Rabu, 13 April 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


waadat

Posted: 13 Apr 2011 01:45 PM PDT

waadat


Pengundian bermula

Posted: 13 Apr 2011 01:15 AM PDT

BH 13/04: Sejumlah 18,363 pengundi pos pilihan raya negeri Sarawak hari ini mengundi di beberapa lokasi ditetapkan SPR.

Nota selamat tinggal

Posted: 12 Apr 2011 05:40 PM PDT

KUALA LUMPUR 11 April – Suruhanjaya Siasatan untuk menyiasat kematian Teoh Beng Hock diberitahu bahawa nota 'selamat tinggal' yang dijumpai dalam beg sandang Teoh berkemungkinan merupakan hasil tulisan tangan setiausaha politik Exco Selangor itu.

Pemeriksa dokumen dari Jabatan Kimia, Wong Kong Yong berkata, pengesahan itu dibuat dengan membandingkan nota itu dengan tulisan tangan dan tandatangan Teoh yang diambil oleh penyiasat bebas Michael Leslie Squires dari pejabat Exco Kerajaan Negeri Selangor, Ean Yong Hian Wah Wong berkata, dokumen itu kemudian diserahkan oleh Leslie kepada Wong pada Mac lalu di Jabatan Kimia Petaling Jaya dan mendapati tulisan tangan Teoh adalah sama dengan nota itu.

Teoh, 30, setiausaha politik Ean, ditemui mati pada 16 Julai 2009 di koridor tingkat lima Plaza Masalam, Shah Alam, Selangor selepas memberi kenyataan di pejabat SPRM yang terletak di tingkat 14 bangunan itu.

Wong yang sebelum ini pernah memberi keterangan dalam inkues Teoh di Mahkamah Shah Alam, mengesahkan sebahagian tulisan Bahasa Malaysia pada nota yang ditemui dalam beg sandang Teoh dan tulisan di buku notanya dimiliki orang yang sama.

Pada 20 September 2010 pegawai penyiasat ASP Ahmad Nazri Zainal telah mengemukakan nota yang telah diterjemahkan oleh jurubahasa Mandarin dalam prosiding inkues.

Dalam prosiding hari ini, beliau menjelaskan sesuatu keadaan akan menjadi sukar sekiranya tulisan tangan seseorang terdapat pada sesuatu dokumen yang mana dibuat salinan lain.

"Kesukaran itu berlaku terutamanya dari segi garisan, tekanan dan dakwat yang digunakan pada sesuatu dokumen," katanya ketika disoal peguam Christoper Leong dari Majlis Peguam. Ketika ditanya Leong berapakah karakter tulisan Cina yang dijumpai oleh Wong ketika pemeriksaan dibuat ke atas dokumen yang bertulisan Cina, Wong berkata:"

Saya hanya menjumpai lima sampel karakter tulisan Cina yang sama dengan tulisan pada buku nota Teoh yang ditemui, iaitu "yang","de","you","au" dan "zi"". Wong yang merupakan saksi ke-32 itu memberitahu pada kebiasaannya memerlukan sekurang-kurangnya lima huruf dalam bahasa Cina untuk dijadikan contoh, tetapi ia juga bergantung kepada situasi dalam kes-kes lain.

Wong turut memaklumkan kesemua buku nota dan nota tulisan tangan Teoh yang telah diterjemahkan itu ke Bahasa Melayu adalah tulen.

Bagaimanapun, kenyataan Teoh kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diterima dalam bentuk salinan kecuali buku nota, nota tulisan tangan dan kad kredit Teoh adalah tulen.

Sementara itu, ketika disoal Leong kenapa terdapat perbezaan tanda tangan pada kenyataan SPRM yang ditanda tangani oleh Teoh, Wong berkata: "Tidak semua individu dapat menghasilkan tanda tangan yang sama setiap masa kerana dipengaruhi dan bergantung kepada situasi seperti tekanan, getaran tulisan dan sebagainya,". Suruhanjaya itu dianggotai Hakim Mahkamah Persekutuan Tan Sri James Foong Cheng Yuen, bekas Hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Abdul Kadir Sulaiman, bekas Hakim Mahkamah Rayuan Datuk T.S.Nathan, Pakar Perunding Patologi Forensik Hospital Pulau Pinang Datuk Dr Bhupinder Singh dan Pakar Perunding Psikiatri Forensik serta Dekan Fakulti Perubatan Kolej Universiti Sains Perubatan Cyberjaya Profesor Dr Mohamed Hatta Shaharom.

Penubuhan suruhanjaya itu diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada 26 Januari lepas, antara lain untuk menyiasat punca kematian Teoh selepas Mahkamah Koroner membuat "keputusan terbuka".

Prosiding bersambung esok. – Bernama

info : http://utusan.com.my 

tun faisal dot com

Posted: 13 Apr 2011 01:40 PM PDT

tun faisal dot com


Pandangan Radio Free-Sex Sarawak tentang kenyataan Anwar....?

Posted: 12 Apr 2011 09:06 PM PDTSeruan untuk rakyat menjatuhkan Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat nampaknya lebih besar berbanding dengan seruan untuk meminta Ketua Menteri Sarawak melepaskan jawatan beliau.

Di Kelantan, kabarnya, suara rakyat semakin kuat; bersorak - "Balak habis, pembangunan tak nampak; 20 tahun 1 masjid, 37 tahun air bersih; yang kaya menantu, yang kaya kroni; seorang blogger dapat 4 juta, rakyat minum air berkeladak! "

Tengok - Habis gondol hutan di Kelantan. Siapa yang salah? Siapa yang kaya?

Sedangkan di Sarawak, biar apa pun yang dikatakan tentang Ketua Menteri, di sarawak masih ada 84% hutan lagi berbanding Kelantan yang sudah gondol. Logiknya, jika Ketua Menteri Sarawak mengutamakan komisen balak, hutan Sarawak sepatutnya sudah jadi seperti gambar di bawah.

Pakatan Pembangkang (PR) aka Pakatan Pembulak mau ajar orang Sarawak mentadbir? Change shoud be for the better NOT for the WORSE.

Lihat di bawah tentang kenyataan Anwar bahawa Nik Aziz tidak ambil seinci tanah pun di Kelantan dan apakah kemungkinan reaksi Papa Orang Hutan (yang nakal) dari Radio Free-Sex Sarawak terhadap kenyataan Anwar ini .... Heh heh heh.
Nampaknya habis dah balak di negeri Kelantan dikerjakan. Hasilnya? Rakyat yang untung atau hanya segelintir? Sekarang sudah ada agenda pula mahu sapu semua balak di Sarawak.AnuWar kata, apa ya? may be "ini semua tuduhan, Nik Aziz seinci tanah pun tak pernah ambil"
Nahhhhhhhh!!!!! mungkin ini kata Peter John Apai Papa Beruk Utan dari Radio Free-Sex Sarawak - Siapa mau pergi Sarawak? Angkat tangan la..... "Sapa mau percaya sama cakap Lelaki Y ini .."

Radio Free-Sex Sarawak - berjuang untuk kebebasan total rakyat Sarawak!

Posted: 12 Apr 2011 06:15 PM PDT


Pejuang sebenar rakyat Sarawak?Nahhhhhhh!


Peter John Jamban a.k.a John Apai a.k.a Papa Orang Utan of Radio Free Sarawak does not walk his talk like all his opposition friends! Peter John questions the moral of BN Ybs and yet he himself is morally corrupted! The man who fight for Justice For The Dayaks in Sarawak is not giving any justice to his wife and childrens! Look at the pictures below.

The Benchmark reported Peter John has SEVEN wives and 23 children and he fathered countless illegitimate child! Like the Orang Utan that he is.. his sexual encounters have no boundaries! Peter John is very proud of his conquest and brag to friends how many women he had laid!

Siapa ajar siapa? Papa Orang Hutan ajar PapaJahat?yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 13 Apr 2011 01:40 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Siapakah RATU ini?

Posted: 13 Apr 2011 06:57 AM PDT

berita yang baru diterima jam 10.oo malam ini.
14 tahun lalu, gadis ini di nobatkan sebagai 'RATU' di Lebonan. Kini dengar kabar wanita ini berada di Sarawak sedang giat berkempen dalam pilihanraya yang sedang berlangsung. Siapakah gadis jelita ini 14 tahun lalu dimata rakyat Sarawak.

Menteri & Kerbau.

Posted: 12 Apr 2011 04:21 PM PDT


Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Jamil Khir bercakap di Serawak mengatakan bahawa PAS tidak ada pengaruh di Serawak dengan memberi alasan hanya 5 kerusi Dewan Undangan Negeri saja yang ditandingi oleh PAS. Ertinya PKR dan PBB sajalah parti yang berpengaruh di Serawak.

Kerbau jantan yang berkubang pun tahu, kenyataan Jamil Khir itu ADALAH kenyataan politik bodoh oleh seorang menteri, menteri seperti Jamil Khir inilah yang membebankan kepada PM Najib, masih berhingus dalam politik tapi dah mahu bercakap besar, Jamil Khir ni dalam politik masih cetek dan masih tidak tahu membezakan yang mana patut didahulukan antara timba dengan telaga.

Tahukah Jamil Khir, apabila parti itu dapat bertanding berertinya parti itu sudah ada pemimpin, pengikut dan penyokong ini bererti PAS sudah ada pengaruh di Serawak. Betul hanya 5 kerusi saja PAS bertanding tapi ketahuilah, PAS sudah mula bertapak di Serawak kalau hendak dibandingkan dengan kepayahan PAS untuk bertapak di Serawak dalam pilihanraya 2006.

Dulu dalam tahun 2006, Tok Guru Nik Aziz tidak dibenarkan menginap di hotel-hotel di Serawak kerana atas arahan, satu peristiwa yang malang dalam sebuah negeri demokrasi, tapi hari ini dengan kekuatan yang ada pada PAS tidak ada siapa yang boleh menghalang kehadiran Tok Guru Nik Aziz di serawak. Itu menandakan PAS sudah ada kekuatan di Serawak, apatah lagi sekiranya satu, dua kerusi PAS boleh menang dan dapat duduk dalam Dewan Undangan Negeri serawak, itu nanti menambah semangat dan pengaruh PAS di serawak.

Jamil Khir hendaklah membuka otak, PAS di Serawak bukan seperti UMNO, PAS sudah dapat menaikkan poster dalam pilihanraya, tapi UMNO tidak ada satu helai poster pun boleh ditampal dalam pilihanraya Serawak, ini bererti UMNO tidak dihormati oleh rakyat Serawak, UMNO ditolak oleh rakyat Serawak, UMNO saja yang hidung tak macung pergi ke Serawak sedangkan rakyat Serawak 'tunggin punggung'. Mana ada UMNO di Serawak tapi PAS ada di Serawak.

Tahukah Jamil Khir dalam pilihanraya di Serawak sekarang, orang-orang UMNO tidak dibenarkan pakai baju logo UMNO, ini menandakan UMNO takut untuk menampilkan diri di serawak bukan seperti orang PAS yang begitu bangga dengan memakai t-shirt berlogokan PAS 'membangun bersama Islam'.

Dalam bab bercakap UMNO dan PAS ini, Jamil Khir kena banyak lagi belajar, jangan bercakap ikut sedap rasa kerana yang binasanya bukan Jamil Khir tapi boleh menjahnamkan UMNO. Inilah antara penyakit dalam UMNO sekarang, orang yang tak pernah menjiwai perjuangan UMNO terus diberi jawatan menteri dan kerana nak membalas budi PM Najib maka Jamil Khir pun bercakaplah nak 'attack' PAS, sayangnya Jamil Khir bercakap tanpa fakta yang boleh memalukan seluruh ahli-ahli UMNO dimata dunia.

Jangan nanti ada orang kata, cerdik lagi kerbau daripada menteri.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 13 Apr 2011 01:32 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


KASI PANAS!! ANWAR DI HALAU LAGI!!

Posted: 13 Apr 2011 07:21 AM PDT

Anwar ingat semua orang suka kat dia kot. Dia ingat racun Dap dan puak PKR boleh berkesan sangat nak racun minda orang Sarawak. Tengok la apa jadi pada Anwar!


Sebaik tiba di jeti kapit Anwar telah di sambut oleh sepanduk dan kain Rentang "" Anwar Pembulak"". Geli hati! Apabila orang ramai sekadar mahu melihat muka Kacak!! Si Anwar. Selanjutnya Klik sini

Mctheory:
Halau je dia keluar dari Sarawak, gerenti Sarawak Aman!!

TENGOK GAMBAR INI BETUL-BETUL! Babi Halal?

Posted: 13 Apr 2011 02:13 AM PDT


Terang-terang diatas tu ada kepala babi. Tapi yang peliknya, boleh pulak dikatakan halal. Halal bagi Agama mana tak tau la ye. Apabila Islam dibuat seperti hak peribadi, takut nanti jadi macam ni. Nauzubillah.. (gambar dari indonesia)

Mctheory:
Hukum Islam jangan dibuat main, nanti disalah gunakan..

PANAS BEROMEGA!! POLIS BARU NAK DEDAHKAN IDENTITI PEMILIK JAM OMEGA, PKR DAH KATA KONSPIRASI!! Perghh.. dahsyat!

Posted: 12 Apr 2011 11:06 PM PDTKita semua tertanya-tanya siapa pemilik jam tangan Omega??. Khabarnya Datuk Eskas serahkan jam kepada polis itu untuk dikenal pasti pemiliknya. Almaklumlah.. pemiliknya itu sudah pasti individu yang 'berlakon' dalam video tersebut. Bila tunjukkan video, kata tak teranglah, kabur la, ini la itu la, buncit la, boroi la. Macam-macam ada. Kini setelah Polis mahu dedahkan identiti pemilik jam tangan kontroversi tu, PKR dah mula gelabah, dah kata ini konspirasi la pulak.

Kenapa nak kata konspirasi? PKR dah tahu ke siapa pemilik jam tersebut? Atau PKR nak kata Datuk Eskay curi jam Anwar dan serahkan kepada polis? Dey, ini jam tangan la, bukan jam dinding ke, jam loceng ke, jam tangan selalunya melekat aje kat tangan. Tambahan pulak itu jam kesayangan Anwar (jam hadiah dari Raja Arab Saudi) tak mungkin dia akan letakkan jam itu merata-rata.

Cuba baca apa beruk PKR ni kata,

"Kenyataan terkini polis adalah bukti kepada perkara ini. Ternyata mereka berat sebelah dan rela menjadi perkakas kepada plot politik BN," kata Naib Presiden KEADILAN, N. Surendran.


"Siapa pemilik jam itu tiada kena-mengena dengan siasatan polis. Kita perlu ingat bahawa siasatan polis terhadap laporan yang dibuat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah berdasarkan Seksyen 292 Kanun Keseksaan, dan kesalahannya adalah kerana memiliki dan menayangkan bahan-bahan lucah," tambah beliau.


Menurutnya, bukan satu kebetulan yang tidak sengaja apabila Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Acryll Sani Abdullah membuat pengumuman akan mendedahkan pemilik jam tangan berkenaan, sehari selepas wartawan media perdana bertanya kepada Anwar mengenainya.


"Sehari sebelum pengumuman itu, satu soalan berkenaan jam Omega itu yang sudah dirancang sejak awal lagi ditanya kepada Anwar (sewaktu sidang media pilihan raya negeri Sarawak) di Kuching.


"Soalan itu tiada kaitan sama sekali dengan pilihan raya Sarawak atau siasatan ke atas video itu," kata Surendran.


Surendran juga kesal kerana sejak awal kes video itu disiasat, polis berulang kali membuat kenyataan yang tiada kena mengena dengan siasatan. Keadaan itu katanya, menimbulkan persepsi bahawa polis seolah menyokong strategi politik kotor BN- untuk menjatuh dan mengaibkan Anwar.


Justeru itu, beliau mengingatkan polis bahawa tugas mereka adalah mengawal keselamatan rakyat negara ini dan bukannya bertugas untuk Umno-Barisan Nasional. - Suara Kekaldaian


Siap boleh tolong ingatkan polis mengenai kerja polis. Sah la puak ni memang dah gelabah, takut. Mereka takut tembelang bos mereka terbongkar, mereka takut jam tangan omega mendedahkan identiti pelakon seks dalam video tersebut.

Mereka takut kerana mereka tahu bahawa sememangnya Anwar individu 'misteri' didalam video terbabit. Demi kuasa politik dan wang, mereka sanggup buat apa saja demi mempertahankan Anwar. Ye laa.. Anwar takdak, puak-puak ni mana boleh cari makan.  Temberang diorang mana boleh capai tahap Anwar, Anwar punya temberang sudah sampai tahap 'dewa' tahap tinggi.

Demi Anwar puak beruk PKR sanggup buat apa saja, hinggakan benda yang benar pun mereka nak sembunyi. Kebenaran dikatakan konspirasi, itulah PKR, takdak modal lain dah pusing.

P/s: kata tak salah, kenapa takut?

Mctheory:
Asyik semuanya konspirasi, bila lagi benda nak jadi betul? he he.. lama lama dah basi!

PANAS!! JAM OMEGA ANWAR TELAH DIJUMPAI?? Sidang akhbar 15 April?

Posted: 12 Apr 2011 07:19 PM PDT


Cerita dan maklumat ni Mc ambil kat blog GT Puteri, lepas baca suspen juga bunyinya. Tah betul tah tidak. Tapi dikhabarkan PKR akan buat sidang akhbar tergempar!!

"Tunggu tepat jam 8 malam 15hb April desas desus mengatakan satu sidang khas tergempar akan diadakan oleh Parti PKR Sarawak. Berita ini kami dengar dari sumber yang boleh dipercayai. Bila ditanya sidang akhbar untuk apa, mereka enggan memberitahu sekarang. Kata mereka "tunggu saja , sidang akhbar ini akan memecah kebuntuan rakyat selama ini."

Bila ditanya lagi , apakah mengenai jam tangan " Omega". Jawab mereka ringkas " tidak tahu, mungkin juga." Ada kawan kawan berkata bahawa jam Omege yang diterbangkan dari satu negara akan sampai di Kucing pada 15 hb April. Khabarnya pemberita wanita yang bertanya mengenai jam itu juga akan dijemput sebagai tetamu khas.

Kita tunggu saja, sejauh mana kebenaranya dan terkini kami terima sms mengenai isu ini juga telah diedarkan kepada penduduk sekitar Kucing.

P/s: Buat suspen la pulak.. he he..

Mctheory:
Atau dah jumpa 'fake' Omega buat ganti? Alahh nombor siri kan ada..

TENGOK VIDEO SEKS LETAK JAWATAN, YANG BUAT SEKS, RILEK JE PUN!!

Posted: 12 Apr 2011 03:41 PM PDT


Anwar patut malu pada seorang ahli politik di Indonesia. Dia sedar dia dah buat salah, sanggup meletakkan jawatannya sebagai seorang wakil rakyat. Anwar pulak, dah buat salah, tapi masih menuding jari sana-sini untuk mengelak kesalahan.

Datuk Seri Anwar Ibrahim yang selalu memuji akauntabiliti budaya politik Indonesia, patut merasa malu dengan sikap bertanggungjawab wakil rakyat dari Parti Keadilan Sejahtera (PKS), Arifinto, yang meletakkan jawatan hanya kerana aksinya sedang menonton video seks didedahkan media.

Namun berbeza dengan Arifinto, Anwar yang dikaitkan dengan masalah moral lebih kronik iaitu didakwa melakukan hubungan seks bukan sahaja enggan melepas jawatan sebaliknya, menuduh pihak tidak berkaitan sebagai dalang dalam pembikinan rakaman video seks seorang pemimpin kanan pembangkang.

Sehubungan itu, bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari mempersoalkan, mengapa ketua pembangkang itu tidak mengambil tanggungjawab yang sama seperti Arifinto sedangkan, selama ini beliau selalu memuja sistem serta budaya politik Indonesia sehingga sanggup memburukkan negara sendiri.

"Saya kagum dengan keberanian Arifinto yang sanggup melepaskan jawatan apabila aksi beliau sedang menonton video seks didedahkan tetapi, di negara kita, individu yang dikaitkan sebagai pelakon dalam rakaman video seks bukan sahaja enggan melepaskan jawatan, malah menyalahkan pihak lain.

"Namun, pihak yang mendedahkan aksi seks tersebut (trio Datuk T) tidak pula Anwar berani saman. Sedangkan, kita tahu Anwar merupakan pemimpin politik paling gemar menyaman sesiapa sahaja yang tidak sebulu dengannya," jelas beliau dalam satu kenyataan kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Anuar berkata, keengganan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu menyaman trio 'Datuk T' menimbulkan pelbagai keraguan di kalangan rakyat memandangkan pendedahan video seks tersebut bukan sahaja mencemar maruah Anwar, tetapi nama baik keluarganya.

Tambah beliau, adalah cukup pelik apabila Anwar yang mempunyai barisan peguam bela tersohor tidak mengambil sebarang tindakan undang-undang terhadap 'Datuk T' sehingga kini, kecuali beliau memang berhasrat menyembunyikan kebenaran di sebalik video seks itu daripada diketahui rakyat.

Dalam perkembangan berkaitan, bekas pewaris 'diari merah' ketua pembangkang itu percaya, masa depan politik bekas Timbalan Perdana Menteri tersebut semakin menuju kepada kehancuran, akibat perbuatan Anwar sendiri dan bukannya disebabkan oleh musuh politik sebagaimana didakwanya.

"Anwar diibaratkan orang yang sudah melewati waktu asar dan menghampiri waktu maghrib. Namun malangnya, masih terpalit dengan pelbagai salah laku moral akibat kerakusan nafsu.

"Sayangnya Anwar sudah tidak mampu berpatah balik, sama seperti masa yang berdetik pada jam Omega, yang hanya menanti saat kebenaran," jelasnya. - Utusan


Mctheory:
Anwar, ohh Anwar.. sampai bila agaknya?

Apa Yang Tersirat

Posted: 13 Apr 2011 01:11 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Biseks Fatine: Buat kecoh lagi

Posted: 13 Apr 2011 04:17 AM PDT

LONDON, 13 April – Transeksual rakyat Malaysia, Fatine mempertahankan tindakannya terpaksa meninggalkan Ian Young, 'suaminya' seorang rakyat British dua minggu selepas dia memperoleh visa untuk tinggal di United Kingdom (UK).

Fatine, 38, (gambar) atau nama sebenarnya Mohammed Fazdil Min Bahari berkata, dia melakukan pengorbanan besar dengan berhijrah ke UK untuk tinggal bersamanya tetapi sikap Young telah memaksanya memutuskan hubungan mereka yang terjalin lebih lima tahun.

"Akhirnya dia mengabaikan saya sama sekali. Sesuatu yang menyakitkan apabila lelaki yang anda cintai melayan anda macam itu. Saya telah mengorbankan hidup saya kerana dia," katanya dipetik The Daily Mail.

Young juga mengaku dia tidak melayan Farine dengan baik sebagai mana dia sepatutnya telah lakukan.

Dalam laporan awal semalam, The Daily Mail menyebut Fatine, yang pada hujung 2009 mendapat perhatian ekoran laporan media bahawa kemungkinan dikenakan tindakan imigresen, telah berpisah dengan suaminya selepas dua minggu memperoleh visa untuk tinggal di UK.

Young mendakwa telah menghabiskan sekitar £12,000 (hampir RM60,000) untuk mendapatkan visa bagi Fatine.

Young, 32, mendakwa cintanya dengan Fatine juga menyebabkan dia kehilangan kerja sebagai penjaga di tiga sekolah ekoran kemarahan beberapa ibu bapa.

Pasangan Fatine dan Young yang melangsungkan "perkahwinan" pada 2009. Kata Young, selepas dua minggu memperoleh visa Fatine telah meninggalkannya. Fatine kini tinggal di Manchester.

Ekoran tindakan isterinya itu, Young berkata, dia yang rasa tertekan cuba membunuh diri dengan mengambil pil dan kini cuba untuk membina semula hidupnya selepas hilang kerja dan tiada rumah untuk tinggal.

Katanya: "Saya menggunakan setiap sen (untuk Fatine) dan saya sudah kehilangan segala-galanya, saya sudah kehilangan rumah dan akhirnya saya hilang isteri saya."

"Merenung (apa yang berlaku), (saya merasakan) dia menggunakan saya untuk mendapatkan visa," katanya dipetik The Daily Mail.

"Saya merasakan saya seolah-olah seorang bodoh. Saya sepatutnya menikmati hidup paling menggembirakan dalam hidup saya. Sekarang dia tidak bercakap dengan saya, dan dia tidak akan dapat perceraian," katanya lagi.

Laporan akhir 2009 menyebut Fatine berhadapan dengan kemungkinan dikenakan tindakan imigresen jika pulang ke Malaysia.

Menurut laporan ketika itu, Fatine menghadapi tindakan dihantar pulang ke Malaysia selepas permohonannya untuk mendapatkan visa 'Leave to Remain' ditolak Pejabat Dalam Negeri ekoran lampiran gambar yang "salah".

Fatine juga mendakwa rasa takut untuk pulang ke Malaysia ekoran reaksi negatif yang timbul daripada tanggapan salah berhubung perkahwinannya dengan seorang warga British.

Young berkenalan dengan Fatine di sebuah kafe Starbucks di Menara Berkembar Petronas, Kuala Lumpur pada Ogos 2006 ketika dia bekerja sebagai pegawai keselamatan di Malaysia.

Fatine mengambil hormon wanita sejak berusia 17 tahun.

Jurusolek itu dilaporkan tidak mahu melakukan pembedahan penukaran jantina kerana takut pada risiko di samping gembira dengan keadaan dirinya yang sedia ada.

The Daily Mail melaporkan, pada malam sebelum Fatine meninggalkan Young, pasangan itu terlibat dalam 'pertengkaran besar' termasuk suaminya meninggalkan rumah mereka di Pear Tree, menyebabkannya dia tinggal seorang diri.

"Dia tinggalkan saya tanpa sebarang duit," kata Fatine lagi.

Dalam laporan semalam, Young dipetik berkata, dia terpaksa meninggalkan kerja penjagaan kanak-kanak di tiga sekolah di Derby ekoran ibu bapa yang marah kerana cinta dia dengan Fatine, yang lahir sebagai seorang lelaki.

Saga mereka menyebankan Young, yang berusia 32 tahun, tiada pekerjaan dan tiada rumah, dan pada satu peringkat mengambil pil bunuh diri.

Young pernah menjalin hubungan lapan tahun dengan seorang wanita tetapi kemudian menjadi homoseksual.

Fatine berhijrah ke Derby dan pasangan itu mengikat perkahwinan pada 2009.

Untuk menyokong kes visanya, Fatine menyertakan dalam permohonannya bahawa dia berhadapan dengan ugutan bunuh menerusi yang diterima menerusi Internet dari Malaysia.

Kedua-dua Fatine dan Young mengaku mereka masih mencintai satu sama lain seperti dulu.

Tetapi Fatine juga mengakui, dia tidak menjawab panggilan berulang kali daripada suaminya kerana tidak mahu bercakap dengannya.

Katanya, peluang untuk berbaik semula sangat kecil dan dia akan bersetuju kepada permintaan Young untuk bercerai.

Fatine berkata perkara itu kini berada di tangan peguamnya.

"Bagaimana kami boleh bersatu semula apabila suami saya telah mengatakan banyak perkara buruk tentang saya," kata Fatine.

"Saya mahu terus bergerak dengan hidup saya," katanya lagi.

"Saya tinggal dengan seorang kawan yang memberikan saya satu tempat untuk tinggal dan saya sedang berusaha untuk mendapatkan kerja.

"Saya mencintai Ian (Young) bukan hanya kerana visa. Saya tiada kawan, tiada keluarga di sini... saya bergantung sepenuhnya dengan dia," kata Fatine.

Young pula berkata: "Fatine telah pergi untuk tinggal bersama kawan-kawannya di Blackpool dan ia tidak menjadi, sebab mereka sudah muak kerana dia tidak mendapat kerja langsung."

Kata Young lagi, "hubungan kami OK, tetapi selalu diselubungi kebimbangan mengenai visa, bukan hanya untuk memperolehnya, tetapi dari mana kami mendapatkan wang (untuk mendapatkannya)."

"Kami telah memohon lima kali dan kosnya beribu-ribu pound sterling. Saya penjaga di sebuah sekolah kecil yang membayar saya £640 sebulan," katanya.

Dia berkata emaknya juga meminjamkannya £2,000 untuk membantu permohonan tersebut.

Young, yang kini tinggal bersama kawan-kawannya berkata, "sebagai seorang lelaki yang lurus, saya ada beberapa kekhuatiran. Tetapi saya tidak boleh mengetepikan bagaimana saya merasainya."

"Saya mengaku saya memang ada mengabaikan Fatine apabila saya berada dalam keadaan tertekan. Saya hanya mahu dia memberitahu saya bahawa kami boleh bersama semula, tetapi dia tidak berminat.

"Saya cuba memulakan bisnes saya. Saya masih berhutang tetapi saya sedang bergerak dan mula berdiri di kaki sendiri," katanya lagi.

Fatine sebelum ini memberitahu dia telah menerima banyak emel dan komen orang ramai yang mengkritik sambil menuduhnya telah menghina kerajaan Malaysia.

Fatine juga kesal kerana orang ramai tidak memahami tujuannya datang ke United Kingdom adalah semata-mata untuk hidup bersama lelaki yang dicintainya.

Fatine menambah dia tidak boleh berbuat demikian di Malaysia kerana masyarakat mengkaitkan perkahwinan mereka dengan isu agama.

Apa muslihat Anwar tangguhkan sodomi II?

Posted: 13 Apr 2011 12:01 AM PDT

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menetapkan 25 April sebagai tarikh baru bagi pendakwa dan pembela mengemukakan hujah penggulungan masing-masing dalam kes liwat melibatkan Ketua Umum Pakatan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Akhir bulan lalu, Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah menetapkan Isnin depan sebagai tarikh penghulungan selepas pasukan pendakwaan menutup kes mereka.

Pasukan peguam Anwar membuat permohonan itu 5 April lalu.

Anwar berhadapan dengan dakwaan meliwat Mohd Saiful Azlan Bukhari, bekas pembantu peribadinya di Kondominium Desa Damansara di Bukit Damansara antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Zul Kulim-dedah lagi watak sebenar Anwar

Posted: 12 Apr 2011 08:39 PM PDT

Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin mengemukakan enam bukti, petunjuk dan isyarat yang menyerlahkan "wajah sebenar" Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dinilai oleh rakyat.

Beliau berkata, di sebalik solat hajat yang dianjurkan pembangkang untuk mencari kebenaran berkaitan isu membelenggu Anwar, tanpa disedari petunjuk kebenaran yang dicari itu sebenarnya sudah terbentang di depan mata mereka.

Namun, katanya, bagi yang taksub dengan manusia yang dilabel isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail sebagai "anugerah Tuhan" itu, kebenaran akan hanya diakui dan diterima oleh mereka sekiranya mereka melihat Mohd. Saiful Bukhari Azlan muncul berkudis sopak atau Tun Dr. Mahathir Mohamad menjadi gila.

"Sebab itu, jika ada isyarat (petunjuk) lain, mereka akan jadi PBB - Pekak Bisu Buta. Bagi yang taksub ini, cuba renung-renungkan isyarat, bukti dan keterangan yang Allah telah hantar setakat ini.

"Pertama, Anwar terbukti seorang pembohong dan satu bukti jelas adalah pembohongan 16 September. Satu dunia dia temberang dan kelentong.

"Tidak pernahkah semua bertanya dalam hati kecil, kalau Anwar boleh bohong satu dunia pasal 16 September dan langsung tidak menunjukkan rasa bersalah, apatah lagi bertaubat dan meminta maaf, tidak mungkinkah dia boleh berbohong dalam hal lain?

"Kebenaran apa lagi yang kalian tunggu?'' katanya dalam entri bertajuk 'Haq Dan Kebenaran' di blognya, zul4kulim.blogspot.com.

Soal kedua, jelasnya, sikap liat Anwar untuk bersumpah laknat bagi membersihkan namanya yang dituduh meliwat Mohd. Saiful.

"Tidak pernahkah kalian bertanya, kenapa Anwar liat sangat nak bersumpah laknat? Banyak solat hajat dibuat untuk melaknat Mohd. Saiful sampai ada yang memintanya jadi cacat, gila dan kena sopak. Tetapi, mengapa yang kelihatan semakin 'dilaknat' bukannya Mohd. Saiful tetapi dia (Anwar)?'' jelasnya.

Ketiga, kata Zulkifli, berkaitan sikap liat Anwar untuk menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) dalam kes tuduhan liwat berkenaan yang sebenarnya tidak sedikit pun merugikan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu jika beliau yakin berada di pihak yang benar.

"Bukti keempat, dalam kes rakaman video seks terbaru, mengapa Anwar melenting kata itu bukan dia walaupun tidak ada sesiapa pun yang menuduhnya. Anwar kata pada masa kejadian, dia sedang sibuk dengan Tweeter dan jam tangan Omega yang ditemui Datuk Shazryl Eskay Abdullah ada pada Wan Azizah.

"Oleh itu, pernahkah kalian bertanya kenapa Twitter Anwar kosong dari pukul 9.30 hingga 11.30 malam? Kenapa Anwar dan Wan Azizah juga liat nak tunjukkan jam Omega kalau betul ada pada mereka? Kenapa kawan baiknya (Shazryl Eskay) sendiri dedahkan klip video itu?'' soal beliau.

Tambah Zulkifli, bukti kelima dan keenam yang harus difikir bersama adalah berkaitan persoalan sikap Karpal Singh yang dahulunya pernah mendedahkan kegiatan liwat Anwar pada 22 Oktober 1997 tetapi kini beria-ia menjadi peguam bela Anwar.

Selain itu katanya, mengapa begitu ramai rakan baik Anwar sebelum ini, seperti Dr. Chandra Muzaffar serta Senator Ezam Mohd. Nor bertindak lari dan kini menentangnya secara terbuka.

"Sebenarnya, banyak lagi isyarat dan petanda yang telah Allah hantar. Persoalannya, tidakkah terfikir yang Allah mungkin telah pun memberi petanda, bukti, isyarat dan amaran serta menjawab semua doa dan solat hajat memohon petunjuk itu? Tepuk dada tanyalah iman masing-masing,'' tambahnya.

Benarkah Taib liabilti BN Sarawak?

Posted: 12 Apr 2011 08:08 PM PDT

Pihak pembangkang telah memfokuskan serangan terhadap Taib selama PRN Sarawak. Selain melalui ceramah, bantuan internet dan suara Sarawak yang dikendalikan oleh ipar Brown-mantan Perdana Menteri British, banyak mendedahkan mengenai pribadai dan kepimpinan Taib.

Dua hari lalu, Pembangkang mencabar Taib agar meletakkan jawatan serta merta, ekoran kenyataan Najib, bahawa Ketua Menteri Sarawak itu akan melepaskan jawatannya selepas PRN Sarawak, jika rakyat memberi mandat semula kepada BN untuk memerintah.

Bahang pilihanraya kali ini sungguh menyengat para pemimpin BN pusat, dengan melihat sambutan yang diberikan kepada ceramah-ceramah Pakatan, terutama di kawasan bandar. Dengan melihat situasi itu, DS Najib tiada pilihan terpaksa berkampung di bumi kenyalang sejak Sabtu dan berakhir pada Jumaat, sehari sebelum hari penentuan.

Ada yang melihat bahawa jika banyak kerusi BN terlepas kepada Pakatan, penyebabnya adalah faktor Taib; ada juga yang mengatakan bahawa faktornya adalah-Apabila Najib memberi bola tanggung kepada Pembangkang dalam soal pengunduran Taib.

Menurut pengamatan AYT, juru kempen BN terbawa-bawa kepada isu yang di bawa oleh pembangkang, sehingga terkeluar kepada strategi pilihanraya yang telah dirancang sebelum pembubaran DUN Sarawak.

Bagi AYT, jikapun BN Sarawak banyak kehilangan kerusi selain faktor Taib, tetapi juga gerakan kempen Pakatan kali ini lebih tersusun dan mengena.

Lim Kit Siang-Anwar pastikan anaknya ambil alih- TETAPI Taib tidak mahu anaknya ambil alih

Posted: 12 Apr 2011 04:19 PM PDT

Tan Sri Abdul Taib Mahmud berkata, beliau telahpun mengenal pasti calon pengganti dirinya sebagai ketua menteri Sarawak.

"Saya sudah kenalpasti dan telah membimbingnya sejak 20 tahun lalu" kata Taib merujuk kepada siapa yang menggantikannya. Taib juga berkata-sebab kenapa beliau tidak jadi berundur pada tahun 2006, kerana masalah SUPP yang banyak kehilangan kerusi pada PRN ketika itu.

"Akibat daripada kekalahan SUPP itu, maka saya perlu meneruskan kepimpinan untuk membimbing pemimpin baru". sambung Pehin Seri Taib.

Taib juga berkata menjelang pembuangan undi pada Sabtu ini, BN negeri yakin kawasan bumiputera masih bersama-sama BN, dan atas keadaan itu-BN negeri masih dapat mempertahankan kuasa 2/3 DUN.

PRN Sarawak kali ini cukup sengit, kerana pihak pembangkang bergitu agresif dengan agenda fitnah dan penyalahgunaan agama, sehingga ada rakyat yang termakan isu tersebut; terutama para pengundi di kawasan bandar.

Taib juga berkata bahawa beliau tidak mahu anaknnya mengambil alih kedudukannya dalam parti; berlainan dengan Lim Kit Siang, Anwar dan Karpal Singh.

Para pemimpin Pembangkang tersebut bagaikan meludah ke langit namun terpercik ke muka sendiri; itulah sifat pembangkang yang suka berdolak dalih.

House PK

Posted: 13 Apr 2011 01:11 PM PDT

House PK


OMEGA KASI TARUK! ANWAR KENA HALAU DI KAPIT!

Posted: 13 Apr 2011 11:51 AM PDT

OMEGA SEMAKIN BERAPI! RPK CAKAP ANWAR ADALAH DALANG DISEBALIK KONSPIRASI ALTANTUYA

Posted: 13 Apr 2011 06:32 AM PDT

GEMPAR! RPK KATA ANWAR ADALAH DALANG DISEBALIK KISAH ALTANTUYA

Posted: 13 Apr 2011 05:36 AM PDT

GEMPAR! AKHIRNYA RPK MENGAKU ANWAR SURUH DIA FITNAH ROSMAH DAN NAJIB!

Posted: 13 Apr 2011 05:26 AM PDT

GEMPAR! SKANDAL SEKS UMNO KELANTAN! PECATKAN SAJA MAMAT TU!

Posted: 13 Apr 2011 01:28 AM PDT

GEMPAR BERAPI! LAGI BUKTI NICKY AJIS SOKONG SATU MALAYSIA! AHLUL PAS MESTI BACA

Posted: 13 Apr 2011 12:00 AM PDT

OMEGA BERCILI! MAMAT TAK SEDAR DIRI NI ADA HATI NAK JADI CM SARAWAK!

Posted: 12 Apr 2011 11:00 PM PDT

SKANDAL OMEGA BERAPI! BANYAK YANG TERBONGKAR MALAM SEMALAM!

Posted: 12 Apr 2011 09:00 PM PDT

OMEGA 18SX! MARI TEKA BINATANG APAKAH INI?

Posted: 12 Apr 2011 07:00 PM PDT

VIDEO SEKS OMEGA! MARI LIHAT LELAKI Y DALAM VIDEO INI SECARA LEBIH JELAS!

Posted: 12 Apr 2011 05:00 PM PDT

THE FLYING KICK

Posted: 13 Apr 2011 01:10 PM PDT

JEBAT BERKOKOK

Posted: 13 Apr 2011 01:07 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Siapa anugerah Tuhan?

Posted: 13 Apr 2011 09:08 AM PDT
Seperti di dalam Akademi Fantasia, dunia politik tanahair penuh dengan kejutan sejak akhir-akhir ini. Kalau benarlah niat pembangkang membuat solat hajat untuk mencari kebenaran jelaslah kebenaran yang dianugerahkan Tuhan. Cuma bolehkah pembangkang menerima kebenaran itu kerana kebenaran itu jelas tidak memihak kepada mereka?

Isu video seks masih tidak terungkai, hari ini Malaysia dikejutkan lagi dengan pendedahan RPK berhubung kes Altantuya. RPK mendakwa ada pihak yang memberi lampu hijau untuk membuat fitnah itu. Masihkah rakyat Malaysia ragu-ragu dengan kebenaran tersebut?

Pernah lihat Perdana Menteri melenting apabila difitnah terlibat dengan kes Altantuya? Cuba bezakan dengan perangai Nuar Berahim yang melenting apabila sekadar diajukan soalan berhubung jam Omega?

Nik Ajis mendoakan pecah perut kepada Perdana Menteri tetapi masih Perdana Menteri berdiam diri dan tidak melenting bahkan Perdana Menteri masih sudi bertemu dengan Nik Ajis.

Pemimpin pemimpin pembangkang memanggil pelbagai perkataan keji kepada UMNO tetapi adakah Perdana Menteri mencerca pembangkang dengan perkataan yang serupa?

Wan Ajijah menggelarkan suaminya Anugerah Tuhan tetapi jelaslah sekarang siapa yang sebenarnya merupakan Anugerah Tuhan.

Barang perlu diingat, syaitan juga adalah suatu anugerah yang tugasnya adalah untuk memecah belahkan umat manusia..Dajal juga adalah satu anugerah untuk menunjukkan bahawa dunia sudah sampai ke penghujungnya dan dajal itu adalah matanya satu..agak-agaknya bendera parti mana yang lambangnya mata satu?

Sarawak: Ayat-ayat bangang

Posted: 12 Apr 2011 11:37 PM PDT


Portal mana menjadi pilihan penulis itu?
Apa yang pelik apabila seorang Presiden parti seperti Dato' Sri Najib turun berkempen di Sarawak bagi menambah semangat jentera kerja BN?

Tidaklah menghairankan jika blogger Pakatan menggambarkan bahawa kehadiran Dato' Sri Najib di Sarawak adalah tanda bahawa BN berada di dalam keadaan cukup terdesak untuk mengekalkan majoriti 2/3. Tetapi adalah sesuatu perkara yang pelik bila portal yang kononnya pro kepada BN menggunakan perkataan yang mengatakan bahawa Najib turun ke Sarawak untuk menyelamatkan BN di Sarawak.


Sebagai sebuah portal yang allignment nya cenderung kepada BN mengapa harus terikut ikut dengan propaganda yang digunakan oleh media pembangkang? Sesungguhnya, propaganda yang digunapakai oleh pembangkang di Sarawak hanyalah untuk menunjukkan bahawa tidak ada kerja sama erat di antara Najib dan Muhyiddin. Dan tidak hairanlah sekiranya media pembangkang menggunakan pendekatan ' Sarawak kalah, Muhyiddin Perdana Menteri'. Propaganda ini hanyalah untuk melaga-lagakan kerjasama erat di antara Najib-Muhyiddin yang selama ini terbukti digeruni oleh pembangkang setelah tumbangnya Pakatan pembangkang di dalam beberapa siri pilihanraya kecil.


Lebih pelik mengapa portal tersebut tidak mengatakan bahawa kehadiran Anwar Berahim di Sarawak selama berminggu-minggu adalah tanda bahawa Pakatan berada di dalam cukup terdesak sebagai menunjukkan bahawa ideologi politik mereka masih lagi relevan dan diyakini rakyat Sarawak? Adakah penulis portal itu tidak perasan dengan keadaan ini atau buat-buat tidak perasan dengan keadaan ini? Mengapa tidak pula dipersoalkan tempoh panjang Anwar berada di Sarawak sebagai satu tanda gerunnya beliau untuk pulang ke Semenanjung di dalam keadaan rakyat inginkan penjelasan berhubung isu video seks? Terlepas pandang atau sengaja tidak ingin dipandang?


Ayat yang mengatakan bahawa Najib turun ke Sarawak adalah untuk menyelamatkan BN di Sarawak adalah secara tidak langsung menggugat kredibiliti Muhyiddin yang akan disifatkan oleh pembangkang bahawa sebagai tidak mampu untuk menerajui jentera kempen BN di Sarawak dan tidakkah ini sebahagian daripada propaganda pembangkang untuk melagakan kedua-dua pemimpin tersohor BN ini?


Sayugia diingatkan bahawa di dalam detik yang semakin menghampiri hari pembuangan undi yang bolehlah disifatkan sebagai hari 'peperangan', pilihan yang ada cuma dua iaitu HIDUP atau MATI. MENANG ATAU KALAH?


Apa yang di tulis di Free Malaysia Today janganlah terus dibawa pendekatannya di portal ini kerana biar pun tuan tulisnya adalah nama yang sama tetapi barang perlu diingat bahawa pegangan dan ideologi politik jelas berbeza..Jangan keliru dengan identiti diri sendiri!!

Kata Pakteh...!!

Posted: 13 Apr 2011 01:06 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Gila Babi sungguh..babi pun tak gila macam niii

Posted: 12 Apr 2011 12:19 AM PDT


Bertahun-tahun lamanya Pendidikan dan kesihatan menjadi top rangking dalam agihan bajet negara. Pengisian kemerdekaan dan memacu negara ke arah 2020 ditentukan melalui rakyat yang berpendidikan dan mempunyai kesihatan yang baik. Kerajaan dibawah Barisan Nasional dan UMNO yang menjadi nadi penggerak kepada parti terbesar ini tidak pernah mengabaikan malah sentiasa komited dalam melaksanakan tuntutan pendidikan dan kesihatan.

Apbila tiba masanya keperluan keselamatan negara dipertingkatkan sejajar dengan perubahan teknologi, muncul malaun-malaun yang mempertikaikan bajet RM23 bilion (RMK 10)untuk keselamatan. Pakteh tidak menilai tindakan ini secara berpilih tetapi soal keselamatan negara tidak wajar digalang gantikan dengan niat tertentu. Penyerahan memo bantahan ini begitu terasa angin kunyit yang busuk lagi membusukkan. Amat gila babi apabila kebelakangan ini keselamatan negara diserang dari dalam dengan begitu tersusun bertopengkan dajal berhati mulia dan penyerahan memo ini adalah serangan terbaru yang sewajarnya dibullshitkan oleh seluruh rakyat Malaysia.

Sedarkah NGO dan parti politik ini bahawa mereka mampu sampai ke destinasi untuk menyerahkan memo hanya kerana negara ini aman. Sedarkah sebelum menyerahkan memo ini, mereka telah menghantar anak mereka ke sekolah yang dibiayai sepenuhnya oleh bajet kerajaan? atau mereka lupa kerana bau hangit kunyit yang busuk lagi membusukkan?.

Malaysia yang merupakan sebuah negara Islam di rantau ini WAJIB menyediakan kelengkapan persenjataan sebaik mungkin bagi menghadapi sebarang kemungkinan. Amat gila babi sekiranya Malaysia tiba-tiba gagal dalam persenjataan, malaun-malaun ini juga yang melalak mempertikaikan mengapa Malaysia lemah dalam persenjataan.

Pakteh amat percaya serangan secara tersusun dan teratur terhadap institusi beraja, kehakiman, PDRM, SPRM dan angkatan bersenjata Malaysia mempunyai maksud yang khusus. Setakat hari ini kerajaan masih mampu menangkis serangan bercorak gila babi ini namun jika akhirnya suatu hari nanti berlaku kemusnahan besar-besaran kepada negara, malaun-malaun inilah yang wajib dipotong kepalanya.

Soal agihan bajet keselamatan dan ketelusan perbelanjaannya, biar digunakan saluran yang lebih menampakkan jati diri dan semangat Malaysia yang tulen, bukan penyerahan memo yang menggambarkan sikap gila babi yang busuk lagi membusukkan. Jangan digunakan analogi '"Apa yang kita perlukan ialah hospital dan bukan pesawat Hornet, sekolah dan bukannya kapal selam" SEOLAH-OLAH TIDAK WUJUD SEKOLAH DAN HOSPITAL UNTUK RAKYAT MALAYSIA.

related posting...terbaik utk faham
Sekolah Pakteh Mau....Hospital pakteh mau....jet pejuang tercanggih pakteh mau...kapal selam termaju pakteh mau......

p/s: Kemudahan Sekolah dan hospital telah banyak berubah...namun trak tentera masih lagi sama seperti 30 tahun dulu.

Duke of UMNO

Posted: 13 Apr 2011 01:02 PM PDT

Duke of UMNO


Rakyat Sibu tidak beri muka mendiang Robert Lau?

Posted: 13 Apr 2011 05:30 AM PDT


Kematian mendiang Robert Lau Hoi Chew masih lagi menjadi igauan penduduk Sarawak, khususnya masyarakat Sibu yang begitu sayang dan menghormati tokoh politik Barisan Nasional tersebut.

Tarikh 9 April 2010, adalah hari "gelap" bagi rakyat Sibu yang dahagakan pembangunan di kawasan "transit" antara Bintulu dan Miri itu. Kematian beliau merupakan satu kerugian besar dan meninggalkan kesan yang mendalam di dalam diari politik Sibu.

Mendiang Robert sangat berpengaruh di kalangan masyarakat Cina di Sibu. Tokoh politik SUPP ini begitu dedikasi berkhidmat untuk rakyat parlimen Sibu yang diwakilinya. Beliau dicalonkan untuk mewakili BN bagi parlimen Sibu untuk lima penggal berturut-turut dan menyaksikan rekod bersih tanpa kalah di situ.

Hebat benar Robert Lau di mata rakyat Sibu, khususnya keprihatinan mendiang memacu pembangunan dan kemajuan infrastruktur dan prasarana untuk masyarakat Sibu. Hasil dari khidmatnya di Sibu, kita boleh lihat Sibu pesat membangun dan peningkatan ekonomi yang membanggakan.

Namun kini, parlimen Sibu terlepas di tangan pembangkang. Wong Ho Leng dari DAP kini bagaikan "raja" di Sibu. Pembangunan dan ekonomi Sibu terbantut selepas Pengerusi DAP Sarawak ini mengambil alih parlimen ini. "Gangster" pun bertambah-tambah pengaruhnya di bawah payung DAP.

Dulu, mendiang Robert Lau pernah me"wasiat"kan agar pemimpin SUPP mewarisi kepimpinannya di Sibu. Legasi mendiang Robert Lau yang menjuarai hati rakyat perlu diteruskan SUPP dalam membela nasib rakyat. Rakyat Sibu perlukan Robert Lau "kedua".

Pastinya "roh" mendiang Robert Lau sedih melihat rakyat dan parlimen Sibu terus dirosakkan oleh Wong Ho Leng dan DAP. Bolehkah SUPP menyediakan pengganti kepada mendiang Robert yang sudah banyak berjasa selama lebih lima panggal?

Mungkin masyarakat Cina di Sibu sudah lupa kepada jasa dan kemajuan yang dibawa oleh Robert Lau. Mereka-mereka yang merubah undi untuk memilih DAP ternyata tidak menghargai mendiang Robert dan segala jasa yang telah beliau tabur di Sibu.

Harap masyarakat Cina di Sibu merenung kembali tentang keupayaan wakil SUPP untuk meneruskan legasi Robert Lau di Sibu. Pembangunan yang terbantut perlu di sambung kembali supaya Sibu tidak tertinggal di belakang Miri, Bintulu dan Kuching. DAP bukannya tahu mentadbir dengan baik, mereka hanya tahu berpolitik dan banyak cakap saja...

Demi memberi muka kepada mendiang Robert Lau, masyarakat Sibu di seru untuk mengenepikan DAP yang hanya mahir mencetus kekecohan dan kembali kepada BN yang sebenarnya menjadi wadah untuk membela nasib rakyat tempatan di sini.Sumber: Kenyalang Report

Tak pernah jadi ADUN, ada hati nak jadi Ketua Menteri??? Cermin la muka tu dulu...!!!

Posted: 12 Apr 2011 07:00 PM PDT


Baru-baru ini Anwar yang dipercayai pernah berlakon sebagai "lelaki bertuala putih" telah mengumumkan Baru Bian sebagai Ketua Menteri Sarawak yang baru sekiranya pembangkang menang pada Pilihanraya DUN Sarawak kali ini.

Heh! Siapa Baru Bian? Pernahkah dia menang pilihanraya? Pernahkah dia masuk menyertai sidang DUN Sarawak? Pernahkah dia berbahas di dalam Dewan? Pernahkah dia berjasa kepada seluruh rakyat Sarawak?

Baru Bian hanya seorang lawyer. Sebagai seorang lawyer, tentunya dia seorang yang licik berkata-kata, pandai memutar belit kata dan pandai memberikan alasan. Jika tidak bagaimana dia nak "menggoreng" kes di depan hakim?

Percayakah anda kepada seorang lawyer seperti Baru Bian? Baru Bian tidak lebih seperti Ambiga, Lathifah Kooya, Zaid Ibrahim, Karpal, Gobind yang lawyer-lawyer lain yang menyokong pencabul seperti Anwar! Tentulah mereka sokong Anwar sebab mereka kaya mendapat komisyen mempertahankan seorang yang disahkan "peliwat" oleh mahkamah! Tinggi bayarannya..!!!

Baru Bian ni pula, tak pernah menang pilihanraya. Kalahhh...je memanjang! Sudah 2 kali dia bertanding, dua-dua bungkus! Kali ini dia fikir dia mampu menang. Maklumlah, ada Anwar dibelakangnya kali ini. Biasalah, Anwar kan suka main belakang!

Oleh kerana dia asyik kalah bertanding, maka tentulah dia tidak ada pengalaman langsung masuk DUN Sarawak. Entah pernah masuk dewan ke tidak? Kalau masuk pun sekadar jadi pemerhati saja kot? Tak pun dia jadi "coffee boy" untuk ADUN DAP..?!!!

Habis tu, macamana nak jadi Ketua Menteri ni kalau DUN pun tak pernah masuk? Tahu ke angkat sumpah kat Dewan tu? Bukan macam angkat sumpah kat mahkamah tau. Kat DUN ada protokol, ada tatatertib yang perlu dipatuhi. Jangan ikut style Nizar, Nga & Ngeh tiga sahabat tu pulak! Kang tak pasal-pasal je kena halau keluar...

Tak pernah jadi ADUN pun Anwar ada hati nak letak Baru Bian jadi CM? Gila ke apa? Lantik Baru Bian jadi CM, bagaikan melantik seorang pengawal jadi kapten pergi perang. Habis anak-anak buah mati kena tembak pasal kaptennya tak tau berperang! Tau pegang senjata saja, tapi nak tembak pun menggigil-gigil!

Err..Anwar suka-suka mak bapak dia saja nak letak Baru Bian jadi CM, SNAP dah bagi kebenaran ke? Dan bagi tahu SNAP ke? Tak malu betul si Anwar ni, dah la datang dari luar, dah tu nak naikkan nama orang dia jadi CM? So, senanglah nak kebas duit negeri Sarawak tu? Alaaa..bukan orang tak boleh baca niat dia tu..kat Selangor buktinya!!!

Confident betul Anwar nak lantik Baru Bian jadi CM. Padahal belum tentu PKR menang majoriti pilihanraya DUN Sarawak ni. Kalau PKR hanya menang 1 - 2 kerusi DUN saja macamana??? Nak lantik Baru Bian jadi CM jugak? Paloiiii...!!!!


Sumber: Sarawak Sun

Selamatkan "biak-biak kacak" di Sarawak..!!!

Posted: 12 Apr 2011 01:00 AM PDT


"Lupa kamek madah ngan kitak orang Sarawak, jaga-jaga lah anak-anak bujang dan biak-biak Sarawak yang kacak-kacak di negeri kita ini tuk. Anwar Ibrahim sudah sampei di situk, nya ya suka benar ngan biak-biak yang kacak-kacak nang kitak!".

"Bukan sorang duak si Anwar udah rosakkan. Abis punah sidaknya biak-biak di Semenanjung. Sik ada belas kasihan agik bah. Abis polos dipolahnya lobang belakang ya. Ganas benar Anwar, sik caya, nangga gamba di atas ya".

Justeru itu, penulis mengingatkan ibubapa yang menyayangi kesucian anak-anak muda mereka, tidak mengira lelaki atau perempuan, supaya jangan membiarkan anak-anak mereka dari dilihat oleh Anwar. Susah kelak!

Salah satu perangai Anwar, dia pantang jumpa anak muda. Dia akan hampiri anak muda tersebut sambil menepuk-nepuk bahu dan matanya suka melirik ke bahagian "belakang" tubuh anak muda! Faham-fahamlah apa yang di"nangga"nya!

Jika terjadi sedemikian terhadap anak-anak muda di Sarawak ini, jangan sesekali menyerahkan nombor telefon anda kepada Anwar. Kalau diberi, dia akan mengacau hampir setiap jam, jika dia "berkenan". Dia ajak pergi minum "kopi".

Lebih parah lagi, dia juga sering menawarkan pekerjaan kepada anak-anak muda. Antara pekerjaan yang dia suka tawarkan ialah "coffee boy". Penulis ingatkan, jangan sesekali terima tawaran tersebut! Jika diterima, celaka kelak menimpa.

Saiful Bukhari Azlan pernah terima tawaran kerja tersebut. Selepas itu, dia diberikan "password"! Kerja "coffee boy" untuk Anwar pun kena pakai "password"? Setahu penulis, "password" terakhir yang diberikan pada Saiful ialah "Mohktar"! Faham-fahamlah apa yang berlaku selepas itu...

Jangan lupa rakyat Sarawak. Sembunyikan anak-anak muda anda dari penglihatan Anwar. Bahaya! Anwar tidak mengira bangsa atau etnik apa, jika nafsunya memuncak "orang tua" seperti Aneez Munawer itu pun di"belasah"nya...

Dengarlah nasihat penulis jika sayangkan anak-anak anda. Jagalah kesucian dan maruah anak-anak anda sebelum dirosakkan Anwar..!!!

Sumber: Kenyalang Report

Anwar hina orang Melayu Sarawak, kitak orang Melayu Sarawak sik marah, kah?

Posted: 11 Apr 2011 11:00 PM PDT


Dilaporkan bahawa baru-baru ini Anwar telah terang-terangan menghina orang Melayu Sarawak pada salah satu siri ceramah bohongnya di DUN Batu Kawah yang majoriti penduduknya berbangsa Cina.

Menyalak bagai anjing di hadapan masyarakat Cina di situ, Anwar menghina dan menjatuhkan maruah bangsanya sendiri demi "membeli" undi dari kaum Cina. Dia mengutuk bangsa Melayu Sarawak dengan mendakwa mereka sebagai "masih berfikiran cetek dan sempit"!

Memang Anwar pengkhianat bangsa. Manusia jenis apakah ini...???!!!

Sememangnya perangai Anwar bagaikan "sesumpah". Di depan bangsa Cina, dia menghina dan mengutuk orang Melayu. Di hadapan orang Melayu, dia memaki hamun pula bangsa Cina. Dihadapan masyarakat Iban, dihinanya pula Bidayuh, Melanau dan sebagainya.

Itulah warna politik Anwar Ibrahim. Sentiasa mampuu bertukar warna seperti "chameleon". Bukan saja di dalam negara dia bersifat sedemikian, di luar negara pun dia begitu!

Ketika Anwar di US, dia memuja-muji US dan sekutu Yahudinya. Malah dia mengutuk negara Arab dan negara-negara timur tengah di US. Kerajaan US dan Yahudi pun seronok dan menganggap Anwar sebahagian dari "geng" mereka.

Namun, sekiranya Anwar pergi ke negara Islam, timur tengah atau pulang ke Semenanjung, maka dia akan petah menyerang US dan sekutu Yahudi bagi mengambil hati rakyat Malaysia. Jika dia ke US semula, teruk pula Malaysia dikutuknya di sana.

Itulah perangai Anwar Ibrahim. US kini sudah sedar dan menggelar Anwar sebagai "chameleon" yang mampu bertukar warna mengikut keadaan demi meraih keuntungan diri sendiri. Orang Malaysia menyifatkan perangai sebegitu sebagai "pengkhianat"! Manakala orang Islam memanggil sifat itu sebagai "munafik"!

Kini, tidak hairanlah jika Anwar datang ke Sarawak dan menunjukkan "warna sebenar"nya di Bumi Kenyalang ini. Jangan terkejut jika dia akan mengelilingi Sarawak dan melaga-lagakan setiap kaum dan etnik di Bumi Kenyalang ini. Itu sifat Anwar semulajadi. Dia "sesumpah", "pengkhianat" dan "munafik"!

Mahukah Sarawak memilih pemimpin seperti Anwar ini? Ini bukan fitnah, ini fakta dan kenyataan. Jika tidak percaya, sila ikuti kisah-kisah hidup Anwar dan tanyalah mereka-mereka yang rapat dengannya tapi kemudian lari berpatah arang dengan "peliwat" ini. Pasti akan menilai kebenaran penulis ini.


Sumber: The Real Sarawak

Kejutan untuk Anwar di Sarawak..???

Posted: 11 Apr 2011 10:00 PM PDT


Petang semalam, puas rakan-sakan berhubung di antara satu sama lain bertanyakan dimanakah lokasi terkini Anwar Ibrahim berada. Dari satu kawasan ke satu kawasan dihubungi. Dari satu DUN hingga ke satu DUN yang lain. Namun, Anwar masih gagal dipastikan kedudukan lokasi sebenarnya.

Jangan risau, kami mencari Anwar bukan untuk bertanyakan tentang jam tangan Omeganya. Kami mencari Anwar kerana ada "beberapa individu" yang mengejarnya. "Individu-individu" itu datang jauh dari Semenanjung. Katanya, "mereka" nak cabar Anwar dan bersumpah akan me"londeh" semua "kisah-kisah gelap" penipu antarabangsa itu!

Nak tahu siapa yang mengejar Anwar?


Sila terus membaca di sini...

Panasss..!!! Cerita "best" dihujung minggu...!!!

Posted: 11 Apr 2011 08:00 PM PDT


Hanya dipisahkan dengan jarak 30 meter, Ezam Mohd Noor dan Azmin Ali, bertempur di medan kempen di Kampung Boyan baru-baru ini. Ezam, adalah bekas panglima no.1 Anwar sejak zaman reformasi lagi. Manakala Azmin pula adalah panglima "anak emas" Anwar yang taat pada Anwar, tapi dayus!

Menurut cerita di sini, ketika Azmin sedang berucap dipentas, maka tibalah Ezam, bekas panglima sulung Anwar dahulu, tapi sudah berpatah arang dengan peliwat tegar itu.

Melihat Azmin sedang berucap, darah panglima Ezam naik mendadak. Ezam naik ke pentas lantas dilondehnya segala "kemaluan" yang ada pada Anwar, Azmin dan PKR. Ezam belasah Azmin cukup-cukup! Habis-habisan!!!

Tak terjawab pula Azmin dibuatnya. Keadaan semakin hangat! Azmin yang terkedu dengan hujah Ezam, hanya mampu menyerang Taib Mahmud sahaja. Mana mampu Azmin berhadapan dengan Ezam. Siapalah Azmin berbanding Ezam ketika di dalam PKR...

Hasilnya, kereta yang membawa Ezam jadi mangsa lepas geram puak-puak PKR. Kereta Ezam dipukul dan disepak oleh balaci-balaci PKR yang diimport dari Semenanjung. Namun Ezam dibela oleh hulubalang PBB. Berdarah jugaklah budak PKR tu dikerjakannya. Mujurlah FRU datang menghalang, kalau tidak, tak balik Semenanjunglah budak PKR tu...

Sebenarnya, Ezamlah panglima sebenar. Dia berjiwa "fighter". Dialah di antara pengasas Keadilan. Dari tidak berdaftar hinggalah kini menjadi PKR, Ezamlah yang teruk buat kerja. Yang kuat berdemo menyalak ditengah jalan raya dulu tu Ezamlah punya kerja. Luar dalam PKR di dalam poketnya sahaja.

Sejak Anwar ditahan dan dipenjara di Sungai Buloh dulu, Ezamlah yang menjaga keluarga Anwar. Ezamlah yang memberi harapan kepada Wan Azizah sekeluarga untuk melepaskan Anwar dari penjara. Ezamlah yang mengatur semuanya, bukan Azmin!

Siapa Azmin? Ketika Anwar dipenjara, Azmin di"haram"kan Kak Wan untuk menjejakkan kaki di rumahnya. Kak Wan tak mahu tengok muka Azmin. Mengapa? Kalau nak tahu jawapannya, tanya Kak Wan, Nurul Izzah atau Shamsidar, isteri Azmin.

Alahhh..bukan Kak Wan dan Izzah tak tahu Azmin merelakan "dimadukan" Shamsidar. Siapa madunya? Takkan Nallakaruppan kot? Kalau Nalla, takkanlah Kak Wan dan Izzah "hangin satu badan" pada Azmin? Alahhh..."Lelaki Y" tu lahhh...

Budaya politik ganas yang dibawa oleh puak-puak PKR tidak pernah diamalkan di Sarawak. Pilihanraya-pilihanraya sebelum ini tidak pernah menyaksikan keganasan berlaku di musim berkempen. Calon-calon dan penyokong-penyokong parti saling hormat menghormati. Segalanya lancar dan aman di sepanjang musim berkempen.

Malangnya, datang saja PKR ke Sarawak, terus dibawanya budaya buruk tersebut ke Bumi Kenyalang ini. Hairannya, ada pula rakyat di Sarawak yang menyokong PKR. Tidakkah mereka sedar bahawa PKR hanya akan membawa kehancuran negeri Sarawak?

Lihat saja di Semenanjung sana, sering huru-hara dikerjakan PKR. Datang PKR ke Sarawak, parti itu terus bergaduh dengan SNAP kerana tamakkan kerusi DUN. Padahal, dia yang datang tempat orang! Buruk benar perangainya. Itu pun orang Sarawak sokong, kah?

Penulis harap, orang Sarawak tidak terpengaruh sikap buruk dan "paloi" PKR itu. Kita tidak pernah mempunyai sikap sedemikian. Kita terkenal dengan hidup aman dan damai dengan kepelbagaian kaum dan etnik. Malah hubungan baik dengan masyarakat Cina bukan bumiputera pun erat sebelum kemasukan PKR di sini.

DAP Sarawak pun dahulunya baik-baik saja. "Sidaknya sik pernah polah hal yang bukan-bukan". Namun, setelah DAP Pusat bersatu dengan PKR, DAP Sarawak berubah pula sikapnya. Dulu baik-baik saja, tapi sekarang jahat nak mampos! Hasutan menjadi bahan "kelaka" mereka saja!

Apapun, kita tunggu hari mengundi kelak. Kita keluar ramai-ramai mengundi BN! Tunjukkan pada orang Semenanjung bahawa "orang Sarawak sik suka PKR sampei bila-bila". Tunjukkan pada PKR bahawa kita bukan orang "paloi" seperti mereka! Ngap Sayot!!!

Sumber: Kenyalang Report...

Rakyat Sarawak harus berfikir...

Posted: 11 Apr 2011 06:00 PM PDT


Pilihanraya DUN Sarawak agak memeningkan bagi sesetengah pengundi atas pagar di Bumi Kenyalang ini. Masing-masing kuat berfikir, yang mana satukah yang layak dipilih sebagai Kerajaan? Barisan Nasional, kah? Atau Pakatan Pembangkang?

Congak-congaknya, begini bunyinya...

Belum pun Pakatan Pembangkang mendapat kuasa politik, bermacam-macam pembohongan, penipuan, salah laku, penyelewengan, dan huru-hara yang telah dilakukan oleh PKR, DAP, PAS dan SNAP. Inikah bayangan Kerajaan yang wajar dipilih rakyat?

Belum pun Pakatan Pembangkang mendapat kuasa politik, mereka sudah bergaduh sesama sendiri. PAS bergaduh dengan DAP. PKR kononnya jadi "orang tengah", tapi PKR menyebelahi DAP. PAS sakit hati. PAS pendam rasa. PKR dan DAP terus meng"keldai"kan PAS. Macam tu sepakat ke??? Macam tu pun boleh namakan "Pakatan"???

Belum pun tubuh Kerajaan Pusat, masing-masing sudah bercakar sama sendiri berebut jawatan. Lihat saja negeri-negeri yang dijajah pembangkang, ramai yang bergaduh tak dapat jawatan. Selangor, Pulau Pinang, Kedah, malah Kelantan pun sama bergaduh.

Kit Siang nak jadi TPM, Karpal pun nak. Hadi pun nak jadi TPM, Mahfuz pun nak juga. Azmin pun nak juga jawatan TPM, Wan Azizah pun nak juga. Ramai-ramai la jadi TPM! Hancur Kerajaan lepas tu. Anwar senyum je sebab dia masa tu dah jadi PM. Orang lain nak bergaduh, lantaklah!

Kalau kita pilih dan undi pembangkang, maka maknanya kita memilih Anwar sebagai PM. Masih tak kenal siapa Anwar? Takkan tak kenal kot? Bukankah Anwar yang salahguna kuasa, bekas banduan, disahkan mahkamah sebagai peliwat, dan sekarang di dakwa dengan kesalahan jenayah pulak!

Takkan tak kenal Anwar kaki temberang tu? US pun dikelentongnya, apatah lagi rakyat Malaysia, senang-senang saja dia "auta". Dia syok-syok duduk selesa dikerusi PM, penyokongnya pula menderita tengok Malaysia kena jual pada Yahudi kelak!

Hakikat sebenarnya, memilih BN samalah dengan memilih perpaduan, pembangunan, kestabilan sosial dan ekonomi untuk dimakmurkan di negara ini. Memilih BN samalah dengan memilih jaminan kehidupan yang harmoni dan lebih baik untuk generasi akan datang.

Manakala memilih PKR, DAP, PAS dan pembangkang lain, samalah dengan memilih kehancuran negara, huru-hara, memundurkan tamadun, undang-undang mengikut perasaan dan kegagalan mentadbir ekonomi.

Masih ingat Anwar ketika menjadi Menteri Kewangan dahulu? Dia hampir menjual negara ini kepada IMF. Dia hampir menjual negara ini kepada Yahudi. Ekonomi Selangor yang dulu maju, hampir muflis dikerjakan Anwar. Macam itukah individu yang mahu jadi PM? Pilihlah Anwar jika mahu lihat GAY di"halal"kan di Malaysia. Anwar mesti suka!


Sumber: Sarawak Sun

PEJUANG BANGSA

Posted: 13 Apr 2011 11:34 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PAS pernah hina rakyat Sarawak pakai cawat !

Posted: 13 Apr 2011 08:00 AM PDTDi sebalik keghairahan pemimpin pakatan pembangkang mengajak rakyat Sarawak untuk membuat perubahan pada pilihanraya negeri itu kali ini kononnya demi maruah dan kepentingan diri, pemimpin pembangkang ini seolah-olah terlupa bahawa sebelum ini merekalah yang telah menghina rakyat Sarawak.

Pemimpin pakatan pembangkang mungkin terlupa atau buat-buat lupa bahawa mereka pernah menghamburkan kenyataan betapa rakyat Sarawak tidak pandai mengundi kerana mereka masih lagi pakai cawat.

Kali ini mereka datang lagi menagih undi dengan pelbagai janji kosong dengan harapan mampu memperdayakan rakyat Sarawak terutama pengundi untuk memberikan undi kepada mereka.

Mengulas perkara tersebut Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan berkata apa yang dihamburkan pemimpin pembangkang ternyata satu penghinaan yang jelas hanya kerana rakyat Sarawak tidak menyokong mereka selama ini.

"Tapi sekarang jelas mereka (pakatan pembangkang) datang ke Sarawak untuk menagih undi dengan membawa sejuta janji kononnya untuk membawa perubahan. Ketika mereka kalah mereka marah kepada rakyat hingga hina rakyat Sarawak tak pandai mengundi kerana pakai cawat…. Apakah pemimpin jenis ini boleh dipercayai?


"Kita percaya rakyat Sarawak tidak akan mudah lupa penghinaan tersebut dan tidak akan terpedaya dengan harapan palsu yang diberikan. Rakyat Sarawak pasti akan menghukum mereka kali ini", katanya kepada UMNO-Online di sini.

Beliau yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata penghinaan pakatan pembangkang itu juga adalah bukti wajah sebenar mereka yang sentiasa berpura-pura kononnya berjuang untuk rakyat.

"Mereka hanya pandai guna slogan untuk dapat undi rakyat… sesudah dapat kuasa, rakyat dilupakan malah jika rakyat tidak berikan mereka undi maka mereka akan hina rakyat seperti yang mereka lakukan di Sarawak.


"Inilah wajah sebenar politik pembankang yang hanya berjuang untuk rakyat sekadar pada laungan kosong semata-mata sedangkan yang benar-benar membela rakyat adalah kerajaan Barisan Nasional.


"Lihat saja apa yang berlaku di negeri-negeri di bawah pentadbiran mereka yang sentiasa dibantu kerajaan persekutuan terutama dalam memastikan rakyat mendapat pembelaan yang sewajarnya", ujar beliau.

Justeru beliau percaya rakyat terutama pengundi di Sarawak akan mengundi hak dan kuasa yang ada pada mereka pada 16 April ini untuk sekali lagi mengajar pembangkang. -MediaUMNO

Kebenaran muncul berkat solat hajat ,RPK dakwa Anwar dalang utama fitnah Najib dalam kes Altantuya

Posted: 13 Apr 2011 06:02 AM PDTSaya tidak pernah menuduh Perdana Menteri atau isterinya terbabit dalam kes pembunuhan kes Altantuya Sharibuu.

Tadi di Buletin Utama TV3 , pendedahan dan  pengakuan terbaru  pengendali laman web Malaysia Today Raja Petra Kamarudin telah  mendedahkan tok dalang sebenar FITNAH kepada Najib dan Rosmah . Tidak lain dan tidak bukan ialah Lelaki Y iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim !

Apa yang didedahkan RPK cukup menarik kerana beliau  dakwa menerima maklumat individu yang ada kaitan dengan Anwar Ibrahim seperti Nik Azmi dan Din Merican . Orang -orang ini sudah tentulah  juga master mind dalam merencana fitnah terhadap Najib menggunakan RPK melalui portalnya .Dengan keberkatan solat hajat dan munajat yang dilakukan oleh ahli-ahli serta pemimpin-pemimpin PAS nampaknya semakin menampakkan hasil dan mendedahkan satu persatu siapa disebalik yang buat kerja fitnah ini termasuk isu fitnah kes bunuh Altantuya terhadap Najib dan Rosmah .Raja Petra Kamaruddin yang merupakan orang pertama mengaitkan Najib Abdul Razak dan Rosmah Mansor di dalam kes pembunuhan Altantuya Shiiribu, sudah pusing cakap. Cakapnya kali ini tidak lagi berpegang kepada SD dan tulisan-tulisannya di dalam Malaysia Today, tetapi mula mengarah kepada Anwar Ibrahim sebagai TOK DALANG SEBENAR untuk kes berkenaan.

Raja Petra berkata, beliau didesak dan dipengaruhi untuk berbuat demikian oleh beberapa individu yang tidak mahu Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak mengambil-alih sebagai Perdana Menteri.

Dalam satu temubual eksklusif bersama Ashraf Abdullah yang menjejaki beliau di Perth, Australia baru-baru ini, Raja Petra berkata, akuan bersumpah yang dibuat beliau pada 18 Jun 2008, hanyalah bersandarkan maklumat yang diperolehi daripada beberapa individu ini

Menurut Raja Petra, ramai orang termasuk polis, membuat tuduhan tanpa meneliti akuan bersumpahnya.

Dalam akuan bersumpah itu Raja Petra berkata, beliau menerima maklumat daripada beberapa individu kononnya isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor berada di tempat kejadian ketika Altantuya dibunuh.

RAJA PETRA KAMARUDIN, PENGENDALI BLOG MALAYSIA TODAY

"Di dalam sd saya tadi saya telah bercerita bahawasanya orang ini telah beritahu dan biarlah orang ini yang datang dan bercerita. Dan pihak berkuasa perlu siasat dan panggillah orang ini. Itu yang saya tulis dalam sd. Saya sendiri tidak timbulkan apa-apa tuduhan. Saya tidak kata saya tahu yang isteri timbalan perdana menteri semasa itu ada di tempat kejadian. Saya tidak cakap. Saya tidak buat satu tuduhan seperti berikut. Yang saya kata ada orang yang bercerita tetapi bergantung kepada pihak berkuasalah untuk menyiasat perkara ini lebih lanjut lagi dan untuk orang-orang ini kedepan. Dan saya sebut nama-nama orang ini. Saya sebut semasa siasatan polis."

Raja Petra berkata, beliau menerima maklumat berkenaan, daripada beberapa individu yang mempunyai kaitan dengan beberapa tokoh politik, termasuk Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mereka ialah Nik Azmi , John Pang dan penulis blog Din Merican.

Menurut Raja Petra seorang pegawai perisik angkatan tentera dikenali sebagai Leftenan Kolonel Azmi Zainal Abidin juga memberi maklumat yang sama.

"Saya tidak terima lagi cerita itu. Sebab saya rasa mungkin mustahil kot. Takkanlah isteri Perdana Menteri nak pergi tempat itu kerana tempat itu kerana kawasan itu tempat hutan dan saya dok fikir dia nak panjat bukit, masuk hutan tengah tengah malam, pukul 12 malam, saya ingat mustahil kot."

Tambah Raja Petra, tujuan mereka ialah untuk memastikan Datuk Seri Najib tidak mengambil alih sebagai Perdana Menteri apabila Tun Abdullah Ahmad Badawi meletakkan jawatan.

Menurutnya dalam pertemuan dengan Nik Azmi, beliau bertanya kenapa beliau didesak untuk membuat akuan bersumpah itu.

"what do you hope to achieve? Dia kata pak lah akan letak jawatan, kalau kita tak block Najib, Najib akan menjadi Perdana Menteri, ganti Pak Lah"

Menurut Raja Petra, beliau kemudian meminta Din Merican untuk mendapatkan pengesahan Datuk Seri Anwar.

"Din Merican pun contact saya balik dia kata dia dah cakap dengan Anwar dan Anwar pun bagi green light. Dia kata ok, orang ini no problem, apa dia cakap kita boleh percaya. 


Anwar pun kenal baik dengan dia ini dan dia pun biasa jumpa anwar…leftenan kolonel ini. Dan dia pun banyak bercerita kepada anwar tentang isu ini…dia kata proceed. Saya pun proceed."

Beliau berkata, kesemua individu ini berjanji akan menjadi saksi sekiranya beliau di dakwa di mahkamah.Ikuti bahagian kedua temubual ini dalam Buletin Utama esok.  

Portal TV3

Anak didik Guan Eng bakal jadi CM Sarawak jika Pakatan menang !

Posted: 13 Apr 2011 12:34 AM PDT


Patut la  puak chauvinis dari DAP pulun sangat nak menang di PRN Sarawak . Sebab bakal Ketua Menteri baru jika Pakatan berjaya tawan Sarawak adalah DAP !

Ini bermakna mereka menolak calon favourite PKR , Baru Bian untuk dinobatkan sebagai CM . Lihat lah puak-puak sikap puak yang terlampau gila kuasa ini ... sampai siapa nak jadi CM pun dah berebut macam orang gila . Bukannya hendak membela nasib rakyat ,tetapi berebut sapa nak jadi CM Sarawak bagi gantikan Taib Mahmud .

Dikhabar calon CM DAP itu adalah Chong Chien Jen yang  bertanding di DUN Kota Sentosa.  Lebih menariknya lagi , Chong ini merupakan anak didik kepala regim DAP di PP iaitu Guan Eng yang terkenal halau orang kampung dan roboh gerai peniaga kecil . 

Baca cerita lebih lanjut di bawah ini .
Petikan dari blog MPP

Semalam masa gua pergi ke Miri, gua dapat tau yang DAP dah namakan wakil dorang bagi menjadi Ketua Menteri kalau Pakatan menang Pilihanraya Sarawak 16hb nanti..

Ini bermakna, dorang tak mau Baru Bian dari PKR yang dikatakan akan jadi KM kalau Pakatan menang.

Wakil DAP tu adalah Chong Chien Jen, calon DAP yang bertanding di Kota Sentosa. Untuk pengetahuan korang, Chong ni adalah anak didik Ketua Menteri Penang iaitu Lim Guan Eng.

Hahahahaha... Habis lah rakyat peribumi Sarawak kalau bagi Pakatan menang kat sini. Tengoklah sendiri macam mana Guan Eng dan Regim DAP di Penang halau orang kampung.

Macam tu lah nanti jadi di Sarawak kalau Chong ni jadi Ketua Menteri. Gua diberitahu, Chong ni memang jadikan Guan Eng sebagai idola dia..

So, korang bayangkanlah sendiri kalau dia ni ganti Taib Mahmud sebagai Ketua Menteri.

Kepada rakyat peribumi Sarawak.., kalau korang taknak terima nasib macam orang kampung Penang yang kena halau dari tanah asal, jangan undi Pakatan.Inilah kawan baik Anwar , pejuang sebenar rakyat Sarawak !! kah kah kah ...

Posted: 12 Apr 2011 08:07 PM PDTKalau bos nya Anwar Ibrahim kantoi video ..inikan pulak anak muridnya yang kaki perempuan ! haha mari kenali seorang pejuang sebenarn rakyat Sarawak yang mahu menumbangkang Pehin Sri Taib Mahmud .Nahhhhhhh!


Peter John Jamban a.k.a John Apai a.k.a Papa Orang Utan of Radio Free Sarawak does not walk his talk like all his opposition friends! Peter John questions the moral of BN Ybs and yet he himself is morally corrupted! The man who fight for Justice For The Dayaks in Sarawak is not giving any justice to his wife and childrens! Look at the pictures below.

The Benchmark reported Peter John has SEVEN wives and 23 children and he fathered countless illegitimate child! Like the Orang Utan that he is.. his sexual encounters have no boundaries! Peter John is very proud of his conquest and brag to friends how many women he had laid!Pejuang sejati rakyat Sarawak bersama Papa Jahat ....Tuduhan fitnah Pakatan terhadap Taib Mahmud lama berkuasa makan diri balik !!

Posted: 12 Apr 2011 05:11 PM PDTPB sudah mula ramal  strategi PAS - DAP  -PKR yang gunakan serangan   lama berkuasa  dalam politik  terhadap Pehin Sri Hj Taib Mahmud akan makan diri mereka semula .  Mereka  mungkin tak ingat beberapa pemimpin-pemimpin agung   DAP dan PAS lagi lama menjadi ahli politik dan wakil rakyat . Puak-puak pencacai blogger  mereka lagi la bodoh dan tak pernah amik tahu pun . 


Bila tersebarnya meluas poster di atas ini iaitu   perbandingan siapa paling lama bergelar Wakil Rakyat a.k.a YB , rakyat kini sudah boleh menilai siapa paling tua dan orang yang patut digelarkan Mubarak ! 


Pembangkang di ceramah2 mereka selalu menggunakan gelaran Mubarak kepada pemimpin yang lama berkuasa dalam politik . Sekarang ini kita tengok siapa yang patut digelarkan Mubarak ??   Kit Siang macam bangsat lagi dari zaman Tunku Abd Rahman lagi sudah jadi wakil rakyat . 


Tun M yang selalu dikutuk oleh mereka pun sudah letak jawatan dari politik . Ini ada beberapa  lagi pemimpin Pakatan  yang sudah tamat tarikh luput , masih lagi tak mahu bersana dan seronok  menyemak di Dewan Rakyat lagi  . DIMENSI

Posted: 13 Apr 2011 11:33 AM PDT

DIMENSI


Sayang Sarawak: Bayangkan Anuwar bakal Presiden Malaysia..

Posted: 13 Apr 2011 01:30 AM PDT

Perancis bolehkan dedah payu dara, purdah haram

"Undang-undang pertama di dunia yang mengharamkan pemakaian purdah mula berkuat kuasa di Perancis semalam, bermakna wanita boleh mendedahkan payu dara di Cannes tetapi tidak boleh menutup muka di Champs-Elysees" - Utusan Malaysiaku sayang

Bayangkan kalau Anuwar al-jubury jadi Pak Presiden, Kit Siyal jadi punahsihat dan Wally Slipor jadi dukun presiden...perghhhh terbaekkkkk dari kandang b*b*! kehkehkeh

Sayang Sarawak: Anuwar tau malu?

Posted: 12 Apr 2011 06:45 PM PDT

Align Center

Anuwar muke bontot. Mane tau malu! tau tayang kemaluan ade ler kehkehkeh

Rajahmas

Posted: 13 Apr 2011 11:33 AM PDT

Rajahmas


Panas!!! Anwar diaibkan di Kapit!

Posted: 13 Apr 2011 04:51 AM PDT

Baru sebentar tadi rajahmas menghubungi rakan di Kapit untuk bertanyakan apa sebenarnya yang berlaku dalam gambar berikut;

sambutan cukup hambar daripada penyokong Anwar
Anwar yang guna baju kekuningan gaya pxrnstar
Anuar pengundi si sini tidak mahukan awak. Dari dulu awak pembohong. No PKR
P.K.R pembohong kepada rakyat

Gambar ehsan dan sumber: orangpanggau.blogspot.com

Rupa-rupanya Anwar telah dimalukan penduduk Kapit yang kebanyakkannya bencikan pengaruh dan budaya politik daripada semenanjung.  Kedatangan Anwar di Kapit pada jam 4.30pm itu turut disambut oleh penyokong PKR kira-kira 20 orang. Selebihnya adalah penduduk yang ingin melihat wajah Anwar secara dekat.. Tidak lebih daripada itu..

Blogger Orang Panggau telah menceritakan kepada rajahmas serba sedikit kejadian sebenar petang tadi mengenai kedatangan Anwar yang memalukan Pakatan Rakyat.

Menurutnya, setiba di wharf bot, anwar terkejut dengan sambutan banner tersebut yang diiringi sekitar lebih 60 orang penduduk tempatan. Ketika berjalan sekitar pekan Kapit, ramai mengerumuni Anwar untuk melihat secara dekat kemudian meninggalkan kumpulan itu. Akhirnya tinggal belasan orang sahaja pengikut setianya...

Beginilah gambaran sebenar kononnya ombak tsunami PR yang diagung-agungkan blogger-blogger mereka. Belum sampai ke pantai sudah reda, sekadar tempias buat basahkan tumit kaki sahaja..

Tuan Guru Hadi Awang tak nak komen apa-apa ke tentang orang di sini? Contohnya, pakai cawat ke... atau sumpit ke... ataupun duduk atas pokok ke.....

Terkini! Sarawak bakal mempunyai 2 Ketua Menteri

Posted: 12 Apr 2011 11:55 PM PDT

Siri kempen Pakatan Rakyat yang kononnya mendapat sambutan luar biasa rakyat Sarawak menjadi sumber inspirasi jentera kempen mereka. Hakikatnya mereka tidak sedar dalam ramai-ramai rakyat Sarawak yang mengunjungi ceramah Pakatan hanyalah untuk melihat 'Pornstar Keadilan' dengan lebih dekat.

Anwar cukup terkenal di sini. Bukan terkenal kerana nak sokong…  ramai rakyat yang hadir dalam ceramahnya kerana ingin tahu apa penjelasannya tentang skandal video lucah yang begitu hangat diperkatakan sejak akhir-akhir ini.

Bandingkan sambutan rakyat terhadap Anwar beberapa bulan lepas sejak mula kempennya. Anwar tidak mempunyai sokongan majoriti rakyat Sarawak yang terkenal sifat sensitifnya kepada campurtangan orang semenanjung dalam pentadbiran negerinya. Ini pula nak serahkan kepada nasib kepada PKR daripada Selangor…

Disebabkan PR terlalu yakin untuk menang, kini tersingkaplah rancangan masing-masing untuk menetapkan siapa Ketua Menteri Sarawak yang baru… Pilihanraya belum lagi dibuat, tetapi mereka sudah mengatur rancangan siapa yang akan menerajui kerajaan negeri yang baru..

Di bawah cuma contoh yang terdapat dalam kempen mereka.. Ketika PKR sibuk berkempen menguar-uarkan diri sebagai bakal Ketua Menteri, DAP pula sibuk melobi sokongan secara senyap untuk meletak wakilnya bagi menafikan Baru Bian.. 

CM PKR Sarawak
CM DAP Sarawak
Daripada pembahagian kerusi DUN lagi kita sudah lihat mereka saling berbalah dan berebut kawasan yang dipertandingkan. Masing-masing tidak mahu mengalah. Akhirnya Sarawak akan jadi satu negeri pertama dalam sejarah dunia mempunyai 2 Ketua Menteri dalam satu kerajaan.

Gambar suasana Calon PKR N7 yang berkempen keseorangan…

Posted: 12 Apr 2011 05:06 PM PDT

Ini adalah gambar suasana yang diambil masa ceramah PKR di Taman Sukma malam tadi. Yang jadi penceramah ialah calon PKR N7 Samariang, Zulrusdi Mohammad. Yang jadi MC pun dia…

Mulanya kami menyangka ceramah ditunda ke hari lain memandangkan tidak ada kelibat manusia menunggu di pinggir jalan seperti lazimnya. Akhirnya ceramah pun dimulakan jam 9.30 setelah melihat  kehadiran sekitar 20 orang sudah berkumpul.


Ketika berhujah, dia merayu-rayu supaya rakyat mengundinya pada 16hb nanti.. Susahlah begini sebab rakyat tak berapa mengenalinya... datangnya Zulrusdi ke Kuching pun hanya seminggu sebelum hari penamaan calon…

Zulrusdi telah dipergunakan Anwar.. penduduk kawasan tidak mengenali siapa Zulrusdi yang bertanding di DUN ini. Malah ramai menyangkakan dia adalah warga KL yang mencuba nasib di negeri Sarawak. Kalau tak percaya cuba lihat gambar pengiringnya di bawah ketika penamaan calon tempoh hari...


Masalah ketiadaan Dewan Serbaguna untuk masyarakat setempat dan projek perumahan kawasan berhampiran yang mengambil masa lama untuk siap dijadikan isu dan agenda supaya rakyat memilihnya.

Persoalannya, sekiranya menang apakah Zulrusdi akan berpindah ke Kuching atau balik ke Kuala Lumpur nanti? Adakah dia akan kembali ke sana setelah tamat pilihanraya negeri dan meneruskan kehidupannya sebagai pensyarah?

 

Akhirnya janji tinggal janji.. Taklah keterlaluan kalau rajahmas kata boleh runtuh langit kalau PKR ambil berat kebajikan semata-mata untuk rakyat di Sarawak. Selama 10 tahun, agaknya berapa kali PKR datang ke Sarawak bertanyakan khabar rakyat di negeri ini? 

1 kali? atau 2 kali? atau 3 kali?

PeranakSamaTuaran.

Posted: 13 Apr 2011 11:09 AM PDT

PeranakSamaTuaran.


Siapa yang lama.. (KM Sarawak atau Pemimpin Pakatan Pembangkang).

Posted: 12 Apr 2011 09:22 AM PDT

Siapa yang lama jadi Yang Berhormat...?? 1. Lim Kit Siang telah menjadi YB sejak 42 tahun yang lalu.. apa yang beliau telah sumbangkan pada pengundi-pengundi Cina..?? 2. N. ajis telah menjadi YB selama 44 tahun.. 3. Abdul Hadi bin Awang telah menjadi YB selama 29 tahun... 4. Karpal Singh telah menjadi YB selama 37 tahun.. 5. Anwar Ibrahim telah menjadi YB selama 30 tahun... Selama berpuluh tahun menjadi YB mewakili kawasan mereka.. apa yang telah mereka buat di kawasan mereka?? Mereka minta pula Ketua Menteri Sarawak untuk di tukar.. sedangkan rekod Ketua Menteri Sarawak lebih cemerlang berbanding mereka. Wahai rakyat Sarawak.. orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jangan biarkan puak PAKATAN PEMBANGKANG ini meracuni dan menghina kamu, apa lagi pemimpin-pemimpin negeri yang selama ini merasai susah senang bersama-sama, berbanding puak pembangkang ini yang hanya muncul di hadapan kamu bila tiba musim pilihanraya. Perubahan itu memang bagus, tetapi perubahan bersama kerajaan BN itu lebih menguntungkan berbanding perubahan bersama puak yang hanya pandai membuat janji bulan dan bintang..!! Tiba 16 April nanti... tunjukkan pada puak-puak pembangkang ini, bahawa kamu lebih bijak dari mereka, tunjukkan pada mereka bahawa kesetiaan dan perpaduan kaum lebih utama berbanding `perubahan' bersama mereka. Tunjukkan pada mereka bahawa pengundi Bumiputera dan pengundi Cina Sarawak LEBIH PANDAI dari puak PAKATAN PEMBANGKANG. AGI IDUP, AGI MANSANG.....!!!

MASTER DEDAH

Posted: 13 Apr 2011 11:06 AM PDT

MASTER DEDAH


CALON PKR SATOK KANTOI

Posted: 12 Apr 2011 11:21 AM PDT

SAH SAH GAMBAR CALON PKR SATOK NI
DENGAN BINI MUDA DIA...
TAK MENGAKU BERBINI DUA...
NGANDUNG DULU KEMUDIAN KAHWIN LARI DI SIAM
KEMUDIAN CERAIKAN BINI TERSEBUT
DENGAN TALAK TIGA...
CALON SATOK INI MEMANG TAK GUNA...AWEK PEMUSNAH HIDUP NUAR

Posted: 12 Apr 2011 12:19 AM PDT

Vicky Vette 2009.jpg

KAT MALAYSIA ADA SORANG BADIGOL NAMA NUAR
TAK NAK LETAK JAWATAN ...
ARIFINTO TENGOK VIDEO BLUE...
NUAR BRAHIM BUAT VIDEO BLUE...

JAKARTA 11 April - Ahli Parlimen dari Parti Keadilan Sejahtera (PKS), Arifinto (gambar) meletak jawatan hari ini ekoran pendedahan kes beliau menonton video lucah semasa persidangan Dewan Perwakilan Rakyat (DPR), Jumaat lalu.

Beliau yang berhadapan kemarahan ramai berikutan kelakuannya itu berkata, tiada sesiapa memaksanya meletak jawatan dan beliau berbuat demikian demi maruah diri serta parti konservatifnya.

"Saya juga akan memperbaiki diri dengan membaca al-Quran, mendapatkan nasihat guru agama, menderma kepada golongan miskin dan berbuat perkara baik bagi mendapat keberkatan hidup di dunia dan akhirat," katanya dalam satu sidang akhbar yang disiarkan di televisyen.

Speaker DPR, Pramono Anung berkata, beliau menerima peletakan jawatan Ahli Parlimen tersebut dan menganggapnya sebagai tindakan terbaik untuk semua pihak.

"Saya rasa langkah Arifinto itu baik untuk partinya dan imej DPR. Perkara ini telah mencemar nama DPR.

"Sebaik dilantik sebagai Ahli Parlimen, seorang pemimpin sepatutnya mengawal tingkah laku mereka terutamanya di mata umum," katanya.

Arifinto mencetuskan kontroversi selepas gelagatnya yang leka menonton video lucah semasa sidang DPR dirakam seorang jurugambar berpengalaman dari akhbar Media Indonesia, Mohammad Irfan.

Beliau bagaimanapun menafikan tindakan tersebut dengan menyatakan keadaan itu berlaku secara tidak sengaja kerana pada asalnya hanya mahu membaca e-mel yang dikirim.

Kes tersebut turut mengundang minat ramai apabila seorang pelakon filem lucah, Vicky Vette yang berasal dari Norway semalam mengaku di Twitter bahawa dia ada menghantar foto 'terbaiknya' kepada Arifinto melalui e-mel. - AFP/Agensi


IPOHMALAY

Posted: 13 Apr 2011 09:33 AM PDT

IPOHMALAY


Lagi Peringatan Perang Dari Indon Untuk Malaysia

Posted: 13 Apr 2011 01:28 AM PDT

Masih bersifat sambil lewa dan masih menganggap teman sebagai nakal? Cuba lihat laporan dari seekor pengapi perang lagi Indon, yang disiarkan 20 minit lalu. Ya, baru 20 minit yang lalu.

Rabu, 13/04/2011 15:09 WIB
Ken Sondakh: Heli Malaysia Masuk RI untuk Buktikan Data Intelijen
Muhammad Taufiqqurahman - detikNews

Jakarta - Mantan KSAL Laksamana (Purn) Laut Bernard Ken Sondakh melihat pengerahan 4 heli Malaysia saat aparat kelautan Indonesia menangkap 2 kapal Malaysia pada 7 April lalu dari sisi yang berbeda.

Menurutnya, masuknya helikopter Malaysia yang bertepatan dengan persiapan HUT AU yang jatuh pada 9 April adalah upaya Malaysia membuktikan data intelijen mereka bahwa tidak ada penjagaan ketat saat menyongsong upacara besar TNI.

Ken Sondakh berpendapat, Malaysia sedang mempelajari titik lemah penjagaan Indonesia di perbatasan.

"Ini buat proofing intelijen, intelijennya bener atau nggak. Informasi yang dikumpulkan intelijen itu bener nggak, informasi saat ultah militer pasti kekuatan melemah, itu aja," ujar Sondakh.

Hal tersebut dikatakannya, usai menghadiri launching Dewan Penyantun Universitas Bung Karno (UBK) di Jalan Kimia, Jakarta Pusat, Rabu (13/4/2011).

Menurut Ken Sondakh, intelIjen militer Malaysia saat itu mengetahui Indonesia akan melaksanakan HUT TNI AU di Halim PerdanaKusuma, Jakarta. data-data ini akan digunakan sebagai data militer untuk penyerangan ke tempat musuh.

"Ini yang perlu dijelaskan kenapa bertepatan pada hari itu. Apakah ini faktor sengaja, karena secara intelIjen strategi, Malaysia itu tahu seminggu sebelum HUT TNI AU, seluruh pesawat ada di Halim untuk hormat upacara," jelasnya.

Intelijen strategi militer, lanjut Sondakh, dikumpulkan sebelum berperang, sehingga dapat dipergunakan jika akan berperang.

Menurut Sondakh, jikalau TNI AL mengadakan peringatan ultah, bisa saja kapal-kapal Malaysia akan masuk ke wilayah Indonesia tanpa gangguan. "Kapal Malaysia masuk, karena kapal kita sedang baris berbaris di dermaga," kata Sondakh.

Sondakh mencontohkan, dulu saat Jerman hendak mengebom negara-negara di Eropa, Jerman mengirim intelijennya ke Belanda dan Perancis. Mereka meneliti satu persatu kebiasaan militer setempat. Makanya Jerman bisa menyerang tepat pukul 8 pagi karena saat itu militer tetangga sedang apel pagi.

"Jadi itu hanya untuk mengumpulkan informasi intelijen saja, mungkin sambil ketawa-ketawa itu pilot helikopter, mana pesawat Sukhoi, tidak ada ya," ujarnya.

Penangkapan nelayan Malaysia oleh aparat Indonesia pada Kamis 7 April sempat diwarnai ketegangan karena aparat Indonesia mengarahkan senjatanya kepada 4 heli Malaysia yang berusaha mengejar.
Teman sekadar mengingati. Dan teman merasakan pihak sana semakin melampau. Apa yang perlu dibuat kini ialah tolak sekeras-kerasnya penggunaan tenaga kerja rakyat mereka di negara ini yang akhirnya akan mendatangkan sesuatu yang kita sendiri tidak mahu lihat.

Bayangkan natijah dari pemberitaan media laknat Indon di atas ke atas seluruh rakyat mereka yang berkobar-kobar mahu sentimen konfrontasi dihidupkan semula.

Bukti Indonesia Tamak, 'Rampas' Perairan Malaysia

Posted: 12 Apr 2011 11:20 PM PDT

Pelik. Menghairankan. Siapakah yang 'mencuri'? Siapakah yang 'berserakah'? Terlalu biasa Malaysia dituduh berserakah dalam 'mencuri kepunyaan' Indonesia. Kononnya nelayan Malaysia mencuri ikan-ikan dalam wilayah Indonesia. Ini menjadi mainan mulut mereka di Indonesia tanpa mereka mengerti apa-apa. Mujurlah seorang ahli dari Fakulti Geodesi dan Geomatik Universiti Gajah Mada memberi penerangan yang akhirnya menampakkan siapakah yang tamak sebenarnya.

Keratan rentas Selat Melaka di perairan negeri Perak.


Mengikut penerangan I Made Andi Arsana berkaitan situasi di Selat Melaka:

1. Perbezaan tuntutan wilayah laut ini menyebabkan ada kawasan sama yang dituntut oleh kedua belah pihak. Ini disebut kawasan overlapping claim area. Perlu ditegaskan bahawa yang overlap adalah airnya saja, tidak termasuk dasar lautnya. Ianya berkaitan sumber dari laut, iaitu ikannya, bukan minyak atau gas yang terdapat dalam bumi.

2. Jika pihak Malaysia memasuki kawasan bertindih ini, Indonesia akan menganggapnya sebagai pelanggaran, begitu juga sebaliknya.

3. Meskipun belum ada kesepakatan, Indonesia dan Malaysia tetap akan menganggap kawasan bertindih itu sebagai Zon Ekonomi Eksklusif mereka. Tidak hairan jika pemimpin kedua-dua negara masing-masing menyebut 'insiden itu terjadi di ZEE negara kita'.

4. Kenyataan seperti ini penting untuk menegaskan tuntutan dan memperkuat posisi jika dilakukan perundingan kelak. Malangnya, hal ini sering membuat masyarakat awam tidak memperolehi informasi yang tepat berhubung sengketa batas maritim.

Menurut Andi, memandangkan kedua-dua negara telah dari awalnya bersetuju mematuhi UNCLOS (United Nations Convention on the Law of the Sea), maka konsep keadilan membuatkan Indonesia mengajukan bahawa Zon Ekonomi Eksklusif negaranya secara adilnya perlulah sehingga ke titik tengah Selat Melaka.

Ini bermakna, Indonesia menganggap bahawa persetujuan sempadan 1969 yang memperlihatkan perairan Malaysia di Selat Melaka yang dipersetujui mengikut alur terdalam Selat Melaka yang hampir ke Sumatera, hanya terpakai di lantai laut sahaja.

Indonesia lah yang sebenarnya dengan penuh serakah, mahu 'menakluk' perairan Selat Melaka dengan menggunakan alasan konsep adil saksama mengikut UNCLOS.

Bukan itu sahaja, Indonesia dengan rakusnya telah menerbitkan Peraturan Menteri (Permen) Kelautan dan Perikanan No 1/2009 tentang Wilayah Pengelolaan Perikanan (WPP). Permen ini memecah-mecahkan wilayah perairan Indonesia menjadi 11 WPP dengan sempadan terluar WPP mengikuti sempadan ZEE yang sudah ditetapkan dengan negara lain mahupun yang sedang dituntut oleh Indonesia.

Kawasan terjadinya insiden di Selat Melaka ini termasuk dalam WPP-571 menurut Permen Kelautan dan Perikanan No 1/2009. Kononnya, dengan adanya Permen ini jelas menguatkan posisi Indonesia, meskipun Permen ini tidak pernah disepakati dengan Malaysia.

Bayangan kerakusan mereka 'merampas perairan' atas dasar laut yang mereka akui milik kita cukup jelas membuktikan siapa yang sebenarnya bernafsu besar dalam 'menelan' wilayah orang lain.

Jika mereka mahu bercakap soal keadilan mengikut UNCLOS, seharusnya mereka mengamalkannya juga di bahagian Selat Melaka yang sempit di selatan Semenanjung di mana alur terdalam Selat Melaka hampir ke Semenanjung dan membuatkan perairan Malaysia lebih sempit dari Sumatera.

Tetapi mengapa mereka menangkap nelayan Johor yang dikatakan menangkap ikan di dalam kawasan negara mereka sedangkan mereka menyebut, mengikut UNCLOS, perkongsian perairan untuk perikanan berpandukan pada titik tengah selat?

Siapa yang bersikap lanun, maling dan penceroboh?

Kejayaan TLDM Menangkap Lanun Somalia Masih Hangat Diperkatakan

Posted: 12 Apr 2011 05:20 PM PDT

Kejayaan TLDM menangkap 7 lanun Somalia dan menyelamatkan 23 anak kapal Bunga Laurel yang membawa bahan kimia di Teluk Aden pada 21 Januari 2011 lalu merupakan satu kebanggaan buat negara ini yang masih terpahat di dalam dunia maritim.

Ini kerana, Thailand baru sahaja membayar wang tebusan sebanyak 5 juta Dolar bagi membebaskan 27 anak kapal yang dirampas bersama sebuah kapal pada 25 Disember tahun lalu bagi membebaskan anak kapal mereka.

Sementara itu, Indon masih lagi terpinga-pinga, genap sebulan selepas kapal Sinar Kudus yang membawa 20 anak kapal dirampas lanun Somalia dan dituntut sebanyak 9 juta Dolar bagi pembebasan kapal yang membawa bijih nikel bernilai hampir RM3.2 billion.

Kejayaan TLDM jika dibandingkan dengan kejayaan tentera Korea Selatan memang setara tetapi tak sama. Ini kerana, TLDM menangkap perompak ini hidup-hidup dan di bawa ke Kuala Lumpur untuk dibicarakan manakala Korea Selatan bertindak membunuh 8 lanun yang merompak kapal milik negara berkenaan sehari sebelum TLDM menggempur kapal Bunga Laurel yang turut cuba ditawan lanun Somalia.

Sehingga hari ini, lanun Somalia masih memeram hampir 40 buah kapal dengan jumlah anak kapal yang masih menjadi tawanan mencapai 700 orang.

Kejayaan TLDM masih lagi hangat diperkatakan terutamanya di Indon di mana rakyat mereka menganggap pemerintah negara tersebut tidak serius menangani penawanan kapal Sinar Kudus dan membanding-bandingkan kes tersebut dengan keupayaan Malaysia melakukan penggempuran.

Ironiknya, pada masa yang sama, mereka menyalak-nyalak agar tentera negara tersebut berperang dengan Malaysia yang dikatakan bersikap biadap terhadap negara mereka.

Pelik bin Jelik.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 13 Apr 2011 07:41 AM PDT

Awekz Bukit Gantang


DAP anak PAP???

Posted: 12 Apr 2011 07:41 PM PDTBenarkah seperti dakwaan penulis...DAP dan PAP sama??? Cuba menyingkap idea penulis dan ternyata ada kebenarannya...tidak salah untuk berkongi dan Awekz rasa ia sesuatu yang baik untuk dikongsi dan disebarkan khusus buat Melayu pengikut setia puak-puak Perosak Rakyat. Sedarlah sebelum terlambat...


Diambil dari Pena KSJ...Terima kasih Tuan...Baca dan tafsirkan...


Serius Bahaya!! PAP-DAP sama


Menyingkap sejarah PAP(People's Action Party) atau dalam Bahasa Melayu – Parti Tindakan Rakyat singapura di tubuhkan seawal tahun 1954 lagi yang di pelopori setiausaha utamanya pada masa itu , Lee Kuan Yew. Siapa yang tidak kenal dengan Lee Kuan Yew, pemimpin yang terkenal dengan sikap suka bermuka-muka dan selalu menimbulkan sikap ketidakpuasan hati kepada bangsa Malaysia (Melayu) dan (Islam) sama ada Singapura masih bersama Malaysia pada ketika itu atau sudah terkeluar dari kesatuan Malaysia.

Biar penulis menceritakan detik sejarah yang benar dimana saat – "Semasa merancang strategi untuk berkuasa, Kuan Yew dan PAP menjadi terlalu Melayu. Masuk masjid turun masjid menjadi lumrah. Setelah berkuasa, umat Islam, kaum Melayu tiada dalam kamus Kuan Yew mahupun PAP. Ini kebenarannya, modus operandi PAP hanya mahu berkuasa-setelah menawan hati Melayu dan Islam, akhirnya keturunan melayu dibersihkan di Singapura. Jahatnya Lee Kuan Yew pada masa itu.

Penulis mencari persamaan pula dengan Parti DAP di Malaysia , yang seratus peratus sama strateginya dalam berkuasa iaitu jelas sekali apa yang berlaku di Pulau Pinang, Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan anaknya, Lim Guan Eng sanggup turun naik masjid serta surau semata-mata mahu memikat hati orang Melayu. Akhirnya disambut oleh PAS ketika ini,yang percaya pendekatan DAP nampak Islamik dan pada hakikatnya menghancurkan umat  Melayu dan Islam di Malaysia.

Serius BAHAYA!!! "Siap isytihar diri sebagai Khalifah Guan Eng lagi. Maka bertakbirlah Melayu terpukau dengan silap mata DAP. Sampai nama tuhan pun dijual tidak apa sebab Kit Siang dan anak lelakinya itu saudara kita sekarang, kata pak janggut,"

Persoalan!! yang harus kita semua fikirkan baik Melayu,Cina dan India juga kaum–kaum di Malaysia apakah kesamaan antara DAP-PAP satu kebetulan??? Democratic Action Party (DAP) adalah adik People Action Party (PAP). Apabila Singapura berpisah dari Malaysia pada 9 Ogos 1965, pendaftaran serpihan parti PAP yang ada di Malaysia dibatalkan. Devan Nair ( MP Bangsar pada waktu itu ) cuba menghidupkan semua PAP dengan nama Parti Tindakan Rakyat tetapi ditolak oleh pendaftar pertubuhan. Devan Nair kemudian menggunakan nama Parti Tindakan Demokratik atau dalam Inggerisnya Democratic Action Party (DAP). Dan ianya diluluskan pada 19 Mac 1966 lalu meneruskan agenda PAP di Malaysia. Nah !!! adakah ini kebetulan???

Serius BAHAYA!!DAP sering memanggang 5 ekor babi dalam program makan malamnya. Kenapa 5 ekor? Ianya adalah simbolik kepada bintang satu yang mempunyai 5 bucu. Setiap bucu melambangkan kententeraan, inteligensia, petani, buruh dan generasi muda. Bintang berbucu 5 adalah logo universal komunis di seluruh dunia. Bucu 5 juga bermaksud 5 benua dan tangan. Lihatlah warna yang digunakan DAP-PAP iaitu merah. Warna merah ini adalah warna rasmi parti-parti komunis di seluruh dunia. South Sea Communist Party atau Nanyang Communist Party dibuka di Singapura pada 1922 sebelum dibubarkan menjadi Parti Komunis Malaya pada tahun 1930. Satu lagi ruang minda anda terbuka!!!

Serius BAHAYA !!! satu perkara utama yang perlu kita tahu tentang LOGOparti DAP-PAP teryata ada kesamaan- buat perbandingan mengikut resipi sendiri,lihat perbezaan dan kesamaan logo parti DAP-PAP ini :-Keduanya ada hubungkait dengan zionis ? -

-Warna merah membawa ideologi komunisma yang sama-DAP adalah anak atau serpihan kepada PAP di Singapura, kita harus tanam didalam hati akan perkara ini-  Serius BAHAYA !!! jika DAP dibiarkan akan meracuni pemikiran orang Melayu dan Islam-tolak mereka sebelum kita ditolak dan diusir bagai sampah.

Dd i n b u n g a

Posted: 13 Apr 2011 07:35 AM PDT

Dd i n b u n g a


SAYANG SARAWAK : SATU LAGI KEJAYAAN KERAJAAN BN, TABUNG INFRASTRUKTUR ASEAN BERPUSAT DI MALAYSIA - DS AHMAD HUSNI

Posted: 12 Apr 2011 09:52 PM PDT


DS AHMAD HUSNI MEMBERI CERAMAH DI DEPAN DEWAN PERNIAGAAN SARAWAK

Tabung Infrastruktur Asean (AIF), bernilai US$485 juta akan ditempatkan di Malaysia selepas mendapat persetujuan sebulat suara daripada Menteri-Menteri Kewangan Asean.

"Pengiktirafan ini menandakan kepercayaan penuh negara Asean ke atas kestabilan Malaysia secara keseluruhannya," Menteri Kewangan Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata kepada pemberita selepas majlis pertemuan bersama dewan perniagaan dan persatuan perniagaan Sarawak di sini hari ini.


DS AHMAD HUSNI BERCERAMAH MENGUNAKAN POWER POINT DI KUCHING

Katanya Menteri-Menteri Kewangan Asean turut menyokong penuh cadangan Malaysia supaya kumpulan kerja peringkat tertinggi mengadakan pertemuan bagi menyelaraskan perjanjian pemegang saham AIF serta struktur AIF.

"Kita akan memuktamadkan struktur organisasi daripada segi tadbir urus dan lembaga pengarah Mei ini dan kita harap pada Oktober nanti masa mesyuarat Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) dan Bank Dunia, kita dapat menandatangani perjanjian melibatkan semua negara Asean," katanya.


DS AHMAD HUSNI BERSALAMAN DGN AHLI DEWAN PERNIAGAAN SARAWAK

Ahmad Husni berkata sebagai peneraju utama AIF, Malaysia berjaya mendapat sokongan dan kerjasama daripada negara-negara anggota, dengan jumlah sumbangan sebanyak US$485 juta, dengan Bank Pembangunan Asia (ADB) akan menyumbangkan sejumlah US$150 juta.

Untuk fasa kedua, beliau berkata AIF akan mengeluarkan bon untuk sektor swasta dan untuk kerajaan terutama bank-bank pusat yang mahu melabur rizab masing-masing dalam dana itu.


DS AHMAD HUSNI BERSAMA TAN SRI LEO MOGGIE SELAKU TUAN RUMAH

Tabung itu akan turut membiayai pembangunan infrastruktur di kalangan negara anggota bagi memastikan keseimbangan ekonomi, selain membesarkan saiz pasaran perkumpulan itu.

"Tabung ini sebenarnya melibatkan kerajaan. Ini bermakna kerajaan mempunyai perancangan untuk melaksanakan infrastruktur untuk jalan, pelabuhan, elektrik dan air," kata Ahmad Husni.

p/s ini adalah perancangan dalam Tranformasi Ekonomi yang akan memberi impak positif kepada Negara dan sekaligus rakyat akan hidup sejahtera dibawah kepimpinan Kerajaan BN.


UNDILAH BN, SARAWAK UNTUK SARAWAKIAN

SAYANG SARAWAK : SATU LAGI BUKTI - MULUT PEMBANGKANG BUSUK MACAM TAIK

Posted: 12 Apr 2011 08:00 PM PDTTeman ingat lagi semasa tahun 1997, seperti kebiasaan ketika ini nada yang sama masih digendangkan oleh pembangkang yang hanya bercakap dari mulut yang busuk menuduh segala - gala yang dilakukan oleh Kerajaan BN semuanya tak berguna untuk rakyat.

1997 melakar satu sejarah berani Kerajaan BN ketika itu dibawah kepimpinan Tun Mahathir yang berani membawa masuk FI ke Malaysia dan membina Litar Antarabangsa di Sepang bernilai RM298 Juta, ketika itu berbagai - bagai tuduhan dari pembangkang yang berotak jumud dan kuno melalak merata tempat dan kampong bahawa F1 satu PEMBAZIRAN WANG RAKYAT, PROJEK GAJAH PUTEH, MALAYSIA TIADA KEPAKARAN, TIADA KEMAMPUAN DAN DIKETAWAKAN.Kini Malaysia salah satu Negara yang boleh berbangga dan berdiri sama tinggi dengan negara - negara maju lain seperti Jepun malah Singapura mengikut dari belakang kejayaan Malaysia, FI yang baru berlangsung di Sepang telah menerima penonton hampir 200,000 dan 100,000 daripadanya adalah penonton yang datang dari merata dunia DAN IMPAK DARIPADA ITU HASIL PENDAPATAN YANG DIPEROLIHI OLEH SEMUA SEKTOR MENCAPAI RM500 JUTA, malah GP Malaysia - Petronas 2011 dijangka memperolihi pendapatan hingga ratusan juta ringgit lagi.

Apa kesannya daripada kemasukan RATUSAN JUTA RINGGIT, Sektor Perhotelan, Sektor pengangkutan dan penerbangan, Sektor Perniagaan, Sektor Pengiklanan, Sektor pembuatan, Sektor Kraf tangan, Sektor permakanan, Sektor pekerjaan, Sektor pelancongan, Sektor Kewangan dan perbankan, Sektor Percukaian, semua ini memberi impak kepada ekonomi negara dan rakyat mendapat terus impaknya di setenggah - setenggah sektor berkaitan.

Ini lah langkah bijak dan berani ketika itu yang akhirnya membodohkan pembangkang yang berotak kuno kini jelas langkah bijak dan berani memberi keuntongan besar kepada Negara dan Rakyat itu sendiri kini F1 Sepang menjadi kebangaan semua pihak termasuklah pak2 pembangkang yang kuno turut pergi dan menyaksikan F1 di Sepang.

Jadi sekarang ini jangan percaya lagi dakyah pembangkang yang berotakkan udang dan kuno yang semata - mata untuk kepentingan mereka tanpa melihat masa depan Negara, rakyat dan generasi baru Malaysia.

Rakyat Sarawak harus menolak cerita - cerita pembangkang, kerana bukan baru malah sejak dulu lagi pembangkang hanya bermulut busuk bagaikan bangkai.

UNDI LAH BN, SARAWAK UNTUK SARAWAKIAN

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 13 Apr 2011 07:16 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Juak PAS Bongok Hangin!!!

Posted: 13 Apr 2011 04:41 AM PDT

Hahaha, juak PAS tak senang duduk dengan Klip video seks yang membabitkan rakan mereka Anuwar!!! aritu aku pergi la berjumpa dengan seorang rakan pemuda di sebuah warong yang memang top! tengah dok leka menyakat! tetiba juak juak bangkai PAS melenting! marahkan UMNO & Tan Sri Tamby Chik!!!! Ha Ha Ha...

Juak Bangkai Pas ni kata, dia cukup marahkan UMNO & Tamby Chik, katenye, UMNO mengaibkan anak bangsa melayu sendiri! memburukkan anak bangsa sendiri!!!! sudah-sudahlah!!!! lepas tu Tan Sri buat ceramah pula di setiap setiap Dun, pasal Klip Video Anwar ni!!! Kata Juak Pas tua kutuk ni, TAK PAYAH LA NAK HASUT ORANG KAMPUNG PULAK! INI SEMUA FITNAH!!

Aik? apenye fitnah, betullah tuh, Polis pun ko nak lawan ke statement? alahai PAS bodoh ni!!!!! hai, tak senang duduk juak-juak PAS bodoh ni. PADAN LA MUKA KO PAKATAN! Lebih baik Tan Sri dedahkan sekarang, sebelum terlambat! Demi Negara ku tercinta, agama ku, bangsa ku!!!! Cayalah Tan Sri!!!!!!

tunku

Posted: 13 Apr 2011 03:45 AM PDT

tunku


BN Needs To Step Up Efforts To Win Urban Seats - Najib

Posted: 13 Apr 2011 01:39 AM PDT

KUCHING, April 13 (Bernama) -- The Barisan Nasional (BN) needs to step up efforts to win urban seats in the Sarawak state election this Saturday, said Datuk Seri Najib Tun Razak.
The prime minister said the BN must work extra hard to win these seats because the coalition's candidates fielded for them were people of very high calibre.
Najib said it could not be denied that the BN's ability to win these seats would be a tough challenge.
Voters in urban areas (in Sarawak) should have faith in the BN to assure their future based on the transformation programmes that have already been implemented by the government, he told a press confernce after attending a "meet-the-people" session in Sadong Jaya near here Wednesday.
"We have already introduced the 1Malaysia concept whereby all races will be treated fairly," he said.
In the last Sarawak state election in 2006, the BN lost nine seats mostly in urban areas like Pending, Pandungan, Kota Sentosa and Batu Lintang,
Earlier, Najib, who arrived here last night for a four-day visit to Sarawak, had held "meet-the-people" sessions with the townsfolk of Pusa, Serian and in Sebuyau in the Sri Aman division.

tunku : the bn workforce should go to the ground is the urban area day and night, no matter where.there is still time to convince the voters.go all out as chances are there for bn to win those seats.work harder,the effort now still not enough to win the seats.

Omega Porn Star Video

Posted: 12 Apr 2011 04:37 PM PDT

PCM Warns Sarawakians Against Danger Of Voting For DAP

Posted: 12 Apr 2011 09:00 AM PDT

KUCHING, April 12 (Bernama) -- Sarawakians should not vote for the DAP or its Pakatan partners if they did not wish to see people from the peninsula "taking over" the state should they win this Saturday's Sarawak state election, said Parti Cinta Malaysia (PCM) vice-president Huan Cheng Guan.
"If Pakatan takes over Sarawak, they will import their people all the way from Semenanjung (Peninsular Malaysia) to Sarawak to 'cari makan' (for bounty)," he said.
He said the DAP had done the same thing in Penang when they won the state in the 2008 general election and treated the locals badly.
"They are number one in telling lies and spinning. They will promise everything under the sun, just to fish for votes. They promised to repaint 15 blocks of the Rifle Range Flats in Penang in one month if they won the state in the election, but till today nothing has been done.
"They also use strong arm tactics to bully small time traders and demolish hawker stalls which causes hardship to the locals. There is also no transparency and nobody knows to whom state contracts are awarded," he said in a statement today.
He said Penang Chief Minister Lim Guan Eng was a short-tempered chief minister who liked to quarrel with everyone and till today ran the state like they were the opposition whereas they were in fact the government.
"They are the government with no vision. Where is the blueprint for Penang Island and Butterworth. They just know how to spin everyday. They are good at stirring up racial and religious issues and like to promote hatred. They also cannot take criticisms," he said.
Huan also claimed that the Penang state government was number one in issuing summonses (by Penang and Seberang Prai municipal councils) , which caused hardship to the people of Penang.
"They are also good at deceiving the public -- DAP means "Deceive All People". Upon taking over the Penang government, they increased the water tariff, parking fees...Saturday and Sunday also collecting parking fees till midnight," he said.
He said Lim was a man with a small heart, where upon capturing Penang, DAP kicked out their hardcore and long time supporters like Thum Weng Fatt and others.
Huan said they (DAP) also promised to implement road signs in Chinese in Penang but till today had not made good on that promise.
"I urge the brothers and sisters in Sarawak not to fall into Pakatan's trap, they can sweet talk and promise everything under the sun, but in the end nothing will happen," he said.
In this 10th Sarawak state Election, PCM is making its election debut by going for six seats in rural Malay and Iban areas, which are Simunjan, Balai Ringin, Ngemah, Machan, Kakus and Bekenu.

tunku : even parti like pcm too knows about the pakatan very well.beware of pakatan rakyat as they are bunch of liars,nothing more.

BN Giving DAP A Good Run For The Money In Kota Sentosa

Posted: 12 Apr 2011 04:59 AM PDT

KUCHING, April 12 (Bernama) -- Although the election focus to garner the Chinese votes has been largely centred around the Kuching city, the tug-of-war for the Kota Sentosa state seat is no less intense.
Three days before the 10th state election on Saturday, the fight here is getting intensified.
The seat is seeing a straight fight between incumbent Chong Chieng Jien of DAP and Barisan Nasional's (BN) candidate Datuk Alfred Yap Chin Loi, who is attempting on a comeback. Yap is also the only SUPP candidate among those who lost in 2006 to contest in this election.
Both are heavyweights in their respective party. One is the SUPP Publicity and Information Secretary while the other is the DAP state secretary.
Many voters feel that Yap, the former Assistant Minister of Urban Development, will give Chong a good run for his money.
"The fight for this seat is definitely going to be very close and very hot, although it's not one of the prime seats under focus.
"But we'll wait and see how the rival parties can arouse the voters' sentiment to their benefit ultimately," an elderly voter surnamed Chai told Bernama when met at 7th Mile Bazaar, near here.
He also pointed out that although the boyish looking, ever smiling Chong is a popular figure here, Yap is also known and seen to be making significant inroads here after his defeat in 2006.
Meanwhile, a fruit hawker, Alice Chai, said that as much as she wanted to cast her vote for the BN, she also wants her YB to be a person who is bold enough to speak up and fight for the people's rights.
"They are both good candidates. One is vocal but the pace of improvement he brings is slow because most of the things he brought up fell on deaf ears.
"Another belongs to the government, where the money for development is. But his power is also limited. He can't do much," she said.
She also described Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak's visit to the area last week as a strong indication that Kota Sentosa is a very critical seat.
The thriving sub-urban township is a new constituency only created in 2006 following a delineation exercise.
According to the Election Commission, a total of 27,301 registered voters in Kota Sentosa are eligible to vote this time. More than 70 per cent of the electorate are Chinese, followed by Malay/Melanau, Iban dan Bidayuh which make up about 23 per cent of the electorate.
In the 2006 election, Chong defeated Yap with a majority of 531 votes, the thinnest margin among all the five BN-DAP contested seats in Kuching.
The voter turnout at that time was also the highest among the five seats at 68 per cent.
A SUPP supporter in Kota Sentosa, Wilfred Yap also told Bernama that he was very optimistic of the BN chances in this seat, this election.
He described Yap as one of the most diligent and overworked assistant ministers before 2006, adding that with his experience, he would be the best candidate for this area.
He said as the election machinery is going into overdrive, it is not taking chances to leave any stone unturned.
"We have been doing pretty well. From the campaign trail and even when we started our ground work and extended our service to the people way before the election, we could see that the support for us (BN) is growing," he said.

tunku : from my observation supp can wrest back pending , kota sentosa and padungan seats if they put full efforts and work round the clock.so do batu kawa and batu lintang seats, BN can win there. dap had done nothing in this area rather than talking and giving ceramah. all the development there is by BN not dap. supp look changed now and we hope that they party will have new president soon.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 13 Apr 2011 03:43 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


VIDEO UNTUK DISEBARKAN SEGERA !! Khas Untuk Rakyat Malaysia ... 3:49Saat TANPA TAPISAN !

Posted: 12 Apr 2011 06:30 AM PDT

Video Terbaharu ! Kasi GegaRRR !!! .... Sebarkan !........ habis la ngko Anuwar oiiii ! ...................


AloQStaQ
12 April 2011
9:30 Mlm

bumiyang

Posted: 13 Apr 2011 03:39 AM PDT

bumiyang


BN Tertekan!!! Semakin Ramai Orang Sarawak Hadir ke Ceramah DSAI!!!

Posted: 12 Apr 2011 06:00 PM PDT

Ohpolitik!™

Posted: 13 Apr 2011 03:39 AM PDT

Ohpolitik!™


HUJAH KEJAHATAN ANWAR PERLU DIBERITAHU KEPADA UMUM

Posted: 12 Apr 2011 11:27 PM PDT


Pendahuluan
Isu video seks yang melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) hangat diperkatakan oleh orang ramai. Ianya mula didedahkan oleh kumpulan Datuk " T ", kemudiannya dimuatkan dalam blog-blog politik dan disiarkan oleh media cetak dan elektronik. Akibatnya pakatan pembangkang terus menyalahkan Barisan Nasional (BN) terutamanya UMNO yang dikaitkan sebagai dalang kepada isu ini.

Sebagai sekutu dalam Pakatan Rakyat (PR), PAS juga tidak terlepas menyelar BN dan pihak-pihak yang menyebarkan video ini sebagai pembuat fitnah, pengamal politik kotor dan tidak bermoral.

Anehnya, sebelum ini pihak pembangkang juga melakukan perkara yang sama terhadap pemimpin BN tetapi tidak pula timbul soal fitnah, politik kotor mahu pun masalah moral.

Ulasan:
Dalam soal memilih pemimpin, terdapat keharusan yang dibenarkan oleh tokoh-tokoh Islam untuk mendedahkan kejahatan yang dilakukan oleh orang yang menawarkan diri untuk jawatan tersebut agar kepentingan agama dan umat dapat dijaga dengan sebaik mungkin.

Sebagai contoh, Al-Nawawi (rahimahuLlah) mengkhususkan satu bab dalam
kitabnya Riyadhu al-Salihin tentang umpatan (atau kata mengata yang
tidak disukai di belakang tuannya) yang diharuskan (dibolehkan) syarak. Beliau
menyenaraikan 6 sebab umpatan itu menjadi harus:
Pertama: Untuk mengadukan kezaliman. Harus bagi orang yang dizalimi untuk
memberitahu pihak yang boleh menolongnya daripada terus dizalimi
penzalim.
Kedua: Meminta pertolongan untuk mengubah kemungkaran
dengan mengadu kepada pihak yang berupaya mengubahnya dan menceritakan
(mengumpat) perbuatan salah atau mungkar yang dilakukan.
Ketiga: Meminta fatwa tentang sesuatu hukum agama yang ada kaitan dengan pihak
yang diumpat dengan syarat umpatan itu perlu dilakukan untuk
memahamkan orang yang diminta fatwa. Jika boleh difahami tanpa
umpatan, maka umpatan tidak harus ketika itu.
Keempat: Memberi ingatan dan nasihat kepada orang Islam lain tentang keburukan yang dilakukan oleh orang yang diumpat.
Kelima: Mengumpat orang yang terang-terangan melakukan kefasikan dan maksiat seperti peminum arak, penceroboh, pengumpul harta orang secara zalim (termasuk
perasuah), pelaksana kerja-kerja batil dan seumpamanya.
Keenam: Memberi pengenalan seseorang yang mana jika tidak diumpat sedikit maka orang tidak akan mengenalinya, tetapi jika boleh dikenali dengan tidak
mengumpatnya, maka mengumpat ketika itu adalah haram.

Kesimpulan
Oleh kerana DSAI bercita-cita besar untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia sedangkan beliau mempunyai masalah moral yang teruk, sokongan terhadap fahaman pluralism, penyalahgunaan kuasa dan lain-lain, maka wajarlah kejahatan yang dilakukan oleh beliau didedahkan kepada umum agar rakyat tidak tersalah pilih dan akhirnya akan merana akibat pangkahan tangan mereka sendiri.

CINA PALING KAYA DI MALAYSIA TAPI KURANG DISEBUT ANWAR!!

Posted: 12 Apr 2011 11:07 PM PDTNikmat keamanan dan kestabilan politik di Malaysia sedang dikecapi oleh seluruh rakyat tanpa mengira warna kulit, agama dan fahaman politik. Ianya dirasai oleh setiap kelompok masyarakat dalam pelbagai sector dan meluas dari Semenanjung sehingga ke Sabah dan Sarawak.

Antara yang banyak mendapat hasil daripada situasi ini ialah kalangan ahli perniagaan dan usahawan. Hasil kajian majalah Forbes, didapati pada tahun 2010 orang yang paling kaya di Malaysia ialah Robert Kuok , ahli perniagaan berbangsa Cina yang memiliki harta bernilai RM12.5 billion. Berikut adalah senarai 40 individu terkaya di Malaysia:

Rank
Name
Net Worth ($mil)
Age
1
12,500
87
2
9,500
72
3
6,600
81
4
5,000
71
5
4,800
69
6
4,700
80
7
2,700
81
8
2,500
59
9
1,250
58
10
1,200
76
11
900
60
12
785
71
13
665
59
14
600
54
15
560
50
16
505
68
17
500
50
18
495
49
19
475
66
20
470
46
21
460
56
22
450
75
23
420
66
24
400
61
25
390
53
26
375
63
27
365
73
28
330
80
29
300
88
30
255
52
31
215
54
32
200
66
33
195
50
34
190
55
35
170
63
36
165
44
37
155
53
38
150
56
39
145
57
40
125
61

Menurut senarai ini, hanya 10 individu Melayu dan 4 individu India sahaja yang tersenarai di atas bukan dari kalangan bangsa Cina, manakala yang lain-lainnya adalah berbangsa Cina. Lebih menarik lagi, daripada 10 yang terkaya, terdapat hanya 2 individu yang bukan dari kalangan berbangsa Cina iaitu 1 Melayu dan 1 India manakala lapan yang lainnya adalah semuanya orang Cina.

Ini menunjukkan betapa masyarakat Cina paling banyak mendapat nikmat daripada keadaan selesa dan selamat  dalam negara sehingga boleh mengumpul kekayaan sebegitu rupa. Jika keadaan Malaysia tidak diurus oleh sebuah kerajaan yang cekap dan mampu mengawal kestabilan politik dan ekonomi maka sudah tentu akan mendatangkan kesan yang sangat tidak baik terhadap ekonomi orang Cina sebagaimana pernah berlaku di negara-negara lain. Masyarakat Cina di Malaysia pastinya menyedari apa yang berlaku kepada kaum mereka di Indonesia dalam era krisis mata wang Asia sekitar lewat 1990-an.

Oleh sebab itu, masyarakat Cina yang sudah lama mendapat manfaat hasil kestabilan politik negara perlu menyokong kerajaan BN demi memastikan kelangsungan ekonomi mereka terus terjaga sekaligus mengekalkan prestasi perniagaan kaum tersebut. Dalam konteks ini, masyarakat Cina khasnya yang tinggal di Sarawak tidak perlu bereksperimen untuk cuba-cuba menukar kerajaan kerana mengikut 'track record' BN sudah terbukti berjaya menyediakan peluang ekonomi yang sangat baik kepada mereka lebih-lebih lagi dalam era pentadbiran Dato' Sri Najib Tun Razak yang memperkenalkan Model Baru Ekonomi untuk tujuan tranformasi ekonomi negara. 

Adalah sesuatu yang mustahil  Pakatan parti pembangkang dapat melakukan perkara yang sama apatah lagi lebih baik daripada BN padahal negeri-negeri di bawah kawalan mereka sendiri pun kian dilanda pelbagai masalah yang kronik setiap hari. Formula pemuafakatan sesama mereka juga terbukti masih kelam kabut dan jauh dari mencapai kata sepakat yang jitu sebagaimana persefahaman dan semangat setiakawan dalam komponen BN yang telah teruji sekian lama.  

Risalah Kartun Edisi PRN Sarawak : JOM SEBARKAN!

Posted: 12 Apr 2011 10:58 PM PDT
FITNAH BODOH Pakatan Rakyat mengapi-apikan Najib dan Taib untuk memecah belahkan BN

Posted: 12 Apr 2011 08:33 PM PDT

Inilah dia srikandi PKR yang menabur fitnah di Tupong semalam

Semalam aku berpusing-pusing sekitar kawasan DUN Tupong. Aku tersendak dengan lunakkan suara gadis muda yang sedang enak memfitnah Najib dan Taib kononnya ada perselisihan antara dua pemimpin ini. Bodohnya fitnah ini. Secara logik akal, jika adapun perselisihan antara Taib dan Najib takkan Najib nak datang dan terus membantu Taib bagi memastikan BN Menang di seluruh Sarawak?

Dan aku fikirkan hanya di kawasan Tupong saja, namun mengikut laporan dari pemerhati di setiap ceramah Pakatan Rakyat diisikan fitnah ini.Fitnah terbaru bg mengapi2 kan bukan sahaja di kalangan masyarakat Sarawak, malah jika tidak dikawal, Pemimpin komponen BN Sarawak di peringkat ranting akan turut termakan dengan racun berbisa fitnah dari Pembangkang. Pembangkang sedang giat berkempen melagakan2 kepimpinan Taib Mahmud dan DS Najib.

Perdana Menteri didakwa mereka telah memaki hamun kepimpinan Taib Mahmud dan turut mendesak Ketua Menteri Sarawak itu berundur dgn cara yang agak memalukan. Ini merupakan 1 lagi rekaan yg tidak berasas sama sekali. Menurut kenyataan beberapa Setiausaha Kanan DS Najib, PM merupakan individu yg amat menghormati Pemimpin2 seperti Taib Mahmud yang banyak berjasa dan membawa Sarawak pada 1 tahap yg boleh dibanggakan di peringkat Asia terutamanya dalam prospek Ekonomi Negeri. Beliau juga amat yakin Taib Mahmud mampu mencari seorang pengganti yg mempunyai krelibiliti kepimpinan berjiwa kental dalam membantu Rakyat dan Negeri Sarawak.

Inilah yang dinamakan bakal pemimpin masa depan. Untuk naik memimpin pastikan fitnah dijadikan senjata bagi menjatuhkan kerajaan BN.  Apa jua cara sik kisah, janji BN turun, dan mereka berkuasa. Ini Bukti jelas Pakatan Rakyat gila kuasa.

Opposition's Demand for Taib to quit politics : Why don't they ask Lim Kit Siang, Karpal Singh, Nik Aziz, Hadi Awang and Anwar Ibrahim to quit politics too?

Posted: 12 Apr 2011 07:49 PM PDT

30 years is enough for Anwar Ibrahim!!When Assistant Minister (Islam Affairs) in the Chief Minister's Department, Datuk Haji Daud Abdul Rahman recently described Opposition's Demand for Chief Minister to quit politics as absurd, I absolutely agree with him. 

Component parties in Pakatan Rakyat appear not to practise the spirit of democrary. They do not respect the wish of the majority of the people of Sarawak in particular who elected State Barisan Nasional led by Chief Minister, Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud to return to power in 2006 state election.

The opposition has claimed that a period of 30 years is enough. The period they (opposition) refer in this respect is the duration of Pehin Sri Abdul Taib's tenure of office as Chief Minister.

If the majority of the people in Sarawak still want the Chief Minister to be around what type of democracy the opposition is practising and talking about?

In democracy should the voice of democracy prevail over  the majority?

The opposition members are playing the issue that Pehin Sri Abdul Taib's 30 years as Chief Minister as too long. 

In this respect the opposition component parties seem to point one fingers to Barisan Nasional yet they do not remember another four finger are pointing at them selves (opposition).

The opposition should use a mirror to look at themselves before accusing other people of having black faces.

The DAP, for example, appears to forget that its leaders Lim Kit Siang, aged 70, won Kota Tinggi seat in 1969. He has been in politics for 42 years.

Its Chairman, Karpal Singh, aged 71, won Alor Setar seat in 1974. He has been in politics for 37 years.

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz of PAS, aged 80, won Pangkalan Chepa seat in 1967. He has been in politics for 44 years.

Another PAS leaders, Hadi Awang, aged 64, elected in Marang state in 1982 and has been in politics for 29 years.

How about Datuk Seri Anwar Ibrahim?

Well Anwar Ibrahim won Permatang Pauh seat in 1981. This person, who still has a pending court case, has been in politics for 30 years.

Now after reading the above facts, unless the opposition have other facts to the contrary, they (opposition) are just like crab which teaches its siblings to walk straight yet itself move crookedly.

Why don't they ask Lim Kit Siang, Karpal Singh, Nik Aziz, Hadi Awang and Anwar Ibrahim to quit politics?

Politik Harian

Posted: 13 Apr 2011 03:38 AM PDT

Politik Harian


Anwar Peliwak 1

Posted: 12 Apr 2011 07:19 PM PDTSemalam, satu ceramah Pakatan Rakyat berlangsung di Kg Nangka berhampiran Hotel Paramount Sibu. Manakala penceramahnya ialah Anwar Ibrahim, Chua Jui Meng, Nik Nazmi dan calon PKR untuk Dun Nangka Norisham turut ada dalam program ceramah tersebut.

Jumlah kehadiran pada masa itu hanyalah lebih kurang 300 orang.

Tak perlu saya ulas panjang marilah kita saksikanlah sendiri bagaimana Anwar mengeluarkan fatwa songsang, hina melayu dan ulamak...

Datuk Ahmad Maslan Yakin BN Menang di Sarawak

Posted: 12 Apr 2011 06:41 PM PDT

Rakyat Sarawak Sokong BN Tolak Anwar & PR

Posted: 12 Apr 2011 06:38 PM PDT

PRN Sarawak : Jangan Terpedaya Dengan Janji Janji Manis Pakatan Pembangkang - TPM

Posted: 12 Apr 2011 06:37 PM PDT

Anwar Mengamuk Bila Disoal Jam Omega

Posted: 12 Apr 2011 06:35 PM PDT

PRN Sarawak: Eksklusif Bersama YB Murni DUN Daro

Posted: 12 Apr 2011 06:30 PM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 13 Apr 2011 03:17 AM PDT

anakbukitgantang says


negara luar terlibat dalam pilihanraya di Sarawak?

Posted: 12 Apr 2011 08:51 PM PDTApakah CIA terlibat dalam pilihanraya di negara asing?
Apakah ada agen mereka di Sarawak waktu ini mencatur pilihanraya negeri?
Teliti penerangan agen ini berkenaan National Endowment for Democracy (NED) http://www.ned.org/where-we-work, peranan covert di beberapa negara dan kaitannya dengan CIA

Mungkin gambar ini boleh  mengimbas kembali ingatan

pertemuan Saifudin Nasution dengan Walter Chia , Sekretari Pertama Kedutaan Singapura di Sungai Petani semasa PRK 2 Bukit Selambau dan Bukit Gantang serta 1 Batang Ai

Apa kaitan Baru Bian dengan gerakan environmentalist. Dari manakah aktiviti untuk gerakan itu dan dari manakah dana asing itu asalnya?

Kenapa Baru Bian mahu dinobatkan sebagai Bakal Ketua Menteri Sarawak jika pembangkang berjaya memenangi majoriti kerusi DUN Sarawak?

Apakah Baru Bian akan membakar kesemua ladang kelapa sawit yang merupakan antara hasil utama Sarawak kerana menurut kata asing? Siapakah negara asing yang mahu Sarawak sentiasa subservient/tunduk kepada negara itu? Baca di mypalmoil     dan western-media-spinning-erroneous

Mampukah rakyat Sarawak memperjudikan masa depan kerana melantik seseorang yang mengikut telujuk asing?


Miri Bangkit

Posted: 12 Apr 2011 05:23 AM PDT


Sejarah pencarigalian minyak di Malaysia bermula di Miri Sarawak. Sesungguhnya Miri adalah bandar yang menjadi idaman semua kerana kekayaan hasil minyak, kecantikan alam semulajadi di Gua Niah, Gunung Mulu dan Bukit Lambir. Selain itu Miri juga adalah pintu masuk ke Brunei melalui jalan darat dan ke Ba Kelalan yang dipanggil Shangrila Malaysia


Sejarah carigali minyak di Malaysia di dokumentasikan dengan baik di


Apakah setelah menikmati kemewahan dan kesejateraan sejak tahun 1914, penduduk Miri mahu berubah memilih team yang belum diuji? Saksikan perasaan kaum Cina Sarawak di sinidan perasaan kaum Melayu Sarawak di sini