Sabtu, 19 Mei 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 19 May 2012 01:01 PM PDT

Duke of UMNO


KHALID DARUL SAMPAH, AZIZAN BILA LAGI NAK JADI DARUL SARAP..?

Posted: 19 May 2012 04:04 AM PDT

 
Cadangan kerajaan negeri untuk membeli 50 buah lori sampah sebenarnya mengundang beberapa perkara yang menarik untuk diperbincangkan.

Seperti sedia maklum, masalah kutipan sampah di Selangor sangat serius, sehingga menyaksikan kemarahan rakyat di seluruh pelusuk negeri, sesuatu yang luarbiasa berlaku sejarah sebuah negeri maju seperti Selangor.  Apatah lagi, ia sekarang diangkat sebagai "negeri berkebajikan".

Kita tidak boleh menolak bahawa ini adalah cara kerajaan negeri untuk menyelesaikan masalah sampah yang menimbun, sehingga wujudnya kata-kata nakal "Selangor Darul Sampah". Pembelian ini diharap dapat menyelesaikan masalah kutipan sampah.

Namun, sejauh manakah 50 buah lori dapat menampung tahap keperluan mendesak?  Apakah terdapat jaminan, bahawa masalah ini dapat diselesaikan, kerana sebelum ini pun, masalah berkenaan tidak pernah wujud.

Persoalan pokok, bagaimana masalah kutipan sampah ini boleh berlaku?

Kita berbalik kepada perkara asas, iaitu perlantikan kontraktor-kontraktor berkelayakan.  Apakah kerajaan negeri gagal memenuhi spesifikasi kelayakkan?  Jika tidak mahir sekalipun, modus operandi yang pernah dilaksanakan olek kerajaan BN dahulu sudah cukup untuk mengelak dari berlakunya masalah kutipan sampah.

Selangor Daily dimaklumkan, salah satu sebab berlakunya masalah ini adalah kerana persempadanan semula kawasan kutipan yang lebih kecil, menyebabkan kontraktor yang sedia ada tidak dapat beroperasi dengan margin keuntungan munasabah.  Pengecilan kawasan ini bermakna, banyak kawasan-kawasan baru diwujudkan.  

Apakah ini strategi untuk kerajaan negeri meningkatkan lagi penyertaan kroni mereka dalam perniagaan ini?  Jika ya, maka tidak salahlah slogan "mengkronikan ekonomi Selangor" disebut-sebut oleh kebanyakkan rakyat.

Selain daripada itu, rungutan kontraktor tentang soal bayaran benar-benar memalukan seluruh negeri, kerana soal itu tidak pernah wujud tatkala BN memerintah dahulu.  

Ke mana hilangnya jutaan ringgit, belum dicampur dengan royalti  Putrajaya yang diterima dari kerajaan pusat yang seharusnya menjadikan kerajaan negeri berkeupayaan dari segi kewangan?

Apa yang membimbangkan, pembelian 50 buah lori sampah membawa jumlah keseluruhan RM12.5 juta, wang rakyat yang digunakan bagi menampung ketidakcekapan urustadbir kerajaan negeri. 
  
Sedangkan, pembelian tersebut belum mampu menjamin penyelesaian masalah.  Apakah kerajaan negeri melantik kontraktor-kontraktor yang tidak mempunyai lori sampah?  Wow… ini satu keputusan yang sangat tidak boleh diterima akal!

Siapa yang bakal menerima lori-lori sampah berkenaan?  Tentulah kroni mereka, yang sebenarnya tidak berkemampuan.  Alangkah seronoknya berurusniaga di Selangor, apabila asset terpenting dalam perniagaan ini disediakan oleh kerajaan negeri!

Apa yang berlaku sebenarnya menunjukkan ketidakcekapan kerajaan negeri dalam mengurustadbir Selangor Darul Ehsan.  

Menggunakan wang rakyat sewenang-wenangnya untuk menyelesaikan ketidakupayaan pentadbiran adalah bukti tidak wujud efektif dan efisiensi.  Mekanisma ini, sekiranya terus dipraktikkan, akan menyebabkan kehilangan wang rakyat yang banyak.

Jangan pandang jauh ke belakang, cukup sekadar 4 tahun yang sudah, bagaimana kita melihat simpanan tunai merosot, yang kemudiannya dibanggakan dengan kononnya pencapaian kenaikan simpanan itu kepada rakyat.

Tanpa disedari, kenaikan itu sebenarnya berpunca dari penjualan aset-aset kerajaan negeri.  Konsep jual dan untung ini bakal menyaksikan negeri Selangor ini terjual nanti, mungkini kepada Singapura!

Mungkin itulah maksud "urustadbir berwibawa" dalam manifesto mereka pada 2008, apabila diterjemahkan dengan tindakan terhebat oleh pemerintahan rejim Khalid Ibrahim, iaitu "memfaraidkan harta rampasan perang"!

Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! MANA MAZLAN ALIMAN NAK LETAK MUKA..??? MALU WOOO..!!!

Posted: 19 May 2012 01:31 AM PDT

 
Kejayaan PAS sejak penubuhannya untuk melahirkan penyokong yang "bermuka tembok" tidak perlu dipertikaikan lagi.  

Lihat sahaja kepada Khalid Ismath, mahasiswa yang mendapat pendidikan hasil perit jerih perjuangan UMNO, kini bersikap lupa diri akibat dari acuan ekstrim anti-kerajaan fahaman Syiah yang subur mekar di dalam parti kononnya Islam itu.

Terbaru, 2 lagi individu yang menentang keras usaha kerajaan dalam memajukan Felda sehingga usaha itu terbantut gara-gara injunksi mahkamah yang diperolehi telah hadir untuk menerima durian runtuh FGVH.  

Dua peneroka berkenaan ialah Abdullah Mohd., 60, dari Rancangan Jengka 15 dan Idris Mat Sah, 61, dari Jengka 14.

Ia adalah satu pencerahan kepada seluruh rakyat, akan sikap tidak mengenang budi dan tidak tahu malu yang diterapkan oleh PAS.  

Berbulan lamanya Felda diserang dengan pelbagai kata dusta dan pembohongan demi keuntungan politik oleh PAS, sehinggga tidak perlu campurtangan langsung DAP untuk "membunuh" satu lagi usaha kerajaan dalam memastikan rakyat tidak hidup dalam kemiskinan.

Apa yang peneroka bermuka tebal ini tidak sedar ialah, "kepala" yang mereka ikuti adalah Mazlan Aliman, seorang lagi "produk" PAS yang lahir dari kegagalan dirinya sendiri mengurustadbir tanah anugerah rancangan Felda, dan menyalahkan kerajaan atas ketidakupayaannya itu. 

Mungkin sahaja Mazlan Aliman tidak mahu semua peneroka perolehi keuntungan, barulah ada yang senasib dengannya.


Apa yang berlaku menjadi pedoman kepada seluruh rakyat, agar tidak mendengar hasutan dari seorang yang gagal total tentang pengurusan harta.  

Lebih baik perhalusi cadangan-cadangan yang memberi pulangan menarik kepada peneroka dari Pengurusan Felda, yang telah membawa kemajuan pesat dan keuntungan kepada semua.

Sungguhpun malu itu sebahagian daripada iman, penyokong PAS telah lama didoktrinkan dengan sikap tidak tahu malu.  Tidak terjawab ke  manakah hilangnya sebahagian iman mereka akibat sikap tidak tahu malu itu.

Arrgghhhh… Peduli apa yang dengan malu, asalkan boleh dapat duit, ludah kahak hijau pekat dusta nista pun sanggup dijilat dan ditelan!

Itulah perjuangan penyokong PAS, dengan maruah perjuangannya berstatus "pariah"!

Sumber: Klik sini

VIDEO TRIBUTE TO AZIZAN RAZAK "TIMBER & CO."...TERBAIK DARI KEDAH..!!!

Posted: 18 May 2012 11:08 PM PDT


Sebagai menghormati kebijaksanaan Azizan Razak mendapatkan wang sebanyak RM80 juta setahun untuk mengisi tabung PRU 13 PAS Kedah...maka aku kongsikan sekali lagi video kat atas ni...

Menarik..tribute tu Azizan "Timber & Co."...

Rakyat Kedah halalkan ke balak-balak ni "dirompak" Azizan dan PAS?

PENDEDAHAN MENGEJUTKAN..!!! PAKATAN KELUARKAN BUKTI KUKUH TENTANG LYNAS DI KUANTAN...

Posted: 18 May 2012 08:39 PM PDT


Baru aku tahu. Rupanya, Pakatan Haram ada hujah kukuh yang "tak mampu" aku jawab untuk pembinaan Kilang Lynas di Gebeng, Kuantan...

Bila tengok video kat atas ni...aku sendiri "checkmate". Speechless tak tahu nak cakap apa...

Apa yang mampu aku buat ialah ketawa sampai 2 jam dan tersengih-sengih sampai tertidur.. Muahahahahahahahaaaaa...!!!

LAWAK PAGI INI... BILA HADI AJAK KIT SIANG BUAT BERSHIT 4.0...

Posted: 18 May 2012 06:04 PM PDT

Tu diaaaa...!!! Hadi dok semangat nak buat Bershit 4.0.. Tapi Kit Siang pikir panjang... kenapa?

A. Mungkin Kit Siang ada otak berbanding Hadi? 
B. IQ Kit Siang tinggi sikit dari Hadi?
C. Hadi suka tengok puak-puak LGBT yang seksi kat Bershit 4.0?
D. Kit Siang bodoh, Hadi lebih bodoh dari Kit Siang?
E. Kesemua di atassss...

Jawapan anda?

THE FLYING KICK

Posted: 19 May 2012 01:01 PM PDT

THE FLYING KICK


BUNUH SESIAPA SAHAJA SELAIN YAHUDI - RABAI YAHUDI!!!

Posted: 19 May 2012 10:30 AM PDT

AWEK TAYANG BUAH DADA CUBA CURI TROFI EURO 2012!!!

Posted: 19 May 2012 08:00 AM PDT

BAPA LARI TENGOK ANAK PEREMPUANNYA BERUSIA 3 TAHUN DIROGOL!!!

Posted: 19 May 2012 07:00 AM PDT

REMAJA LELAKI 17 TAHUN LEMASKAN BAYI YANG DILAHIRKAN TEMAN WANITANYA YANG MASIH BERSEKOLAH, DALAM BALDI!!!

Posted: 19 May 2012 06:00 AM PDT

NGERI! MAYAT DIGANTUNG DI JEJANTAS!!!

Posted: 19 May 2012 05:00 AM PDT

IBU TUA TERPELANTING DARI MOTOSIKAL DAN MAUT ANGKARA PERAGUT JAHANAM!!!

Posted: 19 May 2012 03:30 AM PDT

DILEMA GRO... HAMBA DUIT DAN TEMPAT JANTAN LEPASKAN SYAHWAT!!!

Posted: 19 May 2012 02:00 AM PDT

PATUT HADI AWANG KATA UMNO TAK IKHLAS, FATHUL BARI SEBENARNYA MAJNUN!!!

Posted: 19 May 2012 12:31 AM PDT

MUZAKARAH? AIK, ILHAM DARI MANA PULA NIK AZIZ DAPAT?

Posted: 18 May 2012 10:47 PM PDT

OTAK PKR, MENIPU AJERLAH KERJANYA... ITU YANG DIBUAT DEK ADUN KAPAR!!!

Posted: 18 May 2012 08:04 PM PDT

DUA ORANG ANGGOTA POLIS BERSALAH, BAGAIMANA PULA DENGAN PESERTA BERSIH 3.0 YANG BELASAH ANGGOTA POLIS?

Posted: 18 May 2012 05:30 PM PDT

VIDEO AWEK CHINA KENA BELASAH DENGAN JANTAN KOREA!!!

Posted: 18 May 2012 03:00 PM PDT

DIMENSI

Posted: 19 May 2012 11:29 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Muzakarah - Bapak kafir letak syarat umno mesti gadai akidah macam pas! FUYoOOOO

Posted: 19 May 2012 05:21 AM PDT


"Kalau Umno nak bersatu (dengan Pas), tukar dasar kebangsaan dia, bubuh (letak) Islam. Bukan buat keputusan secara berseorangan, tetapi perlu buat secara rasmi bahawa Umno tukar dasar kebangsaan kepada Islam.
   
"Umno kena terima Pas sekali dengan pakatan (pembangkang). Bila Umno dah ubah dasarnya, mereka kena bersama dengan pakatan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat agung ke-37 Pas Kawasan Kuala Terengganu di Markaz Tarbiyyah Pas di Kuala Ibai, dekat sini hari ini. - SH

kehkehkehkeh pertama tama sekali aku tak nak lagi gune gelaran wally slipau..aku nak panggil dia BK (BAPAK KAPIR!)...ni bukan lagi kes udang sebalik mee tapi memang tertulis sudah bahwa pasrael di tubuhkan untuk menjadi hamba abdi kepada deeayypig dan pegayaar..

muzakarah dah jadi muntakedarah..BK beri syarat..syarat kalau nak tengok pas berpadu dengan umno dan menyelamatkan akidah umat islam maka umno kena jadi macam pas..korban akidah. serah jiwa dan raga demi deeayypig dan pegayarr!!..umno wajib tunduk kepada deeayypig dan mula mengagungkan perjuangan komunis. umno wajib mengangkat martabat anuwar pandikutti dan seterusnya mengakui agenda LGBT WAJIB di luluskan sebulat suara!

umno wajib bersama2 menanggung aib seperti mana pasrael lalui selama ini dan yang paling utama umno DI HARAMKAN dari bersuara jika deeayypig mahu institusi raja2 di hapuskan. hak orang melayu nak di hapuskan, agama islam di samaratakan. jika syarat2 tersebut tidak di turuti maka pasrael tak akan sama sekali meneruskan agenda penyatuan umat islam/melayu. sebaliknya pasrael akan terus beretorik macam biase!...

harkkkk ptuihhhhh!!! kehkehkehkeh >XD

Omegay: Muzakarah - HJ Hadi mintak umno ikut syarat LGBT?..kehkehkeh adoiyaii

Posted: 18 May 2012 09:52 PM PDT


Keraguan mulai berlegar. Apakah idea muzakarah dengan Umno yang dicetuskan Pas minggu lalu mampu jadi kenyataan? Ataupun episod kekeruhan dalam isu perpaduan Melayu/ Islam di negara ini akan berlarutan untuk beberapa dekad lagi, malah mungkin selama-lamanya?

Jika demikian, jelaslah tidak akan ada muzakarah yang sebenar melainkan hanya muza-keruh.

Kekeruhan bagi episod kali ini mulai diperlihatkan hanya selepas lima hari Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyatakan kesediaan parti itu untuk bermuzakarah dengan sesiapa sahaja termasuk Umno pada sidang media di Kuala Lumpur 14 Mei lalu.

Di Marang, Terengganu, semalam, Abdul Hadi sebaliknya menunjukkan tembok yang begitu sukar dilepasi Umno bagi merealisasikan pelawaannya itu.

"Umno tidak ikhlas. Jika benar parti itu ikhlas mahu bermuzakarah dengan Pas, betulkan dahulu sistem pilihan raya. Selagi sistem pilihan raya tak dibetulkan, bagaimana Umno yakin mereka telah bersedia menyahut seruan Pas untuk bermuzakarah?" katanya.

Beliau memberi reaksi demikian terhadap kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang kelmarin dipetik berkata bahawa Umno sedia menyahut ajakan Pas untuk bermuzakarah asalkan tujuannya adalah untuk kepentingan ummah, masyarakat Islam dan negara.

Abdul Hadi berkata, selagi sistem pilihan raya tidak dibersihkan, ia membuktikan sikap tidak ikhlas Umno dalam isu-isu berkepentingan Islam, atau dalam usaha mempertahankan Islam.

Beliau kemudian mengkritik Kerajaan Barisan Nasional (BN) yang dikatakannya mengekang kebebasan akhbar sekali gus menyekat hak rakyat untuk mendapat maklumat yang adil bagi membolehkan mereka membuat pilihan yang tepat pada pilihan raya.

"Negara yang mengamalkan demokrasi yang baik sentiasa memberikan peluang sama rata kepada semua parti politik memandangkan media adalah saksi adil tetapi itu tidak berlaku di negara ini di mana parti memerintah mengongkong semua media.

"Ia menyebabkan rakyat tidak boleh menjadi hakim yang adil. Rakyat hanya mendengar sebelah pihak sahaja. Demokrasi yang macam ini tidak betul, demokrasi yang macam ini salah," katanya.

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam kenyataan yang disiarkan kelmarin, turut menyatakan persetujuan bagi cadangan muzakarah dengan Umno dan menyerahkan kepada pemimpin Umno sama ada mahu menjadikan pertemuan itu kenyataan ataupun tidak. - SH

kehkehkehkeh aku dah kate dahhh..muzakarah anjuran pasrael sekadar nak cari keuntungan politik jangka pendek sebelum pru. hj hadi nak cari penyambung nyawe kepade parti yang tinggal nyawe2 ikan!!..aku dah agak saranan hj hadi untuk bermuzakarah sambil mengenakan pelbagai syarat sama seperti yang pasrael penah buat sebelum ni.

macam yang aku cakap..ade udang di sebalik mee..pasrael tak pernah ikhlas apabile mengusulkan agar di adakan muzakarah dengan umno. setiap muzarah yang nak di buat pas kenakan pelbagai syarat sedangkan umno tak pernah menetapkan apa2 syarat demi untuk melihat perpaduan islam dan melayu tercapai. cuma kali ni pasrael mengenakan syarat giler vavi..syarat yang sama terkandung dalam BERSHIT!

ape kene mengena perpaduan untuk menyelamatkan agama dan bangsa melayu dengan melibatkan tuntutan politik?? ternyata hj hadi mengutamakan politik mengatasi segala2nye demi untuk menyelamat parti pas yang telah tersasar jauh dari landasan agama!..pasrael yang anjur muzarakah..pasrael yang meletakkan pelbagai syarat tapi syarat yang bersangkut paut dengan politik!..

di mana letaknye keikhlasan pasrael dalam menyatupadukan orang islam/melayu?? hj hadi memandang kepada keuntungan politik saje. membiarkan orang islam/melayu terus bercakaran untuk memenuhi kewajiban pasrael terhadap politik deeayypig dan peegayar.

lebih parah lagi apabila kenyataan AHMAD FADHLI SAARI (kliksini) yang di siarkan oleh SH hari ni menyalahkan TPM dengan alasan beliau tak paham agenda muzarakah yang cuba di anjur oleh hj hadi dan wally slipau!..tak tau ler sama ada dia yang tak paham maksud muzakarah atau sengaje nak pusing citer (spin) untuk memberi gambaran seolah2 hj hadi dan wally slipau bersungguh2 nak menyatukan orang islam. tapi dalam masa yang sama menyelitkan pelbagai syarat dan sering berdolak dalik ketika umno memberikan respon yang positif.

namun selepas tu pihak pasrael mula ler main sandiwara dengan menuduh umno tak ikhlas kerana tak menyokong perjuangan islam pas!..alasan tak masuk akal!..islam dah lama bertapak di bumi melayu. cuma pasrael baru terhegeh2 nak laksana hukum hudud. itu pun di sebabkan nak pikat pengundi melayu/islam dan bukan kerana agama tapi lebih kepada politik jumud!

pasrael konon berkeras akan terus berjuang untuk menegakkan hukum islam tapi dalam masa yang sama tunduk dengan ugutan deeayypig dan berjanji akan terus duduk berselingkuh bersama sehingga PRU13. bukan ker itu bukti jelas bahwa perjuangan agama yang pasrael lakukan berlandaskan politik suku agama suku sehingga orang macam hj hadi dan wally slipau dah jadi lebai 3 suku!

yang pasti pasrael tak pernah serius tentang nak bermuzakarah atau menjaga kepentingan orang melayu..sampai mati pun mereka akan terus politikkan agama...atau lebih jelas lagi..MELACURKAN AGAMA DAN ORANG MELAYU!

so..ente nilaikan ler sendiri kehkehkehkeh >:D


p/s: sejak bersih 3.0 gagal pasrael makin berotak keruh!

Omegay: Pencacai PKR muke tebal amik durian runtuh..

Posted: 18 May 2012 06:04 PM PDT

habis lerr punah segale harapan mazlan aliman nak jadi calon yb!!..pencacai mereka sendiri yang selama ni bersekongkol menyaman felda berjota2 pun tak lepaskan peluang nak merase duit durian runtuh dari kerajaan. kalau warga felda bley berbangga dengan habuan cek RM5000 seorang, mazlan ibarat plak bukan saje durian yang runtuh ke atas kepale dia malah bala besar bakal menimpa dia tak lame lagi..
di khabarkan ada ramai lagi pencacai2 fuckatan tak mahu ketinggalan nak jamah cek durian runtuh walau pun  kemaluan sendiri dah terlondeh. ala ape nak di malukan beb!!..selama ni mereka jugak yang tak malu mengutuk, mencaci, menghina usaha kerajaan yang berterusan memperbaiki kehidupan warga felda sehingga ke taraf dunia. jadi bila felda bakal tersenarai, maka warga felda secara otomatik terkenal di seantero dunia sekaligus sebagai kumpulan korporat yang juga terbesar di dunia!!

mase tu orang dah tak peduli sape mazlan aliman, sape pasrael dan sape fuckatan..tapi orang akan mengenali mereka sebagai perosak, pemusnah dan pengkhianat warga felda!! kehkehkehkeh

MASTER DEDAH

Posted: 19 May 2012 11:21 AM PDT

MASTER DEDAH


VIDEO SEX "NURUL IZZAH"?

Posted: 18 May 2012 07:49 PM PDT


PEJUANG BANGSA

Posted: 19 May 2012 11:12 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Kelantan menang Juara Piala FA sebab nasib ...

Posted: 19 May 2012 08:58 AM PDTSebentar tadi pasukan The Red Warrior Kelantan baru sahaja dinobatkan Juara Piala FA 2012 yang baru selepas menewaskan pasukan kerdil Sime Darby di Stadium Nasional Bukit Jalil .  Tahniah !

GPB bersama-sama kawan -kawan di kedai mamak menonton tadi game berkenaan . Ramai kawan-kawan yang menonton   tadi    menyatakan game  final malam ini tak hebat mana pun walaupun pasukan gergasi Kelantan yang beraksi .  Ingat ke boleh gol 2 ke 3 biji malam ini sebab lawan pun dengan pasukan kerdil , rupanya hampeh menurut mereka ...

Gol kemenangan pulak dijaringkan   penalti je , itu pun atas belas ehsan pengadil . Malah ada yang kata tak sewajarnya diberikan sepakan  penalti pun .

Walau apapun kata -kata peminat bola sepak , ini lah bola sepak . GPB hanya boleh kata anak-anak buah Bojan Hodak menang nasib je malam ini .  Permainan mereka tak seperti ini  dalam Liga Super  dan serangan-serangan mereka ke kubu lawan  banyak tak menjadi .   Mungkin ramai peminat TRW akan marah dengan pandangan tapi anda overall kepada yang tengok akan berkata seperti itu .

Akhir sekali ..tahniah kepada Kelantan dan untuk TS Anuar Musa ..anda memang sempoi malam ini !


Penyokong Pas sambut TS Anuar Musa di Bukit Jalil !

Posted: 19 May 2012 04:58 AM PDT

Sebentar nanti jam 8.30 malam akan berlangsungnya final Piala FA antara pasukan gergasi bola sepak Malaysia iaitu Kelantan dengan pasukan kerdil kelab iaitu Sime Darby FC.

Antara gambar yang mencuri tumpuan di stadium Bukit Jalil ketika ini adalah kehadiran Tan Sri Anuar Musa iaitu Presiden KAFA yang digantung FAM duduk bersama -sama penyokong TRW .

Tak kira la samada penyokong kelantan ini adalah orang Pas atau UMNO la , mereka menyambut arkitek Bola Sepak Kelantan ini dengan mesra .MCA dedahkan DAP nak jadi " SUPERMAN " untuk kaum Cina !

Posted: 19 May 2012 04:00 AM PDT
Akhirnya kata-kata Tun Dr Mahathir semalam yang menyatakan pengaruh kumpulan ekstremis Cina adalah penghalang kaum Cina menyokong BN diakui sendiri MCA .

 Presiden MCA , DS Chua Soi Lek melabel terus parti DAP sebagai tergolongan dalam kumpulan berkenaan yang menggunakan isu perkauman terutama menjelang PRU sebagai sebagai senjta menghakis sokonga kaum itu kepada kerajaan tanpa pedulikan Malaysia sebuah negara majmuk . Lebih menarik lagi , mereka bukan sahaja berbohong menurut pemimpin MCA ini malah mencanangkan bahawa parti mereka akan menyelesaikan semua masalah kaum Cina jika berkuasa. " Mereka kata sokong DAP , segala masalah kaum Cina akan diselesaikan , itulah DAP . Lebih -lebih lagi dia ada pemimpin yang pakai Superman ...kononnya DAP adalah political superman yang boleh menangani segala isu dihadapi kaum Cina . "

Sebenarnya tiada seorang pemimpin jadi superman untuk sesuatu kaum termasuk PM . Seban itu beliau mencetuskan 1 Malaysia dengan beliau menonjolkan diri sebagai pemimpin semua kaum 
Guan Eng cuba jadi Superman untuk orang Cina ...inilah taktik jahat & kotor DAP memainkan sentimen perkauman untuk berkuasa ..

Tahniah ! Kerajaan halang pendukung LGBT Irshad Manji berceramah di Malaysia

Posted: 19 May 2012 03:00 AM PDTJabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) tidak akan membenarkan sebarang program yang membabitkan pendukung gay, biseksual dan transeksual (LGBT), Irshad Manji diadakan di negara ini.

 Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom, berkata pihaknya memandang serius terhadap perkara itu dan meminta semua jabatan agama di setiap negeri menghalang sebarang program membabitkan wanita itu daripada berlangsung.

Beliau berkata, Manji, 48, akan datang ke negara ini bagi tujuan melancarkan buku terbarunya bertajuk 'Islam, Liberty and Love' yang dipenuhi unsur penghinaan terhadap Islam serta perjuangannya dalam mempertahankan cara hidup sebagai seorang lesbian.

 "Kerajaan amat memandang serius terhadap ideologi yang dibawa oleh Irshad Manji dan implikasinya terhadap umat Islam di negara ini," katanya pada sidang media selepas merasmikan Karnival Buat Elok Saja Tau (Best) di Gurun Jumaat malam.

 Katanya, ideologi tersebut jelas bertentangan dengan kedudukan Malaysia sebagai negara Islam berdasarkan Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan (Islam sebagai Agama Persekutuan), Akta dan Enakmen Agama Islam negeri-negeri, undang-undang sivil dan norma masyarakat. Bernama melaporkan Jamil Khir berkata, Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) yang turut dianggotai Malaysia menolak orientasi seksual yang mendukung LGBT sebagaimana yang ditegaskan dalam persidangan Sesi ke-19 Majlis Hak Asasi Manusia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada 7 Mac lalu di Geneva, Switzerland.

 Justeru, beliau menyeru umat Islam di negara ini sentiasa peka dan berhati-hati supaya tidak terpengaruh dengan fahaman ideologi yang dibawa oleh kumpulan dan individu tersebut. Ini kerana beliau khuatir akan menyentuh sensitiviti agama serta menjadi provokasi serius terhadap umat Islam secara harmoni di bawah naungan institusi Raja-Raja Melayu, Perlembagaan Persekutuan dan undang-undang negara ini.

 Manji adalah seorang muslim berfahaman liberalismie, pluralisme dan feminisme dan dia adalah pendukung LGBT di peringkat antarabangsa.

 Dia pernah mengarang sebuah buku yang menimbulkan kegelisahan dan kemarahan umat Islam di seluruh dunia bertajuk 'The Trouble With Islam Today' yang mengandungi idealisme sama seperti penulis novel 'The Satanic Verses', Salman Rushdie. - 19/5/2012

Anzalna tayang pakwe terbarunya untuk peminat !

Posted: 19 May 2012 02:02 AM PDTGPB bila tengok snap Super Poster Mangga di kedai tadi  ,sakan juga artis Melayu ini iaitu Anzalna Nasir berposing  dan berani mendedahkan siapa  pakwenya untuk tatapan peminat .

Mungkin dia nak jujur kepada peminat dan tidak mahu berselindung seperti artis lain tu ...

Macam-macam al kisah artis Malaysia ini ...ada yang suka tunjuk ..dan ada yang suka sorok ..tup tup kahwin di Siam ...hahaha


Rasuah RM50ribu: CAT Guan Eng sebenar Chit,Arrogance , Twist

Posted: 18 May 2012 08:33 PM PDT
 Pendedahan Bekas Naib Presiden DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim berhubung cubaan merasuahnya oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng jelas membuktikan bahawa kepimpinan kerajaan Pulau Pinang hanya pandai membuat slogan tetapi tidak mampu merealisasikannya.
Ketua Pemuda UMNO P.Pinang, Ir Shaikh Hussain Mydin, berkata slogan C.A.T (Cekap, Akauntabiliti, Telus)  sebenarnya tidak wujud tetapi C.A.T yang diperkenalkan oleh Guan Eng itu adalah Chit (tipu), Arrogance (ego), Twist (putar).
"Slogan C.A.T Guan Eng, adalah untuk mengaburi rakyat yang kononnya mereka lebih baik daripada kerajaan sebelumnya, tetapi realitinya C.A.T itu adalah untuk beliau menipu rakyat Pulau Pinang demi kepentingan politik peribadinya.
"Jika benar seperti apa yang didedahkan Tunku Abdul Aziz, Guan Eng tidak layak menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang kerana sanggup melakukan perbuatan terkutuk hanya untuk memastikan terus berkuasa.
"Apa yang sudah dilakukannya sejak jadi Ketua Menteri, tiada apa perubahan yang dibuat, mana ketelusan dan akauntabilitinya, apa yang dibuat adalah berdasarkan keputusannya sendiri, panel yang dilantiknya itu hanyalah sekadar `rubber stamp'," katanya kepada UMNO-Online di sini.
Menurutnya, rungutan rakyat Pulau Pinang yang sering berlaku itu jelas menunjukkan ketidak cekapan pentadbirannya terutama kepada peniaga kecil apabila tiadanya ketelusan dalam membuat sebarang keputusan yang dilihat banyak melakukan pilih kasih untuk kepentingan sesuatu pihak sahaja.
"Slogan Guan Eng itu ibarat seperti 'meludah ke langit, akhirnya jatuh menimpa ke muka sendiri dan cakap tak serupa bikin, slogan itu hanya sekadar slogan sahaja," ujarnya.
Shaikh Hussain berkata, jika dahulu Guan Eng menyatakan  Tunku Abdul Aziz adalah seorang pemimpin yang berintergriti dan apa yang berlaku jelas menunjukkan Guan Eng sebagai seorang yang tidak berintergriti sehingga sanggup melakukan perbuatan terkutuk itu untuk terus berkuasa.
"Guan Eng cuba mempergunakan Tunku Abdul Aziz untuk mendapat sokongan orang Melayu, namun perkara itu semuanya sudah terbongkar apabila Tunku Abdul Aziz menyedari bahawa Guan Eng cuba mempergunakannya," katanya.
Beliau berharap rakyat Pulau Pinang sedar dengan apa yang cuba dilakukan oleh DAP yang memperalatkan orang lain untuk kepentingan politik, kininya tembelang DAP sudah terbongkar, politik mereka adalah politik peribadi untuk kepentingan dinasti kepimpinan tertinggi DAP, Karpal Singh dan Lim Kit Siang serta anggota keluarganya. -MediaUMNO

DAP mula guna senjata lidah biawak ,salahkan Tunku Aziz pulak !

Posted: 18 May 2012 07:16 PM PDT

Sudah dijangka , selepas dikecam hebat pelbagai pihak mengenai tawaran rasuah RM50 ribu & jawatan di agensi kerajaan negeri  ..parti korup DAP ini cuba memutar belitkan cerita sebenar pulak dengan mendakwa Tunku Abd Aziz tak berminat pulak  menyambung Senator Dewan Negara .

Ia bukan soal sambung khidmat Senator atau tidak ,  tetapi tawaran RM 50 ribu & jawatan di Penang Institue yang cuba disogokan bagi menyelesaikan masalah dalam parti mereka . Guna pulak agensi di bawah kerajaan negeri yang mana sudah tentu menggunakan wang rakyat .


 DAP terus menyalahkan Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim dengan mendakwa bekas Naib Pengerusi parti itu sendiri tidak berminat untuk menyambung tempoh Senator Dewan Negara yang disandang beliau.
Menurut Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng, keputusan yang dibuat oleh Tunku Abdul Aziz itu bukan kehendak kerajaan negeri Pulau Pinang.


Bagaimanapun beliau menjelaskan, apa yang dinyatakan itu hanya mengulangi kenyataan setiausaha politiknya, Zairil Khir Johari.


"Tunku Abdul Aziz yang tidak berminat untuk menyambung jawatan tersebut, mengapa kini timbul soal cubaan merasuah beliau bagi terus mengekalkan beliau dalam parti?


"Sekiranya kami sendiri bertindak 'merampas' jawatan senatornya dan mencalonkan nama orang lain serta menawarkan jawatan lain, barulah ia boleh dipanggil rasuah. Dalam soal ini, Tunku Abdul Aziz sendiri dengan rela hati tidak mahu lagi menyandang jawatan tersebut untuk penggal baru," katanya.UTUSAN
...

IPOHMALAY

Posted: 19 May 2012 09:27 AM PDT

IPOHMALAY


Nik Aziz Mahu PAS Muzakarah Dengan UMNO Sebelum PRU13

Posted: 19 May 2012 02:02 AM PDT

Sabtu 19.5.2011 1.13 ptg

Nik Aziz mahu bermuzakarah dengan UMNO sebelum PRU13. Katanya ia dibuat demi penyatuan umat dan bukan berlandaskan politik. Baguslah kalau begitu. Katanya lagi, ia lebih baik dibuat sebelum PRU13.

Barulah kali ini beliau sedar bahawa itulah yang dianjurkan oleh Islam demi penyatuan umat yang sememangnya memerlukan nasihat-menasihati, ajar-mengajari dan lengkap melengkapi sesama umat Islam.

Namun saat ditanya adakah kemungkinan PAS akan bersatu dengan UMNO atau bekerjasama dengan UMNO, Nik Aziz menjawab bahawa UMNO harus menerima dua lagi parti Pakatan Rakyat dalam hal itu.

Teman yakin bahawa Nik Aziz mengeluarkan kenyataan itu hanya sebagai langsir bagi mengabui mata dua lagi penegak agenda sekular yang menjadi teman dtidurnya selama ini, PKR dan DAP.

Nik Aziz pasti tahu jika UMNO menerima PAS untuk sama bekerjasama memerintah negara, tidak mungkin UMNO akan menerima dua biawak hidup PKR dan DAP yang selama ini menjadi duri dalam daging bagi dasar-dasar kebangsaan dan keislaman negara ini.

Walaubagaimanapun, kita lihat sama ada Nik Aziz akan mengubah kata-katanya atau tidak selepas ini kerana pastinya Anwarinas dalam PAS akan segera menekannya berhubung kenyataan ini.Published: Saturday May 19, 2012 MYT 1:13:00 PM

PAS wants talks with Umno before GE

BY FARIK ZOLKEPLI

KUALA TERENGGANU: PAS spiritual adviser Datuk Nik Aziz Nik Mat wants talks with Umno before the general election.

Nik Aziz, who is also Kelantan Menteri Besar said talks with Umno, dubbed the muzakarah (dialogue) was towards the unity of Muslims and not politically motivated.

"It would be better if the muzakarah is held before the elections.

"Such talks are warranted in Islam as it is towards the unity of ummah (community)," he told reporters after launching the Kuala Terengganu PAS annual general meeting here on Saturday.
Asked about the possibility of PAS uniting with Umno, Nik Aziz said Umno must accept the other two parties in the Pakatan Rakyat coalition as well.

Politik Harian

Posted: 19 May 2012 03:28 AM PDT

Politik Harian


Fuziah Salleh Temui Bukti Saintifik Radiasi Lynas

Posted: 18 May 2012 09:11 PM PDT

watch video....

Malays Can Be Bought With Money, Positions - DAP

Posted: 18 May 2012 08:08 AM PDT


Chinese racist party, DAP had insulted Malays as they thought that the race can be bought with money and position.

This is proven when they tried to get their former Vice President, Tunku Aziz Tunku Ibrahim, to remain in the party.

He was offered a high position in Penang Institute with pay and allowance that goes around RM50,000 per month and oversea holidays.

That is how cheap DAP thinks the Malays are that they thought that such dignified Malay leaders such as Tunku Aziz can be bought with money and position.

If this is how DAP looks as leaders such as Tunku Aziz, what do they think of Malays overall?

just imagine what would happen if DAP rules this country along with their mules, PKR and PAS.

Obviously, such low level of respect on Malays, they might just destroy Malay institutions that upholds the Malays.

Few of these institutions include MARA that had been increasing Malay;s socio-economy since the Independence especially in the education and the economic sector.

Institutions such as Maktab Sains MARA where they provided free and high quality education to hundreds of thousands of Malay children.

Even high-education institutions such as UiTM, would be totally opened to non-Malay students of DAP is in power. Even though PAS is a party with the majority of Malays while PKR is a party for all, they can never really do anything because DAP has the total power and they have the final words in every single decision.

PAS and PKR are only mules while seeing DAP destroys every single Malay institution in front of their own eyes.

Just for the sake of power, PAS and PKR will let DAP rule as they wish. The evidence, Pakatan Rakyat's administration in Selangor.

When issues such as a Muslim being converted to Christian in Selangor, PAS did nothing to DAP. PAS even fired Selangor Exco, Datuk Hassan Ali for defending Islam.

Just for the sake of catering to DAPm PAS would even put religion aside. Secondly, social problems are at a hike in Selangor under Pakatan Rakyat with the expand of night clibs and illegal gambling premises.

This is all because of DAP because they let Chinese gangsters rule Selangor without making any legal actions against them.

Criminals are protected in Selangor because DAP allow that while PKR and PAS did nothing. Whatever it is DAP has up its sleeve to lure Malays. they will forever be seen as a racist anti-Malay party.

Since it was established, DAP has never fought for Malay rights, UMNO was the only party that works hard to ensure that Malays stay as the host of this country.

10 NGO Kecam MB Selangor Kerana Menipu Rakyat!

Posted: 18 May 2012 06:00 AM PDT


Sebanyak 10 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengecam tindakan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang cuba menafikan hak rakyat di Selangor daripada menikmati bekalan air percuma sebanyak 20 meter padu.

Wakil NGO berkenaan, Saarah Ali Bashah berkata, tindakan Abdul Khalid yang enggan melunaskan tunggakan air percuma kepada rakyat yang tidak menikmati kemudahan itu sejak ia dimulakan empat tahun lalu, menunjukkan sikap sebenar kerajaan negeri yang tidak bertanggungjawab.

''Kita kesal dengan sikap dan pendirian Menteri Besar. Kalau sebelum ini kerajaan negeri mengatakan pentadbiran mereka adil dan berkebajikan, kenapa dalam soal itu mereka mengetepikan perkara tersebut.

''Perlu diingat bahawa majoriti yang tidak menikmati bekalan air percuma itu terdiri daripada rakyat yang tinggal di kediaman pangsapuri dan flat yang sebilangan besarnya adalah berpendapatan rendah.

''Kenapa kerajaan menafikan hak mereka untuk mendapat air percuma. Sepatutnya kerajaan negeri menjelaskan tunggakan air percuma yang sepatutnya mereka dapat sejak dasar itu dimulakan pada Jun 2008," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Abdul Khalid semalam, bahawa kerajaan negeri tidak akan melayan desakan pelbagai NGO dan rakyat di negeri ini agar diberikan tunggakan air percuma sebanyak 20 meter padu yang tidak dapat dinikmati sejak empat tahun lalu.

Menurut Abdul Khalid, kerajaan negeri tidak akan membayar tunggakan pemberian air percuma kepada penduduk yang masih kekal mengunakan meter pukal.

Abdul Khalid membuat kenyataan itu susulan desakan 10 NGO dikenali sebagai 'NGO Air Selangor 20.0 MP' yang mengancam untuk mengadakan demonstrasi aman sekiranya kerajaan negeri enggan melunaskan tunggakan bekalan air percuma kepada rakyat yang tidak menikmati kemudahan itu.

Antara NGO terlibat ialah Kelab Perpaduan Ehsan Selangor, Badan Prihatin Rakyat Selangor dan Kelab Penyokong Barisan Nasional.

Sementara itu, Presiden Badan Prihatin Rakyat Selangor, U. Kamlanathan memberitahu, pihaknya akan tetap meneruskan demonstrasi tersebut bagi mendesak kerajaan negeri menjelaskan tunggakan sebanyak RM547.20 kepada setiap isi rumah yang tidak dapat menikmati bekalan air percuma sejak 2008.

Katanya, demonstrasi itu dijangka dilakukan dalam tempoh terdekat selepas pihaknya selesai mengadakan perbincangan dengan kesemua pihak di bawah 'NGO Air Selangor 20.0 MP'.

''Kerajaan negeri sebelum ini pernah mengumumkan pertambahan rizab negeri sebanyak RM1.9 bilion, kenapa tidak gunakannya untuk memastikan seluruh rakyat di negeri ini menerima bekalan air percuma. Jangan hanya pandai berjanji," ujarnya.

bumiyang

Posted: 19 May 2012 03:27 AM PDT

bumiyang


Muzakarah - Giliran Hj Hadi Sabotaj Nik Aziz Pula???

Posted: 19 May 2012 01:15 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 19 May 2012 03:08 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


ADA LAGI MELAYU SOKONG DAP !! ... DAP DAH ADA PENGGANTI TUNKU AZIZ !!! ... CEPATNYA !! HA HA !

Posted: 18 May 2012 11:21 AM PDT

Aku tak mau sebut apa-apa pasal Melayu di bawah.
HA HA HA !  Nampaknya Parti DAP dah dapat pengganti Tunku Aziz dalam masa paling singkat... tak sampai seminggu !

TAHNIAH MELAYU DI BAWAH , TAHNIAH JUGA DAP !!
Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha !!! PeLawokkkk !

Wahai Melayu di atas,
kalau hang nak tau, selain hang, ghamai lagi yang dok jadi ahli UMNO dah berpuluh tahun lebih lama dari ngko, deorang lagi dahsyat baiii ! ... Langsung tak dapat apa-apa projek , wahai Melayu di atas oiii !! Tak da pulak deorang tu semua meracau macam orang gila isim macam hang !!

Melayu di atas,
Ternyata hang sungguh malaun mangkaq berayun punya jenis !!

Kalau hang maqah satu dua individu yang tutup periuk projek pasir hang atau lain-lain projek kawan-kawan hang , kalau hang tak puaih hati, hang pi la tendang penerajang deorang tu ...

Pasai apa pulak hang nak perburuk parti ??

Aku nak tau jugak ... selama ni hang dalam UMNO sejak 27 tahun lepas, hang terseksa sampai macamana sekali baiii ???? Hang kan mengaku bahawa hang gred N48 ? .... N48 bebbbb !! ...
Khiaqqqq tuihhhhh !!!

N48 macam hang, aku tengok dah lebih teruk dari N1 ghopernye ...

Memang Melayu tak sedaq diri !!

SILAKANLAH SOKONG PARTI WARISAN KOMUNIS TU ! AKU AMAT MENGALU-ALUKAN !

TERUSKAN KIBAR BENDERA DAP BAIII !

SEMOGA HANG GEMBIRA DENGAN PAKATAN JAHANAM TU ! ...

GOOD BYE MELAYU DI ATAS !!
  ... SO  DEMMM !!


Ikhlas daripada;
AloQStaQ
SABTU
2:21 Pagi
19 Mei 2012

one2many

Posted: 19 May 2012 01:35 AM PDT

one2many


NIZAR BAWAK BAKUL SAMPAH ANGKUT BEKAS NAIB KETUA PEMUDA UMNO

Posted: 19 May 2012 12:00 AM PDT

Sahabat baru saya di alam maya, Kapak Blog, mengulas sikit pasal isu Naib Ketua Pemuda Kampar, Perak yang ishtiharkan keluar dari UMNO sebab tak puas hati tak dapat projek pasir. Sikit punya hal, terus merajuk. Apa punya turrr la pemimpin macam ni. Klik SINI untuk ke Kapak Blog. 


Menurut sahabat saya ni, bekas Naib Ketua Pemuda yang meroyan sakan ini berjawatan besar dalam kerajaan (dan sahabat saya yakin dia seorang PTD kerana jelas dia sebut M48). Memang dasar tamaklah orang macam ni. UMNO bermasalah sebab ada orang-orang macam ni. Kalau ada lagi orang macam ni dalam UMNO, silahlah keluar. Istiharkan dalam majlis, panggil sekali Nizar Royan ni sebagai back up. Dia memang tengah takde keja nak buat tu.

Apa pun, untuk Nizar Royan, kamu memang mewakili bakul sampah PAS untuk pungut orang-orang macam bekas Naib Ketua Pemuda ni. Layak bebenor masuk PAS.

MB PERAK MURTADKAN ORANG??? GILA!!

Posted: 18 May 2012 11:00 PM PDTKenapalah MB ku sorang ni.. Kenapalah kamu buat masalah lagi. Kesianlah kat PAS tu.. Sepatutnya kerja dakwah macam ni PAS yang buat, tapi kamu pulak yang potong jalan. Bukan sedikit yang dah kamu Islamkan tu wahai MB, tapi 161 orang. PAS dah lama cuba tapi tak mampu..

Klik SINI untuk berita penuh. Saya tak nak tambahkan sakit hati PAS dalam soal ini. 

He he he.. Nizar meroyan tak?NIZAR DAN ANWAR SETARAF DALAM KEGIATAN MENIPU

Posted: 18 May 2012 10:08 PM PDT


Orang kata Nizar ni dah gila. Tapi saya tak mahu ler kata macam tu. Bagi saya, dia cuma kemaruk akan kuasa. Penyakit ni tak jarang ada dalam kalangan politician, tapi tak selalu berlaku. Sebab tu kot orang kata dia gila. Maksudnya, penyakit kemaruk akan kuasa ni memang ada dalam kalangan politician seperti Nizar ni tapi bukan selalu berlaku.

Dalam kes Nizar ni je masalah ni selalu berlaku. Bukan sekali dua dia dikesan bermasalah dengan penyakit ni. Baru-baru ni dia claim kononnya ATM ada kawtim dengan PM untuk pastikan BN kekal berkuasa selepas PRU 13 kelak. Tapi bila dimintak bukti, menggagau dia nak jawab. Pusing punya pusing, lastly dia kata, dia pun dengar dari orang lain.

Boleh pulak dengar cakap orang pastu umum dalam ceramah. Ini kes berat. Janganlah lepas tangan.

Kemudian dia sekali lagi ditangkap mengkantoikan dirinya sendiri (also known as, menipu!) dalam twitternya. Kononnya dia berjaya menyergah penceramah UMNO dalam satu majlis ceramah di Kg. Tualang Sekah. Beriya-iyalah blog pembangkang main isu ni. Nizar dijulang kononnya berani dan jantan sebab masuk ceramah UMNO.

Tup-tup, keluar video penuh tentang peristiwa bersejarah tersebut. Maka kantoilah Nizar kali ini. Rupa-rupanya dia yang disergah sampai cabut lari! Nak tengok video tu? Cari di youtube je lah. Buat semak upload di sini je yob..

Dan terbaru lagi, kali ini Nizar kantoi menipu lagi di twitternya. Apa dia tipu kali ni? Moh klik SINI

Nizar oo Nizar...makin kamu melalut di twitter, makin jelaslah siapa kamu sebenar. Setaraf je, tak lebih kurang pun dengan Anwar Ibrahim kaki kelentong tuh.

ANWAR LARI LAGI

Posted: 18 May 2012 09:46 PM PDT

Gambar hiasan. Anwar sedang menipu pentaksub-pentaksubnya. 

Semalam Anwar Ibrahim berceramah di Larut ye? Dengor citer Anwar cabut awal sebab tak tahan telinga mendengor Ummi Hafilda yang turut berceramah di satu tempat berdekatan di Kampung Paya. Anwar di Kampung Perak, Ummi di Kampung Paya. Jaraknya kurang 100 meter.

Ini bukan kali pertama Anwar cabut awal setiap kali bertembung dengan Ummi Hafilda. Kenapa Anwar takut sangat ni?? 

Pentaksub-pentaksub yang mampu Anwar tarik dalam ceramahnya semalam juga dikhabarkan tak sampai 2000 orang, jauh sekali dari kebiasaan. 

Pleasa la Anwar. Rakyat mahu dengar kamu berdepan dengan Ummi HafildA. It is no way to run away each time you see her. Berdepan dan berdebatlah secara matang. Baru rakyat nampak kesungguhan kamu nak jadi PM. Kalau masalah peribadi macam ni kamu biarkan dijaja oleh musuh kamu, alamatnya hancur negara nanti kalau kamu betul-betul jadi PM.

Solve it like a man, and you'll gain the votes!

GAMBAR MAHASISWA USM MENYERANG PIHAK UNIVERSITI

Posted: 18 May 2012 05:30 AM PDT

Apakah yang membuatkan lelaki muda ini kelihatan hebat?

Gambar di atas diambil ketika mahasiswa-mahasiswi USM, Kampus Induk, Pulau Pinang (bukan mahasewel jalanan ye) berdiskusi dengan kepimpinan universiti baru-baru ini. Gambar ini amat menarik perhatian saya bukan kerana manusia lelaki yang berdiri itu hebat (sememagnya beliau seorang yang hebat!) tetapi kerana baju Alif Ba Ta yang menyarungi badannya itu. Saya fikir, baju itulah yang membuatkan beliau kelihatan lebih hebat pada malam itu, sebegitu rupa. 

Demi Alif Ba Ta, Kita Sudah Tiada Masa - Ia sangat besar ertinya buat saya dan mungkin sesiapa saja yang memakai baju ini (ada tapi tak pakai tak guna juga). Ada rasa kagum dan bangga yang terbit menjalar dalam diri kami apabila memakai baju ini. Insya-Allah, gelombang Alif Ba Ta ini akan disebarluaskan lagi pada masa akan datang. 

Seterusnya mari kita saksikan gambar-gambar lain yang sempat saya cilok dari FB rakan-rakan di USM ketika berlangsungnya program tersebut di Dataran Usahawan Siswa USM, Kampus Induk. Saksikan.. 

Nota : Nama lelaki muda yang memakai baju Alif Ba Ta dan berdiri itu ialah Mohammad Idzuan bin Jamaluddin, Yang DiPertua Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) sidang ini.

PANEH MIANG

Posted: 19 May 2012 01:31 AM PDT

PANEH MIANG


Mana jaguh Futsal yang handal sangat tu?!

Posted: 18 May 2012 02:18 AM PDT

Pertandingan Rentap Futsal sempena Hari Belia Negara 2012(Himpunan Jutaan Belia-Putrajaya Mei 2012) ini merupakan pelaksanaan berterusan yang memasuki tahun ketiga pertandingan ini diadakan sempena Hari Belia Negara.Rentap Futsal ini telah berjaya melakar dua rekod iaitu diiktiraf sebagai acara paling besar yang pernah dianjurkan di Malaysia dan diiktiraf sebagai acara futsal terpanjang pernah diadakan di negara selama 78 jam tanpa henti. Dan dilaksanakan oleh Bahgian Pembangunan Sukan dan KOSMO. 

Pada edisi ketiga ini, program ini akan dilaksanakan oleh Bahagian Pembangunan Sukan melalui Cawangan Pembangunan dan Kemajuan Sukan dengan kerjasama Kelab Futsal Arena.

Pertandingan ini akan dilaksanakan pada 24 - 27 Mei 2012 (Khamis – Ahad). Pertandingan ini dilihat mampu menarik penyertaan ramai dari pelbagai kaum dan peringkat umur untuk diketengahkan diperingkat lebih tinggi. Ianya juga merupakan platform terbaik bagi golongan belia mempamerkan aksi,skill dan bakat mereka bagi mengenalpasti pemain untuk menaikkan taraf sukan futsal di Malaysia yang kian berkembang pada masa kini. 

Terdapat 4 kategori yang dipertandingkan:- 

Kategori Lelaki terbuka Jumlah wang Tunai : RM42,000.00 
Kategori Wanita terbuka Jumlah wang tunai : RM21,000.00 
Kategori Lelaki Bwh18 Jumlah wang tunai : RM21,000.00 
Kategori Lelaki Bwh12 Jumlah wang tunai : RM10,700.00

Borang penyertaan klik sini.


Taipingmali (tm)

Posted: 19 May 2012 01:10 AM PDT

Taipingmali (tm)


Skandal Fuziah Di Dedahkan!!!

Posted: 19 May 2012 01:05 AM PDT

Dr Fairus bekas Timbalan Ketua Menteri mengesahkan artikel TM yang lalu bahawa di sebalik bantahan dan demo anti Lynas adalah usaha terancang pihak yang dengki dengan penguasaan orang Melayu dalam industri yang sangat besar prospek dan potensinya. Buat masa ini Lynas sudah mendapat pasaran untuk 15 tahun akan datang.


DAP parti rasis wajar diharamkan

Posted: 18 May 2012 08:03 PM PDT

Dalam Facebook terdapat satu akaun menamakan dirinya Sokong DAP diharamkan.

TM sangat setuju dengan cadangan tersebut kerana beberapa sebab.

Pertamanya kita kena lihat kembali sejarah kerakyatan warga British yang bermastautin di Malaysia.

Kita semua maklum bahawa Tanah Melayu menjanjikan segala kemewahan kepada perantau.

Sejak zaman kesultanan Melaka, negara ini menjadi tumpuan pedagang dan mubaligh agama seperti Kristian dan Islam. Sebelum itu wujud bukti bahawa kemasukan agama Hindu dan Buddha telah lama menguasai tanah Malaya.

Orang Cina dari tanah besar masuk beramai-ramai dengan menaiki jong, tongkang dan motorbot.

Ramai orang Cina yang datang ke sini dalam usia muda. Bukan mereka datang dengan rela hati tetapi datang kerana ibubapa mereka memaksa mereka ke sini untuk mencari kehidupan yang lebih baik berbanding tanah besar yang terlalu miskin akibat perang saudara.

Di Sarawak, Kapitan Cina Wong Nai Siong pula mendapat izin daripada Rajah Brooke untuk membawa masuk menganut Kristian kerana menyelamatkan nyawa mereka daripada menjadi mangsa pembunuhan anti kristian.

Terdapat juga mereka yang datang kerana dibawa oleh ketua-ketua Klan untuk dijadikan pekerja lombong atau diistilah sebagai coolie.

Orang India dibawa oleh British sebagai buruh keretapi, ladang getah dan lain-lain. Kaum India terdiri dari 4 kasta dan mereka datang mengikut kasta mereka. Guru, doktor, pentadbir adalah dari kasta tinggi.

Orang Sikh pula datang sebagai tentera dan polis. Kelompok ini ramai yang bermastautin di Labuan hingga kini.

Kesemua kaum-kaum ini akhirnya ingin terus menetap di Tanah Melayu walaupun Bristish ingin dan rela untuk memerdekakan negara ini.

Maka timbul pula isu warganegara. Kumpulan Ulama dalam Umno tidak bersetuju dengan cadangan Umno untuk membenarkan bangsa asing menjadi warganegara.

Ulama Pas inilah yang akhirnya keluar dan menubuhkan PAS pada tahun 1950.

Suruhanjaya Lord Reid menggunakan fasal jus soli dalam usaha mereka untuk membolehkan rakyat British bukan melayu untuk menjadi warganegara.

Dalam buku Memoir Tunku Abdul Rahman, Ramlah Adam menulis bahawa untuk membolehkan bukan melayu kekal menjadi warga negara, beberapa syarat hendaklah dipatuhi dan dihormati.

Antaranya mereka hendaklah faham dan menghormati adat istiadat orang Melayu, memahami bahawa agama Islam adalah agama rasmi. Berusaha untuk mempelajari bahasa Melayu dan banyak lagi syarat-syarat yang tertulis dalam buku tersebut.

Oleh itu kaum-kaum bukan melayu yang tinggal dinegara ini hendaklah menghormati orang Melayu dan Raja-Raja Melayu. Ekoran dari itu juga Majlis Raja-Raja telah menggariskan 7 perkara dalam Wasiat Raja-Raja Melayu.

Ketika itu orang Cina patuh dengan pemimpin MCA dan India pula bersatu di bawah MIC. Suasana aman damai wujud ketika itu. Mereka dilabelkan sebagai kafir zimmi yang perlu dilindungi oleh pemerintah.

Bagaimanapun, sejak 1930 kemasukan beramai-ramai orang Cina, wujud sekelompok kumpulan Komunis yang bertujuan untuk menyebarkan dan dakyah mereka bagi menjadikan Tanah Melayu sebagai sekutu Komunis.

Mereka ini tidak bersetuju dengan MCA dan kekal sebagai PKM dan berjuang untuk merampas negara selepas gagal dalam perang dunia kedua dan semasa darurat 1948.

Kumpulan inilah yang berjaya menguasai parti politik pembangkang atau dikenali sebagai DAP.

Walaupun ancaman komunis berakhir dengan satu perjanjian gencatan senjata ditandatangani di Hotel Lee Garden Hatyai Songkla Thailand pada tahun 1988 kalau tak silap.

Tun Hanif Omar Bekas Ketua Polis Negara pernah berkata "akan datang komunis tidak akan mengangkat senjata tetapi akan menggunakan ayat-ayat Quran dalam perjuangan mereka.

Hari ini komunis bukan saja berjaya menggunakan Quran tetapi memperkudakan parti yang kononnya Islam sebagai sekutu mereka. Parti tersebut tidak lain dan tidak bukan ialah Parti Pas.

Oleh yang demikian Parti Dap yang dikuasai oleh Cina Komunis ini jelas menunjukkan mereka telah tidak menghormati adat istiadat orang Melayu dan tidak menghormati Sistem Beraja.

Nga Kor Ming pernah menyatakan cita-cita mereka untuk menjadikan negara ini sebagai republik dan menghapuskan raja-raja Melayu.

Jadi, apa tunggu lagi? Dah sah mereka ini tidak lagi menghormati syarat-syarat kewarganegaraan maka satu tindakan tegas wajib diambil terhadap mereka dan parti Dap wajar diharamkan.

Anda setuju?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Nizar Tipu Orang Batu Gajah Bulat Bulat

Posted: 18 May 2012 03:42 PM PDT

Rakyat Pasir Panjang Semakin Muak, Kecewa Dengan Pembohongan Nizar

Posted: 18 May 2012 03:40 PM PDT

Timbalan Ketua Bahagian (UMNO) di Perak masuk PAS/DAP

Posted: 18 May 2012 03:25 PM PDT Naib Ketua Umno Kampar Isytihar keluar parti

BATU GAJAH: Naib Ketua Pemuda Umno Kampar, Sdr Zamhuri Md Zin hari ini mengisytiharkan dirinya keluar parti dan tidak mahu lagi dikaitkan lagi dengan parti itu.
Tindakan tersebut adalah disebabkan parti yang telah memerintah lebih 50 tahun itu gagal menjaga orang melayu dan tidak lagi releven.
"Saya hari ini mengisytiharkan keluar Umno setelah lebih 27 tahun bersama parti itu," katanya.
Menurutnya, rasuah didalam pertadbiran Barisan Nasional amat berleluasa dan ditahap yang membimbangkan.
Beliau yang juga seorang pengusaha pasir telah ditipu dan dinafikan haknya setelah membayar cukai dan premium kepada kerajaan.
"Saya bayar cukai RM20 125 seperti prosidur yang ditetapkan oleh kerajaan tetapi apa yang saya dapat hanya tanah liat, bukannya pasir," ujarnya.
Ahli Majlis Daerah Kampar itu sangat kesal dengan tindakan kerajaan yang menganiaya serta menindasnya sedangkan beliau adalah 'orang kuat' menyokong kerajaan.
"Nak bagi rasuah, ajak makan, pergi karaoke, bagi amoi (pelacur) dari siam barulah nak bagi luluskan pasir, dan Ketua Umno Bahagian, Dato' Radhi Manan sebentar tadi menelefon dan mengatakan pasir yang dipohon sudah diluluskan.
"Sudah terlambat, saya tetap dengan pendirian saya akan keluar umno dan saya tidak akan toleh ke belakang.
"Dah lama saya bersabar dan hari ini saya tekad keluar Umno dan bersama-sama Pakatan Rakyat," ujarnya.
Zamhuri yang juga Ketua Cawangan Umno Changkat Tin menyatakan bahawa lebih 100 ahli di cawangannya akan mengikut jejak langkah beliau.
Sementara itu, Mantan Menteri Besar, Dato' Seri Nizar Jamaluddin ketika bersama-sama dalam pengisytiharan itu mengalu-alukan hasrat beliau.
Mohammad Nizar menjelaskan, di zaman pemerintahan Pakatan Rakyat selama 11 bulan, Zamhuri pernah memohon pasir dan diluluskan.
"Walaupun dia Umno tetapi Pakatan Rakyat luluskannya kerana itu hak dia sebagai penjual pasir.
"Kalaulah orang kuat Umno pun mereka tidak boleh tolong, inikan lagi orang Pakatan Rakyat.
Justeru, beliau menyeru ahli Umno yang lain turut bersama-sama mengikut jejak langkah Zamhuri dan menyertai perjuangan Pakatan Rakyat.

Kenapa DAP diam dalam isu kontrak ini

Posted: 18 May 2012 04:58 AM PDT

Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Hadi Awang perlu bertanggung jawab dalam isu projek yang diberikan kepada Dap tanpa melalui proses tender yang betul seperti yang diucapkan oleh pemimpin mereka dalam ceramah-ceramah politik setiap malam.

Jika Pemimpin Pembangkang terus mendiamkan diri ia menggambarkan betapa munafiknya pemimpin yang melaungkan prinsip keadilan, good governance and transparency.


Akhirnya Pas pilih bapa anjing sebagai tuan mereka.

Posted: 18 May 2012 04:19 AM PDT


Dalam demontrasi jalanan yang menjadi budaya Pakatan Pembangkang di bawah pimpinan Anwar Ibrahim melabelkan PDRM sebagai zalim dan sama taraf dengan tentera Zionis yang membunuh rakyat Palestine.

Seorang anggota polis yang bertugas dalam mengawal demo bersih 3.0 memaklumkan mereka dicaci maki dan diprovok dengan pelbagai kata nista yang terlalu menyakitkan hati . Polis dilabelkan sebagai anjing kerajaan, talibarut Umno dan pelbagai lagi yang tak sanggup disebut di sini.

Tiba-tiba negara dikejutkan dengan tindakan seorang pesara polis yang berprofile tinggi telah menyertai Pas.

Jika anggota polis dilabelkan sebagai anjing kerajaan, hari ini Pas berbangga kerana mengangkat seorang bapa anjing menjadi pemimpin mereka. Setujukan?

Panglima Perang Cyber

Posted: 18 May 2012 11:35 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Bendera BN Sudah Berkibar Di Merata-rata Tempat @NajibRazak

Posted: 18 May 2012 07:11 PM PDT

Pagi ini kebetulan lalu kawasan kubu kuat DAP di Nilai. Ternampak bendera BN sudah berkibar.

Bukti BN sudah sedia untuk berjuang bila-bila masa walau di kubu kuat lawannya.

Tempat lain banyak sudah bendera BN berkibar.

Masa berperang pertahan alif ba ta nampaknya sudah makin dekat.

Mari kita kerja kuat dan tepat sasaran agar Malaysia kekal berdaulat, berkat lagi selamat.

Lokasi Nilai Negeri Sembilan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kolah Unik Masjid Lama Naib Presiden Umno DS Zahid Hamidi Solat Jumaat Di Bagan Datoh Perak

Posted: 18 May 2012 04:18 PM PDT

Penulis menerima gambar kolah yang jarang ditemui dari kenalan yang berada di sana.


Kolah ini menarik kerana ia berbeza dari kolah masjid yang lain di mana kita perlu duduk di tepi kolah sebelum berwuduk.


Sekali terjatuh memang boleh basah badan dengan kedalaman kolahnya yang mampu menenggelamkan orang dewasa.


Menurut sumber penulis, kolah dimaksudkan terletak di Kg Sg Darat Bagan Datoh. Masjid nama Al Istiqamah kubu kuat Pas katanya. Masjid tersebut dibina pada1936 berusia 76 tahun.


Selain itu semalam khabarnya Naib Presiden Umno Datuk Seri Zahid Hamidi menemui jemaah pro pembangkang di sana selepas solat Jumaat. Imam turut mengumumkan ketibaan beliau.


Pendekatan yang mudah tetapi berkesan untuk mendekati rakyat walau bukan penyokong BN dengan cara bersolat bersama diikuti bersalam dengan mereka walau tidak memberi ucapan.


Gambar DS Zahid bersolat di sana seperti anda saksikan di atas.


Selain itu selepas solat Naib Presiden Umno juga turun merasmikan tiga mesyuarat cawangan UMNO di sekitar Bagan Datoh. Gambar perasmian ada di atas. Penuh dewan tempat mesyuarat yang terletak di Kg Sungai Matang sebelah masjid Al Ahmadiyyah.


Sempat juga DS Zahid menemui seorang bekas ahli Umno yang telah menyertai Pas namun kini sedang sakit. Kata kenalan penulis, pakcik tersebut telah terharu dengan kedatangan DS Zahid ke rumahnya yang tidak dijangka sama sekali. Sumbangan duit juga diberikan kepada beliau yang dulu pernah menjadi Ketua Cawangan Umno.


Pendekatan ini penulis rasakan wajar kerana kesilapan setengah pemimpin ialah meninggalkan penyokong pembangkang yang sebenarnya masih boleh berubah jika hubungan baik dibina secara berterusan.


Terima kasih kenalan penulis yang menghantar email ini. Sesiapa ada cerita menarik boleh hantar kepada penulis untuk disiarkan.


Published with Blogger-droid v2.0.2

sekupangdua

Posted: 18 May 2012 11:28 PM PDT

sekupangdua


KONVENSYEN MEDIA BN PERAK

Posted: 18 May 2012 07:53 PM PDT


BERMULA JAM 7.30 PAGI KEHADIRAN MULA DIRASAI, Sehingga ke jam 8 sebentar tadi lebih dari 1000 peserta yang hadir, nampaknya bagai pertemuan bertentang mata bagi pelayar maya yang sebelum ini hanya mengenali dimaya, nampaknya makin meriah bila di tempat pendaftaran dan minum pagi riuh dengan pertemuan sahabat maya yang kebanyakannya baru pertama kali bertentang mata

Jam 8.29 Menteri Besar DS Dr Zambry Abdul Kadir Hadir Awal untuk majlis perasmian, selepas ucapan beliau terus merasmikan majlis dan konvensyen dan serentak merasmikan PCT (Perak Cyber Trooper) dengan tayangan VIdeo Clip, serta penyarungan baju PCT.

PCT juga diantara kumpulan bloggers yang turut hadir bagi menjayakan majlis disamping launcing PCT yang menjadi salah satu gimik bagi menandakan kewujudan Bloggers, Facebooker, Tweeterian dan pelayar tegar maya yang datang dari Perak Darul Ridzuan. Teman harap sangat dengan konvensyen ni dapat cambahkan lagi serta memiadikan PCT menjadi Laman untuk semua pelayar maya, insyallah....

Belantan

Posted: 18 May 2012 11:21 PM PDT

Belantan


Sampai bila PKR Selangor mahu sabotaj projek bekalan air mentah!

Posted: 18 May 2012 11:16 PM PDTReka bentuknya telah pun siap. Peruntukan untuk membina loji air ini juga telah tersedia. Malahan, tapak tanah untuk loji dan projek ini telah pun diambil dan siap sedia untuk digerakkan projek berdekatan Hulu Langat, Selangor ini.

Tetapi cuma kerajaan PKR Selangor melalui Majlis Daerah Perbandaran Hulu Langat tidak mahu mengeluarkan Development Order atau kebenaran merancang. Semuanya jadi tak kena menyebabkan projek Langat 2 ini tertangguh selama satu setengah tahun.

Tanpa Development Order ini, Kerajaan Persekutuan tidak boleh memanggil tender untuk membina loji tersebut.

"Dengan semua persiapan sudah tersedia, Kerajaan Persekutuan sudah mahu menggerakkan pembinaan loji ini tetapi masih memerlukan dua lot yang berdekatan dengan loji untuk projek tersebut.

"Tetapi kerajaan PKR Selangor melalui Exco kerajaan negerinya tidak mahu meluluskan pengambilan dua lot tanah ini untuk tujuan projek.

"Tidak tahu apa motifnya tetapi berkemungkinan besar kerana mereka ingin kawal 'business' air di negeri Selangor ini," kata seorang sumber kepada semalam.

Bercerita tentang air, negara sebenarnya telah pun menghadapi krisis bekalan ini pada 1998. Oleh sebab itu, kerajaan Persekutuan Barisan Nasional (BN) telah mula merancang mulai 1998 lagi untuk mengelak krisis air ini tidak berulang.

Kalau bekalan api elektrik tak ada tidak mengapa, tapi jangan tidak ada air, kata seorang rakan. Sangat pedih jika krisis air ini berulang. Sebab itu jika tindakan susulan tidak diambil segera, negara akan menghadapi krisis air sekali lagi pada 2014 nanti - dua tahun sahaja dari sekarang.

Ketika ini, Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau & Air sedang menjalankan Projek Air Mentah dari Pahang ke Hulu Langat. Projek membina laluan paip dan terowong sedang berjalan. Kos keseluruhan projek dianggarkan berjumlah RM8 bilion termasuklah kos pengambilan tanah, pembinaan dan jururundingnya.


Kerajaan Persekutuan pun sudah ada peruntukannya. Oleh kerana pentingnya projek ini, Kerajaan Persekutuan juga telah mendapat soft loan daripada Kerajaan Jepun berjumlah RM3 bilion untuk tujuan itu. Dan seperti masalah di atas dengan kerajaan PKR Selangor yang tidak tahu motifnya, projek ini tertangguh sehingga hari ini.

Apa akan berlaku kalau projek loji air di Hulu Langat ini terus tertangguh?

1. Krisis air akan berlaku di seluruh negeri Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

2. Cuma, sekiranya projek ini dapat disempurnakan, sebanyak 1.4 juta pemegang akaun air akan dapat menikmati air mentah bersih ini. Iaitu lebih kurang seramai 7 juta rakyat akan dapat menikmati air mentah bersih ini (1.4 juta akaun x 5 orang dalam sebuah rumah).

3. Kalau projek ini tertangguh lagi, kos pembinaannya akan bertambah tinggi.

4. Bila kosnya bertambah tinggi, kos air bersih kepada rakyat pada masa akan datang - akan bertambah tinggi juga.

5. Masalah akan timbul kepada bangunan-bangunan tinggi dan flat yang lebih dari 5 tingkat.

6. Tanpa air yang mencukupi, water pressure akan berkurangan. Maka, bangunan lebih 5 tingkat tidak akan dapat bekalan air.

7. Maka penduduk akan terpaksa mengambil air dari bawah flat atau bangunan dengan menggunakan tangki air.

8. Pemaju perumahan, pemaju hartanah dan pemaju pejabat-pejabat akan meminta assurance for future water supply untuk menjalankan projek-projek hartanah di Selangor. Sekiranya tiada, mereka akan melabur di tempat lain atau negeri lain.

Sebenarnya kementerian berkenaan telah beberapa kali mengadakan mesyuarat dengan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim. Keputusannya - Abdul Khalid tidak bersetuju dengan projek ini.

Demi politik kerajaan PKR Selangor, rakyat seluruh Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya seramai lebih kurang 7.5 juta orang tidak akan menikmati air mentah bersih secara percuma mulai 2014.

Demi politik, kerajaan PKR Selangor sanggup menangguhkan projek ini dengan tidak mahu meluluskan Development Order dan '2 lot tanah' - agar projek air mentah bersih ini gagal.

Demi politik, kerajaan PKR Selangor sanggup menangguhkan projek loji ini di mana akan menyebabkan tarif air yang akan dibayar oleh rakyat Selangor nanti bertambah mahal dan tinggi.

Demi politik, Menteri Besar Selangor sanggup memberi rakyat potongan serta diskaun kepada tarif air yang dibayar sekarang. Tetapi sebaliknya sabotaj projek air Kerajaan Persekutuan yang ikhlas membantu rakyat agar krisis air pada 2014 tidak berlaku?Suara Politik
Taminsari

Benarkah Melayu masuk DAP akan menguntungkan Pakatan Rakyat atau mengancam perpaduan!

Posted: 18 May 2012 08:04 AM PDTPara pemimpin Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) diingatkan supaya tidak berasa selesa melihat penyertaan orang Melayu di dalam DAP. Sebagai sekutu dalam pakatan pembangkang, Pas dan PKR tidak boleh menganggap perkembangan itu sebagai sesuatu yang menguntungkan sebaliknya boleh menimbulkan ancaman terhadap perpaduan orang Melayu.

Imej parti pelbagai kaum yang dicerminkan oleh DAP hanya pada permukaan sahaja sedangkan di dasar parti itu penuh dengan warna-warna perkauman. Penulis yakin bahawa orang Melayu tidak dapat terima perjuangan DAP sebagai parti pelbagai kaum kerana kita boleh berbeza pendapat dalam politik tetapi dalam soal bangsa dan agama kita tidak berkompromi!

Akibat dari perletakan jawatan Tunku Abdul Aziz sebagai Naib Presiden DAP dan keluar parti baru-baru ini ekoran perbezaan pendapat dengan pemimpin DAP berhubung perhimpunan haram Bersih 3.0, tempat beliau telah digantikan oleh Prof. Dr. Ariffin.

Ariffin yang menyertai DAP sejak tahun lalu ialah bekas Presiden Persatuan Aliran Kesedaran Negara (ALIRAN) dan pensyarah Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM). Dilihat tindakan DAP melantik lebih ramai pemimpin Melayu bukan sekadar untuk memikat sokongan orang Melayu bahkan untuk menjadikan mereka 'kuda tunggangan' parti berkenaan.

Inilah yang berlaku sekarang didalam Pakatan Rakyat sekarang dimana PAS telah dijadikan 'kuda tunggangan' oleh DAP dan PKR! Malah kita tahu muslihat sebenar DAP adalah merancang untuk melantik pemimpin Melayu menjadi Menteri Besar di negeri yang mempunyai Undang-Undang Tubuh Negeri yang hanya membenarkan orang Melayu menjadi Menteri Besar!

Tindakan Tunku Aziz meletakkan jawatan mencerminkan keberanian bekas Naib Pengerusi DAP itu dalam menyatakan pendapat dan kebenaran. Mungkin selama Tunku Aziz menjadi Naib Pengerusi DAP, beliau belajar banyak pengalaman pahit.

Pada peringkat awal perjuangan DAP mungkin dianggap demokratik tetapi apabila berada di dalam parti itu beliau sedar bahawa demokratik DAP hanya pada slogan sahaja!


Penulis melihat DAP bukan sahaja sebuah parti yang tidak mengamalkan sistem demokrasi, malah terbukti sombong serta angkuh apabila bertindak menghukum bekas Naib Pengerusinya, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim hanya kerana perbezaan pendapat.

Sikap sombong serta angkuh itulah juga yang mencorak perwatakan Lim Guan Eng apabila Setiausaha Agung DAP itu melabelkan kritikan Tunku Abdul Aziz mengenai Bersih 3.0 sebagai memalukan. Guan Eng bukan sahaja tidak langsung menghormati pemimpin kanan seperti Tunku Abdul Aziz yang banyak berjasa kepada DAP, tetapi pada masa yang sama, setiausaha politik beliau, Zairil Johari Khir sendiri sanggup menawarkan wang tunai RM50,000.

Kita boleh pertikaikan di mana nilai akauntabiliti, keterbukaan serta prinsip demokrasi yang sering dilaungkan DAP dan pemimpinnya, selepas segala pendedahan dibuat sendiri oleh Tunku Abdul Aziz. Kita tahu DAP bukan sebuah parti yang terbuka walaupun menggunakan istilah demokratik, itulah yang terjadi pada Tunku Abdul Aziz. DAP dan Guan Eng tidak boleh menerima sebarang pandangan yang berbeza kerana beliau seorang pemimpin yang sombong serta angkuh!

Rakyat kini boleh menilai, siapa DAP dan Guan Eng ini? Termasuk dalam soal tawaran wang tunai sebagaimana didedahkan sendiri Tunku Abdul Aziz!

Kelmarin, Tunku Abdul Aziz menyifatkan tindakan bekas partinya untuk cuba merasuah beliau sebanyak RM50,000 beserta jawatan fello kanan di Institut Penang bagi menutup mulut berhubung isu peletakan jawatannya sebagai biadab dan menghina.

Justeru itu, beliau secara terbuka mengakui tidak mempercayai Guan Eng yang didakwanya memiliki perwatakan serta sifat yang berbeza berbanding Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Tindakan DAP cuba merasuah bekas Naib Pengerusinya, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim supaya menutup mulut dalam isu peletakan jawatan beliau menunjukkan parti tersebut sebenarnya tidak demokratik. Tindakan itu juga mencerminkan sikap pembangkang yang sanggup menggunakan apa juga kaedah untuk menghalalkan perbuatan mereka.

Bagi penulis sebenarnya tiada tempat untuk orang Melayu berjuang demi menegakkan kepentingan bangsa dan agama melalui platform DAP kerana parti tersebut tidak pernah ikhlas memberi peluang kepada mereka selain tiada amalan demokrasi. Lihat di sini.


Mari kita lihat adakah DAP Parti Pelbagai Kaum!

Benarkah hipotesis bahawa Pilihan Raya Umum Ke-12 telah mengubah landskap politik Malaysia secara monumental dengan menjadikan parti-parti politik yang berasaskan kaum seperti UMNO, MCA dan MIC tidak lagi relevan?

Untuk mengesahkan kebenaran atau kepalsuan hipotesis itu, maka rakyat Malaysia perlu mengkaji sama ada parti-parti yang hari ini mendakwa mereka bersifat pelbagai kaum adalah tulen dakwaannya dan bukan semata-mata bersifat pelbagai kaum secara kosmetik.


Oleh itu mari kita meletakkan sebuah parti politik tempatan yang amat gah mendakwa bukan sahaja kepada rakyat Malaysia tetapi juga kepada masyarakat antarabangsa bahawa ia adalah parti politik untuk semua kaum di Malaysia di bawah mikroskop sebagai bahan kajian. Parti yang dimaksudkan adalah Parti Tindakan Demokratik (DAP).

Slogan Malaysia untuk orang Malaysia atau Malaysian Malaysia adalah asas perjuangan DAP. Di bawah konsep ini DAP menentang hak istimewa yang berasaskan kaum dan memperjuangkan sistem meritokrasi di mana pembahagian sumber hendaklah kepada individu yang terbaik, paling berkebolehan, rajin dan yang tercekap.

Sekali pandang amat muluk matlamat perjuangan DAP, namun kita harus mengkaji sama ada kemulukan slogan memperjuangkan kepentingan semua kaum diikuti dengan pelaksanaanya. Pertama mari kita lihat sama ada dilihat dari segi keahliannya DAP memenuhi kriteria pelbagai kaum atau hanya beretorik.

Statistik menunjukkan bahawa pecahan penduduk Malaysia mengikut kaum adalah 65.1 peratus daripada etnik Melayu dan bumiputera, 26 peratus etnik Cina dan 7.7 peratus etnik India. Maka untuk sesebuah parti mengaku bersifat pelbagai kaum parti berkenaan haruslah tidak mempunyai keanggotaan satu kaum melebihi 50 peratus dari keseluruhan keahlian parti tersebut. Oleh kerana tidak ada sebarang statistik pecahan keahlian DAP mengikut kaum, maka kita boleh membuat ujian terhadap sifat kepelbagaian DAP dengan meninjau barisan kepemimpinannya.

Kajian yang dibuat berdasarkan maklumat yang terkandung di laman web DAP menyaksikan dari 30 orang ahli jawatankuasa pusatnya, 22 (73 peratus) adalah terdiri daripada kaum Cina, 6 (20 peratus) adalah kaum India dan hanya 2 (7 peratus) adalah orang Melayu. Jelas barisan kepemimpinan DAP tidak membuktikan ia sebuah parti yang bersifat pelbagai kaum.

Untuk berlaku adil kepada DAP oleh kerana dari segi statistik kepemimpinannya DAP tidak membayangkan ia sebuah parti politik untuk semua kaum di Malaysia, maka marilah kita melihat pula kepada corak perjuangan parti berkenaan manalah tahu jikalau perjuangannya membuktikan ia sebuah parti untuk semua kaum sepertimana slogannya Malaysia untuk orang Malaysia. Sudah tentu semua rakyat Malaysia bermaksud untuk orang Melayu, kaum bumiputera, Cina, India dan kaum-kaum lain di Malaysia.

Tetapi apabila melihat isu-isu yang diperjuangkan parti DAP akan semakin terbukti bahawa bagi DAP slogan Malaysia untuk orang Malaysia tidak termasuk untuk orang Melayu. Persepsi ini timbul kerana apa yang dilihat sebagai penentangan DAP terhadap segala simbol kemelayuan yang terdapat kehidupan bernegara kita.


Contohnya keputusan memakai atau tidak memakai songkok telah dijadikan polemik oleh DAP. Perkara ini berlaku walaupun memakai songkok telah menjadi sebahagian pakaian formal bagi majlis yang melibatkan raja-raja Melayu sebagai tanda kesopanan. Persepsinya DAP melihat songkok sebagai tanda dominasi orang Melayu.

Walaupun setelah menjadi sebahagian daripada anggota pentadbiran di Selangor dan Perak ( negeri beraja ) di mana anggota DAP yang menjadi anggota pentadbiran terpaksa memakai songkok namun masih terdapat penentangan seperti yang berlaku di Johor.

Soalan cepu emas yang perlu ditanya oleh orang Melayu dan perlu dijawab secara jujur oleh DAP ialah adakah pernah pada sebarang masa badan pembuat dasar tertinggi DAP iaitu Jawatankuasa Pusatnya mengeluarkan arahan melarang pemakaian songkok, adakah larangan ini masih berkuat kuasa dan kenapa ia berlaku. Begitu juga tindakan DAP yang lantang menentang sebarang usaha untuk mengkelaskan Malaysia sebagai negara Islam walaupun Perkara 3 (1) Perlembagaan Persekutuan menyatakan bahawa Islam adalah agama rasmi bagi Malaysia.

Kenapa terdapat kedegilan di pihak DAP untuk terus mempertahankan status Malaysia sebagai negara sekular? Selain usaha untuk menyempitkan signifikan peruntukan Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan DAP juga menentang peruntukan Perkara 121 (1A) yang tidak membenarkan campur tangan mahkamah sivil di dalam apa yang menjadi bidang kuasa mahkamah syariah. Kedua-dua peruntukan perlembagaan ini menjadi teras kepada status Malaysia sebagai sebuah negara Islam.

Walaupun bahasa Melayu adalah bahasa rasmi negara dan sekolah kebangsaan adalah sekolah untuk semua kaum DAP dikenali sebagai parti yang paling lantang memperjuangkan bahasa dan sekolah Cina. Begitu kerasnya pendirian DAP di dalam persoalan bahasa dan pendidikan ini sehingga mereka menentang pengajaran matapelajaran sains dan matematik di dalam bahasa Inggeris di sekolah-sekolah jenis kebangsaan dan penubuhan sekolah wawasan yang pernah dicadangkan kerajaan satu ketika dahulu.

Bukan sahaja kepentingan agama, bahasa dan pendidikan orang Melayu tidak diperjuangkan oleh DAP malah ia ditentang hebat oleh parti berkenaan. Begitu juga hak-hak istimewa orang Melayu juga ditentang oleh DAP kerana hak istimewa orang Melayu ini disifatkan sebagai antimeritokrasi.

Penentangan ini berlaku walaupun hak-hak istimewa ini telah terbukti berjaya membantu orang Melayu dan bumiputera untuk memperoleh sedikit keadilan sosial. Begitu antiDAP kepada hak-hak istimewa orang Melayu sehinggakan walaupun hanya 30 peratus pemilikan ekuiti negara disasarkan untuk orang Melayu, telah diasak dengan begitu hebat oleh DAP.


Hakikatnya hari ini majoriti 65.1 peratus (orang Melayu) penduduk Malaysia hanya menguasai 19.4 peratus kekayaan negara berbanding minoriti 26 peratus rakyat Malaysia (kaum Cina) yang menguasai 42.4 peratus. Nampaknya kejayaan yang sedikit ini pun hendak dicemburui dan mahu dihapuskan. Bagi DAP sebarang kejayaan orang Melayu akan dikaitkan dengan faktor rasuah atau pilih kasih bukannya usaha kaum tersebut.

Terbukti dari semua segi sama ada statistik kepemimpinan mahukan corak perjuangannya DAP bukanlah parti untuk semua kaum apatah lagi untuk orang Melayu. DAP adalah sebenarnya sebuah parti untuk orang Cina. Tanggapan terhadap DAP juga sebagai parti yang secara agresif memperjuangkan kepentingan untuk semua ras sebenarnya hanyalah ilusi.

Menggunakan kriteria ujian yang sama terhadap parti-parti politik lain di Malaysia yang juga mendakwa mereka bersifat pelbagai kaum sepertimana ujian kriteria yang digunakan terhadap DAP maka kita boleh menyimpulkan bahawa dakwaan landskap politik berhubung peranan ras yang dikatakan berubah pasca-Pilihan Raya Umum Ke-12 adalah sebenarnya lebih bersifat indah khabar dari rupa.

Amat perlu bagi parti-parti politik Malaysia duduk semeja dan merangka satu tata etika agar mereka tidak terlibat sama ada secara langsung mahupun tidak langsung untuk menipu rakyat dalam konteks sifat kepelbagaian kaum.

Salah satu tataetika utama yang harus di persetujui semua adalah mana-mana parti politik yang ingin mendakwa bahawa mereka bersifat pelbagai kaum tidak boleh mempunyai dominasi keahlian sesuatu kaum melebihi 50 peratus sama ada dari segi ahli mahupun barisan kepemimpinannya, parti yang mendakwa bersifat pelbagai kaum juga perlu melambangkan komitmen berkenaan di dalam platform dasar mereka. Jika tidak dapat memenuhi syarat-syarat ini maka sebarang parti politik hendaklah dilarang daripada menggunakan label pelbagai kaum.
Fikir-fikirkan lah...!!!

Suara Politik
TaminsariThe Unspinners

Posted: 18 May 2012 11:21 PM PDT

oyabun

Posted: 18 May 2012 11:19 PM PDT

oyabun


10 NGO kecam MB Selangor kerana menipu rakyat!

Posted: 18 May 2012 03:33 AM PDTSebanyak 10 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengecam tindakan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang cuba menafikan hak rakyat di Selangor daripada menikmati bekalan air percuma sebanyak 20 meter padu.

Wakil NGO berkenaan, Saarah Ali Bashah berkata, tindakan Abdul Khalid yang enggan melunaskan tunggakan air percuma kepada rakyat yang tidak menikmati kemudahan itu sejak ia dimulakan empat tahun lalu, menunjukkan sikap sebenar kerajaan negeri yang tidak bertanggungjawab.

''Kita kesal dengan sikap dan pendirian Menteri Besar. Kalau sebelum ini kerajaan negeri mengatakan pentadbiran mereka adil dan berkebajikan, kenapa dalam soal itu mereka mengetepikan perkara tersebut.

''Perlu diingat bahawa majoriti yang tidak menikmati bekalan air percuma itu terdiri daripada rakyat yang tinggal di kediaman pangsapuri dan flat yang sebilangan besarnya adalah berpendapatan rendah.

''Kenapa kerajaan menafikan hak mereka untuk mendapat air percuma. Sepatutnya kerajaan negeri menjelaskan tunggakan air percuma yang sepatutnya mereka dapat sejak dasar itu dimulakan pada Jun 2008," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.


Beliau mengulas kenyataan Abdul Khalid semalam, bahawa kerajaan negeri tidak akan melayan desakan pelbagai NGO dan rakyat di negeri ini agar diberikan tunggakan air percuma sebanyak 20 meter padu yang tidak dapat dinikmati sejak empat tahun lalu.

Menurut Abdul Khalid, kerajaan negeri tidak akan membayar tunggakan pemberian air percuma kepada penduduk yang masih kekal mengunakan meter pukal.

Abdul Khalid membuat kenyataan itu susulan desakan 10 NGO dikenali sebagai 'NGO Air Selangor 20.0 MP' yang mengancam untuk mengadakan demonstrasi aman sekiranya kerajaan negeri enggan melunaskan tunggakan bekalan air percuma kepada rakyat yang tidak menikmati kemudahan itu.

Antara NGO terlibat ialah Kelab Perpaduan Ehsan Selangor, Badan Prihatin Rakyat Selangor dan Kelab Penyokong Barisan Nasional.

Sementara itu, Presiden Badan Prihatin Rakyat Selangor, U. Kamlanathan memberitahu, pihaknya akan tetap meneruskan demonstrasi tersebut bagi mendesak kerajaan negeri menjelaskan tunggakan sebanyak RM547.20 kepada setiap isi rumah yang tidak dapat menikmati bekalan air percuma sejak 2008.

Katanya, demonstrasi itu dijangka dilakukan dalam tempoh terdekat selepas pihaknya selesai mengadakan perbincangan dengan kesemua pihak di bawah 'NGO Air Selangor 20.0 MP'.

''Kerajaan negeri sebelum ini pernah mengumumkan pertambahan rizab negeri sebanyak RM1.9 bilion, kenapa tidak gunakannya untuk memastikan seluruh rakyat di negeri ini menerima bekalan air percuma. Jangan hanya pandai berjanji," ujarnya.

Wasabi Oyabun..

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 18 May 2012 11:11 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Fatwa Terbaru PAS: Tak Pi Meeting Parti Hukumnya Berdosa Besar...

Posted: 18 May 2012 12:00 AM PDT

Ada je akal ostad-ostad pas nie nak menyesatkan umat islam... 
korang baca sendiri fatwa terbaru ostad pas nie...

Kenapa ostad pas tu keluarkan fatwa bengong macam tu..? ok ceritanya senang je, menurut sumber, mesyuarat cawangan pas ada yang tak cukup korum pasal ahli ramai tak hadir, malah ada juga pas kawasan yang tak boleh bermesyuarat pasal ajk tak datang, jadi untuk menarik semula ahli pas untuk datang mesyuarat maka satu fatwa bangang terpaksa di keluarkan.


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 May 2012 11:02 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Siapa Mamat Bernama @RajaNongChik Ni? Korang Kenal Tak? @najibrazak

Posted: 18 May 2012 10:30 PM PDT

Mohon maaf kalau tajuk MyMassa agak keterlaluan.

Tetapi MyMassa fikir itulah tajuk paling sesuai untuk memahamkan pembaca dan rakyat mengenai serangan pembangkang terhadap Menteri dan Kabinet YAB PM.

Kes yang terbaru menjadi buah mulut pencacai pembangkang adalah kes anak Dato' Raja Nong Chik yang dikatakan mendapat tender sebanyak RM30juta. Top blogger pembangkang, Amenoworld telah mainkan isu ini dua hari yang lepas (http://amenoworld.blogspot.com/2012/05/syarikat-raja-nong-chik-pun-dapat.html).

Dalam pendedahan Amenoworld, dokumen ini yang dijajanya.

Klik imej untuk besarkannya

Namun pembangkang tersilap, ada satu lagi dokumen tertinggal iaitu dokumen ini yang dikeluarkan oleh Blogger ApaKecoh2 (http://apakecoh2.blogspot.com/2012/05/hot-bukti-raja-nong-chik-salahguna.html). Dan kerana dokumen itulah MyMassa menggunakan tajuk seperti di atas.

Klik imej untuk besarkannya.

Kenapa MyMassa kata MyMassa tak kenal siapa 'Mamat Bernama Raja Nong Chik'? Kerana kes itu berlaku pada tahun 2006. Ketika itu, boleh dikatakan rakyat belum lagi mengenali beliau (kecuali ahli UMNO yang dah lama kenal beliau). Malah ketika Dato' Raja Nong Chik dilantik menjadi Menteri Wilayah Persekutuan Dan Kesejahteraan Bandar pada April 2009 menggantikan Dato' Sri Zulhasnan Rafique, ramai yang terkejut dengan perlantikan beliau. Pembaca boleh melihat tarikh surat niat di atas yang bertarikh 18 Julai 2006.Jadi, apa motif pembangkang menyerang Dato' Raja Nong Chik untuk projek yang anaknya dapat sebelum beliau menjadi menteri? MyMassa suka untuk memetik penerangan dari blog ApaKecoh2 (http://apakecoh2.blogspot.com/2012/05/hot-bukti-raja-nong-chik-salahguna.html).
Mungkin ada yang akan tanya, kalau surat niat dikeluarkan pada tahun 2006, mengapa surat tawaran hanya dikeluarkan pada tahun 2010 selepas kompleks IKBN siap?

Inilah yang RPK tak faham, atau mungkin sengaja buat-buat tak faham. Kalau spesifikasi dan kontrak dimuktamadkan pada tahun 2006 sedangkan kompleks hanya akan siap pada tahun 2010, sudah tentu spesifikasi peralatan yang ditetapkan akan ketinggalan zaman! Cuba bayangkan, dalam tahun 2006, komputer mungkin pakai teknologi Pentium 1, tapi sekarang dah pakai teknologi Pentium 5! Logik ke kalau kompleks serba moden, tapi pakai peralatan kuno! Mesti pembangkang macam Nurul lah orang yang pertama akan bising pertikaikan mengapa Kerajaan buat kontrak untuk bekal peralatan guna spesifikasi out of date!

Jadi, kena tunggu sampai kompleks dah nak siap, baru boleh dimuktamadkan spesifikasi peralatan yang perlu dibekalkan. Bila dah muktamadkan spesifikasi, baru boleh tetapkan harga untuk tawaran. Nak muktamadkan spesifikasi dan harga pun bukan senang. Mesti kena runding banyak kali untuk memastikan harga yang ditawarkan berpatutan. Kalau tak, kena jawab dengan Audit Negara lah. Bila dah tetapkan harga, baru boleh keluar Surat Tawaran (Letter of Award). Tak tahu spesifikasi, macam mana nak tetapkan harga kan? Inilah SOP atau Standard Operating Procedure perolehan Kerajaan. Kalau tak ikut SOP, pembangkang juga yang akan bising. Tapi sekarang, bila ikut SOP pun dia cuba nak buat isu! Terdesak sangat ke Nurul? Benda macam ni pun nak buat kecoh?

Setakat ni, apa yang melanggar undang-undang? Takda apa-apa pun.
http://apakecoh2.blogspot.com/2012/05/hot-bukti-raja-nong-chik-salahguna.html

Jadi kepada pembaca yang masih belum faham, sila rujuk ke blog ini (http://apakecoh2.blogspot.com/2012/05/hot-bukti-raja-nong-chik-salahguna.html).

Pembangkang dah bersedia nak serang Dato' Raja Nong Chik habis-habisan dan menjatuhkan beliau seperti DS Shahrizat. Jadi kita blogger pro Kerajaan kenalah pertahankan menteri kita habis-habisan juga.


MyMassa mohon maaf sekali lagi jika ada yang terasa dengan tajuk artikel ini yang agak keras.*Dengar cerita Anwar Ibrahim dan Nurul Izzah dah bayar beberapa top blogger pembangkang untuk mainkan isu ini. Kalau Dato' Raja Nong Chik jatuh sebab isu ini, maka Nurul Izzah akan kekal di Lembah Pantai walaupun tak buat kerja membantu rakyat di parlimen tersebut.

Adakah Irene Fernandez Berani Tegur DAP Bila ADUN Penang Zalimi Pekerja Asing?

Posted: 18 May 2012 08:30 PM PDT

Kisah ADUN samseng taik kucing mengganas lagi.Amacam Irene Fernandez, berani tak terima hakikat bahawa yang zalim terhadap pekerja asing ini adalah KAUM DAP!

Malah ADUN DAP boleh terang-terangan bersikap samseng terhadap pekerja asing.

Kalau benar Irene Fernandez benar-benar mewakili NGO bebas dan bukan anjing kepada pembangkang, sila keluar kenyataan mengenai tindakan biadap ADUN DAP ini.


*Jom kita tengok Irene ni anjing ke manusia. Tolong sebarkan berita ini bagi counter fitnah Irene n co.


Betul Ke Ada Orang Nak Jual Banglanya?

Posted: 18 May 2012 07:30 PM PDT

Santai pagi.*Bahasa Jiwa Bangsa.

Lawak Bangkang Dari Longkang Jadi Kenyataan. Apa Jawapan Pencacai Pembangkang?

Posted: 18 May 2012 05:39 PM PDT

Beberapa hari lepas, geng Bangkang Dari Longkang keluarkan produk terbaru mereka. Antaranya adalah video ini.Mungkin ada yang fikir ini adalah lawak semata-mata. Tetapi bila terbaca berita ini, ada kebenarannya mesej yang cuba disampaikan oleh Bangkang dari Longkang.

Klik imej untuk besarkannya.

Begitu murah dan mudahnya nak dapat pusat urut di Selangor, sampai pekerja asing pun boleh langgan perkhidmatan 'berkebajikan' Kerajaan PKR yang membiarkan pertumbuhan tempat maksiat ini bak cendawan selepas hujan.


*Selamat datang ke Selangor.....

@NikAbdulAziz dan PAS pernah tipu Raja Kelantan ?!!

Posted: 18 May 2012 09:25 AM PDT


Lagi bukti penipuan Nik Aziz dan PAS terhadap rakyat Kelantan telah ditemukan oleh Tukar Kerajaan PAS Demi Rakyat (TUKAR) di kawasan semak di belakang balai polis Palekbang, Tumpat. Penipuan tersebut sungguh hebat sehinggakan DYMM Raja Kelantan sendiri menandatanganinya kerana menyangkakan yang Kerajaan Negeri PAS benar-benar akan menunaikan janji mereka untuk menyelesaikan masalah rakyat di sana.

Patutlah Raja Kelantan tersebut telah "diturunkan" dengan cara yang agak luar biasa.

Buat sesiapa yang kurang pasti dengan isu ini, Jambatan Palekbang telah dijanjikan oleh Nik Aziz dan PAS Kelantan ketika PRU 1995 dan dirasmikan projek pecah tanahnya oleh Raja Kelantan sendiri pada tahun 1996. Projek tersebut sepatutnya dapat menyelesaikan masalah kesesakan lalu lintas keluar dan masuk Kota Bharu terutamanya pada waktu puncak dan Hari Raya. Pembinaannya juga dapat membangunkan daerah Tumpat yang dihimpit kemiskinan tegar sehingga kini.

Dan hasil daripada penipuan PAS ini, rakyat Kelantan terus menerus menikmati kesesakan lalu lintas selama berpuluh tahun selain Tumpat terus mundur.Cuba kira berapa lama projek tersebut terbengkalai.

Walaupun sebuah jambatan penyuraian trafik sedang dibina oleh BN di atas jambatan sedia ada, namun bagi rakyat yang dikhianati, mereka tidak akan sesekali lupa dan akan terus membongkar penipuan puak yang mengaku Isle ini. Kini puak-puak khawarij ini tidak malu pula janji hendak buat jalanraya percuma dan stadium lagi.

Semoga PRU-13 ini dapat menyucikan Negeri Cik Siti Wan Kembang daripada khawarij PAS once and for all!


ALERT! PAS Sudah Mula Sebarkan Risalah Program Himpunan Raksasa PAS 1 Jun!

Posted: 18 May 2012 07:28 AM PDT

Nampaknya jentera PAS dah mula bergerak untuk promo Perhimpunan Raksasa di Alor Setar pada 1 Jun nanti.

Oh maaf, ni gambar lama untuk hiasan saja haha!

Ini dia risalah yang MyMassa dapat. Benda ni dah mula tersebar di Facebook. MyMassa akui jentera PAS memang chargasss dalam sebaran poster dan risalah propaganda mereka di Internet.

klik untuk besarkan
Memang agak konpius bila seorang Cina dijemput baca doa perasmian. Tapi MyMassa rasa sebab dia memang aktif 'berdoa' dalam majlis ceramah PAS akhir-akhir ini, macam video di bawah ni...


Pandai dia baca doa penerang hati kat orang PAS. UMNO bleh buat camni ke? Malu la skit!

Tapi MyMassa setuju la dengan tagline 'Demonstrasi Satu Ibadah' untuk perhimpunan raksasa PAS kali ni. Kerap sangat kalau kita bertandang ke masjid di bawah pentadbiran PAS mesti terdengar khutbah atau ceramah bertemakan 'demonstrasi juga adalah satu ibadah, di mana solat dan haji tu contoh kita berdemonstrasi, tunjuk perasaan kita kepada Allah...'.

Hmm, lantak korang lah!

Nampaknya berpesta sakanlah puak-puak ni berdemo sepanjang hari dengan acara-acara menarik macam dalam poster tu! Masyukk jugak kalau jadi juara acara baling selipar tu, tapi yang tak bestnya kena 'derma' separuh bagi kat Juara Baling Selipar Se-Malaysia, Imam Hoslan Hussin!

Kalau tak kenal Imam Hoslan, bleh baca di
http://mymassa.blogspot.com/2012/03/panas-kisah-sebenar-mengenai-imam-pas.html

*Hangpa mai Aloq Setaq, kepala hangpa aku putaq!

Kuliyyah Yaumil Jumu'ah: Why I will never support DAP

Posted: 18 May 2012 05:31 AM PDT

DAP'S MALAY WINDOW DRESSINGS.
by: bigcar.

To me, I considered DAP as a parti anak beranak and more feudal (the Chinese version) and racially chauvinistic than Umno.

 2. DAP have never been what they claimed themselves to be. Multi-racial? It's a Chinese party with the non-Chinese being mere window dressings. Democratic? I can't even remember when was their last party elections. Tell that to Lee Lam Thye, Wee Choo Keong, S K Song, etc and they would probably have a good laugh. Promoting freedom? Just look at how they banned newspapers in Penang whose editorial policies do not support their cause. A lot of other examples lah.

 3. It's the same as their Pas and PKR partners. Say one thing, but the reality were another. Their hypocricy was what put me off from supporting them.

 4. I was not at all surprised by what had happened to Tunku Aziz Tunku Ibrahim, who has now joined a long list of illustrious former DAP leaders. The man joined DAP probably believing that he was doing something good. Now he knows that he was just being silly. Tunku Aziz is a typical smart Malay whose judgement was clouded by his self-righteousness and lack of grassroot knowledge. It's a normal syndrome afflicting a lot of idealistic Malay elites. It's the same "illness" affecting a daughter of a former PM who has now gone totally stupid with her support for those Bersih rioters.

 5. The same, however, cannot be said of some other Malays who joined DAP. They did so purely due to selfish reasons. These are the types who failed to further their political ambitions on the usual Malay political platforms. The most famous at the moment are ex-Umno leaders Aspan Alias and Mohd Ariff Sabri.

 6. I am not familiar with Aspan, but I indeed do know quite a bit about Ariff.

 7. Ariff was the former one-term Umno assemblyman of Pulau Manis (2004-2008), and Pekan Umno division information chief. He was dropped from being an assemblyman due to his poor performance. I remember at that time aides of PM (DPM then) DS Najib Razak used to complain to me how Ariff gave their boss a headache as people of Pulau Manis were so unhappy with his performance as a wakil rakyat back then. On the night before the 2008 polling day, Najib spend the last hours of campaigning in the area in a last ditch attempt to sway voters there back to BN. Fortunately, they did and Najib recorded the highest majority among BN candidates in that general election.

 8. My friends in Pahang told me that Ariff was very bitter about the whole thing and that was why he started to attack the Umno establishment in his blog. One of his main target was Najib himself. It was his final act of betrayal when he joined DAP after achieving so much in his life courtesy of Umno.

 9. I was a bit sympathetic when Tunku Aziz realized what DAP really stands for. Well, everyone has to go through such an education. I went through the same thing when I shed off my socialist idealism. But if people like Ariff and Aspan suddenly declared they found out that DAP is a chauvinistic autocratic party, I would not even spare a spit of words for them.They are just opportunists with not a bone of conscience in their body.

 10. The Malays, especially those in Pas and PKR should know what DAP really is after the Tunku Aziz episode. DAP have not and never will work for the Malays' interests. The Malays should also know by now what kind of people among them who are within that party's ranks.Pembangkang selalu kata UMNO-BN ini tong najis. Sesiapa yang masuk dan bergelumang di dalamnya akan sentiasa kotor dan berbau busuk.

Namun hakikat sebenarnya, merekalah yang selalu mengumpul najis kumuhan UMNO-BN. Kalau tidak percaya, kajilah sendiri berapa ramai pemimpin mereka kini merupakan bekas pemimpin UMNO-BN yang bermasalah atau tidak berprestasi lagi. Mereka disingkirkan kerana rakyat bawahan telah muak dengan penyelewengan yang dilakukan bertahun-tahun.

Dek kerana itu, apabila mereka berceramah memburuk-burukkan UMNO-BN, maka sebenarnya mereka menceritakan apa yang telah mereka lakukan selama ini.

Bagi pemimpin asal pula, mereka ini merupakan golongan cast outs yang ditolak oleh rakyat semenjak 50 tahun yang lalu. Mereka ini merupakan pelampau agama, kaum dan golongan yang menjadi agen luar. Selama 50 tahun jugalah mereka tidak diberikan perhatian oleh rakyat dan dilupakan.

Kerana itulah apabila DUA golongan ini bergabung, maka dendam itu menjadi sangat dahsyat. Agama digadaikan, asas dan undang-undang negara digugat. Rakyat juga sehari-hari dikelirukan dengan pelbagai fitnah dan penyelewengan fakta. 

Namun sehebat mana juga agenda jahat golongan ini, hebat lagi perancangan Allah SWT. Kami yakin yang selagi wujud majoriti rakyat yang waras dan tahu menggunakan akal untuk membezakan yang hak dan batil, maka selama itu jugalah Allah SWT akan melindungi kita semua. Dan disebabkan kerana itu jugalah, semakin ramai pemimpin belah  sana (yang waras) yang tersedar dari kesesatan mereka dan kembali ke pangkuan jalan.

Dan perlunya kita semua ingat bahawa segala kerosakan yang berlaku di sekeliling kita ini adalah hasil daripada tangan-tangan (undi) kita sendiri! Jadi selalu-selalulah bermuhasabah diri agar kita sentiasa ditunjukkan jalan yang benar...Insya Allah

SPRM TAK PATUT DIAM DIRI

Posted: 18 May 2012 03:30 AM PDTBukan sekali tetapi dua kali yang sangat jelas dan nyata. Yang pertama, Lim Guan Eng melalui Mat Sabu dan juga secara direct telah menelefon Encik Mohd. Razali Abd Rahman, mantan ahli DAP Melayu berkali-kali, lebih 15 kali, memujuk beliau supaya menarik balik laporan polis mengenai Acara Angkat Sumpah YB Jeff Ooi dengan sebilangan Padri dari seluruh dunia untuk menjadikan Malaysia negara Kristian dan Perdana Menteri dari penganut Kristian.

LGE dan Mat Sabu berusaha merasuah beliau sebanyak RM1Juta, tempat tinggal di Australia dan bermacam-macam lagi dengan syarat tidak mendedahkan skandal Mat Sabu di luar negara. Banyak bukti diantaranya di sini http://sitinoratirahzaini.blogspot.com/2012/05/rancangan-dap-untuk-negara-kristian-itu.html

Rasuah kedua yang semua orang tahu sebanyak RM50K nak beli Tunku Aziz. Nampaknya SPRM berdiam diri dan tidak melakukan apa-apa tindakan. Apakah agensi ini juga sudah dibeli atau ada musang berbulu ayam? Sebahagian di sini http://www.anwaraidc.com/?p=24425

Patutkah SPRM berdiri diri!

Gila! BOBOI rancang adakan demo di Hari Belia Negara?!!

Posted: 18 May 2012 02:52 AM PDT


Kalau nak tahu betul atau tidak BOBOI akan turun berdemo, cuba try test hadir pada 26 Mei ini, jam 9 malam di pentas utama, Presint 4, Putrajaya.Dan, jangan lupa jemput sekali semua sedara mara turun berdemo dengan Boboi malam itu. Dijamin tiada insiden kereta polis dan anggota dibelasah sehingga koma. Hanya pecah perut sahaja sebab terlampau banyak gelak. 

AMARAN!!! Jangan Tengok Jika Anda Mudah Muntah.

Posted: 18 May 2012 01:00 AM PDT

Realiti keadaan pasar di Pulau Pinang. Gambar-gambar ini diambil dari Persatuan Pengguna Pulau Pinang di sini (http://www.consumer.org.my/index.php/homepage/slideshow/435-penang-market-conditions).Nampaknya Kerajaan DAP gagal. Walaupun dah habis beratus ribu untuk kempen PENANG GREEN STATE (http://greenstate.penang.gov.my/), hakikatnya, ianya hanya untuk retorik politik.Kepada rakyat Penang, inikah yang anda mahukan? Sebuah kerajaan yang hanya pandai beretorik tetapi gagal menterjemahkannya di alam nyata.


*Aku yang buat artikel ni pun rasa nak muntah tengok pasar macam ni.....

Isu-isu Akhbar Cina Di Utusan Malaysia

Posted: 17 May 2012 11:30 PM PDT

Isu-isu akhbar Cina untuk disebarkan.

Klik imej untuk besarkannyaTRANSFORM VS REFORM
AKHBAR Sinchew Daily bertarikh 14 Mei 2012 melalui ruangan Sudut Pendapatnya memaparkan tulisan Chang Yee Ler berkenaan perhimpunan UMNO Ke-66 dan program transformasi.

Jika dilihat dari segi rentak perhimpunan sambutan ulang tahun UMNO ke-66, 'puak Merpati' dalam parti itu tidak kelihatan menerajui perhimpunan tersebut, sementara 'puak Helang' yang agresif juga tidak mempengaruhi keadaan.

Usaha-usaha Najib membuat perubahan nampak lebih menonjol, semangat Melayu kelihatan menyepi dan sunyikan diri tidak bergerak.

Tetapi, dari segi sudut lain, orang yang berperwatakan sederhana, Tun Abdullah Ahmad Badawi tidak menghadiri majlis perhimpunan tersebut, satu perkara yang mengecewakan.

Satu perhimpunan besar-besaran yang dianggap perhimpunan terakhir bagi UMNO untuk menghadapi pilihan raya umum (PRU), yang terbesar selepas Bersih 3.0, sejak mula amat luar biasa meriahnya.

Ini sebagai perhimpunan besar mengangkat sumpah dan untuk menentang pakatan pembangkang dan Bersih secara besar-besaran.

Selepas perhimpunan Bersih 3.0 pada 28 April, perhimpunan UMNO sepatutnya menjadi satu peluang terbaik untuk mengimbangi dan menentang kewibawaan Bersih.

Tetapi apa yang menjadi perhatian ramai, adakah UMNO akan lebih drastik dan agresif untuk kebangkitan ketuanan Melayu bagi menentang orang yang berniat mahu menumbangkan UMNO melalui perhimpunan umum dan menggunakan semangat kebimbangan kepada penduduk-penduk kampung?

Dalam perhimpunan UMNO itu, Najib kelihatan masih boleh mengawal tekanan golongan Melayu konservatif dan secara berterusan menggunakan cogan perubahan untuk mendapatkan sokongan rakyat, parti pemerintah sendiri mulakan 'perubahan' (transform) untuk mengimbangi "reform" pakatan pembangkang.

Jika persaingan 'transform vs. reform' dapat berterusan, di mana Najib dapat teruskan dan mendalami projek perubahan, dari segi politik antara pakatan pembangkang dan Barisan Nasional (BN) sekurang-kurangnya ada tempat untuk berdialog.

Tetapi jika UMNO merayu kembali kepada ketuanan Melayu, itu bermakna mereka akan bertarung di medan peperangan berlainan dan cara persaingannya juga akan berubah.

Jika dilihat kehadiran dalam perhimpunan UMNO kali ini, UMNO sendiri tahu di mana kedudukan mereka. Sebab itu, perhimpunan UMNO ini lebih mengikut peraturan, tidak membuka ruang luas untuk perubahan besar dalam politik dan juga tidak menaikkan semangat membelasah dan berteriak dengan nada tinggi.

Dalam pelbagai soal selidik yang dibuat menunjukkan sokongan orang ramai terhadap Najib tidak membimbangkan, imej Najib adalah punca dan sumber besar bagi BN dan berkait rapat dengan projek-projek perubahan yang dilakukannya.

Beliau akan terus membuat perubahan dan tidak boleh berundur ke belakang walaupun setapak, sekurang-kurangnya di permukaannya perlu tunjukkan pencapaian yang baik.

Ini adalah satu kesefahaman kepada parti-parti komponen dalam BN, lebih-lebih lagi ia satu pengiktirafan yang tersirat oleh puak-puak dalaman UMNO itu sendiri.

KEHENDAK ORANG CINA

AKHBAR Nanyang Siang Pau bertarikh 14 Mei 2012 melalui ruangan pendapat Yuanlun memaparkan tulisan Tan Geok Shui berkenaan kehendak orang Cina di Malaysia.

Hari ini, di mana-mana semua orang sedang membincangkan bilakah tarikh PRU. Pemimpin BN tidak berhenti-henti menjelajah ke seluruh negara turun berjumpa rakyat, mahu tiket undi diserah kepada BN supaya dapat majoriti 2/3 di Parlimen.

Pakatan pembangkang juga tidak mahu mengaku kalah, dalam banyak perhimpunan mereka menyeru pengundi menggunakan akal dan sebaik-baiknya membuat pilihan yang bijak supaya pakatan pembangkang dapat memerintah. Selain daripada berazam mahu merampas enam buah kerajaan negeri, mereka juga mahu memerintah Kerajaan Pusat.

Tiket undi kaum Cina sebanyak 6.5 juta orang merupakan salah satu tiket undi yang patut direbut BN dan pakatan pembangkang. Kita sering terbaca di dalam akhbar-akhbar, dalam banyak hal dan persoalan pemimpin parti yang memerintah selalu bertanya, apakah yang dimahukan oleh orang Cina di Malaysia? Adakah selama ini apa yang diberi oleh pihak kerajaan masih tidak mencukupi?

Sebagai seorang wartawan akhbar yang selalu berhubung rapat dengan masyarakat golongan bawahan, cuba kita dengar apa suara hati mereka dan fahami apa yang mereka mahukan agar ahli-ahli politik dapat mendengarnya.

Semua orang Cina di negara ini berharap pihak kerajaan secara adil melaksanakan pemerintahan dan pegawai-pegawai kerajaan jangan berlaku tidak adil dalam apa jua perkara ketika melaksanakan tugas, berilah layanan yang sama pada semua kaum.

Orang Cina sangat pentingkan pendidikan Cina! Ramai orang berkata, Malaysia mempunyai pendidikan bahasa Cina yang terbaik di dunia selain dari di China. Dari mula di peringkat SJKC, menengah dan tiga buah kolej Cina, semuanya menyampaikan pendidikan Cina di mana penuntut dapat menguasai bahasa Cina, bahasa Melayu dan bahasa Inggeris untuk melahirkan ramai cerdik pandai negara ini.

Semua orang Cina berharap kerajaan boleh membantu kaum Cina yang selama ini mengeluarkan duit dan tenaga membangunkan 61 buah sekolah menengah swasta Cina dan mahu kerajaan mengiktiraf sijil peperiksaan gabungan sekolah menengah Cina Swasta supaya selepas pelajar-pelajar ini tamat persekolahan mereka, mereka berpeluang melanjutkan pelajaran ke IPTA di negara ini.

Semua orang Cina berharap, saudara-mara mereka yang berpuluh-puluh tahun memegang kad pengenalan merah mendapat taraf warganegara dalam masa mereka masih hidup.

Semua orang Cina lebih mengharap, semua kaum dan semua budaya dan agama dapat tinggal dan duduk bersama di negara ini. Semua kaum dapat hidup dengan selesa, boleh menjadi contoh kepada negara-negara sedang membangun dan menjadi kebanggaan kita semua.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mentadbir negara secara sederhana, diharap beliau akan dapat membawa negara ini ke jalan yang luas terbentang serta membawa cahaya yang cerah. Banyakkan mendengar suara hati rakyat dan memperbanyakkan perkara-perkara kebaikan untuk rakyat, barulah tidak mengecewakan harapan semua.

ANTARA SERIGALA DAN BIRI-BIRI BERSIH 3.0

Akhbar China Press bertarikh 14 Mei 2012 melalui ruangan Kedai Kopi Orang Ramai memaparkan tuliskan Teo Yue Yan berkenaan tuntutan agar polis memohon maaf kepada peserta perhimpunan Bersih 3.0.

Selepas tamat perhimpunan Bersih pada 28 April lalu, banyak perkara yang dipertikaikan. Isu yang terbaru, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz menyatakan Majlis Peguam jangan bermimpi mahu pihak polis meminta maaf. Ruang minta maaf pun tak ada. Pihak polis tidak pernah buat salah, kenapa perlu meminta maaf?

Tuhan yang tahu, saya masih menunggu mereka mengumumkan bukti-bukti yang kukuh yang membuktikan perusuh membelasah anggota polis sehingga dikatakan pihak polis terpaksa bertindak balas.

Jika tidak, bagaimana mereka dapat jelaskan kelongsong bom pemedih mata berselerak di jalanan dan orang ramai yang tidak bersalah cedera dikejarkan ke hospital?

Dikatakan Majlis Peguam telah menggariskan pendirian dan pandangan yang serong. Sebenarnya semasa berlaku peristiwa itu siapa berada di lokasi? Bukankah mereka orang ramai, peguam, pemerhati hak asasi manusia, pelancong asing, ahli-ahli politik, orang media, petugas awam? Kenapa dalam perhimpunan itu tiada kakitangan dan pegawai tinggi kerajaan?

Mungkin semua orang akan terjebak kepada kesilapan, setiap peserta yang hadir pasti ada pandangan yang berbeza-beza, itu tidak mustahil. Contohnya ahli-ahli politik yang mempunyai agenda masing-masing, pendirian pihak media pula mahu petikan-petikan dipaparkan menunjukkan perkara yang sebenar berlaku tetapi mereka juga dikasari, adakah pendirian seperti ini juga salah?

Besar kemungkinan yang merancang itu bukan orang lain, umpama budak gembala teriak ada serigala sebaliknya orang yang berteriak itulah serigalanya. Kerana khuatirkan serigala, sebab itu mereka awal-awal lagi telah sediakan kayu pemukul bersedia untuk menyerang anjing serigala. Pendirian dan rancangan seperti inilah punca masalah yang perlu diselesaikan. Persoalannya, macam manakah anda tahu yang datang bukan anjing Serigala, yang datang itu sekumpulan kambing biri-biri?

Kita dengan sikap dan perasaan mahu membantah, macam mana dapat pisahkan sama ada anjing serigala ataupun kambing? Yang penting, mereka mahu membelasah anjing serigala tetapi telah belasah kambing biri-biri pula. Adakah kita tidak perlu meminta maaf kepada kambing biri-biri itu? Ini adalah konsep yang logik dan yang paling mudah.

Yang paling menyedihkan ialah orang yang berpendirian seolah-olah mereka serta pandangan politik mereka sahaja yang benar. Tidak kira sama ada untuk mengaku telah melakukan kesilapan ataupun mahu meminta maaf, ia memang amat susah sekali bagi mereka ini.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0517&pub=utusan_malaysia&sec=Rencana&pg=re_06.htm&arc=hive

Bila Utusan bahaskan hak orang Melayu dituduh rasis oleh DAP. Habis tu artikel kehendak orang Cina di akhbar Cina tak rasis ke?


*DAP berjaya tanamkan yang rasis semuanya Melayu, sampaikan ada Melayu Liberal yang termakan hasutan mereka. Inilah golongan ekstrimis Cina yang Tun Mahathir maksudkan.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 18 May 2012 09:38 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ELI WONG PERLI AZMIN ALI.

Posted: 18 May 2012 08:41 PM PDT

LAWAK POLITIK PAS DATANG LAGI.

Posted: 18 May 2012 02:33 AM PDT

BUKU JINGGA LEBIH UTAMA DARI AL QURAN ?

Posted: 17 May 2012 11:00 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 18 May 2012 09:37 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Video Mat Sabu & Fuziah Beri Bukti Tentang #Lynas

Posted: 18 May 2012 07:56 PM PDT

Anwar Memang Betul Betul Gila Nak Jadi PM

Posted: 18 May 2012 06:00 PM PDT#PRU13 Selamatkan Rakyat Selangor Dari Krisis Air #ReturnSgor

Posted: 18 May 2012 04:00 PM PDT


Kartun Untuk Kumpulan Pelajar Pro Pembangkang

Posted: 18 May 2012 09:30 AM PDT


Video Khalid Ibrahim Dan Ronnie Liu Bergaduh Pasal Lori Sampah

Posted: 18 May 2012 08:30 AM PDT

Video Anwar Ibrahim Berkata Tidak Pada Hudud

Posted: 18 May 2012 07:00 AM PDT

Perusuh BERSIH Samakan Bangsa Melayu Dengan Lembu

Posted: 18 May 2012 05:47 AM PDT


Apa perlunya mengaitkan Melayu dengan Lembu? Ini satu penghinaan yang jelas terhadap bangsa Melayu. Mengapa perusuh BERSIH ini berani buat begini ?

Ini kerana ada bangsa Melayu dari PAS dan PKR yang rela menjadi "lembu" kepada DAP. Sampai bila PAS dan PKR hendak menjadi "lembu" pada DAP. Amat biadap perusuh ini. 

Hudud : Hadi Awang Menyerah Kalah

Posted: 18 May 2012 01:22 AM PDT

Akibat takut dengan DAP, Hadi Awang sudah menyerah kalah untuk tidak masukkan hudud dalam Buku Jingga. Namun Ketua Dewan Ulama PAS tidak bersetuju dengan Hadi Awang dan menyatakan akan terus berusaha mendapatkan sokongan DAP dan PKR. Apa sudah jadi dengan PAS? Lebih takut dengan DAP nampaknya sekarang.

Hasan Ali Terkejut Dengan Kenyataan Hadi Awang Ini

Posted: 17 May 2012 09:30 PM PDT


PISAU.NET

Posted: 18 May 2012 09:26 PM PDT

PISAU.NET


Anwar & Lim Guan Eng: 2 Dictators In A Pact

Posted: 18 May 2012 06:00 PM PDT


PKR and DAP a lot of similarities between them. That is why their relationship with PAS is a lot less.


Their understandings are a lot stronger in forms of objective, which is to turn Malaysia to a Republic, plural understanding, liberal, rejecting Islam as the official religion, rejecting Malay Kings and Bumiputera rights.


However, realizing that they may not be able to raise enough support from rakyat if they are to shout their real intention, they did it in discreet to somehow manipulate rakyat's minds. This is done through BERSIH, Seksuality Merdeka, SUARAM, SUHAKAM, including inviting world's famous lesbian, Irshad Manji to push our young minds to accept them.


With such similarities, PKR and DAP should be a single party. Besides, they both promoted themselves as parties for all races. And the fact that they practice nepotism and cronyism where almost all of the leaders are among their own family members.


Thus, if they are the same, why move on different components?

The answer would be it is because their leaders are power crazy where everyone wants to be the leader and no one wants to be number two. Even though DAP accepts Anwar as the Opposition Leader and the next Prime Minister, but everyone know that DAP has full power on Anwar because they hold a lot of his dark secrets.


Anwar in the other hand, has no problem to become DAP's puppet just as long as on paper, his position stays as the number one man. For him, not merging with DAP would at least make him proud for being the true leader.


But the bigger issue than hierarchy would be Anwar and Lim's family behavior where they love dictatorship.


Anwar is a leader who is not democratic. That is why he would manipulate votes in party election to ensure that only his people would stay at higher positions. Even though PKR has a President, his own wife, but that is just an illusion. Every decision in the party is on Anwar's hand without even considering others' opinions. That is why one by one of his friends starts to leave him after realizing that they are just his tools.


Lim Guan Eng's dictatorship behaviour in the other hand has been known by all. His behavior had caused him trouble every single time. The sPICE case for example, had opened up his characteristics wide open for the public to see.


But, just like Anwar, Guan Eng is just too arrogant to admit his mistakes and repair it. They often mock all the criticism that the more they are criticized, the more they show their evil side.
That is why Guan Eng did not hesitate in bringing down kampungs and Malay and Indians' businesses just because they think that those people do not support them.


But Chinese business has never been harassed even though they run their business at illegal spaces.


All of those were revealed by Tunku Aziz, when he announced that he wanted out from DAP. For him, Guan Eng is the opposite of his father where he does not operate in integrity. Instead, he does things emotionally and his ego.


Perhaps Tunku Aziz has been around Kit Siang for too long or that he was too straight to be able to see that father. Like father, like son. Who else would have influenced Guan Eng to be disrespectful if not Kit Siang? This Lim family live like kings where they see others as their slaves, and other races are dogs that they can be kicked or put to sleep if they displease this family.


Hence, with two dictators in a pact, how can we expect good cooperation from these two leaders? Instead, with these two, it would only bring double destruction.
Like what we are seeing today, their arrogance had caused them a lot and that they have caused a lot of loss for their parties and themselves.


So, if these two lead simultaneously, mistakes might double up and that would be really bad for the country.

Guan Eng Melutut Mohon Ampun & Maaf Terhadap Umno!

Posted: 18 May 2012 11:14 AM PDTMahkamah Tinggi, yang mendengar perbicaraan kes saman malu difailkan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang terhadap Ketua Menteri Lim Guan Eng, hari ini diberitahu bahawa Lim mengeluarkan kenyataan palsu demi menganiaya dan memburukkan imej Umno.

Datuk Zainal Abidin Osman, 52, dalam pernyataan saksinya berkata artikel yang disiarkan di 'Keadilan Daily' pada 3 Julai dan 'Suara Keadilan' pada 5 Julai tahun lepas juga untuk menunjukkan Umno adalah sebuah parti yang tidak beretika dan berprinsip kerana menyokong perbuatan yang mampu menyemarakkan keganasan.

Katanya di dalam artikel itu Lim membuat kenyataan bahawa Umno terlibat di dalam penganjuran demonstrasi di Komtar dan Jambatan Pulau Pinang pada 1 Julai tahun lalu dan nama Zainal Abidin turut ditulis di dalam artikel itu. Zainal Abidin, yang dinamakan sebagai plantif bagi pihak Umno Pulau Pinang, menafikan dakwaan itu dan menegaskan bahawa Umno tidak akan terlibat dalam demonstrasi yang boleh mengganggu-gugat ketenteraman dan keselamatan awam.

Mengenai kenyataan Lim bahawa beliau turut hadir di dalam perhimpunan itu, Zainal Abidin berkata: "Jika benar perarakan itu dijana oleh Umno, sudah tentu saya sebagai Pengerusi Umno Pulau Pinang akan berada di barisan hadapan."

kaki fitnah,pembohong & pembelit

Zainal Abidin turut memberitahu bahawa ahli-ahli Umno bebas dan tidak dihalang menyertai mana-mana organisasi atau persatuan seperti Persatuan Penjaja, Persatuan Seni Silat Gayung dan lain-lain. Oleh yang demikian, katanya mana-mana ahli Umno di dalam perarakan di Komtar dan Jambatan Pulau Pinang pada 1 Julai lalu tidak boleh menjadi kayu pengukur penglibatan Umno.

Sementara itu, ketika disoal balas oleh peguam Jagdeep Singh Deo yang mewakili Lim, adakah di dalam artikel dalam 'Suara Keadilan' itu mengandungi perkataan 'menganjurkan', Zainal Abidin berkata "Tiada.

Perkataan yang ada adalah 'penglibatan'. Zainal Abidin menegaskan bahawa beliau tidak berada di tempat kejadian dan tidak mengetahui berapa ramai ahli Umno yang terlibat dalam demonstrasi. Katanya kehadiran Senator Mohamad Ezam Mohd dalam demonstrasi itu tidak diketahuinya dan ia juga tidak melibatkan Umno kerana Mohamad Ezam hadir sebagai ahli badan bukan kerajaan (NGO).

Ditanya Jagdeep Singh adakah tindakan Mohamad Ezam berdemonstrasi membawa maksud Umno terlibat, Zainal Abidin berkata: "Jika Mohamad Ezam daripada Pulau Pinang, ya (terlibat) tetapi dia bukan, dia orang luar. Saya tidak tahu kenapa dia datang. Dia berada di situ kerana dia NGO."

Zainal Abidin memfailkan saman itu pada 24 Oktober 2011, dengan menamakan Lim, yang juga Setiausaha DAP, PKR selaku pemilik laman berita elektronik 'Keadilan Daily' dan akhbar 'Suara Keadilan', Segmen Fleksibel Sdn Bhd yang merupakan syarikat penerbitan 'Keadilan Daily' dan 'Suara Keadilan', dan ketua penyuntingnya, Fazallah Pit sebagai defendan. Zainal Abidin menuntut ganti rugi RM30 juta, faedah, kos dan relif lain yang difikirkan wajar oleh mahkamah dan suatu injunksi bagi menghalang kesemua defendan daripada terus mengeluarkan atau menyiarkan kenyataan fitnah.

Perbicaraan di hadapan Hakim Amelia Tee Hong Geok Abdullah bersambung Isnin ini. - Bernama

Pisau kata " korang jangan lupa dia tuduh & fitnah Umno pi bakar ibu pejabat DAP ,haram jadah guan eng ni sengaja hasut kaum cina...walhal yang pi bakar pejabat tu bangsa dia sendiri"

DAP's Project To Lure Malays Failed, Will Fall In 13th GE

Posted: 18 May 2012 01:00 AM PDT


The surprising decision that came from DAP's Vice President, Tunku Aziz Tunku Ibrahim in leaving the party was a very harsh blow but the incident was proved the party is truly racist and only focuses on Chinese Chauvinism.


Three years ago, DAP thought that their success in getting Tunku Aziz to join the party as their biggest success. He was then given a huge position in the party.
Three years later, Tunku Aziz's decision in quitting became their biggest nightmare yet.


The former Chairman of Transparency International Malaysia left DAP when he realized that the party do not fight for the 'Malaysian Malaysia' model like what they have been chanting all these while. Instead, it is an anti-Malay party and it moves under a dictator.


This was proven when Tunku Aziz became the only Malay higher leader, and he did not get to be the Senator when he criticized BERSIH 3.0 Assembly.
Actually, he needs to be congratulated for his actions.


He had proven that DAP's project in pleasing the Malays to support their party has come to a fail.


Only time would tell before other Malays would leave the party.
DAP who tried to come out as the fighter for Malays somehow has been revealed as a hypocrite.


Just look at the pictures of BERSIH 3.0 supporters who are now being hunted by the police, almost all of them are Malays.


Where are DAP supporters? DAP was not even in the front lines during BERSIH 3.0.
They used PAS and PKR as their mules.


While PAS and PKR took all of the impact from the riot, DAP is now seen as a party that is disciplined, obey the law and highly respectful.


Malay supporters from PAS and PKR somehow fail to see such hypocrite attitude from DAP and they even follow every single thing that the party asked them to do.
As long as Malays fail to realize how the situation is like how Tunku Aziz did, they would forever be used by DAP.


They only helped Malay a little in Penang, and in no time, all of ustaz in PAS and PKR leaders began to take DAP as the party that helps the Malay.


And just like that, they forgot all of UMNO's contributions through Parti Perikatan and Barisan Nasional since the Independence where they brought Malay out from poverty and that Malays manage to live as a race that is independent and civilized, just like how it is now.


That is the fact that DAP is trying to hide and sadly, due to their cheap politics, PAS and PKR somehow burnt themselves to such racist Chinese party.
Now, DAP's highest leader is anxious and scared because their anti-Malay agenda is now out.


The party do not dare to criticize Tunku Aziz's decision but they tried to tell him to re-think about it.

Malik Kasim Lepas Tangan,Jenazah Mualaf Hampir Di Bakar Di Tokong.

Posted: 17 May 2012 11:00 PM PDT

Apa lagi yang boleh diharapkan umat Islam kepada PAS dan PKR di Pulau Pinang,Exco agama Malik Kassim dan juga Salleh Man hanya mendiamkan diri apabila berlakunya kes mualaf yang hampir dikebumikan dengan cara bukan Islam.

Malik Kasim lepas tangan sebaliknya menyalahkan mufti,manakala puak PAS seperti yang dijangka langsung tidak menunjukkan muka apabila hebohnya kes ini.

Tersebar sms menyatakan seorang mualaf yang meninggal dunia bakal dikebumikan oleh keluarganya cara agama asalnya,malah sms tersebut merayu agar umat Islam turun tanpa mengira perbezaan politik agar bertindak secepat mungkin sebelum terlambat.

Apa yang dapat kita perhatikan rayuan itu hanya dibalas dengan sikap lepas tangan Exco agama Islam si Malik Kassim dengan memberi pelbagai alasan.

Sebentar tadi telah diadakan sidang akhbar tergempar bertempat di Masjid Bandar Baru Air Itam, Pulau Pinang. Isunya sangat besar yang pasti menyentak perasaan seluruh umat Islam negara ini tidak kira ideologi politik.

Isunya ialah mengenai kesangsian yang berlaku terhadap satu jenazah yang sedang berada bersama dengan keluarga beliau menjalani upacara kematian mengikut cara kaum Cina.

Yang menimbulkan ketegangan dan kesangsian ialah Malik Kassim, Exco Agama Pulau Pinang merangkap YDP Majlis Agama Islam Pulau Pinang didakwa mengatakan bahawa jenazah itu adalah seorang Mualaf!

Tetapi yang hairannya ialah sebagai pemimpin yang diamanahkan menjaga hal ehwal agama Islam, Malik Kassim didakwa lepas tangan dan membiarkan sahaja jenazah mualaf itu menjalani upacara kematian kaum cina.

Hari ini adalah hari ke-4 jenazah itu berada bersama keluarga bukan Islam beliau tetapi Malik Kassim seolah-olah tidak berbuat apa-apa untut menuntut jenazah tersebut dan dikebumikan dengan segera mengikut syarak Islam.

Ketidakefesienan Malik Kassim itu turut menimbulkan tandatanya kepada keluarga bukan Islam mualaf tersebut yang sebelum ini mahukan pengesahan sah seperti yang dikatakan oleh Malik Kassim.-DrMIM


Alhamdulilah,selepas desakan dari NGO seperti yang dilaporkan ,jenazah Khoo Boo Soo selamat dikebumikan semalam.


Pisau kata " amanah dah diberi,tapi lepas tangan...PKR PAS memang tak boleh harap"

Neutral Daily

Posted: 18 May 2012 09:04 PM PDT

Neutral Daily


mydła glicerynowe

Posted: 18 May 2012 03:02 AM PDT

Oryginalne mydło z Aleppo prosto od syryjskiego producenta. To wyjątkowe mydło wytwarzane jest ręcznie, niezmiennie wedle starej receptury sprzed 2000 lat. Posiada nieocenione wartości odżywcze, pielęgnacyjne i lecznicze. Posiada witaminy A,B, C, E i F.

r b f

Posted: 18 May 2012 07:26 PM PDT

r b f


Mufti Perak Londeh Habis Pasal PAS...

Posted: 18 May 2012 05:16 AM PDT


Pas tekong perpecahan orang melayu....

Harussani menjelaskan "" akhir-akhir ini kita melihat perkara itu tidak berlaku lagi bahkan saya melihat PAS  sudah menuju seolah –olah menjadi `tekong' kepada perpecahan umat Islam dan orang Melayu.

"Banyak contoh  boleh diberi seperti umpamanya pada akhir tahun 1970 an berlaku di Kedah. Orang- orang Islam iaitu orang UMNO menyembelih ayam sepikul (100 kati) lebih (terpaksa) dibuang ke dalam sungai  kononnya haram (tidak halal) dimakan.

"Jadi saya katakan sedangkan Yahudi nasarah dibenarkan Tuhan halal sembelihannya bagaimana orang Islam yang sembahyang lima kali sehari, jadi imam pula tidak boleh sembelih. . .  haram.

"Yang kedua yang paling menyayat hati saya ialah abang ipar saya seorang ahli PAS  dan dia seorang peniaga kedai runcit di tempatnya tu di Kedah jugak..yang datang membeli  banyak orang PAS dan orang UMNO pun ada.

Selanjutnya sila baca di sini

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 18 May 2012 03:30 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


CINA TONGSAN PUN TAKPA, ASAL BUKAN UMNO - ANWAR

Posted: 17 May 2012 05:01 PM PDT

Walaupun semua agama melarang perbuatan rasuah, pelacuran dan judi tetapi bagi peniaga cina, industri ini adalah industri yang sangat menguntungkan. Tanpa lesen judi, Genting dan pulau Sentosa tidak akan maju seperti sekarang.

Rasuah, amoi dan peluang perniagaan tidak boleh dipisahkan bagi komuniti perniagaan cina. Peniaga melayu tidak seberani peniaga cina dalam membuat pelaburan di dalam sektor rasuah dan boleh dikatakan tidak ada pengusaha khidmat pelacuran di kalangan melayu. Dalam soal ini, peniaga cina mempunyai kelebihan berbanding dengan peniaga melayu kerana elemen "berjudi nasib" memang menjadi budaya komuniti peniagaan cina sejak ratusan tahun dulu.

Peniaga cina sanggup "keluar duit dulu" walaupun peluang untuk mendapat kontrak masih belum pasti. Tapi melayu hanya berani setakat buat "janji akan beri rasuah". Jika dapat projek sekian-sekian persen sebagai kickback.

Macam mana melayu nak lawan cina dari segi ekonomi. Melayu tak boleh berniaga magnum toto. Melayu tak boleh buka pusat perkhidmatan amoi. Melayu tidak boleh buka kedai jackpot. Banyak pantang larang dari segi agama. Ini belum diambil kira judi dan sarang amoi haram tanpa lesen yang tumbuh ibarat cendawan lepas hujan di Selangor dan Kedah.

Semua industri ini cash cow business. Jika diambil dari sudut ini saja, kekuatan modal cina sudah jauh mengatasi kekuatan modal melayu. Jadi bagaimana mahu bersaing dengan mereka.

Kekuatan modal kapitalis cina ini mampu membeli jiwa dan raga penjawat-penjawat awam dan politikus melayu untuk menyerahkan segala peluang kepada peniaga cina.

Padang permainan yang tidak sama rata ini telah menyebabkan melayu tersepit ditengah-tengah di antara agama dan pegangan ekonomi. Apatah lagi melayu hari ini sudah terlalu murah harga pasarannya berbanding dengan melayu awal-DEB.

Sindiket rasuah, khidmat pelacuran dan judi ini amat berpengaruh di kalangan masyarakat cina.

Jika ketua-ketua sindiket ini memberi signal supaya beri undi pada BN, maka majoriti undi cina akan menyokong BN.

Jika signal sebaliknya diberi, maka banyaklah kerusi MCA, GERAKAN dan kerusi pengundi bercampur akan jatuh ke tangan DAP dan PKR. Jika trend ini berlaku, lazimnya negeri Selangor, Perak, Penang, Selatan Kedah dan sebahagian Negeri Sembilan akan mendatangkan masalah buat BN. Trend pengundian 1969 dan 2008 telah membuktikannya.

Budaya "judi nasib" peniaga cina juga menular hingga ke survival politik cina, melalui kuasa tawar menawar.

Peluang dan kuasa tawar menawar cina iakan datang menggolek, jika pengundi melayu berpecah kepada dua atau tiga. Sejak 2008 hingga saat ini merupakan tempoh keemasan tawar menawar bagi pengundi cina kerana realiti perpecahan undi melayu.

Kekuatan politik melayu terletak pada parti politik. Manakala kuasa politik cina tidak terletak kepada DAP, MCA mahupun GERAKAN tapi terletak pada sindiket, NGO dan dewan perniagaan cina.

DAP, MCA dan GERAKAN hanyalah alat untuk mewujudkan kuasa tawar menawar politik cina.

Hari ini, melayu sedang ditipu hidup-hidup oleh alat kuasa tawar menawar cina ini. Mereka tidak menggunakan sentimen kecinaan dalam menyampaikan mesej perjuangan. Mereka bijaksana menggunakan isu hak sebagai rakyat dan sejauh mana pertanggungjawaban sesebuah kerajaan dalam menjaga hak-hak setiap rakyat.

Permainan inilah yang gagal difahami oleh politikus melayu. Gagal disebabkan nafsu politik luar kawalan. Kuasa, dendam dan ego politik mengatasi segalanya. 

Dalam hal ini, PKRlah yang paling ketara hilang akal, hilang kewarasan. Konon melayu PKR ini bijak menggunakan kuasa undi cina untuk melemahkan UMNO, tapi hakikatnya merekalah yang sedang diperalat dan diperbodohkan untuk melayu hilang kuasa.

Melayu PKR ini jenis melayu alang-alang menyeluk pekasam. Biar cina tongsan chongsam sekali pun, asal bukan UMNO.