Isnin, 24 Oktober 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 24 Oct 2011 01:10 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


Mampuih dah.. 18sx Kantoi Ramas nenen di khalayak ramai..

Posted: 24 Oct 2011 10:08 AM PDT


Dia punya syok ramas dok gentel sampai orang ambil gambar pun dia tak sedar. Apakah ini terpengaruh dengan kisah anak VVVIP ramas nenen rakan pelajar? heh..

TUDIAA!! Nak cukai PLUS pulak!! Pas Kedah dah nak bankrup ka?

Posted: 24 Oct 2011 06:08 AM PDTProjek Lebuhraya Utara Selatan (Plus) perlu menjelaskan hutang cukai tanah yang tertunggak sejak tanah milik Kerajaan Negeri diambil alih untuk dibangunkan sebagai Lebuhraya Utara-Selatan.

Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Saifuddin Nasution Ismail berkata, beliau difahamkan bahawa sehingga kini tanah yang ditukar milik untuk tujuan pembangunan prasarana di bawah Kanun Tanah Negara, masih belum digazet sedangkan proses pengambilalihan tanah sudah lama diselesaikan Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Menurutnya, mengikut peruntukan di bawah Seksyen 62 Kanun Tanah Negara, tanah berkenaan perlulah digazet dan apabila ia digazet pihak pengurusan perlulah menjelaskan cukai tanah kepada Kerajaan Negeri Kedah sama seperti pembayar-pembayar cukai yang lain.


"Laluan itu panjang, bermula dari Bukit Kayu Hitam sehinggalah sempadan Pulau Pinang (dan sempadan Perak), namun sejak laluan berkenaan digunakan, sekupang (satu sen) pun (cukai) tidak dibayar kepada Kerajaan Negeri.

"Tanah yang diambil adalah milik Kerajaan Negeri Kedah, dan kalau tanah itu digunakan, hasilnya (cukai) perlulah dibayar," katanya semasa berucap pada program ceramah sempena Sambutan 60 Tahun Pas peringkat negeri Kedah, yang diadakan di Kompleks Pas Batu 9, malam kelmarin.

Saifuddin yang juga Ahli Parlimen Machang, berkata, tidak ada sebab untuk Plus tidak membayar cukai tanah kepada Kerajaan Negeri sedangkan mereka mengaut untung besar setiap tahun.

"Kenapa projek daripada Plus yang mendapat kutipan tol dan mengaut untung lebih 1 bilion setahun, tidak membayar hasil (cukai) sedangkan laluan dibina di atas tanah Kerajaan Negeri dan bukannya di atas angin.

"Jika bayaran cukai ini dibuat, ia akan menjadi satu lagi hasil baru di bawah pendapatan negeri ini dan perkara ini akan saya tanyakan dalam Dewan Rakyat pada minggu depan," katanya.

Sementara itu, katanya, Kerajaan Negeri Kelantan juga akan menuntut hutang berjumlah RM35 juta, yang melibatkan pembinaan landasan kereta api serta stesen kereta api di beberapa kawasan termasuklah Pasir Mas, Kuala Krai, Tumpat, Gua Musang dan Tanah Merah.

"Kita akan membuat tuntutan, sudahlah royalti minyak pun diambil, kini Perbadanan Aset Keretapi perlu membayar cukai kerana ia didirikan di atas tanah milik Kerajaan Negeri Kelantan," katanya. - GPB


Ulasan Mc
Nampaknya Pas Kedah ni dah betui-betui takdak duit dah ni. Habis semua depa nak claim. Dulu UUM kena, lani kena PLUS pulak, lepas tu nanti KTM punya landasan kereta api pun depa nak juga. Memang dahsyat la Pas Kedah ni.

Tu Sekolah-Sekolah, masjid-masjid, Tadika Kemas dan pelbagai bangunan Persekutuan kat Kedah tu, tanah tak mau claim cukai ka? heh..

Apa kata lepas ni PLUS tutup saja laluan lebuhraya ke Kedah. Biar sampai Penang dan Perak saja. Kita tengok rakyat Kedah mengamuk kat Kerajaan negeri, sebab nak ulang alik buat kerja susah. Mc ingat lagi zaman dulu2 sebelum ada lebuhraya, nak pergi Penang, lebih 3 jam dari Alor Setar. Lepas dah ada lebuhraya,  1 jam pun tak sampai. Tu kan kegunaan untuk semua, rakyat Kedah pun dapat guna. Kerajaan Kedah satu sen pun tak keluar duit.

Dah la tak keluaq duit, lagi nak claim macam2. Kemudahan lebuhraya tu orang2 Pakatan tak guna ka? Memang la kena bayar, tapi berapa sen sangat kalau nak dibandingkan dengan minyak kereta yang jauh lebih mahal harganya.

Tapi bila dah mai perkara BERKIRA (kedekut) macam ni, PLUS patut ajar sikit puak Pakatan ni. Biar depa tau langit tinggi ka rendah!

Mampuih woo kalau lebuhraya Alor Setar - Penang tutup, beratus ribu orang pakai jalan tu sehari. Mau kena getah Pas Kedah nanti.

McTheory:
Kebuloq duit sangat, mau ajaq macam tu saja.

GEMPAR!! Lagi Ahli PKR Keluar Parti akibat asyik kena tipu..

Posted: 24 Oct 2011 03:08 AM PDT

sekadar hiasan

Seramai 300 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) ranting Ampang Campuran bertindak keluar daripada parti itu hari ini, selepas kecewa dengan kepimpinan parti yang didakwa tidak jujur dan gagal menunaikan janji.

Ketua kumpulan berkenaan, K. Vengdesgiri berkata, dengan tindakan itu bermakna ranting PKR Ampang Campuran dibubarkan.

''Kami berasa kecewa dan tertipu. Janji-janji yang diberikan juga tidak dikotakan malah ranting PKR Ampang Campuran sehingga kini yang dijanjikan untuk disahkan tidak berlaku,'' katanya.


Beliau yang juga Pengerusi Persatuan Kebajikan, Rekreasi dan Sosial Masyarakat India Ampang (PKRSMIA) berkata demikian selepas menghadiri Majlis Setulus Kasih Selembar Budi sempena sambutan Deepavali di sini.

Majlis tersebut dirasmikan oleh Setiausaha Politik Menteri Kewangan, Datuk Dr. Mohd. Shafie Abdullah.

Turut hadir, Penyelaras Barisan Nasional (BN) Parlimen Ampang, Datuk Ismail Kijo dan Ketua Wanita UMNO Bahagian Ampang, Prof. Madya Dr. Rozaidah Talib.

Vengdesgiri berkata, selepas ini mereka akan bergerak menggunakan platform PKRSMIA dan menyokong BN di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Sementara itu, Mohd. Shafie berkata, tindakan 300 ahli PKR itu menunjukkan parti pembangkang semakin dijauhi rakyat.

"Janji-janji yang diberikan kepada rakyat tidak dikotakan menyebabkan mereka berasa kecewa dengan pembangkang. Kita BN akan sedaya upaya menunaikan janji dan turun ke bawah mendengar denyut nadi rakyat,'' katanya. - UTUSAN MALAYSIA

McTheory:
Keluar saja ramai2.. biar kosong PKR tu.. heh..

Apa Deklarasi 10 perkara Perhimpunan Sejuta Umat?

Posted: 24 Oct 2011 12:09 AM PDT


KIRA-KIRA 10,000 umat Islam membanjiri Stadium Shah Alam di sini bagi menghadiri Perhimpunan Sejuta Umat: Selamatkan Akidah (Himpun) yang julung kali diadakan dengan masing-masing bertekad mempertahankan umat Islam daripada dipengaruhi oleh mana-mana kegiatan memurtadkan mereka.

Para peserta Himpun yang terdiri daripada lebih 1,000 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) tanpa mengenal fahaman politik atau aliran pemikiran menyimpul kukuh tekad tersebut dalam deklarasi yang mengandungi tuntutan 10 perkara.

Deklarasi yang dibacakan oleh Pengerusi Bersama Himpun, Mohd. Azmi Abdul Hamid di penghujung perhimpunan tersebut menyebut:


* "Bahawasanya, Islam adalah Risalah Ilahi yang dengan RahmatNya telah mengangkat bangsa Melayu dan semua bangsa yang lain dengan mesej 'rahmatan lil 'alamin'. Lantaran itu hanya dengan menghayati dan mengamalkan Islam sepenuhnya sahaja merupakan satu-satunya jalan untuk menjamin kemuliaan, keselamatan, kejayaan dan kehormatan bangsa Melayu mahupun mana-mana bangsa yang lain di negara ini.

* "Menginsafi bahawa asas pegangan umat Islam adalah akidah tauhid yang menjadi tunjang kepada seluruh pegangan hidup umat Islam dan prinsip ini tidak boleh diganggu oleh mana-mana pihak.

* "Bahawa kedudukan istimewa dan status khas agama Islam sebagai agama Persekutuan telah ditetapkan sejak dari kemerdekaan negara ini dan ia wajib dipertahankan oleh setiap warga Muslim dan dihormati oleh semua warga Malaysia.

* "Bahawa penyebaran agama lain daripada Islam kepada orang Islam dengan tujuan memurtadkan orang Islam adalah dilarang sama sekali berdasarkan peruntukan dalam Perlembagaan Persekutuan dan Islam berpendirian tegas terhadap gejala murtad dan pemurtadan dianggap jenayah berat yang perlu diperangi habis-habisan.

* "Pelanggaran terhadap peruntukan ini boleh mengundang kepada tergugatnya keselamatan nasional dan mengundang ketegangan agama di negara ini.

* "Bahawa kami, pada hari ini, 24 Zulkaedah 1432H bersamaan 22 Oktober 2011 di Stadium Shah Alam di dalam Himpunan Sejuta Umat Selamatkan Akidah (Himpun), bersepakat mengambil ketetapan untuk;

Pertama: Menyeru agar semua pihak menghormati dan mendokong peranan Raja-Raja Melayu untuk melaksanakan amanah sebagai ketua dan payung kepada pentadbiran Islam di negara ini seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan undang-undang tubuh negeri.

Kedua: Kerajaan yang memerintah baik di peringkat Pusat mahupun negeri mestilah memastikan bahawa sensitiviti yang tertinggi dalam Islam dan Perlembagaan sebagai pedoman yang tertinggi dalam negara ini dihormati. Sebarang bentuk pelanggaran termasuk menghina dan mencabar kedudukan Islam hendaklah berdasarkan peruntukan undang-undang yang ada.

Ketiga: Menuntut supaya kerajaan dalam usaha memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) hendaklah memastikan supaya undang-undang pencegahan yang tegas dan kukuh untuk memelihara kemuliaan Islam di dalam Perlembagaan dapat dimasukkan sebagai kandungan utama.

Keempat: Menuntut supaya kerajaan mengambil langkah segera menggubal undang-undang khusus untuk mencegah dan membendung gejala murtad dan kegiatan memurtadkan umat Islam selaras dengan kedudukan Islam dalam Perlembagaan Persekutuan.

Kelima: Menuntut agar sistem pendidikan negara disemak semula untuk memastikan tidak ada unsur yang boleh mendedahkan pelajar kepada penghakisan akidah. Kami mengesa Kementerian Pelajaran dan Kementerian Pengajian Tinggi supaya menggubal sistem pendidikan yang berpaksi kepada akidah tauhid dan penerapan akidah yang berkesan kepada pelajar-pelajar.

Keenam: Meminta kerajaan supaya mengadakan program-program penerangan yang menyeluruh dan berkesan di setiap saluran supaya masyarakat berbilang kaum dan agama di negara kita dapat memahami Islam dan kedudukannya di dalam negara untuk menghilangkan prasangka buruk dan kekeliruan terhadap Islam.

Ketujuh: Menyeru kepada seluruh pertubuhan politik dan bukan politik supaya meletakkan Islam sebagai agenda tertinggi dan utama melebihi kepentingan yang lain serta mengambil sikap yang serius terhadap sebarang usaha untuk menganggu-gugat kesucian Islam.

Kelapan: Menyeru semua institusi dalam masyarakat terutamanya ibu bapa mengambil tanggungjawab yang tegas dalam mendidik anak-anak dengan kefahaman Islam yang syumul agar dapat membentengi anak dan waris terdekat daripada terjebak di dalam aktiviti pemesongan akidah.

Kesembilan: Menggesa kerajaan supaya memantau dan mengawal aktiviti pihak media sama ada cetak, elektronik dan media baru. Sebarang bentuk penyiaran yang menyimpang dan menyentuh sensitiviti umat Islam dan keharmonian bernegara perlulah diambil tindakan yang tegas mengikut undang-undang yang ada.

Kesepuluh: Menyeru umat Islam yang hadir dalam perhimpunan ini mahupun yang tidak dapat hadir, melupakan segala perbezaan fahaman politik dan lain-lain hambatan untuk bersama-sama bersatu menyonsong tugas berat mempertahan dan menyelamatkan akidah umat daripada sebarang bentuk pencerobohan.

Dalam pada itu, Azmi yang juga Presiden Teras Pengupayaan Melayu (Teras) menepis tohmahan segelintir pihak yang awal-awal lagi memberikan gambaran buruk dan menanamkan kebencian terhadap usaha menganjurkan Himpun.
"Apa salahnya umat Islam berhimpun untuk membincangkan tentang agama Islam dan selamatkan akidah. Ketika mereka berhimpun mereka kata itu hak demokrasi tetapi bila kita berhimpun itu kata hendak bermusuh dengan mereka," katanya.

Tegas beliau, perhimpunan tersebut adalah untuk memastikan martabat Islam tidak diganggu-gugat dan ia bukan suatu perkara yang boleh dikompromi.


pmk
orang yang terlibat dalam mermurtadkan orang islam memang patut dikenakan hukuman berat

GEMPAR!! Kenapa DS Najib Sokong HIMPUN tapi tak sokong BERSIH!!

Posted: 23 Oct 2011 09:08 PM PDTAda yang mengelupur dan pengsan bila DS Najib sokong HIMPUN tapi tak sokong BERSIH. Kenapa agaknya?

Salah satu yang meroyan dan mengelupur adalah Jabatan Pilihanraya Pemuda Pas yang menganggap DS Najib berlakon dan bermuka-muka dalam memberi sokongan antara kedua belah pihak.

Apa puak ni tak fahamkah apa bezanya HIMPUN dan BERSIH?

Apa motif HIMPUN dan apa motif BERSIH?

Siapa penganjur BERSIH dan siapa pula penganjur HIMPUN?

Jawab soalan2 di atas, anda akan tahu kenapa DS Najib menyokong HIMPUN dan tidak kepada BERSIH.

Sudah la Ambiga tu ada rekod yang tidak baik, dan BERSIH juga di anggotai oleh nama2 yang pernah merosakkan keamanan negara. Lagi satu, BERSIH mahu berarak di jalanan bagi menunjukkan pada dunia bahawa Malaysia ni tidak adil pada PRU.

Ada ke pimpin negara nak sokong benda bodoh yang merosakkan keamanan negara? Demontrasi di jalanan dan menyusahkan orang ramai yang mahu ke Kuala Lumpur dan membuat kerja harian. Apakah itu bagus?

BERSIH walaupun satu pertubuhan, namun bayangan sebenar disebaliknya ialah parti pembangkang. Tuntutan BERSIH yang kadang2 merapu lana tu. Sebenarnya di tuntut oleh pihak pembangkang, pakai topeng saja Bersih.

Biasalah pembangkang mana pernah bersyukur dengan apa yang ada.

Apa pun niat penganjur HIMPUN mahu menyatukan ummah, menentang jenayah akidah dan mengukuhkan lagi ukhwah sesama Islam adalah amat dipuji.

Berbeza dengan Pas yang mahu menyokong peguam pembela Murtad, dan menentang pejuang anti murtad. Apa punya Islam Pas ni.

McTheory:
Islam celup.. mana2 pun boleh kot..

Kes Ramas Nenen!! Guan Eng kena sampuk bila TS Muhyiddin suruh report polis..

Posted: 23 Oct 2011 06:24 PM PDTApa masalahnya dengan Guan Eng ni? Meroyan apa? Betul la kata TS Muhyiddin tu, kalau tak puas hati, pergi la buat laporan polis, biar polis siasat, siapa yang betul siapa tidak.

Baca apa TS Muhyiddin kata,

Semalam, Muhyiddin meminta Lim membuat laporan polis dan membiarkan polis menjalankan siasatan bagi menjelaskan keadaan sebenar kerana penafian sahaja tidak mencukupi. 
"Penafian adalah tidak mencukupi. Kalau tidak buat, minta polis untuk menyiasat dan bersihkan nama," kata Muhyiddin

Haa.. kan selama ni Guan Eng kata blogger ni menipu dan memfitnah, apa kata Guan Eng buat laporan polis saja. Ini tidak, asyik menafikan tanpa ada tindakan susulan.

Tapi kenapa Guan Eng seperti meroyan pelik saja apabila TS Muhyiddin suruh buat laporan polis? Guan Eng terus marahkan TS Muhyiddin dan seolah-olah mengugut dengan mengatakan beliau mahu mendedahkan kontroversi anak TS Muhyiddin. he he.. mahu balas dendam ka apek?

Sebenarnya, banyak keraguan dengan kes anak Guan Eng ni, kenapa pindah sekolah sedangkan sekolah yang anak Guan Eng pindah tu bukan jauh sangat pun. Kalau takdak 'kes' kenapa nak pindah?

Mula2 Guan Eng jawab, sebab anaknya nak berambut panjang, sebab tu anak beliau nak tukar sekolah, lepas tu selang beberapa hari beliau ubah pulak kenyataan, beliau kata sebab sekolah tu sarang pengedar dadah, dia taknak anak dia terlibat.

Selepas Guan Eng mengeluarkan kenyataan itu, ramai yang pergi cari pengetua sekolah terbabit, nak tanya benarkah sekolah tu sarang pengedaran dadah. Tapi pengetua sekolah tu seolah-olah melarikan diri dan menyepi terus dari media.

Bagaikan ada yang tak kena. Pengetua sekolah di paksa berdiam diri kah? Kena bayar kah?

Daripada terus berteka-teki, baik Guan Eng buat laporan polis. Biar polis selesaikan..

Ada berani?

McTheory:
putar belit putar alam.. pening2..

tun faisal dot com

Posted: 24 Oct 2011 01:07 PM PDT

tun faisal dot com


Jasa dan dosa Ghadaffi kepada Libya (bahagian 1)

Posted: 24 Oct 2011 12:04 PM PDT


[Nota: Ada emel yang saya terima mengenai Muammar Ghadaffi dan Libya. Saya fikir mungkin elok saya kongsikan di sini. Saya juga ada membaca komen ini di sebuah forum - Rascock, Tell me that 1 year from now. I wonder what the lybians will be chanting then. Maybe the same tune as Iraqis "Before 2003, Iraq had 40,000 physicians, today the number is less than 12,000" - injustice. Ramai yang benci melihat video klip di atas, tetapi untuk menunjukkan betapa kejinya manusia, elok kita lihat video ini berulang kali. Ini yang sedang diajar kepada anak muda di Malaysia dan mereka tidak menyedarinya.]


Apa yang telah Gaddafi lakukan untuk Libya

1. Tiada bil elektrik di Libya, elektrik percuma untuk semua rakyatnya.

2. Tidak ada faedah ke atas pinjaman, bank-bank di Libya milik kerajaan dan mengikut undang-undang pinjaman yang diberikan kepada semua warganegara pada kadar faedah 0%.

3. Rumah dianggap sebagai hak asasi manusia di Libya - Gaddafi berikrar bahawa ibu bapa beliau tidak akan mendapat sebuah rumah sehingga semua orang di Libya mendapat rumah rumah. Bapa Gaddafi telah meninggal dunia ketika beliau, isteri dan ibu beliau masih tinggal di dalam khemah.

4. Semua pasangan pengantin baru di Libya akan menerima Dinar $ 60,000 (AS $ 50,000) dari kerajaan untuk membeli pangsapuri pertama agar mereka dapat membantu memulakan keluarga.

5. Pendidikan dan rawatan perubatan adalah percuma di Libya. Sebelum Gaddafi hanya 25% daripada Libya celik huruf. Hari ini, angka itu adalah 83%.

6. Sekiranya seorang rakyat Libya ingin membina kerjaya dalam bidang pertanian, mereka akan menerima sebidang tanah pertanian, sebuah rumah pertanian, peralatan, benih dan ternakan untuk memulakan ladang-ladang mereka - Semuanya percuma.

7. Jika rakyat Libya tidak dapat mencari pendidikan atau perubatan kemudahan-kemudahan yang mereka perlukan di Libya, kerajaan akan memberi dana kepada mereka untuk pergi ke luar negara untuk mendapatkannya – ia bukan sahaja percuma malah mereka juga akan mendapat AS $ 2,300 sebulan, penginapan dan elaun kereta.

8. Di Libya, jika rakyat Libya membeli sebuah kereta, kerajaan akan memberikan subsidi sebanyak 50% daripada harganya.

9. Harga petrol di Libya ialah $ 0. 14 seliter.

10. Libya tiada hutang luar negeri dan rizabnya berjumlah $ 150 bilion – kini telah dibekukan di peringkat global.

11. Jika rakyat Libya gagal mendapatkan pekerjaan selepas tamat ijazah, negera itu akan
membayar gaji purata profesion seolah-olah dia diambil bekerja atau dia akan diambil bekerja sehingga dia mempunyai pekerjaan.

12. Sebahagian dari hasil jualan minyak Libya, dikreditkan terus ke akaun bank semua rakyat Libya.

13. Seorang ibu yang melahirkan anak akan menerima AS $ 5, 000

14. 40 buku roti di Libya berharga $ 0,15

15. 25% daripada rakyat Libya mempunyai ijazah universiti

16. Gaddafi membangunkan projek pengairan terbesar di dunia, yang dikenali sebagai projek The Great Man-Made River; untuk membolehkan air disediakan ke seluruh padang pasir negara itu.

Inikah yang anda gelar sebagi raksasa? Media membuatkan dia kelihatan seperti bagaimana kebanyakan kita lihat, tetapi sumber yang sama yang memiliki media itu adalah orang yang sama yang membunuh beliau. Sebahagian daripada kita bersetuju bahawa media penuh pembohongan, bukankah begitu? Saya enggan untuk mempercayai bahawa kekejaman adalah sifat yang dating bersama sifat kemanusiaan. Hari ini adalah zaman yang dipanggil zaman FITAN, zaman Pembohongan.

[Video] Pentas #PATRIOT: @khairyKJ - Pengganas Komunis Bukan Wira

Posted: 24 Oct 2011 10:20 AM PDT

[Video] Pentas Patriot dedah Kekejaman Komunis

Posted: 24 Oct 2011 12:46 AM PDT

#TeaterJutaJutaPUTRAJAYA untuk rakyat, anda dan saya...

Posted: 23 Oct 2011 07:45 PM PDT

[Nota: Teater Juta-Juta Di Putrajaya?!!! Yup, ya, insya-Allah. Kenapa saya menyokong mereka? Kerana mereka anak muda berbakat; kerana mereka mempunyai semangat yang tinggi, setinggi angkasa; kerana mereka mempunyai produk yang bagus; kerana ia sebuah karya yang asli dan jujur. Klise pula bunyinya... Benar, ia bukan suatu karya besar. Ia tidak dibintangi selebriti ternama. Ia sekadar cetusan kreativiti dan semangat juang anak muda tentang realiti semasa dan cabaran yang dihadapi mereka. Ia lucu, tetapi tajam menikam. Ia ada segalanya. Ia kontemporari, tetapi ada bangsawan dan ada muzikal. Ia teater dalam teater. Ush, pelik bunyinya... Memang pelik kerana ia bukan tentang siapa yang penting, tetapi lebih mengenai siapa yang tidak penting di dalam sejarah dan berita. Jelasnya bakat dan karya ini bukan sekadar untuk disorok di dalam Stor Teater Dewan Bahasa dan Pustaka. Sebaliknya ia mesti menjadi karya PERTAMA yang dipentaskan di PUTRAJAYA. Kenapa? Kerana ia BUKAN karya daripada dan untuk MEREKA di puncak sana, tetapi ia karya daripada ORANG MUDA untuk ORANG MUDA seperti anda dan yang perasan muda seperti saya!]

Like fb page Teater Juta-Juta Di Putrajaya http://www.facebook.com/TeaterJutaJuta?sk=wall
Ikuti #TeaterJutaJutaPUTRAJAYA di twitterFASYALI FADZY (kiri) bersama Fazleena Hishamuddin, Aloy Paradoks dan Anas Ridzuan (duduk).


BIAR tidak ada tempat untuk mementaskan karya seni mereka, itu bukan penghalang kepada kelompok empat anak muda ini untuk terus berkarya. Bagi mereka, asal masih ada lagi khalayak untuk melihat hasil kerja mereka, itu sudah cukup baik.

Tidak pernah mengharapkan pulangan wang berjuta-juta ringgit bila mementaskan teater, mereka tahu tidak semua kelompok masyarakat akan menerimanya.

Wang bukan masalah yang besar asalkan niat untuk memperjuangkan karya seni menjadi kenyataan sudah cukup memuaskan hati masing-masing.

Lantas, peluang yang ada untuk mempersembahkan karya mereka akan dizahirkan melalui teater Juta-Juta yang akan dipersembahkan bermula 21 hingga 25 September ini di Stor Teater DBP, Kuala Lumpur.

Menariknya, pementasan teater Juta-Juta ini hanya menggunakan tiga orang pelakon yang akan bertukar-tukar watak sepanjang pementasan berlangsung. 12 watak yang akan dipertaruhkan oleh mereka yang mengisahkan tentang penggiat teater tanah air.

Mereka yang terlibat termasuklah Aloy Paradoks, Fazleena Hishamuddin dan Anas Ridzuan yang bakal menentukan hala tuju teater ini.

Melihatkan sinopsis asal teater Juta-Juta ini, ia mengisahkan perjalanan seni tiga orang kawan baik yang bercadang mementaskan sebuah teater di panggung Keraton Seni.

Pelbagai perjalanan sukar yang dilalui oleh mereka untuk menarik minat dan sokongan ramai, tapi semua itu tidak semudah yang disangka.

Sedang mereka membuat pembentangan di hadapan Pengarah Keraton Seni, bakal penaja dan pengkritik teater. Lantas kenangan lalu sewaktu mula-mula terlibat dalam bidang ini menggamit memori ketiga-tiga mereka.

Insiden pertikaman lidah, salah menyalah dan bermacam-macam hal lain berlaku sehinggakan memperlihatkan masalah-masalah yang berlaku.

Lantas apa yang bermain di fikiran, apakah benar masalah-masalah yang dipaparkan ini benar-benar terjadi dalam industri teater tanah air kita? Apakah benar untuk hidup sebagai anak panggung itu tidak semudah mana dan memerlukan kesabaran yang cukup tinggi?

Berbicara dengan pengarah teater Juta-Juta baru-baru ini, Fashaly Fadzly tidak menafikan hal tersebut tetapi dalam masa yang sama tidak juga mahu menuduh itu dan ini pada orang-orang dalam industri yang sama-sama menjual bakat yang ada dalam diri masing-masing.

"Kalau nak cakap soal masalah memang sampai bila pun tak habis. Saya hasilkan karya ini bukan kerana nak menyindir mana-mana pihak tetapi anggaplah ia sebagai teater sinikal yang mengisahkan tentang perjalanan seni sekumpulan anak muda sahaja.

"Cerita ini tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau telah mati. Saya buat karya Juta-Juta ini lebih berunsurkan jenaka tetapi bukan lawak sitkom untuk menarik lebih ramai peminat nanti.

"Kalau nak berjaya kita kena berani. Berani bereksperimen dengan watak-watak yang ada, cari di mana kelebihan yang ada untuk dipertontonkan tetapi dalam masa yang sama masih menjaga kualiti karya itu sendiri.

"Saya lebih suka cabar diri untuk tunjuk yang kami juga boleh. Tapi masalahnya apabila untuk menarik orang ramai datang ke panggung. Harus diingat teater bukan untuk orang seni sahaja tetapi untuk semua," jelas Fasyali lagi.

Nama Fasyali bukan satu nama yang asing dalam industri teater tanah air. Bakat yang ada pada anak muda ini cukup dikagumi bagi golongan muda memandangkan dia sudah berpengalaman mengarahkan beberapa buah teater termasuklah Kotak Hitam, Berani Mati dan Oedipus.

Hampir tujuh tahun bergelumang dalam industri teater tempatan bukan satu tempoh yang panjang jika mahu dibandingkan dengan penggiat yang sudah berusia yang lain.

Namun di sebalik semua itu, dia sudah banyak bertemu dengan pelbagai jenis ragam manusia dan sudah cukup masak dengan perangai segelintir penggiat teater yang cukup ramai itu.

"Pusat pengajian tinggi yang menawarkan kursus teater semakin banyak. Tapi ke mana mereka akhirnya? Itu masalah yang paling besar yang saya lihat.

"Usah tanya apa yang jadi pada mereka selepas habis belajar tetapi tanya adakah mereka mencari peluang sendiri untuk terus menabur bakti dalam industri teater tempatan? Atau ramai yang hanya menunggu peluang sahaja.

"Masalah-masalah ini yang sering berlaku di awal permulaan mereka. Orang teater kena cinta pada bidang ini. Masyarakat kena tonton apa yang dihidangkan. Kalau ini berlaku tidak mustahil dapat menaikkan semula industri ini.

"Berbalik pada teater Juta-Juta ini saya cukup masyarakat akan datang menonton karya ini. Kalau tidak melihat ia sebagai naskah yang besar sekalipun saya akan pastikan yang mereka akan pulang dengan kepuasan," kata Fasyali tersenyum.

Bagi yang berminat untuk menyaksikan teater ini boleh melayari Facebook/TeaterJutaJuta atau hubungi 012-2789352 untuk maklumat lanjut. Tiket-tiket dijual dengan harga RM20.

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 24 Oct 2011 01:06 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Jangan sekat 'hak rakyat Kelantan".

Posted: 24 Oct 2011 11:55 AM PDT


Dato' Pa kata Kelantan akan maju sekiranya UMNO dapat memerintah. Kita setuju sangat dengan kenyataan itu kerana jelas UMNO masih berniat untuk terus menafikan hak rakyat Kelantan dan satu perkara yang menarik yang akan kita 'gempurkan' menjelang pilihanraya nanti apa yang sebenarnya pemimpin UMNO mahu.

Gambar-gambar kemewahan pemimpin UMNO Kelantan dalam simpanan akan kami keluarkan satu persatu untuk dilihat oleh rakyat Kelantan sebagai perbandingan sekiranya UMNO Kelantan masih lagi bermain sendiwara dengan rakyat.

Betulkah Dato' Pa orang berjurus?.

Keris Pusaka Melayu

Posted: 24 Oct 2011 12:17 PM PDT

Keris Pusaka Melayu


PKNS Dilelong 1.6 Billion?

Posted: 23 Oct 2011 07:14 PM PDT

 

Apa pandangan anda?


PEJUANG BANGSA

Posted: 24 Oct 2011 11:29 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PANAS ! Adegan berani ramas nenen di khalayak ramai !

Posted: 24 Oct 2011 10:54 AM PDT


Isu ramas nenen menjadi topik hangat sekali sekarang  bila dikaitkan dengan seorang anak VVIP . Sebelum ini orang tak ambil  " port " pun  pasal kerja ramas -meramas ini .

Tapi ada member cakap kat GPB ...isu ini HOT sebab RM 200 ribu digunakan untuk tutup kes ..

Itu lah dunia akhir zaman ..." Maruah diri  boleh dibeli  demi dengan wang demi kekalkan kuasa  "...

GEMPAR ! UMNO Penang saman Guan Eng & Suara Keadilan RM 30 juta !

Posted: 24 Oct 2011 02:20 AM PDTKUALA LUMPUR, 24 Okt – UMNO Pulau Pinang memfailkan saman terhadap Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng sebanyak RM30 juta atas dua dakwaan iaitu menuduh UMNO Pulau Pinang terlibat dalam demonstrasi ganas di negeri tersebut pada 1 Julai lalu dan menuduh UMNO Pulau Pinang terlibat dalam kebakaran yang membabitkan pejabat DAP.

Saman tersebut difailkan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di sini hari ini melalui Tetuan Jahaberdeen & Co.

Selain Lim yang juga Setiausaha DAP, turut dinamakan sebagai defendan ialah Parti Keadilan Rakyat selaku pemilik laman berita elektronik Keadilan Daily dan akhbar Suara Keadilan; Segmen Fleksibel Sdn Bhd yang merupakan syarikat penerbitan Keadilan Daily dan Suara Keadilan; dan ketua penyuntingnya, Fazallah Pit.

Menurut Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman, UMNO Pulau Pinang telah memberi peluang kepada Guan Eng untuk memohon maaf dan menarik balik kata-katanya namun Guan Eng secara angkuh telah menolak permintaan tersebut malah telah mencabar agar UMNO Pulau Pinang mengambil tindakan undang-undang terhadapnya."Kita telah memberi ruang kepadanya tetapi langsung tidak diendahkan. Sekarang kita tidak mahu lagi bertolak ansur dan berdiam diri dengan sikap angkuh dan tidak bertanggungjawab Lim Guan Eng. Saman malu ini juga difailkan terhadap Parti DAP dan dua orang pekerja Suara Keadilan.

"Namun begitu, UMNO Pulang Pinang tidak berhasrat untuk menyaman atas jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang kerana kita menghormati jawatan tersebut. Begitu juga kita tidak menyaman kerajaan Negeri Pulau Pinang kerana sekiranya UMNO Pulau Pinang menang dalam tuntutan saman ini, wang berjumlah RM30 juta itu akan disalurkan kepada rakyat negeri ini jadi untuk apa kita saman Kerajaan Negeri," ujarnya kepada UMNO-Online.

Beliau berkata, UMNO Pulau Pinang tidak berhasrat untuk mengambil pendekatan 'rennaisance' yang menjadi amalan oleh DAP di mana mereka akan mengambil tindakan undang-undang terhadapi sikap kritis lawan politik mereka, namun kali ini tindakan tegas terpaksa diambil agar Guan Eng tidak lagi mudah membuat tohmahan tidak berasas terhadap UMNO Pulau Pinang.

Tegasnya lagi, UMNO Pulau Pinang berpendapat Guan Eng sebenarnya terperangkap dalam sindrom politik kotor.

Sebab itulah kata beliau Guan Eng sering menyalahkan UMNO dalam apa sahaja yang terjadi di Pulau Pinang.

"Sekali lagi ianya terbukti apabila Guan Eng menyalahkan UMNO terlibat dalam penyebaran berita berkaitan isu moral membabitkan anak lelakinya.

"Adalah tidak adil untuk menyalahkan UMNO dalam setiap perkara yang tidak menyebelahinya. Guan Eng perlu berhenti melamparkan tuduhan liar dan tohmahan terhadap lawan politiknya. Jangan buat tuduhan melulu dan inilah akibat daripada keceluparan mulut Guan Eng. Dia perlu berhadapan dengan saman ini," ujarnya lagi. –MediaUMNO.

Isu ramas tetek : Surendran PKR tuduh Muhyiddin beri watikah sokongan

Posted: 23 Oct 2011 08:59 PM PDT

Selepas Tony Pua dan Guan Eng memutarbelitkan kenyataan Muhyiddin untuk kepentingan politik mereka , KLIK DI SINI dan SINI

Kini  giliran  Lowyar PKR N Surendran pulak fitnah Muhyiddin kononnya memberi watikah kepada blogger  serang anak Guan Eng .Surendran pun nak tumpang sekaki juga nampaknya memutarbelitkan kenyataan TPM .  Apakah hanya perkataan " Seolah-olah menyokong blogger Pro Umno "  yang disebut oleh mulut Surendran boleh mendesak TPM memohon maaf ??

Sekali lagi ..GPB desak UMNO Pusat menyaman lagi seorang mangkuk penyebar Fitnah ini !!

TERKINI !! Giliran Tony PUAka menipu, putar belitkan kenyataan Muhyiddin !!

Posted: 23 Oct 2011 05:35 PM PDT


Lihat lah gelagat  Tony PUAKA yang  menipu terang -terangan seperti bosnya Guan Eng . Tapi kali ini beliau memutarbelitkan  kenyataan TPM Tan Sri Muhyiddin Yassim semalam kononnya tersirat sokong FITNAH oleh blogger Pro UMNO terhadap anak lelaki Ketua Menteri P.Pinang.

Persoalannya , di mana kenyataan Muhyiddin semalam  menyatakan sokongan ini  ? Kalau pergi Mahkamah ia tak pakai la   maksud tersirat tapi  fakta/bukti   yang  sebenar .

 kenyataan TPM  semalam di Serdang ( UMNO Online )


Tiada pun kenyataan TPM sokong  atau pertahankan . Beliau hanya minta Guan Eng membuat laporan Polis bagi membersihkan namanya .  Terbukti   Tony Pua dan DAP  telah menipu sebenarnya  di sidang media mereka  kononnya mendesak Najib ambil tindakan terhadao Timbalannya .

GPB harap  pihak UMNO Pusat  dapat mengambil tindakan undang-undang  terhadap tuduhan FITNAH oleh  Tony Pua ini yang jelas  berniat jahat  unruk memburukkan imej Timbalan Perdana Menteri .SAMAN saja KAKI FITNAH parti   biaDAP  ini !!

Pedang Alif Ba Ta

Posted: 24 Oct 2011 07:33 AM PDT

Pedang Alif Ba Ta


Reaksi Perdana Menteri DS Najib Kematian Muammar Gaddafi

Posted: 23 Oct 2011 11:02 PM PDT

Kematian Muammar Gaddafi sudah diduga

NANNING, China 21 Okt. – Malaysia menyifatkan kematian bekas Presiden Libya, Muammar Gaddafi sebagai satu kesudahan yang telah diduga sebelum ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Gaddafi telah beberapa kali menegaskan akan mempertahankan kerajaannya hingga ke saat-saat akhir dan sanggup menghadapi segala kemungkinan termasuk dibunuh.

“Bagaimanapun, apa yang penting rakyat Libya dapat bangun dan memulakan era baharu yang boleh menjanjikan kemakmuran di kalangan mereka selepas ini.

“Libya selepas ini amat berpotensi untuk lebih maju. Ia kaya dengan minyak dan sudah pasti diharapkan kehidupan mereka akan lebih baik,” katanya di sini hari ini.

Sehubungan itu, Perdana Menteri berharap agar rakyat negara itu yang sebelum ini berpecah-belah kepada kabilah-kabilah agar dapat bersatu semula bagi membina sebuah kerajaan yang lebih kukuh dan maju.

“Inilah kerajaan baharu yang mereka sendiri tentukan,” tambahnya.

Gaddafi terbunuh dalam serangan tentera kerajaan sementara Libya dibantu oleh tentera udara Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (NATO) berhampiran bandar Sirte, semalam.

Turut terbunuh dalam serangan itu ialah Mutassim, anak kelima Gaddafi.

Kematiannya menamatkan pemburuannya selama dua bulan sejak beliau melarikan diri setelah kejatuhan Tripoli ke tangan tentera pemberontak pada Ogos lalu.

Menjawab satu soalan, Najib berkata, setakat ini kerajaan Malaysia akan terus memantau perkembangan di Libya dan akan mengiktiraf kerajaan baharu negara itu apabila sampai masanya. – UTUSAN

 


RIDHUAN TEE

Posted: 24 Oct 2011 03:35 AM PDT

RIDHUAN TEE


Mengenali calon pemimpin boleh menang

Posted: 23 Oct 2011 08:15 AM PDT

(Sinar Harian 24 Okt 2011)

Isu calon boleh menang menjadi perbincangan hangat masa kini dalam menghadapi Pilihan Raya Umum 13 (PRU 13). Semua parti politik mahu memastikan hanya calon 'bersih' sahaja yang patut diketengahkan. Perkara ini amat penting dalam menilai jangka hayat sesebuah parti politik yang akan berkuasa atau yang mahu meneruskan kuasa. Dahulu, kita selalu dengar kata-kata, 'kalau letakkan tunggul kayu pun boleh menang'. Tetapi kini, tidak lagi. Usahkan tunggul kayu, orang alimpun belum tentu menang. Ledakan teknologi dan informasi menjadikan rakyat semakin bijak untuk menilai dan memilih.

Saya menjadi lebih teruja mengulas isu pemimpin hidup mewah sehingga rakyat menjadi jelek seperti kata Tun Dr. Mahathir. Inilah isu besar yang perlu dimuhasabahkan. Ini bukan bermakna kita tidak boleh jadi kaya atau hidup mewah, tetapi biarlah wang itu datang dari usaha sendiri, bukan dari jerih perit orang lain atau wang hasil rasuah dan sebagainya.

Lihatlah contoh Nabi Muhammad dan para sahabat. Kesemua mereka adalah pemimpin negara. Adakah mereka hidup senang lenang dan kaya raya? Jawapannya tidak, sebahagian besar wang dan harta mereka digunakan untuk rakyat. Bukan untuk membesar perut dan menambah isteri. Golongan ini pergi menemui Allah SWT dalam keadaan sehelai sepinggang. Tidak ada banyak harta untuk diwarisi atau ditinggalkan. Bukan seperti kita, jadi wakil rakyat sepenggal, harta boleh diwarisi dari generasi ke generasi.

Dari mana mereka memperolehi wang sebanyak itu, sedangkan gaji wakil rakyat tidaklah seberapa. Sebab itu, saya setuju jika gaji atau elaun wakil rakyat dinaikkan. Sekurang-kurangnya dapat juga membendung sedikit gejala rasuah. Jika tidak, wakil rakyat ini akan sentiasa mencari funder untuk menambah pendapatan. Timbal baliknya, funder akan dianugerahkan projek dan tender.

Kadangkala hairan juga memikirkan bagaimana wakil rakyat ini boleh hidup mewah, jika tidak ada pendapatan tambahan. Jangankan masuk ke rumah, melihat keretanya sudah mencukupi. Jika wakil rakyat tersebut berjawatan logik juga. Kadangkala yang tidak berjawatanpun boleh hidup mewah, sedangkan sebelum jadi wakil rakyat kehidupannya serba sederhana.

Ramai yang mencadangkan supaya wakil rakyat dicalonkan dipilih dari kalangan orang kaya, yang sudah biasa dengan wang, supaya mereka tidak terkejut apabila melihat wang. Maka tidak berlakulah rasuah. Perkara ini ada kebenarannya, kerana hari ini kita pantang lihat wang selonggok, kelabu mata. Namun, pada hemat saya, sama ada calon boleh menang kaya atau miskin, tidaklah menjadi kriteria utama, yang penting mereka yang mahu menjadi pemimpin mesti ikhlas. Rakyat mesti dahulukan, pencapaian mesti diutamakan, itulah kata-kata yang mesti disematkan di hati seperti tagline gagasan 1Malaysia.

Ingatlah wahai para pemimpin, kepemimpinan itu satu amanah yang akan dihitung oleh Allah SWT. Ada perkiraan dunia akhirat. Rasulullah SAW memberi ingatan kepada Abu Dzar ketika beliau meminta jawatan. Kata Abu Dzar: "Wahai Rasulullah! Tidakkah Tuan memberi jawatan kepada saya". Baginda seraya berkata: "Wahai Abu Dzar, sesungguhnya engkau lemah. Sesungguhnya jawatan pada hari kiamat itu merupakan kerugian dan penyesalan, kecuali orang yang mengambilnya dengan penuh bertanggungjawab" (Riwayat Muslim dan Abu Daud).

Berapa ramai kalangan kita yang mengambil iktibar riwayat hadis tersebut? Berapa ramai yang faham maksud amanah dalam berpolitik? Imam al-Ghazali memberikan beberapa ingatan kepada para pemimpin dalam menjalankan amanah besar ini. Pertama, pemimpin hendaklah meletakkan dirinya supaya bersesuaian dengan semua aliran dan golongan rakyat walaupun berlaku perbalahan di antara mereka. Kedua, Pemimpin hendaklah tidak menghampakan orang yang datang kepadanya untuk mendapatkan keadilan. Ketiga, pemimpin hendaklah mengelakkan diri dari melakukan pembaziran atau hidup mewah yang keterlaluan, kerana akan menyebabkan keadilan sukar ditegakkan.

Keempat, pemimpin hendaklah bersikap terbuka dan lemah lembut, bukan bersifat ganas dan kasar dalam pentadbirannya. Kelima, pemimpin hendaklah menjadikan agama sebagai landasan pentadbirannya. Keenam, pemimpin tidak sepatutnya tunduk kepada desakan sesiapapun dalam menegakkan keadilan.

Ketujuh, pemimpin hendaklah menjaga kebaikan rakyatnya sama seperti dia menjaga kebajikan diri sendiri. Kelapan, pemimpin hendaklah berusaha berdamping dengan rakyat dan menggalakkan mereka menyuarakan hak-haknya. Kesembilan, pemimpin hendaklah mengawasi kakitangan, hakim dan pegawai-pegawai yang lain supaya mereka menjalankan masing-masing dengan jujur dan amanah. Kesepuluh, pemimpin hendaklah menggunakan mandat yang diperolehi untuk mencapai tujuan yang baik.

Pendapat al-Ghazali turut dikongsi sama oleh sarjana dan ahli falsafah bukan Islam seperti Plato, Aristotle, Rousseau, Confucius dan Mencius. Apa yang membezakannya hanyalah dari sudut matlamat yang ingin dicapai. Kepimpinan politik dalam Islam bermatlamat untuk mendapatkan keredhaan Allah SWT ketika menjalankan amanah besar ini.

Manakala, orang bukan Islam jarang membincangkan pentingnya agama dalam kehidupan. Mereka lebih mementingkan hak asasi manusia, berbanding hak Tuhan. Akhirnya, berlaku kepincangan sosial yang amat sukar untuk diubati. Misalnya, pemimpin negara Eropah hari ini sudah mula mengeluarkan kenyataan mengharamkan hubungan seks atau persetubuhan haram antara manusia dengan binatang yang sebelum ini dibenarkan.

Justeru, semua kriteria ini sepatutnya menjadi Key Performance Indicator (PKI) dalam mencari calon yang boleh memberi kemenangan dalam pilihan raya. Ditambah lagi, calon boleh menang mestilah seorang yang tidak mementingkan diri sendiri, sanggup berkorban masa dan tenaga demi agama, bangsa dan negara. Lebih penting lagi, mereka mestilah sentiasa menghubung dirinya secara langsung dengan Allah SWT supaya tingkah lakunya sentiasa terkawal atas batas-batas yang telah ditetapkan.

Calon boleh menang perlu mengambil iktibar, ramai di kalangan pemimpin beberapa buah negara yang menggunakan kuasa yang dimiliki, bertindak sesuka hati, seperti di Mesir dan Libya, telah menerima hukuman setimpal. Pemimpin yang membiarkan rakyat hidup menderita, sementara mereka hidup senang-lenang dan menimbun harta, tidak akan kekal lama.

Mereka yang hanya berlagak dengan jawatan sebagai lambang kekuasaan, keunggulan dan kebesaran sahaja, tanpa mahu melihat ke bawah, akan tewas. Sudah sampai masanya kriteria calon boleh menang dilihat secara serius oleh semua kepemimpinan parti-parti politik demi masa depan negara. Manakala, rakyat pula patut menggunakan hak yang ada untuk memastikan calon boleh menang dipilih kalangan yang benar-benar berwibawa dan berkualiti.

tunku

Posted: 24 Oct 2011 03:21 AM PDT

tunku


Concerned Groups Insist On Aerobridges At KLIA2

Posted: 23 Oct 2011 11:14 PM PDT

PETALING JAYA, Oct 23 (Bernama) -- Installing aerobridges at the under-construction KLIA2 airport will benefit everyone, not only the disabled.
The reminder came from a group of concerned individuals who gathered here today to express their deep concern over the issue.
"Our purpose of gathering today is to reassert our call for aerobridges to be installed at KLIA2 for the safety, security and comfort of all passengers," according to a statement issued by the group.
They comprised wheelchair users, people with various disabilities, senior citizens, pregnant women, volunteers and others.
Meanwhile, Shuang Fu Disabled Independent Living Association chief executive Danny Tan, who is wheelchair-bound, said aerobridges were important for disabled passengers.
"We're disabled people, we don't want to burden others in helping us to get to the plane," he said, adding that the relevant authorities should look into the matter.

tunku : government should not listen to airasia but should listen to the people. the people wants the aerobridges, so please built it.the passengers won't mind to be charged to use that facility.i don't understand why airasia is so reluctant to use it? what's the agenda behind it? it's only cost them about rm100 to use it.in a flight there are more than 100 passengers. airasia can put the cost in the ticket's price.

Leave children and family out of politics, says PM

Posted: 23 Oct 2011 09:00 AM PDT

KUALA LUMPUR: Children and family should be left out of politics and family matters should not be exploited for one's own political gains, said Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak.
"You can debate about differences of policies in terms of weaknesses and implementation but you leave family aside," he said on Sunday at a press conference after attending a gathering with retired and former police officers.
Najib was answering a question on whether children should be left out of politics given the attacks against Lim Guan Eng's son, whom some bloggers had alleged that he had molested a schoolmate.
Najib added that politicians from both sides of the divide must adhere to the ethics of excluding families from politics.
"Everyone should adhere to it including the Opposition. That is the ideal in a modern democracy to concentrate on policy matters.
"We have to agree to certain ethics. It works both ways. I am not saying about the facts of this case. I do not know about the facts of this case," he added.

tunku : the oppositions have been targeting the BN leaders family from day one and now when they are the victim they cry like babies. as pm said, we have to agree to certain ethics in politics and it should work both ways, not only to the opposition but also to the ruling party.the opposition only debate about differences of policies in terms of weaknesses and implementation about 20% and the rest they attack on personal matters including the family.they should change themselves first before accusing others.

Politik Harian

Posted: 24 Oct 2011 03:20 AM PDT

Politik Harian


Berani Kerana Benar! UMNO Saman Guan Eng RM30 Juta

Posted: 24 Oct 2011 02:00 AM PDT


Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman hari ini memfailkan saman malu berjumlah RM30 juta terhadap Ketua Menteri, Lim Guan Eng berhubung kenyataannya mengaitkan Umno dengan demonstrasi dan cubaan membakar ibu pejabat DAP di Pulau Pinang pada Julai lalu.

Beliau memfailkan saman itu di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di Kuala Lumpur, hari ini melalui Tetuan Jahaberdeen & Co.

Selain Lim yang juga Setiausaha DAP, turut dinamakan sebagai defendan ialah PKR selaku pemilik laman berita elektronik Keadilan Daily dan akhbar Suara Keadilan; Segmen Fleksibel Sdn Bhd yang juga syarikat penerbitan Keadilan Daily dan Suara Keadilan serta ketua penyuntingnya, Fazallah Pit.

Peguam Jahaberdeen Mohamed Yunoos, yang mewakili Zainal Abidin, 51, memberitahu pemberita bahawa saman itu difailkan atas kapasiti peribadi pemimpin Umno Pulau Pinang itu.

Dalam pernyataan tuntutan itu, Zainal Abidin mendakwa pada 3 Julai lalu, Lim menerbitkan satu kenyataan akhbar melalui emel yang kemudiannya disiarkan di Keadilan Daily pada 3 Julai dan di akhbar Suara Keadilan pada 5 Julai lalu.

Zainal Abidin berkata, kenyataan Lim itu antara lain membawa maksud kononnya beliau terbabit dalam kegiatan mengguling Ketua Menteri Pulau Pinang melalui cara yang salah serta menyembunyikan pembabitannya dalam satu demonstrasi ganas yang berlaku di Komtar dan Jambatan Pulau Pinang pada 1 Julai lalu.

Beliau berkata, pada 18 Ogos lalu, Lim mengeluarkan satu lagi kenyataan menyinggung di hadapan sekumpulan wartawan yang disiarkan di laman berita elektronik, The Malaysian Insider, pada hari yang sama.

Zainal Abidin berkata, antara lain kenyataan itu membawa maksud kononnya beliau merancang untuk mensabotaj premis parti DAP di Pulau Pinang, dan kononnya beliau terbabit dalam mencetuskan cubaan membakar premis itu.

Beliau berkata, akibat kenyataan itu, ia merosakkan reputasinya dan menjejaskan kepercayaan parti induk terhadapnya.

Zainal Abidin menuntut ganti rugi RM30 juta, faedah, kos dan relif lain yang difikirkan wajar oleh mahkamah dan satu injunksi bagi menghalang kesemua defendan daripada terus mengeluarkan atau menyiarkan kenyataan fitnah itu.

- Bernama

Bila Guan Eng nak buat report polis berhubung isu ramas buah dada? Takut kena siasat rasuah RM200k ka?

[video] Pentas PATRIOT: Khairy - Pengganas Komunis Bukannya Wira

Posted: 24 Oct 2011 12:51 AM PDT


Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, pihaknya mengadakan program jelajah itu bagi memberi kesedaran kepada golongan muda mengenai sejarah sebenar perjuangan mempertahankan kemerdekaan negara.

"Pengganas komunis bukannya wira dan mereka tidak boleh diagungkan kerana telah membunuh banyak nyawa orang Melayu, Cina dan India," katanya selepas menjayakan program itu di Dataran Majlis Perbandaran Muar (MPM), Bukit Kepong kemarin.

Khairy berkata, program Pentas Patriot akan diperluaskan ke setiap negeri dan Sungai Siput, Perak akan menjadi destinasi kedua siri jelajah itu.

Ramas Buah Dada: DAP Putar Belit, Transkrip Muhyidin Didedahkan

Posted: 23 Oct 2011 09:49 PM PDTLim Guan Eng dan angkatan DAP begitu teruja memfitnah muhyidin yasin mengenai isu raba buah dada.

Setelah diteliti rupanya transkrip dan jawapan penuh muhyidin yasin diambil sekerat sahaja oleh Malaysian Insider dan Malaysiakini.

Transkrip lengkap soalan wartawan dan jawapan muhyidin yasin mengenai isu raba buah dada.

::::: CLIP STARTS: 9:56 :::::
Question from Melissa, MalaysianInsider: Tan Sri can u comment on the sexual harassment claim on lim guan eng son by pro-umno bloggers...?

Dont blame anybody, there is a tendency for opposition or pakatan.. and there think theres a problem, for all problem, they blame umno... we dont blame u, we dont blame anybody else, if theres a fault, we have to find out what is the main cause if it..

Jadi dalam soal itu, saya pun tak tahu sebenarnya, infact i do not know, apa keadaan sebenarnya, samada betul atau tidak, jadi pihak guan eng dengan lim kit siang dan tony pua saya lihat sudah buat kenyataan very strong, defend dan buat tuduhan pelbagai-bagai...

Biasanya dalam keadaan soal begini orang kata, kalau kita nak clear everything, kita minta pihak polis siasat, kalau betul takde berlaku, apa yang kita worry? i mean that is the way orang biasa lah... supaya kita orang kata dapat bersihkan diri kita, saya tidak nak tuduh, because saya sendiri tak tahu, dan tak adillah for me to blame or whatever it is, i know and understand dia nak exploit apa yang statement yang saya gunakan, saya pun buat, im sure what im saying is..

Kalau dia pikir penting bagi dia untuk dibersihkan ataupun dibetulkan maklumat itu, dia mesti buat kenyataan tegas, penafian sahaja tidak mencukupi, rakyat akan bertanya oh, dia nafi betullah dia kena nafi, tapi kalau betul tidak ada, macam kes-kes yang lain, kita minta pihak berkuasa siasat membantu kitalah, membantu dia, membantu keluarga dia, baru itu tidak berlaku, jadi kalau dah buat begitu, baru, setakat hari ini saya boleh bercakap itu sajalah...

Tan Sri ada terima laporan daripada pejabat pelajaran Negeri Penang?

Tiada.LGE KATA MUHYIDIN FITNAH, BETUL KE ?
LGE KATA MUHYIDIN SERANG ANAKNYA, BETUL KE ?

Sumber GAP

Kerajaan Punya Bukti Mat Indera Anggota Komunis- DS Najib

Posted: 23 Oct 2011 07:00 PM PDT


Kerajaan mempunyai bukti kukuh bahawa Mat Indera adalah anggota Parti Komunis Malaya (PKM) berdasarkan rakaman tembualnya dengan anggota polis serta catatan sebuah buku, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata berdasarkan rakaman temubual itu yang kini berada dalam simpanan polis, Mat Indera sendiri mengaku mempunyai fahaman dan ideologi komunis selain terlibat merancang dan menembak anggota polis dalam insiden Bukit Kepong di Muar pada 1950.

"Saya sudah buat siasatan dan kita sudah ada bukti untuk diberitahu kepada rakyat Malaysia," katanya ketika berucap pada Perhimpunan Perdana Bersama Perdana Menteri Dengan Pesara Dan Bekas Polis di Pusat Dagangan Dunia Putra kemarin.

Najib berkata selain rakaman, terdapat sebuah buku bertajuk "New Light on the Malayan Communist Party" oleh C.C.Chin dan Karl Hack, dengan setiausaha agung PKM Chin Peng sendiri memberitahu bahawa Mat Indera adalah anggota parti berkenaan.

"Kalau hendak angkat orang seperti ini (Mat Indera), salah tafsir sejarah, menidakkan keperwiraan, ini tidak betul. Kerajaan Barisan Nasional akan tetap mempertahankan perwira negara sampai bila-bila.

"Tegas Najib, rakyat perlu sedar bahawa hanya pejuang kemerdekaan sebenar yang akan dikenang dan dipertahankan, bukannya komunis seperti yang didakwa Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu, atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu, yang menyatakan Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan.

"Saya hairan dan pelik apabila ada pihak cuba mengagungkan komunis yang kononnya memperjuangkan kemerdekaan negara, tetapi hakikatnya pejuang yang sebenar adalah polis dan tentera, bukan komunis," katanya.

Beliau mempersoalkan apakah muslihat pemimpin berkenaan yang cuba mengagungkan komunis.

Najib turut menyifatkan mereka yang menyalah tafsir sejarah negara serta menidakkan, mencemuh dan memperlekeh jasa dan pengorbanan anggota keselamatan negara, sebagai melakukan kesalahan yang tidak boleh diampunkan.

Ditanya sama ada rakaman tersebut akan didedahkan kepada umum, ketika siding akhbar kemudian, Najib berkata ia bergantung kepada keperluan.

Mengenai sama ada kerajaan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang menyokong kenyataan Mat Sabu, Najib berkata soal undang-undang adalah isu lain kerana apa yang lebih penting adalah sikap mereka yang mempertikaikan pengorbanan pejuang keamanan negara.

"Tindakan undang-undang hanya jika mereka salah di sisi undang-undang… tetapi sikap itu yang perlu dijawab melalui pendirian," katanya.

BERSIH 2.0 Bakal Jadi BOGEL 2.0

Posted: 23 Oct 2011 07:00 AM PDT


Gerakan Reformasi Malaysia (Reformis) tidak teragak-agak untuk melancarkan Bogel 2.0 sekiranya pihak bertanggungjawab tidak menunaikan janji mereka dalam masa terdekat ini.

Setiausahanya, Norzairi Jantan mendakwa, pihaknya dijanjikan dana RM100,000 setahun, tetapi masih belum mendapatnya walaupun dua tahun sudah berlalu.

Menurutnya, beberapa kali perjumpaan dibuat bersama pihak bertanggungjawab di Selangor bagi membincangkan perkara itu.

"Kita dijanjikan dana untuk membantu golongan reformasi dan meneruskan gerakan ini tetapi sebaliknya kita terpaksa mengeluarkan perbelanjaan sendiri setiap kali mengadakan reformasi.

"Kebanyakan kita hanyalah peniaga kecil dan terpedaya dengan janji mereka yang mahu membantu tetapi pengorbanan kita hanya sia-sia," katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Beliau mendakwa, pihak berkenaan memberi pelbagai alasan setiap kali mereka mahu menuntut janji tersebut, malah sengaja melambatkan prosedur untuk menyalurkan dana.

Norzairi berkata, pihaknya dimaklumkan, dana tersebut sudah disalurkan kepada salah sebuah pertubuhan bukan kerajaan pertengahan tahun ini.

"Kita kesal dengan tindakan mereka yang seperti memperbodohkan golongan reformis yang banyak berkorban untuk mereka.

"Kita mahukan mereka menunaikan janji dan tidak akan teragak-agak untuk mengadakan reformasi Bogel 2.0 sekiranya janji itu tidak ditunaikan," katanya.

Kah! Kah! Kah! inilah akibatnya apabila manusia kurang pendidikan agama! 


P/S: Cik GuBard tak nak join sekali ke??

Ramas Buah Dada: Guan Eng Mengelabah Apabila TS Muhyiddin Cabar Buat Laporan Polis

Posted: 23 Oct 2011 05:00 AM PDT


Untuk menyelamatkan diri, Guan Eng kini dilihat mengguna taktik menyerang kepada sesiapa sahaja yang cuba menyentuh isu pencabulan buah dada ini. 

DAP Semakin Terdesak dan Mengelabah!

Ketua publisiti DAP Tony Pua hari ini menggesa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak supaya bertindak ke atas timbalannya kerana "memberi sokongan tersirat" kepada blogger pro-Umno yang memfitnah anak lelaki Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, semalam dipetik oleh agensi berita nasional Bernama sebagai berkata: "Penafian adalah tidak mencukupi. Kalau tidak buat, minta polis untuk menyiasat dan bersihkan nama."

Muhyiddin juga meminta Lim membuat laporan polis dan membiarkan polis menjalankan siasatan bagi menjelaskan keadaan sebenar.

Beliau berkata sudah menjadi kecenderungan parti pembangkang untuk meletakkan semua kesalahan ke atas UMNO dan Barisan Nasional (BN).

Beliau merujuk kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, yang menyalahkan penulis blog pro-UMNO yang mendakwa anak lelakinya itu mencabul kehormatan seorang rakan pelajar wanita berusia 16 tahun dan cuba melepaskan diri dari hukuman.

Terdahulu Karpal Singh pula mengugut akan membuat laporan polis esok dan terus akan menyaman Ketua Pemuda Umno Malaysia, Khairy Jamaluddin kononnya atas dasar fitnah jenayah (criminal defamation), jika Khairy tidak meminta maaf kepada Guan Eng dan anak beliau didalam tempoh 24 jam.

Sebenarnya dalam kes ini yang bersalah ialah Guan Eng dan anaknya... Karpal Singh cuba pusing cerita untuk meraih simpati kepada rakyat. Ini adalah satu politik murahan menunding jari kepada orang lain... sekiranya ada kesalahan, Karpal perlu mencari apa punca utama terlebih dahulu.

Jangan salahkan sesiapa. Sudah menjadi lumrah pembangkang dan Pakatan, apabila mereka ada masalah sendiri, mereka mula menyalahkan UMNO!


Hah! Guan Eng gelabah! TPM pertahankan KJ.. Ini bermakna perkara tersebut ada kebenarannya! Kita tunggu sahaja nanti! zaaaaaaazzz!!

[video] Pentas PATRIOT Bukit Kepong: Kekejaman Komunis

Posted: 23 Oct 2011 03:41 AM PDT


Wira negara yang juga penerima Pingat Gagah Berani, Datuk Kanang menyifatkan keamanan yang dikecapi negara pada masa kini adalah hasil kejayaan anggota tentera dan polis yang banyak berkorban bagi menentang musuh terutama pengganas komunis yang hanya menimbulkan kekacauan dan perpecahan dalam masyarakat.

anakbukitgantang says

Posted: 24 Oct 2011 03:18 AM PDT

anakbukitgantang says


The inner dimensions of Hajj

Posted: 23 Oct 2011 06:44 PM PDT

The Inner Dimensions of Hajj: excerpts from The Fundamentals of Islam

by Syed Abul Ala Maududi

Nature of journey for Hajj

The people of the world are usually aware of two kinds of journey.

One journey is that which is made to earn livelihood. The second one is that which is undertaken for pleasure and sight-seeing.

In both [of] these journeys, a man is impelled to go abroad by his need and desire. He leaves home for a purpose of his own, he spends money or time for his own requirements, therefore, no question of sacrifice arises in such a journey.

But the position of this particular journey which is called Hajj is quite different from that of other journeys.

This journey is not meant to gain any personal end or any desire of Nafs. It is intended solely for Allah, and for fulfillment of the duty prescribed by Allah.

No person can prepare himself to undertake this journey until and unless he has love of Allah in his heart as well as fear of Him, and feels strongly that the Fard (obligation) ordained by Allah is incumbent on him.

Therefore, whosoever sets out for Hajj parting from his family and relatives for a long period, allowing his business to suffer, spending money and bearing the rigors of the travel, he furnishes by his act of devotion a proof of the fact that there is in his heart fear of God and love for Him as also a sense of duty.

[It also indicates] that he possesses the strength to leave his home, when called upon to do so, for the cause of God, and that he can face hardships and willingly sacrifice his wealth and comfort for the pleasure of God.

Inclination towards virtue and piety

When the pilgrim gets ready for the journey with this holy intention, his disposition assumes a different color.

His heart, which is aflame with exuberance of the love of God and which is pulsating with a longing to visit His House, starts harboring only virtuous thoughts.

He does penance for past sins, seeks forgiveness from people whom he might have wronged, tries to render his due to others where necessary so as not to go to God's court trammeled with the unfulfilled rights of his fellow beings, shuns vice and develops fondness for virtue.

Then, as he steps out to begin the journey, the more he proceeds toward the House of God, the more keen he becomes to do good deeds. He is careful to see that nobody is harmed by him, while he tries to render whatever service or help he can to others.

His own nature desists from abuse, indecency, dishonesty, squabbles and bickerings because he is proceeding on the path of God.

A man may be making [a] journey towards the Divine Haram and yet indulging in bad habits? How can such a shameless thing be possible [for] anybody?

Thus the entire journey of his constitutes a complete Ibadah.

Oppression and vice can find no place in contrast to all other types of journey. This is the one which continuously keeps on purifying man's Nafs. It is like a great reformatory course to be compulsorily gone through by every Muslim who sets out to perform Hajj.

Blessings and effects of Hajj

From all the details you have heard you can judge that during the period of two to three months, from the time of deciding and preparing for Hajj to the time of returning home, what great effects are produced in the heart and mind of man!

The process entails sacrifice of time, sacrifice of money, sacrifice of comfort, sacrifice of several worldly relations and sacrifice of many corporeal desires and pleasures.

And all this simply for the sake of Allah, with no selfish end.
Then, together with piety and virtuousness, the incessant remembrance of God and the longing and love of Him pervading the mind of the pilgrim, all leave a firm impression on his mind which lasts for years to come.

[On] reaching this sacred land he witnesses at every step the relics of those who sacrificed everything [of] theirs in servitude and obedience to Allah.

They fought against the pagan Arabs, suffered tortures, became migrants, suffered unbearable hardships, but ultimately did raise aloft the Word of God and did not rest content till they subdued every such false power which wanted man to become subservient to other entities than Allah.


A lesson in courage and determination, which a devotee of God can draw from these clear signs and sacred relics, can hardly be available from any other source.

If the attachment developed with his focal point of Deen (religion) through the circumambulation of [the] Kaba [and] the rehearsal of a Mujahid's life [through] the rites (Manasik) of Hajj (such as running about, and repeated departures and halts) are combined with Salah, fasting and Zakat, and they are all seen conjointly, you will realize that these processes constitute a training or some big task which Islam wants Muslims to execute.

For this reason, Hajj has been made compulsory for those who are solvent enough and are capable to undertake the journey [to and from the] Kaba so that, as far as possible, Muslims in the largest possible number remain equipped in every period after having fully gone through this training.

Hajj: a collective Ibadah

[You] will be unable to appreciate fully the benefits of Hajj unless you keep in view the fact that each and every Muslim does not perform Hajj individually but that only one single period has been fixed for Hajj for the Muslims of the whole world, and, therefore, [hundreds of thousands] of Muslims jointly perform it.


Congregation at Namira Moosque for the Khutbah . Muslim during Hajj has to congregate during solat thus strengthening the Imamah system. Islam stresses on unity.
What I have stated before has only brought home to you the effect produced by this Ibadah on every Haji individually. 

Now I shall explain to you[...] how these benefits have been enhanced 100,000-fold by appointing one single period of Hajj for all the world.

The excellence of Islam lies in this very fact that by one stroke it achieves not only two but 1,000 purposes.

The advantages of offering Salah singly are by no means small but by making it conditional with congregation, enforcing the system of Imamat in Salah and by enlarging the congregations of the Friday and Eidain [the two Eid] prayers, its benefits have been increased to a limitless extent.


Mabit in Mina to mark one's spiritual journey; of  courage and determination to leave behind worldly excesses and totally devoted to  God

The observance of fasting separately by each person is also a very big source of reformation and training but by appointing only one month of Ramadan for all Muslims, these benefits have been increased so much that they cannot be counted.

Zakat too has many advantages even if dispensed individually. But with the establishment of Bait-ul-mal (Public Exchequer of the Islamic State) its usefulness has been increased to such a great extent that you cannot estimate it till such time as an Islamic government is formed and you witness with your eyes how much goodness and plentifulness result from collecting the Zakat of all Muslims at one place and distributing it among the deserving persons in organized form.

Similar is the case of Hajj. If every [person] were to perform Hajj singly, even then it will bring about a big revolution in his life but by formulating the rules for all the Muslims of the world to perform it together at one time, its benefits have been increased to a limitless degree.

Growth of piety and virtuousness

When every intending Haji [decides] to perform Hajj and immediately with this intent the virtues of fear of God, piety, penance, Istighfar (seeking forgiveness from God) and good morals begin to cast their influence on him; [when] he starts [saying] farewell [to] his relatives, friends, professional and other associates; and [when he] settles all his affairs as if he is no longer the same man as before (his mind is now pure and clean because of the newly-kindled spark of love of God), you can imagine the effect of the changed condition of the Haji on so many people around [him].

Tawaf of Kaaba mark one's submission to The Creator

And if every year in each of the different parts of the world 100,000 Hajis at an average get prepared for Hajj in this manner, their influence will improve the moral state of a vast number of people.

Then the hearts of [a] large number of people [will be] warmed at places through which the Hajis' caravans pass, by seeing them, meeting them and by hearing from them the [sound] of Labbaik, Labbaik.

There will be many whose attention will be diverted towards Allah and Allah's House, and the eagerness for Hajj will create a stir in their slumbering souls.

And when these people, filled with the thrill of Hajj, return from the Center of their Deen to their cities and towns spread over all parts of the world and [are] met by numerous persons, then this [ interchange] and the accounts related by the former of their Hajj experience enliven religious sentiments among countless circles.
..............................
Taken from: http://soundvision.com/info/hajj/inner.asp

This will be my last article from October till middle of December 2011. My   dear readers, please accept my humble apology for any unforseen mistakes on my part. As you  are reading this, I am already on my journey to perform the Fifth Pillar Of Islam, insyaAllah. I will be joining other bloggers who are already in Makkah; Another-brick-on-the -wall, RBF and Mahaguru58. Assalamualaikum and may Allah bless all of us.

Asam Pedas

Posted: 24 Oct 2011 03:16 AM PDT

Asam Pedas


Seronok Tonton Liga Perdana Ingeris Di Rumah Perdana Menteri

Posted: 23 Oct 2011 11:46 AM PDT

bumiyang

Posted: 24 Oct 2011 03:14 AM PDT

RAPERA ..

Posted: 24 Oct 2011 01:56 AM PDT

RAPERA ..


Why Drag Lim Guan Eng's Son into Politics?

Posted: 23 Oct 2011 04:52 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 24 Oct 2011 01:35 AM PDT

PANEH MIANG


Apo ado kat sanun dulu...

Posted: 23 Oct 2011 10:24 PM PDT


  • Sekarang Istana Negara (1987) - Sebelumnya kediaman jutawan Chan Wing
  • Sekarang Menara Maybank (1987) - Sebelumnya bangunan Mahkamah Seksyen
  • Sekarang Plaza Rakyat (dalam pembinaan sejak 1992) - Sebelumnya Kelab Cina Selangor
  • Sekarang Putrajaya (1995) - Sebelumnnya Ladang Harrisons & Crossfield Golden Hope
  • Sekarang Mid Valley Megamall (1999) - Sebelumnya Kuil Sri Maha Sakthi Muhambikai Amman (kemudiannya dibina semula)
  • Sekarang Menara Kembar Petronas (1998) - Sebelumnya Padang Lumba Kuda KL
  • Sekarang Berjaya Times Square (2003) - Sebelumnya banglo jutawan Cheong Yoke Choy
  • Sekarang Pavilion Kuala Lumpur (2007) - Sebelumnya Sekolah Perempuan Bukit Bintang
  • Sekarang liwat pembantu khas (2008) - Sebelumnya liwat driver (1998) Hehehe...

Sources 1-8 Fakta Rojak Malaysia

DR 1221

Posted: 24 Oct 2011 01:33 AM PDT

DR 1221


TERBONGKAAR..!! Blog MIK DEDAHKAN Perihal Yb Exco Selangor..., Mari Kita Lihat Siapa Yang Kenaaa....!

Posted: 23 Oct 2011 08:03 AM PDT

Indonesia's sexy Maid like her employer can be painful life ..! However, we must abide by the order to give them "the best service ..."

Employers must take seriously the warning Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on the treatment of foreign maids to ensure the country does not boycotted in the future.

Director Haz Employment Agencies Sdn. Ltd., Datuk Raja Zulkepley Dahalan said any abuse of foreign maids, even about isolated cases, may affect the image of the country.

"Employers should take serious note of this warning because we do not want to see employers neighboring Malaysia as inhumane.

"Although the number of cases of maid abuse reported very little, but it is a big giving a bad image of the country," he said when contacted Weekly Malaysia here today.

Zulkepley King, a former president of the Malaysian Foreign Maid Agencies (Papa) said, people who want to find a maid to choose a qualified agency and has approval from the government.

"Do not take out the middleman who did not follow the proper channels because it is feared to cause problems in the future," he said.

Datuk Sri Najib Berjaya....!! Terima Kasih PM...

Posted: 23 Oct 2011 08:02 AM PDT

Indonesia's sexy Maid like her employer can be painful life ..! However, we must abide by the order to give them "the best service ..."

Employers must take seriously the warning Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on the treatment of foreign maids to ensure the country does not boycotted in the future.

Director Haz Employment Agencies Sdn. Ltd., Datuk Raja Zulkepley Dahalan said any abuse of foreign maids, even about isolated cases, may affect the image of the country.

"Employers should take serious note of this warning because we do not want to see employers neighboring Malaysia as inhumane.

"Although the number of cases of maid abuse reported very little, but it is a big giving a bad image of the country," he said when contacted Weekly Malaysia here today.

Zulkepley King, a former president of the Malaysian Foreign Maid Agencies (Papa) said, people who want to find a maid to choose a qualified agency and has approval from the government.

"Do not take out the middleman who did not follow the proper channels because it is feared to cause problems in the future," he said.

PAS HARAM JADAH…! Ini Buktinya HUDUD PAS Membenarkan Suami MELIWAT Dubur Isterinya….

Posted: 23 Oct 2011 08:02 AM PDT

Indonesia's sexy Maid like her employer can be painful life ..! However, we must abide by the order to give them "the best service ..."

Employers must take seriously the warning Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on the treatment of foreign maids to ensure the country does not boycotted in the future.

Director Haz Employment Agencies Sdn. Ltd., Datuk Raja Zulkepley Dahalan said any abuse of foreign maids, even about isolated cases, may affect the image of the country.

"Employers should take serious note of this warning because we do not want to see employers neighboring Malaysia as inhumane.

"Although the number of cases of maid abuse reported very little, but it is a big giving a bad image of the country," he said when contacted Weekly Malaysia here today.

Zulkepley King, a former president of the Malaysian Foreign Maid Agencies (Papa) said, people who want to find a maid to choose a qualified agency and has approval from the government.

"Do not take out the middleman who did not follow the proper channels because it is feared to cause problems in the future," he said.

TOLONG Ambil Serius PERINGATAN Datuk Sri Najib Dalam Isu “Layanan" Anda Terhadap.....

Posted: 23 Oct 2011 08:01 AM PDT

Indonesia's sexy Maid like her employer can be painful life ..! However, we must abide by the order to give them "the best service ..."

Employers must take seriously the warning Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on the treatment of foreign maids to ensure the country does not boycotted in the future.

Director Haz Employment Agencies Sdn. Ltd., Datuk Raja Zulkepley Dahalan said any abuse of foreign maids, even about isolated cases, may affect the image of the country.

"Employers should take serious note of this warning because we do not want to see employers neighboring Malaysia as inhumane.

"Although the number of cases of maid abuse reported very little, but it is a big giving a bad image of the country," he said when contacted Weekly Malaysia here today.

Zulkepley King, a former president of the Malaysian Foreign Maid Agencies (Papa) said, people who want to find a maid to choose a qualified agency and has approval from the government.

"Do not take out the middleman who did not follow the proper channels because it is feared to cause problems in the future," he said.

Taipingmali (tm)

Posted: 24 Oct 2011 01:11 AM PDT

Taipingmali (tm)


TVSelangor 23102011 HIMPUN, Petani Miskin dan Anak Menteri Apa Kaitannya

Posted: 23 Oct 2011 08:51 PM PDTANWAR TERDESAK MENUDUH ANAK MENTERI DAPAT JUTA-JUTA...NAK TANYA SATU, AZMIN SIMPAN DUIT JUTA-JUTA MAI MANA?

Raw Video: Queen Elizabeth Greets Aussie Crowd

Posted: 23 Oct 2011 08:42 PM PDTKELMARIN QUEEN ELIZABETH MELAWAT CANNBERA AUSTRALIA DAN MEMAKAI SUIT SERBA KUNING.

APA MACAM PAS DAN PKR, TAK NAK PAS BUAT CERITA QUEEN PAKAI KUNING SEBAB SISOKONG BERSIH?

Kemalangan maut pertama di Litar Sepang

Posted: 23 Oct 2011 04:32 PM PDT

Foto oleh Mustafar Yahya

Pentas PATRIOT Bukit Kepong: Kekejaman Komunis

Posted: 23 Oct 2011 04:01 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 24 Oct 2011 01:03 AM PDT

Sahabat-Gunung


18SX: Jawapan Awek Bila Satu Mamat Nie Ajak dia ‘Fuc*’

Posted: 23 Oct 2011 10:45 PM PDT

Gambar Hiasan…..


Berikut adalah jawapan seorang awek nie bila dia terjumpa satu mamat di tepi jalan, yang mengajaknya dia 'Fuc*'

Boy: hello

Girl: hey

Boy: can I fuck you 6 times in 90 minutes?

Girl: Wtf , do you think I'm Manchester United?

HAHAHAHA!

Blogger GAP Dedahkan ..... MK & MI Kaki Kelentong .....

Posted: 23 Oct 2011 09:25 PM PDT

dap laknatullah begitu teruja memfitnah muhyidin yasin mengenai isu raba tetek.

rupanya transkrip dan jawapan penuh muhyidin yasin diambil sekerat sahaja oleh malaysianinsider dan malaysiakini.

LGE KATA MUHYIDIN FITNAH, BETUL KE ?
lihat transkrip penuh kat bawah.

ikuti transkrip lengkap soalan wartawan dan jawapan Muhyiddin Yassin mengenai isu anak Lim Guan Eng.

::::: CLIP STARTS: 9:56 :::::
Question from Melissa, MalaysianInsider: Tan Sri can u comment on the sexual harassment claim on lim guan eng son by pro-umno bloggers...?
dont blame anybody, there is a tendency for opposition or pakatan.. and there think theres a problem, for all problem, they blame umno... we dont blame u, we dont blame anybody else, if theres a fault, we have to find out what is the main cause if it..
jadi dalam soal itu, saya pun tak tahu sebenarnya, infact i do not know, apa keadaan sebenarnya, samada betul atau tidak, jadi pihak guan eng dengan lim kit siang dan tony pua saya lihat sudah buat kenyataan very strong, defend dan buat tuduhan pelbagai-bagai...
biasanya dalam keadaan soal begini orang kata, kalau kita nak clear everything, kita minta pihak polis siasat, kalau betul takde berlaku, apa yang kita worry? i mean that is the way orang biasa lah... supaya kita orang kata dapat bersihkan diri kita, saya tidak nak tuduh, because saya sendiri tak tahu, dan tak adillah for me to blame or whatever it is, i know and understand dia nak exploit apa yang statement yang saya gunakan, saya pun buat, im sure what im saying is..
kalau dia pikir penting bagi dia untuk dibersihkan ataupun dibetulkan maklumat itu, dia mesti buat kenyataan tegas, penafian sahaja tidak mencukupi, rakyat akan bertanya oh, dia nafi betullah dia kena nafi, tapi kalau betul tidak ada, macam kes-kes yang lain, kita minta pihak berkuasa siasat membantu kitalah, membantu dia, membantu keluarga dia, baru itu tidak berlaku, jadi kalau dah buat begitu, baru, setakat hari ini saya boleh bercakap itu sajalah...
Tan Sri ada terima laporan daripada pejabat pelajaran Negeri Penang?
Tiada.
::::: CLIP ENDS: 11:40 :::::

DAP Tak Puas Hati 'Anak' Lim Guan Eng Dibogelkan

Posted: 23 Oct 2011 09:11 PM PDT

Tony Pua mewakili DAP, buat sidang media untuk menafikan 'anak' Guan meramas buah dada 'kawannya'....

DAP nak bawa kes nie ke SKMM, tapi kenapa DAP tak nak bawa atau melaporkan kes nie kepada pihak berkuasa.... ??

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

300 ahli PKR Ampang Campuran Keluar Parti

Posted: 23 Oct 2011 07:30 PM PDT


Seramai 300 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) ranting Ampang Campuran bertindak keluar daripada parti itu hari ini, selepas kecewa dengan kepimpinan parti yang didakwa tidak jujur dan gagal menunaikan janji.

Ketua kumpulan berkenaan, K. Vengdesgiri berkata, dengan tindakan itu bermakna ranting PKR Ampang Campuran dibubarkan.

''Kami berasa kecewa dan tertipu. Janji-janji yang diberikan juga tidak dikotakan malah ranting PKR Ampang Campuran sehingga kini yang dijanjikan untuk disahkan tidak berlaku,'' katanya.

Beliau yang juga Pengerusi Persatuan Kebajikan, Rekreasi dan Sosial Masyarakat India Ampang (PKRSMIA) berkata demikian selepas menghadiri Majlis Setulus Kasih Selembar Budi sempena sambutan Deepavali di sini.

Majlis tersebut dirasmikan oleh Setiausaha Politik Menteri Kewangan, Datuk Dr. Mohd. Shafie Abdullah.

Turut hadir, Penyelaras Barisan Nasional (BN) Parlimen Ampang, Datuk Ismail Kijo dan Ketua Wanita UMNO Bahagian Ampang, Prof. Madya Dr. Rozaidah Talib.

Vengdesgiri berkata, selepas ini mereka akan bergerak menggunakan platform PKRSMIA dan menyokong BN di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Sementara itu, Mohd. Shafie berkata, tindakan 300 ahli PKR itu menunjukkan parti pembangkang semakin dijauhi rakyat.

"Janji-janji yang diberikan kepada rakyat tidak dikotakan menyebabkan mereka berasa kecewa dengan pembangkang. Kita BN akan sedaya upaya menunaikan janji dan turun ke bawah mendengar denyut nadi rakyat,'' katanya.

Pembangkang hipokrit berkenaan isu elaun

Posted: 23 Oct 2011 06:45 PM PDT

Pemimpin pakatan pembangkang di Selangor diselar kerana mengamalkan sikap hipokrit berhubung isu kenaikan elaun terhadap Ahli Parlimen yang dibangkitkan baru-baru ini.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri, Datuk Seri Noh Omar berkata, sikap itu jelas apabila mereka menolak kenaikan elaun untuk Ahli Parlimen namun bersikap sebaliknya di Dewan Undangan Negeri (DUN) berkenaan.

"Mereka hipokrit kerana di Parlimen tolak tetapi terima di DUN. Azmin Ali pula berpura-pura lantang menentang kenaikan yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam Bajet 2012 tetapi kebenarannya mereka bersetuju dengan kenaikan elaun di peringkat negeri dan ada kalangan mereka yang menikmati dua gaji.

"Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim ialah ADUN Ijok dan Ahli Parlimen Bandar Tun Razak. Azmin pula ADUN Bukit Antarabangsa dan Ahli Parlimen Gombak.

"Teresa Kok pun sama, dia Ahli Parlimen Seputeh dan juga ADUN Kinrara malah berjawatan Exco. Mereka ini hipokrit, dua-dua mereka 'sebat'," katanya selepas merasmikan Program Jelajah Francais 1Malaysia peringkat negeri Selangor di sini, hari ini.

Hadir sama, Pengerusi Jawatankuasa Pelaksana Jelajah Francais 1Malaysia, Datuk Sohaimi Shahadan; Pengerusi Persatuan Pedagang dan Pengusaha Melayu Malaysia (Perdasama), Datuk Moehamad Izat Emir; Pengarah Eksekutif Ayam Penyet Ria, Dazma Shah Daud dan Naib Ketua UMNO Bahagian Selayang, Datuk Ir. Md. Nasir Ibrahim.

Noh berkata, ADUN Selangor menikmati kenaikan elaun dari RM4,000 ke RM6,000 walaupun keadaan ekonomi negeri itu semakin merosot sejak berada di bawah pemerintahan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

"Penasihat ekonomi Selangor ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim, mustahil dia tidak tahu keadaan ekonomi negeri itu dan kenapa Menteri Besar tidak tanya.

"Mereka bukan sahaja tipu rakyat tapi turut menganiaya rakan-rakan mereka daripada Pas dan di negeri lain yang terjejas dan memerlukan kenaikan elaun Ahli Parlimen untuk melaksanakan program di kawasan masing-masing," katanya.

Gempar : Inikah Gambar Penyokong Pas Mahu 'Bunuh Najib' ???

Posted: 23 Oct 2011 06:30 PM PDTBeliau yang dikatakan bernama Hidayat Mustafa dipercayai penulis komen 'bunuh je najib celaka' di Fb.


Info dari http://brojinggo.blogspot.com/2011/10/penyokong-pas-hidayat-mustafa-ugut.html


Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan yang jelas mengancam nyawa PM walau di FB.


Api masa kecil perlu dipadamkan sebelum menjadi makin besar.


Apa tunggu lagi jom kita buat laporan polis terhadap orang yang didakwa penyokong Pas ini.


HIMPUN Contoh Penganjuran Perhimpunan Yang Dihasratkan Kerajaan- Najib

Posted: 23 Oct 2011 06:15 PM PDT

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata acara Himpunan Sejuta Umat (Himpun) bertujuan mempertahankan akidah umat Islam yang berlangsung semalam merupakan contoh penganjuran perhimpunan secara aman seperti yang dihasratkan kerajaan.

Perdana Menteri berkata perhimpunan yang berlangsung di Stadium Shah Alam itu jauh berbeza dengan kekecohan yang timbul sewaktu penganjuran Bersih 2.0 Julai lepas.

"Perhimpunan semalam berlangsung secara aman dan terkawal, tidak ada sesiapa pun yang rasa terganggu, tertekan atau tidak selamat.

"Itulah hasrat kerajaan apabila kita menawarkan stadium untuk Bersih 2.0 mengadakan perhimpunan mereka," katanya kepada pemberita selepas Perhimpunan Perdana Bersama Perdana Menteri Dengan Pesara Dan Bekas Polis di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, hari ini.

Najib berkata perhimpunan secara aman juga mencerminkan hasrat kerajaan dalam membuat pindaan kepada Seksyen 27 Akta Polis, untuk membenarkan perhimpunan diadakan secara aman.

"Kita akan mengkaji apa yang berlaku semalam dan mengkaji norma-norma di negara lain. Pihak Ketua Polis Negara dan Kementerian Dalam Negeri sedang meneliti perkara ini dan kita akan merumuskan apa yang terbaik, sesuai dengan amalan sebuah negara yang mengamalkan demokrasi moden dan progresif," kata Najib.

Beliau berkata langkah itu perlu bagi mengimbangi antara hak asasi dan kepentingan umum dalam soal keamanan dan ketenteraman awam.

Mengulas satu resolusi perhimpunan itu yang meminta kerajaan menggubal undang-undang khusus bagi mencegah dan membendung gejala murtad dan kegiatan memurtadkan umat Islam di negara ini, Najib berkata kuasa mengenai agama tertakluk kepada kerajaan negeri.

"Saya percaya jika perlu akta ini, pihak negeri akan teliti tuntutan yang dibuat dan diberi tindakan sewajarnya," katanya.

Tuntutan itu merupakan antara 10 resolusi yang dicapai pada perhimpunan berkenaan, selain memastikan undang-undang pencegahan yang tegas dan kukuh untuk memelihara kemuliaan Islam dalam Perlembagaan Persekutuan dapat dimasukkan sebagai kandungan utama akta yang akan menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri.

Mengenai penggantungan tugas pensyarah undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Profesor Dr Abdul Aziz Bari, Najib berkata telah timbul salah tanggapan masyarakat berhubung tindakan universiti itu terhadap pensyarahnya.

Beliau berkata berdasarkan penjelasan pihak universiti, Abdul Aziz digantung tugas untuk tujuan siasatan.

"Pihak universiti sedang menjalankan siasatan dan tumpuan untuk dia (Abdul Aziz) menjawab kes. Ini belum melibatkan tindakan disiplin, hanya siasatan untuk tahu apa yang dia maksudkan... jangan buat andaian awal," katanya.

Menjawab pertanyaan lain, Najib menggesa ahli politik supaya tidak membabitkan anggota keluarga dalam dunia politik mereka.

"Anda boleh berbahas mengenai perbezaan dasar daripada segi kelemahan pelaksanaan tetapi ketepikan keluarga anda atau mengeksploitasi hal keluarga untuk kepentingan politik sendiri," kata beliau.

Heboh 1Malaysia, MU Kalah Teruk

Posted: 23 Oct 2011 04:59 PM PDT


Pagi tadi terkekek-kekek aku mendengar radio Sinarfm, bagaimana penyampai radio proMU - Khairil Rashid atau nama manjanya Krilll mengelakkan diri untuk mengumumkan kekalahan besar MU walaupun didesak oleh SY & KE.

Biasalah BOLA, bulat...kadang-kadang menang, kalah ataupun seri. Itulah lumrah bersukan.

Tapi kekalahan 6-1 MU terjadap Man City di gelanggang sendiri memang memalukan. Agak-agaknya, apa kata pengurus MU hari nie, apa kata penyokong MU hari nie ...

Macam aku nie, pasrah ajerlah dengan team aku yang asyik SERI jer, nak buat camna, asalkan kita setia ....

BN Selangor Akan berjuang Pastikan Selangor Kembali Di Perintah BN- Noh

Posted: 23 Oct 2011 08:19 AM PDT

Jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) Selangor telah bersedia untuk berjuang dalam pilihan raya umum (PRU) ke-13 akan datang bagi memastikan negeri itu kembali diperintah BN, kata Timbalan Pengerusi BN negeri, Datuk Seri Noh Omar.

Beliau berkata jentera di semua peringkat telah digerakkan bagi mempersiapkan semua anggota untuk menyalurkan maklumat dan penerangan kepada semua pengundi di Selangor supaya mereka mampu membuat pilihan tepat.

"Kita sudah sedia dengan jentera, hanya tunggu 'wisel' dari pucuk pimpinan. Rakyat di Selangor juga nampaknya telah bersedia untuk menerima perubahan ini melalui indikator yang kita lihat menerusi beberapa program yang telah dianjurkan.

"Sebagai pemimpin, kita juga perlu bersedia untuk sama-sama berjuang memastikan kemenangan BN tanpa mengira kepentingan lain. Letakkan kepentingan parti mengatasi segala-galanya," katanya kepada pemberita pada Majlis Sehari Bersama Menteri di Ban Canal, Homestay Kampung Sungai Sireh di sini, hari ini.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani berkata seperti yang pernah dinyatakan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, rakyat Selangor tidak boleh dipersalahkan sehingga negeri itu terlepas daripada tangan BN.

"BN telah buat kajian terhadap kesilapan yang dibuat dan kita sedang memperbaiki kesilapan itu. Kita yakin rakyat akan kembali menyokong BN," katanya.

Terdahulu, Noh menyampaikan hadiah kepada pemenang pertandingan memancing yang disertai kira-kira 1,300 kaki pancing dari seluruh negara.

Juara pertandingan, Ahmad Abdul Wahab, 48, yang berjaya menangkap ikan baung seberat 1.27 kg membawa pulang wang tunai RM22,000 beserta hadiah iringan.

Balotelli Terus TEKAN Man U

Posted: 23 Oct 2011 06:48 AM PDT


Nampak gayanya, malam nie malam duka buat penyokong-penyokong Man U apabila Balotelli terus menekan Man U dengan GOL keduanya malam nie di minit ke 60.

Mungkinkah malam nie MALAM KEKALAHAN pertama buat Man U?

Namun masa masih panjang.... Man U suka buat kejutan di masa-masa terakhir, khususnya nbila pengadil menyebelahinya.....

Najib Umum Dana RM 1 Juta Untuk Kebajikan Anak Bekas Polis

Posted: 23 Oct 2011 06:45 AM PDT

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pemberian peruntukan awal RM1 juta bagi meningkatkan kebajikan dan pendidikan anak-anak bekas polis.

Dana itu antara empat insentif baru yang diumumkan beliau bertujuan meningkatkan kebajikan warga bekas polis di negara ini.

Najib berkata dana sumbangan Yayasan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) itu akan diserahkan kepada mana-mana yayasan bekas polis yang diputuskan oleh warga bekas polis sendiri.

Katanya kerajaan menyerahkan kepada yayasan yang diamanahkan untuk menentukan kepada siapa dana itu hendak diagihkan, kuantiti dan jumlahnya.

"Ini dana permulaan dan jika ada keperluan, kita sedia timbang untuk tambah pada masa akan datang," katanya ketika berucap pada Perhimpunan Perdana Bersama Perdana Menteri Dengan Pesara dan Bekas Polis, di sini.

Turut hadir Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Yang Dipertua Dewan Negara Tan Sri Abu Zahar Ujang, Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar, Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar, dan bekas-bekas Ketua Polis Negara termasuk Tun Mohammed Hanif Omar dan Tan Sri Norian Mai.

Najib turut mengumumkan kesediaan kerajaan menimbang penambahan tempat kepada anak-anak bekas polis untuk memasuki Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) dan sekolah sains.

Kerajaan juga, katanya, bersedia menimbang pemberian projek tertentu kepada koperasi polis bagi membantu melancarkan lagi pergerakan koperasi yang kini disifatkan "perlu dipulihkan".

Najib berkata satu unit khas akan diwujudkan sama ada di Kementerian Dalam Negeri atau Polis Diraja Malaysia untuk meneliti keperluan lain pesara polis termasuk daripada segi perumahan dan bidang pekerjaan.

Dalam pada itu, beliau berkata konsep kepolisan perlu diubah dengan pasukan keselamatan itu perlu menjadi lebih terbuka, progresif dan demokratik sejajar dengan perkembangan semasa dunia.

"Cabaran kini semakin besar dengan era ini menuntut peningkatan nilai profesionalisme dan integriti supaya anggota keselamatan dapat mengulang kegemilangan polis di zaman darurat dahulu.

"Saya mahu lihat institusi kepolisan menyerlah dalam era baru dan menjadi institusi pelindung keamanan dan kestabilan negara," katanya.

Majlis bertemakan "Jasamu Dikenang, Baktimu Dijulang" itu menyaksikan kehadiran kira-kira 6,000 tetamu khususnya warga pesara polis dan keluarga mereka dari seluruh negara.

Kerajaan Punya Bukti Mat Indera Anggota Komunis- Najib

Posted: 23 Oct 2011 06:15 AM PDT


Kerajaan mempunyai bukti kukuh bahawa Mat Indera adalah anggota Parti Komunis Malaya (PKM) berdasarkan rakaman tembualnya dengan anggota polis serta catatan sebuah buku, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.

Beliau berkata berdasarkan rakaman temubual itu yang kini berada dalam simpanan polis, Mat Indera sendiri mengaku mempunyai fahaman dan ideologi komunis selain terlibat merancang dan menembak anggota polis dalam insiden Bukit Kepong di Muar pada 1950.

"Saya sudah buat siasatan dan kita sudah ada bukti untuk diberitahu kepada rakyat Malaysia," katanya ketika berucap pada Perhimpunan Perdana Bersama Perdana Menteri Dengan Pesara Dan Bekas Polis di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini.

Najib berkata selain rakaman, terdapat sebuah buku bertajuk "New Light on the Malayan Communist Party" oleh C.C.Chin dan Karl Hack, dengan setiausaha agung PKM Chin Peng sendiri memberitahu bahawa Mat Indera adalah anggota parti berkenaan.

"Kalau hendak angkat orang seperti ini (Mat Indera), salah tafsir sejarah, menidakkan keperwiraan, ini tidak betul. Kerajaan Barisan Nasional akan tetap mempertahankan perwira negara sampai bila-bila.

"Tegas Najib, rakyat perlu sedar bahawa hanya pejuang kemerdekaan sebenar yang akan dikenang dan dipertahankan, bukannya komunis seperti yang didakwa Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu, atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu, yang menyatakan Mat Indera adalah pejuang kemerdekaan.

"Saya hairan dan pelik apabila ada pihak cuba mengagungkan komunis yang kononnya memperjuangkan kemerdekaan negara, tetapi hakikatnya pejuang yang sebenar adalah polis dan tentera, bukan komunis," katanya.

Beliau mempersoalkan apakah muslihat pemimpin berkenaan yang cuba mengagungkan komunis.

Najib turut menyifatkan mereka yang menyalah tafsir sejarah negara serta menidakkan, mencemuh dan memperlekeh jasa dan pengorbanan anggota keselamatan negara, sebagai melakukan kesalahan yang tidak boleh diampunkan.

Ditanya sama ada rakaman tersebut akan didedahkan kepada umum, ketika siding akhbar kemudian, Najib berkata ia bergantung kepada keperluan.

Mengenai sama ada kerajaan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang menyokong kenyataan Mat Sabu, Najib berkata soal undang-undang adalah isu lain kerana apa yang lebih penting adalah sikap mereka yang mempertikaikan pengorbanan pejuang keamanan negara.

"Tindakan undang-undang hanya jika mereka salah di sisi undang-undang... tetapi sikap itu yang perlu dijawab melalui pendirian," katanya.

Menyentuh kenaikan pencen sebanyak dua peratus setahun kepada pesara kerajaan yang disifatkan terlalu kecil oleh sesetengah pihak, Najib berkata ia berdasarkan kemampuan dan komitmen kerajaan.

"Ia satu komitmen besar... Kita mempunyai skim pencen yang komprehensif... tetapi jika kami berupaya memberi lebih, kami akan beri. Penyelarasan ini tidak pernah dibuat sebelum ini, maka jangan fikir bahawa ia tidak penting atau tidak signifikan," katanya.

Najib semasa membentangkan Belanjawan 2012 mengumumkan kira-kira 600,000 pesara kerajaan akan menikmati penyelarasan pencen tahunan melibatkan kenaikan dua peratus berkuatkuasa 2013.

Balotelli Cemaskan Man U

Posted: 23 Oct 2011 05:57 AM PDT


Balotelli mencemaskan Man U.... Gol pertamanya di awal minit ke-20 sedikit mencemaskan kem Man U yang bermain di gelanggang sendiri malam nie .....

Manchester Bertemu ....

Posted: 23 Oct 2011 04:57 AM PDT


Dua gergasi EPL bertemu hari nie. Pasukan adik beradik Man U vs Man City bakal menentukan siapa antara mereka yang bakal membawa pulang piala EPL tahun nie ....

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA

Posted: 23 Oct 2011 11:40 PM PDT

PERAK BANGKIT - MENGGERAKKAN BELIA


Shabery Cheek adalah Trojan Horse Anwar Ibrahim.....

Posted: 23 Oct 2011 04:30 AM PDT

Semua penyokong BN pasti mahu BN menang dalam pilihanraya akan datang. Akan tetapi.... semua ini akan jadi punah ranah jika adanya insan seperti Shabery Cheek. Siapakah Shabery Cheek? Rasanya ramai yang tidak lupa bahawa Shabery Cheek pernah membawa Anwar Ibrahim di pentas RTM untuk berdebat isu minyak... Hampas dan memang hampas...

Siapakah rakan Shabery yang mengatur kehadiran Anwar di media arus perdana tersebut. Tidak lain dan tidak bukan, dialah Saifuddin Nasution. Saifuddin adalah rakan karib Shabery dan masih lagi karib sehingga kini. Dan mereka masih akrab berhubungan. Seorang (kononnya) seteru Shabery bila dihubungi (iaitu Rafizi Ramli) bahawa Shabery boleh ditewaskan di Kemaman olehnya. Beliau melarikan tajuk perbincangan sehinga tidak mahu menghentam Shabery Cheek. Kenapa? Kerana Shabery adalah aset Anwar untuk melumpuhkan UMNO Trengganu.

Kini Shabery cukup kaya raya. Beliau ekap berlakon kononnya marhaen dan sengkek. Walhal sebenarnya Shabery sedang mengumpulkan petrol yang cukup banyak di KBS. Lihat sahaja program Sejuta Belia di Hari Belia Negara. Siapakah yang kaya raya? Shaberykah? Atau kuncu-kuncunya.

Kenapa Anwar tidak menyerang Shabery menjayakan program 1 juta Belia di Hari Belia Negara. Sudah pasti mereka ada agenda. Dan agenda besarnya ialah menjatuhkan DS Najib.

Saifudin jangan fikir setiap pertemuan dan perhubungan telefon antara beliau dan Shabery tidak dijejaki. Kami di Cawangan Khas amat mengetahui setiap gerak geri anda. Bersedialah untuk anda berdua dikantolkan.

Dan akhir sekali buat bingkisan kali ini. Shabery bertugas untuk meranapkan sokongan belia kepada BN. Projek ini hampir menjadi. Shabery fikir dia seorang Menteri dan tiada siapa berani mengganggu tampuknya. Pigidah! Shabery pernah ditemplak oleh pejuang belia agar MELETAKKAN JAWATAN di dalam satu Majlis Perundingan Belia Negara. Sungguh memalukan. Beliau juga telah ditemplak sebagai BODOH!. Telinganya panas. Dia ni tak tahan ditemplak rupanya dan cepat naik angin.

Dahulu di kampus menyokong PAS. Kemudian masuk UMNO. Kemudian masuk S46. Masuk UMNO kembali. Kini sedang mengintai suaka politik di dalam PKR. Kah! Kah! Kah!

Shabery! You are caught red handed now!

APANAMA

Posted: 23 Oct 2011 11:39 PM PDT

APANAMA


OPEN Letter for Marcus Lim

Posted: 23 Oct 2011 09:39 PM PDT

My Longest Yard

Posted: 23 Oct 2011 11:38 PM PDT

My Longest Yard


Penonton MotoGP di Sepang tiada disiplin?

Posted: 23 Oct 2011 09:10 PM PDT

Lihat apa yang berlaku apabila penganjur mengumumkan pembatalan perlumbaan MotoGP ekoran kemalangan yang meragut nyawa Marco Simoncelli.

Sampah sarap dilontar ke dalam trek !
Siapa punya angkara? Penonton Malaysia sendiri atau penonton luar negara?
Apapun insiden ini telah mencemarkan nama Malaysia di mata dunia.
Kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Apabila topi keledar tertanggal,itu bukan petanda yg baik - Casey Stoner

Posted: 23 Oct 2011 06:01 PM PDT

Memilukan..motorsikal milik Marco Simoncelli di garaj HondaTragedi malang....Simoncelli terlentang di atas litar tanpa topi keledar selepas berlanggar dengan Colin Edward dan Valentino Rossi.Pelumba, Marco Simoncelli dari pasukan San Carlo Honda Gresini meninggal dunia selepas berlaku kemalangan pada pusingan pertama Perlumbaan Motosikal Grand Prix (MotoGP) Shell Advance Malaysia 2011di Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Ahad. Topi kaledar yang dipakai Simoncelli, 24 tertanggal selepas terjatuh.Menurut Pengarah Perubatan, Dr Michele Macchiagodena, Simoncelli telah diberi bantuan pernafasan namun gagal diselamatkan dan disahkan meninggal dunia pada pukul 4.56 petang. Simoncelli dilaporkan mengalami kecederaan teruk di bahagian kepala, leher dan dada.

Ustaz Moden's Weblog

Posted: 23 Oct 2011 11:25 PM PDT

Ustaz Moden's Weblog


Kedudukan Carta Nasyid IKIM Minggu 134

Posted: 23 Oct 2011 08:17 PM PDT

CARTA NASYID IKIM.FM 23/10/2011 (Minggu 134)

1. Perang Dah Tamat –Malique feat. Rabbani (lagu baru) (1)*
2. Segalanya Allah – Iwan Syahman (lagu baru) (1)*
3. Pergilah Dunia – Varianz (-1) (11)
4. Seni Berjuang – Nowseeheart (-3) (11)
5. Berjalan Tanpa Henti – Devotees (-) (17)
6. Dengan KuasaMu – Nur One (-3) (8)
7. Istikharah – Mestica (-1) (5)
8. Munajat Kasih – Azwan Ibrahim (-1) (3)
9. HambaMu – Mawi & Akhil Hayy (-5) (14)
10. As-Syafi – UNIC (-1) (2)

Pencalonan Baru
Dengan NamaMu – Ammar Hamdan
Hadirnya Cahaya S.A.W – Devotees
Permata Hati – Nazrey Johani
Inang Kasih Berbudi – Dian*
Doaku – Lufya Omar*

Lagu Terkeluar
8. Setulus Dian – Dian (6 minggu)
10. Keinsafan Diri – Fursan (30 minggu)

 

Ustaz dapat carta dari blog http://cartanasyid-ikim.blogspot.com/

Mari kita dengar hiburan bermanfaat yang mendidik jiwa menambah ilmu dan mengingatkan kita tugas sebenar sebagai hamba Allah di muka bumi.

Bila mendengar hiburan hati akan tenang tetapi jika hiburan melalaikan maka hati akan makin kelam hingga menolak kebenaran dan keimanan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Belantan

Posted: 23 Oct 2011 11:22 PM PDT

Belantan


HIMPUN - Suatu permulaan yang baik!

Posted: 23 Oct 2011 07:25 PM PDT


Kita bersyukur, Perhimpunan Sejuta Umat (Himpun) di Stadium Shah Alam pada hari Sabtu baru-baru ini berjalan lancar, tenang dan tanpa provokasi. Ribuan hadir di sebalik pelbagai usaha pihak tertentu untuk menggagalkannya. Ada sabotaj secara langsung mahupun tidak langsung.

Minggu lalu, Pas Pusat mengeluarkan pendirian rasmi tidak menyokong perhimpunan itu. Aneh, sedangkan dalam isu pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja, parti itu tidak pun mengeluarkan pendirian rasmi walaupun didesak oleh pimpinan Dewan Pemudanya. Sebaliknya ada beberapa pemimpin Pas mengenakan tekanan ke atas JAIS menyamai pendirian pemimpin DAP dan PKR. Siasatan kes itu akhirnya mendapati ada cubaan untuk memesongkan akidah umat Islam.


Selain faktor Pas menolak Himpun, pihak tertentu di Selangor menggunakan pelbagai taktik mengalihkan perhatian daripada perhimpunan itu. Antaranya mengadakan beberapa acara keramaian berhampiran stadium.

Apa yang berlaku menyerlahkan suatu hakikat bahawa parti pembangkang termasuk sebahagian pemimpin Pas menjadi penghalang kepada usaha mempertahankan akidah umat Islam.

DAP, parti paling berpengaruh dalam kerajaan Selangor, tentunya lega betapa percaturan parti itu terus berjaya untuk memecah belahkan dan melemahkan umat Islam. Begitu bijaknya DAP berpolitik tanpa mengorbankan agama anutan ahli dan penyokong mereka.


Sekali lagi jelas menunjukkan Pas tunduk kepada DAP demi politik untuk meraih undi bukan Melayu pada pilihan raya akan datang. Buat pertama kali dalam sejarah, kepimpinan Pas begitu tunduk dan dayus.

Pas lebih rela bertuankan S. Ambiga untuk menjayakan perhimpunan haram Bersih daripada berpegang kepada kesatuan Islam untuk menangani ancaman murtad. Menjijikkan. Sedangkan semua NGO Islam memperakukan bahawa ancaman murtad di negara ini semakin serius dan membimbangkan.

Untuk mengharapkan PKR, jauh sekali. Ternyata kumpulan Anwarinas yang menguasai Pas terus menghanyutkan parti itu daripada masyarakat Islam akar umbi.


Mujur ada kelompok dalam Pas yang masih rasional dan berada di landasan sebenar. Antaranya ialah Hasan Ali dan Dewan Pemuda Pas Pusat. Apa pun, tahniah digucapkan kepada seluruh badan bukan kerajaan (NGO) yang terlibat dalam menjayakan Himpun. Begitu juga kepada semua yang hadir kerana meletakkan kepentingan Islam mengatasi segala-galanya.

Himpun bukan ancaman kepada agama lain, cuma mahu melindungi akidah umat Islam yang merupakan agama rasmi Persekutuan. Matlamat usaha tersebut akhirnya adalah untuk mengekalkan keharmonian pelbagai agama di negara ini demi kesejahteraan rakyat.


Tanpa bantuan dana asing, tanpa provokasi luar biasa dan tanpa kekecohan, Himpun telah membina tapaknya untuk melangkah lebih jauh. Walaupun jumlah kehadiran tidak seperti mana yang diharapkan, usahlah gusar. Sememangnya umat Islam dilanda sindrom selesa dan itulah cabaran terbesar. Namun ia bukan bermakna umat Islam tidak akan bangkit apabila tiba masanya. Ada hikmah dan iktibarnya, yang menuntut gerak kerja dan komitmen luar biasa daripada semua NGO selepas ini.

Setidak-tidaknya semalam, mesej perhimpunan itu telah sampai ke sanubari semua termasuk segelintir yang ghairah memurtadkan orang Islam. Deklarasi Himpun cukup mantap dan tegas. Himpun adalah suatu permulaan, bukan pengakhiran. Jika ada cadangan perhimpunan seperti itu diadakan di seluruh negara sehingga jumlah audiens mencecah sejuta, kita sepatutnya bersetuju.

Himpun boleh mewujudkan gelombang baru untuk mencetuskan kesedaran di kalangan umat Islam. Bahang itu sudah terasa Sabtu lepas. InsyaAllah.-UM.

Suara Politik
Taminsari

oyabun

Posted: 23 Oct 2011 11:17 PM PDT

oyabun


Mat Sabu kata Mat Indera pejuang kemerdekaan, Chin Peng kata Mat Indera anggota komunis!

Posted: 23 Oct 2011 05:32 PM PDT

Sesiapa yang mengagungkan perjuangan komunis dan menidakkan pengorbanan serta kesetiaan anggota pasukan keselamatan dalam mempertahankan kedaulatan negara adalah pengkhianat yang dosa mereka tidak layak diampunkan.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, perjuangan komunis bukan untuk membebaskan negara ini daripada penjajah, sebaliknya mahu mengambil alih tanah air dan menukarnya menjadi sebuah republik sebelum mengharamkan segala kebebasan rakyat termasuk untuk beragama.

Beliau menambah, dalam konteks tragedi serangan ke atas Balai Polis Bukit Kepong pada 1950, kerajaan mempunyai bukti kukuh bahawa lelaki Melayu, Muhammad Indera yang diangkat Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu sebagai hero sebenar ialah seorang komunis.

"Nak kata kepala tak betul dan bangang (bodoh), dia sudah dipilih menjadi pemimpin oleh partinya. Jadi apa muslihat dia? Orang sebegini yang sanggup menidakkan jasa serta pengorbanan para perajurit negara ialah pengkhianat dan dosa golongan seperti ini tidak layak untuk dimaafkan.

"Saya sudah membuat siasatan dan pihak polis sendiri mempunyai bukti kukuh Muhammad Indera seorang pengganas komunis. Dia sendiri mengaku kepada pihak polis yang dia merancang serangan ke atas Balai Polis Bukit Kepong dan turut bertanggungjawab membunuh beberapa anggota polis.

"Chin Peng (Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya) sendiri dalam sebuah buku mengesahkan bahawa Muhammad Indera anggota komunis. Jadi kenapa kita perlu mengangkat pemimpin sebegini," katanya semasa berucap pada majlis Perhimpunan Perdana Pesara dan Bekas Polis di sini hari ini.

Hadir sama Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein; timbalannya, Datuk Abu Seman Yusop dan Datuk Lee Chee Leong; Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Dr. Wan Junaidi Tuanku Jaafar; Yang Dipertua Dewan Negara, Tan Sri Abu Zahar Ujang dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar.

Sementara itu, ditanya pada sidang akhbar sama ada golongan yang dilabel sebagai pengkhianat negara akan dihadapkan ke mahkamah, Najib berkata, ia terserah kepada Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail, namun menegaskan pandangan pihak terbabit mesti ditolak dengan apa cara sekalipun.

"Golongan yang menidakkan pengorbanan perwira negara yang sudah berkorban jiwa dan raga demi mempertahankan tanah air kita yang tercinta ini ialah golongan yang buta hati. Golongan sebegini tidak boleh dibenarkan menjadi pemimpin negara," ujarnya.

Mengenai bukti pembabitan Muhammad Indera dalam komunis serta penglibatan lelaki itu dalam tragedi Bukit Kepong, Perdana Menteri berkata, kerajaan bersedia mendedahkan perkara itu kepada umum jika keadaan memerlukan.

Najib berkata, selain rakaman, buku bertajuk "Dialogues With Chin Peng: New Light on the Malayan Communist Party" oleh C.C.Chin dan Karl Hack, mengesahkan pembabitan Muhammad Indera sebagai anggota komunis.

Wasabi Oyabun..

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 23 Oct 2011 11:14 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Ranking MyMassa : Top Blog Pro PR

Posted: 23 Oct 2011 10:41 PM PDT

 
Berikut adalah ranking yang dibuat oleh MyMassa menggunakan ranking Alexa pagi tadi.

Ranking untuk hari ini kami tak sempat ambil.

Mana-mana blog yang tiada kedudukan bermaksud tiada regional data.

Untuk ranking blog PRO BN akan kami keluarkan pada pukul 2.30 tengah hari.


TOP BLOG RANK
PRO PAKATAN RAKYAT ALEXA
1 milosuam.blogspot.com 290
2 tukartiub.blogspot.com 329
3 amenoworld.blogspot.com 455
4 greenboc.blogspot.com 522
5 darisungaiderhaka.blogspot.com 878
6 ikutsukaakuisa.blogspot.com 1075
7 ar-rifke.com 1165
8 bestoneoffour.wordpress.com 1180
9 duniacacamarba.blogspot.com 1289
10 pencacai-semalaysia.blogspot.com 1343
11 bloglistpolitik.blogspot.com 1349
12 addin77.blogspot.com 1387
13 wartashubhi.blogspot.com 1505
14 kedahlanie.info 1637
15 malaysiatimes.my 1644
16 biaqpila.blogspot.com 1807
17 wargamarhaen.blogspot.com 1820
18 ibnuhasyim.com 1947
19 naimnikmat.blogspot.com 1958
20 cenangau.blogspot.com 1973
21 pulakdah.blogspot.com 2010
22 wartamaya.blogspot.com 2062
23 muslimeen-united.blogspot.com 2112
24 karatijau.blogspot.com 2117
25 manjongmari.blogspot.com 2127
26 shalehudin.blogspot.com 2185
27 gigitankerengga.blogspot.com 2228
28 siasahkini.blogspot.com 2256
29 bagindareformasi.blogspot.com 2270
30 kerabubersuara.blogspot.com 2408
31 malaysiawaves.com 2446
32 penarikbeca.blogspot.com 2584
33 msomelayu.blogspot.com 2806
34 mutaligat.blogspot.com 2851
35 cursingmalay.blogspot.com 3028
36 batuvskayu.blogspot.com 3057
37 pahangdaily.blogspot.com 3059
38 sedakasejahtera.blogspot.com 3195
39 ekele.net 3227
40 wasiatpejuang.blogspot.com 3262
41 rubbertapperz.blogspot.com 3707
42 jalanpulang1978.blogspot.com 3791
43 kerajaanrakyat.blogspot.com 3882
44 siyasahsyariyah.blogspot.com 3922
45 atsixty-zakriali.blogspot.com 4151
46 malaysiaberih.blogspot.com 4238
47 dinmerican.wordpress.com 4543
48 motherof3mohd.blogspot.com 4558
49 adukataruna.blogspot.com 4576
50 al-brangionline.blogspot.com 5085
51 sharpshooterblogger.blogspot.com 5151
52 edyesdotcom.blogspot.com 5532
53 penburukonline.blogspot.com 5710
54 tulahan.blogspot.com 6468
55 budakkampungonline.blogspot.com 6601
56 buletinonline.net 6650
57 keretaburuk12.blogspot.com 7405
58 niamah.com 7496
59 albanjarionline.blogspot.com 7717
60 wfauzdin.blogspot.com 7772
61 sisibukit.blogspot.com 8105
62 warkahdaily.blogspot.com 8116
63 mountdweller.blogspot.com 8126
64 loyarburok.com 8296
65 semutmalaysia.blogspot.com 8565
66 laksamanabukitbintang.blogspot.com 8799
67 suwaritimur.blogspot.com 9326
68 abnnasution.blogspot.com 10571
69 penyokongpas.wordpress.com 10755
70 budakbalun.blogspot.com 10833
71 fajridil.blogspot.com 11330
72 zorro-zorro-unmasked.blogspot.com 11336
73 demokrasi93.blogspot.com 11593
74 hornbillunleashed.wordpress.com 12145
75 misaimerah.blogspot.com 12146
76 kedah-online.blogspot.com 12696
77 hanief.blogspot.com 12751
78 g-82.blogspot.com 13762
79 kedahla.blogspot.com 15270
80 ustsaifulbahri.blogspot.com 15793
81 anilnetto.com 16105
82 perisik-rakyat.com 17643
83 agendsai.blogspot.com 17940
84 johorborn.blogspot.com 18556
85 mimpi-senja.blogspot.com 19394
86 siasahdaily.blogspot.com 19591
87 razali01.blogspot.com 21167
88 tempayanretak.blogspot.com 21420
89 steadyaku-steadyaku-husseinhamid.blogspot.com 22426
90 national-express-malaysia.blogspot.com 23343
91 kulupsakah.blogspot.com 26846
92 ini-yang-aku-rasa.blogspot.com 31068
93 uppercaise.wordpress.com 32865
94 mob1900.blogspot.com 34864
95 kopitiam-bang-nan.blogspot.com 36006
96 ruangbicarapriamalaya.blogspot.com 38276
97 sloone.wordpress.com 38492
98 dollahyankee.blogspot.com 40713
99 malaysianindian1.blogspot.com 40877
100 bbcatlover.blogspot.com 41350
101 arusperjuangan.blogspot.com 42249
102 sanggahtoksago.blogspot.com 45766
103 kafesantai.blogspot.com
104 lawyersforliberty.org
105 abodaily.blogspot.com
106 ibnmustaffa.blogspot.com
107 angkasanuri.blogspot.com
108 dayakbaru.com
109 lucialai.org
110 gomalaysian.blogspot.com
111 politikblobspotcom.blogspot.com
112 freezoneterengganu.blogspot.com
113 ummuasiah2001.blogspot.com
114 perakite.blogspot.com
115 kakihentam.blogspot.com
116 kedahku.blogspot.com
117 malaysia-post.blogspot.com

*Selamat melihat ranking anda di blog kami.

Bangang Punya PAS. Manchester United Kalah Pun Salahkan BN.

Posted: 23 Oct 2011 06:27 PM PDTLepas baca twitter Khalid Samad, dua kesimpulan yang MyMassa nampak.

1. Pembangkang sanggup politikkan apa sahaja termasuk sukan.

2. Pembangkang akan salahkan BN dalam dalam semua aspek termasuk yang bukan kawalan BN (macam game derby M.U lwn M.C).

Khalid Samad ni memang tak layak wakili PAS. Nama sahaja wakil rakyat parti Islam tapi boleh 'beriman' dengan petanda-petanda  (syirik). Makin rosak PAS Selangor bawah Khalid Gondol and da geng.

*Khalid Samad nak kutuk fan Man. U tapi tak berani. Sebab tu guna nama DS Najib sebagai cover.

Calon MB Melayu DAP Perak sudah dikenal pasti; Ngeh BUNUH DIRI!!

Posted: 23 Oct 2011 09:37 AM PDTKelmarin Datuk Zambry Kadir umum akan saman cucu saudara Chin Peng berhubung fitnahnya berkenaan isu penjualan tanah di Perak.

Ngeh tohmah Datuk Zambry jual lot-lot tanah tersebut kepada kroni-kroninya. Typical Fuckatan Statement.

Apa yang menariknya, si Ngeh ini sangat tegar dengan pendiriannya sehinggakan peluang 24 jam yang diberi oleh Datuk Zambry untuk menarik kembali fitnahnya itu tidak dihiraukan langsung. Tidak tahulah sama ada memang dia yakin dirinya berada di pihak yang benar atau si Ngeh ini sememangnya seorang cina tongsan yang BEBAL dan BAHALOL!!!  
Bukannya apa, sebagai seorang peguam, beliau sepatutnya sudah membuat sedikit penyelidikan sebelum membuat serangan peribadi. Siapa yang tidak tahu Datuk Zambry ini mempunyai rekod yang cemerlang dalam memporak-perandakan fuckatan, dengan kes saman Suara Keldaian RM 100 Juta itu. Kalau MyMassa jadi Ngeh, bila dengar Datuk Zambry ugut nak saman, baik tarik hand brake awal-awal.

Atau Ngeh ini memang sudah bercadang untuk tidak bertanding lagi jadi calon ?!! Mesti pencacai Melayu DAP yang dicari-cari selama ini untuk jadi MB Perak sudah dikenal pasti.

MyMassa: Ngeh sebenarnya kecewa sangat kerana perjuangan untuk "menghadiahkan" 999 tahun tanah Perak kepada bekas pejuang komunis tidak berjaya, kerana bonekanya, Nizar merupakan MB yang paling singkat dalam sejarah! 

Ahli PKR Sendiri Yang Cakap PKR adalah Parti Kencing Rakyat.

Posted: 23 Oct 2011 02:05 AM PDT

Propaganda PKR dan PAS dalah propaganda basi.

Tiada isu lain selain isu yang sama dimain secara berulang kali.

Akibatnya, ahli parti sendiri pun dah tak percaya.

Klik untuk besarkan imej.


*PKR = Parti Kencing Rakyat.

Apa Dah Jadi Dengan Ladang Rakyat?

Posted: 23 Oct 2011 12:03 AM PDT

Sejak akhir-akhir ini, PAS sering mengkritik FELDA.


Tujuannya tidak lain tidak bukan, untuk menutup kegagalannya menguruskan Ladang Rakyat.

Klik untuk besarkan imej.

Bijak betul cara politik pembangkang. Cara untuk menutup kelemahan mereka adalah dengan menyerang musuh.

Bak kata orang, menyerang adalah cara pertahan terbaik. Begitulah politik yang dimainkan oleh Kerajaan Kelantan. Kalau tak percaya, cuba dengar ceramah politik mereka, adakah mereka menceritakan kejayaan mereka atau mereka lebih suka mengutuk UMNO.

MyMassa cabar PAS daripada asyik ceramah hentam FELDA, cuba mereka ceritakan kejayaan mereka bangunkan Ladang Rakyat dalam ceramah politik mereka.

*Ada berani?

The Unspinners

Posted: 23 Oct 2011 11:12 PM PDT

The Unspinners


Gempar! Kampung Buah Pala :Tak Tunai Janji,DAP dan Anwar Guna Alasan Mahkamah

Posted: 23 Oct 2011 09:38 PM PDT

Sel13.com : Pakatan Berjaya Mufliskan PKNS?

Posted: 23 Oct 2011 07:30 PM PDT

HIMPUN : Ramai Ahli PAS Hadir Bantah Pimpinan Pro DAP

Posted: 23 Oct 2011 05:26 PM PDT