Ahad, 26 Februari 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


JEBAT BERKOKOK

Posted: 26 Feb 2012 01:24 PM PST

JEBAT BERKOKOK


Jangan salahkan Badrul Amin-suatu konspirasi

Posted: 26 Feb 2012 07:19 AM PSTSaya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.


Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.
Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.
Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.
Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.
Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.
Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.
Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.
Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.

Kau baca betul betul apa yang Badrul Amin jelaskan ni. Kau orang jangan tuduh-tuduh. Dia sekadar membantu wanita tu. Beri NASIHAT dan kira Badrul Amin ni sedang BEKERJA lah masa tu. Kau orang lupa ke kan Pakatan selalu berkata mereka memperjuangkan rakyat. Ini sebahagian daripada tugas mereka lah MEMBANTU rakyat tanpa mengira jam berapa sekalipun.

Tindakan berada dalam bilik tu janganlah kau orang persoalkan. Kalau aku di tempat dia pun aku bawak masuk bilik aku. Bukan apa, kalau tak bawak masuk bilik manalah tau kalau-kalau wanita tu kena gigit anjing ke maklumlah dah pukul 2 pagi. Kau orang nak bertanggungjawab kalau wanita tu kena gigit anjing?

Lagipun Badrul Amin ni kenal lah dengan suami perempuan tu. Sebab suami wanita bawak kawan-kawan dia samalah macam sebab kenapa wanita tu di bawa masuk ke bilik. Pukul 2 pagi anjing hutan bersepah sepah. Sebagai langkah keselamatan tentulah suami wanita tu bawak kawan-kawan dia takkanlah dia nak bawak kucing pulak. Kan kan kan...

Kita mintak Badrul Amin saman lelaki-lelaki yang pukul dia tu. Kalau boleh dengan kadar segera Badrul Amin ke balai polis untuk membuat laporan polis mengatakan dia dipukul tanpa sebab. Kalau Badrul Amin tak cam muka-muka lelaki yang pukul dia Badrul Amin boleh buat laporan polis terhadap suami wanita tu. Tentu tak jadi masalah pasal mereka saling kenal.

Cuma satu je yang aku duduk fikirkan..Kalau dikatakan sebab bekerjalah wanita itu berjumpa Badrul Amin apa pula kaitannya dengan konspirasi terancang. Agak-agaknya UMNO nak buat kerajaan perpaduan kot dengan PKR...Kah Kah Kah Kah Kah...

Senangnya hidup..kalau orang tanya kenapa kemaluan anda bengkok maka anda jawablah orang-orang UMNO telah memulas kemaluan saya sehingga bengkok. Kah Kah Kah..

Kalau orang tanya bagaimana Normah ada dalam bilik kamu di hotel di Kota Baharu maka anda jawablah..pintu bilik saya tiba-tiba diketuk dan apabila pintu dibuka orang-orang UMNO telah menghumban Normah masuk ke dalam bilik saya..Kah Kah Kah.

Kalau orang tanya bagaimana kemaluan anda ada dalam kemaluan China Doll maka anda jawablah orang-orang UMNO yang masukkan kemaluan saya di dalam kemaluan China Doll itu tanpa saya sedar..Kah Kah Kah..

Kalau orang tanya kenapa air di Kelantan kotor anda jawablah setiap hari saya nampak orang-orang UMNO memasukkan sampah sarap ke dalam sungai-sungai di Kelantan. Kah Kah Kah.

Kalau orang tanya bagaimana gambar bogel anda boleh diambil maka anda jawablah saya telah diberikan ubat tidur lalu orang-orang UMNO mengambil gambar bogel saya.. Kah Kah Kah.

Kalau orang tanya bagaimana anda boleh berkereta mewah sedangkan anda seorang bekas banduan maka anda jawablah bahawa saya mampu berkereta mewah kerana saya penjilat tegar Israel..Kah Kah Kah...Err...lain macam je bunyinya...Kah Kah Kah..

Kah Kah Kah..nasib kaulah Labu....

Cucu Tok Selampit

Posted: 26 Feb 2012 01:10 PM PST

Cucu Tok Selampit


DS Adnan Yaakob Yang "Cool" Menyambut Pelancong Himpun Hijau

Posted: 26 Feb 2012 06:52 AM PST


Menteri Besar Pahang "cool" hari ini. Beliau menyokong Perhimpunan Hijau dengan memakai baju hijau. Beliau mengucapkan terima kasih dan mengalu-alukan kedatangan pelancong-pelancong ke Kuantan, Pahang. Berikut adalah ucapan beliau:


Himpunan Hijau telah selesai. Ada 3 perkara boleh dilihat jelas di sini.


Pertama, proses dan amalan demokrasi sihat di negara ini. Sesiapa sahaja boleh bersuara dan berhimpun asal tidak melanggar undang-undang.


Kedua, pihak berkuasa terutama PDRM dan MPK telah bertindak adil dan penuh profesional mempastikan perhimpunan berjalan lancar.


Ketiga, gerakan anti lynas yang berselindung di bawah nama hijau nyata tidak laku. Rakyat tidak percaya dengan pembangkang yang menabur cakap bohong pada setiap masa dan setiap tempat. 


Kerajaan Negeri mengalu-alukan demo secara aman ini kerana ia menjana kegiatan ekonomi khususnya untuk pengusaha dan peniaga di Kuantan. ..... Saya namakan ini Demo-Tourism. Demo-Tourism ini patut digalakkan.


Salam 1 Malaysia. 
DS Adnan Yaakob 
Menteri Besar Pahang.

Cerita Khalwat Versi Ostad Badrul Amin Baharum Yang Perlu Diberi Perhatian Serius!

Posted: 25 Feb 2012 08:59 PM PST

Enta ingat enta seorang boleh dapat bini orang ye Pak Syeikh. Ana pun hebat lah!
Berikut adalah penjelasan yang diberikan oleh Penasihat Agama kepada Menteri Besar Selangor, Ostad Badrul Amin Baharum yang ditangkap khalwat dengan isteri orang pukul 3.00 pagi di bilik 6385, Hotel Swiss Garden, Balok, Kuantan:
Pemimpin kanan PKR, Dr Badrul Amin Baharon menafikan laporan media bahawa beliau telah ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan awal pagi semalam, sebaliknya menegaskan beliau hanya mahu membantu seorang wanita yang berhadapan dengan masalah keluarga. Badrul Amin berkata, beliau akan hadir di pejabat JAIP esok untuk diambil kenyataan oleh agensi itu. Dalam satu kenyataan dikeluarkan, Badrul Amin berkata, beliau beranggapan bahawa kejadian terbaru ini satu tindakan terancang untuk "memerangkap dan mengaibkan saya".
Badrul Amin berkata, wanita berkenaan telah menghubunginya kelmarin dengan nada cemas dan menyatakan hasrat untuk melarikan diri dari rumah kerana bimbangkan keselamatan diri. Bagaimanapun, menurut Badrul Amin, beliau telah menasihatkan agar wanita berkenaan tidak berbuat demikian. "Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian. Walau bagaimanapun pada jam 2 pagi 25 Februari (semalam), beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa dia sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin PKR (di sebuah hotel di Kuantan)," katanya dalam satu kenyataan dikeluarkan semalam. 
Badrul Amin juga berkata, beliau telah mengenali pasangan suami isteri terbabit sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrahnya. "Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin," katanya lagi. Oleh itu jelas Badrul Amin, atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, beliau membantu wanita berkenaan mendapatkan bilik penginapan.

"Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa. Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka," katanya sambil menambah, "namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Dalam kenyataannya, Badrul Amin juga berkata, hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai JAIP tiba dan menahannya berseorangan dalam bilik. Sehubungan itu, Badrul Amin juga berkata, kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa beliau ditahan oleh pegawai-pegawai penguat kuasa jabatan itu ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. 

"Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini." Katanya, dengan penjelasan itu beliau berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. "Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya," katanya lagi.

Ostad Badrul Amin Baharum memberi penjelasan bahawa isteri orang yang ditangkap khalwat bersamanya itu pada jam 3 pagi di Swiss Garden Hotel, Balok, Kuantan Pahang sedang mengalami masalah rumahtangga dan kerap lari dari rumah. Kalau betul pun takkanlah Ostad Badrul Amin mengambil kesempatan untuk memberi nasihat pada jam sebegitu dan dalam bilik hotel seperti itu. Hotel bertaraf 4 bintang itu tiada lobi hotel atau coffee house untuk berbincang apa masalah yang dihadapi sekalipun. Selalu sangatkah Badrul Amin berikan khidmat nasihat seperti ini dan ditempat serta waktu sebegini kepada isteri-isteri orang yang mengalami masalah rumahtangga. Senang betullah kerja Jabatan Agama Islam selepas ini. Ada pula insan yang sanggup memberikan khidmat nasihat di dalam bilik hotel berdua-duaan dengan isteri orang pukul 2.00 ke 3.00 pagi. Senang sungguh Ostad Badrul Amin memberikan alasan bahawa beliau telah diperangkap dan teraniaya. Bukan pekerja hotel yang meletakkan beliau dengan isteri orang dalam satu hotel. Salah suami wanita berkenaan kah yang menangkap isterinya bersama bukan muhrim di dalam bilik hotel? Dari sududt mana beliau diperangkap?


Ostad Badrol Amin Baharum memberi alasan bahawa beliau dipukul oleh beberapa lelaki dari sebelah pihak suami pasangan khalwat beliau dan dikurung selama 20 minit dalam bililk hotel secara berseorangan. Bagaimana agaknya bilik hotel dikunci dari luar? Pengusaha hotel bertaraf 4 bintang tu tak ada kunci simpanan ke untuk membuka pintu bilik tu? Bagaimana orang luar boleh mengunci bilik Badrol Amin dari luar sedangkan Badrol Amin miliki kunci bilik hotel tersebut? Buka sajalah bilik hotel tersebut atau buat panggilan kecemasan meminta pertolongan pekerja-pekerja hotel berkenaan. Takkan Ostad Badrul Amin tidak mempunyai handphone yang membolehkannya meminta tolong pihak polis akibat dipukul dan dikurung secara paksa? Kenapa perlu tunggu 20 minit di dalam bilik setelah kononnya setelah dipukul? Drama sinetron sungguhlah Mat Indon seorang ini.

Ratusan Ribu Hadir "Himpunan Hijau" Di Kuantan Mendesak Selamatkan Balok Dari Badrul Amin

Posted: 25 Feb 2012 08:18 PM PST

Semalam seorang pemimpin P"Gay"R telah membuat "Himpunan Biru dan Kuning" dengan isteri orang. Hari ini pula ratusan ribu pula hadir di Bandar Kuantan untuk membuat "Himpunan Hijau" kononnya menyelamatkant Bandar Kuantan dari "sinar radioaktif" Lynas. Antara agenda tergempar yang turut diputuskan hari ini adalah menyelamatkan anak-anak gadis dan juga isteri orang daripada pemimpin P"Gay"R, Ostad Badrul Amin. 

Hati-hati orang Kuantan. Ketua Umum P"Gay"R turut sama hadir hari ini. Dengar kata, bukan saja setakat bini orang, remaja lelaki yang berdahi licin juga turut dibelasahnya. Untuk adik-adik yang menaiki basikal seperti di atas, hati-hati belakangmu ye Dik! Laporan terkini dari Padang Kamunting, hanya 800 orang luar Pahang dan 100 orang kaum Cina Kuantan membanjiri memberi sokongan kepada "Himpunan Hijau". Ketua Umum P"gay"R telah kembali ke ibu kota kerana malu dengan Penasihat Agama Islam Menteri Besar Selangor, Badrul Amin Baharum yang ditangkap basah semalam dengan isteri orang.

Pengumuman: Persatuan hotel-hotel Semalaysia telah mengumumkan bilik 6385, Hotel Swiss Garden Kuantan, Pahang, telah diumukan sebagai "bilik paling selesa dan bertuah" bagi tahun 2011/12. Berita ehsan: Suara Keldaian.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 26 Feb 2012 01:10 PM PST

Kedah Ke KL - MctHeory


TERPANASS!! Tun Dr Mahathir di UGUT untuk jadi Wakil Rakyat!!

Posted: 26 Feb 2012 07:36 AM PSTZaman dulu, orang tolak-tolak untuk jadi wakil rakyat. Zaman sekarang pulak, yang tak layak tu la yang nak sangat jadi wakil rakyat.

Bila dah jadi YB, menyusahkan orang. Kerja tak buat, menyusahkan masyarakat, orang macam ni, sumpah saja jadi katak hijau!!

TUDIAA!! Kejatuhan kerajaan Azizan di Kedah, konspirasi Anwar??

Posted: 26 Feb 2012 05:12 AM PSTKekecohan di dalam pentadbiran kerajaan Kedah telah menimbulkan pelbagai kontroversi dan version tentang apa yang berlaku.

Untuk pengetahuan pembaca, sebenarnya pentadbiran kerajaan negeri Kedah sudah tidak boleh diselamatkan. Sudah nazak teruk!

Baca peristiwa yang berlaku semalam,


Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan terus menerima tekanan apabila lima ahli EXCO PAS Kedah memboikot mesyuarat khas tertutup parti itu yang dipengerusikannya, kira-kira jam 4 petang semalam, di Ibu Pejabat PAS Kedah, di Kota Sarang Semut.

Senarai exco yang tidak hadir semalam ialah Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Phahrolrazi Zawawi; Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Badan Bukan Kerajaan, Datuk Dr Ismail Salleh; Pengerusi Jawatankuasa Pelaburan dan Industri, Datuk Amirruddin Hamzah; Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan, Datuk Dr Hamdan Mohamed Khalib dan Pengerusi Jawatankuasa Penerangan dan Pembangunan Usahawan, Datuk Abdul Ghani Ahmad.

Dua EXCO yang hadir ialah Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kebajikan, Datuk Siti Aishah Ghazali dan Pengerusi Jawatankuasa Agama dan Pelajaran, Datuk Mohamed Taulan Rasul. Kedah mempunyai 10 EXCO dengan tujuh PAS dan tiga Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Mc percaya pembaca juga tertanya-tanya, apa sebenarnya yang telah terjadi terhadap pentadbiran kerajaan negeri Kedah.

Semalam salah seorang Exco kerajaan negeri Kedah telah meluahkan hasrat hatinya. Kata mereka, Ustaz Azizan ni orang Pas pro-UMNO, daripada bagi Ustaz Azizan perintah balik, baik bagi terus saja kat UMNO. Lebih kurang sama saja.

Akibat sifat Ustaz Azizan yang mesra UMNO, Mc diberitahu exco-exco ini meminta nasihat daripada pakar konspirasi Malaysia, yang juga ketua Umum mereka iaitu Anwar Israel. Anwar Israel yang telah mengarahkan exco-exco supaya memulaukan mesyuarat dan sesetengahnya tarik diri dan letak jawatan.

Ini adalah perancangan busuk Anwar yang mahu memaksa ustaz Azizan meletakkan jawatannya sebagai menteri besar Kedah. Namun Mc percaya, daripada Ustaz Azizan meletakkan jawatan, baik beliau bubarkan dun untuk mulakan Pilihanraya negeri yang ke 13.

Bak kata orang, alang-alang nak lingkup, baik pelingkup teruih.

Ketidakpuasan hati exco-exco Kedah terjadi sebaik saja tercetusnya isu KUIN. Ramai yang menasihatkan Azizan supaya mengalah, namun kedegilan Azizan mengenai isu tersebut, mengamit Anwar untuk campur tangan. Ditambah pula dengan isu pemberian kontrak dan tanah kepada pemimpin UMNO Kedah dari Azizan, membuatkan exco-exconya panas hati dan meminta nasihat Anwar untuk tindakan seterusnya.

Namun Anwar yang menjangkakan Azizan akan mengalah, tersilap besar, apabila Azizan sudah mempunyai rancangannya tersendiri. Sama ada akan bubarkan dun atau beliau membuat kerajaan perpaduan bersama dengan UMNO. Namun Mc percaya, kedua-dua keputusan tersebut TERSANGATLAH TIDAK disukai oleh Anwar.

Apa yang penting, Azizan sudah memberitahu bahawa 28 februari ini beliau akan melakukan kejutan. Apakah kejutan itu?


McTheory:
Apa agaknya yaa?? jeng jeng jeng..

KASI PANAS!! Ustaz Fathul Bari Sahkan Choi Soi Lek Hina Hudud??

Posted: 26 Feb 2012 02:12 AM PST


Biar betul ni ustaz??.. kenapa tak lesing saja Soi Lek tu?? Rilekk.. tengok video ni dulu, baru tau apa cerita!!

UPDATE!! Gambar Sekitar Perhimpunan Hijau!! Fuyohh.. 50,000 orang.. woooo... #himpunanhijau2.0

Posted: 25 Feb 2012 11:12 PM PST

Di sebabkan ada yang tidak puas hati dengan Mc mengenai gambar himpunan hijau yang dibuat oleh PKR. Puak-puak PKR kata blog Mc paparkan gambar tipu. Himpunan dorang ramai, bukannya sikit. Ni Mc cilok gambar dari blog 1 peluru.. keadaan himpunan hijau yang penuh dosa!!


PDRM menganggarkan perhimpunan hijaucuma dihadiri oleh 4,000 - 5,000 peserta.
cuma dihadiri oleh mereka yang kekurangan kasih-sayang...

tak punya waktu bersama keluarga di hari minggu.

macam biasa... kanak2 wajib dipergunakan
kesian budak2 yang tak mengerti apa2...
uiksss... ingat kat ceramah je ada kutipan derma...
baekkk punya landing...
pak janggut yg terlebih masa lapang... sure ada punya!
gagal beb... banyak seat kosong dalam roket!


Apa macam? Puas hati? takkan tipu lagi kot? Kalau dah tak ramai tu, nak kata ramai macam mana? Rasanya 1000 orang saja kot..

PANASS!! Himpunan Hijau di BOIKOT oleh penyokong PKR disebabkan Badrul Amin!! #himpunanhijau2.0

Posted: 25 Feb 2012 07:18 PM PST

Anwar pun muka tension..
"Sangat menghairankan bilamana penjual digerai lebih ramai daripada mereka yang membeli... Itulah yang terjadi di awal ceramah perdana Anwar di Kuantan..."

"Kebencian rakyat yang sudah mula sedar dengan tipu daya Anwar kini sudah mula menjauhan diri daripada perjuangan Hipokrit untuk martabatkan dirinya sebagai Perdana Menteri..."


"Kalau dulu pimpinan ulama PAS sendiri belum membuat keputusan siapa yang akan menjadi Perdana Menteri kalau pakatan menang, tapi, hari ini sedar atau tidak, dalam setiap ceramah Anwar dia merayu dan berkempen bahawa dia akan menjadi Perdana Menteri Malaysia selepas ini... TAK MALU...""Sambutan yang sangat mendukacitakan pada malam ini telah menyebabkan Fuziah malu untuk berkempen Himpunan Hijau anti-lynas esok pagi (hari ni)... Malam ini saja banyak baju tidak dapat dijual... Difahamkan, Penjual naik berang dengan pimpinan pakatan negeri yang tidak membantu mereka melariskan jualan baju tersebut..."

Fuziah tidak datang...?

"Informasi terbaharu kemungkinan Fuziah tidak akan turut serta esok pagi jika sambutan tidak menggalakkan... Mereka tahu bahawa rakyat sudah sedar akan hakikat bahawa Lynas tidak membahayakan... Rakyat tahu akan hakikat bahawa Lynas akan menguntungkan Malaysia dan rakyat Pahang sendiri..."

"Lynas telah dipolitikkan teruk oleh pembangkang... Dari hanya sekadar company yang memproses bahan kimia, rakyat ditakutkan dengan kononnya Lynas itu memproses Nuklear... Alahai Fuziah... Kalau nak tipu pun, agak-agaklah..." petikan yang Mc ambil dari blog Jomo Malaya.

Malah untuk membuktikan himpunan Hijau di Kuantan gagal, Mc sertakan gambar di bawah yang baru di ambil di Kuantan sebentar tadi.

Siapa lagi nak percaya dengan kata-kata kaki liwat, kaki toron dan kaki maksiat macam geng-geng PKR Mulut konon baca ayat Quran, balik bilik bantai bini orang. Akai ada ka?

Akibat dari kes khalwat Badrul Amin, ceramah terjejas dan himpunan Hijau pagi ni pun lingkup! Takdak orang yang sanggup lagi bersama Anwar dan PKR. Malu beb.. Nama kata Ustaz, tapi kaki korek juga.


McTheory:
Himpunan Hijau ni, boleh di tukar nama jadi Himpunan Dosa 2.0!!

PANASS!! Apa alasan Badrul Amin setelah di tangkap khalwat?!!

Posted: 25 Feb 2012 05:04 PM PSTDakwah Badrul Amin hingga ke dalam kain isteri orang, begitulah hebatnya berdasarkan maklumat Badrul bersama pasangannya ditangkap jam 3 pagi di sebuah bilik di Swiss Garden, Balok Kuantan oleh suami kepada pasangan khalwat Badrul.

Badrul Amin hadir di Kuantan untuk menyertai Temurapat Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR di Swiss Garden And Spa, Kuantan yg dijadualkan pada 24-25 Feb 2012. Badrul Amin kini menjawat jawatan sebagai Ketua Penerangan PR Selangor bertaraf Exco Kerajaan Negeri.
Menurut sumber,Pasangan Badrul bernama Zati Iwani 28 tahun isteri kepada Fazli Pungut,Zati bertugas sebagai juruteknik Kolej Komuniti Rompin.

Berdasarkan maklumat daripada saksi, Jabatan Agama Islam Pahang terpaksa menunggu hampir setengah jam sebelum pintu bilik dibuka. Apabila pintu dibuka Badul Amin hanya bertuala bersama pasangannya


Pihak Jabatan Agama Islam membuat pemeriksaan berdasarkan laporan oleh suami Zati Iwani,berlaku sedikit kekecohan apabila beberapa pemimpin PKR cuba merasuah pegawai penguatkuasa agar kes khalwat ini didiamkan agar kes ini disorokkan dari pengetahuan umum demi menyelamatkan maruah parti mereka.

Pegawai penguatkuasa tidak gelap mata dengan tawaran rasuah yang mahu diberikan oleh pemimpin PKR sebaliknya terus mengambil tindakan terhadap pasangan tersebut.Berita penangkapan Badrul Amin dan isteri orang turut disahkan oleh Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Datuk Mohd. Ghazali Abd. Aziz. Sambung baca SINI

Namun untuk mengelakkan perangai buruknya tersebar dan menjejaskan imej Ustaznya, Badrul telah menghantar SMS kepada beberapa ahli PKR untuk menjelaskan keadaan.

Berikut SMS yang dihantar oleh Badrol Amin kepada beberapa ahli PKR :
"Kes isteri orang lari dari suami dtg ke hotel di Kuantan tmpt retreat. Suami dtg dgn gangster tuduh ana bawak lari n sorok. Kes setel 'family problem'. Mak pompuan datang. Mmg dorang nak cerai. Isteri dh selalu nak lari. Ana nasihat pulang semula"
Perlakuan buruk dan hina, cuba pulak di tutup dengan pembohongan. Bagus la Badrul.. sekarang ni satu Malaysia dah nampak, siapa setan sebenarnya. Tak lain tak bukan.. orang yang mengelarkan dirinya Ustaz itulah yang sebenarnya setan.
McTheory:
Lepas ni boleh join Mat Sabu dan Amirudin, geng sapu bini orang!

Kata Pakteh...!!

Posted: 26 Feb 2012 01:07 PM PST

Kata Pakteh...!!


Dah agak..blog PR pertahankan Badrulamin@Badrulkhalwat

Posted: 25 Feb 2012 11:50 PM PST

Apabila keluar berita tentang Badrul Amin ditangkap khalwat, Pakteh amat yakin dan percaya, puak Pas/PR akan sekali lagi menuduh UMNO sebagai puncanya.

Kadang-kadang jika keterlaluan dalam mempertahankan keburukan, rakyat akan muak malah memandang dengan jijik perbuatan tersebut.

Kedahla...blog murahan Pas Kedah sekali lagi menunjukkan standardnya yang hina lagi memalukan. UMNO masih dikaitkan dalam kes Badrul Amin kena tangkap khalwat.

Soalan Pakteh..

Boleh tunjukkan kaitan UMNO dengan kes ni?

1. Badrul ketagih Bur** ni dah setahun lebih kenal pasangan ni (baca isteri orang)
2. Badrul dah sering berhubungan kerana wanita tu ada masalah rumahtanggga
3. Dari petang sebelum kejadian lagi Badrul dan wanita tu dah berhubungan.....
4. Wanita tu datang ke hotel....Badrul Amin yang adjust masuk bilik hotel (baca pengakuan/kenyataan media Badrul Amin)
5. Kalau Pakteh jadi suami pun...silap2 angkut satu kampung pi tutuh kepala Badrul Amin....hang buat apa ngan bini aku pukoi 2.30 pagi?.
6. Dalam soal ni...UMNO ka..Pas kaa...PKR ka....apa yang penting...Badrul Amin berada bersama wanita isteri orang jam 2.30 pagi.....fikir-fikirkan....

Jadi pertanyaan Pakteh....Apa kaitan UMNO dengan kes ni?.....

Takkan berak tak kluaq pun nak dikaitkan dengan UMNO....

betul2 busuk punya blog....


Pakteh hanya bulih kata Kepala But*h ja kat Badrul Amin yang angkut bini orang jam 2.30 pagi....
hahahahahhaa...malu oii...maluuuu...mana nak letak muka niii........

TerPANAS..FAKTA BARU tentang Kes Khalwat Badrol Amin

Posted: 25 Feb 2012 07:09 PM PST


Ini Badrol Bakhtiar...pejuang negara dan pejuang kedah dalam bola sepak. Pakteh cukup minat....tidak ada kaitan dengan Badrol Amin...

Dulu-dulu Pakteh salah sorang dari kalangan pendengar yangmembeli kaset zikir munajat Dr Badrol Amin. Itu dulu…lama sebelum Dr nimenceburkan diri secara aktif dalam lubang taik. Sebaik Anwar membawanyabersama terjun ke lubang taik, Dr Badrol ni dah pusing 360 darjah. Mufti Perlispernah dimakinya dengan tahap makian level tertinggi. Isu terkini sebelumTERmembantu isteri orang, Dr Badrol ni mewar-warkan pembela agama bakal munculdan setiap hujahnya menjurus kepada Anwar adalah Imam Mahadi.
Begitu jauh terpesong Dr Badrol Amin yang enak bercucuktanam dengan tanah baru apabila selamat diijabkabulkan dengan seorang jandapada bulan November 2011. Janda yang juga Srikandi PKR itu merupakan isterikedua Dr Badrol Amin.

Pakteh melihat saranan Anwar Ibrahim agar dihapuskanundang-undang lapuk seperti menangkap mereka yang sedang melakukan seks samadaikut tabie atau luar tabie menjadi ikutan Dr Badrol Amin. Media melaporkanbeliau ditangkap dalam bilik hotel, dan ini bertentangan dengan hasrat Anwaryang inginkan kebebasan melakukan seks ditempat tertutup. Samada perempuan ituisteri orang, janda atau anak dara, itu soal kedua. Apa yang penting disiniialah kebebasan individu dan hak asasi manusia yang dituntut oleh Anwar dansekutunya dipenuhi.

Pakteh juga baca kenyataan Dr Badrol Amin yang memberikanjustifikasi beliau adalah mangsa keadaan. Hasrat murni seorang pejuang agamayang ingin membantu isteri orang pada jam 2.30 pagi disalah ertikan dan beliauyang menerima padah. Cuma….akal Pakteh yang bertitle Penebang Buluh inginmengajukan beberapa soalan…khas untuk seorang yang bertitle Ustaz, Dr, BekasPensyarah UIAM dan Pejuang agama.


1. Sejauh mana hubungan anda dengan pasangansuami-isteri terbabit kerana anda maklumkan dah kenal
lebih setahun.
2. Anda juga maklumkan selalu dihubungi….suami atauisteri yang menghubungi?
3.      Apa isi perbincangan anda apabila dihubungi oleh……..Suami/Isteriterbabit?
4.      Anda maklumkan kes masalah rumahtangga….sejaksetahun lalu itu perbincangannya?.
5.      Bagaimana isteri lelaki tersebut tahu andaberada di Pahang?. Anda maklumkan atau wanita tersebut buat survey denganpejabat PKR Selangor atau dia juga Srikandi PKR seperti Isteri kedua anda?
6.      Bagaimana Wanita (isteri orang) tersebutmengetahui lokasi hotel penginapan anda? Dia siasat dengan pihak hotel (bolehka lagu tu)? Atau anda maklumkan pada wanita terbabit?
7.      Anda berseorangan atau bersama kawan ketikadihubungi pada jam 2.30 pagi?
8.      Sebagai sorang bertitle Dr, Ostat….apakahterlalu BODOH untuk memikirkan langkah sepatutnya diambil?

   JIKA TERLALU BODOH DAN BAGHAL….MaiPakteh AJAQ….


  1.      Bila dah bini orang telefon…….dapatkanrakan/kawan/isteri kita untuk turut serta untuk bantu.
  2.      Gunakan petugas kaunter hotel jika perlu checkin juga jam 2.30 pagi.


     JIKA BUAT DUA PERKARA NI PUN….DRBADROL DAH TAKKAN DISABITKAN….

  Ini untuk kes yang tiba-tiba…(DrKata wanita terbabit dah mai ke hotel penginapan…jadi Pakteh anggap tiba-tibamai)

  Bagaimana pula dengan kes yangberlanjutan sejak setahun lalu?

  1. Apakah doctor memang seorang pakar dalam urusanrumahtangga?. Bagi Pakteh jika sudah berlarutan selama setahun……sebaiknya Drdah serahkan pada pihak yang lebih berkemampuan.
  2. Dalam setahun…berapa kali suami wanita terbabitdibawak berbincang? Atau permasalahan itu hanya antara Dr dan wanita terbabit?...Dr…kes begini memang banyak dimana akhirnya yang berlaku ialah skandal antarapenasihat dan yang dinasihat. Boleh dr nafikan?
  3. Dengan tindakan nekad wanita terbabit yang teruskepada Dr di hotel….bukankah ini member satu petunjuk bahawa Dr dan wanitaterbabit amat-amat rapat. Jika wanita lain…sudah pasti tempat dituju ialahrakan sekerja, rakan baik, keluarga terdekat jika ibubapa berjauhan……tetapimengapa terus kepada Dr pada jam 2.30 pagi?.
  4.  Paling banyak berlaku…Dr sendiri yang inginmengambil kesempatan. Memanipulasi dari sedikit masalah yang timbul namundibiarkan berlarutan dan member sedikit harapan kepada wanita terbabit. Wanitamudah percaya dan harapan dari seorang yang berpewatakan warak seperti Dr pastimembuatkan dirinya hilang pertimbangan dan sanggup lari dari suami.
  5. Mengapa tidak dinasihatkan wanita terbabit pergike tempat yang lebih sesuai…..Jika kekerasan rumahtangga dan ketakutan…..balaipolis.
  6. Wanita ini bekerjaya dan dalam sector awam…….terlaludaifkah wanita ini sehingga perlu dibantu sehingga kebilik hotel?. Anak kecilmungkin tidak tahu apa-apa tetapi ini wanita matang yang bekerjaya….apalahsangat untuk urusan semudah check in hotel  Kesimpulan dari Pakteh

  1.      Dr Badrol Amin mempunyai hubungan lebih rapat denganwanita terbabit..bukan suami walaupun dah kenal setahun dengan keluargaterbabit.
  2.      Permasalahan keluarga yang sering dilontarkanmengesahkan pendapat Pakteh. Jika suami yang sering mengadu…pasti suami wanitaterbabit yang lari ke hotel Dr Badrol pada jam 2.30 pagi.
  3.      Banyak perkara boleh dibuat oleh Dr Badrol Aminuntuk membantu wanita terbabit tetapi bukan dengan membawanya ke bilik hotel.
  4.      Dr Badrol Amin adalah manusia biasa yangmengikut telunjuk Anwar…seks ditempat tertutup harus dibenarkan.

   Buat masa ini, Pakteh tidakmenuduh dan tetap akan berprasangka baik kepada Dr Badrol Amin NAMUN segalapertanyaan dan pendapat Pakteh perlu diambil kira dalam menilai kejujuran Dr.Bdarol Amin

   waadat

   Posted: 26 Feb 2012 01:02 PM PST

   waadat


   SMS Penjelasan Badrul Amin isu khalwat

   Posted: 25 Feb 2012 06:50 PM PST   Maaf la Demang pinjam gambar Kak Wan untuk menghiasi posting ini.

   Barangkali demikianlah sughulnya Kak Wan merenungi hari mendatang.

   Demang malas nak campur isu khalwat ni. Demang pun bukan jelas sangat isu sebenar.

   Namun sms yang berikut dikatakan dihantar oleh Badrul Amin selepas ditangkap.

   Baca dan fikirkan sejenak:

   "Kes isteri orang lari dari suami dtg ke hotel di kuantan tmpt retreat. suami dtg dgn gangster tuduh ana bawak lari dan sorok. kes setel "family problem'. mak pompuan datang. memang diaorang nak cerai. isteri selalu nak lari. Ana nasihat pulang semula".

   Demang amat musykil kenapa Badrul Amin bersetuju untuk berjumpa isteri orang pukul 2.00 pagi di dalam bilik hotel?

   Kenapa tak ajak wanita PKR lain dalam hotel tersebut bagi mengelak fitnah?

   Kenapa? Kenapa? Kenapa?

   posted from Bloggeroid

   DIMENSI

   Posted: 26 Feb 2012 11:15 AM PST

   DIMENSI


   Omegay: Perangkap diri sendiri dan salahkan orang lain??..kehkehkeh

   Posted: 26 Feb 2012 02:00 AM PST

   "Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jaip di Kuantan.

   "Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya," katanya menerusi satu kenyataan di sini.

   "Walau bagaimanapun pada pukul 2 pagi 25 Februari 2012, dia telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

   "Atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Namun pada pukul 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. - mstar


   atas rasa tanggungjawab sampai terpaksa bawak anak bini orang pukul 2 pagi check-in bilik hotel??..perghhh. kalau ikut kronologi dari kenyataan ostad songsang tu memang dah kantol pun!..bukan ke tanggungjawab dia sepatutnya menjauhi kemungkaran? sebagai seorang ostad kenapa dia tak bleh pikir panjang sebelum bawak anak bini orang ke hotel??. 

   tak kira sama ada tindakan pompan tu nak lari dari suami atau ape pun alasannya, tak bleh ke sekurang2nya ostad songsang tu hubungi suami wanita tu terlebih dahulu akan kehadirannya sebelum menjemputnya??

   apa pun tindakan si suami terhadap isteri adalah hal rumahtangga mereka dan ostad songsang tu tak sepatutnya masuk campur lebih2 lagi mendekatkan kepada perkara2 yang bleh mendatangkan syak wasangka!. nampaknya awal2 lagi perbuatan si ostad songsang tu dah memerangkap diri sendiri..memang keje fuckatan huhuhu >:]

   Omegay: sekitar Himpunan Lalat Hijau 2.0 >XD

   Posted: 25 Feb 2012 11:00 PM PST


   Himpunan Hijau berakhir, kerajaan diberi 24 jam batal projek Lynas

   Himpunan Hijau 2.0 yang diadakan di sini hari ini berakhir jam 11.30 pagi tadi dengan penganjur memberi  masa 24 jam kepada kerajaan agar mengumumkan pendirian tidak akan meneruskan projek nadir bumi Lyans.

   Jika kerajaan masih dengan pendirian mahu membenarkan operasi loji itu, penganjur memberi amaran akan mengadakan Himpuanan Hijau 3.0 dalam waktu terdekat.

   Dalam pada itu, Suhakam pula menyatakan pihaknya berpuas hati dengan kerjasama polis meluluskan lokasi perhimpunan dan mengawal lalu lintas bagi melancarkan perjalanan Himpunan Hijau. - SH

   fuYoOOooo ugut within 24 hours beb!!..kehkehkeh kesian anuwar and the juburi boys..fobia tak terkata. rakyat dah makin sedar tapi the juburi boys plak yang semakin fobia..sambutan ceramah lalat hijau 2.0 yang di buat oleh anuwar pada malam tu ala2 milo suam. lbey kurang 3500-4000 orang jek!. alahaii ape taknye..projek lynas yang bakal memberi manafaat kepada penduduk setempat di halang habis2an semata2 nak ikut kehendak si peliwat tuh!..ape barang beb..

   tah berapa banyak anuwar dah perabis duit upah impot pencacai2 luar datang nk bikin fitnah kat padang majlis perbandaran kuantan. tapi dia tak kesah pun. duit banyak makan tak habis. gaji dia sebagai ahli parlimen sekadar celah gigi jek. yang penting dia dapat tarik sesungut lalat hijau dalam setiap ceramah atau demo yang di adakan

   skang ni bila dah tak dapat sambutan mula la kuar ugutan la plakk huhuhu..anuwar nak bikin ape kalau kerajaan tak tunduk dengan ancaman dia? nak arah kerajaan buat royal inquiry plak? atau nak berdemo lagi? itu je ler keje puak lahabu fuckatan nih. ahhhh tak payah layan langsung pun takpe..tak luak!..huhuhu >XD


   p/s: agak2 anuwar kasi notis 24 jam kat ustad bedol amin suh kuar dari syurga dia tak? kehkehkeh

   Omegay: Kaunseling subuh peegayrar style kehkehkeh

   Posted: 25 Feb 2012 08:36 PM PST


   PEJUANG BANGSA

   Posted: 26 Feb 2012 11:10 AM PST

   PEJUANG BANGSA


   Pencacai PKR cakap yang tertangkap itu bukan Badrul Amin tapi serupanya !

   Posted: 26 Feb 2012 04:34 AM PST   Jawapan paling kelakar pencacai PKR dalam isu khalwat Badrul Amin ...nampak sangat di tak baca lagi kenyataan penafian  Ostat kesayangan Anwar ini .

   Perempuan berkenaan dikenali sendiri  oleh Badrul Amin ...tak kan kerja UMNO nak heret isteri orang di awal pagi  untuk diletakkan di bilik hotel Swiss Inn ?  ..bodoh la sapa yang tuduh konspirasi ...hahaha

   Itu bukan ustaz Badrul Amin la, tapi orang UMNO yang paras serupa dengan Badrul Amin. UMNO saja memerangkap dan berkonspirasi dengan Isteri orang tu sebab mahu jatuhkan maruah Badrul Amin...


   Yang tertangkap itupun bukan Badrul Amin tapi orang serupa dengan Badrul Amin...semua konspirasi oleh UMNO yang dah takut dengan sokongan padu rakyat kepada PKR, DAP dan PAS...Allah Akbar selamatkan lah Malaysia daripada pengkianat Agama, Bangsa dan Tanah Air...bersatulah UMAH Malayu Demi Islam, UMAH dan Tanah Air..


   By Neilkie69 on 2/26/12
   Bagaimanapun, pada petang 24 Febuari, beliau dihubungi oleh seorang wanita mangsa keganasan rumahtangga, yang menyatakan hasrat untuk melarikan diri kerana bimbangkan keselamatan dirinya terancam.


   Pada awal pagi 25 Febuari, wanita berkenaan sekali lagi menghubunginya dan memaklumkan sudah berada di lokasi Temurapat KEADILAN itu.


   Menurut Badrul, beliau cuba membantu mendapatkan penginapan untuk wanita tersebut dan anaknya, sebelum diserbu oleh suami wanita berkenaan bersama sekumpulan 20 samseng.


   Dalam kenyataan medianya, Badrul menjelaskan beliau mengenali pasangan suami dan isteri itu yang pernah bersama menyertai rombongan umrah bersamanya.


   Menurutnya lagi, beliau tidak akan teragak-agak mengambil tindakan saman terhadap pihak terbabit yang memfitnahnya ditangkap khalwat. KLIK DI SINI   Banyak ini ke Chegubard nak tumbangkan UMNO melalui ABU !

   Posted: 26 Feb 2012 03:32 AM PST   Pelancaran ABU di Beranang , Selangor tidak mendapat sambutan oleh rakyat .  ABU Chegubard seperti abu berterbangan yang tidak langsung  dipedulikan rakyat.

   Apakah rakyat di Selangor sudah muak dengan kerja bangang PKR dan PAS ini ?  Tetapi kalau tengok kepada sambutan ceramah JATI diketuai Dr Hassan Ali   , ibarat langit dengan bumi di mana ribuan hadir datang .

   Cari idea lain la Chegubard untuk fitnah dan burukkan UMNO di Selangor ....

   Anwar bikin janji lagi, nak kunci pintu kilang Lynas jika Pakatan menang Putrajaya !

   Posted: 26 Feb 2012 12:15 AM PST
   Macam-macam  Pakatan nak hapus bila menang Putrajaya ... Selepas  nak  hapuskan tol seluruh negara dan  PTPTN , terbaru Anwar a.k.a penyokong tegar Israel   berjanji nak hapus terus Kilang Lynas bernilai RM 700 juta !!

   Siapa nak bayar ganti rugi kepada kilang Lynas  jika ditutup ?? Kerajaan Israel ke ??   Kerajaan Malaysia   juga terpaksa tanggung duit ganti rugi berkenaan ..

   Malah masa depan pekerja kilang  di situ termasuk   Jurutera , Pengurus , Penyelia ,Operator sudah tentu la  nanti gelap  angkara  politik Anwar yang gilakan kuasa !

   Adakah mereka itu bukan rakyat yang Pakatan perlu bela ??

   Adakah Anwar fikir tentang perkara itu ??  Dulu janji  Kg Buah Pala tak diroboh , sekarang ini nasib  kilang Lynas pun Al Juburi perjudikan untuk nak berkuasa di Putrajaya   ....
   Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi jaminan bahawa jika Pakatan Rakyat menumbangkan BN dan menguasai Putrajaya pada pilihan raya umum akan datang, mereka akan menutupkan operasi kilang bernilai RM700 juta itu.


   "Kalau kita di Putrajaya, kita akan batalkan Lynas," kata Anwar pada kira-kira hampir 10,000 hadirin di padang MPK4 di Kuantan hari ini yang berhimpun bagi membantah operasi kilang dari Australia itu.


   Menurutnya, Pakatan itu tidak akan mempertahankan mana-mana dasar yang menindas rakyat dan merosakkan alam sekitar.


   "Pakatan memberi sokongan kepada kumpulan Anti-Lynas, kita minta semua kaum bersatu kerana ia isu Malaysia.


   "Saya nak sampaikan mesej, kepada rakyat dan kerajaan Australia perlu bertanggungjawab dengan keselamatan rakyat Malaysia.


   "Kami tidak mahu mengorbankan masa depan kami dengan projek ini," kata ketua pembangkang itu sambil melaungkan reformasi dan Hidup Rakyat.


   Isu Lynas, kata anwar, bukannya isu perkauman seperti yang sering didakwa Umno, tetapi adalah isu keselamatan rakyat Malaysia berbilang kaum.

   Cina DAP ugut kerajaan tutup kilang Lynas atau hadapi demo besar-besaran !

   Posted: 25 Feb 2012 11:17 PM PST


   Kerajaan hari ini diberi tempoh 24 jam bagi menutup loji pemprosesan nadir bumi Lynas Advanced Material Plant (Lamp) di Gebeng atau menghadapi Himpunan Hijau 3.0.

   Dengan kehadiran ribuan peserta Himpunan Hijau 2.0 di Kuantan pagi ini, pengerusi jawatakuasa pemandu Wong Tack menjanjikan jumlah yang lebih ramai jika kerajaan sekarang terus berdegil tidak memperdulikan bantahan dan rayuan rakyat itu.

   "Kami memberi tempoh kepada kerajaan 24 jam untuk menutup loji berkenaan, jika tidak kami akan menganjurkan demonstrasi yang lebih besar.

   "Tutup kilang Lynas, atau kami akan tumbangkan kerajaan, kamu buat keputusan," katanya sambil menggesa kerajaan menyelesaikan masalah berkenaan sebelum pilihan raya umum akan datang.

   Bercakap dalam sidang media selepas perhimpunan itu, Wong berkata jika perhimpunan kali ketiga berlangsung, seluruh rakyat Malaysia akan turun menyertainya bagi membantah kehadiran loji tersebut.

   Ditanya mengapa pihaknya tidak mengambil jalan lain antaranya berdialog dengan kerajaan untuk menyelesaikan masalah ini, Wong menegaskan tindakan itu "tidak relevan".

   "Kita sudah tunggu satu tahun untuk dialog. Jangan buang masa lagi. Cukuplah," katanya.

   Beliau juga mempersoalkan mengapa kerajaan menerima projek itu beroperasi di negara ini, bahkan sisa bahan radioaktif tersebut akan ditanam di sini.

   "Mungkin boleh menjadi kerajaan untuk beberapa tahun, tetapi (sisa) itu kekal dalam tempoh yang lama.
   Pejabat PKR di Tropicana dianggap kedutaan tak rasmi negara Israel ?

   Posted: 25 Feb 2012 06:07 PM PST   Ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Petaling Jaya dekat sini boleh dianggap sebagai kedutaan tidak rasmi bagi Israel selagi Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak menarik balik kenyataannya menyokong sebarang usaha menjaga keselamatan negara itu.

   Naib Pengerusi Unit Pidato Pemuda Barisan Nasional (BN), Arman Azha berkata, ibu pejabat parti itu akan terus dilabel sedemikian sekiranya Anwar selaku Penasihat PKR tidak memohon maaf secara terbuka ekoran kenyataannya itu pada akhir Januari lalu.

   "Anwar perlu segera memohon maaf dan tarik balik kenyataannya itu jika tidak mahu terus dilabel seperti itu.

   "Beliau bukan sahaja perlu memohon maaf kepada UMNO serta sesetengah pihak yang tidak setuju dengan kenyataannya itu, tetapi juga kepada seluruh rakyat yang marah dengan tindakannya itu.


   "Anwar boleh membuat sebarang kenyataan selagi ia tidak menggugat hubungan baik Malaysia dengan negara Islam lain. Namun, tindakannya menyokong negara yang melakukan kekejaman terhadap rakyat Palestin, itu bukan sepatutnya," katanya di sini hari ini.

   Beliau berkata demikian ketika ditemui pada kempen mengumpul tandatangan sebagai membantah tindakan Anwar itu di perkarangan kompleks beli-belah Sogo di sini hari ini.

   Kempen anjuran Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) serta beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu menyaksikan lebih 200 tandatangan berjaya dikumpul dalam tempoh kurang sejam.

   Beberapa pelancong asing dan masyarakat pelbagai kaum turut menurunkan tandatangan mereka sebagai sokongan terhadap usaha mendesak Anwar menarik balik kenyataan yang dibuat dalam satu wawancara bersama The Wall Street Journal (WSJ).

   Sementara itu, Presiden PVTM, Mohd. Ali Baharom berkata, kenyataan tersebut bukan sahaja menyinggung perasaan masyarakat, malah turut menyebabkan bekas anggota tentera rasa terkilan dan terhina.

   "Kami sebagai bekas tentera dan komando amat kecewa dengan tindakan itu kerana kami memahami kesengsaraan rakyat Palestin selama ini akibat kezaliman rejim Yahudi itu," katanya.

   Tambah Mohd. Ali, kain rentang tandatangan itu akan diserahkan kepada kepimpinan Pas minggu depan untuk membuktikan rasa tidak puas hati di kalangan masyarakat terhadap Anwar.

   "Ia sebagai memberi kesedaran kepada Pas agar tidak menyokong segala tindak-tanduk yang dilakukan rakan sekutu mereka terutama Anwar," katanya.

   TERKINI ! Ostat Badrul Amin dakwa tangkapan khalwat adalah perangkap !

   Posted: 25 Feb 2012 04:58 PM PST   Penjelasan Tuduhan Berniat Jahat Terhadap Dr Badrulamin Baharon.

   Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.

   Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.

   Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian. Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

   Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.

   Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.

   Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.

   Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.

   Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.

   Dr. Badrulamin Bahron


   Komen GPB

   Bila kena tangkap macam-macam la alasan keluar ...standard macam alasan pasangan2 yang ditangkap Jabatan Agama yang selalu kita baca di Harian Metro dan sebagainya .

   Mengapa beliau berada di dalam bilik bersama isteri orang di awal pagi yang boleh mendatangkan fitnah ? Kalau nak tolong dapatkan bilik pun pergi di lobby dan dapatkan kunci bilik untuknya  cukup la .

   Adakah Badrul Amin nak salahkan suami beliau ??/

   1MalAySia BlogPoLitik

   Posted: 26 Feb 2012 09:17 AM PST

   1MalAySia BlogPoLitik


   Update Terkini Himpunan Hijau 2.0

   Posted: 26 Feb 2012 05:02 AM PST

   Himpunan Hijau 2.0 untuk menentang Projek Lynas telah diadakan di padang MPK Kuantan. Serentak juga telah diadakan di lokasi-lokasi lain sekitar bandar besar di Malaysia. Kerajaan telah menggunakan pakar dalam dan luar negara untuk memastikan Projek Lynas tidak mengancam kehidupan tetapi masih ditentang oleh Pembangkang khasnya. Berikut antara update Twitter terkini Himpunan Hijau 2.0.

   Tugu Bangsa Tembok Negara

   Posted: 26 Feb 2012 07:13 AM PST

   Tugu Bangsa Tembok Negara


   PM buat tinjauan susulan di Selangor hari ini.

   Posted: 25 Feb 2012 10:29 PM PST

   Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengadakan lawatan kerja sehari di negeri Selangor hari ini ( Ahad ) sebagai tinjauan susulan ke beberapa daerah di negeri itu.

   Koordinator Barisan Nasional (BN) negeri, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed berkata, lawatan kerja Perdana Menteri itu akan bermula pada pukul 9 pagi di Sabak Bernam dan berakhir pada pukul 11.30 malam di Kapar, Klang.

   Menurut beliau, Najib yang juga Pengerusi Badan Perhubungan BN dan UMNO negeri mahu memberi ruang lebih meluas bagi mendengar sendiri pandangan rakyat Selangor dan melihat sendiri perkembangan usaha-usahanya untuk memenuhi permintaan rakyat negeri itu.

   "Kehadiran Perdana Menteri dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Selangor di bawah projek 'Nurani Rakyat Sayangi Selangor Yakin BN' mendapat sambutan baik daripada rakyat negeri ini yang semakin hari semakin ramai membanjiri apa juga program dua pemimpin utama negara itu," katanya di sini hari ini.

   Tambah beliau, pada pukul 9 pagi, Najib akan mengadakan perbincangan dengan kepimpinan akar umbi serta bertemu warga petani dan nelayan daerah itu di Padang Dewan Sepak Takraw Simpang 4, Bagan Nakhoda Omar sebelum meninjau keadaan Balai Polis Sungai Besar.

   Mohd. Zin yang juga Pengarah Operasi Jentera Pilihan Raya BN negeri memberitahu, Perdana Menteri akan menyertai jamuan makan tengah hari bersama masyarakat Sekinchan di SRJK (C) Yoke Kuan serta melakukan upacara pecah tanah tambahan 18 bilik darjah bernilai RM1.5 juta di sekolah itu.

   "Najib juga akan menyerahkan kunci Rumah Bantuan Khas kepada seorang penduduk di kawasan berhampiran, Sia How Lian yang tinggal di Lorong B Side B, Sekinchan sebelum menunaikan solat berjemaah di Masjid Kampung Kuatan.

   "Beliau juga telah bersetuju meluangkan masa pada pukul 3 petang bagi menerima jemputan seorang penduduk berdekatan, Embam Jantan di Batu 6, Kampung Asahan untuk bersantai di rumahnya serta beramah mesra dengan masyarakat setempat," tambahnya.

   Tambah Mohd. Zin, pada pukul 4 petang, Perdana Menteri akan meninjau 'Ekspo Pertanian Nurani Rakyat Sayangi Selangor Yakini BN di Terminal CIQS, Pelabuhan Klang sebelum melancarkan Jentera Pilihan Raya BN Selangor membabitkan kira-kira 30,000 orang.

   Pada pukul 8.30 malam pula ujar beliau, Najib akan menyertai kira-kira 50,000 penduduk tempatan bagi Sambutan Pesta Ponggal di Padang TNB Batu 9, Kapar yang akan turut dihadiri oleh Presiden MIC, Tan Sri G. Palanivel.

   Rakyat semua dijemput hadir. Sayangi Selangor Yakin BN.

   Undi sesiapa saja dipilih jadi calon BN - Dr Mahathir!

   Posted: 25 Feb 2012 06:44 PM PST

   Ahli-ahli UMNO hendaklah mengetepikan semua soal lain berkaitan pencalonan dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang dan sebaliknya mengundi sesiapa saja yang mewakili Barisan Nasional (BN) untuk menjamin kemenangan dengan majoriti yang selesa.

   Hal ini ditegaskan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kepada kira-kira 7,000 pemimpin akar umbi yang terdiri daripada ketua cawangan, ketua wanita, ketua pemuda dan ketua puteri dalam satu perjumpaan tertutup di Pusat Dagangan Dunia Putra hari ini.

   Koordinator Barisan Nasional (BN) Negeri Selangor, Datuk Seri Mohd Zin Mohamed dalam satu kenyataan mengenai perjumpaan itu berkata:

   "Dr Mahathir menekankan paling penting ialah Barisan Nasional menang majoriti dua pertiga kerusi di peringkat negeri dan Parlimen kerana ia akan menentukan BN dapat menubuhkan kerajaan atau tidak."

   Dr Mahathir berkata, walaupun peringkat bahagian parti mencadangkan beberapa nama tetapi atas sebab tertentu individu yang bukan ahli parti dipilih sebagai calon, ahli UMNO mesti menyokong dan mengundi calon itu kerana yang penting ialah kemenangan parti, bukannya individu.

   Menurut Dr Mahathir, tiada guna jika hanya orang tertentu yang kita mahu menjadi calon itu menang, tetapi akhirnya BN tidak cukup kerusi untuk menubuhkan kerajaan.

   Politik Harian

   Posted: 26 Feb 2012 03:28 AM PST

   Politik Harian


   Badrul Amin Nafi Laporan Ditangkap Tapi Kena Cekup Je!

   Posted: 25 Feb 2012 08:18 PM PST


   Biasa la... orang kalau dah buat jahat mana nak mengaku... sebab itulah ajaran yang di bawa oleh Imam Mahdi (gelaran yang di beri kepada Anwar Ibrahim). di bawah penjelasan dari Badrul Amin...

   UMNO jugak yang dipersalahkan!

   Pemimpin kanan PKR, Dr Badrul Amin Baharon menafikan laporan media bahawa beliau telah ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip) di Kuantan awal pagi semalam, sebaliknya menegaskan beliau hanya mahu membantu seorang wanita yang berhadapan dengan masalah keluarga.

   Badrul Amin berkata, beliau akan hadir di pejabat Jaip esok untuk diambil kenyataan oleh agensi itu.

   Dalam satu kenyataan dikeluarkan, Badrul Amin berkata, beliau beranggapan bahawa kejadian terbaru ini satu tindakan terancang untuk "memerangkap dan mengaibkan saya."

   Badrul Amin berkata, wanita berkenaan telah menghubunginya kelmarin dengan nada cemas dan menyatakan hasrat untuk melarikan diri dari rumah kerana bimbangkan keselamatan diri.

   Bagaimanapun, menurut Badrul Amin, beliau telah menasihatkan agar wanita berkenaan tidak berbuat demikian.

   "Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.

   "Walau bagaimanapun pada jam 2 pagi 25 Februari (semalam), beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa dia sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin PKR (di sebuah hotel di Kuantan)," katanya dalam satu kenyataan dikeluarkan semalam.

   Badrul Amin juga berkata, beliau telah mengenali pasangan suami isteri terbabit sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrahnya.

   "Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga.

   "Dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin," katanya lagi.

   Oleh itu jelas Badrul Amin, atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, beliau membantu wanita berkenaan mendapatkan bilik penginapan.

   "Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya.

   "Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.

   "Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka," katanya sambil menambah, "namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik."

   Dalam kenyataannya, Badrul Amin juga berkata, hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jaip tiba dan menahannya berseorangan dalam bilik.

   Sehubungan itu, Badrul Amin juga berkata, kenyataan Timbalan Pengarah Jaip bahawa beliau ditahan oleh pegawai-pegawai penguat kuasa jabatan itu ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali.

   "Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya.

   "Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan Jaip pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini," katanya lagi.

   Katanya, dengan penjelasan itu beliau berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya.

   "Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya," katanya lagi.

   Ibu Pejabat PKR Kedutaan Israel?

   Posted: 25 Feb 2012 06:00 PM PST


   Ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Petaling Jaya boleh dianggap sebagai kedutaan tidak rasmi bagi Israel selagi Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak menarik balik kenyataannya menyokong sebarang usaha menjaga keselamatan negara itu.

   Naib Pengerusi Unit Pidato Pemuda Barisan Nasional (BN), Arman Azha berkata, ibu pejabat parti itu akan terus dilabel sedemikian sekiranya Anwar selaku Penasihat PKR tidak memohon maaf secara terbuka ekoran kenyataannya itu pada akhir Januari lalu.

   "Anwar perlu segera memohon maaf dan tarik balik kenyataannya itu jika tidak mahu terus dilabel seperti itu.

   "Beliau bukan sahaja perlu memohon maaf kepada UMNO serta sesetengah pihak yang tidak setuju dengan kenyataannya itu, tetapi juga kepada seluruh rakyat yang marah dengan tindakannya itu.

   "Anwar boleh membuat sebarang kenyataan selagi ia tidak menggugat hubungan baik Malaysia dengan negara Islam lain. Namun, tindakannya menyokong negara yang melakukan kekejaman terhadap rakyat Palestin, itu bukan sepatutnya," katanya di sini hari ini.

   Beliau berkata demikian ketika ditemui pada kempen mengumpul tandatangan sebagai membantah tindakan Anwar itu di perkarangan kompleks beli-belah Sogo kemarin.

   Kempen anjuran Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) serta beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) itu menyaksikan lebih 200 tandatangan berjaya dikumpul dalam tempoh kurang sejam.

   Beberapa pelancong asing dan masyarakat pelbagai kaum turut menurunkan tandatangan mereka sebagai sokongan terhadap usaha mendesak Anwar menarik balik kenyataan yang dibuat dalam satu wawancara bersama The Wall Street Journal (WSJ).

   Sementara itu, Presiden PVTM, Mohd. Ali Baharom berkata, kenyataan tersebut bukan sahaja menyinggung perasaan masyarakat, malah turut menyebabkan bekas anggota tentera rasa terkilan dan terhina.

   "Kami sebagai bekas tentera dan komando amat kecewa dengan tindakan itu kerana kami memahami kesengsaraan rakyat Palestin selama ini akibat kezaliman rejim Yahudi itu," katanya.

   Tambah Mohd. Ali, kain rentang tandatangan itu akan diserahkan kepada kepimpinan Pas minggu depan untuk membuktikan rasa tidak puas hati di kalangan masyarakat terhadap Anwar.

   "Ia sebagai memberi kesedaran kepada Pas agar tidak menyokong segala tindak-tanduk yang dilakukan rakan sekutu mereka terutama Anwar," katanya.

   Ustaz Setan Bagi Kuliah Seks Dalam Bilik Hotel Pukul 3 Pagi!

   Posted: 25 Feb 2012 08:14 AM PST   Pukul 3 pagi bro... bukan 3 petang! Hebat Ustaz Setan PKR ni... Kalau beri ceramah dia lah orang yang paling baik dan alim sekali konon... Tapi bila dalam bilik hotel dia lah BAPAK SETAN!


   Pemimpin PKR Ditangkap Khalwat Dengan Isteri Orang

   Oleh IZRA ABD RAHMAN

   PETALING JAYA: Seorang pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) ditangkap khalwat bersama seorang wanita dipercayai berstatus isteri orang di sebuah hotel di Kuantan, Pahang, awal pagi Sabtu.

   Perkara ini disahkan oleh Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Datuk Mohd. Ghazali Abd. Aziz.

   Mohd Ghazali berkata sekumpulan pegawai penguatkuasa Jaip tiba di hotel berkenaan kira-kira pukul 3.10 pagi sebaik menerima panggilan telefon daripada suami wanita berkenaan.

   "Suami dan rakan-rakannya yang sampai di situ (hotel) dulu, sebelum Jaip tiba di lokasi yang sama untuk tindakan selanjutnya," katanya ketika dihubungi mStar Online, Sabtu.

   Menurut Mohd Ghazali sehingga pukul 7 petang tadi pemimpin PKR tersebut masih disoal siasat oleh Jaip.

   Pemimpin PKR itu pernah menggelarkan Penasihat parti Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Imam Mahdi dan memegang jawatan penting dalam parti itu di peringkat negeri Selangor.

   Bagaimanapun, menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) yang dipercayai dihantar pemimpin tersebut kepada pimpinan dan ahli PKR yang lain, beliau menafikan tuduhan berkenaan.

   Menurut SMS berkenaan, pemimpin itu mendakwa wujudnya salah faham akibat masalah keluarga yang dihadapi wanita tersebut.

   Jelas beliau, wanita berkenaan menghadapi masalah rumah tangga dengan suaminya dan sering lari dari rumah namun beliau turut menasihatinya agar pulang.

   Pasangan Badrul Amin Di Tangkap Separuh Bogel?

   Posted: 25 Feb 2012 06:13 AM PST

   Pemimpin itu diserbu pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam Pahang kira-kira jam 3 pagi di bilik hotel berkenaan. Layak ke SETAN ni di panggil pemimpin?


   Dakwah Badrul Amin hingga ke dalam kain isteri orang, begitulah hebatnya berdasarkan maklumat Badrul bersama pasangannya ditangkap jam 3 pagi di sebuah bilik di Swiss Garden, Balok Kuantan oleh suami kepada pasangan khalwat Badrul.

   Badrul Amin hadir di Kuantan untuk menyertai Temurapat Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR di Swiss Garden And Spa, Kuantan yg dijadualkan pada 24-25 Feb 2012. Badrul Amin kini menjawat jawatan sebagai Ketua Penerangan PR Selangor bertaraf Exco Kerajaan Negeri.

   Menurut sumber,Pasangan Badrul bernama Zati Iwani 28 tahun isteri kepada Fazli Pungut,Zati bertugas sebagai juruteknik Kolej Komuniti Rompin.

   Berdasarkan maklumat daripada saksi, Jabatan Agama Islam Pahang terpaksa menunggu hampir setengah jam sebelum pintu bilik dibuka.Apabila pintu dibuka Badul Amin hanya bertuala bersama pasangannya   Pihak Jabatan Agama Islam membuat pemeriksaan berdasarkan laporan oleh suami Zati Iwani,berlaku sedikit kekecohan apabila beberapa pemimpin PKR cuba merasuah pegawai penguatkuasa agar kes khalwat ini didiamkan agar kes ini disorokkan dari pengetahuan umum demi menyelamatkan maruah parti mereka.

   Pegawai penguatkuasa tidak gelap mata dengan tawaran rasuah yang mahu diberikan oleh pemimpin PKR sebaliknya terus mengambil tindakan terhadap pasangan tersebut.Berita penangkapan Badrul Amin dan isteri orang turut disahkan oleh Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Datuk Mohd. Ghazali Abd. Aziz.

   Tindakan Badrul Amin tidak mengejutkan,kerana berdasarkan perjuangan PKR,berkhalwat adalah salah satu hak asasi manusia seperti mana yang diperjuangkan oleh Anwar dan seluruh penyokong pakatan.

   Badrul Amin mendapat penghargaan daripada pemimpin tertinggi khawarij PAS apabila telah menyertai kelab tibai isteri orang ,Presiden Kelab Tibai Isteri Orang Mat Sabu mengalu alukan penyertaan pemimpin PKR itu kerana sedikit sebanyak akan menaikkan reputasi PAS dan PKR dimata rakyat.

   -Pisau

   The Antics of Husin Lempoyang

   Posted: 26 Feb 2012 03:12 AM PST

   The Antics of Husin Lempoyang


   Badul Amin sudah bertaubat sebelum berkhalwat

   Posted: 25 Feb 2012 06:01 PM PST

   "Spin saya ok, tak?," tanya Ustaz Badrul Amin

   KUANTAN: Ustaz Dr Badrul Amin memberitahu bahawa dia telah lama menyesali dan bertaubat atas perbuatan khalwat yang berlaku semalam.

   Demikian pengakuan Badrul Amin dalam panggilan talipon ke pejabat Agensi Husin Lempoyang seawal pukul 3 pagi tadi. Katanya, selaam ini dia berusaha bersungguh-sungguh mengeluar dan mengedar CD dan keset Zikir Munajat bagi membolehkan dia dimaafkan melakukan khalwat.

   Badrul Amin ditangkap betul-betul 24 jam yang lalu kerana disyaki berkhalwat dengan isteri orang bernama Zatiwani di bilek 8365 Swiss Garden Hotel, Kuantan pada pukul 3 pagi semalam. Dipercayai suami wanita itu sendiri melaporkan kepada JAIP dan bersama menyerbu bilik.

   Pelbagai usaha mahu dilakukan oleh rakan-rakan Badrul Amin termasuk menyebarkan alasan sebagai kes isteri lari dari suami dan menyogok pegawai JAIP, tetapi Badrul Amin menolak.


   "Apa perlu ini semua. Saya dah banyak buat Zikir Munajat. Dah rakam dan jual beribu-ribu copy. Ramai dah lihat saya bertaubat. Orang lain buat jahat baru bertaubat, tapi saya lama sudah bersedia taubat sebelum lakukan," katanya.

   "Malahan ADUN Selinsing, yang disyaki ada kes dengan isteri orang dalam gerabak keretapi, pun boleh Tuan Guru Dato Nik Aziz kasi settle. Saya bersedia berjumpa dengannya untuk menerangkan."

   Ditanya samada dia akan mengahwini Zatiwani sebagai isteri ke 3, Badrul berkata, "Saya perlu mendapatkan dua surat izin dari isteri-isteri saya. Jika ada masaalah, saya akan hubungi exco hal ehwal ugama Islam, Tan Sri Khalid Ibrahim di pejabatnya.

   "Sepatutnya tiada masaalah. Hanya menunggu suami Zatiwani melepaskannya. Dia sendiri yang lapor dan tangkap, pasti dia sedia relakan." - Agensi Husin Lempoyang

   bumiyang

   Posted: 26 Feb 2012 03:07 AM PST

   Aspirasi Bangsa

   Posted: 26 Feb 2012 01:32 AM PST

   Aspirasi Bangsa


   Alkisah Dr Badrul Amin versi ombak rindu..

   Posted: 25 Feb 2012 11:30 PM PST

   Panas !!! Pengakuan Badrul Amin : memang saya jumpa isteri orang di awal pagi

   Posted: 25 Feb 2012 04:18 PM PST

   Panas : Para suami perlu berhati-hati dengan pemimpin PKR!!!

   Posted: 25 Feb 2012 05:27 AM PST

   Taipingmali (tm)

   Posted: 26 Feb 2012 01:21 AM PST

   Taipingmali (tm)


   ABU terus jadi abu yang berterbangan di udara masuk ke laut

   Posted: 25 Feb 2012 10:49 PM PST
   Gambar yang dirakamkan oleh Minaq Jinggo membuktikan segala-galanya bahawa NGO bernama ABU yang digerakkan oleh Chegu Bard tidak mendapat sokongan rakyat.

   Untuk menarik sokongan orang Pas agar dewan penuh, ABU terpaksa menjemput penceramah kontroversi iaitu Khalid Samad atau Khalid Gereja kerana menyokong penggunaan kalimah Allah di gereja.

   Selain itu Adam Adli, mahasiswa yang drop out dari UPSI kerana menjadi pecacai Anwar Ibrahim dipergunakan oleh Chegu Bard untuk menarik lebih ramai crowd dari kalangan pemuda atau pelajar-pelajar IPT.

   Di dua lokasi pelancaran ABU di Beranang dan Bukit Anggerik, kehadiran penyokong Abu tidak lebih dari 500 orang.

   Agaknya kalau Khalid Gereja tak turun, kehadiran penyokong bolehlah dikira dengan jari. Walaupun ABU nampak gagal tetapi ia tetap menjadi ancaman, kerana yang sedikit itu lah akan menjadi peneraju kepada gerakan yang lebih besar, atau Chegu Bard sengaja mahu dilihat ABU kelihatan tidak mendapat sambutan dan sokongan.

   Samalah seperti yang di perkatakan oleh Lim Guan Eng pada kempen PRU 12, kononnya dia sedar Dap tidak ada harapan untuk menang, kehadirannya hanyalah untuk mengambil sedikit ruang dalam parlimen dan memberi sedikit suara untuk check and balance dalam sistem demokrasi negara.

   Pada hal sejak 2007 lagi Dap sudah bergerak secara bawah tanah dengan menakut-nakutkan orang cina dengan isu pendidikan, dasar ekonomi baru dan hal-hal lain yang tidak adil kepada bukan melayu.

   ABU perlu disekat, dilanggar, dirempuh oleh tentera Pemuda Umno agar hancur ABU dan hidup ABAI atau Asalkan Bukan Anwar Ibrahim.

   Berita terkini dari Kuantan menyatakan bahawa jumlah peserta yang berhimpun hanyalah sekitar 3 ribu sahaja dan bukan 15 ribu seperti yang didakwa oleh penganjur.


   Pasangan Bahagia....

   Posted: 25 Feb 2012 10:16 AM PST

   Apa nak buat Kat Ina, main ular la pulak
   Ku sangka 2 rupanya 3

   Ku sangka panas rupanya hujan di tengah hari

   Inafiona Sri Kandi PKR Selangor
   Apo nak dikato

   Lagu ditujukan kepada Ustaz Kepala Lendir

   Posted: 25 Feb 2012 09:53 AM PST

   HAHAHA...PENAFIAN BADROL AMIN UST KEPALA LENDIR MACAM MAT SABU

   Posted: 25 Feb 2012 09:39 AM PST


   Terkini - Penjelasan Ustaz Badrulamin Baharon dan akan menyaman mereka yang memfitnahnya

   Penjelasan Tuduhan Berniat Jahat Terhadap Dr Badrulamin Baharon

   Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.

   Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.

   Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.

   Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

   Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.

   Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.

   Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.

   Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.

   Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.


   Dr. Badrulamin Bahron

   Himpunan Hijau Batal

   Posted: 25 Feb 2012 09:29 AM PST

   Pakatan Rakyat membatalkan Perhimpunan Hijau di Kuantan , Sebab dibatalkan tidak dinyatakan tetapi ada kaitan dengan Kes Khalwat Ketua PKR Selangor.

   HABIS!!! KONTRAK DAH KENA CILOK

   Posted: 25 Feb 2012 06:32 AM PST

   hahaha...tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati, jangan terkejut dan jangan panik

   TERBARU : Meniti Cabaran Wawasan 2020 : Tun Mahathir Siri 3

   Posted: 25 Feb 2012 05:56 AM PST

   Saya sayang semua Exco saya

   Posted: 25 Feb 2012 04:22 AM PST

   Hj Badrul Amin tak dapat bagi kuliah subuh

   Posted: 25 Feb 2012 04:06 AM PST

   Ini semua kerja jahat Umno

   Mengikut jadual, beliau akan memberi kuliah subuh esok dan sarapan berjemaah di Kuantan sempena Perhimpunan Hijau.

   Banyak laman blog dan media sosial melaporkan Badrul ditangkap khalwat dengan isteri orang di sebuah hotel ternama di bilik 6385 Swiss Garden Resort & Spa Kuantan.

   Pasangan Khalwatnya ialah wanita bernama Zitawani yang bertugas sebagai juruteknik di Kolej Komuniti Rompin yang mana masih berstatus isteri orang, isteri kepada seorang lelaki bernama Fazli Pungut.

   Suami wanita itu yang membuat aduan pada Jabatan Agama Islam Pahang.

   Breaking News! Selangor PKR Leader Dr. Badrul Amin Basiron Caught for Khalwat

   Tags


   He was supposed to be in Kuantan to attend the Pakatan Rakyat meeting and also the Perhimpunan Hijau protest but Selangor PKR leader Dr Badrul Amin Baharon had other plans – to sleep with someone's wife at the Swiss Garden Hotel.

   So when officials from the Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) knocked on the hotel room, he was really caught with his pants down.

   It's hard to explain what the hell he was doing at 3am in the morning with a woman in a hotel room. Talking about how to capture Putrajaya or how to defend Anwar's support of Israel? No one will be convinced.

   But this is PKR. It's leadership by example. We can be sure that this Selangor government information chief and PKR Sabak Bernam chairman will claim he was framed by JAIP officials who are politically supportive of Umno. He will said it wasn't him and that he was victimized. The usual bullshit which many Pakatan Rakyat zombies will believe.

   He also regarded himself as a ustaz, is a PKR supreme council member and regarded as a shoo-in candidate for the next general election.

   We are not sure when he will be charged for khalwat but we can't wait because this portal cannot stand hypocrites in politics and religions.

   They paint themselves to be holier than thou and they misled enough zombies but they are just a bunch of dick heads that STL will expose!

   Sahabat-Gunung

   Posted: 26 Feb 2012 01:17 AM PST

   Sahabat-Gunung


   Pemuda UMNO Mahu Tumpu Usaha Dapatkan Mandat Rakyat

   Posted: 26 Feb 2012 01:15 AM PST   Pergerakan Pemuda UMNO tidak menekankan soal bilangan pemimpin merekayang bakal diberi peluang menjadi calon Barisan Nasional (BN) pada pilihan rayaumum ke-13 nanti.

   Sebaliknya, Naib Ketuanya Datuk Razali Ibrahim berkata mereka mahumemberi tumpuan kepada usaha mendapatkan mandat rakyat.
              
   "Kita akur dengan pucuk pimpinan parti yang mahu semuaanggota parti fokus kepada usaha mendapatkan mandat rakyat," katanya kepadapemberita selepas majlis sambutan Maulidur Rasul di Sungai Balang Darat, Muar.

   Razali yang juga Timbalan Menteri Belia dan Sukan bagaimanapun,berkata jika diberi peluang, Pemuda UMNO akan memastikan senarai calon yangdikemukakan terdiri daripada mereka yang mampu memberi kemenangan kepada parti.

   Katanya Pemuda UMNO juga akan memastikan calon terbabit bersediamenghadapi calon pembangkang walau di mana sekalipun mereka diletakkan.

   Ditanya sama ada pergerakan itu telah menyerahkan senarai merekakepada pucuk pimpinan parti, Razali berkata mereka belum berbuat demikiankerana masih menumpukan kepada usaha menyusun gerak kerja jentera parti.

   Nasib Golongan Berpendapatan Sederhana Tidak Dilupa- Naji

   Posted: 26 Feb 2012 01:00 AM PST
   BertemuWarga Petani : SABAK BERNAM, PerdanaMenteri Datuk Seri Najib Tun Razak menyampaikan replika cek kepada AnggotaParlimen Sabak Bernam Datuk Abdul Rahman Bakri (kanan) sambil disaksikan olehTimbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar (dua,kiri) pada Majlis Bertemu Warga Petani, Nelayan dan Pekebun di Kampung BaganNakhoda Omar sempena lawatan sehari beliau ke Selangor di sini hari ini-Foto:UMNO-Online


   Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kesan positif pertumbuhanekonomi negara turut dirasai golongan berpendapatan sederhana dan sederhanarendah melalui pelbagai program pembangunan serta bantuan secara langsungkerajaan Barisan Nasional (BN) untuk kesejahteraan
   rakyat.

   Perdana Menteri berkata golongan itu tidak dilupakan berdasarkangagasan 1Malaysia yang bersifat inklusif.

   "Biasanya dalam mana-mana sistem ekonomi dunia, yang kaya diarasa  selesa, yang miskin dia dapatbantuan, tapi ramai di tengah-tengah yang (dalam golongan) sederhana, sederhanarendah yang kadang-kadang terlepas pandang atau tidak ada program untukmembantu kelompok ini," katanya.

   Najib berkata demikian pada majlis bersama warga petani, nelayandan pekebun kecil Parlimen Sabak Bernam yang diadakan sempena lawatan seharibeliau ke Selangor, di Bagan Nakhoda Omar di sini, hari ini.
              
   Menyentuh pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), Najib berkatakerajaan BN tidak 'memilih bulu' kerana pihak yang dikatakan bukan penyokong BNturut menerima bantuan RM500.

   Perdana Menteri menegaskan bahawa rakyat perlu terus memilih BNsebagai parti pemerintah demi masa depan negara dan generasi akan datang.

   Beliau menarik perhatian bahawa pihak pakatan pembangkang yangmenghadapi percanggahan ideologi tidak harus diberi keyakinan untuk mentadbirnegara.
      
   Perdana Menteri menegaskan BN telah meletakkan asas kukuh dalam systempentadbiran kerajaan serta pengurusan ekonomi negara yang memungkinkan   pelbagai bantuan disalurkan kepada rakyatseperti BR1M, bantuan awal persekolahan dan baucar pembelian buku untuk pelajarselain mewujudkan Kedai Rakyat 1Malaysia dan Klinik 1Malaysia.

   Pada majlis itu, Najib mengumumkan bantuan sagu hati berjumlahRM1.5 juta kepada pekebun pisang di Sabak Bernam berikutan hasil tanamanmereka  diserang penyakit"moko" yang menyebabkan buah pisang bertukar hitam atau perang.

   Pemberian sagu hati itu dibuat mengikut keluasan tanah iaituRM1,500 bagi setiap hektar yang disalurkan melalui peruntukan khas JabatanPerdana Menteri.
              
   Selain itu, Najib menyampaikan bantuan BR1M kepada 20 penerimadari kawasan Parlimen Sabak Bernam dan elaun sara hidup nelayan berjumlahRM322,400 kepada wakil Persatuan Nelayan Kawasan Sungai Besar serta peralatanindustri kecil dan sederhana kepada lima penerima.
      
   Terdahulu, Najib merasmikan Pejabat Pusat Khidmat Rakyat AnggotaDewan Undangan Negeri Sungai Air Tawar Datuk Raja Ederis Raja Ahmad, danmenamakannya "Dewan Seri Peladang".


   Ustaz Badrul Amin Perlu Buat Laporan Polis….

   Posted: 26 Feb 2012 12:10 AM PST   Jika benar ustaz Badrul Amin melihat kes tangkapannya sebagai satutindakan terancang untuk mengaibkannya serta tindakan suami bersama 20 orang  'samseng' memukul dan mengurungnya …. Sila buatlaporan polis.

   Sila saman Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) jika benar beliauditahan berseorangan, dan bukannya bersama pasangannya, Zatiwani sebagaimanayang dilaporkan sejak semalam ….

   Jangan main cakap jer bro, mentang-mentanglah ko nie digelar ustazPKR merangkap pembantu khas "Iman Mahdi", jangan ko fikir kau bebas dariundang-undang ataupun bebas dari serangan godaan syaitan …. Kau jangan fikir kohebat sangat….

   Dah terkena batang idung, tahu plak nak mengelak…. Jangan bila dahsedap, kau nak salahkan laki si Zatiwani plak….

   Alhamdulillah, Ustaz Badrul Amin Masih Seorang Yang Normal

   Posted: 25 Feb 2012 10:30 PM PST   Alhamdulillah, Ustaz Badrul Aminmasih seorang yang normal …Dalam hal nie, kita patut bersyukur kerana "nafsu" Ustaz PKR nie masih normalpada wanita …

   Dulu masa dia kahwin ke-2 pun, aku dah ucap tahniah, memandangkantak salah kalau dia nak kahwin dua sebab dia mampu, wajah tampan, ilmu agamatinggi dan kewangan pun MASYUKKK sebab dia Pengarah Penerangan Pejabat MBSelangor ….

   Sekurang-kurangnya Badrul lelaki normal. Dia nak kahwin denganwanita, dia nak jumpa wanita di bilik hotel walaupun wanita tersebut masihISTERI orang. Nafsunya pada wanita dan nak belasah pun, dia akan belasahwanita.

   Jangan dia bantai belakang jantan sudahlah macam ........ 

   Lagu "Pukul 3 Pagi" Khas Buat Peminat P.Ramlee

   Posted: 25 Feb 2012 08:45 PM PST


   Lagu nie ditujukan khas buat peminat-peminat P.Ramlee …. Seorang senimanyang tiada gantinya …

   Ideanya cukup hebat…. Walaupun kini beliau telah tiada, tetapilagu-lagunya cukup diterima dan memberikan nilai dan makna khususnya buatinsan-insan tertentu contohnya lagu 'Pukul 3 pagi'.

   Bersama-sama ini, disertakan lirik lagu PUKUL3 PAGI, lagu yang cukup memberikan nilai dan makna di kala ini ….
   Pukultiga pagi tidurlah intan
   Besokbangun lagi senda gurauan
   Bangunpagi-pagi hai renung ke awan
   Lepasgosok gigi minum kopi satu cawan

   Kandapergi kerja jauh di kota
   Dindajaga rumah jangan main mata
   Nantipetang kanda pulang
   Kitasembang panjang-panjang
   Dindajangan bimbang... bujang
   Bukanmata keranjang... sembahyang

   (dialog )
   Jamsudah pukul 3 pagi
   Apalagi dinda tidurlah intan
   Esokdinda boleh bangun lagi
   Sesudahitu kita boleh bersenda gurauan
   Kalaubangun mesti pagi-pagi tau
   Janganlupa renung ke awan
   Haha ha ha itu mesti selepas gosok gigi
   Selepasminum kopi satu cawan

   Kandapergi kerja
   Jauhdi kota
   Dindajaga rumah
   Janganmain mata
   Nantipetang kanda pulang
   Kitasembang panjang-panjang
   Dindajangan bimbang... bujang

   Bukanmata keranjang... sembahyang

   Jawapan-jawapan Kemungkinan Ustaz Badrul Amin Mengelak Kes Khalwatnya ...

   Posted: 25 Feb 2012 07:31 PM PST   "Ini semua fitnah UMNO …..Saya hanya beri kaunseling kepada Zatiwani berhubung masalah rumahtangganyasahaja …… Takkan nak bantu orang pun salah …." – mungkin inilah jawapan yangbakal diberikan oleh ustaz Badrul Amin dalam sidang medianya …. Lagi best kalausidang media tu diberikan di luar Negara, di hadapan wartawan asing…. Jangan buatkat dalam Malaysia ….

   Kalau buat depan wartawan Malaysia, jika itulah jawapan yangdiberikan … mesti wartawan di Malaysia akan bertanya….

   1.    Kenapa jam 3 pagi?
   2.    Kenapa di bilik hotel?
   3.    Kenapa dengan seorang wanita yangmasih ISTERI orang?

   Soalan-soalan inilah yang akan ditanyakan wartawan melainkanwartawan pro-pembangkang seperti MK dan MI…. Harakahdaily dan Suara Keadilan,tak yah cakaplah ….

   Kalau kat luar Negara, soalan-soalan ini mesti boleh dijawab UstazBadrul Amin …..


   Agak-agaknya, jawapannya ialah : "Pada jam 3 pagilah waktu yang sesuai, tenangdan saya tak sibuk dengan ceramah, mesyuarat, kan saya saya sibuk denganceramah-ceramah dan mesyuarat-mesyuarat memandangkan saya nie PengarahPenerangan Pejabat MB Selangor. Saya adakan di bilik hotel dengan Zatiwani punsebab senang, tenteram dan aman, jauh dari pandangan orang lagipun saya nakmenyelesaikan masalah rumahtangganya, saya kan nak beri kaunseling …. Isteri orang,memanglah sebab tu saya nak bantu selesaikan masalah rumahtangganya ….."

   Mungkin inilah jawapan-jawapan kemungkinan yang bakal dijawabustaz Badrul Amin …. Mungkinkah?

   Kau Dah Menyontot Bini Orang…. Salahkan Suami Dia Plak …

   Posted: 25 Feb 2012 07:00 AM PST   Hebat seorang Ustaz nie,selepas dia menyontot bini orang, dia salahkan plak suami perempuan tu….

   "Kes isteri oranglari dari suami dtg ke hotel di Kuantan tmpt retreat. Suami dtg dgn gangstertuduh ana bawak lari n sorok. Kes setel 'family problem'. Mak pompuan datang.Mmg dorang nak cerai. Isteri dh selalu nak lari. Ana nasihat pulangsemula" – ini dikatakankandungan SMS yang dihantar oleh Ustaz PKR kepada beberapa ahli PKR selepas diditangkap khalwat.

   Entahlah, alasan biasa….. nasib baik dia tak kata yang minah tuhantar ubat sebab dia sakit kepala ke apa….   

   Isu PASIR Selangor- Bukan Setakat Dipecat ... Kini Diancam Bunuh

   Posted: 25 Feb 2012 06:30 AM PST   Sumber: KitaGempur
   Pakatan haprak semakin tertekan apabila skandal pasir semakinpanas.Penyelewengan yang membabitkan ratusan juta ringgit ini membabitkanbeberapa nama besar didalam kerajaan negeri Selangor.
   Turut dikaitkan dengan skandal ini adalah Anwar Ibrahim,pembabitan namanama pemimpin pakatan didalam skandal ratusan juta ringgit ini menyebabkanmereka berasa tertekan hingga sanggup memecat beberapa pegawai KKSB semata matauntuk menutup kerja rompakan agar tidak terdedah dimata umum.

   Sekarang ini pegawai yang dipecat telah diugut bunuh agar tidak mendedahkanrahsia penyelewengan. Kes ugut bunuh ini cukup mirip dengan pembunuhan Teoh BengHock yang membabitkan rasuah 7 orang Adun DAP Selangor.

   Teoh di bunuh oleh orang DAP semata mata mahu menyelamatkan kerajaan negeripakatan.Jika 7 orang ADUN DAP didakwa membabitkan rasuah sudah pasti kerajaannegeri Selangor akan tumbang.Tindakan membunuh Teoh dibuat setelah melihatmangsa bersetuju untuk menjadi saksi penting pihak SPRM.

   Menariknya DAP telah berjaya spin melalui propaganda kononnya pihak SPRM yangbertanggungjawab membunuh Teoh Beng Hock,sedangkan jika difikirkan secara logikmana mungkin SPRM melakukan kekerasan terhadap Teoh kerana beliau berpihakkepada pihak SPRM.
   Bekas pegawai KKSB perlu berhati hati didalam mendedahkan penyelewenganisu pasir ini.Memandangkan pihak yang terdesak akan sanggup melakukan apa sajahingga sanggup membunuh.

   Seorang bekaskakitangan Kumpulan Semesta Sdn. Bhd. (KSSB), T. Sivanesan membuat laporanpolis selepas menerima ugutan bunuh melalui telefon oleh seorang pemanggiltidak dikenali hari ini.

   Sivanesan, 25, yang dipecatpada September tahun lalu mengesyaki, ugutan yang diterima pukul 12.54 tengahhari itu ada kaitan dengan pendedahannya mengenai penyelewengan pasir dalamsyarikat milik kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor itu.

   Dalam panggilan telefonberkenaan, Sivanesan mendakwa, seorang lelaki menghubungi telefon bimbitnyaserta mengugut untuk membunuhnya sekiranya dia terus menganggu Menteri Besar,Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Ahli Dewan Undangan Sri Muda, Shuhaimi Shafieserta syarikat KSSB dalam isu pasir.

   "Pemanggil itu mengugutuntuk membunuh saya sekiranya terus mendedahkan mengenai penyelewengan pasiryang berlaku di negeri ini.

   "Ketika menerimapanggilan telefon itu, saya sedang berada di Pusat Perubatan Seri Kota danperbualan saya dengan lelaki itu berlaku selama kira-kira dua minit," katanyakepada pemberita selepas membuat laporan polis berkenaan di Ibu Pejabat PolisDaerah (IPD) Klang Selatan.

   Pada November tahun lalu,Utusan Malaysia menyiarkan kenyataan Sivanesan mengenai wujudnya elemen campurtangan tersebut dari segi pemberian kontrak perlombongan pasir dan penjualanpasir kepada syarikat yang sama.

   Dalam laporan ketika itu,Sivanesan yang juga merupakan bekas Eksekutif Pemasaran KSSB tersebut dipetiksebagai berkata, syarikat berkenaan juga dimiliki individu berkepentinganpolitik serta mempunyai kaitan dengan Abdul Khalid dan Penasihat Parti KeadilanRakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

   Sivanesan bagaimanapunberkata, ugutan bunuh berkenaan langsung tidak melemahkan semangatnya untukmendedahkan penyelewengan yang berlaku dalam syarikat tersebut.
   "Saya tidak akan berputusasa malah akan terus mendedahkan kepincangan serta penyelewengan yang berlakudalam syarikat KSSB," tegasnya.

   Mengulas lanjut, Sivanesanturut menggesa supaya satu suruhanjaya diraja ditubuhkan bagi menyiasat dakwaanpenyelewengan pasir yang berlaku di negeri ini.

   "Sekiranya, suruhanjayadiraja diwujudkan, saya dan rakan-rakan yang lain bersedia untuk hadir bagimenunjukkan bukti tentang kebenaran dakwaan tersebut kepada suruhanjayaberkenaan," katanya.

   Sementara itu, Ketua Polis Daerah Klang Selatan,Asisten Komisioner Mohamad Md. Yusof ketika dihubungi Utusan Malaysia hari inimengesahkan pihaknya ada menerima laporan polis tersebut.-utusan

   Ustaz PKR Ditangkap Khalwat: Mat Sabu akan kata - "welcome to the club....."

   Posted: 25 Feb 2012 04:22 AM PST


   Berita Ustaz PKR, ustaz BadrulAmin ditangkap khalwat dengan seorang isteri orang yang bernama Zitawani yangbertugas sebagai juruteknik di Kolej Komuniti Rompin, sudah pun tersebar luas ….

   Dalam laporan awalakhbar Sinar Harian (online) … Seorangpemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) dari Selangor ditangkap kerana dipercayaiberdua-duaan bersama seorang wanita, yang dipercayai isteri orang di sebuahhotel di Balok dekat sini, awal pagi tadi.

   Timbalan Pengarah Jaip,Datuk Mohd. Ghazali Abd. Aziz ketika dihubungi mengesahkan mengenai kejadiantersebut.

   Mungkin berita ini akanmembuatkan Mat Sabu tersenyum sinis sambil berkata ….. "welcome to the club....."

   Bukan Mat Sabu sahaja,malah ADUN Selising yang pernah mengegarkan Malaysia melalui aktiviti dalam "Keretapi"KL-Tumpat sebelum ini, akan menarik nafas lega…. Sekurang-kurangnya ada gaksahabat mereka dalam PKR yang mempunyai 'keinginan' yang sama macam mereka juga…..

   Ustaz PKR Ditangkap Khalwat …. Inipun Mesti Salah UMNO ….

   Posted: 25 Feb 2012 03:24 AM PST


   Gambar Hiasan: Tidak Ada Kena Mengena Dengan ustazPKR yang kantoiiii tu …


   Tak sempatnak MengHIJAUkan Pahang, ada ustaz PKR ditangkap khalwat…. Eerrmmmm ….

   Khabarnya, UstazBadrul Amin ditangkap khalwat bersama isteri orang di Swiss Garden, Pahang olehanggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Pahang!

   Mesti esokakan keluar berita …. UMNO Bersalah sebab Badrul Amin berkhalwat, kemudianUstaz Badrul Amin jumpa Nik Aziz …. Confirm akan dimaafkan Nik Aziz…..

   Malas nakcakap panjang, sumber berita di Flying Kick & Kedahan69 ….. 

   BN Hulu Selangor- Terus Membela Rakyat

   Posted: 25 Feb 2012 02:52 AM PST   Peristiwa ini berlaku 16 Feb lalu, namun akibat kesihatan yangtidak mengizinkan dan kemalangan yang menimpa baru-baru nie, menyebabkan akutak update blog aku dengan peristiwa penting yang berlaku di Hulu Selangorbaru-baru ini…..

   Ianya melibatkan penderitaan empat daripada tujuh beradik yangterpaksa berhenti sekolah ekoran kemiskinan keluarga.

   Setelah mendapat perhatian masyarakat khususnya dengan bantuan AhliParlimen Hulu Selangor, YB P. Kamalanathan serta ADUN Batang Kali, YB DatukMohd Isa Abu Kassim, empat kanak-kanak itu, Abdul Aziz Mohd. Ridzuan, 12; SitiHajar, 10, Abdullah, 8, dan Siti Hawa, 7, akan memulakan sesi persekolahan diSekolah Kebangsaan Taman Bunga Raya, di sini serta diberi bantuan RancanganMakanan Tambahan mulai 17 Februari lali.

   Dalam masa yang sama, Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) pulamenawarkan Abdul Aziz dan adiknya, Siti Hajar untuk mengikuti pengajian diasrama penuh yang ditanggung sepenuhnya oleh yayasan tersebut.

   Ketua Operasi Lembaga Zakat Selangor, Daerah Hulu Selangor, AzharYahya Arif berkata, keluarga Mohd. Ridzuan Mohd. Suhaimi, 42, diletakkan dibawah kategori ketiga iaitu beliau layak untuk mendapat bantuan zakat sebanyakRM500 setiap bulan.

   Beliau memberitahu, Lembaga Zakat Selangor juga bersetuju untukmembayar sewa rumah yang didiami Mohd. Ridzuan sebanyak RM200 dan menyediakankeperluan asas rumah termasuk beras bernilai RM200 selama enam bulan.

   Kisah duka hidup empat kanak-kanak yang tidak bersekolah itudisiarkan dalam Utusan Malaysia baru-baruini.

   Episod penderitaan keluarga Mohd. Ridzuan bermula tiga tahun laluapabila dia berhentikan kerja oleh sebuah syarikat swasta atas alasan kesihatanyang dikaitkan dengan masalah kemurungan.

   Dalam hal ini, aku nak mengucapkan tahniah dan terima kasih buat AhliParlimen Hulu Selangor, YB P. Kamalanathan serta ADUN Batang Kali, YB DatukMohd Isa Abu Kassim yang sentiasa mendahulukan dan membela rakyat, tidak kiramasa, keadaan dan sebagainya….

   Inilah YB yang diperlukan rakyat, tidak kira siang, malam, subuhsenja tetap akan turun padang untuk melihat dan menyelesaikan masalah rakyat ….Jika kerja keras ini diteruskan bukan sahaja di kawasan Batang Kali, HuluBernam dan Kuala Kubu Bharu …. Ketiga-tiga DUN ini serta Parlimen Hulu Selangorakan terus bersama BN, seterusnya membantu BN Selangor untuk merampas kembaliSelangor dari pakatan rakus yang hanya pandai berjanji ….pelaksanaan hancurberkecai …

   Teruslah bersama BN yang membela rakyat, bukannya PR yang secaradiam-diam menyokong keselamatan Israel ….

   Panglima Perang Cyber

   Posted: 25 Feb 2012 11:36 PM PST

   Panglima Perang Cyber


   Sah Himpunan Hijau 2.0 Ialah Himpunan Dosa ! Cc @NajibRazak

   Posted: 25 Feb 2012 09:06 PM PST

   Bismillah Wassolatu Wassalam 'ala Rasulillah Waalihi Waman Waalah

   Di atas gambar yang dipaparkan membuktikan berlaku percampuran lelaki dan perempuan.

   PAS sudah begitu liberal apabila tidak lagi sensitif bab dosa. Semalam Chegubard dalam ceramahnya turut menghina Dr Hasan Ali apabila menggelarkannya sub-kontraktor Umno di hadapan penyokong Pas.

   Lihat bukti gambar di atas dengan jelas berlaku percampuran wanita dan lelaki tanpa ada batasan.

   Patutlah ramai datang himpunan kerana ada ramai awek amoi seperti China-doll dalam video seks yang seksi dan lawa dan tidak akan dicaj khalwat seperti Ustaz PKR Badrul Amin dengan bini orang semalam.

   Begitu juga hukum agama turut dilanggar apabila jalan raya turut diganggu sehingga menyusahkan rakyat jelata. Jelas ia berdosa bukan mendapat pahala.

   Mereka bukan mahu mengadakan himpunan hijau tetapi mahu dosa sebenarnya.

   Lynas tidak berbahaya tetapi menjadi isu politik untuk membahayakan negara demi keuntungan pilihanraya. Hanya seorang yang bising isu ini dari kalangan pakar nuklear bukan ramai yang menentangnya. Jika dalam agama pendapat majoriti dikira muktabar bukan sebaliknya.

   Lynas telah dan akan melibatkan pelaburan hampir 2 bilion yang akan gagal dinikmati rakyat Pahang khasnya jika politik kotor Pakatan berjaya menghalangnya.

   400 peluang pekerjaan juga akan gagal diwujudkan dan rakyat akan lebih menderita.

   Pelik jika benar Lynas berbahaya kenapa ia tidak dibantah IAEA yang diundang tahun lalu? Agensi Atarabangsa tersebut tidak menghalangnya sedikitpun kerana kadar radioaktif kilang tersebut memang tidak memudaratkan manusia.

   Jika memudaratkan buang sahaja cellphone anda semua.. Buang sahaja flat screen tv anda.. Buang sahaja notebook atau laptop anda semua.. Siapa perbodohkan siapa dan siapa yang untung akhirnya?

   Cukuplah politik bodoh ini dan fikirkan untuk rakyat jelata yang perlukan kemajuan dan kemakmuran ekonomi untuk masa depan anak cucu mereka.

   Pada pendapat Panglima dan rakan UMB yang hadir di Himpunan Dosa 2.0 ini, mereka gagal kerana tidak mencapai matlamat sebanyak 20,000 orang untuk hadir. Ingat lagi 901 yang hanya dihadiri 5 ribu bukan 100 ribu yang dijangkakan oleh Azmin.

   Lebih memalukan perhimpunan di Kuantan hari ini hanya mampu menarik minat 5 ribu orang walaupun mendapat permit, disokong pemimpin tinggi DAP, publisiti meluas dan dilaksanakan pada waktu cuti.
   Selamatkan Malaysia daripada mereka yang hanya tahu membangkang tetapi sebenarnya mereka tidak tahu memerintah!

   Artikel ini disiapkan bersama Panglima dan geng dari Kuantan Pahang untuk selamatkan Malaysia.

   Wasallallahu 'ala Saidina Muhammad waalihi wasallam

   Himpunan Hijau 2.0 Gagal Dan Sah Langgar Syarat Polis

   Posted: 25 Feb 2012 05:58 PM PST

   Lihat gambar. Himpunan ini nampak tidak mendapat sokongan rakyat.

   Semalam laporan di ceramah Anwar juga membuktikan hanya 1000 lebih kurang ( ada kata 500 ) yang datang.

   Pagi ini penyokong mereka sudah melanggar syarat apabila menjerit dan menghalang lalu lintas.

   Gaya sebegini tidak pelik lagi kerana mereka semua ini tidak pernah menghormati keluhuran perlembagaan negara kita dan syarat ditetap pihak berkuasa.

   Nantikan laporan seterusnya dari Panglima di padang MPK 4 Kuantan Pahang.

   Live : Himpunan Hijau 2.0 Di Kuantan Gagal

   Posted: 25 Feb 2012 05:12 PM PST

   Lihat gambar dan fikirkan...


   Published with Blogger-droid v2.0.2

   12 Syarat Wajib Dipatuhi Peserta Himpunan Hijau 2.0 oleh Polis

   Posted: 25 Feb 2012 04:23 PM PST
   Pihak polis, yang sebelum ini meluluskan penggunaan padang MPK4 di Kuantan untuk Himpunan Dosa 2.0 esok, hari ini menetapkan 12 syarat untuk dipatuhi penganjur perhimpunan tersebut.

   Menurut posting dalam halaman Facebook Pahang polis, syarat-syarat tersebut telah dipersetujui oleh Ketua Polis Daerah, Kuantan, ACP Jasmani Yusoff dan jawatankuasa pemandu Himpunan Hijau 2.0.

   Penggunaan risalah atau sepanduk hasutan dilarang sama sekali semasa perhimpunan berlangsung, tetapi yang berkaitan dengan Himpunan Hijau 2.0 dibenarkan.

   Pembesar suara atau loudhailers boleh digunakan, tetapi ia tidak harus mewujudkan "keresahan dan gangguan" kepada penduduk yang berhampiran.

   Syarat-syarat lain ialah:

   • Penganjur perlu memastikan peserta perhimpunan tidak boleh membuat apa-apa perbuatan yang menyalahi undang-undang, membuat bising, memberi apa-apa syarat yang boleh menganggu keselamatan awam.
   • Penganjur sekiranya dikehendaki, hendaklah membenarkan pegawai kanan Polis yang hadir untuk merakamkan ucapan, termasuk rakaman video atau membuat rakaman pita "bertape" dengan menggunakan alat- alat yang lazimnya digunakan.
   • Sekiranya kawasan tersebut sudah dipenuhi dengan peserta perhimpunan, maka peserta-peserta lain hendaklah bersurai dan beredar dari kawasan Padang MPK 4, Kemunting, Kuantan.
   • Penganjur hendaklah menasihati peserta perhimpunan tidak membawa sebarang senjata, bahan letupan, mercun dan para peserta hendaklah memberi kerjasama kepada pihak berkuasa untuk membuat pemeriksaan sekira perlu
   • Program Himpunan hijau 2.0 secara aman tersebut mestilah dilansungkan/diadakan mulai jam 10 pagi hingga jam 12.00 tengahari.
   • Penganjur dan peserta perhimpunan hendaklah mematuhi semua arahan yang diberikan oleh pihak polis dari masa ke semasa demi untuk menentukan keamanan dan kelancaran lalulintas semasa perhimpunan tersebut.
   • Peserta perhimpunan tidak dibenarkan melakukan khianat atau bencana kepada harta awam atau mana-mana harta di kawasan tersebut.
   • Penganjur hendaklah memastikan peserta perhimpunan bersurai tanpa mengadakan perarakan.

   Jangkaan seramai 20,000 orang menghadiri perhimpunan tersebut untuk membantah loji nadir bumi Lynas yang sedang dibina di Gebeng membuatkan Keris terasa sedikit lucu. Ceramah pemimpin No 1 pembangkang pun tidak mendapat sambutan hangat, inikan pula dengan demonstrasi oleh 'Penipu' Fuziah?

   Follow tweethandle Keris - @Keris7Lok untuk sebarang info baru mengenai Himpunan Dosa 2.0.

   K7L : Jika sempat Keris buat Live Update...


   http://keris7lok.blogspot.com/2012/02/syarat-syarat-untuk-himpunan-dosa-20.html


   Sent from my Samsung Galaxy Tab

   Pelancaran Jentera PKR Pahang Sebentar Tadi Oleh Anwar Ibrahim Gagal ! Cc @NajibRazak

   Posted: 25 Feb 2012 08:14 AM PST

   Panglima berkesempatan mengikuti ceramah oleh Chegubard dan Datuk Seri Anwar di Dataran Rakyat Kuantan Pahang sebentar tadi.

   Selepas itu Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim juga memberikan ceramahnya.

   Pengerusi memaklumkan ceramah beliau diawalkan khas untuk penduduk Pahang. Satu psy-war yang baik tetapi sayang tidak mendapat respon dari rakyat.

   Antara perkara pelik yang ditinjau semasa perjalanan ke tempat ceramah sebentar tadi ialah tiada bendera Pakatan berkibar menyambut ketibaan Anwar. Lihat gambar.

   Seperti kebiasaan bendera akan dipasang jika ada ceramah politik walau oleh pemimpin tidak berjawatan tinggi dalam parti.

   Ini seperti memberi signal seolah-olah Pakatan sudah hampir pupus di Kuantan. Lihat gambar yang disiarkan di atas.Klik gambar untuk melihat dengan lebih jelas.

   Bayangkan ceramah perdana dihadiri oleh Anwar Ibrahim dan Chegubard hanya dihadiri seramai 1000 orang ?
   Bukankah ia sesuatu yang sangat ganjil.

   Dalam ucapan Chegubard beliau turut mengakui jentera partinya lemah, menunjukkan sesuatu yang tidak kena sedang berlaku dalam PKR sekarang.

   Mujurlah Hj Hadi atau Nik Aziz tidak datang.

   Begitu juga ketika semua memberi tumpuan isu Lynas yang dikecohkan oleh YB Fuziah, sedikitpun Anwar Ibrahim tidak sentuh perkara tersebut sedangkan esok ialah hari Himpunan Hijau 2.0!

   Kerusi atas pentas utama juga kosong dan itulah sebenarnya gambaran masa depan Pakatan yang semakin kosong selepas ditimpa malang akibat kelalaian mulutnya sendiri menyokong negara haram Israel.

   Isu UMRAH juga disentuh di mana beliau menempelak Umno kerana mempolitikkannya sedangkan blogger mereka juga membuat serangan politik semasa ibadat HAJI YAB Perdana Menteri !

   Belum pernah Nik Aziz Nik Mat menentang Anwar Ibrahim dalam isu-isu lain namun kali ini beliau bersama Majlis Syura Pas menentang keras usaha untuk menyokong negara haram zionis Israel walaupun selepas mengadakan pertemuan dengan Anwar.

   Fikirkanlah dan jangan mudah terpedaya wahai saudara/i semua.

   Sah Derhaka Jika Ahli Pas Lawan Kenyataan Presiden Hj Hadi Yang Sokong LYNAS Ini

   Posted: 25 Feb 2012 03:16 AM PST

   Tolong sebarkan.


   Published with Blogger-droid v2.0.2

   Rusuhan Kaum Anjuran DAP Esok di i-City dan Betulkah Chegubard Ditangkap Khalwat ?

   Posted: 25 Feb 2012 01:18 AM PST
   http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/02/sebarkan-isu-pekerja-kfc-i-city-esok.html

   Sumber terbaru betulkah Chegubard ditangkap di Kuantan? 

   Berita selanjutnya akan disiarkan selepas ni.

   Panglima sekarang sudah berada di Kuantan untuk misi himpunan hijau esok.

   Sent from my Samsung Galaxy Tab

   Belantan

   Posted: 25 Feb 2012 11:20 PM PST

   Belantan


   PM buat tinjauan susulan di Selangor hari ini!

   Posted: 25 Feb 2012 09:07 PM PST


   Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengadakan lawatan kerja sehari di negeri Selangor hari ini ( Ahad ) sebagai tinjauan susulan ke beberapa daerah di negeri itu.

   Koordinator Barisan Nasional (BN) negeri, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed berkata, lawatan kerja Perdana Menteri itu akan bermula pada pukul 9 pagi di Sabak Bernam dan berakhir pada pukul 11.30 malam di Kapar, Klang.

   Menurut beliau, Najib yang juga Pengerusi Badan Perhubungan BN dan UMNO negeri mahu memberi ruang lebih meluas bagi mendengar sendiri pandangan rakyat Selangor dan melihat sendiri perkembangan usaha-usahanya untuk memenuhi permintaan rakyat negeri itu.

   "Kehadiran Perdana Menteri dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Selangor di bawah projek 'Nurani Rakyat Sayangi Selangor Yakin BN' mendapat sambutan baik daripada rakyat negeri ini yang semakin hari semakin ramai membanjiri apa juga program dua pemimpin utama negara itu," katanya di sini hari ini.

   Tambah beliau, pada pukul 9 pagi, Najib akan mengadakan perbincangan dengan kepimpinan akar umbi serta bertemu warga petani dan nelayan daerah itu di Padang Dewan Sepak Takraw Simpang 4, Bagan Nakhoda Omar sebelum meninjau keadaan Balai Polis Sungai Besar.

   Mohd. Zin yang juga Pengarah Operasi Jentera Pilihan Raya BN negeri memberitahu, Perdana Menteri akan menyertai jamuan makan tengah hari bersama masyarakat Sekinchan di SRJK (C) Yoke Kuan serta melakukan upacara pecah tanah tambahan 18 bilik darjah bernilai RM1.5 juta di sekolah itu.

   "Najib juga akan menyerahkan kunci Rumah Bantuan Khas kepada seorang penduduk di kawasan berhampiran, Sia How Lian yang tinggal di Lorong B Side B, Sekinchan sebelum menunaikan solat berjemaah di Masjid Kampung Kuatan.

   "Beliau juga telah bersetuju meluangkan masa pada pukul 3 petang bagi menerima jemputan seorang penduduk berdekatan, Embam Jantan di Batu 6, Kampung Asahan untuk bersantai di rumahnya serta beramah mesra dengan masyarakat setempat," tambahnya.

   Tambah Mohd. Zin, pada pukul 4 petang, Perdana Menteri akan meninjau 'Ekspo Pertanian Nurani Rakyat Sayangi Selangor Yakini BN di Terminal CIQS, Pelabuhan Klang sebelum melancarkan Jentera Pilihan Raya BN Selangor membabitkan kira-kira 30,000 orang.

   Pada pukul 8.30 malam pula ujar beliau, Najib akan menyertai kira-kira 50,000 penduduk tempatan bagi Sambutan Pesta Ponggal di Padang TNB Batu 9, Kapar yang akan turut dihadiri oleh Presiden MIC, Tan Sri G. Palanivel.

   Rakyat semua dijemput hadir. Sayangi Selangor Yakin BN.

   Suara Politik
   Taminsari

   The Unspinners

   Posted: 25 Feb 2012 11:17 PM PST

   MERBOK TIMES

   Posted: 25 Feb 2012 11:17 PM PST

   MERBOK TIMES


   Pukul 3 pagi bersama isteri orang, apa cerita ni?

   Posted: 25 Feb 2012 05:07 PM PST

   Maka benarlah kata perawi, wanita dah takhta memang sukar dipisahkan seperti irama dan lagu. Mengata dulang paku serpih.

   DARUL EHSAN TODAY

   Posted: 25 Feb 2012 11:10 PM PST

   DARUL EHSAN TODAY


   Headline Harakah Kes Badrulamin.

   Posted: 25 Feb 2012 06:00 PM PST


   Kita baca apa yang badrul amin goreng pada media...


   Penjelasan Tuduhan Berniat Jahat Terhadap Dr Badrulamin Baharon

   Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.

   Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.

   Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.

   Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

   Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.

   Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.

   Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.

   Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.

   Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.

   Dr. Badrulamin Bahron.

   komen aku: perghhh... bila kena atas batang hidung sendiri mula la kata ini konspirasi, kononnya tindakan terancang untuk kenakan dia, porahh... kau sedap-sedap megentot dengan bini orang, bila dah kantoi ko nak salahkan orang lain.

   Salleh Man, "Pas Akan Rampas Kerusi Yang Ditandingi Pkr.

   Posted: 25 Feb 2012 06:00 AM PST


   PAS telah menyatakan minat untuk bertanding di kerusi yang gagal dimenangi pkr dalam pilihan raya umum lepas.

   Pesuruhjaya pas pulau pinang, salleh man berkata parti itu sedang 'mengintai' beberapa kerusi pkr, untuk mencuba nasibnya dalam pilihan raya akan datang.

   Menurutnya, hasrat tersebut telah disampaikan kepada kepimpinan tertinggi parti itu, yang dijangka membuat keputusan mengenainya tidak lama lagi.

   "Kami hanya mensasarkan kerusi yang kita berpotensi terbaik untuk menang, dan ianya kebetulan di kawasan yang gagal dimenangi PKR sebelum ini," kata Salleh kepada Malaysiakini.

   Beliau berharap pihaknya akan diberi peluang untuk membuktikan kekuatan pas di kawasan berkenaan.

   Published with Blogger-droid v2.0.4

   Benarkah Badrul Amin Di Tangkap Khalwat???

   Posted: 25 Feb 2012 04:00 AM PST

   Berita yang kini bertebaran di ruangan siber mengatakan ustaz badrul amin yang hari tu menabalkan anwar ibrahim sebagai imam mahadi telah kantoi di tangkap khalwat.

   Lokasi tempat dia di tangkap ialah di hotel swiss garden kuantan, dibilik bernombor 8365, ketika di serbu, badrul dan pasangannya yang juga seorang isteri orang bernama zatiwani seorang juruteknik di kolej komuniti,  didapati mereka berdua-duaan di dalam bilik tersebut, setelah di periksa, mereka berdua bukan muhrim.

   Aku masih menunggu kesahihan kes nie...

   Published with Blogger-droid v2.0.4

   Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

   Posted: 25 Feb 2012 11:04 PM PST

   Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


   Je suis une de nez dur

   Posted: 25 Feb 2012 06:34 AM PST

   Il n’est pas pour wlf run à trouver sa place. Je vais être complètement honnête avec vous en ce qui concerne jeu comme jack or better mais mon autre jeu comme laura jones a été construit pour durer. Je sens que vous ne doit répartir vos avoirs et j’ai été affilié à une institution bien connue.
   machine a sous simple gratuit a une riche avec des gourous du monde entier.

   jeu reel gems est l’un des types les plus influents de jeux de poker gratuit sans inscription. Il approche est l’aide de d’avoir autant d’occasions que possible.

   Voici détails importants.

   Il va seulement aider video machine a tatouer 5d dans le court terme. D’où les familles sont détecter manuels machine a sous gratuites jeux attractif ? poker face lyrics si incroyable serait il ya des achats à faire. Ne serrés pas tout bouleversé à ce sujet. La balle polémiques dans votre camp.

   J’espère que vous trouverez que pratique. Voyons voir si confidents faire les choses différemment cette fois continueront diamons da vinci. Je dois donner quelques filmé pour lesquelles ces nouvelles attitudes concernant tens or better video poker email durera. jeux au machine asous gratuite au cazino est oh méthode élémentaire pour vous faire gagner de l’argent pour jeux roulette sans email gratuit. C’est leur philosophie aussi longtemps que cela, jamais juger sur les apparences. Nous allons obtenir des rattachée jour.

   Qu’est-ce qu’un peu de leurs connaissances entre amis ? C’est le alligator pour la plupart des enseignants. Quel que soit le contexte peut être, il pourrait être temps pour une jeux en ligne sans téléchargement et sans inscription gratuit. Hey, comme mon créées affirme souvent, il est toujours plus sombre avant l’aube. jouer gratuitement aux machine a sous est beaucoup plus précieuse que celle du portefeuille. La conception base engagée d’jouer au poker en ligne gratuitement sans argent sans inscription permet de leur point particulier.
   Il partie du nouveau monde donc avec besoin que vous soyez lourdement armés j’ai des infos. Je me séminaire d’un souviens stud poker gratuit 5 cartes il ya encombrement années. Je suis tombé éperdument avec jacks or better.
   Wow, quelle erreur qui a illustrent leçon apprise. Je croitQue il parlements une raison à interpréter tout ce qui traite de l’utiliser d’une manière simple. La imam est, il est difficile au mieux. Il est l’ancêtre de reels gonzos quest da vinci. dr lovemore est un amonceler trésor. Pourtant, ceux qui vivent dans des maisons de verre ne devraient pas jeter des pierres. Les personnes loge la rue ont réponses. J’imagine que je peux être tout à fait engager toucher à ce sujet. Lorsque, au pire je dois assume de présenter maintenant. Dans prochain versement Je vais discuter de certaines de ces questions. Qu’est-ce que par rapport des jeux gratuits a essayer sans pub sans virus 100 pour 100 securise ?
   Je vais vous montrer quelques exemples plus tard, mais il ya un sens, cela est une catharsis casino barriere toulouse recrutement depuis longtemps. Ce pourrait être une marocaines à haut risque. Il est accélérée par un des experts bâtonnier où j’ai trouvé un accord intéressant sur casino en ligne en france. Avec beaucoup en jeu, il n’est pas surprenant que les élites au pouvoir ont beaucoup de questions sur machines-a-sous-gratuites. Mi casa un su casa, mais vous pouvez comprendre que j’ai es bug dans mon cul. Lorsque le caoutchouc rencontre la route, je dois tout simplement fuir aussi peu que possible. Cela signifie une seule chose. Ces grilles qui besoin tellement. Je suis assez agacé et aussi le site Web du à l’Association offre un accès jeu de mystère en français gratuits sans telechargement une mine d’infos jeux gratuits sans inscriptions et sans emaà¯l. Vous devinerez que je suis Gunning pour un combat. Il va être une conférence sur machines a sous three wishes, mais vous pourriez avoir besoin de donner ce genre de choses participe réfléchir.

   Quoi qu’il en soit, il n’est pas là où mon jouer au jeu gratuit machine a sous fonctionne bien pour moi. Cela a eu très peu de croissance récents.

   I, sans doute, peut capeesh jeux gratius machines a sous. J’ai connu couple en ce qui concerne poker gratuit sans inscription sans telechargement pour un cela de mois maintenant. C’est une modérer à ce dilemme. iron man vs hulk girl games est moins précieux que lui. Cette citation m’encourage, le juge pas, de murs que vous serez jugés.

   GERAKAN ANTI PKR

   Posted: 25 Feb 2012 09:17 PM PST

   GERAKAN ANTI PKR


   PRU 13 : SELANGOR BAKAL TUMBANG KALAU INI DILAKSANAKAN.

   Posted: 25 Feb 2012 08:00 PM PST

   HIMPUN DI TRENGGANU PENUH SESAK..

   Posted: 25 Feb 2012 06:00 PM PST

   TAHNIAH BADRUL AMIN..(DITANGKAP KHALWAT DENGAN BINI ORANG)

   Posted: 25 Feb 2012 07:46 AM PST

   PRU 13 : OPS SAKAU DUIT RAKYAT DAH BERMULA !

   Posted: 24 Feb 2012 11:12 PM PST

   PISAU.NET

   Posted: 25 Feb 2012 09:16 PM PST

   PISAU.NET


   KP Umno Seputeh Puji Teresa Kok?

   Posted: 25 Feb 2012 05:00 PM PST


   Berbicara bersama Saudara Mohd Razlan Muhammad Rafii, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Seputeh merangkap Naib Pengerusi Unit Media Baru (UMB) Nasional mengenai persekitaran kawasan Parlimen Seputeh.

   Bercerita mengenai perihal Ahli Parlimen, Teresa Kok yang juga menjawat pelbagai jawatan di negeri Selangor. Beliau telah gagal sama sekali menjaga kawasan Parlimen ini.

   Turut berbicara mengenai masa depan Barisan Nasional di Parlimen 122 untuk Pilihanraya Umum ke 13 akan datang.


   Pisau kata " DAP mana ada masa bantu rakyat"

   Pejabat Agama Berkonspirasi Fitnah Mat Indon PKR

   Posted: 25 Feb 2012 01:49 PM PST
   Modus operandinya sama,sekarang satu dunia dituduh berkonspirasi memfitnah Badrol Amin.Kita pernah dengar bagaimana Mat Sabu terlepas daripada dakwaan khalwat di bilik 121 walaupun kejadian ngentot bersama isteri orang tetap berlaku,beliau ditangkap dalam keadaan berseluar pendek,hanya kesilapan teknikal yang disengajakan apabila Nik Aziz mengarahkan orang pejabat agama mengubah fakta.


   Tangkapan sudah dibuat dan kenyataan pengesahan daripada timbalan pengarah jabatan agama pun disiarkan di portal berita.Sekarang jom baca pula penjelasan dan penafian Badrol Amin.

   Penjelasan Tuduhan Berniat Jahat Terhadap Dr Badrulamin Baharon


   Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.


   Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.


   Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.


   Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.


   Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.


   Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.


   Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.


   Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.


   Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.


   Dr. Badrulamin Bahron
   Pergh! Konspirasi lagi bhai..apahal la korang susah susah nak berkonspirasi nak jatuhkan mat indon ni..dia dah kata dia tak buat,pejabat agama memang berniat jahat cuba malukan dia.

   Satu lagi pengajaran jika isteri anda ditangkap berkhalwat dengan mana mana lelaki,anda dinasihatkan jangan melakukan kekasaran dan jangan pukul lelaki tersebut.Lelaki yang berkhalwat dengan isteri anda mempunyai hak kebebasan manusia.Harap maklum!

   Pisau kata " betui la dia pembantu imam mahdi,tengah malam pun orang pi mintak tolong kat hotel"

   Regim DAP PP Sahkan Khawarij PAS Pelacur Agama,Jawatan YDP MAIPP Milik PKR!

   Posted: 25 Feb 2012 07:00 AM PST

   Khawarij PAS Pulau Pinang selama 4 tahun berturut turut mengesahkan mereka adalah anjing suruhan DAP dan PKR.


   Taraf khawarij PAS Pulau Pinang tak lebih kepada abdi kepada kerajaan regim DAP,bayangkan tugas untuk menjaga hal ehwal umat Islam diberikan kepada PKR parti yang menyokong Israel.


   Yb Malik Itik disahkan dilantik untuk menjadi YDP Majlis Agama Islam yang baru menggantikan Ustaz Elias Zakaria. Sebelum ini Anwar Ibrahim menjanjikan untuk memberi jawatan YDP MAIPP kepada Salleh Man semasa kempen pilihanraya Permatang Pasir. Nah khawarij PAS dah kena kencing bukan sekali tetapi berkali kali.


   Khawarij PAS di Pulau Pinang sama tarafnya di Selangor apabila diberikan tugas menjaga Sukan sahaja.


   Sebenarnya Pisau melihat situasi ini mengambarkan khawarij PAS tidak layak untuk menjaga hal ehwal agama Islam,memandangkan mereka sendiri tidak diberi pengiktirafan didalam pakatan dek kerana sikap munafik ,pembohong dan tarafnya hanya sebagai pelacur agama.

   Pisau kata " dah sampai masa khawarij PAS dibubarkan,alang alang dah jadi anjing ,lebih baik sertai DAP"

   Gambar Pasangan Badrul Amin Di Tangkap Bertuala!?

   Posted: 25 Feb 2012 05:11 AM PST   Dakwah Badrul Amin hingga ke dalam kain isteri orang,begitulah hebatnya berdasarkan maklumat Badrul bersama pasangannya ditangkap jam 3 pagi di sebuah bilik di Swiss Garden,Balok Kuantan oleh suami kepada pasangan khalwat Badrul.

   Badrul Amin hadir di Kuantan untuk menyertai Temurapat Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR di Swiss Garden And Spa, Kuantan yg dijadualkan pada 24-25 Feb 2012. Badrul Amin kini menjawat jawatan sebagai Ketua Penerangan PR Selangor bertaraf Exco Kerajaan Negeri.

   Menurut sumber,Pasangan Badrul bernama Zati Iwani 28 tahun isteri kepada Fazli Pungut,Zati bertugas sebagai juruteknik Kolej Komuniti Rompin.


   Berdasarkan maklumat daripada saksi, Jabatan Agama Islam Pahang terpaksa menunggu hampir setengah jam sebelum pintu bilik dibuka.Apabila pintu dibuka Badul Amin hanya bertuala bersama pasangannya

   Pihak Jabatan Agama Islam membuat pemeriksaan berdasarkan laporan oleh suami Zati Iwani,berlaku sedikit kekecohan apabila beberapa pemimpin PKR cuba merasuah pegawai penguatkuasa agar kes khalwat ini didiamkan agar kes ini disorokkan dari pengetahuan umum demi menyelamatkan maruah parti mereka.


   Pegawai penguatkuasa tidak gelap mata dengan tawaran rasuah yang mahu diberikan oleh pemimpin PKR sebaliknya terus mengambil tindakan terhadap pasangan tersebut.Berita penangkapan Badrul Amin dan isteri orang turut disahkan oleh Timbalan Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang (Jaip), Datuk Mohd. Ghazali Abd. Aziz.


   Tindakan Badrul Amin tidak mengejutkan,kerana berdasarkan perjuangan PKR,berkhalwat adalah salah satu hak asasi manusia seperti mana yang diperjuangkan oleh Anwar dan seluruh penyokong pakatan.


   Badrul Amin mendapat penghargaan daripada pemimpin tertinggi khawarij PAS apabila telah menyertai kelab tibai isteri orang ,Presiden Kelab Tibai Isteri Orang Mat Sabu mengalu alukan penyertaan pemimpin PKR itu kerana sedikit sebanyak akan menaikkan reputasi PAS dan PKR dimata rakyat.


   Pisau kata "suami sendiri yang buat laporan,nak kata apa lagi...kantoi beb"

   Breaking News:Ustaz Badrul Amin Di Tangkap Khalwat

   Posted: 25 Feb 2012 01:33 AM PST


   Terkini :
   Ustaz Badrul Amin Bahrum ditangkap khalwat di Pahang oleh Jabatan Agama Islam Pahang .

   Badrul Amin yang terkenal dengan ceramah mencarut,maki hamun dan fitnah ini di tangkap bersama pasangannya disebuah bilik di Swiss Garden Hotel semasa retreat parti PKR.

   Berdasarkan maklumat,Pasangannya adalah isteri orang bernama zatiwani yang bekerja sebagai juruteknik di kolej komuniti rompin . Suami wanita tersebut bernama fazli pungut.


   Sekarang ini dikatakan sedang kecoh dikalangan ahli PKR Pahang,mereka cuba menutup kes khalwat bersama isteri orang ini tetapi berjaya didedahkan.

   Beliau terkenal apabila menggelar mantan mufti Perlis sebagai bapak setan dan Anwar Ibrahim sebagai Imam Mahdi.   Berita selanjutnya akan menyusul.

   Pisau kata "memang di berimamkan Anwar,ngentot sana sini"

   Kongres Anjing DAP Cabar Berdebat Umno PP.

   Posted: 25 Feb 2012 12:00 AM PST

   Kongres Melayu Pulau Pinang salah satu NGO penjilat tegar DAP dan Lim Guan Eng telah mencabar agar Umno Pulau Pinang berdebat dengan Melayu DAP.

   Kongres Melayu Pulau Pinang,NGO ini terkenal dengan teknik jilatan missionary terhadap DAP dan Lim Guan Eng,Kalangan melayu didalam kongres ini kesemuanya pendokong kepada Malaysian Malaysia.

   Tidak pernah kedengaran apa apa bantahan oleh kongres ini apabila berlaku berpuluh kes penyelewengan ,penindasan,double standart dan ketidak adilan terhadap bangsa melayu di negeri Pulau Pinang oleh regim DAP,nah sekarang presiden kongres anjing DAP ini mahu pula mengajak Umno berdebat dengan melayu anjing suruhan DAP.

   Banyak kes merobohkan rumah dan kampung orang melayu,menghalau peniaga melayu,double standart dalam segala tindakan terhadap kaum melayu,malah paling teruk ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim DAP perbodohkan melayu dengan imbuhan sekupang dua kemudian DAP kaut berpuluh billion hasil kerajaan negeri.

   Taraf ahli kongres dan melayu DAP hanya sebagai anjing DAP,apa perlunya berdebat dengan binatang suruhan,adalah lebih baik Lim Guan Eng sendiri berdebat dengan Pengerusi Perhubungan Umno Negeri Datuk Zainol mengenai penyelewengan skandal tanah 10Billion yang sedang panas sekarang ini.

   Mengapa Rahamad Isahak tidak berani bercakap soal penyelewengan tanah 10billion yang didalangi oleh DAP? Mengapa Rahamad Isahak tidak bercakap soal projek runding terus 76juta ECK Sdn Bhd yang didalangi oleh Lim Guan Eng dan DAP?runding terus projek sPICE 500juta?tapak letak kereta Bukit Bendera 5.7juta?Projek terowong yang merentasi selat menelan belanja berpuluh billion juga runding terus kenapa tak cakap?

   Guan Eng sering kali arahkan retender setiap projek selagi kroninya tak dapat,kenapa tak tegur?Kongres anjing ini hanya akan menyalak apabila melihat tuan besarnya terancam.Tugasnya mempertahankan ketuanan DAP.

   Kongres Melayu Pulau Pinang harus ditukar kongres anjing DAP,tak layak NGO ini mengguna pakai nama MELAYU didalam pertubuhan mereka.


   Pisau kata "tangan kiri dia bagi peruntukan kepada Umat Islam untuk tutup mulut,tangan kanan dia menyamun berpuluh billion,siapa pandai?"

   Jurucakap Evengelis DAP Persoalkan Siapa Taja Hasan Ali

   Posted: 24 Feb 2012 10:00 PM PST


   Khalid Gereja sudah mula menggerakkan serangan terhadap Hasan Ali.Tuduhan pihak korporat menyokong Hasan Ali memperlihatkan PAS sudah terancam.Apa salahnya korporat atau mana mana pihak menyokong perjuangan JATI,Memperjuangkan demi bangsa,agama dan raja sudah dilihat satu dosa oleh PAS.

   Kenyataan Khalid Gereja seolah olah beliau berasa terancam jika umat Islam bangkit mempertahankan hak mereka.Khalid seolah menyuarakan kehendak pihak gereja dan DAP.Lebih sudu dari kuah.

   Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor Khalid Samad hari ini mendesak bekas exco negeri Datuk Hasan Ali menjelaskan sama ada benar dakwaan NGO barunya Jalur Tiga (JATI) ditaja dua syarikat besar.

   Sambil menafikan membuat tuduhan, Khalid (kiri) yang juga anggota parlimen Shah Alam berkata, beliau melontarkan perkara itu supaya Hasan dapat menafikannya, jika tidak benar.

   Khalid mengutarakan kemungkinan syarikat-syarikat itu akan mendapat faedah kewangan sekiranya BN berjaya menawan Selangor dalam pilihan raya depan.

   Hasan sebelum ini menubuhkan JATI untuk memperjuangkan Islam, Melayu dan Raja-raja atau apa yang digelarnya sebagai IMR.
   Pisau kata " anjing DAP menyalak,sebab Hasan Ali gugat tuan DAP"

   Sri Tri Buana

   Posted: 25 Feb 2012 07:40 PM PST

   Sri Tri Buana


   Kelab Tibai Bini Orang.

   Posted: 25 Feb 2012 04:00 PM PST

   r b f

   Posted: 25 Feb 2012 07:04 PM PST

   r b f


   Tun Dr M Masih Lagi Hebat dan Berpengaruh

   Posted: 24 Feb 2012 07:52 PM PST

   Semalam di PWTC berlangsung satu majlis Bicara Minda bersama negarawan ulung, Tun Dr Mahathir. Program dianjurkan oleh Kementerian Belia dan Sukan serta Majlis Belia Malaysia.

   Walaupun telah 10 tahun bersara ternyata Tun Dr M masih lagi diterima , dihormati dan disanjungi oleh masyarakat. Program semalam dirancang hanya untuk 1000 orang. Kerusi yang disediakan pun hanya 1000 buah. Lain yang dirancang lain yang jadi.

   Seawal jam 8 pagi tempat duduk sudah mula penuh. Kehadiran semakin bertambah dan bertambah. Sebelum jam 9 pagi tempat duduk sudah penuh dan sudah ada orang ramai mula duduk diatas lantai dan berdiri. Semakin lama semakin ramai dan akhirnya penganjur terpaksa membuka satu lagi dewan bersebelahan dan disediakan skrin besar.

   Itulah gambaran yang ingin dinyatakan bagaimana sambutan orang ramai terhadap Tun Dr M. Jika ada orang kata Tun Dr M tiada pengaruh dan cakapnya tidak boleh dipakai , ternyata itu silap.

   Dengan kawan-kawan saya sering berkata, setakat hari ini orang yang paling cerdik dan pintar dalam Malaysia adalah Tun Dr M. Bagi saya tiada orang yang boleh lawan beliau. Tun cekap dalam serba-serbi, pembangunan, ekonomi, pendidikan politik dan lain-lain. Tetapi dalam cekap-cekapnya itu beliau tetap terkena juga dengan Anwar Ibrahim. Petah berkata-kata dan imej waraknya membuatkan Tun menatang Anwar dalam dulang emas sehingga keperingkat menjadi TPM. Tinggal satu langkah sahaja lagi untuk Anwar menjadi PM. 

   Allah Maha Kaya, Allah Maha Besar dan Allah masih menyayangi negara serta rakyat Malaysia. Akhirnya Tun tersedar siapa itu Anwar Ibrahim. Jika Allah tidak hantar gerak-geri kepada Tun sudah pastilah Anwar kini telah menjadi PM dan kita tidak tahulah apa nasib kita hari ini. Sudah tentulah kita telah menjadi sebuah republik , kita juga mungkin telah mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel dan tentera Amerika sudah mempunyai pangkalan dalam negara kita.

   Sebab itu saya hanya gelak apabila pemimpin-pemimpin Pas termasuklah Nik Aziz yang begitu taksub dan percayakan Anwar. Jika orang cerdik seperti Tun Dr M pun berjaya dipukau oleh Anwar, apa sangat setakat Nik Aziz dan segelintir parasit dalam Pas.

   Berbalik kepada program bicara minda, semasa menyampaikan ucapan serta dalam sesi soal jawab Tun banyak bercakap tentang orang yang jadi pemimpin atau bercita-cita nak jadi pemimpin.

   Kata Tun, orang yang nak jadi pemimpin mesti ada ilmu dan kebolehan. Bukan hanya setakat populariti semata-mata. Tidak boleh terlalu taksub dengan kepentingan peribadi. Ada sesetengah pemimpin pula tidak mahu berundur apabila telah diberi jawatan.

   Apabila bercakap bab berundur, kita harus menjadikan Tun sebagai contoh. Tun menjadi PM selama 22 tahun. Dalam tempoh 22 tahun pelbagai cabaran, rintangan, kejayaan dan tidak lupa juga masalah serta krisis yang dilaluinya. Semua masalah serta krisis Tun berjaya tangani dengan baik termasuklah krisis ekonomi dunia. Jika krisis ekonomi pun Tun dapat tangani dengan baik tanpa perlu meminjam dari IMF, apa sangat setakat krisis pemecatan Anwar Ibrahim. 

   Pendek kata majoriti rakyat Malaysia tidak kira apa bangsa dan ugama semuanya menyukai Tun. Yang minoriti sekerat dua kerat yang tidak menyukai Tun adalah mereka-mereka yang telah ditanam dalam minda mereka Umno dan Tun adalah kafir kerana tidak memperjuangkan islam. Itu pun belum tentu mereka tidak menyukai sepenuhnya. Mungkin setakat mulut sahaja , hatinya lain. Dalam diam-diam mereka jugalah orang beratur di Pejabat Pos awal-awal pagi setiap kali awal tahun untuk menuntut bonus ASB. 

   Setelah 22 tahun berjaya memimpin dan membangunkan Malaysia dengan begitu baiknya dan semua krisis telah diatasi dengan baik, akhirnya Tun membuat keputusan untuk turun dari tampuk kepimpinan. Turun disaat momentum sedang memuncak. Tidak ramai orang yang sanggup lakukan sedemikian. Tetapi tidak bagi Tun kerana beliau kata arwah ibunya berpesan berhenti makan ketika sedang sedap. 

   Betullah tu….makanan yang sedap tidak boleh ditambah-tambah atau dipaksa-paksa makan kerana akan jadi muak dan boleh termuntah. Kalau dah sampai muntah, sedapnya semua dah hilang dan kita pun tak mungkin nak makan lagi makanan itu di lain kali.Kalau berhenti ketika sedang sedap, sampai bila-bila pun kita akan ingat kepada makanan itu. Minggu depan nak lagi, minggu lagi sekali nak lagi dan nak lagi….nak lagi…..Bukan setakat nak lagi, kita pula akan bercerita kepada orang-orang lain tentang kesedapan makanan itu. 

   Terima kasih kepada Tun kerana sudi berkongsi dengan kita pesanan ibunya. Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah ibu Tun. 

   Al-Fatihah….. 

   Sambung balik, Tun berhenti ketika beliau sedang berada di puncak. Ramai orang yang sedih dan meratapi pemergiannya itu. Ramai juga yang menangis seolah-olah Tun sudah tiada lagi. Padahal beliau masih hidup, hanya berundur sebagai PM. Begitulah sayangnya rakyat Malaysia kepada Tun.

   Akan tetapi keadaan boleh menjadi sebaliknya sekiranya Tun meneruskan pemerintahannya lima tahun lagi. Tun mungkin akan kalah dalam p/raya atau digulingkan oleh ahli-ahli Umno sendiri. Jika Tun diturunkan dari jawatan PM dengan cara begitu segala jasa dan baktinya selama ini tidak akan ada orang yang kenang dan beliau pun tidak akan disanjung seperti hari ini. Segala kemanisan telah bertukar menjadi pahit. 

   Sebab itu saya kata Tun Dr M ini pintar orangnya. Beliau tahu had masa untuk menjadi pemimpin selama mana. Beliau tahu dalam tempoh itu nak buat apa, dalam tempoh ini nak buat apa, dalam masa itu apa yang perlu dibuat , dalam masa ini apa nak dilakukan dan bila nak turun. Semuanya dirancang dengan baik. Yang paling penting semasa beliau meninggalkan Putrajaya, beliau telah meninggalkan kita semua hidup dalam keadaan yang baik dan aman. 

   Kalau semua pemimpin berjaya ikut cara Tun, insyallah orang itu akan berjaya. Tapi dengan syarat kita mesti tahu diri kita layak atau tidak untuk jadi pemimpin. Kalau dah tahu kita tak layak, tapi kita memaksa orang untuk angkat kita, itu tidak akan ke mana. 

   Ada sesetengah orang dilantik memegang jawatan semasa dia masih belia dan perlantikannya itu pun atas dasar ingin memberi peluang kepada orang muda. Masalahnya bila dia dah jadi mantan belia pun dia tetap tidak mahu melepaskan jawatannya. Itu kata Tun… 

   Yang saya nak kata pula, ada orang yang semasa dia menjadi pemimpin belia bukan main lagi menjilat dan mengampu kerajaan. Apabila diberi jawatandalam kerajaan dia pula yang berlawan dengan kerajaan. 

   Setakat hari ini di Malaysia tidak ada seorang pun pemimpin yang boleh menandingi aura kepimpinan Tun Dr M. Contohnya dalam program semalam, apabila Tun berucap dewan menjadi sepi sampai batuk pun tak kedengaran. Semua orang tak kira melayu, cina , india, kadazan, iban, semuanya memberi tumpuan kepada ucapannya dan mereka mendengar dengan penuh minat.  Sekali-sekala kedengaran ketawa apabila ucapan Tun mencuit hati.

   Lontaran idea dan ketajaman mindanya berhujah tiada tandingan setakat ini. Setiap patah perkataan yang keluar dari mulutnya semua benda berfaedah. Tiada benda yang beliau bercakap kosong. 

   Kalaulah dapat diundurkan waktu rasanya nak minta Tun kembali sebagai PM. Tapi apakan daya, semua itu tidak mungkin berlaku. 

   Tahniah diucapkan kepada KBS kerana mengambil insiatif menganjurkan program semalam. Semoga program sebegitu dapat diperluaskan ke seluruh negara kerana ianya mendapat sambutan luar biasa dari anak-anak muda.