Rabu, 25 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kata Pakteh...!!

Posted: 25 May 2011 01:39 PM PDT

Kata Pakteh...!!


susu 1Malaysia guna LOGO HALAL yang tidak SAH?

Posted: 25 May 2011 01:24 AM PDT


pakteh selalu ajar anak pakteh agar membeli makanan yang mempunyai logo halal JAKIM. minggu ini anak2 pakteh menerima susu 1Malaysia yang diedarkan di sekolah, memang mereka gembira namun apabila mereka mempertikai HALAL logo yang digunakan iaitu LOGO HALAL yang tidak diiktiraf JAKIM, maka sukar untuk pakteh memberikan jawapan yang sesuai kerana ianya diedarkan oleh pengedar yang dilantik oleh kerajaan.

Susu keluaran KOREA ini jika dijual di pasaran luar, sudah pasti amat-amat tidak laku kerana logo halalnya seperti logo halal makanan ringan keluaran dari cina.

Wajarkah keadaan ini berlaku?.....Halalkah susu yang diminum? (lihat logo halal yang digunakan)....logo ini ditakrif logo halal yang tidak sah.....

apa kata Menteri bertanggungjawab?

Apa Yang Tersirat

Posted: 25 May 2011 01:27 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Sidang parlimen akan datang: Akan kah Tian Chua menggigit telinga Tan Sri Pandikar

Posted: 25 May 2011 08:55 AM PDT

Tian Chua akan buat kecoh, jika Speaker Dewan Rakyat mengosongkan kerusi Parlimen Batu,yang kini disandang olehnya.

Tian Chua didapati bersalah kerana menggigit telinga seorang anggota polis pada tahun 2007.

Tian chua secara automatik kehilangan kelayakkan sebagai wakil rakyat kerana didenda RM 2,000.

Disebabkan pilihanraya kecil tidak boleh diadakan lagi, memandangkan musim parlimen kurang daripada 2 tahun, maka pengistiharan kekosongan kerusi bagi satu kawasan yang lazimnya dilakukan oleh SPR kini tidak boleh dilakukan lagi.

Kini terserah kepada Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar samada mengistiharkan kerusi parlimen Batu kosong atau sebaliknya.

Jika Pandikar mengistiharkan kerusi itu kosong, Tian Chua akan mencabarnya. Akan berulang kah peristiwa menggigit telinga? Jika sebelumnya Tian Chua menggigit telinga polis, akan berlaku kah menggigit telinga Pandikar!!

Video seks Anwar makin panas: Hisham-Anwar balas membalas saman

Posted: 25 May 2011 01:23 AM PDT

Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman balas berhubung saman yang dibuat oleh Menteri Dalam Negeri Hishammuddin Hussein berhubung video seks yang mengaitkannya.

Anwar, yang juga ahli parlimen Permatang mengemukakan pembelaan dan hujah balas dengan transkrip penuh sidang akhbarnya.

Sebelum ini, Hishammuddin berkata tindakan Anwar yang juga ketua umum PKR mengaitkannya dengan video seks tersebut semata-mata untuk mengalihkan perhatian masyarakat.

Permohonan Anwar difailkan oleh pejabat peguam Tetuan Faiz dan Co.

Perkara itu timbul bagi sebutan kes hari ini di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman Wazeer Alam Mydin Meera.

Wazeer kemudiannya menetapkan 3 Jun untuk pengurusan kes dan mengarahkan Hishammuddin bagi menjawap hujah pembelaan Anwar sebelum 1 Jun.

Hishammuddin diwakili oleh peguam Cecil Abraham manakala Leela Jesunathan pual mewakli Anwar.

THE FLYING KICK

Posted: 25 May 2011 01:26 PM PDT

THE FLYING KICK


RAHSIA ANWAR BERKONEK MANTAP TERBONGKAR!!!!

Posted: 25 May 2011 11:00 AM PDT

Berkesannya Dakwah PAS Kepada DAP... Sekarang DAP Untuk Melayu!!!

Posted: 25 May 2011 10:00 AM PDT

Terharunya!!! DAP Betul-Betul Hebat!!!

Posted: 25 May 2011 09:30 AM PDT

PAS PARTI ISLAM KONON!!! KENAPA BANDAR BARU BANGI PENUH DENGAN PENYAMUN?

Posted: 25 May 2011 08:00 AM PDT

NAK GLAMOUR, DIKATAKAN ALLAH DAH TUA DAN MUHAMMAD ITU BABI ARAB!!!

Posted: 25 May 2011 06:30 AM PDT

PEMBOHONG BESAR SEKARANG DAH PAKAI TUDUNG... ISLAM LER KATAKAN!!!!

Posted: 25 May 2011 05:00 AM PDT

VIDEO SEKS ANWAR DARI 4 KAMERA SUDAH ADA DI 'PASARAN'!!!!

Posted: 25 May 2011 03:02 AM PDT

TAK JADI NAIK HARGA PETROL, DIESEL DAN LPG

Posted: 25 May 2011 01:45 AM PDT

KHALID SAMAD KATA PAS IKUT AL QURAN! LAWAKNYAAAA!!!

Posted: 25 May 2011 01:15 AM PDT

Tulisan Nurul Izzah Memang Hebat! Patut Baca!

Posted: 25 May 2011 12:15 AM PDT

Kalau Dah Nama India.... Berbelit Ajerlah Kerjanya!!!

Posted: 24 May 2011 11:15 PM PDT

Meleleh-leleh Air Liur Pakatan Rakyat!!!!

Posted: 24 May 2011 10:07 PM PDT

BERAT TUGAS BOMBA, TAPI TIDAK DIHARGAI PUN!!!

Posted: 24 May 2011 07:00 PM PDT

MANA PENGIKTIRAFAN UNTUK MELAYU BUNUH KOMUNIS DI TELUK INTAN?

Posted: 24 May 2011 03:30 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 25 May 2011 01:12 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


PANAS!! PAKATAN UMUMKAN JUAL MINYAK RON 95 SELITER RM0.50!!

Posted: 25 May 2011 10:17 AM PDT

Iris hati dan dengki dengan pengumuman Ismail Sabree yang menyatakan minyak ron 95 akan kekal harga. Anwar Ibrahim bangun menyuruh Keldai ketotnya mengaturkan sidang akhbar, bagi memperlihatkan betapa Pakatan Rakyat ini juara kepada rakyat Malaysia.

Samsol Ketot samseng kencing manis, mengaturkan sidang akhbar bagi pihak Anwar. Bagi memeriahkan keadaan, Samsol Ketot juga diminta mengumpul ahli AMKnya yang 'bertelur' berkumpul bagi menunjukkan sokongan kepada Anwar.

Sidang akhbar di adakan di ibu pejabat Pkr.

Dalam sidang akhbar tersebut, Anwar mengumumkan, akan menurunkan harga minyak ron 95 di negeri-negeri jajahan Pakatan.

Jualan minyak ron 95 dijual hanya RM0.50 seliter. murahhnyaa... pusat penjualannya akan dibuat diseluruh cawangan Pas, Dap dan cabang Pkr (seluruh negara).

Namun, setiap pembelian perlu menunjukkan kad keahlian terlebih dahulu. Hanya ahli Dap, Pkr dan Pas saja yang dibenarkan membelinya.

Jika rakyat Malaysia berkehendakan minyak murah, ramai-ramailah masuk geng Pakatan.

Marilah bersama-sama Anwar menipu rakyat untuk berkuasa!!

P/s: Malangnya pemgumuman dan sidang akhbar ini, hanya dibuat dalam mimpi.. kah kah kah..

McTheory: 
apa macam, puak pencacai Pakatan, ada rasa pedih hati tak?
(Terima Kasih Kerajaan Malaysia kerana mengekalkan harga minyak!! Tabek pada DS Najib!!)

KASI PANAS!! GOBALA MENGAMUK BELASAH ANWAR!!

Posted: 25 May 2011 06:32 AM PDT


Kalau dulu Mc pernah panggil dia ni Anjing hitam belaan Anwar. Tapi kali ni, Mc sendiri pun terkejut dia boleh hentam Anwar sampai sebegini rupa.

Orang yang setia pada Anwar, sayangkan Anwar, percayakan Anwar, semua sudah belot dan tentang dia balik.

Pernahkah anda fikir kenapa mereka ini meninggalkan Anwar? Jika suatu ketika dahulu, merekainilah yang sanggup kena pukul dengan polis dan dipenjarakan hanya kerana Anwar?

Adakah disebabkan wang? ohh tidak.

Selalunya disebabkan kepercayaan dan dikhianati.

Kalau sahabat baik pun Anwar boleh khianat, apa tah lagi rakyat Malaysia.

Kalau pilih Anwar, tunggu masa Malaysia nak kena jual la..

McTheory:
Islam dan Melayu boleh di jual, apa sangat la negara.. ye tak?

KASI PANAS!! ANWAR IBRAHIM, RAJA PORNO DAN DEVIL POLITIK!! - Datuk Nalla

Posted: 25 May 2011 03:45 AM PDT


Ni kawan baik Anwar selama 30 tahun. Datuk Nalla. Beliau sendiri pun tak percaya Anwar dan tak boleh tahan dengan Anwar. Macam mana la orang lain boleh percaya?


McTheory:
Anwar memang syaitan bertopengkan manusia..

PANAS!! GERAKAN SULIT DAP UNTUK MEMERINTAH MALAYSIA!!

Posted: 25 May 2011 01:06 AM PDTCITA-CITA DAP dalam politik Malaysia bukan setakat mahu menawan Pulau Pinang sebaliknya lebih jauh daripada itu. Parti pembangkang tersebut sebenarnya mengimpikan untuk memerintah Malaysia.

Mungkin ramai yang sukar mempercayai 'hajat besar' DAP itu. Malah mungkin ada yang menganggapnya tidak logik. Ini memandangkan DAP tidak diterima majoriti rakyat sebaliknya ditolak pula terutama di kalangan orang Melayu.

Namun hakikatnya, itulah yang sedang direncanakan DAP menerusi gerakan sistematik untuk menawan Malaysia seperti mana dilakukan 'abangnya' iaitu parti PAP di Singapura.

Difahamkan DAP telah memulakan gerakan secara sistematik untuk menawan Perak, Melaka dan Negeri Sembilan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) nanti, perlulah dipandang serius oleh orang Melayu.

Bukan sahaja orang Melayu di tiga negeri terbabit malah di seluruh negara perlu berhati-hati dengan gerakan DAP itu.


DAP hanya mencari orang Melayu untuk dijadikan calon pilihan raya semata-mata bagi memastikan sekiranya menang, Menteri Besar atau Ketua Menteri di negeri majoriti Melayu terbabit daripada parti itu.

Sejarahnya, parti tersebut tidak pernah pun berasa senang atau selesa malah tidak pernah jujur dengan orang Melayu dan Islam di Malaysia. Atas nama demokrasi dan hak sama rata, DAP secara terang-terangan sering kali mempersoalkan kedudukan serta hak istimewa orang Melayu.

Tetapi demi mencapai matlamat menawan lebih banyak kerajaan negeri dan seterusnya kerajaan Persekutuan, parti itu sanggup melakukan apa sahaja termasuk berpura-pura memperjuang Melayu.

Jika tidak kerana kegagalan wakil DAP menjadi Menteri Besar Perak selepas PRU-12 disebabkan perlembagaan negeri mensyaratkan jawatan itu mesti disandang oleh orang Melayu, DAP tidak akan beria-ia mencari orang Melayu untuk menjadi calon parti itu pada PRU-13.

Mana-mana orang Melayu yang sanggup menjadi calon DAP dalam PRU-13, akan menjadi alat dan 'kuda tunggangan' untuk mengkhianati bangsa sendiri dan memenuhi matlamat politik parti itu.

Sebagai perbandingan, orang Melayu harus melihat nasib orang Melayu di Singapura sama ada diperjuangkan atau sebaliknya, walaupun ada orang Melayu menjadi calon atas tiket parti PAP. Ini mungkin dianggap DAP sebagai berbau rasis dan menyekat kebebasan dalam sebuah negara demokrasi. Namun, biarlah DAP membuat apa sahaja tanggapannya kerana orang Melayu tahu bahawa merekalah 'raja rasis' yang berselindung dengan menuduh orang lain rasis.

Kepada orang Melayu di Pulau Pinang, Perak, Melaka, Negeri Sembilan dan negeri lain, usahlah gadaikan maruah bangsa semata-mata janji manis daripada DAP yang bersifat 'dedalu atas pokok'.

Orang Melayu dalam parti pembangkang termasuk Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sepatutnya nampak dan sedar tahap kejujuran DAP kini. DAP mahu lebih kuasa berbanding sekarang. DAP tidak mempedulikan rakan-rakan apabila merancang gerakan sistematik tersebut. Sekali lagi, orang Melayu tiada alasan untuk membenarkan diri mereka masuk ke dalam perangkap DAP dalam memenuhi 'hajat besar' parti itu.

blog PSSR

KASI PANAS!! LEMAN LEMBU raja lawak.. MASUK PARTI PAS LEMBU!! ahh.. sesuaii..

Posted: 24 May 2011 10:03 PM PDT

Ishh.. tengok muka macam ku kenal.. siapa ni?

Ohhh.. ni peserta raja lawak ni.. si Leman Lembu..


Haa.. ni peserta Raja Lawak yang tak berapa nak lawak ni. Si Leman Lembu. Apa dia buat kat ceramah Pas? Apa! nak jadi macam Bob Lokman? Oo.. bagus la tu. Hang pun bukanlah popular sangat, pelawak macam hang ni memang sesuai kalau atas pentas ceramah Pas saja. Kot-kot nanti mana tau, boleh ganti bingai-bingai yang dok ada sekarang ni.

Mc syorkan untuk tambah pengetahuan, Leman Lembu kena pi study dengan Mahfuz Bean dan Mat Sabu. Lepas habis study dengan dua ekor bingai tu, barulah Leman Lembu akan menjadi logo dan maskot baru Pas. Alaa.. macam Bob Lokman la.

Mungkin si Leman ni tak laku dipasaran artis, maka dia memilih jalan untuk dapat duit cepat. Iaitu jadi penceramah macam Bob Lokman.

Lantak dia la, bukan ada kesan langsung kat kita. Setakat Leman Lembu ni apa nak heran?

Cerita pasal dia ni Mc ambil kat blog MPP. Nak baca lebih lanjut klik MPP tu.

P/s: nak tengok mana pulak artis nak masuk Pas..

McTheory:
Selalunya yang ;embu-lembu saja, yang dok masuk Pas ni..

PANAS!! JOE BEDUL NAIK STIM, MARAH ESKAY SEBAB TAK BAGI DIA DUIT!!

Posted: 24 May 2011 08:08 PM PDT


Marah sungguh Joe Bedul ni pada Eskay. Dulu semasa Eskay ajak datang tengok video seks Anwar. Joe Bedul ni lah yang sanggup buat segala-gala untuk Eskay bagi menumbangkan Anwar. Tapi bila hajatnya nak minta duit berjuta-juta tak tercapai, membuatkan Joe Bedul ni naik angin dan sampai sekarang hentam Eskay kaw-kaw punya.

Selama Mc berada di Kedah, Joe Bedul ni langsung Mc tak kenal. Dia ni bukanlah orang popular di kalangan rakyat Kedah. Namun dia menang Parlimen Sungai Petani disebabkan gelombang rakyat menolak kerajaan BN yang terdahulu. 

Pada masa itu, bukan kata orang macam Joe Bedul ni menang. Taukeh cina jual kangkong pun rakyat pilih, sebab masa tu rakyat menyampah benar dengan BN.

Habis semua melayu pangkah Dap, sebab geram kat BN. Sedangkan calon Dap tu haram cakap melayu pun taktau, macam mana la nak jadi adun?

Kini masa telah berubah, Kerajaan BN dibawah pimpinan DS Najib, lebih berjiwa 'kerakyatan'.

Pada Joe Bedul, Mc nasihatkan 'get ready' untuk diusir keluar dari Sungai Petani. Sudah la hang tak buat kerja. Dok mengampu Anwar sana-sini. Hang ingat Anwar bos hang ka? Bos yang sebenar ialah rakyat Sungai Petani. Kalau depa tak pilih hang, bukan kata nak pakai kemeja, nak pakai t-shirt pagoda pun belum tentu hang mampu.

Orang macam si Joe Bedul ni tunggu masa saja.

Kita tunggu dan lihat.

P/s: tengok muka dah menyampah..

McTheory:
Kalau letak muka dia kat kertas undi, orang tak pangkah kotak kosong, orang pangkah muka dia.. ha ha ha..

Terkini!! Mat bangla kena tangkap sebab mencabul suri rumah!!

Posted: 24 May 2011 06:54 PM PDT

Semalam seorang pembantu kedai runcit, berasal dari Bangladesh, ditangkap kerana mencabul seorang suri rumah. Tempat kejadian di pangsapuri Suria Muafakat.

Bangla tersebut sudah lama bercakap lucah dengan suri rumah terbabit, hinggalah semalam si bangla sudah pandai meraba punggung suri rumah itu.

Akibat dari perbuatan tersebut si suri rumah melaporkan kepada polis dan si bangla tu kini dalam tahanan polis dan menghuni hotel tirai besi.

Bila Mc ke kedai terbabit, Mc melihat kedai runcit itu banyak menjual akhbar dari parti pembangkang, termasuklah harakah kitab parti Pas. Sesungguhnya Mc sudah tahu, pasti bangla terbabit terpengaruh iklan lucah dan ubat kuat dari harakah.

Kesimpulannya, janganlah baca harakah, kerana harakah mengalakkan persundalan dan seks bebas.

McTheory:
Ingat Pas ingat zina!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

KASI BAKAR!! PERBEZAAN ISLAM TULEN DENGAN ISLE PAS!!

Posted: 24 May 2011 05:03 PM PDT

cilok dari pisau.net

Pas sering mempersendakan UMNO dengan mengatakan UMNO tidak Islamik. Ya benar.. tidak semua orang UMNO memaparkan ciri-ciri Islamik. Tapi dari segi perjuangan sudah terpahat dan termaktub UMNO memperjuangkan Islam dan Melayu. Sedangkan Pas walaupun penuh 'rupa' Islamik, tapi selama Pas wujud, Pas hanya Islamik atas rupa dan body saja. Kalau dalam bahasa senang, Pas pakai topeng Islam. Luar Islam, dalam kosong!.

Malah Islam Pas amat berbeza dengan ajaran Islam sebenar. Islam yang diwasiatkan dari Rasullulah saw, hinggalah ke nenek moyang kita terdahulu. Jadi, macam mana kita nak sokong Pas? Pas bukan Islam dan Islam bukan Pas. Keluar Pas tak murtad dan perjuangan Pas hanya kerana kuasa dan politik. Itu saja.

P/s: nampak je baik.. tapi sebenarnya.. hmm..

McTheory:
Bahaya akhir zaman, banyak syaitan berjubah..

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 25 May 2011 01:08 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Masa masih tersisa untuk Husam.

Posted: 25 May 2011 05:45 AM PDT

Dato' Husam Musa mesra bersama Tuan Guru Nik Ab.Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan.


Muktamar PAS akan berlangsung pada 3hb. 4hb dan 5hb. June 2011 ini. Tuan Guru Haji Hadi Awang menang Presiden PAS tanpa bertanding. Timbalan Presiden Nasharuddin Mat Isa akan ditentang oleh Mohamed Sabu dan Tuan Ibrahim Tuan Man manakala Dato' Husam Musa telah menawar diri untuk bertanding sebagai Naib Presiden PAS bersama penyandang lalu iaitu Salehuddin Ayub dan Mahfus Omar.


Apa yang menarik disini apabila Husam Musa telah bersetuju menawarkan diri untuk bertanding sebagai Naib Presiden PAS disaat-saat akhir yang mana sebelum daripada ini Husam Musa dikatakan hanya akan bertanding sebagai Ahli Jawatankuasa Agong PAS sahaja.


Walau pun nama Husam Musa telah disebut-sebut sebagai orang yang layak untuk merebut jawatan Presiden tapi awal-awal lagi Husam Musa menolak kerana berpendapat tenaga Tuan Guru Haji Hadi masih diperlukan berada dalam pimpinan PAS pusat dan Husam Musa berhasrat untuk mempertahankan Tuan Guru Haji Hadi.


Kepada Husam Musa beliau rela hanya berkhidmat kepada parti bagi menentukan wadah perjuangan PAS untuk menawan PUTRAJAYA berjaya dari 'ghairah' merebut jawatan dalam parti. Padanya kekuatan parti lebih diutamakan dari kepentingan peribadi. Syabas.


Semangat yang ditunjukan oleh Husam Musa sepatutnya menjadi agenda perjuangan PAS dan Pakatan Rakyat bagi menentukan PRU 13 mencapai kejayaan besar kepada Pakatan Rakyat. Jawatan tidak penting tapi PUTRAJAYA harus dimiliki.


Betul kata Mohd Sayuti Omar (MSO) dalam blognya pada 23 April lalu bahawa masa masih tersisa sekiranya Husam Musa mahu mengubah haluan dan hari ini Husam Musa telah menzahirkan kematangan politik beliau melalui pengumumannya untuk turut serta memeriahkan Muktamar PAS dengan meletakkan dirinya supaya dinilai oleh seluruh perwakilan.


Sebelum Husam Musa mengumumkan hasratnya untuk bertanding sebagai Naib Presiden PAS seluruh pemerhati politik tertumpu kepada Nasharuddin Mat Isa dan Mohamed Sabu yang berebut untuk menjadi orang No 2 dalam PAS. kini Husam Musa diberi perhatian.


Husam Musa dilihat dapat mengidupkan kecerian PAS Kelantan kerana sebelum daripada ini tidak seorang pun pimpinan PAS Kelantan menawarkan diri untuk dipilih dalam barisan pimpinan PAS pusat kecualilah ada beberapa orang yang menawarkan diri untuk bertanding sebagai Ahli Jawatankuasa Agong PAS termasuklah Takiyuddin Hassan dan Nik Amar Abdullah.


Dengan suasana baru ini dan dengan kemunculan Husam Musa untuk bertanding sebagai Naib Presiden PAS ianya sedikit sebanyak boleh menyejukkan suasana pemilihan pimpinan PAS dan semestinya ahli-ahli PAS Kelantan bersemangat untuk melihat kemenangan Husam Musa kerana Husam Musa dilihat sebagai seorang Exco Kerajaan Kelantan telah menghidupkan pentadbiran kerajaan Negeri dibawah pimpinan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat selaku Menteri Besar Kelantan dengan dibantu oleh Exco-Exco lainnya.


Kerajaan PAS Kelantan yang telah memerintah negeri Cik Siti Wan Kembang dan dikenali 'SERAMBI MEKKAH' sejak 21 tahun lalu memerlukan wakil diperingkat pimpinan tertinggi PAS pusat bagi menentukan tidak akan adalagi kerusi DUN di Kelantan dimenangi oleh UMNO dan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat mampu melakukannya dengan dibantu oleh Ustaz Mohammed Yaacob serta para Exco-Exco.


Peranan Husam Musa bukan saja untuk Kelantan malah boleh menghadiahkan PUTRAJAYA kepada Kerajaan Pakatan Rakyat pada PRU 13. Insya Allah.

waadat

Posted: 25 May 2011 01:07 PM PDT

waadat


kekal subsidi petrol: dari sudut lain

Posted: 25 May 2011 06:38 AM PDT

Kabinet hari ini mengambil keputusan mengekalkan subsidi barangan utama termasuk petrol RON95.

Sudah mengalahkah kerajaan? Demang tak fikir ia keputusan yang manis bagi kerajaan.

Masih ingat dengan kata-kata, 'wang tidak bertambah cuma ia bertukar tangan'?

Begitu juga dengan kek ekonomi. Ia tidak mampu mengembang dalam masa yang singkat. Justeru jika si A mendapat lebih maka si B akan berkurang. Jika perbelanjaan untuk A ditambah maka budget B terpaksa dikurangkan.

Dalam hal ini, yang kuat akan menang. Siapa yang kuat? Wallahu'alam.

PRU13 pasti datang samada mengengsot atau berlari. Sampai masanya kuasa akan dikembalikan kepada rakyat bagi menentukan saf pimpinan baru.

Sedar atau tidak, pemain politik sedang mengatur bidak bagi menawan singgahsana. Dalam permainan ini kita juga tidak diberitahu siapa mangsa dan siapa pemangsa.

Subsidi adalah umpan yang manis. Biarpun sudah dijelaskan berkali-kali namun bukan mudah untuk menukarkan fahaman yang sudah sebati.

Di satu pihak lagi, sekumpulan pengundi yang tak kurang pentingnya sedang menunggu bahagian (kalaupun bukan habuan). Setiap daripada mereka bukan sahaja memegang satu undi bahkan mampu mempengaruhi beberapa undi di sekeliling.

Mereka adalah kakitangan awam yang sudah melangkaui sejuta ahli. Perkara pelarasan gaji dan agihan bonus tahunan bukan perkara yang boleh dibuat main.

Siapa boleh menyangkal betapa pengurangan subsidi adalah satu kelebihan pada kerajaan? Wang yang tersisih itu boleh digunakan bagi menyusun jadual pelarasan gaji serta bonus yang lebih selesa kepada kakitangannya!

Bukankah di situ juga ada undi yang mampu menjadi penentu?

Anwar tahu tentang itu. Maka sebab itulah isu subsidi ini dimainkan habis-habisan. Ia akan dipakejkan dengan isu 'BN: Barang Naik'. Padahal masalah itu tak mampu pun diselesaikan baik formula Obama mahupun Osama.

Maka dengan pengumuman tadi kerajaan terpaksa mencari alternatif lain agar penjawat awam yang memegang jumlah undi yang besar itu tidak akan terentak hati. Najib tentu sudah belajar dengan kesilapan Paklah ketika PRU-12 yang lalu.

Demang tidak mahu menjadi peramal. Namun pada peringkat ini pihak Pakatan berada dalam posisi calon pemenang. Keputusan kerajaan untuk mengekalkan subsidi meletakkan penjaga tabung negara dalam kesulitan. Kita tidak tahu siapa yang akan dikorbankan.

Sama-samalah kita melihat bagaimana Najib yang telah menjadi menteri sejak berusia 23 tahun yang kini menjadi PM mengawal semula permainan.

Sesuatu yang perlu kita ingat ialah bola masih di kaki Najib dan berhampiran kotak penalti pasukan Anwar.

Persoalannya, siapa bakal keluar sebagai pemenang pada peringkat final nanti?

mana jam Omega-nya

Posted: 24 May 2011 07:59 PM PDT

Oleh: AIDC
Dalam wawancara Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan portal pronya, Malaysiakini, beliau mengakui tertekan dengan isu video seks. Walaupun pada prinsipnya Anwar tidak mempedulikan impaknya daripada skandal video itu, tetapi dalam masa sama, partinya melancarkan kempen 'anti-fitnah' untuk membendung impaknya terus menular ke dalam masyarakat.

Soalan dari wartawan berkenaan jam tangan Omega juga membuatkan beliau berang. Beliau menganggap soalan wartawan itu biadap dan tidak kisah jika wartawan (wanita) itu menangis dengan keberangannya itu.

Jika sebelum ini, Anwar tidak mahu mengulas berkenaan dengan dengan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, namun kali ini, beliau telah membuka mulut dengan menafikan kenal rapat dengan bekas konsul Thailand itu.

Berikut petikan daripada wawancara Malaysiakini dengan Anwar:


BN dan Pakatan Rakyat kini perlu meraih sokongan daripada sebanyak 5 hingga 7 peratus pengundi atas pagar. Sejauh mana isu video seks ini akan memberi kesan kepada sokongan pengundi. Isu ini juga ditimbulkan dalam ceramah Pakatan.

Saya merujuk kepada kes itu kerana ia ditimbulkan setiap hari, tetapi dalam perbincangan dengan pasukan saya, selain deripada mengedarkan risalah berhubung isu ini, saya tidak fikir kita patut fokus kepada bagaimana kita hendak tanganinya. Ia akan terbias daripada isu utama tentang tataselia dan perubahan.

Tentulah strategi (mereka) adalah menggunakan khalayak Melayu, tetapi mungkin juga akan wujud kesan negatif kerana ramai golongan ustaz dan guru agama yang diketahui tidak bersama Pakatan telah menyuarakan pandangan bahawa (tuduhan) itu keterlaluan.
Saya tidak tahu sejauh mana impaknya kerana saya tidak peduli sangat.Tetapi PKR tetap lancarkan kempen anti fitnah, menunjukkan bahawa tuduhan itu ada impaknya?


Kempen anti fitnah itu bukan sahaja dijalankan oleh PKR tetapi juga DAP dan PAS. (Timbalan presiden PAS) Datuk Tuan Ibrahim (Tuan Man) mengetuainya.

(Pakatan) menggunakan (isu) ini bagi menunjukkan betapa terdesaknya Umno, betapa korup politik pornografi ini, seperti saya kata 'pandi kutty', yang saya tidak rujuk kepada sesiapa, tetapi menunjukkan betapa terdesak mereka ini. Ini yang saya maksudkan dengan pentadbiran yang teruk.
Saya tidak rasa garis tindakan ini defensif. Garis tindakannya 'kami akan tunjukkan betapa teruknya mereka,' itu ofensif.

Hanya sebab kita sebut mengenai video seks atau perbicaraan kes liwat (menunjukkan) kami defensif? Tidak semestinya begitu. Cara ianya diulas… Bagaimana mereka menggunakan agama untuk mengangkat sumpah bagi mempertahankan seorang pembunuh, seorang perogol, sesiapa saja boleh pergi angkat sumpah.

Dan ianya kembali kepada isu pentadbiran, rasuah, subsidi, kenaikan harga barang, maka ia sangat penting untuk kami gunakan, malah ianya isu yang bagus kerana ia menyemarakkan perasaan orang ramai, mereka akan berasa marah terhadap betapa buruknya isu ini.


Polis berkata mereka tidak akan dedahkan identiti individu dalam video seks ini, bagaimana reaksi Datuk Seri?

Saya tidak pernah beri reaksi, Saya tidak pernah risau kerana saya telah pergi kepada polis, saya telah pergi ke makamah Syariah, jadi sama mahu lihat apa yang mereka akan lakukan?

Kemudian barulah kita akan tangani (isu identiti individu) pada masa yang sesuai. Kami tidak akan dipaksa oleh (polis) kerana apa yang mereka lakukan ialah memberi kenyataan politik, bukannya tindakan, macamlah siasatannya begitu kompleks seperti kes pembunuhan Altantuya (Shaariibuu).

Dalam kes video ini, sehingga kini tidak ada tindakan. Ianya mudah, sesiapa saja yang pergi ke hotel dan umumkan 'saya akan tayang satu filem' tentu ditahan dan didakwa. Tapi bukan dalam kes ini.

Kalau polis kata individu itu ialah Datuk Seri?

Kita akan tangani bila tiba masanya., Saya fikir (polis) mengambil risiko besar jika mereka bertindak begitu.

Apa risikonya?


Saya tidak boleh beritahu. Peguam saya akan tanganinya.

Cara Datuk Seri beri reaksi kepada wartawan apabila ditanya mengenai jam Omega, sumpah laknat, sampel DNA, nampaknya Datuk Seri sangat…


Marah?

Nampaknya…

Bukan, bukan, dengar sini. Jika saya tuduh anda buat hubungan seks setiap malam, adakah anda berasa gembira atau marah?

Tapi Datuk Seri sudah biasa menghadapi tuduhan seperti ini?

Anda juga tahu saya juga seorang manusia, saya ada keluarga. Jangan layan saya seperti seorang perogol. Itu satu perkara, dan sesiapa saja yang tanya saya soalan ini dengan cara biadap, daripada TV3 dan Utusan.

Bukan untuk salahkan mereka semata-mata, tapi mereka boleh kata, 'Datuk Seri, saya minta maaf, boleh saya tanya…' tapi tidak. Omega. Omega Omega. Ianya (ditanya) dengan sangat biadap. Jagi bagaimana saya hendak hadapinya? Saya beri sedikit pengajaran. Mereka kata saya buat budak (wartawan) itu menangis, tapi itu bukan masalah saya.

Jika anda bersedia untuk menggadai jiwa untuk duit, jangan cakap dengan saya soal moral. Isu Omega ini, pada saya, bukan satu isu. Adakah saya betul? Sekarang anda boleh lihat bahawa saya betul.


Anda perlu ada kesabaran selama beberapa minggu. Jika saya beri respon, (saya) akan terperangkap. Anda akan tanya, 'Omega mana?'. Anda akan memperpanjangkannya… Anda akan beri kredibiliti.
Mungkin lebih baik jika Datuk Seri kata 'saya tidak mahu komen' dan biarkan saja.

OK, terima kasih atas nasihat anda tentang kesabaran. Azizah ada pandangan begitu. Dia kata, 'tak apalah, sabar.' Dia penyabar. Tapi jika akan perlu laluinya selama 13 tahun… Jadi saya mahu beri mereka satu pengajaran dengan memberikan respon.

Datuk Seri nampak panas…

[Ketawa] Tidak, ia sangat tidak adil. Saya faham bahawa anda mahu dilihat sebagai media independen tapi anda peli ingat bahawa anda berdepan dengan kehidupan orang, keluarga orang.

Secara tidak langsung, walaupun anda mendakwa bahawa anda buat kerja secara professional, anda juga menjadi suruhan kepada pemimpin korup itu. Mahu atau tidak, anda perlu jual (berita), jadi anda perlu lapor. Maka anda juga sebenarnya mengikut tindak tanduk mereka.

Anda tidak bercakap tentang (manifesto Pakatan Rakyat) Buku Jingga, anda tidak bercakap tentang rasuah, anda tidak bercakap tentang reformasi ekonimi, sebab anda kena ikut tindak tanduk siapa? Tindak tanduk Umno dan Utusan.

Bagaimana pula Datuk Seri berjumpa Eskay. Sejauh mana hubungan Datuk Seri dengan beliau?

Saya jumpa semua orang. Semuanya kata mereka kawan baik saya… Semua yang lompat parti adalah kawan saya yang paling baik. Sesetengahnya saya tidak tahupun nama keluarga mereka, atau nama penuh mereka.

Anda boleh bayangkan? Saya tidak tahu nama penuh (Eskay) sehinggalah dia failkan kes (saman berhubung jambatan bengkok).

Tentulah saya kenal dia, ya, rapat. Anda juga percaya saya ada kawan baik yang namanya saya tidak tahu? Pada masa itu saya tidak tahu sama ada dia (memeluk) Buddha atau Islam, saya tidak tahu.


Demang:
Penat baca dari mula hingga akhir, tapi masalah 'di mana jam Omega' tak selesai jugak. Pi mai pi mai tang tu jugak!

PAS bengang jasa tak dikenang

Posted: 24 May 2011 03:10 PM PDT

Kata orang jong pecah yu kenyang.

Sebenarnya bukan saja yu, malah ramai lagi yang tumpang tui melalui kesusahan orang lain.

Begitu jugalah yang berlaku dalam tragedi tanah runtuh melibatkan penghuni rumah anak yatim baru-baru ini.

Baik UMNO mahupun PAS masing-masing sibuk untuk menjadi wira berjasa. Demang buka Harakahdaily sebentar tadi dan terdapat rungutan betapa jasa ahli PAS dalam memberi bantuan tidak diumumkan oleh media perdana.

Bagi Demang, kalau nak berbakti, tak perlu melalui parti. Kalau nak tonjolkan parti, itulah politik namanya.

Kalau dah PAS sama macam UMNO maka tak perlulah PAS lagi.

House PK

Posted: 25 May 2011 01:04 PM PDT

House PK


PANAS BERAPI! SI KITOL PANDIKUTTY JR TERUS-TERUSAN MAHU MENGHANCURKAN UMNO DARI DALAM!

Posted: 25 May 2011 07:00 AM PDT

PANAS MEMBARA! UNTUK APA BERSIH 2.0? UNTUK SIAPA SEBENARNYA?

Posted: 25 May 2011 05:00 AM PDT

HOI PORNSTAR SOI LEK! LU SUDAH GILA KA APEK?

Posted: 25 May 2011 03:00 AM PDT

GEMPAR TAHAP BABI! RON 95 DIESEL dan LPG TAK JADI NAIK HARGA!

Posted: 25 May 2011 01:57 AM PDT

ISLAM DIHINA, MANA PIHAK BERKUASA? KENAPA ADA DOUBLE STANDARD!?

Posted: 25 May 2011 01:01 AM PDT

WAHAI JABATAN PELAJARAN PERAK! MACAMANA PEMBANGKANG BOLEH MASUK DAN BAGI CERAMAH DALAM SEKOLAH?

Posted: 25 May 2011 12:01 AM PDT

CILI KASI TARUK! ESKAY DEDAH PASAL ANWAR KENAPA JOHARI ABDUL PULAK TERASA CILINYA?

Posted: 24 May 2011 11:00 PM PDT

KUNYIT OMEGAY HANGIT! ANUVAJI PANDIKUTTY KANTOI LAGI! MESTI TONTON

Posted: 24 May 2011 08:00 PM PDT

PANAS BERAPI! TEMURAMAH PENUH DATOESKAY BERSAMA UTUSAN MALAYSIA! MESTI BACA

Posted: 24 May 2011 05:00 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 25 May 2011 11:45 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Harga Minyak Petrol, LPG , Diesel tak naik , Pakatan memang sah penipu !

Posted: 25 May 2011 05:32 AM PDTKerajaan mengekalkan harga semasa bagi RON 95 pada RM1.90 dan diesel pada RM1.80 meskipun harga minyak dunia semakin meningkat, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, pada Khamis.

Beliau berkata berikutan itu kerajaan sedang dalam perbincangan dengan Kementerian Kewangan untuk mencari alternatif bagi menampung peningkatan itu."Kerajaan akan mengekalkan harga semasa, dan melihat opsyen atau alternatif lain walaupun tanggungan kerajaan bertambah.

"Setakat ini boleh tahan, untuk tidak naikan harga RON 95 dan diesel," katanya kepada pemberita selepas mengumumkan keputusan kewangan 2010 Bank Rakyat di sini.

Beliau berkata peruntukan bajet untuk subsidi tahun ini sebanyak RM10.3 bilion dan jika trend itu berterusan, ia akan mencecah RM14 bilion.

Subsidi 10.3 bilion itu termasuk petroleum, RON 95, diesel, gas LPG, gula, beras dan minyak masak.


Komen PB 

Terima kasih kepada Perdana Menteri DS Najib dan barisan kabinet yang membuat keputusan untuk  mengekalkan harga semasa minyak bagi petrol ,LPG dan diesel  . Walaupun pelbagai progpaganda oleh Pakatan Rakyat  serta portal pro pembangkang yang memainkan isu harga minyak akan dinaikkan  , tetapi tenyata hari ini cakap  mereka hanya lah satu pembohongan .

PB juga ingin mengucapkan syabas kepada Pemuda UMNO Malaysia pimpinan  Khairy Jamaluddin yang memainkan peranan penting sebagai pendesak dan membawa suara rakyat  jika subsidi minyak ini dikurangkan .

Terima kasih Kerajaan BN .. bukti Rakyat didahulukan dikotakan !

Anwar dah saman Hishamuddin , bila lagi nak saman Datuk Eskay ?

Posted: 25 May 2011 12:00 AM PDTDengan Hishamuddin Amaran , Anwar Pandi Kutty berani la saman pasal video seks, tetapi mengapa Datuk Eskay yang mendedahkan video seks dan tuduh Anwar lagi tidak pulak disamannya ??


Adakah Anwar Pandikutty takut lagi banyak rahsianya akan terbongkar jika beliau ingin saman fitnah terhadap Datuk Eskay ? 


Berani kerana benar la Anwar ... jangan dok berdolak dalih lagi .Tindak-tanduk hang sendir yang buat orang semakin tidak percaya . Jika Jeff Oii didapati bersalah kerana fitnah seorang Ahli Majlis , maka tidak mustahil la bagi Anwar untuk saman balik Eskay jika betul dia tak buat. 


KUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan memfailkan saman balas terhadap Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussien berhubung video fitnah yang dikaitkan dengannya.


Anwar, yang juga ahli parlimen Permatang Pauh dilapor akan mengemukakan pembelaan dan hujah balas bersama transkrip penuh sidang akhbarnya.


Sebelum ini, Hishammuddin berkata tindakan Anwar mengaitkannya dengan video fitnah tersebut semata-mata untuk mengalihkan perhatian rakyat.


Menurut Malaysiakini, permohonan Anwar difailkan oleh pejabat peguam Tetuan Faiz dan Co.
Perkara itu timbul ketika sebutan kes hari ini di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur di hadapan Pesuruhjaya Kehakiman Wazeer Alam Mydin Meera.


Wazeer menetapkan 3 Jun untuk pengurusan kes dan mengarahkan Hishammuddin menjawab hujah pembelaan Anwar sebelum 1 Jun. Hishammuddin diwakili peguam Cecil Abraham manakala Anwar diwakili Leela Jesunathan.

Surcaj bil air dikenakan , kerajaan DAP P.Pinang tipu rakyat

Posted: 24 May 2011 10:41 PM PDT

Mat Sabu calon pilihan DAP untuk jawatan Timb Presiden PAS ?

Posted: 24 May 2011 08:43 PM PDTBila  Guan Eng dan kerajaan DAP P.Pinang umum  hendak beri sumbangan RM 25 ribu kepada waris mangsa tanah runtuh di Hulu Langat , tak sangka pulak yang  jadi mat despatch adalah Mat Sabu yang nak bertanding Timb Presiden Pas ! 


Lawak giler bila aku dapat tau Mat Sabu yang menjadi utusan Guan Eng dan kerajaan DAP .  Kalau TKM 1 Mansor yang sampaikan itu tak pa la sebab beliau berjawatan dalam  kerajaan negeri .
Tetapi ini Mat Sabu  yang pi wakil kerajaan negeri DAP pulak apa kejadahnya pulak ? Hang jadi Adun atau Exco ka di Pulau Pinang ?  Setakat  jawatan dalam Board Of Director PBA kena buat ke kerja macam ni ? 


Payah sangat , Guan Eng lepas ini patut beri jawatan  Pegawai Khas kepada  Ketua Menteri DAP ...haha


Selain itu  , Mat Sabu pulak nak bertanding Timb Presiden PAS dan mungkinkah beliau mendapat restu @ arahan dari DAP untuk merebut jawatan No 2 PAS  ?   Menangnya Mat Sabu bermakna pengaruh DAP semakin kuat la dalam PAS. 
PULAU PINANG 24 Mei – Tindakan Ahli Majlis Pimpinan Pas Pusat, Mohamad Sabu mewakili kerajaan DAP Pulau Pinang menyerahkan sumbangan kepada waris mangsa kejadian tanah runtuh di Hulu Langat, Selangor menimbulkan tanda tanya.


Pengerusi Sekretariat Perhimpunan Melayu Pulau Pinang, Ifan Zaimi Md. Tahar berkata, beliau hairan kenapa Mohamad yang dipilih untuk menyempurnakan tugas tersebut.


Menurutnya, keputusan tersebut seolah-olah menunjukkan Ketua Menteri yang juga Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menyokong Mohamad untuk bertanding jawatan Timbalan Presiden pada pemilihan parti bulan depan.


"Pemberian sumbangan bagus tetapi kenapa tidak diberikan kepada Exco? Beliau tidak memegang apa-apa jawatan dalam kerajaan negeri" katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Zalim ! Guan Eng chauvinis tumbangkan lagi gerai orang Melayu ...

Posted: 24 May 2011 05:07 PM PDTApa nak dikata  lagi ? . sudah berbuih mulut pun orang Melayu di Penang  dok maki  berkandaq Ketua Regim DAP Lim Guan Eng dalam demontrasi, ceramah ,kedai kopi  pasal isu roboh gerai orang Melayu  tetapi nampaknya apek chauvinis ini masih lagi keras kepala. Dia masih lagi dok arah roboh juga segala apa gerai Melayu yang menyakitkan pandangan matanya .

Memang KURANG AJAR punya Ketua Menteri ... tak ada sifat perikemanusiaan langsung ! ..


Lihat video di bawah luahan mangsa terbaru anak Kit Siang ini untuk orang Melayu ..macam pencacai  tepi jalan dilayan mereka ini ..

Ini kah kejayaan regim DAP  yang melaungkan  kerajaan  mereka berjiwa rakyat dan berkebajikan ?

Bila terima arahan Ketua Menteri  saja , cepat dan tangkas saja PBT ini  menunaikan tanggungjawab  mereka memberi notis bagi  merobohkan gerai kononnya mencacatkan pemandangan sebuah sekolah  Cina yang baru dibina .

Berdasarkan kepada sumber blog Mat Kilau Penang , pemilik gerai yang bernama Kak Rahayu sudah berniaga lebih 40 tahun ini mempunyai seorang anak kurang upaya . Dengan berniaga inilah ada satu-satunya mata pencarian beliau  untuk keluarga tetapi kini diancam roboh oleh regim DAP diketuai Ketua Menteri paling celaka dalam sejarah P.Pinang . 

Ini bermakna selama 40 tahun beliau berniaga iaitu semasa kerajaan BN  tidak diganggu , tetapi bila mai  saja Kepala regim DAP  Lim Guan Eng  ke kawasan berdekatan  kedainya , terus  hendak robohkan .

Sebenarnya kehadiran kepala regim DAP ini ke kawasan itu untuk melakukan upacara pecah tanah bangunan baru sebuah sekolah Cina di atas Lot 65 , Batu Feringgi .  

Kedudukan gerai Kak Rahayu ini pulak didepan  bangunan baru sekolah berkenaan tetapi berlainan lot . Menurut sumber Lim Guan Eng mengarahkan gerai yang berada dihadapan sekolah tersebut patut dirobohkan kerana mencacatkan pemandangan.


Kesimpulannya ,  orang  Melayu  sudah  tiada tempat lagi untuk mencari rezeki  di Pulau Pinang di bawah pemerintahan kerajaan zalim dan tindas rakyat seperti DAP . Jika 40 tahun dahulu mereka bebas berniaga tanpa sebarang gangguan di zaman kerajaan BN  , kini nikmat itu sudah tiada lagi di bawah diktator Guan Eng .

Tangisan Kak Rahayu  tidak diendahkan oleh pemimpin-pemimpin haprak Melayu dalam kerajaan negeri dek kerana telah mejadi barua dan balaci Guan Eng .Tak ada  lagi dah semangat nak bela bangsa sendiri dalam diri  mereka setelah duduk di kerusi empuk kuasa hasil pemberian DAP . 

Akhir sekali , PB cuma ingin katakan satu perkara berdasarkan kepada isu roboh gerai terbaru ini  untuk kita renung-renungkan ..." Dulu masa PRU 2008 , rakyat pilih DAP dan Pakatan untuk perintah P.Pinang  kerana marah /protes  kerana BN  naik harga minyak di waktu  itu .  

Rakyat still boleh hidup dengan baik  dengan kadar harga minyak  sebanyak itu tetapi bezanya  kerajaan  negeri  sudah bertukar  hasil  keputusan dibuat oleh  rakyat ... 

Tetapi sekarang ,  kerajaan yang dipilih dulu itu hari ini telah zalim sehinggakan  merobohkan  gerai  yang menjadi  tempat mencari rezeki oleh rakyat   ..

Adakah rakyat  itu boleh hidup seperti dulu kembali ?? Sudah tentu TIDAK !

Fikir-fikirkanlah .....  


UNDI DAP  MEMBAWA PADAH !

DIMENSI

Posted: 25 May 2011 11:27 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Ajis pari2 doktor gune kepale lutut

Posted: 25 May 2011 07:30 AM PDTPemerhati politik PAS, Profesor Dr Aziz Bari menyifatkan keengganan kepimpinan tertinggi PAS membawa perubahan dalam parti Islam tersebut bagaikan 'gajah tak berkepala'.

"Kalau dipimpin korporal saja, apa jadi pada general?" Aziz bertanya dalam forum dalam satu forum bertajuk 'Pemilihan PAS: Mampukah PAS membuat lonjakan?' di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor (KLSCAH) - FcukMeTonite

puak erdogen mula risau takut2 pengaruh erdogen mula luntur. terpaksa guna serampang 2 mata. siang tadi tuan man yang pada mulanya tak berminat bertanding org no. 2, tetiba ubah keputusan.

maka ajis pari2 di minta 'masuk jarum'. ajis pari2 tak berkenan hj hadi. tapi bukan bermaksud nak suh hj hadi turun dari takhta. tapi disebabkan hj hadi tak sekeras wally slipau. ajis pari2 saje 'jentik' telinga hj hadi supaya jadi pemimpin yang tegas (ikut cakap erdogen)

ajis pari2 mahukan seorang presiden yang tegas menentang penyatuan melayu. kalau boleh ikut contoh presiden kayu peegayyrar. lantang membalun melayu2 yang suka kepada perpaduan. perjuangan biarlah berlandaskan kebencian dan maki hamun..itu lah contoh yang selalu di tunjukkan oleh bos ajis pari2 dalam ceramah2 beliau..tegas..lantang..kuat maki! kehkehkeh

Omegay: Ustaz Kazim..suara keramat orang melayu!

Posted: 25 May 2011 05:00 AM PDT


kehkehkeh aku geli hati bile bace dalam portal FMT (fcuk me tonite) yang memuatkan video ni dalam portal mereka. tang mane tah yang di katakan kutuk kaum india atau cina?.

aku salute kat ustaz kazim sebab dia berani menyuarakan perkara yang benar walaupun ianya menyakitkan hati sesetengah pihak. tapi sesape yang mkn cili tu nasib2 lerrr kehkehkeh

disebabkan kita terlalu pemurah dan terlampau baik hati maka ada segelintir pihak yang amik kesempatan. bagai kaduk naik junjung!

Bila mintak sama2 jaga keselamatan negara, join askar atau tentera sambutan dinginnnn jek. sebab apa? ada yang kata "ini bukan negara kita. kita tumpang duduk je. buat ape nak susah2 jaga..biar la bangsa dia sendiri jaga!"

Melayu adalah bangsa majoriti. tapi tak mustahil akan jadi minoriti kalau ada orang melayu yang mengkhianat bangsa sendiri!. juz think about it! >:]

Omegay: Baru gue tau demo pun berseni gak huhuhu

Posted: 25 May 2011 01:50 AM PDTbakat terpendam puak fuckatan yang tak pernah kita lihat!

Hindraf mohon semakan kehakiman untuk daftar NGO

25/05/2011 2:33pm

KUALA LUMPUR 25 Mei — Setiausaha Hindraf Makkal Shakti (Hindraf) hari ini memohon semakan kehakiman di Mahkamah Tinggi di sini untuk mengetepikan keputusan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan tiga lagi yang tidak meluluskan Hindraf sebagai badan bukan kerajaan (NGO).

P. Ramesh memfailkan saman itu di Pejabat Mahkamah Tinggi menerusi tetuan M. Manoharan & Co.

Selain Najib, Ramesh turut menamakan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Pendaftar Pertubuhan Malaysia dan Pendaftar Pertubuhan Wilayah Persekutuan sebagai responden.

Ramesh turut menuntut satu perintah mandamus mengarahkan responden-responden memutuskan berasaskan Perlembagaan Persekutuan, Akta Pertubuhan dan undang-undang dalam tempoh tujuh hari dari perintah mahkamah supaya membenarkan permohonannya sebagai NGO.


seni demonstrasi lembut bak sang bayu

Ramesh berkata, permohonan itu dibuat berdasarkan hak kebebasan untuk menubuhkan persatuan yang termaktub dalam Artikel 10(1)(C) dan dibaca bersama Artikel 8 Perlembagaan Persekutuan yang menjamin hak sama rata. — Bernama

Harap2 kerajaan jangan tunduk dengan desakan geng hindraf jahanam nih!. ade ketua pun pengecut cabut lari ke luar negara. macam ni ke nak jadi pembela rakyat? 

gah berani buat kacau, berlagak samseng pandikutti. sama la dengan geng pasrael penyangak jalanraye. tak payah la nak berdemo ala2 lembut berseni konon...harkk ptuih! kita ada parlimen. tak puas hati melalak la kat parlimen dol! kehkehkehkeh

Omegay: Ey..eyyy..betol laa anuwar dah giler!

Posted: 25 May 2011 12:00 AM PDT

orang gile pun pandai saman?

Datuk Seri Anwar Ibrahim pula mengemukakan saman balas fitnah ke atas Datuk Seri Hishammuddin Hussein, yang menyamannya berhubung isu berkaitan rakaman video seks didedahkan "Datuk T". - TheMalaysiainsideanuvajiass

apsal la masih tak nak saman Trio Datok T. bukan ke Datok T yang menayangkan video si anuvaji pandikutti? nak saman umi pun takde telow. Dan dah berapa banyak pendedahan yang di buat oleh bekas2 ahli sendiri tapi kenapa masih tak berani nak counter saman?? 

yang pasti anuvaji pandikutti takde jawapan kepada salah laku dan moral diri sendiri kehkehkeh adoiyaiii nasib ko lerr pandikutti!

Omegay: Nak jadi ahli peegayyrar harus pandai mengilai dan mengigit?

Posted: 24 May 2011 10:05 PM PDT


Tian Chua: Saya Masih Ahli Parlimen Batu

lain kali kalau nak geget pegi le cari lawan yang sama standet. hanjeng bulldog ke, rimau ke, singa ke baru la macho braderrr! kehkehkeh

Rajahmas

Posted: 25 May 2011 11:04 AM PDT

Rajahmas


Rumah kena baling cat merah, R. Tangam 'terbakar'

Posted: 25 May 2011 12:25 AM PDT

Kecoh!!! Itu saja? kahkahkahkah....
Kaaaahhhhh kah kah kah kahkahaha!!!!!
PKR semakin bercelaru. Semakin hari semakin paranoid. Kadang-kadang takut melampau-lampau pada bayang-bayang sendiri. Sekarang siapa yang bencikan PKR, itu mesti orang upahan UMNO...Apa punya sempit pemikiran parti Pandi Kutty Rakyat ni.

Baru-baru ini Timbalan Ketua PKR Rasah, R.Tangam telah menuduh UMNO melakukan khianat keatas rumah dia dengan menyimbah cat merah. Satu laporan Polis juga dibuat berikutan kejadian tersebut.

Katanya,

"This must be the work of Umno, which resorts to such dirty and low class tactics because it does not understand the meaning of true democracy,"

Klik sini..

Sudahla lu Tangam! Apa ingat maksud demokrasi itu boleh tuduh ikut sedap mulutkah? Low Class punya PKR!!!!


Lain kali sebelum nak tuduh siasat dulu. Rumah CheguBard, rumah Teresa Kok, rumah Chong Chieng Jen dulu kena molotov cocktail (bom petrol) pun tak kecoh satu Malaysia terus tuduh UMNO atau BN, lu pulak baru kena cat kat luar rumah sudah menggelupur macam beruk kena belacan. Pigi dah!

Kalau mau popular atau publisiti melampau-lampau, masuklah PAS... Panggil media, serah borang HKPP kepada MB Ustaz Azizan. Buatlah pengakuan dah bertaubat, kemudian salahkanlah sistem kerajaan dan kutuk UMNO banyak-banyak. Sekurang-kurangnya dapat juga pengiktirafan jadi penceramah a.k.a pendakwah bebas tanpa tauliah dan ilmu!

Itu lagi berkesan daripada tayang laporan polis untuk tunjuk kehandalan dalam berdemokrasi....

IPOHMALAY

Posted: 25 May 2011 09:55 AM PDT

IPOHMALAY


DAP Bakal Gunakan Calon Melayu? Silakan!

Posted: 25 May 2011 12:18 AM PDT

Kita patut sokong habis-habisan rancangan DAP menampilkan calon Melayu barua DAP untuk menjadi calon bertanding untuk kerusi ADUN negeri Perak. Ini kerana, cadangan ini hampir pasti akan memecahkan Pakatan Rakyat itu sehingga bersepai menjadi detik hitam dalam lipatan sejarah.

PAS akan pasti melompat kepanasan dibakar neraka dunia ciptaan mereka dan ideologi sosialis yang dianuti PAS akan pasti dicabut dek kesentapan mereka atas rancangan DAP ini.

Ia merupakan sebuah kemajuan yang tiada tandingan kerana umum mengetahui calon DAP dari kalangan bangsa Melayu seperti Ahmad Ton tidak pernah diterima oleh orang Melayu.

Di samping menggalakkan pepecahan Pakatan Rakyat, ini juga akan membuatkan DAP akan menghadapi kekalahan di beberapa kerusi yang ditandinginya, bukanlah akan menang di setiap kerusi yang ditandinginya.

Tindakan DAP meletakkan calon Melayu bakal mengundang pepecahan Pakatan Rakyat yang amat ditunggu-tunggu oleh muslimin dan muslimat yang berpegang kepada perpaduan dan persaudaraan Muslim, sebuah kekuatan yang dibenci oleh PAS, dan badut-badutnya.

Zaman Subsidi Beransur Tamat

Posted: 24 May 2011 11:22 PM PDT

Bayangkan, Greece dan Sepanyol, dua buah negara yang mempunyai khazanah pelancongan yang mampu membawa masuk berbillion dollar setahun, di ancam kemuflisan akibat corak pentadbiran kerajaan yang 'terlebih mesra rakyat' dengan menerapkan subsidi yang seterusnya mengakibatkan ekonomi negara itu bukan sahaja tidak berpijak di bumi nyata, malah rosak binasa akibat terpaksa berhutang.

Malaysia, tidak ada yang tidak tahu bahawa ia merupakan antara negara yang mempunyai hutang yang juga agak tinggi. Bahkan, belanjawan tahunan kerap kali mengalami defisit. Laungan pembangkang yang kononnya mampu mewujudkan negara berkebajikan yang berterusan menerapkan subsidi malahan dengan kadar yang tidak masuk akal adalah ramuan rahsia untuk keruntuhan negara ini di masa depan.

Sesetengah pihak mula menyalahkan kerajaan terdahulu kerana memanjakan rakyat negara ini dalam darjah keterlampauan yang tidak dapat dibayangkan sehinggakan rata-rata rakyat negara ini hari ini sudah tidak layak menjadi warga dunia yang kompeten angkara terlalu lama hidup dengan subsidi.

Apakah kita perlu melihat negara ini runtuh berkecai berderai dan tergadai, barulah kita akan sedar bahawa apa yang kita nikmati selama ini tidak lain hanyalah seperti menikmati sesuatu yang membahayakan masa depan anak cucu kita?

Subsidi memang tidak boleh ditarik balik secara mendadak, tetapi, untuk orang-orang kaya yang mewah hidupnya, subsidi yang mereka dinikmati sebolehnya ditiadakan seawal esok pagi! Mekanismenya haruslah dirancang oleh kerajaan sendiri.

Greece jual pulau bayar hutang IMF


MANTAN Presiden Indonesia, Suharto menandatangani dokumen perjanjian IMF sambil diperhatikan Pengarah Urusan IMF, Michel Camdessus di Jakarta pada 15 Januari 1998.


NAMA IMF di Malaysia hangat diperkatakan pada 1997 hingga 1998, tahun di mana banyak negara di Asia mengalami kegawatan ekonomi.

Pada masa itu, agensi kewangan berkenaan tampil untuk memberi bantuan berbilion dolar kepada negara seperti Korea Selatan, Indonesia dan Thailand dengan harapan dapat menyelesaikan masalah mereka.

Misi utamanya ialah untuk memberi bantuan kewangan kepada negara yang mengalami krisis kewangan atau penurunan nilai mata wang secara mengejut.

Bagaimanapun, Malaysia tidak berminat untuk meminjam daripada IMF kerana tidak mahu badan itu campur tangan dalam dasar-dasar ekonomi negara.

Lagipun, sejak ditubuhkan pada tahun 1945, jarang negara yang mendapat bantuan IMF mampu keluar daripada kepompong kemiskinan atau masalah yang membelenggu mereka.

Sebaliknya, status quo yang mencerminkan negara kaya bertambah kaya dan negara miskin semakin tersepit lebih jelas.

Dikuasai oleh negara-negara kaya termasuk Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, Britain, Perancis, Itali dan Kanada, mereka dikatakan mempunyai hak dalam menguruskan dana IMF.


GREECE negara yang terkenal dengan pulau-pulau yang cantik terpaksa menanggung akibat berhutang dengan IMF.


Malah, menurut laporan akhbar sebelum ini, mereka mempunyai hak suara dalam semua proses membuat cadangan dan keputusan penting.

Dalam sisi yang lain, selepas gawat melanda Asia pada 1998 dan AS pula dilanda masalah sama 10 tahun selepas itu, kini negara-negara Eropah berdepan dengan kemelut ekonomi yang meruncing.

Bermula dengan Greece, negara yang indah dengan pulau dan penempatan persisiran laut itu menjadi negara pertama di Eropah yang menerima pinjaman sebanyak AS$155 bilion (RM333.5 bilion), diikuti Ireland dan Portugal.

Lantaran gawat juga, pemerintah Greece mula menjual pulau-pulau di negara itu sejak tahun lalu untuk membayar balik hutang negara yang mencecah puluhan bilion euro.

Turut dijual ialah tanah milik negara di Pulau Mykonos, destinasi paling popular di Greece. Semuanya sebagai usaha mengumpul modal untuk membangunkan kawasan tersebut sebagai destinasi pelancongan mewah.

Usaha itu terpaksa diambil selepas negara berkenaan semakin terdesak mengumpul dana setelah menerima pakej penyelamatan IMF.

Dd i n b u n g a

Posted: 25 May 2011 07:16 AM PDT

Dd i n b u n g a


BN TAMBUN LANCARKAN MISI "SATU MATLAMAT, SATU PASUKAN, SATU KEMENANGAN"

Posted: 24 May 2011 09:22 PM PDTPERSEDIAAN BAGI MENGHADAPI PILIHANRAYA UMUM KE 13, BN KAWASAN TAMBUN TELAH MEMUTUSKAN SEBULAT SUARA DIDALAM MESYUARAT PERWAKILAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN SELEPAS USUL DIBENTANG DAN DIBAHASKAN OLEH 10 ORANG PERWAKILAN BAGI MELANCARKAN MISI "SATU MATLAMAT, SATU PASUKAN, SATU KEMENANGAN".

"AMALAN 1MALAYSIA YANG TELAH KITA AMALKAN SEJAK 1992 LAGI YANG TELAH DITERIMA OLEH SEMUA KAUM IBARAT SATU KELUARGA MENJADI TERAS PERJUANGAN BN TAMBUN DAN ATAS LANDASAN INI YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH, PENGERUSI BN KAWASAN TAMBUN MENGATAKAN BAHAWA MISI SATU MATLAMAT, SATU PASUKAN SATU KEMENANGAN AKAN DIREALISASIKAN DAN YAKIN PERCAYA BAHAWA BN AKAN MENANG BESAR DI PRU13 NANTI", BELIAU MENGATAKAN SEMASA MEMBERI UCAPAN PENANGGUHAN DI MESYUARAT PERWAKILAN UMNO BAHAGIAN TAMBUN PADA 22 MEI 2011.

Komen Penulis,

Teman percaya dengan apa yang telah dilakukan secara berterusan sejak 1992 lagi, konsep 1Malaysia di amalkan, malah penerimaan kaum - kaum lain seperti Cina, India, Masyarakat orang Asli di kawasan Tambun, malah apa yang telah dikatakan telah dikotakan dengan pembangunan yang pesat berlaku di Kawasan Parlimen Tambun, teman percaya Tambun boleh di wajar di labelkan sebagai Kubu kuat BN dalam Negeri Perak dan dalam daerah Kinta.

Kawasan Melayu dijaga rapi, kawasan cina didampingi, kawasan India di masuki dan kawasan masyarakat orang asli dilawati berterusan tanpa jemu oleh ketiga - tiga Wakil Rakyat seperti YB DS Ahmad Husni selaku Ahli Parlimen Tambun, YB dato Nadzri Ismail sebagai ADUN Manjoi dan YB Dato Rusnah Kassim sebagai ADUN Hulu Kinta, teman percaya pembangkang tiada tempat di Parlimen Tambun dan ini harus dijadikan contoh oleh semua pimpinan BN diseluruh negara, memberi khidmat tanpa mengira kaum, tanpa mengira masa, tanpa mengira parti dan berterusan tanpa bermusim.

bumiyang

Posted: 25 May 2011 03:38 AM PDT

bumiyang


DAP dan PKR Bakal Berkubur???

Posted: 25 May 2011 01:30 AM PDT

Cadangan Pengharaman Seumur Hidup Untuk Pengarah Syarikat dan Syarikat?

Posted: 24 May 2011 05:30 PM PDT

Kerajaan Negeri Kelantan Membela Nasib Rakyaat???

Posted: 24 May 2011 05:30 AM PDT

tunku

Posted: 25 May 2011 03:27 AM PDT

tunku


Kelantan Encourages Construction Of Syariah-compliant Hotels

Posted: 25 May 2011 12:00 AM PDT

KOTA BAHARU, May 25 (Bernama) -- Kelantan encourages the establishment of hotels in the state provided they comply with the stipulated regulations, Deputy Menteri Besar Datuk Ahmad Yacob said.
He said hotels should not be a place for entertainment and vice activities which could tarnish the name of the industry.
"We would rather risk not being popular in the hotel industry than allowing vice activities in hotels," he said in his speech at the opening of Tune Hotel here by the Crown Prince of Kelantan, Tengku Muhammad Faiz Petra.
Meanwhile, Tune Hotels chief executive officer Mark Lankester told a news conference that the new facility here brought the number of the company's hotels to 13, including two in Indonesia's Bali and one in London.
He said plans were underway to set up several more hotels including in Haadyai, Thailand and in Australia and the Philippines.

tunku : why don't the state government build a syariah compliant hotel first.let see what it is and how it works.we don't want it is just the name syariah compliant but people like mat sabu can escape having close proximity with someone wife in the hotel room.

anakbukitgantang says

Posted: 25 May 2011 03:20 AM PDT

anakbukitgantang says


Desakan ultra kiasu Cina mencabar keistimewaan hak Melayu dalam Perlembagaan Persekutuan

Posted: 24 May 2011 04:18 PM PDT

Perlembagaan Persekutuan menetapkan bahawa orang Melayu, wajar diberikan hak istimewa sebagai pribumi.

Ini kerana sejurus selepas Merdeka , sejumlah 1 juta warga asing kelahiran China dan India diberikan taraf hak warganegara TANAP PROSES NEUTRALISASI seperti yang berlaku di Amerika Syarikat.

Tunku Abdul Rahman dalam ucapannya berkata bahawa warganegara Malaysia keturunan Cina dna India wajar bertolak ansur kerana kaum pribumi iaitu Melayu telah berkompromi dan memberikan hak warganegara kepada mereka.

Selain itu kebanyakan kaum pribumi maseh inggal di kawasan pendalaman dan mempunyai kemudahan sekolah yang dhaif berbanding mereka yang tinggal di bandar. Pendapatan is rumah keluarga pribumi juga kurang berbanding dengan pendapat isi rumah kaum Cina dan India. Oleh itu kemudahan tuisyen dan sebagainya tidak mampu dinikmati oleh kaum pribumi berbanding kaum lain.

Tindakan mengiktiraf kekangan keadaan yang membantut performance dalam pelahjaran bukan sahaja dilakukan oleh Kerajaan Malaysia tapi juga oleh  Kanada. Di sana pelajar dari kawasan pendalaman prairie diberi kelonggaran memasuki university dengan kelulusan Grade 12 berbanding pelajar dari province yang lebih maju seperti Ontario yang perlu lulus Grade 13 sebelum masuk university.

Begitu juga kelonggaran mata bagi pemberian biasiswa wajar diberikan kepada pelajar pribumi (yang kemudiannya di kenali sebagai Bumiputera) kerana mereka menghadapi lebih kekangan hidup untuk berjaya dalam peperiksaan umum SPM. Malah banyak  kes terjadi di mana pelajar Bumipoutera yang berjaya mendapat  7A dan 8 A tidak berjaya mendapat biasiswa kerana tindakan beberapa pelajar memanipulasi sistem pemilihan dengan mengambil matapelajaran pilihan yang berlebihan di peringkat SPM.

Kerajaan dan JPA perlu bertegas dalam pemberian biasiswa dan berpegang kepada polisi sedia ada. Polisi Dasar Pembangunan Malaysia adalah kesinambungan Dasar Ekonomi Baru dan ia adalah alat social engineering bagi menyeimbangkan semula pembahagian kekayaan antara kaum di Malaysia. Tanpa pembahagian kekayaan yang adil dan saksama maka social time bomb iaitu peristiwa 13 Mei 1969 akan meletus lagi.

Jangan jadikan HAK KEISTIMEWAAN PRIBUMI (PELAJAR BUMIPUTERA) yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan sebagai gadaian kerana tdesakan golongan ultra kiasu.

Namun hari ini  ini MCA mencuba sarung  DAP dan menidakkan Perlembagaan Persekutuan. Kenyatan tidak bertanggungjawab dan tidak menilai peruntukan Perlembagaan Persekutuan tidak sepatutnya datang dari mulur seorang menteri kabinet kerajaan yang memerintah.

Baca petikan berita ini

Dakwaan Ka Siong tidak berasas-Oleh MOHD. KHUZAIRI ISMAIL
pengarang@utusan.com.my


KUALA LUMPUR 24 Mei – Dakwaan bahawa berlaku salah guna kuasa di Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) berhubung peruntukan tempat dan biasiswa ke universiti adalah tidak berasas.

Ini kerana, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, pemberian biasiswa dibuat berdasarkan kriteria yang ditetapkan oleh kerajaan dan dikendalikan oleh mereka yang profesional.

"Dalam soal pemilihan ini, JPA hanya bertindak sebagai penyelia dan sesi temu duga dijalankan oleh mereka dari latar belakang akademik yang tinggi serta pelbagai kaum.

"Malah, pemberian biasiswa ini juga terlebih dahulu akan dibentangkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk penilaian dan kelulusan sebelum dilaksanakan," katanya pada sidang akhbar di bangunan Parlimen hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai reaksi kepada kritikan Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong dan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek bahawa wujud salah guna kuasa di JPA berhubung perkara itu.


Ka Siong mendakwa 363 pelajar yang memperoleh kesemua A+ gagal mendapat biasiswa meskipun Perdana Menteri tahun lalu bersetuju agar kesemua pelajar yang mendapat 8A+ dan ke atas mendapat biasiswa JPA.

Mohamed Nazri menambah, sebagai seorang timbalan menteri, Ka Siong sepatutnya mendapatkan penjelasan mengenai perkara itu secara terus dengan beliau dan bukannya membuat kenyataan menerusi media.

Malah, katanya, Ka Siong juga sepatutnya membangkitkan perkara itu di Parlimen kerana mereka mempunyai wakil dalam Kabinet.


"Tindakan beliau mengkritik dari luar menimbulkan persoalan adakah beliau membangkitkan isu ini kerana keprihatinan terhadap nasib pelajar-pelajar atau kerana kepentingan politik?" soal beliau.

Politik Harian

Posted: 25 May 2011 03:19 AM PDT

Politik Harian


Gempak House PK Kena Cili Gunung Berapi: Harga RON95 Kekal

Posted: 25 May 2011 02:03 AM PDT

Tajuk je gempak sebenarnya! Jangan marah papedom House PK badan berbulu.... Kha kak kah!

Syabas diucapkan kepada Pemuda Umno Malaysia dibawah pimpinan Khairy Jamaluddin yang sentiasa mempejuangkan isu rakyat dimana hari ini kerajaan mengumumkan tiada kenaikan harga RON 95, diesel dan LPG.

Semoga Pemuda Umno akan terus menjadi tonggak Juara Rakyat.

Sementara itu ketuanya Khairy mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri YAB Dato' Sri Mohd Najib Razak kerana mendengar suara rakyat. Baca lagi...

Pemuda Gesa Isu Produk Makanan Halal Diberi Perhatian Serius

Posted: 24 May 2011 11:50 PM PDT

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata pergerakan itu terkejut dengan laporan pendedahan Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia mengenai penemuan asid deoksiribonukleik (DNA) babi di dalam bahan ramuan Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder yang digunakan syarikat Puratos Malaysia Sdn. Bhd.

Bahkan, menurut beliau lagi, kejutan berganda menyusur dengan dakwaan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM, bahawa bahan-bahan tersebut dikatakan digunakan oleh sebuah rangkaian kedai francais makanan yang terkenal di Malaysia dengan langganan ramai dari masyarakat Islam. Baca lagi...

Tian Chua Hilang Kelayakkan Sebagai Ahli Parlimen Batu?

Posted: 24 May 2011 08:42 PM PDT


Ahli Parlimen Batu dari PKR, Tian Chua dilihat sudah hilang kelayakan untuk menyandang kerusinya walaupun mahkamah yang mendengar rayuannya telah mengurangkan denda daripada RM3,000 kepada RM2,000.

Sebagai contoh katanya, dalam kes Ahli Parlimen DAP kerusi Menglembu Fan Yew Teng mengemukakan kes saman ke atas setiausaha Dewan Rakyat pada 1975. Baca lagi...

HERO KECIK

Posted: 25 May 2011 01:43 AM PDT

HERO KECIK


Kerja Pakatan Haram

Posted: 24 May 2011 10:44 PM PDTTanah Runtuh, Sebab Tuhan Nak Sultan Kaya Turun.... memang kimak tul la sapa yang buat nie... Memang Anjing...

Minyak Modal Pembangkang

Posted: 24 May 2011 09:56 PM PDTKhas Kepada Pelakon Seks dan PeliwatPenyelarasan subsidi minyak dan barang kawalan yang lain sedang ditunggu-tunggu oleh pembangkang sekarang. sekiranya kerajaan mengumumkan akan selaraskan subsidi dengan mengurangkan minyak atau pun barangan lain, masa tu la pembangkang pastinya bersuara.

Senang sahaja ayat dia.. Kita kerajaan yang adil pada Rakyat akan sentisa bersama rakyat, sebagai sebuah negara pengeluar minyak dunia tidak sepatutnya menaikkan harga minya. Walaupun 5 sen ke seposen ker... adakah nilai 10 sen itupun kerajaan nak daripada Rakyat. lebih kurangla kot....


pakatan hanya mahu popular dimata rakyat sehingga apa ke benda yang kerajaan buat semuanya salah dimata mereka. Semua yang kerajaan BN buat adalah zalim. Tapi perlu diingat, apa ke benda yang kerajaan pakatan buat semuanya mulia dimatanya tanpa menghiraukan masalah rakyat. Lihat sahaja apa dh jadi dengan negeri dibawah kerajaan pakatan. Semua rakyat peneng, selangor dan lain2 negeri sudah merasa terseksa berada bibawah kerajaan pakatan....


Inilah hadiah yang diberikan oleh Kerajaan pakatan kepada mereka-mereka yang mengundi Pakatan sehingga apa yang berlaku sekarang adalah teramat kejam. bak kata orag pandai makan pandai simpan.. pandai UNDI Pakatan bawa ke MATI.... kebodohan memberi undi telah membawa padah.


pakatan hanya menunggu untuk menjadi popular dan sangat popular dimata rakyat dengan memainkan isu pengurangan subsidi. bagi mereka lebih baik selamatkan maruah peliwat dan penzina daripada menyelamatkan Malaysia daripada malapetaka PAKATAN.....

Pakatan Suka Makan Secret Resipe

Posted: 24 May 2011 08:15 PM PDT

Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12 Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjaya berikutan penemuan Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan ( Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder ) yang digunakan syarikat tersebut.


Puak2 Pakatan suka makan kat secret resipe ker? kalau diorg suka makan kat sini, tak mustahil la jadi pengikut setia Anwar Ibrahim dengan memBABI buta sahaja. Sokong semua tindakan yang dilakukan oleh Anwar, tanpa memikirkan dengan waras adakah tindakan itu betul atau pun tidak. main sondol jer... Tak kira la liwat ker berjuboo ker... tetap tak salah n yg salah hanyala BN.


Kena sikap menyondol mengikut sahaja tanpa bantahan... adakah ini sifat binatang bernama BABI. kalau makan makanan yang ada BABI pun boleh jadi perangai BABI ker.. Harap2 tak jadi BABI....

Sahabat-Gunung

Posted: 25 May 2011 01:34 AM PDT

Sahabat-Gunung


Tiga Tahun Cukup Membuktikan Melayu Di’anak-tiri’ Di Pulau Pinang

Posted: 25 May 2011 01:28 AM PDT

Sampai bila Melayu Pulau Pinang Akan Ditindas?

Cukuplah tiga tahun sahaja pemerintahan DAP di Pulau Pinang, segala tindakan dan dasar-dasar yang mereka laksanakan membuktikan bahawa mereka sedang berusaha 'mengeluarkan' orang Melayu dari Pulau Pinang khususnya di 'pulau'.

Ketua Pergerakan Puteri UMNO Negeri Pulau Pinang, Nor Hafizah Othman berkata, kejadian dua lagi peniaga Melayu yang diarahkan mengosongkan premis perniagaan mereka di Batu Ferenggi semalam seakan-akan mereka membuktikan, DAP memang tidak perlukan Melayu dan tidak akan membiarkan orang Melayu khususnya untuk mencari rezeki di Pulau Pinang.

"Cukup tiga tahun rakyat di Pulau Pinang ditindas dan ditipu. Cukuplah selama ini, ramai yang terpedaya dengan pelbagai janji yang ditaburkan dan selepas tiga tahun berlalu, inilah realiti yang harus diterima orah rakyat Pulau Pinang khususnya orang Melayu bahawa kita ditindah dan dikhianati di sini.

Sehubungan dengan itu, Kerajaan negeri DAP hari ini dicabar untuk berterus terang dengan segera memberi penjelasan apakah mereka sebenarnya mengamalkan konsep 'Hitlerisme' yang mengutamakan kaum-kaum tertentu walaupun sebelum ini kerajaan DAP Pulau Pinang selalu melaung-laungkan kononnya mengamalkan pentadbiran bersih, cekap dan telus namun hakikatnya laungan itu sekadar retorik kosong semata-mata," ujarnya yang juga EXCO Pergerakan Puteri UMNO Malaysia.

Sehubungan dengan itu, ujarnya orang Melayu harus kembali bersatu dan sedar bahawa kita sedang dianak-tirikan bukan sahaja dari segi penafian hak untuk mencari rezeki yang halal di Pulau Pinang, malah kita juga sedang dinafikan untuk memiliki hartanah atau kediaman yang mampu dimiliki kerana kerajaan negeri lebih menumpukan mendirikan rumah-rumah mewah yang hakikatnya tidak mampu dimiliki oleh orang Melayu.

Isu Gay, Lesbian, Biseksual : Pas Dibidas Jadi “Syaitan Bisu” Demi Anwar

Posted: 25 May 2011 12:27 AM PDT

Pas hari ini dibidas kerana sanggup menjadi "syaitan bisu" gara-gara terlalu taksub dan bersikap kepartian melampau hingga sanggup mengambil sikap berdiam diri hingga tidak bersuara demi kepentingan politik semata-mata.

Tokoh agama, Kap (B) Datuk Hj Mohd Najmuddin Elias Al-Hafiz berkata "kelunya" lidah pemimpin yang bergelar ulama di dalam parti yang melaung-laungkan perjuangan Islam itu amat mendukacaitakan kerana tidak berani menyanggah apa yang dituturkan oleh "idolanya", Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung isu lesbian, gay, biseksual serta kecelaruan gender baru-baru ini.

Tegas beliau, di manakah maruah pemimpin yang diagung-agungkan oleh penyokong mereka sebagai kepimpinan Islam dan kepimpimpinan ulama apabila sanggup berbuat demikian yang dikhuatiri bukan sahaja mencemarkan imej parti tersebut, malah akan memalitkan kepada Islam dan umatnya sendiri.

"Kalau setakat parti tak apalah…Ini apabila mereka sanggup berbuat demikian, imejnya bukan sahaja terpalit kepada Pas malah kepada Islam itu sendiri. Budaya sebegini amat mengecewakan kerana politik mengatasi kepentingan agama.

"Semua parti boleh berpolitik.. UMNO pun berpolitik dan begitu juga parti lain. Pas pun boleh berpolitik tetapi berpolitiklah dengan cara yang betul dan bukannya semberono. Hak dan d kebatilan seolah-olah tidak ada batasan. Apakah ini dinamakan perjuangan Islam tulen," katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas sikap berdiam diri pemimpin Pas berhubung isu lesbian, gay, biseksual serta kecelaruan gender baru-baru ini yang dituturkan oleh Datuk Seri Anwar ketika menjawab soalan editor Yahoo! Malaysia semasa muncul sebagai panel untuk segmen interaktif Yahoo! Malaysia Question Time menerusi platform Cover It Live, Selasa lalu.

Najmuddin yang juga ADUN Batu Kurau seterusnya berkata beliau berdoa agar kepimpinan ulama Pas yang diwar-warkan oleh penyokong mereka hari ini diberikan hidayah dan menemui jalan kebenaran.

"Saya bimbang dan khuatir Pas akan terus hanyut dibuai mimpi indah bersama idolanya, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dilihat seolah-olah memperalatkan Pas untuk kepentingan politik beliau sendiri.

"Insyaallah, sama-samalah kita berdoa agar pada satu hari nanti, Pas akan mendapat hidayah dan kembali kepada ajaran Islam sebenar dan berlandaskan syariat yang betul. Berpolitik boleh namun janganlah gadaikan Islam. Itulah harapan saya," katanya.

Ketua Pemuda Pas Pusat, Nasruddin Hassan sebelum ini mengesahkan bahawa beliau ada mendengar mengenai perkara itu melalui rakan-rakannya, tetapi belum meneliti sepenuhnya kenyataan Anwar.

Katanya, beliau tidak boleh mengeluarkan sebarang kenyataan selagi tidak mendapat maklumat yang sebenar kerana bimbang ia akan menimbulkan masalah yang lebih besar.

"Saya ada dengar tapi belum sempat meneliti kerana sibuk dengan Muktamar Pas. Jadi, saya tidak boleh memberi sebarang komen lagi mengenai perkara ini," katanya. -MediaUMNO

PANEH MIANG

Posted: 25 May 2011 01:33 AM PDT

PANEH MIANG


Lawak Chua Soi Lek

Posted: 24 May 2011 08:22 PM PDT

1. Kami asalnya nak tulis artikel perihal ekonomi, tapi bila terbaca kenyataan lawak Chua Porno Lek, kami merasakan patut ada yang mengulas berkenaan isu yang diutarakan.

2. Chua dengan nada tegas meminta (atau sebenarnya mengugut?) Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) menganugerahkan biasiswa ke luar negara kepada 300 pelajar terbaik Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tanpa perlu melalui proses temuduga sepertimana yang diamalkan sekarang. Seterusnya, Chua menegaskan pemberian biasiswa itu haruslah berasaskan merit.

3. Apa cerita disebalik ketegasan Chua yang mahukan pemberian biasiswa berasaskan merit? Jawapannya, sebab Chua tahu jika pemberian biasiswa diberi berasaskan merit, maka sudah tentulah ramai kaum Cina yang akan dapat biasiswa kerajaan.

4. Pencapaian pelajar pribumi berbanding pelajar Cina terutamanya, tidak akan memungkinkan anak-anak pribumi ini layak memperolehi biasiswa seandainya meritokasi dijadikan sandaran. Sudah menjadi rahsia umum ramai pelajar Cina yang memperolehi markah 100% dalam hampir ke semua kertas peperiksaan utama negara, sama ada PMR, SPM, mahupun STPM.

5. Cuma statistik pencapaian akademik sebenar ini tidak didedahkan kepada umum kerana mungkin kerajaan nak bagi peluang kepada anak-anak Melayu 'perasan pandai' dan merasakan bahawa mereka selama ini sememangnya layak masuk universiti walaupun realitinya pencapaian mereka terkebelakang berbanding anak-anak Cina. Itupun masih ramai anak Melayu yang 'gembira' menentang kerajaan semenjak masih menuntut sehinggalah sesudah berkerjaya. Spesis anak-anak Melayu tak kenang budi.

6. Maaflah, menyimpang sikit.

7. Apa yang kami cuba nak sampaikan di sini, jika meritokrasi dijadikan ukuran sepenuhnya dalam pemberian biasiswa kerajaan, realitinya ramai anak Melayu tidak akan berpeluang memperolehinya, jauh sekali impian bergelar mahasiswa.

8. Jadi Chua sepatutnya tidak meminta yang bukan-bukan. Pribumi ini dijamin haknya dalam perlembagaan, Perkara 153 dan Perkara 161(A).

9. Jika dibandingkan kekuatan ekonomi yang dimiliki kaum Cina, ramai yang mampu menghantar anak mereka belajar ke luar negara tanpa memerlukan biasiswa kerajaan pun, berbanding anak Melayu yang masih ramai tidak berkemampuan.

10. Sudahlah ekonomi mereka 'sapu', biasiswa kerajaan yang sedikit untuk Pribumi itu pun masih Cina nak sakau? Berpada-padalah sikit.

11. Umum mengetahui bagaimana over protectivenya kaum Cina dalam sektor yang dikuasai mereka. Dalam dunia perniagaan, jangan haraplah Cina ni nak benarkan bangsa Melayu menguasai sektor yang telah mereka dominasi sekian lama. Syarikat-syarikat Cina masih lagi menyekat bangsa selain mereka untuk naik. Walau berdasarkan merit sekalipun, bangsa Melayu bijak yang bekerja di syarikat Cina, pasti tidak berpeluang untuk naik keperingkat yang lebih tinggi. Malah pekerja Melayu yang berijazah boleh saja diletakkan di bawah ketua Cina yang hanya memiliki diploma. Perkara sebegini masih banyak berlaku di syarikat-syarikat milik Cina. Itu belum masuk bab struktur gaji yang berbeza antara bangsa Melayu dengan kaum Cina walaupun jawatan keduanya setara. Inilah yang dinamakan diskriminasi terpimpin dalam syarikat milik Cina.

12. Itu baru cecite..cecite perihal syarikat, belum lagi masuk bab diskriminasi dalam persatuan yang dikuasai kaum Cina. Kami bagi contoh, Persatuan Renang Negeri Sembilan yang dikuasai kaum Cina. Ramai anak gadis Melayu yang berpotensi dalam sukan renang di negeri ini disekat potensi mereka hanya disebabkan pakaian. Anak gadis Melayu ini dihalang berenang menggunakan swimming suit muslimah, tetapi diarahkan berbikini jika mahu menyertai pertandingan renang. Penyudahnya, anak gadis Melayu yang berpontensi dalam sukan renang hanya mampu beraksi di peringkat kelab di sekolah, kerana hanya diperingkat itulah mereka berpeluang berenang menggunakan swimming suit muslimah. Nak pergi ke peringkat daerah atau negeri, puak-puak ultra kiasu akan menghalang dengan menggunakan alasan pakaian. Sedangkan pakaian renang muslimah ini sudah diiktiraf di peringkat antarabangsa.

13. Perhatikanlah sekeliling anda bagaimana diskriminasi Cina menyekat peluang Melayu dalam apa jua bidang. Tetapi kadangkala pelik juga memikirkan dalam kerajaan yang dikuasai oleh bangsa Melayu sendiri pun, masih ramai orang kita yang suka beri peluang kepada kaum lain untuk naik. Penyudahnya kita pulak yang diperintah oleh kaum dia.
.
14. Tak payahlah Wee Ka Siong nak keluar kenyataan konon MCA memperjuangkan nasib para pelajar cemerlang berasaskan merit dan bukannya kaum. Buat orang gelak saja. Umum pun tahu kenyataan itu hanyalah retorika dan hipokrit semata-mata.

15. JPA perlu tegas dalam hal ini. Kepada para pegawai kerajaan dan swasta bangsa Melayu, simpanlah sedikit perasaan sayang kamu itu kepada bangsa sendiri. Takkanlah itu pun nak kena bagitau kot!

Taipingmali (tm)

Posted: 25 May 2011 01:20 AM PDT

Taipingmali (tm)


Acid Man again

Posted: 24 May 2011 10:42 PM PDT

Gula-gula Pakatan Haprak

Posted: 24 May 2011 09:44 PM PDT

Program Perkasa

Posted: 24 May 2011 09:27 PM PDT

Contessa residents take fears to DBKL

Posted: 24 May 2011 09:16 PM PDT

HATA WAHARI menulis sewaktu otak dia belum sewel

Posted: 24 May 2011 09:10 PM PDT

Perak tarik minat tiga syarikat gergasi dunia-Dato Hamidah

Posted: 24 May 2011 09:02 PM PDT

Pengebumian Mangsa Tragedi Tanah Runtuh, Hulu Langat

Posted: 24 May 2011 08:56 PM PDT

Haram Pas makan duit kerajaan

Posted: 24 May 2011 08:16 PM PDT

Hindari serangan asid

Posted: 24 May 2011 05:52 PM PDT

Ka Siong vs Nazri Aziz

Posted: 24 May 2011 04:36 PM PDT

Kegiatan mengorek pasir secara haram perlu dipantau

Posted: 24 May 2011 09:38 AM PDT

Gobala Belasah Pandikutti @ SSDE Port Klang 1

Posted: 24 May 2011 08:33 AM PDT

BEGITULAH SIKAP PEMBANGKANG PAKATAN HAPRAK

Posted: 24 May 2011 07:59 AM PDT

Isu Lynas hanya mainan politik pembangkang

Posted: 24 May 2011 07:48 AM PDT

Masih banyak yang perlu dilakukan terhadap Hentian Pudu Raya

Posted: 24 May 2011 07:31 AM PDT

MSSM menutup tirai hari ini

Posted: 24 May 2011 06:00 AM PDT

Stesen Keretapi Kamunting dalam pembikinan

Posted: 24 May 2011 05:46 AM PDT

Fw: PENGHINAAN TERHADAP AGAMA ISLAM

Posted: 24 May 2011 03:25 AM PDT

Tanah runtuh: BN usah dakwa 'hero'

Posted: 24 May 2011 03:15 AM PDT

Gempa di Tawau Sabah

Posted: 24 May 2011 02:45 AM PDT

KOPI KALAU NAK SEDAP KENA BUBUH LEMAK BABI

Posted: 24 May 2011 02:12 AM PDT

Tanah melayu dilangar todak 1

Posted: 24 May 2011 01:58 AM PDT

PAPA GOMO

Posted: 25 May 2011 01:15 AM PDT

PAPA GOMO


Bodyguard Shukri Penasihat Sultan Muhammad Ke V Ugut Kutip Dan Potong Papa Gomo?

Posted: 25 May 2011 12:00 AM PDT
Bertitik tolak dari artikel pertama pada tanggal 4 May 2011 dengan tajuk Ratusan Ribu Wang Rakyat Lesap Di Samun Penasihat Sultan Kelantan? dan selepas itu Gomo susuli pula dengan artikel Sultan Kelantan Mahukan Infrastruktur Pembinaan Jalan? Isu Salahguna Kuasa Penaihat Sultan Guna Wang rakyat Macam Mana?

Dan pada tanggal 19 Mei 2011 yang mana tarikh sama dengan kenduri Arwah Ramli Mohammad Pengawal Istana Kelantan yang di tembak mati Gomo keluarkan artikel susulan dengan tajuk : Apakah Sultan Muhammad Ke V terlepas Pandang Aktiviti Penasihat Baginda?

Gomo menjalankan kewajipan sebagai seorang penulis Blogg yang akan mengeluarkan apa sahaja yang di lihat mempunyai asas yang kukuh dalam menyampaikan sesuatu berita kepada rakyat Malaysia. Begitulah juga dengan kes Anwar Ibrahim yang mana sehingga ke hari ini Gomo tetap menjelaskan kepada rakyat siapa itu Anwar Ibrahim Pengkhianat Agama Bangsa dan Negara.

Mungkin dalam isu Istana Kelantan agak berbeza dengan artikel politik kerana bahasa yang di gunakan adalah lebih kepada persoalan dan jawapan yang di tuntut oleh Gomo.

Gomo anak Kelantan dan lahir di Pasir Puteh Kelantan, nak kata kenal dengan Dato Shukri penasihat Sultan Muhammad ke V ini tidak lah sama sekali. Tengok muka nya secara berhadapan pun belum pernah berlaku walaupun Dato Shukri tempat nya di Pasir Puteh Kelantan.Dalam isu Penyelewengan Wang pejabat tanah Jajahan Pasir Puteh Gomo perolehi salinan nya dalam emel. Maklumat yang datangnya dari Negeri Kelantan sendiri dan setelah Gomo nilai dan tanya kepada beberapa kenalan di pasir Puteh Kelantan maka pengesahan telah di buat memang ada penurapan jalan di lakukan.

Gomo keluarkan artikel tersebut dan meminta Tuanku Sultan Muhammad Ke V menyiasat apakah benar atau tidak Penasihat Tuanku telah melakukan penyelewengan dengan menggunakan Wang Rakyat. Satu soalan yang Gomo ajukan dan bukan satu Dakwaan kepada Dato Shukri.

Tapi semalam...........

Tak semena mena seorang lelaki menalifon Gomo dengan bahasa yang cukup angkuh dan bongkak ingin MENGUTIP dan MEMOTONG Gomo. Bila di tanya atas apa nak Kutip orang lelaki itu menjawap beliau adalah BODYGUARD DATO SHUKRI dan ianya adalah berkaitan artikel Penyelewengan Wang majlis Daerah yang Gomo keluarkan di dalam Blogg.

Malah lelaki tersebut memberitahu Lokasi rumah Gomo sekeluarga tinggal, tempat perniagaan Gomo dan memberikan satu UGUTAN kepada Gomo sekeluarga.

Apa salah Gomo? Apakah kerana artikel Penyelewengan Wang rakyat maka ada kumpulan samseng yang nak menyerang Gomo? Siapa di belakang samseng samseng ini? Dato Shukri Penasihat Sultan Muhammad Ke V?
Dari apa yang di laporkan oleh Lelaki yang menggugut Gomo beliau menyatakan BODYGUARD KEPADA DATO SHUKRI. Emmmm Betul ke Dato Shukri hantar Samseng?

Jika benar Dato Shukri tak terlibat dalam menyelewengankan Wang Pejabat tanah Kelantan kenapa nak gundah gulana? Kenapa kelam kabut? Jika tidak lakukan penyelewengan jelaskan kepada rakyat dan buktikan yang anda tidak menggunakan Wang Majlis Tanah Pasir Puteh.

Tapi kalau tanya Gomo sekarang ni jelas dan nyata ada hal yang membuatkan Dato Shukri Penasihat Sultan Kelantan Kelam Kabut sampai Gomo di Ugut. Tepuk Dada tanya sendiri dalam hati kenapa GEGE satu Pasir Puteh isu Wang Majlis Daerah yang di gunapakai ni.

TIMBANG DARAH SUKAT DAGING!!!
GOMO ANAK KELANTAN!!!
NOK GOCOH KO?


Buat Dato Shukri Penasihat Sultan Kelantan, BERANI KERANA BENAR!!!


Psssttt.....Laporan Polis yang di laporkan Malam ni menyusul buat pembaca....


Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Titah Sultan Muhammad Ke V Setahun lalu Tidak Membantu Keluarga Si Mati

Posted: 24 May 2011 07:00 PM PDT
Al Fatihah buat pengawal Keselamatan Tuanku Sultan Muhammad ke V yang di tembak sehingga meninggal dunia pada tarikh 1 Mei 2010. Pada tanggal 1 Mei itu pengawal Keselamatan Istana itu di tembak dan kemudiannya pada tanggal 19 Mei 2010 pengawal meninggal dunia akibat kecederaan parah yang di alaminya.

Setahun sudah berlalu dan Penembak yang menyebabkan Ramli Mohamad yang waktu kejadian berumur 50 tahun masih lagi Gagal di kesan dan di dakwa oleh pihak PDRM. Bagaimana pula keadilan buat isteri arwah dan lima orang anak nya?Pihak PDRM sejurus kejadian di laporkan telah menangkap tukang masak peribadi Tengku Muhammad Fakhry iaitu Mohd Rusdee Hassan@Thopearoh, 46, atau Chef Dee pada 12 Mei 2010, kira-kira jam 3 pagi dan Mohd Salleh@Abd Ghani Ismail, tanpa menyebut tarikh dan waktu ditangkap.

Tidak ada sebarang pertuduhan di kenakan ke atas suspek yang di tangkap ini walaupun Reman selama berhari hari di jalankan ke atas kedua dua suspek.

Pada 19 Mei 2010 Pemangku Raja Kelantan waktu itu Tengku Muhammad Faris Petra Ibni Sultan Ismail Petra yang kini Sultan Muhammad ke V telah menitahkan agar pihak PDRM mengutamakan kes ini bagi mencari pembunuh nya.

Satu Inkues di adakan bagi mencari pembunuh Ramli Mohamad dan pada tanggal 21.04.2011 Inkues mengesahkan bahawa senjata milik tengku Temenggong Tengku Fakhry tidak sepadan dengan peluru yang menembak mati Pengawal Istana.

Setahun telah berlalu sejak pemergian Arwah Ramli Mohamad dan pihak PDRM juga sehingga kini masih lagi Gagal mencari pembunuh nya.

Gomo tidak menyalahkan pihak PDRM dalam isu pembunuhan pengawal Istana ini kerana Gomo faham bukan mudah untuk mengesan penjenayah apatah lagi hendak menuduh seseorang di mahkamah. Lihat sahaja Anwar Ibrahim sebagai contoh, Air Mani nya dalam dubur Saiful Bukhari pun masih susah nak di dakwa dan di hukum.

Namun Gomo berminat ingin mengetahui bagaimana perkembangan semasa dalam kes Pembunuhan pengawal Keselamatan istana ini? Apakah siasatan telah di tutup setelah Inkues yang di adakan juga gagal mengesan pembunuh nya? Atau pun kertas siasatan masih di buka?Dan di dalam kronologi ini Gomo lihat suspek lebih tertumpu kepada pihak Tengku Fakhry yang mana dua orang Tukang masak Tengku Fakhry di jadikan suspek utama malah senjata api Tengku Fakhry juga di rampas dan di jadikan bahan bukti untuk Inkues siasatan.

Setelah dua orang tukang masak Tengku Fakhry di bebaskan apakah ada lagi tangkapan susulan? Apakah selain dari Dua orang tukang masak itu pihak PDRM mempunyai suspek suspek yang lain?

Pernahkah pihak Polis keluar dari skop kebiasaanya dengan mencari suspek di sebelah pihak yang satu lagi? Kerana di dalam hal ini jelas mengambarkan kesalahan di letakkan kepada pihak Tengku Fakhry dan suspek suspek juga adalah di sebelah Tengku Fakhry. Bagimana dengan sebelah sana? Tiada suspek? Tiada maklumat?

Setahun sudah berlalu dan Titah Sultan Muhammad ke V juga di lihat tidak berupaya memberikan kesan kepada siasatan mencari Pembunuh Ramli Mohamad. Anak anak arwah dan juga isteri sehingga ke hari ini masih menunggu untuk melihat siapa pembunuh kepada Ayah mereka.

Harapan agar Pihak Polis dapat melihat dari setiap sudut dalam penyiasatan kes Ini bagi memberikan keadilan kepada Anak anak Arwah. Malah pihak Polis sewajarnya melihat kembali kedua dua pihak dan bukan hanya mensasarkan ke arah satu pihak semata mata.


Kadang kadang bila seseorang itu mati maka ianya memberikan kelebihan kepada seseorang, Simpati yang datang memberikan keuntungan dalam meneruskan agenda seperti yang di rencanakan.


Psssttt...jam 3.30 petang ni lagi panas......Hati Gua sudah Panas...


LINK BERKAITAN

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/PengawalIstanaKelantanyangparahditembak_meninggalduniapagiini/Article/

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0519&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_26.htm

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/SenjatamilikTengkuFakhrytaksepadanpelurukestembak/Article


Daulat Tuanku Sultan Ismail Petra


UMNO ITU ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Minyak Malaysia Termurah Di Asean Namun Ku Tak Peduli Semua Itu

Posted: 24 May 2011 06:00 AM PDT


Yang Benar Dan Tetap Benar


Benar dan sememangnya Benar harga minyak di Malaysia adalah yang di antara yang terendah di dalam Dunia apatah lagi di kalangan negara negara Asean. Hal ini memang memberikan satu keuntungan buat Rakyat Malaysia yang bergantung harap kepada kerajaan Malaysia dalam mengekalkan subsidi minyak petrol terutama RON95.

Namun sekali lagi Gomo nak tegaskan kepada Kerajaan Malaysia. Biar sekarang ini minyak rendah sekalipun di kalangan negara negara lain namun Janji Kerajaan untuk mengekalkan harga RON95 dengan harga RM1.90 mesti di teruskan.Bukan Rakyat yang minta Kerajaan Kekalkan harga Ron 95 tetapi Kerajaan sendiri yang berjanji kepada Rakyat bahawa Minyak RON95 tidak akan di Naikkan Tahun ini. Dan ini satu hal yang sewajarnya di pertanggungjawapkan oleh Kerajaan Malaysia.

Gomo suka menemplak kerajaan BN sendiri dari puak Pembangkang yang mengambil kesempatan dalam isu Kenaikan harga minyak. Biar kami para Blogger Pro Kerajaan menegur kerana Baik atau Buruk sesuatu yang berlaku juga akhirnya tercalit pada diri kami para Blogger Pro Kerajaan BN.

Sekali lagi buat Kerajaan Malaysia, Tolong Kekalkan harga Minyak Petron RON95 dan jika boleh Naikkan RON97 kepada semaksimun Mungkin. Biar jaga Rakyat yang kurang pendapatan. Yang pakai Kereta Besar tu dia kenalah keluar duit lebih.


Psssttt...Ada baiknya kita menegur dari Pembangkang yang mengambil kesempatan di atas isu ini,.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

RAPERA ..

Posted: 25 May 2011 01:06 AM PDT

RAPERA ..


SHOWDOWN 2011 TV8 - STREET DANCING !!!

Posted: 24 May 2011 10:09 AM PDT

The Unspinners

Posted: 24 May 2011 11:40 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 24 May 2011 11:37 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video PM dan Isteri Di Lokasi Tanah Runtuh Hulu Langat Semalam

Posted: 24 May 2011 09:38 PM PDTLihat juga aksi mesra PM pegang tangan isteri turun tangga... CayalahhhhPM ceriakan mangsa tanah runtuh - KOSMO


NAJIB dan Rosmah mendengar Mohd. Alauddin Sofri menceritakan mengenai kejadian tanah runtuh di Hospital Ampang semalam.


AMPANG - Kunjungan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor ke Hospital Ampang semalam ternyata membawa keceriaan kepada mangsa tragedi tanah runtuh Rumah Anak Yatim dan Anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa, Hulu Langat.
Mereka berada di hospital kira-kira 45 minit untuk bertanya khabar dan melihat keadaan mangsa-mangsa berkenaan.
Najib dan isteri yang tiba kira-kira pukul 1 petang disambut oleh Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, Timbalannya, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin dan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.
Turut mengiringi ialah anak-anak Najib dan Rosmah iaitu Nor Ashman, 19, dan Nooryana Najwa, 22, serta rombongan Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti), Badan Amal dan Kasih Selangor (Kasih) serta Skuad Sayang Pergerakan Wanita UMNO.
Kehadiran Najib dan rombongan ke Wad 5D itu disambut dengan senyuman oleh mangsa-mangsa dan anggota keluarga mereka terutamanya Mohd. Aizat Khusairi Abdul Halim, 13, yang begitu teruja dengan kehadiran pemimpin nombor satu negara itu.
Najib sempat bertanya cita-cita Mohd. Aizat Khusairi yang tidak henti-henti tersenyum kerana kedatangan Najib itu ibarat impian menjadi kenyataan remaja itu.
"Saya nak jadi askar, terima kasih (Datuk Seri) salam 1Malaysia," katanya yang sudah sekian lama mengimpikan pertemuan dengan Perdana Menteri.
Najib dan isteri turut melawat mangsa yang kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) hospital itu iaitu Zulkhairi Aminuddin, 12, Mohd. Izzudin Abdullah @ Ibrahim, 29, dan Md. Izwan Zakaria, 32.
Dalam kejadian tahan runtuh pada pukul 2.15 petang Sabtu lalu, seramai 16 orang termasuk seorang warden rumah kebajikan itu terkorban manakala 37 orang lagi terselamat.
Ketika kejadian, semua penghuni dan penjaga rumah kebajikan itu sedang mengadakan latihan nasyid bagi persiapan akhir majlis sumbangan yang dijadual berlangsung pada pukul 5 petang hari yang sama.

Akhbar KOSMO

Gambar PM dan Isteri Melawat Tempat Tragedi Tanah Runtuh Semalam

Posted: 24 May 2011 11:34 AM PDT

alt
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang membuat lawatan ke Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-Anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Hulu Langat yang ditimpa tragedi tanah runtuh mengorbankan 16 nyawa Sabtu lalu sejurus tiba dari Amerika berkata kerajaan bersedia memberi sumbangan bagi membinanya semula .

Serentak dengan itu beliau turut menyampaikan sumbangan kerajaan berjumlah RM10,000 kepada kesemua 16 waris mangsa yang terkorban dalam tragedi itu.

Katanya kerajaan juga akan menyampaikan sumbangan berjumlah RM10,000 kepada mangsa yang cedera dalam kejadian itu dalam masa terdekat.


Bercakap kepada wartawan di situ Najib berkata kerajaan akan merundingkan perkara itu dengan pihak yang berkenaan selain akan memastikan rumah baru itu dibina di kawasan yang selamat.

Beliau mengalu-alukan pihak tertentu yang ingin mewakafkan tanah untuk Kerajaan Pusat membina semula Rumah Anak-Anak Yatim Al-Taqwa yang sudah tidak selamat diduduki ekoran trajedi itu.

"Kita akan tentukan banyak mana (sumbangan) dan dimana (akan dibina) tidak lama lagi," katanya.


Beliau dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor meluangkan masa kira-kira sejam di situ sebelum ke Hospital Ampang untuk melawat mangsa cedera yang dirawat di situ.- 24/5/2011


Mayday ! : Video Tanah Melayu Dilanda Todak - Ubat Kepada Melayu Cina India - Yang Lupa Diri !!!

Posted: 24 May 2011 01:18 AM PDT


Siri 1
Siri 2
Sebarkan jika kita tidak mahu Malaysia rosak perpaduan dan keamanannya....


Bersama Menjunjung 1Malaysia Berteraskan Perlembagaan dan Rukun Negara !!!

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 24 May 2011 11:36 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


MELAYU DIBUAI MIMPI INDAH ANWAR

Posted: 24 May 2011 09:26 PM PDT


KENAPA KITA TERLALU MENGAGONGKAN KAUM BUKAN ISLAM SEHINGGAKAN KE RUANGAN IBADAT?...

Kenapa kepimpinan melayu pembangkang mengagungkan Pimpinan Bukan Islam masuk ke ruang-ruang sembahyang surau kita yang tidak pernah berlaku sebelum ini, itu untuk apa. Adakah untuk mengagungkan Islam atau untuk membuka pintu hati orang-orang Melayu di saf-saf sholat supaya membuka mata mereka dan membuka hati mereka menerima pimpinan DAP dan pimpinan Bukan Islam PKR supaya menerima politik DAP?

Adakah untok DAP dan PKR membuka ruang kepada ulama-ulama kita untuk masuk ke ruang-ruang ibadat mereka supaya pemilih-pemilih mereka terbuka mata dan hati untuk menerima Islam?

Apakah kita bangga dengan usaha mendoakan supaya Lim Guan Eng dibuka hati untuk menerima hidayah dan seruan Islam atau mungkinkah itu hanya satu agenda politik supaya kita merasa tenang dan aman dengan pemerintahan Lim Guan Eng di Pulau Pinang dan di negara ini amnya?

Cuba bayangkan senario sebaliknya, bila di Gereja-Gereja, di Kuil-Kuil dan di Tokong-Tokong mendoakan pula supaya Tuan Guru Nik Abdul Aziz dibuka hati dan diberi hidayah supaya keluar daripada Islam dan memeluk agama Kristian, Buddha atau Hindu...

Sdgkan kaum wanita islam yang berhadas besar pun dilarang oleh agama memasuki ruang ibadat tersebut. Kesannya, masjid kini bukan saja tempat utk ibadat org2 islam tetapi masjid juga menjadi sasaran pemilihan lokasi kaum bukan islam DAP dalam pakatan pembangkang bersama Pas dan PKR melepaskan dendam kepada org islam lain dan strategi selamat untok mencetuskan demotrasi...

KALAU DIBIARKAN PERKARA INI BERTERUSAN TERJADI, mungkin masa depan kita sebagai umat Islam di negara ini dan masa depan budaya kita sebagai orang Melayu akan terhapus. Nasib kita seterusnya mungkin ditentukan oleh Hj Hadi, Nik Aziz, Hassan Ali,Khalid Samad, dan Dr. Hatta setelah hanya berunding dengan Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Teresa Kok, Tian Chua, Ronnie Liu, Chua Jui Ming, dan lain-lain pimpinan bukan Islam yang menguasai majoriti Kerajaan seterusnya. Anwar tidak ada, awal-awal lagi sudah dihumban oleh DAP ke Sg Buloh. Maknanya tarikh penentu kaledar dalam islam pun terpaksa diputuskan oleh DAP.

Sekarang pun sudah nampak jelas kepada kita, semata-mata kerana terlalu takut hilang pengaruh politik puak2 ini sanggup menyokong usaha kaum kafir menggunakan Kalimah Allah, memberi ruang penggunaan rumah Allah, membiarkan ayat2 suci Al-Quraan dan terjemahannya dipersendakan oleh orang kafir.

So fikir2kn lah...

GOBALA BUKA PEKONG ANWAR - DIPETIK DARI BLOG YDP BPN SAKSIKAN!!!

Posted: 23 May 2011 11:49 PM PDT