Selasa, 17 Julai 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 17 Jul 2012 01:46 PM PDT

THE FLYING KICK


GAMBAR-GAMBAR NGERI HUKUMAN GANTUNG SAMPAI PUTUS KEPALA!!!

Posted: 17 Jul 2012 12:19 PM PDT

SIDANG DUN KEDAH TERPAKSA DISINGKATKAN SEBAB DUN TAK MACAM PENTAS CERAMAH TENGAH PADANG!!!!

Posted: 17 Jul 2012 08:30 AM PDT

PUCHONG MIRIP HATYAI... INI MESTI SALAH UMNO-BN!!!

Posted: 17 Jul 2012 07:45 AM PDT

WANITA BERSUAMIKAN BANGLA, NYARIS DIGORENG SEBAB MINTA CERAI!!!

Posted: 17 Jul 2012 06:45 AM PDT

HUSAM KECUNDANG DI MAHKAMAHNYA SENDIRI!!!

Posted: 17 Jul 2012 05:32 AM PDT

MUDAHNYA WANITA MALAYSIA DIPERBONGOKKAN KERANA CINTA... JANDA HILANG DUIT GARA-GARA CINTA!!!

Posted: 17 Jul 2012 04:07 AM PDT

BILA KIT SIANG SENDIRI KELUARKAN SENARAI NAMA BLOGGER DAN CYBERTROOPER UMNO-BN... BAHAYA NIH!!!

Posted: 17 Jul 2012 03:03 AM PDT

PASANGAN KEKASIH DITANGKAP BERBOGEL DAN SEDANG PROJEK DALAM KERETA DEPAN RUMAH!!!

Posted: 16 Jul 2012 11:45 PM PDT

KES LIWAT TERBARU ANWAR IBRAHIM... BENARKAH WUJUD?

Posted: 16 Jul 2012 09:49 PM PDT

tun faisal dot com

Posted: 17 Jul 2012 01:39 PM PDT

tun faisal dot com


Kebajikan Pas : Selepas `Teh Susu', `Skim Perumahan Kota Batu Rakyat Kelantan' #TukarKelantan

Posted: 17 Jul 2012 05:30 AM PDT#SaveKelantan : Tinggal Dalam Kubu British Gara-Gara Pemerintahan Regim Nik Aziz!


Beginilah keadaan daif tiga beradik Zaini Kasim, 43,Zami, 42, dan Zafni, 41 di Kelantan yang kematian ibunya Halimah Othman akibat kemalangan maut empat tahun lalu, hidup melarat di mana Zaini yang hanya berkerja mengambil upah turun kelaut menangkap ikan dikatakan tidak mampu untuk menyara adik mereka yang menghidap batuk kering manakala adiknya Zafni mengalami penyakit mental apatah lagi untuk menyewa sebuah rumah yang sempurna.


Zaini - upah harian hanya cukup untuk makan minum 3 beradik.
Di sebalik retorik negeri berkebajikan yang mereka laungkan, sebenarnya masih ramai rakyat Kelantan hidup dalam keadaan daif. Malah penemuan tiga beradik yang tinggal dalam kubu peninggalan British yang telah berusia 70 tahun sebagaimana disiarkan Sinar Harian amat mengejutkan kita semua.

Sebelum ini saya turut menyiarkan kisah kedaifan rakyat Kelantan yang berada di bawah Dun yang diterajui oleh Nik Aziz sendiri. Dua hari lepas pendedahan yang dibuat oleh Sinar Harian dan beberapa rakan bloggers dari Kelantan membuktikan lagi bahawa Nik Aziz Nik Mat sebenarnya telah GAGAL menunaikan tanggungjawab beliau sepanjang mentadbir negeri Kelantan.

Siang hari tiga beradik ini akan menggunakan ruang dalaman kubu peninggalan British untuk meneruskan kehidupan harian, manakala sebelah malamnya mereka tidur di khemah yang dibina di atas pokok berhampiran kawasan kubu :

Keadaan dalam kubu
Tempat tidur tiga beradik yang tiada pekerjaan tetap

Malam hari di sinilah tempat tiga beradik ini bermalam, sanggupkah Husam Musa mahu pun Nik Aziz serta anak beranak tidur di atas khemah sebegini setiap hari?Dalam kita meniti zaman yang penuh dengan kecanggihan teknologi ini, rupanya masih ada rakyat Kelantan yang tinggal dalam keadaan daif malah sekali pandang kehidupan tiga beradik ini umpama kehidupan manusia di zaman batu.

Inikah kebajikan yang PAS Kelantan lakukan?

YY : Tukar kepada BN!Syabas vs TonyPua : Dap petik, Khalid buat?

Posted: 17 Jul 2012 03:00 AM PDT


Dalam keadaan Khalid Ibrahim berhadapan dengan krisis dalaman PKR, adakah jalan keluar utama adalah dengan mendapatkan sokongan DAP?


Perang Terhadap Syabas Untuk Selamatkan @tonypua ?


SHAH ALAM: Kerajaan Negeri Selangor mengorak langkah pertama untuk mengambil alih pengurusan air di negeri itu daripada Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd atau Syabas apabila ia mengambil keputusan untuk mengenepikan kuasa Syabas dalam memberikan kuasa kelulusan pembangunan kepada projek baru dan juga kilang.

Menteri Besar,Tan Sri KhalidIbrahim berkata, berdasarkan perjanjian konsesi, Pengawal Air Negeri Selangor yang juga Pengarah Unit Perancangan Ekonomi Negeri, Datuk Noordin Sulaiman, mempunyai kuasa untuk mengenepikan ataupun menolak sebarang keputusan yang dibuat oleh Syabas.
Kata Khalid, setakat ini Syabas telah menolak 60 permohonan daripada pekilang.

"Dalam proses untuk memperolehi kelulusan pembangunan, setiap jabatan kerajaan yang berkaitan diperlukan memberi keputusan sama ada setuju, tidak setuju atau wajar dipertimbangkan.

"Syabas akan memberi komen sama ada cadangan itu tidak disyorkan atau disyorkan. Kini kita telah mengarahkan supaya pengawal air Selangor melihat akan keputusan yang dibuat oleh Syabas kerana Syabas bukanlah pihak berkuasa terakhir yang menentukan keputusan muktamad," katanya kepada para pemberita hari ini.

Semalam Khalid telah mengumumkan hasrat kerajaan negeri untuk mengambil alih pengurusan Syabas dengan syarat ia diluluskan oleh Kerajaan Persekutuan.

Adakah tindakan MB selangor itu hasil desakan Tony Pua yang terdesak seperti artikel yang ditulis di laman Blog Keris7lok ?

Artikel yang dipetik dari blog berkenaan :-


Lihat sendiri bagaimana Tony Pua dan DAP mempergunakan rakyat untuk mengumpul wang sedangkan Tony sendiri dah kaya dan dia boleh minta mana-mana syarikat berkaitan  DAP namun inilah masanya dia nak tunjuk dia mampu kawal dan mempergunakan rakyat.
Ini merupakan jemputan yang dibuat khas untuk mengumpul dana. Jika pembaca perasan tiba-tiba ada Dr Dzulkefly dalam list VIP. Kenapa? Sebab nanti orang-orang PAS akan datang dan DAP tahu orang PAS memang mudah dipergunakan untuk derma ini. Sebab itu wujud tabung DAP dimana dahulu mereka tak pernah pun menggunakan modus tersebut.


Beberapa hari yang lepas ini wang yang berjaya dikumpulkan dengan menggunakan wang rakyat. Sebenarnya ramai tidak tahu selain pakar dalam bermain dengan helah, Tony Pua juga bijak memanipulasikan keadaan. Dia ada skill yang sama seperti Tian Chua.
Kini wang yang dikumpulkan telah mencapai angka 100,000. Bayangkan bagaimana dia yang sepatutnya bayar sendiri sebab dia yang buat hal dengan SYABAS.  Sekarang dia gunakan rakyat untuk bayar atas kesalahan dia. Teruk kan? Tapi inilah sifat sebenar mereka.  Mereka akan manipulasi dan mempergunakan rakyat hanya untuk kepentingan diri mereka sahaja. Senantiasa punya agenda tersembunyi dalam setiap perbuatan.Ranking Terkini Blog Pro-BN: APA no 1 sekarang?

Posted: 17 Jul 2012 01:00 AM PDT

TOP 10 PRO BN


TOP 10 BN VS PR


Semalam sahabat KLXpress ada mengeluarkan ranking terbaru blog PRO BN.Terima kasih KLXpress kerana bukan mudah menyediakan senarai panjang 170 bloggers semuanya dalam ranking.Tapi kalau KLXpress tunggu sehari lagi mungkin blog APA akan tercatit disitu sebagai BLOG NO 1 PRO BN,tapi tidak mengapalah kerana disini aku update kedudukan terkini 17/7 sehingga jam 2 petang tadi.Memandangkan Pakatan Rakyat pun keluarkan ranking terkini bloggers mereka hari ini maka aku siarkan sekali senarai TOP 10 KESELURUHAN BLOG POLITIK MALAYSIA.Baca artikel penuh di
http://aku-tak-peduli.blogspot.com/2012/07/blog-apa-no1terima-kasih-allah-swt.htmlUPDATE : Ranking Semasa Blog Pro Kerajaan (16/7/2012) Edisi IV


Berikut adalah kedudukan terkini blog Pro-Kerajaan sehingga 16 Julai 2012. Jika terdapat mana-mana blog yang masih belum tersenarai , sila tinggalkan nama blog anda pada ruangan komen untuk dimasukkan ke dalam ranking edisi yang akan datang.


*Bagi blog yang disenaraikan sebagai 'no data', terdapat masalah bagi pihak kami untuk mengesannya di Alexa.
#TukarKelantan : Menjejaki duit balak, dinar emas yang hilang....

Posted: 16 Jul 2012 06:30 PM PDT


Balak habis, pembangunan tak nampak; rakyat minum air berkeladak, 
sekarang nak balun duit minyak pulak?Duit Husam Satu Juta Ada Dengan Ana!

"Kick, duit Husam satu juta ada dengan ana," demikian kata-kata seorang pengusaha sawmill kepada saya pada pertengahan November 2009.
"Anta royat anta nak berapa, ana akan kecek dengan Abuya…." tambah lelaki tersebut yang merupakan seorang pengusaha Sawmill.
Pengusaha sawmill itu bernama Azman bukanlah orang pertama yang mengakui bahawa dia memegang wang Husam. Sebelum ini seorang peguam yang Husam hantar saya temui untuk mengambil wang berjumlah satu juta ringgit juga mengaku benda yang sama.
SMS Keldai Duit Husam kepada saya memaklumkan baki yang patut diberikan kepada saya sudah diluluskan kerana Ariffahmi sudah meletak jawatan.
SMS Keldai Husam memaklumkan esok wang akan di bank in ke dalam akaun
SMS Keldai Duit Husam meminta nombor akaun untuk di masukan duit.
SMS dari seorang Keldai Duit Husam yang bertaraf YB dan kini ketua kepada salah satu cabang parti PAS, memaklumkan duit hanya dapat diberi pada keesokkan harinya.
Husam terus berdiam diri di dalam soal berkaitan hubungannya dengan Umar Ibrahim Vadillo yang dilantik oleh Husam sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Kelantan Golden Trade dan kemudiannya sebagai penasihat. Perlantikan Umar mencetuskan banyak 'conflict of interest' kerana Umar adalah juga pemilik dan pengarah urusan World Islamic Mint yang mendapat faedah kewangan secara langsung dari Kelantan Golden Trade Sdn Bhd.
Apakah aktiviti Dinar Emas dan Dirham Perak Kelantan ini adalah sebahagian daripada skim Husam untuk menjana sumber kewangan? Siapakah Keldai duit Husam dalam skim ini? Sehingga kini Husam masih berdiam diri dan tidak mahu langsung berkata apa-apa tentang skandal Matawang Syariah. Mengapa?
Husam sepatutnya tidak mempunyai sebarang masalah untuk membersihkan suasana. Memandangkan Husam mendiamkan diri, masanya sudah tiba untuk saya menjelaskan sedikit demi sedikit modus operandi Husam dan Keldai duitnya.
Tujuan pendedahan ini tiada kaitan dengan hasrat untuk menjatuhkan airmuka Husam, menghina beliau apa lagi menjadikan dia bahan hinaan masyarakat. Sebaliknya, Husam adalah mewakili sebuah Kerajaan Negeri yang sah dilantik oleh pengundi maka Husam perlu diadili oleh rakyat.
Sepanjang berkhidmat dengan Husam sejak 2007 hingga November 2009, saya telah beberapa kali dikunjungi oleh individu-invidu yang membawa duit kepada saya di atas arahan Husam. Saya juga telah beberapa kali di atas arahan Husam mengunjungi beberapa individu untuk mendapatkan duit seperti di arahkan oleh Husam.
Saya pernah beberapa kali bertanyakan sumber duit itu dari Husam, tetapi pada kedua-dua kalinya dia hanya mendiamkan diri, senyum tanpa berkata apa-apa. Keldai Duit Husam pernah menceritakan sumber-sumber duit tersebut tetapi tidak ada guna saya menceritakan di sini kerana ia sudah jadi 'hearsay'. Saya hanya akan ceritakan apa yang telah saya lalui termasuklah sejarah penubuhan Global Media Channel dan sumber kewangan untuk membiayainya.
Duke of UMNO

Posted: 17 Jul 2012 01:11 PM PDT

Duke of UMNO


PANASSS BERAPIII..!!! GADIS "PENJILAT AISKRIM" HILANG...?!!!

Posted: 17 Jul 2012 05:33 AM PDT

 
April lalu seluruh negara digemparkan dengan penyiaran foto aksi panas oleh beberapa blog yang menunjukkan lelaki dalam foto-foto tersebut agak mirip rupanya dengan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

Tak semena-mena sehari dua selepas penyiaran foto aksi panas tersebut, Azmin segera tampil menafikan yang lelaki dalam foto tersebut adalah dirinya.

Mujurlah dalam kenyataan penafiannya itu, tidak pula beliau beralasan punggung lebih kecil atau 'pedangnya' lebih tajam berbanding 'lelaki' di dalam foto itu bagi menguatkan hujah penafian.

Jikalau tidak, tentu sahaja ramai yang akan senyum sumbing menahan gelak sambil membandingkan panjang pendek antara 'pedang' Azmin Ali dan Anwar Ibrahim.

Sebetulnya ramai pihak tertanya-tanya kenapa sehingga kini Azmin tidak membuat laporan polis bagi membolehkan satu siasatan dijalankan untuk mengetahui kebenaran foto tersebut.

Bukannya sesuatu yang sukar untuk melakukannya, cukup sekadar meluangkan sedikit waktu untuk ke Balai Polis berdekatan dan mengadu pada polis yang dirinya telah sengaja dikaitkan dengan aktiviti tidak bermoral.

Lagipun jika sudah begitu yakin langsung tak terlibat dengan aktiviti 'jual beli aiskrim' di dalam tandas, apa nak ditakutkan sangat dengan risiko dituduh membuat laporan polis palsu.

Dalam pada itu, terdapat beberapa maklumat dari sumber-sumber tertentu menyebut wanita 'peminat aiskrim' yang dikaitkan dengan Azmin Ali kini sudah lari dari Malaysia, betulkah?

Wanita tersebut dikatakan sengaja dihantar ke luar negara oleh seseorang demi mengelakkan kebarangkalian disiasat oleh pihak berkuasa disamping untuk melindungi lelaki yang dikaitkan dengan dirinya.

Setakat ini tiada kesahihan yang pasti berhubung maklumat tersebut, harapnya ia hanya sekadar khabar angin semata-mata. Maklumlah, entah-entah wanita itu cuma keluar melancong seketika bercuti merehatkan minda, mungkin juga.

Apapun, diharapkan Azmin Ali dapat mengumpul kekuatan dalam dirinya untuk segera membuat laporan polis supaya kebenaran dapat diketemui dan lelaki 'penjual aiskrim' itu dapat segera dikenalpasti. -BB

PEDASSSS BERAPI..!!! TONY PUA TERBUKTI FITNAH, HANGPA TOLONG BAYAR SAMAN DIA..???!!!

Posted: 17 Jul 2012 04:38 AM PDT

http://dukeofumno.blogspot.com/

Agak pelik bila Tony Pua mengutip derma untuk bayar saman kepada Syabas. Dia buat fitnah kat Syabas. Lepas kena saman dan diperintah bayar saman, dia kutip derma dari orang ramai untuk tolong bayarkan saman dia tu...

Aku nak tany hangpa, kalau hangpa kena saman speed trap, saman parking atau saman trafik apa pun, hangpa kutip derma dari orang kampung untuk bayar saman ke?

Ataupun, kalau hangpa buat fitnah kat orang dan hangpa disaman oleh orang tu, dan kemudiannya hangpa diperintah mahkamah untuk bayar kat orang yang hangpa fitnah tu, APAKAH HANGPA KUTIP DERMA UNTUK BAYAR SAMAN TU..???

http://dukeofumno.blogspot.com/

Hangpa yang buat salah dan berdosa, tapi hangpa suruh orang lain tolong bayar? Patut ke? Adil ke? Perlu diingat, menurut Islam, dosa fitnah tu lebih teruk dari dosa membunuh, kan? Tapi hangpa benarkan rakyat dibunuh sekali sebab fitnah hangpa tu? 

Aku tak heran la pasal kes Tony Pua ni sebab dia kafir harbi yang memang suka buat fitnah. Tapi, macamana dengan orang-orang PAS yang tolong Tony Pua ni bayar saman? Dah terang-terang dia salah, tapi hangpa tolong jugak? Pelik betoi la sebab hangpa tolong kafir harbi ni buat salah...

http://dukeofumno.blogspot.com/

Jangan salahkan Tony Pua lagi kalau lepas ni dia fitnah para pemimpin PAS pulak. Kalau pemimpin PAS yang kena fitnah tu saman Tony dan Tony kena bayar, hangpa nak tolong dia jugak?

Setahu aku, rakyat Malaysia ni memang ada akal. Tapi, hanya orang-orang PAS saja yang  letakkan kepala otak dan perjuangan depa kat kepala lututtttt..!!! Heh! Kan?

Ulasan dari tulisan K7L...

PANASSS..!!! RATU TUNJUK NENEN PERASAN POPULARRR..!!!?

Posted: 17 Jul 2012 01:07 AM PDT

Payah betul kalau dah rasa popular ni... Kalau dia popular pasal benda baik takpe laaa.. Tapi dia popular sebab profile yang teruk..terlalu sosial..terlalu seksi..terlalu kontroversi...semua perkara tak elok..!!!

Tu pun dia nak bangga ke??? Poddahhh la weiii..!!! Orang macam ni pun ada kaaa..???

Saya Rasa Saya Popular, Kalau Tak, Mana Mungkin Jadi Duta Produk – Zarina Anjoulie

Tuah ayam nampak di kaki, tuah Zarina Anjoulie dilantik jadi duta minyak wangi. Macam pantun dua kerat la pulak.

Rupa-rupanya dalam diam, Zarina dilantik menjadi duta minyak wangi jenama Ched Solid Perfume sejak 2 bulan yang lalu.

Dan Zarina menganggap dirinya popular kerana kalau tak popular takkanlah dilantik menjadi duta sesebuah produk.

Kata Zarina kepada portal Murai:-

" Saya gembira kerana diberi kepercayaan oleh mereka untuk menjadi duta kepada produk ini.
" Saya tidak tahu sebab sebenar mereka memilih saya tetapi setahu saya peranan duta adalah untuk menjalankan sebahagian daripada aktiviti pemasaran serta promosi yang mereka jalankan. 

" Jadi, untuk mempengaruhi orang lain atau pelanggan, seseorang duta yang dipilih atau dilantik itu haruslah popular serta diketahui ramai. 

" Saya rasa…saya popular. Kalau saya ini tidak popular, tidak mungkin mereka akan pilih saya sebagai duta mereka. "

Betul jugak kata-kata si Zarina nie.

Abang Nara pun rasa Zarina nie sebenarnya agak popular.

Mungkin kepopularitian Zarina tercipta menerusi kontroversi-kontroversi yang melanda dirinya, namun itu tetap serba sedikit membantu menaikkan nama Zarina.

Semoga selepas ini Zarina akan lebih banyak mendapat tawaran sebegini.  - Mynewshub.my

GEMPARRR..!!! MAZLAN ALIMAN UGUT NAK BUAT HIMPUNAN OREN DEPAN RUMAH AZIZAN RAZAK..???!!!

Posted: 16 Jul 2012 11:05 PM PDT


Nampaknya makin teruk Azizan Razak kena balun. Bukan setakat MB Kedah saja, Setiausaha Politiknya, Sanusi Md Noor yang cuba menyelamatkan "boss"nya pun kena tibai sekaliii..!!! Heh!

Terbaru, Mazlan Aliman marah kat MB Kedah. Ye laaa...sebagai Pengerusi PKNK, dia bertanggungjawab di GLC Kedah tu dan Mazlan Aliman suruh Azizan jual semua saham FGVH yang PKNK beli..!!!

Hahahahahahahaaa..!!! Memang makin kelam kaburt la Sanusi dan Azizan nak jawab lepas ni..heh!

Dan jangan haraplah Exco-Exco Kedah nak bantu Azizan. Katanya, Amiruddin pun dah tak mau cover Azizan dah...dia nak jadi MB gantikan Azizan..!!! Muahahahahahaaaa....!!! Nak harapkan Phahrolrazi? Heh! Dia tembak Azizan lagi ada laaaaa...

Amacam Azizan? Baru tau hati perut orang-orang PAS ni lagu mana? Tu laaaa...dulu Pak Teh (abang Azizan Razak) kata jangan masuk PAS, tapi Azizan degil. Sekarang, baru tau betapa teruknya sikap puak-puak PAS...kan? Heh!

Err..bila Azizan nak jual saham FGVH tu? Aik? Takkan nak melawan arahan Mazlan Aliman? Heh! Kalau Mazlan demo depan rumah Azizan pulak lepas ni macamana? Azizan nak Mazlan Aliman buat himpunan oren depan rumah dia kat Jalan Sultanah tu..??? Heh!

Ulasan lebih menarik sila layari di sini...heh!

DIMENSI

Posted: 17 Jul 2012 11:20 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Krisis Air - khalid tak puas main wayang..rakyat selangor terus menderita!

Posted: 17 Jul 2012 07:21 AM PDT


KUALA LUMPUR 17 Julai - Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) menyangkal dakwaan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim bahawa syarikat itu tidak menjalankan tugasnya mengikut perjanjian konsesi.

"Ini merupakan satu tuduhan yang tidak berasas dan tidak benar sama sekali," kata Pengarah Eksekutif Perkhidmatan Teknikalnya, V. Subramaniam pada sidang media khas di sini hari ini.

Semalam, Khalid mengumumkan cadangan pengambilalihan syarikat air berkenaan bagi menangani krisis air di kawasan Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya, yang pengurusan sistemnya didakwa mempunyai unsur "keraguan".

Subramaniam berkata krisis bekalan air yang sedang melanda ketika ini disebabkan kurangnya bekalan air terawat untuk diagihkan, yang berpunca daripada keengganan kerajaan Selangor mengeluarkan arahan pembangunan untuk projek pembinaan Loji Langat 2.

"Ia juga berpunca daripada kegagalan kerajaan negeri tersebut untuk mewartakan perlarasan tarif yang telah ditetapkan dalam perjanjian konsesi," katanya.

Subramaniam juga berkata kenyataan yang dibuat oleh Menteri Besar Selangor yang mengatakan keadaan bekalan air mentah di empangan sedia ada mencukupi sehingga melimpah, adalah tidak tepat dan mengelirukan.

"Sebenarnya isu kekurangan bekalan air merujuk kepada air terawat untuk memenuhi keperluan pengguna," katanya.

Beliau turut menjelaskan bahawa kerajaan pimpinan Khalid itu mengarahkan pembekuan perbelanjaan modal Syabas, dan ini turut membantutkan usaha syarikat itu untuk mengurangkan kadar kehilangan air tanpa hasil.

Subaramaniam berkata perkara itu telah dimaklumkan melalui sembilan mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah sejak dua tahun lepas.

"Setiap kali mesyuarat Lembaga Pengarah, kerajaan negeri yang menguasai 30 peratus kepentingan dalam syarikat berkenaan, turut dimaklumkan menerusi wakilnya mengenai kedudukan bekalan air yang kritikal, tetapi tiada sebarang tindakan diambil oleh kerajaan Selangor sehingga kini," tambahnya.

Pada masa yang sama, Subramaniam menjelaskan kegagalan kerajaan Selangor untuk mewartakan perlarasan tarif, telah menyebabkan tanggungan tertunggak Syabas kepada operator loji rawatan air. - BERNAMA


khalid dah panas ponggong apabila kerajaan negeri mengambil keputusan untuk mengambil alih pengurusan air syabas. yang hairannye kerajaan negeri pun tak mampu nak selesaikan hutang syabas (RM1 bilion) jadi macam mane nak amik alih pengurusan air? akan ada lagi skandal Talam II? beliau mendakwa syabas cuba mengelirukan dan menimbulkan keresahan rakyat apabila syabas cuba mengingatkan kerajaan pimpinan khalid akan krisis air yang telah berlaku!

sebenarnya khalid dah mula risau kerana pentadbirannya ternyata gagal menangani masalah bekalan air kepada rakyat. Tindakan syabas berulangkali memberi peringatan kepada khalid akan krisis bekalan air yang sedang melanda ibarat mencurah air di daun keladi.

krisis yang di jangka akan terjadi beberapa tahun lagi nampaknya berlaku lebih awal. namun khalid masih berdegil dan enggan bertindak bagi menangani masalah tersebut secara total. sebaliknya khalid terus bermain politik dan menunjukkan sikap ego konon2nya mereka mampu mengatasi krisis tanpa bantuan dari kerajaan pusat.

keegoan khalid bukan saja menjejaskan kehidupan seharian rakyat yang memerlukan bekalan air di rumah malah menjejaskan para pelabur yang sedia ada dan yang akan melabur!. khalid tegak2 menyalahkan syabas yang di dakwa cuba mensabotaj kerajaan negeri tapi tuduhan itu di nafikan oleh syabas. klik sini bagaimana syabas nak membekalkan air jika air pun takde?? khalid ingat syabas nak sorok air macam sorok gula? masalah kekurangan air di kawasan tadahan pun khalid tak amik kesah!

mungkin khalid tak perlu beratur menunggu lori air datang ke rumah atau mengangkut air dari perigi seperti rakyat biasa. biarlah orang lain yang menguruskan untuknye asalkan tak menyusahkannye. sudah tentu khalid telah bersedia dengan bermacam helah lagi. yang pasti rakyat yang terus menanggung azab dan bukan dia!.harkk ptuihh!!

Omegay: Fitnah FMT tak menjadi - Sakit kepala anuwar berdenyut nyuuut!

Posted: 17 Jul 2012 04:30 AM PDT

An apology to Lynas Corp Ltd
July 17, 2012
Re: Lynas Corporation Ltd & Anor v Mtoday News Sdn Bhd
Kuala Lumpur High Court Civil Suit No 23 NCVC-52-04-2012
We refer to the articles previously published by us which claim that the Lynas plant may be unsafe. We apologise for these publications as such claims do not have a scientific basis. The regulatory review of the Lynas plant has been thorough and diligent.


Read more: http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2012/07/17/an-apology-to-lynas-corp-ltd/#ixzz20sN1DA5E


portal lidah anuwar FMT hari ini mengemukakan permohonan maaf terhadap dakwaan dalam portal mereka yang mana sebelum ini memfitnah tanpa sebarang bukti dengan mendakwa pusat nadir bumi LYNAS adalah tidak selamat kepada penduduk setempat.

Free Malaysia Today apologises for calling Lynas plant unsafe
TUESDAY, JULY 17, 2012 - 18:46
by Bernama
Location: 
KUALA LUMPUR

LYNAS Corporation Limited, which has been receiving adverse publicity for over a year arising from its rare earth processing plant in Pahang, feels vindicated following an apology from Free Malaysia Today, an on-line news portal.

Its Chairman Nick Curtis said Lynas had always maintained that its plant at the Gebeng Industrial Estate, near Kuantan, was safe to the community within which it operates, and had based this view on scientific facts.

"The plant was thoroughly tested during the extensive and efficient reviews by the relevant regulators," he said in a comment emailed to Bernama when asked on the portal's apology.

In its website, www.freemalaysiatoday.com, Mtoday News Sdn Bhd apologised over articles it had published previously, claiming that the Lynas plant may be unsafe to the people.

"We apologise for these publications as such claims do not have a scientific basis. The regulatory review of the Lynas plant has been thorough and diligent," it added. - MM

ternyata fuziah and the geng telah tersembam di pintu syurga dan kemungkinan bakal di saman jika mereka berterusan memfitnah LYNAS selepas ini! huhuhu >:D

Omegay: Anuwar kantol liwat lagi sekali??..

Posted: 16 Jul 2012 05:30 PM PDT


Papagomo telah mendedahkan bahwa 1 laporan polis telah di buat oleh seorang mahasiswa dari utara tanah air bahwa dia telah di liwat oleh raja liwat anuwar pandikutti. klik sini..

bagaimanapun hari ini rafizi lembu bersilat menafikan berita tersebut dengan menyatakan bahwa dakwaan tersebut hanya lah sampah manakala sam ketot seperti biasa dengan alasan bodonye..

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli menerusi mesej Twitter menyifatkan perkembangan terbaru ini sebagai "sampah."

"Ada juga dengar-dengar tapi sampahlah bro (saudara)," kata beliau membalas mesej dua pengikutnya awal pagi ini.

Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin ketika dihubungi Sinar Harian Online berkata, pesaing politik Anwar menggunakan modus operadi yang sama iaitu satu laporan polis dibuat dan ia akan disusuli dengan siasatan polis sebagaimana disaksikan dalam kes-kes sebelum ini.

Perkembangan terbaru ini jika benar dilihat akan mengganggu tumpuan Anwar, yang baru-baru ini berkata akan bersara jika gagal dalam misi menawan Putrajaya pada PRU13, mengemudi PR menghadapi pilihan raya umum.

"Malah, ia juga sama sebagaimana kita saksikan dalam video yang ditontonkan oleh Datuk K (kepada media awal 2011) untuk menjejaskan imej Datuk Seri Anwar. Malah ,ia muncul beberapa hari selepas Peguam Negara membuat rayuan dalam kes Datuk Seri Anwar Ibrahim yang telah pun dibebaskan. - SH

biar pun ada seribu satu pendedahan jangan harap ler anuwar akan jawab persoalan yang timbul sebaliknye akan mengharapkan pencacai2 bawahan seperti rafizi lembu dan sam ketot ke depan mempertahankan perbuatan jijik bosnya dari terus di dedahkan.

banyak pekung dan tokak anuwar pandikutti telah timbul di seluruh mukenya namun anuwar enggan menjawab segala tuduhan tersebut. dakwaan seperti video yang di miliki oleh dato nalla juga masih tak di jawab. sehingga kini dato nalla masih menunggu tindakan saman dari anuwar tapi hampehh!

bukan saje kes moral yang terbongkar malah bermacam2 lagi kes salah laku anuwar telah di dedahkan oleh bekas2 ahli pkr sendiri.

terpulang ler sama ada anuwar nak menjawab, menyaman atau membiarkan kan saje isu ni meletup. yang pasti tindakan anuwar mengunci mulut akan menambah lagi kesangsian rakyat terhadap niat beliau yang sebenarnye! >:]


p/s: habis ler kapal sink..dah nazak kene tonggeng lagi! kehkehkehkeh

PEJUANG BANGSA

Posted: 17 Jul 2012 11:15 AM PDT

PEJUANG BANGSA


HOT ! Gamber terkini Manohara nampak payudara !!

Posted: 17 Jul 2012 10:53 AM PDT


Nasib baik la si  minah Indon ini Manohara dah bercerai dengan kerabat diraja Kelantan ,  memang seksi tahap gaban punya sampai terdedah payudaranya .

Tahu la asetnya itu hebat ...tapi kalau ia nak tunduk amik air mineral pun ..cover-cover la sikit . Mata jantan mana pun akan pandang kalau dah benda free boleh tengok ..hahaha...

kredit to MPP Online di atas gambar ni...

Ramai tengok Master Chef Selebriti semata-mata tengok amoi ni !!

Posted: 17 Jul 2012 10:13 AM PDTPenyanyi dan bekas peserta MasterChef Selebriti Malaysia iaitu Soo Wincci (gambar) mengakui populariti program masakan itu telah melonjakkan namanya di kalangan peminat bukan berbangsa Cina.

 Soo Wincci, 26, berkata, sepanjang empat tahun bergelar penyanyi dia tidak pernah mendapat perhatian yang begitu hebat daripada para peminat dan keadaan itu berubah selepas dia menyertai program berkenaan. "MasterChef Selebriti memang telah mengubah hidup saya sebagai seorang artis dan saya amat bersyukur kerana peminat saya kini bukan sahaja dikalangan kaum Cina tetapi juga Melayu dan India," ujarnya ketika ditemui pada majlis pra-dengar album berbahasa Malaysia pertamanya di sini pada Selasa.

 Tambah Soo Wincci, populariti tersebut akan digunakan sebaik-baiknya untuk mengembangkan kerjaya secara lebih menyeluruh pada masa hadapan.

 Dalam pada itu, Soo Wincci berkata, dia telah lama berhasrat untuk menghasilkan sebuah album berbahasa Malaysia selain amat teruja dapat bekerjasama dengan komposer terkenal iaitu Ajai.

Komen GPB 

GPB kenal amoi cun Soo Wincci  ini  pun sebab tengok Master Chef Selebriti ... Tak kisah la dia cina ke .. kalau dah cun dan berbakat , orang Melayu pun minat la ... kita kan 1 Malaysia ....hahaha


Gambar Kad Pengenalan pertama Malaysia !

Posted: 17 Jul 2012 09:00 AM PDTIni lah gambar   kad pengenalan pertama di Persekutuan Tanah Melayu yang bernombor : 0000001. Ia dimiliki oleh h Bapa Kemerdekaan  & Perdana Menteri Malaysia pertama , Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj .


Exco DAP P.Pinang nafi dirinya ada kerakyatan New Zealand

Posted: 17 Jul 2012 08:00 AM PDT
GEORGE TOWN: Penang exco member Phee Boon Poh has denied having a New Zealand permanent residence.

 The state Health, Welfare, Environ­ment and Caring Society committee chairman said this following a posting on news portal Stop The Lies which published a post titled "Hurry Hurry Home to Rotorua! Phee Boon Poh is NZ PR?".


 "Even his wife is a NZ permanent resident, that is what the Chinese businessmen in Penang are saying," it reported.

 Phee said the portal should offer a clarification on the posting. "If they do not clarify within a week, I will consider taking the necessary action. They have to prove it. They are either liars or too lazy to check their facts," he said. 

 It was reported in January after Penang Chief Minister Lim Guan Eng and exco members made a public declaration of their assets that Phee had eight properties, including jointly-owned land and houses as well as shares in 23 companies in New Zealand. Six of the properties and the shares were obtained before he was appointed an exco member.

 During the state assembly in May last year, Phee had demanded that Datuk Jasmin Mohamed (BN-Sungai Dua) retract a statement that he had permanent resident status.THE STAR

Komen GPB

Hebat betul Exco DAP ini ...sampai ada rumah kedua  & family tinggal   di sana . kaya sungguh  !!

Tapi bila di P.Pinang berlakon susah   macam puak-puak lebai PAS ..kutip dinner makan malam la untuk parti ..

HIPOKRIT betul pemimpin DAP ini !!

Kerajaan DAP rakus rosakkan alam sekitar Balik Pulau !

Posted: 17 Jul 2012 06:30 AM PDT
Kerajaan DAP Pulau Pinang dibidas kerana terlalu rakus melaksanakan projek pembangunan di sini sehingga didakwa boleh menyebabkan kerosakan kepada alam sekitar. Pengerusi Barisan Nasional (BN) negeri, Teng Chang Yeow berkata, beliau dimaklumkan terdapat beberapa projek di kawasan tersebut telah diluluskan oleh kerajaan negeri walaupun perkara-perkara teknikal dalam pelan pembangunan belum mendapat kelulusan daripada jabatan berkaitan.

 Jelas beliau, sepatutnya sebelum satu-satu projek diluluskan, jabatan-jabatan berkaitan akan mengkaji pelan pembangunan pemaju dan mengemukakan alasan serta cadangan teknikal terhadap projek itu. "Namun terdapat projek di Balik Pulau mendapat kelulusan tanpa menerusi proses kajian oleh jabatan-jabatan teknikal berkaitan," katanya selepas merasmikan program Semboyan Dibunyikan peringkat Parlimen Balik Pulau di sini semalam.

slogan retorik oleh Guan Eng !


 Dalam pada itu, Chang Yeow berkata, berbeza dengan kerajaan sekarang ini, BN memperkenalkan pelan rancangan pembangunan di sekitar Balik Pulau secara tersusun termasuk pembinaan kemudahan-kemudahan awam seperti institusi pendidikan, mahkamah dan balai polis.

 "Malahan ketika saya menjawat sebagai Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan negeri, bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi dan bekas Ketua Menteri, Tan Sri Dr. Koh Tsu Koon juga bertekad mempertahankan alam sekitar di Balik Pulau dengan menjadikannya tempat pertanian dan memperlahankan pembangunan.

 "Namun, Balik Pulau kini telah hilang rupa alam sekitarnya dan ia seumpama Kuala Lumpur," katanya.

Kondo mewah lulus, tanah rumah PPR tergadai oleh kerajaan DAP ! @bnpenang

Posted: 17 Jul 2012 05:30 AM PDT

Isu kelulusan rumah kondo lereng bukit oleh kerajaan DAP semakin panas di P.Pinang . Dalam dunia  media  sosial terutama facebook , ramai rakyat  yang telah mempertikaikan mengapa Guan Eng dengan mudah  boleh menjual tanah untuk pembinaan flet PPR di Taman Manggis  dan bandingkan pulak kelulusan projek kondo mewah  lereng bukit .

UNDI LAGI KERAJAAN DAP ... MAKA BANYAK LAGI LAH TANAH UNTUK BINA RUMAH RAKYAT MISKIN AKAN DIJUAL ...

UNDI LAGI KERAJAAN DAP MAKA BANYAK LAGI KONDO MEWAH LERENG BUKIT YANG MERBAHAYA DILULUSKAN ... TUNGGU MASA LA RUMAH SEKITAR ITU   NAK RUNTUH ..HAHAHA

Kereta yang mendapat keberkatan Tok Guru !

Posted: 17 Jul 2012 04:15 AM PDT


Punya la taksub sampai logo proton di kereta Waja pun dilekatkan logo wajah  Pok Nik ..haha ..

Adakah kereta ini mendapat perlindungan dan dihindari kemalanangan bila   letak gambar tok guru PAS ? Mana tau kot dapat berkat ....kah kah kah ..


PANAS ! Puchong dah jadi mini Hadyai di bawah kerajaan Pakatan !!

Posted: 16 Jul 2012 11:33 PM PDT
Tak perlu lagi ke Dannok atau Haydai ..kini lelaki hidung belang boleh memuaskan nafsu mereka di negeri Pakatan di Selangor iaitu di daerah  Puchong . 


Exco berkenaan iaitu Ronnie Liu tentunya bangga berjaya bangunkan  kawasan terbabit dengan pesat sekali. Manakala Ahli Parlimennya dari DAP tentu gembira sekali dengan perkembangan ini ...Puak2 lebai PAS pulak boleh tumpang sekaki ke sana ...hahaDaerah Puchong di Selangor yang selama ini terkenal sebagai pusat pengeluar pelbagai barang industri kini bertukar imej sebagai bandar yang menyediakan khidmat urut dan seks secara berleluasa. 


 Tinjauan Kosmo! di kawasan tersebut baru-baru ini menimbulkan kejutan apabila jumlah pusat urut dan seks bukannya seberkurangan sebaliknya bertambah kepada sekurang-kurangnya 40 buah. 


 Bagi sesiapa yang sekali-sekala berkunjung ke Puchong pada waktu malam pasti terkejut dengan gemerlapan lampu-lampu neon menerangi unit-unit kedai yang dijadikan pusat seks. 


 Dipendekkan kata, kewujudan pusat urut seks di sekitar bandar ini sejak empat tahun lalu menukar imejnya seakan-akan Hatyai di Thailand yang terkenal dengan tawaran khidmat seks. Lebih memburukkan keadaan, bisnes haram itu bukan sahaja semakin berkembang malah menyaingi kepesatan aktiviti perniagaan komersial yang terdapat di situ.

Zairil ikut jejak bosnya bohong rakyat PP isu rumah kos rendah !

Posted: 16 Jul 2012 07:38 PM PDT
Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri, Zairil Khir Johari  ternyata  sanggup memperbodohkan rakyat semata-mata mahu mempertahankan bosnya, Lim Guan Eng berhubung pembinaan 3,806 buah rumah kos rendah oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang  dalam  suratnya kepada Malaysiakini bertajuk "Soi Lek's Penang Housing issue 'perverted logic'".
Kenyataan Media  KP UMNO P.Pinang Ir Shaik Hussein Mydin

Dalam kenyataannnya dalam surat tersebut dia telah menyatakan bahawa sejak berkuasa pada tahun 2008, kerajaan negeri DAP telah membina 3806 unit rumah kos rendah dan kos sederhana rendah melalui perbadanan Pembangunan Pulau Pinang(PDC).

Kenyataan ini adalah satu lagi pembohongan zairil khir johari untuk mempertahankan bosnya LGE dalam isu pembinaan rumah kos rendah dan sederhana rendah di Pulau Pinang.Kenyataan dalam akhbar buletin mutiara pula menyatakan bahawa 11596 unit rumah kos rendah dan sederhana telah dibina oleh PDC. Jelas terbukti,kenyataan zairil adalah pembohongan untuk mengelirukan rakyat sama seperti bosnya. 


 Kenyataan tersebut berbeza pula dengan kenyataan zairil bahawa hanya 3806 unit dibina oleh PDC sejak 2008 Pembohongan ini disokong pula dengan kenyataan akhbar LGE tempoh hari yang menyatakan bahawa sebanyak 3806 unit rumah kos rendah telah dibina yang merangkumi 1194 dibina oleh kerajaan dan 2612 dibina oleh swasta.

Bagi rumah kos sederhana rendah pula sebanyak 7790 yang 2227 dibina oleh kerajaan dan 5563 dibina oleh swasta.

Persoalan yang Zairil Khir Johari perlu jawab adalah siapakah syarikat swasta yang membina rumah kos rendah tersebut?

adakah ianya hanya PDC sahaja?

bagaimana pula dengan bilangannya yang tidak sampai 3806? bilakah pelan kebenaran merancang diluluskan untuk kesemua 3806 unit tersebut?

Bukankah kebanyakkannya diluluskan sebelum mac 2008 yang bermaksud bahawa ianya telah diusahakan oleh kerajaan BN dan bukannya kerajaan DAP seperti yang didakwa. Diharapkan Zairil Khir Johari berhenti berbohong kepada rakyat dengan bermain dengan angka untuk mempertahankan bosnya dan diminta dekasifikasikan semua dokumen pelan kebenaran merancang untuk pembinaan rumah kos rendah dan sederhana rendah untuk membuktikan bahawa dia tidak berbohong.

 Ternyata kerajaan Negeri DAP amat licik dalam proses pembohongan mereka untuk mengelirukan rakyat. Pemuda yakin zairil dan LGE akan terus bermain dengan angka untuk memutarbelitkan fakta sebenar bahawa tiada rumah kos rendah hasil inisiatif kerajaan negeri DAP sejak 2008.

Khalid Ibrahim tendang Latheefa Koya dari Ahli Majlis MBPJ ??

Posted: 16 Jul 2012 05:50 PM PDT
Ahli MajlIs Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) yang juga Ketua Biro Hal Ehwal Guaman PKR, Latheefa Koya hari ini meletakkan jawatan secara rasmi sebagai ahli majlis pihak berkuasa tempatan itu. Latheefa ketika dihubungi Sinar Harian memberitahu dia sudah menyerahkan surat rasmi peletakkan jawatan kepada Datuk Bandar MBPJ, Datuk Mohamad Roslan Sakiman dan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim. 

"Saya sudah serahkan surat itu kepada Datuk Bandar dan Menteri Besar pagi tadi," katanya. Beliau walau bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai sebab keputusan peletakkan jawatan itu dibuat. Dalam surat rasminya itu Latheefa berkata, dia faham bahawa Menteri Besar dan Exco mempertimbang untuk menyingkirkannya sebagai ahli majlis dalam MBPJ.

 Katanya, perkara itu sudah sampai ke pengetahuan umum dan menjadi bahan spekulasi, jadi kedudukan sebagai Ahli Majlis tidak dipertahankan. Difahamkan peletakan jawatan dibuat sejurus selepas Khalid mengeluarkan kenyataan di sebuah portal berita untuk menggugurkan beliau dari jawatan itu. Dalam pada itu Pegawai Perhubungan Awam MBPJ, Zainun Zakaria mengesahkan surat peletakan jawatan Latheefa sudah diterima oleh pihak MBPJ. "Keputusan peletakan jawatan itu berkuat kuasa serta-merta dan kini terdapat dua kekosongan jawatan ahli majlis selepas seorang lagi ahli majlis R. Selvarajan meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya awal bulan lalu," katanya.

1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 17 Jul 2012 09:49 AM PDT

1MalAySia BlogPoLitik


Lagi kes Liwat Anwar Ibrahim ... Biar Betul?

Posted: 16 Jul 2012 08:37 PM PDT

Petikan dari Blog PapagomaGomo baru mendapat maklumat bahawa petang tadi ada laporan Polis telah dibuat keatas Dato Seri Anwar Ibrahim oleh seorang Mahasiswa dari Utara yang menyatakan beliau telah diliwat Oleh Pemimpin PKR pada malam sebelumnya.

Tidak diketahui sama ada laporan tersebut benar ataupun sebaliknya namun yang pasti semua Kedutaan dalam Malaysia diminta untuk tidak melindungi Anwar Ibrahim jika beliau bertindak menyembunyikan diri sepertimana kes liwat yang terdahulu.

Laporan Polis oleh Mahasiswa itu dibuat di Balai Polis Negeri belah Utara. Sama sama kita nantikan apa perkembangan selanjutnya.

Arah semua kedutaan tutup pintu pagar terutama Kedutaan Turkey!!!

IPOHMALAY

Posted: 17 Jul 2012 09:26 AM PDT

IPOHMALAY


Ah Hock, Cina Pertama Timbalan Gabenor Jakarta Pasca Reformasi

Posted: 17 Jul 2012 01:40 AM PDT

Jawatan Timbalan Gabenor pertama di Indonesia yang ditandingi calon Cina untuk propinsi DKI Jakarta dilihat bakal memberikan kemenangan kepada calon tersebut. Zhong Wan Xie atau nama Indonesianya Basuki Tjahaja Purnama yang kental mengetengahkan imej Cinanya di Indonesia dengan nama Ah Hock, menjadi ikon Jakarta pada masa ini. Untuk rekod, Indonesia baru sahaja memberi hak kepada orang Cina menonjolkan kecinaan mereka. 

Gandingan Jokowi - Ah Hock telah memenangi kawasan Jakarta Utara, Jakarta Pusat, Jakarta Timur dan Jakarta Barat , menewaskan gandingan Gabenor  Jakarta masa ini, Fauzi Bowo dan Nachrowi Ramli.

amanda.pradanaabout an hour ago
 • Aku kutip kata-katanya Koh Ahok: "Saatnya kebangkitan etnis tionghoa".   Selengkapnya »


Itu merupakan satu dari banyak petikan komen di portal DetikNews yang menonjolkan kemenangan Ah Hock dan Jokowi dan bakal membawa dimensi baru buat Jakarta.

Ah Hock atau nama cinanya Zhong Wan Xie , mula naik setelah mengalahkan Usman Salleh dalam pemilihan Bupati (Pegawai Daerah) Belitung Timur pada tahun 2005. 

Tahun ini, dia bersama bekas Walikota (Datuk bandar) Solo, Joko Widodo dengan nama gandingan Jokowi-Ahok diramalkan memenangi pemilihan Gabenor Jakarta atas sokongan masyarakat Cina yang berjumlah 5.53%  dari 9.6 juta penduduk Jakarta.Selasa, 17/07/2012 15:09 WIB

Gerindra: Jokowi Unggul di 4 Wilayah DKI, Foke Sebaiknya Mundur

Elvan Dany Sutrisno - detikNewsJakarta Rekapitulasi Pilgub yang dilakukan KPU DKI menunjukkan pasangan Joko Widodo (Jokowi) dan Basuki Tjahaja Purnama (Ahok) unggul di 4 wilayah. Gubernur DKI Jakarta Fauzi Bowo didesak mundur, sehingga Pilgub DKI tak perlu dua putaran.

"Memang kalau untuk menghemat ada baiknya juga dipertimbangkan Pak Fauzi Bowo dengan besar hati mundur. Lebih terhormat bagi Pak Fauzi Bowo dan dikenang menjadi gubernur yang legowo," kata anggota Dewan Pembina Gerindra, Martin Hutabarat, kepada di Gedung DPR, Senayan, Jakarta, Selasa (17/7/2012).

Menurut Martin dari rekapitulasi sudah terlihat keunggulan Jokowi. Dia yakin perolehan suara Jokowi cukup signifikan.

"Karena ternyata hasil Pemilukada sudah menunjukkan bahwa mayoritas rakyat Jakarta, dua per tiga rakyat Jakarta memberi penilaian bahwa Pak Foke tidak berhasil,"katanya.

Namun Gerindra tak masalah kalau Foke meneruskan ke putaran ke dua. Namun tentu sesumbar Foke Pilgub hemat menjadi tak terealisasi. Selain itu, tren kemenangan Jokowi juga semakin terlihat.

"Namun untuk tetap maju ke putaran kedua itu juga adalah hak Pak Foke. Kalaupun itu yang dipilih kita menghargai. Tapi harus dilihat kalau tren keinginan perubahan itu tidak bisa dibendung lagi, ada keinginan rakyat Jakarta untuk memulai perubahan itu dari Jakarta saja. Ada keinginan merubah Indonesia dari Jakarta. Karena kemenangan Jokowi ini betul-betul bukan karena uang. Dia datang dengan komitmen serius untuk memberantas korupsi Indonesia,"pungkasnya.

Seperti diketahui dari hasil rekapitulasi di 4 wilayah di Jakarta hari ini suara pasangan Jokowi-Ahok unggul dari semua pasangan yang ada. Jokowi-Ahok menang di Jakarta Pusat, Jakarta Barat, Jakarta Utara dan Jakarta Timur. Sementara itu KPU Wilayah Jakarta Selatan hingga siang ini belum merampungkan penghitungannya.
Untuk rekod, ketika hujung pemerintahan Sukarno ketika komunisme dan kesatuan sekerja menguasai Indonesia, Heng Ngan Tung , merupakan cina pertama menjadi Gabenor Jakarta  selama setahun (1964 - 1965) sebelum rejim Suharto melaksanakan dasar asimilasi menyeluruh dan mengharamkan perayaan, kebudayaan dan ciri-ciri kecinaan.

Putar Belit Anwar Tentang San Miguel Corp.

Posted: 16 Jul 2012 10:04 PM PDT


Anwar dalam posting blognya memetik artikel The Malaysian Insider dan membenarkan kenyataan separuh masak itu sebagai sesuatu yang diakui olehnya.

He continued to poke holes in BN's administration, which he insisted is corrupt, questioning this time Malaysia Airline's (MAS) recent signing of a deal with Petron Malaysia Sdn Bhd, formerly Esso Malaysia Bhd, to purchase fuel. 
Esso was rebranded as Petron after the Philippines-based Petron Corp, part of the San Miguel Corp conglomerate, became Esso Malaysia's biggest shareholder with a 73.4 per cent stake. 
Anwar had previously demanded the government to explain why it had allowed one of the country's critical assets to be sold to a foreign entity, pointing out that the sale of ExxonMobil's stake in oil refiner Esso Malaysia was below market price. 
Beer and oil 
The opposition leader had also demanded Putrajaya explain the potential conflict in the deal because of the interests of Dr Mahathir's family. 
The former prime minister's son, Mirzan Mahathir, was previously a board director of San Miguel Corp. The Philippines conglomerate is the biggest food and beverage conglomerate in the Philippines and the owner of San Miguel Brewery Inc. 
San Miguel Brewery controls 95 per cent of the Philippines beer market. It has since diversified into infrastructure, public utility and energy requirements in the Philippines. 
"Mirzan Mahathir bought the beer company San Miguel, Esso and now MAS signs a contract to buy fuel (from Esso)… that is why Dr Mahathir fears a Pakatan win," Anwar said last night.
Hakikatnya, konglomerat tersebut bukanlah penghasil bir semata-mata melainkan terdapat banyak cabang perusahaan lain. Perusahaan bir yang diusahakan syarikat itu nampaknya tidak mendatangkan untung kerana dikuasai gergasi bir Jepun adalah lanjutan cadangan pengguguran subsidari bir yang dikuasai Jepun itu menunjukkan San Miguel cukup sensitif dengan sentimen Malaysia. Mereka membuat keputusan untuk menggugurkan perusahaan bir mereka dengan alasan keengganan syarikat bir Jepun untuk menurunkan pegangan ekuiti.

San Miguel considering delisting of beer subsidiary 
Notes difficulty in meeting 10% free float
By: 
MANILA, Philippines—San Miguel Corp. on Tuesday said it may take private its flagship beer business—one of the biggest listed firms on the local bourse—if its Japanese partner is unwilling to sell more shares for the firm to meet the minimum float requirement of the Philippine Stock Exchange. 
In a briefing, SMC president Ramon S. Ang said he would meet with top executives of Kirin Brewery in Tokyo this weekend to discuss ways for San Miguel Brewery Inc. to meet the PSE's 10-percent free float requirement that listed firms have to meet by yearend. 
Ang stressed, however, that San Miguel was unwilling to further reduce its stake in the beer maker below its present ownership level of 51 percent. The Japanese beer giant holds a 48-percent stake in San Miguel Brewery, while the public holds the balance of 1 percent. 
"Any sell-down of shares [to the public] would have to come from Kirin because San Miguel cannot go below its level now," he said. "If Kirin cannot go down to 38 percent from their [level of] 48 percent, I think it will be better for us to delist."Anwar mengaitkan Mirzan dengan korupsi BN apabila dia berjaya masuk ke dalam konglomerat besar Filipina yang menampakkan keberadaan Malaysia dalam ekonomi Filipina tanpa menjelaskan pula bahawa Petron tidak ada kena mengena dengan minuman keras sedangkan Anwar masih menyimpan RM3 billion. Apakah sebenarnya Anwar yang mahukan semua itu? 

Jika satu masa dahulu Filipina merupakan syurga Anwar kerana hubungan baiknya dengan presiden Joseph Estrada yang sangat korup, sudah tentulah kenyataan Anwar ini datang dari rasa iri hatinya sendiri dan memainkan sentimen arak dan korupsi demi mencari sokongan umum tanpa memperincikan perkara itu sewajarnya.

Pandangan ustazSAID

Posted: 17 Jul 2012 09:08 AM PDT

Pandangan ustazSAID


Pelajar bawa henfon ke sekolah?

Posted: 16 Jul 2012 10:00 PM PDT

Salam,

Cadangan KPM untuk membenarkan pelajar membawa henfon ke sekolah tahun depan perlu dikaji dengan serius, sebelum membuat keputusan. Seringkali berlaku, sesuatu keputusan terpaksa ditarik balik akibat salah membuat perkiraan....yang kesannya membawa kerosakan kepada imej kerajaan dan PM Najib.

Antara pro dan kontra cadangan ini, rasanya kebenaran membawa henfon ini akan membawa lebih banyak keburukan. Sebenarnya, ketika ini pun ramai pelajar yang membawa henfon secara sembunyi-sembunyi. Apabila kedapatan, ternyata pelajar menyimpan video atau gambar lucah dalam henfon mereka untuk ditunjukkan kepada kawan-kawan di kelas.

Malah didapati gambar kandid dan video yang tidak senonoh, yang dirakam curi oleh pelajar melalui henfon sudahpun banyak dimuat naik di media sosial. Perbuatan tidak baik ini kebiasaannya dilakukan pelajar bermasalah, kesan dari sikap tidak berdisplin pelajar, ketika mereka dilarang membawa henfon ke sekolah. Boleh kita bayangkan apa yang akan terjadi jika henfon dibenarkan dibawa ke sekolah?

Dikatakan kebenaran ini diikuti dengan syarat yang ketat, melalui pemantauan guru. Maka cadangan ini akan menambah beban kerja guru terutama guru displin untuk memastikan peraturan dan syarat dipatuhi pelajar - ketika guru ada banyak perkara lain berkaitan displin seperti ponteng kelas, merokok, bergaduh sesama pelajar, untuk diselesaikan.

Ketika beban perkeranian - ketika khabar pembantu guru sudah senyap - terus menghambat beban kerja guru, selain tugas rutin di kelas. Maka cadangan membenarkan pelajar membawa henfon ke sekolah ini, pasti akan menambah tugas harian guru.

Diharapkan cadangan yang kurang bernas ini dapat diperhalusi sebelum satu keputusan diambil. Jangan sudah terhantuk, baru tengadah!

Dd i n b u n g a

Posted: 17 Jul 2012 07:39 AM PDT

Dd i n b u n g a


OSTAT DAN OSTAZAH MEE MAGGI DLM PAS

Posted: 16 Jul 2012 09:25 PM PDT
OSTAT DAN OSTAZAH MEE MAGGI DALAM PAS YG KEMARUK UNTUK MENDAPAT SOKONGAN KINI MEMPERLIHATKAN LAGI PAS PARTI KARTUN.

TINDAKAN KELUAR PARTI OLEH DR HASSAN ALI DAN PENYINGKIRAN KUMPULAN ULAMA DALAM PAS SEPERTI USTAZ NASARUDDIN DAN RAKAN RAKAN LAIN DALAM KEPIMPINAN PAS TERBUKTI PAS KINI SUDAH SESAT JAUH DARI LANDASAN PERJUANGAN SEBENAR.

KINI GOLONGAN ARTIS MERAMPAS TEMPAT DIATAS PENTAS HIJAU, OSTAT DAN OSTAZAH PAS YG DULU MENGUASAI ARENA PENTAS CERAMAH KINI TIDAK LAKU LAGI, TIDAK DIJEMPUT LAGI UNTUK MENGHENTAM UMNO DAN BN, OSTAT DAN OSTAZAH MEE MAGGI KINI DI USUNG KE HULU DAN KE HILIR.

TUJUAN SATU, UNTUK KONONNYA MENARIK MINAT RAKYAT UNTUK HADIR KE CERAMAH PAS YG KINI MAKIN CIPUT KEHADIRAN DAN DIHARAPKAN KEHADIRAN AKAN KEMBALI RAMAI DAN KONON NYA AKAN MENARIK UNDI SEMASA PRU13 NANTI.

MUDAH PERCATURAN PAS, DEMI UNTUK MENARIK UNDI DAN UMNO DIMAKI, LAKONAN ARTIS EXPIRE DI TONJOLKAN DI ATAS PENTAS, OSTAT DAN OSTAZAH YG BUKAN DARAH DAGING ARTIS GIGIT JARI, POKET TAK MASYYUUKKKK.

BAGI ARTIS EXPIRE PULAK MASUK PAS HARAP - HARAP DAPAT MASUK SYURGA, MASUK PAS MAKA LENGKAP LAH ISLAM NYA.

P/S - ABBY ABADI NAK LAWAN NORMAN DALAM ARENA POLITIK PULAK, SEORANG PAS SEORANG UMNO


Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 17 Jul 2012 07:09 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Khalid Ibrahim Masih Mahu Bermain Air Walaupun Masalahnya Kian Kronik?

Posted: 16 Jul 2012 11:03 AM PDT

SYABAS sudah memberikan cadangan untuk membuat catuan bekalan air di seluruh Lembah Kelang bagi mengurangkan bebanan kekurangan bekalan air bersih di kawasan ini. Sedangkan Kerajaan Negeri Selangor pula, kelihatan sangat bersahaja dan langsung tidak menampakkan sebarang tanda-tanda gusar, seolah-olah bekalan air mentah dan bersih boleh diperolehi dalam jangka masa yang sangat singkat.

Kontroversi berhubung pembinaan Loji Sungai Langat 2 memuncak apabila Pakatan Rakyat Selangor yang diterajui oleh PKR, berusaha untuk merampas projek tersebut dengan pelbagai helah dan tipudaya, termasuklah dengan menyatakan pembinaan loji berkenaan akan menelan belanja yang sangat besar, sedangkan hakikatnya, Kerajaan Negeri Selangor tidak perlu mengeluarkan walau sesen pun memandangkan segala kos ditanggung sepenuhnya oleh Kerajaan Persekutuan.

Untuk membolehkan Pakatan Rakyat mendapat sokongan daripada rakyat dan penduduk Selangor atau lebih tepat lagi untuk memperlihatkan bagaimana betul dan jujurnya Pakatan Rakyat, maka dicanangkan ke seluruh Selangor, tarif air akan dinaikkan jikalau Kerajaan Negeri Selangor bersetuju dengan pembinaan loji berkenaan.

Barangkali menyangkakan rakyat dan penduduk Selangor akan lebih mudah dicucuk hidung apabila cerita tarif air dinaikkan, maka setiap masa dan setiap waktu, Khalid Ibrahim dan bala tentera propaganda memainkan cerita berkenaan.

Sedangkan hakikatnya, rakyat dan penduduk Selangor serta Lembah Kelang sebenarnya sedang berhadapan dengan krisis air yang sangat kronik. Manakala Kerajaan Pakatan Rakyat pula terus berdrama dan bercerita tentang kehebatan mereka menyelesaikan masalah air dengan air lombong, air longkang, air najis dan segala macam air yang lain.

Paling tidak masuk akal ialah apabila di sebalik mempercepatkan proses pembinaan Loji Sungai Langat 2 yang menggunakan wang Persekutuan, Kerajaan Negeri Selangor beriya-iya pula mahu mengambil air dari Tasik Kenyir di Terenggan menerusi sistem paip yang menelan belanja ratusan juta ringgit.

Catuan air yang akan dibuat oleh SYABAS nanti, pastinya akan menimbulkan pelbagai masalah termasuklah merencatkan pertumbuhan ekonomi selain menghentikan sama sekali perindustrian yang menjadi nadi serta penggerak ekonomi Selangor.

Khalid Ibrahim dan Pakatan Rakyat masih lagi bermain-main dengan masalah air di Selangor dan Lembah Kelang. Pakatan Rakyat masih lagi bermain retorik tentang masalah lain, berbanding mencari jalan penyelesaian secepat-cepatnya.

Sampai bila sebenarnya rakyat dan penduduk Selangor akan terus dipermain-mainkan oleh Pakatan Rakyat dengan isu air ini?

Sampai bila sebenarnya Pakatan Rakyat akan terus mengelak untuk bertanggungjawab dengan bekalan air yang semakin meruncing di Selangor dan Lembah Kelang?

Berapa lama lagi Pakatan Rakyat akan terus bertahan dengan cerita-cerita dongeng mereka terutama sekali bekalan air bersih dapat disalurkan dari punca-punca yang tidak munasabah seperti bekas-bekas lombong?

Atau barangkali Pakatan Rakyat yang sekarang ini sedang mendiamkan diri, sebenarnya mempunyai kaedah atau teknologi yang membolehkan mereka membina loji rawatan air dalam sekelip mata apabila mereka berjaya mengambilalih SYABAS?

Atau Pakatan Rakyat hanya akan membenarkan rakyat dan penduduk Selangor tidak lagi diganggugugat dengan ketiadaan air untuk mereka gunakan setelah projek dan Loji Air Langat 2 diserahkan kepada kroni-kroni Pakatan Rakyat khususnya dari PKR dan DAP?

Masa kian suntuk dan dengan pilihanraya umum yang semakin hampir, Pakatan Rakyat sebenarnya tidak mempunyai sebarang solusi sebaliknya sangat berpuas hati apabila melihat Selangor dan seluruh Lembah Kelang berjaya dimundurkan seratus tahun ke belakang!

#seratah#

Posted: 17 Jul 2012 03:36 AM PDT

#seratah#


SAMBUNGAN PRU 13

Posted: 16 Jul 2012 07:19 PM PDT

URUTAN SEJARAH.

Apabila Jepun menyerah kalah dalam tahun 1945, dan Inggeris masuk semula dengan corak baru nak berkuasa didalam negeri-negeri di Tanah Melayu, dengan cara paksaan dan ugutan terhadap Raja-Raja Melayu untuk menanda tangani menyerahkan negeri-negeri ini kapada Inggeris.

Kesemua  9  Raja-Raja Melayu telah menanda tangani surat penyerahan negeri masing-masing kapada Inggeris, tampa merujuk dan berunding dengan penasihat masing-masing.

Inggeris akan memerintah Tanah Melayu mengabungkan negeri-negeri selat, Melayu bersekutu dan tidak bersekutu, di bawah MAYALEN  UNION, memberi hak sama rata kapa semua rakyat, dan memberi taraf kerakyatan yang mudah kapada pendatang yang menduduki negara ini.

Orang Melayu marah dan menentang Malayen Union yang di bawa oleh Inggeris, kerana kuasa Raja tidak ada, hanya menguruskan hal ehwal agama Islam dan adat resam malayu sahaja, mesyuarat majlis Raja-raja membincangkan hal ehwal agama di pengerusikan oleh Gabnor Inggeris.

Orang Melayu bersatu menentang Inggeris dan menuntut kemerdekaan, pada awalnya orang Cina dan India tidak bersetuju Inggeris memberi kemerdekaan kapada orang melayu kerana mereka terpaksa balik ke negeri asal mereka.

Oleh kerana terlalu kuat penentangan orang Melayu terhadap Malayen Union akhirnya Inggeris bersetuju untuk memberi kemerdekaan kapada negara ini dengan syarat merdeka tiga kaum terbesar, Melayu,Cina dan India, oleh kerana orang Melayu tidak ada kekuatan ketenteraan untuk menentang Inggeris, terpaksa bersetuju dengan cadangan Inggeris, dengan menubuhkan PERIKATAN, orang Melayu dengan UMNO. Cina denga MCA dan India MIC,

Tetapi bukan semua Melayu setuju dengan cara  ini dan juga orang Cina banyak yang menentang dan tidak bersetuju draf perlembagaan yang dirangka, terutama tentang KONTRIK SOSIAL atau Pakatan Murni persetujuan bersama iaitu, 181 Raja-Raja Melayu, Pekara 3 Agama Islam Agama Persekutuan, 152 Bahasa Melayu Bahasa Rasmi Negara, 153 HAK ISTIMEWA MELAYU DAN PEKARA 14 KERAKYATAN.

Sebahagian orang Cina tidak bersetuju, tetapi terpaksa akur dengan keputusan setelah diadakan pilihan raya PRA kemerdekaan pada tahun 1955 dengan kemenangan besar kapada Perikatan 51 kurusi dari 52 kerusi.

Kumpulan kaum cina yang menentang kemerdekaan dan bersetuju dengan Malayen Union ini lah warisan sahingga kehari ini dengan menubuh PAP di Singapura, setelah Singapura keluar kumpulan ini menubuhkan DAP, penentengan mereka bukan baru malah dari sebelum merdeka lagi sahingga kehari ini.

Ditambah pula ketidak puasan hati ahli Parti Komunis Malaya yang menyertai DAP yang sehaluan dengan mereka. kita  mesti sedar bahawa Parti komunis Malay dahulunya mempunyai agenda untuk memerintah Negara ini, dan apabila mereka menyertai DAP harsat yang sama masih tidak padam, DAP yang berjiwa komunis kalau memerintah negara ini apa yang akan terjadi, corak pemerintahannya ???????? pikirkanlah

bersambung..

Politik Harian

Posted: 17 Jul 2012 03:35 AM PDT

Politik Harian


Tony Pua Pergunakan Rakyat Demi Kepentingan Diri Sendiri!

Posted: 17 Jul 2012 03:00 AM PDTLihat sendiri bagaimana Tony Pua dan DAP mempergunakan rakyat untuk mengumpul wang sedangkan Tony sendiri dah kaya dan dia boleh minta mana-mana syarikat DAP namun inilah masanya dia nak tunjuk dia mampu kawal dan mempergunakan rakyat.
Ini merupakan jemputan yang dibuat khas untuk mengumpul dana. Jika pembaca perasan tiba-tiba ada Dr Dzulkefly dalam list VIP. Kenapa? Sebab nanti orang-orang PAS akan datang dan DAP tahu orang PAS memang mudah dipergunakan untuk derma ini. Sebab itu wujud tabung DAP dimana dahulu mereka tak pernah pun menggunakan modus tersebut. Baca Lagi....

Saham FGVH: MB Kedah Memalukan PAS

Posted: 16 Jul 2012 11:53 PM PDT


Maka benarlah bahawa Pakatan Rakyat itu tidak sepakat. Bukan sahaja tidak sepakat sesama parti sekutu tetapi juga di dalam parti sendiri. PKR sudah lama diketahui mempunyai masalah dalaman antara kumpulan penyokong Azmin dengan penyokong Khalid Ibrahim. Dan PAS pula antara Anwarinas dengan pro-Ulama.

Tetapi, akhir-akhir ini semakin terserlah satu lagi kumpulan atau individu di dalam PAS yang tidak pro sesiapa, tidak terlibat dengan apa-apa perancangan, aspirasi atau strategi parti tetapi hanya mengikut kepala sendiri, iaitu Ustaz Azizan Razak, Menteri Besar Kedah.

Sebelum ini, Ustaz Azizan telah mencipta masalah kepada PAS dan PR dalam isu-isu agama dengan 'menyinggung' perasaan DAP, serta isu pentadbiran negeri sehingga beberapa EXCO bertindak biadap dengan menolak kepimpinannya secara terang-terangan. Akibatnya, beliau diletakkan di bawah 'seliaan' Jawatankuasa Pemandu untuk memastikan beliau tidak 'memandu' Kedah ke arah yang berlainan dari destinasi yang ditetapkan oleh PR.

Di kalangan rakyat pula, Ustaz Azizan dilihat sebagai Menteri Besar yang tidak tahu apa-apa. Tiada satu projek pun yang dapat dijayakan di bawah pemerintahannya. Malah segala masalah dalam negeri seperti balak yang sudah sampai di tahap kronik, perobohan madrasah, krisis dalaman KUIN, dan pembaziran yang berleluasa di Kulim Hi-Tech Park diketepikan saja oleh Ustaz Azizan sebagai 'serangan tidak berasas UMNO' terhadapnya.

Masalah-masalah lain seperti isu air dan sampah pula ditepisnya sebagai berpunca dari kerajaan terdahulu. Pendek kata, mudah sungguh menjadi Menteri Besar di negeri Kedah di mana semua masalah akan diabaikan saja dengan kenyataan, "tiada masalah" atau "semua sudah selesai".

Kenapa terjadi begini ialah kerana Ustaz Azizan tidak mengambil pusing terhadap apa yang dilaporkan di media sama ada media pro-kerajaan mahupun pembangkang. Beliau juga buta IT selain angkuh dan enggan mendengar kata atau nasihat orang. Beliau 'menguruskan' negeri serta 'menyiasat' sebarang masalah dengan cara mendengar laporan dari orang-orang kelilingnya sahaja. Jika orang yang melapor itu menipu, maka penipuan itulah yang akan dipercayainya.

Justeru, tidak mustahil Ustaz Azizan sebenarnya tidak tahu menahu mengenai pendirian PAS yang menentang penyenaraian Felda selama ini. Malah, beliau juga mungkin tidak tahu menahu mengenai 'seruan rasmi' kerahan kepada ahli-ahli PAS agar meramaikan Himpunan Oren.

Oleh itu, apabila Ketua Eksekutif Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK), Datuk Abdul Rahman Ibrahim menyuarakan hasrat untuk melabur sejumlah RM2,275,000 atau 500,000 unit ke dalam saham Felda, Ustaz Azizan langsung mengiakannya kerana baginya ia pastilah sesuatu yang baik.

Apatah lagi apabila dijelaskan yang PKNK mampu mendapat keuntungan pantas sebanyak RM47,500 apabila menjual 50,000 unit pada harga RM5.50 seunit berbanding harga belian RM4.55 seunit.

Akibat dari sikap tidak ambil tahu Ustaz Azizan ini, PKNK telah membuat untung, tetapi PAS telah rugi dari segi modal politik. Ustaz Azizan telah secara 'tidak sengaja' memalukan PAS dan membuktikan kepada penyokong dan ahli PAS bahawa pendirian parti PAS adalah salah, sekali gus keputusan kerajaan untuk menyenaraikan Felda adalah bijak.

Beberapa pemimpin PAS telah pun menyuarakan rasa marah dan tidak puas hati dengan Ustaz Azizan. Tetapi kita percaya, selagi tiada media yang bertanyakan perkara tersebut kepadanya, Ustaz Azizan tidak akan tahu apa-apa. Dan apabila beliau tersedar kesilapannya, beliau hanya akan berlagak selamba sahaja.

Kini, yang pastinya PKNK telah pun berbuat keuntungan dari penyeneraian itu dan apapun alasan Ustaz Azizan kerana bertindak bertentangan dengan pendirian parti, tidak akan mengubah hakikat ini iaitu bahawa penyenaraian FGVH membawa banyak kebaikan dan keuntungan kepada banyak pihak, termasuk negeri yang ditadbir oleh PAS. Justeru, penentangan PAS terhadap penyenaraian FGVH adalah tidak berasas dan berupa cerminan sikap hasad dengki semata-mata.

Scandal 'Blowjob' : Wanita Yang Dikaitkan Dengan Azmin Ali 'Lari' Ke Luar Negara?

Posted: 16 Jul 2012 08:59 PM PDT


April lalu seluruh negara digemparkan dengan penyiaran foto aksi panas oleh beberapa blog yang menunjukkan lelaki dalam foto-foto tersebut agak mirip rupanya dengan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

Tak semena-mena sehari dua selepas penyiaran foto aksi panas tersebut, Azmin segera tampil menafikan yang lelaki dalam foto tersebut adalah dirinya.

Mujurlah dalam kenyataan penafiannya itu, tidak pula beliau beralasan punggung lebih kecil atau 'pedangnya' lebih tajam berbanding 'lelaki' di dalam foto itu bagi menguatkan hujah penafian.

Jikalau tidak, tentu sahaja ramai yang akan senyum sumbing menahan gelak sambil membandingkan panjang pendek antara 'pedang' Azmin Ali dan Anwar Ibrahim.

Sebetulnya ramai pihak tertanya-tanya kenapa sehingga kini Azmin tidak membuat laporan polis bagi membolehkan satu siasatan dijalankan untuk mengetahui kebenaran foto tersebut.

Bukannya sesuatu yang sukar untuk melakukannya, cukup sekadar meluangkan sedikit waktu untuk ke Balai Polis berdekatan dan mengadu pada polis yang dirinya telah sengaja dikaitkan dengan aktiviti tidak bermoral.

Lagipun jika sudah begitu yakin langsung tak terlibat dengan aktiviti 'jual beli aiskrim' di dalam tandas, apa nak ditakutkan sangat dengan risiko dituduh membuat laporan polis palsu.

Dalam pada itu, terdapat beberapa maklumat dari sumber-sumber tertentu menyebut wanita 'peminat aiskrim' yang dikaitkan dengan Azmin Ali kini sudah lari dari Malaysia, betulkah?

Wanita tersebut dikatakan sengaja dihantar ke luar negara oleh seseorang demi mengelakkan kebarangkalian disiasat oleh pihak berkuasa disamping untuk melindungi lelaki yang dikaitkan dengan dirinya.

Setakat ini tiada kesahihan yang pasti berhubung maklumat tersebut, harapnya ia hanya sekadar khabar angin semata-mata. Maklumlah, entah-entah wanita itu cuma keluar melancong seketika bercuti merehatkan minda, mungkin juga.

Apapun, diharapkan Azmin Ali dapat mengumpul kekuatan dalam dirinya untuk segera membuat laporan polis supaya kebenaran dapat diketemui dan lelaki 'penjual aiskrim' itu dapat segera dikenalpasti.

SENJALIZA

Posted: 17 Jul 2012 03:16 AM PDT

SENJALIZA


Titanic dan Peristiwa 1994

Posted: 16 Jul 2012 10:46 PM PDT

Datu Seri Panglima Haji Lajim Haji Okin. Dihantui peristiwa 1994 atau Titanik?
Alang-alang DS Haji Lajim Haji Okin melepaskan jawatan. Dia hanya melepaskan jawatan Ketua UMNO Cawangan Kerambai Kebatu, Beaufort, Bukan Ketua UMNO Bahagian Beaufort atau AJK UMNO Pusat atau jawatan Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan. Apakah peristiwa belau meningglkan PBS tahun 1994 mengthantuinya atau dia masih tergamam melihat Titanic PKR yang sedang karam?

Tahun ini, UMNO merancang untuk mengadakan Perhimpunan Agung Tahunan. Entah UMNO bahagian yang diketuai Haji Lajim, UMNO Bahagian Beaufort, bersedia sepenuhnya atau ala kadar sahaja, kita belum pasti. Bila gajah sama gajah bertanduk, pelanduk mati di tengah-tengah. Inilah keadaan sinistikal UMNO Bahagian Beaufort kini, walaupun hakikatnya Jawatankuasa Bahagiannya masih tetap mantap.
 
Apakah Lajim masih dengan buruannya mengejar jawatan Ketua Menteri Sabah, satu jawatan yang pernah dijanjikan Anwar semasa dia melompat ke UMNO tahun 1994?

Lajim memang pemimpin yang perihatian. Dia tidak memilih bulu dan tidak lokek. Dia mudah didekali dan mendengar apa juga bentuk aduan dan rungutan. Sikap inilah yang menjadikannya sebagai pemimpin yang disenangi setiap lapisan masyarakat.

UMNO Sabah tidak melakukan "sesuatu yang sideline" Lajim sebagai pemimpin senior UMNO walaupun ada ura-ura pihak tertentu "konon mengguggurkan Lajim" dalam PRU13 kelak. Dia juga menyedari bahawa segolongan yang mewar-warkannya meninggalkan UMNO semata-mata berniat untuk menjatuhkan wibawanya sebagai pemimpin UMNO yang senior dan AJK UMNO Pusat dan Timbalan Menteri dalam Kabinet Persekutuan.

Beberapa minggu yang lalu, PKR telah memukul gendang dengan sekuatnya bagi menyambut kemasukkan Lajim ke PKR. Namun bunyi gendang PKR itu lenyap dan harapan mereka runtuh dan jatuh apabila Lajim tidak merealisakan impian mereka. Nampaknya Anwar sudah rasa dimalukan Lajim bila memuncaknya isu itu tetapi tiba-tiba berkubur tanpa nisan.

Anwar berapi-api mengatakan ada kejutan politik akan berlaku di Sabah. Sama seperi berapi-apinya Anwar mengatakan "we have the number" dan gagasan 916 atau 16 September. Rakyat akan terus skiptikal mengenai kenyataan politik Anwar setelah banyak janjinya tidak menjadi kenyataan.

Barangkali kerana Lajim sudah terbayang bahawa Titanic PKR di Sabah yang sudah lama "sinking" tiada tanda-tanda dapat ditimbukan untuk meneruskan pelayaran yang selamat di perairan Sabah. Dari turut karam, biarlah Lajim terus berkhidmat sebagai MP dan Timbalan Menteri. Dia tidak perlu lagi risau peristiwa 1994 menghantuinya. Dia tidak perlu terburu-buru membuat keputusan. Dia pasti, hantu-hantu politik berkeliaran dan hantu Titanic lebih ganas dan menakutkan. Dia diam dengan prinsipnya yang hanya diketahu selepas Parliment dibubarkan.

bumiyang

Posted: 17 Jul 2012 03:14 AM PDT

bumiyang


Pemimpin Pakatan Lebih Berjiwa Rakyaat Berbanding Pemimpin Umno!!!

Posted: 16 Jul 2012 05:30 PM PDT

tunku

Posted: 17 Jul 2012 03:02 AM PDT

tunku


NAJIB AND MUHYIDDIN MUST SYNCHRONISE THEIR ACTS

Posted: 17 Jul 2012 12:59 AM PDT

Barisan Nasional needs to synchronise its act given the political scenario at present is very volatile and precarious.
The oppositions are in an all out 'war' to tear apart the ruling coalition and bury the BN in history and the BN, on the other hand, particularly chief Datuk Seri Najib Tun Razak is fighting 'tooth and nail' to win back lost ground and influence.
The political war is no small matter as this 13th general election is a matter of 'life and death' for both sides of the political divide.
However, recent acts or speeches or comments by Najib and his deputy Tan Sri Muhyiddin Yassin have given rise to various interpretations, not only among the opposition members and the general public, worse is within Umno itself.
Najib had said many times the general election would be called anytime when the ruling coalition was ready, which means anytime from now until March next year.
However, last week Deputy Umno president Tan Sri Muhyiddin Yassin said the election could be held anytime even during the fasting month as he planned to meet 'troubled' Umno divisions during the fasting month to solve all matters.
When he mentioned 'troubled Umno divisions', the beans are spilled as all this while, the oppositions and public at large have only heard among disgruntled party members over the selection of candidates.
It is normal during every election that Umno faces such problem but this time around, the problem is more acute as many party members, particularly the incumbent state and parliament representatives felt they are the winning candidates.
Changes would create resentment and the chain reaction will be boycott during campaigns and so on as mentioned by Najib himself.
The contradictory statements by the two top leaders have opened up several interpretations which reflects weaknesses in Umno, the backbone of BN that is being seen as the only party that is strong enough to take on the 'charging enemy'.
First, many opposition leaders are now relief as they know now Umno is having problems and as such, they do not expect the general election to be held ealier or before the party general assembly.
Muhyiddin's statement to them was like a God's sent message – don't worry – just continue spilling the beans out of the sack as the general election will not be held any much earlier.
In short, the oppositions can continue spin and raise issues while at the same time, dig up more dirts among the BN leaders, particularly the Cabinet members.
Secondly among Umno members, who have already read the 'so-called underlying message' as though there is a friction, are now weighing the chances of another challenge in the coming party election.
Given such scenario, it is best that Najib and Muhyiddin synchronize their acts so that their statements and comments would be of same contents no matter how the people try to interpret them as this will reflect unity and one force.

tunku : we need one captain for a ship.there can't be two captains for a ship. we hope muhyiddin will not repeat such mistake again. whatever you said to pm, that is between you and him, do not bring it to the public without his consent as he is your boss.

Pakatan has forsaken the people’s welfare by politicizing water issues

Posted: 16 Jul 2012 11:19 PM PDT

17 July 2012

Press Statement by MCA Central Committee Member and Deputy Chairman of MCA Publicity Bureau Sdr Loh Seng Kok

Pakatan has forsaken the people's welfare by politicizing water issues

I urge the Pakatan Selangor government to put the people's interest first and foremost and to find an immediate solution to the increasingly serious water supply shortage in their state.

The Pakatan state government of Selangor has obviously placed their own interest over the public by politicizing the fresh water supply and refusing to continue negotiations with the federal government on overcoming the water shortage problem.

Yesterday, Selangor's water supply company, SYABAS, had requested permission from the National Water Services Commission to conduct water rationing in Kuala Lumpur, Hulu Langat and Klang. Although this will definitely affect many businesses and the public's daily lives, nevertheless the state government continues to be unconcerned, ignoring the plight of the people who are troubled by the water shortage problem.

SYABAS chief executive officer Dato' Ruslan Hassan was quoted yesterday as saying that the Selangor and Kuala Lumpur region was facing a water crisis with reserve being down to an average of 2%, which is way below the safety margin of 20%.

Water supply shortage already felt


While the Selangor state government continues to insist that Selangor's dams are at maximum capacity and question the building of the Langat 2 water reservoir, they should then answer why do certain places in Petaling, Kuala Lumpur, Hulu Langat and Sepang face water shortage problems?

The state government has also yet to clarify why they think Selangor will not face water shortages, therefore how can they expect us to trust their data given to us?

2012 water crisis maybe worse than 1998

Recently, SYABAS had warned that 134 areas will face water cuts this week, of which 86 are located in Shah Alam, Klang and Hulu Langat. Moreover, the Water Association of Selangor and Putrajaya (Swan) had also warned that the current water problem in Klang Valley would be worse that the water crisis of 1998.

The water management should place the public's interest first, but the Selangor state government continues to ignore the problems faced by the people and try to evade the problem by blaming others. Thus, how can the rakyat be expected to continue their daily lives under the governance of Pakatan?

Loh Seng Kok
Member of MCA Central Committee
Member of MCA Presidential Council
Deputy Chairman of MCA Publicity Bureau

tunku : i just can't understand why pakatan government in selangor is so stubborn. don't politicize the water issue.what is important is the rakyat. rakyat will suffer by your stubbornness. put rakyat first then your ego.

PAS Cheats To Take Over Settlers' Shares

Posted: 16 Jul 2012 04:01 PM PDT

Not enough with forcing its supporters to join the Orange Rally, PAS also did it by lying to settlers.
They even sell off orange and green short, as if to request so that FGV share could be suspended, but even PAS themselves are chasing after FGV shares.
This is proven when Kedah government, ruled by PAS, confirmed that 500,000 FGVH shares which is provided by Ministry of International Trade and Industry (MITI) which was offered to Bumiputera. This matter was confirmed by Chief Executive of Kedah State Development Corporation (PKNK), Datu Abdul Rahman Ibrahim.
PKNK earlier applied for 1 million share unit but MITI only approved half of it. PKNK subscribed to the share with RM4.55 per unit and invested as much as RM 2,275,000. PKNK even gained gross profit as much as RM47,500 when they sold 50,000 unit at the price of RM5.50 per unit.
We do accept the excuse given by PKNK their share do not have anything to do with politics because PKNK obviously focuses on the profit. In other words, the listing brings benefit to many sides.
But, we are confused with PKNK's stand because PKNK is an organization under the administration of PAS government and they should move under the objective of PAS.
By taking different aspiration, we do wonder whether PAS Kedah do not agree with PAS Centre once again? All these while, the leadership of Ustaz Azizan, Kedah's Chief Minister was often criticized for being 'different' with PAS Centre that they had to establish Pemandu Committee to 'guide' Ustaz Azizan.
This time around, when PAS worked so hard to push members to join the Orange rally, Ustaz Azizan let PKNK take a different action by buying shares which was objected by Orang Rally.
Does this mean that PAS Centre and PAS Kedah could not think alike and that Orange Rally is just another cheap political gimmick? Perhaps some PAS leaders are lying to supporters just so that they could buy those shares?
We do believe that PAS is aware that the listing is a great move and PAS knew that Orange Rally would not bring any difference where the listing cannot be suspended. That is why the purchase of FGVH shares is a blessing in disguise for PAS.
It seems that Orange rally supporters were cheated by PAS. We were lucky that the rally did not turn to a riot like Bersih 3.0 where people are prone to injuries and even death.
However, PAS only managed to lie to a few settlers and supporters where the rally was only attended by less than 5,000 supporters, compared to their target, 20,000 supporters.
Perhaps most PAS supporters have realized that their leaders do cheat on them and they are tired on the fact that none of the rallies bring any benefit to them.
No one can tell when PAS would stop lying to its supporters. Election is getting near but PAS still could not stop using their cheap political strategies which by the end, would eat themselves.

tunku : i really hope some of the settlers wont be fooled by pas. they should know that even the pas leaders are buying FGV shares and their state government too bought shares.

The Woman Linked With Azmin Ali Has Fled Overseas?

Posted: 16 Jul 2012 09:30 AM PDT

Last April, the whole country was shocked with a few pictures published by a few blogs showing a man who looks almost as PKR's Vice President, Azmin Ali.
Somehow, a couple of days after the photos were published, Azmin came up denying that he was the man in the picture.
Thank god he did not mentioned that he had smaller butt or 'sharper sword' compared to the man in the video.
Of not, obviously rakyat cannot help but to laugh while comparing the 'sword size' between Azmin Ali and Anwar Ibrahim.
Many are asking on why can't Azmin lodge any police report so that an investigation could be made over the photos.
It is not hard. All he need to do is spend a little of his time to any nearby police stations and lodge the report.
If he is confident that he was not involved in the incident, why be scared with the risk that he might lodge false police report?
At the same time, sources told that the woman who was involved with the incident which was linked with Azmin has now fled Malaysia, is that true?
The lady was sent out of country by an individual probably to avoid from being investigated and probably to protect the man in question.
As for now, there are no justification for the claim, hopefully it is just rumor.
Whatever it is, we hope that Azmin Ali could gather his strength to lodge a police report so that we can find out the truth behind the mystery man.

tunku : he dare not make a police report because he knew that it's him in the picture. with this pictures out, azmin is at par or just about there compare to his boss(anwar).

Kedah Government Urged To Act On Entertainment Outlet Operations

Posted: 16 Jul 2012 04:51 AM PDT

ALOR SETAR, July 16 (Bernama) -- The Kedah government has been urged to monitor the mushrooming of entertainment outlets in the state and act against those operating without a licence and staying open until the early hours of the day.
State Umno liaison chief Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah said many bloggers and social media Facebook users had raised the issue and expressed concern, indicating that society was against the proliferation of such entertainment outlets.
"Some people have likened Alor Setar to Danok (Thai border town) for having too many entertainment joints that operate until early morning and we don't know whether these joints are licensed or not," he said after chairing a state Umno Liaison Committee meeting, here, today.
Ahmad Bashah said the situation was contrary to what Pakatan Rakyat had promised in their manifesto for the last general election.
"It appears that they promised not to do this and that just to garner votes, but after they won Kedah they've washed their hands off many issues of concern to the public."

tunku : pas can do anything to get votes, they can sell their values, principles , struggles and event their religion to get votes. alor setar was a town of peace and harmony has been turned around by pas with so much "development" of new pubs and discos.shame on pas and their so called ulamas and ustaz.

Taipingmali (tm)

Posted: 17 Jul 2012 01:47 AM PDT

Taipingmali (tm)


PAS Cheats To Take Over Settlers' Shares

Posted: 17 Jul 2012 01:38 AM PDT

Not enough with forcing its supporters to join the Orange Rally, PAS also did it by lying to settlers.

They even sell off orange and green short, as if to request so that FGV share could be suspended, but even PAS themselves are chasing after FGV shares.

This is proven when Kedah government, ruled by PAS, confirmed that 500,000 FGVH shares which is provided by Ministry of International Trade and Industry (MITI) which was offered to Bumiputera. This matter was confirmed by Chief Executive of Kedah State Development Corporation (PKNK), Datu Abdul Rahman Ibrahim.

PKNK earlier applied for 1 million share unit but MITI only approved half of it. PKNK subscribed to the share with RM4.55 per unit and invested as much as RM 2,275,000. PKNK even gained gross profit as much as RM47,500 when they sold 50,000 unit at the price of RM5.50 per unit.

We do accept the excuse given by PKNK their share do not have anything to do with politics because PKNK obviously focuses on the profit. In other words, the listing brings benefit to many sides.

But, we are confused with PKNK's stand because PKNK is an organization under the administration of PAS government and they should move under the objective of PAS.

By taking different aspiration, we do wonder whether PAS Kedah do not agree with PAS Centre once again? All these while, the leadership of Ustaz Azizan, Kedah's Chief Minister was often criticized for being 'different' with PAS Centre that they had to establish Pemandu Committee to 'guide' Ustaz Azizan.

This time around, when PAS worked so hard to push members to join the Orange rally, Ustaz Azizan let PKNK take a different action by buying shares which was objected by Orang Rally.

Does this mean that PAS Centre and PAS Kedah could not think alike and that Orange Rally is just another cheap political gimmick? Perhaps some PAS leaders are lying to supporters just so that they could buy those shares?

We do believe that PAS is aware that the listing is a great move and PAS knew that Orange Rally would not bring any difference where the listing cannot be suspended. That is why the purchase of FGVH shares is a blessing in disguise for PAS.

It seems that Orange rally supporters were cheated by PAS. We were lucky that the rally did not turn to a riot like Bersih 3.0 where people are prone to injuries and even death.

However, PAS only managed to lie to a few settlers and supporters where the rally was only attended by less than 5,000 supporters, compared to their target, 20,000 supporters.
Perhaps most PAS supporters have realized that their leaders do cheat on them and they are tired on the fact that none of the rallies bring any benefit to them.

No one can tell when PAS would stop lying to its supporters. Election is getting near but PAS still could not stop using their cheap political strategies which by the end, would eat themselves.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tahniah Kapten (B) Abd Razak Baba

Posted: 17 Jul 2012 12:54 AM PDT

Datuk Abdul Razak Baba
Seorang aktivitis Umno dari Bukit Gantang yang pernah menggerakkan Sahabat Pak Lah dan terkini Sahabat Najib.

Beliau di temui di Majlis Pecah Tanah Bangunan Umno Taiping baru-baru ini. Setelah dia menghulurkan kad baru lah TM tahu bahawa beliau adalah Capt Abdul Razak Baba kini bergelar Datuk ( Ahli Majlis Datuk-Datuk Melaka). Tahniah Datuk.

NAJIB AND MUHYUDDIN MUST SYNCHRONISE THEIR ACTS

Posted: 17 Jul 2012 12:23 AM PDT

Barisan Nasional needs to synchronise its act given the political scenario at present is very volatile and precarious.

The oppositions are in an all out 'war' to tear apart the ruling coalition and bury the BN in history and the BN, on the other hand, particularly chief Datuk Seri Najib Tun Razak is fighting 'tooth and nail' to win back lost ground and influence.

The political war is no small matter as this 13th general election is a matter of 'life and death' for both sides of the political divide.

However, recent acts or speeches or comments by Najib and his deputy Tan Sri Muhyiddin Yassin have given rise to various interpretations, not only among the opposition members and the general public, worse is within Umno itself.

Najib had said many times the general election would be called anytime when the ruling coalition was ready, which means anytime from now until March next year.
However, last week Deputy Umno president Tan Sri Muhyiddin Yassin said the election could be held anytime even during the fasting month as he planned to meet 'troubled' Umno divisions during the fasting month to solve all matters.

When he mentioned 'troubled Umno divisions', the beans are spilled as all this while, the oppositions and public at large have only heard among disgruntled party members over the selection of candidates.

It is normal during every election that Umno faces such problem but this time around, the problem is more acute as many party members, particularly the incumbent state and parliament representatives felt they are the winning candidates.

Changes would create resentment and the chain reaction will be boycott duriong campaigns and so on as mentioned by Najib himself.

The contradictory statements by the two top leaders have opened up several interpretations which reflects weaknesses in Umno, the backbone of BN that is being seen as the only party that is strong enough to take on the 'charging enemy'.

First, many opposition leaders are now relief as they know now Umno is having problems and as such, they do not expect the general election to be held ealier or before the party general assembly.

Muhyiddin's statement to them was like aGod's sent message – don't worry – just continue spilling the beans out of the sack as the general election will not be held any much earlier.

In short, the oppositions can continue spin and raise issues while at the same time, dig up more dirts among the BN leaders, particularly the Cabinet members.
Secondly among Umno members, who have already read the 'so-called underlying message' as though there is a friction, are now weighing the chances of another challenge in the coming party election.
Given such scenario, it is best that Najib and Muhyiddin synchrnise their acts so that their statements and comments would be of same contents no matter how the people try to interpret them as this will reflect unity and one force.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jihad the final solution: PAS

Posted: 17 Jul 2012 12:20 AM PDT

AMUK DI JPM AKIBAT PAS SEBAR FATWA SESAT, POLITIK BENCI


Kejadian amuk di Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri 9 Julai lalu oleh seorang lelaki dan wanita membawa pedang samurai dengan tujuan menggulingkan kerajaan dilihat sebagai satu petanda perkembangan yang tidak sihat dalam politik negara.

Ini kerana pihak pembangkang yang selalunya akan cepat melompat untuk mengeksploitasi sesuatu isu bagi kepentingan politik mereka, kali ini amat menghairankan senyap sepi tanpa memberi banyak komen.

Lidah rasmi parti-parti pembangkang juga tidak langsung memuatkan apa-apa berita mengenai kejadian tersebut seolah-olah ada arahan misteri daripada kepimpinan tertinggi parti masing-masing supaya tidak membicara atau mengenengahkan isu tersebut di dalam lembaran akhbar mereka.

Akhbar PAS, Harakah, terbitan tanpa permit PKR, Suara Keadilan serta Roketkini milik DAP semuanya tiba-tiba dilanda penyakit bisu dan tidak semena-mena mata pena fanatik pengarang akhbar-akhbar tersebut yang galak menyerang kerajaan dan Perdana Menteri saban hari, kali ini terkunci serentak.

Pelik dan ajaib tetapi itulah hakikatnya bahawa kali ini pembangkang langsung tidak mahu memberi apa-apa komen mengenai tindakan amuk Khalil Afandi Hamid yang menggelar dirinya 'Imam Mahdi'.

Khalil Afanda kemudiannya mati akibat tembakan polis sementaranya pasangannya Muhdalina Ahmad cedera di kaki.

Pembangkang terutamanya PAS tidak mahu terlibat dalam polemik insiden tersebut kerana tahu merekalah yang menjadi penyebab utama kepada kemunculan gejala amuk tersebut.

Disebabkan takut dikaitkan dengan tindakan keganasan itu, maka PAS mengambil sikap berdiam terutama sekali pemimpin mereka seperti Abdul Hadi dan Nik Aziz.

Jika dikaji sejarah perjalanan politik PAS sebagai sebuah organisasi politik, parti itu telah mula mengamalkan sikap ekstremisme dalam dasar perjuangannya dengan terbitnya buku kecil 'Amanat Haji Hadi' pada tahun 1981.

Buku kecil itu mengandungi beberapa fatwa Abdul Hadi menurut fahaman agama yang sempit dan fanatik yang antara lain mengkafir ahli-ahli Umno hanya kerana mereka berlainan ideologi politik dengan PAS.

Maka tercetuslah budaya kafir mengkafir yang amat dahsyat di kalangan umnat Islam di negara ini terutamanya di kelahiran Abdul Hadi iaitu Terengganu.

Masyarakat Islam yang selama ini hidup dalam keadaan harmoni dan saling berkasih sayang di antara satu sama lain tiba-tiba dipunahkan oleh 'Amanat Haji Hadi'.

Akibatnya daripada fatwa yang paling sesat tersebut, suami menceraikan isteri semata-mata kerana si suami menjadi ahli PAS manakala si isteri pula tetap menyokong Umno.

Jiran tetangga menjadi porak peranda kerana kenduri kendara orang Umno di boikot oleh orang Pas hanya kerana fatwa Abdul Hadi yang mengharamkan memakan sembelihan puak yang menyokong Umno.

PAS mengatakan merekalah pejuang Islam yang tulen sehingga hak hubungan dan silaturrahim saudara-saudara seIslam diputuskan semata-mata kerana fahaman politik yang jumud.

Susulan daripada fatwa sesat itu, tercetus pula insiden solat dua imam di mana ahli-ahli PAS enggan bersembahyang di belakang imam yang dilantik kerajaan kerana kononnya tidak sah hukumnya.

Maka di Terengganu dan di Kelantan merebaklah budaya dua jemaah yang menyembah Tuhan Yang Esa dan mengikut Nabi yang sama tetapi tidak mahu bersatu di bawah satu kepimpinan.

Kedai-kedai makan kepunyaan ahli Umno juga dipulaukan ahli PAS, juga hasil fatwa Abdul Hadi itu, malah anak-anak orang PAS diharamkan bercampur gaul dengan rakan-rakan mereka dari keluarga Umno.

Begitu besar dosa PAS memecah belahkan umat Islam dan orang Melayu sehingga kesannya masih dirasai hingga ke hari ini.

Sikap fanatik Abdul Hadi kemudian berjangkit pula kepada Nik Aziz yang menjadi Mursyidul Am parti itu.

Umat Islam menjadi binggung dam pemikiran mereka kucar kacir apabila Nik Aziz menyatakan orang Islam boleh berkawan dengan syaitan.

Ini juga satu fatwa yang menyesatkan dari seorang pemimpin PAS yang terang-terangan melanggar perintah Allah.

Allah menyatakan di dalam Al-Qur'an bahawa syaitan adalah musuh yang nyata dan menyesatkan manusia tetapi Nik Aziz menganggap syaitan yang dilaknat seharusnya dijadikan sekutu manusia.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

FGVH Shares: Kedah CM Humiliates PAS

Posted: 16 Jul 2012 11:25 PM PDT

So it is true that Pakatan Rakyat can never work. Not just that the allies cannot work together, but the whole coalition itself is a failure. PKR has been known for its internal issues between Azmin supporters and Khalid Ibrahim's. And for PAS, it is between Anwarinas and pro-Ulama.

But, recently, the problems get more obvious when a group or an individual within PAS who does not support anyone, not involved in any plans, aspiration nor parti strategies, Ustaz Azizan Razak, Kedah's Chief Minister.

Previously, Ustaz Azizan Razak had created problems to PAS and PR in a few religious issues which somehow offended DAP, and administrative issue that a few EXCO became rude and rejected his leadership publicly.

From there, he was then put under 'observation' by Kedah Pemandu Committee to ensure that he would not bring Kedah towards a direction which PR do not want.

As of among rakyat, Ustaz Azizan is seen as a CM who do not know anything. There is not a single project implemented along his leadership. Even issues such as timber turns chronic, KUIN crisis and even Kulim Hi-Tech Park was ignored and he described those issues as 'UMNO's illogical attacks' on him.

Other issues such as water and waste management was said to have been results from previous government. In short, it seems to be very easy to become a CM in Kedah where everything can be ignored by saying "no problem" and "everything is settled".

Why all these happen is because Ustaz Azizan never really cared about media reports even if it is from pro-government nor opposition.

He does not know much about IT and he refuse to listen to anyone. He 'settles' issues by listening from people around him only. If the reports were lies, then he would trust the lies.

Thus, it is not impossible that Ustaz Azizan do not know anything about PAS's stand which rejects the Felda listing all these while. Perhaps he also so not know about the 'official request' which asks PAS members to join the Orange Rally.

That is why when Executive Officer of Kedah State Development Corporation (PKNK), Datuk Abdul Rahman Ibrahim proposed to invest RM2,275,000 or 500,000 units to Felda shares, Ustaz Azizan approved of it straight away, thinking that it would be beneficial.

What else needed to be explained by PKNK. They gained RM47,500 in profit when they sold 50,000 unit at the price of RM5.50 per unit compared to when they bought it for RM4.55 per unit.

Due to Ustaz Azizan's ignorance, PKNK had gained profit, but PAS had suffered loss on form of political issues. Ustaz Azizan somehow accidentally humiliated PAS and proven to PAS members that PAS's decision was wrong. Thus, proving that the government's decision to put Felda on the list was a smart move.

A few PAS leaders had began to express their rage over Ustaz Azizan. But we believe that as long as the media do not ask him about the matter, Ustaz Azizan would not know anything about it. And when he realize that he made a mistake, he would act all cool.

Now, what is certain is that PKNK had raised profit from the listing and whatever reason that Ustaz Azizan comes out with, it would not change the fact that FGVH listing had brought benefit towards many sides, including the stated that is being administered by PAS.

Thus, objections made by PAS towards FGVH is not logical and it only reflect their jealousy.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Adakah Syed Hussein al-attas seorang beragama SYIAH SESAT..??

Posted: 16 Jul 2012 09:21 PM PDT


- beliau selalunya lebih mesra dipanggil sebagai Pak Habib....
- bapa kepada Uncle Seekers (Syed Abdullah al-attas) yang menjadi hang jebat moden baru2 ini.
- di dalam blog, beliau mengaku mewarisi Tariqat alawiyyin
Rujuk: http://shalattas.blogspot.com/
- merupakan seorang penulis buku politik yang popular
- antara buku2 yg pernah ditulis oleh beliau ialah:
Hantu Bukit Cina (1985)
Musa Derhaka (1986)
Siapa Lawan Siapa ? (Challenger) (1987)
Revolusi Istana dan Rakyat (1989)
Talqin Untuk UMNO (1988)
Kabinet April Fool
Mahathir Di Ambang Senja 1999
- saya tidak mahu membincangkan tentang pendirian beliau berkenaan politik.walaupun beliau lebih terkenal diantara pemikir2 politik yg bebas dlm menghentam parti pemerintah dan parti pembangkang di Malaysia.
- saya lebih berminat melihat beliau dari sisi akidah yg dibawa dlm penulisan2nya.kerana disebalik semua ini ada sesuatu yg meragukan tentang akidah beliau.mari kita baca tulisan2 beliau yang agak aneh:
"Akibat kegagalan saudara-saudara menjalankan amanah Allah, akibat terlalu mementingkan diri dan keluarga serta puak-puak sendiri, akibat cinta dunia dan takut mati telah member gambaran kepada umat Islam, bahawa raja-raja yang berketurunan Islam di seluruh dunia Cuma boleh bermegah-megah, disebabkan mereka terkenal sebagai orang-orang yang terkaya di dunia sedangkan jutaan muslimin dan muslimat diseluruh pelusuk dunia hidup dalam keadaan sengsara. Kemiskinan dan kebuluran telah meragut nyawa dan iman mereka. Inilah kesinambungan Muawiyahisme yang bermula dari Firaunisme.
Fikirkan bezanya keadaan hari ini dengan zaman Muawiyah menjadi raja dahulu? Dan Abu Hurairah menjadi 'ulamanya'. Alhamdulillah umat Islam sudah bangkit dari tidur yang lebih lama dari peristiwa pemuda yang tidur di gua Al-Kaffe.
Pembunuhan beramai-ramai dilakukan oleh raja Arab Saudi dan Kuwait sambil bersekongkol dengan Amerika, akibat kekebalan yang ada pada mereka, Tuanku-Tuanku patut nasihat dan suruh mereka buang kekebalan itu sama."
"Muawiyah adalah orang yang mengaku sahabat Rasulullah SAW dalam masa yang sama telah melantik dirinya raja dan dengan menggunakan kuasa pedang memaksa rakyat menerima anaknya, Yazid sebagai Tengku Makhkota.
Pembunuhan dan penjenayah telah cuba mematikan Islam dengan menggunakan 'kuasa kekebalan yang ada pada mereka' adalah raja yang pertama dalam sejarah Islam yang menghapuskan sistem Khalifah. Keluarga Muawiyah yang telah membunuh hampir semua anak cucu Rasulullah SAW di karbala pada 10 Muharram, Hari Asyura."
"Firaun berlawan dengan Nabi Musa a.s. adalah sebaik-baik teladan yang boleh kita pelajari dari Al-Quran. Begitu juga contoh terbaru dari Iran dimana Almarhum Imam Ayatullah Rohullah Khomeini, pemimpin agung Islam (Shiah) berjaya menjatuhkan raja segala raja yang dibantu oleh kuasa-kuasa besar dunia, kini Iran menjadi Negara Islam yang maju terutama dibidang ilmu yang telah ditinggalkan oleh baginda Rasulullah."
Rujuk tulisan penuh di sini: http://shalattas.blogspot.com/2012/06/surat-terbuka-sh-alattas-untuk-raja.html

"Dalam dunia cuma ada dua jenis manusia dari keturunan Adam, sama ada DNAnya dari Habil atau Kabil. Ibrahim atau Namrud. Sama ada Musa a.s. atau Firaun yang mengaku Tuhan. Tuhan memilih bangsa Arab untuk jadi Nabi terakhir. Kaum Quraish terbagi kepada dua kabilah Bani Hasyim atau Umaiyah, Muhammad SAW atau Abu Suffian, Ali atau Muawiyah, Husin atau Yazid yang cuba membunuh dengan kejam seluruh keluarga Nabi SAW di peristiwa Karbala. Dengan seorang saja yang hidup Imam Ali Zainal Abidin As-Sajjad, jutaan keluarga Rasulullah SAW hidup diseluruh dunia dan terus mengembangkan Islam. Apa jadi pada keluarga Muawiyah?"
"Demi cinta, kasihnya pada Rasulullah SAW berapa ramai pemimpin Islam yang seberani Almarhum Khomeini yang tidak akan membiarkan siapa saja menghina Muhammad SAW kekasih Allah yang membawa rahmat bagi sekian alam? 'Syiah' dibenci dan dianggap kafir oleh kelompok pro dajjal akibat mereka tak mengerti kenapa Ali dan keluarga ahlul bait Rasulullah SAW disayangi oleh mazhab Syiah yang diiktiraf oleh Sheikh al-Azhar. Inilah kelemahan umat Islam, kemiskinan spiritual dan kurangnya ilmu akibat tidak mahu membaca."
Tulisan penuh boleh rujuk disini: http://shalattas.blogspot.com/2010/07/shalattas-59-tuhan-seks-politik-2010.html
- Syed Hussein al-attas sebelum ini pun memang terkenal dengan kesanggupan membela anak2 hasil nikah Mut'ah Abu talib Harun… sila rujuk : http://www.scribd.com/doc/24694453/Keturunan-Al-Attas-dan-Syiah
- Membenci sahabat nabi seperti Muawiyah bin Abu Sufian tetapi mengangkat ulama syiah seperti Khomeini.....malah mengamalkan satu jenis tariqat yg bernama tariqat alawiyyin....

Renung-renungkan..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jom baca pendedahan terbaru mangsa liwat

Posted: 16 Jul 2012 09:03 PM PDT

"Saya sangka beliau cuma nak jumpa saya untuk berbual-bual..."

"Pada mulanya beliau cuba menjarakkan diri dari saya..."

"Kami mula berbual perkara biasa aje..."

"Beliau tanya, saya pernah main ke..?"

"Saya tanya, main apa..?"

"Beliau kata, main belakang..."

"Saya tak faham, sebab saya tak sangka beliau maksudkan ialah memasukkan kemaluan beliau ke dalam dubur saya..."

"Saya rasa dingin, saya mula silakan kaki saya atas katil..."

"Beliau yang duduk di atas kerusi solek lebih kurang 5kaki dari saya terlihat anu saya dari luar..."

"Tiba-tiba beliau senyum miang..."

"Beliau terus menerpa saya dengan rakus..."

"Saya tak mampu melawan kerana beliau sangat bernafsu..."

"Saya akhirnya tergoda juga kerana janggut beliau yang kasar telah menggesel tangkuk saya..."

"Saya tak mahu, saya memang tak rela..."

"Tiba-tiba saya terbogel dan anu beliau tertusuk ke dalam anu saya..."

"Nasib baik beliau pakai kondom..."

"Tapi... Saya ternoda... Hu hu hu... Saya malu... Malu dengan teman-teman... Malu dengan keluarga..."

Bantuan TR1Ma dan masalahnya

Posted: 16 Jul 2012 07:12 PM PDT

Jangan kecewakan mereka
Bantuan Tayar untuk Teksi pada awal dilihat cukup baik dan seolah-olah tidak ada sebarang masalah yang bakal timbul. Bagaimanapun setelah program ini berjalan timbul pelbagai masalah dan ketidak fahaman penerima bantuan. Masalah utama ialah tiada stok tayar dan kenaikan harga tayar secara mendadak.

Ini memerlukan satu kajian dan penilaian semula tentang perlaksanaan bantuan ini. Hari ini SPAD akan membincangkan masalah ini. 


Program bantuan Teksi Rakyat 1 Malaysia (TR1Ma) adalah dilahirkan dari cetusan buah fikiran Yang Amat Berhormat Dato' Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri atas keperihatinan beliau mengenai masalah yang dihadapi pemandu teksi. Yang Amat Berhormat Perdana Menteri faham akan keluhan pemandu teksi yang menghadapi kos penyelenggaraan yang kian meningkat yang turut mengugat keselamatan serta keselesaan penumpang teksi.
Bertitik tolak daripada permasalahan itu, TR1Ma dilahirkan sebagai satu inisiatif menyeluruh bagi membantu pemandu teksi dan sekaligus menaikkan taraf perkhidmatan teksi di Malaysia. Program Bantuan Tayar 1 Malaysia untuk teksi (BT1M) merupakan program pertama yang dilancarkan di bawah TR1Ma. Antara program lain yang bakal dilancarkan di bawah TR1Ma termasuk insurans berkelompok serta khairat, duta teksi dan lain-lain lagi.
Secara ringkasnya program TR1Ma diharapkan bukan sahaja membaiki mutu perkhidmatan teksi, ia mampu meningkatkan persepsi dan keyakinan Rakyat terhadap perkhidmatan teksi.
Masalah yang timbul sekarang ialah nilai RM520 hanya sesuai untuk teksi jenis Proton Saga yang saiz tayarnya 175/70 /13, sebuah tayar sebelum ini dijual dalam lingkungan RM 120-130 tiba-tiba naik menjadi RM 145 sebuah.  Rujuk di sini untuk survey harga tayar di Malaysia

Dahulu Noh Omar omar pernah cuba untuk memberi skim bantuan beras dengan nilai RM 24 dan ketika itu harga sekampit beras 10 kg hanya RM 17- RM 20 sahaja, tetapi harga beras tiba-tiba naik mendadak menjadi RM 24 sekampit. Oleh itu bantuan tersebut terpaksa dibatalkan dan sebagai ganti, kerjaan terpaksa membuka kedai 1 Malaysia.

Nampaknya selepas ini kerajaan terpaksalah membuka kedai tayar 1 Malaysia untuk menghadapi masalah ketiadaan stok tayar dan masalah kenaikan harga yang melonjak naik secara tiba-tiba.

Sudah tentulah pemandu teksi akan merasa kecewa kerana harapan mereka untuk menikmati bantuan tayar lebur gara-gara disabotaj oleh kedai tayar.

Ini baru masalah tayar termurah, bagaimana pula dengan teksi dari jenama mercedes 240D ( model antik). teksi Toyota Crown, Datsun yang jenis besar dan menggunakan tayar jenis 205/50/15 atau yang lebih besar saiznya. 

Maka diharapkan hasil perbincangan SPAD hari ini akan dapat menyelesaikan semua masalah-,masalah yang timbul. 

Kerja Keras Kembalikan Sokongan Cina Dan India Kepada BN

Posted: 16 Jul 2012 08:17 AM PDT

Tepis Rasa Benci Sesama Sendiri Dalam Politik Zahid Hamidi

Posted: 16 Jul 2012 07:59 AM PDT

Pas patut demo depan kedutaan-kedutaan di Malaysia

Posted: 16 Jul 2012 02:25 AM PDT

Pas perlu mengadakan demo di depan kedutaan Thailand, China, Indonesia, Taiwan, Australia, Sepanyol, Kuwait, Veitnam dan Perancis.

Ia bagi membantah penahanan terhadap 2500 rakyat Malaysia yang ditahan atas pelbagai-bagai kesalahan jenayah.

Baru-baru ini seorang tahanan yang dibebaskan dari Argentina menceritakan dia diberi makan nasi yang berulat.

Wah! Kejam seperti penjara Abu Garib dan Guantanamo laa!

Ini dok menyebok pasai 45 tahanan di Kamunting yang ditahan kerana kesalahan yang boleh memudaratkan negara.

Kelmarin ada beberapa keluarga tahanan turut datang dalam demo Pas dan GMI kononnya Syed Ibrahim berjanji boleh jumpa orang tahanan, tetapi semuanya gagal berjumpa dengan tahanan

Biarlah mereka duduk dalam bagi peluang lah mereka insaf dan menyesal akan perbuatan mereka.

Selagi keras kepala dan degil eloklah ditahan. Pas sibuk nak tutup kem tahanan tetapi jangkaan TM, jika mereka menang kem tersebut adalah tempat mereka membalas dendam terhadap musuh mereka sekarang.

Dalam beberapa animasi karikatur Pas membayangkan akan menyumbat perdana menteri dan bekas perdana menteri atas kesalahan yang tak perlu dibicarakan.

Pas juga akan menyumbat kepala-kepala Dap agar mereka tak dapat melawan keputusan Pas.

Pas hari ini sudahpun menggunakan pedang sebagai lambang jihad mereka dan tertera perkataan Jihad the final solution. Tidak hairanlah jika ada yang nak jadi hero seperti Ibrahim Libya, Al-Ma' unnah, dan terbaru Imam Mahadi yang menyerang Putrajaya.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 17 Jul 2012 01:25 AM PDT

PANEH MIANG


Aziz Bari Kena Skrew

Posted: 16 Jul 2012 08:11 PM PDT

Ternyata pengaruh faham Wahabi dan Syiah yang melanda PAS telah berjaya menipu Aziz Bari dari seorang pensyarah bertaraf Profesor Undang-undang kepada seorang yang kufur Perlembangan Persekutuan.

Pemikiran Aziz Bari telah melambangkan bahawa dia bukan anak murid "qadin" Almarhum TS Ahmad Ibrahim, maka dia tidak layak diumumkan sebagai Pakar Perlembagaan. Hujah perlembagaan Aziz Bari sejak disingkir dari UIAM semacam begitu daif hingga terpaksa berwacana dalam Harakah dalam bahasa paling cocok dengan kefahaman Syiah dan Wahabiyah milik mutlak PAS kabinet 1974 hingga hari ini.

Pada 14 Julai 2012 di Kemaman, Terengganu, dalam Sidang Perhimpunan Agung Pemuda UMNO Bahagian Kemaman, kelihatan gelombang memerangi saraf pemikiran Komunis, Freemasonary, Syiah Ismailiah, Wahabi dan Khawarij sedang bermula. 

Bagaimana pula, dengan PEMUDA UMNO Bahagian Seremban, Tampin, Rembau, Jempol, Jelebu, Rasah, Kuala Pilah, Telok Kemang...?

Adakah masih merebus telur di bawah bayang-bayang Khairy?

Fazley monang MasterChef Celebrity! Apo komen mertuo?

Posted: 16 Jul 2012 08:59 AM PDT


Sobab warga Paneh Miang rajin layan Masterchef, jadi kami nak ucap Tahniah kepada Juara Masterchef Celebrity Malaysia yang pertama iaitu Dato' Fazley. Oghang negori ni jang. Mertuo tak ucap tahniah gak ko? Hehehe...sajo ngusik tongah malam.

Sahabat-Gunung

Posted: 17 Jul 2012 01:03 AM PDT

Sahabat-Gunung


YB Sekinchan Tolong Jawab Isu Pangsapuri Damai, Jangan Terus Memperbodohkan Rakyat

Posted: 17 Jul 2012 12:15 AM PDTSekretariat Orang Muda Selangor (Serang) hari ini tampil mendedahkan kepincangan penjualan Pangsapuri Damai, Taman Sekinchan Damai di Pekan Sekinchan bagi menuntut penjelasan dari pihak Kerajaan Negeri khususnya melalui ADUN Sekinchan, Ng Suee Lim.

Pengerusinya, Budiman Mohd Zohdi berkata, pada tahun 2003, syarikat Pemaju Montiara bersetuju mengusahakan sebidang tanah milik Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) dan memberikan pemilikan 22 unit pangsapuri kepada pihak MDSB. Kemudiannya pihak MDSB membeli 2 unit lagi pangsapuri bagi membolehkannya memiliki keseluruhan blok pangsapuri berkenaan (jumlah keseluruhan 24 unit)

"Namun pada tahun 2010, pihak MDSB telah menawarkan tender penjualan 24 unit pangsapuri tersebut kepada syarikat NKK Enterprise dengan harga RM 1.74 juta bersamaam dengan RM 72,500 seunit sedangkan harga pasaran pangsapuri tersebut bernilai RM 130,000.

Sehubungan dengan itu, saya ingin ADUN Sekinchan, Ng Suee Lim menjawab beberapa persoalan yang menjadi tanda tanya masyarakat setempat, mengapa pangsapuri ini perlu dijual sedangkan dalam suasana industi pelancongan desa yang giat dijalankan di Sekinchan, sepatutnya pangsapuri tersebut boleh disewakan sebagai homestay untuk mengisi jumlah pelancong yang datang ke sini," ujarnya kepada pemberita selepas membawa pihak media meninjau ke lokasi Pangsapuri Damai di Taman Sekinchan Damai.

Dalam masa yang sama, masyarakat sekitar hairan mengapa pangsapuri ini dijual di bawah harga pasaran. Apakah asas pertimbangan yang digunakan dalam menentukan harga penjualan pangsapuri ini.

"Kita nak tahu, apakah motif sebenar penjualan pangsapuri tersebut di bawah harga pasaran. Walaupun penjualan ini secara tender, satu lagi persoalan ialah mengapa hanya satu syarikat sahaja iaitu NKK Enterprise yang memasuki tender?

Kenapa tidak ada pembida lain yang berlumba-lumba untuk mendapatkan pangsapuri ini supaya lebih mendatangkan keuntungan kepada kerajaan negeri. Inikah kebijaksanaan kerajaan negeri dalam membuat pengiraan pelaburan hartanah?," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Sungai Besar.

Persoalan seterusnya yang harus dijawab Ng Suee Lim ialah mengapakah penjualan pangsapuri sebanyak 24 unit ini tidak ditender secara unit supaya seluruh penduduk Sekinchan khususnya dan di parlimen Sungai Besar juga berpeluang mendapatkan pangsapuri ini? Malah terdapat rakyat Sekinchan yang mahu membeli pangsapuri tersebut mengikut harga pasaran.

"Ada atau tidak unit yang dijual merupakan unit yang diperuntukkan untuk bumiputera? Sehubungan dengan itu, kami berpendapat ada sesuatu yang tidak kena dalam penjualan aset milik kerajaan negeri. Kita kesal kerana Ng Suee Lim dan ahli Majlis yang terlibat membenarkan penjualan ini berlaku. Bukankah ini menyalahi pendekatan kerajaan negeri yang berkehendakkan ketelusan dan keterbukaan dalam pentadbiran.

Kami akan membuat laporan kepada pihak SPRM agar siasatan boleh dilakukan untun melihat pertalian antara syarikat ini dengan ADUN Sekinchan. Kita juga mahu mengingatkan Ng Suee Lim dan konco-konconya agar berhenti dari terus memperbodohkan dan memperlanunkan harta milik rakyat Selangor," tambahnya lagi.

Kepincangan pangsapuri Damai, Taman Sekinchan Damai

Posted: 16 Jul 2012 08:18 PM PDT

Pengerusi Serang, Budiman Mohd Zohdi hari nie mendedahkan kepincangan yg berlaku ke atas lokasi Pangsapuri Damai, Taman Sekinchan Damai di Pekan Sekinchan.

Dlm suasana industri pelancongan desa yg giat di Sekinchan, pangsapuri ini sepatutnya disewa sbg homestay, bukannya dijual.

Pangsapuri ini juga tlh dijual di bawah harga pasaran. Budiman bkt demikian selepas membawa sebahagian media ke lokasi pangsapuri berkenaan sebentar tadi.

Berita selanjutnya selepas ini.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

MCA & GERAKAN have still a long way to go

Posted: 16 Jul 2012 06:26 PM PDTMCA and Gerakan, the two Barisan Nasional (BN) parties representing the Chinese community in the ruling coalition are fighting hard to regain lost ground, against all odds as the opposition DAP go on a fishing spree.


MCA which is Chinese-based and Gerakan which is multi-racial but Chinese-based seem to be losing the psychological war in winning the hearts and minds of the community as the opposition DAP has managed to do that based on racial sentiments, the basis it has failed to do the past 50 years.

With growing resentment against the ruling BN from the Chinese community, DAP gains much leverage while the MCA tries hard to stand its ground and Gerakan still lost in oblivion as the party has no specific direction.

Penang is still a far-fetch goal for BN as Gerakan and MCA have much work to do to win back the trust of the community, which had moved to DAP following the 2008 political tsunami wave.

Until today, both the parties do not know 'what hit them' – as to why the community rejected them when economic development benefitted the community while the Malays were shouting of being sidelined by the ruling Gerakan during those time.

Malays have never had it good in Penang, particularly on the island as their only dominant place 'visible to the world' is Balik Pulau, just beside the rapid economic development spot of Bayan Lepas.

Yet, the Chinese community still complaint of being ignored and Gerakan and MCA was voted out and only Umno managed to hold on their respective state seats.

With the 13th general election around the corner, the race is on and MCA and Gerakan are pushing hard despite having nothing to offer the Chinese community as it seems at present.

Highlighting the purported secret affair of Chief Minister Lim Guan Eng does not benefit much as the episode has not erode much of Lim's influence and support from within the community.

The debates which he had with MCA president Datuk Seri Chua Soi Lek had also not moved any influence to his side nor erodes his influence - its status quo – as some Chinese voters said.

While Gerakan has yet to find any real issues that can help erode DAP's support in Penang, MCA has gone far forward trying to 'untie the knots' that bind the community to DAP.

However, MCA's effort is not confined to Penang alone but the whole country in general as the party sees the community is going further from the traditional BN platform.

Thus far, the party has yet to gain much ground and is still fighting hard.

Given such a situation, it is back to BN chairman and Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak to shoulder the burden of regaining lost ground, the job he has been doing since he took over the premiership in 2009.

Knowing that MCA and Gerakan have lost support from the community, Najib goes all out to help them win back confidence and trust by meeting their demands and needs.

Najib has been going round meeting people, introducing transformation programmes and fulfilling pledges and promises made during the 2008 general election to regain lost influence and trust.

While support and reception of Najib's actions have been tremendous, the question that lingers even among Umno leaders and members is: "Are those that we see and have seen are real and can it be translated into votes?"

And Najib's 'engagement' with young voters through the modern media tool such as facebook and twitter received positive responses that encourages and inspires the youngsters.

Again the same question being asked by supporters of both sides of the political divide when they talk about support and influence.

And Najib's new approaches to gain trust and confidence of the Chinese community is getting some backlash from the Malays although this is seen as minimal. (Haprak-Daily)

PAS Menipu Untuk Rampas Saham Peneroka

Posted: 16 Jul 2012 04:20 PM PDT


Tidak cukup dengan mengerahkan penganut-penganutnya untuk membuat kerja sia-sia menyertai Himpunan Oren, tetapi PAS juga melakukannya dengan menipu peneroka hidup-hidup.

Mana tidaknya, dalam berarak, berdemo dan berniaga menjual baju oren, hijau dan sebagainya konon memohon agar saham FGV digantung, tetapi puak-puak PAS sendiri kelam kabut menyambar saham FGV.  

Ini terbukti apabila kerajaan negeri Kedah pimpinan PAS telah mengesahkan pemilikan 500,000 saham FGVH yang diperuntukan oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) yang ditawarkan kepada Bumiputera.  Ini disahkan sendiri oleh Ketua Eksekutif Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK), Datu Abdul Rahman Ibrahim.

PKNK pada awalnya memohon 1 juta unit tetapi MITI hanya meluluskan separuh sahaja.  PKNK telah melanggan saham tersebut dengan harga RM4.55 seunit dan melabur sejumlah RM 2,275,000.   Malah, PKNK juga telah mendapat keuntungan kasar sebanyak RM47,500 apabila menjual 50,000 unit pada harga RM5.50 seunit.

Kita terima alasan PKNK bahawa pemilikan saham tersebut tidak ada kena mengena dengan politik kerana PKNK pastinya melihat kepada keuntungan.  Dalam ertikata lain, penyenaraian itu membawa kebaikan iaitu keuntungan kepada banyak pihak. 

Tetapi, kita merasa hairan dengan pendirian PKNK ini kerana PKNK adalah sebuah organisasi di bawah pengurusan kerajaan PAS dan pastinya wajib bertindak selaras dengan aspirasi dan perjuangan PAS. 

Dengan mengambil pendirian berbeza, kita tertanya-tanya, apakah ini menunjukkan kerajaan PAS Kedah tidak bersetuju dengan PAS Pusat sekali lagi?   Selama ini, kepimpinan Ustaz Azizan, Menteri Besar Kedah sering dikritik sebagai 'berlainan arah' dengan PAS Pusat sehingga terpaksa diwujudkan Jawatankuasa Pemandu untuk 'memandu' Ustaz Azizan.  

Kali ini, susah-susah PAS mengerahkan ahli agar menyertai Himpunan Oren tetapi Ustaz Azizan pula membiarkan PKNK bertindak sebaliknya dengan membeli saham yang ditentang oleh Himpunan Oren. 

Apakah ini masalah pendirian yang berbeza antara PAS Pusat dengan PAS Kedah ataupun apakah ini bukti bahawa PAS secara keseluruhannya menerima baik penyenaraian FGVH dan Himpunan Oren hanyalah gimmick politik murahan?  Mungkinkah ada dari kalangan para pemimpin PAS yang sengaja ingin menipu peneroka agar melepaskan pemilikan saham mereka sementara pemimpin PAS sendiri berebut-rebut membelinya?

Kita percaya, PAS sedia maklum bahawa penyenaraian itu adalah satu keputusan yang tepat dan PAS juga tahu bahawa Himpunan Oren tidak akan membawa apa-apa perubahan iaitu penyenaraian tidak boleh ditarik balik dan saham tidak boleh digantung.  Oleh itu, tindakan PKNK membeli saham FGVH adalah tindakan yang pastinya direstui oleh PAS Pusat walaupun tidak secara nyata. 

Nampaknya, para peserta Himpunan Oren telah benar-benar terpedaya oleh permainan politik PAS.  Nasib baik himpunan tersebut tidak bertukar ganas sepertimana BERSIH 3.0 jika tidak mereka mungkin tercedera atau kehilangan nyawa kerana sesuatu yang sia-sia. 

Begitupun, PAS hanya berjaya menipu segelintir peneroka dan penganutnya sahaja iaitu dalam jumlah tidak sampai 5,000 orang pun berbanding sasaran 20,000 orang untuk menyertai himpunan tersebut. 

Mungkin ramai dari penganut PAS sendiri sudah dapat membaca kelicikan pemimpin-pemimpin mereka dan tidak sanggup lagi membodohkan diri berpanas dan mungkin berhujan, berarak membawa memorandum yang tidak memberi manfaat kepada sesiapa.  Kerana itu, penganut-penganut PAS hanya menyambut dingin arahan kerahan rasmi bertulis untuk menyertai himpunan tersebut. 

Entah bila parti PAS ini akan berhenti menipu rakyat dan mula bekerja.  Pilihanraya semakin hampir, tetapi PAS masih tidak serik menggunakan strategi politik jahat lagi murahan yang akhirnya memakan diri sendiri. - BB

PANAS !!!! Penyokong PAS Memang GANAS

Posted: 16 Jul 2012 09:56 AM PDT


Tindakan beberapa penyokong pembangkang yang dipercayai penyokong PAS telah membuat ugutan dengan menggunakan senjata tajam kepada seorang pemuda baru-baru ini dilihat sebagai satu bentuk ugutan yang cukup membahayakan dan perlu diambil perhatian segera oleh pihak berkuasa dalam menangani budaya gangsterterism dalam PAS hari ini.

Ianya bermula apabila  Mohamed Durrany Izam pada 11 Julai lalu apabila selesai melaksanakan tugas memasang banner debat antara bekas Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Hassan Ali dengan Dr Rani, Pesuruhjaya PAS Selangor di luar kawasan Masjid Al-Syariff di Meru, kehadiran dua orang lelaki dengan menaiki sebuah kereka Toyota Hilux dengan salah seorang darinya membawa parang panjang telah mencantas dan memotong banner-banner yang digantung Izham sebelum ini.

"Saya pasang banner tersebut dalam pukul 7.00 pagi, kemudian saya tunggu di dalam kereta untuk tenggok banner tersebut. Dalam pukul 9.20 pagi, datang sebuah kereta Hilux berwarna hitam, salah seorang keluar bawa parang mencantas banner-banner tersebut.

Saya tegur agar jangan buat perkara tersebut, kemudian lelaki tersebut mengacu parang kepada saya dan cakap 'Jangan campur'. Kemudian lelaki tersebut mengambil gambar kereta saya dan terus beredar dari situ," ujarnya mengulas kejadian ugutan menggunakan senjata tajam yang diterimanya baru-baru ini.

Selepas kejadian tersebut, Durrany telah membuat laporan polis dan lelaki yang menggugutnya telah ditangkap pihak polis. Dalam masa yang sama, dia mengakui menerima panggilan dari pihak PAS untuk memujuknya menarik semula laporan polis.

Tambahnya yang kesal dengan tindakan dan ajaran dari pihak pembangkang yang mendidik penyokongnya menggunakan kekerasan termasuk menggunakan senjata tajam, ini bukti bahawa perjuangan PAS bukanlah berlandaskan ajaran Islam yang sebenar sebaliknya mereka hanya mempergunakan istilah Islam pada partinya untuk menghalalkan cara dan pendekatan perjuangan mereka.   

MB Selangor Gagal, Syabas Tiada Pilihan - Zin

Posted: 16 Jul 2012 09:31 AM PDT


Kegagalan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim memberi kerjasama penuh kepada Kerajaan Persekutuan untuk menyelesaikan masalah rizab air di Selangor, menyebabkan catuan bekalan air mula dilaksanakan di beberapa tempat di Lembah Klang.

Penyelaras Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Mohd Zin Mohamed berkata, kerajaan Selangor yang diterajui PKR sepatutnya memberi kelulusan bagi pembinaan loji rawatan air Langat 2 kerana catuan air yang dilaksanakan hanya merupakan kaedah penyelesaian jangka pendek untuk mengatasi kekurangan bekalan air.

"Dalam hal ini, Syabas tidak ada pilihan, selain melakukan catuan air untuk mengatasi gangguan bekalan air berikutan kadar rizab yang rendah di Selangor.

"Oleh itu, beliau (Abdul Khalid) tidak patut menyimpang daripada isu pokok dan menipu rakyat Selangor dengan berkata bekalan air masih mencukupi," katanya kepada pemberita selepas merasmikan bangunan baru pusat pemulihan dalam komuniti (PDK) di Bukit Changgang, dekat sini hari ini.

Mohd Zin berkata, kekurangan bekalan air akan berlaku selagi kerajaan negeri tidak menambah rizab air yang dirawat kepada standard industri sebanyak 20 peratus atau pada kadar penimbal lebih selesa sebanyak 10 peratus.

"Kadar penimbal yang mencukupi perlu ada untuk menangani keadaan naik turun bekalan pada musim panas," katanya.

Mohd Zin berkata demikian bagi mengulas kenyataan ketua pegawai eksekutif Syabas Datuk Ruslan Hassan bahawa Syabas akan memohon kebenaran untuk memulakan catuan bekalan air dengan serta-merta di Kuala Lumpur, Hulu Langat dan Klang berikutan kekurangan bekalan air yang semakin serius.

Ruslan dilaporkan berkata Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya sedang mengalami krisis air apabila paras rizab di 34 loji rawatan menurun kepada purata dua peratus, jauh di bawah 'paras selamat' sekurang-kurangnya 20 peratus.

Mohd Zin berkata, lebih 30 peratus panggilan yang diterima hotline yang dikendalikan Pusat Khidmat Rakyat Barisan Nasional (Pakar) adalah berkaitan isu air yang dihadapi mereka yang tinggal di kawasan berbukit.

PDK berkenaan, yang menempatkan 32 orang kurang upaya berusia antara tiga bulan dan 40 tahun, mula beroperasi pada 2003 dengan peruntukan awal RM100,000.

Pada majlis itu, Mohd Zin, yang juga Ahli Perlimen Sepang, mengumumkan pemberian peruntukan RM50,000 kepada PDK berkenaan untuk membiayai kerja pembesaran bangunannya.

Sahabat-Gunung Takde Ranking ….. perlu ker?

Posted: 16 Jul 2012 08:27 AM PDT


Baru kejap tadi ada kawan call bercakap soal media baru, atau media social dan sebagainya…. Kemudian timbullah citer pasal blog Sahabat-Gunung …. 

Menurutnya blog Sahabat-Gunung takde dalam ranking blog hebat ….

Dia suruh aku menulis kasi power-power sikit, kasi ada maki hamun dan sebagainya…

Persoalannya…. Perlu ke Sahabat-Gunung duduk dalam ranking blog-blog hebat seperti PapaGomo, APA, GAP dan sebagainya?

Takpelah, tak duk dalam ranking pun takpe asalkan aku bahagia dengan blog aku yang macam nie. Aku seperti "pejuang yang pergi berjuang dengan tangan dan kaki yang terikat".

Aku harap ada yang faham dengan maksud aku tu …. Ada yang boleh dan BANYAK yang tak boleh aku lakukan dalam blog aku nie …. Maka, biarlah ia takde ranking dari dipanggil dari semasa ke semasa …..  Sahabat-Gunung: Aku pernah bercadang nak tutup atau lelong jer blog aku nie…. Tapi laku ker? Lainlah macam blog sahabat aku, PapaGomo…. Confirm ada orang beli kalau dia nak jual …. Hehehehe.

Wanita Yang Dikaitkan Dengan Azmin Ali 'Lari' Ke Luar Negara?

Posted: 16 Jul 2012 02:47 AM PDTApril lalu seluruh negara digemparkan dengan penyiaran foto aksi panas oleh beberapa blog yang menunjukkan lelaki dalam foto-foto tersebut agak mirip rupanya dengan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

Tak semena-mena sehari dua selepas penyiaran foto aksi panas tersebut, Azmin segera tampil menafikan yang lelaki dalam foto tersebut adalah dirinya.

Mujurlah dalam kenyataan penafiannya itu, tidak pula beliau beralasan punggung lebih kecil atau 'pedangnya' lebih tajam berbanding 'lelaki' di dalam foto itu bagi menguatkan hujah penafian.

Jikalau tidak, tentu sahaja ramai yang akan senyum sumbing menahan gelak sambil membandingkan panjang pendek antara 'pedang' Azmin Ali dan Anwar Ibrahim.

Sebetulnya ramai pihak tertanya-tanya kenapa sehingga kini Azmin tidak membuat laporan polis bagi membolehkan satu siasatan dijalankan untuk mengetahui kebenaran foto tersebut.

Bukannya sesuatu yang sukar untuk melakukannya, cukup sekadar meluangkan sedikit waktu untuk ke Balai Polis berdekatan dan mengadu pada polis yang dirinya telah sengaja dikaitkan dengan aktiviti tidak bermoral.

Lagipun jika sudah begitu yakin langsung tak terlibat dengan aktiviti 'jual beli aiskrim' di dalam tandas, apa nak ditakutkan sangat dengan risiko dituduh membuat laporan polis palsu.

Dalam pada itu, terdapat beberapa maklumat dari sumber-sumber tertentu menyebut wanita 'peminat aiskrim' yang dikaitkan dengan Azmin Ali kini sudah lari dari Malaysia, betulkah?

Wanita tersebut dikatakan sengaja dihantar ke luar negara oleh seseorang demi mengelakkan kebarangkalian disiasat oleh pihak berkuasa disamping untuk melindungi lelaki yang dikaitkan dengan dirinya.

Setakat ini tiada kesahihan yang pasti berhubung maklumat tersebut, harapnya ia hanya sekadar khabar angin semata-mata. Maklumlah, entah-entah wanita itu cuma keluar melancong seketika bercuti merehatkan minda, mungkin juga.

Apapun, diharapkan Azmin Ali dapat mengumpul kekuatan dalam dirinya untuk segera membuat laporan polis supaya kebenaran dapat diketemui dan lelaki 'penjual aiskrim' itu dapat segera dikenalpasti.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 16 Jul 2012 11:48 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


USTAZ NASHA MENTERI TUGAS-TUGAS KHAS?

Posted: 16 Jul 2012 12:13 AM PDT

 • Tidak berapa lama lagi, jika kata-kata TPM boleh dijadikan kayu pengukur, maka rakyat Malaysia akan memilih kerajaan baru dalam PRU13 nanti. Isunya bila? Dalam hal ini, adalah menjadi hak pregroratif Perdana Menteri untuk membubarkan Parlimen seterusnya membolehkan PRU13 dijalankan di negara kita. Kuasa kembali kepada rakyat. • Tun Dr. Mahathir mula menceburkan diri secara aktif dalam politik ketika berumur 39 tahun, pada tahun 1969. Hari ini (16 Julai 2012) adalah hari di mana beliau mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-4. 1. Sejarah membuktikan, UMNO dan PAS tidak akan menang semua kerusi yang ditandinginya. Begitu juga DAP, MCA dan Gerakan. Tetapi PBS mungkin boleh menang semua kerusi yang ditandinginya di kawasan Parlimen, bukan di kawasan negeri. 1. Jika begitu, apakah jalan penyelesaiannya. Seorang AJK UMNO bertanya kepada saya, jika dia tidak dicalonkan, bolehkah dia menjadi Calon Bebas? Persoalan ini mesti dikaitkan juga dengan, kehadiran Thamrin Tun Ghafar Baba kononnya mewakili UMNO di Himpunan Oren pada Sabtu lalu, juga tarik tali DSP Lajim di Beoufort. • Dahulu, YB Datuk Shahrir Samad menang dengan bergaya di Johor Bahru walaupun beliau calon Bebas. Begitu juga Datuk John Ghani menang di Sabah walaupun menggunakan lambang Bebas. Mereka semua ini berjiwa UMNO, tetapi menggunakan prinsip mereka untuk berdepan UMNO. Begitulah juga Tun Dr. Mahathir pada tahun 2009 dahulu, keluar dari UMNO kerana Tun Dr Mahathir berkata tidak sanggup lagi melihat kerosakan yang berlaku kepada negara. Saya percaya, walaupun berada di luar UMNO, jiwa Tun masih bersama UMNO.  • Bukan UMNO sahaja, malahan parti PAS tidak sanggup lagi untuk memecat YB Datuk Nasharudin Mat Isa, mantan Timbalan Presiden PAS yang semakin UMNO dari UMNO, sekarang ini. Jika orang kampung yang tidak pernah bertemu YB Datuk Nasharudin Mat Isa di Parlimen, nescaya mereka akan melihat YB Nasha sebagai YB UMNO. Dalam kes YB Nasha bolehkah anda katakan dia mempunyai dua jiwa, satu jiwa DS Najib dan satu lagi jiwa DS Hadi Awang. 1. Maka itu, menghukum Dato' Dr Hassan Ali, Ustaz Hassan Basri dan lain-lain yang simpati dengan mereka merupakan satu kesilapan besar PAS yang sudah menjadi sejarah. Sebab itulah YB Nasha mereka tidak mampu dan tidak sanggup untuk singkirkan. 


Di dalam kerajaan DS Najib, kedudukan YB Nasha sudah selamat dan boleh hidup jika dalam PRU13 dia tak dicalonkan. • Dengan kedudukan sekarang, jika anda berkesempatan berbisik dengan DS Najib, mampukah anda memberi keyakinan kepada DS Najib untuk melantik YB Nasha sebagai Menteri Tugas-Tugas Khas. Jika hari ini, YB Nasha diberi tanggungjawab yang lebih besar itu, saya berani katakan 70% pengundi atas pagar yang pro-Islamik akan mengundi BN. Dan 50% penyokong PAS akan beralih arah, bukan ahli PAS - saya kata pengundi PAS dalam PRU13.  • Inilah touch point yang tidak disampaikan kepada PM. Saya berkali-kali telah menyatakan bahawa DS Najib hendak menjadi Perdana Menteri yang terbaik kepada rakyat Malaysia pada zamannya. PM pasti memikirkannya. • Inilah juga Transformasi Politik yang terlalu besar. Saya diberitahu oleh seseorang, katanya, DS Najib berkata idea saya terlalu tinggi. Jika berjumpa DS Najib saya akan minta pengesahan. Dua hari lepas, semasa isteri saya membaca buku terbaru saya di sebelah, katanya idea saya terlalu tinggi. Saya tidak tahu apakah pula komen Tun Dr. Mahathir sekarang ini. Barangkali beliau sedang membaca dummy buku terbaru saya itu. 
Saya, hanya berserah kepada Allah SWT. 

jentayuabaka

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 16 Jul 2012 11:48 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Jahanam! Siapa Berani Superimpose Gambar Nik Aziz Sembah Diri Sendiri Ni?

Posted: 16 Jul 2012 11:30 PM PDT

Isu gambar Nik Aziz meletakkan gambarnya sedang menangis dalam pejabatnya telah diperkatakan oleh beberapa blog.Namun di sebalik gambar menangis tersebut ada lagi rahsia yang terkandung dalam foto yang disebarkan oleh blog-blog pembangkang ketika kehadiran Abby Abadi ke pejabat Nik Aziz.

Cuba perhatikan objek dalam bulatan merah. Tidakkah ianya adalah SEJADAH. Jika benar ianya sejadah, kenapa sejadah tersebut mengadap gambar Nik Aziz yang sedang menangis?


 


Adakah benar Nik Aziz bersolat mengadap gambarnya yang sedang menangis atau pun ada pihak tertentu yang super imposekan sejadah tersebut untuk kenakan Nik Aziz?

MyMassa buat kenyataan begini kerana pencacai pembangkang sudah pasti akan menidakkan kebenaran dan menuduh ianya kerja pihak lawan.

Jika benar ianya super impose, siapakah yang begitu hebat yang boleh super imposekan setiap gambar ini ada sejadah yang mengadap gambar Nik Aziz.


*Orang letak gambar dirinya yang sedang menangis dalam pejabat mungkin mengalami masalah otak. Tetapi kalau ......... mengadap dirinya sendiri, taktau la nak cakap apa lagi.

Gambar Kereta Mewah Pemimpin Pembangkang. Penyokong Ternganga

Posted: 16 Jul 2012 08:30 PM PDT

Gambar dari FB.
Jom teka pemimpin dari parti mana ni.

Klue yang MyMassa boleh kongsi, baju yang sama.
*Inilah pemimpin paling suci. Tak pernah pun ambil duit rakyat RM3 billion.

Lanun PAS Marah Bila Orang Lain Jadi Lanun.

Posted: 16 Jul 2012 06:00 PM PDT

Kelakar bila MyMassa baca berita dari AntaraPos (http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WocJhn)PAS meroyan bila ada pihak tertentu yang menggunakan kartun untuk membongkar penyelewengan pembangkang.

Habis tu yang Zunar selalu lukis kartun hina pemimpin BN boleh pulak?*Kalau bukak Harakah, korang boleh tengok kartunis PAS kutuk pihak lawan. Walharamu, halalku.

MUTIARA KATA @ MyMassa

Posted: 16 Jul 2012 04:00 PM PDTMUTIARA KATA

Perilaku buruk adalah azab, kedengkian adalah racun, ghibah (mengumpat) adalah kehinaan dan mencari-cari kesalahan adalah kerugian.

Mana Satu Yang Betul. Makcik Ni Dari Perak atau Gombak?

Posted: 16 Jul 2012 10:30 AM PDT

*Bukan susah nak suruh muslimat PAS pakai helmet pastu mengaku naik motor dari Perak.

LAGU YB ZURAIDAH BIG: JANCIMU TAROE

Posted: 16 Jul 2012 08:00 AM PDT

JANJI BARU PRU13 = RM5O SEBULAN

JANJI MANISMU LAMA PRU12 = MASIH NAK PERCAYA KER???


 Lagu di bawah ini ditujukan khas kepada YB Zuraidah Big yang bermaksud 'Simpanlah Janjimu Itu'.Poster Khas Untuk Mazlan Aliman

Posted: 16 Jul 2012 06:00 AM PDT

MyMassa jumpa poster ni kat FACEBOOK.

Klik untuk besarkan imej


Kerajaan Kedah di bawah pimpinan PAS pun beli saham FELDA. Macam mana Mazlan Aliman kata FGVH tak bagus?


Sebenarnya ini tujuan Himpunan Oren hari tu.Perbodohkan ahli untuk penuhkan kantung PAS.


*Fikir-fikirkan.

MALAYSIKINI MENANGIS SELANGOR KALAH

Posted: 16 Jul 2012 04:00 AM PDT


MALAYSIANKINI DENGAN BANGGANYA PROMOTE KERAJAAN DAP SELANGOR
Selama dua minggu berturut-turut Malaysiankini mewar-warkan dengan bangga dan egonya, konon negeri Pembangkang Selangor yang kaya raya sejak zaman BN itu sukar ditewaskan oleh mana-mana negeri, kononlah.


Dengan perbelanjaan SUKMA Selangor yang besar, Malaysiankini turut memberi Liputan Istimewa kepada Selangor dengan kata-kata sukar diatasi dan tetap unggul.


Namun kebodohan Malaysiankini akhirnya tertutup rapat apabila Terengganu negeri BN menjadi juara 3 tahun berturut-turut malah mengatasi target mereka sendiri.


DENGAN EGO MALAYSIANKINI MENGANGKAT KERAJAAN DAP SELANGOR


Malang kepada Selangor, negeri kaya raya akhirnya pelaburan SUKMA mereka musnah dan hancur. Ini menunjukkan kelemahan aspek pengurusan sukan di Selangor. Kerajaan DAP Selangor diminta tidak melacurkan wang rakyat ke dalam akaun proksi dan kroni mereka, sebaliknya mengembalikan Selangor sebagai kuasa sukan tanah air sepertimana Selangor di bawah pemerintahan BN dahulu.
MALAYSIANKINI MALU MEPALORKAN NEGERI BN TEWASKAN KERAJAAN DAP SELANGOR

Mat Sabu Naik Lori RoadTax 'Mati' Untuk Berdemo.

Posted: 16 Jul 2012 02:00 AM PDT

E-mail dari pembaca MyMassa.
Menurut pengirim e-mail, gambar ini diperolehi semasa Himpunan Oren di KL baru-baru ni.

Agak-agak pembaca, pemilik lori ni boleh kena saman tak kalau bukti ni diserahkan kepada pihak berkuasa?


*Kantoi.

Video Ajaran Songsang Yang Disebarkan Oleh PAS.

Posted: 16 Jul 2012 12:00 AM PDT


Berkumpul ramai-ramai....pakai kopiah, pastu layan ustaz naik sheikh berkaraoke sambil diiringi oleh petikan gitar.Agak-agak apa yang cuba disampaikan oleh PAS. Adakah mereka sedang berdakwah supaya ahli mereka semakin dekat dengan Islam, atau berdakyah supaya ahli mereka makin lalai dan melakukan perkara-perkara lagho seperti ini?

Adakah ini Islam yang disampaikan oleh Rasulullah SAW atau agama baru ciptaan PAS?


*Nilai-nilaikan. Kalau ustaz PAS pun macam kat atas ni, tak hairan kenapa muslimat jadi macam ni.The Unspinners

Posted: 16 Jul 2012 11:47 PM PDT

The Unspinners


Mana cerita projek infra Selangor RM15 billion?

Posted: 16 Jul 2012 09:35 PM PDT

Kerajaan prihatin akan kehidupan rakyat

Posted: 16 Jul 2012 06:30 PM PDT

Lawak Pagi: Hasan ALi panggil Khalid MB cost effective

Posted: 16 Jul 2012 05:32 PM PDT

Faekah makan gaji keliling ... ada surat!

Posted: 16 Jul 2012 05:21 AM PDT

Sampah dan kini parit masih masaalah di Kapar

Posted: 16 Jul 2012 01:35 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 16 Jul 2012 11:46 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Mahkamah Syariah Pulau Pinang Benarkan MURTAD...

Posted: 16 Jul 2012 12:00 AM PDT


Nota: mahkamah syariah negeri-negeri terletak dalam bidang kuasa kerajaan negeri, maka keputusan yang dibuat oleh mahkamah syariah negeri pulau pinang boleh lah dikatakan ianya keputusan kerajaan negeri...
Published with Blogger-droid v2.0.6

Panglima Perang Cyber

Posted: 16 Jul 2012 11:19 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Yang Akan Terjadi Jika Kalimah Allah Dibenarkan Diguna Bukan Islam

Posted: 16 Jul 2012 11:16 AM PDT


keterangan : Gambar ini diambil di Medan Indonesia...apabila kalimah Allah dibenarkan diguna oleh agama Kristian bayangkan jika tiada simbol salib, umat islam akan mudah terkeliru....sebab ayat tersebut adalah dipetik dari Kitab Injil...Alhamdulillah kerana kerajaan Malaysia sedia ada mengharamkan penggunaan kalimah Allah bagi agama lain...Isu kalimah Allah pernah hangat di negara kita sebelum ini. Ia diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat termasuk PAS walaupun dibantah sebahagian besar golongan Ulama di negara kita.


Gambar di atas disalim dari FB rakan menunjukkan bagaimana situasi yang akan berlaku apabila kalimah Allah dibenarkan. Sudah tentu ramai umat Islam akan keliru melihat agama lain juga menggunakannya.

Penjelasan kalimah Allah yang diputuskan hanya kepada umat Islam di Malaysia dari segi dalil anda boleh baca di sini : http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/isu-tuntutan-penganut-kristian-terhadap-penggunaan-kalimah-allah


Ingat lagi serbuan di DUMC berlaku ketika kalimah Allah belum dibenar kepada bukan Islam. Bayangkan jika sudah dihalalkan oleh Pakatan ?


Semoga Allah selamatkan akidah umat Nabi Muhammad SAW dari dirosakkan oleh peliwat agama bangsa negara ini.

Jangan kerana politik habis agama dan maruahnya digadaikan...

Ranking Terkini 20 Blog Pro Kerajaan Hari Ini cc @NajibRazak

Posted: 16 Jul 2012 06:52 AM PDTTengok selanjutnya di sini http://www.klxpress.com.my/?p=3774

Tuan Guru Hj Lah Pondok Geting Hurai Tahaluf Siyasi - Ahli PAS Dilarang Tonton Videoo Ini !!! cc @NajibRazak

Posted: 16 Jul 2012 06:31 AM PDT


Mohon disebarkan video kupasan bernas lagi lengkap ini tentang Tahaluf Siyasi yang digunakan oleh PAS hari ini. Semoga Allah memberkati anda semua...
50 Universiti Terbaik Malaysia 2012 - UPM Juara Kalahkan Lim Kok Wing No Dua Terakhir

Posted: 16 Jul 2012 05:27 AM PDT

Melayukini.net – Senarai 50 Universiti Terbaik Di Malaysia 2012 | Universiti ialah sejenis institusi pendidikan tinggi dan pengkajian yang menawarkan ijazah akademik di pelbagai peringkat. Perkataan universiti dipinjam daripada bahasa Inggeris (University) yang turut dipetik daripada frasa bahasa Latin,universitas magistrorum et scholarium yang bermaksud "masyarakat pakar dan pengkaji". Di Malaysia, terdapat banyak universiti yang hebat.

Gambar hiasan – Tamat belajar universiti amat sinonim dengan lambungan topi graduasi

Sebelum meneruskan kepada universiti terbaik Malaysia 2012, eloklah jika kita mengimbau terlebih dahulu ranking 65 universiti terbaik Malaysia 2011 (LINK). Kalau kita bandingkan, rank dunia universiti tempatan 2012 lebih baik berbanding pada tahun 2011. Berikut merupakan senarai Top 50 Ranking Universiti Terbaik di Malaysia bagi tahun 2012. Tahniah UPM! (Nota: Pelajar UPM jangan gembira sangat kerana tahun 2012 masih belum berakhir, beerti ranking ini boleh berubah bila-bila masa tau)

 1. Universiti Putra Malaysia (UPM) (Rank dunia: 428)
 2. Universiti Teknologi Malaysia (UTM) (Rank dunia: 437)
 3. Universiti Sains Malaysia (USM) (Rank dunia: 464)
 4. Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) (Rank dunia: 523)
 5. Universiti Malaya (UM) (Rank dunia: 596)
 6. Universiti Teknologi MARA (UiTM) (Rank dunia: 626)
 7. Multimedia University (MMU) (Rank dunia: 891)
 8. Universiti Malaysia Sabah (Rank dunia: 1222)
 9. Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP) (Rank dunia: 1341)
 10. International Islamic University of Malaysia (UIA) (Rank dunia: 1411)
 11. Universiti Teknologi Petronas (UTP)
 12. Universiti Tenaga Nasional (UNITEN)
 13. Universiti Utara Malaysia (UUM)
 14. Universiti Tunku Abdul Rahman
 15. Universiti Malaysia Terengganu
 16. Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)
 17. Universiti Malaysia Pahang (UMP)
 18. Universiti Sains Islam Malaysia
 19. Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
 20. Universiti Pendidikan Sultan Idris
 21. Open University Malaysia
 22. Universiti Teknikal Malaysia Melaka
 23. International Medical University
 24. Taylor's University College
 25. Tunku Abdul Rahman College
 26. Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
 27. University of Nottingam Malaysia
 28. UCSI University
 29. Monash University Malaysia
 30. Malaysia Theological Seminary
 31. Universiti Kuala Lumpur
 32. Curtin University of Technology Sarawak Campus
 33. Universiti Industri Selangor
 34. Selangor International Islamic University College
 35. Al Madinah International University
 36. Wawasan Open University
 37. University Tun Abdul Razak
 38. KDU College
 39. Universiti Malaysia Kelantan
 40. Asia Pasific Institute of Information Technology
 41. Help University College
 42. Sunway University College
 43. INSANIAH University College
 44. Universiti Sultan Zainal Abidin
 45. Segi College
 46. University of Malaya Medical Center & Faculty of Medicine
 47. Majlis Peperiksaan Malaysia
 48. Malaysian Institute of Management
 49. Limkokwing University of Creative Technology
 50. Disted-Stamford College

Nota tambahan: Senarai ranking itu dibuat berdasarkan Size, Visibility, Research papers and scholars.

P/S: Tuntutlah ilmu sampai ke negara China. Proses pembelajaran terhenti hanya apabila kita melangkah ke alam kubur kelak. Ilmu amat penting untuk kita berjaya di dunia dan di akhirat. Adakah ilmu yang selama ini kita pelajari bermanfaat di dunia akhirat kelak? Jom kita muhasabah diri kita, semoga kita mendapat jawapannya. Wallahualam.

Kuliah : Cara Mencapai Kebahagian Hidup Dunia Akhirat Oleh Syed Hasan Alatas

Posted: 16 Jul 2012 05:00 AM PDT

MENCAPAI KEBAHAGIAN HIDUP DI DUNIA DAN AKHIRAT

Ustaz Sayed Hasan Alatas ( http://www.shiar-islam.com )

Setiap insan inginkan hidup bahagia, berbagai cara dan usaha dijalankan untuk mencapai hidup bahagia. Ramai orang yang beranggapan bahwa kebahagiaan itu bersumber dari sumber luaran, seperti harta kekayaan, kuasa, rupawan, keturunan, kenamaan, cendikiawan dan sebagainya.

Meskipun apa yang diinginkan itu tercapai, tetapi...ramai yang kecewa, hidupnya gelisah malah ada yang membunuh diri, karena apa yang diinginkannya itu tidak tercapai.

Islam memberi panduan kepada kita untuk mencapai ketenangan dalam kehidupan ini maka kita perlulah mendekatkan diri kita dengan Maha pencipta yaitu Allah S.W.T. Allah berfirman yang maksudnya:

"Kethuilah, hanya dengan berdzikir kepada Allah sajalah hati akan menjadi tenteram." (Q.S.Ar Ra'd :28)


Zikir dari segi bahasa dapat diartikan dengan "ingat" ,yang merupakan ucapan, perbuatan dan pemikiran.

Allah berfirman yang maksudnya:

"(Yaitu) orang yang berzikir kepada Allah semasa mereka berdiri atau duduk, atau dalam keadaan berbaring dan memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata): Ya Tuhan kami, tiadalah Engkau menciptakan semua ini dengan sia-sia." (QS Ali Imran: 191)

Kemuncak bagi pencapaian Kebahagiaan bagi orang yang beriman, yaitu kebahagiaan hidup di akhirat dengan nikmat surga yang kekal abadi, Allah berfirman yang maksudnya":

"Dan sampaikanlah berita gembira kepada yang beriman dan berbuat baik, bahwa bagi mereka disediakan surga-surga yang mengalir sungai-sungai didalamnya". (QS al-Baqarah : 25)

Bagi seorang Muslim kebagiaan yang diusahakan mencakup bahagia didunia dan bahagia di akhirat.

Dunia ini merupakan ladang ataupun kebun yang diusahakan untuk menanam berbagai tanaman yang berguna yang boleh dinikmati didunia dan diakhirat.

Dalam surah al-'Asr, Allah berfirman yang maksudnya :

" Demi masa sesungguhnya manusia itu dalam kerugian, kecuali orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula, berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan kesabaran." (QS.al-"Asr: 1 - 3)

Untuk mencapai kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat, maka perlulah kita memiliki Iman yang teguh, dan amalan soleh, serta saling berpesan kepada kebenaran dan kesabaran.

Iman ialah keyakinan teguh, kepada Allah S.W.T. dan Rasulnya, sebagaimana dijelaskan dalam al-Quran :

"Sesungguhnya orang-orang yang beriman, hanyalah orang yang percaya kepada Allah dan RasulNya, kemudian mereka tidak ragu-ragu dan mereka berjuang dengan harta dan jiwa mereka pada jalan Allah, mereka itulah orang-orang yang benar. (QS al-Hujurat :15)

Allah berfirman yang maksudnya: "Sesungguhnya manusia itu dalam kerugiaan, kecuali orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula saling berpesan-pesan dengan kebenaran dan dan berpesan-pesan dengan kesabaran." (Qs.al-'Asr :1 - 3)

Amal soleh ialah ialah perbuatan manusia yang sesuai dengan petunjuk Allah S.W.T. Amal soleh adalah kesempurnaan iman seseorang.

Menegakkan kebenaran, didunia ini banyak amal perbuatan keji dan zalim, dilakukan oleh manusia, oleh itu perlulah ada orang-orang yang terus berusaha untuk menegakkan kebenaran dan keadilan.

Menegakkan kesabaran. Sudah tentu dalam usaha untuk menegakkan kebenaran maka kita akan menghadapi berbagai halangan dan rintangan, hanya mereka yang sabar saja yang akan memperoleh kejayaan.

Insya Allah kita akan mencapai kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat, amin ya Rabbal 'alamin.

Kurang Sambutan Perhimpunan Oren Bukti Peneroka Yakin Penyenaraian FGV – Ahmad Maslan

Posted: 16 Jul 2012 01:42 AM PDT


TAPAH, 15 Julai – Perhimpunan Oren di ibu negara semalam yang gagal mencapai sasaran kehadiran 20,000 warga peneroka membuktikan peneroka yakin dengan penyenaraian Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) di Bursa Malaysia, kata Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan.


Beliau mendakwa majoriti daripada kira-kira 3,000 penyokong yang hadir pada perhimpunan anjuran Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) itu adalah daripada parti pembangkang.
"Saya nak ucapkan tahniah kepada peneroka kerana tidak menyokong perhimpunan itu, apa kita (kerajaan) buat adalah jalan yang betul," kata Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian Tapah 2012 di sini, hari ini.
Mengenai tindakan pihak tertentu menggunakan gambar bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan anggota Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah di laman blog bertujuan memancing orang ramai menghadiri perhimpunan itu, Ahmad berkata perbuatan itu amat tidak bertanggungjawab.
"Kedua-dua pemimpin tidak pernah menyatakan tidak setuju dengan penyenaraian ini dan mereka melalui wakil-wakilnya telah menafikan penglibatan mereka tentang hal himpunan itu," jelasnya.
Perhimpunan itu diadakan bagi menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong meminta campurtangan Seri Paduka terhadap penyenaraian FGV. –MediaUMNO


sekupangdua

Posted: 16 Jul 2012 11:09 PM PDT

sekupangdua


UIYOOO!!!... BUNCIT TU!!!

Posted: 16 Jul 2012 02:50 AM PDT


UiYOOOOO!!! BUNCIT TU!!! Mingkin Aljub boleh tipu dengan tarik nafas atau guna pelbagai kaedah untuk kempis Perut masa PC dengan wartawan bila kecoh tentang Video yang memperlihatkan kegagahan aljub bila membalun AMOI MADE IN CHINA, SEMASA Press Confrance tersebut dengan yakin dan untuk kencingkan lagi rakyat, dia bangun dam tunjuk Perut nya yang tak borol atau buncit.

Sepekara yang dia tak boleh nak berhati-hati tentang perut, masa tu mungkin dia akan sentiasa menarik nafas ataupun pakaian yg digunakan untuk tidak memperlihatkan perut yang buncit yang dia sendiri mengatakan Buncit Tak sama, hehehe pelanduk jer yang lupakan jerat, perangkap tidak

mungkin dah makin sepi kisah membalun ikut outdoor nie, tetapi dia lupa kemana saja yang dia pergi tak kan tak ada sekali pun yang dia terlupa, hehehehe komer tengok ler keBUNCITan yg dia tak dapat nak cover atau lupa... hehehe sebijik size pelakun hebat dalam film box office prono MEMBALUN AMOI... THE GREATE AMOI MADE IN CHINA...


hahaha... ada ka perut saya boroi macam dalam video tu? tanya kak one... memang kena cover line dengan pakai kot atau baju laboh tapi adaker dia mampu sentiasa berhati-hati, hehehe zip seluar pun kekadang terkupa nak zip, inikan perut... hehehe taik nafassssss...

Belantan

Posted: 16 Jul 2012 11:09 PM PDT

Belantan


Gempar...!!! MB Khalid sudah terdesak, nak 'rampas' Syabas dalam masa 14 hari?

Posted: 16 Jul 2012 06:21 AM PDTKerajaan Selangor memutuskan untuk mengambil alih pengurusan Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) dalam tempoh 14 hari selepas didakwa tidak mampu memberi perkhidmatan air yang baik kepada pengguna.

Menteri Besarnya, Tan Sri Khalid Ibrahim berkata keputusan itu diambil menggunakan kuasa di bawah Klausa 32 dalam perjanjian konsesi.

Bagaimanapun, kerajaan negeri akan menghantar surat memohon persetujuan daripada kerajaan pusat dan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN), katanya kepada pemberita di sini hari ini.


Kerajaan negeri Selangor sepatutnya menjelaskan kepada rakyat mengenai catuan air yang mungkin dilaksanakan oleh Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas) ke atas pengguna di beberapa kawasan tidak lama lagi dan bukannya mengeruhkan lagi kedaaan!

Ini adalah kerana kerajaan negeri Selangor yang dipimpin oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebelum ini menegaskan bahawa simpanan air adalah mencukupi. Masalah itu telah menjadi isu yang dibahaskan antara Kerajaan Pusat dengan kerajaan negeri Selangor, tetapi akibat kedegilan kerajaan Pakatan Pembangkang mengakibatkan rakyat yang menjadi mangsa.

Benarkah Syabas tidak mampu memberikan perkhidmatan air yang baik atau pun kerajaan negeri melalui Menteri Besarnya, Khalid Ibrahim tidak mampu membayar semula hutang kepada Syabas kerana janji pilihanraya air percuma 20m/padu?

Atau adakah MB Khalid masih lagi mahu mempolitikkan isu air ini sehingga rakyat Selangor terpaksa meminum air lombong sepertimana yang dicadangkan Khalid sebelum ini! Fikir-fikirkan lah..!!!

Suara Politik
Taminsari

Hutang Talam : Ah Chai didesak perjelas cara yakinkan PKNS?

Posted: 16 Jul 2012 12:40 AM PDTPengerusi Talam Corporation Bhd. (Talam), Tan Sri Chan Ah Chai didesak menjelaskan cara yang digunakannya untuk meyakinkan Pengurus Besar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Othman Omar agar perbadanan itu mengambil alih hutang syarikat tersebut berjumlah RM392 juta.

Presiden Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah berkata, Ah Chai juga perlu menjawab sama ada benar hutang Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB), Universiti Selangor (Unisel) dan Kumpulan Hartanah Selangor Berhad (KHSB) diambil alih dengan harga RM10 setiap satu.

"Kita mahu pengesahan daripada beliau. JMM juga meminta Othman menjelaskan mengapa PKNS hanya mengambil alih hutang Talam.

"Rakyat seluruh Selangor ingin tahu mengapa hanya Ah Chai dan Talam yang mendapat kemudahan, manfaat dan keistimewaan yang amat besar daripada PKNS.

"Apakah rakyat Selangor yang lain tidak layak untuk mendapat hak dan keistimewaan yang sama," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Beliau mengulas pendedahan Ketua Biro Muda Profesional MCA, Datuk Chua Tee Yong yang mendakwa sebuah anak syarikat milik kerajaan negeri Selangor terpaksa menanggung beban hutang berjumlah RM316 juta untuk membayar balik hutang hasil pembelian aset Talam.

Katanya, PNSB iaitu anak syarikat milik penuh kerajaan negeri yang sebelum ini bebas hutang dan mempunyai simpanan kira-kira RM76 juta, terpaksa membuat pinjaman itu bagi membayar balik kepada kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor yang telah menjual aset berkenaan.

Sebelum itu, Tee Yong juga mendakwa, kerajaan PKR Selangor terbabit dalam penyelewengan hampir RM1 bilion yang dilakukan dengan berselindung di sebalik pelan 'menyelamat' Talam dua tahun lalu.

Azwanddin menambah, rakyat juga mahu mengetahui dari mulut Ah Chai sendiri sama ada urusan mengambil alih hutang RM392 juta itu telah mendapat kelulusan Suruhanjaya Sekuriti (SC) ataupun tidak.


Sementara itu, Presiden Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin pula mencabar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meletakkan jawatan Menteri Besar sebagai jalan keluar beliau dalam menjamin ketelusan pentadbiran negeri.

Katanya, GAPS mencabar Abdul Khalid berbuat demikian atas pelbagai tindakannya yang merugikan kewangan negeri termasuk cadangan melantik lima firma audit antarabangsa bagi menyiasat salah guna kuasa pentadbiran kerajaan negeri pimpinan PKR itu.

"Apa relevan cadangannya itu sedangkan di peringkat negeri sememangnya sudah wujud Jabatan Audit Negeri yang melaksanakan tugas audit dengan penuh integriti serta berpengalaman luas, tambahan perkhidmatan mereka adalah percuma.

"Abdul Khalid perlu percaya kebolehan kakitangan awam, jangan pula mahu menjadikan mereka kambing hitam sahaja. Pendedahan itu akan terus dilakukan selagi beliau tidak meletakkan jawatannya," ujar beliau.

Suara Politik
Taminsari