Isnin, 11 April 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


JEBAT BERKOKOK

Posted: 11 Apr 2011 01:21 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Betul punya marah orang itu

Posted: 10 Apr 2011 07:59 PM PDTApa kena mengena jam Omega dengan isu ini? Kenapa tak jawab saya tak pernah ada jam Omega..maksudnya kau adalah jam Omega ye?

Kenapa saya perlu jawab? Pasal kau adalah orang yang semua orang gambarkan di dalam video itu..takkan nak tanya pada Barrack Obama pulak..

Berani kamu tanya penglibatan tentang pembunuhan Altantuya? Dia dah pernah bersumpah kata tak kenal Altantuya pun..kau tu bila nak bersumpah?

Azizah dah jawab? Jawab tanpa menunjukkan jam itu masih ada dalam simpanan semua orang boleh..samalah macam anak yang dapat keputusan teruk di dalam peperiksaan tanpa menunjukkan slip keputusan kepada bapaknya..

Bayangkan sahaja kalau calon SPM yang menduduki ujian lisan Bahasa Malaysia memberikan jawapan seperti ini?

Maka jangan hairan kalau suatu nanti, bila seorang anak memberikan jawapan kepada soalan ayahnya..1 campur 1 jawabnya 11...maka si ayah akan memberikan soalan, dari mana kamu belajar maka si anak akan tenang beri jawaban...saya belajar dari orang itulah...

Kenapa kau tak jadi Perdana Menteri? Ada kau tanya Tuhan kenapa Tuhan tak mahu berikan kau jawatan itu?

Cucu Tok Selampit

Posted: 11 Apr 2011 01:08 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Memperkenalkan Kawan Baik Anwar Ibrahim Di Sarawak - Peter John Jaban

Posted: 11 Apr 2011 12:00 AM PDT

Memang hebat-hebat sahabat-sahabat baik Anwar Ibrahim. Di Sarawak, Anwar Ibrahim berkawan baik dengan Peter John Jaban, DJ Radio Free Sarawak, saluran radio swasta yang banyak menghentam dan memfitnah Kerajaan Sarawak.


Peter John Jaban memang hebat. Diberitakan pernah 7 kali berkahwin dan bercerai dan mempunyai 23 orang anak. Kalau nak tahu kehidupan sosial Peter John Jaban lihatlah gambar-gambar beliau berseronok di bawah. Orang tua kata, kalau nak tahu perangai sesorang, lihatlah kawan-kawan sekeliling beliau. Kalau nak tahu perangai Anwar Ibrahim, lihatlah perangai kawannya seperti gambar di bawah:
Jangan pula tanya saya kenapa Anwar Ibrahim baik sangat dengan Peter John Jaban. Sendiri mau ingat la. Citarasa sama apa, kaki betina! Cumanya yang seorang tu seleranya lebih sedikit. Jantan pun dia bedal!

House PK

Posted: 11 Apr 2011 01:06 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 11 Apr 2011 01:04 PM PDT

Duke of UMNO


Paling Panassss..!!! 18 SX..!!! "Binatang apakah ini..???!!!

Posted: 11 Apr 2011 05:30 AM PDT


"Binatang" bersama "binatang" berkongsi minat yang sama..seks!

Terkejut penulis melihat sahabat baik Anwar yang "seekor" ini. "Apa jenis manusiakah ini???" (soalan favorite Anwar). Ini mungkin manusia, tapi bertopengkan binatang! Kerana apa? Kerana dia ternyata bernafsu binatang, bersahabat dengan "binatang" dan kuat menyebarkan fitnah macam "binatang"!

Nama "binatang" ini ialah John Jaban. Dia adalah sahabat baik kepada seorang lagi "binatang" penipu antarabangsa, Anwar Ibrahim. John Jaban khabarnya adalah seorang DJ di Radio Free Sarawak.

Sepanjang karier DJnya di siaran Radio penipu itu, John Jaban hanya menyampaikan propaganda penipuan pembangkang dan memburuk-burukkan mereka yang tidak sehaluan dengan fahaman penipu mereka.

Diantara yang menjadi mangsa ialah Kerajaan Negeri Sarawak, Pehin Seri Taib Mahmud dan beberapa pemimpin BN yang lain, tidak terkecuali pemimpin Cina BN. Fitnah dan penipuannya melampau-lampau terhadap BN, dan memuji-muji pembangkang.

Menurut khabar rakan-rakannya, John Jaban bertukar menjadi "anjing" suruhan pembangkang ketika bertugas menjadi DJ Radio bajingan itu dan kembali bertukar menjadi "binatang" lain selepas bertugas.

Sebagaimana mentornya Anwar Ibrahim, John Jaban juga dikatakan mempunyai simptom kerakusan seks yang menggila. Selalunya, selepas menjadi "anjing" menyalak di radio, dia gemar berpoya-poya dan merosakkan anak gadis!


Baca seterusnya di The Real Sarawak..

Andai kata OMEGA pada Polis itu milik Anwar, apa kita nak buat pada Anwar? Dia tipu kita nihhh...

Posted: 11 Apr 2011 02:58 AM PDT


Alhamdulillah! Misteri pemilik sebenar jam tangan Omega yang telah diserahkan Eskay kepada pihak polis itu bakal diketahui tidak lama lagi. Pihak polis sudah menghubungi pengedar jam tangan tersebut diluar negara bagi mengetahui pemilik sebenarnya.

Alhamdulillah. Terima kasih pihak PDRM yang bersusah payah mengenal pasti pemilik jam tangan Omega itu. Sekurang-kurangnya, dalam masa terdekat ini, spekulasi mengenai hak milik jam tangan Omega yang ada di tangan polis itu akan tamat dan misterinya akan terungkai.

Sebenarnya, PDRM tidak perlu pun bersusah payah berbuat demikian sekiranya Anwar mahu bekerjasama dan membuktikan kebenaran kata-katanya. Anwar boleh menunjukkan jam tangan Omega miliknya kepada umum sekiranya dia dipihak yang benar.

Tapi Anwar tidak memilih begitu dan ini menimbulkan keraguan rakyat. Ramai yang percaya bahawa Anwar sebenarnya berbohong mengenai jam tangan tersebut. Mungkinkah benar jam tangan Omega Anwar tidak berada di dalam simpanan Kak Wan?

Ish..tak sabar rasanya nak tahu pemilik jam tangan tersebut. Mari kita tengok, siapa yang berbohong. Jika Eskay bohong, kita desak polis tangkap Eskay dan Anwar harus saman Eskay RM1 bilion!

Namun, jika Anwar yang menipu? Apa yang patut kita buat pada dia??? Ada cadangan?

Terkini..!!! Sarawak bakal dilelong PKR, DAP dan PAS..!!!

Posted: 11 Apr 2011 12:45 AM PDT


Dikhabarkan, Nik Aziz Nik Mat dan Anwar telah berduet mendendangkan lagu bohong mereka semalam di Kuching. Malah turut diceritakan bahawa "angpow" begitu banyak ditaburkan kepada para hadirin pada siri terbesar penyebaran fitnah.

Mungkin ada segelintir rakyat Sarawak yang suka pada cerita fitnah Anwar dan Nik Aziz. Mungkin ada yang suka mendengar cerita dongeng temberang Anwar. Maklumlah, Anwar jarang ke Sarawak. Bila musim pilihanraya baru dia tunjuk muka pembohongnya di Bumi Kenyalang.

Agak menyedihkan apabila ada juga segelintir rakyat Sarawak yang kurang bijak untuk dipengaruhi pembohongan Anwar dan rakan-rakannya. Cerita temberangnya memang hebat di dengar. Ramai yang terpesona mendengar cerita tidak masuk akalnya.

Anwar sering menaburkan keburukan orang BN, namun dia tidak pernah menceritakan tentang kebusukan dan kejijikan yang ada pada dirinya. Jika dia sentuh sekali pun tentang kisah "gelap" yang dikaitkan dengannya, tentu sekali dia melencong menafikan. Iyalah, takkanlah Anwar nak mengaku kejijikannya?

Hati-hati dengan Anwar. Mulutnya manis, lagak gayanya bagai dialah "dewa". Padahal disebalik mulut manisnya, tersembunyi racun berbisa. Disebalik gaya langkahnya, tersembunyi "kehidupan gelap"nya yang tidak bermoral dan menjelekkan.

Bagus benar bunyi tutur katanya semalam. Kononnya, dia pembela rakyat. Kononnya dia mahu berikan RM600 sebulan pada semua rakyat Sarawak. Begitulah yang dijanjikan Pakatan Haram Pembangkang itu di Selangor dahulu.

Sehingga sekarang, satu sen pun tidak diterima oleh rakyat Selangor. Malah mereka teruk ditindas dan habis wang Kerajaan Negeri Selangor dikebas! Kos selenggara kereta kerajaan negeri Selangor mencecah RM6 juta setahun! Selenggara kereta apa begitu banyak kosnya? PKR dan DAP Selangor selenggara kapal terbang, kah?

Yayasan Selangor yang dulu mempunyai tabungan dana yang banyak ketika pemerintahan BN, habis di"rompak" PKR, DAP dan PAS Selangor. Bayangkan, dari dana yang terkumpul RM puluhan juta, Yayasan Selangor mengalami defisit lebih dari RM7 juta! Wang dan hak rakyat Selangor lesap ditangan PKR, DAP dan PAS.

Anwar pula bertindak sebagai "penasihat ekonomi" Selangor. Meskipun dia mendakwa hanya diberi gaji RM1 saja sebulan, difahamkan berjuta-juta RM telah dimanipulasikan oleh Anwar keluar dari akaun negeri dan masuk ke "poket"nya. Habis di"rompak". Malah, wang zakat orang Islam di Selangor pun cuba dirompak mereka!

Jika Sarawak ingin melihat negeri ini punah rosak dan jahanam dikerjakan Anwar, Baru Bian, Nik Aziz, Guan Eng dan Kit Siang, cubalah beri undi pada mereka. Dan selepas itu jangan menyesal sekiranya si penipu pembohong ini menjual Sarawak kelak!

Belajarlah dari kesilapan orang di Semenanjung. Tak rugi untuk berkongsi pengalaman dengan mereka. Mereka pernah tersilap dan menyesal. Pulau Pinang hampir habis dijual Guan Eng. Selangor pula rugi jutaan ringgit! Sarawak pula pastinya hancur jika jatuh ke tangan penipu pembohong ini!


Sumber: Kenyalang Report

SUPP bakal rejam DAP ke Batang Rajang di Sibu!

Posted: 10 Apr 2011 05:00 PM PDT

Barisan pemimpin SUPP Sibu yang bakal mencampak DAP ke Batang Rajang!

Sebagaimana kita sedar dan arif, Bandar Sibu yang dibangunkan Kerajaan untuk menjadi bandar "transit" di antara Miri dan Bintulu ini didominasi oleh masyarakat Cina Foo Chow. Adalah agak mengejutkan apabila dikhabarkan bahawa lebih separuh dari mereka telah di"racun" oleh DAP dan PKR!

DAP dan PKR tidak ada modal kempen lain selain berkempen "Ubah!" yang terpampang di poster gergasi di sekitar bandar Sibu. Pada DAP dan PKR, mungkin mereka cuba menyampaikan pada rakyat Sibu bahawa mereka ingin merubah Kerajaan BN Sarawak kepada Kerajaan Pakatan Haram Sarawak. Mereka mahukan kuasa itu di"ubah" dari BN kepada mereka. Mereka mahukan kuasa!

Tapi, tahukah rakyat Sibu bahawa DAP dan PKR kini sudah memiliki Selangor dan Pulau Pinang. Namun tidak ada sesuatu perubahan yang baik pun dilakukan. Malah, nasib rakyat Selangor dan Pulau Pinang yang dulunya begitu baik, berubah menjadi mimpi ngeri! DAP dan PKR merubah kehidupan rakyat mundur ke belakang!

Manifesto pilihanraya di semua negeri jajahan Pakatan Haram itu di"tong sampah"kan begitu saja. Segala janji manis yang dijual pada PRU-12 yang lalu, begitu mudah dilupakan selepas berjaya menjajah negeri-negeri di Semenanjung.

Rakyat di negeri-negeri itu kini menyesal dan berikrar akan merubah kembali kepada BN. Siapa menyangka "ubah!" di Selangor dan Pulau Pinang dibalas dengan derita dan airmata rakyat selepasnya!

Sila lawati Selangor dan Pulau Pinang. Tanya pada rakyat yang hidup di negeri-negeri itu betapa derita dan "sakit"nya hidup mereka sekarang. Jangan tanya pada Khalid Gagap dan "perompak-perompak" Kerajaan Negeri Selangor, tentunya mereka takkan mengaku. Jangan juga tanya pada Guan Eng dan konco-konconya, takkan mereka nak mengaku "berak tengah jalan". Tanya pada rakyat dibawah.

Mahukah rakyat Sibu menerima nasib seperti rakyat Selangor dan Pulau Pinang? Dulu mereka dijanjikan bantuan RM2000 untuk anak negeri yang berjaya masuk universiti. Namun sehingga sekarang, tiada sebarang bantuan pun diberikan sebagaimana yang dijanjikan oleh manifesto mereka. Kosong! Zero! Itu baru salah satu manifesto, banyak lagi yang mereka mereka "buat-buat tak tahu"!

Berlainan pula di Kedah. Azizan Razak (PAS), Menteri Besar Kedah awal-awal lagi mengakui tidak bersedia mentadbir negari itu. Azizan kata susah nak mentadbir negeri Kedah. Malah dia mengaku setelah mendapat kuasa, barulah dia tahu bahawa Pakatan Haram Kedah tak mampu nak menunaikan manifesto PRU-12 yang mereka janjikan!

Tadi saya sempat menghadiri siri ceramah SUPP yang diadakan berhampiran RH Hotel di Bandar Sibu. Saya tidak faham pun ceramah politik itu sebab ia disampaikan di dalam bahasa Cina. Namun, saya pasti bahawa SUPP berusaha memberitahu bahawa DAP, PKR dan PAS hanya menipu rakyat Sibu! Dan saya fikir, SUPP yang mewakili BN tidak tergamak untuk menipu rakyat sebagaimana sifat yang ada pada DAP dan PKR!

Terserahlah kepada masyarakat Sibu, khususnya masyarakat Cina, sama ada mahu memilih DAP ataupun BN. Saya tidak memaksa. Namun, jika mahu rasa ditipu, dibohong dan di"jual hidup-hidup" oleh DAP dan PKR seperti di Selangor dan Pulau Pinang, silalah...


Sumber: Sarawak Sun

waadat

Posted: 11 Apr 2011 01:01 PM PDT

waadat


Juruterbang helikopter terhempas bawa TPM meninggal

Posted: 11 Apr 2011 06:25 AM PDT

Berita terbaru yang Demang terima tadi ialah juruterbang helikopter yang terhempas selepas membawa TPM di Sibu siang tadi telah meninggal dunia.


Juruterbang, Kapten Sahimi Razali, 38, mengalami kecederaan parah di bahagian rusuk yang digegaskan ke Hospital Sibu oleh Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) namun mengembuskan nafas pada kira-kira 8.30 sebentar tadi lapor Berita Harian online.


Alfatihah untuk allahyarham. Semoga pihak pembangkang tidak mempolititikkan kematiannya seperti yang lepas-lepas.


Foto
Sumber

Masih bertenagakah Anwar?

Posted: 11 Apr 2011 04:38 AM PDT

"Anwar dah tua", kata Najib (lihat sini)

Namun tua Anwar bukan sebarang tua. Tua-tua Anwar pun masih ada hati untuk jadi Perdana Menteri.
Kalau ikutkan tua, Nik Aziz lebih tua lagi. Cuma tua-tua Nik Aziz keinginannya tak terlalu tinggi. Setidak-tidaknya Nik Aziz tidak bercita-cita menjadi Perdana Menteri.

Lihatlah dalam setiap kali pilihanraya, PAS tidak pernah bertanding lebih dripada 50% kerusi walaupun setiap kali PRU PAS menawarkan janji menubuhkan negara Islam pada para pengundi.

Mungkin bukan Nik Aziz yang nak jadi perdana menteri tetapi Hj Hadi.

Apapun, pilihanraya Sarawak  membuktikan betapa tak bertenaganya PAS. Berapa kerusi yang diberi peluang oleh Anwar kepada PAS untuk bertanding?

Itupun kerusi senget.Perubahan akan berlaku di Sarawak

Posted: 11 Apr 2011 01:00 AM PDT

KUCHING 10 April – Datuk Seri Najib Tun Razak mengesahkan Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud bersetuju untuk berundur daripada jawatan itu pada masa sesuai selepas pilihan raya negeri akan datang.
Perdana Menteri berkata, perubahan kepimpinan negeri itu akan dilakukan secara terancang demi menjamin kestabilan politik di negeri berkenaan dan seluruh negara secara amnya.

Namun, katanya, rakyat perlu bersabar dengan pelan peralihan kuasa itu dan tidak terpengaruh dengan dakyah pembangkang yang sentiasa memainkan isu kepimpinan Abdul Taib yang kononnya terlalu lama mentadbir negeri ini.
"Saya sudah berunding dengan Ketua Menteri Sarawak, memang dia sudah bersetuju untuk melakukan perubahan kepimpinan di negeri Sarawak.

"Percayalah kepada saya, pada waktu sesuai, perkara (peralihan kuasa) ini akan kita lakukan," katanya ketika berucap pada Majlis Rakyat Bersama Pemimpin di sini malam ini.

Dalam pada itu, katanya, isu pentadbiran yang terlalu lama sebenarnya mencerminkan corak kepimpinan di kalangan ketua beberapa parti pembangkang di negara ini.

Sebagai contoh, katanya, Penasihat DAP, Lim Kit Siang kini telah 42 tahun berada dalam politik sementara pengerusi parti itu, Karpal Singh pula telah berusia 72 tahun.

Selain itu, katanya, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat merangkap Menteri Besar Kelantan kini sudah berumur 80 tahun.

"Datuk Seri Anwar Ibrahim (Penasihat Parti Keadilan Rakyat) juga sudah tua tetapi tidak mahu mengaku tua, mana boleh seorang yang banyak masalah mahu menjadi Ketua Pembangkang atau Perdana Menteri.

"Beliau (Anwar) juga banyak menipu rakyat dengan pelan membentuk kerajaan pada 16 September (2008), sebenarnya Yang di-Pertuan Agong juga tidak tahu mengenai hal itu, penipu tidak boleh jadi pemimpin," tegasnya.


Utusan

PAS ingat orang Sarawak tak tau

Posted: 10 Apr 2011 11:30 PM PDT


Harakah melaporkan:

KOTA SAMARAHAN, 10 April: Rakyat negeri Sarawak perlu membandingkan kehidupan mereka di negeri ini yang 30 tahun diperintah BN, dengan kehidupan rakyat di negeri Pakatan Rakyat, kata Datuk Mahfuz Omar.

Naib Presiden PAS itu berkata, biarpun baru tiga tahun Pakatan Rakyat memerintah di Kedah, Selangor dan Pulau Pinang, namun keperluan utama rakyat di negeri-negeri itu cukup diberi perhatian oleh kerajaan negeri.

Apatah lagi rakyat Kelantan yang telah diperintah PAS sejak 20 tahun lalu, kini menikmati pelbagai kelebihan yang disediakan kerajaan.

"Rakyat Sarawak perlu iri hati dengan negeri Pakatan.

"Kena cemburu kepada rakyat Selangor, Kedah Kelantan Pulau Pinang, mereka dapat macam-macam dari kerajaan negeri, tapi rakyat Sarawak tak dapat," katanya ketika berceramah di sini.

Beliau memberi contoh rakyat Kelantan yang mendapat pelbagai kelebihan seperti skim Takaful Kifalah, Armalah dan puluhan yang lain.

Termasuk juga Selangor yang memberi 20 meter padu air percuma, RM1,500 kepada anak-anak yang memasuki universiti.

Itu kata Harakah. Nampak sangat Harakah berbohong. Maklumlah, berapa peratus orang Sarawak yang pernah ke Kelantan, Selangor, Kedah, dan Pulau Pinang? Jadi PAS anggap orang Sarawak tak tahu hal di Semenanjung.


PAS patut malu memasukkan nama Kelantan dalam contoh di atas meskipun hanya di perenggan-perenggan akhir berita itu. 


Orang Sarawak bukan bodoh. Setiap hari mereka membaca akhbar, menonton TV, mendengar radio, serta membuka web dan mereka tahu perkembangan di Semenanjung.


Mereka tahu siapa yang membuat pembangunan dan siapa yang tak habis-habis menyukarkan usaha kerajaan.


Kalau PAS berani, kenapa bersetuju dengan peruntukan kerusi yang meletakkan PAS sebagai parti 'paling koman' dalam pilihanraya negeri Sarawak.

Siapa di sebalik rakaman video?

Posted: 10 Apr 2011 09:30 PM PDT


Seorang teman memberi komen:
"Yang penting ialah, siapa yang bertanggungjawab dalam rakaman video itu?"

Pelik dengan soalan itu? Demang tidak pelik kerana memang ramai yang cuba bercakap tetapi tidak begitu faham dengan perkara yang sedang diperkatakan!

Penting sangatkah siapa yang merakam video tersebut? Tidakkah persoalan siapa lelaki dalam video itu lebih penting?

Bagi Demang, kalaupun Najib atau Rosmah sekalipun yang meletakkan kamera di situ, ia bukanlah penting sangat.

Satu lagi persoalan yang tidak penting ialah "apakah motif rakaman tersebut?"

Penting sangatkah motif dalam isu begini? Jika seorang datuk merogol seorang cucu, adakah kita akan bertanya tentang motif?

di mana jam Omega Anwar

Posted: 10 Apr 2011 08:00 PM PDT

Persoalan mengenai jam tangan Anwar berjenama Omega yang dikatakan menjadi punca terbongkarnya kisah ranjang pemimpin PKR itu masih belum selesai.
Malah ia menjadi kemarahan Anwar apabila ditanya oleh seorang wartawan wanita yang meminta jawapan Anwar sendiri berkenaan perkara tersebut.

Demang masih mengikuti isu ini dengan cermat dan tidak mahu membuat keputusan melulu.

Masih banyak persoalan yang perlu dijawab. Namun Demang percaya, pihak polis sudah memiliki jawapan kepada beberapa persoalan.

Apabila Demang katakan 'pihak polis' janganlah pula anda bayangkan polis trafik atau polis yang membuat rondaan di lorong-lorong dan taman perumahan anda.

Pasukan polis ada banyak cawangannya termasuklah yang 'menemani' Demang (dan anda) ketika minum dengan sahabat-sahabat sebentar tadi!

Camkah anda lelaki dalam video ini?

Posted: 10 Apr 2011 05:00 PM PDT

Bagi yang belum menonton video yang dihebohkan sekarang, bolehlah menontonnya dan terpulanglah untuk anda menilainya.

MASTER DEDAH

Posted: 11 Apr 2011 11:33 AM PDT

MASTER DEDAH


OMEGA...CECITER CECITER

Posted: 11 Apr 2011 01:16 AM PDT

BUAYA SATOK GIGIT GADIS...AUWWWW

Posted: 10 Apr 2011 11:55 PM PDT

DIMENSI

Posted: 11 Apr 2011 11:27 AM PDT

DIMENSI


Sayang Sarawak: Omegamania..

Posted: 11 Apr 2011 08:00 AM PDT


According to the wing's chief Nazree Yunus, the VCD, containing a 1.47 minute clip, had been distributed in the hundreds by unknown persons during two recent Pakatan Rakyat ceramahs in the state.

"On April 5, during a ceramah attended by Sungai Petani MP Johari Abdul in Jemapoh, Kuala Pilah, the VCDs were left on the cars parked there.

"The same thing happened again on April 8, during a ceramah attended by PKR national Youth chief Shamsul Iskandar Akin in Ampangan, Seremban," he said.

Terming it as an act of cowardice, Nazree said those responsible lacked the courage to take on their rivals face-to-face.

"This is a dirty political culture, it encourages a 'blue film culture'. These people are bankrupt of ideas and have to resort to such cheap tactics.

"How come the police special branch personnel who are always present at our ceramahs did not discover this?" he asked. - FMT

hehehe kalau nak di ikutkan kenyataan jijah tempohari, pelakon video tu bukan anuwar al-jubury. kalau bukan al-jubury kenapa tetiba diorang plak melenting tak tentu pasal? Anuwar dan bini dia pun cukup marah bila di ajukan soalan pasal jam omega.

Tak payah la nak emo lelebih sangat. Terlampau bersih tahap dewa ker cara berpolitik diorang selama ni? Kita jugak boleh pertikaikan sesape saje termasuk dari puak diorang sendiri yang mengedar video tu semata2 nak cari simpati dan alihkan pandangan rakyat dari isu sebenar.

Kita jugak boleh kata diorang ni pelopor seks bebas sebab mempunyai ketua yang suka bikin seks songsang. Kita juga boleh cakap penyokong2 puak fuckatan ni tetap menyanjungi bontot bos mereka semata2 nak menggalakkan perbuatan keji bos mereka menjadi 'contoh terbaik' kepada rakyat mesia!

Adakah mereka jugak bangkurap idea bila terpaksa berhempas pulas bukak langkah silat nak menyelamatkan aktiviti songsang bos mereka?. Bila usaha mereka berjaya semestinya ada ramai lagi bakal jadi mangsa ratahan bos terkutok diorang tu termasuk la anak bini, sedare mare atau sahabat handai diorang jugak.

so bila lagi kita nak halang agenda terkutok puak lahanat tu? >:]

Sayang Sarawak: Omegavertisment Pt. 2

Posted: 11 Apr 2011 05:00 AM PDT

Sayang Sarawak: Omegavertisement

Posted: 11 Apr 2011 02:00 AM PDT

i Love Sarawak!...muahhhhhhhhhhh!!!

Sayang Sarawak: O bloody...O Bladaa..O Megaaa

Posted: 11 Apr 2011 12:10 AM PDT


Polis tunggu laporan daripada pengedar jam Omega milik Anuwar yang diserahkan Datuk T bagi mengenalpasti pemiliknya sebelum arah Anuwar kemukakan jamnya - Sinar Hairan

aiseymen kita tungguuuuu huhuhuhu

PEJUANG BANGSA

Posted: 11 Apr 2011 11:10 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Pemuda BN gempur kubu Pakatan di Bukit Mertajam !

Posted: 11 Apr 2011 08:26 AM PDT

Kelmarin PB mengikuti program Konvoi  Jelajah One Malaysia ( JOM ) Pemuda BN yang dihadiri YB Khairy Jamaluddin di sekitar negeri Pulau Pinang  . Bermula di sebelah pagi iaitu di Pokok Sena di dalam Parlimen Tasek Gelugor , seterusnya  ia singgah di Machang Bubuk iaitu di DUN yang dikuasai PKR di dalam Parlimen Bukit Mertajam .

Turut hadir ke program ini ialah Datuk Musa Sheikh Fadzir , Timb Pengerusi Perhubungan UMNO Pulau Pinang , Ketua Pemuda UMNO Negeri , Sdr Shaik Hussein Mydin , Ketua Pemuda BN Negeri , Sdr Ong Tong Keong , dan Ketua Pemuda Bukit Mertajam , Sdr Fauzi Sharif . 
Pergerakan Pemuda UMNO mendesak polis menyelesaikan dan mendedahkan segera hasil siasatan video seks yang didakwa membabitkan pemimpin kanan pembangkang bagi meredakan segala spekulasi negatif dalam kalangan masyarakat.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin menegaskan, siasatan yang terlalu lama hanya akan menimbulkan pelbagai persepsi dan perkembangan itu dikhuatiri mengakibatkan rakyat lebih mempercayai spekulasi berbanding kebenaran dalam isu tersebut.

"Bila ia (siasatan) berlarutan, maka spekulasi timbul dan ia mempengaruhi persepsi rakyat. Kita tidak mahu bila keputusan siasatan diumumkan kelak, orang sudah tidak kisah kerana kadang-kadang persepsi menjadi lebih penting berbanding kebenaran.

"Sepatutnya dalam kes ini, kebenaran perlu diutamakan demi memberi keadilan kepada semua pihak," katanya kepada pemberita selepas menghadiri program Konvoi Jom Jelajah 1Malaysia di Kampung Machang Bubok, di sini, hari ini.


Khairy membidas Kerajaan negeri DAP diketuai Guan Eng hanya mampu bantu  satu buah rumah sahaja untuk rakyat berbanding kerajaan Pusat yang bantu 13 buah rumah di Parlimen Bukit Mertajam . Ini menunjukkan kerajaan Pakatan walaupun sudah berkuasa , masih lagi gagal untuk membela nasib rakyat !

Datuk Musa memberitahu kerajaan BN telah bantu  13 buah rumah rakyat di Bkt Mertajam manakala kerajaan negeri DAP hanya baiki sebuah rumah sahaja .


orang kuat program JOM bersama YB KJ  , Sdr Armand Azha


Pemuda BN buktikan Pemuda bukan saja pendesak tetapi 
mampu  selesaikan masalah rakyat .....

Hidup BN !


KJ dan Datuk Musa masuk kampung menggunakan motorsikal 


konvoi 150 buah motorsikal Pemuda BN melalui kampung Anwar Ibrahim 
di Cherok Tok Kun 


KM Sarawak akan berundur , ternyata Pakatan pembohong besar !

Posted: 10 Apr 2011 09:08 PM PDTDatuk Seri Najib Tun Razak mengesahkan Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud bersetuju untuk berundur daripada jawatan itu pada masa sesuai selepas pilihan raya negeri akan datang.

Perdana Menteri berkata, perubahan kepimpinan negeri itu akan dilakukan secara terancang demi menjamin kestabilan politik di negeri berkenaan dan seluruh negara secara amnya.

Namun, katanya, rakyat perlu bersabar dengan pelan peralihan kuasa itu dan tidak terpengaruh dengan dakyah pembangkang yang sentiasa memainkan isu kepimpinan Abdul Taib yang kononnya terlalu lama mentadbir negeri ini.

"Saya sudah berunding dengan Ketua Menteri Sarawak, memang dia sudah bersetuju untuk melakukan perubahan kepimpinan di negeri Sarawak.

"Percayalah kepada saya, pada waktu sesuai, perkara (peralihan kuasa) ini akan kita lakukan," katanya ketika berucap pada Majlis Rakyat Bersama Pemimpin di sini malam ini.

Dalam pada itu, katanya, isu pentadbiran yang terlalu lama sebenarnya mencerminkan corak kepimpinan di kalangan ketua beberapa parti pembangkang di negara ini.Sebagai contoh, katanya, Penasihat DAP, Lim Kit Siang kini telah 42 tahun berada dalam politik sementara pengerusi parti itu, Karpal Singh pula telah berusia 72 tahun.

Selain itu, katanya, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat merangkap Menteri Besar Kelantan kini sudah berumur 80 tahun.


"Datuk Seri Anwar Ibrahim (Penasihat Parti Keadilan Rakyat) juga sudah tua tetapi tidak mahu mengaku tua, mana boleh seorang yang banyak masalah mahu menjadi Ketua Pembangkang atau Perdana Menteri.


"Beliau (Anwar) juga banyak menipu rakyat dengan pelan membentuk kerajaan pada 16 September (2008), sebenarnya Yang di-Pertuan Agong juga tidak tahu mengenai hal itu, penipu tidak boleh jadi pemimpin," tegasnya.

KJ balun Ketua Menteri P.Pinang yang cakap tak serupa bikin !

Posted: 10 Apr 2011 05:18 PM PDT


Guan Eng sekarang ini sedang sibuk dan membohongi rakyat Sarawak di sana dengan ucapan-ucapan ala ultra kiasunya menghasut pengundi Cina di sana . 

Tetapi di negerinya   , Pemuda BN sudah tiup semboyan untuk menjahanamkan dan menyerang kubu mereka .

Dalam ucapan KJ ketika berucap di pelancaran program JOM di P.Pinang , beliau menyelar sikap  sebenar Ketua Menteri P.Pinang yang cakap mengamalkan CAT kerajaannya  , tetapi dalam pemberian kontrak projek WIFI , tidak pulak mengikutinya . Itu yang beliau digelarkan sebagai Ketua Menteri Cakapa Ta Serupa Bikin !

Rajahmas

Posted: 11 Apr 2011 11:03 AM PDT

Rajahmas


Buku Jingga setaraf buku 555

Posted: 11 Apr 2011 12:20 AM PDT

 
Kempen PKR sekarang menjadi semakin terdesak sehingga buku jinga yang belum tentu lagi direalisasikan perlaksanaannya dijadikan modal.. Betul ke PAS tahu pasal kandungan buku jingga? Masih lagikah kita nak percayakan Anwar?

Lihat keadaan parti PKR itu sendiri dulu... Masalah ahli lari keluar parti sampai sekarang tak pernah selesai. Inikan pula nak jaga satu negara..... 

Berubahlah sekarang sebelum terlambat... Jangan sampai kita mengikut janji-janji PKR yang tentunya dikawal oleh DAP semuanya.

Pakatan Rakyat akan gagal... sahabat rajahmas ada cerita tentangnya.. Sila klik sini

DAP Sarawak jahat....

Posted: 10 Apr 2011 06:51 PM PDTThis picture tells us a thousand meanings…  

First, we see all candidates who represent the DAP in Pending, Padungan, Batu Kawa and Kota Sentosa. Padungan candidate, Wong King Wei was Chong's (Kota Sentosa assemblyman) assistant while Batu Kawa's, Christina Chew was Violet Yong (Pending assemblywoman) assistant.

Sitting in the middle is Lim Kit Siang's son, Guan Eng and the one sitting at the left end side is Gorbind Singh, anak Kapal Sinking…

How come one of the assembly fellow, who has a very bad service records last year still able to be the candidate for this election? Using backdoor kah?

Isn't this obviously prooves a stucture of cronism?

Rajahmas bandingkan,

dalam kabinet kerajaan negeri Sarawak tidak mempunyai ikatan melibatkan kepentingan yang jelas seperti DAP yang melambangkan amalan kroni. Akhirnya kuasa kepimpinan akan dijadikan hak milik keluarga seperti yang kita lihat berlaku dalam parti DAP dan PKR. 

Kedua parti ini bertanding untuk merampas kuasa kerajaan BN di Sarawak supaya mereka boleh membolot kekayaan negeri ini.

Mengapa DAP tidak meletakkan calon baru seperti PBB yang dipilih mengikut majoriti ahli dalam tiap-tiap cawangan? Masalahnya inilah DAP… Mereka melancarkan slogan Sarawak For Change supaya cara kepimpinan yang ditentukan rakyat ditukarkan kepada cara DAP yang mengamalkan kronisme.

DAP tidak mengira kawan atau lawan untuk merampas kerusi untuk ditandingi. Mereka sanggup membunuh karier politik Dominic Ng (ADUN PKR) iaitu sekutu DAP dalam Pakatan Rakyat semata-mata untuk berkuasa… Beginikah parti yang memperjuangkan keadilan untuk rakyat? 

Berhati-hati apabila memilih. Kita jangan tertipu oleh slogan Sarawak For Change DAP yang hanya dibuat untuk menguntungkan kepentingan diri mereka sahaja…


A Hornbill joins the battle for change? Damm it... get our bows and arrows to gound them. Never let the fake hornbills from Penang flying over our state territory.

IPOHMALAY

Posted: 11 Apr 2011 09:49 AM PDT

IPOHMALAY


Anu Oh Anu, Dah Tua-Tua Pun Bodoh

Posted: 11 Apr 2011 03:31 AM PDTTimeline : 1:02

Wartawan:
Sebelum ini Datuk Seri.. menyuruh Datin Seri Wan Azizah menyimpan jam Omega..

Anu:
Dak..Dia tidak boleh munafik dalam hal ini, dia tak boleh menunjukkan konsisten untuk menjadi pekakas kepada orang yang zalim dan memfitnah.. kalau ada basis..

Wartawan:
.. ada janji Datuk Seri untuk menjelaskan.. di mana Datuk Seri ketika..

Anu:
Azizah dah jawab.. Azizah dah jawab.. Saya tahu..soalan you untuk membantu Utusan menyatakan besok, "Anwar Gagal Jawab".. Itu sahaja..

Lalu mereka bercakap serentak sambil masing-masing mahu suara mereka mengatasi satu sama lain.

Anu : Saya datang ke sini, kalau betul nak cari kebenaran .. dak kalau betul..

Wartawan : Ye lah, sebelum ini Datuk Seri berjanji untuk mejelaskan tapi sampai sekarang tak ada, Datuk Seri..

Anu :
dah habis soalan?

Wartawan :
Belum..

Anu :
Habiskan soal..

Lalu dicelah oleh wartawan lain, dan penjilat pungkoq Anu berbaju putih memberi isyarat next..

Anu:
let them finish.. let them finish the question.. I want to show how UMNO operates..

Wartawan:
Ini takda kena mengena dengan UMNO Datuk Seri.. saya media.. saya jalankan tugas saya sahaja ..

Anu :
Ya saya tahu tugas media.. tanya soalan..

Wartawan:
Sebelum ni Datin Seri Wan Azizah kata, ada jam Omega tu dalam simpanan, tapi setakat ni belum lagi menyerahkan kepada polis atau pun mendedahkan..

Anu :
Bila polis mintak? Bila yang polis mintak? Bila yang polis mintak? Bila yang polis mintak? You kata, mengapa tak serah kepada polis... tak apa.. tak apa.. saya nak tengok cara media perkakas UMNO gunakan... soalannya : err.. err.. polis mintak... sya tanya bila polis mintak? jawapannya.. polis tak mintak..

Timeline : 2:26

Sampai di situ cukup.. teman terus menyampah 49 kali ganda lebih tinggi kerana putarbelitnya mencapai radiasi lebih 6,000 Msv! Sumpah, tak ada wartawan tanya atau sebut bahawa polis ada mintak. Kenapa Anwar kata wartawan tu tanya polis mintak? Taktik bongok Anwar mudah. Sesiapa sahaja yang bertanyakan soalan yang memperbodohkan dirinya yang sedia bodoh, akan dituduh UMNO. Maka media mungkin akan takut untuk bertanya apa sahaja yang RAKYAT KESELURUHANNYA INGIN TAHU DAN SELESAIKAN. BODOH BUKAN KEPALANG RUPANYA ANU INI. Kenapalah semakin hari semakin jelas dan berani kau menunjukkan KEBAHALULAN kau di khalayak umum? Mengapa Anu? Mengapa? Jawapannya mudah. Takut kerana salah. Dari takut datangnya silap.


BIG TIME MOFO!

PAS Ejen Indonesia Zaman Konfrontasi

Posted: 10 Apr 2011 11:57 PM PDT

Dulu, PAS sebagai ejen Sukarno, menentang penggabungan Sabah dan Sarawak ke dalam Malaysia. PAS boleh dikatakan sebagai musuh dalam selimut dan mampu menghancurkan negara ini jika mereka mempunyai pecahan kuasa sebesar hari ini tatkala negara diserang oleh musuh dari Indonesia.

Kemudian, PAS memandang sinis keberadaan Sabah dan Sarawak di dalam Malaysia. Menghina suku-suku yang ada di Sabah dan Sarawak. Sehinggakan menganggap rakyat di negeri-negeri tersebut tidak pandai malah berani menghina mereka sebagai memakai cawat dan tinggal di atas pokok.

Perkara sedemikian tidak berakhir sehingga masih dapat didengar dari mulut Hadi Awang ketika PRK Batang Ai kira-kira 2 tahun lalu.

Semuanya kerana apa? Kerana peratusan penduduk beragama Kristian yang tinggi di sana. Di situlah tergambar kebencian PAS terhadap rakyat yang tidak beragama Islam.

Hari ini, mereka cuba menjadi jaguh. Terutamanya dalam isu-isu melibatkan agama Kristian seperti penggunaan kalimah Allah oleh penganut Kristian di Semenanjung yang dilarang. Isu tersebut tidak relevan di Sabah dan Sarawak kerana ia isu ciptaan, terjadi dan memanas hanya di Semenanjung!

Di Sabah dan Sarawak, penggunaan kalimah Allah oleh penganut Kristian telah berakar umbi sejak sekian lama dan tidak pernah menjadi isu.

Umumnya, puak-puak pembangkang yang berotak suku jika tidak separuh ini selalu menyebut agar BN telah melakukan berbagai 'kerosakan' sepanjang 56 tahun memerintah.

Tetapi pembangkang tidak langsung berani untuk bercermin diri betapa sepanjang 56 tahun kebelakangan ini, mereka belum lagi mampu memerintah, tetapi perancangan mereka sentiasa meletakkan negara di ambang bahaya.

56 tahun PAS tidak sama dengan 56 tahun BN. 56 tahun PAS lebih kotor, jijik dan penuh sandiwara.

Pas pernah tentang penggabungan dalam Malaysia - PM

11/04/2011 12:47pm

BETONG 11 April - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyeru rakyat negeri ini agar menolak Pas yang pernah menentang penggabungan Sarawak dan Sabah dalam Malaysia.

Sedangkan katanya, hari ini rakyat negeri ini sudah menikmati pelbagai manfaat daripada penggabungan berkenaan. - Utusan

Jam Omega : Mengapa Tunggu Polis Mintak?

Posted: 10 Apr 2011 06:51 PM PDT

Salute buat wartawan Nik Suriati yang tabah dan tegas dalam berusaha 'mengakses maklumat' dari sebuah 'laman web tua dan korup' walaupun hasilnya mengecewakan.

Anwar dalam menjawab soalan wartawan tersebut sangat-sangat menunjukkan betapa sial dan celaka sebenarnya dirinya walhal belum lagi memegang tampuk pemerintahan.

Apa yang projected dari ciri-ciri seorang pemimpin seperti ini tidak lain hanyalah, sekiranya dia mendapat tampuk pemerintahan negara ini, nescaya musnahlah negara ini dengan tindakan yang kita belum pernah terfikir lagi sebelum ini.

Contohnya menyerang perkampungan atau bandar-bandar yang diketahui mempunyai penduduk yang tidak menyokongnya dengan cara halus mahupun kasar, dengan kekejaman yang kita belum lagi terfikir akan berlaku.

Kerana ciri pemimpin syaitan besar telah kelihatan pada Anwar.

Dia menuduh media 'memainkan fitnah' sedangkan dia sendiri, pada sidang akhbar semalam, turut melempar fitnah dengan kenyataan yang 'mengesahkan' pembabitan Najib Razak dalam pembunuhan Altantuya, sedangkan semua orang tahu, khabar angin tersebut tidak bersandarkan sekelumit bukti sekalipun!

Dia menempelak wartawan Nik Suriati dengan kenyataan begini, "Jangan kata polis mintak jam tersebut dan saya tak serah kerana polis tak mintak". Sedangkan hakikatnya terbukti wartawan tersebut hanya bertanya " Mengapa tak serahkan kepada polis " yang pastinya bermaksud untuk membantu memudahkan siasatan. Tiada yang salah pada soalan tersebut. Pada fikiran rakyat yang tak berapa pandai pun, ia bermaksud, menyerahkan secara sukarela bagi membantu siasatan. Dengan kata lain tak perlu menunggu polis mintak!

Dia, Anwar, menuduh setiap apa yang berlaku ke atasnya adalah 'permainan keji' UMNO. Sedangkan 'permainan keji' UMNO hanya berlaku semasa dia di dalam UMNO dan dimainkan olehnya sahaja. Seperti contoh menggunakan Cawangan Khas untuk membelasah Ummi Hafilda di tahun 1997. Syaitan besar ini masuk UMNO, berak dengan banyak di dalam UMNO dan bila ditendang keluar, menjaja isu tahinya sendiri yang tertinggal di dalam UMNO!

Dia menuduh wartawan tidak pernah bertanya Najib Razak berhubung kaitan Najib Razak dengan pembunuhan Altantuya, padahal orang ramai belum lupa, Najib Razak telah banyak ditanya tentang perkara tersebut sejak pertengahan 2008 lagi dan beliau menjawab dengan tenang dan berkredibiliti. Maknanya, Anwar menipu saat tersipu!

Dia menjawab dengan gaya seorang gangster, yang tidak langsung berhemah dan kenyataan yang diberikan olehnya sangat menunjukkan pemimpin syaitan besar yang biadap dan bersifat celaka ini sebenarnya disokong oleh puak-puak celaka dan biadap sepertinya juga!

Kita boleh lihat bagaimana puak pembangkang berhujah dan memberi komen di blog-blog. Sama sahaja nilai pukimak mereka walaupun kepala mereka ditelangkup lebai 24 jam. Tiada yang unggul. Tiada 'wow factor' lagi.

Ketahuilah kita hari ini dari apa yang kita lihat semalam, kebencian masyarakat terhadap Anwar telah menjadi berlipat-lipat ganda. Hanya pihak yang bodoh seperti media alternatif dan media Indonesia yang masih menjilat-jilat sudut-sudut kotor dan jijik Anwar dalam usaha membersihkan kotoran yang terlalu tebal dan berdaki untuk dikikis yang melekat pada 'majikan' mereka seekor ini.

RIDHUAN TEE

Posted: 11 Apr 2011 03:40 AM PDT

RIDHUAN TEE


Siapa pula yang betul?

Posted: 10 Apr 2011 04:05 PM PDT

Sinar Harian 11 April 2011

Menyambung bicara saya sebelum ini bertajuk akhbar mana yang betul? Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz berkata percakapannya semasa sesi temuramah dengan sebuah akhbar berbahasa Cina baru-baru ini telah disalah tafsir oleh wartawan berkenaan sehingga menyinggung perasaan parti komponen dalam Barisan Nasional.

Akhbar Cina melaporkan, Nazri menyifatkan MCA ibarat isteri yang asyik mengadu kepada orang luar akan perlakuan suaminya yang menganiayanya seperti penderaan seks, tidak memberi nafkah tetapi menolak untuk bercerai. Nazri juga dilaporkan berkata supaya MCA tidak bertindak seperti hero orang Cina melalui tindakannya mengkritik Umno. Pemimpin MCA tidak kurang hebatnya dengan skandal seksnya yang akan menyebab wanita tidak mengundi MCA.

Menurut versi MCA yang percaya kepada akhbar tersebut, Nazri dikatakan mencabar MCA untuk keluar daripada BN jika tidak bersetuju dengan dasar Umno daripada mencabar, dan mendesak Umno saban kali.

Nazri mengatakan pemberita tersebut tidak faham konteks yang dimaksudkan. Nazri berkata laporan berkenaan berpunca daripada salah tafsiran dan kemungkinan wartawan akhbar terbabit tidak begitu memahami Bahasa Melayu.

Saya tidak bertujuan menyebelahi Nazri, tetapi saya yakin kekeliruan ini disebabkan oleh soal bahasa dan bunga-bunga bahasa. Sama juga isu novel Interlok, agak sukar juga untuk difahami sepenuhnya jika tidak berlatar belakangkan bidang sastera. Dengan sebab itu, bidang kepakaran amat penting. Termasuk juga wartawan dan kefasihan berbahasa.

Subjek sastera kadang kala lebih susah daripada subjek sains kerana jawapannya subjektif. Dengan sebab itu, agak sukar sikit untuk pelajar sastera skor A atau A+ dalam SPM berbanding pelajar sains. Logiknya mudah, sastera bermain dengan lenggok bahasa dan seni, sedangkan sains dan matematik melibatkan hasil uji kaji dan angka.

Maka, tidak mustahil jika tidak ramai pelajar Cina dalam SPM baru-baru ini yang mendapat A+ atau A dalam subjek sastera dan bahasa Cina, kerana subjeknya susah seperti juga sastera Melayu.

Namun, cuba kita lihat reaksi pemimpin mereka. Pemimpin-pemimpin Cina tampil mendesak Kementerian Pelajaran memberikan jawapan kenapa pelajar-pelajar mereka tidak ramai dapat A? Tidakkah skima dan cara pemeriksaan boleh dilonggarkan agar ramai yang dapat A? Tujuannya tidak lain, supaya subjek ini tidak menghalang daripada ramai lagi yang mendapat straight A? Pendek kata, mereka tidak mahu subjek hidup mati mereka ini menghalang mereka untuk terus cemerlang. Saya harap kita semua dapat membuka mata akan strategi licik ini. Tidak perlu saya berbicara panjang.

Pemeriksa diminta memberikan kelonggaran. Adakah A+ yang kita lihat bukan kualitinya? Ini yang dikatakan buat salah, tak buat salah.

Kenapa tidak dipersoalkan berapa ramai pelajar Cina yang gagal dalam bahasa Melayu dalam peperiksaan SPM baru-baru ini. Mereka tidak kisah pun anak bangsa mereka gagal dalam bahasa kebangsaan. Yang penting adalah bahasa ibunda. Kita masih membutakan mata dan memekakkan telinga.

Buktinya nyata, sekolah di tempat saya menjadi Yang DiPertua PIBG, keputusan SPM tahun 2010 merosot 10 peratus kerana ramai pelajar Cina gagal bahasa Melayu. Kenapa ia tidak dipersoalkan? Kenapa tidak dapat A dalam bahasa Cina yang dijadikan isu dan hujah untuk menekan Kementerian Pelajaran. Mana lebih utama bahasa ibunda atau bahasa kebangsaan? Malang sungguh negara ini, setelah merdeka 53 tahun, kita masih gagal memberikan kefahaman bahawa bahasa negara itu lebih penting daripada bahasa bangsa.

Terbaharu, Dong Jiao Zong menentang keputusan kerajaan untuk menahan setahun lagi kepada pelajar-pelajar tahun enam yang gagal dalam Bahasa Melayu di sekolah vernakular. Pada mereka, mereka mesti dibenarkan untuk terus ke sekolah menengah. Menahan mereka selama setahun lagi selepas tamat darjah enam ini akan menjadi sekolah vernakular menghadapi masalah guru dan bilik kelas.

Pendek kata, sebarang usaha penambahbaikan bahasa kebangsaan akan ditentang. Manakala, jika adalah kekurangan dalam bahasa ibunda akan diperjuangkan habis-habisan. Maknanya, sampai kiamatpun, isu bahasa ini tidak akan selesai, kerana agenda bangsa lebih diutamakan daripada agenda negara.

Maka tidak hairanlah kes Nazri Aziz ini berlaku. Jika wartawan tersebut benar-benar menguasai bahasa Melayu sudah tentu tidak timbul isu. Tetapi saya naik meluat apabila MCA dan Gerakan terus-menerus membangkitkan ketidakpuasan hatinya terhadap kenyataan Nazri Aziz.

Kini, saban hari laman web pembangkang memainkan isu ini dan beberapa pemimpin parti komponen BN meminta Nazri memohon maaf secara terbuka. Sedangkan beliau bercakap atas kapasiti sebagai pemimpin bahagian bukan wakil kerajaan. Alasan mudah, kata-kata tersebut bercanggah dengan semangat 1Malaysia. Malang sungguh gagasan ini menjadi alat untuk memenuhi nafsu dan kepentingan bangsa.

Kepada Nazri Aziz, tidak perlu rasa cuak dengan desakan MCA dan Gerakan kerana dalam politik Cina, parti-parti politik tidak kuat. Gerakan dan DAP hanya menyuarakan pendapat Dong Jiao Zong. Yang paling kuat dalam permainan politik adalah NGO mereka seperti Dong Jiao Zong. Badan ini yang sepatutnya ditangani dengan serius.

Begitu juga dengan isu Persekutuan Kristian Malaysia seperti kaduk naik junjung, tidak mahu menerima al Kitab (Injil) dalam bahasa Melayu yang telah dicop oleh kerajaan. Pada saya mudah sahaja, tidak perlu layan golongan sebegini, buang masa sahaja. Bayangkan nasib umat Islam di negara bukan Islam seperti India dan China. Adakah mereka bebas melakukan apa sahaja?

Saya secara prinsipnya tidak pernah gentar atau mahu menghalang sama ada Al-Kitab tersebut mahu diterjemahkan dalam apa jua bahasa, hatta penggunaan nama Allah sekalipun. Malah tidak perlukan dicop dengan apa-apa perkataan. Berikanlah kepada mereka 'sebiji' seperti yang dicetak atau apa jua kemahuan mereka. Tetapi uniknya di Malaysia, agama Islam dilindungi dalam perlembagaan persekutuan.

Inilah perbezaan ketara antara Malaysia dengan negara-negara lain di mana bukan Islam menjadi minoriti. Bukan kerana Malaysia tidak mempraktikkan kebebasan, tetapi Islam mempunyai kedudukan istimewa berbanding dengan agama lain. Selain daripada kedudukan Islam sebagai agama persekutuan dalam perkara 3(1), pihak kerajaan sama ada Kerajaan Persekutuan atua Kerajaan Negeri mempunyai kebebasan, kuasa dan keistimewaan untuk menubuh atau menyelenggara atau membantu penubuhan institusi Islam dan melaksanakan ajaran agama Islam serta mengeluarkan perbelanjaan yang diperlukan untuk tujuan itu (Mohamed Suffian Hashim, 1987).

Kenyataan ini diperkukuhkan lagi dengan beberapa prinsip Islam yang termaktub dalam perlembagaan yang tercatat dalam beberapa fasal lain yang harus dibaca bersama dengan perkara 3(1) iaitu:

Perkara 11(4): Undang-undang Negeri dan mengenai Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan, undang-undang Persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa iktikad atau kepercayaan agama antara orang yang menganuti agama Islam.

Begitu dalam perkara 12(2) menyebut: adalah sah bagi Persekutuan atau sesuatu negeri menubuhkan atau menyelenggara institusi-institusi Islam atau mengadakan atau membantu dalam mengadakan ajaran dalam agama Islam dan melakukan apa-apa perbelanjaan sebagaimana yang diperlu bagi maksud itu.

Tidak ketinggalan dalam Perkara 121(1A) turut menyebut: mahkamah-mahkamah yang disebutkan dalam Fasal (1) tidaklah boleh mempunyai bidang kuasa berkenaan dengan apa-apa perkara dalam kuasa mahkamah syariah.

Semua fakta ini jelas menunjukkan bahawa kedudukan agama Islam dalam perlembagaan amat istimewa tanpa menafikan hak-hak agama lain. Malah kalau kita lihat secara realiti, hak-hak agama lain kadang kala sudah jauh meninggalkan hak-hak Islam itu sendiri. Lihat sahaja kedudukan bilangan rumah ibadat bukan Islam, berkali-kali ganda daripada bilangan masjid dan surau. Umat Islam tidak pernah bising atau menuntut supaya paling tidakpun bilangannya biarlah sama atau mengikut pecahan penduduk antara Islam dan bukan Islam.

Seperti yang pernah saya sebut dahulu, berapa banyak masjid dan surau menjadi korban untuk memberikan laluan kepada pembangunan. Umat Islam tidak banyak cakap dan mereka redha. Berbanding dengan jika sebuah dua rumah ibadat mereka mahu dirobohkan untuk laluan pembangunan. Maka hebohlah satu dunia seolah-olah hak agama mereka dinafikan. Malah ada yang sanggup mendesak kerajaan membuka semula rumah ibadat yang telah ditutup buat sementara kerana berada di kawasan berisiko tinggi dan tidak selamat digunakan. Sedangkan banyak lagi rumah ibadat yang masih kosong dan tidak digunakan sepenuhnya.

Pada saya toleransi umat Islam terhadap agama lain amat tinggi. Ini tidak termasuk peruntukan-peruntukan yang diberikan oleh kerajaan untuk tujuan menyemarakkan agama mereka seperti pemberian tanah dan bantuan-bantuan yang lain. Cuma kita minta jangan terlalu mendesak dan mengambil kesempatan, kerana ia akan melukakan hati umat Islam.

Saya amat bersyukur dapat tinggal di bumi bertuah ini. Saya juga berterima kasih kepada mereka yang merangka perlembagaan kerana melindungi kepentingan agama Islam di negara ini bagi melindungi orang-orang Melayu (Islam). Jika tidak, saya tidak tahu apa akan terjadi dengan sebahagian umat Islam hari ini yang mudah 'cair' dan rosak akhlak serta akidahnya. Jika tidak ada perlindungan, berapa ramai lagi yang akan murtad atau beralih kepada agama lain kerana serangan dan strategi mereka amat hebat dan licik?

Akhirnya, saya juga meminta pihak polis dan orang Islam supaya membuat pemantauan di gereja. Lihat realiti yang berlaku. Siasat apa yang ada di sana. Tidakkah kita sedar bahawa Selangor Times, bulletin pembangkang diedarkan di gereja-gereja, terutama di FGA Jalan Kuchai Lama?

Tidak ada siapapun yang bercakap isu ini kerana buletin tersebut menyebelahi mereka. Gereja telah menjadi tempat menyemaikan idea pembangkang. Tidak cukup lagikah kebebasan yang diberikan selama ini? Siapakah dan apakah yang betul sebenarnya?

Dr. Mohd Mohd Ridhuan Tee Abdullah, Pensyarah Kanan, Kumpulan Penyelidik Politik dan Peradaban Islam, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, Penulisan ini adalah pendapat peribadi beliau

Ohpolitik!™

Posted: 11 Apr 2011 03:37 AM PDT

Ohpolitik!™


Jika Taib Berundur Selepas PRN Sarawak | Nik Aziz merupakan MB paling Lama!

Posted: 11 Apr 2011 03:03 AM PDT

Parti Keadilan Rakyat (PKR), satu lagi komponen Pakatan Rakyat menggesa Datuk Seri Najib Razak agar mengumumkan tarikh Tan Sri Abdul Taib Mahmud akan melepaskan jawatan ketua menteri dan bakal penggantinya.

Pagi tadi, DAP meminta ketua menteri paling lama itu melepaskan jawatannya sekarang.

Petang ini, Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menolak keikhlasan Najib dengan menyifatkan janji Pengerusi BN itu sebagai "satu lagi gimik politik untuk mengkaburi penilaian rakyat."

Anwar meramalkan Najib akan gagal menunaikan janjinya meskipun beliau merupakan perdana menteri dan pengerusi BN.

Katanya, Najib tiada pengaruh ke atas Taib yang tidak pernah tunduk kepada pemimpin berpengaruh seperti Tun Dr Mahathir Mohamad sebelum ini.

"Janji ini pernah dibuat sebelum ini, jadi sama ada Dr Mahathir berbohong atau beliau tiada kapasiti untuk mengatasi pengaruh Taib," kata Ketua Umum Pakatan Rakyat yang merujuk kepada kegagalan Dr Mahathir untuk memastikan Taib berpegang kepada janji yang sama 16 tahun lalu.

"Ini ulangan kepada apa yang berlaku sebelum ini," kata Anwar sambil menambah, beliau yakin Najib tidak akan menunaikannya.

"Jika beliau serius dan bertekad untuk melakukannya, beliau perlu membuat pendirian sekarang... bila Taib akan meletakkan jawatan dan siapa yang akan mengambil alih," kata Anwar lagi.

sumber Malaysian Insider

GHOSTWRITER
Satu persatu orang lama dalam Barisan Nasional berundur. Dan Taib antara yang terkini bakal berundur. Namun persoalannya bila pula Nik Aziz nak berundur? Dulu Nik Aziz pernah berkata, dia akan berundur selepas Tun Mahathir undur diri, namun hingga kini Nik Aziz masih Menteri Besar Kelantan, Apacita?

- Posted using BlogPress from my iPad

Husam Bakal Presiden PAS?

Posted: 11 Apr 2011 01:28 AM PDT
Dalam satu keputusan yang mengejutkan, PAS Kawasan Bukit Bintang telah mencalonkan exco kerajaan Kelantan, Datuk Husam Musa untuk bertanding jawatan presiden PAS dalam muktamar Jun ini.
Keputusan tersebut dibuat dalam mesyuarat agungnya Jumaat lalu bertempat di Markas PAS kawasan Batu.

Mesyuarat itu juga mencalonkan bekas naib presiden, Mohamad Sabu untuk bergandingan dengan Husam bagi jawatan timbalan presiden.

Bagi tiga jawatan naib presiden pula, kawasan tersebut sebulat suara mencalonkan untuk mengekalkan penyandangnya, Salahuddin Ayub dan Datuk Mahfuz Omar.

Seorang lagi calon naib presiden ialah bekas menteri besar Perak, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin, kata yang dipertua PAS Bukit Bintang, Mohd Radzi Hashim.

Manakala calon bagi jawatankuasa PAS pusat pula, diserahkan untuk diputuskan oleh jawatankuasa kawasan itu.


- Posted using BlogPress from my iPad

Angkara JAM OMEGA : Anwar Mengamuk, Wan Azizah Melenting, Nurul Izzah marah, Khalid Ibrahim Membebel

Posted: 11 Apr 2011 12:17 AM PDT

Datuk Seri Anwar Ibrahim nak mengamuk ke...Datuk Seri Wan Azizah Ismail nak melenting ke ...Nurul Izzah nak marah ke...Tan Sri Khalid Ibrahim nak membebel ke bila wartawan tanya pasal jam Omega,fakta tetap fakta.

Ahad semua orang lihat bagaimana Ketua Umum PKR itu naik angin bila wartawan wanita TV 3 tanya beliau berkali-kali pasal jam Omega itu.

Semua orang nak tahu pasal jam itu kerana Datuk Sharzly Eskay Abdullah,yakni salah seorang anggota Datuk T dakwa sudah serah ke tangan polis.

Dari kenyataan Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani Isnin sah seutas jam tangan untuk siasatan kes video seks itu memang ada pada polis.

Katanya pada wartawan sehingga kini pihaknya masih belum membuat keputusan sama ada akan meminta Anwar menyerahkan jam tangan Omega beliau ( yang didakwa masih ada padanya) kerana ia bergantung hasil siasatan yang dijalankan.

Menurut Acryl Sani pihaknya percaya pemilik jam tangan itu akan dapat dikenal pasti menerusi kad pendaftaran yang dikeluarkan syarikat pengedar kepada pembelinya.

Pada Selasa 5 April lalu Wan Azizah melenting dan dakwa jam Omega itu ada padanya masa sidang akhbar di rumhnya.Beliau bagaimanapun enggan tunjuk jam itu.

Nurul Izzah juga marah bila didesak tunjuk jam itu.Menteri Besar Selangor pula membebel panjang mempersoalkan wartawan tanya mengenai jam itu.

Dalam sidang di Kuching Ahad Anwar dakwa beliau tidak serah jam itu kerana polis tidak minta darinya.

Para wartawan yang kerap membuat liputan sidang akhbar Anwar sudah lali dengan stailnya yang kurang gemar wartawan tanya soalan nak korek lebih lanjut dan provokatif.

Bila ini berlaku beliau mulalah keluar skipnya tuduh wartawan ada agenda dan macam-macam untuk memalukan wartawan ditengah sidang akhbar.

Apa sekalipun semua kena tunggu hasil siasatan polis dari syarikat pengedar.

Difahamkan setiap jam berjenama ada nombor siri dan siapa yang belinya.

Juga ada yang berkata jam Omega yang dipakai Anwar itu dihadiahkan oleh rakannya dalam kerajaaan Arab Saudi dan ada lambing negara itu pada jam berkenaan.

Dan...jangan lupa Eskay juga dakwa Anwar ada hantar SMS padanya pada malam (didakwa berlaku aksi dengan pealcur China) minta beliau tolong jaga jam itu yang diambil balik dari tempat itu.

Eskay dakwa jam itu cuba dicuri pelacur berkenaan semasa ( orang yang berwajah Anwar dalam video) itu masuk ke bilik mandi.

Eskay dakwa SMS dari Anwar masih tersimpan dalam telefon bimbitnya.

Juga perlu diingat ujian DNA boleh dibuat keatas jam itu berasaskan peluh dan daki sipemakainya.

Makanya fakta tetap fakta...Anwar bukan saja kena berjawab bab jam itu tetapi juga tentang SMS yang dihantar pada Eskay dan kelak ujian DNA.


Sumber Agenda Daily

Live frm Sarawak : Azmin DiBogelkan Ezam

Posted: 10 Apr 2011 10:59 PM PDT
Terkedu Azmin Ali bila berhadapan dengan Ezam Mohd.Nor! Azmin hanya mampu menyebut fitnah..bohong..fitnah..bohong..bila Ezam telanjangi Azmin dihadapan orang Kkp.Boyan semalam!. Panglima perang Anwar ini tidak mampu membalas serangan-serangan bekas panglima no.1 PKR!

Kalau sebelum ini Azmin begitu bersemangat menuduh dan mencerca kepimpinan Sarawak tapi bila bertemu Ezam kenapa Azmin terdiam? Adakah apa yang diperkatakan oleh Ezam malam tadi benar ? Kalau tidak benar mengapa Azmin tidak berani saman Ezam sepertimana PKR selalu buat ?

Senator Ezam dikatakan bersedia bertemu mentornya dulu tapi seperti biasa Anwar Ibrahim takuut sangat nak berhadapan dengan Ezam. Kenapa ? Sebab nya Ezam tahu apa yang Anwar lakukan. Anwar tahu Ezam akan telanjangkan dia dihadapan khalayak!

PKR seperti biasanya tunjuk samseng dengan menyerang kenderaan yang membawa Senator Ezam! Kehadiran Polis dan FRU bukan penghalang untuk samseng-samseng PKR membelasah orang lain yang tidak menyokong perjuangan mereka! Inilah budaya yang diterap oleh PKR dan DAP untk menakut-nakutkan pemimpin dan penyokong parti lain!

Bayangkan kalau PKR dan DAP berkuasa di Sarawak maka samseng-samseng akan terus berleluasa. Keselamatan masyarakat setempat tidak akan terjamin! PKR dan DAP cakap lain tapi buat lain!

Anwar bukan datang nak selesaikan masalah rakyat tapi nak libatkan rakyat dalam masalah beliau! Kes liwat dan kes video sek pun belum diselesaikan macamana nak selesaikan masalah rakyat?

Sumber Pena Emas

- Posted using BlogPress from my iPad

Pendedahan Konspirasi Jahat Pakatan Rakyat dalam Misi Menawan Sarawak!!

Posted: 10 Apr 2011 09:37 PM PDT


Kenapa Pakatan Rakyat melalui DAP dan Baru Bian sangat teruja dan bernafsu dengan isu tanah NCR ini? Lagak ala hero filem tamil ini dipercayai bagi mengaburi mata rakyat. Antara khidmat yang diberikan sebagai gula-gulakan rakyat adalah dengan memberikan khidmat guaman secara percuma, khidmat nasihat dan lain-lain.

Konspirasi disebalik minat membantu rakyat itu adalah sebenar bagi menjual tanah NCR itu kepada brooker cina yang banyak membantu Pakatan dalam memenangi pilihanraya negeri Sarawak. Pilihanaraya Negeri Sarawak kali ini menunjukkan bahawa PKR, DAP dan PAS begitu teruja dan berminat untuk menggantikan Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang yang dilihat mempunyai kantung kewangan yang terhad dari segi hartanahnya.

Sarawak yang luas ini tentunya mempunya nilai yang berjuta ringgit untuk diberikan kepada brooker cina yang telah menunggu masa untuk merampas semua tanah bumiputera. Janji dimeterai untuk membolehkan Pakatan Rakyat berkuasa di Sarawak bukan hanya janji kepada rakyat, tetapi janji kepada brooker cina yang telah banyak melabur bagi membolehkan Pakatan Rakyat memerintah Sarawak.

Jika semua tanah ini Berjaya dibeli oleh brooker cina ini, maka bumiputera Sarawak akan dihalau sikit demi sedikit bagi membolehkan Sarawak dijadikan salah sebuah negeri pengganti Singapura. DAP melihat Sarawak layak dijadikkan negeri buat cina dengan memasukkan ramai cina dan menjual tanah-tanah NCR kepada cina Singapura dan cina tanah besar China. Hasrat ini terbongkar apabila DAP dilihat bijak mengaturkan buah caturnya iaitu PAS dan PKR bagi mencapai hasrat jahat mereka itu.

Setelah di Kelantan hampir semua Ladang Rakyat dijual kepada pelabur cina dari Singapura, Sarawak adalah destinasi seterusnya dalam proses menawan Malaysia dan tanah hak milik bumiputera. Bukti jelas proses jajahan secara terancang dan niat jahat ini adalah dengan berlansungnya perjumpaan Lee kuan Yu dengan semua pemimpin Pakatan Rakyat yang lalu. Dan pemimpin DAP juga dilihat hampir setiap bulan akan mengadakan perjumpaan dengan Parti PAP di Singapura bagi menggapai niat jahat ini.

Inilah yang dinamakan jajah secara terancang dalam menjadikan Malaysia Malaysian, dimana semua kaum mempunyai hak yang sama, namun ekonomi, hartanah semua dipegang oleh cina. Politik jua adalah milik cina. Apa yang tinggal disebalik itu hanyalah bumiputera yang dihalau secara halus.

Masihkah kita ingat semasa awal permulaan PAP untuk memerintah Singapura dimana cina PAP masuk kekawasan melayu dan bumiputera dengan memakai songkok dan baju melayu kononnya merekalah hero. Tapi kini, lihatlah, sampai nak azan pun tidak dibenarkan.

Cara yang sama bagi mendapatkan Singapura akan digunakan dalam mendapatkan Malaysia dan Sarawak. Tanah bumiputera akan diambil sikit demi sedikit. Parti DAP bijak meletakkan orangnya dalam Keadilan dan mempergunakan PAS dalam memperolehi suara majority bagi membolehkan mereka mentadbir Sarawak. SNAP telah diketepikan kerana tidak seiring dengan nawaitu mereka. Siapa saja yang tidak bersama maka akan dimusnahkan.

Anda yang mengundi, pilihlah untuk bumiputera terus berkuasa. Jangan biarkan anak-anak kita menjadi pelarian di Negara sendiri. Undi Pakatan Rakyat haruslah dihindari!!

Kak Jijah Tahu Nafsu Luar Biasa Anwar!!

Posted: 10 Apr 2011 08:42 PM PDT


Kalau ada sesiapa di kalangan kita beranggapan Wan Azizah tidak tahu semua tabiat luar biasa Anwar dan main seks dengan perempuan lain, anggapan itu silap. Azizah tahu semua itu, dia berusaha bendung secara diam-diam dalam inner circlenya, tetapi apabila sudah jadi kepada pengetahuan umum, dia akan nafikan. Apa pertimbangan Azizah bila skandal Anwar diketahui umum, dia akan nafikan sekeras-kerasnya, kerana dia tahu, bila dia tak menyebelahi Anwar, dia juga akan turut jatuh, kerana PKR dibina atas imej Anwar, jadi tiada pilihan lain, kecuali nafi, sekurang-kurang dapat selamatkan sebahagiannya. Itu taktik Azizah. Jangan terperangkap dengan politiking itu.

Cuba lihat kembali cara Azizah menafikan tentang pelaku dalam video itu bukan Anwar, dia hanya kata 'Itu Bukan Anwar'. Itu sahaja dia kata. Alasannya pula tidak kukuh hanya berpandukan susuk tubuh. Dia tak jelaskan detaill susuk tubuh yang mana berlainan dengan Anwar.

Dia juga tidak berani bersumpah dengan nama Allah, wallahi wabillahi, wattalahi, ketika dia mahu yakinkan umum itu bukan Anwar. Kalau dia benar-benar yakin, itu bukan Anwar, dia sanggup bersandarkan nama Allah untuk menyakinkan masyarakat umum.

Ezam Sahkan Azizah Tahu
Apabila mendengar pengakuan Ezam sendiri yang merupakan orang kanan Azizah satu ketika dulu mengesahkan lagi bahawa Azizah tahu semua itu, tetapi tidak mahu buka mulut, walaupun di kalangan orang-orang yang dipercayainya. Ezam fahami semua perkara itu pun melalui reaksi Azizah, bukannya melalui kenyataan yang terus terang.

Apabila inner circle Anwar dan Azizah mendedahkan sendiri kehidupan peribadi mereka di rumah, barulah umum mengetahui tuduhan 1998 semuanya benar.

Di depan umum, Azizah akan nafikan, dia memusuhi Azmin punca kejatuhan suaminya, Anwar. Tetapi dalam kehidupan di rumah dan realiti sebenar, Azizah memang memusuhi Azmin. Semua aktivis PKR tahu perkara itu. Ezam tahu, Anuar Shaari tahu, Zaid Ibrahim tahu. Malah sudah menjadi pengetahuan umum.

Persoalannya kenapa Azizah musuhi Azmin ? Sebabnya keturunan Azminlah punca suaminya gagal jadi PM. Ummi Hafilda, adik Azmin hantar surat kepada PM, Dr Mahathir pada tahun 1997, menceritakan tabiat buruk Anwar. Dalam surat itu, jelas memberitahu Anwar ada hubungan dengan bini orang, bini siapa ? bini Azmin Ali, bini yang manja dan suka merengek-rengek.

Azwan Ali, Azman Ali, Norlia Ali (Kak Long) dan Intan Dawini Ali (Kak Lang) juga adik beradik Azmin Ali pun turut sokong Ummi Hafilda. Bermakna semua ahli keluarga Azmin Ali tahu bahawa bini Azmin main kayu tiga dengan Anwar. 

Semua inner circle Anwar tahu sampai sekarang Shamsidar dilarang jejak kaki ke rumah Azizah. Kenapa tu ? Kalau Azizah tidak percaya kes yang dibicarakan pada tahun 1998, sepatutnya sekarang Azizah bimbing tangan Shamsidar perkasakan PKR. Tetapi perkara itu tak berlaku. Yang berlaku Azizah dan Shamsidar saling bermusuhan, walaupun ketika bertembung di khalayak umum, mereka nampak saling senyum. Itu sekadar politiking.

Maknanya Azizah benar-benar percaya, suaminya ada affair dengan bini orang. Itu belum dikira lagi dengan Anwar mengorat bini Datuk Hamzah Zainuddin yang sudah masuk peringkat mahkamah sekarang.

Itu bab Anwar curang dengan wanita, bagaimana pula dengan lelaki adakah Wan Azizah tahu ?

Azizah Rimas Sukma Membontoti Anwar
Itupun Wan Azizah tahu. Semua bukti ada depan matanya. Dalam rumahnya sendiri. Siapa tu ? Siapa lagi, kalau bukan Sukma Darmawan, lelaki jambu yang Anwar temui di Indonesia. Dibawa ke Malaysia ketika berumur belasan tahun. Lelaki jambu, belasan tahun dalam kontek Islam dinamakan amrod, hukumnya haram jika merenung lama-lama, apatah lagi tinggal sebilik dan main oral seks atau onani atau liwat. 

Azizah pun naik rimas, bila Sukma asyik membontoti Anwar, setiap kali Anwar berpindah rumah. Apa kejadahnya, adik angkat asyik membontoti Anwar. Bukan setakat Azizah yang syak, sesiapa pun akan syak. Anwar tiada apa-apa ikatan persaudaraan dengan Sukma, kenapa boleh jadi adik angkat ? Kenapa boleh sediakan bilik khas di kediaman rasmi kerajaan, masa Anwar jadi TPM ?

Semua perkara ini telah diceritakan Eskay kepada Kickdefella. Eskay pun syak ada yang tak kena antara Sukma dengan Anwar.

Eskay mendakwa ketika Anwar kehilangan wang itu, bekas Timbalan Perdana Menteri itu mengajaknya ke rumah untuk melihat tempat wang itu disimpan dan hilang.

Ketika di rumah tersebut, Eskay terlihat Sukma Darmawan di dalam sebuah bilik bersebelahan dengan bilik tidur Anwar.

"Saya tanya dia, siapa tu ? "… Anwar menjawab, "Oh itu adik angkat saya…" tambah Eskay yang mendakwa beliau curiga kenapa bukan anak-anak Anwar yang tinggal di bilik sebelahnya, sebaliknya, seorang lelaki dewasa yang 'lembut' itu untuk diberi bilik betul-betul di sebelah bilik tuan rumah. Apa istimewa lelaki itu ?

"You like him ?" tanya Anwar. "Please, I am straight" kata Eskay dan menurutnya, Anwar juga segera menepuk tangan ke dadanya dan berkata, 'I pun straight tau….

"Selepas itu, Anwar seolah-olah mahu buktikan bahawa dia memang straight dan ajak saya pergi berhibur…" itulah penjelasan Eskay bagi menceritakan bagaimana Anwar sering memintanya ikut serta dan kemudiannya menjadi pengatur perempuan-perempuan untuk Anwar.

"Macam (peranan) Dato' Nalla", kata Eskay. "Tetapi Nalla pun ada sekatan, saya tidak…" tambah Eskay yang merupakan bekas sport therapist bagi pasukan Jimnastik Sukan Olimpik Amerika Syarikat dan kelab American Football ternama, Dallas Cowboys.

Bermakna pendedahan x-pkr yang Azizah menghalau Sukma Darmawan ketika Anwar dipenjarakan hanya pelengkap kepada hujah Azizah mengetahui semuanya. Ketika Anwar berada di luar penjara, Azizah tidak boleh buat apa-apa kerana Anwar akan memarahinya, tetapi bila Anwar masuk dalam, masa itulah Azizah akan bertindak.

Sama juga kes Rasid, bila Anwar ada di rumah, Azizah akan diamkan saja, bila Anwar pergi ke Amerika Syarikat, masa itu dia akan cantas Rasid. Anwar pun cerdik, bila dia balik ke Malaysia, dia tengok Rasid dah tak ada, dia pun ambil Rasid semula dan sorok tempat lain, supaya Azizah tak tahu. Begitulah kong kali kong kedua laki bini ni.

Bermakna bangkitnya Mohd Saiful Bukhari dakwa dirinya diliwat tidak mengejutkan sangat Azizah, sebab dia sudah ada pengalaman dengan Sukma Darmawan. Cuma Azizah tak sangka, Anwar amat licik, sampai sorok di kondo, tanpa diketahuinya.

Main ChinaDoll di Malaysia, Di AS Macam Mana ?
Anwar main dengan pelacur Chinadoll pun tak mengejutkan Azizah. Berilah video ka, apa ka, dia tak akan terkejut. Sebab apa ? Sebab dia sudah tahu. Sebab itu, Azizah dengan selamba boleh menafikan, tanpa menangis atau riak terkejut.

Yang dedah pun bukan orang lain, kawan Anwar juga. Eskay namanya. Azizah pun kenal. Sebab itu Anwar dan Azizah sepakat tidak akan serang lagi Eskay dan serang habis-habisan Rahim Tamby Chik, walhal yang iringi Anwar ke hotel itu, ambil perakam itu, dedahkan kepada umum, bukan Rahim, tetapi Eskay.

Kenapa Anwar dan Azizah takut kepada Eskay ? Mesti ada sebabnya. Kenapa Anwar dan Azizah hanya serang Rahim ? Mesti ada sebabnya. Musuh sebenar Anwar dan Azizah adalah kawan mereka sendiri, Eskay, tetapi mereka alih kepada Rahim. Itu strategi politik, bila dah kantoi.

Kalau di Malaysia, Anwar pun boleh melanggan pelacur, tak tahu lah apa aktiviti Anwar semasa berhijrah dua tahun di negara 'free country', Amerika Syarikat..

sumber : AIDC

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 11 Apr 2011 03:35 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


RAKYAT SARAWAK JANGAN DITIPU ANWAR & PAKATAN RAKYAT !

Posted: 10 Apr 2011 07:11 PM PDT

PENIPU BESAR yang semua Rakyat Malaysia kenali bernama ANWAR IBRAHIM telahpun menipu penduduk di Kampung Buah Pala, Pulau Pinang sewaktu berkempen sebelum PRU12 dahulu.

Sehinggakan penduduk-penduduk kampung tersebut telah terpesona dengan janji manis kempen Pakatan Rakyat lantas mereka memangkah PAKATAN RAKYAT & DAP sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang untuk penggal ini ...

Akhirnya, mereka terpaksa menangis terkenangkan betapa besar penyesalan oleh kerana mereka sudah tersilap memilih pemimpin (Pakatan Rakyat) pada PRU12.
Jadi, AloQStaQblog mengharapkan, Seluruh Pengundi di SARAWAK janganlah tersilap pangkah pada 16 April 2011 nanti. IANYA AMAT BURUK PADAHNYA !

PANGKAHLAH HANYA DACING ... HANYA BARISAN NASIONAL DAPAT MENJAMIN KEBAIKAN KEPADA SELURUH RAKYAT SARAWAK !


INGAT ! .... PAKATAN RAKYAT ADALAH PENIPU BESAR !

Sama-sama kita lihat video di bawah (video untuk membuktikan PENIPUAN JANJI ANWAR & Pakatan Rakyat di Pulau Pinang !) ;INGATLAH VIDEO INI SELAMA-LAMANYA, Wahai Rakyat Sarawak !AloQStaQ
11 April 2011
10:11 AM

tunku

Posted: 11 Apr 2011 03:20 AM PDT

tunku


PRN Sarawak : Don't Be Fooled By Opposition Tactic, Says Najib

Posted: 10 Apr 2011 04:59 PM PDT

KUCHING, 11 April (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak said Sunday the opposition was trying to make an issue of the long tenure of Chief Minister Tan Sri Abdul Taib Mahmud.
The Prime Minister said he and Taib had agreed on a smooth transition to ensure continued progress for the state.
"So let us not be influenced by the instigations of the opposition because they themselves have many leaders who are old," he said at a meet-the-people session in the indoor stadium of the Kuching South City Council.
Also present were Gerakan president Tan Sri Koh Tsu Koon and Home Minister Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, who is Umno vice-president. "I have come to Sarawak many times because I wish to help the people in the state and as such, I urge you to choose candidates in the (Sarawak) election who can represent the Chinese community and other races," said Najib.
He said Chinese representation in the state government was important to look after the well being of the community like its request for another Chung Hua school in Kuching.
"I will consider such a request from BN elected representatives and there is a very good chance of it being approved," he said, adding that there was also a request for a metropolitan health project for the state capital.
He said the BN government would bring about structured change including transformation programmes, so that more rural infrastructure and utilities projects could be implemented in Sarawak.
"This is the difference between us and the opposition, whose promises to do and deliver is not guaranteed but the BN can deliver and has delivered," he said.
"If you give us the mandate, we will give you more change for the better," he said, adding that it was unnecessary to vote for the DAP for change because uncertainty would be bad for businesses.
Even in opposition-held states that managed to attract foreign investments, he said, it was largely due to the efforts of the federal government and agencies like MIDA and MITI.

tunku : taib has given his assurance that he will resign after the 13th GE.so the campaign by opposition that is "vote supp=vote taib", "enough is enough of 30 years" is not relevant. their "change" campaign is a joke.what changes? they have not list down the changes that they will bring. just by changing government will not solve problems.meanwhile BN is determine to transform with its solid transformation plan for sarawak and the nation.

PRN Sarawak : Opposition Are Cheap Glass Claiming To Be Diamond, Taib

Posted: 10 Apr 2011 09:04 AM PDT

MIRI, April 10 (Bernama) — The opposition promising to be a good government if it wins the Sarawak election is like "cheap glass claiming that it can become a diamond," Chief Minister Tan Sri Abdul Taib Mahmud said today.
The state Barisan Nasional chairman added that the attempt of the opposition to project a united front was just an act to win the election.
"They are worse than the people they criticise," he said at a gathering in Kampung Bakam, about 25 kilometres from here.
Taib said the opposition "change" slogan was only intended to persuade voters to support their agenda of toppling the BN with no comprehensive plan to transform the livelihood of the people.
"A vote for them is a vote for instability and an uncertain future. Their change is change for uncertainty," he added.
Taib said that opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim had delayed the establishment of Universiti Malaysia Sarawak, taking away the allocations for the project when he was the Deputy Prime Minister.
He said that Anwar had brought little change to the Permatang Pauh constituency although he had been its MP for about 16 years and held high office.
"I am only a humble chief minister, but I have at least been able to transform rural places like Samarahan and Mukah," Taib added.
He branded the DAP as colonial in its campaign strategy, saying the party was politicising religious and racial issues to divide Sarawakians.
"It is just a matter of time before this opposition tactic backfires and explodes in their face," Taib said.

tunku : that is absolutely right. the opposition is a cheap glass that claiming to be a diamond by fooling people around. sarawak will be in chaos if rules by these morons.they will loot the state's wealth like what they are doing in penang and selangor. beware of these creatures.

PRN Sarawak : Count Your Blessings Or Face Backlash, Chinese Told

Posted: 10 Apr 2011 05:03 AM PDT

SIBU, April 10 (Bernama) -- MCA Secretary-General Datuk Seri Kong Cho Ha is surprised that the urban Chinese in Sarawak dont't seem to realise just how great a deal the community is getting from the state Barisan Nasional.
Cautioning them against a BN government backlash if they fail to count their blessings, he said that Sarawak has the most liberal policies towards the Chinese of all states in Malaysia.
"A Chinese district officer is unheard of in any other part of the country. Ande nowhere else in Malaysia do you have a Chinese mayor," Kong noted, alluding to the administrative structure where Chinese hold positions not open to them in other states.
"And it is only in Sarawak that you have a Chinese ketua kampung, penghulu, pemancar and Kapitam," Kong said in reference to the community leadership set-up.
Kong, who is Transport Minister, said the state government was also very liberal over the use of the Chinese language and very accomodating to the community practising their religion and traditions.
Nobody really doubts that BN will be returned to power in Sarawak. Only the margin of victory is uncertain.
Kong, who was on a brief visit to Sarawak, said: "It would be unfortunate for the Sarawak Chinese if they decide to throw their weight behind the oppostion.
"They have to understand that should they decide not to give their votes to the Chinese representatives, the other parties in the ruling coalition may use the defeat of SUPP as an excuse to change everything."
Kong said the opposition will not be able to form the next Sarawak state government.
"They may succeed in getting rid of SUPP in some constituencies, but this would only mean diluting Chinese representation in the government," he added. The Chinese make up 20 per cent of the population of Sarawak. SUPP, the Chinese-dominated BN party, is contesting 19 of the 71 seats.
SUPP lost six of the 19 seats it contested in the last election to the DAP, one to PKR and another to a SNAP candidate, who later joined SUPP.
SUPP publicity chief Daniel Ngieng said:"Whether you like it or not, BN is going to form the government after April 16, with or without Chinese representation as the Bumiputras are solidly behind them," he said.
"The Chinese have to vote BN-SUPP for representation in the government. We (SUPP) have shortcomings, but we are changing," he said.
"The opposition may promise UBAH (the DAP election slogan), but they actually don't have any agenda for change. People shouldn't gamble their future."

tunku : kong cho ha is right, only in sarawak we can see the chinese is given all the important post in government.from mayor to department's director.the economy are controlled by the chinese in sarawak.all the major and minor business are controlled by them.there are many many chinese schools too in sarawak.change is not always good.we have seen recently change in egypt,till today egypt is unsettle and in chaos.

bumiyang

Posted: 11 Apr 2011 03:15 AM PDT

Che Det

Posted: 11 Apr 2011 03:04 AM PDT

Che Det


POLITICAL LITIGATION

Posted: 10 Apr 2011 11:06 PM PDT

1. We hear a lot about litigation these days. Everyone is suing everyone else for hundreds of millions of Ringgit for alleged libel. Almost all the litigants are politicians. The courts' time is taken up with these cases. Some go on for years as the litigants appeal to higher and higher courts.

2. We hardly ever hear any of these litigations ending with the courts awarding the sum claimed by the complainants. In most cased the complainant would lose the case and ordered to pay cost.

3. The public usually do not have a high regard for these litigants. The disparaging utterances against them would not damage their reputation at all. Maybe justice demands that the whole legal process be gone through and a judgment be made by a court and the appeals be heard. But on the other hand, in some instances in order not to waste the time of the courts, the case may be curtly dismissed, and appeals disallowed. One wonders why there is this extreme disparity in the treatment of these cases.

Sahabat-Gunung

Posted: 11 Apr 2011 01:43 AM PDT

Sahabat-Gunung


GAPS Simpati, Namun Siasatan Harus Diteruskan

Posted: 10 Apr 2011 07:49 PM PDT

Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (Gaps) ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Ahmad Sarbani atas kematian beliau beberapa hari lalu. GAPS amat bersimpati atas nasib malang yang menimpa keluarga beliau.

Pengerusinya, Hamidzun Khairunddin berkata, GAPS sangat kesal kerana siasatan pihak SPRM berakhir dengan kejadian yang tidak sepatutnya berlaku.

"Sehubungan dengan itu, GAPS menggesa pihak SPRM mempertingkatkan prosedur keselamatan dalam siasatan. Usaha memerangi gejala rasuah adalah usaha yang amat sukar. Di Hong Kong contohnya berpuluh OKT dan saksi kes rasuah membunuh diri apabila disiasat.

GAPS juga mendesak SPRM terus melaksanakan siasatan pelbagai kes Kastam seluruh negara demi memastikan setiap jabatan kerajaan di negara ini bersih dari amalan rasuah, penyelewengan dan salah guna kuasa," ujarnya.

Dalam masa yang sama, penglibatan dalang-dalang tertentu yang mengambil kesempatan dalam kes tragis pegawai KDRM ini amat dikesali. Mereka cuba menangguk di air keruh dengan menghasut dan mengelirukan rakyat dengan pelbagai fakta pembohongan.

Tahniah Sue ..... Balun & Terus Balun Demi Cari Kebenaran

Posted: 10 Apr 2011 08:42 AM PDT


Tahniah buat sahabat aku .... 'Sue' yang telah menggegarkan kewibaan Anwar hari nie .... Ternyata, Anwar pasti akan kelam kabut bila ditanya mengenai jam Omega yang pastinya bakal membawa mala petalaka buat Ketua Pembangkang ini .....

Buat `Sue' teruslah membalun Anwar yang ibarat telur di hujung tanduk nie ..... Sudah tiba masanya Anwar kita pasak sehingga ke penjuru dan sudut yang paling untuk dia bernafas .... yang membalun dia .... yang sedap dia.... yang dituduhnya kita plak ....

Falsafah aku kini, senang ajer ..... Balun & Terus Balun Demi Mencari Sebuah Kebenaran

Taipingmali (tm)

Posted: 11 Apr 2011 01:35 AM PDT

Taipingmali (tm)


jom ludah muka peniaga ini

Posted: 11 Apr 2011 12:14 AM PDT

Laporan FreeMalaysia Today; PR menang besar?

Posted: 10 Apr 2011 09:34 PM PDT

Abang bawa kotor adik kena cuci

Posted: 10 Apr 2011 09:20 PM PDT

Perkhidmatan kereta api perkasa infrastruktur di wilayah SCORE

Posted: 10 Apr 2011 09:06 PM PDT

PETER JOHN JABAN atau PETER JOHN JAMBAN?

Posted: 10 Apr 2011 09:00 PM PDT

Selangor Kini Percuma

Posted: 10 Apr 2011 05:43 PM PDT

Usaha terdesak pembangkang di PRN Sarawak

Posted: 10 Apr 2011 05:32 PM PDT

Prog YAB TPM (11 APR 2011) DI SIBU:

Posted: 10 Apr 2011 05:05 PM PDT

Pelajar tak sedar diri.

Posted: 10 Apr 2011 08:00 AM PDT

Pelajar tak sedar diri.

Posted: 10 Apr 2011 08:00 AM PDT

Gelabah Anwar bila disoal tentang ‘Jam Omega’

Posted: 10 Apr 2011 07:50 AM PDT

Taib speaks out against stamping of serial numbers on Bibles

Posted: 10 Apr 2011 07:40 AM PDT

pilihanraya sarawak election: PKR = P'GAY'R

Posted: 10 Apr 2011 06:02 AM PDT

PRN SARAWAK: ANWAR BENGANG PASAL OMEGA!

Posted: 10 Apr 2011 04:38 AM PDT

Anwar Lelaki Metroseksual Julai 08

Posted: 10 Apr 2011 04:14 AM PDT

Adakah TS Rahim tuduh Anwar berzina?

Posted: 10 Apr 2011 03:58 AM PDT

Wong seeks DPM’s help to lift Lanang bridge toll

Posted: 10 Apr 2011 03:04 AM PDT

PAPA GOMO

Posted: 11 Apr 2011 01:20 AM PDT

PAPA GOMO


SKODENG - Ahli PKR Kantoi Di Tangkap Ketika Sedang Melakukan Aktiviti Tak Bermoral

Posted: 11 Apr 2011 01:00 AM PDT


"Eh? Mereka Jentera PKR nak ke mana tu?"


" Lah...rupanya Mereka Kencing"


" Isy isy isy Tak tahan sangat lah agaknya tu"


" Kah kah kah Ahli PKR sendiri pun KENCING atas Bendera PKR"


Gambar gambar ini merupakan Gambar yang di ambil oleh seorang penduduk di Dun Jepak dan mengirimkannya kepada sahabat Gomo.

Emmm apa pun inilah dia Moral Ahli PKR, kalau kencing di tepi Pokok tu tidak ada apa lah sangat memandangkan memang biasa kita ni terutama orang lelaki yang dah tak tahan nak buang air.

Tapi bila Ahli PKR sendiri yang KENCING atas Bendera PKR jelas nak menunjukkan PKR ini tidak di yakini dan di sayangi oleh Ahli mereka. Takat pakai Baju dan Topi PKR tetapi tidak ada perasaan Sayang dan kasih pada Parti sendiri.

PKR
Parti Kencing Rakat

Sekarang PKR dah pun kena Kencing dengan Ahli nya sendiri

HUA HUA HUA

DOWNLOAD VIDEO SKODENG ANWAR IBRAHIM
DAN PELACUR CHINA KLIK DI SINIPsssttt... Kesian betul dengan PKR ni, betul betul Kasihan....Celako Celako Celako

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PRN SARAWAK - Di Mana Kedudukan Anak Sarawak Dalam Kepimpinan DAP?

Posted: 10 Apr 2011 10:28 PM PDTDalam poster di atas bukan sahaja kita ingin menunjukkan akan kepimpinan DAP yang penuh dengan Anak beranak mereka namun kita ingin menjelaskan kepada Rakyat Sarawak bahawa di dalam DAP ini tidak ada Anak Sarawak? Mana anak Sarawak?

Dari Atas sehinggalan kebawah semuanya di isi oleh orang Semenanjung dan tidak ada anak Sarawak di dalam barisan Kepimpinan Tertinggi DAP. Jadi bagaimana boleh mereka di dalam barisan kepimpinan DAP ini dapat membela negeri Sarawak?

Lihatlah dengan jelas mereka ini orang semenanjung yang datang cuba memporak perandakan negeri Sarawak. Bukan baru malah sudah lama mereka DAP ini cuba menanam sifat kebencian pada kaum kaum lain di dalam negeri Sarawak.

DAP anti kepada Bumiputera dan itulah yang terjadi bila mereka DAP hanya mementingkan Bangsa Cina yang boleh menjadi barua kepada mereka sahaja. Kepada bangsa Cina lain yang tidak menyokong DAP mereka akan tinggalkan begitu sahaja.Itu tidak masuk lagi dengan kaum Iban dan Dayak serta kaum kaum lain di Sarawak ini.

Ingatlah rakyat Sarawak, usah menjadi seperti di Semenanjung yang akhirnya merasa Menyesal di atas undi mereka kepada Parti DAP ini. Bukan sahaja orang Melayu dan India malah kaum Cina juga sudah menyesal dengan agenda DAP yang hanya Tamakkan kuasa semata mata.

Pembangunan demi pembangunan di lakukan oleh Kerajaaan barisan Nasional tampa mengira kawasan itu Cina majoritynya atau Iban atau Dayak atau Melayu atau Melanau. Kerajaan BN sentiasa adil mengikut kemampuan dan keperluan yang sepatutnya di berikan kepada rakyat.

Tolak DAP demi Pembangunan dan Kehidupan yang Harmoni buat Anak anak Sarawak


Sarawak We Care.....


Psssttt....DAP adalah parti racist!!!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Betapa Hina Nya Wartawan Apabila Di Caci Maki Anwar Ibrahim Ketua Umum Pakatan Rakyat

Posted: 10 Apr 2011 07:00 PM PDT


Nik Suriyani Megat Deraman

Kerana seorang wartawan Wanita Anwar Ibrahim mengamok sakan sampai membawa ke malam hari. Itulah yang berlaku apabila persoalan yang di tanya oleh seorang Wartawan Berkreabiliti Nik Suryani Megat Deraman GAGAL di jawap oleh Dato Seri Anwar Ibrahim.

Bukan lah satu soalan yang sukar untuk Anwar Ibrahim menjawap soalan tersebut memandangkan seluruh rakyat Malaysia ingin mengetahui pekara sebenar yang berlaku di dalam kisah Video Seks yang membabitkan Anwar Ibrahim dan Pelacur China.DI MANA JAM TANGAN OMEGA

Itu lah satu soalan yang jika benar Anwar Ibrahim tidak bersalah sudah pasti dengan tenang beliau dapat menjawapnya tampa perlu meninggikan suara dan memarahi Wartawan yang bertugas.

Anwar Ibrahim harus ingat kerja wartawan bukannya mudah dan memerlukan komitmen yang tinggi di tambah lagi dengan desakan pembaca dan penonton yang menginginkan sesuatu jawapan di jawap oleh mereka yang berkenaan.

Tidak ada salahnya wartawan Nik Suriani Megat Deraman bertanyakan soalan tersebut memandangkan isu Jam Tangan Omega itu sendiri pun di timbulkan sendiri oleh Anwar Ibrahim pada sidang Media yang pertamanya apabila menyatakan jam tangan Omega berada di dalam simpanan Kak Wan isteri Beliau.

Pada hari kelmarin isu Jam tangan Omega Hangat apabila Kak Wan isteri Anwar Ibrahim melenting apabila seorang wartawan bertanyakan di Mana Jam tangan Omega milik suaminya. Soalan yang sama dan bukannya sukar untuk Anwar Ibrahim menjawapnya malah kak Wan yang di katakan oleh Anwar Ibrahim telah menyimpannya juga sewajarnya membuktikan Jam tangan tersebut di dalam simpanan mereka.

Gomo lihat pada sidang Media semalam maka apa yang di ragui rakyat selama ini telah terbongkar. Anwar Ibrahim bertindak keterlaluan dalam menjawap soalan jam Tangan Omega miliknya dan begitu juga Kak Wan isteri Beliau yang turut melenting dengan soalan yang sama.

Rakyat harus jelas Kata Kunci kepada isu Video Seks ini tertumpu kepada Jam Tangan Omega. Jika Anwar Ibrahim dapat membuktikan bahawa Jam Tangan Omega berada di dalam simpananya maka Gomo yakin Rakyat akan menyebelahi Anwar. Namun jika sebaliknya Anwar Ibrahim harus menerima padah dari perbuatanya.

Wartawan Bukan Sampah yang selayaknya untuk Anwar Ibrahim Hina dengan sewenang wenangnya. Ingatlah tampa Wartawan siapa anda di dalam arus politik ini dan wartawan mewakili Rakyat dalam membicarakan sesuatu isu.

FREE DOWNLOAD VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM KLIK DI SINI


Psssttt...Part 2 ataupun Video Baru aktiviti Seks Anwar Coming Soon......?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PRN SARAWAK - Poster BN Di Bakar Membuktikan Mentaliti Pembangkang Yang Haprak

Posted: 10 Apr 2011 10:00 AM PDT
Lepas satu hal maka satu hal lagi cuba di cetuskan oleh pakatan Pembangkang di Sarawak pada PRN kali ini. Sebelum ini di Kuching bila Bilboard Calon BN di simbah Cat Merah dan kali ini di Dun Muara Tuang pula berlaku hal yang menjelekkan apabila Poster Calon BN di Bakar dan di Tumbangkan.

Pada...... Read more.....


Psssttt.... Jahat betul politik Pakatan Pembangkang yang Gilakan kuasa ni


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Pembangkang Kecut Telor Dengan TVi Yang Di Lancarkan Untuk Rakyat Sabah & Sarawak

Posted: 10 Apr 2011 05:00 AM PDT


Petang tadi berlangsung nya majlis pelancaran TVi yang di sempurnakan oleh Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Dato Seri Utama Rais Yatim bertempat di Dewan P.Ramlee RTM Bandar Satok Kuching Sarawak.

Pelancaran TVi ini merupakan satu saluran baru yang mana 50 peratus kandungannya memuatkan aktiviti di Sabah dan Sarawak, adalah satu platform yang baik untuk kerajaan negeri mendedahkan program-program pembangunan yang dilaksanakannya kepada rakyat.
Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim berkata saluran baru tersebut bakal menjadi jendela berita yang akan memaparkan berita wilayah setempat di kedua-dua negeri itu.Pemangku Ketua Pengarah Penyiaran Datuk Norhayati Ismail dalam satu temubual dengan Bernama baru-baru ini berkata TVi atau TV Interaktif akan menggunakan saluran Astro 180 yang kini menyiarkan siaran Muzik Aktif.Dengan pelancaran TVi ini yang merupakan satu medium terbaik bagi rakyat Sabah dan Sarawak memberikan satu tamparan buat Pembangkang yang hanya pandai menabur janji dari menunaikan tanggungjawap kepada rakyat.

Jangan kata alasan mereka bukan Kerajaan Pusat kerana di negeri yang mereka kuasai pun tidak ada pembangunan yang di jayakan buat rakyat. Malah jangan kata mereka masih baru mentadbir sedangkan di Kelantan setelah 20 tahun PAS mentadbir tidak ada apa pun pembangunan yang di jayakan malah hanya di banggakan dengan pasaraya TESCO sahaja.

Ini lah bukti kami Barisan Nasional yang sentiasa menjaga Rakyat seluruh Malaysia demi kesejahteraan hidup di dalam pelbagai Agama dan bangsa. Kita semua 1 Malaysia.

Lagi Gambar Gambar Menarik klik
PAPA GOMO WORLD FOTOPAGES

Psssttt... Kerajaan BN sentiasa peka dengan kehendak rakyat Malaysia, PR buat apa? Blue Filem?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

HERO KECIK

Posted: 11 Apr 2011 01:15 AM PDT

HERO KECIK


Rayuan Terakhir PKR

Posted: 10 Apr 2011 08:31 PM PDT

Wan azizah merayu calon bebas akan menarik diri dalam pilihanraya sarawak dan membiarkan calon BN dan calon Pakatan sahaja yang bertanding. Pertandingan 3 penjuru sudah pasti membuatkan PKR tak senang duduk kerana sudah pasti pecah undi lagi.

Sokongan terhadap PKR sudah semakin kurang disarawak dan rakyat Sarawak sudah bosan dengan politik PKR yang melampau dan jijik. Bila ada plak calon bebas... sesungguhnya sokongan terhadap PKR semakin tak ada. Kalah dalam tangan.

Sebab itulah wan azizah menasihat dan merayu agar calon bebas tarik diri kerana calon bebas hanyala kacau daun sahaja dan menyusahkan sahaja. Biasanya calon bebas tidak akan memihak kepada parti pembangkang. Parti bebas sokong BN.

PKR Benci Calon Bebas

Anwar Makin Tenat

Posted: 10 Apr 2011 08:05 PM PDT

Anwar meroyan lagi cam orang tak kepuasan apabila ditanya pasal Jam Omega. Pasal dia mengamuk kena tanya soalan tu biasa. Bila soalan dia tak mampu jawab dan dia tak tahu nak belit celah mana. sure dia akan mengamuk. kekadang dia lupa apa yg dia belit dulu... itu anwar.....

Kes Video Seks dah jadi kecoh dan satu malaya dh tahu pasal tu. satu malaya tahu akan keburukan moral pemimpin Pakatan tu. Semua dah tahu.. sama ada anwar kedalam atau pun masih bebas lagi bersandiwara.

Anwar dan Azizah sekeluaga sedaya upaya menyelamatkan maruah keluarga dan parti walaupun azizah tahu siapa anwar. Itu bab keluarga anwar. Sekarang proses menyelamatkan parti daripada terus bertahan. Semakin hari semakin kurang pengaruh anwar. Anwar dah tak ada pengaruh.

Anwar didesak oleh DAP agar selesaikan masalah moralnya daripada hancur dan apa yang paling ditakuti ialah hilangnya penyokong pakatan. Mimpi ngeri kehilangan sokongan PAS dan DAP dalam pakatan yang menjadikan Wayang Tinggi Pakatan Anwar.

Kalaula anwar disabitkan kesalahan moralnya sudah pasti PKR akan hancur ditelan bumi dan pengaruh PKR silap2 hilang begitu sahaja. Bila PKR jahanam,, hancurla pakatan DAP, PKR dan PAS. Hilang kuasa yang paling ditakutkan dan Perdana Menteri impian Anwar turut ditelan bumi.

PANEH MIANG

Posted: 11 Apr 2011 01:06 AM PDT

PANEH MIANG


Aku intai engkau...

Posted: 10 Apr 2011 08:33 PM PDT

Aku tengok engkau
Engkau tengok aku
Aku intai engkau
Engkau intai aku
Aku kutuk engkau
Engkau kutuk aku
Aku nak jatuhkan engkau
Engkau nak jatuhkan aku
Aku kata engkau tak betul
Engkau pun kata aku tak betul
Aku ada geng-geng aku
Engkau ada geng-geng engkau

Jadi siapa yang benar?
Siapa HERO? Siapa PENYANGAK?
Kalau engkau kata aku penyangak
Engkau pun penyangak jugak
Jadi macam mana?
Tidakkah engkau itu aku dan aku itu engkau

Okeylah kita setel...
Tapi macam mana dengan pengikut engkau dan pengikut aku?
Kira setel jugaklah...
Mana boleh..sebab dia orang tak bertegur sapa walaupun berjiran
Itu dia orang punya pasal la...
Siapa suruh sampai begitu teruk sekali
Dia orang tak tahu ke ini semua POLITIK!


Mansdin

oyabun

Posted: 10 Apr 2011 11:43 PM PDT

oyabun


Panas di Litar Sepang sama panasnya dengan soalan wartawan terhadap jam Omega Anwar!

Posted: 10 Apr 2011 09:26 AM PDTKah..kah..kah..soalan serkap jarang dari wartawan membuatkan Anwar macam cacing kepanasan! Kantoilah kamu Anwar? Anwar sakit otak apabila ditanyakan soalan tentang jam omega kepadanya semasa sidang media di Kuching..!!!

Jam Omega benar-benar memeningkan Anwar nampaknya...! Tak mengapa Anwar, nanti boleh tempah jam dengan nombor siri yang sama dari Thailand atau pun di Petaling Street.

Jam Omega satu hal. Kat rambut pun sama, cara ketawa pun sama, lenggok berjalan pun sama, tang perut dan tetek pun sama...isk..isk..isk..Anwar, nak kelentong apa lagi Nuar oiii..!!!

Ada banyak gambar-gambar persamaan Anwar dengan pelaku dalam video seks panasss..!!
Lihat diperut, lengan tangan, raut muka..macam sama ajer!


Lihat kat tetek..macam sama ajer!

Kat tetek Anwar..sama jer..!


Barisan perut-perut yang tak buncit!


Stail rambut pun sama jer..!!!

Kantoi lah Anwar...!!!

Wasabi Oyabun..

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 10 Apr 2011 11:38 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PRN SARAWAK: GEMPAR!!! Pakatan keji!!! Tuduh BN Anti-Christ la pulak! Habis tu PAS macamana?

Posted: 10 Apr 2011 09:46 AM PDT

SMS berikut tersebar semalam (hari penganut Kristian beramai-ramai ke gereja) :

" Today the Council of churches Malaysia has rejected the governments 10 point solution on the Al-Kitab. Vote against BN is a vote for Jesus. BN is an anti Christ agent. Christians are being discriminated and rights in constitutions denied. Don't vote for BN. Pls send this message to 10 christian voters. "Apakah PAS bersetuju dengan tuduhan di atas? Jika benar, maka sudah tentu BN lebih Islamik daripada PAS kerana menentang agama Kristian. Parti Islam apakah namanya ini jika ianya pro-Kristian?!! Bagaimana dengan negara Islam dan hukum Hudud??? Dengan tidak mengundi BN, maka anda undi Jesus Christ...hmm macam sama bunyinya dengan undi PAS masuk syurga...

"ANU-GHAIRAH" TUHAN PKR GILA MEROYAN KENE SOAL PASAL JAM OMEGA....

Posted: 10 Apr 2011 06:21 AM PDTTanya kat mana jam OMEGA pun dah SENTAP..... Pastu tuduh semuanya UMNO.. Agaknya kalo wartawan HARAmKAH  yang tanya pasal jam tu pun UMNO punya kerja jugak... Kah Kah Kah....

PRN SARAWAK 10: Change? BN akan CHANGE Malaysia ke Tahap Yang Lebih Baik!

Posted: 10 Apr 2011 02:53 AM PDT

Sejak beberapa siri pilihanraya baru-baru ini, rakyat terbukti telah menyokong agenda pembangunan yang diperjuangkan Kerajaan BN tatkala pembangkang masih mahu mengeksploitasi isu-isu basi.

ETP bukan janji kosong. Rakyat 1Malaysia, di Semenanjung dan Sabah/Sarawak, boleh melihat dengan mata kepala sendiri perancangan dan pelaksanaan untuk kebajikan mereka sendiri.

Ada pembangkang cakap nak sediakan peluang pekerjaan sampai 35,000? Apa yang mereka canang hanya setakat Buku Jinggay yang tak ubah macam novel fantasi. Terpesona bila dibaca tetapi hanyalah khayalan semata-mata.

Janji 100 hari konon? Apa cerita pemilihan parti PKR? Chegu Bard pun pening dengan kerenah big boss beliau! Itu baru PKR! Camna la agaknya kalau diberi tanggungjawab menjaga SPR?

Bagaimana dengan PAS?

DAP?

 

Dah dah! Kalau kita melayan kerenah pembangkang, buat sakit hati saja!

PM Datuk Seri Najib telah terbukti menyambung warisan ayahanda beliau iaitu Allahyarham Tun Razak yang mementingkan pembangunan masyarakat luar bandar.

Dalam keratan akhbar ni, Kerajaan Persekutuan bersetuju utk khaskan dana sebanyak RM62 juta di bawah program Jiwa Murni untuk membina jalan sepanjang 37km menghubungkan Belaga dengan Empangan Bakun.

Kalau tanya pembangkang, mereka tau komplen saja. Jalan buruk la, tanah kena rampas la!

Solutions? Tarak!!!

SARAWAK: UNDI MEH BN KE PENGELATANG SEMUA!

 


PRN SARAWAK : PAS KAKI SKODENG!

Posted: 10 Apr 2011 12:01 AM PDTGua cakap : Takpe.....N.Ajis dah jamin syorga bagi korang. Buat dosa pun tak salah. BN buat je yg salah.

PENGUMUMAN PENTING : UNTUK PEMUDA-PEMUDA PAS!!!

Posted: 09 Apr 2011 11:32 PM PDT


Gua cakap : Buat malu Islam....buat malu orang Semenanjung kalau muka nampak alim....perangai macam setan.

sekupangdua

Posted: 10 Apr 2011 11:31 PM PDT

sekupangdua


TIDAK ADA POSTER ANWAR DISINIK!!! KENAPA YER!!!

Posted: 10 Apr 2011 09:32 AM PDT

Lebih dari sepuluh DUN dalam parlimen yang teman jelajahi, PELIK kenapa belum jumpa POSTER ANWAR seperti sebelum ini atau memang orang Sarawak maupun PKR sendiri MALU nak letak gambar Nuar diantara ratusan ribu poster-poster yang digantung merata-rata. Kenapa Yer? Rasanya memang Calon-calon pembangkang termasuk calon PKR sendiri tak mahu muka Nuar di pamerkan kerana takut membawa padah atau sial yang membolehkan Kalah dengan teruk nanti.
Sibu, Sarikei, Krian, Kalaka, Betong, lubuk Antu sehingga disini ke Sri Aman , disemua parlimen dan Dun yang ditempohi lansung tak nampak muka Nuar digantung bersama Poster-poster calon. teman masih ingat lagi di Perak masa PRU 12 pun muka Nuar berlambak walaupun tak bertanding. Tapi kali nie cukup pelik sebab tak nampak lansung muka songeh yang angkat tangan ala John Travolta di gantung merata jalan dan bangunan. Keibasaan nya gambar-gambar pemimpin agung dipamerkan mengikut kehendak Parti, macam biasa ler... Calon untuk DUN, Seorang lagi untuk bakal CM dan yang paling Power sebagai Bakal Perdana Menteri. tapi kali ni agak berbeza dan mungkin ramai yang tidak menyedari tentang kehilangan gambar Pemimpin Glamor ni tidak kelihatan, Kenapa kah agaknya?
Jawab sahabat teman : Biasak la, 2 sebab yang kamik rasa... pertama sebab gambar semacam itu sik laku (tak laku) sebab gambar sekarang lagi guna VIDEO sudah ada kan... dan sepekara lagi ingat kamik dia masih berfikir tentang tahun berapa dia mahu jadi Perdana Menteri... sebab tarikh 16 september sudah ada... cuma tahun sik tau bila... (tak tau bila) 2011 ka, 2020 ka... atau BELUM JUMPA lagi.    

Panglima Perang Cyber

Posted: 10 Apr 2011 11:26 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Poster Ini Jika Disebarkan Pasti Menghancurkan Pakatan Di Sarawakkk !!!

Posted: 10 Apr 2011 10:08 PM PDT
Siapa lebih patut berundur sekarang ?

Ketua Menteri atau Pemimpin Pakatan Rosak ?


baca juga krisis Bazar Tok Guru yang membuktikan mereka hanya pandai menipu

http://kickdefella.wordpress.com/2009/12/12/dari-bazaar-tok-guru-jadi-busut-almenantunya/
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Sahhh Kawan Anwar Yang Kaki Betina ~ DJ Radio FreeSarawak Pembangkang !!!

Posted: 10 Apr 2011 09:54 PM PDT
baca lanjut : http://rajahmas.blogspot.com/2011/04/panas-seks-in-radio-free-sarawak.html
NONE

https://hornbillunleashed.wordpress.com/2011/03/05/15676/


Nak tengok apa akan jadi jika geng kaki betina, playboy ini datang merampas kekayaan Sarawak ???


Pilihlah Pakatan Rosak untuk kemiskinan, kebuluran, kezaliman selama 5 tahun


 sebelum berpeluang untuk menukar kerajaan !!!


Berani ???
Pengumuman : Program bersama PM di Padang Merdeka, Kuching jam 8 pm malam ini ....

Jemput beramai-ramai datang memeriahkan....

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Anwar Terpengaruh Langgan ' China Doll ' Sebab Kawan Nama Peter John Ini ???

Posted: 10 Apr 2011 08:42 PM PDT


Anda dinasihatkan tidak melihat gambar yang akan disiarkan di bawah.

Jika tidak kuat iman.... Kerana gambarnya sangat menggiurkan.

Kalau berani klik sini
http://thebenchmark0.blogspot.com/2011/04/peter-john-jamban.htmlAdakah ini punca Anwar terkantoi semasa 'langgan' China Doll 21 Mac 2011 yang lepas ?

Wallahu A'lam.

Kawan boleh pengaruh kawan. Nampaknya Pak Sheikh dah terpengaruh dengan kawan barangkali...

Oh kawannya dulu Paul Wolfowitz pun ada skandal juga dengan perempuan !!!

Pening lagi nampaknya Pak Sheikh tengok satu persatu kebenaran dibongkar...Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Edisi Jambu : Blogger Sayuti Omar Sindir Azmin Angkat Ezam ???

Posted: 10 Apr 2011 06:11 PM PDT


Sayuti Omar penulis seangkatan Hambali Latif. Sangat berpengalaman dan pernah popular sekejap semasa berbantahan dengan Husam isu ternakan kambing dalam projek Jihad Ternak. Husam saman Sayuti Omar akhirnya.


Kenal Husam ?  Calon bakal MB Kelantan jika Nik Aziz sudah pulang ke alam barzakh.


Sudah lama tidak dijenguk blog beliau yang selalu diguna untuk menghentam kerajaan dan Umno BN....


Tetapi pagi ini saya berkebetulan tertarik hati ke blog beliau yang tidak perlu saya nak sebutkan di sini. 


Antara point yang saya suka dalam artikel beliau yang mengulas ceramah Azmin dan Ezam yang diadakan sebelah menyebelah di Dun Pantai Damai, Kg Bowean  Sarawak semalam :  1. Beliau bangga kerana ditahan dua kali dalam penjara, sebaliknya Azmin, usah ditahan ke pintu penjara pun tidak. "Itu yang sedang bercakap usahkan masuk penjara berada dipintu penjara pun tidak," kata Ezam.
  2. Azmin Ali mengakhiri ceramah lima minit lebih awal berbanding Ezam yang disambutan tepukan dan sorakan bergemuruh dari orang ramai.
2 point di atas disalin tanpa sebarang ubah suai satu huruf pun...Sekali imbas nampak Sayuti Omar gemar Ezam dan mungkin agak geli dengan Azmin. Wallahu A'lam.

Adakah blogger pembela Anwar seperti Sayuti Omar ini pun sudah tidak lagi 'raa' (ghairah) untuk mempertahankan Anwar dan Azmin ???  

Adakah ini bermakna semakin kerap Anwar dan Azmin datang Sarawak semakin benci rakyat Sarawak termasuklah blogger mereka ?

Ada satu rahsia belum diberitahu - Ezam datang Sarawak dua hari lepas bersama Panglima... 

Tanya Feriz Omar dia tahu kerana beliau dan Datuk Ahmad Maslan pun kebetulan flight yang sama. 

Lihat pula cerita Ezam vs Anwar di Kg Boyan oleh Blogger Sarawak Aleh Kayong
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Wow ~ Banyaknya Duit Ini....Untuk Beli Jam Omega ?

Posted: 10 Apr 2011 05:33 PM PDT
Siapa tahu berapa nilainya ?

The Unspinners ada menulis tentang perangai pemimpin Fuckatan Charles Santiago yang dedahkan pegawai kastam Ahmad Sharbini mati dibunuh.

Pendedahan bertaraf 'spekulasi'  macam sampah diambil dari sumber agen penghantar barang dari cakap dengar di kedai kopi bukan fakta yang dipercayai.

Biasalah perangai mereka memang suka benda 'belakang','rendah', 'sampah', dan 'fitnah'...

Sepatutnya biar siasatan dibuat bukan persepsi dan sangkaan diungkap....

Kalau sejenis dengan mereka maka tentu anda juga akan suka perkara yang sama.

Jangan biarkan 'sampah' memenuhi fikiran anda...

Soalan saya ~ Berapa agak-agak duit di atas ?

Dalam 3 -4 juta kot. Siapa nak kaya jual jam Omega Anwar... Semalam dia pun dah melenting bila soalan jam Omega ditanya wartawan wanita...

Kesian wartawan dimalukan di hadapan wartawan lain tanpa belas kasihan....

Siap dituduh perkakas Umno beb !!!

Orang dah 'nazak' biasa melenting tanpa sebab...

Ayuh kita jadikan 16 hb April ini sebagai detik menguburkan mereka...

Pastikan Sarawak bakal menjadi 'kubur' PKR DAP PAS = Pakatan Rakyat !!!


Blog The Unspinners di sini http://theunspinners.blogspot.com/Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Nik Aziz terima 1Malaysia ~ Tanda PAS Tinggalkan Pakatan ???

Posted: 10 Apr 2011 08:41 AM PDTJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Rakyat Sarawak Jangan Ditipu Anwar Seperti Mana Rakyat Kg Buah Pala !!!

Posted: 10 Apr 2011 06:41 AM PDT


Dalam ceramah di Sarawak ANwar menggunakan isu tanah.

Katanya Ketua Menteri Sarawak Pehin Seri Haji Abdul Taib Mahmud merampas tanah rakyat.

Cuba kita tengok sebenarnya siapa yang rampas tanah rakyat dan mungkir janji kepada rakyat sehingga gagal menunaikan janji PRU lalu hingga sekarang !!!

Tentunya Anwar dan Fuckatan Rakyat...

Undi BN Tolak Fuckatan !!!Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Anwar mengamuk tuduh wartawan 8TV perkakas Umno bila disoal jam Omega !!!

Posted: 10 Apr 2011 04:42 AM PDT
Wartawan hebat tersebut ada di sini. Tahniah !!!info : RBF

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Logo 2 Alam Mr Anwar Al Qubul Wad Dubur ~ Mohon Lekatkan Di Blog Anda !!!

Posted: 10 Apr 2011 01:04 AM PDT
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Nik Aziz Mula Terbalik Hati Pakai Baju 1Malaysia Selepas Tonton Video 'China Doll' Pemimpin Al Qubul Wad Duburi ???

Posted: 10 Apr 2011 12:42 AM PDT
tulisan : Blogger Angin Perubahan http://anginperubahan.blogspot.com/ 
Nik Aziz menunjukan isyarat 1Malaysia kepada Datuk Seri Najib Tun Razak sewaktu Datuk Seri Najib mencuba motosikal Modenas model baru keluaran DRB selepas merasmikan Kompleks Pemasaran Setempat, Taman Industri Automotif Pekan di Pekan, Pahang pada 9 April 2011.


Bukan sahaja menunjuk isyarat 1Malaysia, Nik Aziz juga turut mengenakan baju yang ada logo 1Malaysia. Bukti penerimaan Nik Aziz terhadap gagasan 1Malaysia. Pastinya DAP akan kepanasan melihat foto Nik Aziz dan Datuk Seri Najib ini. Mereka amat bimbang jika dua orang pemimpin Melayu ini (PAS dan UMNO) bersatu dan berpakat sama. Ini berita tidak baik kepada DAP di saat mereka sedang berusaha menawan kerusi-kerusi majoriti Cina di bandar-bandar Sarawak.


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Blogger Rajahmas Dedah DAP sengaja biarkan PAS bermarkas bekas kandang babi ?

Posted: 10 Apr 2011 12:34 AM PDT


Rajahmas menulis : http://rajahmas.blogspot.com/2011/04/gempar-markas-pas-bekas-pusat-babi.html

Apakah ini satu cara menghina PAS secara tidak langsung ?

DAP selamanya tidak boleh dipercaya...

 Ulama label kafir harbi...

Allah dan Rasul sudah lama pesan.
Lihat juga janji Anwar tidak ditunai di Kg Buah PalaMaka, jangan sokonglah mereka...

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Senarai 35 Pemimpin PKR Yang Tinggalkan Anwar ~ Untuk Perhatian Rakyat Sarawak !!!

Posted: 10 Apr 2011 12:12 AM PDT
Utusan Malaysia 21 Nov 2010


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah