaulatan negara kekal menjadi rahsia setiap rakyat negara ini.

Seperti yang ditegaskan Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Jeneral Tan Sri Datuk Sri Azizan Ariffin dalam artikelnya yang disiarkan di muka surat 10, akhbar ini semalam, keupayaan pertahanan negara adalah rahsia negara yang perlu dipertahankan oleh setiap lapisan warga Malaysia yang mempunyai akses terhadapnya.

Penegasan itu dibuat kerana sudah ada pihak tertentu termasuk pembangkang sengaja mendedahkan rahsia pertahanan negara, misalnya dalam kes pembelian enam buah Kapal Tempur Pesisir (LCS) TLDM.

Pendedahan itu bukan berniat baik kerana ia lebih kepada mencari keuntungan politik. Mereka sedar perbuatan itu boleh membahayakan keselamatan negara tetapi masih mahu melakukannya demi meraih kepentingan politik.

Nampaknya pihak pembangkang tidak mempedulikan keselamatan negara, asalkan matlamat mereka tercapai. Mereka lebih rela mengabui mata rakyat dengan membuat pelbagai pendedahan walaupun menyedari ia boleh menjejaskan keselamatan negara. Tindakan itu boleh kita anggap sebagai 'menjual' negara sendiri kepada pihak luar.

Kita tahu jika sewenang-wenangnya rahsia kekuatan tentera negara dihebahkan kepada dunia, banyak kesan buruk bakal menanti. Pihak musuh akan menggunakan segala maklumat yang dibocorkan itu untuk membuat perancangan rapi dan persediaan yang lebih baik dalam menghadapi kekuatan pasukan tentera kita jika ditakdir meletusnya pertikaian.

Memanglah kita tidak mahu mencari nahas dengan berperang dengan negara luar, tetapi jika itulah pilihan terakhir yang ada maka mahu tidak mahu kita perlu menghadapinya demi mempertahankan maruah dan tanah air tercinta. Namun, pastinya segala maklumat yang bocor itu akan menjejaskan persediaan kita menghadapi musuh luar yang tidak dijangka.

Siapa sangka negara Thailand dan Kemboja kini berperang di sempadan bagi berebut kuil purba kurun ke-11, Preah Vihear. Itu membuktikan banyak perkara yang tidak dijangka boleh berlaku. Justeru, kesiagaan dan keupayaan ATM dalam melindungi kedaulatan negara mesti berada di tahap yang tertinggi.

Kita akui negara kita sentiasa berada dalam keadaan siap siaga termasuk memperkukuhkan teknologi peralatan ketenteraan sedia ada, selain melatih anggota tentera agar sentiasa bersedia mental dan fizikal. Namun, kesiapsiagaan itu tidak ada gunanya jika rakyat negara ini membocorkan rahsia tentera kepada pihak luar.

Wasabi Oyabun..