Isnin, 28 Februari 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


PEJUANG BANGSA

Posted: 28 Feb 2011 11:36 AM PST

PEJUANG BANGSA


PRK Kerdau : Bob Lokman masuk PAS bakal dapat gelaran Ustaz ??

Posted: 28 Feb 2011 04:40 AM PST


Ceramah Bob Lokman  di Desa Murni , Kerdau ini seperti ceramah Raja Lawak saja .  Lawak & ketawakan orang memang itulah style Bob   . Apa ke bangang raja lawak ini  cakap mengapa ada khemah kahwin besar2 , jalan baru diturap , polis sana sini ... hahaha


Apa yang aku nak kencingkan kat orang-orang di Kerdau ini ... " Saya tidak mengharapkan duit satu sen pun ...dulu saya hidup dalam  dunia sia-sia .. sekarang saya hendak  mencari jalan yang benar " .. Bob cakap dia dapat RM 3000 masa tolong BN kempen PRU  di Baling ..

Jangan dok kencing la bob kalau hang tak dapat duit pi ceramah PAS .. mungkin masyuk lebih banyak lagi kerana pemimpin PAS memang cari duit melalui ceramah2 setiap bulan...


  Bob juga perlekehkan calon BN Syed Ibra seorang yang banyak ilmu tetapi tidak mudah  menerima Islam . Apa yang hang merepek di Bob ??

  Ini lah hasil ajaran tok guru Nik Aziz yang beliau tanamkan dalam otak orang PAS termasuk Bob yang ingin mencari jalan mudah ke syurga.  Bagi mereka orang UMNO adalah tidak Islam walaupun beliau itu orang yang menuntut ilmu agama  di Mesir .

Selain itu ,  yang bangangnya Raja Lawak terbaru Pas ini  yang  hendak kempen  kepada pengundi di Kerdau ini pun calon pun tak kenal ..hahaha
 Nama aku pun ko tak kenal , macamana ko tolong kempen aku ..


Bob Lokman baru  hafal dan sebut sepatah  hadis sikit saja ..terus pengerusi majlis di ceramah tadi cakap Bob tak lama lagi akan digelarkan Al Fadhil Ustaz Bob Lokman ...kah kah kah ....


Calon BN membaca doa kenduri Maulidul Rasul , PAS pulak mengamimkan doa ...

Posted: 27 Feb 2011 11:30 PM PST
Semalam PB mengikuti majlis kenduri  sempena Maulidul Rasul di Surau Kg Kuala  Tekal  iaitu merupakan tempat kelahiran Calon BN Syed Ibrahim Syed Ahmad .  Majlis ini diadakan secara tahunan oleh surau berkenaan sempena Maulidul Rasul dan kebetulan pulak semasa kempen PRK Kerdau .

Menariknya sekali di majlis ini , calon BN PRK Kerdau , Ustaz Syed Ibrahim membaca sendiri doa dan kebetulan pulak calon PAS Hasanudin pulak berada sama dalam surau berkenaan mengamimkan bersama jemaah2 lain . Tetapi calon PAS itu tidak bersama jemaah2 lain dan calon BN  menjamu nasi kenduri sebaliknya bergegas balik .

Siapa kata UMNO tolak Islam dan hanya pejuangkan bangsa ?   Ini bukti bahawa pemimpin UMNO boleh juga menjadi imam  & membaca doa .
Gempar ! Laungan 1 Malaysia di Kg Baru pekan Kerdau ...

Posted: 27 Feb 2011 08:35 PM PST

 Semalam lebih 500 penduduk di Kg Baru pekan Kerdau berbilang kaum  keluar 
beramai-ramai menyatakan sokongan kepada PM dan 1 Malaysia ..

Kami sokong 1 Malaysia !  ..wajah kanak-kanak  1 Malaysia ...


 ahli-ahli MIC di pekan Kerdau bersama Datuk S Subramaniam

 penduduk di pekan Kerdau menunggu ketibaan PM
 kami sokong sama PM 1 Malaysia , Datuk Seri Najib ...

Najib gembira kehadiran ramai rakyat pelbagai kaum datang beramai
- ramai ke program BN

 sejak pukul 2.00 lagi mereka menantikan ketibaan PM

 penduduk membaca risalah mengenai jawapan kerajaan BN kepada
 buku jingga 100 hari Anwar Ibrahi

 baju t-shirt 1 Malaysia  menjadi rebutan penduduk pekan Kerdau ,,kehadiran ramai penduduk pekan Kerdau menandakan sokongan
mereka kepada BNPRK Kerdau : Kempen DS Najib di Kg Baru Pekan Kerdau ....

Posted: 27 Feb 2011 04:18 PM PST


Kelmarin PB mengikuti program YAB PM DS Najib Tun Razak yang melakukan lawatan mesra  di Kg Baru Pekan Kerdau untuk bertemu lebih 400 pengundi Cina dan 200 pengundi India . Dalam ucapannya  , beliau gembira sambutan menggalakan dari pengundi di sini serta imej 1 Malaysia yang dibawanya semakin diterima rakyat berbilang kaum .

Najib juga meminta agar pengundi di Kerdau ini supaya membuat pilihan tepat agar mengundi BN bagi meneruskan pembangunan di kawasan berkenaan.MB Pahang ,  Tok Nan selaku Pengarah Jentera PRK Kerdau merupakan 
orang kuat untuk pastikan kemenangan BN di sini


 DS Liow Tiong Lai mahu pengundi Cina kembali sokong BN

 Imej dan perwatakan  Calon BN Syed Ibrahim  cukup disenangi pengundi di Kerdau

Rajahmas

Posted: 28 Feb 2011 11:10 AM PST

Rajahmas


Nik Aziz, Hadi Awang dan Nurul Izzah sokong Utusan Malaysia..

Posted: 28 Feb 2011 05:11 AM PST

Pesanan ini khas untuk penyokong PR yang taksub kepada kepimpinan PAS. Tuan guru nakkan rakyat boikot Utusan, jangan baca, humban ke dalam bakul sampah dan sebagainya, tetapi mereka sendiri baca Utusan - akhbar yang bagi mereka cukup meloyakan dan penuh dengan kebohongan.

Ramailah ahli-ahli PR patuh saranan mereka secara membabi buta, sehingga ada yang pasang niat, "sahaja aku baca utusan/menonton TV3 bukan kerana hendak percaya".. hakikatnya yang jadi bebal dan tak tahu hujung pangkal berita ialah golongan itu sendiri.

Nik Aziz dan Hadi Awang (presiden PAS) baca Utusan Malaysia...

Kasihan ramai puak juak PAS cuma disajikan berita yang dipolitikkan dari Harakah, Suara Keldaian, Roket serta TVS (TV Syaitan), dan 'mengharamkan' aliran maklumat dari media perdana...Sebaliknya ketua-ketua mereka memanfaatkan maklumat daripada Utusan Malaysia malah PKR pula meniru ciri-ciri suratkhabar Utusan Malaysia dengan menamakan Utusan Rakyat.. rujuk sini (http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/nurul-izzah-mahu-mohon-permit-akhbar-harian-utusan-rakyat/)Inilah cakap tidak serupa bikin PAS... jika tok guru kata jangan baca tetapi dia sendiri baca, maka apakah contoh kepimpinan yang hendak ditunjukkan kepada rakyat? Fikirlah sendiri....

Pure Shiite

Posted: 28 Feb 2011 11:04 AM PST

Pure Shiite


Why ask God when the Choice is ours to Make?

Posted: 28 Feb 2011 03:15 AM PST

Pandangan ustazSAID

Posted: 28 Feb 2011 09:12 AM PST

Pandangan ustazSAID


PRU13 sudah hampir tiba...

Posted: 27 Feb 2011 06:47 PM PST


Salam,

Berjumpa seorang kawan lama dari sebuah daerah di Pantai Timur Sabah baru-baru ini. Terima kasih kepada Facebook yang menemukan kami selepas lebih sepuluh tahun terputus hubungan. Kerana lama tidak berjumpa, banyak cerita dibualkan. Macam-macam...

Yang menarik hati bila kawan ni mengajukan soalan : Bila Pilihanraya Umum?

Saya jawab: sepatutnya penggal ke-12 ini akan berakhir pada Mac 2013. Yang pasti pilihanraya akan berlangsung di Kerdau dan Merlimau. PRU DUN Sarawak pula saya kata akan diadakan sebelum bulan Julai ini. Bila tarikhnya, tiada siapa pun tahu.

Kawan ni kata, pilihanraya umum hampir tiba. Makin dekat sudah katanya. Saya tanya, macamana kau tau?

Kawan ni kata: Sekarang ni para pemimpin termasuk para YB rajin masuk kawasan. Banyak acara diadakan di sana-sini. Boleh katakan setiap hujung minggu, pasti ada sahaja acara dilakukan. Memang nampak sibuk, memang meriah. Bagai tak cukup muka surat akhbar melaporkan aktiviti ni.

Saya jawab: Ini bukan petanda yang jelas pilihanraya akan tiba. Pemimpin yang bertanggungjawab memang begitu, akan berusaha mendekati rakyat sepanjang masa, tanpa mengira pilihanraya dekat atau lama lagi. Lagi pun saya kata, baguslah kalau banyak acara diadakan. Mudahlah rakyat dan wakil rakyat berdamping dan saling berhubung. Banyak masalah boleh diselesaikan.

Kawan ni tetap tidak puashati. Dia tetap menekankan yang pilihanraya ni memang sudah dekat. Katanya, silap-silap tahun ni juga. Saya kata, mana mungkin tahun ni....mustahil.

Cuba bayangkan, kata kawan ni. Kalau acara peringkat kampung secara kecil-kecilan, yang tidak melibatkan orang kenamaan, malah tidak menjemput YB pun disinggahi YB, bukan itu tanda pilihanraya sudah dekat? Acara ni katanya setiap tahun diadakan, tidak pernah ada YB singgah pun...

Biasanya, kata kawan ni, kalau YB baik semacam ja, mesti pilihanraya hampir tiba. Adalah maksudnya tiba-tiba ja rajin singgah. Dulu macam tidak pernah nampak pun.

Saya kata baguslah YB singgah. Nanti dia tidak singgah, kau mengata juga... Saya menasihatkan dia melupakan perkara tersebut. Tunggu ja bila tarikh pilihanraya. Bila sudah sampai, jangan lupa pergi mengundi.

Kepada jentera pilihanraya BN dan PAS di Kerdau dan Merlimau, jadikan PRK ini sebagai proses demokrasi yang mesti dihormati. Selamat berkempen!

Sungguhka

Posted: 28 Feb 2011 09:06 AM PST

Sungguhka


UMNO Kedah Meliwat Dan Diliwat.......?

Posted: 27 Feb 2011 11:10 PM PST

Awekz Bukit Gantang

Posted: 28 Feb 2011 07:04 AM PST

Awekz Bukit Gantang


Perasmian Serentak Persidangan UMNO Cawangan - Cawangan 4 Peringkat Negeri Perak...

Posted: 27 Feb 2011 11:47 PM PST


Semalam telah diadakan Majlis Perasmian Serentak Persidangan UMNO Cawangan - Cawangan 4
Peringkat Negeri Perak di Stadium Perak. Majlis telah dirasmikan oleh YB Dato' Seri Hishamuddin Tun Hussein, Naib Presiden UMNO Malaysia.


Awekz berkesempatan untuk menghadiri majlis tersebut dan memang benar, seperti yang dilaporkan, kehadiran jemputan amatlah memberangsangkan di mana sekitar 5000 jemputan telah hadir di majlis tersebut. Majlis juga dirancang dan dilaksanakan dengan baik dengan kerjasama dari semua pihak. Tahniah buat Badan Perhubungan UMNO Negeri Perak di atas kejayaan tersebut.

Semoga dengan amanat yang diberikan oleh YAB DS Dr Zambry serta YB Dato' Seri Hishamuddin semalam bukan sahaja terpahat di hati dan minda sebaliknya turut dipraktikkan demi kelangsungan UMNO Dulu, Kini dan Selamanya...

UMNO Terus Mara...Untuk Rakyat Malaysia!!!

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 28 Feb 2011 07:02 AM PST

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


PR Parti Tidak Patriotik

Posted: 27 Feb 2011 10:17 PM PST

Patutkah aku cakap yang pemimpin-pemimpin pakatan rakyat adalah pengkhianat bangsa? pengkhianat negara? apa sumbangan mereka pada Negara? sudah tentu tidak ada?kan?kan? Mereka tidak pernah mencintai negara, kerana sengaja memburuk-burukkan Kerajaan pimpinan YAB Datuk Seri Utama Najib Tun Abdul Razak, menghasut rakyat membenci kerajaan, tidak profesional dalam menjadi pembangkang, tidak pernah membantu/menyokong kerajaan dalam membangunkan Malaysia!

Apa rakyat akan nikmati dari segi pembangunan modal insan? Infrastruktur&Info? Ekonomi ? Kesan kenaikan minyak global? Bayangan kabinet yang tidak layak memegang porfolio tugas menteri??bila mereka memerintah!!? Adoyai! Ha Ha Ha,Tak dapat aku bayangkan jika Khalid Gagap pegang jawatan menteri pendidikan? hawau...ha ha ha, adakah Pakatan dapat mentadbir Negara jika hal dalaman parti mereka pun sukar untuk mereka atasi? Kalau macamni boleh PR digelar Selfish Party!

So? Patutkah rakyat mengundi Pakatan yang cakap tak serupa bikin ? Rakyat yang tentukan siapa yang layak! saya pilih Kerajaan UMNO & BN!? Demi Tanahairku yang terchenta! he he he

tunku

Posted: 28 Feb 2011 03:31 AM PST

tunku


Rafidah Aziz to be AirAsia X’s chairman

Posted: 27 Feb 2011 08:58 AM PST

PETALING JAYA: Tan Sri Rafidah Aziz is expected to be appointed as AirAsia X Sdn Bhd's new non-executive independent chairman this week.
The former International Trade and Industry Minister, will take over the reins from current chairman Datuk Kamarudin Meranun.
"It is an honour and privilege for me to hand over and make way for someone of Tan Sri Rafidah Aziz's stature, and we are confident that under her chairmanship, AirAsia X will continue to grow into a Malaysian global champion in aviation," said Kamarudin, who is AirAsia Bhd deputy group chief executive officer.
The Board of Directors will convene on Mar 3 to formalise the appointment for the post, which had been earlier accepted by Rafidah.
The current Board of Directors of AirAsia X Sdn Bhd comprises seven directors representing the shareholders of the companies, namely AeroVentures Sdn Bhd (52%), AirAsia Bhd (16%), Corvina Holdings (10%), Orix Corp (11%), and Manara Consortium Ltd (11%).

tunku : congratulation to rafidah aziz.she deserve to be airasia chairman or any other organization as she is multi talented and has vast experiences and knowledge.the only thing is that we hope tony will not use her to bargain with the government.do not use rafidah to build more lcct in the country.we have enough airports in the country.the money spend on building such airports will be better utilise on other important developments.use rafidah to get more discounts from malaysia airport berhad but not to build more airports.it will be good to have a single airport as it is much much more convenience to the passengers.

Che Det

Posted: 28 Feb 2011 03:27 AM PST

Che Det


CHANGING REGIME

Posted: 27 Feb 2011 06:30 PM PST

1. The people of Tunisia and Egypt have overthrown their Governments. A number of people have been killed in the process. More will follow before the uprisings will be over. Now comes the problem of setting up new Governments which would make the struggle and the sacrifices worthwhile. If the new Governments fail then all the struggles and sacrifices would have been in vain.

2. I am sure that the people would want to see a democratic Government, a Government of the people, by the people, for the people.

3. This sounds great but Government by the people will not be so easy. You cannot have the people directly governing themselves. You will need to have a new constitution and political parties which will enable representatives of the people to form the Government. For this, elections will have to be held. Unfortunately elections can be manipulated.

bumiyang

Posted: 28 Feb 2011 03:26 AM PST

Ohpolitik!™

Posted: 28 Feb 2011 03:20 AM PST

Ohpolitik!™


KUIZ SIAPA KATA : PAS Yang Kata!

Posted: 27 Feb 2011 11:11 PM PST


Siapa Kata : Tuhan pun mencarut
NIK AZIZ yang kata

Siapa Kata : Lebih Baik Bekerjasama Dengan Syaitan
NIK AZIZ yang kata

Siapa Kata : Maulidul Rasul Tidak Perlu Disambut
NIK AZIZ yang kata

Siapa Kata : Haram Makan Sembelihan orang UMNO
ABD HADI yang kata

Siapa Kata : Pemimpin DAP Bolah Hina Islam
NIK AZIZ yang kata

Siapa Kata : UMNO Lebih Jahat daripada Yahudi
Dr BADRUL AMIN yang kata

Siapa Kata : Undi PAS Masuk Syurga
NIK AZIZ yang kata

Siapa Kata : Mati Syahid Sesiapa yang Menentang UMNO
ABD HADI yang kata

Siapa Kata : Tidak Bangga Berbangsa Melayu
NIK AZIZ yang kata

Siapa Kata : Haram Syarie Undi UMNO
NIZAR yang kata

Siapa Kata : Orang Bukan Islam boleh menggunakan Nama Allah
NIK AZIZ yang kata

Siapa Kata : Orang Islam Yang Berkongsi Dengan Orang-orang Kafir untuk Memerintah Negara Menjadi Kafir atau Haram
DEWAN ULAMA PAS yang kata


- Posted using BlogPress from my iPad

Video PAS Sesat : Gagal jadi Pemimpin Islam!!

Posted: 27 Feb 2011 09:29 PM PSTJom tonton. Terbukti PAS sesat lagi menyesatkan!!

GEMPAR!!! CALON PAS KERDAU TARIK DIRI, memberikan kemenangan kepada BN!!

Posted: 27 Feb 2011 07:25 PM PSTVideo jelas menunjukkan Hassanuddin Salim, calon PAS turut hadir di satu majlis UMNO dan mengaminkan doa yang dibaca calon BN, Syed Ibrahim. Calon PAS ini yang dilihat berseorangan tanpa penyokong lain telah dilihat memberikan sokongan sepenuhnya terhadap calon BN, Ustaz Syed Ibrahim. 

Tak sangka kerana selama ini, parti PAS sering kali menghina parti UMNO dan menuduh UMNO sebagai kafir tetapi kehadiran calon PAS yang juga mengaminkan doa Ustaz Syed Ibrahim, calon BN ternyata telah memalukan keseluruhan kepimpinan PAS!

sumber dipetik dari MIM

RAKYAT MERLIMAU & KERDAU : Jangan UNDI PAS!! PAS Gagal memimpin!!

Posted: 27 Feb 2011 06:52 PM PST


Bila kita menulis hatta memperkatakan bahawa PAS ini gagal memimpin dan PAS cuma kuda tunggangan DAP dan PKR, PAStinya puak khawarij PAS akan marah. Kata mereka, bagi dulu kuasa memimpin negara, baru tahu. Dan tak kurang juga yang menyalak bahawa merekalah pejuang Islam yang sebenarnya.

Bila dipersoalkan bahawa adakah UMNO tidak memperjuangkan Islam, maka puak Khawarij PAS akan menjawab, UMNO itu rasuah, UMNO tolak Islam. Tapi bila ditanya dimana yang menunjukkan UMNO itu tolak Islam, maka mereka menjawab hub hiburan, arak dihalalkan dan judi berleluasa kini. Ini semua hasil UMNO. Tapi siapa yang bina masjid? PAS? Nak bina pagar masjid pun ambil masa 10 tahun.

Tapi yang menghairankan adalah, PAS yang dilaungkan dipimpin oleh ularMAK di bawah Dewan UlarMAK yang datang dari semak seluruh negara umpama tiada pedoman selain mahukan kuasa. Sedarkah mereka yang berkata-kata bahwa merekalah Islam sebenar ini atau tidak terlampau untuk aku katakan butakah hati mereka dari riwayat hadis ada mengatakan bahawa setiap umat itu ada cabarannya, dan cabaran bagi umatKu adalah RASUAH. Rasuah itu bukan masalah UMNO, tapi masalah umat manusia.

Mengapa aku memperkatakan bahawa jangan memberi undi pada PAS. PAS gagal memimpin adalah kerana di dalam Pakatan Rakyat yang memimpin adalah sapa? AnuWAR. Kaki pusing dan raja liwat yang bukan sahaja bijak membaca hadis bahkan juga bijak memutar belit apa saja untuk dapatkan kuasa. Jika benar PAS itu Islam maka PAS sepatutnya memimpin Pakatan Rakyat tanpa memberikan ruang kepada DAP yang semakin berani bertindak. PAS kini hanya pencaci yang mencuci najis DAP. Contoh yang terang dan nyata, PAS bangga bila DAP mempersendakan hadis dan PAS sanggup doakan kafir DAP.
PAS GAGAL MEMIMPIN!!
KALAU PAS TAKBIR KUAT MANAPUN, TAPI TAK MEMIMPIN PAKATAN RAKYAT BUAT APA?
BAGAIMANA PAS AKAN MEWUJUDKAN NEGARA ISLAM DAN LAKSANAKAN HUDUD?
RAKYAT KERDAU DAN MERLIMAU HARUS TOLAK PAS!!

PAS JUARA FITNAH : Nah bukti Ijazah Ustaz Syed Ibra'

Posted: 27 Feb 2011 06:21 PM PST

Sumber Medan Info Kita

Untuk bacaan yang lebih jelas, sila double click pada imej diatas untuk kesemua imej yang disiarkan.

PAS semakin terdesak! Politik kotor murahan juak juak murahan PAS cuba memfitnah cerita kununnya calon UMNO-BN bukan lulusan Universiti Al-Azhar terbukti sia sia... Kini dipamerkan sijil sjil milik Ustaz Syed Ibra'. Anda nilaikan sendiri....

Lihat anak panah, sijil yang diakui sah oleh pihak yang mengeluarkannya di Mesir..!!

anakbukitgantang says

Posted: 28 Feb 2011 03:16 AM PST

anakbukitgantang says


BANTUAN DANA KEPADA NGO PB2W

Posted: 28 Feb 2011 02:22 AM PST
PERSATUAN BELIA WAJA WATAN TERENGGANU (PB2W) adalah sebuah NGO yang membuat tugas- tugas sukarelawan.

PB2W terlibat dalam aktiviti khidmat sosial dan bertindak sebagai  sokongan kepada  pertahanan awam negara di waktu -waktu darurat.

NGO ini telahpon mebantu misi kemanusian di Kedah dan Terengganu semasa banjir 2010.

Pada waktu senggang NGO ini berusaha menarik belia dan mat rempit menjalani alternatif hidup yang lebih sihat melalui aktiviti riadah paragliding dan khidmat masyarakat. NGO  INI JUGA TERLIBAT DALAM AKTIVITI REMPIT SIFAR, BELIA BEBAS DADAH DAN MENANGANI GEJALA ANTI SOSIAL YANG LAIN.

Walaupon mempunyai objektif serta  track rekod khidmat masyarakat yang baik, NGO ini menghadapi masalah  sokongan dana kerana campor tangan politik Pegawai Belia dan Sukan yang baru di tukarkan dari Kelantan ke Terengganu.

Jelas dalam hal ini objektif melateh belia Melayu Islam di hijack oleh PAS kerana kedengkian politik mereka.

Untuk berkembang ke seluruh negara NGO ini memerlukan dana.

Mohon mereka yang mempunyai lebih rezeki menyumbangkan sedikit dana kepada NGO ini-


Bank Muamalat Berhad Caw. Terengganu
No Akaun: 1301-0058515-72-9
No/Fax: 09-619 2078
Peg Kewangan: Mohd Hosni bin Hassim H/P: 013-931 0350
email: PB2W@hotmail.com

Harap dapat membantu sebab perjuangan harus  diteruskan

mahkota dewa

Posted: 27 Feb 2011 05:50 AM PST

Mahkota dewa adalah sejenis tumbuhan berkayu. Pokok yang matang boleh mencapai ketinggian sehingga 3-4 meter. Di zaman dulu pokok ini ditanam khas di dalam kawasan istana dan khas untuk tujuan pengubatan diRaja.

Begitu baiknya khasiat pengubatan sehingga ianya dilarang di tanam oleh orang kebanyakan. Bunganya berwarna putih dan berbau harum . Buahnya bila masak berwarna merah.

Namun apa yang tidak diketahui orang buah mahkota dewa ini di jual secara meluas di Bumi Hijaz Makkah dan Madinah.
buah mahkota dewa


Daerah asal Mahkota Dewa (Jawa), Simalakama (Sumatra)Klafikasi  Saintifik Mahkota Dewa

Spesies


Phaleria Macrocarpa (Scheff.) Boerl @ Phaleria Papuana Warb Var.Wichnnii (val) Back


Deskripsi Tanaman :

Mahkota dewa merupakan tanaman jenis pohon yang berkembang dan tumbuh sepanjang tahun, ianya mampu mencapai ketinggian 3-4m.Batang bergetah terdiri dari kulit yang berwarna coklat kehijauan dan batang kayu berwarna putih, ianya berakar tunjang.


Daun :


Daun berbentuk lonjong , lansing, memanjang & hujungnya runcing, tepi daun rata, permukaan daun licin dan tidak berbulu.


Bunga :

Bunga mahkota dewa berwarna putih dan berbau harum. Bunga tersebut berukuran kecil menyerupai bunga cengkih.

Buah :

Buah mahkota dewa terdiri dari kulit, daging, cangkang & biji. Buah berbentuk bulat, diameter 3-5cm, permukaan licin, beralur, ketika muda warnanya hijau dan merah setelah masak. Daging buah berwarna putih, berserat dan berair.

Cangkang :

Cangkang buah merupakan kulit dari biji yang juga termasuk bahagian yang sering di manfaatkan sebagai ubat, ianya perlu di rebus terlebih dahulu.

Biji :


Merupakan bahagian tanaman paling beracun. Bentuknya bulat lonjong berdiameter sekitar 1cm & berwarna coklat, bahagian dalam berwarna putih.Kandungan Kimia :

1. Daun : mengandungi antihistamin, alkaloid, saponin & polifenol (lignan)


2. Kulit Buah : mengandungi alkaloid, saponin & flavonoid.


3. Buah : alkanoid, tanin, flavonoid, fenol, saponin, lignan, minyak asiri & sterol.
Khasiat


Antara Penyakit Yang Dapat Disembuhkan Dengan Campuran Mahkota Dewa

1. Kulit Buah dan Daging Buah : mengubati disentri (cirit berdarah), psoriasis & jerawat.


2. Daun dan Biji : mengubati pelbagai jenis sakit kulit seperti ekzim & gatal2.

3. Buah : antitumor, antidisentri,antiinsekta, mengubati eksim, hepatotoksik & antibodi.


Kajian mendapati penyakit ini boleh disembuhkan dengan camporan mahkota dewa


1. Kanser & Tumor


2. Eksim (Penyakit Kulit)


3. Diabetis Melitus (Kencing Manis)

4. Hipertansi (Darah Tinggi)

5. Hepatitis (Radang Hati)


6. Reumatik (Sakit Sendi)


7. Asam Urat (Arthritis Gout)

8. Penyakit Jantung


9. Gangguan Ginjal


Catatan


- Bahagian buah terutamanya bijinya beracun, ianya perlu di rebus sebelum memakannya.

- Ibu hamil dilarang meminum hasil pemprosesan tumbuhan ini.

Rujukan :

-Atlas Tumbuhan Obat Indonesia-Jilid 3 (Dr.Setiawan Dalimartha), 13 Jenis


-Tanaman Obat Ampuh (B.Mahendra), Tumbuhan Obat & Khasiatnya-Jilid 2

-(Drs.H.Arief Hariana), Mahkota Dewa (Ir.W.P.Winarto & Tim Karyaseri).

HERO KECIK

Posted: 28 Feb 2011 01:36 AM PST

HERO KECIK


Kerdau PAS Pertikai Kehadiran Polis

Posted: 27 Feb 2011 07:39 PM PST

Tempat yang paling strategik buat ceramah PKR


Ketua Penerangan Dewan Ulama PAS Pusat Nik Zawawi bin Salleh dalam ceramahnya pertikai kehadiran polis berboyong2 setiap kali PRK dan hanya menghabiskan jutaan ringgit wang rakyat.

PAS kehabisan modal dalam ceramahnya. Kalau berlaku sesuatu perkara yang melibatkan kepentingan Pakatan. Dia salahkan polis tak jaga keamanan setempat. Polis tak jagala, apa la, semua salah polis. Dia tak tahu ker, yang kehadiran polis tu nak jaga keamanan agar sesuatu perkara yang tidak diingini tu tidak berlaku,

Patutla PAS tak peduli kat polis, kalau ceramah PAS lebih suka guna unit Amal jaga lalulintas. Hebat sungguh dengan lampu panjang berkelip2... Hebat2... ada tu bila pakai topi dan pegang lampu kelip2 tu, senyum pun tak bolehnya... kononnya serius sungguh mengawal kawasan. Dia suka jaga kat jalan2. Cam jaga parking...

Tapi kalau kena langgor dek keta, mula la marah... kalau tak ke rumah sakit, ke kubur la awak. Masa ini polis dipersalahkan.. salah lagi polis.. Kali nie polis salah sebab tak jaga lalu lintas... Dah tahu tak der kawasan yang selamat untuk berceramah... mula la buat ceramah tepi2 simpang jalan. Main redah jer tanpa mengira keselamatan. Biasanya PKR punya markasla.Kat simpang Rumpun Makmur tepi simpang tiga. ada markas PKR.. Buat ceramah kat situ... Yang datang orang2 PAS..

PKR dan Bunuh Orang PAS ker......


KERDAU: Pengerusi PKR Pahang Dicemuh PAS

Posted: 27 Feb 2011 06:19 PM PST


Buat ceramah kat simpang tiga Rumpun Makmur.. Jalan besar ke Jerantut tu... Kena langgar percuma jer....PKR memang dan bunuh orang PAS

Syok wooo kena tipu... hiburan malam lepas penat kerja siang hari...Adik tipu Abg.. PKR tipu PAS..


Kehadiran Pengerusi PKR Pahang berceramah di DUN Kerdau mula menjadi ejekan penyokongnya sendiri. Bila berceramah penduduk di situ mengambil peluang untuk mendengar apa yang ingin diceramahkan. Biasala bukan selalu ada PRK nie.

Bila Pengerusi PKR Pahang tu berceramah, modalnya tak der lain, Cerita kenapa dia keluar BN setelah beberapa penggal memegang Adun Baserah.. Tak tahula apa yang membuatkan Pengerusi PKR tu keluar... Adala tu apa yang dia tak puas hati tu.. Alasannya BN tak jaga kebajikan rakyat, rasuah, makan duit haram, tak amanah, kroni2 BN wat lari duit rakyat 100juta setahun dan macam2 lagila... itu jer modal dia dalam mana2 siri ceramahnya.

Apabila duk join dengar apa yang nak di tipu oleh patang nak ceramah PKR nie, terdengarla ejekan2 oleh penduduk disitu yang dengar ceramah. Apa yang diaorg ejek,...

- "Awok doh senang dalam Barisan dulu, ada ler tu yang dia tak dapat tu"... pas tu keluar Barisan...orang tak berterima kasih macam itu ler...

-" Dia masuk PKR, ada benda yang dia nok tu" tok dapat dia keluar pulok"

-"Nok bercakap pasal agama" awok sendiri pun pening.....

kelakor bila aku dengar diorang duk bersembang-sembang masa pengerusi pkr tu berceramah..

Modalnya hanya mengutuk BN, semua kerajaan buat tak betul yang betul hanya PKR dan DAP..

Nampaknya PAS dah mula terasa dikudakan oleh PKR dan DAP.. Kesian....

KERDAU: Pakatan Tercekil Kepala Ikan Patin

Posted: 27 Feb 2011 04:00 AM PSTLawatan sehari PM ke Kg Batu Sawar buat PAS meroyan bila modal masalah air tidak menjadi. Macam biasa PAS sembang BN gagal dalam memberikan bekalan air bersih serta mencukupi. Kat Kerdau kerajaan negeri dari dulu BN dan apa benda masalahpun boleh diselesaikan. PAS asik sembang kononnya kelantan bawah pemerintahan N.ajis terbaek la konon.

Sampai ari nie rasanya kat kelantan tak selesai lagi masalah air.. Tak tahu brapa hutang kerajaan kelantan pun tak tahu... Tapi sebelum kelantan nak bercerita masalah air kat Kerdau ini, baik PAS selesaikan dulu masalah air kt Kelantan.

Hari ini PM umumkan lulus 9.25 juta untuk naik taraf paip dan sistem tangki di Rumpun Makmur ke Kg Kerai dan pembinaan sistem pam di Kg Batu Sawar. Sampai ke anak cucu cicik pun dapat air.

Bodoh punya PAS ikut PKR dan DAP

Taipingmali (tm)

Posted: 28 Feb 2011 01:27 AM PST

Taipingmali (tm)


Perak Today-Ucapan Ibrahim Ali Perkasa di Pasir Salak-Siri 1

Posted: 28 Feb 2011 01:13 AM PST

Lagi isu Adun Selising

Posted: 28 Feb 2011 01:06 AM PST

Yuhaizad Kapir

Posted: 27 Feb 2011 11:42 PM PST

Anwar dok 'muhong' di Malim Nawar malam tadi.

Posted: 27 Feb 2011 09:17 PM PST

CERAMAH PRK MERLIMAU

Posted: 27 Feb 2011 09:01 PM PST

BELANJAWAN NEGERI KELANTAN 2011

Posted: 27 Feb 2011 08:59 PM PST

Perkasa? Pekida?

Posted: 27 Feb 2011 07:56 PM PST

Aiya Masturah jalan tutup mata.

Posted: 27 Feb 2011 07:27 PM PST

Kelantan maju dari Melaka?

Posted: 27 Feb 2011 05:09 PM PST

Calon Pas Merlimau nak cakap apa?

Posted: 27 Feb 2011 04:41 PM PST

Tantawi bermimpi jumpa Zulaika

Posted: 27 Feb 2011 04:17 PM PST

Pakatan mengadu domba untuk musnah Perkasa dan Pekida

Posted: 27 Feb 2011 04:10 PM PST

Nurul Izzat terlondeh kain di Pantai Dalam

Posted: 27 Feb 2011 04:08 PM PST

PAS Munafik

Posted: 27 Feb 2011 04:01 PM PST

Ops Gaddafi pulak

Posted: 27 Feb 2011 03:36 PM PST

Ucapan terima kasih daripada Dato Tajuddin Rahman sempena Perhimpunan Perkasa

Posted: 27 Feb 2011 05:37 AM PST

PANEH MIANG

Posted: 28 Feb 2011 01:27 AM PST

PANEH MIANG


PAS KALAH pun tiada kena mengena dengan ISLAM..

Posted: 27 Feb 2011 07:22 PM PST

Pengundi DUN Tenang dah buat keputusan memilih Wakil Rakyat dari parti Barisan Nasional. Kemenangan calon BN di Tenang itu sebenarnya lebih awal di'hidu' oleh Normala Tiada Kerja dengan menghantar isyarat kepada penyokongnya sebelum hari mengundi kononnya keputusan PRK Tenang adalah 'Kemenangan Tertunda Pas'.

Saya ingin tegaskan di sini bahawa kemenangan BN dalam PRK Merlimau dan Kerdau adalah 'Kemenangan Yang Pasti'. Di bawah adalah carta peratusan pengundi yang bakal mengundi di PRK Merlimau dan Kerdau.


Berdasarkan carta di atas, Apa yang ingin saya paparkan di sini, walaupun berkemungkinan BN kehilangan 25% pengundi, dan Pas pula bakal menambah jumlah pengundi sebanyak 15% di kedua kawasan PRK; namun kemenangan mutlak di Merlimau dan Kerdau tetap akan memihak kepada kepada calon BN. Jika diberi kelebihan dengan penambahan 35% undi sekalipun, Pas tetap akan kalah di kedua-dua PRK.

Kepada bakal pengundi DUN Merlimau dan DUN Kerdau, PRK ini adalah untuk memilih wakil rakyat yang boleh bekerjasama dengan pucuk pimpinan kerajaan negeri masing-masing. Jika Pas yang dipilih sekalipun, pasti kerjasama itu tidak akan terjalin kerana kedua-dua negeri ditadbir oleh BN, sedangkan kita sendiri maklum bahawa Pas sejak dulu memang sengaja mencari permusuhan dengan BN.

Penyokong pembangkang perlu disedarkan bahawa PRK kali ini bukannya untuk membentuk kerajaan baru, kerana menang atau kalahnya BN, kuasa pentadbiran negeri tetap tidak akan terjejas. Mungkin akan beri impak dari segi moral, tapi ia tidaklah boleh dibanggakan. Justeru janganlah juak-juak Pas cuba menghasut penduduk tempatan dengan memastikan kekalahan BN, kerana akhirnya rakyat tempatan juga yang akan merana disebabkan wakil rakyat dikalangan Pas pasti terpinggir dari arus pemerintahan BN di Pahang atau Melaka.

Terimalah hakikat walaupun Pas kalah pilihanraya, namun ISLAM tidak pernah kalah kerana yang kalah hanyalah parti dan bukannya agama.

Kemenangan BN di Bagan Pinang dan Tenang membuktikan bahawa kesucian ISLAM tidak pernah tercemar walaupun Pas kalah di situ kerana kekalahan Pas itu tiada kena mengena dengan agama. Sebaliknya Pas yang mengelirukan rakyat dengan mengatakan 'mengundi Pas bererti mengundi ISLAM' tetapi hakikatnya hanyalah 'ISLE'. Pas sebagai parti warisan British pasti akan berterusan mengelirukan umat Islam di negara ini kerana itulah yang dihasratkan British.

Terimalah hakikat walaupun Pas kalah pilihanraya, namun ISLAM tidak pernah kalah kerana yang kalah hanyalah parti dan bukannya agama.

Kepada pengundi di DUN Merlimau dan DUN Kerdau, "Selamat Mengundi BN".

Aspirasi Bangsa

Posted: 28 Feb 2011 01:21 AM PST

Aspirasi Bangsa


Ustaz Pas memang suka menipu!!!

Posted: 27 Feb 2011 11:47 PM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 28 Feb 2011 01:16 AM PST

Sahabat-Gunung


Syed Ibra Mampu Jadi Wakil Kepada Rakyat Kerdau

Posted: 27 Feb 2011 11:49 PM PST


Temerloh, 28 Feb- Calon Barisan Nasional (BN), Syed Ibrahim Syed Ahmad mempunyai latarbelakang pendidikan agama dan merupakan pilihan yang tepat bagi memastikan BN menang dengan cemerlang pada Pilihan Raya Kecil DUN Kerdau, 6 Mac ini.

Ketua UMNO Cawangan Kampung Seri Tanjung, Azmi Haji Abu, 50 berkata, beliau yakin dengan kemampuan dan kebolehan Syed Ibrahim. Keyakinan itu juga berasaskan pergaulan calon BN itu yang baik dan pengalaman kerja kerajaan dan parti yang pastinya mampu untuk memberi kemenangan cemerlang kepada BN.

Beliau menyatakan demikian selepas mengiringi calon bersama-sama jentera-jentera BN membuat lawatan rumah ke rumah sekitar Kampung Desa Harmoni, Kampung Badok dan Kampung Teluk Sentang bagi mendekati masyarakat dan pengundi DUN Kerdau.

"Saya sudah lama mengenali Syed Ibra. Kami sekampung. Hakikatnya, sebelum ini tiada isu besar yang boleh dicanangkan oleh pembangkang. Yang ada hanyalah isu setempat berkaitan tanah dan isu untuk mempertingkat kemudahan jalan raya dan bekalan air, yang semuanya akan diselesaikan secepat mungkin" katanya.

Tegasnya, tiada isu besar di Kerdau kerana kerajaan Barisan Nasional telah melaksanakan pelbagai program pembangunan di situ sejak dahulu lagi.

"Semua kampung tradisonal termasuk kawasan Felda mempunyai rangkaian jalan bertar, balai raya, dewan, masjid dan surau. Malah, sebuah perkampungan Orang Asli disitu juga telah dibekalkan dengan kemudahan elektrik dan air paip 24 jam.

Saya yakin dan amat berterima kasih kepada pucuk pimpinan tertinggi BN kerana memilih Syed Ibrahim kerana dia adalah pilihan tepat , kebolehan dan kemampuannya mampu memberi kemenangan kepada BN dan menjadi wakil rakyat yang baik untuk membantu penduduk di situ," ujarnya lagi.

PRK Dun Kerdau ini diadakan berikutan kematian Allahyarham Datuk Zaharuddin Abu Kassim, Adun BN Kerdau sebelum ini.

Kerusi Kerdau dahulunya dikenali sebagai Sanggang dan terletak dalam kawasan Parlimen Mentakab. Selepas persempadanan semula pada 2004, Kerdau diletakkan dalam kawasan Parlimen Kuala Krau.

Mesra Rakyat BN: Syed Ibra Lawat Pesakit Kencing Manis

Posted: 27 Feb 2011 06:12 PM PST

Syed Ibra melawat rumah Badrisham Abdullah, 50 tahun di Kg Desa Harmoni.

Badrisham yang kehilangan kedua-dua belah kakinya akibat penyakit kencing manis memerlukan bantuan berterusan bagi mengubati penyakitnya itu.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Fitnah Pas Terjawab Dengan Bukti Sijil Syed Ibra

Posted: 27 Feb 2011 04:30 PM PST


Calon Barisan Nasional (BN) Syed Ibrahim Syed Ahmad hari ini mempamerkan ijazah kelulusannya dari Universiti Al-Azhar kepada pihak media bagi membuktikan tohmahan parti Pas yang mengatakan beliau tidak tamat belajar di universiti tersebut adalah fitnah semata-mata.

"Masa dengar cerita pasal sijil, saya gelak. Lihat sendiri sijil ni. Ada tujuh cop pengesahan atas sijil ni. Tak tau la sayakalau Pas pernah buat sijil palsu tapi bagi saya, sijil ini adalah yang asal dan saya sama sekali tidak takut kerana saya yakin berada di pihak yang benar," katanya.

Menurut Syed Ibrahim atau lebih mesra dengan panggilan Syed Ibra, ini semua adalah strategi Pas. Apa yang menjadi keutamaannya kini adalah memberi penerangan lebih jelas kepada masyarakat agar tidak terus terpengaruh dengan fitnah parti pembangkang.

Ketika ditanya bagaimana strateginya bagi mendapat kepercayaan para pengundi, beliau menjelaskan, dia pasti masyarakat mengenali keperibadian dirinya. "Saya berkawan dengan berbilang kaum malah rakan-rakan saya ramai yang terdiri dari golongan bangsa Cina dan India.

"Insya-Allah saya percaya para pengundi di Kerdau tahu menilai yang mana baik dan yang mana tidak. Saya sendiri sudah mempunyai strategi membangunkan Kerdau sekiranya kemenangan berpihak kepada saya terutamanya di dalam bidang pembangunan pelajaran," jelasnya.

Syed Ibra yang memegang jawatan sebagai Ketua UMNO Bahagian Kuala Krau adalah calon BN di DUN Kerdau dan berkelulusan di dalam bidang Bahasa Arab.

Beliau mendapat pendidikan di Sekolah Kebangsaan Kuala Krau dan di Sekolah Menengah Agama Al Khairiah Temerloh sebelum menyambung pelajaran di Universiti Al-Azhar pada tahun 1989 hingga 1996.

Pilihan raya Kecil (PRK) DUN Kerdau diadakan setelah kematian wakil rakyatnya Allahyarham Datuk Zaharuddin Abu Kassim

Semasa Allahyarham sedang sakit, Syed Ibra telah memainkan peranan membantu masyarakat kawasan berkenaan.
Beliau juga pernah dilantik sebagai wakil kepada wakil rakyat Kerdau ketika Allahyarham menerima rawatan di Hospital Sultan Ahmad Shah Temerloh dan Insntitut Jantung Negara pada Mei dan November tahun lalu. – MediaUMNO

Calon Kitar Semula: Fikir Dulu Sebelum Undi

Posted: 27 Feb 2011 07:30 AM PST

Buat pengundi Kerdau, jangan gadaikan masa depan anak cucu semata-mata untuk mengundi calon kitar semula Pas, siapa lagi kalau bukan Hasanuddin....

Tak payahlah ceramah sana-sini kata bagi peluang satu kerusi di Kerdau untuk menyuarakan suara rakyat di Dewan Undangan Negeri Pahang ......

Takat satu kerusi, apa yang depa boleh buat.....sebab dah ada dua negeri pun tak buat apa-apa lagi .....

Pas Tandus Isu, Sengaja Wujudkan Dakwaan Tidak Berasas Di Kerdau – Adnan Yaakob

Posted: 27 Feb 2011 06:54 AM PST

Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob kesal dengan dakwaan pihak pembangkang yang menuduh kerajaan negeri meminjam RM1.4 bilion daripada kerajaan pusat untuk projek yang membazir.

Adnan berkata sebahagian besar daripada peruntukan itu dibelanja untuk meningkatkan keupayaan bekalan air di negeri tersebut demi kesejahteraan rakyat.

"Kita tidak pernah membazir peruntukan kerajaan negeri atau pusat malah ia dimanfaatkan untuk kebaikan rakyat di negeri ini."

Beliau berkata pinjaman itu dibelanjakan untuk menaik taraf dan mengendalikan 52 loji bekalan air di Pahang selain melaksanakan projek perumahan untuk rakyat termiskin dan projek prasarana.

Adnan yang juga Pengarah Pilihan Raya Barisan Nasional (BN) berkata PAS sengaja membangkitkan perkara tersebut kerana parti itu ketandusan isu bagi meraih sokongan pengundi.

Beliau juga meminta wakil rakyat dari parti pembangkang menyemak bajet kerajaan negeri yang dibentangkan sebelum ini, bagi membuktikan dakwaan mereka itu sebenarnya tidak berasas.

"Kerajaan BN Pahang tidak sewenang-wenangnya membazirkan duit rakyat, kita gunakan secara baik," katanya.

Mengenai isu-isu setempat yang membabitkan permasalahan penduduk, pembangunan dan meningkatkan prasarana di kawasan berkenaan, Adnan berkata kesemua isu terbabit akan diselesaikan secepat mungkin.

"Mana-mana projek yang tidak membabitkan peruntukan besar akan diselesaikan, manakala projek-projek lain yang membabitkan dasar kita akan selesaikan kemudian," katanya.

Pilihan raya kecil DUN Kerdau bakal menyaksikan pertandingan satu lawan satu antara BN dan PAS.

BN diwakili Naib Ketua Umno bahagian Kuala Krau Syed Ibrahim Syed Ahmad, 44, manakala PAS diwakili Ketua Penerangan PAS Pahang, Hassanuddin Salim, 43.

Pengundian ditetapkan pada 6 Mac ini.

Duk Kuarter Kerajaan, tapi ....

Posted: 27 Feb 2011 06:23 AM PST

Aku pun heran, kalau nak dikirakan antara aku dengan Bro Yusai, calon Pas di Dun Merlimau ... Aku lagi terbukti menyokong kerajaan masa ini yang diterajui BN.

Tapi apa istimewanya Yusai nie hingga dapat duk kuarter kerajaan, sedangkan aku yang menyokong, dah 7 tahun minta.... Masih tak dapat-dapat lagi.

Aku sah sokong kerajaan BN, mangkuk-hayun nie bukan sahaja tak sokong malah melawan plak kerajaan masa kini....

Apa tindakan kerajaan yang baik hati nie... Aku yakin takde apa-apa tindakan yang akan dikenakan macam mana cikgu Raof (husband Mala calon Pas Tenang) yang tipu MC, yang tinggalkan anak muridnya yang memerlukan tunjuk ajar, tapi dia lari meninggalkan tugas....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

`Calon Reject’ Pas Tiada Sokongan, Tapi BN Jangan Terlalu Selesa

Posted: 27 Feb 2011 04:00 AM PST

Sindrom terlalu yakin dan selesa yang boleh membawa kekalahan kepada BN, kini jadi fokus Jentera Pemuda BN Pahang pada pilihan raya kecil DUN Kerdau, Pahang.

Sebaliknya jentera kempen Pemuda BN harus bekerja lebih kuat daripada biasa supaya calon BN, Syed Ibrahim Syed Ahmad atau lebih dikenali dengan nama `Syed Ibra' menang dengan majoriti lebih besar pada 6 Mac ini, ujar Pengerusi Pemuda Barisan Nasional (Pemuda BN) Negeri Pahang, Abu Jimi Samad.

"Sikap terlalu yakin dan selesa ini tidak baik. Kita ada tugas berat, kena kerja lebih kuat dari biasa sebab tempoh kempen pun pendek. Semua kena beri tumpuan penuh dan jumpa setiap pengundi bertanyakan masalah dan cuba membantu apa yang mampu," ujarnya selepas program Kempen Rumah Ke Rumah bersama Naib Presiden UMNO, Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi petang tadi.

Sambil mengulangi bahawa Syed Ibra adalah calon terbaik, yang merupakan anak tempatan serta banyak jasa dan pengalaman, selain cukup disegani oleh masyarakat setempat, peluangnya untuk menang dengan undi lebih besar memang ada.

Bagaimanapun Abu Jimi mengingatkan jentera Pemuda BN mahupun UMNO, agar tidak boleh terlalu yakin kerana pilihan raya adalah proses demokrasi dengan pengundi ada hak menentukan siapa pilihan mereka.

"Saya ingatkan Pemuda dan rakan-rakan BN supaya bersungguh-sungguh dan jangan ambil mudah. Rasa yakin dan sikap selesa ini satu ancaman bagi kita dan harus dihindarkan," ujarnya yang juga merupakan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kuala Lipis, Pahang.

Dalam pada itu katanya, BN sedar bahawa parti lawan akan menggunakan peluang pilihan raya kecil ini untuk ketengahkan pelbagai isu dan masalah sama ada soal tempatan mahupun nasional.

"Kita harus bersedia mengambil satu demi satu isu untuk dijelaskan termasuk isu rasuah dan sebagainya. Pakatan pembangkang khususnya Pas dan PKR ini juga ada masalah tetap mereka cuba tunjuk lagak macam tiada masalah.

"Mereka nampak macam bersama tetapi kita lihat banyak perkara mereka tidak setuju sama ada soal dasar dan sebagainya. Macam di Pulau Pinang, Kedah dan Selangor, mereka tak upaya bersatu...mereka hanya satu bantal, tapi mimpi lain-lain," jelasnya.

Selain itu, katanya, banyak janji pembangkang dalam manifesto pilihan raya umum lalu tidak mereka tunaikan malah wakil rakyat mereka tidak kemampuan berbuat demikian.

PAPA GOMO

Posted: 28 Feb 2011 01:16 AM PST

PAPA GOMO


PRK KERDAU - Skandal XXX Punca Tuan Ibrahim Tuan Man Tarik Diri Dari Menjadi Calon PAS?

Posted: 27 Feb 2011 11:44 PM PST
Patut lah Tuan Ibrahim Tuan Man tarik diri saat akhir bagi menjadi calon PAS dalam PRK Dun Kerdau ini, rupa rupanya Tuan Ibrahim Tuan Man tak sanggup nak berhadapan dengan calon BN Ustaz Syed Ibra ini yang memang mempunyai pengaruh baik dari dalam dan luar negara.

Malam tadi bertempat di Kg Kuala Tekal sambutan Maulidur Rasul di adakan di surau kg berkenaan. Gomo dan rakan blogger yang hadir agak terkejut melihat ramai Ustaz Ustaz yang majority nya muda muda hadir dalam program berkenaan. Malah bila di selidiki ramai juga di kalangan mereka itu datangnya dari luar Kuala Krau malah ada yang datang dari Mesir.

Itu lah penangan Ustaz Syed Ibra Calon Barisan Nasional bagi PRK Dun Kerdau ini. Beliau mempunyai ramai sahabat sahabat yang sama sama menimba ilmu sewaktu di Mesir dan juga sahabat sahabat yang seperjuangan dengannya di Malaysia ini.Gambar di atas merupakan gambar dua orang sahabat beliau yang sama sama menuntut di Mesir dan mempunyai SIJIL dari Al AZHAR sama seperti beliau. Puak PAS nak kata Sijil Palsu jugak ke?Malah malam tadi juga agak hebat bila Calon PAS turut hadir bersama sama dalam Program Maulud Nabi yang di anjurkan Syed Ibra. Calon PAS malam tadi juga mengakui kehebatan calon BN apabila beliau turut mengamimkan Doa yang di baca oleh Syed Ibra. Malah selesai solat Isqak beliau sanggup menunggu Syed Ibra selesai bersalaman dengan jemaah di atas surau dan kemudiannya mengucapkan Syabas dan tahniah kepada Syed Ibra...

Emmm Syabas dan tahniah apa Gomo tak tahu le....

Namun agak janggal bila Calon PAS hadir tampa pengikut PAS sepertimana sebelum ini yang mana bila calon yang bertanding ke satu tempat maka Ramai lah Juak Juak PAS yang akan mengiringinya.Emmm barangkali mereka Juak PAS malu untuk hadir dalam program yang di laksanakan oleh Syed Ibra, malah ramai pula yang berkelulusan Al Azhar di sana malam tadi. Bukan apa, depa juak PAS ni sekolah pangkat SRP pun tak PAS. sebab tu depa masuk PAS.Apa sekalipun ini lah bukti bahawasanya Calon BN Syed Ibra memenuhi segala tuntutan yang di amanahkan. Malah ini juga Bukti bahawasanya kita UMNO lebih Islamik dari PAS yang hanya tahu Melacurkan Islam semata mata.

Sepanjang kempen di Kerdau ini tidak pernah sekali pun UMNO memberikan laluan kepada MCA dan MIC untuk membaca Ayat Ayat Al Quran bagi menarik Pengundi. Kita komponen BN masing masing tahu tugas yang di amanahkan dan kita tidak Memperjudikan Ugama sebagai modal Undi Politik.

Itu lah Barisan Nasional yang sejak dahulu hingga sekarang di Matlamat dan Landasan yang sama membawa Malaysia ke arah negara Cemerlang.
Buat Tuan Ibrahim Tuan Man.....Hang simpan dalam Plastik telor hang tu......Ha ha ha.....


Psssttt...Mana juak juak Blogger PAS? senyap je......Tak Fight le macam ni....huhuhu


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PRK KERDAU - Bukti Sahih Isu Sijil Palsu Calon BN Arahan Tuan Ibrahim Tuan Man Kepada Blogger PAS

Posted: 27 Feb 2011 08:30 PM PSTSijil Palsu?

Bukan main puak PAS Fitnah kata calon BN bagi PRK Kerdau memiliki Sijil Palsu dari universiti Al Azahar Mesir. Jahat betul Fitnah depa anak haramjadah ni, memang jahat.

Kelmarin lepas depa tak mengaku bahawa isu sijil Al Azahar datangnya dari puak depa, depa kata ini semua mainan UMNO. Ehhh betul betul Haramjadah puak PAS ni. MEh kita analisis kenyataan ini:

Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata "PAS kesal kerana dituduh menyebarkan fitnah kepada calon BN Syed Ibrahim yang dikatakan gagal menamatkan pengajian di Mesir (Universiti Al-Azhar). "Sedangkan isu ini tidak pernah keluar daripada mana-mana pimpinan PAS. Ia dicetuskan oleh blogger yang tiada kena mengena dengan PAS. "Bagi PAS, kami menafikan sekeras-keras tuduhan isu ini ditimbulkan oleh PAS," katanya yang juga Pengarah Pilihanraya PAS PRK Kerdau.


Sijil Palsu?

Amboi amboi amboi.....bukan main lagi si Tuan Brahim Tuan man ni cuba nak melarikan diri dari peranan nya dalam isu Fitnah Calon BN. Semua rakyat tahu bahawa Tuan Brahim ni Pengarah Jentera Pilihanraya bagi PAS untuk Dun Kerdau ini. Malah semua cywar, strategi datangnya dari Tuan Brahim Tuan Man. takkan lah arahan dalam melaksanakan sesuatu agenda datangnya dari BLOGGER pulak?

Berkampung Blogger PAS di Kerdau ini dan bila Blogger ini Menfitnah Calon BN maka sudah jelas lah arahan nya datang dari Kapal Induk PAS. Memandai je Tuan Brahim kata bukan Blogger PAS. Ha ha ha ha.....

Emmm dalam kenyataan Tuan Brahim Tuan Man di Akhar Haprak PAS ada kenyataan yang di lihat jelas sebenarnya Tuan Brahim ini juga mempertikai Sijil calon BN. Antara petikannya:

Untuk PAS, katanya, soal calon BN lulus atau gagal itu bukanlah isu, namun pengundi berhak mengetahui keadaan sebenar. "Mereka berhak tahu, walaupun ribuan calon sahkan lulus di al-Azhar, pergi pun tidak," ujarnya.

Wow....Mula mula tak mengaku, tapi akhirnya persoalkan pula Sijil calon BN dari Al Azahar ini. Betul betul Haprak lah Tuan Brahim Tuan Man ni. Memang Haprak dan berhati busuk!
Kaum India Pun Tahu Lihat Sijil Original

Semoga para pengundi di Dun Kerdau, Merlimau dan seluruh rakyat Malaysia dapat menilai sendiri mainan puak PAS ajaran Syaitan ini yang memang tidak senang dan iri hati dengan kejayaan orang lain.

Apabila calon BN berkelulusan AL Azahar dan juga merupakan seorang Ustaz dan mempunyai peribadi yang bersih maka Puak PAS jadi tak keruan kerana pada mereka Mereka Ahli PAS sahajalah yang layak menjadi Ustaz, Layak lulus Al Azahar dan mereka lah Islam.

Memang Hampeh Puak Puak PAS ni......


Psssttt...Tuan Brahim Tuan Man lagi Bodoh, tak layak jadi calon...ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PRK KERDAU - "PAS Kata Duit Haram Kalau BN Bantu" - Ahli PAS

Posted: 27 Feb 2011 05:00 PM PSTYang Miskin kita Bantu itulah prinsip Kerajaan Barisan Nasional dari dahulu hinggalah sekarang ini tampa mengira Fahaman Politik walaupun dari Parti mana sekalipun.

Petang semalam Gomo dan beberapa rakan Blogger membuat liputan program Walkabout bersama dengan Dato Ismail Sabri di Kg Kuala Tekal Dun Kerdau. Dalam siri walkabout itu Dato Seri Ismail Sabri sempat singgah di sebuah rumah yang dahulunya merupakan Orang kuat kepada PAS.Sungguh tak menyangka Rumah orang PAS itu amat uzur di tambah dengan tidak ada mana mana bantuan dari pihak PAS selama ini kepada Keluarga tersebut walhalkan berzaman beliau berjuang di dalam PAS malah Duit poket pun banyak di Dermakan kepada tabung Jihad PAS.

Dato Seri Ismail Sabri merupakan Ahli Parlimen Bera yang mana Barisan Nasional Bera di pertanggungjawapkan untuk menjaga peti undi Kuala Tekal telah mengambil langkah drastik dengan membantu rumah Orang Kuat PAS ini.Dato Seri Ismail Sabri sempat bertanyakan kepada pemilik rumah bagaimana dengan bantuan sebelum ini dari pihak BN. Pemilik rumah menjawap:

" BN memang ada nak bantu tapi rakan rakan PAS tak setuju kata duit Haram kalau BN bantu"

Isy isy isy apa punya Jahat lah mereka yang beranggapan begitu kepada Duit sumbangan Kerajaan. Bila nak bantu ahli PAS mereka yang di dalam PAS kata BN bagi duit Haram. tapi yang kerja kerajaan Makan gaji kerajaan Sokong Pembangkang tu Gaji depa HALAL ke? Bingai betul.

Atas inisiatif Dato Ismail Sabri dan Kerajaan Barisan Nasional maka peruntukkan di berikan kepada pemilik rumah tersebut iaitu sebanyak RM 12, 500 untuk membina semula rumah nya.Langkah pertama yang di ambil oleh Kerajaan BN adalah dengan membina Tandas buat Keluarga PAS ini memandangkan keperluan Tandas dan punca air lah yang paling penting dan pembinaa rumah yang baru akan di segerakan secepat mungkin.

Syukur ada kerajaan Barisan Nasional, jika nak harapkan PAS Pahang ni Haram depa tak buat apa. Tu Kat Kelantan negeri bawah Pentadbiran PAS pun banyak yang rumah nak runtuh. Sikit pun PAS tak bagi bantuan. Bila BN nak bantu mula lah kata Haram tak berkat itu ini. Khak Ptuih!!!

Apa pun Syabas dan Tahniah kepada BN Bera di atas usaha ini. dan tak lupa kepada mana mana Agensi yang bertanggungjawap dalam membantu saudara kita ini walaupun berbeda Fahaman Politik nya. Amin.....


Psssttt....Tak sangka Puak PAS kata Haram kalau BN bantau...Babi betul depa ni.Rahimi Osman saksi Kes Liwat Anwar???
Apa Beliau Buat di Kerdau?

Lagi Gambar Gambar Hangat KLIK
Papa Gomo World Fotopages

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PRK Merlimau - Kesian... Memang Kesian Dengan Tantawi Ketua Pemuda PAS....Hu hu hu

Posted: 27 Feb 2011 07:26 AM PSTKesian... Kesian... Memang kesian dengan pimpinan PAS yang ada hari ini! Dengan Nik Ajis dah lah kesian, Haji Hadi pun kita kesian. Tapi yang aku paling kesian si Tantawi Ketua Pemuda PAS Pusat! Orang muda yang pada pandangan aku cukup sihat untuk berjuang!Tapi hangpa tengok gambar di atas!!! Kesian.... Memang kesian.... Boleh pulak si Tantawi Ketua Pemuda PAS Tidor waktu Ceramah sedang berlangsung! Ceramah depan mata dia je pun dia Tidor! Kesian.......Emmm nampaknya kali ni Tantawi benar benar JIHAD di Merlimau! HahahahaKesian..... Memang kesian...... Errr Lu orang Kesian tak???

Kredit to Man Laksa Atas Gambar Kasihan. Hehehe

18 SX Cerita Malam Ahad Buat Hilang Stress PRK... Hehehe

Posted: 27 Feb 2011 04:31 AM PSTOmar Perupok, budak berumur 4 thn yg sukakan subjek bahasa inggeris tanya pada maknya di kedai makan kepunyaan maknya.

Mak, tadi kat tandas adik dengar ada org cakap vagina. VAGINA tu apa mak?

Mak dia dengan bijaknya berkata:
Ohhhh vagina tu pinggan.

Omar: ada lagi. PENIS tu apa mak?

Mak: penis tu tangan (sambil garu kepala)

Omar: oooo MAKING LOVE lak?

Mak: making love tu berborak-borak, (Sambil mengurut dada)

Omar: ooo kalau TITS lak?

Mak: tits lak maksud dia kuih.

Selepas itu, si ibu masuk ke dapur untuk cuci pinggan kotor................
Then datang la Haji Hadi ke kedai makan tersebut.

Haji: omar, mana mak kamu?

Omar: kat dapur. Ngah basuh vagina. Nak saya panggil mak ke? Besenye klu mak basuh vagina lama skit. Mak basuh vagina sampai bersih dan wangi. Pastu, biasanya mak akan cakap "adik, cuba bau vagina putih yang mak dah basuh ni.."

Haji hadi ternganga dan mengucap berselang seli.....

Omar: jap ek pak. Omar panggilkan mak. Eh, pak haji nak making love ngan mak ke?

Pak haji menanggalkan serban nye sambil mengurut kepala.

Omar: pak, mak ada wat tits baru. Pak nak cuba tits mak? Tits mak sedap. pak long omar dan ayah pon puji tits mak sedap. Kadang kadang masa ayah dan pak long making love, dieorangg makan tits mak. Sampai berebut lagi.

Omar berkata lagi......
Oh ye. Ayah kata seblom makan tits mak, kena basuh penis dulu. Baru bersih. Baru la best making love ramai2!!!!

Pak haji terus lari lintang pukang sambil mengucap dengan kuatnya......

Hahhahahhahahahahhahahahahahah

Apa Rahimi Osman Saksi Kes Liwat Anwar Buat Di Kerdau?

Posted: 27 Feb 2011 02:41 AM PSTRahimi Osman saksi liwat Kes Anwar Brahim waktu ini berada di Kerdau bersama sama Dato Seri Ismail Sabri. Apa yang di sembangkan Rahimi kepada D.S. Ismail Sabri? He he he

Banyak hal Anwar Brahim telah di dedahkan segala galanya akan di war warkan kepada rakyat. Anwar Ibrahim akan kecut telor.

Ha ha ha
Published with Blogger-droid v1.6.7

RAPERA ..

Posted: 28 Feb 2011 01:09 AM PST

RAPERA ..


Rethinking the myth of “consensus of the majority” - 1

Posted: 27 Feb 2011 04:59 AM PST

My Longest Yard

Posted: 27 Feb 2011 11:32 PM PST

My Longest Yard


28.02.2011 - Perbankan online sesak teruk !!

Posted: 27 Feb 2011 09:43 PM PST


Sistem perbankan online ketika ini sedang mengalami kesesakan luar biasa. Banyak urusan pembayaran gagal dibuat. Ia berikutan hari ini adalah tarikh akhir pembayaran saman trafik, cukai taksiran dan bayaran-bayaran lain.

AZLI SHUKRI

Posted: 27 Feb 2011 11:30 PM PST

AZLI SHUKRI


Isu Mahathir Nasihat Nik Aziz : Kebenaran Hilang Makna

Posted: 27 Feb 2011 06:55 AM PST

Maafkan saya jika saya terpaksa berterus-terang dan tidak upaya lagi menjaga hati para penyokong PAS, sesungguhnya saya percaya dan yakin, selagi PAS mengharap pertolongan daripada DAP - yakni musuh Islam, bagi menjatuhkan orang Islam sendiri, maka PAS tidak akan berjaya untuk selama-lamanya. Hujah saya adalah beralaskan kepada firman Allah dalam surah al-Maidah 55-56 yang bermaksud, "Sesungguhnya penolong kamu hanyalah Allah, Rasul-Nya dan orang-orang yang beriman yang mendirikan solat dan menunaikan zakat seraya mereka tunduk kepada Allah. Dan sesiapa yang menjadikan Allah, Rasul-Nya dan orang-orang yang beriman sebagai penolongnya, maka sesungguhnya pengikut agama Allah itulah yang pasti menang."

Maka adalah jelas, selagi PAS menjadikan DAP sebagai penolong bagi menghancurkan orang yang beriman (UMNO), maka selagi itulah PAS akan gagal dan kecundang. Allah sudah pun mengingatkan kita semua, jika kita mahu menang dalam apa-apa perjuangan (apatah lagi dalam berjihad), maka jadikanlah orang-orang yang beriman sebagai penolong. Hal ini juga tidak hanya ditujukan kepada PAS semata-mata, bahkan tidak terkecuali kepada UMNO juga. Kesimpulannya, selagi kedua-dua belah parti tidak mahu bersatu padu, maka umat Islam akan tewas dan hancur di negaranya sendiri.

Dan ketika ini, pihak yang tampak jelas mahu ke meja rundingan demi masa depan umat Islam di Malaysia ialah UMNO. UMNO yang seolah-olah membuka pintu perdamaian yang luas kepada PAS, tetapi amat malang sekali, tatkala Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat, tidak hanya mencela UMNO, malah turut menolak hasrat baik UMNO agar sengketa orang-orang Melayu dapat diredakan secepat mungkin. Nik Aziz seakan-akan lupa bahawa beliau juga tidak terlepas daripada berkewajib an untuk mengikut ayat 10 dalam surah al-Hujrat yang berbunyi, "Sesungguhnya orang-orang Mukmin adalah bersaudara, kerana itu damaikanlah antara kedua saudaramu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu mendapat rahmat."

Tetapi malangnya, PAS lebih mempercayai DAP daripada UMNO, walaupun adalah jelas orang-orang UMNO juga adalah seagama dengan orang-orang PAS. Yang pasti, PAS tidak peduli ayat Allah yang ke 29 dalam surah al-Fath yang bermaksud, "Muhammad itu adalah utusan Allah dan orang-orang yang beriman yang bersama dia adalah keras terhadap orang-orang kafir, tetapi berkasih-sayang sesama mereka."

DAP adalah parti yang jelas tidak mempercayai keadilan yang dibawa oleh Islam, tatkala mereka secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam dan hukum Hudud, hal tersebut sudah saya jelaskan sebelum ini. Malah, dalam buku berjudul BA dan Negara Islam tulisan Lim Kit Siang pada tahun 1999 sudah jelas membuktikan bahawa parti tersebut menolak ideologi PAS dan cita-citanya untuk menubuhkan negara Islam. Lantaran itu, mengapa PAS bersikap degil dan masih mahu bersengkongkol dengan musuh Islam yang nyata lagi terang itu?

Sehingga kini, tidak ada seorang pun ahli PAS atau pemimpim PAS yang sanggup memberikan jawapan dengan hujah yang menyakinkan berkenaan mengapa PAS perlu bersengkongkol dengan musuh Islam bagi menjatuhkan saudara seagama mereka sendiri iaitu UMNO. Saya bimbang, jika benar kata-kata yang telah disampaikan oleh bekas Presiden PAS iaitu Allahyarham Tan Sri Dato' Mohd Asri Hj Muda 27 tahun lalu yang mendakwa, "Suasana dan sikap yang muncul semenjak Muktamar yang ke-27 hinggalah ke Muktamar ke-28 ini telah menunjukkan bahawa ada sesuatu usaha semacam konspirasi untuk memecah-belahkan PAS dari dalam, terutamanya dalam soal kepimpinan. Menjelang Muktamar ini, suatu penjelajahan yang agak menyeluruh bertopengkan kepimpinan ulama telah mengharu-birukan fikiran dan suasana telah dilakukan, di samping itu, fitnah-fitnah terhadap diri saya berkeliaran mengatasi fitnah-fitnah yang pernah dilemparkan oleh musuh-musuh politik PAS pada tahun 1977/1978 dahulu."

Selepas menyampaikan ucapan yang penuh kekecewaan itu, Tan Sri Asri melepaskan jawatannya sebagai Presiden PAS yang ketiga, setelah tidak sanggup lagi mendengar laungan penghinaan dan kata-kata kesat yang dilemparkan oleh para perwakilan PAS ketika itu dengan ucapan yang nyaring dan kuat, yang berbunyi, "Marakbar Asri, Marakbar Asri, Marakbar Asri." (maksudnya, "Mampuslah Asri, Mampuslah Asri, Mampuslah Asri."). -Sumber Buku, Memori Politik Asri : Meniti Arus, Terbitan UKM 1993.

Pada saya, hati pemimpin manakah yang tidak remuk dengan kata-kata yang sekesat itu? Rupa-rupanya, wajah kepimpinan ulama yang dicanang bagi menjatuhkan Tan Sri Asri dari kerusi Presiden PAS adalah begitu hodoh rupanya. Dengan slogan kepimpinan ulama, mereka menghalalkan kaedah penghinaan dan mencemuh pemimpin mereka sendiri. Maka, tidaklah menghairankan jika kita perhatikan ucapan Nik Aziz yang berbunyi, "Pergi Jahanamlah UMNO" yang dilemparkannya kepada UMNO baru-baru ini di media massa, merupakan kesinambungan daripada sikap mereka tatkala mahu menjatuhkan kepimpinan Tan Sri Asri 27 tahun yang lampau. Kita juga tidak tahu, mungkinkah amalan kata-kata kesat dalam PAS selama ini adalah warisan daripada sikap Nik Aziz sendiri atau pun barisan kepimpinan ulama yang mereka dokong dan sokong selama ini. Apakah ini amalan seorang ulama? atau ini merupakan amalan syaitan yang harus kita hindari? Semoga Allah mengampuni kita semua. Fikir-fikirkan wahai ahli-ahli PAS, siapakah yang tuan-tuan sokong dan harap ini.

Nasihat Mahathir Kepada Nik Aziz : Saat Kehancuran Dilahirkan

Posted: 27 Feb 2011 05:17 AM PST

Pada hemat saya - menasihat Nik Aziz adalah umpama menasihat kepada "batu dan kayu" sahaja - tiada guna dan tiada makna. Kata orang perak "sudah jenuh" Mursyidul Am PAS itu dinasihat oleh para ulama dan pemimpim-pemimpin negara - namun demikian, perangainya tetap sama, membenci UMNO tahap melampau. Cukuplah selama ini kita telah cuba pelbagai cara - agar PAS dan UMNO menjayaka agenda perpaduan Islam, tetapi ternyata Nik Aziz seolah-olah mempunyai dendam kesumat yang tidak pernah langsai dengan UMNO selama ini. Pada saya - sudah tiba masanya UMNO memperkemaskan diri dan kembali mengambil peranan memperjuangkan Islam yang telah ditinggalkan oleh PAS, sejak mereka bersahabat baik dengan DAP! Dan sesungguhnya, PAS semakin hampir ke gaung kehancuran apabila menjadikan musuh Allah sebagai kawan dan penolong bagi menghancurkan orang Islam sendiri!

PASIR SALAK 26 Feb. - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat patut bersyukur dilahirkan sebagai orang Melayu yang tentunya beragama Islam. Beliau berkata, Melayu adalah bangsa yang unik di dunia kerana mengikut Perlembagaan, orang Melayu mesti bertutur dalam bahasa Melayu, mengamalkan adab Melayu dan beragama Islam.

"Sekiranya Nik Aziz dilahirkan sebagai orang Vietnam atau Laos, belum tentu Menteri Besar Kelantan itu menjadi umat Islam. "Oleh kerana ibu bapa beliau orang Melayu, maka Nik Aziz pun dilahirkan sebagai orang Islam dan berpeluang belajar agama Islam," katanya. Beliau berucap di hadapan lebih 15,000 orang yang hadir pada Perhimpunan Melayu Perkasa Perak anjuran Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) di Pulau Datuk Sagor di sini hari ini.

Dr. Mahathir juga berkata, Nik Abdul Aziz sanggup menidakkan hak Melayu dan mengatakan nasionalis seperti beliau tidak Islam hanya kerana inginkan sokongan bukan Islam. Tegas beliau, tiada siapa pun yang berani mengatakan mereka yang berjuang untuk bangsa Melayu Islam adalah tidak Islam. "Apabila berkempen, beliau kata nasionalis tidak Islam tetapi hanya mereka yang sokong Pas adalah Islam. "Kalau begitu, orang Islam di Malaysia ini berkurangan sebab lebih ramai tidak menjadi ahli Pas daripada menjadi ahli parti itu," ujarnya.

Bekas Perdana Menteri itu sebelum ini mendakwa Nik Abdul Aziz mengkafirkan beliau kerana Menteri Besar Kelantan itu mendakwa 'sokong Pas ertinya sokong Islam'. Dr. Mahathir menambah, walaupun orang Melayu dianggap perkauman kerana mempertahankan hak mereka yang tinggal sedikit, ia tidak merubah hakikat bahawa mereka adalah orang Melayu. "Perjuangan kita adalah perjuangan mulia untuk mendapatkan tempat kita di negara kita dan sekarang, kita tidak boleh sebut Melayu di negara kita sendiri.

"Namun, hakikatnya, kita masih orang Melayu yang mempunyai tanggungjawab untuk menyelamatkan kepentingan kita supaya tidak dirampas daripada kita," katanya. Beliau juga meminta orang Melayu supaya berhati-hati membuat pilihan pada Pilihan Raya Umum Ke-13 agar tidak memilih mereka yang tamak dan mementingkan diri sendiri sebagai pemimpin. Pada sidang akhbar, Dr. Mahathir menganggap orang Melayu masih keliru untuk menyatakan sokongan mereka walaupun banyak yang sudah dilakukan oleh kerajaan sedia ada dalam membantu mereka.

Menurut beliau, berbanding di negara lain, kerajaan Malaysia menyediakan peluang pekerjaan dan memberikan biasiswa pendidikan kepada rakyat terutama orang Melayu. "Orang Melayu keliru dan tidak tahu hendak pergi ke mana. Kerajaan tolong pun mereka masih keliru. "Ada negara yang kerajaannya langsung tidak tolong rakyat. Kerajaan kita wujudkan peluang kerja sampai ada banyak pekerjaan tetapi orang tidak mahu kerja," katanya. Pada sidang akhbar sama, Dr. Mahathir berkata, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Maybank Investment Bank Bhd., Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz tidak perlu meletak jawatan kerana mempertikai pelantikan Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad sebagai Pengerusi Felda. "Saya tidak fikir dia perlu letak jawatan. Itu dia punya pendapat, kita tidak perlu dengar," katanya.

The Unspinners

Posted: 27 Feb 2011 11:25 PM PST

The Unspinners


Amanat Mat Sabu: Suara militan syiah

Posted: 27 Feb 2011 10:30 PM PST

Hindraf pernah derhaka Sultan Johor

Posted: 27 Feb 2011 08:30 PM PST

Hindraf hendak fitnah dan tomah pihak berkuasa

Posted: 27 Feb 2011 06:28 PM PST

Merlimau: Kedekut si Kemetot

Posted: 27 Feb 2011 04:14 PM PST

Merlimau: Nak tuduh biarlah real dan berbukti

Posted: 27 Feb 2011 03:00 AM PST

Kerdau dan Merlimau: Takiyah PAS nak bela Melayu

Posted: 26 Feb 2011 11:33 PM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 27 Feb 2011 11:22 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Bila Calon Parti Isle Mengaminkan Doa Yang Di Baca Oleh Calon BN.

Posted: 27 Feb 2011 09:15 PM PST

Siapa kata orang umno, tak boleh baca doa, siapa kata orang umno tak boleh jadi imam, kalau nak tahu orang umno boleh baca doa dan jadi imam, korang kena tanya calon pas dun kerdau, semalam di masjid kampung kuala tekal temerloh, menjadi saksi, calon pas menjadi saksi bahawa calon pas mengaminkan doa yang dibaca oleh calon bn, syed ibrahim, dengan hadirnya calon pas ke majlis sambutan maulud nabi itu, mengesahkan yang calon pas sendiri mengiktiraf bahawa orang umno tidak buta agama seperti yang kerap dikatakan oleh nik ajis dan pimpinan pas lain.

Sepatutnya calon pas turut juga makan kenduri, tapi di sebapkan dia mendapat panggilan dari tuan ibrahim, maka dia bergegas pulang, mungkin tuan ibrahim merasa malu kerana mendapat tahu calon parti islam mengaminkan doa yang dibaca oleh calon bn yang kerap mereka sebagai kafir.
Lawatan Datuk Seri Najib Ke Pekan Kerdau.

Posted: 27 Feb 2011 08:43 PM PST

Ribuan menunggu untuk menyambut kedatangan pengerusi bn, datuk seri najib ke pekan kerdau, seluruh lapisan masyarakat menyambut kehadiran datuk najib petang semalam, dalam ucapannya, datuk najib telah meluluskan berberapa peruntukan kecil untuk penduduk pekan kerdau, antaranya ialah, peruntukan untuk menyediakan dewan, lampu jalan baru dan pasukan sukarelawan bomba pakan kerdau.


Islam Ala PAS, Nak Munajat Pun Kena Bayar Duit.

Posted: 27 Feb 2011 07:59 PM PST


Nik ajis langsung tak bersyukur dia dilahirkan sebagai melayu, ALLAH dah tentukan nik ajis di lahirkan sebagai melayu dan beragama islam, lahirnya nik ajis sebagai melayu dan islam adalah untuk menjadi umat yang baik dan untuk berbuat baik, nasib baik nik ajis lahir sebagai melayu, kalau nik ajis lahir sebagai kristian, sudah tentu kerja nik ajis sekarang ni menghasut orang islam untuk masuk kristian.

Kelmarin nik ajis menemplak umno kononnya islam sederhana adalah ajaran baru dari umno, memang aku akui islam yang di bawa oleh umno amatlah sederhana dari segi tindakan dan perbuatan, tetapi sederhananya islam yang dibawa umno itu lah yang menjadikan malaysia aman dan tenteram seperti sekarang, dalam islam sendiri pun tidak di ajar untuk kita bersifat xtreem, pas mengajar pengikutnya untuk bersifat xtreem dan ganas, itu sebapnya ahli-ahli pas suka memaki hamun orang, membuat fitnah suka hati dan mengkafirkan orang.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 27 Feb 2011 11:13 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


CALON PAS BERKELULUSAN DIPLOMA YANG BOLEH KAWTIM?

Posted: 27 Feb 2011 10:29 PM PST

Setelah mempersoalkan kelulusan akademik calon BN di Kerdau dan Merlimau, kini PAS dengan sendirinya membogelkan calon mereka.
Dalam risalah edaran ini, Yuhaizad diperkenalkan sebagai LULUSAN DIPLOMA TASAWUR ISLAM. Dari mana Yuhaizad dapat DIPLOMA ni?


Daripada beberapa blog pro pembangkang, team mymassa mendapati Yuhaizad dikatakan mendapat DIPLOMA DI ILHAM. Ape ke jadah ILHAM NI? Untuk mengetahui lebih lanjut sila lihat maklumat yang kami dapat dari blog ILHAM.... www.ilhampusat.blogspot.com.


Rupa-rupanya calon Parti Auta Sokmo (PAS) berkelulusan Diploma daripada pusat pengajian tinggi yang tak diiktiraf. Yang peliknya, institusi yang ala-ala pusat tuisyen ni hanya dibuka UNTUK AHLI PAS SAHAJA. Ertinya, kalau dah belajar kat Markas PAS, tanpa pengiktirafan, tak mustahil kelayakan diploma ni pun boleh dikawtim. Sebabnya yang mengajar kat ILHAM ni pun pemimpin-pemimpin PAS, bukannya guru murshid.

*Institut pengajian agama untuk KRONI. Menantu pun boleh jadi pensyarah. (Sumber: http://amin1982.wordpress.com/2009/02/23/diploma-ilham-semester-2-kelas-1/)

ILHAM ni institusi pengajian tinggi taraf KANGKUNG. PENSYARAH PUN KANGKUNG. PELAJAR PUN KANGKUNG. SEBABNYA, KALAU TAKDE JAWATAN DALAM PAS, JANGAN HARAP BOLEH MEMOHON.


Nampaknya masuk PAS bukan sahaja dijanjikan SYORGA oleh NIK AZIZ. Malah pergi dengar ceramah dekat MARKAS PUN BOLEH DAPAT DIPLOMA!


*Berbuih la PAS kena jawab lepas ni. Sebab kami telah membongkar SATU PENIPUAN TERBESAR PAS KEPADA AHLI-AHLINYA. Pengikut-pengikut PAS TOTOK percaya bahawa MAHFUZ BEAN dan MAT SABU KAKI SAPU ada kelayakan akademik yang tinggi. Silap-silap kalau depa ni tipu ada PHD dari ILHAM pun pengikut-pengikut YANG WALA SERTA JUMUD akan percaya.

YUHAIZAD ADA DIPLOMA? KAHKAHKAH........

INGAT PAS.....INGAT AUTA....
INGAT PAS....INGAT FITNAH......
INGAT PAS....INGAT ZINA

GEMPAR DI MERLIMAU. CALON PAS AKAN DIBOGELKAN!!!!

Posted: 27 Feb 2011 09:25 PM PST

Satu pendedahan yang bakal mengkucar-kacirkan PAS di Merlimau. Tunggu pendedahannya pada pukul 2.30 petang. Tunggu!!!

GEMPAR DI MERLIMAU : BENARKAH CALON PAS DAH PEGI HAJI?

Posted: 27 Feb 2011 08:58 PM PST


Dalam risalah memperkenalkan calon PAS PRK DUN Merliman, calon PAS, Yuhaizad Abdullah memakai title HAJI. Benarkah Yuhaizad pernah pegi haji?

Bukan nak mempersoalkan keHAJIannya. Tetapi dalam mana-mana artikel mengenai calon PAS ini tidak pernah wujud title HAJI. Selepas penamaan calon, Yuhaizad tiba-tiba dah naik haji. Cuba perhatikan berita akhbar rasmi PAS....Harakah Daily, adakah nama Yuhaizad yang diumumkan sebagai calon ada gelaran HAJI?

PAS sepatutnya meniliti calon-calonnya sebelum mempertaruhkan maruah parti mereka. Jangan kerana baru mewakili PAS, gelaran haji digunakan sewenang-wenangnya. Jika benar PAK HAJI YUHAIZAD pernah melaksanakan ibadat tersebut, mungkin dia boleh beri penjelasan. Wallahualam bissawab.


JANJI MANIS MU........NIK AZIZ

Posted: 27 Feb 2011 05:55 AM PST


BILA MUNAFIK BERKATA-KATA.......BERHATI-HATILAH!

GEMPAR!!! NIK AZIZ TEMPLAK ANWAR IBRAHIM!!!

Posted: 27 Feb 2011 04:33 AM PST

Kebodohan Nik Aziz makin terserlah. Kenyanyukannya menunjukkan pemimpin zaman dinasour ini perlu letak jawatan segera. Diktator yang hampir mampos ini seringkali mengeluarkan kenyataan-kenyataan terburu-buru seperti babi yang sedang menyondol pucuk. Jika Dato' Sri Najib ditempelak berdasarkan artikel fitnah oleh gay-gay upahan Anwar di Turki, bagaimana dengan ANUWAR IBRAHIM YANG SECARA JELAS MENULIS MENGENAI ISLAM SEDERHANA (MODERATE MUSLIM DALAM WALL STREET JOURNAL?

Artikel penuh tulisan LELAKI ISLAM SEDERHANA SEBENAR!!! (TRUE MODERATE MUSLIM)


The Ball Is in Our Court
From Wsj
By Anwar Ibrahim
Skeptics and cynics alike have said that the quest for the moderate Muslim in the 21st century is akin to the search for the Holy Grail. It's not hard to understand why. Terrorist attacks, suicide bombings and the jihadist call for Muslims "to rise up against the oppression of the West" are widespread.

The radical fringe carrying out such actions has sought to dominate the discourse between Islam and the West. In order to do so, they've set out to foment anti-Americanism and anti-Semitism. They've also advocated indiscriminate violence as a political strategy. To cap their victory, this abysmal lot uses the cataclysm of 9/11 as a lesson for the so-called enemies of Islam.

These dastardly acts have not only been tragedies of untold proportions for those who have suffered or perished. They have also delivered a calamitous blow to followers of the Muslim faith.

These are the Muslims who go about their lives like ordinary people—earning their livings, raising their families, celebrating reunions and praying for security and peace. These are the Muslims who have never carried a pocketknife, let alone explosives intended to destroy buildings. These Muslims are there for us to see, if only we can lift the veil cast on them by the shadowy figures in bomb-laden jackets hell-bent on destruction.

These are mainstream Muslims—no different from the moderate Christians, Jews and those of other faiths—whose identities have been drowned by events beyond their control. The upshot is a composite picture of Muslims as inherently intolerant, antidemocratic, inward-looking and simply unable to coexist with other communities in the modern world. Some say there is only one solution: Discard your beliefs and your tradition, and embrace pluralism and modernity.

This prescription is deeply flawed. The vast majority of Muslims already see themselves as part of a civilization that is heir to a noble tradition of science, philosophy and spirituality that places paramount importance on the sanctity of human life. Holding fast to the principles of democracy, freedom and human rights, these hundreds of millions of Muslims fervently reject fanaticism in all its varied guises.

Yet Muslims must do more than just talk about their great intellectual and cultural heritage. We must be at the forefront of those who reject violence and terrorism. And our activism must not end there. The tyrants and oppressive regimes that have been the real impediment to peace and progress in the Muslim world must hear our unanimous condemnation. The ball is in our court.
 Kepada pembaca-pembaca yang bijaksana, nilai semula SIAPA SEBENAR PENGAMAL ISLAM SEDERHANA (MODERATE)...

GEMPAR!!! PAS GUNA TAKTIK LAPUK.

Posted: 27 Feb 2011 12:04 AM PST


Nampaknya taktik PRK Hulu Selangor berulang. Pembangkang menggunakan character assassination untuk menjatuhkan kredibiliti pihak lawan.
Kali ini, seorang ustaz muda dari Temerloh menjadi mangsa permainan rakus PAS. Fitnah yang sebelum ini tak dilayan oleh calon BN, Syen Ibrahim diteruskan dari hari ke hari.

Nah! Inilah buktinya bahawa fitnah merupakan zikir PAS yang sentiasa diamalkan. Apa lagi helah PAS yang ada? Pelik tapi benar. Calon pun PAS tak dapat cari golongan ustaz tapi masih nak mengaku sebagai Parti Islam!

POSTER MERLIMAU

Posted: 26 Feb 2011 11:48 PM PST

Muat turun dan edarkan....

sekupangdua

Posted: 27 Feb 2011 11:11 PM PST

sekupangdua


GAMBAR-GAMBAR SEKITAR PERASMIAN UMNO CAWANGAN-CAWANGAN SELURUH PERAK OLEH MENTERI BESAR

Posted: 27 Feb 2011 09:58 PM PST

Perhimpunan di Majlis Perasmian Mesyuarat Umno Seluruh cawangan di Perak semalam di Stadium Indra Mulia, Ipoh Perak semalam cukup meriah dengan kehadiran hampir 5 ribu yang hadir, sekupang juga rasa gembira kerana disamping tu dapat juga bertemu dengan rakan-rakan yang laib, tidak ketinggalan kawan-kawan bloggers yang turut hadir diantaranya Pemimpin hadapan, Pemuda Parit, Taiping Mali, Awekz, Budak benteng, Eddy, Ddin bunga dan ramai lagi, sempat juga berbual tentang senario Politik di Perak Masa Kini, apapun sekupang ucap tahniah kepada UMNO Perak serta Ds Dr Zambry Abdul Kadir yang berjaya membangkitkan semangat perjuangan orang Melayu bila laungan nya di sambut oleh 5 ribu yang hadir... Sekupang juga tabik kerana Perasmian di Perak agak berlainan bila Ds Dr Zambry Merasmikan sekali Gus semua Umno Cawangan-cawangan sekali gus, tentunya kali ke dua perasmian ini memperlihatkan bahawa sidang di buka serentak untuk semua cawangan dan bahagian sebagai lampu hijau memulakan Mesyuarat Agung parti keramat iaitu UMNO.
sekupang sempat  merakamkan gambar-gambar sepanjang majlis tersebut dan kalian boleh lah komer jengok-jengok wajah-wajah pejuang bangsa.