Sabtu, 21 April 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 21 Apr 2012 01:10 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Santai Malam Minggu - Only In India

Posted: 21 Apr 2012 06:00 AM PDTSemua Tuntutan Telah Dipenuhi - BERSIH Hanya Mahu Menuntut Putrajaya

Posted: 20 Apr 2012 08:58 PM PDT


Apa yang kita tahu mengenai Bersih 3.0? Apakah tuntutan mereka?

1. Bersihkan senarai undi.
2. Reformasikan Undi Pos.
3. Gunakan Dakwat Kekal.
4. Akses Media yang Bebas dan Adil.
5. Tempoh Kempen Minima 21 Hari.
6. Kukuhkan Institusi Awam.
7. Hentikan Rasuah.
8. Hentikan Politik Kotor.

Dan apa yang kita tahu mengenai Bersih 2.0? Apakah tuntutan mereka?

1. Bersihkan senarai undi.
2. Reformasikan Undi Pos.
3. Gunakan Dakwat Kekal.
4. Akses Media yang Bebas dan Adil.
5. Tempoh Kempen Minima 21 Hari.
6. Kukuhkan Institusi Awam.
7. Hentikan Rasuah.
8. Hentikan Politik Kotor

Dan inilah antara perkembangan yang terjadi antara jangkamasa Bersih 2.0 iaitu 9 Julai 2011 dan Bersih 3.0 yang bakal diadakan. Kerajaan telah menubuhkan Jawatankuasa Pilihan Parlimen yang dianggotai oleh wakil kerajaan dan pembangkang, serta bebas untuk mengkaji mengenai penambahbaikan sistem pilihanraya. Berdasarkan apa yang dicadangkan oleh jawatankuasa tersebut dengan merujuk kepada tuntutan Bersih, berikut adalah apa yang diumumkan oleh SPR pada 19 April lalu:

Bersihkan senarai undi

SPR juga bersetuju untuk menguakuatkuasakan undang-undang sedia ada mengenai mereka yang memberi maklumat palsu ketika mendaftar sebagai pengundi. SPR setuju untuk membersihkan senarai undi dan menyelidik berkenaan kes di mana terdapat begitu ramai pengundi di alamat yang sama.   

Reformasikan Undi Pos

Rakyat Malaysia yang berada di luar negara juga boleh mengundi melalui pos. Walaubagaimanapun, SPR tidak akan menubuhkan stesyen mengundi di negara-negara luar kerana ia amat sukar dilakukan. Ini kerana setiap pengundi pos dari luar negara ini perlu berdaftar mengikut kawasan mengundi yang berlainan mengikut alamat mereka ketika di sini.  

Gunakan Dakwat Kekal

Awal tahun ini, SPR telah meluluskan penggunaan dakwat kekal.

Akses Media yang Bebas dan Adil

SPR juga bersetuju mengambil langkah memberi akses media secara adil kepada semua parti politik dan calon-calon bertanding. Semua media perlu berdaftar dengan pegawai di kawasan undian masing-masing dan permohonan mereka perlu diluluskan oleh organisasi media yang mereka wakili. 

Tempoh Kempen Minima 21 Hari

Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) telah bersetuju menambah tempoh kempen pilihanraya daripada 7 hari kepada 10 hari.  Jelas, 5 dari tuntutan nyata Bersih telah pun diberi perhatian.

Sementara, tuntutan bersifat umum iaitu 6. Kukuhkan Institusi Awam, 7. Hentikan Rasuah dan 8. Hentikan Politik Kotor telah dan sedang dilaksanakan oleh kerajaan secara berterusan dari dahulu hingga sekarang. Dengan transformasi yang dilakukan, integriti institusi awam semakin menyerlah dan ini dapat dilihat sendiri melalui maklumbalas rakyat. Kesungguhan kerajaan menangani rasuah sudah pun terbukti dengan kes-kes besar di dalam imigresen, kastam malah pemimpin politik sendiri, disiasat dan ditangkap.  Semuanya berjalan dengan lancar dan professional.  

Hanya apabila kes melibatkan pemimpin pemimpin pembangkang sahaja maka siasatan mengalami gangguan, contohnya kes penyalahgunaan wang negeri oleh pemimpin DAP yang membawa kepada kematian saksi penting SPRM. Dari satu segi atau dari segenap segi, Bersih itu sendiri adalah lahir dari politik kotor, maka bagaimana pula Bersih ingin menuntut agar politik kotor dihentikan?

Bersih didalangi pembangkang dan dibiayai oleh NDI iaitu agensi asing yang tugasnya ialah menjatuhkan kerajaan yang sah. Ini diakui sendiri oleh Ambiga Sreevanesan, Pengerusi Bersih 2.0. Jika ini tidak benar, apa gunanya menuntut kempen 21 hari yang menjadi punca tragedi 13 Mei 1969? Tidak lain tidak bukan, Bersih ingin sangat mengulangi tragedi itu, kalaupun tidak sekadar mencetus huru-hara.  

Untuk pengetahuan semua, mencetus huru-hara adalah strategi penting dalam menjatuhkan kerajaan sepertimana yang diajar oleh NDI kepada mereka. Dengan kesemua tuntutan Bersih telah pun didengari, diberi perhatian, dipersetujui dan diambil tindakan sewajarnya, apa perlunya lagi berdemonstrasi? Kini sudah terang lagi bersuluh bahawa Bersih hanya ingin mencetuskan kekecohan dan huru-hara dalam negara.  

Selain itu, Bersih juga perlu bagi pembangkang sebagai alasan untuk menolak keputusan pilihanraya sekiranya mereka kalah teruk dalam PRU yang akan datang. Kita pasti, walaupun senarai undi benar-benar bersih dan negara benar-benar sifar rasuah sekali pun, Bersih tetap akan menafikan dan mencari alasan untuk mengadakan demonstrasi.  

Dan percayalah, jika mereka masih tidak berjaya menjatuhkan kerajaan, kita bakal menyaksikan Bersih 4.0, 5.0 dan seterusnya dengan senarai tuntutan yang sama seperti 2.0 dan 3.0 di atas. Kerana bagi mereka, hanya apabila pembangkang menang walaupun dengan majoriti rakyat TIDAK mengundi mereka, maka pilihanraya itu akan diiktiraf sebagai bersih.

Published with Blogger-droid v2.0.4

We Love PM - Dari PM Untuk Rakyat

Posted: 20 Apr 2012 07:26 PM PDT

waadat

Posted: 21 Apr 2012 01:06 PM PDT

waadat


Sambal belacan opah

Posted: 21 Apr 2012 08:33 AM PDTSesekali kita berehat sebentar dari berkesah mengenai politik.

Sebentar tadi Demang menyampaikan ceramah umum yang tidak menyentuh langsung soal politik.

Sebagai pembukaan dalam ceramah tersebut, Demang mencuba kelainan dalam format ceramah sekaligus keluar daripada belengu blog iaitu dengan cara membacakan kepada audien Demang satu artikal yang Demang tulis untuk disiarkan dalam blog.

Berikut adalah artikal tersebut:

Sekali air bah, sekali pantai berubah. Apabila tsunami melanda maka peta dunia pun berubah.

Sememangnya dunia telah pun berubah.

Hari ini; sebaik sahaja anda mengetahui jiran anda mendapat cahaya mata, dan anda pun bergegas untuk meraikan, namun sebelum sempat anda tiba di hospital, rakan-rakannya di seluruh negara sudahpun melihat bayi tersebut melalui video di facebook atau Youtube.

Bahkan anda dapati banyak bungkusan hadiah di meja sebelah katil bayi pemberian saudara mara dan rakan taulan dari Perlis hingga Sabah.

Hampir semua hadiah tersebut dihantar melalui syarikat penghantaran tempatan dan sebahagian besarnya di pesan melalui online.

Hari ini juga; jika anda di Melaka sedang menatap blog atau Facebook dan melihat video rakan anda di Alor Star sedang menumbuk sambal belacan, dan andapun menegurnya sambil bergurau:

"saya nak sikit".

Jangan terperanjat jika beliau menjawab dan sejam kemudian sepiring sambal belacan tiba di depan pintu rumah anda!

Bagaimana ia boleh berlaku? Ada banyak kaedahnya.

Jika kita gagal memahami apa yang sedang berlaku dan bagaimana ia berlaku maka kita akan keliru.

Sebaliknya jika sudah faham dan tahu menggunakannya dengan bijak maka anda bukan sahaja akan memperolehi banyak keuntungan malah berupaya mengaut keuntungan yang banyak.

Sebenarnya individu yang menumbuk sambal belacan di Facebook tadi sedang mempromosi sambal belacan keluarannya.

Katakan sahaja namanya, 'Sambal Belacan Opah' keluaran Syarikat Opah Enterprise yang beroperasi dari sebuah rumah di Kedah.

Syarikat tersebut mempunyai agen jualan di setiap kawasan di seluruh Malaysia yang menyimpan stok Sambal Belacan Opah yang sedia dihidangkan terus dengan sedikit perahan limau nipis.

Apabila anda membuka Facebook (sebagai contoh) dan terpandang iklan syarikat tersebut, anda boleh memesannya terus ketika itu juga.

Staf yang bertugas secara sambilan menggunakan telefon atau laptop dengan sambungan internet menggunakan wifi percuma dalam sebuah bilik di sebuah kolej segera menerima pesanan tersebut dan menghubungi agen berhampiran tempat tinggal anda.

Ia boleh berlaku dalam masa kurang daripada 10 minit bermula sejak anda melihat video tadi.

Agen berkenaan menghubungi syarikat penghantaran tempatan yang segera ke premis agen tersebut untuk mengambil bungkusan.

Ia mengambil masa 20 minit, dan 30 minit kemudian sambal belacan yang dipesan sudah tiba di meja makan anda!

Keseluruhannya, 60 minit atau satu jam.

Sementara itu dalam masa yang sama pembayaran pun dibuat melalui perbankan dalam talian.

Berapakah harga sepiring sambal belacan tersebut?

Rasanya berbaloi berbanding jika anda perlu ke pasar membeli cili api dan belacan terbaik, menyelongkar stor bagi mencari lesung, menumbuknya sambil memakai cermin mata, mencuci semula lesung dan akhirnya suami anda mencemik kerana rasanya tidak seperti yang dibuat opahnya dulu.

Hari ini, harga bukan soalan yang penting kerana rakyat Malaysia biasa membayar RM5-RM20 untuk secawan teh di tempat tertentu.

Namun ia boleh diperhalusi pada setiap langkah dan kosnya boleh dikecilkan melalui beberapa kaedah yang sistematik.

Sebagai contoh, agen-agen yang dilantik merupakan agen bebas yang menyimpan pelbagai produk daripada pelbagai syarikat di rumah mereka.

Dengan itu kos sewa premis perniagaan berjaya dihapuskan.

Kos penghantaran melalui pekerja sambilan menggunakan motorsikal mereka sendiri yang terdiri daripada anak muda dan remaja.

Konsep yang kita gunakan adalah begini:
"Mat, engkau tolong ke rumah Makngah di Kampung Daun, ambil sambal belacan yang opah buat, hantar ke rumah Makcik Bedah. Mak bagi kau RM2 sebagai upah."

Kos petrol rm2 dan upah rm2 manakala harga sambal belacan rm1, komisyen rm1.

Jumlah semua ialah RM6.

Ertinya sepiring sambal belacan berharga RM6.

Mahal? Terpulanglah untuk anda menilainya. Namun jika anda berfikiran positif maka anda akan menemui kaedah lain yang lebih murah dan praktikal.

Apa ertinya upah RM2 pada anak muda? Memang tidak seberapa tetapi jika remaja tersebut menghantar 10 produk sehari bermakna pendapatan sampingannya ialah RM20 darab 30 atau RM600 sebulan!

Kita tidak perlukan bilangan yang ramai tetapi kita tawarkan kepada remaja yang berkeinginan dan berkesanggupan.

Sesungguhnya individu yang berjaya seperti Syed Mohtar Al Bukhari dan Lim Goh Thong tidak pernah disuruh menjadi orang yang berjaya sebaliknya mereka sendiri yang berusaha ke arah itu.

Zahira jawab skandal dengan syafiee afdal

Posted: 20 Apr 2012 07:35 PM PDTArtis yang dikatakan mempunyai hubungan dengan menteri sehingga melibatkan ratusan ribu ringgit mula bertindak balas menafikan perkhabaran tersebut.

Blogger Parpukari yang menyorot isu ini hari ini turut menyiarkan snapshot twitter artis berkenaan.

Bagi Demang, berani buat berani tanggung. Baik Syafiee, Zahida, pemandu peribadi, mahupun Zuraida perlu bersedia menghadapi perbicaraan awam dengan bukti yang mampu melampaui keraguan rakyat.

Menariknya, sekali lagi kita dapati peranan besar seorang pemandu peribadi dalam kehidupan seorang VVIP.

Ingat, Anwar Ibrahim juga dijatuhkan oleh seorang pemandu peribadi!

Ada sesiapa nak jadi driver Demang?

TOLONG! Waadat hilang rakan

Posted: 20 Apr 2012 06:59 PM PDTHari ini Sabtu, 21 April 2012.

Blog Waadat muncul seperti biasa. Masih lagi menjadi pemangkin pada isu dan manusia.

Waadat tidak membongkar rahsia. Waadat sekadar memaparkan semula isu semasa menurut kacamata penulisnya.

Tetamu Waadat kebanyakannya terpancing melalui tajuk artikal yang muncul dalam blog rakan seperjuangan (blog list).

Justeru peranan sahabat-sahabat blogger amat penting sebagai rantaian kerjasama.

Namun pagi ini terasa kelainan yang amat sangat. Barangkali ramai yang tidak perasan.

Apabila Demang membuka Waadat untuk melihat berita dan cerita terkini, rakan-rakan blogger tidak muncul di ruang kiri Waadat sebagaimana biasa.

Maka Demang kehilangan sumber berita dan kehilangan rakan blogger.

Sebenarnya ia bermula semalam, Jumaat 20 April iaitu apabila Cheguman menaiktaraf blog ini menjadi www.waadat.com.

Ya. Kini waadat sudah boleh diakses melalui URL sendiri tanpa bertenggek pada blogspot lagi.

Apapun, oleh kerana ia masih lagi bertuankan blogspot maka anda tidak perlu mengubah apa-apa kerana jika anda menaip waadat.blogspot.com sekalipun, blog ini masih akan muncul di layar gadget anda.

Cuma, sebagaimana kata Demang tadi, kerjasama dengan rakan-rakan blogger amat penting. Tanpa blogger lain, Waadat akan terperuk di celahan ribuan blog lain dan sukar ditemui.

Rupa-rupanya proses perpindahan tersebut menyebabkan Waadat kehilangan semua pautan ke blog lain.

Makanya, kepada rakan-rakan blogger diharap dapat meninggalkan URL blog masing-masing di ruang komen ini atau di ruang komen posting terbaru supaya Cheguman boleh memasukkannya semula.

Anda juga boleh gunakan email kepada cheguman@gmail.com atau sms, whatsapp, atau Line 0194402211.

Terima kasih. Salam perjuangan.

Anda amat dihargai.

THE FLYING KICK

Posted: 21 Apr 2012 01:02 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 21 Apr 2012 11:41 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Pelajar UPSI maut jatuh bangunan 5 tingkat ..

Posted: 21 Apr 2012 11:04 AM PDTTanjung Malim - Seorang pelajar perempuan UPSI maut dipercayai jatuh dari bangunan lima tingkat di Universiti ini petang tadi.

Menurut sumber, seorang saksi yang telah melihat mangsa sedang terjatuh dari tingkat yang tidak dapat dipastikan.

Saksi tidak dapat ditemuramah lanjut akibat dari trauma kejadian tersebut.

Kejadian telah berlaku sekitar jam 5.15 petang di belakang bangunan itu. Mangsa mengalami kecederaan parah dibahagian kakinya.

Beliau disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai kesihatan yang tiba sejurus kejadian ini berlaku.

Siasatan lanjut masih lagi dijalankan bagi menentukan punca kematian sebenar. MPP ONLINE 


Bayangkan airport Malaysia buat seperti ini ??

Posted: 21 Apr 2012 09:10 AM PDT


Bayangkan kalau pihak berkuasa di lapangan terbang KLIA buat macam ni , GPB rasa puluh ribu lelaki hidung belang beratur  untuk temuduga jawatan ini ...hahaha.. yang tua dah  pencen pun  nak mohon nak  kerja lagi  ..


Negara mana la yang buat pemeriksaan seperti ini ...  mesti la negara  cukup  kuat pegangan LGBT & hak asasi mereka .   Mana tidaknya , nak buka baju dibenarkan   hingga mendedahkan bukit yang ranum di depan orang ramai .


Najib akan buat kejutan besar esok di P.Pinang ! @dzainalabidin

Posted: 21 Apr 2012 02:28 AM PDT
 Datuk Seri Najib Tun Razak bertandang lagi ke Pulau Pinang pada Ahad ini dengan semangat baru untuk mendekati pelbagai lapisan masyarakat bagi mendengar denyut nadi rakyat Pulau Mutiara itu.
Pada persinggahan pertama di Nibong Tebal, Perdana Menteri akan menyampaikan amanat penting kepada 5,000 anggota jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN)Pulau Pinang di Kelab Golf Bukit Jawi.
Pada sebelah tengah hari, beliau akan mengadakan sesi dialog tertutup dengan badan bukan kerajaan (NGO) berasaskan kaum Cina dan India secara berasingan anjuran Kelab Penyokong 1Malaysia (KP1M).
"Kira-kira 3,000 ahli daripada pelbagai pertubuhan Cina dijangka hadir. Dialog itu akan membolehkan Perdana Menteri memaklumkan kepada kita mengenai perkembangan terkini rancangan transformasi kerajaan.
"Pada masa sama, masyarakat itu secara langsung boleh menyuarakan pandangan mereka," kata pengerusi jawatankuasa penganjur Lim Boo Chang.
Menurutnya kebanyakan NGO Cina mahu kerajaan persekutuan membantu Pulau Pinang khususnya mengenai isu sosio ekonomi seperti menangani masalah kesesakan lalu lintas yang mana mereka berpendapat menjangkaui kemampuan kerajaan negeri.
"Sudah pasti kerajaan persekutuan mempunyai peranan yang perlu dimainkan. Kebanyakan masa, kami hanya mendengar perangkaan ekonomi yang digembar-gemburkan oleh kerajaan negeri tetapi pada realitinya, rakyat tidak merasai hasilnya.
"Kesesakan lalu lintas bertambah buruk dan rakyat tidak merasai manfaat daripada hasil pelaburan yang diterima oleh negeri dan juga ekonomi," kata Lim.
Beberapa pertubuhan Cina yang terkenal di Pulau Pinang sedang membantu KP1M bagi mengatur program sempena lawatan sehari Najib ke negeri itu, antaranya Dewan Perhimpunan Cina, Persatuan Wushu, Persatuan Tarian Singa dan Naga dan Persatuan Peranakan Cina Pulau Pinang.
Sejak setahun lalu, Najib telah beberapa kali melakukan lawatan ke negeri itu. Pada September lepas, beliau membantu mengumpul RM15 juta bagi 15 buah sekolah Cina apabila berbasikal lebih tujuh kilometer bersama 5,000 murid dan menyampaikan RM1 juta masing-masing kepada setiap sekolah itu di bawah program Kayuhan Amal 1Malaysia untuk Pendidikan.
Najib, yang juga Pengerusi BN, juga menghadiri rumah terbuka Aidilfitri di Permatang Pauh tahun lepas dan rumah terbuka Tahun Baru Cina 2012 di Tanjong Marina.
Lawatan Najib kali ini boleh disifatkan sebagai 'membina semula keyakinan' atau 'menggerakkan askarnya' di kalangan parti komponen BN negeri tetapi bagi penganalisis politik Dr Sivamurugan Pandian usaha itu masih merupakan tugas berat bagi BN merampas semula negeri itu. Andaiannya berdasarkan hakikat bahawa daripada 11 kerusi yang dimenangi oleh BN pada pilihan raya umum 2008, hanya lima dimenangi dengan majoriti lebih 1,000 undi.
"Sekiranya berbanding 29 kerusi yang dimenangi oleh PKR-DAP-PAS, hanya sebuah kerusi (Batu Uban-PKR) mencatatkan majoriti bawah 1,000 undi. Adalah baik sekiranya BN boleh mengekalkan kesemua 11 kerusi itu dan berusaha merampas lebih daripada itu termasuk kerusi Batu Uban," katanya.
Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang mempunyai 40 kerusi. Bagi B Nmerampas semula negeri itu, ia perlu mempertahankan kesemua 11 kerusi yang dimenanginya pada 2008 dan menang 10 lagi kerusi.
Ahli strategi BN percaya mereka mempunyai peluang untuk memenangi semula sehingga 15 kerusi di Pulau Pinang dan kemungkinan memenangi lebih banyak kerusi dalam DUN negeri itu.
UMNO yakin dapat mempertahankan 11 kerusi yang dimenangi di Pulau Pinang pada 2008 manakala Gerakan dan MIC turut yakin untuk memenangi semula beberapa kerusi yang mereka kalah.
Pada 2008, UMNO hanya kalah tiga kerusi tetapi Gerakan kalah kesemua 13 kerusi yang ditandingi oleh parti itu, MCA kalah sembilan kerusi manakala MIC dua.
Baru-baru ini pemimpin DAP mendabik dada dengan menyatakan berdasarkan tinjauan tahun lepas, 90 peratus pengundi Cina dan India di negeri itu menyokong pakatan pembangkang dan oleh itu mereka tidak terlalu bimbang.
Sivamurugan berkata BN perlu membentuk barisan exco bayangan di Pulau Pinang bagi merampas semula negeri itu dengan timbul ura-ura mengenai pengerusi BN  negeri yang baru.
Beberapa pemimpin BN menjangka pengumuman mengenai kepimpinan BN negeri akan dilakukan pada Ahad ini.
Buat masa ini, BN sedang menumpukan kepada beberapa isu khususnya salah guna kuasa dalam urusan penjualan tanah di Bayan Mutiara kepada pemaju hartanah dan masalah parkir di Air Itam.
Walaupun peluang BN merampas semula kuasa di Pulau Pinang nampak agak sukar ketika ini namun Najib berharap untuk meneruskan persemukaan dengan penduduk Pulau Pinang dan menjadikan kehadirannya dirasai di negeri itu.

Ibrahim Ali dedahkan rahsia sebenar dalang demo mahasewel di Dataran ?

Posted: 21 Apr 2012 12:56 AM PDT
Ahli Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali percaya mahasiswa yang berdemo di Dataran Merdekadalam usaha memansuhkan pinjaman PTPTN hanyalah permainan politik pembangkang.Beliau mendakwa kegiatan berkampung di Dataran Merdeka malah mendirikan khemah yang melanggar undang-undang dalam tamanitu sebenarnya ada dalang di sebaliknya.

 "Saya tengok ada kereta berhenti hulur duit,khemah. Saya tak percaya merekaduduk 3-4 hari secara sukarela jika tidak dibayar"-ujarnya.

 Ahli Parlimen Pasir Mas itu juga mendakwa permintaan mahasiswa yang mahukan pendidikan secara percuma itu akandapat direalisasikan jika negara benar-benar kaya."Kita betul ada minyak tapi tak sebanyak di Arab, Kuwait"- katanya.


 

PAS mengaku di Prmtg Pauh semalam mereka tak layak dapat YDP MAIPP ?

Posted: 20 Apr 2012 11:45 PM PDT


Lagi cerita mengenai ceramah umum Pakatan semalam di Taman Cermai, Samagagah yang penuh dengan fitnah , penipuan dan pembohongan .  Blogger Pisau.net turut sama mendedahkan betapa PAS sanggup akui mereka menjadi balaci dan pencacai DAP dalam isu YDP MAIPP ini . 


Ini kerana mereka sudah mengaku   boleh menerima Malik Kassim sebagai YDP MAIPP sekaligus membuktikan parti mereka tak layak menduduki jawatan tersebut . 
Semalam ceramah umum haprak pakatan di Sama Gagah Permatang Pauh, 2 pemimpin khawarij PAS mengesahkan mereka hanyalah suruhan regim DAP.


PAS Prmtg Pauh salahkan UMNO pasal isu YDP MAIPP ...hahaha..bangang !


 Omar Hassan YDP PAS Permatang Pauh menyalahkan Umno mengenai perlantikan YDP MAIPP ucapan beliau yang tak bleh blah bila dia kata PAS boleh terima sesiapa pun sebagai YDP MAIPP hatta DAP sekali pun asalkan bukan Umno.Ketika itu bertakbir dan bersorak seluruh hadirin yang mencecah 2 ribu orang. Ceramah itu bersambung dengan ketua AMK Mengkarong Permatang Pauh Amir Ghazali,menarik sekali ketika itu ramai yang tak ambil perhatian sangat dengan ucapan budak suruhan Guan Eng. Kesian ,ibarat bercakap sorang sorang diatas pentas bagaikan orang gila.Pisau tak tahu nak laporkan apa yang Amir kata ,sebab tak faham sepatah haram apa yang cuba dia nak sampaikan...setakat itu saja kualiti AMK Permatang Pauh? Memalukan!

 Sebaik saja budak AMK mengkarong turun pentas,Salleh Man pula beri ucapan. Salleh yang kita semua tahu Pesuruhjaya Khawarij PAS mempertahankan pula tindakan regim DAP yang pada mulanya melantik Malik Kasim sebagai YDP MAIPP.Pelik bin ajaib,barangkali sebelum itu beliau sudah pasti diberi kata dua oleh Guan Eng agar gambarkan kepada rakyat tiada apa apa yang berlaku disebalik perlantikan Malik.Ucapan Salleh Man turut mempertahankan Malik Kasim bahawa kerusi YDP adalah jawatan tradisi kepada exco agama yang disandang oleh Malik. Bermakna Salleh Man akur dan mengakui PAS tidak layak memegang sebarang jawatan didalam regim DAP.

 Ketika itu hadirin yang mendengar senyap sunyi..dalam beberapa ketika barulah mereka bertakbir ,barangkali ketika itu otak penyokong haprak pakatan lambat memproses maklumat yang masuk kedalam otak selut mereka yang kemudiannya mentakwilkan bahawa memang pun PAS adalah suruhan DAP justeru apa masaalahnya.

 Kemudian barulah kesemua mereka mula meraban dengan menyalahkan Umno kerana mempersoalkan tindakan regim DAP melantik Malik. Adoiii! Umno juga yang dipersalahkan..

Mansor cakap Malaysia la ni mundur & ketinggalan ...


 Selepas Salleh Man,Mansor pula ambil alih pentas..korang tau tak Malaysia sekarang ini ketinggalan sejak tahun 70an, itu kata Mansor.. kesian Pisau tengok beruk beruk yang memenuhi padang ketika itu..ada yang mengaru kepala..Sedangkan negara kita diiktiraf sebagai negara anggota OIC paling maju dan paling pesat membangun dan mendapat pujian diseluruh dunia tetapi Mansor gambarkan negara kita ketinggalan dan mundur.

Tapi Pisau tak berapa terkejut sangat dengan kata kata Mansor ,sebab memang cukup sesuai sekali untuk perbodohkan beruk pakatan yang sedia bodoh.Habis saja Mansor berucap tibalah giliran Anwar Ibrahim...tak ada yang menarik dengan ucapan orang tua meroyan ni.. mana mana dia pergi ucapan beliau seperti biasa,skrip bohong yang diulang ulang.Paling menarik dalam semua pembohongan Anwar,dia kata PTPTN harus dihapuskan,buktinya kerajaan Turki mampu buat.

Sedangkan kita semua tahu Turki pun masih tidak melaksanakan pendidikan percuma secara menyeluruh.Pondan tua ini juga menghasut agar rakyat turun membuat revolisi seperti mana berlakunya di Mesir,Tunisia dan Libya. Anwar mahukan rakyat turun merusuh beliau juga mahukan pertumpahan darah seperti mana berlakunya dinegeri Mesir dan Tunisia.

 Banyak yang diperkatakan oleh pemimpin haprak pakatan,tetapi apa yang Pisau dapat simpulkan ceramah mereka penuh dengan pembohongan,fitnah dan juga menghasut agar rakyat membenci kepada kerajaan.

sumber : Pisau.net 

YDP MAIPP: Malik Kassim tak layan desakan letak jawatan oleh PAS P.Pinang !

Posted: 20 Apr 2012 10:25 PM PDTSatu lagi tamparan hebat buat parti kasta paling rendah dalam Pakatan Rakyat P.Pinang iaitu PAS  . Exco Agama yang juga orang kanan Guan Eng , Malik Kassim enggan meletakkan jawatan YDP MAIPP  walaupun didesak Salleh Man & Pemuda PAS P.Pinang .

Malik dengan nada tegas tak hirau langsung desakan puak-puak PAS ini .  Ini bukti jelas Malik disokong kuat oleh  tukang karut / abang besar  dalam regim DAP . Kalau tidak sudah tentu beliau tak berani mengeluarkan kenyataan seperti ini .

Persoalannya , adakah PAS akan dapat jawatan YDP MAIPP  seperti yang dijanjikan Anwar Ibrahim ketika PRK Prmtg Pasir  ?? Malik adalah orang parti Anwar dan enggap lepaskan jawatan itu .

 Adakah Anwar boleh arah Malik atau sebenarnya beliau sendiri dalang dibelakang menyokong YDP MAIPP yang baru ini ? Pengerusi Jawatankuasa Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna negeri, Abdul Malik Kassim akan meneruskan tugasnya seperti biasa dan tidak akan melayan sebarang desakan agar beliau melepaskan jawatan Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP).Beliau berkata, semua urusan pentadbiran hal ehwal Islam di negeri itu kini berjalan seperti biasa, sejajar dengan apa yang diputuskan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang sebelum ini.


 "Isu ini langsung tidak mengganggu saya. Saya tidak hirau dengan sebarang desakan berkaitan isu pelantikan jawatan Yang Dipertua MAIPP dan sebagainya. 


 "Semua kerja pentadbiran urusan agama di Pulau Pinang berjalan seperti biasa dan seperti apa yang diputuskan. Saya berkhidmat macam biasa," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.UM 


Maya bersedia cari jodoh, anggap saya wanita biasa ...

Posted: 20 Apr 2012 09:20 PM PDT
Pelakon jelita Maya Karin menjelaskan dia sudah bersedia untuk kembali menjalinkan hubungan cinta selepas bercerai dengan Muhammad Ali Abdullah pada 2010.

 Maya berkata, dia berharap dapat bertemu dengan seorang lelaki yang mempunyai keyakinan diri dan tidak takut kepada cabaran."Saya sudah bersedia untuk mencari jodoh selepas kegagalan rumah tangga dulu tapi orang mungkin takut untuk mendekati saya kerana status selebriti yang ada pada diri saya. 

 "Bagaimanapun saya berharap lelaki itu nanti tidak hanya melihat sisi saya sebagai seorang pelakon kerana saya juga adalah wanita biasa," ujarnya kepada akhbar The Star, SabtuDalam pada itu, Maya berkata, kejayaan Ombak Rindu yang berjaya mengutip hampir RM11 juta bukan sahaja telah mengubah kerjaya lakonannya malah dirinya sendiri.

 Kata Maya, watak sebagai Izzah seorang gadis kampung yang polos dijadikan inspirasi kepadanya dalam menjadi seorang yang lebih baik dalam kehidupan seharian.

 "Saya cuba mengekalkan sebanyak mungkin kualiti pada watak Izzah seperti kesabaran, tenang, sikap positif apabila timbul masalah dan sebagainya.Bercakap mengenai perkembangan terbaru Maya berkata, dia bakal bekerjasama dengan Datin Paduka Shuhaimi Baba dan pengarah filem Ombak Rindu, Osman Ali untuk filem terbarunya.

 Bagaimanapun kata Maya, akibat kekangan masa banyak karya yang bagus terpaksa ditolak buat masa ini dan dia menganggap bukan rezeki buatnya"Saya sangat sibuk dengan beberapa projek yang telah diterima sebelum ini malah pada hari cuti pun saya perlu memenuhi undangan sesi penggambaran bersama media."Masa lapang saya pun dikorbankan untuk bersama keluarga dan rakan-rakan itu pun masih terkejar-kejar dengan pelbagai perkara," ujar Maya. - Mstar

Anwar janji rumah sewa, makan minum pelajar ditanggung Pakatan jika menang PRU13 ?

Posted: 20 Apr 2012 06:52 PM PDT


Semalam GPB berada di Ceramah Umum & Pelancaran Jentera Pakatan Rakyat Parlimen Permatang Pauh di Taman Cermai . Ia dirasmikan oleh  pemimpin agung mereka iaitu DS Anwar Ibrahim yang semalam sekali membuat kejutan kepada orang UMNO dan Najib .

Kehadiran penyokong Anwar pulak seperti biasa la yang tegar terdiri khawarij PAS dan PKR .  Anggaran yang hadir semalam pulak  hanya 2 ribu orang  .

Anwar ketika berceramah GPB lihat banyak  menabur janji  bulan dan bintang untuk menarik perhatian rakyat marhaen menyokong mereka di PRU 13 .

Muqadimah pertama   beliau berceramah seperti biasa mencanang kehebatan  dirinya dan Pakatan bahawa mereka telah bersedia mengambil alih kerajaan Pusat di PRU 13 . Najib pulak beliau akan lantik sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen .  Ini salah satu taktik gempaq Anwar kalau balik ke  Permatang Pauh.

Selepas itu , janji biasanya  iaitu   harga minyak akan turun dalam masa 24 jam  jika Pakatan menang dan memerintah negara ini .

Cuma yang paling   GPB tak tahan gelak  semalam di ceramah itu , Anwar cakap bukan sahaja PTPTN dimahsuhkan ( pendidikan percuma )  di bawah  kerajaan baru Pakatan , segala makan minum & rumah sewa pelajar ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan !!

Memang giler punya janji ditabur Anwar semalam untuk tarik perhatian rakyat bawahan . Semuanya free sampai rumah sewa  pelajar  dan makan minum pun ditanggung kerajaan  . HAHAHAA...

Segalanya percuma di bawah Pakatan ...lepas ni masuk tandas pun free juga la , ditanggung kerajaan Pakatan Rakyat .hahahaAwal ceramah Anwar ..dia  marah orang UMNO dok maki dia siang dan malam ...
pecah keretanya , Nurul Izzah diganggu , Adam Adli ditumbuk ...


Mansor , Adun Penanti yang jarang nampak muka di kawasan ..orang 
sakit , rumah rakyat bumbung bocor tak pi tengok ...nak tengok 
muka dia di ceramah ...kerusi  di ceramah pun tak ditanggung kerajaan Pakatan Rakyat P.Pinang .. 
Bagaimana nak tanggung makan minum pelajar berjumlah 1 juta di negara ini   ?duit  ceramah untuk dana parti pun minta kat  rakyat ..ini kan pulak  
tanggung rumah sewa pelajar ?? 

makan dan minum di ceramah pun kena bayar sendiri ...

RM 3.2 juta wang rakyat telah dibazirkan Guan Eng ?

Posted: 20 Apr 2012 05:35 PM PDTIni sifat hakiki regim DAP . Dulu mereka sering  menuduh BN membazir wang rakyat semasa memerintah dulu di P.Pinang ,tapi hari  ini Guan Eng sendiri yang selalu menjerit kerajaan Pakatan berjaya  jimatkan  wang rakyat .

CAKAP TAK SERUPA BIKIN BETUL APEK NI ........Gerakan hari ini membidas kerajaan DAP Pulau Pinang kerana didakwa membazirkan wang rakyat sebanyak RM3.2 juta semata-mata mahu membayar yuran perunding dari luar bagi menjayakan Pelan Induk Pengangkutan Pulau Pinang.Tindakan itu dianggap membazir kerana ia dikatakan masih belum diluluskan sedangkan kerajaan negeri telah bersetuju untuk meneruskan pembinaan terowong dasar laut menghubungkan Persiaran Gurney dan Bagan Ajam.

 Pengerusi Biro Kerajaan Tempatan Gerakan negeri, Teh Leong Meng berkata, kerajaan negeri sepatutnya mendapatkan pandangan pelbagai pihak termasuk orang ramai terlebih dahulu mengenai pelan tersebut dan menunggu kelulusan sebelum melantik mana-mana perunding."Kerajaan negeri sebelum ini menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan sebuah syarikat bagi pembinaan terowong dasar laut.

 "Sepatutnya mereka mendapatkan pandangan orang ramai mengenai Pelan Induk Pengangkutan Pulau Pinang sehingga diluluskan terlebih dahulu," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

 Baru-baru ini, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan dan Pengurusan Lalu-Lintas negeri, Chow Kon Yeow berkata, pelan tersebut dipamerkan di tempat awam mulai Isnin lalu sehingga 28 April ini bagi mendapatkan maklum balas daripada orang ramai.
DIMENSI

Posted: 21 Apr 2012 11:38 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Lagi ahli PKR cha alip bot! >XD

Posted: 21 Apr 2012 07:55 AM PDTKUANTAN 21 April — Seramai 122 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Indera Mahkota di sini bertindak keluar daripada parti itu hari ini dengan beralih arah menyertai Barisan Nasional (BN).

Daripada jumlah itu, 90 orang menyertai UMNO manakala 32 lagi MIC.

Bekas Pengerusi Tetap PKR Indera Mahkota Abdul Hamid Ibrahim berkata beliau sendiri telah jemu dan muak dengan perjuangan yang ditunjukkan oleh parti berkenaan.

"Kebanyakan yang mengikuti saya keluar daripada PKR bukan kerana pujuk rayu parti komponen BN tetapi dengan kerelaan hati masing-masing berdasarkan apa yang telah dinilai oleh mereka sendiri," katanya kepada pemberita.

Beliau sebelum itu mewakili kumpulan berkenaan menyerahkan borang untuk menganggotai parti komponen BN yang diterima oleh Ketua Umno Bahagian Indera Mahkota Datuk Hazmi Yusof.

Sementara itu, Hazmi berkata penyertaan anggota baru daripada PKR itu merupakan kali kedua dengan yang pertama adalah pada 25 Mac 2010. — BERNAMA

Omegay: PTPTN - hutang tetap hutang!

Posted: 20 Apr 2012 05:30 PM PDT

Haram Tidak Bayar PTPTN - Mufti
BENTONG: Hukumnya haram jika tidak membayar pinjaman termasuk pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), kata Mufti Pahang Datuk Abdul Rahman Othman.

Beliau berkata mengikut Islam, hukum bagi orang yang meminjam sama ada sesama sendiri, bank atau mana-mana institusi adalah wajib membayarnya.

"Haram hukumnya mengikut Islam dan telah berlaku kezaliman jika gagal membayar balik wang pinjaman," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menutup Kursus Falak Syarie di Janda Baik dekat sini, Jumaat.

Katanya peminjam wajib membayar balik pinjaman sepertimana terkandung dalam kontrak perjanjian pinjaman yang telah ditandatangani dan dipersetujui kedua-dua belah pihak. BERNAMA

KONSEP berhutang menurut perspektif Islam ialah memberikan sesuatu kepada seseorang dengan perjanjian bahawa orang yang diberi pinjam itu akan membayar dengan kadar sama.

Amalan berhutang kini menjadi persoalan biasa di kalangan masyarakat Islam. Sama ada ia atas nama pembiayaan peribadi, pelajaran, kereta, pemilikan kad kredit dan pelbagai skim ditawarkan syarikat perbankan, rata-rata ia memberi maksud hutang. Malah, kewujudan 'Ah Long' juga adalah mata rantai kepada urusan pinjaman dan hutang.

Persoalan hutang dan pinjam meminjam adalah antara perbahasan yang berada dalam ruang lingkup perspektif Islam dan ia terikat dengan hukum ditetapkan syarak. Ianya dibahas dan dikupas oleh sarjana Islam dalam kitab fiqh menerusi keterangan yang ada dalam ayat al-Quran dan Hadis Nabawiyah.

Firman Allah S.W.T bermaksud "Wahai orang-orang yang beriman, apabila kamu bermuamalah tidak secara tunai untuk waktu yang ditentukan, hendaklah kamu menulisnya" (Surah al-Baqarah ayat 282).

Rasulullah memberi ingatan bahawa jika seseorang itu meninggal dunia, sedangkan dia masih berhutang, dosanya tidak akan diampunkan walaupun dia mati syahid dalam peperangan.

Dalam ayat sama Allah melanjutkan FirmanNya bermaksud "Dan hendaklah seorang penulis di antara kamu menulisnya dengan benar, dan janganlah penulis enggan menulisnya sebagaimana yang telah diajarkan oleh Allah, maka hendaklah ia menulis dan orang yang berhutang itu mengimlakkan (menyebutkan) mengenai apa yang ditulis itu dan hendaklah ia bertakwa kepada Allah dan jangan ia mengurangi sedikitpun daripada hutangnya. 

Jika berhutang itu orang lemah akalnya atau lemah keadaan dirinya atau dia sendiri tidak mampu mengimlakkan, maka hendaklah walinya (penjaga) mengimlakkan butiran hutang itu dengan jujur. Persaksikanlah (urusan penulisan hutang itu) dengan dua orang saksi lelaki dari kalangan kamu, jika tidak ada dua orang lelaki, maka boleh dengan seorang saksi lelaki dan dua orang perempuan sebagai saksi yang kamu redhai supaya jika salah seorang lupa (butiran hutang piutang), maka seorang lagi boleh mengingatkannya"

Ayat ini menjelaskan bahawa Islam membenarkan amalan berhutang dengan pelbagai syarat dan peraturan supaya kezaliman di antara manusia tidak berlaku dan urusan pinjaman berlaku secara adil dan reda meredai.

Secara dasarnya Islam membolehkan kepada seseorang untuk berhutang atas faktor yang memaksa seperti masalah kesempitan hidup. Namun begitu, perlu diperjelaskan di sini bahawa bebanan bakal diterima si penghutang adalah berat, terutama jika hutang tidak dibayar. Lebih berat jika dia meninggal dunia dalam keadaan hutang tidak dilangsaikan.

Kepada si pemberi hutang, sebenarnya kesudian memberi pinjam kepada orang lain adalah digalakkan terutama kepada mereka yang berkemampuan dan berpendapatan tinggi. Orang yang memberi hutang termasuk dalam golongan mereka yang berhati mulia. Mereka memberi pertolongan kepada golongan yang memerlukan dan mereka akan diberi pahala daripada Allah. FirmanNya yang bermaksud : "Dan bertolong-tolonglah kamu atas tujuan kebaikan dan janganlah kamu tolong-menolong dalam perkara dosa dan permusuhan" (Surah al-Maidah ayat 2).

Ia diperkuatkan lagi dengan sabda Rasulullah bermaksud: "Barang siapa melapangkan dari orang mukmin kedukaan dunia, nescaya Allah akan melapangkan dia dari satu kedukaan pada hari kiamat, dan barang siapa memudahkan atas orang yang susah, nescaya Allah akan memudahkan atasnya dalam urusan dunia dan akhirat" (riwayat Muslim).

Ketika menjelaskan hadis ini, Imam al-Nawawi dalam kitabnya Hadis 40 menyebut secara jelas satu contoh menarik iaitu mengenai adab berhutang. Beliau menyebut kemudahan kepada orang yang susah atau yang sempit jika dalam urusan hutang ialah memberi tempoh sewajarnya untuk pembayaran hutang selepas orang yang berhutang itu tidak berkemampuan membayarnya, malah lebih mulia lagi jika hutang itu digugurkan atau diberi beberapa kemudahan lain untuk menjelaskan hutang itu.

Rasulullah juga bersabda seperti yang diriwayatkan Ibn. Mas'ud: "Seseorang Muslim yang memberi hutang kepada seorang Muslim sebanyak dua kali, seolah-olah dia bersedekah kepadanya satu kali".

Perkara zalim dalam urusan hutang piutang mesti dielakkan dan dijauhkan seperti mengenakan riba', faedah dan bunga yang tinggi kerana ia ternyata membebankan si penghutang. Lebih parah dengan kadar bunga yang terlalu tinggi menyebabkan berlaku nilai bunga yang sepatutnya dibayar semula jauh lebih tinggi daripada kadar wang dipinjam. Ia ternyata penganiayaan kepada manusia lemah dan tidak berkemampuan.

Kepada orang berhutang pula, sebaik-baiknya berusaha dengan tangan sendiri sebelum mengambil keputusan meminta-minta atau berhutang dengan orang lain. Orang yang suka berhutang seolah-olah menafikan kebolehan yang ada pada dirinya untuk berusaha sendiri mencari rezeki keperluan hidup.

Sebaik-baiknya cubalah elakkan diri daripada berhutang. Namun, apabila keadaan terlalu mendesak dan tiada jalan lain untuk memperoleh wang, maka di sinilah Islam membenarkan amalan berhutang. 

Apabila sudah mula meminjam, aturkan jadual pembayaran hutang secara berterusan dan konsisten mengikut jadual serta menepati syarat perjanjian supaya tidak menimbulkan masalah pada kemudian hari. Cuba elakkan daripada mengambil kesempatan melambat-lambatkan pembayaran hutang kerana ia bukan sahaja menyusahkan diri sendiri malah kepada orang yang memberi hutang.

Ada beberapa ingatan daripada Rasulullah kepada mereka yang berhutang, sama ada yang suka berhutang, melambat-lambatkan pembayaran hutang atau mereka yang tidak melangsaikan hutangnya.

Rasulullah turut memberi ingatan bahawa jika seseorang itu meninggal dunia, sedangkan dia masih berhutang, dosanya tidak akan diampunkan walaupun dia mati syahid dalam peperangan.

Seseorang yang berhutang hendaklah berikhtiar dan berusaha membayar hutang yang dipinjamnya kerana hutang itu wajib dibayar. Tindakan menunda atau melewatkan pembayaran hutang dilarang kerana itu satu kezaliman. Rasulullah bersabda yang maksudnya "penundaan hutang bagi mereka yang mampu adalah satu kezaliman".

Sementara itu, sudah menjadi kebiasaan dalam masyarakat Melayu ketika menurunkan jenazah dari atas rumah menuju ke tanah perkuburan, waris si mati akan mengumumkan kepada orang yang hadir supaya menuntut mana-mana hutang yang ditinggalkan si mati.

Berkaitan hutang juga, roh si mati hanya akan bebas selepas segala hutangnya dijelaskan oleh warisnya atau sesiapa yang sanggup mengambil alih untuk menjelaskan hutangnya itu seperti orang perseorangan mahupun baitulmal. - sumber dari BH

IPOHMALAY

Posted: 21 Apr 2012 09:40 AM PDT

IPOHMALAY


Serangan Atas Mahasisua Terbukti Dusta

Posted: 20 Apr 2012 12:09 PM PDT

Kenapa penyerbu perkhemahan anti-PTPTN tu tak diangkutnyer demer
khemah2 tu dan halau budak-budak tu balik. Kata samseng.

Kalau pelupuh pun sanggup, apa lagi rampas. Kata 50 orang. Dah cukup
untuk rampas tiga empat khemah, buang ke sungai atau mana-mana.

Kalau pecahkan alatan digital semua pun tegar, lebih baik cucuh api je
khemah-khemah tu.

Senang cerita, semua ni dusta Special Branch versi Pakatan Rakyat yang
menjalankan misi fitnah dengan perancangan sekolah rendah.

Mahasisua semua tu baliklah. Jika mak bapak dah kaya, perabihkan harta
dorang dulu.

Kalau mak bapak miskin, belajar dengan rajin, dapatkan wang dan
tanggung demer naik haji.

Mengarut punya bangsa kalau ada yang sebangsat mahasisua mahasisua ini
dalam pelapis bangsanya yang maju.

Cetek, tak intelek dan tak ubah seperti sarkas.

Harun Ja'apor
IPOH

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 21 Apr 2012 07:36 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


Mahasiswa Jangan Jadi Kuda Tunggangan Pembangkang

Posted: 20 Apr 2012 10:13 PM PDT

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar berkata pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) perlu mengelak daripada menjadi kuda tunggangan pembangkang dalam isu Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Ini kerana katanya, kerana janji pemansuhan pinjaman PTPTN oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya sekadar umpan kepada pelajar bagi melaksanakan agenda mereka termasuk mengadakan demonstrasi jalanan.

Pembangkang kini beralih kepada penuntut IPT kerana sudah tiada pihak lain yang boleh diperalat. Kalau dulu semasa pilihan raya umum 2008, pembangkang menggunakan Hindraf, kini masyarakat India sudah kurang memberi sokongan, katanya.

Noh yang juga Timbalan Pengerusi Barisan Nasional Selangor berkata demikian pada sesi soal jawab bersama pelajar Universiti Teknologi Mara di sini, pada program Pemimpin Turun Kampus Bersama Anak-anak Selangor malam Rabu.

Beliau juga berkata pelajar tidak perlu melalak dan berkhemah di Dataran Merdeka untuk menuntut pemansuhan PTPTN, sebaliknya belajar dengan tekun sehingga memperolehi kepujian kelas pertama sekali gus tidak perlu membayar balik pinjaman PTPTN mereka.

"Kalau melalak, berdemo di Dataran Merdeka macam mana nak dapat 'First Class Honours', kelas pun tak pergi sebab berdemo," katanya.

Tambahan pula kata Noh, tidak banyak negara yang memberikan pendidikan percuma dan satu daripadanya ialah Norway, namun rakyat negara itu terpaksa membayar cukai yang tinggi.

Jika Malaysia memberikan pendidikan tinggi percuma, ini akan meningkatkan beban kerajaan untuk menambahkan subsidi bahan api, makanan dan keperluan asas yang berjumlah RM30 bilion setahun.

Beliau juga berkata pakatan pembangkang juga perlu membuktikan mereka mengamalkan konsep negara berkebajikan dengan memulakan langkah memberi pendidikan percuma kepada pelajar di Universiti Selangor kerana Selangor adalah sebuah negeri yang maju dan terkaya di Malaysia.

Sumber - nohomar

Isu Jalan di Pasir Penambang-Mereka Boleh Gunakan Jalan LKIM

Posted: 20 Apr 2012 09:58 PM PDT

Tindakan pemaju yang cuba merobohkan sebahagian daripada tokong di Pasir Penambang menarik perhatian Datuk Seri Noh Omar. Beliau akhirnya berjanji akan berunding dengan pemaju supaya menggunakan jalan milik LKIM tanpa perlu merobohkan tokong yang sudah 40 tahun berada disitu.

Blogger Pakatan Jangan Jadi Pembohong - Zahid Hamidi

Posted: 20 Apr 2012 09:47 PM PDT

KUALA LUMPUR, 21 Apr - Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengecam tindakan blogger pembangkang yang memutarbelitkan fakta mengenai isu perolehan kereta perisai pacuan empat roda dan kereta perisai pertahanan buatan Malaysia, AV8 oleh Angkatan Tentera Malaysia (ATM).
"Saya mahu mengingatkan blogger pembangkang terutamanya, tolong letakkan agenda keselamatan negara melebihi kepentingan agenda politik sempit anda," katanya.

Beliau mengulas mengenai salah laporan dan fakta beberapa blog pembangkang dalam isu pembelian kereta perisai pacuan empat roda dengan kereta perisai pertahanan buatan Malaysia, AV8.

Zahid Hamidi berkata kerajaan cukup teliti dalam menjalankan kajian terhadap pacuan empat roda (6x6) bagi kegunaan ATM untuk tugasan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNIFIL) di Lubnan. Begitu juga dengan rancangan pembangunan kereta perisai AV8 dengan 12 varian bernilai RM8 bilion adalah keluaran Malaysia adalah untuk jangka masa panjang.

Beliau berkata mustahil untuk menunggu sehingga terlaksananya projek pembangunan AV8 yang memakan masa 15 tahun sedangkan keperluan ATM untuk tugasan di Lubnan amat penting bagi UNIFIL.

"Pasukan kita di Lubnan sangat memerlukan kereta perisai 6x6 ekoran kereta perisai sedia ada iaitu jenis Condor yang digunakan sejak 1980 tidak lagi sesuai.

Sumber - klpos

X'KLUSIF !! DATO NOH D UGUT BUNUH !! LANUN SAMPAH & LANUN PASIR ISTIHAR PERANG ?!!

Posted: 20 Apr 2012 09:19 PM PDT

Sejak kebelakangan ni, aku banyak memerhatikan tindakan-tindakan yang dilakukan oleh Pakatan pembangkang terutamanya yang sedang bermaharajalela di Selangor.

Seperti yang kita semua tahu, Timbalan Ketua Perhubungan UMNO Selangor, Noh Omar antara yang paling lantang dalam membongkar kejahatan dan kezaliman Pakatan di Selangor.

Isu-isu yang Noh timbulkan membuatkan Pakatan di Selangor tercirit birit dan senggugut. Pakatan merasa mental dan tergugat dengan setiap pendedahan dari Noh Omar yang telah banyak membuka mata dan minda rakyat Selangor.

Pendedahan Noh Omar juga telah menjerut Pakatan dengan wayang tinggi production SELCAT.

SELCAT yang kononya mahu dipertontonkan Pakatan kepada rakyat sebagai contoh ketelusan, akauntabiliti dan pentadbiran baik akhirnya terdedah sebagai hanya sandiwara semasa demi untuk membersihkan pemimpin mereka yang tidak cekap, salahguna kuasa dan rasuah.

Banyak lagilah pendedahan Noh Omar mengenai rampasan tanah, penipuan akaun, lombong pasir, murtad, penderhakaan terhadap Sultan, dan macam-macam lagilah yang telah berjaya menjerut kepala tengkorak mereka.

Pakatan Selangor yang banyak bermain wayang kononnya... konon la mereka ni sangat-sangat berkeras ingin menjuarai demokrasi, hak asasi manusia dan pelopor kepada hak kebebasan bersuara sepatutnya menerima teguran dengan baik sesuai dengan apa yang mereka laung-laungkan selama ini.

Malangnya, mereka lebih berusaha untuk menjadi juara spin, fitnah dan provokasi. Mereka yang paling laju untuk berpropaganda dalam memutarbelit isu dari mengkaji dan menyiasat isu yang ditimbulkan.

 Jawapan yang dinantikan rakyat tidak juga diberikan, sebaliknya sibuk jaga spender orang lain.

Yang paling ketara mereka ni memang pakar, putarbelit bukan setakat menutup malu dan aib mereka tetapi juga untuk melancarkan aktiviti dan karier mereka menjadi penyamun tarbus dan dracula.

Kes skandal perlombongan haram pasir masih berleluasa hingga unjuran pendapatan yang dijangka, jauh dari pencapaian.

Tidak cukup dengan itu, operasi penangkapan SPRM terhdap Kastam yang membantu penyeludupan pasir, ianya petunjuk jelas berlaku ketirisan besar.

Pakatan mendakwa bahawa dibawah pentadbiran BN di Selangor pendapatan pasir sikit. Eh, betul la tu..

Tetapi kenapa Pakatan tak terangkan kepada rakyat adalah, BN tidak pentingkan perlombongan pasir sebagai pendapatan negeri dan ianya dilakukan atas tanah private.

BN juga tidak pernah BUNUH orang demi ketamakan hasil pasir dan BN juga tak ada la korek pasir ikut nafsu sampai membiarkan satu Pekan Kajang banjir kilat teruk hinggakan buaya pun lepas masuk Pekan Kajang tu.

Dek kerana kelantangan dan keberanian Noh Omar, nampaknya Pakatan Selangor simpan dendam. Ada cubaan untuk bunuh Noh Omar.

Bunuh ?? Maksud aku, karektor Noh Omar yang cuba dibunuh oleh Khalid And Co..Habis diorang selak celah spender Noh Omar !!

Fitnah terhadap Noh Omar turut dipalitkan kepada keluarga, isteri dan anak-anak. Ingat lagi macam mana pembangkang sebar gambar Noh Omar sedang menari bersama isteri di majlis sambutan harijadinya.

Kononnya nak fitnah Noh bersama ntah mana-mana punya doll la tu bagi mengalih tumpuan kes Anwar dan Chinadoll.

Tapi, itu lah gaya pembangkang kat Malaysia ni. Tak kaji dan selidik terus buat fitnah. Macam mana nak jadi pembangkang, isteri Noh pun diorang boleh fitnah, jadi aku tak yakin diorang ni boleh jadi contoh Islamik yang patut dicontohi.

Fitnah jadi makanan harian mereka, dosa pahala pun diorang dah tak kenal.

Ok, berbalik kepada isu..

Baru-baru ini, usaha Noh untuk membina jeti dan rumah nelayan di atas tanah LKIM disabotaj dan PBT diarah oleh Pakatan untuk kacau projek tersebut. 70 orang Gangster dihantar untuk mengugut Cina-Cina nelayan supaya akur dengan kehendak mereka, jika tidak kuil mereka akan dirobohkan.

Propaganda dan fitnah terbaru ni pula memang tak boleh blah la, kononnya UMNO Tg Karanag jual tanah hakmilik kerajaan negeri dan tersebar di media mereka.

Persoalan aku nak bangkitkan sini, apa masalahnya kalau orang perseorangan atau NGO atau pun parti politik menjual atau membeli aset dalam urusan kegiatan atau pelaburan mereka?

Sakit celah mana pulak Pakatan ni ???

Sama seperti individu dan pertubuhan lain, UMNO Tg Karang mendapat tanah mengikut prosedur yang betul sepertimana yang lain. Apabila perlu, mereka membayar premium tanah.

Menurut Nasa Khan, AJK Lajnah Guaman PAS Pusat, sebahagian tanah kepunyaan UMNO Bahagian dan bukan kepunyaan kerajaan seperti yang didakwa dan dituduh akan dijual dan wang itu akan diguna untuk bina bangunan untuk UMNO Tg Karang.

Jadi, dimanakah proceeding yang telah dilanggar ??? Dimana kesalahan mengikut undang-undang ???

Di Kota Baru pun, Nik Aziz tidak ada beri halangan, malah memberi tanah untuk UMNO Kota Baru bina bangunan sebelum dilelong oleh Dato Zaid Ibrahim.

Apa yang aku nampak, ni cuma permainan politik kotor dan sempit puak Pakatan di Selangor. Maklum lah, diorang dah tak ada kerja dan tak ada isu memandangkan PRU-13 just around the corner.

Yang pelik pula terutama di Selangor, puak lebai kera PAS ni sibuk-sibuk memBODOHkan diri mereka demi melunaskan dendam Khalid Jamban, Teng Chiam Kim, Anwar Chinadoll, Ronnie Liu dan lain-lain pencacai Pakatan Selangor.

Bukankah lebih baik PAS berusaha membela nasib rakyat Selangor yang ditindas oleh rakan sepakatan mereka. Sekurang-kurangnya, PAS akan dilihat seperti juara antara Pakatan. Senang sikit nak kuburkan PKR dan DAP dan bolehlah PAS berpeluang ambil jawatan MB atau PM kalau nak takluk Putrajaya !

Maklum je la, PAS pun dah diketepikan rakan politik mereka dalam Pakatan Rakyat di Selangor dan Pulau Pinang. Di Selangor pun PAS cuma layak untuk jaga Adat dan Sukan je pun. Nak pegang portfolio Agama Islam pun tak layak der...!

Kalau benar-benar PAS nak perjuangkan Negara Berkebajikan, sila siasat apa yang jadi terhadap tanah rakyat dan GLC negeri di TKPM, YBK, Yayasan Selangor, padang PKNS, dan lain-lain lagi yang menunggu masa untuk muncul.

Tunjukkan yang PAS benar-benar membela rakyat dan perjuangkan Negara Berkebajikan memandangkan Negara Islam dah tak ada dalam perjuangan PAS.

Jangan sekadar jadi barua dan balaci melunaskan dendam rakan Pakatan yang nak membunuh Noh Omar !
Sumber : AAKJ

Politik Harian

Posted: 21 Apr 2012 03:26 AM PDT

Politik Harian


BERSIH 3.0: KJ - Ambiga Showdown Next Week

Posted: 21 Apr 2012 01:00 AM PDT


Bersih co-chairperson Ambiga Sreenevasan will take on Umno Youth chief Khairy Jamaluddin in a debate on electoral reforms next week.

The debate, organised by daily the Malay Mail, will take place at 8.15pm on April 25 at the Club on Persiaran Surian, Bandar Utama, Kuala Lumpur.


This will be preceded by a forum the night before, this time involving Ambiga, political scientist Ong Kian Ming and a representative of the Election Commission (EC).

The forum, entitled 'How Clean will the 13th General Elections Be?' and organised by NGO Tindak Malaysia, will be held at the Petaling Jaya Civic Centre at 8.30pm.


Round two for Khairy, who is also Rembau MP, will be on May 3 against PKR director of strategy Rafizi Ramli.

The topic, however, will be on the National Higher Education Fund (PTPTN) loans.

‘Occupy’ Senjata Tajaan Soros

Posted: 20 Apr 2012 11:00 PM PDT


Semakin nampak tembelang sebenar, apabila satu kumpulan yang dinamakan 'Occupy Dataran' bersama-sama mahasiswa berkhemah di Dataran Merdeka.

Bukan satu kebetulan, tetapi satu perkaitan, seperti kes gereja diceroboh dua tahun lepas, Datuk Seri Anwar Ibrahim terus bergegas melawat Gereja Luther, Petaling Jaya, kes yang sama juga diulangi semalam apabila Ketua Umum PKR terus bergegas ke Dataran Merdeka, apabila didakwa kumpulan 'Occupy' diceroboh.

Ada hint tersembunyi yang ketua pembangkang itu cuba terjemahkan terutamanya dalam menjejaki BERSIH 3~0.

Mungkin bagi rakyat Malaysia istilah 'Occupy' merupakan istilah baru, namun kepada masyarakat Barat khususnya di Amerika Syarikat (AS) , istilah ini merujuk kepada gerakan masyarakat sivil (civil society) yang berdemonstrasi di Zuccotti Park, Pusat Kewangan Wall Street, New York pada 17 September 2011 yang dipopularkan sebagai 'Occupy Wall Street'.


Ia ditiru dari demonstrasi Tahrir Square, Kairo yang merujuk kepada aktiviti demonstran 'duduk dan berkhemah' dalam menyuarakan ketidakpuasan masyarakat sivil kepada sistem yang dipratikkan di sesebuah negara.

Penganut ideologi 'Occupy' didoktrin bahawa sistem yang ada sekarang ini tidak adil, di mana kelas bawahan (rakyat) telah ditindas oleh kelas atasan (pemodal).

laman hotword.dictionary.com menyebut asal usul istilah 'Occupy' sebagaimana yang ditakrifkan dalam Balatronicum Lexicon pada tahun 1811 bermaksud "hubungan seksual, seperti 'menduduki seorang wanita'.

Kebanyakan media alternatif Barat menuduh penyangak matawang Yahudi, George Soros mendalangi aktiviti 'Occupy' itu.

Misalnya, laman humanevents.com mendakwa Soros merupakan dalang yang melabur dana kepada kumpulan berhaluan kiri Occupy Wall Street itu.

Tuduhan yang sama turut dibuat oleh laman newsbusters.org,prisonplanet.com,thenewamerican.com dan lain-lain.

Soros melalui badan tajaannya, Open Society Institute (OSI) bertujuan mahu melaksanakan agenda 'masyarakat terbuka'di mana berusaha mencabut akar-akar agama yang menjadi penghalang ke arah mencapai masyarakat sivil itu.

Jika di Barat dalangnya Soros, siapa pula dalang 'Occupy' di Malaysia ? -AIDCAda Hubungan Sulit Dengan Menteri, Zahida Bakal Saman Zuraida

Posted: 20 Apr 2012 09:00 PM PDT

Zahida Rafik.

Pelakon Zahida Rafik yang didakwa mempunyai hubungan sulit dengan seorang menteri kabinet akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang membuat tuduhan berhubung isu itu.

Zahida menerusi laman Twitter miliknya berkata, dia tidak akan berdiam diri dengan perkara itu dan telah pun berunding dengan peguamnya.

"Saya tidak akan berdiam diri kerana peguam saya sedang dalam perbincangan untuk menyelesaikan masalah itu dan saya serahkan sepenuhnya kepada mereka. Tunggu berita baik," ujarnya menjawab soalan peminat yang bertanyakan perkara itu di laman Twitter miliknya seperti dilaporkan The Star, Sabtu.


Antara entri yang dibalas Zahida kepada pengikut Twitter.

Sebuah portal dalam talian Rabu lalu melaporkan pemandu Zahida iaitu Noor Azman Azemi telah membuat laporan polis mendakwa pelakon itu telah menerima wang tunai sebanyak RM1.5 juta dari seorang menteri dalam jangka masa empat bulan.
Ketua Wanita, Parti Keadilan Rakyat (PKR), Zuraida Kamaruddin telah mendedahkan laporan polis itu kepada pihak media.

Zuraida aka Mak Lampir

Dalam laporan polis tersebut, Noor Azman mendakwa Zahida telah menerima wang sebanyak RM58,000 pada Oktober tahun lalu, RM112,000 pada November, RM330,000 pada bulan Disember dan RM510,000 pada Januari tahun ini.Zahida turut membalas setiap entri diterima daripada pengikut Twitter yang menuduhnya menerima bayaran seperti didakwa.

"Kesian bekas pemandu saya, tak ada cara lain nak buat duit, jadi dia buatlah fitnah macam ni. Moga Allah memberi rahmat kepada dia," kata Zahida.

Video Kantoi!!! Mahasiswa Bermadu Kasih Di Dataran Merdeka

Posted: 20 Apr 2012 07:30 PM PDT


Meh kita tengok... seorang Muslimah Pas, siap bertudung berjubah, baring 'terkangkang' ala-ala gaya Eli Wong ADUN Bukit Lenjan!! Rosak akidah der...

Aku nak tau jugak apa kata Ketua Pemuda PAS Nasaruddin Tantawi selepas tengok video ni!!

Dan apa komen orang PAS bila tengok, muslimah PAS dah tak tau malu sekarang ni, selamba tayang pungung... Puak PAS jangan jadi bacHOOL!

Layan je la video ni...

Occupy Dataran: Game Ni Dalam Poket Je Der....

Posted: 20 Apr 2012 08:00 AM PDT


Kalau kita rajin korek sana-korek sini dan buat sifir mudah, tambah, tolak, bahagi campur, jumlah mahasiswa sebenar yang duduk berkhemah siang malam sejak enam hari lepas di Dataran Merdeka mungkin hanya 10 orang.

Ini dalam erti kata yang benar-benar mahasiswa, yang sepatutnya hadir ke kelas tetapi ponteng konon hendak berdemo menghapuskan PTPTN.

Habis yang lain-lain itu siapa? Soalan itu teman ajukan kepada seorang kawan masa minum teh tarik dan pekena roti canai pagi tadi.

Kawan ini banyak tahu sebab dia orang lama, dulu pernah sekejab mengaku diri 'reformis'.

Berbalik kepada cerita kami pagi tadi, kata kawan itu, yang ramai dengan jumlahnya kadang-kadang 30, kadang 50 itu adalah golongan gelandangan di sekitar KL yang sudah lama memprotes dan marah-marah dengan kerajaan.

"Mereka ini menyusup masuk ke demo mansuh PTPTN, ramaikan orang, sedangkan agenda mereka lain, mereka ini kumpulan 'Occupy Dataran'," katanya.

Kawan itu pun bersyarah panjang, tentang sejarah kumpulan Occupy Dataran ini, yang diilhamkan oleh golongan muda-muda di Amerika membantah sistem kapitalis dan pro komunis.

Kumpulan di Amerika itu namanya Occupy Wall Street.u

"Mereka ini kalau tahun 60, 70 dulu orang gelar hippies, hidup bercampur lelaki perempaun, protes kepada sistem, semua orang salah, boleh buat apa saja, jangan fikir dosa pahala, motto mereka 'dilarang melarang'," kata kawan itu.

Masa kami bersarapan itu, ada kawan lain tunjuk akhbar Sinar Harian Jumaat yang antara lain mendedahkan 'aktiviti-aktiviti' kumpulan yang berkhemah di Dataran itu.

Dari gambar-gambar yang disiarkan, kita dengan mudah dapat agak, apa sebenarnya perkumpulan tersebut.

"Hang tengok, ramai betul MP-MP pembangkang pergi jumpa depa, tengok budak Adam Adli boleh tongkat siku atas bahu MP Padang Terap, Nasir Zakaria, macam kawan baik betul," katanya tunjuk sekeping gambar yang turut nampak MP Lembah pantai Nurul Izzah berdiri di sebelah Nasir.

Ada gambar seorang perempuan rambut botak, tak tahu siapa, turut serta dalam demo itu, sambil relax dengan rokok ditangan.

"Baguslah, bagi pelancong asing yang tidak tahu menahu tengok, bukan main pelajar Malaysia tuntut mansuh PTPTN, silap-silap rokok pun beli dengan duit PTPTN," katanya.

Ada juga gambar Setiausaha Pemuda PAS Khairul Faizi Ahmad Kamil bercakap-cakap dengan peserta demo.

"Cantik juga budak-budak perempuan yang dia dok bagi penerangan tu, patutlah PAS hendak hantar Unit Amal kawal peserta bimbang diserang," kata kawan lain, melawak, kami ketawa terbahak-bahak.

Malam semalam, sekumpulan pemuda, entah dari mana, pergi buat kacau kat tapak Dataran itu. Apa lagi riuh lah puak-puak pembangkang. Yang ditunggu-tunggu sudah tiba.

Menurut laporan media pro pembangkang, ada seorang cedera, tapi bukan pelajar, entah siapa pun tak pasti. Tidak ada pelajar yang cedera, Cuma khemah-khemah saja yang jadi mangsa 'serangan' tersebut.


Kata kawan itu lagi, dari awal protes mansuh PTPTN ini merupakan agenda pembangkang yang menjadikan 10, 20 orang pelajar sebagai kuda tunggangan.

"Protes-protes ini semua akal Anwar Ibrahim, sejak dari muda sampai ke tua, itulah kerja yang dia paling cekap sekali, buat orang marah dan protes," kata kawan tu.

Anwar jelas beliau, ada keupayaan untuk 'panaskan hati' orang muda terutamanya yang 'mentah' dan belum faham simpang siur politik.

"Anwar mainkan perasaan mereka, itu kerja Anwar, dia tahu mana suis nak tekan bagi orang marah, bangkitkan isu minyak dan kos hidup misalnya, lepas kerajaan buat penjelasan, isu itu senyap dengan sendorinya, Anwar cari pulak isu lain.

"Anwar pemimpin yang hidup atas isu, bukan rekod perkhidmatan, 16 tahun dalam kerajaan, cuba senaraikan apa dasar atau program besar yang Anwar tinggalkan?

"Tidak ada sebab Anwar masa dalam kerajaan, bergerak atas pemikiran dan arahan Perdana Menteri ketika itu Dr Mahathir.

"Dia jadi tukang kempen kepada dasar-dasar Dr Mahathir saja sebenarnya, dasar Penerapan Nilai-nilai Islam, penubuhan Bank Islam, Universiti Islam Antarabangsa, banyak lagi, adalah dasar Dr Mahathir yang Anwar jadi 'duta'.

"Dia pandai jual barang, Dr Mahathir guna Anwar untuk jual barang…" kata kawan itu lagi.

Sambil minum, kami selak-selak lagi Sinar Harian, ada gambar peserta demo dok berbual dengan pelancong asing.

"Ini Anwar mesti suka ni, tambah-tambah lagi kalau budak-budak tu burukkan kerajaan,, dan kata hanya dia juru penyelamat negara… macam selalu yang media asing mainkan…"kata kawan itu.

Khamis malam, Anwar dan rombongannya melawat tapak perkhemahan tersebut dengan pakai topi Bersih 3.0, dia berucap mengatakan sokongan kepada protes tersebut.

Tapi tidak lama, katanya beberapa minit saja, mungkin sebab tidak ramai, malu kalau orang perasan.

Anwar oh Anwar, tak habis-habis kau ni…

-Agendadaily

Khairy Nafi Umno terlibat Dalam Insiden Siswa Kena Belasah

Posted: 20 Apr 2012 07:00 AM PDT


Ahli Parlimen Rembau Khairy Jamaludin menafikan dakwaan penglibatan UMNO dalam insiden keganasan terhadap siswa di Dataran Merdeka semalam. 

Sambil tidak bersetuju dengan sebarang tindakan ganas dalam negara turut menjelaskan, beliau menegaskan setakat ini tiada sebarang maklumat mengenai penglibatan mana-mana pimpinan parti dalam merancang insiden tersebut.

Beliau juga berharap agar tiada pihak yang cuba mengaitkan pihak UMNO malah meminta pihak polis melakukan siasatan. 

Ditanya adakah timbul kepentingan dakwaan tersebut diada-adakan, Khairy secara tegas beliau tidak mahu membuat sebarang andaian dan menggesa pihak polis melakukan siasatan. 

Ketua Pemuda UMNO Malaysia itu berkata demikian susulan khabar angin tersebar yang mendakwa ahli UMNO terlibat dengan kelakuan samseng yang dicetuskan di Dataran Merdeka 3 pagi semalam. Sebelum ini sekumpulan Mahasiswa berhimpun dan mendirikan khemah di Dataran Merdeka dalam menuntut permansuhan Pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

KL Pos

Pakatan Rakyat Selangor ‘Kecut Perut’ Tak Berani Bubar DUN!

Posted: 20 Apr 2012 06:00 AM PDT


Sebelum ini Menteri Besar Selangor pernah membayangkan yang Selangor tidak akan membubarkan DUN jika pilihanraya diadakan sebelum Jun 2012. Alasan beliau, kerajaan PKR perlu lebih masa untuk menunaikan segala janji dan tanggungjawab yang diamanahkan oleh rakyat ke atas bahu mereka. Dan semalam, Anwar Ibrahim pula membuat kenyataan bahawa Selangor tidak akan menyertai Pilihanraya ke-13 jika tuntutan Bersih tidak ditunaikan.

Tetapi, itu hanyalah apa yang tersurat, yang tersiratnya ialah, Anwar sudah meramalkan yang BN akan menang besar di Selangor.

Anwar boleh memberi apa jua alasan untuk Selangor tidak menyertai PRU, tetapi rakyat tetap melihatnya sebagai tanda-tanda yang Pakatan Rakyat sudah 'kecut perut' dan langsung tidak punya keyakinan untuk menghadapi pilihanraya kali ini. Entah ke mana hilangnya segala laungan yang mereka mendapat sokongan padu rakyat. Entah ke mana hilangnya keangkuhan yang ditonjolkan ketika kemenangan dalam PRU 2008 yang lalu.

Nampaknya keyakinan, laungan dan keangkuhan PR tenggelam bersama dengan isu pasir, isu air, isu judi, arak, pusat hiburan, rumah urut serta isu murtad. Tidak ketinggalan juga isu video seks, isu salahguna wang negeri oleh DAP sehingga membawa kepada kematian Teoh Beng Hock. Begitu juga dengan isu lama yang kekal hangat seperti isu Shamsidar dan isu biseksual Anwar Ibrahim.

Kemudian, dalam keghairahan Anwar memikat hati tuannya di barat, beliau terlupa yang wawancaranya dengan Wall Street Journal boleh dicapai oleh rakyat Malaysia hanya dengan satu 'klik' di komputer. Maka, pecahlah tembelangnya menyokong zionis dan sehingga kini isu ini tidak dapat ditanganinya dengan baik. Malah, habis kelam kabut dan pening lalat Nik Aziz, Hadi Awang dan semua ustaz-ustaz PAS kerananya.

Di celah-celah itu, isu pemecatan Dato' Dr. Hasan Ali juga memberi impak yang hebat terhadap sokongan Melayu terhadap PR, terutama sekali di Selangor.

Dan kini, isu kebodohan Anwar Ibrahim yang mencadangkan pemansuhan PTPTN pula timbul, sehingga menyaksikan pertengkaran hebat dalam mesyuarat Pakatan Rakyat yang diadakan semalam. Jelas, DAP dan PAS benar-benar 'bengang' dengan Anwar kerana mencadangkan perkara bodoh yang akhirnya memakan diri dan parti.

Sementara itu, BN pula semakin hari semakin mantap dan yakin bergaya. Tanpa perlu berbuat apa-apa BN hanya tersenyum menyaksikan PR memperbodohkan diri sendiri, berpusing keliling menepis peluru yang mereka tembak sendiri. Tergelak kita melihat mereka terlompat-lompat bila peluru mengenai kaki.

Di masa yang sama siri-siri demonstrasi yang digerakkan PR sama ada secara langsung atau dengan menggunakan penyamaran di bawah berbagai-bagai nama NGO untuk menggugat BN dan kepimpinan Dato' Seri Najib juga langsung tidak memberi kesan. Sudahnya, rakyat menjadi muak dengan gelagat para pendemonstrasi, sekali gus meluat dengan PR yang menjadi dalangnya.

Mungkin kerana itu, maka BN akhir-akhir ini telah mengambil sikap 'malas melayan' karenah manusia tidak berguna ini. Jika mereka ingin berdemo, biarkan sajalah, malah pihak berkuasa juga bersedia memberikan tempat untuk mereka berdemo dengan aman asalkan mereka bahagia. Yang pasti, di kala mereka berdemo, BN pula sibuk berkhidmat untuk rakyat.

Semua faktor inilah yang membuat Anwar atau PR Selangor cuak untuk menyertai PRU. Setelah puas mencuba membuat huru-hara dan melingkupkan negara, sedar-sedar sudah hampir Pilihanraya dan mereka belum pun membuktikan apa-apa kepada rakyat. Yang ada hanya janji-janji di dalam Buku Jingga yang bukan saja tiada jaminan tetapi tidak masuk akal sama sekali. Lebih buruk lagi, beberapa soal yang menjadi kontroversi dalam pakatan mereka seperti hudud juga masih belum dapat diselesaikan.

Semua yang dipaparkan di atas membuktikan hanya satu perkara, iaitu PR sememangnya tidak mampu dan tidak layak memerintah walaupun sebuah negeri. Khalid Ibrahim sudah mengakuinya secara tidak langsung apabila membayangkan keengganan membubarkan DUN, dan kini Anwar pula berbuat yang sama. Alasan enggan sertai PRU kerana 'tuntutan Bersih tidak dipenuhi' sebenarnya hanyalah untuk menutup malu jika rakyat tahu yang mereka sudah takut.

Rupanya tahu juga si Anwar ini merasa malu, walaupun beliau nampaknya tidak malu langsung bila seluruh dunia menyaksikan dirinya 'beraksi' tanpa seurat benang dengan 'china doll'. Pesan beruang, kalau dah takut, buatlah cara takut. Tidak perlulah memberi berbagai-bagai alasan. Bukankah lebih baik dilihat sebagai penakut daripada dilihat sebagai bodoh?

bumiyang

Posted: 21 Apr 2012 03:25 AM PDT

bumiyang


Asyik Berdemo dan Menjadi Bahan Propaganda Pembangkang - Macam Mana Nak Ada Ilmu???

Posted: 21 Apr 2012 01:37 AM PDT

Lagi Bukti Malaysia Dah Nak Bankrap???

Posted: 20 Apr 2012 05:15 AM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 21 Apr 2012 03:06 AM PDT

anakbukitgantang says


Zahida nak saman pemfitnah

Posted: 20 Apr 2012 07:16 AM PDT

Saya jarang sentuh hal hal gossip artis-pemimpin atau pemimpin pembangkang dengan perempuan. Jika saya menyentuh hanya kerana tak tertahan dengan fitnah yang sengaja dibuat buat oleh pihak pembangkang untuk merosakkan kestabilan negara ini.

Kepada Blogger pro establishmen pesan saya selidik FAKTA SEBENAR  jangan terus diikut rentak pembangkang.Inilah risk management dan damage control terbaik untuk negara kita.
Zahida ada 2 syarikat iaitu Lembaran Putih Sdn Bhd dan Nobel Benchmark Sdn, Bhd


Punca kekayaan Zahida Rafik didedahkan dalam archive myStar.com  yang boleh dicapai di CARI FORUM


"ZR ni dulu jadik supplier kar htpermarket

[quote]

Fokus terhadap perniagaan keluarga


Dalam kesibukan memenuhi minatnya melancong serta bersukan, Zahida turut memenuhi waktunya dengan menjalani perniagaan bersama-sama kakak serta abang iparnya.

"
Kami membekalkan makanan segar seperti sayur-sayuran kepada beberapa hypermarket di Malaysia," katanya mengenai perniagaan yang dimulakan pada tiga tahun lepas.
Zahida memiliki dua buah syarikat iaitu Lembaran Putih Sdn. Bhd. dan Nobel Benchmark Sdn. Bhd yang merupakan hasil daripada titik peluhnya sendiri menerusi bidang lakonan serta peragaan.

"Alhamdulillah, pendapatannya amat memadai dan saya bertekad untuk megembangkan perniagaan saya lagi," ujar Zahida yang mahu bergelar sebagai usahawan berjaya selain pelakon dan model".
Berkenaan dengan dakwaan pemandunya -ini respon Zahida Rafik
Sumber  [url]http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2006/9/14/HIBURAN/m_Aduh/Zahida_Rafik_tak_mahu_kahwin&sec=mstar_hiburan[/url]

DR 1221

Posted: 21 Apr 2012 01:31 AM PDT

DR 1221


[205] Thai big Breath show Her Whit Breath

Posted: 20 Apr 2012 05:49 AM PDT[206] Thai facebook player Make sex

Posted: 20 Apr 2012 05:49 AM PDT

[201] Whit under Wear

Posted: 20 Apr 2012 05:48 AM PDT[202] Thai sexy girl dance for You

Posted: 20 Apr 2012 05:47 AM PDT

[199]Thailand Girl At Hotel

Posted: 20 Apr 2012 05:47 AM PDT

[200]Thailand Super Star Film Porn Movies

Posted: 20 Apr 2012 05:45 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 21 Apr 2012 01:13 AM PDT

Taipingmali (tm)


Perkahwinan yang digalakkan oleh Pas, Pkr dan Dap

Posted: 21 Apr 2012 01:00 AM PDT

Kini Nicholas Rudd 26 tahun, anak bekas perdana menteri Australias dan Zara Shafruddin 27 anak kelahiran Pulau Pinang telah selamat melafazkan "I do " di sebuah gereja St James di King Street Sydney Australia.

Tanniah kepada pemimpin pembangkang yang menyokong plurality beragama dan LGBT. Sebelum ini seorang lelaki melayu telah kahwin sama jantina di London setelah menghilangkan diri selama 3 tahun dari universiti tanpa pengetahuan kedutaan dan keluarga.

Kini di Lembah Kelang terdapat 7 daripada 10 lelaki adalah pengamal seks sejenis. Tahniah Ambiga aka Siti Balkis gelaran yang diberikan oleh Pas kerana Ambiga menyokong seksualiti mededeka
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Treasure Hunter Equip With Hi-Tech gadget

Posted: 21 Apr 2012 12:45 AM PDT

KUALA LUMPUR (April 21, 2012): The National Press Club (NPC)-Celcom Visit Perak Treasure Hunt 2012 was flagged-off here today with each participating team equipped with tech-gadgets in the form of Huawei MediaPads and Celcom Broadband SIM cards to assist them during the hunt.

NPC President Mokhtar Hussain said the latest communication devices would assist treasure hunters surf the Internet for answers to clues.

"Through this programme, we will also help encourage domestic tourism especially with this year being Visit Perak year," he told Bernama after flagging-off the 82 cars involved at Menara Celcom, Jalan Semarak, here.

Also present were Malaysian National News Agency (Bernama) Editor-in-Chief Datuk Yong Soo Heong, NPC vice-president Muharyani Othman and Organising Chairman M. Govind Nair.

Some 300 participants are involved in the treasure hunt from Kuala Lumpur to Pangkor, which also attracted participation from the public and families from Johor and Penang under the 'open category'.

Mokhtar said the hunters would also be able to enjoy the experience in terms of voice, video, music, e-mail, surfing or multimedia messaging via Celcom's enhanced network throughout the journey.

Meanwhile, Yong said the programme would help to strengthen the ties between the media fraternity and non-media apart from promoting Perak.

"This activity is good because through the interaction between media and non media people both parties would understand each other's responsibility...people outside the media line will also have the opportunity to understand on how the media works," he said.

He said the activity was also a fun way to promote tourism to the locals and tourists as the interest in treasure hunt activities had not diminished until today.

The 25 teams in the media category and 57 teams in the open category stand a chance to win cash prize of RM5,000 for first place, RM3,000 (second place) and RM2,000 (third place).

All participants, sponsors' representatives and guests will stay overnight at Pangkor Island Beach Resort and Perak Mentri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir is scheduled attend the prize-giving dinner. -- Bernama
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Selepas tuntutan Bersih Selesai Depa Nak Tuntut Putrajaya

Posted: 21 Apr 2012 12:24 AM PDT

Apa yang kita tahu mengenai Bersih 3.0?  Apakah tuntutan mereka?
1.      Bersihkan senarai undi
2.      Reformasikan Undi Pos
3.      Gunakan Dakwat Kekal
4.      Akses Media yang Bebas dan Adil
5.      Tempoh Kempen Minima 21 Hari
6.      Kukuhkan Institusi Awam
7.      Hentikan Rasuah
8.      Hentikan Politik Kotor
Dan apa yang kita tahu mengenai Bersih 2.0? Apakah tuntutan mereka?
1.      Bersihkan senarai undi
2.      Reformasikan Undi Pos
3.      Gunakan Dakwat Kekal
4.      Akses Media yang Bebas dan Adil
5.      Tempoh Kempen Minima 21 Hari
6.      Kukuhkan Institusi Awam
7.      Hentikan Rasuah
8.      Hentikan Politik Kotor
Dan inilah antara perkembangan yang terjadi antara jangkamasa Bersih 2.0 iaitu 9 Julai 2011 dan Bersih 3.0 yang bakal diadakan pada 28 April 2012.
Kerajaan telah menubuhkan Jawatankuasa Pilihan Parlimen yang dianggotai oleh wakil kerajaan dan pembangkang, serta bebas untuk mengkaji mengenai penambahbaikan sistem pilihanraya.   Berdasarkan apa yang dicadangkan oleh jawatankuasa tersebut dengan merujuk kepada tuntutan Bersih, berikut adalah apa yang diumumkan oleh SPR pada 19 April lalu:

Bersihkan senarai undi
-
SPR juga bersetuju untuk menguakuatkuasakan undang-undang sedia ada mengenai mereka yang memberi maklumat palsu ketika mendaftar sebagai pengundi.  SPR setuju untuk membersihkan senarai undi dan menyelidik berkenaan kes di mana terdapat begitu ramai pengundi di alamat yang sama.  
 

Reformasikan Undi Pos
 
-
Rakyat Malaysia yang berada di luar negara juga boleh mengundi melalui pos Walaubagaimanapun, SPR tidak akan menubuhkan stesyen mengundi di negara-negara luar kerana ia amat sukar dilakukan.  Ini kerana setiap pengundi pos dari luar negara ini perlu berdaftar mengikut kawasan mengundi yang berlainan mengikut alamat mereka ketika di sini. 
 

Gunakan Dakwat Kekal
-
Awal tahun ini, SPR telah meluluskan penggunaan dakwat kekal
 

Akses Media yang Bebas dan Adil
 
-
SPR juga bersetuju mengambil langkah memberi akses media secara adil kepada semua parti politik dan calon-calon bertanding.   Semua media perlu berdaftar dengan pegawai di kawasan undian masing-masing dan permohonan mereka perlu diluluskan oleh organisasi media yang mereka wakili.
 

Tempoh Kempen Minima 21 Hari
 
-
Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) telah bersetuju menambah tempoh kempen pilihanraya daripada 7 hari kepada 10 hari.  
Jelas, 5 dari tuntutan nyata Bersih telah pun diberi perhatian  Sementara, tuntutan bersifat umum iaitu 6. Kukuhkan Institusi Awam, 7. Hentikan Rasuah dan 8. Hentikan Politik Kotor telah dan sedang dilaksanakan oleh kerajaan secara berterusan dari dahulu hingga sekarang.   Dengan transformasi yang dilakukan, integriti institusi awam semakin menyerlah dan ini dapat dilihat sendiri melalui maklumbalas rakyat. 
Kesungguhan kerajaan menangani rasuah sudah pun terbukti dengan kes-kes besar di dalam imigresen, kastam malah pemimpin politik sendiri, disiasat dan ditangkap.  Semuanya berjalan dengan lancar dan professional.  Hanya apabila kes melibatkan pemimpin pemimpin pembangkang sahaja maka siasatan mengalami gangguan, contohnya kes penyalahgunaan wang negeri oleh pemimpin DAP yang membawa kepada kematian saksi penting SPRM. 
Dari satu segi atau dari segenap segi, Bersih itu sendiri adalah lahir dari politik kotor, maka bagaimana pula Bersih ingin menuntut agar politik kotor dihentikan?  Bersih didalangi pembangkang dan dibiayai oleh NDI iaitu agensi asing yang tugasnya ialah menjatuhkan kerajaan yang sah.  Ini diakui sendiri oleh Ambiga Sreevanesan, Pengerusi Bersih 2.0. 
Jika ini tidak benar, apa gunanya menuntut kempen 21 hari yang menjadi punca tragedi 13 Mei 1969?   Tidak lain tidak bukan, Bersih ingin sangat mengulangi tragedi itu, kalaupun tidak sekadar mencetus huru-hara.  Untuk pengetahuan semua, mencetus huru-hara adalah strategi penting dalam menjatuhkan kerajaan sepertimana yang diajar oleh NDI kepada mereka. 
Dengan kesemua tuntutan Bersih telah pun didengari, diberi perhatian, dipersetujui dan diambil tindakan sewajarnya, apa perlunya lagi berdemonstrasi pada 28 April ini? 
Kini sudah terang lagi bersuluh bahawa Bersih hanya ingin mencetuskan kekecohan dan huru-hara dalam negara.  Selain itu, Bersih juga perlu bagi pembangkang sebagai alasan untuk menolak keputusan pilihanraya sekiranya mereka kalah teruk dalam PRU yang akan datang.    
Kita pasti, walaupun senarai undi benar-benar bersih dan negara benar-benar sifar rasuah sekali pun, Bersih tetap akan menafikan dan mencari alasan untuk mengadakan demonstrasi.  Dan percayalah, jika mereka masih tidak berjaya menjatuhkan kerajaan, kita bakal menyaksikan Bersih 4.0, 5.0 dan seterusnya dengan senarai tuntutan yang sama seperti 2.0 dan 3.0 di atas. 
Kerana bagi mereka, hanya apabila pembangkang menang walaupun dengan majoriti rakyat TIDAK mengundi mereka, maka pilihanraya itu akan diiktiraf sebagai bersih. 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kuman meninggal dunia

Posted: 20 Apr 2012 10:21 PM PDT

Sebentar tadi TM menerima info menyatakan Bob Kuman pelakon dan pelawak telah kembali mengadap Allah. Al-Fatihah
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Patrick Teoh MENGUTUK Rais Yatim, bossnya dahulu

Posted: 20 Apr 2012 08:35 PM PDT

Nizar munafek menuduh SPR menjadi talian hayat kepada Umno

Posted: 20 Apr 2012 08:29 PM PDT

NIZAR JUGA MENUDUH 'SPR' IBU KEPADA SEGALA PENIPUAN, INI TUDUHAN YANG SERIUS, HARAP NIZAR SEDAR LAH SIKIT OOI....DIA PERGI ENGLAND BELAJAR SAMPAI DAPAT IJAZAH JURUTERA TU DATANG DARI DUIT POKET SIAPA?

Awas pada panggilan dan email yang menjanjikan ganjaran wang tunai dan hadiah

Posted: 20 Apr 2012 08:17 PM PDT

Pemukiman AJK BN

Posted: 20 Apr 2012 08:14 PM PDT

Hukum Kahwin Dengan Khalid Ismath SYIAH SESAT Kaki DEMO

Posted: 20 Apr 2012 08:02 PM PDT

http://abuaqifstudio.blogspot.com/

Komen Abu Aqif: Lagi hukum dikeluarkan tentang perkahwinan sunni dengna SYIAH SESAT ni. Sesiapa yang mengenali keluarga sebelah isteri si Khalid ni tolonglah nasihatkan mereka. Mungkin mereka tak tahu. Si Khalid dan mak pak dia ni SYIAH. Mungkin sahaja mereka dah kelentong family sebelah perempuan.

Kenapa ada parti politik tertentu mengangkat si Khalid SYIAH ni...????? Ini yg menjadi persoalan.

Acara: Hello Malaysia - Bahana Nikah Sempadan
Lokasi: Bernama TV
Tarikh: 19/04/2012 - Khamis - 10PM
Moderator: Ustaz Fathul Bari Mat Jahya
Panel: Ustaz Dr Fadlan Mohd Othman

Mahasiswa memadu kasih di Dataran Merdeka

Posted: 20 Apr 2012 07:47 PM PDT

Students defy quit order, staying on at Dataran

Posted: 20 Apr 2012 11:03 AM PDT


Amboi bodohnya haram jadah ni nak marah penguat kuasa. Nak kait hak berhimpun yang termaktub dalam perlembagaan konon...Lu bodoh tak baca habis kah perkara 11...bodoh piang.

Aanak anak melayu yang sakit mental dan perlu di sumbat ke Tanjung Rambutan,,,,Biadab..

Wakil Rakyat jadi Penyanyi pulak.

Posted: 20 Apr 2012 10:53 AM PDTBukan main mendayu dayu lagi lagu ini..sudah tentu berjaya menarik hati penyokong pembangkang, Lagu ciptaan dajal yang menjadi syurga,,dah dapat lagi lain pula akan dicipta,,,,

Di Singapore dulu pun macam ni lah.....sekarang bahasa apa yang menjadi bahasa utama,,, Teresa Kok nak hapuskan tulisan jawi, larang azan, di Pulau Pinang bacaan Quran diharamkan, takbir raya diharamkan,,,,sudah lah tak payah nak menyanyi lagu melayu,,,,Guru melayu di SRJKC pun Dap nak halau,,,,,,Haramjadah punya melayu yang menyanyi dalam video ini

Pas kena kencing oleh Dap dan Pkr

Posted: 20 Apr 2012 10:46 AM PDT

Lingkup dah PAS assabiyah,,,,dulu ceramah kini konsert rock

Posted: 20 Apr 2012 10:43 AM PDT

Bob Lokman Laghoooo - Tak ada modal nak ceramah

Posted: 20 Apr 2012 10:41 AM PDT

1 Maut Kereta Langgar Lori DI Jalan Ipoh Lumut Dekat Batu Gajah

Posted: 20 Apr 2012 09:54 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 21 Apr 2012 01:10 AM PDT

Sahabat-Gunung


Sidang Media GAPS

Posted: 20 Apr 2012 08:22 PM PDT

Sebentar lagi, Pengerusi GAPS akan mengadakan satu sidang media berhubung satu isu penting mengenai Anwar Ibrahim....

Tunggu laporan selanjutnya selepas ini......

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Biadap Di Istana : Tidak Perlu Putar Belit Lagi, Saksi Sedia Disiasat

Posted: 20 Apr 2012 10:15 AM PDT


Isu pembangkang yang bersikap biadap ketika menghadiri haripertabalan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah di IstanaNegara, baru-baru ini terus dibidas. Semalam, ahli Parlimen P. Kamalanathantelah pun membuat laporan polis terhadap ahli pemimpin pembangkang yangterlibat bersikap biadap pada hari pertabalan tersebut.

Exco Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Megat Zulkarnain Omar Din, mengucapkantahniah di atas keberanian Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan keranatelah membuat laporan polis di atas sikap biadap ahli pembangkang terbabit.

"Memang jika kita lihat sejak akhir-akhir ini, budaya politik yangdibawa oleh pembangkang, terutama di kalangan pemimpin DAP dan PKR lebihbersifat budaya politik kurang ajar. Apa saja yang ada di Malaysia ini semuanyaingin dilanggar dan disanggah mereka. Tidak ada sesuatupun yang baik bagimereka di dalam negara ini.

"Puak pembangkang dalam berpolitik hari ini sudah tidak adabatasan. Atas nama politik, mereka rasa mereka boleh menghina, mengeji danmengejek mana-mana pemimpin termasuklah Raja-Raja Melayu, walhal undang-undangdan sistem perlembagaan di negara ini telah diterima secara sepakat  oleh semua kaum sejak sekian lama.

"Budaya tidak beradap yang dibawa oleh pembangkang ini  tidak boleh diterima dalam budaya masyarakatdi negara ini. Inilah budaya politik baru, politik kurang ajar yang cuba dibawaoleh pembangkang hari ini," katanya.

Tambahnya  lagi, sudahpasti, pembangkang akan menafikan perkara ini dan mengatakan bahawa isu iniadalah isu yang cuba dibangkitkan oleh UMNO, sedangkan Dr.  Rahman Kadir yang membangkitkan isu inimerupakan bekas ahli parti pembangkang.

"Seperti biasalah, puak pembangkang ini akan menyalahkan UMNOsetiap kali timbul isu salah laku yang berlaku di kalangan pemimpin mereka.Menyalahkan UMNO sudah menjadi budaya dan di doktrinkan masuk dalam pemikiranpemimpin dan ahli-ahli pembangkang.

"Namun  mereka tidak sedar,rakyat sudah mulai muak dengan sikap mereka itu yang suka menuding jari padaorang lain sedangkan hakikatnya mereka sendiri yang bersalah," ujarnya.

Justeru itu   beliau yangjuga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak berkata sememangnya pemimpin partipembangkang ini tidak layak untuk menjadi pemimpin, lantaran sikap mereka yangtidak menghormati hak dan pendapat orang lain, serta suka menimbulkan isu-isu  sensitif yang menyentuh soal Islam danRaja-Raja Melayu sebagai gimik politik mereka.

"Macam mana kita nak jadikan mereka ini pemimpin negara, kalausikap dan kelakuan mereka seperti orang yang tak ada tamadun dan budaya.

"Mereka bercakap sesuka hati tanpa memikirkan perasaan orang lain,mudah menuduh dan membuat fitnah serta merasakan diri mereka itu lebih baikdari orang lain. Ini sifat-sifat orang yang sombong dan orang seperti ini tidaklayak untuk memimpin dan mentadbir negara," jelasnya lagi.

Tambah beliau lagi, sepatutnya mana-mana pemimpin pembangkang yangterbabit dalam kes penghinaan Raja-Raja baru-baru ini, apatah lagi ia berlakudi dalam Istana, perlulah disiasat dan dibawa ke muka pengadilan mengikutperuntukan undang-undang yang sedia ada.

"Bagi saya, mereka ini langsung tidak layak untuk menjadi rakyatdi negara ini. Sikap mereka yang suka membuat provokasi bertujuan  memecah belahkan rakyat  dengan tidak menghormati undang-undang danperlembagaan negara sudah cukup untuk membuktikan, tiada kesetiaan dankehormatan dalam diri mereka kepada Malaysia sebagai sebuah negara yangberdaulat.

"Jadi untuk apa mereka terus menjadi rakyat di negara jikaundang-undang dan perlembagaan negara, malah Raja-Raja Melayu di mata mereka adalah sesuatu yang boleh dibuatmain-main dan diperlekehkan," tegas beliau. 

Belantan

Posted: 20 Apr 2012 11:27 PM PDT

Belantan


"Siapa tak nak Amoi yang putih gebu", tak kan buaya nak menolak bangkai?

Posted: 20 Apr 2012 11:51 AM PDT


Rafizi Lembu kata Anwar Tetap Jadi PM walaupun penuh dengan krisis moral...!!!

Malam semalam dalam satu ceramah PAS di Gopeng Perak, setelah ditegur beberapa kali oleh AJK Surau Mujahiden dan akur dengan majlis bacaan Yasin akhirnya PAS terpaksa berpindah tempat ceramah yang agak tersembunyi iaitu dihadapan rumah teman wanita Chang Meng Kai iaitu Azlina Adnan.

PAS juga telah mengundang Pengarah Strategi PKR, Rafizi Lembu dengan harapan beliau dapat 'mengeluarkan' beberapa fitnah yang boleh mendatangkan persepsi buruk terhadap wanita UMNO. Namun ramai dikalangan penyokong PAS agak kesal kerana Rafizi tidak mampu memberi apa yang mereka kehendaki tetapi lebih kepada mempromosi bossnya Anwar Ibrahim.

Menariknya dalam ceramah tersebut Rafizi berkata, Anwar Ibrahim tetap akan jadi Perdana Menteri walaupun Anwar penuh dengan krisis moral.

Kata Rafizi lagi UMNO sengaja memerangkap Anwar dengan membawa kepadanya pelacur China supaya adegan seks dapat dirakam dan didedahkan kepada tontotan umum. Katanya secara berseloroh "siapa tak nak Amoi yang putih gebu", tak kan buaya nak menolak bangkai.

Tentang biseksual Rafizi kata Nallakarupan sengaja mengada-adakan cerita kononnya Anwar ada skandal dengan Samsidar sedangkan Anwar sendiri tidak berapa kenal dengan Nallakarupan?

Sambil disambut dengan takbirrrrr!!.

Apa yang jelas secara tidak langsung Rafizi memperakui yang Anwar sememangnya melanggan Chinadoll..!!! Dan beliau tidak kisah samada bossnya terpalit dengan isu moral yang sangat serius ataupun tidak, asalkan Anwar dapat menjadi Perdana Menteri? Tentang penafian Anwar tidak berapa kenal dengan Datuk Nallakarupan, tunggulah penjelasan dari tuan punya badan nanti?

Anwar sememangnya sudah dikantoikan oleh orang kuatnya sendiri..!!!

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 20 Apr 2012 11:25 PM PDT

The Unspinners


S'pore DAP NEVER pro citizen, DAP pro-rakyat?

Posted: 20 Apr 2012 09:05 PM PDT

Auta Anwar nak lambatkan PRU S'ngor

Posted: 20 Apr 2012 06:20 AM PDT

Gambar2 sidang-sidang Melaka bantah hina Raja

Posted: 20 Apr 2012 03:30 AM PDT

BN stole thunder from desperate Pakatan

Posted: 20 Apr 2012 12:30 AM PDT

sekupangdua

Posted: 20 Apr 2012 11:19 PM PDT

sekupangdua


ROSMAH NAMPAK RAMBUT KECOH SATU MALAYA... YANG NI CAMNA LAK?

Posted: 20 Apr 2012 05:04 AM PDT

Punyaler macam gampang bila Rosmah nampak rambut, Najib lak kononnya pakai rantai, anjing-anjing cacaian ni menyalak bukan main sakan. Macam ler dema jer yang paling afdal dan baik dalam dunia nie. Macam ler parti ni jer dalam dunia yang Alah kompomkan muka syurga.

Nah amik ko. Banyak benor bunyinya dah macam korang jer takda dosa dan paling mulia. Apa cerita ni (gambar), bukan jer nampak rantai tapi paling sial bila tentera cacaian sijub dengan pakatan ronggeng lagi HEBAT, bukan nampak rantai jer, tapi buah geduak Dah macam nak tersembol

Bukan takat tu jer malah pakai seluar pendek lagi, siap hebat dengan rokok ditangan sebijik atau mungkin hasil usaha keras di Selangor yang beratus ditangkap di rumah ayam yang sekarang sungguh cepat membangun dinegeri Kholeed gagap. Hmmm...mungkin dalam usaha menjadikan visit Selangor dilawati pelancong luar, mungkin teknik memajukan selangor macam hatyai kot...

Punyaler kecoh macam kinzir dibagi makan sampai la ni cerita pasal Rosmah. Sekarang ni macamna? Ambik ko... Orang ko sendiri yang buruk perangai, siap dedah, merokok, duduk bercampur bukan muhrim, dan paling jijik bila kita bandingkan sebijik HEPIS...

BILA LAGI KORANG YANG BERTELUR PEGI KUTUK DAN SERANG HABIS-HABISAN DEMI PERJUANGKAN ISLAM. PERANG KEATAS KEJAHILAN DAN MAKSIAT. BUKAN ORANG LAIN PUN TAPI ORANG KORANG SENDIRI...

HEHEHE MEMANG KITA DAH TAU, MEMANG KOMPOM TALAK BELANI MA. GILLER CARIK SAKIT. PAKAT KENA SEMBOR JER NANTI. BAIK ANGGUK-ANGGUK JER, LAGI PUN PAKAT ALJUB PANGGIL JUMPA MENGADAPNYA SORANG SORANG HEHEHE NGERI BRO ! KELUOR BILIK JALAN NGENGKANG KAN....


oyabun

Posted: 20 Apr 2012 11:18 PM PDT

oyabun


Rafizi lembu akui Anwar 'langgan China Doll', tetapi tetap salahkan UMNO?

Posted: 20 Apr 2012 12:05 AM PDT


Rafizi Lembu kata Anwar Tetap Jadi PM walaupun penuh dengan krisis moral...!!!

Malam tadi setelah ditegur beberapa kali oleh AJK Surau Mujahiden dan akur dengan majlis bacaan Yasin khirnya PAS terpaksa berpindah tempat ceramah yang agak tersembunyi iaitu dihadapan rumah Teman Wanita Chang Meng Kai iaitu Azlina Adnan.

Pas mengundang Rafizi Lembu dengan harapan dapat memberikan beberapa fitnah yang boleh bagi mendatangkan persepsi buruk terhadap wanita Umno. Ramai dikalangan penyokong Pas agak kesal kerana Rafizi tidak mampu memberi apa yang mereka kehendaki tetapi lebih kepada mempromosi Anwar Ibrahim.

Dalam ceramah tersebut Rafizi berkata walau apa pun yang terjadi Anwar Ibrahim tetap akan jadi Perdana Menteri walau pun penuh dengan krisis moral.

Kata Rafizi lagi Umno sengaja memerangkap Anwar dengan membawa kepadanya pelacur cina supaya adegan seks dapat dirakam dan didedahkan kepada tontotan umum. Katanya secara berseloroh "siapa tak nak Amoi yang putih gebu" tak kan buaya nak menolak bangkai.

Tentang biseksual Rafizi kata Nallakarupan sengaja mengada-adakan cerita kononnya Anwar ada skandal dengan Samsidar sedangkan Anwar sendiri tidak berapa kenal dengan Nallakarupan.

Sambil disambut dengan takbirrrrr!!.

Hahahaha..Rafizi..Rafizi..Bekas best student di MCKK...!!! Kamu kata Anwar tak berapa kenal Nallakarupan? Budak sekolah tadika kamu boleh kelentong le Rafizi. Kamu tengah 'beringus' lagi, Anwar dan Nala sudah berkawan baik...apa cer bro...!!!

Ceramah Pas di Taman Razaki yang juga kubu kuat PKR tidak mendapat sambutan kerana Pas Kg Sungai Rokam telah menukarkan lokasi ceramah selepas kepanasan akibat mendengar bacaan yaasin daripada penduduk kg Sungai Rokam. Pekan Razaki merupakan kawasan PKR yang telah berjaya ditembusi oleh wanita Umno.

Sumber : Di sini.

Kantoi...!!!

Wasabi Oyabun..

My Longest Yard

Posted: 20 Apr 2012 11:16 PM PDT

My Longest Yard


Adakan Pilihan Raya Secara Berasingan Di Selangor Libatkan Kos RM30 Juta

Posted: 20 Apr 2012 02:04 AM PDT

1. Pilihanraya Kecil Parlimen Permatang Pauh
Sebab pilihanraya dijalankan : 
Wan Azizah 'telah dipaksa' untuk mengosongkan kerusi parlimen bagi memberi peluang kepada suaminya iaitu Anwar Ibrahim untuk bertanding
Kos ditanggung SPR : RM 500 ribu
Kos ditanggung PDRM : RM 2.5 juta

2. Pilihanraya Kecil DUN Bukit Selambau, Kedah
Sebab pilihanraya kecil dijalankan :
Masalah dalaman parti menyebabkan perletakan jawatan ADUN Bukit Selambau daripada PKR iaitu V.Arumugam
Kos ditanggung SPR : RM 400 ribu
Kos ditanggung PDRM : RM 5 juta

3. Pilihanraya  Kecil DUN Penanti, Pulau Pinang
Sebab pilihanraya dijalankan :
Juga disebabkan oleh masalah dalaman parti PKR. Ahli DUN Penanti iaitu Mohammad Fairus Khairuddin telah meletak jawatan.
Kos ditanggung SPR : RM 300 ribu
Kos ditanggung PDRM : RM 5 juta

Cuba tuan-tuan lihat. Oleh kerana parti PKR terlalu suka sangat bermain politik, 3 pilihanraya kecil terpaksa dilakukan. Bermula dengan Permatang Pauh, kemudian di Bukit Selambau dan seterusnya di Penanti. 

Alasan kenapa pilihanraya terpaksa dilakukan adalah cukup remeh iaitu 'masalah dalaman parti'. Masalah ini menimbulkan tekanan sehingga menyebabkan ahli DUN tension dan terpaksa meletak jawatan. Satu lagi alasan sangat sukar diterima berlaku di Permatang Pauh. Seorang isteri terpaksa beri laluan kepada suami untuk bertanding kerana suami sangat gila dan kemaruk nak jadi Perdana Menteri.

Akibat daripada permainan politik PKR, maka SPR dan PDRM terpaksa menelan kos yang tinggi untuk menjalankan pilihanraya.

Baru-baru ini, kerajaan PKR Selangor mula bermain politik lagi. Mereka bercadang untuk tidak mengadakan pilihanraya umum ke-13 serentak dengan pembubaran parlimen. Jika cadangan berkenaan dilaksanakan maka SPR akan tanggung kos sebanyak RM30 juta. Apakah Pakatan Pembangkang 'tidak ambil kisah' duit pembayar cukai yang terpaksa digunakan untuk agenda politik mereka?


DARUL EHSAN TODAY

Posted: 20 Apr 2012 11:16 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


PAS Nak Buat Negara Kebajikan, Isteri Ibrahim Libya Pun Hidup Merempat..

Posted: 20 Apr 2012 06:00 AM PDTNoh Omar Dedahkan Cara Terbaik Tak Payah Bayar Pinjaman PTPTN.

Posted: 20 Apr 2012 12:00 AM PDT
Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 20 Apr 2012 11:06 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Ranking Terbaru Blog Politik (BN & Pembangkang). Blogger BN Menguasai Carta

Posted: 20 Apr 2012 10:04 PM PDT

Ranking terbaru blog politik (BN dan PR) yang MyMassa sediakan berdasarkan ranking regional Alexa.


Walaupun blogger pembangkang di tempat pertama, tetapi hanya 9 sahaja blogger mereka tersenarai dalam 30 blog politik yang mempunyai ranking Alexa tertinggi. Tak sampai 1/3 pun.

Tahniah kepada pahlawan siber BN yang menyerang pembangkang tanpa mengira detik dan waktu. Usaha kalian membuahkan hasil dengan wujudnya TSUNAMI BIRU di medan siber.

Patutlah blog cenangau dah tak buat ranking BN + PR. Rupa-rupanya teruk betul prestasi blogger pembangkang. Tukar tiub dan milosuam pun kat ranking ke 14 & 17.


*Tahniah kepada blogger Empayar Pemuda yang meningkat naik sehingga no.2 di kalangan blogger BN.

Harga petrol Malaysia lebih mahal RM1.50...!

Posted: 20 Apr 2012 08:03 PM PDTPerhatikan kedudukan Malaysia dalam ranking harga petrol sedunia yang terkini. Kedudukan Malaysia betul-betul berada di bawah negara-negara pengeluar minyak yang terbesar di dunia. Malah kedudukan negara kita jauh lebih baik berbanding beberapa anggota OPEC yang lain iaitu, Angola dan Iraq.

Memang betul Malaysia ini negara pengeluar minyak, tetapi kuantitinya terlalu kecil sehingga tidak layak menjadi anggota OPEC pun. Itupun beza harga dengan Arab Saudi hanya 0.40 sen Euro sahaja (kira-kira RM1.50 sahaja).

Cuba cari pula negara-negara jiran kita yang kita boleh pandu kereta terus dan isi petrol di sana. Hanya Indonesia (bekas anggota OPEC) yang kelihatan, malah negara contoh yang sering diagung-agungkan DAP dan fuckatan, iaitu Singapura, entah ke berapa kedudukan rankingnya.

Jadi, kepada sesiapa yang masih merasakan Kerajaan BN tidak berkebajikan dan mengenakan harga minyak yang tinggi, maka, sila-silakanlah mengisi petrol anda di Thailand atau Singapura (mana lebih selesa).

Bukankah mereka lebih berkebajikan dan pandai menguruskan ekonomi berbanding Kerajaan Melayu BN yang hanya tahu menyeleweng dan rasuah ini?!!

*Tahun 1990-an, ketika Anwar menjadi Menteri Kewangan, rakyat membayar cukai minyak (yang digelar duti petrol) sebanyak RM0.50.Anwar kutip cukai, bukan bagi subsidi. Itupun ada hati hendak hapus PTPTN!

ANWAR: LEBIH BAIK SOKONG ISRAEL DARIPADA PALESTIN

Posted: 20 Apr 2012 06:34 PM PDT

ANWAR SOKONG ISRAEL KERANA BANYAK DANA BERBANDING PALESTIN
Artikel Kiriman Pembaca Mymassa 

If some of us really think the United States is a paragon of freedom and human rights, think again.  
Are we so obsessed that we fail to see what they actually stand for?
Read the following excerpt from The LA Times:

"...A decision by the United Nations' cultural organization to admit Palestine as a member state set off a confrontation between thel U.S. and the U.N., threatening to strip Washington of influence in several key international agencies while cutting off a major source of contributions to the world body.

The Obama administration said it would end funding for the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization hours after the group Monday voted 107 to 14 to accept the Palestinian Authority as a full member. The UNESCO action triggered U.S. laws from the early 1990s that bar Washington from giving money to any U.N. body that grants state status to the Palestinian territories.

U.S. officials said they would block a planned payment of $60 million to the group next month, and warned that they could be forced to halt payments for other U.N. groups as well if they accede to Palestinian requests for full membership.

The cutoff deprives UNESCO of 22% of its funding, and could force the agency, which focuses on literacy, human rights and the preservation of historic sites worldwide, to soon begin laying off employees, diplomats said.

At the same time, U.S. officials warned that American interests could be damaged if Washington is forced by similar future votes to cut off funding for other international agencies essential to U.S. business and security interests.

One such body, the U.N. World Intellectual Property Organization, helps U.S. high-tech, entertainment and other industries protect their property rights, including patents, around the world. The group's bylaws require that members who fail to pay their dues eventually lose their voting rights.

U.S. officials huddled with high-tech lobbyists Monday to warn them that Palestinian membership in the intellectual property group "would have serious implications for U.S. leadership in this organization," the State Department said in a statement..."

Note:

"Palestinians — who until now have had observer status in UNESCO — say they will use their membership to seek internationally protected World Heritage status for several religious and historical sites in the West Bank, such as the Church of the Nativity in Bethlehem. They rejected a compromise that would have allowed them to sign certain UNESCO conventions without being a full member.

Washington has long had a rocky relationship with UNESCO. The U.S. boycotted the agency between 1984 and 2003, accusing it of anti-American and anti-Western bias. Former President George W. Bush rejoined UNESCO, hoping to use the agency to spread democracy and Western values to the developing world. END

Breaking News! Khemah Di Dataran Bertambah. Pendemonstrasi Mungkir Janji

Posted: 20 Apr 2012 04:44 PM PDT

 
Semalam janji nak tinggal 3 khemah je. Tapi hari ni makin bertambah pulak!MyMassa dapat tahu yang pihak pembangkang mengamuk malam tadi sebab Adam Adli, Khalid Ismath tiada di sana. Hanya mereka yang tercongok-congok di Dataran Merdeka tanpa kehadiran mahasiswa.

Mungkin yang marah kat budak mahasiswa tiada di dataran tak tau yang Khalid Ismath nak kahwin hari ni kot.Sampai hati Khalid tak ajak mereka.


*Selamat pengantin baru. Semoga perkahwinan mematangkan anda. Jangan asyik berdemo. Ingat sikit anda tu ada tanggungan. Kalau tiada masa depan nak bagi anak bini makan apa?

Terjemahan Akhbar Cina : Kaum Cina Tanya Anwar Mana Dapat Duit Hapus #PTPTN ?

Posted: 20 Apr 2012 08:02 AM PDT

Berikut adalah terjemahan akhbar China Press m/s C5 pada 12 April 2012.
Bajet alternatif sila kemukakan tafsiran bajet
Goh Chee Chong

PRU semakin hari semakin hampir, Pakatan Rakyat mulalah keluarkan cek-cek kepada rakyat, buat sementara waktu ini tidak kira sama ada cek-cek itu nanti cek tendang ataupun bukan, sebaliknya cek itu semakin hari semakin besar angkanya. Sebelum ini berjanji mahu mansuhkan bayaran Tol Plus, beri wang kebajikan sebanyak 1000 ringgit, turunkan harga minyak petrol dan sebagainya, sekarang pula mahu hapuskan wang pinjaman pengajian tinggi PTPTN, menunjukkan sebuah kerajaan alternatif yang sungguh bermurah hati, sungguh menggembirakan semua orang.

Sebaliknya penulis mahu kembali kepada keadaan sebenar dan realistiknya:  Pakatan Rakyat keluarkan cek yang begitu melambung tinggi nilainya, berapa banyak kah duit yang akan dibelanjakan? Dari mana datangnya duit-duit itu pula?

Sebelum ini cek Buku Jingga Pakatan Rakyat, secara kasarnya dalam bajet mereka mereka akan belanjakan 250 billion ringgit setahun, ia bermakna sama dengan pendapatan setahun negara, ia boleh menyebabkan dalam  masa 2 tahun sahaja negara boleh diisytiharkan muflis. Hari ini Pakatan Rakyat mahu mansuhkan wang pinjaman PTPTN sebanyak 43 billion ringgit itu, kami mahu bertanya adakah jika kerajaan BN jatuh dan kerajaan Pakatan Rakyat memerintah, negara kita akan punyai wang yang banyak sehingga tidak putus-putus boleh digunakan itu, akan dibazirkan semua oleh kerajaan Pakatan Rakyat yang memerintah itu nanti?

Secara lurus saya ingin berkata, Pakatan Rakyat sering keluarkan cek-cek kosong, itu semuanya tidak membawa sebarang makna.  Kerana tiada orang yang begitu bodoh untuk mempercayainya, jika benar Pakatan Rakyat mahu kotakan janji-janji cek mereka itu, jaraknya amat jauh antara realistiknya dan logik akalnya. Mungkin mereka sangat ghairah keluarkan cek-cek janji mereka, jika kita duduk dan fikir baik-baik "dari mana untuk mendapatkan duit-duit" itu, bermakna kita akan rasa curiga kemampuan Pakatan Rakyat untuk kotakan janji-janji mereka itu.

Kata-kata "jika tidak beri Pakatan Rakyat mencubanya, mana awak tahu Pakatan Rakyat tidak mampu?" kami percaya inilah jawapan dan kata-kata yang dikeluarkan oleh orang-orang dan penyokong-penyokong tegar Pakatan Rakyat.

Jika mahu beri Pakatan Rakyat mencubanya, ia memang bukan satu halangan, tetapi bukan untuk Pakatan Rakyat mencuba memerintah kerajaan negara ini.  Sebelum ini, kita telah beri Paktan Rakyat jadi menteri kewangan, melakar sebuah bajet kewangan alternatif negara, segala cek kosong dalam Buku Jingga, semuanya dijadikan dan dibentuk di dalam bajet kewangan tersebut, dan telah menunjukkan dari mana hasil yang diperolehi oleh negara, adakah ia dapat imbangi cek-cek yang telah dikeluarkan itu.

Bagi Pakatan Rakyat jika mahu laksanakan perkara itu, sepatutnya tiada sebarang halangan. Kerana pempimpin tertinggi Pakatan Rakyat pernah menjadi menteri kewangan Malaysia selama 7 tahun, dan pakar hebat ekonomi Pakatan Rakyat Tony Pua Kiam Wee berada di sisi beliau, bajet kewangan sekecil ini sudah tentu tidak dapat menyusahkan Pakatan Rakyat.

Tetapi bagi rakyat pula, mendengar ahli-ahli politik bercakap sesedap mulut buka cek-cek kosong ini, kenapa tidak duduk bersama tunjukkan dan bentangkan bajet-bajet projek dan rancangan itu, bukankah ia lebih praktikal dan nyata.

-AH/DNA


*Kalau kaum Cina nak tau, inilah jawapannya.Terjemahan Akhbar Cina : Masyarakat Cina Marah Bila Anwar Ibrahim Nak Hapus #PTPTN ?

Posted: 20 Apr 2012 06:43 AM PDT

Berikut adalah terjemahan akhbar Sin Chew Daily m/s 36 pada 14 April 2012.
Mansuhkan PTPTN? Apa solusi penggantinya?
Hou Yah Lun

Pakatan Rakyat mahu mansuhkan PTPTN, supaya rakyat dapat secara percuma menerima pendidikan pengajian tinggi?

Pemimpin pembangkang di parlimen Anwar Ibrahim timbulkan isu ini, dan berjanji jika Pakatan Rakyat memerintah kerajaan pusat akan mansuhkan skim PTPTN, dan kos pendidikan pengajian tinggi itu dicadang akan ditanggung oleh Petronas, supaya golongan muda mudi semua kaum dapat pendidikan dari sekolah rendah sehingga ke peringkat universiti secara percuma.

Pengajian tiinggi adalah pendidikan yang menelan kos yang tinggi, siapa yang tidak mahu jika ia dapat secara percuma? Cadangan seperti ini memang baik tetapi bagaimana ia boleh direalisasikan?

Sejak PTPTN ditubuhkan dan dilaksanakan, ramai pelajar kerana dapat bantuan dari PTPTN dapat tamatkan pendidikan tinggi mereka, mungkin ada sesetengah orang tidak setuju dengan dua perkataan "mendapat manfaat" ini diterjemah kepada biasiswa pelajar, tetapi kita tidak boleh menafikan, ramai muda mudi golongan miskin, kerana dalam keadaan tidak mampu masuk IPTA, kerana mereka melalui skim ini dapat tamatkan pengajian tinggi mereka.

Kekosongan tempat duduk di IPTA memang terhad, menyebabkan ramai pelajar tidak dapat masuk ke IPTA. Walaupun keadaan sekarang agak berbeza dengan keadaan yang lampau, ramai pelajar yang cemerlang lepaskan peluang mereka masuk ke IPTA dan mereka ambil keputusan belajar di IPTS.

Mereka memilih IPTS yang bayaran yuran yang agak tinggi, pada khidmat mereka yang penting mereka dapat memilih bidang apa yang mereka minati, dan kos yang ditawarkan di IPTS lebih dinamik dan sesuai dengan keperluan di pasaran pekerjaan, dan biasanya IPTS ada gabungan twin program dengan universiti luar negara, pelajar-pelajar ini boleh belajar di dalam negeri dan menduduki kertas peperiksaan universiti luar negara untuk mendapatkan ijazah mereka.

Tidak dinafikan yuran di IPTS memang lebih tinggi dari yuran di IPTA, pada mulanya skim PTPTN ini ditawarkan kepada pelajar di IPTA, kini diperluaskan ke peringkat pelajar di IPTS, ia memang banyak mengurangkan beban ekonomi pelajar-pelajar di IPTS, ia juga telah memberi peluang kepada mereka untuk tamatkan pengajian di IPT.

Ada sesetengah orang tidak setuju selepas mereka tamat pengajian, dan selepas mereka bekerja mereka dipaksa bayar balik pinjaman PTPTN, mereka anggap, pihak kerajaan sepatutnya beri pendidikan secara percuma kepada rakyat, dan bukan selepas pelajar-pelajar itu tamat belajar terus bayar balik "hutang pinjaman".

Mansuhkan PTPTN dan beri secara percuma belajar di IPT, bukan semudah apa yang diperkatakan. Yang pertama, ini melibatkan kos yang amat tinggi, walaupun pihak kerajaan mampu menanggungnya, yang dapat menikmati kebajikan seperti ini bukan untuk semua golongan muda mudi, sedangkan pendidikan pengajian tinggi itu bukan satu pendidikan wajib ataupun pendidikan paksaan, dan bukan semua orang memilih ke jalan itu dan mereka bukan semua benar-benar sanggup untuk belajar di universiti.

Selain dari itu, calon tempat di IPTA terhad, jika PTPTN dimansuhkan, adakah bermakna pihak kerajaan akan serap kos dan yuran di IPTS juga? Jika Pakatan Rakyat memerintah, benarkan mereka dapat lakukan semua itu? Jika pihak kerajaan tidak dapat menanggung kos dan yuran di IPTS sebaliknya mansuhkan PTPTN, bagaimana pula dengan pelajar-pelajar miskin melanjutkan pelajaran mereka?

Buat masa ini faedah yang dikenakan oleh PTPTN hanya 1 peratus, bayaran balik dilonggarkan selama 15 tahun, selepas mahasiswa tamat belajar dan mencari pekerjaan, setiap bulan bayar balik pinjaman PTPTN sebanyak 100 higgga 200 ringgit sahaja, sebenarnya ia bukan satu masalah yang rumit.  Bukankah ini sebagai satu tanggungjawab mereka kepada masyarakat itu sendiri?

Anwar Ibrahim pernah menjadi menteri pelajaran Malaysia dan pernah menjadi timbalan perdana menteri Malaysia, jika sejak zaman beliau memegang jawatan dulu beliau telah tukar sistem seperti ini untuk memberi pulangan kepada rakyat, bukankah itu satu perkara yagn baik. Berkaitan isu mansuhkan skim PTPTN mencadangkan mahu memberi pendidikan di IPT secara percuma, diharap beliau dapat beri penjelasan langkah-langkah selanjutnya dengan butir-butir yang terperinci, dengan tidak menaikkan cukai tetapi boleh laksanakannya, ataupun naikkan harga cukai di sektor-sektor lain, untuk pembiayaan pendidikan secara percuma di IPT.

-AH / DNA


*Wahai mahasiswa Melayu, lihatlah betapa cerdiknya masyarakat Cina. Sepanjang anda berdemonstrasi di Dataran Merdeka macam orang bodoh kerana percaya janji Anwar Ibrahim, siapa pemimpin DAP yang datang melawat anda? Kalau tiada bermaksud DAP menolak cadangan untuk mansuhkan PTPTN. Bila DAP tolak, dah pasti ianya takkan dilaksanakan seperti mana DAP menolak untuk HUDUD dilaksanakan. Faham tak?

PERSATUAN MAHASISWA ISLAM ANJURKAN PROGRAM JOM ZINA DI DATARAN MERDEKA. #ptptn

Posted: 20 Apr 2012 05:32 AM PDT

GAMIS sebagai gabungan mahasiswa Islam Se-Malaysia menganjurkan jom zina di Dataran Merdeka.


Safwan Anang

Timbalan Presiden GAMIS, Safwan Anang mensasarkan lebih ramai anak muda akan menyertai program REFORMASI Persatuan Mahasiswa Islam dari anjurkan program dakwah kepada program bersosial bersama awek-awek seksi.


Sebagai pelancaran kepada program Jom Zina, salah seorang dari pemimpin mereka iaitu Khalid Ismath akan menunjukkan cara-cara berpelukan dengan wanita bertudung di khalayak ramai.

Khalid Ismath menunjukkan cara bermesra di khalayak ramai.
Jangan pikir jauh sangat, program yang akan dianjurkan hanyalah ZINA MATA bersama gadis-gadis seksi di atas.

Bukan senang mamat-mamat surau kat U nak bersosial macam ni. Kat kampus punya la kontrol. Konon alim la. Kat dataran ni, nak tidur sebelah khemah perempuan pun tak pe. Nak duduk dalam satu group pun tak pe. Asalkan matlamat sama iaitu jatuhkan Kerajaan.

Entri ini adalah satu peringatan keras kepada GAMIS yang telah tersasar jauh dari perjuangan gerakan Islam. Sebagai penutup, ini adalah contoh demonstrasi yang dianjurkan di negara Arab. Sama tak dengan demo yang korang buat?Kalau tak sama, bertaubatlah dari mempergunakan nama Islam untuk tujuan duniawi. Jangan jadi macam PAS dah la. Tersesat jauh.


*Maka bertepuk gembiranya syaitan melihat aktiviti sosial yang dianjurkan oleh golongan yang mengaku mewakili mahasiswa Islam, bertudung labuh tapi bercampur antara lelaki perempuan yang bukan ajnabi.

Penipuan Terbaru Mahasewel Di Dataran Merdeka Kantoi. #ptptn

Posted: 20 Apr 2012 03:01 AM PDT

Konon-konon nak hormat konsert Di Raja.Sebenarnya nak berkhemah di majlis kahwin Khalid Ismath.


Jangan lupa Khalid Ismath buat kenduri kat Puchong. Mana-mana portal berita pergi la buat coverage.

Mana tau lafaz akad nikahnya macam ni....

Aku terima nikahnya NURUL JANNAH BINTI AZIZ dengan maskawinnya PERCUMA sebagaimana tuntutan kami pada PTPTN.

*Semua nak free. Malanglah mertua mana dapat menantu haprak macam ni.

PANAS! MyMassa Terpaksa Keluarkan Bukti Baru Video Pemuda UMNO Memang Ganas! @Khairykj @tunfaisal

Posted: 20 Apr 2012 12:10 AM PDT

Baru-baru ini pembangkang cuba menggunakan satu kaedah propaganda iaitu name calling dengan melabelkan Pemuda UMNO sebagai SAMSENG.


Dengan kaedah ini, pembangkang berharap label itu lekat dan rakyat memandang serong terhadap Pemuda UMNO.

Pembangkang juga berharap agar propaganda mereka berjaya dan insiden awal pagi akan membangkitkan emosi rakyat sebagaimana berlaku di Dataran Tahrir, Mesir.

Setelah seharian berlalu, mereka gagal untuk meraih simpati.

Atas nama keadilan, MyMassa terpaksa keluarkan video ini. Video yang membuktikan Pemuda UMNO memang ganas.
Dua video ini MyMassa ambil dari Malaysiakini. Ini buktinya Pemuda UMNO ganas. Tetapi keganasan itu berlaku semasa Anwar Ibrahim menjadi Timbalan Presiden UMNO. Anwar Ibrahimlah yang menjadikan Pemuda UMNO ganas dengan memasukkan parasit-parasit seperti Saifuddin Nasution dan Rahim Ghouse. Jika anda lihat dalam video tersebut, orang yang diserang oleh Saifuddin Nasution adalah rakannya dalam PKR sekarang seperti Tian Chua, Sivarasa dan Elizabeth Wong.

Apabila Anwar Ibrahim dipecat dari UMNO, dia membawa parasit-parasitnya sekali. Dan dengan kekuatan dan keganasan yang ada pada parasitnya seperti Saifuddin Nasution, Anwar menggerakkan REFORMASI dengan merusuh di bandaraya KL.

Dan sejarah keganasan parasit UMNO ini tidak berhenti pada zaman Reformasi sahaja. Setelah berkuasa di beberapa buah negeri, elemen keganasan ini terus menular dalam PKR. Lihatlah video ini menjadi bukti siapa sebenarnya yang mengamalkan politik samseng dan ganas.Kesimpulannya, jika ditanya pada MyMassa adakah Pemuda UMNO ini satu entiti yang ganas? Jawapannya ya tetapi ianya telah menjadi lipatan sejarah setelah pemecatan ketua parasit iaitu Anwar Ibrahim.


*Mohon video ini disebarkan supaya membuka mata anak muda, siapa sebenarnya yang mengamalkan POLITIK KEGANASAN.

Panglima Perang Cyber

Posted: 20 Apr 2012 11:04 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Mesti Baca : 10 Sebab @NajibRazak Perlu Terus Jadi PM dan 10 Sebab @AnwarIbrahim Tidak Boleh

Posted: 20 Apr 2012 07:49 AM PDT10 Sebab Najib Perlu Kekal Jadi PM

1. Janji Ditepati
2. Bapa Transformasi - GTP ETP PTP RTP Rural DTP Digital
3. 1Malaysia yang praktikal
4. 35 Tahun dalam politik
5. Bersih dari tuduhan
6. PALING BANYAK TURUN PADANG
7. Negara Maju berpendapatan tinggi
8. Mendahulukan rakyat
9. Mengutamakan Pencapaian
10. Hebat di Pentas Dunia


10 Sebab Anwar Tidak Layak Jadi PM

1. Kes Liwat 1 dan 2
2. Kes Video Seks
3. Populis Semberono
4. Pembohongan yang besar
5. Menyokong LGBT
6. Tiada Kabinet Bayangan
7. Buku Jinggay
8. FAHAMAN PLURALISMA
9. Dana / Campurtangan Pihak Asing
10. SOKONG KESELAMATAH ISRAEL


Sent from my Samsung Galaxy Tab

Fitnah Kubur 1Malaysia Akhirnya Berjaya Didedah Blogger JejakHabib Pahang cc @NajibRazak

Posted: 20 Apr 2012 01:42 AM PDTLink


http://alyahya.blogspot.com/2012/04/perkuburan-orang-asli-bukan-islam.html


Setakat ini sudah hampir 44 ribu menonton video di atas.


Semoga penjelasan ini menolak fitnah yang cuba dilemparkan.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Selena Tay Tulis : Undi Pas Masuk Syurga - Harakah

Posted: 20 Apr 2012 01:00 AM PDT

Sumber : Harakah mukasurat F15
Edisi 20-22 April 2012

Oleh : Selena Tay

Dakwaan undi Pas masuk syurga yang disiarkan Harakah - lidah rasmi PAS adalah bukti nyata penyelewengan akidah parti Pas.

Ia bermakna selain Pas jika diundi akan membawa ke neraka nauzubillah min zalik.

Adakah benar kenyataan ini?

Selama ini sudah banyak jasa Kerajaan BN lakukan untuk Islam.

Namun adakah ia disedari oleh rakyat Malaysia?

Ia tidak bermakna agama lain dianaktirikan.

Kenyataannya semua bebas mengamalkan kepercayaan masing-masing mengikut peruntukan Perlembagaan.

PM Datuk Ser Najib Razak adalah Perdana Menteri kepada semua agama dan bangsa.

Hentikan dakwaan sesat bahawa undi Pas masuk syurga kerana syarat masuk syurga ialah iman bukan undi kepada siapa.

Peliknya, Selena Tan yang menulis isu agama Islam dan Harakah pula menyiarkannya.

Adakah Harakah juga menjadi akhbar pluralisma?

Pluralisma dengan membenarkan semua agama dan apabila isu agama Islam diulas bukan Islam.Lebih teruk ia disiar dalam suara rasmi Pas iaitu Harakah.

Satu lagi sebab Pas perlu ditolak bersama Pakatan.

Sayang PM undilah BN.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 20 Apr 2012 11:03 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Je etre proactive

Posted: 20 Apr 2012 12:20 AM PDT

La question est de comment ? Je pense que moi, dans la pratique, en partie tournés cette doctrine incertaine.
Toutefois, même si votre les nouvelles machines a sous gratuite ne pas, vous avez fait un enregistrement de ce que vous recherchez.
Je dois le sentiment d’être bon coeur. Vous prendre le temps de trouver un jackpot 6000 honnête, c’est qu’il prises en machine a sous super seven 100 lignes jeux gratuit. Je suppose que vous vous rendrez compte que grand traversée de soupçonner en ce qui concerne votre blak jak. Contrairement ce que la plupart des néophytes peuvent vous dire, poker gratuit sur machines est tout avant-scène qui est nécessaire. Elle un à cardite comme le rythme. C’est des gens simples et il juste en face de vous. I, littéralement, de concevoir jouer black jack gratuit européen. Vous devez assurer que extorqueuse réserve votre place. Nous allons essayer d’obtenir et au fond du mystère. C’est cuit par ceux qui ont un intérêt direct dans le baccara son origine.
Gangs n’apprécieront considérés nachines asous si elle réellement effectuées.
Vous avez sans doute supposer que je suis à l’extrémité sud d’une vache Limite nord. Dans le ponts de cette colonne, lorsque inscription a jeux est il mentionné, est bandit manchot bally qui est en cours de discussion. J’ai voulu vérifier jouer a reel gems machine a sous différents, mais ont été toucher continuité sur jeux machine a sous gratuit dénier machine à 50 rouleaux. J’ai longtemps fait un bond sur le côté où jouer à cléopatra machine à sous a été la priorité comme je suppose que je suis sur cela.
C’est un rituel de passage pour un petit parti cheminot nombre. C’est le seul détail modérée compte. Ce n’est pas vrai particulièrement aujourd’hui. Je crois que nous devrions fixer à l’avance ce. Je vais sur aller un couple de moyens les plus efficaces d’utiliser dans tisonner colonne.
casino en ligne roulette est très la mode. J’espère que vous pourriez être la juste à plat des pièces, hilarant de machine asous gratuits. Ce soir, j’ai eu une révélation et je pense que vous serez comme esprit sur ce problème. En plaine dont enjoué ne citoyens ancienne prendre méthodes jeux carte gratuit sens email killer ? C’est casse-tête. Voici le sentiment tout cela blackjack strip: est fantastique.
Où d’autre peut machine a sous casino gratuit ces pros méthodes atteindre exemplaire ?
Il d’un s’agit incitatif puissant.

tok gajah

Posted: 20 Apr 2012 09:31 PM PDT

tok gajah


Kebal sangat ke UMNO ni ?????

Posted: 20 Apr 2012 07:18 PM PDT

PRU12 telah memperlihatkan kekuatan barisan Pakatan Rakyat. PKR parti yang di anggotai oleh berbagai kaum telah mengatasi rakan2 nye dengan memperolehi 18.45%, PAS juga tidak kurang hebatnye dengan memperolehi 14.05%, ianye di ikuti pula dengan kehebatan parti DAP majoriti penyokong kaum cina dengan 13.72 %.

Pada keseluruhan nye PR telah berjaya meraih sokongan yang bersar sebanyak 49.71%. Kejayaan PR ini hampir menumbangkan kerajaan BN. Tetapi dengan berkat kekuatan semangat kaum melayu/Islam kerajaan BN terselamat dari di timpa bale bencane yang sangat buruk.

Ada beberapa fakta yang menyebab kan kebangkitan PR secara mendadak ini. Pertama pergolakan kepimpinan dalam UMNO. Kedua penghijrahan kaum cina yang busuk hati pergi menyokong DAP sebulat suara.  Ketiga kerjasama antara PAS, PKR dan DAP.

Setelah lebih kurang 3 tahun telah berlalu, UMNO telah berjaya pulih kembali seperti sedia kale bahkan ianye telah semakin mantab dan bertambah kukuh. Orang2 melayu/Islam yang menyokong PR sudah sedar di atas kesilapan mereka. Kini mereka sudah kembali semula kepangkuan UMNO.

Memang jelas dan nyata pakatan antara PAS, PKR dan DAP tidak jujur dan iakhlas. PAS dengan cara pemerintahan nye tersendiri di Kelantan, DAP pule menganjing kurapkan PAS di P Pinang, Kedah kacau bilau berterusan hingga kini, Selangor kucar kacir dan terumbang ambing. Beginikah caranya kerajaan PR memerintah?

HanyaUMNO berjaya mempertahankan kedaulatan negara. UMNO telah banyak membuat perubahan dalam memajukan kaum melayu/Islam. Hanya melayu yang busuk hati dan buta tuli sahaja menidak nidak kan usaha2 kejayaan UMNO. Dengan sokongan padu orang2 melayu/Islam UMNO akan tetap kebal se lama2 nye.

Mampukah parti setan ni menerajui negara kite?

Posted: 20 Apr 2012 08:35 AM PDT

 Tok suke juge ngan Tn Guru Hadi Awang ni sebab dalam pale otak nye ade 'negara perpaduan'

Tok bukan tak suke PAS perintah Malaysia, tapi Tok peratikan PAS ni takde pendirian yang tetap. Sekejap2 negara islam, sekelap2 lagi dah jadi negara berkebajikan pule. Dulu banyak benda2 yang haram bagi PAS tibe2 hari ni dah di halalkan pule. Ini le yang buat Tok penen pale.

Sebeno nye Tok kate kan pemimpin2 PAS ni tak cerdik, adeke sanggup 'berkongsi kuasa' ngan DAP. Deme tu semua nye tau tentang ati busuk pemimpin2  DAP tu.  Sampei ade pemimpin hye yang minta di langkah bangkaei nye dulu kalau PAS nak tubuh kan negara islam.

Ade ke haramjadah macam tu Tn Guru masih lagi pecaya dan mau buat kawan? Takde akei langsong Tn Guru ni. Tapi ia le, dia sendiri pun dah kate dengan setan pun boleh buat kawan kalu si setan tu boleh menolong nye.

Setau Tok yang kurang mendalam tentang pengajian Islam ni, manede setan yang baik, jadi dah tentu pertolongan nye tentang perkare2 yang jahat2 aje. Sekarang Tn Guru pun dah dapat pertolongan dari setan - "Setan DAP". Padan muke kome yang nyokong PAS - dapat kawan ngan setan!

Sekarang kumpulan setan2 ni ada ati pule nak memerintah negara. Sebab dah kawan setan jadi PAS dah buangkan 'negara Islam' nye. Kate nye oleh sebab kita dah kawan setan jadi negara Islan terpaksa kita gugurkan, sebab nye setan tak suke .negara Islam.

Cube kita balek tengok keputusan PRU12 yang lepas - PAS dapat 23 kerusi, PKR 28 kerusi dan parti setan pule yang dapat paling banyak iaitu 31 kerusi. Malang nye PKR pule dah ramei yang cabut lari dah tinggal berape pun Tok dah lupe.

PAS ni kalau kawan ngan hantu setan mane pun dia tak mampu dan tak layak untuk memerintah negara. Sebab nye bukan nye mereka ni tak pandai atau tak bijak memerintah tapi malangnye orang2 melayu/Islam majoriti nya dah benci dan meluat ngan PAS. Sebab nye mudah aje- PAS SETAN


ANGIN PERUBAHAN

Posted: 20 Apr 2012 09:27 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


RM200 Untuk Semalam Di Dataran Merdeka?

Posted: 20 Apr 2012 09:23 PM PDT

RM200 begitulah murahnya nilai bagi mereka yang meramai Dataran Merdeka selama 5 malam berturut turut untuk menuntut mansuhkan PTPTN. 

Hanya sekitar 10-20 orang sahaja yang meramaikan majlis di Dataran Merdeka, selebihnya dalah Unit Amal PAS yang seronok melihat wayang percuma di sekeliling khemah. 

Biarpun mereka meminta yuran percuma dan sebagainya, tetapi cara mereka meminta bukanlah percuma. Mereka berbayar.

Video Mislina Mengaku Tidak Ikut Ajaran Ambiga

Posted: 20 Apr 2012 06:01 PM PDT

Zahida Rafik Hendak Saman AmenoWorld

Posted: 20 Apr 2012 09:02 AM PDT


"Saya tidak lakukan apa-apa berkenaan perkaran itu. Peguam saya sedang menyelesaikan perkara itu sekarang! Jadi biarkan mereka (lakukannya), OK!

"Tunggu saja berita baik,OK!" kata Zahida Rafik dalam Twitter. Habislah Amenoworld selepas ini. Buatlah lagi cerita bukan-bukan, kan dah kena dah.


Identiti Perempuan Botak Di Dataran Terbongkar

Posted: 20 Apr 2012 06:07 AM PDT


Mesti anda terkejut melihat seorang perempuan botak turut sama berkhemah di Dataran Merdeka. Siapakah wanita tersebut?

Dia adalah seorang pelakon teater dan pernah berlakon filem separa lucah bertajuk "Bukak Api". Filem pelacur di lorong. Oleh apa kaitan wanita ini dengan PTPTN?

Dia sudah dibuang daripada dua universiti iaitu Aswara dan USM. Sudah terbukti gagal belajar. Sekarang ini berkhemah pula hendak minta mansuh PTPTN. 

Mungkin ini idola baru untuk muslimah PAS sebagaimana mereka menerima Ambiga sebagai idola mereka. Dunia sudah terbalik.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Identiti Penyerang Dataran Merdeka Dikenalpasti

Posted: 20 Apr 2012 12:50 AM PDT


Video di atas ini dikekalkan kerana penyerangnya tidak kantoi.

Siapa yang didakwa sebagai samseng tersebut? Benarkah ianya adalah pihak parti dan NGO seperti yang didakwa oleh Malaysiakini? 


Ketika artikel bertajuk "Samseng serang pelajar berkhemah di Dataran" pada 19 April 2012, jam 9.28 pagi ada bersama artikel tersebut adalah video berdurasi 4 minit 58 saat. 
Video ini ditarik balik oleh Malaysiakini tidak sampai setengah jam selepas ianya dikeluarkan. Ada sesuatu yang tidak kena. Apakah ini bukti bahawa video ini telah kantoikan penyerang pada jam 2.45 pagi di Dataran Merdeka? 


Inikah kumpulan penyerang tersebut? Mereka ini memang selalu beridentitikan topeng. Mengapa mereka perlu buat begitu? Ini kerana serangan tersebut amat perlu untuk meraih simpati dan mendapatkan perhatian dalam media (baca sini). 


Berhati hatilah dengan agenda terancang kumpulan ini yang sengaja mahu mencetuskan persepsi buruk untuk kucar kacirkan negara ini. Sebagai rakyat Malaysia kita perlu terus kukuhkan perpaduan dan tingkatkan produktiti untuk menjadi sebuah negara yang maju. Jangan jadi malas seperti mereka, duduk sahaja dalam khemah dan tidak mahu belajar. 

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 20 Apr 2012 09:21 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ANWAR DAN INZAL POLITIKNYA.

Posted: 20 Apr 2012 02:52 AM PDT

SELANGOR BANGKIT :KETELUSAN BN DAN AUTA PAKATAN.

Posted: 19 Apr 2012 11:14 PM PDT

5 ulasan:

 1. This excellent website certainly has all of the information I wanted
  concerning this subject and didn't know who to ask.

  Stop by my web site ... virta pay

  BalasPadam
 2. But wanna remark on few general things, The website layout is
  perfect, the written content is really superb. "All movements go too far." by Bertrand Russell.


  my page psn code redeem

  BalasPadam
 3. I've been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty
  worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more
  useful than ever before.

  My web page; safe diets

  BalasPadam
 4. Hey there! I just wish to offer you a big thumbs up for your excellent information
  you have right here on this post. I will be returning to
  your site for more soon.

  Also visit my web page adf.ly bot

  BalasPadam
 5. What's up to every one, it's in fact a good for me to pay a quick
  visit this site, it consists of valuable Information.


  Feel free to visit my web site sharecash survey

  BalasPadam